Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ma Le Tolu Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver e alu i se miti i se atulaulau tutusa. O iina na ia vaʻai ai tarako ma e tatau ona ia aʻoaʻoina o loʻo i ai le Third Reich ma Hitler's Siamani, lea e fesoasoani i ai se faʻataʻitaʻiga gnome. Ua auina atu se tama talavou hobbit e fesoasoani i le USSR. Ae o loʻo i ai o ia i totonu o se kolone a tamaiti e le mafai ona fesoasoani i le Soviet Rusia. Ma na maua e Siamani le USSR!

  GULLIVER MA LE TOLU REICH
  FAAMATALAGA
  Gulliver e alu i se miti i se atulaulau tutusa. O iina na ia vaʻai ai tarako ma e tatau ona ia aʻoaʻoina o loʻo i ai le Third Reich ma Hitler's Siamani, lea e fesoasoani i ai se faʻataʻitaʻiga gnome. Ua auina atu se tama talavou hobbit e fesoasoani i le USSR. Ae o loʻo i ai o ia i totonu o se kolone a tamaiti e le mafai ona fesoasoani i le Soviet Rusia. Ma na maua e Siamani le USSR!
  . MATAUPU Nu. 1.
  I le fiu i galuega pologa, na moe ai le tagata malaga lototele ma fai se miti e sili atu ona manaia nai lo le mea moni.
  O le tama o Gulliver sa lele i luga o se tarako, ma i ona tafatafa o se teine o le matagofie e le mafaatusalia. Ua fai lava si matua, ae o lo'o la'ititi lava, ma e matua'i maso ma pupuu. Ma i luga o lona lauulu le lanu o le lau auro, sa i ai se pale matagofie o taimane ma nisi maa e matua pupula, e pei o fetu, na latou sili atu nai lo taimane tetele ma sili ona taugata.
  Na fesili le tama malaga:
  - O ai oe?
  Na tali mai le teine ma ataata:
  - O aʻu o le Princess Leia! Ma i le taimi nei ou te taitaia se autau a tarako!
  Na toe tepa i tua Gulliver. Ma o le mea moni, sa i ai se lafu atoa o tarako i le lagi, ma o nei meaola uma sa matagofie. Ma sa i ai ni teine aulelei o nonofo i luga o i latou.
  Ae o le sili ona aulelei ma le manaia o le masiofo. Ma o le tarako lea na lele ai i latou e toatolu, faatasi ai ma se isi lalelei, sa matua ofoofogia lava. O le 'au lea. Ma i le taimi lava e tasi, o teine uma e leai ni seevae, e ui lava o lo latou le lavalavā e ufiufi i maʻa taua ma pulu.
  Ae latou te leʻi natiaina pa sukalati o le abs i luga o le manava, poʻo polo o maso o loʻo taʻavale i lalo o le paʻu apamemea. I le taimi lava e tasi, o alofivae sa i ai se faʻaoga matagofie ma tulaga ese o mulivae.
  Fai mai le tama tau:
  - E ese lou matagofie. O outou teine o se vavega moni lava!
  Sa lulu e Leia lona lauulu e pei o le lanu auro ma pese:
  E aulelei uma teine, e leai ni seevae,
  E malolosi i latou ma toa mai le faatanoa vao...
  O au lalelei e matua mata'utia foliga,
  E manino lava le fiafia o le loto faatasi ma i latou!
  Na ioe Gulliver i lenei mea. Sa ia mimilo le pelu i ona lima, ma faia se faatusa e valu i ai ma faapea atu:
  - E aunoa ma se masalosalo, e sili atu le malie ma oe!
  O se au aulelei na felelei i luga o tarako. E i ai se autau atoa o latou, ofoofogia ma tulaga ese. Ma sa i ai apaau o tarako ua valiina i lanu uma o le nuanua. Ma e foliga mai na teuteuina i maa taua.
  Na taʻua e Gulliver:
  - O tagata tu'inanau uma o se tarako i lona lava ala, ae le o se ulu e fitu, ae o le tele o taimi e leai se ulu!
  Na ata le Princess Leia ma tali mai:
  - E le pei o se tarako, e le manaʻomia e se tamaloa ona tipi ese ona ulu; ua uma ona leiloa pe a tilotilo i se fafine!
  Na togi e le tama fitafita ona tamatamaivae - e foliga mai e tusa ma le sefululua ona tausaga ma na o lona ofu pupuu, o le mea lea na ia togi ai le nila. O lea na lele ai ma ati i totonu o se namu e fai lava si lapo'a, ma oti ai.
  Na taʻua e Gulliver ma ataata:
  - O i latou e ita e pei o se tui ma le atamai o se iniseti latou te faia se mole mai se mole!
  Ua faamaonia mai e Warrior Princess Leia:
  - Mo se tasi e iai le atamai o se lago, soʻo se iniseti o se elefane!
  Ma sa latou talie. Na foliga malie tele. Sa lele atu i o latou luma se lafu kusi. O manulele e fai si lapopo'a ma le tino puta, ma e lapopo'a apa'au. I luga o le taʻitaʻi o le faʻaputu sa nofo ai se ulugalii: o se tama ma se teine, ma sa latou uuina logo siliva i o latou lima, lea na latou faʻatetetete fiafia.
  Na taʻua e Gulliver:
  - E masani ona pepelo tagata matutua, e faia e tamaiti mea, ma e masani ona pepelo tagata matutua i le tulaga o le tautala pepe!
  Na luelue le ulu o le purinisese ma faaopoopo atu:
  - O le matua e le o se fiafiaga, ae o le pa'ū i le tamaitiiti o se faʻalavelave sili atu!
  Sa faafuasei ona pepese tamaiti i luga o le kusi taitai:
  Na faapefea ona amata mai le leaga i le vateatea?
  E moni e le manatua e le foafoa lava ia...
  E mafai lava e faavavau,
  E le pe pei o le afi o le lalolagi!
  
  E lē o oe le tagata muamua na iloa na agasala Atamu,
  E lē o Eva le tagata muamua na faaleagaina e le tino...
  Le onā lea e toso mai le aai o "Agdam",
  O le tagata ulaula "fuafuaga" i le taimi o malologa...
  
  O tagata uma e iloa le leaga
  Ua masani i le soli tulafono e aunoa ma le fefe...
  Ma o ai na o le lelei o se avega,
  O ai e fia ifo mo i latou lava!
  
  Ou te manao lava e se'e mai napekini,
  E tusa lava pe o aʻu o se pepe, o loʻo ia te aʻu le faʻanaunauga e fai se faʻalavelave...
  Aisea e fetuu ai e se tina leaga se tamaitiiti?
  O fea latou te ō i le taua a se autau malosi?
  
  E na o le tasi le cherry na gaoia mai le togalaau o le taumafanafana,
  O le isi e fasioti tagata faʻatau i se fale uʻamea ...
  O lē "ua vavae"eseina lona ulu i le to"i pi"o;
  O ai e togi e le fa'asala i le uili.
  
  O le tagata faomea e gaoi, feanu i lona lotofuatiaifo,
  Ma o ai na gaoia tupe a le tagata aisi...
  Ou te fiafia lava mo le afa o le fasi vaega,
  O isi e fiafia i pupuni a fafine.
  
  Ioe, e tele foliga, e tele foʻi itu leaga,
  O ona fofoga e matagofie i soo se paolo.
  Ae o loo lelei pea le manao i le agaga,
  E ui lava o le lalolagi o loo siomia ai i tatou, e leaga, e matua feʻai!
  
  Ua tagi le fafine ua oti lana tane, ua tagi le tamaitiiti matuaoti -
  Ua agai atu lo tatou lalolagi i seoli...
  E mafai moni ea o le loto o le Atua e monolithic,
  Pe e leai se nofoaga o tagata i le parataiso a le Atua?
  
  E te maua le tali na o oe lava,
  A mafai ona e tipi ese le ita i ou mafaufauga...
  A e taui atu le agaleaga i le lelei,
  Ma tuu le faatumuina o lou manava!
  Na pepese tamaiti ma le fiafia ma le matagofie, mulimuli ane na latou pipii atu o latou laulaufaiva i Gulliver. O le tautai lototoa na pipii atu lona laulaufaiva ia i latou e tali atu ai.
  Ma talie ma agasala...
  Na taʻua e Gulliver ma ataata:
  - O le mafaufau o se tamaititi e pei o se vavega. Ma o iinei o le ae malilie ai, o le a leai sau tetee!
  Ua ata le tama'ita'i o Leia ma pese:
  O ananafi sa na o a"u o se tamaitiiti,
  E leai se mea e mafai ona fai iinei...
  E sili le tama leona nai lo le tamai povi elefane valea
  Ma o le tarako o le a kaput!
  Ma sa latou fetoʻai: o se tama ma se teine e leai ni vae. Ioe, e tele a latou fa'afiafiaga iinei. Ma le tele o nuances eseese. E sologa lelei la le olaga.
  Na matauina e Gulliver na amata ona togi e teineiti o tarako se mea i totonugalemu ma o latou tamatamaivae. Oka se faiga fa'apisinisi lenei - ia ave lago ma tu'imomomo. Ia? Afai o le mea lena latou te mananaʻo ai, ia faʻapea. O le mea autu e le o le leiloa o lou ulu.
  Ae o Gulliver e le o se tau matamuli. E ui o lea ua na o se tama.
  Ma sa fesili atu le tama'ita'i o Leia i le tama:
  - E te fiafia i le meli?
  Na luelue le taulealea talavou:
  - E mautinoa lava!
  Na tali atu le teine ma le poto:
  - O le meli meli e aumaia ai le soifua maloloina, o tautalaga o le meli mai le au faipule e mafua ai le le fiafia o le maʻisuka!
  Na faaopoopo atu ma le poto e Gulliver:
  - O le meli a pi e pipii ai o latou lima, o le meli a le au faipolotiki e mafua ai ona pipii i luga o latou vae tupe siliva a tagata faatauvaa!
  Na ioe le teine fusu i le mea lenei:
  - E tusa lava po o le a le suamalie o le tautala a le faipule, e ese mai le maʻisuka, e le mafua ai se faʻanoanoa mo i latou e leai se poto!
  Na faapea mai le tama toa:
  - E le mafai e se tagata ona sili atu i le tasi le tama, ae o le atunuu e sefuluseni sui tauva mo le matafaioi o le tama o le atunuu!
  A uma loa le au fusu e lua: o se tama ma se teine, faaili, tuu o la tamatamaivae i totonu o laua gutu. O le a le mea na mafua ai le luluina o le ea ma le tuʻuina atu o le eletise masani. Ma sa pa'u'u ifo i lalo le au fa'ate'ia, ma pa'u'u i le taimi lava e tasi i luga o ulu lapo'a o le au orcs, tu'ia ma tuia i latou.
  O le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi Leia na pese ma le malosi:
  - Tina, taofi mau, tama, taofi mau.
  Ana faapea o afiafi uma, o le olaga lenei!
  Na maua e le orcs i latou i lalo o tarako ma teine, o latou auvaa e leai ni seevae.
  Ma na amata ai ni pomu faʻapitoa ma e leʻo faʻamoemoeina, togiina grenades fale e faia mai le pefu koale, poʻo se mea e sili atu le malulu ma sili atu ona faʻaleagaina.
  Aemaise lava, na faʻaaogaina ni nila maʻai, oona, lea na tuʻia moni ai orcs ma goblins i le oti. O le mea tonu lea na ave e teine ma liliu.
  O le tama'ita'i o Leia na fa'ao sa'o lelei fo'i i orc fulufulu ma pese:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Le tupu o togafiti fa'ataulaitu...
  Nostradamus, Nostradamus,
  E le uma le tiga o lo'u loto!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Teine o miti leai ni seevae,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Ua na o oe lava le faaolataga!
  Ma sa faaali atu e le toa lona laulaufaiva umi ma le oti.
  A uma ona ia ave lea ma feanu i fafo i fulu afi mumū. E moni lava o se teine lenei ma le malosi tele ma le taleni uiga ese. Le mea e mafai ona tele. Ma afai e malepe, e leai se mea e mafai ona tetee i ai.
  O le tama malaga o Gulliver na ia fanaina foi se afi malosi ma le malosi i orcs mai lana tarako. Sa ia galue malosi ma mataalia. Ma o le tamaʻitaʻi tama sa i ai se taleni manino mo le manumalo ma le manaʻo e faʻataʻitaʻi i tomai faamiliteli.
  Leai, e tetee o ia i lenei mea, e le mafai e le au orcs ona tetee. Ma o teineiti na tafana malosi, e leʻi tuʻuina atu i le fili sina avanoa. Ose taua moni lava lenei.
  Na pese foi le tama malaga o Gulliver:
  Ia olioli, ia olioli,
  I le malosi o le felauaiga aso...
  Ia olioli, ia olioli,
  Aisea na ou le oso ai i luga o la'u solofanua?
  E moni lava ose pese fusu ma le fiafia. Ma i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se faʻaumatiaga atoa o orcs. Ma o teine mai tarako na amata ona tafana ia i latou i aufana, vili talipalau i o latou tamatamaivae.
  Ma na foliga mai e matua manaia ma fa'afefe, e moni lava o se tala fou ma tulaga ese na faia. Sa leai se nofoaga mo e vaivai ma vaivai.
  Na'o le taumafai e fa'alatalata atu i tama'ita'i fa'apenei ma latou tu'imo'ina so'o se tasi i se fasi keke.
  Ma e pei ona latou fai mai, o le faʻamaʻi povi valea e pipisi. Ma na mafai e le au tau ona faʻaalia lenei mea i se tulaga masani. Ma sa latou faatoilaloina fili ma le naunautai tele. Ma sa latou luai atu aū ma uʻafana feʻau. E le gata i lea, o mea uma e faia ma le malosi tele.
  O lea o le a le mafai ai ona e faia ni mea se tele e faasaga i se autau faapena. Ma o le au tau na ulu atu i totonu o orcs na le mafai ai ona latou sosola. O le aafiaga fa'aleagaina moni lea o aū ma fa'amau fa'alava.
  Na ave e Gulliver ma pese:
  Fana ma le lototele ma fa'aumatia
  O le a iai le ola mai le loto!
  Na taʻua e Princess Leia:
  - E sili atu tamaiti nai lo tagata matutua aua o latou tausaga e faʻamaonia ai lo latou valea talavou!
  Na faapea mai le tama toa:
  - E faʻamaonia e le autalavou le valea, ae le o le faʻaleagaina; ia iloa le lanu uliuli mai le paʻepaʻe e te le manaʻomia le tele o tausaga ma le malamalama!
  Ma sa faaili atu le tama Terminator, ma o ao o matuu na pa'u ifo e pei o uato'a i luga o ulu o au faufau.
  Princess Leia tweeted:
  - Leai se atamai, mafaufau i se pipili, e le faalagolago le mafaufau i le seneturi! E tusa lava pe iai sou malosi e aunoa ma se atamai, e vaivai uma lava!
  Na taʻua ma le talafeagai e Gulliver:
  - O maso e faia i le uamea o le a le tauia mo se ulu oak!
  Na matauina ma le fiafia e se tasi o teine:
  - E le o se faʻafitauli mo se teine - afai e leai se vae, ona sili atu lea ona leaga mo se teine - i lalo o le mulivae o se seevae!
  Na taʻua ma le talafeagai e le Princess Leia:
  - Afai e te manaʻo e avea oe ma se ace, ia i ai se tagata ula i lou ulu!
  Na tagitagi Gulliver ma ata:
  - E fafagaina se luko i vae vavave, o se fafine i vae paee, pe a susu 'oti!
  Ona alu atu lea o se ata i laina. Ma fai mai Princess Leia:
  - O le auala sili e toso mai ai tupe mai le atotupe a se tamaloa e leai ni tamatamaivae o vae o se teine!
  Na taʻua e le Countess girl:
  - O le mulivae o se teineititi o le a maua ni lavalava sili ona faʻalelei pe a fai o se tamaloa e iai se seevae faʻavalevalea ma se seevae lagona atoatoa!
  Gulliver tweets malie:
  - O tamaʻitaʻi leai ni seevae e fiafia e le gata i seevae ma lagona seevae, ae latou te tuleia i latou lava i lalo o mulivae o le olaga!
  Ona latou ave lea ma pepese i le tali:
  Ona sosoo ai lea ma le mauga sili,
  Aeto lele i Gulliver...
  Nofo i lalo Gulliver i luga o solofanua -
  Matou te avatu vave oe iina!
  
  Ma sa nofo Gulliver i luga o le aeto,
  Na faʻaalia le faʻataʻitaʻiga sili ...
  Ma e le faigofie ona ave se tama,
  E le o toe umi ae alu atu Limpopo!
  Ma o le a ave e le au fitafita ma faʻaalia susu mumu o latou fatafata ma taia ai orcs i le uila. Ma o lenei mea o le a susunuina atoa ai le tele o orcs.
  O le latou 'au moni lava lea.
  Na fesili le Princess Leia ia Gulliver:
  - E te iloa o le a tupu le Taua Lona Lua a le Lalolagi i le lumanaʻi ma o le ai ai se tagata manaia e pei o Hitila!
  Sa ata Gulliver ma tali mai:
  - Ou te leʻi iloa lenei mea, ae o lea ua ou iloa!
  Na fa'aali e le teine ona nifo ma fa'aauau:
  Ma o Hitila sa i ai se faʻafitauli: o se tasi na faia le tane sili ona manaia, o se gnome, na faʻaalia. Ma sa ia faia le tane Isu, e na o le limasefululima tone lona mamafa ma le maualuga tasi ma le afa mita ma le auupega lava e tasi, ofutau ma afi!
  Na toe faamimigi tauau o Gulliver ma tali atu ma le faamaoni:
  - Ou te le iloa po o le a le tane! Ma o le a le mea e te 'ai ai?
  Na ata le Princess Leia ma tali mai:
  - Ia, o se tala umi. Po o le ā lava le tulaga, i lenei atulaulau ua feagai tagata ma faafitauli tetele. Ma muamua o le USSR, lea na tau ma le malosi autu o le Tolu Reich ma ana uo. Se'i vagana ai Italia. O le a le Isu e limasefululima tone? O le ofutau pito i luma o le 240 millimeters, o le itu o le ofutau o le 210 millimeters, ma i luga o malifa o le 128-mm cannon, ma le 75-mm cannon ma le afi o le tasi afe lua selau limasefulu horsepower. O lea na maua ai le saoasaoa e tusa ma le fitusefulu kilomita i le itula, ma faia ai le taavale e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina mai itu uma. Mai le amataga o le 1944, na alu ai lenei masini i le gaosiga tele. O le iʻuga, e oʻo atu i le tau mafanafana o le 1944, ua faʻaputuina e le au Nasi ni moto faʻaofuofu mataʻina.
  Ma i le aso 20 o Iuni na latou faia ai ni ta malolosi se lua, o le tasi mai Moldova, o le isi mai Iukureini i Sisifo, i itu felafolafoai. Ma o se taunuuga, o le puipuiga o le autau Soviet na hacked, ma sa tuia e pei o se tagata sasa. O le tane Maus-2 na foliga mai e le mafai ona faʻaaogaina i ituaiga uma o fana Soviet. E le gata i lea, e fai lava si feaveai ma e lelei uiga avetaavale. O lenei taavale o se faasalaga moni.
  O le au uo foi na amio le mautonu. O le osofaiga i Italia na iu i le toilalo ma o le tulaueleele i Normandy na toe tolopoina.
  E le gata i lea, na tuʻuina atu e le au Siamani le ME-262 mataʻutia, lea sa matua faigata lava ona fana i lalo. O se vaalele fusu, ma ni fana ea e fa 30-mm caliber. Ma o lea na ia ave ai i fafo vaalele Soviet, fana i lalo le faitau selau o i latou. Ma le so"otaga papalagi fo"i. Na fa'agesegese fo'i e Hitila le polokalame V-2 ma, nai lo le taugata ma le tau fa'atauva'a ma fa'a'au folau, fa'alagolago i pomu va'alele ituaiga Arado.
  O Churchill ma Roosevelt na i ai o latou siʻusiʻu i le va o latou vae, faʻatasi ai ma le mamafa tele o le vaʻa a Siamani. Ma na ofoina atu e le Allies ia Siamani ma Iapani se filemu. Na ioe Hitila i le tuutuuga e tuua e le Au Soofaatasi ia Sicily ma Sardinia. Le mea na ausia.
  I le taimi o le filemu ma le Third Reich, na toe faʻaauau ai fefaʻatauaiga. Na amata uma e Amerika ma Peretania ona sapalai suauu iina. Ma o le au Siamani, na faia se osofaiga i Iukureini, na ave Kyiv ma toe ulufale atu i Odessa.
  Na le mafai ona faatoilaloina le tane Mouse-2. Na faʻaalia foi se faʻataʻitaʻiga laʻititi o le Mouse - o le Tiger-3, lea e mama ma sili atu le feaveaʻi ma le tasi 88-mm cannon.
  O lea na sasaa mai ai le autau a Soviet. Ma o se gaioiga taua lenei ...
  Na faalavelave Gulliver i le Princess Leia:
  - E te fai mai le tele o upu e le mafai ona malamalama i ai. Aua nei galo o a'u o se tamaitiiti o le amataga o le seneturi sefuluvalu. Ma o la tatou tulaga o le atinaʻeina o tekinolosi e le lelei tele!
  Na luelue le ulu o Princess Leia ma ataata.
  - Ou te iloa! Ae o loʻo ou talanoa e uiga i le ogatotonu o le luasefulu seneturi. Ma o le mea lea na na o le tasi le tama'ita'i na faia. Ma e tatau ona e ioe e ogaoga lenei mea!
  Na pese Gulliver ma le fiafia:
  - E ala i le fausiaina o lalolagi e lua, na faia ai le lalolagi tuai ... I le tulaga o taua, o loʻo i ai aʻu ma i latou, ma e ogaoga lenei mea!
  Na taʻua e Princess Leia:
  - I le amataga o le seneturi lona luasefulu ma le tasi, na aliali mai ai se temoni Vladimir, ma le ulu, o ia o se sipai na faoa le pule i Rusia, ma na ia mafua ai foi le tele o faafitauli. Ae o lana taua o se mataupu e ese mai. Ma o iinei na faia ai e le gnome se tulaga lea na toe maua ai e tagata Siamani le itu taumatau o Ukraine, ma i le tautoulu na latou amata ai se osofaiga i le ogatotonu. Ma o latou tane tane na foliga mai e le mafai ona faatoilaloina ma le mafai ona faatoilaloina. Ma faasaga i le gnome e te manaʻomia lau lava atamai. Ae o ai e tatau ona auina atu o se tali tutusa po o se tali tutusa? Sa i ai se manatu - o se elf po o se troll? Ae o le a latou vaivai i tekinolosi nai lo le gnome.
  Ma sa alualu i luma Siamani, o lea na pa'ū ai Smolensk, ma mulimuli ane Kalinin ma Vyazma. Ua leva ona latalata atu Siamani i Moscow. Stalin, ioe, alu ese. Sa le manao e oti. Ma fai mai Hitila e tatau ona avea le USSR ma kolone Siamani. Ma e na'o le fa'ato'ato'a e fetaui ma ia.
  Ia, na iu ina latou auina atu le hobbit gnome e fai ma tali. Ma o se tama foi lea, e faʻamaoni, atonu e fai mai se tasi o ia o se tagata atamai. Ae latou te leʻi manatu mamafa i le tama e leai ni seevae, e foliga mai pe a ma le sefulu tausaga le matua. Ma sa 'ona i latou i le Gulag mo tamaiti laiti.
  I le taimi nei, na ave e Siamani Moscow. O le mea lena na tupu!
  Na pa'ū Moscow ma Leningrad foi ... Na oʻo mai le taumalulu ma faʻaalu e Siamani le po i totonu o taulaga. O iina na latou nonofo ai.
  Ma na filifili le teine Komsomol e tauivi malosi ma le au fascist ma usu pese, e ui lava i le malulu ma le leai o ni lavalava.
  O matou o teine aulelei Soviet,
  Matou te fiafia e fusu ma fe'ai tama...
  Ua faalogoina se leo itiiti ma le pupula,
  Ma e iai so matou vala'au e fasioti Krauts!
  
  O i matou o teineiti Komsomol e sili ona mataʻutia,
  Matou te faanatinati atu ma le lototoa i le aisa e aunoa ma ni seevae...
  Tatou te le masani ona tutu tauagafau i autafa,
  Ma matou te tauia le au fascist i la matou moto!
  
  Talitonu mai ia te aʻu, e iai se mealilo tele a teine,
  E faʻafefea ona faʻatoʻilaloina le Nazis ...
  Ma talitonu mai ia te aʻu, o le manuia o teine e le faʻafuaseʻi,
  Auā o le autau a Rusia e matuā totoa!
  
  Ma mo a matou teine e leai ni mulivae,
  E manaia tele le kiona o le Tausaga Fou...
  Ia, o le Fuhrer o se tagata ulavale,
  Aua ne'i o tatou fa'amamaluina e le au fascist le manuia!
  
  O matou teine e fai togafiti leaga tele,
  Sa tuu o matou fatafata i luma o fitafita...
  Ma matou te matua ita lava i le Nazis,
  E le mafai ona tu'imomomoina i matou o sui malolosi o le Komsomol!
  
  E tele mea e mafai e matou teine,
  E oo lava i le fanaina o Hitila mai se tane...
  O le a le maua e le fili se taimi e fai ai le aoauli,
  O le a o mai teine e pei o se gaoi!
  
  Matou te matua fa'aaloalo ia Rusia,
  O Stalin e malosi e pei o se tama fa'amalosi, talitonu mai ia te a'u...
  Ma ou te talitonu o le a oʻo mai le manumalo i le mafanafana o Me,
  Soo se tasi e talitonu i lenei mea e sili!
  
  Mo teine e leai se masalosalo ma leai se pa,
  Ua naunau tagata uma e finau i o latou lima...
  Ia oo mai taui matagofie i aulelei,
  O le malosi o le Komsomol o loʻo i lima malosi!
  
  O matou tagata tau e matua vave lava,
  Ma i lima o fana fa'atosina e mu ai le paelo...
  Ma soo se galuega e mafai e teineiti ona taulimaina,
  O la tatou faigauo o se monolith e le masalomia!
  
  O i matou o ni teine feilafi
  Matou te le popole i le kiona po o le aisa...
  O le leai ni seevae o le a le malu ai o tatou vae i le taumalulu,
  Ma o loto o aulelei e agalelei ma mama!
  
  O le mea e mafai ona tatou faia, tatou te faaeaina,
  Tatou tamo'e pei o kangaroo virtuoso...
  Ma ua tatou feula ma le manuia ulu o le au fascist,
  Ma fiafia foi i faamalositino i le taeao!
  
  O teine uma o ni toa lelei,
  E mafai ona latou tu'iina le Krauts i le paluga...
  Ia, ae faapefea le au fascist i le na ona leaga?
  E leʻi iloa e le au Komsomol le malosi sili!
  
  E le mafai foi e Hitila ona fai se mea.
  Sa matou sasa malosi ia te ia i se laau,
  Ma latou gauia o latou nifo, tuʻituʻi ese le paʻu mai o latou mata,
  Ona ou tamoe lea i le afi e aunoa ma ni seevae!
  
  Naʻo Stalin e faʻatonuina i matou e fai le mea,
  Ua iloa atu lana vaai mata'utia ma le faamaoni...
  Ma talitonu mai ia te aʻu, o le a le misia e le teine,
  O lo'o utaina se fana masini tele!
  
  Afai e manaʻomia, o le a tatou oʻo atu i Mars,
  Ma o le a vave ona tatou faatoilaloina Venus ...
  E manaʻomia e fitafita le faʻapolopolo mo o latou seevae,
  O matou teine o loo taufetuli e leai ni seevae!
  
  E matagofie mea uma ia i matou teine,
  O lo'o iloa atu le fatafata ma sulugatiti, sulugatiti...
  O ia foi o se paionia, e pei o se tamai luko,
  O le paionia o Satani atoatoa!
  
  Ia, o matou o teine - e te iloa matou te lelei,
  O le a tatou tafiesea uma fascists pei o se salu...
  Ma e iai fetu lanumoana i le lagi,
  O le a matou tu'imomomoina le Tigers i le sila!
  
  Le mea e le faia, talitonu e le mafai,
  Taʻutino atu, o le komunisi o se faʻalavelave ...
  Ma o nisi taimi tatou te le malamalama ai
  Ma latou ave ni aulelei e fa'afefe ai i latou!
  
  Ae e te iloa, matou te faʻaumatia Siamani,
  Ma e mafai ona latou saeia le Krauts ...
  E ui lava e iai a tatou agaga titanium,
  O le a tatou ui atu i le togavao ma tafi ese ai le taufusi!
  
  O le a tatou fausia komunisi e aunoa ma fao uma,
  Ma o le a tatou faʻatoʻilaloina le au fascist ...
  O tagata o le Komsomol e fiafia e tamoe i le faʻatulagaga,
  Ma o le kerupi e lele i luga o i latou!
  
  O le a le mafai e le fili ona feagai ma le teine,
  Aua o le teine o le aeto...
  Ma e leai se manaʻoga mo le Krauts e faʻaleagaina tele,
  Ma o lo'o 'e'e fua lau Fuhrer!
  
  Komsomol e leai ni vae,
  Tuuina atu ia Hitila se fuamoa...
  Aua le feagai ma Satani
  Pe o le a le afaina lava!
  
  O le tupua feilafi a le Komunisi,
  O le fu'a mumu o le a susulu i luga a'e o le paneta...
  Ma sa lafoina Herota i seoli o seoli;
  Ma na maua e teineiti le lima!
  
  Lenin, Stalin - le la i luga aʻe o le paneta,
  Taamilomilo i le lagi e pei o aeto e lua...
  O faiga faa-komunisi ua usuina,
  O le Fatherland e iai le malosi o se apaau uamea!
  
  Na mafai ona tatou ola e vaai i le manumalo,
  Ma sa matou savavali i le ala atoa i Perelini...
  Na fananau mai pepe i le moega pepe,
  A"o lea ua i ai le mamalu o le atunuu!
  . MATAUPU Nu. 2.
  Na lele Gulliver i tarako ma faalogoina le tele. I lenei tulaga, sa matou talanoa e uiga i se taua e le mafai ona malamalama i ai se tagata e toetoe lava o taimi Medieval. E ui lava e foliga mai ua oʻo mai se taimi fou. Ae sa faaauau pea ona fai upu a le Princess Leia e uiga i le Taua Lona Lua a le Lalolagi;
  Ina ua uma ona paʻu Moscow ma Leningrad, na ulufale Iapani ma Turkey i le taua faasaga i le USSR. Ua matua leai se faamoemoe o mea mo Soviet Rusia. Ma e oo lava i le hobbit atamai na i ai o ia i totonu o se nofoaga faigaluega a tamaiti e le mafai ona fesoasoani ia i latou.
  Ma sa i ai tama e leʻi atoa le sefuluono tausaga, e leai ni seevae ma ofutino, ma numera numera, galulue malosi i Siberia. O tamaiti o lo'o i totonu o le nu'u talavou na sele o latou ulu. Na latou aveese oʻu seevae ma faamalosia aʻu e ta i lalo le vaomatua e aunoa ma ni seevae. I le taumafanafana e leai lava se mea, ae i le taumalulu ma mulivae e leai ni mulivae o le kiona e utia ai tama ma o latou lauulu e tipi. Na pueina le tama hobbit. Sa latou pueina ata o ia i lona talaaga, foliga atoa, ave tulagalima, ma sele lona ulu. Ina ua uma ona puʻea faapagota le tama, sa suʻesuʻeina māeʻaeʻa o ia; na oo atu lima totinilima o leoleo i pu uma, ma sa latou faia ma le lē faaaloalo. Ina ua uma ona fufulu mama le tama ma auina atu i se sela e tumu i tamaiti.
  Talu ai e foliga mai o le tama hobbit pe tusa o le sefulu tausaga le matua, na mananao le au faifaatoaga i le lotoifale e tuu o ia i tafatafa o le pakete. Ae o le toa fa'afagogo na foliga mai e sili atu le malosi ma vave nai lo tamaiti masani. Ma sa ia sasaina tama atua, ina ua uma ona avea o ia ma tagata matau o le sela ma tuu o ia lava i le faamalama. E faigofie mo talavou - latou te malosi, latou te iloa le taua, ma o oe o se tupu.
  Ae peitai, o le tama hobbit, e leʻi faʻaleagaina lona tulaga. Sa galue malosi o ia nai lo se isi lava i le tolauapiga, ma e tusa lava pe tuuina atu i isi tamaiti pagota ni seevae lagona i le malulu, sa tumau pea o ia e leai ni seevae. O le mafuaaga lena o ia o se tagata fiafia. E ui ina mumu vae o le tama e pei o vae o le kusi. Ae i le isi itu, e sili atu lou agile e aunoa ma ni seevae lagona.
  O lea na galue ai le tamaitiiti e leai ni seevae i le kiona i Siberia. Ma na taunuu le au Siamani i Kazan i le taumalulu, ae na tu ai iina. Sa matou faatalitali mo le tautotogo. Ma e iai le palapala. Ma na o Me o le 1945 na latou siitia atili i Urals.
  I le taimi lava e tasi, o le Caucasus ma Asia Tutotonu na pueina i le vaitau malulu.
  E leʻi faʻamaʻaʻa tele le 'au a Soviet. Ou te leʻi manaʻo e oti mo Stalin. Ae ui i lea, o se tane fou IS-3 na aliali mai i le USSR, lea na taunuu i luma i ni vaega laiti. O lenei taʻavale sa lelei le puipuiga i luma ma tatalia le sasa a le tele o fana. E ui lava sa le mafai ona ou tetee atu i le fana Maus-2.
  aai Pali: Chelyabinsk ma Sverdlovsk. Ma sa matua lelei lava ma sa i ai se osofa'iga vave.
  Ua leva ona tau mafanafana. O tama pagota e galulue e leai ni seevae i ofu pupuu ma le ua. Ma afai e vevela, ona faʻatasi lea ma o latou tino e matua le lavalava. Ma o tama e paee. Ae o le tama hobbit e foliga matua saeia ma pamu i luga. E ui lava e foliga mai o ia o se tamaititi, pe a ma le sefulu tausaga. Ma o le mea moni e le tupu pe matua.
  E itiiti le utia o tama e namu nai lo tagata matutua, ae e le utia lava hobbits.
  Ma o le au Siamani ua latalata atili atu ia i latou; ua toetoe lava a le toe feagai le Nazis ma teteega. Ioe, ma ua mou atu Stalin i se mea. E manino lava, o le a le oti le Georgian poto. E foliga mai na sola o ia i Amerika. E le'i nofoia e Siamani.
  Na amata ona pepese le Tama Hobbit ma isi pagota, mitamita ma lotonuu. E ui lava i le isi itu, o le lotonuu e le afaina pe a latou sasaina oe i se sasa ma faamalosia oe e galue e pei o se asini i totonu o se nofoaga o tagata faigaluega. E ui lava e iai se mea lelei i lenei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te faia uo - isi tama. O le tama hobbit e sili atu i le selau tausaga le matua, ae e foliga mai o se tamaititi, o le mea lea e i ai se uiga le mautonu ia te ia.
  Ma o tamaiti pagota e pepese ma le naunautai tele;
  O au o se tama paionia talavou e faavavau,
  Na ou sau e tau le fascist...
  Ia faia se faʻataʻitaʻiga o le sili,
  Ou te tauaveina se tusi talaaga e sili ona lelei i totonu o laʻu ato faafafa!
  
  Na oo mai le taua, na ou tamoe i luma,
  Ma sa ia feoai solo i luga o auala e leai ni seevae ...
  Ma sa ia fanaina se fana masini i le Fritzes,
  Le itiiti ifo o se tama mama i lona loto i luma o le Atua!
  
  Na ou fanaina se Fritz mai se osofaʻiga,
  Na ou ave se fana masini ma se grenade mai le tama...
  A uma mea uma, e tele le malosi o le tama,
  E tatau ona tatou tau ma le lototoa mo lo tatou Atunuu!
  
  O le tama o se tau mai le tiapolo, talitonu mai ia te au,
  Na ia fana ma le tutuli i le Fritz...
  I le taua, e pei o ia o se manu fe'ai nifo;
  Le mea e le maua ai se malulu!
  
  O le a se mea e mafai ona fai ia Hitila?
  O le a tanumia o ia e tama i le leo tele...
  "ina "ia lē taia e le fasioti tagata i le to"i,
  O le a leai se nofoaga mo ia i le lagi mama!
  
  Po o le a lava le mea e mafai ona e maua vave
  O le manu fe'ai Fuhrer na mana'o i se tagatanu'u ma se teine...
  Ae na liua lenei tulimanu i se taaloga,
  Ioe, e moni, ou te lagona le faanoanoa mo pulufana ia Adolf!
  
  Ua uma ona malulu, ma ua ou matua leai ni seevae,
  O se tama asiosio malosi ma le ita tele...
  Ma ua alaga mai le teine - faatali,
  Ae e mafai ona e vaʻaia ua vave tele!
  
  Tu'i le leoleo i lona moto,
  Tu'i i lalo le tama'ita'i, ta i tua o lona ulu...
  Ou te le auina atu lenei fana ma le susu,
  Ma o le a ou le faatauina atu loʻu Tamamatua mo se fagu!
  
  O a'u o se paionia ma ou te matua mitamita lava,
  Talu ai o le fusiua foi e matua mumu lava...
  O le a ou tau mo Holy Rus ',
  E ui lava o Adolf o se tagata faomea mataʻutia!
  
  Ae ou te talitonu o le a tatou faatoilaloina ma le lototoa le Wehrmacht,
  E iloa lelei e le tamaititi lenei mea...
  O i matou o le kerupi apaau auro,
  Ma o le taʻitaʻi pele, Comrade Stalin!
  
  O le a tatou faatoilaloina ma le lototoa le Wehrmacht,
  E ui o loʻo tau le au Nazis latalata i Moscow ...
  Ae o le a ou pasi le suʻega ma se A malosi,
  Ma o le a ou tuuina atu laʻu fana i le toa!
  
  E mafai ona ou faia se tama paionia,
  O se mea e leʻi moemiti i ai le au Nazis ...
  E iai a tatou galuega lelei,
  Ma o le a le maua e le Fuhrer le alofa mutimutivale!
  
  Po o le a lava le mea e mafai ona ou faia, e mafai lava ona ou faia,
  Ia toe faapepepa ao i luga o le Atunuu...
  Ae e lē lolo atu le paeonia i le fili,
  O le fitafita Rusia e toa ma malosi!
  
  Ioe, sa masani ona pu'eina a'u,
  Ma sa latou taʻitaʻiina o ia e aunoa ma ni seevae i le kiona...
  Na fa'asusu e leoleo i manu'a.
  Ma sa latou sasa le tama i le uaea!
  
  Ma sa mu foi oʻu mulivae i le afi mumu mumu,
  Ma sa latou susunuina o latou vae i se poker...
  Ae na maua e le Krauts na o zeros,
  E ui ina afi i le vae o le tama!
  
  Ua gauia o latou tamatamailima, ua mu o latou muaulu,
  Ma sa latou saeia sooga i luga o tauau o le tama ...
  Na galo i le Atua le paeonia, e foliga mai
  Ina ua sausau e le fa'asala le pepa i manu'a!
  
  Ae na te leʻi fai atu se mea i le au fascist,
  Ma nila, vevela i lalo o fao...
  A uma mea uma, mo aʻu o Stalin lava ia o se tagata lelei,
  Ma o le Fuhrer leaga e sili atu ona oti i le tiga!
  
  O lea na latou taʻitaʻia ai aʻu e fasiotia i le kiona,
  O se tama ua sasaina ma le saua, e leai ni seevae...
  Ae ou te le talitonu ua ou gau
  E le mafai ona e aloese mai le faatoilaloina e le Nazis!
  
  Na tuu e le Fritz se fetu i luga o loʻu fatafata,
  Ia, o lenei mea ou te mitamita ai ...
  Ou te lē tuuina atu i le fili sauā,
  Ma o le a ou le alu atu i le fefe ma le amio leaga!
  
  E mafai ona ou laa i le tuugamau,
  Ma faatasi ai ma se pese paionia tatagi...
  A uma mea uma, o le Fuhrer ua na o se asini valea,
  Ma o le a ou feiloai i se teine i Etena, e te iloa!
  
  Ae i le taimi mulimuli na tatagi mai,
  O le gaogao o a tatou fana masini...
  Ua nofo i lalo le vaega fana,
  Ua avea le au Nasi ma otaota!
  
  Ma o lenei i loʻu tama toa,
  Na sau o ia ina ua uma ona feagai ma sauaga ma mafatiaga...
  Tau ma se "au tele,
  Ina ua uma ona feagai ma ia tofotofoga leaga!
  
  Ua toe fasiotia e le tama le Krauts,
  O se tama e leai ni seevae e faanatinati atu i le kiona...
  Ma na te faia se gaioiga tele lava,
  Lagona le saoloto e fili le lauulu o lau uo!
  
  E foliga mai o loʻo faʻatali Berlin mo le tama i se taimi lata mai,
  Siamani o le a faʻaumatia lona ulu i lalo mo tagata Rusia ...
  O le kerupi malosi na te lūlūina le pelu,
  Ma sa ia fai atu ma le lototele tagata uma e o mai i fafo i le sikuea!
  
  Ou te talitonu ua lata ona tatou toe faatutūina e ua oti,
  Po o ai lava e tanu e avea e pei o se agelu...
  E malosi tele lo tatou Alii, Tasi,
  O le mea sili o Satani e faasausili tele i nisi taimi!
  
  Ia faavavau le atulaulau
  I lalo o le fu'a a le komunisi paia...
  O Lenin o se fetu pupula,
  Ma o Stalin o le manumalo: leaga, fascism!
  O le mea moni iinei o le faʻafeagai: na ave e le Nazis ma manumalo. Ae i le pese, e faamoemoe tama mo le mea sili. E ui ina i le isi itu o mafaufauga e moli, atonu i lalo o le malo fou o le a i ai se nofoaga mo i latou?
  O le tama hobbit na foliga mai e le manaʻomia mo le pulega a Stalinist. Ma o lenei mea na matua aafia ai lona lagona.
  Ae o tamaiti, ina ia faafiafiaina i latou lava, sa amata ona toe pepese, ma le naunautai tele, ma tu"ia o latou vae;
  Ua sau se tama mai le vateatea,
  Ina ua filemu mea uma - filemu...
  I ana miti o le tama o se aeto malulu,
  E le afaina ai lava o ia!
  
  Taimi o taua, taimi popole,
  Ua lofituina le tama e pei o se sunami...
  O se 'au tele na savavali atu i Rusia,
  Ma sa mau e Fritz le paelo u'amea o le tane!
  
  O aʻu o se tama e leai ni seevae i le malulu,
  Na tuliesea a'u e tagata fascist leaga...
  Na maua i latou e pei o gyrfalcons i le malosi,
  Sa ou fia vaai mamao atu i faiga faa-Komunisi!
  
  Na latou aveina aʻu i le kiona mo se taimi umi,
  Na toetoe a ou fa'amalo mea uma...
  Na latou susunuina loʻu vae e leai se mea i le uʻamea,
  Sa latou mananao e tautau o ia e le lavalava i le va o paina!
  
  Ae na sau se teine aulelei
  Ma otometi lava ona ia aveesea uma fascists ...
  Auā fo"i, o lona mata e pei o se nila ma"ai,
  Matou te tipi i lalo ma leoleo le tele i le taimi e tasi!
  
  Na toeitiiti lava oti le tama
  Ua maalili le toto o le tama i totonu o lona toto...
  Ae o le a le muta nei
  E pei ua toe ola mai le teine!
  
  Na ou toe malosi mai le mu matautia,
  A uma mea uma, ina ua uma le kiona sa latou susunuina aʻu ona ...
  Ia e iloa le asini o le fasioti tagata e leai sona fatu,
  Ae o le a ia totogiina foi se faasalaga!
  
  E atamai tele le teine, talitonu mai,
  Ma sa vave ona faauo atu le paeonia ia te ia...
  O lenei o le a avea oe ma tama manumanu moni,
  Ma o foliga o kerupi o le a lagolagoina i tatou!
  
  Na amata ona latou tau ma ia,
  Na matou faʻaumatia fascists e le gata ...
  Matou te pasi su'ega, matou maua A,
  Fa'asa'o atu i faiga fa'aKomunisi mo maila!
  
  O a'u ma le teine e leai ni seevae i le kiona,
  O nai popolega, e aunoa ma le iloa, matou te faanatinati ...
  Ou te taia le fili i laʻu moto,
  Ma e susulu pea le La i luga o le Tama!
  
  O le a le mafai e le Krauts ona faatoilaloina aʻu,
  Ma faatasi ai ma le teine e le mafai ona faatoilaloina...
  Ou te malosi e pei o se urosa ita
  Pe a tatou faʻatasi ma le Komsomol!
  
  Ma o lea e momoe le teine e leai ni seevae,
  Ma na ia fanaina ma le atamai i tagata fascist ...
  O le a tatou fausia se talipupuni malosi mo le Tinamatua,
  Ia faaumatia le leaga o Kaino!
  
  O Rusia o se atunuu malosi tele,
  Ma e iai lana paelo fana...
  E le mafai e Satani ona faatoilaloina i tatou,
  O le a oo mai ia te ia le taui toto!
  
  Ona usu lea o le teine lalelei,
  Pe a faanatinati atu e leai ni seevae i se kiona...
  Ma faatasi ma le paionia na ia sasaina manu fetolofi,
  O le a tatou ausia, ae o le a tatou faamutaina i tatou taitoatasi!
  
  E le o a"u foi o se tama vaivai,
  Ou te tuʻimomomoina le au fascists i le ita tele...
  O le a maua e le Fuhrer se nickel mai ia te aʻu,
  Ma o le a tatou fausia se lalolagi fou tele!
  
  Matou te tau i lenei ita malulu,
  Le Wehrmacht o le a le aumaia i tatou i o tatou tulivae ...
  Hooray mo le Nazi i lona lototele,
  So'o se tasi e avea ma Lenin o le a fa'atasi ma i tatou!
  
  O le a avea oe ma se lalelei sili ona manaia,
  Ua alofa le tama ia te oe...
  Ou te fana mo oe, le atunuu
  Ma mo le manuia o se aai sili ona susulu!
  
  Ou te talitonu o le a ou taunuu i le taimi mo Berlin,
  Ona mou atu lea o le taua sauā...
  O le a tatou manumalo i le lautele o le atulaulau,
  Ia sasaa mai le afi!
  
  Ma afai tatou te faamoemoe e oti,
  Ou te fiafia na o a'u...
  Tuu le teine e fai le mea ou te manao ai,
  E aumai e loʻu atalii se meaalofa iā te aʻu, e oo lava i se afafine!
  
  O le a avea oe ma se teine lelei
  O le a e fausia lenei lalolagi o le a iai le parataiso...
  E i ai a matou fugalaau matagofie o loʻo ola iinei,
  Ma talitonu mai ia te au, o le malamalama e le o se falesa!
  
  Na ou fanaina i lalo se Tiger ma se teine,
  Ma ina ua uma ia te ia na ia faamaeaina le Panther.
  E liliu e le toa le malae e fai ma fale fana,
  E ui lava o nisi taimi tatou te le iloa le tele!
  
  O le a matou faʻamaeʻaina le mea autu i totonu o le atunuʻu,
  Se'i o tatou fausia faiga faa-Komunisi ona mou atu ai lea o le tala...
  Ma o le a tatou faatoilaloina Satani iina,
  Tau ina ia susulu lo tatou tofi!
  
  Sa suatia e le teine i le taumalulu atoa,
  Sa savali e leai ni seevae i le malulu...
  Ia, aisea ua tatou i ai i le taua - aisea,
  O le a tatou totoina se rosa sili atu ona matagofie!
  
  O se auala manaia tele,
  O loo ma faatalitali ma se teine e leai ni seevae...
  Ma e le mafai ona faatoilaloina le USSR,
  O le a tatou savavali i le folafolaga o Me!
  
  Ma e tusa lava pe le oo mai Me,
  O le a tatou savavali pea ma le manumalo...
  O lea la tama, ia lototele ma lototele -
  O le a susulu le La i luga aʻe o i tatou i le parataiso!
  
  "Aua tou te fefefe, matou te toe fa"atūina ē "ua oti,
  Saienisi e iai fautuaga malosi...
  E Toatasi lo tatou Alii, e le Toatasi,
  Ma o le a matou valaau le Fuhrer e tali atu!
  O le ala lea na pepese ai tama e leai ni seevae i ofu pupuu ma sele lauulu. Ma o le toatele foi oi latou sa i ai pe'a io latou tino. E oo lava i le tama hobbit na vaneina se ata o Stalin i lona fatafata.
  Ae na alia"e mai loa tane Siamani, ma sa faafeiloaia i latou e le pagota lava lea e tasi ma le naunautai tele ma sapati o latou vae faatamaitiiti.
  E oo atu i le faaiuga o le 1945, sa nofoia e fitafita Siamani ma Iapani toetoe lava o vaega tetele uma o le USSR. Ma e na'o nisi nu'u ma nu'u o lo'o fa'aauau pea taua ma osofa'iga fa'aituau. Na sola moni lava Stalin, ma e leʻi faʻaalia, i Pasila, lea sa lafi ai. Ae na tumau pea Molotov. Ae ui i lea, ia Me e tasi le afe iva selau fasefulu ono, na pueina Molotov e le au faʻapitoa a le SS. Ina ua uma lena, o Beria, o le na suitulaga ia Molotov, na ofoina atu le toe faafoi i luga o tuutuuga mamalu.
  Na ioe Hitila, ma na faasaoina le ola o Beria ma tuu atu i ai se saolotoga faatapulaaina. Ma i le USSR, na toetoe lava a taofia le taua a le vaega. Sa i ai le filemu.
  O le Third Reich na faʻaumatia mea na ia faatoilaloina. Ae o se feteenaiga ma Amerika ma Peretania sa le maalofia. Aemaise lava, na manaʻomia e Hitila le toe faʻafoʻi atu o meatotino faʻa-kolone i Italia ma Farani, Peleseuma, ma Holani. Amata i Aferika. Ma tuuina atu faaletulafono i Siamani. O lea la ua maua e le Third Reich se lima saoloto. Ma afai ei ai se mea...
  Ae o Amerika sa i ai se pomu atomika. O le mea moni, o le Third Reich e le gata o loʻo i ai ni tane, ae faʻapea foʻi le atinaʻeina o vaalele vaalele. Ma o le a le faatagaina ai pomu e pa'u i luga o le teritori o Europa.
  Sa i ai la se malologa i le lalolagi. Sa fauina e tagata Siamani va'alele, va'a, ma va'a tetele i luga o le saosaoa. Ae ua leva ona malolosi a latou va'a i lalo o le sami, ma o latou va'a na tafe i luga o le hydrogen peroxide. O lea...
  Na maua e le tama hobbit se nofoaga mo ia lava i le Third Reich. Na amata ona ia faʻaleleia sosi lele - le Belonce disk. I le tala faasolopito moni, o lenei tisiki na mafai ona alu ese ma oʻo i le saoasaoa o le lua paʻu leo. Peitaʻi, e leʻi auai o ia i taua. Sa faigofie tele, ma lapoa ma taugata. I le tala faasolopito: e leʻi faʻaaogaina e le USSR poʻo le USA ni sosi lele. Aua o le taaloga e le aoga le moligao. Fa'aleaga le afi e tasi ma fa'afuase'i loa ona le toe pulea le tisiki Belonce ma pa'u i lalo.
  Ae na faia e le tama hobbit ina ia tafe le laminar faataamilo i sosi lele ma le afaina ai i lima laiti. A'o lea ua le mafai e fana e tetee atu i vaalele, fana ea ma fana fana i lalo. Ae na faia e le tama e faavavau ma le leai ni seevae, faauta ma faauta, ua faapipiiina i luga oi latou le lasers. Ma o nei lasers na susunuina moni mea uma i le afi ma ave vevela. Ma taumafai e tau faasaga i lenei mea.
  O lea sa i ai moni lava le au Siamani ni kata pu faamiliteli. I le taimi lava lea e tasi, na faʻapipiʻiina ai le ofutau malosi sili atu i luga o tane, ma na amata foʻi ona latou faia taavale mai palasitika.
  Ioe, na foliga mai e matua malie lava ma, i lana lava auala, e matua fa'amalosi.
  I totonu o Amerika, o le mea moni, sa latou mananao e tali atu i Siamani, ae faasaga i sosi lele, e na o le atomic moliaga e mafai ona faʻaumatia i latou. Ae o le Nazis ua uma ona i ai le faitau afe o vaalele tisiketi. Na filifili le Fuhrer e alu i le taua ia Aperila 20, 1949, i lona aso fanau lona onosefulu. O le mea e mafai ona fai atu e le o se manatu sili ona valea.
  E le gata i lea, e mafai e le au Nazis ona maua se mea le fiafia pe a fai na atiaʻe tekinolosi faʻatau i le Iunaite Setete.
  Aʻo leʻi osofaʻia, na filifili Hitila e fiafia i taua a le au gladiator. Ma e le o se manatu valea foi lea.
  Ae o le isi tala...
  
  TA'ALOGA SIPAI - FA'AMA'IA RUSIA
  FAAMATALAGA
  O ituaiga eseese o gaioiga o loʻo faʻatinoina e le auʻaunaga atamai, aemaise lava le CIA, NSA, MI, MOSAD, ma isi, faia ai se tulaga faʻapitoa i le lalolagi atoa, lea e masani ona le mautonu. O loo i ai se tauiviga e tetee atu i faiga faatupu faalavelave ma mo vaega o aafiaga. O lo'o i ai tala manaia tele e tu'uina atu i lenei mea, fa'apea fo'i ma le fa'alataina o Mikhail Gorbachev.
  
  MATAUPU MUAMUA
  
  
  O le ita i lona loto na susulu malosi atu nai lo le sila uamea.
  
  Na tu i luga Matt Drake, aʻe i luga o le puipui, ma tuʻu lemu. Sa ia punou i totonu o le vao fegaoioia"i, ma faalogologo, ae sa lei lagonaina se suiga i le filemu o loo siomia ai o ia. Na tu mo sina taimi ma toe siaki le Glock subcompact.
  
  Sa saunia mea uma. O le a feagai le "au a le Bloody King ma se taimi faigata i lenei po.
  
  O le fale i ona luma ua pogisa. O le umukuka ma le potu malolo i le fogafale muamua na mu i le afi. O le vaega o totoe o le nofoaga sa goto ifo i le pogisa. Sa tu o ia mo se isi sekone, ma toe iloilo ma le faaeteete le ata na ia mauaina mai le taulealea muamua, lea ua oti nei, a o lei agai lemu i luma.
  
  O ana toleniga tuai na aoga ia te ia ma ua toe fememea'i i ona toto, o lea ua ia te ia se mafuaaga patino ma manaoga mo ia. E to'atolu 'au a le Tupu o le Toto na feoti mata'utia i totonu o le tolu vaiaso.
  
  E tusa lava po o le a le mea na ia taʻu atu ia te ia, o Rodriguez semanu e numera fa.
  
  Na taunuu Drake i le faitotoa pito i tua ma siaki le loka. Ina ua mavae ni nai minute sa ia liliu le au ma se'e i totonu. Sa ia faalogoina se pa mai le televise ma le leo fiafia. Rodriguez, faʻamanuia le Atua i le fasioti tagata matua, sa matamata i le taʻaloga.
  
  Na savali solo o ia i le umukuka, e le manaʻomia le malamalama o lana moliuila faʻapitoa ona o le susulu mai le potu autu i luma. Sa tu o ia i le ala savali e faalogologo lelei.
  
  Pe na sili atu ma le tasi le tama iina? E faigata ona iloa ona o le pisapisao mai le TV leaga. Leai se mea o iai. Na te fasiotia i latou uma.
  
  O le faanoanoa na ia lagonaina i le tolu vaiaso talu ona mavae le maliu o Kennedy na toetoe lava a lofituina o ia. Na ia tuua ana uo i tua ma na o le lua tuusaunoaga. Na ia valaau muamua ia Torsten Dahl e lapataia le Suetena e uiga i le taui a le Tupu o le Toto ma fautuaina o ia e ave lona aiga i le saogalemu. Ma lona lua, sa ia talosagaina le fesoasoani a ana uo tuai a le SAS. Na ia faatuatuaina i latou e vaavaaia le aiga o Ben Blake ona e le mafai e ia lava ona faia.
  
  O lea ua tau na o Drake.
  
  E seasea tautala o ia. Sa inu o ia. O sauaga ma le pogisa na o ana uo. Sa leai se faamoemoe po o se alofa na totoe i lona loto
  
  Sa ia minoi filemu i lalo o le ala savali. Ua manogi le nofoaga i le susu, afu ma meaai falai. Na toetoe a iloa atu le asu pia. Na faia e Drake se foliga faigata.
  
  E faigofie atu ia te au.
  
  Fai mai lona atamai o loo i ai se tagata o loo nofo iinei, o se tagata na fesoasoani e faoa le itiiti ifo ma le toatolu o tagata ta"uta"ua a le Tupu o le Toto. I le mae"a ai o le pa"ia o lona va"a ma le sola ese a le ali"i lea e foliga mai ua lelei ona fuafua, e le itiiti ifo ma le to"asefulu tagata maualuluga na la"a atu ma le fa"aeteete ma fa"alilo i luma e fa"amalamalama atu o se tasi o lo latou aiga o lo"o taofia e tagata ta"ilalo. Na pulea e le Bloody King faaiuga ma gaioiga a le Iunaite Setete, ma manuia mai le alofa ma le agaalofa o latou ulu.
  
  O lana fuafuaga sa matua lelei lava. E leai ma se tagata e toatasi na iloa o loo lamatia isi tagata e pele ia i latou, ma na faatosinaina i latou uma e le Tupu o le Toto i le ai uamea ma le toto. O mea uma na manaʻomia. Po o le a lava le aoga.
  
  Na talitonu Drake latou te le'i pa'i atu lava i le ua ave faamalosi. Sa le mafai ona latou malamalama pe o le a le mamao na alu ai le pule sauā a le Tupu o le Toto.
  
  I lona itu agavale, na matala ai se faitotoʻa ma sau i fafo se tamāloa e leʻi seleia, ma lapopoʻa. Sa vave ona gaoioi Drake ma le malosi matautia. Sa ia faanatinati atu i le tamaloa, ma toso i fafo se naifi ma tuu loloto i totonu o lona manava, ma, i le le mautonu, tulei o ia i totonu o le faitotoa matala i totonu o le potu malolo.
  
  Ua pupula mata o le tamaloa lapo'a i le le talitonu ma le te'i. Na uu mau e Drake, o se talipupuni lautele, ee, oomi malosi i le lau a'o le'i faamamulu ma tusi le Glock.
  
  Na vave ona gaoioi Rodriguez, e ui lava i le teʻi o foliga o Drake. Ua uma ona ia ta'avale ese mai le sofa ma'i i luga o le fola ma tausemu i lona fusipa'u. Ae na tosina atu le mafaufau o Drake i le tamaloa lona tolu i totonu o le potu.
  
  O se alii pupuu, umi-ulu-ulu o loo fegoai solo i le tulimanu ma uluulu uliuli lapo'a oomi i ona taliga. Ae e ui lava ina sagatonu o ia, e ui lava ina ia tataina i fafo faalava o le vii i ona tamatamailima palapala, na ia aapa atu i le fana ua uma ona ili.
  
  Na fa'atauva'a e Drake o ia lava. O le fana oti na saeia ai le tagata lapo'a. Na tulei ese e Drake le tino ua tetete i autafa ma tu i luga ma fana. E tolu fana na aveese ai le tele o le ulu o le musika ma togi lona tino i luga o le puipui. Na lele atu le taligalu i le itu na o i latou, o loʻo faʻamatalaina se arc i le ea, ma tu i luga o se TV tele, tautau matagofie mai le pito.
  
  Na tafe le toto i lalo o le lau mafolafola.
  
  O Rodriguez sa totolo pea i luga o le fola. O chips ma pia ua tia'i na fiti ma sausau solo ia te ia. Sa i ai Drake i ona tafatafa i se taimi vave ma tui malosi le Glock i le taualuga o lona gutu.
  
  "Tofo?"
  
  Na titina Rodriguez, ae na aapa atu pea i lona fusipaʻu mo se tamai naifi. Na matamata atu ma le le fiafia Drake, ma a o faia e le au a le Blood King ia i latou se ta mataga, na maua e le fitafita muamua o le SAS ma ave malosi i totonu o le bicep o le tagata osofaia.
  
  "Aua le faavalevalea".
  
  O Rodriguez e pei o se puaa ua fasia. Na faliu o ia e Drake ma toe fa"alagolago i le sofa. Sa ia fetaui ma mata o le tamaloa, ua puaoa i le tiga.
  
  "Ta"u mai mea uma e te iloa," na musumusu atu ai Drake, "e uiga i le Tupu Toto." Na ia aumaia i fafo se Glock ae na ia tuu i se vaaiga manino.
  
  "I le a?" O le leo o Rodriguez sa mafiafia ma faigata ona faʻamalamalamaina ona o lona tuuga ma lona tiga.
  
  Na sasa e Drake le Glock i le gutu o Rodriguez. E le itiiti ifo ma le tasi le nifo ua pa'u i fafo.
  
  "Aua e te ula ia te au." O le oona i lona siufofoga na faalataina ai le sili atu nai lo na o le ita ma le faanoanoa. O le mea lea na iloa ai e le alii o le Blood King e moni lava e le maalofia se oti sauā.
  
  "Talofa lelei. Ou te iloa e uiga ia Boudreaux. E te mana'o ou te ta'u atu e uiga ia Boudreau? E mafai ona ou faia lenei mea."
  
  Na pipii malie e Drake le gutu o le Glock i le muaulu o le tamaloa. "E mafai ona tatou amata iina pe a e manaʻo ai."
  
  "Ua lelei. Tumau filemu ". Na faaauau pea e Rodriguez le tiga manino. Na tafe ifo le toto i lona auvae mai nifo gau. "O Boudreaux o se tagata ulavale, alii. E te iloa na o le pau le mafuaaga na tuua ai o ia e le Tupu o le Toto o ola?"
  
  Na tusi e Drake le fana i le mata o le tamaloa. "Pe e pei aʻu o le ituaiga tagata e taliina fesili?" O lona siufofoga e pei o le uamea i luga o le uamea. "E tatau ona ou?"
  
  "Ioe. Lelei lelei. O loʻo iai pea le tele o maliu i luma atu. O le tala lena a le Tupu Toto, alii. E tele le oti i luma atu, ma o le a fiafia Boudreau e i ai i totonu o le mafiafia. "
  
  "O lea ua ia faaaogaina Boudreau e faamama. E le o se mea e ofo ai. Masalo o loʻo ia faʻaumatia le lafumanu atoa."
  
  Na emo Rodriguez. "E te iloa e uiga i le lafumanu?"
  
  "O fea o iai o ia?" Na lagona e Drake le faatoilaloina o ia e le ita. "O fea?" - Sa ou fesili. O le isi lona lua o le a ia momotu ma amata ona sasa ia Rodriguez i se pulupulu.
  
  E leai se gau. E le iloa lava e le fasi mea leaga se mea. E pei lava o isi tagata uma. Afai ei ai se mea e tasi e mafai ona fai e uiga i le Tupu o le Toto, o le lelei na ia natia ai ona ala.
  
  I lena taimi, na emo mai ai se aloiafi i mata o Rodriguez. Na taavavale Drake a o ui atu se mea mamafa i le mea sa i ai lona ulu.
  
  O le tamaloa lona fa, atonu na pe atu i le isi potu ma ala mai i le pisapisao, na osofaia.
  
  Na taamilo solo Drake, togi i fafo lona vae ma toeitiiti lava aveese le ulu o lana paga fou. A'o pa'ū le tamaloa i le eleele, sa vave lava ona iloilo e Drake o ia - va'ai malosi, ala ta'avale i ona lima uma, mitiafu palapala - ma fana fa'alua lona ulu.
  
  Na tepa mata o Rodriguez. "Leai!"
  
  Na fana o ia e Drake i lona lima. "E te le aoga ia te au."
  
  Se isi fana. Na pa lona tulivae.
  
  "E te le iloa se mea".
  
  Pulu lona tolu. Na faaluaina Rodriguez, ma uu lona manava.
  
  "E pei o isi uma oi latou."
  
  Le fana mulimuli. Tau tonu i le va o mata.
  
  Sa su'esu'e e Drake le oti na siomia ai o ia, inu i totonu, faatagaina lona agaga e inu le sua o le tauimasui mo na o sina taimi.
  
  Na ia tuua le fale i tua, ma sola i le togalaau, ma faatagaina ai le pogisa loloto e faʻaumatia ai o ia.
  
  
  O LE MATAUPU LUA
  
  
  Na ala Drake i le leva o le po, ua ufitia i le afu. Na moeiini mata ona o se vaega o loimata na maligi. Sa tutusa lava le miti.
  
  O Ia o le tagata na faasaoina i latou i taimi uma. O le tagata e muamua lava fai mai upu "faatuatua mai ia te au." Ae na leai se mea na aoga mo ia.
  
  Tuu i latou uma i lalo.
  
  Ua faalua. Alison muamua. Ia Kennedy.
  
  Na ia see ese mai le moega, ma aapa atu i le fagu na ia tuu i tafatafa o le fana i luga o le laulau. Sa ia mitiina le fagu ma tatala le tapuni. Na mu le uisiki taugofie i lona faai ma totonu o lona manava. Vailaau mo e vaivai ma malaia.
  
  Ina ua taufaamatau le tausalaina e toe tootuli o ia i ona tulivae, sa ia faia ni valaau vave se tolu. Le muamua i Iceland. Sa la talanoa puupuu ma Thorsten Dahl ma faalogoina le lagona alofa i le leo tele o Suetena, e tusa lava pe na ia fai atu ia te ia e taofi le telefoni i po uma, o loʻo saogalemu lona toʻalua ma lana fanau ma e leai se afaina e oʻo ia i latou.
  
  O le lona lua e mo Joe Shepard, o se alii sa ia tau faatasi i le tele o taua i lona taimi ma le vaega tuai. Na fa'ailoa mai ma le fa'aaloalo e Shepard le fa'aaliga lava lea e tasi e pei o Dahl, ae na te le'i faia se fa'amatalaga e uiga i upu fa'avalevalea a Drake po'o le gaogao mataga i lona leo. Na ia faamautinoa atu ia Drake o loo leoleoina lelei le aiga o Ben Blake ma o ia ma nai ana uo o loo nonofo i lalo o le paolo, ma le tomai faapitoa o le leoleoina o le nofoaga.
  
  Na moeiini mata o Drake a o ia faia le valaau mulimuli. Ua taamilo lona ulu ma ua mu ona totonu e pei o se tulaga pito i lalo o seoli. Sa talia uma nei mea. Soo se mea e ave'ese ai lona mafaufau mai ia Kennedy Moore.
  
  Na e misia fo'i lona falelauasiga leaga...
  
  "Talofa?" Sa filemu ma mautinoa le leo o Alicia. O ia foi, talu ai nei na leiloa se tasi e latalata ia te ia, e ui na te lei faaalia ni faailoga i fafo.
  
  "O a'u. O a mai i latou?"
  
  "O lo"o lelei mea uma. Ua toe malosi Hayden. Na'o ni nai vaiaso ma o le a toe fo'i mai i lana ata paia CIA. O loo manuia Blake, ae ua ia misia oe. Na ona sau lava lona tuafafine. O se sauniga faaleaiga moni. Me AWOL, faafetai i le Atua. O lo'o ou va'aia i latou, Drake. O fea o iai oe?"
  
  Na tale Drake ma soloi ona mata. "Faafetai," sa mafai ona ia fai atu a o lei motusia le sootaga. E malie na ia ta'ua seoli.
  
  Na ia manatu ua ia faatutūina se togālauapi i fafo o nei faitotoʻa.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU
  
  
  Na matamata Hayden Jay i le oso aʻe o le la i luga o le Vasa Atalani. O le vaega e sili ona ia fiafia i ai o le aso, o le vaega lea e fiafia e faaalu na o ia. Sa ia see ese ma le faaeteete mai le moega, ma mimita i le tiga o lona suilapalapa, ma savali ma le faaeteete i le faamalama.
  
  Sa oo ifo ia te ia le filemu. Na pa'i atu le afi fetolofi i galu, ma mo ni nai minute na liusuavai uma ai ona tiga ma popolega. Sa tumau pea le taimi ma sa ola pea o ia, ona matala ai lea o le faitotoa i ona tua atu.
  
  leo o Peni. "Vaaiga matagofie".
  
  Na luelue lona ulu i le oso a"e o le la ona faliu lea o ia o tilotilo mai ia te ia. "E te le tau fa'afou, Ben Blake. Na'o le kofe ma se taga pata."
  
  O lana uo tama na fa'ailogaina se pusa inu ma se taga pepa e pei o ni auupega. "Faafeiloaʻi aʻu i luga o le moega."
  
  Na toe tilotilo Hayden i New Dawn ona savali lemu atu lea i le moega. Na tuu e Peni le kofe ma ato i se mea faigofie ona aapa atu ma tuu atu i lana taifau taifau mata.
  
  "E faapefea-"
  
  "E tutusa lava ma anapo," o le tala vave lea a Hayden. "O le valu itula e le mafai ai ona alu ese le pipili." Ona ia faamalulu teisi ai lea. "E iai se mea mai ia Drake?"
  
  Na toe faalagolago Peni i luga o le moega ma lulu lona ulu. "Leai. Na ou talanoa i loʻu tama ma o loʻo manuia uma i latou. Leai se faailoga-" Sa tu o ia. "Mai..."
  
  "O loo saogalemu o matou aiga." Na tuu e Hayden lona lima i luga o lona tulivae. "Na toilalo le Tupu Toto iina. O lea la e na o le pau lava le mea e tatau ona tatou faia o le suʻeina o ia ma faʻaumatia le faʻasalaga."
  
  "Ua toilalo?" Na toe faaleo mai e Peni. "E faapefea ona e fai mai lena mea?"
  
  Na manava loloto Hayden. "E te iloa le uiga o la"u tala."
  
  "Ua maliu Kennedy. Ma Drake... na te le'i alu foi i lona falelauasiga.
  
  "Ou te iloa".
  
  "Ua alu o ia, e te iloa." Na sioa atu Peni i lana ato e pei o se gata uogo. "E le toe foi mai o ia".
  
  "Tuu atu ia te ia se taimi."
  
  "E tolu vaiaso na ia maua."
  
  "Ona avatu lea ia te ia o isi tolu."
  
  "O le a sou manatu o le a lana mea o fai?"
  
  Na ataata teisi Hayden. "Mai le mea ou te iloa e uiga ia Drake... Ufi muamua o tatou tua. Ona ia taumafai lea e suʻe Dmitry Kovalenko.
  
  "Atonu e le toe aliali mai le Tupu Toto." Sa matuai faanoanoa lava lagona o Peni e oo lava i le folafolaga pupula o se taeao fou na mou ese atu.
  
  "O le a ia faia." Na tilotilo atu Hayden i le alii talavou. "E i ai sana fuafuaga, manatua? E lē taoto o ia i le eleele e pei o le taimi muamua. O masini femalagaa'i taimi na o se amataga. Kovalenko o loʻo i ai se taʻaloga tele atu ua fuafuaina."
  
  "Seoli Faitotoa?" Na mafaufau i ai Peni. "E te talitonu i lenei mea leaga?"
  
  "Leai se mea o iai. E talitonu o ia. Pau lava le mea e fai e le CIA o le suʻeina.
  
  Na miti umi e Peni lana kofe. "Na pau lena, a ea?"
  
  "Ia..." ataata lemu Hayden ia te ia. "O lea ua faaluaina a tatou malosiaga geek."
  
  "O Karin o le faiʻai," na ioe ai Ben. "Ae o Drake semanu e gau Boudreaux i se minute."
  
  "Aua e te matua mautinoa. E le'i faia e Kinimaka lea mea. Ma e le o ia o se poodle."
  
  Na tu Peni ina ua tu'itu'i le faitotoa. O ona mata na faalata i le fefe.
  
  Na faaalu e Hayden sina taimi e faatoafilemu ai o ia. "O loʻo matou i totonu o se falemaʻi malupuipuia a le CIA, Ben. O le maualuga o le saogalemu o loʻo siomia ai le saite o le a faʻalumaina ai se solo faʻauʻuga a le peresetene. Fa'amalie."
  
  Na pipii atu le ulu o le fomai i le faitotoa. "O lo'o lelei mea uma?" Sa ia ulufale atu i le potu ma amata ona siaki siata a Hayden ma faailoga taua.
  
  A o ia tapunia le faitotoa a o alu atu i fafo, sa toe tautala Ben. "E te manatu o le a toe taumafai le Tupu o le Toto e toe faʻaaogaina masini?"
  
  Na faamimigi tauau o Hayden. "O loo e fai mai na te lei mauaina le mea muamua na ou leiloa. Masalo o le mea lena na tupu. A o le lona lua na matou maua mai i lona va"a?" Sa ataata o ia. "Tu"u fao."
  
  "Aua le lotomalie."
  
  "O le CIA e le o malolo i luga o ana laurels, Ben," o le tala lea a Hayden i le taimi lava lena. "Leai lava. Ua matou sauni e feiloai ma ia."
  
  "Ae faapefea i latou na ave faamalosi?"
  
  "Ae faapefea i latou?"
  
  "E mautinoa lava e maualuga i latou. le tuafafine o Harrison. O isi na e ta'ua. O le a ia faʻaaogaina."
  
  "Ioe o le a ia faia. Ma ua matou sauni e feiloai ma ia."
  
  Na faauma e Peni lana ato ma etoe ona tamatamailima. "Ou te le talitonu lava e tatau ona alu lalo le faaili atoa," o lana tala lea ma le faanoanoa. "I le taimi tonu na amata ai ona taʻutaʻua."
  
  Na atae Hayden fa'alilolilo. "Ioe. Mata"utia."
  
  "Ia, masalo o le a atili ai ona ta"uta"ua i tatou."
  
  Na toe tu"itu"i lemu ma ulufale loa Karin ma Kinimaka i totonu o le potu. Na foliga faanoanoa le Hawaii.
  
  "E le fa"a"e"e le tama"ita"i lea. Po o le a lava le mea tatou te faia, e na te le faaili lava mo i tatou."
  
  Na tuu e Peni lona auvae i luga o ona tulivae ma fai se foliga faanoanoa. "Malo, maimau pe ana i ai Mati."
  
  
  MATAUPU FA
  
  
  Na matamata toto'a le tamaloa Hereford. Mai lona tulaga maualuga i luga o se mauga mutia i le itu taumatau o se tulaga mafiafia o laau, e mafai ona ia faʻaogaina le vaʻaiga telescopic o loʻo faʻapipiʻi i luga o lana fana e faʻamaonia ai tagata o le aiga o Ben Blake. O le vaega a le militeri e aofia ai le faʻamalamalamaina o le reticle, o se filifiliga e faʻatagaina mo le faʻaaogaina tele i tulaga faʻamalama leaga ma aofia ai le BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  O le mea moni, o le fana na faʻapipiʻiina i le pito i luga o masini soʻo se mea e mafai ona mafaufauina, ae o le tagata i tua atu o le lautele, ioe, e le manaʻomia. Sa aoaoina o ia i le tulaga maualuga. O lea ua ia matamata atu a o savali atu le tama o Ben Blake i le televise ma ki. Ina ua uma sina fetuutuunaiga, sa ia vaaia le tina o Ben Blake o faasino atu i lona tama ma se tamai masini mamao. E oo lava i le milimita e lei gaioi ai faalava o lana vaai.
  
  Faatasi ai ma se faatinoga faataitai, sa ia saluina lana vaai faataamilo i le vaega o loo siomia ai le fale. Sa tuu i tua mai le auala, natia e laau ma se puipui maualuga, ma sa faaauau pea e le alii Hereford le faitauina lemu o leoleo o loo lalafi i totonu o le vao.
  
  Tasi lua Tolu. E amanaia mea uma. Na ia iloa e toʻafā isi i totonu o le fale, ma le isi lua na natia atoa. E ui lava i a latou agasala uma, na faia e le CIA se galuega sili ona lelei e puipuia ai Blakes.
  
  Na faauu le tamaloa. Na ia matauina le gaoioi. O le pogisa, e sili atu le uliuli nai lo le po, ua sosolo i lalo o le puipui maualuga. Tele tele e avea ma manu. Ua fa'alilolilo e taumama.
  
  Ua maua e tagata le Tupu Toto o Blake? Ma afai o lea, o le a le lelei o i latou?
  
  Na agi mai le savili māmā mai le itu agavale, sa'o mai le English Channel, ma aumaia ai le tofo oona o le sami. Na tauia e le alii Hereford le suiga o le ala o le pulufana ma faalatalata atu teisi i totonu.
  
  O le tamaloa sa laei uliuli uma, ae o mea faigaluega sa fai lava i le fale. O lenei alii e le o se tagata tomai faapitoa, ae na o se fitafita.
  
  Mea'ai pulu.
  
  Na mau le tamatamailima o le tamaloa mo sina taimi ona tatala lea. Ioe, o le fesili moni lava e toafia na ia aumaia ma ia?
  
  O le fa'atumauina o lana fa'ai'uga i fa'alavalava, na ia vave su'esu'eina le fale ma lona si'osi'omaga. O se sekone mulimuli ane sa ia mautinoa. Sa mama le siosiomaga. O lenei tagata i le uliuli na galue na o ia, o le tagata Hereford sa talitonu ia te ia lava.
  
  O se tagata su'esu'e e fasioti tagata mo totogi.
  
  E tau le aoga se pulufana.
  
  Na ia tosoina lemu le fa'aoso ma mitiia le solomuli. O le leo o se pulufana e alu ese mai le paelo e tau le iloa. Na ia vaʻaia le paʻu o le fitafita e aunoa ma se vevesi, o paʻu i totonu o le vao.
  
  E lei iloa e leoleo a le aiga o Blake se mea. I ni nai minute, o le a ia valaau faalilolilo i le CIA, ma taʻu atu ia i latou ua talepeina lo latou fale saogalemu fou.
  
  O le alii Hereford, o se uo tuai a le SAS a Matt Drake, sa faaauau pea ona leoleoina leoleo.
  
  
  O LE MATAUPU LIMA
  
  
  Na tatala e Matt Drake le pulou mai se fagu fou o Morgan's Spiced ma vili le numera i luga o le telefoni feaveai.
  
  Na foliga fiafia le leo o Me a o ia tali mai. "Drake? O le a le mea ete mana'o ai?"
  
  Na faauu Drake ma inu sina miti mai le fagu. Mo Me, o le faʻaalia o lagona e foliga mai e le masani ai e pei o se faipule e faʻamamaluina ana tautoga palota. "O e manuia?"
  
  "Ioe ua ou manuia. Aisea e le tatau ai ona ou? O le a lea?"
  
  Sa ia toe mitiina se isi umi ma faaauau. "O le masini na ou tuuina atu ia te oe. Ua saogalemu?"
  
  Sa i ai sina taimi le mautonu. "Ou te le maua. Ae e saogalemu la"u uo." Na toe foi mai le leo malu a Mai. "O le saogalemu lea e mafai ai." Na toe inu foi Drake. Na fesili Mai, "Pe na o lena lava?"
  
  "Leai. Ou te talitonu ua toeitiiti lava uma a'u ta'ita'iga i lea itu. Ae e iai se isi ou manatu. O le tasi e latalata atu i ... fale."
  
  O le filemu na kiliki ma feʻei a o ia faatalitali. E le o se mea masani lea o Me. Atonu sa iai o ia ma se tasi.
  
  "Ou te manaʻomia oe e faʻaaoga au fesoʻotaʻiga Iapani. Ma Saina. Ae maise lava tagata Rusia. Ou te fia iloa pe iai se aiga o Kovalenko."
  
  Sa faalogoina se manava matuitui. "E te matua'i?"
  
  "Ioe ua ou matua"i leaga lava." Na ia fai mai e sili atu le saua nai lo le mea na ia mafaufau i ai, ae na te leʻi faatoese. "Ma ou te fia iloa foi e uiga ia Boudreau. Ma lona aiga."
  
  E atoa le minute na tali mai ai Mai. "Ua lelei, Drake. O le a ou faia le mea sili ou te mafaia."
  
  Na manava loloto Drake ina ua mate le sootaga. I se minute mulimuli ane, sa ia sioa atu i le fagu sua manogi. Mo nisi mafuaaga sa afa gaogao. Na tepa a"e o ia i le faamalama ma taumafai e vaai atu i le aai o Miami, ae sa matua palapala le tioata ma tau le iloa atu ai le tioata.
  
  Sa tiga lona loto.
  
  Sa ia toe tuitui i tua le fagu. E aunoa ma se toe mafaufau i ai, na ia faia loa se gaioiga ma oomi le isi numera telefoni vave. I le faatinoga, na ia maua ai se auala e tuu ese ai le faanoanoa. I le faatinoga, na ia maua ai se auala e agai ai i luma.
  
  Ua tatagi ma tatagi le telefoni feaveai. Mulimuli ane na tali mai le leo. "Fai, Drake! O le a?"
  
  "E le lelei lau tautala, ula," na ia tusi mai ai, ona taofi lea. "E faapefea... o a mai le "au?"
  
  "Au? Keriso. Lelei, e te mana'o i se tala fa'atusa soka? Na o le pau lava le tagata e mafai ona e faʻaaogaina e fai ma taʻaloga i le taimi nei o Kinimaka. Hayden, Blake ma lona tuafafine e le mafai lava ona faia le nofoa." Sa tu o ia. "Leai se taulaiga. O lou sese."
  
  Sa ia faia se malologa. "O a'u? O e fai mai a na fai se taumafaiga ia i latou, semanu e manuia?" O lona ulu, ua fai sina puaoa, ua amata ona tata. "Aua o le a faia se taumafaiga."
  
  "O lo"o va"aia lelei le falema"i. O leoleo e fai si agavaa. Ae lelei na e fai mai ou te nofo. Ma e lelei na ou fai atu ioe.
  
  "Ma Boudreau? Ae faapefea lenei tagata ulavale?"
  
  "E tusa o le malie e pei o se fuamoa falai. E le malepe. Ae manatua, Drake, o loʻo galue le malo atoa o Amerika i le taimi nei. E le gata ia i tatou."
  
  "Aua le faamanatu mai ia te au." Na mimi Drake. "O se faigamalo ua matua"i fa"aletonu. O fa'amatalaga e alu i luga ma lalo laina feso'ota'iga a le malo, Alicia. E naʻo le tasi le loka tele e faʻatumu uma ai. "
  
  Sa nofo filemu Alicia.
  
  Sa nofo Drake ma mafaufau i ai. Sei vagana ua maua faaletino le Tupu o le Toto, soʻo se faʻamatalaga sa ia i latou e tatau ona manatu e le faʻatuatuaina. E aofia ai faʻamatalaga e uiga i le Faitotoa o Seoli, le fesoʻotaʻiga i Hawaii, ma soʻo se tala na ia aoina mai i le au faʻatauvaʻa e toʻafa.
  
  Atonu o le a fesoasoani se isi mea.
  
  "E toe tasi la"u ta"ita"i. Ma e siaki e Me ia sootaga faaleaiga o Kovalenko ma Boudreau. Atonu e mafai ona e fai atu ia Hayden e faia foi faapea?"
  
  "Ua ou i ai iinei o se fesoasoani, Drake. E le o a"u o lau maile mamoe leaga."
  
  O le taimi lea na nofo filemu ai Drake.
  
  Na mapuea Alicia. "Vaai, o le a ou ta'ua. Ae mo Me, aua e te fa'atuatuaina lena faifa'ailoga valea i le mamao e mafai ona e togiina ai."
  
  Na ataata Drake i le faasinomaga o taaloga vitio. "O le a ou ioe i lenei mea pe a e taʻu mai ia te aʻu po o ai se tasi o outou ulavale valea na fasiotia Wells. Ae aisea."
  
  Sa ia faatalitalia mo se taimi umi e filemu ai ma maua ai. Na ia fa'aaogaina le avanoa e inu ai ni nai sisi o le vaila'au amber.
  
  "O le a ou talanoa ia Hayden," o le musumusu mulimuli ane lea a Alicia. "Afai e iai se aiga o Boudreaux poʻo Kovalenko, o le a matou mauaina."
  
  Na motusia le sootaga. I le filemu faafuase'i, na tatagi le ulu o Drake e pei o se samala. E iai se aso latou te taʻu atu ai iā te ia le mea moni. Ae mo le taimi nei ua lava lona leiloa o Kennedy.
  
  Ua lava lona talitonu muamua i se mea ua mamao nei e pei o le masina, o se lumanaʻi pupula ua liu efuefu. O le leai o se faamoemoe i totonu ia te ia na mimilo ai lona loto. Na pa'ū le fagu mai tamatamai lima vaivai, e leʻi gau, ae na masaa i totonu o le afi i luga o le fola palapala.
  
  Na mafaufau Drake mo sina taimi e sasaa i totonu o se ipu malamalama. O le vai masaa na faamanatu atu ai ia te ia folafolaga, tautoga ma faamautinoaga na ia faia na mou ese atu i se lua sekone, ma tuua ai olaga maʻimau ma faaleagaina e pei o le tele o vai masaa i luga o le fola.
  
  E mafai faapefea ona ia toe faia lenei mea? Folafola atu o le a puipuia ana uo. Na pau lava le mea e mafai ona ia faia o le fasiotia o le tele o fili na te mafaia.
  
  Fa'ato'ilaloina le lalolagi o le leaga, ma ia ola pea le lelei.
  
  Sa ia nofo i lalo i le pito o le moega. gau. E leai se mea na totoe. O mea uma ae na o le oti na mate i totonu ia te ia, ma o le atigi gau na totoe na le toe manaʻomia se isi mea mai lenei lalolagi.
  
  
  O LE MATAUPU ONO
  
  
  Sa faatali Hayden seia oo ina malolo Ben ma Karin i se tasi o potu tautua. Sa su'esu'e e le au uso ma le tuafafine ia Hawaii, Diamond Head, Gates of Hell ma isi talatu'u e fesoota'i ma le Bloody King, ma le faamoemoe e tuufaatasia ai se manatu.
  
  Ina ua manino le tulaga, sa ofuina e Hayden ofu fou ma savali atu i totonu o le ofisa laitiiti lea na faatuina ai e Mano Kinimaka se tamai fale faigaluega. O le Hawaii lapo'a o lo'o tata'i ese ki, ua foliga le fiafia.
  
  "O lo"o pu"e pea ki e lua i le taimi e tasi i ou tamatamailima sosisi?" O le fesili lemu lea a Hayden ae faliu nei Kinimaka ma ataata.
  
  "Alofa nani fafine," o lana tala lea, ona toeititi lava nenefu lea o le teine ina ua ia iloa le uiga o upu.
  
  "E te manatu ou te aulelei? Ona o a"u ea na tui e se tagata valea?"
  
  "Aua ua ou fiafia. Ou te fiafia lava o loo e faatasi pea ma i matou."
  
  Na tuu e Hayden lona lima i luga o le tauau o Kinimaki. "Faafetai lava, Mano." Sa ia faatali mo sina taimi, ona fai mai lea, "Ae o lea ua i ai ia Boudreau se avanoa ma se faafitauli. E tatau ona tatou iloa mea ua ia silafia. Ae faapefea ona tatou talepeina o ia?"
  
  "E te manatu e iloa e lenei tama valea le mea o lafi ai le Tupu Toto?" Pe e taʻu moni atu ea e se tagata mataala e pei o Kovalenko ia te ia?"
  
  "O Boudreau o le ituaiga sili ona leaga o le valea. Tagata poto. Ou te masalo na te iloa se mea."
  
  Sa sau se leo taufaaleaga mai tua o Hayden. "Ua manatu Drakey e tatau ona tatou sauaina lona aiga." Na faliu Hayden. Na tuuina atu e Alicia ia te ia se ataata taufaaleaga. "O e manuia i lenei mea, CIA?"
  
  "Na e toe talanoa ma Mati?" Fai mai Hayden. "O a mai o ia?"
  
  "E foliga mai o ia o lona tagata tuai," o le tala lea a Alicia ma se uiga taufaaleaga na te lei mafaufauina lava. "O le auala na ou fiafia ai ia te ia."
  
  "Leai se faamoemoe? onā? Tasi?" Sa le mafai e Hayden ona nana le inoino i lona leo.
  
  Na faamimigi faamimigi Alicia. "Tetete. Faigata. Matautia." Sa ia fetaui ma le vaai a le sui sooupu a le CIA. "Talitonu mai ia te a"u, la"u pele, o le tulaga lea e tatau ona i ai o ia. E na"o le pau lea o le auala e sao ai o ia mai le mataupu lenei. Ma..." Sa tu o ia, e pei o tau mafaufau pe faaauau. "Ma... atonu e na o le pau lea o le auala e te o ese uma mai ai ma o outou aiga e le atoatoa."
  
  "O le a ou vaai pe iai se aiga o Boudreaux." Na toe liliu atu Hayden ia Kinimaka. "Ae o le CIA e mautinoa o seoli e le faʻasalaina se tasi."
  
  "E aoga lau pasi mo le ulufale atu i totonu o le fale?" Na tilotilo atu Kinimaka i le fitafita muamua a Peretania.
  
  "Tuu mai pe ave, tama matua." Na fa'aali atu e Alicia se ataata ulavale ma tulei atu ma le loto i ai i tua atu o Hayden i totonu o le tama'i potu e tele ina nofoia e le tino o Kinimaki. "O au mea na e fai?"
  
  " Iopu ". Na tape e Kinimaka le lau ma lafi i se tulimanu, i le mamao e mafai ai mai Alicia.
  
  Na sau Hayden e fesoasoani ia te ia. "O oe o se fitafita a o e avea ma tagata, Alicia. E i ai ni au fautuaga e mafai ona fesoasoani ia i matou e talepe Boudreaux?"
  
  Sa liliu atu Alicia ia Hayden ma se luitau i ona mata. "Aisea tatou te le o ai e talanoa ia te ia?"
  
  Na ataata Hayden. "Sa ou sauni lava."
  
  
  ***
  
  
  Na taitai atu i matou e Hayden i lalo i le nofoaga e teu ai. O le savaliga e lima minute ma le tietie i le lifi sa le i ai se tiga ia te ia, e ui sa ia faia ma le to"a ma faaleleia lona lagona. Na oo ina ia iloa o le tutuiina e tutusa lava ma soo se maʻi e mafua ai ona e malolo mai le galuega. E le'i umi ae na'o lou fiu e pei o seoli ma mana'o e toe toso seoli i se misa.
  
  O le nofoaga o lo'o taofia ai a'o le'i fa'amasinoga e aofia ai laina e lua o sela. Sa la savavali atu i luga o le fola ua faaiila lelei seia oo ina latou taunuu i le sela e tasi o loo i ai se pagota, o le sela mulimuli lea i le itu tauagavale. O le pito i luma o le sela sa matala tele, ma o le tagata sa nofo ai sa siomia e laina o faʻamau e faʻaloloa mai le fola e oʻo i le faʻalo.
  
  Sa faatumulia le ea i le manogi o le pisa. Na luelue atu le ulu o Hayden i leoleo faaauupegaina sa tutu i fafo o le sela o Boudreau ina ua taunuu atu e faafesaga"i ma le tamaloa sa taumafai e fasioti ia te ia i le tolu vaiaso talu ai.
  
  Ed Boudreaux sa taotooto i luga o lona moega. Sa ataata o ia ina ua ia vaai ia te ia. "O a mai lou ogavae, enaena?"
  
  "O le a?" Na iloa e Hayden e le tatau ona ia faaita ia te ia, ae sa le mafai ona ia taofia o ia lava. "O lou leo e foliga mai ua leo. Na titina talu ai nei?" O le tolu vaiaso o le fa'atete'e ma le manu'a o se manu'a na tu'ua ai lona fa'atamala.
  
  Na savali atu Kinimaka i ona tua, ma ata. Na fetaui Boudreau ma lana vaai ma le fiaai tele. "O nisi taimi," sa ia musumusu atu ai. "Tatou liliu le laulau."
  
  Na fa'asa'o e Kinimaka ona tauau lapopo'a e aunoa ma se tali. Ona savali atu lea o Alicia i le tino o le tamaloa lapoa ma savali sao atu i pa. "Pe na fa'aleaga ea e lena tama'i pa'epa'e lou tama'i ofuvae?" Sa ia faasino atu le faatauemu ia Hayden, ae na te le'i aveesea lana vaai ia Boudreau. "E le sili atu ma le minute."
  
  Na tu i luga Boudreau mai le moega ma savali atu i le pa. "Manaia mata," o lana tala lea. "Gutu palapala. E le o oe ea na fa'a'ai i le 'ava o le tagata lapo'a? O lē na fasiotia e o"u tagata?"
  
  "O aʻu".
  
  Na tago atu Boudreaux i pa. "O le a sou lagona i lenei mea?"
  
  Na lagona e Hayden ua amata ona popole le au leoleo. O lenei ituaiga o fete'ena'iga mamafa-i latou leai se mea.
  
  Ua uma ona taumafai Kinimaka e fai le tagata suʻesuʻe e tautala i ni auala eseese, o lea na fesili ai Hayden i se mea faigofie. "O le a le mea e te manaʻo ai, Boudreau? O le a se mea o le a faʻamaonia oe e taʻu mai ia i matou mea e te iloa e uiga ia Kovalenko?
  
  "WHO?" E le'i aveesea e Boudreau ona mata mai ia Alicia. Sa tuueseeseina i latou i le lautele o le lai i lo latou va.
  
  "E te iloa le uiga o la"u tala. Tupu toto."
  
  "Oi, o ia. Ua na o se talafatu. Na manatu le CIA e tatau ona iloa lenei mea.
  
  "Ta"u mai lou tau."
  
  Na iu ina motusia e Boudreau le vaai ma Alicia. "O le atuatuvale o le ala faaPeretania." I upu a Pink Floyd."
  
  "E leai se mea tatou te oo i ai," na faamanatu atu ai ma le le fiafia ia Hayden e uiga i le tauvaga ula a Drake ma Ben a Dinoroc, ma sa ia faamoemoe o Boudreau na o le faia o ni faamatalaga le aoga. "Matou te-"
  
  "O le a ou aveina o ia," na oso faafuasei atu ai Boudreau. Na faliu Hayden e vaai atu ua toe tutu faafesagai ma Alicia. "Tasi i le tasi. Afai na te sasaina aʻu, o le a ou tautala."
  
  "Faia". Sa toetoe lava a oomi atu Alicia i pa. Na faanatinati atu leoleo. Na lagona e Hayden le puna o lona toto.
  
  "Taofi!" Sa ia aapa atu ma toso mai i tua Alicia. "E te valea? E le tautala lava lenei tagata ulavale. E le aoga le tulaga lamatia."
  
  "E leai se tulaga lamatia," na musumusu atu ai Alicia. "E leai lava se tulaga lamatia."
  
  "Tatou o ese," o le tala lea a Hayden. "Ae-" Sa ia mafaufau i le mea na fesili ai Drake. "O le a matou toe foi vave mai".
  
  
  ***
  
  
  Sa nofo i tua Ben Blake ma matamata a o faagaioi e lona tuafafine le komepiuta CIA ua suia ma le faigofie. E le"i umi se taimi ae fa"amasani o ia i le faiga fa"apitoa e mana"omia e le Ofisa o le malo, ae ua avea o ia ma fai"ai o le aiga.
  
  O Karin o se fusi, o se fusi uliuli, o se tagata ulavavale o le olaga na tuʻituʻi i le ono o ona tausaga i le tuai o ona tausaga, sa ia teuina lona faiʻai ma ona tikeri ma fuafua e leai se mea e fai. O lana sini o le faatiga ma le inoino i le olaga ona o le mea na faia ia te ia. O le faamaimauina o ana meaalofa o se tasi lea o auala e faaalia ai ua ia le toe popole.
  
  Sa ia faliu nei ma tilotilo atu ia te ia. "Vaai ma tapuai i le mana o le fafine Blake. O mea uma na e fia iloa e uiga i Diamond Head i se faitauga vave.
  
  Na tilotilo Ben i faamatalaga. Sa latou faia lenei mea mo le tele o aso - suʻesuʻe Hawaii ma Diamond Head - o le mauga lauiloa o Oahu - ma faitau e uiga i malaga a Kapeteni Kuki, le tagata lauiloa na mauaina le Atu Hawaii i tua i le 1778. E taua tele le latou suʻesuʻeina ma faʻasaoina le tele o faʻamatalaga e mafai ona o le taimi na tupu ai le faʻalavelave, na faʻamoemoe le pulega o mea e tutupu vave.
  
  Ae ui i lea, o le faʻamatalaga a le Tupu o le Toto i le Faitotoa o Seoli na tumau pea o se mealilo, aemaise lava i le va o Hawaii. E foliga mai o le toʻatele o tagata Hawaii e leʻi talitonu i le tu masani o seoli.
  
  O le Diamond Head lava ia o se vaega o se faasologa lavelave o cones ma ea ua ta'ua o le Honolulu Volcano Series, o se faasologa o mea na tutupu na fausia ai le tele o faailo iloga o Oahu. O le Diamond Head lava ia, masalo o le faʻailoga sili ona lauiloa, na paʻu naʻo le tasi pe a ma le 150,000 tausaga talu ai, ae faʻatasi ai ma le malosi faʻafuaseʻi e tasi na mafai ai ona faʻatumauina lona faʻamaualuga faʻatusa.
  
  Na ataata teisi Peni i le isi faamatalaga. E iai le talitonuga e le toe pa a le Diamond Head. Hm...
  
  "Na e manatua le vaega e uiga i le Diamond Head o se faasologa o cones ma pu?" O le leo a Karin o Yorkshire i se faaletonu. Ua uma ona ia maua le fiafia tele ma tagata CIA i Miami i lenei mea ma e leai se masalosalo e sili atu ma le tasi le le fiafia.
  
  E le faapea na popole Karin. "E te tutuli, uo?"
  
  "Aua e te ta'ua a'u uo," sa ia tomumu ai. "O le mea lea e ta'u ai e tagata isi alii. E le tatau i teine ona tautala faapena. Ae maise lo"u tuafafine."
  
  "Ua lelei, susu. Maliu, mo le taimi nei. Ae e te iloa le uiga o vents? Le itiiti ifo i lou lalolagi?"
  
  Na lagona e Peni ua toe foi i le aoga. "Lava paipa?"
  
  "Malamalama. E, e te le gūgū e pei o se fa'amau faitoto'a e pei ona fai mai ai tama."
  
  "E lei fai mai lava Tama-"
  
  "Talofa, ula. I se faaupuga faigofie, o le lava tubes o lona uiga o alavai i Oahu atoa."
  
  Na lulu le ulu o Peni, ma tilotilo atu ia te ia. "Ou te iloa. E te fai mai o le Tupu o le Toto o loʻo lafi i tua o se tasi oi latou?"
  
  "O ai na te iloa? Ae ua tatou i ai iinei e fai suʻesuʻega, saʻo?" Sa ia taina ki i luga o le komepiuta a CIA Ben. "Alu i ai."
  
  Na mapuea Peni ma liliu ese mai ia te ia. E pei o le isi vaega o lona aiga, sa ia misia i latou a o latou valavala, ae ina ua mavae se itula o tulituliloa, na toe foi mai le ote tuai. Ae ui i lea, sa ia alu i se auala umi e fesoasoani ai.
  
  Na ia tatalaina se suʻesuʻega i The Legends of Captain Cook ma nofo i tua i lona nofoa e vaʻai poʻo le a le mea na tupu, o ona mafaufauga e talitutusa lava ma Matt Drake ma lana uo mamae. Tulaga o le mafaufau.
  
  
  O LE MATAUPU FITU
  
  
  Na le iloa e le Tupu o le Toto lona teritori e ala i se faʻamalama faʻata o le fola, na faia mo le faʻamoemoe e tasi o le fatuina o se vaaiga faʻapitoa e vaʻaia ai se vanu lauusiusi, taʻavale, o se parataiso e leai se tagata na tu i lalo ae na o lona lava.
  
  O lona mafaufau, e masani ona mautu ma taulai atu, sa taufetuli i le tele o mataupu i aso nei. O le leiloa o lona vaa-lona fale mo le tele o tausaga-e ui na faamoemoeina, na atili ai ona leaga. Masalo o le natura faafuaseʻi o le paʻu o le vaa. Sa leai sona taimi e faatofa ai. Ae o le faatofa e lei taua tele pe lagona ia te ia muamua.
  
  O ia o se tagata malosi, leai se lagona na ola ae i nisi o taimi sili ona faigata o Rusia ma i le tele o vaega sili ona faigata o le atunuu. E ui lava i lea, sa ia manuia i se tulaga faigofie, fausia se malo o le toto, oti ma vodka, ma maua piliona.
  
  Na ia iloa lelei le mafuaaga na ita ai o ia i le leiloa o Stormcloak. Na ia manatu o ia lava e le tagolima, o se tupu i tagata. O le faalumaina ma le le fiafia i lenei auala e le malo faatauvaa o Amerika e leai se mea e sili atu na o se paʻu i lona mata. Ae sa tiga lava.
  
  O le fitafita muamua, o Drake, na faamaonia o se matuitui faapitoa i lona itu. Na lagona e Kovalenko na taumafai lava le alii Peretania e taofia ana fuafuaga ua faataoto lelei, lea sa faagasolo mo le tele o tausaga, ma avea ai le auai o lea alii o se taufaifai.
  
  O le mea lea o le Bloody Vendetta. O lana auala patino o le feutagai muamua lea ma le uo teine a Drake; O le a ia tuʻua le vaega o totoe o larvae i ana fesoʻotaʻiga faʻatauvaʻa i le lalolagi atoa. Ua leva ona ia faatalitali i le telefoni muamua. O le a oti le isi.
  
  I luga o le faatausiusiuga o le vanu, o loo i tua o se mauga lanumeamata mamao, sa tu ai se tasi o ana lafumanu e tolu. E na'o luga o taualuga na te iloa atu, e na'o le iloa e ia ona na te iloa lelei le mea e va'ai i ai. O le lafumanu i lenei motu sa sili ona telē. O le isi lua sa i motu eseese, laiti ma malosi le puipuiga, na fuafuaina e vaeluaina se osofaiga a le fili i itu e tolu pe a oo mai.
  
  O le taua o le tuʻuina atu o tagata faʻapolopolo i nofoaga eseese e tatau ona vaeluaina e le fili ana 'au e laveaʻiina i latou taʻitoʻatasi.
  
  E tele auala eseese e tuua ai e le Tupu Toto lenei motu e aunoa ma le iloa, ae ana fai mea uma e tusa ai ma le fuafuaga, semanu e le alu i se mea. O le a ia mauaina le mea na maua e Kuki i tala atu o Faitotoa o Seoli, ma o faaaliga e mautinoa lava o le a liua ai le tupu i se atua.
  
  O le faitotoa na o ia lava na lava e faia ai lenei mea, na ia mafaufau ai.
  
  Ae o soʻo se mafaufauga e uiga i le faitotoʻa e mautinoa na oʻo atu ai i manatuaga na mu loloto - o le leiloa o mea uma e lua o felauaiga, o le faʻamaualuga o le a tauia. Na vave ona maua e lana fesoʻotaʻiga le nofoaga o se masini e tasi-o se tasi sa i totonu o le CIA. Ua uma ona ia iloa le nofoaga o le isi.
  
  Ua oo i le taimi e toe aumai ai i laua uma.
  
  Na ia fiafia i le vaaiga i le minute mulimuli. La'au mafiafia na fememea'i i le pao ma le savili o le teropika. O se filemu loloto o le toafimalie na tosina atu i ai lana vaai mo sina taimi, ae e lei faagaeetia ai o ia. O le mea na te leʻi mauaina, na te le misia lava.
  
  I le taimi tonu lava, sa tu'itu'i ma le faaeteete le faitotoa o lona ofisa. Na faliu le Tupu o le Toto ma faapea mai, "Ta o." O lona siufofoga e pei o le leo o se tane o loo tietie i luga o se lua iliili.
  
  Ua tatala le faitotoa. Na ulufale atu ni leoleo se toalua, ma toso faatasi ma i laua se teine fefe ae amio lelei e tupuga mai i Iapani. "Chica Kitano," o le tala lea a le Tupu Toto. "Ou te faamoemoe o loo tausia oe?"
  
  Na tilotilo ma'a'a le teine i le eleele, e le'i fefe e tepa a'e ona mata. Na faamaonia e le Tupu Toto. "O e faatali mo la"u faatagaga?" E le'i ioe o ia. "Na taʻu mai ia te aʻu o lou tuafafine o le fili sili ona mataʻutia, Chica," na ia faaauau ai. "Ma o lea ua na o se isi punaoa mo aʻu, pei o Tina Earth. Ta"u mai... pe alofa o ia ia te oe Chika, lou tuafafine o Mai?"
  
  E le'i manava lava le teine. Na tilotilo atu ma le masalosalo se tasi o leoleo i le Tupu o le Toto, ae na te le amanaiaina le tamaloa. "E le tau talanoa. Ou te malamalama i lenei mea e sili atu nai lo le mea e mafai ona e mafaufauina. Na'o le pisinisi ia te a'u e fa'atau oe. Ma ou te iloa lelei le taua o le filemu ma le faaeteete i le taimi o se pisinisi faapisinisi.
  
  Sa ia talotalo mai se telefoni satelite. "O lou tuafafine - Mai - na ia faafesootaia au. E atamai tele, ma i le uiga o se taufaamataʻu le tautala. E matautia o ia, lou tuafafine." Na ia fai mai i le taimi lona lua, toetoe lava a fiafia i le avanoa e feiloai faafesagai.
  
  Ae e le mafai lava ona tupu lenei mea. E le o le taimi nei, ina ua latalata atu o ia i le sini o lona olaga.
  
  "Sa ia ofo e faafesuiai mo lou ola. Vaai oe, ua ia te ia la'u oa. O se masini faapitoa o le a suia mo oe. E lelei lea. Ua faaalia ai lou taua i se lalolagi e tauia ai tagata lē alofa e pei o aʻu."
  
  Na ea ma le matamuli le teine Iapani. Na faapupuu e le Tupu Toto lona gutu i se mea e pei o se ataata. "O lea ua matou vaʻai i le mea ua ia naunau e ositaulaga mo oe."
  
  Sa ia vili le numera. E tasi le taimi na tatagi ai le telefoni ma tali mai i se leo malu o le fafine.
  
  "Ioe?"
  
  "Mai Kitano. E te iloa o ai lea. E te iloa e leai se avanoa e suʻe ai lenei valaau, saʻo?
  
  "E leai so"u manatu e taumafai."
  
  "Lelei tele". Sa ia mapuea. "Oi, maimau pe ana toe maua se taimi tele, o oe ma a"u. Ae leai se afaina. O lou tuafafine lalelei, o Chica, o lo'o iinei." Na talo atu le Tupu o le Toto i leoleo e aumai o ia i luma. "Talofa i lou tuafafine, Chica."
  
  Na fa"alogoina le leo o Me i le telefoni. "Chica? O a mai oe?" Fa'apolopolo. A aunoa ma le faalataina o le fefe ma le ita na iloa e le Tupu Toto e tatau ona faʻafefe i lalo ifo.
  
  Na alu sina taimi, ae na iu lava ina fai mai Chika, "Konnichiwa, shimai."
  
  Na ata le Tupu Toto. "O se mea e ofo ai ia te aʻu le faia e Iapani o se masini tau sauā e pei o oe, Mai Kitano. E lē iloa e lo outou tuuga ni puapuaga e pei o aʻu. E matua fa'apolopolo uma lava oe. "
  
  "O lo matou ita ma le tuʻinanau e sau mai mea matou te lagona," o le tala filemu lea a Mai. "Ma mai le mea ua faia ia i tatou."
  
  "Aua e te mafaufau e talaʻi mai iā te aʻu. Pe o e faamata'u mai?
  
  "Ou te le tau faia se tasi o na mea. O le a pei lava ona i ai."
  
  "Ia se'i ou ta'u atu ia te oe pe o le a le mea o le a oo i ai, o le a outou feiloai i o'u tagata i le afiafi taeao i le Coconut Grove, i le CocoWalk. I le valu i le afiafi o le a latou i totonu o le faleaiga, i le tumutumu. E te tuʻuina atu le masini ma alu ese."
  
  "E faapefea ona latou iloaina aʻu?"
  
  "O le a latou iloa oe, Mai Kitano, e pei lava o aʻu. Pau lava le mea e tatau ona e iloa. O le valu i le afiafi, e atamai ai lou aua le tuai."
  
  Na faafuasei ona lagona le fiafia o le leo o Me, lea na ataata ai le Tupu o le Toto. "Lo"u tuafafine. Ae faapefea o ia?
  
  "Pe a latou maua le masini, e avatu e loʻu nuu faatonuga iā te oe." Na mae'a e le Tupu o le Toto le lu'i ma fiafia i lona manumalo mo sina taimi. E fetaui lelei ana fuafuaga uma.
  
  "Sauni le teine mo le malaga," sa ia fai atu ai i ana alii i se leo le lagona. "Ma ia maualuga le tulaga mo Kitano. Ou te manao i faafiafiaga. Ou te fia vaai po o le a le lelei o lenei tagata fusu lauiloa."
  
  
  O LE MATAUPU VALU
  
  
  Na sioa atu Mai Kitano i le telefoni mate o loo i ona lima ma iloa ai o lana sini e le o mafai ona ausia. O Dmitry Kovalenko e le o se tasi o i latou e faigofie ona vavae ese mea na ia umia.
  
  O lona tuafafine, o Chika, na ave faamalosi mai se fale mautotogi i Tokyo i vaiaso ae leʻi faʻafesoʻotaʻi muamua o ia e Matt Drake i ana mafaufauga faʻafefe e uiga i le Bermuda Triangle ma se tala faʻasolopito lalo o le lalolagi e taʻua o le Blood King. E oo ane i lena taimi, ua lava mea na aʻoaʻoina e Mai e iloa ai o lenei tamaloa e matua moni lava ma matua oti.
  
  Ae sa tatau ona ia nanaina ona faamoemoega moni ma taofia ana mealilo ia te ia lava. O le mea moni, e le o se galuega faigata lenei mo se tamaitai Iapani, ae ua atili ai ona faigata ona o le faamaoni o Matt Drake ma lona talitonuga maumaututu e puipuia ana uo.
  
  O le tele o taimi na toetoe lava a ia ta'u atu ia te ia.
  
  Ae o Chica o lana faamuamua. E oo lava i lona lava malo sa le iloa poo fea o iai Me.
  
  Sa savali atu o ia mai le auala tele i Miami lea na ia maua ai se telefoni ma agai atu i luga o le auala pisi i lana Starbucks e sili ona fiafia i ai. O se tama'i nofoaga mafanafana na latou fa'aaluina le taimi e tusi ai lou igoa i luga o ipu ma manatua pea lau vaiinu e sili ona e fiafia i ai. Sa nofo o ia mo sina taimi. Sa ia iloa lelei CocoWalk, ae sa ia faamoemoe e pu'e se taxi i se taimi vave.
  
  Aisea e savali ai i le afa?
  
  O se numera tele o tagata, i le lotoifale ma tagata tafafao maimoa, o le a galulue uma mo ia ma faasaga ia te ia. Ae o le tele o lona mafaufau i ai, o le tele foi lena o lona talitonu ua faia e le Tupu o le Toto se faaiuga poto. I le faaiuga, e faalagolago uma lava po o ai e manumalo.
  
  Na faia e Kovalenko ona sa ia siiina le tuafafine o May.
  
  O lea, i totonu o le motu o tagata, e foliga mai e le o se mea e tatau ona ia pasi atu le ato i nisi o tama. Ae afai na te luiina na alii ma faamalosia i latou e talanoa e uiga i lo latou tuafafine, o le a tosina atu i ai.
  
  Ma o le isi mea - na ia lagona ua ia iloa lelei Kovalenko. Na ia iloa le itu o loʻo galue ai lona mafaufau.
  
  Semanu na te matamata.
  
  
  ***
  
  
  Mulimuli ane i lena aso, na faia ai e Hayden Jay se telefoni patino i lona pule, o Jonathan Gates. Sa vave ona ia iloaina ua latalata o ia.
  
  "Ioe. O le a le mea na tupu, Hayden?"
  
  "Alii?" O la latou mafutaga faʻapolofesa sa matua lelei ma o nisi taimi e mafai ai ona ia liliuina i se mafutaga patino. "O lo'o lelei mea uma?"
  
  Sa i ai le masalosalo i le isi pito o le laina, o se isi mea e le masani ai Gates. "E lelei tele lenei mea e pei ona faʻamoemoeina," o le tala mulimuli lea a le Failautusi o le Puipuiga. "O a mai lou vae?"
  
  "Ioe lau susuga. O loo sologa lelei le faamalologa." Na taofi e Hayden o ia lava mai le fai atu o le fesili sa ia manao e fai atu ai. Na faafuasei ona popole, sa ia aloese mai le autu. "Ae faapefea Harrison, alii? O le ā lona tulaga?"
  
  "O Harrison o le a alu i le falepuipui, e pei o tagata uma na faʻailoa mai ia Kovalenko. Faipule pe leai. Na pau lava lena, Miss Jay?"
  
  I le tuia o leo malulu, na faapalasi ai Hayden i se nofoa ma moeiini mau ona mata. "Leai lau susuga. E tatau ona ou fesili atu ia te oe se mea. Atonu ua uma ona ufiufi e le CIA poʻo se isi lala sooupu, ae ou te matua manaʻomia lava ona ou iloa ... "Na ia taofi.
  
  "Faamolemole Hayden, na ona fesili mai lava."
  
  "E iai se aiga o Boudreau, lau susuga?"
  
  "O le a le uiga o lena mea?"
  
  Na mapuea Hayden. "O lona uiga o le uiga tonu lava lea o lou manatu lau Afioga i le Failautusi. E leai se mea tatou te maua iinei, ma ua uma le taimi. E iloa e Boudreau se mea."
  
  "Faʻasalaga, Jay, o matou o le malo o Amerika, ma o oe o le CIA, ae le o le Mossad. Sa tatau ona e iloa e sili atu nai lo le tautala saʻo."
  
  Na sili atu le iloa e Hayden. Ae o le faanoanoa na gau ai o ia. "E mafai e Matt Drake ona fai," o lana tala filemu lea.
  
  "Sage. E le aoga lenei mea." Sa filemu le failautusi mo sina taimi ona tautala lea. "Agent Jay, ua tuuina atu ia te oe se otegia tautala. O la"u fautuaga ia tuu i lalo lou ulu mo sina taimi."
  
  Na motusia le sootaga.
  
  Na sioa atu Hayden i le puipui, ae sa pei o le tilotilo atu i se tapoleni avanoa mo musumusuga. Ina ua mavae sina taimi, sa ia faliu ma matamata i le goto ifo o le la i luga o Miami.
  
  
  ***
  
  
  O le umi o le tuai na 'ai ai le agaga o Me. O se tama'ita'i maumaua'i ma to'aga, so'o se taimi o le le gaioi na fa'aitaina ai o ia, ae ina ua fa'aletonu le olaga o lona uso, na toetoe a motusia ai lona agaga.
  
  Ae o lea ua uma le faatali. Na aga'i atu Mai Kitano i le ala niu i le Coconut Grove ma fa'avave atu loa i le pou fa'ata'ita'i na ia fa'atulaga i le aso na muamua atu. Faatasi ai ma le felafolafoaiga o le tele o itula o totoe, sa nofo Mai i totonu o le pa o le Cheesecake Factory faanenefu ma tuu lana ato faafafa ua tumu i masini i luga o le fata i ona luma.
  
  O se laina o lau televise na sasao saʻo i luga aʻe o lona ulu, faʻasalalau ala taʻaloga eseese. O le pa sa leotele ma pisi, ae leai se mea e faatusatusa i le motu o tagata na faatumulia le faitotoa o le faleaiga ma le nofoaga e tali ai. Na te lei vaai lava i se faleaiga e matua lauiloa tele.
  
  Na sau le tagata fa'atau oloa ma tuu se solosolo i luga o le pa. "Talofa," na ia fai mai ai ma emoemo ona mata. "O le isi taamilosaga?"
  
  Le tama e tasi e pei o anapo. E le'i mana'omia e Mai ni fa'alavelave. "Sefe. Ou te ave fagu vai ma lauti. E le mafai ona e faatasi ma aʻu i le tolu minute, uo."
  
  I le le amanaiaina o le vaai a le bartender, sa faaauau pea ona ia suesue i le faitotoa. O le su'esu'eina o le tele o tagata i le taimi e tasi e le'i faigata lava ia te ia. O tagata o ni meaola masani. E masani ona latou tumau i totonu o la latou li'o. O i latou ia o ni tagata fou na taunuu mai e tatau ona ia iloiloina i taimi uma.
  
  Na mitiina e Mai lana lauti ma matamata. Sa i ai se siosiomaga fiafia ma se manogi manaia o meaai suamalie. O taimi uma lava e savali atu ai se tagata faigaluega ma se fata lapotopoto tele e tumu i ipu tetele ma meainu, e faigata lava ona ia taulai atu i faitotoa. Sa faatumulia le potu i le talie.
  
  Ua mavae se itula. I le pito o le pa sa nofo na o se toeaina, o le ulu i lalo, o lo o mitiina le paina pia. Na siomia o ia e le tuuatoatasi e pei o se tagutugutu o saito, e lapataia tagata uma i tulaga lamatia. E na o ia lava le manu faalafua i lenei nofoaga atoa. I tua atu lava o ia, e pei o le faamamafaina o lona tulaga faapitoa, na fai atu ai se ulugalii Peretania i se tagata faigaluega na pasi atu e pue se ata o latou nonofo faatasi, ma fusi le tasi i le isi. Na faalogoina e Mai le leo fiafia o se tamaloa, "Faatoa matou iloa ua ma to."
  
  E le'i tu'ua le fealua'i o ona mata. Na alu atu le bartender ia te ia i le tele o taimi, ae leʻi aumaia se isi mea. O nisi ituaiga o taaloga soka sa faia i luga o le televise.
  
  Sa uu mau e Mai le ato faafafa. Ina ua iloa e le faailo o lana telefoni le ta o le valu, sa ia vaaia ai ni alii se toatolu o loo fai o latou suti uliuli ua ulufale atu i totonu o le faleaiga. Sa tulaga ese i latou e pei o Marines i le lotu. Tele, lautele tauau. Pe'a ua. Ua sele ulu. O foliga faigata ma le le ataata.
  
  Sa i ai iinei tagata o Kovalenko.
  
  Na matamata Mai i latou o gaoioi, ma talisapaia lo latou tomai. Sa agavaa tagata uma, ae e tele liki i tua atu ia te ia. Na ia toe miti mulimuli i lana lauti, ma faamaumau foliga o Chika i lona mafaufau, ma se'e ese mai le nofoa pa. Ma le faigofie tele, sa ia tolotolo atu ai i o latou tua, ma uu le ato faafafa i ona vae.
  
  Sa faatali o ia.
  
  I se sekone mulimuli ane, na iloa atu ai o ia e se tasi o i latou. O le te'i i ona foliga sa matua faamalieina. Sa latou iloa lona talaaga.
  
  "O fea lo"u tuafafine?"
  
  Sa umi se taimi e toe maua ai o latou uiga faigata. Na fesili se tasi: "E iai sau masini?"
  
  Sa tatau ona latou tautatala leotele ina ia faalogo le tasi i le isi i le pisapisaō o tagata e taunuu mai ma o ese, ua valaauina e ave a latou laulau.
  
  "Ioe, ua ia te au. Faaali mai lo"u tuafafine."
  
  O lea la ua faamalosia e se tasi o pagota se ataata. "O lenei la," sa ataata o ia, "E mafai ona ou faia."
  
  I le taumafai e nofo i totonu o le motu o tagata, na fagota e se tasi o le au faomea a Kovalenko se iPhone fou ma vili se numera. Na lagona e Mai le sioa atu o le isi toalua ia te ia a o ia matamata mai, e foliga mai o le a fuaina le foliga e ono oo i ai ana tali.
  
  Afai latou te faatiga ia Chika, o le a ia le popole i le motu o tagata.
  
  Ua uma taimi faigata. Na iloa atu e Mai se teine lalelei o lo'o fa'atopetope fiafia atu i se fa'aaliga tele o keke sisi, mulimuli vave ma fa'apea fo'i ona matua fiafia. O le a le latalata atu i le oti ma le vevesi, sa le mafai ona latou iloa, ma sa leai se manao Mai e faaali atu ia i latou.
  
  Na ola mai le iPhone ma se pa. Sa ia taumafai e vaai i le tamai lau. Na le taula'i. Ina ua mavae ni nai sekone, na o mai faatasi le ata faanenefu e faaali mai ai se vaaiga vavalalata o foliga o lona uso. O Chica sa ola ma manava, ae sa foliga fefe mai lona mafaufau.
  
  "Afai e i ai se tasi o outou tagata leaga e faatiga ia te ia..."
  
  "Na o le matamata pea."
  
  Sa faaauau pea ona mou atu le ata. Na iloa atu le tino atoa o Chica, o lo o saisai mau i le nofoa aluna tele na tau le mafai ai ona gaoioi. Na lilivau o Mai i ona nifo. Sa faaauau pea ona alu ese le meapueata. Na savali ese le tagata faʻaoga mai Chica i totonu o se faleteuoloa tele ma malamalama lelei. I se taimi sa latou tutu i le faamalama ma faaali atu ia te ia le vaaiga i fafo. Na vave ona ia iloaina se tasi o fale sili ona mataʻina o Miami, o le Miami Tower, o se fogafale tolu-tolu e lauiloa ona o le fesuisuiai o lanu lanu. Ina ua mavae ni nai sekone, na toe foi atu le telefoni i lona uso, ma na amata ona toe solomuli le pule seia oo ina taofi.
  
  "O loo i le faitotoa," o le tala lea a Kovalenko, o le sili atu ona tautala o tagata. "A e tuuina mai ia i matou le masini, o le a sau i fafo. Ona mafai lea ona e iloa tonu le mea o iai."
  
  Sa su'esu'e e Mai lana iPhone. O le telefoni sa tatau ona fa'aagaoio. Na te le'i manatu o se lipine. E le gata i lea, sa ia vaaia o ia o vili le numera. Ma o lona tuafafine sa mautinoa lava i Miami.
  
  O le mea moni, na mafai ona latou fasiotia o ia ma sola ese aʻo leʻi mafai e Mai ona sola ese mai Kokoshnik.
  
  "Masini, Miss Kitano." O le leo o le tagata faomea, e ui ina saua, ae sa iai le faaaloalo tele.
  
  E pei ona tatau ai.
  
  O Mai Kitano o se tagata poto, o se tasi o atamai sili Iapani na ofoina mai. Sa tatau ona ia mafaufau pe o le a le leaga o le manao o Kovalenko i le masini. Pe sa leaga ea e pei ona ia manao e toe foi mai lona uso?
  
  E te le taalo roulette ma lou aiga. E te toe maua mai ma o le a e mauaina mulimuli ane.
  
  Na sii i luga e Mai lana ato faafafa. "O le a ou avatu ia te oe pe a ia savali mai i fafo o le faitotoa."
  
  Ana faapea o se isi, atonu na latou taumafai e aveese. Sa mafai lava ona latou sauaina teisi ia te ia. Ae sa latou faatāuaina o latou ola, o nei tagata faomea, ma sa luelue uma i latou o se tasi.
  
  O le tasi e iai le iPhone na tautala i totonu o le masini faaleotele leo. "Fai loa. Alu i fafo."
  
  Sa matamata ma le toto"a Mai a o osooso solo le ata i se li"o, ma tosina ese ai mai lona uso seia oo ina iloa atu se faavaa u"amea gau. Ona sosoo ai lea ma le pito i fafo o se faleteuoloa foliga leaga i se mea o loʻo manaʻomia tele le vali ma se tagata faigaluega uʻamea.
  
  O le meapueata na toe agai i tua. O avanoa e paka ai taavale i luga o le alatele ma se fa'ailoga lanu pa'epa'e lapo'a o lo'o fa'apea "Tagata Taavale" na iloa atu. Ua emo mai se mea mumu mumu o se taavale. Na lagona e Mai lona le onosai ua amata ona puna, ona faafuaseʻi lea ona taulaʻi atu le meapuʻeata i le fale aemaise lava i le itu taumatau o le faitotoʻa ma iloa ai se faailoilo tuai masaesae.
  
  O le numera o le fale ona sosoo ai lea ma upu: Southeast 1st Street. Sa ia te ia lona tuatusi.
  
  Na togi ese e Mai lana ato faafafa ma sola ese e pei o se cheetah fiaai. Sa liusuavai le motu o tagata i ona luma. Ina ua i fafo, sa ia tamoe atu i le escalator aupito lata ane, oso i luga o le pa, ma tu i lalo ma se vae mautinoa pe tusa o le afa i lalo. Sa ia ee ma feosofi ese tagata. Sa ia momo'e atu i luga o le eleele ma agai atu i le taavale sa ia paka lelei i luga o le Grand Avenue.
  
  Liliu le ki mu. Sa ou suiina le mea e fai ai le tusi lesona ma oomi le afi saoasaoa i le fola. Na mu sina pa'u i le feoaiga i luga o le Tigertail Avenue ma e le'i faatuai e ave le tulaga lamatia. I le liliuina o le foeuli, sa ia liliu atu i le tolu-kuata o lona mafaufau i le sat-nav, taina i totonu o le tuatusi, o le tata o le fatu.
  
  Na aumai o ia e le tautai i le itu i saute lona 27. I ona luma sa i ai se auala sa'o e faasino atu i matu, ma sa ia oomi moni lava le vili i le kapeta. Sa matua"i taulai atu o ia ma e le"i mafaufau lava i le mea o le a ia faia pe a taunuu i le faleteuoloa. E le'i fiafia le ta'avale i luma i ana aga. Sa ia toso mai i fafo i ona luma, ua emo mai ona moli. Na lavea e Mai le fe"avea"i pito i tua, ma mafua ai ona le toe mafaia e le ave ta"avale ma tu"u atu ai lana ta"avale i se laina pasika o paka. O uila, pulou ma fasi uamea na felelei i itu uma.
  
  Na faaitiitia e Mai lana taulaiga. O faleteuoloa ma taavale na emo mai e pei o ni puipui nenefu o le va'ai tunnel. Na alalaga atu tagata na ui ane ia te ia. Na matua faateia le alii tietie uila i ana gaioiga saosaoa ma tautevateva ai ma pa"u i le moli taavale.
  
  Na ave e le tautai lona sasa'e, agai i Flagler. Na ta'u atu e le faailo ia te ia o le a i ai iina i totonu o le lima minute. O le maketi i'a sa i ai i se puaoa lanu i le itu agavale. O se toso vave ma sa ia vaaia se faailo e faapea "SW1st Street".
  
  I le limasefulu sekone mulimuli ane, na fa'ailoa mai ai e le si'ufofoga Irish a le tautai: ua e taunu'u i lou taunu'uga.
  
  
  ***
  
  
  E oo lava i le taimi nei, e le'i faia lava e Mai ni puipuiga ogaoga. Sa ia manatua le lokaina o le taavale ae tuu ki i tua o le uili pito i luma i le itu o le pasese. Sa tamoe o ia i luga o le auala ma maua ai le faailoga sa ia vaai i ai i se taimi ua mavae i luga o le meapueata luluina.
  
  O lea la ua mānava o ia e faamausaliina o ia lava mo mea e ono maua. Sa moeiini ona mata, toe maua lona paleni, ma faafilemuina lona fefe ma le ita.
  
  Na liliu saoloto le au. Sa savali atu o ia i le faitotoa ma se'e vave i le agavale. E leai se mea na suia. O le avanoa e tusa ma le limasefulu futu mai le faitotoa i le puipui pito i tua ma pe tusa ma le tolusefulu futu le lautele. Sa leai ni meafale iina. Leai ni ata i puipui. E leai ni pupuni i faamalama. I ona luga ae sa i ai ni laina susulu ma le vevela o moli.
  
  O loo saisai pea Chica i se nofoa i tua o le potu, o ona mata ua pupula ma taumafai e gaoioi. Ma sa ia tauivi, e manino lava, e fai atu se tala ia Mai.
  
  Ae na iloa e le sui poto a Iapani le mea e tatau ona suʻeina. Sa ia matauina le afa sefulu o mea pu"e pu"e pu"e pu"eata o lo"o i totonu o le nofoaga ma vave ona iloa po"o ai o lo"o matamata mai.
  
  Kovalenko.
  
  O le mea na te le'i iloaina pe aisea? Pe sa ia faatalitalia se ituaiga o faaaliga? Po o le a lava, na ia iloa le talaaga o le Tupu o le Toto. O le a le vave pe faigofie, lea e le'i amanaia se pomu natia po o se fagu kesi.
  
  O le vae o le taifau i le pito o le potu, i luma tonu lava o le nofoa o lona uso, e le masalomia na natia ai se mea na faateia ai.
  
  Na agaʻi lemu Mai i luma, ma faʻamalieina o loʻo ola pea Chika, ae leai se faʻamatalaga pe o le a le umi na faʻamoemoeina e Kovalenko lenei mea.
  
  E pei o se tali mai, o se leo na paʻu mai sipika natia. "Mai Kitano! E lē mafaatusalia lou talaaga." O Kovalenko. "Se"i vaai pe ua talafeagai."
  
  E fa ni tagata na se'e ese mai tua o le vae o le taifau tauaso. Na sioa Mai mo sina sekone, tau le mafai ona talitonu i ona mata, ae na faʻamalosi e tu i luga aʻo faanatinati atu le tagata muamua o le au fasioti tagata ia te ia.
  
  Na tamo"e vave lava, ma sauni mo se kiki lele, seia oo ina se"e gofie Mai i le itu ma faia ai se kiki vili lelei atoatoa. O le tagata fusu muamua na paʻu i lalo, ma teʻi. Na sau le talie a le Tupu toto mai le au failauga.
  
  O lea la ua osofa'ia o ia e le fusu lona lua, e le'i tuuina atu ia te ia se avanoa e faauma ai le muamua. Na mimilo e le tamaloa le chakram-o se mama u'amea e i ai se pito pito i fafo e maai se sele-i lona tumutumu tamatamailima ma ataata a o ia latalata mai.
  
  Na tu Mai. O lenei tagata o se tagata atamai. Matautia. O le malosi e faʻaaoga ai se auupega mataʻutia ma le mautinoa faigofie na talanoa i tausaga o faʻataʻitaʻiga faigata. E mafai ona ia togiina le chakram i se agi faigofie o lona tapulima. Na vave lava ona ia fa'afetaui mea faigata.
  
  Sa ia tamoe atu ia te ia, ma tapunia lana laina. Ina ua ia vaai atu i lona tapulima ua gaioi, sa ia lupe i totonu o se solo, faasee i lalo o le arc o le auupega, togi lona ulu i tua i le mamao e mafai ai aʻo taʻi e lau leaga i luga o ia.
  
  Na pau se loka o lona lauulu i le fola.
  
  Na muamua tu'i vae a Mai i le tagata atamai, ma kiki ona tulivae i lona malosi atoa. E le o le taimi lenei e ave ai pagota. Faatasi ai ma se pa'u na ia faalogoina ma lagonaina, na matete ai tulivae o le tamaloa. O lana alaga na muamua atu i lona pa'ū i lalo.
  
  O le tele o tausaga o toleniga na leiloa i se taimi vave.
  
  O mata o lenei tamaloa na faʻaalia le tele o mea e sili atu nai lo le tiga patino. Na mafaufau Mai mo sina taimi po o le a se mea e ono oo ia Kovalenko ia te ia, ae o le isi fusuaga lona tolu na ulufale atu i le fusuaga ma na ia lagonaina ua tulai mai le tagata muamua i ona vae.
  
  O le lona tolu o se tagata lapoa. Na ia tu'ia le fola e aga'i atu ia te ia e pei o se urosa tele o lo'o tau'ai lana manu, e leai ni ona vae o tu'i i le sima. Na faʻamalosia o ia e le Tupu o le Toto i se faʻasologa o le tagi ona talie lea, o se maniac i lona elemene.
  
  Na tilotilo sa'o Mai i ona mata. "E te le tau faia lenei mea. Ua matou latalata i le pueina o Kovalenko. Ma le tatalaina o tagata na taofia."
  
  Sa faalotolotolua le tamaloa mo sina taimi. Kovalenko e manava maualuga i luga a'e o lona ulu. "E te fa"ateteleina a"u, Mai Kitano, tete i le fefe. Mo le luasefulu tausaga sa na o aʻu o se talafatu, ma o lea ua ou talepeina loʻu le leoa i aʻu lava faaupuga. E mafai faapefea ona e..." Sa tu o ia. "Na i ai se tasi e pei o oe na tutusa ma aʻu?"
  
  Sa faaauau pea ona tilotilo Mai i mata o le alii fusu tele. Sa ia lagona ua tu foi le tagata o loo i ona tua, e pei o loo faatalitali i le taunuuga o le tauiviga faalemafaufau.
  
  "Fua!" Na fa'afuase'i ona alaga le Tupu Toto. "Taua, a leai o le a ou faia e pele ia te oe le paʻu ola ma fafaga i malie!"
  
  Sa moni lava le taufaamatau. E oo lava ia Mai sa mafai ona vaai i ai. Na oso atu le tamaloa lapo'a ma fa'atopetope atu ia te ia ma ona lima fa'aloaloa. Na toe iloilo e May lana fuafuaga. Tu'i ma tamo'e, ta vave ma matua tu'i, ona alu 'ese lea mai le ala. Afai e mafai, faʻaaoga lona lapoa e faasaga ia te ia. Na fa'atagaina o ia e Mai e fa'alatalata atu, ma le iloa o le a ia fa'amoemoeina se mea e sola ese mai ia te ia. Ina ua ia aapa atu ia te ia ma tago atu i lona tino, sa ia tago atu i ai ma fusi i ona vae.
  
  O le leo o lona sasaina o le fola na malemo ai e oo lava i le talie faavalevalea a le Tupu toto.
  
  O lea na ta malosi ai o ia e le alii fusu muamua, ma aga"i atu i le tama"i tua o lona tua, ma tu"i mai ai se ta tiga a o lei mimilo ma ta"avale Mai, sau i tua o le tamaloa ua pa"u i lalo ma tuu atu ia te ia sina avanoa.
  
  O lea ua tagi le Tupu o le Toto. "Oti ese le ulu o lona uso!"
  
  O lea la ua aliali mai ai le tagata lona fa, ua faaauupegaina i se pelu samurai. Sa savali sa'o o ia agai atu ia Chika, e ono laa le mamao mai le faamutaina o lona ola.
  
  Ma na iloa e Mai Kitano o le taimi lenei e faatino ai le tala sili ona lelei o lona olaga. O ana toleniga uma, o ona aafiaga uma na o mai faatasi i se taumafaiga faigata mulimuli e laveai lona uso - o se mataupu o le ola ma le oti.
  
  Sefulu sekone o le alofa tunoa ma le matagofie o le olaga atoa o le faanoanoa tele.
  
  Na oso a'e Mai i luga o le tua o le ali'i lapo'a tele, ma fa'aaoga o ia e fai ma laupapa e tu'u atu ai se kiki lele i le ali'i fusu muamua. Sa tau le lagona e ia le te"i ina ua gau le vae malosi o Me i ni ivi i ona foliga, ae sa pa"u i lalo e pei o se mamafa mate. Na vave ona toe toso ese e Mai lona ulu ma taavalevale, ma pa"u malosi i luga o lona tuasivi, ae o le malosi o lana oso na aveina atu ai o ia i luga o le fola sima i se taimi itiiti.
  
  Sa ia tu mamao ese mai lona uso ma le tamaloa o loʻo i ai le pelu.
  
  Ae i autafa o le chakran.
  
  I le milliseconds taofi, sa ia taulai atu lona tagata, faafilemu lona agaga, ma liliu, ma faamatuu atu le auupega matautia. Na ia sosolo atu i luga o le ea, o lana lau mata'utia ua feilafi mai, ua leva ona sosolo i le mumu mai le toto o Me lava ia.
  
  O le chakran na tuʻi i le ua o le pelu, ma tetete. Na paʻu i lalo le tamaloa e aunoa ma se leo, e aunoa ma se lagona o se mea. Na te lei malamalama lava i le mea na lavea ai o ia. Na patipati le pelu i le fola.
  
  Ua na o le alii lapo'a lava lea ua mafai nei ona taofi o ia e faasaga ia te ia, ae o loo luelue pea lona vae a o taumafai e tu. Masalo na ia manu'a se tasi pe lua ivi. Na tafe ifo loimata o le tigā ma le lē mafaia, e lē mo ia lava, ae mo ē pele iā te ia. Na tilotilo mai Mai ia Chika ma faʻamalosi o ia e tamoe i lona uso.
  
  Sa ia faaaogaina le pelu e tipi ai maea, e liu ona nifo i le vaai atu i tapulima lanu viole ma manu'a toto na mafua ona o tauiviga faifaipea. Mulimuli ane, na ia toso ese mai le gutu o lona uso.
  
  "Alu fa'ase'e. Ou te aveina oe."
  
  Na tu le ata o le Tupu Toto. "Taofi o ia!" Na ia ee i le fusu tele. "Fai loa. Pe ou te fasiotia lau avā i oʻu lava lima!"
  
  Na ee le tamaloa lapoa, ma taumafai e tolotolo atu ia te ia ma ona lima ua faaloaloa mai. Na tu Mai i ona tafatafa. "Sau ma matou," o lana tala lea. "Faatasi mai ia i matou. Fesoasoani mai ia matou fa'aumatia lenei sau'ai."
  
  Mo sina taimi, sa susulu foliga o le tamaloa i le faamoemoe. Sa emoemo o ia ma foliga mai ua aveesea le mamafa o le lalolagi mai ona tauau.
  
  "E te alu ma i latou, ona oti ai lea o ia," o le tala lea a le Tupu Toto.
  
  Na lulu lona ulu o Mai. "O loo oti pea o ia, alii. Pau lava le tauimasui e te maua o lou mulimuli mai ia te au."
  
  Sa augani mai mata o le tamaloa. Mo sina taimi, na manatu Mai o le a ia toso ese atu o ia lava ma ia, ae na toe foi mai ao o le masalosalo ma ua mou atu lana vaai.
  
  "Ou te le mafaia. A o soifua pea o ia. Ou te le mafai lava".
  
  Na liliu ese Mai, ma tuua ai o ia o taoto iina. Sa i ai ana lava taua e tau ai.
  
  Na auina atu e le Bloody King ia te ia se fana faamavae. "Sola ese Mai Kitano. Ua lata ona faalauiloa la'u taua. O loo faatalitali mai foʻi faitotoʻa mo aʻu."
  
  
  O LE MATAUPU IVA
  
  
  O lima o le Tupu o le Toto na sasaa atu i lana naifi. O le auupega na pipii muamua i le laulau i ona luma. Na ia fa'alatalata i ona mata, ma su'esu'e le lau ua susū i le toto. E fia ni soifua na ia fa"ai"uina i lenei naifi?
  
  Tasi i le taimi, i isi aso uma, mo le luasefululima tausaga. Ae mea sili.
  
  A na o le tausia o le talatuu, ia faʻaaloalo ma mataʻu fou.
  
  "O se tagata tetee agavaa," o lana tala lea ia te ia lava. "O se mea e maasiasi ai ua leai soʻu taimi e toe taumafai ai." Sa ia tu a"e i luga, ma mimilo lemu le naifi, o lona lau e atagia mai ai le malamalama a o ia savali.
  
  "Ae ua toeitiiti lava oo mai lo"u taimi e faatino ai."
  
  Sa tu o ia i le isi itu o le laulau, lea sa nonoa ai se tamaitai e uliuli lona lauulu i se nofoa. Ua uma ona leiloa lona to'a. Sa le fiafia o ia i le tilotilo atu i ona mata mumu, le tino o le tino ma le gatete.
  
  Na faamimigi tauau o le Tupu Toto. "Aua le popole. O lea ua iai laʻu masini muamua, e ui na ou misia Kitano. E tatau ona avatu e lau tane le masini lona lua i le taimi nei. Afai e pasia, e te alu fua."
  
  "E faapefea-e mafai faapefea ona matou faatuatuaina oe?"
  
  "O a"u o se tagata mamalu. O le auala lea na ou ola ai i loʻu talavou. Afai foi e fesiligia le mamalu..." Na ia faaali atu ia te ia le lau ua pisia. "Sa tele pea le toto."
  
  Na sau se ping faanenefu mai lana lau komepiuta. Sa ia savali atu ma oomi ni nai faamau. Na aliali mai foliga o lana taʻitaʻi mai Uosigitone, DC.
  
  "Ua matou i ai i le tulaga, lau susuga. O le a sauni le sini ile sefulu minute."
  
  "O le masini e ave i ai le faamuamua. E sili atu i mea uma. Manatua lenei".
  
  "Alii". O foliga na toe agai i tua e faʻaalia se vaaiga maualuga. Sa latou tilotilo i lalo i le pakaga taavale, o loʻo lapisi i lapisi ma toetoe a lafoaia. O le ata saito na fa'aalia ai se tramp o lo'o fealua'i solo i le pito i luga o le lau ma se Nissan lanumoana o lo'o ta'avale i se pea o faitotoa otometi.
  
  "Ave ese lena gaogao. E mafai ona avea o ia ma Leoleo."
  
  "Sa matou siakiina o ia, lau susuga. Ua na o ia o se tagata faomea."
  
  Na lagona e le Tupu Toto le faasolosolo malie o le ita i totonu ia te ia. "Ia aveese o ia. Toe fesili mai ia te a"u ona ou tanu ola ai lea o lou aiga."
  
  Sa galue lava lenei tagata mo ia. Ae na iloa e lenei tagata le mea e mafai e Dmitry Kovalenko. E aunoa ma se isi tala, na ia tulituliloa ma fana le ulu o le alii ua leai se aiga. Na ataata le Tupu o le Toto ina ua ia vaaia se mea pogisa ua amata ona sosolo i luga o le vaega ua sima.
  
  "E lima minute o totoe seia oo i le faailoga."
  
  Na tilotilo atu le Tupu Toto i le fafine. Sa avea o ia ma ana malo mo ni nai masina. O le faletua o le Failautusi o le Puipuiga e le o se taui laitiiti. O Jonathan Gates o le a totogi tele mo lona saogalemu.
  
  "Lau susuga, ua sili atu Gates i lona taimi atofaina."
  
  I soʻo se isi lava tulaga, semanu e faʻaaoga e le Tupu toto lana naifi i le taimi nei. Leai se taofi. Ae o le masini lona lua sa taua i ana fuafuaga, e ui lava e le taua. Sa ia tago i luga le telefoni satelite sa taatia i autafa o le komepiuta ma vili se numera.
  
  Sa ou faalogo o tatagi ma tatagi. "E foliga mai e le popole lou toalua i lou saogalemu, Mrs. Gates." Na faapupuu e le Tupu toto ona laugutu e pei o se ataata. "Pe atonu ua uma ona suitulaga ia te oe, hmm? O nei faipule Amerika..."
  
  Sa i ai se kiliki, ma mulimuli ane tali mai le leo fefe. "Ioe?"
  
  "Ou te faʻamoemoe o loʻo e vavalalata ma o loʻo ia te oe le masini, laʻu uo. A leai..."
  
  O le leo o le Minisita o le Puipuiga na matua faigata lava. "O le Iunaite Setete e le ifo i tagata saua," o lana tala lea, ma o na upu e manino lava na aveesea ai le tele o lona loto ma lona agaga. "O le a le faamalieina au manaoga."
  
  Na mafaufau le Tupu Toto e uiga i Faitotoa o Seoli ma mea o loo i tua atu oi latou. "Ia e faalogo mai ua oti lou toalua i le tiga, Gates. Ou te le manaomia se masini lona lua mo le mea ou te alu i ai."
  
  I le faʻamautinoaina o loʻo tatala pea le auala, na sii aʻe e le Bloody King lana naifi ma amata ona faʻataunuʻuina ana mafaufauga fasioti tagata uma.
  
  
  O LE MATAUPU E SEFULU
  
  
  Na savali ese Hayden Jay mai lana komepiuta ae tatagi lana telefoni. Sa pisi Peni ma Karin i le toe faatutuina o folauga a Kapeteni Kuki i le sami, aemaise lava i latou e aafia ai le Atu Hawaii. O Cook, e ui ina lauiloa lautele o se tagata suʻesuʻe taʻutaʻua, e foliga mai o se tagata e tele taleni. O ia fo'i o se tautai ta'uta'ua ma e atamai fo'i le tusi ata. O le tagata na ia fa"afanua mea uma, sa ia fa"amauina fanua mai Niu Sila e o"o atu i Hawaii ma sa iloa e le to"atele o lona ulua"i tulaueleele i Hawaii, o se nofoaga na ia fa"aigoaina o Sandwich Islands. O lo"o tu pea le fa"atagata i le taulaga o Waimea, Kaua"i, o se molimau i le nofoaga na ia ulua"i feiloa"i ai i le 1778.
  
  Na solomuli Hayden ina ua ia vaaia o lē na valaau mai o lona pule, o Jonathan Gates.
  
  "Ioe, alii?"
  
  Na'o le manava fa'afuase'i na fa'alogoina mai le isi pito. Sa alu o ia i le faamalama. "E mafai ona e fa'alogo mai ia te a'u? Sir?"
  
  Latou te le'i toe talanoa talu ona ia otegia o ia. Na lagona e Hayden sina le mautonu.
  
  Na iu ina faalogoina le leo o Gates. "Na latou fasiotia o ia. Na fasiotia o ia e na tagata leaga."
  
  Na sioa atu Hayden i fafo o le faamalama, ma le iloa atu se mea. "O le a le mea na latou faia?"
  
  I tua atu o ia, na faliu mai ai Peni ma Karin, ua faateia i lona leo.
  
  "Na latou ave lo"u toalua o Hayden. I masina ua mavae. Ma o anapo na latou fasiotia ai o ia. Aua ou te le talia a latou poloaiga."
  
  "Leai. Sa le mafai-"
  
  "Ioe". Na ta'e le leo o Gates a'o amata ona mou atu lana fa'aoso o le adrenaline e tumu i uisiki. "E le o lou popolega lena, Jay, lo"u toalua. O a"u-sa avea lava a"u ma tagata lotonuu, o lea na iloa ai e le Peresetene i totonu o itula talu ona ave faamalosi o ia. Ou te nofo..." Sa tu o ia. "Patriot".
  
  Sa tau le iloa e Hayden le mea e fai atu ai. "Aisea e ta"u mai ai nei ia te a"u?"
  
  "Ina ia faamatala atu laʻu isi laasaga."
  
  "Leai!" Na ee Hayden, ma tatu'i le faamalama i le fefe faafuasei. "E le mafai ona e faia lenei mea! Fa'amolemole!"
  
  "Malolo. E leai so"u fa"amoemoe e fasioti a"u. Muamua o le a ou fesoasoani e taui ma sui ia Sara. O se mea uiga ese, a ea?
  
  "O le a?"
  
  "O lea ua ou iloa le lagona o Matt Drake."
  
  Na moeiini e Hayden ona mata, ae na tafe mai pea loimata i ona foliga. O le manatuaga o Kennedy ua uma ona mou atu mai le lalolagi, o le fatu, sa tumu i le afi, ua liua nei i le po e faavavau.
  
  "Aisea e ta"u mai ai nei ia te a"u?" Na iu ina toe fai e Hayden.
  
  "Ia faamatala atu." Na tu Gates, ona faapea mai lea, "E i ai se tuafafine laitiiti o Ed Boudreaux. Ou te auina atu ia oe faamatalaga. Fai loa-"
  
  Na matua faateia Hayden na ia faasalaveia le failautusi a o lei mafai ona faaauau. "E te mautinoa?"
  
  "Fai mea uma i lou malosi e faʻauma ai lenei tamaʻitaʻi."
  
  Na mate le laina. Na faalogoina e Hayden se tatagi imeli i lana telefoni. E aunoa ma se taofi, sa ia faliu vave ma alu ese mai le potu, ma le amanaiaina foliga popole o Ben Blake ma lona tuafafine. Sa savali atu o ia i le tama"i kapoti a Kinimaki ma maua atu ai o ia o lo"o sauni moa ma sau chorizo.
  
  "O fea o iai Alicia?"
  
  "O ananafi na faaleaogaina ai lana pasi." O upu lapo'a a le Hawaii ua fa'asese.
  
  Na fa'alatalata atu Hayden. "Aua le avea oe ma se vale. Matou te iloa uma na te le manaʻomia se pasi. O fea la o iai Alicia?"
  
  Na fa"apupula mata o Kinimaki, ma sioa atu i papatusi. "Hmm, tasi le minute. O le a ou mauaina o ia. Leai, e matua malamalama o ia i lena mea. O le a-"
  
  "Valaau ia te ia." Na mau le manava o Hayden i le taimi lava na ia fai atu ai na upu, ma na ufitia lona agaga i le pogisa. "Tau atu ia te ia e faafesootai Drake. Na ia maua le mea na ia talosagaina. O le a matou faatiga i se tagata e le sala e maua ai faʻamatalaga."
  
  "Tuafafine Boudreau?" Na foliga mai e sili atu le maai o Kinimaka nai lo le masani. "E iai moni lava se tasi? Ma sa sainia e Gates?"
  
  "E te faia foʻi," na soloi ese ai e Hayden ona mata, "pe a na ona faatigā ma fasiotia e se tasi lou toʻalua."
  
  Na fa'amalie lemu e Kinimaka. "Ma e mafai ai e le CIA ona faia le mea lava e tasi i se tagatanuu Amerika?"
  
  "O le mea lena mo le taimi nei," o le tala lea a Hayden. "O loo matou tau."
  
  
  O LE MATAUPU SEFULUFAHI
  
  
  Na amata Matt Drake i mea taugata. O le fagu a Johnnie Walker Black sa manaia ma e le'i foliga leaga tele.
  
  Masalo o se mea e sili atu e vave suia ai le manatua o ona foliga? O le taimi lenei, i lana miti, o le a ia laveaʻiina moni o ia e pei ona ia folafola mai?
  
  Sa faaauau le sailiga.
  
  Na mu le uisiki. Sa vave ona ia sasaa le ipu malamalama. Sa ia toe faatumuina. Sa ia tauivi e taulai atu. O ia o se tagata na fesoasoani i isi, o le na mauaina lo latou faatuatuaga, o le na tu e taulia ma e leʻi faʻavaivaia se tasi.
  
  Ae na ia toilalo Kennedy Moore. Ma a o lei faia lena mea, na ia toilalo ia Alisona. Ma sa ia lē taulau le la pepe e leʻi fanau mai, o se pepe na maliu a o leʻi maua se avanoa e ola ai.
  
  O Johnnie Walker, e pei o isi fagu uma na ia taumafai muamua, na faʻalolotoina ai lona faʻanoanoa. Na ia iloa o le a tupu lenei mea. Sa ia manao ia tiga. Sa manao o ia e tipi ese ai sina tiga mai lona agaga.
  
  O le tiga o lona salamo.
  
  Sa ia sioa atu i fafo o le faamalama. Na tepa i tua, gaogao, le iloa ma leai ni lagona - pisia uliuli, pei o ia. O fa'afouga mai ia Me ma Alicia na fa'atupula'ia ona seasea. O telefoni mai ana uo SAS na faʻaauau ona taunuu i le taimi.
  
  Na fasiotia e le Tupu Toto matua o Peni i nai aso talu ai. Sa latou saogalemu. Latou te le'i iloaina lava le tulaga mata'utia, ma o le a le iloa lava e Peni po'o le a le latalata na latou o'o mai ai i le avea ma tagata afaina i le tauimasui a le Tupu o le Toto.
  
  Ma sa le iloa foi e sui o le CIA sa leoleoina le au Blakes. E le'i mana'omia e le SAS se fa'ailoga po'o ni pati i tua. Sa na ona latou faamaeaina le galuega ma agai atu i le isi.
  
  Na amata ona taina se fati faamemelo. O le pese e pei o le matagofie - 'My Immortal' saunia e Evanescence - ma na faamanatu atu ai ia te ia mea uma na leiloa.
  
  O lana leo leo. Sa ia femoumoua'i solo i luga o ieafu ma le le mautonu, ae na iu lava ina maua le telefoni.
  
  "Ioe?"
  
  "O Hayden lea, Matt."
  
  Sa nofo sa'o teisi i luga. Na iloa e Hayden ana mea na fai talu ai nei ae na filifili e le amanaiaina. O Alicia sa latou va ai. "O le a le mea ua tupu? Peni-?" Sa le mafai ona ia faia o ia lava e fai na upu.
  
  "O lo"o manuia o ia. Ua matou manuia. Ae na tupu se mea."
  
  "Ua e mauaina Kovalenko?" O le le onosai na motusia ai le puaoa o le ava malosi e pei o se moli pupula.
  
  "Leai, e le"i iai. Ae o Ed Boudreaux e iai sona tuafafine. Ma sa matou maua le faatagaga e aumai ai o ia iinei."
  
  Sa nofo i lalo Drake, ua galo ai le uisiki. O le inoino ma le afi i seoli na mu ai ni faailoga se lua i lona loto. "Ou te iloa lelei le mea e fai."
  
  
  MATAUPU E SEFULU LUA
  
  
  Sa saunia e Hayden o ia lava mo le mea o le a oo mai. O lana galuega CIA atoa e leʻi saunia o ia mo lenei tulaga. Na fasiotia le faletua o le Minisita o le Puipuiga. O se tagata faatupu faalavelave faavaomalo o loo taofia se numera le iloa o aiga o tagata malolosi e taofia.
  
  Na iloa e le malo fa'asinomaga o tagata uma na aafia? E leai lava. Ae e mafai ona e mautinoa e sili atu mea na latou iloa nai lo le mea na latou faʻatagaina.
  
  Sa foliga sili atu ona faigofie ina ua ia faatoa lesitala. Masalo sa sili atu ona faigofie mea i lena taimi, a o lei oo i le aso 11 o Setema. Masalo i aso o lona tama, o James Jay, le sui lauiloa sa ia faanaunau e faataitai i ai, sa uliuli ma papae mea.
  
  Ma le le alofa.
  
  O se mata maai. O le taua faasaga i le Tupu o le Toto ua tauina i le tele o tulaga, ae atonu o le a faamaonia o ia e sili ona mataʻutia ma manuia.
  
  O uiga eseese o tagata sa i ona itu na maua ai e ia se avanoa. Na matauina muamua e Gates lenei mea. O le mafuaaga lena na ia faatagaina ai i latou e faia a latou lava suʻesuʻega i le mealilo o loʻo siomia ai le Bermuda Triangle. Sa sili atu le atamai o Gates nai lo le mea na ia manatu ai. Na vave ona ia iloa le lelei o uiga faʻatusatusa e pei o Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ma Alicia Miles na saunia. Na ia vaaia le gafatia o lana 'au. Ma sa ia faapotopotoina i latou uma.
  
  Matagofie.
  
  'Au o le lumana'i?
  
  O lea la ua mana'o le tamaloa ua leiloa mea uma ina ia faia le faamasinoga tonu mo le tamaloa na ia fasiotia ma le sauā lona toalua.
  
  Na agai atu Hayden i le sela o Boudreaux. Na tilotilo atu ma le paiē le tagata su'esu'e laconic ia te ia i luga o ona lima piilima.
  
  "E mafai ona ou fesoasoani ia te oe, Agent Jay?"
  
  Semanu e le mafai lava e Hayden ona faamagaloina o ia lava pe ana na te le toe taumafai. "Ta"u mai le nofoaga o Kovalenko, Boudreau. Na'o le tu'u atu lava ona uma ai lea." Sa ia faaloaloa ona lima. "O le uiga o laʻu tala, e le pei o ia e faʻafefe ia te oe."
  
  "Atonu na te iloa." Na liliu e Boudreau lona tino ma see ese mai le moega. "Atonu na te le iloa. Atonu ua vave tele ona ta"u atu, a?"
  
  "O a ana fuafuaga? O le a lenei Faitotoa o Seoli?
  
  "Ana ou iloa..." O foliga o Boudreaux na faaalia ai le ataata o se malie taumamafa.
  
  "E te faia moni lava." Sa tumau pea Hayden i le mea moni. "Ou te tuuina atu ia te oe lenei avanoa mulimuli."
  
  "O le avanoa mulimuli? E te fanaina a'u? Ua iloa e le CIA poʻo a agasala pogisa e tatau ona latou faia e tumau ai i le taʻaloga?"
  
  Na faamimigi tauau o Hayden. "E iai le taimi ma le nofoaga mo lenei mea."
  
  "E mautinoa lava. E mafai ona ou taʻua nisi o nofoaga." Sa tauemu Boudreau ia te ia, o loo susulu mai le ita i le susua o faua. "E leai se mea e mafai ona e faia ia te au, Agent Jay, e mafai ai ona ou faalataina se tasi e malosi e pei o le Tupu o le Toto."
  
  "Ia..." Sa faamalosia e Hayden ia lava e ataata. "O le mea lena na matou mafaufau ai, Ed." Sa ia faaopoopo atu le fiafia i lona leo. "E leai sau mea iinei, alii. E leai se mea. Ae e te le masaa. E te nofo iina, ma'imau, ma talia fiafia le faaiuga. E pei o se tama'i tino. E pei o se faia'ina. E pei o se fasi mea leaga i Saute." Na tuuina atu e Hayden ana mea uma.
  
  O le gutu o Boudreaux na fausia ai se laina pa'epa'e tete'e.
  
  "O oe o se tagata ua fiu. Quirk. Ositaulaga. le malosi."
  
  Sa agai atu Boudreau ia te ia.
  
  Na oomi e Hayden ona foliga i pa, ma taufaalili ia te ia. "Tii vaivai leaga."
  
  Sa togi e Boudreau se tu'i, ae na solomuli vave Hayden, ma faamalosia o ia lava e ataata. O le leo o lana moto na taia ai le uamea e pei o se ta susu i foliga.
  
  "O lea na matou mafaufau ai. O le a le mea e avea ai se tagata e pei o oe, o se fitafita, ma se tagata loto vaivai?"
  
  O lea ua tilotilo atu Boudreau ia te ia ma mata malamalama lemu.
  
  "Pau lava lena". Na faataitai e Hayden ia te ia. "Na e taunuu iina, a ea? O lona igoa o Maria, a ea?"
  
  Na sasa e Boudreau ia pa puipui i le ita le mafaamatalaina.
  
  Ua oo i le taimi o Hayden e ataata. "E pei ona ou fai atu muamua. le malosi."
  
  Sa ia liliu ese. Sa luluina fatu. Sa faatatau i le saoasaoa ma le sauā. Ed Boudreau semanu e le ta'e i lalo o tulaga masani. Ae o lenei...
  
  Na taai i luga e Kinimaka le TV, ma nonoa i luga o se nofoa ina ia mafai ona iloa atu e le au fitafita. Na iloagofie le popole i le leo o le tamaloa, e ui na ia taumafai e nana.
  
  "O le a le mea o loo outou taumafai e toso ese?"
  
  "Ia e mataʻituina, tamaʻitaʻi." Na fai e Hayden lona leo e pei ua le toe popole. Na ki e Kinimaka le TV.
  
  Na faateteleina mata o Boudreaux. "Leai," o lana tala filemu lea ma na o ona laugutu. "Oi leai".
  
  Na fetaui Hayden ma lana vaai ma se ataata talitonu atoatoa. "O loo matou tau, Boudreaux. E te le fia tautala pea? Filifili se mea faʻapipiʻi faʻafefe."
  
  
  ***
  
  
  Na faamautinoa e Matt Drake o le meapueata o loʻo i ai le tulaga lelei aʻo leʻi ulufale i totonu o le faʻavaa. Ua sili atu ona toso i lalo le palakalava uliuli i luga o ona foliga nai lo le faanenefu, ae o le ofu pulufana sa ia ofuina ma le auupega sa ia tauaveina na matua manino ai le matuia o le tulaga o le teine.
  
  O mata o le teine o vaituloto o le atuatuvale ma le fefe. Sa ia le iloa po o le a le mea na ia faia. Ou te le iloa pe aisea na latou manaomia ai. Na te le iloa po o le a le mea na fai e lona tuagane mo se tupe.
  
  O Maria Fedak e mama, mafaufau Drake, pe o se tasi e mama i nei aso. Na maua fa'afuase'i, na maua i le malaia i se upega ua salalau solo i le lalolagi, lea na fa'a'ili ma fe'ei i le oti, le loto ma le 'ino'ino.
  
  Na tu Drake i ona talaane, ma vili atu le naifi i lona lima taumatau, ae o le isi e faalagolago mama i le fana. Ua le toe taua ia te ia le mama o ia. O se taui, e le itiiti ifo. O se olaga mo se olaga.
  
  Sa ia faatalitali ma le onosai.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak," o le tala lea a Hayden. "O ia o lou tuafafine, ua faaipoipo, Mr. Boudreau. Lou tuafafine, galo, Mr. Mercenary. Ua fefe lou tuafafine, Mr. Killer. Na te le iloa po o ai lona tuagane po o mea foi na te faia i taimi uma. Ae na te iloa moni oe. Na te iloa se tuagane alofa e asiasi atu ia te ia faatasi pe faalua i le tausaga ma tala pepelo ma meaalofa mafaufau mo lana fanau. Ta"u mai ia te a"u, Ed, e te manao e ola a"e i latou e aunoa ma se tina?"
  
  O mata o Boudreaux na tepa. Sa matua malosi lona fefe lē lavalavā o lea na lagona ai e Hayden le alofa moni ia te ia. Ae e le o le taimi lenei. Sa matuai paleni le olaga o lona tuafafine. O le mafuaaga lena na latou filifilia ai Matt Drake, tasi, e talimalo.
  
  "Maria". O le upu na sau mai ia te ia, faanoanoa ma le atuatuvale.
  
  
  ***
  
  
  Sa tau le iloa atu e Drake le teine fefe. Na ia vaaia Kennedy ua oti i ona lima. Na ia vaaia lima toto o Peni. Na ia vaaia foliga tausalaina o Harrison.
  
  Ae o le mea sili na ia vaaia Kovalenko. O le Tupu o le Toto, o le pule sili, o se tagata e matua gaogao ma leai se lagona e le mafai ona avea o ia ma se mea e sili atu nai lo se tino oti. Zombie. Na ia vaʻaia foliga o le tamaloa ma manaʻo e titina le ola i mea uma o loʻo siomia ai o ia.
  
  Na aapa atu ona lima i le teine ma tapuni lona faai.
  
  
  ***
  
  
  Na emo Hayden i le mata. O Drake sa faanatinati mea. Sa tau le maua e Boudreau se taimi e toe foi ai. Na laa atu Kinimaka ia te ia, o le puluvaga agalelei i taimi uma, ae na toe toso mai e Alicia Miles i tua.
  
  "Leai, alii matua. Tuu atu i nei tagata leaga e afu. E leai se mea i o latou lima na o le oti."
  
  Na faamalosia e Hayden o ia lava e taufaifai ia Boudreaux i le auala na ia manatua ai o ia na ula ia te ia ina ua ia faatonuina e fasiotia ana alii.
  
  "E te fa'a'e'e, Ed, pe e te fia iloa pe fa'apefea ona latou faia sushi i Peretania?"
  
  Na tilotilo atu Boudreaux ia te ia ma se vaaiga fasioti tagata. Na tafe mai se vaega manifinifi o faua mai le tulimanu o lona gutu. O ona lagona na amata ona sili atu ia te ia, e pei lava ona i ai ina ua ia lagona se fasioti tagata latalata mai. Sa le manao Hayden na te tapunia o ia lava mai ia te ia.
  
  Ua latalata atu Alicia i pa. "Na e faatonuina le fasiotia o laʻu uo tama. E tatau ona e fiafia o Drake o loʻo faia le taʻavale ae le o aʻu. Semanu ou te faa-lualua le umi o le tigaina o lena fafine."
  
  Sa tilotilo mai Boudreau mai le tasi i le isi. "E sili atu ia oulua uma ia mautinoa ou te le alu ese lava mai iinei. Ou te tauto o le a ou tipiina oulua uma."
  
  "Sefe." Na matamata Hayden ao oomi e Drake le ua o Maria Fedak. "E le tele sona taimi."
  
  O Boudreau o se tagata malosi ma ua tapunia ona foliga. "E le afaina e le CIA loʻu tuafafine. O ia o se tagatanuu o le Iunaite Setete."
  
  O lea la ua talitonu moni Hayden e le'i maua e le vale. "Faalogo mai ia te a'u, le vale vale," o lana tala lea. "O loo matou tau. Na fasiotia e le Tupu toto tagata Amerika i eleele o Amerika. Na ia ave faamalosi le faitau sefulu. E to'asefulu. Na te mana'o e taofi lenei atunu'u e togiola. Na te le manatu mamafa ia te oe po o lou tuafafine manogi leaga!"
  
  Sa mumumu atu Alicia i se mea i totonu o lana taliga. Na faalogo Hayden i faatonuga. Na faapea foi ona fai e Kinimaka.
  
  E faapena foi Drake.
  
  Sa ia tatalaina le ua o le fafine ma se"i mai le fana mai lona ofutino.
  
  Na u'u malosi ona nifo o Hayden ma na feei ai neura na siomia ai lona ulupoo. O lona manava na toetoe lava a ee ma fai atu ia te ia e taofi. Na faanenefu lana taulaiga mo sina sekone, ae na amata loa lana toleniga, ma taʻu atu ia te ia o le avanoa sili lea latou te maua e sailia ai Kovalenko.
  
  E tasi le ola e laveai ai le faitau selau pe sili atu.
  
  Na matauina e Boudreau le taʻaloga o lagona i ona foliga ma faʻafuaseʻi ona i ai o ia i luga o pa, ma faʻamaonia, faʻaloaloa lona lima ma tagi.
  
  "Aua le faia lena mea. Aua e te taumafai e fai lenei mea i loʻu tuafafine laitiiti!"
  
  O foliga o Hayden o se matapulepule maa. "O le avanoa mulimuli, fasioti tagata."
  
  "O le Tupu Toto o se aitu. Mo mea uma ou te iloa, atonu o se herring mumu. E fiafia o ia i lenei ituaiga mea."
  
  "Malamalama. Tofotofo i matou."
  
  Ae o Boudreau ua leva ona avea ma se tagata fasioti tagata mo se taimi umi. Ma o lona inoino i le pule na faatauasoina ai lana faamasinoga. "Alu i seoli, ula."
  
  Sa goto le fatu o Hayden, ae sa ia tataina le masini faaleotele leo i lona tapulima. "Puna o ia."
  
  Na sii i luga e Drake le fana ma oomi i lona ulu. Na oomi e lona tamatamailima le ala.
  
  Na tagi leotele Boudreaux i le fefe. "Leai! Tupu toto i-"
  
  Na tu'u atu e Drake le leo leaga o fana e malemo uma ai isi leo. Sa ia matamata atu a o sasaa mai le toto mai le itu o le ulu o Maria Fedak.
  
  "Oahu i Matu!" Ua mae'a Boudreaux. "O lo"o i ai lana lafumanu sili ona tele..." Na fa"asolo atu ana upu a o goto ifo i lalo i le fola, ma va"ai atu i lona tuafafine ua maliu o fa"apa"ū ifo i luga o le nofoa ma tilotilo atu i le puipui o lo"o masaesa toto i ona tua. Sa ia matamata atu ma le te'i a o agai atu le ata o le palaclava i le lau seia oo ina faatumulia atoa. Ona ia aveese lea o lona matapulepule.
  
  O foliga o Matt Drake e malulu, mamao, foliga o se tagata faʻasao e fiafia i lana galuega.
  
  Na tetete Hayden.
  
  
  MATAUPU E SEFULU TOTO
  
  
  Na laa ese mai Matt Drake mai le taxi ma moeiini ona mata e suʻesuʻe le fale maualuga o loʻo tu mai i ona luma. Efuefu ma e le fa'ailoaina, o le fa'avaa atoatoa lea mo se galuega fa'alilolilo a le CIA. Sa tatau i sui o le lotoifale ona ulufale i totonu o le faletaavale i lalo o le eleele, ma pasia le tele o vaega o le puipuiga. O isi tagata uma, pe o ni sui po'o ni tagata lautele, na ulufale atu i luma o le faitoto'a, ma fa'aalia ma le loto i ai o ni fa'amoemoe faigofie.
  
  Na ia manava loloto, toetoe lava a le mautonu mo le taimi muamua i le umi e mafai ona ia manatua, ma tulei matala le faitotoa o le tagata e toatasi. O le mea sili o lenei faʻapipiʻiina na foliga mai na faʻatauaina lona saogalemu. I ona luma sa i ai se laulau faigofie, lea sa nonofo ai le afa taseni o ni alii mata'utia. E lē taumatea e toʻatele isi na matamata mai.
  
  Sa savali atu o ia i luga o le fola o le fale iila. "O loo faatali Hayden Jay e feiloai mai ia te au."
  
  "O ai lou igoa?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" O foliga ma'a'a o le leoleo na fa'aletonu teisi.
  
  "E mautinoa lava".
  
  Na avatu e le tamaloa se vaaiga e ono faaaogā e se tagata pe a vaai i se tagata lauiloa po o se pagota. Ona ia faia lea o se valaau. O le lona lua mulimuli ane, na ia faʻafeiloaʻi Drake i se lifi faʻapitoa. Sa ia tuu i totonu le ki ma oomi le faamau.
  
  Na lagona e Drake le lele o le lifi i luga, e pei o luga o se aluga o le ea. Na ia filifili e aua neʻi mafaufau tele i le mea o le a tupu, na ia tuʻuina atu mea na tutupu e pulea i latou lava. Ina ua matala le faitotoa, sa ia faasaga atu i le alalaupapa.
  
  I le faaiuga o le ala savali sa tutu ai le komiti e faafeiloaia o ia.
  
  Ben Blake ma lona tuafafine o Karin. Hayden. Kinimaka. Sa tu Alicia Miles i se mea i tua. Na te lei vaai ia Me, ae na te lei mafaufauina foi.
  
  Ae na sese le vaaiga. E tatau ona aofia ai Kennedy. E ese lava mea uma e aunoa ma ia. Sa ia laa atu i fafo mai le lifi ma taumafai e manatua atonu e faapena foi o la lagona. Ae pe na latou taooto i le moega i po uma, ma tilotilo i ona mata, ma mafaufau pe aisea na le i ai Drake iina e laveai o ia?
  
  Ona tu lea o Peni i ona luma ma Drake, e aunoa ma se tala, na toso atu le alii talavou i ona lima. Sa ataata matamuli Karin i luga o le tauau o lona tuagane ma sa savali atu Hayden ma tuu lona lima i luga o lona tauau.
  
  "Ua matou misia oe".
  
  Sa ia taofimau ma le naunautai. "Fa'afetai".
  
  "E le tau tuua na o oe," o le tala lea a Peni.
  
  Na laa i tua Drake. "Vaai," na ia fai mai ai, "e taua le faasaʻoina o se mea se tasi. O au o se tagata ua suia. E le mafai ona e toe faalagolago mai ia te au, aemaise lava o oe, Peni. Afai e te malamalama i lenei mea, o outou uma, o loʻo i ai le avanoa e mafai ai ona tatou galulue faʻatasi."
  
  "E le o oe-" na alu sao atu Peni i le faafitauli, e pei lava ona iloa e Drake o le a ia faia. O Karin, o le mea e ofo ai, o le lima o le mafaufau. Na ia tago atu ia te ia ma toso ese o ia, ae tuu ai Drake se auala manino i le ofisa i tua atu o latou.
  
  Na ia savali atu ia i latou, ma luelue atu ia Kinimaka i le ala. Na tilotilo atu Alicia Miles ia te ia ma mata mamafa. Sa mafatia foi o ia i le maliu o se tasi e pele ia te ia.
  
  Na tu Drake. "E le'i uma, Alicia, e leai lava. E tatau ona aveese lenei mea leaga. A leai, atonu na te susunuina le lalolagi i le eleele."
  
  "O le a oti Kovalenko ma ee."
  
  "Aleluia".
  
  Sa savali atu Drake ma pasia o ia i totonu o le potu. E lua komepiuta lapopoa sa nofo i lona itu taumatau, malo malo o loo taavili ma kiliki ao latou su'e ma utaina faamatalaga. I luma o le fale sa i ai se pea fola-maualuga faʻamalama pulufana e vaʻaia Miami Beach. Na faafuasei lava ona taia o ia e le ata o Wells e faafoliga o se tagata faapiʻopiʻo ma ole atu mo se fana fana ina ia mafai ai ona ia iloa atu tino paʻu i lalo.
  
  O lenei manatu na mafua ai ona ia mafaufau. O le taimi muamua lea na ia mafaufau lelei ai e uiga ia Welles talu ona fasiotia Kennedy. Na maliu Wells i se maliu mataʻutia i lima o Alicia poʻo May. Na te leiloa po o fea, ma na te leiloa pe aisea.
  
  Sa ia faalogo atu o mulimuli atu isi ia te ia i totonu. "O lea..." Sa ia taulai atu i le vaaiga. "O afea tatou te o ai i Hawaii?"
  
  "I le taeao," o le tala lea a Hayden. "O le tele o a tatou aseta o lo"o fa"atumauina nei i Oahu. O lo"o siaki fo"i isi atumotu ona e iloa e sili atu ma le tasi le lafumanu a Kovalenko. O le mea moni, ua iloa nei o ia o se matai o le taufaasese, o lea matou te faʻaauau pea ona tulituliloa isi taʻitaʻiga i itulagi eseese o le lalolagi.
  
  "Ua lelei. Ou te manatua faamatalaga ia Kapeteni Kuki, Diamond Head ma Hell's Gate. O le mea lea na e fa'amoemoe i ai?"
  
  Na ave e Peni. "E sili atu, ioe. Ae na taunuu Kuki i Kauai, ae le o Oahu. Lana-" Na faafuase'i ona muta le tala. "Hmm, i se faapuupuuga. Matou te lei mauaina se mea e le masani ai. Fa."
  
  "E leai ni fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o Cook ma Diamond Head?"
  
  "O loʻo matou galulue i ai". Sa tautala lemu teisi Karin.
  
  "Ae na fanau o ia i Yorkshire," o le faaopoopo atu lea a Ben, ma tofotofoina le pa fou a Drake. "E te iloa, le Lalolagi o le Atua."
  
  Na foliga mai e le'i faalogo lava Drake i le tala a lana uo. "O le a le umi na ia nofo ai i Hawaii?"
  
  "Masina," o le tala lea a Karin. "Na ia toe foi iina pe a ma le faalua."
  
  "Atonu sa ia asiasi atu i motu uma i lena taimi. O le mea e tatau ona e faia o le siakiina o ana ogalaau, ae le o lona talafaasolopito poʻo mea na ausia. E tatau ona tatou iloa e uiga i na mea e le lauiloa ai o ia."
  
  "O le..." Na tu Karin. "E matua talafeagai lava."
  
  E leai se tala a Peni. E le'i uma Karin. "O le mea tatou te iloa o lenei: o le atua Hawaii o le afi, uila ma maugamu o se fafine e igoa ia Pele. O ia o se tagata lauiloa i le tele o tala anamua a Hawaii. Fai mai o lona fale o loo i luga o se tasi o mauga mu e sili ona malosi i le lalolagi, ae o loo i luga o le Motu Tele, ae le o Oahu."
  
  "Na pau lenei?" Na fesili puupuu atu Drake.
  
  "Leai. E ui o le tele o tala e uiga i ona tuafafine, o nisi o talatuu e taʻu mai ai le Faitotoa o Pele. O le faitotoʻa e tau atu i le afi ma le fatu o se mauga mu-pe e pei o Seoli lenā mea iā te oe?"
  
  "Atonu o se talafaatusa lea," o le tala lea a Kinimaka e aunoa ma se mafaufau, ona nenefu lea. "Ia, e mafai lava. Ete iloa faaperetania..."
  
  O Alicia na muamua ata. "Faafetai i le Atua a itiiti mai e iai se isi tagata e malie." Sa ia manava, ona faaopoopo mai lea, "Leai se mea e tausuai ai," i se leo na faaalia ai lona le popole tele i le faiga o tagata ia te ia.
  
  "E mafai ona aoga le Faitotoa o Pele," o le tala lea a Drake. "Ia faaauau pea le galuega lelei. Toe feiloa'i i le taeao".
  
  "E te le o nofo?" Na fa'apea atu Ben, ma le mautinoa o le a ia maua se avanoa e talanoa ai i lana uo.
  
  "Leai". Na sioa atu Drake i fafo o le faamalama ao amata ona goto le la i luga o le sami. "E i ai se mea ou te alu i ai i le po nei."
  
  
  MATAUPU E SEFULU FA
  
  
  Na tuua e Drake le potu e aunoa ma le toe tepa i tua. E pei ona faamoemoeina, na maua atu o ia e Hayden i le taimi o le a alu atu ai i totonu o le lifi.
  
  "Drake, faagesegese. O manuia o ia?"
  
  "E te iloa o loo manuia o ia. Na e vaai ia te ia i luga o le vitio."
  
  Na uu mai e Hayden lona lima. "E te iloa le uiga o la"u tala."
  
  "O le a manuia o ia. E tatau ona foliga lelei, e te iloa lena mea. Atonu na manatu Boudreaux e moni lava."
  
  "Ioe".
  
  "Maimau pe ana ou vaai ia te ia ua momotu."
  
  "Ia, o aʻu lea na ia tuʻia, o lea na ou maua ai lena fiafia, faʻafetai ia te oe."
  
  Na oomi e Drake le faamau mo le fogafale muamua. "Ua tatau ona i ai lona tuafafine ma au sui. O le a latou ave o ia i le falemaʻi ma faʻamamāina o ia. O le toto pepelo o se tiapolo e mafaufau i lana lava pisinisi, e te iloa.
  
  "O Boudreau ua sili atu le valea, pe a mafai. Ina ua tu i luga lona tuafafine, ua ola-" na lulu le ulu o Hayden. "Pau mulimuli."
  
  "Na manuia le fuafuaga. O se manatu lelei," o le tala lea a Drake ia te ia. "Na matou mauaina faʻamatalaga. Sa tauia".
  
  Na luelue le ulu o Hayden. "Ou te iloa. Ou te fiafia lava o le maniac i tua o pa.
  
  Na ulufale atu Drake i le lifi ma faatalitali mo le tapunia o faitotoa. "Ana fai mai ia te au," o lana tala lea ina ua mou atu Hayden mai lana vaai. "Ou te fanaina le tamaʻitaʻi i totonu o lona sela."
  
  
  ***
  
  
  Na ave e Drake se taxi i Biscayne Boulevard ma agai atu i le faleoloa faatau i Bayside. O le tamaloa na valaʻau ia te ia, e foliga lemu, le mautinoa ma le le atoatoa, na manaʻo e feiloai i fafo o Bubba Gump's. Sa i ai se taimi malie o Drake ma fautuaina ai Hooters, o se nofoaga atonu e sili atu ona talafeagai mo i latou, ae na amio May e pei na te leʻi faʻalogo ia te ia.
  
  Na auai Drake i le motu o tagata, faʻalogo i le pisapisao malie o loʻo siomia ai o ia ma lagona le matua le talafeagai. E mafai faapefea ona fiafia tele nei tagata pe a leiloa se mea e pele ia te ia? E faapefea ona latou le popole?
  
  Ua mago lona fa'a'i ma ua masae ona laugutu. Na talotalo le pa i Bubba Gump. Atonu e mafai ona magoto ni nai mea a o lei taunuu mai o ia. Ae ui i lea, sa leai ni ana faaseseega; sa tatau ona taofi lenei mea. Afai o le a alu i Hawaii e tulituliloa le fasioti tagata o le tamaitai sa ia alofa i ai, afai o le a ia taui ma sui nai lo le avea ma se tagata manua, o le taimi mulimuli lea.
  
  Sa tatau lava.
  
  O le a ia tuleia le faitotoa ae ee Mai ia te ia. Sa i ai o ia iina, ma faalagolago i se pou e itiiti ifo i le ono futu le mamao mai ia te au. Ana fai o ia o le fili, semanu ua oti o ia i le taimi nei.
  
  O lona naunautaiga mo le sauā ma le tauimasui sa leai se aoga e aunoa ma se taulaiga ma se poto masani.
  
  Na agai atu Mai i le faleaiga, na mulimuli atu ia Drake ia te ia. Na latou nofonofo i le pa ma faʻatonu le Lava Flows e faʻaaloalo i le latou malaga o loʻo loma i Hawaii.
  
  Sa nofo filemu Drake. Na te lei vaai muamua ia Mai Kitano popole. Na te lei vaai muamua ia te ia o fefe. Sa le mafai ona ia mafaufauina se tulaga o le a faateia ai o ia.
  
  Ona toe malepe ai lea o lona lalolagi.
  
  "Na ave faamalosi e Kovalenko loʻu tuafafine, o Chika, mai Tokyo. Ua tele masina ua mavae. Sa ia taofia pea o ia talu mai lena taimi." Na manava tele Mai.
  
  "Ou te malamalama. Ua ou malamalama i le mea na e faia," o le tala lea a Drake i se musumusu. Sa manino lava. E muamua lava aiga.
  
  "E iai sana masini."
  
  "Ioe".
  
  "Na ou sau i le Iunaite Setete e suʻe o ia. Ina ia maua Kovalenko. Ae na ou toilalo seia oo ina e faafesootai au ma au uo. Ou te nofo aitalafu ia te oe".
  
  "Matou te le'i faasaoina o ia. Na e faia."
  
  "Na e tuuina mai ia te au le faamoemoe, na e faia aʻu o se vaega o le 'au."
  
  "O oe o se vaega o le au. Ae aua nei galo e iai le isi fofo a le Malo. Latou te le fiu."
  
  "Se"i vaganā ua ave faapagota se tasi o i latou e pele."
  
  Na iloa e Drake le mea na tupu i le ava a Gates, ae leai sana tala. "Matou te manaʻomia oe i Hawaii, Mai. Afai tatou te mananao e sasa lenei alii, tatou te manaomia le mea sili. Ua iloa e le malo lenei mea. O le mafuaaga lena na faatagaina ai oe, Alicia ma isi e o ese."
  
  "Ma oe?"
  
  "Ma aʻu".
  
  "Ae faapefea e pele ia te oe, Drake? Pe na taumafai le Tupu Toto e fai lana taui ma sui?"
  
  Na faamimigi tauau o Drake. "Ua toilalo o ia."
  
  "Ae o le a ia taumafai pea."
  
  "O saogalemu lou tuafafine?" Pe na te manaʻomia se puipuiga faaopoopo? Ou te iloa nisi tagata-"
  
  "Ua uma ona fai, faafetai."
  
  Na suʻesuʻe e Drake le vaiinu e leʻi paʻia. "Ona muta uma lea i Hawaii," o lana tala lea. "Ma o lenei ua toetoe a matou mauaina, e le o toe mamao."
  
  Sa umi se miti a Mai i lana vaiinu. "O le a saunia o ia, Drake. Na ia fuafuaina lenei mea mo le sefulu tausaga."
  
  "O le laueleele lenei o le afi," o lana tala lea. "Faʻaopoopo Kovalenko ma isi o matou i lena faʻatusatusaga, ma o lenei nofoaga atoa e mafai ona pa."
  
  
  ***
  
  
  Sa ia matamata atu ia May ua savali ese atu i le pakaga taavale ma aga"i atu i le mea sa ia manatu atonu o i ai le taxi. O le olaga i le po i Miami sa i ai i le taimi atoa. E le na'o le ava malosi na maua, ma o le tuufaatasiga o po e le uma, matagofie, alii ma tamaitai aulelei, ma fati malolosi na galue malosi e siitia ai e oo lava i lona uiga fu'a.
  
  Na ia liliu atu i le tulimanu ma tatala mai ai le marina i ona luma - o vaa faufau e mitamita ai, o le motu o tagata ua faatumulia ala savali, o se faleaiga tatala e tumu i tagata aulelei e le popole i soo se mea o le lalolagi.
  
  Faafetai tele i tagata e pei o Matt Drake.
  
  Sa ia toe foi i tua. Sa tatagi lana telefoni fe"avea"i i lena fati mata"utia ma le malie.
  
  Oomi vave le faamau. "Ioe?"
  
  "Mata? Manuia le aoauli. Talofa." O leo lelei o se aoga Oxford na faateia ai o ia.
  
  "Dal?" - na ia fai mai ai. "Torsten Dahl?"
  
  "E mautinoa lava. O ai isi e foliga lelei?"
  
  Ua fefe Drake. "O lo'o lelei mea uma?"
  
  "Aua e te popole, uo. E lelei mea uma i lenei itu o le lalolagi. E lelei tele Iceland. E manaia tamaiti. O le ava o le... ava. O a mai mea ia Kovalenko?"
  
  "Na matou mauaina," o le tala lea a Drake ma ataata. "Toeitiiti lava. Tatou te iloa le mea e vaavaai i ai. O loʻo i ai se faʻalapotopotoga o loʻo faʻagasolo i le taimi nei ma e tatau ona tatou i Hawaii taeao.
  
  "Atoatoa. Ia, o le mafuaaga ua ou valaau ai atonu e aoga pe leai foi mo oe. E mafai ona e filifili mo oe lava. E pei ona e silafia, o loʻo faʻaauau pea le suʻesuʻeina o le Tuugamau o Atua. E te manatua le auala na ou tu ai i totonu o le maota o Frey i le pito o le tuugamau o Odin ma loʻu laulaufaiva e tautau? E te manatua mea na matou mauaina?"
  
  Na manatua e Drake lona maofa vave. "E mautinoa lava".
  
  "Talitonu mai ia te au pe a ou fai atu tatou te mauaina oa e tutusa pe sili atu foi i lenei toetoe o aso uma. Ae o se mea e sili atu ona masani na tosina atu i ai loʻu mafaufau i lenei taeao, aemaise lava ona na faamanatu mai ai ia te au oe."
  
  Na laa atu Drake i le auala vaapiapi e faʻalogo lelei i le Suetena. "E te manatua a"u? Ua e mauaina Hercules?
  
  "Leai. Ae na matou maua ni faailoga i puipui o nofoaga uma i le tuugamau. Sa natia i tua o oa, o lea na le iloa ai i le taimi muamua."
  
  Na tale Drake. "Faailoga?"
  
  "Na fetaui ma le ata na e auina mai ia te au."
  
  Na fai sina taimi o Drake, ona taia lea e le uila lona fatu. "Faatali. O lona uiga e pei lava o le ata na ou lafo? O le ata faʻafefe na matou mauaina i luga o masini femalagaaʻi taimi?"
  
  "Sa ou manatu o le a e utia ai lau uo. Ioe, o fa'ailoga nei - po'o pupuni, e pei ona e fai mai ai."
  
  Sa le gagana Drake mo sina taimi. Afai o faailoga i le Tuugamau o Atua e fetaui ma faailoga na latou maua i masini feaveai anamua, o lona uiga e mai i le vaitaimi lava e tasi.
  
  Na tautala Drake i se gutu mago. "O lona uiga-"
  
  Ae ua uma ona mafaufau Thorsten Dahl i mea uma. "E faapea na faia e atua ni masini mo le faamoemoe o femalagaaiga taimi. Afai e te mafaufau i ai, e talafeagai. Mai mea na matou maua i le tuugamau o Odin, matou te iloa sa i ai. O lea ua tatou iloa le auala na latou faʻaogaina ai le gasologa o taimi."
  
  
  MATAUPU E SEFULU LIMA
  
  
  Na tu le Tupu Toto i le pito o lana tama'i fanua fa'apolopolo, ma matamata a'o tuliloa e nisi o ana taika Bengal se tama'i aila na fa'asa'oloto mo i latou. Na malepelepe ona lagona. I le tasi itu, o se fiafiaga le umia ma matamata i taimi paganoa se tasi o masini fasioti tagata sili na faia i luga o le paneta. I le isi itu, o se maasiasi tagi ona sa taofia faapagota i latou. Sa tatau ona latou sili atu.
  
  E le pei o ana tagata na ave faapagota. Sa tatau ia i latou mea o le a latou maua.
  
  Boudreau.
  
  Na faliu le Tupu o le Toto ina ua ia faalogoina ni tagata o savavali i luga o le mutia. "Mr. Boudreau," na ia faasee mai ai. "Na faapefea ona alu le taofia o le CIA?"
  
  Na tu le tamaloa i ni nai iata le mamao, ma tuuina atu ia te ia le faaaloalo na ia manaomia, ae na tilotilo atu ia te ia e aunoa ma le fefe. "E sili atu ona faigata nai lo le mea na ou mafaufauina," na ia tautino mai ai. "Fa"afetai mo le to"a filemu."
  
  Na tu le Tupu Toto. Na ia lagonaina le taika i ona tua, ma tuli le tia fefe. Ua tagi le aila ma sola ese, ua lofituina i le fefe, ua le mafai ona feagai ma lona lava oti. E le faapena Boudreau. Na fa'aali atu e le Tupu Toto ia te ia se tulaga fa'aaloalo.
  
  "Ua sili atu Matt Drake ia te oe?"
  
  "O le CIA na sili atu le atamai nai lo le mea na ou faʻamoemoeina. Pau lava lena".
  
  "E te iloa ana iai le fana, semanu e le faafoliga le oti o lou tuafafine."
  
  O le leoa o Boudreaux na faaalia ai na ia malamalama.
  
  "Ua oo mai le taimi e faatino ai," o le tala lea a le Tupu Toto. "Ou te manaʻomia se tasi e faʻaumatia isi lafumanu. O i Kauai ma le Motu Tele. E mafai ona e faia lenei mea mo aʻu?"
  
  O le tamaloa na ia faʻatonuina e laveaʻiina mai le nofosala i le falepuipui na faʻafuaseʻi ona maua le faʻamoemoe. "E mafai ona ou faia lenei mea."
  
  "E tatau ona e fasioti tagata uma na taofia. O tane uma, fafine ma tamaiti. E mafai ona e faia?"
  
  "Ioe, alii".
  
  Ua punou i luma le Tupu Toto. "E te mautinoa?"
  
  "O le a ou faia soo se mea e te fai mai ai ou te faia."
  
  E lei faaalia e le Tupu o le Toto se lagona i fafo, ae sa fiafia. O Boudreau o lana fitafita sili ona agavaa ma taʻitaʻiʻau. E lelei ona sa ia tumau faamaoni.
  
  "Ona alu lea e sauni. Ou te faatali i au faatonuga."
  
  Na ta'ita'i ese e ana tagata le Amerika, ae talo atu le Tupu o le Toto i le tagata e toatasi e faatali i tua. O Claude, le pule o lana lafumanu i Oahu.
  
  "E pei ona ou fai atu, Claude, ua oo mai le taimi. Ua e sauni, a ea?"
  
  "Ua saunia mea uma. O le a le umi e tatau ona tatou tumau ai?"
  
  "E te taofimau pea seia e oti," o le tagi lea a le Tupu Toto. "Ona totogi lea o lau aitalafu ia te au. O oe o se vaega o le faʻalavelave. Ioe, ua na o se vaega itiiti lenei, ae o la outou taulaga e aoga tele."
  
  Sa nofo filemu lana supavaisa i Oahu.
  
  "E afaina ai oe?"
  
  "Leai. Leai lau susuga."
  
  "E lelei lenei mea. Ma o le taimi lava e taulaʻi atu ai o latou mafaufau i le lafumanu, o le a e tatalaina ai sela o motu i le lotoifale. O aʻu o le a ui atu i Faitotoa o Seoli, ae o Hawaii o le a mu."
  
  
  MATAUPU E SEFULU ONO
  
  
  O le vaalele tumaoti a le CIA na lele i le maualuga o le tolusefulu iva afe futu. Na mimilo e Matt Drake le aisa i totonu o lana ipu tioata avanoa ma ta'e le tapuni mo se isi uisiki laitiiti. Sa nofo na o ia i tua o le vaalele, ma le faamoemoe latou te faaaloalo i lona nofo toatasi. Ae o tepa faifai pea i autafa ma musumusu ita na ta'u atu ai ia te ia e le o toe umi ae tu i luga le veni 'faafeiloa'i mai' i ona tafatafa.
  
  Ma o le uisiki e le'i amata ona ootia o'u neura.
  
  Sa nofo Hayden i le isi itu o le ala savali mai ia te ia, o Kinimaka i ona tafatafa. E ui i le natura o lana misiona, ae sa foliga fiafia lava le Hawaii i le toe foi atu i lona atunuu. Sa leoleoina ma le faaeteete lona aiga, ae o le sauai mautu e foliga mai na matua mautinoa o le a ia maua lava se avanoa e vaai ai ia i latou.
  
  Na talanoa Hayden ia Jonathan Gates i luga o se telefoni satelite. "Tolu isi? Ole aofaiga lena e luasefulutasi pagota lau susuga. Ia, ioe, ou te mautinoa e sili atu nai lo lena. Ma e leai se nofoaga i le taimi nei. Fa'afetai".
  
  Na motusia e Hayden le sootaga ma tuu i lalo lona ulu. "Ua le mafai ona ou toe talanoa ia te ia. E faapefea ona e talanoa i se tamāloa na faatoʻā fasiotia lava lana avā? O le a sau tala e fai?"
  
  Sa vaavaai atu Drake ia te ia. Na alu sina taimi, ae na ia liliu atu lana vaai faanunununu ia te ia. "Ou te faamalie atu, Mata. Ou te le manatu. E tele naua mea o lo'o tutupu."
  
  Na luelue le ulu o Drake ma sasaa lana ipu malamalama. "E le tatau ona fai se tafaoga a Gates?"
  
  "Ua matua le mautu lava le tulaga." Na oomi e Hayden le telefoni i lona tulivae. "I le taua, e leai se tasi e mafai ona mou atu i tua."
  
  Na ataata Drake i le fa'alavelave. "Ou te leʻi manatu o Hawaii e telē tele."
  
  "O lona uiga, aisea ua latou le maua ai se tasi o ana lafumanu? Ia, e le o se mea tele. Ae o loʻo i ai le tele o vaomatua e le mafai ona sosolo, mauga ma vanu. Masalo o lo'o fa'afefeteina fo'i lafumanu. Ma ua saunia le Tupu toto mo i tatou. E foliga mai e manatu Uosigitone o le a fesoasoani tagata o le atunuu ia i matou nai lo le aufaigaluega masani.
  
  Na sii a'e le laumata o Drake. "O le mea e ofo ai, masalo e sa"o i latou. O le mea lea e sau ai le tatou sauai faauo."
  
  Na avatu e Mano ia te ia se ataata lautele ma le toafilemu. "Ou te iloa lelei le toatele o tagata o Honolulu."
  
  Na aliali mai se faanenefu, ma faafuase'i ona tu mai Ben Blake i ona tafatafa. Na sioa atu Drake i le alii talavou. O le taimi muamua lea na la vaʻavaʻai moni ai le tasi i le isi talu ona maliu Kennedy. Na oso a'e se galu o lagona i totonu ia te ia, lea na vave ona ia taofiofia ma nana e ala i le toe inu.
  
  "Na vave lava ona tupu mea uma, uso e. Sa le mafai ona ou taofia. Na ia laveaʻiina aʻu, ae ... ae sa le mafai ona ou laveaʻiina o ia."
  
  "Ou te le tuuaia oe. E le o oe na sese."
  
  "Ae na e alu ese."
  
  Na tilotilo atu Drake ia Karin, le tuafafine o Peni, o loo tilotilo atu i lona tuagane ma ona mata ita. E foliga mai sa latou talanoaina le gaoioiga faatamala a Peni, ma sa ia tetee atu i le saito. Na tatala e Drake se isi uisiki ma faalagolago i tua i lona nofoa, ma le le gaioi o lana vaai. "E tusa ma le afe tausaga talu ai, na ou auai i le SAS. Le au tau sili i le lalolagi. E iai le mafuaaga e sili ai i latou, Ben. Faatasi ai ma isi mea, e mafua ona o i latou o ni tagata sauā. Le sauā. O tagata fasioti tagata. E le pei o le Matt Drake e te iloa. Pe pei foi o Matt Drake, o le sa sailia ivi o Odin. O lenei Matt Drake e leʻi iai i le SAS. O ia o se tagata lautele."
  
  "Ae o lenei?"
  
  "Afai lava o loʻo soifua le Tupu o le Toto ma o loʻo i ai pea Vendetta, e le mafai ona avea aʻu ma tagata lautele. E le afaina po o le a le leaga ou te manao ia i ai."
  
  Na tilotilo ese Peni. "Ou te malamalama i ai".
  
  Sa faateia Drake. Na faliu lona afa ina ua tu i luga Peni ma toe savali i lona nofoa. Masalo ua amata ona tuputupu ae le alii talavou.
  
  Ana le faatelevaveina e le tolu masina talu ai lenei faiga, e leai se mea e mafai.
  
  Sa vaavaai atu Hayden ia te ia. "Sa ia faatasi ma ia, e te iloa. Ina ua maliu o ia. Sa faigata foi ia te ia."
  
  Na folo Drake ma leai sana tala. Ua mau lona fa'a'i ma na pau lava le mea na mafai ona ia faia e aua ne'i maligi ona loimata. O se tama mai le SAS. Na tuua e le uisiki se mea vevela i le lua o loʻu manava. Ina ua mavae sina taimi sa ia fesili mai, "O a mai lou vae?"
  
  "Talofa. E mafai ona ou savali ma tamoe. E le mana'o e fusu ma Boudreau mo ni nai vaiaso.
  
  "Afai lava e i ai o ia i le falepuipui, e te le tau faia."
  
  O le vevesi na tosina atu i ai lana vaai. Sa nonofo Mai ma Alicia i ni laina i luma ma le isi itu o le alasavali mai le isi. O le mafutaga i le va o tamaitai e toalua e lei sili atu na i lo le aisa, ae sa i ai se mea na ita ai i laua uma.
  
  "Na e fetuunaia i matou!" Na amata ona ee Alicia. "Ia laveai lo"u lava tuafafine malaia. E mafai faapefea ona latou maua se faletalimalo?"
  
  Na see ese Drake mai lona nofoa ma agai atu i lalo i le alasavali. O le mea mulimuli na ia manaʻomia i luga o le vaalele o se fusuaga i le va o ni tamaʻitaʻi sili ona oti na te iloa.
  
  "Na maliu Hudson i lena faletalimalo," o le tagi lea a Alicia. "Na latou fanaina o ia a o... a o-" Sa lulu lona ulu. "O lau faamatalaga lea, Kitano? Ou te luiina oe e ta"u le mea moni."
  
  Na laa atu Alicia i le ala savali. Na tu i luga Mai e tilotilo atu i ona foliga. Na toeitiiti lava fesui isu ma tama'ita'i e to'alua. Na laa i tua Mai e fai se avanoa mo ia lava. Atonu na manatu se tagata e leai se poto masani, o se faailoga lea o le vaivai o le teine Iapani.
  
  Na iloa e Drake o se fa'ailoga mata'utia lea.
  
  Sa ia faanatinati atu i luma. "Taofi!"
  
  "O loʻu tuafafine e sefulu Hudsons lona tau."
  
  Na tomumu Alicia. "Ia o le a ou maua se taimi o Me!"
  
  Na iloa e Drake e le toe solomuli Me. Semanu e faigofie atu ona ta"u atu ia Alicia le mea ua uma ona ia iloa-ua tuuina atu e Hudson o ia lava-ae o le faamaualuga o Mai Kitano e le mafai ai ona ia tuuina atu. Na lavea Alicia. Na toe tali atu Mai. Sa agai atu Alicia i le itu e tuu atu ia te ia lava se avanoa. Na osofaia o ia e Mai.
  
  Na faanatinati atu Drake ia i latou.
  
  Sa fai e Alicia se kiki, laa i luma ma togi lona tulilima i foliga o Me. E lei gaioi le toa Iapani, ae na liliu teisi lona ulu, ma faataga le ta e faaili i le milimita le mamao mai ia te ia.
  
  Na lavea malosi e Mai ia Alicia i ivi asoaso. Sa i ai se leo maualuga o le manava sola, ma sa tautevateva atu Alicia i luga o le fata. Na agai pea i luma May.
  
  Na oso i luga Hayden i luga, ma ee. Sa tutu foi Peni ma Karin i o la vae, o loo fia iloa uma po o ai e manumalo i le fusuaga. Na faanatinati atu Drake ma le malosi, ma tulei Me i le nofoa i ona tafatafa ma tipi lona lima i luga o le faai o Alicia.
  
  "Taofi." O lona siufofoga e filemu e pei o le tuugamau, ae tumu i le taufaamatau. "O lau uo tama ua oti e leai se mea e fai i lenei mea. Ma lou tuafafine foʻi." Sa ia faataupupula atu ia Me. "O Kovalenko o se fili. O le taimi lava e avea ai lena tamaʻi FUBAR, e mafai ona e tauina mea uma e te manaʻo ai, ae faʻasaoina seia oʻo i lena taimi.
  
  Na mimilo e Alicia lona lima. "E tatau ona oti lena fafine ona o le mea na ia faia."
  
  E le'i emo se mata o Mai. "Ua sili atu le leaga na e faia, Alicia."
  
  Na vaai atu Drake ua toe mumu mai le afi i mata o Alicia. Na ia ta'u atu le mea na oo mai i lona mafaufau. "Nai lo le finau, atonu e mafai ona e faamatala mai ia te aʻu po o ai o outou na fasiotia moni Wells. Ae aisea."
  
  Ua sili atu le taua ia i latou.
  
  O Hayden sa i tua tonu lava o ia."Sa sailia Hudson i le faaaogaina o se masini e siaki ai, Miles. Ua e iloa. E leai se tasi iinei e fiafia i le auala na tuʻuina atu ai e Mai le masini. Sa i ai le sila i lona leo. "E le ta"ua pe na faapefea ona ia maua. Ae e oo lava ia te au ua malamalama pe aisea na ia faia ai. O loo feagai foi ma nisi o taitai o le malo i le taimi nei. Kovalenko ua uma ona taalo i lana taaloga faaiu, ma ua tau le mafai ona tatou oo i le tulaga lua. Ma afai e leʻi faʻamaufaʻailogaina ia liki-"
  
  Na tomumu Alicia ma toe foi i lona nofoa. Na maua e Drake se isi faaputuga o mea laiti ma toe foi atu i lalo i le alalaupapa i lana lava. Sa ia tilotilo sao i luma, e le manao e amata se talanoaga ma lana uo mamae i le taimi nei.
  
  Ae i luga o le ala, sa punou atu Peni ia te ia. "FUBAR?"
  
  "Ua le mafai ona iloa."
  
  
  MATAUPU E SEFULUFITU
  
  
  Ae latou te lei tulaueleele, na maua e Hayden se valaau e faapea na sola ese Ed Boudreau mai se falepuipui CIA. Na fa'aaogaina e le Blood King se tagata fai totonu ma, e le tusa ai ma ona lava mana'oga, na aveese mai ai Boudreau i se taotoga faautauta, leai se vevesi.
  
  "E te le aoaoina lava se mea," o le tala lea a Drake ia te ia, ma sa lei faateia o ia ina ua leai sana tala e tali atu ai.
  
  O le malaevaalele o Honolulu na emo mai ma le faanenefu, e pei foi o le saoasaoa o le taʻavale i totonu o le taulaga. O le taimi mulimuli na latou i ai i Hawaii, na latou osofaʻia ai le maota o Davor Babic ma tuʻu i le lisi o tagata masalomia e lona atalii o Blanca. Na foliga mai e ogaoga i lena taimi.
  
  Ona sau lea o Dmitry Kovalenko.
  
  O Honolulu o se aai pisi, e le pei o le tele o aai Amerika po o Europa. Ae i se isi itu, o le manatu faigofie e le sili atu ma le luasefulu minute le mamao o Waikiki Beach na faamaluluina ai mafaufauga faanoanoa o Drake.
  
  Ua leva le afiafi ma ua vaivai uma i latou. Ae na finau Ben ma Karin e alu saʻo i le fale CIA ma faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga i le lotoifale. Sa naunau uma i laua e amata ona eli i le mea o iai tusi talaaga a Kapeteni Kuki. Na toetoe a ataata Drake ina ua ia faalogo i lenei mea. E fiafia lava Peni i tupua.
  
  Na faatelevaveina e Hayden pepa ma e leʻi umi ae latou i ai i se isi tamaʻi ofisa, e tutusa ma le ofisa na latou tuua i Miami. Na pau le eseesega ona o le faamalama na mafai ai ona latou iloa atu faletalimalo maualuluga i Waikiki, o le faleaiga taʻutaʻua o Top of Waikiki ma, i se mamao, o le mea sili ona tosina i ai Oahu, o le mauga mu ua leva ona toʻafilemu e taʻua o Diamond Head.
  
  "Le Atua e, ou te fia nofo iinei," o le tala lea a Karin ma mapuea.
  
  "Ou te talitonu," o le tomumu lea a Kinimaka. "E ui ou te mautinoa o le tele o tagata tafafao e faaalu le tele o taimi iinei nai lo aʻu."
  
  "Ei, sa e i ai i le Everglades e lei mamao tele atu," o le taufaifai lea a Hayden a o ia faafesootaia komepiuta a Ben ma Karin i le polokalama faapitoa. "Ma feiloai ai ma se tasi o le nuu."
  
  Na foliga le mautonu Kinimaka mo sina taimi, ona ata. "O lona uiga o le alligator? Sa manaia tele, ioe."
  
  Na uma le mea na fai e Hayden ma tilotilo solo. "Ae faapefea se taumafataga vave ma se moega vave? Matou te amata galulue i le vaveao."
  
  Sa luelue mai ma muimui o le maliliega. Ina ua malie i ai Me, sa alu ese Alicia. Na tausia e Drake o ia ae leʻi liliu atu i ana uo. "E tatau ona outou iloa uma se mea na ou aoaoina i le aso. E i ai loʻu lagona e mafai ona avea lenei mea ma se tasi o faʻamatalaga sili ona taua o le a matou faʻaalia." Sa ia faia se malologa. "Na faafesootai a"u e Dahl ananafi."
  
  "Torsten?" Na fa'apea atu Ben. "O fa"afefea mai le Suetena valea? O le taimi mulimuli na ou vaai ai ia te ia, sa ia sioa atu i ponaivi o Odin."
  
  Na faafoliga Drake e leai se tasi na faalavelave ia te ia. "A o latou suʻesuʻeina le Tuugamau o Atua, sa latou mauaina ni faailoga e fetaui ma taamilomilo na matou mauaina i masini fesiitaiga."
  
  "E faifai pea?" - Na toe taʻua e Hayden. "E faapefea ona tumau?"
  
  "E tutusa lelei lava."
  
  Na amata galue le fai'ai o Peni i le malosi atoatoa. "O lona uiga o tagata lava ia na fausia le Tuugamau na latou faia foi masini. O le valea lea. O le talitonuga e faapea na fausia e atua o latou lava tuugamau ma taoto moni i lalo e feoti, ae faaumiumi le ola e ala i le tele o le faaumatiaga. O lea la o loʻo e fai mai na latou faia foi masini femalagaaʻi taimi?" Na tu Peni. "O le mea moni, e talafeagai-"
  
  Na lulu le ulu o Karin, ma tilotilo atu ia te ia. "Faavalea. Ioe, e talafeagai lenei mea. O lea na latou femalagaaʻi ai i le taimi, faʻatautaia mea na tutupu ma fatuina le taunuuga o tagata.
  
  Na liliu ese ma le leoa Matt Drake. "O le a ta feiloai i le taeao."
  
  
  ***
  
  
  O le ea o le po sa mafanafana, mafanafana vevela, ma vaivai le tofo i le Vasa Pasefika. Na feoai solo Drake i auala seia oo ina ia maua se pa o matala. E tatau ona ese le aufaipisinisi mai isi pa i isi atunuu, a ea? A uma mea uma, o se parataiso. Aisea la na taaalo ai pea tagata ola i le vaitaele, e foliga mai e ana le nofoaga? Aisea na nofo ai se onā i le pito o le pa ma lona ulu ua togi i tua? Aisea na nonofo eseese ai le ulugalii e faavavau, ua leiloloa i o laua lava lalolagi laiti, faatasi ae na o laua?
  
  Ia, o nisi mea sa ese. Sa i ai Alicia Miles i le pa, ma faauma se inu faalua. Sa mafaufau Drake e alu. Sa i ai isi pa e mafai ona ia lafi ai mai ona faanoanoaga, ma afai o le toatele o na mea e foliga mai faapea, o le a ia lagona le fiafia.
  
  Ae masalo o le valaau e faatino na suia teisi ai lana vaaiga. Sa ia savali atu ia te ia ma nofo i lalo. Sa le'i tepa a'e o ia i luga.
  
  "Fai, Drake." Sa ia tuleia lana ipu malamalama avanoa ia te ia. "Faatau sa"u vaiinu."
  
  "Tuu ese le fagu," o le faatonuga lea a Drake i le tagata fai oloa ma sasaa ia te ia le afa ipu o le Bacardi Oakheart. Sa ia sii i luga lana ipu malamalama i se falaoa. "Alicia Miles. O se mafutaga e sefulu tausaga e leai se mea na alu i ai, a? Ma o lea ua tatou i ai i le lagi, ua onana i totonu o se pa.
  
  "O le olaga e iai le auala e faʻafefe ai oe."
  
  "Leai. SRT na faia.
  
  "E mautinoa lava e leʻi fesoasoani."
  
  Na tilotilo atu Drake ia te ia. "O se manatu faamaoni lea? Mai ia te oe? E toafia i latou na e malemo?"
  
  "Ua lava e aveese ai le vevesi. E le o le tele e pei ona ou manaʻomia."
  
  "Ae e leai se mea na e faia e fesoasoani ai i na tagata. I lena nuu. E te manatua? Na e faatagaina a matou lava fitafita e fesiligia i latou."
  
  "O aʻu o se fitafita, e pei lava o i latou. Sa i ai a"u poloaiga."
  
  "Ona e tuuina atu lea i lē na sili atu lona totogi."
  
  "Ua uma ona ou faia lo"u tiute, Drake." Sa toe faatumuina e Alicia lana sua ma sasa malosi le fagu i luga o le laulau. "Ua oo i le taimi e selesele ai faamanuiaga."
  
  "Ma vaai po o fea na aumai ai oe."
  
  "O le uiga o lau tala, vaai po o fea na aumai ai i tatou, a ea?"
  
  Sa nofo filemu Drake. E mafai ona tatou faapea atu na ia uia le auala maualuga. E mafai foi ona e fai atu sa ia uia le auala maualalo. E le afaina. Na fa'ai'u i le nofoaga e tasi ma le gau lava e tasi ma le lumana'i tutusa.
  
  "O le a tatou feagai muamua ma le Bloody Vendetta. Ma Kovalenko. Ona tatou vaai lea po o fea o tatou i ai." Sa nofo Alicia ma tilotilo mamao atu. Na mafaufau Drake pe o Tim Hudson i lona mafaufau.
  
  "E tatau lava ona tatou talanoa e uiga ia Wells. O ia o la'u uo."
  
  Sa ata Alicia, e pei lava o le taimi muamua. "O lena matua faavalevalea? E leai se mea o ia o lau uo, Drake, ma e te iloa lelei. O le a tatou talanoa e uiga i vaieli. Ae i le faaiuga. O le taimi lena e tupu ai."
  
  "Aisea?"
  
  Sa opeopea se leo malu i luga o lona tauau. "Aua o le taimi lena e tatau ai ona tupu, Matt." O leo malu o Me. Sa ia alu atu ia i latou ma le leoa. "Aua tatou te manaʻomia le tasi ma le isi e faʻataunuʻu muamua lenei mea."
  
  Sa taumafai Drake e nana lona ofo i le vaai atu ia te ia. "E matua leaga ea le mea moni e uiga ia Wells?"
  
  O lo latou le leoa na fai mai ai po o le a.
  
  Na laa Mai i lo la va. "Ua ou i ai aua e i ai la"u ta"ita"i."
  
  "Matau? Mai ai? Sa ou faapea ua suitulaga ia Iapani ia te oe."
  
  "E aloaia, na latou faia." Sa i ai se nota fiafia i le leo o Mai. "E leʻi aloaia, o loʻo latou feutagaʻi ma Amerika. Latou te iloa le taua o le puʻeina o Kovalenko. Aua e te manatu e leai ni mata e vaai ai loʻu malo."
  
  "Ou te lei moemiti foi i ai." Na manava Alicia. "Ou te fia iloa pe na faapefea ona e mauaina i matou." Sa ia luluina lona peleue e pei ua manao e togi ese le moli.
  
  "E sili atu a"u ia te oe," o le tala lea a Mai ma ua ata nei. "Ma e na o le pau lea o le pa mo poloka e tolu."
  
  "E moni lenei mea?" Na emo Drake. "Maʻeu le faavalevalea."
  
  "E iai laʻu taʻitaʻi," na toe fai atu ai Mai. "E te manaʻo e te o ma aʻu nei e siaki pe o lua onanā tele e te popole ai?"
  
  Na oso ese Drake mai lona nofoa i se sekone mulimuli ane ae taamilo solo Alicia. "Fa"aali le ala, tama"i elf."
  
  
  ***
  
  
  I se tietiega taxi puupuu mulimuli ane, sa latou faapupuu i luga o se tulimanu pisi o le auala, ma faalogologo i le tala a Mai ia i latou.
  
  "E sau sa"o mai se tasi ou te fa"atuatuaina i le Ofisa o Fa"amatalaga. O le lafumanu a Kovalenko e fa'atautaia e le tele o tagata na te fa'atuatuaina. Sa fa'apea lava i taimi uma, e ui lava e fesoasoani ia te ia i le taimi nei nai lo se isi lava taimi e mana'omia ai se taimi e...ia, fai le mea ua ia fuafua e fai. Ae ui i lea, o lana lafumanu i Oahu o loʻo faʻatautaia e se tamaloa e igoa ia Claude."
  
  Na tosina atu e Mai o latou mafaufau i le laina o tupulaga talavou o loo ui atu i le faitotoa faaofuofu ma susulu malamalama i le fale kalapu maualuga. "O Claude e ana lenei kalapu," o lana tala lea. O moli emoemo na fa'asalalauina 'Live DJs, Aso Faraile Fa'ailoga Fa'apitoa ma Tagata Fa'apitoa'. Na tilotilo solo Drake i le motu o tagata ma se lagona le manava. Na fa'aalia ai le tusa ma le afe o taulele'a sili ona lalelei o Hawaii i setete eseese o le tatalaina o lavalava.
  
  "E mafai ona tatou tu matilatila teisi," o lana tala lea.
  
  "O lea ua ou iloa ua uma ona faamamaina outou." Sa ataata Alicia ia te ia. "O le Drake o le tausaga talu ai semanu e tu i tafatafa o tamaitai vevela e lua o loʻo ia i ai nei, faʻapipiʻi o latou alafau i lima uma, ma tulei i matou iina."
  
  Sa milimili e Drake ona mata, i le iloaina e matua ofoofogia lava le sa'o o ia. "O le ogatotonu o le tolusefulu tausaga e suia ai se tagata," na ia oomi mai ai, ma faafuasei ona lagona le mamafa o le leiloa o Alison, le fasioti tagata Kennedy, ma le onā faifai pea. Na mafai ona ia taulaʻi atu se vaaiga uʻamea ia i laʻua uma.
  
  "O le sailiga mo Claude e amata iinei."
  
  Sa la savavali atu i tua atu o leoleo faitotoa, ma ataata, ma maua atu ai i laua i totonu o se ala vaiti e tumu i moli emoemo ma asu pepelo. Sa le mautonu Drake mo sina taimi ma faʻailogaina i vaiaso o le inu. O ona mafaufauga e le mautonu, o ana tali e sili atu. Sa tatau ona ia vave maua.
  
  I tua atu o le alavai sa i ai se faapaologa lautele e maua ai se vaaiga a se manulele o le fola siva. Sa gaioi faatasi tino ma fati loloto bass. O le puipui i lo latou itu taumatau o loo i ai le afe ma afe o fagu ava ma faasusulu atu le malamalama i prisma feilafi. E to'asefulu le aufaigaluega a le pa sa galulue i le au ta'aalo, faitau laugutu, tu'u atu su'ega ma avatu meainu sese i tagata ta'alo le fiafia.
  
  E tutusa lava ma se isi lava pa. Na ata Drake ma sina fa'alili. "I tua". Sa ia tusi, e le tau lafi i le motu o tagata. "O se vaega ua maea. Ma i tua atu oi latou o ie pupuni."
  
  "Pati tumaoti," o le tala lea a Alicia. "Ou te iloa le mea o loʻo tupu i tua."
  
  "Ioe ua e iloa." Sa pisi Mai e su'esu'e le tele o le nofoaga na te mafaia. "E i ai se potu i tua iinei e te le'i i ai lava, Miles?"
  
  "Aua e te alu i ai, u'amea. Ou te iloa au mea na fai i Taialani. E oo lava ia te au ou te le taumafai lava i se mea o nei mea."
  
  "O mea na e faalogo i ai sa matua faatauvaa lava." Na amata ona savali Mai i lalo o le faasitepu lautele e aunoa ma le toe tepa i tua. "Aumai lou faamoemoega".
  
  Na faauu Drake ia Alicia ma luelue lona ulu agai i le fola siva. Na foliga ofo Alicia, ae na ia iloaina na ia faamoemoe e alu i se auala 'alo ma agai atu i se nofoaga tumaoti. Na faamimigi tauau o le tamaitai Peretania. "E te taʻitaʻia le ala, Drake. o le a ou mulimuli atu ia te oe."
  
  Na lagona e Drake le oso faafuasei o le toto. O se avanoa lea e latalata atu ai i se tagata e ono iloa le mea o iai Dmitry Kovalenko. O le toto na ia faamaligiina i le taimi nei ua na o se mataua i le sami pe a faatusatusa i le mea na ia naunau e faamaligiina.
  
  A o latou agai atu i le talie, tino afu i luga o le fola siva, sa mafai e se tasi o tama ona vili solo Alicia. "Ei," sa ia alaga atu ai i lana uo, sa tau le lagona atu lona leo i le pao tata. "Na ou laki lava".
  
  Na lavea e Alicia lona totoga o le la i ona tamatamailima ua pe. "E te lei maua lava se laki, atalii. Tau lava o le vaai atu i ou foliga."
  
  Sa vave ona latou agai i luma, ma le amanaiaina le leo o musika, o le feitagai o tino, o le aufaigaluega a le pa o loo feosofi solo i luma ma luma i le motu o tagata ma fata e faapaleni ma le le mautonu i luga oo latou ulu. Ua fefinauai leotele le ulugalii, ua oomi le tamaloa i le koluma, ma ua ee le fafine i lona taliga. Sa afu ma feula se vaega o tamaitai matutua a o latou saofafai i se li'o ma le suka vodka ma tamai sipuni lanumoana i o latou lima. Sa i ai laulau maualalalo na salalau solo i luga o le fola, o le tele o na laulau e tumu i meainu le manaia i lalo o faamalu. E leai se tasi na na o ia. O le toʻatele o tamaloloa na faia se faʻaluaina ina ua maliliu Mai ma Alicia, na sili atu le ita o a latou uo teine. Na le amanaiaina ma le poto e Mai le gauai. Na faaoso e Alicia.
  
  Na latou oo atu i se vaega ua pa ai maea, lea sa i ai se fili auro mafiafia o lo o fofola i le va o pou apamemea malolosi se lua. E foliga mai na manatu le ofisa e leai se tasi e luʻia le au faomea e lua i itu uma e lua.
  
  O lea la ua laa i luma se tasi o i latou ma lona alofilima ma fai atu ma le faaaloalo ia Mai e laa i tua.
  
  Na ataata vave le teine Iapani. "Na auina mai i matou e Claude e vaai..." Sa tu o ia, e pei o mafaufau.
  
  "Pilipo?" Na vave ona tautala le isi faomea. "E mafai ona ou malamalama pe aisea, ae o ai lenei alii?"
  
  "Tagata leoleo".
  
  Na tilotilo atu nei tama tetele e to'alua ia Drake e pei o ni pusi o lo'o tuliloaina se isumu. Na ataata tele Drake ia i latou. Na te le'i faia se tala ina ne'i fa'atupu masalosaloga i lana si'ufofoga fa'a-Peretania. Sa leai ni popolega faapena ia Alicia.
  
  "Ia o Pilipo lea. O ā ona uiga? O le a tatou maua se taimi fiafia pe a?
  
  "Oi, e sili lava o ia," o le tala lea a le tagata fafao muamua ma se ataata matuitui. "O le Alii Atoatoa"
  
  O le tagata fa'atau lona lua sa tilotilo i o latou lavalava. "E te le o fai ni laei-mo le faatasiga. E te mautinoa na auina atu oe e Claude?"
  
  E leai se uiga tauemu i le leo o Mai ina ua fai mai, "Ou te mautinoa lava."
  
  Na faʻaaoga e Drake le fesuiaiga e iloilo ai niches natia. O se faasitepu puupuu na tau atu i se tulaga maualuga e nofo ai se laulau tele. E tusa ma le sefululua tagata sa saofafai faataamilo i le laulau, o le toʻatele o i latou na foliga mai na lava le fiafia ma faʻapea mai talu ai nei na latou manavaina se pauta ogaoga. O isi na na ona foliga fefefe ma faanoanoa, o tamaitai talavou ma ni nai alii, e manino lava e le o se vaega o le pati.
  
  "E Pilipo!" - o le alaga lea a le tagata tu'i lona lua. "Aano o manu fou mo oe!"
  
  Na mulimuli atu Drake i teine i luga o se faasitepu puupuu. Sa sili atu le filemu i luga iinei. E oo mai i le taimi nei ua ia faitauina le sefululua tagata leaga e le mafaaseseina, o i latou uma e foliga mai o lo o aveina fana. Ae ina ua ia faʻatusatusa le toʻasefulu lua faʻamalosi i le lotoifale ia May, Alicia, ma ia lava, sa leʻi popole o ia.
  
  Sa nofo o ia i o latou tua, ma taumafai e aua neʻi tosina atu le mafaufau ia te ia lava i le tele e mafai ai. O le fa"amoemoe o Pilipo, a"o lea ua na o ni nai futu le mamao. O le fale kalapu lenei ua toeitiiti amata ona luluina.
  
  Na sioa atu Pilipo i teine. O le leo o lana kiliki mago i lona faai na faailoa mai ai lona fiafia. Na va'ai fa'agesegese e Drake lona lima o aapa atu i le vaiinu ma tu'itu'i i tua.
  
  "Na auina atu oe e Claude?"
  
  O Pilipo o se tagata pu'upu'u ma paee. Na vave ona taʻu atu e ona mata lapopoa ma le manino ia Drake, o lenei tamaloa e le o se uo a Claude. Sa ma le iloa foi e le tasi le isi. Sa sili atu o ia o se papeti, o le ata o le kalapu. Mea fa'aaoga.
  
  "Pe lava". Na iloa foi e Mai lenei mea ma i le emo o se mata na ia suia mai se fafine le mautonu i se fasioti tagata mataʻina. Na eli tamatamailima matuitui i fa'a'i o alii e to'alua sili ona vavalalata, ma o se ta loloto mai le pito i luma na galo ai le lona tolu, ma pa'u mai lona nofoa. Na oso atu Alicia i luga o le laulau i ona talaane, ma tu i luga o lona papa, vae maualuluga i luga o le ea, ma kiki malosi le tamaloa o lo o tatagi lona ua i ona foliga i lona mulivae. Sa ia pa"u atu i le manu fe"ai sa i ona tafatafa, ma pa"u ese ai i la"ua uma. Na oso atu Alicia i le lona tolu.
  
  O Drake e telegese pe a faʻatusatusa, ae sili atu le faʻaleagaina. O le alii Asia e umi lona lauulu na muamua tetee ia te ia ma agai i luma e faaaoga ai le tuufaatasiga o le tui ma le pito i luma. Na laa atu Drake i le itu, maua le vae ma vili i le malosi tele, faafuase'i seia oo ina ee le tamaloa ma pa'u, ma liua i se polo masusu.
  
  Na se'i mai i fafo e le isi tamaloa se naifi. Na ataata Drake. O le lau na fafao atu i luma. Na maua e Drake le tapulima, gau, ma togi le auupega i totonu o le manava o lē e ana.
  
  Na alu atu Drake.
  
  Na sosola ese le au tautau leaga mai le laulau. E le afaina. Latou te le iloa se mea e uiga ia Claude. Na o le pau lava le tagata na mafai, e pei ona faamoemoeina, na lafi i le loloto e mafai ai i lona nofoa paʻu matagofie, o ona mata na faateteleina i le fefe, o ona laugutu o loʻo gaoioi lemu.
  
  "Pilipo." Na alu atu Mai ia te ia ma tuu lona lima i luga o lona ogavae. "Muamua e te mana"o i la matou kamupani. O lea e te le faia lena mea. E faigata. O le a le mea e tatau ona avea ma a'u uo?
  
  "O a"u... e i ai a"u alii." O Pilipo e fa"amanino fa"amalosi, o ona tamatama"i lima o lo"o tetete e pei o se tasi o lo"o tau a"afia i le "ava malosi. "Soo se mea".
  
  Na fetaia"i Drake ma ni tagata e to"alua na toetoe lava a o"o i le pito i luga o le faasitepu. Sa salu e Alicia le au taufetuli i lona itu taumatau. Sa taalili mai lalo musika siva mamafa. O tino i vaega eseese o le onana na salalau solo i luga o le fola o le siva. Na fefiloi ma tagi le DJ mo le au maimoa saisaitia.
  
  "E leʻi auina atu oe e Claude," o le maofa lona lua, na manino le teʻi. Na faaaoga e Drake faasitepu o le apefai e sasau ai i luma ma tuu uma vae e lua i luga o le fatafata o le tamaloa, ma pa'u ai i tua i totonu o le lua pisapisao.
  
  O le isi tamaloa na oso i luga o le laasaga mulimuli ma faanatinati atu ia Drake, o lima o loʻo faʻafefe. Na maua e le Peretania se ta i ivi iviasoaso semanu e pa'u ai i lalo se tagata vaivai. Sa tiga. Na tu lona fili, ma faatalitali mo le aafiaga.
  
  Ae na o le mapuea a Drake ma tuʻuina atu se pito pito i luga, faʻafefe mai i ona alofivae. Na siitia ese mai le eleele ma le toe iloa ai loa. O le pisapisao na taia ai le eleele na mafua ai ona osooso ma iloa atu Pilipo.
  
  "Na e fai mai se tala?" Na faasolosolo e Mai lona atigilima lelei atoatoa i luga o le alafau o le Hawaii ua ufitia i tagutugutu o saito. "E uiga i au tane?"
  
  "E te valea? E te iloa foi po o ai e ana lenei kalapu?"
  
  Na ataata Mai. Na fa'alatalata atu Alicia ia i la'ua uma, e le'i popole ina ua uma ona auina atu ni leoleo e to'afa. "E malie e tatau ona e fai atu lena mea." Sa tuu lona vae i luga o le fatu o Pilipo ma oomi malosi. "O lenei alii, Claude. O fea o iai o ia?"
  
  Ua taufetuli solo mata o Pilipo e pei o lago mu. "Ou... ou te le iloa. E le sau lava o ia iinei. Ou te tamoe i lenei nofoaga, ae ou ... ou te le iloa Claude."
  
  "Le manuia." Na kiki e Alicia le fatu o Pilipo. "Mo oe".
  
  Na fa'aalu sina taimi e Drake e va'ai ai lo latou nofoaga. Sa foliga saogalemu mea uma. Sa ia faalagolago i totonu seia oo ina la fesui ma le pule o le kalapu.
  
  "Ua matou maua. O oe o se tama'ita'i le aoga. Ou te ioe foi e te le iloa Claude. Ae e te mautinoa e te iloa se tasi e iloa o ia. O se tagata e asiasi mai lea taimi i lea taimi. O se tamaloa e faʻamautinoa e te tausia oe lava ia. O lea la-" Ua tago atu Drake i le faai o Pilipo, ua tau le natia lona ita. "E te ta'u mai ia te au le igoa o lenei tagata. Pe ou te mimilo ese lou ulu leaga."
  
  E le'i fa'alogoina le musumusu a Pilipo e o'o lava i luga i'inei, lea o lo'o punitia ai le pa'ō o faititili i puipui mamafa o le leo. Na lulu le ulu o Drake e pei ona lulu e le taika le ulu o se sesi mate.
  
  "O le a?"
  
  "Buchanan. O le igoa o lenei tamaloa o Buchanan."
  
  Sa oomi malosi atu Drake ina ua amata ona pulea lona ita. "Ta"u mai pe faapefea ona e faafesootaia o ia." O ata o Kennedy na faatumulia ai lana vaai. Na tau le lagonaina e Mai ma Alicia o toso ese o ia mai le pule o le kalapu ua oti.
  
  
  MATAUPU E SEFULU VALU
  
  
  O le po Hawaii o lo'o fa'agasolo pea. Ua te'a le vaeluaga o le po ae o mai loa i fafo Drake, May ma Alicia mai le kalapu ma vili le taxi o paka. Na ufiufi e Alicia le latou ala sola ese e ala i le savali fiafia i luga o le DJ, uu lana masini faaleotele leo ma faia lana faʻaaliga sili ona lelei. "Talofa Honolulu! O a mai oe? Ua matua fiafia lava ua i ai iinei i lenei po. E matua aulelei lava outou!" Ona alu ese ai lea o ia, ma tuua ai le afe o manatu i laugutu e afe.
  
  O lea ua talanoa saoloto ma le ave taxi. "O le a le umi e te manatu e alu ai ona faatoa lapataia lea e Pilipo ia Buchanan?" O le fesili lea a Alicia.
  
  "O le laki, atonu latou te le mauaina o ia mo sina taimi. E lelei ona fesootai. Ae afai latou te faia-"
  
  "E le tautala o ia," o le tala lea a Drake. "O ia o se tagata palaai. Na te le tosina atu i le mea moni na ia liliu atu i le tamaloa o Claude. O le a ou tuu i ai la"u mokesi."
  
  "Atonu masasa pi." Na fai atu lemu Mai.
  
  "O le toatele oi latou e le o iloa." Sa ata Alicia, ona fai atu lea ma le faamaoni. "Ae sa"o le sprite. A mafai loa ona savavali ma toe tautala, o le a latou feei pei o puaa."
  
  Na kiliki e Drake lona laulaufaiva. "Malo, e sa'o uma oulua. Ona tatau lea ona tatou faia vave. O lenei po. E leai lava se isi filifiliga."
  
  "North Kukui Street," o le tala lea a Mai i le ave taxi. "E mafai ona e momoli i matou i tafatafa o le fale maliu."
  
  Na tepa vave atu le ave taxi ia te ia. "Mo'i?"
  
  Na pu'eina e Alicia lana vaai i se ataata ulavale. "Tuu i lalo, lima-o." Na o le ave taavale."
  
  Na mumu le ave taxi i se mea e pei o le "Haole leaga," ae na liliu atu lana vaai i le auala ma le leoa. Sa mafaufau Drake po o fea e o i ai. "Afai o le ofisa moni lea o Buchanan, e foliga mai e le o iai o ia i le taimi nei."
  
  Na manava Alicia. "Drakey, Drakey, e le o lava lou fa'alogo lelei. Ina ua matou iloa mulimuli ane o le tagata faavalevalea, o Pilipo, o loo mau lona faai i ou lima ma ua liua ai le lanu viole, na matou taumafai loa e faasaoina lona ola faavalevalea, ma na ia taʻu mai ia i matou e iai se fale o Buchanan."
  
  "Fale?" Na fa'a'imei mai Drake.
  
  "E uiga i pisinisi. E te iloa nei tagata fa'atau. Latou te nonofo ma aai iina, taʻalo iina, faʻatulaga a latou galuega faʻapitonuʻu mai iina. Fa'atumauina le fa'atonuga. O le a ia taofia foʻi ona tagata e latalata ane. Ose pati faigata e le malolo, alii."
  
  "O le a fesoasoani e taofia mea na tutupu i le fale kalapu faalilolilo, mo le taimi nei." O le tala lea a Mai a o tu le taxi i le fale maliu. "Manatua ina ua tatou talepeina le ofisa o lena maneta tiliva i Hong Kong? Matou te ulufale vave, matou te o ese vave. O le tulaga lea e tatau ona i ai."
  
  "E pei lava o le taimi na matou taunuu ai i lena nofoaga i Zurich." Na fai atu leotele Alicia ia Drake. "E le na o oe, Kitano. E le mamao lena."
  
  
  ***
  
  
  Na savali atu Hayden i totonu o le fale mautotogi na tuuina atu ia te ia i le fale o le CIA i Honolulu ma tu ai ua oti i ona ala. Sa faatalitali Peni mo ia, saofai i luga o le moega ma tautau ona vae.
  
  Na foliga vaivai le alii talavou. Sa mumu ona mata ona o le sioa i luga o le lau komepiuta mo ni aso, ma sa foliga maanuminumi laitiiti lona muaulu ona o le mamafa tele. Sa fiafia Hayden e vaai ia te ia.
  
  Sa ia tilotilo sa'o solo i le potu. "Ua oo ina lua oti ma Karin le maea umbilical?"
  
  "Har, ha. O ia o le aiga." Na ia fai mai e peiseai o lo latou vavalalata o le mea sili lea ona manino. "Ma e mautinoa lava na te iloa lona ala i luga o se komepiuta."
  
  "O le atamai-tulaga IQ o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea." Na aveese e Hayden ona seevae. O le kapeta mafiafia na pei o se aluga puaa i lalo o ona vae tiga. "Ou te matua mautinoa o taeao o le a e mauaina ai mea matou te manaomia i api talaaga a Cook."
  
  "Afai e mafai ona tatou iloa i latou uma."
  
  "O mea uma lava i luga ole Initaneti. Pau lava le mea e tatau ona e iloa le mea e te suʻe ai."
  
  Na faauu Ben ia te ia. "E... e lagona ea o lo o fai togafiti iinei? Muamua ou te maua le Tuugamau o Atua, ona sosoo ai lea ma masini fesiitaiga. O lea ua tatou iloa e fesootai le lua. Ma-" Sa tu o ia.
  
  "Ae a?" Na nofo Hayden i ona tafatafa i luga o le moega.
  
  "E mafai ona fesootai atu masini i Faitotoa o Seoli," o lana tala lea. "Afai e manaʻo Kovalenko ia i latou, e tatau ona i ai iina."
  
  "E le moni". Na fa'alatalata atu Hayden. "E valea Kovalenko. E lē mafai ona tatou faafoliga e malamalama i ona manatu."
  
  Na iloa i mata o Peni sa vave ona leiloa ona mafaufauga ma faatafai i isi. Sa ia sogi atu ia Hayden a o punou atu lona ulu ia te ia. Sa ia toso ese a o amata ona tau tagotago i se mea i lana taga.
  
  "Ou te lagona le lelei pe a sau mai le sipa, Ben."
  
  "E? Leai. Na ou manaʻo i lenei mea." Na ia aumaia i fafo lana telefoni feaveai, sui le lau i le MP3 player ma filifili se album.
  
  Na amata ona usuina e Fleetwood Mac le "Second Hand News" mai tala masani.
  
  Na emo Hayden i le te'i. "Dinorok? E moni?"
  
  Sa togi o ia e Peni i lona tua. "O nisi o nei mea e sili atu nai lo lou manatu."
  
  E lei misia e Hayden le faanoanoa tele o le leo o lana uo tama. Na te lei misia le autu o le pese, e manino lava i le ulutala. Mo mafuaaga tutusa e pei o Peni, na mafua ai ona ia mafaufau e uiga ia Kennedy Moore ma Drake ma mea uma na latou leiloa. E le gata na latou toesea uma se uo sili ia Kennedy, ae o lona maliu sauā na faʻaitiitia ai uo uma a Drake i na o le pisa.
  
  Ae ina ua amata ona pese Lindsey Buckingham e uiga i le mutia uumi ma fai lana mea, na vave ona suia le lagona.
  
  
  ***
  
  
  Na fai atu Mai i le ave taxi e faatali, ae lei faalogo le tamaloa. O le taimi lava na latou o ese ai mai le taavale, sa ia ola le afi ma alu ese, ma sausau iliili.
  
  Sa vaavaai atu Alicia ia te ia. "Sia".
  
  Na tusi mai le lima o Mai i le fetaulaiga ala i o latou luma. "O le Buchanan House o loʻo i le agavale."
  
  Sa latou savavali i le filemu filemu. I masina talu ai, na iloa ai e Drake e le tupu lava lenei mea. O aso nei sa i ai se latou fili masani. Na ootia uma i latou i le faavalevalea o le Tupu Toto. Ma afai e tuu pea o ia e saʻoloto, e mafai lava ona ia faapogaia i latou i se tulaga matuā leaga.
  
  O le tuufaatasia o i latou o se tasi o au sili ona lelei i le lalolagi.
  
  Na latou sopoia le fetaulaiga ala ma faagesegese ina ua iloa atu le fanua a Buchanan. Sa lofia le nofoaga i le malamalama. Ua i lalo pupuni. Sa matala faitotoa ina ia mafai ona tafe atu musika i le eria. Sa mafai ona faalogoina le pa'ō o musika rap e oo lava i le isi itu auala.
  
  "O se tuaoi faataitai," o le tala lea a Alicia. "O se tasi faapena - e tatau lava ona ou latalata atu ma ta'i le latou masini sieo leaga ina ia malepelepe."
  
  "Ae o le toatele o tagata e le pei o oe," o le tala lea a Drake. "O le mea lea e manuia ai nei tagata. O i latou o le saua i le loto. I le olaga moni, latou te aveina fana ma e leai se alofa po o se lotofuatiaifo.
  
  Sa ataata Alicia ia te ia. "Ona latou le faʻamoemoeina lea o se osofaʻiga atoa."
  
  Na ioe Mai. "Tatou te ulufale vave i totonu, tatou te o ese vave lava."
  
  Na mafaufau Drake i le ala na faatonuina ai e le Tupu o le Toto le fasiotia o le toatele o tagata le sala. "Tatou o e fafao ia i latou."
  
  
  ***
  
  
  Sa le lavalavā ma afu Hayden ina ua tatagi lana telefoni. Ana le o le leo saini a lona pule, o Jonathan Gates, semanu na te polokaina.
  
  Ae, sa ia oi, tulei ese Peni, ma ta le faamau tali. "Ioe?"
  
  E lei iloa e Gates ua le manava. "Hayden, ou te faatoese atu mo le tuai o le itula. E mafai ona e tautala?"
  
  Na vave ona toe oso Hayden i le mea moni. O le faitotoa na tatau ona ia gauai atu i ai. O le mata'utia na ia onosaia mo lona atunuu na sili atu nai lo lona lagona o le tiute.
  
  "Ioe lau susuga."
  
  "O Dmitry Kovalenko o loʻo taofia faʻatagataotauaina tagata o le aiga o le toʻavalu o Senate a le Iunaite Setete, sefulufa Sui, ma le tasi Mayor. O lenei sau'ai o le a aumai i le faamasinoga tonu, Jay, i soo se auala e tatau ai. Ua ia te oe punaoa uma."
  
  Na motusia le sootaga.
  
  Sa nofo Hayden ma faataupupula atu i le pogisa, ma ua mate atoa lona malosi. Sa i ai ona manatu i pagota. Sa toe mafatia foi tagata mama. Sa ia mafaufau pe toafia nisi o le a mafatia a o lei aumaia le Tupu o le Toto i le faamasinoga.
  
  Na tolotolo atu Peni i luga o le moega ia te ia ma fusi atu o ia e pei ona ia manao ai.
  
  
  ***
  
  
  Na savali muamua Drake i totonu ma maua ai o ia i totonu o se alatele umi e lua faitotoa e tatala i le agavale ma se umukuka tatala i le pito. Na savali atu le tamaloa i lalo o le faasitepu, na faafuasei ona faatumulia ona mata i le tei ina ua ia vaaia Drake ua ulufale mai i totonu o le fale.
  
  "O le a le-?"
  
  O le lima o Mai na televave atu nai lo le mea na mafai ona iloa e mata. O le tasi sekone na alu atu ai le tamaloa i luga o le ea e alaga se lapataiga, ae o le isi sekone na ia see atu ai i lalo o le faasitepu ma se tamai pelu i lona faai. Ina ua ia taunuu i le pito i lalo, na maeʻa e Mai lana galuega ma toe ave lana pelu. Na alu ifo Drake i lalo o le alalaupapa. Sa latou liliu agavale i le potu muamua. E fa pea mata na tilotilo mai i luga o atigipusa faigofie na latou teuina ai mea pāpā.
  
  O mea pāpā?
  
  Na vave ona iloa e Drake le C4, ae na leai sona taimi e mafaufau ai a o tago atu alii i auupega na lafo ma le le faaeteete. Sa sisiva Mai ma Alicia faataamilo ia Drake.
  
  "O iina!" Na tusi atu Drake i le saosaoa. Na pa'u ifo o ia i lalo e Alicia i se kiki le lelei i lona papa. Sa pa"u i lalo, ma muimui se mea. O le tamaloa i luma o Drake na savali vave atu ia te ia, oso i luga o le laulau e faʻateleina le maualuga ma le malosi o lana osofaʻiga. Sa milo e Drake lona tino i lalo o le lele a le tamaloa, ma ina ua tu"u i lalo, na ia pa"u ai i tua ona tulivae uma e lua. Na ee le tamaloa i le ita tele ma tafe mai ai le faua mai lona gutu. Na sasaina e Drake se to'i tu'imomomo i le tumutumu o lona ulu ma lona malosi uma ma lona malosi.
  
  Sa pa"u i lalo le tamaloa e aunoa ma se leo.
  
  I lona itu agavale, na fa'ato'a fa'asolo fa'avave ai e Mai ni ta e lua. Sa fa'aluaina uma i laua ma manu'a i o la manava, ma le ofo na tusia i o la foliga uma. Sa vave ona faaaoga e Drake se uu oti e le mafai ai le tasi ae tu'itu'i e Mai le isi.
  
  "Tuu". - Usu Drake. Atonu latou te le iloaina, ae o tagata lava ia o le Tupu o le Toto. Sa laki i latou ona sa faanatinati Drake.
  
  Sa latou toe foi atu i le ala savali ma o ifo i lalo i se isi potu. A o latou see atu i totonu, sa iloa atu e Drake le umukuka. Sa tumu i tamaloloa, o tilotilo uma i se mea i luga o se laulau maualalo. O leo rap e sau mai totonu e matua leotele lava na toetoe lava a manatu Drake latou te o mai i fafo e feiloai ia te ia. Na faanatinati atu Mai. E oo atu i le taimi na ulufale atu ai Drake i totonu o le potu, ua uma ona ia faataoto i lalo le tasi tamaloa ma agai atu i le isi. O se alii e mafiafia lana ava na tamoe atu ia Drake, ua uma ona i ai se fana i lona lima.
  
  "O le a lau mea na fai-?"
  
  O aʻoaʻoga o mea uma lava i le faatufugaga o taua, ma na toe foʻi vave atu Drake nai lo le mafai e se faipule ona aloese mai se fesili autu. O le taimi lava lena, sa ia sii a"e i luga lona vae, tu"itu"i le fana mai lima o le tamaloa, ona la"a atu lea i luma ma pu"e i le ea.
  
  Sa ia liliu le auupega.
  
  "Ia ola i le pelu." Sa ia fana. Na pa'u i tua le tamaloa o Buchanan i se fa'ata'ita'iga. Na vave ona piki e Mai ma Alicia le isi fana ua lafoai ina ua alaga mai se tasi mai le umukuka. "E, vale! O le a lau mea leaga e fai?"
  
  Na ataata Drake. E foliga mai e lei faalogoina le pa o fana i totonu o lenei fale. Lelei. Sa savali atu o ia i le faitotoa.
  
  "Lua," sa Ia musumusu atu ai, ma faailoa mai ai o le avanoa i le faitotoa na o le avanoa lava ia i laua e fealuai ai. Sa nofo Mai i ona tua.
  
  "Se"i o tatou fa"alata i ta"ifau nei." Na o mai i fafo Drake ma Alicia, fana, ma taulai atu i le vaomatua o vae o loʻo siomia ai le laulau.
  
  Sa sasaa le toto ma pauu tino i le fola. Na agai i luma Drake ma Alicia, ma le iloaina o le te'i ma le maofa o le a fenumiai ma taufaafefe ai o la fili. O se tasi o leoleo a Buchanan na oso i luga o se laulau maualalo ma tuʻi atu ia Alicia, ma togi o ia i autafa. Na laa atu Mai i totonu o le avanoa, ma puipuia o ia lava, a o tui faalua e le leoleo lona tamatamailima ia te ia. Na maua e Mai le tu'i ta'itasi i lona lima a'o le'i tu'i malosi o ia i le alalaupapa o lona isu i lana fana.
  
  Na toe fusu Alicia. "Sa ou maua."
  
  "Oi, ou te mautinoa na e faia, lau pele."
  
  "Tula mai ia te a"u." Sa faasino atu e Alicia le fana i alii o lo o fetagisi. "E i ai se isi e fia taumafai? Hm?"
  
  Na sioa atu Drake i le laulau maualalo ma mea o iai. O fa'aputuga o le C4 o lo'o fa'apalapala i luga o la'asaga eseese o tapenaga.
  
  O le a le seoli na fuafua e le Bloody King?
  
  "O ai o outou o Buchanan?"
  
  E leai se tasi na tali mai.
  
  "E iai la"u feagaiga mo Buchanan." Na faamimigi tauau o Drake. "Ae afai e le o iinei, ou te masalo e tatau ona matou fanaina outou uma." Sa ia fanaina le tagata latalata ane i le manava.
  
  Sa faatumulia le potu i le pisapisao. E oo lava ia Mai na sioa atu ia te ia ma le ofo. "Mati-"
  
  Sa ia tomumu atu ia te ia. "Leai ni igoa."
  
  "O aʻu o Buchanan." O le tamaloa, o loo faalagolago i tua i le pusaaisa lapoa, ma manava a o ia tuuina atu le mamafa malosi i le manua o le pulufana. "Sau loa, alii. Matou te le'i afaina oe."
  
  Na mau le tamatamailima o Drake i luga o le fa'aoso. Sa mana'omia tele le pulea e le tagata lava ia e le fana. "E te le"i faatiga ia te a"u?" Sa ia oso i luma ma tuu ma le loto i ai lona tulivae i luga o le manua na tafetotoi. "E te le"i faatiga ia te a"u?"
  
  Na faatumulia lana vaai i le naunau toto. Na tuia lona fai'ai ma lona loto ona o le faavauvau e le mafaafilemuina. "Ta"u mai ia te a"u," o lana tala leoa. "Ta'u mai ia te au po o fea o i ai Claude pe, fesoasoani mai le Atua ia te aʻu, o le a ou feulaina lou faiʻai i luga o lenei pusaaisa fucking."
  
  E le'i pepelo mata o Buchanan. O le fefe i le oti na manino ai lona valea. "Ou te iloa uo a Claude," o lana tomumu lea. "Ae ou te le iloa Claude. E mafai ona ou ta'u atu ia te outou ana uo. Ioe, e mafai ona ou tuuina atu ia te oe."
  
  Na faalogo Drake a o ia taʻua igoa e lua ma o latou nofoaga. Scarberry ma Peterson. Na'o le taimi na maua uma ai lenei fa'amatalaga na ia fa'asino i le laulau e tumu i le C4.
  
  "O le a lau mea o fai iinei? O e sauni ea e amata se taua?"
  
  O le tali na faateia ai o ia. "Ia, ioe. Ua lata ona amata le Taua a Hawaii, alii."
  
  
  MATAUPU E SEFULU IVA
  
  
  Na savali atu Ben Blake i totonu o le tama'i ofisa sa la fa'atasi ma lona tuafafine e su'e Karin o tu i tafatafa o le faamalama. "Talofa tuafafine".
  
  "Talofa. Se'i vaai i le mea lea, Peni. Le oso a'e o le la i Hawaii."
  
  "E tatau ona tatou i luga o le matafaga. E o atu tagata uma i inā mo le oso aʻe ma le goto o le la."
  
  "Oi, e moni? Na tilotilo atu Karin i lona tuagane ma sina taufaifai. "Na e suʻeina i luga ole Initaneti, a ea?"
  
  "Ia, o lea ua tatou i ai iinei, ou te manao ou te alu ese mai lenei nofoaga gaogao ma feiloai i nisi o le atunuu."
  
  "Mo le a?"
  
  "Ou te lei feiloai lava i se tagata Hawaii."
  
  "O Mano o se tagata Hawaii leaga, valea. Le Atua e, o nisi taimi ou te mafaufau ai pe na ou maua uma a matou sapalai o sela faiʻai."
  
  Na iloa e Peni e leai se aoga o le amataina o se taua ma lona tuafafine. Sa ia faamemelo i le vaaiga matagofie mo ni nai minute a o lei agai atu i le faitotoa e sasaa uma le kofe ia i laua. Ina ua ia toe foi mai, ua uma ona fafagu e Karin a latou komepiuta.
  
  Na tuu e Peni ia ipu i talaane o latou piano. "E te iloa o loo ou tulimatai atu i ai." Sa ia mililima ona lima. "O le uiga o la"u tala, su"e ogalaau a Kapeteni Kuki. O se galuega leoleo moni lenei aua o loʻo matou sailia mea o loʻo natia, ae le o mea e iloagofie."
  
  "Matou te iloa mautinoa e leai ni so"oga i luga o le Initaneti e fa"afeso"ota"i ai Kuki ma Diamond Head po"o Leahy ma tagata Hawaii. Matou te iloa o Diamond Head ua na o se tasi o faʻasologa o cones, faʻafefe, alavai ma lava paipa o loʻo tafe i lalo o Oahu."
  
  Na inu e Peni lana kofe vevela. "Ua matou iloa foi na tulaueleele Kuki i Kauai, i le aai o Waimea. Siaki Waimea mo se vanu e mata'ina tele e fa'atusa i le Grand Canyon. Na faia e tagata o Kauai le faaupuga nofoaga muamua e asiasi ai i Hawaii e pei o se tui mataga i Oahu. O lo'o i ai le fa'atagata o Kuki i Waimea i tafatafa o se tama'i falemata'aga."
  
  "O le isi mea matou te iloa," o le tali atu lea a Karin. "O le manatu e faapea o ogalaau a Kapeteni Kuki o loo i ai iinei." Sa ia tata i lana komepiuta. "Initoneti".
  
  Na mapuea Peni ma amata ona sue le uluai mekasini lautele. "Ia amata le fiafia." Sa ia fa'amauina lana mea fa'alogo ma fa'alagolago i lona nofoa.
  
  Sa sioa atu Karin ia te ia. "Tape. O le Pa lea o le Moe? Ma se isi ufiufi? I se aso, uso laitiiti, e tatau ona e faamaumauina nei pese fou ma taofi lou lima minute o le lauiloa."
  
  "Aua e te fai mai o loo e faamaimauina lou taimi, tuafafine. Matou te iloa uma lava o oe o se matai i lenei mea."
  
  "E te toe fa'ailoa mai ea lenei mea? Lenei?"
  
  "Ua mavae le lima tausaga." Na ki e Peni le musika ma taulai atu i lana komepiuta. "E lima tausaga o le malaia. Aua neʻi avea le mea na tupu ona faaleagaina ai le isi sefulu."
  
  
  ***
  
  
  O le galue e aunoa ma se moe ma sina malologa itiiti, na filifili Drake, May ma Alicia e fai sina malologa puupuu. Na maua e Drake se telefoni mai ia Hayden ma Kinimaka pe a ma le itula talu ona oso le la. E le'i umi ae foia e le faamau mute lea faafitauli.
  
  Sa la mautotogi se potu i Waikiki. O se faletalimalo tele i luga o uili, tumu i tagata tafafao maimoa, ma tuʻuina atu ia i latou se tulaga maualuga o le le taʻua. Na vave ona la aai i le fale o Denny i le lotoifale, ona agai atu lea i le latou faletalimalo, ma ave ai le lifi i lo latou potu i le fogafale valu.
  
  Ina ua i totonu, ua malolo Drake. Na ia iloa le aogā o le fafagaina o ia lava i meaʻai ma mālōlōga. Sa faapupuu o ia i luga o se nofoa faigofie i tafatafa o le faamalama, ma fiafia i le auala manino o le la Hawaii na tafe mai i luga o ia i faamalama Farani.
  
  "E mafai ona lua misa i luga o le moega," o lana tomumu lea e aunoa ma le liliu. "Na seti e se tasi le faailo mo le lua i le afiafi."
  
  O lea, na ia tuu ai ona manatu e tafetafea ese, ma faamautinoa mai i le iloaina o loo ia i laʻua le tuatusi o ni tamāloloa se toʻalua o ē e latalata atu iā Claude i le mea e mafai ai. O le filemu o le iloaina o Claude na taʻitaʻia saʻo i le Tupu toto.
  
  O le filemu o le mafaufau mai le iloa e na o ni nai itula o totoe a o lei faia le tauimasui toto.
  
  
  ***
  
  
  Na fa'aalu e Hayden ma Kinimaka le taeao i le Ofisa o Leoleo i Honolulu. O le tala e faapea, o nisi o "aumea" a Claude na aveesea i le po, ae e leai se tala moni. E itiiti lava se tala a le pule o le kalapu e igoa ia Pilipo. O le tele o ana tagata fa'aola na i'u i le falema'i. Na foliga mai foi na pogisa faavavega lana ata vitio ina ua osofaia o ia e se alii ma ni tamaitai se toalua a o lei oo i le vaeluapo.
  
  Faaopoopo i ai i lenei mea se fana toto i se mea i le ogatotonu o le aai, lea na aafia ai le toatele o tagata lauiloa a Claude. Ina ua taunuu atu leoleo faaauupegaina i le vaaiga, na pau lava le mea na latou mauaina o se fale gaogao. Leai ni alii. Leai se numera telefoni. Na o le toto i luga o le fola ma le laulau umukuka, lea na maua ai vaega ole C4 ina ua pefu.
  
  Na taumafai Hayden ia Drake. Sa ia taumafai e valaau ia Alicia. Sa ia toso ese Mano ma musumusu atu ma le ita tele i lona taliga. "Ia malaia i latou! Latou te le iloa o loʻo ia i matou le lagolago e fai ai le mea matou te manatu e talafeagai ai. E tatau ona latou iloa."
  
  Ua faamimigi faamimigi o Kinimaka, o ona tauau lapopoa ua siisii pea i luga. "Atonu e le fia iloa e Drake. O le a ia faia i lana auala, pe iai pe leai foi se lagolago a le malo."
  
  "O lea ua avea o ia ma avega."
  
  "Po o se aū oona e lele sa"o i totonu o le fatu." Na ataata Kinimaka a o tilotilo atu lona pule ia te ia.
  
  Sa le mautonu Hayden mo sina taimi. "O le ā? O nei upu mai se pese po o se mea?"
  
  Na foliga le fiafia o Kinimaka. "Ou te le manatu faapena, pule. O lea," sa ia tilotilo atu i leoleo ua potopoto, "o le a le mea e iloa e leoleo e uiga ia Claude?"
  
  Na manava loloto Hayden. "E le o se mea e ofo ai e to"aitiiti lava. O Claude o le pule paolo o le tele o kalapu e ono aafia pe leai foi i ni gaioiga faasolitulafono. E le maualuga i latou i le lisi o leoleo. O le mea la lea, o lo latou pule le leoa e tumau pea le le iloa.
  
  "Faatasi ai ma mea uma, e aunoa ma se masalosalo, na mamanuina e Kovalenko."
  
  "E aunoa ma se masalosalo. E aoga i taimi uma mo se solitulafono le aveesea mai le lalolagi moni i ni nai taimi."
  
  "Atonu o loo alualu i luma Drake. Afai e le o le tulaga lena, ou te manatu o le a ia faatasi ma i tatou."
  
  Na luelue le ulu o Hayden. "Talosia ia o le tulaga lena. I le taimi nei, e tatau ona tatou faateʻia nai tagata o le nuʻu. Ma e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi tagata uma e te iloa e mafai ona fesoasoani ia i matou. Kovalenko ua uma ona faia se tafe toto. Ou te le fiafia e mafaufau pe faapefea ona iʻu nei mea uma."
  
  
  ***
  
  
  Na taumafai Peni i le mea sili na te mafaia e fa'amaualuga ai lana taulaiga. Sa vevesi ona lagona. Ua mavae ni masina talu ona masani lona olaga. Aʻo leʻi oʻo i le mataupu a Odin, o lona manatu o le faʻatauvaʻa o le tausia lea o lana faʻaupu papa o aso nei The Wall of Sleep o se mealilo mai lona tina ma lona tama. O ia o se tagata aiga, o se tagata loto alofa ma se taleni mo mea uma faʻapitoa.
  
  O lea ua ia vaai i le taua. Na ia vaaia tagata o fasiotia. Sa ia tauivi mo lona ola. Na maliu le uo teine a lana uo mamae i ona lima.
  
  O le suiga i le va o lalolagi na vavaeeseina ai o ia.
  
  Faʻaopoopo i lena mea le mamafa o le i ai ma lana uo teine fou, o se sui Amerika CIA, ma e leʻi teʻi lava o ia i le faʻafefeina o ia.
  
  E le faapea na ia taʻu atu i ana uo. O lona aiga, ioe, e mafai ona ia taʻu atu ia i latou. Ae e leʻi sauni Karin mo lenei mea. Ma sa i ai ona faafitauli. Faatoa ta"u atu lava ia te ia pe a mavae le lima tausaga sa tatau ona ia agai i luma, ae sa ia iloa afai e tupu le mea lava lea e tasi ia te ia, o le a faaleagaina ai lona olaga atoa.
  
  Ma o le isi vaega o le Wall of Sleep e masani ona text ia te ia. O fea o iai oe Blakey? Pe tatou te potopoto i le po nei? Le mea sili, toe tusi mai ia te a'u, le vale! Sa i ai a latou pese fou ua sauni e pueina. O lana miti leaga lea!
  
  O lea la o le mea tonu lava na tuuina atu ia te ia lana malologa tele ua i lalo o le taufaamatau.
  
  Sa ia mafaufau ia Hayden. Ina ua malepelepe le lalolagi, e mafai ona liliu atu ona mafaufauga ia te ia, ma o le a faigofie mea uma. Ua fesesea'i lona mafaufau. Sa faaauau pea ona ia taai i itulau o se tusi i luga o le initaneti na tusia e se tasi mai tusitusiga a Cook.
  
  Na toeitiiti lava a ia misia.
  
  Aua na faafuasei lava, iina, faatasi ai ma lipoti o le tau, longitude ma latitu igoa, ma faamatalaga pupuu o ai na faasalaina ona o le le 'aina o a latou pisupo i aso taitasi ma po o ai na maua ua mate i le latitu, na aliali mai ai se faasinomaga puupuu i le Faitotoa o Pele.
  
  "Tuafafine". - Na manava Peni. "Ou te manatu na ou mauaina se mea." Sa ia faitauina se parakalafa puupuu. "Oka, o le tala lenei a se tagata i la latou malaga. Ua e sauni mo lenei mea?"
  
  
  ***
  
  
  Na alu Drake mai le moe mama i le ala i le taimi na alu e pupula ai ona mata. Na savali mai Mai i tua ma luma i ona tua. Na foliga mai o Alicia sa i totonu o le taele.
  
  "O le a le umi na tatou i ai i fafo?"
  
  "Tuu atu pe ave le ivasefulu minute. Lenei, siaki le mea lea." Na togi e Mai ia te ia se tasi o fana na latou aumaia mai ia Buchanan ma ana tagata.
  
  "O le a le togi?"
  
  "E lima fana fana. Ua lelei mea uma. Lua 38 ma le tolu 45 caliber. E tofu uma ma mekasini e tolu-kuata ua tumu."
  
  "E sili atu nai lo le lava". Na tu i luga Drake ma fa'aloloa. Na latou filifili e ono feagai i latou ma se tagata tetee e sili atu ona ogaoga - o tagata e latalata ia Claude - o lea e faamalosia ai le aveina o auupega.
  
  Na sau i fafo Alicia mai le faletaele ma susu susu, ma toso lona peleue. "Ua sauni e alu ese?"
  
  O fa'amatalaga na latou maua mai ia Buchanan e fa'apea, o Scarberry ma Peterson e iai se fa'atau ta'avale fa'atauva'a i tua atu o Waikiki. E taʻua o Exoticars, o se faleoloa faʻatau ma se fale lipea. Na ia lisiina foi le tele o ituaiga o taavale maualuga.
  
  O se fa'avaa e matua'i totogi, o le manatu lea o Drake. E lē taumatea ua fuafuaina e fesoasoani e nana uma ituaiga o gaoioiga faasolitulafono. O Scarberry ma Peterson e le masalomia le latalata i le pito i luga o le filifili meaai. Claude o le a sosoo ai.
  
  Na latou o i totonu o le taxi ma tuu atu i le avetaavale le tuatusi o le faleoloa. E tusa ma le luasefulu minute le mamao.
  
  
  ***
  
  
  Ua faateia Peni ma Karin i le faitauina o le tusi talaaga a Kapeteni Cook.
  
  O le vaai atu i mata o se isi tagata o mea na tutupu i le kapeteni lauiloa o le sami i le silia ma le lua selau tausaga talu ai sa matua ofoofogia lava. Ae o le faitauina o le tala o le malaga pu'eina a Cook ae o lo'o matua lilo lava i lalo o le mauga mu ta'uta'ua i Hawaii na toetoe lava a lofituina.
  
  "E ofoofogia". Sa susue e Karin lana kopi i luga o le lau komepiuta. "O le mea e tasi e te le o iloaina o le atamai atamai o Cook. Sa ia ave faatasi ma ia tagata mai itu uma e faamaumauina ana mea na maua. Saienitisi. Botanists. Tufuga. Vaai-" Sa ia tataina le lau.
  
  Na punou Ben e vaai i le ata o le laau. "Sekia".
  
  Na feilafi mata o Karin. "E lelei tele lenei mea. O nei la'au e le'i maua pe fa'amaumauina se'i vagana ua fa'amauina e Kuki ma lana 'au ma toe fo'i atu i Egelani ma nei ata ma fa'amatalaga mata'ina. Sa latou faafanua lo tatou lalolagi, o nei tagata. Sa latou valiina laufanua ma matafaga i le auala e na ona tatou pu'eina ai ata i aso nei. Mafaufau i ai".
  
  O le leo o Peni na faaalia ai lona fiafia. "Ou te iloa. Ou te iloa. Ae faalogo i le mea lea-"
  
  "Oka". Sa gauai Karin i lana lava tala. "Na e iloa o se tasi o auvaa a Cook o William Bligh? O le tagata na avea ma kapeteni o le Bounty? Ma o le Peresitene o Amerika i lena taimi, o Benjamin Franklin, na auina atu se savali i ana kapeteni uma o le sami e tuu ia Kuki na o ia, e ui i le mea moni o Amerika sa tau ma Peretania i lena taimi. Na taʻua o ia e Franklin "o le uo masani a tagata."
  
  "Tuafafine". - Na musumusu Ben. "Na ou mauaina se mea. Fa'afofoga-na pa'u i uta i Owhihi, Hawaii, latalata i le pito maualuga o le motu. 21 tikeri 15 minute latitu i matu, 147 tikeri i matu, 48 minute i sisifo. Maualuluga 762 futu. Sa faamalosia i matou e tuu le taula i tafatafa o Lihi ma o i uta. O tagata o le atunuu na matou faafaigaluegaina e foliga mai latou te saeia ieie o matou tua mo se fagu sua, ae o le mea moni e mafai ona onosaia ma malamalama."
  
  "Tuu mai ia te au le faapuupuuga," o le tala lea a Karin. "I le Igilisi".
  
  Na tomumu Peni ia te ia. "Le Atua e, teine, o fea o iai lau Indiana Jones?" O lau Luke Skywalker? E leai sau lagona o se mea e fiafia i ai. O lea na o atu ai le matou tusitala, o se alii e igoa ia Hawksworth, ma Cook, ma isi seila e toaono ma se vaega toaitiiti o tagatanuu e sailiili po o le a le mea na tupu. o tagata e ta'ua o le Faitotoa o Pele ". Na faia lenei mea e aunoa ma le iloa e le tupu o le nuu ma e matua lamatia lava. Ana latou iloa lea mea, semanu e fasiotia i latou uma e le tupu. Na fa'aaloalo tagata Hawaii i le Faitoto'a o Pele. Na mana'omia e ta'ita'i o le atunu'u le tele. taui."
  
  "Atonu o le Faitotoa o Pele na mafua ai se popolega ogaoga mo Cook e faia ai se tulaga lamatia," o le tala lea a Karin.
  
  "Ia, o Pele o le atua o afi, uila, matagi ma mauga mu. Masalo o le atua Hawaii sili ona lauiloa. O ia o se tala fou tele. O le tele o ana talatu'u na fa'atotonu i lona puleaina o le sami. O le auala atonu na talanoa ai tagata Hawaii e uiga ia te ia atonu na faaosofia ai le fiafia o Cook. Ma e foliga mai o ia o se tagata faasausili i se malaga tele o le mauaina. E le fefe o ia e faalavelave i le tupu o le nuu."
  
  "O se tamaloa e pei o Cook e le fefe tele."
  
  "E sa"o lava. Fai mai Hawksworth, na taʻitaʻia i latou e tagata o le nuʻu i se auala pogisa i lalo ifo o le loloto o le mauga mu. O le taimi lava e ki mai ai moli ma, e pei ona fai mai ai Gollum, o ni nai feliuliua'i faigata, na latou tutu uma ma sioa ma le ofo i le Faitotoa o Pele.
  
  "E ese. E i ai se ata tusi?
  
  "Leai. Na tuua le tusiata ona o lenei malaga. Ae o loo faamatalaina e Hawksworth mea na latou vaaia. O se faaofuofu tele na lele maualuga ma oo ai i luga aʻe o le liʻo pito i luga o le afi. fa'avaa fa'alima ua fa'aofuina i fa'ailoga laiti. Notches i itu taitasi, lua mea laiti e misi. O le ofo tele na aveesea ai lo matou manava ma sa matou tilotilo moni lava seia oo ina amata ona tosina mai e le ogatotonu pogisa la matou vaai."
  
  "O lea la, i le agaga o tagata uma, o lona uiga na latou mauaina le mea na latou sailia, ae na latou iloa na latou mananao atili." Na lulu le ulu o Karin.
  
  Na tepa atu mata o Peni ia te ia. "Ou te manatu o le uiga o lau tala, i le agaga o tagata faimalaga uma, sa latou mananao atili. Ae e sa'o oe. O le Faitotoa o Pele na o lena lava. Faitotoa. Sa tatau ona tau atu i se mea."
  
  Na toso i luga e Karin lona nofoa. "O lea ua ou mafaufau. O fea na taʻitaʻia ai lenei mea?
  
  I lena taimi, sa tatagi le telefoni feaveai a Peni. Sa ia tilotilo atu i le lau ma taamilo ona mata. "Tina ma Tama".
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU
  
  
  Na fiafia Mano Kinimaka i le fatu o Waikiki. Fanau ma tausia i Hawaii, na ia faʻaaluina lona laʻititi i Kuhio Beach aʻo leʻi faʻatupeina e lona aiga se tupe ma siitia atu i le talafatai i matu. O le faase'e iina o le lalolagi, o mea'ai e moni e tusa lava pe e te 'ai i fafo, o le olaga sa saoloto e pei ona e mafaufauina.
  
  Ae o ona uluai manatuaga e le mafaagaloina o Kuhio: o le matafaga matagofie ma luaus saoloto, papakiu matafaga i Aso Sa, faase'e faigofie, tagata amio lelei ma le matagofie o le po o le goto o le la.
  
  I le taimi nei, a o ia tietie atu i luga o Kuhio Avenue ona sosoo ai lea ma Kalakaua, na ia matauina mea tuai, ootia. E le o ni tagata tafafao maimoa. E le o tagata o le nuʻu o loʻo ave a latou sua Jamba i le taeao. E leai fo'i se fa'atau aisa kulimi e lata ane i le Royal Hawaiian. O moli uumi uliuli latou te tutuina i po uma, o le faleoloa lea ua toetoe lava a gaogao na ia tagi ai, ma talie i le faailo faigofie o le lapataiga foliga A o poloka ai se tasi o ala savali e faitauina: Afai e le o oe o Spider-Man, o le ua tapunia le alalaupapa, e faigofie lava. Fa'a Hawaii.
  
  Sa savali atu o ia i tua atu o le faleoloa tuai a Lassen, lea sa ia tilotilo atu ai i a latou atavali matagofie ma taavale matagofie. O lea ua leai. Ua uma lona olaga faatamaitiiti. Na ia pasia le faleoloa faatauga a le Tupu o Nuu, lea na taʻu atu e lona tina ia te ia sa avea muamua ma nofoaga o le Tupu o Kalakaua. Na ia pasia le ofisa leoleo sili ona manaia i le lalolagi, o le tasi i le Matafaga o Waikiki i le paolo o le faitau selau o laupapa faasee. Ma sa savali atu o ia i tua atu o le faatagata e le mafai ona faaleagaina o Duke Kahanamoku, ua ufitia e pei ona masani ai i lei fou, o le ata lava lea e tasi sa ia tilotilo i ai a o laitiiti o ia ma le miliona o miti o loo taamilo i lona ulu.
  
  Ua leoleoina nei lona aiga i le uati. Na tausia i latou e US Marshals ma crack Marines. Sa gaogao le fale o le aiga, e fai ma maunu mo tagata fasioti tagata. O ia lava o se tagata iloga.
  
  O Hayden Jay, o lana uo mamae ma le pule, sa nofo i ona tafatafa i le nofoa pasese, masalo na ia iloa atu se mea mai le vaaiga i ona foliga talu ai e lei fai mai sana tala. Na manu"a o ia i se naifi, ae o lea ua toeititi lava toe malosi. Na fasiotia tagata na siomia o ia. Paaga. Uo fou.
  
  Ma o lea ua toe foi i lona aiga, le nofoaga o lona tamaitiiti. Na faatumulia o ia i manatuaga e pei o ni uo ua leva ona leiloa o loo naunau e toe fesootai ma ia. O manatuaga na osofaia o ia mai tulimanu uma o auala.
  
  O le matagofie o Hawaii sa ola ia te oe e faavavau. E le afaina pe na e faʻaaluina se vaiaso iina pe luasefulu tausaga. O lona uiga e le tumau.
  
  Na iu ina faaleagaina e Hayden le lagona. "O le alii lea, o le Capua lea. O ia fa'atau moni atu le aisa tu'i mai se veni?"
  
  "E iai pisinisi lelei iinei. E fiafia tagata uma i le aisa nutimomoia."
  
  "Fetaui lava".
  
  Na ataata Mano. "O le ae vaai".
  
  A o latou tietie atu i le matagofie o Kuhio ma Waikiki, sa aliali mai matafaga i lea taimi ma lea taimi i le itu taumatau. Sa fe'ilafi mai le sami ma fe'ei ai le sami papa'e. Na vaaia e Mano le tele o ama o saunia i luga o le matafaga. I se tasi taimi, sa avea o ia ma se vaega o le 'au fa'ato'a na manumalo i ipu.
  
  "Ua matou i ai iinei". Na ia tosoina i totonu o se pakaga ta'avale pi'o ma se fa'alava i le tasi pito e va'aia ai le Vasa Pasefika. O le van a Capua sa tu i le pito i tua, i se nofoaga lelei. Na vave ona iloa atu e Mano lana uo tuai, ae tu mo sina taimi.
  
  Na ataata Hayden ia te ia. "Manatua tuai?"
  
  "Manaia matagofie. O se mea e te le manaʻo e faʻalavelaveina e ala i le toe faʻafoʻiina o se mea fou, e te iloa?"
  
  "Ou te iloa".
  
  Sa leai se talitonuga i lona leo. Na tilotilo umi Mano i lona pule. O ia o se tagata lelei - sa'o, sa'o, malosi. Na e iloa po o ai le itu sa i ai Hayden Jay, ma o ai le tagata faigaluega e mafai ona toe manaʻo atili mai lona pule? Talu mai le taimi muamua na la feiloaʻi ai, na ia masani lelei ai iā te ia. O lona tama, o James Jay, o se malosiaga, o se tala moni, ma sa aoga. O le sini a Hayden o le ola pea i lana folafolaga, o lona tofi. O lona malosi lea na fa'aola.
  
  O lea na faateia ai Mano ina ua ia faailoa atu lona manatu mamafa i le alii talavou o Ben Blake. Sa ia manatu o le a umi se taimi ona taofi lea e Hayden o ia lava e laa i luga e ola e tusa ai ma le talatuu na lagona e Mano ua sili atu. I le taimi muamua sa ia manatu o le mamao lena o le a tape ai le afi, ae na toe maua e le ulugalii i laua lava. Ma o lea ua foliga mai ua sili atu lo latou malolosi nai lo se isi lava taimi. Pe o le a avatu e le geek ia te ia se faamoemoega fou, se taitaiga fou i le olaga? Na'o nai masina o lumana'i e ta'u mai ai.
  
  "Alu". Na luelue le ulu o Hayden agai i le veni. Na tatala e Mano le faitotoa ma manava loloto i le ea mama o le lotoifale. I lona agavale na oso a'e ai le Ao Taimane, o se tagata mata'ina o loo tu mai i le tafailagi, o loo i ai pea.
  
  Mo Mano, sa i ai lava iina. E le'i faate'ia o ia ona o lenei mea e sili atu i se vavega maoae.
  
  Sa la savavali faatasi atu i le veni e tipi aisa. Na punou ifo Capua, ma sioa atu ia i latou. Na maanuminumi ona foliga i le ofo, ona sosoo ai lea ma le fiafia moni.
  
  "Mano? Tagata! Ei!"
  
  Na mou atu Capua. O le lona lua mulimuli ane na ia tamoe ese mai tua o le veni. O ia o se tau'au lautele, tino malosi ma lona lauulu uliuli ma le lanu uliuli. E oo lava i le tepa muamua, e mafai ona iloa e Hayden e le itiiti ifo ma le lua itula i aso uma i luga o le laupapa faasee.
  
  "Kapua." Sa fusi e Mano lana uo tuai. "Sa i ai ni nai mea, uso."
  
  Na laa i tua Capua. "O le a lau mea na fai? Ta"u mai ia te a"u, o fa"afefea mai le aoina o ipu tioata a le Hard Rock?"
  
  Na lulu le ulu o Mano ma faamimigi. "Oi, sina bla bla, ma sili atu. Ete iloa faaperetania. O oe?"
  
  "Tauagavale. O ai Howli?"
  
  "Haole..." Na toe liliu Mano i le gagana Amerika malamalama, i le mapusaga o Hayden. "... o lo"u pule lea. Feiloai ia Hayden Jay."
  
  Na fa"asa"o i luga le tagata nofomau. "Fiafia ua feiloai," o lana tala lea. "O oe o Pule Mano? Oka. Lucky Mano, ou te fai atu."
  
  "E leai sau fafine, Capua?" Na faia e Mano le mea sili na te mafaia e natia ai sina taufaifai.
  
  "Sa ou faatauina mo a'u lava se poi-dog. O ia, o se tasi o Haaii-Saina Filipina vevela, na fai a"u e fai se faleie i le po atoa, alii." O le to'atele o tagata Hawaii e fefiloi.
  
  Na manava Mano. Poy Dog o se tagata fefiloi. O Haole o se tagata asiasi, ma e le o se faaupuga faalumaluma.
  
  A o lei mafai ona ia fai atu se tala, sa liliu atu Hayden ia te ia ma fesili atu ma le fiafia, "Faatuina se faleie?"
  
  Na tagitu'i Mano. Na iloa lelei e Hayden le uiga o Capua, ma e leai se mea e fai i tolauapiga. "E manaia lenei. E manaia lona leo. Faafofoga mai Capua, e tatau ona ou fesili atu ia te oe ni fesili."
  
  "tagata fana".
  
  "Pe na e faalogo i se tagata lauiloa i lalo o le lalolagi e igoa ia Kovalenko? Po o le Tupu Toto?
  
  "Pau lava le mea ou te faalogo i ai o mea o i luga o tala fou, uso. O i Oahu o ia?"
  
  "Atonu. Ae faapefea Claude?
  
  "Leai. Ana e faaigoa ia Howley i lena igoa, semanu ou te manatua lava." Sa faalotolotolua Capua.
  
  Na iloa e Hayden lenei mea. "Ae e te iloa se mea."
  
  "Atonu pule. Masalo ou te iloa. Ae o au uo iina," na ia fafagu atu lona ulu agai i le ofisa o leoleo i Waikiki Beach, "latou te le fia iloa." Ua uma ona ou fai atu ia i latou. Latou te leʻi faia se mea."
  
  "Tofotofo aʻu." Na fetaui Hayden ma le vaai a le tamaloa.
  
  "Ua ou faalogo i se mea, pule. O le mea lena na sau ai Mano ia te au, a ea? Ia, o le tupe fou o loʻo tuʻuina atu ni gaʻo talu ai nei, alii. O tagata taaalo fou i le vaaiga atoa, fai pati latou te le toe vaai i le vaiaso a sau."
  
  "Se tupe fou?" - O le tala lea a Mano. "O fea?" - Sa ou fesili.
  
  "E leai se mea," o le tala lea a Capua. "O le uiga o la"u tala, o iinei lava, alii. O iinei. E masani lava ona faaesea i latou, ae o lea ua avea i latou ma tagata mauoa."
  
  Na solo e Hayden lona lima i lona lauulu. "O le a le mea e taʻu atu e lenei mea ia te oe?"
  
  "Ou te le o aafia i lenei vaaiga, ae ou te iloa. O loʻo tupu se mea pe o le a tupu. O le tele o tagata na maua le tele o tupe. A tupu lena mea, e te aʻoaʻo e faʻamaualalo lou ulu seʻia oʻo ina teʻa mea leaga."
  
  Na sioa atu Mano i le vasa feilafi. "E te mautinoa e te le iloa se mea, Capua?"
  
  "Ou te palauvale i la"u maile poit."
  
  Sa manatu mamafa Capua i lana poi. Na tusi atu Hayden i le veni. "Aisea e te le faia ai ni nai matou, Capua."
  
  "E mautinoa lava".
  
  Na fa'aali foliga o Hayden ia Mano a'o savali ese atu Capua. "Ou te manatu e aoga le taumafai. E i ai sou manatu i le mea o loo ia talanoa mai ai?"
  
  "Ou te le fiafia i le leo o le mea o le a tupu i lo"u nuu," o le tala lea a Mano ma aapa atu i se aisa sele. "Kapua. Ta'u mai lou igoa, uso. O ai na te iloa se mea?
  
  "O loo i ai se alii o le nuu, o Danny, e nofo i luga o le mauga." Ua tau atu lana vaai i le Ao o Diamond. "E mauoa. O ona matua, o loo tausia o ia e pei o se uio." Sa ataata o ia ia Hayden. "Fai mai e pei o se Amerika. Ou te manatu e leai se mea e leaga ai lena mea. Ae e sili atu lona ogaoga i tagata ulavale. E maua e ia se kiki ona o le iloa o mea leaga, e te malamalama ia te aʻu?"
  
  Na faaaoga e Mano se sipuni ma eli i fafo se fasi aisa lanu nuanua tele. "E fiafia le tama e faafoliga o ia o se fana tele?"
  
  Na luelue le ulu o Capua. "Ae e le sa'o lena mea. Ua na o se tama e taalo i se taaloga a se tagata."
  
  Na pai atu Hayden i le lima o Mano. "O le a ta asiasi atu ia Danny. Afai e i ai se faʻamataʻu fou, e tatau foi ona tatou iloa lena mea. "
  
  Na luelue le ulu o Capua i le aisa. "O loʻo latou faʻatauina le faʻavae. Ae tou te lē iloa aʻu. E te lei sau lava e vaai ia te au."
  
  Na luelue le ulu o Mano i lana uo tuai. "E leai se tala, uso."
  
  
  ***
  
  
  Na tuuina atu e Capua ia i latou le tuatusi, lea na latou faapolokalameina i le GPS o le taavale. I le sefululima minute mulimuli ane, na latou taunuu ai i se faitotoa u'amea uliuli. O le lotoa na toe fa'asūsū i lalo i le sami, o lea na na'o fa'amalama o le fogafale pito i luga o le fale tele na latou iloa atu ai.
  
  Na latou o ese mai le taʻavale, ma faʻafefe vaipuna mai le itu o Mano. Na tuu e Mano lona lima i luga o le faitotoa tele ma tulei. O le togalaau pito i luma na tu ai Hayden ma tilotilo.
  
  Tu'u laupapa faasee. Ta'avale moega matala fou. O se faga fa'aloloa i le va o niu se lua.
  
  "Lo"u Atua e Mano. E fa'apea uma togalaau Hawaii?"
  
  Na mimi Mano. "E leai, leai."
  
  A o toeitiiti tatagi le logo, sa latou faalogoina se pao o sau mai tua. Sa latou savavali faataamilo i le fale, ma pipii atu o latou lima i a latou auupega. A o latou liliu atu i le tulimanu mulimuli, sa latou vaaia se alii talavou o loo taaalo i le vaitaele ma se tina matua.
  
  "Tulou lava!" Na ee Hayden. "O matou mai le Matagaluega o Leoleo a Honolulu. O nai upu?" Sa ia musumusu mai, tau le lagona: "Ou te faamoemoe e le o lona tina."
  
  Na titina Mano. E le'i masani o ia i lona pule e fai ni tausuaga. Ona ia vaai atu lea i ona foliga. Sa matua tigaina o ia. "Aisea ua e-?"
  
  "O le a le mea e te manao ai?" Sa savali atu le taulealea ia i laua, ma faalialiavale. A o latalata mai o ia, sa iloa atu e Mano ona mata.
  
  "E i ai se matou faafitauli," o le tala lea a Mano. "O loo i ai o ia i le pito."
  
  Na tuu atu e Mano i le alii e sasau lemu. O ni nai vaomago tetele ma ua le manava, o ona ofuvae ua amata ona see i lalo. Na te leʻi iloa lona tulaga pagatia.
  
  Ona tamoe mai lea o le loomatua ia i laua. Na emo Hayden i le le talitonu. Na oso le fafine i le papatua o Kinimake ma amata ona tietie ia te ia e pei o se solofanua solofanua.
  
  O le a se mea leaga ua latou oo i ai iinei?
  
  Na tuu atu e Hayden ia Kinimaka e tausia o ia lava. Sa ia tilotilo solo i le fale ma le lotoa. E leai se faʻailoga o loʻo i ai se isi i le fale.
  
  Mulimuli ane, na mafai e Mano ona lulu ese le sau'ai. Sa tu'u o ia ma se po susu i luga o le iliili o loo siomia ai le vaita'ele ma amata ona uio e pei o se banshee.
  
  O Danny, ana faapea o Danny, na sioa atu ia te ia ma matala lona gutu, o lona ofuvae ua pau i lalo ifo o ona tulivae.
  
  Ua lava lava Hayden. "Dani!" - sa ia alaga i ona foliga. "E tatau ona matou talanoa atu ia te oe!"
  
  
  Sa ia toe tuleiina o ia i le nofoa malolo. Le Atua e, pe ana mafai ona vaai mai lona tama ia te ia i le taimi nei. Sa ia faliu ma sasaa ipu inu cocktail, ona faatutumu uma lea i vai mai le vaitaele.
  
  Sa ia sausau le vai i foliga o Danny ma po lemu ia te ia. Sa vave ona amata ona ataata. "Ei pepe, e te iloa ou te fiafia-"
  
  Na laa i tua Hayden. Afai e sa'o le taulimaina, e mafai ona manuia i latou. "Ua na o oe, Danny?" Sa ataata teisi o ia.
  
  "O lo"o iinei Tina. I se mea." Na ia tautala i ni fuaiupu pupuu ma le manava, e pei o loo galue malosi lona fatu e lagolago se tamaloa e faalima lona lapoa. "Lo"u teine."
  
  Na mapuea Hayden i totonu ma le toomaga. "Ua lelei. O lenei, ou te faʻalogo o oe o le tagata e mafai ona suʻeina pe ou te manaʻomia ni faʻamatalaga.
  
  "O aʻu". Na fa'aalia le fa'atauva'a o Danny i le puao mo sina sekone. "O aʻu o lena tagata."
  
  "Ta"u mai e uiga ia Claude."
  
  Na toe maua o ia e le ma'i, ma foliga mamafa ai ona mata. "Claude? Le ali"i uli e faigaluega i Crazy Shirts?"
  
  "Leai". Na uu e Hayden ona nifo. "O Claude, le alii e ana kalapu ma lafumanu i Oahu atoa."
  
  "Ou te le iloa lenei Claude." Masalo o le faamaoni e le o se tasi o itu malosi a Danny, ae sa masalosalo Hayden o loo ia faafoliga i le taimi nei.
  
  "Ae faapefea Kovalenko? Ua e faalogo e uiga ia te ia?
  
  E leai se mea na emo mai i mata o Danny. Leai ni fa'ailoga po'o ni fa'ailoga o le iloa.
  
  I tua atu o ia, sa mafai ona faalogoina e Hayden Mano o taumafai e faafilemu le uo teine a Danny, o Tina. Sa tonu ia te ia e le afaina le taumafai i se isi auala. "Ua lelei, sei o tatou taumafai i se isi mea. E iai tupe fou i Honolulu. E tele na mea. O fea e sau ai lenei mea, Danny, ma aisea?"
  
  Na pupula tele mata o le tamaititi, faʻafuaseʻi ona susulu ma le mataʻutia na toetoe a aapa atu ai Hayden i le fana.
  
  "E mafai ona tupu lenei mea i soo se taimi!" - na ia alaga. "E te iloa? Soo se taimi! Na'o... nofo i le fale. Nofo i le fale, tama." O lona leo na foliga popole, e pei o loo ia toe fai atu se mea na fai atu ia te ia.
  
  Na lagona e Hayden se malulu tele na tafe ifo i lona tuasivi, e ui lava ina faamafanafanaina lona tua i le mafanafana faalelagi. "O le a se mea e ono tupu lata mai, Danny. Sau, e mafai ona e ta"u mai ia te a"u."
  
  "Osofaiga," o le tala faavalevalea lea a Danny. "E le mafai ona toe fa"afo"i ona sa fa"atau ma totogi." Na u'u mai e Danny lona lima, ma faafuase'i ona foliga fa'afefe.
  
  "O lo"o aga"i mai tagata fa"alavelave, Misi Leoleo. Na'o le fai lau galuega leaga ae aua ne'i o mai i'inei na tagata leaga."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE TASI
  
  
  Na sii mai e Ben Blake faamaumauga o talaaga a Kapeteni Cook ma lana paaga o Hawksworth o loo faamatalaina ai le faigamalaga sili ona matautia na faia e le tagata.
  
  "Sa latou savavali atu i le Faitotoa o Pele," o le tala lea ma le faateia o Peni, "i le pogisa tele. I le taimi nei, o loʻo taʻua pea e Kuki le faitotoa faaofuofu o le Faitotoa o Pele. Naʻo le taimi lava na ia iloa ai mea o loʻo i tua atu - o loʻo taʻua iinei - na te suia mulimuli ane le faʻamatalaga i Faitotoa o Seoli."
  
  Na faliu Karin ia Peni ma mata lapopoa. "O le a se mea e mafai ona mafua ai ona faaalia e se tagata e pei o Kapeteni Cook se fefe tele?"
  
  "Toeitiiti lava leai se mea," o le tala lea a Peni. "Na maua e Cook le "ai tagata. Ositaulaga tagata. Na alu atu o ia i se malaga i vai e matuā lē iloa lava."
  
  Sa tusi le lima o Karin i le lau. "Faitau le mea leaga."
  
  "I tua atu o le Faitotoa uliuli o loʻo taoto ai auala sili ona leaga e iloa e tagata ..."
  
  "Aua le ta"u mai ia te a"u," o le tala lea a Karin. "Aotele."
  
  "Ou te le mafaia"
  
  "O le ā? Aisea?"
  
  "Aua o loo faapea mai iinei-o le mau o loo i lalo ua aveesea mai lenei liua ona o masalosaloga e uiga i lona moni.
  
  "O le a?"
  
  Na faauu ma le mafaufau o Peni a o tilotilo atu i le komepiuta. "Ou te manatu afai e tatala i le vaʻaiga lautele, semanu ua uma ona taumafai se tasi e suʻesuʻe."
  
  "Pe atonu na latou faia ma feoti. Atonu na filifili le pulega o le malamalama e matautia tele e faasoa atu i tagata lautele.
  
  "Ae faʻafefea ona tatou vaʻai i se pepa ua tapeina?" Na tu'i fa'afuase'i e Peni ni nai ki. E leai ni so'oga natia ile itulau. E leai se mea e ta"uleagaina. Na ia suʻesuʻe i le Google le igoa o le tusitala ma maua ai le tele o itulau na taʻua ai Cook's Chronicle, ae e leʻi toe taʻua le Hell's Gate, Pele, poʻo le Diamond Head.
  
  Na faliu Karin e tilotilo i le fatu o Waikiki. "O lea o le malaga a Cook i faitotoa o seoli na tusia i fafo mai le talafaasolopito. E mafai ona tatou taumafai pea." Sa ia faasino atu i komepiuta.
  
  "Ae o le a leai se aoga," o le tala lea a Peni i lana lagona sili Yoda. "E le tatau ona tatou faamaimauina o tatou taimi."
  
  "O le mea o loo vaaia e Hayden ia te oe, ou te le iloa lava." Na lulu le ulu o Karin a o lei liliu lemu. "O le faʻafitauli e leai se auala matou te iloa ai mea o le a matou mauaina i lalo. O le a tatou o atu tauaso i seoli."
  
  
  ***
  
  
  Na mafai e Hayden ma Kinimaka ona oomiina ni nai fuaiupu mai ia Danny ae la te lei filifili e atamai le tuu na o i laua i le la pati fualaau faasaina. I so'o se laki, latou te manatu uma o le asiasiga a le CIA o se miti leaga.
  
  Na toe a"e atu Kinimaka i totonu o le ta"avale, ma tuu lona lima i luga o le foeuli pa"u vaivai. "Osofaiga faatupu faalavelave?" sa ia toe fai atu. "I Waikiki? Ou te le talitonu i lenei mea".
  
  Ua uma ona vili e Hayden le numera a lona pule. Sa vave ona tali mai le faitotoa. Sa ia taulotoina i ni nai fuaiupu pupuu faamatalaga na latou aoina mai ia Danny.
  
  Na faalogo Mano i le tali a Gates i le sipika. "Hayden, ua ou latalata atu. I ni nai itula ma o le a ou i ai iina. E fa"amoemoe tele leoleo i tagata solitulafono uma ua iloa e su"e le nofoaga o lo"o i ai le lafumanu. O le a tatou maua vave. O le a ou logoina pulega talafeagai e uiga i lenei osofaʻiga, ae faʻaauau pea ona eli."
  
  Na mate le laina. Na mapu Hayden i le te'i filemu. "O sau o ia iinei? E faigata ona ia taulimaina e pei ona i ai. O le ā le lelei o le a ia faia?
  
  "Atonu o le galue o le a fesoasoani ia te ia e feagai ai."
  
  "Talosia ia. Latou te manatu e le o toe mamao ae maua le nofoaga o le lafumanu. O loo matou tulituliloaina tagata faatupu faalavelave. O le mea tatou te manaʻomia i le taimi nei o tagata lelei, tuusaʻo. Ei Mano, e te manatu o lenei tala faatupu faalavelave o se vaega o fuafuaga a le Tupu o le Toto?"
  
  Na luelue le ulu o Mano. "Na oo mai i lo"u mafaufau." Na inu ona mata i le vaaiga mataina, e pei o loo teuina e fesoasoani e tetee atu i le pogisa.
  
  "Tatala i tagata sa'o, e le'i tali mai lava Drake ma ana uo e toalua i a'u savali. Ma e le iloa foi e leoleo."
  
  Sa tatagi lana telefoni feaveai, ma faateia ai o ia. O le Faitotoa. "Alii?"
  
  "O lenei mea ua na o le faavalevalea," o lana alaga lea, manino le popole. "Faatoa maua e Leoleo i Honolulu le tolu isi faiga tau fa"amata"u fa"amata"u. I Waikiki uma. O le a vave ona tutupu mea uma. Ua fa'atuina feso'ota'iga ma Kovalenko."
  
  "Tolu!"
  
  Na tapuni faafuasei le faitotoa mo sina sekone. Na folo Hayden, ma lagona lona manava. O le fefe i mata o Mano na afu ai lona afu.
  
  Na toe fesootai atu Gates. "Ia fa. O nisi fa'amatalaga ua fa'atoa fa'amaonia. Fa'afeso'ota'i Drake. Ua e i ai mo le taua o lou olaga, Hayden. Ia fa'agaoioi."
  
  
  ***
  
  
  O le Tupu o le Toto na tu i luga o le nofoa maualuga, o se ataata malulu i ona foliga, o nisi o ana lutena faatuatuaina o tutu i luma ma lalo ifo o ia. "Ua oo i le taimi," sa ia fai mai faigofie. "O le mea lea sa matou faatalitali i ai, o le mea sa matou galulue ai. O le taunuuga lea o aʻu taumafaiga uma ma a outou taulaga uma. "O iina," sa ia taofi lelei, "e gata ai."
  
  Sa ia su'esu'e foliga mo se faailoga o le fefe. Sa leai se mea. O le mea moni, na foliga mai na toetoe lava a fiafia Boudreau i le toe faʻatagaina o ia i totonu o le faʻalavelave toto.
  
  "Claude, fa'aumatia le lafumanu. Fasia pagota uma. Ma..." Sa ataata o ia. "Tatala taika. E tatau ona latou nofoia le pule mo sina taimi. Boudreaux, fai na'o le mea e te faia, ae sili atu le sauā. Ou te valaaulia oe e faataunuu soo se mea e te manao ai. Ou te valaaulia oe e faagaeetia au. Leai, faate'ia a'u. Fai, Boudreau. Alu i Kauai ma tapuni le lafu manu iina."
  
  Na toe tilotilo le Tupu Toto i nai tamaloloa na totoe. "Ae o oe... alu e tatala seoli i Hawaii."
  
  Sa ia faliu ese, ma tuu ese i latou, ma toe tilotilo i lana felauaiga ma alii filifilia ma le faaeteete o le a latou o atu i le loloto matautia i lalo ifo o Diamond Head.
  
  "E leai se tagata na faia lenei mea talu mai Cook ma ola e taʻu le tala. E leai se tagata na vaai i tua atu o le tulaga lona lima o seoli. E leai se tasi na mauaina le mea na fausia ai le mailei e nana. O le a matou faia."
  
  O le oti ma le faatafunaga sa i ona tua ma ona luma. O le amataga o le vevesi sa le maalofia. Sa fiafia le tupu toto.
  
  
  ***
  
  
  Na savali atu Matt Drake i le pakaga taavale a Exoticars, o lo o uu lima ma lana 'uo teine', Alicia Miles. Sa i ai se taavale mautotogi e tasi sa paka ai iina, o se lisi o le Basic Dodge masalo o ni tagata tafafao maimoa na mautotogi se tasi o Lamborghinis fou mo le itula. E oo atu i le taimi na ulufale atu ai Drake ma Alicia i le potu e fai ai teuga, ua i lalo ifo o laua isu le alii lapopoa ma le auvaa ua tipi.
  
  "Manuia le aoauli. Mana'omia se fesoasoani?"
  
  "O fea e sili ona vave?" Na faia e Drake se foliga le onosai. "E iai le matou Nissan i le fale ma o laʻu uo teine e manaʻo e iloa le saoasaoa moni." Na fa'aivi mai Drake. "Atonu e maua mai ai ni nai ponesi, pe a e iloa le uiga o la"u tala."
  
  Sa ataata malie Alicia.
  
  Na fa'amoemoe Drake o lo'o taamilo Mai i le taimi nei le pito i tua o le potu fa'aaliga tele, ma le iloa atu o le faletaavale pito i tua ma aga'i atu i le fale pa. O le a ia taumafai e sau i totonu mai le isi itu. E tusa ma le ono minute o Drake ma Alicia.
  
  O le ataata a le tamaloa e lautele ma, e le o se mea e ofo ai, e pepelo. "Ia, o le toʻatele o tagata e filifilia se Ferrari 458 fou poʻo se Lamborghini Aventador, o ia mea uma e lua o taʻavale sili." Na matua faateteleina le ataata a o faasino atu e le faatauoloa taavale o loo fesiligia, o loo tutu uma i luma o faamalama atoa o le potu faaali. "Ae i tulaga o mea taua na ausia, afai o le mea lena o loʻo e sailia, e mafai ona ou fautuaina le Ferrari Daytona poʻo le McLaren F1." Sa talotalo atu lona lima agai i tua o le potu fa'aaliga.
  
  Sa i ai ofisa i tua ma le itu taumatau. I le itu agavale sa i ai se laina o potu tumaoti e mafai ona aoina ai faʻamatalaga pepa aitalafu ma tuʻuina atu ki. E leai ni faamalama i totonu o le ofisa, ae na mafai e Drake ona faalogoina ni ata o fealuai solo.
  
  Sa ia faitauina i lalo sekone. E fa minute e taunuu Mai.
  
  "O oe o Mr. Scarberry po o Mr. Petersen?" o lana fesili lea ma le ataata. "Na ou vaai i o latou igoa i luga o le faailo i fafo."
  
  "O a'u o James. O Mr. Scarberry ma Mr. Petersen o i latou ia. O lo'o latou i tuafale."
  
  "ABOUT". Na faia e Drake se ata e tilotilo i Ferraris ma Lamborghinis. O le ea malulu o le potu fa'aalia na pa'u i lona tua. Sa leai se leo na sau mai le ofisa mamao. Sa taofi e Alicia ia te ia lava, ma taalo i le ava amio lelei ao fatuina avanoa.
  
  E tasi le minute a o lei alu Mai i fafo e ala i faitotoa i autafa.
  
  Sa sauni Drake.
  
  
  ***
  
  
  Na alu le taimi i tua atu ia i latou i se saoasaoa matautia, ae na faamoemoe Peni o le a fua mai le manatu valea o Karin. O le laasaga muamua o le sailia lea po o fea na teu ai uluai ogalaau a Kapeteni Kuki. Na foliga mai o se galuega faigofie. Sa teuina ia faamaumauga i le National Archives, e latalata i Lonetona, i se fale o le malo, ae e leʻi malupuipuia e pei o le Faletupe o Egelani.
  
  E oo mai i le taimi nei ua lelei.
  
  O le isi laasaga o le aumaia lea o Hayden. Na umi se taimi e fa'ailoa ai lo latou manatu. I le taimi muamua, na foliga mai na matua faalavelaveina Hayden e aunoa ma le faʻaaloalo, ae ina ua faʻaalia e Karin, na lagolagoina e Ben, la latou fuafuaga, na matuaʻi filemu le sui o le CIA.
  
  "O le a le mea ete mana'o ai?" sa ia fesili faafuasei ai.
  
  "Matou te mananaʻo e te auina atu se tagata faomea o le lalolagi i le National Archives i Kew e puʻeina ata, ae le o le gaoi, ona imeli mai lea o se kopi o le vaega talafeagai o api talaaga a Cook. Le vaega o lo"o misi."
  
  "Na e onā, Peni? Malosi lava-"
  
  "O le vaega sili ona faigata," na fai mai ai Peni, "e le o le gaoi. Ou te mautinoa o le a maua e le gaoi ma auina mai ia te aʻu le vaega saʻo."
  
  "Ae faapefea pe a maua o ia?" Na fai atu e Hayden le fesili e aunoa ma se mafaufau.
  
  "O le mafuaaga lena e tatau ai ona avea o ia ma se tagata gaoi i le lalolagi e mafai ona umia e le CIA faafetai i lenei fefaʻatauaiga. Ae aisea, e sili ai, ua tatau ona taofia o ia. Oi, ma Hayden, e tatau ona faia mea uma i nai itula o lumanai. E matua le mafai lava ona faatali."
  
  "Ou te iloa lena mea," o le tala lea a Hayden, ae na faamaluluina lona leo. "Vaai, Peni, ou te iloa ua tuleia oulua i totonu o lenei tamai ofisa, ae atonu e te manaʻo e tuʻu lou ulu i fafo o le faitotoʻa ma maua ai faʻamatalaga lata mai. E tatau ona e nofo sauni ina ne'i-"
  
  Na tilotilo atu Ben ia Karin ma le popole. "I le tulaga o le a? Tou te tautala e pei o le a iʻu le lalolagi."
  
  O le leoa o Hayden na tau atu ia te ia mea uma e tatau ona ia iloa.
  
  Ina ua mavae ni nai minute, sa toe fai mai lana uo teine: "O le a le leaga o lou manaomia o nei faamatalaga, nei api talaaga? E aoga le ita i Peretania?"
  
  "Afai e oo atu le Tupu o le Toto i Faitotoa o Seoli ma e tatau ona tatou tuliloa ia te ia," o le tala lea a Peni, "e foliga mai e na o le pau lea o lo tatou puna o folauga. Ma ua tatou iloa uma le lelei o Cook i ana kata. Semanu latou te faasaoina o matou ola."
  
  
  ***
  
  
  Na tuu e Hayden lana telefoni i luga o le pulou o lana taavale ma taumafai e faafilemu ona mafaufauga le mautonu. Na fetaui ona mata ma Mano Kinimaki e ala i le tioata, ma na ia lagona lelei le fefe o loʻo oso aʻe i lona mafaufau. Faatoa latou mauaina le tala sili ona leaga, toe mai ia Jonathan Gates.
  
  E le pei o le a taia e tagata faatupu faalavelave ni nofoaga se tele i Oahu.
  
  O lea ua latou iloa e sili atu le leaga nai lo lena.
  
  Na a'e i fafo Mano, ma vaaia le tetete. "O ai lena?"
  
  "Peni. Fai mai a ia e tatau ona tatou ulufale atu i totonu o le National Archives i Egelani e aumai ai ia te ia se kopi o ogalaau a Kapeteni Cook."
  
  Na faauu Mano. "Fai loa. Nao le fai lava. O lo'o taumafai lena Kovalenko fucking e fa'aumatia mea uma tatou te alolofa i ai, Hayden. E te faia mea uma i lou malosi e puipuia ai mea e te alofa i ai."
  
  "Peretania-"
  
  "Fai i latou." Na leiloa ia Mano i lona popole. Sa le'i afaina Hayden. "Afai o le a fesoasoani ia ogalaau ia i tatou e fasioti lenei tama"i, ave i latou."
  
  Na faavasega e Hayden ona manatu. Sa ia taumafai e faamama lona mafaufau. E manaʻomia ni nai telefoni i ofisa o le CIA i Lonetona ma se alaga leotele mai lona pule o Gates, ae na ia manatu atonu e mafai ona ia faia le galuega. Ae maise lava i le mea na faatoa fai atu ai Gates ia te ia.
  
  Ma sa ia iloa lelei o loʻo i ai se sui faʻapitoa CIA i Lonetona e mafai ona faia le galuega e aunoa ma le afu.
  
  O loo tilotilo atu lava Mano ia te ia, o loo te"i lava. "E mafai ona e talitonu i lenei valaau? E mafai ona e talitonu i le mea o le a faia e Kovalenko e faʻalavelave ai le mafaufau o tagata?
  
  Sa le mafai e Hayden, ae sa nofo filemu, o loo saunia pea lana lauga mo Gates ma le ofisa i Lonetona. I ni nai minute ua saunia o ia.
  
  "Ia, sei o tatou tulitatao se tasi o valaau sili ona leaga o o tatou olaga ma se tasi o le a fesoasoani ia i tatou e fesuiai matafaioi," o lana tala lea ma vili le numera i luga o le telefoni vave.
  
  E ui lava ina talanoa o ia i lona pule ma feutagai ma se fesoasoani mai fafo e talepeina le British National Archives, ae sa mu i lona mafaufau upu muamua a Jonathan Gates.
  
  E le na'o Oahu. Ua fuafua le au faatupu faalavelave a le Bloody King e taia ni motu i le taimi e tasi.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LUA
  
  
  Na tau manava Drake ina ua see atu Mai i le faitotoa o le itu i le vaaiga atoa a le failautusi.
  
  "O le a le-"
  
  Na ataata Drake. "Ua oo i le taimi o Me," sa ia musumusu atu ai, ona gauia lea o le auvae o le tamaloa i se fai vaomago. E aunoa ma se leo, na liliu le tagata faatau ma ta i le eleele. Na savali atu Alicia i luma o le Lamborghini, ma sauni lana auupega. Na oso atu Drake i luga o le faatauoloa ua le gaioi. Na savali vave Mai i le puipui pito i tua, ma pasi atu i tua o le McLaren F1 e le'i pa'ia.
  
  Sa i ai i latou i le puipui o le ofisa i ni nai sekone. O le leai o ni faamalama na aoga mo i latou ma faasaga ia i latou. Ae o le ai ai ni mea pueata saogalemu. Sa na o se fesili-
  
  Na tamo'e mai se tasi mai le faitotoa pito i tua, o ofu tino ua pisia i le suauu, o le lauulu uliuli umi o loo nonoa i tua i se fusi lanu meamata. Na oomi sa'o lava e Drake lona alafau i le vase laupapa manifinifi, ma fa'alogo i leo o lo'o sau mai totonu o le ofisa a'o fa'ata'ita'i e Me gaio'iga a le inisinia.
  
  Latou te le'i leo lava.
  
  Ae na feosofi mai le tele o isi tagata i le faitotoʻa, ma na ʻeʻē se tasi i totonu o le ofisa. Na iloa e Drake ua uma le taaloga.
  
  "Ia latou maua."
  
  Na tomumu Alicia "Fuck yeah" ma kiki le faitotoa o le ofisa i le taimi lava na matala ai, ma mafua ai ona lavea le ulu o le tamaloa i se faalavelave. Na la"a atu i fafo le isi ali"i, ma ua matua"i pupula ona mata i le te"i a"o latou sioa atu i se fafine lalelei o lo"o i ai sana fana ma le tu o le tagata fusu o lo"o fa"atali mai ia te ia. Sa ia sii i luga le fana. Na fana o ia e Alicia i lona manava.
  
  Sa pa'ū o ia i le faitotoʻa. Na tele atu le alaga na sau mai le ofisa. Na amata ona liua le te'i i le malamalama. O le a vave ona latou iloa e atamai le valaau atu i ni nai uo.
  
  Na fana e Drake se tasi o masini, ma lavea ai o ia i le ogatotonu o le ogavae ma paʻu ai i lalo. Na fa'ase'e ifo le tamaloa i lalo o le McLaren, ma tu'u ai le ala o le toto i ona tua. E oo lava ia Drake na miimiti. Na fa'amauina e Mai le tamaloa lona lua ma toe liliu atu Drake ia Alicia.
  
  "E tatau ona tatou o i totonu."
  
  Na aga'i latalata atu Alicia seia oo ina lelei lana vaai i totonu. Na fetolofi Drake i luga o le fola seia oo ina ia taunuu i le faitotoa. I lona luelue, na fana ai e Alicia ni nai fana. Toeititi lava ifo Drake i totonu o le faitotoa, ae o le taimi lena na feosofi ai le afa taseni o tagata ma auupega ua tosoina ma sasaa atu afi ma le ita tele.
  
  Na faliu Alicia, lafi i tua o le Lamborghini. Na faaili mai pulufana i ona itu. Na malepe le tioata. Na vave alu ese Drake. Sa mafai ona ia iloa atu le tiga i mata o le tamaloa ao ia fanaina taavale tetele.
  
  Sa vaai foi le isi ia te ia. Na tatala e Drake le afi i se vaeluaga lona lua i ona luma ma vaaia ai o ia ua pa'ū malosi, ma ave se tasi o ana uo ma ia.
  
  Na oso ese Alicia mai tua o le Lamborghini ma tu'u ni nai tu'i ufiufi. Na tamoe Drake agai i le Ferrari, ma punou i tua o ana paʻu tetele. O lea e taulia pulu uma. Na ia iloa atu Me, o loo natia mai le vaaiga i le tulimanu o le puipui o le ofisa, ma autilo atu i tua i le mea na sau ai le inisinia.
  
  E to'atolu i latou na taooto i ona vae.
  
  Na faamalosia e Drake se ataata laitiiti. Sa avea pea o ia ma masini fasioti tagata atoatoa. Sa ia popole mo sina taimi i le feiloaiga le maalofia i le va o May ma Alicia ma le toe totogiina o le maliu o Wells, ae na ia lokaina lona popole i le tulimanu mamao lava e tasi o le alofa sa ia lagonaina mo Peni, Hayden ma isi ana uo uma.
  
  E le o le nofoaga lea e mafai ai ona e tuu saoloto i ou lagona faalenuu.
  
  Na lavea le pulufana i le Ferrari, na ui atu i le faitotoa ma fafo atu o le isi itu. Faatasi ai ma se paʻu tutuli, o le faamalama pito i luma na pa, tioata na pau i totonu o se afu laiti. Na fa'aaoga e Drake le fa'alavelave e oso ai i fafo ma fana le isi ali'i na tumutumu i tafatafa o le faitoto'a o le ofisa.
  
  Amateurs, ioe.
  
  Ona ia vaaia lea o ni alii se toalua e foliga saua o o ese mai le ofisa ma fana masini i o la lima. Ua tamo'e le fatu o Drake. Na ia faʻaalia se ata o isi tamaloloa e toʻalua i tua atu o latou - e mautinoa lava Scarberry ma Petersen, o loʻo puipuia e le au faʻafaigaluegaina - aʻo leʻi faia lona tino ia laʻititi i tua atu o le paʻu tele.
  
  O le leo o pulufana lele na pa ai lona taliga. Ona avea lea o la latou fuafuaga. Taofi Alicia ma ia i lalo o le falepuipui seʻia oʻo ina sosola i fafo i latou e toʻalua le faitotoa pito i tua.
  
  Ae latou te lei fuafuaina mo Me.
  
  Na piki e le sui Iapani se pea o fana na lafoai ma sau i le tulimanu, ma fana i alii ma fana fana. O le tasi na lele i tua e pei na lavea o ia e se taavale, ma sasaina lana fana ma sasaa atu confetti i luga o le taualuga ina ua paʻu. Na tuli e le isi ona pule i tua o lona tino oti ma liliu atu lana vaai ia Mai.
  
  Na oso i luga Alicia ma faapa atu le fana e tasi na ui atu i le alafau o le leoleo, ma pau ai loa i lalo.
  
  O lea la ua aveese e Scarberry ma Petersen a laua auupega. Na palauvale Drake. Sa ia manaomia i latou o ola. O le taimi lea, na toe ulufale mai ai isi ali"i e to"alua i le faitoto"a i tua ma le itu, ma toe fa"amalosi ai Mai e toe lafi i tua o le McLaren.
  
  O le pulufana na tuia ai le tino o le taavale taua.
  
  Na faalogoina e Drake le feei o se tasi o tagata e ana e pei o se puaa kalua Hawaii, o nai alii na totoe na faapotopoto i o latou pule ma, fana i taavale ma o le mea lea na taufetuli ai le au osofaʻi i le saoasaoa tele agai i le faletaavale i tua.
  
  Na faateia Drake mo sina taimi. Na fasiotia e Mai le toʻalua o leoleo, ae na vave ona mou atu Scarberry ma Petersen i fafo o le faitotoa pito i tua i lalo o le uatoʻa o le afi.
  
  Na tu i luga Drake ma fana, ma laa i luma. I le taimi atoa o agai i luma, sa ia punou i lalo e sii i luga isi auupega e lua. Na pau se tasi o leoleo i le faitotoa pito i tua, ma uu lona tauau. O le isi na laa i tua i le tafe toto.
  
  Na tamoe Drake i le faitotoa, o Mai ma Alicia i ona autafa. Na fana e May a'o tilotilo vave Drake, taumafai e iloilo le nofoaga o potu aoga ma faletaavale.
  
  "Na o se avanoa tele lava," o lana tala lea. "Ae e tasi lava le faafitauli tele."
  
  Na tootuli ifo Alicia i ona tafatafa. "O le a?"
  
  "E iai a latou Shelby Cobra i tua."
  
  Na tepa atu mata o Mai ia te ia. "Aisea ua avea ai lenei faafitauli?"
  
  "Po o le a lava le mea e te faia, aua le fanaina."
  
  "O tumu i mea pāpā?"
  
  "Leai".
  
  "Aisea la e le mafai ai ona ou aveese?"
  
  "Aua o Shelby Cobra!"
  
  "Na matou fanaina se potu faʻaaliga e tumu i taʻavale valea." Sa tulilima o ia e Alicia. "Afai e te le maua le malosi e fai ai, alu ese."
  
  "Crap". Na oso atu Drake ia te ia. O le pulufana na sosolo atu i luga o lona muaulu ma tuia ai le puipui o le sima, ma sasaa ai ona mata i sima sima. E pei ona ia manatu, sa tafana e tagata leaga a o taufetuli. A latou lavea se mea, o se laki tauaso.
  
  Na taula'i atu Drake, ma mānava loloto, ma ave i fafo tamaloloa i itu uma o pule e lua. A'o pa'u'u a latou leoleoga mulimuli na totoe, na foliga mai na iloa uma e Scarberry ma Petersen o lo'o latou tauina se taua faia'ina. Na latou tutu, o auupega o tautau i o latou itu. Na tamoe atu Drake ia i latou, o lona tamatamailima ua uma ona i luga o le kesi.
  
  "Claude," o lana tala lea. "Matou te manaomia Claude, ae le o oe. O fea o iai o ia?"
  
  I le latalata atu, na foliga uiga ese ia pule e lua. Sa foliga vaivai uma i la'ua, ma fuifui i laina faigata na fananau mai i tausaga o faiga filifiliga le alofa. Sa malulu o latou mata, o mata o le taumamafa o piranha. O o latou lima, o loo uuina pea a latou fana, na punou ma le faaeteete.
  
  Na tusi Mai i le auupega. "Taofi ese i latou."
  
  Sa sasau lautele e Alicia lana ili, ma atili ai ona faigata ona taula. Na toetoe a iloa atu e Drake le faia'ina i mata o pule. O fana na pauu i luga o le fola toetoe lava o le taimi e tasi.
  
  "Tagata seoli," o le tomumu lea a Alicia. "E tutusa o latou foliga ma e tutusa foi a latou amio. Pe fa'aliliuina oe e tagata leaga i le lagi e fai ma fa'a-clone? Ma a o ou i luga o le mataupu, aisea e liliu ai se tasi iinei i le tagata leaga? E sili atu lenei nofoaga nai lo se aso malolo i le lagi lona fitu."
  
  "O ai o outou o Scarberry?" O le fesili lea a Mai, e faigofie lava ona oo i le tulaga.
  
  "O aʻu," o le tala lea a lē e lanu enaena lona lauulu. "Na e su'e uma le taulaga mo Claude?"
  
  "O i matou nei," na musumusu atu ai Drake. "Ma o le matou taofi mulimuli lea."
  
  O se kiliki lemu na siuleo i le filemu. Na faliu Drake, ma le iloaina o le a lavea e Alicia le sini, e pei ona masani ai. Na foliga gaogao le faletaavale, o le filemu na faafuasei ona mamafa e pei o se mauga.
  
  Na avatu e Scarberry ia i latou se ataata samasama. "Ua matou i ai i le faleaoga. O nisi taimi e malepelepe mea uma."
  
  E le'i tilotilo atu Drake ia Alicia, ae na faailo atu ia te ia e mataala pea. Sa i ai se mea na sese. Na ia laa atu i totonu ma uu atu ia Scarberry. Faatasi ai ma se gaioiga vave o le judo, na siiina ai o ia e Drake ma togi o ia i luga o lona tauau, ma sasa malosi le tamaloa i totonu o le sima. E o'o atu i le taimi na te'a atu ai le tiga o mata o Scarberry, ua fa'asino atu e Drake se fana i lona auvae.
  
  "O fea o iai Claude?" - Sa ou fesili.
  
  "E le'i faalogo lava-"
  
  Na gau e Drake le isu o se tamaloa. "E tasi lava lou avanoa."
  
  Sa televave le manava o Scarberry. O ona foliga sa malō e pei o le maamora, ae sa galue malosi maso o lona ua, e faailoa ai le popole ma le fefe.
  
  "Sei o tatou amata fana mai fasipepa." Na oo atu le leo mama o Mai ia i latou. "Leiloa se mea a fai".
  
  "Fetaui lava". Na tulei ese Drake, laa i le itu ma toso le faʻaoso.
  
  "LEAI!"
  
  O le alaga a Scarberry na taofia ai o ia i le taimi mulimuli. "E nofo Claude i se lafumanu! i uta mai le gataifale i matu. E mafai ona ou tuuina atu ia te oe faamaopoopo."
  
  Na ataata Drake. "Ia alu i luma."
  
  O le isi kiliki. Na vaai atu Drake i sina gaioi laitiiti ma sa goto lona fatu.
  
  Oi leai.
  
  Na tulia e Alicia. O lana pulufana na fasiotia vave ai le tagata leaga mulimuli. Sa lafi o ia i le ogalaau o se Shelby.
  
  Sa faataupupula atu Drake ia te ia. Sa ia ataata i tua ma sina ulavale tuai. Na iloa e Drake o le a ia toe maua o ia lava. Sa ia te ia se uiga malosi e mafai ona taulimaina le toilalo.
  
  Sa ia le mautinoa ia te ia lava. Na ia u'iina Scarberry e fa'anatinati. "Tope mai. O lau uo, o Claude, ua i ai i se tulaga faateia tele."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU TULU
  
  
  E lei maua lava se taimi o Hayden ma Kinimaka e amata ai le taavale ae valaau mai Drake. Sa ia vaaia lana numera i luga o lana lau ma manava le mapuea.
  
  "Drake. Fea oe-"
  
  "Leai se taimi. O loʻo ia te aʻu le nofoaga o Claude."
  
  "Ioe, matou te manatu foʻi faapena, tama atamai. O se mea e ofo ai le lafoaia e nisi o tagata solitulafono mo se olaga filemu."
  
  "O le a le umi na e iloa ai? Fea oe?" Na fa'aoso e Drake ni fesili e pei o se satini fa'ata'ita'i na tu'uina atu ni fa'atonuga.
  
  "Lemu le taika. Na matou mauaina le talafou i le minute talu ai. Fa'afofoga mai, o lo'o matou sauni mo se fa'alavelave vave. Ae o le uiga o la"u tala i le taimi nei, o e taalo?"
  
  "E sa'o a'u. E faapena i tatou uma. O lenei tama'i la'a e tasi i tua atu o Kovalenko."
  
  Na ta"u atu e Hayden ia te ia e uiga i lapata"iga a le au faatupu faalavelave a o ia faailo atu ia Kinimaka e ave le taavale. Ina ua uma, sa filemu Drake.
  
  Ina ua mavae sina taimi sa ia faapea mai, "Tatou te feiloai i le ofisa autu."
  
  Na vili vave e Hayden le numera a Ben Blake. "Na manuia lau taotoga. Matou te faʻamoemoe o le a maua e le matou sui i Lonetona mea e te manaʻomia i totonu o nai itula o lumanaʻi, a maeʻa ona ia auina saʻo atu kopi ia te oe. Ou te faʻamoemoe o le mea lea e te manaʻomia, Peni."
  
  "Ou te faamoemoe o loo i ai moni lava iina." Na sili atu le popole o le leo o Peni nai lo le faalogoina o ia o tautala. "O se matematega lelei, ae o se matematega lava."
  
  "Ou te faamoemoe foi".
  
  Na togi e Hayden lana telefoni i luga o le dashboard ma sioa lemu i magaala o Waikiki a o toe foi atu Kinimaka i le ofisa autu. "Ua manatu Gates afai e mafai ona tatou taulimaina vave Claude, e mafai ona tatou taofia osofaiga. Latou te faʻamoemoe e ono iai Kovalenko iina. "
  
  Na ū Mano ona nifo. "O loo faia e tagata uma, pule. Leoleo fa'apitonu'u, vaega fa'apitoa. E fa'aitiiti mea uma seia pa. O le fa"afitauli ua leva ona iai tagata leaga. E tatau lava. Atonu e toetoe lava a le mafai ona taofia soʻo se osofaʻiga lata mai, ae le gata i le afa taseni osofaʻiga i motu eseese e tolu."
  
  O tagata uma o loʻo i ai le pule na talitonu na faʻatonuina e Kovalenko le tele o osofaʻiga e faʻalavelave ai tagata uma aʻo alu e suʻe lana miti - o se malaga na ia tuuto atu i le vaega mulimuli o lona olaga.
  
  Mulimuli i tulagavae o Kapeteni Kuki. E sili le alu ta'ito'atasi. Saili i tala atu o faitotoa o seoli.
  
  Na taamilo Hayden a o tau mai i fafo le ofisa autu. Ua oo i le taimi e faatino ai.
  
  
  ***
  
  
  Na aumai e Drake ia May ma Alicia i le fale o le CIA ma sa vave ona faafeao atu i le fogafale i luga. Sa taitaiina atu i laua i totonu o se potu o loo pisi i gaoioiga. I le pito mamao, na tutu ai Hayden ma Kinimaka i totonu o le motu o leoleo ma fitafita. Na mafai e Drake ona vaʻaia le SWAT ma le HPD Burglar Team. Na mafai ona ia vaʻaia toniga e le masalomia o le CIA Special Operations teams. Masalo o nisi Delta lata ane.
  
  E lē taumatea o loo i ai le Tiapolo i le siʻusiʻu o le Tupu o le Toto ma alu atu mo le toto.
  
  "E te manatua le taimi na auina atu ai e le Tupu o le Toto ana tagata e osofaʻia lena Destroyer e gaoi le masini?" Na ia fai mai. "Ma sa latou taumafai e faoa Kinimaka i le taimi lava e tasi? Ou te mate o se fa'alavelave fa'afuase'i. Sa na ona latou fia iloa le gagana Hawaii Kinimaki."
  
  Ona manatua lea e Drake e le'i i ai May po o Alicia i le taimi na faapipii ai e le au a Kovalenko le mea na faaleagaina. Sa lulu lona ulu. "Leai se mea o iai".
  
  Na matauina e Drake ia Peni ma Karin o paka i tafatafa o le faamalama. Sa tofu i latou ma se ipu malamalama i o latou lima, ma sa foliga mai o ni pepa taai i se tafaoga a le aoga.
  
  Na mafaufau Drake e uiga i le leiloa i le motu o tagata. Semanu e faigofie. O le toesea o Kennedy o loʻo puna pea i lona toto, ma le mafai ai ona ia talanoa. Sa i ai iina Peni. Sa siiina o ia e Peni ina ua oti.
  
  E tatau lava o Drake. E le gata i lea. Sa tatau ona taofia e Drake lona oti. O le mea lena na ia faia. Na faanenefu le taimi ma mo sina taimi na ia i ai i le fale i Ioka ma Kennedy, o kuka se mea i le umukuka. Sa sausau e Kennedy le lama pogisa i totonu o le apa falai ma tilotilo i luga ina ua sasao. Na fa'afefeteina e Drake le steak i le pata kalaka. Sa masani lava. Sa manaia. Ua toe masani le lalolagi.
  
  E fe'ei mai fetu i luma o ona mata e pei o ni mea faapapa. Na faafuasei lava ona toe foi mai le filemu ma amata ona leo siosiomia o ia. Sa tulilima o ia e se tasi. Sa sasaa e le isi tamaloa le kofe vevela i luga o se tasi o ona pule ma tamoe i le faletaele e pei o se peʻa mai seoli.
  
  Sa tilotilo atu Alicia ia te ia ma le totoa. "O le a le mea o tupu, Drakes?"
  
  Na ia tuleia le motu o tagata seia oo ina la fetaui ma Ben Blake. O le taimi sili lea mo se faʻamatalaga vave mai Dinorock. Na iloa e Drake lenei mea. Atonu na iloa e Peni lenei mea. Ae sa leoa uma i laua. Na tafe mai le malamalama i le faamalama i tua atu o Peni; Na tu Honolulu i le susulu o le la, lagi lanumoana susulu ma nai ao tumutumu i fafo.
  
  Na iu ina maua e Drake lona leo. "Na aoga nei komepiuta CIA?"
  
  "Matou te faʻamoemoe". Na aoteleina e Peni le tala i le malaga a Kapeteni Kuki i le Diamond Head ma faaiuina i le faaaliga na faaaoga e le CIA se sui Peretania e faoa le National Archives.
  
  Na agai malie atu Alicia i luma ina ua uma ona faalogo i le tala mai le alii talavou. "Peretania faomea sili? O ai lona igoa?"
  
  Na emo Peni i le vaai faafuasei. "E leʻi taʻu mai e Hayden ia te aʻu."
  
  Na tepa pu'upu'u Alicia i le ofisa o le CIA, ona ia 'ata'ata lea. "Oi, ou te mate na te lei faia lena mea."
  
  "O le a le uiga?" Sa tautala Karin.
  
  O le ataata a Alicia na liua teisi i le leaga. "Ou te le lauiloa i lo'u tipiloma. Aua le oomiina."
  
  Na tale Drake. "O le isi solitulafono faavaomalo lea na ula ai Alicia. O le togafiti e masani lava o le sailia lea o mea e le o ia te ia."
  
  "E moni," o le tala lea a Alicia ma le ataata. "E masani lava ona ou lauiloa."
  
  "Ia, afai o le sui lea ou te mafaufau i ai," o le faauilavea lea a Mai i le latou talanoaga, "ua lauiloa o ia i le poto Iapani. O ia... o se tagata taalo. Ma o se gaioiga sili ona lelei. "
  
  "O lea atonu o le a ia tausia lona iuga." Na suʻesuʻe e Drake le fiafia o le aai o le Pasefika o loʻo salalau atu i ona luma ma sa ia moomoo mo sina filemu.
  
  "E lei avea lava ma se faafitauli mo ia," o le tala lea a Alicia. "Ma ioe, o le a ia avatua au mekasini."
  
  Sa tilotilo pea Ben i le va o Alicia ma Hayden, ae sa taofi lona laulaufaiva. O le fa'atonuga o le vaega pito sili lea ona lelei o le fa'aaliga i lenei la'asaga. "O se matematega lava a"oa"oina," o lana tala lea. "Ae afai tatou te iu i le Faitotoa o Seoli, ou te talitonu o nei lipine e mafai ona faasaoina ai o tatou ola."
  
  "Ou te faamoemoe" - Na liliu Drake ma tilotilo solo i le vevesi - "E le oo i lena mea. O le a iai pea le Tupu Toto i le lafumanu. Ae afai e le faanatinatia nei vale, e sola Kovalenko."
  
  "Kovalenko." Na mitiia e Alicia ona laugutu a o ia fai atu lenei mea, ma fiafia i lona tauimasui. "O le a ou oti mo le mea na tupu ia Hudson. Ma Boudreau? O ia o le isi e matua iloga lava." O ia foi, sa tilotilo solo i le pisapisao o tagata. "Ae ui i lea, o ai e pule iinei?"
  
  E pei o se tali, na sau se leo mai le motu o tagata ofisa o loo siomia Hayden Jay. Ina ua uma le pisapisao ma iloa atu le tamaloa, sa fiafia Drake e vaai ia Jonathan Gates. Sa fiafia o ia i le senatoa. Ma sa ia faanoanoa faatasi ma ia.
  
  "E pei ona e silafia, e iai le matou nofoaga o le Kovalenko Ranch i Oahu," o le tala lea a Gates. "O le mea lea, o la tatou misiona e tatau ona aofia ai ni vaega se fa. Muamua, puipui uma tagata na taofia. Lona lua, ao mai fa'amatalaga e uiga i osofa'iga fa'atupu fa'alavelave. Lona tolu, su'e le tamaloa lea, o Claude ma Kovalenko. Ma lona fa, saili le nofoaga o isi lafumanu e lua."
  
  Na tu Gates e faagoto i totonu, ona mafai ai lea e alii ma tamaitai uma i totonu o le potu ona manatu o loo tilotilo atu ia i latou ma le tasi mata. "E tatau ona faia lenei mea i soo se auala talafeagai. Na lotomalie Kovalenko e tu'u le tele o ola i se tulaga lamatia i le taimi o lana sailiga fa'anoanoa. E faaiuina i le asō."
  
  Na tatala faitotoa. Na faafuasei lava ona taofi le vevesi i totonu o le potu ma amata ona toe foi vave tagata uma io latou nofoaga. O faʻamatalaga ua uma ona mafaufau lelei.
  
  Na maua e Drake mata o Hayden. Sa talotalo atu lona lima ia te ia, ma valaaulia o ia e sau.
  
  "Ia saunia ma faanofoa au solofanua, alii. O le a ta taunuu i le lafumanu a Claude i le tolusefulu minute."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU FA
  
  
  Sa nonofo Drake ma ana uo i totonu o se tasi o helikopa mama a le Matagaluega o Leoleo i Hawaii ma taumafai e faamama lona ulu a o latou lele vave atu i le lafumanu a Claude. Na tumu le lagi i ni helikopa faapena ma ni helikopa mamafa. E faitau selau tagata sa i luga o le ea. O isi sa agai atu i uta, ma feoai i le saoasaoa latou te mafaia. O le tele o leoleo ma fitafita sa faamalosia e nonofo i Honolulu ma le vaega o Waikiki ina ne'i tulai mai osofaiga faatupu faalavelave.
  
  Na vaeluaina e le Tupu Toto a latou 'au.
  
  O le ata satelite na faʻaalia ai le tele o gaioiga i le lafumanu, ae o le tele o mea na faʻapipiʻiina, e le mafai ai ona iloa le mea moni o loʻo tupu.
  
  Na naunau Drake e taofi ona lagona mo Kovalenko. Sa sa'o Gates. O tagata na taofia ma lo latou saogalemu o mea ia na filifili ai iinei. O nisi o vaaiga sili ona ofoofogia na ia vaʻaia o loʻo faʻaalia i lalo ma siomia ai o ia aʻo latou felelei atu i le Talafatai i Matu, ae na faʻaaoga e Drake ia aunese uma o lona loto e taulai atu ai. O ia o le fitafita sa iai muamua.
  
  E le mafai ona avea o ia ma se isi.
  
  I lona itu agavale, sa talanoa puupuu Mai ma lona uso o Chika, ma toe siaki lona saogalemu ma fesuiai ni nai upu filemu pe a mafai. E le o se mea lilo e mafai ona latou amataina se taua tele poʻo le ulu atu i se sone o le taua.
  
  I le itu taumatau o Drake, sa faaalu e Alicia le taimi e siaki ai ma toe siaki ana auupega ma meafaigaluega. Sa ia le tau faamatalaina se mea. E leai se masalosalo o Drake o le a ia faia lana tauimasui.
  
  O Hayden ma Kinimaka sa nonofo faafeagai, oomi pea a la masini faaleotele leo ma fa'alatalafu pe maua mai ni fa'amatalaga ma ni fa'atonuga. O le tala fiafia e leai se mea na tupu i Oahu po o se isi lava motu. O le tala leaga o le Tupu o le Toto e tele tausaga e sauniuni ai mo lenei mea. Sa latou le iloa po o le a le mea sa latou savavali ai.
  
  Na tuua Ben ma Karin i le ofisa ulu. Na faatonuina i latou e faatali mo le imeli a le sooupu ona sauni ai lea mo se tulaga taufaafefe e ono oo atu ai i lalo o le Diamond Head ma ono solia ai le Faitotoa o Seoli.
  
  O se leo u'amea na sau mai le Choppers sound system. "E lima minute i le sini."
  
  Pe e te fiafia i ai pe leai, sa mafaufau Drake. Ua tatou i ai nei.
  
  O le helikopa na tafe ifo i lalo i luga o le vanu loloto, o se vaaiga ofoofogia a o lele siosiomia e le tele o isi helikopa. O le galu muamua lea e aofia ai fitafita fa'apitoa. O lona lua uma a le US military privateer sa sauni e fesoasoani. Air Force. Neivi. Vaegaau.
  
  Na toe sau le leo. "Tausaga".
  
  Na latou tula'i e tasi.
  
  
  ***
  
  
  Na pa'i seevae o Drake i le mutia vaivai ma sa vave lava ona i lalo o le afi. O ia o le lona lua o le tagata mulimuli na savali i fafo o le faitotoa. O le Marini le manuia, o loʻo tauivi pea i tua, na tuʻi atoa le fatafata ma maliu ai ae leʻi paʻu i le eleele.
  
  Ua ta'atia Drake i luga o le eleele. Na faaili pulufana i luga o lona ulu. Na taia le ogalaau na sosoo ma ia. Sa ia fanaina se voli. O tamaloloa sa i ona itu uma e tolotolo i totonu o le mutia, e faaaoga ai mauga taamilo masani e lafi ai.
  
  I luma na ia vaaia ai se fale, o se fale piliki fogafale lua, e leai se mea faʻapitoa, ae e mautinoa lava e talafeagai mo manaoga faʻapitonuʻu o Kovalenko. I le itu agavale sa ia matauina ai le vaega o le lafumanu. O le a le...?
  
  Sa taufetuli atu ia te ia ni tagata fefefe ma le le o iai ni auupega. Sa latou faataapeape i le itu tauagavale ma le taumatau, i itu uma. Na ia faalogoina le tagisi i lana taliga taliga
  
  "Faiga faauo".
  
  Na ia see atu i luma. Sa agai atu May ma Alicia i lona itu taumatau. Mulimuli ane na toso faatasi e le Marines i latou lava ma amata ona valaau atu se mamanu faamaopoopo afi. Na amata ona gaoioi vave Drake. O tagata sa i o latou luma na amata ona solomuli, ma o ese mai lo latou lafitaga ma faanatinati atu i le fale.
  
  Sini faigofie
  
  Ua tula'i nei Drake ma le 'au osofa'i ma fasiotia tagata a'o ia tamo'e, ma si'i lana fana. Na ia vaaia le osooso o le pagota i luga o le mutia, ma agai atu i le fale. Latou te le'i iloa ua taunuu mai tagata lelei.
  
  Na faafuaseʻi ona mimilo le pagota ma paʻū. Na tafana e tagata o le Tupu Toto le vao ia i latou. Na tomumu Drake, ma tuli i le tagata fana, ma feula ese le ulu o le tama. Na ia fana i lea taimi ma lea taimi, a le o le pine o tagata i le eleele pe taʻitaʻia tagata ina ia mafai e isi ona faʻaumatia i latou.
  
  Sa ia sailia Claude. Ae latou te lei tuua le helikopa, sa faaali uma atu ia i latou se ata o le sui o le Tupu o le Toto. Na iloa e Drake o le a ia faʻatonuina mea na tutupu mai tua o vaaiga, fausia se fuafuaga sola ese. Masalo mai le fale.
  
  Na tamoe Drake, o loʻo vaʻavaʻai pea i le vaega, fana i nisi taimi. Na tulai mai se tasi o tagata leaga mai tua o le mauga ma sau ia te ia ma se sapelu. Na na ona tuutuu ifo lava e Drake o lona tauau, ma faataga le malosi o lana paga e ave saʻo atu ai o ia ia te ia, ma paʻu i lalo i le eleele. Na ata le tamaloa. O le seevae o Drake na nutimomoia lona auvae. O le isi seevae a Drake na laa i luga o le lima o loʻo uuina le sapelu.
  
  O le alii muamua o le SAS na tuli lana fana ma fana. Ona matou agai ai lea i luma.
  
  E lei toe tepa i tua. O le fale sa i luma, e foliga tele, o le faitotoa sa matala teisi, e pei o valaaulia e ulufale mai. E manino lava e le o le auala lea e alu ai. Na kiki i fafo e Drake faamalama ao ia tamoe, ma taulai maualuga. O tioata na pa i totonu o le fale.
  
  O lea la ua to'atele pagota ua o mai mai le lafu manu. O nisi sa tutu i le mutia uumi, na o le feei pe foliga mai ua te'i. Ina ua tilotilo atu Drake ia i latou, na ia matauina o le toatele o i latou o loʻo tamoe i se saoasaoa, lele i luma e pei o loʻo latou sosola ese mai se mea.
  
  Ona ia vaai lea i ai, ma ua liu aisa lona toto.
  
  O le ulu, o le ulu tele lava o se taika Bengal, na sosolo solo i luga o le mutia i le sailiga mama. Sa le mafai e Drake ona tuu atu e taika e pu'e a latou manu. Sa ia tamoe atu ia i latou.
  
  Sa ou oomi le taliga taliga. "Taika i le mutia."
  
  Sa i ai le tele o talatalanoaga na tali mai ai. Sa matauina foi e isi ia manu. Na matamata Drake a o osooso se tasi o manu i tua o le tagata tamoʻe. O le meaola e tinoese, feʻai, ma o loʻo lele le ata atoatoa o le vevesi ma le fasioti tagata. Sa faamalosia e Drake ona vae e alu vave.
  
  O le isi ulu lapoa na gau i le mutia i ni nai iata i luma atu. Na oso atu le taika ia te ia, o lona gutu na liua i le gogolo tele, o ona nifo na matala ma ua pisia i le toto. Na pa'u Drake i luga o le nofoa ma ta'avale, o neura uma o lona tino o lo'o ola ma tagi. E lei i ai lava se taimi muamua na ia faasee atoatoa ai. E le'i i ai muamua lava na ia toetu vave ma sa'o. E peisea'i ua aumaia e se tagata tetee malosi le toa sili atu ia te ia.
  
  Na ia se"i mai i fafo se fana, faliu i tua ma fana atu se pulufana i le ulu o le taika. Na pau le manu i le taimi lava lena, ma fana i totonu o le faiʻai.
  
  E le'i manava Drake. Sa vave ona ia oso i luga o le mutia e fesoasoani i le tamaloa na ia vaaia i lalo i sekone na muamua atu. O le taika na oso mai i ona luga, o loo tagi, o ona musele lapopoa ua feminia'i ma taalili a o tuutuu ifo lona ulu e u.
  
  Na fana o ia e Drake i tua, faatali seia liliu, ona fana lea o ia i le va o ona mata. Na tu'u, pau uma le lima selau pauna, i luga o le tagata o le a 'ai.
  
  e le lelei, mafaufau Drake. Ae e sili atu nai lo le saeia ma "ai ola.
  
  Sa mafai ona faalogoina le ee i lona taliga. "Fai mai ia te aʻu, o nei tamaʻitaʻi e tetele!" "O le isi, Jacko! Toe tasi mo lau ono!"
  
  Sa ia suesue i lona siosiomaga. Leai se fa'ailoga o taika, na'o le fa'atagataotau'a ma le fefe. Ua toe faanatinati atu Drake i luga o le mutia, ua sauni e lafi pe a ia iloa atu se fili, ae i ni nai sekone ua toe foi i totonu o le fale.
  
  O faamalama pito i luma na ta'e. Sa i totonu le Marines. Na mulimuli atu Drake, o lana faailo Bluetooth uaealesi na faailogaina ai o ia o se uo. I le laa atu i luga o le faamalama ua ta'e, sa ia tau mafaufau po o fea o iai Claude. O fea o le a iai o ia i le taimi nei?
  
  Sa musumusu mai se leo i lona taliga. "Faapea na e vave alu ese mai le pati, Drakey." O leo sili a Alicia. "Mo oulua uma."
  
  Sa ia vaai ia te ia. O se vaega natia e le kapoti sa ia sueina. Iesu, sa ia su'esu'e i lana DVD?
  
  Sa i ona tua Mai ma se fana i lona lima. Na va"ai atu Drake a"o si"i a"e e le fafine Iapani lana auupega ma fa"asino atu i le ulu o Alicia.
  
  "Mai!" O lona leo atuatuvale na alaga i o latou taliga.
  
  Na oso mai Alicia. Na faapupuu foliga o Me i se ataata laitiiti. "O se taga, Drake. Sa ou faasino atu i le faailo o le faailo, ae le o Alicia. E le'o le taimi nei ".
  
  "Putuaga?" Na ata Drake. "Ua uma ona matou i totonu."
  
  "E foliga mai e manatu le au fitafita e fesoʻotaʻi foi ma le faleteuoloa tele i tuafale."
  
  Na laa i tua Alicia ma fa'ai lana fana. "Malo pe a ou iloa." Sa ia fanaina se voli i totonu o le kapoti. Sa felelei mai aloiafi.
  
  Na faamimigi faamimigi Alicia. "E tatau ona lava lena."
  
  Na toe foi atu Hayden, ma Kinimaka i ona mulivae, i le potu. "Ua matua tapunia le fale o manu. Faailoga o mailei susu. O loʻo galulue i ai nei le au tekinolosi."
  
  Na lagona e Drake le sese o na mea uma. "Ae e faigofie lava ona tatou ulufale mai iinei? Lenei-"
  
  O le taimi lea, na faalogoina ai le pisapisao ma le leo o se tasi o alu ifo i luga o le faasitepu. Anapogi. Na sii i luga e Drake le fana ma tilotilo i luga.
  
  Ma sa te'i o ia.
  
  O se tasi o alii a Claude na alu ifo lemu i luga o faasitepu, ma oomi le faai o le pagota. I le isi ona lima sa ia te ia le Desert Eagle, e taulai i lona ulu.
  
  Ae e le o le tulaga atoa lena o le faateia o Drake. Na tulai mai se lagona tiga ina ua ia iloaina le fafine. O Kate Harrison, le afafine o le fesoasoani muamua a Gates. Le tagata na tuuaia i se vaega o le maliu o Kennedy.
  
  O lona afafine. O loo soifua pea.
  
  Na oomi malosi e le tamaloa o Claude le fana i lona malumalu, ma mafua ai ona moeiini ona mata i le tiga. Ae sa le'i ee. O Drake, faatasi ai ma le to'asefulu ma le sefulu o isi i totonu o le potu, na fa'asino atu a latou fana i le tamaloa.
  
  Ae peitai e le'i lelei ia Drake. Aisea na i ai lenei alii i luga ma se pagota e toatasi? Na foliga mai e-
  
  "Toe sau!" - o le alaga lea o le tamaloa, ma faʻapupulaina ona mata i itu uma. Sa tafe ifo le afu mai ia te ia i mataua tetele. O le auala na ia ave ai le afa ma le afa o le tuleia o le fafine o lona uiga o lona mamafa uma o loʻo i luga o lona vae tua. O le fafine, i lona fa'afetai, sa le'i fa'afaigofieina mo ia.
  
  Na fuafua e Drake o le mamafa o le faʻaoso ua maeʻa ona afa i le sini. "Alu ese! Tuu i matou i fafo!" Na tuutuu ifo e le tamaloa o ia i lalo i le isi sitepu. O fitafita fa'apitoa na solomuli e masani lava, ae na'o ni tulaga lelei teisi atu.
  
  "Ou te lapataia outou, tagata ulavale." Sa manava malosi le tagata afu. "Alu ese mai le ala leaga."
  
  Ma o le taimi lea, na mafai ona iloa e Drake o lona uiga. Sa i ai le atuatuvale i ona mata, o se mea na iloa e Drake. Ua leiloa mea uma a lenei tagata. Po o le a lava le mea na ia faia, po o le a lava le mea na ia faia, sa faia lava i lalo o le malosi matautia.
  
  "Toe fo'i!" Na toe ee le tamaloa ma tulei ese le fafine i lalo i le isi sitepu. O le lima o loo fusi lona ua e pei o se ai uamea. Na ia taofia vaega uma o lona tino i tua o ia ina ia aua neʻi avea o ia ma taula. Sa avea muamua o ia ma fitafita, e foliga mai o se fitafita lelei.
  
  Na iloa e Drake ma ana uo le poto o le solomuli. Sa latou tuuina atu i le tamaloa sina avanoa. Sa ia alu ifo i lalo i ni nai sitepu. Na maua e Drake mata o Me. Sa lulu teisi lona ulu. Sa ia iloa foi. Sa sese lenei mea. Sa faapena...
  
  Se herring mumu. Le ituaiga sili ona leaga. E mautinoa lava i le faatonuga a Kovalenko, na faaaogā e Claude lenei tamāloa e faalavelave iā i latou. Amioga Archetypal a le Tupu o le Toto. Atonu e iai se pomu i totonu o le fale. O le taui moni, Claude, atonu o se sola ese manuia mai le falesaito.
  
  Sa faatalitali Drake, ma le nofo lelei. Na malo uma neura i lona tino. Na ia fa'asalaina le ta. Na taofi lana manava. Na gaogao lona mafaufau. Ua leai se mea i le taimi nei, e le o le potu vevesi ua tumu i fitafita, e le o le fefe na taofia, e oo lava i fale ma auauna o loo siomia ai o ia.
  
  Na'o le milimita. Fa'alava va'ai. E itiiti ifo i le inisi i le sini. Tasi le gaioiga. Na o le pau lena sa ia manaomia. Ma o le filemu na o ia lava na ia iloa. Ona toe tulei lea e le tamaloa Kate Harrison i lalo i le isi laa, ma i le vaeluaga o le taimi o le gaioiga, na autilo mai ai lona mata agavale mai tua o le ulupoo o le fafine.
  
  Na feula e Drake i le fana e tasi.
  
  Na toe oso i tua le tamaloa, feto"ai ma le puipui ma se"e ese ai ma le fafine o loo ee. Na tu"u ai o ia ma se fa"alavelave, muamua le ulu, o lo"o tatagi mai a"upega i ona tua, ona latou iloa atu lea o lona ofu talaloa, lona manava.
  
  Na alaga Kate Harrison: "O loʻo ia te ia se pomu!"
  
  Na oso i luma Drake, ae o Mai ma le Marini lapo'a ua leva ona oso i luga o le faatausiusiuga o le faasitepu. Na maua e le Marine Kate Harrison. Na oso a'e Mai i luga o le fitafita ua oti. Na liliu lona ulu i le ofu talaloa, i le faailo.
  
  "Valu sekone!"
  
  Sa faanatinati atu tagata uma i le faamalama. Tagata uma vagana Drake. Na toe faanatinati atu le alii Peretania i totonu o le fale, ma faanatinati atu i le alalaupapa vaapiapi i le umukuka, ma tatalo ina ia tatala e se tasi le faitotoa pito i tua. O le auala lena o le a latalata atili ai o ia ia Claude pe a pa le pomu. O lea na ia maua ai se avanoa.
  
  E ui atu i le alalaupapa. Na mavae atu le tolu sekone. I le umukuka. Se vaaiga vave solo. Toe lua sekone. Ua tapunia le faitotoa pito i tua.
  
  Ua uma le taimi.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LIMA
  
  
  Na tatala e Drake le afi i le taimi lava na ia faalogoina ai le uluai pa. E alu se sekone pe lua e taunuu ai iina. Na malepe le faitotoa o le umukuka ona o le tele o ta. Na tamoe sao atu Drake ia te ia, fana i taimi uma. E le'i fa'agesegese le alu, ae na'o le ta o lona tauau ma pa'u ai i le ea.
  
  O le pa na sosolo atu i ona tua e pei o se gata osofa'i. O se laulaufaiva o le afi na pa mai i fafo o le faitotoa ma faamalama, ma oso aʻe i le lagi. Sa taavavale Drake. Na pa"i atu le manava o le afi ia te ia mo sina taimi ona solomuli ai lea.
  
  E aunoa ma le faifai malie, sa ia toe oso i luga ma tamoe. Ua momomo ma taia, ae ua matua naunau lava, sa ia faanatinati atu i le falesa tele. O le mea muamua na ia vaaia o tino oti. E toafa i latou. Na tuua e tekinisia Hayden e maua le avanoa. Sa tu o ia i tafatafa o i latou ma siaki taitasi mo faailoga o le ola.
  
  E leai se fatu ma leai ni manu"a. Pe na fa'a eletise nei puipui leaga?
  
  I se isi taimi ua le toe afaina. O le pito i luma o le falesa na pa ai, o fafie ua malepelepe ma le afi na sasao mai i se pa matautia. Na pau Drake i luga o le fogavaa. Na ia faalogoina le gogolo o se afi ma ea aʻe i luga i le taimi tonu lava ma iloa atu ai se lanu samasama na pa mai i totonu o faitotoa malepelepe ma lele malosi atu i lalo o le auala le tumau.
  
  Na oso i luga Drake. Masalo o loo agai atu o ia i se helikopa natia, vaalele, po o se isi mailei leaga. Sa le mafai ona ia faatali mo le faamalosia. Sa tamoe atu o ia i totonu o se falemanu leaga ma tilotilo solo. Sa lulu lona ulu i le le talitonu. O le susulu loloto o le supercar ua fa'aiila na susulu i itu uma.
  
  O le filifilia o le mea lata ane, na faʻaalu e Drake ni sekone taua e suʻe ai le ki ona vaʻaia ai lea o se seti o latou tautau i fafo o le ofisa i totonu. O le Aston Martin Vanquish na amata i se ki ma le paoa tu'ufa'atasia lea, e ui lava e le masani ia Drake, ae na fa'apunaina lona adrenaline a'o taalili le afi.
  
  O le Aston Martin na lele i fafo o le fale o manu ma ona paʻu o loʻo tagi. Sa faasino atu e Drake ia te ia i le itu sa ia faamoemoe o le taavale saoasaoa a Claude. Afai ua na o se isi taamilosaga o le le mautonu, ua milo Drake. E pei, masalo, o Hawaii atoa. Sa latou matua manaomia lava e pu'e le sui o le Tupu o le Toto.
  
  Mai le tulimanu o lona mata, na iloa atu ai e Drake le tu fa'afuase'i o Alicia. Na te le'i faatali. I le faaata i tua, na ia vaaia ai o ia o tamoe ma le faamoemoe i totonu o le falesa. Le Atua e, e mafai ona tupu lenei mea i se faʻalavelave.
  
  O le lanu samasama i luma na amata ona foliga mai o se taʻavale maualuga, e faʻamanatu ai le tuai o Porsche Le Mans coupes na manumalo i le tuuga. E latalata i le eleele, sa ia fusi atu i pioga o le auala, ma fiti e pei o loo tamoe i luga o vaipuna. E le talafeagai mo laufanua gaoa, ae o le auala le tumau ua uma ona faataina i ni maila maualuga.
  
  Na fana e Drake le Vanquish, ma tuu le auupega ma le faaeteete i luga o le nofoa i tua atu o ia ma faalogo i le Bluetooth leo o loʻo talotalo solo i totonu o lona faiʻai. O lo'o fa'agasolo pea le galuega o le lafumanu. Na fa'asa'olotoina tagata na taofia. O nisi na maliliu. O le tele o vaega o tagata a Claude o loʻo pupuni pea i tulaga faʻapitoa, ma faʻapipiʻi ai pulega i lalo. Ma sa i ai pea le afa sefulu taika o feoai solo, ma mafua ai le malaia.
  
  O le va i le va o Aston Martin ma Porsche ua faʻaititia i le leai. Sa sili atu le lelei o le taavale Peretania i luga o auala gaoa. Na tu tonu lava Drake i ona tua, ma le manatu e nofo i ona tafatafa, ina ua ia iloa atu i le faʻata i tua o loʻo agai atu ia te ia se isi taʻavale.
  
  O Alicia o lo'o aveina se Dodge Viper tuai. Talitonu ia te ia e fai se mea i maso.
  
  O taavale e tolu na taufetuli i luga o laufanua gaoa, auauai ma liliu i luga o auala uumi. O iliili ma le palapala na felelei solo ma tua atu. Na iloa atu e Drake le agai atu i luma o le auala fola ma faia ai se faaiuga. Na latou mananaʻo e toe faaola mai Claude, ae e tatau ona latou puʻea muamua o ia. Na matua fa"aeteete lava e fa"aauau pea ona fa"alogologo i le talatalanoaga o lo"o i totonu o lana headphone ina ne"i ta"u mai e se tasi ua latou maua Claude, ae o le umi o le tuliga lea, o le atili mautinoa ai lea o Drake o le tagata o lo"o i luma o le lona lua lea o le Tupu o le Toto.
  
  Na sii i luga e Drake lana fana ma ta'e le tioata o le Aston. Ina ua mavae sina taimi o sese mataʻutia, na ia toe maua le pule ma fana le taamilosaga lona lua i le Porsche ua sola. Na saeia e pulufana lona tua.
  
  Sa tau lemu le taavale. Sa ia alu atu i se auala fou. Na tatala e Drake le fana a o faatelevave le avetaavale a Le Mans, o pulufana na salalau solo i luga o le nofoa paʻu i ona tafatafa. Ua oo i le taimi e taulai atu ai i pa'u.
  
  Ae i le taimi tonu lava lena, na sosolo atu ai se tasi o helikopa i tua atu o i latou uma, e lua ni ata o loo faalagolago mai i faitotoa o loo matala. Na faliu le helikopa i luma o le Porsche ma faapepe i autafa. O ata lapata'i na saeia ai ni pusi mai le auala i ona luma. Na lulu le ulu o Drake i le le talitonu ao pipii mai se lima mai le faamalama o le avetaavale ma amata fana i le helikopa.
  
  I le taimi lava lea, i le taimi lava e tasi, na ia aveese lona vae mai le uila ma ona lima mai le uili, ave le sini ma tatala se moliaga o le fiasili, tomai ma le faatamala. Na lavea le Viper a Alicia i lana lava taavale. Na toe maua e Drake le pule, ae na ia vaaia le fana o lele i totonu o le tioata.
  
  Ae na aoga lana fana valea. Na ia fanaina le tulilima o le avetaavale sola, ma o lea ua alu lemu le taavale. Taofi. Na taofi fa'afuase'i e Drake le Aston, oso i fafo ma tamo'e vave atu i le faitoto'a o le pasese o le Porsche, ma tu e si'i lana fana ma taula'i lana vaai i le ulu o le ata i le taimi atoa.
  
  "Tuu lau auupega! Fai loa!"
  
  "Ou te le mafai," o le tali mai lea. "Na e fanaina aʻu i le lima e faʻafefe aʻu, le puaa valea."
  
  O le helikopa sa faapepepepe i luma, o le taalili o ona uila a o luluina e lana afi faititili le eleele.
  
  Na fa'alatalata atu Alicia ma fana i le fa'ata pito o le Porsche. I le avea ai o se 'au, sa latou liliu i le agavale ma le taumatau, ma ufiufi uma le tamaloa i tua o le uili.
  
  E ui i le feilafi o le tiga i foliga o le tamaloa, ae na iloa e Drake o ia mai le ata. O Claude.
  
  Ua oo i le taimi e totogi ai.
  
  
  ***
  
  
  Na osooso Ben Blake i le te'i ina ua tatagi lana telefoni. I le faʻataʻitaʻiina o Drake, na ia sui foi i Evanescence. O leo malulu a Amy Lee i luga o le "Lost in Paradise" na fetaui lelei ma lagona o tagata uma i lena taimi.
  
  O le tusitusiga International na aliali mai i luga o le lau, o le valaau e le mai se tagata o lona aiga. Ae, e tusa ai ma le galuega a le National Archives, e mafai ona maua mai soʻo se numera o ofisa o le malo.
  
  "Ioe?"
  
  "Peni Blake?"
  
  O le fefe na valu lona tuasivi i tamatamailima maamaai. "O ai lea?"
  
  "Ta'u mai ia te a'u". O le leo sa aganuʻu, Igilisi ma mautinoa atoatoa. "Taimi nei. E tatau ona ou talanoa ia Ben Blake?"
  
  Na alu atu Karin ia te ia, ma faitau le fefe i ona foliga. "Ioe".
  
  "Ua lelei. Malo lava. Pe sa faigata tele? O loʻu igoa o Daniel Belmonte."
  
  Toeitiiti lava pa'u ifo e Peni lana telefoni. "O le ā? O a mai oe-"
  
  Na taofia o ia e se tafega o ata matagofie. "Malolo. Na'o le malolo la'u uo. Ou te ofo, e fai atu sina mea itiiti, e leʻi taʻua e Alicia Miles ma lau uo teine oʻu ... tomai."
  
  Ua gasu le gutu o Peni, ua le mafai ona fai se upu. Na fofogaina e Karin upu, gaoi? Mai Lonetona? O ia lea?
  
  O foliga o Peni na fai uma ai.
  
  "Pe na utia e le pusi lou laulaufaiva, Mr. Blake? Atonu e tatau ona e faaofuina lou uso aulelei. O a mai Karin?"
  
  O le ta'ua o le igoa o lona tuafafine na faafiafiaina ai o ia. "O fea na e maua mai ai la'u numera?"
  
  "Aua e te faamaulalo mai ia te au. E te manatu moni e lua itula e fai ai le taotoga faigofie na e fai mai ou te faia? Pe na ou faʻaaluina le fasefulu minute mulimuli e aʻoaʻo ai sina mea e uiga i aʻu ... fesoasoani? Hm? Faʻaalu lou taimi i lenei mea, Blakey."
  
  "Ou te le iloa se mea e uiga ia te oe," o le tala lea a Peni ma le tetee. "Na ou fautuaina oe-" Sa taofi o ia. "E ala i-"
  
  "O lau uo teine? Ou te mautinoa sa i ai. Na te iloa lelei aʻu."
  
  "Ae faapefea Alicia?" Na ee Karin, ma taumafai e togi ese le tamaloa mai le paleni. Sa matua faateia uma i laua ma e leai se poto masani ma e lei oo lava ia i laua e lapataia le CIA.
  
  Sa filemu mo sina taimi. "O le teine lea e matua fefe lava ia te au, e ta"u atu ia te oe le mea moni."
  
  Na foliga mai ua amata ona galue le fai'ai o Peni. "Mr. Belmonte, o le mea na talosagaina oe e kopi e matua taua tele. E taua tele-"
  
  "Ou te malamalama i ai. Na tusia e Kapeteni Kuki ma se tasi o ana tama. I ana malaga e tolu, na maua ai e Cook le tele o mea na maua nai lo se isi lava tagata i le talafaasolopito."
  
  "E le o le uiga o la'u tala taua," o le tala lea a Peni. "O le uiga o la"u tala, e mafai ona faasaoina ai ola. O lenei. I aso nei."
  
  "E moni?" Belmonte na foliga mai na matua fiafia lava. "Fa'amolemole ta'u mai".
  
  "Ou te le mafaia". Na amata ona lagona e Peni se lagona le fiafia. "Fa'amolemole. Fesoasoani mai ia i matou".
  
  "Ua uma ona i luga o lau imeli," o le tala lea a Belmonte. "Ae o le a le avea a'u ma tagata pe ana ou le faaali atu ia te oe lo'u taua, a ea? Fiafia."
  
  Na faamuta e Belmonte le valaau. Na togi e Peni lana telefoni feaveai i luga o le laulau ma kiliki i luga o lana komepiuta mo ni nai sekone.
  
  O itulau o lo'o misi mai api talaaga a le kuka na fa'aalia i le lanu atoatoa, mamalu.
  
  "Tulaga o Seoli," na faitau leotele ai Peni. "Na o"o atu Cook i le tulaga lima ona toe fo"i lea i tua. Lo'u Atua e, e te lagona lena mea, Karin? E oo lava ia Kapeteni Kuki e lei ausia le tulaga lima. Lenei... lenei..."
  
  "O se faiga tele o mailei." Na faitau vave Karin i luga o lona tauau, o lona manatuaga o ata na galue ovataimi. "O le mailei sili ona tele, sili ona valea na mafaufauina."
  
  "Ma afai e matua tele ma matautia ma auiliili..." Sa faliu atu Peni ia te ia. "Vaai faalemafaufau i le maoae ma le taua o le vavega lea e tau atu i ai."
  
  "E ofoofogia," o le tala lea a Karin ma faitau.
  
  
  ***
  
  
  Na toso ese e Drake ia Claude mai le ta'avale fana ma togi ese o ia i luga o le auala. O ana alaga o le tiga na saeia ai le ea, ma malemo ai e oo lava i le gogolo o le helikopa.
  
  "O vale! E te le taofia lava. E manumalo lava o ia. Talofa e, ua tiga lo'u lima, tama leaga!"
  
  Na aumai e Drake lana fana masini i le umi o le lima ma tootuli i luga o le fatafata o Claude. "Na o ni nai fesili, uo. Ona pamu lea e foma'i ua tumu oe i ni mea'ai manaia tele. O fea o iai Kovalenko? O iinei o ia?"
  
  Na tuu atu e Claude ia te ia se foliga maa, toetoe lava a ita.
  
  "Ua lelei, sei o tatou taumafai i se mea faigofie. Ed Boudreau. O fea o iai o ia?"
  
  "Na ia toe ave le fela'ua'iga wiki-wiki i Waikiki."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "O fea o iai isi lafumanu e lua?"
  
  "Ua mou atu." Na maofa foliga o Claude. "Ua leiloa mea uma".
  
  "Ua lava". Sa faalogo Alicia i luga o le tauau o Drake. Sa savali solo o ia, ma tusi le fana i foliga o Claude, ma tuu ma le faaeteete lona seevae i luga o le tulilima o Claude. O se ee vave na vaeluaina ai le ea.
  
  "E mafai ona matou faia lenei mea i le mamao e te manaʻo ai," o le musumusu lea a Drake. "E leai se tasi o i ou tafatafa iinei, uo. Ua tatou nofouta i osofaiga a tagata faatupu faalavelave. Pe tautala pe ee. E le afaina ia te au."
  
  "Taofi!" Sa toetoe lava a le malamalama i upu a Claude. "Puh...faamolemole."
  
  "E sili atu lena". Sa faaitiitia teisi e Alicia le mamafa.
  
  "Ou ... sa i ai ma le Blood King mo le tele, tele o tausaga." Ua feanu Claude. "Ae o lea ua ia tuua aʻu i tua. Na te tuua aʻu e oti. Pala i le atunuu puaa. E ufiufi lou asini. Masalo e leai." Na taumafai Claude e nofo i luga. "Crap".
  
  Na mataala tagata uma, na se'i i fafo e Drake se fana ma fa'atatau i le ulupo'o o Claude. "Toafilemu".
  
  "O le a ia salamo i lenei mea." Sa toetoe lava a osooso Claude i le ita. "Ou te le toe popole i lona faasalaga matautia." Na mapu mai i lona leo. "Ou te le kea. O lenei ua leai se ola mo a"u."
  
  "Matou te malamalama." Na mapuea Alicia. "E te inoino i lau uo tama leaga. Na'o le tali i fesili a le fitafita tu'i."
  
  Sa i ai se leo tagitagi i le taliga o Drake. Na faapea mai se leo uʻamea: "Ua maua le masini faalava muamua. E foliga mai ua tuua e Kovalenko lena mea."
  
  Na emo Drake ma tilotilo puupuu atu ia Alicia. Aisea o le a tuua ai e le Tupu o le Toto le masini faitotoa i se taimi faapenei?
  
  Tali faigofie. Sa ia le manaomia.
  
  "O Kovalenko o loo faauluulu i le Diamond Head, a ea? I le Faitotoa o Pele, po o Seoli, po o se isi mea. O lana sini autu lena, a ea?"
  
  Na faia e Claude se foliga. "O lenei talatuu na ia mauaina na avea ma mea e fiafia i ai. O se tagata mauoa i tua atu o miti uma. O se tagata e mafai ona maua soʻo se mea e manaʻo ai. O le a lana mea o fai?
  
  "O lo"o naunau i se mea na te le maua lava?" Na fautua mai Alicia.
  
  "O se tamaloa e matua atamai lava, e matua atamai lava, na liua i se vale i le po. Na te iloa o lo'o i ai se mea i lalo ifo o lena mauga mu leaga. Sa ia tomumu i taimi uma o ia o le kuka sili. Na liliu moni lava lenei Kuki i le fefe. Ae le o Dmitry Kovalenko, e le o le Tupu Toto; semanu e alu i luma."
  
  E oo lava ia Drake na lagona le siisii o le mafaufau. "Na toe foi atu Kuki? O le a le seoli o loʻo i lalo?"
  
  Na faamimigi tauau o Claude, ona oi lea i le tiga. "E leai se tasi na te iloa. Ae ou te masalo o Kovalenko o le a muamua ona iloa. O lo'o aga'i atu nei iina."
  
  Na oso le loto o Drake i lea faamatalaga. Ua alu atu nei i inā. Sa i ai se taimi.
  
  E oo atu i le taimi lea, ua oo atu Mai ma le afa taseni fitafita ia i latou. Sa faalogologo tagata uma ma le naunautai.
  
  Na manatua e Drake le galuega o loʻo loma. "Matou te mana"omia ni nofoaga o lafumanu. Ma matou te mananaʻo ia Ed Boudreau.
  
  Na taʻu atu e Claude le faʻamatalaga. E lua isi lafumanu, tasi i Kauai, o le isi i le Motu Tele. Sa agai atu Boudreau i Kauai.
  
  "Ae faapefea osofaiga faatupu faalavelave?" Na fesili lemu Mai. "Pe na o se isi togafiti lea?"
  
  Ma o lea ua matua faaloaloa foliga o Claude ma le faanoanoa ma le mafatia na pa'u ai le manava o Drake i le fola.
  
  "Leai". Na ōi Claude. "E moni i latou. E mafai ona tatala i soo se taimi."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE ONO
  
  
  Sa savavali atu Peni ma Karin i le faamalama, ma tofu i latou ma se kopi o api talaaga faalilolilo a Kapeteni Kuki. A o la faitau ma toe faitau le faavalevalea o loo i ai, sa fesiligia e Peni lona tuafafine e uiga i uiga uiga ese a le Tupu o le Toto.
  
  "Atonu na fuafua Kovalenko e alu i lenei malaga ina ua maua masini feaveaʻi. Ua matua'i saunia lelei o ia e fa'atulaga mea uma i nai vaiaso ua tuana'i."
  
  "Tausaga," na tomumu ai Karin. "Tausaga o fuafuaga, fa'ata'ita'i ma fa'a'u'u uili sa'o. Ae aisea na ia lamatia ai lenei taotoga tele e alu ai i se malaga laitiiti i Bermuda?
  
  Na lulu lona ulu o Peni i se tasi o fuaitau sa ia faitauina. "O mea valea. Na'o le valea. E na o le tasi lava le mea e mafai ai ona ia faia lenei mea, sis."
  
  Sa tilotilo atu Karin i le vasa mamao. "Na ia vaaia se mea e uiga i masini e fesoʻotaʻi ma Diamond Head."
  
  "Ioe, ae o le ā?"
  
  "Ia, i le faaiuga, e manino lava e leai se mea taua tele." Na latou matamata i le luluina o ulu a o faʻasalalauina ata puʻeata mai le lafumanu a le Blood King. Na latou iloa ua tuua e le megalomaniac le masini faitotoa i tua. "Na te le manaomia."
  
  "Pe na te talitonu e mafai ona ia toe ave i tua i lona loto."
  
  I tua atu o latou, i luga o le fesoʻotaʻiga faʻagaioia, na latou faʻalogoina Drake o alaga mai faʻamatalaga na ia aumaia mai Claude mo se taimi umi.
  
  Na emo Peni ia Karin. "Na ia fai mai o le Tupu toto ua uma ona i ai i le Diamond Head. O lona uiga-"
  
  Ae o le ee faafuase'i a Karin na maalili ai upu na sosoo ai i lona faai. Sa ia mulimuli atu i lana vaai, faaiivi ona mata ma lagona le malepelepe o lona lalolagi.
  
  O le asu uliuli mai le tele o fa'alavelave fa'afuase'i na alu a'e mai fa'amalama o le faletalimalo i tafatafa o le Matafaga o Waikiki.
  
  I le le amanaiaina o le pisapisao mai ofisa na siomia ai o ia, na tamoe atu ai Peni i le puipui ma ki le TV.
  
  Sa tatagi lana telefoni feaveai. O le taimi lea o lona tama. E tatau foi ona latou matamata TV.
  
  
  ***
  
  
  O Drake ma fitafita, e le o pisi i le ave faapagota po o le faatoilaloina o nai taga o totoe o le tetee, na latou vaaia le faasalalauga i luga oa latou iPhones. O le latou taʻitaʻi o le iunite, o se tamaloa e igoa ia Johnson, na osofaʻia masini Android a le militeri ma faʻafesoʻotaʻi saʻo le ofisa telefoni feaveaʻi i Honolulu ao faʻaalia mea na tutupu.
  
  "Na pa pomu i faletalimalo e tolu i Waikiki," o le toe fai mai lea a le taʻitaʻiʻau. "Ou te toe fai atu. Tolu. Matou te folau atu i sisifo mai le gataifale. Kalakuau Waikiki. Galulue i Ohana." Sa faalogo le taitai mo se minute. "E foliga mai na pa i totonu o potu avanoa, ma mafua ai le atuatuvale ... o ese mai ... e matua tele ... vevesi. O auaunaga faʻafuaseʻi a Honolulu ua faʻalauteleina i le tapulaʻa.
  
  "Na pau lenei?" Na lagona moni lava e Drake se toomaga. Atonu e sili atu le leaga.
  
  "Faatali-" na pa"u ifo foliga o le ta"ita"i"au. "Oi leai".
  
  
  ***
  
  
  Na matamata ma le fefefe Peni ma Karin ao fesuiai vaaiga i luga o le lau o le TV. Na vave ona aveese ia faletalimalo. Sa taufetuli alii ma tamaitai, tulei ma pauu. Sa latou feei, puipuia e pele ia i latou ma fetagisi a o fusi mau le la fanau. Na mulimuli mai le aufaigaluega a le faletalimalo, e foliga malosi ma fefefe, ae o loʻo taofiofia. O leoleo ma le au fuimu na ulufale atu ma ulufafo i totonu o lobbies ma potu faletalimalo, ma sa lagonaina lo latou i ai i luma o faletalimalo taitasi. Ua mou atu le ata o le televise ina ua lele mai le helikopa, ua iloa ai le matagofie o le vaaiga i Waikiki ma mauga taamilo i tala atu, le mamalu o le Diamond Head Volcano ma le Matafaga o Kuhio ua lauiloa i le lalolagi, ua faaleagaina nei i le vaaiga ofoofogia o faletalimalo maualuluga o lo o sasaa mai le asu. ma le afi mai o latou pā ma faamalama ua faaleagaina.
  
  Ua toe kiliki le lau o le TV. Na manava Peni ma ua oso le fatu o Karin. Sa le mafai foi ona la talanoa le tasi i le isi.
  
  O le faletalimalo lona fa, i le vaaiga atoa i le lalolagi atoa, na faoa e tagata faatupu faalavelave matapulepule. Soo se tasi na tu i lo latou ala sa fanaina i luga o le auala savali. Na faliu le tagata mulimuli ma lulu lana moto i le helikopa faapepe. A o lei ulufale atu i le faletalimalo ma lokaina le faitotoa i ona tua, sa ia fanaina ma fasiotia ai se tagata lautele o lo o nofonofo i tafatafa o se taxi sa paka.
  
  "Auai le atua e". Sa filemu le leo o Karin. "Ae faapefea tagata matitiva i totonu?"
  
  
  ***
  
  
  "Ua osofaʻia le Tupu Tamaitai o Ala Moana e tagata faaauupegaina," o le tala lea a le taʻitaʻiʻau. "Ma le mautinoa. Fai se matapulepule. Ou te le fefe e fasioti." Na ia liliu atu lana vaai fasioti tagata ia Claude. "E fia nisi osofa"iga o le ai ai, lau tama leaga leaga?"
  
  Na foliga fefe Claude. "Leai," o lana tala lea. "I Oahu."
  
  Na liliu ese Drake. Sa tatau ona ia mafaufau. Sa tatau ona ia toe faatulaga o ia lava. O le mea lea na manaʻo ai Kovalenko, ia faʻalavelave uma i latou. O le mea moni na iloa e Kovalenko o loʻo i ai se mea mataʻina o loʻo natia i lalo o le Diamond Head, ma o loʻo agai atu o ia e faʻamaonia.
  
  O se mea atonu e sili atu nai lo le mataʻutia o nei osofaʻiga.
  
  Na toe foi mai lona mafaufau. E leai se mea ua suia iinei. Sa fetaui lelei le taimi o osofaiga. Na latou faʻaumatia fitafita i le taimi lava e tasi, o le autau ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ae leai se mea ua suia, latou te lei mauaina le Tupu o le Toto, o lea-
  
  Na faatino le Fuafuaga B.
  
  Na talo mai Drake ia May ma Alicia. Ua leva ona vavalalata Hayden ma Kinimaka. O le Hawaii lapo'a na foliga fa'ate'ia atigi. Na faapea atu Drake ma faasino atu ia te ia: "Ua e sauni mo lenei mea, Mano?"
  
  Toeititi lava tomumu Kinimaka. "E sa"o lava a"u."
  
  "Fuafuaga E," o le tala lea a Drake. "E le o iinei Kovalenko, o lea matou te tumau ai. O isi fitafita o le a malamalama i lenei mea i se minute. Hayden ma May, ua e auai i le osofaiga i Kauai. Mano ma Alicia, o loʻo e auai i le osofaʻiga i le Motu Tele. Alu i na lafumanu. Faasaoina le tele e te mafaia. Ma Alicia..." Na liua ona foliga i le aisa ua vaneina. "Ou te faamoemoe ia te oe e te faia le fasioti tagata. Tuu atu i lena tamaʻitaʻi Boudreaux ia oti i se oti sauā."
  
  Na luelue le ulu o Alicia. O le manatu o Drake e tuuese Mai ma Alicia ina ua la iloa e tatau ona vaevae le la 'au. Na te leʻi manaʻo i le maliu o Wells ma isi mea lilo e oʻo mai i le va o le laveaʻiina o ola ma le taofia o le fili.
  
  O le leo maualuga o Claude na tosina atu i ai Drake. "Na faatupeina e Kovalenko osofaʻiga i Oahu, Kauai ma le Motu Tele ina ia taulaʻi atu lou mafaufau. Vaevae ma faatoilaloina oe. E le mafai ona e sasaina lenei tamaloa. Sa ia sauni mo le tele o tausaga."
  
  Na sii e Matt Drake lana auupega. "O le mea lena o le a ou mulimuli ai ia te ia i le Faitotoa o Seoli ma fafaga o ia i le tiapolo leaga." Na ia agai atu i le helikopa uta. "Omai, tagata. utaina."
  
  
  ***
  
  
  Na faliu vave atu Peni ina ua tatagi lana telefoni. O Drake
  
  "Sauni?"
  
  "Talofa Mata. E te mautinoa? Ua tatou o ese moni lava?"
  
  "Tatou te o ese moni lava. Taimi nei. Na e mauaina le mea na e manaʻomia mai ia Daniel Belmonte?
  
  "Ioe. Ae ua fai si vaivai-"
  
  "Ua lelei. Ua e fa'asino tonu le faitoto'a pito sili ona lata ane i le vai lava?"
  
  "Ioe. O loʻo i ai se faʻalapotopotoga faʻapitoa e tusa ma le lua maila mai Diamond Head. Na faapena foi ona tapunia e le malo o Hawaii so'o se avanoa e iloa ai. I le tele o tulaga, e le taofia ai e oʻo lava i se tamaititi faʻamaoni mai le ulu atu i totonu."
  
  "E leai se mea e fesoasoani. Faalogo mai, Peni. Uu Karin ma aumai se tasi e ave oe i lena paipa lava. Auina mai ia te au le faamaopoopo. Fai nei loa".
  
  "E te manatu mamafa? Matou te le iloa po o le a le mea o loʻo i lalo. Ma lenei faiga mailei? E sili atu lenei mea i le sauā."
  
  "Lototele, Peni. Po'o, e pei ona ta'ua e Def Leppard - Tatou papa'e. "
  
  Na tuu e Peni lana telefoni i luga o le laulau ma manava loloto. Na tuu e Karin lona lima i luga o lona tauau. Sa la tilotilo uma i le TV. Ua tete le leo o le tagata fai lauga.
  
  "...o faiga faatupu faalavelave lea i se fua e lei vaaia muamua."
  
  "E sa"o Drake," o le tala lea a Peni. "O loo matou tau. E tatau ona tatou faatoʻilaloina le taʻitaʻiʻau o o tatou fili."
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU FITU
  
  
  Na fa'apotopotoina e Drake ni sui se to'avalu o le Delta Team, o ē na tofia atu ia te ia pe a mana'omia le su'esu'eina o ana loloto. O i latou o ni tagata matutua o le matagaluega, o le tagata sili ona poto masani, ma e tasi lava le taimi, i se nofoaga tuulafoaiina e le Atua, na faia ai lana lava taotoga.
  
  Ae latou te lei o atu i luga o le helikopa, sa laa atu Drake ma ana uo mo sina taimi. Ua uma ona vaeluaina e le Tupu o le Toto le au a Hawaii ma le malo, ma o lea o le a ia vavaeeseina i latou.
  
  "Ia saogalemu." Na tilotilo atu Drake i mata o tagata uma. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "E toe tasi le po tatou te nofo ai i seoli, ae o taeao o le a tatou saoloto uma ai."
  
  Na luelue mai ma tomumu mai Mano.
  
  "Talitonu i ai," o le tala lea a Drake ma faaloaloa mai lona lima. E fa isi lima na oo mai ia te ia. "Tau lava ina ola, tama."
  
  Faatasi ai ma lena, sa ia liliu ma tamoe atu i le helikopa o loo faatalitali. O le Delta Squad o loʻo faʻauma a latou mea faigaluega ma o lea ua nofoia o latou tulaga aʻo ia oso i luga. "Talofa alii". Sa ia te ia se faaleoga malosi Yorkshire. "Ua sauni e saeia le puaa lea e susua vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuck." Na talotalo atu Drake i le pailate, o le na sii aʻe i latou i luga o le ea. Na ia toe tepa i tua i le lafumanu mo le taimi mulimuli ma iloa ai o loo tutu mai pea ana uo i le lio lava e tasi, ma vaavaai atu ia te ia e alu.
  
  Pe o le a ia toe vaai atu ea ia i latou uma ua ola?
  
  Afai na te faia lenei mea, o le a iai se faʻasalaga mamafa. E tatau ona ia faia sina faatoesega. O nisi o mea moni mata'utia e tatau ona ia taulimaina. Ae o le maliu o Kovalenko, semanu e faigofie. Semanu e tauimasui Kennedy, pe ana le faasaoina. Ma o lea ua mautu o ia i luga o le ala o le Tupu Toto, ua matua maualuga teisi atu lona agaga.
  
  Ae o le faitauga mulimuli i le va o Me ma Alicia e ono liliu uma nei mea i luga o lona ulu. Sa i ai se mea tele i lo latou va, o se mea matautia. Ma po o le a lava, o Drake e aofia ai. Ma vaieli.
  
  E lei umi ae taunuu le helikopa i le nofoaga o Ben. Na faato'ilaloina i latou e le pailate i luga o se fasi eleele mafolafola e tusa ma le selau iata le mamao mai le tamai fale. Na iloa atu e Drake ua leva ona saofafai Peni ma Karin ma o la tua e faasaga i le pa maualuga. O o latou foliga sa matua paepae ma le le mautonu.
  
  Sa tatau ona avea o ia ma Drake tuai mo sina taimi. O lenei misiona na manaomia ai Ben Blake i lona tulaga sili, i lona tulaga sili ona manaia, ma a'o fanaina e Peni i luga o mea uma, sa fafagaina e Karin. O le manuia o le misiona na faalagolago ia i latou uma i le tulaga sili ona lelei o latou olaga.
  
  Na faailo atu e Drake i fitafita Delta, laa ese mai le helikopa, ua siosiomia e agi malosi o le ea, ma tamoe atu ia Ben ma Karin. "O lo'o lelei mea uma?" sa ia alaga. "Na e aumaia ogalaau?"
  
  Na luelue le ulu o Peni, o loo tau le mautonu pe o le a se lagona e uiga i lana uo tuai. Na amata ona nonoa e Karin lona lauulu i tua o lona ulu. "Ua matou matua'i uta, Drake. Ou te faʻamoemoe na e toe aumaia se mea lelei."
  
  Na lolofi atu fitafita Delta ia i latou. Na patipati Drake mo le tagata e toatasi, o se tagata umi so'ona lapoa ma ni pe'a i lona ua ma ona lima e pei o se uila. "O la'u uo fou lea, o le faailo o le telefoni o Komodo, ma o lana 'au lea. Au, feiloai i au uo tuai, o Ben ma Karin Blake.
  
  Sa luelue ma tomumu i soo se mea. Sa pisi ni fitafita se toalua i le pikiina o le loka faafaatusa na taofia ai tagata mai le alu ifo i lalo o se tasi o paipa lauiloa o Hawaii. Ina ua mavae ni nai minute sa latou solomuli ma tatala pea le faitotoa.
  
  Na ulufale atu Drake i le lotoa. O le tulaga sima sa tau atu i se faitotoa u"amea sa lokaina lelei. I le itu taumatau o loʻo tu ai se pou umi, i luga o le pito i luga o se mea puʻeata faʻataʻavalevale na suʻesuʻeina le nofoaga. Na talotalo atu e Komodo ia fitafita e toʻalua i luma e tausia le faitotoʻa.
  
  "E i ai ni a oulua faamatalaga e uiga i mea o le a oo i ai a"u ma a"u alii?" O le leo leo o Komodo na fa'afefe ai Ben.
  
  "I upu a Robert Baden-Powell," o le tala lea a Ben. "Ia saunia".
  
  Na faaopoopo mai Karin: "Mo soʻo se mea."
  
  Fai mai Peni, "O le mautauave lena a Tama Sikauti."
  
  Na lulu le ulu o Komodo ma mumu "Geeks" i lalo o lana manava.
  
  Sa tu Peni i tua o le fitafita mata'utia. "Ae, aisea latou te taʻua ai oe o Komodo? E oona lau u?"
  
  Na faasalavei Drake ae lei mafai ona tali mai le kapeteni o le Delta. "Atonu latou te taʻua o le lava paipa, ae o se ala tuai faigofie lava. O le a ou le faalumaina oe e ala i le faataatiaina o tulafono masani, ae o le a ou taʻuina atu ia te oe lenei mea. Vaavaai mo mailei pona. O le Bloody King e uiga uma i faʻaaliga tetele ma auala vavaeese. Afai e mafai ona ia faaesea i tatou, o i tatou o tagata oti."
  
  Na savali atu Drake i luma, ma fa'asino atu ia Ben e soso'o ma Karin e mulimuli atu ia Komodo. O le tamai fale puipui e leai se mea na i ai ae na o ni loka tetele se lua ma se telefoni pefu. Sa manogi le palapala ma susū ma fa'alogoina i le loloto, le leoa fa'amuamua na tautau i le ea i luma atu. Na alu atu Drake ma vave ona ia iloa pe aisea.
  
  O le mea e ulu atu ai i le vai lava sa i o latou vae, o se pu tele e tau atu i lalo i le pogisa fetolofi.
  
  "O le a le mamao?" Na laa i luma Komodo ma togi atu se laau mumu. Na emo ma taavalevale le masini mo ni nai sekone ae lei lavea le maa malo. "Latalata. Faamautu ni maea, alii. Tope mai."
  
  A o galulue fitafita, sa faalogo Drake i le mea sili na te mafaia. E leai se leo na sau mai le pogisa. Sa ia manatu e tele ni itula i tua atu o Kovalenko, ae sa ia faamoemoe e vave maua.
  
  O le taimi lava na latou o ifo ai ma tutu mau o latou vae i luga o le fola lamolemole o le lava o le lava, na ave e Drake ona ala ma agai atu i le Diamond Head. Ua vaapiapi le paipa, magoto ma punou. E oo lava i le au a Delta i nisi o taimi e leiloa le paleni pe valu o latou ulu ona o le le mautonu o le mauga mu. E faalua ona feliuliua'i, ma mafua ai ona popole Drake seia oo ina ia iloa o le pi'o malu o loʻo i ai pea i le itu o Diamond Head.
  
  Sa taula'i atu ona mata i le va'aiga. Sa ufitia i latou i itu uma le pogisa i lalo. "Fai i luma," o le tala faafuasei lea a Drake ma tu.
  
  Sa oso ese se mea mai le pogisa. O se ea malulu mai lalo. Sa tu o ia ma suesue i le pu tele i luma atu. Na savali atu Komodo ma togi le isi laau mumu.
  
  O le taimi lea na pau ai pe tusa ma le sefululima futu.
  
  "Ua lelei. Komodo, sauni oe ma lau 'au. Ben, Karin, seʻi o tatou matamata i mekasini nei."
  
  A o setiina e le au a Delta se tripod malosi i luga o le pu, sa vave ona faitau e Drake ia vaefaamatalaga. Na pupula ona mata ae lei uma ona faitau le itulau muamua ma manava loloto.
  
  "Seoli toto. Ou te manatu tatou te manaʻomia ni auupega tetele."
  
  Na si'i a'e le mata o Peni. "E le o ni pulufana tatou te manaomia i lalo. O fai'ai ia."
  
  "Ia, laki ua ou maua uma e lua." Ua sii i luga e Drake lana fana. "Ou te manatu afai e manaʻomia ona matou faʻalogologo i musika leaga i luga o le ala, matou te liliu atu ia te oe."
  
  "fuamoa. O lea ua ou maua Fleetwood Mac i luga o laʻu iPod."
  
  "Ua ou te"i. O le fea lomiga?
  
  "E sili atu ma le tasi?"
  
  Na lulu le ulu o Drake. "Ou te manatu e tatau i tamaiti uma ona amata a latou aʻoga i se mea." Sa ia faamemelo ia Karin. "O a mai, Komodo?"
  
  "Ua uma".
  
  Na laa i luma Drake, uu le maea o loo pipii i le tripod, ma tulei i lalo le paipa ese le susulu. O le taimi lava na pa'i ai ona seevae i le pito i lalo, na ia tosoina ae o isi na see i lalo taitoatasi. O Karin, o se tagata taʻalo aʻoaʻoina, na faʻatautaia le alu ifo ma le faigofie. Sa fai si tauiviga o Peni, ae sa talavou ma malosi ma na iu lava ina taunuu e aunoa ma se afu.
  
  "I luma". Na savali vave Drake i le itu o le Diamond Head. "Vaai lou tua. Ua tatou latalata atu."
  
  Na amata ona alu ifo le ala. Na tau mafaufau Drake pe fa'afefea ona liliu ese le lava mai lona tafe masani, ae na ia iloa ai o le magma lava ia o le a faʻamalosi lona ala i le ala e sili ona tetee ma le malosi o seoli i lona tua. E mafai ona ave e le lava so'o se itu e mana'o ai.
  
  Na mavae ni nai minute ae toe tu Drake. Sa i ai se isi pu i le fola i luma atu, o le taimi lea e laʻititi ma lapotopoto atoatoa. Ina ua pa'u e Komodo le la'au mumu, sa latou mateina e tusa ma le tolusefulu futu le loloto o le au.
  
  "E sili atu ona matautia," o le tala lea a Drake. "Ia outou tausia lelei oulua."
  
  Ona ia matauina lea o le malamalama mai le laau pupula e le o atagia mai i ni puipui maa. O lona moli moli sa mitiia e le pogisa na siomia ai. I lalo ifo o latou sa i ai se potu tele.
  
  Sa ia faailo atu mo le filemu. I le avea ai ma se tasi, sa latou faalogo lelei i soo se leo e sau mai lalo. Ina ua mavae sina taimi o le filemu atoatoa, sa uu e Drake le maea ma luelue o ia lava i luga o le ua avanoa. Na vave ona ia se'e ifo i lalo lona umi seia oo i lalo o le taualuga.
  
  E leai lava se pisa. Na ia gauia le isi afa taseni laau mumu ma togi i totonu o le sela i lalo ifo. Na faasolosolo lava, na amata ona fuga mai se malamalama e le masani ai.
  
  Ma na iloa mulimuli ane e Matt Drake mea na vaʻaia muamua e nai tagata. O se potu faatafafā tele e tusa ma le limasefulu mita le umi. Folafola lamolemole atoatoa. E tolu puipui pi'opi'o, o lo'o togitogia ai nisi o fa'ailoga anamua, e le mafai ona iloa i se mamao faapena.
  
  Ma o le pulea o le tasi puipui o le ala faaofuofu faaofuofu lea na matua fiafia ai Kapeteni Kuki. O le faitotoʻa i totonu ia te ia lea na faʻafiafiaina ai le Tupu o le Toto. Ma o mea mataʻutia ma mea ofoofogia e ono i tua atu na faʻatumuina Matt Drake ma ana soa i le mataʻu tele.
  
  Na latou maua le Faitotoa o Seoli.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU VALU
  
  
  Na pipii mau Hayden a o taufetuli le helikopa i le lagi, ma vave ona suia le ala. O lana vaai mulimuli ia Kinimaki o Alicia Miles ulavavale na tuleia o ia i se isi helikopa. O le vaaiga na ia fa'a'i'i ai, ae na iloa e lona itu fa'atino a o'o i le taua, e sili ona lelei le lagolago a Mano i le pisinisi i foliga o se tama'ita'i fa'avalevalea Peretania.
  
  E faapena foi Hayden. Na nofonofo Mai i ona tafatafa, filemu ma to"afimalie, e peiseai o lo"o aga"i atu i le Talafatai o Napali e matamata i vaaiga fa"alelalolagi. O isi nofoa na ave e fitafita ta'e. E tusa ma le luasefulu minute le mamao o Kauai. Na fa'ato'a fa'afeso'ota'i atu e Gates ia te ia e ta'u atu se osofa'iga a tagata fa'atupu fa'alavelave i le faleoloa tele o Kukui Grove i Kauai. Na saisai e se tamaloa o ia lava i se pa puipui i fafo atu o le nofoaga soofaatasi a Jamba Juice/Starbucks i le itu i matu o le lavelave. O se tasi o lo'o i ai fasi jamtex o lo'o nonoa i lona tino ma lona tamatama'ilima i luga o le fa'aoso o se mea fa'a'ati.
  
  E lua foi aupega otometi a le tamaloa ma le Bluetooth headset ma taofia ai se tasi o tagata o le faleaiga mai le alu ese.
  
  I upu lava a Gates. "E manino lava o le a nofonofo ai lenei vale i le umi na te mafaia, ona oso loa lea o le pulega, e pa. O le tele o le au leoleo a Kauai na faʻapipiʻiina i le vaaiga, e mamao ese mai ia te oe."
  
  "Tatou te tausia le lafumanu ia saogalemu, lau susuga," sa faamautinoa atu ai e Hayden ia te ia. "Sa matou faamoemoeina lenei mea."
  
  "Na matou faia lenei mea, Miss Jay. Ou te masalo o le a tatou vaʻai poʻo a fuafuaga a Kovalenko mo le Motu Tele o loʻo sosoʻo mai."
  
  Na moeiini e Hayden ona mata. Sa fuafuaina e Kovelenko lenei osofaʻiga mo le tele o tausaga, ae na tumau pea fesili. Aisea e lafoai ai le masini faitotoa? Aisea e alu ese ai ma le gogolo faapena? Mata o lana fuafuaga B lea? O lena, e ui lava i le mea moni na vave faʻaalia e le au pulega ana taumafaiga uma ma faʻaosoina le toto Vendetta e faasaga ia Drake, ana uo ma aiga, na ia filifilia lenei ala e maua ai le lauiloa sili.
  
  Pe, sa ia manatu, masalo sa ia fa'aogaina le fuafuaga tuai, tuai o le fa'atupuina o se fa'agae'ega i'inei ina ia le iloa ai au gaioiga iina.
  
  E le afaina, sa ia mafaufau ai. O ona mafaufauga e uiga ia Ben ma le galuega matautia sa ia faia. Na te le faia lava lenei mea ona o lona tiute, ae sa amata ona ia alofa faapelepele ia te ia. O le tiute sa ia lagonaina i lona tama e lei mou atu, ae na faaitiitia le faanatinati ina ua mavae le maliu matautia o Kennedy Moore. O le olaga moni e manumalo i folafolaga tuai i soo se aso.
  
  A o sosolo atu le helikopa i le lagi lanumoana lanumoana o Hawaii, sa faia e Hayden se tatalo mo Ben Blake.
  
  Ona tatagi lea o lana telefoni. Ina ua ia tilotilo i le lau, sa ea ae ona mata i le te'i.
  
  "Talofa," na ia tali vave atu ai. "Oa mai oe?"
  
  "Malo, faafetai, ae o lenei pisinisi su'esu'e tu'ugamau e tasi lava lona itu tuga. Ua toeitiiti lava mou atu lo"u lanu."
  
  Na ataata Hayden. "Ia, Torsten, o loʻo i ai faleoloa mo lenei ituaiga mea."
  
  "I le va o le pou pule ma le tuugamau? Pe lava."
  
  "Ioe, ou te fiafia e talanoa, Torsten, ae o oe o Suetena e filifili a oe lava taimi."
  
  "Malamalama. Sa ou taumafai e vili muamua ia Drake, ae alu sa'o i le leo. O lo'o manuia o ia?"
  
  "E sili atu nai lo o ia, ioe." Na iloa atu e Hayden le lagi o Kauai o lo'o fa'atu i le itu taumatau. "Faalogo-"
  
  "O le a ou vave. Na manuia le taotoga iinei. E leai se mea e ta"uleagaina. Sa lelei mea uma e pei ona faamoemoeina ma i le taimi. Ae..." Na tu Torsten, ma sa faalogoina e Hayden ua manava lana manava. "E iai se mea na tupu i le aso. Ou te fai atu e iai se mea e foliga 'e le'i. Atonu e taʻua e outou tagata Amerika o se isi mea."
  
  "Ioe?"
  
  "Na ou mauaina se telefoni mai lo"u malo. Mai la"u faufautua i le Minisita o le Malo. Lu'i tulaga maualuga. O a"u-" O le isi taofi faalotolotolua, e le pei o Dahl.
  
  O le gataifale gaoa o Kauai na tafe mai i lalo ifo o latou. Sa sau le valaau i luga o le leitio. "Valu minute i le sini."
  
  "Na taʻu mai ia te aʻu o la matou taotoga - o la matou taotoga Scandinavian - o le a siitia atu i se ofisa fou. O se vaega galulue soofaatasi e aofia ai sui maualuluga ae le o taʻua o le CIA Amerika, DIA ma le NSA. O Hayden, o aʻu o se fitafita ma o le a ou faia le poloaiga a loʻu pule sili, ae e saʻo lena mea ia te oe?"
  
  Sa faateia Hayden e ui lava ia te ia lava. "Ia te a"u e foliga mai e matua leai se aoga. O ai le igoa o le tagata autu? Le tagata e te tuʻuina atu oe i lima."
  
  "Russell Cayman. E te iloa o ia?"
  
  Sa su'e e Hayden lona manatua. "Ou te iloa le igoa, ae e itiiti lava se mea ou te iloa e uiga i ai. Ou te mautinoa e sau o ia mai le DIA, le Defense Intelligence Agency, ae o le tele lava o latou i le pisinisi o le mauaina o auupega. O le a le mea e manaʻo ai lenei Russell Cayman ia te oe ma le Tuugamau?
  
  "O loʻo e faitauina loʻu mafaufau".
  
  Mai le tulimanu o lona mata, na iloa atu ai e Hayden le masi o le ulu o May e pei na fana o ia i totonu o le ulupoo. Ae ina ua liliu atu Hayden ia te ia ma le fesiligia, sa tilotilo ese le sui Iapani.
  
  Na mafaufau Hayden mo ni nai sekone ona fesili atu lea i se leo filemu, "E te faatuatuaina uma ou tagata, Torsten?"
  
  O le taofi umi o Dahl na tali ai lana fesili.
  
  "Afai na lapataia le DIA e uiga i se mea, o lona uiga o loʻo i ai le tele o latou inisiua. O la latou fa'amuamua atonu e sili atu nai lo le CIA. Ia savali ma le faaeteete, uo. O lenei alii, Cayman, e leai se mea e sili atu nai lo se aitu. Black ops troubleshooter, Gitmo, Setema 11th. Afai e tupu se mea matuia ma maaleale, o ia o le tagata e te liliu atu i ai."
  
  "Fia a"u. Maimau pe ana ou le fesili atu."
  
  "Ua tatau ona ou alu nei, Torsten. Ae ou te folafola atu ia te oe o le a ou talanoa ia Jonathan e uiga i lenei mea leaga i se taimi vave ou te mafaia. Taofi i ai."
  
  Na sainia e Torsten le konekarate ma le mapuea vaivai o se fitafita faʻapolofesa na vaʻaia uma ma sa le fiafia i le tofiaina o se tagata faʻatauvaʻa i se Amerika maualuga. Na alofa Hayden ia te ia. Sa ia liliu atu ia Mai, o le a fesili mai po o le a le mea na te iloa.
  
  Ae o le valaau "Target" na sau i luga o le leitio.
  
  O fanua i luma ma lalo sa mu. A o alu ifo i lalo le helikopa, sa mafai ona vaaia ni tama'i fuainumera o feosofi solo i itu uma. O maea na tosoina mai le fale ma feosofi ai tagata i tua atu ia i latou, ma se'ese'e vave agai i le laufanua mu i lalo. Na faatali Hayden ma May i lo la taimi, na gaogao foliga o May a o la faalogoina a la tagata o sasaa afi.
  
  Na siaki e Hayden le saunia o lana Glock mo le taimi lona tolu ma fai mai, "Budro i lalo i lalo."
  
  "Aua e te popole," o le tala lea a le fafine Iapani. "O le a ia su'eina le uiga moni o Mai-time."
  
  Na o ifo faatasi ia tamaitai e toalua i le maea, ma tulaueleele i le taimi e tasi, ma savavali ese atu i se gaioiga masani e tasi-lua-ufiufi. O lenei faiga e manaʻomia ai le talitonu atoatoa o le tasi i le isi, talu ai a o tamoe le tasi tagata, o le isi o loʻo vaʻavaʻai i a latou peripheral. Tasi, lua, pei o le leapfrog. Fauga. Ae o se auala vave ma faataumaoi e agai i luma.
  
  Na su'e e Hayden le vaega a o tamoe. E tele maupu'epu'e mālū na fa'ai'u i se lotoa pa sa tu ai se fale tele ma ni fale tetele i fafo. O le fanua lona lua lea a Kovalenko. I le faʻamasinoina i le afi ma le vevesi, na taunuu ai Boudreau i luma atu o latou.
  
  Pe, e foliga mai, sa ia faʻaaluina ma le faʻanoanoa lona taimi i mea uma.
  
  Na tamoe Hayden, ma fana lana fana fana faaoolima Marine M16 na nono mai i le emo o le gutu ma alii na ia vaaia i le ufiufi. I le lua minute mulimuli ane ua oo i lona taimi, ma sa ia alaga: "Toe uta!" ma fa'aalu ni nai sekone e fa'aofi ai se mekasini fou i totonu o lana auupega. E seasea ona toe faafo'i atu i ai ni fana, ma ina ua latou i ai, sa matua le faatulagaina lelei ma na latou misia ai i latou i ni nai futu.
  
  I itu uma e lua, e tutusa lelei le saoasaoa na aga'i atu ai 'au a le Marine. O lea la ua i luma atu se pa, o le faitoto'a o lo'o matala pea ma le fiafia, ae o 'au na aga'i i le agavale. O se grenade na tuʻuina lelei na faʻaumatia ai lagolago o le pa, ma tuʻu ai le 'au e leʻi faʻalavelaveina le ulufale atu i totonu o le lafumanu.
  
  O pulufana o lea ua faaili ma le mata'utia.
  
  Na lafi Hayden i tua atu o le afi eletise. O le a'afiaga na lafo atu ai aloiafi mai le piliki a'o lupe Mai mo se lafitaga. Omea ma fasi uamea ua salalau solo i soo se mea.
  
  Na soloi e Mai se tafe toto mai lona alafau. "Sa aoaoina fitafita a Boudreau i a outou aoga faataitai."
  
  Na faaalu e Hayden se taimi e manava ai, ona tepa vave atu lea i le fale. "E sefululua futu. Ua e sauni?"
  
  "Ioe".
  
  Na sola Hayden. Na laa atu Mai i luma ma faatu se puipui uamea, ma faamalosia ai lo latou fili e alu ifo mo se lafitaga. Na taunuu Hayden i le tulimanu o le fale ma oomi atu o ia lava i le puipui. Sa ia togiina se uila i le faamalama ona ufiufi lea o Mai.
  
  Ae i lena taimi, na oo mai ai se tele o talatalanoaga e ala mai i lana taliga. Na unaʻia e le taʻitaʻi o le 'au tagata e o atu i le faleteuoloa mamao. Sa i ai se mea mata'utia o le a tupu iina. A o faalogo Hayden, sa ia iloaina o le afa o le siosiomia e le au a Boudreaux le fale ma o le a latou tutuina se afi i soo se mea o i totonu.
  
  O pagota, e leai se masalosalo. Fa'apologa.
  
  Na tamo'e Hayden i le mae'a ai o Me, ma tamo'e atu i le malae ma fana faatasi. O isi fitafita na aufaatasi atu ia i latou, ma felafoai i itu uma e lua, ma fausia ai se pa mataʻutia, osofaʻia o le lototele ma le oti.
  
  O le fasiotiga valea lea o le a tupu o le kata valaau a Boudreau. O le a i ai o ia iina.
  
  E leʻi taofia le fanaina e fitafita sosola. O pulufana na taia i luga o le ea, fiti mai puipui ma masini, ma maua ai le itiiti ifo ma le afa taseni sini a le fili. Na solomuli le au a Boudreaux ma solomuli i le te'i ma le fefe. A o pasia e fitafita o latou fale, sa latou taumafai e tafana ma le le mafaufau mai le itu, ae sa sauni le au Marini ma fetogi i latou i fana.
  
  O pa na tafana maualuga i le ea i itu uma e lua o le au tamo'e. O pa na lafo mai ai ma'i ma'i fa'alele; o laulaufaiva o le afi na sosolo vave ai le oti vevela ma tau le mafai ai ona mulimuli atu le mata. O lo'o taoto tagata fe'ei i lo latou ala.
  
  Na iloa atu e Hayden se falesa i luma atu. Sa goto lona loto i le matua"i fefe tele. E moni lava. E le itiiti ifo ma le sefululima alii o Boudreaux sa tutu faataamilo i le fale o manu ua loka, ma taulai atu a latou auupega i puipui manifinifi pepa, ma ina ua taulaʻi atu Hayden i le tagata muamua, sa latou tafana uma.
  
  
  ***
  
  
  Na tamo"e Alicia Miles ma sasa"a fana a"o osofa"i e "au a Hawaii ma a latou uo se osofaiga i le Kovalenko Ranch i le Motu Tele. Sa le tutusa le laufanua. O vanu loloto uma, mauga maualuluga ma fanua laugatasi togavao. Ae latou te leʻi latalata atu i le lafumanu, na fanaina se grenade launcher i se tasi o osofaʻiga helikopa, ma maua ai ae leʻi faʻaumatia, faʻamalosia i latou uma e vave tuʻu.
  
  O lea la ua latou faataalise o se au, e feutagai ma le vaomatua mafiafia ma mauga gaoa. Ua uma ona leiloa se tagata e toatasi i se mailei. O le osofaiga na saunia e alii o le Bloody King. RPGs lele lele i luga o laau.
  
  O loʻo fiafia le au faʻatau.
  
  Ae na fetaomi atu i luma le Marines, lea ua vavae ese mai le pa e na o le tolusefulu futu ma le isi vanu tifato mulimuli. Sa mafai ona iloa atu e Alicia foliga ataata o latou fili. Na amata ona puna lona toto. I ona tafatafa, o se sui tele o le CIA, o Kinimaka, sa saoasaoa tele mo se sauai. Na iu ina aoga tele o ia.
  
  O mea tau fesoʻotaʻiga i o latou taliga na faʻasalalau atu ai tala o faʻalavelave leaga o loʻo oʻo mai. Ua tapunia le faletalimalo o Ala Moana Queen i Oahu. O se tagata turisi na togi i lona oti mai le faamalama o le fogafale sefulu. Na togi i totonu o le auala grenades. O lo'o sauni le vaega fa'apitoa mo se ta'aloga e foliga mai e vave ona tu'uina atu le moli lanumeamata ona o le oti ma le vevesi na mafua mai i le au fa'atau. I Kauai, na fana ai e se tagata e toatasi na te pule i le ola ni pulufana i veni sa potopoto ai le au tusitala, ma manu"a ai se tusitala. Ma o lenei, i luga o le Motu Tele, ua ave faamalosi se pasi e tumu i turisi ma ua totoina se pomu i lana auvaa. Sa lokaina i latou i totonu a o nonofo i fafo a latou pagota i nofoa nofoa, inu pia ma taaalo kata. E le o iloa po o ai o i latou sa i ai le pa, pe toafia.
  
  Na oso ifo Alicia i lalo o le itu o le vanu. O se RPG na pa i ona luma, ma lafoina palapala ma papa maualuga i luga o le ea. Na oso atu le teine i luga o i latou, "ata, ma faliu i tua ina ua ia lagona le fa"atuai o Kinimaki.
  
  "Sau loa, ga"o," o lana tala lea, ma faapupuu ona laugutu ma le fiafia. "Nofo faatasi ma au. O le mea lea e matua"i vevesi ai lava mea."
  
  
  ***
  
  
  Na fana pea lava pea Hayden, taumafai e to'a ma fa'atumauina lona sa'o. E tolu ulu na pa i lana vaai. Sa tamoe mai pea Mai i ona tafatafa, e leai sana tala. O isi fitafita na faapau ifo i le tulivae e tasi, ma aloese mai fana ma tuʻituʻi i fafo le au fitafita ae latou te leʻi toe liliu.
  
  Sa i ai Hayden faatasi ma i latou i lena taimi. Na faliu se tasi tamaloa ma lavea o ia i le alalaupapa o lona isu i le fana. Na pau o ia ma ee, ae na kiki ona vae, ma mafua ai ona lele le ulu i luga o ia.
  
  Sa vave ona a"e o ia i luga, ae na pa"u lona tino i ona luga, ma pine ai i lalo. Ina ua tepa a'e o ia i luga, sa ia tilotilo sa'o atu i ona mata ua tumu i le ita ma le tiga. Faatasi ai ma se tomumu le mautonu, sa ia tuʻiina o ia ma fusi ona lima mafiafia i lona faai.
  
  Na ia vaaia loa fetu, ae sa le'i taumafai e taofi o ia. Nai lo lena, na maua e ona lima avanoa e lua le auupega lava ia. I le itu taumatau o lana Glock. I le agavale o lana naifi. Sa ia tu'i le paelo o le fana i ona ivi, ma tuu atu ia te ia e tagotago i ai.
  
  Ua matala lana uu ma ua pupula ona mata.
  
  Na tafana e Hayden ni fana lemu se tolu. Na taavale ese le tamaloa mai ia te ia. A o manino mai le vaaiga i luga atu o ia, na iloa atu foliga o se isi fitafita. Na fana e Hayden le isu, ma vaaia ai le toe lele o le tamaloa ma mou atu.
  
  Sa nofo o ia i luga ma iloa atu Mai. O le tagata mulimuli o totoe o loʻo faʻafeagai ma ia. Na emo Hayden. O lenei tagata o se malaia. O ona foliga na foliga mai na vali mumu. Sa le lava nifo. Na foliga vaivai lona auvae. O le tasi lima na se'e, o le isi na gau i le tulilima. Sa tu o ia i vae tetete ona faapauu lea i ona tulivae i le palapala palapala.
  
  "Ua sese le tagata na e filifilia e lu"i ai," o le tala lea a Mai ma se ataata malie a o ia taulai atu i lana Glock nono mai ma feula lona ulu.
  
  Na foloina e Hayden ma le le loto i ai. O se tamaitai ogaoga lea.
  
  Na tatala e Marines le faitotoa o le fale o manu, ma valaau atu i lo latou i ai. Na goto le fatu o Hayden i le aofaʻi o pu i puipui faʻapipiʻi. Talosia ia sola ese tagata na taofia.
  
  Faatasi ai ma ona mafaufauga faavavevave, sa i ai se mea na manino mai i lo isi mea uma. E le'i iinei Boudreaux. Sa ia toe tepa i tua i le fale. O le nofoaga mulimuli lea na ia faamoemoe e lafi ai o ia, ae peitai-
  
  O se vavao faafuasei na tosina atu i ai lana vaai. Na tautevateva atu le Marines i fafo o le fale o manu, o le tasi o lo o uu lona tauau e pei o ia na tutui.
  
  Ona sasaa atu lea o Boudreaux ma se vaega tele o tagata tau tupe i fafo o le falesa, fana fana ma feei pei o temoni. Pe o lona uiga na tuuina atu e isi tagata totogi o latou ola e fai ma taufaaleaga? Pe na latou fa'amu ni avanoa pe mai se tulaga fa'apitoa?
  
  O le mea moni na taia ai o ia e pei o se pa faaniukilia. O tagata o le Blood King ua i ai nei i totonu o le Marines, o loo tau, ma na faanatinati atu Boudreau ia Hayden, o le naifi na sii ma le tetee.
  
  
  ***
  
  
  Na faaosofia e Alicia le au i lona sogasoga ma lona agaga i lalo o le afi. I ni nai minute mulimuli ane, na latou taunuu ai i le pito i luga o le siʻitaga mulimuli ma timu i lalo se afi afi i luga o le au puipui eli. Na matauina e Alicia se fale tele, o se falesa tele ma se faletaavale e lua taavale. O lea nofoaga sa vaai atu i se vaitafe lautele, e lē taumatea sa avea ma auala e sao ai, ma i autafa o le fale o manu sa iai se helipad e tasi le helikopa ua uma.
  
  Sa ia toe tepa i tua. "O mea e fa"ailoa mai ai le grenade."
  
  Na faauu le taitai o le au. "Ua uma ona fai lenei mea."
  
  Sa faasino atu Alicia i tulaga o le fili. "E i ai se puipui maualalo iina. I tua o le fale. I tua o le Rolls-Royce. I le itu taumatau o le vaipuna."
  
  Ua etoeto e le taitai au ona laugutu. "Tutu"i ese tagata leaga."
  
  O le tele o pa na mafua ai ona lulu le eleele. O le au osofaʻi na faʻauluina ni grenades se tolu ona faanatinati atu lea i luma i le tasi ma le lua faʻasologa, o loʻo tafana pea o se vaega ae o loʻo faʻafefe i se arc mataʻutia.
  
  Faatasi ai ma le sauā mataʻutia na latou osofaʻia ai le lafumanu a le Blood King.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU IVA
  
  
  Na pai atu vae o Drake i le fola o le sela. A o lei amata ona o ifo i lalo isi, sa ia faatuina se moli e faamalamalama ai lo latou ala. O le taimi lava lena na ola ai puipui, o latou togitogiga ua iloa lelei nei e mata tei o Drake.
  
  Curls e tutusa ma na i luga o masini feavea'i e lua. Ua faʻamaonia nei e tutusa lelei ma Thorsten Dahl ma lana 'au na maua i le Tuugamau o Atua i Iceland.
  
  O le a le malo anamua na latou tautevateva i ai talu ai nei? Ma o le a faapefea ona i'u nei mea uma?
  
  Na tulei ese Ben, Karin, ma le vaega atoa o le Team Delta mai le maea i lalo seia oo ina tumutumu tagata uma i le faaofuofu tele o le Faitotoa o Pele. Sa taumafai Drake i le mea sili na te mafaia e aua le autilo loloto atu i le lanu uliuli i tua atu.
  
  Na faapauu Ben ma Karin i o la tulivae. O le faitotoa faaofuofu lava ia sa i ai se ituaiga o u'amea pulumu, lamolemole atoatoa ma tutusa. O luga o le u'amea sa togitogia i ni fa'ailoga laiti tutusa ma isi vaega o le ana.
  
  "O nei faailoga," sa pai atu ma le faaeteete Karin ia i latou, "e le o se mea faafuasei. Vaai. Ua ou vaai atu i le pi'o lava lea e tasi e toe fai pea lava pea. Ma le isi vaega o le ana..." Sa tilotilo solo o ia. "E tutusa lava".
  
  Na su'e e Peni lana telefoni. "O le ata lea na auina mai e Dahl ia i matou." Sa ia uuina i luga i le malamalama. Na punou Drake i luma, ma le mautinoa o le Delta Team o le a mataala mo tagata faʻalavelave.
  
  "O lea la, e iai se sootaga o le Tuugamau o Atua ma Faitotoa o Seoli," o le manatu leotele lea o Drake. "Ae o le a le uiga o pupuni?"
  
  "Toe fai faiga," o le tala filemu lea a Karin. "Ta'u mai ia te a'u. O a ituaiga faailoga, anamua po o
  
  Faʻaonaponei, e faia i le tele o mamanu faʻasolosolo?"
  
  "faigofie." O le Komodo Tele na nofonofo ifo i o latou tafatafa. "Gagana".
  
  "E sa"o. O lea la, afai o le gagana lea-" Sa ia tusi atu i puipui o le sela. "Ona latou faamatala atu lea o le tala atoa."
  
  "E pei o mea na maua e Dahl." Na luelue le ulu o Drake. "Ae e leai so matou taimi e iloilo ai i le taimi nei. Na ui atu Kovalenko i faitotoa nei."
  
  "Faatali". Na pipii e Peni le alalaupapa o lona isu. "O faailoga nei..." Na ia pa"i atu i le faitotoa faaofuofu. "E tutusa lelei lava ma luga o masini. Ia te aʻu o loʻo taʻu mai ai o lenei faitotoʻa o se toe faʻafouina o le masini lava lea e tasi. Taimi malaga masini. Ua uma ona tatou faia se faaiʻuga atonu na faaaogā e atua ni masini feaveaʻi e faimalaga ai i le taimi ma taaʻina ai le iʻuga. Atonu o le mea lea o le faiga autu lea."
  
  "Vaai," o le tala filemu lea a Drake, "e manaia tele. O le ae malamalama i lenei mea. Ae i tua atu o nei faitotoa-" Sa ia tusi lona tamatamailima i le pogisa tele. "Tupu Toto. O le tagata na nafa ma le maliu o Kennedy, faatasi ai ma le faitau selau o isi. Ua oo i le taimi e taofi ai le tautala ae amata savali. Alu".
  
  Na luelue le ulu o Peni ma tu i luga, ma foliga tausala teisi a o ia solomuli ese. Na mānava loloto tagata uma i totonu o le potu. Sa i ai se isi mea i tua atu o le faitotoʻa e leai se tasi o i laʻua na manaʻo e taʻua:
  
  O le mafuaaga na suia ai e Kapeteni Kuki le igoa o le faitotoa faaofuofu mai le "Pele's Gate" i le "Hell's Gate".
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU
  
  
  Na tetete le setete o Hawaii i lalo o le malosi o se tagata valea.
  
  Afai e mafai ona lele se helikopa, e mafai ona maua ai se vaaiga lautele lautele o le pogisa, o mea leaga na tutupu i atumotu, o le a lele muamua i luga o Oahu e puʻeina le Ala Moana Queen Hotel, lea sa i ai sui poto masani o le tele o 'au a le SWAT. faatoa amata ona faia se gaioiga e faasaga i tagata faʻaauupegaina malosi, faʻamalosi faʻamalosi o loʻo taofia mea maualuluga uma ma le anoanoaʻi o tagata na taofia. Na faanatinati atu o ia, ma aloese mai ao leaga o le asu uliuli na sasaa mai le itiiti ifo ma le sefulu lua faamalama malepelepe, ma faasino ma le faaeteete avanoa e mafai ona vaaia ai alii ufimata o loo i ai fana ma ufiumu o loo leoleoina alii, tamaitai ma tamaiti vaivai i ni vaega e faigofie ona faaumatia. .
  
  Ona ta'avale ese lea, i luga ma le itu taumatau i se arc tele, muamua agai i le la, o lena polo samasama ga'o e aga'i malie atu i se lumana'i le mautinoa ma e ono mata'utia, ona maulu ifo ai lea i lalo ma agai i le agavale i lana malaga mata'utia. o le mauaina i Kauai. O le a pasi atu o ia i tafatafa o Diamond Head, ma le le amanaiaina o toa ma tagata leaga o loʻo suʻeina mealilo ma faʻanoanoa miti mataʻutia i totonu o ana pito sili ona pogisa ma sili ona mataʻutia o se mauga mu.
  
  I Kauai, semanu na te faia se vili mo le tagata afu afu lea na saisai o ia lava i le pa o se fale kofe, maileia tagata i totonu ma faaalia manino ai se ofu ua tumu i le dinamita ma se lima gatete o uuina le masini pa a se tagata oti. Afai e te faʻalautele i luga o le ata, e mafai ona e iloa atu le faʻanoanoa i mata o le tamaloa. O lenei mea o le a faʻaalia manino ai le mea moni e ono le mafai ona ia tumau. Ona alu a'e ai lea i luga, toe a'e i luga a'e o taualuga e mulimuli atu i le pioga matagofie o le gataifale. I le lafumanu mu, lea na faatoa tau ai Hayden Jay ia Ed Boudreau, ae o Mai Kitano ma isi vaega uma o le Marines na tau i se taua vavalalata ma le tele o fitafita a Boudreaux. I le lotolotoi o le pisapisao mata'utia o le oti ma le taua, na fetagisi ai le au na manu'a na taofia.
  
  Ma agai i luma. O le taimi ua tuanaʻi ma le lumanaʻi ua uma ona fetaui. O tagata anamua ma le avant-garde ua lokaina i feeseeseaiga.
  
  O le aso nei o le aso e mafai ai ona feoti atua ma mafai ai ona fuga ma tulaʻi mai ni toa fou.
  
  O le helikopa o le a fa'ataunu'uina lana femalagaa'i mulimuli, e fa'atatau i laufanua eseese ma fa'anatura fa'anatura fa'anatura e fausia ai le Motu Tele. O le taufetuli atu i se isi lafumanu, sa i ai ni nai minute e taulai atu i ai a o osofaʻia e Alicia Miles, Mano Kinimaka, ma le latou vaega a le Marines se lotoa malosi puipuia lea na fetoʻai ai tagata na taofia, tagata faʻatau, ma tamaloloa e iai asoa dynamite i se tasi o feteʻenaʻiga sili. I le pito o le taua, na amata galue ai masini malolosi, ua sauni e aveese tagata o le Tupu o le Toto i luga o le eleele, ea ma vai. Na amata ona sosolo i luga le meapueata a o tilotilo i luga Alicia ma Kinimaka, ua latou iloa le au sosola ma ua uma ona faataatia ni auala e taofia ai ma faaumatia ai i laua.
  
  Ma na iu lava ina see ese le helikopa, na o se masini, ae o se masini lava, e tumu i ata o le valea o tagata, o le lototele e mafai ona latou maua ma iloa, ma le leaga sili ona leaga e mafai ona latou faia.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE TASI
  
  
  Na ulufale atu Drake i lalo o le faitotoa faaofuofu, lea na faaigoaina e Kapeteni Kuki o le Faitotoa o Seoli, ma sa i ai o ia i totonu o se ala vaapiapi ua tipiina. Sa ia kiina le moli o le fana ma faapipii i le paelo. Sa ia faapipiiina foi se molī i lona tauau ma fetuunai ina ia faamalamalamaina ai puipui. Mo sina taimi sa tele le malamalama ma leai se tulaga matautia.
  
  A o la laasia le ala fefiloi, sa fai atu Drake i luga o lona tauau, "Ta"u mai ia te a"u, Ben, e uiga i api talaaga a Cook."
  
  Na manava vave Ben. "E leai se mea e sili atu nai lo se vaaiga lautele o lenei faiga mailei tele. Na taʻua e Kuki "O Faitotoa o Seoli" ona o le natura o mailei. Na te leʻi iloa foʻi le mea o le a tupu i le iʻuga."
  
  "O ai la na fausia mailei?" o le fesili lea a Drake. "Ae aisea?"
  
  "E leai se tasi na te iloa. O faʻailoga na matou maua i fafo ma faʻailoga i le Tuugamau o Atua e leʻo i luga o nei puipui i totonu." Na ia fa'amama lona fa'ai ma fa'aopoopo mai, "Tofa."
  
  O le leo o Komodo na paʻu i tua o latou. "Aisea na le iloa ai e Cook le iuga?"
  
  "Sa sola ese," o le tala filemu lea a Karin. "I le fefe".
  
  "Oi, leaga."
  
  Na tu Drake mo sina taimi. "O lea la, talu ai ua na o a"u o se fitafita gugu ae o oulua o le fai"ai o lenei ta"otoga, se"i ou fa"amama mea uma. O le mea moni, o ogalaau o le ki lea i le faiga mailei. Ma e iai a oulua kopi."
  
  "E tasi le matou," o le tala lea a Peni. "E iai se isi tagata i lona ulu o Karin."
  
  "Ona maua lea o le tasi," o le tomumu lea a Komodo.
  
  "Leai..." Na amata e Peni, ae na taofia o ia e Drake. "O le uiga o lana tala afai e oti o ia, o le a maua se tatou kopi e tasi, pepe. E le aoga tele le manatua o ata pe a e oti."
  
  "Ou te le ... Ioe, lelei, faamalie atu, matou te le manatu o ni fitafita."
  
  Na matauina e Drake ua amata ona faalautele le alavai. Na agi mai le savili sili ona māmā i luga o ona foliga. Sa sii i luga lona lima e taofi ai i latou ona punou lea o lona ulu i le tulimanu.
  
  Vaai i se vaaiga ofoofogia.
  
  Sa i ai o ia i le faitoto'a o se potu tele, fa'ata'ifa'i lona tino, ma lona fa'alo na leiloa i le pogisa. O le malamalama vaivai na sau mai laau mumu ia atonu na tuua e alii o le Blood King. I luma tonu lava o ia, o le leoleoina o le alavai o loo faaauau pea i le loloto o le mauga, sa i ai se vaaiga na oso ai lona fatu.
  
  O se foliga lapo'a sa vaneina i totonu o le papa i luga a'e o le ana. Faatasi ai ma ona mata piʻo, isu matau, ma mea e mafai ona faʻamatalaina o seu o loʻo oso mai i lona ulu, na vave ona faʻamaonia e Drake o foliga o se tiapolo poʻo se temoni.
  
  I le le amanaiaina o foliga mo sina taimi, sa ia tilotilo solo i le vaega. O puipui na pi'o, o latou faavae na ufitia i le pogisa. Sa tatau ona latou fa'aopoopoina sina malamalama fa'aopoopo iinei.
  
  Sa ia talotalo lemu atu i luma isi.
  
  Ona faafuase'i ai lea o se leo na pa'ō i totonu o le ana, e pei o le selau o afi mumu o sasaa i le taimi e tasi, pe, e pei ona taʻua e Peni, "e foliga mai o le Batmobile malaia."
  
  Na sasao mai le afi i pogaisu o le vaneina, ma faia ai se ogaumu faataamilo i le fola maa. E lua ni afi mumu na sasaa mai i puisu taitasi, ona sosoo ai lea ma ni nai sekone, tasi mai mata taitasi.
  
  Sa suesue e Drake ma le popole. "Atonu o loʻo matou faʻatulagaina se ituaiga o masini e gaoioi. Su'e ma'ale'ale omi po'o se mea." Sa ia liliu atu ia Peni. "Talosia ua e sauni lau paga, aua e pei ona masani ona fai mai se tasi o faaili a le Dinorock, Poison, ua na o se taimi fiafia."
  
  Na faapupuu laugutu o Peni i se ataata puupuu ao ia su'esu'e i ana faamatalaga. "O le tulaga muamua lea o seoli. Fai mai le tusitala, o se tagata e igoa ia Hawksworth, na latou taʻua lea tulaga o le Wrath. Ou te manatu ua manino le mafuaaga. Mulimuli ane sa latou faatusaina o ia i le tiapolo, o Amone, le temoni o le ita."
  
  "Faafetai mo le lesona, tama." Na gugu Komodo. "E ta"u mai ea se ala i le taimi ua tuana"i?"
  
  Na tuu e Peni le tusitusiga i luga o le fola ma faasa'o i fafo. "Vaai. Ua ou vaai muamua i lenei mea ae ou te leʻi malamalama i ai. Masalo o se faʻamatalaga lea. "
  
  Sa nofonofo i lalo Drake i tafatafa o lana uo talavou. O mekasini na kopiina sa mamanuina ma le faaeteete ma le ata, ae o le tamatamailima o Peni na tosina atu lona mafaufau i se laina ese o tusitusiga.
  
  1 (||) - alu i le 2 (||||) - alu ile 3 (||) - alu ile 4 (|||||/)
  
  Ma na o le pau lava le tusitusiga na mulimuli mai ai o le, "Ma le ita, ia onosai. O le a fuafua e se tagata ma le faaeteete lona ala pe afai e iai ni laina folau i ona luma."
  
  "O Cook o le seila silisili i taimi uma," o le tala lea a Peni. "O lenei laina e taʻu mai ia i tatou ni mea se lua. Ua taupulepule e lenei Kuki se auala e ui atu ai i le temoni ma o le ala e ui atu ai e manaomia ai le fuafuaina lelei."
  
  Na matamata Karin i le mumu o le afi. "Sa ou faitauina le fa," o lana tala lea ma le mafaufau loloto. "E fa mū o le afi. Ole aofaiga tutusa e pei o-"
  
  Sa tatagi mai se fana, ma luluina ai le filemu. O le pulufana na sosolo atu i luga o le puipui i talaane o le ulu o Drake, ma mafua ai ona tipi maa maʻai i le ea. E tasi le millisecond mulimuli ane, na sii i luga e Drake lana fana ma fana, ma i le millisecond mulimuli ane na ia iloa ai afai e toe foi i tua i totonu o le ala, e mafai e le fana e taofi i latou i le puipui e le gata.
  
  Faatasi ai ma lenei manatu, sa ia tamoe, fana, i totonu o le sela. Komodo, e foliga mai na oʻo mai i le faaiuga lava e tasi, na mulimuli atu ia te ia. O le afi tuʻufaʻatasia na tuʻituʻi ese ai aloiafi mai le puipui o loʻo siomia ai. O le tagata lalafi na oso i le te'i, ae na mafai lava ona toe fanaina se isi pulufana, lea na faaili i le va o Drake ma Komodo.
  
  Na pa'u ifo Drake i le tulivae e tasi, ma taula.
  
  Na oso i fafo le tamaloa mai lona ufiufi, ma sii i luga lana auupega i luga, ae na fana muamua Komodo - o le galu o le pa na toe togi ai le tagata osofaʻi. Sa i ai se alaga tuia ma sa tu le tamaloa i se gaogao lavelave, o le fana na pa'i i le fola. Na savali atu Komodo ma faamautinoa ua oti le tamaloa.
  
  Na palauvale Drake. "E pei ona ou manatu, na tuua e Kovalenko ni fana e faagesegese ai i matou."
  
  "Ma ia faʻaitiitia i matou," o le faʻaopoopo mai lea a Komodo.
  
  Na fa'apupulaina e Karin lona ulu i le tulimanu, o lona lauulu enaena na toulu i ona mata. "Afai ou te sa'o, o le fuaiupu uiga ese o le pu ki, ma o le upu 'onosai' o le ki. O na laina tram e lua e foliga e lua? I musika, solo ma tusitusiga tuai e mafai ona latou faauigaina se taofi. O lea la, o le onosa'i o lona uiga 'ia taofi'.
  
  Na sioa atu Drake i le talosaga a o feosofi atu le au Delta i luga o le ana, uunaia e Komodo ma naunau e aua nei toe faia ni mea sese.
  
  Na alaga Komodo: "Ae faapefea tagata? Fa'aeteete i mailei pona. Ou te le faatagaina lena tagata valea Rusia e faia se mea i luga o le au faatonu."
  
  Na olo e Drake lona alofilima afu i luga o le puipui talatala, ma lagona le maa mafolafola i lalo o lona lima, malulu e pei o totonu o se pusaaisa. "O lea la: 'Faatali mo le pa muamua, ona taofi lea mo le lua ma alu i le lua. A uma le pa lona lua, taofi le lona fa ma agai atu i le lona tolu. A uma le pa lona tolu, taofi mo le lua ma agai i luma i le fa. Ma pe a uma le pa lona fa, taofi mo le taimi lona ono, ona alu ese lea."
  
  "faigofie." Na fa'aivi mai Peni. "Ae o le a le umi e malolo ai?"
  
  Na faamimigi tauau o Karin. "Puupuu sipela."
  
  "Oi, e fesoasoani lena, tuafafine."
  
  "Ae fa"afefea ona e faitauina mea pa?"
  
  "Ou te masalo o le tasi e muamua atu i le nofoaga mamao o le numera tasi, ma le numera fa e sili ona puupuu."
  
  "Ia, ou te masalo, e talafeagai lena mea. Ae o lea lava-"
  
  "Pau lava lena". Ua lava ia Drake. "Ua uma ona tofotofoina lo"u onosa"i i le faalogo atu i lenei finauga. Ou te alu muamua. Se'i o tatou faia lea a'o le'i mou atu la'u caffeine maualuga."
  
  Na ia pasia le auvaa Komodo, ma tu i ni nai iata mai le afi umi. Sa ia lagonaina le liliu atu o alii taitasi e vaai. Sa ia lagonaina le popole o Peni. Sa moeiini ona mata, ma lagonaina le si"itia o le vevela a"o falai e se isi tafega sili ona vevela le ea i ona luma.
  
  O foliga o Kennedy na aau i luma o lona mafaufau. Sa ia vaai ia te ia e pei ona sa i ai muamua. O se pa'u malosi i lona lauulu, suti ofuvae e leai ni fa'aaliga - tasi mo aso ta'itasi o le vaiaso. O se taumafaiga maaleale e faʻasese mea uma mai le mea moni o ia o se fafine.
  
  Ona tuu ai lea e Kennedy lona lauulu i lalo, ma na ia manatua ai le tamaitai sa la mafuta i le lua masina fiafia. O le tamaitai na amata ona fesoasoani ia te ia e agai i luma ina ua mavae le maliu faataumaoi o lona toalua o Alison ma le tiga na mafua mai i lena faalavelave tau taavale i le tele o tausaga ua mavae.
  
  Sa emo sa'o atu ona mata i lona fatu.
  
  Sa i ai se afi mumu i ona luma.
  
  Sa ia faatali mo le vevela o le afi e teʻa ma taofi mo le lua sekone. A o ia faatalitali, sa ia iloaina o se afi emo mai le mata lona lua ua uma ona emo mai i lalo. Ae ina ua mavae le lua sekone na ia agai atu i le tulaga lea, e ui lava o alava uma o lona alaga e le tatau.
  
  Na faaumatia o ia e le afi-
  
  Ae na malolo ina ua uma lana gaioiga. O le ea sa siomia ai o ia sa vevela lava, ae sa gafatia. Sa manava Drake, o le afu na tafe mai ia te ia i galu. Sa le mafai ona malolo mo sina sekone, sa amata ona ia toe faitau.
  
  Fa sekone.
  
  Na fe'ei mai se afi i ona tafatafa, ma taumafai e susunu le mea tonu o le a nofoia.
  
  Na faia e Drake lana gaioiga. Na pe le afi. Sa pei lona gutu o se keke masima. Na mu uma ona mata mata e pei na taufetuli i se pepa oneone.
  
  E ui lava, ou te manatu faapena. Mafaufau, mafaufau pea. Toe lua sekone ona tatou gaoioi lea. Sei o tatou agai atu i le togafiti mulimuli. O lea la ua ia te ia le mautinoa.
  
  Taofi mo le ono sekone ona-
  
  I le ono na ia gaoioi ai, ae e leʻi mapu le afi! Na mu ona mata. Na ia faapau i ona tulivae ma togi i tua lona tino. Na alaga e Peni lona igoa. Sa oo ina malosi le vevela o lea na ia taumafai ai e ee. Ae i lena taimi na mou ese ai. Na ia iloa malie atu o loo olo ona lima ma ona tulivae i luga o le fola maa talatala. I luga o lona ulu, na ia totolo faavave atu i le alavai i tua o le sela.
  
  Ina ua mavae sina taimi, sa ia faliu ma alaga atu i isi: "E sili atu ona outou faia lena malologa fitu lona lua, alii. 'O le mea mulimuli e te fia iloa pe fa'apefea Kentucky Fried.'
  
  Sa faalogoina le talie lemu. Sa vave ona savali atu Komodo ma fesili ia Karin ma Peni po o afea la te mananao e fai ai lo la avanoa. Sa manao Peni e muamua atu ni nai fitafita nai lo ia, ae sa naunau Karin e mulimuli ia Drake. Na ave e Komodo lava ia e ave o ia i autafa ma talanoa filemu e uiga i le faautauta o le faamautinoaina e le na o le laki o Drake i lana taimi aʻo leʻi lamatia le leiloa o se tasi o le faiʻai o le latou taotoga.
  
  Na vaaia e Drake le faamaluluina o Karin ma ua ataata teisi. O se mea manaia le va'ai atu i se tasi o lo'o i ai sona aafiaga fa'afilemu i le tamaititi vao o le aiga o Blake. Sa ia siakia le alavai o loo siomia ai o ia ma togi atu le laau susulu i totonu o ata lafoia. O lona lanu amber fa'apupulaina e leai se mea na fa'amalamalamaina ae o se alavai sili atu ona tipi, ua mou atu i le uliuli.
  
  O le fitafita Delta muamua na pau i ona tafatafa, sosoo ai ma le lona lua. E le'i ma'imau Drake se taimi i le auina atu oi latou i totonu o le alavai e su'esu'e ai. A o ia liliu atu i tua i le potu o le ita, sa ia vaaia Ben Blake o agai atu.
  
  Na tago atu Peni i lana ato toeitiiti lava pei o se tama aoga, ia mautinoa o loo mau lona lauulu uumi i lalo o le pito i luga o lona mitiafu, ma laa i luma. Na vaai atu Drake o gaioi ona laugutu a o ia faitau i lalo sekone. O le leai o ni fa'ailoga i fafo o le fa'alogona, na oso moni ai lava le fatu o Drake mai lona gutu ma nofo ai iina se'ia pa'u lana uo i ona vae, ma fa'afefe.
  
  Na tuu atu e Drake lona lima. Na tepa a'e i luga Peni, "O le a sau tala e fai atu ai, tagata ula? Afai e te le mafai ona tatalia le vevela?"
  
  "Ou te le o sii maia Bucks Fizz," o le tala lea a Drake i se leo ita. "Afai e te manao-leai, faatali-"
  
  Na matauina e Drake Karin o agai atu i le vaitafe muamua o le afi. Na tapunia vave le gutu o Peni ma mulimuli atu ona mata i gaioiga uma a ona tuafafine. A o tautevateva o ia, sa matua malo lava nifo o Peni ma sa manatu Drake e pei o ni papatusi tectonic ua olo le tasi i le isi. Ma a o ia see atu i le va o le tasi malutaga ma le isi malutaga, sa tatau ona uu mau e Drake Peni e taofi ai o ia e tamoe i fafo e pu'e o ia.
  
  "Faatali! E le mafai ona e lavea'iina o ia"
  
  Na tu Karin. O lona pa'ū na matua le mautonu ai o ia. Sa tilotilo o ia i le itu sese pe a ma le lua sekone a o leʻi susunuina o ia e se isi pa.
  
  Na tauivi Peni ma Drake, o le na uu le tama i tua o lona ulu ma faaaoga lona tino e puipui ai lana uo mai le molimauina o le isi mea matautia na tupu.
  
  Na moeiini mata e Karin.
  
  Ona si'i lea e Komodo, le ta'ita'i o le 'au a Delta, o ia i luga i le lima tele e tasi, ma fa'ase'e fa'avave i le va o taofi. Na te lei motusia lana pao, ae na ona togi o Karin i luga o lona tauau, muamua le ulu, ma tuu ifo lemu o ia i lalo i tafatafa o lona tuagane ita.
  
  Na tootuli ifo Peni i ona tafatafa, ma taumuumu i se mea a o opoina o ia. Na tilotilo sa'o Karin i luga o le tauau o Peni ia Komodo ma fai atu ni upu se lua. "Fa'afetai".
  
  Na luelue le ulu o Komodo ma le le fiafia. I ni nai minute mulimuli ane, na taunuu saogalemu atu ai isi ana tamaloloa, ma na toe foi mai le toalua lea na auina atu e Drake i totonu o le alavai.
  
  O se tasi oi latou na talanoa uma ia Drake ma Komodo i le taimi e tasi. "O le isi mailei, lau susuga, e tusa ma le kilomita i luma atu. E leai ni fa'ailoga manino o ni tagata fana po'o ni mailei, ae matou te le'i pipii solo e siaki fa'alua. Sa manatu e tatau ona tatou toe foi mai iinei."
  
  Na alu ese Karin ma tu i luga. "E faape"i foliga o se mailei?"
  
  "Miss, e foliga mai o se tasi lapo"a lapo"a."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LUA
  
  
  Na latou taufetuli i luga o le ala vaapiapi, na faaosofia e faiga sauā atonu na tutupu i le lalolagi i luga atu o i latou ma e ala i faamoemoega leaga o le tagata na tolotolo atu i le pogisa i lalo o o latou luma.
  
  O se ala faaofuofu talatala na taitai atu ai i latou i le isi ana. O le isi itu, na faʻamalamalamaina ai e le glowsticks se vaega o le vateatea lautele, e fou ma faʻagesegese malie, ae na vave ona faʻapupuina e Drake ni moli amber se lua i le puipui mamao.
  
  O le avanoa i o latou luma sa ofoofogia. O ala sa fa'atusa e pei o se trident. O le au autu o se auala e lava le lautele e ofi ai tagata e toatolu i tafatafa. Na iu i le puipui mamao i le isi faitotoa faaofuofu. O le lala mai le au autu ma fai ai isi lala e lua o le trident, e lua isi ala, na'o ia mea e sili atu ona vaapiapi, e lapopoa teisi nai lo papa. O nei va'aiga na fa'ai'u i se pi'o lautele i le puipui o le ana.
  
  O avanoa i le va o ala o le trident na faatumulia i le pogisa loloto, taufaasese. Ina ua togi e Komodo le maa i le latalata ane o le leai o se malamalama, latou te lei faalogo lava ua pa i le pito i lalo.
  
  Ma le faaeteete, sa latou agai i luma lemu. Na tete'e o latou tauau ona o le le mautonu ma ua amata ona matete o latou neura. Na lagona e Drake se afu manifinifi o tafe ifo i lalo i le umi o lona tuasivi, magese atoa i lalo. O pea mata uma o le vaega na tilotilo solo ma su'e ata uma, tulimanu uma ma tulimanu seia oo ina maua e Peni lona leo.
  
  "Faatali," o lana tala lea, tau le lagona, ona kilia lea o lona faai ma alaga, "Faatali."
  
  "O le a lea?" Ua malo Drake, o loo i luga pea lona vae.
  
  "E tatau ona tatou siaki muamua ogalaau a Cook, ina neʻi iai."
  
  "E te filifilia ou taimi leaga."
  
  Sa tautala Karin. "Na latou taʻua o le Matapeʻapeʻa, o le agasala oti lona lua. O le temoni e fesootaʻi ma le matapeʻapeʻa o Mamoni, o se tasi o perenise e toʻafitu o seoli. Na taʻua o ia i le Paradise Lost a Milton ma na taʻua foʻi o le amepasa o seoli i Egelani."
  
  Sa sioa atu Drake ia te ia. "E le malie".
  
  "E le'i fuafuaina. O le mea lea sa ou faitauina muamua ma sefe. Pau lava le faʻamatalaga o Hawksworth o loʻo tuʻuina mai iinei o le fuaiupu lenei: O le faʻafeagai o le matapeʻapeʻa e nofo i le alofa. Tuu atu i le isi tagata e maua le mea e te manao ai."
  
  Na tilotilo atu Drake i le ana malulu ma susu. "E leai se tele iinei ou te manaʻo ai, sei vagana ai Krispy Kremes."
  
  "O le auala tuusao lea e alu i fafo." Na taofi e Komodo se tasi o ana tama a o ia oomi atu i tua. "E leai lava se mea e faigofie tele. Ei! O le a le mea leaga, tama-"
  
  Na faliu Drake ma iloa atu le tagata Delta o tulei ese Komodo ma savali saʻo ma pasia lona taʻitaʻi.
  
  "Walis! Taofi lau asini i le laina, fitafita."
  
  Na matauina e Drake mata o le tamaloa ao ia latalata mai. Fa'aiila. Fa'amau i le itu taumatau. Sa mulimuli atu Drake i lana vaai.
  
  Ma sa vave ona ou vaai i niches. Ose uiga na te le'i matauina muamua. I le pito i tua o le puipui taumatau, i le mea e fetaui ma le puipui o le ana, ua vaaia nei e Drake ni niches loloto se tolu ua vaneina i totonu o le papa uliuli. Sa susulu mai se mea i totonu o niche uma. O se mea taua, e faia i auro, safaira ma emerald. Na maua e le mea faitino le malamalama matapogia ma fememea'i i luga o le ana ma toe faafoi faasefulu. E pei o le vaai atu i totonu o le fatu o se polo disco feilafi e faia i karati taimane e sefulu.
  
  Sa musumusu atu Karin, "O loo i ai se faitotoa avanoa i le isi itu."
  
  Na lagona e Drake le tosoina o le tamaoaiga folafolaina. O le latalata atu o lana vaai, o le manino foi lea o mea faitino ma o le tele foi lena o lona manao i ai. Na umi se taimi ona goto ifo i totonu le faamatalaga a Karin, ae ina ua taunuu, sa ia tilotilo atu i le alcote avanoa ma le lotoleaga ma le maofa. Masalo o se tagata laki na alu atu i luga o le papa ma savali ese ma le vete? Pe na ia uuina ea a o ia oso atu, alaga, i le loloto e le mafaitaulia i lalo?
  
  Tasi auala e iloa ai.
  
  Na tuu e Drake le tasi vae i luma o le isi ona taofi lea o ia lava. Ua leaga . Sa malosi le maunu e ui atu i papa. Ae o lona tuliloaina o Kovalenko sa sili atu ona manaia. Na ia toe oso i tua i le mea moni, ma mafaufau pe faʻafefea ona faʻafefe tele se seti o moli. O le taimi lena, na tamoe atu ai Komodo ma pasia o ia, ma ua faaloaloa atu e Drake lona lima e taofi o ia.
  
  Ae o le ta"ita"i o le Delta Force na faatoa pau lava i luga o lana uo faigaluega ma pa"u ai i lalo. Na faliu Drake e vaai atu i le vaega o totoe o le au i o latou tulivae, olo o latou mata pe aloese mai faaosoosoga. Na tutu Ben ma Karin ma le maofa, ae na vave ona matala le mafaufau vave o Karin.
  
  Sa vave ona ia liliu atu i lona tuagane. "O e manuia? Peni?
  
  Na tilotilo ma le totoa Drake i mata o le alii talavou. "Atonu e i ai ni o tatou faafitauli. Na te mauaina le foliga tioata tutusa pe a alu Taylor Momsen i le tulaga."
  
  Na lulu le ulu o Karin. "Tama," sa ia tomumu ai ma sasa malosi lona tuagane.
  
  Na emo Peni ma sii lona lima i lona alafau. "Oi!"
  
  "O e manuia?"
  
  "Leai, e leai! Toeitiiti a gau lou auvae."
  
  "Taofi le avea ma se tagata vaivai. Ta"u i tina ma tama i le isi taimi la te vili mai ai."
  
  "Sa'o, o le a ou faia. O le a le mea na e sasa ai a"u?"
  
  Na luluina e Drake lona tauau ina ua sii aʻe e Komodo lana tamaloa mai le fola ma toe togi o ia i le laina. "Newbie."
  
  Sa matamata ma le faamemelo Karin.
  
  Fai mai Drake, "E te le manatua? Manaia moli? Toetoe lava maua oe, uo."
  
  "Ou te manatua..." Na faafuasei lava ona toe foi atu le vaai a Peni i le puipui maa ma ona vaega lavelave. "Oi, oka, oka se fiafiaga. Auro, taimane ma oa. Ou te manatua lenei mea."
  
  Na vaaia e Drake mea iila ua amata ona toe maua lo latou kalave. "Ta o atu," o lana tala lea. "Fa'alua. E mafai ona ou iloa atu le mea o loʻo faia e lenei ana, ma o le vave ona tatou uia, o le sili atu lea.
  
  Sa ia savali vave ese, ma tuu lona lima i luga o le tauau o Peni ma luelue atu ia Karin. Na mulimuli le leoa Komodo, ma vaavaai atu ma le toto"a i ana tagata a o latou ui ane i tafatafa o papa e laina i itu uma.
  
  A o latou savavali latalata atu i niches, sa lamatia e Drake se tepa vave. I niche taitasi o loo i ai se tamai mea e pei o se tanoa, o lona pito i luga sa ufiufi i maa taua. Ae na'o lenei lava e le'i lava e fatu ai le fa'aaliga malamalama mata'ina na matua mata'utia. I tua atu o ipu ta'itasi, o puipui talatala o niches lava ia sa laina i laina o penina, emeralds, safaira, taimane ma le anoanoai o isi maa taua.
  
  O ipu e mafai ona tau tele, ae o niches lava ia e le mafaatusalia le tau.
  
  Na tu Drake ao ia latalata atu i le faitotoa faaofuofu. O se savili malulu na agi mai ia te ia mai le agavale ma le taumatau. Na manogi le nofoaga atoa i mea lilo anamua ma mea lilo natia. Sa tafe ifo vai i se mea, na o sina tafe itiiti, ae ua lava lea e faaopoopo atu ai i le tele o le faiga o le ana o loo latou suesueina.
  
  Sa tilotilo atu Drake i tagata uma ma le faaeteete. Sa faatoilaloina le mailei. Sa ia liliu atu e ui atu i le faitotoa faaofuofu.
  
  Ma o le leo o se tasi na alaga: "Taofi!"
  
  Sa vave ona malolo. O lona faatuatua i le tagi ma le lagona na fanau mai i aoaoga tuai a le SAS na faasaoina ai lona ola. Na tau le pa'i lona vae taumatau i le uaea manifinifi, ae toe tasi lava le tulei e mafai ona alu ese ai le mailei.
  
  O le taimi lea e le'i tuua ai e Kovalenko le fana. Na ia fa'amasino sa'o o le vaega o lo'o i tua atu o ia o le a tosoina asini i le Greed Hall. O le tripwire na taʻitaʻia ai le M18 Claymore mine, o loʻo i ai upu "Front to the Enemy" i luga.
  
  O le pito pito i luma na faʻatatau ia Drake ma semanu e taia o ia i le polo uʻamea faʻatasi ma Ben ma Karin pe ana le alaga Komodo se lapataiga.
  
  Na pa'u Drake ma tape vave le masini. Na ia pasi atu lenei mea ia Komodo. "Faafetai tele, uo. Taofi lenei mea ma mulimuli ane o le a matou tuleia i luga o le asini a Kovalenko.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU TULU
  
  
  O le isi sopoga sa puupuu ma vave ona alu ifo i lalo. O Drake ma isi sa tatau ona savavali i mulivae, faʻalagolago o latou tino i tua e tutu saʻo. Na manatu Drake o soo se taimi lava e mafai ona see ma pa'u ai i lalo, e na o le Atua lava na te silafia le taunuuga matautia o loo faatalitali mai i lalo.
  
  Ae na o ni nai minute mulimuli ane sa latou vaaia ai se faitotoa faaofuofu masani. Sa saunia e Drake lana laau pupula ma tu i le faitotoa. I le mafaufau ai i le au fana, na vave ona punou lona ulu ma savali i fafo.
  
  "Oi, polo," sa ia manava ia te ia lava. "Ua faasolo ina leaga."
  
  "Aua le ta'u mai ia te au," o le tala lea a Peni. "Sa i ai se polo sima tele na tautau i luga o o matou ulu."
  
  Sa sioa atu Drake ia te ia. "O le olaga e le o se tifaga, Blakey. Le Atua e, o oe o se tagata valea."
  
  Sa ia manava loloto ma taitai atu i latou i totonu o le ana tele lona tolu. O le nofoaga ofoofogia na latou vaaia na taofia ai i latou taitoatasi i o latou ala. Na matala gutu. Afai e mafai e le Tupu o le Toto ona filifili soʻo se mea i la latou malaga mamao e fai ai se mailei, o le mea lea, na mafaufau Drake i ni nai minute mulimuli ane, o le avanoa sili lea. Ae, laki mo tagata lelei, e leai se mea o taoto i le faʻatali. Masalo sa i ai se mafuaaga lelei mo lenei ...
  
  E oo lava ia Komodo na gaoa i le maofa ma le le talitonu, ae na mafai ona ia oomi mai ni nai upu. "Ona ou mate lea o le tuinanau."
  
  O le tale ma le tomumu na o lana tali lea.
  
  O le ala i luma atu o i latou na mulimuli i se laina sa'o e tasi i le faitotoa faaofuofu. O le fa'alavelave ona o le auala e tuaoi i itu uma e lua e ala pupuu e fa'atutu i luga o fa'atagata ma fa'amau uumi e fa'atutu i ata vali. O fa'atagata ta'itasi ma ata vali ta'itasi na fa'atusalia ai le tele o foliga fa'atauva'a, e amata mai i le fa'ate'ia o le tofo e o'o atu i mea mataga. E le gata i lea, o ata vali o ana na faʻatumuina uma inisi avanoa o puipui o le ana, ae le o ata anamua e masani ona maua i ana anamua - o ata mataʻina ia, e faigofie ona tutusa ma soʻo se Renaissance poʻo se tusiata faʻaonaponei.
  
  Sa faateia le autu i se isi itu. O ata na faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga tele, faʻatasi ai ma alii ma tamaitai uma na tusia i auiliiliga tiga, faia agasala tuinanau uma e iloa e tagata ... ma sili atu.
  
  I le aotelega, o se ta mata'utia i lagona, o se ta na faaauau pea e le'i to'a a'o le tele ma le tele o vaaiga mata'ina ua fa'aalia e faanenefu ai mata ma le mafaufau o le tagata.
  
  Toeititi lava maligi le loimata o le korokotaila a Drake mo lana uo tuai o Wells. O lenei tagata matua faapi'opi'o o le a i ai i lana elemene iinei. Ae maise pe afai na ia mauaina ia Me.
  
  O le mafaufau ia Me, o lana uo aupito matua o loo soifua, na fesoasoani e aveese ai lona mafaufau mai le mamafatu o ponokalafi o loo siomia ai o ia. Sa ia toe tepa i tua i le vaega.
  
  "Alii. Tama, e le mafai ona avea mea uma. E tatau ona i ai se ituaiga faiga mailei iinei. Ia tatala pea ou taliga." Sa tale o ia. "Ma o le uiga o la"u tala mo mailei."
  
  Sa alu mamao atu le ala. Ua matauina nei e Drake e oo lava i le sioa i le eleele e le fesoasoani ia te oe. O fa'amatalaga au'ili'ili na fa'amaninoina fo'i iina. Ae o nei mea uma e le masalomia o se herring mumu.
  
  Na manava tele Drake ma laa i luma. Na ia matauina o lo o i ai se mata e fa-inisi i luga i itu uma o le auala pe a ma le selau iata.
  
  I le taimi lava e tasi, na tautala Komodo. "Vaai i lenei mea, Drake? Semanu e leai se mea."
  
  "Po o isi mea uma." Na tuu ma le faaeteete e Drake le tasi vae i luma o le isi. Na mulimuli atu Peni i se laa i tua, sosoo ai ma ni fitafita se toalua, ona sosoo ai lea ma Karin, o le na vaavaaia lelei e Komodo. Na faalogoina e Drake le Komodo lapo'a tele o lo'o musumusu atu le fa'atoesega lemu ia Karin ona o ata fa'atauva'a ma le le fa'aaloalo o ona tagata matamata, ma na ia taofiofia se ataata.
  
  O le taimi lava na pa'i ai lona vae ta'imua i le eleele i le amataga o itu i luga, na faatumulia ai le ea i se leo gogolo loloto. I luma tonu lava o ia, na amata ona gaoioi le fola.
  
  "Talofa". O lana sitaili lautele Yorkshire na faʻaalia i taimi o le atuatuvale. "Faatali tama."
  
  Sa vaevaeina le ala i se faasologa o fata maa lautele faalava. Na amata lemu ona aga'i fa'afata ta'itasi, ina ia pa'u ai so'o se tasi e tu i luga pe a le laa i le isi fata. Sa fai si telegese le fa'asologa, ae na fautua mai Drake ua latou maua nei le mafua'aga o fa'alavelave mata'utia a Chambers.
  
  "Ia savali ma le faaeteete," o lana tala lea. "Taitoalua. Ma aveese lou mafaufau mai le palapala ae agai i luma, "se"i vagana ua e mana"o e fa"ata"ita"i lenei ta"aloga fou o le "ma"ulu i le to"a".
  
  Na faatasi atu Peni ma ia i luga o le fata muamua. "E matua faigata lava ona taulai atu," o lana tagi.
  
  "Mafaufau ia Hayden," o le tala lea a Drake ia te ia. "O le a fesoasoani lea ia te oe e manumalo ai."
  
  "O loo ou mafaufau ia Hayden." Na emo Peni i le faatagata pito lata ane, o se tolu o lo o feminiai ulu, lima ma vae. "O le faafitauli lena."
  
  "Ma te". Na laa ma le faaeteete Drake i luga o le fata toso ese lona lua, ua uma ona iloilo le gaioiga o le lona tolu ma le fa. "E te iloa, ou te matua fiafia lava na ou faʻaaluina uma na itula e taʻalo ai Tomb Raider."
  
  "E le'i manatu lava o le a iu ina avea au ma se sprite i le taaloga," o le toe tomumu lea o Peni, ona mafaufau lea ia Me. O le tele o le fa'alapotopotoga atamai a Iapani na fa'atusaina o ia i se tagata ta'aloga vitio. "Ei Matt, e te manatu e te le o miti moni, a ea? Ma o nei mea uma o se miti?"
  
  Sa vaavaai atu Drake a o laa ma le faaeteete lana uo i luga o le fata lona tolu. "Ou te lei maua lava se miti manino faapena." Na te le tau luelue atu i lona si'osi'omaga e fa'ailoa mai ai lona manatu.
  
  I le taimi nei, i tua atu o i latou, o le vaega lona lua ma le tolu o tagata na amata la latou malaga tiga. Na faitau e Drake ni fata se luasefulu ae lei oo i le faaiuga ma, laki, na oso i luga o le eleele malo. Faafetai i le Atua ua mafai ona malolo lona fatu saosaoa. Na ia matamata i le faitotoa faaofuofu mo se minute, ona faamalieina ai lea o ia na o i latou, na ia liliu atu e siaki le alualu i luma o isi.
  
  Na o le taimi lava e vaai atu ai i se tasi o alii Delta o tilotilo ese mai le taualuga vali mata-
  
  Ma misia le fata o le a laa ai. Na alu ese o ia i sina sekone, na o le pau lava le mea na faamanatu mai ai na ia i ai iina o le alaga mataʻutia na sosoo ma lona pa'ū.
  
  Na tu le vaega atoa, ma sa luluina le ea i le te"i ma le fefe. Na tuu atu e Komodo ia i latou uma se minute ona tuleia lea i luma. Sa latou iloa uma le auala e uia ai. O le fitafita pa'u o se vale ia te ia lava.
  
  Toe foi, ma o le taimi lea ua sili atu ma le faaeteete, sa amata ona latou gaoioi uma. Na mafaufau Drake mo sina taimi o loʻo mafai lava ona ia faʻalogoina le feei o fitafita o loʻo paʻu'ū e faʻavavau i totonu o lena to e le gata, ae na ia faʻateʻaina e pei o se mafaufauga. Na ia taulaʻi atu i tagata i le taimi tonu e vaʻai ai i le Komodo tele o loʻo faia se pa'ū faapena.
  
  Sa i ai se taimi faigata e tasi o le sasaina o ona lima, tasi le tagi ita o le faanoanoa ona o le leaga tele o lona mafaufau, ma o le taitai o le Big Delta na se'e ese mai le pito o le fata. Na tagi Drake, toetoe lava a sauni e faanatinati e fesoasoani ia te ia, ae ma le faanoanoa na mautinoa o le a le mafai ona ia faia i se taimi. Na ee Ben pei o se teine-
  
  Ae na mafua ona o Karin na o le lupe mo le tamaloa lapoa!
  
  E aunoa ma se faatuai, na tuua ai e Karin Blake le vaega atoa a le Delta ua a'oa'oina e matamata i lona alu ese ma faanatinati atu agai i Komodo. Sa i ai o ia i ona luma, o lea sa tatau ona fesoasoani lona malosi e toe togi ai o ia i luga o le sima. Ae o Komodo o se tagata lapoa, ma mamafa, ma o le oso fa'ailo a Karin na tau le mafai ai ona fa'agaoioia o ia.
  
  Ae sa ia pai atu ia te ia teisi. Ma sa lava lena e fesoasoani ai. Na mafai e Komodo ona liliu, ona na tuuina atu e Karin ia te ia se lua sekone faaopoopo o le taimi o le ea, ma uu le pito o le sima i tamatamailima pei o se sui. Sa pipiimau o ia, ma le atuatuvale, ua le mafai ona toso i luga.
  
  Ma o le fata fa'ase'e na fa'agasolo malie atu i lona itu agavale, mulimuli ane na mou atu, ma ave ma le ta'ita'i o le 'au a Delta.
  
  Na uu mau e Karin le tapulima agavale o Komodo. Mulimuli ane, na tali atu isi tagata o lana au ma uu le isi ona lima. Faatasi ai ma se taumafaiga tele na latou tosoina ai o ia i luga ma luga o le papa i le taimi lava na mou atu ai i se auala natia.
  
  Na lulu le ulu o Komodo i le sima pefu. "Karin," o lana tala lea. "Ou te le toe vaai lava i se isi tamaitai."
  
  O le alii enaena atamai sa avea muamua ma tamaititi aoga na alu ese mai fafo na ataata. "O outou alii, ma o outou mata fememeai, o le a outou le aoaoina lava."
  
  Ma e ala i le faamemelo o Drake na oo mai ai le iloaina o lenei tulaga lona tolu o le "seoli", o lenei potu e taʻua o le tuinanau, e leai se mea e sili atu nai lo se ata o le mafatiaga e faavavau o se tagata ma se mata feʻaveaʻi. Cliché é e fa'afefea pe a nofo se tamaloa i totonu o le faleaiga & # 233; ma lana ava po o lana uo teine, ma se isi pea o vae aulelei na savavali ane - e mautinoa lava e foliga mai.
  
  Se'i vagana ai i lalo nei, ana vaai o ia, semanu e oti.
  
  O nisi fafine e leai se fa'afitauli i lena mea, na mafaufau ai Drake. Ma i se mafuaaga lelei foi. Ae na faasaoina e Karin Komodo, ma o lea ua tutusa le ulugalii. Na alu le isi lima minute o faatalitali ma le popole, ae na iu lava ina sao atu le vaega atoa o le au i totonu o fata solo.
  
  Sa latou malolo uma. Sa lagona e alii uma o le kamupani o lo latou tiute le faatalofa ia Karin ma faailoa atu lo latou talisapaia o lona lototoa. E oo lava ia Peni.
  
  Ona tatagi lea o se fana. O se tasi o fitafita Delta na faapau i ona tulivae, ma uu lona manava. Na faafuasei lava ona osofaia i latou. O le afa taseni o alii o le Tupu o le Toto na sasaa atu i fafo mai le faitotoa faaofuofu, ma uu a latou auupega ua sauni. Sa sasao pulufana i le ea.
  
  Ua uma ona tootutuli, o Drake ma lana auvaa na pauu i luga o le fogavaa, ma uu a latou auupega. O le ali"i na lavea na tumau pea i ona tulivae ma toe maua ai isi pulufana e fa i lona fatafata ma le ulu. E lei atoa se lua sekone ae maliu o ia, o le isi na afaina i le mafuaaga o le Blood King.
  
  Na sii i luga e Drake lana fana fana M16 na nono ma fana. I lona itu taumatau, o se tasi o faatagata sa tumu i le pulu, o fasi alapasa o loo salalau solo i le ea. Na oso le Drake.
  
  O le isi pulufana na faaili i luga o lona ulu.
  
  O le 'au atoa sa filemu, to'a, ma mafai ona taula'i ma le faaeteete ma a latou fana i luga o le eleele. Ina ua latou tafana atu, o se fasiotiga tagata, o le tele o pulu na tumu i tagata sosola a Kovalenko ma faamalosia i latou e sisiva pei o papeti toto. O se tasi tagata na alu atu i totonu, e aunoa ma se manua, seia oo ina ia feiloai ma Matt Drake.
  
  O le ali"i sa i ai muamua o le SAS na sau fa"asagatau ia te ia, ma tu"i atu se u"u nutimomoia ma se fa"asolosolo vave o sasa o le naifi i ona ivi. O le au mulimuli a Kovalenko na se'e atu i le mea na muta ai tagata leaga uma.
  
  Seoli.
  
  Na talo mai Drake ia latou o atu, ma tilotilo atu ma le faanoanoa i le tagata o le Delta ua pa'u. O le a latou pikiina lona tino i le toe foʻi mai.
  
  "E tatau ona tatou pu"eina se tagata ulavale."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FA
  
  
  Na fetaui Hayden ma Ed Boudreaux ma sa liusuavai le lalolagi.
  
  "Ua ou fiafia e fasioti ia te oe," sa toe fai atu ai e Boudreau upu na ia ta"u atu ia te ia i se tasi taimi muamua. "Toe".
  
  "Na e toilalo i le taimi mulimuli, psycho. E te toe toilalo foi."
  
  Sa tilotilo ifo Boudreau i lona vae. "O a mai lou suilapalapa?" - Sa ou fesili.
  
  "Ia sili atu ona lelei". Na tu Hayden i luga o vae vae, ma faatalitali mo se osofaʻiga uila. Sa ia taumafai e taʻitaʻia le Amerika ina ia oomi lana asini i le puipui o le falesa, ae o ia o se tagata poto tele mo lena mea.
  
  "O oe o le toto." Boudreaux mimimit mitimiti lana naifi. "Sa manaia. Ou te manatu e manaʻo tele laʻu pepe."
  
  "E le pei o lou uso," o le tomumu lea a Hayden. "Ua matua le mafai lava ona ia toe onosaia."
  
  Sa faanatinati atu Boudreau ia te ia. Na fa'amoemoeina e Hayden lenei mea ma 'alo 'ese ma le fa'aeteete, ma fa'aalia lona lau i le tu'i o lona alafau. "O le toto muamua," o lana tala lea.
  
  "Prelude". Na oso mai Boudreau ma solomuli, ona taia lea o ia i ni nai ta pupuu. Na fa'afefe uma e Hayden ma fa'ai'u i le tu'i o le alofilima i le isu. Ua tautevateva Boudreau, ua maligi ona loimata.
  
  Na vave lava ona faaaoga e Hayden le avanoa, e tui ai i lana naifi. Sa ia faapipiiina Boudreaux i le puipui, ona solomuli lea i le tasi o ta-
  
  Na oso mai Boudreau.
  
  Na punou Hayden ma mau le naifi i lona ogavae. Sa ia toso ese a o ia ee, ua le mafai ona taofia le ataata faasese na aliali mai i ona mata.
  
  "E mafai ona e lagonaina, vale?"
  
  "Usu!" Ua valea Boudreaux. Ae o le faavalevalea lea o se tagata tau, o se tagata mafaufau, o se tagata tau tomai. Sa ia tu'itu'i lona tua i le ta ma le ta, ma faia ni tulaga faavalevalea ae na o le lava o le malosi ma le saoasaoa e fai ai lona mafaufau faalua e uiga i le faalavelave. Ma o lenei, a o latou solomuli, sa latou fetaiai ma isi vaega o alii tau, ma ua leiloa le paleni o Hayden.
  
  Sa pa"u o ia a"o a"e i luga o tulivae o le tamaloa pa"u, ta"avale ma tu i luga, ua sauni le naifi.
  
  Na liusuavai Boudreau i le motu o tagata, o le ataata o ona foliga na liua i se ataata ao ia tofo i lona lava toto ma sasau le naifi.
  
  "Vaai oe," sa ia alaga atu ai i le pisapisao. "Ou te iloa le mea e te nofo ai, Miss Jay."
  
  Na togi ese e Hayden se tasi o alii a le Blood King mai le ala, ma gau ai le vae o le tamaloa e pei o se lala a o ia kilia le auala mo Boudreaux. Na ia vaaia mai le tulimanu o le mata o Mai, e mautinoa lava o ia o le sui o le taaloga i lenei taua, o loo tau le tau ma ni alii ma ni aupega malolosi, o le taua ua latalata tele mo fana ma na ia tuua ai i latou i se faaputuga i ona vae. Na sioa atu Hayden i e ua oti ma le oti lea na fememeai faataamilo ia te ia.
  
  Na ia matauina e oo lava ia Boudreau na toe mafaufau i le tulaga ina ua ia mulimuli atu i le vaai a Hayden ma vaai atu i le tagata Iapani lauiloa i le gaioiga.
  
  Na sioa atu May ia Hayden. "I tua tonu o oe."
  
  Na oso atu Hayden i Boudreau.
  
  O le mafaufau autu o le Bloody King na alu ese e pei o se mongoose Hawaii ua tu i luga o ona mulivae. Sa tuliloaina e Hayden ma May. A o ui ane ai, na faia e Mai se ta tu'imomomo i le isi fitafita a Kovalenko, ma faasaoina ai le ola o se isi fitafita.
  
  I tua atu o le falesa sa i ai se fanua tatala, o se helipad ma se helikopa, ma se uafu vaapiapi lea sa taula ai le tele o vaa. Na tamoe Boudreau i tua atu o le helikopa, ma agai atu i le vaa tele saosaoa, ma e lei motusia foi lana laa a o oso i luga o le vaa, ma pa'u i luga o le ea. A o lei pasia e Hayden le helikopa, ua uma ona alu ese le vaa tele ma amata ona aga"i i luma.
  
  Na amata ona faagesegese Me. "O Baja lea. Sa vave lava, ma e toatolu ni alii o loo faatalitali mai i totonu. Pe a faatusatusa atu ia i latou, o isi vaa e foliga filemu." Na pupula ona mata i le helikopa. "Ia o le mea lea matou te mana"omia."
  
  Na punou Hayden a o sasao atu le pulufana i o latou luma, e tau le iloa. "E mafai ona e pulea?"
  
  Na fesili Mai ia te ia, 'O e fesili mai ia te au lena fesili?' va'ai ae e te le'i laa i luga o le faase'e ma oso i totonu. A'o le'i oo atu Hayden iina, ua uma ona amata e Mai le rotor autu, ma o le vaa a Boudreaux na faanatinati atu i lalo o le vaitafe ma le gogolo tele.
  
  "Ia faatuatua," o le tala lemu lea a Mai, e faaalia ai le onosa'i lauiloa sa lauiloa ai o ia o Hayden na lili ona nifo i le le fiafia. O se minute mulimuli ane ua sauni le taavale e lele. Na faaleleia e Me le au. Na alu ese le faasee mai le eleele. Na tau le pulufana i se koluma i tafatafa o le ulu o Hayden.
  
  Sa ia toso i tua, ona faliu lea e vaai i le vaega mulimuli o alii o le Tupu o le Toto ua pauu i lalo o le afi. O se tasi o fitafita a Hawaiian Special Forces na latou limamatua a o amata ona alu ifo le helikopa ma liliu, ma sauni e tuliloa le vaa. Na toe talotalo atu Hayden.
  
  O se isi aso valea i lona olaga.
  
  Ae sa i ai pea o ia iinei. O lo'o ola pea. Na toe oso i lona ulu le mautauave tuai a Jay. Ola i se isi aso. Tau lava o le ola, e oo lava i taimi faapenei, sa ia misia tele lona tama.
  
  I se minute mulimuli ane, na luluina le helikopa ma faanatinati atu i le tuliloaina. Sa tumau pea le manava o Hayden i se mea i totonu o le tolauapiga, ma sa ia uuina le pa puipui seia oo ina tiga ona tuli. E le'i misia e Mai se pa'u.
  
  "Ia faamaumau lou ofuvae."
  
  Na taumafai Hayden e aveese lona mafaufau mai le tietie niniva e ala i le siakiina o le tulaga o lana auupega. Na toe fo'i lana naifi i le mea e uu ai. O lana fana na totoe o se Glock masani nai lo le Caspian sa ia fiafia i ai talu ai nei. Ae o le a le seoli, o le fana o se fana, a ea?
  
  Na lava le lele o Mai i lalo na tau ai le masagi i le tioata. O se vaa lanu samasama tele na agai atu i le vaitafe lautele i luma atu. Na vaaia e Hayden ni tagata o tutu i ona tua, ma vaavaai atu i lo latou agai mai. E lē taumatea sa faaauupegaina i latou.
  
  Na tuu ifo i lalo Mai lona ulu ona faataupupula atu lea ia Hayden. "Lototele ma le Mamalu."
  
  Na luelue le ulu o Hayden. "Ia faaiu".
  
  Na lavea e May le 'au, ma auina atu ai le helikopa i se maulu ita tele, i luga o se auala fetoaiga i le Bayeux samasama. E pei ona faʻamoemoeina, o tagata o loʻo tutu i itu na solomuli ma le teʻi. Na punou ifo Hayden mai le faamalama ma fana. Na alu mamao le pulu ma le leai o se faamoemoe.
  
  Na tuu atu e Mai ia te ia le M9 e leai se mea. "Ia faitau i latou."
  
  Na toe tafana e Hayden. Na toe fana mai se tasi o alii a Boudreau, o le pulufana na fiti mai i luga o le fao o le helikopa. Na faia e Mai se li'o zigzag faataamilo i le 'au, ma taia ai le ulu o Hayden i se pou lagolago. Ona toe lupe lea o Mai, ma le malosi, e leai se kuata. Na sasaa e Hayden lana Glock ma vaaia ai se tasi o alii a Boudreau ua alu atu i luga o le sami i le susua o le toto.
  
  Ona toe lavea ai lea o le helikopa i le isi pulufana, sosoo ai ma le osofaʻiga a isi. O se taavale tele na fai ma sui o se sini tele. Na vaaia e Hayden ia Boudreau i le uili o le vaa, o loo uu mau se naifi i ona nifo, ma fana ia i latou i se fana.
  
  "Oi," o le alaga a May o se faamatalaga faatauvaa ina ua faafuasei ona sasaa mai le asu uliuli mai le helikopa ma faafuasei ai ona suia le leo o le afi mai le gogolo i le tagi. A aunoa ma le taʻitaʻiga, na amata ona fememeaʻi ma feʻei le helikopa.
  
  Na emo May ia Hayden.
  
  Sa faatali Hayden seia oo i luga o le vaa a Boudreau ma tatala lona faitotoa ao alu ifo le helikopa.
  
  Sa ia tilotilo atu i mata o Boudreau, ma fai mai, "Fai le mea lea," ma oso ese mai le helikopa pau.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LIMA
  
  
  O le pa'ū saoloto a Hayden sa puupuu. E le mamao le va"a a Boudreaux, ae i le ala sa ia tu"i atu ai i le tamaloa ma tepa a"e a"o le"i pa"u i luga o le fogavaa. Na sau le ea mai lona tino ma le pisapisao. Sa tiga le manu"a tuai i lona ogavae. Sa ia vaai i fetu.
  
  O le helikopa na sosolo i lalo i totonu o le vaitafe televave pe a ma le tolusefulu futu i le itu agavale, o le leo tutuli o lona maliu na malemo uma ai mafaufauga tutusa ma auina atu ai se galu tele i luga o le taumua o le vaa.
  
  O se galu malosi lava e suia ai le ala o le vaa.
  
  Na leiloa le saoasaoa o le vaa, ma auina atu tagata uma e felelei i luma, ma amata ona lisi. Ma, i le faaiuga o lana gaioiga agai i luma, na ia feliuliuai ma faapau i luga le manava i luga o le vai paʻepaʻe.
  
  Sa pipiimau Hayden a o lili le vaa. A'o alu ifo o ia i lalo o le vai, sa ia kiki malosi, fa'asino sa'o i lalo, ona kiki atu lea i le matafaga lata ane. O le vai malulu na mafua ai ona tiga lona ulu, ae na faafilemu teisi ona vae tiga. O le aave o le au na ia iloa ai lona vaivai.
  
  Ina ua oso aʻe o ia, na ia iloa ai e leʻo mamao o ia mai le matafaga, ae faʻafeiloaʻi ma Ed Boudreau. Sa ia uu pea le naifi i le va o ona nifo ma tomumu ina ua ia vaai atu ia te ia.
  
  I tua atu o ia, na amata ona goto i totonu o le vaitafe le malepelepe o le helikopa ulaula. Na iloa atu e Hayden o tuli e May ia alii e toalua o Boudreau na totoe agai atu i le auvai palapala. I le iloaina o le a le sao o ia i se fusuaga i luga o le vai, sa ia faataalise atu ai ma pasia le tagata valea ma e leʻi tu seia oo ina ia lavea i le matafaga. O palapala mafiafia ua salalau solo ia te ia.
  
  Sa i ai se pao leotele i ona tafatafa. Boudreaux, ua le manava. "Taofi. Fucking. Sola ese." Sa manava malosi o ia.
  
  "Ua e mauaina," na tago atu ai Hayden ma togi le faaputuga palapala i ona foliga ma a"e i luga o le auvai. Na pipii atu le palapala ia te ia ma taumafai e toso o ia i lalo. O le mea sa tatau ona totolo faigofie i luga o le eleele matutu na na o ni nai futu i luga a'e o le vaitafe.
  
  Sa ia faliu i tua ma tu"i lona mulivae palapala i foliga o Boudreaux. Na ia vaaia le naifi o loo ia uu i le va o ona nifo na tipi i totonu o ona alafau, ma mafua ai ona ataata o ia nai lo le Joker. Faatasi ai ma le ee ma le sausauina o le toto ma le palapala, na ia faapau ai le manava i luga o ona vae, ma faaaoga lona fusi e fai ma auala e tosoina ai o ia i luga o lona tino. Na ta e Hayden lona ulu e le'i puipuia, ae sa itiiti se aafiaga o ana tu.
  
  Ona ia manatua lea o lana naifi.
  
  Sa ia aapa atu i lalo o ia lava i le isi lima, tulei, faamalosi, sii i luga lona tino i le inisi a o sūsū le palapala ma taumafai e uu o ia.
  
  Ua tapuni ona tamatamailima i le au. E toetoe lava a sasae ese e Boudreaux lona ofuvae a o toe se'e tasi, tu tonu i lona tua, na faafuasei lava ona oo atu lona ulu ma ona laugutu i tafatafa o lona taliga.
  
  "Manaia le taumafai." Sa ia lagonaina le tafe mai o le toto mai ona foliga i lona alafau. "E te lagonaina. E manaia ma tuai."
  
  Sa ia tuu lona mamafa atoa i lona tino atoa, ma tulei atili o ia i totonu o le palapala. I le tasi lima na ia tanumia ai ona foliga i totonu o le slime, ma taofi lana manava. Sa tauivi malosi Hayden, kiki ma taavalevale i le mea sili na te mafaia. O taimi uma lava e tepa a"e ai o ia, e lilofia ona foliga i le palapala pipii, na te iloa atu ai ia Me i ona luma, o loo tau na o ia ma le au fitafita e toalua a Boudreau.
  
  Na pau le tasi i le tolu sekone na latou uuina ai foliga o Hayden. Ua solomuli le isi, ua faaumiumi ai le tiga. E oo atu i le taimi na sau ai foliga o Hayden mo le taimi lona fa, na iu lava ina tuli e May ia te ia ma o le a gau lona tua i luga o se laau pau.
  
  O le malosi na totoe o Hayden na toetoe lava a uma.
  
  Na ati e le naifi a Boudreau le pa'u faataamilo i lona ivi asoaso lona tolu. Faatasi ai ma se tui tiga lemu ma fua, na amata ona se'e loloto atu le lau. Na ola a'e Hayden ma kiki, ae sa le mafai ona togi ese le tagata na osofaia.
  
  "E leai se mea e alu i ai." O le musumusu leaga a Boudreaux na osofaia lona ulu.
  
  Ma sa sao o ia, na faafuasei lava ona iloa e Hayden. Sa tatau ona tuu le fusuaga ma tuu atu e tupu. Tau lava o taoto iina. Tuu atu ia te oe se taimi-
  
  O le lau na goto ifo i lalo, o le u'amea o lo'o pipii i ponaivi. O le ata a Boudreaux o le valaau lea a le Grim Reaper, o le valaau a se temoni e ula ia te ia.
  
  O le naifi i lalo ifo o lona tino na sau ma se pao mamafa. I se tasi gaioiga, sa ia liliu ai le pelu i lona lima ma tui malosi i tua o lona tua i ivi o Boudreaux.
  
  Na tautevateva le mafaufau i tua ma ee, o le au o le naifi na pipii mai i lona fatafata. E oo lava i lena taimi, sa le mafai ona gaoioi Hayden. Sa matua oomiina o ia i le palapala, o lona tino atoa ua toso i lalo. Sa le mafai ona gaoioi le isi ona lima.
  
  Sa uigi Boudreau ma titina ia te ia. Ona ia faalogoina lea o se naifi tele ua aumai i fafo. O le tulaga lena sa i ai i lena taimi. O le a ia fasiotia nei o ia. Tasi se ta malosi i tua o lona ua po o lona ivitū. Sa sasaina o ia e Boudreau.
  
  Na pupula tele mata o Hayden, ma naunau e toe vaai i le susulu o le la mo le taimi mulimuli. O ona mafaufauga e uiga ia Peni, ma sa ia manatu: Faamasino mai ia te au i le auala na ou ola ai, ae le o le auala na ou oti ai.
  
  Toe foi.
  
  Ona, lapo'a tele ma le mata'utia e pei o se leona oso, na faanatinati atu ai Mai Kitano. Pe tusa ma le tolu futu le mamao mai Hayden, sa ia tulei ese mai le eleele, ma tuu uma aunese o le malosi i se kiki lele. O le lona lua mulimuli ane, o lena malosi uma na nutimomoia ai le tino pito i luga o Boudreaux, gauia ponaivi ma totoga, ma sasae ai nifo ma sausau toto i se ala lautele.
  
  Na sii ese le mamafa mai tua o Hayden.
  
  Na sii ae o ia e se tasi mai le palapala ma le faigofie. Sa sii o ia e se tasi, ma faataoto ma le faaeteete i luga o le auvai vao ma punou i ona luga.
  
  O se tasi o Mai Kitano. "Malolo," sa ia fai mai faigofie. "Ua oti o ia. Na matou manumalo".
  
  Sa le mafai ona gaoioi pe tautala Hayden. Ua na o le tilotilo atu i le lagi lanumoana, o la"au fe"ai, ma foliga ataata o Me.
  
  Ma ina ua mavae sina taimi, sa ia fai mai, "Faamanatu mai ia te au e aua lava nei ou ita. O le mea moni, afai e le o oe o se tagata e sili ona lelei, o aʻu..." Sa tele lava ona mafaufauga ia Peni, o lea na iu ai ina ia fai atu se tala e ono fai mai ai. "O le a ou faaali atu laʻu asini i Asda."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE ONO
  
  
  O le Tupu Toto na tuleia ona tagata i o latou tapulaa atoatoa.
  
  O le mea moni e faapea na toetoe a tapunia e i latou na tuliloaina le avanoa na ita ai o ia. Sa toatele naua tagata na faagesegese ia te ia. O la latou ta'ita'i vaapiapi, fa'ase'e i mea faatauvaa pe a mafai ona latou alualu i luma. E le afaina le numera o tagata na maliliu i le sailia o lenei taui. Na mana'omia ma faatalitalia e le Tupu Toto la latou taulaga. Sa ia faatalitalia i latou uma e taooto i lalo ma oti mo ia. O le a tausia lelei o latou aiga. Pe o le mea sili o le a le sauaina i latou.
  
  O mea uma lava o se taui.
  
  O lana ta"ita"i, o se tagata e igoa ia Tomasi, na muimui se mea e uiga i lenei tulaga na ta"ua e se isi vale e igoa ia Hawksworth o le matau"a. O le potu lona fa lea, o le Tupu o le Toto sa feita i le ita. Na'o le lona fa. Na taʻua e le tala masani tulaga e fitu o seoli. E mafai moni lava ona toe tolu isi pe a uma lenei?
  
  Ae na faapefea ona iloa e Hawksworth? Na faliu le Tusiupu ma le Kuki ma tamomoe, ua fati a la polo e pei o le pinati ina ua vaaia le faiga o le mailei ina ua uma le tulaga lima. Dmitry Kovalenko, na ia manatu, ioe na te le faia.
  
  "O le a le mea o loʻo e faʻatali?" - sa ia tomumu ia Toma. "O le a tatou siitia. O lenei."
  
  "Ou te le"i malamalama lelei i le faiga o mailei, lau susuga," o le tala lea a Tomasi.
  
  "I seoli i le faiga mailei. Auina atu tagata i totonu. O le a vave ona latou mauaina." O le Tupu Toto na pupuu ona laugutu i le fiafia a o ia suesue i le potu.
  
  E le pei o le tolu na muamua atu, o lenei potu na fa'ase'e ifo i lalo i le ogatotonu papa'u e foliga mai na vaneina i totonu o le papa lava ia. E tele lagolago u'amea mafiafia o lo'o fa'aoso mai le fola malo, toetoe lava pei o fa'asitepu. A o matou agai i luma, sa faapuiti puipui o le potu seia oo ina ua uma le vaitaele, sa amata ona toe faalautele.
  
  O le vaita'ele na foliga mai o se 'mea la'ia'.
  
  O le matau"a?" o le manatu lea o le tupu toto. Na fa'afefea ona tu'uina atu sea agasala i le olaga moni, i totonu o lenei lalolagi e le gata ina puipuia ai oe e ata lafoia, ae fa'aumatia ai fo'i oe? Sa ia vaavaai atu a o tuuina atu e Toma le faatonuga e agai i luma. I le taimi muamua na sologa lelei mea uma. Na tepa i tua le Tupu o le Toto i le mea na latou o mai ai ina ua ia faalogoina le leo mamao o fana. E malaia Drake ma lana vaega itiiti. O le taimi lava e alu ese ai o ia mai iinei, o le a ia mautinoa lava e ausia e le faʻasalaga toto lana sini sauā.
  
  O le fana na toe faaolaolaina ai o ia. "Sii!" - na ia alaga, i le taimi tonu lava na laa ai e le taʻitaʻi se vaega o le mamafa natia. Sa i ai se pa'u e pei o se maa pa'u, o se ea, ma na faafuasei lava ona ta le ulu o le taitai i le fola maa a o lei taamilo i lalo o le tifato e pei o se polo soka. O le tino e leai se ulu na pa'u i se faaputuga toto.
  
  E oo lava i le Tupu Toto na sioa. Ae na te lei lagonaina se fefe. Na o le fia vaai pe o le a le mea na mafua ai le manua i lana taʻitaʻi. Na ee Tomasi i ona autafa. Na tuleia o ia e le Tupu o le Toto i luma, ma mulimuli i ona tulagavae, ma le fiafia tele i le fefe o le tamaloa. Mulimuli ane, na tu o ia i tafatafa o le tino gaioi.
  
  Siosiomia e tagata fefefe, na suʻesuʻeina e le Bloody King le masini anamua. Sa faaloaloa se uaea manifinifi sele i le maualuga o le ulu i le va o pou u'amea se lua e tatau ona taofi i luga e se ituaiga o mea fa'amalosi. Ina ua tosoina e lona tamaloa le ala, na matala ai pou ma liliu le uaea ma ia, ma tipi ese ai le ulu o lona tagata i le ua.
  
  Matagofie. O se puipuiga matagofie, sa ia mafaufau ai, ma mafaufau pe mafai ona ia faaaogaina sea masini i le potu o auauna o lona fale fou.
  
  "O le a le mea o loʻo e faʻatali?" na ia ee atu i tagata na totoe. "Sii!"
  
  Na feosofi atu i luma ni alii se toatolu, ma mulimuli atu ai le isi toasefulu. Na manatu le Tupu o le Toto o se mea atamai le tuua o le afa taseni i ona tua ina neʻi vave ona maua o ia e Drake.
  
  "Ia vave," o lana tala lea. "Afai tatou te savali vave, o le a vave ona tatou taunuu iina, a ea?"
  
  Na sosola ana tagata, ma filifili e leai sa latou filifiliga ma e itiiti lava le avanoa e saʻo ai lo latou pule faʻavalevalea. O le isi mailei na tupu, ma o le ulu lona lua na taʻavale i lalo o le malifa. Na pa'u le tino ma pa'u ai le tamaloa o loo i tua, ma faitau lona laki ina ua motu le ea i luga a'e o lona ulu e le isi uaea tau.
  
  A o amata ona alu ifo le vaega lona lua, sa faatasi atu le Tupu o le Toto ma i latou. Na faia mailei fou. Ua amata ona pa'u'u le tele o ulu ma ulu. Ona i ai lea o se pa'o leotele na siuleo i totonu o le ana. Na fa'aali fa'ata i itu uma e lua o le ala va'ai, fa'atūina ina ia fa'aali mai le tagata i luma.
  
  I le taimi lava e tasi, na faalogoina le leo o le tafe o le vai, ma ua amata ona tumu le vaitaele i lalo o le malifa.
  
  Na'o le vai lea e le na'o le vai. E le faamasinoina i le auala e ulaula ai.
  
  Na ee Tomasi a o latou taufetuli atu ia i latou. "E fafagaina e se vaituloto oona. O le taimi lea e solo ai le kasa sulfur dioxide i le vai ma maua ai le sulfuric acid. E mautinoa lava e te le manaʻo e paʻi i lenei mea!"
  
  "Aua le tu," o le tagi leotele lea a le Tupu Toto ina ua ia vaaia tagata ua amata ona faifai malie. "Faaaoga pou uamea, vale."
  
  Na faataalise atu le au atoa i lalo o le malifa i se motu o tagata. I le agavale ma le taumatau, o mailei fa'afuase'i na matala ma se leo e pei o se aufana o lo'o fana. Na pa'u'u tino e leai ni ulu ma ta'avale ulu e pei o ni fala ua lafoa'i i totonu o tamaloloa, o nisi o i latou na tautevateva, o isi na kiki faafuasei. Na vave ona matauina e le Blood King le toatele naua o tagata mo le tele o pou, ma na ia iloa ai o le mafaufau faʻapipiʻi o le a mafua ai ona osooso le itiiti ifo o le atamai o i latou e aunoa ma se mafaufau faalua.
  
  E tatau ona latou i'u i ai. E sili i taimi uma le oti o se vale.
  
  Na faagesegese le Tupu o le Toto ma taofi Tomasi. E tele foi isi alii na faagesegese, ma toe faamautu ai le talitonuga o le Tupu o le Toto e na o le sili ona atamai ma sili e ola. Na oso le ta'ita'i o le ato i luga o le pou u'amea muamua ona amata lea ona oso mai lea pou i lea pou i luga o le vai tafe. I le taimi muamua sa ia alualu i luma, ae na taia e le galu oona ona vae. O le mea na pai ai le vai oona, na mu ai ona lavalava ma lona paʻu.
  
  A o pai atu ona vae i le pou na sosoo ai, o le tiga na mafua ai ona faaluaina o ia ma pa'ū ai, ma sausau saʻo i totonu o le vaitaʻele tumu. O le ita, ma le mafatia o le feei na faalogoina i le faletele.
  
  O le isi alii na pau mai le fata ma pau i totonu. Na tu le tamaloa lona tolu i le faatausiusiuga o le vaitaele, ma ua tuai ona ia iloaina e leai se fata manino mo ia e oso ai i luga, ma tulei i totonu a o tu"i tauaso e le isi alii lona papatua.
  
  O faaata na atagia mai ai le tagata o loo i luma. Pe e te matauʻa ea i le tamāloa o loo i ou luma?
  
  Na vaai le tupu totototo i le faamoemoega o faaata ma le faatamaia o le mailei. "Vaai i lalo!" Na alaga atu foi Toma i le taimi lava e tasi. "Vaai i ou vae, ae le o le tagata o loo i luma. O lenei faʻamalositino faigofie o le a fesoasoani ia te oe e faʻaogaina ai pou ma le saogalemu."
  
  Na tu le Tupu o le Toto i le faatausiusiuga o le vaituloto fou. A fua atu i le mea moni o loʻo alu aʻe pea le vai, na ia iloa ai o le a le o toe umi ona i ai lea o tumutumu o lagolago i lalo o le faʻafefe. Sa ia tuleia le tamaloa i ona luma ma toso mai Tomasi faatasi ma ia. Na alu ese le mailei i fafo atu o le tulaga, na matua latalata lava na ia lagonaina ai le matagi a o lele atu le pou uamea i luga o lona tauau.
  
  Savali atu i luga o pou ma siva vave i se faasologa. Sa fai sina malologa puupuu a o sausau le vai i luma. O le isi pou, ma ua tautevateva le tagata sa i ona luma. I le alaga, na ia faia vavega, ma mafai ona taofi lona pa'ū e ala i le tuʻu i luga o se isi pou. Sa sausau faataamilo ia te ia le vai ua tumu i le acid, ae e lei pai atu ia te ia.
  
  Fa.
  
  Na iloa e le Tupu Toto lona avanoa. E aunoa ma se mafaufau pe taofi, na ia laa i luga o le tino o le tamaloa, fai ma alalaupapa e sopoia ai ma oo atu i le saogalemu o le matafaga mamao. O lona mamafa na tuleia ai le tamaloa i lalo ifo, ma pa'u lona fatafata i le aasa.
  
  O le isi sekone na leiloa ai o ia i se asiosio.
  
  Na sioa atu ia te ia le Tupu Toto. "Faavalevalea".
  
  Na tulaueleele Tomasi i ona tafatafa. E to'atele tagata na feosofi vave i le va o pou u'amea i le saogalemu. Na tilotilo atu le Tupu Toto i luma i le faitotoa faaofuofu.
  
  "Ma faapena ai lava seia oo i le tulaga lima," o lana tala lea ma le faalumaina. "O fea o le a ou faataitai ai i lenei anufe, Kuki. Ma o fea, mulimuli ane," na ia tomumu ai. "O le a ou faaumatia Matt Drake."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FITU
  
  
  O le Motu Tele o Hawaii ua faaigoa i lenei auala e aloese ai mai le fenumiai. O lona igoa moni o Hawaii, po o le Motu o Hawaii, ma o le motu tele lea i le Iunaite Setete. O le fale o se tasi o mauga taʻutaʻua i le lalolagi, o Kilauea, o se mauga o loʻo faʻaauau pea ona pa talu mai le 1983.
  
  I aso nei, i luga o le pito i lalo o le mauga mu tuafafine o Mauna Loa, Mano Kinimaka ma Alicia Miles, faatasi ai ma le vaega a le US Marines, na amata ona tuliesea se parasite na mauaa i mafaufau o tagata o le motu.
  
  Na latou talepeina le pito i fafo, fana i lalo le toʻatele o tagata a le Tupu o le Toto, ma talepe i totonu o le faʻaopoopoga tele e pei lava ona faʻasaʻolotoina e leoleo tagata uma na taofia. I le taimi lava lea, na faalogoina ai le gogolo leo o taavale, o le saoasaoa i tua o le fale. E lei faamaimauina e Alicia ma Kinimaka le taufetuli solo.
  
  Na tu Alicia i le le mautonu. "Malo, ua sosola ese le au ula." E fa ATV na taufetuli ese, fiti i luga o latou paʻu tetele.
  
  Na sii a'e e Kinimaka lana fana ma fana. "E le umi." Sa ia fana. Na matamata Alicia a o pa'u le tagata mulimuli ma vave ona tu le ATV.
  
  "Oka, tama matua, e le leaga mo se leoleo. Tatou."
  
  "O aʻu mai le CIA." E masani lava ona tago Kinimaka i le maunu, ma le fiafia tele o Alicia.
  
  "E na o le tolu-tusi faapuupuuga e taua o Peretania. Manatua lenei".
  
  Na tomumu le tala a Kinimaka a o agai atu Alicia i le ATV. Sa galue pea o ia. I le taimi lava e tasi, sa latou taumafai uma e nofo i le nofoa pito i luma. Na lulu le ulu o Alicia ma faasino i tua.
  
  "Ou te fiafia i oʻu tagata i tua atu o aʻu, uo, pe a latou le i lalo."
  
  Na ola Alicia le afi ma alu ese. O le ATV o se manu leaga tele, ae sa gaioi solo ma fiti lelei i luga o patupatu. Na fusi e le Hawaii lapo'a ona lima i lona puimanava e taofi o ia, ae le o lona mana'omia. Sa i ai ni peni sa nofo ai. Na ataata Alicia ma leai sana tala.
  
  Na iloa e tagata na sosola i luma o loo tuliloaina i latou. Na faliu i tua le to"alua o i latou ma tafana. Na faauu Alicia, i lona iloaina e matua le mafai lava ona lavea se mea i lenei auala. Amateurs, sa ia mafaufau ai. E lagona i taimi uma e pei o loʻo ou fusu i le au amateurs. O le taua mulimuli na ia tauina o Drake i le 'olo malosi o Abel Frey. Ma e oo lava i lena taimi ua elea le tagata, ua faalavelaveina i mailei o le fitu tausaga o le faaaloalo.
  
  O lea la atonu e ese lana vaaiga.
  
  Sa atamai le taavale a Alicia nai lo le saoasaoa. I se taimi puupuu, na ia aumaia la latou ATV i se mamao e talia ai fana. Na alaga atu Kinimaka i lona taliga. "O le a ou fana!"
  
  Sa ia oomi ese le ta. Na ee le isi fitafita ma fiti malosi i le palapala. "E lua lena mai le lua," o le tala lea a Alicia. "Toe tasi ma o le a e maua le blo-"
  
  O le latou ATV na paʻu i totonu o se mauga natia ma feʻaveaʻi faʻavalevalea i le agavale. Mo sina taimi na latou maua ai i latou i luga o uili e lua, o loʻo feliuliuaʻi, ae na mafai e le taʻavale ona faatumauina lona paleni ma toe paʻu i lalo. E le'i ma'imau Alicia i le tatalaina o le tui e alu ese.
  
  Na va'aia e Kinimaka le ala a'o le'i iloa e ia. "Pape!" Sa ia alaga atu "Taofi!"
  
  Sa na'o Alicia na mafai ona fa'ateleina lona saoasaoa a'o latalata mai le alavai lautele ma le loloto. Na lele le ATV i luga o le to e le gata, ma vili ona uili ma sasao lana afi, ma tu i le isi itu, ma taumafai e nofo i le nofoaga. Na tau e Alicia lona ulu i luga o le pa malu. Na matua u'uina atu e Kinimaka ia te ia e le'i fa'atagaina i la'ua e liliu uma, ma e o'o atu i le taimi na to'a ai le pefu na la iloa ai ua fa'afuase'i ona la i ai i le fili.
  
  I talaane o i latou, o se ATV uliuli na milo i le palapala, tu'u le mautonu ma o lea ua tauivi e faasa'o. Na oso atu lava Kinimaka e aunoa ma se faatuai, ma tamo"e sa"o atu i le avetaavale ma tu"itu"i atu ai ma lana pasese i fafo o le ta"avale i totonu o le palapala.
  
  Na soloiese e Alicia le pefu mai ona mata. O le ATV e na o le pau lea o le tagata na alu i luma o ia ae o loʻo mafai lava ona aapa atu. Na sii i luga lana fana, fa"ailo ma fana, ma e aunoa ma le toe siaki, fa"asaga atu lana vaai i le mea o lo"o tauivi ai lana paga Hawaii i le palapala.
  
  Na toso e Kinimaka le tagata e toatasi i le palapala. "O lo'u fale lenei!" Na faalogoina e Alicia lona tomumu a o lei mimilo ma gau le lima o lana paaga. A o oso atu le tamaloa lona lua ia te ia, sa ata Alicia ma tuu i lalo lana fana. E le'i mana'omia e Kinimaka lana fesoasoani. O le tamaloa lona lua na fiti mai ia te ia i le auala na fiti ai e faatonuga mai se tamaitiiti e fa tausaga le matua, e leai se aoga. Na pa"u i lalo le tamaloa ma faauma ai loa e Kinimaka i se tu"i i ona foliga.
  
  Na luelue atu Alicia ia te ia. "Sei o tatou faauma lenei mea."
  
  O le ATV mulimuli na agai i luma ma le faigata. Atonu na manu'a lana avetaavale i na oso uma. Na vave lava ona maua e Alicia le eleele, o lea ua fai si le fiafia i le faigofie na latou toe maua ai le lafumanu. Ae o le mea sili na latou faasaoina uma tagata na taofia.
  
  Afai ei ai se mea e tasi na ia iloa e uiga i le Tupu o le Toto, o le mea moni o nei tagata iinei, o nei tagata e taʻua o tagata faʻatau, o le afu a lana 'au, na auina atu iinei e faʻalavelave ma faʻalavelave le pulega. Vaevae ma manumalo.
  
  Sa faagesegese o ia a o latalata atu i le ATV mulimuli. E aunoa ma se malolo, e aunoa ma le uuina o le koluma foeuli, sa ia fanaina ni fana se lua ma pauu ai alii e toalua.
  
  Ua uma le taua lea e lei amataina. Sa tilotilo atu Alicia i le mamao mo se minute. Afai e alu mea uma e tusa ai ma le fuafuaga, afai o May ma Hayden, Drake ma isi e sao mai a latou vaega o le taua, o le isi taua atonu e sili ona faigata ma mulimuli ia te ia.
  
  Aua o le a faasaga ia Mai Kitano. Ma e tatau ona ia taʻu atu ia Drake na fasiotia e Me Wells.
  
  Sekia.
  
  Na pōpō e Kinimaka lona tauau. "Ua oo i le taimi tatou te toe foi ai."
  
  "Oi, tuu atu se malologa a le teine," o lana tomumu lea. "Ua matou i Hawaii. Sei ou matamata i le goto ifo o le la."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU VALU
  
  
  "O le uiga la o le matau"a lea?"
  
  Na ulufale atu Drake ma lana au i le potu lona fa, ma faia ni puipuiga uma. E oo lava i lena taimi, sa umi ni nai minute e malamalama atoatoa ai i le vaaiga o loo taoto mai i o latou luma. O tino e leai ni ulu e taoto i soo se mea. Sa sausau le toto i luga o le fola ma o loʻo tafe mai pea i nisi nofoaga. O ulu lava ia na salalau i luga o le fola e pei o meataalo a tamaiti ua lafoai.
  
  O mailei puna sa tutu i itu uma e lua o le ala vaapiapi. Na tilotilo tasi Drake i le uaea manifinifi sele ma mate le mea na tupu. Na faaili Komodo, e le talitonu i ona taliga.
  
  "E i ai se taimi e ono alu ese ai nei mailei," o le tala lea a Peni. "E tatau ona tatou gaoioi."
  
  Na faia e Karin se leo o le inoino.
  
  "E tatau ona tatou gaoioi vave ma tumau i luga o mea," o le tala lea a Drake. "Leai, faatali".
  
  O lea la i tua atu o mailei na ia vaaia ai se vaita'ele lautele ua tumu i vai, o loo puna ma puaoa. Sa sausau ma fe'ilafi le vai i pito o le vaita'ele.
  
  "E ono avea lenei mea ma faafitauli. O e va'ai atu i pou u'amea?"
  
  "Ou te mate na faaaoga e tagata o le Tupu o le Toto i latou e fai ma maa," o le tala faalilolilo lea a Peni. "Pau lava le mea e fai o le fa"atali lea o le vai e toe ma"u."
  
  "Aisea e le na o le alu i ai." E tusa lava pe tautala Komodo i nei upu, sa i ai le masalosalo i ona foliga.
  
  "O lenei vaitaele atonu na fafagaina e se vaituloto oona po o se vaieli," o le tala lea a Karin. "E mafai e kasa ona liua le vai i le sulfuric acid i totonu pe latalata i se mauga mu. E oo lava ua leva ona mou atu."
  
  "E le afaina ea e le acid pou uamea?" Na tusi le lima o Drake.
  
  Na luelue le ulu o Peni. "E mautinoa lava".
  
  Sa latou matamata i le tafe o le vai mo ni nai minute. A o latou matamata atu, sa faalogoina se leo o le kilikiina. Sa vave ona sii i luga e Drake lana fana. Na toe faia e le toaono Delta na totoe ana gaioiga i se vaeluaga mulimuli ane.
  
  E leai se mea na minoi.
  
  Ona toe sau ai lea o le leo. Kiliki mamafa. Le leo o le uaea faitoto'a faletaavale o lo'o tafe i ala u'amea. Ae e le o se faitotoa o le faletaavale.
  
  Lemu, a o vaavaai atu Drake, o se tasi o mailei na amata ona toe utia i le puipui. Fa'atuai le tumau? Ae e leʻi maua sea ituaiga tekinolosi i tuuga anamua. Po o lenei ituaiga o mafaufauga e tutusa ma le valea o se tagata e taʻu mai e leai se isi ola atamai i le atulaulau?
  
  Oka se faasausili.
  
  O ai na iloa po o a ni malo sa i ai a o lei faia faamaumauga? Sa le tatau ona faatuai Drake i le taimi nei. Ua oo i le taimi e faatino ai.
  
  "O le vai ua pau," o lana tala lea. "Peni. E iai ni mea e ofo ai?"
  
  Sa su'esu'e Peni i ana faamatalaga ma sa faamoemoe Karin e toe ta i lona mafaufau. "E le tele ni tala a Hawksworth." Na gase e Peni ni pepa. "Masalo sa faateia le tagata mativa. Manatua, latou te leʻi faʻamoemoeina se mea faapena i lena taimi.
  
  "Ia o le tulaga lima e tatau ona avea o se afa matagi," o le tala lemu lea a Komodo. "Aua ina ua mavae lenei mea na toe foi mai ai Kuki."
  
  Na pupuni e Peni ona laugutu. "Fai mai Hawksworth o le mea na vaai i ai Cook ina ua uma le tulaga lima na mafua ai ona ia toe foi i tua. E le o le potu lava ia."
  
  "Ioe, e foliga mai o le tulaga ono ma le fitu," o le tala filemu lea a se tasi o fitafita Delta.
  
  "Aua nei galo e uiga i faaata." Na tusi atu Karin ia i latou. "Latou te faasino atu i luma, e manino lava i le tagata o loo i luma. E foliga mai o se lapataiga lea."
  
  "E pei o le tausisia o le au Joneses." Na luelue le ulu o Drake. "Malamalama. O lea la, i le agaga o Dinorock ma David Coverdale aemaise lava, o le a ou fesili atu i le fesili amata lea ou te faalogo i ai o ia fesili mai i konaseti uma na ou alu i ai. Ua e sauni?"
  
  Sa taitaia e Drake le ala. O le isi vaega o le au na pauu i le laina e pei ona masani ai. I le ulufale atu i le laina ogatotonu, e leʻi manatu Drake e iai se faʻafitauli i mailei ma e leʻi taʻavale i se tasi, e ui lava na ia mauaina ni nai togi faʻaalu. E oo ane i le faatausiusiuga o le vaitaele, ua vave ona tafe le vai.
  
  "E foliga lelei pou," o lana tala lea. "Vaai lou tua. Ma aua le vaai i lalo. O loʻo i ai ni mea leaga o loʻo opeopea solo iinei."
  
  Na muamua Drake, faʻaeteete ma saʻo. Na faigofie lava ona laasia e le au atoa i totonu o ni nai minute ma agai atu i le faitotoa faaofuofu.
  
  "Sa manaia lava le Tupu o le Toto e tu"u uma mailei mo i matou." Sa ata teisi Peni.
  
  "O lenei e le mafai ona tatou mamao i tua o le tamaʻitaʻi." Na lagona e Drake ona lima o loʻo uu lima ma lona ulu o loʻo taufetuli i le faʻamoemoe o le faʻafeiloaʻi ma le tagata solitulafono e sili ona mataʻutia i le talafaasolopito talu ai nei.
  
  
  ***
  
  
  O le isi faitotoa faaofuofu na matala i totonu o se ana tele. O le ala pito lata ane e tau atu i lalo o le malifa ona sosoo ai lea ma se auala lautele i lalo o se papa maualuga.
  
  Ae sa i ai se faalavefau matuia na poloka atoa ai lo latou ala.
  
  Na faateteleina mata o Drake. "Seoli toto."
  
  Na te lei moemiti lava i se mea faapea. O le poloka o se ata tele lava na vaneina mai le papa ola. Sa taoto o ia i le malologa, faʻalagolago lona tua i le puipui agavale, o lona manava tele o loʻo faʻaoso i luga o le ala. O faatagata o meaai sa taoto i se faaputuga i luga o lona manava, ma sa salalau foi i luga o ona vae ma faaputuputu i luga o le ala.
  
  O se tagata leaga sa taoto i vae o le faatagata. tino oti o le tagata. Na foliga mai ua mimilo le tino e peiseai ua matua tigaina.
  
  "O le ʻai tele lea," o le tala lea a Peni ma le maofa. "O le temoni e fesootaʻi ma le ʻai tele o Pelesepulo."
  
  Na memo mata o Drake. "O le uiga o lau tala e pei o Beelzebub mai le Bohemian Rhapsody?"
  
  Na mapuea Peni. "E le na o le rock 'n' roll, Mata. O lona uiga o le temoni o Pelesepulo. le lima taumatau o Satani."
  
  "Ua ou faalogo ua soona galue le lima taumatau o Satani." Na sioa atu Drake i le fa'alavelave tele. "A"o ou fa"aaloalo i lou fai"ai, Blakey, soia le tautala fa"avalevalea. Ioe, o mea uma lava e fa'atatau i le rock and roll."
  
  Na tuu e Karin lona lauulu enaena uumi i lalo ona amata loa lea ona nonoa atili i tua. O nisi o fitafita Delta sa matamata ia te ia, e aofia ai Komodo. Na ia taʻua o Hawksworth na tuʻuina atu ni faʻamatalaga manaia e uiga i lenei ana faapitoa i ana faʻamatalaga. A o ia tautala, sa faatagaina e Drake ona mata e feoai solo i totonu o le potu.
  
  I tua atu o le tino tele, na ia matauina ai le leai o se faitotoa e ulufafo ai. Nai lo lena, o se papa lautele na tafe atu i le puipui pito i tua, faapiʻo agai i le faʻalo maualuga seia oʻo i luga o se mauga papa maualuga. Ina ua tilotilo atu Drake i luga o le laufanua, na ia iloa ai se mea e foliga mai o se poletito i le pito pito i tua, toetoe lava pei o se faʻailoga mataʻituina e le iloa ... o vaega mulimuli e lua?
  
  Na motusia mafaufauga o Drake ina ua pa mai se fana. O le pulufana na sosolo i luga o o latou ulu. Na pa'u Drake i le fola, ae ona faasino lemu atu lea o Komodo i le mauga papa lava lea na ia asiasia ma vaaia ai le silia ma le sefulu ma le lua o tagata o loo taufetuli mai ia te ia mai se papa taamilomilo.
  
  tagata o Kovalenko.
  
  O le a le uiga...
  
  "Saili se auala e te sola ese ai i lena tama," o le musuā lea a Drake ia Peni, ma luelue atu lona ulu i le faatagata mamafa na punitia ai lo latou ala agai i luma, ona liliu atu lea o lona mafaufau atoa i le papa papa.
  
  O se leo mamafa le leo na fafagu, faʻamaualuga ma faʻamaualuga. "Matt Drake! O lo'u fili fou! O lea ua e toe taumafai e taofi a'u, a? O aʻu! Pe tou te lē aʻoaʻoina ea se mea?"
  
  "O le a le mea o loo e taumafai e ausia, Kovalenko? O le a le uiga o nei mea uma?"
  
  "O le a le uiga o nei mea uma? E uiga i se sailiga o le olaga atoa. E uiga i le mea moni na ou sasaina Kuki. E uiga i le auala na ou suʻesuʻe ai ma aʻoaʻoina e ala i le fasiotia o se tagata i aso uma mo le luasefulu tausaga. Ou te le pei o isi alii. Na ou manumalo ae ou te lei mauaina laʻu piliona muamua."
  
  "Ua uma ona e faatoilaloina Cook," o le tala filemu lea a Drake. "Aisea e te le toe sau ai iinei? O le a ta talanoa, o oe ma aʻu."
  
  "E te fia fasioti ia te au? Ou te le maua i se isi lava auala. E oo foʻi i loʻu nuu ua mananaʻo e fasioti iā te aʻu."
  
  "Atonu ona o oe o se tagata poto faapitoa."
  
  Na faauu Kovalenko, ae sa matua ta'ita'iina e lana upu mataga ma sa le'i talia lelei ai le taufaifai. "Ou te fasiotia le afe ma afe e ausia ai aʻu sini. Masalo ua uma ona ou faia. O ai e fia faitau? Ae ia manatua lenei, Drake, ma manatua lelei. O oe ma au uo o le a avea ma se vaega o lenei fuainumera. Ou te soloiesea ou manatuaga mai le lalolagi."
  
  "Taofi le soona fai pese," o le alaga atu lea a Drake. "Sau i lalo e fa"amaonia ua e maua le seti, toeaina." Na ia vaaia Karin ma Peni o latalata ane, o felafolafoa'i ma le toto'a, o lea ua amata ona luelue malosi uma i laua ina ua iloa e i laua se mea.
  
  "Aua e te manatu o le a ou oti gofie, tusa lava pe tatou te feiloai. Na ou ola ae i luga o auala sili ona faigata o le aai sili ona faigata i Tina Rusia. Ma sa ou savali i totonu ia i latou saoloto. O i latou o a'u. E leai se mea e iloa e Peretania ma Amerika e uiga i le tauiviga moni. Ua feanu i le eleele le tamaloa foliga taumulia.
  
  Na mata'utia mata o Drake. "Oi, ou te matua faamoemoe e te le oti gofie."
  
  "O le a ou toe vaai ia te oe, Peretania, o le a ou vaavaai atu ia te oe e mu a o ou mauaina laʻu oa. O le a ou vaai atu e te ee a o ou ave se isi au fafine. O le a ou vaavaai atu ia te oe e pala a o avea aʻu ma atua."
  
  "Mo le manuia o le lagi". Ua fiu Komodo e faalogologo i le vevesi o tagata sauā. Na ia fanaina se voli agai i le papa maa, ma oso ai le atuatuvale o alii o le Blood King. E oo lava i le taimi nei, na vaai Drake, e iva mai le sefulu alii o loo tamoe pea e fesoasoani ia te ia.
  
  Sa vave ona faalogoina le toe foi mai. Sa sasao mai pulufana mai puipui maa lata ane.
  
  Na alaga atu Peni, "Pau lava le mea e tatau ona tatou faia o le a"e i luga o le tamaloa lapo"a. E le faigata tele..."
  
  Na lagona e Drake le ae ua latalata mai. Na sii aʻe lona mata ina ua paʻu i luga o lona tauau se fasi maa.
  
  "Ae," o le faalavelave lea a Karin, o lona foliga tutusa ma Peni ua sili atu ona iloagofie i le umi na faaalu e Drake ma ia. "O le pu"e o le meaai. O nisi ua gaogao. Ma faatumu i se ituaiga kesi."
  
  "Ou te masalo e le o se kesi talie." Na tilotilo atu Drake i le tino oti.
  
  Na fana e Komodo se volley conservative e taofia ai le au a le Blood King i le faga. "Afai o le tulaga lena, o lona uiga o se mea lelei tele."
  
  "Sauni pauta," o le tala lea a Karin. "E fa'asa'oloto pe a toso le fa'aoso. Atonu e tutusa ma mea na fasiotia ai le toʻatele o tagata suʻesuʻe i le eleele na mauaina le tuugamau o Tutankhamun. E te iloa e uiga i le malaia, a ea? Ia, o le toʻatele o tagata e talitonu o nisi o vailaau po o kasa na tuu mai iā i tatou i le tuugamau e ositaulaga anamua o Aikupito sa na o le faamoemoe e faaumatia ai tagata faomea."
  
  "O le fea le auala sili ona saogalemu?" o le fesili lea a Drake.
  
  "Tatou te le iloa, ae afai tatou te tamo"e saoasaoa, ta"i tasi i le taimi, afai e faamatuu atu e se tasi sina pauta laitiiti i tua, e tatau lava o se vaega itiiti e vave alu ese. O le mailei o loʻo i ai muamua e faʻafefe ai soʻo se tasi e aʻe le faʻatagata & # 184; , aua le soona fai."
  
  "E tusa ai ma le faamatalaga a Hawksworth," o le tala lea a Karin ma se ataata lemu.
  
  Na iloilo e Drake le tulaga. Na foliga mai o se suiga lea mo ia. Afai ei ai se faapaologa mataʻituina i luga, ona tatau lea ona latalata i le pito. Sa ia mafaufauina o iina o le a i ai se ala tuusao i le ono ma le fitu potu, ona sosoo ai lea ma le "oa." Sa ia faaalu sina taimi e faatele ai le au.
  
  "O le mea lena o le a tatou agai i ai ma lenei mea," o lana tala lea. "O mea uma pe leai. I luga," sa ia talotalo atu ma le ita lona moto ia Kovalenko, "o se tagata tauaso na fana pulufana i le lalolagi. Ma, Ben, mo lau faʻamatalaga, o le Dinoroc moni lenei. Ae o le mea lena tatou te agai i ai i lenei mea. Mea uma pe leai. Ua e sauni mo lenei mea?"
  
  Sa faafeiloaia o ia i se gogolo tutuli.
  
  Na alu Matt Drake i le tamoʻe, ma taʻitaʻia ana tagata i tulaga maualalo o Seoli i le tulaga mulimuli o lana lava sailiga e taui ma sui le fafine na ia alofa i ai ma faʻaumatia le lalolagi mai le tagata sili ona leaga na ia iloa.
  
  Taimi e alu ese ai.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU IVA
  
  
  Na oso atu Drake i luga o le faatagata tele, ma taumafai e tu i luga o ona vae ma uu le meaai vaneina e toso i luga. O le faatagata na lagona le malulu, talatala ma le ese i lalo o ona tamatamailima, e pei o le paʻi i se fuamoa ese. Sa taofi lana manava a o ia tosoina ma lona malosi atoa e faatumauina lona paleni, ae o le fua, falaoamata, ma le ogau puaa sa uu.
  
  I lalo ifo o ia ma le itu taumatau o loʻo taoto ai le tino o se tamaloa e leʻi laki.
  
  O pulufana na faaili faataamilo ia te ia. Komodo ma le isi sui o le Delta Team na saunia le ufiufi afi.
  
  E aunoa ma le faamaimauina o se sekone, na oso atu ai Drake i luga o le vaega autu o le ata ma sau i lalo i le isi itu. Ina ua pa'i atu ona vae i le fola maa, sa ia faliu ma tuu atu le limamatua i le isi tagata i le laina.
  
  Ona ia tafana ai foi lea, ma fasiotia ai se tasi o alii o le Blood King i le fana muamua. Na taavalevale ese le tamaloa mai luga o le papa, ma tu i tafatafa o le tino o lana uo ua maliu ma se maʻi mataʻutia.
  
  Na faia e le tagata lona lua i le laina.
  
  Na sosoo ai ma Peni.
  
  
  ***
  
  
  I le lima minute mulimuli ane, na natia saogalemu uma le 'au i le paolo o Gluttony. Na o le tasi le fasi meaai na nutililii. Na vaavaai atu Drake a o alu aʻe le ao o le pauta i luga o le ea, o loʻo feʻaveaʻi e pei o se tino o se gata mataʻutia, ae ina ua mavae ni nai sekone, na mou ese atu e aunoa ma le paʻi atu i seevae o le tagata solitulafono ua sola.
  
  "Amata."
  
  Na fa'alua ona fa'asino e Drake le ala i le malifa pu'upu'u na fausia ai le amataga o le papa. Mai lea tulaga maualuga sa latou vaaia ai le pi'opi'o matagofie i luga o le puipui ae le'i alia'e i luga o se mauga papa.
  
  Na solomuli tagata a le Tupu o le Toto. O se tuuga i le taimi.
  
  E pa i luga, faila e tasi. Sa lava le lautele o le fata e faamagalo ai ni nai mea sese. Na fana e Drake a o ia tamoe, ma fasiotia ai le isi alii o Kovalenko ao latou mou atu i lalo o le faitotoa faaofuofu o le isi faitotoa. A'o latou o'o atu i le pito i luga o le papa ma va'ai atu i le va tele o papa, na va'aia e Drake se isi mea o lo'o taoto i le lalafi.
  
  "Grenade!"
  
  I le saoasaoa tele, na ia togi muamua ai o ia i luga o le fola, faʻaaoga lona malosi e mimilo ai lona tino aʻo seʻe i luga o le maa lamolemole, ma togi ese le pulufana.
  
  Na pa'ū mai le laufanua, ma pa i ni nai sekone mulimuli ane. O le pa na luluina ai le potu.
  
  Na fesoasoani Komodo ia te ia i luga. "E mafai ona matou faaaogaina oe i la matou au soka, alii."
  
  "E le iloa e le au Yankees le taalo lakapi." Na tamoe Drake i le poletito, ma le naunau e vaai po o le a le mea o loo i tua atu ma maua atu Kovalenko. "Leai se solitulafono".
  
  "Hm. Ou te le o vaai atu i le au Peretania o aumaia i le fale le tele o ipu."
  
  "O le a matou aumaia i le fale le auro." Na aumaia e Drake le Amerika i le faatulagaga. "I Taaloga Olimipeka. Beckham o le a suia le tulaga.
  
  Na maua atu e Peni i latou. "E sa"o o ia. O le a taaalo le au mo ia. E tutū mai le motu o tagata mo ia."
  
  Na fa'ailoa atu e Karin se ee ita mai ona tua. "E i ai se nofoaga e le talanoa ai se tamaloa e uiga i le lakapi leaga!"
  
  Na oo atu Drake i le faapaologa ma tuu lona lima i luga o le puipui maa maualalo ua faaleagaina. O le vaaiga i ona luma na mapu ai ona vae, sa tautevateva, galo uma ona faanoanoaga ma toe mafaufau pe o le a le ituaiga meaola na fausia moni lenei nofoaga ofoofogia.
  
  O le vaaiga na latou vaaia na faatumulia ai o latou loto i le maofa ma le fefe.
  
  O le faapaologa e tusa ma le kuata o le ala i luga o le ana tele lava. E aunoa ma se masalosalo o le sili ona tele na vaai i ai se tasi oi latou. O le malamalama na sau mai le le mafaitaulia o emo amber pogisa na faamatuu atu e alii o le Blood King ao lei ulufale atu i le tulaga lona ono. E oo lava i lena taimi, o le tele o le ana ma ona lamatiaga o loʻo natia pea i le pogisa ma le paolo.
  
  I lo latou agavale ma agai mai i le faitotoa faaofuofu, o se faasitepu zigzag ufiufi e alu ifo i lalo pe tusa ma le selau futu. Mai le loloto o nei faasitepu, na faalogoina ai e Drake ma lana au se leo mamafa, ma le paoa, sosoo ai ma le feei lea na pipii mau ai o latou loto i le fefe.
  
  Na manava Peni. "Sole, ou te le fiafia i le leo o lena mea."
  
  "Ioe. E pei o le folasaga o se tasi o au pese." Sa taumafai Drake e taofi agaga mai le pauu mamao, ae sa faigata lava ona sii ese lona auvae mai le eleele.
  
  Na muta le faasitepu i se fata vaiti. I tala atu o lenei auvai na matala ai le ana i le tele. Sa mafai ona ia iloa atu se ala vaapiapi, ma vilivili e pipii i le puipui taumatau, o se ala ala e tau atu i se ana i luga a"e o le loloto e le gata, ma se auala faapena na faaauau ai i le itu tauagavale, ae sa leai se alalaupapa po o se isi lava auala e fesootai ai i latou i le isi itu. vanu tele.
  
  I le pito pito mamao o le ana o lo'o tu ai se ma'a lapoa, uliuli, ma'a. A'o fa'ama'i mata Drake, sa ia manatu atonu e mafai ona ia faia se foliga e tusa ma le afa o le papa, o se mea tele, ae o le mamao ma le pogisa na taofia ai o ia.
  
  Mo le taimi nei.
  
  "O le tuleiga mulimuli," o lana tala lea, ma le faamoemoe e moni. "Mulimuli mai".
  
  O le taimi lava e tumau ai le fitafita o se fitafita. O le tala lena a Alisona ia te ia. A'o le'i alu ese o ia. I luma tonu o ia...
  
  Sa ia tuleia ese ia manatuaga. Ua le mafai nei ona ia tau ma i latou. Ae sa sa'o o ia. Fa'afefe moni. Ana ola o ia, semanū e ese mea uma, ae o lea ua tafe mai i totonu ia te ia le toto o se fitafita, o se toa; e lei alu ese lava lona tagata moni ia te ia.
  
  Na latou ulu atu i le ala vaapiapi: lua tagata lautele, ono Delta fitafita ma Matt Drake. I le taimi muamua na foliga ese ai le alavai mai le ala muamua, ae i le malamalama o le amber emo na faaauau pea ona latou fanaina i luma, na vaaia ai e Drake le ala na faafuaseʻi ona vaeluaina ma faalautele atu i le lautele o taavale e lua, ma matauina ai o se alalaupapa ua uma. tu'i i le fola ma'a.
  
  Ala ta'iala?
  
  "Ia faaeteete ia i latou e gaui tapuvae." Na matauina e Drake se tamai pu mata'utia i luma, e tu tonu i le mea e mafai ona tuu ai e se tagata lona vae. "E le tatau ona faigata tele ona sola ese i lenei saoasaoa."
  
  "Leai!" - Na alaga Peni e aunoa ma se fa'ailoga malie. "O oe o se fitafita leaga. Sa tatau ona sili atu lou iloa nai lo le fai atu o mea faapena."
  
  E pei e faʻamaonia, sa i ai se paʻu malosi ma le eleele i lalo ifo o latou na luluina. Na foliga mai ua pa'u se mea tele ma le mamafa i totonu o le ala lea na vavae ese ai le ala sa la savavali ai. Atonu latou te toe foi i tua ma poloka pe-
  
  "Tamomoe!" - Na alaga atu Drake. "Na"o le tamo"e lava!"
  
  Na amata ona faatumulia le ala e faititili loloto, e pei o se mea mamafa o loo agai atu ia i latou. Na latou sosola, o Drake na fana a'o ia tamo'e ma le fa'amoemoe e le'i la'a atu Ben ma Karin i se tasi o mailei leaga.
  
  I lenei saoasaoa...
  
  Ua faateteleina le gogolo.
  
  Sa faaauau pea ona latou taufetuli, ma le le fefe e toe tepa i tua, ma tumau i le itu taumatau o le ala tele ma le faamoemoe e leʻi uma le afi a Drake. I se minute mulimuli ane, na latou faalogoina ai se leo leaga lona lua o sau mai se mea i luma atu.
  
  "Iesu!"
  
  E le'i fa'agesegese Drake. Afai na te faia, o le a latou feoti. Na ia faataalise atu i se avanoa lautele o le puipui i lo latou itu taumatau. Na sau le pisa mai luga. Sa lamatia o ia i se tepa vave.
  
  LEAI!
  
  E sa'o lava Blakey, o le tama'ita'i vale. O Rolling Stones na faititili atu ia i latou, ae le o le Dinoroc style. O polo ma'a lapopo'a ia, na fa'asa'oloto e masini anamua ma fa'atonutonu e ala manino ma natia. O le tasi i lo latou itu taumatau na tu'i ia Drake.
  
  Sa ia sii i luga le saoasaoa tele. "Tamomoe!" Sa ia faliu i tua, ma alaga. "Auai le atua e".
  
  Na faatasi ma ia Peni. E toalua fitafita Delta, o Karin ma Komodo, na faanatinati atu i tua o le pu ma le inisi e totoe. O isi fitafita e lua na tuleia i tua, ma tautevateva i luga o o la vae ma fetoai i Komodo ma Karin, ma iu ai i le oi.
  
  Ae o le tagata mulimuli mai Delta e leʻi laki. Na mou ese atu o ia e aunoa ma se leo a o lele atu se polo tele mai le ala o le koluse, tu"i atu ia te ia i le malosi o le loli a Meki ma pa"i ai i le puipui o le alavai. Na toe iai foi le isi faalavelave ina ua pa"u le polo na tuli atu i le polo na poloka ai le auala na latou sosola ai.
  
  O foliga o Komodo na fai mai ai mea uma. "Afai tatou te faanatinati," o lana tagi lea, "e mafai ona tatou alofia isi mailei a o lei o ese."
  
  Sa latou toe o ese. Na latou pasia isi fa'asagaga se tolu, lea na ta'alili ai masini tetele, fe'ei ma gatete. Na sa'o le ta'ita'i o Delta. Sa faalogo ma le toto"a Drake, ae sa le"i faalogoina se leo mai ia Kovalenko po o ana tagata i luma atu.
  
  Ona latou tau atu lea i le toatuga sa ia fefe ai. O se tasi o maa tele na tu i luma, ma poloka ai le ala agai i luma. Sa latou faapupuu faatasi, ma mafaufau pe faamata o le a toe amata le mea lea.
  
  "Atonu ua gau," o le tala lea a Peni. "O le uiga o la"u tala o se mailei."
  
  "Pe atonu foi..." Na faapau Karin i ona tulivae ma tolotolo i luma i ni nai futu. "Atonu sa tatau ona i ai iinei."
  
  Na pau Drake i ona tafatafa. O iina, i lalo o se papa tele, sa i ai se tamai avanoa e a'e ai. Sa lava le avanoa mo se tagata e oomi ai i lalo.
  
  "Le lelei". O Komodo foʻi sa nofonofo i lalo. "Ua uma ona ou leiloa se tagata e toatasi i lenei mailei leaga. Su'e se isi auala, Drake."
  
  "Afai ou te sa'o," o le tala lea a Drake, ma tilotilo atu i luga o lona tauau, "o le taimi lava e toe setiina ai nei mailei, o le a toe alu lava. E tatau ona latou tamo'e i luga o le faiga o le pa'u mamafa e pei o isi. O le a tatou saisai iinei." Na ia fetaui ma mata o Komodo ma se tilotilo malosi. "E leai sa matou filifiliga."
  
  E aunoa ma le faatali mo se tali, sa ia see i lalo o le polo. O le isi vaega o le "au na lolofi atu i ona tua, e lei mananao e mulimuli i le laina, ae sa aoai alii o le Delta ma faatutu i latou i le mea na faailoa mai e lo latou taitai. Na lagona e Drake se manaoga masani ua oso aʻe i lona fatafata, o le manao e fai atu: Aua e te popole, talitonu mai ia te au. O le a ou savalia oe i ai, ae na ia iloa e na te le toe faia lava.
  
  E le'o ina ua mavae le maliu valea o Kennedy.
  
  Ina ua mavae sina taimi o fememea"i, sa ia iloa atu o ia o se"e muamua atu i lalo o se tifato, ma sa vave ona faalogoina isi o mulimuli atu ia te ia. O le pito i lalo e le mamao, ae na lava le avanoa mo ia e tu tonu ai i lalo o le polo maa tele. Na lolofi mai tagata uma i ona tua. I le mafaufau loloto, na te leʻi faʻamalosiina se maso e tasi. Afai e paʻu lenei mea, na ia manaʻo ia tutusa tagata uma.
  
  Ae o le leo masani o le oi o masini olo na luluina le leoa, ma gaioi le polo. Na alu ese Drake e pei o se pe'a mai seoli, ma alalaga mo tagata uma e mulimuli ia te ia. Sa ia faagesegese ma fesoasoani ia Peni e savali, ma sa ia lagonaina e oo lava i se tamaitiiti aoga sa i ai ni faaletonu faaletino ma leai se malosi o se fitafita. Na ia iloa o Komodo o le a fesoasoani ia Karin, e ui lava o ia o se tagata poto i le martial arts, o lona malosi faaletino e faigofie lava ona tutusa ma se tamaloa.
  
  I le avea ai o se vaega, sa latou taufetuli ifo i lalo o le auala ua vaneina i lalo o le polo taamilo mataʻutia, ma taumafai e faʻaoga lemu le amataga aua latou te ono fetaiaʻi ma se tifato i luma e faʻamalosia ai i latou e toe faʻasaga i ai.
  
  Na matauina e Drake le tapuvae gau ma alaga atu se lapataiga. Na ia oso i luga o le pu na tuu e le tiapolo, toetoe lava a toso faatasi ma ia Peni. Ona ia paʻu lea i se malifa.
  
  Sa saua. Na ia eli i totonu, ulu i lalo, tatagi vae, o lima taumatau na fusi i le puimanava o Peni, sii i luga i laa uma. Na iu lava ina ia lavea le polo i se mamao, ae na ia tuuina atu i tagata uma i ona tua se avanoa.
  
  E le'i fiu o ia, ae na o le agai i luma e tuu atu i isi se avanoa ma toe faapupuu atu i luma.
  
  Na latou fitifiti mai se pa maa malosi!
  
  O se maa tele na taavale atu ia i latou ma le gogolo. Na sao uma le 'au, ae o lea ua latou maua i latou i se taunuuga mate. O le mea moni.
  
  Na iloatino e mata o Drake se pogisa loloto i le va o moli susulu o le "E i ai se pu. Pu i le eleele."
  
  Sa vave, faatasi ai ma o latou vae ua masaesae ma o latou neura ua masaesae i le atuatuvale, sa latou faanatinati atu i le lua. E laʻititi, e lapopoʻa tagata, ma uliuli atoa totonu.
  
  "O se oso o le faatuatua," o le tala lea a Karin. "E pei o le talitonu i le Atua."
  
  Ua faateteleina le gogolo mamafa o le polo maa. Sa i ai i totonu o le minute o le nutimomoia oi latou.
  
  "Laau mumu," o le tala lea a Komodo i se leo tete"e.
  
  "Leai se taimi". Na ta'e e Drake le la'au mumu ma oso i totonu o le pu i se tasi gaioiga saosaoa. O le pau na foliga mai e le gata. Ua fe'ilafi le uliuli, e foliga mai ua aapa atu i tamatamailima fe'ei. I totonu o ni nai sekone na ia taunuu ai i le pito i lalo, faʻatagaina ona vae e faʻavaivai ma ta malosi lona ulu i luga o le maa malo. Na aau fetu i luma o ona mata. Sa tafe ifo le toto i lona muaulu. I le mafaufau ia i latou o le a mulimuli atu ia te ia, sa ia tuu ai le laau susulu i le tulaga ma tolotolo ese mai le mamao.
  
  Na tulaueleele se isi tagata ma se lavea. Ona sosoo ai lea ma Peni. "Mata. Mata! O e manuia?"
  
  "Oi ioe, ua ou matua lelei lava." Sa ia nofo i lalo, ma uu ona malumalu. "E iai sau aspirin?"
  
  "E pala o outou totonu."
  
  "Polenisia Mai Tai? tafe le lava Hawaii?"
  
  "Le Atua e, aua e te ta"ua le upu-L iinei, uo."
  
  "Ae faapefea se isi tala malie?"
  
  "Ia aua lava nei uma. Ia filemu."
  
  Sa siaki e Peni lona manua. E oo ane i le taimi lea, ua tulaueleele ma le saogalemu le vaega o totoe o le au ma ua tumutumu solo. Na talotalo atu e Drake le alii talavou i autafa ma tulai i luga. Na foliga mai o loʻo lelei mea uma. Na fana e Komodo se pea afi na taia ai le taualuga ma fiti ifo i lalo o le tifato.
  
  Ma sa latou pauu pea lava pea seia oo ina latou o mai i fafo i le faitotoa faaofuofu i lalo.
  
  "O le mea lena," o le tala lea a Drake. "Ou te manatu o le tulaga mulimuli lea."
  
  
  O LE MATAUPU E FAgafulu
  
  
  O Drake ma le Delta Team na tulaʻi mai i le alavai, ma fana malosi. Sa leai se filifiliga. Afai o le a latou taofi Kovalenko, e taua tele le saoasaoa. Na vave ona tilotilo atu Drake i le itu taumatau, ma manatua le faatulagaga o le ana, ma iloa atu ai o alii o le Blood King ua feosofi atu i le pito muamua e foliga S ma o loʻo faʻapotopoto i le pito sili ona mamao. O le amataga o le pito lona lua e foliga S na amata i ni nai laa i luma o latou, ae i le isi itu o le ana tele, o se vanu vavao o le loloto le iloa na vavaeeseina ai i latou. O lea la ua latalata atu o ia, ma a o foliga mai na toe faamatuu atu e alii o le Blood King le tele o moli amber, na iu lava ina mafai ona ia vaai lelei i le pito mamao o le ana.
  
  O se ma'a maualuga tele na oso mai i le puipui pito i tua i le tulaga tutusa ma pito e lua e foliga S. Sa vaneina i totonu o le puipui pito i tua o se faasitepu tifato e foliga mai e latalata i le tuusao ma e oo lava i se maverick o le a niniva.
  
  O se tagata uliuli lapoa na punou ifo i le pito i luga o le faasitepu. Drake na o le lona lua, o se vaaiga, ae ... o se nofoa tele na faia i maa? Masalo o se nofoalii e le talitonuina, e le masani ai?
  
  Sa tumu le ea i pulufana. Na faapau Drake i le tulivae e tasi, ma togi le tamaloa i autafa ma faalogoina lana ee mataʻutia a o ia paʻu i le to. Na latou taufetuli atu i le ufiufi e tasi na mafai ona latou iloa atu, o se faaputuga o maa malepelepe atonu na pauu mai le poletito i luga. A o latou matamata atu, na fanaina e se tasi o alii a Kovalenko se auupega leotele, lea na oso atu ai se mea e foliga mai o se ufanafana uʻamea lapoa i totonu o le malepelepe. Na ia taia le puipui mamao i se taatete leotele ma mau ai i le maa.
  
  A o lele atu le ufanafana, sa tatalaina se maea mafiafia i ona tua.
  
  Ona tuu atu lea o le isi pito o le laina i totonu o le auupega lava lea e tasi ma lafo i totonu o le puipui pito lata ane, ma pipii ai ni nai futu i luga aʻe o le muamua. Sa vave ona toso mau le maea.
  
  Sa latou faia se laina meli.
  
  Na mafaufau vave Drake. "Afai o le a matou taofia o ia, matou te manaomia lena faailoga," o lana tala lea. "E umi se taimi e fai ai a tatou lava mea. O lea aua le fanaina. Ae e tatau foi ona tatou taofia i latou pe a latou sopoia le tuaoi.
  
  "Mafaufau atili e pei o le Tupu Toto," o le tala lea a Karin ma le le fiafia. "Mafaufau ia te ia na ia tipiina le laina ae o loo i ai pea nai ona tagata mulimuli."
  
  "Matou te le o taofia," o le tala lea a Drake. "E leai lava".
  
  Sa ia oso i fafo mai tua o le faavaa ma sasaa le afi. O fitafita Delta Force sa taufetuli i lona agavale ma le taumatau, fana ma le faaeteete ae saʻo.
  
  O le tagata muamua o Kovalenko na faanatinati atu i luga o le to e le gata, ma saosaoa a'o ia alu, ma tu'u saosaoa i le isi itu. Sa vave ona ia faliu ma amata ona faatu se puipui e ufiufi ai afi i luga o le otometi atoa.
  
  Na togi le fitafita Delta i le itu, saeia. Na pa'u lona tino i luma o Drake, ae na oso i luga le alii Peretania e aunoa ma le gau. A o ia latalata atu i le pito muamua e foliga S, sa matala mai i ona luma se va tele o le gaogao. E tatau ona latou feosofi ia te ia!
  
  O le faaauau pea ona fana, na ia oso i luga o le avanoa. O le lona lua o alii a Kovalenko na lele i luga o le laina. Na lafoa'i ma'a mai le puipui o le ana lata ane a'o taia pulufana ma le malosi fa'aleagaina.
  
  Na taufetuli le au a Drake ma tulioso atu ia te ia.
  
  O le ata lona tolu na oso i luga o le laina ua fufusi. Kovalenko. Sa ee le fai'ai o Drake ia te ia e fai le fana. Fai se avanoa! Ave'ese le tama'ita'i i le taimi nei.
  
  Ae o le tele e mafai ona sese. E mafai ona ia motusia le laina ma e ono saogalemu pea Kovalenko. E mafai ona ia faatiga i le tama'ita'i. Ma - o le mea e sili ona taua - latou te manaʻomia le Rusia asshole ola e taofi le faʻasalaga toto.
  
  Na tulaueleele Kovalenko ma le saogalemu. E to'atolu isi ana 'au na mafai ona laasia i latou. Na toe pa'u e Drake le tolu a'o fa'atasi 'au e lua. E tolu pu i le va latalata. E tolu fasiotiga tagata.
  
  Ona lele lea o le fana i lona ulu. Sa punou o ia, togi atu lana tagata osofaʻi i luga o lona tauau ma tulei ese o ia mai le papa i le pogisa. Sa ia liliu ma fana mai lona suilapalapa. Na pau le isi tamaloa. O Komodo sa i lona itu. Sa sei se naifi. Sa sausau le toto i le puipui o le ana. Na solomuli lemu le au a Kovalenko, ma tulia i se papa i o latou tua.
  
  O fitafita Delta e toafa na totoe na tootutuli i le faatausiusiuga o le tofe, ma fana ma le faaeteete i soo se alii o Kovalenko o loo nonofo latalata ane i le laina. Peitaʻi, ua na o sina taimi na manatu ai se tasi o i latou e solomuli ma amata ona puʻe ata.
  
  O le saosaoa na pau lava le mea sa ia i latou.
  
  E to'alua isi ali'i a le Blood King na a'e i luga o le sipi ma o lea ua tulei ese. Na iloa atu e Drake o le isi ua amata ona a'e i luga o pa ma fana, ma sasaina o ia e pei o se lago. Na faanatinati atu le tamaloa ia te ia, o lona ulu i lalo, ma ee, e mautinoa lava na vaai atu ua tipi ese o ia. Na solomuli Drake i le puipui. Na toso e Komodo le tamaloa mai le pito.
  
  "I luga!"
  
  Sa faaalu e Drake ni sekone taua e tilotilo solo ai. O le a le seoli na latou faaaogaina e taofi ai lena laina malaia? Atonu na tuuina atu i alii taitasi se tamai poloka faapitoa, e pei o le faaaogaina e tagata tomai faapitoa. Sa i ai nisi o taooto solo. Na sau le Tupu Toto ua sauni mo mea uma e tutupu mai.
  
  E faapena foi Drake. Sa latou aveina ni meafaigaluega fa'apitoa fa'apolofesa i totonu oa latou ato fa'afafa. Na vave ona toso mai e Drake le poloka ma faapipii le fusipa'u i lona tua.
  
  "Peni!"
  
  A o latalata atu lemu le alii talavou, sa liliu atu Drake ia Komodo. "E te aumaia Karin?"
  
  "E mautinoa lava". Saua, ma foliga ma'a'a ma ma'ila o le taua, e le'i mafai lava e le tamaloa lapo'a ona nana le mea moni ua uma ona ta.
  
  Mai nofoaga uma...
  
  O le talitonuina o alii Delta e taofia goons a Kovalenko i le faga, na faateleina ai e Drake le mamafa e ala i le vave faapipiiina o lana pulley i le uaea faʻamalo. Na faamau e Peni lona fusipa'u ae tuu atu e Drake ia te ia le fana.
  
  "Ia fana e pei ona faalagolago i ai o tatou ola, Blakey!"
  
  I le feei, na latou tulei ese ma taufetuli i luga o le zipline. Mai lenei maualuga ma le saoasaoa lea na foliga mai e sili atu le mamao, ma o le pito mamao na foliga mai ua solomuli. Na sasaa atu e Peni le fana, o ana fana na lele maualuga ma lautele, ma timu fasi maa i luga o alii o le Blood King i lalo ifo.
  
  Ae e le afaina. O le pisapisao, o le mamafa ma le taufaamatau na manaomia. O le pikiina i luga o le saoasaoa, na sii aʻe ai e Drake ona vae a o faʻavave atu le ea, ma faʻaalia ai se to e le gata i lalo. O le fefe ma le fiafia na oso ai lona fatu. O le leo o se u'amea u'amea o tosoina i luga o se uaea na masii leotele i ona taliga.
  
  E tele pulufana na faaili i tua, ma taia ai le ea faataamilo i le ulugalii faanatinati. Na faalogoina e Drake le toe foi mai o le afi mai le Delta Team. O se tasi o alii a Kovalenko na pa'u i lalo ma le pisapisao. Na tagi leotele Peni ma tuu lona tamatamailima i luga o le kesi.
  
  O le latalata atu i ai, o le sili atu foi lea ona matautia. O se fa"amanuiaga mai le Atua le leai o se ufiufi a le "au a Kovalenko, ma o le fa"asolosolo pea o pulufana o lo"o sau mai le Delta Team sa matua"i le gafatia. E oo lava i lena saoasaoa, sa lagona e Drake le malulu o tafe mai i ona vae. O seneturi o le pogisa na oso aʻe i lalo ifo o ia, mapuna aʻe, fememeaʻi, ma atonu aapa atu i tamatamailima mataʻina e taumafai e toso ifo o ia i lalo i se fusi e faavavau.
  
  Na faataalise atu le auvai ia te ia. I le minute mulimuli, na faatonuina ai e le Tupu o le Toto ona tagata e solomuli, ma tatala e Drake le poloka. Na tu i luga o ona vae, ae sa le lava lona malosi e faatumauina ai le paleni i le va o le tui i luma ma le mamafa agai i tua.
  
  I se isi faaupuga, o le mamafa o Blakey na toe toso ai i latou. I le to e le gata.
  
  Na pa'u ma le loto i ai Drake i le itu, ma tu'u ai lona tino atoa i le gaioiga fa'avalevalea. Na tago atu Ben i le ma'a ma'a'a, ae o lo'o taofimau pea ma le lototele i lana fana. Na faalogoina e Drake le leo faafuase'i o le fa'amalo o le zipline ma iloa ai o Komodo ma Karin ua uma ona i ai, o lo'o latalata atu ia te ia i le saoasaoa tele.
  
  Na aga'i atu le au a le Blood King i le ala i tua o le faletele, toetoe lava a mafai ona faia le oso mulimuli i luga o le laufanua papa tele lea na amata ai le faasitepu lilo. O le tala fiafia e na o le toʻasefulu tagata na totoe.
  
  Na tolotolo Drake i luga o le papa a'o le'i tatalaina Ben, ona fa'aavanoa lea o ia lava mo ni nai sekone e manava ae le'i nofo i lalo. I le emo o le mata, na felelei atu Komodo ma Karin i ona mata, o le ulugaliʻi na tulaueleele ma le matagofie ma e aunoa ma se ataata faʻafefe.
  
  "Ua fai sina mamafa o le tama." Na tusi atu Drake ia Peni. "Ua tele naua le malu taeao atoa. E le lava siva."
  
  "E le sisiva le faaili." Na vave lava ona toe oso atu Peni a o iloilo e Drake le latou gaioiga e sosoo ai. E tatau ona ou faatali mo le vaega o totoe o le 'au pe tuliloa?
  
  "Fai mai Hayden a e siva e pei oe o Pixie Lott."
  
  "Uvalea".
  
  Na tausia foi e Komodo tagata o Kovalenko. Na toe mau le maea ma oomi uma i latou i le puipui. E to'alua isi fitafita Delta na taunu'u fa'asolosolo, o latou seevae o lo'o sasao leotele i luga o le oneone a'o fa'agesegese e tu vave.
  
  "Faaauau pea ona gaioi." Na faia e Drake lana filifiliga. "E sili atu le aua neʻi tuʻuina atu ia i latou se taimi e mafaufau ai."
  
  Sa latou feosofi atu i luga o le papa, ma uu a latou auupega ua sauni. O le agai i luma o le Tupu o le Toto na punitia mo sina taimi i se pi'o i totonu o le puipui papa, ae ina ua kilia e Drake ma lana auvaa le pi'o, sa latou vaaia Kovalenko ma isi ana tagata ua i luga o le papa papa.
  
  Na toesea isi tagata e toalua i se mea.
  
  Ma o lenei, e foliga mai, na faatonuina i latou e faia ni faiga ogaoga. E to'atele tagata na latou 'ave'ese fa'alu'u grenade RPG.
  
  "Malo, ua tumu laugutu!" Na ee Drake, ona tu lea ma liliu i tua, na faafuasei ona pa'u lona fatu i le eleele. "Oi leai-"
  
  O le pap ma le faaili muamua o se grenade na utaina mai le gutu na faalogoina. O fitafita Delta mulimuli e lua o loʻo saoasaoa i luga o le zipline, ma faʻataʻitaʻi i le fata pe a taia e se fana. Na paʻu i le puipui i luga aʻe o taula o laina sipi ma faʻaumatia i latou i se pa o papa, pefu ma shale.
  
  Na fa'avaivai le laina. Na felelei atu fitafita i lalo i le pogisa e aunoa ma se leo. Po o le a lava le itu, na sili atu le leaga.
  
  Ua fetuu Komodo, ua fememea'i ona foliga i le ita. O ni tagata lelei na ia aʻoaʻoina ma tau ai mo le tele o tausaga. O lea la ua na o le toatolu le au malolosi i le au a Delta, faatasi ai ma Drake, Ben ma Karin.
  
  Na ee Drake ma tuli i latou i lalo o le papa, ma le ita i le iloa e le o toe mamao ae faʻalauiloa ni RPG fou. O ē na sao mai na taufetuli atu i luga o le papa, e taʻitaʻia e laʻau mumu ma le tele o moli amber. O laa uma lava na latou latalata atu ai i se laufanua papa, o se faasitepu uiga ese ma le vaaiga lilo ae ofoofogia o se nofoalii tele o loo oso mai i luga o se puipui papa.
  
  O le pu lona lua RPG na fana. O le mea lea na pa i luga o se papa i tua atu o le au tamoʻe, faʻaleagaina ae le faʻaumatia le ala. E ui lava ina tamo"e o ia, ma tulei ona maso ua soona galue i le mea e gata ai, sa mafai lava e Drake ona faalogoina le ee atu o Kovalenko i ana tagata ina ia faaeteete-atonu e na o le pau lea o le auala e alu ese ai mai iina.
  
  O lea la ua sau Drake i le pito i lalo ma iloa atu ai se vanu e tatau ona ia oso i luga e oo atu ai i le papa papa ma faafeagai ma alii a le Tupu o le Toto.
  
  Sa telē tele.
  
  O le matua tele, o le mea moni, na toetoe lava a tautevateva. Toeititi lava tu. E le mo au, ae mo Peni ma Karin. I le tepa muamua, na te leʻi manatu o le a latou oso. Ae na ia faamaaa lona loto. Sa tatau ona latou faia. Ma e le mafai ona i ai se faagesegese, leai se toe foi i tua. Na'o latou lava tagata na mafai ona taofia le Tupu Toto ma fa'amutaina lana fuafuaga valea. Naʻo tagata e mafai ona faʻaumatia le taʻitaʻi o faiga faatupu faalavelave faavaomalo ma faʻamautinoa e le toe maua e ia le avanoa e toe faʻaleagaina ai se tasi.
  
  Ae na liliu lava o ia i le afa a o tamoe. "Aua le tu," sa ia alaga atu ai ia Peni. "Talitonu. E mafai ona e faia".
  
  Na luelue le ulu o Peni, ua pulea e le adrenaline ona vae ma maso ma faatumuina i le malosi, maoae ma le malosi. Na muamua taia e Drake le va, oso ma ona lima ua faaloaloa ma vae o loo pamu pea, ma faaofuofu i luga o le avanoa e pei o se tagata taalo Olimipeka.
  
  Na sosoo ai ma Peni, ua faaloaloa mai lona lima, ua togi le ulu i itu uma, o neura na oso i lona lagona paleni. Ae na ia tu i le isi itu ma ni nai inisi e totoe.
  
  "Ioe!" Na ia alaga ma ataata Drake ia te ia. "E le mafai e Jessica Ennis ona faia se mea e uiga ia te oe, uo."
  
  Ona tulaueleele malosi ai lea o Komodo, toetoe a liliu lona tino i totonu i fafo ae faliu loa ma tilotilo atu ia Karin. Sa matagofie lana oso. Ua sii i luga vae, faaofuofu i tua, faagaioi i luma.
  
  Ma se tulaueleele atoatoa. Na sosoo ai ma le vaega totoe o le Delta Team.
  
  Na faliu Drake e vaai i le vaaiga sili ona faateia na ia vaai i ai.
  
  O le Tupu Toto ma ona tagata, o le fetagisi ma le tagiauē, o le tele o le lilofia i le toto ma le gaoa o manu"a, na feosofi sa"o atu uma lava ia i latou ma laga atu a latou auupega e pei o temoni mai seoli.
  
  Ua oo i le taimi mo le taua mulimuli.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU TASI
  
  
  Na ola Matt Drake ma faafesagaʻi ma le Tupu toto.
  
  Na muamua taunuu atu ana tagata, o le feei o le tatagi o fana ma na ma'i naifi ma emo pei o pelu, e atagia mai ai le moli amber ma sasaa atu a latou afi i le tele o itu. E tele ni fana na fana, ae i lenei mamao ma i lenei maelstrom o le testosterone ma le fefe, e leai se tasi na taulaʻi lelei. Ae ui i lea sa i ai se alaga malosi mai tua o Drake, o se isi fitafita Delta pa'ū.
  
  Sa tiga maso o Drake e pei o loo tau ma se korila e tolu selau pauna. Sa ufitia ona foliga i le toto ma le palapala. E toʻaiva tagata na osofaʻia o ia, o i latou, ae na ia faʻatoʻilaloina i latou uma, aua o le Tupu o le Toto na tu i tua atu o latou, ma e leai se mea e taofia ai o ia mai le faʻaalia o lona tauimasui.
  
  Ua toe foi mai le fitafita tuai, ua faaitiitia foliga o tagata lautele, ma ua toe foi mai iina, i le tulaga maualuga, faatasi ai ma fitafita sili ona leaga o loo ola.
  
  Na ia tafanaina ni alii se toatolu i le mea tonu lava i le fatu. Na ia ulufale i le lona fa, ma liliu le fana, ma taia atoa ai le isu o le tamaloa ma i le taimi lava e tasi na gau ai le vaega o lona alafau. Na mavae atu le tolu sekone. Na ia lagonaina le toe foi atu o le auvaa Delta mai ia te ia toetoe lava o le fefe, ma tuu atu ia te ia le avanoa e galue ai. Na ia tuua i latou e tau ma fitafita e toatolu ao ia agai atu i le tagata e toatasi ma Kovalenko lava ia.
  
  Na oso le ulu o Komodo i le tamaloa ma tui le isi i le tasi ua oti. Sa i ona tafatafa Karin ma e lei solomuli. E leai mo sina sekone. Sa ia fa"aaoga le alofilima o ona foliga e tulei ai i tua le ali"i na tu"i ma soso"o ai ma tu"i tu"i. A o gugu le fitafita ma taumafai e fa'amalosi o ia, sa ia fa'auilavea ma fa'aaoga se metotia taekwondo e togi ai o ia i luga o lona tauau.
  
  Fa'asaga i le pito mata'utia.
  
  Ua see le tamaloa, ua ee, ua ave e le to e le gata. Na sioa atu Karin ia Komodo, ma na faafuasei ona ia iloaina le mea na ia faia. Sa vave ona mafaufau le taitai o se au tele ma tuu atu ia te ia se faailoga o le faafetai, vave ona talisapaia ana faatinoga ma tuuina atu ia i latou le taua.
  
  Na manava loloto Karin.
  
  Na feagai Drake ma le Tupu o le Toto.
  
  Mulimuli ane.
  
  O le tagata mulimuli na sao mai i le tauiviga puupuu ma o lea ua taoto ma gugutu i ona vae ma lona faagaau manava ua nuti ma gau uma tapulima. Na tuu atu e Kovalenko i le tamaloa se vaaiga faalumaluma.
  
  "Faavalea. Ma vaivai."
  
  "O tagata vaivai uma e lalafi i tua o latou tamaoaiga ma foliga vaaia o le malosi na te aumaia ia i latou."
  
  "Tulaga tutusa?" Na se'i mai e Kovalenko se fana ma fana i foliga o le tamaloa o lo'o fa'afefe. "E le o se malosi ea lea? Na e manatu e tutusa? Ou te fasiotia se tagata i le toto malulu i aso uma aua ou te mafaia. Pe o se foliga o le mana?
  
  "O le auala lava e tasi na e faatonuina ai Kennedy Moore e fasiotia? Ae faapefea aiga o au uo? Atonu na fanauina oe e nisi vaega o le lalolagi, Kovalenko, ae e lē o se vaega saʻo."
  
  Sa latou gaoioi vave ma i le taimi e tasi. E lua auupega, o se fana ma se fana, kiliki i le taimi e tasi.
  
  E gaogao uma. kiliki faalua.
  
  "Leai!" O le alaga a Kovalenko na tumu i le ita faatamaitiiti. Sa teena o ia.
  
  Na tui Drake i lana naifi. Na fa'aalia e le Bloody King lona atamai i le auala e ala i le 'alo i le itu. Sa togi e Drake le fana ia te ia. Na ave e Kovalenko le ta i le muaulu e aunoa ma le tetete, ma o le taimi lava lea na ia toso mai ai i fafo se naifi.
  
  "Afai e tatau ona ou fasiotia oe lava ia, Drake..."
  
  "Oi ioe, e te faia," o le tala lea a le tagata Peretania. "Ou te le toe vaai i se tasi o siomia ai. E leai sau seleni e tasi, lau paga."
  
  Na oso atu Kovalenko. Na va'aia e Drake o lo'o tupu ile gaioi lemu. Atonu na manatu Kovalenko na matua malosi o ia, atonu na manatu foi na ia aoaoina malosi, ae o ana aoaoga e leai se mea pe a faatusatusa i manaoga mamafa ma tofotofoga na feagai ma le British SAS.
  
  Na sau i totonu Drake mai le itu ma se tuli vave o le tulivae na pe ai Kovalenko mo se taimi le tumau ma gau ai le tele o ivi. O le mapuea na sao mai le gutu o le Rusia na vave ona taofiofia. Sa ia solomuli ese.
  
  Na faafoliga mai e Drake se osofaʻiga vave, ma faatalitali mo se tali a le Tupu o le Toto, ma vave ona puʻeina le lima taumatau o le tamaloa i lona lava lima. Na vave ona liliu i lalo ma gau le tapulima o Kovalenko. Ma na toe na o le tagi a le Rusia.
  
  Na mata'ituina e Komodo, Karin, Ben ma le fitafita Delta na totoe.
  
  Na sioa atu le Tupu o le Toto ia i latou. "E le mafai ona e fasioti ia te au. O outou uma. E le mafai ona e fasioti ia te au. O aʻu o le Atua!"
  
  Na gugu Komodo. "E le mafai ona matou fasiotia oe, vale. E tatau ona e 'e'e tele. Ae ou te mautinoa o loʻo ou tulimatai atu e fesoasoani ia te oe e filifili po o fea seoli e te faʻaaluina i lou olaga atoa."
  
  "Falepuipui." Ua feanu le tupu toto. "E leai se falepuipui e mafai ona taofia a"u. O le a ou umiaina mo le vaiaso."
  
  Na mapu le gutu o Komodo i le ataata. "E tele falepuipui," o lana tala filemu lea. "E le o iai lava."
  
  Na foliga ofo Kovalenko mo sina taimi, ae na toe ufitia ona foliga i le faasausili ma toe liliu atu ia Drake. "Ma oe?" - na ia fesili ai. "Atonu e te oti pe ana ou le tuliloa oe i le afa o le lalolagi."
  
  "Ua oti?" - Fai mai Drake. "E eseese ituaiga o tagata oti. E tatau ona e iloa lenei mea."
  
  Na kiki o ia e Drake i lona fatu malulu ma le mate. Na tautevateva Kovalenko. Sa tafe mai le toto mai lona gutu. Faatasi ai ma se tagi faanoanoa, na ia faapau ai i ona tulivae. O se fa'ai'uga fa'amaasiasi mo le Tupu Toto.
  
  Sa ata Drake ia te ia. "Ua uma o ia. Nonoa ona lima ma ta o."
  
  Na saunoa Ben. "Na ou faamaumauina ana faiga tautala." Sa ia fai atu lemu, ma piki i luga lana telefoni. "E mafai ona matou faʻaogaina polokalama faʻapitoa e toe gaosia ai lona leo. Matt, matou te le manaʻomia moni o ia o ola.
  
  O le taimi na pei lava o le sekone mulimuli aʻo leʻi pa. Na suia foliga o Drake mai le faamavae i le inoino mama. Sa faatalatū Komodo e faalaa ane, e lē ona o le fefe, ae ona o le matuā faaaloalo-e na o le pau lea o le faaaloalo e iloa e se fitafita. Na faateteleina mata o Karin i le fefe.
  
  Sa sii i luga e Drake lana fana ma tata le uamea malo i le muaulu o Kovalenko.
  
  "E te mautinoa?"
  
  "Ia lelei. Na ou vaai ua oti o ia. Sa ou i ai iina. Na ia tuuina atu se poloaiga mo osofaiga faatupu faalavelave i Hawaii. Na tilotilo solo Ben i le potu. "E oo lava i Seoli e luai atu ia te ia."
  
  "O le mea lea e te i ai." O le ataata a Drake e malulu ma pogisa, e pei o le agaga o le Tupu Toto. "I tua atu o faitotoa o seoli. O iinei e tatau ona e nofo ai, ma o le mea foi lea e tatau ona e oti ai."
  
  Ua mau le auvae o Kovalenko; i tua atu o lenei mea na taoto ai le fasefulu tausaga o le oti, le tagolima ma le paʻu toto. "E te le fefe lava ia te au."
  
  Sa suesue e Drake le tagata pa'u. Sa sa'o o ia. E le afaina o ia e le oti. E leai se mea i le lalolagi e mafai ona fefe ai lenei tagata.
  
  Ae sa i ai se mea e tasi o le a motusia ai o ia.
  
  "O lea matou te noatia ai oe i lalo nei." Na ia tuutuu i lalo lana fana, na matua mapusaga ai Komodo. "Ma o loo faaauau pea ona matou mauaina le oa. O se sailiga mo lou olaga ma e te le iloa lava po o le a. Ae faailoga la"u upu, Kovalenko, o le a ou faia. "
  
  "Leai!" Na vave lava le tagi a le Rusia. "O a au faitioga? Leai! E leai lava. O a'u. O a'u lava lea i taimi uma."
  
  Faatasi ai ma se leo le mautonu, na faia ai e le Tupu o le Toto le toe tuiina atu o le atuatuvale. Na faaseseina ona foliga i le tiga. Na tafe mai le toto mai ona foliga ma ona lima. Na ia tu i luga ma tuu uma aunese o le loto ma le olaga e tumu i le ita ma le fasioti tagata i lana oso.
  
  Na feilafi mata o Drake, na malō ona foliga e pei o le maamora. Na ia faatagaina le Tupu o le Toto e lavea o ia, ma tu mausali a o faʻaalu e le Rusia valea uma aunese o le malosi i le sefulu lua ta, malosi i le taimi muamua ae vave ona vaivai.
  
  Ona ata lea o Drake, o se leo i tua atu o le pogisa, o se leo e leai se alofa ma leiloa, o loʻo pipii i le va o purgatory ma seoli. Ina ua uma le malosi mulimuli o le Tupu o le Toto, na tulei e Drake o ia i lona alofilima ma tu i luga o lona fatafata.
  
  "Sa leai se aoga, Kovalenko. E te leiloa".
  
  Na faanatinati atu Komodo i le Rusia ma saisai o ia ae lei suia e Drake lona mafaufau. Na fesoasoani Karin e faalavelave ia te ia e ala i le faasinoina o le faasitepu toetoe lava tu i luga ma le vaaiga ofoofogia o se nofoalii uliuli o loo oso mai i fafo. Sa sili atu ona ofoofogia mai iinei. O le manu e telē tele ma ua atoatoa ona vaneina, e tautau e selau futu i luga aʻe o latou ulu.
  
  "Ina ua mavae oe".
  
  Na iloilo e Drake le isi fa'alavelave. Na si'i a'e le fa'asitepu i se fa'aitu la'ititi pe tusa ma le selau futu. O le pito i lalo o le nofoalii o se lanu uliuli, e ui lava i le tele o lanu amber na salalau solo ai.
  
  "E tatau ona ou alu muamua," o le tala lea a Komodo. "E i ai so"u poto masani a"e. E tatau ona matou fe'a'ei ni nai sitepu i le taimi, fa'aofi i totonu o le karabini pe a matou o, ona fa'alautele atu lea o le laina saogalemu i la matou 'au.
  
  Na tuu atu e Drake ia te ia e taitai. Sa malosi pea le ita i lona mafaufau, toetoe lava a lofituina. O lo'o lelei pea lona tamatamailima i le fa'aoso o le M16. Ae o le fasiotia o Kovalenko i le taimi nei o lona uiga o le faa'onaina o lona agaga e faavavau, fa'atupuina le pogisa e le mafai ona mou atu.
  
  E pei ona fai mai Ben Blake, o le a liliu ai o ia i le itu pogisa.
  
  Na amata ona ia aʻe i luga o le puipui ina ua maeʻa Komodo, manaʻomia se faʻalavelave aʻo faʻatupulaia le manaʻoga e le uma mo le tauimasui ma taumafai e pulea o ia. O le tula'i fa'afuase'i na vave ona taula'i atu lona mafaufau. Na mate le tagi ma le oi o le Tupu Toto ina ua latalata le nofoalii ma ua atili faigata ai le faasitepu.
  
  Na latou o aʻe, Komodo e taʻitaʻia le ala, faʻamautu ma le faaeteete taʻavale taʻitasi aʻo leʻi siakiina lona mamafa ona faʻapipiʻi lea o se maea saogalemu ma tuʻu i lana 'au i lalo. O le maualuga na latou a'e ai, o le pogisa foi lea. O laa taitasi o le faasitepu sa vaneina i papa ola. Na amata ona lagona e Drake se lagona o le maofa a o ia tulai ae. Sa faatalitali mai ia i latou ni oa maoae; sa ia lagonaina i lona manava.
  
  Ae o le nofoalii?
  
  I le lagonaina o le matua gaogao i tua atu o ia, sa ia tu ai, faapotopoto lona lototele ma tilotilo i lalo. Na tauivi Peni, ua pupula ona mata ma fefe. Na lagona e Drake se lagona o le tigaalofa ma le alofa mo lana uo talavou e lei lagonaina talu ona maliu Kennedy. Na ia vaaia le fitafita Delta o totoe o taumafai e fesoasoani ia Karin ma ataata ina ua ia talotalo atu ia te ia. Sa ia faaloaloa atu se lima fesoasoani ia Peni.
  
  "Taofi le faia o oe lava, Blakey. Tatou."
  
  Na tilotilo atu Peni ia te ia ma e pei o ni mea faapapa i lona fai'ai. O se mea i mata o Drake po o le leo o lona leo na faaosofia ai o ia, ma o se vaaiga o le faamoemoe na aliali mai i ona foliga.
  
  "Faafetai i le Atua ua e toe foi mai."
  
  Faatasi ai ma le fesoasoani a Drake, na a'e vave ai Peni. O le gaogao mata'utia i tua atu oi latou na galo, ma o la'asaga uma na avea o se la'asaga i le mauaina, ae le o se mea matautia. O le pito i lalo o le nofoāli'i na fa'alatalata mai ma fa'alatalata mai, se'ia o'o i se mamao e pa'i atu i ai.
  
  Na savali ma le faaeteete Komodo i lalo o le faasitepu ma aʻe i luga o le nofoalii lava ia.
  
  Ina ua mavae se minute, sa tosina atu lo latou mafaufau i lana si'ufofoga Amerika. "Lo"u Atua e, tou te le talitonu i lenei mea."
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU LUA
  
  
  Na oso atu Drake i luga o le tamai va ma tu sa'o i luga o le poloka maa lautele na fausia ai le vae o le nofoalii. Sa ia faatali mo Ben, Karin, ma le fitafita Delta mulimuli e taunuu mai a o lei tilotilo atu ia Komodo.
  
  "O le a sau mea i luga?"
  
  Na a'e le ta'ita'i o le Delta Team i le nofoa o le nofoalii. O lea ua savali atu o ia i le pito ma faataupupula ifo ia i latou
  
  "O ai lava na fausia lenei nofoalii na ia saunia se ala e le lilo. O iinei, i tua atu o le nofoalii, o loo i ai se faitotoa pito i tua. Ma sa latou tatalaina."
  
  "Aua e te latalata i ai," o le tala vave lea a Drake, ma mafaufau i faiga mailei na latou pasia. "Mo mea uma matou te iloa, o lenei mea e liliu ai se ki e tuʻu saʻo ai lenei nofoalii i lalo."
  
  Na foliga tausalaina Komodo. "Manaia le valaau. O le fa'afitauli ua uma ona ou maua. O le tala fiafia o le..." Sa ataata o ia. "Leai ni mailei."
  
  Na faaloaloa atu e Drake lona lima. "Fesoasoani mai ia te au i luga."
  
  Na latou feʻaʻei taʻitoʻatasi i luga o le nofoa o le nofoalii obsidian. Na fa'aalu e Drake sina taimi e liliu ai ma fa'amemelo i le va'aiga o le to.
  
  I le faafeagai tonu lava, i le isi itu o se vanu tele, na ia vaaia ai le faapaologa maa lea sa latou nofoia muamua. Le poletito na alu ese ai Kapeteni Kuki. O le faapaologa lea e foliga mai ua leiloa e le Tupu o le Toto le vaega mulimuli o le mafaufau lelei sa ia te ia. E foliga mai ua na o se togi maa, ae o se maila taufaasese.
  
  Na fa'a'imei mai Drake. "O le nofoalii lea," o lana tala filemu lea. "O lenei mea na fausia mo-"
  
  O le ee a Peni na faalavelave ia te ia. "Mata! Seoli toto. E te le talitonu i lenei mea."
  
  E le o le te'i i le leo o lana uo na mafua ai le fefe i le neura o Drake, ae o se lagona o le muaʻi mafaufau. Fa'aaliga.
  
  "O le a lea?"
  
  Sa ia faliu. Sa ia vaai i le mea na vaai i ai Peni.
  
  "Fua ia a"u."
  
  Na tulei i fafo e Karin. "O le a lea?" Ona ia vaaia ai foi lea. "E leai lava".
  
  Sa latou vaavaai atu i le pito i tua o le nofoalii, o le pou maualuga mo se tasi e faalagolago i ai, ma le vaega na fausia ai le faitotoa pito i tua.
  
  Sa ufitia i ta'amilosaga ua masani ai nei - o fa'ailoga mata'ina anamua na foliga mai o se ituaiga o tusitusiga - ma fa'ailoga tutusa na tusia i masini femalaga'i taimi e lua, fa'apea fo'i ma luga o le ala tele i lalo o le Taimane. ua ta'ua o Faitotoa o Seoli.
  
  O faailoga lava ia na maua talu ai nei e Thorsten Dahl i le tuugamau o atua, mamao i Iceland.
  
  Na moeiini e Drake ona mata. "E mafai faapefea ona tupu lenei mea? Talu mai le taimi muamua na matou faʻalogo ai e uiga i le toto toto e iva a Odin, ou te lagona e pei sa ou ola i se miti. Po o se miti taufaafefe."
  
  "Ou te matea tatou te lei uma i vaega e iva," o le tala lea a Peni. "E tatau ona fai lea ma togafiti. O le tulaga maualuga. E pei na filifilia i matou poʻo se mea."
  
  "E pei o le fetuu." Na tomumu Drake. "Ma taofi i le Star Wars crap."
  
  "Sa ou mafaufau laitiiti Skywalker, sili atu Chuck Bartowski," o le tala lea a Peni ma sina ataata. "Aua o matou o geeks ma mea uma."
  
  Na tilotilo atu Komodo i le faitotoa faalilolilo ma le naunautai. "E tatau ona tatou faaauau? Na foaʻi mai e loʻu nuu o latou ola e fesoasoani iā i matou e oo i lenei mamao. Pau lava le mea e mafai ona tatou faia o le sailia lea o se iuga o lenei lua seoli."
  
  "Komodo," o le tala lea a Drake. "O le iuga lea. E tatau ona iai."
  
  Sa ia tuleia atu i tua atu o le taitai vaega toatele ma agai atu i le ala tele. Ua tele atu le avanoa nai lo le faitotoa lea e tau atu i totonu, ma afai e mafai, na lagona e Drake ua faalautele atu le ala, o puipui ma le taualuga o loo agai pea i luma, seia-
  
  O se savili malulu ma le malosi na milimili ona foliga.
  
  Sa ia tu ma faapau i lalo le laau mumu. I se malamalama vaivai, na ia fanaina ai se roketi amber. Na ia lele i luga, i luga, i luga, sosoo ai ma lalo ma lalo, ua le maua se lagolago. Le mauaina o se faʻalo, se fata poʻo se fola.
  
  Na ia fa'amumu lona lua, o le taimi lea i le taumatau. Ma sa toe mou ese atu le fuifui amber e aunoa ma se faailoga. Sa ia ta'ei ni nai laau pupula ma togi i luma e faamalamalama ai lo latou ala.
  
  O le pito o le papa na pa'u ifo i le ono futu i o latou luma.
  
  Sa lagona e Drake le niniva tele, ae sa ia faamalosia o ia lava e faaauau. I ni nai laa ma maua ai o ia lava ua faafesagai ma le gaogao.
  
  "Ou te le iloa se mea. vale".
  
  "E le mafai ona matou o mai i lenei auala e aunoa ma le pogisa leaga na taofia i matou." Na faaleo e Karin manatu o tagata uma. "Toe taumafai, Drake."
  
  Na ia auina atu le moli lona tolu i le gaogao. Sa i ai ni nai mea iloga i lenei fana a'o ia lele. Sa i ai se mea i le isi itu o le to e le gata. O se fale tele.
  
  "O le a lena mea?" Na mapuea Peni ma le maofa.
  
  Na vave ona mou atu le emo, o sina aloiafi puupuu o le ola na leiloa e faavavau i le pogisa.
  
  "Faatali iina," o le tala lea a le fitafita Delta mulimuli o totoe, o se tamaloa e iai le faailo o le telefoni o Merlin. "E fia ni moli amber ua totoe?"
  
  Sa siaki e Drake ona fusipa'u ma ato faafafa. Na faapena foi ona faia e Komodo. O le numera na latou maua mai e tusa ma le tolusefulu.
  
  "Ou te iloa lou manatu," o le tala lea a Komodo. "O mea faapapa, a ea?"
  
  "I se tasi taimi," o le tala lea a Merlin, o le tagata poto i meatau a le au, ma le le fiafia. "Saili po o le a le mea o loo tatou feagai ma toe ave i se nofoaga e mafai ona tatou vili mo se faaleoleo."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "Ioe". Sa ia faataatia ese ni afi mumu mo le toe foi mai, ona sauni lea. Na o mai Komodo ma Merlin ma tutu i ona tafatafa i le pito.
  
  "Sauni?"
  
  O le tasi ma le isi, i se faasologa vave, sa latou fanaina fana ma fana i luga o le ea. O le moli amber na susulu malosi i lona tulaga maualuga ma faamatuu atu ai se susulu pupula na aveesea ai le pogisa.
  
  Mo le taimi muamua i le talafaasolopito, na oo mai ai le ao i le pogisa e faavavau.
  
  O le faʻaaliga pyrotechnic na amata ona i ai se aafiaga. A'o fa'aauau pea ona lele a'e i luga ma pa a'e ma pa'u ifo i lalo ifo lemu, o le fale tele i le isi pito o le ana tele na susulu.
  
  Na manava Peni. Na ata Karin. "Malamalama".
  
  A o latou matamata atu ma le ofo, na susunuina le pogisa tele ma amata ona aliali mai se fausaga ofoofogia. Muamua se laina faaofuofu vaneina i le puipui pito i tua, ona sosoo ai lea ma le laina lona lua i lalo ifo. Ona iloa ai lea o faaofuofu o ni potu laiti - niches.
  
  I lalo ifo o le laina lona lua na latou vaaia ai le lona tolu, sosoo ai ma le lona fa, ona sosoo ai lea ma le laina i luga o laina a o see atu i lalo moli faatauaso i le pa tele. Ma i nofoaga uma o 'oa fe'ilafi tetele na atagia mai ai le pupula puupuu o le seoli amber ua tafefea.
  
  Na te'i Peni. "Lenei... lenei..."
  
  O Drake ma Delta Team na faʻaauau pea ona faʻaulu le fana i le maeʻa. Na foliga mai na mafua ai ona mu le potu tele. Sa sasao mai se afi tele ma sasao i luma o latou mata.
  
  Mulimuli ane, na fanaina e Drake lana mumu mulimuli. Ona ia faaalu lea o sina taimi e talisapaia ai le faaaliga ofoofogia.
  
  Na taugaga Ben. "E telē... e-"
  
  "O le isi tuugamau o atua." Na maeʻa Drake ma le popole tele i lona leo nai lo le teʻi. "E le itiiti ifo i le faatolu ona sili atu nai lo Iceland. Iesu Keriso, Peni, o le a le mea ua tupu?"
  
  
  ***
  
  
  O le malaga toe foi, e ui lava o loo tumu pea i tulaga matautia, ae na alu le afa o le taimi ma le afa o taumafaiga. Na pau le fa"alavelave tele o le va tele lea e tatau ai ona latou toe fa"atulaga se isi laina sipi e toe fo"i atu ai i le isi itu, e ui o le Lust room o se fa"afitauli lava lea mo tama, e pei ona fa"ailoa mai e Karin ma tepa fa"asaga ia Komodo.
  
  I le toe foi atu i le faitotoa faaofuofu o le Faitotoa o Kuki, na latou soli ai le lava paipa i tua i luga.
  
  Na talepe e Drake le filemu umi. "Oka, o le manogi sili lea i le lalolagi i le taimi nei. Mulimuli ane i se ea fou."
  
  Na sau le leo o Mano Kinimaki mai le pogisa na siomia ai. "Ave lena manava Hawaii o le ea fou, alii, ona e latalata atili ai lea i lau sini."
  
  Na alia'e mai tagata ma foliga mai le pogisa. Na amata le afi afi, faʻamumuina se seti faʻavavevave o moli manoa. Sa fa'atūina se laulau fa'ato'aga. Na lipotia e Komodo lo latou nofoaga ao amata ona latou aʻe i luga o le lava paipa. Na toe fo'i mai le faailo a Peni ma tatagi fa'afa lana telefoni i le masini tali. Sa faapena foi ona faia e Karin. Sa faataga matua e valaau.
  
  "Na o le fa taimi?" o le fesili lea a Drake ma le ataata. "Atonu ua galo oe."
  
  Ua savali atu nei Hayden ia i la'ua, o Hayden e foliga vaivai ma le vaivai. Ae sa ataata o ia ma fusi ma le matamuli Peni. Na mulimuli atu Alicia, ma faataupupula atu ia Drake ma mata fasioti tagata. Ma i ata lafoia na vaaia e Drake ia Me, na atagia mai i ona foliga se vevesi mataʻutia.
  
  Ua toeitiiti lava oo i le taimi o le latou faitauga. O le tamaitai Iapani, ae le o le tamaitai Peretania, na foliga mai na sili ona maasiasi i lenei mea.
  
  Na luluina e Drake le ao pogisa o le atuatuvale mai ona tauau. Sa ia togiina uma le ata o le Tupu o le Toto i luga o le eleele le tutusa i o latou vae.
  
  "Dmitry Kovalenko." Sa ia tomumu. "Tupu o le logo i'u. Le sili ona leaga o lona ituaiga. E i ai se tasi e manao i ni kiki?"
  
  I lena taimi, na faʻaalia ai le ata o Jonathan Gates mai le faʻateleina o le pisapisao i totonu o le tolauapiga le tumau. Na faapupuu mata o Drake. Na ia iloa na fasiotia e Kovalenko le avā a Gates. Gates e tele mafuaʻaga e faʻaleagaina ai le Rusia nai lo Drake ma Alicia.
  
  "Taumafai". - Usu Drake. "Ae ui i lea, o le a le mana"omia uma e le tama"ita"i ona lima ma ona vae i le falepuipui."
  
  Na ia vaaia Peni ma Karin ua fememea'i ma liliu ese. I lena taimi, na ia maua ai se vaaiga i le tagata ua avea ai o ia. Na ia vaaia le ita, o le ita taui ma sui, o le taamilosaga o le ita ma le ita lea o le a taitai atu ai o ia e avea ma se tasi e pei o Kovalenko lava ia, ma sa ia iloa o nei lagona uma o le a 'ai ia te ia ma iu ai ina suia o ia, liliu ai o ia i se tagata ese. O se faaiʻuga e leai se tasi o i laʻua na manaʻo...
  
  ... O lona uiga, Alison po o Kennedy.
  
  Sa ia faliu ese foi ma tuu lona lima i tauau taitasi o Blake. Sa latou tilotilo atu i sasae, i tua atu o se laina o niu fe'ai, agai atu i moli feilafi mamao ma le vasa sousou.
  
  "O le vaaia o se mea faapenei e mafai ona suia ai se tagata," o le tala lea a Drake. "Atonu e avatu ai ia te ia se faamoemoe fou. Ua tuuina atu le taimi."
  
  Na tautala Peni e aunoa ma le liliu. "Ou te iloa e te manaʻo i se upusii a Dinoroc i le taimi nei, ae ou te le tuʻuina atu ia te oe. Ae, atonu ou te sii maia ni nai laina talafeagai mai le "Haunted". Ae faapefea lenei mea?"
  
  "O e siiina mai nei Taylor Swift? O le a le mea na tupu iina?"
  
  "O lenei ala e lelei e pei o soʻo se tasi o au Dinorocks. Ma ua e iloa."
  
  Ae e le mafai lava ona ioeina e Drake. Nai lo o lea, sa ia faalogo atu i talanoaga o loo toe foʻi mai i o latou tua. O taupulepulega a tagata faatupu faalavelave na fa'ato'ilaloina ma le atamai ma le vave, ae sa i ai pea nisi na maliliu. O se taunuuga le maalofia pe a feagai ma tagata faʻatauvaʻa ma vale. Sa faanoanoa le atunuu. Ua alu atu le Peresetene ma ua uma ona folafola atu se isi suiga atoatoa o le Iunaite Setete. faiga atamai, e ui lava e le o manino lava pe mafai faapefea e se tasi ona taofia Kovalenko mai le faia o se fuafuaga sa i ai i le galuega mo le luasefulu tausaga, ina ua manatu o ia o se tala fagogo.
  
  E talitutusa lava ma atua ma o latou tino na latou mauaina nei.
  
  Peitaʻi, na aʻoaʻoina ni lesona, ma na naunau ai le Iunaite Setete ma isi atunuu e manatu mamafa i ai.
  
  O le mataupu o moliaga na faia faasaga ia i latou o loo i le pule na faia i lalo o le faamalosia ma ona o le fefe mo le manuia o e pele ia i latou o le a saisaitia ai le faamasinoga mo le tele o tausaga.
  
  Ae o le saisaitia o le Tupu o le Toto na faasaolotoina ma toe faatasia ma e pele ia i latou. Na folafola e Gates e faapea o Kovalenko o le a faamalosia e lafoai lana taui toto, i se tasi itu po o se isi. Na toe feiloaʻi Harrison ma lona afafine, e ui lava i sina taimi puupuu, ma o le tala na faʻanoanoa ai Drake.
  
  Ana fanau lona lava afafine ma alofagia ona ave faamalosi lea, faamata na te faia le mea lava e tasi e pei o Harrison?
  
  Ioe o le a ia faia. So'o se tama lava na te fa'agaoioi le lagi ma le lalolagi ma mea uma i le va e lavea'i lana tama.
  
  Na savavali ese Hayden, Gates, ma Kinimaka mai le pisapisao seia oo ina latalata atu ia Drake ma lana vaega. Sa fiafia o ia e vaai atu ia Komodo ma le fitafita Delta o totoe, o Merlin, faatasi ma i latou. O noataga na fausia i le faauo ma faatinoga e faavavau.
  
  Sa fesili Hayden ia Gates e uiga i se alii e igoa ia Russell Cayman. E foliga mai na suitulaga e lenei tamaloa ia Torsten Dahl e avea ma ulu o le Icelandic operation, o ana poloaiga e sau mai le pito i luga ... ma atonu foi mai se puao ma mamao i luga aʻe. E foliga mai o Cayman o se tagata malosi ma le le alofa. Na ia fa'atonuina fa'agaioiga fa'alilolilo ma fa'asalalau atili fa'alilolilo ma filifili galuega i totonu ma fafo.
  
  "O Cayman o se faʻafitauli," o le tala lea a Gates. "Ae le gata i lea. E te va'ai, e foliga mai e leai se tasi na te iloa po'o ai e fo'ia fa'alavelave o ia. O lona avanoa e vave ma e le faatuaoia. Ae a tulei, e leai se tasi na te iloa po o ai le seoli o loʻo ia galue ai."
  
  Na tatagi le telefoni feaveai a Drake ma tuu i lalo le telefoni. Na ia siaki le lau ma sa fiafia e vaʻai o le tagata valaʻau o Thorsten Dahl.
  
  "Ei, o se Suetena valea! O le a le mea ua tupu, uo? O lo'o tautala pea pei o se vale?"
  
  "E foliga mai e faapena. Sa ou taumafai e faafesootai se tasi mo ni nai itula ma ua ou malamalama. E le agalelei le i'uga ia te au."
  
  "Ua e laki ua e maua se tasi o i matou," o le tala lea a Drake. "O ni nai aso faigata."
  
  "Ia, o le a atili ai ona faigata." Ua toe foi mai Dahl.
  
  "Ou te masalosalo e-"
  
  "Faalogo mai. Sa matou mauaina se ata tusi. O se faafanua ia sili atu ona sa'o. Na mafai ona matou faʻamalamalamaina le tele o mea aʻo leʻi faʻavasegaina e le vale Cayman o se tulaga maualuga o le saogalemu. I le ala, pe na maua e Hayden poʻo Gates se mea e uiga ia te ia?
  
  Na emo Drake i le le mautonu. "Kaimana? O ai lea tagata Cayman? Ae o le a le mea ua iloa e Hayden ma Gates?"
  
  "Leai se mea o iai. E le tele so"u taimi." Mo le taimi muamua, na iloa ai e Drake o lana uo o loo tautala musumusu ma faanatinati. "Vaai. O le faafanua na matou mauaina o loo faailoa mai ai le nofoaga o tuugamau e tolu. Na e malamalama i lenei mea? E tolu tuugamau o atua."
  
  "Na matou mauaina le lona lua." Na lagona e Drake le matagi ua alu ese mai ia te ia. "E telē tele."
  
  "Sa ou manatu faapena. Ona foliga mai lea e sa'o le faafanua. Ae, Drake, e tatau ona e faʻalogo i lenei mea, o le tuugamau lona tolu e sili ona telē i latou uma, ma e sili ona leaga."
  
  "E sili atu ona leaga?"
  
  "Ua faatumulia i atua sili ona mata"utia. E matua inosia lava. Manuia leaga. O le tuugamau lona tolu o se falepuipui, lea na faamalosia ai le oti nai lo le taliaina. Ma Drake..."
  
  "O le a?"
  
  "Afai tatou te saʻo, ou te manatu o loʻo i ai le ki i se ituaiga o auupega o le aso."
  
  
  O LE MATAUPU E FAsefulu-TULU
  
  
  E oo atu i le taimi ua toe oo mai ai se isi pogisa i Hawaii ma ua amata ai isi laasaga o nisi o megaplan anamua, ua tuua uma e Drake, Alicia ma May e faamutaina lo latou lava faafitauli.
  
  Na fa'afuase'i, na latou filifilia le nofoaga e sili ona mata'ina. Matafaga o Waikiki faatasi ai ma le mafanafana o le Vasa Pasefika, e susulu malamalama i le goto ifo o le masina i le tasi itu ma laina o faletalimalo afi mumu i le isi itu.
  
  Ae o le po nei o se nofoaga mo tagata matautia ma faaaliga saua. E tolu malosiaga o le natura na o mai faatasi i se fonotaga o le a suia ai le ala o o latou olaga e faavavau.
  
  Na tautala muamua Drake. "E tatau ona oulua tau mai ia te au. O ai na fasiotia Wells ma aisea. O le mea lena ua tatou i ai, e leai se aoga o le toe sasaina o le vao".
  
  "E le na o le pau lena o le mafuaaga ua tatou i ai iinei." Na faataupupula atu Alicia ia Mai. "Na fesoasoani lenei elf e fasioti Hudson e ala i le le leoa e uiga i lona uso laitiiti. Ua oʻo i le taimi mo aʻu ma loʻu tamaloa e taui ma sui tuai."
  
  Na lulu lemu mai o Mai. "E le sa"o. O lau uo tama lapopoa, faavalevalea-"
  
  "Ona i ai lea i le agaga o Wells." Na musumusu atu Alicia. "Maimau pe ana maua sau taimi avanoa!"
  
  Na laa i luma Alicia ma tu'i malosi foliga o Me. Na tautevateva le teineitiiti Iapani, ona ea aʻe lea i luga ma ataata.
  
  "Na e manatua".
  
  "O le a le mea na e fai mai ai o le isi taimi ou te lavea ai oe, e tatau ona ou sasa ia te oe e pei o se tamaloa? Ioe, e te le faagaloina se mea faapena."
  
  Na faamatuu atu e Alicia le tele o tu'i. Na laa i tua Mai, ma uu o latou tapulima taitasi. O le oneone na siomia ai i latou na fefiloi i luga, ma faataapeapeina e ala i o latou vae vave. Na taumafai Drake e fa'alavelave tasi, ae o le ta i lona taliga taumatau na mafua ai ona toe mafaufau faalua.
  
  "Aua le fasioti tagata le tasi i le isi."
  
  "E le mafai ona ou folafola atu se mea," o le tomumu lea a Alicia. Sa pa"u o ia ma taia ai le vae taumatau o Me. Na tulaueleele Mai ma le tomumu, o le oneone na nutimomoia lona ulu. A o agai atu Alicia, sa togi e Mai se luuuga oneone i ona foliga.
  
  "Usu".
  
  "E fetaui mea uma-" o le oso atu lea a Mai. Sa faafesagai nei tamaitai e toalua. Sa masani Alicia e tapuni le taua ma sasa malosi i ona tulilima, moto ma ona alofilima, ae na pu"e pe "alo Mai i latou ta"ito"atasi ma tali atu i ai. Na uu e Alicia le fusipa'u o May ma taumafai e togi ese o ia mai le paleni, ae na pau lava le mea na ia ausia o le saeia o se vaega pito i luga o le ofuvae o Me.
  
  Ma tu'u fa'alatalata le puipuiga a Alicia.
  
  Na emo Drake a o matamata atu i mea na tutupu. "O lea la ua foliga mai o le mea moni lea." Sa ia laa i tua. "Faaauau".
  
  Na fa'aaoga lelei e Me le mea sese a Alicia, ma e na'o le tasi e fa'asagatau i le toa o Me. Na timu mai ia Alicia, ma sa tautevateva o ia i tua, o lona lima taumatau na tautau i le tiga, ma lona tino ua mu ona o le tele o ta. O le tele o fitafita semanu e fiu pe a uma le lua pe tolu ta, ae o Alicia sa sili atu ona mamafa, ma e oo lava i le faaiuga na toetoe lava a toso faatasi o ia.
  
  Na ia toe oso i tua i luga o le ea, kiki ma faateia Mai i se kiki vae lua i le manava. Na pau Alicia i lona tua i le oneone ma liliu lona tino atoa i lalo.
  
  Na'o le fa'afeiloa'i o foliga la'au o le fa'atonuga sili ona lavelave. O se tu'i i le manava na ono mafai ai ona pa'u i fafo le Hulk, ae e le'i taofia ai Mai. O ona musele na maua le ta ma le faigofie.
  
  Na pa'u Alicia, na toetoe a pe le moli. O fetu na aau i luma o ona mata, ae le o fetu na emoemo i le lagi i le po. Sa tagi o ia. "A"ai laki laki."
  
  Ae ua uma ona liliu atu May ia Drake.
  
  "Na ou fasiotia Wells, Drake. Sa ou faia".
  
  "Na ou vave iloaina," o lana tala lea. "Atonu sa i ai sau mafuaaga. O le a lena mea?"
  
  "E te le fai mai lena mea pe a ou fasiotia le matua matua." Na tagi o Alicia i lalo ifo o latou. "E te taʻua aʻu o se tagata mafaufau."
  
  Sa le amanaiaina o ia e Drake. Na lulu ese e Mai le oneone mai lona lauulu. Ina ua mavae se minute, sa ia manava loloto ma tilotilo loloto i ona mata.
  
  "O le a lea?"
  
  "E lua mafuaaga. O le mea muamua ma sili ona faigofie o lona iloa lea e uiga i le ave faamalosi o Chika ma faʻafefe e taʻu atu ia te oe.
  
  "Ae e mafai ona tatou talanoa e uiga i-"
  
  "Ou te iloa. O se vaega itiiti lava lea."
  
  Na o se vaega itiiti lava, sa ia mafaufau ai. Pe na faoa e le tuafafine o May se vaega itiiti?
  
  O lea ua tauivi Alicia e tu i luga. Sa liliu atu foi o ia e faasaga ia Drake, o ona mata ua tumu i le fefe e le masani ai.
  
  "Ou te iloa," na amata ai e Me, ona tusi atu lea o lona lima ia Alicia. "Matou te iloa se mea e sili atu ona leaga. O se mea mata"utia..."
  
  "Iesu e, afai e te le tuu i fafo lenei mea, o le a ou fanaina uma o oulua ulu."
  
  "Muamua, e tatau ona e iloa e le taʻuina atu e Welles ia te oe le mea moni. O ia o se SAS. O ia o se tagata ofisa. Ma sa galue o ia mo se tamaʻi faʻalapotopotoga e maualuga tele i le filifili meaai e faʻatautaia ai le malo.
  
  "E moni? E uiga i le a?" Na faafuasei ona maa le toto o Drake.
  
  "O lou toalua-Alison-na fasiotia."
  
  Ua gaioi lona gutu, a ua leai se leo.
  
  "Ua e latalata tele i se tasi. Sa latou manaomia oe e te alu ese mai le vaega lea. Ma o lona maliu na e tuu ai."
  
  "Ae o le a ou alu ese. O le a ou tuua le SAS mo ia!"
  
  "E leai se tasi na iloa," o le tala filemu lea a Mai. "E oo lava ia te ia na te leʻi iloaina."
  
  Na emo Drake, ma lagona le susu faafuaseʻi i tulimanu o ona mata. "Sa ia maua le ma tama."
  
  Na sioa atu Mai ia te ia ma foliga faaefuefu. Na liliu ese Alicia.
  
  "Ou te le"i ta"uina muamua lava i se tasi," o lana tala lea. "E leai lava".
  
  O le po Hawaii na oi faataamilo ia i latou, o le galu malosi na musumusu mai i pese ua leva ona galo a tagata anamua, o fetu ma le masina na tilotilo ifo i lalo ma le le fiafia e pei ona masani ai, o loʻo teuina mea lilo ma faʻalogo i folafolaga e masani ona faia e le tagata.
  
  "Ma e iai se isi mea," o le tala lea a Mai i le pogisa. "Na ou faʻaaluina le tele o taimi ma Wells aʻo matou faʻataʻamilo i Miami. A o matou i ai i totonu o lena faletalimalo, e te iloa, o le mea na feulaina, na ou faalogoina o ia o talanoa i luga o le telefoni pe a ma le afa sefulu taimi i se tamaloa...
  
  "O le a le ituaiga tagata?" Fai mai vave Drake.
  
  "O le igoa o le tamaloa o Cayman. Russell Cayman."
  
  
  FAAIUGA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  I tulimanu e fa o le Lalolagi
  
  
  MATAUPU MUAMUA
  
  
  Sa nofo i lalo le Failautusi o le Puipuiga o Kimberly Crow ma se lagona faatupulaia o le popole i lona fatu ua tamo"e. O le mea moni, e le"i umi se taimi o galue o ia, ae sa ia mateina e le o aso uma lava e mana"omia ai e se ta"ita"i"au fa"afitafita fa-fetu ma se ofisa maualuga o le CIA, e fia feiloa"i ma se tasi o lona tino.
  
  O se potu itiiti, nenefu ae teuteu i se faletalimalo i le taulaga o Uosigitone; o se nofoaga sa masani ai o ia pe a manaʻomia se mea e sili atu nai lo le masani ai. O le malamalama faanenefu na atagia mai i le fiaselau o mea auro ma mea oak malō, e maua ai le potu i se lagona sili atu ona masani ma faʻamamafa ai foliga ma faʻaaliga fesuisuiaʻi o i latou na feiloai iinei. Sa faatali Qrow mo le tagata muamua e tautala.
  
  O Mark Digby, le tagata CIA, na oʻo saʻo i le tulaga. "E valea lau 'au, Kimberly," na ia fai mai ai, o lona leo na tipi i le siosiomaga e pei o le acid i le uamea. "E tusia lana lava tiketi."
  
  O Qrow, o le sa fa'amoemoe i lenei osofa'iga mata'utia, sa 'ino'ino e alu i le puipuiga, ae sa leai lava sana filifiliga. E oo lava i lana tautala, sa ia iloaina o le mea tonu lava lea na manao i ai Digby. "Na latou faia se valaau mo le faamasinoga. I le fanua. Atonu ou te le fiafia i ai, Mareko, ae ou te tumau i ai."
  
  "Ae o lea ua tatou i tua," o le tomumu lea a le alii aoao George Gleason ma le le fiafia. Na pau lava le mea sa ia popole i ai i le faamauga fou.
  
  "I le tuuga mo mea e ta'ua o 'nofoaga malolo'? Tagata ti'eti'e? Fa'amolemole. O matou mafaufau sili e leʻi faʻaogaina le tulafono."
  
  "Piimau i ai, ioe?" Sa faaauau pea e Digby e pei e le'i faalavelaveina e Gleeson. "Ae faapefea la latou faaiuga e fasioti se tagata lautele?"
  
  Na tatala e Qrow lona gutu ae leai sana tala. E sili ona aua le faia lenei mea. E sili atu le iloa e Digby nai lo o ia ma o le a ia faʻaaogaina uma vaega mulimuli.
  
  Sa ia sioa sao atu ia te ia. "Ae faapefea, Kimberly?"
  
  Sa toe sioa atu o ia ia te ia, e leai sana tala, o lea ua fememea"i le ea i lo la va. Na manino lava o Digby o le a taʻe muamua. Sa toetoe lava a fememea'i le tamaloa i lona mana'oga e fa'asoa, ia sasaa atu lona agaga ma fa'ata'ita'i e tusa ai ma ona mafaufauga.
  
  "O se tamaloa e igoa ia Joshua Vidal na fesoasoani ia i latou i la latou suesuega. O la"u vaega i luga o le eleele e le"i iloa pe aisea na latou sailia ai o ia, pe aisea foi na latou tape uma ai meapueata i totonu o le potu e vaavaai ai," sa ia taofi, "seia oo ina latou siaki mulimuli ane ma maua ai..." Sa lulu lona ulu, ma faafoliga. sili atu le ita nai lo le tele o fetu fasimoli.
  
  Faitau Qrow i le va o laina, ma lagona le tele o faʻailoga o mea leaga. "E i ai sau lipoti atoa?"
  
  "Oute talitonu". Na luelue le ulu o Digby ma le mautinoa. "O le a i luga o lau laulau i le afiafi."
  
  Sa nofo filemu Qrow e uiga i mea uma na ia iloa e uiga i le misiona lata mai. O le vaega a le SPEAR na fa'aauau pea ona feso'ota'i - e tau leai - ae na latou iloa sina mea itiiti e uiga i le mea na tupu. Ae ui i lea, o le fasioti tagata o lenei Joshua Vidal, pe afai e moni mamao, o le a i ai ni taunuuga loloto ma mamao mo le 'au. Faaopoopo i ai Mark Digby, o ia o le ituaiga tagata e fiafia e faasaʻo soo se mea sese e faalautele ai ana lava sini, ma e faigofie lava ona taʻua le au a Hayden o se faalumaina i le Iunaite Setete. E mafai ona faʻamavaeina, faʻavasegaina o ni tagata sulufaʻi e mafai ona puʻeina, pe ... sili atu ona leaga.
  
  Sa faalagolago mea uma i le fuafuaga a Digby.
  
  Sa tatau ona savali ma le faaeteete Crowe, ma manatua lana lava galuega faigata. O le oo atu i lenei mamao, o le maualuga lea, sa le aunoa ma ni tulaga matautia-ma o nisi o loo lafi pea i ona tua.
  
  Na ata le General Gleason. "E leai se mea e agai i luma. Ae maise lava tama ia e galulue i fanua."
  
  Na luelue le ulu o Qrow i le alii aoao. "Ou te ioe, Siaosi. Ae o le SPEAR sa i ai ma o loʻo faʻaauau pea ona i ai se tasi o a tatou 'au sili ona lelei, faʻatasi ai ma le SEAL Teams 6 ma le 7. E... tulaga ese i le tele o itu. O le uiga moni, e leai lava se isi au i le lalolagi e pei o latou."
  
  Sa faigata le vaai a Digby. "Ou te vaai i lenei tulaga o se tulaga e sili ona le mautonu nai lo se tulaga maualuga. O nei 'au a le SWAT e mana'omia ni fusi pupuu, ae le o ni filifili matala."
  
  Na lagona e Qrow le leaga o le siosiomaga ma iloa ai o le a sili atu le leaga i luma atu. "Ua alu ese lau 'au mai le auala. E iai o latou faafitauli i totonu. O mealilo i fafo e ono oo mai e utia ai i tatou uma i totonu o le asini..." Na tu.
  
  Na toe muimui foi General Gleason. "O le mea mulimuli matou te manaʻomia o se 'au o faʻalapotopotoga faʻapisinisi tele na faʻafaigaluegaina e le Iunaite Setete o loʻo faʻavalevalea i fafo, ma faia ai se isi afa mataga. E sili atu le motusia o noataga a o tatou mafaia."
  
  Sa le mafai e Qrow ona nana lona ofo. "O le a lau tala?"
  
  "Matou te le fai atu se tala." Na tilotilo atu Digby i puipui e pei na ia faamoemoe e vaai i taliga o Dumbo.
  
  "O e fai mai e tatau ona taofia i latou?" sa ia fetaomi atu.
  
  Na lulu le ulu o Digby e toetoe lava a le iloa; tau le iloa, ae o se gaioiga na tatagi logo lapatai i le loloto o le agaga o Qrow. Na te le fiafia i ai, e leai se mea, ae na o le pau lava le auala e aveesea ai le vevesi matautia i totonu o le potu ma alu ese ai o le agai i luma.
  
  "Tu'u se pine i totonu," sa ia fai mai ai i se leo mama e mafai ona ia aoina. "Ma sei o tatou talanoaina le isi mafuaaga ua tatou i ai iinei. i tulimanu e fa o le lalolagi".
  
  "Tatou talanoa tuusao," o le tala lea a le alii aoao. "Ma vaai i mea moni, ae le o tala fagogo. O mea moni e fai mai o nisi o tagata mafaufau na tautevateva i luga o tusitusiga e tolusefulu tausaga na tusia e tagata solitulafono o taua o lalafi i Cuba. Fai mai le mea moni, o lenei vaega o psychos na agai i luma ma faʻafefeteina i latou i luga o le leaga Network, lea e masani lava mo lenei vaega. O mea moni ia."
  
  Na iloa e Crow le le fiafia o le taʻitaʻiʻau i tala faʻasolopito o mea anamua ma lona leai o se mafaufau. "Ou te manatu lava, Siaosi."
  
  "E te manaʻo i nisi mea?"
  
  "Ia, ou te mautinoa o le a tatou faalogo ia i latou."
  
  "O saienitisi valea uma, soo se Indiana fucking Jones wannabe ma faʻalavelave solitulafono i le lalolagi ua maua nei le avanoa i faʻamatalaga tutusa tatou te faia. So'o se malo, so'o se 'au fa'apitoa fa'apitoa, so'o se vaega o lo'o va'ai i ai. E oo lava i latou e le o iai. Ma o le taimi nei... na latou taulaʻi uma atu lo latou mataʻitusi sili ona eleelea i se nofoaga e tasi.
  
  Sa le mautinoa e Qrow lona fiafia i lana talafaatusa, ae sa fesili, "O le fea?"
  
  "Fuafua mo le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli. Fuafua mo le iʻuga o le lalolagi."
  
  "Ia e foliga mai e fai si mata"ina le sau mai ia te oe, General."
  
  "Na ou faitau i ai i luga ole laiga, pau lena."
  
  "Ua matou faitau uma i ai. O nei mea uma," o le faʻalavelave lea a Digby. "Ia e mo"omia lava le manatu mamafa i lea tulaga ma e le mafai ona fa"alumaina mo le taimi nei. O le pepa autu, lea latou te taʻua o le "Faatonuga o le Faamasinoga Mulimuli," e faasino i le au Tiʻetiʻe solofanua ma, matou te talitonu, o le faasologa e tatau ona sailia ai i latou.
  
  "Ae-" E manino lava sa le mafai e Gleason ona taofia o ia lava. "E fa tulimanu. E matua le talafeagai lenei mea."
  
  Sa fesoasoani Qrow ia te ia e agai i luma. "Ou te masalo o le mea lea na faʻamaonia ma le faʻamoemoe, Siaosi. Ina ia faafaigata le faaiuga. Po'o le faia ina ia na'o i latou ua filifilia e le Poloaiga."
  
  "Ou te le fiafia i ai". Gleason na foliga mai ua valea.
  
  "Ou te mautinoa". Sa tata e Qrow le laulau i ona luma. "Ae va"ai - o lo"o laga mai e tusitusiga le tele o fesili, o ia mea uma e le"i maua lava ni tali. Ole mea moni, o fea o i ai nei... Le Poloaiga?"
  
  "E le o se mealilo sili lea tatou te feagai," o le le ioe o Digby. "O lenei fuafuaga o le mea lea e tatau ona tatou liliu i ai ma le faanatinati."
  
  Na fiafia Qrow i le manumalo o lenei togafiti faapitoa. "Ua uma ona iai ni tao i Aikupito," na ia faamautinoa mai ai. "O le faʻaogaina o tusitusiga i foliga taua ma le faʻapea e saʻo a tatou faʻamatalaga muamua o le mea lea e tatau ona tatou i ai."
  
  Na u e Digby lona laugutu pito i lalo. "E lelei uma lava," o lana tala lea, "ae e aumaia ai foʻi lo tatou liʻo atoa i le mea tatou te mananaʻo iai. Ua tatau nei ona fai se faaiuga, Kimberly."
  
  "O lenei?" Sa matua faateia lava o ia. "Latou te le o alu i se mea ma o se mea sese le aveesea o i latou mai le malae. Ou te manatu ua e malamalama i tusitusiga? E toafa tagata ti'eti'e solofanua? O auupega mulimuli e fa? Taua, faatoilaloina, oge, Oti. Afai o se tagi saʻo lea, matou te manaʻomia latou e faia le mea sili latou te faia. "
  
  "Kimberly." Sa milimili e Digby ona mata. "O oe ma aʻu e matua eseese lava manatu i le mea."
  
  "E mautinoa e le mafai ona e luʻiina o latou manuia muamua?"
  
  "E faapefea ona e faauigaina le manuia?" Na faaloaloa atu e Digby ona lima i se uiga faalumaluma. "Ioe, na latou faʻaumatia le tele o faʻamataʻu, ae e mafai foi e le SEALs, le Rangers, le CIA Special Activities Division, le SOG, Marine Raiders ..." Na ia taofi. "Vaai po o fea ou te alu i ai?"
  
  "E te fai mai matou te le manaʻomia le SPIR."
  
  Na ea ma le iloa e Digby ona mata. "E lei tupu lava".
  
  Qrow e sili atu ma le sekone e mafaufau ai i le taufaaleaga ua faamoemoe. Na ia tilotilo mai ia Digby ia Gleason, ae na tali atu le taʻitaʻiʻau i se foliga le mautonu, ma le le mautonu, e le masalomia le faʻaalia i fafo o lana gaioiga fatufatuaʻi. Na manino ia te ia le mea na manuia ai le SPIR. O Gleeson e le'i malamalama moni i lenei mea, ma sa tuliloaina e Digby se isi sini.
  
  "Mo le taimi nei," o lana tala lea, "ua na o a matou upu ma lipoti, ae tele lava tala. O lenei 'au ua lamatia o latou ola, toesea a latou alii ma ositaulaga i lea taimi ma lea taimi mo lenei atunuu. E iai la latou aia tatau e tautala ai."
  
  Na fai foliga o Digby, ae leai sana tala. Na faalagolago Qrow i lona nofoa, ma fiafia i le filemu o le siosiomaga o loo faatumulia ai tulimanu e fa o le potu i se taumafaiga e taulai atu. O le tasi e manaʻomia le faʻamalosi ma le toʻa pe a feagai ma gata uogo.
  
  "Ou te fautuaina le auina atu o tagata i TerraLeaks i se taumafaiga e taofi lenei tafe o faamatalaga," o lana tala lea. "Seia mautu le moni o lenei Poloaiga. O le a le mea e tupu lata mai," o lana faʻaopoopo mai lea. "O loʻo matou suʻesuʻeina le fale puipui Cuban lea na maua ai. Ma matou tu'u le Team SPEAR e fai lana galuega. E leai se tasi na te faia vave."
  
  Na luelue le ulu o General Gleason e malie. "Ua latou i ai iina," na ia tagi ai.
  
  Ona ataata tele lea o Digby ia te ia, ma faasino i le pusi na maua le kulimi. "Ou te talia uma au fautuaga," o lana tala lea. "Ou te fia alu i luga o faamaumauga e faapea ou te le ioe ia i latou, ae o le a ou ioe. Ma o le taui, ou te manao ia e talia la"u tama"i talosaga."
  
  Le Atua e, e leai. "O ai o latou?"
  
  "O loo matou auina atu se au lona lua. E ufiufi mo i latou ma atonu e fesoasoani ia i latou."
  
  Na iloa e Qrow le mea na ia fai mai ai. O le "ufiufi" o lona uiga o le matau, ma le "fesoasoani" atonu o le uiga o le faataunuuina.
  
  "O le fea au?"
  
  "SeAL Team 7. Ua latou latalata mai."
  
  "E ofoofogia." Na lulu le ulu o Qrow. "E lua a matou 'au sili ona lelei i le eria e tasi i le taimi e tasi. Na faapefea ona tupu lenei mea?
  
  Na mafai e Digby ona tumau le le mautonu. "O le mea na tupu faafuasei. Ae e tatau ona e ioe e sili atu le lua nai lo le tasi."
  
  "Ua lelei". Na iloa e Qrow e leai sana filifiliga ae na o le malie. "Ae leai se tulaga e fetaui ai "au e lua. E leai se mafuaaga. Ua manino uma?"
  
  "Pe afai e faalagolago i ai le lalolagi." Na ataata Digby, ma aloese mai le fesili ma mafua ai ona oi Gleeson.
  
  "Tumau faapolofesa," o le tala lea a Gleason. "E mafai ona ou maua le fitu i le vaega sao i ni nai itula. Ae afai tatou te vave fa'auma lenei mea."
  
  "Mafaufau lelei." Na taofia e Qrow le ta"u atu i le ulugali"i e aua ne"i tu"i le faitoto"a i le pito o i la"ua pe a alu i fafo. Mo SPEAR, e le mafai ona sili atu le ogaoga. Mo le tagata na fasiotia Joshua Vidal, sa sauā. Mo ia, atonu o se tasi o mea o loʻo i luga ma sili atu ona leaga. Ae muamua, sei o tatou faasaoina le lalolagi, sa ia mafaufau ai.
  
  Toe foi.
  
  
  O LE MATAUPU LUA
  
  
  O Alexandria o lo'o taoto i lona mamalu fa'aonaponei i tua atu o le fa'amalama ipu tioata; o se taulaga sima olaola e sima e se sami feilafi, faailogaina i niu ma faletalimalo, o se gataifale pi'o ma le faletusi mata'ina o Alexandria.
  
  O le fale saogalemu o le CIA na le iloa ai ni auala e ono e laoa ai feoa'iga e fa'asolosolo malie i le taumua o le talafatai. O avanoa uma i le faapaologa rickety mai fafo na faʻatapulaʻaina i tioata mamafa ma faʻamau. E na'o le potu tusi autu na ofoina mai so'o se fa'ailoga o le mafanafana; o le umukuka e laʻititi ma faʻafuaseʻi, o potumoe e lua ua leva ona avea ma fale uamea. E na'o le to'atasi le tagata na faigaluega i le fale sefe i se tulaga tumau, ma sa manino lava o ia i fafo atu o lona sone mafanafana.
  
  Sa oka e Alicia se ipu kofe. "Talofa e, e fa uli nei, lua i le susu, tolu i kulimi ma le tasi e iai le tofo o le kinamoni. Malamalama?"
  
  "Ou te le ..." O se tamaloa e tolusefulu-tausaga ma matatioata manifinifi lima ma ona mata pupuni na emo ma le ita tele. "Ou te le... fai kofe. E te malamalama i lenei mea?
  
  "E te le malamalama? Ia, o le a lau mea o fai iinei?"
  
  "So"oga. Feso'ota'iga i le lotoifale. Tausi fale. a'u-"
  
  Na faapuiti mata o Alicia ma le le mautonu. "Taufale?"
  
  "Ioe. Ae e le faapea o a"u-"
  
  Na liliu ese Alicia. "Sole, alii. E te le fofoina moega. E te le faia kofe. O le a le mea ua matou totogia ai oe?"
  
  Na taumafai Drake i le mea sili na te mafaia e le amanaiaina le tamaitai Peretania, nai lo le taulai atu i le feiloaiga a Smith ma Lauren. Na saunia le New Yorker ma lele atu i Aikupito i le taimi na liliu ai le taufaamataʻu fou mai le mataʻutia i le faamuamua. O le tu ai i le ogatotonu o le potu ma lona lauulu i lalo ma foliga tausaafia i ona foliga, sa sauni o ia e faʻafouina le au, ae ina ua alu atu Smith ia Loleni, o le tele o lagona na oʻo mai ia te ia.
  
  "E le o le taimi nei," sa ia tali vave atu ai.
  
  "O lea ou te ola," o le tomumu lea a Smith. "Sa manatu atonu e te fiafia."
  
  Nai lo le toe oso i tua, sa manava tele Lauren. "Ou te popole mo oe i aso uma, minute uma. Oute talitonu. E te fiafia i ai, Smith?"
  
  Na tatala le gutu o le fitafita e tetee, ae na faauilavea vave atu Alicia. "Tala, e te le"i faalogo? O lona igoa o Laneselota. E sili ia te ia nai lo Smith. O lea ua tatou faaigoa uma lava o ia."
  
  Na maua le le mautonu o Lauren mo le taimi lona lua i le minute. "Lance-a-o le a? E le o le igoa ea lena o le alii matua?"
  
  "Ioe," o le tala fiafia lea a Alicia. "O le tagata lava lea na faia le le faamaoni ma le ava a le tupu."
  
  "O e fai mai e tatau ona ou popole? Pe e te popole?"
  
  Na sioa atu Alicia ia Smith. "Leai. Afai e leiloa oe, o le mea sili e maua e ia o se pabuno, ma e leai ni manuki mumu mata i Aikupito." Sa tilotilo solo o ia i totonu o le potu ma se vaaiga tuufesili. "E le o fafo atu o lenei potu."
  
  Ua tu nei Mai i tafatafa o Loleni, ua tu"u ese ina ua uma ona siaki fa"alua le puipuiga o le fale sefe. "E tatau ona tatou tuliloa le taotoga? Ou te masalo o le mafuaaga lena ua i ai Lauren?"
  
  "Ioe Ioe". Na vave ona toe maua e le New Yorker lona filemu. "Pe tou te fia nonofo uma i lalo? E mafai ona umi se taimi".
  
  Na maua e Yorgi se nofoa avanoa. Sa nofo i lalo Drake i luga o le lima o le nofoa, ma vaavaai ma le faaeteete i le potu. Na manino mai ia te ia, a o tilotilo mai i autafa, le vavalalata o Dal ma Kenzi, o le alu ese atu o Hayden mai Kinimaki, ae o le mea e faafetai ai, ua foliga mai ua sili atu ona talia e Alicia ma May le i ai o le tasi ma le isi. Na matua fa'amalieina Drake i lenei fa'ai'uga, ae o le isi mea tele o le a tupu. O Yorgi na toetoe lava a le leoa talu mai lana faaaliga na o le tolu aso talu ai.
  
  O aʻu le tagata na fasiotia oʻu matua i le toto malulu.
  
  Ioe, o lenei mea na faʻaleagaina ai le faʻamanatuga, ae leai se tasi na faʻamalosia tagata Rusia. Na ia taumafai malosi e taʻutino le mea na ia faia; O lea la ua ia manaomia se taimi e faaliliu ai le manatua i upu moni.
  
  Na foliga le fiafia Loleni i le tu ai i le ulu o le potu, ae ina ua laa i tua Smith, sa amata ona tautala. "Muamua, atonu e iai sa tatou taʻitaʻiga i le nofoaga o loʻo teu ai Tyler Webb. Manatua - na ia folafola mai o le a faʻaalia nisi mea lilo?"
  
  Na manatua lelei e Drake lenei mea. Sa latou popole i taunuuga e ono tupu talu mai lena taimi. Pe le itiiti ifo i le lua pe tolu.
  
  "Ae o lea ua leai so matou taimi mo lena mea. Mulimuli ane, ou te faamoemoe e mafai ona tatou o uma i se malaga. Ae o lenei ... na amata lenei taufaamatau fou ina ua lafoina e le faalapotopotoga a TerraLeaks se vaega atoa o pepa i luga o le Initaneti. Sa gugu o ia. "E pei o se pomu faaletino na pa'u i luga o se faavae numera. O pepa uma na tusilima, e manino lava le fiafia ma na'o le fa'asilisili. O lapisi tuai masani. Na maua e tagata faigaluega a TerraLeaks i totonu o se fale tuai i Cuba, o se mea na totoe mai le tele o tausaga talu ai. E foliga mai o le bunker sa masani ona avea ma ofisa autu o se vaega o tagata valea na taʻua i latou lava o le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli."
  
  "E foliga mai o le tele o ata," o le tala lea a Drake.
  
  "Ioe sa i ai. Ae o le mea moni, e sili atu le leaga o mea. O nei tagata uma o ni tagata solitulafono na sosola ese Nazi Siamani ma lalafi i Cuba. I le taimi nei, e pei ona e iloa uma, e sili atu ona faigofie le faia o se lisi o mea uiga ese e leʻi fiafia i ai le Nazis nai lo se lisi o mea na latou i ai. O lenei Poloaiga na faia ina ia tuufaasolo atu mea i tupulaga o le lumanai. Afai e maua pe fasiotia i latou, semanu latou te mananaʻo ia i ai se lagona mamalu i se mea i le lumanaʻi.
  
  "Ma e te fai mai o loo ia i latou?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Ia, e le"i iai. E leai se mea ua faamaonia. O le poloaiga e aofia ai ni ta"ita"i sili e to"alua, e to"alua ni ta"ita"i taualoa a le malo ma ni ali"i faipisinisi maumea se to"alua. Faatasi o le a latou maua le malosi tele ma punaoa.
  
  "E faapefea ona tatou iloa lenei mea?" o le fesili lea a Mai.
  
  "Oi, latou te le'i natia se mea. Igoa, mea na tutupu, nofoaga. O nei mea uma o loʻo i totonu o pepa. Ma sa mulimuli atu foi TerraLeaks," na lulu le ulu o Lauren, "e pei ona latou faia."
  
  "O e fai mai e iloa e tagata uma?" Fai mai lemu Drake. "O faalapotopotoga toto uma i le lalolagi? Ua leaga." Na liliu lona ulu agai i le faamalama, e pei o loo mafaufau i le lalolagi atoa i fafo, o loo o mai faatasi.
  
  "E lei uma atoatoa le pepa o loo fesiligia," o le tala lea a Lauren.
  
  Na manava Alicia. "Se"i vagana, ioe, o le tulaga lena."
  
  "O lea e le"o maua uma fa"amatalaga. E mafai ona tatou manatu o nei tagata solitulafono o taua, o ē na mou atu mai le fogaeleele pe a ma le luasefulufitu tausaga talu ai, e lei tuuina atu i ai le avanoa e faamaea ai a latou galuega."
  
  "Ua mou atu?" Na tomumu Dahl, ma fealuai teisi mai lea vae i lea vae. "E masani lava o lona uiga o leoleo faalilolilo. Po'o Vaega Fa'apitoa. E talafeagai ona o i latou o ni tagata solitulafono o taua."
  
  Na luelue le ulu o Lauren. "O se maliega lea. Ae o le na "leai" e leʻi mafaufau e suʻe le pusa faalilolilo."
  
  "Ma masalo SAS." Na tilotilo atu Dahl ia Drake. "O tagata papa'e."
  
  "O le mea sili o matou vaega faʻapitoa e le taʻua ABBA."
  
  Na alu atu Kinimaka i le faamalama e vaai. "E foliga mai o le tina o mea sese uma," o lana tagi lea i totonu o lana tioata. "Ou te faatagaina lenei faamatalaga e salalau saoloto. E fia ni malo o le a tulituliloa mo lenei mea i le taimi e tasi?
  
  "E le itiiti ifo ma le ono," o le tala lea a Lauren. "Le mea ua tatou iloa. I le taimi nei e mafai ona sili atu nai lo lena. Na amata le tuuga ina ua uma outou i Peru."
  
  "Ua e uma?" Na toe fai atu Smith. "Na matou faasaoina ola."
  
  Na faamimigi tauau o Lauren. "E leai se tasi e tuuaia oe mo lenei mea."
  
  Na manatua lelei e Drake le talosaga faifai pea a Smith e faanatinati le seoli i le taimi o le misiona mulimuli. Ae e le o le taimi lenei e laga ai lenei mataupu. Nai lo lena, na ia puʻeina filemu le mafaufau o le New Yorker.
  
  "O lea," o lana tala lea. "Aisea e te le taʻuina mai ai ia i matou le mea tonu na fuafuaina e lenei Poloaiga o le Aso Faʻamasinoga ma pe faʻapefea ona ia fuafua e faʻaumatia le lalolagi?"
  
  Na manava tele Lauren. "Ona lelei lea. Ou te faʻamoemoe ua e sauni mo lenei mea."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU
  
  
  "E ala i satelite sipai, sui natia ma meapueata, drones, le NSA... e te taʻua, matou te iloa e le itiiti ifo ma le ono isi atunuu o loʻo taufetuli e avea ma tagata muamua e suʻe tulimanu e fa o le lalolagi. Americans..." sa ia taofi, ma mafaufau, "ia ... o oe o Amerika ... e te manaʻo e muamua i ai i luma o isi. E le gata mo le faʻaaloalo, ae faʻapea foi ona e le mafai ona tatou fai atu po o le a le mea o le a faia e se tasi i mea latou te mauaina. O le lagona... e faapefea pe a maua e Isaraelu se fasioti tagata faalilolilo mai totonu o le atunuu? Ae fa'afefea pe a maua e Saina uma e fa?"
  
  "Ia o atunuu ia ua faamaonia o loo auai i le poloketi?" Na fesili lemu atu Kensi. "Isalaeru?"
  
  "Ioe. Faʻaopoopo Saina, Farani, Suetena, Rusia ma Peretania Tele.
  
  Na manatu Drake atonu na te iloaina nisi o tagata na aafia. Sa sese le tatau ona ia galue faasaga ia i latou.
  
  "Faigata," o lana tala lea. "O a poloaiga tonu?"
  
  Na siaki e Lauren lana komepiuta feaveai e faamautinoa. "O loʻo i ai le tele o 'leai se toilalo' ma 'soo se tau'."
  
  "Latou te vaʻaia o se faʻamataʻu i le lalolagi atoa," o le tala lea a Hayden. "Aisea e le fai ai? E na o ni nai aso lava e totoe e oo i le isi apocalypse."
  
  "Ae ui i lea," o le tala lea a Drake, "o loo tatou i ai uma lava i le itu e tasi."
  
  Sa emoemo Hayden ia te ia. "Oka. Taofi le toe faia o fualaau faasaina, alii."
  
  "Leai, o le uiga o la"u tala-"
  
  "O le tele naua o ta na iu ai ina valea o ia." Na ata Dahl.
  
  Na faateteleina mata o Drake. "Tapuni lou gutu." Sa ia faia se malologa. "Na e faia ni fesili e uiga i lau Yorkshire? Ae ui i lea, o le uiga o laʻu tala, o tatou uma o malosiaga faʻapitoa. 'Oti mai le ie lava e tasi. Matou te mautinoa e le tatau ona tuliloa e le tasi le isi i le lalolagi atoa."
  
  "Ou te ioe," o le tala lea a Hayden e aunoa ma se lagona ootia. "O ai la o le a e talanoaina i lenei mea?"
  
  Na faaloaloa e Drake ona lima. "Peresitene Coburn?"
  
  "Muamua e tatau ona e pasia le Minisita o le Puipuiga. Ma isi. O Cole e siosiomia e sili atu nai lo na o puipui faaletino, ma o nisi oi latou e le o leai ni crenellations.
  
  "E le o 'au uma o le a faia ni taaloga faauo," o le faaopoopo lea a Kenzie ma le mautinoa.
  
  "E mautinoa lava". Na talia e Drake ma nofo i lalo. "Faamalie atu, Lauren. Fa'aauau."
  
  "Tauagavale. O lea la, ua faitau e tagata uma ia pepa o lo'o liki. O le tele lava o mea taufaaleaga a Nazi, ia faamaoni. Ma o lo'o ou faitauina lenei upu. O le itulau ua faaigoaina i lenei vaega le manuia, ua faaulutalaina "O le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli", o loo faailoa manino mai ai le mea ua taʻua o "nofoaga" o Tagata Tiʻetiʻe solofanua e Fa: Taua, Manumalo, oge ma le Oti.
  
  "Mai le Tusi o Faaaliga?" o le fesili lea a Hayden. "O na solofanua e toafa?"
  
  "Ioe." Na luelue le ulu o Lauren, o loʻo tilotilo pea i le tele o nota na faʻamaonia e nisi o geeks sili ona lelei i Amerika. "Ua tatalaina e le Tamai Mamoe a le Atua uluai faamaufaailoga e fa o faamaufaailoga e fitu; Ioe, ua latou pipii atu i mea uma i le tele o tausaga ma ua toe faauigaina i lea taimi ma lea taimi i aganuu lauiloa. Ua oo lava ina faamatalaina i latou o se faailoga o le Emepaea o Roma ma lona talafaasolopito mulimuli ane. Ae e, e mafai e le au Nazis ona taaalo i soo se auala latou te mananao ai, saʻo? Ia atonu e sili pe a ou avatu lenei mea. Sa ia aumaia i fafo se faaputuga pepa mai lana ato, e foliga sili atu le pisinisi nai lo Drake na vaai ia te ia. O se suiga manaia mo Lauren, ma o se suiga e foliga mai na ia teuina i lona loto. Sa ia tilotilo vave atu i le pepa.
  
  "O le mea lea na faʻafefe ai tagata uma? Poloaiga?
  
  "Ioe, faitau lenei mea."
  
  Na faitau leotele e Dahl ae talia e isi.
  
  "I tulimanu e fa o le Lalolagi na matou maua ai le Au Ti'eti'e solofanua e Fa ma fa'amatala atu ia i latou le fuafuaga mo le Fa'atonuga o le Fa'amasinoga Mulimuli. O i latou e sao mai le Taua o le Faamasinoga ma ona taunuuga o le a sa'o le pule silisili. Afai o e faitauina lenei mea, ua matou leiloa, o lea faitau ma mulimuli ma le faaeteete. O o tatou tausaga mulimuli ua faʻaalu i le faʻapotopotoina o auupega mulimuli e fa o suiga a le lalolagi: Taua, Faʻatoʻilaloina, oge ma le Oti. Autasi, latou te faʻaumatia malo uma ma tatalaina se lumanaʻi fou. Ia saunia. Su'e i latou. Malaga i tulimanu e fa o le Lalolagi. Su'e nofoaga malolo o le Tama o Fuafuaga ona sosoo ai lea ma le Khagan; le Initia sili ona leaga na soifua mai, ona sosoo ai lea ma le Sasa a le Atua. Ae e le o mea uma e pei ona foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻu le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu. Ua tatou maua le Mala e leoleoina le Faamasinoga Mulimuli moni. Ma na o le pau lava le tulafono fasioti tagata o le taimi na aliali mai ai le au solofanua. E leai ni faailoga e iloa ai i ivi o le Tamā. Ua si'omia le Initia i auupega. O le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli ua ola nei e ala ia te oe ma o le a nofotupu e faavavau."
  
  Na fa'afefe uma e Drake. Tele faaataataga, tele upumoni. Tele galuega. Ae ui i lea, na taia o ia e Dahl i le tuʻi i lana faʻamatalaga muamua. "Tulai mai? Pe latou te lē fouvale ea?
  
  "Ioe, e foliga mai e iai se mea o faaletonu." Na ioe i ai Lauren. "Ae e le o se mea sese."
  
  Fai mai Mai, "E foliga mai o loʻo faʻaalia ai le faasologa e matamata ai, e ui lava i le vaʻaia."
  
  Na luelue le ulu o Lauren e malie. "E moni lenei mea. Ae pe e te malamalama foʻi i le māfuaaga ua latou taʻua ai nei "mea e mālōlō ai"?
  
  "E le o mea uma e pei ona foliga mai ai," o le tala lea a Dahl.
  
  "Ioe. E manino lava e manaʻomia le tele o suʻesuʻega."
  
  "Ua siosiomia le Initia i auupega," o le faitau leotele lea a Alicia. "O le a le uiga o lena mea?"
  
  "Aua ne"i o tatou ova tele i luma," o le tala lea a Hayden.
  
  "E talitonuina o le malamalama o nei nofoaga malolo mulimuli na maliliu faatasi ma le poloaiga a le Nazi." Fai mai Lauren. "Masalo sa latou fuafua e pueina se mea. Masalo o le coding. Poo le tufaina atu o le poto i isi augatupulaga. Matou te le iloa mautinoa, ae matou te iloa na o le pau lava lena o le mea e tatau ona matou o ai," sa ia faamimigi, "ma o tagata uma e i ai i le vaa e tasi. Sa sioa atu o ia ia Drake. "Va"a. Fa'aola va'a. E te maua le manatu."
  
  Na luelue le ulu o le Yorkshireman ma le mitamita. "Ioe ou te mana"o. E mafai e le SAS ona fa'apeopea se papa."
  
  "Ia, po o ai lava tatou te fetaui i ai, e tutusa lava a latou faaataataga e pei ona tatou faia," o le tala lea a Hayden. "E faapefea ona tatou amata?"
  
  Na liliu ese Kinimaka mai le faamalama. "I tulimanu e fa o le lalolagi?" o lana fesili lea. "O fea oi latou?"
  
  Na foliga gaogao le potu. "E faigata ona fai atu," o le tala lea a Dahl. "Pe a lapotopoto le lalolagi."
  
  "Ua lelei, ae faapefea le tagata solofanua muamua na latou taʻua. Le Tama lea o Fuafuaga." Na savali atu Kinimaka i totonu o le potu, ma poloka uma le moli mai le faamalama i ona tua. "O a ni a tatou mau e maua ai?"
  
  "E pei ona e faamoemoeina," na tata e Lauren le lau, "o loo faia foi e le fale mafaufau i le fale lenei mea..." Sa ia faaalu sina taimi e faitau ai.
  
  Na faʻaalu e Drake le taimi lava e tasi e mafaufau ai. O le taʻua e Lauren e uiga i se "mafaufau i tua i le fale" na o le manino o mea e le o iai.
  
  Karin Blake.
  
  O le mea moni, na alu le taimi ina ua avea oe ma se vaega o le SPEAR team, ae ua leva ona teʻa le aso poʻo le vaiaso foi na tatau ai ona valaau Karin. O taimi uma lava na te filifili ai e faʻafesoʻotaʻi o ia, e iai se mea na taofia ai o ia - pe o se vaega o fili, o se faʻalavelave i le lalolagi, poʻo lana lava manaʻoga e aua le ita. Sa manaomia e Karin lona avanoa, ae-
  
  O fea o iai o ia?
  
  Na amata ona tautala Lauren, ma toe mafaufau ia Karin sa tatau ona tuuese.
  
  "E foliga mai o le tala faasolopito sa lauiloa o le Tama o Fuafuaga. Hanibal."
  
  Sa foliga le mautinoa Smith. "O ai o latou?"
  
  Na faamumu ona laugutu Alicia. "Afai o le tama lea a Anthony Hopkins, ou te le alu ese mai lenei potu."
  
  "O Hannibal Barca o se taʻitaʻi taua tele mai Karefasi. Na soifua mai i le 247 TLM, o ia o le tagata na taitaia se autau atoa, e aofia ai elefane taua, i luga o le Pyrenees ma Alps i Italia. Sa ia te ia le tomai e iloa ai ona malosiaga ma vaivaiga o ona fili ma faatoilaloina le toatele o au uo a Roma. Na pau lava le auala na ia toilalo ai o le taimi na aʻoaʻoina ai e se tagata ana lava togafiti atamai ma atiina ae se auala e faʻaaoga ai e faasaga ia te ia. Sa i Karefasi."
  
  "O lea la o le tama lea o le Fuafuaga?" - Fesili Smith. "O Hanibal lea?"
  
  "Na manatu i ai o se tasi o taʻitaʻi taua i le talafaasolopito ma o se tasi o taʻitaʻiʻau mataʻina o aso anamua faatasi ma Alesana le Sili ma Kaisara. Na taʻua o ia o le Tamā o Fuafuaga auā o lona fili sili, o Roma, na iu lava ina faaaogā ana togafiti faafitafita i a latou lava fuafuaga."
  
  "O se manumalo lenei," o le tala lea a Dahl, "pe a iai se tasi."
  
  Na luelue le ulu o Lauren. "sili atu. Na manatu Hannibal o se miti taufaafefe mo Roma na latou faʻaaogaina le upu i soo se taimi e tupu ai se faʻalavelave. Pe a faaliliuina, o lona uiga o Hannibal o loo i faitotoʻa! O le faaupuga Latina na talia e le lautele ma o loo faaaogāina pea i aso nei."
  
  "Toe foi i le oka," na uunaia ai i latou e Hayden. "E faapefea ona fetaui?"
  
  "Ia, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o Hanibal o se tasi o le To'afa Solofanua. E ese mai i le mea moni e foliga mai sa tietie i se solofanua, sa taʻua o ia o le Tama o Fuafuaga i le talafaasolopito atoa. O lona uiga o Ia o le Taua, o le uluai tagata ti'eti'e solofanua. E mautinoa na ia aumaia le taua i le Emepaea o Roma."
  
  Na su'e e Drake le tusitusiga. "Ia o lo"o fai mai i"inei o le fuafuaga mo le Fa"atonuga o le Aso To"ona"i na fa"ata"atia e le au Ti"eti"e solofanua. Pe tatou te manatu ea na tanumia e le Poloaiga se auupega faataumaoi i le tuugamau o Hanibal? Tuu lenei mea mo le isi augatupulaga?"
  
  Na luelue le ulu o Lauren. "O se lagona masani. Auupega i tuugamau uma. O loo i ai se tuugamau i tulimanu uma o le lalolagi."
  
  Na sii a'e le laumata o Kinimaka. "O le mea foi lea, e tutusa lona uiga e pei o se sakete mutia."
  
  Na talotalo atu e Hayden lona lima ia te ia e taofi. "Ia faagalo," o lana tala lea. "Mo le taimi nei. E mautinoa e tatau i se tagata e pei o Hanibal ona i ai se tuugamau po o se mausoleum?"
  
  Na faalagolago i tua Lauren i lona nofoa. "Ioe, o le mea lea e faigata ai mea. O le toeaina mativa o Hanibal na faaaunuua ma maliu ai i se maliu faanoanoa, masalo ona o le oona. Sa tanumia o ia i se tuugamau le faailogaina."
  
  Na faateteleina mata o Drake. "Uvalea".
  
  "E te mafaufau ai, a ea?"
  
  "E i ai so tatou nofoaga?" o le fesili lea a Mai.
  
  "Oi ioe". Na ataata Lauren. "Aferika".
  
  
  MATAUPU FA
  
  
  Sa savali atu Alicia i le kapoti i autafa ma aumai i fafo se fagu vai mai le pusaaisa laititi i luga. O le amataina o se taotoga fou sa faigata lava. O lona malosi o le taua; ae peitai, o le taimi lea ua manino lava sa latou manaomia se fuafuaga. Ua uma ona auai Hayden ia Lauren i luga o le komepiuta, ma sa taumafai Smith e foliga fiafia, e le masalomia ona o le New Yorker o loo faia se matafaioi ese. Oi ioe, ma ona e le oi le falepuipui e asiasi i se tagata faatupu faalavelave valea.
  
  Sa i ai ia Alicia lona lava manatu, ae sa faigata ona ia malamalama i le manatu o Loleni. Ae, e le o lona nofoaga e faamasino ai, e le o le olaga ua uma ona ia ola ai. O Lauren Fox sa poto ma lava le malamalama e iloa ai le mea o le a oʻo mai.
  
  Faamoemoe o lea. Sa inu e Alicia le afa o le fagu, ona liliu atu lea ia Drake. O le Yorkshireman o loʻo tu nei i tafatafa o Dahl ma Kensi. Na sauni o ia e ulufale atu ae sa i ai se gaioiga i ona tafatafa.
  
  "Oi, talofa ia Yogi. O a mai mea iina?
  
  "Ua lelei". O le tagata gaoi Rusia ua faʻanoanoa talu ona faʻafuaseʻi ona faʻaalia. "E te manatu ua latou inoino mai ia te au i le taimi nei?"
  
  "WHO? latou? O e ula? E leai se tasi e faamasinoina oe, aemaise lava aʻu. Sa ia ata ma tilotilo solo. "Po o Me. Po o Drake. Ae maise e le o Kenzi. Masalo e iai se falepuipui a le fafine e tumu i nai mealilo leaga."
  
  "ABOUT".
  
  "E le o lau mealilo leaga leaga." Matai! "Ei, o lea ou te taumafai lava e sui iinei. Ou te le iloa se mea leaga e uiga i le fiafia."
  
  "Ua ou vaai i ai".
  
  Sa ia faaloaloa atu lona lima: "Sau iinei!" - ma faanatinati atu i lona ulu ina ua ia see ese, taumafai e uu lona ulu. Na osooso Yorgi i le pito o le potu, ma mama ona vae. Na iloa atu e Alicia le le aoga o le tuliga.
  
  "O le isi taimi, tama."
  
  Sa vaavaai atu Drake i lona agai atu. "E te iloa, e fefe o ia ia te oe."
  
  "Ou te leʻi manatu e fefe le tamaitiiti i se mea. E leʻi maeʻa ona faʻaalu se taimi i lena falepuipui Rusia ma fau pa puipui. Ona e iloa ai lea ua fefe o ia i ai." Sa ia tu'i lona ulu.
  
  "O le auupega sili ona malosi o mea uma," o le tala lea a Dahl. "Fesili atu ia Hanibal."
  
  "Oi, e faia e Torsti ni tausuaga. Tatou liliu uma i le kalena. Ae o le mea moni lava," o le faaopoopo lea a Alicia. "E tatau ona tautala le tamaitiiti. E le sili atu lo"u agavaa."
  
  Na tagi atu Kensi. "E moni? Ou te ofo".
  
  "Na e taʻua i le faʻamatalaga a Webb? Oi ioe, ou te manatu lava."
  
  Na faamimigi tauau o Isaraelu. "E faigata ona ou moe i le po. E a la e a la?"
  
  "O le mafuaaga lena," o le tala lea a Alicia. "E leai se mea."
  
  "Ou te masalo mo le mafuaaga lava e tasi e pei o oe."
  
  Sa matua filemu lava. Na fetaui Dahl ma tilotilo a Drake i luga o ulu o tamaitai ma punou teisi. Na vave ona tilotilo ese Drake, e leʻi taʻufaatauvaaina fafine, ae le manaʻo e toso i latou i lalo i le vaieli o le pagatia. Na ea ae i luga Alicia ao amata ona tautala Hayden.
  
  "Ua lelei," o le tala lea a lo latou pule. "E sili atu nai lo le manatu muamua o Lauren. O ai e alu i se malaga i Hellespont?
  
  Na mapuea Alicia. "E foliga lelei mo lenei 'au leaga. Saini a'u."
  
  
  ***
  
  
  Muamua i le helikopa ona sosoo ai lea ma le va'a saosaoa, na aga'i atu ai le 'au SPEAR i le Dardanelles. Ua leva ona goto le la agai i le tafailagi, o le malamalama na suia mai se polo susulu i se ata mataʻutia i tua ma se laina faalava. Na iloa e Drake o ia lava e tau le suia i le va o auala o felauaiga i le taimi o le tietiega gaogao, ma maua ai se taimi e maofa ai i le auala na saogalemu ai pailate i le aso. O Alicia, sa i ona tafatafa i luga o le helikopa, sa faamanino teisi ona lagona.
  
  "Ei alii, e te manatu o loo taumafai lenei alii e fasioti i tatou?"
  
  O Kinimaka, o loo fusi mau i totonu ma pipiimau i le tele o maea avanoa e mafai ona ia uuina, ma fai mai ma ona nifo ua mau, "Ou te mautinoa lava ua ia manatu ua fiti."
  
  O feso'ota'iga sa fa'atino atoatoa ma tatala. Na faatumulia le ea i le filemu a o asiasia e le latou au auupega o loo tuuina atu e le CIA. Na maua e Drake ia masalomia masani, e aofia ai Glocks, HKS, naifi faʻatau ma se faʻavasegaga o grenades. Sa saunia foi masini vaai i le po. I ni nai minute mulimuli ane, na amata ai ona talanoa Hayden i luga o le tagata e fesootai.
  
  "O lea, tagata, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai i se isi itu, sili atu ona patino o lenei misiona. 'au tauva. O loʻo fai mai pea le CIA e ono, ia tatou faʻafetai e le sili atu. O le Alexandria cell e maua pea faʻamatalaga e tafe mai i sela CIA i le salafa o le lalolagi, mai le NSA ma sui faalilolilo. Latou te taʻu mai ia te aʻu soʻo se mea moni talafeagai-"
  
  "Afai e lelei mo i latou," o le faalavelave lea a Kensi.
  
  Na tale Hayden. "Ou te malamalama na e maua ni aafiaga leaga ma ofisa o le malo, ma o le CIA e matua leaga lava lomitusi, ae na ou galue mo i latou. Ma o le mea sili na ou faia saʻo laʻu galuega. Ua ia i latou se malo atoa e puipuia. Ia e mautinoa o le a ou avatu ia te oe mea moni."
  
  "Ou te mafaufau po o le a le mea ua sii i luga lona sakete," sa musumusu atu ai Alicia i luga o le tagata fesootai. "Ou te mautinoa e le o se mea lelei."
  
  Na sioa atu Kensi ia te ia. "O le a se mea lelei e mafai ai ona alu i luga lou sakete?"
  
  "Oute le iloa". Na vave ona emo Alicia. "O le gutu o Johnny Depp?"
  
  Na kilia e Hayden lona faai ma faaauau. "E ono 'au fa'apitoa. E faigatā ona iloa po o ai e tigā alofa ma po o ai e matuā ita. Aua e te manatu. E tatau ona tatou faia tagata uma o ni fili. E leai se atunu'u tatou te iloa o lo'o a'afia i lenei mea na te ta'utinoina lea tulaga. Ou te malamalama atonu e te iloa nisi o nei tama, ae o le pese e tumau pea.
  
  Ina ua malolo Hayden, sa mafaufau Drake e uiga i le au Peretania. O le SAS sa i ai ni nai pulega ma sa ia aluese mo le tele o tausaga, ae o le lalolagi o fitafita maualuga e leʻo tele. Na sa'o Hayden e talanoa e uiga i fa'alavelave fa'afuase'i ma fa'aletonu i le taimi nei, nai lo le fa'alavelaveina e i latou i luga o le malae. Atonu e fiafia Dahl i le au Suetena, ma Kenzie i le Isaraelu. Lelei galuega, e leai se masani a Amerika i ai iina.
  
  "E le mafai ona ou mafaufauina o Saina e faauo," o lana tala lea. "E le o Rusia."
  
  "I le saoasaoa lea," o le tala lea a Mai, ma tilotilo atu i fafo o le faamalama. "O le a avea i latou ma foliga i le pogisa."
  
  "E i ai so matou manatu i le tulaga o loʻo i ai nei o atunuʻu taʻitasi?" - fesili Dahl.
  
  "Ioe, sa ou agai atu lava i lenei mea. I le mamao e mafai ona tatou iloa, o Suetena e tele itula le mamao. O loʻo i ai pea Farani i le fale. Mossad e sili ona latalata, latalata tele."
  
  "Ioe," o le tala lea a Dahl. "E leai se tasi na te iloa lelei le mea e alu i ai."
  
  Na tale teisi Drake. "O e taumafai e faʻamaonia le taumafaiga a Suetena?"
  
  "O lea ua e foliga mai o oe i Eurovision. Ma e leai se tasi na taʻua Peretania. O fea oi latou? O lo'o fai lava ti?" Sa sii e Dahl se ipu faafoliga, o lona tamai tamatamailima o loo pipii mai i se tulimanu.
  
  O se manatu talafeagai. "Ia, atonu na amata i tua Suetena."
  
  "O le mea sili na latou amata."
  
  "Alii," sa faasalavei atu ai Hayden. "Aua nei galo o tatou foi o se vaega o lenei mea. Ma ua faamoemoe Washington tatou te manumalo."
  
  Na ata Drake. Na ataata Dahl. Na ea a"e i luga Smith ao amata ona tautala Lauren.
  
  "O se faʻaopoopoga manaia i nei mea uma o nisi o nei atunuʻu o loʻo tetee malosi i soʻo se faʻalavelave. O le mea moni, o le maualuga o le leaga e masani lava ona maualuga, ae e mafai ona tatou taulimaina nisi o elemene le faamaoni.
  
  "E le aloaia? Vaega mavaevae?" - o le fesili lea a Kinimaka.
  
  "E mafai."
  
  "E na ona toe aumaia ai i matou i faʻamatalaga autu," o le tala lea a Hayden. "E feita tagata uma."
  
  Sa mafaufau Drake po o le a se manatu o Smith i lana faamatalaga. I tua i Cusco, sa ita Joshua, ae talu ai o lona maliu e leʻi faʻatagaina e le malo ma o lo latou nonofo ai i le atunuʻu o loʻo suia pea ma finau, e leai se tasi na iloa le mea o le a tupu. O le maliu o lenei alii o se faalavelave, ae na mafua ona o le le ano ma le soona maelega. Ioe, o ia o se parasite ma se fasioti tagata, ae sa ese le tulaga.
  
  Ina ua uma le helikopa sa latou faatumuina vaa. O la'ei uliuli, o latou foliga na faanenefu, fiti solo solo i luga o vai o Hellespont, na iu ina faatumulia le po i le pogisa. O le auala na latou uia sa gaogao, o moli e femoemo i tua atu o le auvai mamao. O le Hellespont o se alavai taua lea e fai ma vaega o le tuaoi i le va o Europa ma Asia. O se vaapiapi, Gallipoli sa tu i ona matafaga i matu, ae o le tele o isi ona tuaoi sa tau leai ni tagata. A o latou feosofi i totonu o le vai, sa faaaoga e Hayden ma Lauren le la fesootaiga.
  
  "E lei i ai lava se tuugamau o Hanibal, e oo lava i se faailoga o le tuugamau. Ina ua mavae se galuega mataʻina, na toetoe lava a maliu naʻo lenei taʻutaʻua taʻutaʻua, na oona i le matua. E faapefea la ona e mauaina se tuugamau e le faailogaina?"
  
  Na tepa a'e Drake ao tu Lauren. Pe sa ia fesili atu ia i latou?
  
  Na alu atu ma le lototele Smith e saili se fofo. "Sonara?"
  
  "E mafai, ae e tatau ona i ai sau manatu lelei i le mea e te tilotilo ai," o le tali lea a Dahl.
  
  "Na latou mauaina se pepa le manino, o se pepa e mafai ona pueina, ioe, ae leiloa i le taimi," o le tala lea a Hayden. "O le taunuuga o Hanibal e masani lava ona ita ai i latou na alolofa i le toa na tetee i pulega a Roma. O se tasi o ia tagata o le Peresetene o Tunisia, na asiasi atu i Istanbul i le onosefulu. I le taimi o lenei asiasiga, na o le pau lava le mea na ia manao ai o le mafai ona ave le tino maliu o Hannibal ma ia i Tunisia. E leai se isi mea na taua. Na iu lava ina toe malie le au Take ma ave o ia ma i latou i se malaga puupuu."
  
  "Onosefulu?" Fai mai Dahl. "E le o le taimi lena na amata ai e le au solitulafono tau le faia o la latou fuafuaga leaga leaga?"
  
  "E sili atu". Fai mai Hayden. "Ina ua uma ona latou nonofo i Cuba ma amata se olaga fou. Ona toeitiiti atoa le luasefulu tausaga o la latou faatulagaga fou."
  
  "E tele le taimi e fatufatu ai," o le tala lea a Alicia.
  
  "Ma filifili le To"afā solofanua mo i latou," o le fa"aopoopo mai lea a Mai. "Hannibal - Tagata ti'eti'e solofanua o Taua? E talafeagai. Ae o ai seoli e taʻua o le Faʻatoʻilaloina, oge ma le Oti? Ae aisea ua avea ai Dardanelles i Aferika o se tasi o itu autu e fa?
  
  "Manaia le manatu," o le tala lea a Alicia ia Me, ma mafua ai ona toe faaluaina e Drake ana taumafaiga. "E tatau ona e toe tuu i tua lena tamai pulou mafaufau, Foxy."
  
  Na ataata Lauren. Na iloa e Drake i le leo o lona leo. "O lea la, o le au Turks, aemaise lava le maasiasi i lo latou le faaaloalo mo Hannibal, na ave le peresitene o Tunisia i se nofoaga i Hellespont. Fai mai 'i luga o le mauga o lo'o i ai se fale leaga'. O le nofoaga lauiloa lenei o Hannibal Barca.
  
  Sa faatali Drake, ae leai se isi faamatalaga na oo mai. "Ae ui i lea," na ia fai mai ai, "o le tolusefulu tausaga talu ai."
  
  "Sa umi se taimi na tu ai iina," o le tala lea a Lauren, "ma e mautinoa na faia e Turks se mea o se leoleoga o le mamalu."
  
  Na foliga masalosalo Drake. "O le mea moni, e mafai ona avea ma se tuugamau mamalu."
  
  "Na latou ave le peresitene o Tunisia iina, Mat. Na ia ave foʻi fagu oneone na faamaonia e ana leoleo, ma taʻua i latou o 'oneone mai le tuugamau o Hanibal' i lona toe foʻi mai i le fale. I lena tulaga, i lena tausaga, o le a faaseseina moni e Turks le Peresetene o Tunisia?
  
  Na luelue le ulu o Drake agai i le pi'opi'o pogisa o le gataifale. "O le a tatou suʻeina."
  
  
  O LE MATAUPU LIMA
  
  
  Sa fesoasoani Drake e toso ese le vaa saosaoa lanu sable mai le vai, ma faamau i se vaega lata ane o a'a tuai ma faapipii le afi i fafo. Me, Alicia ma Smith na faanatinati atu e faatu se nofoaga i fafo. Na sii e Kinimaka ato faafafa mamafa ma le fesoasoani a Dahl. Na lagona e Drake le oneone i lalo o ona seevae. Na manogi le ea i le eleele. O galu na tafe malosi i luga o le matafaga i lona itu agavale, ona o le malosi o vaa. E leai se isi leo na motusia le leoa a o tautumu le au tao.
  
  Sa uu e Hayden se tautai GPS feaveai. "Ua lelei. Ua uma ona ou faamaopoopoina. Ua tatou sauni ea?"
  
  "Sauni," na manava le tele o leo i le tali mai.
  
  Na agai i luma Hayden, ae nofo Drake i ona tua, ma sopoia le oneone i lalo o ona vae. Sa latou su'esu'eina i taimi uma le eria, ae sa leai se isi malamalama na iloa atu. Masalo na latou taunuu muamua iinei. Masalo o isi 'au na taofiofia, ma tuu atu i se isi e faia uma le siiina mamafa. Atonu e oo lava i le taimi nei o loo vaavaaia i latou.
  
  Sa leai se gataaga o avanoa. Na luelue atu le ulu o Drake ia Alicia a o la pasia ma auai le tamaitai Peretania i le laina. "E mafai ona fesuisuiai mai lea itu i lea itu."
  
  "Ae faapefea Smith?" - Sa ou fesili.
  
  "Lea ua ou ii. Ua manino le ala".
  
  Oi ioe, ae o lea tatou te agai atu i uta, o le manatu lea o Drake, ae leai sana tala. O le oneone malu na liu le eleele malō, ona latou feaei ai lea i luga o le fafaga. E na o ni nai futu le maualuga ma le tumutumu faasetete, e lei umi ae latou sopoia le tuaoi o le toafa ma maua ai i latou i luga o se fasi fanua mafolafola. Na faasino atu e Hayden le ala ma latou sopoia ai le fanua tuufua. Ole taimi nei e le mana'omia le lafoina o leoleo. Sa mafai ona latou vaai mo le tele o maila, ae sa nonofo mamao atu May ma Samita, ma faateleina ai la la'ua matamataga.
  
  E emo lemu le lau o le GPS, ma taitai atu ai i latou ia latalata atili atu i le latou taulaiga, ma o le faaofuofu pogisa o le po na faaloloa mamalu i luga aʻe o latou. Faatasi ai ma le tele o le vateatea, sa matua tele le lagi; ua tau le iloa atu fetu, ma o le masina o se fasi fasi mea itiiti. O le sefulu minute na liua i le luasefulu, sosoo ai ma le tolusefulu, ma o loʻo latou savavali naʻo i latou. Na fa'afeso'ota'i pea Hayden e ala i feso'ota'iga ma le 'au ma Alexandria. Na fa'ataga e Drake le si'osi'omaga e ave o ia i totonu, ma manava i le pa'o fa'asao o le natura. O leo o manu, o le savili, o le gasē o le eleele - sa i ai uma, ae leai se mea e le talafeagai. Sa ia iloaina o "au latou te faasagatau i ai e mafai ona sili atu le lelei e pei o i latou, ae sa ia faatuatuaina ona lava tomai ma tomai o ana uo.
  
  "I luma atu," sa musumusu atu ai Hayden. "O le GPS o loʻo faʻaalia ai le maualuga o laufanua pe a ma le fasefulu futu. Atonu o le mauga lea o loo tatou sailia. Vaa ane."
  
  Na alia"e malie mai le mauga mai le pogisa, o se faaputuga eleele o loo alu a"e faifai pea ma a"a lavelave ma ma"a o lo o lapisi ai le eleele matutu a o latou vaneina se ala mautu e ui atu i mea faalavefau. Sa faaalu e Drake ma Alicia se taimi e taofi ai ma toe tepa i tua, ma matauina le lanu uliuli lamolemole e oo atu i le sami sousou. Ma i tua atu o lena, o moli emoemo o le uafu, o se olaga e matua ese lava.
  
  "Se tasi aso?" Na fesili atu Alicia ma le ofo.
  
  Sa faamoemoe lava Drake. "Tatou oo atu iina," o lana tala lea.
  
  "E tatau ona faigofie lenei mea."
  
  "Ma le alofa. E pei o le tietie uila. Ae e te paʻu ma e lavea, manuʻa ma momi ae e te leʻi toe maua lou paleni."
  
  "O lea la, o le afa o le auala ua uma ona pasia." Sa ia pa'i atu ia te ia mo sina taimi ona faaauau ai lea i luga o le mauga.
  
  Sa mulimuli lemu ia Drake. O le lumanaʻi o loʻo i ai se tamaoaiga fou o avanoa i le taimi nei ua faʻasaʻolotoina Alicia Miles mai lana taamilosaga o le faʻaleagaina o ia lava. Na pau lava le mea e tatau ona latou faia o le faatoilaloina o se isi vaega o tagata valea ma megalomaniacs o seoli-naunau i le faatigaina o tagata o le lalolagi.
  
  Ma o le mafuaaga lena na tuu ai e fitafita e pei o ia mea uma i luga o le laina. Mo Adrian e sosoo ma Graham i le isi itu o le auala. Mo Chloe, o le sa tauivi e aumai lana fanau e toalua i le aoga i le taimi i aso taitasi. Mo ulugali'i na tagi ma fa'anoanoa a'o aga'i atu i le supamaketi. Mo le manuia o i latou na nonofo lelei i le pisi o taavale i luga o le alatele, ma i latou na oso i luga o laina. E le mo le lapisi alavai na a'e i totonu o lau veni po o le faletaavale pe a pogisa, ma faia mea uma latou te mafaia. E le mo tagata taufaaleaga, tagata saili pule ma tua. Talosia ia tausia i latou sa tauivi malosi mo le faaaloalo, alofa ma le tausiga. Ia mautinoa e i latou na tau mo le lumanaʻi o a latou fanau i lona saogalemu. Ia fesoasoani i latou na fesoasoani i isi.
  
  Na pu'eina e Hayden lona mafaufau i se leo maualalo. "E mafai ona avea lenei nofoaga. Fai mai le GPS, o loʻo i ai, ma o loʻo ou vaʻai i se fale tuʻua i luma."
  
  Na ia vaaia ni togitogi felanulanua'i felanulanua'i. O le ogatotonu lea o mea na tutupu i lena taimi. Sa leai se taimi mo mea fa'apitoa i le taimi nei. E sili atu ona latou tutuina o ni mea faapapa i la latou sailiga mo le tuugamau o Hanibal pe ana mafai ona vave maua ona o lea ua latou i ai iinei. Aua sa talitonu Drake afai e mafai ona latou mauaina, e faapena foi i isi au uma.
  
  Na matauina e Hayden le vaega lata ane. Na tuutuu ifo e Kinimaka ma Dahl a la ato faafafa mamafa i lalo. Na maua e May ma Smith tulaga sili ona lelei e mataituina ai. Sa latalata atu Drake ma Alicia ia Hayden e fesoasoani. Na o Yorgi na tautau i tua, faʻaalia le le mautonu aʻo ia faʻatali e taʻu mai le mea e fai.
  
  Na faia e Kinimaka ma Dahl ni moliuila mata'utia e ala i le fa'apipi'iina o le tolu i luga o fa'amau alava ma tu'uina atu atili. E le na'o ni matauila pupula, na faia e fa'ata'ita'i le la i le latalata e mafai ai. O le mea moni, e oʻo lava i le tele o gafatia a le CIA na faʻatapulaʻaina i Aikupito, ae na manatu Drake e le foliga leaga tele le masini. Na fa'aaoga e Kinimaka se lamepa o lo'o tu'u i luga o se tulaga e fa'amalamalama ai se vaega tele, ona o ai lea o Hayden ma Dahl e fua le eleele.
  
  "Ia faalogo lelei," o le tala lea a Hayden ia i latou. "O le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli o loo faapea mai o auupega na tanumia iinei ina ua leva ona maliu Hannibal. O se tuugamau le faailogaina lea, ae le o se maa faamanatu. O lea la o loʻo matou suʻeina ni eleele faʻalavelave, e le o ponaivi, poloka poʻo koluma. O loʻo matou suʻeina mea na tanumia talu ai nei, ae le o mea tuai. E le tatau ona faigata tele-"
  
  "Aua e te faapea atu!" Na tagi mai Dahl. "E te faʻaumatia mea uma, leaga."
  
  "E na ona ou fai atu e le tau sueina Hannibal. Na o auupega."
  
  "Manaia lelei." Na fetuutuunai e Kinimaka le moli faataamilo i le nofoaga.
  
  Na faailogaina e Hayden nofoaga e tolu i luga o le eleele. Na foliga uma i latou na suia i se auala, ma e leai se mea talu ai nei. Na sau ma le faaeteete Yorgi, suo i le lima. Na faatasi atu Drake ma Alicia, sosoo ai ma Kinimaka.
  
  "Na o le eli," o le tala lea a Hayden. "Tope mai".
  
  "Ae faapefea pe a iai se mailei leaga?" O le fesili lea a Alicia.
  
  Na tilotilo atu Drake i le fale malepe. O puipui o lo o tautau ma le faanoanoa, o lo'o fa'amaulalo, e pei o lo'o uuina le mamafa o le lalolagi. O le tasi itu sa tipiina afa e pei o se kiki tele, o poloka ua oso mai i itu uma e lua e pei o nifo ma'ai. Ua leva ona pa'u le taualuga, e leai ni faitotoa po o ni faamalama. "Ia, e foliga mai e le mafai ona tatou maua se malutaga iina."
  
  "Fa'afetai".
  
  "Aua e te popole, alofa. Tuu i luga lou ulu."
  
  Na le amana'ia e Drake le pupula mata'utia ma amata loa ona galue. "O le a la le taua o le To"afa o Ti"eti"e solofanua?" sa ia fesili ai ia Hayden i luga o le telefoni.
  
  "O le matematega sili a le tane mafaufau? Latou te fetaui ma tagata faʻasolopito o loʻo tatou sailia ma auupega tatou te faʻamoemoe e maua. O lea la, Hannibal, na ola aʻe e inoino i tagata Roma, na amataina se taua toetoe lava a le gata i Roma, a ea? O le mea lea tatou te maua ai auupega o taua."
  
  "Atonu fo"i o ni tagata ti"eti"e solofanua," o le fa"alavelave lea a Kinimaka. "O le uiga o la"u tala, o Hannibal."
  
  "Ioe, ua fai si le manino, Mano."
  
  "E leai la se mea e fai ma le Tusi Paia?" Na toe eli e Drake se isi faupuega eleele. "Aua matou te le manaʻomia se tasi o nei tulafono faʻavalevalea."
  
  "Ia, na faaali mai i latou i le Faaaliga ma-"
  
  "Oka!" Na faafuasei ona ee Alicia. "Ou te manatu ua ou lavea se mea!"
  
  "Ma le gauai atu," o le musumusu mai o le leo o Me i luga o le tagata fesootai. "Ua aliali mai moli fou i luga o le vai, ua vave ona latalata mai."
  
  
  O LE MATAUPU ONO
  
  
  Na faapau e Drake le suo i luga o le fola ma savali atu e tilotilo ia Alicia. Sa i ai iina Yorgi, fesoasoani ia te ia e eli. Na vave foʻi ona agaʻi atu Kinimaka.
  
  "E fia le taimi tatou te maua?" Sa fesili faanatinati Hayden.
  
  "A fua atu i lo latou saoasaoa, e tolusefulu minute le maualuga," o le tali lea a Smith.
  
  Sa autilo atu ma le toto"a Dahl. "E i ai se faaataataga?"
  
  "Atonu o Mossad," o le tali lea a Kensi. "O latou na sili ona latalata."
  
  Na palauvale Drake. "Na o le pau lava le taimi na ou moomoo maimau ai e sau muamua tagata Suetena leaga."
  
  Sa tu Alicia e oo i tulivae i totonu o le lua, ma eli le pito o lana suo i totonu o le eleele vaivai, ma taumafai e tatala le mea. Sa ia tauivi, ma toso ma le le fiafia pito le manino. Na faʻamama e Kinimaka le eleele mai luga aʻo faʻatasi atu Yorgi ia Alicia i le manua ua faʻalauteleina i le eleele.
  
  "O le a lea?" - Sa ou fesili. o le fesili lea a Drake.
  
  Sa faanofonofo i lalo Hayden ma ona lima i luga o ona tulivae. "E le mafai ona ou fai atu ma le mautinoa."
  
  "Ia e toso faatasi, Alicia." Na ataata Drake.
  
  O le pupula pupula ma le si'i o le tamatamailima na o le pau lea o lana tali. O le mea o loʻo fesiligia na ufiufi i le palapala ma ufiufi i le palapala i itu uma, ae na i ai sona foliga. Oblong, e tusa ma le lua mita i le mita e tasi, e mautinoa le foliga o le pusa ma faigofie ona gaoioi, e iloa ai e le mamafa. O le fa'afitauli o le si'osi'omia ma fa'apipi'i i le palapala malo ma a'a. Na tilotilo atu Drake mai le atigipusa i le sami, ma matamata i moli ua latalata atili atu ma mafaufau pe faʻafefea e seoli se mea laʻititi ma mama e mafai ona uuina se auupega mataʻutia.
  
  "Sefululima minute," o le lipoti lea a Smith. "E leai se isi faʻailoga o le faʻalatalata."
  
  Sa tauivi Alicia ma le eleele, ma fetuu ma leai se mea i le taimi muamua, ae mulimuli ane na ia tatalaina le mea ma faataga Yorgi e toso i fafo. E oo lava i lena taimi, o vine ua olaola ma aa lavelave na pipii atu ia te ia e foliga mai ma le fiafia, o se fuifui malo ma mimilo e mumusu e faamamulu. O lea ua oo i sulugatiti i palapala, lulu ese o latou ofu ma faalagolago i suō. Na aloese Drake mai le laina manino "Tagata i le galuega" ma punou atu e fesoasoani e sii. Na punou foi Dahl i lalo, ma sa mafai ona latou maua se lagolago i le itu o le mea ma toso i fafo. Ua tetee a'a, ua gau ma matala. O nisi na tumau mo le olaga pele. Na oomi atu e Drake ma lagona le tolotolo i luga o le pu ma luga o le pito. Na tafe mai luga vaitafe o eleele soloia. Ona tutu faatasi lea o ia ma Dahl ma faataupupula ifo ia Alicia ma Yorgi. Sa mumu uma foliga ma sa manava manava.
  
  "O le a?" - Sa ou fesili. o le fesili lea a Drake. "O lua fuafua e fai sau malologa ti? Alu ese mai iinei."
  
  Na siaki faalua e Alicia ma Yorgi le pito i lalo o le pu, ma saili mo nisi pusa po o ni ponaivi tuai. E leai se mea na maua. I se taimi mulimuli ane, na tamoe atu ai le talavou Rusia i le faatausiusiuga o le pu, ma saili se lagolago i le mea e foliga mai e leai se mea, ina ia mafai ai ona ia fiti i luga o le malifa ma luga atu o le pito o le pu. Sa matamata atu Alicia i le mea o loo tupu ma le le fiafia, ona oso atu lea ma le le mautonu i le itu. Na tago atu Drake i lona lima ma toso i luga.
  
  Sa ia toē. "Ua galo ia te oe lau suo."
  
  "E te fia alu e aumai? Ou te tuuina atu muamua le ulu."
  
  "Taofi, taofiofi."
  
  Sa faaauau pea ona tilotilo ifo Hayden i totonu o le pu. "Na ou manatu o se taimi lelei e faʻaalu sina taimi e faʻaalu ai sina taimi ma Hannibal Barca matua mativa. Matou te le mananao e le faaaloalo i se uso a fitafita."
  
  Na luelue le ulu o Drake e malie. "Tagogo".
  
  "Afai o loʻo i lalo o ia."
  
  "Na faia e le au Nasi a latou suesuega," o le tala lea a Hayden. "Ma, ou te taʻutino atu ma le musuā, na latou faia lelei. Na ausia e Hannibal le lauiloa tumau ona o lona lelei i lana galuega. O lana malaga i luga o Alps o loʻo tumau pea o se tasi o mea sili ona mataʻina na ausia e le militeri o taua muamua. Na ia faʻalauiloaina fuafuaga a le militeri o loʻo viia pea i aso nei."
  
  Ina ua mavae sina taimi sa latou tilotilo i luga. Sa i ai Dahl ma i latou. Na soloi ese e Kinimaka le aitema ma iloa ai se pusa malosi e fai i laupapa uliuli. Sa i ai se tama'i ofutau i le pito i luga, ma sa taumafai le Hawaii e fa'aalia.
  
  Sa punou mai Hayden ia te au. "Pau lava lena. La latou tagavai fai fale. O le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli."
  
  Sa suesue e Drake, ma taulotoina le faailoga. E pei o se tamai li'o totonugalemu ma ni fili milo se fa e tuu faataamilo i itu eseese i luga o le tapasa. O le li'o o se faailoga o le le i'u.
  
  "Scythes o auupega," o le tala lea a Hayden. "Puipuia lou lalolagi i totonu?" Sa faamimigi o ia. "O le a tatou taulimaina lenei mea mulimuli ane pe a tatau ai. Tatou."
  
  Ua le toe i ai moli i totonu o le sami, o lona uiga o le Mossad, afai o ai lava e latalata, ua oo i le eleele malo ma e lei atoa le sefululima minute le mamao i le saoasaoa atoa. Na toe mafaufau Drake pe o le a le mea e gata ai le feeseeseaiga. Na fa'atonuina le SPEAR e fa'amautu uma a'upega e fa i so'o se tau, peita'i e seasea fa'ataunu'u lelei fa'atonuga i luga o le malae. Na ia vaaia foliga popole i foliga o isi ma na ia iloa e tutusa o latou lagona, e oo lava ia Hayden, o lē sa sili ona latalata i le faatulagaga o le pule.
  
  Sa latou sauni e o.
  
  "Taumafai e aloese mai feeseeseaiga," o le tala lea a Hayden. "E manino lava".
  
  "Ae faapefea pe a tatou le mafaia?" - fesili Dahl.
  
  "Ia, afai o Mossad, atonu e mafai ona ta talanoa."
  
  "Ou te masalo o le a i ai a latou ofutino ID," o le tomumu lea a Alicia. "E le o se ata leoleo lea."
  
  Na suia e Hayden lana feso'ota'iga i le tulaga pe. "Afai e fana i matou, matou te fusu," o lana tala lea. "O le a se isi mea e mafai ona tatou faia?"
  
  Na vaʻaia e Drake lenei mea o se maliega sili ona lelei. I se lalolagi e sili ona lelei, semanu latou te se'e ese atu i fitafita o loo latalata mai ma toe foi atu i la latou felauaiga e aunoa ma se afaina ma le iloa. Ioe, o le a le iai le SPEAR i se lalolagi lelei. Na ia toe siaki ana auupega a o sauni le au e agai i fafo.
  
  "Alu i le ala umi," o le fautuaga lea a Hayden. "Latou te le faia".
  
  O puipuiga uma. O togafiti uma e aloese ai mai feeseeseaiga.
  
  O le leo o Lauren o se mea matuitui i lona taliga. "Faatoa matou maua tala, tagata. Ua latalata mai foi Suetena."
  
  
  O LE MATAUPU FITU
  
  
  Na taʻitaʻia e Drake le ala, muamua savali faataamilo i le fale malepelepe ona alu ifo lea i lalo o le malifa. Sa ufitia pea le laueleele i le pogisa, ae o le vaveao ua lata mai. Na faamatalaina e Drake lona ala i se matasele le tutusa seia oo ina i ai o ia i le itu faafeagai i le sami.
  
  O lagona mataala, o ulu i luga, o le au e mulimuli mai ia i matou.
  
  Na ave e Dahl le pusa, ma uu ma le faaeteete le tapuni i lalo o lona lima. Na tamoe atu Kenzi i lona itu, ma fesoasoani ia te ia e sue lona ala. O le 'au sa ofuina ni mea e va'aia i le po, se'i vagana ai Smith, o le na sili atu le nofouta atoatoa i lo latou si'osi'omaga. O se tuufaatasiga lelei. Sa tamomoe i autafa ma faila e tasi seia oo i le auvae mauga ma se fanua laugatasi e leai se malutaga. Na pipii atu Drake i lana matasele, ma taʻitaʻia i latou i le itu lautele o vaʻa. E leai se upu na tautalagia - sa faaaoga e tagata uma o latou lagona e siaki ai o latou siosiomaga.
  
  Na latou iloa le mataʻutia o o latou fili. E leai ni tagata fa'atauva'a fiafia i lenei taimi. I aso nei, ma le isi, ma le isi, sa latou fetaiaʻi ma fitafita e lē faatauvaa iā i latou.
  
  Toetoe lava.
  
  Na faagesegese lemu o Drake, ma lagona ua fai si saoasaoa tele. E leʻi fiafia i latou le laufanua. Ua fetolofi mai se susulu sesega agai i le tafailagi i sasae. E le o toe umi ae leai se ufiufi. Na tu Smith i lona itu taumatau ma Mai i lona agavale. Na tumau le au i le maualalo. O le maupuepue ma le fale malepelepe i luga na solomuli, ma aliali mai i tua. O se laina o togavao na togitogia i le tele o laau na aliali mai i luma, ma sa lagona e Drake sina mapusaga. Sa mamao i latou i matu sasaʻe o le mea e tatau ona i ai, ae o le taunuuga na aoga.
  
  Tulaga sili ona lelei? Leai se misa.
  
  Sa ia agai i luma, ma vaavaai atu mo se tulaga lamatia ma tausisia le le faaituau o lana gagana. Sa tumau pea le filemu o le sootaga. A'o latou latalata atu i le malutaga, sa latou fa'agesegese, ne'i i ai se tasi iina, o lo'o fa'atali. I le avea ai ma commandos, e mafai ona latou faʻamoemoeina se lapataiga, ae leai se mea e mafai ona faʻatauaina i lenei misiona.
  
  Na vaaia e Drake se vaega tele e tuaoi ma le tele o laau ma togavao ma tu ai, ma faailo isi e malolo. O se asiasiga o le laufanua e leai se mea na iloa ai. O le tumutumu o le mauga sa tuufua i le mamao na ia iloa atu ai. I lo latou itu agavale, o le ufi manifinifi e tau atu i se fanua laugatasi ma faasolo atu ai i le matafaga o le sami. Na ia mateina o latou vaa atonu e sefululima minute le mamao e savali ai. Sa ia ki lemu le sootaga.
  
  "Lauren, e i ai se tala e uiga i Suetena?"
  
  "Leai. Ae e tatau ona latou vavalalata."
  
  "O isi au?"
  
  "O Rusia o loʻo i luga o le ea." Na foliga maasiasi o ia. "E le mafai ona ou tuuina atu ia te oe se tulaga."
  
  "O lenei nofoaga o le a avea ma sone vevela," o le tala lea a Smith. "E tatau ona tatou gaoioi."
  
  Na ioe Drake. "Ta o i fafo."
  
  Sa ia tu i luga ma faalogoina se alaga e pei lava o se pulufana.
  
  "Taofi iina! Matou te manaʻomia se pusa. Aua le minoi."
  
  E lei faatuai Drake, ae na vave ona alu ifo, ma faafetai mo le lapataiga ma faateia i le misia o le fili. Sa sioa atu Dahl ia te ia ma sa foliga le mautonu Alicia. E oo lava ia Mai na faaalia le ofo.
  
  Sa kiliki e Kensi lona laulaufaiva. "Atonu o Mossad."
  
  "Na e aveina i latou i le fana?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Ioe," o le tala lea a Drake. "O le failauga e sao i luma ma masalo e i ai fesoasoani i itu uma e lua. O le mea tonu lava tatou te manana'o iai."
  
  "E le mafai ona tatou agai i luma," o le tala lea a Mai. "Tatou te toe foi atu. I lena itu." Sa ia faasino i sasae. "O lo"o i ai se malutaga ma se auala, tele fa"atoaga. E le mamao tele le aai. E mafai ona matou faʻailoa atu se faʻasao."
  
  Na tilotilo atu Drake ia Hayden. O lo latou pule na foliga mai o loʻo fuaina le filifiliga i le va o le agai atu i matu i le talafatai, sasaʻe agai i tagata, poʻo le feagai ma le taua.
  
  "E leai se mea lelei e tupu pe a tatou nonofo iinei," o le tala lea a Dahl. "O le faʻafetaiaʻia o se fili sili e tasi o le a avea ma luʻitau, ae matou te iloa e tele atu o loʻo agai i luma."
  
  Ua uma ona iloa e Drake e sa'o Me. E le'i ofoina mai e le itu i Matu se ala i le faaolataga. Latou te taufetuli i le Hellespont e aunoa ma se ufiufi ma faʻalagolago i le laki mama ina ia latou tautevateva i luga o se ituaiga o felauaiga. Malaga i sasa'e mautinoa avanoa.
  
  E le gata i lea, o isi 'au e faigata ona o mai mai soʻo se taulaga.
  
  Na valaau e Hayden ona liliu lea i sasae, iloilo le laufanua ma avanoa e sola vave ai. I le taimi lea, na toe sau ai le leo.
  
  "Nofo iina!"
  
  "Shit," o le manava a Alicia. "O lenei alii o le mafaufau."
  
  "Na"o le lelei o la"u vaai," o le tala lea a Smith, e faatatau i tekinolosi vaaia. "Lana i tua o se mea mautu. O le a matou ave le afi."
  
  Na o ese le au, agai i sasae. Na sasaa e Isaraelu le afi, o pulufana i luga o ulu o tagata tao ua paʻu i ogalaau ma le va o lālā. Na timu laulaau. Na vave a'e Drake, ma le iloa o fana na tulimata'i maualuga, ma mafaufau po'o le a le taua fou o lo'o latou taumafai i ai iinei.
  
  "E pei lava o se toleniga a le vaegaau," o le tala lea a Alicia.
  
  "Ou te matua faʻamoemoe latou te faʻaaogaina pulu paʻu," o le tali lea a Dahl.
  
  Na latou fe'a'ei ma fa'alelei, aga'i i sasa'e, ma o'o atu i la'au malolosi ma pu'e mata. Na toe oso atu Drake, ma le loto maualuga. Na te lei vaaia se faailoga o se gaioiga.
  
  "O tagata ulavale."
  
  "Au laiti," o le tala lea a Kenzie. "Fa"aeteete. Masini otometi. O le a latou faatali se faaiuga."
  
  Sa naunau Drake e fa'aaoga atoatoa. Na aga'i atu ma le faaeteete le 'au i sasa'e, sa'o i le tafa o ata o le taeao o loo lamatia ai le tafailagi mamao. Ina ua taunuu i le isi kilia, na faalogoina e Drake ma toetoe lava a lagona le faaili o se pulufana.
  
  "Crap". Na ia lupe mo se malutaga. "O lena sa latalata mai."
  
  Tele fana, sili atu ta'ita'i i totonu o fale puipui. Sa tilotilo loloto Hayden i mata o Drake. "Ua suia o latou ala."
  
  Na manava tele Drake, e le talitonu i ai. Na fana malosi a Isaraelu ma e lē taumatea na agaʻi atu ma le faaeteete ae i se saoasaoa lelei. O le isi pulufana na saeia ai se fasi pa'u o se laau i tua tonu o le ulu o Yorga, ma mafua ai ona tete'e malosi le Rusia.
  
  "E le lelei," o le muimui lea a Kensi ma le ita tele. "E le lelei lava".
  
  O mata o Drake na pei o se maa. "Hayden, faafesootai Lauren. Fai atu ia te ia e faʻamaonia ia Qrow o le a matou toe faʻafoʻi le afi!"
  
  "E tatau ona tatou toe faafoi atu le afi," o le alaga lea a Kensi. "E te lei siaki muamua lava."
  
  "Leai! O i latou o fitafita fa'atau, o 'au maualuluga o lo'o a'oa'oina ma mulimuli i fa'atonuga. O i latou o ni uo leaga, o ni uo. Siaki mai, Hayden. Siaki nei loa! "
  
  Na ati pulufana fou le vao. Na tumau pea le le vaaia o le fili, e leʻi faʻalogoina; na iloa e le SPIR lo latou agai i luma naʻo lona lava aafiaga. Sa vaavaai atu Drake a o kiliki e Hayden le ki ma talanoa atu ia Lauren, ona tatalo lea mo se tali vave.
  
  Na latalata mai fitafita Mossad.
  
  "Faamautu lo matou tulaga." E oo lava i le leo o Dahl na foliga tete. "Lauren! O e faia sau filifiliga? Pe tatou te tau ea? "
  
  
  ***
  
  
  O le vaega a le SPEAR, ua uma ona tuliesea mai o latou vaa, sa faamalosia e agai atu i sasae. Sa faigata ia i latou i lalo o le afi. Ona o lo latou le fia tau ma uo ua iloa, sa latou oo atu i o latou ua i se tulaga lamatia.
  
  O le fa'asa'oga, masi'i ma le toto, na latou fa'aogaina togafiti uma i totonu o latou 'au, togafiti uma e tu'u mamao ai i latou ma le Mossad. O le toe foi mai o Lauren na o ni nai minute, ae o na minute e umi atu nai lo le CD a Justin Bieber.
  
  "Ua le fiafia Qrow. Fai mai o ia ua e maua se poloaiga. Taofi au auupega i soo se tau. O i latou uma e toafa."
  
  "Ma ua uma?" o le fesili lea a Drake. "Na e ta"u atu ia te ia po o ai sa ma feagai?"
  
  "E mautinoa lava. Na foliga ita o ia. Ou te manatu na matou ita ia te ia."
  
  Na lulu le ulu o Drake. E le talafeagai. E tatau ona tatou galulue faatasi i lenei mea.
  
  Na faaalia e Dahl lona manatu. "Na matou tetee moni lava i ana poloaiga i Peru. Atonu o le toe totogi lea."
  
  Sa le talitonu Drake. "Leai. O le a faatauvaa. E le o ia ituaiga faipule. E tetee i tatou e paaga. Crap. "
  
  "E i ai a matou oka," o le tala lea a Hayden. "Tatou ola i lenei aso ae tau a taeao."
  
  Na iloa e Drake e sa'o o ia, ae na le mafai ona taofia lona mafaufau atonu na fai mai e Isaraelu le mea lava e tasi. O lea na amata ai faitioga i seneturi ua leva. I le taimi nei, o se 'au, sa latou galulue i lo latou ala i sasaʻe, tumau i totonu o la latou talipupuni vao, ma faʻatulagaina se leoleo pito i tua, e le o le malosi tele, ae lava e faʻagesegese ai Isaraelu. O Smith, Kinimaka ma Mai sa mata'ina i le fa'aalia o lo latou fa'atauva'a o pisinisi, o lo'o taofia o latou fili i so'o se itu.
  
  Na sau mai tua o latou a o felelea'i Drake i totonu o laau. Na gogolo le helikopa i luga o le ulu, ona lilifa lea ma tulaueleele i se nofoaga e le o iloa atu. Sa le tau fai atu e Hayden se upu.
  
  "Suetena? tagata Rusia? Le Atua e, o le mea leaga lava lenei, tama!"
  
  Na vave ona faalogoina e Drake ni ata o sau mai lena itu. O le na faatoa alu ese mai le helikopa na fanaina, ae le o le Mossad.
  
  O lona uiga e fa 'au a le au fa'apitoa ua i ai nei i le fusuaga.
  
  I luma atu o le vaomatua, na faʻaalia ai se fale faʻatoʻaga tuai i tua atu o se fanua lautele e tuaoi ma puipui maʻa.
  
  "Faaalu sina taimi," sa ia alaga mai ai. "Galue malosi ma vave. E mafai ona matou toe faʻapotopotoina iina. "
  
  Na taufetuli le 'au e pei ua vevela maile o seoli io latou mulivae.
  
  
  ***
  
  
  O le aga'i atu i se saoasaoa atoatoa ae pulea, na oso ese ai le au mai le ufi faafuase'i ma faanatinati atu i le fale o le faatoaga. O puipui ma avanoa o faamalama na toetoe lava a palapalā e pei o le fale i luga o le mauga, e faailoa mai ai le leai o se tagata. E tolu vaega o vaegaʻau faʻapitoa o loʻo taoto i tua atu o latou, ae o le a le vavalalata?
  
  Sa le iloa e Drake. Sa ia savali malosi i luga o le eleele gaoa, ma aveese lana vaai i le po ma faaaoga le lagi susulu e faailoga ai lona ala. O le afa o le au na tilotilo i luma, o le afa na tilotilo i tua. Na musumusu mai Mai na ia vaaia le au a Mossad o oʻo atu i le pito o le vaomatua, ae na oʻo atu Drake i le puipui maualalo muamua ma na tatala ai e Mai ma Smith se vaega itiiti o le afi.
  
  Sa latou faapupuu faatasi i tua o se pa maa.
  
  O le falefa'ato'aga e luasefulu fa'agasolo i luma. Na iloa e Drake e leai se aoga ia i latou le faatagaina o Isaraelu ma isi e nonofo i totonu ma fausia ni laina sili ona lelei. E le gata i lea, o isi 'au o le a mataala nei le tasi i le isi. Sa ia tautala i le tagata fesootai.
  
  "E sili ona e tosoina au asini, tama."
  
  Na faliu Alicia e tilotilo atu ia te ia. "O lau faaleoga Amerika sili lena?"
  
  Na foliga popole Drake. "Shit. Na iu ina ou liliu." Ona ia vaaia lea o Dahl. "Ae e, e mafai ona sili atu le leaga, ou te masalo."
  
  I le avea ai ma se tasi sa latou talepeina le faavaa. Na toe tatala foi e Me ma Smith a latou afi ma maua ai na o le lua fana e tali atu ai. E leai se isi leo na faalogoina. Na maua e Drake se puipui malo ma taofi. Sa vave ona tofia e Hayden ia May, Samita, ma Kinimaka e leoleoina le nofoaga, ona faanatinati atu lea e faatasi ma isi.
  
  "Ua matou manuia mo ni nai minute. O a mea ua tatou maua?"
  
  Ua uma ona tatalaina e Dahl le faafanua ina ua faatumulia taliga i le leo o Lauren.
  
  "O lo'o mafai pea le Fuafuaga B. Ulu i uta. Afai e te saoasaoa, e te le manaʻomia se felauaiga."
  
  "Fuafua fucking B." Na lulu le ulu o Drake. "Ia fuafua B i taimi uma."
  
  Na lipotia mai e le vaega o leoleo o loʻo manino mea uma.
  
  Na tusi e Hayden le atigipusa o loo tauaveina e Dahl. "E tatau ona tatou tauaveina le matafaioi iinei. Afai e te leiloa, matou te le iloa po o le a le mea o loʻo i totonu. Ma afai e te faiaina lenei mea i le fili..." Sa le tau toe faaauau. Na tuu e le Suetena le atigipusa i luga o le eleele ma tootuli ifo i tafatafa.
  
  Na pai atu Hayden i le faailoga na togitogia i luga o le tapuni. O lau vili e lafo mai ai se lapataiga mata'utia. Na tatala ma le faaeteete e Dahl le tapuni.
  
  Sa taofi e Drake lana manava. E leai se mea na tupu. O taimi uma lava o le a lamatia, ae latou te le iloa ni loka natia po o ni masini. O lea la ua sii atoa e Dahl le tapuni ma tilotilo atu i le avanoa i totonu.
  
  Sa ata Kensi. "O le a lenei mea? Auupega o taua? Fesoʻotaʻi ma Hannibal ma natia e le faʻatonuga? Pau lava le mea ou te vaai i ai o se faaputuga pepa."
  
  Sa nofo i tua Dahl i ona vae. "E mafai foi ona tau le taua i upu."
  
  Na aumai ma le faaeteete e Hayden ni fasipepa ma su'e le tusitusiga. "Ou te le iloa," sa ia tautino mai ai. "E foliga mai o se faila suʻesuʻe ma... o se faamaumauga o..." Sa tu o ia. "Suega? Fa'amasinoga?" Sa ia susueina ni nai itulau. "Fa'amatalaga Fa'atonu."
  
  Na faauu Drake. "Ia e foliga leaga lena mea. Latou te faaigoaina Project Babylon, Lauren. Se'i vaai po o le a se mea e mafai ona e su'eina e uiga i lenei mea."
  
  "Maua," o le tala lea a le New Yorker. "E iai se isi mea?"
  
  "Ua amata ona ou malamalama i nei uiga," o le tala lea a Dahl. "E matua tele lava-"
  
  "I lalo!" Na ee Smith. "Faalatalata mai."
  
  Na fa'agesegese le 'au ma sauni. I tua atu o pa maa, sa faititili ai se voli fana masini, maai ma tutuli. Na toe fa"afo"i e Smith le fana mai le itu taumatau, ma fa"ailo mai se fa"ailoga i le puipui. Na lulu le ulu o Hayden.
  
  "E tatau ona tatou faamutaina lenei mea. Alu ese mai iinei".
  
  "Tau le asini?" o le fesili lea a Drake.
  
  "Ave lau asini."
  
  "Fuafuaga E," o le tala lea a Alicia.
  
  I le tumau saogalemu, na latou feoai mai lea puipui i lea puipui agai i tua o le falefaatoaga. O le fola o loʻo faʻafefeteina i lapisi, ma fasi fafie ma fafie na faailogaina le mea na paʻu ai le taualuga. Na ufiufi e Mai, Smith ma Kinimaka le pito i tua. Na tu Drake ina ua latou taunuu atu i faamalama pito i tua ma tilotilo atu i le auala i luma atu.
  
  "E mafai ona sili atu ona faigata," o lana tala lea.
  
  O le oso a'e o le la na se'e i luga o le tafailagi i se pa'u lanu.
  
  
  O LE MATAUPU VALU
  
  
  Na faaauau pea le tuuga, ae o lea ua faaitiitia le faigata. A o tuua e Drake ma Alicia, o e na taʻimua i le ala, le ufiufi ma agai atu i uta, ma taofi le fale o le faatoaga i le va o i latou ma i latou na tuliloaina, na iu lava ina tulai mai le au a Mossad mai le vaomatua. O laei uliuli uma ma ufimata i luga o o latou foliga, sa latou faalatalata atu i lalo ma le faaeteete, ma sisii a latou auupega ma fana. Na vave ona lalafi Mai ma Smith i tua o le fale o le faatoaga. Na faanatinati atu Hayden i luma.
  
  "Sii!"
  
  Na tau Drake le lagona e tu ma tau; O Dahl i lona agavale sa manino lava o tauivi ma lenei mea. E masani ona latou fusu ma fa'asese a latou fili - o nisi taimi e o'o mai i le malosi ma le numera. Ae e masani lava ona oo uma i lalo i le valea o latou fili. O le to'atele o le au fa'atauto'a na totogi e tuai ma fa'aletonu, e fa'alagolago i lo latou lapopo'a, fe'ai ma le leai o ni amio lelei e fa'auma ai le galuega.
  
  E le o aso nei.
  
  Na iloa lelei e Drake le manaʻoga e puipuia le taui. Sa tauave e Dahl le atigipusa ma teu lelei i le mea na te mafaia. Ua agai nei i luma Yorgi, su'e le eleele ma taumafai e su'e auala e sili ona ufiufi. Sa la sopoia se fanua maupuepue ona o ifo lea i lalo i se tamai togavao itiiti. Na taofi le afi a Isaraelu mo sina taimi, atonu na latou lagonaina isi poloaʻiga ma lē mananaʻo e faailoa atu lo latou tulaga.
  
  Ua fa'aalia nei faiga eseese.
  
  Ae mo Drake, na sili ona aoteleina e Alicia. "Mo le Atua, Yogi. Tuu lou ulu Rusia i lalo ma tamoe!"
  
  Na siaki e Lauren lo latou alualu i luma i luga o le GPS ma faasilasila atu o le Fuafuaga B e feiloai ai i luga o le isi tafailagi.
  
  Na mapuea teisi Drake. Na muta le togavao, ma o Yorgi na muamua aʻe i luga o le tamaʻi maupuʻepuʻe, o Kinimaka na mulimuli i ona mulivae. Na lilofia le ofuvae o le Hawaii i le palapala lea na pau ai - faatolu. Na tilotilo atu Alicia ia Me, o lo o fealuai solo i le va o gaugau o le eleele.
  
  "Spirite leaga. E foliga mai o se tama'i mamoe o lo'o taufetuli i le vao."
  
  "O mea uma na te faia, na te faia lelei," o le malie lea a Drake.
  
  Na see Alicia i luga o le maa, ae na mafai ona tumau i luga o ona vae. "Matou te faia uma lava lelei."
  
  "Ioe, ae o nisi o tatou e pei o tagata ulavale."
  
  Sa sii i luga e Alicia lana auupega. "Ou te faamoemoe e te le o uiga ia te a"u, Drakes." Sa i ai se lapataiga i lona leo.
  
  "Oi, e leai, la"u pele. E manino lava o le uiga o la"u tala o le Suetena."
  
  "Tagata?"
  
  Na tatagi mai fana mai tua, ma faaiʻu ai le tala a Dahl ae leʻi amataina. Na taʻu atu e le poto masani ia Drake o ata e leʻi fuafuaina mo i latou ma e aofia ai ni nota eseese se lua. Na galulue faatasi le Mossad ma Rusia poʻo Suetena.
  
  O le au Suetena, atonu na ia manatu, na taufetuli atu i le Mossad.
  
  Sa le mafai ona taofia lona ataata.
  
  Na tilotilo solo Dahl, e pei ua lagona le ita. Na faia e Drake se foliga mama. Sa latou feaei i luga o se tamai mauga ma see i lalo i le isi itu.
  
  "O lea ua taunuu le taavale," o le tala lea a Lauren.
  
  "Faapei o lea!" Na tusi Hayden i le lagi, mamao, mamao, lea o loʻo gaioi ai se togi uliuli. Na su'esu'e e Drake le vaega ma toso ifo Yorgi i lalo a'o faaili le pulufana i luga o le mauga. Na faafuasei lava ona fiafia se tasi ia i latou.
  
  "I totonu o le vanu," o le tala lea a Kinimaka. "Afai e mafai ona tatou oo atu i na laau..."
  
  Sa sauni le 'au mo le taamilosaga mulimuli. Na toe tilotilo atu Drake i le fasilaau o loo latalata mai. Mo sina sekone sa ia manatu atonu o loo ia vaai i se ata lafoia, ae na ia vaaia le mea moni.
  
  "Tagata, o le isi lea helikopa."
  
  Na autilo atu lava Kinimaka. "Shit".
  
  "Ma iina". Sa tusi le lima o Mai i le itu agavale, maualuga i luga agai i le auvai o ao. "Tulaga tolu".
  
  "Lauren," o le tala faanatinati lea a Hayden. "Lauren, talanoa mai ia i matou!"
  
  "Na o le mauaina o se faamaoniga." Na toe foi mai le leo malu. "E iai sau Saina ma Peretania i le ea. Rusia, Suetena ma Isaraelu i le lalolagi. Fa'afofoga mai, o le a ou fa'afeso'ota'i oe i le talatalanoaga nei ina ia mafai ona e maua fa'amatalaga i le taimi muamua. O nisi o mea leaga, ae o mea uma e mafai ona taua."
  
  "Tagata Farani?" Na mafaufau Kinimaka mo se mafuaaga.
  
  "E leai se mea," na tali atu ai Lauren.
  
  "Manaia, e le pei i latou uma o Bo," o le tala lea a Alicia ma se faailoga o le ita ma le faanoanoa. "O lona uiga o le Farani. O le alii o se faalata, ae sa matua lelei lava i lana galuega."
  
  Na faia e Dahl se foliga. "Afai e pei i latou o Bo," o lana tala filemu lea. "Atonu ua latou i ai iinei."
  
  Sa emo Alicia i upu, ma suesue i faaputuga palapala lata ane. E leai se mea na minoi.
  
  "Ua siosiomia i tatou," o le tala lea a Hayden.
  
  "O 'au faʻapitoa i itu uma," na malie ai Drake. "Iole i totonu o se mailei."
  
  "Tatala mo oe lava." Na vave ona talisapaia e Mai mea uma. "Faaalu le lua minute. Manatua mea o loʻo i totonu o lenei pusa i le mea sili e te mafaia." Sa sii i luga ona lima. "Fai loa".
  
  Na maua e Drake le autu. O le atigipusa sa le taulia o latou ola mulimuli ane. Afai e matua'i vevesi mea ma ua sao atu se 'au faauo, ae le o fusuaga e ono faasaoina ai o latou ola. Na tatala e Dahl le tapuni ma agai saʻo atu le au i le helikopa o loʻo latalata mai.
  
  Na ia tufaina atu pusa pepa i tagata uma.
  
  "Oka, e ese lava," o le tala lea a Alicia.
  
  Na solu e Kenzi ni fasipepa. "O le fusu a o faitau se pepa mai le tolusefulu i le limasefulu tausaga talu ai, na tusia e le Nazis ma natia i le tuugamau o Hannibal Barca? O le a le mea uiga ese i lenei mea?
  
  Sa taumafai Drake e teu ia fuaitau i le manatua. "E talafeagai ana upu. E tutusa lea ma le kosi mo SPEAR."
  
  Poloketi suʻesuʻega maualuga, na ia faitau ai. Muamua na faia mo le faʻamoemoe o le suʻesuʻeina o ballistics toe ulufale i se tau maualalo. Nai lo roketi taugata...
  
  "Ou te le iloa po o le a lenei seoli."
  
  Fa'aola i le vanimonimo e aunoa ma le fa'aaogaina o se roketi. O le poloketi o loʻo fautua mai e mafai ona faʻaaogaina se fana tele e fana ai mea i luga o le saosaoa i maualuga maualuga...
  
  "Oi leaga".
  
  O foliga o Dahl ma Alicia e pei lava o le efuefu. "E le mafai ona lelei lenei mea."
  
  Na faasino atu Hayden i helikopa o loo agai mai, lea ua vaaia atoatoa e tagata uma. Sa mafai ona latou iloa atu fana ta'ito'atasi o tautau mai helikopa.
  
  "E le sa"o foi lena mea!"
  
  Na tuu atu e Drake pepa ma sauni lana auupega. Taimi mo le mea sa ia masani ai ma le mea sa ia lelei ai. Na osofaʻia o ia i talatalanoaga mai ia Hayden, May, ma Smith, faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga na faʻapipiʻiina e Lauren.
  
  "Na o atu Isaraelu i le taua ma Suetena. Lusia e le iloa..." Ona oo mai ai lea o le vevesi o le faalavelave ma le televave o faasalalauga mai faasalalauga tuusao na mafai e le NSA ma isi faalapotopotoga ona faalogo i ai.
  
  Falani: "Ua matou latalata atu i le eria..."
  
  Peretania: "Ioe, lau susuga, ua vaʻaia sini. E tele o tatou fili i le malae o le taua..."
  
  Saina: "E te mautinoa o loo ia i latou le pusa?"
  
  Na taitaia e Hayden le ala. Sa latou taufetuli mai le malae. Sa latou taufetuli e aunoa ma se fuafuaga. O le afi faʻaeteete na faʻamalosia ai helikopa e faia ni gaioiga faʻafefe ma faʻamalosia a latou sailiga o le eleele e gaoioi ma le faʻaeteete tele.
  
  Ma, a'o sauni Drake e alu ese ma taula'i atu i la latou auala fou e sola ese ai, na motusia ai loa le isi leo.
  
  Na'o sina puupuu.
  
  O se vaega natia i tua o le pisapisao, o se leo tau le lagona, loloto, toso ese na tipi i totonu o ona taliga.
  
  Amerika: "SeAL Team 7 o iinei. Ua matou matua vavalalata nei..."
  
  O le te'i na luluina ai o ia i le totonugalemu. Ae sa leai se taimi. E leai se auala e talanoa ai. E leai lava ma se sekone e fa'afefe ai.
  
  Ae ui i lea, na fetaui ona mata i latou o Torsten Dahl.
  
  O le a le...?
  
  
  O LE MATAUPU IVA
  
  
  "Tau atu i le helikopa e alu ese!" Na kiliki e Hayden lana tagata fesootai. "O le a tatou sueina se isi auala."
  
  "E te manaʻo e faʻataʻamilo lenei mea?" O le fesili lea a Loleni, na ata ai Alicia a o tamoe mo lona ola.
  
  "E mautinoa lava. Fufulu i lalo ma ufiufi oe lava. Aua e te valaau mai, matou te valaau atu ia te oe!"
  
  Na mafaufau Drake pe o le a uma lenei aso, ona ia vaaia lea o le tisi atoa o le la o tautau i luga o le tafailagi ma iloa ai le uiga ese. O le eria o se faasologa o maupu'epu'e, e sili atu le tifato nai lo le taimi muamua. O LE TAO na ufiufi a latou asini ina ua latou oo atu i le tumutumu o le mauga, laa ma le faaeteete, ona tamomoe atu lea i le saoasaoa atoa i lalo i le isi itu.
  
  Sa faalogoina mai i lea taimi ma lea taimi ia fana mai le pito i tua, ae e leʻi taulaʻi atu ia i latou; masalo na felafoaʻi tagata Isaraelu ma Suetena. E tele isi fale malepe na aliali mai i le agavale ma le taumatau, o le tele o fale na fausia i vanu papa'u, ua tuulafoaia uma. Sa le mautinoa e Drake po o le a le mea na mafua ai ona o ese tagata, ae na tupu i se taimi ua leva.
  
  E tele atu mauga ona sosoo ai lea ma se vaega o laau i le itu tauagavale. O le ofo atu o malutaga, lanu meamata ma lala sa ola mafiafia. Na taitaiina e Hayden le au i lena itu, ma sa mapuea teisi Drake. Soo se ituaiga ufiufi e sili atu nai lo le leai o se ufiufi. Na muamua Hayden ona emo mai lea o Alicia i luga o laau, sosoo ai ma Dal, Kenzi ma Kinimaka. Na ulufale Drake i le vaomatua, ma tuua ai Me, Yorgi ma Smith i tua. Ua tatagi mai fana, ua latalata atu nei, ua mataala ai Drake mo ana uo.
  
  I le faliu atu, na ia iloa atu ai ua tautevateva Mai.
  
  Sa vaai atu i ona foliga o fiti mai le eleele.
  
  "Nooo!"
  
  
  ***
  
  
  Na taofi fa'afuase'i Hayden ma faliu. I le taimi nei, o Mai o loʻo taoto i luga o le eleele ma le le iloa, na alu atu Drake ia te ia, o Smith ua punou. Na taia e pulufana laau i fafo ma le pao. Sa latalata mai se tasi.
  
  Ona amata lea o le pulumu lalo. Na oso i fafo ni ata, o le tasi na taia le tino pito i lalo o Hayden. Sa tautevateva o ia, ae sa tu i luga o ona vae. Na lavea o ia e le ogalaau i lona tuasivi. Sa ia le amanaiaina le emo o le tiga ma sii i luga le fana. Ona toe osofaia lea o ia e le tagata uliuli, taia o ia i se tulilima, se tulivae, se naifi...
  
  Na oso atu Hayden ma lagona le sau o le lau i totonu o le lauulu o lona manava. Sa ia tau i tua ma le tulilima i foliga ma le tulivae i le manava e tuu mamao atu ai lo la va. Sa ia vaaia Kinimaka ma Alicia o tau i le itu taumatau, ma o loo kiki e Dal le fasi mea na ia pa"u i lalo.
  
  Ua pikiina e Drake le Mai vaivai.
  
  Na felelei pulufana i le va o laʻau, taʻe lau ma vao. Na faatoʻilaloina e le tasi le fili, ae e leʻi umi. E le'i umi ae tu i luga le tamaloa, ma manino lona ofuina o se foliga o Kevlar. Ona faatumulia ai lea o le vaaiga a Hayden i lona lava fili - o se tagata Mossad o ona foliga na faatumulia i se naunautaiga sauā ma le sauā.
  
  "Taofi," o lana tala lea. "Tatou te i ai i le itulau e tasi-"
  
  O se ta i le auvae na taofia ai o ia. Na tofo e Hayden le toto.
  
  "Oka," na sau ai le tali le mautonu.
  
  Sa ia polokaina ni ta fou, tulei ese le tamaloa, taumafai e aua neʻi sii i luga le fana, tusa lava pe na te uuina se naifi. Na tofo le lau i le pa'u, sosoo ai ma le palapala. Na kiki e Hayden vae o le tamaloa ao faanatinati atu Drake, ma tamoe i lalo o le auala ma ulu atu i totonu o laau. Na ufiufi e Smith lona tua, tu"i foliga o le Isaraelu ma toe faafoi atu o ia i totonu o le vao. Na sosoo ai ma Kenzi, o le taimi lea ma foliga le mautonu i ona foliga ma mata lapopoa, e pei o loo ia sailia se tasi e masani ai.
  
  Na tuleia e Hayden lona ala agai ia Drake.
  
  "Mai?"
  
  "O lo"o manuia o ia. Na'o se pulufana i le tuala ma o lena. E leai se mea ofoofogia."
  
  Na sesega Hayden. "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "Na taofi e le peleue. Sa pa"u o ia ma lavea lona ulu. E leai se mea fa'apitoa".
  
  "ABOUT".
  
  Na alo ese Alicia i se osofaiga mataga o le tulilima ma faaaoga le togi o le judo e auina atu ai lana paga e lele i luga o laau. Na fa'aoso e Kinimaka lona ala i se isi fitafita Mossad. Mo ni nai minute sa manino lava le auala, ma sa fa'aaoga lelei e le au SPEAR.
  
  O aunese uma o aafiaga na oo mai a o latou taufetuli i le saoasaoa atoa, e aunoa ma se manatu e faagesegese i lalo, e ala i le mimilo, maulu, o faaputuga matautia o laau. Na matala se va i le va oi latou ma le au a le Mossad, ma o lau mafiafia na maua ai le ufiufi lelei.
  
  "Na faapefea ona latou manumalo mai ia i tatou?" Na ee Drake.
  
  "Atonu o le taimi na matou tutu ai e siaki le pusa," o le tala lea a Hayden.
  
  Na muimui leotele Smith. "Sa matou matamata."
  
  "Aua e te sasaina oe lava..." na amata ai e Hayden.
  
  "Leai, la"u uo," o le tala lea a Kensi. "O latou e sili i mea latou te faia."
  
  Na ata Smith, e pei e fai mai na matou faia foi, ae a le o lena na nofo filemu. Na vaaia e Hayden le tautevateva o Kinimaka, o ona vae lapopo"a o lo"o tu"u i totonu o le fa"aputuga o le u"amea, ma aga"i atu e fesoasoani, ae o lea ua lagolagoina e Dal le tamaloa lapo"a. Na ave e le Suetena le pusa i le isi lima, ma tulei le Hawaii i lona taumatau.
  
  Ma o lea ua toe fa'aopoopoina le isi fa'alavelave - o le leo e le mafaaseseina o se helikopa lele i luga a'e.
  
  Pe latou te tatalaina ea afi?
  
  Pe latou te selu ea le vaomatua i pulufana?
  
  Sa le'i manatu Hayden. E afe ma afe mea e mafai ona fa'aletonu ona o sea gaioiga le fa'atatau. O le mea moni, o nei alii sa mulimuli i faatonuga a latou malo, ma o nisi o tagata ulavale o loʻo nonofo i o latou fale i totonu o latou ofisa mafanafana ma malulu e le mafai ona popole i mea o loʻo tutupu i fafo atu o latou fale nifo elefane.
  
  Na sau mai luga le pa'epa'e o peleni. Sa faaauau pea ona tamoe Hayden. Ua uma ona ia iloa o le a taulaʻi atu le Mossad i la latou 'au, ma atonu o Suetena ma Rusia i tua atu ia i latou. Sa i ai se pisapisao i le itu agavale , ma sa ia manatu na ia vaaia nisi fuainumera-atonu o ni tagata Rusia, sa ia mafaufau ai.
  
  Pe atonu o Peretania?
  
  Omea!
  
  Sa latou tatala tele. Ua le saunia tele. O le mea moni, sa faapena foʻi "au uma sa iai. E leai se tasi na faamoemoe e taunuu uma tagata i le taimi e tasi - ma o se mea sese. Ae taʻu mai ia te aʻu se fuafuaga e faʻatatau i lenei mea?
  
  O le Drake Trail o loʻo taoto i luma, e leʻi faʻagesegese i le mamafa o Me. Sa mulimuli atu Alicia i ona mulivae, ma tilotilo solo. Sa fealua'i solo le ala, ae sa masani ona alu i le itu sa'o, ma sa faafetai Hayden mo lena mea. Sa ia faalogoina pulufana a Smith i o latou tua, ma faalotovaivaia ai i latou na tuliloaina. Sa ia faalogoina le tele o leo mai le itu agavale, e peiseai o loo feiloai ni au e lua.
  
  Talofa, o se mea valea lea.
  
  Na oso atu Drake i luga o se laau pa'u. Na malepe a Kinimaka ma tau leai se tomumu. O fasimea na salalau solo i itu uma. Na amata ona alu ifo le laufanua ona latou iloa ai lea o le pito o le vaomatua. Na tagi atu Hayden i le valaau e tatau ona latou faifai malie-e leai se tasi na iloa le mea o loo faatalitali mai i luga o le eleele i tala atu o le laina laau.
  
  Sa faifai malie lava Drake. Na pasia o ia e Alicia i le itu taumatau, ae ta o ia e Dahl i le agavale; ua manumalo faatasi i latou e toatolu i le ufiufi ma ulu atu i se vanu vaapiapi, puipuia i itu uma e lua i tifato enaena. Na oomi faatasi e Kinimaka ma Kenzi o la mulivae i se taumafaiga e tuuina atu se lagolago, ona sau ai lea o Hayden i fafo mai le lalafi, o lea ua taumafai e le amanaiaina le lagona mu o loo tupu i lona fatafata.
  
  Sa umi atu le latou taufetuli nai lo le mea sa ia mafaufau i ai.
  
  Ma o le taulaga aupito lata ane e maila le mamao.
  
  
  O LE MATAUPU E SEFULU
  
  
  Na lagona e Drake ua amata ona tauivi mai Mai. Na ia tuuina atu ia te ia se minute, ma le iloaina o le a vave ona toe mafaufau o ia. I lena taimi puupuu, na ia matauina ai se mea mafolafola, lanu efuefu ma mimilo na mafua ai ona osooso lona fatu.
  
  "Taumatau!"
  
  O le vaega atoa na malepe i le itu agavale, ma le faaeteete ae le tatau ona ufiufi o latou itu ona o le le vaaia o latou fili. Na tuu atu e Drake ia Me e tauivi teisi, ae taofimau. E le'i umi ae tu'i e ia lona moto i ona ivi asoaso.
  
  "Tuu a'u ou te alu".
  
  "Tasi le lua, lo"u alofa..."
  
  Sa tilotilo atu Alicia ia te ia ma le malosi. "E te fiafia tele i ai?"
  
  Sa tau musu Drake, ona ataata lea. "E leai se tali mautinoa i lenei fesili, lo"u alofa."
  
  "E moni?"
  
  "Ia, mafaufau i ai mai loʻu manatu."
  
  Na foia e Mai lona fa'afitauli e ala i le fa'aogaina o lona tuasivi e tulei ese ma ta'avale i luga o le fola. Na manuia le tulaueleele, ae luelue i lona tulaga, ma uu lona ulu.
  
  "Vaai," o le tala lea a Drake. "I laʻu puipuiga, e foliga mai e le mautonu."
  
  "E tetete lou ulu pe a tatou le faanatinati." Na tulei atu Alicia i tua ae mulimuli atu Drake, ma matamata ia Me mo sina taimi umi seia oʻo ina ia tu i luga ma oʻo i se pao. Sa taufetuli atu le vaega i luga o le pa i le masima.
  
  "Muamua fenumiai ma Mossad." Na faaloaloa e Dahl. "E leai se mea ofoofogia."
  
  "Sa latou taofiofi," o le tala lea a Kenzie. "O le auala sa e iai."
  
  "O le le mautonu lona lua," o le tala lea a Drake. "Manatua lena nuu i Egelani? Le tele o tausaga ua mavae."
  
  "Yonks?" - Sa ou fesili.
  
  "Seneturi".
  
  "ABOUT". Na tu Dahl mo sina sekone, ona fai mai lea: "BC po o AD?"
  
  "Ou te manatu latou te taʻua nei BC."
  
  "Uvalea".
  
  O le auala na faʻataʻamilo i itu uma e lua, tuʻufua, omoomo ma manaʻomia le toe faʻaleleia. Na faalogoina e Drake le pao o se fana anti-vaalele o agai atu i le helikopa, ona sosoo ai lea ma isi fana. Na faliu i tua ma iloa ai o lo"o fana mai le togavao, ma lona manatu o lo"o na o le fa"apalapalaina o le vaega i pulufana, ona ia iloa atu ai lea o ia o lo"o sōsō malosi atu i le itu.
  
  "E le mafai ona ou lamatia," o le tala lea a Dahl. "Ou te masalo atonu o ni tagata Saina ma e le mafai ona latou faalogoina le talatalanoa e pei ona matou mafaia."
  
  Na luelue lemu Drake. E leai se mea fou ua faʻaalia i talanoaga talu ai nei. Talu mai...
  
  Na tuuina atu e Hayden se faafeiloaiga filemu. "Ou te vaai i se taavale."
  
  Sa punou Drake ma tilotilo solo i le vaega. "O le a la le mea o i ai i o tatou tua? Mossad ma Rusia i luga o laʻau, o le tasi i le isi. O Suetena i se mea e sosoo ma Rusia? SAS? Sa lulu lona ulu. "O ai na te iloa? O lau matega sili o le alu taamilo i le vaomatua. Ua latou iloa uma afai latou te tuuina atu i latou lava, ua latou oti. O le mea lena na matou ola ai pea."
  
  "Saina i totonu o le helikopa," o le tala lea a Smith. "Tuu iina." Sa ia faasino atu i se faasologa o faaletonu papa'u.
  
  "Falani?" O le fesili lea a Yorgi.
  
  Na lulu le ulu o Drake. E ese mai tausuaga, atonu na taofi le Farani e suʻe vai ma faʻatagaina a latou fili e faʻamaʻi ese. O se manumalo poto i le taimi mulimuli. Sa ia sioa atu i le veni o loo sau.
  
  "Lasaga i luga lima."
  
  Na agai atu Smith ma Kenzie i le itu, ma tutu i autafa o le auala ma faasino atu a la fana i le veni o loo latalata mai. Na tuu e Dahl ma Drake ni maa mamafa i luga o le auala. A'o fa'agesegese le ta'avale, na o mai i tua le isi vaega o le 'au, ma ufiufi ma le fa'aeteete le ta'avale ma fa'atonu i latou o lo'o i totonu e o i fafo.
  
  Na tatala e Alicia le faitotoa pito i tua.
  
  "Oka, e manogi leaga i totonu!"
  
  Ae sa gaogao. Ma sa faalogo Drake ia Kensi o fai se fesili i le gagana Take. Na lulu lona ulu a o ataata manumalo Dahl. Ua tumu lenei teine i mea e ofo ai. "E i ai se gagana e le mafai ona ia tautala ai?"
  
  Na oso le ata o le Suetena. "Sau loa, alii. Aua le tuʻua oe lava matala."
  
  "Oi," na luelue le ulu o Drake. "Ioe. O le gagana a atua."
  
  "Tulai ia, le alofa. E te mana'o e fai feusua'iga? Ioe, e mafai ona ou faʻalogoina lau leo malie o loʻo taʻavale mai le laulaufaiva o Odin."
  
  Na le amanaiaina e Drake lenei mea, ma taulai atu i alii Turki e toalua na foliga mai na fefefe moni.
  
  Ma moni Turkish.
  
  Na toe tulei e Hayden i latou i totonu o le loli, ma mulimuli atu i tua. Na toe ataata Dahl ma mulimuli atu ia te ia, ma taga i isi e feosofi i le nofoa pito i tua. Na iloa e Drake le mafuaaga o lona fiafia i se taimi mulimuli ane, ona toe faataupupula atu lea ia Alicia.
  
  "O le a le leaga o i ai i tua?"
  
  
  ***
  
  
  Na fiti le loli ma setete ma taumafai e faatamaia o ia lava i luga o le auala leaga.
  
  Sa taofimau pea Alicia ma lona malosi atoa. "O ia taumafai e lavea le leaga o sasa?"
  
  "Atonu," o le tala faanoanoa lea a Smith, ma uu lona isu ma se fusipa'u palapala o nonoa i se fata i totonu o le veni. "Ou te manogi "oti."
  
  Na faapupuu mata o Alicia. "Oi ioe? O lau uo?"
  
  Sa saofai lava Kinimaka i tua o le loli, ma mitiia ma le naunautai le mama o le ea fou i totonu o ta'eta'e na fetaui ai faitotoa pito i tua. "Atonu o... nei... faifaatoaga, ou te masalo."
  
  "Po"o tagata fa"ananā "oti," o le fa"aopoopo mai lea a Alicia. "Ou te le iloa lava."
  
  Na gugu Smith i le ita. "Ina ua ou fai atu 'oti,' o lona uiga i le lautele."
  
  "Ioe Ioe Ioe".
  
  Sa nofo Drake i fafo, manava papa'u ma taumafai e taulai atu i isi mea. Sa tatau ona la faatuatuaina Hayden ma Dahl, o e na muai tausia lo la saogalemu ma maua ai le nofoaga sili mo le malaga. Sa tumau pea le leoa o le fesootaiga, sei vagana ai le pa mai o nisi taimi. E oo lava ia Lauren sa nofo filemu, lea na fesoasoani i lana lava ala. Na taʻu atu e lenei mea ia i latou o loʻo latou saogalemu.
  
  Na faitio leotele le auvaa i ona tafatafa, o la latou auala e taulima ai ma faaseseina i latou lava mai le manogi leaga o manu. Fa'atusatusa i ta'ele a Suetena, fale'aiga a Amerika ma faletalimalo i Lonetona na ofoina atu i le ula.
  
  Na tuu e Drake ona mafaufauga e alu ese mai le osofaʻiga talu ai nei a Yorga ma le manaʻoga e faʻasoa se mealilo mataʻutia, i le malamalama fou i le va o Alicia ma Me, i isi faʻafitauli o loʻo faʻalavelaveina le au SPEAR. Na tumau pea le feeseeseaiga o Hayden ma Kinimaka, e pei foi o Lauren ma Smith, e ui lava na vavae ese le au mulimuli e sili atu nai lo na o feeseeseaiga. Sa galue malosi Dahl ma Joanna i le mea na ia mafaia, ae sa toe faalavelave foi le galuega.
  
  O se mea e sili atu le faanatinati ma le le maalofia na tuia ai lona faiʻai. O le ita o le Failautusi o Crow ona o lo latou le mulimulitaia o poloaiga i Peru, ma le mautinoa mautinoa o loʻo i ai se 'au lona lua a Amerika faalilolilo. I se mea.
  
  SEAL Team 7.
  
  Sa le mafaitaulia fesili ma sa le mafai ona faamatalaina. O le a le tali? Ua le toe fa'atuatuaina e Qrow le 'au SPEAR? Pe sa latou faaleoleo?
  
  E le o galo ia te ia le faailoga fesili tele o loo tautau pea i luga o le ulu o Smith, ae na te le mafai ona mafaufauina se isi vaaiga. Na auina atu e Qrow ni tagata se toafitu e matamata ia i latou.
  
  Na taofia e Drake lona ita. Sa i ai lana lava galuega e fai. O le uliuli ma le paʻepaʻe o se vaʻaiga o le olaga naʻo tagata valea ma vale. O ona mafaufauga loloto na faalavelaveina e Hayden.
  
  "O lo"o manino mea uma i tua ma luma. E foliga mai ua tatou latalata atu i se nofoaga e ta'ua o le Ç Anakkale, i le talafatai. O le a ou faʻatali seʻia oʻo ina maua se nofoaga aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le helikopa. Oi, ma na maua e Dahl le avanoa e aveese ai lena pusa."
  
  O le Suetena na faʻalavelaveina i latou mai le tulaga mo sina taimi e ala i le faʻamatalaina pe o le a le tele o pepa. Sa sili atu nai lo na o se taua, o lana lava faasilasilaga. Na foliga mai na filifilia Hannibal e fai ma faailoga.
  
  
  ***
  
  
  "E i ai ni faʻamatalaga i le auala na avea ai Aferika ma se tasi o tulimanu e fa o le lalolagi?" o le fesili lea a Mai.
  
  "E leai se mea leaga faapena. O le mea lea, e le mafai ona tatou vaʻai poʻo fea o le a i ai le isi tagata solofanua."
  
  "Vaavaai i le taimi ua tuanai," o le tala lea a Kenzi. "I la"u galuega, i la"u galuega tuai, sa natia lava tali i aso ua mavae. Pau lava le mea e tatau ona e iloa le mea e te suʻe ai."
  
  Ona faauilavea lea o Lauren. "O le a ou taumafai i lenei mea."
  
  Sa tauivi Drake e faasaga i le fa'asaga o le loli. "O le a le mamao i Çanakkale?"
  
  "O lea ua tatou ulufale atu i tua"oi. E le foliga lapo'a tele. Ua ou vaai i le sami."
  
  "Oi, e te malo." Na manatua e Drake se taaloga na ia taalo ai ao laitiiti.
  
  "Na ou vaai muamua lava," o le tala lea a Dahl ma ataata i lona leo.
  
  "Ioe, sa matou taaalo foi lena."
  
  Na tu le loli ma e lei umi ae matala faitotoa pito i tua i fafo. Na oso i fafo le 'au ma ave i totonu le mama o le ea fou. Na faitio Alicia i lona le lelei, ma na faafoliga Kenzi e matapogia i le tulaga faaPeretania. Na vave lava ona faafiafiaina Alicia. Na maua e Drake o ia o sioa ma sioa ma le ofo.
  
  "Malo," sa ia tomumu ma le loto i ai. "Ia, o le a avea a"u ma uso o le manuki."
  
  Sa matua faateia Dahl e fai sana faamatalaga.
  
  I o latou luma o loo tu ai se solofanua laupapa tele, mo se mafuaaga masani, o loo taoto i se tamai sikuea e siomia e fale. Na foliga mai o le maea na saisai ai ona vae ma sa faaloloa faataamilo i lona ulu. Na manatu Drake e foliga ofutau ma mamalu, o se manu faamaualuga na faia e le tagata.
  
  "E a ea?"
  
  O le motu o tagata na faʻapotopotoina o ia, ma tilotilo, faʻaalia ma puʻeina ata.
  
  Na tautala Lauren i luga o le telefoni. "Ou te manatu na e mauaina le Trojan Horse."
  
  Na ata Smith. "E mamao lenei mea mai se meataalo."
  
  "Leai Troy. E te iloa? Brad Pitt?"
  
  Toeititi lava gau le ua o Alicia ma tilotilo solo i itu uma. "O le ā? O fea?"
  
  "Oka". Na ata Kensi. "Ua ou vaai i gata feai o osofaʻi lemu."
  
  Sa suesue ma le faaeteete e Alicia le eria. "O fea o iai Loleni? O i luga o solofanua?"
  
  Na talie le New Yorker. "Ia, sa i ai se taimi. Manatua le ata tifaga faʻaonaponei "Troy"? Ia, ina ua uma ona pueina, na latou tuua le solofanua i le mea tonu o loʻo e tu ai, i Çanakkale.
  
  "Uvalea". Sa tuu atu e Alicia ona lagona. "Sa ou manatu na oo mai uma a"u Kerisimasi i le taimi e tasi." Sa lulu lona ulu.
  
  Na fa'amama e Drake lona fa'a'i. "O lea lava ua ou iinei, alofa."
  
  "Oi ioe. Matagofie".
  
  "Ma aua e te popole, afai e oso ese Brad Pitt mai le asini a le solofanua ma taumafai e faoa oe, o le a ou laveaʻiina oe."
  
  "Aua e te fefe."
  
  O le leo o Loleni na motusia a latou talanoaga e pei o le sasa malosi o se pelu samurai. "Tatala, alii! Tele o fili. Ua matou latalata atu i Canakkale i le taimi nei. E tatau ona feso'ota'i i le faiga o feso'ota'iga, e pei lava o tatou. Siisii! "
  
  "Vaai i le mea lea?" Sa faasino atu Drake i le olo. "Valaau se helikopa. Afai e mafai ona tatou feaei i le maota ma puipuia i tatou lava, e mafai ona ia aveina i tatou mai iina."
  
  Na toe tepa i tua Hayden i le pito i tua o Canakkale. "Afai e mafai ona tatou puipuia se maota i se taulaga turisi mai le ono au SWAT."
  
  Na piki i luga e Dahl le pusa. "E tasi lava le auala e iloa ai."
  
  
  O LE MATAUPU SEFULUFAHI
  
  
  Na fa'anaunau, na latou aga'i atu i le ala i le gataifale, ma le iloa o le a agi atu i le 'olo mata'ina. E itiiti lava ni faamatalaga na maua mai e Lauren mai vaega o talanoaga, ma sa itiiti foi le faalogo a Drake mai taitai eseese o le au, ae o le manatu lautele ua latou tapunia uma.
  
  O le ala na ui atu i tua atu o le tele o fale papaʻe i luma: fale, faleoloa ma faleaiga o loʻo vaʻaia le vai lanumoana o Hellespont. I le itu agavale sa tutu ai taavale, ma i tua atu o i latou sa i ai ni nai vaa laiti, i luga a'e o ia mea sa tutu ai puipui maualuluga o le olo lanu oneone. Na ui ane pasi turisi, ma gogolo lemu i auala vaapiapi. Ua ili pū. O tagata o le lotoifale na potopoto i tafatafa o se cafe lauiloa, ulaula ma talanoa. Na faanatinati le au i le vave latou te mafaia e aunoa ma le faaosofia o se masalosalo.
  
  E le faigofie le ofuina o mea tau, ae maise lava mo lenei misiona, sa fai o latou ofu uliuli ma mafai ona aveese ma nana na mea e ono tosina mai ai tagata. Ae ui i lea, o le vaega o tagata na feoai ina ua liliu o latou ulu, ma na vaaia e Drake ua sili atu ma le tasi le telefoni na matala.
  
  "Vaʻau vave le helikopa leaga," o lana tala lea. "Ua matou o ese mai le fanua ma le taimi leaga iinei."
  
  "O lo"u ala. I le sefulu i le sefululima minute."
  
  Na ia iloa o se vaitaimi lenei o taua. O isi 'au a le SWAT e le fa'atuai e fa'aalia seoli i luga o se taulaga, ma le mautinoa i a latou fa'atonuga ma le mafai ona sosola, ma le iloa e masani lava ona tu'uina atu e le au pulega se fa'alavelave fa'atupu fa'alavelave i so'o se tulaga mata'utia.
  
  O puipui lanu oneone na maualuga aʻe i o latou luma. O le Fort Ç Anakkale e lua ona puipui lapotopoto, e faafesagaʻi ma le sami ma se maota tutotonu, ma i tua atu oi latou o se lima lautele o puipui e tafe ifo i lalo o le malifa agai i le sami. Na mulimuli atu Drake i le laina o le puipui pi'o muamua, ma mafaufau pe o le a le mea o loʻo i le faʻatasi o lenei ma lona tuafafine. Na tu i luma Hayden ma toe tepa i tua.
  
  "Ua matou tula"i mai."
  
  O se filifiliga lototele, ae tasi le mea na malie i ai Drake. A o a'e i luga o lona uiga o le a latou mau i le olo, puipuia mai luga ae leai se puipuiga, maileia. O le fa'aauauina o lona uiga e iai isi a latou filifiliga e ese mai le sosola i le sami: e mafai ona lalafi i le taulaga, su'e se ta'avale, e ono ta'oto i lalo, pe vaelua mo sina taimi.
  
  Ae o le filifiliga a Hayden na mafai ai ona latou taulamua. Sa iai foʻi isi Tiʻetiʻe i inā. O le a faigofie mo se helikopa ona maua i latou. O o latou tomai na sili atu ona faʻaaogaina i le taua.
  
  O puipui talatala na oo atu i se faitotoa faaofuofu ma sosoo ai ma se faasitepu lapotopoto. Na muamua Hayden, sosoo ai ma Dal ma Kensi, sosoo ai ma le isi. Na aumai e Smith le pito i tua. O le pogisa na faia ai se ofu talaloa mo o latou mata, tautau mafiafia ma le mafai ona sosolo seia oo ina latou masani ai. Ae, sa latou savavali agai i luga, a'e i luga o faasitepu ma toe foi atu i le malamalama. Na taumafai Drake e faʻamama uma faʻamatalaga talafeagai i totonu o lona faiʻai ma faʻaogaina.
  
  Hanipala. Tagata ti'eti'e solofanua o taua. O le faʻatonuga o le Aso Faʻaumatia ma la latou fuafuaga e fausia se lalolagi sili atu mo i latou na sao mai. Sa tatau ona galulue faatasi malo i le lalolagi atoa i lenei mea, ae o tagata lē alolofa ma matapeʻapeʻa na mananaʻo i le vete ma le poto mo i latou lava.
  
  I tulimanu e fa o le lalolagi? Na faapefea ona aoga? Ae o le a le mea na tupu mulimuli ane?
  
  "Manaia..." I lena taimi, na sau ai le leo o Lauren i le tagata e fesootai. "O Ç Anakkale o loʻo i luga o konetineta e lua ma o se tasi o nofoaga amata mo Gallipoli. O lea la ua ulu atu tagata Rusia i le aai, faapea foi ma Isaraelu. Ou te le iloa po o fea. Ae ui i lea, o talanoaga a leoleo i le lotoifale e masani lava. Atonu na lipotia oe e se tasi o tagatanuu ma o lea ua valaau mo ni tagata fou faatoa taunuu mai. E le o toe mamao ona valaau atu lea o Turks i a latou lava au maualuluga."
  
  Na lulu le ulu o Drake. Fa'avalevalea.
  
  "O le taimi lena o le a tatou mamao ese mai iinei." Na agai atu ma le faaeteete Hayden agai i le malamalama o loo i luga. "Sefulu minute, alii. Tatou."
  
  O le la o le taeao na faamalamalamaina ai le lautele matala, le vaega e toetoe lava i luga o le olo. O le pito lapotopoto pito i luga o le olo na siitia i luga o le isi valu futu i luga a'e oo latou ulu, ae o le maualuga lena e mafai ona latou o atu e aunoa ma le ulu atu i totonu. O pa ua faatafunaina o loo taatitia i soo se mea, o loo pipii mai e pei o tamatamailima mafolafola, ma o se auala pefu sa tuaoi ma se faasologa o mauga maualalalo i le itu taumatau. Na vaai Drake i le tele o tulaga puipuia ma manava teisi.
  
  "Ua matou oo mai," o le tala lea a Hayden ia Lauren. "Ta"u i le helikopa e sauni mo se tulaueleele vevela."
  
  "E sili atu le vevela nai lo lou manatu," o le tala lea a Smith.
  
  Sa sioa i lalo le au atoa.
  
  "E le o lalo," o le tala lea a Smith. "I luga. i luga."
  
  I luga aʻe o le maota o loʻo taoto pea le taulaga i luga o mauga. O fale na si'i a'e i luga a'e o puipui, ma o puipui maualuluga ma mafiafia na fa'asaga atu i ai. O puipui ia na taufetuli ai le au e toafa ma ufiufi o latou foliga ma o latou auupega ua uma ona tosoina.
  
  Na iloa e Drake lenei faiga. "Talofa, ose faafitauli lea. SAS."
  
  O Dahl o le tagata muamua lea na alu, ae nai lo le tatalaina o lana auupega, na ia nanaina, tago i le pusa, ma oso i luga o le puipui o latou lava. "E i ai i Peretania le manatu saʻo mo le eseesega. Vaai..."
  
  Sa mulimuli atu Drake i lana vaai. O 'olo na fa'aloaloa i se arc lautele e o'o lava i le matafaga ma le sami sousou. Afai e sa'o le taimi, e mafai e le chopper ona saeese sa'o i luga po'o le taumatau i le pito. Na ave e Drake ia te ia lava e fana ni nai fana i totonu o le sima talatala i lalo ifo o vae Peretania, faʻagesegese i lalo ma tuʻuina atu i le 'au le taimi e aʻe ai i luga o le 'olo teisi.
  
  Na tautevateva Alicia. "Ou te le o maualuga!"
  
  "O le a e taofia ea lou tomumu?" Na tulei atu ma le loto i ai Kensi i tua atu o ia, ma tulei teisi o ia i le ala.
  
  "Oi e, e te totogia lea mea." Na foliga le mautinoa Alicia.
  
  "E mafai ea ona ou faia? Tau lava ia mautinoa e te nofo i ou tua. I lena auala, pe a e fana ma ou faalogoina oe e te ee, o le a ou iloa e sii i luga le saoasaoa."
  
  O Alicia sa tumu i le ita. Sa lagolagoina o ia e Drake. "Na o le ula i le Mossad." Sa ia faaloaloa ona lima.
  
  "Tauagavale. Ia, pe a tatou o ifo i lalo, o le a ou faʻafefe lelei lana asini."
  
  Na taialaina o ia e Drake i nai laasaga muamua. "E foliga fiafia lenei mea?"
  
  "Fai ese, Drake."
  
  Na ia manatu e sili pe a le taʻua o puipui pito i lalo ua avea ma puipui avanoa e tatau ai ona oso mai le tasi i le isi. O Dahl na muamua tamo'e i luga o le puipui e tolu futu le lautele, ma taitaia le 'au. O Kinimaka i le taimi lea na suitulaga ia Smith i tua, ma matamata i le au Peretania. O Drake ma isi na fa'alogo pea o latou taliga mo so'o se isi lava fa'ailoga o fili.
  
  Ua amata le tuuga i lalo o pa. O fitafita a le SAS na faʻaauau pea le faʻatulagaina ma tuliloa, auupega na sii, ae aunoa ma se leo. Ioe, o le fa'amama fa'apolofesa atonu e na'o le tasi le mafua'aga; I le faaopoopo atu i tagata tafafao maimoa, o tagata o le lotoifale e sili ona faalilolilo ma sili ona malupuipuia poloaiga.
  
  Na iloa e Drake na te manaʻomia le faʻamalosi atoatoa mo ona vae. E leai se eseesega o le papa i itu taitasi ma le alu ifo malie i le sami, na o le sone saogalemu i lalo o ona vae. Na pi'o malie, fa'alelei tutusa, i se pi'o mautu. E leai se tasi na faagesegese, leai se tasi na see. Ua oo atu i le afa o la latou sini, ae faalogoina o latou taliga i le leo o pe'a feliuliua'i.
  
  Na faagesegese Drake ma tilotilo i le lagi. "E le o matou," o lana alaga lea. "Falani leaga!"
  
  E le o se faaiuga mautinoa, ae o le a faʻamatalaina lo latou toesea i le taimi nei. Matou te faanatinati atu i le minute mulimuli. Na faamalosia le au SPEAR e faifai malie. Na vaaia e Drake foliga o ni fitafita se to"alua o tilotilo mai i fafo ma le ita i fafo mai faamalama, ae o isi e to"alua o lo o tautau mai i faitoto"a e afa matala, ma feliua"i a latou aupega e kiliki sa"o ai le loka.
  
  "Ia ta"u le mea moni," o le tala lea a Dahl ma le le manava. "Atonu e le o se manatu sili lea. Ua uma le logo a Peretania."
  
  I le avea ai ma se tasi, o Drake, Smith, Hayden ma May na sisi aʻe a latou auupega ma sasaa afi. Na sosolo mai pulufana mai le helikopa o loo latalata mai. Ta'e tioata ma pa'u ai le tasi tagata mai lana maea, ma taia malosi ai le eleele i lalo ifo. Na fesua"i le helikopa, ma tuliloa e pulufana a Hayden.
  
  "O Farani e le o ni tagata fiafia," o lana tala faanoanoa lea.
  
  "Ta"u mai se mea matou te le iloa," o le tomumu lea a Alicia.
  
  Na vave ona pasia e Yorgi Dahl, ma maua ai o ia i luga o le pito i fafo o le puipui, ma aapa atu i tua mo le pusa. "Ia, tuu mai lenei mea ia te au," o lana tala lea. "Ou te lagona le lelei i luga o le puipui, a ea?"
  
  Na foliga mai na manao Dahl e finau ae na pasi le pusa i le ogatotonu o le inning. E le fou le Swede i le paka, ae o Yorgi o se tagata tomai faapitoa. Na oso ese le Rusia i le saoasaoa maualuga, tamoe i lalo o le puipui ma ua latalata atu i pa.
  
  Na matauina i latou e Alicia. "Oi talofa, fana a"u nei."
  
  "E mafai lava ona tupu." Na va'aia e Drake le helikopa Farani o lo'o fa'asaga i totonu ma sau i totonu mo se tulaueleele. O le fa'afitauli, afai latou te tu e tu'i, o le a maua e Peretania. Afai latou te taufetuli e fana, e ono pa'u pe faigofie ona fana.
  
  Sa talotalo e Dahl lana auupega. O ia ma Hayden na tafana uma i luga o le helikopa ao toe foi mai e taaalo. O le taimi lea na toe tali atu ai ni fana a fitafita sa i luga o le vaa. Na tuia e atigi puipui o le maota i se mamanu matautia, na lavea i lalo o le pito. O le afi lava a Hayden na taia ai le vaalele o le helikopa, ma tata'i ese ai u'amea. Na vaai atu Drake i le pailate ua u ona nifo i le fefiloi o le ita ma le fefe. O se toe tepa vave i tua na faʻaalia ai o le au SAS o loʻo matamata foi i le helikopa - o se faʻailoga lelei? Atonu e leai. Sa latou mananao e tuu atu o latou lima i auupega o le taua mo i latou lava.
  
  Pe mo se tasi e maualuga i le latou malo.
  
  Na timu i lalo le manulele i se volley o fana, ma mafua ai ona maulu ma ie. Na fa'aaoga e Dahl le selau mita mulimuli o le puipui e pa'u ma fa'ase'e a'o fana, ae na te le'i mamao. Sa talatala tele le fogaeleele. Ae ui i lea, o ana gaioiga na auina atu ai se isi salvo i totonu o le helikopa, lea na iu ai ina vaivai le pailate ma lele ese le manulele mai le vaaiga.
  
  Na mafai e Alicia ona alaga vaivai.
  
  "E le"i alu ese lava." Na oso tasi Drake i luga o pa, ma tulaueleele ma le saogalemu ma le faaeteete.
  
  O le leo o Loleni na motusia ai le filemu na punitia ai le sootaga. "Ua lata mai le helikopa. Tolusefulu sekone."
  
  "Ua tatou i luga o le puipui," o le alaga lea a Alicia.
  
  "Ioe, ou te malamalama ia te oe. Na auina atu e le Itumalo o Columbia se satelite i lenei taotoga.
  
  Na umi se isi taimi na lagona ai e Drake le te'i. "E fesoasoani?" na ia fesili vave ai.
  
  "Aisea se isi mea?" Na vave lava ona tali atu Hayden.
  
  Na toeitiiti lava a kiki Drake a'o le'i iloaina atonu o se manatu leaga lea pe a fua i le tulaga o iai nei. O le mea moni, na te leiloa po o ai na faalogo i na leo filemu Amerika ma upu a le SEAL Team 7.
  
  E manino lava e le o Hayden.
  
  Na iloa atu le helikopa i luma, isu i lalo, lele vave i luga o le sami. Ua leva ona faatalitali Yorgi i le pito o puipui, lea na iloa atu ai e se tamai laumei lapotopoto le matafaga vaapiapi. E lei umi ae taunuu atu Dahl ia te ia, ona sosoo ai lea ma Hayden. Na latalata mai le helikopa.
  
  Na tuu ese e Drake ia Alicia ona fesoasoani lea ia Kinimaka e pasi. Ae o loʻo gaoioi lemu, na ia faʻaloaloa atu lona lima, faʻailoga le SAS. E tolusefulu futu mai le olo sa ia tu ai.
  
  Na tu foi le SAS, o le isi tolusefulu futu le maualuga.
  
  "Matou te le mananao i tagata afaina," o lana alaga lea. "E le o lo tatou va. Ua tatou i ai i le itu leaga e tasi!"
  
  O fana e fa'asino i lona tino. Mai lalo na ia faalogoina ai le tagi a Dahl: "Taofi le ..."
  
  Na fa'alogoina o ia e Drake. "Faamolemole," o lana tala lea. "E le sa"o. O i matou uma o fitafita iinei, e oʻo lava i Farani leaga."
  
  O lea na mafua ai se ata e le faailoaina. Mulimuli ane, na faapea mai se leo loloto, "Oka."
  
  "Sole, ou te iloa," o le tala lea a Drake. "Ua i ai i le mea o e i ai. Na matou mauaina ia lava poloaiga, ae matou te le toe tafanaina ni au faauo faapitoa ... sei vagana ua latou muai sasaa afi."
  
  O se tasi o fuainumera e lima na siitia teisi. "Cambridge," o lana tala lea.
  
  "Drake," sa ia tali atu ai. "Matt Drake."
  
  O le filemu na sosoo ai na faamatalaina ai le tala. Na iloa e Drake ua maeʻa le faʻalavelave ... mo le taimi nei. I le mea sili, na ia tatau ai i se isi faʻamalologa mai le isi fefinauaiga ma atonu foi o se talanoaga filemu. O le tele o nei fitafita maualuluga e mafai ona latou faʻapotopotoina, o le saogalemu foi lea.
  
  Mo tagata uma.
  
  Na luelue lona ulu, faliu ma savali ese, ma aapa atu i le lima na fesoasoani e toso mai o ia i totonu o le helikopa.
  
  "E lelei i latou?" O le fesili lea a Alicia.
  
  Na fa'alelei e Drake o ia lava a'o fa'asaga le helikopa, ma alu ese. "O le a tatou iloa," o lana tali lea. "O le isi taimi tatou te fete"ena"i ai."
  
  O le mea e ofo ai, o loo nofo faafeagai ma Loleni. "Na ou sau ma se helikopa," o lana tala lea i se faamalamalamaga.
  
  "O le ā? E faapefea ona e fiafia i le filifiliga?"
  
  Sa ataata malie o ia. "Leai. Ua ou sau ona ua uma la tatou galuega iinei." Na maualuga le helikopa i luga aʻe o galu o le la. "O loʻo matou agaʻi mai Aferika i le isi tulimanu o le lalolagi."
  
  "O fea o iai?" Sa faamau e Drake lona fusipa'u.
  
  "Saina. Ae tama, e tele a tatou galuega e fai."
  
  "O le isi tagata tietie? O le a le taimi lenei?"
  
  "Atonu o le mea e sili ona leaga. Nofo i luga, au uo. O le a tatou mulimuli i tulagavae o Genghis Khan."
  
  
  MATAUPU E SEFULU LUA
  
  
  Na ta'u atu e Lauren i le 'au ina ia maua le to'a lelei i tua o le helikopa lapo'a lapo'a ma sosua le fa'aputuga o pepa. "Muamua, sei o tatou aveese auupega o le taua ma Hanibal mai le ala. O mea na e mauaina i totonu o le pusa o fuafuaga ia e fausia Project Babylon, o le lua tone, selau mita le umi. Na faʻatonuina e Saddam Hussein, na faʻavae i luga o suʻesuʻega mai le 60s ma mamanuina i le 80s. Na lagona le agaga Hollywood i lenei mataupu atoa. Superauupega e mafai ona auina atu uta i le vanimonimo. Fasia ta"ita"i"au. Fasia tagata lautele. Fa'atauga 'ese'ese mai le tele o atunu'u e fa'ananā. O ata mulimuli ane o loʻo faʻaalia ai o lenei fana vaʻaia atonu na faʻaogaina ina ia mafai ai ona lavea soʻo se mea, i soo se mea, naʻo le tasi."
  
  Na punou atu i luma Dahl ma le fiafia. "Se tasi aso? Aisea?"
  
  "E lei faamoemoeina e avea ma auupega feaveai. O lona fa'alauiloaina o le a tu'u ai se fa'ailoga o le a va'aia vave lava e 'au eseese ona fa'aumatia ai lea. Ae... atonu ua uma ona fai le mea leaga."
  
  "E faalagolago i le sini." Na luelue le ulu o Kensi. "Ioe, o le tele o faʻataʻitaʻiga na fausia i luga o le manatu o se taua e tasi a le lalolagi. O se auala e faʻamalosia ai se malosiaga faaniukilia e galue e le mafai. Ae ui i lea, faatasi ai ma tekinolosi faʻaonaponei, o le manatu ua atili ai ona fefinauai."
  
  "Ua lelei, ua lelei," o le tagi lea a Smith, o loo faaloaloa pea ona maso ma siaki ona manu"a mai le tamoe umi, malosi. "O lea, i totonu o le tuugamau o le uluai tagata tietie solofanua sa teuina ai fuafuaga mo se fana tele. Ua tatou maua. E leʻi faia e isi atunuu lenei mea. O le a le isi mea?"
  
  Na pupula mata o Lauren. "Muamua, o loo ta'u patino mai i le igoa 'nofoaga malolo.' Ou te faʻamoemoe e te manatua na tanumia Hanibal i se tuugamau e leʻi faʻailogaina ma atonu e le o toe iai iina. O le matamata o le a le faaaloalo i le toatele. O le le suia o le faaalia lea o le le faaaloalo i isi."
  
  Na mapuea Hayden. "Ma o lea e faaauau ai. Tala e tasi, ese le lisi o mataupu i le lalolagi atoa."
  
  "Vaai faalemafaufau pe a pa'u atu faamatalaga i lima o tagata faatupu faalavelave. Ou te fai atu o atunuu uma o loʻo tuliloaina nei le au solofanua e mafai ona faigofie ona fai a latou lava fana. Ae..."
  
  "O i latou ia o loʻo faʻatau atu e nisi vaega o lenei malo fuafuaga," o le faʻauʻuga lea a Drake. "Aua matou te le o mautinoa lava po"o fa"atagaina aloa"ia "au ta"itasi." Na te le tau faaopoopo atu e tusa lava pe latou te manatu na ia faia.
  
  O le helikopa na lele i le lagi lanumoana manino, leai se vevesi ma se mafanafana mafanafana. Na iloa e Drake ua mafai ona malolo mo le taimi muamua i le tusa o le aso. Sa faigata ona talitonu na o le po na muamua atu na ia tootuli ai i le nofoaga malolo o le alii sili o Hanibal.
  
  Na agai atu Lauren i le isi faila. "Manatua le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli? Tuu mai ia te au e faafouina oe. 'I tulimanu e fa o le lalolagi na matou maua ai le To'afa o Ti'eti'e solofanua ma fa'ata'oto atu ia i latou le fuafuaga mo le Fa'atonuga o le Fa'amasinoga Mulimuli. O i latou e sao mai le Taua o le Faamasinoga ma ona taunuuga o le a sa'o le pule silisili. Afai o e faitauina lenei mea, ua matou leiloa, o lea faitau ma mulimuli ma le faaeteete. O o matou tausaga mulimuli na faʻaalu i le faʻapotopotoina o auupega mulimuli e fa o suiga a le lalolagi - Taua, Faʻatoʻilaloina, oge ma le Oti. Autasi, latou te faʻaumatia malo uma ma tatalaina se lumanaʻi fou. Ia saunia. Su'e i latou. Malaga i tulimanu e fa o le Lalolagi. Su'e nofoaga malolo o le Tama o Fuafuaga ona sosoo ai lea ma le Khagan; le Initia sili ona leaga na soifua mai, ona sosoo ai lea ma le Sasa a le Atua. Ae e le o mea uma e pei ona foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻu le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu. Ua tatou maua le Mala e leoleoina le Faamasinoga Mulimuli moni. Ma na o le pau lava le tulafono fasioti tagata o le taimi na aliali mai ai le au solofanua. E leai ni faailoga e iloa ai i ivi o le Tamā. Ua si'omia le Initia i auupega. O le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli ua ola nei e ala ia te oe ma o le a nofotupu e faavavau."
  
  Na taumafai Drake e fa'apotopoto fa'atasi manatu talafeagai. "Fa'ailoga fa'aleagaina? Ou te matua le fiafia i le leo o lenei. Ma le 'Faamasinoga Mulimuli moni'. O lea e tusa lava pe tatou te faʻaumatia le tolu muamua, o le mea mulimuli o le a matua faʻafefe.
  
  "Mo le taimi nei," o le tala lea a Lauren, ma faasino i le suʻesuʻega o loo i ona luma. "Ua tuʻuina atu e le Washington think tank le tele o manatu."
  
  Na pogisa Drake mo na o sina sekone. Soo se taimi lava na te faalogo ai i se taʻua o suʻesuʻega, o taimi uma lava e taʻua ai se tane mafaufau, e na o le lua lava upu e emo mai i lona faiʻai e pei o ni moli neon mumu e pei o se laupapa.
  
  Karin Blake.
  
  O lona toesea faaumiumi e le o se faailoga lelei. E mafai ona avea Karin ma a latou misiona e sosoo ai. Na ia tuleia lemu le popolega mo le taimi nei.
  
  "... o le tietie solofanua lona lua o le Manumalo. O le faʻamatalaga lona lua o loʻo taʻua ai se kagan. Mai lenei mea tatou te faai'u ai o Genghis Khan o se Fa'ato'ilalo. Na fanau Genghis Khan i le 1162. O ia, o lona uiga moni lava, o se manumalo. Na ia faatoilaloina le tele o Asia ma Saina, faapea foi ma laueleele i tala atu, ma o le Emepaea o Mongol o le emepaea pito sili ona tele i le talafaasolopito. O Kahn o se selesele; na ia uia le tele o le lalolagi anamua, ma, e pei ona taʻua muamua, o le tasi mai le lua selau tane o loo soifua i aso nei e aiga ia Genghis Khan."
  
  Na kie Mai. "Oka, Alicia, e pei o ia o se tama tane."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "E mautinoa lava na iloa lelei e lenei alii ona toe gaosia."
  
  "O le igoa moni o lenei alii o Temujin. O Genghis Khan o se suafa mamalu. Na oona lona tama ina ua na o le iva tausaga o le tamaitiiti, ae tuua ai lo latou tina e tausia na o le fanau tama e toafitu. Na ave faamalosi foʻi o ia ma lona toʻalua talavou, ma na faaalu uma se taimi o ni pologa. E ui lava i nei mea uma, e oo lava i le amataga o lona luasefulu tausaga, na ia faatuina o ia lava o se taitai sauā. Na ia faauigaina le faaupuga 'tausia o outou fili' ona o le toʻatele o ana taʻitaʻiʻau sili sa avea ma fili muamua. Na te leʻi tuua lava se tala e tasi e leʻi faʻamautuina ma na tuʻuaia na mafua ai le maliliu o le 40 miliona tagata, faʻaititia le faitau aofaʻi o le lalolagi i le 11 pasene. Na ia taliaina lotu eseese ma faia le uluai faiga meli faava-o-malo, e faaaoga ai falemeli ma nofoaga o auala i lona malo atoa."
  
  Na sui Drake i lona nofoa. "E tele faʻamatalaga e ave i totonu."
  
  "O ia o le Khagan muamua o le Malo Mongol."
  
  Na liliu ese Dahl mai le mafaufau i le faamalama. "Ma lona nofoaga malolo?"
  
  "Ia, sa lagomau i Saina. I se tuugamau le faailogaina."
  
  Na manava Alicia. "Ioe, leaga, ioe o ia!"
  
  "O lea la, o Aferika muamua ma o lea ua avea Saina ma sui e lua o tulimanu e fa o le lalolagi," sa mafaufau leotele ai Mai. "Se"i vagana o Asia ma o loo tatou talanoa e uiga i konetineta."
  
  "E fitu," sa faamanatu atu ai e Smith ia te ia.
  
  "E le o taimi uma," o le tali faalilolilo lea a Lauren. "Ae o le a tatou oʻo mai i lenei mea mulimuli ane. O fesili nei: o a auupega o le faatoilaloina ma o fea le nofoaga malolo o Genghis?
  
  "Ou te masalo e tasi le tali o Saina," o le tomumu lea a Kenzi.
  
  "Na maliu Genghis Khan i lalo o tulaga lilo i le 1227. Fai mai Marco Polo na mafua ona o siama, o isi ona o mea oona, ae o isi foi ona o le purinisese na ave e avea ma vete o taua. Pe a mavae le oti, o le a toe faafoi atu lona tino i lona atunuu, i le Khenti aimag, e tusa ai ma le aganuu. E talitonuina na tanumia o ia i luga o le Mauga o Burkhan Khaldun e lata ane i le Vaitafe o Onon. Peita"i, fai mai le tala fa"apea, o so"o se tasi na fa"afeso"ota"i ma le fa"aaliga o le maliu na fasiotia. "Ua mavae lea mea, "ona liliu atu ai lea o le vaitafe i luga o le tu"ugamau o Kaeni, ma "ua fasiotia fo"i fitafita uma na faia le solo." Na lulu le ulu o Lauren. "O le olaga ma le olaga sa itiiti sona uiga i lena taimi."
  
  "E pei ona iai nei i nisi o nofoaga o le lalolagi," o le tala lea a Dahl.
  
  "O lea ua tatou toe maulu?" Na faauu Alicia. "E leai se isi na toe fai mai se tala e uiga i le maulu. E le o la"u taleni sili lea."
  
  Na mafai e Mai ona folo i lalo le tala na foliga mai ua sauni e sola ese mai ona laugutu, ae na ia tale. "Ou te le maulu," o lana tala mulimuli lea. "Atonu na i luga o le mauga. Pe leʻi faaesea ea e le malo o Mongol se vaega faapitoa mo le faitau selau o tausaga?"
  
  "E sa"o lava, ma o le mafua"aga lena na matou taula"i atu ai i Saina," o le tala lea a Lauren. "Ma le tuugamau o Genghis Khan. I le taimi nei, ina ia logoina oe, o loʻo faʻaogaina pea e le NSA ma le CIA le tele o metotia e aoina ai faʻamatalaga e uiga ia tatou tagata tauva. O le Farani na matua leiloa se tamaloa. Na o ese Peretania i le taimi lava e tasi ma i matou. O le au Rusia ma Suetena na mulimuli ane a'afia i se fa'amama fa'anatinati o le nofoaga e sili atu nai lo le fa'amoemoe. Matou te le o mautinoa e uiga i le Mossad poʻo le Saina. E tumau pea poloaiga. Ae ui i lea, e tasi le mea ... o loʻo i ai laʻu Failautusi Qrow i luga o le laina i le taimi nei.
  
  Na faauu Drake. E le"i i ai lava se manatu o Qrow e ono fa"alogo lelei i la la talanoaga ma Loleni, ae ua tatau lava ona o"o mai. O le latou au, o lo latou aiga, sa i ai mealilo e pei lava o isi. A o tilotilo solo o ia, na manino mai ai le lagona e tasi o isi ma o le auala lea a Loleni e faailoa atu ai ia i latou.
  
  Uosigitone sa i ai lava lana lava fuafuaga.
  
  O le leo o Qrow na foliga faatalitonuina. "Ou te le faafoliga e sili atu lou iloa nai lo oe e uiga i lenei misiona faapitoa. E le o le lalolagi. Ae ou te iloa o se maina faapolokiki lea, e iai le lavelave ma le taupulepulega i tulaga maualuluga o nisi o o tatou atunuu tauva."
  
  E le ta'ua Amerika, o le manatu lea o Drake. E leai lava!
  
  "O le mea moni, ou te ofo i nisi o pulega o loʻo aofia ai," o le tala faʻaalia lea a Crowe. "Sa ou manatu e mafai ona latou galulue faatasi ma i matou, ae pei ona ou taʻua, atonu e le o iai mea e pei ona foliga mai ai."
  
  Na toe fai foi e Drake ona uiga ese. Na ia talanoa e uiga i le misiona a Horseman? Po o se mea e sili atu ona patino?
  
  "E i ai se mafuaaga o lena mea, Madam Failautusi?" o le fesili lea a Hayden. "O se mea matou te le iloa?"
  
  "Ia, e le o se mea ou te iloa. Ae e oo lava ia te au e le o iloa uma nei mea. "Leai ni faʻatapulaʻaina" o se upu seasea i faiga faʻapolokiki."
  
  "Ia o le auupega lava ia," o le tala lea a Hayden. "O le supergun muamua lea. Ana fausia, ana faatau atu i tagata faatupu faalavelave, semanū e talosagaina e le lalolagi atoa se togiola mo lea mea."
  
  "Ou te iloa. O lenei... O le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli," sa ia fai mai ai ma le inoino i le igoa, "ua manino le atiina ae o se fuafuaga sili, ma tuu ai mo tupulaga o le lumanai. O le mea e lelei ai, na tapunia e Isaraelu i se taimi ua leva. Ae paga lea, latou te lei mauaina lena fuafuaga faapitoa. O lenei polokalame."
  
  E oʻo mai i le taimi nei, e leʻi iloa e Drake le uiga o lenei valaau. Sa ia faalagolago i tua, moeiini ona mata, ma faalogologo i le talanoaga.
  
  "E te faia le oso i nisi. Na o Isaraelu ma Saina o MIA. O tulafono masani e faʻaaoga, ae alu i lena auupega ma maua muamua. E le gafatia e Amerika ona pa'u atu i lima sese, soo se ituaiga. Ma ia fa'aeteete, TAU. E tele atu mea i lenei mea nai lo le mea e mafai ona vaai i ai."
  
  Sa nofo i lalo Drake. Na punou atu i luma Dahl. "E ese ea lenei ituaiga o lapataiga?" sa ia musumusu atu.
  
  Na suʻesuʻe e Drake Hayden, ae e leʻi faʻaalia e lo latou pule ni faʻailoga popole. Ufiufi ou tua? Ana le faalogo muamua o ia i lenei gagana Amerika, semanu na te le faapipiiina foi se uiga i lenei fuaitau. Na liliu atu ona mafaufauga i le maliu o Smith ma Iosua i Peru. O lenei mea na fuaina ai le loloto o lo latou tetee. I le avea ai ma se fitafita masani, ma se vaaiga o se fitafita, o le a matua popole lava o ia. Ae ua le toe avea i latou ma fitafita - ua faamalosia i latou e faia filifiliga faigata i aso uma, i le malae, i lalo o le mamafa. Sa latou tauaveina le mamafa o le faitau afe o ola, o nisi taimi e miliona, i luga o o latou tauau. O se au e le masani ai. Leai lava.
  
  Ua na'o lou lelei e pei o lou sese mulimuli. E na'o lou sese mulimuli lava e manatua ai oe. Amioga i totonu o fale faigaluega o le lalolagi. Sa sili ia te ia e galue pea, finau pea. Taofi lou ulu i luga a"e o le vai-aua e faitau miliona malie o loo taamilo i le lalolagi i taimi uma, ma afai e te tu, e te malemo pe saeia.
  
  Na uma Qrow i se tautalaga tiga ona liliu atu lea o Hayden ia i latou. Sa ia pa"i atu i lana tagata fai fesootaiga ma fai foliga.
  
  "Aua nei galo".
  
  Na luelue le ulu o Drake. Tatala se alalaupapa.
  
  "Ou te manatu o le a matua ese lava mai mea masani a Tomb Raider." Sa tautala Yorgi. "O loo matou feagai ma fitafita a le malo, tagata atamamai. Vaega le iloa, atonu o ni tagata faalata. O loʻo matou suʻeina tagata ua leiloloa i le taimi, na fananau mai i tausaga e va ai. O loʻo matou mulimulitaʻia nisi o valoʻaga tuai a le solitulafono, e pei lava ona ia manaʻo matou te faia." Sa ia faamimigi. "E leai sa matou pule i le tulaga."
  
  "Ua ou latalata atu i se Tomb Raider e pei ona e maua," o le tala lea a Kensi ma le ataata. "O lenei... e matua ese lava."
  
  Na sioa atu Alicia ma Mai i le Isaraelu. "Ioe, e masani lava ona galo ia i matou lau solitulafono leaga ua tuanai, a ea... Twisty?"
  
  Na emo le tagata Suetena. "O a"u... um... a"u... o le a?"
  
  Na faauilavea Kensi. "Ma ou te masalo e leʻi faʻamalosia oe i ni tulaga faʻafefeteina, a, Alicia?"
  
  Na faamimigi tauau o le tamaitai Peretania. "E fa"alagolago lava pe o tatou talanoa pea i solitulafono. O nisi tulaga fetuunai e sili atu nai lo isi."
  
  "Afai o loo tatou mataala pea ma mataala," o le tala lea a Hayden, "e mafai ona tatou amata faitau e uiga ia Genghis Khan ma le nofoaga o lona tuugamau?" O lo'o lelei ma lelei se fale mafaufau i Uosigitone, ae ua tatou i ai iina ma o le a tatou vaʻai i mea latou te le o vaʻaia. O le tele o faʻamatalaga e mafai ona e faʻaaogaina, o le sili atu foi lea o le avanoa tatou te maua ai le auupega lona lua.
  
  "Ma sau i fafo mai lenei ola," na malie ai Dahl.
  
  O papamaa sa fe'avea'i solo, e tau le lava e fa'asoa. O Alicia na muamua alaga e uiga i le siakiina o lana imeli ma le itulau Facebook. Na iloa e Drake e leʻi i ai sana tuatusi imeli, seʻi vagana ai le faʻaaliga muamua o ala faʻasalalau, ma tilotilo atu ia te ia.
  
  Sa ia faamemelo. "Taimi faigata?"
  
  "O lena, pe malolo, alofa. E mautinoa lava e le talia i matou e Saina ma lima matala."
  
  "Manaia lelei." Na mapuea Hayden. "O le a ou faʻafesoʻotaʻi 'au a le lotoifale ma fai atu ia i latou e faʻafaigofie le matou ulufale. O i ai uma tagata i le fuafuaga i le taimi nei?
  
  "Ia," o le tala faasamasamanoa lea a Dahl. "Ou te leʻi manatu lava o le a ou tulituliloa Genghis Khan i Saina a o taumafai e aua neʻi oo i se fusuaga ma le afa taseni malo tauva. Ae, ei," sa ia faamimigi, "e te iloa latou te talanoa e uiga i le taumafai i se mea ese."
  
  Sa tilotilo solo Alicia, ona lulu lea o lona ulu. "E leai ni fa"amatalaga. Faigofie tele."
  
  "I le taimi nei," o le tala lea a Drake, "E sili atu ia te au sina faamatalaga itiiti."
  
  "O oe ma a"u uma, Yorkies." Na luelue le ulu o Dahl. "O oe ma aʻu, uma."
  
  
  MATAUPU E SEFULU TOTO
  
  
  Na alu atu itula e aunoa ma le iloaina. Sa faamalosia le helikopa e toe faatumu. O le leai o ni tala fou e uiga i isi 'au ua avea ma faʻalavelave. Na iloa e Hayden o lana filifiliga sili o le faatofuina o ia lava i le tamaoaiga o faamatalaga e faatatau i le Tuugamau o Genghis, ae sa faigata ona maua se mea fou. O isi sa manino lava sa taumafai e fai le mea lava e tasi mo sina taimi, ae o nisi ua vaivai ma filifili e malolo mo sina taimi, ae o isi ua faigofie ona foia o latou faafitauli patino.
  
  Sa le mafai ona le amanaiaina i lo latou vaapiapi, ma o le mea moni, o le taimi nei ua latalata le 'au ma lava le masani e faʻafeiloaʻi uma.
  
  Na valaau Dahl i le fale. Sa fiafia tamaiti e faalogo ia te ia, lea na ataata tele ai Dahl. Sa fesili Ioana po o afea e sau ai i le fale. Na iloagofie le vevesi, o le taunuuga e le o se mea sili. Na fa'aalu sina taimi e Hayden e matamata ai ia Kinimaka a'o sōlo e le Hawaii lapo'a lona tamatamailima i luga o le lau laulau. Sa ataata o ia. O le masini na foliga mai o se kata i ona lima tetele, ma sa ia manatua le auala na pai atu ai na lima i lona tino. agamalu. Fiafia. Sa ia iloa lelei o ia ma na faʻalauteleina ai lo latou vavalalata. O lea la ua ia tilotilo atu i le pito na faaleagaina o lona tamatamailima, lea na faamalosia o ia e folo i le la misiona mulimuli. O le te'i o le tulaga na pupula ai ona mata. Sa matua puupuu tele le olaga e tau ai le finagalo o lē e te alofa i ai.
  
  Sa manava teisi o ia, ma le mautinoa pe na te talitonu moni i ai. Talofa, e te le tatau i lenei mea. E le'i uma mea uma na e fai mai ai. Na te lei tauamiotonuina le toe foi i tua ma sa le iloa po o fea e amata ai. Atonu o se taua, o se tulaga, o se galuega. Masalo o le tulaga lea i taimi uma i le talafaasolopito o lona olaga.
  
  Ua faia e tagata mea sese. Sa mafai ona latou togiolaina.
  
  Na faia e Alicia.
  
  O lea manatu na ia tilotilo atu ai i le fafine Peretania a o alu atu le helikopa i le lagi. O le vevesi faafuasei na atili ai ona pipii mau lona fusipa'u. O le lona lua o le pa'u saoloto, ma sa goto ifo lona fatu i ona vae. Ae sa lelei mea uma. Sa faataitai i le olaga.
  
  O lagona o Hayden e masani lava ona taʻitaʻia, ia fai mea. O lea la ua ia vaaia o nei lagona ua faalavelave i isi vaega taua o lona olaga. Sa ia vaai i se lumanai faanoanoa.
  
  Sa fiafia Drake ma Alicia, ataata, tata i luga o se laulau masani. Na avatu e Mai ia Kenzi lana ana, ma sa feauauai tamaitai e toalua e ave. Sa manaia le tulaga ese o tagata eseese na feagai ma tulaga tutusa.
  
  Na fa'alatalata atu Smith ia Lauren. "Oa mai oe?"
  
  "Po o le a lava le lelei o le mea e tupu, o oe le tagata lamolemole. E le o le taimi lenei, Smith."
  
  "E te manatu ou te le iloa lenei mea? Ae ta"u mai. O afea e oo mai ai le taimi?"
  
  "E le'o nei".
  
  "E leai lava," o le tala faanoanoa lea a Smith.
  
  Na tomumu Lauren. "E moni? Ua tatou i ai i se faaiuga ua oti, alii. Na e taia se puipui piliki ma e le mafai ona e manumalo ai."
  
  "Pa?"
  
  Na fa'afefe Lauren. "Ioe, e iai lona igoa."
  
  "Oi. O le puipui lea."
  
  Na vaaia e Hayden o la galulue uma i le faafitauli. E le o lona nofoaga e faamasino ai pe faalaa ane, ae na faaalia manino ai le auala e mafai ai e soʻo se faʻalavelave ona faʻaleagaina soʻo se mafutaga. O Smith ma Lauren, i se faaupuga agamalu, o se ulugalii e le masani ai, e matua ese lava atonu na la galulue faatasi.
  
  Ae o fa'alavelave sili ona le masani ai ua tula'i mai nei i lo latou ala.
  
  Na taumafai Smith i se isi auala. "Ua lelei, lelei, o le a la se mea na ia avatu ia te oe talu ai nei?"
  
  "O a'u? E leai se mea. Ou te le alu iina mo ni faamatalaga. O le galuega lena a le CIA poʻo le FBI poʻo ai lava."
  
  "O le a la lau tala e uiga i ai?"
  
  Mo Smith, o se laasaga lea i luma. O se fesili matala, e le fa'asagatau. Na lagona e Hayden se mitamitaga i le fitafita.
  
  Sa faalotolotolua Lauren. "Shit," o lana tala lea. "O lo"o matou talanoa fa"avalevalea. O se televise. Ata tifaga. Tusi. Tagata ta'uta'ua. Tala Fou. O ia o se faufale, o lea na te fesili ai e uiga i galuega."
  
  "O a galuega faatino?"
  
  "O nei mea uma e te faia ai se fesili faʻaeteete. Aisea e le o ai tagata taʻutaʻua poʻo a ata tifaga? E te fiafia i fale, Lance?"
  
  Na manao Hayden e tape, ae na ia iloa e le mafai. Sa vaapiapi tele le fale; e ogaoga tele le fesili; e manaia tele le ta'ua o le igoa o Smith.
  
  "Pe a mana"o se tasi e fa"aleagaina i latou."
  
  Na talotalo atu Loleni ia te ia ma muta ai loa le talanoaga. Na mafaufau Hayden pe na solia e Lauren se ituaiga o tulafono e ala i le sola ese e talanoa i se tagata faatupu faalavelave ua lauiloa, ae ua le mafai ona filifili pe faapefea ona faaupuina le fesili a Lauren. Le itiiti ifo e leʻi oʻo i le taimi nei.
  
  "E itiiti ifo ma le itula o totoe." Na oo mai le leo o le pailate i luga o le faiga o fesootaiga.
  
  Na tilotilo i luga Drake. Na vaaia e Hayden le naunautaiga i ona foliga. E tutusa lava ma Dahl. O le 'au na auai atoatoa, faʻaleleia atili o latou tomai. Va'ai i le taotoga mulimuli mo se fa'ata'ita'iga. Na latou uia uma ni misiona eseese, feagai ma le tino o le leaga ma e leʻi mauaina se mea e tasi.
  
  A itiiti mai i le itu faaletino. O ma'ila fa'alagona - ae maise ona ma'ila - o le a le toe fa'amaloloina.
  
  Na ia faʻaaluina se minute e tilotilo ai i pepa o loʻo i ona luma ma taumafai e faʻaaogaina nisi o tala faʻasolopito o Genghis Khan. Sa ia tilotilo i le anotusi o le Poloaiga, ma faailoga ai laina: Alu i tulimanu e fa o le lalolagi. Su'e nofoaga malolo o le Tama o Fuafuaga ona sosoo ai lea ma le Khagan; le Initia sili ona leaga na soifua mai, ona sosoo ai lea ma le Sasa a le Atua. Ae e le o mea uma e pei ona foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻu le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu.
  
  E fa tulimanu o le lalolagi? O lo'o tumau pea se mealilo. O le mea e laki ai, o fa'aa'oa'oga i le fa'asinomaga o le 'Au Ti'ele'ele o lo'o manino i le taimi nei. Ae na maua e le Poloaiga le tuugamau o Genghis Khan? E foliga mai la.
  
  A o faaauau pea ona tipi le helikopa i le ea manifinifi, sa tu i luga Yorgi ma laa i luma. O foliga o le gaoi na foliga ua tosina, o ona mata ua moeiini, e pei e leʻi moe i se mata talu ona oso i Peru. "Na ou fai atu ia te oe o aʻu o se vaega o le faʻamatalaga a Webb, o lona talatuu," o le tala lea a le Rusia, o lona leo na faʻaalia ai lona fefe i le mea o le a ia fai atu ai. "Na ou fai atu ia te oe o aʻu o le tagata sili ona leaga o mea uma na taʻua."
  
  Faatasi ai ma se tomumu ita, na taumafai ai Alicia e aveese faafuaseʻi le susū o le ea. "O loo ou faatali pea e fia faalogo po o ai le tamaitai leaga," o lana tala fiafia lea. "Ina ia taʻu atu ia te oe le mea moni, Yogi, sa ou faʻamoemoe o oe."
  
  "E faapefea..." Na tu Yorgi i le ogatotonu o le fuaiupu. "O aʻu o se tagata".
  
  "Ou te le talitonu. Na lima laiti. O foliga lea. Le ala e te savali ai."
  
  "Tuu atu ia te ia e tautala," o le tala lea a Dahl.
  
  "Ma e tatau ona outou iloa uma o aʻu o se faʻaipoipo," o le tala lea a Lauren. "E te iloa, e leai se mea leaga pe maasiasi ai."
  
  "Ou te iloa," o le tala lea a Alicia. "E tatau ona avea oe ma tagata e te manaʻo e avea ai ma talia. Ou te iloa ou te iloa. Na o loʻu faʻamoemoe o le Yogi, naʻo le pau lena.
  
  Na tilotilo atu Smith ia Lauren ma se foliga le mautonu ae leai se avanoa. Na manatu Drake o le tali atu e ofoofogia pe a mafaufau i le ofo.
  
  "E na o le tasi lava lena," o le tala lea a Kinimaka.
  
  "O se tasi o le a oti," o le tala lea a Drake, ma sioa i le fola.
  
  "Atonu e tatau ona tatou tuu atu la tatou uo e tautala?" Na finau atu Dahl.
  
  Sa taumafai Yorgi e ataata. Ona ia uu lea o ona lima i ona luma ma faataupupula atu i le taualuga o le faleoo.
  
  "E le o se tala umi," o lana tala lea i se leo mafiafia. "Ae o se fesili faigata lea. O a'u... Na ou fasiotia o'u matua i le toto malulu. Ma ou te faafetai i aso uma. Faafetai na ou faia."
  
  Na sii i luga e Drake lona lima e faatosina mai ai lana uo. "E te le tau faamatala atu se mea, e te iloa. O i matou nei o se aiga. E le tupu ai ni fa'afitauli."
  
  "Ou te malamalama. Ae o lenei foi mo au. E te malamalama?"
  
  Na luelue le 'au, ta'ito'atasi uma. Sa latou malamalama.
  
  "Sa matou nonofo i se tamai nuu. Nuu malulu. Taumalulu? E le o se taimi o le tausaga, o se gaoi, sasa, sasaa mai le Atua. Sa faanoanoa ai o matou aiga, e oo lava i le ma fanau. O aʻu o se tasi o le toʻaono, ma oʻu matua, sa le mafai ona la gafatia. Sa le mafai ona latou inu vave ina ia faafaigofie ai aso. Sa le mafai ona latou toe aumaia ia lava ina ia mafai ai ona sao mai po. Sa le mafai ona latou maua se auala e feagai ai ma i matou ma tausia i matou, o lea na latou maua ai se auala e sui ai le ata."
  
  Sa le mafai e Alicia ona taofiofia ona lagona. "Ou te faamoemoe e le o le mea lea e foliga mai ai."
  
  "I se tasi aoauli sa matou faapotopoto uma ai i totonu o le taavale. Sa latou fai mai sa latou folafola atu se malaga i le aai. Ua tele tausaga matou te le"i asiasi atu i le aai ma sa tatau ona fesili, ae..." Na faamimigi lona tauau. "Sa matou fanau. O i laua o o tatou matua. Na latou tuua le tamaʻi nuʻu ma matou te leʻi toe vaʻaia lava o ia."
  
  Na vaaia e Hayden le faanoanoa mamao i foliga o Me. O lona olaga talavou atonu sa ese mai le olaga o Yoga, ae sa i ai ni mea faanoanoa e tutusa ai.
  
  "O le aso i fafo o le taavale ua amata ona malulu, pogisa. Sa latou tietie ma tietie ae le tautala. Ae ua tatou masani ai. Sa leai so la alofa mo le olaga, mo i tatou, po o le tasi i le isi. Ou te masalo tatou te lei iloaina lava le alofa, ae le o le auala e tatau ai. I le pogisa sa latou tutu, fai mai ua malepe le taavale. Sa matou faapupuu faatasi, o nisi sa fetagisi. O lo'u tuafafine laitiiti sa na o le tolu tausaga le matua. E iva oʻu tausaga, o le ulumatua. Sa tatau ona ou ... e tatau ona ... "
  
  Na tau faasaga Yorgi i loimata, ma tilotilo i luga o le taualuga, e peiseai o ia te ia le malosi e suia ai le taimi ua tuanai. Sa ia faaloaloa atu se lima malosi ao lei tulai mai se tasi e alu atu ia te ia, ae o le mea sili na iloa e Hayden o se mea lea e tatau ona ia uia na o ia.
  
  "Sa latou faatosinaina i matou. Sa la savavali mo sina taimi. O le aisa sa matua malō ma malulu na mafua ai ona sau mai ai galu malolosi ma matautia. Sa le mafai ona ou iloa po o le a le mea sa latou faia, ona ou lagona ai lea o le malulu tele e mafaufau sa'o. Sa ou vaai i lo latou liliu mai pea lava pea o matou. Sa tatou leiloloa ma vaivai, ua leva ona oti. Sa matou fanau. Matou... talitonuina."
  
  Na moeiini e Hayden ona mata. Sa leai ni upu.
  
  "E foliga mai na latou mauaina le taavale. Sa latou o ese. Matou... lelei, na matou feoti... taʻitasi." E le'i mafai lava e Yorgi ona fa'amatala manino fa'amatalaga. Ua na o le faanoanoa o ona foliga na faaalia ai le moni o lenei mea.
  
  "Na o aʻu lava na sao mai. Sa sili ona ou malosi. Sa ou taumafai. Sa ou tauaveina, ma toso, ma fusi, ae leai se mea na maua mai ai. Sa ou toilalo uma. Sa ou vaaia le tafe mai o le olaga mai o'u uso ma tuafafine taitasi ma sa ou tauto e ola. O lo latou oti na ou maua ai le malosi, e peiseaʻī ua aufaatasi ma loʻu agaga ua maliliu. Ou te faamoemoe na latou faia. Ou te talitonu pea. Ou te talitonu o loo latou faatasi pea ma au. Na ou sao mai le falepuipui i Rusia. Na ou manumalo ia Matt Drake, "na ia faia se ataata vaivai, "ma aveese o ia mai iina."
  
  "Na faapefea ona e toe foi i le nuu?" Na fia iloa e Kinimaka. Na tilotilo atu ma le faaeteete Hayden ma Dahl ia te ia, ae sa manino foi sa manaomia ona talanoa Yorgi.
  
  "Na ou ofuina o latou ofu," o lana faasuaga lea i se leo maualalo tiga. "Mitiafu. peleue. Totini. Sa ou mafanafana ma tuua na o i latou i le kiona ma le aisa ma sa ou taunuu i le auala."
  
  Sa le mafai e Hayden ona vaai faalemafaufau i le lototiga, le lagona tausalaina lea sa le tatau ona ia te ia.
  
  "Na fesoasoani mai iā te aʻu se taavale na ui ane ai. Sa ou faamatala atu ia i latou le tala, ma toe foi atu i le nuu i ni nai aso mulimuli ane," sa ia mānava loloto, "ma tuu atu ia i latou e vaai i le agaga o le faanoanoa na latou faatupuina. Tuu atu ia latou vaai ma lagona le loloto o lona ita. Ioe ioe, na ou fasiotia oʻu matua i le toto malulu."
  
  Sa i ai se filemu e le tatau ona motusia. Na iloa e Hayden o loo taatia tino o nai ona tei o Yoga i le mea na latou pauu ai i le taimi nei, aisa e faavavau, e le malolo.
  
  "Na avea aʻu ma gaoi." Na faʻavaivaia e Yorgi le paʻu o le loto nutimomoia. "Ma sa maua mulimuli ane. Ae e leʻi taʻusalaina o ia i le fasioti tagata. Ma o lea ua tatou i ai."
  
  Na oo mai le leo o le pailate i luga o le ea. "Tolusefulu minute i le vaalele a Saina, tama, ona mate ai lea o se tasi."
  
  Na fiafia Hayden ina ua valaau e Lauren le vaega o le Washington think tank i lea taimi. Na pau lava le auala e agai ai i luma o le faalavefau.
  
  "Ua matou latalata i le sini," o lana tala lea ia Way ina ua matou feiloai. "E iai se mea fou?"
  
  "O loʻo matou galulue i tulimanu e fa, faʻasino i aso fanau o tagata tiʻetiʻe solofanua, Mongolia, le Khagan ma le Poloaiga lava ia, o le a le mea e te manaʻo muamua ai?"
  
  
  MATAUPU E SEFULU FA
  
  
  "Oi," o le tala fiafia lea a Alicia, o loo faatinoina le matafaioi. "Tatou faalogo po o le a le numera o aso fanau. Na'o lo'u fiafia lava e fa'atauva'ai numera."
  
  "Sekia. E manaia le fa'alogo i lena mea mai se fitafita fa'ato'aga." Sa faaauau pea le leo ma le fiafia, ma sii a'e ni nai matamata i totonu o le faleoloa, ae ma le le iloaina o le fiafia: "O lea, na fanau ai Hanibal i le 247 TLM, na maliu pe tusa o le 183 TLM. Genghis Khan 1162, maliu 1227-"
  
  "Ua tele naua numera," o le tala lea a Alicia.
  
  "O le faafitauli," o le tala lea a Dahl. "Ua leai ni ou tamatamailima ma tamatamaivae."
  
  "E le o mautinoa po o le a le uiga o lena mea," na faaauau ai le saienitisi komepiuta. "Ae o nei lotu valea e fiafia tele ia latou numera numera ma tulafono laiti. Ia manatua pea lena mea."
  
  "O lea na fanau ai Hannibal i le 1,400 tausaga a o lumanaʻi Genghis," o le tala lea a Kensi. "Matou te malamalama i lena mea."
  
  "E te ofo i le numera o tagata ulavale e le faia lenei mea," o le tala faasamasamanoa lea a le nerd. "Ae ui lava-"
  
  "Ei uo?" Na vave ona faasalavei atu Drake: "Pe na tuʻiina ea ou foliga?"
  
  "Ia, o le mea moni, ioe. Ioe, ua ou maua."
  
  Sa faalagolago i tua Drake i lona nofoa. "Ua lelei," o lana tala lea. "O lea e mafai ona e fa"asolo pea."
  
  "O le mea moni, matou te le mafai ona galulue ma nei fuainumera, talu ai matou te le iloa isi tagata tietie. E ui lava ou te masalo e oo lava ia te outou e mafai ona iloa le lona fa? Leai? Leai ni tagata ave? Ia. O lea la, i le taimi nei, alii, o loʻo i ai le tele o le afi o loʻo auina atu i le Mongolian Republic. Fitu, pe ono pea? Ioe, e ono 'au o fitafita maualuluga e fai ma sui o atunuu e ono o loʻo tuliloaina le Horseman of Conquest. E sa'o a'u? Faafetai!"
  
  Na sioa atu Drake ia Hayden. "O le alii lea o le sui sili ona lelei i Uosigitone?"
  
  Na faamimigi tauau o Hayden. "Ia, o le mea sili na te le nanaina ona lagona. E le natia i lalo o le tele o gaugau o se ofu talaloa taufaasese e pei o le tele o Uosigitone."
  
  "I luma i le ti'eti'e solofanua o le manumalo. E manino lava o le Poloaiga e iai lana lava lisi, o lona uiga o le faʻatoʻilaloina e mafai ona avea ma soʻo se mea mai se meataalo a tamaiti i se taaloga vitio ... ha ha. O pulega a le lalolagi e mafai ona oo mai i le tele o ituaiga, a e saʻo aʻu?"
  
  "Faaauau pea le faatonuga," o le tala lea a Hayden.
  
  "E moni lava. Se'i o tatou sa'o la i le tulaga, a ea? E ui lava sa ese le mumusu o Isaraelu e tuuina mai ia i matou so o se faamatalaga e uiga i le tapuaiga tau solitulafono a Nazi na latou faaumatia i Cuba, sa matou aoaoina mea e tatau ona matou iloa. O le taimi lava na faʻamautu ai le pefu, na filifili manino ai e le au Nazis ua latou faʻalavelave ma oʻo mai i lenei manatu faʻapitoa e pulea le lalolagi. Na latou faia le Poloaiga, faatasi ai ma se ofutau, tulafono faalilolilo, faailoga ma sili atu. Na latou faia se fuafuaga - atonu o le fuafuaga lea na latou galulue ai mo le tele o tausaga i lalo o le Reich. E fa ituaiga o auupega na latou tanumia ma maua ai le paso lenei. Masalo na latou mananao e faanenefu atili, o ai na te iloa? Ae na faʻaumatia e le Mossad i latou e aunoa ma se faʻailoga ma, e foliga mai ia te aʻu, vave tele. O le fale puipui natia na tumau pea e leʻi mauaina mo le tolusefulu tausaga.
  
  "Sefululima minute," o le tali lemu lea a le pailate.
  
  "O se auupega lea?" o le fesili lea a Hayden. "O fea na latou maua mai ai?"
  
  "Ia, o le Nazis e tusa ma le tele o fesoʻotaʻiga e mafai ona maua e se tasi. O le Big Pistol o se mamanu tuai ua fa'afouina mo avanoa ma le sa'o. Sa mafai lava ona latou fa'ae'e o latou lima i so'o se mea mai le fasefulu e oo i le valusefulu. E le'i avea lava tupe ma fa'alavelave, ae o femalagaiga. Ma faatuatuaina. Latou te le talitonuina se agaga ola e tasi na te faia lenei mea mo i latou. Masalo na umi ni nai tausaga e nana uma ai auupega e fa ma le tele o auaunaga. O mea fa'alagolago o se tasi lea o mafua'aga na latou natia ai fana i le taimi muamua. E le mafai ona latou taofia i latou i Cuba nei, a ea?" Na oso le ata o le tamaloa Uosigitone, ona mafai ai lea ona fa'afilemu.
  
  Na ea e Alicia ona mata ma pipii faatasi ona lima uma e lua e pei e mafai ona fusi i le ua paʻu o se tasi.
  
  "Ae ui i lea, o oulua o faatasi pea ma aʻu? Ou te malamalama e puupuu le taimi ma e te fiu e alu i fafo i le palapala ma fana se mea, ae o loʻo i ai sina faʻamatalaga. Faatoa sau lava i totonu..."
  
  Taofi.
  
  "Ia e manaia lenei mea."
  
  Sili atu le leoa.
  
  "E te fia faasoa atu?" Na tineia e Hayden le tamaloa, ma tilotilo atu i le itu mautu o le helikopa e peiseai na te iloa atu ua latalata mai lo latou nofoaga e tulaueleele ai.
  
  "Ia, o le a ou talanoa atu e uiga i itu e fa o le lalolagi-po o le mea sili pe faapefea ona tatou vaai i ai-ae ua ou iloa ua uma le taimi. Vaai, tuu mai ia te aʻu se lima maualuga, ae po o le a lava le mea e te faia," na ia taofi, "aua neʻi tuʻu!"
  
  Na motusia faafuasei le fesootaiga. Na sioa muamua Hayden i le fola ona sosoo ai lea ma totonu o le helikopa.
  
  Na sii i luga lima uma e lua o Drake. "Aua e te vaai mai ia te au. Ou te le nofosala!"
  
  Sa ata Alicia. "Ioe, o aʻu foʻi."
  
  "E le tulaueleele?" Na toe fai atu e Dahl. "O le a le uiga o lena mea?"
  
  Na fa'amama e Alicia lona fa'a'i e pei o le a fa'amatala atu, ae na o'o mai le leo o le pailate mai sipika. "Lua minute, alii."
  
  Na liliu atu Hayden i se tagata talitonu tuai mo se fesoasoani. "Mano?" - Sa ou fesili.
  
  "O ia o se asini, ae o loo i ai pea i lo tatou itu," o le tagi leotele lea a le Hawaii lapo'a. "Ou te fai atu e talia lana upu."
  
  "E sili atu le faia o se faaiuga vave," o le faalavelave lea a Smith. "Tatou o ifo i lalo."
  
  Na vave ona ola le faiga o fesootaiga. "O le a le mea na ou fai atu ai? Aua le tulaueleele! "
  
  Na tu i luga Drake ma ki le intercom a le helikopa. "Fai ese, uo," o lana tala lea. "O le atamai fou i luga o le ala."
  
  "Ae o loo matou i totonu o le vaalele a Saina. E le o taʻuina mai po o le a le umi o le a latou le iloa ai i matou."
  
  "Fai le mea e te mafaia, ae aua le tuʻu."
  
  "Ei uo, na ta'u mai ia te a'u o le a vave ona taunuu ma alu ese. Leai se mea valea. E mafai ona e mautinoa afai tatou te nonofo iinei mo ni nai minute, o le a maua ni a tatou J-20 i luga o la tatou asini."
  
  Na punou atu Alicia ia Drake ma musumusu atu, "E leaga lenei-"
  
  Na faʻalavelaveina o ia e le Yorkshireman, i le vaʻaia o le faanatinati o le tulaga. "Ia, e mautinoa lava e mafai e le Knobend mai Uosigitone ona faʻalogo mai ia i matou e tusa lava pe leai se fesoʻotaʻiga," o lana tala lea, ma tilotilo saʻo atu ia Dahl. "Na e faalogo i lena mea, Nobend? E tusa ma le onosefulu sekone e maua."
  
  "E umi se taimi," o le tali atu lea a le tamaloa. "Ia lototetele tagata. Ua matou i ai i lenei mataupu."
  
  Na lagona e Drake ona lima ua uu. O lenei amio fa'amaualalo na na'o le fa'atupu vevesi. Atonu o le faamoemoe lena? Talu ona latou mauaina le tuugamau o Hanibal, sa lagona e Drake ua i ai se mea o faaletonu i lenei misiona. O se mea e leʻi faʻaalia. Pe na tofotofoina i latou? Pe na latou vaavaaia? Na iloilo e le malo o Amerika a latou gaioiga? Afai o lea, na oʻo uma lava i le mea na tupu i Peru. Ma afai o le tulaga lena, e leʻi popole tele Drake i le latou faʻatinoga.
  
  Na ia popole e uiga i taupulepulega leaga, togafiti ma togafiti e ono kukaina e le au faalogologo pe a uma le iloiloga. So'o se atunu'u e pulea e faipule e le'i fa'apea, ma e na'o i latou o lo'o i tua o le pule na iloa le mea tonu o lo'o tupu.
  
  "Limasefulu sekone," o lana tala leotele lea. "Ona tatou o ese ai lea mai iinei."
  
  "O loo matou taumafai e fai se faagatama," o le tala lea a le pailate ia i latou. "Ua tatou matua maualalo lava e mafai ai ona e laa i fafo o le faitotoa i luga o se laau, ae o loo ou nanaina le manulele i se vanu mauga. Afai e te faʻalogo i se mea o solo i lalo, o le a avea ma maa poʻo se yeti."
  
  Na folo leotetele Alicia. "Na ou manatu na latou tafafao i Tibet atoa?"
  
  Na faamimigi tauau o Dahl. "O tafaoga. Malaga i le auala. O ai na te iloa?"
  
  Mulimuli ane, na toe ola mai le sootaga. "Ua lelei, tagata. O tatou ola pea ea? Lelei lelei. Manaia galuega. Ia... manatua uma finauga e uiga i le nofoaga malolo o Genghis Khan? Sa ia manao lava i se tuugamau e le faailogaina. O i latou uma na fausia lona tuugamau na fasiotia. O le fanuatanu na solia e solofanua ma totoina i laau. O lona uiga moni lava, e le mafai ona maua sei vagana ua faafuase'i. O se tasi o tala ou te lagona le ootia ona o le na o le soloia o nei togafiti faavalevalea uma o le tanu lea o Kahn ma se tamai kamela - ma sa iloa tonu le nofoaga ina ua maua le tina o le kamela o tagi i le tuugamau o lana tamai povi.
  
  Na motusia faafuasei e le pailate le fesootaiga. "Ua toeitiiti lava oo i le tulaga o le le toe foi mai, uo. Tolusefulu sekone ma o le a tatou o ese mai iinei i le vave e mafai ona tatou fiafia i ai o loʻo mu, pe o le a tatou auina atu tamaiti iina."
  
  "Oi," o le tala lea a le tamaloa mai Uosigitone. "Ua galo ia te oe. Ioe, alu ese mai iina. O le a ou auina atu ia te oe se nofoaga fou."
  
  Na mei Drake, ma faasoa atu le tiga o le pailate, ae na tali atu: "Iesu, alii. O e taumafai ea e puʻea i matou pe fasiotia?"
  
  Sa na o se vaega o tausua.
  
  "Hei Hey. Filemu i lalo. Va"ai-o nei Nasi-o le Fa"atonuga o le Faamasinoga Mulimuli-sa su"e le Au Ti"eti"e solofanua-le nofoaga e malolo ai-i le va o le limasefulu ma le valusefulu, a ea? E foliga mai na latou mauaina uma. Ua ta'u mai e se mea ia te au latou te lei mauaina le tuugamau o Genghis Khan. Ou te talitonu moni e tele atu mea e mafai ona fai atu e uiga i sea sailiga. Ona sosoo ai lea ma le Poloaiga lava ia ma upu: 'Ae le o mea uma e foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻuina le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu.' E mautinoa lava e leai se tuugamau na fausia e Kahn i le 1955. Ae, o le tele lava ona o le leai o se tuugamau, ma fesoasoani foi i tagata talitonu ma faateleina le tafe mai o turisi, na fausia ai e Saina se mausoleum mo ia.
  
  "O i Saina lea?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Ioe, o le mea lea i Saina. O lo'o e mafaufau i lenei mea atoa tulimanu e fa, a ea? Lelei, fa'agaoioia lau mea efuefu. Atonu e iai se aso o le a i ai se galuega mo oe iinei."
  
  Na folo e Hayden se leo titina. "Na o le faamatala mai o lou talitonuga."
  
  "Sa"o, lelei. O le Mausoleum o Genghis Khan na fausia i le 1954. O se malumalu tele lea e fausia i autafa o se vaitafe i Ejin Horo, i sautesisifo o Inner Mongolia. O lea la o le mausoleum o se cenotaph - e leai se tino i totonu. Ae latou te fai mai o loo i ai se pulou ma isi mea a Genghis. O Chinggis, o le sa masani ona fesootai ma le manatu o se mausoleum nai lo le tuugamau lauiloa ma maa tuugamau, sa muai tapuaia i le valu yurts paʻepaʻe, faleʻie faleʻie sa ia nofo ai muamua. O nei mausoleum feaveaʻi na puipuia e le Darkhad tupu o Jin ma mulimuli ane avea ma faailoga o le malo Mongol. I le faaiuga, na filifili e soloia mausoleums feaveaʻi ma faʻafeiloaʻi mea tuai i se mea fou, tumau. E fetaui lelei le faasologa ma le fuafuaga a le Poloaiga. Po o le a lava le auupega latou te filifili e faatoilaloina o loo i totonu o le pusa maliu o Genghis, i totonu o lena mausoleum.
  
  Na fuaina e Hayden ana upu. "Tagata vale," o lana tala lea. "Afai e te sese..."
  
  "Cur?"
  
  "O le mea sili lea e mafai ona e maua."
  
  "Na maua le Poloaiga," o le tala lea a Dahl. "O loʻo faʻamatalaina le laina i le tusitusiga."
  
  Na luelue lemu Hayden. "O le a le mamao o tatou mai le laueleele?"
  
  "Luasefulu fitu minute."
  
  "Ae faapefea isi "au?"
  
  "Ou te fefe e leai se auala e iloa ai pe latou te popoto moni e pei o oe. Masalo o loʻo i ai se latou tomai faʻapitoa faʻapitoa e fautuaina i latou." Taofi e faailoa atu le agaga faafetai.
  
  "Taumea leaga," o le tomumu lea a Alicia.
  
  "Leai". Na pulea e Hayden lona ita. "O le uiga o la"u tala-o le a le tala fou e uiga i talanoaga i totonu?"
  
  "Oi, sa'o. Ua leotetele ma mitamita le talatalanoa. O nisi 'au na kiki a latou asini e le pulega. O nisi na tofia i le toe eliina o le nofoaga o Hannibal. Ou te iloa o Rusia ma Suetena na agai atu i Burkhan Khaldun, e pei lava o oe i le amataga. Le Mossad ma Saina e fai si filemu. tagata Farani? Ia, o ai na te iloa, a ea?"
  
  "E sili atu lou sa"o i lenei mea," o le tala lea a Hayden, o lona leo na tumu i le oona. "Aua afai e te le faia... o le a mafatia le lalolagi."
  
  "Na'o le alu atu i lenei mausole, Miss Jay. Ae fai vave. O isi 'au atonu ua i ai iina."
  
  
  MATAUPU E SEFULU LIMA
  
  
  "Ejin Horo Banner," o le tala lea a le pailate, o loo popole pea. "Valu minute o totoe."
  
  Sa faia ni fuafuaga mo le au e tuumuli i fafo o le aai ma amata le savaliga. Na faafaigaluegaina se tagata suʻesuʻe i mea anamua e fesoasoani ia i latou, o lē sa tatau ona ave i latou i le mausoleum. Na mateina e Drake na te leʻi iloa le mea e ono tupu i lena taimi.
  
  I lea tulaga, o le a tumau pea le vevela o le helikopa ma sauni, e ui i popolega faifaipea o le pailate e uiga i vaalele tau gaoi a Saina.
  
  O se ta ma se fetuu, ona tu lea o le helikopa, ma maua ai le taimi e oso ai le au. Sa latou maua i latou lava i totonu o le vao, vao o le vao mate, ae sa faigofie ona latou iloa atu le ala agai i luma.
  
  Pe tusa ma le maila i lalo o le mauga o loo taoto ai le pito i tua o se aai tele. Na faapolokalameina e Hayden lona sat nav i le faamaopoopo sa'o ona faia lea e le 'au i latou lava i le mea e mafai ai. Sa mana"omia e le au Saina ni turisi, o lea ua toe maua ai le iva i aso nei. Na talitonu Lauren e nofo i le helikopa ma faʻavasega le talanoaga faifaipea.
  
  "O le isi taimi," o lana valaau lea a o faanatinati atu le au e o ese, "E mafai e Alicia ona fai se upegatafailagi."
  
  Na manava le fafine Peretania. "E pei a"u o se failautusi leaga?"
  
  "Mmm, e moni?"
  
  Sa tulei e Drake ia Alicia ma musumusu atu, "Ia, na e faia lena mea i le vaiaso talu ai, manatua? Mo tala faatino?"
  
  "Oi ioe," sa ataata fiafia o ia, "sa manaia. Ou te masalosalo o le a tutusa le matafaioi a Lauren."
  
  "Tatou faamoemoe e leai."
  
  Sa fefaaaliai le laufofoga fiafia o le toalua lea ina ua la o ese mai lo la malutaga ma agai atu i lalo i le mauga fetolofi malie. E le'i umi ae suia le vao ma le toafa i auala ma fale, ma o le tele o faletalimalo maualuluga ma fale ofisa na amata ona lalaga mamao. O lanu mumu, lanu meamata ma pastel na tau faasaga i le lagi lanumoana ma ao sesega. Na vave ona taia Drake i le mama o auala ma le aai lava ia, ma le lautele o nisi o auala tetele. O le faʻamaoniga mo le lumanaʻi, na latou fai mai ai.
  
  E ese le vaaiga i le taimi muamua, ae ua le mafai ona fesoasoani ia i latou lava, na agai atu tagata tafafao maimoa i le nofoaga e feiloai ai, ma mautinoa e le tuua lava o latou lima a latou ato faafafa lapopoa. Na faafeiloaia i latou e le tagata suʻesuʻe i le eleele i le paolo o se faatagata uliuli tele o se tagata o loo tietie i se solofanua.
  
  "E fetaui". Na luelue le ulu o Dahl i le tagata tietie.
  
  I o latou luma o loo tu ai se fafine paee ma umī ma lona lauulu selu i tua ma e tilotilo saʻo. "O oe o se vaega o se vaega taamilo?" Sa ia tautala ma le faaeteete, ma filifili ana upu. "Fa"amalie atu mo la"u Igilisi. E le lelei lenei mea". Sa ata o ia, o ona foliga laititi ua mimi i luga.
  
  "Leai se faafitauli," o le tala vave lea a Dahl. "E sili atu le manino nai lo le lomiga a Drake."
  
  "Fu malie-"
  
  "E te le pei o ni turisi," o le tala lea a le fafine, ma taofi o ia. "E iai sou poto masani?"
  
  "Oi, ioe," o le tala lea a Dahl, ma uu lona lima ma taʻitaʻi atu o ia i se uiga mataʻina. "Matou te faimalaga i le lalolagi e suʻe ni mea fou ma taulaga."
  
  "Ala sese," o le tala lea a le fafine ma le agalelei. "O le mausoleum o loʻo i le isi itu."
  
  "Oi".
  
  Na ata Drake. "Faamagalo atu ia te ia," o lana tala lea. "E masani lava ona na o le aveina o atopaʻu."
  
  Na savali le fafine i luma, faʻasaʻo lona tua, ma lauulu sasaʻo faʻapipiʻi i totonu o se fusi ulu. Sa salalau atu le 'au i le mea sili latou te mafaia, toe le manaʻo e faʻavevesi pe tuʻu i tua ni manatuaga tumau. Na iloa e Dahl o le igoa o le fafine o Altan ma na fanau latalata mai, na tuua Saina i lona talavou, ona toe foi mai lea i le lua tausaga talu ai. Sa ia taitaia saʻo ma faʻaaloalo ma e leʻi umi ae faʻaalia ua latou latalata atu i la latou sini.
  
  Na vaaia e Drake le pito i luga o le mausoleum o loʻo maualuga i luma, faʻatagata, laasaga ma isi elemene faʻapitoa. E mafai ona lafi le oti i soo se mea. I le galulue faatasi, na faʻagesegese ai le fafine aʻo latou siakiina isi 'au ma isi fitafita, i taimi uma e faʻafoliga e faamemelo i le vaaiga. O le tilotilo atu o Smith i tua o kalone lapisi ma nofoa atonu na popole Altan, ae o le faamatalaga a Drake o lana 'tusi fa'atapula'a' na atili ai ona fia iloa.
  
  "E faapitoa o ia?"
  
  "Oi ioe, o ia o se tasi o le tasi."
  
  "E mafai ona ou faalogo atu ia te oe e ala i le sooga leaga," o le tomumu lea a Smith.
  
  "E faapefea?"
  
  "I tulaga o taavale, o le Pagani Huayra Hermes lomiga, na fuafuaina mo Manny Koshbin e Pagani ma Hermes."
  
  "Malie. Ou te le iloa po o le a le uiga o nei mea uma."
  
  "Ua manino". Na mapuea Drake. "O Smith o se tasi uiga ese. Ae taʻu mai ia te aʻu le mea e te fiafia i ai."
  
  "Ou te fiafia tele i le savaliga sopo. E i ai ni nofoaga matagofie i le toafa."
  
  "I faaupuga o tolauapiga, mafaufau ia Smith o se pou faleie maluelue. Le mea e fa'atupu pea oe i fa'alavelave, ae o lo'o galue lelei pe a e fa'atulagaina, ma o taimi uma, ae o taimi uma, e mafai ona fa'aoso oe."
  
  Na muimui Smith i luga o le telefoni, ina ua maeʻa lana suʻesuʻega. Na alu atu Lauren i se ata le mafai ona taofiofia.
  
  Na tilotilo atu Altan i le Yorkshireman ma le masalosalo, ona liliu atu lea o lana vaai i le vaega o totoe o le au. Ae maise o Mai, na aloese mai lenei fafine, e pei o loo taumafai e nana lona lava tupuaga. Na malamalama Drake i mea e le mafai e isi. O le tasi mea na oo atu i le isi, ma sa le manao Mai e talanoaina po o fea na sau ai ma pe na faapefea foi ona iu iinei. Na tusi Altan i ni laasaga.
  
  "I lena itu. O le mausoleum o loʻo i luga."
  
  Na vaaia e Drake se auala sima uiga ese le lautele ma le umi tele e tau sa'o atu i sitepu sima umi ma tifato. A o lei amataina faasitepu, na faalautele atu le ala i se li'o tele, i le ogatotonu o loo tu ai le faatagata e le mafaaseseina.
  
  "Ia, o lenei tama e mautinoa lava o se tagata tietie," o le tala lea a Kinimaka.
  
  O Genghis Khan, o loo tietie i se solofanua saoasaoa, sa tu i luga o se papa maa tele.
  
  "O le solofanua lona lua," o le tala lea a Yorgi. "Faatoilalo".
  
  Atonu na faalogo Altan i le fuaiupu mulimuli ona sa ia faliu ma faapea mai, "Ioe. Na manumalo le Khagan i le tele o le lalolagi lauiloa ao lei maliu o ia. E le taumateina o se tupu fasioti tagata, na ia faʻatasia faʻapolokiki le Silk Road i lona soifuaga, faʻateleina fefaʻatauaʻiga ma fesoʻotaʻiga i le itulagi i sisifo. O ia o se taʻitaʻi toto ma le mataʻutia, ae sa ia tausia lelei ana fitafita faamaoni ma aofia ai i latou i ana fuafuaga uma."
  
  "E mafai ona e faamatala mai ia i matou se mea itiiti e uiga i mea o loo i totonu o le mausoleum?" Sa manao Drake e sauni. I nei misiona, o le saoasaoa o mea uma lava.
  
  "Ia, e leai lava se isi mea na o se fanuatanu faatafafā, teuteu i teuteuga i fafo." O lea la ua tautala Altan e pei o loo ia sii maia se taiala turisi. "O le maota autu e ta'ifa'i ma o lo'o i ai se fa'atagata e lima mita o Genghis na faia i le iasepi pa'epa'e. E fa potu ma lua hall, e foliga mai e tolu yurts. E fitu pusa oti i totonu o le Maota o Repose. O Kang, e to'atolu ona fa'aipoipo, lona fa o lona atali'i ma le avā a le tama."
  
  "O se maota o aso malolo," o le tala lea a Smith. "E foliga mai foi o se nofoaga malolo."
  
  "Ioe". Na toso mai e Altan i fafo, ma tilotilo atu ma le onosai ia Smith ma le le iloaina o se mea e uiga i tusitusiga na latou mulimuli ai.
  
  "O le mausoleum e leoleoina e darkhads, o tagata taualoa. O se mea e sili ona paia i le tele o tagata Monokolia."
  
  Na mapuea loloto ma le fiafia Drake. Afai latou te sese, ma e le o le nofoaga lea o le auupega lona lua... Sa fefe o ia e oo lava i le vaai faalemafaufau i taunuuga.
  
  O le olaga i totonu o se falepuipui Saina o le a sili ona itiiti o latou faafitauli.
  
  Sa faaauau pea le savaliga umi, muamua o se malaga i luga o le ala tele, sosoo ai ma le vavaeina o le lalolagi, o se tepa vave i foliga o le taʻitaʻiʻau anamua, ona aʻe lea e le gata i luga o faasitepu maa. Na tumau le 'au i le tulaga, e seasea gau le laa, ma tumau pea le mataala. Na fiafia Drake i le vaʻaia o nai tagata asiasi i le mausoleum i aso nei, lea na fesoasoani tele.
  
  Na iu ina vaaia le fausaga matagofie. Na tu le 'au ina ua latou taunuu i le laasaga pito i luga e ave uma i totonu. Sa faatalitali Altan, masalo ua masani i turisi na maua i taimi o le maofa. Na va'aia e Drake se fale tele ma ni fa'ato'aga laiti i pito ta'itasi ma se fale tele i le ogatotonu. O latou taualuga o 'apamemea, ma fa'atusa. O le pito i luma o le fale e tele faamalama mumu ma e le itiiti ifo ma le tolu faitotoa tetele. Sa i ai se puipui maa maualalo i luma o le fale.
  
  Sa savali atu Altan i luma. Na toe tilotilo atu Dahl i le au.
  
  "Sao i totonu o le tuugamau," o le tala lea a Hayden. "Tatala le mea lea, saili le pusa ma alu i fafo. Ua laki e leai se tino e tau ai. E pei ona fai mai le matou pailate, e leai se mea leaga."
  
  Na fa'alogo Drake a'o fa'asoa e Lauren le tala fou i le talatalanoaga.
  
  "O loʻo i ai laʻu meaʻai tele ma le gaʻo iinei i le taimi nei, alii. Ou te matua mautinoa o Isaraelu ma Rusia ua le mafaufau, o le tusitusiga na faasino i le ala sese. Ua manatu DC ua latalata mai Farani, atonu o le afa itula i tua atu ia te oe. Ua sili atu ona faigata le faalogo i le taimi nei. E i ai isi a matou punaoa ma na o nai togafiti e le mafai ona faʻaalia e le NSA. O Suetena, Saina ma Peretania e le o iloa. E pei ona ou fai atu, o se tauiviga."
  
  "O ai se isi?" Na luelue atu Drake.
  
  "E malie e tatau ona e ta"ua lena mea. O lo'o ou maua fa'alavelave fa'aleagaga mai se puna le iloa. E leai ni palota, leai se auala e faʻamaonia ai, ae o nisi taimi e foliga mai o loʻo i ai se isi i totonu o le polokalama.
  
  "Aua le ta'ua aitu," o le tala lea a Alicia. "Ua lava a matou tala mataʻutia i le taotoga mulimuli."
  
  Na tu Altan ma faliu. "Ua e sauni? Ou te ave oe i totonu."
  
  Na luelue le vaega ma agai i luma. Ona iloa atu lea e Drake o fitafita Saina ua o ese mai le mausoleum, o se tasi oi latou o loo uuina se pusa tele i lalo o lona lima, faatasi ai ma i latou o tagata suʻesuʻe.
  
  Na ave e Saina ni auupega, ma o lea ua manino le leai o ni turisi.
  
  E na o sina taimi ae liliu atu lo latou taitai ia i latou.
  
  
  MATAUPU E SEFULU ONO
  
  
  Na iloa atu e Drake ia Dal na tago atu ia Altan ma toso i tua, ma oso umi i lalo o faasitepu seia oo ina puipuia e fitafita Saina. Sa ia togiina lana ato faafafa i lalo ma tatala vave le taga pito i fafo. O le galue vave ma le le tilotilo i le Saina, ae na ia lagona le saogalemu. Hayden, Smith ma May sa faaauupegaina i fana.
  
  I luga o le sikuea i luma o le mausoleum o Genghis Khan, na sii aʻe ai auupega ma fetauaʻi ai fili. Na foliga popole le tamaloa sa ia amoina le atigipusa. O le au a Saina e toalima tagata ma ua uma ona tuleia le au suʻesuʻe suʻesuʻe i fafo. Na sii i luga e Drake lana tama'i fana fana ma faatalitali. O le vaega o totoe o le 'au sa salalau atu i lona itu.
  
  "Pau lava le mea matou te manaomia o se pusa," o le alaga lea a Hayden. "Tuu i luga o le eleele ma alu ese."
  
  O le ta'ita'i o le 'au a Saina na i ai mata e pei o le lanu efuefu. "O oe e tatau ona e alu i lou lava ala aʻo e maua pea le avanoa."
  
  "Matou te mananao i se pusa," sa toe fai atu ai Hayden. "Ma o le a matou talia."
  
  "Ona taumafai lea." Na faaliliu e le fa'aaufaasalalau, ma aga'i fa'atasi uma tagata Saina e toalima.
  
  "Oka. Ua tatou i ai i le itu leaga e tasi."
  
  "Oi, na o se tala malie. malie. O Amerika ma Saina e le mafai lava ona i ai i le itu e tasi."
  
  "Atonu e leai," o le tala lea a Drake. "Ae o matou o fitafita o loo tau mo tagata. "
  
  Na ia vaaia le le mautonu i le savali a le taitai, ma sina le mautonu i ona foliga. Masalo na aafia uma i latou ona o le "au a Saina na taofi atoa. Na tuu i lalo e Hayden lana auupega ma tapunia atili le avanoa.
  
  "E le mafai ea ona tatou maua se mea e tutusa ai?"
  
  Nod. "Ioe, e mafai. Ae o le malo ma taʻitaʻi faʻapolokiki, tagata faatupu faalavelave ma pule sauā o le a tumau pea i lo tatou ala.
  
  Na vaaia e Drake le faanoanoa i foliga o le tamaloa ma le faatuatua atoatoa i ana lava upu. E leai se fana po o se paelo na si'i a'o fete'ena'i le au fili. Sa fai uma mo le faaaloalo.
  
  Na tu i luga Drake, tuu lana fana i totonu o lana ato faafafa, ma fetaui ma le osofaiga. Ua pipii lima i lona fatafata ma sii i luga lima. Na tipi malosi le tulivae i ona ivi. Na lagona e Drake le tafe mai o le ea mai lona tino ma pa'u i le tulivae e tasi. O le osofaiga e le alofa, tuli ma moto e taia malosi ma timu i lalo, o le sauā na fuafua e le maua ai e ia se avanoa e taui ai pe mapusaga. Sa ia onosaia le tiga ma tuu atu lona taimi. O isi vaaiga na emo mai a o ia mimilo ma liliu. Sa tauivi Alicia ma le tamaloa umi; Na tau Hayden ma Kinimaka ma le taitai. Na auina atu e Mai lana paaga i luga o lona tauau ona ta tigaina lea o ia i le sternum.
  
  Na vaʻaia e Drake se avanoa ma faʻaaogaina. I tua atu o ia na ia faalogoina Thorsten Dahl o lo o sau e pei ona masani ai, oso i luga o le faasitepu; o se fa'aaliga iloga e le mafai ona le amanaiaina. Na tu le osofaiga a Drake mo na o sina taimi.
  
  O le sa avea muamua ma fitafita a le SAS na fa'ase'e solo i lalo, ma sasau ona vae ma pu'e lana paga i tua o le tulivae. Na ia faapau i luma, ma faapau i ona tulivae. A o paʻu i le tulaga o Drake, na faʻaalia e le Yorkshireman se ulu malosi. O le ee ma mata fa'atetele na iloa ai le malosi o lana lavea. Na tautevateva le komipi a Saina ma faalagolago i le tasi lima. Na tu i luga Drake ma toe fa'afo'i atoa le fiafia i tulivae ma tu'i ulu. Sa i ai ni manu"a ma ni toto, ae leai se mea na lamatia ai le ola.
  
  Na faanatinati atu Dahl, ma taulai atu i le fili a Alicia. Na ta le Suetena e pei o se povi e pei lava ona ta e Alicia. O le tagata na osofa"ia o ia na pa"u ese mai ona vae ma ta malosi le tua o lona ua, ma tetete ma te"i. Na latou faliu i tua i le taimi tonu e vaʻaia ai Mai o tuʻituʻi lana paga ua matapogia ona maua ai lea o se tamaloa ma se pusa.
  
  "Talofa!" Na tagi Alicia ina ua ia vaai atu ia i latou ma amata ona tamoe.
  
  Sa amata ona latou taufetuli, ae ua uma ona tuua e Smith ma Yorgi le taua. "Vaai?" Fai mai Alicia. "O lo matou malosi e i le numera. Sa ou iloa sa i ai se mafuaaga na matou mafatia tele ai i lenei au leaga."
  
  I luma atu, na poloka e Kenzi le isi auala a le tamaloa - toe foi i le mausoleum. O lea la ma se foliga mata"utia ma se tu"ualalo, ua ia aveese mai ai i fafo le auupega sa ia teuina muamua.
  
  Na siaki e Drake le eria ma iloa ai ua iu lava ina faatoilaloina e Hayden le taitai o le vaega.
  
  "Aua le faia lena mea!" - na ia alaga atu i le tamaloa. "Ua sili atu lou numera, uo."
  
  Na ea a"e i luga Hayden, iloilo le tulaga, ona solo lea o le toto mai lona alafau. Ua iloa atu nei e Drake ia Altan o toe fo'i mai i luga o sitepu e tilotilo ma mapuea ia te ia lava. Fiailoa...
  
  Sa tumau pea le le gaioi o le fana, o loo uu mau pea le atigipusa, toetoe lava a mau i le oti. Na tu i luga Hayden ma sii i luga lona lima, fa"asaga i fafo le alofilima. Na tu i le va o ia ma le tamāloa se mea faamu mea manogi umi, ae na ia gaoioi seʻia oo ina iloa atu o ia.
  
  Na alu atu Kenzi mai tua. Smith ma Kinimaka mai le itu. E leai se faailoga o le popole i mata o le fitafita, na o le faamavae.
  
  "E leai se tasi na oti." Na faasino atu Hayden i fitafita Saina ua le iloa ma oi. "E leai se tasi e tatau ona fai. Tu'u lava le pusa."
  
  Na tosina mai e Alicia lona mafaufau. "Ma afai e te manaʻomia se po, tau lava ina ia foliga lelei," o lana tala lea. "Lea ua ou ii".
  
  O le mafaufau o le fitafita e leʻi aofia ai le tuʻuina atu. Ma o lenei alii e leai se mea e alu i ai, leai se auala e sola ese ai.
  
  "O le fana," o le tala lea a Drake, "o se faamoemoe sese. Ua e iloa o lena."
  
  O le faamatalaga na tau i le sini, o le lima ma le fana na tetete mo le taimi muamua. Na faasolo pea le filemu, ma na matauina e Drake ua amata ona pisa ni alii na faatoilaloina. "E tatau ona e filifili, uo," o lana tala lea. "Ua ta le uati."
  
  Toeitiiti lava o le taimi lava na se'i ai i fafo e le tamaloa se fana ma amata ona tamoe. Sa ia taulai atu ia Hayden, ona sosoo ai lea ma le mea e faamū ai mea manogi, na ia sasau atu ai lona lima i luga o le tapuni, ma le faamoemoe o le a tuitui atu ia te ia. O le pa'ō ma le oi na o le pau lea o lana taui ina ua mau le mea, ae sa faaauau pea ona tamoe.
  
  Sa faatalitali Hayden, ma taulai atu lona mafaufau.
  
  Na oso mai Alicia mai lona itu tauaso, lupe, ma uu o ia i lona puimanava i se uu lakapi. Na punou le tamaloa, toeitiiti lava male afa, na tau lona ulu i le tauau o Alicia, ma lele atu ai le pusa i autafa. Na taumafai Hayden e pu'e o ia, ma pu'e a'o le'i faia le tele o mea leaga. O se tepa vave na faamaonia ai le i ai o le ofutau a le Poloaiga.
  
  Na popo e Alicia le tamaloa ua le iloa se mea. "Na ou fai atu ia te oe o le a ou i ai iina mo oe."
  
  Na iloilo e le au. Ua leva ona aga'i le Saina. Atonu na latalata le Farani. O se upu mai ia Hayden na toe aumaia ai Lauren i le talanoaga.
  
  "Tala leaga, alii. E le te'a ese le mata o Farani ia te oe, ma e le te'a ese foi mata o Rusia. Alu!"
  
  Fa'avalevalea!
  
  Na tilotilo atu Drake i le auala atoa i tua i lalo o faasitepu ma i luga o le ala saʻo e tau atu i le mausoleum. Na ia vaaia tagata o taufetuli, o se au e toafa e toetoe lava a mautinoa e tatau ona Farani. "E matua lelei lava," o lana tala lea. "O le mea moni, ua faalua nei ona latou maua muamua ia i matou."
  
  "E tatau ona tatou o," o le tala lea a Smith. "O le a latou faatasi ma i tatou i ni nai minute."
  
  "O fea e alu i ai?" O le fesili lea a Alicia. "Na latou poloka le auala e tasi."
  
  Na matauina e Drake laau i itu ma mutia i luma. O le mea moni sa faatapulaa le filifiliga.
  
  "Omai," o lana tala lea. "Ma Lauren, lafo mai se helikopa."
  
  "O loʻu ala".
  
  "Ia vave," o le tala lea a Smith. "O nei Farani o loʻo i luga o latou vae."
  
  Na faanatinati atu Drake, ma le manatu e le mafai ona mamao tele le au Rusia. Ae paga lea, e lei umi ae amata ona fana e se tasi. E oo mai i le taimi nei, ua sologa lelei mea uma mo i latou, ua latou vaaia le tulaga sili i sootaga o le fitafita i le fitafita ma le tagata i le tagata, ae o avanoa o sea filemu maaleale tumau e itiiti lava.
  
  Se"i o tatou feagai ma le mea moni: Afai e manana"o ia atunuu e galulue faatasi ma fefa"asoaa"i taui, ua iloa lelei e ali"i ma tama"ita"i o lo"o i le malo, o le ala faigofie lea-ae o lo"o fa"aauau pea ona latou tau.
  
  Sa ia see i le va o laau. Sa faanatinati atu le au ia te ia, ma uu e Hayden le pusa teuteu o loo i ai lana mealilo e lei faailoaina. Sa tautau Dahl i tua, ma siaki le agai i luma o Farani.
  
  "E lima minute i tua atu o matou. Leai se faʻailoga o Rusia. Ma ua ala mai Saina. Lelei, atonu o le a taofia uma ai i latou uma."
  
  "O le helikopa ua toe sefulu minute," o le tala lea a Lauren ia i latou.
  
  "Tau atu ia te ia e faanatinati," o le tala lea a Alicia. "Atonu e vevela lenei alii."
  
  "O le a ou tuuina atu lenei mea."
  
  Na uia e Drake le auala sili ona tuusaʻo, ma faʻamoemoe mo se laina lelei o le ufiufi. O la'au na fa'aloaloa i itu uma, o le 'ele'ele e malu ma 'ele'ele ma manogi lelei i le palapala. Na sii i luga e Kensi se lala mafiafia, ma faamimigi o ia a o tamoe e peiseai o fai mai, 'E tatau ona tatou faia lenei mea.' Muamua o se alu ifo umi, sosoo ai ma se a'ega ma'ai, ma le auala i tua atu na mou atu. Sa tau le iloa atu le lagi ma sa mu uma leo.
  
  "Ou te faʻamoemoe e leai se tasi i luma atu ia i tatou," o le tala lea a Dahl.
  
  Na tomumu Kinimaka, oomi malosi. "Faatuatuaina le au faʻalogologo," o lana tala lea, ma manino le toe manatua i ona aso CIA. "E sili atu i latou nai lo lou manatu."
  
  Na iloa foi e Drake latou te le o i ai iinei i le lalolagi, ma sa vaivai lona lagona. Na ia su'esu'e i tafa'ilagi uma, ma le mautinoa o le a faia e Dahl le mea lava e tasi mai tua. Ina ua mavae le fa minute sa latou tutu puupuu e faalogologo.
  
  "O le sailiga o le itu i luga o lenei helikopa?" Sa musumusu atu Hayden ia Lauren.
  
  Na mafai e le tagata Niu Ioka ona vaʻaia o latou tulaga e pei o ni togitogi lanumoana i luga o se masini siaki. "Alu sao lava. Faifai ai pea."
  
  Sa filemu mea uma; e mafai ona na o i latou o tagata i le lalolagi. Sa faaauau pea Drake ina ua mavae sina taimi, ma filifili ma le faaeteete ona laa. Na tolotolo atu Alicia i ona tafatafa, o Hayden e laa i tua. O le vaega o totoe o le 'au ua salalau nei e faʻateleina le latou avanoa. Na toso mai le auupega ma taofi mau.
  
  O laʻau na manifinifi i luma. Na tu Drake i tafatafa o le pito i fafo, ma siaki le laufanua.
  
  "O se alu ifo puupuu i se fanua laugatasi," o lana tala lea. "E lelei mo le tipi. Seoli, e oo lava i se Suetena e mafai ona lavea se sini tele."
  
  "Tolu minute seia oo i le fonotaga," o le tala lea a Lauren.
  
  Na fa'alatalata atu Hayden ia Drake. "E faape"i foliga?"
  
  "Leai se faailoga o ni fili." Sa ia faamimigi. "Ae a tuʻuina atu poʻo ai o loʻo tatou feagai, aisea e tatau ai?"
  
  Na sau Dahl. "E tutusa lava iinei. O le mea moni, o loʻo i ai i fafo i se mea, ae natia lelei."
  
  "Ma e mafai ona e mautinoa o loʻo latou agai atu i lenei auala," o le tala lea a Mai. "Aisea ua tatou faatali ai?"
  
  Na tilotilo atu Dahl ia Drake. "O le pudding Yorkshire e manaomia se malologa."
  
  "I se tasi aso," o le tala lea a Drake, ma toe tilotilo i le eria. "O le a e fai atu se tala malie tele, ae seia oo i lena taimi, faamolemole tau lava ina tautala pe a talanoa atu i ai."
  
  Na latou tula'i mai i luga o le laina o le laau, ma agai i lalo i se mauga mutia ma'ai. O se savili mafanafana na faafeiloaia Drake, o se lagona manaia ina ua uma le togavao o laau. O le vaega atoa sa gaogao ma pa e le mamao mai le mea na iu ai i se fasi mafolafola mamao i luma.
  
  "Sii atu nei," o le tala lea a Drake. "E mafai ona matou setiina se nofoaga i luga o le eleele mafolafola."
  
  Ae na faaleagaina ai le filemu ma le gaogao i le eria atoa. O le au a le SPEAR na taufetuli ifo i lalo o le malifa ae i lo latou agavale na sasaa mai ai le au Rusia mai le mea na latou lalafi ai. I luma atu ia i latou uma, malutia e se togavao mamao, na iloa ai foi Farani.
  
  O le mea sili o le manatu lena o Drake i mea. E mautinoa lava latou te le'i ofuina ni pine o igoa, ae na matua'i ese lava o latou foliga ma uiga.
  
  I le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai le latou helikopa i le lagi i luga aʻe o latou.
  
  "Oi leaga".
  
  I lona itu agavale, na pa'u ifo le Rusia i le tulivae e tasi ma fusi le fana i lona tauau.
  
  
  MATAUPU E SEFULUFITU
  
  
  Na liliu Drake i le ogatotonu o le sitepu ma tatala le afi. O ana pulufana na saeia ai le mutia na siomia ai le fitafita maualuga, ae e leʻi faaleagaina ai ana sauniuniga. E le'i maluelue lava le fa'aoso roketi; sa tumau pea le fa'amau o lo'o uuina o ia. O ana uo sa feoai solo ia te ia, ma toe foi atu le afi. Na faafuasei lava ona maua Drake i se lalolagi e tumu i mea matautia.
  
  Na faataalise sa'o atu Farani ma lo latou malosi atoa agai i le helikopa e tulaueleele ai. O Drake, faatasi ai ma Dahl ma Smith, na taofia tagata Rusia i le faga ma leoleo. Na iloa atu foliga o le pailate, o loo taulaʻi atu i le nofoaga e tulaueleele ai. E le'i fa'agesegese lava Alicia ma May ma talotalo atu e fa'alogo mai.
  
  O pulufana na tipi i le ea.
  
  Na ta e Drake se tasi o Rusia i lona apaau, ma tuu atu ai o ia i le tulivae e tasi. O le leo o Hayden na pa'ū i luga o le tagata fai fesootaiga.
  
  "Pilota, fai se gaoioiga e sola ese ai! Lauren, taʻu atu ia te ia o loʻo i ai a latou fana!"
  
  O Drake, Dahl ma Smith na latou taia le vaega a Rusia, ae na latou nonofo mamao ese e fausia lelei, aemaise lava a o feoai. Na tepa a'e le pailate, ma te'i ona foliga.
  
  O le RPG na fana, o le fana na lele i fafo ma se ea ma se pa leotele. O Drake ma isi sa na'o le matamata atu ma le le mautonu a'o ia tuua se auala i le ea ma lele sa'o atu i le helikopa. I le matua fefe lava, na faia ai e le pailate se togafiti maʻai e aloese ai, faʻasaga le helikopa, ae o le fana na alu atu sa televave tele, taia le pito i lalo ma pa i se ao o le asu ma le afi. O le helikopa na lili ma pa'u i lalo, o vaega na pa'u'u ese ma ave ese i tua atu o lona ala lele.
  
  Na'o le taimi na ia tilotilo ai ma le le talitonu, atuatuvale ma le ita pogisa na ia iloa ai le mea o le a agai i ai lona ala matautia.
  
  Na iloa atu e Falani ua sau ma taumafai e taʻape, ae o le helikopa na paʻu i lalo i totonu oi latou.
  
  Na pau Drake i le eleele, ma tanumia lona ulu i le vao. O le afi mumu ma moli na oso i luga ma fafo, ma le asu uliuli na alu a'e i le lagi. O le tele o le helikopa na tulaueleele i le tagata e toatasi; na feoti loa o ia ma le pailate. Na sau le mata o le rotor autu ma alu sa'o i le lona tolu na faia'ina, na vave ma faafuasei na te le iloa se mea e uiga i ai. Na tepa a'e Drake ma iloa atu ai se vaega tele o otaota mu na pau i luga o le isi. O le malosi o le ta na tu'i ese ai o ia mai ona vae ma toe togi ai o ia i tua mo le sefululua laa, mulimuli ane na ia taofi uma gaioiga.
  
  E na o le toalua Farani na faasaoina; o le to'atele o le 'au na faia'ina i se tasi o fa'alavelave fa'afuase'i. Na iloa atu e Drake se tasi o i latou o tolotolo ese mai le afi mumū ma se lima mu, ae o le isi, tautevateva, agai mai. I se isi itu na mafai ai e le lona lua ona uu le auupega ma fesoasoani i lana uo e alu ese.
  
  Na folo e Drake lona ita ma faaauau pea ona taofi mau lona mafaufau. E na o le pau a latou mea e gaosia ai na faaleagaina. O loo taofiofia pea e Hayden le kiki saoloto, ae o lea ua faanatinati atu le au Rusia ia i latou ma le matua manino lava o faamoemoega. O le tamaloa e iai le RPG o loʻo taulaʻi pea i le lapisi, e pei o loʻo ia mafaufau i le faʻaluaina o le ta.
  
  Sa tu i luga Drake, ma sa tulai mai le au faatasi ma ia. O le alu ese mai tagata Rusia agai i le afi, na latou faatuina ai se upega o malutaga lea na faamalosia ai o latou fili e taoto maualalo. Na tu'i uma e Drake ma Dahl ia alii na fa'aofuofu, ma ta'ape ai i le eleele. Na ufitia i latou i le mumū o le afi a'o latou latalata atu, o le pa'ō ma'ai ma le pa'ō mamafa na fa'alogoina mai totonu. Na lagona e Drake ua fufulu ona foliga ona punou lea i tua o lona itu tauaso. O Farani na totoe ua mamao ese, tauivi ma o latou manuʻa ma leiloa, ma manino mai le feteenaiga mo le taimi nei.
  
  Na faliu Drake i luga o le tulivae e tasi, oomi le ki o le comm.
  
  "O loʻo tulaʻi le helikopa," o lana tala lea e faʻamaonia ai ia Lauren, ona, "Matou te manaʻomia se isi auala e aveese ai i le taimi nei."
  
  O le tali na gūgū. "I luga o ia".
  
  Sa faaauau pea ona solomuli le au, ma faateleina le mamao i le va o le afi mumu ma le fili o loo latalata mai. O le mea ofoofogia ma le le mautonu, na fanaina e le RPG Rusia se isi roketi i le helikopa ua uma ona faʻaumatia, ma auina atu le tele o koluma o le afi ma le masima i luga o le ea.
  
  Na lagona e Drake se fasi u'amea na alu ese mai lona tauau ma taamilo solo mai le lavea. Na tepa i tua Dahl, ae luelue le ulu o le Yorkshireman, "Ua ou manuia."
  
  Sa faasino atu i laua e Alicia agai i le pa mamao. "O le auala lenei e na"o le pau lea o le filifiliga. Alu, tagata!"
  
  Na faalaugatasia e Hayden le pusa ma tamoe. Sa tumau pea Smith ma Kinimaka, ma tumau pea le afi i le va o i laua ma Rusia. Na su'esu'e e Drake le vaega o lo'o i luma, ma sauni i taimi uma mo ni fa'ate'ia fou ma fa'amoemoe e sili ona leaga. Sa i ai tagata Saina i se mea, ma sa mataala tagata Isaraelu, Suetena ma Peretania.
  
  O lo latou saoasaoa na vavaeeseina ai i latou mai tagata Rusia o loo tuliloaina, ma na latou taunuu i le pa ma se taimi na totoe. Na ui atu Alicia ma May i se auala 'alo ona maua ai lea o i laua i le isi itu, i tafatafa o se fasi mafolafola e lua-lane lea na mou atu i itu uma e lua i se toafa foliga. E leʻi toe foʻi atu Lauren ia i latou, ae na latou tuʻuina o ia i ana lava togafiti, ma le iloa o le a fesoasoani DC.
  
  Sa le'i faatumulia Drake i le mautinoa tele. Na te le"i tu"uaia Lauren-O le Niu Ioka sa i luga o le vai mama, ae e leai se mea i lenei misiona na ta"u atu ia te ia o alii ma tamaitai o loo nonofo saogalemu ma mafanafana i le Capitol ua ufitia atoa o latou tua.
  
  Sa alu Alicia e tamoe. O se tulaga ua faateteleina uiga ese. Na iloa e Drake o tagata Rusia atonu na i ai se ituaiga o ufiufi. Masalo sa i luga o le ala.
  
  "Vaai iina," o le tala lea a Kenzi.
  
  Pe a ma le afa maila i luma atu, na tu ai se SUV uliuli e piki le Farani faigata. A o latou vaavaai atu, na vave le saoasaoa o le taavale i le selau valusefulu maila i le itula, ma utaina ai ni vaega se lua ma saosaoa ese ma le agi.
  
  "Tagata leaga," o le tala lea a Dahl.
  
  "E tatau ona tatou popole ia i tatou lava," o le tala lea a Smith. "A le o le a avea foi i tatou ma 'tagata matitiva'."
  
  "E i ai se manatu o Grumpy," o le tala lea a Alicia, ma tilotilo i itu uma. "O le mea moni, e leai se mea tatou te alu i ai."
  
  "Tanu le atigipusa." Na tusi le lima o Kinimaka i se togavao e tu mamao lava o le auala. "Toe foi mai mo lenei mea mulimuli ane. Pe fai atu ia Lauren e lafo se isi au."
  
  Na tilotilo atu Drake ia Dahl. "E le tatau ona faigata tele, a?"
  
  "Taofia tele," o le tala lea a Hayden. "Atonu latou te mauaina. Taofi le savali. E le gata i lea, matou te manaʻomia lenei faʻamatalaga. O isi 'au atonu o lo'o aga'i atu i le tolu tagata tietie."
  
  Na emo Drake. Na te le'i mafaufau i ai. O se nonoa o le le mautonu na amata ona tata tonu i le ogatotonu o lona muaulu.
  
  "Ou te leʻi mafaufauina o le a ou gau i le faʻafefeina o Saina," o le faitio lea a Alicia.
  
  "O le tasi lenei o tulimanu e fa o le lalolagi," o le tala lea a Dahl ia te ia. "O lea ia e faamafanafanaina i lenei mea."
  
  "Oi, faafetai, alii. Faafetai mo lenei mea. Masalo o le a ou faatauina se condominium."
  
  Ua i ai nei tagata Rusia i luga o le auala. Na mafai ona iloa atu e Drake se tasi o i latou o tagi mai i le leitio. Ona pasi atu lea o lana vaai i luma o tagata Rusia ma taumafai e taulai atu i se mea o lo o gaioi mamao.
  
  "Atonu o le latou taavale lea," o le tala lea a Dahl, ma tamoe ma toe tepa i tua i le taimi lava e tasi.
  
  Na ata Yorgi, o ona mata e pei o le aeto. "Talosia. Ma o le sefulu tausaga talu ai atonu na e saʻo."
  
  Na faapupuu mata o Drake. "Ei, ose pasi."
  
  "Tamomoe pea," o le tala lea a Hayden. "Taumafai e aua le foliga fiafia."
  
  Na ata Alicia. "O lea ua e faia. E le mafai ona taofi le matamata. Pe na e faia ea lenei mea? E te iloa e le tatau ona e sioa i se tasi ma iloa ai e le mafai ona e tilotilo ese?"
  
  "Ou te mauaina i taimi uma," o le tala lea a Dahl. "Natura".
  
  "Ia, o se Muppet e fai i le pa"u o se mea e seasea ona vaaia," o le faalavelave lea a Drake.
  
  O le pasi e samasama susulu ma faʻaonaponei ma faʻatopetope atu i luma o Rusia e aunoa ma le faʻagesegese. Na talisapaia e Drake lona saoasaoa, avetaavale ma pasese, ae na ia iloa e leai sa latou filifiliga. Sa i ai ni nai maila lelei mai soo se aai tele. A o latalata mai le pasi ma sioa i ai tagata Rusia, na poloka e le au SPEAR le auala.
  
  "Faagesegese," o le gutu o Alicia.
  
  Sa ata faafuasei Smith. "E le o Kansas lea. O le a ia le malamalama ia te oe."
  
  "Ona avea lea o se gagana aoao." Na sii a'e e Alicia lana auupega e ui i le pupula o Hayden.
  
  "Saosaoa," o le tala lea a Dahl. "A o lei oso i le leitio."
  
  Na fa'agesegese le pasi ma sōsō teisi, o le pito i luma lautele na se'e ese. Ua uma ona sosola tagata Rusia. Na tulei e Drake le faitotoa e matala, ma talo atu i le avetaavale e tatala. O foliga o le tamaloa ua fefe, ua pupula ona mata ma taufetuli atu i le va o fitafita ma lana pasese. Sa faatali Drake seia matala le faitotoa ona laa atu lea i luma, ma tuu mai lona lima.
  
  "Tatou te fia o e tietie taavale," sa ia fai mai ai ma le toafimalie e mafai.
  
  Na alu le au i le ogatotonu o le pasi. O Dahl le tagata mulimuli na oso i luga ma pati le lima o le avetaavale.
  
  "I luma!" Sa ia faasino i lalo le auala.
  
  O Rusia e le sili atu i le selau iata i tua, o fana na sii aʻe aʻo oomi e le avetaavale lona vae i le fola. E foliga mai o loʻo ia vaʻavaʻai atu i ana faʻata i autafa. Na amata ona gaoioi le pasi, na toe feosofi i tua le pasese. Sa taofimau e Drake. Sa savali atu Alicia i tua o le pasi e iloilo le tuliga.
  
  "Ua latou maua le malosi"
  
  Na talotalo atu Drake ia Dahl. "Tau atu ia Keanu e faavave i luga!"
  
  Na foliga matamuli le alii Suetena, ae sa talanoa i le avepasi. Na faasolosolo malie le saoasaoa o le taavale. Na vaai atu Drake ia Alicia ua tete"e ona faliu vave lea, ma ee i le pasese pasi.
  
  "Pati i lalo! O lenei!"
  
  O le fefe i le RPG, na pau ai foi Drake. O le mea e lelei ai, o pulufana na na o le pito i tua o le taʻavale, na mau uma i totonu o le taavale. Sa ia mapuea ma le mapu. E manino lava, na lapataia tagata Rusia e uiga i tagata lautele na maliliu. O le mea sili o se mea.
  
  Ua toe oo mai foi i le mafaufau faiga faapolokiki i tua atu o fuafuaga a au ta'ito'atasi. E le o 'au uma na lagolagoina e le setete; ma e leʻi iloa e nisi taʻitaʻi le mea ua tupu. Na toe foi atu ona mafaufauga i Farani - ma fitafita oti.
  
  E fai a latou galuega.
  
  Na alu ese le pasi mai tagata Rusia, ma saosaoa i luga o le auala, ma gatete lona tino atoa. Na malolo teisi Drake, i le iloaina o loʻo latou toe foʻi atu i Ejin Horo i le itu o loʻo latou agai i ai. Na fa'atalanoa e le aveta'avale se pi'oga lautele ma salu. Na faliu Drake a'o fa'aleo mai e Alicia se ee maualalo mai le nofoa pito i tua.
  
  Ma sa latou vaaia se helikopa uliuli a tagata Rusia, o lo o tafe ifo e piki i luga.
  
  Na faatumulia le sootaga i le leo o Hayden. "Latou te le osofaia."
  
  Na pupuni e Drake ona laugutu. "Suavai op. Ua suia poloaiga."
  
  "Ma e mafai lava ona latou tuleia le pasi mai le auala," o le tali atu lea a Dahl. "O le a le mamao i le aai?"
  
  "Valu minute," o le tali lea a Loleni.
  
  "Ua umi tele". Na savali atu Dahl i le ala savali i tua o le taavale saoasaoa ma amata ona faamalamalama atu i le pasese e tatau ona latou agai i luma. Na mavae ni nai minute ona ia faatasi atu lea ma Alicia.
  
  "Talofa Torsti. Ma sa ou manatu lava o nofoa pito i tua sa na o le kisi."
  
  Na faia e le Suetena se leo titina. "O e taumafai ea ou te ma'i malaga? Ou te iloa le mea sa i ai na laugutu."
  
  Sa sogi atu e Alicia ia te ia. "E te le iloa po o fea na o i ai."
  
  Na taofia e Dahl se ataata ma faia le faailoga o le satauro. O se helikopa a Rusia na tulaueleele puupuu a o malaga atu fitafita, ma faapepepepe i luga o le auala. E fai si mamao o le pasi ma liliu i le va o i latou, ma sa su'esu'e e Alicia ma Dahl le ea.
  
  Na vaavaai atu Drake mo Farani sosola i luma, ae masalosalo pe o le a latou taumafai e osofaʻi. Sa toaitiiti i latou ma sa tauivi ma le faiaina. Sa latou soona fai. Semanu e sili atu le aoga pe ana latou o saʻo i le faʻamatalaga lona tolu.
  
  Ae, sa ia vaavaai pea.
  
  Na oo mai le leo o Lauren e ala mai i le tagata fesootai. "Ono minute. E i ai sou taimi e talanoa ai?"
  
  "E uiga i le a?" Na tomumu Smith, ae na ia taofia mai le faia o se tala ita.
  
  "O le Tolu solofanua o se mealilo, o se tasi na lafo e le Poloaiga iina e palapala ai le vai. O Initia lauiloa e aofia ai Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, ae faʻafefea ona e mauaina le tagata sili ona leaga na soifua mai? Ma sa lauiloa o ia." Sa mapuea o ia. "O loo matou siakiina pea. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le mafaufau i Uosigitone i se taunuuga mate. Sa ou fai atu ia i latou atonu e le o se mea leaga tele."
  
  Na manava Drake se mapuea. "Ioe, lo"u alofa. E le o se mea sili ona leaga e mafai ona tupu, "o lana tala lea. "E tatau ona faʻagesegese isi malo."
  
  "E mautinoa lava e tupu. I isi tala, matou te manatu ua matou talepeina tulimanu e fa o le lalolagi."
  
  "O iai sau?" Fai mai Mai. "O se tala fiafia lenei."
  
  Sa fiafia Drake i lana tautalaga masani. "Tumau i ai, Mai."
  
  "Ioe, ou te le manao e oso ese mai lo"u nofoa ma le fiafia," o le faaopoopo atu lea a Alicia ma le matutu.
  
  E lei fiafia Mai e tali atu. Na faaauau le tala a Loleni e pei e leai se tala, "Faatali mo sina minute, alii. Na ona taʻu mai ia te aʻu ua toe foi mai Saina. E le itiiti ifo ma le lua helikopa o loʻo agai atu i lau itu."
  
  "O loo matou i luga o se pasi Saina," o le tala lea a Yorgi. "Tatou te le saogalemu mai ia i latou?"
  
  "E fai si faavalevalea," o le tala lea a Kenzie. "E le popole malo."
  
  "E ui lava i le soona faʻasalalau," faʻaopoopo Hayden. "E sa"o lava Kenzie. E le mafai ona matou manatu latou te le o i luga o le pasi."
  
  O upu faaperofeta, na mafaufau ai Drake, a o tupu aʻe se mea uliuli i le lagi lanumoana i luma o le pasi.
  
  Fai mai Alicia, "O loo iinei tagata Rusia."
  
  Ua sili atu ona faigata.
  
  
  MATAUPU E SEFULU VALU
  
  
  Na felelei helikopa i luma ma tua. Na va"ai atu Drake a"o tafe ifo i lalo le manulele Saina toeitiiti lava o"o i le asfalta a"o le"i tu"u i lalo ma aga"i sa"o atu i le pasi.
  
  "Ua latou faamalosia i matou e lavea," o lana tala lea, ona tusi atu lea i le avetaavale fefe. "Leai leai. faaauau!"
  
  Na gogolo le afi o le pasi ma faititili paʻu i luga o le eleele. O le tele o tagata na tumutumu i luma ua amata ona alalaga. Na iloa e Drake e le mafai e Saina ona lavea ma le loto i ai se helikopa, ae sa faigata ona faailoa atu lona malamalama i le pasese.
  
  Na moeiini mata e le avetaavale. Na liliu le pasi.
  
  Na fetuu Drake ma toso ese le tamaloa mai lona nofoa, ma uu le uili. Na fesoasoani Smith i le tamaloa ma taʻitaʻi ese atu o ia i fafo i totonu o le ala. Na oso atu Drake i tua o le uili o le pasi, ma tuu lona vae i luga o le pedal kesi ma taofi mau ona lima i luga o le foeuli, ma tuu i se laina sao atoatoa.
  
  O le isu o le helikopa na tusi saʻo ia i latou, o le va na vave tapunia.
  
  Na faalogoina le feei mai tua ma itu. Ua tatau nei ona taofi e Smith le avetaavale. Sa taofimau e Drake.
  
  Na amata ona fe'ei le tagata feso'ota'i. "Sau loa, lo"u vale o Keanu," o le manava lea o Alicia. "O tagata Rusia e toetoe lava o matou-"
  
  "Usu," na toe oso atu ai Kenzi. "Nofo filemu. Na e tilotilo i le fa'afale?"
  
  Na fa'alogoina le leo a Alicia i totonu o le pasi.
  
  "Mafaufau?" Na fesili Drake i le sekone mulimuli.
  
  "E le o se fono a le komiti!"
  
  Sa pipiimau Drake i lona faatuatua, lona poto masani ma lana foeuli. Na faatumulia ona taliga i teteega leotele. Ua pauu tino i le fola o le pasi. E oo lava ia Smith na faanunumi. I le taimi mulimuli lava, o le helikopa a Saina na fuli i le itu taumatau, ma taofi le helikopa a Rusia, na toetoe lava a lavea le tua o le pasi. Na faaili atu Alicia ma na kilia e Dal lona faai.
  
  "Ou te talitonu moni na matou manumalo i lenei taamilosaga o moa."
  
  Sa faaauau pea le avetaavale a Drake, ma vaaia ai se isi feliuliua'i lautele i luma. "Ma o le ponesi o le matou le falai pe crunchy."
  
  "Taofi," o le tala lea a Kinimaka. "Ua ou fia ai lava."
  
  Na tale Alicia. "Ua na o se helikopa valea a Saina."
  
  "Ua latou toe foi mai," o le tala lea a Hayden.
  
  "O outou o loʻo latalata atu i tua o le taulaga i le taimi nei," o le tala lea a Lauren. "Ae o loʻo tolu minute le taʻavale mai soʻo se nofoaga tutotonu o tagata."
  
  Na faanatinati atu Drake i le tagata fesootai. "Omai, tagata! E tatau ona e faafefe i latou!"
  
  Na savali atu Kenzi i faitotoa pito i tua, ma alaga, "E i ai se tasi iinei e i ai sana katana?"
  
  O ana upu na fetaui ma sioa gaogao, ma e toalua pe toatolu tagata na ofoina atu o latou nofoa. Ua faaloaloa atu e le toeaina mata tele lona lima tetete o loo uuina se taga suamalie.
  
  Na mapuea Kenzi. Na luelue e Drake le ki e tatala ai faitotoa. I se taimi vave, na pipii atu e le fafine Isaraelu lona tino i fafo, uu le pito o le faamalama, ona sosoo ai lea ma le taualuga ma toso atu o ia i luga o le taualuga o le pasi. Sa alu malie lava le ta"avale a Drake i le mea na ia mafaia, ma aloese mai le omoolo tele, ma manava loloto a o ia malamalama i lona tiute e afua mai i amioga a Kensi.
  
  Ona, i le faaata pito i tua, na ia vaaia ai Dal ua oso e faatasi ma ia.
  
  Oi leaga.
  
  Faatasi ai ma le malosi o le mafaufau, na ia faatumauina ai le mausali.
  
  
  ***
  
  
  Na a'e Dahl i luga o le taualuga o le pasi. Na faaloaloa atu e Kensi lona lima, ae na luelue lona ulu i tua atu o ia.
  
  "Saosaoa!"
  
  O le helikopa a Rusia na maua le maualuga ma o lea ua toe maulu, o le taimi lea i le tolu-kuata tulimanu i luma. Sa mafai ona ia iloa atu se tagata o tautau mai i itu taitasi, ma taulai atu se auupega, atonu e taulai atu i uili po o le avetaavale foi.
  
  Na faliu vave lava, su"e le helikopa a Saina. E le'i mamao. Maulu i le itu tauagavale, sa i ai foi tagata o loʻo tulimataʻi a latou auupega mai faitotoʻa. O le mea moni e le o malosi le fana a Saina i a latou lava pasi, na matua faʻamalosia, ae na faʻafefe i le iloa o loʻo latou manaʻomia le pusa o loʻo uuina e Hayden, ma latou manaʻomia le atoatoa.
  
  Sa nofo Kensi i luga o le taualuga o le pasi, ma faalogologo i le matagi ma le fegasoloai, ma fofola ona tulivae. Ona sii lea o lana auupega, ma taulai atu i le helikopa. Na faʻamoemoe Dahl o le a ia le taumafai e puʻeina, naʻo le faʻafefeina o le au fana. E leʻi faaalia e tagata Rusia se taofiofiga faapena, ae na matuā manaʻo Kenzi e sui.
  
  Na iloiloina e Dahl le helikopa lata mai. O lo'o fa'aputuina i le lau, e le na'o le agafesoota'i, ae o le oti. O le mea mulimuli na ia manaʻo ai o le faʻatupuina o soʻo se ituaiga o faʻalavelave, seʻi vagana ai se faʻalavelave e ono aafia ai se pasi.
  
  O paʻu pito i luma na paʻu i luga o se omoʻo, ma faʻaalia ai se "faʻanoanoa" mai ia Drake. E leai se isi mea na faalogoina e Dahl vagana ai le pisapisao o le ea ma le gogolo o le helikopa. O le fana na fiti mai le uamea i tafatafa o lona vae taumatau. Na le amana'ia e le Suetena lea mea, na fa'ailo ma fana.
  
  Masalo na lavea le pulufana ona na faapau e le tamaloa le fana ma solomuli. E le'i fa'atagaina e Dahl lenei mea e motusia ai lana fa'atonuga ma na'o le toe fanaina o se isi fana i le faitoto'a matala. Na liliu sa'o atu le helikopa ia te ia, ma vave ona latalata atu, ma o le taimi lea na iloa ai e Dahl o le taalo palaai o se manatu leaga.
  
  Na ia oso ifo i luga o le taualuga o le pasi.
  
  Na tagitagi le helikopa i luga o le ulu, ma tipi i le avanoa lea faatoa alu ese. Sa le'i i ai sona malosi e liliu atu ai ia Kensi, ae sa ia latalata atu ma togi ese o ia.
  
  I le pito o le taualuga o le pasi!
  
  Na see Dahl ma tolotolo i luma, ma taumafai e aapa atu ia te ia i le taimi. Na taofi e Kenzi lona pa'ū, ae na le mafai ona pulea lana auupega; ae peitai, o le malosi na mafua ai ona lele ese o ia mai le pasi saoasaoa ma agai atu i le auala le alofa i lalo ifo.
  
  O le manu Saina na lili'o malosi, ma sau i totonu o se li'o. Na fana e le Rusia i luga o le ulu, o le pulu sese na ati ai le uamea i tafatafa o le ogavae taumatau o Dahl. O le tino o Kenzi na se'e ese mai le itu o le pasi, ma sa ia tuuina atu lona tino atoa i se tasi oso faanoanoa mulimuli, o lona lima ua faaloaloa mai.
  
  Sa mafai ona ia fusiina lona lima taumatau i lona tapulima o loo feminoia'i; oomi mau ma fa'atali mo le ma'i'ese e le maalofia.
  
  Na oo mai, ae sa ia pipiimau pea, ma faasolo atu i le mea e gata mai ai. O le u'amea iila ma lamolemole na galue faasaga ia te ia, na mafai ai e lona tino ona se'e agai i le pito, o le mamafa o Kenzi na tosoina i latou uma i lalo.
  
  Na o'o mai le 'e'e i luga o feso'ota'iga. Na mafai e le 'au ona iloa atu vae o Kenzi o loʻo taamilo solo i fafo o se tasi o faʻamalama i autafa. Sa taofimau Dahl ma lona malosi atoa, ae o taimi uma lava e se'e latalata atili ai lona tino i lena pito malo.
  
  Sa leai se mau i luga o le taualuga o le pasi ma leai se mea e uu i ai. E mafai ona ia pipiimau, e le mafai lava ona ia faamamulu, ae na te le maua foi se lagolago e siitia ai o ia i luga. Na oo mai le leo o Drake e ala i le tagata fesootai.
  
  "E te manao ou te tu?" Leotetele, le mautinoa, fai si popole.
  
  Na faitau lelei e Dahl lagona. Ana taofi, semanu e matua lavea uma e Rusia ma Saina. E leai se tasi na te iloa po o le a le iʻuga.
  
  Ua gau le leo o Loleni. "Faamalie atu, faatoa ou mauaina se feau o loo o mai tagata Suetena ia te oe. O lea la ua fa'a fa'alatalafu, tagata."
  
  Na lagona e Dahl le mamafa o lo'o fa'aloloa ona maso. O taimi uma lava e fiti ai le pasi, o le isi inisi o lona tino o le a see i le pito, ma o le a pa'u teisi Kenzi. Na ia faalogoina le leo o Isaraelu mai se mea i lalo.
  
  "Tuu ese! E mafai ona ou faia!"
  
  E leai lava. Sa latou malaga i le onosefulu maila i le itula. Na iloa e Kensi na te le tu'uina o ia e alu ma e le'i mana'o o ia e pa'u'u uma i la'ua. Na sili atu le fa'aaloalo na lagona e Dahl mo ia. O le fatu na ia iloa na tanumia loloto na o le tulaʻi aʻe teisi atu i luga.
  
  O le leo o ona seevae na taia faamalama na atili ai ona tata lona fatu.
  
  Sa latou see faatasi, o Kenzi i lalo ma Dahl i luga o le taualuga o le pasi. Sa ia taumafai e uu le pito talatala o loo tafe i le pito, ae e laʻititi tele ma tipi ai lona aano. I le le vaaia o se faamoemoe, sa ia pipii atu i ai mo le umi na te mafaia, ma lamatia ai mea uma.
  
  O lona fatafata na aga'i atu i le papa, ma se'ese'e ma le le mafai. Na fetaui ona mata ma Kenzi, ma tilotilo i luga. O la latou felafolafoaiga sa leai ni upu, leai ni faamatalaga, ae loloto.
  
  E tatau ona e tu'u mai a'u ou te alu.
  
  E leai lava.
  
  Na ia toe toso mai, ae na o le se'e mai le mea e le toe foi mai ai.
  
  O lima malolosi na uu uma ona tamai povi, o lima e na o Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," o le tala lea a le Hawaii. "E te le o alu i se mea."
  
  Na lagolagoina e le Hawaii Dahl ona toso ese lemu lea o ia mai lona pau. Sa uu mau e Dahl ia Kensi. Sa la aga'i malie atu i le saogalemu.
  
  I luga, o le helikopa na paʻu mo le taimi mulimuli.
  
  
  ***
  
  
  Na iloa lelei lava e Drake o lo"o u"u mau e Kinimaka ana uo, ae o lo"o tau musu lava e fuli fa"amalosi le pasi. O Rusia ma Saina na agai mai i itu faafeagai, e mautinoa lava o le a latou iloa o le a avea lea ma a latou auala mulimuli.
  
  O le leo o faamalama ua ta"e na ta"u atu ai ia te ia e le o tutu vale isi. Sa i ai sa latou fuafuaga.
  
  Mai tua, na ave e Alicia, Smith, May, Hayden ma Yorgi se faamalama mai itu eseese o le pasi ma ta'e ai. I le taulaʻi atu i helikopa o loʻo latalata mai, na latou sasaa ai afi mamafa, lea na faʻamalosia ai i latou e vave faʻafefe i le itu. Na muta le laina laau ma sa iloa atu e Drake fale i luma atu.
  
  Fesootaiga auala, taamilomilo. Sa tatagi mai fana i ona tua, ma faatumulia ai le pasi; helikopa uliuli na ave i le lagi.
  
  Sa ia mapuea ma le mapu.
  
  "O loo matou ola pea," o lana tala lea. "Ia tau i se isi taimi."
  
  Na faasalavei atu Lauren. "Na solomuli foi Suetena," o lana tala lea. "Ae ou te maua lava sina fa'alilo i le faailo. O se mea i le va o Uosigitone, le fanua ma aʻu. E ese lenei mea. Toeitiiti lava pei ... e pei o ... "
  
  "O le a?" - Sa ou fesili. o le fesili lea a Drake.
  
  "E pei o lo"o i ai se isi fa"alapotopotoga o lo"o fa"agasolo. O lo'o i ai se isi mea o lo'o ta'alo. Toe tasi..." sa ia tau musu.
  
  "Au?" Ua uma Drake.
  
  Na muimui leotele Hayden. "E foliga faavalevalea lenei mea."
  
  "Ou te iloa," o le tali atu lea a Lauren. "Ou te talitonu moni lava, ma e le o aʻu o se tagata poto faapitoa. Ana iai Karin iinei, ou te mautinoa o le a tatou maua se mea e sili atu.
  
  "E mafai ona e mauaina se talanoaga?" o le fesili lea a Hayden. "E tusa lava pe na o sina mea itiiti lava?"
  
  Na manatua e Drake le taʻua muamua o le SEAL Team 7, na faʻalogoina e Dahl ma ia lava. Na toe oo mai foi ia te ia o loo mataituina fesootaiga uma.
  
  "E mafai ona tatou tuu ese lenei mea mo sina taimi?" - na ia fesili ai. "Ma e mafai ona e mauaina se auala sili atu mo i matou e o ese ai mai i inei?"
  
  Na lagona e Loleni le fiafia. "Ioe, ioe," o lana tala lea. "Tuu mai se minute."
  
  
  MATAUPU E SEFULU IVA
  
  
  Na faatali Hayden Jay mo ni nai itula seia oo ina saogalemu le au i se tamai malutaga satelite i Taiwan ae lei tuua le nofoaga vaapiapi e fai le telefoni.
  
  O lana sini: faafesootai Kimberly Crowe.
  
  Sa umi se taimi, ae sa tumau pea Hayden. Sa ia maua se tulimanu filemu i tua o le fale, faanofonofo i lalo ma faatalitali, ma taumafai e taofi lona ulu mai le milo. Sa faigata ona maua se mea tumau i lona olaga e pipii i fafo o le au. Na avea le SPIR ma lona olaga, o le uiga o lona olaga, ma, o se taunuuga o lenei mea, na o le leai o sana sootaga patino, leai se mea sei vagana ai galuega. Na toe mafaufau o ia i le asiosio o mea tutupu na latou fetufaaʻi faatasi - mai ia Odin ma Faitotoa o Seoli, i Papelonia ma Pandora, le pa faaniukilia lea na toetoe a faaleagaina ai Niu Ioka, o le la teteʻa tuai ma Ben Blake, ma le la teteʻa talu ai nei ma Mano Kinimaka. . Sa malosi o ia, malosi tele. Sa le manaomia ona malosi tele o ia. O le mea na tupu talu ai nei ma le Inca Treasure i Peru na aafia ai o ia i le mafaufau ma le faaletino. E le'i i ai lava se taimi muamua na matua faate'ia ai o ia i le totonugalemu.
  
  O lea ua toe mafaufau ma le to'a. Atonu na mu alalaupapa ma sa tatau ona lelei. Ae afai e manaʻo moni o ia e sui, afai e manaʻo e sili atu i lona olaga, e tatau ona ia mautinoa aʻo leʻi faia le paʻu ma toe lamatia ai se tasi. Pe o le Mano lenei po o se isi.
  
  Ou te popole. Ou te matua manao lava. Ma o le isi taimi e tatau ona ou mautinoa ou te tumau faamaoni i le mea ou te manaʻo i ai.
  
  Mai le olaga. E leai se galuega. Na fa'atasi le 'au a le SPEAR ma faia se galuega lelei, ae leai se mea na tumau e fa'avavau. O le a oʻo mai le taimi-
  
  "Miss Jay?" - fai mai le leo o le robot. "O lea ua ou fesoasoani ia te oe."
  
  Na tuufaatasia uma e Hayden. O le isi leo i luga o le laina o le Minisita o le Puipuiga.
  
  "O le a le faafitauli, Agent Jay?" Laconic, filemu, vavae ese. Na foliga mai o Crowe ua ita.
  
  Na fa'aalu e Hayden le taimi e mafaufau ai pe fa'afefea ona fa'aupuina lana fesili autu. Sa tonu ia te ia e tanu ma vaai po o le a le mea na pikiina e Qrow.
  
  "Na matou o ese mai Saina ma maua se pusa lona lua. O loʻo faʻataʻitaʻiina nei e le 'au lenei mea. O lipoti e lata mai, e le taumate. E leai ni tagata na maliliu, e ui sa tele manu"a ma manu"a. E le o au tauva uma e feita..." Sa ia mafaufau puupuu pe o le a ave e Qrow le maunu, ona faaauau lea, "O nisi atunuu e sili atu le malosi nai lo isi. Le itiiti ifo ma le tolu na faiaina Farani. E toatasi Rusia ua manua. Mata e iai se isi 'au e sili atu ona faalilolilo? Ua matou faalogoina snippets o talatalanoaga faalilolilo Amerika, lea, ioe, e leai se mea e faamaonia ai. O Peretania o loʻo i o matou itu, pe foliga mai, ma o Drake e iai sona aafiaga ia i latou. O lea ua matou i ai i le fale sefe, e fa'atali i le fale e mafaufau ai e su'e po'o fea o iai le Ta'avale solofanua lona tolu."
  
  O lea la ua tu o ia ma faatalitali.
  
  Sa tausia e Qrow lana faaleoleo. "E iai se isi mea?"
  
  "Ou te le talitonu i lenei mea". Na lagona e Hayden le le fiafia ina ua le manuia ana taumafaiga. Sa ia mafaufau pe tatau ona sili atu ona tuusao.
  
  "O loo ou fesootai pea lava pea ma tagata i Uosigitone," o le tala lea a Crowe. "Leai se mea e tatau ona tuu mai ia te au."
  
  "Oi, ua lelei. Fa'afetai".
  
  Na amata ona saini Hayden. O le taimi lena na auina atu ai e Qrow se talosaga e foliga mama i lalo o le laina.
  
  "Faatali. Na e fai mai na e manatu e ono faafoliga e se tasi tagata Amerika? O se mea i totonu o se fanua?
  
  E leai se tala faapena a Hayden. Ae o nei faʻamatalaga talafeagai uma, na maua e Qrow se mea e tasi. Sa ia ata faamalosi. "E foliga mai e faapena. Na matou faalogo i ai i le lalolagi." Na te le'i aumaia Lauren i lenei mea. "Ioe, matou te iloa e leai se 'au lona lua, masalo o se tasi lea o isi atunuʻu o loʻo faʻaogaina muamua Amerika faʻapitoa poʻo ni tagata faʻatau."
  
  "O se elemene laʻititi o se malo mai fafo e faʻaaogaina tagata faigaluega a le Iunaite Setete?" Ua tagisi Qrow. "Atonu, Agent Jay. Atonu e sa'o oe. Ioe," sa ia ata, "o le a leai se au lona lua."
  
  Na faalogo Hayden e sili atu nai lo upu. "O afea foi tatou te toe foi mai ai? O le a le mea o le a tatou toe foi i ai?
  
  Sa nofo filemu Qrow, lea na ta'u atu ai ia Hayden na te iloa lelei lava le mea na fesiligia ai. "Tasi le mea i le taimi," na ia fai mai ai mulimuli ane. "Muamua, o le mea e taʻua o Riders of the Order e tatau ona maua ma faʻaumatia."
  
  "E mautinoa lava". Na iloa foi e Hayden o lona avanoa mulimuli lea e talanoa sa'o ai ia Qrow, o lea na ia filifili ai e alu teisi atu. "Ae faapefea pe a tatou toe faalogo i talanoaga a Amerika?"
  
  "O ai a'u, o se sui o le fanua? Faia le tonu."
  
  Na fa"amutaina e Qrow le telefoni, ae tu"u ai Hayden e sioa i luga o le lau o lana telefoni mo ni nai minute, ma ua toe iloilo nei e le gata ia te ia, ae o le fa"amoemoe o lona atunu"u.
  
  
  ***
  
  
  Na fa'aaoga e Drake le avanoa e malolo ai a'o taulima e Yorgi, Mai ma Kinimaka le pusa fou. O le mea moni na sau mai le mausoleum o Genghis Khan ma taoto i totonu o mea totino a le tagata lauiloa na faʻateleina ai le faʻaaloalo na latou faia ai. O le faailoga manino ma le tiga i le pito i luga na faamaonia ai sa iai muamua i le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli.
  
  Na suesue e Kinimaka le maota. "Ou te mautinoa sa iai se fuafuaga a le Poloaiga e avatu ai ki," o lana tala lea. "Ae o le olaga na faʻalavelave." Sa ataata o ia.
  
  "Oti," o le tala filemu lea a Mai. "Ua tu le oti i le ala."
  
  "E te manao ou te tatalaina ma le agalelei?" O le fesili lea a Yorgi.
  
  "Ioe, se"i o tatou tilotilo i nisi o na tomai gaoi, Yogi." Na tautala Alicia, ma nofo ma lona tua i le puipui i talaane o Drake, o se fagu vai i le tasi lima, o se fana i le isi lima.
  
  "E leai se uiga". Na luelue e Kinimaka le loka i lona vae aano. "E le o se faatufugaga moni."
  
  Na tolotolo atu Kenzi ia te ia ao sii e Mai le tapuni. O se vaaiga uiga ese, na manatu Drake, o fitafita sa lokaina i totonu o se tamai potu e leai se mea e nonofo ai, leai se nofoaga e fegalegaleai ai, leai se mea e kuka ai. Na o se pusaaisa laititi e tumu i vai ma nai pusa kuki. Sa pupuni pupuni, o le faitotoa sa malupuipuia i faamau tetele. O le kapeta e na o le filo ma le manogi leaga, ae na sili atu le leaga na oo i fitafita. Sa lava lea e malolo ai.
  
  O Smith, o le sa leoleoina le faitotoa, na toe tuu atu ia Hayden i totonu, ma ulufale atu i le taimi lava na aapa atu ai May i le pusa. Na manatu Drake e foliga vaivai ma popole le pule, i le pito. Ou te faʻamoemoe o le a ia faʻamalamalamaina lana talanoaga mulimuli ane.
  
  Na fesua'i Mai mai lea vae i lea vae mo ni nai sekone ae le'i toso mai i fafo ona lima. Sa ia uuina se faaputuga pepa mafiafia, afifi i se pusa mafiafia ma nonoa i se fasi manoa ua nonoa, ma mafua ai ona sii aʻe mata o nisi o le au.
  
  "E moni?" Ua toe saofai lava Kinimaka i ona vae. "O se auupega lea e ono lamatia ai le lalolagi?"
  
  "O le upu tusia," o le tala lea a Kenzie, "e mafai ona fai si mamana."
  
  "O le a lea?" - Sa ou fesili. o le fesili lea a Lauren. "O lo"o fa"atali mai tama uma mai Uosigitone mo i matou."
  
  Sa faaauau pea ona galue le taimi e faasaga ia i latou. E pei lava o taimi uma, o le ki lea i le tumau i luma o le taaloga ma-aemaise, o le tuuga. Na vaai Drake i ni auala se lua i luma. "May, Hayden ma Dal, aisea tou te le su'eina ai po o le a lea mea? Lauren - o le a sau mea mo le tagata tietie solofanua lona tolu, talu ai tatou te manaʻomia se faʻatonuga e alu i ai?
  
  Ua uma ona taʻu atu e Lauren ia i latou o le a ia feiloai ia i latou i le nofoaga lona tolu. O lea ua mapuea leotetele. "Ia, e leai se tasi e mautinoa 100 pasene, tama. Ina ia faailoa atu ia te oe le ata, o le a ou faailoa atu ia te oe la latou faauigaga o faatonuga autu e fa."
  
  Na matamata atu Drake ia May ma isi ua faanonou mai a o latou agai atu i le auupega o le faatoilaloina. "E iai so matou taimi".
  
  "Ia, e manaia tele lenei mea. Aʻo leʻi mauaina le lalolagi fou i le seneturi lona sefulu ono, na talitonuina na vaevaeina le lalolagi i vaega e tolu - Europa, Asia ma Aferika. O le vaeluaga i le va o nei konetineta o le Hellespont, lea e fetaui lelei ma le fuafuaga a le Poloaiga na e mulimuli ai i le taimi nei. O lea na amata ai Asia i tala atu o Hellespont, o se laueleele e le iloa o le tamaoaiga tele, lea na latou taʻua o Sasaʻe. Ioe, mulimuli ane na latou mauaina Amerika, ona avea ai lea o le Lalolagi Fou, manaʻomia, le iloa ma tumu i le faʻamoemoe. Na lomia se tusi o faatusa o loo faaalia ai faatonuga autū e fā. Asia, Europa, Aferika ma Amerika. E foliga mai na filifili le Poloaiga e faʻaaoga lenei mafaufauga anamua i totonu o la latou faafanua mo mafuaaga e le o iloa - e ui lava e foliga mai o loʻo latou talitonu pea i latou lava o ni peteriaka malosi uma e tulituliloa meaʻai. Na manava Lauren.
  
  "O le toe a"oa"oina la lea o le lalolagi na toe tupu ina ua latou maua Ausetalia ona sosoo ai lea ma le Antarctica?" Fai mai Kenzi.
  
  "Ioe, o se toe aʻoaʻoga faʻasolosolo i le tele o seneturi, lea e manatu nisi tagata o loʻo tupu pea. Ae o se tala e matua ese lava. E le na o le fiafia ma rosa uma. O le fasifuaitau "itu e fa o le lalolagi" atonu o se faaupuga sili ona finauvale i le talafaasolopito. I le faaEperu ua faaliliuina o le "matuā". I le Numera 15:38 o tuaoi ia; i Esekielu - angele; ma o Iopu ua i ai le iuga. E mafai foi ona faaliliuina lenei mea o vaevaega. E manino lava ua tatala le Tusi Paia e tauemu iinei..."
  
  Na malamalama Drake i lenei mea. "Aua e manatu o le lalolagi e mafolafola?"
  
  "Ioe. Ae o loo faamatalaina e le Tusi Paia i le tusi a Isaia, ma taʻua o se polo. O lea la, faʻasino faʻamoemoe. O le manatu e faapea na mafai ona latou faaaogaina soo se numera o upu-pe tusa ma le luasefulu-e faamatala ai le tulimanu. E iai le talitonuga o le upu "matuā" sa faaaogā ma le loto i ai e faailoa atu ai, ia, o le mea lava lena. Ma e leai se Iutaia e mafai ona faauigaseseina le uiga moni, aua mo le 2,000 tausaga na latou faasaga atu ai i le aai o Ierusalema faatolu i le aso ma alalaga, 'Ilia le pu tele mo lo tatou saolotoga.' Sii i luga le fu"a e faapotopoto mai ai o tatou tagata faaaunuua, ma faapotopoto faatasi mai i tatou mai tulimanu e fa o le lalolagi i lo tatou lava laueleele."
  
  "O lea la, latou te leʻi filifilia se fasifuaitau i se taimi fua?" - Fesili Smith.
  
  "Leai. O loo faamatala mai i le tusi a le Perofeta o Isaia le auala o le a faapotopoto ai e le Mesia ona tagata mai i tulimanu e fā o le lalolagi. E fa"apotopotoina fo"i i Isaraelu mai i nu"u uma."
  
  E le'i gaioi e Kensi se maso pe fai se upu. E le'i iloa e Drake po'o a ona talitonuga fa'alelotu, pe afai e i ai, ae na ia iloa e mautinoa lava o le a avea ma se vaega tele o lona olaga. I le taimi lea na ia suʻesuʻeina atili ai o ia ao latou faʻatali mo Lauren e faʻaauau. O le talitonuga o Dahl o ia o se tagata lelei ma o le a toe foi i taimi uma i lona loto mama sa tauamiotonuina i se tulaga. Sa ia vaaia pea se mata ia te ia-se pito o le solitulafono-ae e le o se mea leaga lena.
  
  Mai lea taimi i lea taimi.
  
  Ae e le mafai ona e mauaina i auala uma e lua. Ma o le mea lena na ia vaaia ia Kensi - o se fasioti tagata sauā pe a manaʻomia o ia, ma se agaga tau pe a leai. Mo lona lelei, sa tatau ona latou faatagaina o ia e sui.
  
  "Ioe e talafeagai," o le tala lea a Kinimaka. "Muamua Aferika, sosoo ai ma Saina. O le ā la le isi mea?
  
  Sa vave ona tali atu Lauren. "Ioe, matou te manatu o le uiga o le Tusi Paia sa iʻu, e pei o le Poloaiga. Sa latou fa'afaigata ai so'o se tasi na soso'o mai. E tusa ai ma le tusitusiga ... lelei ... o le a ou faitau i le fuaitau talafeagai: 'Saili nofoaga malolo o le Tama o Fuafuaga, ona sosoo ai lea ma le Kagan; le Initia sili ona leaga na soifua mai, ona sosoo ai lea ma le Sasa a le Atua. Ae e le o mea uma e pei ona foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻu le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu. Ua tatou maua le Mala e leoleoina le Faamasinoga Mulimuli moni. Ma na o le pau lava le tulafono fasioti tagata o le taimi na aliali mai ai le au solofanua. E leai ni faailoga e iloa ai i ivi o le Tamā. Ua siosiomia le Initia i auupega..."
  
  Na mitiia e Drake. "O Initia sili ona leaga na soifua mai? Ma o loo siomia o ia i auupega? Ioe, e mafai ona i ai i soo se mea i Initia. O le atunuu lenei o loo siosiomia e auupega."
  
  "I tua ina ua natia e le Poloaiga le au Tiʻetiʻe?"
  
  Na mafaufau Drake i ai. "Ia, ioe, ou te manatu lava. Ae peitaʻi, o le ā le tagata tiʻetiʻe solofanua lona tolu?"
  
  "Fiafia".
  
  Sa ia manava loloto ma tilotilo atu ia Alicia. "E le o le Furry Princess, a ea?"
  
  Sa talotalo atu e Alicia lona lima i luma ma luma. "Atonu. O le a ou matauina lenei mea."
  
  Na faateteleina mata o Drake. "E te le mafaia."
  
  "E iai ni mea e fiafia i ai?"
  
  "Mo le a?"
  
  "O le fea purinisese? E tatau ona iloa e le teine, e te iloa."
  
  Sa ia suesue i ona seevae. "Ia. E masani lava ona ou faaituau ia Cleopatra. Ou te iloa e le o ia o se purinisese, ae..."
  
  "Masiofo? Ona sili atu lea."
  
  Sa tautala pea Lauren. "E pei ona ou taʻua muamua, o loʻo suʻesuʻeina pea e tama ma teine po o ai Initia e ono faʻatatau i ai le Poloaiga. O le mea moni, e le mautonu tele lenei mea. O le uiga o laʻu tala, e oʻo lava i le tuʻuina o aʻu i o latou seevae i o latou taimi, atonu o se tasi o le taseni.
  
  "Ma o loo siomia uma i latou i auupega?" - Fesili Smith.
  
  "Ou te nofo i Initia, ioe. Tele."
  
  "Ia, o le mea sili e i ai se tatou taunuuga," o le tala lea a Alicia.
  
  Na tilotilo atu Drake ia May, Hayden ma Dahl, o loʻo faʻavasega mea o loʻo i totonu o le pusa lona lua, Conquest.
  
  "O i ai se alualu i luma?"
  
  Na fa'agaoioi e Hayden lona lima e fa'aali atu ua toeitiiti lava o'o atu i latou. Sa ia tilotilo i luga. "E foliga mai o le mamanu lea mo se faʻataʻitaʻiga o le aso faʻaumatia. E te manatua le aafiaga o le tootoo? O le tasi mea itiiti na tupu e mafua ai le isi ma le isi, e sili atu le tasi?"
  
  "Faʻamatalaga Chaos," o le tala lea a Dahl. "O se auupega lenei o le faatoilaloina, ma o Genghis Khan o se mafaufau loloto. O lenei mea e mafai ai ona e manumalo i le lalolagi atoa."
  
  Na tu'itu'i e Drake lana faguvai.
  
  Na fai mai Alicia, "O se auupega o le tomino?"
  
  "E sa'o lava. Na faapefea e le fasiotiga o Franz Ferdinand ona taitai atu ai i se fetu o le Taua Muamua a le Lalolagi. Atonu, o lenei fuafuaga o le faateleina o le vevesi e mafai ona amata ai le Taua Lona tolu a le Lalolagi."
  
  "Ma," na tape e Drake lana fesootaiga mo sina taimi ma tautala filemu, "e fai si faigata. O ai o le a tatou avatu i ai?"
  
  Sa sioa tagata uma. O se fesili aoga. Na faamanino mai e Hayden e le tatau ona ia toe fai atu se tala. Na ia iloa ua le fiafia Uosigitone ma le Failautusi o le Puipuiga ia i latou, ma na ia toe foi e mafaufau i le SEAL Team 7.
  
  Fa'afuase'i?
  
  E leai lava.
  
  Na suesue e Hayden ia fasipepa mo ni nai minute, ona tuu lea i lalo o lona peleue. I le laugaina o le au atoa, na ia faamimigi ona tauau, ma faailoa mai ai e lei faia le faaiuga ma e matua mafai lava ona tupu soo se mea i ni pepa e le maluelue.
  
  Sa ia fai mai leotele, "O le a tatou taulimaina lenei mea i se taimi vave e mafai ai. I le taimi nei matou te manaʻomia le nofoaga lona tolu. Lauren?"
  
  "Ou te faalogo ia te oe. O loʻo matou faʻatali pea ".
  
  "Faatali mo sina minute," o le tala lea a Kensi, o loo manino mai lava le faanuminumi o ona foliga mai le sefulu minute mulimuli. "Tou te fai mai e fa tulimanu o le lalolagi, a ea?"
  
  "Ia, o loo taʻua i le Tusi Paia," o le tala lea a Lauren. "Ma o le faatulagaga lenei o le Faamasinoga Mulimuli."
  
  "Ia, ua i ai se mea o faaletonu. Tou te le'i va'ai i ai?
  
  Na emo Drake, ua sili atu le le mautonu nai lo se isi lava taimi. Sa suesue ma le faaeteete e Dahl ia Kenzi.
  
  "Atonu o le a fesoasoani se faamatalaga?"
  
  "E fa tulimanu? Aferika, Asia, Europa ma Amerika."
  
  "E mautinoa lava. O le mea lena latou te taʻu mai ia te aʻu."
  
  Na faaloaloa e Kensi ona lima uma e lua. "O fea o iai Initia?"
  
  Na tu i luga Hayden i luga. "Damn, Initia o se vaega o le konetineta o Asia."
  
  "Lea ua uma ona tatou taulimaina."
  
  Na mafaufau Lauren a o tu i luga o ona vae. "Ia e tuua na o Europa ma Amerika," o lana tala lea. "Ei alii, o outou mafaufau ea i le mea lava lea e tasi o loo ou mafaufau i ai?"
  
  "Atonu," o le tagi lea a Alicia. "E malo foi lou papa i le nofo i luga o le fola leaga?"
  
  "Moa," o le tala lea a Kinimaka. "Ae ou te mafaufau i taimi uma 'moa'."
  
  "O le Poloaiga o tagata solitulafono tau i le fasefulu. E oo atu i le taimi na latou nanaina ai fana, o le faaupuga 'Native American' ua lauiloa, ae semanu latou te le mafaufau i ai. Na fananau mai i latou i le luasefulu ma le muamua atu, ona o le Atua."
  
  "O Initia Mumu?" Fai mai Drake. "Mai le Vao i Sisifo? Oi sole".
  
  "E mafai," o le tala lea a Lauren. "O le a le mea na tilotilo i ai le mafaufau i se nofoaga sese."
  
  "O ai la le tagata e sili ona leaga na ola?" - fesili Dahl.
  
  "Sei ou toe foi atu ia te oe i lenei mea. Mo le taimi nei, na o le alu i luga o le vaalele."
  
  E le na'o Drake na faataupupula atu ia Hayden.
  
  Toe foi i Amerika?
  
  Crap.
  
  O Hayden, aemaise lava, sa matamata ia Smith. Latou te leʻi iloa po o le a le mea na ono tupu ina ua mavae mea na tutupu i Peru, po o le a foi le manatu o le au pulega. O le fitafita, i lana faafetai, sa vave lava ona tu i luga ma siaki lana ato faafafa.
  
  Ti'eti'e solofanua lona tolu? fia aai? Ma Amerika? E iloa ea tatou fili?
  
  Pe o le a ia maua ea se taimi o le filemu e faatulaga ai lona olaga?
  
  E le o le aso, Hayden, e le o le aso. Na ia faailoa atu i isi e tuu ese a latou fesootaiga ma tape, sa ia tu ma le tetee i le ogatotonu o i latou.
  
  "Matou te faia," o lana tala lea. "Ma matou te faia sa'o. E pei ona tatau ai, e pei ona tatou faia i taimi uma. Ae tama e, e iai a'u fa'alavelave. Ou te talitonu," sa ia taofi, "o Crow ma le malo o Amerika e iai le au lona lua i le taaloga." SEAL Team 7, ma e foliga mai e lelei tele. Atonu e le o iai le "au lenei i le taaloga ina ia mautinoa tatou te maua uma tagata tietie."
  
  Na faauu Drake ina ua faalogo i lenei mea. "Faamalie?"
  
  "Ia, na e manatu atonu e i ai se tulaga lona lua? Ae faapefea pe a latou o mai iinei e matua faaumatia i tatou?"
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU
  
  
  Sa saofai Karin Blake ma ona seevae uliuli i luga o le laulau, o lana telefoni feaveai o loo uu i le va o lona ua ma lona auvae, ma tata'i le piano ma ona lima saoloto. Sa ia ofuina se mitiafu masaesae ma se ofuvae, ma sa nonoa lona lauulu i tua i se fusiua mafiafia o lona lauulu. O le leo o tautala i lona taliga agavale na toetoe a malemo i le ata a Palladino.
  
  "Tapuni le seoli, Dino!" sa ia faliu ma alaga.
  
  "Ioe Ioe". Na faliu le fitafita ma ataata ona iloa atu lea o ona foliga. "Talofa lelei. Le Atua e, o ai ea na tofia oe e pule?"
  
  Na faatoese Karin i le failauga. "E ulavale tamaiti," o lana tala lea. "O sina mea itiiti ma o le a latou maua i latou lava i fafo i luga o le laa le pulea."
  
  Na ata lemu le fafine. "Oi ioe, na ou faatauina nei mea e lua."
  
  Na tilotilo atu Karin i le Dinosaur umī, musele ma le la uo i lima, le tamaʻi paʻepaʻe Wu. O fitafita uma e toʻalua na faʻafefe, ua le fiafia i le tuʻuina i totonu o se fale i le toafa mo le vaiaso talu ai, faʻatulagaina ni faiga eseese. O le mea na latou manaʻomia o se gaioiga moni.
  
  Na fesili Karin: "Ma na latou sosola?"
  
  "E mautinoa lava. Sa avea au ma se vaega o le iunite tau fesootaiga. Sa latou tofia i matou i sifi. Na ave e le au SPEAR le pusa mai le au Saina ma mafai ai ona sosola i Taiwan. Ose vaega laki, ose vaega fa'apolopolo i le itu o isi 'au, ou te manatu."
  
  Na iloa e Karin e sili atu lenei mea nai lo na o se laki. E leai se 'au e sili atu i le lalolagi i aso nei nai lo SPEAR. Sa mitamita o ia i le avea ai ma se vaega.
  
  "E le taua tele ia te a"u lenei tagata ti"eti"e solofanua," sa ia tautino mai ai. "O loo ou taulai atu i isi mea. Ae ta"u mai ia te a"u, o fea o le a latou o i ai?"
  
  "Ia, ou te le iloa lava. E foliga mai o Initia. Ae e foliga mai e iai se feeseeseaiga. Vaai, na ou ioe e fesoasoani teisi ona o le mea na tupu i matua matitiva o Palladino ma ona o loʻo matou i ai i le itu e tasi, ae e iai le tapulaʻa o mea e mafai ona ou fai atu ai."
  
  Na lagona e Karin le faatupulaia o le masalosalo. "Matou te le manaʻomia ni mea se tele. Na o le mea lenei - pe a ou valaau, e tatau ona ou iloa le tulaga o le au a Drake. Pe o taeao po o se masina. E mafai ona e faia?"
  
  Sa mautu le tali. "Ioe, pe a ou nofo i le iunite lava e tasi. Oute talitonu."
  
  "Fa'afetai". Na vave ona faamuta e Karin le talanoaga a o lei toe tuuina mai nisi fesili. Sa ia faaalu sina taimi e iloilo ai le potu ma vaai po o fea o i ai. Talu ai ona o latou toe ave le nofoaga mai le faamoega a le au faatau fualaau faasaina, ua latou faamamaina mai mea leaga uma, ma maua ai mea i soo se mea, mai laupapa fola e oo atu i lalo o le fale, faapea ai ma tulimanu ma pupuni i luga o le avanoa maualuga. O le susunuina o vaega mulimuli uma lava o le tu'inanau. A o le tuusao pea, na setiina e Karin, Dino, ma Wu komepiuta, fesootaiga, masini mata'ituina, ma isi mea. Afai o le fale toafa o le a avea ma o latou HQ, e tatau ona faʻamalosia, puipuia, o se maota i lona lava aia tatau.
  
  Sa manatu Karin ua toeitiiti lava oo i ai.
  
  Ua oo nei ia te ia se manatu fou ma le tiga.
  
  Sa ia matamata a o galulue Dino ma Wu i luga o komepiuta, fesootai uaea e tusa ai ma ana lava faatonuga ma faapipii polokalama, pa puipui, ma isi mea. Sa malosi o ia i lea ituaiga mea ae le'i amataina ana aoaoga. O lea ua sili atu o ia. Ioe, o lo'o misi lava ni nai mea, ae o tupe o lo'o i ai nei e na'o le lava e totogi ai lena mea. Sa latou manaomia se punavai o tupe maua mautu.
  
  Aua le amanaiaina. E le mafai ona e tuleia, tanu loloto.
  
  Na iloa e Karin mea uma e uiga i le SEAL Team 7. Sa ia iloa pe aisea na latou i ai iina, o a latou sini; o latou malosiaga ma vaivaiga; la latou lisi o mataupu ma poloaiga faalilolilo mulimuli. Ma, i le saunia lelei o le lagolago, ua mafai nei ona ia lapataia Matt Drake.
  
  Sa manaia, sa mimilo, sa mafua ai le aasa i lona manava.
  
  O mea uma na tutupu na latou oo i ai, o taimi pupula ma taimi faigata, o aso o le tino vale, na ootia ai ona lagona e pei o se manulele o loo tutu i se anufe malo. Sa matua manu'a tigaina Karin i se tasi taimi muamua ma sa fiu i le ola, ae na toe maua i nofoaga e lei faamoemoeina. Sa tuuina atu ia te ia se faamoemoega fou.
  
  Na toe foi, mai le lanumoana, sa ia oo i le faatafunaga ina ua maliliu lona tuagane ma lona aiga, ona alofa ai lea ina ua alofa Komodo ia te ia. Atonu o lena mea na tupu i le amataga ao laitiiti o ia na faaleagaina ai o ia ma tuu ai o ia i luga o le ala o le olaga.
  
  Fa'atafunaga.
  
  O lea la na pau lava le mea sa ia manao e fai o le faaleagaina uma o mea lelei sa ia te ia. Afai e sa'o se mea, sa ia manao ia le manuia. Afai o le a oo mai se mea maoae ia te ia, o le a ia mautinoa e malepelepe ma le faailoga tagata.
  
  Afai e amata ona olaola le 'au fou, e latalata atili, o le a malepelepe.
  
  O le faʻaleagaina o le tagata lava ia e le o se auala fou o le olaga mo Karin Blake. O la'u olaga filifilia lea. O lo'u palanikeke mafanafana Sa ia mafaufau pea pe o le a atoa le li'o, fa'ata'amilo ma toe fo'i i lenei.
  
  Ma o lea na ia nofo ai, fa'amalie, ma fa'amatalaga e o'o lava i le 'au SPEAR e le'i maua a'o latou laasia 'ai fa'apitoa i a latou taumafaiga e maua mai ai a'upega mata'utia e fa. Sa tu matala tele le fetaulaigaala i lona faitotoa.
  
  O le tasi ala na tau atu i le togiola mulimuli ane, i uo, faauoga ma tiga o le olaga.
  
  O le isi ala o le a faʻaumatia ai lenei talafaasolopito uma, o nei lumanaʻi le mautinoa uma, ma avatu ia te ia mea uma na te manaʻomia: vevesi.
  
  Sa aoina e Karin ana mea ma alu atu i fafo i le faapaologa. Sa matutu le ea o le toafa, fefiloi ma le pefu. O se polo pupula na emo maualuga i le lagi. I se mea mamao, sa tulituliloaina e se vaega o fitafita faapitoa a Amerika e taʻua o le SEAL Team 7 ana uo tuai - Matt Drake ma Alicia Miles, Torsten Dahl ma May Kitano ma isi - ma le faʻamoemoe e fasioti.
  
  Sa mafaufau Karin e lapataia i latou.
  
  Ona punou lea o lona ulu i tua i le faitotoa. "Ei tagata faia"ina, alu ese a outou asini. E i ai a matou nofoaga e o i ai ma tagata e matamata i ai. O le mea lilo faalilolilo a Tyler Webb o le a le natia e faavavau."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE TASI
  
  
  Na tietie Karin i fana fana, ma matamata ia Dino a o ia faafoeina ma le faaeteete le latou Dodge Ram i gata mimilo na fausia ai alatele ma auala i tua o Los Angeles.
  
  "Taumau lou ala," o lana tala lea a o pasia e le fitafita talavou le auala mumu. "E te manatua o loo tuliloaina i tatou?"
  
  Na ataata Dino ia te ia ma le fiafia le matua. "Na o le fiafia lava e alu ese mai le fale, tina. Po o le a lava le itu, e tatau ona e iloa e sili atu au nai lo oe. sili atu i soo se itu."
  
  "Ia e talanoa pea."
  
  "E le faatagaina e le vaegaau i matou e o," o le tala lea a Wu. "O taimi uma lava matou te o ai i luga, matou te vaivai."
  
  "Fa'alalo lou leo, Mr. Misery. Le Atua e, e mafai ona lua lua tiute."
  
  "Se"i va"ai i lou fiafia pe a fa"afeso"ota"i au nati i le ma"a ta"avale."
  
  "Aua le avea oe ma asini, Wu. O le 'autau lea, ae le o le CIA."
  
  Sa fiafia Karin i vaaiga mata'utia i itu uma e lua o le taavale; Los Angeles i lona mamalu uma. Se taimi e malolo ai ma aua le mafaufau i se mea. O lauolaola mafiafia ma sau'ai sima na tauva mo le tulaga maualuga, ae i tua atu oi latou o loo i ai ni sima u'amea e feilafi i lalo o le vevela o le la. O se asu mama na tautau i le ao, pogisa le aso, ae na tau le iloa. O tagata na o mai ma o, e tau le iloa i luga o auala savali ma totonu o faleoloa faatau, sipi i tua ma luma i a latou taavale. O Mauga o Hollywood e ui ane lemu i le itu taumatau, e aunoa ma se iloa, aua o le taimi lea na iloa atu ai e Dino se ta"avale patrol lanu uliuli ma pa"epa"e ua ulufale mai i le auala saoasaoa ma fa"agesegese ai loa e pei o le tama lelei o ia, o lo o taula"i atu ona mata i le auala, ma taula"i sa"o i luma.
  
  Afai e te le o tilotilo atu ia i latou, latou te le iloa oe.
  
  Na iu lava ina tatala le auala i le gataifale ma agai atu i San Francisco.
  
  "E sili atu nai lo le toafa." Sa suesue e Wu ia galu feilafi ma taamilo.
  
  Na iloilo e Karin le galuega o loo i luma atu. Latou te le'i faamaimauina lo latou taimi i le laumua. Muamua, na latou fa'apipi'i komepiuta, lua Macs pito i luga ma le tele o meata'alo fa'apitoa e mafai ona latou gafatia. O le fiber optic cable o le vaega pito sili lea ona faigata, ae o le taimi lava na latou iloa ai ma faʻapipiʻi e Karin le tele o puipui, na latou sauni e alu. E oo lava i lena taimi, e oo lava i Karin i le piano ma le faaaogaina o lona atamai atamai, latou te leʻi maua le gafatia mo le faʻafefe valea. Sa latou faatapulaaina, faamalosia e faaaoga le atamai.
  
  Na iloa e Karin le anoanoai o teugatupe faalilolilo a Tyler Webb i faletupe. Sa ia matamata ia i latou ina ua ia galue mo le SPIR. Sa ia iloa le mea na ta'ua e nisi o lona tofi; e uiga i nai mealilo sa ia te ia i lana au tuai. Ma sa ia iloa se mea lilo tele; o se mea na faaputuputuina e le tagata sili ona mauoa, sili ona olaola i le lalolagi e faasaga i le faitau selau o tagata, e aofia ai ma tagata o lana au tuai.
  
  O le toʻatele na talitonu talu ai ua maliu Webb, e mafai ona latou mauaina o ia i latou taimi paganoa.
  
  O le faafitauli o Karin e leai ni mafaufauga faapena. O le avanoa i le mea lilo o le a maua ai e ia le malosi e le mafaamatalaina-ma i le faaiuga o mea uma, o le mana sa i ai mea uma. Na mafai e i latou e to'atolu ona ō ese mai iina; mauaina o tupe, le faailoaina o igoa, saogalemu ma faatosinaga. O le mea moni, afai e faitau selau tagata o loʻo suʻeina le mea e teu ai Webb, e matua faigata lava ona gaoi.
  
  I le taimi nei e leai se tasi na iloa le mea o iai.
  
  Vagana Karin Blake.
  
  Ae o le mea lena sa ia mafaufau i ai. O isi itula o le a taʻu mai ai. Na fesoasoani tele faʻamatalaga a le tagata totonu. Na ia iloa mea uma e uiga ia Nicholas Bell ma le auala na taʻu atu ai e le tagata faʻasalalau, o loʻo nofo i totonu o lona falepuipui falepuipui, mea uma - igoa, nofoaga, uiga, o le otaota pala atoa. Sa ia iloa le fiafia tele o Lauren Fox e asiasi. Sa ia iloaina tagata sa faalogologo ma talanoa ia Lauren Fox.
  
  Ia, sa ia iloaina i latou, latou te le'i iloaina o ia.
  
  Atonu na fai si tuai o ia i le pati-o le toleniga a Karin i le vaegaau ma na aluese mulimuli ane na umi se taimi-ae na ia faia i ai i sina taleni hacking aupito maualuga. Na faʻalavelave talanoaga a Bell. Na foliga mai na i ai le loto o Smith e maua soo se kopi o nei talanoaga - tama ulavale - ma faia i latou e pei ona ia manao ai. O ai na iloa le mea na faia e le fitafita itaitagofie ma le ita tele ia i latou? Puipuia le saogalemu o le atunuu, e mautinoa lava.
  
  O le manatu e faapea e mafai e Karin ona tago i le laina lea e tau saʻo atu i le upega tafailagi a Smith. O se galuega faigofie mo ia. Na ia faʻaaluina le taimi e aoina ai le tamaoaiga mauoa. O Tyler Webb sa ia umia le tele o ofisa, fale, penthouses ma e oo lava i se motu i le salafa o le lalolagi. O igoa o nofoaga na fetaui ma ia e aofia ai Uosigitone, D.C., Niagara ma Monte Carlo. Na talanoa Bell ia Lauren, ae sa ia talanoa foi i leoleo ma loia, ma o faamaumauga a Smith o loo aofia ai ni vaega mai ia i latou uma.
  
  E leai se lumanai manuia o Smith, o lona manatu lea.
  
  Tusa lava pe faapefea ona e tipiina, o le mea na tupu i Peru-po o mea na tutupu-na tosoina ai le au SPEAR i se lalolagi o le pagatia.
  
  Na suia e Karin lona tulaga ina ua emo mai se faailoilo e faapea e 130 maila mai San Francisco. Na fai si lelei o Bell ia Lauren - fai mai pea lava pea mea moni atonu e sa'o, faaigoa igoa, nofoaga, teugatupe i faletupe. Mo le taimi nei, e leʻi faʻamalosi Karin e faʻaaoga soʻo se tala, ona o le fefe neʻi vaʻavaʻai lemu le pulega ia i latou e vaʻai po o ai na faʻaalia. Muamua sa latou manaʻomia se fuafuaga faʻatuatuaina o le gaioiga ma le sola ese.
  
  O lea le malaga i San Francisco.
  
  Ina ua oomiina, na faamatalaina e Bell le auala na mitamita ai Webb i nisi o taimi e uiga i mea na ia iloa. O lenei alii o se tagata tausaafia masani, o se ata lafoia mauoa ma punaoa e faʻaalia, faʻaleaga, ma maua toetoe lava o soʻo se tagata i le lalolagi pe a manaʻo ai. E masani lava ona ofoina atu e Webb ia Bell tidbits, faʻatūina o ia, ae faʻaalia foi i le mea na ia taʻua o le "mother lode."
  
  O lenei 'tina vein' na avea ma ofisa faapitoa lea e teu ai e le megalomaniac uma palapala na ia aoina i luga o soo se tasi. Ioe, na te leʻi taʻuina atu ia Bell le mea o iai.
  
  Na mafaufau Karin i mea uma, e ui i lea. Sa ia te ia le tulaga tulaga ese o le mafai ona vaai i ai mai totonu. Ma sa ia manatua taimi na gaoia ai e Webb faamatalaga mai le tele o le au ma asiasi faalilolilo ia i latou. Na alu atu iina lona manatuaga leaga. O le mea moni, e leʻi faigofie, ae na iloa e Karin o Webb o loʻo galue i le taimi lea i se ofisa lauiloa i Uosigitone ma na mafai ona ia sailia le fesoʻotaʻiga, lea ua faamaumauina nei.
  
  O faila tetele na auina atu i se tuatusi patino o San Francisco e afa sefulu taimi. O isi su"esu"ega na fa"aalia ai o isi faila tetele na maua mai i isi ofisa ua iloa. O lea, a o suʻesuʻeina e le pulega le mafiafia o faʻamaumauga, na mafai e Karin ona iloa tonu le mea na te manaʻomia.
  
  Na taʻitaʻia e Dino i latou i le auala, e ui atu i le Golden Gate ma pasia le Fisherman's Wharf. O tagata tafafao maimoa na lolofi atu i le nofoaga ma mea pueata ua sauni, o le alu atu i luga o auala e aunoa ma le popole tele mo i latou lava. Na faʻafefiloi Dino i le taʻavale, ma tuʻuina atu i leoleo e leai se mafuaaga e matauina ai i latou. O le mauga tifato na taitai atu ai i latou i totonu o le aai, ma e lei umi ae latou taamilo i le Union Square, pasi atu i faletupe ma fale talavai, vaa ma faleaiga, i la latou taumafaiga sili ona faigata e oo mai i le taimi nei: saili se nofoaga lelei e paka ai taavale.
  
  "Tuu lava iinei." Na faasino atu Wu i se tamai avanoa latalata i Walgreens. "O le tuatusi e lima minute le savali mai iinei."
  
  "Lima minute?" Fai mai Karin. "Semanu e faʻavavau pe ana tuʻua e Webb ni faʻalavelave faʻafuaseʻi."
  
  "E le gata i lea," o le tala lea a Dino a o agai atu lemu i lona taunuuga, "o se Dodge Ram." E faigata lava ona ou paka la"u asini i lena nofoaga."
  
  "E te manao ou te faia lenei mea? E mafai ona ou ave taavale."
  
  "Oi, e moni? Ia, ioe, Toretto. Se'i vaai pe faapefea ona e taulimaina-"
  
  "Tamaiti," o le manava lea a Karin. "Tapuni le leaga. Va'ai i'ina?"
  
  "Matou te manaʻomia se avanoa lelei mo se solaaga vave. Matou te manaʻomia vave avanoa. Matou te mana"omia..." Na tu Dino. "Malo, o le a umi se taimi tatou te manaomia ai se faletaavale, a ea?"
  
  Na luelue le ulu o Karin. "Iinei lava. Afai e tatau ai, o le a tatou taooto maualalo mo sina taimi; e mafai lava ona tatou tuua iinei i se isi aso pe a to"a le pefu."
  
  "Malo, ou te faamoemoe e leai," o le tomumu lea a Wu. "Ia lava le taimi e faaalu ma oulua i nei aso."
  
  "O le faafitauli lea?" Na mafaufau Karin ao ave e Dino le Ram i le pakaga i lalo o le eleele.
  
  "Ia, o le testosterone e fai si maualuga. O oulua e tauva pei o se tei i taimi uma. E fai sina vaivai i nisi o taimi."
  
  "Tatou? Tauva?" Na tilotilo atu Karin ia Dino ma le ita. "E moni o tatou?"
  
  Na ata leotele le fitafita talavou. "Ona e te le fia taʻutino atu e sili atu aʻu nai lo oe."
  
  "Ou te le o vaai i ai." Na tilotilo atu Karin ia te ia ma le faitio, ona liliu atu lea ia Wu. "E te va'ai i lenei mea?"
  
  "Se"i ou fa"apea. Afai e te lua onana atoatoa ma filifili e lua, e tatau ona e faia le tu i luga aua o le a lua mananao uma e lua."
  
  Na ata leo Karin ina ua iu ina maua e Dino se nofoaga e fiafia i ai. "Ua onā pei o seoli? E leaga, e le lava le ava malosi i le lalolagi e tupu ai lena mea, Woo."
  
  Na aumai i fafo e Dino ki ma tatala le faitotoa. "Ua oo i le taimi e taulai atu ai. O nei faiga faavalevalea uma e le fesoasoani."
  
  "E te le fiafia i teine, Dino?" Na faatasi atu Karin i alii e toalua o loo tutu i luma. "E iai le pa manu i San Francisco. E mafai lava ona matou aveina oe iina pe a uma."
  
  Na le amanaiaina e Dino, ave i fafo lana telefoni feaveaʻi ma faʻatali mo le tuatusi e manaʻomia e laʻu mai ai. "Tolu minute," o lana tala lea. "Ua matou sauni?"
  
  Sa tuu e Karin ona tauau i totonu o lana ato faafafa. "Pei o seoli."
  
  
  ***
  
  
  O se ofisa maualuga, ma o le ofisa o Webb sa i le fogafale tolusefululima. Na manatu Karin o se mea e le masani ai ia te ia - o se tagata valea e masani ona fiafia e nofo i se tulaga maualuga ina ia vaai maualalo ai i tagata uma - ae na ia manatu e mafai ona ia tausia lenei tuatusi i se tulaga maualalo ma faalilolilo pe a mafai - o le mea lena sa ia faapelepele i ai. ma faleteuoloa maualuluga o galuega o lona olaga.
  
  O puipuiga uma, sa ia mafaufau ai.
  
  Le mea na sili atu ai le mea o le a latou faia ...
  
  Faavalevalea? Fa'avalea? Atamai? Atamai?
  
  Sa ataata pogisa ia te ia lava ina ua ia iloaina e faalagolago le tali i le taunuuga.
  
  Na ulufale atu le toatolu lea i se faitotoa taamilo i luga o le fogafale i lalo, ma iloa atu ai le tele o lifi, ma agai atu i ai. O alii ma tamaitai i suti pogisa na feoai solo i tua ma luma. I le tulimanu pito i tua sa i ai se kesi fa'amatalaga o lo'o fa'atautaia e failautusi e to'alua laulu uliuli. Sa maualalo le maualuga o le pisa, sa taumafai tagata uma e aua le pisa. Na vaaia e Karin se tasi o leoleo mamafa mamafa i le tulimanu, o loʻo tilotilo atu i le feoaʻi o taavale ma ni mea puʻeata se tolu. Sa ia taʻitaʻia Dino i le laupapa faʻamatalaga.
  
  "Tolusefululima". Sa luelue lona ulu. "E tasi le kamupani e ana le fola atoa."
  
  "E iai lona uiga".
  
  Na sioa Wu i le ulutala. "Minmak system?" na ia faitau ai. "E tutusa mea uma, e tutusa mea uma."
  
  Fa'alapotopotoga e leai ni foliga na pulea le lalolagi.
  
  Na aga'i atu Karin, ma o'o atu i lifi ma siaki fa'alua. E le faateia o ia pe a ia mauaina se numera avanoa e 35-po o se numera o loo misi uma-ae sa i ai, paepae ma iila e pei o isi uma. Na oomi e tagata nofomau ki i luga o fola eseese, ma na faatali Karin seia oo i le minute mulimuli, ae na o ia na oomi le 35.
  
  Sa latou le tau faatali umi. Sa ia aveese lana ato faafafa, faafoliga o loo sueina solo i totonu mo se mea. Sa sauni foi Dino ma Wu. Ina ua tatagi le lifi ma tatala faitotoa i le faailoga 35, sa na o ni nai sekone na faatali ai le toatolu lea e vaai poo le a le mea o loo latou faasaga i ai.
  
  O se alatele fa'alelei na fa'aloloa mamao atu, ma faitoto'a ma fa'amalama i itu uma e lua. I le pito pito i tua sa i ai se laulau laupapa. O puipui na teuteuina i atavali, leai se tofo ma le manaia. Na mateina e Karin sa faatali mai se tasi talu ona ia oomiina le faamau, ae o lea ua i ai iinei. Sa latou saunia, naunau, talavou ma agavaa.
  
  Sa ia faasino atu le ala, ma ulu atu i se lalolagi uiga ese lea o loo iai pea i le tagata ua oti. Afai ei ai se mea, o le talatuu lena a Webb. O lona tina.
  
  E leai ni mea pu'eata CCTV. Leai se puipuiga. O le faitotoa muamua sa ia taumafai e lulu malosi i lona faavaa ma alu ese ai. Sa fai uma mo fa'aaliga, na'o se ufiufi. Sa ia aumaia i fafo se fana ma faatutumu ana taga i mekasini. O le ofutino sa ia ofuina i lalo o lona peleue na lagona le mamafa i le taimi atoa iinei, ae o lea ua puipuia o ia. Ua salalau solo le au a o latou agai atu ma le faaeteete i le laulau.
  
  Na tu Karin ma tilotilo atu i itu uma e lua i lalo o auala fou e lua. Sa faateia o ia ina ua tautala le leo o le robot.
  
  "Mana'omia se fesoasoani?"
  
  Sa ia matauina se masini e pipii i le pito i luma o le laulau. Peita'i, na te le'i va'aia ni mea pu'eata.
  
  "Talofa? E i ai se tasi iina? Ou te taalo i le vale.
  
  O le taimi atoa lea sa ia mafaufau ai i se fuafuaga i lona mafaufau. O le tele o faʻamaumauga a Webb e le gata na taʻitaʻia ai o ia i lenei tuatusi, na mafai ona ia faʻamaonia le nofoaga o le terminal na oʻo mai i le faʻaogaina o le mamanu numera numera o le fale. Sa ia iloa e tatau ona latou liliu i le agavale ma le taumatau, ae sa ia mafaufau po o le a se mea e mafai ona fai e robots...
  
  "Ou te manatu ua tatou leiloa." Sa faamimigi o ia, ma tilotilo atu ia Dino ma Wu. "Faatali lava, Mr. Robot, a o tatou taumafai e sue se tasi."
  
  Sa aoga le taumafai. Sa agai atu Karin i le itu agavale, o tama i tua atu o ia. Na tu mai le tagata muamua o le mauga i le itu agavale, ma alu ese mai le ofisa, ma uu mau le pate peisipolo i le tasi lima ma sasa lona ulu i le isi lima. O le lona lua na sau i luma, sosoo ai ma le lona tolu, ona sau ai lea o le lona fa i le agavale, o le taimi lea ma se samala.
  
  Na ata Wu. "Tolu tua."
  
  Sa talotalo e Karin lana fana. "Sau tama, o le a le mea o loo ou misia?"
  
  O le mauga muamua, o se tamaloa e ulu tula, na ataata. "O loʻo i ai se radar iina, teine, ma o loʻo matou nonofo i lalo."
  
  "Se'i ou va'ai. O lea la, o le iloaina o Tyler Webb e pei o aʻu - o se tamaloa e fiafia e pisa i le taimi saʻo ma i le nofoaga saʻo - o lana togalaau o le filemu lea? Mafaufauga Loloto? Ia, atonu tatou te le faʻalavelave ia te ia i le taimi nei, tama, a tatou?"
  
  "Na fana le fana ma o le a oo mai leoleo iinei i le sefulu minute," o le tala lea a le tamaloa. "FAU i le luasefulu."
  
  "Ae faapefea le fausiaina o le saogalemu?"
  
  Na ata le tamaloa. "Leai se mea o iai".
  
  "Fa'afetai mo fa'amatalaga".
  
  Sa fanaina e Karin lona lima e aunoa ma se lapataiga ma vaaia ai o ia o tautevateva. Sa ia fana i le isi taimi, i totonu o le manava, ma faatali seia pa le fola ae oso i luga o lona tua ma faaaoga lona tuasivi e tulei ese ai.
  
  O se pate peisipolo na lele latalata i lona ulu, misia o ia, ma ui atu i le faitotoa, ma taia ai le tioata ma le faavaa. Sa ia le amanaiaina. O Wu sa i ona tua ae o Dino o loo agai atu i le isi itu. O lona lapo'a lona tolu na poloka ai lona ala. Sa ia fanaina ni fana se lua i le misa, na sola ese ai se sasau malosi, ona leai lea o se mea e fai ae na o le ta i luga o le vaega e le gaoioi.
  
  Sa ia oso i tua, ma te"i.
  
  Sa ia uuina le fana ina ua pau i lona tua. I le tepa a"e i luga, sa ia iloa atu ai se foliga lapotopoto tele o loo faataupupula ifo ia te ia - o se sauai mata"utia ma le saua e i ai ni pu o le pulufana na te le mafai ona lagonaina, o tafega o le toto na te le mafai ona vaai atu i ai, ma o le laau lapo"a lapo"a tele, ua pisipisia i sele, na ia tepa ai. na ou vaai i ai.
  
  "Tagata ana leaga."
  
  Na fana i luga Karin ina ua sau i lalo le kalapu. E lua pulufana na ui atu i totonu o le manava tautau, ma tau ai le taualuga, ae na faaauau pea ona alu ifo i lalo le laau. Na liliu ese le ulu o Karin. Na tu'u le laau i ona tafatafa, ma vaeluaina ai le fola, ma lafo mai ai aloiafi mai lau afi mumu. Sa taoto o ia iina mo sina sekone, ona mau ai lea o le lima o loo uuina o ia ma amata ona sii ae o ia mai le fola.
  
  Na toe toso i tua Karin, ma iloa atu foliga leaga ma fana sao i ai. O le taimi lea na lagona ai e lē e ona le fale ma faafuaseʻi loa ona tautevateva, laki na paʻu i le itu taumatau ma saʻo saʻo i le isi tagata faigaluega, ma maileia ai le tama laʻitiiti i lalo.
  
  Na oso a'e Wu i luga, ma fana i isi u'amea tetele se lua. O nei tagata na faapauu i o latou tulivae. Na ta le pu i le pito o Wu, ma mafua ai ona ia ee. Na faliu Karin ma iloa atu ai le tagata muamua-le ali"i tula lea na ia fanaina lona vae-o mulimuli atu ia te ia, ma totoe ai le ala o le toto i ona tua.
  
  "Ua na ona e faaleagaina mea uma, tamaitai. Mo tagata uma."
  
  "Oi, o lea ua ou fanaina oe, o aʻu o se tamaʻitaʻi, a? Ou te manatu ua e iloa le mea ua tatou i ai iinei?"
  
  Sa ia aapa atu i lana uatogi ma le naifi sa tautau i lona fusipa"u.
  
  "O e ula? E tasi lava le mea iinei, ua e iloa."
  
  Na luelue le ulu o Karin. "E mautinoa lava".
  
  "Ae e te le mauaina lava."
  
  Sa vave ona ia autilo solo i le tele o potu ua tumu i komipiuta, e mautinoa lava o loo tamomoe, o loo faagaoioia se ituaiga polokalama, ma e tutusa uma ma o latou tuaoi.
  
  Ae sa sili atu lona iloa. "Oi, ou te manatu e mafai."
  
  Sa ia iloa foi o se tamaloa e pei o Webb o le a le mafaufau lava e faapipii se ki. E le'i mae'a uma le galue malosi na ia faia mo le mauaina o ia mea, ae le o le taimi na tupu ai i'inei taumafaiga matagofie uma na ia faia.
  
  Sa ia "alo ese mai le pate, taofi le ta i le naifi ma tuu ai se pu lona lua i le tamaloa. Sa ia oso i luga ma mulimuli ia Wu, ona toe tepa lea i tua e vaai po o a mai Dino. Sa lelei mea uma. Na pau le faafitauli ua feagai nei ma leoleo.
  
  Sa musu Wu; sa gaogao le alalaupapa. "Fea ete alu iai?"
  
  Na tamoe atu Karin i tua atu, o lenei nofoaga sa mau i lona manatua. "I le nofoaga o se tasi o sauʻai sili ona leaga na soifua mai," o lana tala lea. "Ia o le aisa la. O le auala lenei, tama."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LUA
  
  
  O le potu lava ia e inosia, o le ata mulimuli o Tyler Webb, e tumu i ata i fafo e molimau i se faʻalavelave faʻavalevalea i totonu. Sa latou pikiina loka i ni nai sekone, vaaia ata ua faavaa i luga o puipui-tagata e sili ona fiafia i ai ma sauaga, a o lei faia ma le maea ai o fana-ma se faaputuga uiga ese o mea tau sipai mai le lalolagi atoa ua faatulagaina i luga o laulau faataamilo i le potu.
  
  Sa le amanaiaina e Karin i le mea sili na te mafaia, ua uma ona faalogoina le leo i faamalama tioata. Sa tutu leoleoina Wu ma Dino a o taufetuli atu agai i le nofoaga e faatali ai.
  
  Ina ua uma ona siaki faalua, na ia faamaonia ai o le mea lava lea e tasi o loʻo mauaina le tele o faʻamaumauga e fesoʻotaʻi atu i se flash drive o se faʻapitoa faʻapitoa, ma tilotilo i le moli lanumeamata laʻititi e faʻamaonia ai le utaina otometi o mea o loʻo i totonu o le terminal. Na manatu Karin o le tele o faʻamatalaga e mafai ona faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi le flash drive e tusa ai. Sa vave lava ona ia faia.
  
  "O a maia tatou?" Sa ia tilotilo i luga.
  
  Na faamimigi tauau o Wu. "Ua to"afilemu mea uma iinei."
  
  "Sei vagana ai le oi," o le tala lea a Dino. "E tele naua mea."
  
  O se vaega o la latou fuafuaga o le tuua o ē na aafia. O le a fenumiai ma faatuai ai leoleo. Sa fiafia Karin ona o i latou o ni tagata faomea ma ua tatau ai mo lo latou olaga fou o loʻo loma. Sa ia tilotilo atu i le moli lanumeamata emoemo, ma iloa ai ua emo vave, ma iloa ai ua toeitiiti uma le galuega.
  
  "Ia saunia".
  
  Sa tagi auē solo i fafo o le faamalama.
  
  Na taofi le emo o le faailo, faʻailoga ua maeʻa mea uma. Sa ia aumaia i fafo se tamai tisiketi ma tuu i totonu o se taga sipi totonu. "Ua oo i le taimi e alu ai".
  
  O le taimi lava lena, na agai atu ai i luma tama, ma fealuai solo ma le faaeteete i alii na pauu, maligi toto ma kiki le toalua lea na taumafai e tutu i luga. Na faamata'u e Karin i latou i lana fana, ae na te le faaaogaina. Atonu o lo"o i ai pea le le mautonu po"o fea na sau ai le fana. O le a latou pisi i mea pu'eata mata'ituina ma fai ni fesili se tele. O le ki i le sola ese e le o le vave gaoioi, e oo lava i le faaeteete.
  
  Sa tatau ona fa'ate'ia lenei mea.
  
  Na latou tatalaina a latou ato faafafa, aumai i fafo a latou mea i totonu, ona tiai ai lea o a latou ato avanoa. Sa faataupupula le tasi i le isi ma luelue le ulu.
  
  "O se tagata ofisa". Na faafeiloaia e Wu ia Dino.
  
  "O se tagata ofisa". Na luelue malosi atu Dino ia Karin.
  
  "Satini," sa ia mafiafia lona leo faaPeretania ma agai atu i le lifi o auaunaga.
  
  Na te uuina i totonu o lana taga le ki i le pule, i le malo ma le faʻaogaina o le tupu, e faʻatupu faʻalavelave, i le saʻolotoga tau tupe ma le puleaina o le tulafono.
  
  Pau lava le mea latou te manaʻomia o se nofoaga saogalemu e amata ai.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU TULU
  
  
  I se isi aso, ua toe alu foi le isi vaalele, ma sa lagona e Matt Drake se jet lag ogaoga. Fa'ato'a tasi le itula talu ai na tula'i mai ai le folauga, ma o lo'o latou aulia atu le aso aga'i atu i le Atalani, ma aga'i atu i le Iunaite Setete o Amerika.
  
  A aunoa ma se manatu manino i le mea e alu i ai.
  
  O le solofanua lona tolu o le fia aai. Sa fefe Drake e mafaufau pe o le a le ituaiga o taua na faia e le Poloaiga mo le oge. O lo'o latou fa'agasolo pea i le fa'atupuina o le auupega muamua, o le fana va'alele, ae maise o le auupega lona lua, o le master code. Na teuina pea e Hayden faamatalaga uma ia te ia lava, ae o le uunaiga e faasoa atu sa matua tele lava. Na o le le mautonu faafuasei ma le le manino o le taunuuga na talia ai lona le faia.
  
  Na fa'amaninoina e le master code mea na tutupu i le afa o Europa ma mulimuli ane ai Amerika e fa'ato'ilalo ai ta'ita'i o le lalolagi, fa'aleaga atina'e a le atunu'u, fa'atosina a latou 'autau ma fa'asa'oloto ai le mafaufau o ē na mana'o e toe fa'afo'i le lalolagi i tausaga pogisa. Na foliga faafefe moni ma taufaafefe faigofie. I se tasi aso na pa'u ai lena tomino muamua...
  
  Sa filemu Hayden ao ia faitau seia oo i le faaiuga. Ua tuu atu e Drake i lona mafaufau e toe ta"u uma faaaliga talu ai nei: SEAL Team 7; 'au fa'apitoa o lo'o fa'atasi le tasi ma le isi; Farani gau, e mafua ona o tagata Rusia; ma o le taimi nei o le sootaga ma tagata Amerika. O le mea moni, o tagata o le atunuu o ni tagata ti'eti'e solofanua lelei - masalo o tagata sili ona lelei na soifua mai. Ae o fea na sau ai le fia aai i nei mea uma?
  
  Sa taagulu lemu Alicia i ona autafa, ma pupula teisi le tasi mata. Na taumafai Kenzie i le mea sili na te mafaia e pu'e le mea na tupu i luga o le vitio, ae na mafai e Dahl ona taofia o ia. Na ta"ua e Drake, e le o se fa"auanauga fa"aletino, ae o upu na suia ai lona mafaufau. Na te le'i mautinoa o le a vavalalata Dal ma Kensi. E le o se mea o lana pisinisi, ioe, ma o ia, o le mea moni, sa malaga i luga o le auala lava lea e tasi, ae ...
  
  Na manaʻo Drake i le mea sili mo le Mad Swede ma o le mea lena.
  
  Sa nofo Lauren i luma, ma Smith i le latalata atu na te mafaia e aunoa ma le faia o se lagona le mautonu. O Yorgi, Kinimaka ma Mai sa talanoa i leo maualalo i tua o le vaalele; o le uta o uta sa latou i ai e sili atu nai lo na o se faatanoa, gatete, ma faalo maualuga. Le itiiti ifo ma le tasi e manao e lele vasega muamua. E oo lava i le faiaoga na sili atu i le vasega o atopaʻu.
  
  Na taulaʻi atu Lauren i fetusiaʻiga o loʻo latou faia pea i lo latou va ma Uosigitone. I le taimi nei, o le talanoaga sa paie ma le taulaʻi, sili atu manatu palepalealuga nai lo talanoaga moni. E ui ina tele naua geeks? E leai se masalosalo o Drake o le a latou mauaina tonu le mea sa latou sailia.
  
  Ua mavae itula ma ua latalata atili atu le Setete. Na fiafia Lauren i mea eseese e sau mai atunuu tauva. E foliga mai na faʻavasegaina e Isaraelu fesoʻotaʻiga Amerika toetoe lava a tutusa ma le SPIR. O Peretania foi. Sa nofo filemu le Saina, ma o Farani, atonu, na o ese mai ai. Na iloa e Drake latou te le faalogoina se mea mai le SEAL. O le mea moni, ioe, latou te lei i ai iina.
  
  "O le a manaia le vaai pe latou te auina atu nei 'au i Amerika ma le filemu," o le tala lea a Dahl. "Pe faʻaaoga tulafono i totonu."
  
  "Ua uma ona ulufale tagata i sosaiete?" Na ea ae i luga Hayden. "Ou te masalosalo i ai. E tele ni tausaga e fai ai le au fai moe."
  
  "Ma e le faigata ona lele e aunoa ma le iloa," o le tala lea a Smith. "Ua fia sefulu tausaga o faia e le au faatau fualaau faasaina lea tulaga."
  
  "E i ai se taʻitaʻiga i lenei Initia sili ona leaga na soifua mai?" o le fesili lea a Mai.
  
  "E le mai Uosigitone, ma afai e iloa e tatou tagata tauva, latou te natia."
  
  "Uvalea".
  
  Na tilotilo atu Drake i le taimi ma iloa ai ua latou latalata atu i le Setete. Sa ia luluina lemu Alicia e ala.
  
  "Oka?"
  
  "Taimi e ala ai i luga".
  
  Na punou atili atu Kenzi. "Ua ou saunia lau fagu, pepe."
  
  Sa talotalo atu e Alicia ona lima ia te ia. "Sia, leaga! Aveese lenei mea mai ia te au!"
  
  "Na'o a'u lava!"
  
  Na toe agai atu Alicia i tua i le mamao e mafai ai e le pupuni. "Tito circus clown fizzog."
  
  "O le a le pop?" Na foliga fiafia moni lava Kinimaka.
  
  "O lona uiga o le 'foliga' i le Igilisi," o le tala lea a Drake. Ma i le tali atu i le faanoanoa manino o Kensi, na ia fai mai ai, "Ou te le ioe. O oe o Bobby Dazzler."
  
  "E moni?" Na tomumu Alicia.
  
  "O le ā? "
  
  "O lona uiga e le leaga e te tilotilo i ai, alofa."
  
  Na faauu Kensi ina ua amata ona tomumu Alicia, ma na iloa ai e Drake atonu na laasia le laina ma tamaitai uma e toalua. Ia, a itiiti mai ma Kenzi. Na luelue vave o ia ia Loleni.
  
  "E leai lava. E te mautinoa? "
  
  Na liliu atu le gauai i le New Yorker.
  
  "Oi ioe, ou te mautinoa." Na vave lava Loleni e nana lona te"i ma alu sa"o e lipoti le tala. "Tuu mai ia te au se mea."
  
  I le taimi lava lena, e pei o se taunuuga, na toe foi mai le tala lelei. Na tuu e Lauren i luga o le telefoni feaveai. "Talofa tagata, fiafia le vaai atu o loo tatou fiafia pea." O lo'o toe i luga ole laina ole Mr. Obnoxious. "Ia, o le tala fiafia e faapea, a o maua e outou le vaega o le zi, sa ou faigaluega i luga o se komepiuta vevela mumu. E muamua la o le tagata tiʻetiʻe solofanua lona lua ma le manumalo. Misi Jay? E pa'u maile tetele."
  
  Na lulu le ulu o Hayden. "Tatala Amerika, vale, a leai o le a ou tuli oe."
  
  Na tilotilo atu Drake i le isi itu o le laulau, ma lona iloa o lo o tautumau pea. A uma mea uma, o le tulafono autu o loʻo ia i latou, ma na iloa e tagata Amerika. Ona oo mai lea o se manatu ia te ia, ma sa ia faailo atu ia te ia e faatasi ma ia i tua o le vaalele.
  
  Sa latou pipii filemu le tasi i le isi.
  
  "Mata e mafai ona leiloa se tasi o laupepa?" o lana fesili lea. "O le sili ona taua o latou."
  
  Sa sioa o ia. "Ioe, afai e te manaʻo e tosoina se sini ia i matou. E le faavalevalea tele i latou."
  
  Sa ia faamimigi. "Ou te iloa, ae vaai i le isi mea."
  
  Na faalagolago i tua Hayden i lona nofoa. "Ia, ou te manatu ua uma ona tatou faaseseina. O le a se afaina e mafai ona tupu i se isi gaioiga o le le usitai?
  
  "Tatou fesili i le SEAL Team 7 pe a oo mai iinei."
  
  Na sioa le toalua i le isi mo sina taimi, ma tau mafaufau poo le a tonu le faatonuga a le isi au. O mea lilo uma na popole ai i latou. Na faalogoina e Hayden ua toe tautala le tamaloa ita ma faliu.
  
  "Agent Jay, Uosigitone e fia iloa faʻamatalaga tonu o le Conquest Box."
  
  "Ta"u i ai o le a ou faafesootaia i latou."
  
  "Mmm, e moni? Lelei."
  
  "E i ai sau mea fou?"
  
  "Ioe, ioe, matou te mananaʻo. Tu'u mai sina taimi".
  
  Na toe liliu atu Hayden ia Drake. "Ua oo i le taimi e fai ai se faaiuga, Mata. E muta?"
  
  Na toe luelue Drake i ona mulivae ma ataata. "I taimi uma".
  
  Na toso mai e Hayden se fasipepa mai le faaputuga.
  
  "Ua e mauaina le laupepa e te manaʻomia?"
  
  "Sa ou mafaufau i lenei mea i le lua itula talu ai."
  
  "Oi".
  
  Faʻatasi, ma e aunoa ma se isi sekone o mafatiaga, na latou faʻaumatia le taʻitaʻi sili ona taua i le filifili autu. Ona toe gaugau uma lea e Hayden o ieafu ma toe tuu i totonu o le pusa oka. O le isi vaega o le au na tilotilo atu ia i laua uma e aunoa ma se faamatalaga.
  
  Sa pei i latou o le tasi.
  
  "Ua lelei". Ua toe foi mai le tamaloa mai Uosigitone. "Ia o lea e matua"i kuka lava ma le kesi. E foliga mai o le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli na lavea le fao i luga o le ulu ma ona faʻamatalaga o le Tiʻetiʻe solofanua lona tolu - Matelaina. Le Initia sili ona leaga na soifua mai ma o loʻo siʻomia o ia i fana."
  
  "Momi Amerika?" - o le fesili lea a Kinimaka.
  
  "Oi ioe, na fanau i le 1829; o le fitu selau lea o tausaga ina ua mavae Genghis Khan ma le tasi le afe sefulu ma le fa selau ina ua mavae Hanibal. Toetoe lava o le mea tonu lava..." Sa ia tu.
  
  "Ofo," na faatumu ai e Kinimaka le avanoa.
  
  "Atonu, masalo," o le tala lea a le tagata poto i laau. "Na fai mai se tasi e leai se mea e tupu fua. Ia, se'i tatou va'ai. Ae ui i lea, ua ou toe suia le vaalele ma ua e alu nei i Oklahoma."
  
  "Tatou te iloa po o ai lenei toeaina ti'eti'e solofanua?" o le fesili lea a Drake.
  
  "Ou te fai atu o ia o le Native American sili ona lauiloa i latou uma, ae le o le sili ona leaga, ae o le a se mea ou te iloa?"
  
  Sa tetete Alicia, o lo o afa lava le moe. "E le tele naua, dammit."
  
  "Ia, faafetai. Ia, o Goyaale, o lona uiga "o se tasi e uē," o se taʻitaʻi taʻutaʻua o le ituaiga o Apache. Na latou tetee i le US ma Mekisiko i lona olaga atoa, o ana osofaʻiga na avea ma se matuitui mataʻutia i le itu a Amerika."
  
  "O le tele o tagata Amerika na faia," o le tala lea a Mai.
  
  "Ioe, ma e sa"o lava. Ae sa fa'aaloalogia le tamaloa o se ta'ita'i mata'ina ma se fa'ata'ita'iga, o le fa'ata'ita'iga o le osofa'iga ma le tauimasui. Pe masani lenei mea?
  
  Na luelue le ulu o Drake e malie. "E tutusa ma Hannibal ma Genghis Khan."
  
  "Ua e maua, pepe. E faatolu ona siilima o ia ona sola ai lea faatolu. Sa latou faia ni ata tifaga e uiga i ana galuega. Ona togafitia lea o ia o se pagota o taua ma na muamua aveina atu i Fort Bowie faatasi ai ma le toatele o isi."
  
  "Ma sa ia toe sola ese?" Na foliga mai o Alicia na te manao e faapea.
  
  "Leai. I lona matua, na avea Geronimo ma tagata lauiloa.
  
  "Oi, ua ou malamalama nei," o le tala lea a Drake. "Faatasi ai ma Sitting Bull ma Crazy Horse, masalo o ia e sili ona lauiloa."
  
  "Ia, ioe, ma e te iloa sa masani ona faatasitasi i latou e toatolu? Oka-oka, o loo matou nonofo i tafatafa o le afi. Fausia lea ma lea? Talanoa e uiga i le pikiina o lau tagata lauiloa e sili ona e fiafia i ai e te alu e inu kofe - ou te alu ma nei tolu."
  
  Na luelue le ulu o Alicia. "O se aafiaga e le mafaagaloina," na ia ioe ai. "O le manatu, ioe, o Depp ma Boreanaz e leʻi saʻoloto."
  
  "I le 1850? Masalo e leai. Ae o lenei alii Depp? E foliga mai e le matua o ia, o ai la na te iloa? Manatua le tala e uiga i tagata vailaʻau e mafai ona faʻafefe o latou manitou - o latou agaga - i le taimi? Ae ui i lea ... na faʻaalia Geronimo i le 1904 World's Fair ma isi faʻaaliga laiti. O le tagata mativa e leʻi faʻatagaina e toe foʻi i lona aiga, ma na maliu o ia i Fort Sill, o loʻo avea pea ma pagota o taua, i le 1909. Ua tanumia o ia i le fanuatanu o Fort Sill Indian, o loo siomia e tuugamau o aiga ma isi pagota o taua a Apache."
  
  "Auupega". Fai mai Dahl. "Tagata totoa."
  
  "Oi, ma, ioe, o le tele o fana a Fort Sill lava ia, lea ua avea nei ma aoga fana a le Ami a le Iunaite Setete. O loo tumau pea ona na o le pau lea o le olo malosi i laufanua valevalenoa i le itu i saute, sa iai sona sao i le taua i le taua a Initia ma sa toaga i feteenaiga tetele uma talu mai le 1869." Na taofi le Geek aʻo leʻi faʻaopoopoina, "Na filifilia e le Poloaiga lenei nofoaga ma lenei tagata tietie mo se mafuaaga."
  
  "Sei vagana ai auupega?" - fesili Dahl.
  
  "Ma ta"uta"ua fo"i," o le tali lea. "O le uluai osofaiga i le Teritori Initia na taitaia mai iinei e Buffalo Bill ma Wild Bill Hickok. O le 'olo na aofia ai le 10th Cavalry, lea e lauiloa foi o le Pafalo Soldiers."
  
  "O lea la, se"i o tatou aotelega." Na mapuea Dahl. "O le tuugamau o Geronimo o loo i totonu o Fort Sill. O le Poloaiga na mafai ona natia fuafuaga e fausia ai auupega faataumaoi i totonu ia le itiiti ifo ma le fasefulu tausaga talu ai, ma o le taimi nei o le afa taseni o 'au faʻapitoa faʻapitoa i luga o le paneta o loʻo faanatinati atu i ai.
  
  I le filemu loloto, na fai mai ai ma le fiafia le geek: "Ioe, alii, manaia, a?"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU FA
  
  
  A o sau le vaalele mo le vaega mulimuli o le faigamalaga i Oklahoma, sa talanoaina e le auvaa mea sa latou iloa e oo mai i le taimi nei-o le tele o faaaliga e uiga i tulimanu e fa o le lalolagi, o le au solofanua, ma auupega matautia na tanumia ai e le au solitulafono tau Nazi. o tu'ugamau o ta'ita'i tuai. O le taupulepulega e matua tele, faigata, ma e le maalofia - aua na manaʻo le Poloaiga ina ia mafai ona ola mo le selau tausaga. Ma e oo lava i le taimi nei, e tusa ai ma le mau, o le tagata ti'eti'e solofanua lona fa o le "Faamasinoga Mulimuli moni."
  
  E tusa ai ma auupega na maua i le taimi nei, o le a le seoli?
  
  Na mafaufau Drake i lenei mea. Muamua e tatau ona latou oo i Fort Sill ma taofi tagata uma mai le uu o latou lima i luga o auupega o le fia aai. Ma popole i isi e aga'i sa'o atu i le Ti'eti'e solofanua lona fa - o le sasa a le Atua. O lona uiga...o le a le ituaiga igoa lea?
  
  "E mafai ona ou fai atu se fesili?" - o lana tala lea ao amata ona alu ifo le vaalele.
  
  "Ua uma ona e faia," o le ata lea a le geek, na mafua ai ona moeiini mata Hayden, Alicia ma May, ua uma lo latou onosai.
  
  "Na faapefea ona maua e Geronimo lona suafa?"
  
  "O Geronimo o se tagata fusu moni. E oo lava i le taimi o lona maliu, sa ia tautino mai ua ia salamo i lana faaiuga e fiu. O ana upu mulimuli e faapea: 'Sa le tatau ona ou fiu. Sa tatau ona ou fusu seia oo ina ou toe tu.' E iva foi ana avā, o nisi i le taimi e tasi."
  
  "Ae o le Initia sili ona leaga na soifua mai?"
  
  "I le taimi o lana galuega faamiliteli, sa taʻutaʻua Geronimo mo ana uiga mataʻutia ma le tele o sola. Na mou atu o ia i totonu o ana e leai se mea e ulufafo ai, ae na iloa i fafo mulimuli ane. E masani ona manumalo o ia, e ui lava sa i ai i taimi uma i le toaitiiti. O loʻo i ai se nofoaga i Niu Mekisiko lea e lauiloa e oʻo mai i aso nei o Geronimo Cave. O se tasi o tala sili ona taua o loʻo taʻu mai ai le auala na ia taʻitaʻia ai se vaega toʻaitiiti o le tolusefulu valu alii, fafine ma tamaiti na tuliloaina mataʻutia e le faitau afe o fitafita Amerika ma Mekisiko mo le silia ma le tausaga. O le mea lea, na avea ai o ia ma tagata sili ona taʻutaʻua Amerika Amerika i taimi uma ma maua ai e ia le igoa o "le Initia sili ona leaga na ola" i totonu o tagata papaʻe o le taimi. O Geronimo o se tasi o fitafita mulimuli na talia le nofoia o latou fanua e ala i le Iunaite Setete."
  
  "Sa ta"ua a"u i se tasi taimi o le "fafine sili ona leaga na soifua mai,"" o le tala lea a Alicia ma le faanoanoa, "Ou te le manatua mai ai."
  
  "Na o le tasi le taimi?" o le fesili lea a Kenzi. "E ese lenei mea".
  
  "E foliga mai o aʻu lava." Na ataata teisi Mai ia te ia.
  
  "Po o a"u," o le tala lea a Drake.
  
  Na foliga mai ua gau lona fai'ai. "Ia, ou te manatu ua ou manatua..."
  
  "Fort Sill," o le tala lea a le pailate. "E sefulu minute o totoe. E i ai le matou faatagaga e tulaueleele ai ma e vevela le nofoaga."
  
  Na faauu Drake, ma saunia o ia lava. "Avevela? O ia faitau mai se tusitusiga fa'asa'o pe o le a?"
  
  "E tatau ona tusa ma le valusefulu tagata i lalo ifo." Na sioa atu Kinimaka i fafo o le tamai faamalama.
  
  "Ou te manatu o lona uiga popole," o le tala lea a Yorgi. "Pe o lo o osofaia."
  
  "Leai, o lona uiga o lona tulaga," o le tala lea a Smith ia i latou. "Na saunia lelei."
  
  Na pa"i i lalo le vaalele ma tu vave. Toeitiiti lava o le taimi lava lena na amata ai ona matala faitotoa pito i tua. O le 'au, ua uma ona faʻaloaloa ma tutu i luga o latou vae, faʻanatinati atu i le susulu o le la, lea na susulu mai i le asphalt. Sa faatalitali mai se helikopa mo i latou, lea na ave ai i latou i le teritori o Fort Sill. Ina ua latou taunuu atu, na faailoa atu e le kolone mai Fort Sill le tulaga.
  
  "Ua matou i ai iinei i le sauni atoatoa mo le taua. O auupega uma ua sauni, utaina ma faʻaoga. O le tuugamau foi o Geronimo, ma ua matou sauni e fai ata."
  
  "E toalima i matou o totoe." Fai mai Hayden. "O lo"o "ou aga"i atu ma le malosi i luga o le fanuatanu. Ou te mautinoa o loʻo e nofouta i tagata tetee uma."
  
  "Sa ou saunia atoatoa, tina. O se fa'apipi'i a le Ami a le Iunaite Setete, fa'apipi'i a le Marine Corps, ma se nofoaga mo le puipuiga o le ea ma le tineimu. Talitonu mai ia te au pe a ou taʻu atu ia te oe ua uma ona matou ufiufi uma a matou itu."
  
  Na alu ese Hayden i fafo ma matamata a o aliali mai Fort Sill i lalo. Na siaki e Drake le vaega ma siaki lana auupega mo le taimi mulimuli.
  
  Ou te mautinoa e pei o seoli faamoemoe.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LIMA
  
  
  O le siosiomaga sa eletise, o fitafita uma sa le mautonu ma faatalitali i se ituaiga o taua. Sa savavali le au i le va o koluma piliki lautele ma fealuai i totonu o le tele o maa tuugamau, o ia mea taitasi o le nofoaga malolo o se toa ua pa'ū. O le tuugamau o Geronimo e le o se mea na sasaina ma e tele ni minute faaopoopo na latou alu i ai. Na taʻitaʻia e Hayden le ala, ae na aumaia e Kinimaka le pito i tua.
  
  Na faalogo Drake, ma masani i lona siʻosiʻomaga. O le nofoaga o le tele o autau a fana e lei filemu lava, ae o le taimi nei e toetoe lava a lagona e se tagata le gase o laulaau i le matagi. Sa faatalitali tagata uma i lalo. Sa saunia i latou. O le poloaiga na auina mai i luga e tu mausali i le feagai ai ma le mea o le a tupu. O Amerika o le a le leiloa foliga.
  
  Sa la savavali atu i se ala vaapiapi, mafolafola mafolafola, ma matete o latou seevae. E foliga uiga ese le tumau i le mataala maualuga i totonu o se nofoaga autu, ae o atunuu ma 'au na latou faasaga i ai e le masalomia le mafaia o se mea.
  
  Na savali atu Drake i tafatafa o Lauren, o le na te faʻafouina le au i soʻo se faʻamatalaga fou.
  
  "O lo"o galulue pea Farani. E lua i latou i le taimi nei, ma isi mea o loʻo agai i luma.
  
  "Lipoti o fana i le Aai o Oklahoma. Atonu o Peretania. E le mafai ona fai atu i le taimi nei."
  
  Ma le tali: "Ioe, e iai a matou auupega o le manumalo. O lea lava iinei. Afai e te tuʻuina se tasi i lalo, ou te mautinoa e mafai ona matou faʻafeiloaʻi."
  
  Na mateina e Drake atonu na latou saogalemu mai le SEAL Team 7, a itiiti mai iinei i totonu. O le mea moni faigofie na faʻatagaina i latou i totonu o le Iunaite Setete ona oʻo atu lea i luga o se nofoaga a le Ami na taʻu atu ai ia te ia e iai se mea e matua faaletonu.
  
  O ai na auina mai faamaufaailoga?
  
  Aisea?
  
  Na faagesegese Hayden a o taitai atu i latou e lo latou taiala i lalo i le isi auala e sili atu ona vaapiapi. E le'i umi ae tu o ia i luma o le afa sefulu faailoga.
  
  "O le tasi lenei," o lana tala lea, "e ana ia Geronimo."
  
  Ioe, sa tele lava ina le masesēina. O le maa tuugamau e le o se tuugamau masani, ae o se maa; o se faaputuga maa tele na faia e le tagata i foliga o se pyramid maʻaleʻale ma se maʻa faʻapipiʻi i le ogatotonu o loʻo i ai le igoa 'Geronimo'. O se nofoaga maoa'e anamua ma e mautinoa sa mata'ina i lona taimi. Sa i tafatafa o le tuugamau o lona faletua o Zi-ye ma lona afafine o Eva Geronimo Godley.
  
  Na lagona e Drake se ituaiga o maofa faaleagaga i le vaai atu i le tuugamau o le toa maoae, ma sa ia iloa foi e faapena foi lagona o isi. O lenei alii o se fitafita sa tele ina tau faasaga i tagata Mekisiko ma tau mo lona aiga, o ona fanua ma lona olaga. Ioe, na faia'ina, e pei lava o Cochise, Sitting Bull ma Crazy Horse na faia'ina, ae sa ola pea o latou igoa mo le tele o tausaga.
  
  Sa tu sauni se tama'i eli.
  
  Na luelue atu le ulu o Hayden i le ta"ita"i ta"ita"i, o le na luelue atu i le aveta"avale eli. E le'i umi ae alu loa se eli lapo'a tele e galue, ma si'i fasi'ele'ele tetele ma faata'ape i luga o le eleele lata ane. Sa iloa fo"i e Drake le ta"uleagaina ma tu"ua"iga e mafai ona faia fa"asaga i le militeri, peita"i o le i ai o le to"atele o fitafita o lo"o lata ane, o lona uiga e le mafai ona iloa e se tasi. Atonu o le a latou tapunia Fort Sill i tagata lautele mo sina taimi.
  
  Na faapefea ona faia e le Poloaiga lenei mea?
  
  Ou te mafaufau ... i le tele o tausaga ua mavae? Masalo sa faigofie le avanoa i lena taimi. Na ta"u atu e Hayden i le ave ta"avale tua e eli faigofie, e le taumate na manatua le tuugamau papa"u o Hannibal lea e leai se pusa oti. Na matamata le au a o faasolo ina loloto le pu ma maualuga atu le faupuega o le eleele.
  
  Mulimuli ane na tu le eli ma feosofi ai ni alii se toalua i totonu o le pu e aveese vaega mulimuli o le eleele.
  
  Na alu malie atu Drake agai i le pito o le lua. Sa gaoi faatasi ma Alicia. E pei ona faamoemoeina, sa nofo lava Kinimaka i tua, e le manao e iu i lalo. Na fa'amama e nei ali'i e to'alua le tapuni o le pusa maliu mai le palapala ma alalaga mo le siiina o maea e fa'apipi'i i le pakete eli. E lei umi ae amata lemu i luga le pusa oti, ma toe tilotilo solo Drake.
  
  Na ia iloa o loo i ai tagata o loo tutu i soo se mea ma foliga le mautonu ma siomia le tolauapiga. O lenei ua amata ona malamalama o ia o le a leai se taua. Sa tuutuu ifo ma le faaeteete le pusa maliu o Geronimo i le eleele, o fasi maa laiti ma eleele ua malepe. Na tilotilo atu Hayden i le ta'ita'i au, o le na faamimigi.
  
  "O lau pati, Agent Jay. Ua faatonuina aʻu e avatu mea uma e te manaʻomia."
  
  Na agai i luma Hayden a o tatala e se tasi o tagata eli le tapuni o le pusa oti. Na taulamua le au. O le tapuni na fa'ate'ia gofie i luga. Sa tilotilo atu Drake i luga o le faavaa i le taele o le pusa.
  
  Va'ai i se tasi o fa'ate'ia sili o lou olaga.
  
  
  ***
  
  
  Na toso ese Hayden, ua aisa mo sina taimi; ua galo le misiona, ua galo lona olaga, ua faafuasei ona alu ese ana uo ina ua liu maa lona fai'ai.
  
  E leai lava...
  
  Sa le mafai. E mautinoa lava e moni lenei mea. Ae sa ia le fefe e tepa ese.
  
  I totonu o le pusa oti, o loʻo faʻapipiʻi i luga o se faʻamau titanium, o loʻo tautau ai se ata faʻaonaponei faʻaonaponei, ma aʻo latou matamata, na ola mai.
  
  Na sau le talie lemu mai sipika. Na pauu i tua Hayden ma isi, ua le magagana. Na fa'alogoina le 'ata fa'akomepiuta i luga o le lau fa'alelei a'o fa'atumulia le anoanoa'i o lanu, emo ma 'emo mai fetu o lo'o sosolo mai fafo. Na amata ona toe mafaufau le au, ma liliu atu Drake ia i latou.
  
  "E sa"o... o le uiga o la"u tala... o le a le-"
  
  Na fa'alatalata atu Dahl e va'ai lelei. "O i ai pea le toeaina mativa o Geronimo?"
  
  Na toso ese o ia e Hayden. "Fa"aeteete! E te le malamalama i uiga uma o lenei mea?"
  
  Na emo Dahl. "O lona uiga na tuua e se tasi ia i matou se pupuni nai lo se pusa. E te manatu o se auupega lea?"
  
  "E le'i fiu le Poloaiga i lenei mea," o le tala lea a Hayden. "E le sili pe a oʻo mai i tagata solitulafono tau Nazi. O lona uiga o le Poloaiga e-"
  
  Ae na tu le talie.
  
  Na malolo Hayden, ua le mautinoa po o le a le mea o le a tupu. Sa tilotilo ifo o ia i lalo, ua sauni e alu ma lafi. Sa tu o ia i luma o Lauren. Na ia moomoo maimau pe ana le vavalalata Kinimaka, Drake ma Dal. O ia...
  
  O le logo na emo i luga o le lau, mumu sesega i luga o le uliuli, e leai se mea e sili atu nai lo se tafe toto i lona mafaufau.
  
  "O le tagavai lea o le poloaiga," o le tala lea a Alicia.
  
  Ou te le malamalama," na ioe ai May. "E fa'afefea ona latou fa'amauina lena lau? Ae faʻapefea ona faʻaogaina pea?"
  
  "Latou te lei faia," o le tala lea a Yorgi.
  
  Ua mou atu le logo ma ua aveese e Hayden isi mea uma mai lona mafaufau. Ua toe aliali mai le lau uliuli ma ua amata ona ma'i mai le leo i le sipika.
  
  "Susu maia i lau miti taufaafefe, tama ma teine," o le tala lea, ona malolo ai lea mo se talie taofiofia. "E fa'afeiloa'i oe i le fia'ai, ma e tatau ona e iloa o tagata ti'eti'e solofanua mulimuli e lua e sili ona leaga i latou uma. Afai e le maua oe i le fia'ai, o le a oti! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Na fa'aalu e Hayden se taimi e mafaufau ai po'o le a le mafaufau faapi'opi'o ma mafaufauga mimilo na o'o mai i lenei mea leaga.
  
  "Ona tatou o sa'o lea i le tulaga. E sili atu le fa'aumatia e le To'atolu o 'outou uma nai lo le fa'atagaina o 'outou e fa'aumatia e le tasi le isi. O le fia aai e fai lena mea, e sa'o a'u? "- faaauau le leo faʻafefe. "Ma o lea ua e si'i atu i le vaitau faaeletonika, o le a tupu tele, sili atu le vave. Ua e faalogo ea i le Strask Labs?"
  
  Na faauu Hayden, ma autilo faavave solo ma ki le ta'ita'i ta'avale. Na luelue lona ulu ma o le a tautala ae na faaauau le leo.
  
  "O se tasi lenei o fa'apotopotoga aupito tele, o lo'o naunau e pulea le lalolagi. Malosiaga. A'afiaga. Le tamaoaiga tele, latou te mananaʻo i mea uma ma amata ona agai atu i liki tetele. E leʻi leva ona tuʻuina atu e le malo o Amerika lona faʻalagolago i Strask Labs.
  
  O le a le uiga? Na mafaufau Hayden i ai. Ae fa'apefea talu ai nei?
  
  "I Dallas, Texas, e le mamao mai iinei, o Strask o loʻo i ai se fale suʻesuʻe suʻesuʻe. Latou te gaosia vailaʻau, faʻamaʻi, fofo ma auupega. Latou te taufetuli. Afai ei ai se fa'ama'i mata'utia i fafo, o se siama e fasioti ai le lalolagi, o se kasa neura, po'o se a'upega fou olaola, o le a maua e Strask i Dallas. O lona uiga moni," sa ia tomumu ai, "o se faleoloa tele."
  
  Na manao Hayden e taofi iina. Sa aga'i atu mea i se itu leaga tele.
  
  "O le falesuesue o meaola ua avea ma taulaiga. O le a tatalaina le oge. O le a magumagu ma mamate au fua o faatoaga ma i latou i le salafa o le lalolagi. Ose mea oona na faia e le tagata lea e taulaʻi ma le loto i ai se ituaiga o fualaʻau faʻapitoa ma e le mafai ona taofia. O i tatou o le Faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli. Ma e pei ona ou fai atu, o lau miti taufaafefe lea."
  
  Na taofia le pueina. Na emo Hayden ma sioa, ua matua le amanaiaina le lalolagi ma ona faafitauli. Afai o le Poloaiga o loʻo faʻatatau i se biolab na faʻamaonia ai se faʻaleagaina o fualaʻau ma fuafua e faʻaumatia uma sapalai, ona...
  
  Sa mafai. Ma atonu. E aunoa ma se masalosalo, o le faamai o le a aafia ai foi le eleele, ina ia le toe ola ai ni fua o faatoaga aina.
  
  Ona faafuase'i lea ona toe ola le lau.
  
  "Oi, o lea ua tatou ola i le vaitau faaeletonika, sei ou ta"u atu ia te oe le mea lenei. E ala i le tatalaina o lenei pusa oti, e ala i le amataina o lenei lipine, e te faʻagaoioi ai le mea atoa-i le eletise!"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE ONO
  
  
  Na ulufale atu Fort Sill i le taua. Na alaga le taʻitaʻiʻau mo se tekinisia e sau e talaʻi le puʻe puʻe, lau, ma soʻo se mea e mafai ona latou mauaina i totonu o le pusa maliu. Na vaaia e Hayden ni fusi o lavalava tuai ma ponaivi i le pito i lalo ma sa tatau ona manatu o le Poloaiga na na o le tuu o se pupuni i totonu ma tuu ai mo se tasi e sailia. Mata e mafai ona alu ese le faailo e fesoʻotaʻi ma le Wi-Fi i le taimi na tatala ai le pusa oti?
  
  E tatau ona ou talitonu faapena. O le lolomi na faailogaina le amataga o le pueina. E foliga mai, sa aofia ai masini. Po'o ai lava na faia nei mea uma e atamai i tekinolosi. Na toe laga ai se isi fesili.
  
  "Na tatou oso i luma mai le au solitulafono a le Nazi i le limasefulu tausaga talu ai e oo mai i le taimi nei?"
  
  "Ou te le malamalama i ai," o le tala lea a Smith.
  
  Ua o ese le au mai le tuugamau o Geronimo ina ia faatagaina isi e auai, ma ua tutu nei i se vaega i lalo o laau.
  
  "Sa ou manatu ua matua manino lava," o le tala lea a Hayden. "Na fai mai le alii o i tatou o le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli. O loʻo iai pea i latou."
  
  Na sau le taʻitaʻiʻau i lalo. "O tagata la, ua matou faaluaina ma faatoluina le siakiina o le matou nofoaga. Leai se fa'ailoga o au 'au fa'apitoa fili. E foliga mai na latou misia le faailoga i lenei taimi ma sa ou matua tuuaia lava i latou. E tele le malosi o le afi iinei." Na ia faasino atu i fitafita o loo tutū faataamilo i le olo.
  
  "E le faapea o le faailo na sau mai lena tuugamau e lei faasalalauina i isi nofoaga," o le tala lea a Lauren. "Soo se numera o tagata na mafai ona vaʻaia i se tasi foliga poʻo se isi."
  
  "E ui e moni lenei mea," na luelue le ulu o le taʻitaʻiʻau, "e itiiti lava se mea e mafai ona tatou faia. O le mea la e mafai ona matou faia o le valaʻau lea o Strask Labs ma, e pei ona latou fai mai, lapataia nei tama.
  
  Sa ia faasino atu i se tamaloa lata ane ua uma ona oomi lana telefoni i lona taliga.
  
  Na iloa lelei e Hayden e tatau ona ia vili le Failautusi o Crowe, ae na taofia ina ua sau le valaau a le fitafita i luga o le sipika, o le tatagi e le uma na mafua ai ona tilotilo solo le au SPEAR ma le popole.
  
  "O se falesuʻesuʻe e 24 itula le aufaigaluega," o le tala lea a le taʻitaʻiʻau. "I luga o le valaau i le autau ma le White House. E le mafai ona ou faailoa atu le leaga." Na ia tuuaia le telefoni tatagi.
  
  "E te le manaʻomia." Fai mai Hayden. "E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi pulega faʻapitonuʻu? Auina atu i latou i Strask ma taʻu atu ia i latou o loʻo matou o atu."
  
  "O le taimi lava lena, Agent Jay."
  
  Na tamoe Hayden agai i le helikopa. "E tatau ona tatou oo i Dallas! O lea! "
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU FITU
  
  
  Na fa'aalu e Karin le mea sa taua ia te ia mo se taimi e le mafuatiaina ae le'i fa'aali atu le ta'avale flash i le komipiuta. Sa ia iloa lelei e mafai e se tasi e iai le tamaoaiga ma faatosinaga a Tyler Webb ona faʻapipiʻi soʻo se tekinolosi i luga o lana komepiuta - aemaise lava se tasi o loʻo i ai mea lilo uma na ia faʻaputuina i le tele o tausaga.
  
  Ma o ia sa i ai.
  
  Tamaitai talavou. komepiuta. Flash-card.
  
  E fia ni igoa na latou valaau mai ia te au i aso ua mavae? Teine ma fa'amaumauga. Ulu i totonu o se upega tafailagi. Khakaz I aso ua leva, mamao, ae talafeagai pea.
  
  Sa tutu Dino ma Wu ma matamata, o le mataituina o le fale ua uma ona lelei e mafai ona i ai. Sa i ai a latou masini mo so'o se auala ma fuafuaga fa'atasi ai ma ta'iala fa'asao mo tulaga faigata ma le vaivai o le 'ave'esea. O fitafita uma e to'atolu o lo'o i ai i le taimi nei i se tulaga ogaoga - sasaina, manu'a, fa'amalolo malie mai la latou savaliga i San Francisco. Sa latou vevela foi, fiaaai ma leai ni tupe. I lalo o le faʻamaoniga a Karin, latou te peti mea uma i luga. Mai lava i le amataga.
  
  "Ua oo i le taimi e faamaonia ai lou taua," o lana tala lea.
  
  O ona tausaga amata e leʻi aluese lava o ia; mo se taimi umi na ia toe liliu atu ai i le lalolagi. O le faatafunaina o le tagata lava ia o se tasi lea o auala o le togiola.
  
  "Matou te talitonu ia te oe," o le tala lea a Dino.
  
  Sa ataata mata'utia o ia a'o ia tuu i totonu le flash drive ma matamata i le lau tele. Na ia mamanuina mea uma e tamoe i se taimi vave e mafai ai, ma o lea ua matua leai se tolopoina pe a emo le faʻamalosi i luga o le lau:
  
  Fa'aauau?
  
  E sa'o lava.
  
  Sa nofo o ia i lalo ma amata loa lana galuega. Na tetete le piano, emo ona tamatamailima, emo le lau. Na te leʻi faʻamoemoe e suʻe pe malamalama i ai i le taimi e tasi-e tele gigabytes o faʻamatalaga i totonu-ma o le mea lea na ia faia ai mea uma ia sili ona saogalemu pe a mafai aʻo leʻi utaina le taavale. Na ia tatalaina foi ni nai teugatupe i fafo ma ni nai teugatupe i Los Angeles e ono mafai ai ona latou teuina vave se tinoitupe i totonu. Ioe, sa ia manatua mea uma mai lona taimi i le SPEAR; o le mea na tupu ina ua mavae le maliu o Webb e ono fesoasoani i le mataupu.
  
  O le le amana'iaina o pepa fa'afefete ae mata'utia mo le taimi nei ma le taula'i atu i ana mea tau tupe, na ia liliu ai ona tamatamailima ma le mata i se asiosio o faamatalaga. Na manava Dino ao ia tauivi e tausisi i luga.
  
  "Faʻasalaga, na ou manatu o aʻu o se tagata atamai i Sonic. Ou te matea e te faia lena tama'i pua'a e fana i le mea atoa, a?
  
  "E te iloa Sonic? Mai le Master System poʻo le Mega Drive? E le o tatou laiti uma ea mo lenei mea?"
  
  Na foliga le mautonu Dino. "Talafale, alii. Ma e sili atu le toe foʻi."
  
  Na lulu le ulu o Karin, ma faamalosia o ia e ataata. "Oi ioe, ua matua tuai lava, alii."
  
  I le eli loloto i totonu o le faila o tupe, na vave ona ia mauaina numera o teugatupe, faʻavasega tulafono, ma faʻatonuga autu. Sa ia mauaina ni faletupe, o le tele lava i fafo. Sa ia mauaina le silia ma le fitusefululima tala eseese.
  
  "E ofoofogia."
  
  Na toso i luga e Dino se nofoa. "Ioe, o lo'o faigata ia te a'u ona siaki mea ia e lua. Ma ua gaogao uma!"
  
  Na iloa e Karin e leai sona taimi e siaki ai tala uma. Sa tatau ona ia tipi i lalo ma filifili le mea sili. I le atamai, ua uma ona ia tusia se polokalama faigofie e alu i le faila ma faʻamaonia ai tala e sili ona maualuga. Sa ia tatalaina nei ma faatali mo le lima sekone.
  
  O laina lanu moana emo e tolu na foliga lelei.
  
  "Sei o tatou tilotilo atu ia te oe."
  
  Na emo le tala muamua. Sa faavae i le Cayman Islands, e leʻi faʻaaogaina, ma faʻaalia se paleni o le tolusefulu afe tala. Na emo Karin. Atonu o e tausua! Na ia iloa na iu lava ina motusia e Webb sootaga i lona tulituliloaina o le oa a Saint Germain - na ia alu na o ia ma sa ia faaaluina le tele o tupe e tumau ai le le iloa ma faafaigaluegaina se autau seia oo i le iuga, na ia totogiina le faitau afe e talosagaina ai se fesoasoani mulimuli, - ae na te le'i fa'amoemoe o le a matua'i uma ana tala.
  
  Po o le a lava le tulaga, na ia vave auina atu le tolusefulu afe i totonu o le faletupe o Los Angeles i le lotoifale ua uma ona ia tatalaina.
  
  E lamatia, ae afai tatou te faanatinati, e mafai ona tatou talaina le tupe ma ave ma i tatou. Afai na mataituina e se tasi le teugatupe, lea e foliga mai e le mafai ona maua lona paleni maualalo, e tatau ona mafai ona latou faia aʻo leʻi iloa e se tasi.
  
  Sa ia see atu i le isi teugatupe, ma iloa ai o le paleni e valusefulu afe tala, ma sa tatau ona ia ioeina e sili atu lenei auala. Ae leai se mea e pei o le miliona na ia faʻamoemoeina. I ona tafatafa, sa nofo filemu Dino. Sa ia tago i le tinoitupe ma taofi lana manava, ma oomi le pili mulimuli.
  
  Oi sole. sefululima afe?
  
  Sa faamalosia o ia e tilotilo i pili na totoe, ma talaina i fafo i le faaiuga o le aofaiga e tusa ma le selau tolusefulu afe tala. E le'i leaga, ae e le o se tupe fa'amaonia mo le olaga atoa. O le a umi se taimi, ma sa ia popole i le tumau pea o fesootaiga, ae mo le taimi nei o le utiuti o sapalai ua tatau ai le isi laasaga.
  
  "O mea'ai mo le taufaaleaga," o lana tala lea.
  
  "Ou te le fiafia i lenei mea," o le tala lea a Dino.
  
  "E faalagolago lava po o ai," o le tala lea a Karin. "Ma o le a le mea na latou faia. E mafai ona tatou faʻaalia le leaga moni - masalo e ala i se upega tafaʻilagi fou faʻapitoa - ma talanoaina poʻo le a se mea tatou te faia e uiga ia i latou e ono paʻu ni nai pauna."
  
  Na lulu lona ulu o Wu. "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "O nai tala. Tsentarios. Wonga. Talofa, o fea tatou te amata ai?"
  
  O le faila fou o loʻo i ai le tele o itulau o igoa, taʻitasi i le mataʻutia ma faʻatasi ma se ata ma se aso. Na tusi i lalo e Karin le lisi. "E sa'o, lelei, o lo'o fa'aalafapeta. Ae o se mea lena. So'o se mea e fiafia i ai?"
  
  "Ou te le iloa ni alii mauoa," o le tala lea a Dino. "E le ta"ua ai le taufaaleaga o se tasi."
  
  "Ou te iloa nisi o nei igoa," o le tala lea a Wu a o taʻai ma le mautinoa e Karin le itulau AC. "Ta"uta"ua. Fetu ta'aloga. Tagata fa'alauiloa TV. Le Atua, o ai lenei tagata Webb?"
  
  "O ai o ia?" Na lagona e Karin le oso aʻe o le ita i le malosi faafouina. "O se tasi o meaola sili ona leaga, sili ona mataʻutia ma sili ona mamana ua ola ai. Ua liutino tagata leaga, e mafai ona aafia ai ola uma i luga o le paneta."
  
  "E mafai ona ou taʻua ni nai o latou i le taimi nei," o le tala lea a Dino.
  
  "Ioe, e mafai e se tasi ona faia lena mea. Ae o ituaiga tagata leaga lava ia tatou te mananaʻo e nonofo i lalo.
  
  Na siaki e Karin le puipui o lana masini, ma vaavaai mo ni faailoilo vave o loʻo tilotilo solo ai se isi. E leai se mea e mafai ona mafaufauina, ae e le o se mea faatauvaa e talitonu ai o se tasi i fafo e le sili atu lona atamai nai lo ia.
  
  "Siaki le nofoaga atoa," o lana tala lea, ma aveese le kiliva uila. "E tatau ona tatou mataʻituina mea uma mo se aso pe sili atu mai le Site B. Ona tatou vaʻai ai lea."
  
  
  ***
  
  
  O vaega uma ia o ana sauniuniga ma le faaeteete. Afai e iai se mea e faaletonu ma iloa atu, pu'eina pe fasiotia, e le mafua ona o le le lava o sauniuniga. Na faaaoga e Karin togafiti uma i lana auupega tele ma aunese uma o lona atamai tele e puipuia ai i latou.
  
  Ma la"u fuafuaga. O la'u taui itiiti.
  
  Na tuua e Dino, Wu ma lo latou fale i le toafa ma faaesea i latou lava i se tamai faleoo na latou maua i le ogatotonu o se mea. Na alu vaiaso o suʻesuʻega faʻapitoa, ae o le taimi lava na maua ai, na foliga mai o se nofoaga lelei mo se malutaga. Na faaalu e Wu le luasefulufa itula e matamata ai i le fale e ala i le CCTV. Na tietie atu Karin ma Dino i Los Angeles, aveese le teu tupe ma tuu mea na totoe i se isi mea, siaki i lea taimi ma lea taimi puipui o lana upega, lo latou faatuatuaina ma le setete sa latou i ai. O lea taimi ma lea taimi na te lei vaaia ai se faailoga o lenei mea na tofotofoina i soo se auala.
  
  I le auala ma le faaeteete, peitai; na o le pau lea o le auala e mafai ai ona latou tumau saoloto.
  
  Ua mavae atoa le tolusefulu itula na latou toe foi mai ai i le fale. O nai isi siaki ma ua sauni Karin e toe galue ma le flash drive.
  
  "Ua e siakiina meapueata?" - na ia fesili ai.
  
  "Ioe, fai lava."
  
  Na o ni nai sekone na alu ai, ona toe foʻi lea, na ia taʻavale i le lisi o igoa. Ina ua uma C, ioe, sau D.
  
  E le'i iai Matt Drake i le lisi.
  
  Ae sa i ai se vaega ese mo SPEAR. Sa i ai le igoa o Drake i le lisi. E faapena foi Alicia Miles. Hayden Jay ma Mano Kinimaka sa ia fa'atali. Sa ia vaai ia Bridget Mackenzie - e leitioa. Laneselota Samita? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. O le mea e malie ai, e leai se faʻamatalaga ia Thorsten Dahl.
  
  Ae sa i ai se faasinomaga ia Karin Blake.
  
  Sa ia sioa atu ia te ia mo sina taimi, ona filifili lea e le amanaiaina o ia mo le taimi nei. O isi feso'ota'iga e feso'ota'i ma le 'au SPEAR ma fa'aopoopo i le pito i lalo o le itulau muamua e mai ia Kimberly Crow, Failautusi o le Puipuiga; Ia Nicholas Bell, pagota; ma se submenu atoa ua faaulutalaina "Aiga/Uo".
  
  E leaga, na alu moni lava lenei alii i le taulaga ia i latou.
  
  Lelei.
  
  O le kiliki muamua e tatau ona na o le igoa: Matt Drake.
  
  O lana vaai ua emo, fememeai, ona amata ai lea ona faateteleina; na fa'ateteleina ona mata i le tele o sosi.
  
  "Fia a"u," sa ia musumusu atu ai i le fefe. "Oi. Fuck. a'u."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU VALU
  
  
  Na vaʻaia e Matt Drake le faʻailoga a Strask Laboratories ae leʻi leva ona latou oʻo i ai. I le pito i tua o Dallas, o se fale maualuga lava, ma o lona lanu lanumoana ma le paʻepaʻe 'S' na faʻapipiʻiina i le pito i luga o le fausaga. Peitaʻi, sa vave ona feoaʻi a latou taavale, ma e leʻi umi ae ia iloa atu ua matala le laufanua atoa i luma.
  
  O le Strask Labs e foliga le taua, e le mautonu, o se laau i totonu o le uili, ma e aunoa ma se masalosalo, o le manatu lea. O ona faamalama e le mafai ona sao, ae o le tele na mafai. O lana paka ta'avale na ufiufi i se ofaga o mea pu'eata CCTV, ae o le lalolagi lena. E leai se tasi na mafai ona ta'u maia le alualu i luma o mea pu'eata po'o le mamao fo'i na fa'alautele. Sa leai se faitotoa e ese mai i se pa pupuni. E leai lava se puipuiga e vaaia.
  
  "Ua iai se tali?" - fesili Dahl.
  
  Na pipii e Hayden le alalaupapa o lona isu. "Pau le filemu," na pau lava lana tala.
  
  Sa suesue e Drake le laufanua. O le itu e paka ai taavale e fa'atusa L i le fale, i luma ma le itu i sasa'e. I le itu i sisifo sa i ai se fata tifato, mutia. Leai se pa. O le eria atoa o se fuafuaga tatala. O se fesoʻotaʻiga o auala na faʻataʻamilo i ai, ma le tele o fale ofisa laiti, faleteuoloa ma faleoloa faʻatau oloa na fausia vave ai le vaaiga.
  
  "Leoleo," o le tala lea a Dahl.
  
  O ofisa o le DPD ua leva ona i ai i luga o le vaaiga, paka i fafo atu o le vaega i autafa o le auala. Na fai atu Hayden ia latou avetaavale e paka latalata ane ma oso i fafo.
  
  Sa vave ona mulimuli mai Drake ia te au.
  
  "Na e vaai i se mea? So'o se mea?" o le fesili lea a Hayden.
  
  Na tilotilo i luga le leoleo umi ma ona pito. "O le mea ua e vaai i ai o le mea lea ua tatou maua, tina. Sa faatonuina i matou e matau ma aua neʻi faia se gaioiga."
  
  Na fetuu Hayden. "O lea matou te le iloa po o le a le mea matou te oʻo i ai. Na o le folafolaga a le tagata valea e leaga mea e mafai ona i ai."
  
  Na faamimigi faamimigi Alicia. "Talofa, o le a le mea fou?"
  
  "Afai ei ai a latou auupega faʻaola poʻo se masini faʻaola i fafo o loʻo faʻatulagaina faapitoa e faʻaumatia ai a tatou faʻatoʻaga, ona leai lea o se filifiliga," o le tala lea a Dahl.
  
  "Ae fa"afefea ona e fa"ailoa mai tatou te o i totonu?"
  
  "Alu i luma," o le tala lea a Dahl ma ataata. "E i ai se isi auala?"
  
  "E le mo i matou," o le tala lea a Drake. "Ua e sauni?"
  
  "Sia," o le tomumu lea a Alicia. "Ou te matua faʻamoemoe o le a lua le uulima."
  
  Na fesili Hayden mo mea na latou talosagaina ma tuuina atu ia i latou. Na ave e Drake lana ufimata kesi ma tuu i luga. E leai se tulaga lamatia i totonu o le fale suesue.
  
  Ona se'e ifo lea o Drake i lalo o se pa mutia ma oso i luga o se vanu i lalo i totonu o se pakaga. E tusa ma le fasefulu taavale na salalau solo i soo se mea, o avefeʻau masani o vaitausaga eseese ma le mama. E leai se mea e le masani ai. Sa tamoe atu Dahl i ona autafa, o Alicia ma May i lona itu taumatau. Sa latou saunia atoatoa ma sa saunia a latou auupega. Na manatu Drake e sili ona leaga, ae mo le taimi nei na pau lava le mea na faafeiloaia i latou o se filemu mataʻutia.
  
  "E te manatu ua oʻo atu faʻamatalaga i isi 'au?" Na tilotilo solo Kinimaka i le nofoaga. "Afai e maua e nisi o nei atunuu le matagi e faapea o ia auupega o meaola o loʻo i ai iinei ma vaivai i totonu o lenei fale suesue, atonu tatou te feagai ma se osofaʻiga. Ma o Strask e sili atu le saogalemu nai lo Fort Sill.
  
  "O isi au?" Na mapuea Lauren i totonu o le tagata fesootai. "Ou te popole ona o le pueina o le Poloaiga na faasalalauina e aunoa ma ni tapulaa. Ma ina ia mafai ona agi mai se afa matagi."
  
  Ua li'o tele le gutu o Kinimaki. "Oi."
  
  O Drake ma Dahl na agai i luma, fealuai i le va o taavale ma taulai atu o latou mata i faamalama uma. E leai se mea na minoi. E leai ni fa'ailo na fa'alogoina i totonu. Na latou taunuu atu i auala e tau atu i le pito i luma ma iloa atu ai e oo lava i na tamai faamalama ua pogisa.
  
  "Afai ou te tiliva iinei," o le tala lea a Dahl. "O le a vave ona ou manatu e le o se fale suesue masani lea."
  
  "Ioe, uo. E sili atu i taimi uma le faia o se taumafataga manaia."
  
  Sa taumafai Dahl i au o le faitotoa ma foliga ofo. "Tatala."
  
  Sa faatali Drake mo le faatonuga ma le faatonuga a Hayden. "Alu."
  
  Faatasi ai ma se ufimata kesi na taofia ai lana vaai, sa ia matamata atu a o tatala lautele e Dahl faitotoa ona see atu lea i totonu. Na fa'atūina e Drake lana HK fou a'o su'e fili. O le mea muamua na latou vaʻaia o tino o loʻo taoto i tafatafa o le kesi talimālō ma totonu o alalaupapa i tua.
  
  "Apogi". Na tamoe Dahl i le muamua, ufiufi e Alicia. Na tamoe Mai i le lona lua, ufiufi e Drake. Na vave siaki e le Suetena lona fatu.
  
  "Faafetai i le Atua," o lana tala lea. "O loo ola o ia".
  
  "Ma o le tasi foi lea," o le faamautinoaga lea a Mai ma sii i luga le laumata o lē na aafia. "Ou te manatu sa faasāina o ia. Kesi moe, po'o le a lava le fa'aupuga latou te ta'ua."
  
  Na ave e Hayden se kesi, va'a ma le su'esu'e ma ia. "O se mea faapena. Le oona. E le oti. Atonu o se mea mama e momoe ai i latou?"
  
  "Vodka na liua i se auupega," o le tala lea a Alicia, o lona leo na faʻaseseina i le matapulepule. "E lava lena."
  
  Na tilotilo atu Kensi ia te ia, ma lulu lemu lona ulu.
  
  "O le a lau vaai i ai, Bridget?"
  
  "Ia, o le mea sili o lenei matapulepule e mafai ai ona ou tilotilo atu ia te oe e aunoa ma le togiina."
  
  "Atonu o le kesi ose kesi fa'anatinati, fa'ato'a atoatoa," o le tala lea a Hayden. "Na faapefea ona latou faia lena mea?"
  
  "Vents," o le tala lea a Lauren. "O le fa'avevela, ea malulu, mea faapena. E ui lava, masalo, i se mea o loʻo i ai saienitisi loka i totonu o latou fale suʻesuʻe. E tusa ai ma le ituaiga fale, e le o fale suʻesuʻe uma poʻo fale teu oloa o le a fesoʻotaʻi i le node autu.
  
  "Ua lelei," o le tala lea a Hayden. "Aisea la? O le a le mea na latou ausia i le faʻamoeina o le aufaigaluega atoa?
  
  Na oso mai se leo fou i la latou talanoaga, e le o ala i fesootaiga, ae ala mai i se ituaiga sipika e ono ufitia ai le fale atoa.
  
  "O e ii? Ae faapefea le vaega o totoe? Oi lelei. Ona mafai lea ona tatou amata pe a ma le sefululua sekone."
  
  Na faliu vave atu Drake, ma matamata i le faitotoa. O le leo o Loleni na sosolo atu i totonu o le telefoni e pei o se galu.
  
  "Ua tatou latalata atu! Ou te manatu o Isaraelu. Se'i o tatou soli i le taimi nei. Ma Suetena!"
  
  "Ana i ai se nofoaga e leai se tau fana..." o le faailoa atu lea e Alicia.
  
  Ua uma ona amata le fana; E leai se masalosalo o leoleo a Dallas i luga o le ala o le au faʻafefe. E ui lava i lea, o le osofaʻiga na tupu vave tele. Ua leva ona savali atu Drake i le alatele ma faʻafesoʻotaʻi i lana fesoʻotaʻiga, ma talosagaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi tapuni code e tatala ai le tele o faitotoʻa totonu. I lena taimi, o se laina tele o faamalama i tua atu o le laina muamua o faitotoa na pa, o grenades na vave faʻaumatia le tolu tioata. Na va'aia e Drake le ma'ai ma'ai ma'ai na pa i se galu mata'utia, e le mafai ona taofi, ma sasaa i totonu o potu. Fa'amau fa'amau i luga uma. O vaeluaga o totonu ma fa'amalama o le ofisa ua malepe pe fa'amaulalo. Na tusi e Drake le fana i faitotoa.
  
  Le leo o Loleni: "Lua, tolu, lima, valu, fitu."
  
  Na vave ona ia ulufale i le code override, ona tamoe lea i totonu, sosoo ai ma le isi vaega o le au. Sa i ai tino i soo se mea, ua le iloa e le kesi moe.
  
  "E saogalemu mo tatou le aveese o tatou matapulepule?" o lana fesili lea.
  
  Na mataituina e Hayden le lelei o le ea. "Ou te le fautuaina. Ioe, o lo'o manino nei, ae po'o ai lava na fa'ailoa mai le kesi e mafai ona toe faia."
  
  "Faatasi ai ma le sili ona leaga," o le faaopoopo lea a Dahl.
  
  "Oi sole".
  
  Na tatala e Drake le afi ina ua ia vaaia ni foliga ufimata o ulufale mai. Lima i le taimi e tasi, o lea atonu oi latou o Rusia, faasaolotoina i latou lava mai a latou pulufana ma le le popole po o ai na latou afaina i le ala. Na ta e Drake le tasi i luga o le ofu, o le isi na sosola.
  
  "Ou te manatu e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa e le o iai le au a Rusia i lalo o faasalaga a le malo. E leai se malo i lona mafaufau lelei e ioe i lenei mea."
  
  Na ata Kinimaka. "O loo matou talanoa i tagata Rusia iinei, uo. E faigata ona fai atu."
  
  "Ma afai latou te manatu e mafai ona latou sosola ese," o le tala lea a Kenzie. "O Isaraelu foi."
  
  Sa sulufai Drake i tua o le laulau. O vaega fa'ata'amilomilo o lenei labyrinth totonu o ofisa sa sili ona vaivai. E tatau ona latou gaoioi pea.
  
  Sa ia talotalo atu ia Alicia ma May a o ia ui ane. "Lauren," o lana tala lea. "Pe tatou te iloa po o fea o iai auupega olaola?"
  
  "E le'o le taimi nei. Ae o loʻo oʻo mai le faʻamatalaga."
  
  Na fa'a'imei mai Drake. Atonu na fuaina e le au pulega fasioti tagata le tau o le ola i tupe maua. Na tulei atu Hayden i tua. "Alu loloto," o lana tala lea. "O le a faapena lava."
  
  Na fanaina e tagata Rusia ofisa i totonu. Na saeia e pulufana le paʻu fiberglass, ma mafua ai ona paʻu i lalo paneli ma lele alumini i soo se mea. E le'i ea i luga le ulu o Drake. Na tolotolo atu Hayden i luma.
  
  Sa tilotilo atu Drake i le va o lapisi. "E le mafai ona ou vaai ia i latou."
  
  Sa nofo Dahl mai se vaaiga ese. "Ou te mafaia". Sa ia fana; na pau le tamaloa, ae lulu le ulu o Dahl ma le tiga.
  
  "Vest. E lima malosi lava."
  
  Na faamuta e Lauren le telefoni. "Na o se vaega o faʻamatalaga, tagata. O le faʻatonuga na faʻasaʻolotoina le sui moe e mautinoa lava na sau mai totonu o le fale."
  
  "Maua," o le tala lea a Hayden. "Lauren, o fea o i ai Suetena?"
  
  Ona filemu lea: "Mai le auala na latou o mai ai, ou te fai atu mai le isi itu o le fale, agai saʻo atu ia te oe."
  
  "Malo, e tatau la ona tatou oo muamua i le nofoaga tutotonu. Fa'apea o le ala lea i lalo i tulaga maualalo, Lauren?"
  
  "Ioe, ae matou te le o iloa poʻo fea o loʻo i ai auupega ola."
  
  "O loo i lalo iina," o le tala lea a Hayden. "E tatau ona latou valea e teu i se isi mea."
  
  Na luelue le ulu o Drake ia Dahl. "O e manuia?"
  
  "E mautinoa lava. Ae pei ona e fai mai muamua, e leai se malo na te faatagaina lenei osofaiga.
  
  "O lea la e te manatu e tutoʻatasi tagata Suetena?"
  
  Na faauu Dahl, ae leai sana tala. I lena taimi, sa mafai lava e mea uma, ma o le faaaliga fou e faapea o le Poloaiga atonu o loo faagaoioia pea, faafou i se fausaga faaonaponei, na tuu ai foi faailoga fesili i luga o le itulau atoa. E fia ni laasaga o i o tatou luma?
  
  Ma le lona fa? Afai e le maua oe i le fia'ai, o le a oti!
  
  Na ta'avale Drake. Na tolotolo atu Kinimaka i le itu pito i tua o le ofisa ma fetaomi atu i le puipui pito i fafo, sosoo ai ma Smith a o latou faasolosolo atu i totonu o le ogatotonu. Hayden, Mai ma Yorgi na savavali tonu lava i le ogatotonu. Na tafana e Drake le fana ma le fana e pine ai le au Rusia i lalo. Na oso atu Kenzi i totonu oi latou, ma uu se fana, ae ui i lea na foliga leaga. Ua misi e le teine mativa lana katana.
  
  Na taunuu Drake i le pito o le nofoaga o le ofisa tatala. Ua leva ona i ai Hayden, ma tilotilo solo i le avanoa avanoa e tau atu i le faletupe lifi ma se isi vaega tele o ofisa i tua atu. Sa i ai tagata Suetena i se mea iina.
  
  "Ou te le fiafia e avatu ia te oe se tala leaga," o le tala lea a Lauren i o latou taliga. "Ae na faatoa faia foi e tagata Isaraelu se manuia. Ole sone taua lea. Ua e laki ua e i ai iina. "
  
  O lea ua toe foi mai Kensi. "Ou te matua masalosalo lava o loʻo i ai i Isaraelu le lagolago a le malo. Ae ou te talitonu o Vaega Faapitoa ia. E leai sau lagolago?"
  
  "O lo"u ala. O se vaa ua tumu i ai. Ou te le iloa pe faʻapefea ona faʻamoemoe nei 'au e o ese mai ai i se taimi mulimuli ane."
  
  "E te le talitonu i lenei mea," o le tala lea a Kensi. "E i ai lava se auala. E tatau ona e amata tausia le saogalemu o tagata afaina iinei. Tuuina atu ia i latou le fesoasoani latou te manaomia."
  
  Ua toe foi mai Hayden. "Faamalie atu, ou te le mafai ona ioe i lenei mea. Matou te le iloa le mea o loʻo matou feagai. Matou te le iloa pe mafai e le Poloaiga ona tatala se mea e sili atu ona oti."
  
  "E le o se mafuaaga ea lena e aveese ai i latou i fafo?"
  
  "Atonu e finagalo le Poloaiga ina ia tatou faia lena mea. Tatala faitotoa."
  
  "Mmm, alii," o le tala lea a Alicia. "O nisi vale ua uma ona tatala faamalama."
  
  Na mafaufau Hayden i ai. "Malo, e sa'o oe, ae ua atili ai ona leaga. Ae fa'apefea pe a fai o le togafiti a le Poloaiga o le fa'asa'olotoina lea o se mea mata'utia i Dallas atoa?
  
  Na faataupupula atu Drake i lifi. "E tatau ona tatou iloa le mea o loʻo i ai le bioweapon."
  
  O pulufana na pa i luga o le au Rusia, ma liliu ai i se "papier-mâché" na faia i paneli eseese. O mea tusi na lele i luga o le ea: se seti o penitala, se telefoni, se faaputuga pepa atoa.
  
  Ua tulaueleele le au.
  
  Sa tau le lagona le leo o Loleni. "Laasaga fa, falesuesue 7. O le mea lena e i ai. Tope mai!"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU IVA
  
  
  I le faʻaaogaina o se laina o lifi e fai ma talipupuni e faasaga i Suetena, o le au SPEAR na faʻaauau pea le afi i luga o le au Rusia aʻo latou taufetuli atu i faitotoa uʻamea. Na tatala Hayden ma Jorgi ae o Kinimaka ma Smith sa vaavaaia le au Suetena ma le isi vaega o le au na taulai atu i Rusia.
  
  Na oomi e Hayden le faamau o loo faaigoaina SL4.
  
  Afai e tatagi lifi, na leiloa le leo ona o le mamafa o fana. O Drake na punou, ae na mafai lava e le fili ona toe faafoi atu le afi ma tolotolo i luma, fealuai solo i lea laulau ma lea laulau ma faaaoga mea malolosi e pupuni ai i tua. E oo lava i lena taimi, na pa'u ai se tasi alii ma se pulufana i lona ulu. O le isi na ee i le tiga ona o lona apaau, ae o le isi na fana i lona vae. Ae ui i lea, na latou o mai.
  
  Na emo moli i luga a'e o faitotoa u'amea ona fetogi lea. Na oso i totonu Hayden ma mulimuli atu ai le isi vaega o le au. Sa faigata ia i latou, ae na latou manumalo.
  
  Na oomiina Drake e faasaga ia Dahl, le Hong Konger i lo latou va.
  
  Sa tuu e Alicia lona auvae i lona tua. "O ai ea lena i o'u tua? Faatasi ai ma tamatamailima fealuai?
  
  "O aʻu". Na gase Kenzi ina ua oomiina i latou i totonu e le va tele, ua leai se avanoa e feoa'i ai a o saosaoa atu i le tulaga fa. "Ae o o"u lima ua maileia i lo"u ua. O le mea e ofo ai, o lo"o i ai fo"i o"u tamatamailima." Sa ia talotalo atu ia i latou.
  
  Na lagona e Alicia le gaoioi. "Ia, na pipii e se tasi se mea i luga o laʻu asini. Ma e le o se fa"i."
  
  "Oi, masalo o aʻu," o le tala lea a Yorgi. "Ia, o la"u fana lea."
  
  Na sii a'e le laumata o Alicia. "O lau fana, a ea?"
  
  "O la"u fana. O la"u fana, o le uiga lena o la"u tala".
  
  "Ua uma ona totogi?"
  
  "Alicia..." lapatai mai Drake.
  
  "Mmm, ioe, o le mea lena e tatau ona i ai."
  
  "Ia e sili ai ona ou le minoi. Matou te le manaʻo e galue i se avanoa faʻapitoa i le taimi nei, a ea?
  
  O le mea e laki ai, ina ua foliga mai o le a tu'u mai e Kensi se tali fa'anoanoa, na tu le lifi ma fa'alogo mai ua taunu'u mai. Na matala faitotoa ma toetoe lava a pa'u ifo i fafo le au i le alalaupapa. Sa su'e e Drake puipui mo se faailoga. Ioe sa leai se mea iina.
  
  "O fea o iai le Lab 7?"
  
  "Liu i le itu taumatau, lona tolu o faitotoa," o le tala lea a Lauren.
  
  "Atoatoa".
  
  Sa savali atu Dahl i luma, ma le faaeteete lava, ae foliga mautinoa. O le taufaamata'u na matua tele lava, ae e le'i galo lava ia Drake mo sina taimi le mafuaaga na latou i ai iinei. O le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli. O le a se isi mea ua latou fuafuaina?
  
  Na aveese e Yorgi lana ufimata, ma manava mo le ea. Na auai atu Kensi, ma soli tulafono, ona mulimuli ai lea o Smith, ma tuu atu ia Hayden se vaaiga le mautonu a o ia togi i luga ona lima ma le le mafaia.
  
  "Tagata Fouvale," o le tala lea a Dahl, ma faaauau pea ona savali.
  
  "Ou te fai atu o tagata pepelo," o le tala lea a Kensi. "E sili atu le leo."
  
  Sa tu o ia i ona tafatafa.
  
  "Ana ou le pulea lelei, semanu ou te alu faatasi ma oe."
  
  "Aua le popole. E mafai ona matou galulue i lenei mea. "
  
  Sa tulei mai e Drake o ia mai tua. "E te iloa na alu i le aoga tumaoti, a ea, Kenz? E te le solia lava o ia."
  
  "O le Mossad e iai ana lava metotia."
  
  Na tilotilo atu Dahl i luga o lona tauau. "E te lua lua faafilemu? O loʻo ou taumafai e faʻamalosi."
  
  "Vaai i le uiga o la"u tala?" Fai mai Drake.
  
  "Taulai i le a?" O le fesili lea a Alicia. "Numera tasi e oo i le fa?"
  
  "O matou nei," o le tala lea a Dahl. "Suesuega 7".
  
  "E te fuafuaina mea uma lava e oe, Torsti? Faatali, ou te manatu o loo i ai sau pepa faapipii i se mea."
  
  Na tulei i luma Hayden. "Faiga, tagata. Toe tepa i tua. Vaavaai mo lifi i itu uma e lua. Ou te manaʻomia Lauren i le telefoni e faʻafesoʻotaʻi aʻu i le bioweapon, ma ou te manaʻomia le fale suesue ina ia saogalemu. E te manatu e mafai ona e faia?"
  
  E aunoa ma se malolo, sa latou taape ma tutu i o latou tulaga. Sa tatau ona ulufale atu Drake ma Hayden i le fale suesue na o i laua. Na latou ulu muamua i le ofisa i fafo, lea sa tumu i sapalai, o luga uma o loʻo avanoa e ufiufi i ituaiga uma o meafaigaluega. E le'i iloa e Drake po'o a i latou, ae na foliga taua ma taugata.
  
  I tua atu o le puipui tioata sa i ai se potu i totonu, saogalemu.
  
  "Lauren," o lana tala lea. "Laboratory 7 e lua potu. I fafo ma totonu. O totonu e foliga mai o se potu e pulea vailaʻau e mafai ona faʻamaufaʻailogaina ma faʻasaʻo."
  
  E leai se mea. Sa motusia fesootaiga.
  
  Na sioa atu Drake ia Hayden. "O le a le-"
  
  "Faamalie atu, Mata. Hayden. O fale su'esu'e e puipuia i taimi uma, o lea e le mafai ai ona o'o i totonu ma fafo faailoilo. Lab 7 o loʻo i luga o se tulaga ese mai le isi vaega o le fale, ma na umi se taimi na matou faʻagata ai le puipuiga faaopoopo.
  
  "Aua le popole," o le tala lea a Hayden. "O fea e alu i ai?"
  
  "Poto i totonu. E tatau ona i ai se kapoti tioata iina. O e va'ai i lenei mea?"
  
  Sa savali atu Drake i luga o le puipui tioata tele. "Ioe. Sa'o i le tulimanu pito mamao."
  
  "O auupega faanatura e mautinoa lava e le pei o ni auupega. E tatau ona teu i totonu o se fagu pe tusa ma le lapo'a o se fagu kofe. E mafai ona iloa e le code PD777. Maua lena mea?"
  
  "Malamalama". Na alu atu o ia i le laulau o le faitotoa ma tu'i le code override. "E leai se mea". Sa ia mapuea. "E mafai ona iai se isi tulafono a lenei potu?"
  
  "Tuu mai ia ou iloa. O le faʻafitauli o loʻo momoe uma iina faʻatasi ma oe pule, tekinisia ma fesoasoani falesuesue."
  
  "E le gata i lea o Rusia, Suetena ma Isaraelu. Tope mai".
  
  Na faalogo Drake a o feutagai Hayden ma le au. Sa filemu mea uma, ma le mata'utia. Ona tomumu lea o Smith i lana comm.
  
  "O le gaioi i luga o faasitepu i sasae. Ua latou o mai!"
  
  "Na ou iloaina le gaoioi i le itu i sisifo," o le lipoti lea a May. "Tope mai".
  
  "Taofi na lifi," o le tala lea a Hayden. "O le a matou manaʻomia i latou i se taimi vave."
  
  Na mafaufau Drake e uiga i le fanaina i totonu o le tioata. E leai se masalosalo o le a puipuia pulu ma ono lamatia ai. O le potu pito i fafo o loʻo iai foʻi kapoti tioata faʻatumu i paipa suʻega ma pusa e mafai ona i ai soʻo se numera o mea oona.
  
  Na alaga e Lauren se code fou. Na tu'i o ia e Drake. Na matala le faitotoa. Sa tamoe o ia i le pito pito i tua o le potu, tatala le kapoti ma amata ona sue le apa. Na tuua ai Hayden. A o ufiufi o latou tua, e vaʻaia e tagata taʻitoʻatasi le isi le isi.
  
  Na alu Drake i lea pusa ma lea apa. E tofu i latou ma se fa'ailoga o mata'itusi uliuli, mata'itusi ma numera i luga, ma ua le lelei. Ua mavae se minute. Na tatala e Smith le afi i luga o faasitepu, ma na faia foi e Me i ni nai sekone mulimuli ane. Na osofaia i latou, ma tatalo ina ia leai se tasi e faavalevalea e auina atu se pulufana i le taua.
  
  "Malamalama!"
  
  Na ia sii i luga le koneteina, ma ave le afa sekone e manatua ai o loo i ai se auupega olaola e mafai ona faaumatia ai Amerika, ma tuu i lalo o lona lima. "Ua oo i le taimi e alu ai".
  
  I le avea ai o se tasi, faamaopoopoina, sa amata ona latou solomuli. Na ufiufi e May ma Smith le faasitepu seia oo atu Drake ma Hayden i le auala, ona ufiufi lea e Yorgi ma Dal. Na vave ona solomuli Me ma Samita ina ua oomi e Alicia le ki o le lifi.
  
  Na matala vave faitotoa.
  
  "Saosaoa!" - Na alaga Mai, vave ona aliali mai i le tulimanu. "E na o ni nai sekone i tua atu o aʻu."
  
  Sa ia tali atu le afi, ma tutu'i ai i le eleele.
  
  E ese le auala na uia e Smith, lea ua ufitia nei e Dahl, o alii uma e toe solomuli agai i faitotoa.
  
  Ona amata loa lea ona tatagi leo, o se leo malosi e pei o se pu na faatumulia ai taliga ma auina atu ai lagona i le soona ova.
  
  "O le a le mea lea?" Na ee Drake.
  
  "Leai. Oi leai!" Na toe ee atu Lauren. "Alu ese mai iina. Alu ese nei loa! Na latou tatalaina mai se mea i totonu o le polokalama. Sa tu o ia. "Lo"u Atua e... o le sarin."
  
  Ua uma ona sasaa i totonu o le savili i luga o le taualuga o le alatele ma le itu o le lifi.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU
  
  
  Na taofia e Drake le galu muamua o le fefe i le taʻua o le igoa Sarin. Na ia iloa e oti. Sa ou iloa sa manatu i ai o se auupega o le faatafunaga tele. Na ia iloa o Smith, Yorgi ma Kenzi ua aveese o latou matapulepule.
  
  Ma sa ia vaaia le mea na taʻua o se vai e leai se lanu, e leai se manogi o loʻo tafe i totonu o le manava.
  
  "Ou te leʻi masalosalo lava na latou teuina sarin iinei." Na osofaia e Hayden ia Yorgi. "Ae o le mea lea..." Na ia uuina lona matapulepule.
  
  Na iloa e Drake e toetoe lava o mea uma e mafai ona faʻaogaina, inisinia, pe toe faʻafoʻi. Na pau le tapulaa o le mafaufau. O le vaila'au neura vai sa matua'i fetu'una'i. O lea ua faanatinati atu ma lona malosi atoa ia Kenzi, ae na ia vaaia ua uma ona i ai Alicia ma May. O le fafine Isaraelu sa fai se matapulepule, ae o ona mata ua moeiini ma lona tino ua vaivai.
  
  E mafai e Sarin ona fasiotia i le tasi i le sefulu minute, e fuafua i le fua.
  
  "Leai," o le tala lea a Drake. "Leai leai leai".
  
  Na se'e ifo Smith i lalo i le itu o le lifi, ua le iloa, ae le'i mafai e Dahl ona toso atoa le matapulepule i luga o ona foliga.
  
  Na faanatinati le lifi, toe foi i le fogafale muamua.
  
  "O le a le mea e tatau ona tatou faia?" Na alaga Hayden i luga o le telefoni. "E fia le taimi latou te maua?"
  
  "WHO?" Na tali atu lava Loleni. "O ai na tiga?"
  
  "Na"o le su"eina o se iole mataga po"o se foma"i ma ta"u mai ia i matou le mea e fai!"
  
  Na sii e Kinimaka Smith i luga o lona tauau a o matala faitotoa. Na iloa atu e Drake o le a tamoe i fafo, ona muamua faanatinati atu lea i totonu, ma le iloa atonu ua galo i le Hawaii le faatalitali o Suetena, Rusia ma Isaraelu. Na vave ona ia iloa atu le mea e foliga mai o se ausa vaivai o loʻo sau i totonu o alalaupapa maualuga uma. Ua goto lona loto. "Na tatalaina foi iinei."
  
  "O le lavelave atoa," o le tala lea a Lauren. "E iai la"u tekinisia fale su"esu"e iinei."
  
  "Ou te le manaomia o ia," o le manava lea a Kinimaka. "Matou te manaʻomia le atropine. O fea o iai lenei atropine leaga?
  
  Na oo mai se leo fou i luga o le laina. "E toafia tagata ua aafia? Ma o le a le tulaga?"
  
  Na su'esu'e e Drake le vaega ma tamo'e atu mo se lafitaga, ma taula'i lana auupega. Sa lagolagoina o ia e Alicia. O le agai i luma na latou taofi ai.
  
  "I seoli i lenei mea!" Sa tagi Hayden. "E tolu a matou lava tagata ma le tele o tagata ua le iloa i totonu o le fale suesue. E tatau ona e sau iinei ma le vaifofo, ma e tatau ona e faia nei!"
  
  "O Sarin e matautia," o le tala lea a le tamaloa. "Ae e mafai ona alu se itula e fasioti ai. Ua tatou i ai i le ala sa'o, talitonu mai ia te au. Sa matou sauni mo lenei mea. Ta"u mai ia te a"u, pe faigata ona manava tagata ua afaina?"
  
  Na toe tepa i tua Drake. Na faaalu e Hayden sina taimi e siaki ai. "Ioe," o lana tala lea ma se fa'afuifu i lona fa'a'i. "Ioe o lena".
  
  Sa vaavaai atu Drake a o savali atu Dal ia Kenzi, toso ese lemu o ia mai Alicia, ma fusi mai o ia i ona lima. Na ia sioa sa"o ia Kinimaka. E leai se isi. E leai se isi mea. Na mou atu le lalolagi, ma na o le tasi le mea na totoe i le lotofuatiaifo o Suetena.
  
  "Mano. O le a se mea e tatau ona tatou faia?"
  
  Na manava le Hawaii lapo'a. "Atropine ma le Auto-Injector."
  
  Sa vave ona tali mai le leo. "O faga fa"afoma"i o lo"o i luga o fogafale ta"itasi. O vaega ta'itasi o lo'o iai ni vaifofo, ma o le atropine o se tasi o ia mea. O iina o le a e maua ai foi ni injectors otometi. Tau lava o le pipii i le maso o le ogavae."
  
  "Ou te iloa le mea e fai!"
  
  Na fa'atali Drake i le tekinisia e ta'u atu ia Kinimaka le mea e alu i ai, ona alu muamua lea. Aua le sosolo solo, leai se 'alo i laulau; O le taimi lea ua latou ulu atu ai, lagolagoina a latou uo ua pa'u'u, lu'iina so'o se malo fa'atauva'a e fa'avalevalea e fa'ao'o i latou. O le fola o loʻo tumu pea i tino, naʻo le taimi nei o nei tino momoe ua faʻapipiʻi i luga, tigaina i le tiga, o nisi ua tete.
  
  Na fa'aumatia faitoto'a. Na feosofi atu i totonu ni alii i matapulepule ma suti.
  
  Na kiki e Drake lona nofoa i autafa ona ia iloa atu lea o le faga faafomai i se tasi tulimanu o le potu. Sa tamoe o ia. I le itu taumatau o loʻo taoto ai le tino o le Rusia, o loʻo laei i le Kevlar, le tino na latou fanaina. E to"alua isi o lo"o taoto i ona tafatafa; sa latou tetete ma feoti. Sa ta malosi foi i laua e Sarin. O le faamatuu atu o vailaau na taofia lelei ai le taua ma o loo i ai pea le auupega olaola a le SPIR.
  
  Na faanatinati atu Hayden e aunoa ma se auupega i ona lima ma togi atu le faitotoa i le faga faafomai. I totonu, i o latou luma sa tutu ai se sefulu ampoules ua tumu i vai iila. Na manino lava lo latou faailoga, ma na ee atu Kinimaka i le atropine; Na toso mai e Mai le auto-injector ma faatumu. Na tu'u e Kinimaka se nila i foliga o Smith i ni nai sekone ae le'i faia e Dal le mea lava e tasi ia Kenzie. Sa feagai Alicia ma Mai ma Yorgi, ona tulituli ifo lea o le au i lalo, vaivai, mapu, fefefe ona o le faamoemoe ua faatumulia ai o la loto ua foliga mai ua matua le mautonu.
  
  Ua mavae minute. Na liliu atu Drake ia Kinimaka. "O le a le mea o tupu nei?"
  
  "Ia, o le atropine e poloka ai aafiaga o le sarin. E tatau ona latou liliu mai."
  
  "Vaʻai mo aʻafiaga itu," o le tala lea a le tekinisia. "E masani lava o le mafaufau. Ae o le niniva, faufau, faanenefu le vaai..."
  
  "Aua le popole," o le tala lea a Alicia. "E leai se mea e sili atu ona leaga nai lo se taumafataga o le aoauli mo le Team SPEAR."
  
  "Gutu mago. Siitia le tata o le fatu..."
  
  "Ioe."
  
  Na mavae atu ni nai minute, ma na sioa atu ma le le mafai e Drake foliga o Yorkga, ma moomoo maimau pe a faaselau i le sekone mo sina mataua o le ola e toe foi atu ia te ia. Na fesili Hayden i le tekinisia pe mafai ona latou aveese le sarin mai le masini ma faataga tagata uma e aveese a latou matapulepule, ae na tau le mafai ona pulea le tulaga. Po'o ai lava na fa'amatu'u le sarin atonu o lo'o i ai pea isi fuafuaga.
  
  "Ua tatou i ai nei foi i le faiga," na faamautinoa atu ai e Lauren ia i latou. "Ua taofia e le FBI nisi o saienitisi komipiuta tulaga maualuga o loʻo suʻesuʻeina lenei mataupu mo sina taimi."
  
  "E i ai se tala fou i isi vaega malosi faapitoa?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Matou te manatu faapena. O lea faatoa ou maua se faamaoniga. Ua fai si fenumiai uma iina."
  
  Na popo e Drake le alafau o Yorgi, i le itu taumatau o lona matapulepule. "Ta'u mai ia te a'u".
  
  Sa fa'agae'e teisi le Rusia, ma si'i ona lima. Na pupula ona mata ma faataupupula sa'o atu ia Drake. Na tale o ia ma taumafai e aveese lana matapulepule, ae na taofi e Drake. Fa'atasi pe leai fo'i le atropine, e sili ona aua ne'i tu'ua se mea i se avanoa. Sa tauivi foi Smith, ona sosoo ai lea ma Kenzie; Na faamatuu atu e Dahl se mapuea umi ma lagona o le toomaga. Na fa'aaoga e le 'au le avanoa e fa'afesuia'i ai sina 'ata'ata vaivai.
  
  "Tatou ave i latou i luga o le ea," o le tala lea a Hayden. "Ua matou uma iinei mo le aso."
  
  Na toe fesootai atu Lauren. "O manuia mea uma ia i latou? latou uma?" Sa ia le iloa lava po o ai na aafia.
  
  "E oʻo mai i le taimi nei ua lelei, alofa," o le tala lea a Drake. "E ui e manaia pe a fai se foma"i e siaki i latou."
  
  "E to"asefulu i latou iinei."
  
  "Ua ou sau nei ia te oe," o le tala lea a Hayden.
  
  Sa toe faapotopoto le au ma fesoasoani le tasi i le isi e o ese mai le faitotoa. Na uu e Hayden le auupega ola i lona fatafata, e oo lava i le taimi nei e le o mautinoa po o ai e mafai ona ia faatuatuaina. Sa ia fai atu ia Lauren se fesili i luga o fesoʻotaʻiga.
  
  "E tatau ona ave o ia i le saogalemu i Dallas," o le tala lea a Lauren. "O lea ua ou maua faamatalaga. O loo latou faatalitali mai ia te oe".
  
  Na sioa atu Hayden ia Drake ma mata vaivai i tua o lana matapulepule.
  
  E le uma lava.
  
  Na iloa lelei lava e Drake lona mafaufau. E oo atu i le taimi na latou oo atu ai i le potu o faalavelave faafuasei, aveese a latou matapulepule, ma maua ai Lauren, ua amata ona latou lagonaina se malologa teisi. Sa fiafia Drake i le aumaia o le kofe vevela ia te ia ma sa maligi Alicia mo se fagu vai. Na ave e Mai le ipu malamalama mai ia te ia, ma inu, ona valaaulia lea o ia e inu mai le fagu sa faaaoga.
  
  Na aapa atu Kenzi ma ave mai ia Me ma mapuea. "Aisea ua ou vaai ai ia te oulua e toafa?"
  
  Na toe faafoi atu e Alicia lana vai. "O lea la, o loo ola pea? Ei, e ta'ua ea lenei mea o se to'atolu?"
  
  Sa matamata mai Drake. "E te iloa se mea? O le a ou iloa ua oo i le taimi e tuu ai lenei galuega, pe a tuu le lua taumafai e feita le tasi i le isi. O le taimi lena ou te litaea ai."
  
  Na laa ese Lauren mai ia Smith mo sina taimi ona o le tele o faamatalaga na taia ai lana faiga o fesootaiga tutotonu. E aofia ai fesoʻotaʻiga mai le tagata leaga i Uosigitone, le faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu i Dallas, ma, i se tulaga maualalo, o le Failautusi o le Puipuiga.
  
  Sa ia talotalo atu lona lima mo le vaega e faalogologo a o lei manatua e mafai ona ia faaaogaina le fesootaiga. "Ei, uh, lelei, talofa. O le a ou avatu ia te oe se tuatusi i Dallas ma e tatau ona e alu. O le umi e tumau ai nei auupega ola i le vao, o le sili atu foi lea o le lamatiaga. O lea ua i ai sina faamalamalamaga. E foliga mai o le uluai tranquilizer na faia e aafia ai toetoe lava o tagata uma o loʻo galulue i totonu o le fale suʻesuʻe na faʻaosoina e ala i le redundant code i le taimi lava na e tatalaina ai le pusa maliu o Geronimo. E foliga mai latou te manatu atonu e le o iai pea le tapuaiga i le taimi nei, ae atonu o loʻo galue pea se tasi mo i latou. Sa faʻagaoioia foi Sarin i le code tutusa ma, e le masalomia, e le tagata lava e tasi. Totonu? Atonu. Ae aua neʻi galo e tatau ona matou aveese pupuni puipui o le fale suʻesuʻe ina ia mafai ai ona sau le faailo i totonu."
  
  "E tatau ona e mautinoa e le o ese tagata a o lei faia e le sui moe lana galuega," o le tala lea a Hayden.
  
  "I luga o ia. Ae e le na o le pau lena. Ua faitaulia tino oti". Sa manava o ia. "O le matou aufaigaluega suʻesuʻe ma tagata lautele mama na faia se galuega lelei. E foliga mai latou te tali uma i le atropine. E fa'apea ona sa momoe i luga o le fola na'o latou maua fua vai vaivai ma vave ona o'o mai le fesoasoani. O lenei e leai se faʻafitauli i le faʻamaonia, ae talu ai na matou iloa tulaga o tagata Rusia ma Suetena, e tatau ona matou manatu e saʻo matou. E toatolu tagata Rusia na maliliu, e toalua na leiloa. E toalua Suetena ua maliliu, tasi ua misi. E toatolu tagata Isaraelu na feoti, e toalua na leiloa."
  
  "Latou te leʻi mauaina le atropine?" Na fesili atu ma le popole Dahl.
  
  "Ioe na latou faia, ae ina ua uma tagata lautele. Ma na matua lavea ai lava i latou ma le malosi."
  
  E oo ane i le taimi lea, o Smith, Yorgi ma Kenzi sa tutu i luga o latou vae, ma foliga malolo ma naunau mo se gaioiga. Na mafaufau Drake pe mafai ona avea lea ma se tasi o aʻafiaga o loʻo taʻua i luga.
  
  "Yorgi," o lana tala lea. "Vaai ia Alicia. O le a le mea ua e vaai i ai?"
  
  Na ataata le Rusia. "Aisakulimi ma le chili vevela?"
  
  Na ataata Drake. "O loo manuia o ia".
  
  Na fa'anoanoa loloto Alicia. "O le a le uiga o lena mea. Yogi? Yogi? Sau ia, uo. E te iloa ou te alofa ia te oe, ae afai e te le masaa le pi, o le a ou fasiotia oe."
  
  Na toso ese o ia e Drake agai i taavale faatalitali. "Ua lelei lo"u alofa, ua na ona e faamaonia lona manatu."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE TASI
  
  
  O le saoasaoa o la latou filifiliga, lo latou faaola, lo latou Atua, ma lo latou auala sili e ola ai i le taimi nei.
  
  Sa leai ni a latou faʻasesega e uiga i mea e ono faʻatali mo i latou i lo latou ala i Dallas. E le afaina pe toafia leoleo na fesoasoani; e tusa lava po o le a le tele o FBI SUVs ma SWAT vans na laina i le auala, o tagata latou te feagai o nisi o tagata sili ona lelei i le lalolagi, ma o le a latou sailia se auala e alu ese ai.
  
  Fa'alagolago po'o ai na latou galulue moni ai.
  
  Na vaaia e Drake ia taavale na tuuina atu ia i latou mo le malaga puupuu e ui atu i Dallas-o taavale e lua na tuuina atu e le malo e iai le ta"avale e fa uili-ma ta i taofi.
  
  "E matua le aoga lenei mea."
  
  I le manatuaina o le pakaga taavale ma mea o iai, na ia luelue atu ai i luga o ni pakaga se lua e latalata i le faitotoa.
  
  "Latou te faia".
  
  Na faaalia e Lauren lona ioeina. "O le a ou fai atu i le FBI e suʻesuʻe lenei mea."
  
  "Apogi". Ua leva ona agai atu Drake i lena itu. "A uma? uta le fuck up. E le o toe mamao ae matou mana"omia uma a matou fana."
  
  Faatasi ai ma Hayden i le totonugalemu, sa latou faanatinati atu i taavale, o se Dodge Challenger lanu uliuli lanu moana ma se Mustang lanumoana lanumoana ma ni fasi papae se lua i luga o le pulou. Na suia e Dahl le Mustang, lea na sili ona sa manaʻo Drake i le Challenger. Na feosofi solo taavale a leoleo, ma sauni e faamama se auala i le taulaga o Dallas. O le helikopa na pipii latalata ane, na lapatai mai e foliga mai o le a fanaina i lalo e 'au a le SWAT. O taavale uma e lua e fou lava e faʻafefe - e le manaʻomia e le FBI ia ki.
  
  Na fe'a'ei mai Drake ma Yorgi, lea na nofo i le nofoa pasese, Hayden, Alicia, ma May. Sa ia ola le afi, ma ataata fiafia.
  
  "O lenei," o lana tala lea, "o le leo lea ou te alu ese ai mai le moega ae lei oo i le ono i le taeao."
  
  Sa le amanaiaina e Alicia. Ua masani o ia i lona faatamaitiiti ma faailoa atu i tagata uma.
  
  Na amata e Drake le afi. Na amata e Dahl le Mustang i ona tafatafa ma na ataata alii e toalua i laina e lua o faamalama, faatasi ai ma le mea mulimuli.
  
  Na tata e Hayden le apa i tua o lona nofoa. "Aupega olaola".
  
  "Mmm, ioe. Lelei."
  
  Sa ia oomi atu o ia lava i le fola, liliu le foeuli ma uli le taavale i le avanoa vaapiapi o le pakaga taavale ma faanatinati atu i le ulufafo. Na fiti le taavale i luga o le auala e le tutusa, o le pito i luma ma le pito i tua ua solo. Sa felelei mai aloiafi.
  
  I tua atu o Drake, na vaaia ai e Dahl aloiafi o loʻo emo mai i luga o lana mata matagi, o loʻo ufitia o ia i le afi mo se sekone. E manino lava sa ia le fiafia.
  
  "Keenell, Drake. Sa e taumafai e alu i lenei mea?"
  
  "Na o le ave taavale," o le tali lea a Hayden. "O le fale malupuipuia e na o le iva minute le mamao."
  
  "Ioe, masalo i le malae tuuga," o le tala lea a Smith. "Ae o Dallas lea, ma o nei tagata e toʻalua e le o ni tagata taʻavale."
  
  "E te fia fana, Laneselota?" Na mapuea Drake. "A"e i luga o lenei Suetena ma ave o ia."
  
  "Leai se mea o iai".
  
  "Ua e ita?" Na auai atu Alicia. "Ioe e leai, Laneselota."
  
  "E mafai ona tatou-" toe taumafai ai Hayden.
  
  O le leo o Lauren na malemo ai lona leo. "Ua latalata mai le fili," o lana tala lea, ona faapea lea: "Aua e te fanaina, Laneselota."
  
  Na taofia e Drake le oversteer e ala i le fa'alelei lelei o lana fo'i ma le fa'aogaina o laina uma e lua o le auala. Na tu i luma se taavale a leoleo, ma taofia ai isi avetaavale mai le sopoia o latou auala. Na feosofi atu le Challengers i le fetaulaiga ala, lea ua siosiomia e fale maualuluga. Na fa'atopetope le Mustang i le afa sekone mulimuli ane, ua utiuti le misi o le pito i tua o le Dodge. Na tilotilo atu Drake i le fa'ata pito i tua ma na pau lava le mea na ia iloa atu o nifo o Dahl ua u'u.
  
  "O lea la ua ou iloa le tulaga o le tuli e le malie."
  
  O se mea i luma atu o le vaega totoe o Rusia, Suetena ma Isaraelu, o i latou uma e tasi le tiute - ia maua se auupega olaola na mamanuina faapitoa e faʻaumatia ai meaʻai a Amerika.
  
  "Aisea tatou te le faaumatiaina ai?" O le tala lea a Kinimaka a"o ia uuina le u"u lima.
  
  "O se fesili talafeagai," o le tala lea a Dahl.
  
  "O lea," o le tala lea a Lauren. "Ae na ona taʻu mai ia te aʻu o loʻo i ai ni faʻatonuga. Taualumaga. Fai le mea sese ma e mafai ona e fasiotia oe lava ma le anoanoai o isi."
  
  Na fa'amama e Drake le kesi ina ua fa'afuase'i le pi'o i luma. Na toe tapuni e leoleo isi auala uma, ma sa ia feliua'i ma le agalelei le taavale i le tulimanu, togi ese pa'u ma saosaoa i le moli mumu. Sa i ai Dahl i ni nai futu i ona tua. O tagata savavali sa laina i luga o le alatele, o loʻo tilotilo ma faʻaalia, ae na taofia e leoleo i se megaphone. Sa iloa lelei lava e Drake e ono le faalogo nisi.
  
  "E le mafai e leoleo ona taulimaina nei mea uma," o le tala lea a Hayden. "Faagesegese, alii. E lima minute o totoe."
  
  I lena taimi, na lele mai ai se pikiapu mai se auala, toetoe lava a lavea ai se leoleo ua le amanaiaina. Sa ia liliu atu i lo latou ala ona maua atu lea o i latou. Ua uma ona fuli i lalo e Yorgi lona faamalama, ma ta'e i fafo e Mai le tioata mai tua.
  
  O le pikiapu, o se F-150 siliva, sa saosaoa lava a o latalata mai. O foliga ataata i tua o le uili na sioa atu ia i latou, ma vaavaai atu ia i latou e faaluaina nai lo le auala. Sa faalagolago i tua Yorgi i lona nofoa.
  
  "Oi leai, leai, leai. E le lelei lenei mea. Ou te iloa o ia. Ou te iloa o ia. "
  
  Na tilotilo vave atu Drake. "I loʻu manatu, e foliga mai o ia o se tagata siisii mamafa a Rusia."
  
  "Sa i ai o ia i le Olimipeka," o le tala lea a Yorgi. "O le mea lea aʻo leʻi avea o ia ma se fasioti tagata faalilolilo, o se tasi o tagata sili ona lelei na sau mai Rusia. O ia o Olga."
  
  Na faagesegese Drake a o laa atu i fafo se vaega o tagata savavali i luma o taavale saosaoa, o le toatele o i latou e uu inisi telefoni feaveai mai o latou mata.
  
  "Olga?"
  
  "Ioe, Olga. O ia o se talatuu. E te le'i faalogo lava e uiga ia te ia?
  
  "E le o le tulaga lea. Leai".
  
  O le F-150 siliva na fealua'i ma'ai, ma pa'u i le itu o lana Challenger. Ua faasaolotoina mai le lafu feoa'i, na toe laa ai e Drake le kesi ma oso i luma, ae na tali atu le Challenger ma le gogolo faamalieloto. Na toe liliu atu Olga, ma taulai atu i le apaau tolu-kuata pito i tua, ae na misia e ni nai inisi. O lana F-150 na sopoia i le isi itu, i le va o Drake ma Dahl. Na faʻaogaina e le Swede lana Mustang i ona tua.
  
  "E le mafai ona ou togiina," o lana tala lea. "Taofia tele."
  
  "E le mafai ona ou fanaina o ia," o le tala lea a Mai. "Faafitauli tutusa".
  
  "E faapefea ona ia faamoemoe e sola ese?" Na mafaufau lava Kinimaka.
  
  "O Olga e le mafai ona faatoilaloina," na faamautinoa atu ai e Yorgi ia i latou. "Ma e le toilalo lava o ia."
  
  "E manaia tele lenei mea mo ia," o le tala lea a Alicia. "Masalo e mafai ona la lalafi i lalo o le fa"amoe e tasi."
  
  E tolu taavale na feosofi i luma, o isi taavale na tele lava ina poloka, ma sa lapataia tagata savavali i le tagiauē faifai pea a leoleo. Na mulimuli Drake i faatonuga a Hayden ae saofai Hayden fa'apipi'i i le lau o le sat-nav feaveai.
  
  Na iloa atu e Drake se mea umi sa'o i ona luma.
  
  "Nofo ia te au, Dal," o lana tala lea. "Tu"i le pipi i se tulimanu."
  
  Sa ia faatelevave, ma tumau i le ogatotonu o le auala. Na amata lava ona alu ese le ta"avale se"ese"ese mai le itu o le auala, ae na tu"u ina ua iloa atu e le ave ta"avale ua aga"i atu le tuliga. Sa tuu i lalo e Drake le samala, ma vaavaai atu ia Olga ma Dahl i ona tua. Ua taalili afi ma ua amata ona taalili pa"u. O faleoloa tioata ma fale o ofisa o loʻo emo mai e pei o se puao. Na feosofi tagata savavali i luga o le auala e pue ata. Na o atu le ta'avale a leoleo i le tuliga, ma toso fa'atasi ma Olga, ma ua lua nei ta'avale a Drake i lana va'aiga i tua.
  
  "Tolu minute," o le tala lea a Hayden.
  
  "Ia aumai a outou fana, tagata," o le tala lea a Alicia.
  
  "Talosia ia le alu ese filemu le fafine Rusia," o le tala lea a Kenzie.
  
  Na folo malosi Yorgi i tafatafa o Drake.
  
  Ona, i luma, o le mea sili ona uiga ese ma sili ona mataʻutia na tupu. O fuainumera na taufetuli i le ogatotonu o le auala, faapau ifo i le tulivae e tasi ma sasaa atu le afi.
  
  Na sasae pulufana i le pito i luma o le Challenger, ma pi'i i u'amea ma tu'i i u'a. Sa lele atu aloiafi i le ea. Sa ave sa'o lava e Drake le taavale.
  
  "Tu"i i le malae!" - sa ia alaga.
  
  Tele ata. Na taufetuli atu leoleo mai le auala savali e taumafai e taofi le au fana. Sa punou tagata lautele mo se lafitaga. Na tuua e le vaega a le SWAT le lafitaga ma taufetuli ma leoleo, o auupega e taulaʻi ae leʻi faʻaaogaina ona o le ono lavea ai o tagata i le isi itu o le auala.
  
  Na pa le tioata o Drake, na pa'u'u i luga o lona peleue, tauau, ma luga o ona tulivae. Na tau le pulufana i le uluulu e na o ni inisi i le taumatau o lona taliga. Na toe faatali le Yorkshireman mo le isi lua sekone, toe faataga le au fana e toe laina i luga, ona faaseseina ai lea o le Challenger ma le malosi tele.
  
  O le tuua o le F-150 a Olga i le laina afi.
  
  Sa ia mimilo lana lava foeuli, ma lavea ai le leoleo i le itu taumatau, ae o loo taia pea pulufana. O le tamaloa sa nofo i ona talaane na faafuaseʻi ona see; mūmū lofia totonu o le taavale. Ua oti le isi Rusia, ae na o le tasi o totoe.
  
  Na faafuasei lava ona maua Dahl i le laina tuusao o le afi.
  
  Ae o le taimi lea ua taulaʻi atu le au fana i leoleo o loʻo agaʻi atu ma le SWAT, naʻo le toʻalua o i latou na liliu ma tatala le afi, sauni e sosola. Na vaʻaia e Drake le tuia o pulufana i le motu o tagata, vaʻaia le faʻaleagaina o nei tagata - masalo o Isaraelu - na faia i tagata lautele.
  
  "I seoli ma mea uma," o lana tala lea. "O le a le taliaina lenei mea."
  
  "Drake!" Na lapatai mai Hayden. "Lua minute".
  
  Na uu mai e Mai lona tauau. "E tatau ona faia lenei mea."
  
  Na laa e Drake le pedal kesi ma folo le eleele i le va o le taavale ma le au fitafita sosola. Na punou mai Yorgi mai le tasi faamalama, ae o Mai na punou mai le isi. I le tulimata"i o a latou a"upega, sa latou tafanaina ai ni fana ta"itolu i luga o le alatele sa"o ua oti, e aunoa ma se avanoa o isi tagata na maliliu, ma lafo ese ai tagata na sosola.
  
  Na feliuliua'i lava Drake, ma aloese mai o latou tino pa'u'u.
  
  "Tagata leaga."
  
  I le fa'ata pito i tua, na pu'eina ai i latou e leoleo. Ona toe foi mai lea o Olga ma Dal, ma taufetuli malosi i le mea na la mafaia, ma taufetuli le tasi i le isi i le ogatotonu o le auala. Ua lilofia le ta"avale a Olga i le toto, ua misi le tioata o le matagi, ua gau fo"i fender, itu ma moli, ma ua pa"u le pa"u mai se tasi o pa"u. Ae na sau lava o ia, e le mafai ona taofia, e pei o se afa.
  
  "Ivasefulu sekone," o le faitau leotele lea a Hayden.
  
  "O fea?" - Sa ou fesili. o le fesili lea a Drake.
  
  Sa ia valaau atu i le tuatusi. "A e alu i le taumatau maoti, sosoo ai ma le agavale, ma o le fale o loʻo i ou luma tonu, poloka le auala."
  
  "I se isi faaupuga," o le faalavelave lea a Lauren. "O Isaraelu na tuua le taua. Ma tuuga."
  
  "E le faatagaina," o le tala lea a Kensi. "E pei ona ou mafaufau i ai. E le mafai lava ona tupu lenei mea pe ana faapea e aafia ai lo tatou malo."
  
  Sa le'i aveesea e Dahl ona mata mai le auala. "O le mea e sau mai ia te oe ou te ofo ai."
  
  "E le tatau. Ou te le o fai atu latou te le gaoioi, fasioti ma manu'a i eleele ese. teritori faaleuo. Ou te fai atu latou te le faia fa'aaliali."
  
  "Oi, e sili atu lona uiga."
  
  Na fa'agesegese lemu o Drake, fa'atete le taofi, ma liliu fa'ata'i le Challenger i le itu taumatau. Toeititi lava oo atu i le itu mamao, sa ia kiina le afi ma faalogoina le tagi o pa"u e saili se malosi. I le taimi mulimuli na latou maua ma feanu i fafo le iliili ma fesoasoani e tulei le taavale i luma. O le fa'amoemoe e mafai e Dahl ona tulei le tagata tetee a Olga a'o ia faliu, ae o le Rusia sa poto tele ma fa'atauva'a tipi le tulimanu ma ta'imua. O le apa lapisi na fiti maualuga i ona tua, ma ta i luma.
  
  "Tolusefulu sekone," o le tala lea a Hayden.
  
  Ona alu ai lea o mea uma i seoli.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LUA
  
  
  Na lamatia e Olga mea uma, faʻavave atu i le ogalaau o le Challenger.
  
  Na iloa atu e Drake le agai atu i le itu agavale ua vave ona agai mai ma sauni e liliu le taavale.
  
  I le pito i tua o lona mafaufau i lenei auala atoa na faʻafefe ai o ia i le popole o le tagata Suetena mulimuli na totoe i se mea i fafo. Ae na te lei faaali mai lava.
  
  Ae.
  
  Na oso i fafo le fitafita mai totonu o le faleoloa, ma uu mai se fana i lalo o le fana, ma ona foliga toto na fenumiai ona o le aue o le tiga. Sa tiga o ia, ae sa tumau pea o ia i le misiona. O le isi osofaʻiga e leʻi faʻatagaina. O le isi vaega lona tolu o loʻo faʻaaogaina tagata faʻapitoa.
  
  Na vave ona tali atu Drake. O a filifiliga? E foliga mai o le alu atu ma le mata'utia i le itu agavale, taumafai e fetaui lelei le Challenger i totonu o le auala fou vaapiapi, e ono togi ai le pito i tua i le osofa'iga a Suetena. E na o le pau lea o le taaloga, ma e lei amanaia ai le umia e lea alii o se auupega matautia.
  
  Sa nonofo Hayden ma Yorgi i le isi itu o le taavale. O le Suetena na foliga mai o le a ia sausauina le taʻavale atoa aʻo seʻe i tua i autafa. Na te'i lona tamatamailima. Sa tauivi Drake ma le foeuli, ma uu mau, o lona vae taumatau oomi le kesi i le saoasaoa sao.
  
  Na tata le fana e le Suetena e toetoe lava a leai se mea - i ni nai sekone ae le'i tatau ona lavea o ia e le si'usi'u o le taavale.
  
  Ona faavalevalea ai lea o le lalolagi atoa, ua fuli i lalo, ina ua lavea Olga i le Challenger ua tafefea ma lona malosi atoa. E le'i faagesegese lava o ia. Sa ia tu"i lana ta"avale i le itu o le Dodge, ma mafua ai ona taamilo, ma nutimomoia ai le Suetena ma auina atu lona tino i le afa o le auala. Na uu e Drake le foeuli, ua le mafai ona vaai sao a o vili le taavale; lua liliu, ona ia ta ai lea i se auala maualuga ma fuli ai.
  
  Na pa"u i luga o le taualuga, o lo"o fa"ase"e pea ma solo i luga o le sima se"ia o"o ina lavea i luma o le faleoloa. Na ta'e le tioata ma amata ona toulu mai timuga. Sa tauivi Drake mo le paleni. Ua te'i Alicia, ua te'i Yorgi.
  
  O Olga taofi taofi ma i se auala na mafai ai ona taofi faafuaseʻi le F-150.
  
  Na iloa atu o ia e Drake i le fa'ata fa'asaga i lalo. Na ta'e faamalama i itu uma, ae o ta'eta'ei e laiti tele mo se tasi e tolotolo gofie. Na ia faalogoina Mai o tauivi ma lona fusipa'u, ma togi ese. Na ia iloa o ia o se tagata taʻavale, ae na te leʻi talitonu o le a ofi o ia i le faamalama pito i tua. Sa le mafai ona latou puipuia i latou lava.
  
  Na savali atu Olga ia i latou, o ona lima tetele ma vae o loʻo galue, o ona foliga ua tumu i le ita na mafai ai ona susunuina le lalolagi atoa. Sa ufitia ona foliga ma tafe mai lona ua i luga o ona tamatamailima, ma tafe ifo i luga o le fola o le fale. Sa ia uuina se fana masini i le tasi lima ma se roketi i le isi lima. Na vaaia e Drake se mekasini avanoa o loo pipii i le va o ona nifo ma se lau a le militeri i lona itu.
  
  I le tapunia o le avanoa, sa ia le faavaivai. Fa'alatalata atu i le oti. E le'i emo ona mata. Ausa ma o lea ua sau le afi mai le taavale i tua atu o ia, ma mitimiti lona tino. Ona vaai lea o Drake i se moli lanumoana ma iloa ai ua taunuu le Mustang. Na ia vaaia Olga o ataata. Na ia vaaia le oso ese o le 'au mai le isi taavale i se osofaiga.
  
  Na faapa'u ifo Olga i le tulivae e tasi, ma tusi le roketi i lona tau'au lapoa, ma taulai atu i le Challenger i luga.
  
  O le a ia fa'aumatiaina le auupega olaola?
  
  Sa ia leiloa. E leai se manatu sa'o i tua atu o lenei foliga fa'a temoni.
  
  Sa leai so latou fesoasoani. O fafine sa i le nofoa pito i tua ua faʻamalosi nei, faʻasaʻoloto i latou lava ma taumafai e suʻe se avanoa e faʻafefe ai. Latou te le'i iloa le mea o le a o'o mai, ma e le'i ta'u atu e Drake ia i latou. Sa leai se auala e mafai ai ona latou faia se mea e uiga i ai.
  
  Na toso e Olga le fa'aoso ma mumu le roketi.
  
  Uo, aiga, o le ala lea tatou te o ai...
  
  Na faia e Torsten Dahl lona ala e pei o se mamoe po'a mata'utia; na tamoe i le saoasaoa atoa, ma lona malosi atoa, na ia lavea ai Olga mai tua. Na se'e le fana fana, o ana fana na sefe ma fana i se isi ala. Dahl lava ia, laveai le tulaga, atonu na oo i le teʻi sili ona malosi o lona olaga, talu ai e leʻi gaoioi Olga.
  
  O le tagata Suetena na o le tamoe muamua i totonu o le puipui piliki sili ona malosi o le lalolagi.
  
  Na pau Dahl i lona tua ma gau lona isu ma ua le iloa.
  
  Na talotalo ese atu e Olga le Suetia Fua, ma tau le iloa le osofa'iga mata'ina. Sa ia tu a"e e pei o se mauga fou, togi le roketi i lalo i le eleele ma sii i luga le fana masini i le lima e tasi, o loo tafe mai pea le toto mai lalo, ma sausau ai le fola.
  
  Na iloa e Drake nei mea uma ma liliu atu e tulei i fafo Yorgi, sosoo ai ma Hayden. Sa taamilo pea lona ulu, ae sa mafai ona ia pu'eina mata o Alicia.
  
  "O loo tatou manuia?" Sa ia iloa ua i ai se mea o faaletonu.
  
  "Na faatoa ou vaai atu lava i le sasaina e Dal ia Olga i lona malosi atoa, ua toe foi i tua ua le iloa, ma sa tau le iloa e ia."
  
  Sa tau le mafai e Alicia ona manava. "Fumea. a'u".
  
  "Ma o lea ua iai lana fana fana."
  
  Na maua fua e Hayden. Na oso atu Mai ia te ia, ma oomi i totonu o le tamai va. Na liliu atu Drake i tua, ma matamata i le faaata e ui lava na ia taumafai e oomi i totonu o ana lava tamai faamalama o le avanoa. Na tuu e Olga le fana, toe ata, sii i luga lona lima saoloto ma toso ese le nifo mai lona gutu, ma togi i lalo. I lena taimi, na taunuu atu ai le isi vaega o le au a Dahl.
  
  Ma o se tasi o i latou o Mano Kinimaka.
  
  O le Hawaii, i le faiga moni, na oso i luga o ia lava i le saoasaoa atoa, vae mai le eleele, faʻaloaloa lima, o se polo e taia ai maso ma ponaivi a le tagata. Na ia taia Olga i luga o tauau, saʻo, sili atu nai lo Dahl, ma oomi mau. Sa tautevateva atu Olga i luma i le ono futu, ma o ia lava o se vavega.
  
  Na liliu atu Kinimaka i luma, faʻasaga i le Rusia.
  
  Na pau le fana masini i le fola.
  
  Na faitau e Drake ona laugutu.
  
  "E tatau ona e tootuli i ou tulivae, tama."
  
  Sa sasau e Kinimaka se fai vaomago, lea na alo fa'a'alo'alo a Olga, e sili atu le vave nai lo le mafaufau o Drake. Ona o"o ifo lea o lona lava moto i totonu o fatuga"o o Mano, ma mafua ai loa ona pa"u le Hawaii i ona tulivae ma ma"ea.
  
  Na taunuu Kenzi ma Smith i le nofoaga o le taua. Sa le mafai e Drake ona luluina le lagona o le a le lava.
  
  Sa ia fetosi seia oo ina saeia le aano mai lona manava, seia oo ina matete lona ponaivi. Na oso ese o ia mai le taavale ma le amanaiaina le toto fou. O le faailo atu i tagata uma sei vagana ai Hayden, na amata ona ia setete agai i le taua a o taalili solo ia i latou, o moli lanu moana emoemo na faatumulia ai lana vaaiga, ma le leo o alii, leoleo, ma fitafita na faatumulia le ea.
  
  Sa ia fealuai i luga o le auala, agai atu ia Olga. Na le amanaiaina e le Rusia Smith ao ia fanaina o ia i le manava; sa ia uuina le lauulu o Kenzi ma togi o ia i autafa. Na tumau pea le pipii o fusi enaena i lima o le Rusia, ma na te"i Kenzi, ma ta"avale i lalo o le alavai, ma aveese ai lona aano. Ona tuu atu lea e Olga lona lima i luga o le tapulima o Smith, ma pa"u ai le fana i lalo ma mafua ai ona ee le fitafita.
  
  "O e fanaina a'u? Ou te saeia lou lima ma titina oe i le iʻuga toto."
  
  Na aoina e Drake lona malosi ma lavea o ia mai tua, ma tuʻi faʻatolu i fatugaʻo ma fatafata. Semanu e faaaoga lana fana, ae leiloa i le faalavelave. E le'i iloa e Olga le osofa'iga. Sa pei o le tatu'iina o se ogalaau. Sa ia vaavaai solo mo se auupega, o se mea e mafai ona ia faaaogaina.
  
  Sa ia vaai i ai.
  
  Na tamoe mai Mai, sosoo ai ma Alicia, sosoo ai ma Yorgi, paepae pei o se ie. Na sii i luga e Drake le roketi, sii i luga aʻe o lona ulu ma aumai i lalo ma lona malosi atoa i tua o le Rusia.
  
  O le taimi lea na ia siitia ai.
  
  Na oso atu Kinimaka i autafa ina ua paʻu le mauga tele i luga o le tulivae e tasi. Na pa'u ese mai ona nifo le mekasini avanoa. O se RPG na pau mai lona fusi. Na faapau e Drake lana auupega, ma manava manava.
  
  Na tu i luga Olga, faliu i tua, ma ataata. "O le a ou solia oe seia oo ina e lapisi i luga o le sima."
  
  Ua tautevateva atu Drake. O le ta a Olga na taia ai lona ogavae ma oso ai le pa o le tiga mai le tasi pito o lona tino i le isi itu. Na ulu atu Alicia i totonu o le vai ae sa togi maualuga i luga o le ea ma fafati atu ia Kenzi. Na tu i luga Kinimaka i luma o le ulu o le ulu na alu sa'o atu ai i lona pito. E le mafaitaulia tu"i na tu"u atu e Smith i le tino ona sosoo ai lea ma le tolu i le fa"ai ma le isu, ma mafua ai ona "ata Olga.
  
  "Oi, faafetai, pepe, mo le fesoasoani mai ia te aʻu e aveese le pala. Fa'amolemole toe tasi."
  
  Na ia fa'aalia ona foliga i le ta a Smith.
  
  Sa fesoasoani Alicia ia Kenzi i luga. Sa faanatinati atu leoleo ia i latou. Sa le mafai e Drake ona taofia le moomoo maimau pe ana latou o ese. E mafai ona avea lea ma se faamasaa toto. Sa ia taumafai e tu i luga ma faamanuiaina i le tasi vae.
  
  Na uu e Olga le faai o Smith ma togi o ia i autafa. Na lulu le ulu tele o Kinimaka, ua i ai nei i vae o Olga, ma tuuina atu le afa sefulu ma le ofoofogia o ta i ona ogavae mafiafia.
  
  Sa ia tu"i le ulu o Kinimaka ma ave i lalo. Na ia teena le isi osofaʻiga a Drake ma toe tuʻituʻi ai o ia, e tusa lava pe tafe mai le toto mai ona taliga, mata taumatau, ma le anoanoai o manuʻa ma manuʻa i lona muaulu. Na matala se pu i lona manava lea na fana ai o ia e Smith, ma sa mafaufau Drake pe mafai ona avea lea ma auala e taofia ai o ia.
  
  Na tosina mai e May le mafaufau o Olga. "Vaai mai ia te au," o lana tala lea. "Vaai mai ia te a"u. Ou te le'i faiaina lava."
  
  O le faailoaga o le fiafia na sopoia le maina toto. "Ae e le sili atu oe i le tasi o loʻu afu afu. O oe o Supergirl? Fafine maofa? Scarlett Johanssen?
  
  "O aʻu o Mai Kitano."
  
  Na agai i luma ma le le mautonu Olga, ma tulei ese Smith ma Alicia o loo agai atu. Sa nofonofo i lalo Mai. Na oso atu Olga. Sa siva Mai i le mamao, mamao, ona tusi atu lea i le tauau taumatau o Olga.
  
  "Ma aʻo ou faʻalavelaveina oe, o laʻu uo o Yorgi o le a faʻaumatia oe."
  
  Na vave ona liliu Olga. "O le a..."
  
  Sa fusi e Yorgi le roketi i ona tauau, ma ia mautinoa o loʻo saʻo le tuʻu o le pulufana mulimuli, ona fana saʻo lea i le tino o Olga.
  
  Na oso le Drake.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU TULU
  
  
  O le au SPEAR mulimuli ane na mou atu. Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le auupega olaola, na faʻaoso ese i latou mai le vaaiga o solitulafono ma ave i totonu o le fatu o se aai e le masani ai le filemu i se tasi o fale sili ona malupuipuia a le FBI i nuu i tua. O se lafumanu, e la'ititi lava mo le saogalemu, ae o se lafumanu, ma lona lava fale, falemanu ma amu. Sa latou tausia solofanua e faatau atu ai mea sese ma lima o le lafumanu e aoao ai i latou, ae sa ia galue foi mo le lafumanu.
  
  Sa matua fiafia lava le au i le taunuu atu i le fale saogalemu, ma sa sili atu le fiafia e vaeluaina ma tapuni faitotoa i potu eseese. I se tagata sa sasaina i latou, vaivai, sasaina, momomo, tafetotoi.
  
  Ua susu uma i le toto, o manu"a ma fulufulu. O i latou e le'i leiloa le mea na latou moomoo maimau pe ana latou faia faapea; ma o i latou o e na faia na faanoanoa ona ua le mafai ona latou fesoasoani. Sa savavali atu Drake ma Alicia i totonu o lo la potu, ua tatala o latou ofu, ma agai sao atu i le taele. O le tafe o le vai vevela na fesoasoani e fufulu ese nai lo na o le toto. Sa fesoasoani Drake ia Alicia ma sa fesoasoani Alicia ia Drake i nofoaga sa manu'a tele o la lima e fesoasoani ai.
  
  E lei gau le au, ae sa fai si lofituina.
  
  "E i ai lava se tasi," o le manava lea a Drake a o taia o ia e le vai ma le malosi atoa, "o ai e mafai ona tu"i ese oe mai ou vae."
  
  "Ou te iloa". Sa sasaa e Alicia ni lima o fasimoli vai i lona alofilima. "Na e vaʻaia Dahl o oso ese mai ia te ia?"
  
  Na amata tale Drake. "Oi, leai, faamolemole. Aua e te faaataina a'u. Fa'amolemole".
  
  E le'i ese Drake i lona vave maua o aga malie pe a uma le mea na ia molimauina. O lenei alii o se fitafita na aoaoina e feagai ma mafatiaga ma le lototiga, maliu ma sauaga; sa ia faia lenei mea i le tele o lona olaga, ae sa ese le taulimaina e fitafita. O se tasi o ia auala o le faatumauina lea o le va fealofani ma au paaga; o isi e tatau ona vaavaai pea i le itu lelei o mea.
  
  Pe a mafai. Sa i ai nisi tulaga na oo lava i se fitafita i ona tulivae.
  
  O lea la, o Alicia, na tipi mai le ie lava e tasi, na ia manatua le taua a Kinimaki ma le tele o Olga. "Malo, sa pei o le pepe a Godzilla ma Godzilla. O Mano toto na sili atu ona faateia nai lo le manuʻa."
  
  "E mautinoa lava e mafai ona ia faia se uluulu." Na ataata Drake.
  
  "Leai!" Sa talie Alicia ma sa latou fiafia faatasi mo sina taimi, i le manao e aveese le tiga.
  
  Mulimuli ane, na alu ese Drake mai le taele, togi i luga o se ie taele ma toe foi i le potumoe. Na oo ia te ia se lagona o le le moni. I le itula talu ai sa latou i ai i le totonugalemu o Seoli, ua faatofuina i se tasi o taua sili ona faigata ma sili ona faamasaaina o o latou olaga, ma o lea ua latou taeleina i latou lava i luga o se lafumanu i Texas, ua siomia e leoleo.
  
  O le a le isi mea?
  
  Ia, o le itu lelei na latou manumalo ai i le tolu o taʻiala autu e fa. Ma le toatolu o tagata ti'eti'e solofanua e toafa. O le Poloaiga na natia ni auupega se fa, o lea e ala i le ioeina e Drake e fai sina le fetaui, le mautonu, ma le le mautonu, na o le tasi na totoe. Sa ata ia te ia lava.
  
  Talofa, talosia ua ou sa'o.
  
  Na faalogoina le tulagavae i ona tua ma sa ia faliu.
  
  Sa tu ai Alicia iina, e matua le lavalavā ma feilafi i le vai taele, o lona lauulu na pipii i lona tauau ua momomo. Na sioa Drake ma galo ai le galuega.
  
  "Malo," o lana tala lea. "E iai la taimi e lelei ai le va"ai atu ia te oulua."
  
  Sa savali atu o ia ma aveese lona solo. "E te manatu e iai so tatou taimi?"
  
  "Aua e te popole," o lana tala lea ma ataata i lona leo. "E le umi se taimi".
  
  
  ***
  
  
  Mulimuli ane, ina ua uma ona latou mauaina ma taumafai e aloese mai le manua i o la tino, sa fai e Drake ma Alicia ni ofu fou ma o ifo i lalo i le umukuka tele. Sa le mautinoa e Drake pe aisea na latou filifilia ai le umukuka; sa foliga mai o se nofoaga masani e feiloai ai. O ave fa'ase'e o le goto o le la na ulu atu i fa'amalama mata'utia, ma maua ai se lanu auro i le fola laupapa ma mea fa'aoga umukuka. Sa mafanafana le potu ma manogi o falaoa faatoa tao. Sa nofo i lalo Drake i luga o se nofoa pa ma malolo.
  
  "E mafai ona ou faaaluina se masina iinei."
  
  "O le isi tagata tietie," o le tala lea a Alicia. "Ona tatou fai lea o se malologa?"
  
  "E mafai ona tatou faia lenei mea? O le uiga o la'u tala, e le pei o le faai'uga o le upu "ave se malologa, alofa."
  
  "Ia, e tatau lava ona tatou tali atu ia Qrow," sa ia faamimigi, "e uiga ia Peru. Ma atonu e i ai ni faafitauli a Smith. E le tatau ona tatou o i se misiona pe a oo se tagata o lo tatou aiga i se faalavelave."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "Ioe, ou te ioe. Ona iai lea o le SEAL Team 7."
  
  "E i ai se aso," o le mapuea a Alicia, ma nofo i lalo i le nofoa i ona talaane, "o le a oo mai la tatou aso malolo."
  
  "Ei, vaai le mea na aumai e le pusi!" - Na alaga Drake ina ua ia vaai ia Dahl.
  
  Sa savali ma le faaeteete le Suetena i le faitotoa. "Bullshit, ou te taumafai e savali, ae ua faaluaina mea uma i oʻu luma."
  
  "E te manatu e faigata le savali?" Fai mai Drake. "E te fia taumafai e momoe?"
  
  Na tau tagotago Dahl i lona ala i le nofoa pa. "Se tasi e aumai se meainu mo au."
  
  Sa tulei atu e Alicia le fagu vai ia te ia. "O le a ou alu e aumai nisi mea."
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uo ma le popole. "E tatau ona e faatali seia oo i le iuga, uo?"
  
  "O le upu moni, o loʻo faʻaleleia atili i le minute."
  
  "Oi, aua ou te manatua lou nofonofo i fafo i le misa ma Olga."
  
  "Fanoa, Drake. Ou te le manao lava e manatua lenei mea."
  
  Na ata Drake. "E pei o le a matou tuu atu ia te oe e faagalo lenei mea."
  
  Na taunuu malie atu le vaega o totoe o le au, ma i le luasefulu minute mulimuli ane sa nonofo uma i latou i le pa, ma inu i lalo le kofe ma vai, fualaau aina ma fasi puaa, ma le tele o manu'a nai lo le mafaitaulia. E le o tilotilo atu Kinimaka i se isi, ma ua le mafai e Smith ona uu se mea i lona lima taumatau. Sa matua faanoanoa lava Yorgi. Sa le mafai e Kensi ona taofia le faitio. Na o May, Lauren ma Hayden na foliga mai oi latou lava.
  
  "E te iloa," o le tala lea a Hayden. "Ou te fiafia lava ua tatou oo uma faatasi i lenei tulaga. Atonu e sili atu le leaga. Atropine na faia lana galuega. E iai ni a'afiaga mulimuli ane, tama?"
  
  Na emo Yorgi, Smith ma Kenzi. Na tautala Kensi mo i latou uma. "Ou te manatu ua sili atu Olga ina ua mavae aafiaga."
  
  Na ataata Hayden. "Ua lelei, aua e le'i uma. O 'au na e le'i asiasi i Fort Sill ma Dallas sa su'e se fa'amatalaga mulimuli. O le mea e lelei ai, na mafai e le Washington think tank ma le NSA ona mataʻituina le au taaalo sili.
  
  "SAS?" - Na fautua mai Drake.
  
  "Ia, Peretania, ioe. O le a mulimulitaʻia i latou e Saina ma mea uma o totoe o Farani-"
  
  "SeAL Team 7?" - fesili Dahl.
  
  "Le iloa, le faailoaina ma le le faatagaina," o le tala lea a Hayden. "E tusa ai ma le tala a Crowe."
  
  "E i ai fausaga maualuluga nai lo le Minisita o le Puipuiga," o le tala lea a Kinimaka.
  
  "E le mafai e Peresitene Coburn ona tautau i matou e faamago," o le tetee lea a Drake. "E tatau ona ou talitonu na te le iloa se mea e uiga i faʻamaufaʻailoga."
  
  "Ou te ioe," o le tala lea a Hayden. "Ma e ui ina ou ioe ia Mano o loo i ai tagata e maualuga atu nai lo Crow, ae e toatele atu tagata taufaasese. Le ituaiga e sau ia te oe i autafa, mai le lanumoana, ma tuʻu ai oe i se filifiliga itiiti. E tatau ona ou talitonu e tele atu mea o loʻo tutupu nai lo le mea tatou te iloa.
  
  "E le fesoasoani lenei mea i lo matou faafitauli." Sa ata Smith ma taumafai e sii i luga le ipu susu.
  
  "Tauagavale". Na tago Hayden i se luutaga o fualaau aina ma faamafanafanaina o ia. "Ia, se"i o tatou taula"i la i le fa"amutaina o lenei tina leaga ae alu i le fale. O matou o le 'au sili ma sili. E oo lava i le taimi nei, e na o le tasi le aso na amata ai e Peretania. O Saina foi. I le taimi nei, e foliga mai, o isi uma, na o Farani na faʻamalosia. Na latou auina atu se isi 'au e tolu e faʻafesoʻotaʻi le naʻo le mea muamua na totoe."
  
  "E tutusa lava i se taua faʻapitoa faʻapitoa," o le tala lea a Dahl. "Ua matou i luga."
  
  "Ioe, ae e foliga mai e le talafeagai lenei mea. Ma pepelo. E le pei o loʻo ta limalima pe faʻatasi i le toafa."
  
  "O se taua faigata, e le taumateina," o le tala lea a Dahl. "E moni lava lenei mea e pei ona iai."
  
  Na luelue le ulu o Hayden ona faaauau ai lea. "Sei o tatou otootoina le anotusi o le Poloaiga. 'I tulimanu e fa o le lalolagi na matou maua ai le To'afa o Ti'eti'e solofanua ma fa'ata'oto atu ia i latou le fuafuaga mo le Fa'atonuga o le Fa'amasinoga Mulimuli. O i latou e sao mai le Taua o le Faamasinoga ma ona taunuuga o le a sa'o le pule silisili. Afai o e faitauina lenei mea, ua matou leiloa, o lea faitau ma mulimuli ma le faaeteete. O o tatou tausaga mulimuli ua faʻaalu i le faʻapotopotoina o auupega mulimuli e fa o suiga a le lalolagi: Taua, Faʻatoʻilaloina, oge ma le Oti. Autasi, latou te faʻaumatia malo uma ma tatalaina se lumanaʻi fou. Ia saunia. Su'e i latou. Malaga i tulimanu e fa o le Lalolagi. Su'e nofoaga malolo o le Tama o Fuafuaga ona sosoo ai lea ma le Khagan; le Initia sili ona leaga na soifua mai, ona sosoo ai lea ma le Sasa a le Atua. Ae e le o mea uma e pei ona foliga mai. Na matou asiasi atu i le Khagan i le 1960, i le lima tausaga talu ona maeʻa, ma tuʻu le Faʻatoʻilalo i lona pusa maliu. Ua tatou maua le Mala e leoleoina le Faamasinoga Mulimuli moni. Ma na o le pau lava le tulafono fasioti tagata o le taimi na aliali mai ai le au solofanua. E leai ni faailoga e iloa ai i ivi o le Tamā. Ua si'omia le Initia i auupega. O le faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli ua ola nei e ala ia te oe ma o le a nofotupu e faavavau."
  
  Na uma ma inu sina miti.
  
  "O lo"o lelei mea uma? Ou te manatu ua sili atu ona talafeagai i le taimi nei. Ua mate le Poloaiga, ua leva ona alu, ae o loʻo i ai pea sina vaega itiiti o latou i lenei. Masalo o se mole. Nofofua. Atonu o se isi mea. Ae e lava le lelei e taʻavale ai se fale suʻesuʻe i Dallas, ma lava lelei e ave ai se vaega atoa o malosiaga faʻapitoa, o lea e le mafai ai ona tatou manatu faatauvaa i ai.
  
  Sa tu o ia ao talotalo atu Drake. "Ioe?"
  
  "E te iloa le mea e sili ona lelei mo ia?" - na ia fesili ai. "I totonu o se potu mafaufau i Uosigitone. Pe faigaluega mo le NSA.
  
  Na faateteleina mata o Hayden. "Malo, o se manatu lelei tele lena. Sei ou mafaufau i ai." Sa ia sasaa le kofe uliuli mai se fagu tioata.
  
  "Ua vave lava le taimi, a"u uo," o le tala lea a Mai.
  
  "Ioe ou te faatasi ma oe". Na pupuni e Hayden lona gutu. "Ona tatou iloiloina lea o le tusitusiga: o le tulimanu mulimuli o le lalolagi o Europa. E tatau ona tatou maua le tuugamau o le sasa a le Atua, o ia o le Ti'eti'e solofanua o le Oti ma leoleoina le Faamasinoga Mulimuli moni. Le sili ona leaga o latou uma. Ma pe sa i ai se faʻailoga fasioti tagata ina ua faʻaalia le au solofanua? Ou te leʻi malamalama i lenei mea, faʻamalie atu."
  
  "Ou te manatu ua fai si leva o faia e le tane mafaufau lenei mea?" O le tala lea a Yorgi.
  
  O lea la ua tautala Lauren, lea sa faalagolago i le pusaaisa tele. "Ioe ua iai. O le taʻitaʻi anamua na tuuina atu i se tasi taimi le igoa masalosalo o le 'Flagellum of God' e tagata Roma na ia tau ma fasiotia. o le fili sili lea ona mataʻutia o Roma ma sa taʻua i se tasi taimi: "O le mea na ou ui atu ai, e lē toe ola ai le mutia."
  
  "O le isi tagata fasioti tagata lauiloa anamua," o le tala lea a Dahl.
  
  "Attila le Hun," o le tala lea a Lauren, "na fasiotia lona uso i le 434 e avea ai ma pule e toʻatasi o Huns. O le lauiloa o Attila i lana vaai mata'utia, sa masani ona fa'asolo ona mata, "e pei e fiafia i le fefe na ia fa'aosofia," e tusa ai ma le tala faasolopito o Edward Gibbon. Na ta'ua fo'i e ia na te fa'aaogaina le pelu moni a Mars, le atua Roma o taua. e mafai ona mafaufau i le fefe semanu e faatupuina i se malae o le taua a Roma."
  
  "Ua matou maua," o le tala lea a Drake. "O Atila o se tama leaga po o se tama lelei, e faalagolago i le itu o loo e iai. Ma o ai na tusia tusi o talafaasolopito. Na faapefea ma o fea na maliu ai?
  
  "E tele tala feteenai o loo faamatalaina ai le auala na maliu ai o ia. Mai le tafetotoi o le isu i le naifi i lima o lona toalua fou. Ina ua latou maua lona tino, o tagata, e tusa ai ma tu masani a Hun, saeia lauulu mai o latou ulu ma faaoo manuʻa loloto, inosia i luga o latou mata. Na taʻua o Attila, o se fili mataʻutia, na maua se feʻau mai atua e uiga i lona maliu o se mea e ofo ai. Fa'amanuiaga. Sa faataoto Lona tino i le ogatotonu o se fanua laugatasi tele, i totonu o se faleie silika, mo tagata uma e vaai ma faamemelo i ai. O tagata ti'eti'e solofanua sili o ituaiga sa tietie solo ma faamatala tala o ana galuega tetele i le siomia ai o afi. O se oti tele. Fai mai e faapea sa faia se aso faamanatu i luga o lona tuugamau." Sa faaauau pea ona toe ta'ua e Loleni ia manatu talafeagai na musumusu mai ai le leoleo i lona taliga. Sa leai se aoga o le faapipiiina o se sipika.
  
  "Ua latou faamaufaailogaina ona tuugamau i auro, ma ario, ma u"amea, aua e tolu ana tuugamau. Ma sa latou talitonu o nei mea e tolu ua talafeagai mo le silisili o tupu uma. O le mea moni, o auupega, oa ma maa taua na faʻaopoopoina. E foliga mai foʻi, e tusa ai ma tu masani, na latou fasiotia i latou uma o ē na galulue i lona tuugamau, ina ia natia ai lona nofoaga."
  
  Na tilotilo solo Alicia ia i latou o nonofo i le laulau. "O le a oti se tasi o outou," o lana tala lea. "Aua e te fai mai e tanu oe. E leai se avanoa leaga."
  
  "O le a outou faanoanoa ma fiafia e faalogo atu o le tuugamau o Attila o se tasi lea o nofoaga sili na leiloa i le talafaasolopito. Ioe, mai nisi - o le tino maliu o le Tupu Richard III na maua i lalo o le paka ta'avale a Leicester i le tele o tausaga talu ai - matou te talitonu e mafai lava ona maua. Masalo Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Po o le a lava le tulaga, e tusa ai ma Attila, e talitonu le au inisinia Hunnic na faʻafefe le Vaitafe o Tisza i se taimi umi e faʻamago ai le vaitafe autu. Sa tanumia iina Attila i totonu o lana pusa oti tolu matagofie ma le taugata. Ona tatala lea o Tisza, natia Attila e faavavau.
  
  O le taimi lena na latou faalogoina ai le leo o se helikopa ua latalata mai. Na tilotilo solo Hayden i le potu.
  
  "Ou te fa"amoemoe ua e sauni mo se isi taua, tama ma teine, aua e le"i uma lava."
  
  Na faaloaloa e Drake ona maso tiga. Sa taumafai Dahl e tuu lona ulu i luga o ona tauau. Na mimi Kensi ina ua pa'i atu i se masi i lona tua.
  
  "Ia sa"o," o le tala lea a Drake. "Sa ou fiu lava iinei."
  
  Na ataata Hayden. Na luelue le ulu o Dahl i le mea sili na te mafaia. Ua leva ona tu i luga Me. Na agai atu Lauren i le faitotoa.
  
  "Omai," o lana tala lea. "O le a latou faʻamatalaina atili i matou i le ala."
  
  "Europa?" O le fesili lea a Yorgi.
  
  "Ioe. Ma mo le tagata ti'eti'e solofanua mulimuli o le Oti."
  
  Na oso ese Alicia mai le nofoa pa. "Manaia tele le tautalaga," sa ia fai mai ai ma le taufaaleaga. "E sau mai ia te oe, e foliga mai e matua fiafia lava e oo lava i oʻu tamatamaivae ua amata ona tagi."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FA
  
  
  O le isi vaalele, o le isi fusuaga i le tafailagi. Na nofo Drake i se nofoa lelei ma faʻalogo aʻo faʻaalia e Lauren le faʻamasinoga ma faʻaiuga a le Itumalo o Columbia i le mataupu a Attila le Hun. Sa nonofo le 'au i tulaga eseese, ma ave mea latou te mafaia ma taumafai e le amanaiaina le tiga mai le mea na tupu talu ai nei o 'Olga incident'.
  
  "O le tuugamau o Attila ua leiloa i le talafaasolopito," o le faaiuga lea a Lauren. "E lei maua lava, e ui lava sa i ai ni nai mea sese na maua. O lea," sa ia taofi, ma faalogologo, "ua e faalogo e uiga i le anomaly o le kalave?"
  
  Na toe tepa i tua Dahl. "O lenei faaupuga e tele ona uiga."
  
  "Ia o le matou manatu lena. Talu ai nei lava, na maua ai e saienitisi se anomaly tele ma le lilo na tanumia i lalo o le polar aisa. Na e iloa lena mea? E matua tele lava - 151 maila le lautele ma toeitiiti atoa le afe mita le loloto. Na maua e le NASA satelite, o se anomaly o le kalave ona o suiga i lona siʻosiʻomaga ua faʻaalia ai le iai o se mea tele o loʻo i totonu o le lua. O lea la, e ese mai manatu leaga, o lenei mea o se anomaly gravitational. E sese le tulaga, e le gaoioi pei o isi mea uma o loʻo siomia ai, ma o lea e mafai ai ona iloa e le radar malosi.
  
  "O loʻo e talanoa e uiga i le radar penetrating ground," o le tala lea a Dahl. "O la"u tomai tuai."
  
  Na faateteleina mata o Drake. "E te mautinoa? Na ou manatu o se tama tetee ese i pati moa. Na latou taʻua oe o le Dancing Viking."
  
  Ua vaivai Dahl. "Taofi lena".
  
  Sa punou mai Alicia ia te au. "E foliga ita o ia," sa ia musumusu atu ai i tala faatino.
  
  "O le tu"u ese atu i se lo"omatua e le"i masalomia o le a faia lena mea ia te oe."
  
  O le mea e ofo ai, sa maligi loimata o Smith. "E tatau ona ou fai atu," na ia maofa ai, "Ou te lei vaai lava i se tasi o fiti malosi mai se tasi e aunoa ma se trampoline o aafia ai." Sa natia ona foliga, ma taumafai e faafilemu.
  
  Na pōpō e Kinimaka lona tauau. "O e manuia, uso? Ou te lei vaai muamua lava ua e ata, alii. E ese lenei mea".
  
  Na faauilavea Lauren, laveai le Suetena mai le tele o taufaalili. "GPR, ae i luga o se fua malosi. O le uiga o la'u tala, o lo'o i ai le mea uiga ese lea i luga o Google Maps e ta'ua o Antarctica. E mafai ona e vaʻaia lenei mea mai lau komepiuta feaveaʻi. Ae o le mauaina o se mea itiiti e pei o le tuugamau o Attila? Ia, e aofia ai le faʻaaogaina o masini ma masini komepiuta e leʻi faʻatagaina e le NASA le umiaina.
  
  "O latou faʻaaogaina se satelite?" O le fesili lea a Yorgi.
  
  "Oi ioe, o malo lelei uma e iai lenei mea."
  
  "E aofia ai Saina, Peretania ma Farani." Na tusi Drake i le latou lisi o tagata tetee.
  
  "E mautinoa lava. Mai le vanimonimo, e mafai e le Saina ona iloa se tagata o loʻo nofo i totonu o lana taavale, siaki le Initaneti o loʻo ia suʻesuʻeina, ma faʻavasega mea o loʻo i totonu o le sanuisi o loʻo ia 'ai. Soo se tagata lava. Toetoe lava i soo se mea."
  
  "Na o alii?" o le fesili lea a Kenzi. "Po o fafine foi?"
  
  Na ataata Loleni ma musumusu atu, "O loo i ai se tamaloa i lo"u taliga o loo pasi atu. E foliga laʻitiiti, e pei e leʻi mauaina ni fafine."
  
  Na faalogo Drake i le helikopa na tipi i luga o le lagi i le va o Amerika ma Europa, o le tolu ma le fa o pito o le lalolagi.
  
  "Ua lelei, lelei, ae o lea lava..." na fa'amago mata o Lauren. "Afai tatou te tuufaatasia le laufanua o Piscara e leʻi iloa, o loo faapea mai se tasi o tusitusiga o le maota taʻutaʻua o Attila sa iai i le va o le Danube ma le Tisza, i mauga o Carpathian, i fanua laugatasi i luga o Hanikeri ma Zazberin tuaoi. Fai mai se mau e sili atu ona le manino o le tuugamau o Attila sa faafeagai ma lona maota."
  
  "Ae na tanumia i lalo o le vaitafe," o le tala lea a Mai.
  
  "Ioe, o le Tisza e sopoia Hanikeri mai matu i saute, o se vaitafe tele o le Danube lava ia. O le ala o le vaitafe o le a fesoasoani ia tatou saienitisi. Fa'amoemoe o a latou su'esu'ega e fa'aogaina ai le fa'atekonolosi fa'atekonolosi o le a tu'ufa'atasia ai satelite, mageta, MAG ma le fa'asao o le eleele. O su'esu'ega fa'amaneta o lo'o fa'aopoopoina e fa'amatalaga GPR mo fa'aletonu ua filifilia. Latou te fai mai foi e mafai ona latou vaʻai pe ua faʻafefe le vaitafe." Sa faamimigi o ia. "O loʻo matou talanoa e uiga i le afe ma afe o ata e tatau ona vaʻai i ai le komepiuta ona fai ai lea o se filifiliga."
  
  "Ua lelei, ua lelei, o lea ua tatou agai atu i Hanikeri." Na faafoliga Alicia e tiga lona ulu. "Tau lava ina fai atu."
  
  Na toe nofo i tua le 'au, ma mafaufau pe o a mai a latou uo faʻamalosi.
  
  
  ***
  
  
  Hanikeri, le Danube ma le Tisza e foliga uliuli i le po e pei o isi vaega o Europa, ae na iloa e Drake o le taimi nei ua sili atu le vevesi iinei. O le tagata sili ona malosi o le To'afa Solofanua o lo'o taoto ai iina - Oti - ma oi latou na mauaina o ia e mafai ona latou iloa lelei le lumana'i o le lalolagi.
  
  Na tulaueleele le "au, toe alu ese, toe tulaueleele, ona oso lea i totonu o se veni tele e le o toe atagia e faamaea ai le vae mulimuli o le latou faigamalaga. E lei maua lava e le calculators se mea, o vaega o loʻo lapopoa ma laʻititi le taulaʻi, ae leʻo taʻua mea tuai ma ono faʻaleagaina. Semanu e manaia le mafaufau pe na faapefea ona galue tutoatasi le Poloaiga, ae o latou fasioti tagata faafuaseʻi i le tele o tausaga ua mavae na faamutaina ai soo se solomuli.
  
  Sa latou faatutū tolauapi i fanua laugatasi, ma faatutū leoleo i fafo ma nonofo i totonu. Ua agi mai le matagi malosi, ua fememea'i faleie; o le moni moni o mea uma na latou faia i nai aso ua tuanaʻi o loʻo taumafai pea e magoto i totonu.
  
  O tatou iinei moni ea i le taimi nei, tolauapi i le afa i luga o le mauga Hanikeri? Na mafaufau Drake i ai. Pe o loo sasaina pea i tatou e Olga?
  
  O le tapoleni fuga o le faleie na tautala i le mea moni, e pei foi o le ata o loʻo pipii i ona tafatafa. Alicia, o lo o afifi i lana ato moe ae na o ona mata e aliali mai.
  
  "E malulu, alofa?"
  
  "Ioe, sau iinei e faamafanafana a"u."
  
  "Faamolemole," o le tala lea a Dahl mai se mea i saute o vae o Drake, "e le o le aso."
  
  "Ou te ioe," o le tala lea a Kenzi mai sasae. "Ta'u atu i le fafine e tiga lou ulu po'o se mea. O ai na te iloa le mea sa i ai o ia? Le numera o faʻamaʻi ma isi mea ma isi."
  
  "E leai la se fesili o le toafa?"
  
  "O lea," o le faaopoopo atu lea a Mai, o le sa tu i le faitotoa o le faleie. "Ae maise e toalima i matou."
  
  "Vavale, ua galo ia te au sa e i ai, Sprite. Ou te le talitonu lava na latou lokaina uma i matou i se faleie leaga e tasi."
  
  "O aʻu, mo se tasi, e sili ona ou moe i luga o fanua laugatasi," o le tala lea a Dahl ma tu i luga. "Ia atonu o le a ou moe."
  
  Na matamata Drake i le ulu o Suetena mo le alu ese, ma le manatu o le a ia faʻaaogaina le avanoa e valaau ai Joanna. Sa tumau pea le la mafutaga i luga o le ea, ae o le a oo mai le aso, e le o toe umi, e faia ai e se tasi se faaiuga tumau.
  
  Na oo mai le tafa o ata, ma na fautuaina e le au atamamai mai Uosigitone le afa taseni nofoaga. Na vaeluaina le 'au ma amata ona eli, lafo ese laufanua matagofie mai o latou ulu ma loto: o le gata lanumoana feilafi o le Tisza, o nisi taimi e lautele, o nisi taimi e ese le vaapiapi i nofoaga, o mauga mutia o Carpathians, le lagi manino e le gata. Sa fa'afeiloa'ia le mālū o le savili o agi i le va tele, ma fa'amama ai le vaivai ma fa'amalieina manu'a. Sa mafaufau pea Drake ma isi po o fea o i ai o latou fili. Peretania, Saina ma Farani. O fea? I luga o le mauga lata ane? E leai se tasi na vaʻaia sina faʻailoga itiiti o le mataʻituina. E pei ua fiu isi au.
  
  "E le o lau sailiga masani masani," o le tala lea a Drake i se tasi taimi. "Ou te tau le iloa po o fea o le a ou iu i ai."
  
  "Ou te ioe," o le tala lea a Dahl. "E tasi le taimi tatou te fusu uma ai, ae o le isi taimi e faigofie uma. Ae e mafai lava ona sili atu le leaga."
  
  Na vave ona lele le aso muamua, ona sosoo ai lea ma le lona lua. Latou te lei mauaina se mea. Na amata ona timu, sosoo ai ma le la faatauaso. Sa feauauai le au e malolo ona faataga ai lea o ni nai tagata faigaluega faafaigaluega e faamalolo mo sina taimi. O alii ma tamaitai e le iloa le gagana Peretania sa tofia mai se nuu lata ane. I se tasi aso, na maua ai e Alicia se pu i le eleele, atonu o se alāvai tuai, ae na vave ona mou atu lona fiafia ina ua iʻu lana sailiga.
  
  "E leai se aoga," o lana tala lea. "E mafai ona matou mamao e tasi le mita mai ia te ia ae e le o maua lava o ia."
  
  "O le a sou manatu na faapefea ona le iloaina lenei mea i nei tausaga uma?"
  
  Sa faaauau pea e Dahl ona valu lona ulu, ma le mautinoa latou te le malamalama i se mea. "O loo i le tumutumu o lo"u laulaufaiva," na ia toe fai mai ai e sili atu ma le faatasi.
  
  Sa le mafai e Drake ona fesoasoani ia te ia lava. "O le uiga o lau tala o Olga, a ea? O se aafiaga puupuu lava, uo."
  
  Na tomumu Dahl, o loo tilotilo pea.
  
  O le isi po ma ni nai itula i totonu o le faleie. O le pito sili ona vevesi o nei afiafi o le taimi lea na amata ai ona talanoa Drake e uiga i le faʻamatalaga a Webb, o lona talatuu ma lana pusa faalilolilo o faʻamatalaga.
  
  "E tatau ona tatou taulaʻi i ai i le isi taimi. O mea lilo na ia aoina e mafai ona faataumaoia. Matagofie".
  
  "Mo ai?" Fai mai Dahl. "O i latou na faasaga ia i matou e le leaga tele."
  
  "Se"i vaganā ai se tasi matou te lē o iloa lava," o le tala lea a Mai.
  
  "Malo, e moni? Ua galo ia te au. O fea lea?"
  
  Na tuutuu i lalo e le tamaitai Iapani lona leo ma tautala lemu. "O le tasi o outou ua oti."
  
  Mo se taimi umi ma le tiga sa leai se pisa.
  
  Na gau e Alicia. "E tatau ona malilie faatasi ma Drake. E le gata ina faatatau ia i tatou. O Webb o se foma'i fa'ata'ita'i ma se tama'ita'i mauoa tele. Atonu sa i ai ona palapala i tagata uma."
  
  O se faailo sese na mafua ai ona latou feosofi i fafo o le faleie, ma pauu i le eleele ma palapala, i totonu o otaota ma oneone o se tuugamau anamua. I lo latou ita tele, na foliga mai e le o Attila. O le mea sili e le o le mamao e pei ona latou iloa.
  
  Mulimuli ane, i totonu o le faleʻie, na latou toe foʻi i o latou mafaufauga.
  
  "E tele naua mea e fai," o le tala lea a Hayden. "Atonu o lenei sailiga mo le mea lilo a Webb ma mea tatou te mauaina mulimuli ane e mafai ona puipuia ai i tatou mai mea e ono oo mai."
  
  "O le maliu o Iosua i Peru? O lo tatou le usiusitai? Fa'amasinoga fa'afesili ma se fa'ailoga le mautinoa? E tatau ona tatou tali atu i se tasi. Tasi igoa-valaau e mafai ona e alu ese ai. Ae tolu? Fa? O a matou pili o loʻo mumu, tagata, ma ou te le faʻapea o loʻo ova tupe faʻaalu."
  
  "O lea, SEAL Team 7?" - fesili Dahl.
  
  "Atonu," o le tomumu lea a Hayden. "O ai na te iloa? Ae afai latou te osofaʻia i matou ma le faʻaituau, ou te tauto i le Atua o le a ou taui atu ma le malosi faʻatusatusa. Ma o le a faapena foi ia te outou uma. O se poloaiga lena."
  
  Na oo mai le isi aso ma faaauau ai le tuliga. Na taofia e timuga a latou taumafaiga. Na toe fo'i mai le vaituloto a Uosigitone ma isi nofoaga e fitu mo le aofa'i e luasefulutolu. O le to'atele oi latou e leai se mea na maua ae na'o avanoa gaogao po'o fa'avae tuai, o fale ua leva ona leai, auivi 'ua fa'asaesae. O le tele o le isi aso ua mavae ma ua amata ona mou atu le agaga o le au a le SPEAR.
  
  "O tatou i ai ea i le nofoaga sao?" o le fesili lea a Kenzi. "O le uiga o la"u tala Hanikeri. Faafeagai ma le maota o Attila. O le a le umi talu ai na fanau ai lenei tagata? E tasi le afe ono selau tausaga ua mavae, a ea? O le a lenei mea? E sefulufa seneturi a o lumanai Geronimo. Masalo o Attila o le 'sasa' sese. Ou te masalo ua faaigoaina e le Lotu Katoliko le toatele."
  
  "Matou te maua le tele o faʻalavelave faʻalavelave," o le tala lea a Kinimaka. "E matua tele naua, ma e leai se tasi oi latou e saʻo."
  
  Sa sioa atu Dahl ia te ia. "Matou te manaʻomia se auala e faʻaititia ai la matou sailiga."
  
  O Loleni, e fa'apipi'i i taimi uma i totonu o le fale e mafaufau ai, sa tilotilo i le isi itu. "Ioe, latou te fai mai. Ioe."
  
  O le matagi na agi malie le lauulu o le Suetena, ae sa tumau pea ona foliga le mautonu. "E leai sa'u mea".
  
  "Atonu e tatau ona tatou toe tilotilo atu ia Attila?" Na fautua mai e Me. "E iai se mea i lona talaaga?"
  
  Na fai atu Loleni i le kegi a Uosigitone e vaavaaia. Na malolo le 'au, momoe, suʻe masei ae leai se mea na maua, ma sa auai i isi faʻailoga sese e lua.
  
  Mulimuli ane, na faʻapotopotoina e Drake se 'au. "Ou te manatu e tatau ona tatou taʻua lenei mea o se toilalo, tagata. Fai mai le Poloaiga ua latou mauaina, masalo ¸ ae afai tatou te le mafai, ona le mafai lea e isi atunuu. Atonu o le a sili atu ona tuu ai le tagata solofanua lona fa i le mea na tanu ai. Afai o i ai pea o ia iina."
  
  "Masalo na faoa le tuugamau," o le tala lea a Hayden, ma faaloaloa atu ona lima, "e lei leva ona uma le falelauasiga. Ae o lea, o le mea moni, semanu e maua ia mea. Iefu. Pelu. Ma'a'a. O isi tino."
  
  "E faigata ona tuu se auupega malosi faapena iina," o le tala lea a Kenzi ma se foliga gaogao i ona foliga. "Ou te iloa e le faia e lo'u malo. E le mafai lava ona taofia lo latou saili."
  
  Na luelue le ulu o Drake e malie. "E moni, ae e mautinoa lava o loʻo i ai isi faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le mafai ona tatou nonofo iinei e faavavau."
  
  "Sa latou fai mai le mea lava e tasi i Peru," o le tala lea a Smith.
  
  Na luelue le ulu o Drake ia Lauren. "E i ai sa latou mea mo i tatou?"
  
  "E le"i o"o i le taimi nei, se"i vagana ai isi nofoaga e valu. O faʻailoga e tutusa lava. E leai se mea faigata."
  
  "Ae e le o le mea tonu lea o loo tatou sailia?" Na fai atu lemu a Dahl.
  
  Na mapuea Hayden. "Ou te manatu atonu e tatau ona ou valaau atu i lenei tagata ma fesootai ma le failautusi. Ua sili atu tatou-"
  
  "Ia faaeteete," o le lapataiga lea a Alicia. "Atonu o le faailo lea o loo faatalitali i ai faamaufaailoga."
  
  Ua filemu Hayden, ua aliali mai i ona mata le le mautonu.
  
  Na iu lava ina maua e Dahl lo latou gauai. "O le radar o le eleele," o lana tala lea. "Su'e ni faaletonu, kalave, maneta po'o le a lava. E masani lava, na te mauaina se mea leaga tele, talu ai o se paneta tuai tele. Ae e mafai ona tatou faʻaititia la tatou sailiga. Tatou te mafaia. Oi talofa, e mafai faapefea ona avea i tatou ma ni vale faapena?"
  
  Na faasoa atu e Drake foliga popole o Alicia. "O e manuia, uo? E te le o lagonaina lava aafiaga o lena Olga na e taumafai e faoa, a ea?"
  
  "Ua ou lelei, ua ou atoatoa e pei ona masani ai. Fa"alogo mai - manatua ia valelea na maua tu"ugamau o atua?
  
  Ua amata ona ogaoga foliga o Drake. "O matou, Torsten. Ia, o le toatele o i tatou."
  
  "Ou te iloa. Na matou maua ivi o Odin, faʻapea foʻi ma Thor, Zeus ma Loki." Sa ia faia se malologa. "Aphrodite, Mars ma sili atu. Ia, o a a latou auupega ma ofutau na faia i ai? O nisi o latou maa taua?"
  
  "O se mea e le mailoa na fesoasoani mulimuli ane ia i matou i se isi misiona," o le tala lea a Drake.
  
  "Ioe." Sa le mafai e Dahl ona taofi le ataata. "O ai le pelu na tanumia faatasi ma Attila?"
  
  Na oso i ai Lauren. "Mars!" - sa ia alaga. "Na tuia e le atua Roma o taua ia Attila i lana pelu i tagata Sekutia. Sa ta'ua o le Pelu o le Taua Paia. Ae afai na sau moni lava mai Mars lava lima ... "
  
  "E mafai ona e toe faʻaleleia le radar e tuʻuina atu i le eleele e suʻe ai lena elemene faapitoa," o le tala lea a Dahl. "Ma na o lenei elemene e matua seasea lava."
  
  "Ma boom!" Na luelue le ulu o Drake ia te ia. "E faigofie tele. Ua toe fo'i mai le Suetena valea."
  
  Sa foliga le fiafia pea Alicia. "E le mafai ona e mafaufau i lenei mea, leaga, i nai aso talu ai?"
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LIMA
  
  
  O le isi valu itula ma ua latou sauni. O le vaega a le DC na toe faʻafouina le radar i luga o le eleele ina ua uma ona faʻafesoʻotaʻi se vaega o suʻesuʻega o mea anamua a Icelandic o loʻo suʻesuʻeina pea mea na totoe o le tuugamau muamua o atua. E toe foʻi mai lava i Odin, na mafaufau Drake aʻo faʻatali. E manino lava na faʻasaoina e Icelanders le tele o faʻamatalaga o le sailiga ma faʻataʻitaʻiga uma. O le auina atu o faʻamatalaga e uiga i se mea e seasea maua i Uosigitone o se mataupu o minute.
  
  Ae o le mea lena na latou fai mai ai, na mafaufau mulimuli ane Drake. O le a faateʻia o ia pe a fai e leʻi maua e tagata Amerika lenei mea i faila.
  
  Na faia se suʻega ona tuʻuina atu lea o se faailo vevela. Ping i luga o le eria ua uma ona latou savalia, ma o le Sword of Mars anamua na avea ma se mea manino i luga o le faafanua.
  
  "O le mea lena," o le tala lea a Mai. "O le Tuugamau o Attila le Hun."
  
  Na amata ma le faamaoni le eliina. Na amata ona faalautele e tagata o le nuu le lua ua uma ona latou eliina. Ae latou te lei oo atu i le gaogao lea e tutusa lelei lava ma le pelu, sa latou totogia tagata o le nuu ma faafoliga o latou faanoanoa a o latou vaavaai atu ua latou o ese.
  
  "O le isi itu o lenei," o le tala lea a Mai, "o se sailiga faaleaganuu tele."
  
  "E le mafai ona tatou popole i lena mea i le taimi nei," o le tala lea a Hayden. "O le auupega lea a le Oti. O lenei mea e tatau ona faʻaitiitia ae matou te leʻi faʻasalalau se mea.
  
  Na oso i totonu Smith, Yorgi ma Kinimaka, ma osofaia le eleele. Na foliga mai lava Dahl ma lagona le le fiafia, e ui lava na faʻaaoga e Alicia ma Kenzi le avanoa e faʻaigoaina ai o ia i mea uma mai le 'ass paie' i le 'Crazy Sloth'.
  
  E le'i umi ae oso atu i le avanoa.
  
  Na matamata Drake ao faalautele e le toatolu le avanoa. Na su'esu'e e Mai ma Alicia le eria ina ia mautinoa e leai se mea e ofo ai i le mutia umi o le a sosolo i luga. O Loleni o le a nofo latalata i le pu; laina va'ai i le va o fafine e to'alua ma i latou o lo'o i lalo.
  
  "Talu ai tatou te le iloa po o le a le mamao o le a tatou agai i lalo," o le tala lea a Drake, "atonu e leai se aoga o fesootaiga. Ae ou te manatu o le a tatou taaalo i le auala tatou te maua ai."
  
  "Pau lava le mea matou te manaomia o se pusa," o le faamautinoaga lea a Hayden. "Matou te le maimau le taimi e sioa ai i soo se mea po o se isi lava. E te ioeina?"
  
  Sa latou luelue ulu. Na muamua Yorgi, o ia o le tagata sili ona agile i le 'au. Ona soso"o mai ai lea o Kinimaka, o lo"o tausi pea le manu"a o lona ulu, sosoo ai ma Smith. Na oso atu Drake i totonu o le pu, sosoo ai ma Hayden ma Dahl. Sa tatau ona nofo le Suetena i le faitotoa. Na lupe Drake i lalo o le eleele le tutusa ma maua ai o ia i totonu o se alavai pogisa. E tasi le minute o le fetolofi ma le oomi i le va o puipui na oo atu ai i se avanoa lautele lea na liliu ai le au i le agavale. Na fa'afeso'ota'i e Yorgi le pelu i le tautai fe'avea'i ma vala'au i le va oi latou ma ia i nai minute uma.
  
  Sa taofi mau e Drake lana moliuila, faʻafesoʻotaʻi faʻalava ma mea o loʻo i luma. E le'i alu ese lava le ala, ae na faataamilomilo faataamilo i le mea e malolo ai le pelu seia oo ina latou o ese malie mai ai.
  
  Sa tu i luma Yorgi. "Atonu e tatau ona tatou solia."
  
  Na palauvale Drake. "O se maa malo. Matou te manaʻomia ni meafaigaluega tetele e sosolo ai iina. E te va"ai atu i lona tino lapo"a?"
  
  Na faia e Yorgi se leo le fiafia. "Faalua le lautele o lenei fuaitau."
  
  "Ma le pelu?" - Sa ou fesili.
  
  "Na"o le isi itu."
  
  Na maua e Drake le lagona manino o loʻo taʻalo ai i latou. Ua toe fiafia atua tuai. O nisi taimi e foliga mai na latou mulimuli atu ia te ia i le ala atoa, ma toso o ia i se tasi o malaga po o se isi, o nisi taimi e toe foi mai e faailoa i latou lava.
  
  Pei o le taimi nei.
  
  Na ia faia lana filifiliga. "Ia agai i luma," o lana tala lea. "E tatau ona tatou vaʻai poʻo fea e tau i ai lenei fuaitau."
  
  "Ia, o loʻo i ai se tasi o faʻalavelave o loʻo i luma," o le tali lea a Yorgi. "Fumu tele le iloa."
  
  Na matete le leo o Alicia i le tagata fesootai. "O gaioi?"
  
  Na iloa e Drake le leo leaga o le malie. "Taofi lena".
  
  "E fia ona vae?"
  
  "Alicia!"
  
  Na aumai e tagata uma i lalo o le eleele a latou fana. Na taumafai Drake e fa"aoso lona ua e tilotilo i luma, ae ua poloka e Kinimaka lana vaai. Na pau le mea na mafai ona ia faia o le ta o lona ulu i luga o le alavai.
  
  O le efuefu na luluina i le ea. Sa afu Drake, o ona manu"a fou ua tatagi. Na totolo le au i le saoasaoa latou te mafaia. Na taitai e Yorgi i latou i se pioga lemu. Na o le taimi lena na tu ai le talavou Rusia.
  
  "Oi! E iai saʻu mea."
  
  "O le a?" - Sa ou fesili. E tele leo na faalogoina.
  
  "Faatali. E mafai ona e sau i luga nei ma au."
  
  E le'i umi ae taamilo Drake i le pi'oga ma iloa atu ai ua faalautele atu le itu o le ala, ua liua i se faitotoa faaofuofu ma'a e valu futu le maualuga ae faa fa le lautele o le tagata. E lanu enaena, lamolemole, ma oso a'e i luga a'e o se pu vaapiapi na tipi i totonu o le papa lava ia, o se tamai faitotoa e pei o se faitotoa.
  
  Na tilotilo atu Drake i le pogisa o lenei pu. "Ma atonu na latou togi i fafo le papa, ma mautinoa o le a tumau pea Attila iinei e faavavau?"
  
  "Ae e leai se vaitafe i luga ae o tatou," o le tala lea a Yorgi. "Sa i lo"u mafaufau."
  
  "E suia ala o vaitafe i le tele o tausaga," o le tala lea a Hayden. "I le taimi nei e le mafai ona matou fai atu pe na tafe muamua le Tisza i lenei auala. Ae ui i lea, e na o ni nai mita i saute."
  
  Sa savali atu Drake agai i le pogisa. "O lea ou te i ai i le taaloga. E tatau ona tatou tilotilo?
  
  Na oso i luga Yorgi, ma tumau lona tulaga i luma. I le taimi muamua o le faitotoa fou sa na o se otootoga o le pogisa atoa, ae a o latou latalata atu ma faasusulu atu a latou moliuila, sa latou vaaia ni faailo o se potu tele i le isi itu. O le potu e le sili atu nai lo se potu 'ai lelei, tumu i le pefu ma le leai o se pisa, ma se faʻavae tulivae i le ogatotonu.
  
  Sa i ai se pusa maa i luga o le tulaga.
  
  "E ofoofogia," o le manava lea a Yorgi.
  
  "E te manatu o loʻo i ai Attila?" o le fesili lea a Kenzi.
  
  "O le pelu, ou te manatu." Na siaki e Yorgi lona eleele e tu i luga o le radar. "O lea e fai mai ai lenei mea."
  
  "Tatou te tumau pea i se misiona." E lei tilotilo foi Hayden i le pusa oti. Sa pisi o ia e aoao e uiga i itupa. "Ma o iina tonu lava? Pau lava lena".
  
  Sa tilotilo atu Drake i le mea sa ia faasino i ai. Sa savavali atu le au i totonu o le faitotoa faaofuofu ma maua ai i totonu atoa o le potu. O se pusa laupapa masani ma le faʻamaufaʻailoga o le Poloaiga i luga o le tapuni na tu i luga o le faʻavae lava ia, i lalo o le pusa maliu. Na laa atu Hayden ia te ia.
  
  "Sauni," o lana tala lea ia Lauren i luga o le telefoni. "Ua matou o atu. Ta'u ia Uosigitone na matou mauaina le pusa mulimuli."
  
  "Na e tatalaina lenei mea?"
  
  "Leaga. Ou te manatu e le o se manatu lelei i lalo iinei. Matou te faʻatali seʻia oʻo i le pito i luga."
  
  Na sioa atu Drake i le pusa oti. Sa soso atu le yogi. Na a'e Kenzi i luga o le tulaga ma tilotilo i lalo.
  
  "E i ai se tasi o le a fesoasoani mai ia te au?"
  
  "E le o le taimi nei," o le tala lea a Hayden. "E tatau ona tatou o".
  
  "Aisea?" Na tumau pea le tele o Kenzi. "E le pei o isi "au iinei. E manaia le maua o sina taimi mo oe lava, a ea? Ose suiga manaia le leai o se isi e taumafai e taofia a"u."
  
  Na ki e Drake le telefoni. "Dal? O oe o se vale."
  
  "O le a?"
  
  Na mapuea Kenzi. "Ua na o se tapuni maa."
  
  Na vaʻaia o ia e Drake o se tagata faʻatau faʻananā ma le naunau mo oa. Ioe, o le a le mafai lava ona mou atu lenei mea. O se vaega o ia. Sa luelue lona ulu ia Hayden.
  
  "O le a matou maua oe. Ou te folafola atu".
  
  Na ia tamoe atu i le isi itu o le tulaga, tago i le maa ma toso.
  
  Na faanatinati atu Hayden mai le tuugamau, o Yorgi ma Kinimaka na mulimuli atu ia te ia. Na tu Smith i le faitotoa. Na matamata Drake a'o maua 'oa mai le tuugamau o Attila le Hun.
  
  I le malamalama o le moliuila na faatauasoina ai ona mata; lanu meamata feilafi ma mumu, lanumoana safaira ma samasama susulu; ata o le nuanua, iila ma saoloto mo le taimi muamua i le toeitiiti afe tausaga. Na siitia le tamaoaiga, na tu'itu'i ese ai le pelu e lenei faiga. Na emo mai isi lau. O asoa, tapuvae ma taulima o lo'o taoto fa'aputu.
  
  I lalo ifo o na mea uma, o loʻo afifi i ni nai fasi lavalava, o loʻo taoto ai le tino o Attila. Na talitonu Drake i lena auala. E le'i maua lava e tagata faomea tu'ugamau le nofoaga; o lea ua i ai le tamaoaiga. Na manaʻomia e le au Nazis mo a latou fuafuaga tetele, ma o le tosina atu i le mea taua tele o le a naʻo le tosina atu ia i latou. O le taofi o lana manava, sa ia oso atu i le tagata fesootai.
  
  "Lauren," sa ia musumusu atu ai. "E tatau ona e faafaigaluegaina se tasi e puipuia uma. E tatau lava ona e faia. O lenei... ofoofogia. Pau lava le mea o le..." Sa tu o ia, ma saili.
  
  "O le a lea?" - Sa ou fesili.
  
  "E leai ni pelu iinei. Ua misi le pelu a Mars."
  
  Na manava Lauren. "Oi leai, e le lelei lea."
  
  Na te'a foliga o Drake. "Ina ua uma mea uma sa matou oo i ai," o lana tala lea. "Ou te iloa lelei lava."
  
  Sa ata Kensi. Na toe tepa i tua Drake. "O le Sword of Mars o iinei."
  
  "Malo, ua e lelei. Tagata fa'ananā fa'anana ma matai gaoi. Na e gaoia sa'o mai lalo o lo'u isu." Sa ia sioa. "E ofoofogia".
  
  "E le mafai ona e aveina se mea." Sa ia vaaia o ia o aumai i fafo se mea taua. "Ae ou te talitonu e te alu i ai mo oloa sili ona taua."
  
  "E sili atu nai lo Attila?"
  
  "Ioe, mautinoa. E mafai ona e pikiina i luga. Ae po o le ā lava le mea e te faia, ia tuu pea le pelu mo oe."
  
  Na ata Kenzi ma aveese lona lima, ae tuu ai i tua le oa maa taua ae o loo teuina le pelu. "O lea ua ou vaai i ai," o lana tala lea ma sina migao. "E mafai ona tatou o."
  
  Sa fiafia Drake ona sa ia faaalia se manao i totonu ma sa ia fesoasoani ia te ia e faataunuu. "Ona lelei lea. Se"i o tatou va"ai po"o le a le tagata ti"eti"e solofanua o le oti."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE ONO
  
  
  I le tootutuli i le susulu o le la, na suesueina ai e le au SPEAR le pusa mulimuli o le Poloaiga o le Faamasinoga Mulimuli.
  
  Na fa'atali Kinimaka mo se fa'atagaga a'o aga'i atu Alicia ma Mai i tua'oi, o lea ua mafai ona iloa atu helikopa faauo i le tafailagi. Na tusi le lima o Hayden ia Kinimaka.
  
  "Ia faaauau pea le galuega lelei, Mano. E tatau ona tatou va'ai po'o a mea o lo'o i totonu a'o le'i taunu'u mai le kamupani; uo po o le fili."
  
  Na luelue le ulu o le Hawaii ma kiliki le loka. Na punou i luma Drake a'o si'i i luga le tapuni, fa'asaga ulu ma Dahl.
  
  "Pape!" - na ia alaga, emoemo.
  
  "O lau taumafaiga lea e sogi, Yorkie?"
  
  "O le a ou sogi atu ia te oe pe a e tuleia lena mop pupuni e te toe ta"ua o se ulu i o"u foliga. Kiss Yorkshire toto."
  
  Ioe, e leai se tasi na faalogo ia te ia. Sa taulai uma atu i latou i le faaaliga fou.
  
  Na autilo atu Hayden i totonu, ma faalagolago i luga o Kensi. "Sheeeit," o lana tala faasamasamanoa. "Ou te lei mafaufauina lava o le a faapea."
  
  "Ma aʻu foi". Tu mai Me.
  
  "O le Faamasinoga Mulimuli Moni," o le tala lea a Lauren, ma toe taulotoina le mau. "O le mea sili ona leaga."
  
  "Ia, ou te le iloa e uiga ia te oulua," o le tomumu lea a Alicia. "Ae pau lava le mea ou te vaʻaia i totonu o se fasi pepa faʻafefe. E foliga mai o la'u lisi fa'atau."
  
  Na tepa i tua Mai. "E le mafai ona ou mafaufauina oe i totonu o se supamaketi."
  
  Na mimi Alicia. "E tasi lava le taimi. O nei taavale toso uma, o pa pupuni ma filifiliga na matua tuliesea ai aʻu i le ala. Sa ia suʻesuʻeina ma le faanaunau i helikopters osofaʻi o loʻo latalata mai. "E sili atu ona lelei".
  
  Na a"apa atu Kinimaka i totonu o le atigipusa ma aumai i fafo se fasipepa ma tuu i luga mo tagata uma e vaai i ai. "Ua na o se vaega o numera."
  
  "E lei tupu mai," o le tala lea a Smith.
  
  Na lagona e Drake le ita. "O lea la, na auina mai e le Oka o le Faamasinoga Mulimuli i matou i le afa o le lalolagi e sue se fasipepa i totonu o se tuugamau sa natia mo le faitau selau o tausaga? O se nofoaga semanu tatou te le maua lava pe ana tatou le maua se poto masani i tuugamau o atua? Ou te le malamalama i lenei mea".
  
  "O le au Nazis o ni tagata faʻatau ma oa," o le tala lea a Kenzie. "E te iloa e uiga i lenei tele tele na latou mauaina talu ai nei i lalo o le polar aisa? Fai mai nisi o se nofoaga fa'a Nazi. Na latou faoa mea uma mai i teuga e oo i tusi taai ma ata vali. Sa latou taumafai e fatu ni zombies, saili mo le ola e faavavau ma leiloloa le faitau afe o tagata i se sailiga matautia. Afai latou te filifili e tuu i le tuugamau o Attila le Hun nai lo le gaoia o le tamaoaiga, e i ai se mafuaaga leaga mo lena mea.
  
  Na tusi atu Loleni i ona taliga. "E fia iloa e le Itumalo o Columbia po o le a lea."
  
  Na ave e Hayden mai Kinimaki. "O lea la, alii, o se fasipepa tuai lenei, e mafiafia ma masae i itu uma e lua. Ua samasama ma e foliga mai e ma'ale'ale. O lea la, i le ogatotonu o loʻo i ai se laina o tusitusiga e aofia ai naʻo numera." Sa ia faitau i ai: "483794311656..." Sa manava. "E le na o le pau lena..."
  
  "Se miti susu a geek." Na mapuea Alicia. "Ae o le a le mea e tatau ona tatou faia?"
  
  "Alu ese mai iinei," o le tala lea a Drake, ma tu i luga ina ua pa"u i lalo helikopa. "Ae le"i maua i matou e Hun."
  
  Na oso i luga le pailate. "Ua e sauni ea? E tatau ona tatou mataituina lena mea."
  
  Na faafeao atu o ia e le au i le helikopa. Na faauma e Hayden lana tautalaga ma pasi solo le fasipepa ao la nonofo i o la nofoa. "E i ai ni manatu?"
  
  "E le mafai foi ona e taaalo i le lotoa ma i latou," o le tala lea a Alicia. "Leai se aoga".
  
  "Ae o le a le latou mea e fai ma le oti?" Fai mai Drake. "A o solofanua e toafa? Talu ai e foliga mai e tāua numera, pe e iai se mea e fai ma aso fanau? Aso o le oti?
  
  "Ua tatou oo mai," o le tala lea a se leo i lona taliga, ma na ia toe manatua ai o loo fesootai i laua i le lalolagi atoa sei vagana ua tatau ona latou tapunia le DC e faamaea ai se misiona, i le tulaga lea e na o Lauren e fesootai atu ai.
  
  "E le gata ia te ia," o le tala lea a le isi leo. "Ua matou maua."
  
  Na faalogo Drake i le helikopa ua alu aʻe lemu i luga o le ea.
  
  "O nei numera malepe o faamaopoopo. Faigofie. Na tuua e le au Nazis se taulaiga atoatoa, tagata.
  
  Na amata siaki e Drake ma saunia ana auupega. "Se sini?" - Sa ou fesili.
  
  "Ioe, o le seti muamua o numera e faasino ia Ukraine. O le faasologa o se numera umi e tasi, o lea na umi ai se taimi na matou faʻamalamalamaina ai.
  
  Sa tilotilo atu Alicia i lana uati. "Ou te le valaau mo le lima minute i le aso."
  
  "E leai sau IQ o le selau onosefulu."
  
  "E fa'afefea ona e iloa, tama poto? Ou te le'i tofotofoina lava."
  
  O sina minute o le filemu, ona faapea lea: "Ae. Na matou ulufale i le faasologa atoa ma faʻafesoʻotaʻi i le satelite. O le mea o loʻo matou vaʻavaʻai i ai i le taimi nei o se nofoaga faʻapisinisi tele, atonu e valu maila faatafafa le aofaʻi. E tele lava ina tumu i faleteuoloa, na matou faitauina e silia ma le tolusefulu, ma e foliga mai ua gaogao. O se mea mai se vaitaimi tuulafoaia o taua. E mafai ona avea lenei mea ma nofoaga tuai a le militeri Soviet, ua lafoai nei.
  
  "Ma o faamaopoopo?" o le fesili lea a Hayden. "Pe latou te faasino atu i se mea patino?"
  
  "O loo siaki pea." Sa leai se pisa i luga o le laina.
  
  Sa le manaomia e Hayden ona faailoa atu i pailate; ua leva ona latou agai atu i Iukureini. Na lagona e Drake lona malolo teisi; o le mea sili e le mafai e a latou au tauva ona manumalo ia i latou. Sa ia tilotilo atu ia Hayden ma gutu.
  
  E mafai ona tatou tapeina lenei mea?
  
  Sa ia faia se foliga. E foliga masalosalo.
  
  Mole? Sa ia faataina lemu, ma punou i luma.
  
  Sa faapena foi le manatu o Hayden. E leai se tasi e mafai ona tatou faatuatuaina.
  
  Na ata Alicia. "Malo Drake, afai e te manao e sogi ia te ia, fai lava."
  
  Na faalagolago i tua le alii Yorkshire a o tipi le helikopa i luga o le lagi. Sa toetoe lava a le mafai ona galue i le malosi atoatoa pe a e le mautinoa pe e oo lava i ou lava pule e i ai lou tua. Na pa'u ifo le mamafa i lona loto. Afai na fuafua se tasi e faasaga ia i latou, o le a latou iloa.
  
  Na tatagi le tagata fesootai.
  
  "Oka".
  
  Na sii i luga le ulu o Hayden. "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  O le leo o le super geek mai Uosigitone na foliga fefe. "E te mautinoa, Jeff? O le uiga o la"u tala, e le mafai ona ou ta"u atu ia i latou lenei mea ona iloa ai lea ua na o se taumatematega."
  
  Faalologo. Ona manava loloto lea o le la manamea. "Oka, e tatau ona ou fai atu. E leaga lenei mea. E matua leaga lava lenei mea. O fa'amaopoopo e foliga e ta'ita'i sa'o atu lava i le Tagata Ti'eti'e solofanua o le Oti.
  
  Na tu Dahl i le ogatotonu o le utaina o se mekasini i totonu o lana fana. "E talafeagai," o lana tala lea. "Ae o le a lena mea?"
  
  "Aulu tau faaniukilia."
  
  Na uu e Hayden ona nifo. "E mafai ona e faailoa maia lenei mea? E ola lenei mea? O iai-"
  
  "Faatali," na manava le geek, ma maua lana manava. "Fa"amolemole fa"atali lava. E le na o lena. Ou te leʻi faauigaina 'ulu faaniukilia'."
  
  Na faauu Hayden. "O le a la le uiga o lau tala?"
  
  "E ono ulu faaniukilia i totonu o faleteuoloa e tolu. E le mafai ona tatou va'ai i puipui ona o fale o lo'o laina i le pulu, ae e mafai ona tatou va'ava'ai i taualuga i le fesoasoani a a tatou satelite. O ata o loʻo faʻaalia ai o le auupega faaniukilia na amata mai i le valusefulu tausaga, e foliga mai e aoga se tamaoaiga i le tagata faʻatau saʻo ma e puipuia lelei. O le saogalemu e tele lava i totonu, o nisi taimi latou te tietie solo i le nofoaga avanoa.
  
  "O lea la, o le Poloaiga a le Faamasinoga Mulimuli na natia ni auupega faaniukilia se ono i totonu o faleteuoloa e tolu mo le faʻaaogaina mulimuli?" o le fesili lea a Mai. "E foliga mai o se mea Nazi."
  
  "O le auupega foi o loʻo galue lelei," o le tala lea a le geek.
  
  "Na faapefea ona e iloa lena mea?"
  
  "O loʻo galue le komepiuta. E mafai ona faaauupegaina, faatonutonuina, faasaolotoina."
  
  "O ia te oe le nofoaga tonu?" o le fesili lea a Kenzi.
  
  "Ioe, matou te faia. O i latou uma e to'aono na fusia i tua o ta'avale mafolafola o lo'o i totonu o faleteuoloa. O le mea e ese ai, ua faaluaina talu ai nei le gaioiga i totonu. Ioe, e mafai foʻi ona siitia i latou."
  
  Na tilotilo atu Drake ia Hayden, o le na toe pulatoa atu ia te ia.
  
  "Mole," o le tala leotele lea a Kensi.
  
  "Ae faapefea au tauva?" - fesili Dahl.
  
  "E tusa ai ma le NSA, ua faʻateleina le numera o tala. E le foliga lelei."
  
  "Ou te fia iloa po o le a le mea latou te faamoemoe e maua," o le tala lea a Mai. "E le aofia ai ni ulu faaniukilia tuai e ono."
  
  "Sword of Mars"
  
  Na vave ona liliu e Drake lona ua. "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "Na maua e tagata uma fa'amaopoopo, ma le manatu o le mole lea o lo'o galue iinei. E fa'atulaga e tagata uma i latou lava le galuega o le fatuina o se satelite. O a matou polokalama faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i ituaiga uma o masini, ma amata i le tala ia Odin ma misi mulimuli ane, e mafai ona tatou iloa se mea e le masani ai e fesoʻotaʻi ma tuugamau ma atua. O a tatou meafaifaaili e faʻaalia ai le tele ma foliga o le mea faitino, ma e fetaui ma le pelu o loʻo misi. Latou te iloa uma ua tatou mauaina le pelu ma o loʻo agai atu i moliaga faaniukilia. E tatau ona tatou faia lenei mea."
  
  "Tuu le pelu i luga o le chopper." Na faamimigi tauau o Smith.
  
  O Drake, Dal ma Hayden na fetufaa'i. "E leai se avanoa i seoli. E tumau pea le pelu iā i tatou."
  
  Na tuu ifo i lalo Drake lona ulu. "Na o le pau le mea toto e sili atu lona taua nai lo Genghis Khan, Attila, Geronimo ma Hannibal tuufaatasi," o lana tala lea. "Ma ua faamalosia i matou e sui i auupega faaniukilia."
  
  "Mafaufau lelei," o le tala lea a Mai. "Ma latou te manaʻomia mo le tele o mafuaʻaga. Oa."
  
  "Tauia," o le tala lea a Smith.
  
  "Manatuvale," o le tala lea a Kensi.
  
  "E leai se faalavelave," o le tala lea a Hayden ma le talitonuga maumaututu. "Mo nei mafuaaga uma ua tuufaatasia. O fea o iai auupega faaniukilia e ono?"
  
  "E lua i totonu o le faleteuoloa 17," o le tala lea a le alii komepiuta. "O isi fale faaniukilia o loʻo iai i le sefuluvalu ma le sefuluiva, ma o loʻo ou taʻu atu ia te oe lo latou nofoaga tonu i le taimi nei. O se fa'avae tele ma o lo'o matou faitauina le vevela mai le itiiti ifo ma le lua taseni tino, ia fa'aeteete."
  
  Na faalagolago i tua Drake, ma tilotilo i le taualuga. "Toe toe?"
  
  Na iloa e Hayden lona mafaufau. "E te talitonu o le a suia mea uma pe a mavae lenei mea?"
  
  Sa ataata o ia ma le faanoanoa. "Oute talitonu".
  
  "Ia tatou taia malosi," o le tala lea a Dahl. "I le avea ai o se au, o ni paaga. Sei o tatou faia lenei mea mo le taimi mulimuli."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FITU
  
  
  E le'i faigofie mo le 'au a le SPEAR. O le nofoaga tuai, tu'ulafoa'i sa na'o se fa'aputuga tu'ufa'atasi o faleteuoloa lapopo'a fa'aumi ma se feso'ota'iga o auala palapala lamolemole o lo'o tafe i le va. Sa matua lautele lava auala e ofi ai taavale tetele. Fai mai Drake sa avea muamua ma se ituaiga faleteuoloa, o se nofoaga e mafai ona teuina ai le tele o meafaigaluega a le militeri. Na tulaueleele helikopa i le pito i tua, i tua atu o se pa elea, malepe, ma toetoe lava a tape loa a latou afi.
  
  "Ua saunia le au," o le tala lea a Hayden i lana tagata fesootai.
  
  "Alu," o le tala lea a Constable DC ia te ia. "Ia mautinoa ua le atoatoa le ulu o le taua ma o le isi mea o loʻo saogalemu."
  
  Sa muimui Dahl i le eleele. "Tatou talanoa e uiga i le lokaina o le faitotoa o le fale o manu pe a uma ona sola le solofanua."
  
  Ua uma ona fa'ata'atia e le 'au nofoaga o faleteuoloa uma e tolu i o latou mafaufau ma sa i ai se manatu lelei i le feso'otaiga vavave o auala. O le mea moni, o mea uma e fetaui ma isi mea uma. E leai ni mea e gata ai, leai ni auala uili, leai ni auala e sola ese ai, vagana ai le tasi. O fale teuoloa uma na siomia e le vaomatua mafiafia, ae o totonu - o mea taua e tolu - sa i ai i totonu o isi i se faasologa faʻafuaseʻi.
  
  Sa latou taufetuli faatasi.
  
  "O le a tatau ona tatou vaeluaina, faʻaumatia auupega faaniukilia, ona suʻe lea o se auala e aveese ai i latou mai iinei i se nofoaga e sili atu ona manaia," o le tala lea a Hayden. "E le mamao tele Roma."
  
  O lea ua i ai Lauren ma i latou, ua faʻapipiʻi atoatoa i Uosigitone, ma ua faʻamaonia e mafai ona ia mafaufau i lalo o le mamafa, atonu latou te manaʻomia o ia pe a oʻo mai i le taulimaina o auupega faaniukilia. O se ulu mautu e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga e ala i auala e le mafai ona manatu faatauvaa. Sa latou savavali maualalo, vave ma agai atu i faleteuoloa.
  
  Sa tatalaina se auala palapala io latou luma, tuufua. I tua atu o lenei mea na ufitia uma ai le eleele i le eleele ma le paluga, ma na o ni nai fuga o mutia enaena enaena. Na suesueina e Drake le vaaiga ma tuuina atu le faatonuga e agai i luma. Na latou taufetuli i fafo ma saunia a latou auupega. O le manogi o le palapala ma le suauu na afaina ai ona lagona, ma o se savili malulu na taia ai ona foliga. Na tatagi a latou mea e fai ma o latou seevae na matua lavea i le eleele.
  
  Na latou latalata atu i le puipui muamua o le faleteuoloa ma taofi, ma faalagolago o latou tua i ai. Na tilotilo atu Drake i le laina.
  
  "Sauni?" - Sa ou fesili.
  
  "Alu."
  
  Na ia tilotilo i le isi vae o le latou auala, ma le iloa e leai ni a latou mea pueata CCTV e popole i ai talu ai e leʻi maua e masini ni faailo e sau mai le nofoaga e ese mai i telefoni feaveaʻi. O tau faaniukilia lava latou na fa'aosoina se hamu maualalo. I tua atu o lenei nofoaga sa lafulafua.
  
  O le isi taufetuli ma latou tau atu i le isi faleteuoloa. E tofu i latou ma se numera o lo'o tusia i luga o le fa'ailoga lanu uliuli. O i latou ta'ito'atasi e foliga leaga, leai se tofo, faatasi ai ma alia o ele e tafe ifo mai le taualuga i le fola. O alavai na sasau saoloto, o vaega mafolafola e faasino i le eleele, ma tafe mai ai le vai palapala.
  
  Ua mafai nei e Drake ona iloa atu le tulimanu agavale o le Faleteuoloa 17 i luma atu. "O lea ua tatou sopoia le auala lea," o lana tala lea. "Matou te ui atu i le itu o lenei faleteuoloa seia oo ina matou taunuu i le iuga. O lea e na o le luasefulu futu le mamao mai le sefulufitu."
  
  Sa ia agai i luma, ona taofi lea. O se taavale saogalemu na alu ifo i lalo o le auala i luma atu, ma agai i luga o le auala na sopoia ai i latou. Peitaʻi, e leai se mea na tupu. Na manava Drake se mapuea.
  
  "E leai ni uo iinei," na faamanatu atu ai e Dahl ia i latou. "Aua le fa"atuatuaina se isi i fafo atu o le "au." Na te le manaʻomia le faʻaopoopoina o le "E oʻo lava i tagata Amerika."
  
  O lea la ua alu ese Drake mai lona nofoaga, ma pipii atu i le puipui o le faleteuoloa ma agai i luma. O le faleteuoloa 17 e lua tama'i fa'amalama fa'asaga i luma. Na fetuu lemu Drake, ae na ia iloa e leai se isi auala e alu ese ai.
  
  "Sei," o lana tala faanatinati lea. "Sii loa nei."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU VALU
  
  
  Sa latou taufetuli atu i faitotoa o faleteuoloa, ma vaevaeina i ni vaega se tolu. Na maua e Drake, Alicia ma May ia "ai e sefulufitu; O Dal, Kenzie, ma Hayden na maua uma le sefuluvalu, ae tuua ai Smith, Lauren, Kinimaka, ma Yorgi i le sefuluiva. I le avea ai ma se tasi sa latou paʻu i totonu o faitotoa autu.
  
  Na kiki e Drake le faitoto'a, ma saeia ona fa'amau. Na ona tuua e le tamaloa le ofisa i totonu. Na tago atu Drake ia te ia i lalo o lona lima, toso malosi ma togi atu o ia i le puipui faafeagai o le ofisa. O le ala vaapiapi sa latou i ai na matala sa'o i luga o le faleteuoloa, o lea na savavali faataamilo ai Alicia ma May.
  
  Na fa'auma e Drake le tamaloa, ma tu'u ai o ia i le comatose, ma siaki tamai ofisa a'o le'i auai i tamaitai. O se vaaiga ofoofogia na fetaui ma ona mata. O le faleteuoloa sa telē, umi ma umi. I lona totonugalemu, e faafesagaʻi ma le auvai o faitotoʻa taʻavale, o loʻo tu ai se loli umi, maualalo mafolafola-o se taʻavale ma se afi tele i luma. E lua ulu faaniukilia o loʻo taoto i tua o le loli, manino e pei o le ao, o latou isu e faʻasaga i luma, o fusi uliuli e puipuia i latou i taimi masani. O fusi o le a maua ai le fetuutuunai e aunoa ma le tele o gaioiga-o se manatu lelei mo felauaiga, na fautua mai ai Drake, talu ai e leai se tasi na manaʻo i se fana mataʻutia e paʻu i totonu o se mea tumau. O se fusi tele o pupuni i autafa sa taatia i autafa o se loli tele, lea sa ia manatu sa faapipii a o lei alu ese.
  
  "Leai se puipuiga," o le tala lea a Mai.
  
  Na tusi atu Alicia i le isi ofisa i le itu taumatau o le loli. "O laʻu fautuaga".
  
  "E te manatu o le a sili atu lo latou popole," o le tala lea a Mai.
  
  Sa le mafai e Drake ona fesoasoani ae na o le siakiina o mea pueata saogalemu, ma faigata ai ona faalagolago atoa i se vaega o tagata fiafia o loʻo nonofo i totonu o se ofisa malulu. "O la matou uo tuai, o le faamalieina atonu o loo galue," o lana tala lea. "Na latou natia mo se taimi umi."
  
  E ala i ala o fesootaiga na latou faalogoina ai leo o taua, sa pisi isi au.
  
  Na faanatinati atu Alicia i le loli. "O a"u!"
  
  
  ***
  
  
  Na tago atu Dahl i le tagata lata ane ma togi o ia i luga o fafie, ma maua ai se taimi lelei ao lei matamata atu ia te ia ua pa'u le mautonu i le eleele. Na gauia ponaivi. Sa tafe le toto. Na se"e ese atu Kenzi, ma fana lana fana, ma taia ai alii na sosola, ona latou pa"u malosi lea o latou foliga i le eleele. Na fesuiai e Hayden itu, e sili i lana Glock. O le loli tele na latou mauaina sa paka i le ogatotonu o le faleteuoloa, i tafatafa o ofisa e tolu ma le tele o laina o pusa. Sa latou le iloa po o le a le mea oi totonu, ae sa latou manatu o se mea atamai le sailia.
  
  Na savali atu Hayden agai i le loli, o ona mata o loo tilotilo i le pea o tau faaniukilia o loo i luga aʻe o lona ulu. Talofa, sa latou tetele i lena mamao. Sau'ai e leai se isi fa'amoemoega na'o le fa'atama'ia. Ona, e mautinoa lava, o i latou o le Oti ma e manino lava o se vaega o le Tiʻetiʻe solofanua lona fa. O Attila o le tagata lona lua aupito matua o le toafa, na fanau mai i le fitu selau tausaga talu ona mavae Hannibal ma, i se tulaga faʻafuaseʻi, fitu selau tausaga aʻo lumanaʻi Genghis Khan. Na fanau Geronimo i le 1829. O tagata taʻavale uma e saʻo i la latou lava ala. Tupu uma, fasioti tagata, taʻitaʻiʻau, faʻataʻitaʻiga e le mafaatusalia. Sa lu'iina e tagata uma a latou mea sili.
  
  O le mafuaaga lea na filifilia ai i latou e le Poloaiga?
  
  Sa ia iloa o le mole a Uosigitone sa taufaifai ia i latou i le tomai.
  
  E leai se taimi e sui ai se mea i le taimi nei. Sa savali o ia i tua o le tulaga, agai atu i pusa. O nisi o tapuni na fa'afefeteina, o isi na fa'alagolago i puipui laupapa. O vaomago ma isi mea fa'apipi'i na tafe mai luga. Na fana e Hayden le tasi tagata, ona fesuiai lea o pulufana ma le isi ma faamalosia ai e maulu i lalo mo se lafitaga.
  
  Na maua o ia i tua o le loli, ma le siʻusiʻu o se ulu faaniukilia o loʻo tautau i ona luga.
  
  "O le a se mea e tupu pe a lavea se pulufana se tasi o nei mea?"
  
  "Aua e te popole, e tatau ona lelei se fana e lavea ai le totonugalemu po o se mea pa," o le tala lea a le leo ia te ia i luga o le telefoni. "Ae ou te manatu e iai lava le avanoa mo se malologa laki."
  
  Na uu e Hayden ona nifo. "Oi, faafetai, uo."
  
  "Leai se faafitauli. Aua e te popole, e foliga mai e le tupu lena mea."
  
  Na le amanaiaina e Hayden le faamatalaga lemu, ma le le alofa, sa taavavale atu i fafo ma fana atoa le mekasini i lana paga. Na pau le tamaloa, ma tafetotoi. Na faaofiina e Hayden se isi mekasini ao ia faanatinati atu i le atigi pusa.
  
  O se faleteuoloa tele na siomia ai o ia, o loʻo faʻalogoina le fana, e lava le lautele e faʻafefe ai, o faʻamau e matua maualuga lava e faigofie ai ona lalafi se fili leaga i totonu. Sa ia tilotilo mai i tua o pusa.
  
  "Ou te manatu o loo lelei lava lo matou manuia," o lana tala lea. "E foliga mai e sili atu ma le tasi le latou taotoga o loʻo faia iinei."
  
  Na tamo'e atu Kenzi, ma talotalo le Sword of Mars. "O le a lea?" - Sa ou fesili.
  
  Na tootuli ifo Dahl i le uili tele o le tulaga. "Vaai lou tua. E sili atu ma le tasi lo tatou fili iinei."
  
  Sa luluina e Hayden le vaomago. "O oloa gaoia," o lana tala lea. "E tatau ona avea lenei mea ma auala. E tele naua filifiliga iinei."
  
  Na aumai i fafo e Kenzi se faatagata auro. "E iai a latou "au e faia osofaiga mai lea fale i lea fale. gaoi. Ose pisinisi tele lea. O mea uma e auina atu i fafo, faʻatau atu pe faʻafefe i lalo. O le maualuga o le malamalama i tua atu o nei solitulafono o loʻo i lalo ole zero."
  
  Na musumusu atu Dahl: "I lou agavale."
  
  Na punou Hayden i tua o se atigipusa, na ia iloa atu ai lona tagata manua ma tatala ai le afi.
  
  
  ***
  
  
  Na mulimuli atu Lauren Fox ia Mano Kinimaka i totonu o le lua o leona. Sa ia vaai i le auala na feagai ai Smith ma le fili ma tuua ai o ia ua oti. Na ia vaaia Yorgi o pikiina le loka i le faitotoa o le ofisa, savali i totonu ma taʻu mai ua le toe aoga i le itiiti ifo ma le minute. O aso uma sa ia taumafai malosi ai e tausisi. O aso uma e popole ai ina ne'i leiloa lona tulaga i le au. O se vaega o le mafuaaga na ia faauo ai Nicholas Bell, o le mafuaaga na ia fesootai ai pea ma vaavaai mo isi auala e fesoasoani ai.
  
  Sa fiafia o ia i le au ma sa manao e tumau i se vaega o le au.
  
  O lea ua nofo i tua, Glock i lona lima, ma le faamoemoe o le a ia le toe faaaogaina. O fanua laugatasi na nofoia le tele o lana vaai, tele ma matautia. O ulu taua o se lanu lanumeamata mataʻutia e le atagia ai le malamalama, e le masalomia o se tasi o foliga sili ona mataʻutia e mafai ona mafaufauina e le mafaufau o le tagata. Sa tauivi Smith ma se leoleo tele, na lavea, ona ave lea o le alii i fafo i le taimi lava o loo tolotolo atu ai i luga Lauren e fesoasoani. I lona itu taumatau, na fana ai e Kinimaka le isi lua. Na amata ona felelei pulufana faataamilo i le faleteuoloa ina ua iloa e isi ua osofaʻia i latou.
  
  Mai tua, sa ia vaaia ai le tele o leoleo na sosolo atu i le taavale a le loli.
  
  "Faaeteete," sa ia kiina le sootaga, "Ou te vaai atu i tagata o agai atu i luma. Lo"u atua e, pe o le a latou taumafai ea e aveese i latou mai iinei?"
  
  "Oi leai," o le tali lea a DC mo tagata uma e vaai i ai. "E tatau ona e faʻaumatia nei auupega faaniukilia. Afai o nei tagata o loʻo i ai tulafono faʻalauiloa, e oʻo lava i se tasi o nei mea e faʻasaʻolotoina o le a avea ma faʻalavelave. Va'ai, e tatau ona fa'apa'u uma le ono. O lenei!"
  
  
  ***
  
  
  "E faigofie lava ona e fai atu," o le tomumu lea a Alicia. "Na afifi i lo'u ofu talaloa ma miti la'u kapucino fulu. Faatali, ou te vaai atu o loo agai atu i le taxi iinei foi."
  
  Na suia e Drake le itu, i le vaai atu e mafai ona ia tuuga i luga o lenei itu o le tulaga e aunoa ma le fetaiai ma se tetee. Sa ia talotalo atu ia Alicia ma alu ese vave.
  
  O le leo o Mai na gau ai lona mafaufau. "Vaai i lau laa!"
  
  O le ā...?
  
  O se tamaloa i se peleue pa'u uliuli mafiafia na se'e i lalo o le tulaga, ma fa'aloloa vae. E ala i le laki poʻo le faʻataʻitaʻiga atamai, na latou taia Drake i laumei ma lafoina o ia e paʻu. Na se'e i luma le fana fana. Na le amana'ia e Drake ia manu'a fou ma tolotolo i lalo o le loli i le taimi lava na tafana ai e le leoleo. Na ati pulufana le sima i ona tua. Na tuliloa o ia e le leoleo, ma toso lana fana.
  
  Na a'e Drake i lalo tonu o le loli, ma lagona le auupega tele i luga a'e o lona ulu. Na punou le leoleo, ona punou lea. Na fana e Drake lana Glock ma tipi le muaulu o le tamaloa. Na ia faalogoina le leo o tulagavae i ona tua, ona alu ifo lea o le mamafa o le isi tamaloa i ona luga. Na tau le auvae o Drake i le eleele, ma mafua ai ona taamilo fetu ma le uliuli i luma o ona mata. Na oomi faatasi ona nifo, ma gaui ese ai ni fasi mea laiti. Na pa le tiga i soo se mea. Sa ta"avale o ia ma fa"ao"o lona tulilima i foliga o se tasi. Na tulai le fana ma fana; na misia e pulufana le ulupoo o Drake i le inisi ma alu saʻo i luga i le pito i lalo o le tau faaniukilia.
  
  Na lagona e Drake le osooso o le adrenaline. "Lenei..." Na ia uuina le ulu o le tamaloa ma sasa i luga o le sima ma lona malosi atoa."... fuck." faaniukilia. Roketi." O upu uma lava o se ta. Na iu lava ina pau i tua le ulu. Na toe a'e Drake i fafo mai lalo o le loli ma fetaui ai ma Alicia o loo tamoe atu.
  
  "E leai se taimi e moe ai, Drake. O se mea leaga tele lenei."
  
  Na tago le Yorkshireman i lana fana ma taumafai e taofi le tatagi o ona taliga. Sa fesoasoani le leo o Alicia.
  
  "Mai? O e manuia?"
  
  "Leai! Ua fetaomi atu le tasi i le isi."
  
  Na sau se gogolo mai le afi o le tulaga.
  
  "Tamomoe vave," o le tala lea a Drake. "O ni nai sekone ma o nei ulu o le a alu ese mai iinei!"
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU IVA
  
  
  Ua faateleina e Drake lona saoasaoa. O nei aso sa le masani ai o ia e vaai saʻo, ma o aso nei sa masani ai mea uma. O le faitotoa o le fale i luma na siitia i le maualuga o le ulu. Na aapa atu Drake, uu le au ma toso. Na taula'i atu Alicia i lana Glock.
  
  Na pa'u ese se pulufana lima.
  
  Na sioa atu Drake ia te ia, ma le le talitonu i ona mata. "O le a oe, se tama ulavale-"
  
  Na lavea o ia e Alicia i lona fatafata, ma lele atu ai i tua ma faataamilo i luma o le loli. O le grenade na pa malosi, ma auina atu ai masima e felelei i itu uma. Sa tietie atu Drake ma Alicia, sa pipii faatasi le toalua. Na amata ona taamilo le faitotoa o le loli ma pa'u i luma o le taavale. Ina ua ea aʻe Drake, sa na o le toʻatasi lava le tagata o loʻo nofo i totonu o le potu, maualuga i luga, ma ataata leaga i lalo ia te ia. Sa ia oomiina le pedal kesi.
  
  Na iloa e Drake e leai se auala i seoli e mafai ai e le taʻavale ona alu vave e taʻavale ai. Sa ia tilotilo atu i le itu ma iloa atu ai isi leoleo e toatolu o feosofi atu ia i latou. Sa taalili le loli ina ua amata ona loka faatasi ona uili ma tulei i luma, e tasi le inisi i le taimi. E lei minoi faitotoa faasee, ae e lei taofia ai o ia.
  
  Na toe ola le tagata fesootai.
  
  "O lo'o latou si'i ese loli mai iinei! O fale e puipuia pulufana. Ma e matua faigata lava ona oo i ai." O le leo o Hayden."
  
  "E leai se auala i totonu?" - o le fesili lea a Kinimaka.
  
  "Leai. Ua fa'amaufa'ailogaina. Ma ou te le manaʻo e faʻaaoga tele le malosi, pe afai e te iloa le uiga o laʻu tala."
  
  Ma e ui ina iloa e Drake o la latou loli ua leai se faitotoa i autafa, ae o loo i ai pea le isi lua e popole i ai.
  
  "Ia oso i luga o le tulaga," o lana tala lea. "Amata ona motusia nei tau faaniukilia. O le a faamalosia i latou e taofi."
  
  "Tu'utia. E matua lamatia lava, Drake. Ae fa'afefea pe a alu ese se tasi o fa'aulu?
  
  Na tamoe atu Drake mai tua o le fale, ma fana i le au osofaʻi. "Tasi le faafitauli leaga i le taimi. O ai i tatou-o tagata ofoofogia?"
  
  Na fana e Alicia lē na tuliloaina o ia. "Ou te fefe ua sili atu ona pei i latou o 'tagata paolo' i nei aso."
  
  Na latou feosofi faatasi i luga o le tulaga ma maua ai i latou lava e faafesagai ma se pomu faaniukilia.
  
  
  ***
  
  
  "E aoga i luma e lua," o le tala lea a Drake i luga o le telefoni. "E mafai ona tatou faʻaitiitia ma motusia i le taimi e tasi."
  
  Sa ata Hayden. "Taumafai e aua ne'i fa'a'uminumi tele i ai."
  
  "O tagata Yorkshire e le faʻafefe, loʻu alofa. Matou te faia mea uma ma le ofoofogia ma na o sina lotomaualalo."
  
  "Faaopoopo i nai afe mea leaga." Na foliga mai o loo tamoe le leo o Dahl. "Puddings Yorkshire. Terriers. pia. 'Au ta'aloga. Ma o lena leo?"
  
  Na lagona e Drake ua amata ona gaoioi le loli i lalo ifo o ia. "O fea le vaega e pulea ai, tagata?"
  
  Na vave lava ona tali atu le tekinisia. "Vaʻai pe faʻapefea ona faia le ulu o le taua i le tusa ma le tolusefulu paneta faʻafefeteina? O le lona valu lea mai le pito mata"i."
  
  "O la"u gagana uiga ese."
  
  Sa tatagi mai isi ata. Ua leva ona taulai atu Alicia i le sailiga. Na ona oso lava Mai i tua o le tulaga. O lea ua ia tilotilo i le pito i tua o le nuke.
  
  "Tala leaga. O lo'o i ai le au Peretania."
  
  "Ou te manatu e iai le matou Saina," o le tala lea a Dahl.
  
  "Farani," o le tala lea a Kinimaka. "Au fou"
  
  Na oso atu Drake i le vaega e pulea. Ua tatou iloa po o fea o iai le Sword of Mars?"
  
  "Ioe, Mata. Ae e le mafai ona ou tautala leotele i le taimi nei, a ea?" - tali le leo.
  
  "Ioe," o le tala lea a Dahl.
  
  Na mimi Drake ma toso mai i fafo se tama'i sikulati fa'aeletise ma se u'amea e tele fa'amoemoega. Na vave ona ia tosoina u'amea e valu ma tu'u i fafo. Na ia maua o ia lava i luma o ni tamai laupapa e lua e pulea le lapopoa o le taavale sat-nav screens, o se ki ma le tele o faʻailoga paʻepaʻe emoemo.
  
  "Cyrillic," o lana tala lea. "E moni lava."
  
  "E mafai ona sili atu le leaga o lenei aso?" Na alaga Alicia i le lalolagi atoa.
  
  Na tuu i lalo le ulu o le Yorkshireman. "O le mea leaga o le a tupu nei."
  
  Na oso le saoasaoa a le loli, agai atu i le faitotoa faasee. O le au Peretania na agai i luma i le vavalalata mai le pito i tua o le faleteuoloa. Sa salalau solo leoleo ia i latou.
  
  O le pomu faaniukilia na emo, faʻagaioi atoatoa, faʻatali se faʻailoga faʻailoga poʻo le kill code.
  
  Na iloa e Drake e tatau ona latou siitia. Na ia iloa e le mafai ona latou gaoioi. Na pau lava le mea na te leʻi iloa o ai e muamua oti?
  
  
  ***
  
  
  Na muamua faanatinati atu leoleo, ma fana. O Drake o se taulaiga tele, ma o pulufana tumau na sopo atu i tua atu o Alicia, ma lavea ai le ulu. Mo sina sekone, sa emo mai le olaga o Drake i ona mata, ona ave lea e Alicia le tasi leoleo, ae Mai le isi. Sa ia vaaia se isi mea o sau, e ui lava sa ia iloa e tele atu o loo sau mai lo latou itu tauaso. E emo fa'ailoga pa'epa'e, emo le fetu'u ma fa'atali.
  
  "E te manatu e ono pa le saogalemu?" Na faafuasei lava ona fai atu lemu a Smith. "Atonu o le latou poloaiga lea?"
  
  "Aisea na tatau ai ona latou feoti?" o le fesili lea a Kenzi.
  
  "Ua matou vaai muamua i lenei mea," o le tala lea a Kinimaka. "O aiga e maua ni totogi tetele e manaʻomia ai le fesoasoani faafomaʻi poʻo le toe siʻitia ma le popole pe a maliu le ulu o lo latou aiga. Afai latou te auai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mafia poʻo le triad. E mafai."
  
  Na iloa e Drake e le mafai ona latou tumau fiafia mo se taimi umi. Na mafai e Alicia ona tatalaina le fusipaʻu a o taʻavale le loli. Ou te faamoemoe o loo vaai mai le avetaavale. Ae pe na te le popole ea? E leai se isi filifiliga na iloa e Drake.
  
  Sa tamoe o ia i luga o le tulaga agai i tua, ma talotalo malosi ona lima.
  
  "Faatali! Taofi, taofi. Aua le fana. O aʻu o le Igilisi!"
  
  O le muimui o Dahl na fai uma ai, e leai ni upu e manaʻomia.
  
  Na tootuli Drake i ona tulivae i tua o le loli, o le siʻusiʻu o le nuke i lona agavale, o ona lima i luga o le ea ma faʻasaga i le vaega SAS e toʻalima tagata, e leʻi faʻaaogaina.
  
  "Matou te manaomia lau fesoasoani," o lana tala lea. "E tele naua se tulaga lamatia mo i tatou e tau ai se taua."
  
  Na ia vaʻaia le sui o le tauleʻaleʻa i fesoʻotaʻiga, vaʻai atu i tama matutua e toʻalua o tilotilo atu i ona foliga. Atonu latou te iloaina o ia. Masalo na latou iloa e uiga ia Michael Crouch. Sa ia toe saunoa.
  
  "O aʻu o Matt Drake. Sa avea muamua ma fitafita SAS. Sa avea muamua ma fitafita. Ou te faigaluega mo se vaega fa'avaomalo fa'apitoa e ta'ua o le SPEAR. Sa ou aoaoina i Hereford. Sa aoaoina au e Crouch."
  
  Ou te manatua le igoa, o mea uma. E lua mai fana e lima na tuutuu i lalo. Na faalogoina e Drake le leo o Alicia i luga o le telefoni.
  
  "Semanu e te ta"ua foi lo"u igoa."
  
  Na ia miimiti teisi. "Atonu e le o se manatu sili lea, alofa."
  
  Na tausia mamao e Mai ma Alicia leoleo. Na mavae atu sekone. O fitafita a Peretania SAS na tafana atu le tele o leoleo na latalata mai o loʻo punou i tua o fagu suauʻu na tumu ai le moega mafolafola. Sa faatali Drake. Na iu lava ina uma le alii leitio.
  
  "Matt Drake? Ou te sau mai Cambridge. Sa matou feiloai muamua. O le a le mea e te manaʻomia?"
  
  Manuia le aso, na ia mafaufau ai. SAS i luga o le vaa.
  
  "Fesoasoani ia matou puipuia lenei faleteuoloa, taofi lenei loli ma faʻaʻaupegaina lenei pomu faaniukilia," o lana tala lea. "I lenei faasologa".
  
  Na faoa e Peretania lenei mea.
  
  Ua vaelua i luga ma taufetuli i itu uma e lua o le tulaga, na latou ave ifo i lalo leoleo na latalata mai, ma galulue lelei o se au. Na vaai Drake i lenei mea ma fiafia i manatuaga o aso anamua. Sa i ai se agaga matagofie, tulaga mamalu ma le mautinoa le mafaagaeetia i gaioiga a le au. Na ia manatu o le SPIR o le 'au sili lea i le lalolagi, ae o lea...
  
  "Drake! Sa tagi Mai. "Pomu faaniukilia!"
  
  Oi ioe. Na ia toe faanatinati atu i le laulau e pulea ai, ma sioa i lau, piano ma numera.
  
  "Geeks?" o lana fesili lea. "Tatou te iloa le code?"
  
  "E mafai lava o soo se mea lava," o le tali atu lea a se tasi.
  
  "E le o se fesoasoani tele lea, o oe le vale."
  
  "Faamalie. Afai matou te iloa igoa o sui o le Poloaiga, e mafai ona matou suʻeina o latou aso fanau?
  
  Na iloa e Drake o loʻo talanoa o ia i se tamaloa e le popole. O le tagata lea sa la talanoa muamua i ai, o le tagata ulavale.
  
  Na alaga Lauren, "Na e taʻua le Poloaiga. Afai sa latou iai iinei, masalo sa latou faapolokalameina ni auupega faaniukilia. Ou te le talitonu latou te leʻi tuʻuina se faʻamatalaga ma tulafono."
  
  "Atonu e leai se code iinei, pepe," o le tala lea a le tagata ulavale. "Manatua le faailo na e tuuina atu ina ua e tatalaina le tuugamau o Geronimo? Masalo na tupu foʻi lenei mea iinei ma taʻitaʻia ai le faʻalauiloaina o faʻaulu faaniukilia."
  
  Na laa i tua Drake. "Malo, ua faaauupegaina?"
  
  "atoa. O fa'ailoga pa'epa'e fe'ilafi e te va'aia o numera faitau i lalo."
  
  O le vai maai ma le aisa na lofia ai lona tino ma tau le manava. "O le a... le umi?"
  
  tale. "Onosefulufa sekone. Ona avea ai lea o oe ma ou uso faasolitulafono ma talafaasolopito. O le a nofotupu le Poloaiga e faavavau! Latou te ola e ala mai ia te aʻu! O aʻu o Poloaiga!"
  
  Na tupu se misa ma le tele o le feei. Na siaki e Drake sekone i lana uati tapulima.
  
  "Talofa? O e iina?" - fesili i se leo talavou.
  
  "Ei, uo," o le tomumu lea a Drake. "E tolusefulu tasi sekone."
  
  "Sa ou mafaufau i ai. Na taua e lau uo o Lauren le Poloaiga. Ia, e tatau ona i ai sa latou faʻailoga fasioti tagata. Ma talu ai o isi mea uma o se vaega o le tusitusiga, na ou faʻataʻitaʻi. E te manatua? O lo'o fai mai iinei: 'Na o le pau lava le tulafono e fasioti pe a tu i luga le au tietie.' E iai se uiga o lenei mea ia te oe?
  
  O Drake na fa'agasolo lona fai'ai, ae na'o le fa'aitiitia o le faitau o sekone. "Tulai?" - na ia toe fai atu. "Ala mai? Toetu? Mafaufau pe fa'afefea ona manatu le Poloaiga? O le a le uiga o le Nazis? Afai e sau le Tiʻetiʻe solofanua, na te-"
  
  "Ua fanau mai," o le tala lea a se leo talavou. "Atonu o aso fanau ia? Ae e le mafai ona tupu lenei mea. O nei pomu faaniukilia e valusefulu-tausaga e masani lava ona i ai se numera tolu-numera e fasioti ai." Sa i ai le atuatuvale i lona siufofoga.
  
  Sefulu iva sekone seia oo i le faatafunaga.
  
  Na tautala atu Kensi. "Tolu numera e te fai mai ai? E masani lava?"
  
  "Ioe".
  
  Sefulu ma le ono.
  
  Na toe tilotilo atu Drake ia Alicia ma iloa ai o loo punou o ia i luga o lona fusipaʻu, ma taumafai e tatala ma fana le leoleo i le taimi lava e tasi. Na ou vaai i lona lauulu, lona tino, lona agaga ofoofogia. Alicia...
  
  Sefulu sekone.
  
  Ona ee lea o Kenzi, ma faamaonia ai le faatuatua o Dahl ia te ia. "Ua ia te au. Taumafai e fitu selau."
  
  "Fitu-o-o-o. Aisea?"
  
  "Aua le fesili. Nao le fai lava!"
  
  Na avatu e le tama'i tekinolosi ia Drake ia fa'ailoga numera Cyrillic ae oomi e le Yorkshireman ia faamau.
  
  Fa - tolu - lua -
  
  "E lei aoga," o lana tala lea.
  
  
  O LE MATAUPU E FAgafulu
  
  
  "Ioe," o le tali atu lea a Kensi. "Ua tupu".
  
  O le mea moni, na ia fa'ate'aina a latou lava auupega, ma na fa'ate'aina e Lauren a latou auupega. Na tilotilo atu Drake mai le tino o le nuke ia Mai, lea na ia tu ai i luma o le isi piano. O tau faaniukilia uma e ono na faʻaumatia.
  
  Sa ia tilotilo i lana uati. "E itiiti ifo ma le sekone na totoe," o lana tala lea.
  
  So'o se mea na faia ai e le SAS galuega vave a leoleo. Na tatala e Alicia le fusi lona lua ma na minoi teisi le ulu tau. Na lagona e Drake lona si'i saosaoa a'o ia latalata atu i faitotoa taavalevale.
  
  "Ua iai se tasi na taofi le latou loli?"
  
  "O le a ou tausia!" - o le alaga lea a Kenzi. "E moni lava!"
  
  "Leai," o le tala lea a Kinimaka. "O Farani o loʻo i soo se mea e leai se puipuiga. O lo'o i ai se vevesi moni iinei."
  
  Na matamata Drake ao auina atu e le SAS leoleo; Ua toso e Alicia le isi fusi ao togi e Mai le leoleo i le pa'u pito i tua o le loli.
  
  "Ioe, ou te iloa le uiga o lau tala." O le 'au a le SPEAR na matua'i fa'amamafaina.
  
  "Ua ou vaai i se isi mea o tupu," o le amataga lea a le tekinisia talavou. "Ou-"
  
  Na motusia la latou sootaga ma Uosigitone.
  
  "Ou te toe fai atu ea?" Sa taumafai Drake.
  
  E na o le pau lea o lana tali na tali atu ai.
  
  "Faʻasalaga, e le mafai ona lelei lenei mea." Na selu e Drake le faleteuoloa atoa.
  
  SEAL Team 7 na alu ifo i o latou luga e peiseai ua pa uma seoli.
  
  
  ***
  
  
  Na tamo"e atu Dahl i le ta"avale a o aga"i atu i faitoto"a fa"ase"e o le Warehouse 18. Na tamo"e atu le ali"i Saina i luma o le ta"avale ta"avale, ma aga"i atu i le faitoto"a pito i tua. Sa latou fana i le isi itu a o latou taufetuli. Na taumafai leoleo e taofi i latou. Na fa'aumatia i latou e 'au fa'apitoa a Saina i pulufana ma le taua o le lima i le lima. Na maua e Hayden le faʻalavelave i le i ai i luma o le tulaga i le taimi na amata ai le gaioiga.
  
  Sa ia gauia le ua o le leoleo, ona faaaoga lea o lona tino e ufiufi ai o ia, a o sasaa atu e le Saina fana ma le le iloa. Na tuia e pulufana lona tino i se pao lemu ma togi i tua. Na pa'u lona talita. I le togi ese, sa ia oso i tua o le tasi pito i luma, ma gogolo paʻu, pasi mai tua a o taʻavale i luma. Na sopoia e Saina le pito i luma o le loli.
  
  Sa tutu e Dahl se afi, ma faataapeapeina ai e pei o pine bowling. E ofoofogia le matamata, na avea o se faʻataʻitaʻiga o latou uiga faʻaleagaina. E oo lava ina ua uma ona toe oso i tua, sa latou toe sasaa atu le fana.
  
  Na vave ona pupuni Dahl, punou i tua o le loli, ona tilotilo atu lea i fafo ma toe tafana atu ni nai pulufana. Sa mau i lalo le au Saina mo sina taimi a o agai atu leoleo ia i latou mai tua. Na tilotilo atu Dahl ia Kensi.
  
  E le o le mea sa tatau ona i ai.
  
  "Kenz? O e manuia?"
  
  "Oi ioe, na o le pikiina o se uo tuai."
  
  Na faliu ma le fa"anaunau a Dahl ma iloa atu lana su"esu"e i totonu o atigi pusa, o lona ulu i totonu, o lona manava o lo"o i le pito o le tapuni, o lana asini ua si"i maualuga.
  
  "E fai lava si fa"aletonu."
  
  "O le ā? Oi, e te misia lou toalua? Atonu e sili atu lona vevela nai lo oe, Torst, ae ia manatua, o lena mea e sili atu ai lou vevela nai lo ia.
  
  Sa tilotilo ese o ia, ma lagona le saeia. Sa ola o ia i lenei tulaga i le va o le faaipoipoga ma le teteʻa, ae na ia maua le avanoa e faia ai se mea e uiga i na mea uma. O le a lana mea o fai iinei?
  
  O la'u galuega.
  
  Na toe taumafai le Saina, ma tipi i lalo leoleo o loʻo latalata mai i le fana afi ma faʻapaʻu ai Dahl ma Hayden i lalo. Na faliu le tagata Suetena ma iloa atu Kensi ua see ese mai le pusa laupapa.
  
  "Oi, fuamoa. E moni?"
  
  Sa ia uuina se katana iila fou i luma o ona mata, ma lau i luga. "Na ou iloa lava o le a ou mauaina se tasi pe a ou eli loloto. E le mafai e tagata faomea ona tetee atu i le pelu."
  
  "O fea oi ai le Sword of Mars?"
  
  "Oi, na ou togiina i totonu o le atigi pusa."
  
  "Oi sole!"
  
  Sa tamoe o ia ma se pelu i le tasi lima, o se fana masini i le isi, ona toe oso lea i tua o le loli, ma emo i luma o mata o Dahl e pei o se faanenefu. O le tia"i ese o le katana, sa ia sasa"a atu ai le afi i le au Saina ua sosola.
  
  "O fea latou te o i ai?"
  
  "Teugafale 17," o le tala lea a Dahl. "Ma e tatau ona tatou mulimuli ia i latou."
  
  
  ***
  
  
  Na va"aia e Lauren le osofa"iga a Farani mai le itu taumatau o le Warehouse 19. Ua leva ona aga"i atu Kinimaka ma Smith i lea itu ma fa"afuase"i loa ona tau. Na punou Yorgi i tua o paelo, ma fana i leoleo. Na lagona e Lauren le tetete o lona fatu a o agai i luma le loli o loo i ai ulu faaniukilia e lua.
  
  I le manatuaina o mea uma na fai atu ai, sa ia oso i luga o le taualuga o le loli, ma faaaoga uili e fai ma lagolago. Ona amata lea ona ia tatalaina le maea muamua. Afai e mafai ona latou faia le uta ma le le mautonu, o le a faamalosia ia loli e taofi. Na tepa a"e o ia mai tua o le pomu faaniukilia, ma laa i luga o se tasi o ogalaau tele, ma vaaia ai Smith o fufusu ma se tasi o alii Farani.
  
  Sa fesootai atu le leoleo. "Faʻatoa faʻamaonia e le sooupu i Pale. Manatua Armand Argento? Sa ia fesoasoani ia te oe i ni nai taimi i le gasologa o tausaga. Ia, na ia fai mai e le faʻatagaina le auai o le au Farani. atoatoa. E ono iai se ituaiga o taua mataʻutia o loo faia i totonu."
  
  Na folo Loleni ma matamata atu a o paʻu i tua Smith, ma paʻu i le tulivae e tasi. O le Farani na tu i ona luga na tago atu ia te ia lona lauulu, saeia se fasi pepa mai a'a ma togi ese. Na ee Smith. O le tulivae i le isu na ia tautevateva ai. Na oso i luga le alii Farani. Sa tauivi Smith. Na tilotilo atu Lauren mai ia te ia i Kinimaka, ona sosoo ai lea ma Yorgi, le ulu faaniukilia, ma faitotoa o le suigi.
  
  O le a se mea oute faia?
  
  Fai sina pisa leaga.
  
  Sa sasaa e ia le mekasini o lana Glock i luga a"e o ulu o ona fili, ma mafua ai ona latou tete"e ma pa"u, na maua ai e Smith ma Kinimaka ni nai sekone taua, na iloa atu ai e Smith le avanoa ma fana atu ai ia te ia, ma pau ai le ua osofa"i i lalo, ma gau ai le ua o le alii o Kinimaka. , o foliga o le isi ma fana i le tulaga avanoa, i le lona tolu, ma mafua ai ona tautevateva ma pa'u ese mai le fusuaga.
  
  E na o le tasi le Farani o totoe.
  
  Na pa'u Lauren a'o tatagi le pulufana mai le tino o le mea faaniukilia. O le a le taufaafefe sa le'i afaina ai o ia? E fa'apefea ona masani o ia? Ae o ia o se vaega o lenei 'au ma sa naunau e tumau i le umi latou te maua ai. Sa ia mauaina lenei aiga ma o le a lagolagoina.
  
  Na vave ona oso le ta"avale tele a le ta"avale tele, fa"avave le saoasaoa, sa"o lava i totonu o le faitoto"a tapuni tapuni, ma feto"i ai i totonu, ma mafua ai ona oso teisi le ta"avale pito i luma, ma pa"u sa"o ai loa.
  
  Na oso atu Lauren i tua o le loli.
  
  
  ***
  
  
  Na mimi Drake a'o fa'agaoioi e le SEAL le SAS ma le SPEAR i tafatafa o se ulu faaniukilia o lo'o gaioi, ma mafaufau pe i ai se taua e sili atu le fenumiai pe sili atu le oti nai lo lenei. Na ta'u atu e ni nai upu mai le tagata fesootai e mautinoa lava e mafai.
  
  O loli uma e tolu, o loʻo tauaveina ni auupega faaniukilia e ono, na paʻu i totonu o faitotoa tapuni tapuni i le taimi e tasi. Na felelei solo u'amea i soo se mea a o goto faitotoa masaesae. Na ui ane taavale. Na osofaia e alii ia loli, ma feosofi i totonu, ma le lagona o le a na o le saoasaoa. O lea ua vaaia e Drake ni fitafita Saina se toalua o taufetuli latalata ane. Sa nofo o ia i luga o le pulelaa ma iloa atu ai Alicia ma May e mamao teisi atu, o lalafi i tua o se tasi o lagolago laupapa. Na malepe le pomu faaniukilia ina ua taia se tasi o omoomo aupito tele i le lalolagi.
  
  Na tagi Drake. Afai e matala le auupega tele ma le mamafa mai ona taofi ma gau ai fusi, o le a latou pagatia uma.
  
  Sa latou savavali i fafo i le ao ma faanatinati ese atu. Luasefulu maila i le itula, sosoo ai ma le tolusefulu, o tulaga e tolu na taalili i le ola a o laa a latou avetaavale i luga o le kesi. Sa i ai se auala lautele matala i luma atu, toetoe lava a sao i le ulufafo o le faavae, pe a ma le lua maila le mamao. I le taimi nei, i le i ai o le tasi i le isi, e mafai e Drake ona tilotilo mai lana loli i le loli a Dahl, ona sosoo ai lea ma Kinimaka. O le vaai atu i ni fana faaniukilia tetele, o tagata o loo tau i autafa, o tagata e fana fana, o naifi ma moto o loo faaaoga, o tagata ua togi ese, e leai se kuata na tuuina atu, o le pi"o o le auala, ma loli uma e tolu o lo o fealuai i lalo i le afe, na faateia ai o ia i le le autu. . O se moega moe o le matapeʻapeʻa ma le sauā, o se vaaiga i Seoli.
  
  Ae o lea ua taula'i atu lona mafaufau i fa'amaufa'ailoga.
  
  Fa malosi, na latou osofaʻia muamua le SAS, ma fasiotia le tasi e aunoa ma se faʻafitauli. Na faʻapotopoto le au Peretania ma taia i tua, faʻamalosia le SEALs e lafi. Na taufetuli atu nei alii e toafa i tua o loli, ma le faamoemoe e oso i luga. O le SAS Commander, Cambridge, na tau lima-lima ma le Navy SEAL ma na lavea uma. Sa pisi Mai ma Alicia e tau faasaga i leoleo ma taumafai e suʻe se avanoa i le misa.
  
  Na fetaui Drake ma le taitai o le au a le SEAL. "Aisea?" - na ia fesili ai.
  
  "Aua e te fai fesili," o le tomumu lea a le tamaloa ma savali atu ia Drake. O ta sa sa'o ma faigata tele, e talitutusa lava ma ia. Na ia poloka, lagona le tiga o na poloka ma toe ta i tua. Sa ia kiki malosi. Na sau se naifi i le lima o le isi tamaloa. Na fa'afefe e Drake le ta i lana lava ta, ma togi uma ai auupega ma lele ese mai le loli.
  
  "Aisea?" - na ia toe fai atu.
  
  "Ua e ulagia. O oe ma lau 'au."
  
  "E faapefea?" - Sa ou fesili. Na laa i tua Drake e maua sina avanoa.
  
  "A o le a le mea o le a mananao ai nei tagata leaga e fasioti i matou?" O le fesili lea a Alicia ao ia tu mai i tua o le tamaloa.
  
  Sa ia tuuina atu se ta vave, ma lavea ai o ia i totonu o le malumalu. Na kiki o ia e Drake i fatuga'o ma matamata atu ia te ia ua pa'u. Na sii e Alicia lona vae i ona foliga. Sa latou togiina faatasi o ia, milo, i luga o le sami.
  
  Sa faalautele atu le auala i luma.
  
  Na auina atu e Mai ni leoleo se toalua. O le isi tagata SAS na fasiotia, ma o lea ua tutusa le malosi o Peretania ma Amerika. Tolu i le tolu. Na vaaia e Drake ia Saina e toalua na ia vaaia muamua o fetolofi pei o apogaleveleve i luga o le pomu faaniukilia.
  
  "Vaai i le mea lea!"
  
  Ua tuai. Sa latou pauu atu ia te ia.
  
  
  ***
  
  
  Na iloa lelei e Dahl, o le a latou agai atu i Romania. Sa lelei. E tusa ma le afa itula le tietiega e mafai ona fasiotia ai i latou ae latou te le'i taunuu iina.
  
  Na ia tau ma Saina ma leoleo, toe tulei i tua ma maua atu ua oso i luga, ma mananao i nisi mea. Na pasia e le Saina ana puipuiga, ma ta malosi ma toetoe a tu'i faalua o ia i ana lau mata'utia. Na siosiomia o ia e isi leoleo. Na taumafai Hayden e togi ese i latou mai le loli seia oo ina faaitiitia a latou numera.
  
  I le pito i tua, sa feagai Kenzi ma le mulimuli o ona fili. Ua gaogao le masini, ua tafe mai le mumu mai le katana. Sa ia toe taumulimuli i lalo o le tulaga, o lea ua faanenefu ona mata ina ua o mai faatasi mai Saina e toalua ia te ia, ma laga naifi. Sa ia tali atu, savali solo. Na latou aumaia i fafo auupega. Sa ia faapalasi atu i o latou foliga, ma faateia ai i latou. Na pasi atu le fana i lalo o lona lima, ma oso ese mai se pomu faaniukilia. Sa ia maua atu o ia i tafatafa o se tasi o tama ma se fana o loo vili i ona foliga.
  
  "Shit".
  
  Na o le pau lava le auala sa i luga. Sa ia kikiina le lima o loo uuina le fana, ma lele ai, ona a"e lea i luga o le lagolago i luga o le atigi o le auupega faaniukilia. Na ia taunuu i le pito i luga, ma iloa ai o luga iina ua na o se pioga malu, ae matautia le paleni. Nai lo lena, sa nofo o ia i luga o se pomu faaniukilia ma se katana i lona lima.
  
  "Sau e ave au!" - sa ia ee. "Afai e te lototele."
  
  Na latou o ese vave, paleni atoatoa. Na tu Kenzi i luga o le ulu o le taua, ma mimilo lana pelu, a o latou osofaia o ia i naifi. Ta ma sasau. Sa ia tetee atu, ae sa latou asu mai le toto. Sa ia taia le roketi. Sa lulu le loli i le tolusefulu maila i le itula. Ua fetuutuunai le au Saina i le tulaga maualuga. Na leiloa le paleni o Kenzi, se'e ma toe pau i luga o le roketi.
  
  "Oi".
  
  Sa agi mai se matagi i lona lauulu, e malulu e pei o se pusaaisa. Na pau le naifi i ona luga. Sa ia fesuiai le katana i le isi lima, uu lona tapulima i ona tamatamailima ma toso malosi i le itu. Na gau le tapulima ma pau i fafo le naifi. Sa ia mimilo foi le tino i lea auala ma vaaia ai le lele muamua o le ulu mai le loli. O le tagata lona lua ua uma ona osofaia. Na toe sui e Kenzi le katana i lona lima taumatau ma tu'u sa'o i le pito. Sa ia fa'ae'e mo sina taimi a'o le'i togi ese o ia e Kenzi.
  
  Ona ia tilotilo ifo lea i lalo mai lona nofoa i luga o le pomu faaniukilia, o le lau o lana katana o loʻo tafe toto i luga o i latou o loʻo tau i lalo.
  
  "E toalua Saina na maliliu. Tolu totoe."
  
  Sa tilotilo atu Alicia ia te ia mai lana loli manumalo, ma matamata i le taua i luga o le ulu o le taua. "E foliga manaia tele," o lana tala lea. "Ou te matua talitonu o loʻo ia te aʻu se faʻavae."
  
  Sa tilotilo atu Dahl ia te ia mai lana lava loli. "Faapena foi a'u".
  
  Ae na amata loa ona gaoioi le ulu tau.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU TASI
  
  
  Na vave ona iloa atu e Dahl le sifi, ma vaaia ai fusi e lua na mafai ona latou tatalaina o loʻo fememeaʻi i le matagi, ona taape ai lea o le lona tolu e pei o le paʻu sili ona valea i le lalolagi, ma sasa ma le ita tele i le tau faaniukilia ma le pito i lalo o le tulaga. Faatasi ai ma le oso malosi muamua, na ia taia ai le leoleo i le manava, ma mafua ai ona lele, lima akimbo, saʻo mai le itu o le loli ma lavea ai paʻu pito i tua o le avetaavale i ona tafatafa. Na gugu Dahl i le taunuuga.
  
  Na toe gaoioi le pomu faaniukilia. Na lagona e Dal se puao mumu ua alu ifo i ona luga a o tauivi Kenzi i luga ae tauivi tonu Hayden i lalo o lona paolo, ma le le iloa po o le a le mea o le a sosoo ai. Sa ia ee ma tagi leotele, ae sa leai se aoga. O le gogolo o pa'u, o le alaga, o le malosi e manaomia e tau ai; o nei mea uma na faalavelave i lo latou faalogo. Sa ia oso atu i le tagata fesootai.
  
  "Magai." Ua toeitiiti lava pa le pomu faaniukilia!"
  
  Na faataupupula ifo Kenzi. "O fea e alu i ai? O lona uiga e alu ese?"
  
  "Nooo!"
  
  I le faaiuga o lana tether, na tamoe ese le Suetena e pei o se vale latalata ia Hayden ma oomi lona tauau i le tele o le masini. "Ua paʻu se pomu faaniukilia!"
  
  Na taavavale vave Hayden, faapea foi ma le leoleo. Na siitia le ulu o le taua i le isi inisi. Na sii aʻe e Dahl o ia i aunese uma o le malosi na ia maua, o maso uma na tagi.
  
  Sa tu'itu'i mamafa i ona tafatafa.
  
  Shit.
  
  Ae o Kenzi, o loʻo uuina pea le katana ma faʻatasi ai ma se ataata faʻafefe i ona foliga. "Malo, ua na o oe o se toa faavalevalea. E te manatu moni e mafai ona e taofi lenei mea mo se sekone?
  
  "Um, leai. Pe lava."
  
  "Ona alu lea."
  
  Sa'o sa'o le maulu a le Suetena valea.
  
  
  ***
  
  
  Na mafai e Drake ma Alicia ona faʻaalu se sekone e faʻasoa i le matamataga.
  
  "O le a le mea e fai e Dal?" O le fesili lea a Alicia. "O ia fusiina se pomu faaniukilia leaga?"
  
  "Aua e te valea," o le tala lea a Drake, ma lulu lona ulu. "E mautinoa lava o loo ia sogi atu ia te ia."
  
  Ona oso lea o Drake i le itu e fesoasoani i le au SAS, faoa le SEAL mai le taulealea ma togi i lalo o le pomu faaniukilia. Na tetete le tino atoa o le tamaloa. Na latou felafoai, ona taoto ai lea o le SEAL ua le iloa, faʻasaga i lalo, ae o loʻo ola. Na manatu Drake e alu ese i lena auala.
  
  O le isi SEAL na maliu, sosoo ai ma se fitafita SAS, na tutui uma i latou i le mamao. O Cambridge ma le tauleʻaleʻa o loʻo totoe. Na latou galulue faatasi ma Drake e tau i le SEAL mulimuli. I le taimi lava e tasi, na aufaatasi atu ai Alicia ma May ia i latou. Na gogo le loli i luga o le auala pefu, na tasi le lavea o le tuaoi ma alu ese. O le faʻalavelave na mafai ai ona faʻamautu le pomu faaniukilia a Dahl e ala i le faʻamautinoaina i ona lagolago tetele. O taavale uma e tolu, e pei o le tasi, na talepeina le faitotoa e ulufafo ai ma faaauau ai le avetaavale, agai atu i Romania. O le uamea ma le sima na matua faaleagaina, saeia i tua ma luma. E oo ane i le taimi lea, ua ave ese le helikopa ma o loo felelei faatasi ma loli, ma o alii ma fana mamafa o loo faalagolago i fafo o faitotoa ma taulai atu i avetaavale.
  
  Na taofi e Drake le osofaʻiga i le SEAL. "Faatali. O oe o se fitafita fa'apitoa. tamaitai Amerika. Aiseā ua e taumafai ai e fasioti i matou?"
  
  O le mea moni, na te leʻi faatalitalia se tali, ae na tali atu le tamāloa e ala i le osofaʻi. Na ia ave i fafo Cambridge ona uma ai lea o Drake. Na pau le alii SAS i lona itu. O le SEAL sa saua ma le alofa, sa tu'i mai tu'i tu'i ma lea ta. Ae na faliu Mai e faasaga ia te ia.
  
  Na te"a le valu sekone ma ua mae"a le fusuaga. "Ua toe tu"ua fo"i e i latou "iā te ia, o lo"o feola, o lo"o ōi i se faupu"ega, "ua fa"aumatia.
  
  Na liliu atu Drake i Cambridge. "E le mafai ona ou faailoa atu lo matou talisapaia o lau fesoasoani, Major. Ou te matua faanoanoa i le toesea o ou tagata. Ae faamolemole, afai e te manaʻo ai, tuʻu nei tagata o loʻo ola, sa latou mulimuli i faatonuga.
  
  Na tepa a'e i luga faamaufa'ailoga e lua o lo'o ola, ma tete'i ma masalo ua le mautonu.
  
  Na luelue le ulu o Cambridge. "Ou te malamalama ma ioe ia te oe, Drake. I le faaiuga o le aso, oi tatou uma o ni pawns."
  
  Na fa'a'imei mai Drake. "Ia, e le o toe. Na taumafai lava le malo o Amerika e fasioti i matou. Ou te le iloa se auala e toe foi mai ai mai lenei mea."
  
  Na faamimigi tauau o Cambridge. "Toe i tua."
  
  Sa ataata lemu Drake. "O se tagata e fiafia i ai lo"u loto. Sa manaia le feiloai atu ia te oe, Major Cambridge.
  
  "Ma o oe, Matt Drake."
  
  Na luelue atu o ia ia Mai ma Alicia, ona savali atu lea ma le faaeteete i tua o le loli. Na vaʻavaʻai atu Drake ia te ia e alu ese, siaki le mautu o le ulu tau i le taimi lava e tasi. Na foliga lelei mea uma.
  
  "E te iloa o le a latou toe foʻi mai ma ave le pelu?" Sa uunaia o ia e Alicia.
  
  "Ioe, ae e te iloa le a? Ou te le manatu mamafa. O le Sword of Mars o le mea aupito itiiti lea o o tatou faafitauli." Sa ia kiina le sootaga. "Hayden? O le ā le mamao? O a mai oe iina?"
  
  "Ua lelei," o le tali atu lea a Hayden. "Ua oso ese le au Saina mulimuli. Ou te alu mo le pelu."
  
  Na ata Kenzi. "Leai, na latou vaʻaia aʻu i le gaioiga."
  
  "E le o i tatou uma ea?" Na ataata Drake. "O le a ou le faagaloina lenei vaaiga mo sina taimi."
  
  Sa po tonu lava e Alicia lona tauau. "Malo malie, fitafita. O le isi taimi e te manaʻo ai ou te tuʻuina se pomu faaniukilia i le va o oʻu vae."
  
  "Leai, aua e te popole," o le tala lea a Drake, ma liliu ese. "O le a ou faia mo oe mulimuli ane."
  
  
  ***
  
  
  Na taufaifai, taufaamata"u ma tauanau e le helikopa ia avetaavale e faagesegese a latou taavale. O le mea moni, e lei aoga i le taimi muamua, ae ina ua uma ona tuu e se tasi se pulufana maualuga i totonu o se tasi o tioata, o tagata na manatu latou te le tagolima na amata ona masalosalo. I le tolu minute mulimuli ane, na telegese le taavale, o lima na pipii i fafo o faamalama, ma taofi uma taavale.
  
  Na toe maua e Drake lana paleni, ua masani i le tulei faifaipea ma le agai i luma. Na oso o ia i lalo, ma ia iloa ai ua faafuaseʻi ona ola le faiga o fesootaiga, ma ua matuā mataʻituina nei ana pailate.
  
  Sa leai se leo na sau mai le tagata fesootai. Uosigitone, i le taimi lea, na nofo filemu.
  
  Na potopoto le 'au ina ua uma ona faʻaumatia a latou mea faʻalogo. Sa latou nonofo i luga o se mauga mutia e vaavaai atu i vaa fana e tolu, ma mafaufau po o le a se mea e ono lafo atu e le lalolagi ma ona uiga leaga ia i latou e sosoo ai.
  
  Na tilotilo atu Drake i le pailate. "E mafai ona e aveina atu i matou i Romania?"
  
  E lei maluelue mata o lenei alii. "Ioe," o lana tala lea. "Ou te le malamalama pe aisea. Po o le a lava le tulaga, o auupega faaniukilia e auina atu iina e teuina i le faavae. O le a tatou maua se avanoa."
  
  Na latou tuua faatasi le isi malae o le taua.
  
  Sa tumau lo la malolosi faatasi.
  
  
  ***
  
  
  I ni nai itula mulimuli ane, na tuua ai e le au le fale saogalemu a Romania ma feosofi i se pasi e agai atu i Transylvania, ma tuutuu ifo i lalo e lata ane i le Bran Castle, le nofoaga e faapea o Count Dracula. O iinei, i totonu o laau maualuluga ma mauga maualuluga, na latou maua ai se fale talimalo pogisa, filemu ma nonofo ai. Sa mulumulu moli. O lea ua fai ofu o le au i ofu lautele na aveese mai le fale sefe, ma na o aupega ma pulufana e mafai ona latou tauaveina, faapea ai ma se tupe tele na teuina mai le sefe na ave e Yorgi. E leai sa latou tusifolau, leai ni pepa, leai ni pepa e iloagofie ai.
  
  Sa latou faapotopoto i le potu e tasi. E toasefulu tagata, leai se sootaga. E to'asefulu tagata o lo'o sosola mai le malo o Amerika e aunoa ma se iloa po'o ai e mafai ona latou fa'atuatuaina. E leai se nofoaga manino e liliu ai. Leai se SPEAR ma leai se nofoaga lilo. Leai se ofisa i le Pentagon, leai se fale i Uosigitone. O ituaiga o aiga na latou maua sa sili atu nai lo le mea na faatagaina. O feso'ota'iga latou te fa'aogaina e ono fa'afefeteina.
  
  Ua suia le lalolagi atoa ona o se poloaiga e le iloa, le malamalama a le pulega.
  
  "O le a le isi mea?" Na laga muamua e Smith le mataupu, ma maualalo lona leo i totonu o le potu mulumulu.
  
  "Muamua tatou te faamaeaina le misiona," o le tala lea a Hayden. "O le Faatulagaga o le Faamasinoga Mulimuli na saili e faaumatia le lalolagi e ala i le nanaina o auupega matautia e fa. Taua, faafetai ia Hannibal, o ia o se auupega maoae. Faʻatoʻilaloina ma le fesoasoani a Genghis Khan, o le tulafono autu lea na matou faʻaumatia. O le oge, e ala ia Geronimo, o se auupega olaola. Ma mulimuli ane, Oti, e ala ia Attila, o le sa i ai le ono taua faaniukilia. Faatasi ai ma nei auupega o le a faaitiitia ai lo tatou sosaiete e pei ona tatou iloa i le faaleagaina ma le vevesi. Ou te manatu e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa ua tatou faʻaumatia le faʻamataʻu.
  
  "Faatasi ai ma le na o le pau lava le iuga o le Sword of Mars," o le tala lea a Lauren. "O lea ua i lima o Saina poʻo Peretania."
  
  "Ou te matua faʻamoemoe o matou," o le tala lea a Drake. "Sa faasaoina i matou e SAS iina ma leiloa ai ni tagata lelei. Ou te faʻamoemoe o le a le aʻoaʻia Cambridge."
  
  "O le agai i luma..." o le tala lea a Dahl. "E oo lava foi ia i tatou e le mafai ona faia na o i tatou. Muamua, o le a le mea o le a tatou faia nei? Ma lona lua, o ai e mafai ona tatou faatuatuaina e fesoasoani ia i tatou e faia lenei mea?"
  
  "Ia, muamua o le a tatou sailia po o le a le mea na mafua ai ona liliu mai tagata Amerika ia i tatou," o le tala lea a Hayden. "Ou te masalo o le taotoga i Peru ma ... isi mea ... na tupu. Pe na o ni nai tagata malolosi ea e tetee mai ia i tatou? O se vaega malepelepe e faatosinaina isi? Ou te le talitonu mo se sekone e mafai e Coburn ona faʻatagaina lenei mea.
  
  "O e fai mai e tatau ona fai se tatou talanoaga faalilolilo ma le Peresetene?" o le fesili lea a Drake.
  
  Na faamimigi tauau o Hayden. "Aisea e le fai ai?"
  
  "Ma afai o se vaega mavaevae," o le tala lea a Dahl. "Matou te faaumatia i latou."
  
  "Ola," o le tala lea a Mai. "Pau lava le auala e ola ai o le puʻeina o tatou fili ola."
  
  Sa nonofo le au i totonu o se potu tele i tulaga eseese, o pupuni na toso mau, puipuia i latou mai le po e le mafai ona faʻafefe. I totonu o Romania sa latou talanoa ai. Fuafuaina. E lei umi ae manino mai sa i ai a latou punaoa, ae o na punaoa sa itiiti lava. E mafai e Drake ona faitau i latou i le lima e tasi.
  
  "O fea e alu i ai?" O le fesili lea a Kenzi, o loo uu pea lana katana, ma tuu atu le lau e fa'afefe i le malamalama itiiti.
  
  "Alu i luma," o le tala lea a Drake. "O lo"o matou aga"i pea i luma."
  
  "Afai tatou te taofi," o le tala lea a Dahl. "Ua matou feoti."
  
  Na uu e Alicia le lima o Drake. "Ma sa ou manatu ua uma oʻu aso o le sola ese."
  
  "E ese lenei mea," o lana tala lea, ona mapuea lea. "Ioe e te iloa lena mea. Faamalie."
  
  "O lo"o lelei mea uma. Faavalevalea ae aulelei. Mulimuli ane, na ou iloa ai o loʻu ituaiga lea."
  
  "O lona uiga o lea ua tatou taufetuli?" o le fesili lea a Kenzi. "Ona sa ou matua manao lava e alu ese mai na mea uma."
  
  "O le a tatou taulimaina lena mea". Na fa'alatalata atu Dahl ia te ia. "Ou te folafola atu ia te oe. E iai foʻi laʻu fanau, aua neʻi galo. O le a ou manumalo i soo se mea mo i latou."
  
  "E te leʻi taʻua lou toʻalua."
  
  Na pulatoa Dahl ona nofo lea i tua i lona nofoa, ma mafaufau. Na vaai atu Drake ia Kensi o agai atu teisi atu i le Suetena lapoa. Sa ia tuu ese mai lona mafaufau ma tilotilo solo i le potu.
  
  "O taeao o se isi aso," o lana tala lea. "O fea e te fia alu muamua i ai?"
  
  
  FAAIUGA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  I le auvai o Amaketo
  
  
  MATAUPU MUAMUA
  
  
  O Julian Marsh o se tagata e eseese lanu. O le tasi itu e uliuli, o le isi e efuefu... ad infinitum. O le mea e ese ai, na te leʻi faʻaalia se fiafia i le mafuaʻaga na ia faʻasolosolo ese ai nai lo isi, na o le taliaina, aʻoaʻo e ola ai, fiafia i ai. I soo se itu na avea ai o ia ma mea e fiafia i ai; na ave'esea ai le mafaufau mai togafiti o lo'o lamalama i tua o mata fa'aalia ma lauulu masima-ma-pepa. O Mati o le a mataʻina i taimi uma - i se tasi itu poʻo se isi.
  
  I totonu o ia ua toe i ai se tagata ese. O le taulaiga i totonu na taulai atu lona mafaufau i le tasi autu. O le masina lenei o le mafuaaga lea o le au Pythians, po o le mea na totoe o latou. O se vaega uiga ese na tosina atu i ai o ia ma na ona taape solo ia te ia. O Tyler Webb sa sili atu i le psychopathic mega-stalker nai lo se taitai cabalist. Ae na fiafia Marsh i le avanoa e alu ai na o ia, faia ni mamanu patino, faʻapitoa. I seoli ma Zoe Shears ma tagata uma o loʻo galulue pea i totonu o le lotu, ma i seoli e sili atu ona loloto ma Nicholas Bell. Saisai, saisai ma saisai i vai, e leai se masalosalo o le sa galue faufale na ia tuuina atu mea uma i le pulega ina ia maua se faasalaga itiiti mai lona faasalaga.
  
  Mo Marsh, o le lumanaʻi na foliga susulu, e ui lava i sina lanu. E lua itu o tala uma, ma o ia o se tagata e lua itu. Ina ua uma ona matou tuua ma le faanoanoa le Ramses Bazaar - matou te matua fiafia lava i faapaologa ma a latou taulaga uma - na alu Mati i le lagi ma le fesoasoani a se helikopa lanu moana. O le faanatinati ese atu, na ia taulai vave atu i le malaga fou o loo i luma.
  
  NIU IOKA.
  
  Na fa'ata'ita'i e Marsh le masini i lona itu, ma fa'alatalata atu i ai, ma le le mautinoa po'o le a le mea na ia va'aia ae mautinoa i le mea e mafai ona ia faia. O lenei tamaititi sa avea ma mea faigaluega autu tau fefaʻatauaʻiga. Tama matua o le talitonuga maumaututu. O ai e mafai ona finau ma se pomu faaniukilia? Na tuua e Marsh le masini, siaki le ato faafafa pito i fafo ma tatala fusi tauau e faʻaoga ai lona tino mamafa. O le mea moni, e tatau ona ia suʻeina le mea i le suʻega ma faʻamaonia lona moni. A uma mea uma, o le tele o pomu e mafai ona vela e foliga mai o se mea e le o iai-pe afai e lelei le kuka. Ona faatoa ifo lea o le Maota Paepae.
  
  Risky, fai mai le tasi itu o ia. Mata'utia.
  
  Ae malie! sa finau mai le isi. Ma sa aoga sina oona oona, mo lena mea.
  
  Sa ata Mati ia te ia lava. O se tagata ulavale faapena. Ae o le tamai fata Geiger na ia aumaia ma ia na le leoa, ma faaosofia ai lona lototoa.
  
  Ae, ia faamaoni atoatoa, o le lele e le o sana mea. Ioe, sa i ai le fiafia, ae sa i ai foi le avanoa o se maliu vevela - ma i le taimi nei e leʻi fiafia ia te ia. Atonu o se isi taimi. Sa faaaluina e Marsh le tele o itula faigata i le fuafuaina o lenei misiona, ia mautinoa o loo i ai uma itu auala ma saogalemu i le mea e mafai ai, e ui ina tuu atu i nofoaga o le a ia tu ai, o le manatu na toetoe lava a talie.
  
  Se'i fai nei loa mo se fa'ata'ita'iga. Sa latou agaʻi atu i lalo o le fafie o le vaomatua o Amazon i lo latou ala i Colombia. Sa i ai se tamaloa o loʻo faʻatali mo ia - e sili atu ma le tasi, o le mea moni, ma Marsh na faʻailogaina ona uiga i luga o le fonotaga e ala i le faʻamalosi latou te ofuina papaʻe. Na'o se fa'ataga la'ititi, ae o se mea taua mo le Pythia.
  
  Pe na o a'u ea nei?
  
  Na ata leotele Marsh, ma mafua ai ona tilotilo solo le pailate helikopa ma le popole.
  
  "O lo'o lelei mea uma?" - fesili i se tamaloa pa'u ma ma'ila.
  
  "Ia e fa"alagolago lava i lou manatu." Na ata Mati. "Ma e fia ni ou manatu. Ou te fiafia e faafiafia sili atu nai lo le tasi. O oe?"
  
  Na faliu ese le pailate, ma muimui i se mea e le o malamalama i ai. Na lulu le ulu o Mati. Maimau pe ana iloa e le motu o tagata e le'i fufuluina po'o a ni 'au o lo'o tulituliloa, toso ma fememea'i i lalo ifo o i latou, e le'i popole pe le'i fa'alogo i le fa'alavelave na latou faia.
  
  Na matamata Marsh i le vaaiga i lalo, ma mafaufau mo le miliona o taimi pe o le mea lea e ulufale atu ai i le Iunaite Setete o le auala saʻo lea. Ina ua oʻo mai i lalo, e na o le lua lava filifiliga - e ala i Kanata poʻo Mekisiko. O le atunuu mulimuli na latalata atu i le Amazon ma tumu i faiga piʻopiʻo; ua tumu siamu i tagata e mafai ona totogi e fesoasoani ma taofi o latou gutu. Na ofoina atu e Kanata ni nai nofoaga saogalemu mo tagata e pei o Marsh, ae sa le lava ma e leʻi latalata foi i le faʻatusatusaina o le eseesega sa i ai i Amerika i Saute. A'o fa'aauau pea ona fa'asolo atu le laufanua valevalenoa i lalo, na iloa atu e Marsh o lo'o fealua'i solo lona mafaufau.
  
  Na ola aʻe le tama i se tulaga faʻapitoa, ma e sili atu i lona gutu nai lo se sipuni siliva; sili atu e pei o se pa auro malo. O aʻoga sili ona lelei ma faiaoga sili ona lelei-faitau "sili ona lelei" o le "sili ona pele," sa faasaʻo pea e Marsh-sa taumafai e tuu o ia i le ala saʻo, ae sa lē taulau. Atonu o le nofo ai i se aʻoga masani semanu e fesoasoani, ae o ona mātua sa mauʻoa. poutū sosaiete i Saute ma e mamao ese mai le mea moni, Marsh na tausia e auauna ma vaai i ona matua i le taimi o taumafataga ma taumafataga matagofie, lea na faatonuina ai o ia e aua le tautala. Ma o taimi uma lava o lana ataata tausalaina o se tina na te iloa na tupu aʻe lana tama ma le leai o se alofa ma na o ia, ae sa matua le mafai lava ona ia luiina o ia lava i soo se ituaiga. tama ese."
  
  Sa tautala le pailate, ma sa le ano i ai Marsh atoa. "Ou te toe fai atu ea?"
  
  "O loo matou oo atu i Cali, lau susuga. Colombia."
  
  Na punou i lalo Marsh ma matamata i le vaaiga fou o loʻo faʻaalia i lalo. Sa lauiloa Cali o se tasi o aai sili ona vevesi i Amerika ma le fale o le Cali Cartel, o se tasi o le lalolagi sili ona tele sapalai cocaine. I soo se aso masani, o se tamaloa e pei o Marsh o le a ave lona ola i ona lava lima, savali i tua o auala o El Calvario, lea na sasaina ai e ragamuffins auala mo lapisi ma momoe i fale faufau, lea na mafatia ai tagata o le atunuu i le faaigoaina o se "sone faapalepale" e ala i le fa'ataga fa'atauga fa'atauva'a ma fa'afeusuaiga e mafai ona fa'aolaola i lalo ole fa'alavelave a leoleo.
  
  Na iloa e Marsh o le nofoaga lea mo ia ma lana pomu faaniukilia.
  
  A o nofo o ia i lalo, sa faaali atu e le pailate ia Marsh se pikiapu lanu efuefu o loo nonofo ai ni alii lapopoa se toatolu ma mata malulu, mate ma foliga le mautonu. O lo'o fa'aa'upegaina fa'aalia i fana, na latou fa'afeiloa'i atu ai Marsh i totonu o le loli ma na'o sina fa'afeiloa'iga pu'upu'u. Ona latou tietie atu ai lea i auala susu, gaogaosa, fale palapala ma puipui elea, ma ofoina atu i lana mata ua aoaoina se isi vaaiga i le lalolagi, o se nofoaga e "opeopea" ai se vaega o le faitau aofaʻi mai le tasi faleoo i le isi, e aunoa ma se fale tumau. Na toso teisi i tua Mati, ma le iloaina e leai sana tala e fai mai e uiga i le mea na sosoo ai. O nei taofi e tatau, e ui i lea, pe afai na te manaʻo e faʻafeiloaʻi faʻamalosi auupega faaniukilia i totonu o le US, ma e aoga soʻo se lamatiaga. Ma o le mea moni, na foliga tutusa Marsh e pei ona ia mafaia, ma ni nai togafiti i luga o ona lima felanulanuai.
  
  Na oso le taavale i luga o ni mauga taamilo ua ufitia i puao, ma iu ai ina liliu atu i se auala taʻavale ma se fale tele ma filemu i luma. Sa fai le faigamalaga ma le leoa, ae o lea ua liliu atu se tasi o leoleo i foliga le mafaagaloina ia Marsh.
  
  "Ua matou i ai iinei".
  
  "E manino lava. Ae o fea o iai "iinei"?"
  
  E le soona le migao. E le soona ulavale. Taofi faatasi uma.
  
  "Ave lau ato faafafa." Na oso i fafo le leoleo ma tatala le faitotoa. "O loʻo faʻatali Mr. Navarro mo oe."
  
  Na luelue le ulu o Mati. O le igoa sa'o ma le nofoaga sa'o. Na te le nofo umi iinei, na o le umi lava e mautinoa ai o le isi auala o felauaiga ma le taunuuga mulimuli e sologa lelei ma saogalemu. Sa ia mulimuli atu i le leoleo i lalo o se ala faaofuofu maualalo o loo tafe mai i le puao ona sosoo ai lea ma le faitotoa pogisa o se fale tuai. Sa leai ni moli i totonu, ma o le foliga mai o se aitu tuai se tasi pe lua semanu e le o se mea e faateia ai pe o se popolega. E masani ona vaai Marsh i aitu tuai i le pogisa ma talanoa ma i latou.
  
  Sa faasino atu le leoleo i se avanoa i le itu taumatau. "Na e totogiina se potu tumaoti mo oe mo le maualuga o le fa itula. Sau sao i totonu."
  
  Na punou le ulu o Mati i le agaga faafetai ma tuleia le faitotoa mamafa. "Na ou talosagaina foʻi se faatagaga e tuʻu ai le isi auala o felauaiga. Helikopa?"
  
  "Ioe. E lelei foi. Valaau aʻu i luga o le intercom pe a oʻo mai le taimi ma o le a ou faʻaali atu ia te oe le fale."
  
  Na luelue le ulu o Mati ma le faamalieina. O le tupe na ia totogiina i luga atu ma sili atu nai lo le mea na manaʻomia o le tuʻuina atu lea o se auaunaga sili atu, ma e oʻo mai i le taimi nei, o loʻo i ai. O le mea moni, o le totogiina o le sili atu nai lo le tau o loʻo faʻatatauina na faʻatupuina ai masalosaloga, ae o mea na lamatia.
  
  Toe lua itu, na ia mafaufau ai. Yin ma yang. Taufusi ma taufusi. O le uliuli ma le...uliuli ma le mūmū sesega ua oso mai i totonu...
  
  O totonu o le potu sa matagofie. O le itu mamao sa nofoia e se sofa tulimanu e faia i le pa'u uliuli ma le loloto. O se laulau tioata ma se kafi mo meainu, uaina ma agaga sa nofo latalata ane, ae i le isi tulimanu sa ofoina atu e se masini kofe ma lauti. O lo'o fa'ata'atia mea'ai i luga o se laulau tioata. Na ataata Marsh i nei mea uma.
  
  Faʻamafanafana, ae mo na o sina taimi puupuu. Lelei.
  
  Sa ia sasaa i totonu o se pusa o le kofe sili ona malosi ma faatali mo sina taimi e fau ai. Ona nofo lea o ia i luga o le nofoa ma aumai i fafo lana komepiuta feaveai, ma tuu ma le faaeteete lana ato faafafa i luga o le ie pa'u i ona tafatafa. E le'i i ai muamua se pomu faaniukilia na matua fa'afefeteina, na ia mafaufau ai, ma mafaufau pu'upu'u pe tatau ona ia faia lana lava ipu mo ia. Ioe, mo se tagata e pei o Marsh, sa le faigata lenei mea, ma i totonu o ni nai minute sa i ai se ipu ausa i totonu o le ato faafafa ma se tamai keke keke ma le aisa i le itu.
  
  Na ataata Mati. Sa lelei mea uma.
  
  Sa ou sueina le Initoneti; imeli faʻamaonia na taʻu atu ia te ia o le Forward helicopter ua uma ona ulufale atu i Colombia. E lei i ai lava ni fu'a na sisiina i soo se mea, ae ua na o ni nai itula ua mavae talu ona alu ese mai le faleoloa. Na faauma e Marsh lana meainu ma teu se tamai taga sanuisi mo le isi vaalele, ona oomi lea o le ki o le intercom.
  
  "Ua ou sauni e alu."
  
  I le luasefulu minute mulimuli ane ma ua toe i ai o ia i luga o le ea, o le malaga a le ato faafafa faaniukilia mimilo ae lelei. Sa latou agai atu i Panama, lea o le a ia faauma ai ana malaga saoasaoa ma amata ai le vae faigata o lana malaga i uta. Na alu atu le pailate i luga o le ea ma soo se leoleoga, e sili ona lelei i le mea na ia faia, ma sa totogi lelei o ia. A o amata ona aliali mai le otootoga o Panama i le faamalama agavale, na amata ona iloa e Marsh le tele o lona latalata atu i le Iunaite Setete o Amerika.
  
  O lo'o sau le afā, tagata e le mafai ona alu ese ...
  
  Sa nofo o ia i le Aai o Panama mo ni nai itula, sui faalua o ia lavalava ma taele fa taimi, i taimi taitasi e ese ai le manogi manogi. Na fefiloi lelei le manogi ma fa'ato'ilaloina le manogi vaivai o le afu. Sa fai lana taumafataga o le taeao ma le aoauli, e ui lava o le taimi o le taumafataga o le afiafi, ma inu ipu uaina se tolu, e tofu le fagu ma le lanu eseese. Sa lelei le olaga. O le vaaiga i fafo o le faamalama sa tumau pea le le suia ma le faagaeetia, o lea na aveese ai e Marsh le atigipusa lipstick sa ia teuina mo na o se taimi faapea ma vali le tioata mumu sesega. Na fesoasoani lenei mea, mo sina taimi. Ona amata ai lea ona mafaufau Marsh pe faape'i le etoeto mama o lena laulau, ae o le taimi lena o le ping o se savali na oo mai na faalavelaveina ana miti.
  
  Ole taimi fa'atatau ole taunu'u ole 15 minute.
  
  Na fa'aali mai Mati, fiafia ae popole i le taimi lava e tasi. O se malaga e fasefulu itula o loo i luma atu i nisi o auala sili ona leaga i le itulagi. Atonu e le faaosofia lenei manatu. Ae peita'i, a mae'a loa, o le isi laasaga o le a sili atu ona manaia. Na fa'aputu e Mati ana mea, fa'atulaga pusa kofe, fagu uaina ma ipu i le fa'asologa o lanu, foliga ma lapopo'a, ona alu lea i fafo.
  
  O lo'o fa'atali le SUV, o lo'o tamo'e i tafatafa o le auala, ma foliga fa'ate'ia lelei. Na talepe e Marsh le pomu faaniukilia, fusi lona fusipa'u i luga, ona tausia lea o ia lava. Na talatalanoa teisi le aveta'avale a'o le'i iloaina e le'i popole Marsh i lona lava olaga leaga, ona alu ai lea i tua o le uili. E le gata i luma le auala.
  
  Ua mavae itula. Na se'e le SUV, ona tetete lea, ona toe se'e foi lea, ma tu i le tele o taimi mo su'ega kesi ma siaki. O le aveta'avale o le a le lamatia le toso i luga mo se solitulafono la'ititi. Aua foi, ua na o se isi taavale i le toatele, o se isi aloiafi o le ola o loo faimalaga atu i luga o le alatele e faavavau i nofoaga e le o iloa, ma afai e tumau pea le le mafaatusalia, o le a pasi e aunoa ma le iloaina.
  
  Ona taoto mai lea o Monterrey i luma. Na ataata tele Mati, vaivai ae fiafia, aua o le malaga umi ua silia ma le afa.
  
  O le ato faaniukilia sa taoto i ona tafatafa, lea ua na o ni nai itula mai le tuaoi o Amerika.
  
  
  O LE MATAUPU LUA
  
  
  Na faia e Mati le isi vaega o lana malaga i lalo o le pogisa atoa. O se nofoaga e mafai ai ona manumalo pe faiaina soo se mea; o se mea e le iloa, na siitia i se aofaiga e le mafaitaulia e pule o kateli i le lotoifale, na aumai i le ata. O ai na te mateina manatu o tagata faapena? O ai na iloa le mea o le a latou faia e sosoo ai?
  
  Ioe e le o latou ... poʻo Julian Marsh. Sa aveina atu ma le faalumaina o ia faatasi ai ma le toasefulu ma isi tagata i tua o se loli agai atu i le tuaoi. I se mea i le ala, na tape ai e lenei loli le alatele ma mou atu i le pogisa. Leai ni moli, leai ni faʻailoga, na iloa e le avetaavale lenei auala o loʻo fusi mata - ma e lelei na te iloa.
  
  Na tu i tua Marsh i tua o le loli, ma faalogologo i talanoaga ma le le fiafia o aiga. O le fua o lana fuafuaga na faamalumalu mai i ona luma. O le taimi na taunuu ai i Niu Ioka e leʻi mafai ona vave oʻo mai. Ina ua taofi le ta"avale ma tatala faitoto"a pito i tua i fa"amau ua ga"o, sa ia la"a muamua atu loa i fafo, ma su"e le ta"ita"i o ali"i fa"aa"upega o lo"o tutu fa"apolopolo.
  
  "Diablo," na ia fai mai ai, e faʻaaoga ai se upu faʻailoga e iloa ai o ia o se tagata malaga VIP ma na ia malie e totogi. Na luelue le ulu o le tamaloa, ae na te le amanaiaina o ia, ma ave tagata uma i totonu o se tamai faapupuu i lalo o lala lautele o se laau tautau.
  
  "E taua tele i le taimi nei," o lana tala lea i le faaSipaniolo, "ia e gaoioi filemu, aua le faia se tala ma fai e pei ona faatonuina ai oe. Afai e te le faia lenei mea, ou te tipiina lou faai. E te malamalama?"
  
  Na matamata atu Marsh a o fetaui le tamaloa ma vaai a tagata uma, e aofia ai ma lana vaai. Na amata le savaliga i se taimi mulimuli ane, i luga o se auala gaoa ma ui atu i le mafiafia o laau. Na emo le masina i luga ae o le ulu, ma e masani ona faatali le au Mekisiko sili seia oo ina natia e ao le susulu ae lei faaauau. E itiiti lava ni upu na tautalagia, ae na o ni alii e i ai fana, ae na faafuasei lava ona maua e Marsh lona moomoo maimau pe ana mafai ona tautala faaSipaniolo laitiiti-pe atonu foi e tele.
  
  Sa ia savali atu i le ogatotonu o le laina, ma le le ano i foliga fefefe o siomia ai o ia. Ina ua mavae se itula, sa latou faagesegese, ma sa vaaia e Marsh i luma atu se fanua laugatasi taamilomilo ua tumu i ni laau laiti, cacti ma nai isi laau. Sa faanofonofo i lalo le vaega atoa.
  
  "E oo mai lava i le tulaga lelei," na musumusu atu ai le taitai. "Ae o le taimi nei o le itu sili ona faigata. E le mafai e le Border Patrol ona mata'ituina le tuaoi atoa i taimi uma, ae latou te faia siaki fa'afuase'i. I taimi uma. Ma o oe," na ia luelue mai ia Mati, "na talosaga e sopoia Diablo. Ou te faʻamoemoe ua e sauni mo lenei mea."
  
  Sa ata Mati. Na te le iloa po o le a le tala a le tama. Peitaʻi, e leʻi umi ae amata ona mou atu tagata, e taʻitasi ma se vaega toʻaitiiti o tagata malaga, seʻia na o Marsh, le taʻitaʻi, ma le leoleo e toʻatasi na totoe.
  
  "O aʻu o Gomez," o le tala lea a le taʻitaʻi. "O Lopez lea. O le a matou taʻitaʻia oe ma le saogalemu i le alavai."
  
  "Ae faapefea na tama?" Na luelue le ulu o Marsh i le au malaga ua o ese atu, ma fai lana faaleoga faaAmerika sili ona lelei.
  
  "E na"o le lima afe i le ulu e totogi ai." Na faia e Gomez se faʻailoga faʻafefe. "Latou te lamatia pulufana. Aua e te popole, e mafai ona e faatuatuaina i matou."
  
  Na gatete Marsh ina ua ia vaaia le ataata faavalevalea o mau i foliga o lana taiala. O le mea moni, o le malaga atoa na sologa lelei ma le faamoemoe e faaauau. O le fesili: o afea latou te osofaia ai o ia?
  
  "Ta o i totonu o le alavai," o lana tala lea. "Ou te lagona le fia iloa atu iinei."
  
  Sa le mafai e Gomez ona fesoasoani i le emo o le popole na emo mai i ona foliga, ma sa tilotilo atu Lopez i le pogisa o siomia ai o ia. I le avea ai ma se tasi, na taʻitaʻia o ia e alii e toʻalua i le itu i sasaʻe, i se faʻataʻitaʻiga laʻititi, ae agai i le tuaoi. O Mati na faasolosolo atu i luma, ma le iloa e sese ma foliga le atoatoa. I se tasi taimi, na tuuina atu foi e Lopez ia te ia se lima fesoasoani, lea na tusia e Marsh mo se taimi mulimuli ane, tusi i lalo o se vaivaiga. E le o ia o se tagata poto faapitoa, ae o se teugatupe i le faletupe e leai se gataaga na mafai ai e ia ona sili atu nai lo mea faitino, poto masani o siamupini martial arts a le lalolagi ma sa avea muamua ma fitafita faʻapitoa faʻatasi ma i latou. Na iloa e Marsh ni nai togafiti, e tusa lava po o le a le manaia.
  
  Sa latou savavali mo sina taimi, o le toafa na siomia ai i latou, toetoe lava a filemu. A o agai mai le maupuepue i luma, sa saunia atoatoa Marsh e amata le aʻe, ae na tu Gomez ma faasino atu se vaega na te le vaai i ai. O le mea na fetaui ai le palapala oneone ma a'ega mafa'i malie, na fetaui ai ni nai laau laiti ma le vao. Ae ui i lea, e leʻi alu Gomez i lenei nofoaga, ae na ia faia ma le faʻaeteete laasaga e tolusefulu i le itu taumatau, ona sosoo ai lea ma le isi sefulu i luga o le mauga pito sili ona maualuga. O le taimi lava na i ai, na suʻesuʻeina e Lopez le eria ma le faʻaeteete e le gata.
  
  "Mama," o lana tala mulimuli lea.
  
  Ona maua lea e Gomez se fasi maea na tanumia ma amata ona toso. Na iloa atu e Marsh se vaega itiiti o le mauga e tu a"e i luga, ma fesuia"i ma"a ma pulumu e iloa ai se pu e pei o se tagata ua vaneina i totonu o le papa ola. Na se'e Gomez i totonu, ona tusi lea e Lopez le paelo o lana fana ia Marsh.
  
  "O oe nei. Ma oe foi."
  
  Na mulimuli atu ia Mati ia te ia, ma punou lona ulu i lalo ma le faaeteete ma vaavaai mo le mailei na ia iloa ua na o ni nai sitepu mai le oso aʻe. Ona, ina ua uma ona mafaufau, o le tamaloa e lua itu na fesuiai ala, ma filifili e solomuli i le pogisa.
  
  Sa faatali Lopez, sii i luga le fana. Na se'e Mati, o ona seevae na olo i luga o le malifa papa. Na aapa atu Lopez, ma tuu i lalo le auupega, ae sasau e Marsh le lau e ono inisi, ma togi le pito i totonu o le alātoto o le isi tamaloa. Na faateteleina mata o Lopez ma sii i luga lona lima e taofi le tafe, ae e leai se manatu o Marsh e faia. Na ia taia Lopez i le va o ona mata, aveese le fana mai ia te ia, ona kiki lea o lona tino oti i lalo o le mauga.
  
  Fuck oe.
  
  Na pa'u ifo e Marsh le fana, ma le iloaina o le a vave ona iloa e Gomez nai lo le mea e tatau ai pe a ia vaaia i le lima o Marsh. Ona ia toe ulufale lea i totonu o le alavai ma savali vave i lalo i le uluai ala. Sa talatala ma sauni, sa lagolagoina e ala lulu ma pefu ma sima ua tafe mai le taualuga. Marsh sa matua faamoemoe e tanu i soo se taimi. Na oo atu le leo o Gomez i ona taliga tete"e.
  
  "Aua le popole. Ua na o se faitotoa sese e faafefe ai soo se tasi e ono tautevateva i totonu o lenei alavai. Alu i lalo, lau uo."
  
  Na iloa lelei lava e Marsh le mea o le a faatalitali mai mo ia "i lalo ifo," ae o lea ua ia te ia se elemene itiiti o le ofo. O le vaega taufaaleaga o le tapeina lea o le auupega a Gomez e aunoa ma le matua afaina ai o ia. Sa i ai pea Niu Ioka i le faitau afe maila le mamao.
  
  Ma e foliga mai e mamao ese atu a o ia tu ai i lalo o le toafa o Mekisiko, ma lagonaina le palapala o lo o tafe ifo i lona tua, ua siomia e le manogi o le afu ma le vao, o ona mata ua tiga i le pefu.
  
  Na oso atu i luma Mati, i se tasi taimi na totolo ma toso i ona tua se ato faafafa, o le fusi na fusi i lona tapuvae. E tele lavalava iinei, na ia mafaufau ai i se tasi taimi. Na o lavalava ma atonu o se pulumu fulunifo. Manaia cologne. O se taga kofe... na ia mafaufau po o fea na tuu ai e tagata Amerika a latou masini e fua ai le radiation, ona amata ai lea ona popole i le radiation lava ia. Toe foi.
  
  Atonu o se mea lea sa tatau ona e siaki a'o le'i alu.
  
  Ia, e tatau ona e ola ma aoao.
  
  Na fa'amalosi e Mati e 'ata a'o ia oso a'e mai le alāvai vaapiapi i totonu o se ala tele tele. Na punou Gomez, ma faaloaloa atu lona lima e fesoasoani.
  
  "Se mea malie?"
  
  "Ioe, o ou nifo leaga."
  
  Na matamata Gomez, faateia ma le le talitonu. O lenei fuaiupu na foliga mai o le mea mulimuli lea na ia faamoemoe e faalogo i ai i lenei laasaga o la latou faigamalaga. Sa fuafua e Marsh po o le a. A"o taumafai Gomez e fa"atatau i ai, na tu i luga Marsh, ma mimilo le fana i lima o Komesa ma fa"ao"o le fa"au i le gutu o le isi ali"i.
  
  "O lea ua e malamalama i le uiga o la"u tala?"
  
  Na tau Gomez ma lona malosi atoa, tulei ese Marsh ma toe faafoi le paelo ia te ia lava. Sa sasaa le toto mai lona gutu a o ia tagiauē ma paʻuʻū ona nifo i le fola. Marsh lupe i lalo o le paelo umi ma tuuina atu se ta malosi i le auvae ma le isi i le itu o le ulu. Na tautevateva Gomez, o ona mata o loʻo faʻaalia e le mafai lava ona ia talitonu o lenei pato uiga ese ua sili atu ia te ia.
  
  Na toso mai e Marsh le naifi mai le faamoega i le itu o le Mekisiko ao latou tauivi. Na faanatinati atu Gomez, ma le iloaina o le mea o le a sosoo ai. Na pa"ū o ia i se puipui ma"a, ma gau ai lona tauau ma lona ulu i se oi mamafa. Na togi e Marsh se tu"i na fiti mai ai le Mekisiko ona ta ai lea o le roca. Sa tafe mai le toto mai ona lava lima. Ua toe oso a"e le fana, ae ua fa"asa"o i luga Marsh ua i le va o ona vae, ua leai se aoga o le vaega pisinisi.
  
  Sa tutu o ia i le ulu o Komesa, sa fefiloi o latou toto ma sa sausau i luga o puipui. Na tautevateva Mati, ae na "alo i le isi ta, ona ia manatua ai lea o le naifi o loo uu pea i lona lima agavale.
  
  O se tulei malosi, ma sau ai e le naifi ivi "aso"aso o Gomez, ae na pa"u ifo e le Mekisiko le fana ma tuu uma lima e lua i luga o le lima o Marsh ma le naifi, ma taofia ai le malosi o le ta ma tanumia ai le lau. O le tiga na suia ai ona foliga, ae na mafai e le tamaloa ona taofia le oti le maalofia.
  
  Sa vave ona taulai atu Mati i lona lima saoloto, ma faaaoga e ta ai pea lava pea, e saili ai ni vaega vaivai. Sa tauivi faatasi alii i le mea sili latou te mafaia, o le feoai lemu i luga ma lalo o le alavai, fetoai i faalava laupapa ma afea atu i faaputuga palapala. Na tafe ifo afu tafe i lalo o le oneone; le mamafa o le tagi, e pei o le u o puaa, ua faatumulia ai le avanoa faafoliga. E leai se alofa, ae leai se laueleele na oo i ai. Na ave e Gomez tu'i uma e pei o le tagata fusu i le auala sa i ai, ma na amata ona vaivai Marsh muamua.
  
  "O le naunautai...faatalitali mo a"u e...tipia...tipi oe..." Sa manava malosi Gomez, o ona mata e feula, o ona laugutu ua toto ma toe togi i tua.
  
  Na musu Marsh e oti i lenei nofoaga tuufua ma seoli. Na ia toe toso i tua le naifi, ma mimilo ese mai le tino o Gomez, ona laa lea i tua, ma tuu atu i alii e toalua ni futu le mamao. O le fana na taatia i luga o le fola, lafo ese.
  
  Na osofaʻia o ia e Gomez e pei o se tiapolo, aʻe, faititili. Na fa"afefe e Marsh le osofa"iga e pei ona a"oa"oina ai o ia, ma liliu lona tauau ma fa"ataga le malosi o Gomez lava e fa"ao"o ai lona ulu i le puipui fa"afeagai. Ona kiki lea o ia e Marsh i lona tuasivi. Na te leʻi toe faʻaaogaina le naifi seia oʻo i le iʻuga o se faʻaiʻuga ua leva. Na aʻoaʻoina foʻi o ia o le auupega sili ona manino e le o taimi uma e sili ona lelei e faʻaaoga.
  
  Na sii aʻe e Komesa lona tino mai le puipui, ma tautau lona ulu, ma liliu. Na sioa atu Mati i foliga mumu-toto o le temoni. Mo sina taimi na faananau ai o ia, o le eseesega o foliga mūmū ma le ua paʻepaʻe, o pu uliuli sa faʻapipiʻi ai nifo samasama, o taliga sesega o loʻo pipii mai toetoe lava a malie i itu uma. Na sasau atu Gomez i le ta. Na ta Marsh i le itu o le ulu.
  
  O lea ua matala tele Gomez.
  
  Na laa atu i luma Marsh, ua taamilo lona ulu, ae sa ia nofouta lava ma tutui moni i le naifi, ma tusi le lau i le fatu o le isi alii. Na tete Gomez, o lana manava ma le faaili mai lona gutu gau, ona fetaui ai lea ma le vaai a Mati.
  
  "Na ou totogiina oe ma le faamaoni," o le manava lea a Mati. "Sa tatau lava ona e ave le tupe."
  
  Na ia iloa o nei tagata o ni tagata faalata i le natura ma, e mautinoa lava, o aʻoaʻoga foʻi. O le faalataina o le a avea ma o latou manatu lona lua pe tolu o le aso, pe a uma le "aisea ua i ai le toto i oʻu lima?" ma "o ai le seoli na ou fasiotia anapo?" Masalo o loʻo i ai foi se manatu e uiga i taunuuga o le inumaga o cocaine. Ae o Gomez... sa tatau lava ona ia ave le tupe.
  
  Na matamata atu Marsh a o see atu le tamaloa i lalo, ona tago lea i ai. Sa momomo ma tiga, ae sa lei afaina. Sa tatagi lona ulu. O le mea e lelei ai, sa ia mafaufau e tu"u le paracetamol i se tasi o tama"i ato i totonu o lana ato faafafa, lea sa tu i tafatafa o le pomu faaniukilia. E faigofie tele. Sa ia te ia foi se afifi o solo pepe iina.
  
  Na soloi ese e Mati ma folo fualaau magogo. Ua galo ia te ia ona ave vai. Ae e iai lava se mea, a ea?
  
  E aunoa ma le toe tepa i tua i le tino oti, na ia tuu ifo i lalo lona ulu ma amata le malaga umi i le alavai i lalo o le eleele agai i Texas.
  
  
  ***
  
  
  Na faasolosolo atu itula. Na savali Julian Marsh i lalo o Amerika ma se auupega faaniukilia o loʻo fusi i lona tua. Atonu e laʻititi le masini nai lo le mea na ia faʻamoemoeina - e ui lava o le ato faʻafafa o loʻo fulafula pea - ae o vaega i totonu e leʻi faʻaitiitia le mamafa. O le meaola na pipii atu ia te ia e pei o se uo po o se uso e le manaʻomia, ma tosoina o ia i tua. Sa faigata uma laa.
  
  Na siomia e le pogisa ma toetoe lava a tofatumoanaina o ia, na o le motusia i le moli tautau mai lea taimi i lea taimi. E toatele na malepelepe, e toatele naua. Sa susū i lalo, o se vaega o manu e le o vaaia e masani ona faufau i lona mafaufau ni ata taufaamata'u i lona mafaufau e taaalo ma le mata'utia ma le mageso mai lea taimi i lea taimi i luga o ona tauau ma lalo o lona tuasivi. O le ea sa i ai i se aofaiga faatapulaa, ma o mea sa i ai sa leaga lelei.
  
  Sa amata ona ia lagonaina le matua vaivai ma amata ona mafaufau. I se tasi aso na tuli ai o ia e Tyler Webb ona sosoo ai lea ma se ta'avale leaga. E faalua ona paʻu, ua valu ona tulivae ma tulilima, ae sa tauivi i luga o ona vae. Na liua le troll i tagata Mekisiko feita ona avea lea ma se taco savali e tumu i pepa mumu ma lanumeamata ma guacamole.
  
  A o mavae atu maila, sa amata ona ia lagona atonu na te le oo i ai, o le a sili atu le lelei o mea pe a na ona taoto i lalo mo sina taimi. Fai sina moe. Na pau lava le mea na taofia ai o ia o lona itu sili atu-o le vaega lea sa ola maaa na ola mai i lona laitiiti ina ua mananao tagata uma e alu ese o ia.
  
  Na iu lava ina susulu atu moli susulu atu i luma ma sa ia ui atu i le isi itu o le alavai ona faaalu lea o le tele o minute e iloilo ai po o le a le ituaiga talileleia e mafai ona ia maua. O le mea moni, na te leʻi faʻamoemoeina se komiti ulufale-e leʻi faʻamoemoeina o ia e oʻo atu i le fanua o le saolotoga.
  
  E tusa ai ma lana fuafuaga, na ia faʻatulagaina se felauaiga eseʻese atoatoa i lenei pito. Sa faaeteete Marsh ma e leai se vale. E tatau ona tu le helikopa i ni nai maila le mamao, e faatali ai lana valaau. Na aveese e Marsh se tasi o sela mu e tolu na tuu i lona tino ma totonu o lana ato faafafa ma faia se telefoni.
  
  I le fono, e leai ma se upu na fai, e leai ni faamatalaga na faia e uiga i le toto ma le palapala sa ufitia ai foliga ma lauulu o Marsh. Na sii aʻe e le pailate le manulele i luga o le ea ma agai atu i Corpus Christi, o le isi tu ma le mulimuli mulimuli i le malaga maoae a Marsh. E tasi le mea e mautinoa lava, o le a iai sana tala e taʻu atu...
  
  Ma e leai se tasi e taʻu atu ia i latou. Na pau le mea e te leʻi faʻasoa i malo o le pati o le auala na e faʻaaogaina ai se ato faaniukilia mai Pasila i le Talafatai i Sasaʻe o Amerika.
  
  Na ofoina atu e Corpus Christi se malologa puupuu, se taele umi ma se malologa puupuu. O le a sosoo ai ma le luasefulufa itula o le malaga i Niu Ioka, ona sosoo ai lea ma le...
  
  Amaketo. Po'o le pito i tua.
  
  Na ataata Marsh a o taoto fa"asaga i luga o le moega ma lona ulu o lo o tanumia i le aluga. Sa tau le mafai ona manava, ae sa ia fiafia lava i le lagona. O le togafiti o le faatalitonuina lea o le au pulega faapea o ia e matuia ma o le pomu e moni. E le faigata - e tasi lava le tilotilo atu i apa ma mea e mafai ona fissionable e nofonofo ai i luga ma aisi. O le taimi lava na faia ai lena mea ... Na mafaufau Marsh i tala o loʻo sasaa mai, e pei o se masini slot i Las Vegas o loʻo sasau tupe i se fua o nonoa. Ae o mea uma mo se mafuaaga lelei. O le mataupu a Webb.
  
  Atonu e leai. Sa iai lava fuafuaga a Marsh e faatino a o tulituliloa e le taʻitaʻi ese o le au Pythians ni nuanua.
  
  Na ia see ese mai le moega, ma faapau i luga o ona tulivae ao lei tu i luga. Na ia fa'aaoga sina lipstick. Sa ia toe faatulaga meaafale o le potu ina ia malamalama. Na ia oso i fafo ma ave le lifi i lalo i le fogafale i lalo, lea o loo faatalitali mai ai le taavale totogi mo ia.
  
  Chrysler 300. Le lapo'a ma le lanu o se tafola pi'i.
  
  Soso'o tu'uga... le 'a'ai e le'i momoe.
  
  
  ***
  
  
  Na ave e Marsh le ta"avale e aunoa ma se taumafaiga ina ua iloa atu le Skyline e ta"uta"ua i le lalolagi. Na foliga mai e faigofie tele le aveina o lenei taavale i Niu Ioka, ae o ai na iloa o le a ese? Ia, atonu e iai se tasi. Ua silia ma le tolu aso talu ona ia tuua le faleoloa o Ramses. Ae fa'afefea pe a o'o mai le tala? E leai se mea na suia ai le savaliga. Sa na o ia o se isi tagata malaga, sa feoai solo i le olaga i se ala fememea'i. Afai e uma le taaloga, o le a vave ona ia iloaina. A leai ... Na folafola e Webb o le a saunia e Ramses tagata e naunau e fesoasoani i lenei mea. Sa faamoemoe ia Mati ia i latou.
  
  Na ta"avale tauaso e Marsh, e le iloa pe popole tele i le mea o le a soso"o mai. Sa ia matua faaeteete lava e taofi a o lei ulufale atu i le aai tele, ma sulufaʻi atu mo le po i le isi itu o le vaitafe a o amata ona goto le la, ma faafaigata ai le ala le mautonu o lana malaga. Sa lava le fale talimalo e pei o le L, e ui lava o le moega e matalasi ma e le mafaafitia palapala, ma o faʻamalama faʻamalama ma pito o fola sa ufiufi i le tele o inisi o le palapala uliuli. Ae ui i lea, sa le iloga, le fuafuaina ma toetoe lava a le iloa.
  
  O le mafuaaga lena, pe tusa o le vaeluaga o le po, sa ia nofo sao i luga, ma le tata o le fatu, ina ua tuʻituʻi e se tasi le faitotoʻa o lona potu. Na matala le faitotoa i luga o le pakaga taavale, o lea i le faamaoni uma, atonu o se tasi mai se malo onā se ese i se tagata ulavavale. Ae e mafai foi ona avea ma leoleo.
  
  Po'o le SEAL Team Ono.
  
  Marsh fola ese naifi, sipuni ma tioata ona toso lea i tua le pupuni e tilotilo i fafo. O le mea na ia vaai i ai na le gagana ai mo sina taimi.
  
  O le a le...?
  
  Na toe tatagi le tu'itu'i, mama ma fou. E lei faatuai Marsh e tatala le faitotoa ma faataga le tamaloa e ulufale atu.
  
  "Na e faateia a"u," o lana tala lea. "Ma e le o tupu soo lena mea i nei aso."
  
  "Ou te lagona le fiafia e pei ona iai," o le tala lea a le tagata asiasi. "O se tasi o o"u uiga lelei e tele."
  
  Sa mafaufau Mati e uiga i isi, ae na te lei tau vaai mamao tele ina ia iloa ai le itiiti ifo ma le toasefulu. "E na o le faatasi lava ona ma feiloai muamua."
  
  "Ioe. Ma sa vave ona ou lagonaina se aiga."
  
  Na tu sa'o i luga Mati, ma'imau pe ana na te ta'ele lona fa. "Na ou manatu o Pythia uma ua feoti pe pueina. Se"i vagana ai a"u ma Webb."
  
  "E pei ona e vaai atu i ai," na faaloaloa atu e le tagata asiasi ona lima, "na e sese."
  
  "Ua ou fiafia." Na ataata faafoliga Mati. "Ua matua faamalieina lava.
  
  "Oi," sa ataata foi lana tagata asiasi, "o le a avea oe ma se tasi."
  
  Na taumafai Mati e tulei ese le lagona faapea ua taunuu uma ona aso fanau i le taimi e tasi. O lenei fafine e ese, atonu e ese lava e pei o ia. Sa tipi lona lauulu enaena i se sitaili pipii; o ona mata e lanumeamata-lanumoana, e pei lava o ona mata. Na faapefea ona mata'utia? O lona ofu e aofia ai se pulupulu lanumeamata lanumeamata, ofuvae mumu sesega ma le lanumoana lanumoana Doc Martins. I le tasi lima sa ia uuina se ipu susu, i le isi se ipu uaina.
  
  O fea na ia maua ai...?
  
  Ae e lei afaina tele. Sa ia fiafia ona e tulaga ese o ia, ma sa ia malamalama ia te ia. Sa fiafia o ia na sau mai le leai o se mea. Sa fiafia o ia e matua ese lava o ia. O 'au o le pogisa na latou faafesaga'i ma le isi. Ua lata ona fefiloi le uaina mumu toto ma le susu pa'epa'e.
  
  Na aveese e Mati matatioata mai ia te ia. "E te manaʻo e te i luga pe i lalo?"
  
  "Oi, ou te le afaina. Sei o tatou vaai po o fea e ave i ai i tatou e lagona."
  
  O lea na tuu ai e Marsh le pomu faaniukilia i le ulu o le moega e mafai ona la iloa uma ai ma vaaia i mata o Zoe Shears se aloiafi faaopoopo e foliga mai o se kometa. O lenei fafine e malosi, oti, ma matua mata'utia. Masalo e valea. O se mea e fetaui ma ia e leai sona gataaga.
  
  A o tatala ese ona ofu, sa fealua'i solo lona mafaufau mavaevae e mafaufau i le mea o le a tupu. O le manatu i le fiafia uma na folafola mai mo a taeao ma le aso a taeao, pe a latou tootuli Amerika i ona tulivae ma fiafia i le pomu faaniukilia, na matua saunia ai o ia mo Zoey a o ia tosoina i lalo lona ofuvae ma aʻe i luga o le vaa.
  
  "Leai se muai fai?" o lana fesili lea.
  
  "Ia, ina ua e tuu lena ato faafafa e pei lava o lena," o lana tala lea, ma matamata i le pomu faaniukilia e pei e mafai ona ia matamata i ai. "Na ou iloa ou te le manaʻomia."
  
  Na ataata Mati i le ofo fiafia. "Faapena foi a'u".
  
  "O e vaai, alofa?" Sa punou ifo Zoe ia te ia. "Na faia i matou mo le tasi ma le isi."
  
  Ona iloa ai lea e Marsh e mafai ona ia iloa atu o ia o loʻo minoi lemu, matua sesega asini i le ata o le faʻata o loʻo tautau tonu i luga o le puipui i luga aʻe o le pusa tuai o pusa, ma i tua atu o le ato faʻafafa lava ia, o loʻo i totonu o aluga o le moega. Sa ia sioa atu i ona foliga enaena.
  
  "Damn," o lana tala lea. "E le umi se taimi".
  
  
  O LE MATAUPU TOLU
  
  
  Matt Drake o loʻo sauni mo le taʻavale sili ona leaga a le 'au. O se lagona le fiafia, maʻi na oʻo i totonu o le lua o loʻu manava, ma e leai se mea e faʻatatau i le vaʻavaʻa lele, naʻo le taunuuga o le vevesi, popole ma le inoino i tagata e mafai ona taumafai e faia ni solitulafono mataʻutia. Na alofa o ia i tagata o le lalolagi o ē na faia a latou mea fai i aso faisoo, e lē malamalama ae faamalieina. O i latou ia o tagata na ia tau ai.
  
  O le helikopa na tumu i fitafita na tausia ma tuʻuina i latou lava i se tulaga lamatia mo tagata na faia le lalolagi ma nofoaga lelei e nonofo ai. O le vaega atoa o le SPEAR sa auai, se'i vagana ai Karin Blake ma Beauregard Alain ma Bridget McKenzie - aka Kenzie, o le tagata na fa'aaogaina katana, fa'atau faananā, sa avea muamua ma sui o le Mossad. O le 'au na tu'ua fa'atafunaina Ramses 'fa'atauga mulimuli' ma le fa'atopetope ma fa'amalosi ai e ave tagata uma ma latou, e leai se minute na faia'ina, ma sa sauni le 'au atoa, logoina ma sauni e taia magaala o Niu Ioka i le se tamo'e.
  
  Mai se togavao moni i se togavao sima, mafaufau Drake. Matou te le tapunia lava.
  
  Sa siomia ai o ia i laina felagolagomai faatuatuaina ma galu matagi o lona olaga. Alicia ma Bo, May ma Kenzi, ma Torsten Dahl. I le helikopa lona lua o Smith ma Lauren, Hayden, Kinimaka ma Yorgi. Na taufetuli atu le au i totonu o le ea o Niu Ioka, ua uma ona kilia e Peresitene Coburn, ma saosaoa atu i totonu, ma faanatinati atu i va i le va o fale maualuluga ma agai i lalo agai i se taualuga faatafafa. Sa taia i latou e le vevesi. Na tagitagi le leitio ina ua oo mai faamatalaga. Na mafai e Drake ona vaai faalemafaufau i le pisi o auala i lalo, o le faanatinati o sui ma le vevesi o le SWAT 'au, o le leaga o le mafaufau o se faanatinati e laveai Niu Ioka ma le Talafatai i Sasae.
  
  Sa ia manava loloto, ma lagona o le a le mautonu isi itula e sosoo ai.
  
  Na maua e Dal lana vaai. "A uma lea ona ou alu lea i se tafaoga."
  
  Na faamemelo Drake i le talitonuina o le Suetena. "A maeʻa lenei, matou te manaʻomia uma se tasi."
  
  "Ia, e te le sau ma au, Yorkie."
  
  "Leai se faafitauli. Ou te mautinoa o le a pule lava Joanna."
  
  "O le a le uiga o lena mea?"
  
  Na vave ona alu ifo le helikopa, ma auina atu o latou manava i le stratosphere.
  
  Sa ata Alicia. "Na"o le mea lena matou te iloa po"o ai e faafoeina le fale o Daley, Torsti. Matou te iloa".
  
  Na fa'a'imei le Suetena, ae le'i toe faia se fa'amatalaga. Na faafesuiai Drake ma Alicia ona ia iloa atu lea o loo tilotilo mai Mai ia i laua uma. Talofa, e pei e leai se mea tatou te popole ai.
  
  Na talotalo atu Alicia ia Mai. "E te mautinoa e mafai ona e taulimaina lenei ituaiga gaioiga, Sprite, pe a uma ona e tipiina oe a o sele talu ai nei?"
  
  E lei suia foliga o Me, ae sa ia aapa atu ma le musua e pa"i i le ma"ila fou i ona foliga. "O mea na tutupu talu ai nei ua atili ai ona ou faaeteete i tagata ou te faatuatuaina. Ma ia vaʻavaʻai atu ia i latou e faʻalataina."
  
  O Drake na fa'anoanoa i totonu.
  
  E leai se mea na tupu. Na ia tuua aʻu, ma faaiʻuina! E leai se mea na folafola mai. .
  
  Ua fefiloi lagona ma mafaufauga, ua liua i le gaoa oona, ua fefiloi ma isi lagona e afe. O Dahl, na ia matauina, na alu ese lemu mai ia Kenzi, ma sa tau le mafai e Bo ona tepa ese atu ia Alicia. Le Atua, na ia faʻamoemoe ua toʻafilemu mea i le helikopa lona lua.
  
  O agi fou o le matagi malolosi na taia ai i latou ina ua paʻi le paʻu o le helikopa i luga o le taualuga o le fale. Na tulaueleele le manulele, ona matala loa lea o faitotoa, na feosofi i lalo le pasese ma taufetuli agai i le faitotoa o loo matala. Sa leoleoina e alii ma fana le faitotoa, ma e toatele isi tagata sa tutu i totonu. Na muamua maulu Drake i totonu, lele muamua vae ma lagona teisi le sauni e aunoa ma se auupega, ae na ia iloa lelei e le o toe mamao ae faʻaauupegaina i latou. Sa faanatinati atu le au i lalo o le faasitepu vaapiapi i le taimi seia oo ina latou maua i latou i se ala tele, pogisa ma siosiomia e le tele o leoleo. O iinei sa latou malolo ai mo sina taimi a o lei maua faatonuga e faaauau.
  
  Ua manino mea uma.
  
  Na tamoʻe Drake, ma iloa ai ua leiloa aso taua i le aumaia o faʻamatalaga mai le paza ona fesiligia ai lea e sui masalomia, aemaise lava mai le CIA. I le faaiuga, o Coburn lava ia na faʻalavelave, faʻatonuina le auina vave atu o le SPEAR team i le nofoaga sili ona vevela i luga o le paneta.
  
  Aai o Niu Ioka.
  
  I le taimi nei, i lalo o se isi faasitepu, na latou tulaʻi mai ai i luga o se poletito e vaʻaia totonu o le mea na taʻu atu ia te ia o le ofisa leoleo i le lotoifale i le tulimanu o le 3 ma le 51 auala. Le iloa e tagata lautele, o le saite na avea foi ma ofisa o le puipuiga o le atunuu-o le mea moni, o se tasi o le lua na taʻua o le "totonu o le taulaga" o le aai, o le autu o gaoioiga uma a le ofisa. Ua va"ai atu nei Drake i leoleo o le atunu"u e fai a latou pisinisi i aso uma, o le nofoaga o lo"o pisi ai, leotetele ma tumutumu, se"ia o"o mai i le itu mamao se tamaloa i lona suti uliuli.
  
  "Ta o atu," o lana tala lea. "E leai se taimi e faamaimauina iinei."
  
  Sa le mafai e Drake ona ioe atili. Na ia tuleia Alicia i luma, i le tele o le le fiafia o le lanu enaena, ma maua ai se pupula mo ona faafitauli. O isi na lolofi mai i totonu, sa taumafai Hayden e alu atu i le tagata fou na sau, ae na uma lona taimi ina ua mou atu i tua o le faitotoa mamao. A o la savavali atu, sa la ulu atu i se potu lapotopoto ma fola ma puipui pa'epa'e, ma nofoa ua faatulagaina i laina i luma o se tamai tulaga maualuga. Na vave ona iloa atu i latou e le tamaloa i le mea na ia mafaia.
  
  "Faafetai mo le sau," o lana tala lea ma le le fiafia. "E pei ona outou silafia, o alii na e pu"eina-o le tagata pepelo o Ramses ma Robert Price-ua ave i sela i lalo ifo o matou e faatali ai i"uga o le matou... tuliga. Na matou manatu e ono iai ni faʻamatalaga taua ma e tatau ona iai. "
  
  "Aemaise lava pe a tatou toilalo," o le tala lea a Alicia ma le le fiafia.
  
  "E moni lava. Ma o nei falepuipui i lalo o le eleele ma isi puipuiga i totonu o le vaega o le Homeland Security o le a taofia ai le auai o Ramses, aua ou te mautinoa e mafai ona e talisapaia."
  
  Na toe manatua e Drake, o vaega a Ramses i le lotoifale, ina ua uma ona latou gaoia pe ave faamalosi se pomu faaniukilia mai lima o Marsh, na faatonuina e faatali mo le faatagaga a Ramses e pa. Latou te le'i iloa ua pu'ea o ia, pe ua toeitiiti lava oti. E leai se mea na iloa e sela Niu Ioka o le faalapotopotoga a Ramses.
  
  Ae na o le pau lena o le mea na saunoa e lagolagoina le 'au SPEAR.
  
  "O le a aoga o ia," o le tala lea a Hayden. "Ou te mautinoa lava."
  
  "Ioe," na faaopoopo atu ai Smith. "Ia tuu le tuleiina o povi mo le taimi nei."
  
  Na mimi le sui o le Ofisa o Aiga. "O lo'u igoa o Moore. O a'u o lo'o ta'ita'ia le fa'ato'aga i'i. O le a ui mai ia te au le atamai uma. O lo'o matou fa'atupuina se vaega fou o galuega e fa'asoa ma tufatufa atu galuega. E i ai le matou nofoaga autu ma o lea ua matou faatulagaina lala. Soo se sooupu ma leoleo - avanoa pe leai - o loʻo galulue e tetee atu i lenei faʻamataʻu, ma matou malamalama atoatoa i taunuuga o le toilalo. E le mafai..." na teteʻe teisi, faʻaalia le popole e masani ona le faʻalogoina. "E le mafai ona faʻatagaina e tupu iinei."
  
  "O ai le pule i le lalolagi?" o le fesili lea a Hayden. "O ai e faia faaiuga iinei i le mea e taua tele ai?"
  
  Sa tau musu Moore ma valu lona auvae. "Ia, matou te iloa. Atunuu. I le galulue soosootauau ai ma le Vaega e tetee atu i faiga faatupu faalavelave ma le Vaega o Pulega Tau Faatautau."
  
  "Ma o le "tatou," o le uiga o lau tala o oe ma a"u?" Po o lou uiga o le Nuu?"
  
  "Ou te manatu e mafai ona suia pe a manaʻomia le tulaga," o le taʻutinoga lea a Moore.
  
  Na foliga faamalieina Hayden. "Ia mautinoa ua uma le maa o lau telefoni feaveai."
  
  Na tilotilo solo Moore i le vaega e pei na ia lagonaina lo latou faanatinati ma fiafia i ai. "E pei ona outou silafia, e i ai le matou faamalama puupuu. O le a le umi se taimi e iloa ai e nei tamaʻitaʻi e leʻi tuʻuina atu e Ramses lena faʻatonuga. O lea la, muamua mea muamua. E faapefea ona tatou iloa se sela faatupu faalavelave?"
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uati. "Ma savali. E le tatau ea ona ave le faamuamua ia Mati pe afai o loo ia tauaveina se pomu?"
  
  "Ua lipotia mai e le atamai e faapea o Mati o le a tuufaatasia ma sela i le lotoifale. Matou te le iloa pe toafia o le ai ai. O lea matou te taulai atu i mea uma e lua.
  
  Na toe manatua e Drake le tala a Beau i le talanoaga a Marsh ma Webb. Na oo mai ia te ia i lena taimi, o le alii Farani laititi na latou feiloai muamua a o faamalosia i le taamilosaga o le Last Man Standing, ma sa tau fai soo talu mai lena taimi, na susulu le malamalama o le lelei pe a taua. E susulu e pei o se fetu. E tatau lava ona ia tuuina atu i le alii se isi potu manava.
  
  I se mea i luga o le alofilima...
  
  Na toe saunoa Moore. "E tele auala e iloa ai se sela loloto po o se sela moe. O loʻo matou faʻaititia i lalo tagata masalomia. O loʻo matou suʻesuʻeina fesoʻotaʻiga ma isi sela lauiloa ua uma ona mataʻituina. Siaki nofoaga mu o tapuaiga lea na lafo ai e jihadist lauiloa a latou oona. Matou te vaavaai atu i tagata e leʻi leva ona tuuto atu i latou lava i tu ma aga-i latou e faafuaseʻi ona fiafia i mea tau lotu, o ese mai sosaiete, pe tautatala e uiga i laei o tamaitai. O loʻo faʻalogo le NSA i metadata na aoina mai le faitau miliona o telefoni feaveaʻi ma iloilo. Ae e sili atu le aoga o alii ma tamaitai o loʻo lamatia i aso uma o le vaiaso-o mea ia na matou faʻaulufaleina i totonu o le faitau aofaʻi lea e masani ona faʻafaigaluegaina ai ni jihadists fou.
  
  "I lalo o le faavaa". Na luelue le ulu o Smith. "E lelei lenei".
  
  "E moni lenei mea. I le taimi nei, o matou faʻamatalaga e sili atu nai lo Iggy Pop's Barbie. O loʻo matou taumafai e faʻamaonia le numera o tagata i totonu o sela taʻitasi. Tele sela. Itumalo. Avanoa ma le saunia. O lo'o matou iloiloina uma fa'amaumauga telefoni lata mai. E te manatu o le a tautala Ramses?"
  
  Sa le mafai ona faatali Hayden e alu e faigaluega. "O le a matou faia se taumafaiga lelei tele."
  
  "Ua lata mai le taufaamatau," o le tala lea a Kinimaka. "Tatou tofia 'au ma o ese mai i'inei."
  
  "Ioe, ioe, e lelei lava," o le tala lea a Moore. "Ae o fea e te alu i ai? O Niu Ioka o se aai tele tele. E te le ausia se mea e ala i le sola ese pe a leai se mea e te alu i ai. Matou te le iloa pe moni le pomu. E toatele tagata e mafai ona fai se pomu... vaai i lou itu taumatau."
  
  Na suitulaga Alicia i lona nofoa. "E mafai ona ou faʻamaonia lena mea."
  
  "O loʻo tutu taʻavale," o le tala lea a Moore. "Taavale fa'apitoa. Helikopa. Ta'avale vave e leai ni fa'ailoga. Talitonu i ai pe leai, o lo"o iai a tatou fuafuaga mo lea tulaga, o auala e fa"amama ai auala. O ofisa ma o latou aiga ua uma ona aveese. Pau lava le mea tatou te manaʻomia i le taimi nei o se amataga."
  
  Na liliu atu Hayden i lana au. "O lea, seʻi o tatou tufatufaina vave vaega ma oʻo atu i Ramses. E pei ona fai mai le tamaloa, e laʻititi la tatou faamalama, ma ua tapuni nei."
  
  
  MATAUPU FA
  
  
  Na tuua e Julian Marsh le faletalimalo ma le lagona faafouina, e oo lava i le fiafia, ae sa fai si faanoanoa. Sa lelei ona laei: ofuvae lanu moana, o le tasi vae e sili atu le pogisa nai lo le isi, o ni vaega o ofutino ma se pulou na tuleia i le tasi itu o lona ulu. Sa lelei le vaaiga ma sa ia manatu ua sili atu ia Zoe. Na sau le fafine mai totonu o le tama"i faleta"ele, ua fai si fa"asesega, o lona lauulu na"o le afa selu ma le lipstick afa fa"aaoga. Naʻo le maeʻa o ni nai minute o iloiloga na iloa ai e Marsh o loʻo ia taumafai ma le loto i ai e faʻaaʻoaʻo ia te ia.
  
  Po o le fa'aaloalo ia te ia?
  
  Masalo o le mea mulimuli, ae na matua tuleia Marsh i luga o le pito. O le mea mulimuli na ia manaʻo ai mo se faʻataʻitaʻiga tamaʻitaʻi o ia lava e faʻatapulaʻaina lona sitaili tulaga ese. Toetoe lava o se toe mafaufau, na ia sii aʻe i luga le ato faafafa mai le moega, mimilo mea ma lagona le auivi o le manu ola i totonu.
  
  O la'u .
  
  Sa lelei le taeao, fou, susulu ma fiafia. Na faatali Marsh seia oo ina tu mai se taavale e lima nofoa ae oso i fafo ni alii se toalua. O i la'ua uma e pa'epa'e pa'u'u ma fai a latou 'ava mafiafia. Na taʻua e Mati le faʻaupuga mulimuli mo le malaga mulimuli ma faʻatagaina i latou e tatala le faitotoa pito i tua. Sa faaali mai Zoey ao ia a'e i totonu.
  
  "Faatali". Na se"i i fafo e se tasi o ali"i se fana a o aga"i atu le fafine. "E tatau ona tasi lava."
  
  Na ioe Mati, ae o le isi itu o ia na manao e faamasani atili i lenei tamaitai. "O ia o se faʻaopoopoga tuai. O lo"o manuia o ia".
  
  O le lima o loo i ai le fana sa tau masalosalo lava.
  
  "Fa"alogo mai, e tolu aso ou te le"i toe feiloa"i ai, atonu e fa." Sa le manatua tonu e Marsh. "E suia fuafuaga. Na ou tuuina atu ia te oe le upu faataga, faalogo mai nei i au upu. O lo'o manuia o ia. E aoga lava."
  
  "Lelei tele". E leai ma se alii na foliga faatalitonuina.
  
  Na vave ona alu le taavale, ma sii i luga se koluma palapala mai lalo o paʻu pito i tua, ma liliu agai i le aai. Na solomuli i tua le savaliga a o faasolosolo ina tetele atu le lagi ma ua faateteleina feoaiga. O mea iila, e atagia na siomia ai le taavale, ma faatauasoina i nisi o nofoaga ao latou toe faatonutonuina le malamalama faafoliga. Na faatumulia le motu o tagata i auala savali ma fale na feilafi i faamatalaga. Na feoa"i taavale a leoleo i auala. E lei matauina e Marsh ni faailoga o le faateleina o le gauai a leoleo, ae o le taimi na le mafai ai ona ia iloa i luga aʻe o le taualuga o le taavale. Sa ia ta"ua lea tulaga i le avetaavale.
  
  "E foliga mai e masani mea uma," o le tali lea a le tamaloa. "Ae e taua lava le saoasaoa. O le a malepelepe mea uma pe a tatou gaoioi lemu."
  
  "Ramses?" o le fesili lea a Marsh.
  
  "O loo matou faatalitali mo lana afioga."
  
  Na faauu Mati, ma lagona sina faamaualalo i le tali. O lana fuafuaga atoa lava lea, ma e tatau ona sisiva le au a Ramses i lana fati. O le taimi lava na latou taunuu ai i le nofoaga na filifilia ma saunia e Marsh i ni masina a o lei amataina.
  
  "Nofo i lalo o le radar," o lana tala lea, e faʻamaonia le pule. "Ma lalo o le saoasaoa faatapulaa, saʻo? Matou te le mananao e taofia".
  
  "Ua matou i Niu Ioka," o le tala lea a le avetaavale, ona talie lea o alii uma e toalua a o tamo'e se moli mumu. Na filifili Marsh e le amanaiaina i latou.
  
  "Ae," ona toe faaopoopo atu lea o le avetaavale. "O lau ato faafafa? O lenei... anotusi e tatau ona faʻamaonia."
  
  "Ou te iloa," o le musuā lea a Marsh. "E te manatu ou te le iloa lenei mea?"
  
  O le a le ituaiga manuki na utaina e Webb ia te ia?
  
  Atonu o le lagonaina o le faateteleina o le le mautonu, na alu atu ai Zoey ia te ia. I lo latou va sa na o se pomu faaniukilia. O lona lima na se'e malie ifo i lalo o le ato faafafa, tasi le tamatamailima i le taimi, ma agai i lalo i luga o lona vae, ma mafua ai ona tetete o ia ona sioa atu lea ia te ia.
  
  "E matua talafeagai lea mea?"
  
  "Ou te le iloa, Julian. E fa'apea?"
  
  Sa le'i mautinoa atoatoa e Marsh, ae sa lava le lagona lelei na ia tuua ai na o ia. Na oo ia te ia mo sina taimi o Shears e fai si aulelei, malosi e pei o le Shadow Pope, ma e mautinoa lava e mafai ona ia valaauina soo se tamaʻitaʻi na te manaʻomia.
  
  Aisea ua ou?
  
  Atonu na fesoasoani le pomu faaniukilia, na ia iloa. O teine uma e fiafia i se tamaloa e iai auupega faaniukilia. O se mea e fai i le mana... Oi, ia, atonu na ia fiafia i le manatu e sili atu le mataʻutia o ia nai lo ia. O lona uiga ese? Ioe, aisea e leai ai? O lana nofoaafi o mafaufauga na motusia ina ua latou tutu i autafa o le auala, na tusi lemu le avetaavale i le fale na filifilia e Marsh i lana asiasiga talu ai. Sa mafanafana lava le aso i fafo ma e matua le"i mafaufauina lava. Na mafaufau Marsh i asini pepeti a le malo, o loʻo nofo mau i o latou nofoa paʻu faʻalelei, o le a maua le sasa o latou ola.
  
  Ua lata mai nei. E le o toe umi ae tau le mafai ona ou taofiofia a'u.
  
  Na ia uuina le lima o Zoe ma toetoe lava a osooso i le auala savali, ma tuu le ato faafafa e tautau i luga o lona tulilima punou. Ina ua uma ona pasia le leoleo faitotoa ma maua faatonuga i le itu agavale, sa ave e le vaega o le toafa i le lifi i le fogafale fa ona siaki ai lea o le potu tele e lua potumoe. Sa lelei mea uma. Na tatala e Mati faitotoa o le faapaologa ma toe manavaina le ea o le aai.
  
  E mafai foi ona ou faia ao ou mafaia.
  
  O le fa'avalevalea na ia ata ai ia te ia lava. E le tupu lava lenei mea. Pau lava le mea e fai e tagata Amerika o le talitonu, totogi, ona mafai lea ona ia faʻaumatia le pomu faaniukilia i le Hudson e pei ona fuafuaina. Ona, fuafuaga fou. Ola fou. Ma se lumanai fiafia.
  
  Sa sau se leo mai tua o lona tauau. "Ua auina mai se tagata ia i matou e mafai ona siaki mea o loo i totonu o lau ato faafafa. E tatau ona taunuu mai i totonu o le itula."
  
  Na luelue le ulu o Mati e aunoa ma le liliu. "E pei ona fa"amoemoeina. Lelei tele. Ae o loʻo i ai ni nai manatu. Ou te manaʻomia se tasi e fesoasoani mai ia te aʻu e faʻafeiloaʻi le tupe i le taimi lava e totogi ai le White House. Ou te manaʻomia le fesoasoani e faʻatulaga se tuli e faʻatupu ai se faʻalavelave. Ma e manaʻomia ona tatou faʻagaoioia uma sela ma faʻaumatia lenei pomu."
  
  O le tamaloa i ona tua na tetete. "O lo"o i totonu o fuafuaga uma," o lana tala lea. "Ua matou sauni. O nei mea o le a vave ona oʻo mai."
  
  Na faliu Mati ma toe savali i le potu o le faletalimalo. Sa nofo Zoe ma mitiina le champagne, o ona vae paee ua sii i luga ma malolo i luga o se nofoa nofoa. "Ia o lea ua na ona tatou faatali?" - sa ia fesili i le alii.
  
  "E leʻi umi".
  
  Na ataata Marsh ia Zoe ma faaloaloa atu lona lima. "O le a ta i totonu o le potumoe."
  
  Sa tago atu le ulugalii i se maea mai ato faafafa taitasi ma ave i le potumoe aupito tele. I totonu o se minute sa latou le lavalavā ma fememeaʻi i luga o le tasi ma le isi i luga o ie. Na taumafai Marsh e fa'amaonia o lo'o ia te ia le malosi e tatau ai i lenei taimi, ae o Zoe sa fai si poto tele. O ona foliga lautele ma le le pona na faia mea uma i lona libido. I le faaiuga, o se mea lelei na maeʻa vave Marsh, aua e leʻi umi ae tuʻituʻi le faitotoʻa o le potumoe.
  
  "O lenei tagata ua iinei."
  
  Ua uma? Na fa"atopetope ona fai o la"ei a Marsh ma Zoe, ona toe fo"i lea o i la"ua i totonu o le potu, o lo"o mumu ma sina afu. Na lulu lima o Marsh i le tagata fou na taunuu mai, ma matauina lona lauulu manifinifi, lanu sesega ma lavalava masaesae.
  
  "E te le alu soo i fafo?"
  
  "Latou te lokaina a"u."
  
  "Oi, e le afaina. O e iinei e siaki la'u pomu?"
  
  "Ioe, lau susuga, na ou faia."
  
  Sa tuu e Marsh lana ato faafafa i luga o le laulau tioata maualalo o loo i ai le ogatotonu o le potu tele. Sa savali ane Zoe, ma pu'eina lona mafaufau a o ia manatua mo sina taimi lona tino le lavalava i ni nai minute talu ai. Sa ia tilotilo ese, ma liliu atu i le tagata fou.
  
  "O ai lou igoa, alii?"
  
  "Atamu, alii."
  
  "Ia, Atamu, ua e iloa le mea ma le mea e mafai ona fai. Ua e popole?"
  
  "Leai, e le o le taimi nei."
  
  "Tose?"
  
  "Ailoga".
  
  "O e popole? Te'a? Atonu ua vaivai tele o ia?"
  
  Na lulu le ulu o Atamu, ma tilotilo i le ato faafafa.
  
  "Afai o le tulaga lena, ou te talitonu e mafai e Zoey ona fesoasoani ia te oe." Na ia fai mai lea mea ma le afa tausua.
  
  Na faliu le Pythian ma ataata fa'a'ole'ole. "Fiafia".
  
  Na emo Marsh, e pei o Atamu, ae lei suia le mafaufau o le taulealea, na tautala le latou avetaavale 'ava. "Faavave i ai," o lana tala lea. "E tatau ona tatou saunia mo..." na ia alu ese ai.
  
  Na faamimigi o Mati. "Ua lelei, e le tatau ona amata tu'i ou vae. Tatou o ifo i lalo ma palapala." Sa ia liliu atu ia Atamu. "O le uiga o la"u tala, ma se pomu."
  
  Na tilotilo atu le alii talavou i le ato faafafa, ma le le mautonu, ona liliu lea ina ia faasaga atu ia te ia fusipaʻu. Sa ia tatalaina lemu ma tatala le tapuni. I totonu o loʻo taoto ai le masini moni, o loʻo siʻosiʻomia e se ato faʻafafa e sili atu ona umi ma maualuga.
  
  "Ua lelei," o le tala lea a Atamu. "O lea ua tatou iloa uma e uiga i le MASINT, o se fua ma saini faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e suʻesuʻe mo saini o le radiation ma isi mea faʻapitoa faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma auupega faaniukilia. O lenei masini, ma le itiiti ifo ma le tasi le isi mea faapena ou te iloa, na mamanuina e se'e i lalo o lenei fanua. O loʻo i ai nei le tele o masini faaniukilia e suʻesuʻeina ma mataʻituina faiga i le lalolagi, ae e le o latou uma e alualu i luma, ma e le o latou uma e faigaluega atoatoa." Sa ia faamimigi. "Vaai i le toilalo talu ai nei i atunuu malamalama. Pe e mafai e se tasi ona taofia moni lava se tagata maumauaʻi po o se sela vavalalata e gaoioi na o ia? Ioe e leai. E na'o le tasi le faaletonu po'o le galue i totonu." Sa ataata o ia. "O se tagata faigaluega le fiafia pe ua vaivai foi. O le tele lava e manaʻomia ai tupe poʻo le leverage. O tupe sili ia o faiga faatupu faalavelave faavaomalo."
  
  Na fa"alogologo atu Marsh i le tala a le taule"ale"a, ma mafaufau pe tasi pe lua ni puipuiga mamafa na faia a"o ia fa"amatala lona ala i Ramses ma Webb. O le a faia mo i latou lava. Na te le iloa lava, ma e faamaoni, na te le popole. O lea la ua i ai o ia iinei ma o le a tatalaina le faitotoa i Seoli.
  
  "O le mea tonu lava tatou te ta'ua o le 'pomu palapala,'" o le tala lea a Atamu. "O le faaupuga sa iai lava, ae o lo"o fa"aaoga pea. O lo'o ia te a'u le alpha scintillator, o se mea e iloa ai mea filogia, ma nai isi mea lelei. Ae o le mea moni lava," na aumai e Atamu se sikulifili mai lana taga, "O loo ia te au lenei mea."
  
  Na vave ona ia aveese le afifi malosi ma tatala le fusi o le Velcro lea na faʻaalia ai le tamaʻi faʻaaliga ma le tamai-keyboard. Sa taofi mau le laulau e fa sikulima, lea na vave aveese e Atamu. Ina ua sau le laulau uʻamea, sa tatalaina se faasologa o uaea i tua atu, ma tau atu i le fatu o le masini fou na maua.
  
  Sa taofi e Mati lana manava.
  
  Na ataata Atamu mo le taimi muamua. "Aua le popole. O lenei mea e tele fuse ma e le'i fa'aauupegaina. E leai se tasi iinei na te amataina lenei mea."
  
  Na lagona e Mati ua fai si gaogao.
  
  Na tilotilo Atamu i le masini ma auiliiliga i totonu, ma ave uma i totonu. Ina ua mavae sina taimi, sa ia siaki le lau komepiuta feaveai i ona autafa. "O loʻo tafe," na ia taʻutino mai ai. "Ae e le o se mea leaga tele."
  
  Na fememea'i Mati ma le le mautonu. "O le a le leaga?"
  
  "Ou te fautuaina oe e aua lava ne"i maua ni fanau," o le tala lea a Atamu e aunoa ma se lagona ootia. "Afai e te mafaia lava. Ma fiafia i nai tausaga o lumanai o lou olaga."
  
  Na sioa atu Marsh ia Zoey ao faamimigi. Po o le ā lava le itu, na te leʻi manatu e sili atu ona ola lona tamā manatu faapito po o ona uso faamaualuga.
  
  "O lea ua mafai ona sili atu ona ou puipuia," o le tala lea a Atamu, ma aumai le afifi mai le atopa'u sa ia aumaia. "E pei ona ou faia i soo se masini o lenei natura."
  
  Sa vaavaai atu Mati mo sina taimi ona iloa ai lea ua toeitiiti lava uma. Na ia fetaui ma mata mate o le latou avetaavale. "O mea puʻe ia na talanoa i ai Ramses. Ua latou sauni? O le a amata le tuliga ma ou te le manaʻo i se faʻatuai."
  
  Na emo mai se ataata mago e tali atu ai. "E faapena foi i tatou. O sela uma e lima o loʻo ola nei, e aofia ai sela moe e lua atonu e le o iloa e tagata Amerika." Na tilotilo le tamaloa i lana uati. "O le 6:45 i le taeao o le a sauni mea uma i le fitu."
  
  "Fantastic". Na lagona e Marsh le toe oso aʻe o lona tuʻinanau ma manatu e sili atu ona ia faʻaaogaina lenei mea moni aʻo ia mafaia. O le iloaina o Zoey, e pei ona ia faia talu ai nei, semanu latou te muta vave. "Ma o aiaiga mo le fesiitaiga o tupe?"
  
  "O le a taulai atu Atamu i le faamaeaina o se polokalama o le a faasalalauina ai lo tatou nofoaga i le lalolagi atoa i se matasele e le gata. E le mafai lava ona latou siakiina le fefaʻatauaiga. "
  
  E lei iloa e Mati le ofo i foliga o Atamu.
  
  Sa ia taulai atu ia Zoe, ma o ia ia te ia. Na ia faʻaaluina le isi lima minute e matamata ai Atamu na tuʻu ese le pomu ma faʻalogo i faʻatonuga i le auala e faʻaumatia ai le mea leaga, ona mautinoa lea na puʻeina e le tamaloa ata talafeagai o le masini o loʻo galue. O ata na faia se sao taua i le faatalitonuina o le White House i le moni o le masini ma i le faʻatulagaina o se sailiga e faʻatupu ai se faʻalavelave ma vaeluaina ai le malosi o loʻo faʻasaga ia te ia. O le fiafia, na iʻu ina liliu atu iā Atamu.
  
  "O le samasama. O le uaea lea e aveese ai auupega?"
  
  "Um, ioe lau susuga, o lea."
  
  Sa ataata faamaoni Marsh i le avetaavale. "O lea, ua tatou sauni?"
  
  "Ua matou sauni".
  
  "Ona alu ese lea."
  
  Na aapa atu Marsh ma ta"ita"i Zoe i totonu o le potumoe, ma toso lona ofuvae ma lona ofuvae a"o alu atu ma taumafai e taofi sina ata. O se lologa o le fiafia ma le fiafia na toetoe lava a lofituina o ia ina ua ia iloa o ana miti uma o le mana ma le taua o le a taunuu. Ana mafai ona vaai atu lona aiga ia te ia i le taimi nei.
  
  
  O LE MATAUPU LIMA
  
  
  A'o tu sa'o i luga Drake, sa taia o ia e le mamafa atoa o le mea na tupu. O le faanatinati na oo atu i ona uaua, ma gau ai ona neura, ma se tasi o tepa atu i lana 'au na taʻu atu ia te ia o latou lagona tutusa-e oo lava ia Kenzi. Na ia manatu moni lava o le sui muamua-Mossad ua uma ona siitia o ia, ae o le mea moni, ona o le sootaga i le va o fitafita, na te le tau fesili atu ia te ia pe aisea na ia le faia ai. O tagata mama e tasi sa ia tau mo, o tagata lautele lava ia, sa lamatia. Soo se tasi e iai le afa o le fatu e le faatagaina lenei mea e tupu, ma na masalomia e Drake atonu e tele atu mea e sili atu ia Kensi nai lo le afa o le fatu, e tusa lava po o le a le loloto o lona natia.
  
  O le uati puipui na iloa ai le fitu fasefululima, ma o le 'au atoa na feoai. O se to'afilemu mata'utia ma le vevesi na tupu i le ofisa o leoleo; o leoleo sa pulea, ae manino lava i le pito. O talafou na emo mai i luga o lau televise, ae leai se tasi oi latou na i ai se mea e fai ia i latou. Sa savali Moore ma savali, ma faatalitali mo tala fou mai sui faalilolilo, vaega e vaavaaia po o le aveina o taavale. Na maua e Hayden le vaega o totoe o le au.
  
  "O le a ma feagai ma Mano ma Ramses. Matou te manaʻomia nisi vaega se lua, tasi e iloilo faʻamatalaga e uiga i se pa faaniukilia pe a tupu, ma le tasi e suʻe nei sela. Faalologo, ae aua neʻi ave faapagota. O le asō, a"u uo, e le o se aso e faavalea ai. Maua mea e te mana'omia ma maua vave ma faigata. O le pepelo e mafai ona taugata tele i tatou."
  
  Na maua e Moore lana tala ma toe tepa i tua. "O le aso nei," na ia fai mai ai, "o le a leai se alofa mutimutivale."
  
  Na luelue le ulu o Dahl ma le le fiafia, ma ta'e ona limatusi e pei e mafai ona ia ta'e le ulupoo o se tagata. Sa taumafai Drake e malolo. E oo lava ia Alicia sa savalivali solo e pei o se patele.
  
  Ona, i le 8am, na amata ai le valea.
  
  Na amata ona oo mai telefoni, tatagi pea lava pea le telefoni, o lo latou pisapisao na faatumulia ai le tamai potu. Na vave ona tau faasaga e Moore ia i latou taitoatasi, ma e toalua fesoasoani na taufetuli mai e fesoasoani. E oo lava ia Kinimaka na talia le lu"i, e ui e foliga mai e lei fiafia tele le laulau sa nofo ai.
  
  Na faʻatusatusa e Moore faʻamatalaga ma le saoasaoa o le malamalama. "Ua matou i ai i le faitotoa," o lana tala lea. "Ua sauni uma "au. Na lipotia mai e le au fai faalilolilo talanoaga lata mai e uiga i fonotaga faalilolilo ma talatalanoaga. Ua faateteleina le feoai solo i faletapuai ta'uta'ua. E tusa lava pe matou te le iloa le mea o loʻo tupu, matou te popole. Na vaaia foliga fou i o latou nofoaga masani, ma le naunautai uma ma le vave gaoioi, ma le faamoemoe. Mai sela na matou iloa, e lua na mou atu mai le radar." Na lulu le ulu o Moore. "E pei e le"i fa"atinoina lava lea tulaga. Ae o loo i ai a tatou faaataataga. E tatau ona aga'i atu le tasi 'au i le uafu - o se tasi o sela ua iloa e galue mai iina."
  
  "O matou nei," o le tala lea a Dahl. "Tu ia i luga, outou vale."
  
  "Tatala mo oe lava." Na alu atu Kensi ia te ia. "Oi, ma ou te faatasi ma oe."
  
  "Oi, e tatau ona e faia lenei mea?"
  
  "Taofi le taalo malosi ia maua."
  
  Na suʻesuʻe e Drake 'au, lea na vaevaeina i ni paga i se auala manaia. Sa i ai uo a Dahl ma Kenzie - Lauren, Smith ma Yorgi. Na iu ina nofo o ia ma Alicia, May ma Bo. O se fua mo se mea; e mautinoa lava.
  
  "Manuia, uo," o le tala lea a Drake.
  
  Na faliu Dahl e fai se tala e pei lava ona sii mai e Moore lona lima. "Faatali!" Sa ia ufiufi le tali i lona lima mo sina sekone. "Faatoa fa'asa'o lenei mea i luga o le matou hotline."
  
  Na liliu uma ulu. Na talia e Moore se isi valaau ma aapa atu nei, ma lagona le ki o le sipika.
  
  "Ua e i totonu," o le tala lea a Moore.
  
  Ua faatumulia le potu i se ta'eta'e leai se tino, o upu na o'o mai i fafo e pei o le fia tulituliloa o vae o Drake. "O Julian Marsh lea, ma ou te iloa e toetoe lava o mea uma e te iloa. Ou te iloa oe. O le fesili, e fa'afefea ona e ta'alo i ai?"
  
  Na pule Hayden ina ua talotalo atu e Moore lona lima e faaauau. "Taofi le faavalevalea, Marsh. O fea o iai?"
  
  "Ia, o se fesili pa"ū lena, a ea? O le a ou taʻu atu ia te oe laʻu pele, o iinei. I NYC."
  
  E le'i mafai e Drake ona manava ona o lo latou popolega sili e le masalomia na faamaonia.
  
  "O le isi fesili la o le a le isi mea ou te manao i ai?" Na malolo Mati mo se taimi umi.
  
  "Alu e faigaluega, ulavale," o le tomumu lea a Smith.
  
  Na faauu Alicia. "Aua tatou te feita i lenei vale."
  
  Na ata Mati. "Ia aua lava. O lea la, o le pomu faaniukilia ua utaina, o tulafono laiti uma ua uma ona ulufale ma le faaeteete. E pei ona latou fai mai, ua ta le uati. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le faʻamautinoa e moni ma tuʻuina atu ia te oe se numera o le faletupe. E sa'o a'u?"
  
  "Ioe," o le tala faigofie lea a Hayden.
  
  "E te manaomia se faamaoniga? E tatau ona e galue i ai."
  
  Sa punou i luma Drake. "O le a le uiga?"
  
  "O le uiga o la"u tala o lo"o tuliloa."
  
  "O le a e oo i le tulaga i se taimi vave?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Oi, o le a tatou oo iina. Muamua, e mana'omia e outou loi faigaluega laiti e fai lau galuega. Afai o aʻu o oe, ou te alu ese. E te va'ai...e te va'ai pe na fa'apefea ona ou sau i lenei solo? O le a ou faia uma ia solo, e te iloa, ae i le faaiuga ... lelei, na ou iloa ai ou te le popole."
  
  Na lulu le ulu o Drake i le faanoanoa. "Malo, uo. Tautala lelei le Igilisi."
  
  "O le faʻamatalaga muamua o loʻo i totonu o le taʻaloga. Pepa fa'amaoniga. E luasefulu minute e te oo atu ai i le Edison Hotel, potu 201. Ona iai lea o nisi faʻataʻitaʻiga, o nisi o ia mea e uiga i le faʻamaoniga ma nisi e uiga i manaʻoga. O lea ua e malamalama ia te aʻu?"
  
  Na muamua foi mai Me. "Madness".
  
  "Ia, o aʻu o se tagata e lua mafaufau. Tasi mai le mana'omia, tasi mai le leaga. Atonu e lele atu aloiafi o le faavalevalea i lo latou fetaulaiga.
  
  "Luasefulu minute?" Na tilotilo atu Drake i lana uati. "E mafai ona tatou faia lenei mea?"
  
  "Mo minute uma lava e te tuai ai, na ou faatonuina se tasi o sela o Ramses e fasiotia ni tagata se toʻalua."
  
  Toe fa'apea fo'i, fa'ate'ia auvae, mata'utia, fa'atupula'ia le vevesi. Na uu e Drake ona moto a o si'itia le adrenaline.
  
  "Luasefulu minute," sa toe fai atu ai Marsh. "Mai... i le taimi nei."
  
  Na tamoe atu Drake i fafo o le faitotoa.
  
  
  ***
  
  
  Na tamoe atu Hayden i lalo o le faasitepu ma agai atu i le fogafale i lalo o le fale, o Kinimaka i lona tua. Na tago atu le ita ia te ia ma sasa ia te ia e pei o apaau o se temoni. O le ita na faatelevave ai ona vae ma toeitiiti lava a oso ai o ia. Na muimui lana paga Hawaii, se'e ma tu i luga toetoe lava a le tu. Sa ia mafaufau e uiga i ana uo, i se tulaga matautia matautia, faataapeapeina i vaega eseese o le aai e aunoa ma se manatu itiiti o le mea e faamoemoeina, tuu i latou lava i luga o le laina e aunoa ma se fesili. Sa ia mafaufau e uiga i tagata lautele uma iina ma mea e ono mafaufau i ai le White House i le taimi nei. Ose mea lelei le i ai o fa'atonuga, fuafuaga ma faiga fa'atino, ae ina ua avea le lalolagi moni, galue ma taula'iga o fa'amata'u mata'utia - ua leai uma peti. I lalo o le faasitepu sa ia tamoe atu ai i le ala savali ma amata ona tamoe. O faitotoa na emo mai i itu uma e lua, o le tele lava e le malamalama. I le pito mamao, sa vave ona toso ese se laina o pa mo ia.
  
  Na faaloaloa atu e Hayden lona lima. "fana".
  
  Na tete'e le leoleo, ae na ia usitai, o le faatonuga mai luga ua oo atu i ona taliga.
  
  Na ave e Hayden le auupega, siaki ua tumu ma ua leai se saogalemu, ma oso i totonu o le tamai potu.
  
  "Ramses!" - sa ia ee. "O le a le mea leaga ua e faia?"
  
  
  O LE MATAUPU ONO
  
  
  Na tamoe atu Drake i fafo o le fale ma Alicia, May ma Beau i ona tafatafa. E toafa i latou ua uma ona susu i le afu. O le naunautaiga na sau mai pu afu uma. Na fagota e Bo mai lana taga se tagata su'esu'e GPS fa'aonaponei ma fa'asino le nofoaga o Edison.
  
  "Eria o le Times Square," o lana tala lea, ma suesue i le auala. "Tatou laasia lona tolu ma sopoia Lexington Avenue. Alu i le Waldorf Astoria."
  
  Na oso atu Drake i se vaitafe mafiafia o taavale. E leai se mea e faatusalia i le taumafai e laveai le ola o se avetaavale laupasese Niu Ioka ina ua ia taumafai malosi e gaui ou vae i tulivae, ma tulei i luma ma lona malosi atoa. Na oso atu Drake i le lona lua mulimuli, fa'ase'e i luma o le ta'avale samasama lata ane ma tu'u ai i le fa'ai'uga atoa. Ua taalili pu. Na mafai e tagata taʻitoʻatasi o le 'au ona taʻitaʻia se fana i le ala i fafo ma o lea ua talotalo solo, maimau pe ana sili atu. Ae ua uma ona faamaimauina le taimi. Na tilotilo atu Drake i lana uati a o paʻu i le auala savali.
  
  Sefulu fitu minute.
  
  Na latou sopoia Lexington ona feosofi atu lea i le Waldorf, e tau le tu lava a o tolotolo taavale i lalo o Park Avenue. Na tau atu Drake i le motu o tagata i le moli taofi, ma iu ai ina faafesagaʻi ma foliga mumu ita.
  
  "Fa"alogo mai, uo, o le a ou laasia muamua iinei, tusa lava pe ou te oti ai. O le a maalili le maalili o ato a le pule, ma e leai se auala i seoli o le a tupu ai."
  
  Na laa solo Drake i le tamaloa ita a o faanatinati atu Alicia ma May i fafo. Na suia faailoilo ma manino le auala. O lenei, ina ua natia a latou auupega, sa latou agai atu ma le naunautai i le isi auala autu - Madison Avenue. Ua toe faatumulia le motu o tagata i le auala savali. Na se'e Bo i le 49th, fealua'i i le va o taavale ma maua ai se avanoa. O le mea e lelei ai, o lea ua telegese le ta"avale, ma sa i ai se avanoa i le va o ta"avale pito i tua ma ta"avale pito i luma. Na mulimuli atu tamaitai ia Beau ona alu atu lea o Drake i le laina.
  
  Na taufaifai atu avetaavale ia i latou.
  
  Toe sefululua minute.
  
  Afai ua tuai tele, o fea o le a osofaʻia ai sela faatupu faalavelave? Na manatu Drake o le a latalata i Edison. E manao Marsh ia iloa e le auvaa o ana poloaiga na faataunuuina i le tusi. Na matala mai se faitotoa o le taavale i luma-ona na mafai e le avetaavale-ma na oso atu Beau i luga o le taualuga i le taimi tonu lava. Na uu mai e Alicia le pito o le faavaa ma toe fafao i foliga o le tamaloa.
  
  O lea la ua latou liliu i le agavale, agai atu i le 5th Avenue ma le tele o tagata. Na se'e Beau i le mea sili ona leaga e pei o se pikiapu i se konaseti pop, sosoo ai ma Alicia ma May. Faatoa alaga atu lava Drake i tagata uma, ua iu ina uma le onosai o lana Yorkshireman. Na poloka uma e alii ma tamaitai lona ala, alii ma tamaitai e le popole pe na faanatinati e laveai lona lava ola, le ola o se tasi o lana fanau, po o latou lava. Sa tulei atu e Drake lona ala i totonu, ma tuua ai se tasi alii o loo faaloaloa mai. O le fafine ma le tamaititi na tilotilo atu ia te ia ma lagona le tausalaina seia oo ina ia manatua le mea na ia tamoe ai.
  
  E te fa'afetai mai ia te a'u mulimuli ane.
  
  Ae o le mea moni o le a ia le iloaina lava. Po o le a lava le mea e tupu.
  
  Ua fana nei Bo i le agavale, ma tamoe i lalo o le Alatele o Amerika agai atu i le 47th Street. Na pasi atu le Magnolia Bakery i le itu taumatau, ma mafaufau ai Drake ia Mano, ona sosoo ai lea ma le mea atonu ua uma ona aʻoaʻoina e le Hawaii mai ia Ramses. Lua minute mulimuli ane, a o latou pa i luga o le 47th Street, na faʻafuaseʻi ona faʻaalia le Times Square i lo latou agavale. I le itu taumatau o latou sa i ai se Starbucks masani, lea sa i ai le pisapisao ma laina i le faitotoa. Na tilotilo atu Drake i foliga a o ia tamoʻe mai, ae na te leʻi faʻamoemoe e faʻafeiloaʻi ma se tasi o masalomia.
  
  Fa minute.
  
  Sa sili atu le saoasaoa o le taimi ma sa sili atu ona taua nai lo taimi mulimuli o se toeaina maliu. I le itu agavale, faʻasaga i le ala savali, na faʻaalia ai le faʻailoga lanu efuefu o le faletalimalo faʻatasi ai ma lona faitotoa faʻapipiʻi auro, ma o Beau o le tagata muamua na ulu atu i luma faitotoa. Na tu ese Drake i le taavaletoso ato ma se taxi lanu samasama mataʻutia e mulimuli atu ia Mai i totonu. Sa faafeiloaia i latou e se faapaologa lautele ma se kapeta mumu mamanu.
  
  Ua uma ona oomi e Beau ma Alicia faamau e valaau ai lifi taitasi, ma tuu o latou lima e latalata atu ia latou auupega natia a o vaavaai atu le leoleo ia i latou. Na manatu Drake e fa'aali lana ID SPEAR Team, ae na'o le a o'o atu ai i nisi fesili, ma ua mae'a le faitauga i le tolu minute mulimuli. O le logo na fa'ailoa mai ai ua taunu'u le lifi a Alicia ma fa'ato'a o ai le 'au. Na taofia e Drake le alii talavou mai le auai atu ia i latou, ma tulei ese o ia ma lona alofilima matala. Faafetai i le Atua na aoga aua o le isi gaioiga semanu o se moto u'u.
  
  Na fa'apotopoto le 'au e to'afa a'o tula'i le ta'avale, ma taofi lana fegasoloa'i ma toso ana aupega. O le taimi lava na matala ai le faitotoʻa, sa latou sasaa atu i fafo, e suʻe le potu 201. O le taimi lava lena, na faʻaalia ai le feʻaveaʻi o moto ma vae i totonu ia i latou, e oʻo lava ia Bo.
  
  Sa faatali mai se tasi.
  
  Na fa'afefe Drake a'o pipi'i le moto i luga a'e o lona mata, ae le'i amana'ia le emo o le tiga. Na taumafai se tasi e pu'e lona vae, ae na ia laa ese. O le ata lava lea e tasi na alu ese ma siosiomia Alicia, ma sasaa lona tino i le puipui sima. Na taofi e Mai le tu"i ma ona lima si"i i luga, ona fa"amatuu atu lea e Bo o le tu"i vave tasi-lua na taofia uma ai le malosi ma to"otuli ifo ai le tagata osofa"i i ona tulivae.
  
  Na oso atu Drake ona tu"i lea i lalo i lona malosi atoa. Ua uma le taimi. O le ata, o se tamaloa pupuu i se peleue mafiafia, na gatete i lalo o le ta a le Yorkshireman, ae na mafai ona faaseseina le vaega sili ona malosi. Na pa'u Drake i lona itu, ma leiloa lona paleni.
  
  "Tu'i taga," o le tala lea a Mai. "O ia o se taga tu'i. Tulaga e faagesegese ai i matou."
  
  Sa malosi atu le taavale a Bo nai lo le taimi muamua. "O ia o a"u. E te alu."
  
  Na oso atu Drake i luga o le tagata tootuli, siaki numera o potu. Sa na o le tolu potu na totoe i lo latou taunuuga, ma e tasi le minute na totoe. Sa latou tumau i sekone mulimuli. Na tu Drake i fafo o le potu ma kiki le faitotoa. E leai se mea na tupu.
  
  Na tulei ese o ia e Mai. "Magai."
  
  E tasi le ta maualuga ma va ai le laau, o le lona lua ma pa'u ai le faavaa. Na tale Drake. "Atonu na faavaivaia ai oe."
  
  I totonu, na latou salalau atu, o auupega e tosoina ma saili vave, ae o le mea na latou sailia na matua iloga lava. Sa taoto i le ogatotonu o le moega - o se ata iila A4. Sa savali atu Alicia i luga o le moega, ma tilotilo solo.
  
  "E mama le potu," o le tala lea a Mai. "Ou te mate e leai ni taʻiala."
  
  Sa tu Alicia i le pito o le moega, ma tilotilo i lalo ma manava lemu. Sa lulu lona ulu ma oi a o faatasi mai Drake ia te ia.
  
  "Auai le atua e. O le a lenei-"
  
  Na faalavelaveina o ia i se telefoni. Sa savali solo Drake i luga o le moega, alu atu i le laulau ma uu mai le telefoni mai le leve.
  
  "Ioe!"
  
  "Oi, ua ou vaai ua e faia. Sa le mafai ona faigofie."
  
  "Mati! Oe vale vale. Na e tuua ia i matou se ata o le pomu? Ata leaga?"
  
  "Ioe. O lau fa'amatalaga muamua. Aisea na e manatu ai ou te tuuina atu ia te oe le mea moni? Faavalevalea tele. Auina atu lenei mea i ou taitai ma ulu fuamoa. O le a latou siaki numera fa'asologa ma isi mea leaga uma. Pusa o le plutonium E. Fissile material. O se mea e le manaia, moni. O le isi faʻamatalaga o le a sili atu ona lelei le tautala."
  
  I lena taimi, na ulufale atu ai Bo i le potu. Na faamoemoe Drake o le a ia tosoina le Punch Man faatasi ma ia, ae na tusia e Beau se laina faalemafaufau i lona alatoto. "Na pule o ia i lona ola," o le tala lea a le Farani i se leo ofo. "Pill Pill."
  
  Crap.
  
  "E te vaai?" Fai mai Marsh. "Matou te matua ogaoga lava."
  
  "Faamolemole, Marsh," o le taumafai lea o Drake. "Tau mai na o le mea e te manao ai. O le a tatou faia nei loa, leaga."
  
  "Oi, ou te mautinoa o le a e faia. Ae o le a tatou tuua lena mea mo se taimi mulimuli ane, a ea? Ae faapefea lenei mea? Taufetuli mo fa'aataataga numera lua. O lenei tuliga o loʻo faʻaauau pea ona lelei ma sili atu ona faigata. E luasefulu minute e te alu ai i le faleaiga a Marea. I le ala, o se meaʻai Italia lea ma latou faia se Nduyu calzone sili ona manaia, talitonu mai ia te aʻu. Ae aua le tu ai iina, au uo, aua o le ae mauaina lenei faʻamatalaga i lalo o le faletaele. Fiafia."
  
  "Tafusi"-
  
  "Luasefulu minute".
  
  Na mate le laina.
  
  Na fetuu Drake, liliu i tua ma tamoe i le saoasaoa na ia mafaia.
  
  
  O LE MATAUPU FITU
  
  
  I le leai o se isi filifiliga, na filifili Torsten Dahl ma lana 'au e lafoai le taavale ae o ese. E leai se isi mea na ia manao i ai nai lo le pipiimau pea a o togi e Smith le SUV malosi i le afa-taseni o le pi, o pa"u ma fe"i, fegaoioia"i mea, ae o Niu Ioka e leai lava se mea ae o se tagi ita o kava samasama ma pasi ma taavale totogi. Na oo mai i le mafaufau o Dahl le upu "Tagata", ae e tupu i aso uma, i le tele o aso, ma o loo taalili pea pu ma feei tagata mai faamalama ua taai i lalo. Sa latou taufetuli i le saoasaoa latou te mafaia, ma mulimuli i faatonuga. Na tosoina e Lauren ma Yorgi o la ofu pulufana. Na tamoe Kensi i tafatafa o Dahl, o ona laugutu na faʻafefe.
  
  "O le a sili atu ona ou aoga ia te oe," o lana tala lea ia Dahl.
  
  "Leai".
  
  "Oi sau, e faapefea ona tiga?"
  
  "E leai lava".
  
  "Oi, Torsti-"
  
  "Kenzi, e te le toe maua lau katana leaga. Ma aua le ta'ua a'u faapea. O le i ai o se fafine valea e taʻu mai ia te aʻu igoa tauvalaau e leaga tele."
  
  "Oi ioe? E pei lava o oe ma Alicia ... e te iloa?"
  
  Na fa"ateia Smith a"o latou laasia le isi auala, i le vaaia o tagata savavali ma tagata tietie uila o lo o fetaomi atu i luga o le auala i le moli lanumeamata, o lo o uu uma o latou ola i o latou lima, ae sa latou mautinoa e le o i latou ia o le a mafatia i lenei aso. Na latou feosofi atu i lalo i le isi auala, na tau le lagona e fitafita le vevela o le tamo'e a'o latou pasia ni Priuse e lua e faifai malie, ma ta'i a latou faaata i autafa. Ua tatagi le GPS.
  
  "Fa minute i le uafu," o le tala lea a Yorgi. "E tatau ona tatou faifai malie."
  
  "O le a ou faagesegese i le tolu," o le tala lea a Smith. "Aua le faasino mai la"u galuega ia te a"u."
  
  Na tuuina atu e Dahl ia Kenzie se Glock ma se fana a Hong Kong - e le faigofie, e le faigofie ona ausia faalilolilo i Niu Ioka. Sa gugu o ia a o ia faia lenei mea. E tetee atu ai i lana faamasinoga sili, na toetoe lava a faamalosia i latou e talia le fesoasoani a le sui leaga. O se aso e le masani ai, ma o fua uma lava, e oo lava i mea faigata, sa manaomia. Ma, i le mea moni, sa ia lagona pea e mafai ona latou maua se aiga, o se mea e pei o agaga faamiliteli tutusa, lea na faateleina ai lona tulaga faatuatuaina.
  
  Sa ia talitonu e mafai ona latou faasaoina Bridget Mackenzie, tusa lava po o le a le malosi o lana tauiviga.
  
  Ua laasia nei e Smith ni auala se lua o taavale, ma u atu lona tauau i le F150 ua pe, ae sa faaauau pea le avetaavale e aunoa ma le toe tepa i tua. O le leai o se taimi, latou te le gafatia ni mea malie, ma o le ao matautia o loʻo tautau i luga oi latou o lona uiga na faʻamalosia i latou e o atu i totonu, i taimi uma.
  
  Na velo e Dahl le samala o lana auupega. "O le faleteuoloa e itiiti ifo i le minute le mamao," o lana tala lea. "Aisea ua latou le toe faaleleia uma ai nei omoomo?"
  
  Na alofa Samita ia te ia. O auala ose auala e le gata, gaogao, taufaaleaga lea e feoaʻi malie ai taavale i omoomo e le tutusa ma auala e oso aʻe i soo se taimi, e foliga mai e le popole i le taimi o le aso poʻo le tele o feoaiga. O le mea moni o le taifau i luga o le taifau, ma e leai se tasi na manaʻo e fesoasoani i se isi tagata.
  
  Sa vave ona latou folau i le GPS ma taulai atu i le aū. O le fou o le vaveao na tetete ai o latou paʻu, ma faamanatu atu ai ia i latou uma o loʻo vave lava. O le susulu o le la na faʻasaʻoina i vaeluaga o ao, na liua ai uafu ma vaitafe lata ane i se auro sesega. O na tagata na mafai ona vaʻaia e Dahl o loʻo faia a latou pisinisi masani. Sa ia vaai faalemafaufau i le nofoaga o le uafu e pogisa ma pepa, ae e ese mai i faleteuoloa, e mama ma e le faapitoa le tumu. Ma sa le pisi, talu ai o nofoaga autu o fela'ua'iga sa i le isi itu o le faga i New Jersey. Peitai, na vaaia e Dahl ni koneteina lapopoa, ua lepetia ma se vaa umi, lautele o loo saofai i luga o le vai, ma ni koneteina lapopoa, vali lanu moana, e mafai ona tamoʻe i luga o le atigi i luga o auala o nofoaafi ma ao mai a latou koneteina e faʻaaoga ai lapisi.
  
  I le itu agavale sa iai faleteuoloa, faapea ma se lotoā e tumu i koneteina malamalama. Na tusi atu Dahl i se fale e selau limasefulu futu le mamao.
  
  "O le ma tama lea. Smith, Kenzi, sau i luma. Ou te manaʻo ia Lauren ma Yorgi i tua atu o matou. "
  
  Na savali ese o ia, o lea ua taulai atu, ma taulai atu i le tau faasaga i le tasi osofaiga i tua atu ae latou te leʻi agai i le isi ... ona sosoo ai lea ma le isi, seia maeʻa lenei miti taufaafefe ma toe foi i lona aiga. O faitotoa fou faatoa vali sa tuu i autafa o le fale, ma na tilotilo aʻe Dahl ina ua ia iloa atu le faamalama muamua.
  
  "Ofisa gaogao. Sei o tatou taumafai i le isi."
  
  Na mavae ni nai minute a o tolotolo atu le vaega i autafa o le fale, ua tosoina auupega, siaki faamalama ma lea faamalama, faitotoa ma lea faitotoa. Na matauina e Dahl ma le le fiafia ua amata ona latou tosina atu i ai tagata faigaluega i le lotoifale. E le'i mana'o o ia e fa'afefe a latou manu.
  
  "Tatou".
  
  Sa latou faanatinati atu i luma, ma iu ai ina taunuu i le faamalama lona lima ma tilotilo vave. Na vaaia e Dahl se avanoa lautele o lo o tumu i pusa pepa ma pusa laupapa, ae i tafatafa o le faamalama na ia vaaia ai foi se laulau faatafafa. E toafa alii sa saofafai faataamilo i le laulau, ma ulu i lalo, e peiseai o loo talanoa, fuafua ma mafaufau. Na oso i lalo Dahl ma nofo i lalo, ma faalagolago lona tua i le puipui.
  
  "O loo tatou manuia?" o le fesili lea a Smith.
  
  "Atonu," o le tala lea a Dahl. "Semanu e leai se mea... ae-"
  
  "Ou te talitonuina oe," o le tala lea a Kenzi ma se faailoga tauemu. "E te taitai, ou te mulimuli atu," Ona lulu lea o lona ulu. "E matua valea ea outou tagata? Na'o le fa'anatinati i totonu ma amata fana muamua?"
  
  Na sau se tamaloa, ma tilotilo atu ia i latou. Na sii i luga e Dahl lana HK ma ua malo le tamaloa, sii i luga ona lima i luga o le ea. O le faaiuga na faia ona o le alii sa i le laina tuusao o tagata uma i totonu o le faleteuoloa. E le'i atoa se sekone na te'a ae tu loa i luga Dal , taamilo solo, ma tu'i lona tauau i le faitoto'a i fafo. Sa i ai faatasi ma Smith ma Kensi, ma faitau ona manatu.
  
  Ina ua ulufale Dahl i totonu o le faleteuoloa tele, e toafa alii na oso i luga mai le laulau. Ua taatitia ia auupega i o latou itu, ma ua latou tuu ese nei, ma tafana atu ma le le mafaufau i tagata ese ua o mai. Na felelei pulufana i soo se mea, ma talepe ai le faamalama ma ui atu i le faitotoa taamilo. Dahl lupe fa'aulu, ta'avale, tula'i mai, fana. Na solomuli i tua tamaloloa sa i le laulau, toe fana, fana i luga o o latou tauau ma e oo lava i le va o o latou vae a o latou taufetuli. E leai se mea na saogalemu. Na faatumulia le avanoa o le ana. Na faalagolago Dahl i tulilima uma e lua seia oo i le laulau ma liliu i luga, ma faaaoga e fai ma talita. Na gau le tasi pito ina ua sao sa'o mai se pulufana tele.
  
  "Crap".
  
  "O e taumafai e fasioti aʻu?" Na tomumu Kenzi.
  
  Na suia e le Suetena tele ni togafiti, sii i luga se laulau tele, ma faʻaoso i luga o le ea. O pito pa'u'u na maua ai tapuvae o se tasi tagata, ma lele ai o ia ae lele lana fana. A'o aga'i atu vave atu Dal, na fa'agesegese le leo o Kensi.
  
  "Ia fa"aeteete i na tama"i tama"i pala. Sa ou galue i Sasaʻe Tutotonu ma vaʻaia le faitau afe o i latou o ofuina ofutino."
  
  Sa musu Dahl. "Ou te manatu e le mafai ona e-"
  
  O le pa na luluina ai puipui o le faleteuoloa. Na lele ese le Suetena mai ona vae, lele i luga o le ea ma paʻu i totonu o se faamalama ua uma. Na faatumulia lona ulu i le pa'o pa'epa'e, o se pisapisao lofituina i ona taliga, ma mo sina sekone na le mafai ai ona ia iloa atu se mea. E oo atu i le taimi na amata ai ona manino lana vaai, na ia iloa ai o Kensi o loʻo faʻapipiʻi i ona luma, ma popo ona alafau.
  
  "Ala i luga, alii. E le o se tino atoa, na o se pulufana."
  
  "Oi. Ia, ua ou maua ai se lagona lelei."
  
  "O lo tatou avanoa lenei," o lana tala lea. "O le gaogao na tu"ia ai fo"i ona tagata valelea mai o latou vae."
  
  Sa tauivi Dahl e tu i luga. Sa i luga o Smith i luga o ona vae, ae o Lauren ma Yorgi sa nonofo i o la tulivae, ma oomi o la tamatamailima i o la malumalu. Na vaaia e Dahl ua amata ona toe mafaufau le au faatupu faalavelave. O le faanatinati na tuia ai o ia e pei o se pine e tuia ai se fasi aano o manu. O le sisii i luga o lana fana, na ia toe oso ai i lalo o le afi, ae na mafai ona faamanualia se tasi o le au faatupu faalavelave tulai ae ma vaavaai atu i le faaluaina o le tamaloa ma pau.
  
  Na faataalise atu Smith. "Na maua o ia."
  
  Na taulamua Dahl. Na oomi mai e Kensi ata i ona tafatafa. O le au faatupu faalavelave e toʻalua na totoe na liliu i le tulimanu, ma na iloa e Dahl o loʻo latou agai atu i fafo. Na fa"agesegese mo sina taimi, ona liliu lea i le tulimanu lava lea e tasi, ma fana ma le faaeteete, ae na o le ea gaogao ma le sima na taia ai ana pulu. Sa matala tele le faitotoa.
  
  Na toe fiti le pulufana i totonu.
  
  O lea la ua fai le pa, o le vaega a le SPIR na latou lafi ma faatali se'i pasia i latou e le ma'i. O puipui na lulu ma ta'e i lalo o le malosi o le lavea. Ona latou tutu ai lea i luga, ma oomi mai le faitotoa i totonu o le malutaga ma oo atu i le aso susulu.
  
  "Ua ta le tasi i le taeao," o le tala lea a Smith.
  
  Na tilotilo atu Dahl i le itu o loʻo faʻaalia, ma vaʻaia ni ata se lua o loʻo taʻavale, ma tua atu ia i latou le Hudson, e tau atu i le Upper Bay. "E leaga, atonu e iai a latou vaʻa saoasaoa."
  
  Na faapau Kensi i le tulivae e tasi, ma taulai ma le faaeteete. "Ona tatou ave lea-"
  
  "Leai," sa tuu i lalo e Dahl le paelo o lana auupega i lalo. "E te le o vaai atu i tagata lautele iina?"
  
  "Zubi," sa ia fetuu ai i le gagana Eperu, o se gagana e leʻi malamalama ai Dahl. Faatasi, Smith, Kenzie ma Suetena na amata tuliloaina. Sa vave ona gaoioi le au faatupu faalavelave, toeitiiti lava oo i le uafu. Na fetuunai Kenzi e ala i le fanaina o lana HK i luga o le ea, ma le faamoemoe o tagata lautele e sosola pe lalafi.
  
  "E mafai ona e faafetai mai ia te au pe a uma ona tatou faasaoina le aso," o lana tala lea.
  
  Na iloa e Dahl o se ala o avanoa ua matala i ona luma. Na tutu maualuluga uma tagata faatupu faalavelave e faasaga i le vai, o sini lelei, ma o le afi faʻafuaseʻi a Kenzi na faʻamalo ai le ala mo i latou. Sa ia faagesegese ma tuu le fata i lona tauau, ma taulai ma le faaeteete. Na mulimuli atu Smith i ona tafatafa.
  
  Na liliu le au faatupu faalavelave e pei o loo faia le telepathy, ua uma ona fana. Na tumau pea le taulaʻi o Dahl a o faaili le taʻimua i le va o tagata tao. O lana pulu lona lua na lavea ai le taulaiga i le fatafata, o le lona tolu - i le muaulu, tonu i le ogatotonu. Ua pa'u i lalo le tamaloa, ua oti.
  
  "Tu"u se tasi o ola," na sau ai le leo o Lauren i lana taliga taliga.
  
  Na tuli Smith. O le tagata faatupu faalavelave mulimuli ua uma ona oso i le itu, o le pulu na sasao lona peleue aʻo fetuunai Smith. Faatasi ai ma se gaioiga vave, na togi ai e le tagata faatupu faalavelave se isi grenade - o le taimi lea i luga o le uafu lava ia.
  
  "Leai!" Na fana e Dahl e leai se aoga, ua oso lona fatu i lona faai.
  
  O le pomu laitiiti na pa ma se leo tele, o le galu o le pa o loʻo faʻalogo i luga o uafu. Na lafi Dahl i tua o le koneteina mo sina taimi, ona toe oso lea i fafo-ae na vaivai lona malosi ina ua ia vaai atu ua le gata o le tagata faatupu faalavelave o totoe e tatau ona ia popole i ai.
  
  O se tasi o pusa koneteina na faaleagaina i le pito i lalo ona o le pa ma sōsō matautia i luga o le vaitafe. O leo o olo olo, saeia uamea na faailoa mai ai le lata mai o le pa'ū. Na sioa i luga tagata ma amata ona sosola ese mai le faavaa umi.
  
  Na ave e le tagata faatupu faalavelave se isi pulufana.
  
  "E le o le taimi lenei, vale." O Smith ua uma ona tu i luga o le tulivae e tasi, ma faataupupula i le vaai. Na ia tosoina le faʻaoso, ma matamata i le paʻu o le tagata faatupu faalavelave mulimuli ae leʻi mafai ona ia tosoina le pine i luga o le pulufana.
  
  Ae sa le mafai ona taofi le crane. O le faasipa ma pa'u i lalo i le umi atoa o le faavaa, na pa'u ai le fatafata u'amea mamafa i luga o le uafu, ma faaleagaina ai le faavaa ma liliu ai le tamai faleoo na pau ai i le pefu. O pusa na faaleagaina ma tulei i tua i ni futu. O u'amea ma u'amea fa'alava na felelei i lalo, fitifiti mai le palapala e pei o afitusi mata'utia. O se pou lanumoana pupula e pei o se moli o le auala na sosolo i le va o Smith ma Dahl-o se mea e ono masae ai i la"ua i le afa pe ana lavea-ma taofi i ni nai futu mai le mea na tutu ai Lauren ma Yorgi ma o la tua i le faleteuoloa.
  
  "E leai se gaioiga." Na ave e Kensi le taulaiga i le tagata faatupu faalavelave, siaki faalua. "Ua oti tele o ia."
  
  Na aoina e Dahl ona mafaufauga ma tilotilo solo i le uafu. O se siaki vave na iloa ai, o le mea e lelei ai, e leai se tasi na manua i le container crane. Sa ia tuu lona tamatamailima i lona faai faaleotele leo.
  
  "Ua pe le meapueata," o lana tala lea. "Ae ua feoti uma i latou."
  
  Ua toe foi mai Lauren. "Ua lelei, o le a ou tuuina atu."
  
  Na tuu le lima o Kenzi i luga o le tauau o Dahl. "Sa tatau ona e tuu mai ia te au e fai le fana. Ou te tu'imomomoina tulivae o lena tama'ita'i; ona matou faia lea o ia e tautala, i se tasi itu po o se isi."
  
  "Taofia tele." Na malamalama Dahl pe aisea na ia le malamalama ai i lenei mea. "Ma e masalosalo e mafai ona matou faʻafeiloaʻi o ia e talanoa i se taimi puupuu matou te maua."
  
  Na tagi Kensi i le ita. "E te tautala e fai ma sui o Europa ma Amerika. O aʻu o Isaraelu."
  
  Na toe sau Lauren i luga o le telefoni. "E tatau ona tatou o. Sa vaaia se meapueata iina. Le lelei."
  
  Na gaoia e Dahl, Smith ma Kenzie se taavale lata ane, ma le manatu afai e na o le lima minute le umi e alu ai nai lo le savavali, o le taimi e sefe ai e mafai ona sili atu nai lo le taua.
  
  
  O LE MATAUPU VALU
  
  
  Na tu'i e Drake le sima o le 47th Street, ua vaivai, ae na o le sefuluvalu minute o totoe i le uati. Na vave lava ona latou oo i se faafitauli.
  
  "Fitu, Valu po o Broadway?" Na ee Mai.
  
  Na talotalo atu e Bo le GPS ia te ia. "O Marea e latalata i Central Park."
  
  "Ioe, ae o le ā le auala e taʻitaʻia saʻo mai ai?"
  
  Sa latou faapepepepepe i luga o le ala savali a o faasolo atu sekone, ma le iloaina o Mati o loo sauniuni e le gata o se pomu faaniukilia, ae faapea foi ma vaega o le a faaumatia ai soifua o ni tagata lautele se toalua i minute uma e tuai ai mo le isi feiloaiga.
  
  "E pisi lava Broadway i taimi uma," o le tala lea a Drake. "Tatou fai le lona valu."
  
  Sa sioa atu Alicia ia te ia. "E faapefea ona e iloa?"
  
  "Na ou faalogo e uiga i Broadway. E lei faalogo lava i le lona valu."
  
  "Oi, talafeagai. O fea-"
  
  "Leai! O Broadway lea!" Na faafuasei lava ona ee Beau i lana leo toeitiiti lava faamusika. "O le faleaiga e i le pito i luga... toetoe lava."
  
  "Toeitiiti?"
  
  "Ma te!"
  
  Na alu ese Bo e pei o le selau mita sprinter, oso i luga o se taavale paka e pei e leai. Na mulimuli atu Drake, Alicia, ma May i ona mulivae, ma liliu atu i sasae agai i Broadway ma le fetaulaigaala lea na iila ma feilafi ai le Times Square ma lē fiafia i ana faaaliga emoemo.
  
  Sa toe faigata foi ona taape le motu o tagata, ma sa toe taitai atu foi e Beau i latou i autafa o le auala. E oo lava foi iinei sa i ai tagata tafafao maimoa, faalagolago i tua, faataupupula i fale maualuluga ma laupapa, pe taumafai e filifili pe lamatia o latou ola ma faanatinati atu i luga o se auala pisi. O le motu o tagata na faʻafeiloaʻi e le au paʻu na ofoina atu tiketi taugofie i faʻaaliga Broadway eseese. O gagana o lanu uma na faatumulia ai le ea, o se paluga toetoe lava lofituina, lavelave. Sa toalaiti tagata e leai ni fale, ae o i latou sa saunoa mo i latou sa matua leo tele lava ma le malosi mo ni foai.
  
  I luma atu o le Broadway, ua tumu i tagata Niu Ioka ma tagata asiasi, tumu i ala savali, ma laina i faleoloa felanulanuai ma faleaiga ma o latou tautau, moli faʻailoga ma faʻaaliga A-frame. Na faanenefu tagata ui ane a o taufetuli atu Drake ma lana itu o le au SPEAR.
  
  E sefululima minute.
  
  Sa toe sioa atu Bo ia te ia. "Fai mai le GPS e luasefululua minute e savali ai, ae o auala savali e matua tumutumu lava e savavali tagata uma i le saoasaoa e tasi."
  
  "Ona tamoe lea," o le uunai atu lea o Alicia ia te ia. "Tili lou si'usi'u tele. Atonu o le a atili ai ona e gaoioi vave."
  
  A o lei mafai e Beau ona fai atu se tala, sa lagona e Drake le goto ifo atili o lona fatu. O le auala i luma na poloka atoa i itu uma e lua, tele lava i taxi samasama. Na tupu se gau o le fender, ma o i latou e leʻi taumafai e aloese mai ai na faʻagasolo malie a latou taavale e vaʻai lelei. Sa faatumulia le auala savali i itu uma e lua i tagata.
  
  "Seoli toto."
  
  Ae e le'i fa'agesegese fo'i Bo. O se oso mama na aveina atu ai o ia i luga o le ogalaau o se taxi lata ane, ona ia tamoe lea i luga o lona taualuga, oso i luga o le pulou ma tamoe atu i le isi laina. Na mulimuli vave atu May, sosoo ai ma Alicia, ae tu"u ai Drake e "e"e ma osofa"ia e tagata e ana ta"avale.
  
  Sa faamalosia Drake e taulai atu i tua atu o le masani. E le tutusa uma nei masini, ma ua suia a latou u'amea, o nisi e oo lava ina ta'avale lemu i luma. Na fufusi le tuuga, ae na latou feosofi mai lea taavale i lea taavale, ma faaaoga le laina umi e agai ai i luma. Na sioa le motu o tagata i itu uma e lua. E lelei e leai se tasi na faʻalavelave ia i latou iinei ma na mafai ona latou vaʻavaʻai atu i le faʻalatalata mai o Broadway ma le 54th, sosoo ai ma le 57th auala. Ina ua fa'aitiitia le ta'avale o ta'avale, na ta'avale Bo mai le ta'avale mulimuli ma toe fa'aauau lana tamo'e i luga o le auala lava ia, o Mai i ona tafatafa. Na toe tilotilo atu Alicia ia Drake.
  
  "Na o le siaki e vaai pe na e pau i totonu o lena fao matala i tua."
  
  "Ioe, o se filifiliga lamatia. Ou te faafetai lava e lei i ai ni tagata liliu mai i lena taimi."
  
  I tua atu o le isi alalaupapa ma le 57th Street, o loʻo faʻapipiʻi ai mea faʻafefiloi sima, taʻavale tiliva ma pa puipui mumu-ma-paʻepaʻe. Afai e manatu le 'au ua latou manuia, pe o le a tuusaʻo lenei tamoʻe e pei o le taʻaloga muamua, na faʻafuaseʻi ona malepelepe o latou mafaufauga.
  
  Na tula"i mai ni ali"i se to"alua mai tua o le ta"avale tiliva, ma fa"asino sa"o atu fana i le au tamo"e. E le'i misia e Drake se pa'u. Taua faifaipea, tausaga o taua na faʻamalosia ai ona lagona i le maualuga ma taofia ai iina - luasefulufa itula i le aso. Na vave ona aliali mai ni foliga taufaamata"u, ma e aunoa ma se faatuai, na ia faataalise aga"i atu ia i latou, i luma tonu lava o le pikiapu sima o loo latalata mai. O le tasi o fana na lele i le itu ma le gogolo, ae o le isi na mau i lalo o tino o se tasi o alii. Na tautevateva atu Drake i tua ina ua taia le itu o lona ulu. I tua atu o i latou, na ia faalogoina ai le olo o uili o se loli sima a o ta ma le malosi, ma le palauvale a le avetaavale...
  
  Na ia vaaia se tino efuefu tele o liliu atu ia te ia...
  
  Ma sa ou faalogoina le alaga fefe a Alicia.
  
  "Mati!"
  
  
  O LE MATAUPU IVA
  
  
  Sa na'o le matamata atu lava o Drake a'o faliu atu ia te ia le ta'avale ua le mafai ona pulea. E le'i solomuli le au osofa'i mo sina sekone, ma sasaa atu ia te ia le uato'a o ta, ona sa latou le popole i lo latou lava saogalemu. Sa tu'i lona fa'a'i, fatafata ma le la plexus. Sa ia va"ai atu i le suigi o le tino ma kiki a"o lele sa"o i luga o lona ulu.
  
  O le tagata faatupu faalavelave muamua na pau i tua, tautevateva, ma lavea i se tasi o uili, o le aafiaga na gau ai lona tua ma faamuta ai lana taufaamatau. Na emo le lona lua, e pei ua te"i i le fa"amalosi o Drake, ona liliu lea o lona ulu i le pito i tua o le ta"avale.
  
  Ua lava le pao susu susu. Na iloa e Drake ua alu ese o ia mai lona loloto, ona ia vaaia ai lea o le ulupoo o le tagata faatupu faalavelave muamua ua nutimomoia i lalo o uili faasee a o feliua"i solo le tino o le loli i ona luga. Na fa'amafola le fa'avaa, na'o lona fa'amoemoe. Mo sina sekone, na foloina e le pogisa mea uma, e oo lava i le leo. O le pito i lalo o le loli na agai i luga aʻe o ia, faʻagesegese, faʻagesegese, ona tu faʻafuaseʻi lea.
  
  Na aapa atu le lima o Alicia i lalo. "O e manuia?"
  
  Na afe mai Drake ia te ia. "E sili atu nai lo na tama."
  
  Sa faatalitali Beau, toetoe lava a semi ona vae a o tilotilo atu i lana uati. "E fa minute o totoe!"
  
  I le vaivai, manu'a, valusia ma taia, na faamalosia ai e Drake lona tino e faatino. O le taimi lea na nofo ai Alicia ma ia, e pei na lagona e mafai ona ia malolo mo sina taimi pe a uma le misi. Na latou sasaina le motu o tagata tafafao maimoa, maua le Central Park South ma le Marea i le tele o isi faleaiga.
  
  Na faasino atu May i le faailoga, lea sa fai si faautauta mo Niu Ioka.
  
  Sa tamoe i luma Bo. Na maua o ia e Drake ma isi i le faitotoa. Na sioa atu le fafine faigaluega ia i latou, i o latou foliga sesega, i o latou peleue mamafa, ma solomuli. Na manino mai i ona mata na ia vaai muamua i le faatafunaga ma mafatiaga.
  
  "Aua le popole," o le tala lea a Drake. "O matou o le Igilisi."
  
  Na lafo atu e Mai se pupula i lona itu. "Iapani".
  
  Ma na taofi e Bo lana sailiga mo le potu o alii ma se muaulu sii. "E mautinoa lava e le o le Igilisi."
  
  Na tamoe atu Drake i le matagofie na ia mafaia i totonu o le faleaiga o loo tapuni pea, ma ta se nofoa ma se laulau i le ala. E la'ititi le fale'ele'ele a ali'i, e na'o le lua urinal ma le fale'ele'ele. Sa ia tilotilo i lalo o le tanoa.
  
  "E leai se mea iinei," o lana tala lea.
  
  Na faaalia i foliga o Beauregard le le mautonu. Sa ia oomiina faamau o lana uati. "Ua uma le taimi".
  
  Na oso i luga le tamaʻitaʻi o loʻo tu lata ane ina ua tatagi le telefoni. Sa faaloaloa atu e Drake lona lima ia te ia. "Aua le faanatinati. Faamolemole ave lou taimi."
  
  Sa ia manatu e mafai ona sola ese o ia, ae o lona naunautaiga i totonu na taitai atu ai o ia i le paipa. I lena taimi, na sau ai i fafo Alicia mai le faletaele o tamaitai ma foliga popole i ona foliga. "E le o iai o ia. Tatou te le maua lena mea!"
  
  Na fememea'i Drake e pei na lavea. Sa ia tilotilo solo. Mata e iai se isi faleuila i totonu o lenei tama'i fale'aiga? Masalo o se potu mo tagata faigaluega? E tatau ona latou toe siaki, ae ua uma ona i luga le telefoni a le tagata faigaluega. Na tepa atu ona mata ia Drake ma fai atu i le na valaau e faatali.
  
  "O le tamaloa lea e igoa ia Marsh. Mo oe."
  
  Na faauu Drake. "Na ia valaau mai ia te au i lou igoa?"
  
  "Sa ia fai mai le tagata Peretania." Na faamimigi tauau o le auauna. "Na pau lava lena o lana tala."
  
  Sa nofonofo pea Bo i ona autafa. "Ma ona e faigofie ona e fenumiai, la"u uo, o oe lava."
  
  "I lou soifua maloloina".
  
  Na aapa atu Drake i lana telefoni, o le tasi lima o lo o milimili lona alafau a o tafe mai se galu o le vaivai ma le popole ia te ia. E mafai faapefea ona latou toilalo nei? Ua latou manumalo i faʻalavelave uma, ae atonu o loʻo taʻalo pea Marsh ma i latou i se auala.
  
  "Ioe?"
  
  "Savali iinei. Ia taʻu mai nei ia te aʻu le mea na e mauaina?"
  
  Na tatala e Drake lona gutu, ona tapunia vave lea. O le a le tali sa'o? Masalo sa faatalitalia e Marsh le upu "leai se mea." Atonu e...
  
  Sa tu o ia, ma tau musu mai se tali i se tali.
  
  "Taʻu mai ia te aʻu le mea na e mauaina, pe o le a ou tuʻuina atu le poloaiga e fasioti ni tagata Niu Ioka se toʻalua i totonu o le isi minute."
  
  Na tatala e Drake lona gutu. Oi sole! "Na matou mauaina-"
  
  Ona tamo"e atu lea o Mai i fafo o le fale"ele"ele a tama"ita"i, ma se"e i luga o ma"a susu ma pa"u i lona itu. O loo uu i lona lima se tamai teutusi paepae. Sa i ai Beau i ona tafatafa i sina sekone, ma piki i luga le teutusi ma tuu atu ia Drake. Na taoto Mai i luga o le fola, ma manava manava.
  
  Sa sioa atu Alicia ia te ia ma matala lona gutu. "O fea na e maua ai lenei mea, Sprite?"
  
  "Na e faia le mea latou te taʻua o le 'tama tama', Tasa. Ma e le tatau ona faateia se tasi i lenei mea, talu ai o oe o le tolu-kuata o le tagata."
  
  Na maligi Alicia i le ita i le filemu.
  
  Na tale Drake ao ia tatalaina le teutusi. "Na matou... maua... lenei... ta'avale flash leaga, Marsh. Mala, alii, o le a lenei mea?"
  
  "Manaia galuega. Manaia galuega. Ua fai si ou le fiafia, ae e, atonu o le isi taimi. Ia na'o le va'ai toto'a ile USB. O lau suʻega mulimuli lea, ma e pei o le taimi muamua, atonu e te manaʻo e tuʻuina atu i se tasi e sili atu lona atamai nai lo oe poʻo le NYPD."
  
  "O totonu ea lea o le... keke?" Na iloa e Drake o loʻo tu latalata mai le tagata faigaluega.
  
  Na ata leotele Marsh. "Oi lelei, oi lelei tele. Aua ne'i tu'u ese le pusi mai le ato, a ea? Ioe o lena. Fa'alogo mai nei, ou te tu'uina atu ia te oe le sefulu minute e lafo atu ai mea o lo'o i totonu o le flash drive ia i latou e sili atu nai lo oe, ona tatou toe amata lea."
  
  "Leai, leai, matou te le iloa." Na fa'asino atu Drake ia Me, o lo'o ia amoina se tama'i ato fa'afafa sa latou nana ai se tama'i komepiuta feavea'i. Ua si'i a'e le tama'ita'i Iapani mai le eleele ma alu atu.
  
  "Tatou te le tuliloaina o tatou si"usi"u i lenei taulaga atoa, Marsh."
  
  "Umm, ioe e te faia. Aua ou te fai atu faapena. O lea, ua alu le taimi. Se'i o tatou fa'ae'e le komepiuta ma fiafia i mea o le a soso'o mai, a ea? Lima, fa..."
  
  Na tu'i atu e Drake lana moto i luga o le laulau ina ua mate le pa. Ua puna le ita i lona toto. "Faalogo mai, Marsh-"
  
  Na pa le fa"amalama o le fale"aiga ina ua pa"u le fe"au pito i luma o le veni i totonu o le potu "ai. Ua ta"e le tioata ma ua felelei solo i le ea. O fafie, palasitika ma oloa sima na pa i totonu o le potu. E le"i tu le veni, ua pa"u i totonu o pa"u ma gogolo e pei o se tagata aperenitisi oti a o alu atu i totonu o le tamai potu.
  
  
  O LE MATAUPU E SEFULU
  
  
  Na lagona e Julian Marsh le tiga tele o lona manava a o taavalevale agai i le itu taumatau. O fasi pizza na pauu i luga o le fola ma pauu se ipu salati i luga o le sofa. Na vave ona u'u i ona itu, ua matua le mafai lava ona taofi lona ata.
  
  O le laulau maualalo sa tu i ona luma ma Zoe na tetete ina ua lavea faafuasei e le vae vao o se tasi. Na aapa atu Zoey e lagolago o ia, ma tuu atu ia te ia se popo vave i luga o lona tauau ao amata ona tupu se isi mea manaia. E oo mai i le taimi nei sa latou matamata ia Drake ma lana auvaa o tafe mai i fafo o le Edison - na vaʻavaʻai faigofie aʻo puʻeina e se tamaloa ofu e pei o se turisi le mea na tupu mai le isi itu o le auala - ona vaʻaia lea o le taʻavale i luga ole Broadway - o lenei vaaiga mataʻutia na sili atu ona faʻalavelave, talu ai. e le'i tele ni mea pu'eata puipui e mafai e se tagata fa'atupu fa'alavelave fa'apitonu'u ona to'i totonu - ona matamata ai lea ma le manava manava a'o oso a'e le osofa'iga i totonu o se fa'afefiloi sima.
  
  O nei mea uma o se faʻalavelave manaia. Na uu e Marsh se telefoni feaveai i le tasi lima ae o le ogavae o Zoe i le isi a o ia 'ai ni nai fasi ham ma pulou ma talatalanoa i luga o le Facebook.
  
  I luma o latou pupuni e tolu, e sefulu valu inisi le tasi. Ua fa'aalia nei le va'ai toto'a a le to'alua a'o oso atu Drake ma Kamupani i totonu o le tama'i fale'aiga a Italia. Na siaki e Marsh le taimi ma tilotilo atu i mea felanulanuai.
  
  "Malo, ua lata mai."
  
  "O e fiafia?"
  
  "Ioe, a ea?"
  
  "Ose ata tifaga lelei." Na fa'amumu'e Zoe. "Ae sa ou faamoemoe mo le tele o le toto."
  
  "Faatali mo sina minute, lou alofa. Fa'aleleia atili".
  
  Sa nonofo le ulugalii ma taaalo i se fale mautotogi o se tasi o sela faatupu faalavelave; le autu, mafaufau Marsh. E toafa tagata faatupu faalavelave iina, o se tasi o i latou, i se talosaga muamua, na faatuina se nofoaga e matamata ai e pei o le fale tifaga mo Marsh. A o fiafia le ulugalii Pythian e matamata, sa nonofo i autafa ia tamāloloa, faapupuu faataamilo i se tamaʻi televise, suʻesuʻe i le tele o isi alāleo, e suʻe ni tala fou pe faatalitali mo se telefoni. Sa le iloa e Marsh ma sa le popole. Na te le"i amana"ia fo"i ia te"a fa"ananā uiga ese, ma lona iloa lelei o ia o se ali"i aulelei e uiga ese fo"i ona uiga, ma o nisi tagata-e o"o lava i isi ali"i-sa fiafia e fa"afetaia uiga fa"apenei.
  
  Na fa'aali atu e Zoey ia te ia sina fa'afetai atili e ala i le fa'ase'e ifo o ona lima i luma o ana fusu. Talofa, e maai ona fao.
  
  Oona ae i se isi itu... malie.
  
  Na ia tilotilo i le ato faaniukilia mo sina taimi - o se faaupuga e le mafai ona alu ese mai lona ulu, e ui lava o le pomu laʻititi o loʻo i totonu o se ato faʻafafa lapoʻa - ona oso ai lea o sina caviar i lona gutu. O le laulau i o latou luma, ioe, matagofie, e aofia ai oloa taugata ma le tofo, ae sa suamalie uma.
  
  Pe o se pomu faaniukilia lena o loo alaga lona igoa?
  
  Na iloa e Marsh ua oo i le taimi e galue ai ma valaau atu, ma talanoa i se tagata faigaluega aulelei ona sosoo ai lea ma se alii Peretania e soona tautala. E iai se tasi o leo uiga ese o le alii - o se mea e matua mata'utia ai le au faifaatoaga - ma na faia e Marsh ni foliga fememea'i, ma taumafai e fai le vaueli mai le vaueli. E le o se galuega faigofie, ma e sili atu ona faigata pe a uu lima o tamaitai i lau seti Nutcracker.
  
  "Taʻu mai ia te aʻu le mea na e mauaina, pe o le a ou tuʻuina atu le poloaiga e fasioti ni tagata Niu Ioka se toʻalua i totonu o le isi minute." Na ataata Marsh a o ia fai atu lenei mea, ae le amanaiaina foliga ita o ana tamaiti aoga i le isi itu o le potu.
  
  Na toe fa'atuai teisi le tagata Peretania. Na maua e Marsh se fasi kukama na pau i fafo mai le ipu salati ma pipii loloto i le lauulu o Zoe. E le faapea na ia matauina. Na mavae atu minute ma talanoa Marsh i totonu o le potu mu, ma atili ai ona vevesi. Sa i ai se fagu malulu Bollinger lata ane, ma sa ia faaaluina le afa minute e sasaa ai se ipu malamalama tele. Sa faapupuu atu Zoe ia te ia a o ia galue, ma sa latou mitiina mai le ipu tioata lava e tasi, o itu e faafeagai.
  
  "Lima," o le tala lea a Marsh i le telefoni. "Fa, tolu..."
  
  O lima o Zoya na sili ona malosi.
  
  "Lua".
  
  Na taumafai le tagata Peretania e fefautuaai ma ia, ma le manino o le mafaufau po o le a le mea o loʻo tupu. Na mafaufau Marsh i le taavale na ia faʻatulagaina na paʻu i luma o le faamalama i luma i se taimi atofaina, faʻataʻitaʻi nei, faʻavavevave, agai atu i le faleaiga le mautonu.
  
  "Tasi".
  
  Ona pa ai lea o mea uma.
  
  
  O LE MATAUPU SEFULUFAHI
  
  
  Na faataalise atu Drake agai i le puipui o le faleaiga, ma uu le sulugatiti o le auauna ma toso faatasi ma ia. O fasi tioata ma piliki na pauu mai lona tino taavalevale. O le ta"avale lea na aga"i atu na tagitu"i ina ia pa"u ona pa"u i luga o le fola o le fale"aiga ma alu atu ai le ogatotonu o le ta"avale i luga o le fa"amalama, o lea ua si"i a"e le pito i tua ma tau ai le fa"alava o le tioata. u'amea solo. Na solo i lalo laulau. Ua faaputuputu nofoa e pei o otaota i ona luma.
  
  Sa vave foi ona tali atu Alicia, savali faataamilo i le laulau ma se"e ese, na o lona manu"a o se manu"a laititi o lona alofivae mai se fasi laupapa e lele vave. Na mafai lava e Mai ona taavale i luga o le pito i luga o le laulau feʻaveaʻi e aunoa ma se mea na faaleagaina, ma na alu atu Bo i le isi laʻa i luma, oso i luga o ia ma oso mai lea mea i luga o le fogaeleele, mulimuli ane faʻatulagaina lana oso ina ia tau ai ona vae ma lima i le puipui o le itu ma fesoasoani. ia tulaueleele ma le saogalemu.
  
  Na tepa a'e Drake, o lo'o 'e'ē le 'au'ai i ona tafatafa. Na foliga tu'ua'i Alicia.
  
  "O lea na e puʻeina o ia, a ea?"
  
  "Faaeteete!"
  
  O lo"o aga"i pea i luma le veni, fa"agesegese i le lona lua, ae o lea ua pipi"i mai le paelo o le fana mai le fa"amalama o le pasese ua ta"avale i lalo. Sa punou i lalo Alicia ma ufiufi. Na toe taamilo i tua May. Na se'i i fafo e Drake lana fana ma fana ni pulu se ono i le lima e le'i tino, o leo leotele i totonu o le avanoa, e tauva ai ma le gogolo tutuli o le veni. Ua leva ona gaioi Bo, ma taamilo i tua o le taavale. Mulimuli ane na taofi uili ma taofi. O laulau ma nofoa malepelepe na tafe mai le pulou ma e oo lava i le taualuga. Sa faamautinoa e Drake e le o afaina le auauna a o lei agai i luma, ae o le taimi lena ua i ai Bo ma Me i le taavale.
  
  Na ta'e e Beau le faamalama o le avetaavale ma tauivi ma le ata. Na siaki e Mai le nofoaga e ala i le tioata ua gau ona piki lea i luga o le fasi laupapa mavaevae.
  
  "Leai," o le tala lea a Drake, o lona leo na fai si gase. "Matou te manaʻomia-"
  
  Ae sa leai se lagona o Mai e faalogo. Nai lo o lea, sa ia togiina le auupega faafuaseʻi i totonu o le tioata ma le malosi ma mau ai i le muaulu o le avetaavale, ma tetete i le nofoaga. Na tepa i tua mata o le tamaloa ma taofi le tauivi ma Beau, o le Farani na foliga teʻi.
  
  "Na ou maua moni lava."
  
  Na faamimigi Mai. "Sa ou manatu e tatau ona ou fesoasoani."
  
  "Fesoasoani?" Na toe fai atu Drake. "Matou te manaʻomia se tasi o nei tamaʻitaʻi o loʻo ola."
  
  "Ma i luga o lena nota," o le tala lea a Alicia. "Ua ou manuia, ta. E ui ina manaia le vaai atu ua e faasaoina le asini a Wendy."
  
  Na u e Drake lona laulaufaiva, ma lona iloa i se tulaga loloto o Alicia na o le ula ia te ia. Ua uma ona toso ese e Beauregard le avetaavale mai le taavale ma su'e lana taga. Na alu Alicia i le komepiuta feaveai e lei tago i ai. Na uma le utaina o le USB drive ma aumai i luga le tele o ata-o ata leaga o ipu siliva na maalili ai le toto o Drake.
  
  "E foliga mai o totonu o se pomu," o lana tala lea, ma suʻesuʻeina uaea ma relay. "Auina atu lenei mea ia Moore ae leʻi tupu se isi mea."
  
  Na punou Alicia i luga o le masini, ma tata ese.
  
  Sa fesoasoani Drake i le auauna e tu i ona vae. "O e manuia, alofa?"
  
  "O a"u... ou te manatu lava."
  
  "Mini. Ae fa'afefea la e te faia ni lasagna ma i matou?"
  
  "O le kuka... e le"i sau le kuka." O lana vaai i le faatafunaga ma le fefe.
  
  "Malo, na ou manatu na e togi i totonu o le microwave."
  
  "Aua le popole". Na savali atu Mai ma tuu lona lima i luga o le tauau o le tamaitai faigaluega. "O le a toe fausia. E tatau i le kamupani inisiua ona tausia lea tulaga."
  
  "Talosia".
  
  Ua toe u e Drake lona laulaufaiva, o le taimi lea e taofia ai mai le palauvale. Ioe, ose fa'amanuiaga o lo'o manava pea tagata uma, ae o Marsh ma ana uo o lo'o fa'aleagaina pea olaga o tagata. E aunoa ma se masui o le lotofuatiaifo. Leai se amio pulea ma leai se popolega.
  
  E pei e tatagi le telefoni e ala i se sootaga faalemafaufau. O le taimi lea na tali ai Drake le telefoni.
  
  "O e kiki pea?"
  
  O le leo o Marsh na mafua ai ona ia manao e ta se mea, ae na ia faia i se tulaga faʻapitoa faʻapolofesa. "Ua matou lafo atu au ata."
  
  "Oi, lelei tele. O lea, na matou fa'avasegaina lenei mea. Ou te faʻamoemoe na e tago i se meaʻai aʻo e faʻatali, aua o le isi vaega lenei-ia, e ono oti ai oe."
  
  Na tale Drake. "E te iloa matou te leʻi tofotofoina lau pomu."
  
  "Ma o le faʻalogo i lena mea, ua ou iloa atu e te manaʻo e faʻagesegese mea aʻo e taumafai e puʻe. E le tupu lenei mea, la'u uo fou. E le tupu lava lenei mea. O au leoleo ma au sooupu, militeri ma tagata fuimu atonu o se vaega o se masini suauʻu lelei, ae o loʻo avea pea i latou ma masini, ma e umi se taimi e tulaʻi ai i luga i le saoasaoa. O lea ou te faʻaaogaina lenei taimi e saeia ai oe. E fai lava si malie, talitonu mai ia te au."
  
  "O le a le mea e maua e Pythia mai nei mea uma?"
  
  Na toē Marsh. "Oi, ou te manatu ua e iloa o lenei vaega le aoga o ragamuffins na feula talu ai nei. Pe na i ai se isi mea e sili atu ona mautinoa? Sa ta'ita'ia i latou e se fasioti tagata, o se tagata fa'atauva'a, se megalomaniac ma se pule lotoleaga. Na iu uma i latou o le tagata lava e tasi."
  
  I le taimi lea, na faʻalatalata atu Alicia ia Drake. "Ia ta"u mai la ia i matou - o fea o iai le tama"ita"i lea?"
  
  "Oi, teine fou. O oe enaena po'o Asia? Masalo enaena mai le fa'alogo. Pele, ana ou iloa le mea sa i ai o ia, ou te tuʻuina oe e faʻaola o ia. E tasi lava le mea e mana'o ai Tyler Webb. Na ia tuua le au Pythians i le taimi na ia iloa ai le mea e maua ai i latou."
  
  "O ai sa i le maketi?" - Na fesili Drake, o lea ua maua uma le taimi ma faʻamatalaga.
  
  "O lenei nofoaga o se ofaga e inosia, a e sa'o a'u? Vaʻai faalemafaufau i fefaʻatauaiga uma na faia iina e aʻafia ai le lalolagi mo le tele o tausaga a sau."
  
  "Na faatau atu e Ramses se mea ia te ia," o le tala lea a Drake, ma faataitai i ai.
  
  "Ioe. Ma ou te mautinoa ua uma ona taʻu atu ia te oe e le pate sosisi Farani taufaasese le mea. Pe mafai foi ona e fesili atu ia te ia i le taimi nei lava."
  
  O lea na faamaonia ai. Na matamata atu Marsh ia i latou, e ui lava e leai ni ona mata i totonu o le faleaiga. Na auina atu e Drake se savali puupuu ia Moore. "E faapefea ona e ta"u mai ia i matou le mea na alu i ai Webb?"
  
  "Ia, e moni, o ai aʻu, Fox News? Ona e fesili mai lea ia te au mo se tinoitupe."
  
  "O le a ou faʻamalieina lenei tagata faatupu faalavelave."
  
  "Ma toe foi i le galuega o loo i ai." Na fai mai e Marsh nei upu ona foliga mai ai lea e fa'afiafia ia te ia lava, ae fa'afuase'i ona 'ata. "Faamalie atu, tausuaga patino. Ae o lea ua uma i le vaega pulea o le tuli. O lea la, ou te fia faailoa atu ou manaoga ia te oe."
  
  "Tau mai la ia i matou." Na foliga vaivai le leo o Alicia.
  
  "O le a le mea e malie ai i lenei mea? O lenei pomu o le a pa pe a ou le faamalieina atoatoa. O ai na te iloa, pele, atonu ou te filifili e pule ia te oe."
  
  I se taimi vave lava, na foliga mai ua sauni Alicia e alu, o ona mata ma ona foliga na matua mu e susunu ai se vaomatua matutu.
  
  "Ou te fia nofo toatasi ma oe," sa ia musumusu atu ai.
  
  Na malolo Mati, ona faaauau ai lea. "Natural History Museum, luasefulu minute."
  
  Ua seti e Drake lana uati. "Ae te'i ane?"
  
  "Hmmm, o le a?"
  
  "O se vaega tele lea o le fausaga."
  
  "Oi, lelei, afai ua e oo i lenei mamao, ou te fautua atu e aveese se alii leoleo puipui e igoa ia Jose Gonzalez. O se tasi o a matou paaga na suiina o'u manaoga i totonu o le ufiufi o lona peleue anapo. O se auala muamua e felauai ai pepa, ioe, ma e aunoa ma le toe foʻi atu i le na auina atu.
  
  E le'i tali mai Drake, ma le tele o le le mautonu.
  
  "Ou te iloa lou manatu," o le tala lea a Marsh, ma toe faaalia le atamai ofoofogia. "Aisea e le na o le meli mai ia te oe o ata ma faailoa mai ia te au le mea e te manao ai? Ia, o au o se tagata uiga ese. Na latou fai mai ia te aʻu e lua oʻu itu, lua mafaufau ma foliga e lua, ae ou te manaʻo e vaʻai i ai o ni uiga eseese se lua. O le tasi vaega e pi'o, o le isi e punou. E te iloa le uiga o la'u tala?"
  
  Na tale Drake. "Ioe ua ou iloa po o ai oe."
  
  "Lelei, ona ou iloa lea o le a e malamalama pe a ou vaai atu i au tino oti e fa ua saeia pe a ma le sefulufitu minute, o le a ou lagonaina uma le fiafia ma le ita tele. Ma oe. Ma o lenei, tofa."
  
  Na mate le laina. Na kiliki e Drake lana uati.
  
  Luasefulu minute.
  
  
  MATAUPU E SEFULU LUA
  
  
  Na fa'aalu e Hayden ma Kinimaka le taimi ma Ramses. O le Perenise Terorist na foliga mai e le o iai i totonu o lona sela e ono-futu-faatafafa: palapalā, faanenefu ma, e ui lava ina manino le vaivai, e savali i luma ma luma e pei o se leona ua taofia. Na fai e Hayden lona ofutau, siaki lana Glock ma pulu fa'asao, ma fai atu ia Mano e fai le mea lava e tasi. Mai le taimi nei o le a leai se avanoa. O Ramses ma Mati na foliga mai e sili atu le atamai e le manatu faatauvaa.
  
  Masalo o le tala faasolopito o tagata faatupu faalavelave o le mea tonu lava lea na ia manao ai.
  
  Sa masalosalo Hayden, sa matua masalosalo lava. O le taua i totonu o le maota ma le maliu faʻafuaseʻi o lana leoleo puipui na faʻaalia ai lona manaʻo e sola ese. E lē gata i lea, pe na faaleagaina ea lona talaaga? Pe lē tatau ea ona ia matuā naunau e toe faaleleia mea ua faaleagaina? Atonu, ae e leʻi faʻaumatia le tagata i le tulaga e le mafai ai ona ia toe fausia. Na matamata atu Hayden ia te ia o savali a o aumai e Kinimaka ia i latou ni pea nofoa palasitika.
  
  "E i ai auupega faaniukilia i totonu o lenei aai," o le tala lea a Hayden. "Ou te mautinoa ua e iloa talu ona e faia se feagaiga ma Tyler Webb ma Julian Marsh. O lo'o e i ai i lenei 'a'ai, ma a o'o mai le taimi, matou te fa'amautinoa e te le o lalo ifo. Ioe e le iloa e au soo o loo ia i matou oe..." Sa ia tuu atu e tautau iina.
  
  Na tu Ramses, ma sioa atu ia te ia ma mata vaivai. "O le uiga o lau tala, ioe, o se taufaasese lea e le o toe mamao ona fasiotia lea e oʻu tagata ia Marsh, ave le matafaioi mo le pomu ma faapa. E tatau ona e iloa lenei mea mai Webb ma lana leoleo, talu ai na o latou na iloa. Ua outou iloa foʻi ua na ona latou faatalitali i laʻu poloaʻiga." Na luelue lona ulu, e pei o ia lava.
  
  Sa faatali Hayden. O Ramses sa atamai, ae e le faapea o le a ia le tautevateva.
  
  "O le a latou pa," o le tala lea a Ramses. "O le a latou faia a latou lava filifiliga."
  
  "E mafai ona matou faia o nai itula mulimuli e toetoe lava a le mafai ona gafatia," o le tala lea a Kinimaka.
  
  "E le mafai ona e faia aʻu e faaleaogaina lenei mea," o le tala lea a Ramses. "E oo lava i sauaga. O le a ou le taofia lenei pa."
  
  "O le a le mea ete mana'o ai?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "E iai feutanaiga."
  
  Sa ia suʻesuʻeina o ia, ma vaavaai totoʻa atu i foliga o le fili o le lalolagi fou. O nei tagata sa le mananao i se taui, latou te le mananao e feutagai, ma sa latou talitonu o le oti ua na o se laasaga e agai atu i se foliga o le Lagi. O fea e tuua ai i tatou e lenei mea?
  
  E moni, o fea? Sa ia tau tagotago i lana auupega. "O se tagata e leai se mea e sili atu nai lo le fasioti tagata e faigofie ona taulimaina," o lana tala lea. "Ma se pulu i le ulu."
  
  Na oomi atu e Ramses ona foliga i pa. "Ia alu i luma, papalagi papalagi."
  
  E le'i mana'omia e Hayden le avea ma se tagata poto e faitau ai le fa'avalevalea ma le naunau o lo'o susulu mai i na mata leai se agaga. E aunoa ma se isi tala, sa ia suia le mataupu ma alu ese mai le potu, ma loka ma le faaeteete le faitotoa i fafo i ona tua.
  
  E le mafai lava ona e matua faaeteete.
  
  I le isi potu sa i ai le sela o Robert Price. Na ia maua le faatagaga e taofia ai le failautusi iinei ona o le taufaamataʻu lata mai ma lana matafaioi i totonu. Ina ua la ulufale atu ma Kinimaka i totonu o le potu, na tilotilo atu Price ia te ia ma le faamaualuga.
  
  "O le a se mea e te iloa e uiga i le pomu?" - na ia fesili ai. "Ma aisea na e i ai i le Amasone, asiasi i le fale faatupu faalavelave?"
  
  Sa nofo ifo Price i luga o lona moega. "Ou te manaomia se loia. Ae o le a le uiga o lau tala? Pomu?"
  
  "Pomu faaniukilia," o le tala lea a Hayden. "O iinei i Niu Ioka. Fesoasoani ia te oe lava, o le mea leaga. Fesoasoani ia te oe i le taimi nei e ala i le taʻu mai ia i matou o mea e te iloa."
  
  "Matua". Sa faateteleina mata o Price. "Ou te le iloa se mea".
  
  "Na e faia se fa"alata," o le tala lea a Kinimaka, ma fa"alatalata atu lona tino i le meapueata. "Pe o le auala lenei e te manaʻo e manatua ai oe? Epitaph mo fanau a lau fanau. Pe e te manaʻo e taʻua oe o lē ua salamo na fesoasoani e laveaʻi Niu Ioka?"
  
  "E tusa lava po o le a le manaia o lau tala," na tetete le leo o Price e pei o se gata vili. "Ou te leʻi auai i soʻo se feutagaiga e uiga i le" pomu "ma ou te le iloa se mea. Fa"amolemole la"u loia."
  
  "O le a ou tuu atu ia te oe sina taimi," o le tala lea a Hayden. "Ona ou alu lea e tuu faatasi Ramses ma oe, i le sela e tasi. E mafai ona e tauina lenei mea. Sei o tatou vaai po o ai e tautala muamua. E sili ia te ia le oti nai lo le ola, ma e manaʻo e ave tagata ola uma ma ia. O oe? Tau lava ina ia mautinoa e te le pule i lou ola."
  
  Sa foliga le fiafia ia Price i nisi o ana upu. "A leai se loia?"
  
  Na faliu Hayden. "Fia oe."
  
  Na tausia o ia e le failautusi. Na loka e Hayden o ia i totonu ona liliu atu lea ia Mano. "E i ai ni manatu?"
  
  "Ou te mafaufau pe o aafia Webb i lenei mea. Sa avea o ia ma se tagata fa'atusa i aso uma."
  
  "E le o le taimi lenei, Mano. E le o toe tuliloa e Webb i tatou. Ou te mautinoa o Ramses uma ma Mati."
  
  "O le a la le isi mea?"
  
  "Ou te le iloa pe o le a se isi mea e mafai ona tatou fesoasoani ia Drake ma le au tama," o le tala lea a Hayden. "O le 'au ua leva ona i totonu o mea uma. Na tausia e le Atunuu isi mea uma, mai leoleo na kiki i lalo faitotoʻa, i le au sipai o loʻo lalafi i tua o a latou tinoitupe faigata na maua, i le fausiaina o le autau ma le taunuu mai o le NEST, le Nuclear Emergency Support Team. O leoleo i soo se mea, ma mea uma latou te maua. Sappers o loʻo mataala maualuga. E tatau ona tatou sailia se auala e talepe ai Ramses."
  
  "Na e vaai ia te ia. E fa"apefea "ona e nutimomoia se tagata e lē popole pe ola pe oti?"
  
  Na tu Hayden ma le ita. "E tatau ona tatou taumafai. Pe e te manaʻo e fiu? E tofu tagata uma ma se fa'aoso. E popole lenei anufe i se mea. O lona tamaoaiga, o lona olaga, o lona aiga natia? E tatau ona i ai se mea e mafai ona tatou faia e fesoasoani ai."
  
  Na mana'o Kinimaka e mafai ona latou vili atu i le tomai fa'akomepiuta a Karin Blake, ae o lo'o pu'eina pea le tama'ita'i i lana pulega a Fort Bragg. "Ta o e su"e se galuega."
  
  "Ma tatalo ina ia tatou maua se taimi."
  
  "O loʻo latou faʻatali mo Ramses e tuʻuina atu le avanoa. E iai se tatou taimi."
  
  "Na e faalogo foi e pei o a"u, Mano. E le o toe mamao ona latou fasiotia lea o Marsh ma feula ia te ia."
  
  
  MATAUPU E SEFULU TOTO
  
  
  Na faalogo Dahl i feʻau feteʻenaʻi fesoʻotaʻiga aʻo ave e Smith le latou taʻavale i auala tumutumu o Manhattan. O le mea e laki ai, e le'i tau mamao, ma e le'i poloka uma alātoto sima. E foliga mai o le vaega atoa o le au faʻamatalaga sa aofia ai, mai le au faʻatauvaʻa pito sili ona maualalo i totonu o nofoaga faʻatauvaʻa e oʻo atu i tagata sili ona mauoa, piʻopiʻo piliona ma tagata uma i le va. O lenei mea na mafua ai se faaputuga o lipoti feteenai, ae i le fale na latou faia mea uma e mafai ai e vavae ese ai le faatuatuaina mai le faʻaseseina.
  
  "E lua o sela ua iloa e iai sootaga vavalalata i se faletapuai lata ane," o le tala lea a Moore ia Dahl e ala i lana taliga. Sa ia faatonuina le tuatusi. "E i ai sa matou sui faalilolilo iina, e ui o ia e fou lava. Fai mai o lenei nofoaga ua tuufua i le aso atoa."
  
  Dahl e le o se tagata e mafai ona mafaufau i se mea. "O le a le uiga moni o lenei mea i upu mosque?"
  
  "O le a le uiga? O lona uiga, leaga, alu i ai ma faʻamama se tasi o sela o Ramses."
  
  "Faiga fa"alenuu?"
  
  "E le tele ni mea e talanoa i ai. Ae po'o ai lava o lo'o i ai e le mafai ona faia ni tatalo. Su'e uma potu aoga ma potu i lalo o le eleele. Ma sauni. E le faia soo e la"u uo tama ni mea sese, ma ou te faatuatuaina lona malamalama i lenei mea."
  
  Na momoli atu e Dal le faamatalaga ma ulufale atu i faamaopoopo i le GPS. O le mea e lelei ai, na toetoe lava a latou i ai i le pito i luga o le faletapuai, ae liliu e Smith le foeuli agai i le auala.
  
  "Le Atua," o le tala lea a Lauren.
  
  "O le igoa na ou tuuina atu i lo"u katana tuai." Na mapuea Kensi, ma manatua.
  
  Na fa'amauina e Dahl fusi o lona ofu talaloa. "Ua matou sauni? Faiga tutusa. Matou te sasa malosi ma vave, tagata. E leai se alofa mutimutivale".
  
  Na tape e Smith le afi. "E leai ni fa"afitauli ia te a"u."
  
  Na faafeiloaia pea i latou e le taeao ao latou feaei i fafo o le taavale ma suʻesuʻe le faletapuai i le isi itu auala. Sa latalata ane i ai se savili mumu ma pa'epa'e ma le ausa e sasaa mai. O le fale, o loʻo tu i se fetaulaiga, laina auala uma e lua, ona faʻamalama felanulanuaʻi ma faʻamalama faʻamaʻi vaega o le alalafaga. I luga o le taualuga o le fale o loʻo tu ai se tamaʻi minaret, uiga ese ma toetoe a faʻafefeteina i tua o foliga sima o loʻo siomia ai. O le ulufale mai le auala sa ui atu i se pea faitotoa tioata.
  
  "Tatou o atu i totonu," o le tala lea a Dahl. "Ia alu nei."
  
  Sa latou sopoia ma le loto i ai le auala, ma taofi taavale ma lima faaloaloa. O se taofi i le taimi nei e mafai ona latou tau uma ai.
  
  "Manaia le nofoaga," o le tala lea a Smith. "E faigata ona maua se vaega faʻamaoni i fafo."
  
  Na faafesootai e Dahl ia Moore. "Ua matou i ai i le tulaga. E i ai se isi mea mo i matou?"
  
  "Ioe. Ua faamautinoa mai e lo'u tamaloa o mea pueata o loo i lalo o le eleele. Ua lata ina talia o ia, ae le o latalata mai e fesoasoani ia i tatou i aso nei."
  
  Na momoli atu e Dahl le tala a o latou sopoia le isi auala savali ma tulei ma tatala faitotoa i luma o le faletapuai. Faatasi ai ma le faateleina o o latou lagona, sa latou gaoioi lemu i totonu, o latou mata ua fetuutuunai i le malamalama itiiti ifo. O puipui paʻepaʻe ma faʻalo na atagia ai le malamalama, faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi auro ma se kapeta lanu mumu ma auro. O nei mea uma sa tu i tua o le nofoaga e lesitala ai, lea na tilotilo atu ai le tamaloa ia i latou ma le masalosalo le mautonu.
  
  "Mana'omia se fesoasoani?"
  
  Na faʻaalia e Dahl lana ID SPEAR. "Ioe, uo, e te mafaia. E mafai ona e ave i matou i lou faitotoa faalilolilo i lalo o le eleele."
  
  Na foliga le mautonu le talifoni. "O le a lenei mea, o se tala malie?"
  
  "Alu ese," ua faaloaloa atu e Dahl lona lima.
  
  "Ei, e le mafai ona ou faatagaina oe-"
  
  Sa sii e Dahl le tagata i lona ofutino ma tuu i luga o le fata. "Ou te manatu na ou fai atu laa ese."
  
  Na faanatinati atu le au ma ulufale atu i le fale autu o le faletapuai. Sa gaogao le nofoaga ma sa loka faitotoa i tua. Sa faatali Dahl mo se ufiufi mai ia Smith ma Kenzie ona kiki faalua lea. Na vaelua le fafie ma pa'u'u i lalo i le fola. I lena taimi, na faalogoina le pisapisao ma le vevesi mai le faapaologa i tua. Na maua e le au ni tulaga, e aofia ai le teritori. Na mavae atu le tolu sekone, ona oso mai ai lea o foliga ma le pulou o le ta'ita'i au fa'apitoa mai tua o le puipui o le itu.
  
  "O oe Dal?"
  
  Na ata le Suetena. "Ioe?"
  
  "Na auina mai i matou e Moore. TAI. Ua matou i ai iinei e lagolago lau taaloga."
  
  "O la tatou tala faatino?"
  
  "Ioe. Fa'amatalaga fou. Ua e i ai i le faletapuai leaga leaga, ma ua eliina i totonu. E mana'omia se osofa'iga i luma e tu'itu'i ai i latou. Ma o loʻo matou tulimataʻia vae."
  
  Sa le fiafia Dahl, ae sa ia malamalama i le faiga, le amio a le galue iinei. E le'i afaina ona ua i ai se nofoaga lelei a le au fa'apitoa.
  
  "Faaali le ala," o le tala lea a Dahl.
  
  "O tatou nei. O le faletapuai sa'o o loo i le isi itu o le auala."
  
  "I le isi itu..." Sa palauvale Dahl. "GPS valea."
  
  "E matua vavalalata lava le tasi i le isi." Na faamimigi faamimigi le alii leoleo. "Ma o lena upu palauvale faaPeretania e faamafanafana loto, ae e le o le taimi ea na tatou siitia ai a tatou asini leaga?"
  
  Na mavae minute a o fefiloi "au ma faia se vaega osofa"i a o latou toe sopoia le auala. O le taimi lava na potopoto ai, e leai se isi taimi na maumau. Na amata se osofaʻiga tele. Na osofa"ia e ali"i le pito i luma o le fale, tu"itu"i i lalo faitoto"a ma talepe i totonu o le pito i luma. O le galu lona lua na ui atu ia i latou, ma faʻasalalau atu e suʻe faʻailoga na taʻuina atu ia i latou. O le taimi lava na maua ai le faitoto"a lanumoana, na tu"u ai loa e le tamaloa se mea papa i luga ma feula ai. Sa i ai se pa, e sili atu le lautele nai lo le mea na faʻamoemoeina e Dahl, ae faʻatasi ai ma se radius o loʻo faʻamoemoeina e le au faʻapitoa.
  
  "Maleilei," o le tala lea a le taitai ia te ia. "O le a tele atu i latou."
  
  Na mapuea teisi le Swede, ua uma ona iloa le taua o sui faalilolilo ma o lea ua le galo e tuuina atu ia i latou le tatau. O galuega faalilolilo o se tasi lea o auala e sili ona taufaa'ole'ole ma mata'utia a leoleo. O se sui e seasea ma taua e mafai ona ofi atu i le fili ma faasaoina ai ola.
  
  Na ulufale atu le au faʻapitoa i le potu toetoe lava a faʻaumatia, ona liliu atu lea i le faitotoʻa mamao. Sa matala ma ufiufi le mea sa manino lava le faitotoa i le fogafale i lalo. A o latalata mai le alii muamua, sa tatagi mai le pito i lalo ma se pulufana na sosolo i luga o le potu.
  
  Na tilotilo atu Dahl ia Kensi. "E i ai ni manatu?"
  
  "E te fesili mai ia te a"u? Aisea?"
  
  "Atonu ona e mafai ona ou vaai faalemafaufau e te i ai se potu faapenei ia te oe lava."
  
  "Aua e te sasa i le vao, leaga, Dal, ua lelei? E le o au o lau fagafao faomea. Ua ou sau iinei ona... ona-"
  
  "Ioe, aisea ua e sau ai iinei?"
  
  "Ou te matua fia iloa. Atonu e tatau ona ou alu..." Sa tau musu o ia, ona mapuea lea. "Faalogo mai, atonu o loo i ai se isi auala i totonu. O se solitulafono atamai e le alu i lalo e aunoa ma se auala e sola ese ai. Ae o sela moni faatupu faalavelave? O ai na te iloa fa'atasi ai ma ni tama'ita'i pule i le ola?"
  
  "E leai se matou taimi e mafaufau ai," o le tala lea a le taʻitaʻiʻau faʻapitoa, nofo i lalo i ona tafatafa. "O le taʻavale mo nei tama."
  
  Na matamata Dahl ao toso mai e le 'au a latou fana a'o mafaufau i upu a Kenzi. I le loto ita, na ia talitonu ai o loo i tua atu o i latou o loo i ai se loto alofa, po o le mea sili o le toega momomo o se tasi. Na manaʻomia e Kensi se mea e fesoasoani e tuʻufaʻatasia ai nei vaega - ae o le a le umi e mafai ai ona ia suʻesuʻe e aunoa ma le leai o se faʻamoemoe? Masalo ua malepe lenei vaa.
  
  Na fa'ailoa mai e le 'au a le SWAT ua latou sauni ona fa'ailoa atu lea o se afi fa'avalevalea e fa'aaoga ai se apefai laupapa. Ina ua pa'u i lalo grenades ona pa ai lea, na taulamua 'au, ma tulei e Dahl le ta'ita'i mo le tulaga maualuga.
  
  Na tulei atu Smith i tua. "Faagaioi ou vae."
  
  I le taufetuli i lalo, na vave ona fetaui ma i latou i fana fana. Na maua e Dahl ni vaaiga i le fola palapala, vae laulau, ma atigipusa o auupega aʻo leʻi see i lalo i lalo fogafale fa i le laina, toso lana fana ma toe faʻafoʻi le afi. Na mimilo Smith i ona luma, ma se"e i lalo ma tolotolo i le itu. Na aga'i mai tua le 'au a le SWAT, fa'apa'u ae le'i fa'afefe i le laina afi. Na toe foi mai pulufana i lea fana, o voli mata'utia na ati ai le fogafale i lalo ma saeia ai vaega mai puipui mafiafia. Ina ua taia e Dahl le eleele i le pito i lalo, sa vave ona ia talisapaia le tusitusiga.
  
  E toafa sui o le sela iinei, e fetaui ma mea na latou vaaia i le sela muamua. E toatolu na tootutuli i o latou tulivae, o le tafe mai o le toto mai o latou taliga, ma o latou lima o loo oomi i o latou muaulu, ae o le lona fa na foliga mai e lei afaina ma o loo fana malosi atu i ona tagata osofaia. Masalo o isi e toatolu na ufiufi ia te ia, ae na vave ona maua e Dahl se auala e maua ai se pagota ola ma taulai atu i le tagata fana.
  
  "Oi leai!" O le taʻitaʻi o vaega faʻapitoa na faʻavave atu ma le le mafaamatalaina ia te ia.
  
  "Ei!" Na valaau mai Dahl. "O le a-"
  
  I le lotolotoi o seoli sili ona leaga, e na o i latou ua oo i ai muamua e mafai ona gaoioi e aunoa ma se malolo. Na iloa lelei e le taʻitaʻi o vaega faʻapitoa le faʻailoga, o se mea e masani ai o ia, ma na o le mafaufau i olaga o ana uo. A'o toso e Dahl lana lava fa'aoso, sa ia va'aia le tu'uina atu e le tagata fa'atupu fa'alavelave se grenade uta mai le tasi lima ma tia'i lana auupega ma le isi.
  
  "Mo Ramses!" - sa ia alaga.
  
  O le fogafale pito i lalo o se mailei oti, o se tamai potu e maileia ai e nei meaola a latou manu. O loʻo i ai isi mailei o loʻo salalau solo i totonu o le potu, mailei o le a faʻaosoina pe a pa. Na fana e Dahl le tagata faatupu faalavelave i le va o ona mata, e ui lava na ia iloa o le gaioiga e mama aʻoaʻoga - semanu e le laveaʻiina i latou.
  
  E le o totonu o lenei tamai potu ma puipui piliki, i tulaga vaapiapi, a'o faitau i lalo sekone mulimuli a'o le'i pa le grenade.
  
  
  MATAUPU E SEFULU FA
  
  
  Na vaai Dahl i le pogisa o le lalolagi. Na ia vaaia le telegese o le taimi i se saoasaoa totolo, le fuaina o le tata o fatu ola uma i taimi e le gata. A o fiti le pulufana, ma siitia ai le pefu ma le palapala mai le fola i se tamai ao mushroom, o lana pulufana na ulu atu i totonu o le ulupoo o le tagata faatupu faalavelave, ma taamilo solo a o lei pa mai i fafo o lona tua ma lavea ai le puipui i le lotolotoi o se vaipuna tele o le toto. Ua vaivai le tino, ua leai se ola. Na pau le pulufana mo se ricochet lona lua, ma na amata ona aveese e Dahl le fana mai ona foliga.
  
  Na tumau pea sekone taua.
  
  O loo tootuli pea le au faatupu faalavelave e toatolu, ma oi ma faatoilaloina, ma sa latou le iloa le mea o le a oo mai. Na taumafai le au fa'apitoa e taofi lo latou mana'o pe toe a'e i luga o fa'asitepu.
  
  Sa liliu atu le vaai a Smith ia Dahl, le faaaliga mulimuli o lona olaga.
  
  Na iloa e Dahl o Kensi, Lauren, ma Yorgi sa i le pito i luga o le faasitepu, ma mo sina taimi sa ia faamoemoe o loo latou mamao ese mai le ogatotonu.
  
  Ae ui i lea, o mea uma nei mo laʻu fanau ...
  
  Na pa le grenade i le tumutumu o le ricochet lona lua, o le leo e sili ona leotele na faalogoina e le Suetena. Ona mate faafuasei ai lea o leo uma ina ua mou atu le manatu...
  
  Na taula'i atu ona mata i luma ma e le'i talitonu o ia i mea na latou va'aia.
  
  Sa tamo"e vave le ta"ita"i o le SWAT, ma le iloa o le mea o le a o"o mai ma sa naunau e lavea"i le to"atele o tagata e mafai, ma vave ona iloa e na"o ia lava e mafai ona faia. O lona oso i luga na sii aʻe ai o ia i luga aʻe o le ufi, ma mafai ai ona paʻu saʻo i luga i le vaeluaga o le sekone ae leʻi pa. E ala atu i Kevlar, aano ma ivi, na pa ai, ae e lei lavea ai i latou na tutu, o filifili i lo latou tulaga i totonu o le potu. Na mumu le pa ona mate ai lea.
  
  Na fa'amama e Dahl lona fa'ai, ua le mafai ona talitonu i ona lava mata. O le tuuto o ana paaga na faʻamaualaloina ai o ia i taimi uma, ae o se isi tulaga.
  
  Ou te lei... ou te lei iloaina foi lona igoa.
  
  Ae na tootutuli le au faatupu faalavelave i ona luma.
  
  Na tamoe i lalo Dahl i nai sitepu mulimuli, ma loimata na nenefu ona mata e tusa lava pe na ia kiki atu i tua o alii e toatolu. Sa sasae e Smith o latou peleue. E leai ni ofu papa na iloa atu, ae o le tasi tagata na puaa le gutu e oo lava ina tootuli Smith i ona tafatafa. O le isi o lo o tiga i le tiga. O le lona tolu na fa'amauina i le eleele, ua le gaioi. Na feiloai Dahl ma le mataʻutia o le tagata, e pei o se pulou polar, ma lona lava ita. Na savali atu Kenzi ma pu"ea atu ai le mafaufau o le tagata Suetena, ma tilotilo atu ia Dahl, o ona mata lanumoana aisa e matua manino lava, malulu ma tumu i lagona ootia, e foliga mai o se laufanua tele, malūlū, ma na o le pau lava le upu e mafai ona ia fai atu ai.
  
  "Na ia faaolaina i tatou e ala i le ositaulagaina o ia lava. O a"u... ou te lagona le matua"i faaletonu, matua faanoanoa pe a faatusatusa atu ia te ia."
  
  Dahl, i ona aso uma, e leʻi maua lava e ia le le mafai ona faʻaalia. Sa ia faia nei.
  
  Na su"e e Smith alii uma e toatolu, ma maua ai nisi o grenades, pulufana ma nai auupega laiti. Ua maanuminumi pepa ma faamatalaga o loo i totonu o taga, o lea na amata ai ona sueina e alii na potopoto.
  
  O isi na o atu i lo latou ta"ita"i ua pa"ū, ma punonou o latou ulu. Na tootuli ifo i lalo se tasi alii ma aapa atu e pa"i i tua o le alii leoleo.
  
  O le tagata faatupu faalavelave lona tolu na maliu, e tusa lava po o le a le mea oona na ia aveina, ae na o le umi na umi ona aoga le mea oona nai lo ana uo. Na matamata ma le le mautonu Dahl. Ina ua tatagi lana taliga taliga ma faatumulia ai lona ulu i le leo o Moore, sa ia faalogo ae sa le mafai ona mafaufau i se tali.
  
  "E lima meapueata," o le tala lea a Moore ia te ia. "Ua maua e matou punaoa e na o le lima mea pueata a Ramses. Ua e feagai ma le lua, e totoe ai le tolu o totoe. E i ai ni au fa'amatalaga fou mo a'u Dal? Talofa? O e iina? O le a le mea ua tupu?"
  
  Na oomi e Crazy Swede se tama'i ki na fa'alogo ai Moore. Sa ia manao e faailoa atu lona faaaloalo i le le leoa mo ni nai sekone. E pei o alii ma tamaitai uma i lalo, sa na o le pau lava le mea na sao ai o ia ona o le tele o taulaga a le tagata e toatasi. O le a le toe vaai lava lenei tamaloa i le ao po o le goto o le la, pe lagona foi le agi mafanafana o le savili i ona foliga. O le a iloa e Dahl mo ia.
  
  A o soifua pea o ia.
  
  
  MATAUPU E SEFULU LIMA
  
  
  Sefulu fitu minute.
  
  Na mulimuli Drake i le taʻitaʻiga a Bo, tipi le agavale i le 59th ma agai saʻo atu i le vevesi o Columbus Circle. O fu'a na fe'ei mai fale i lona agavale, ma i lona itu taumatau o lo'o ta'oto ai se fasi mea lanu meamata ua tumu i laau. I o latou luma atu o loo tu ai se fale mautotogi, o le tele lava e faia i tioata, o ona faamalama o loo susulu fiafia mai i ave o le oso aʻe o le la. Na afe ane le taxi samasama i autafa o le auala, ma sa faamoemoe lana ave taavale o le a vaai atu i ni tagata tamomo"e e to"afa o lo o taufetuli solo i lalo o le auala savali i ona tua, ae e lei toe tepa faalua e Beau i le tamaloa. O le li'o o se avanoa sima lautele ma afu, faatagata ma nofoa. Na feoa"i solo turisi i lea mea ma lea mea, toe teu a latou ato faafafa ma inu vai. Na tipi e Drake le ogatotonu o le vaega o tagata taʻalo afu, ona tamoe lea i lalo o laʻau na maua ai sina paolo.
  
  Mai le va'aiga o mata prying.
  
  O le eseesega i le va o auala faigata ma le pisi ma le tele o latou tulaga ogaoga - matagofie, faʻafefeteina o loʻo tauva mo avanoa i totonu o falesa masani i luga o le laina - ma le filemu atoatoa ma le toʻa na pule i le lanumeamata i lona itu taumatau na faatumulia ai Drake i se lagona le moni. O le a le valea o lenei nofoaga? O le a le tele o lenei miti? O eseesega sa le'i mafaufauina le ogaoga.
  
  Sa ia mafaufau pe o le a le vavalalata o Marsh o matamata mai ia i latou, ae sa leʻi popole tele. E mafai ona oo atu ai i le oti o se tagata. I tua i le fale, sa latou taumafai nei e suʻe le auala ina ia mafai ona latou toe suʻe i tua i lona puna.
  
  Na liliu lemu le polo susulu i le agavale a o faavave atu le vaega. O Alicia ma May sa taufetuli latalata i tua, matamata ae ua le mafai ona faaaoga uma o la tomai i lenei saoasaoa. O le fili e mafai ona i ai i soo se mea, soo se tasi. O se taavale ta'avale fe'avea'i ma fa'amalama lanu e mana'omia se va'aiga toto'a, ae na mou atu i le mamao.
  
  Na siaki e Drake le taimi. E sefulutasi minute o totoe.
  
  Ae na oo mai lava taimi, lona lua ma le lua. Na faʻagesegese Bo aʻo faʻaalia se fale lanu efuefu na vave ona iloa e Drake i luga o le auala. A o tamoe pea, sa ia liliu atu ia Alicia ma May. "I totonu o le fale lava lea na matou tau ai i le taimi o le tala ma Odin. E leaga, e pei ua mavae atu le olaga atoa."
  
  "E lei lavea e le helikopa le itu?" O le fesili lea a Alicia.
  
  "Oi ioe, ma na osofaia i matou e le Tyrannosaurus Rex."
  
  O le Falemataʻaga o Talafaasolopito Faanatura e foliga mai e laʻititi mai lenei itu, o se manatu sese pe a iai se tasi. Sa i ai faasitepu e alu aʻe mai le auala savali i luma o faitotoʻa, o loʻo tumu nei i se vaega o turisi. O manogi fefiloi o le tiso ma le penisini na osofaia ai i latou ina ua tutu i autafa o le auala. O le pisapisao o afi, o le taalili o pu, ma le feei mai lea taimi i lea taimi, sa mafatia ai pea o latou lagona, ae o le mea sili sa i ai le tele o feoaiga i inei.
  
  "Aua le tu nei," o le tala lea a Alicia. "Matou te le iloa po o fea o le a i ai le saogalemu."
  
  Na taumafai Drake e taofi le taʻavale ma faʻatagaina i latou e sopoia. "Talosia ia na te le"i fai mai ua ma"i."
  
  O le mea e laki ai, sa tau leai ni ta"avale ma sa faigofie lava ona sopo"ia e le vaega le auala. O le taimi lava na o'o ai i le pito i lalo o le fa'asitepu o le falemata'aga, na amata ona latou fe'a'ei, ae na fa'afuase'i ona tu ina ua latou fa'alogoina le pa'ō leotetele o pa'u i o latou tua.
  
  Mafaufau Drake: fitu minute.
  
  Na avea i latou ma vaaiga o le faavalevalea le pulea. E toafa alii na feosofi mai i fafo o le taavale, o fana ua sauni. Na taumafai Drake e 'alo ese, oso ese mai faitotoʻa o falemataʻaga ma faʻasalalau tagata asiasi. Na vave ona toso e Po lana auupega ma taula i le fili. Sa tatagi mai fana. O le ee na saeia ai le taeao.
  
  Na oso maualuga Drake ma togi atu se tu'i maualalo, ta'avale a'o ia ta i luga o le auala ma le amanaiaina le tiga lea na ave ai e lona tauau le malosi atoa o lona tino. Na oso le tagata osofaia i luga o le pulou o le taavale afi ma ua uma ona uu Mai i le fana. Na taavalevale atu Drake agai i le taavale ona tu lea i luga, ua laki ua i ai i le lima o le fana. Sa ia faaloaloa atu lona lima, ma avea atili ai ma se taufaamata'u ma manaomia le gauai atu.
  
  Lupe Alicia i le isi itu, faʻamama laasaga ma tuʻu le faʻatagata solofanua o Theodore Roosevelt i le va o ia ma ana osofaʻiga. Ae ui i lea, na latou fana, o pulufana na lavea i le apamemea. Na toso mai i fafo e Alicia lana auupega ma toso solo i le isi itu. Ua i ai nei alii e toalua i luga o taavale, ma faia sini atoatoa. Na taufetuli tagata lautele i itu uma, ma faamamaina le nofoaga. Na ia taulaʻi atu i le tagata faatupu faalavelave, lea na paʻu i ona tulivae, ae o le tafe faifai pea o lana afi na agai atu ia te ia, ma faamalosia ai o ia e lafi.
  
  O May ma Bo na oomi i totonu o se tamai faaofuofu faaofuofu e lata ane i le faitotoa autu o le falemataaga, ma faapupuu mau e aloese mai le tafe mai o pulufana na saeia i totonu o le maa. Ua tu Beau fa"asaga i le puipui, ua le mafai ona minoi, ae ua tilotilo mai i fafo May, ua liliu lona tua i le ali"i Falani.
  
  "O le mea lea ... le mautonu," o le faitio lea a Beauregard.
  
  "Ma e laki tele ona e paee pei o se ofe," o le tali lea a Mai. Na fa'aoso i fafo lona ulu ma fana se voli. "E te iloa, i le taimi muamua na matou feiloaʻi ai, e foliga mai e masani ona e fetolofi i le va o taʻei o puipui."
  
  "O le a fesoasoani lena i le taimi nei."
  
  "Pei o le asu." Na toe punou Mai i fafo, ma toe sasau mai le afi. Na iloa e pulu se auala i luga ae o lona ulu.
  
  "E mafai ona tatou gaoioi?"
  
  "E leai se"i vagana ua e mana"o e tu"i."
  
  Na iloa e Drake e leai sona taimi e faʻaaoga ai lana lava auupega, o lea na ia taumafai ai e faʻalavelave le auupega a lana paaga. Ua tuai ona ia iloaina ua le mafai ona ia aapa atu ia te ia-ua maualuga tele le alii-ona ia vaaia ai lea o le paelo ua liliu atu ia te ia.
  
  E leai se mea e alu i ai.
  
  Na tuia o ia e le natura e pei o se fana. I le solomuli, sa ia kikiina le faamalama o le taavale, ta"e le tioata, ona lupe ai lea i totonu e pei lava ona sasaa atu e le tagata faatupu faalavelave. I tua atu o ia, sa puaa le auala. Na oomi e Drake le avanoa i le nofoa aveta'avale, o le pa'u o le pa'u, o foliga o nofoa na faigata ai ona ia pasia. Sa ia iloa le mea o le a oo mai. Na ati le pulufana i luga o le taualuga, nofoa ma le fola o le taavale. Sa vave ona solu le Drake. O le vaega ogatotonu sa i ai se vaega totigilima ma ni ipu ipu lapopoa se lua na tuuina atu ia te ia se mea e uu ai ao ia sii atu lona tino i le nofoa pasese. E tele pulufana na sasae ma le le alofa i luga o le taualuga. Na ee Drake, taumafai e faatau se taimi. Na taofi le tafe mo sina taimi, ae mulimuli ane, a o faalagolago Drake i tua ma utaina le faamalama, na toe amata i se saoasaoa sili atu.
  
  Na a'e Drake i le nofoa pito i tua, o se pulu na mu ai se manua i le ogatotonu o lona tua. Na ia maua o ia lava i se faupuega gaogao, ua le manava ma ua leai ni manatu. Atonu o sina taimi o le masalosalo na mafua ai ona taofi le fana, ona sau ai lea o le tamaloa i lalo o le afi a Alicia. Na tatala e Drake le faitotoa pito i tua mai totonu ma se'e i fafo, o foliga ua tanumia i totonu o le sima ma ua le mafai ona iloa le mea e alu i ai.
  
  Vagana...
  
  I lalo o le taavale. Na ia taavalevale, tau le ofi i lalo o le taavale. O lea la ua ia va'aia le ta'avale lanu uliuli, o paipa ma le fa'asuavai. O le isi pulufana na fana mai luga, ma tuʻi ai se avanoa i le va o maso faʻa-V faʻasalalau o ona vae. Na mānava atu Drake, ma mapu malie.
  
  E toalua tagata e mafai ona taaalo i lenei taaloga.
  
  O le feliuliua'i o ona vae, sa ia fa'amalosi lona tino e fealua'i i luga o le 'ele'ele aga'i i luma o le ta'avale, ma tusi lana Glock a'o alu. Ona, autilo atu lea i pu na muamua atu, sa ia faatatauina le mea sa i ai le tamaloa. Na ia fanaina ni fana e ono i le laina, e suia teisi lona tulaga i taimi taitasi, ona vave alu ifo lea i fafo mai lalo o le taavale.
  
  Na pau le tagata faatupu faalavelave i ona tafatafa, ma uu lona manava. Na pau le fana ma se lavea i ona autafa. A o ia aapa atu i ai, faapea ma lona fusipaʻu, na fanaina o ia e Drake i se tulaga avanoa. O aʻafiaga e matua tele naua e faʻalavelave ai, o le faitau aofaʻi na matua vaivai. O le tiga o ona musele na tigaina ai o ia a o ia tauivi e tu i luga, ma autilo i luga o le pulou o le taavale.
  
  Na oso ese Alicia mai tua o le faatagata Roosevelt, ma fana ni pulufana ae lei toe mou atu. O lana taulaiga sa i le pito i luma o le isi taavale. E to"alua isi tagata fa"atupu fa"alavelave na taumafai e fa"ailo ia May ma Bo, lea e foliga mai o lo"o pipi"i i le puipui, ae o le sa"o sa"o o le fana o Me na taofia ai le au fa"atupu fa"alavelave.
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uati.
  
  Lua minute.
  
  Sa matua lelei ma moni lava i latou.
  
  
  MATAUPU E SEFULU ONO
  
  
  Na ave e Drake le au faatupu faalavelave. O le tuʻuina atu o lana HK, na ia taulaʻi atu i le toʻalua o loʻo faʻalavelave Bo ma Me. Na pau le tasi i le taimi lava lena, o lona ola na sosolo i totonu o le sima, o se oti faigata mo se loto maaa. Na faliu le isi i le taimi mulimuli, ma tago i le pulufana, ae na mafai lava ona toe tali atu. Na mulimuli atu Drake i pulufana a le tamaloa, ma tuua ai le oti i lona ala. Mulimuli ane, ua leai se mea e alu i ai le tamaloa ma tu, ona nofo loa lea i lalo ma toe fa"apa atu le pa mulimuli i le itu o Me ina ua uma le fana a Drake i lana fa"amata"u.
  
  Na iloa atu e May le sau lea ma tago atu ia Bo i le fola. Na tete"e le ali"i Falani, ma tulaueleele i se fa"aputuga le lelei, ae fa"amau i lalo e Me ona tulilima i luga, ma taofia ai o ia mai le minoi. Na sau fasipepa mai le puipui i le mea tonu sa i ai o latou ulu.
  
  Na sioa i luga Bo. "Faafetai, Mai."
  
  "E saʻo lava."
  
  O le taimi nei ua tosina atu e Drake le manatu o le tagata faatupu faalavelave mulimuli na totoe, ae leai se mea na afaina. Na o le fefe matautia i lona agaga na taua. Na'o le tātā fa'anoanoa o lona fatu na tāua.
  
  Na latou misia le taimi e gata ai.
  
  Na siitia teisi lona agaga ina ua ia vaaia Me ma Po o taufetuli atu i totonu o le falemataaga, ona sau lea i fafo o Alicia mai le lafitaga e auina atu le tagata faatupu faalavelave mulimuli i seoli mataʻutia ua tatau ai. O le isi alii o loo tafetotoi i luga o le auala savali. O le isi agaga na leiloa ma ositaulaga.
  
  Sa le gata i latou, o nei tagata. O i latou o se sami sousou.
  
  Ona vaai lea o Drake i le tagata mulimuli, masalo ua oti, ua tu i luga ma tautevateva. Sa manatu Drake masalo sa fai sona ofutino. Sa ia tulimata"i i tau"au o lo"o fealua"i ma fana, ae na"o milimita na misi le pulufana. I le manava lemu, sa ia taulaʻi atu mo le fana lona lua. O lea la ua tootuli le tamaloa i ona tulivae ona toe tu lea i luga, ma o le isi taimi na ia oso atu ai i le motu o tagata, tagata matamata, tagata o le atunuu ma tamaiti ma mea pueata o loo taumafai e pueina lo latou taimi taʻutaʻua i luga o le Facebook po o le Instagram.
  
  Na tautevateva atu Drake agai ia Alicia. "O le tasi lea o sela a Ramses?"
  
  "E toafa alii. E pei lava ona faamatalaina e Dahl. O le lona tolu lea o sela ua matou feagai ai o se au."
  
  "Ma matou te le o iloa lava tuutuuga o Mati."
  
  Sa tilotilo solo Alicia i magaala, o le auala ma taavale ua tu'uvalea. Ona faliu lea o ia ina ua tosina atu i latou i le ee a Me.
  
  "E iai le matou leoleo!"
  
  Na faanatinati atu Drake i luga o faasitepu, ulu i lalo, e le o taumafai e tuu ese lana auupega. O mea uma nei, o lo latou lalolagi atoa lea. Ana valaau mai Marsh, semanu latou te-
  
  Na tuu atu e Jose Gonzalez ia te ia se telefoni feaveai. "O oe ea le tagata Peretania e tasi?"
  
  Na moeiini e Drake ona mata ma tuu le masini i lona taliga. "Tafui. E te faaleoina s-"
  
  O le ata a Pythia na faalavelave ia te ia. "Ia, nei, "aua ne"i fa"aaoga upu fetuu masani. O fetuu e mo e le aoaoina, pe o le mea lea na fai mai ai ia te au. Pe o le isi itu? Ae faamalo lau uo fou, ua e ola!"
  
  "E sili atu nai lo nai tu"i e fa"ato"ilaloina ai i matou."
  
  "Oi, ou te mautinoa. E mafai e se pomu faaniukilia ona faia lenei mea?
  
  Na lagona e Drake e mafai ona ia faaauau pea ana faamatalaga ita, ae na ia faia se taumafaiga maaleale e tapuni lona gutu. O Alicia, May, ma Beau sa faapupuu faataamilo i le telefoni a o matamata mai Jose Gonzalez ma se lagona o le muai mafaufau.
  
  "Na folo e le pusi lou laulaufaiva? Oi, ma e, aisea na e le taliina ai valaau a Gonzalez?"
  
  Na u e Drake lona laugutu pito i luga seia amata ona tafe toto. "Ua ou sau iinei."
  
  "Ioe, ioe, ua ou vaai i ai. Ae o fea sa e iai... um... i le fa minute talu ai?"
  
  Sa nofo filemu Drake.
  
  "Sa tatau ona tali e le toeaina o Jose le telefoni. Sa ou le iloa po o le a le mea sa ou tautala ai."
  
  Sa taumafai Drake e faalavelave ia Marsh. "E iai le matou peleue. O fea-"
  
  "E te le o faalogo mai ia te au, Peretania. Ua e tuai. E te manatua le faasalaga mo le tuai?"
  
  "Tafui. Taofi le faavalea. E te manaʻo e faʻataunuʻuina ou manaʻoga pe leai?"
  
  "O a'u manaoga? Ia, o le mea moni o le a faia pe a ou filifili ua ou lelei ma sauni. Ia, outou e toatolu, ia avea ma fitafita lelei ma faatali iina. O le a na'o lo'u okaina ni nai mea e ave ai."
  
  Na palauvale Drake. "Aua le faia lena mea. Aua e te fefe e fai lena mea!"
  
  "Tatala vave."
  
  Na mate le laina. Na sioa atu Drake i paga e tolu o mata le fiafia ma iloa ai ua na o ona lava ata. Sa latou toilalo.
  
  Faatasi ai ma se taumafaiga tele, sa mafai ona ia taofia o ia mai le tuʻimomomoina o le telefoni. Na ave e Alicia i luga o ia lava e lipoti atu le taufaamataʻu lata mai i le Atunuu. Na fai e Mai ia Gonzales e aveese lona peleue.
  
  "Tatou faauma lenei mea," o lana tala lea. "Matou te taulimaina mea o loʻo i o matou luma ma sauniuni mo mea e ono oʻo mai."
  
  Na su'esu'e e Drake le tafailagi, sima ma la'au, mamao i le mafaufau ma le loto, ua nutimomoia i le manatu tonu o le faamoemoega o Mati. O le a feoti tagata mama i nai minute e sosoo ai, ma afai e toe toilalo, o le a tele atu.
  
  "O Mati o le a faʻaumatia lenei pomu," o lana tala lea. "Po o le a lava lana tala. Afai tatou te le mauaina, o le a mafatia le lalolagi atoa. Matou te tutu i luga o le pito ... "
  
  
  MATAUPU E SEFULUFITU
  
  
  Na ata Mati ma tuu i lalo le telefoni ma le fiafia. Sa atili ai ona latalata atu Zoey ia te ia. "E mautinoa lava na e faaali atu ia te ia," o lana tala lea.
  
  "Oi ioe, ma o lea o le a ou faaali atili atu ia te ia."
  
  Na ave i fafo e Marsh se isi telefoni feaveai mu ma siaki le numera ua uma ona ia teuina i lona mafaufau. I le talitonu o le mea lea sa ia manaomia, sa ia vili vave ai le numera ma faatali. O le leo na tali mai, saua ma faagaeetia, na faamaonia ai ona faamoemoega.
  
  "E te iloa le mea e fai," o lana tala lea.
  
  "Tasi? Po o le lua?
  
  "Lua, e pei ona matou malilie i ai. Ona aga"i mai lea ina ne"i ou toe mana"omia oe."
  
  "Ioe pule. Sa fa'aauau pea a'u fa'amatalaga e ala i la'u telefoni feavea'i. E mautinoa lava ou te fiafia i nisi o na gaioiga. "
  
  Na manava mai Mati. "O oe o se tagata faatupu faalavelave, Setefano?"
  
  "Ia, leai, ou te le tuʻuina aʻu i lena vasega. Pe lava."
  
  "Fai le galuega na totogi ai oe e fai. Taimi nei."
  
  Na suia e Marsh se tasi o lau i se mea pu'eata a le taulaga, na o se masini mata'ituina lea e faaaoga e pisinisi tuaoi e mata'ituina ai po o ai e sau ma alu i luga o le ala savali. O Setefano o le a faatupu vevesi i lenei auala faapitoa, ma sa manao Marsh e matamata.
  
  Sa punou ifo Zoe, ma taumafai e vaai lelei. "O le a la se isi mea o le a tatou faia i le aso?"
  
  Na faateteleina mata o Mati. "E le lava ea lenei mea mo oe? Ma e te'i lava ua e foliga vaivai, o se tama'i pala'ai mo se fafine na vala'aulia e auai i le Pythias leaga tele, Miss Zoe Shears. Aisea ua faapea ai? E mafua ona e fiafia i le faavalevalea ia te au?"
  
  "Faiatu ai foi. Ma sili atu nai lo na o sina mea itiiti. Masalo na alu le champagne i lo"u ulu."
  
  "Ua lelei. Ia tapuni ma matamata."
  
  O nai minute na sosoo ai na tatalaina e pei lava ona manao ai Marsh latou te faia. O alii ma tamaitai masani semanu e tete i mea na latou vaai i ai, e oo lava i tagata faigata, ae na tilotilo i ai Marsh ma Shears ma le malulu. Ona ave lea e Marsh na o le lima minute e teu ai le ata ma auina atu i le Peretania e ala i le vitio savali ma se tusi o loʻo faʻapipiʻi: Auina atu lenei mea i Homeland. O le a ou fa'afeso'ota'i vave.
  
  Sa ia fusi le lima e tasi ia Zoey. Sa latou suʻesuʻeina faʻatasi le faʻataʻitaʻiga o tuliga o loʻo mulimuli mai, lea na iloa moni ai e le tagata Peretania ma ana 'au e toʻatolu o le a tuai ona latou taunuu ae latou te leʻi amataina. atoatoa. Ma o le vevesi i le faaiuga... e le mafaatauina.
  
  Na manatua e Marsh sa i ai isi tagata i totonu o le potu. Ole tele Ramses cell ma ona sui. Sa latou nonofo filemu i le tulimanu pito i tua o le fale mautotogi na tau le manatua ai e ia o la foliga.
  
  "Ei," o lana valaau lea. "O le tama'ita'i ua leai se champagne. E mafai ea e se tasi o outou ona fa'amamāina?"
  
  Na tu i luga se tamaloa, o ona mata na tumu i le inoino tele na tete ai Marsh. Ae o le faaupuga na vave ona ufiufi ma liua i se lulu vave o le ulu. "E mautinoa lava e mafai".
  
  "Atoatoa. E tatau ona lava le tasi fagu."
  
  
  MATAUPU E SEFULU VALU
  
  
  Sa vaavaai atu Drake a o tatala e Mai le sipa o le peleue o le leoleo ao ia sueina se lisi o manaoga. Sa tilotilo solo Alicia ma Beau i le motu o tagata o loo faapotopoto, toetoe lava a mautinoa o le a faia e le tagata mulimuli o totoe o le sela lona tolu se ituaiga o gaoioi. O lo"o aga"i atu le atunu"u ae na"o le lua minute o totoe. I tafatafa ane, sa taalili le leo a o faapotopoto leoleo. Na iloa e Drake e oʻo mai i le taimi nei o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a oʻo uma tagata Niu Ioka i le pito ma tagata tafafao maimoa. Atonu o se manatu lelei pe a nonofo tagata mai le auala, ae o le a se isi mea e mafai e le White House ona fai?
  
  O Drones e iai ni mea fa'avevela na fa'ata'amilo i le lagi. O masini fa'ameamea na taofia ai tagata uma e tatau ona gauai atu i ai, ma le to'atele e le'i faia. Sa i ai iinei le autau ma le NEST. Sa tele naua sui o loo feoai solo i luga o auala ma pei o se fonotaga a le au matutua. Ana fai sa'o lelei galuega a le Matagaluega o Initeria, FBI, CIA ma le NSA, semanu e maua Marsh.
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uati. Ua silia teisi atu ma le itula talu ona amata lenei miti taufaafefe.
  
  Pau lava lea?
  
  Sa tulei atu e Alicia ia te ia. "Na ia mauaina se mea."
  
  Na matamata Drake a o toe aumai e Mai se fasipepa gaugau mai le peleue leaga o Gonzalez.
  
  Na fa'ai'i le tagata Niu Ioka i le vaai atu ia te ia ma uu lona lima masaesae i lima taitasi. "E avatu ea e le aai se taui... taui-"
  
  "E mafai ona avatu e le aai ni fautuaga ia te oe," o le tala lea a Alicia ma le naunautai. "O le isi taimi fa"aaoga sina suau"u mafanafana. Aua le totogia se kamupani leaga."
  
  Ua tapuni Gonzales ma see ese.
  
  Na savali atu Drake ia Me. O manaoga a Marsh sa lolomi i luga o se pepa A4 paepae i le vai papatisoga tele. I le aotelega sa fai si faigofie.
  
  "Lima selau miliona tala," o le tala lea a Mai. "Ma e leai se isi mea".
  
  I lalo ifo o le manaoga sa i ai se fuaiupu na tusia i le eseesega o tamai tusilima.
  
  "O fa'amatalaga e mulimuli ane lata mai."
  
  Na iloa lelei e Drake le uiga o lena mea. "O le a latou auina mai i matou i se isi sailiga o mea e le mafai."
  
  Sa matamata Beauregard i le motu o tagata. "Ma matou, e aunoa ma se masalosalo, o loʻo tumau pea i lalo o le mataʻituina. E mautinoa lava o le a tatou toe toilalo i lenei taimi."
  
  Na leiloa e Drake le numera o telefoni feaveaʻi o loʻo siʻitia e le motu o tagata, ona faʻalogoina lea o le leo lemu o se feʻau i lana telefoni feaveaʻi ma siaki le lau. E oo lava i le taimi na ia kiliki ai i luga o le sootaga vitio, na amata ona mageso lona ulu ma se lagona o le muaʻi mafaufau. "Alii," o lana tala lea ma uu le masini i le umi o le lima a o latou tumutumu solo.
  
  O le ata e saito ma uliuli ma pa'epa'e, ae o le meapueata sa tumau ma manino na faaalia ai se tasi o miti taufaafefe sili ona leaga a Drake. "E leai se uiga," o lana tala lea. "Fasioti tagata e le o iloa le mea o loʻo tupu. E le o le fa'afefe, e le o se tupe maua. E mo le..." Sa le mafai ona ia faaauau.
  
  "E manaia," na manava ai Mai. "O loʻo matou eliina le tele ma le tele o nei fafaga pito i lalo i aso uma. Ma o le itu e sili ona leaga o loʻo latou nonofo i totonu o le fatu o tatou nuʻu."
  
  E le'i faamaimauina e Drake se minute ma auina atu se sootaga i le Homeland. O le mea moni na foliga mai na mafai e Marsh ona toso ese lana numera telefoni feaveai mai le ea manifinifi e le o se mea e faateia ai ona o mea uma na ia ausia i le taimi nei. O tagata faatupu faalavelave na fesoasoani ia te ia e manino lava e sili atu nai lo na o ni fitafita vae.
  
  Na matamata Drake i leoleo o fai a latou galuega. Na fa'alatalata atu Alicia ia te ia, ona toso mai lea i luga o le vae o lona ofuvae. "E te va'ai i lenei mea?" - na ia fai mai ai i se leo pese-pese. "Na e mauaina ina ua e taumafai e kiki laʻu asini i le toafa. Ma o lo'o fou pea. O le vave lena o le aga"i i luma o lenei mea."
  
  O ana upu na sili atu ma le tasi le uunaiga ia Drake. Sa i ai se manatuaga o lo latou sootaga, lo latou tosina fou; o le faaiuga mo Me ma Bo e iai se mea na tupu i lo la va; ma se fa'amatalaga manino i lona lava olaga e o'o mai i le taimi nei - o le a le vave na fa'agaoioi ma le auala na ia taumafai ai e fa'agesegese mea.
  
  I le laina tuusao o le afi.
  
  "Afai tatou te ola i lenei mea," o lana tala lea. "O le Team SPEAR o loʻo malolo mo le vaiaso."
  
  "Ua uma ona tusi e Torsty tiketi i Barbados," o le tala lea a Alicia.
  
  "O le a le mea na tupu i le toafa?" Na mafaufau i ai Mai.
  
  Na tilotilo Drake i lana uati, ona sosoo ai lea ma lana telefoni, na maua i le taimi uiga ese, ma le mautinoa. O le feagai ai ma le oti le tatau ma le faateleina o le taufaamatau, faatasi ai ma se sailiga e le gata ma taua sauā, o lea ua latou kiki o latou mulivae ma faamalosia e malolo mo ni nai minute. O le mea moni, latou te manaʻomia se taimi e faʻaumatia ai le vevesi, o le faʻatupulaia o le popole e ono iʻu ai i lo latou oti... Ae o le auala a Alicia e fai ai lenei mea e masani lava ona le masani ai.
  
  "Bikini. Matafaga. Galu lanumoana," o le tala lea a Alicia. "O aʻu".
  
  "O e ave lau uo mamae fou ma oe?" Na ataata Mai. "Kenzie?"
  
  "E te iloa, Alicia, ou te le manatu na tusi e Dahl se tafaoga a le au," o le tala lea a Drake, na o le afa o le ula. "E pei o se tafaoga faaleaiga."
  
  Na tomumu Alicia. "Oka se vale. O matou o le Aiga".
  
  "Ioe, ae le o le auala e manaʻo ai. E te iloa, e manaʻomia e Joanna ma Dahl sina taimi."
  
  Ae o lea ua sioa atu Alicia ia Me. "Ma i le tali atu i lena tauemuga muamua, Sprite, leai, sa ou mafaufau e ave Drakey. E fetaui ma oe?"
  
  Na vave ona tepa ese Drake, ma uu ona laugutu i se faaili lemu. I tua atu o ia, na ia faalogoina ai le faamatalaga a Bo.
  
  "O lona uiga ea ua uma nei oe ma a"u?"
  
  Na tumau pea le filemu o le leo o Me. "Ou te manatu o Matt e filifili."
  
  Oi faafetai. Faafetai tele, leaga.
  
  Na toeitiiti lava mapu lona leo ina ua tatagi lana lava telefoni. "Ioe?"
  
  "Savali iinei. Ua sauni ea a"u tama"i fitafita mo se tamo"e vave?"
  
  "Na e fasiotia na tagata lē sala. Pe a ta feiloai, o le a ou vaai o le a e tali mai mo lenei mea."
  
  "Leai, uo, o le ae tali mai. E te faitau i oʻu manaʻoga, saʻo? E lima selau miliona. Ose aofaiga talafeagai lena mo se taulaga e tumu i alii, tamaitai ma tamaʻi nerds."
  
  Na moeiini e Drake ona mata, ma liu ona nifo. "O le a le isi mea?"
  
  "O auiliiliga o totogi, ioe. Alu i le nofoaga tutotonu. O loʻo faʻatali i totonu o se tasi o faleʻaiga tutotonu." Sa ia ta"ua se igoa. "O loo gaugau lelei ma tuu i totonu o se teutusi na faapipii e se agaga agalelei i le pito i lalo o le laulau mulimuli i le pito pito i tua o le fata. Talitonu mai ia te au, o le a e malamalama pe a e oo atu iina."
  
  "Ae faapefea pe a tatou le faia lenei mea?" E le'i galo ia Drake le sui o le sela na sola, po'o le i ai o isi sela e le itiiti ifo ma le lua.
  
  "Ona ou valaau lea i le isi asini e ave la"u uta ma feula le faleoloa o le donut. E fetaui ma oe?"
  
  Sa mafaufau puupuu Drake i mea e mafai ona ia faia ia Marsh pe a latou pu'eina o ia. "Le a le umi?"
  
  "Oi, e tatau ona lava le sefulu minute."
  
  "Sefulu minute? O le mea valea lea, Mati, ma e te iloa. Central Station e silia ma le luasefulu minute le mamao mai iinei. Masalo e faaluaina le tele."
  
  "Ou te lei fai atu lava e tatau ona e alu."
  
  Na uu e Drake ona moto. Sa faatulagaina i latou ina ia toilalo, ma sa latou iloa uma lava.
  
  "O le a ou taʻu atu ia te oe," o le tala lea a Marsh. "Ina ia faʻamaonia e mafai ona ou faʻafeiloaʻi, o le a ou suia lenei mea i le sefululua minute. Ma faitau..."
  
  Na amata ona tamoe Drake.
  
  
  MATAUPU E SEFULU IVA
  
  
  Na tamo'e atu Drake i luga o le auala a'o taina e Beau ia faamaopoopo o le Grand Central Station i lana GPS. Na taufetuli atu Alicia ma May i tua. Ae ui i lea, o le taimi lea, e leʻi fuafua Drake e faia le malaga i luga o atigivae. E ui lava i le faigata tele o le faasologa na faatulaga e Marsh, ae sa tatau lava ona faia le taumafaiga. E tolu taavale na tuulafoaia i tafatafa o le falemataaga, lua Corollas ma le Civic. E le'i tu'uina atu e le Yorkshireman ia i latou se tepa lona lua. O le mea na ia manaʻo ai o se mea...
  
  "Sau i totonu!" Sa tu Alicia i le faitotoa matala o le Civic.
  
  "E le lava le malu," o lana tala lea.
  
  "E le mafai ona tatou faamaimauina le taimi e tutu ai iinei ma faatalitali-"
  
  "Ua lava," na vaai atu ai Drake i tua o se tietiega solofanua ma le taavale solofanua lea faatoa toso ese mai Central Park i le mea o loo i ai se pikiapu malosi F150 o lo o nofonofovale i autafa o le auala.
  
  Sa ia faanatinati atu ia te ia.
  
  Na faanatinati atu Alicia ma May. "O ia e ula mai ia te au?" Na fa'ailoa e Alicia se fa'alavelave ia Me. "E leai se auala ou te tietie ai i se solofanua. E leai lava!"
  
  Na latou se'e ese atu i tua o le manu ma fai atu i le avetaavale e faaune atu lana taavale. Na tu'ia e Drake le pedal kesi, ma mu le pa'u a'o ia toso ese mai le ala. Sa tusi le lima o Beau i le itu taumatau.
  
  "Ti'eti'e i le Central Park. Ole 79th Street lea e fealua'i ma tau atu ile Madison Avenue."
  
  "Fiafia i lenei pese," o le tagi atu lea a Alicia. "O fea o iai Tiffany's? ua ou fia 'ai."
  
  Na tuu atu e Beau ia te ia se vaaiga uiga ese. "E le o se fale"aiga lenei, Miles."
  
  "Ma o Madison Avenue o se vaega pop," o le tala lea a Drake. "I lalo o le taitaiga a Cheney Coates. E peiseai e mafai e se tasi ona faagaloina o ia." Sa ia foloina, faafuasei ona manatua.
  
  Sa ata Alicia. "Uvalea. O le a ou taofi le taumafai e faamama le lagona. E i ai se mafuaaga mo lenei mea, Drakes? O ia o se fafine talitane?"
  
  "Ei, taofimau!" Na ia fa'atonuina le ta'avale saosaoa i luga o le 79th Street, o se auala lautele e tasi o lo'o si'omia e se puipui maualuga ma ni laau tautau. "Masalo Pinup. Ma o se failauga lelei tele."
  
  "Faaeteete!"
  
  O le lapataiga a May na faasaoina ai le latou taavale a o sosolo atu le Silverado i luga o le inisi le maualuga o le ogatotonu faaleoleo ma taumafai e ta. Na matauina e Drake foliga i tua o le uili - o le tagata mulimuli o le sela lona tolu. Na ia laa i luga o le pedal kesi, ma faamalosia tagata uma i o latou nofoa ao liliu le isi taavale ma tuliloa. Na fa'afuase'i ona o'o atu le latou tuuga i totonu o Central Park i se natura sili atu ona mata'utia.
  
  O le aveta'avale a le Silverado na ave ma le fa'atamala. Na faagesegese lemu o Drake e pasia le tele o taxi, ae na faʻaaoga e le na tuliloaina le avanoa e lavea ai i latou mai tua. O le F150 na se'e ma fe'avea'i, ae sa'o loa e aunoa ma se fa'afitauli. Na lavea e le Silverado le taxi, ma taamilo ai i se isi auala lea na paʻu ai i se pa puipui. Na liliu vave Drake i le agavale, sosoo ai ma le taumatau e pasia ai le laina o taxi, ona faavave atu lea i se auala matala.
  
  O le tagata faatupu faalavelave i o latou tua na punou ifo i fafo o lona faamalama ma se fana i lona lima.
  
  "Alu i lalo!" Na ee Drake.
  
  Na so'o pulufana i luga uma - ta'avale, auala, puipui ma la'au. O le tamaloa ua ita ma le ita, fiafia ma atonu foi o le ita, ua le popole i le leaga na ia faia. Beau, o le sa nofo i le nofoa pito i tua o le F150, na toso mai i fafo se Glock ma fana i fafo le faamalama pito i tua. Na oso atu le ea malulu i totonu o le fale.
  
  O se laina o fale na aliali mai i le itu agavale, ona sosoo ai lea ma nisi o tagata savavali sa savavali i le ala savali i luma atu. Ua iloa nei e Drake na o le filifiliga a le Tiapolo - o le maliu faʻafuaseʻi o se tagata pasi pe tuai i le Grand Central Station ma feagai ai ma taunuuga.
  
  E valu minute o totoe.
  
  I le liliu atu i luga o le 79th Street, na matauina ai e Drake se alavai puupuu i luma atu ma lala lanumeamata o loʻo tautau ai. A o latou ulu atu i le pogisa mo sina taimi, sa ia viliina le taofi taofi, ma le faamoemoe o le a lavea le tagata o loo tuliloaina i latou i se puipui pe leiloa foi lana fana i le vevesi. Nai lo lena, sa ia tietie solo ia i latou, ma ave malosi, ma fana i fafo o le faamalama i autafa a o ia pasia.
  
  Na latou punou uma a o ili mai o latou lava faamalama, o le faaili o le pulu na toetoe a mate ae latou te lei faalogoina. O lea la, o Alicia lava na fa'aoso lona ulu i fafo, fa'atatau le fana ma fana i le Silverado. I luma sa ia faavavevave ona faifailemu. Na vave tapunia e Drake le avanoa. Ua aliali mai foi le isi alalaupapa ma ua mautu nei taavale i itu uma o laina samasama lua. Na tapunia e Drake le avanoa seia oo ina toetoe a pa'i atu lo latou lava apaau i tua o le isi taavale.
  
  Na liliu e le tagata faatupu faalavelave lona tino ma tusi le fana i luga o lona tauau.
  
  Na muamua fana a Alicia, o le pulu na taia ai le faamalama pito i tua o le Silverado. Atonu na te"i le avetaavale ona o le fe"avea"i o lana taavale, toetoe lava a alu atu i le taavale o loo agai mai ma faaoso ai le leo malie o pu. Sa atili faalagolago atu Alicia.
  
  "O lenei fasi lauulu enaena e lele solo," o le tala lea a May. "Na ona faamanatu mai lava ia te au se mea. O le a le latou igoa i le taimi nei? O lenei... o se collie?"
  
  Tele ata. Na toe tali atu le tagata faatupu faalavelave. Na fa'aaoga e Drake auala fa'a'ave'esea i le saogalemu na ia mafaia. Ua toe vaivai le ta'avale i luma, ma sa ia fa'aaoga le avanoa e so'a ai le Silverado, ma liliu atu i le auala o lo'o sau ai. I tua atu o ia, na fuli i lalo e May le faamalama ma tuu i lalo le kilipa i se isi taavale. Na faalagolago i tua Drake ma suesue i le vaaiga mai tua.
  
  "O loo oo mai lava."
  
  Na te'i lava ua uma le Central Park ma foliga mai ua oso atu i fafo le fetaulaiga o Fifth Avenue pisi ia i latou. Na faagesegese taavale, taofi, ma savalivali atu tagata savavali i fetaulaiga ala ma laina ala savali. Na vave ona tilotilo atu Drake i moli taofi lanu samasama, lea e lanu meamata i le taimi nei.
  
  O pasi pa'epa'e e sili atu ona uumi na laina i itu uma e lua o le Fifth Avenue. Na tu'i taofi e Drake, ae na toe lavea le tagata faatupu faalavelave i o latou moli i tua. I totonu o fa'amau, na ia lagona ai le so'e o le pito i tua, ma iloa ai le ono tupu mai o se fa'alavelave ma se'i ese mai le vili e toe pulea. Na sao atu le taavale i le fetaulaiga ala, o le Silverado na o le inisi i tua.
  
  Na taumafai le pasi e toso i fafo i o latou luma, ae ua leai se filifiliga a Drake ae o le alu atoa i lalo o lona itu agavale ma oo atu i le ogatotonu o le auala. O u'amea ua masae ma tioata ta'e i luga o ona vae. O le Silverado na sosoo ai na lavea ia te ia.
  
  "Lima minute," o le tala filemu lea a Bo.
  
  E aunoa ma le faamaimauina o se taimi, sa ia faateleina lona saoasaoa. E le'i umi ae iloa atu le Madison Avenue, o le fasa efuefu o le Chase Bank ma le J.Crew uliuli ua faatumulia ai le vaaiga i luma atu.
  
  "E lua isi," o le tala lea a Bo.
  
  Fa'atasi, o ta'avale tuuga na taufetuli mai le va itiiti i le va itiiti, ta'i ta'avale i autafa ma fa'ata'amilo i fa'alavelave fa'agesegese. E oomi pea lava e Drake le pu, maimau pe ana i ai se ituaiga o pu, ae fana atu Alicia i le ea e faamalosia ai tagata savavali ma avetaavale e o ese vave. O taʻavale NYPD ua leva ona tagi, ma tuʻu ai se ala o faʻaumatiaga i lo latou ala. Ua uma ona ia maitauina e na o le pau lava le taʻavale e foliga mai o loʻo faʻaaloaloina o afi mumu mumu tetele.
  
  "I luma atu," o le tala lea a Bo.
  
  "Maua," na iloa atu e Drake le ala e tau atu i Lexington Avenue ma faanatinati atu i ai. I le amataina o le afi, sa ia aveina vave le taavale i le tulimanu. Na alu a'e le asu mai pa'u, ma ala ai ona feei tagata i le auala savali. O iinei i luga o le auala fou, sa paka latalata ai taavale i itu uma e lua, ma o le vevesi o tulaga, veni ma auala e tasi le auala na taofia ai e oo lava i avetaavale sili ona lelei.
  
  "E le o mamao," o le tala lea a Bo.
  
  Na va'aia e Drake lona avanoa i luma a'o vaivai le ta'avale. "Me," o lana tala lea. "E te manatua Bangkok?"
  
  E lamolemole e pei o le fesuia'i o mea i totonu o se ta'avale tele, na fa'aofi ai e Mai se mekasini fou i totonu o lana Glock ma tatala lona fusipa'u, ma sui i lona nofoa. Na faataupupula atu Alicia ia Drake ae faataupupula atu Drake i le faata i tua. Na tapunia le Silverado ma lona malosi atoa, ma taumafai e fafao i latou a o latou agai atu i le Grand Central Station ma le tumutumu o tagata.
  
  Sa nofo i luga Mai i lona nofoa, ma punou ifo i fafo o le faamalama pito i tua ua gau ma amata ona tulei.
  
  Sa tulei e Alicia ia Drake. "Pakoko?"
  
  "E le o le mea lea e te manatu ai."
  
  "Oi, e le tupu lava lena mea. E te taʻu mai ia te aʻu o le mea na tupu i Taialani o le a faʻaauau pea ona tupu i Taialani.
  
  Na se'e Mai i totonu o le tamai va, saeia ona lavalava ae faamalosia lona tino e agai i luma. Na iloa atu e Drake le taimi na taia ai o ia e le matagi, o le oneone na tuia ai ona mata. Na ia vaaia le taimi na emo ai le tagata faatupu faalavelave o loo tuliloaina i le faateia.
  
  Na latalata mai le Silverado, latalata mai ma le faateia.
  
  Na oso Mai i le pito i tua o le loli, ma fofola vae, ma sii i luga lana auupega. Na ia taulaʻi ma amata ona fana mai le pito i tua o le loli, o pulu na taʻe ai faamalama o le isi taavale. O fale, pasi ma pou molī na feoai solo. Ua toe toso mai e Mai le fa"a"amu, ua le manatua le savili ma le gaioi o le ta"avale, ae ua na"o le tagata e ono fasiotia i latou.
  
  Sa fa'amautu pea e Drake le uili e mafai, ma fa'aauau pea le saoasaoa. O le taimi lea, e leai ma se taavale e tasi na ui atu i o latou luma, e pei ona ia tatalo ai. Sa tu mausali May i luga o ona vae, o lona taulai atu ma le mautinoa sa taulai atu i le mea e tasi i le taimi. O Drake o lana taiala.
  
  "O lenei!" - na ia alaga i luga o lona leo.
  
  Na faliu Alicia e pei o se tamaitiiti na toulu lole mai tua o lona nofoa. "O le a le mea o le a ia faia?"
  
  Na fa'aoga lemu e Drake taofi, tasi le milimita i le taimi. Na tuu e Mai le kilipa lona lua ona tamoe lea i luga o le moega o le loli, saʻo i le faitotoa pito i tua. Na atili fa'ateteleina mata o le aveta'avale Silverado ina ua ia va'aia se ninja vao o tamo'e sa'o mai i lana ta'avale saosaoa mai le isi!
  
  Na oo atu Mai i le faitotoa pito i tua ma oso i luga o le ea, faʻafefe ona vae ma faʻafefe ona lima. Sa i ai se taimi a o lei toso ifo o ia e le kalave i lalo, a o ia faasee atu ma le matagofie i luga o le ea manifinifi, o le ata o le gaoi, tomai ma le matagofie, ae na ia goto malosi i luga o le pulou o le taavale a le isi tamaloa. Na ia punou i luga, ma faatagaina ona vae ma tulivae e ave le ta ma faatumauina lona paleni. E le'i faigofie le tulaueleele i luga o le u'amea mautu, ma sa vave ona lele atu Mai i luma agai i le tioata mata'eta'e.
  
  Na tu"i taofi e le ave ta"avale a Silverado, ae sa mafai lava ona fa"ao"o le fana i ona foliga.
  
  Na faaloaloa e Mai ona tulivae ao oo atu le aafiaga faafuasei ia te ia, ma faamalosia ai lona ivi ma ona tauau. O loo tumau pea lana auupega i ona lima, ua uma ona tusi i le tagata faatupu faalavelave. E lua fana ma sa ia uigi, o lona vae o loo i luga o le taofi taofi, o le toto na susū ai le pito i luma o lona ofutino ma paʻu i luma.
  
  Na totolo Mai i luga o le pulou o le taavale, aapa atu i totonu o le tioata ma toso mai le avetaavale i fafo. E leai se auala na te faatagaina ai o ia i le faʻaaloalo e toe faʻaleleia ai lona malosi. Na fetaui ona mata ua tumu i le tiga ma ia ma taumafai e toe faaleleia.
  
  "E faapefea...o a mai oe-"
  
  Na tu'i e Mai ona foliga. Ona ia pipiimau lea ina ua pa le taavale i tua o le Drake. Na fa'agesegese ma le iloa e le ali'i Peretania e 'pu'e' le ta'avale fa'afoe a'o le'i liliu i se itu mata'utia, fa'afuase'i.
  
  "O le mea lea na e faia i Bangkok?" O le fesili lea a Alicia.
  
  "O se mea faapena".
  
  "Ma o le a le mea na sosoo ai?"
  
  Na tilotilo ese Drake. "Ou te le iloa, alofa."
  
  Sa latou sasau faitotoa e matala, lua paka i tafatafa o le taxi, latalata i le Grand Central Station e mafai ona latou oo i ai. Na solomuli tagata lautele, ma faataupupula mai ia i latou. Na liliu le au popoto e taufetuli. E to'atele isi na ave i fafo a latou telefoni fe'avea'i ma amata pu'e ata. Na oso i fafo Drake i luga o le auala savali ma amata loa ona tamoe.
  
  "Ua uma le taimi," o le tomumu lea a Beauregard i ona autafa.
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU
  
  
  Na oso atu Drake i totonu o le fale tele o le nofoaga tutotonu. O se avanoa tele na agi i le agavale ma le taumatau ma maualuga i luga. O luga iila ma fola faaiila na faateia ai le faiga, o le malaga ese atu ma le taunuu atu o laupapa na femoei solo i soo se mea, ma o le lolofi mai o tagata na foliga mai e le mapu. Na faamanatu atu e Beau ia i latou le igoa o le Cafe é ma faaali atu ia i latou le ata o le fola o le nofoaga.
  
  "O le lobby autu," o le tala lea a Mai. "Liu i le taumatau, pasia le escalators."
  
  Tu'uga, mimilo, ma le fa'atinoina o gaioiga fa'aacrobatic mata'ina ina ia 'alofia ai le feto'ai, na saeia e le 'au le nofoaga. Ua mavae minute. O faleoloa kofe, faleoloa sukalati Peleseuma, ma mea e tu ai ato, o lo latou manogi fefiloi e milo ai le ulu o Drake. Na latou ulu atu i le mea e taʻua o Lexington Passage ma amata ona faifai malie.
  
  "Faapei o lea!"
  
  Na tamoe atu Alicia, ma oomi atu i le faitotoa vaapiapi i se tasi o faleaiga sili ona laitiiti na vaai i ai Drake. Toeitiiti lava le iloa, o lona mafaufau o loʻo faʻatatauina laulau. E le faigata, e na o le toatolu i latou.
  
  Na tulei ese e Alicia le tamaloa i le ofu lanu efuefu, ona faapau ifo lea i ona tulivae i tafatafa o le eleele uliuli. O le laulau sa lapisi i lapisi e le manaʻomia, o nofoa na faʻataʻatia ma le faʻaeteete. Na su'e solo i lalo Alicia ma e le'i umi ae oso a'e, ma uu se teutusi paepae i ona lima, o ona mata ua tumu i le faamoemoe.
  
  Na tilotilo mai Drake mai ni nai laa le mamao, ae le o le tamaitai Peretania. Nai lo lena, na ia matauina le aufaigaluega ma tagata faʻatau, i latou o loʻo ui atu i fafo, ma le isi vaega aemaise lava.
  
  Faitotoa i le potu aoga.
  
  O lea la ua matala, o se tama'ita'i fiailoa na lue mai lona ulu. Toeitiiti lava o le taimi lava lena, na ia vaʻavaʻai ai ma le tagata e toʻatasi o tilotilo saʻo ia te ia: Matt Drake.
  
  LEAI...
  
  Sa ia sii i luga le telefoni feaveai. "Ou te manatu e mo oe lenei," o lana tala lea ma na o ona laugutu.
  
  Na luelue le ulu o Drake a o faaauau ona ia matauina le vaega atoa. Sa saeia e Alicia le teutusi ma matala ona faauu lea.
  
  "E le mafai ona moni lenei mea."
  
  Sa faapupulaina mata o Mai. "O le ā? Aisea e le fai ai?"
  
  "E fai mai boom!"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE TASI
  
  
  Na faanatinati atu Drake i le telefoni ma se'i mai le fafine. "O le a lau ta'aloga?"
  
  Sa ata Marsh i le pito o le laina. "Na e siaki i lalo o isi laulau e lua?"
  
  Ona mate lea o le laina. Na lagona e Drake mea uma i totonu ia te ia ua paʻu i lalo a o malo lona agaga ma lona fatu, ae na te leʻi taofia le gaoioi. "I laulau!" na ia ee ma amata ona tamoe, pa'u ma se'e i ona tulivae i lalo o le tuli lata ane.
  
  Na ee Alicia i le aufaigaluega ma tagata asiasi e o ese ma o ese. Na pa'ū Bo i lalo o le isi laulau. E le taumate na vaaia e Drake se ata tonu o le mea na matauina e le Farani - o se tamai mea papa na faapipii i le pito i lalo o le laulau. O le lapo'a ma le foliga o se fagu vai, sa afifiina i se pepa afifi Kerisimasi tuai. Savali Ho-ho-ho! Sa le'i alu ese Drake.
  
  Sa nofo i lalo Alicia i ona tafatafa. "E faʻafefea ona tatou faʻaumatia le susu? Ma, o le mea e sili ona taua, e mafai ona tatou faʻaumatia le sucker?"
  
  "E te iloa le mea ua ou iloa, Miles. I totonu o le vaegaau sa masani ona matou faapaina lea pomu ma lea pomu. O le mea moni, o le auala sili lea ona saogalemu. Ae na iloa e lenei alii le mea na ia faia. E teu lelei i totonu o afifi e le afaina. O e va'ai i uaea? E tutusa uma lanu. pulou pa'u. Fuse mamao. E le faigata, ae matua matautia lava."
  
  "Ia fau le pusa ma aua ne"i alu ese lena pulou leaga."
  
  "Toe tupu se seti? E leaga, ua matua'i tatou i ai i se ta'aiga iinei." Na tepa a'e Drake ma vaai atu i mata le talitonu i se motu o tagata o fetaomi atu o latou foliga i faamalama o le faleaiga. Sa taumafai foi nisi e ui atu i le faitotoa o loo matala. O telefoni feavea'i Android na fa'amauina le mea na ono maliliu ai latou e ona i ni nai minute.
  
  "Alu i fafo!" - sa ia alaga, ma sa faatasi atu Alicia ia te ia. "Ia aveese vave mai lenei fale!"
  
  Mulimuli ane, na liliu ese foliga fefefe ma amata ona oo atu le savali ia i latou. Na manatua e Drake le tele o le fale tele ma le toʻatele o tagata i totonu ma uu ona nifo seia oʻo ina tiga aʻa.
  
  "O le a le umi e te manatu ai?" Sa toe tootuli ifo Alicia i ona tafatafa.
  
  "Minute, afai o lena."
  
  Na sioa atu Drake i le masini. O le mea moni, e leʻi foliga faʻapitoa, naʻo se pomu faigofie na faʻatulagaina e faʻafefe nai lo le faʻamaʻi. Na ia va'ai i ni pomu fa'apapa fa'apenei lapo'a ma masalo o lo'o iai fo'i se mea fa'apitoa e tu'u ai. O lona aafiaga faafitafita atonu na fai si mou atu, ae ina ua feagai ma se tulaga uaea mumu-lanu moana, sa vave ona toe foi mai.
  
  Se'i vagana ua tutusa uma le lanu.
  
  O le vevesi na ufitia ai mea uma na siomia ai lana popo na faia ma le loto malie. E pei o se musumusu taufaaleaga, o tala o le pomu na sosolo atu i totonu o potu tetele, ma o le manao o le tagata e toatasi mo le saolotoga na aafia ai le isi ma le isi, seia oo ina agai atu tagata uma sei vagana ai tagata sili ona faigata-po o le valelea-le pasese i fafo. Sa tutuli le pisapisao, na oo atu i luga o pou maualuluga ma toe tafe ifo i lalo o puipui. Na paʻuʻū faatopetope tane ma fafine, ma fesoasoani atu i ai tagata feoaʻi i luga. O nisi sa fefefe, a o isi sa toafilemu. Na taumafai pule e taofi a latou aufaigaluega ae sa tauamiotonuina le tauina o se taua faiaina. Na sasaa atu le motu o tagata mai fafo ma amata ona faatumu le 42nd Street.
  
  Sa tau le mautonu Drake, o lo o afu i lona muaulu. E tasi le gaioiga sese i inei e ono i'u ai i le leiloa o se vae, pe sili atu. Ae sili atu le leaga, o le a aveesea ai o ia mai le taua e faʻaumatia Marsh. Afai e mafai e le Pythian ona faʻamaʻapeina i latou, o le a sili atu lona avanoa e ausia ai lana sini autu - tusa lava po o le a le leaga o lenei seoli.
  
  Ona tootuli ifo lea o Beauregard i ona tafatafa. "O e manuia?"
  
  Na faateteleina mata o Drake. "O le a le mea leaga... O le uiga o la"u tala, e te le o faia ea ma se isi tagata-"
  
  Ua tuu atu e Bo se isi masini, lea ua uma ona ia tapeina. "O se faiga faigofie ma na o ni nai sekone na alu ai. E te manaʻomia se fesoasoani?"
  
  Na sioa atu Drake i masini i totonu o lo o tautau i ona luma, i sina faanenefu i foliga o le Falani ma faapea mai, "Malo. E leai se tasi e sili atu ona taʻu atu i le Suetena na tupu lenei mea.
  
  Ona ia toso mai lea i fafo o le pulou pa.
  
  E tumau pea mea uma. Sa oo ifo ia te ia se lagona o le toomaga ma sa ia faatali mo sina taimi e taofi ma manava lana manava. Ua foia le isi faalavelave, o le isi manumalo itiiti mo le au lelei. Ona fai mai lea e Alicia, e aunoa ma le aveesea o ona mata mai le fata o le faleaiga, i upu manino e lima.
  
  "Ua toe tatagi le telefoni leaga."
  
  Ma fa'ata'amilo i le Grand Central Station, atoa i le Aai o Niu Ioka, i totonu o kalone lapisi ma lalo o la'au - e o'o lava i nonoa i fa'alava ma i'u ai ina lafo e tagata ta'avale uila - na amata ona pāpā pomu.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LUA
  
  
  Na tu Hayden i luma o le laina o le televise, o Kinimaka i ona tafatafa. O latou mafaufauga o le talepeina o Ramses na taofia mo sina taimi e le tulituliloa i Central Park ona sosoo ai lea ma le valea i le Grand Central Station. A o latou matamata atu, sa savali atu Moore ia i latou ma amata ona fai sana faamatalaga i luga o mataitu taitasi, o ata pueata ua faailogaina ma mafai ona sosolo i totonu e faailoga ai se lauulu o le tagata i luga o se lima matala. O le faʻasalalauga e leʻi atoatoa e pei ona tatau ai, ae na faʻaleleia aʻo agai atu Drake ma lana 'au i le nofoaga lauiloa o nofoaafi. O le isi siaki na faʻaalia ai Ramses ma Price i totonu o latou sela, o le tagata muamua o loʻo savali ma le le onosaʻi e pei e manaʻomia ona i ai i nofoaga, o le tagata mulimuli o loʻo nofo faʻanoanoa e pei na pau lava le mea na ia manaʻo ai o le ofo atu o se noose.
  
  Sa galulue ma le filiga le vaega a Moore ia i latou, lipotia o latou vaaia, taumatematega ma fai atu i leoleo ma sui i luga o le auala e asiasi i nisi o nofoaga. O osofaiga na faatoilaloina i luma o Hayden, e ui lava o Drake ma Beau o loʻo faʻafefe pomu i Grand Central. Na o le pau lava le auala e mafai ai e Moore ona matua mautinoa o Midtown o le a tausia lelei o le faʻaumatia atoa o le saite.
  
  "Ou te le popole pe o se tinamatua logonoa faatoa leiloa lana pusi," o lana tala lea. "A sili ona faatalitonu i latou."
  
  "E faʻafefea ona maua e mea puʻe ni pomu e ala i mea e iloa ai uamea i le Grand Central Station?" o le fesili lea a Kinimaka.
  
  "O mea pāpā palasitika?" Sa taumafai Moore.
  
  "E leai sau isi faiga mo lenei mea?" o le fesili lea a Hayden.
  
  "Ioe, ae vaai solo. E ivasefulu pasene o tatou tagata o loʻo sailia se pomu faaniukilia leaga. Ou te lei vaai lava i lenei nofoaga e matua gaogao."
  
  Na mafaufau Hayden pe o le a le umi na fuafuaina ai e Marsh lenei mea. Ma Ramses? O le perenise faatupu faalavelave e tusa ma le lima sela i Niu Ioka, atonu e sili atu, ma o nisi o na sela sa moe. O mea pāpā o so'o se ituaiga e mafai ona fa'anana i so'o se taimi ma na'o le tanumia, natia i totonu o le togavao po'o totonu o le fogafale i lalo mo le tele o tausaga pe a mana'omia. Va'ai i tagata Rusia ma le tala fa'amaonia e uiga i a latou atopa'u faaniukilia na misi - o se Amerika na fa'ailoa mai o le numera o lo'o misi o le numera tonu lea e mana'omia e fa'aumatia ai le Iunaite Setete. O se tagata tetee Rusia na faʻamaonia mai ua latou i ai i Amerika.
  
  Sa ia toe laa i tua, ma taumafai e ave le ata atoa. Mo le tele o lona olaga matua, o Hayden o se leoleo leoleo; sa ia lagona e pei sa ia molimauina tulaga uma e mafai ona mafaufauina. Ae o lenei... e leʻi tupu muamua lenei mea. Ua uma ona tamo'e Drake mai Times Square i Grand Central, lavea'i ola i minute uma ona faia'ina ai lea o le lua. Na talepe e Dahl mea pueata a Ramses i soo se taimi. Ae na taia o ia i le mataʻutia tele o lenei mea mataʻutia.
  
  Ma ua atili ai ona leaga le lalolagi. Sa ia iloa tagata ua le toe fia matamata i tala fou, o tagata ua tapeina polokalama mai a latou telefoni ona o mea uma na latou vaaia e inosia ma latou lagona e le mafai ona latou faia se mea. O faaiuga na manino ma manino mai lava i le amataga, aemaise lava i le tulaʻi mai o le ISIS, e leʻi faia lava, faʻafefe i polokiki, tupe mama ma le matapeʻapeʻa, ma le manatu maualalo i le loloto o mafatiaga o tagata. O le mea o loʻo manaʻomia e le lautele i le taimi nei o le faʻamaoni, o se tagata e mafai ona latou faʻatuatuaina, o se tasi na sau ma le manino e pei ona saogalemu e pulea.
  
  Na talia uma e Hayden. O lona lagona o le leai o se fesoasoani e talitutusa lava ma lagona na tuuina atu e Tyler Webb ia te ia talu ai nei. O le lagona o loʻo e sauaina ma le poto ma e leai se malosi e te faia ai. O lea la na ia lagonaina ia lava lagona, o le matamata ia Drake ma Dahl o taumafai e toe aumai Niu Ioka ma le lalolagi atoa mai le auvai.
  
  "O le a ou fasiotia Ramses mo lenei mea," o lana tala lea.
  
  Na tuu e Kinimaka se vae lapoa i luga o ona tauau. "Tuu mai iai a'u. E sili atu loʻu lalelei nai lo oe, ma e sili atu loʻu nofo i le falepuipui."
  
  Sa faasino atu e Moore se lau faapitoa. "Vaai iina, alii. Na latou faʻafefeina le pomu."
  
  Na fanaina e le fiafia ia Hayden ina ua ia vaaia Matt Drake ua alu ese mai le faleaiga & # 233; ma se foliga fiafia ma le manumalo i ona foliga. Sa alalaga fiafia le au potopoto ona malolo faafuasei lea ina ua amata ona le mafai ona taofiofia mea na tutupu.
  
  I luga o le tele o siaki, na vaaia ai e Hayden kalone lapisi o pa, o taavale o loʻo feʻaveaʻi e aloese mai le paʻu o pupuni. Sa ia vaaia tagata tietie uila o tietie atu i luga o le alatele ma tauai mea pei piliki i fale ma faamalama. O le lona lua mulimuli ane sa i ai se isi pa. Na ia vaaia le taʻavale i luga o ni futu mai le fola aʻo pa se pomu i lalo ifo, asu ma afi mumu mai itu. I tafatafa o le Grand Central Station, na mu pusa lapisi i le va o pasese sosola. O le sini o le mataʻu, ae le o ni tagata na maliliu. Sa i ai afi i luga o alalaupapa e lua, ma mafua ai le mamafa o taavale e oo lava i uila afi e le mafai ona sopoia.
  
  Na sioa atu Moore, o ona foliga ua malolo mo na o sina sekone a o lei amata ona ia alaga atu. Na taumafai Hayden e faatumauina le malosi o lana vaai ma lagonaina le pai atu o le tauau o Mano ia te ia.
  
  O le a tatou agai i luma.
  
  Na faʻaauau pea galuega i le nofoaga autu o gaioiga, na auina atu auaunaga faʻafuaseʻi, ma toe faʻatonuina le tulafono faʻamalosia i nofoaga sili ona afaina. O le tineimu ma sappers sa aafia i tua atu o tapulaa uma. Na faʻatonu e Moore le faʻaogaina o helikopa e faʻataʻamilo i auala. Ina ua tulaueleele se isi masini laitiiti i Macy, sa le mafai e Hayden ona toe tilotilo i ai.
  
  Na liliu ese o ia, ma suʻesuʻe i lona poto masani atoa mo soʻo se faʻamatalaga poʻo le a le mea o le a fai, i le manatuaina o Hawaii ma Uosigitone, D.C. i tausaga talu ai nei, faʻamalosi ... ae o se leo mataʻutia, o se pao mataʻutia faifai pea, na toe faʻafoʻi ai lona mafaufau i le mata.
  
  "Leai!"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU TULU
  
  
  Na talepe e Hayden tagata sa siomia o ia ma tamo'e ese mai le potu. Toeititi lava tomumu i le ita, sa ia alu ifo i luga o le faasitepu, ma uu ona moto i ni vaega malo o aano ma ivi. Na alaga atu Kinimaka i se lapataiga, ae na le amanaiaina o ia e Hayden. O le a ia faia lenei mea, ma o le a avea le lalolagi ma se nofoaga sili atu, saogalemu.
  
  A o alu atu o ia i luga o le alalaupapa e tafe i lalo o le saite, na iu ai ina ia taunuu i le sela o Ramses. O lo'o 'ata pea le tama'ita'i, o le leo e leai se isi mea na o se fa'a'ē mata'utia mai se sau'ai. I se isi itu na ia iloa ai le mea na tupu. Sa manino lelei fuafuaga a o lei faia, ae o le matuā inoino i le soifua manuia o tagata sa le o se mea e faigofie ona ia taulimaina.
  
  Na tatala e Hayden le faitotoa i lona potu. Na oso le leoleo ona fana lea i fafo e tali atu ai i lana faatonuga. Sa savali sao atu Hayden i pa uamea.
  
  "Ta'u mai po o le a le mea o tupu. Ta'u mai nei ia te au ona ou agamalu ia te oe."
  
  Na ata Ramses. "O le a le mea ua tupu?" Na ia faafoliga se gagana Amerika. "O le itu e faapea o outou tagata ua tootuli i o outou tulivae. Ma o le a e nofo ai iina," sa punou ifo le tamaloa lapoa e tilotilo sao atu i mata o Hayden mai se mamao e tele milimita. "Ma lona laulaufaiva ua tautau. E te faia mea uma ou te fai atu ai ia te oe e fai."
  
  Na tatala e Hayden le faitotoa o le sela. Ramses, e aunoa ma le faamaimauina o se sekone, faanatinati atu ia te ia ma taumafai e togi o ia i le fola. Sa saisai lima o le tamaloa, ae e lei taofia ai o ia mai le faaaogaina o lona tino tele. Na 'alo ma le poto Hayden ma ta'avale muamua o ia i totonu o se tasi o pa u'amea tu'usa'o, ma mau ai lona ua mai le lavea. Ona ia lavea ai lea o ona fatuga'o ma lona ivi, ma i'i ai o ia ma oi.
  
  Le toe talie vale.
  
  Na fa'aaogaina o ia e Hayden e pei o se taga tu'i, fealua'i solo i lona tino ma lavea ai vaega eseese. Ina ua tagi ma faliu Ramses, sa ia faitauina muamua ta e tolu - o le isu toto, o le auvae ua momomo ma le faai. Na amata ona titina Ramses. E lei fiu Hayden, e ui lava ina ua alu atu Kinimaka ia te ia ma tauanau atu ia te ia ina ia faaeteete teisi.
  
  "Taofi lau tatagi, Mano," o le tala lea a Hayden ia te ia. "Ua feoti tagata i fafo."
  
  Na taumafai Ramses e ata, ae o le tiga o lona larynx na taofia ai o ia. Na mulimuli atu Hayden i le kiki vave. "Toe nei."
  
  Na toso ese o ia e Kinimaka. Na faliu atu Hayden ia te ia, ae o se Ramses e foliga mai ua faaleagaina na oso atu ia i laua uma. O ia o se tagata tinoese, e sili atu lona umi i lo Kinimaki, e tutusa o latou musele, ae sili atu le Hawaii i le tagata faatupu faalavelave i se tasi vaega taua.
  
  Aafiaga tau.
  
  Na feto"ai Ramses ma Kinimaka ona fiti lea ma le malosi, ma toe tautevateva i totonu o lona sela. "O le a le mea ua e faia ai?" sa ia tomumu.
  
  "O mea e sili atu le malosi nai lo oe," o le tala lea a Kinimaka, ma oloina le vaega na afaina ai.
  
  "Matou te fia iloa po o le a le mea o le a sosoo ai," na finau mai ai Hayden, ma mulimuli atu ia Ramses i lona sela. "Matou te fia iloa e uiga i le pomu faaniukilia. O fea o iai? O ai e pule? O a a latou poloaiga? Ma, ona o le Atua, o le a lou faamoemoega moni?"
  
  Na tauivi Ramses e tumau i luga, e manino lava e le manaʻo e paʻu i ona tulivae. Sa lagona le vevesi i uaua uma. Ae peitai, ina ua iu lava ina tulai o ia, sa punou lona ulu. Sa tumau pea le faaeteete o Hayden e pei ona ia i ai i se gata manu"a.
  
  "E leai se mea e mafai ona e faia. Fesili atu i lou tamaloa, Price. Ua uma ona ia iloa lenei mea. Na te silafia mea uma. O Niu Ioka o le a mu, tamaʻitaʻi, ma o le a sisiva loʻu tagata i la tatou manumalo i le lefulefu mumu."
  
  Tau? Na vaaia e Hayden le faalataina i soo se itu. Sa pepelo se tasi, ma ua atili ai ona fulafula lona ita. E lei lolo atu i le mea oona na tafe mai i laugutu o le tamaloa, na ia faaloaloa atu ai lona lima ia Mano.
  
  "Alu e aumai sa"u fana fa"afefete."
  
  "Hayden-"
  
  "Nao le fai lava!" Sa faliu o ia, o le ita na sau mai pu afu uma. "Aumai ia te a"u se fana ma"i ma alu ese ai."
  
  I lona taimi ua tuanaʻi, na faʻaumatia e Hayden mafutaga lea na ia manatu ai o lana paaga e vaivai tele. Ae maise o le mea na ia faʻasoa ma Ben Blake, o le na maliu i lima o alii o le Blood King i ni nai masina mulimuli ane. O Peni, sa ia manatu, e la"ititi tele, e leai se poto masani, e fai si matua"i, ae e o"o lava ia Kinimaka ua amata nei ona toe fetuuna"i ona manatu. Sa ia vaai ia te ia o se tagata vaivai, leai, ma e mautinoa lava e manaʻomia le toe fausiaina.
  
  "Aua e te tau ma a"u, Mano. Nao le fai lava".
  
  O se musumusu, ae na oo lelei i taliga o le Hawaii. Na sola ese le tamaloa lapoa, ma nana ona foliga ma ona lagona mai ia te ia. Na liliu atu Hayden i tua ia Ramses.
  
  "O lenei ua pei lava oe o a"u," o lana tala lea. "Ua ou mauaina se isi tamaitiiti aoga."
  
  "E te manatu?" Na tosoina e Hayden lona tulivae i le manava o le isi tagata, ona u atu lea ma le le alofa e lona tulilima i tua o lona ua. "E mafai ea e se tamaititi aoga ona sasaina oe?"
  
  "Maimau pe ana saoloto o"u lima..."
  
  "E moni?" Na tauaso Hayden i le ita tele. "Sei o tatou vaai po o le a se mea e mafai ona e faia, a ea?"
  
  A"o aapa atu i lima o Ramses, na toe fo"i mai Kinimaka, o se fana fa"afefete e pei o le sikaleti o lo"o mau i lona moto. Sa ia malamalama i lona faamoemoega ma solomuli.
  
  "O le a?" - sa ia ee.
  
  "E te faia le mea e tatau ona e faia."
  
  Na fetuu e Hayden le tamaloa ona fetuu leotele atu lea i foliga o Ramses, ma le lagona le fiafia ona ua le mafai ona ia talepeina o ia.
  
  O se leo maualalo ma le toafilemu na motusia ai lona ita: Peitai, atonu na ia tuuina atu ia te oe se faaataataga.
  
  Atonu.
  
  Na tulei e Hayden Ramses seia oo ina pau i luga o lona moega, o se manatu fou ua oso mai i lona ulu. Ioe, atonu e iai se auala. O le tilotilo ane ia Kinimaka, sa savali atu i fafo o le sela, lokaina, ona aga"i atu lea i le faitoto"a i fafo.
  
  "E iai se mea fou o tupu i le fogafale i luga?"
  
  "E tele atu pomu lapisi, ae o lea ua toʻaitiiti. O le isi tagata tietie uila, ae na latou pu"eina o ia."
  
  Na atili manino le faagasologa o mafaufauga o Hayden. Sa savali atu o ia i fafo i le alatele ona savali atu lea i le isi faitotoa. E aunoa ma se taofi, sa ia tuleia i totonu o le motu o tagata, ma le mautinoa o Robert Price semanu e faalogoina le pisapisao mai le sela o Ramses. O le vaaiga i ona mata na taʻu atu ai ia te ia e saʻo.
  
  "Ou te le iloa se mea," o lana tala lea. "Fa"amolemole talitonu mai ia te a"u. Afai na ia taʻu atu ia te oe na ou iloa se mea, soo se mea, e uiga i se pomu faaniukilia, o lona uiga o loʻo ia pepelo."
  
  Na aapa atu Hayden i lana fana fa'afefe. "O ai e talitonu i ai? O se tagata faatupu faalavelave valea po o se faipule faapolokiki. O le mea moni, seʻi o tatou vaʻai poʻo le a le mea e taʻu mai e le taser ia i tatou."
  
  "Leai!" Ua sii i luga lima uma e lua.
  
  Na taula'i atu Hayden. "Atonu e te le iloa le mea o tupu i Niu Ioka, Robert, o lea o le a ou taʻu atu ia te oe mea uma. Na'o le tasi le taimi. E pulea e sela fa'atupu fa'alavelave a'upega faaniukilia, lea matou te talitonu e mafai ona latou pa i so'o se taimi. O lea la ua manatu le Pythian valea ua na te pulea le tulaga. O fa'alavelave laiti e tutupu i Manhattan atoa. Na totoina ni pomu i le Nofoaga Tutotonu. Ma, Robert, e le o le iuga lea."
  
  Ua gaoa le sa avea muamua ma Failautusi o le Malo, ua matua le mafai lava ona tautala i se upu. I lona malamalama fou, na toetoe lava a talitonu Hayden o loo ia taʻuina le mea moni. Ae na tumau pea lenei vaega e tasi o le masalosalo, ma sauaina pea o ia e pei o se tamaitiiti.
  
  O lenei alii o se faipule faamanuiaina.
  
  Sa ia fanaina se fana fa'afefe. Na fana i le itu, ma misi le tamaloa i le inisi. Na amata ona gatete le tau i ona seevae.
  
  "O le isi ta o le a i lalo ifo o le fusi," o le folafolaga lea a Hayden.
  
  Ma, ina ua maligi loimata o Price, ina ua tomumu Mano, ma na ia manatua le ata temoni a Ramses, ina ua ia mafaufau e uiga i mea mataʻutia uma ua i ai nei i Manhattan, ma e uiga i ana uo i totonu o le mafiafia, i totonu o le loto o Jeopardy, o le Hayden Jay na malepe.
  
  Leai lava. O le a ou le toe fa'atali mo se isi minute.
  
  O le tago atu o Price, sa ia togiina o ia i luga o le puipui, o le malosi o le ta na mafua ai ona paʻu i ona tulivae. Na tago atu Kinimaka i luga, ma tuu atu i ai se vaaiga tuufesili.
  
  "Alu ese mai lo"u ala."
  
  Sa ia toe togiina Price, o le taimi lea i totonu o le faitotoa i fafo. Na ia oso i tua, mamumu, pa'u, ona toe tago atu lea o ia, ma taitai atu o ia i totonu o le alalaupapa ma agai atu i le sela o Ramses. Ina ua vaaia e Price le lokaina o le tagata faatupu faalavelave i totonu o lona sela, sa amata ona ia tomumu ma tootuli. Na tuleia o ia e Hayden i luma.
  
  "Faamolemole, faamolemole, e le mafai ona e faia lenei mea."
  
  "O le mea moni," o le tala lea a Kinimaka. "O se mea lea e mafai ona tatou faia."
  
  "Nooo!"
  
  Na togi e Hayden Price i luga o pa ma tatala le sela. E lei minoi Ramses, o loo nofonofo pea i luga o lona moega ma matamata i le mea o loo tupu mai lalo o ona laumata tapuni. Na se'i i fafo e Kinimaka lana Glock ma taulai atu i alii uma e toalua ao tatala e Hayden o la noataga.
  
  "E tasi le avanoa," o lana tala lea. "Tasi le falepuipui. E toalua alii. O le tagata muamua e valaau mai ia te aʻu e talatalanoa e sili atu ona lelei. E te malamalama?"
  
  Ua pa'u le tau e pei o se tamai povi na 'ai afa. E lei minoi lava Ramses. Mo Hayden, o le vaaiga ia te ia sa le mautonu. O le suiga faafuasei ia te ia sa faavalevalea. Sa ia savali ese ma loka le sela, ae tuu faatasi uma nei alii ae ua amata ona tatagi lana telefoni ma sau le leo o Agent Moore i luga o le laina.
  
  "Sau iinei, Jay. E tatau ona e vaʻai i lenei mea."
  
  "O le a lea?" Sa tamo'e atu o ia ma Kinimaka, ma tuli ese o la ata lafoia mai poloka sela ma tua i luga o faasitepu.
  
  "O isi pomu," o lana tala faanoanoa lea. "Na ou auina atu tagata uma e faamama le gaogaosa. Ma o lenei manaoga mulimuli e le o le mea na matou faamoemoeina. Oi, o lau tama o Dahl e ta'imua ile sela fa. O lo'o tuliloaina nei lava."
  
  "Tatou ta i le auala!" Na faanatinati atu Hayden i le fale o le nofoaga.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU FA
  
  
  Na oso atu Dahl i le nofoa pasese ma faataga Smith e ave taavale; O Kenzie, Lauren ma Yorgi ua toe foi i le nofoa pito i tua. E ui lava ina latou toe foi atu i le nofoaga, sa i ai lipoti o Drake na osofaia le Grand Central Station, ae na te le toe faalogoina se isi mea. Na faatoa maua e Moore se isi faʻamatalaga mai se faʻamatalaga - o le lona fa o potu faʻalavelave faʻalavelave o loʻo faagaoioia i fafo o se fale mautotogi taugata e lata ane i Central Park, ma o lea ua mafaufau Dahl i ai, e foliga mai o nisi o nei sela na faʻatupeina e ese mai isi - o lea. na fesoasoani ia i latou e faʻafefiloi ma le motu o tagata-ae na mafaufau Dahl pe faʻapefea ona faigofie ona ola se vaega o tagata i se sosaiete patino e aunoa ma le manatuaina o latou talitonuga e ala i le fufuluina o faiʻai. O le fufuluina o fai'ai o se faatufugaga faapitoa, ma sa ia masalosalo o le tagata faatupu faalavelave masani ua iloa lelei.
  
  Aua le faavalevalea tele.
  
  O sui o Moore na lamatia le sili atu nai lo na o le faʻaalia e maua ai nei faʻataʻitaʻiga. O a'afiaga o lenei aso o le a fa'afefeteina e le gata, ma sa ia fa'amoemoe na iloa e le Atunu'u pe fa'afefea uma. Afai na mu se sui faalilolilo i aso nei, o ona faafitauli na faatoa amata.
  
  O leoleo taʻavale, o loʻo pulea i taimi uma ia fetaulaiga, na taumafai i le mea sili latou te mafaia e faʻamama ai feoaiga, feagai ma faʻafitauli tetele ma atonu e le mafai ona foia, ae sa tatau ona ave le faʻamuamua i taavale faʻafuaseʻi. Na vaaia e Dahl le tele o nofoaga laiti e matamata ai-toetoe lava pei o ni tama"i sieri piki-lea sa taitai atu ai e leoleo a latou uo mai se nofoaga maualuga atu, ma sa luelue lana faafetai ina ua tuu atu.
  
  Na siaki e Dahl le GPS a le taavale. "Valu minute," o lana tala lea. "Ua matou sauni?"
  
  "Sauni," na toe foi mai ai le au atoa.
  
  "Lauren, Yorgi, nofo i le taavale i le taimi lenei. E le mafai ona matou toe lamatia oe."
  
  "Ou te sau," o le tala lea a Lauren. "E te manaomia se fesoasoani."
  
  Na tuliesea e Dahl ata o le fogafale i lalo ma le maliu o le taʻitaʻi o vaega faʻapitoa. "E le mafai ona tatou lamatia ni ola le talafeagai. Lauren, Yorgi, e iai lou lava taua i vaega eseese. Tau lava o le matamata i foliga. Matou te manaʻomia foʻi mata iina."
  
  "Atonu e te manaomia o"u tomai," o le tala lea a Yorgi.
  
  "Ou te masalo o le a tatou oso i luga o poletito, Yorgi. Po'o le fa'aaogaina o paipa alavai. Na"o..." Na ia mapuea. "Faamolemole fai le mea ou te fai atu ai ma vaai i foliga toto. Aua le faia aʻu e faʻaliliuina lenei mea i se faʻatonuga."
  
  Sa i ai se filemu le mautonu. E matua"i ese lava le vaaiga a tagata ta"ito"atasi o le "au i mea na tutupu i le osofa"iga talu ai, ae talu ai o nei mea uma na tutupu i le na o le afa itula talu ai, o le to"atele o lo"o fa"ate"ia pea. O fa'amatalaga sa le gata - o le a le latalata i le pa. Oka se tagata na matua ositaulagaina o ia lava e laveai o latou ola. E maeu le taugofie o nei tagata faatupu faalavelave i ituaiga uma o olaga.
  
  Na toe foi atu Dahl i lena ili tuai-e mafai faapefea e se tagata matua ona totoina ia uiga inoino i se tamaitiiti laitiiti? Le mafaufau sili ona mama? E mafai faapefea e se tagata matua ma maufaatuatuaina ona talitonu e saʻo le faasesēina o na mafaufau maʻaleʻale, e suia le ala o se olaga manuia e faavavau? E suitulaga i le... o le a?... le ita, le fetuutuunai, le fia iloa.
  
  E tusa lava po o le a le tatou vaai i ai, e tusa lava po o a o tatou manatu e uiga i tapuaiga, na manatu Dahl, e moni lava e savali le tiapolo ia i tatou.
  
  Na tu"i taofi e Smith le taofi a o latou aga"i atu i se fale maualuga. Na alu ni nai sekone e sauni ai ma o ese mai le taavale, ma tuua ai i latou uma ua leai se puipuiga i luga o le auala savali. Na lagona e Dahl le le fiafia i le iloaina o le sela lona fa o loʻo i totonu ma le foliga mai o lo latou agavaa. Na pa'u lana vaai ia Lauren ma Yorgi.
  
  "O le a lau mea e fai? Toe foʻi i totonu o le taavale."
  
  Na latou o atu i le leoleo faitotoʻa, faʻaali a latou ID ma fesili e uiga i ni fale mautotogi se lua i le fogafale fa. O i laua uma o se ulugalii talavou e na o i laua lava ma e faaaloalo i taimi uma. E leʻi vaai lava le leoleo faitotoʻa i ulugalii uma e toʻalua, ae ioe, o se tasi o fale mautotogi na masani ona asiasi mai. Na ia manatu o se ituaiga o afiafi faasamasamanoa, ae na le totogia o ia ona o le fia iloa tele.
  
  Na tulei lemu o Dahl i autafa ma agai atu i le faasitepu. Sa fesili le leoleo faitotoa pe latou te manaomia se ki.
  
  Na ataata lemu Dahl. "E le manaomia lena mea."
  
  E fa fogafale na faigofie ona faatoʻilaloina, ona savavali ai lea ma le faaeteete o fitafita e toʻatolu i le alalaupapa. Ina ua iloa atu e Dal le numera sa'o o le fale mautotogi ua iloa atu, na amata ona tetete lana telefoni.
  
  "O le a?" Sa faatalitali Smith ma Kenzi, ma ufiufi lo la pito.
  
  Na faatumulia le ulu o Dahl i le leo vaivai o Moore. "E sese le faamatalaga. O nisi fa'amatalaga e fa'avasega tagata sese e taui ma sui. Faamalie atu, faatoa ou iloa."
  
  "Pepelo," o le manava lea a Dahl. "Ete ula mai ia a'u? Sa matou tutu i fafo o le latou faitotoʻa ma HK."
  
  "Ona alu ese lea. E alofa le fa'amatalaga i se tasi o tama'ita'i. Leai se mea, toe fo'i i le auala, Dal. O fa'amatalaga nei e mumu vevela."
  
  Ua fetuu le Swede ma valaau atu i lana au e toe foi, nana a latou auupega, ona faataalise atu lea i le leoleo faitotoa ua faateia. Na mafaufau lava Dahl e fai atu i le leoleo faitotoʻa e faia se aveese filemu ae latou te leʻi o aʻe i le fogafale lona fa-i le iloaina o le mea e ono tupu iina-ma o lea ua mafaufau pe faʻafefea ona tali atu tagata o loʻo nonofo ai ina ua latou iloa o lana pito e taufaasese.
  
  O se fesili faʻaagafesootai manaia. O le a le ituaiga tagata e faitio e uiga i le tuliesea mai lona fale a o sailia e leoleo ni tagata faatupu faalavelave... pe afai o lena sailiga e iu i luga o se pepelo?
  
  Na faamimigi tauau o Dahl. E lei i ai lava Moore i lana lisi o mea leaga, ae o le tamaloa o loʻo faʻafefe i luga o eleele papa. "O le isi faʻamatalaga o le a aoga, saʻo?" Sa ia saunoa atu i le laina matala pea.
  
  "O le tulaga lena e tatau ona i ai. O le tama lava lea na pa'i i le meapueata lona tolu. Na'o le alu i le Times Square ma vave."
  
  "O le Times Square i lalo o le taufaamatau? O a ni puipuiga malu ua uma ona iai?"
  
  "O i latou uma".
  
  "Ua lelei, e toe sefulu minute o totoe."
  
  "Ia toalima."
  
  Na ta"avale Smith e pei o se temoni, tipi tulimanu ma oomi, e o"o lava i le pulumu, i le va o ta"avale leaga e paka. Na latou lafoaia le taavale i luga o le 50th Street ae taufetuli, o lea ua faasaga atu i le motu o tagata o loʻo saoasaoa ese mai le Times Square, faleoloa fiafia o le M&M's World, Hershey's Chocolate World ma e oʻo lava i le Starbucks i le tulimanu o le auala, lea ua faʻaleagaina e le taufaʻamataʻu faʻafefe. O laupapa lapopo'a tetele e pei o tagata na fa'amalamalamaina le auala i le faitau afe o ata felanulanua'i, o lo'o tauva ta'itasi mo le va'aia ma auai i se taua ola ma le vi'ia. Na tosoina e le auvaa se togavao o fatafata e toetoe lava o isi faleoloa uma na foliga mai o loʻo faia se faʻafouga. Na taumafai Dal e mafaufau i se auala e puipuia ai Lauren ma Yorgi, ae o le malaga ma le sosola ese na toetoe lava a le mafai. E fiafia pe leai, o i latou uma o ni fitafita i le taimi nei, o le 'au na faʻamalosia i lo latou auai.
  
  I luma atu, sa fa'amausaliina e leoleo se pu i le sikuea. Na tilotilo atu tagata Niu Ioka ma le le talitonu, ma sa taʻu atu i tagata asiasi e toe foʻi i o latou faletalimalo.
  
  "Ua na o se puipuiga lava lau tama," o le faalogoina lea e Dahl o fai mai se tasi o leoleo toniga.
  
  Ona toe liliu lea o le lalolagi i seoli. E toafa turisi, fa'atau fa'amalama i tafatafa o Levis ma Bubba Gump, na lafoa'i a latou ato fa'afafa, su'e solo i totonu ma toso mai a'upega otometi. Na punou Dahl i tua o se faleoloa i le auala, ma tatala lana lava auupega.
  
  Na fa'alogoina le fana i le Times Square. O faʻamalama malepelepe ma laupapa faʻasalalau na ufitia i le oneone, faʻaumatia, ona o le tele oi latou ua avea nei ma pupuni, o le sili ona tele i le lalolagi, ma le faʻatusaina o faiga faʻavae. Na timu le sima i luga o le auala savali. O i latou na totoe ma le vaega o le puipuiga na taufetuli mo se lafitaga. Na fa'ao'o atu e Dahl lona ulu ma toe fana i tua; e le'i taula'i ana fana, ae na fai le au fa'atupu fa'alavelave e fetuu leotele ma su'e a latou lava ufiufi.
  
  O le taimi lenei sa'o ia te oe, na mafaufau Dahl ma le faamalieina faanoanoa. E leai se faamoemoe mo oe.
  
  Na vaaia e Dahl le pa o loʻo maulu i tua o se taxi paka ma iloa ai se pasi na tuulafoaia lata ane. E le'i alu muamua lava o ia i le Times Square ma sa na ona vaai i ai i luga o le TV, ae o le vaai atu i se nofoaga e foliga mai e fiafia tagata savavali e matua leai lava se mea e popole ai. E tele atu fana na tatagi ina ua vaaia e tagata o le sela o loo feoai tagata i totonu o faleoloa ma fale ofisa. Na alu atu lemu Dahl i le auala.
  
  I tua atu o le pasi ma le ala savali mamao, sa tutu ai isi vaega o le puipuiga. E to'atele 'au a le SWAT, sui fa'auli-uliuli, ma leoleo NYPD na feoa'i solo i se fati filemu, fa'asolo. Sa faailo e Dahl latou te laina i luga. O le mea na pasia o se faʻailoga iinei e manino lava e leʻi faʻaliliuina, aua e leai se tasi na gauai atu i le valea o Suetena.
  
  "O tatou fa'atali mo nei pusi e tolu pe fa mataitusi, pe o le a tatou fa'amumuina nei tagata ulavale?" Na mili Kensi i lona itu.
  
  Na liliu ese Dahl mai le au ofisa Amerika. "Ou te matua fiafia lava i au faaupuga felanulanuai," o lana tala lea, ma fetolofi i le paolo o le pasi. "Ae o le tamaoaiga."
  
  "O lea e te mana"o ai nei ia te a"u. Ou te malamalama."
  
  "Ou te lei fai atu lena mea".
  
  Sa ta"atia Smith i lalo, ma autilo i lalo o taavale. "Ua ou vaai i vae."
  
  "E mafai ona e mautinoa o vae ia o tagata faatupu faalavelave?" O le fesili lea a Dahl.
  
  "Ou te manatu o lea, ae e mautinoa lava o seoli e le pei na faailogaina."
  
  "E le o toe mamao ona oo mai lea o i latou," na sii i luga e Kenzi lana fana e peiseai o le pelu lea na ia moomoo i ai, ma tu i tua o se tasi o uili lapo"a o pasi. E tasi le manava fa'atasi a le 'au.
  
  Sa tilotilo atu Dahl i fafo. "Ou te matua talitonu ua toe oo i le taimi lena."
  
  Na muamua atu Kenzi, taamilo i tua o le pasi ma osofaia le taxi samasama. Sa faalogoina le pa o fana, ae sa faasino tonu lava i faamalama, nofoaga faatali pasi ma isi nofoaga uma, i le manatu o tagata faatupu faalavelave, e mafai ona lalafi ai tagata e leai se puipuiga. Na faafetaia e Dahl ana fetu laki ona e leai se va'aiga na fa'apipi'iina, i le iloaina o le saoasaoa o lo latou fesoasoani lea i le fa'aleagaina o le sela, lea e tatau ona fai a'o le'i suia i grenades pe sili atu ona leaga. Sa la faataamilomilo ma Kensi le taxi, ma tilotilo atu i alii e toafa, na vave ona latou tali atu. Nai lo le sasau o a latou auupega, na latou osofaʻia, faʻaolaina Dahl ma Kenzi ma tuʻituʻi i latou i lalo. Ua fa'ata'atia tino i luga o le auala. Na maua e Dahl le moto o lo'o alu ifo ma fa'afe'ese'e, ma fa'alogoina ona ta'i malosi le ma'a. Ae ui i lea, o le lima lona lua na sau i lalo, o le taimi lea ma le faʻau o le fana. Sa le mafai e Dahl ona maileia pe tepa ese, o lea na ia toe foi ai i le mea e tasi na avanoa mo ia.
  
  Na ia tuu i lalo lona muaulu ma ave le ta i lona ulu.
  
  O le uliuli na feminoi i luma o ona mata, o le tiga na oso mai i neura i lea neura, ae e leʻi faatagaina e le Suetena se mea o nei mea e faalavelave i lana galuega. Na ta le auupega ona alu ese ai lea, ma le afaina. Na tago atu Dahl ma toso atu o ia i le tamaloa o lo o siiina o ia. Na tafe ifo le toto i itu uma e lua o ona foliga. Ua toe sii i luga e le tamaloa lana moto, o le taimi lea ua sili atu le fefe, ma na maua e Dahl i lana lava moto ma amata ona oomi.
  
  O alava uma o lona tagata, o uaua uma o sooga sooga uma, ua tete.
  
  Ua gaui ponaivi e pei o lala ua gau. Na ee le tagata faatupu faalavelave ma taumafai e toso ese lona lima, ae sa le manao Dahl e faalogo i ai. Sa tatau ona latou tapeina le meapueata. Anapogi. Ua atili ai ona oomi, na ia mautinoa ua matua'i atoa le mafaufau o le tamaloa i le tiga tele o lona moto, ma se'i mai i fafo lana Glock.
  
  Na fasiotia le tasi.
  
  E tolu pulufana na tafana e le fana a"o le"i pupula mata o le tagata faatupu faalavelave. Na togi ese o ia e Dahl ona tulaʻi mai lea e pei o se agelu tauimasui, o le toto na sasaa mai lona ulu ma foliga o le naunautaiga na faaleagaina ai ona foliga.
  
  O Kenzi sa tau ma se tamaloa lapo'a, o a latou fana o lo'o tu'u i le va o o la tino ma o la foliga na toeitiiti lava nuti faatasi. Na alu ifo Smith i lalo i le lona tolu, ma faamalosia le tamaitiiti e tootuli i ona tulivae a o ia taia ma le ita tonu. O le tagata faatupu faalavelave mulimuli na manumalo ia Lauren, ma tuʻituʻi ai o ia i lalo, ma taumafai e faʻataʻitaʻi i le taimi na oso ai Yorgi i luma o le paelo.
  
  Na manava Dahl.
  
  Na fana le fana. Na paʻu Yorgi, taia i lona ofutau tino. Ona iloa lea e Dahl o le tulaga na fai si ese teisi mai le taimi muamua na ia faitau ai. E le'i oso fa'atama'ita'i Yorgi i luma o le pulufana, na ia sasaina le lima o le tagata fa'atupu fa'alavelave i lona tino atoa.
  
  E ese, ae aoga pea.
  
  Na faanatinati atu Dahl i le fesoasoani a le Rusia, ma lavea le fitafita i lalo o le lima agavale ma sii i luga ona vae mai le eleele. Na fausia e le Swede le malosi ma le saoasaoa, faʻamalosi ona musele, amoina lana avega i se feʻai na afua mai i le le fiafia. E tolu futu, sosoo ai ma le ono, ma na vave ona togi i tua le tagata faatupu faalavelave ina ua iu lava ina sōsō lona ulu i le laupapa lisi o le Hard Rock Cafe é. O le palasitika na ta'e, susū i le toto, ona o le ita o Dahl na ta'e ai le ulupo'o o lana paaga ma saeia ai le aano. Atonu e le fiafia i ai Kinimaka, ae na faʻaaoga e le Suetena le ata Amerika e faʻaumatia ai le tagata faatupu faalavelave.
  
  Karma.
  
  Ua toe taamilo Dahl, o lea ua tafe mai le toto mai ona taliga ma ona auvae. O Kenzi ma lana paga sa lokaina i le taua faaletino, ae na mafai e Smith ona tapunia le va i le va o ia ma le fitafita i ni nai togi. I le faai'uga mulimuli na ia tauivi ai e sasau solo lana auupega, na laki ma i'u ai i le ma'ai o le pito na fa'ai sa'o ia Smith.
  
  Na tagi leotele Dahl, faanatinati atu i luma, ae sa le mafai ona ia faia se mea e uiga i le fana. I le emo o le mata, na fana ai e le tagata faatupu faalavelave, ma maua ai e le tagata osofaʻi, o Smith, se pulufana na taofia ai o ia i ona ala, ma tootuli ai o ia i ona tulivae.
  
  Ou te aumaia lona muaulu latalata i le laina o le isi fana.
  
  Na toso e le tagata faatupu faalavelave le faaoso, ae o le taimi lena na aliali mai ai Dahl - o se mauga feʻaveaʻi, ma faʻapipiʻi le tagata faatupu faalavelave i le va o ia ma le puipui. Ua gaui ivi ma olo le tasi i le isi, ua tafe mai le toto, ma ua lele le fana i autafa ma le gogolo. A o savali atu le Dahl tei ia Smith, sa ia vaaia ma faalogoina le palauvale leotele o le fitafita ita tele.
  
  Ona manuia lea o ia.
  
  Faasaoina e le ofu Kevlar, na fanaina lava Smith i le mamao ma semanu e toeitiiti lava oti i le maa, ae o le latou ofutau tino pito i luma na faamaluluina le ta. Na soloi e Dahl ona foliga, o lea ua matauina le agai mai o le vaega o vaega faapitoa.
  
  Na tau Kesi ma lana paga i lea auala ma lena, o le alii lapoa o loo tauivi e fetaui ma lona malosi ma lona maso moni. Na laa i tua Dahl ma se ataata vaivai i ona foliga.
  
  Na tamo'e atu se tasi o tama'ita'i fa'apitoa. "Na te manaomia se fesoasoani?"
  
  "Leai, ua na ona faavalea. Tuu pea o ia".
  
  Na maua e Kensi le fesuiaiga mai le tulimanu o lona mata ma sasa ona nifo ua u'u. Na manino lava o le lua e tutusa, ae na tofotofoina o ia e le Suetena, ma iloilo lona tuuto i le au ma e oo lava ia te ia lava. Pe na agavaa o ia?
  
  Na tago atu le teineititi i le fana ma faamamulu atu ina ua toe oso i tua le fili, ma mafua ai ona leiloa lona paleni ma lona tulivae i le ivi "aso"aso ma lona tulilima i le isu. O lana ta na sosoo ai o se ta i le tapulima, sosoo ai ma se uila vave. A o tauivi ma oi le tamaloa, sa ia punou malosi i tua lona tapulima, faalogoina se kiliki, ma vaaia ai le pa"u o le fana i le fola. Sa taumafai pea o ia, ma se"i i fafo le naifi ma tui i lona fatafata. Na oomi uma e Kensi i totonu, tagotago i le lau o le aano i luga a'e o ona ivi, ma taamilo solo, ma toso faatasi ma ia. Na toe agai i tua le naifi mo le ta lona lua, ae o le taimi lea ua sauni o ia. Sa ia tago atu i le lima ua aveese, taamilo solo i lalo, ma mimilo i tua o le tua o le tamaloa. Sa ia fetaomi atu ma le le alofa seia gau foi o ia ma tuua ai le tagata faatupu faalavelave ua leai se fesoasoani. Sa vave ona ia saeia ni grenades se lua mai lona fusipa"u ona fa"amau lea o le tasi i lalo i luma o lona ofuvae ma totonu o lona ofuvae pupuu.
  
  Na matamata Dahl, ma iloa ai o le alaga na saeia lona faai. "Nooo!"
  
  Na faamatuu atu e tamatamailima o Kenzi le tagata ta.
  
  "Matou te le faia lena mea, oe-"
  
  "O le a lau mea o le a fai nei," o le musumusu latalata mai lea a Kenzi, "ma lima gau ma mea uma?" E te le faatiga i se isi i le taimi nei, le vale?"
  
  Ua le iloa e Dahl pe pipii mau pe alo, tamo'e pe maulu i lalo, uu Kenzi pe oso e lafi. I le faaiuga, na oo atu sekone ae leai se mea na pa sei vagana ai le fusi puupuu a Smith.
  
  "Ete ula mai ia a'u?" sa ia tagi. "E a ea-"
  
  "Pepelo," na togi e Kenzi le tagata taia i le ulu toto o Dahl. "Sa ou manatu o na mata aeto atoatoa o le a matauina le faafitauli."
  
  "Ou te le"i faia." Na mapuea loloto le Suetena o le mapusaga. "Malo, Kenz, o oe o se tasi o tamaitai valevalea i le lalolagi."
  
  "Tuu mai lava la"u katana. E faafilemuina ai aʻu i taimi uma."
  
  "Oi ioe. Ou te mate,"
  
  "Ma e te fai mai lenei mea, le Mad Swede."
  
  Na punou Dahl lona ulu. Pa'i. Ae leaga, ou te manatu ua ou fetaui ma laʻu fetaui.
  
  O le taimi lea, o 'au a le SWAT ma sui fa'apotopoto sa i ai ia i latou, fa'amautu nofoaga i tafatafa o le Times Square. Na toe faʻapotopoto le 'au ma faʻaalu ni nai minute e manava ai.
  
  "E fa sela i lalo," o le tala lea a Lauren. "E na o le tasi o totoe."
  
  "Matou te mafaufau," o le tala lea a Dahl. "E sili atu le aua ne"i muamua atu. Ma ia manatua, o lenei potu mulimuli e puipuia ai Marsh ma atonu e pulea..." Na te leʻi taʻua leotele le upu "pomu faaniukilia". E le o iinei. O le fatu lea o Manhattan. O ai na iloa pe o le a le ituaiga masini faaleotele leo e mafai ona taape solo?
  
  "Manaia le galuega, alii," na ia fai mai ai. "Ua toeitiiti uma lenei aso leaga."
  
  Ae o le mea moni, o lea faatoa amata.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU LIMA
  
  
  Na talitonu Julian Marsh, e aunoa ma se masalosalo, o ia o le tagata sili ona fiafia i le lalolagi. I ona luma tonu lava o loo taatia ai se auupega faaniukilia ua tumu, ua fusifusia, latalata e paʻi i ai, e taaalo ai i se mea e manaʻo ai. O loo faapupuu i lona itu agavale se tamaitai paia, lalelei e mafai foi ona la taaalo i se mea. Ma o ia, ioe, na taaalo ma ia, e ui lava o se vaega patino na amata ona tiga teisi mai le gauai uma. Masalo o sina mea itiiti o lena kulimi sasa...
  
  Ae o le faʻaauauina o lana taʻaloga muamua ma sili ona taua o mafaufauga - o se potu faʻalavelave faʻalavelave sa nofo i tafatafa o le faamalama, ma na ia toe taʻalo ai i lona manaʻo. Ona i ai lea o le malo o Amerika, tuliloa ona si'usi'u i le aai atoa, taufetuli ma le fefe ma tauaso e taaalo-
  
  "Iuliana?" O le manava a Zoe na o se lauulu e mamao ese mai lona taliga agavale. "E te manao ou te toe alu i saute?"
  
  "Ioe, ae aua ne'i manavaina le tama'ita'i pei o le taimi ua te'a. Tuu atu ia te ia sina malologa, a ea?"
  
  "Oi, mautinoa".
  
  Na tuu atu e Mati ia te ia e fiafia ona mafaufau lea i le mea o le a sosoo ai. Ua oo i le ogatotonu o le taeao ma ua lata mai aso e gata ai. Ua toeitiiti lava oo mai le taimi e tatau ai ona ia tatalaina se isi telefoni feaveai ma valaau i lona atunuu ma ni manaoga faanatinati. O le mea moni, na ia iloa o le a leai se "natia" moni, a itiiti mai e le o se fesuiaiga o le lima selau miliona, ae o le mataupu faavae e tutusa ma e mafai ona faia i se auala talitutusa. Na avatu e Mati le faafetai i atua o le agasala ma le amioletonu. Faatasi ai ma nei alii i lou itu, o le a se mea e le mafai ona ausia?
  
  E pei lava o miti lelei uma, o lenei miti e iu lava ina muta, ae na filifili Marsh o le a ia fiafia i ai ao tumau.
  
  O le popo o le ulu o Zoey ona tu lea i luga, na ia tatalaina se tasi o ona nonoa ma savali atu i le faamalama. Faatasi ai ma mafaufau e lua e masani ona lua manatu eseese, ae o uiga uma o Marsh e moni i le vaaiga. E faapefea ona leiloa se tasi o i latou? Na ia faoa se tasi o condom a Zoe ma o lea ua taumafai e sulu i luga o lona lima. Na iu lava ina fiu o ia ma faia loa tamatamailima e lua. Seoli, na faamalieina ai lava lona quirkiness i totonu.
  
  A o tau mafaufau Marsh po o le a le mea e fai i le lanyard avanoa, sa tu i luga le ta"ita"i o le sela ma sioa atu ia te ia, ma tuu atu ia te ia se ataata avanoa. O le Alligator, pe e pei ona taʻua e Marsh faalilolilo - Alligator - ma e ui lava sa filemu ma manino telegese, sa i ai se lagona moni o le lamatiaga e uiga i ai. Na fautua mai Marsh atonu o ia o se tasi o tagata e ofuina ofu talaloa. Pao. O le mea lava lea e mafai ona fa'aaogaina e pei o le fa'aumi umi. Na 'ata leotele Marsh, ma motusia le va'aiga ma le Alligator i le taimi tonu lava.
  
  Sa mulimuli atu Zoe i ona tulagavae, ma tilotilo atu i fafo o le faamalama.
  
  "E leai se mea e vaai i ai," o le tala lea a Marsh. "Ina ia e le fiafia e suʻesuʻe le utu o tagata."
  
  "Oi, e mafai ona latou malie i nisi taimi."
  
  Na tilotilo solo Mati mo lona pulou, lea e fiafia e ofuina i se tulimanu. Ioe, ua leai, atonu a o lei taunuu i Niu Ioka. O le vaiaso ua tuana'i na te'a atu ma le faanenefu mo ia. Na alu atu le ali'i ma fesili fa'aaloalo pe na te mana'omia se mea.
  
  "E le"o le taimi nei. Ae o le a vave ona ou valaau atu ia i latou ma avatu ia i latou auiliiliga e fesiitai ai le tupe."
  
  "E te faia lenei mea?"
  
  "Ioe. Ou te lei tuuina atu ea ia te outou le ala?" O le fesili sa tautuu.
  
  "Oi, o lenei fasi mea leaga. Sa ou faaaogaina e pei o se lago lago."
  
  O Marsh atonu sa fa'atauva'a, fa'avalevalea, ma fa'aosoina e le mana'o toto, ae o le vaega la'ititi o ia sa atamai fo'i, fa'atatau, ma punou atoa. O le mafuaaga lena na sao ai o ia e pei ona sa ia faia i ala ala o Mekisiko. Ina ua mavae sina taimi, na ia iloa ai na ia faʻamasinoina le Alligator ma le tulaga. E le o ia o le tagata autu iinei - sa i ai.
  
  Ma o se taimi ua tuai tele.
  
  Na osofaia e Marsh ia Alligator, ma na ia iloa lelei le mea na ia tuua ai le fana, naifi ma le fana e leʻi faʻaaogaina. I le faʻamoemoe o le manuia, na faateʻia o ia ina ua poloka e Gator ia ta ma toe faʻafoʻi mai lana lava ta. Na talia filemu e Mati, ma le amanaiaina le tiga, ma toe taumafai. Na ia iloa o loo sioa atu Zoey ia te ia, ma sa ia tau mafaufau pe aisea ua le faanatinati ai le paie e fesoasoani ia te ia.
  
  Na toe fa'afilemu e le ali'i lana ta ma le faigofie. Ona faalogoina lea e Marsh se pisapisao i ona tua-o le leo o le faitotoa o se fale mautotogi matala. Na ia oso i tua, ma teʻi ina ua tuʻuina atu o ia e le Alligator, ma faliu.
  
  Sa sao mai lona fa'a'i se mapu o le te'i.
  
  E to"avalu ni ali"i na ulufale atu i totonu o le fale mautotogi, ua fai o latou ofu uliuli, o lo"o amo uma ato, ma foliga ita e pei o alope i totonu o le fale moa. Na faataupupula atu Marsh ona liliu atu lea ia Gator, o ona mata e oo lava i le taimi nei e le o talitonuina le mea na latou vaaia.
  
  "O le a le mea ua tupu?"
  
  "O le ā? Na e manatu o le a tatou nonofo filemu uma a o faʻatupeina e tagata mauʻoa i suti faʻapitoa a latou taua? Ia, e iai la'u tala mo oe, alii matua. Matou te le toe faatali mo oe. Matou te faʻatupeina a matou lava tupe."
  
  Na tautevateva Mati mai le ta faalua i foliga. A"o pa"u i tua, sa ia tago atu loa ia Zoe, ma le fa"amoemoe na te si"itia o ia i luga, ae ina ua le faia, na pa"u"u uma i laua i le fola. O le te'i o ia mea uma na o'o ai lona tino i le so'ona ova, o lona afu ma ona neura na alu atu i le so'ona, ma na amata ai loa le ita ita i le tulimanu o le tasi mata. Sa toe ave o ia i tua i aso leaga a o laʻitiiti o ia ma e leai se tasi na popole ia te ia.
  
  Sa savalivali solo le alligator i le fale mautotogi, ma faatulaga se sela o tagata e toasefululua. O Zoey na avea ma mea laʻititi e mafai, toetoe lava o se meafale, ina ua maua pistols ma isi auupega a le militeri - grenades, sili atu ma le tasi RPG, le Kalashnikov faʻatuatuaina, kesi loimata, flashbangs ma le tele o roketi uʻamea lima. . Sa fai si le mautonu.
  
  Na fa'amama e Mati lona fa'a'i, o lo'o pipi'i pea i fa'ailoga mulimuli o le mamalu ma le manatu faapito na fa'amautinoa ai o ia o le 'oti sili ona nifo tele a Satani i totonu o lenei potu.
  
  "Vaai," o lana tala lea. "Ave ese ou lima palapala mai la"u pomu faaniukilia. E te iloa ea o le a lenei tama? Alligator. Alligator! E tatau ona tatou ausia le taimi e gata ai."
  
  Na iu lava ina togi e le taʻitaʻi o le sela lona lima le komepiuta feaveaʻi ma agai atu ia Marsh. I le taimi nei, e aunoa ma se lagolago ma e leai ni totigilima, o Alligator o se tagata ese. "E te manatu ou te nofo aitalafu ia te oe se mea ooo?" O le upu mulimuli o se tagi. "Ua mama o"u lima! E manaia o'u seevae! Ae o le a lilofia i latou i le toto ma le lefulefu vave!"
  
  Na vave ona emo Mati. "O le a le mea e te fai mai ai?"
  
  "O le a leai se totogi. E leai se tupe o totoe! Ou te galue mo le sili, faʻaaloalo ma naʻo Ramses, ma latou taʻua aʻu o le Bomb Maker. Ae o le aso o le a avea aʻu ma tagata amata. Ou te avatu iā te ia le ola!"
  
  Sa faatalitali Mati mo le leo le maalofia i le faaiuga, ae o le taimi lea ua leai. Sa manino lava na tuu atu e Alligator le osofaʻiga a le malosi i lona ulu, ma e leʻi malamalama lava Marsh pe aisea na taulimaina ai e nei tagata lana pomu. "Alii, o la"u pomu faaniukilia lea. Na ou faatauina lenei mea ma aumai ia te oe. O loʻo matou faʻatali mo se totogi lelei. Ia, ia avea oe ma tama lelei ma tuu le pomu faaniukilia i luga o le laulau."
  
  E le'i oo i le taimi na lavea malosi ai o ia e Alligator e asu ai le toto na amata ai ona malamalama moni Marsh ua i ai se mea ua matua faaletonu iinei. Na oo mai i lona mafaufau, o ana mea uma na fai i le taimi ua te"a ua oo mai ai i lenei tulaga o lona olaga, o mea sa"o ma sese, o upu lelei ma leaga uma ma faamatalaga. O le aotelega o ona aafiaga uma na aumai sa'o ai o ia i lenei potu i le taimi lea.
  
  "O le a lau mea e fai i lenei pomu?" O le mataʻu na faʻaitiitia ma faʻamalo ai lona leo, e pei o loʻo oomiina o ia i se mea faʻapipiʻi pei o sisi.
  
  "O le a matou faʻaumatia lau pomu faaniukilia i le taimi lava matou te faʻalogo ai mai le tele o Ramses."
  
  Na mitiia e Mati lana manava e aunoa ma le manava. "Ae o le a fasiotia ai le faitau miliona."
  
  "Ma o lea e amata ai la tatou taua."
  
  "Sa faatatau i le tupe," o le tala lea a Marsh. "Totogi. O sina malie. Tausia o asini a Amerika e tuliloaina o latou si'usi'u. Sa faatatau i le faatupeina, ae le o le fasioti tagata.
  
  "Youuuu... u... fasiotia!" Na fa'atuputeleina i luga le fa'aupuga a Alligator.
  
  "Ia, ioe, ae le o le tele."
  
  Na kiki o ia e le alligator seia oo ina punou i se polo e le gaioi; ua tiga o'u ivi, mama, tuasivi ma vae. "O loʻo matou faʻatali mo tala fou mai ia Ramses. Ia, e pasi mai e se tasi ia te au le telefoni."
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU MA LE ONO
  
  
  I totonu o le Grand Central Terminal, o vaega mulimuli o le paso a Marsh na amata ona laina. E le'i iloaina muamua e Drake, ae o se vaega uma lea o le fuafuaga sili a se tasi, o se tasi latou te manatu ua uma ona latou fa'apa'ia. O le fili latou te leʻi faʻamoemoeina o le taimi-ma o le vave ona pasia na faʻalavelaveina ai o latou mafaufau.
  
  Faatasi ai ma le fa'amaoniaina o le nofoaga o lo'o malupuipuia ma fa'ato'a to'atele e leoleo, na maua ai e Drake ma lana 'au le avanoa e su'esu'e ai le tagi lona fa, lea na i'u ina latou maua o lo'o fa'amau i lalo o le laulau o le fale'aiga. O se faasologa o numera o loʻo tusia i le vai papatisoga lapoʻa, e le mafai ona iloa pe o le a seʻi vagana ua mafai ona e vaʻavaʻai i le ulutala, lea e masani ona tusia i le vai papatisoga laʻititi o loʻo avanoa.
  
  Nuclear activation codes.
  
  Na pupuni mata o Drake i le le talitonu, toe leiloa lona paleni, ona emo lea ia Alicia. "E moni? Aisea na ia auina mai ai lenei mea ia i matou?"
  
  "Ou te masalo o le tomai e taalo ai i le taaloga. E fiafia o ia, Drake. I le isi itu, atonu e pepelo.
  
  "Poʻo faʻailoga faʻavave," o le faʻaopoopo lea a May.
  
  "Pe oʻo lava," na toe faanenefu atili e Beau le autu, "o tulafono laiti e mafai ona faʻaaogaina e faʻalauiloa ai se isi ituaiga o auupega natia."
  
  Na tilotilo atu Drake i le Falani mo sina taimi, ma mafaufau po o fea na i ai ni ona mafaufauga faʻalavelave, ae leʻi valaʻau Moore. "E iai a matou manaʻoga fou," o lana tala lea. "Seʻi vagana ua foliga mai o se seti o tulafono faʻamalo mo auupega faaniukilia nai lo."
  
  "Aisea?" Sa faateia Moore. "O le ā? E leai se uiga o lenei mea. O le mea lea na ia fai atu ai ia te oe?"
  
  Na iloa e Drake le faʻavalevalea uma. "Auina atu nei." Tuu atu i ofu avanoa e faavasega uma.
  
  "Ua lelei. O le a matou tuuina atu ia i latou le filiga tatau. "
  
  Ina ua uma ona tuu e Drake le telefoni i totonu o lana taga, sa solo ese Alicia ma tilotilo solo mo se taimi umi. "Ua matou laki iinei," o lana tala lea. "E leai ni tagata na maliliu. Ma e leai se tala mai ia Mati, e ui ina matou tuai. E te manatu la o le mea mulimuli lea e manaʻomia?"
  
  "Ou te le o mautinoa pe faapefea ona tupu lena mea," o le tala lea a May. "Na ia fai mai ia i matou e manaʻo i tupe, ae na te leʻi taʻuina mai ia i matou poʻo afea poʻo afea."
  
  "Ia e le itiiti ifo ma le tasi," o le tala lea a Drake. "Atonu e lua. E tatau ona tatou siaki le auupega ma toe utaina. Po o le a lava le itu, faatasi ai ma nei tama'i pomu uma na pa i luga o le taulaga, ou te manatu ua mamao tele tatou mai le faia o lenei mea."
  
  Sa ia mafaufau i le faamoemoega o ni pomu laiti. Aua e te fasioti pe faama'i. Ioe, na latou taia le mataʻu i totonu o le agaga o le sosaiete, ae i le malamalama o le pomu faaniukilia, Julian Marsh, ma meapueata na latou faʻaumatia, e le mafai ona ia mafaufauina atonu o loʻo i ai se isi fuafuaga. O pomu lona lua na faʻalavelave ma faʻafefe. O le fa'afitauli tele na mafua ona o nai tagata i luga o uila afi o lo'o taua'i i lalo o le Wall Street ni pomu fa'alelei.
  
  Na matauina e Alicia se faleoloa o natia i le tulimanu pito i tua. "Susuka paluga," o lana tala lea. "E i ai se tasi e manao i se lole lole?"
  
  "Aumai ni Snickers se lua," o le mapuea lea a Drake. "Aua o le onosefulu-lima kalama sa na o le nineties."
  
  Na lulu le ulu o Alicia. "O oe ma au lole lole leaga."
  
  "O le a le isi mea?" Na fa'alatalata atu Beau, ma fa'amama ai e le ali'i Falani lona tiga i ni nai fa'alava.
  
  "E manaʻomia e Moore ona faʻaleleia lana taʻaloga," o le tala lea a Drake. "Ia mataala. O aʻu, mo se tasi, o le a ou le siva i le fati a Marsh i le aso atoa."
  
  "Ua faaloloa," o le faamanatu atu lea a Mai ia te ia. "O le tele o ana sooupu ma leoleo o loʻo leoleoina auala."
  
  "Ou te iloa," o le manava lea a Drake. "Ou te iloa lelei."
  
  Na ia iloa foi e leai se isi lagolago e sili atu mo Moore nai lo Hayden ma Kinimaka, o lo o i ai uma lauga i le Peresetene, ua la iloaina uma le tele o mea e mafai e le lalolagi ona lafo atu ia i laua. I lenei taimi o le toafimalie, sa ia mafaufau i lo latou faafitauli, ona ia popole ai lea i le isi au-le au a Dahl.
  
  Masalo na fusu lenei tama'ita'i fa'avalevalea mai Suetena a'o matamata i taimi sili ona le lavalavā a Alexander Skarsga.
  
  Na luelue le ulu o Drake i lana faafetai ia Alicia ao ia toe foi mai ma tuu atu ia te ia ni fasi sukalati se lua. Mo sina taimi na na o le tutu ai lava o le au iina, ma mafaufau, ua le mautonu. Ou te taumafai e aua neʻi mafaufau i le mea e ono tupu i le lumanaʻi. I tua atu o i latou o loo i ai se cafe & # 233; sa tu e pei o se pisinisi tuai tu"ua, o ona faamalama ua ta"e, laulau ua fuli, o faitotoa ua masae ma tautau mai o latou faasāsā. E oo lava i le taimi nei, o 'au na selu ma le faaeteete le nofoaga mo masini fou.
  
  Na liliu atu Drake ia Bo. "Na e feiloai ia Marsh, a ea? Pe e te talitonu o le a ia vaaia lenei mea seʻia oo i le iʻuga?"
  
  Na faia e le Farani se faʻailoga lavelave. "Hmm, o ai na te iloa? E ese le savaliga, e foliga mautu i le tasi taimi ae valea le isi. Masalo o se mea taufaavalea uma. E le talitonu Webb ia te ia, ae e le o se mea e ofo ai. Ou te lagona afai e fiafia pea Webb i le mataupu a Pythia, o lona uiga o le a le faʻatagaina Marsh e faʻafoliga o loʻo aʻafia i le mataupu."
  
  "E le o Marsha e tatau ona tatou popole i ai," o le faalavelave lea a Mai ma le fiafia. "Lenei..."
  
  Ma faafuase'i lava ona maua se uiga.
  
  Na iloa e Drake lenei mea i le taimi lava e tasi, ma iloa ai le igoa o le tagata o le a ia valaau. O ona mata na fetaui ma ia e pei o ni fana saili vevela, ae mo sina taimi sa le mafai ona latou fai mai se mea.
  
  O lo'o ou mafaufau i ai. Tagata su'esu'e. I se iuga leaga.
  
  "Malo," o le tala lea a Drake. "Sa matou taaalo mai lava i le amataga."
  
  Sa vaavaai atu Alicia ia i latou. "E masani lava ou te fai atu 'maua se potu', ae..."
  
  "E le mafai ona ia ulu atu i lenei atunuu," o le tagi lea a Mai. "E le aunoa ma i tatou."
  
  "Ia," o le tala lea a Drake. "O le mea tonu lava lea e fia i ai o ia."
  
  Ona tatagi lea o le telefoni.
  
  
  ***
  
  
  Na toeitiiti lava pa'u i lalo e Drake lana pa sukalati i le te'i, ua matua'i alu i le isi auala o mafaufauga. Ina ua ia tilotilo i le lau ma iloa ai se numera le iloa, o se paʻu o le pyrotechnic o mafaufauga feteʻenaʻi na sosolo i lona ulu.
  
  O le a se tala e fai?
  
  Masalo o Marsh o telefoni mai lana telefoni feaveaʻi fou. Pe e tatau ea ona ia tetee atu i le manaʻo e faamatala atu iā te ia o loo taʻalo o ia, ma ua na ona faavalea o ia i se fuafuaga tele? Na latou mananaʻo ia tumau le solitū o sela ma auupega faaniukilia i le umi e mafai ai. Tuu atu i tagata uma ia le itiiti ifo ma le isi itula se avanoa e siaki uma ai i lalo. Ae ui i lea...ua suia le taaloga.
  
  O le a le mea e fai?
  
  "Mati?" sa ia tali mai ina ua uma le mama lona fa.
  
  Sa tautala mai se leo e le masani ai ia te ia. "Nooo! O Gatorrrr!"
  
  Na toso ese e Drake le telefoni mai lona taliga, o le leo ma le leo e alu a'e i le faaiuga o upu taitasi e faalumaina ai lona taliga.
  
  "O ai lea? O fea o iai Marsh?
  
  "Na ou fai atu - Gatorrrr! Ua fetolofi mai le ulavale. O fea e tatau ona i ai. Ae toe tasi lava la'u manaoga mo oe, uhhh. Toe tasi, ona pa ai lea o le pomu pe leai. E faalagolago ia te oe!"
  
  "Fua ia a"u." Sa faigata ia Drake ona taulai atu i upu ona o le alaga faafuasei. "E tatau ona e to"afilemu teisi, uo."
  
  "Tamomoe, lapiti, tamoe, tamoe, tamoe. Alu e su'e le ofisa o leoleo i le tulimanu o le 3 ma le 51 ma va'ai po'o a fasi aano na matou tu'ua mo oe ooooo. O le a e malamalama i le manaʻoga mulimuli pe a e oʻo iina."
  
  Na faauu Drake, ma saili lona manatua. E iai se mea e masani ai i lenei tuatusi...
  
  Ae na toe faalavelaveina foi e le leo lana faasologa o mafaufauga. "Tamomoe nei! Taufetuli! Lapiti, tamoe ae aua le tepa i tua! O le a pa i se minute po o se itula, rrr! Ona amata loa lea o la tatou taua!"
  
  "Na manao Marsh i se tau. O le tupe mo le pomu e a oe."
  
  "Matou te le manaʻomia lau tupe, ioe! E te manatu e leai ni faalapotopotoga-e oo lava i au lava faalapotopotoga-o loo fesoasoani mai ia i matou? E te manatu e leai ni tagata mauoa o fesoasoani mai ia i tatou? E te manatu e leai ni tagata taupulepule i fafo o loʻo faʻatupeina faalilolilo la tatou faʻamoemoe? Ha ha, ha ha!"
  
  Sa manao Drake e aapa atu ma pu"e le ua o le tagata valea, ae talu ai sa le mafai ona ia faia lena mea-ae-sa ia faia le isi mea sili.
  
  Na motusia le valaau.
  
  Ma le mea mulimuli, o lona faiʻai na faʻatautaia vaega uma o faʻamatalaga. Ua uma ona iloa e isi. Sa pa'epa'e o latou foliga i le fefe, ma tete'e o latou tino i le atuatuvale.
  
  "O la tatou saite lea, a ea?" Fai mai Drake. "O fea o iai nei Hayden, Kinimaka ma Moore."
  
  "Ma Ramses," o le tala lea a Mai.
  
  Ana faapea na pa le pomu i lena lava taimi, semanu e le mafai ona momoe vave le au.
  
  
  O LE MATAUPU E LUA SEFULU FITU
  
  
  Na suesue e Hayden ia siaki. Faatasi ai ma le tele o le nofoaga na gaogao, ma e oo lava i sui na tofia patino ia Moore na auina atu i luga o auala e fesoasoani, o le nofoaga tutotonu o le Puipuiga o Aiga i le lotoifale na lagona le lofituina i le tulaga na malepe ai. O mea na tutupu i totonu o le taulaga na faʻamuamua i le toe feiloaʻi a Ramses ma Price mo le taimi, ae na matauina e Hayden le leai o se fesoʻotaʻiga i le va o i laʻua, ma mafaufau pe leai se mea e fai mai ai. O Ramses o se tagata atamai na i ai tali uma. O le tau o se isi tagata taufaavalea e tuli tala.
  
  Na fesoasoani Kinimaka i le fa'agaioiina o mata'itū. Na toe mafaufau Hayden i le mea na tupu i lo latou va muamua, ina ua fautuaina e le Hawaii e aua le aumaia faamatalaga mai alii uma e toalua, ma o lea ua tau mafaufau i lana tali.
  
  Pe sa'o o ia? Pe sa ia faanoanoa?
  
  Se mea e mafaufau i ai mulimuli ane.
  
  O ata na emo mai i ona luma, o mea uma na faʻapupulaina i luga o le tele o sikuea sikuea, i le uliuli ma le paʻepaʻe ma le lanu, vaaiga o fender benders ma afi, feʻilafi taavale a le falemaʻi ma tagata fefefe. O le atuatuvale i totonu o Niu Ioka sa taofia i se tulaga maualalo; e ui lava o mea na tutupu i le 9-11 sa avea pea ma se taufaamataʻu fou i o latou mafaufau ma aafia ai faaiuga uma. Mo le toatele o tagata ua i ai se tala o le sao mai i le 9-11, mai ia i latou e lei alu i le galuega i lena aso ia i latou ua tuai pe fai feau, e leʻi alu ese lava le fefe i o latou mafaufau. O tagata tafafao maimoa na sosola ese ma le fefe, e masani ona feagai ma le isi faʻalavelave faʻafuaseʻi. Na amata ona faamama ma le faamaoni e leoleo auala, faatasi ai ma le itiiti o teteega mai tagata itaitagofie.
  
  Na siaki e Hayden le taimi...e toeitiiti lava ta le 11 i le taeao. Na lagonaina mulimuli ane. O le vaega o totoe o le au sa i lona mafaufau, o lona manava ua tagituu i le fefe ne'i maumau o latou ola i lenei aso. Aisea tatou te faia ai pea lenei mea? Aso ma lea aso, vaiaso ma lea vaiaso? E fa'aitiitia le fa'aletonu i taimi uma tatou te fusu ai.
  
  Aemaise lava Dahl; Na faapefea ona tumau lenei tagata i lenei mea? Faatasi ai ma se ava ma se fanau e toalua, e tatau i se tamaloa ona i ai se uiga galue e pei o le Mauga o Everest. O lona faaaloalo mo le fitafita e lei maualuga lava.
  
  Na tata e Kinimaka se tasi o siaki. "Atonu e leaga."
  
  Sa sioa atu Hayden ia te ia. "O le a le mea lea... oka e leaga."
  
  O le te'i, na ia matamata atu a'o faia e Ramses se gaioiga, tamoe atu i Price ma faʻaoʻo lona ulu i le eleele. Ona tu lea o le perenise faatupu faalavelave i luga o le tino o loo tauivi ma amata ona kiki ma le le alofa, o ta taitasi na oo mai ai le tagi o le tiga. Na toe tau musu Hayden, ona ia vaaia lea o le tafe toto ua amata ona sosolo i luga o le fola.
  
  "O le a ou alu i lalo."
  
  "O le a ou alu foi". Na amata ona tulaʻi Kinimaka, ae na taofi e Hayden o ia i se taga.
  
  "Leai. E manaomia oe iinei."
  
  I le le amanaiaina o sioa, sa ia toe faanatinati atu i le fogafale i lalo, ma talotalo atu i leoleo e toalua o loo tutu i le alatele, ma tatala le faitotoa i fafo i le sela o Ramses. Latou te feosofi faatasi i totonu, ua tosoina fana.
  
  O le vae agavale o Ramses na tu'i i le alafau o Price, ma gau ai le ponaivi.
  
  "Taofi!" Na ee Hayden i le ita. "Ua e fasiotia o ia."
  
  "E te le popole," na toe faʻaaoga e Ramses lana auupega, taʻe le auvae o Price. "Aisea e tatau ai? O lo'o e fa'amalosia a'u e fa'asoa se sela i lenei mea leaga. E te mana'o tatou te talanoa? Ia, o le faiga lea o lo'u loto uamea. Atonu o le a e iloa nei."
  
  Na tamoe Hayden i pa, ma tuu le ki i totonu o le loka. Na lagolagoina e Ramses o ia lava, ona amata lea ona laa i luga o le ulupoʻo ma tauau o Price, e pei o loʻo suʻeina ni mea vaivai ma fiafia i le gaioiga. Ua taofi le ee o Price ma ua na o le leo maualalo.
  
  Na tatala lautele e Hayden le faitotoa, ma lagolagoina e ni leoleo se toalua. Na ia osofaʻia e aunoa ma se sauniga, taia Ramses i tua o le taliga i le fana ma tulei ese o ia mai Robert Price. Ona ia faapa'u ai lea i ona tulivae i tafatafa o le tamaloa tagi.
  
  "O e ola?" E mautinoa lava sa ia le manao e foliga popole tele. O tagata e pei o ia na vaai i le popole o se vaivaiga e mafai ona faʻaaogaina.
  
  "E tiga?" Sa ia oomi atu o ia lava i ivi asoaso o Price.
  
  Na taʻu atu e le tagi ia te ia "ioe, na tupu."
  
  "Ua lelei, ua lelei, soia le tomumu. Liliu i tua sei ou vaai ia te oe."
  
  Sa tauivi Price e taavalevale i luga, ae ina ua ia faia, sa mimi Hayden i le vaai atu i le ufimata o le toto, gaui nifo, ma laugutu masae. Na ia vaaia ua mumu lona taliga ma ua fulafula ona mata e ono le toe aoga. E ui lava i ona moomooga sili, sa ia miimiti.
  
  "Crap".
  
  Sa ia agai atu i Ramses. "Sole, ou te le tau fesili atu pe e te valea, a ea? E na o se tagata valea e fai le mea e te faia. Mafuaaga? Motive? Sini? Ou te masalosalo na oo lava i lou mafaufau."
  
  Sa ia sii a'e le Glock, e le'i sauni atoatoa e fana. O leoleo na sosoo ma ia na ufiufi Ramses ina neʻi osofaʻia o ia.
  
  "Fana," o le tala lea a Ramses. "Laveaʻi oe mai se lalolagi e tumu i tiga."
  
  "Ana faapea o lou atunuu lenei, lou fale, semanu e te fasiotia aʻu i le taimi nei, a ea? E te fa'auma uma."
  
  "Leai. O le a le mea malie i le fasioti tagata vave? E muamua ona ou faaleagaina lou mamalu e ala i le aveesea o oe ma nonoa ou vae. Ona ou talepeina lea o lou finagalo i le faaaogaina o se auala soonafai, e tusa lava po o le a le mea na foliga sa'o i lena taimi. Ona ou mafaufau ai lea i se auala e fasioti ai oe ma toe aumai oe, i lea taimi ma lea taimi, ma iu ai ina ou toe malie ina ua e aioi mai ia te au mo le selau o taimi e faamuta lou ola."
  
  Na matamata Hayden, ma iloa atu le mea moni i mata o Ramses ma ua le mafai ona taofia o ia mai le gatete. O se tamaloa lea, e aunoa ma se mafaufau faalua, na te faapaina se pomu faaniukilia i Niu Ioka. O lona mafaufau na matua gauai atu ia Ramses, faapea foi ma ana leoleo, latou te leʻi tali atu i tulagavae faʻafefe ma manava manava na sau mai tua atu o latou.
  
  Na pupula mata o Ramses. Na iloa e Hayden ua faaseseina i latou. Sa faliu o ia, ae sa lei lava le saoasaoa. O Price atonu o le Failautusi o le Puipuiga, ae sa i ai foi sana galuega faamiliteli tulaga ese ma o lea ua ola ai i mea na ia manatuaina. Sa ia tu"i lima uma e lua i le lima o le leoleo o lo o faaloaloa atu, ma mafua ai ona pi"i lana fana i luga o le fola, ona tu"i atu lea o lana moto i le manava o le ali"i, ma punou ai lona afa. A o ia faia lea mea, na ia pa'u ai, ma fai mai o Hayden ma le isi leoleo o le a le fanaina o ia, ma fai lona tulaga i ni auala eseese, ma pauu i luga o le fana.
  
  Ma sa ia fana i lalo o lona lima, o le pulu na lavea i le mata o le leoleo ua te'i. Na tuu ese e Hayden ona lagona ma faasino lana Glock i le Tau, ae na osofaia o ia e Ramses e pei o se povi i luga o se palau, o le malosi atoa o lona tino ua pe, ma paʻu ai o ia mai ona vae. Na tautevateva Ramses ma Hayden i totonu o le sela, ma maua ai e Price le avanoa e tuʻu ai se lavea mama i le leoleo lona lua.
  
  Na ia faʻaogaina lenei mea, faʻaaoga le fenumiai i lona manuia. Na maliu le leoleo lona lua a o lei siuleo o le pulufana na fasiotia ai o ia. Na taia lona tino i le eleele i vae o Price, ma vaavaai atu i ai le mata e tasi o loo galue. Na a'e mai Hayden mai lalo o le tino tele o Ramses, o lo'o uu pea lana Glock, mata fe'ai, ma uu le tau i le fana.
  
  "Aisea?"
  
  "Ua ou fiafia ua ou oti," o le tala faanoanoa lea a Price. "Ou te fia oti".
  
  "E fesoasoani e laveai lenei fasi mea leaga?" Sa tautevateva o ia i luga o le fola, ma tauivi.
  
  "E toe tasi la"u tala o totoe," o le tomumu lea a Ramses.
  
  Na lagona e Hayden le gatete o le eleele i lalo ifo o ia, o puipui o le fogafale i lalo na tetete ma togi i fafo ao o sima. Na amata ona gatete pa o le pa. I le toe faatulagaina o ona lima ma tulivae, sa ia to"a i lalo ma tilotilo i luga ma lalo, agavale ma taumatau. Na sioa atu Hayden i moli a o femoemo pea lava pea.
  
  Ae faapefea la? O le a lenei mea...
  
  Ae ua uma ona ia iloa.
  
  O le nofoaga na aafia i osofaiga i le eleele.
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU VALU
  
  
  Na manava Hayden a o faaauau pea ona luluina puipui. Na taumafai Ramses e tu i luga, ae sa luluina le potu i ona autafa. Na pau le tagata faatupu faalavelave i ona tulivae. Sa vaavaai atu ma le maofa Price a o suia le tulimanu pito i luga o le potu, sa gaioi sooga ma toe fetuutuunai, o mafa'ailoga na fa'asese i sekone ta'itasi. Na aloese Hayden mai se fasi pa'u pa'u ina ua pa'u se vaega o le taualuga. O uaea ma ala ea e tautau i luga o le taualuga, e sasau e pei o pendulum felanulanua'i.
  
  Na agai atu Hayden i le faitotoa o le sela, ae na lava le atamai o Ramses e poloka ai lona ala. Na umi se taimi ona ia iloa ai lea o loo ia uuina pea le Glock, ma o le taimi lea ua solo i lalo le tele o le taualuga ma o latou lava ua punou i totonu, toetoe lava a paʻu.
  
  "Ou te manatu... ua e soona fai," o le tala lea a Price ma le le manava.
  
  "O lenei nofoaga malaia ua malepelepe," o le alaga lea a Hayden i foliga o Ramses.
  
  "E le'o le taimi nei".
  
  Na tu i luga le tagata faatupu faalavelave ma faanatinati atu i le puipui mamao, ao o sima ma fasi sima ma sima o loo felelei solo ma pauu faataamilo ia te ia. Ua pa'ū le faitoto'a i fafo ona matala loa lea. Na u'u e Hayden le pa ma toso a'e o ia i luga, ma maua atu le tagata valea, o Price o lo'o fa'ase'e i tua. Sa i ai tagata i le pito i luga. E na'o Ramses e mafai ona alu mamao.
  
  Faatasi ai ma lena manatu, na suʻe ai e Hayden lana telefoni, ae na tau le mafai ona faʻatasi ma Ramses. O lenei tamaloa e saosaoa, malosi ma le le alofa. Sa ia tu'ia le faasitepu, ma tuuese le lu'i a se tasi leoleo ma togi muamua lona ulu ia Hayden. Na ia pu'eina le tama, taofi ia te ia, ma o le taimi lena ua uma ona oomiina e Ramses le faitotoa pito i luga.
  
  Na faanatinati atu Hayden i le sailiga vevela. O le faitoto'a pito i luga na tu matala tele, o lona tioata na ta'e, o ona fa'avaa ua masae. I le taimi muamua, na pau lava le mea na mafai ona ia iloa mai le potu mataʻituina o Moore, o loʻo tulaʻi mai i luga o le fola ma aapa atu e faʻasaʻo le tele o pupuni. O isi na saeia mai o latou taula, ma vavae ese mai le puipui, ma paʻuʻu ina ua tulaueleele. Ua tu nei Kinimaka ma ua pa'u ifo le pupuni mai ona tauau, o tioata ma palasitika ua mau i lona lauulu. O isi sui e toalua i totonu o le potu sa taumafai e toso faatasi i laua.
  
  "O le a le mea na taia ai i matou?" Na tamoe atu Moore i fafo o le potu ina ua ia matauina Hayden.
  
  "O fea o iai Ramses?" sa ia ee. "E te le"i vaai ea ia te ia?"
  
  Ua gasu le gutu o Moore. "E tatau ona i ai o ia i le poloka sela."
  
  Na fufulu e Kinimaka tioata ma isi otaota mai ona tauau. "Na ou matamata ... Ona matala uma ai seoli."
  
  Na fetuu leotele Hayden ina ua ia matauina le faasitepu i lona itu agavale, ona sosoo ai lea ma le faapaologa i luma atu o loo iloa atu ai le ofisa autu o le itumalo. Sa leai se isi auala i fafo o le fale vagana ai le sopoia. Sa tamoe o ia i le pa puipui, tago i ai ma suesue le potu i lalo. Na faaitiitia le aufaigaluega, e pei ona fuafuaina e le au faatupu faalavelave, ae o nisi o galuega i le fogafale i lalo sa nofoia. O lo"o fa"aputu uma a latou mea a ali"i ma tama"ita"i, ae o le to"atele o lo"o aga"i atu i le faitoto"a tele ma a latou a"upega ua tosoina, e pei o lo"o fa"amoemoe se osofa"iga. E le mafai ona iai Ramses i totonu oi latou.
  
  O fea la?
  
  Fa'amoemoega. O lo'o ou matamata. E leʻi...
  
  "E le o le iuga lea!" - sa ia ee. "Alu ese mai faamalama!"
  
  Ua tuai. O le Blitzkrieg na amata i se pa tele; o faamalama pito i luma na pa ma o se vaega o le puipui na solo i lalo. Na suia atoa le vaaiga a Hayden, ua pa'u le laina o le taualuga. Na pa le otaota i le nofoaga atoa ina ua paʻuʻu leoleo. O nisi na tutu i o latou tulivae pe totolo ese. O isi na manu'a pe maua i latou lava ua saisaitia. O le RPG na osooso i totonu o le fasad gau ma paʻu i totonu o le faʻamafanafanaga a le 'auʻaunaga, faʻasalalau atu le mumu o le afi, asu ma otaota i luga o le nofoaga lata ane. Ona iloa atu lea e Hayden o vae o lo o taufetuli a o aliali mai le toatele o alii ua ufiufi, o fana uma na fusi i o latou tauau. Ua salalau atu i itu taʻitasi, ma taulaʻi atu i soʻo se mea e gaoioi, ma, i le maeʻa ai o se iloiloga totoʻa, sa latou faʻapupulaina. Na vave ona toe tali atu e Hayden, Kinimaka ma Moore le fana.
  
  Na ati pulufana le nofoaga na faaleagaina. Na faitau e Hayden tagata e sefulutasi i lalo ae amata ona malepelepe le faapaologa laupapa na puipuia ai o ia. Na sao atu lava atigi. Na ta'e ia fasimea, ma liua i ni mavaevae mata'utia. Na pau i tua Hayden i luga o ia mai tua ona ta'avale ai lea. O lona ofu na maua ai ni lavea laiti se lua, ae le o ni pulufana, ma o le tiga tele o lona tamai povi pito i lalo na ta'u atu ai ia te ia o se tui laupapa na lavea ai le tino. Ua mapu foi Kinimaka, ona tu lea i luga o Moore e aveese lona peleue ma aveese le solo o lona tauau.
  
  Na toe totolo Hayden i luga o le poletito. I le va, sa ia matamata ai i le agai i luma o le vaega o le osofaiga ma faalogoina le muimui o le gutu a o latou valaau atu mo lo latou taitai. Na tamoe Ramses e pei o se leona tulimanu, mai le vaai a Hayden i le itiiti ifo ma le sekone. Sa ia oomiina le avanoa e fana ai, ae ua uma ona ia iloa e le mafai ona lele latalata le pulufana.
  
  "Pape!"
  
  Na tu i luga Hayden, faataupupula atu ia Kinimaka ma tamoe atu i le faasitepu. Sa le mafai ona latou faatagaina le perenise faatupu faalavelave e sola. I lana upu semanu e pa le pomu. Sa i ai se lagona o Hayden o le a ia le faatali umi.
  
  "Alu ese, alu ese!" - sa ia tagi atu ia Mano. "E tatau ona tatou toe aumaia Ramses i le taimi lava lena!"
  
  
  O LE MATAUPU LUA SEFULU IVA
  
  
  O le fetaulaiga ala i fafo atu o le nofoaga e masani ona tumu i tagata, o le kolosi na punitia i tagata savavali, ma o auala e tafe mai i le pao faifaipea o taavale feoai. O fale maualuluga ma le tele o faamalama e masani lava ona atagia mai ai leo o pu ma talie i lo latou va, e faailoa mai ai le siisii i luga o fegalegaleaiga faaletagata, ae o aso nei ua matua ese lava le vaaiga.
  
  O le asu na taamilo i luga o le auala ma alu aʻe i le lagi. O faamalama malepelepe sa lapisi i auala savali. O leo lemu na musumusu solo i le nofoaga a o toe tau mafaufau le atigi ua tei ma manu"a pe o ese mai le lalafi. O lo'o fetagisi solo i se mea mamao. O le itu o le 3rd Avenue o lo latou fale na foliga mai o se isumu lapo'a na fa'apea o se fasi sisi efuefu ma 'ai tele ai.
  
  E itiiti lava se mea na iloa e Hayden, o le tamoe ese mai le nofoaga o le nofoaafi ona faagesegese ai lea a o ia tilotilo solo mo le au sosola. I luma saʻo, i luga o le 51st Street, naʻo latou na tamomoʻe-e sefulutasi alii o laei uliuli, ma le Ramses e le mafaaseseina o loʻo maualuga i luga aʻe o isi. Na tamo"e atu Hayden i le fetaulaiga o lapisi, ma te"i i le filemu o loo siomia ai o ia, o le alaga o le filemu ma ao o le pefu ua taumafai e faatauasoina o ia. I luga, i va i le va o taualuga o fale o ofisa-koluma sima sa'o e faailoga ai se ala sa'o e pei o laina i luga o se laina-na tauivi le la o le taeao e tauva. E seasea ona aliali mai le la i luga o auala a o lei oo i le aoauli, e atagia mai i faamalama i se taimi na muamua atu ma faamalamalamaina ai na o fetaulaiga ala seia oo ina oso aʻe i luga ma le mafai ona maua lona ala i lalo i le va o fale.
  
  O Kinimaka, le maile matua faamaoni, na faataalise atu i ona tafatafa. "E na o le sefululua i latou," o lana tala lea. "O loo mataituina e Moore lo matou tulaga. O le a tatou mulimuli ia i latou seʻia oʻo ina maua ni faʻamalosi, e saʻo?"
  
  "Ramses," o lana tala lea. "O le matou fa"amuamua lea. O le a matou toe aumaia o ia i soo se tau."
  
  "Hayden," toeitiiti lava fetoai Kinimaka ma se veni sa paka. "E te le mafaufau lelei i lenei mea. Na fuafuaina e Ramses mea uma. Ma e tusa lava pe na te leʻi faia - tusa lava pe o lona tulaga na liki i totonu o le potu lona lima - e le afaina i le taimi nei. O le pomu lea e tatau ona tatou maua."
  
  "O le isi mafuaaga e pueina ai Ramses."
  
  "Na te le ta"u mai lava ia i matou," o le tala lea a Kinimaka. "Ae atonu o le a faia e se tasi o ana tamaiti aoga."
  
  "O le umi e mafai ai ona tatou taofia Ramses mai le paleni," o le tala lea a Hayden. "O le sili atu le avanoa o lenei aai e ola ai i nei mea uma."
  
  Sa latou taufetuli i luga o le ala savali, ma taofi i totonu o nai ata lafoia o fale maualuluga ma taumafai e aua le pisa. Sa i ai Ramses i le totonugalemu o lana ato, ma tuuina atu ni poloaiga, ma o lea ua manatua e Hayden i tua i le maketi sa ia taʻua nei alii o ana "legionare." O i latou ta'ito'atasi na oti ma fa'amaoni i la latou galuega, e tele laasaga i luga a'e o tagata fa'atauva'a masani. I le taimi muamua, e toasefululua tagata na faanatinati e aunoa ma se mafaufau tele, ma tuu sina mamao i le va o i latou ma le saite, ae ina ua mavae se minute na amata ona latou faifai malie, ma e toalua na tilotilo i tua, ma siaki pe o i ai ni tagata o tuliloaina.
  
  Na sasaa atu e Hayden le afi, ma tagi ita mai lana Glock. Na pa'u le tasi tagata, ae toe liliu le isi tagata, ma toe fana. O sui muamua e to'alua o le CIA na punou i tua o le sima fugala'au. Na autilo atu Hayden i lona pito lapotopoto, e le manao e leiloa lona fili. O Ramses sa i luga o le lata i le malepelepe, na ufiufi e ona tagata. O lea la ua ia vaai atu ua tuu atu Robert Price i lona taunuuga, ua tau le mafai ona tu, ae o loo lelei pea mo se alii ua sasaina, ua matua. Na toe liliu atu lona mafaufau ia Ramses.
  
  "O loo i ai lava o ia, Mano. Tatou fa'amae'a lenei mea. Pe e te manatu o le a pa pea pe a oti o ia?"
  
  "Tala, ou te le iloa. O le aveina o ia ola semanu e sili atu ona lelei. Atonu e mafai ona tatou taofia o ia i se togiola."
  
  "Ioe, lelei, e tatau ona tatou latalata muamua."
  
  O le mea pu'eata na toe fa'apupulaina i luga, o le taimi lea na ufiufi ai le latou sosola. Na tamoe Hayden mai le moega fugalaau i le moega fugalaau, ma tuli i latou i lalo o le auala. Na sasau pulufana i le va o vaega e lua, ma taia ai faamalama ma taia ai taavale o paka. O se laina o taavale la'upasese samasama ta'ape'ape na ofoina atu ia Hayden se ufi lelei ma se avanoa e fa'alatalata atu ai, ma sa ia le'i fa'atuai e ave.
  
  "Tatou!"
  
  Sa ia oso i totonu o le taxi muamua, se'e i autafa ma faaaoga le isi taavale na totoe i autafa o le auala e ufiufi ai o ia a o tamoe atu i le isi taavale. Na pa le Windows i ona tafatafa a o taumafai ana leoleo o le falepuipui e aveese i latou, ae o le ufiufi o lona uiga e le iloa lelei e le au fitafita fou a Ramses le mea oi ai. E fa taxi mulimuli ane ma sa latou faamalosia le au tamoʻe e lalafi, faʻagesegese i latou.
  
  Ua amata ona ta"e le taliga o Kinimaki. "E lima minute le mamao o le fesoasoani."
  
  Ae e oo lava i lenei mea sa le mautinoa.
  
  O le isi foʻi mea, sa faagaoioia le sela e pei o se vaega toʻatasi. Na tulituliloa e Hayden, ua le mafai ona tapunia saogalemu le avanoa ma faamalosia ai foi e faasaoina pulu. Na aliali mai ua amata fo'i ona popole le sela i le ono o'o mai o le au fa'amalosi a'o fa'agasolo le vevesi, ma le fa'aeteete. Na taulaʻi atu Hayden i se tasi o leoleo pito i tua ma naʻo le misi ona na savali atu i tua atu o le laau faʻatagata ao ia fana.
  
  Manuia leaga.
  
  "Mano," o lana tala faafuasei lea. "Ua tatou leiloa se tasi oi latou i se mea?"
  
  "Toe faitau."
  
  E na o le sefulu numera na mafai ona ia faitauina!
  
  Na foliga mai e aunoa ma se mea, o loʻo taʻavale mai lalo o se taʻavale paka i le sitaili. O lana ta muamua na sosoo ai ma le tua o le tulivae o Kinimaki, ma mafua ai ona punou le alii lapo"a. A o ia kiki, na aumai i luga e lona lima taumatau se tama'i PPK, o lona lapo'a e le itiiti ifo le oti. Na togi ese e Hayden ia Kinimaka, o lona tino la'ititi e malosi ma malosi e pei o so'o se tagata ta'alo o le lalolagi, ae e o'o lava i lena mea e mafai ona fa'agaoioi ai le tamaloa lapoa.
  
  O le pulufana na lele i lo latou va, maofa, maofa, o le taimi puupuu o seoli mama, ona toe gaoioi ai lea o le legionnaire. O le isi ta na fesootai ma tulivae o Hayden, ma faaauau pea ona pa'u Mano, ma pa'u muamua ai le fatafata i totonu o le taavale lava lea sa paka na faaaoga e lo latou fili e lafi ai. Sa sao mai se muimui ia te ia ao ia iloa atu o ia o loo taumafai malosi e taamilo solo i luga o ona tulivae.
  
  Na lagona e Hayden le tiga o lona tulivae ma, o le mea e sili ona taua, o le leiloa faafuasei o le paleni. Na ia iloa atili e uiga i le sola ese o Ramses ma le taumafataga mataʻutia na mulimuli mai nai lo le taua o le legionnaire, ma o filo uma o lona tagata e manaʻo e faʻaumatia vave lenei mea. Ae o lenei tagata o se tagata fusu, o se tagata fusu moni, ma e manino lava sa manao e ola.
  
  Sa ia toe fanaina le fana. O lea ua fiafia Hayden ua leiloa lona paleni ona sa le o i ai o ia i le mea sa ia faamoemoe e i ai. Ae peitai, o le pulufana, na lavea ai lona tauau. Na togi e Kinimaka lona lima i le fana, ma tanumia i lalo o se mauga o maso.
  
  Na tu'ulafoa'i loa lava o ia e le autau, i le vaai atu i le le aoga o le tau ma le Hawaii. Ona ia se"i mai lea i fafo o se lau mata"utia e valu inisi ma fa"ao"o atu ia Hayden. Sa ia mimilo le lelei, ma maua sina avanoa e aloese ai mai le ta matautia. Na sasau e Kinimaka lana fana, ae na mua"i iloa e le ali"i "au ma sasau vave atu, o le agaese na matua"i ta ai le fatafata o le ali"i Hawaii, lea na fa"atauva"a ona o le "ofu o le ali"i, ae na togi atu lava o ia i lona auvae.
  
  O le fesuiaiga na maua ai e Hayden le avanoa na ia manaomia. A o ia toso mai i fafo lana fana, sa ia mateina le mea o le a fai e le autau-faliu i tua ma togi le naifi-o lea na ia laa atu ai i le itu, ma toso le fana.
  
  E tolu pulufana na saeia i le fatafata o le tamaloa ina ua pa"u le naifi mai le faitoto"a o le ta"avale ma pa"i i luga o le fola, e le"i afaina ai.
  
  "Ave ia Walter," o le tala lea a Hayden ia Kinimake. "Tatou te manaomia pulufana uma lava."
  
  A o ia tu i luga, sa ia vaaia se vaega e le mafaaseseina o alii ua faaauupegaina o loo faanatinati atu i lalo o le auala, i ni nai selau iata le mamao. Ua sili atu ona faigata i le taimi nei - o vaega o tagata o loʻo faʻaalia ma feoaʻi solo i luga o auala, agai i le fale pe siaki mea faʻaleagaina, poʻo le tutu i le vaʻaia ma kiliki i luga o latou masini Android - ae o le vaaiga o le ulu o Ramses o loʻo aliali mai i nai futu uma na vave ona iloa. .
  
  "Ia alu nei," o lana tala lea, ma faamalosia ona vae tiga ma manu"a e galue e sili atu i lo latou malosi.
  
  Na mou atu le meapueata.
  
  "O le a le-"
  
  Na savali atu Kinimaka i le taavale, ma oso i luga o le pulou.
  
  "Faatauga tele," o le tala lea a le Hawaii ma le manava. "Ua latou lupe i totonu."
  
  "I"uga o le auala, Perenise Ramses," na lafo atu e Hayden upu mulimuli e lua ma le inoino. "Faavave, Mano. E pei ona ou fai atu, e tatau ona tatou faʻaauau pea le pisi ma ave lona mafaufau mai lenei pomu faaniukilia. O minute uma, sekone uma e taua."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU
  
  
  Sa la savavali faatasi atu i totonu o faitotoa pito i luma o loo taamilomilo pea i luma o le faleoloa o taaloga ma i totonu o lona lotoa tele ma le leoa. O pusa fa'aaliga, fata ma tautau lavalava sa i ai i so'o se mea, i so'o se auala. O lo'o fa'apipi'iina i luga o le fa'alo fa'ava'a matala, o fa'amalama na tu'uina atu i ta'a'ila susulu. Na sioa atu Hayden i le fola pa'epa'e atagia ma iloa atu tulagavae pefu e tau atu i le fatu o le faleoloa. I le faanatinati, sa ia siakiina lona faleoloa ma toe fetuunai lona ofu talaloa. O foliga o loo autilo mai i lalo o le fata lavalava na tetete ai o ia, ae o le fefe na mau i ona foliga na faamaluluina ai o ia.
  
  "Aua e te popole," o lana tala lea. "Alu i lalo ma filemu."
  
  Sa ia le tau fesili mo ni faasinoga. E ui lava atonu sa latou mulimuli i ala palapala, ae o le pisapisao i luma na aveesea ai tulaga o latou sini. O le oi faifaipea o Price o se faamanuiaga faaopoopo. Na se'e Hayden i lalo o se fa'amau u'amea e tumu i vae ma tulei atu i tua atu o se mannequin tula i se toniga ta'aloga a le Nike i totonu o le vaega fa'apolopolo mo mea ta'aloga. O fata pa'u, fata mamafa, trampolines ma ta'avale vili e laina i laina tutusa. Na o le siitia atu i se isi vaega, sa i ai se vaega faatupu faalavelave.
  
  Na iloa atu o ia e se tasi alii, laga le faailo ma sasaa le afi. Na tamoe malosi Hayden ma i se tulimanu, ma faalogoina le fiti o le pulufana mai le lima u'amea o le tagata alo e na o ni inisi i lona agavale. Na oso atu Kinimaka i le itu, ma sau malosi i luga o le vaega o le conveyor o le vili ma taʻavale i totonu o le va. Na toe faafoi e Hayden le faamalo i le legionnaire e ala i le faia o se pu i le fata o seevae seevae i luga ae o lona ulu.
  
  Na laa malie i tua le tamaloa ao taape ana uo. Na togi e Hayden le ato fa'ailoga lanu piniki i luga o le ea e siaki ai a latou numera ma 'i'ata'i a'o fa'ato'a mai ni ata eseese se fa.
  
  "Atonu o le ufiufi o le sola a Ramses," o le manava lea a Kinimaka.
  
  "Afai tatou te manaomia Torsten Dahl," o le manava lea a Hayden.
  
  "E te mana'o ou te taumafai i faiga fa'avalevalea?"
  
  Sa le mafai e Hayden ona taofia lana ata. "Ou te manatu e sili atu le filifiliga o le olaga nai lo le suia o mea e fai," o lana tala lea.
  
  "Po o le a lava," o le tala lea a Kinimaka. "Tatou faanatinati."
  
  Na sasaina o ia e Hayden i le tu'i, oso i fafo mai le ufiufi ma faavave ona tatala le afi. O se tasi o ata na tagi ma pa'u i le itu, o le isi na punou i lalo. Na osofaia i latou e Hayden, ma tuua ai ni mea faalavefau i lo latou ala, ae tapunia le avanoa i le vave na te mafaia. Na solomuli le au fitafita, fana maualuga, ma mou atu i tua o se fata maualuga o seevae seevae o soo se ituaiga ma lanu avanoa. Na nonofo i lalo Hayden ma Kinimaka i le isi itu, ma tu mo sina sekone.
  
  "Sauni?" - Sa ou fesili. Na mapuea Hayden a o ia tatalaina le tagata o le sela na pau mai lana auupega.
  
  "Alu," o le tala lea a Kinimaka.
  
  A'o latou tula'i a'e, o le pa o fana fana na nutimomoia teisi ai le fata koleni i luga a'e oo latou ulu. O fasi uamea ma pepa malo, tapoleni ma palasitika na timu i luga ia i latou. Na a'e Hayden i le faatausiusiuga e ui lava ina satete le fausaga atoa.
  
  "Oi..." Na amata ai e Kinimaka.
  
  "Pape!" Na uma Hayden ma oso.
  
  O le afa atoa pito i luga o le fata lautele na pa'u'u, saeia, ma pau i luga. O se puipui tele, tautau o fata, na togi ese ai u'amea, pusa pepa malo, ma faaputuga o seevae tapoleni fou ina ua latou taunuu. Na sii i luga le lima o Kinimaka e pei e puipuia o ia mai le fale ma faaauau pea ona gaoioi ma le mautinoa, ae ona o lona mamafa na ia pau ai i tua o Hayden ua sola. A'o ia ta'avale ese mai le pa'u pa'u, o lona vae toso i luga o se lagolago u'amea, na tanumia ai e Kinimaka lona ulu i lalo o ona lima ma fa'amalosi o ia a'o ia pa'u i ona luga.
  
  Na uma le togi a Hayden ma le fana i lona lima ma toe tepa i tua. "Mano!"
  
  Ae na faatoa amata ona faafitauli.
  
  E to'afa fitafita na osofa'ia o ia, kiki ese le fana ma sasa lona tino i fa'au o a latou fana. Na ufiufi e Hayden o ia lava ona ta'avale ai lea. O se fata o pasiketipolo na pa'u i lalo, ma auina atu ai polo moli e felelei i itu uma. Na tilotilo atu Hayden i luga o lona tauau, iloa atu ata lafoia, ma tilotilo solo mo lana Glock.
  
  Sa tatagi mai se fana. Sa ia faalogoina se pulufana na lavea i se mea i tafatafa o lona ulu.
  
  "Taofi iinei," o le tala lea a le leo.
  
  Na malolo Hayden ma ea aʻe i luga a o alu ifo i ona luga ata o alii o Ramses.
  
  "O lea ua e faatasi ma i matou."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE TASI
  
  
  Na oso atu Drake i le nofoaga ua faaleagaina, o Alicia i ona autafa. O le gaioiga muamua na latou vaʻaia e mai ia Moore aʻo ia faliu i luga o le fogafale pito i luga ma faʻasino atu se fana ia i latou. Ina ua mavae le afa minute, na aliali mai le toomaga i ona foliga.
  
  "Mulimuli," sa ia manava. "Ou te manatu ua muamua o outou o mai iinei."
  
  "Na matou maua sina lapataiga muamua," o le tala lea a Drake. "O se tagata ulavale e igoa ia Alligator?"
  
  Na foliga le mautonu Moore ma talotalo atu ia i latou i luga. "Ou te lei faalogo lava e uiga ia te ia. Po o ia o le taʻitaʻi o le sela lona lima?"
  
  "Matou te manatu faapena, ioe. O ia o se tagata fucking wazzok ma se asini e tumu i mea leaga, ae o lea ua ia pulea lenei pomu faaniukilia."
  
  Sa matamata Moore ma matala lona gutu.
  
  Faaliliu Alicia. "E sili atu le valea o le Alligator nai lo Julian Marsh pe a uma le sefulu kalone kofe, ma semanu ou te fai atu e le mafai seiloga ua ou faalogo i lana tala. O fea la o Hayden ma o le a le mea na tupu iinei?
  
  Na folasia e Moore mea uma mo i latou, ma faʻamatalaina le taua i le va o Ramses ma Price ona sosoo ai lea ma le sola ese. Na lulu le ulu o Drake i le tulaga o le nofoaga ma le le lava o le tufatufaina atu o sui.
  
  "Pe na ia fuafuaina lenei mea? E sau mai lena maota leaga i Peru? E oo lava i le taimi na matou suʻesuʻeina ai le paza?
  
  Na foliga masalosalo Mai. "E foliga mai e fai si mamao e tusa lava pe mo se tasi o au talitonuga."
  
  "Ma e le afaina," o le tala lea a Alicia. "E moni? O lona uiga, o ai e popole? E tatau ona tatou taofi le fa'a'asa o i tatou lava ae amata su'esu'e."
  
  "O le taimi lenei," o le tala lea a May. "Ou te ioe i le manatu o Tasa. Masalo o lona manaʻo mulimuli na tuʻuina atu se lagona ia te ia." Sa ia tilotilo atu ma le matagofie ia Bo.
  
  Na tagi Drake a o tilotilo atu Moore ia te ia, o ona mata ua atili ai ona lapopoa. Na sioa atu le sui o le Ofisa o le Fale ia i latou e toafa.
  
  "E foliga mai o se pati manaia, alii."
  
  Na faamimigi ese atu Drake. "O fea na latou o i ai? Hayden ma Kinimaka?"
  
  Na tusi le lima o Moore. "51st. Na mulimuli ia Ramses, o ona soo e toasefulutasi ma le tau valea ia i totonu o le asu. Na ou leiloa i latou ina ua mavae ni nai minute."
  
  Na tusi atu Alicia i se laina o pupuni. "E mafai ona e mauaina i latou?"
  
  "O le tele o alaleo e le atoatoa. Ua fa'aumatia pupuni. E faigata ona matou maua le Battery Park i le taimi nei."
  
  Na savali atu Drake i le faapaologa malepe ma tilotilo solo i le nofoaga ma le auala i fafo. O se lalolagi uiga ese na taoto i ona luma, e feteenai ma le aai na ia mafaufauina, i tua i ona mulivae, a itiiti mai mo aso nei. Na ia iloa na o le tasi le auala e fesoasoani ai i nei tagata ia lelei.
  
  Tausia i latou ia saogalemu.
  
  "E iai sau tala fou?" O le fesili lea a Moore. "Ou te talitonu sa e talanoa ia Marsh ma lenei alii Alligator."
  
  "O le mea tonu lava na ma ta"u atu ia te oe," o le tala lea a Alicia. "Ua e siakia le code deactivation?"
  
  Na tusi atu Moore i se ata emo emo lea faatoa amata ona emo i luga o se tasi o lau o loo ola pea. "Tatou matamata".
  
  Na toe foi mai Drake ao agai atu Beau i le vai malulu e aumai se vaiinu. Na faitau leotele e Moore le imeli, vave ona oʻo i le tulaga ma faʻamaonia le moni o tulafono faʻagata.
  
  "Ia," o le faitau atu lea ma le faaeteete e Moore. "O tulafono laiti e moni lava kosher. E tatau ona ou fai atu e ofoofogia lenei mea. E te manatu na iloa e Marsh o le a faoa faamalosi o ia?"
  
  "Atonu e tele ni mafuaaga," o le tala lea a Drake. "Saogalemu mo oe lava. Paleni i luga o le augutu. O le mea moni faigofie o le tamaloa e ono taamilosaga e puupuu atu i se kilipa atoa. Afai e le fa'amatagofie lena Alligator, o le a ou lagona le saogalemu i le taimi nei.
  
  "Whappie?"
  
  "Nati?" Sa taumafai Drake. "Oute le iloa. E sili atu le tautala Hayden i lau gagana nai lo a"u."
  
  "Igilisi". Na luelue le ulu o Moore. "O le matou gagana o le Igilisi."
  
  "Afai e te faapea mai. Ae o se mea lelei lenei, alii. O tulafono fa'aleaogaina moni o se mea lelei."
  
  "E te malamalama e mafai ona matou faʻafesoʻotaʻia i latou pe a faʻamaonia e saienitisi le amataga o le tau faaniukilia?" Fai mai Beau a'o ia toe foi mai ma inu sina ipu mai le ipu palasitika.
  
  "Um, ioe, ae e lei tupu lava. Ma e pei ona matou iloa, na latou suia tulafono pe faʻaopoopoina se faʻailoga fou.
  
  Na talia e Beau lenei mea ma sina luelue laitiiti.
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uati. Toeitiiti atoa le sefulu minute na latou i ai i le nofoaga, ma e leai se tala mai ia Hayden poʻo Dahl. O le asō e sefulu minute sa pei o se faavavau.
  
  "Ou te valaau ia Hayden." Na ia aumaia i fafo lana telefoni feaveai.
  
  "Aua e te popole," o le tala lea a Mai. "E le o Kinimaka ea lea?"
  
  Na faliu vave atu Drake i le mea na ia faasino i ai. O le tagata e le mafaaseseina o Mano Kinimaki o loʻo faʻafefeteina i lalo o le auala, punou, manino i le tiga, ae faʻamaʻaʻa agai atu i le nofoaga. Na folo e Drake le tele o fesili ae na faanatinati atu i le tagata e mafai ona taliina. Ina ua i fafo, na maua atu e le au ia Mano i se alalaupapa ua tumu i lapisi.
  
  "O le a le mea ua tupu, uo?"
  
  O le toomaga o le Hawaii i le feiloai atu ia i latou na ufitia e ni tiga matuia o le mafaufau o loo faamalumalu mai i lalo. "O loo ia i latou Hayden," sa ia musumusu atu ai. "Na matou ave i lalo le toatolu oi latou, ae leʻi latalata ia Ramses poʻo Price. Ona latou lamalama lea ia i matou i le faaiuga. Na aveese au mai le taaloga, ma i le taimi na ou alu ese ai mai lalo o le tele o otaota, ua leai Hayden.
  
  "E faapefea ona e iloa na latou mauaina o ia?" O le fesili lea a Beau. "Atonu o loo taumulimuli pea o ia?"
  
  "Atonu na manu"a o"u lima ma o"u vae," o le tala lea a Kinimaka. "Ae sa lelei lava le faalogo o o"u taliga. Sa latou tatalaina o ia ma toso ese o ia. O le mea mulimuli na latou fai mai ai..." Na folo Kinimaka ma le mamafa o le loto, ua le mafai ona faaauau.
  
  Na maua e Drake le vaai a le tamaloa. "O le a tatou faasaoina o ia. Matou te faia pea lenei mea."
  
  Na fa'a'i'i le mata o Kinimaka. "E le o taimi uma".
  
  "O le a le mea na latou fai atu ai ia te ia?" Na finau atu Alicia.
  
  Na tepa a"e Kinimaka i le lagi, e pei o loo saili se musumusuga mai le la. "Sa latou fai mai o le a latou avatu ia te ia se vaaiga vavalalata i lenei pomu faaniukilia. Sa latou fai mai o le a latou nonoa i lona tua."
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LUA
  
  
  Na tuua e Thorsten Dahl le tele o auvaa e faamama le nofoaga i tafatafa o le Times Square ma ave lana 'au i totonu o ata lafoia na fausia e se auala vaapiapi. Sa filemu ma leai se popole, o le nofoaga sili lea e fai ai se telefoni taua. Sa ia valaau muamua ia Hayden, ae ina ua le tali mai, sa ia taumafai e faafesootai Drake.
  
  "O le mamao o iinei. O le a le tala fou?
  
  "Ua tatou leaga, uo-"
  
  "E oo i au polo?" Sa faasalavei atu Dahl. "O le a le mea fou?"
  
  "E le o"o i lo"u ua i lenei taimi. Na malepe, pe malepe, mai totonu o latou sela. Ramses ma Price ua le toe iai. O le sela lona lima e aofia ai - pe na - o tagata e sefululua. Fai mai Mano e tolu a latou."
  
  Na maua e Dahl le leo. "Mano tautala?"
  
  "Ioe, uo. Sa latou tago atu ia Hayden. Sa latou ave o ia ma i latou."
  
  Na moeiini e Dahl ona mata.
  
  "Ae o loo i ai lava sina taimi." Na taumafai Drake le itu lelei. "Semanu latou te le taliaina pe ana latou mananao e feula vave."
  
  E saʻo le Yorkies, e tatau ona ioe Dahl. Na ia faalogo a o faaauau pea ona faamatala e Drake ua aveesea nei Marsh mai lana matafaioi o le Perenise o le Pogisa ma suia mo sina taimi e le tasi e igoa ia Alligator. Na faatoa mafai lava e le atunuu ona faailoa lenei alii o se tagata Amerika.
  
  "E moni?" Fai mai Dahl. "Mo le a?"
  
  "E sili atu soʻo se mea e ono mafua ai le vevesi," o le tala lea a Drake. "O ia o se tagata faʻatau, naʻo le taimi lea na ita ai."
  
  "Na ou manatu o Ramses e masani ona faʻatautaia lana pisinisi 'i totonu o le fale'."
  
  "O le alligator o se tagatanuu o Niu Ioka. E mafai ona ia tuʻuina atu faʻamatalaga taua tele i le taotoga. "
  
  "Ioe, e talafeagai lena mea." Na mapuea Dahl ma mimilo ona mata ua vaivai. "O le a la le isi mea? E i ai a tatou fa'amuta a Hayden?"
  
  "Na latou ave lana meapueata. Masalo na latou ave nisi o ona lavalava ona o le pine na su'iina i lona ofutino fai mai o ia i lalo o le laulau i le Chipotle Mexican Grill, lea na matou faʻamaonia o le valea. O loʻo faʻaogaina mea puʻeata saogalemu, ae o le talipupuni i lo matou itu na tele lava ina tuʻituʻi i fafo ona o le osofaʻiga i luga o le saite. O loo latou tuufaatasia mea uma latou te mafaia. Ma e matua le lava a latou tagata faigaluega. E mafai ona matua leaga mea mai iinei, uo."
  
  "E mafai?" Na toe fai atu e Dahl. "Ou te fai atu ua tatou pasia le leaga ma agai i lalo o le auala o le leaga, a ea?"
  
  Na tu Drake mo sina taimi, ona fai mai lea, "Matou te faamoemoe e faaauau pea ona latou faia ni manaoga," o lana tala lea. "O manaʻoga fou taʻitasi e maua ai le tele o le taimi."
  
  E le'i mana'omia ona fai atu Dahl latou te le'i alualu i luma. O le mea moni na manino lava. O iinei na latou faalagolago ai i le Homeland e suʻe le nofoaga o le pomu faaniukilia, o loʻo tamoʻe solo e pei o pipi Kerisimasi na muaʻi lapataʻia, naʻo Moore e faʻamaonia le nofoaga, ae na le manuia le atinaʻe atoa.
  
  "Na pau lava le mea na matou faia o le faʻaitiitia o nai mea faʻaaogaina," o lana tala lea. "Matou te le o latalata i le fuafuaga moni a Ramses, ae maise o lana faaiuga.
  
  "Aisea tou te le o ai i lalo i le nofoaga? Atonu e sili atu ona tatou faatasi pe a oo mai le isi laasaga."
  
  "Ioe, o le a matou faia." Na talotalo atu Dahl i le vaega o totoe o lana au ma filifili le itu saʻo e taʻitaʻia ai i latou i le 3rd Avenue. "Talofa, o fa"afefea mai Mano i luga?"
  
  "Na lavea malosi le alii i se puipui ma fata. Aua le fesili. Ae o lo"o naunau e fusu, na"o le fa"atalitali lava mo se tasi e tu"uina atu ia te ia se fa"amoemoe."
  
  Na amata ona tamoe Dahl ina ua uma le la talanoaga. Na tu Kesi i ona tafatafa ma luelue lona ulu. "Leaga le gaioiga?"
  
  "E tusa ai ma lo matou tulaga, ou te masalo e ono sili atu le leaga, ae, ioe, o se filifiliga leaga. Na latou ave faamalosi Hayden. Na ave o ia i le mea o iai le pomu."
  
  "Ia, e manaia tele! O le uiga o la"u tala, e le o i ai ea e outou uma ni faailoilo natia?"
  
  "Matou te faia. "Ona latou lafoa"i ai lea ma lona "ofu."
  
  "O le Mossad na i lalo o lou paʻu," o le tala lemu lea a Kensi. "E lelei mo i latou, ae le mo a"u. Na ou lagona e pei o aʻu o se tagata."
  
  "O le a". Na luelue le ulu o Dahl. "E tatau ona tatou lagona uma tatou te pulea lo tatou lava taunuuga, ma o faaiuga uma e matua saoloto lava. E le o se togafiti lea."
  
  "O nei aso," na faapupuu tamatamailima o Kensi ona uulima lea i moto, "e te faaseseina a"u i lou tulaga lamatia," ona ia ataata atu lea ia te ia. "Sei vagana ai oe, laʻu uo, e mafai ona e faʻaogaina au i soʻo se taimi ma soʻo se mea e te manaʻo ai."
  
  Na tilotilo ese Dahl. Bridget McKenzie sa le mafai ona taofia. Na iloa e le fafine o ia o se tane faaipoipo, o se tamā, ae na lolo atu pea o ia i faaosoosoga. Ioe, i se tasi itu po o se isi, e le umi ona nofo ai iinei.
  
  Ua foia faafitauli.
  
  Sa taufetuli faatasi foi Smith ma Lauren, ma fetufaa'i faamatalaga lemu. Na aumaia e Yorgi le pito i tua, vaivai ma salalau solo i lapisi, ae o loʻo taʻavale ma le naunautai faʻafiafia. Na iloa e Dahl o lona aafiaga moni muamua lea o le vevesi ma le le mautonu, ma na ia manatu na ia taulimaina lelei. Na emo mai auala ona liliu lea i le agavale agai i le 3rd Avenue, agai i le fetaulaiga o le 51st.
  
  O ni nai minute uiga ese mo Dahl. O nisi vaega o le aai e lei afaina, ma e ui o le tele o faleoloa o loo tatala pea ma savavali tagata i totonu ma se lagona o le fefe, o isi na tuulafoaiina, toetoe lava a leai se ola. O le tele o auala sa tapunia i taavale a leoleo vevesi ma taavale a le vaegaau e fa uili taape solo. O nisi eria sa matata'u i le maasiasi i le i ai o le au faomea. O le tele o vaega, o tagata na ia vaaia e leʻi malamalama i le mea e fai, o lea na ia faaopoopo atu ai lona leo i le mea na ia talitonu i ai pule ma valaaulia i latou e sulufaʻi i soʻo se mea latou te mafaia.
  
  Ona latou taunuu ai lea i le nofoaga sa faatalitali ai Drake ma isi, ma faamoemoe, ma fuafua e laveai Hayden Jay.
  
  Ua na o ni nai itula ua mavae talu mai le amataga o lenei aso. Ma o lea ua latou matua saili lava mo se auala e maua ai se pomu faaniukilia. Na iloa e Dahl o le a leai se toe foi i tua; e le mafai ona sola ese pe lafi i totonu o pusa. O le au SPEAR sa i ai seia oo i le faaiuga. Afai e oti le aai i aso nei, e le ona o le leai o ni toa e taumafai e laveai.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU TULU
  
  
  Na nofo filemu Hayden aʻo faʻatonu e Ramses le gaioiga ma le tali atu, faʻamanatu i ana aliʻi o loʻo pule, faʻataʻitaʻiina lo latou faʻamaoni atoatoa. Ina ua uma ona toso ese o ia mai le faleoloa o mea taalo, sa latou faamalosia o ia e tamoʻe faatasi ma i latou i luga o le 3rd Avenue, ona faʻaalu lea o se taimi e suʻe ai ma tiaʻi lana telefoni feaveaʻi ma sasae lona ofu pulufana. Na foliga mai sa i ai se malamalama o Ramses e uiga i masini siaki ma o latou nofoaga ma faatonuina ana alii e aveese lona ofutino. Na vave ona maua le tamai masini ma lafoai, ina ua uma ona faaauau le tamoʻe a le vaega i le mea na foliga mai o se auala e matua leai lava.
  
  Na maua e Hayden le lagona e le o le tulaga lea.
  
  Na umi se taimi. O le vaega na sasaa a latou auupega tetele ma ofu uliuli i fafo, faʻaalia ai o latou toniga masani a turisi i lalo. Na faafuase'i lava ona avea i latou ma tagata pupula, e le afaina, o se vaega o le faitau selau o le motu o tagata popole o feoai solo i auala o le aai. O leoleo ma fitafita sa laina i nisi o auala, ae na o le fuli atu o mea pueata i lalo o le tasi ala pogisa ona sosoo ai lea ma le isi seia manino. Sa tuuina atu ia Hayden se peleue avanoa e ofuina. I se taimi, na latou feʻaʻei i luga o uila paʻu ua uma ona saunia ma tietie lemu mai le taulaga o Manhattan.
  
  Ae le mamao tele. Sa moomoo Hayden ma lona malosi atoa ina ia mafai ona ia tuuina atu le savali i se tasi-soo se tasi-ona ua ia iloa nei le nofoaga o le pomu. E le afaina pe mafai ona latou fasiotia o ia - o le mea taua o le taofia o nei tagata faʻatauvaʻa.
  
  Na taamilo atu uila i se vaega o le auala, ona sosoo ai lea ma le toasefulu o tagata-o le autau e toavalu o totoe, o Ramses ma Price-sa mulimuli atu le tasi i le isi i se faitotoa uamea elea. Na maua e Hayden o ia i le ogatotonu o i latou, o se taui o le taua, ma e ui lava ua uma ona ia iloa lona taunuuga, sa ia taumafai e pu'e ia tepa uma, suiga uma o le itu ma upu musumusu uma.
  
  I tua atu o le faitotoa pito i fafo ua malepe, o se ala savali manogi i totonu e tau atu i se faasitepu sima. O iinei na liliu atu ai se tasi o alii ia Hayden ma uu lana naifi i lona faai.
  
  "Faalologo," o le tala lea a Ramses, e aunoa ma le liliu. "Ou te manao e aua le fasiotia oe mo le taimi nei."
  
  Sa latou feaei i fogafale e fa ona tutu ai lea mo sina taimi i luma o le faitotoa o le fale mautotogi. Ina ua tatala, sa lolofi mai le vaega i totonu, ma taufetuli i fafo mai le auala i le saoasaoa latou te mafaia. Na tu Ramses i le ogatotonu o le potu, ma faaloaloa lima.
  
  "Ma o lea ua tatou i ai," o lana tala lea. "Faatasi ai ma le miliona faaiuga ma le itiiti ifo ma le tasi le amataga. O le a tuua e tagata o lenei aai lenei olaga e aunoa ma le iloaina o le amataga lea o lo tatou ala fou, o la tatou taua paia. Lenei-"
  
  "E moni?" O se leo mago na faalavelaveina le taufaifai. "O se vaega o aʻu e manaʻo e talitonu ia te oe, Ramses, ae o le isi vaega, o le mea sili ona leaga, ua e manatu ua e tumu i ai."
  
  Na maua e Hayden lana vaaiga lelei muamua ia Julian Marsh. E ese le foliga o le Pythian, faaseseina, e pei o se vaega o ia ua gaugau i se isi. Sa ia ofuina ni lavalava e le fetaui, e tusa lava po o le a le tausaga poʻo le tulaga o loʻo i ai nei. Ua uliuli le tasi mata, o le isi ua matala ma le emo, ae o le isi seevae na pa'u ese. I lona itu taumatau sa nofo ai se lanu mumu mata"ina e le"i iloaina e Hayden, ae mai le auala na fetaomi mai ai le tasi i le isi, sa manino mai ai e tele atu auala na la fesootai ai nai lo le tasi.
  
  O lea, e le o se paaga.
  
  Na matamata ma le le fiafia Hayden a o tali atu Ramses i le taufaifai a Mati. "Na e iloa?" - fesili i le perenise faatupu faalavelave. "Na matou faaseseina oe ae matou te lei feiloai ia te oe. Ae tatou te lei iloaina foi le igoa o le vale na te aveina atu lo tatou afi e faavavau i totonu o le loto o Amerika. E oo lava ia oe, Tyler Webb, na faalataina oe."
  
  "Fuck Webb," o le tala lea a Marsh. "Ma alu ese loa."
  
  Na liliu ese Ramses ma ata. "Tatou toe foi i le mea na ou fai atu ai. E oo lava i tagata faigaluega iinei e inoino i lenei aai. E taugata tele, tele naua turisi. E le mafai e alii ma tamaitai masani ona nonofo iinei ma tauivi e faigaluega. E mafai ona e vaai faalemafaufau i le tiga o loo tupu faasaga i le faiga ma tagata o loo faaauau pea ona lagolagoina? O totogi e totogi i luga o alalaupapa ma alalaupapa. E leai sau mea pe a leai sau tupe. O le matape'ape'a, o le matape'ape'a, o le matape'ape'a ua i ai i soo se mea. Ma ua ou ma"i ai."
  
  Sa filemu Hayden, o lo o fuafua pea lana gaioiga e sosoo ai, ma matamata pea i le tali a Marsh.
  
  Na laa atu Ramses i le itu. "Ma Alligator, la"u uo tuai. Manaia ua toe feiloa"i."
  
  Na matamata Hayden a o fusi e le tamaloa e igoa ia Alligator lona pule. I le taumafai e tumau i le laʻititi, filemu ma atonu e le iloa, sa ia fuafuaina pe fia ni laasaga e alu i le faitotoa. Ua tele naua mo le taimi nei. Faatali, faatali.
  
  Ae o le a le umi e mafai ai ona ia gafatia? E ui lava i upu a Ramses, ae na ia mafaufau pe na manao e aloese mai se pa faaniukilia. O le tala fiafia ua tapunia e le pulega le vaalele, o lea na le faanatinati ai le tamaloa.
  
  Na togi e Robert Price o ia i luga o se nofoa ma le oi. Na ia fesili i le legionnaire lata ane mo se fagu aspirin, ae sa matua le amanaiaina. Na pupuni mata o Marsh i le Minisita o le Puipuiga.
  
  "Ou te iloa oe?"
  
  Sa punou ifo le tau i totonu o lona aluga.
  
  Na tilotilo solo Hayden i le isi vaega o le potu, ae o lea ua iloa atu le laulau 'ai o loo tu i tafatafa o le faamalama pupuni mamao.
  
  Talofa, o le a lenei mea...?
  
  Sa la'ititi nai lo le mea sa ia mafaufauina. O le ato faafafa e lapoʻa atu nai lo le faʻataʻitaʻiga masani, tele tele e ofi i totonu o le pito i luga o le vaʻalele, ae o le a le vaʻaia tele i tua o se tagata lapopoa.
  
  "Na ou faatau atu ia te oe, Mati," o le tala lea a Ramses. "Ma le faʻamoemoe o le a e aumaia lenei mea i Niu Ioka. Ona o lenei mea o le a ou faafetai ai e faavavau. Mafaufau o se meaalofa pe a ou fai atu ia te oe o le a faatagaina oe ma lau uo e lagona le afi mu uma. O le mea sili lea e mafai ona ou ofoina atu ia te oe, ma e sili atu nai lo le naifi i lou faai."
  
  Na tauloto e Hayden le pomu faaniukilia - lona telē, foliga ma foliga o le ato faafafa - ne'i mana'omia. E leai se auala na tatau ai ona oti o ia iinei i le aso.
  
  Ona liliu atu lea o Ramesses i ana tagata. "Ia saunia o ia," o lana tala lea. "Ma aua le faʻasaoina le au Amerika i se aunese o le tiga."
  
  Na iloa e Hayden o le a sau. Sa latou le mafai ona saisai ona lima i le ala iinei, ma o lea ua ia faaaogaina atoatoa lena mea. E tele naua mea na faalagolago ia te ia i lena taimi - o le taunuuga o le aai, le malo, le tele o le lalolagi malamalama. O le fagu i lona itu taumatau na sau lelei, o lona ua o le lautele atoatoa mo lona lima ma saʻo le mamafa e fai ai ni mea leaga. Na nutililii i luga o le malumalu o le tagata sili ona lata ane, o fasimea mafolafola na pauu i le fola. A o sii i luga lona lima, sa uu e Hayden le fana, ae ina ua ia vaai atu ua fusi mau i lona tauau, sa vave lava ona ia tuuina atu, nai lo le faaaoga o lana uu i le paelo e togi atili ai o ia i le paleni. Na taulaʻi atu auupega, ae na le amanaiaina uma e Hayden. O lea ua na'o le Last Chance Saloon... e le toe tau mo lona ola - e pei o se fusuaga mo le ola o le taulaga. Ma e le'i na ona latou ave faanana o ia iinei i se mea lilo? Na ta'u atu ia te ia o fana o le a le fiafia i ai.
  
  Na alu atu le alligator ia te ia mai le itu, ae na taofia o ia e Ramses. O le isi mea manaia na maua. O le alligator sa taua ia Ramses. O le isi taimi na sosoo ai, ua vaivai o ia, ua le mafai ona taulai atu i tua atu o lima ma vae na taia o ia. Ou te teteeina se tasi pe lua ta, ae sa i ai lava se isi. E le o ni tagata leaga i le TV - o lo'o fa'atali ma le fa'aaloalo se'i lavea le tasi ina ia fa'alavelave le isi. Leai, na siosiomia o ia e i latou nei ma osofaʻia o ia i le taimi e tasi, o lea e tusa lava po o le a le tele na ia tu ma ta, e toʻalua isi na lavea o ia. Sa pa le tiga i le tele o nofoaga e le mafai ona ia faitauina, ae sa ia faaaogaina lona tautevateva e piki ai se fasi ipu mafolafola ma taia foliga ma lima o alii e toalua. Sa latou solomuli, ma tafetotoi. Sa ta'avale o ia i luga o se pea vae, ma pa'u'u ai le matai. Sa ia taumafai e togi se ipu mamafa i le faamalama, ma le manatu o le a tosina mai ai tagata, ae o le mea leaga na lele pe tusa ma le afa mita mai le faamalama.
  
  O le a le mea e fai e Drake?
  
  Sa ia iloaina. O le mea tonu lava lea. E tau o ia seʻia oo i lona mānava mulimuli. I totonu o le vaomatua o vae na ia suʻe ai se auupega. Na fetaui ona mata ma mata o Mati ma le fafine, ae na o le pipii mau o le tasi i le isi, ma maua ai le mafanafana i le fesootaiga ese. Na kiki ma mimilo Hayden, ma alalaga mo soo se leo tau taofiofia, ona maua lea o le nofoa i ona tua. I le faaaogaina o lenei mea e fai ma fulcrum, sa ia faamalosia ai o ia lava i luga.
  
  O se moto na paʻu i ona foliga ma fetū ai fetu. Na lulu le ulu o Hayden, ma faamamaina le toto, ma toe ta i tua, ma mafua ai ona pau lana paga. O le isi moto na lavea ai le itu o lona ulu, ona tago atu lea o le tamaloa i lona puimanava, ma pa"u ese ai o ia mai ona vae ma toe tuu i luga o le nofoa. Na togi o ia e Hayden i luga o lona tua i lona lava malosi. I se sekone na toe tu ai i luga o ona vae, ulu i lalo, togi tu'i i le ivi, ua, papa'a ma tulivae, togi ma lea ta, kiki ma lea ta.
  
  Na ia vaaia Ramses o laa atu ia i latou. "E toavalu tagata!" - sa ia alaga. "E toavalu alii ma le teine laitiiti e toatasi. O fea lou faamaualuga?
  
  "I le nofoaga lava lea e tasi ma a latou fuamoa," o le tala lea a Hayden ma le le manava, ma faamanualia ai i latou, lagona le vaivai, tiga mai le tele o ta, tau le ita ua mou atu. E le tumau lenei mea e faavavau, ma sa leai sona faamoemoe e sola ese ai.
  
  Ae e le'i taofia lava lona taumafai. E lei fiu lava. O le olaga o se taua i aso uma, pe moni pe leai. A o alu ese le malosi mai ana ta ma le malosi mai ona vae, sa ta lava pea Hayden, e ui ina sa le toe lava ana ta.
  
  Sa sii o ia e alii i luga ma toso atu o ia i luga o le potu. Sa ia lagonaina le toe foi mai o se malosi ia te ia ma tamoe atu ai lana seevae i luga o lona alovae, ma mafua ai ona ia tagi. O lima na fusifusia ona maso, ma tulei o ia agai i le faamalama mamao.
  
  Na tu Ramses i luga o le laulau o loʻo taoto ai le ato faaniukilia.
  
  "E matua laitiiti lava," na ia fai mai ai ma le mafaufau loloto. "E le talafeagai. Ae e matua manatua pea. E te ioeina?"
  
  Ua sasaa e Hayden le toto mai lona gutu. "Ou te ioe o oe o le galuega valea o le seneturi."
  
  Na tuu atu e Ramses ia te ia se vaaiga le mautonu. "O e faia? E te iloa o Julian Marsh ma Zoe Shears mai The Pythians o loʻo fusi i lalo, a ea? Ma o lo latou taʻitaʻi - Webb - o fea o iai o ia? Ou te masalo, alu e su'esu'e le lalolagi mo se 'oa anamua anamua. O lo'o ou mulimuli i le ala ua leva ona oti a se ali'i mamalu ua leva ona maliu. Mulimuli i ona lava tulaga faavalevalea ao mu le lalolagi. Ou te le latalata atu i le galuega valea o le seneturi, Miss Jay."
  
  Ma e ui lava na ioeina e Hayden i totonu e saʻo o ia i se mea, ae na nofo filemu. I le faaiuga o le aso, e tatau ona faʻatali se potu faʻatasi mo i latou uma.
  
  "O le a la le isi mea, e te fia iloa?" Na fesili atu Ramses ia te ia, ma ataata. "Ia, e le tele naua, ia fa"amaoni. Ua tatou i ai uma i le mea tatou te mananao e i ai. O lo'o e iai se pomu faaniukilia. Ou te i ai ma Alligator, o la'u tagata poto pomu. O loʻu tagata o loʻo i oʻu tafatafa. Pomu faaniukilia? Ua toetoe lava a sauni e... - na ia malolo - ia tasi ma le lalolagi. E tatau ona tatou fai atu...se itula mai le taimi nei?"
  
  Na faalataina o ia e mata o Hayden.
  
  "Oi haha. O lea ua e mafaufau. Pe ua tele naua le taimi lenei mo oe? E sefulu minute la?"
  
  "Leai," na manava ai Hayden. "E le mafai. Fa'amolemole. E tatau ona i ai se mea e te manaʻo ai. Se mea e mafai ona tatou malilie i ai."
  
  Na sioa atu Ramses ia te ia e peiseai, e le tusa ai ma lona finagalo, na faafuasei ona ia alofa ia te ia. "O le aofaʻi o mea uma ou te manaʻo ai o loʻo i totonu o lenei potu. O le faaumatiaga o le mea ua taʻua o le Lalolagi Muamua."
  
  "E faʻafefea ona e faia se fefaʻatauaiga ma tagata e na o le fia fasioti ia te oe pe oti i le taumafai?" Na fai atu leotele ai Hayden. "Pe taofi i latou e aunoa ma le faia o le faamasaatoto. Le Fa'afitauli Sili mo le Lalolagi Fou."
  
  Na ata Ramses. "O outou tagata e matua valea lava." Sa ata o ia. "O le tali o le: 'E le tatau ona e' fasioti ia i matou pe tapuai mai ia te i matou. Taofi i matou pe matamata mai ia matou sopoia ou tuaoi. Ona pau lea o lou faafitauli."
  
  Na toe tauivi Hayden a o toso ese e alii lona ofutino fou ona tuu lea o le pomu ina ia mau i ona luma. O Alligator lea na sau i luma ma tatala le ato faafafa ma motusia le tele o uaea mai totonu. Sa tatau ona fa'apipi'i i latou i se masini fa'amalama, sa mautinoa e Hayden. E oo lava i ia tagata faatupu faalavelave valea e le lamatia le motusia o masini papa.
  
  Sa ia faamoemoe.
  
  Na toso e le alligator uaea ona tilotilo atu lea ia Ramses, ma faatalitali mo se faatagaga e faaauau ai. Na luelue le ulu o le sauai. Na tago atu nei alii i lima o Hayden ma tulei i luma i luga o le laulau, ma punou lona tino seia oo ina oomi le pomu faaniukilia i lona manava. Ona la u'uina lea o ia i luga a'o afifi muamua e Alligator uaea i lona tua ma lona fatafata, ona alu ifo lea i lalo i le va o ona vae ma iu ai i luga seia latou fetaui i le pito i lalo o lona tua. Na lagona e Hayden toso uma o uaea, o gaioiga uma o le ato faafafa. Mulimuli ane, sa latou faaaogāina fusipaʻu e feololo le malosi ma se lipine e faamautinoa ai o loo pipii mau le pomu faaniukilia i lona tino ma o loo afifi ai. Na tofotofoina e Hayden ona noataga ma iloa ai e tau le mafai ona gaoioi.
  
  Na tu i tua Ramses e faamemelo i galuega a le Alligator. "Atoatoa," o lana tala lea. "Ua faia e le tiapolo Amerika se tulaga lelei e faaumatia ai lona atunuu. O se malumalu talafeagai, e pei o lenei aai agasala, mo le toatele o i latou. Ia, Alligator, seti le taimi ma tuu mai ia i matou se taimi e alu ai i le pa manu.
  
  Na manava Hayden i luga o le laulau, na muamua faateia ona le mautonu ai lea i upu a le tagata faatupu faalavelave. "Fa'amolemole. E le mafai ona e faia lenei mea. E le mafai. Matou te iloa le mea e te i ai ma mea e te fuafua e fai. E mafai lava ona matou mauaina oe, Ramses."
  
  "O le uiga o lau uo!" Na agi le ali"i i lona taliga, ma mafua ai ona oso o ia ma lulu le nuke. "Tagata Peretania... Khmannnn! Aua le popole. E te toe vaai ia te ia. Sa maua e Marsh se fiafiaga faatasi ma ia, mmm, ae o le a tatou faia foi!"
  
  Na fa'alatalata atu Ramses i le isi ona taliga. "Ou te manatua outou uma mai le faleoloa. Ou te talitonu na e faʻaumatia, faʻaleagaina loʻu igoa mo le itiiti ifo ma le lua tausaga. Ou te iloa na outou osofaʻia loʻu maota, fasiotia loʻu leoleo o Akatash, fasiotia aʻu fitafita ma ave aʻu i filifili. Mo Amerika. Atunuu vale. Ua ta'u mai e Mr. Price iina o oe o se vaega o le 'au, ae le gata i lea. E te ta'ua oe o le aiga. Ia, e le talafeagai ea ona outou faatasi uma i le faaiuga?"
  
  "Sia," na manava ai Hayden i le pito i luga o lana ato faafafa. "O oe. Asshole."
  
  "Oi leai. O oe ma lou aiga na matua fa'afefe. Tau lava manatua - na faia e Ramses. Ma e oo lava i lenei mea e le o la'u taaloga faaiu. O loʻu faʻatuatuaina e sili atu ona mataʻina. Ae ia e iloa o le a ou i ai i se mea saogalemu, talie, ae o Amerika ma isi vaega o le au papalagi e paʻu.
  
  Sa punou o ia ina ia nutimomoia uma o ia e lona tino ma mea o loo i totonu o ato faafafa. "O le taimi lenei mo lau asiasiga mulimuli i le pa manu. O le a ou tuuina atu ia Matt Drake le mamalu o le mauaina o oe," na ia musumusu atu ai. "Pe a pa le pomu."
  
  Na faalogoina e Hayden ia upu, o uiga o loo natia i totonu ia i latou, ae sa ia tau mafaufau po o le a se gaoioiga mautinoa-afi e sili atu ona faagaeetia nai lo le mea ua uma ona ia fuafuaina.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FA
  
  
  Na see Hayden ma tamoe atu i tua o se tamai loli. Na faataoto o ia e le legionnaires, o loo saisai pea i le pomu, i tua atu o latou vae ao latou nofoia nofoa i itu uma e lua. O le vaega sili ona faigata o le malaga atoa o le aumaia lea o ia i fafo mai le fale mautotogi. E lei faamaimauina e le au fitafita se taimi e taumafai e faafoliga o ia; sa latou tuleia o ia i le mea sa latou mananao ai ma o atu ma a latou auupega ua sauni. So'o se tasi e va'aia i latou o le a fasiotia. O le mea e laki ai mo i latou, o le toʻatele o tagata na foliga mai na gauai atu i lapataiga ma nonofo i le fale i luma o latou TV poʻo le komepiuta. Na faamautinoa e Ramses na iloa atu e Hayden le pikiapu i autafa o le auala i tafatafa o se auala pogisa, ma ataata i le taimi atoa.
  
  Uuliuli ma faʻailoga faʻapitoa.
  
  O ai na te taofia i latou? Su'esu'e i latou? Masalo i le aluga o taimi. Ae o le uiga atoa lena o mea uma na tutupu i le taimi nei. O le saoasaoa ma le faatinoga o vaega uma o le fuafuaga na tofotofoina ai le tali atu a Amerika i ona tapulaa. O tali na faʻamoemoeina, ma o le faʻafitauli moni lava o le le popole o le au faatupu faalavelave. Na pau lava le latou sini o le oti o le atunuu.
  
  Na latou fa'aogaina le 57th Street e aga'i atu i sasa'e, 'alo'ese mai leoleoga ma pa puipui i mea latou te mafaia. Sa i ai lapisi, o le taʻavale tuʻulafoaʻi ese ma vaega o tagata matamata, ae o le Alligator lava ia o se tagatanuu o Niu Ioka ma na te iloa uma auala sili atu ona filemu, foliga mai e le aoga. Na fesoasoani le faʻaogaina o le eletise a le taulaga, e mafai ai e le avetaʻavale ona faigofie ona toe foʻi i le auala na muai fuafuaina. Na latou gaoioi lemu, ma le faʻaeteete, ma le iloa o loʻo tali mai pea tagata Amerika, o loʻo faʻatali pea, ma na o ni nai itula na latou iloa ai atonu o loʻo i ai le pomu.
  
  Na iloa e Hayden e oʻo lava i le taimi nei o le a fautuaina e le au ofisa o le White House le faʻaeteete, e le mafai ona talia o latou tuaoi ua solia. E iai foʻi isi e taumafai e faaaogā le tulaga. Se'i o tatou fa'ate'a atili le Dodge ae fa'aleaga le au fai lafoga. Ae ui i lea, na ia iloa Coburn ma faʻamoemoe o ana faufautua vavalalata e faʻatuatuaina ma atamai e pei o ia.
  
  O le malaga na tuua ai o ia i manua. Sa lagolagoina o ia e le au fitafita io latou vae. O tu faafuase'i ma omoomo tetele na ia lagona ai le faafaufau. O le ato faafafa e fealuai i lalo o ia, o ona totonu malo e le mautonu i taimi uma. Na iloa e Hayden o le mea lea na manaʻo ai Ramses-ina ia faatumulia ona taimi mulimuli i le mataʻu a o tata le taimi.
  
  E le'i atoa se afa itula ua mavae. Sa filemu auala, pe a leai se avanoa. Sa le mafai e Hayden ona fai mai ma le mautinoa. I se isi suiga fou i lana fuafuaga, na faatonuina ai e Ramses Gator e nonoa Marsh ma Shears i le pomu, faatasi ai ma Hayden. Sa faitio le toalua lea, misa, ma amata ona feei, o lea na pupuni ai e Alligator o la gutu ma isu, ma nonofo iina seia oo ina toafilemu, ona tuu lea o laua isuisu e susu i se ea. Ona amata lea ona fetagisi o Marsh ma Shears toetoe lava a tutusa. Masalo sa latou teufatuina ni miti o le faasaolotoina. Marsh e pei o se pepe fou, ma Shears na sogisogi pei o se tama e maua i le male flu. I le avea ai ma faasalaga mo i laua uma - ma, o le mea e leaga ai, mo Hayden foi - na saisai ai e Ramses i laua e le lavalava i se pomu faaniukilia, lea na mafua ai ituaiga uma o faafitauli, felafolafoaʻi, ma sili atu le sogisogi. Na talia lelei e Hayden, ma mafaufau i le fefe Lovecraftian atonu latou te foliga nei ma mafaufau pe o le a le seoli o le a latou oo i totonu o le faleoloa.
  
  "O le a tatou faamaeaina i totonu," sa tilotilo atu le Alligator i le misa. "E lima minute le maualuga."
  
  Na matauina e Hayden le tautala lelei o le tagata fai pomu pe a feagai ma lona pule. Atonu o le popole na mafua ai ona oso faafuasei lona leo. Atonu o le fiafia. Na liliu atu o ia i le taimi na tu ai le loli ma fa'amuta e le avetaavale le afi mo ni nai minute. Na alu ese Ramses mai le taxi, ma sa fautua atu Hayden atonu latou te i ai i le faitotoa o le faleoloa.
  
  avanoa mulimuli.
  
  Sa ia tauivi malosi, ma taumafai e feliua'i mai lea itu i lea itu ma se'e le pa'u mai lona gutu. Sa oi Marsh ma Shears, ma sa laa i luga o ia e le au fitafita ma o latou seevae, ma faigata ai ona gaoioi, ae sa tetee Hayden. Pau lava le mea e mana'omia o se pa'ō uiga ese, o se leo le talafeagai, ma o le a sisiina fu'a.
  
  O se tasi o fitafita na fetuu ma oso i luga ia te ia, ma pipii atili ai i luga o le moliaga faaniukilia ma tua o le taavale. Sa ia tagi i totonu o le lipine. O ona lima na fusi i lona tino, ma taofia ai o ia mai le gaoioi, ma e oo atu i le taimi na toe foi mai ai Ramses, ua le mafai ona manava.
  
  Faatasi ai ma sina taalili mai le afi, na toe agai i luma le loli. Na alu lemu le ta"avale, ae alu ese le "au. Na manava loloto Hayden, ma fetuu i lona laki ma foliga o tagata uma o siomia o ia. E lei umi ae tu le taavale ma tape e le avetaavale le afi. Sa leai se leo a o Ramses, ua ofu nei i se toniga faʻapitoa faʻapitoa, faʻapipiʻi lona ulu i le nofoa pito i tua.
  
  "Ua ausia le sini," o lana tala lea ma le le fiafia. "Faatali mo laʻu faailo ma ia e sauni e ave i latou i lo oulua va."
  
  I le leai o se fesoasoani, sa na o le manava lava o Hayden a'o fa'atulaga e le au fitafita e toalima i latou faataamilo i le fusi uiga ese ma sauni e sii i luga. Na tu'itu'i atu Ramses i le faitoto'a, sa manino mea uma, ma na tatala mai e le tamaloa e to'atasi. Ona sii lea e le au fitafita le fusi i luga o le ea, ma ave i fafo o le veni ma taʻitaʻia i luga o se auala e laina laau. Na emo Hayden ina ua susulu atu ona mata i le ao, ona maua lea o se vaaiga i le mea sa i ai o ia.
  
  O se fala laupapa e lagolagoina e pou piliki mafiafia o lo'o fa'aloaloa i luga a'e, si'osi'omia e le lanu meamata. O se la e fa'apipi'i lelei ma fa'alava, sa tu'ufua i le taimi nei, e pei ona sa manatu Hayden o le a iai le isi vaega o le pa. O nai tagata tafafao fa'atauva'a atonu na latou fa'aogaina nofoaga e tau leai ni tagata, ae na masalosalo Hayden o le a fa'atagaina le fale manu e fa'atagaina so'o se tasi mo ni nai itula. E foliga mai, na faʻamaonia e Ramses le saogalemu o faleoloa o loʻo i ai ni vaega faʻapitoa e faʻamautinoa le saogalemu atoatoa o le teritori. Sa aveina atu i latou i luga o se ala e laina i faaofuofu ma laau lanumeamata tautau seia oo ina taofia i latou i se faitotoa i autafa. Na ulufale atu le alligator i le malosi, ona latou maua ai lea i totonu o se potu maualuga maualuga e aofia ai auala laupapa, alalaupapa ma le tele o laau na fesoasoani e taulima le siosiomaga susu.
  
  "Sone teropika," luelue le ulu o Ramses. "Ia, Alligator, ave le afifi ma tuu i totonu o le pulumu. Matou te le manaʻomia ni faʻamatalaga vave."
  
  Na i'u atu Hayden ma le isi vaega o lana vaega leaga i luga o le fola laupapa. Na toe fetuutuunai e le alligator ni nai fusi, faaopoopo i ai se lipine pa'u mo le mautu, ona fie lea i se taaiga o le uaea faaopoopo seia oo ina ia faailoa atu ua fusi mau le pa'u i pagota.
  
  "Ma le ki liliu?" O le fesili lea a Ramses.
  
  "E te mautinoa e te manaʻo e faʻaopoopo i ai lenei mea?" O le fesili lea a Alligator. "E ono vave amata e Marsh ma Shears lenei mea."
  
  Na luelue le ulu o Ramses i le tamaloa. "Sao lava oe". Na ia tootuli i lalo i tafatafa o le afifi, o le ato faafafa o lo o taatia i luga o le fola, o Hayden sa nonoa i luga, ona sosoo ai lea ma Marsh ma Zoey i ona luga. Sa tutusa mata o Ramses ma le ulu o Julian Marsh.
  
  "O le a tatou faaopoopo i ai se ki o le maaleale," o lana tala filemu lea. "O se masini taamilo e, afai e sii i luga pe faia ni gaioiga tetele, e mafua ai ona pa le pomu. Ou te fautua atu ia e nofonofo ma faatali sei taunuu mai le au a Misi J. Aua e te popole, e le umi se taimi."
  
  O ana upu na faateteleina ai le tino o Hayden. "Le a le umi?" sa mafai ona manava.
  
  "O le a seti le taimi mo le itula e tasi," o le tala lea a Ramses. "Na o se taimi lava e mafai ai ona ma oo atu ma Alligator i le saogalemu. O le a tuua aʻu tagata ma le pomu, o se mea mulimuli e faateʻia ai au uo pe a mafai ona latou mauaina oe."
  
  Afai?
  
  Na tu i luga Ramses, ma toe tilotilo i le afifi na ia saunia, i le aano o le tagata ma le afi afi o loʻo i lalo, i foliga fefefe o latou foliga ma le malosi na ia faʻaalia ia i latou uma.
  
  Na moeiini e Hayden ona lava mata, ua le mafai nei ona gaoioi, o le mamafa mata'utia na oomi ai lona fatafata i se pomu e le mafai ona taofia ma faigata ai ona manava. Atonu o ona toe taimi ia ma e leai se mea e mafai ona ia faia ina ua uma ona ia faalogoina le fiafia o Alligator e uiga i le setiina o le ki, ae o le a malaia o ia pe afai o le a ia faʻaaluina i le Sone Teropika o New York's Central Park Zoo. Nai lo lena, o le a toe aveina atu o ia i taimi sili ona lelei o lona olaga, i le Manos ma lo latou taimi i Hawaii, i ala o Diamond Head, o le faaseʻe o North Beach ma mauga mauga o Maui. Faleaiga i luga o se mauga mu malosi. O se nofoaga i luga a'e o ao. Le palapala mumu i tua o auala. O moli emoemo i luga o Kapiolani ona sosoo ai lea ma le matafaga i le pito o matafaga uma, faʻafefe i lalo o moli mumu o le pogisa ma le popole, naʻo le pau lea o le nofoaga moni i le lalolagi e mafai ona ia sola ese ai mai popolega uma ma popolega o le olaga.
  
  Na alu atu nei Hayden iina, ma le uati.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU LIMA
  
  
  Sa faatalitali Drake i le ofisa o leoleo, ma le lagona le leai o se fesoasoani a o latou pipiimau i pito uma, o mea uma e vaai i ai, o sina mea itiiti e uiga ia Ramses, Hayden, po o le pomu faaniukilia. O le mea moni sa telē tele Niu Ioka e mafai ona ufiufi i ni nai itula, ma sa tatagi telefoni mai le matau. Sa matuā toʻatele naʻuā tagata ma e toʻatele foʻi tagata asiasi mai. Atonu e sefulu minute e oo atu ai le vaegaau i le Maota Paʻepaʻe, ae e ui lava i leoleo uma ma puipuiga, o le a le umi e suʻe ai lenei nofoaga laʻititi? Ia, mafaufau Drake, ave lenei faʻataʻitaʻiga i Niu Ioka ma o le a le mea e te maua? O se mea e seasea tupu na maua ai e le au leoleo ia tagata faatupu faalavelave na faia moni lava a latou faiga sauā. I le lalolagi moni, sa tuliloaina tagata faatupu faalavelave ma sailia i lalo ina ua uma le vevesi.
  
  Na iu lava ina taunuu mai Dahl, foliga le mautonu ma vaivai i le lalolagi, ma le vaega o totoe o le SPEAR i tua atu ia te ia. Na amata ona tilotilo solo Kenzi ma fesili po o fea le fale e teu ai molimau. Sa na ona tepa atu o Dahl ia te ia ma faapea atu, "Tuu ia o ia e alu, ne"i le faamalieina lava o ia." Na lolofi solo le vaega atoa o le au ma faalogologo i le tala a Drake, lea, e ese mai le popole ia Hayden, e le tele.
  
  Na faafaigofie e Moore le mataupu. "Ua iloa e tagata le taufaamatau a tagata faatupu faalavelave i le aai. E le mafai ona matou o ese, e ui lava matou te le taofia i latou o loo taumafai e o ese. O le a le mea e tupu pe a pa le pomu? Ou te le iloa, ae e le mo i tatou le mafaufau e uiga i tuuaiga i le taimi nei. Ua faaletonu a matou faiga, ae o isi lala sooupu ma nofoaga e mafai ona maua i isi auala. Tatou te faatusatusa i latou a o tatou tautatala. O lo'o fa'agasolo le tele o faiga. O auala o Niu Ioka e filemu ae pisi lava pe a faatusatusa i le tele o aai. Auala foi."
  
  "Ae leai lava se mea?" Na fesili atu Smith ma le faateia.
  
  Na mapuea Moore. "La"u uo, matou te taliina le faitau selau o telefoni i le minute. Matou te feagai ma tagata mafaufau uma, tagata ulavavale uma, ma tagatanuu lelei uma e fefefe i totonu o le taulaga. Ua tapunia le ea mo tagata uma vagana ai i tatou. O le a matou tapeina le Wi-Fi, le Initaneti ma e oʻo lava i laina telefoni, ae ia malamalama e foliga mai o le a matou malolo mai lenei auala e pei ona matou sau mai se leoleo auala, se sui FBI poʻo, sili atu, o se sui o tagata lautele."
  
  "I lalo o le faavaa?" O le fesili lea a Dahl.
  
  "E pei ona silafia, e leai ma se sela o totoe. E mafai ona tatou manatu o le sela o loʻo puipuia nei Ramses na faʻafaigaluegaina i le atunuʻu ma le lotoifale. Matou te le talitonu e mafai e a matou sui faalilolilo ona fesoasoani, ae o loʻo latou suʻesuʻeina filifiliga uma e mafai.
  
  "O fea la e tuua ai i tatou e lenei mea?" o le fesili lea a Lauren. "E le mafai ona matou mauaina le meapueata, Ramses, Price poʻo Hayden. Matou te leʻi mauaina se pomu faaniukilia," sa ia suʻesuʻeina foliga taʻitasi, o loʻo i totonu o le loto o se tagata lautele na tulaʻi mai i luga o faʻaaliga faʻapitoa lea na laina uma ai fasi paso i le gaioiga mulimuli.
  
  "O le tipi o le mea e masani ona faia," o le tala lea a Moore. "E vaai se tasi i se mea ma mafua ai. E te iloa le mea latou te taʻua o le faʻasologa o pito vevela iinei? E lua tiketi i le lagi, pe a uma le pese tuai a Eddie Money."
  
  "O lea, o tatou faatali mo le valaau?"
  
  Na taitai atu e Drake Lauren i fafo i luga o le poletito. O le vaaiga o loʻo i lalo na faʻafefe, ma nai leoleo ma sui o loʻo ola pea o loʻo tauivi ma le teʻi o le atigi aʻo latou ui atu i lapisi ma tioata taʻe, tali telefoni ma tuʻi ki, o nisi e fusi toto i fusi o latou lima ma ulu, o isi ma o latou vae. i luga, ua 'i'imu i le tiga.
  
  "E tatau ona tatou o i lalo," o le tala lea a Lauren. "Fesoasoani ia i latou."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "O lo'o latou tauina se taua faia'ina ma e le'o toe avea ma nofoaga. O nei alii sa na ona mumusu e o ese. O lona uiga e sili atu ia i latou nai lo se malaga i le falemaʻi. O le mea lea e fai e leoleo lelei ma e seasea ona vaaia e le atunuu. O lo'o aumaia e le au lomitusi na'o tala leaga i lea taimi ma lea taimi, e valivali ai manatu lautele. Ou te fai atu o le a tatou fesoasoani foi ia i latou."
  
  Na latou aga"i atu i le lifi ona faliu lea o Drake, ma te"i i le vaai atu i le "au atoa o loo tua atu ia te ia. "O le a?" - na ia fesili ai. "E leai sa'u tupe".
  
  Na ataata Alicia ma le vaivai. E oo lava ia Beau na mafai ona ataata. O le au a le SPEAR na feagai ma le tele o mea i lenei aso, ae sa malosi pea, sauni mo nisi mea. Na vaaia e Drake le tele o manu'a ma isi manu'a na natia lelei.
  
  "Aisea tou te le toe fa'atumu ai? Ma ave isi ammo fa'atasi ma oe. Pe a oʻo ina tatou faʻaumatia lenei mea, o le a tatou maua se taimi faigata."
  
  "O le a ou mafaufau i ai," o le tala lea a Kinimaka. "O le a maua ai se faʻalavelave."
  
  "Ma o le a ou fesoasoani," o le tala lea a Yorgi. "E faigata ia te aʻu ona malamalama i le leo a Drake, o lea o le a leiloa i se siʻufofoga Amerika."
  
  Na ata Dahl a o ia faatasi ma Drake i le lifi. "La"u uo Rusia, ua e matua"i i tua."
  
  Na tu'i e Drake le Suetena, ma atili ai ona manu'a, ma ave le lifi i lalo i le fogafale muamua. Ona fa'auilavea lea o le vaega a le SPEAR i le mea latou te mafaia, taliina o telefoni fou ma fa'amaumau fa'amatalaga, fa'atalanoaina o tagata nofoia ma fai fesili, ma fa'aliliuina telefoni e leai se fa'alavelave fa'afuase'i i isi nofoaga ua tofia. Ma e ui ina sa latou iloa sa manaomia ma fesoasoani i ai, sa leai ma se tasi o i latou sa fiafia i ai ona o loo misi pea Hayden ma sa nofonofo pea Ramses. E oo mai i le taimi nei ua ia faatoilaloina i latou.
  
  O a isi togafiti na ia faia i luga o lona lima?
  
  Na auina atu e Drake se telefoni e uiga i se tasi o lona aiga ua misi ma auina atu se isi e uiga i le le tutusa o le auala. Sa tumau pea le ola o le laupapa, ma o loo faalagolago pea Moore i le pito, o lana pepa malaga i le lagi. Ae na vave ona manino ia Drake o le taimi e sili atu le vave nai lo le susu masaa mai se atigipusa ta'e. Na o le pau lava le mea na taofia ai o ia o lona faʻamoemoe e valaau Ramses ia le itiiti ifo ma le tasi. O lo'o fa'aalia pea e lenei tagata o ia lava. Sa masalosalo Drake semanu na te oomiina le faamau e aunoa ma le taumafai e fai sina tala faatino.
  
  Na tamoʻe e leoleo le ofisa, ae na fesoasoani le 'au e ala i le nofonofo i laulau ma feʻau. Na alu Dahl e fai kofe. Na fa'atasi atu Drake ia te ia i luma o le ulo, ua matua'i lagona le leai o se fesoasoani ma ua leai se avanoa a'o latou fa'atali mo fa'amatalaga.
  
  "Tatou talanoa e uiga i le mea muamua," o le tala lea a Drake. "Pe na tupu muamua ea lenei mea ia te oe?"
  
  "Leai. Ou te malamalama i le auala na mafai ai e Ramses ona nana i nei tausaga uma. Ma ou te masalo e le o faia e le masini se saini faʻamalama aua latou te leʻi mauaina. Na iloa lelei lava e le tagata na toe teuina lena pomu le mea na ia faia. O laʻu mate o le militeri muamua a Amerika."
  
  "Ae aisea? E toʻatele tagata e mafai ona puipuia le radiation."
  
  "E faatatau foi lea i isi mea. Malamalama fa'alotoifale. O le vaega faalilolilo na ia faapotopotoina. Faailoga a'u upu, Drake tuai, oi latou o SEAL muamua. Fa'atonuga fa'apitoa."
  
  Sa sasaa e Drake le vai a'o sipuni e Dahl i granules. "Ia faamalosi. O le mea moni, e te iloa ea o le a lea mea? Ua o'o nei le "Instant" i le Pole i Matu?
  
  Na mapuea Dahl. "O le kofe vave o le galuega a le tiapolo. Ma ou te leʻi alu lava i le Pole i Matu."
  
  Na se'e atu Alicia i le faitotoa matala o le potu. "O le a lena mea? Na ou faalogo i se mea e uiga i le pou ma na ona iloa o loʻu igoa o loʻo i luga."
  
  Sa le mafai e Drake ona nana lana ataata. "O a mai oe, Alicia?"
  
  "Matiga vae. Ua tiga lo'u ulu. tiga le fatu. E ese mai i lena ua ou manuia lava."
  
  "O le uiga-"
  
  O le valaau a le X-Ambassadors na malemo ai ana upu na sosoo ai, lea na sau mai le sipika o lana telefoni feaveai. O lo o uu pea le ulo, sa ia aumaia le masini i lona auvae.
  
  "Talofa?"
  
  "E te manatua a'u?"
  
  Sa tuu e Drake le ulo ma le malosi na sausau ai i lona lima le vai vela talu ai nei. Na te lei matauina lava.
  
  "O fea o iai oe, tama"ita"i?"
  
  "Ia. E le tatau ea lau fesili muamua "o fea oi ai auupega faaniukilia" poʻo le "o le a le vave ou te pa"? O se leo matua faateia na tafe mai i le laina.
  
  "Ramses," o le tala lea a Drake, ma manatua e ki le sipika telefoni. "Aisea e le tuusa"o ai i le mataupu?"
  
  "Oi, o le a le mea e malie ai lena mea? Ma e te le ta'u maia le mea e fai. O aʻu o se perenise, e ona malo. Sa ou pule mo le tele o tausaga ma o le a ou pule mo le tele o isi. Ua leva ona e pipii. Mafaufau i ai".
  
  "E i ai la nisi au paopao e mafai ona tatou oso ai?"
  
  "E le o a'u. O Julian Marsh. E valea le tamaloa lea e fai mai sina mea itiiti, o lea na ou faʻafesoʻotaʻi ai ma lou sui o Jay."
  
  Na tetete Drake, ma tilotilo atu ia Dahl. "O manuia o ia?"
  
  "Mo le taimi nei. E ui ina foliga mai e fai si malo ma tiga. E taumafai o ia i le mea sili na te mafaia e nofo filemu atoatoa ai."
  
  O se lagona o le mua'i milo i le manava o Drake. "Aisea ua tupu ai lenei mea?"
  
  "O le mea lea, ioe, e le faʻaleagaina ai le masini gaioi."
  
  Lo'u Atua, mafaufau Drake. "Oe vale. Na e saisai o ia i se pomu?"
  
  "O ia o le pomu, la"u uo."
  
  "O fea o iai?"
  
  "Tatou oo atu iina. Ae talu ai o oe ma au uo o loʻo fiafia i se taʻaloga lelei, ma talu ai ua uma ona e mafanafana, na ou manatu aisea e te le tuʻuina atu ai ia te oe se avanoa? Ou te faamoemoe e te fiafia i tupua."
  
  "O le valea lea. E te valea, e taaalo i le tele o ola. Paso? Foia mo a'u, vale. O ai o le a fa'afefe i lou tino pe a ou susunu i le afi?"
  
  Sa filemu Ramses mo sina taimi, e foliga mai o mafaufau. "O lea e matua"i tatala lava totigilima. E lelei lea. E iai lava aʻu nofoaga e alu i ai, e auai i sauniga, e faatosina ai atunuu. Faalogo mai la-"
  
  "Ou te matua faamoemoe lava o le a e i ai iina e faatali," o le faalavelave lea a Drake, ma fagogota vave "A tatou taunuu iina."
  
  "Ae paga lea e leai. O lea tatou te faatofa atu. E pei ona e iloa, o loʻo ou faʻaogaina oe e fai ai laʻu solaaga. O lea, e pei ona outou fai mai ai tagata - faafetai mo lenei mea."
  
  "Uh-"
  
  "Ioe Ioe. Fuck a'u, o'u matua ma o'u uso uma. Ae o oe ma lenei aai o le a iu lava ina faʻafefe. Ma o aʻu, o le a faʻaauau. O lea ua avea le taimi nei ma mataupu. Ua e sauni e aisi mo lou avanoa, tama Peretania?"
  
  Na maua e Drake lona tomai faʻapitoa ma le iloa e na o le pau lea o le latou filifiliga. "Ta'u mai ia te a'u".
  
  "O laʻu vailaʻau faʻamaʻi o le a faʻamamaina le lalolagi mai faʻamaʻi i Sisifo. Mai le vaomatua i le vaomatua, o se vaega lea o le fola o le fale. Pau lava lena ".
  
  Na fa'a'imei mai Drake. "Ma ua uma?"
  
  "Ioe, ma talu ai o mea uma e te faia i le lalolagi ua taʻua o le malamalama e fuaina i minute, itula, o le a ou setiina le taimi mo le onosefulu minute. Manaia, ta'uta'ua numera taamilosaga mo oe."
  
  "E faapefea ona tatou faaleaogaina lenei mea?" Na fa'amoemoe Drake e le'i ta'ua e Marsh ni tulafono fa'ate'aina.
  
  "Oi talofa, e te le iloa? Ona manatua lea - o se pomu faaniukilia, aemaise lava se atopaʻu pomu faaniukilia, o se masini saʻo ma paleni lelei. O mea uma e laititi ma sili atu ona saʻo, aua ou te mautinoa e te talisapaia. O lenei mea o le a manaʻomia ai ... faʻapitoa."
  
  "O le atamai?"
  
  "O le atamai. Matamata i lenei".
  
  Faatasi ai ma nei upu, na motusia ai e Ramses le valaau, ma tuua ai le laina ua mate. Na toe faanatinati atu Drake i le ofisa ma ee i le ofisa atoa e taofi. O ana upu, o lona leo, na liliu atu ai ulu, mata ma tino ia te ia. Sa tuu telefoni i luga o tulaga, sa le amanaiaina valaau, ma taofia talanoaga.
  
  Na tilotilo atu Moore i foliga o Drakes, ona fai atu lea, "Tape au telefoni."
  
  "Ua ou maua," o le alaga atu lea a Drake. "Ae e tatau ona tatou faia sina uiga..." Na ia toe fai mai le tupua upu i le upu. "Faavave," o lana tala lea. "Na tuuina mai e Ramses ia i matou le onosefulu minute."
  
  Na punou Moore i luga o le faapaologa rickety, faatasi ai ma Kinimaka ma Yorgi. Na faliu tagata uma e faasaga ia te ia. Ina ua amata ona oo atu ana upu i tagata, sa amata ona latou alalaga.
  
  "Ia, antiseptic o se pomu. E manino lava ".
  
  "Ma ua ia faamoemoe e feulaina," sa musumusu atu ai se tasi. "E le o se bluff."
  
  "Mai le vaomatua i le vaomatua?" Fai mai Mai. "Ou te le malamalama".
  
  Na afifi e Drake i lona ulu. "O se fe"au lea mo i matou," o lana tala lea. "Na amata uma lava i le vaomatua o Amazon. Na ma vaai muamua ia te ia i le maketi. Ae ou te le malamalama pe faapefea ona aoga mo Niu Ioka."
  
  "Ae o isi?" Fai mai Smith. "Se vaega o le fola i lalo o le faapaologa? Leai ou te le-"
  
  "O le isi lea tala o le vaomatua," o le alaga atu lea a Moore. "E le"o fa"amalumalu ea lea latou te ta"ua o le ufiufi o la"au malo? E ufiufi le fola i lalo o pulumu."
  
  Sa i ai lava Drake iina. "E moni lenei mea. Ae afai e te taliaina lenei mea, ona ia taʻu mai lea ia i matou o le pomu o loʻo natia i totonu o le vaomatua. I Niu Ioka," sa ia fa'a'i'i. "E le talafeagai."
  
  Na pule le filemu i le nofoaga, o le ituaiga o le leoa e mafai ona faateia ai se tagata i le tulaga o le leai o se fesoasoani pe faʻafefeina o ia i le tulaga o le susulu.
  
  E le'i sili atu ona iloa lelei e Drake le aluga o le taimi, o sekone uma e tumu i le tatagi mata'utia o le logo o le Aso To'ona'i.
  
  "Ae o Niu Ioka e iai se vaomatua," o le tala lea a Moore. "I le Central Park Zoo. E laʻititi, e taʻua o le "Tropical Zone," ae o se faʻamatalaga laʻititi o le mea moni.
  
  "I lalo o le faapaologa?" Oomi atu Dahl.
  
  "Ioe, e iai laau iina."
  
  Na fa'atali Drake mo se isi sekone, ma lona iloa ma le tiga e o'o lava i lenei mea e mafai ona maumau ai le tele o ola. "E iai se isi mea? E i ai nisi fautuaga?
  
  Na o le filemu ma le le mautonu na faafeiloaia lana fesili.
  
  "Ona tatou o uma lea i totonu," o lana tala lea. "Leai se fetuunaiga. Leai ni tala malie. Ua o'o i le taimi e fa'agata ai lenei tala fa'asolopito. E pei lava ona matou faia i le taimi mulimuli."
  
  Na faanatinati atu Kinimaka ma Yorgi i le faasitepu.
  
  Na taʻitaʻia e Drake le 'au atoa i auala tumu i le fefe o Niu Ioka.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU MA LE ONO
  
  
  I le mulimuli ai i le faatonuga a Moore, na faʻaumatia e le 'au e toʻasefulu ni minute sili atu ona taua e ala i le liliu atu i se auala e taʻitaʻia ai ni taavale a leoleo. O le taimi lava na latou taunuu ai iina, na fai le valaau, ma o loʻo faʻatali leoleo, a latou taumafaiga e faʻamama auala ua amata ona fua mai. Na nofo Smith i lalo i le tasi uili, o Dahl i le isi, o taʻavale na ki a latou sirens ma moli moli ma faanatinati atu i le tulimanu o le 3rd Avenue, mu paʻu, saʻo i le faleoloa. O fale ma foliga fefefe na feosofi mai i le fasefulu, sosoo ai ma le limasefulu maila i le itula. Na togi e Smith le taxi tu"ua i autafa, ma lavea ai le pito i luma, ma lafo sa"o. E na o le tasi lava le leoleoga a leoleo i le ala, ma ua uma ona latou mauaina ni poloaiga e faataga i latou e ui atu. Sa latou taufetuli atu i se alalaupapa ua vave ona kilia, e latalata i le onosefulu.
  
  Na toetoe a le amana'ia e Drake le valaau fou i lana telefoni feavea'i, ma manatu atonu o Ramses e toe valaau mai e fiafia. Ae na ia mafaufau: e oo lava i lenei mea e mafai ona tatou maua ai ni faʻamatalaga.
  
  "O le a?" - sa ia tagi puupuu.
  
  "Drake? O Peresitene Coburn lea. E iai sau minute?"
  
  Na oso le Yorkshireman i le te'i, ona siaki lea o lana GPS. "Fa minute, lau susuga."
  
  "Ona faalogo lea. Ou te iloa ou te le tau ta'u atu ia te oe le leaga o le a oo i ai pe afai e faataga lenei pomu e pa. O le tauimasui e le maalofia. Ma matou te le iloa foʻi le tagatanuu moni poʻo le faʻapolokiki o lenei tagata Ramses. O se tasi o faʻafitauli tele e tulaʻi mai o le isi tagata - Alligator - na asiasi faʻafa i Rusia i lenei tausaga."
  
  Na liliu le gutu o Drake i le oneone. "Lusia?"
  
  "Ioe. E le o se mea tonu lea, ae..."
  
  Na iloa lelei lava e Drake le uiga o lena taofi. E leai se mea e tatau ona faʻamaonia i se lalolagi faʻaogaina e ala o tala fou ma faʻasalalauga lautele. "Afai e alu atu nei faamatalaga-"
  
  "Ioe. O loʻo matou vaʻavaʻai i se tulaga maualuga na tupu."
  
  O Drake, ioe, sa le fia iloa le uiga o lena mea. Na ia iloa o loo i ai tagata i le lalolagi lautele i le taimi nei, o ni tagata e sili ona malolosi, o loo i ai le auala e ola ai i se taua faaniukilia, ma e masani ona latou mafaufau pe o le a le mea e oo i ai pe a mafai ona latou ola i se lalolagi fou atoatoa, e tau leai ni tagata. O nisi o nei tagata ua leva ona avea ma taitai.
  
  "Taofi le pomu pe a tatau ai, Drake. Na ta'u mai ia te a'u o lo'o aga'i atu le NEST, ae o le a taunu'u mai pe a uma oe. E pei o isi. O mea uma. O lo tatou itula fou sili lea ona pogisa."
  
  "O le a ta taofi lenei mea, lau susuga. O le a ola lenei aai e vaai taeao."
  
  Ina ua faamuta e Drake le telefoni, sa tuu e Alicia lona lima i luga o lona tauau. "O lea," o lana tala lea. "Ina ua fai mai Moore o se Vaomatua ma se vaomatua laiti, o lona uiga o le ai ai ni gata iina?"
  
  Sa ufiufi e Drake lona lima i lona lima. "E iai lava gata, Alicia."
  
  Na tale Mai. "O nisi e sili atu nai lo isi."
  
  Na faliu e Smith le latou ta"avale i le poloka o le ta"avale, ma pasia ai le ta"avale a le falema"i fe"ilafi o matala ona faitoto"a ma o lo"o galulue fo"i foma"i i tagata na a"afia i le fa"alavelave, ma toe tu"u ai loa lona vae i luga o le pedal kesi.
  
  "Na e mauaina le mea sa e sailia, Mai?" Fai mai Alicia i se tulaga tutusa ma le faaaloalo. "O anafea na e tuua ai le au?"
  
  O mea uma na tutupu i se taimi ua leva, ae na manatua lelei e Drake le alu ese o Mai Kitano, o lona ulu ua tumu i le tausalaina mo maliu na ia faia ma le le iloa. Talu mai lena mea e tasi i le taimi o le sailiga mo ona matua-le fasioti tagata o le yakuza tupe faʻatulafono-ua tele suiga.
  
  "O loo saogalemu nei o"u matua," o le tala lea a Mai. "Pei o Grace. Na ou faatoilaloina le aiga. Chica. Tuuina atu. Sa ou mauaina le tele o mea sa ou sailia."
  
  "Aisea la na e sau ai?"
  
  Na iloa atu e Drake o loo pipii mau ona mata i le auala ma oomi atu ona taliga i le nofoa pito i tua. O se taimi e le masani ai le talanoaina o taunuuga ma faaiuga luitau, ae sa fai lava si masani mo Alicia, ma atonu o lo latou avanoa mulimuli lea e faaleleia ai mea.
  
  "Aisea na ou toe foi mai ai?" - O le ā? - Fai mai Me ma le fiafia. "Aua ou te popole. Ou te popole i lenei au."
  
  Na faaili atu Alicia. "Le tali lelei. E na o le pau lea o le mafuaaga?"
  
  "O lo'o e fesili mai pe ua ou toe fo'i mai mo Drake. Maimau pe ana ou faamoemoe o oulua e fausia se malamalama fou. Ana ou mafaufau mo sina sekone semanu e alu i luma. E tusa lava pe mafai ona ia tuuina mai ia te au se avanoa lona lua. Ia, e faigofie lava le tali - ou te le iloa."
  
  "O le avanoa lona tolu," na faasino atu ai Alicia. "Ana faavalevalea o ia e toe aumai oe, o lou avanoa lona tolu lea."
  
  Na iloa atu e Drake ua latalata mai le faitotoa o le pa manu ma lagonaina le faateteleina o le vevesi i le nofoa pito i tua, o lagona matuitui ma le le faatuatuaina o loo sasao mai i totonu ia te ia. Mo nei mea uma latou te manaʻomia se potu, e sili atu i le ie vaivai.
  
  "Aumaia, alii," o lana tala lea. "Ua matou i ai iinei".
  
  "E le'i mae'a, Sprite. Ole Alicia lea ole fa'ata'ita'iga fou. Sa tonu ia te ia e le toe sola i le goto o le la. O lenei ua matou tutu, matou te aoao ma matou manumalo i lenei mea."
  
  "Ou te vaai i ai ma faamemelo i ai," o le tala lea a Mai. "Ou te matua fiafia lava ia te oe, Alicia, e ui lava i mea e te mafaufau i ai."
  
  Na liliu ese Drake, tumu i le fefa'aaloaloa'i ma matua le mautonu pe fa'apefea ona i'u le fa'aaliga lea. Ae ua oo i le taimi e tuu ese uma nei, tuu i luga o le fata, aua ua latou latalata atu i le isi Amaketo, fitafita, faaola ma toa seia oo i le iuga.
  
  Ma afai latou te matamata, atonu o taaalo i le sikoa, e oo lava i le Atua ma le Tiapolo o le a leiloa lo latou manava.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU FITU
  
  
  Na oomi e Smith ona pa"u i le taamilosaga mulimuli ona tu"i lea i le pedal taofi ma se vae mamafa. Na tatala e Drake le faitotoʻa ae leʻi tu le taʻavale ma faʻafefe ona vae i fafo. Ua uma ona i fafo Mai o le faitotoa pito i tua, o Alicia ua laa i tua. Na luelue le ulu o Smith i leoleo o loo faatalitali.
  
  "Na latou fai mai e tatau ona e iloa le auala sili ona vave i le Tropical Zone?" O le fesili lea a se tasi o leoleo. "Ia, mulimuli sa"o i lalo le ala lea." Sa ia tusi. "O le a i le itu tauagavale."
  
  "Fa'afetai". Na ave e Smith le faafanua taiala ma faaali atu i isi. Na tamoe atu Dahl i se tamo'ega.
  
  "Ua matou sauni?"
  
  "O le auala e mafai ona tatou i ai," o le tala lea a Alicia. "Oi vaai," sa ia faasino atu i le faafanua. "Latou te faaigoaina le faleoloa meaalofa i luga o le saite o se pa manu."
  
  "Ia ta o."
  
  Na ulufale atu Drake i totonu o le faleoloa ma ona lagona faʻateleina, faʻamoemoe o le sili ona leaga ma le iloa o Ramses e sili atu ma le tasi le togafiti leaga i luga o lona lima e leai se mea e fai ma ia. O le vaega na salalau atu ma vaivai, ua leva ona gaoioi vave nai lo le mea e tatau ona latou i ai ma e aunoa ma le faʻaeteete, ae o le iloaina o sekone uma e teʻa o se logo oti fou. Na gauai atu Drake i faailo ma e lei umi ae iloa atu le Sone Teropika i luma atu. A o latou latalata atu, sa amata ona gaoioi le laufanua o loo siomia ai i latou.
  
  E toavalu tagata na feosofi atu i fafo mai le lalafi, ma tosoina ni naifi a o faatonuina i latou e faia le taua mulimuli a le au laveai i le tiga ma le toto tele. Na lupe Drake i lalo o le suigi ma togi le pule i lona tua, ona fetaui ai lea ma le isi osofaʻiga faʻasaga. Ua tula'i mai Bo ma May, ua mana'omia o la tomai tau i aso nei.
  
  O tagata osofaʻi uma e toʻavalu sa ofuina le ofutau tino ma matapulepule, ma sa latou tau ma le agavaa e pei ona faʻamoemoeina e Drake. E leʻi filifilia e Ramses mai le pito i lalo o le faaputuga. Na taofi e Mai se tui vave, taumafai e gau lona lima, ae na iloa ua mimilo, ua togi ese lana lava paleni. O le isi ta na misia ai lona tauau, ua mitiia i lona lava ofu, ae na malolo mo sina taimi. Sa savali Beau i totonu o i latou uma, o se ata moni o le oti. Na solomuli le au fitafita a Ramses pe oso i le itu e aloese ai mai le Farani.
  
  Na faalagolago i tua Drake i le pa, ma sii i luga ona lima. O le pa i ona tua na ta'e a'o kiki atu lana paga i vae e lua mai le eleele. Sa taavale atu uma nei alii i le isi ala, ma tauivi ao latou taavale. Na ta"i e le ali"i Peretania le moto ma lea moto i le ulu o le legionnaire, ae na o le tu"i lava o le lima na sii i le puipuiga. Na ia sii aʻe lona tino i le mea na ia manaʻo i ai, tu aʻe i luga i ona tulivae, ma faʻaoʻo lona moto i lalo. Na se"e i luga le naifi ma tu"ia ona ivi, ma tiga pea e ui i ana puipuiga. Na faaluaina e Drake lana osofaiga.
  
  Ua faateteleina le taua tele i le ulufale atu i le Sone Teropika. Na maua e Me ma Po foliga o a la fili. Sa sasaa le toto i le vaega atoa. Legionnaires na pa'u'u ma gaui vae ma fa'alavelave, ma o le tagata solitulafono tele o Mano Kinimaka. O le Hawaii lapo'a na tu'imomomoina ana au osofa'i i se pulufana, e pei o lo'o taumafai e fa'afete'ena'i galu lava ia, ma tu'imomomoina i latou. Afai e tu se fitafita i lona ala, na ta le le alofa o Kinimaka, o se tagata ogatotonu, o se suotosina e le mafai ona faaleagaina. Na matua'i sese lava lona ala, ma o lea na toetoe lava a maulu uma Alicia ma Smith mai lona ala. Na tulaueleele le legionnaires i o latou tafatafa, ma muimui, ae sa faigofie ona latou faauma.
  
  Na fesuiai e Dahl tu'i mai lea lima i lea lima ma sina tomai. O ta o le naifi na sasa malosi ma vave, muamua i lalo, ona maualuga ai lea, sosoo ai ma le fatafata ma foliga; na poloka uma e le Suetena i le vave o le uila ma le tomai faigata. E lei fiu lona fili, o le falemaʻi i lana faʻatinoga, na vave ona ia lagona na ia ausia lona tutusa ma e manaʻomia ona faia se suiga.
  
  Na laa ese Dahl a o faʻaogaina e le legionnaire ona vae ma tulilima e fai ma faʻaauauina o osofaʻiga naifi. O le tulilima muamua na taia ai o ia i luga o le malumalu, ma faateleina ai lona iloa ma fesoasoani ia te ia e tulimatai le anoanoai o osofaiga. Na pau o ia i le tulivae e tasi, ma ta i lalo o lona lima tuusao i totonu o le lua ma fuifui neura iina, ma mafua ai ona pa'u le autau i le tiga. Peita'i, i le i'uga, o le Kinimaka fa'aleaga lea na tu'itu'i i lalo le fusu, fa'amama mama maso, gau ponaivi ma saeia uaua. O Mano na uliuli manu'a i lona auvae ma ivi alafau ma savali ma le vae, ae leai se mea na mafai ona taofia o ia. Na mafaufau Dahl o le a ia paʻu i autafa o se fale e pei o le Hawaiian Hulk pe a loka le faitotoa.
  
  Na faigofie atu ia Kenzi ona fealua'i solo i pito o le fusuaga, ma fa'aleagaina ai so'o se tasi na te mafaia ma fa'anoanoa ona e le'i maua lava lana katana. Na iloa e Dahl sa ia te ia se tomai faapitoa aoaoina ma e mafai ona osofaʻia le lekionani ma le isi, ma fasioti tagata taʻitoʻatasi i le ta e tasi, ma sefe ai le taimi taua o le 'au. Ae ua toeitiiti uma le aso.
  
  Ae ui i lea.
  
  Na maua e Drake lana moto Flurry o lo'o te'ena le ta. Na pa'u o ia i lona itu a'o pu'eina e se legionnaire lona tapulima ma mimilo. O le tiga na faaseseina ona foliga. Sa ta'avale o ia ma se fa'asaga fa'afuase'i, fa'amatu'u le mamafa ma fa'asagatau ma lana paga.
  
  "Aisea?" o lana fesili lea.
  
  "Na o iinei e faagesegese ai oe," o le ata o le autau. "Tiki tiki. Tiki tiki."
  
  Na tulei ese Drake malosi, lea ua tu i luga o ona vae. "E te oti foi."
  
  "O le a tatou feoti uma, vale."
  
  I le feagai ai ma lea ituaiga o tagata, na taia ai e Drake e aunoa ma se alofa, ma gau ai le isu ma le auvae o le tamaloa, faapea foi ma ona ivi. Sa iloa lelei e nei tagata le mea sa latou faia, ae sa faaauau pea ona latou tau. E leai se tagata e to"atasi o i latou na tatau i se isi mapuea.
  
  O le manava, na tusi atu e le legionnaire lana naifi ia Drake. Na maua e le Yorkshireman, mimilo ma liliu ina ia ulu atu le lau i totonu o le ulupoo o le isi alii i le au. A o lei lavea le tino i le mutia, na auai Drake i le taua autu.
  
  O se taua uiga ese ma valea. Feula ma lea feula ma le puipuiga ina ua uma le puipuiga, fe'avea'i e le gata i le tulaga. Na soloi uma le toto mai mata, tulilima ma tulilima na aveese i le ogatotonu o le fusuaga, ma e oo lava i le tasi o le tauau na toe foi i lona tulaga ona o le mamafa o Smith lava ia. Sa mata'utia, e moni lava.
  
  Ona fealua'i solo ai lea o Kinimaka i mea uma, tu'i, osooso i totonu, fa'aumatia so'o se mea na te mafaia. E le itiiti ifo ma le tolu o le legionnaires pa'u'u, malepelepe sa ia faia. Na ave e Beau le isi lua, ona galulue faatasi lea o May ma Alicia e faauma le mea mulimuli. A o pa"u o ia, sa latou faafesaga"i lava, sii a"e moto, o le ita o le taua ma le fiafia o le toto ua sasao i le va o i latou, e femoemo mai e pei o ni laser i o latou mata, ae o Beau na tuueseeseina i latou.
  
  "Pomu," o lana tala lea.
  
  Ona faafuase'i lea ona liliu atu foliga uma ia Drake.
  
  "O le a le umi tatou te o ese ai?" O le fesili lea a Dahl.
  
  E le'i iloa e Drake. O le taua na aveesea uma ai mea na totoe mai ia te au. O lea la ua tilotilo ifo i lalo, ua fefe i mea o le a ia vaai i ai, ua toso i tua lona lima ma tilotilo i lana uati.
  
  "Tatou te lei vaai lava i le pomu," o le tala lea a Kensi.
  
  "Sefululima minute," o le tala lea a Drake.
  
  Ona tatagi lea o fana.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU VALU
  
  
  Na lagona e Kensi se aafiaga e pei o se fana fana. Na tu'i ese ai o ia mai ona vae, taia o ia i le mama, ma mo sina taimi na aveesea uma ai le mafaufau mai lona mafaufau. Na iloa atu e Drake le lavea o le pulu ma pau ai i ona tulivae, ma taofia ai lona pa'ū le maalofia. Na te leʻi vaʻaia lava lenei mea o oʻo mai, ae e leai foi se isi. Na lavea foi Smith. O le mea e lelei ai, o pulufana uma e lua na lavea i ofu talaloa.
  
  O Thorsten Dahl e sili ona vave ona tali, ae o loʻo i ai pea upu "sefululima minute" na osofaʻia lona faiʻai. A"o tula"i a"e le au fitafita e to"alua mai le eleele, sa vave ona tafana pulufana, ma o lea, ma le sini sili atu, na ia osofa"ia ai i laua, o lima ua faaloaloa mai, o loo taalili e pei o se nofoaafi o loo aveina atu agaga ua leiloloa mai le loloto o le toto o Seoli . Na latou tau masalosalo i le ofo, ona sasa lea e le Suetena i latou, tasi i lima taitasi, ma toe togi i latou uma i tua i le puipui o le faleoo laupapa.
  
  O le fausaga na malepelepe faataamilo i tagata, o laupapa laupapa ua gau, mavaevae ma pa'u i luga o le ea. Na pauu i tua ia alii i totonu o mea o loo i ai, lea na sili ona aoga i le tagata valea o Suetena.
  
  O se fale faigaluega, o se nofoaga e tumu i meafaigaluega. A o tauivi le au fitafita e sii a latou auupega, o le tasi o loo oi ma le isi o loo feanu nifo, na sii aʻe e Dahl se samala e masani lelei. Na iloa atu e tagata pa'u'ū o ia o sau mai i tulimanu o latou mata ma ua malulu, o le le talitonu na aveesea ai lo latou lototele.
  
  Sa savali atu Bo ia te ia ma iloa atu a latou tali. "Faauma i latou. Manatua po o ai i latou."
  
  Ua tu fo"i Kinimaka ma "ata i le taupulepulega, peisea"i ua fia soli i latou i le pefu. "Na latou fanaina Kensi. Ma Smith."
  
  "Ou te iloa," o le tala lea a Dahl, ma togi ese le samala ma faalagolago i lona au. "Ou te iloa".
  
  Na fai le taofi o alii uma e fai ma faailoga o le vaivai ma aapa atu i a la auupega. Na lele Dahl i luga o le ea ao sii i luga le samala, ma aumai i lalo a o alu ifo lona tino. E tasi le ta na taia ai le lekeonare i le ogatotonu o lona muaulu, ma sa lava lona malosi ma lona tomai na totoe e liliu ai, sii i luga le au ma nutimomoia le malumalu o le isi tagata. Ina ua uma, sa ia tu i luga i ona tulivae, u ona nifo, ma togi le samala i luga o lona tauau.
  
  Ona nofo lea i luga o le isi au fitafita, ma oi, ua punou le ulu i le isi itu e pei o loo mafatia, ma sii i luga le fana na ia uuina i ona lima lulu. I lena vaeluaga lona lua, sa vave ona tali atu Kensi nai lo se isi ma tuu ai o ia i se tulaga lamatia tele. E aunoa ma se taofi, sa ia lulu ese ona manu"a muamua, poloka le sini a le tamaloa, ma oso atu ia te ia. O le fana na ia uuina i lona lima na lafo e pei o se piliki, faaiʻu i le pito, seia oʻo i le ogatotonu o ona foliga. Na ia fana, pau i tua, o le pulu na pasi i luga o lona ulu. O le taimi lava na ia aapa atu ai ia te ia, na toe aumai e Kenzi lana auupega, ae leʻi faʻaumatia aʻo leʻi sasaa i totonu o lona fatafata.
  
  "Le a le umi?" Sa manava malosi Dahl, ma faanatinati atu i le faitotoa e tau atu i le Sone Teropika.
  
  Na faataalise atu Drake.
  
  "Fitu minute."
  
  E le lava lea e aveese ai auupega faaniukilia e le masani ai.
  
  
  O LE MATAUPU TOLU SEFULU IVA
  
  
  ono minute.
  
  Na faanatinati atu Drake i totonu o le Tropical Zone, ma ee seia oo ina tiga lona faai, ma taumafai malosi e suʻe le pomu. O le alaga maualalo o le tali na le sau mai ia Hayden, ae sa ia mulimuli i le mea sili na te mafaia. Ua fa'apupula veins i lona muaulu atoa. Ua uu ona lima i moto ona o le vevesi. A o ulu atu le au atoa i totonu o le fale, faafesagaʻi ma ala savali laupapa feʻaveaʻi ma nofoaga e laina ai laau, na latou salalau atu e faʻaoga lelei a latou numera.
  
  "Pape!" Ua tagi Kinimaka, ua toetoe lava a fa'aumatia ai o ia i le taimi nei. "Hayden!"
  
  O le isi ee lemu. Na sii i luga e Drake ona lima i le matua le fiafia, ua le mafai ona iloa le nofoaga tonu. Na mavae atu sekone. Na oso atu se sega lanu felanulanua'i ia i latou, ma mafua ai ona toe laa i tua Alicia. Sa le mafai e Drake ona taofia le toe tilotilo i lana uati.
  
  Lima minute.
  
  O le White House o le a faʻaalia nei le popole tele o le a fufulu saʻo mai Capitol Hill. O le 'au a le NEST o lo'o o'o mai, o le au pomu, o leoleo, o sui ma tagata fuimu na iloa o le a taufetuli seia vaivai o latou vae pe pa'u i o latou tulivae, tilotilo i le lagi ma tatalo mo o latou ola. Afai e logoina ni taʻitaʻi o le lalolagi, semanū e tutū i luga o latou vae, ma vaavaai atu i a latou uati ma saunia ni nai fuafuaga.
  
  Sa umia e le lalolagi le pule.
  
  Na fa'amuta Drake i le to'a ina ua ia fa'alogoina le 'e'e a Mai, ona fa'aalu lea o ni nai sekone e su'e ai lona puna. Na fa'atasia le 'au e tasi, ae o mea na latou mauaina na sili atu i lo latou fa'amoemoeina. Sa tu Yorgi i ona tua i talaane o Lauren; Na taumafai Bo ma Kenzi e fa'ailoa mai i se mea mamao, a'o le isi vaega o le 'au a le o le to'otuli pe totolo fo'i i tafatafa o le misa.
  
  Na faateteleina mata o Drake. O le mea muamua na ia vaaia o le tino o se fafine e le lavalavā, o lo o afifi i le pa"u pa"u ma le uaea lanumoana, o lo"o ta"atia pe tusa ma le lua mita mai le eleele. Ae sa le mautonu, na ia vaaia ai o lalo ifo o ona alofivae o loo i ai se isi pea vae o se tamaloa, pe a fua i vae fulufulu o loo pipii i ai.
  
  O Hayden o le pomu, o le tala lea a Ramses ia te ia.
  
  Ae ... o le a le seoli ...
  
  I lalo ifo o le tamaloa le lavalava na ia vaaia ai ni seevae na ia iloaina. Na foliga mai sa i ai Hayden i le pito i lalo o le faaputuga.
  
  O fea la o iai le pomu faaniukilia?
  
  Na tepa a"e Alicia mai lona nofoa i talaane o le fafine e le mailoa. "Faalogo lelei. Fai mai Zoey o le pomu o loʻo malupuipuia i lalo o Hayden, i le pito i lalo o lenei vaega. O lo'o fa'aauupegaina o ia, o lo'o i ai se fa'ata'ita'iga fa'atuatuaina ma e puipuia e se ato fa'afafa. O uaea o lo'o afifi io latou tino o lo'o pipii i se fa'aoso toto." Sa lulu lona ulu. "Ou te le iloa se auala e alu ese ai. Ua oo i le taimi mo ni manatu lelei, tama."
  
  Na sioa atu Drake i tino, o se ala e le gata o uaea, o loo tutusa lava le lanu lanumoana. O lana tali muamua o le ioe.
  
  "E i ai se auivi pa'u?" o le fesili lea a Kinimaka.
  
  "O la"u matematega sili o le "leai,"" o le tala lea a Dahl. "E ono lamatia tele ona e mafai ona suia tagata e fesootai ma ia. , ma le boom."
  
  "Aua le fai atu lena mea". Na tagi Alicia.
  
  Na tootuli Drake i ona tulivae i tafatafa o le mea na ia manatu ai o le ulu o Hayden. "Ma, e ala i le mataupu faavae lava lea e tasi, o le masini e iloa ai le gaioi o le a matua matala. Toe fa'ataga fo'i pagota e feoai teisi."
  
  "Ioe".
  
  Sa tiga lona ulu ona o le mamafa tele. "E i ai a matou tulafono faʻagata," o lana tala lea.
  
  "Ia e mafai lava ona pepelo. Ma o le mea e sili atu ona leaga, e tatau ona matou faʻapipiʻiina i luga o se kiki o loʻo faʻapipiʻi i le faʻaoso i lalo o Hayden.
  
  "Ia outou faanatinati," o le tala filemu lea a Kensi. "E toe tolu minute o totoe."
  
  Sa milimili e Drake lona ulu ma le ita tele. E le o le taimi lenei e tali atu ai i masalosaloga. Sa ia fesuiai se tepa ma Dahl.
  
  O le a le isi mea, lau uo? Ua tatou oo ea i le iuga o le auala?
  
  Na saunoa Julian Marsh. "Na ou vaai ua latou faaauupegaina o ia," o lana tala lea. "E mafai ona ou teenaina. Sa le tatau ona tupu lenei mea. O tupe na o le pau lea o le sini... E le o lenei mea leaga e uiga i le maliliu o le faitau miliona, o le iuga o le lalolagi."
  
  "Na iloa e Webb," o le tala lea a Lauren. "O lou pule. Sa ia iloa i taimi uma."
  
  Na o le tale lava o Marsh. "Tau mai lava a"u i fafo."
  
  E lei minoi Drake. Ina ia maua le pomu, e tatau ona latou liliuina se faaputuga tagata. Sa leai se taimi latou te tipi uma ai le lipine. Ae sa i ai lava se auala vave e faʻafefe ai le pomu. Latou te le'i fa'aalia i luga o le TV ona e tau le talafeagai mo le matamata i le pito o le va'aiga.
  
  E te le'i tipiina le uaea. Na'o lou tosoina uma i fafo.
  
  Ae sa lamatia e pei o le tipi sese o le uaea. Sa ia tootuli i lalo seia tutusa ona mata ma Marsh.
  
  "Iuliana. E te fia oti?"
  
  "Leai!"
  
  "Ou te le vaai i se isi lava auala," sa ia manava ai. "Alii, sei o tatou siitia i latou."
  
  I le taʻitaʻia o le 'au, na ia faʻagesegese, ma le loto i ai, na ia liliuina le faaputuga o tino seia oʻo ina sii ese le manava o Hayden mai le fola ma maua ai se ato faafafa. Na sao mai le auega ia Zoey, Marsh, ma Hayden a o latou taavavale uma i o latou itu, ma sa una"ia e Kinimaka i latou uma e nonofo filemu. E ui lava i faamatalaga a Zoe, e leai se tasi na iloa le maaleale o le mea e iloa ai le gaioioiga, e ui lava e foliga mai e foliga mai na umi le umi, e leʻi setiina i se mea e latalata i se faʻaoso. O le mea moni, sa tatau ona fa'apolokalameina ina ia toetoe a le mafai ona fa'asaoina ina ia mautinoa le taunu'u mai o Drake a'o le'i pa.
  
  Sa tatau ona motusia uaea mai le tino o Marsh ma aveese mai i vae o Zoe, o se galuega leaga e tau le iloa e le au. O mea na afifi i le tino o Hayden na faigofie ona alu ese ona o loʻo faʻalavelave i ona lavalava. O lea ua usitaia nei faatonuga ae o loo uu i lalo e le fasipepa, na sii i luga lima o Marsh ina ia latou fusi i le itu taumatau o Hayden ma faapepe i luga o le ato faafafa. O le Pythian na punou ona tamatamailima.
  
  "Pini ma nila."
  
  Na tuu e Mai ona lima i luga o lana ato faafafa, i luga o le pomu faaniukilia. Faatasi ai ma ona tamatamailima poto sa ia tatalaina ai fusi ma toso i tua le pito i luga. Ona, faaaoga ai lea o le malosi tele ma le atamai, sa ia uuina pito o le ato faafafa ma toso sa'o mai le pomu, faatasi ai ma lona atigi uamea, i fafo.
  
  Sa siomia o ia e se atigi uliuli. Na togi e Mai lana ato faafafa i autafa ma faasolosolo lemu le pomu, ma afu afu a o faasolo atu sekone. Na pupula mata o Hayden a o tilotilo atu i le pomu, ma ua tootuli lava Kinimaka i ona tafatafa, ma oomi lona lima.
  
  Na vaaia se vaega o le faitau i lalo, fa'apipi'i fa'ailoga fa'ailoga i fafo o le pomu. O uaea lanumoana na sosolo i lalo ifo o ia i le fatu o le mala. Na sioa atu Marsh i uaea, e fa, ua fefiloi ma fusi faatasi.
  
  "Tave ese le laulau. E tatau ona ou vaai po o ai o ai."
  
  Na u e Drake lona laulaufaiva a o tilotilo atu i lana uati.
  
  O totoe sekone.
  
  Limasefulu iva, limasefulu valu...
  
  Na faapau Smith i ona tulivae i talaane o i latou, ua uma ona tosoina e le fitafita lana lau aoga. O le aveina o olaga o tagata uma i ona lava lima, sa ia tauaveina le matafaioi mo le aveesea o faaletonu. E tasi le maosi, tasi le filo fa'ama'a'a, tasi le leai o se fa'atonuga, ma o le a fa'ama'imau le taimi pe fa'atupu ai se pa mata'utia. Na moeiini mata o Drake mo sina taimi a o galue le tamaloa. I tua atu o ia, o Dal sa manava manava, ma e oo lava ia Kensi sa le mautonu.
  
  A o galue Smith i le sikulima mulimuli, sa faafuasei ona ee Alicia. Ua gatete le vaega atoa, ua puna o latou loto i o latou gutu.
  
  Na faliu vave atu Drake. "O le a lea?"
  
  "Tagata! Na ou vaai i se gata! O se tama'i lanu samasama lapoa."
  
  Na tomumu ma le ita Smith a o ia sii i luga le faamaumauga ma aveese ma le faaeteete le laulau o le countdown ma lana uaea mumu mumu. "O le fea uaea?"
  
  Na totoe le tolusefulu fitu sekone.
  
  Na tolotolo latalata atu Mati, ma vaavaai atu ona mata i le lavelave o uaea lanumoana, ma saili po o fea na ia manatua ai le kiina e Alligator o le masini.
  
  "Ou te le o vaai i ai! Ou te le vaai i ai!"
  
  "Ua na o le pau lava lena," na togi ese ai o ia e Drake. "O lea ua ou toso ese uma uaea!"
  
  "Leai," na tu'u malosi ai Dahl i ona tafatafa. "Afai e te faia lenei mea, o le a pa le pomu."
  
  "O le a la le mea e tatau ona tatou faia, Torsten? O le a se mea e tatau ona tatou faia?"
  
  Luasefulu iva... luasefulu valu... luasefulu fitu...
  
  
  O LE MATAUPU E FAgafulu
  
  
  O mafaufauga o Drake na faanatinati atu i luma. Na taʻu atu ma le loto i ai e Ramses o Hayden o le pomu. Ae o le a le uiga moni o lena mea?
  
  I le tilotilo atu nei, sa ia vaaia ai ni uaea se tolu o afifi ai. O le fea na mafua ai? Na aumai i fafo e Dahl se fasipepa mai lana taga.
  
  "Codes," o lana tala lea. "O lea e leai se isi auala."
  
  "Ia toe taumafai Marsh. Na taʻua faapitoa e Ramses ia Hayden.
  
  "Matou te faʻaaogaina tulafono laiti."
  
  "E mafai ona latou pepelo! O latou lava faʻaoso!"
  
  Ua leva ona tilotilo Mati i le tino o Hayden. Na a'e Drake i luga ma pu'e atu ai le vaai a Kinimaki. "Tuu atu o ia."
  
  Sa fesoasoani Hayden i le mea sili na ia mafaia, e mautinoa lava sa feei maso ma uaua i le tiga, ae sa lei maua se mapusaga. Sa ta le uati. Ua toeitiiti uma le pomu. Ma sa faatalitali le lalolagi.
  
  Na punou ifo i lalo Marsh, ma mulimuli i uaea o loo siomia ai lona tino ao sii i luga e Drake le lima e tasi, sosoo ai ma le vae, ma iu ai ina tatala lona fusipaʻu i le mea na sopoia ai uaea e lua. Ina ua ia iloa atu ua toe ui ane le ulugali'i ua nonoa i ona vae, sa ia tusi ane loa ia Kinimaka. "Faapei o lea".
  
  I le mafatia i se taaloga miti taufaafefe a Twister, na matamata ai Hayden a o sailia e Marsh ala o uaea taitasi i tua i le taimi.
  
  "E mautinoa lava," o lana tala lea, ma ea malosi, o le tasi mata ua matala, o le isi ua moeiini. "O le mea lea i le itu taumatau."
  
  Na faataupupula atu Drake i le ato faaniukilia. Na faatasi atu Kensi ia te ia ma Dahl i luga o le fola i talaane o ia. "O le feulaina o lenei mea e manaʻomia ai se faʻatulagaga faʻapitoa o vaega ma masini. E... matua maaleale. Tatou te talitonu moni ea i le tagata na aumaia lenei mea i totonu o le atunuu i lenei taimi?
  
  Na ave e Drake le manava sili ona loloto o lona olaga.
  
  "Leai se filifiliga".
  
  Sa ia tosoina le uaea.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU TASI
  
  
  Na toso vave atu e Drake, ma sa masae le uaea mai lona lima, ma iloa ai le pito apamemea. I luga o le naifi, sa punou i luma tagata uma sa i ai e siaki le faitauga i lalo.
  
  sefululua... sefulutasi... sefulu...
  
  "O loo ia faaauupegaina pea!" Sa tagi Alicia.
  
  Na pau Drake i lona tua, ua te'i, o loo uu pea le uaea e peiseai ua mafai nei ona ia faamumuina se aloiafi ma faaumatia le pomu. "Lenei... lenei..."
  
  "O lo"o fa"atete pea!" Sa tagi Alicia.
  
  Lupe Dahl, tulei ese le Yorkshireman ma lona alofilima i lona muaulu. "Ou te manatu," o lana tala lea. "O le a tatou laki pe a maua se taimi i le taimi nei."
  
  Valu...
  
  Na amata ona tagi Zoe. Na tagi Marsh, ma faatoese atu mo mea sese uma na ia faia. Na matamata atu Hayden ma Kinimaka i le galulue lemu o le "au, ma uu o la lima papae, ma tautino atu e leai se mea e mafai ona la faia. Na faamatuu atu e Smith le naifi ma tilotilo atu ia Loleni, ma aapa atu tamatamailima gatete e pa"i atu ia te ia. Sa goto Yorgi i le eleele. Na tilotilo atu Drake ia Alicia, ma na sioa atu Alicia ia Me, ua le mafai ona tepa ese ona mata. Na tu Bo i le va o i latou, o ona foliga manino ao ia matamata atu ia Dahl o galue.
  
  O le Swede na faʻapipiʻi tulafono faʻagata i totonu o le laulau. O i latou ta'itasi ua fa'amauina ma se fa'ailo fa'alogo. Sa na o sekone na totoe ona ia ulufale lea i le numera mulimuli.
  
  Lima...
  
  Na oomi e Dahl le ki "Enter" ma taofi le manava.
  
  Ae o loo tatagi pea le uati.
  
  Tolu lua tasi...
  
  
  ***
  
  
  I le lona lua mulimuli, e leʻi faʻavaivai Thorsten Dahl. Na te lei fiu pe liliu ese e oti. Sa i ai sona aiga e toe foi i ai-o se toalua ma se fanau e toalua-ma e leai se mea e taofia ai o ia mai le faamautinoaina o lo latou saogalemu i lenei po.
  
  Sa i ai lava se Fuafuaga B. Na aoao atu e Drake ia te ia lena mea.
  
  Sa saunia o ia.
  
  Na amata le faiga o le faavalevalea, o se faavalevalea fuafuaina na maua ai o ia, ma tuuina atu ia te ia le malosi e sili atu nai lo le masani. Mo le itula mulimuli na ia faalogo ai a o solia e se tasi po o se isi meafaigaluega atoatoa, saʻo ma leai se mea sese na fausia ai le ato faaniukilia. Na ia faalogo i le saʻo o mea uma.
  
  Ia, fa'afefea pe a fai o si Dahl e valea. E faapefea ona aoga lena mea?
  
  Ina ua faʻaalia e le faʻaaliga se tasi, ua uma ona uu e le Suetena se samala i lona lima. Na ia aumaia i lalo i lana manava mulimuli, o lana gaioiga mulimuli, ma sasau ma lona malosi atoa. Na tu"i le samala i le fatu o le pomu faaniukilia, ma e o"o lava i lena sekone e le gata na ia vaaia ai le mata"utia o Drake, le maliliega a Alicia. Ona ia le toe vaai lea i se mea.
  
  Sa ta le uati
  
  O.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU LUA
  
  
  E leʻi muta le taimi mo soʻo se tasi, aemaise lava i lenei itula faʻamoemoe.
  
  Na vaʻaia e Drake Dahl o loʻo faʻaloloa i luga o le pomu, e pei e mafai ona ia puipuia ana uo ma le lalolagi atoa mai se afi matautia. Na ia iloa atu le fa'avaa u'amea pi'o, o lo'o pi'o totonu o lo'o si'omia ai le samala; ona ia vaaia lea o le taimi o le faitau i tua.
  
  Pi'i ile zero.
  
  "Oi, leaga," na ia fai mai ai i se auala sili ona alofa. "Oi talofa."
  
  Na iloa e le au taʻitoʻatasi. Na manavaina e Drake se ea fou na te leʻi mafaufauina e toe tofo. Na ia tolotolo atu ia Dahl ma po le Suetena i lona papatua lautele. "Le alii lelei," o lana tala lea. "Ia ta i se samala tele. Aisea na ou le mafaufau ai i lena mea?"
  
  "O le avea ma Yorkshireman," o le tala lea a Dahl i le fatu o le pomu. "Sa ou mafaufau foi i lenei mea."
  
  Na toso mai o ia e Drake i tua. "Faalogo mai," o lana tala lea. "O le mea lea ua mau, a ea? Masalo ua gau i totonu. Ae o le a le mea e taofia ai mai le toe amataina?"
  
  "Tatou," o le tala lea a se leo mai tua.
  
  Na faliu Drake ma iloa atu le NEST ma le vaega pomu o agai atu ia i latou ma ato faafafa ma komipiuta matala i o latou lima. "Ua tuai mai outou," sa ia manava.
  
  "Ioe tama. E masani lava o le tulaga lena."
  
  Na amata ona tatala e Kinimaka, Yorgi ma Lauren ia Hayden mai le upega tafaʻilagi na ia faʻasoa ma Zoe Shears ma Julian Marsh. O Pythia e to'alua na ufiufi i le tele na mafai ai, ae e foliga mai e le'i popole tele i lo la le lavalavā.
  
  "Sa ou fesoasoani," sa fai soo mai ai Marsh. "Aua nei galo e ta"u atu ia i latou na ou fesoasoani."
  
  Na oo atu Hayden i ona tulivae, ma faataavale vae taitasi e toe faafoi mai le toto ma olo vaega na faaputuputu ai tiga o sooga. Na avatu e Kinimaka ia te ia lona peleue, ma sa ia taliaina ma le agaga faafetai.
  
  Na tago atu Alicia i tauau o Drake, ma loimata i ona mata. "O loo tatou ola!" - sa ia ee.
  
  Ona ia tosoina mai lea o ia, ma maua ai ona laugutu i ona laugutu, sogi malosi atu ia te ia. Na alu ese Drake i le taimi muamua, ae na ia iloaina o ia tonu lava i le mea na ia manao e i ai. Sa ia sogi atu ia te ia. Sa alu atu lona laulaufaiva ma maua o ia, ma sa faaitiitia lo latou le mautonu.
  
  "O le mea lea ua leva ona matou o i ai," o le tala lea a Smith. Faamalie atu, Me."
  
  "Oi, ua ou misia lo"u toalua," o le tala lea a Dahl.
  
  Na sioa atu Bo ia te ia, o ona foliga e pei o le maa e pei o le maamora ae le mafai ona faitau.
  
  Na oomi mai e Mai se ataata vaivai. "Ana toe fesuia"i ia matafaioi, semanu o lo"o muimui nei Alicia i se mea e uiga i le auai atu."
  
  "Aua le matamuli". Na alu ese Alicia mai ia Drake ma le 'ata fa'a'au. "Ou te lei sogi muamua lava i se fetu tifaga."
  
  Na nenefu Smith i le taʻua o taimi tuai. "Oi, o lea ua ou ioe i le mea moni o Me e le o le Maggie Q sili. Faamalie atu i ai".
  
  "E sili atu au ia Maggie Q," sa ataata Mai.
  
  Na fa'avaivai Smith, na gau ona vae. Sa faaloaloa atu e Lauren lona lima e lagolago ia te ia.
  
  Na punou le ulu o Alicia i le itu. "Oi faatali, na ou sogi i se fetu tifaga. O se ituaiga Siaki. Po'o lona igoa fa'ailoga lena? Oi, lua moni. Pe tolu foi..."
  
  Na siitia atu Kensi ia i latou. "Manaia le kisi," o lana tala lea. "E te leʻi sogi faapena lava iā te aʻu."
  
  "Ua na ona o oe o se ula."
  
  "Oi faafetai".
  
  "Faatali," o le tala lea a Drake. "Na e sogi atu ia Kensi? O afea?"
  
  "O se tala tuai," o le tala lea a Alicia. "Ou te tau le manatua."
  
  Sa ia faia se tulaga e faatosina uma ai lana vaai i ona mata. "O lona uiga la o se sogi 'fiafia ua tatou ola'? Po o se mea e sili atu?
  
  "Ae o le a lou manatu?" Sa foliga mataala Alicia.
  
  "Ou te manatu ou te manao e te toe faia."
  
  "Ua lelei..."
  
  "Mulimuli ane".
  
  "E mautinoa lava. Aua e iai a tatou galuega e fai."
  
  Ua tilotilo nei Drake ia Hayden, le taitai o le latou au. "O Ramses ma le Alligator o loʻo i ai pea i fafo," o lana tala lea. "E le mafai ona tatou faatagaina i latou e sosola."
  
  "Um, faamolemole?" - fai mai se tasi o tama mai le au sapper.
  
  Na tilotilo atu Hayden ia Marsh ma Shears. "E mafai ona maua e oulua ni togi faaopoopo pe a iai ni au faamatalaga."
  
  "E tau le talanoa mai Ramses ia te a"u," o le tala lea a Shears. "Ma o Alligator o le tagata sili ona valea ua ou feiloai i ai. Maimau pe ana ou iloa po o fea o i ai i latou."
  
  Sa sioa atu Drake ia te ia. "O le alligator o le tagata valea sili lea-"
  
  "Malie. alii?" fai mai le taitai o le NEST.
  
  Na emo mata o Mati. "O Ramses o se pusi," o lana tala lea. "Sa tatau ona ou laa i ai ina ua ou maua le avanoa. Ua leai uma nei tupe. Malosi, mamalu - ua mou atu. O le a se mea oute faia?"
  
  "Ou te faamoemoe ou te pala i le falepuipui," o le tala lea a Smith. "I le mafutaga a se fasioti tagata."
  
  "Faalogo!" - na alalaga tagata mai le NEST.
  
  Na tilotilo atu Hayden ia i latou, sosoo ai ma Dahl. Na tilotilo atu Drake i luga o le tauau o Alicia. O le taitai o le Team NEST sa i luga o ona vae ma o ona foliga na sesega, o le lanu o le fefe atoatoa.
  
  "E le aoga lenei pomu."
  
  "O le a?"
  
  "E leai ni mea faʻamalo eletise. Ua ta'e tioata, ou te manatu atonu ona o le ta i se samala. Ae o le uranium? E ui atonu tatou te maua ni fa'ailoga e ta'u mai ai sa i ai iinei, ae... o lo'o misi."
  
  "Leai". Na lagona e Drake le gatete o ona maso. "Leai, e le mafai ona e ta'u mai ia te au lenei mea. E te fai mai o lena pomu o se fa'ailoga pepelo?"
  
  "Leai," o le tala lea a le ta"ita"i, ma tata i lana komepiuta feavea"i. "Ou te fai atu e le o lena pomu. Na fa'agata e ala i le 'ave'esea o vaega uma e fa'atino ai. O lea la, o se mea pepelo lea. O lenei tamaloa-Ramses-atonu e iai le tagata moni."
  
  E le'i faatuai le 'au mo sina sekone.
  
  Na aapa atu Hayden i le telefoni ma vili le numera a Moore. Na alaga Drake e tatau ona ia vili le helikopa.
  
  "E fia le tele tatou te mana"omia?"
  
  "Faatumu le lagi," o lana tala lea.
  
  E aunoa ma se faitio, sa latou sii i luga o latou tino tiga ma savavali faanatinati atu i le faitotoa. Na tautala vave Hayden a o tamoʻe, e leai se aafiaga o le tino mai ana togafitiga. O aafiaga ia o le mafaufau na i ai le malosi e ma'ila ai o ia e faavavau.
  
  "Moore, o le pomu i Central Park e pepelo. Faʻamamaina, tapuni. Matou te manatu o totonu ma mea faʻapipiʻi na aveese ma faʻapipiʻi i totonu o se isi masini."
  
  Na faalogoina e Drake le mapuea a Moore mai le tolu futu le mamao.
  
  "Ma sa matou manatu ua uma le miti taufaafefe."
  
  "O le fuafuaga lea a Ramses mai lava i le amataga." Na saeia e Hayden le faitotoa pito i fafo mai ona faamau e aunoa ma le gau. "O lea ua pa i lona lava taimi ma sola ese ai. E i ai ni helikopa o lele mai Niu Ioka?"
  
  "Miliili. Leoleo. Fa'atonuga fa'apitoa, ou te matea."
  
  "Amata i le mea lenei. E i ai sana fuafuaga, Moore, ma matou te talitonu o Alligator o se tasi sa avea muamua ma commando. O a foliga o mea pu'eata CCTV?"
  
  "Matou te aoina uma foliga, ata uma. Ua matou i ai i le pito mo le tele o itula. Afai e tamoe Ramses i totonu o le aai, matou te puʻeina o ia.
  
  Na oso atu Drake i luga o le apa lapisi, o Dahl sa i ona tafatafa. O helikopa na paʻu i luga, e toʻalua i latou na tuʻu i luga o le auala i le faitotoʻa o le pa manu. I le tilotilo i luga, na vaʻaia ai e Drake i tua o taʻavale taamilo o fale ofisa, lea i totonu o pupuni paʻepaʻe le tele o foliga oomi i faamalama. O ala o faasalalauga lautele o le a pa i aso nei, ma afai e faaauau, o le a leai se taunuuga. O le mea moni, atonu na taofia ai a latou taumafaiga.
  
  Na faataalise atu Hayden i le helikopa lata ane, ma tu i fafo o le rotor wash. "O le taimi lenei," o lana tala lea ia Moore. "E le fa'aalia e Ramses. O se fa'alavelave uma e fesoasoani ia te ia e ola ai. E uiga i lona talaaga - o le Crown Prince of Terror ua toe maua lona tulaga ma faia le talafaasolopito. Na te aumaia auupega faaniukilia i Niu Ioka, faʻapaʻia, ma sola ese e aunoa ma se faʻasalaga. Afai e te tuʻuina atu o ia e alu, Moore, e te le toe vaʻai ia te ia. Ma o le a uma le taaloga."
  
  "Ou te iloa lena mea, Agent Jay. Ou te iloa".
  
  Na fa'ae'e Drake i luga o le tauau o Hayden, ma fa'alogologo, a'o gatete le isi vaega o le 'au i tafatafa ane. Na suʻesuʻe e Dahl le nofoaga lata ane, filifili nofoaga sili ona lelei, ona siaki lea o ia mea taitasi ma ana matatioata fanua. E ese, ae o le mea sili na pisi ai o ia. Na tulilima o ia e Drake.
  
  "O fea o iai le faasee?"
  
  "Tu"ua i tua." Na foliga le fiafia lava Dahl. "Ose auupega lelei tele."
  
  Na faauilavea Kensi. "Na ou faamanatu atu ia te ia e le o i ai lava la'u auupega e sili ona ou fiafia i ai. Afai na te maua le samala, e tatau ona ou maua le katana."
  
  Na matamata Drake i le Suetena. "E foliga mai o se feagaiga."
  
  "Oi sau, tu"u le ta"u atu ia te ia o se mafuaaga. O fea ou te maua ai se katana iinei?"
  
  Fai mai se leo, "E le o mamao mai Staten Island, Hayden."
  
  Na vave lava ona liliu le ulu o Drake ma na ia miimiti. "O le a lena mea?"
  
  Na fai atu Hayden ia Moore e toe fai mai ona liliu atu lea i le au. "E i ai le matou sini, alii. Na valaau se tagata lautele, e pei ona valoia e Moore, ma faamaonia i se meapueata. Fa'agaioi ou vae!"
  
  A o tuu i lalo o latou ulu, sa taufetuli atu le au i le auala savali i luga o se auala manino, pa puipui, oso i totonu o faitotoa matala o le helikopa ma fusi i latou i nofoa. O manulele e lua e ave i luga o le ea, o le rotors e tipi laulaau mai laau lata ane ma faʻasalalau otaota i luga o le auala. Na toso mai e Drake ni fana ma se fana, o le lau a le militeri ma se fana faʻafefe, siaki o loʻo lelei mea uma ma saunia atoatoa. Na siaki e Dahl le faʻasalalauga.
  
  Sa kilia e le pailate ia taualuga ona liliu sa'o lea i saute, ma faateleina lona saoasaoa. Sa siaki e Alicia ana lava auupega, ma lafoai le tasi na ia aumaia mai le legionnaire ae tuu le isi mo ia lava. Na gaoia e Kinimaka ia Hayden, lea na ia taumafai e le amanaiaina, ae o loʻo maua pea faʻamatalaga mai Moore ma ana sui. Sa filemu Beau, ma faapupuu i le tulimanu e pei ona sa i ai talu ona feasogi Drake ma Alicia. Mo lana vaega, o Mai sa nofo filemu, o ona foliga Iapani e le mafai ona tete'e, ma taulai atu i lana sini. O le isi vaega o le au na toe siaki mea uma, o tagata uma sei vagana ai Kenzie, o le na faitio i le tietie i le helikopa, o le matagi o le matagi, o le manogi o le afu, ma le mea moni na ia vaai i le 'au SPEAR.
  
  "E leai se tasi na fai atu e te nofo faatasi ma i matou," o le tala filemu lea a Alicia.
  
  "O le a se isi mea e mafai ona ou faia? sola ese e pei o se isumu o le lotu fefe?"
  
  "O le mea lea e faamaonia ai e te lototele?"
  
  Na feilafi mata o Kenzi. "Ou te le fia vaai ia Amaketo. Ma oe?"
  
  "Ua uma ona ou vaai i lenei mea. O Ben Affleck o se mea e ofo ai, ma o Bruce Willis e sili atu ona faateʻia nai lo se asteroid leaga. Ae leaga, o e taumafai e taʻu mai ia i matou e iai moni lou fatu?"
  
  Na sioa atu Kensi i fafo o le faamalama.
  
  "E iai le fatu o le tagata gaoi mea fa'akomepiuta. O ai na te iloaina?
  
  "O lea ua na ona ou taumafai e toe foʻi i laʻu pisinisi i Sasaʻe Tutotonu. Tasi. O le fesoasoani atu ia te outou vale o le a umi se auala e ausia ai lenei mea. Fua lou loto leaga."
  
  Na lele le helikopa i luga o taualuga o Manhattan ina ua maua e Hayden le faamaninoga e leʻi tuua e Ramses ma Gator le motu, ona sa vaaia i latou i tafatafa o le Staten Island Ferry.
  
  "O fasi mea e leiloa i le faaliliuga e mafai ona fasiotia ai i tatou uma," o le mapuea lea a Hayden, ma sa tautino mai e Drake e moni. Mai sina misa laiti i totonu o le faleaoga e oo i le taua i le va o peresitene ma palemia, o le faanenefu o mea uma lava.
  
  Sa latalata atu lo latou taunuuga a o femo mai fale i tua. Na lupe le pailate i le va o sikola e lua e faatumauina le saoasaoa ao ia agai atu i lana taulaiga. Sa tauaveina e Drake o ia lava ma se faamoemoega leaga. O vai efuefu taamilomilo o le faga o loʻo taoto i luma. I lalo ifo na mafai ona latou iloa atu ai se vaega o helikopa tulaueleele, o loo tau uma mo le tulaga.
  
  "Faapei o lea!" Sa tagi Hayden.
  
  Ae o le pailate ua leva ona alu ifo ma le malosi, ma mafua ai ona tauivi le helikopa e tulaueleele ina ia maua le tulaga maualuga i luma o se laina o fagu fugalaau ma se fale faatali pasi. Na lagona e Drake lona manava o lo o pisapisao i lona gutu. Na ee Hayden i totonu o lona sela.
  
  "Ioe ua tapunia le nofoaga," o lana tala lea. "Afai o iinei Ramses, o le a le mea na te faʻamoemoe e ausia?"
  
  "E tatau ona i ai se pa i ou tua ma se laina o taavale e paka i lalo o laau. O leoleo o loʻo i ai se fafine iina o le tagata mulimuli na vaʻai ia te ia.
  
  "Matagofie. O lea la ua matou-"
  
  "Faatali!" Na faalogoina e Alicia leo i luma o se isi. "Ou te faalogoina le fana."
  
  "Alu."
  
  O le o ese mai le taavale, sa agai atu le au i le nofoaga, ma tamoe i luga o le fale. Na matauina e Drake o loʻo faʻataʻamilo i le piʻo lautele o le faitotoa autu, o se auala sima umi e tau atu i le nofoaga e taula ai. O fana na sau mai iina, na fana i luga o avanoa avanoa, e le faʻafefe, e pei o puipui.
  
  "I tua iina," o lana tala lea. "E sau mai le auala savali."
  
  Na faatumulia le lagi i tua atu o latou helikopa. Ua taatia mai le tino oi o se leoleo i lo latou ala, ae na ia talotalo atu lona lima mo i latou e agai i luma, e leai se faailoga o se manuʻa. E tele atu ata na pa'i mai i le ea. Na se'i e le 'au a latou auupega, taufetuli faatasi ma su'e le pito i luma. O le isi leoleo na tootuli i o latou luma, o lona ulu i lalo, ma uu lona lima.
  
  "E le afaina," o lana tala lea. "Alu. Na'o se manu'a i le tino. Matou te manaomia outou alii. Latou... ua latou o ese."
  
  "E le o le aso," o le tala lea a Hayden ma tamoe atu i luma.
  
  Na matauina e Drake le pito o le auala fa'ase'e ma le va'aiga i le agavale - o auala sima uma e fa'aaoga mo va'a. Sa sausau galu i lo latou faavae. "E te lagona lena mea?" o lana tala lea a o toe amata le fana. "Na maua e Ramses se vaega otometi."
  
  Na o Loleni na lulu lona ulu. "O ai o latou?"
  
  "E sili atu taamilosaga i le minute nai lo le AK. Kipi mai le ono selau i le valu selau taamilosaga. Pa'u e mafai ona sui ina ne'i vevela tele. E le sa'o sa'o, ae mata'utia."
  
  "Ou te faamoemoe o le a liusuavai lena tama'i i ona lima," o le tala lea a Alicia.
  
  O se vaega o leoleo na tootutuli i luma, ma punou i taimi uma mo se ufiufi a o sasau atu e SAW ana pulufana. O se laina o pulu na emo i luga. Na toe tali atu ni leoleo se to"alua, ma aga"i atu i le pito pito i tua o le auala sa taula ai le va"a.
  
  "Aua e te ta"u maia..." o le tala lea a Dahl.
  
  "Matou te manatu o loʻo alu atu o ia i le vaʻa iina ma se tasi o tiketi faʻaleleia," o le tala lea a se tasi o leoleo. "E toalua tama. O le tasi o lo'o tulimata'i mai ia i matou, a o le isi o lo'o amata le va'a."
  
  "E le mafai ona sola ese faapena," o le tetee lea a Hayden. "Ua...ua...ua uma le taaloga." Na feilafi ona mata i le fefe.
  
  "Mo ia," o le tala lea a Alicia ma le le fiafia.
  
  "Leai, leai," sa musumusu atu ai Hayden. "Mo tatou. Ua tatou sese uma. E alu ese lava Ramses ma le pa. Ou te faamaufaailogaina lona talatuu. Tama, o le a ia fa'apaina le pomu faaniukilia."
  
  "O afea?"
  
  "Oute le iloa. mate sili? O lo'o aga'i atu o ia i le motu o Liperate ma le fa'atagata, ma o le a ia fa'asalalauina i luga o fa'asalalauga lautele. Le Atua e, le Atua e, mafaufau-" o lana tala lea. "Ou te le mafai... ou te le mafai lava..."
  
  Na fa'ao'o atu e Kinimaka i luga o ona vae, o le tagata lapo'a o lo'o gugu ma le fa'amoemoe. "Matou te le faatagaina lenei mea e tupu. E tatau ona tatou faia se mea. O lenei."
  
  Ma na vaʻaia e Drake le moli o le SAW pe a ma le limasefulu futu le mamao, o le mataʻutia o ana fana, naʻo le mea lava e tu i le va o latou ma Ramses, ma le pomu faaniukilia.
  
  "O ai e fia ola e faavavau, a ea?"
  
  "Leai," o le tala filemu lea a Alicia. "E manaia lava e pei o seoli."
  
  Ma na toe tilotilo atu Dahl i le 'au. "O le a ou taulamua."
  
  I lena vaeluaga lona lua, na saunia ai toa a Niu Ioka; se 'au a SPEARERS, ona sosoo ai lea ma leoleo uma ma sui sooupu i totonu o le taliga. Na tutulai tagata uma i luga, faasaga i le auupega feanu, ma faia le filifiliga mulimuli oo latou olaga.
  
  Na amataina e Dahl. "Osofaiga!"
  
  
  O LE MATAUPU E FAsefulu-TULU
  
  
  Na tamoe Drake i le ogatotonu o ana uo, i le mea tonu lava na ia manao ai, ma sii i luga lana fana ma fana malosi. E sasaa mai pulufana mai fana ta'i tasi i le saoasaoa e lua afe lima selau futu i le sekone, ma le tele o pa o lo'o fa'alogoina i totonu o fa'atau. Na ta'e pupuni i luga o le vaa.
  
  I se mataupu o sekone, latou tipiina le va i le afa, faʻaauau pea le afi malosi. O le tagata faʻaoga SAW na vave suia ona tulaga, na teʻi i le sauā o le osofaʻiga. E le faapea ua taofi le fana; o ana pulu na su'e se ala i luga o le laau ma alu atu ai i le sami ona e foliga mai ua tautevateva i tua. Na aumai e Drake le vaaiga telescopic i ona mata, tuu lona tamatamailima i luga o le faʻaoso ma faʻaalia foliga o le tamaloa o loʻo uuina le SAW.
  
  "O le Alligator lea," o le tala lea a Hayden i luga o le fesootaiga. "Aua le misia."
  
  Sa faliu i tua, toe fo'i atu ia i latou, o lo'o feanu pea le ta'i. Na manatu Drake e tatau nei ona matua vevela le fagu e liusuavai ai, ae le vave. O se pulufana na lavea ai le leoleo i le ofu pulufana, ona gau ai lea o le lima o le isi. I le taimi nei, ua sauni o latou loto e oso ese mai o latou fatafata, ae latou te leʻi taofia le osofaʻiga pe faʻaitiitia le fana. O le pito i lalo o le vaa ua pa'u i lalo, ua malepelepe, o le pito i tua ua matala na matala ua pei o se fasi sisi. Sa sasau malosi e le alligator le SAW, ma taumafai e taui. Na ati pulufana le avanoa i luga a'e o latou ulu.
  
  O le leo lemu o le afi o le vaa na liua i se gogolo lemu, ma na suia ai mea uma. Na oso i luga o le vaa le alligator, ma faaauau pea ona fana malosi. Na amata ona pisapisao le vai mai tua, ma faasipa i luma le vaa. Na iloa atu e Drake o loo i ai pea i le luasefulu futu mai le pito i tua, sa ia iloa atu o ia e liliu i le agavale ma le itu, ma na ia iloa o le a latou le taunuu lava i le taimi.
  
  I le ee a o ia pa'u, sa ia pa'u i lona itu, ma tu faafuasei. Na pau Dahl lata ane. Na taavalevale Hayden, o ia mea uma na atili ai ona faigata le sini a le Alligator, ae e foliga mai e le o popole le tamaloa. Na iloa atu lona ata ua solomuli, ma aga'i loloto atu i totonu o le vaa.
  
  Sa faailo atu e Drake ia Hayden, ma sa valaau atu Hayden mo helikopa.
  
  O manulele uliuli na feosofi atu agai i le auala, na o ifo ma le malosi ma faapepepepe i le tolu futu i luga aʻe o le eleele a o aʻe le auvaa a le SPEAR i luga o le vaa. A'o fa'afeiloa'i leoleo ma sui, na fausia ai se sootaga fou e le motusia lava, na latou fa'afeiloa'i i le mea sili latou te mafaia, ona toetoe lava a lele atu ai loa helikopa i le ea. Na tulei e le au pailate ia taavale i le mea e gata ai, ma tulituliloa le vaa puaa ma e lei pine ae taunuu i luga. O se vaaiga e le mafai ona mafaufauina e Drake: o manulele o loʻo tautau e pei o ni manu feʻai mataʻutia i le lagi o Niu Ioka, o le lagi lauiloa e fai ma tua, o loʻo sauni e lele i luga o le vaʻa a Staten Island.
  
  "Tu'i malosi i latou," o le tala lea a Hayden i le leitio a le helikopa. "Ma vave".
  
  I le alu ifo i lalo, e lua helikopa na faanatinati atu i le taumuli o le vaa. Toeitiiti lava o le taimi lava lena, o le Alligator le mautonu na pipii atu lona ulu i fafo o le faamalama o le itu ma fana se voli ita tele. O lona pa lona tolu na paʻu i totonu o le paʻu pito i fafo o helikopa, na ati i nisi vaega ma fiti mai isi. Na pauu mai le lagi helikopa e pei o ni maa. Na talepe i lalo e Dahl le faitotoʻa ma toe foʻi atu le fana, na misia pulufana ma le leai o se faamoemoe.
  
  "Ta fana e pei o loo ula," o le tomumu lea a Drake. "E le mafai lava ona ausia le sini sa"o."
  
  "Toe i tua". Na fiu Dahl i le taumafai e ta le Alligator ma sauni o ia lava mo le ta o lo o sau.
  
  O le tolu sekone mulimuli ane na tupu ai, ae e le o se ta, ae na o se taofi faʻafuaseʻi. O le helikopa muamua na faapepepe i luga o le fogavaa pito i luga o le vaa, ae o le helikopa lona lua na faapepe i tafatafa o le itu o le uafu, o loo i luga o le vaa le vaega totoe o le auvaa a le SPIR. Na vave ona latou o ese, o seevae o loʻo paʻi i luga o le fogavaa ma faʻapotopoto i vaega. Ona tula'i lea o helikopa e fa'atasi ma a latou paaga i le ea o lo'o tulituliloa le va'a.
  
  Na maua e Hayden o ia lava e faafesagai ma le au mo ni nai sekone. "Matou te iloa le mea o iai o ia. potu afi. Tatou fa'auma nei loa."
  
  Na latou taufetuli, e pamu le adrenaline i tua atu o mea uma, ona suia manino ai lea e le Alligator auala i luga o le fogafale i lalo.
  
  O le RPG na faaili i luga o le ea, fetoai ma le helikopa ma pa. Ua le toe mafaia e le manulele, ua salalau u'amea i itu uma, ua ufitia e le afi le tino uliuli, ma ua pau i luga o le fogavaa pito i luga o le vaa.
  
  I le faʻatonuga "running SPEAR".
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU FA
  
  
  Na faalogoina e Drake se suiga i le leo o le afi o le helikopa ma na ia iloa e aunoa ma le siakiina o le taʻavale o loʻo saoasaoa agai atu ia i latou. Afai e le lava lena mea, o le ata fa'aumiumi, fa'apolofe'ai o lo'o sosolo atu i luga o le fogafale sa sa'o i le fa'amoemoe.
  
  Taufetuli pe oti.
  
  Na ia faʻapipiʻi lona tauau i le faitotoʻa i fafo, ma saeia le faʻavaa atoa mai ona faʻamau ma paʻu i le avanoa i tala atu. Ua taufetuli atu tino ia te ia, taavavale, faaloaloa, feaei ma tulei. O le helikopa na paʻu malosi, o le rotors na o ese, ma le tino uʻamea ua malepelepe. O mea uma lava e amata mai i le ma'i ma'i e o'o i tao e uumi lima lima e tipi i luga o le ea, tipiina i ni vaega. Sa luluina ma oi le vaa, sa puna le vai i le agavale ma le taumatau.
  
  O le polo afi na fana agai atu i isi helikopa, na vave ona faia se gaioiga e aloese ai, o le laki lava na taofia ai i latou mai le fetoai. O alia o le afi na mitiia le fogafale pito i luga, ma mafua ai ni afi fou, mu le vali ma pou u'amea, ma liusuavai ai le vali. Na punou le rotor ina ua taia le pou i le itu taumatau o Drake, ma fiti agai i le fola ma lona malosi uma na faafuasei lava ona taofi. O isi atigi fa'alelei na ta'e ai faamalama ma ati ai le fa'avaa, ma o le tasi tui mata'utia na alu sa'o i le itu o le va'a ma alu atu i le sami. Na lagona e Drake le pa'i mai o le afi a'o alu atu le vevela ia te ia, ma tilotilo i lalo o lona tauau ma iloa ai le 'au atoa o taatia, e oo lava ia Smith o taoto i luga o Lauren. Na pasi le pa ma latou matamata i le fouvalega ona ave lea e Alligator mea i le tulaga o le valea atoatoa.
  
  Faavalevalea.
  
  O le isi RPG na alu saʻo i totonu o le vaʻa lava ia, ma tuʻu ai le faʻailoga faʻailoga ma taʻe le faʻailoga aʻo lele. O se pa na pa mai a o saeia se atigi i luga o le fogavaa, ma auina atu ai le tele o gout o le afi ma otaota matautia i lo latou ala. Na oi Drake ina ua tuia lona ulu ma lona tauau i le ma'i ma'i, ma le fiafia ona o le tiga na iloa ai o ia o loo ola pea. I le faʻaaluina o sina taimi e manava ai, sa ia siakia le siʻosiʻomaga fou i luma atu.
  
  Sa i ai se pu masaesae i le fogavaa. Sa i ai faaputuga fafie i soo se mea. Na tafe mai le asu ma le afi i totonu o le fogafale pito i luga na tapunia.
  
  "E manino le auala," o lana tala lea.
  
  "Naʻo oe!" Toetoe a ee Lauren.
  
  "Ia nofo," na feanu ai Kenzi, ma toso le tauau o Dahl. "O e manuia, Thorst?"
  
  "Ioe, ioe, ua ou manuia. Tuu aʻu ou te alu".
  
  Na savali Drake i se saoasaoa fa'afa'afa, e sili atu le fa'aeteete nai lo le mea na ia manatua i lona olaga atoa. Sa faapupuu faatasi le vaega i ona tua, ma le iloa lelei o le mea e alu i ai. I le taimi mulimuli, e pei ona ia faamoemoeina, na sau sa'o mai Dal i lona tauau.
  
  "O tatou faia lenei mea, uso?"
  
  "E sa"o lava matou."
  
  Ma sa latou feosofi i lalo i se pu fou, muamua vae ma mata e saili mo fili. Sa latou pa'u malosi atu i le fogavaa pito i lalo, taavalevale, le tagolima, ma tutula'i ma a latou fana ua aoaoina.
  
  "Mama!" Sa tagi Drake.
  
  O o latou seevae na tau i le fogavaa malo i tua atu o latou.
  
  Na mulimuli mai Kensi, ma na iloa muamua e Drake, na ia aveese lona peleue mamafa i totonu ma, lona lua, na ia afifiina i le pito i lalo o le vaega vaelua tolu futu o le rotor o le helikopa. Sa matamuli ona foliga a o ia liliu atu i le Suetena.
  
  "O lenei," o lana tala lea, "ua i ai la"u auupega."
  
  "Ia fesoasoani mai atua ia i tatou."
  
  Na latou feosofi atu i luga o le vaa o se tasi, ma ave Ramses ma Gator i le taua. Sa saoasaoa le va'a i taimi uma e te'a. Na tupu aʻe foʻi le motu o Liperate, faʻapupulaina ma faʻateleina i luga o le tafailagi.
  
  "E le o malamalama ea le maniac e le oo i le faatagata?" Na manava malosi lava Kinimaka.
  
  "Aua e te fai atu lena mea," na toe oso atu ai Hayden. "Aua le fai atu lena mea."
  
  "Oi ioe, ua ou malamalama."
  
  "Latou te le goto lenei vaa," o le faamautinoaga lea a Dahl ia i latou. "O le faga e le lava le loloto e mitiia ai ... ia, e te iloa le mea."
  
  I le isi fo'i fo'i i lalo na i'u ai ina maua a latou mea'ai. Na leoleoina e le alligator le faitotoʻa aʻo faʻatautaia e Ramses le vaʻa. E tusa ai ma lana faʻataʻitaʻiga ua leva ona faʻamautu mo le faʻavalevalea, ua faʻasalalau e le tagata fai pomu se RPG na ia saunia mo na o se taimi faapena. Sa le mafai e Drake ona taofia le manava ma ee atu mo tagata uma e lalafi, ona sosolo atu ai lea o le fana i le ogatotonu o le vaa i le maualuga o le ulu, ma tuua ai se ala o le asu i lona ala, na uunaia e le talie a le Alligator.
  
  "E te fiafia tele i ai? Na e mauaina lena mea? Ua uma ona matou feoti!"
  
  Na tepa a'e Drake ma su'e Alligator toeitiiti lava i luga a'e o ia, o lo'o tamo'e atu i le roketi, o lo'o fa'atasi ma ia lana roketi. O le roketi lava ia na lele i totonu o le vaa ma alu ese i tua, ma pa i le ea. Sa sasau e le alligator le roketi i le ulu o Drake.
  
  Na oso le Yorkshireman ina ua liliu Ramesses, o lona lima o loʻo faʻamautu i luga o le uili.
  
  "Ua e tuai mai," o lana tala lea.
  
  Na ta e Drake le Alligator i le manava, ae na ia oso i tua, o loʻo sasau pea lana auupega lapoa. Ina ia sa'o, na tuai ai le 'au i se taimi faaopoopo. E leai se tasi na manao e lavea i se laau aano o manu, ae sa tele le avanoa i totonu o le vaa, lea na maua ai e Dahl ma isi le malosi tele. Na gugu le alligator ma faliu, ona tamoe saʻo atu lea ia Ramses, le perenise faatupu faalavelave, lea o loʻo uuina nei se fana semi-automatic. Na matauina e Drake se ato faafafa o lo o fusi i tua o le Alligator.
  
  "O loʻo e faʻatuai le mea e le maalofia," o le tala lea a Ramses.
  
  O le tasi lima na ia sasaa le ausa mai totonu, ma le isi na ia suia teisi le ala, ma taulai atu i le Liberty Island.
  
  "Na e popole i le auala e te ola ai?" Fai mai Drake mai tua o le fata. "Faatauga? Loka? Ose fuafuaga au'ili'ili o le sola ese? O le a le mea sa i ai na mea uma?"
  
  "Oi, sa na'o le fa'atauga - e fa'afefea ona ou tu'uina - o se fa'atauga e ave i fafo? Fa'ate'a uma a'u 'oloa faalelalolagi. O le maota o se faamavaega ma o lona uiga o le iuga. A uma mea uma, na e ave saʻo aʻu i Niu Ioka. Ma o le fuafuaga o le sola ese, ioe, fai sina lavelave, ou te taʻutino atu lena mea. Ae o e vaai nei? Ua e tuai. Ua ta le uati."
  
  E le iloa tonu e Drake le uiga o Ramses, ae na manino le uiga. Ina ua sau i fafo mai le ufiufi, sa ia sasaa le faleuila i pulufana ma tamoe atu ia i latou, o lana au latalata ane. Le toe tautala; o lana faaiuga lea. Na tautevateva Ramses i tua, o le toto na tafe mai lona tauau e pei o se vaipuna. Na 'e'e le ali'i ina ua ulu pulufana i lona tino. O le tioata na ufitia uma ai tagata faatupu faalavelave i le sausau masaesae.
  
  Na talepe e Drake le faitotoʻa ona see lea, ma oso ese mai le faʻavaa ma seʻe i le tu, ma fetuu lana laki. Na oso atu Dahl ia te ia, o Kenzi sa i ona tafatafa. Na ulu atu le toalua lea i totonu o le fale uili ma sii a latou auupega e fasioti. Na faafetaui i latou e Ramses ma le malosi atoa o se tagata valea e fitu-futu, e saisai maso, e ataata e pei o se maile vao; sa ia faanatinati atu i totonu ma taumafai e faataapeape solo i latou.
  
  E leʻi taliaina e Dahl se tasi o nei mea, na teteʻe atu i le malosi sauā ma ave uma ta. Na siva Kensi fa'ata'amilo ia i la'ua uma, ma ta i le pito o Ramses e pei o se luko mata'utia. Na fasi e le perenise mata'utia le Suetena. O le vaa tauau na tete ai Dahl. O lima malolosi na u'u le faa'i o le Suetena ma amata ona oomi. Sii i luga ona lima, ma tatala e Dahl lana uu i le afa ona ave lea e ia lava; Sa luluina ma fetaomi uma e le tasi le isi seia oo ina le toe mafai ona manava. Na faliu e Ramses Dahl i tua ma toe tosoina o ia i le puipui, ae na o le pau lava le tali a le Swede o se ataata lautele.
  
  Na oso i luga Kensi i luga o le ea, ma sii i luga lona tulilima, lea na ia aumaia i lalo ma le malosi malosi, tuusaʻo i luga o le manuʻa tafe toto o Ramses. E lei mafaufauina lava e tasi le tu"i e uma ai se fusuaga faapea, ona ia tatu"i lea o le fa"a"i o le tamaloa e tusa lava pe e"e, ma fa"apupula ai ona mata.
  
  Ona tautevateva lea o Ramses, ua lilofia i le toto, ma pua'i. Na tuʻuina atu e Dahl e alu, ma lagona le iʻuga. O mata o le tagata faatupu faalavelave na taulaʻi atu i mata o Suetena, ma e leai ni faʻailoga o le toilalo ia i latou.
  
  "O le a ou avea lenei taimi o se taimi o le manumalo," o lana tagi lea. "Ma tuʻimomomoina le fatu o le kapitalisme."
  
  Ua faaloaloa atu lona lima e peiseai ua fia tago atu i le Alligator.
  
  Na toe oso atu Dahl. Na lavea e le pulufana ia Ramses i le manava, ma toe togi ai o ia i tua.
  
  Na oso le alligator ma pau i luga o Ramses.
  
  Na mafai e le Perenise Fa'atupu Teroris ona tago atu i le ato fa'afafa o lo'o fusi i tua o le Alligator na pa'u, o lona lima fa'aloaloa o lo'o pipi'i mai le uaea lanumoana fa'aalia a'o la pa'u'u uma.
  
  Na faataalise atu Kenzi i luma, ma taulai atu i le lima o loo uuina le uaea e na o le pau lea o le auupega na ia uuina, o le auupega sili lea sa ia te ia, o le katana mataga. Na vave ona tipi lona lau, tipi ese le lima o Ramses i le tauau, ma mafua ai ona faʻaalia e le tagata faatupu faalavelave se faʻaaliga o le matua faateʻia.
  
  O le lima na ta i le fola i le taimi lava e tasi ma le Alligator, ae o tamatamailima o loʻo pipii pea le pito o loʻo matala nei o le uaea lanumoana.
  
  "E leai se faafitauli," o le tale lea a Ramses. "E sa"o lou osofa"i fa"apea. E le'i taina le uati. Ae..." Na mimilo ai o ia i se ma"i, na vave ona tafe mai le toto mai lona manava, lima ma lona tauau agavale.
  
  "O lenei... o loo tupu... i le taimi nei."
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU LIMA
  
  
  Na fetolofi Drake i luga o le fola, ma taʻavale le Alligator i luga o lona manava aʻo ata le vale i totonu o le fogafale toto. Na pa'u Dahl i ona tafatafa, o le tiga, le fefe ma le mua'i tusia i ona foliga. Sa mau le maea, ae na tatala loa e Drake, ona tatala lea o le pusa uamea mai mea talatala.
  
  O le taimi o le faitau i tua na tu i o latou luma, o ona numera mumu mumu e taufaamataʻu ma mataʻutia e pei o le toto na sosolo i luga o le fola i lalo ifo o latou tulivae.
  
  "Fasefulu minute," na tautala muamua ai Hayden, ma le leo o lona leo. "Aua e te taalo i ai, Drake. Fa'agata lenei mea i le taimi nei."
  
  Ua uma ona liliu e Drake le pomu, e pei lava o le taimi mulimuli. Na tu"u atu e Kinimaka ia te ia se naifi fa"aaoga ua matala, lea na ia ta"e"ese"ese fasi ma lea vaega, fa"agaioi ma le fa"aeteete, ma le fa"aeteete i le tele o mailei e ono fa"ailoa mai e se tagata fai pomu e pei o Gator. A o ia aveese le masini mai le tagata faatupu faalavelave faavalevalea, sa ia tilotilo atu ia Alicia.
  
  "Aua e te toe fai atu," o lana tala lea, ma uu le tamaloa i lalo o lima ma toso ese. Semanu e leai se alofa mo se tagata fasioti tagata faapena.
  
  Faatasi ai ma se lima mausali, na ia aveese le pito i luma o le pomu. O lo'o fa'apipi'i i ai ni uaea lanu moana vili sa fa'aloloa mata'utia.
  
  "E le o se pomu e fai i le fale," o le musumusu lea a Dahl. "Fa'aitete".
  
  Na tu Drake e faataupupula atu i lana uo. "E te manao e fai lenei mea?"
  
  "Ma e nafa ma le tatalaina? Pe lava. Leai."
  
  Ua u e Drake lona laugutu pito i lalo, ua ia iloa lelei mea uma e aafia ai. O le faitau emo i lalo o se faamanatu faifaipea o le itiiti o le taimi na totoe.
  
  Na valaau Hayden ia Moore. Na valaau e Kinimaka ia sappers. O le isi na ta'ua NEST. Ina ua tilotilo Drake i le masini, sa mafaufauina itu uma ma vave ona sasaa mai faamatalaga.
  
  "Toe toe toso uaea," o le fautuaga lea a Dahl.
  
  "Taofia tele."
  
  "Ou te masalo e leai se masini e gaoioi i lenei taimi, pe a fua i le auala na tamoe ai le Alligator."
  
  "Tauagavale. Ma e le mafai ona matou toe faʻaaogaina lou manatu samala."
  
  "Mataamilosaga solo?"
  
  "O le faafitauli lena. Ua leva ona latou fa'aogaina se mea fou - uaea-saogalemu. Ma e moni lava lenei tagata ulavale. Afai ou te aafia i lenei mea, atonu e aoga."
  
  Na faia e le alligator ni leo le mautonu mai le potu na sosoo ai a o galue Alicia. E le'i umi ae tu'i lona ulu i le faitoto'a ta'e. "Na ia fai mai o le pomu o loʻo i ai se ki faʻafefe." Sa faamimigi o ia. "Ae ou te manatu o le a ia faia."
  
  "E leai se taimi," o le tala lea a Dahl. "E leai se taimi leaga mo lenei mea."
  
  Na tilotilo atu Drake i le taimi. Ua toe tolusefululima minute o totoe. Sa nofo o ia i luga o ona vae. "Talofa, e le mafai ona tatou faia lena tulaga lamatia. O le a le vave e taunuu mai ai le au pomu iinei?"
  
  "E lima minute le maualuga," o le tala lea a Kinimaka a o taia e helikopa le fogavaa i soo se mea latou te mafaia. O isi na faapepepe maualuga teisi ina ua feosofi tagata laveai. "Ae faapefea pe a latou le mafai ona aveese o ia?"
  
  "E faapefea ona tatou togi i le faga?" O le fautuaga lea a Lauren.
  
  "O se manatu lelei, ae e laitiiti tele," ua uma ona fesili Hayden ia Moore. "O le vai eleelea o le a tumu ai le aai."
  
  Sa luluina Drake i tua ma luma, ma mafaufau i le valea, ona maua lea o mata o Dahl. E tutusa lava le manatu o le Suetena, na ia iloa. Faafetai i la latou vaai, sa latou fesootai tuusao ma faigofie.
  
  E mafai ona tatou faia. E na o le pau lea o le auala.
  
  Semanu tatou te tauaso. E lē o iloa le iʻuga. O le taimi lava e amata ai, e leai se toe foʻi i tua. Matou te o i se malaga e tasi le itu.
  
  O le a la le mea o lo'o e fa'atali? Tulai i luga, tina.
  
  Na tali atu Drake i le luʻi i mata o Dahl ma faʻasaʻo i luga. I le manava loloto, sa ia fusi i lana fana, tuu ana fana, ma toso mai le pomu faaniukilia mai lana ato faafafa. Na sioa atu Hayden ia te ia ma ona mata lapopoa, o se faanumanu mata.
  
  "O le a le mea e te faia?"
  
  "E te iloa lelei le mea o loo matou faia."
  
  "O mamao saogalemu atonu e le tutusa. Mo oe, o lona uiga."
  
  "Ona latou le faia lea." Na faamimigi tauau o Drake. "Ae ua tatou iloa uma e tasi lava le auala e laveai ai lenei aai."
  
  Na pikiina e Drake le pomu faaniukilia ma savali atu ai Dahl i luma. Na taofi o ia e Alicia mo se isi taimi taua.
  
  "E te alu ese pe a uma le kisi e tasi? Aua nei avea lenei ma mafutaga sili ona puupuu o loʻu olaga."
  
  "Ou te ofo e leai ni au mea pupuu."
  
  "O loʻo ou faʻatauvaʻa ma le loto i ai se tama na ou filifili ou te fiafia i ai, o le na ou faʻafefe ma faʻamalieina pe a ma le valu minute."
  
  "Oi lelei. Toe feiloa'i i ni nai aso."
  
  Sa uu e Alicia ia te ia ma ona mata na o ia, ma taofi le vaega o totoe o lona tino e matua filemu. "Toe fo"i vave mai".
  
  Na oomi e Hayden i le va o Drake ma Dahl, talanoa vave, faʻasalalau faʻamatalaga mai Moore ma mataʻituina i latou e mafai ona faia le fesoasoani muamua.
  
  "Fai mai latou o le uta o le pomu e i le va o le lima ma le valu kilotons. Mafaufau i lona voluma, mamafa ma le saoasaoa o le a magoto ai..." Sa tu o ia. "O le loloto saogalemu e tasi le afe valu selau futu..."
  
  Na usita"i Drake, ae na alu a"e i luga o le faasitepu lata ane i le fogafale pito i luga. "Matou te manaʻomia le helikopa sili ona saoasaoa o loʻo ia te oe," o lana tala lea i le pailate o loʻo sau. "Leai se mea leaga. Leai se tagi. Na'o le tu'u mai ia i matou o ki leaga."
  
  "Matou te le-"
  
  Na faasalavei atu Hayden. "Ioe, sefuluvalu selau futu, e faʻaumatia uma nei radiation, e tusa ai ma le poloaiga a le NEST. E leaga, e tatau ona e valusefulu maila mai le matafaga."
  
  Na lagona e Drake le tino u'amea o le pomu ua see teisi i totonu o le afu o loo ufitia ai ona tamatamailima. "I totonu o le tolusefulu minute? E le tupu lenei mea. O le a se isi mea o ia te oe?"
  
  Na sesega Hayden. "E leai se mea, Drake. E leai sa latou mea."
  
  "O lea ua amata ona foliga lelei lenei samala," o le tala lea a Dahl.
  
  Na vaai atu Drake ia Alicia ua faanatinati atu, ma agai atu i le fogafale pito i luga ma tilotilo atu i le sami. O le a le mea sa ia sailia iina, i fafo?
  
  Na sau le pailate, o le masini Bluetooth e emo i lalo o lona pulou. "E i ai le matou helikopa sili ona saoasaoa i le vaegaau," o lana tala lea. "Bel SuperCobra. Lua selau maila i le itula pe a e tuleia o ia."
  
  Na liliu atu Drake ia Hayden. "E aoga lenei mea?"
  
  "Ou te manatu ioe". Sa ia faia ni fa'atatauga fa'atatau o le mafaufau i lona ulu. "Faatali, e le mafai ona moni lenei mea."
  
  Na tago Drake i luga o le pomu faaniukilia, o loʻo mumu pea numera mumu, o Dahl i ona tafatafa. "Tatou!"
  
  "E valusefulu maila," o lana tala lea a o tamoe. "Ioe, e mafai ona e faia. Ae o le a na o oe lava ... tolu minute e alu ese ai mai iina. E te le sola ese mai le sone o le pa!"
  
  Na fa'alatalata atu Drake i le Super Cobra e aunoa ma le fa'agesegese, ma va'ava'ai i foliga fa'aefuefu fa'alelei, 'olo, ta'i-tolu-pa'u, faga fa'atau ma le afi o Hellfire.
  
  "Ua lava," o lana tala lea.
  
  "Drake," na taofi e Hayden o ia. "E tusa lava pe e te faapa'ūina ma le saogalemu se pomu faaniukilia, o le pa o le a faaumatia ai oe."
  
  "Ia tuu le faamaimauina o matou taimi," o le tala lea a le Yorkshireman. "Seʻi vagana o oe poʻo Moore poʻo se isi i lou ulu na te iloa se isi auala?"
  
  Na fa'alogo Hayden i fa'amaumauga, fautuaga ma le atamai na fa'ailoa pea e Moore. Na lagona e Drake le luelue o le vaa i luga o peau sousou, na vaʻaia le lagi o Manhattan i se mea vavalalata, e oʻo lava i le vevesi pei o loi o tagata ua toe foʻi mai io latou olaga. O va'a a le militeri, va'a saosaoa ma helikopa sa i ai i so'o se mea, fa'ata'ita'iina e le to'atele o le a tu'uina atu o latou ola e fa'asaoina i lenei aso.
  
  Ae na oo uma i lalo i le na o le lua.
  
  O Drake ma Dahl na malaga i luga o le Super Cobra, ma mauaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi i pulega mai le pailate alu ese.
  
  "Manaia se malaga," o lana tala lea a o alu ese. "Ma ia manuia".
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU ONO
  
  
  Na tuuina atu e Drake le pomu faaniukilia ia Dahl ma sina ataata i ona foliga. "Mafaufau atonu e te manao e fai le mamalu, uo."
  
  Na sii i luga e le Suetena le pomu ma aʻe i tua o le helikopa. "Ou te le o mautinoa pe mafai ona ou faatuatuaina oe e ave taavale i se laina sao."
  
  "E le o se taavale lea. Ma ou te talitonu moni lava ua uma ona matou faʻamautuina e mafai ona sili atu laʻu avetaavale nai lo oe."
  
  "Aisea ua tupu ai lenei mea? Ou te le manatua faapena."
  
  "O aʻu o le Igilisi. E le faapena oe."
  
  "Ma o le a tonu le mea e fai e le tagatanuu i lenei mea?" Na see atu Dahl i se nofoa.
  
  "Pedigree," o le tala lea a Drake. "Stuart. Hamilton. tuliga. faamau. Mauga. Ma sili atu. Na latalata atu Suetena i le manumalo i le Formula 1 ina ua maua e Finelani le tulaga muamua.
  
  Na ata Dahl, fusi i luga ma, tuu le pusa u'amea uliuli i luga o ona tulivae, tapuni le faitotoa. "Aua e te tautala leotele, Drake. O le pomu e mafai ona faʻapipiʻiina i se 'auvalea' sensor."
  
  "Ona tatou faʻanoanoa lea."
  
  O le tosoina o le mea fa'ato'aga, na ia si'i ese ai le helikopa mai le va'a, ina ua uma ona mautinoa o lo'o manino le lagi i luga. O le susulu o le la mai tua ma oso ese mai le faitau miliona o ata o le aai, ma avatu ia te ia se faamanatu laitiiti pe aisea na latou faia ai lenei mea. O foliga na tilotilo mai ia te ia mai lalo ifo o le fogafale, o le toatele oi latou o ana uo ma aiga, o lana au. O Kenzi ma Mai na tutu soosootauau, o la foliga e leai ni foliga, ae o le Isaraelu lea na iu lava ina ataata o ia.
  
  Sa ia tataina lana uati ma fai atu i na o ona laugutu: Faagaioi pea.
  
  Sa leai se mea na iloa atu ai Alicia, e faapena foi Beau. Na auina atu e Drake se helikopa faamiliteli i luga o galu i luga o se auala tuusao i luga o le Atelani. Sa sopoia e matagi lo latou ala, ma o le susulu o le la sa emoemo i luga o galu uma. Ua fa'aloaloa le tafailagi i itu uma, faaofuofu o le lagi lanumoana malamalama e fa'atusalia le vateatea mata'utia o le vasa. O le tafailagi mata'utia i tua atu na mou atu a'o faasolosolo malie atu minute ma sekone i le zero.
  
  "Sefululima minute," o le tala lea a Dahl.
  
  Na tilotilo atu Drake i le odometer. "Sa"o i le taimi faatulagaina."
  
  "O le a le umi o le a tatou totoe?"
  
  "Tolu minute," na sii i luga le lima o Drake. "Faaopoopo pe itiiti."
  
  "E fia lenei mea ile maila?"
  
  "I le lua selau maila i le itula? Pe tusa ma le fitu."
  
  Na faaalia e Dahl le faamoemoe i ona foliga. "E leai se leaga".
  
  "I se lalolagi lelei," o le faamimigi o Drake. "E le aofia ai le feliuliua"i, fa"avavevave, osofa"iga malie. Po o le a lava le isi mea na latou lafo mai ia i matou iina."
  
  "E i ai se mea fa'afefeteina o lenei mea?" Na tilotilo solo Dahl, o loo uu mau e ona tamatamailima le pomu faaniukilia.
  
  "Afai e tupu, ou te le iloa po o fea." Na tilotilo atu Drake i lana uati.
  
  Sefululua minute seia oo i le pa.
  
  "Ia saunia".
  
  "E fa"apenei i taimi uma."
  
  "Ou te mate e te leʻi faʻamoemoe e te faia lenei mea ina ua e ala i le aso nei."
  
  "O le ā? Pa'u se pomu faaniukilia i le Vasa Atelani e laveai Niu Ioka? Po o le talanoa faafesagaʻi ma oe a o iai i totonu o le Marine helicopter?"
  
  "Ia, e lua."
  
  "O le vaega muamua na oo mai i lo"u mafaufau."
  
  Na lulu le ulu o Drake, ua le mafai ona natia lana ataata. "Ioe na tupu. O oe o Thorsten Dahl, le toa sili."
  
  Na matala e le Swede lana uu i luga o le pomu faaniukilia mo na o sina sekone e tuu ai lona lima i luga o le tauau o Drake. "Ma o oe o Drake, Matt Drake, o le tagata sili ona alofa ua ou iloa. E le afaina po o le a lou taumafai malosi e nana."
  
  "Ua e sauni e faapa'ū lenei pomu faaniukilia?"
  
  "Ioe, o oe le vale mai le itu i Matu."
  
  Na faamalosia e Drake le helikopa e maulu, isu-muamua i totonu o le afu efuefu. Sa sasau e Dahl le faitotoa pito i tua e matala, ma faliu ina ia maua se tulaga sili atu. O se tafega o le ea na tafe atu i totonu o le Super Cobra. Na fa'amauina e Drake lana u'umau i luga o le lave fa'atonutonu ma oomi atu vili, fa'aauau pea ona pa'u vave. Na siitia e Dahl le pomu faaniukilia mo le taimi mulimuli. Na oso aʻe galu, fetoʻai ma lafo atu ai ni feʻai feʻaveaʻi agaʻi ia i latou, e feʻilafi mai i le puaa paʻepaʻe, ua tumu i feilafi taimane o le susulu o le la. O le fa'amalosiina o maso uma, na i'u ai ina toso malosi e Drake o ia lava, fa'asa'o lana fa'alilo ma liliu lona ulu e matamata atu ia Dal o lafo le aupega fa'a'u'amea o le fa'aumatiaga sili i fafo o le faitoto'a.
  
  Na pa'ū i galu, o se pomu taamilomilo na faigofie ona ulu i totonu o le vai ona o le maualalo o le maualuga lea na faʻasaʻoloto ai, o se isi auala mautinoa-afi e faʻamautinoa ai o loʻo tumau le le mautonu o le masini faʻafefe. O le taimi lava lea na toso ese ai e Drake i latou mai le feteʻenaʻiga, o loʻo tiʻetiʻe i luga o galu na matua maualalo lava na latou lofituina ai lona faaseʻe, leai se taimi e maua ai le maualuga ma tuʻu ai i le helikopa le avanoa e paʻu ai pe a tupu se faʻalavelave.
  
  Sa siaki e Dahl lana lava uati.
  
  Lua minute.
  
  "Tuu lou vae i lalo."
  
  Toetoe lava toe ta'ua e Drake e le'o ia aveina le ta'avale, ae na ia taula'i atu i le fa'avavevave o le manu, ma le iloa ua na'o le alu ese o le mamafa o le tagata Suetena. O lea la ua oo uma i ni nai sekone-le taimi a o lei oo i le pa faaniukilia, o maila na aveesea ai mai le radius, le umi o o latou olaga.
  
  "Sefulu valu sekone," o le tala lea a Dahl.
  
  Drake saunia mo seoli. "Sa manaia, uo."
  
  Sefulu... iva...
  
  "Vaai vave, Yorkie."
  
  Ono... lima... fa...
  
  "E leai pe a ou vaai atu i lou vale-"
  
  O.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU FITU
  
  
  E leai se mea na iloa e Drake ma Dahl o le amataga o le pa i lalo o le sami, ae o le pa tele o le vai na pa mai i tua atu o i latou na lava lea e faʻafefe ai o latou loto. O se ao mushroom vai e alu aʻe i le faitau afe o futu i le ea, e faʻafefe ai isi mea uma, faʻanatinati atu i le siosiomaga e pei o loʻo taumafai e malemo le la lava ia. O se si'osi'omaga o le fuifu rosa, ose fa'ailo i galu fa'ate'ia, o le ao lapotopoto, o galu maualuluga ma se galu fa'avae e o'o atu i le maualuga e sili atu i le lima selau mita.
  
  E le mafai ona taofia le galu o le pa, o se malosiaga na faia e le tagata o le natura, malosi le pala. Na taia le tua o le helikopa e pei o se samala, ma maua ai le lagona o Drake o loʻo tuleia o ia e le lima o se sauai leaga. Toeitiiti lava o le taimi lava lena, na maulu le helikopa, tulai mai, ona liliu lea i le itu. Na lavea le ulu o Drake i le uamea. Na pipii mau Dahl e pei o se pepe meataalo o loo togi solo e se taifau feai.
  
  O le helikopa na lulu ma taamilo, na luluina i se pa e le gata, o se galu malosi. Ua toe milo pea lava pea, ua telegese ona peleni, ua luelue lona tino. I tua atu o ia, o se pupuni tele o le vai na faʻaauau pea ona alu aʻe, faʻaosoina e se malosi titanic. Na tauivi Drake e nofouta, lafoai uma le pule i lona taunuuga ma taumafai e taofimau, ia mataala ma atoatoa.
  
  Ua le toe avea le taimi ma mea taua, ma e mafai ona latou mulivae ma kiki mo ni itula i totonu o le galu o le pa, ae na o le taimi lava na tafe ai ma puʻeina i latou i lana galu na manino ai le taunuuga moni o lona malosi faʻaleagaina.
  
  O le helikopa, toetoe lava a fa'asaga i lalo, fa'atopetope atu i le Atalani.
  
  O le leiloa o le pule, na saunia ai Drake mo le aʻafiaga, ma le iloa e tusa lava pe sao mai le faʻalavelave, e leai se vaʻa ola, leai ni ofutino, ma leai se faʻamoemoe e laveaʻiina. I se isi itu o le faatumauina o le lava o le malamalama e taofimau ai mo le ola pele, sa ia matamata atu ao latou pa'u ifo i le sami.
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU VALU
  
  
  Na vaai Alicia ia Drake o faia le sootaga i lona ulu pe a ma le tolu sekone mulimuli ane ia te ia. Dahl foi. Sa telegese ia tama, ae na te le ta'uina lava. E sili atu le fa'apolopolo o nisi mea. E pei ona malamalama ai isi, ma liliu atu ai Hayden ia Moore ma ana uo a le malo mo se fautuaga, na taia ai Alicia i le malamalama o le tulafono o le mamao saogalemu o le a mafua ai ona mafatia tele i latou uma i le isi afa itula. A o galue Drake e taitaia le helikopa, sa liliu atu Alicia ma lana vaai i se isi mea.
  
  O le a paʻu le helikopa, na ia iloa lena mea, o le filifiliga manino o le tulituliloaina ma se isi manulele e leai se aoga. Ae afai e lele lana helikopa i le lua selau maila i le itula...
  
  Na ave e Alicia ia Beau, ma faamatala atu lana fuafuaga, ona maua lea o se fitafita na faailoa atu i latou i se sui o le US Coast Guard.
  
  "O le a lau vaa e sili ona saoasaoa?"
  
  E oo atu i le taimi na alu ese atu ai Drake, ua i lalo Alicia i lalo o le fogafale ma oso i luga o se tipi tipi o le Defender-class, ua oo atu i le saoasaoa e silia ma le valusefulu maila i le itula. E pei ona molimau se tasi o le auvaa mamoe, sa latou faia ni suiga atonu pe leai foi na siitia ai le saoasaoa o le vaa i le silia i le selau. Ina ua tau atu e Alicia ia i latou i ni nai upu pupuu le mea sa ia manao e fai, sa tausisi uma alii sa i ai e nofo ma fesoasoani.
  
  I ni nai minute mulimuli ane, na faʻafefe ai le Defender, ma tipi i luga o galu ma lona tino malosi, ma taumafai e tapunia le va i le va o le pa le maalofia ma le taimi na latou taunuu ai.
  
  E pei ona taʻu atu e Alicia ia i latou, "O loʻo tatou agai atu i se pa faaniukilia, tama. Pipii mau i au fuga."
  
  Ma pe na latou iloaina pe leai, o le auvaa na tuleia le saoasaoa maualuga mai le vaa. O le tietie i galu ma luitauina i latou, na tuuina atu ai e le vaa o le vasega Defender mea uma sa ia te ia. O Alicia, e pa'epa'e ma pa'epa'e foliga, na u'u le fa'alava i totonu o le faleoloa, ma matamata i faamalama. Na fa'atulaga e GPS le ala o le helikopa e ala i le pu'eina o lana fa'ailoga transponder. O le auvaa o le vaʻa e masani ona mafaufau i le eseesega o le taimi, fai mai ua latou tapunia le va i le luasefulu minute, ona oʻo lea i le sefuluvalu.
  
  Sefulu ma le fitu.
  
  Ae umi tele. Na u'u e Alicia le nofoa afi ma tete'e ina ua uu e Beau lona tauau.
  
  "O le a aoga," o lana tala lea. "O le a tatou faasaoina lenei aso."
  
  Sa tamo"e le va"a i le saoasaoa e mafai ai, o le tuliloaina o le helikopa saosaoa, o i la"ua uma o lo"o tuli mata"utia le pa o lo"o latalata mai e le"i tupu. O le tafailagi o se laina e fesuisuia'i, e le sa'o. Sa afu le au, tauivi, ma su'esu'e i le loloto o lo latou iloa. Ua aga'i atu le va'a i le oganuu e le'i va'aia, sa matua malolosi lava afi ma foliga mai o lo'o ola.
  
  Ina ua liliu atu le kapeteni ia Alicia, ua mafai ona ia iloa atu se ao taamilo i luga o le tafailagi, e le mamao tele, ae sili atu nai lo le helikopa a Drake ma Dahl. O le Defender saosaoa na sosolo atu i luga o se vai tele e tasi, na ia iloa atu le aga'i mai o le galu, taia ma malepe, luluina uma u'amea o lo'o mau ai lona fausaga. I se mamao na mafai ona iloa atu ai se mama tele o vai pa'epa'e, o le vaaiga na aveesea ai le manava o Alicia mo sina sekone.
  
  Ae na o sina sekone.
  
  "Alu," sa ia manava, ma le iloa o Drake ma Dal ua toetoe lava a pa'u i totonu o le sami. "Galue, aga"i, aga"i!"
  
  
  ***
  
  
  Na alu le isi sefulutolu minute na taunuu ai i le nofoaga na lavea ai. Ua sauni Alicia, ma se ofu faaola o loo fusi i lona tino ma le isi i lona lima. O Bo sa i ona tafatafa ma le silia ma le afa sefulu tagata o le auvaa, ma tilotilo i le vai i ona mata. O le lapisi muamua na latou mauaina o se vaega opeopea o le lau, o le lona lua o se faase'e atoa. Ina ua uma lena, o na vaega e le'i magoto e aliali soo mai, e ui ane i se fuifui.
  
  Ae le o Drake poʻo Dahl.
  
  Na tilotilo atu Alicia i galu, o tu i le susulu o le la ae o loo nofo i seoli sili ona pogisa. Afai e mautinoa e le malaia e mafai e nei toa e toʻalua ona laveaʻi Niu Ioka ma sao mai le pa, ae na o le leiloa i le Atalani, na te leʻi mautinoa e mafai ona ia taulimaina. Ua mavae minute. Na opeopea i tua le malepelepe. E leai se tasi na fai mai se upu pe gaoioi se inisi. O le a latou nonofo seia oo i le po pe a manaʻomia.
  
  Sa tatagi pea le leitio. Le leo fesili a Hayden. Ona i ai lea o Moore ma Smith i le isi laina. E oo lava ia Kensi na tautala mai. Na mavae atu taimi i le lemu o le vevesi ma le faatupulaia o le fefe. O le umi na alu ai lenei mea...
  
  Sa tu Beau i luga o ona tamatamaivae, ma matauina se mea o alu aʻe i luga o le itu o le galu. Na ia faailoa mai lea tulaga ma faaleo mai le fesili. Ona iloa atu ai lea e Alicia, o se pa'u uliuli uiga ese o lo'o minoi lemu.
  
  "Afai o le Kraken," na ia musumusu mai ai, e aunoa ma le iloaina o lana tala. "Ou te alu ese iinei."
  
  Sa taitai e le kapeteni le vaa i lena itu, ma fesoasoani i le fomu e taulai atu. Na alu ni nai minute ma sefe teisi, ae ina ua ea ane Alicia, na ia iloa atu ai o tino e lua, o lo o nonoa faatasi ina ia aua nei nenefu, ma nonoa i le nofoa o le pailate o loo opeopea pea. O le taua i le va o le laa i luga o le vai ma le maulu e foliga mai o loʻo faʻalagolago i le mulimuli, o lea na unaʻia ai e Alicia le Puipui e faanatinati.
  
  Ma sa ia oso i luga o le sami.
  
  A'au fa'agasolo, sa ia uu'u le pa'u fiti ma lulu, ma taumafai e malamalama i ai. Na liliu foliga o se tasi.
  
  "Dal. O manuia oe? O fea o iai Drake?
  
  "Pipiimau i o'u si'usi'u peleue. E pei lava o taimi uma."
  
  A'o liliu atu Dahl e le au i totonu o le vai, na iloa atu se foliga lona lua, fa'alagolago i tua o le peleue a le isi.
  
  "Ia, ua matua lelei lava lua faatasi," o le tetee pepelo lea a Alicia. "Letioa e te le"i valaau mo se fesoasoani. E mafai ona matou tuuina atu ia te oe se isi sefulu minute pe sili atu?"
  
  Na oso a'e mai le vai le lima gatete o Drake. "E le na"o lava. E foliga mai ia te au ua ou foloina le afa o le vasa toto."
  
  "Ma ou te manatu o le a tatou o i lalo," o le manava lea a Dahl, i ni nai minute a o lei see i tua le nofoa o le pailate ma mou atu ai lona ulu i lalo o le vai.
  
  Na latalata mai le leoleoga a le Coast Guard e pei ona sau ai. "O lelei mea uma ia i latou?" na alalaga leo.
  
  Na talotalo atu Alicia. "O lo"o lelei mea uma ia i latou. Ua na o le taufaavalea lava o tagata leaga."
  
  Ona see foi lea o Drake i lalo o le vai.
  
  "Mmm," sa sioa atu Alicia ia te ia. "Ae o le mea moni..."
  
  
  O LE MATAUPU FA SEFULU IVA
  
  
  Mulimuli ane, na fetuunai le lalolagi, faateia i le mataʻutia o le mea na tupu, ae, o le mea e leaga ai, na faʻaaogaina foi. E pei ona auiliiliina e le Iunaite Setete i tua i le 1960s, sa na o sina taimi ae o se tagata faatupu faalavelave na faapaina se pomu faaniukilia i se tasi o aai tele i le lalolagi. Na latou faia foʻi se pepa ma se tali i ai - faʻasologa o tali a le atunuʻu numera tasi.
  
  Ana faapea na potopoto se vaega o tagata e sili atu ona manu'a, manu'a, tiga ma faitio e talanoaina taunuuga ma faʻamalamalamaina le toilalo o Niu Ioka, semanu e le mafai ona faʻaalia. Ae ui i lea, o lenei 'au, SPIR ma le tele o isi, na faʻafesoʻotaʻi e le Peresetene, le Faʻatonu o le Homeland Security ma le Mayor o Niu Ioka.
  
  Sa masani lava ona faitio Alicia e uiga i ai. "Ma na pau lava le mea na ou manaʻo i ai o se telefoni mai ia Lawrence."
  
  "Sumu i"a?" o le fesili lea a Drake.
  
  "Aua le faavalevalea. Jennifer, ioe."
  
  "E mafai ona ia gaoia oe mai ia te au?"
  
  Na ata Alicia. "I le emo o le mata."
  
  "Ia, e manaia lava le iloa po o ai le itu e te i ai."
  
  "Afai e te manaʻo ai, e mafai ona ou tusi atu ia te oe se lisi o le au tauva sili."
  
  Sa talotalo atu e Drake lona lima, o loo taumafai pea e toe malosi mai le kisi sa la faasoa. Na tupu lenei mea ina ua mavae sina taimi o le atuatuvale tele, o se faamanatuina o le olaga, ae na faaosofia ai lagona i totonu ia te ia, o lagona tuai na ia manatu ua leva ona oti. A'o tulai mai mea i le taimi nei, e tele isi mea e mafaufau i ai - o Mai ma Bo o lo'o i ai ia i latou.
  
  Ae e leʻi faagesegese le olaga mo na o oe, na ia mafaufau ai. E ui o le toʻatele na faʻamoemoeina lenei mea, ma o avanoa sili ona lelei e tele na o le tasi na oʻo mai. O le misia i latou e masani lava o lona uiga o le olaga atoa o le faanoanoa, e le iloa. O se avanoa misi e le o se avanoa misi.
  
  E sili atu le taumafai ma le toilalo nai lo le le taumafai lava.
  
  O Alicia sa lavelave e pei o le la, ae e oo lava ia te ia sa mafai ona folau. Na ia tape ona mafaufauga mo sina taimi, o loʻo vaivai lava i le tino ma le mafaufau mai faʻalavelave uma o lenei aso ma, o le mea moni, o nai vaiaso talu ai. Sa nonofo faatasi ana uo i ona autafa, ma fiafia i se taumafataga i se tasi o faleaiga Italia sili ona lelei i Niu Ioka. Na mautotogi e Agent Moore le fale atoa i le tupe a Homeland, e fai ma faailoga o le agaga faafetai i le au, ma lokaina i totonu.
  
  "Po o le a lava le mea e tupu," o lana tala lea. "Ou te le manao ia outou tagata e faanatinati e taofia lenei mea."
  
  Sa talisapaia e Drake.
  
  Ma sa talisapaia e le 'au mea'ai matagofie, o le siosiomaga toafilemu ma le malologa umi ina ua uma le tele o le atuatuvale. Sa fa'alelei nofoa, mafanafana le potu, ma tau le iloa atu le aufaigaluega. Sa laei Dahl i se ofutino paepae ma se ofuvae uliuli, toetoe lava a le iloa e Drake, o le sa masani ona vaai ia te ia i mea tau. Ae sa ia faia foi e pei o le ofu, suia le ofuvae i le jeans faatuatuaina Levi.
  
  "E le pei o Bond," o le tala lea a Dahl.
  
  "E le o aʻu o James Bond."
  
  "Ia taofi le soona mafaufau ma taumafai e foliga e sili atu le atamai i taimi uma e savali atu ai Alicia. Ua uma ona ia iloa o oe o se Yorkshire dv-"
  
  "Ou te manatu ua oo i le taimi e te alu ai i se tafaoga, uo. Afai e le mafai ona e filifili po o fea e te alu i ai, ou te fiafia e valaaulia oe i le vaiaso a sau." Sa sii lona moto.
  
  "Ma o la"u faafetai lenei mo le faasaoina o lou ola."
  
  "Ou te le manatua lenei mea. Ma afai ou te le manatua, ona le tupu lea."
  
  "E talitutusa lava ma le taimi na e matua ai."
  
  Sa nonofo faatasi Bo ma May, o le alii Farani e fiafia i lana taumafataga ma talanoa pe a talanoa i ai; na tilotilo ese le fafine Iapani, na maua i le va o lalolagi e lua. Sa mafaufau Drake po o le a le mea sa ia manao ai ma po o fea lona nofoaga moni. I nisi o taimi na ia vaaia ai se afi i totonu ia te ia na faʻamalosia ai o ia e tau mo ia, i isi - masalosalo na faʻamalosia ai o ia e nofo filemu, ma oso i totonu ia te ia lava. O le mea moni, e le mafai e i latou e toafa ona foia se mea i le aso, ae na ia vaaia se mea o agai mai, ua faanenefu le tafailagi i luma.
  
  E talitutusa lava ma le pa faaniukilia sa ia molimauina ananafi.
  
  Ua tasi nei Smith ma Lauren. Masalo na faaosofia i latou e le kisi a Drake ma Alicia, pe atonu foi o la latou pulumu ma le faʻaumatia. Po o le a lava le itu, latou te le'i faamaimauina se isi aso e mafaufau ai. Sa nonofo fa"atasi Hayden ma Kinimaka, ma sa mafaufau Drake pe na te iloa atu se mea e sili atu nai lo le mita o le va i lo la va, o se mea e sili atu lona "anoa. E sili atu le fa'aogaina o le gagana a le tino nai lo se isi lava mea, ae sa vaivai lona mafaufau i lena taimi ma fa'amamafa ai i le vaivai.
  
  "Seia taeao," na ia sii aʻe ai lana ipu malamalama, "ma le isi taua."
  
  Ua uma meainu ma faaauau le taumafataga. Ina ua uma le taumafataga autu ma le toatele o loo faalagolago i o latou nofoa, i le loloto o le moe malie, na filifili Kenzi e talanoa i le vaega atoa.
  
  "O le a le mea ua tupu ia te au?" - na ia fesili ai. "E matua le mautinoa ea lo"u taunuuga?"
  
  Na sui Hayden, o le ofu ta'ita'i na toe ufitia ai o ia. "Ia, o le a ou faamaoni ia te oe, lea ou te mautinoa e te talisapaia. E leai se mea e sili atu ona ou manaʻo i ai nai lo le taofia o oe mai le falepuipui, Kensi, ae e tatau ona ou fai atu-e le mafai ona ou mafaufauina e tupu lena mea."
  
  "E mafai ona ou alu."
  
  "E le mafai ona ou taofia oe," na ioe ai Hayden. "Ma ou te le manao i ai. Ae o solitulafono na e faia i Sasaʻe Tutotonu," na ia fai ai se ʻimumu, "ua i ai, e taʻu atu le itiiti ifo, ua ita ai le tele o tagata malolosi." O nisi o i latou o Amerika."
  
  "E foliga mai o alii ma tamaitai lava ia na ou faatauina ai isi mea."
  
  "Manaia le manatu. Ae e leʻi fesoasoani".
  
  "Ona ou auai lea i lau au. Amata i se maa mama. Tamomoe i tafatafa o le gazelle blonde, o lona igoa o Torsten Dahl. O a"u nei, Hayden, pe afai e te tuuina mai se avanoa e totogi ai la"u aitalafu."
  
  Na vave ona emo le ta'ita'i o le 'au a le SPEAR a'o fa'ailoa mai i lona mafaufau le fa'amatalaga faamaoni a Kenzi. Drake mo le taimi lona lua i le vai i aso e lua. "Ou te lei mafaufau lava ia Dal o se sesi. E sili atu-"
  
  "Aua e te fai atu lena mea," o le lapataʻiga lea a le Suetena, ma foliga maasiasi.
  
  Sa matamata ma le faaeteete Alicia i le Isaraelu. "Ou te le o mautinoa ou te fia galue ma lenei fafine."
  
  "Oi, ou te agalelei atu ia te oe, Miles. Taofi oe i ou tamatamaivae. E mafai ona ou aʻoaʻoina oe i le togiina o se tuʻi e tiga moni lava."
  
  "Atonu e tatau foi ona ou nofo faatasi ma oe mo le taimi nei," o le tala lea a Bo. "Faatasi ai ma Tyler Webb i le matagi ma Tomb Raider, e leai se isi mea e mafai ona ou i ai."
  
  "Faafetai," o le tomumu lea a Drake. "O le a matou mafaufau i ai ma auina atu ia te oe se tusi tali puupuu."
  
  "E talia i taimi uma tagata lelei i lenei au," o le tala lea a Hayden ia te ia. "A lava la latou taaalo lelei ma i matou uma. Ou te talitonu o Beau o le a avea ma se faʻaopoopoga sili.
  
  "Ia, ou te iloa e tele sona avanoa," o le tala lea a Alicia ma le mafaufau loloto. "E ui ou te le o mautinoa o le a lelei le taalo ma le au."
  
  O nisi sa talie, o nisi sa leai. Na faasolo ina faasolo ina mou atu le po, ae o fitafita na faasaoina Niu Ioka na faavaivai i le aumea lelei ma le lotolotoi o tala lelei. O le aai lava ia na faamanatuina faatasi ma i latou, e ui lava o le toatele o ona tagata latou te le iloa pe aisea. Sa faatumulia le ea i se lagona o le fiafia. I le pogisa ona sosoo ai lea ma le oso aʻe o le la, na faaauau ai le olaga.
  
  A o tafa mai ata o le aso fou, na alu ese le au i o latou ala eseese, ma toe foi i o latou potu faletalimalo ma malilie e feiloai i le aoauli.
  
  "Ua sauni e tau i se isi taimi?" Na 'ava'e Dahl ia Drake a'o la savavali atu i fafo i le taeao fou fou.
  
  "I ou tafatafa?" Na mafaufau Drake e uiga i le ula i le Suetena ona manatua ai lea o mea uma na latou oʻo i ai. E le gata i le aso, ae talu mai le aso na latou feiloai ai.
  
  "I taimi uma lava," o lana tala lea.
  
  
  FAAIUGA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  O Ivi o Odin
  
  
  FAAIPOGA
  
  
  Ou te fia tuuina atu lenei tusi i loʻu afafine,
  
  Kira,
  
  folafolaga e tausia
  
  ma le tele o isi maila i luma atu...
  
  Ma i latou uma na lagolagoina aʻu i aʻu tusitusiga.
  
  
  Vaega 1
  Ou te lei manao lava e amata se taua...
  
  
  TASI
  
  
  
  YORK, Egelani
  
  
  Na pa le pogisa.
  
  "O le mea lea". Na tepa a'e Matt Drake i le va'aiga ma taumafai e le amana'ia le va'aiga ma pu'e le ata a'o fa'asolo atu le fa'ata'ita'iga fa'atauva'a i lalo o le ala savali aga'i atu ia te ia.
  
  E le faigofie. Ae o ia o se tagata tomai faapitoa, pe o le mea sili na ia taumafai e avea. E leai se tasi na fai mai o le suiga mai le fitafita SAS i le tagata lautele o le a faigofie, ma sa ia tauivi mo le fitu tausaga talu ai, ae o le ata na foliga mai na fetaui lelei i totonu ia te ia.
  
  Ae maise o le po nei. O le faʻataʻitaʻiga muamua na talotalo ma ataata teisi faʻamaualuga, ona savali ese atu lea i le leo o musika ma le fiafia. Sa faaauau pea ona kiliki e Drake le meapueata ina ua amata ona ee Peni, lona luasefulu tausaga le matua, i lona taliga.
  
  "Ua fai mai le polokalame o Milla Yankovic. Ou te manatu ua ou faalogo ia te ia! Ou te sii maia: 'faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga matagofie Freya'. Oka, o le Bridget Hall lena? E faigata ona taʻu i lalo o mea uma a Viking.
  
  Sa le amanaiaina e Drake le faamatalaga ma faaauau lana taaloga, ona sa ia le mautinoa o loo tosoina e lana uo talavou lana manoa, i se faaupuga. Na ia pueina ata manino o le savali a le pusi ma le taʻaloga taʻavale o le malamalama i le motu o tagata. O faʻataʻitaʻiga na faʻaofuina i laʻei Viking, faʻamaeʻaina ma pelu ma talipupuni, pulou ma pu - teuga toe faʻataʻitaʻiina e le tagata taʻutaʻua lauiloa o le lalolagi o Abel Frey, o le na faʻamamaluina le afiafi na faʻamaeʻaina le faiga fou o le vaitau ma se suti tau Scandinavian.
  
  Na liliu atu le mafaufau o Drake i le ulu o le pusi savali ma le autu o le aso faamanatu - o se mea na maua talu ai nei, e igoa ia 'Shield of Odin'. O le talipupuni fou na maua, lea na maua ai le taʻutaʻua lautele i le lalolagi atoa, ua uma ona taʻutaʻua o le mea sili na maua i tala faʻasolopito a Norse ma o le mea moni na amata mai i se taimi umi aʻo leʻi amataina le talafaasolopito o Viking.
  
  Ose, fai mai le au atamamai.
  
  O le mealilo na sosoo ai sa matua tele ma manaia ma tosina mai ai le mafaufau o le lalolagi atoa. O le tau o le Talita na faatoa siitia ina ua auai saienitisi i le faasalalauga faalauiloa ina ua uma ona maua se elemene e lei faavasegaina i lona tuufaatasiga.
  
  Nerds matelaina mo le sefululima minute o le lauiloa, o le itu taufaaleaga o ona uiga faaalia. Sa ia lulu ese. E tusa lava po o le a le tele o lana tauiviga, o le faitio na avea ma se vaega o ia ina ua oti lana tane ua fuga mai e pei o se rosa oona i soo se taimi na te tuu ai lana leoleoga.
  
  Na toso e Ben le lima o Drake, ma faafuase'i ona liliu lana fatuga faatufugaga i se ata o le masina atoa.
  
  "Oi". Sa ata o ia. "Faamalie atu, Mata. E manaia tele. E ese mai le musika... e leaga. E mafai ona latou faafaigaluegaina la'u faaili mo ni nai selau pauna. E mafai ona e talitonu na mafai e York ona maua ona lima i luga o se mea ofoofogia e pei o lenei?
  
  Na talotalo e Drake lana meapueata i luga o le ea. "Fa"amaoni? Leai." Na ia iloa le Fono a le Aai o Ioka ma o latou manatu piʻopiʻo. O le lumanaʻi o le taimi ua tuanaʻi, o lea latou te fai mai ai. "Ae vaʻai, o loʻo totogi e York lou pule ile fale ni nai tupe e faʻataʻitaʻi ai ata, ae le o le lagi i le po ia Setema. Ma o lau faaili e leaga. O lea, fa'amalie."
  
  Na pupula mata o Peni. "Sil? O loʻo mafaufau nei le Wall of Sleep uh ... tele talosaga, laʻu uo.
  
  "Na o le taumafai e taulai atu i faʻataʻitaʻiga lelei." O Drake na taulai tonu lava i le Talita, faʻamalamalamaina e moli o le savali a le pusi. E lua ni liʻo, o le pito i totonu na ufiufi i foliga o manu anamua, ma le pito i fafo o se fefiloi o faatusa o manu.
  
  E ese le lilo, na ia mafaufau ai. Lelei mo fualaau aina ma nati ua fofo.
  
  "Manaia," sa ia musumusu atu ai a o savali ane se tagata faataitai, ma sa ia mauaina le eseesega o le talavou ma le matua i luga o ata faafuainumera.
  
  O le pusi pusi na vave faʻapipiʻi i tafatafa o le Jorvik Center lauiloa a York - o le Viking History Museum - ina ua uma ona tuʻuina atu e le Swedish Museum of National Antiquities se nonogatupe puupuu mo le amataga o Setema. Na fa'atupula'ia le taua o le mea na tupu ina ua ofo mai le ali'i fa'ailoga lauiloa o Abel Frey e lagolagoina se fa'afiafiaga savali pusi e fa'amanatu ai le tatalaina o le fa'aaliga.
  
  O le isi faʻataʻitaʻiga na faʻataʻamilomilo i taʻavale faʻafuaseʻi ma foliga o se pusi e suʻe lana ipu kulimi i le po. Le vale, ua toe tula'i mai le fa'alumaluma. O le fa'ata'ita'iga lea a se fetu na fa'amoemoe e fa'aalia i luga o se polokalame TV "tagata ta'uta'ua" i le lumana'i ma fa'asalalauina i luga o le Twitter ma le Facebook e le faitau miliona o tagata inu pia, fa'avalevalea ulaula ulaula e sefulu aso.
  
  Na emo Drake. Sa avea pea o ia ma afafine o se tasi...
  
  Na feliuliua'i moli ma sosolo solo i le lagi i le po. O le malamalama susulu na atagia mai le faleoloa i le faleoloa, na faʻaleagaina ai le aura faʻataʻitaʻi laitiiti na mafai e Drake ona fatuina. O musika siva faʻalavelave a Cascada na osofaʻia ona taliga. Le Alii e, o lona manatu. I Bosnia sa faigofie atu lagona nai lo o lenei.
  
  Na faatupulaia le motu o tagata. E ui lava i lana galuega, sa ia faaalu sina taimi e tilotilo ai i foliga o loo siomia ai o ia. O ulugalii ma aiga. O tagata mamanu saʻo ma faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe e puʻeina se vaaiga o la latou tupua. O tagata i la'ei mananaia, e fa'aopoopo i le siosiomaga fa'afiafia. Sa ataata o ia. O le mea moni lava, o le naunautaiga ina ia mataala ua matua"i vaivai i nei aso-ua te"a le sauni atu o le Ami i le taua-ae sa ia lagonaina pea nisi o lagona tuai. I se uiga mimilo, na latou maua le malosi talu mai le maliu o Alison, lona faletua, i le lua tausaga talu ai ina ua tuua o ia, ita, loto nutimomoia, ma tautino atu atonu na te tuua le SAS, ae o le SAS e leʻi tuua lava o ia. O le a le uiga o lena mea?
  
  Ua tau le oo atu le taimi i le tiga.
  
  Aisea na lavea ai? Pe o se ata leaga i luga o le auala? Fa'amasinoga leaga? Loimata i ona mata? Ma le loto i ai? O se tali o le a sola ese ai e faavavau ia te ia; o se upumoni matautia na te le iloa lava.
  
  O se tulafono anamua na toe aumaia ai Drake i le taimi nei. Sa i ai se mea na manatua mai aso o lana vaegaau - o se tu'itu'i-tu'itu'i mamao, ua leva ona galo... nei manatua tuai...tu'i....
  
  Na lulu ese e Drake le puao ma taulai atu i le faaaliga savali a pusi. E lua faʻataʻitaʻiga na faia se taua tauemuga i lalo o le talita a Odin: leai se mea mataʻina, naʻo mea faʻalauiloa. Na alalaga fiafia le motu o tagata, o mea pueata a le televise na taalili, ma o Drake na kiliki e pei o se ta'ele.
  
  Ona faauu lea o ia. Sa ia tuu i lalo le meapueata. O lona mafaufau fitafita, paie ae e leʻi pala, na maua lena tuʻituʻi mamao, toe tuʻituʻi, ma mafaufau pe aisea ua latalata atu ai helikopa e lua a le vaegaau i le vaaiga.
  
  "Peni," sa ia fai mai ai ma le faaeteete, ma tuu atu le fesili e tasi na oo mai i lou mafaufau, "i le taimi o lau sailiga, pe na e faalogo i se malo e lei faamoemoeina i le po nei?"
  
  "Oka. Ou te leʻi manatu na e matauina. Ia, sa latou tweet e mafai ona faʻaalia Kate Moss.
  
  "Kate Moss?"
  
  Lua helikopa, o se leo e mafai ona iloa lelei e se taliga ua aʻoaʻoina. Ma e le na o helikopa. O nei helikopa osofa'i a Apache.
  
  Ona matala uma ai lea o seoli.
  
  O le helikopa na felelei i luga o le ulu, faia se liʻo ma amata ona faʻafefe faʻatasi. Na alalaga fiafia le motu o tagata, ma faatalitalia se mea faapitoa. Na liliu uma mata ma meapueata i le lagi i le po.
  
  Na alaga Peni, "Oka..." Ae na tatagi lana telefoni feaveai. O ona matua ma lona tuafafine e telefoni atu i taimi uma, ma o ia, o se tagata o le aiga ma se fatu auro, e tali mai i taimi uma.
  
  Ua masani Drake i malologa pupuu faaleaiga. Na ia suʻesuʻeina ma le faʻaeteete tulaga o le helikopa, o faga faʻaulu atoa, o le fana 30mm e foliga mai o loʻo i lalo o le fuselage i luma o le vaalele, ma iloilo le tulaga. Lega...
  
  Avanoa mo le vevesi atoatoa.O le motu o tagata fiafia na faatumulia i totonu o se tamai sikuea si'osi'omia e faleoloa e tolu auala vaapiapi. E na o le tasi lava le filifiliga a Peni pe afai... ina ua... amata le osofa'iga.
  
  Ulu sa'o mo se savaliga pusi.
  
  E aunoa ma se lapataiga, o le tele o maea na see ese mai le helikopa lona lua, lea ua iloa nei e Drake e tatau ona avea ma Apache hybrid: o se masini ua suia e faʻaoga ai le tele o le auvaa.
  
  Na o ifo i lalo ni ali'i ufimata i laina fe'ai, ma mou atu i tua o le savali a le pusi. Na matauina e Drake ia fana o loo fusi i o latou fatafata a o amata ona sosolo atu le filemu i le motu o tagata. O leo mulimuli o leo o tamaiti o fesili mai pe aisea, ae e lei umi ae mate.
  
  Ona fana lea e le taʻitaʻi o Apache se fana o Hellfire i se tasi o mekasini gaogao. Sa i ai se leo uisa, e pei o le miliona kalone o le ausa ua sola, ona leo lea e pei o ni tainasoa se lua ua feiloai. O fasi afi, tioata ma piliki na salalau solo i luga o le eria.
  
  Na pau i lalo e Peni lana telefoni feaveai i le te'i ma tamoe atu i ai. Na faalogoina e Drake le alaga e pei o se galu ma lagona ai le lagona o tagata leaga ua pulea le motu o tagata. E aunoa ma se mafaufau mo sina taimi, sa ia tago atu ia Peni ma togi o ia i luga o le pa, ma oso i luga o ia lava. Na latou tulaueleele i tafatafa o le ala o le pusi.
  
  O le leo o se fana a Apache na paʻu, loloto ma mataʻutia, o ana fana na felelei i luga o le motu o tagata ae o loʻo mafua ai le atuatuvale.
  
  "Peni! Ia e latalata mai ia te au." Na tamo'e solo Drake i le pito i lalo ole ala pusi. E tele faʻataʻitaʻiga na faʻapipiʻi e fesoasoani. Na tu i luga Drake ma toe tepa i tua i le motu o tagata o loʻo taufetuli ma le popole agai i fafo. O le toʻatele o tagata na aʻe i luga o le ala savali, fesoasoani i faʻataʻitaʻiga ma le aufaigaluega. Na tuia le ea ona o le fefe, ma mafua ai ona sosolo le popolevale. O le afi na faʻamalamalamaina le pogisa, ma le paʻu mamafa o taʻavale helikopa na malemo ai le tele o le pisa.
  
  Na toe tatagi le fana filifili, ma lafo atu ai le tima mamafa i le ea ma se leo taufaafefe e le tatau ona faalogoina e se tagata lautele i soo se mea.
  
  Na liliu Drake. O fa'ata'ita'iga na fefefe i ona tua. O le talita a Odin sa i ona luma. I le usitaia o se uunaiga, na ia lamatia ai le pu'eina o ni nai ata i le taimi tonu lava na aliali mai ai ni fitafita i ni peleue sao mai tua atu o vaaiga. O le popolega muamua o Drake o le faʻatulagaina lea o ia lava i le va o Peni, o faʻataʻitaʻiga, ma fitafita, ae na ia kiliki pea, faʻaputi lana vaʻaiga....
  
  I le isi ona lima na ia tuleia mamao ese atu ai le tagata nofoia.
  
  "Ei!"
  
  Na sioa atu se tasi o fitafita ia te ia ma talotalo atu ma le taufaamatau. Na taofia e Drake se lagona o le le talitonu. E leʻi tupu lenei ituaiga mea i Ioka, i lenei lalolagi. O York o le fale o tagata tafafao maimoa, tagata fiafia i aisa kulimi ma tagata malaga i aso Amerika. O se leona e leʻi faatagaina lava e tagi, e oo lava i le taimi na pule ai Roma. Ae sa saogalemu, ma sa faautauta. O le nofoaga lea na filifili Drake e sola ese ai mai le SAS malaia i le mea muamua.
  
  Ina ia faatasi ma lo'u toalua. Ina ia aloese mai ... leaga!
  
  Na faafuaseʻi ona faaali mai le fitafita i ona foliga. "Tuu mai ia te au lena mea!" na ia alaga i se leo Siamani. "Tuu mai ia te au!"
  
  Na faanatinati atu le fitafita i le mea pueata. Na sasa e Drake lona lima ma mimilo lana fana masini. Na susulu foliga o le fitafita i le ofo. Na tu'uina atu ma le filemu e Drake le meapueata ia Ben i se gaioiga e ono mitamita ai so'o se tagata faigaluega ulu o Niu Ioka. Na ou faalogoina ua sola ese o ia i se saoasaoa vave.
  
  Na fa'asino atu e Drake le fana i le fola a'o aga'i atu isi fitafita e to'atolu ia te ia.
  
  "O oe!" Sa sii i luga e se tasi o fitafita lana auupega. Na moeiini e Drake ona mata, ae na ia faalogoina se tagi leo.
  
  "Faatali! Laiti gau, vale. E te manaʻo moni e fanaina se tasi i luga o le televise a le atunuʻu?"
  
  Na luelue le ulu o le fitafita fou ia Drake. "Tuu mai ia te au le meapueata." Sa i ai se uiga paie isu i lana faaleoga Siamani.
  
  Na mafaufau Drake i se fuafuaga B ma tuʻu le fana i le fola. "Ou te le maua".
  
  Na luelue le ulu o le taʻitaʻiʻau i ana tagata faigaluega. "Siaki o ia."
  
  "Sa i ai se isi tagata iina..." na sii i luga e le fitafita muamua lana fana, ma foliga le mautonu. "O ia... na alu ese."
  
  Na laa sa'o atu le ta'ita'i i foliga o Drake. "Leaga le gaioiga."
  
  Na oomi le paelo i lona muaulu. Sa faatumulia lana vaai i tagata Siamani feita ma le feanu lele. "Siaki o ia!"
  
  A o latou suʻeina o ia, na ia matauina le gaoi faʻatulagaina o Odin's Shield na taʻitaʻia e se tagata fou faatoa taunuu mai ma ufiufi lona ofu i se suti paʻepaʻe. Sa ia talotalo atu lona lima e fai si fa'aali ma valu lona ulu, ae leai sana tala. O le taimi lava na natia saogalemu ai le Talita, na talotalo atu e le tamaloa le leitio i le itu a Drake, ma manino le tosina atu o le taʻitaʻi.
  
  Na tu"u e le ta"ita"i lana leitio i lona taliga, ae e le"i te"a ese le mata o Drake mai le tamaloa ofu papae.
  
  "i Pale," o le tala lea a le tamaloa na o ona laugutu. "O taeao i le ono."
  
  O le aʻoaʻoga a le SAS, na atagia mai e Drake, sa aoga pea.
  
  Na fai atu le taʻitaʻiʻau, "Ioe." Na toe oo atu foi o ia i foliga o Drake, talotalo atu ana kata fai aitalafu ma ID a le tagata pueata. "Lucky nutcracker," na ia tosoina mai ai ma le paie. "Fai mai le pule o tupe leiloa e laititi, o le mea lena ua e ola ai. "Ae," na ia talotalo atu ai i le atotupe a Drake, "o loo ia i matou lou tuatusi, ma afai e te masaa le pi," na ia faaopoopo mai ai, ma emo atu se ataata e sili atu le malulu nai lo le mata o le urosa, "o le a maua oe e se faafitauli."
  
  
  LUA
  
  
  
  YORK, Egelani
  
  
  Mulimuli ane, i le fale, na togafitia ai e Drake ia Peni i le kofe faamama le kafe ma auai faatasi ma ia e matamata i le lipoti o mea na tutupu i le po.
  
  Odin's Shield na gaoia ona o le aai o Ioka e leʻi saunia mo se osofaʻiga sauā. O le vavega moni lava e leai se tasi na oti. O helikopa mu na maua i maila mamao, na tuulafoaia i le mea e tolu auala tetele na fefiloi, o latou tagata sa i ai ua leva ona leai.
  
  "Faaleaga le faaaliga a Frey," o le tala lea a Peni, ma le afa mamafa. "O faʻataʻitaʻiga ua uma ona faʻapipiʻiina ma leai."
  
  "Talofa, na ou sui foi le moega. Ia, ou te mautinoa o le a ola Frey, Prada ma Gucci."
  
  "O le Wall of Sleep o le a taʻalo uma."
  
  "Na toe amata i le ata tifaga a le aiga o Titanic?"
  
  "E faamanatu mai ai ia te au-na latou tipi ese lo"u tama i le ogatotonu o le vaitafe."
  
  Na faatumuina e Drake lana ipu. "Aua le popole. E toe vili mai pe a ma le tolu minute pe sili atu."
  
  "O e ula mai ia te a"u, Krusty?"
  
  Na lulu le ulu o Drake ma ata. "Leai. E te laʻitiiti tele e te malamalama ai."
  
  Pe tusa ma le iva masina sa nonofo ai Ben ma Drake. I ni nai masina, na latou ō ese mai tagata ese i ni uō lelei. Na totogi e Drake le totogi o Peni e faafesuiai ai lona poto i ata pue-o le taule"ale"a ua aga"i atu i le fa"au"u-ma na fesoasoani Ben e ala i le fa"asoaina atu o mea uma, o ia o le ituaiga tagata e le nanaina ona lagona, atonu o se fa"ailoga o le taumamaina, ae e tatau foi ona faamemelo.
  
  Na tuu i lalo e Peni lana ipu. "Manuia le po, uo. Ou te manatu o le a ou alu e vili lo'u tuafafine."
  
  "Po".
  
  Na tapuni le faitotoa ma faataupupula atu Drake i le Sky News mo sina taimi. Ina ua aliali mai le ata o le talita a Odin, na ia toe foi i le taimi nei.
  
  Sa ia ave le meapueata na maua ai lona ola, ma tuu le memory card i totonu o lana taga, ma le faamoemoe e toe iloilo ata taeao, ona agai atu ai lea i le komepiuta o loo taavili. I le suia o lona mafaufau, sa ia tu e toe siaki faitotoa ma faamalama. O lenei fale sa matua puipuia lava i le tele o tausaga ua mavae a o auauna pea o ia i le vaegaau. E fiafia o ia e talitonu i le lelei autu o tagata soifua uma, ae o le taua na aʻoaʻoina oe i se mea se tasi - aua le faʻalagolago i se mea tauaso. Ia i ai i taimi uma se fuafuaga ma se filifiliga faaleoleo - Fuafuaga B.
  
  Ua mavae le fitu tausaga, ma o lea ua ia iloa e lē mafai ona aluese le mafaufau o le fitafita.
  
  Na ia su'esu'e 'Odin' ma le 'Odin'. I fafo atu o le fale, na agi mai le matagi, ma agi mai i luga o le taligalu ma tagiauē e pei o se tagata teu tupe teu fa'afaigaluega ana ponesi na fa'agata i le fa miliona. Na vave ona ia iloaina o le Talita o se tala tele. o se su'esu'ega tele i su'esu'ega, o le sili ona tele i le tala fa'asolopito o Iceland.O nisi o ituaiga o Indiana Jones na alu ese mai le ala tu'ia e su'esu'e ai se vaitafe aisa anamua.I ni nai aso mulimuli ane, na latou eliina ai le Talita, ae na amata ona gogolo se tasi o mauga mu tele i Iceland, ma atili ai. Sa tatau ona taofi su'esu'ega.
  
  O le mauga lava lea e tasi, o Drake na mafaufau, lea na lafoina talu ai nei se ao o le lefulefu i Europa atoa, faʻalavelaveina feoaiga i luga o le ea ma aso malolo o tagata.
  
  Na mitiina e Drake lana kofe ma faalogo i le tagi a le matagi. Na ta le uati mantel i le vaeluapo. O le tepa atu i le tele o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai e le Initaneti na taʻu atu ai ia te ia o le a sili atu le malamalama o Peni nai lo le mea na te mafaia. Na pei Ben o so'o se tamaititi a'oga - e mafai ona vave malamalama i le gaogao na aliali mai fa'atasi ma tekinolosi. Na ia faitau e faapea o le talita a Odin na teuteuina i le tele o mamanu lavelave, o ia mea uma na suʻesuʻeina e tagata atamamai o le potu, ma o J.R.R. Na faavae e Tolkien lana taulaitu fealua'i o Gandalf i luga o Odin.
  
  Mea fa'afuase'i. O faʻailoga poʻo faʻailoga o loʻo siomia ai le pito i fafo o le talipupuni na talitonuina o se mea anamua o Odin's Curse:
  
  
  O le lagi ma seoli ua na o le valea mo sina taimi,
  
  O le Agaga e Ola pea lea e faalagolago i le Sa'o po o le Sese.
  
  
  E leai se tusitusiga e faamatala ai le malaia, ae sa talitonu pea tagata uma i lona moni. O le mea sili na mafua ai le Vikings, ae le o Odin.
  
  Sa nofo i tua Drake i lona nofoa ma tamoe i mea na tutupu i le po.
  
  E tasi le mea na valaau atu ia te ia, ae i le taimi lava e tasi na ia mafaufau ai. O le alii pa'epa'e gutu: "i Pale, taeao i le ono." Afai e alu Drake i lenei ala, e mafai ona ia lamatia le ola o Peni, ae le o le taʻua o lona lava ola.
  
  Semanu e le amanaiaina e se tagata lautele lenei mea. O le a manatu le fitafita ua uma ona faamataʻuina i latou, ua leva ona lamatia o latou ola, ma o soʻo se faʻamatalaga o ni faʻamatalaga lelei.
  
  Na ia Google Google: Tasi + Pale.
  
  O se tasi o tusitusiga mata'utia na maua ai lana vaai.
  
  O le solofanua a Odin, Sleipnir, na faʻaalia i le Louvre.
  
  O le solofanua a Odin? Sa valu e Drake le tua o lona ulu. Mo le Atua, sa faia e lenei alii se aia i ni mea faitino. Na tatalaina e Drake le itulau autu o Louvre. E foliga mai o se faatagata o le solofanua lauiloa Odin na maua i le tele o tausaga ua mavae i luga o mauga o Nouei. Na sosoo ai ma isi tala. Na vave ona ave'esea Drake e le tele o tala e uiga ia Odin na toetoe a galo ai o Ia o le Viking God, na o se tala fatu.
  
  Louvre? Na lamuina e Drake. Na uma lana kofe, lagona le vaivai, ma alu ese mai le komepiuta.
  
  O le isi taimi ua uma ona moe.
  
  
  ***
  
  
  Na ala a'e o ia i le leo o se rane tagi. O lana leoleo laitiiti. Atonu o loo faatalitalia e le fili se faailo po o se foliga mai o se taifau, ae na te le masalomia lava le tamai teuga lanumeamata o loo i tafatafa o le talone uili, ma sa aoaoina Drake ia avea ma se tagata moe mama.
  
  Sa moe o ia i luga o le kesi komepiuta ma lona ulu i ona lima; I le taimi nei, na ia ala i luga ma se'e i le ala pogisa. Na tetete le faitotoa pito i tua. Ua ta'e le tioata. Ua na o ni nai sekone talu ona tagi le rane.
  
  Sa latou i totonu.
  
  Na punou Drake i lalo ifo o le mata ma vaaia ai ni alii se toalua o ulufale mai, o loo uuina ma le atamai fana fana, ae fai si faaletonu. Sa mama a latou gaioiga, ae sa le tauleleia.
  
  Leai se faafitauli.
  
  Sa faatalitali Drake i le paolo, ma le faamoemoe o le fitafita tuai i totonu ia te ia o le a le tuua o ia i lalo.
  
  E toalua tagata na ulufale mai, o le vaega muamua. O lenei mea na faʻaalia ai e iloa e se tasi le mea o loʻo latou faia. O le fuafuaga atoa a Drake mo lenei tulaga na fuafuaina i le tele o tausaga ua mavae, a o malosi pea le mafaufau o le fitafita ma faataitai, ma na te leʻi suia lava. O lea la ua toe faavasega i lona mafaufau. Ina ua oso i fafo le gutu o le fitafita muamua mai le umukuka, na tago atu Drake, toso atu ia te ia, ona toe liliu lea. I le taimi lava lea, na ia laa atu ai i lana paga ma taamilo solo, ma aveese lelei le fana ma iu ai i tua o le tamaloa.
  
  Na faateia le fitafita lona lua. Na pau lava lena. Na fana le fana a Drake e aunoa ma se milliseconds malolo, ona liliu lea ma fana le fitafita muamua a o lei pa'u le lona lua i ona tulivae.
  
  Tamomoe! o lona manatu lea. O le saoasaoa o mea uma nei.
  
  Sa ia tamoe i luga o le faasitepu, ma valaau atu i le igoa o Peni, ona faapa atu lea o se fana fana i luga o lona tauau. Na ia taunuu i le tulaueleele, toe alaga, ona tamoe atu lea i le faitotoa o Peni. Ua pa. Na tu Peni i lona ofuvae pupuu, telefoni feʻaveaʻi i lima, o loʻo tusia i ona foliga le fefe moni.
  
  "Aua e te popole," o le mata o Drake. "Aumai lou faamoemoega. O le isi la"u galuega lea."
  
  I lona fa'afetai, e le'i faia e Peni ni fesili. Sa taulai atu Drake i lona malosi atoa. Na ia fa'agata le fa'ato'aga muamua o le fale ona fa'apipi'i lea o le fa'amau lona lua i totonu o lena potu. Ina ua uma lena, sa ia faamalosia le faitotoa o le potumoe. E le taofia ai se fili maumaua'i, ae e mautinoa lava e faagesegese ai o ia.
  
  O se vaega uma o le fuafuaga.
  
  Na ia lokaina le faitotoʻa, ma ia mautinoa o loʻo faʻamautu laupapa i totonu i le faʻavaa faʻamalosi, ona tuʻu ifo lea i lalo le apefai i totonu o le fale. Na fana muamua e Ben, ae mulimuli ane Drake lona lua. O le avanoa pito i luga sa telē ma fa'a kapeta. Na o le tu lava o Peni, ma fa"agau lona gutu. O fata tusi lapopoa na faatumulia ai le avanoa atoa o puipui i sasae-sisifo, ua tumu i CD ma pusa kaseti tuai.
  
  "O au mea uma nei, Mata?"
  
  E le'i tali mai Drake. Sa savali atu o ia i se faaputuga o atigipusa o loo natia ai se faitotoa maualuga e tolotolo ai; o se faitotoa e tau atu i le taualuga.
  
  Na liliu e Drake le pusa i luga o le kapeta. O le ato faafafa ua tumu atoa, lea sa ia faamau i luga o ona tauau, na pau i fafo.
  
  "Ieie?" Na musumusu atu Peni.
  
  Sa ia popo le ato faafafa. "Ua ou mauaina."
  
  Ina ua va'ai gaogao Peni, sa iloa e Drake lona fefe tele. Na ia iloa ua faigofie tele ona toe liliu atu i lena alii SAS. "Ieie. Telefoni fe'avea'i. Tupe. Tusifolau. I-pad. Faailoaina".
  
  E le'i ta'ua le fana. Pulu. naifi...
  
  "O ai e faia lenei mea, Mata?"
  
  Sa i ai se lavea mai lalo. O lo latou fili e le iloa e tu'itu'i i le faitotoa o le potumoe o Peni, masalo ua iloa nei ua latou manatu faatauvaa ia Drake.
  
  "Ua oo i le taimi e alu ai".
  
  Na faliu Peni e aunoa ma se faailoaga ma tolotolo atu i fafo i le po savili. Na mulimuli atu Drake ia te ia, ma toe tilotilo atu i puipui o loʻo laina i CD ma lipine, ma sasa le faitotoʻa.
  
  Sa ia fetuunaia le taualuga i le mea sili na te mafaia e aunoa ma le faatosinaina o manatu o tagata. I lalo o le mafuaaga o le faʻapipiʻiina o se alavai fou, na ia faʻapipiʻi ai se ala savali e tolu-futu le lautele e tafe ai le umi atoa o lona taualuga. O le faafitauli o le a i ai i le itu a lona tuaoi.
  
  Sa toso atu e le matagi i latou ma tamatamailima le onosai a o la sopoia le taualuga leaga. Na savali ma le faaeteete Peni, o ona vae ua see ma tetete i maa sima. Sa uu mau e Drake lona lima, maimau pe ana maua se taimi e sue ai ana seevae seevae.
  
  Ona agi mai lea o se matagi malosi i luga o le alaasu, taia ai foliga o Peni ma tautevateva ai i luga o le pito. Na toso ese atu ma le malosi Drake, faalogoina le tagi o le tiga, ae le'i matala lana u'u. O le lona lua mulimuli ane na ia taofiofia ai lana uo.
  
  "E le mamao," sa ia musumusu atu ai. "Toeititi lava, uo."
  
  Na iloa atu e Drake ua fefe Ben. O lana vaai sa taufetuli atu i le va o le faitotoa o le falealuga ma le pito o le taualuga, sosoo ai ma le togalaau ma tua. Na fememea'i ona foliga. Ua vave lana mānava; semanu latou te le faia lava i lea tulaga.
  
  Na tepa atu Drake i le faitoto'a, fa'apotopoto lona lototele ma liliu atu i ai. Afai e pasia se tasi, semanu latou te vaai muamua ia te ia. Na ia tago atu i tauau o Peni ma fetaui ma lana vaai.
  
  "Peni, e tatau ona e faatuatuaina aʻu. Aumai lou faamoemoega. Ou te folafola atu o le a ou fesoasoani ia te oe e foia lenei mea."
  
  Na taulaʻi mata o Peni ma luelue lona ulu, o loʻo fefe pea ae tuʻuina atu lona ola i lima o Drake. Sa ia faliu ma laa i luma ma le faaeteete. Na matauina e Drake o lo o tafe mai le toto mai ona vae, ma tafe atu i totonu o le alavai. Sa la sopoia le taualuga o le tuaoi, ma o ifo i lalo i totonu o lana fale kiona ma se'e ifo i lalo. Na se'e Ben ma pa'u i le afa, ae o Drake sa i ai muamua iina ma faafilemu le tele o lona pau.
  
  Sa latou i luga o le eleele malo i lena taimi. Sa mumu le moli i le potu na sosoo ai, ae sa leai se tasi na siomia ai. Masalo na latou faalogoina le paina o fana. Ou te faamoemoe o loo agai atu leoleo.
  
  Sa fusi mau e Drake Peni ma faapea atu, "Manaia mea. Fa'aauau le galuega lelei ma o le a ou avatu ia te oe se fa'avaa a'e fou. O lea ta o."
  
  O se tala malie. Soo se taimi lava latou te manaomia ai se pikiina, e faia e Peni se lauga ia Drake e tusa ma lona matua, ma e ula Drake i le talavou o Peni. Tauvaga faauo.
  
  Na manava Ben. "O ai oi luga?"
  
  Na tilotilo atu Drake i le taualuga ma lona faitotoa faalilolilo. E leai se tasi na toso ese mai iina.
  
  "Siamani".
  
  "Ha? Pei o le Taua Lona Lua a le Lalolagi alalaupapa Siamani i luga o le Vaitafe o Kwai?"
  
  "Ou te manatu o Iapani. Ma e leai, ou te le manatu e pei o le Taua Lona Lua a Siamani.
  
  Ua leva ona i ai i latou i tua o le togalaau a le tuaoi. Na latou punou i totonu o le pa ma oomi i totonu o le vaega lemu o pa na fausia e Drake i se tasi o faʻamanatuga faʻaletausaga a Swift.
  
  Matou te o atu sa'o i fafo i se auala pisi.
  
  Fa'afeagai tonu lava ma le nofoaga o taxi.
  
  Sa savali atu Drake agai atu i taavale faatalitali ma le fasioti tagata i lona mafaufau. Na toe fa'aalia fo'i lona atamai fa'afitafita. E pei o Mickey Rourke, pei o Kylie, pei o Hawaii Five-O... Sa na'o le moe, fa'atali mo le taimi sa'o e toe fo'i mai ai ma le matagofie.
  
  Na ia mautinoa e na o le pau lava le auala e puipuia ai i laʻua e toʻalua o le alu muamua i le tagata leaga.
  
  
  TOLU
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  O le vaalele i Charles De Gaulle na taunuu i le tea o le 9am i lena aso. Na tulaueleele Drake ma Ben e aunoa ma se mea ae na o se ato faafafa ma ni nai aitema mai mea o loo i ai muamua. Sa latou ofuina ni ofu fou, o telefoni feaveaʻi fou ua saunia. Na molia le I-pad. O le tele o le tinoitupe na misi - na faʻaalu i felauaiga. Na lafoai le auupega i le taimi lava na fuafuaina ai e Drake lona faamoemoega.
  
  I le taimi o le vaalele, na aumai ai e Drake ia Ben i le taimi nei i mea uma Siamani ma le Vikings ma fai atu ia te ia e fesoasoani i suʻesuʻega. O le faamatalaga taufaifai a Ben, "Bang bang, o lo"u faailoga lena."
  
  Na talia e Drake lea uiga. E lei gauia le au Griffin, faafetai i le Atua.
  
  Na latou savavali ese mai le malaevaalele i le malulu o le timuga o Paris. Na maua e Peni se taxi ma talotalo atu le tusitaiala na ia faatauina mai ia te ia. Ina ua latou i ai i totonu, sa ia fai mai, "Umm... Rue... Croix? Faletalimalo e faafeagai ma le Louvre?"
  
  Na amata ona gaioi le taxi, na ave e se tamaloa ona foliga mai e leai se mea o gaoioi ia te ia. O le faletalimalo, ina ua ia taunuu i le fasefulu minute mulimuli ane, sa toe faafouina ai le masani mo Pale. Sa i ai se faapaologa tele, lifi e mafai ona ofi ai le sili atu ma le toatasi le tagata, ma le tele o alalaupapa ma potu.
  
  Ae latou te leʻi siaki i totonu, na faʻaaoga e Drake le ATM i totonu o le lobby e aveese ai le tupe na totoe - e tusa ma le lima selau euros. Na faauu Peni, ae na faamautinoa atu e Drake ia te ia i se mata. Na ia iloa le mea o mafaufau i ai lana uo poto.
  
  Mataituina faaeletonika ma auala tupe.
  
  Sa ia totogiina le potu e tasi i se kata fai aitalafu ona faatau ai lea o le potu i le isi itu auala i tinoitupe. Ina ua oʻo i le fogafale i luga, sa latou ulufale uma i le potu "tupe" ma faʻatulaga e Drake le mataʻituina.
  
  "O lo tatou avanoa lenei e fasi ai le tele o manulele i le maa e tasi," o lana tala lea, ma vaavaai atu ia Ben o tilotilo solo i le potu ma se mata faitio.
  
  "A?" - Sa ou fesili.
  
  "Ua tatou va"ai atu i lo latou lelei. Afai latou te vave o mai, e lelei, ma atonu o se faʻalavelave. Afai latou te le iloa, ia, e taua foi le iloa. Ma e iai sou avanoa e toso mai ai lau meataalo fou."
  
  Na ki e Peni le I-pad. "E tupu moni lava lenei mea i le aso i le ono?"
  
  "O se mate a"oa"oina." Na mapuea Drake. "Ae e fetaui ma nai mea moni tatou te iloa."
  
  "Hmm, alu ese, Krusty..." Na ta"e e Peni ona tamatamailima. O lona talitonuga ua susulu nei i lona fesoasoani nai lo le lavea"iina, ae e le"i avea lava o ia ma se tagata "gaioi" i lena taimi. Ae, o le ituaiga o tagata e iloa e lona igoa poʻo lona igoa tauvalaau - tele lava Blakey - e le lava le malosi e tatau ai i lena igoa.
  
  Sa sioa atu Drake i totonu o le pu. "O le umi o le a alu ai," sa ia tomumu ai. "O le tele o avanoa tatou te maua."
  
  E lei umi se taimi. A'o tata'e Peni i lana I-pad, sa iloa atu e Drake le afa sefulu o tamaloloa o lo'o potopoto i le faitoto'a i le isi itu o le auala. Na ta'e le loka ma malepe ai le potu. I le tolusefulu sekone mulimuli ane na toe sau ai le au, tilotilo solo ma le ita, ma taape.
  
  Na uu e Drake lona auvae.
  
  Fai mai Peni. "E manaia tele lenei mea, Mata. E talitonuina e iva vaega o toega o Odin o loʻo salalau solo i le lalolagi. O le talita o le tasi mea, o le solofanua o le isi mea. Ou te leʻi iloaina lava lenei mea."
  
  Sa tau le lagona e Drake ia te ia. Na ia faaleagaina lona faiʻai. O i'inei na iai a latou fa'afitauli.
  
  E aunoa ma se tala, sa ia laa ese mai le faitotoa ma vili se numera i lana telefoni feaveai. Toetoe lava o le taimi lava lena na tali mai ai le valaau.
  
  "Ioe?"
  
  "O Drake lea."
  
  "Ua ou te'i. Ua leva ona le toe feiloa"i, uo."
  
  "Ou te iloa".
  
  "Sa ou iloa lava e te valaau mai."
  
  "E le o lou manatu, Wells. Ou te manaomia se mea."
  
  "Ioe ua e iloa. Ta"u mai e uiga ia Mai."
  
  E leaga, sa tofotofoina o ia e Wells i se mea e na o ia lava na te iloa. O le faafitauli o Mai sa avea ma o latou afi tuai talu mai le taimi na latou malolo ai i Thailand, ae leʻi faaipoipo ia Alisona - ma e oʻo lava ia Ben e leʻi manaʻomia ona faʻalogo i na faʻamatalaga palapala.
  
  "O le igoa ogatotonu o Sheeran. Nofoaga - Phuket. Ituaiga - hmm... ese..."
  
  Na tetete taliga o Peni. Na faitau e Drake i le gagana a lona tino i le manino e pei ona mafai ona ia faitau i le pepelo a se faipule. O le gutu matala o se faʻamatalaga ...
  
  Na toetoe lava a lagona e Drake le talie i le leo o Wells. "E ese? O le mea sili lea e mafai ona e faia?"
  
  "I le taimi nei, ioe."
  
  "E i ai se tasi iina?"
  
  "E fiafia lava".
  
  "Gotcha. Ua lelei, uo, o le a le mea e te manaʻo ai?
  
  "Ou te manaomia le mea moni, Wells. Ou te manaʻomia faʻamatalaga mataʻutia e le faʻatagaina ona faʻasalalau i tala fou poʻo luga ole Initaneti. Na gaoia le talita a Odin. E uiga i Siamani na gaoia. Aemaise lava Siamani. Fa'amatalaga moni SAS. E tatau ona ou iloa le mea moni o loʻo tupu, uo, ae le o se faʻasalalauga lautele."
  
  "O e mafatia?"
  
  "Tele tele." E te le pepelo i lou taʻitaʻiʻau, muamua pe leai.
  
  "E manaʻomia se fesoasoani?"
  
  "E le'o le taimi nei".
  
  "Na e mauaina lou lima, Drake. Tau lava o le taʻu atu o le upu ae o le SAS o oe."
  
  "O le a ou faia".
  
  "Ua lelei. Aumai ni mea. Ae i le ala, o e fai atu pea ia te oe lava o oe o le SAS matua?"
  
  Sa musu Drake. E le tatau ona i ai le faaupuga "SAS tuai lelei". "O se faaupuga talia mo faʻamatalaga, naʻo le pau."
  
  Ua matapogia Drake. O le fesili atu i lona taʻitaʻiʻau muamua mo se fesoasoani e leʻi faigofie, ae o le saogalemu o Peni na faʻaumatia ai soʻo se lagona o le faamaualuga. Sa ia toe siaki le pu, ma iloa atu ai se auala avanoa, ona savali atu lea ma nofo ifo i tafatafa o Peni.
  
  "E te fai mai vaega e iva o Odin? O le a le uiga o lena mea?
  
  Na vave ona alu ese Peni i luga o le itulau Facebook a lana vaega, ma muimui e faapea e lua a latou uo fou talosaga, ma maua ai le aofai atoa e sefulufitu.
  
  Sa ia suesue ia Drake mo sina taimi. "O lea la o oe o se kapeteni muamua o le SAS ma sa fiafia i le lipine. E ese lava lou toalua, pe afai e te le afaina a"u fai atu."
  
  "Taula"i, Peni. O le a le mea o ia te oe?"
  
  "Ia ... o loʻo ou mulimuli i le ala o nei vaega e iva o Odin, e foliga mai o le iva o se numera faʻapitoa i tala faʻasolopito a Norse. O le tasi na faasatauroina o ia lava i luga o se mea e taua o le Laau o le Lalolagi, iva ao ma iva po, anapogi, ma le tao i lona itu, e pei lava o Iesu Keriso, ma le tele o tausaga a o lei oo ia Iesu. O se mea moni lenei, Mata. Ua fa'avasegaina e saienitisi moni. Atonu foi o le tala na musuia ai le tala ia Iesu Keriso. E iva vaega o Odin. O le tao o le vaega lona tolu ma e fesoʻotaʻi ma le World Tree, e ui lava e le mafai ona ou maua se taʻua o lona nofoaga. O le nofoaga lauiloa o le Laau o loʻo i Suetena. O se nofoaga e taʻua o Apsalla."
  
  "Faagesegese, faagesegese. E i ai se tala e uiga i le talita a Odin po o lana solofanua?
  
  Na faamimigi tauau o Peni. "E na'o le Talita o se tasi lea o su'esu'ega aupito sili i su'esu'ega i taimi uma. Ma i lona pito o loo i ai upu: O le Lagi ma Seoli ua na o se valea mo sina taimi. O le Agaga e Ola pea lea e faalagolago i le Sa'o po o le Sese. E manino lava o le fetuu lea a Odin, ae leai se tasi i le mafaufau ola na mafai ona malamalama i le mea o loʻo i ai.
  
  "Atonu o se tasi o na fetuu e tatau ona e i ai iina," sa ataata Drake.
  
  Na le amanaiaina o ia e Peni. "O lo'o fai mai ai iinei o le Solofanua o se fa'atagata. O le isi faʻatagata, "The Wolves of Odin", o loʻo faʻaalia nei i Niu Ioka.
  
  "O ana luko? Lenei?" Ua amata ona falai le fai'ai o Drake.
  
  "Na ia tietie i luko e lua i le taua. E manino lava."
  
  Na faauu Drake. "E iva vaega uma e faitauina?"
  
  Na lulu lona ulu o Peni. "E toalaiti ua misi, ae..."
  
  Na tu Drake. "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "Ia, e foliga fa"avalevalea, ae o lo"o iai vaega o se talatu"u iinei o lo"o fa"asolo. O se mea e uiga i vaega uma o Odin o loʻo faʻapotopoto faʻatasi ma amataina se faʻasologa o tali e oʻo atu ai i le iuga o le lalolagi.
  
  "O mea masani," o le tala lea a Drake. "O nei atua uma anamua e iai se ituaiga o fagogo 'iuga o le lalolagi' e fesootaʻi ma i latou."
  
  Na luelue le ulu o Peni ma tilotilo i lana uati. "Tauagavale. Vaai. O matou faʻataulāitu Initaneti e manaʻomia ni meaʻai," na ia mafaufau ai mo sina sekone. "Ma ou te manatu, ou te lagona e pei o ni upu fou mai le faaili ua lata ona oo mai. Croissants ma Brie mo brunch?"
  
  "A o iai i Pale..."
  
  Na tatala e Drake le faitotoa, tilotilo solo, ona talo atu lea ia Peni e sau i fafo. Na ia vaaia le ataata i foliga o lana uo, ae na ia faitau foi i le mataʻutia o ona mata. Na natia lelei e Peni, ae na ia fememea'i leaga.
  
  Na toe foi Drake i le potu ma tuu uma a latou mea i totonu o se ato faafafa. A o ia faamausaliina le fusipa'u mamafa, sa ia faalogoina Peni o fai mai se faatalofa lemu ma sa lagona lona fatu i le fefe mo le taimi lona lua i lona olaga.
  
  O le mea muamua o le taimi na tuua ai o ia e Alison, ma taʻua ai le eseesega e le mafai ona toe faʻaleleia - e sili atu oe o se fitafita nai lo se tolauapiga faʻatauvaʻa.
  
  O lena po. A'o faatumulia ona mata i le timu e le uma i loimata e le'i i ai muamua.
  
  Sa ia tamoe atu i le faitotoa, o maso uma o lona tino ua tete ma sauni, ona ia vaaia lea o se ulugalii matutua o tauivi i lalo o le alatele.
  
  Ma na matauina e Peni le mata'utia tele na faatumulia ai mata o Drake a'o le'i maua e le sa avea ma fitafita le avanoa e natia ai. Sese valea.
  
  "Aua le popole". Fai mai Peni ma se ataata sesega. "Manuia lava".
  
  Na manava tetete Drake ma taitai ifo i latou i lalo o le faasitepu, ma leoleoina i taimi uma. Sa ia siakia le faapaologa, e lei iloa atu se taufaamatau, ma alu i fafo.
  
  O fea sa iai le fale'aiga lata ane? Na ia faia se mate ma agai atu i le Louvre.
  
  
  ***
  
  
  O se tamaloa lapo'a mai Munich ma le tomai o le neurosurgeon na vaai vave ia i latou. Na ia siakiina lona ata ma i totonu o le lua tata o le fatu na ia iloa ai le Yorkshireman lelei-fausia, ma lana uo faavalevalea umi lauulu ma lokaina i laua i le koluse.
  
  Na ia suia lona tulaga, e le fiafia i le tulaga maualuga po o mavaevae papaʻe na eli i totonu o ona vae tino.
  
  Sa ia musumusu atu i le faaleotele leo: "O loo ou uuina i latou i se filo."
  
  O le tali na vave ona faateia. "Fasioti i latou nei."
  
  
  FA
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  E tolu pulufana na fa"atopetope fa"asolosolo.
  
  O le pulu muamua na sola ese mai le faavaa u'amea o le faitotoa i tafatafa o le ulu o Drake, ona sosolo atu lea i lalo o le auala, ma taia ai le lima o se tina matua. Sa mimilo ma pau, ma sausau le toto i le ea i foliga o se faailoga fesili.
  
  O le ta lona lua na tutu ai lauulu o le ulu o Peni.
  
  O le lona tolu na lavea le sima lea na ia tu ai i le nanosecond ina ua uma ona uu e Drake lona puimanava. Na oso mai le pulufana mai luga o le auala ma ta'e ai le faamalama o le faletalimalo i tua atu o latou.
  
  Na taavale Drake ma savali sa'o Peni i tua atu o se laina o ta'avale paka. "Ou te uuina oe". Sa ia musumusu atu ma le ita tele. "Faaauau pea." A o punou o ia, sa ia ono autilo atu i fafo o le faamalama o le taavale ma vaaia ai le gaoioi i luga o le taualuga e pei lava ona ta'e le faamalama.
  
  "Sia fana!" O lana leo i Yorkshire ma le gagana a le vaegaau na atili ai lona leo ao faatupulaia le adrenaline. Sa ia vaavaaia le vaega. O tagata lautele o loʻo taufetuli, feʻei, faʻatupu ai le tele o faʻalavelave, ae o le faʻalavelave o le tagata fana na iloa lelei le mea o loʻo i ai.
  
  Ma o le a le tuua na o ia.
  
  E oo lava i le taimi nei, na iloa e Drake ia alii e toatolu na ia vaaia muamua i le taimi o le lokaina, oe na o ese mai le pogisa o Mondeo ma savali atu ma le faamoemoe ia i latou.
  
  "Taimi e gaoioi ai."
  
  Na taitai e Drake i latou i taavale e lua i le mea na ia matauina ai se tamaitai talavou o tagi i totonu o lana taavale. Na faateia o ia, ina ua tatala e ia lona faitotoa i se ta"e ma lagona ai le vave o le tausalaina i le vaai atu i ona foliga fefe.
  
  Sa ia tausia pea se foliga le mautonu i ona foliga. "I fafo."
  
  E leai lava se fana na fai. Na totolo le fafine i fafo, ma le fefe ma le aisa ona musele, ma liua i ni papa mate. Na fa'ase'e Ben i totonu, ma fa'amaulalo lona tino i le mea e mafai ai. Sa faanatinati atu Drake ia te ia ona liliu lea o le ki.
  
  Na ia manava, ma tuu le taavale i tua ona toso mai lea i luma mai le pakaga. O le pa'u o lo'o sūsū i luga o le auala i tua atu ia i latou.
  
  Na alaga Ben: "Rue Richelieu!"
  
  Na sōsō Drake, fa'atali mo le pulufana, fa'alogoina le leo u'amea a'o pa'u ese mai le afi, ona ta ai lea o le fa'avave. Na latou pasia le au gaoi faomea i luga o le auala savali ma vaaia ai i latou ua toe faanatinati atu i le latou taavale.
  
  Na vili e Drake le uili i le itu taumatau, sosoo ai ma le agavale, ma toe alu i le agavale.
  
  "Rue Saint-Honoré." O le alaga a Peni, ma punou lona ua e vaai i le igoa o le auala.
  
  Sa latou auai i le faagasologa o feoaiga. Na faanatinati atu Drake i le saoasaoa na ia mafaia, ma lalagaina le taavale-lea, i lona fiafia, na foliga mai o se Mini Cooper-i totonu ma fafo o auala ma vaavaai atu i le vaaiga i tua.
  
  Ua leva ona mou atu le fana i luga o le fale, ae o le Mondeo sa i tua iina, e le mamao i tua.
  
  Na ia liliu i le taumatau ma toe sau, ua laki i moli auala. Le Louvre Museum, ave mai le agavale. Sa leai se aoga: o auala sa tumu tele, o moli feoaiga sa fai soo. Sa tatau ona latou o ese mai le ogatotonu o Pale.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Na faanunununu malosi Drake ia Peni. "Aisea ua e alalaga ai pea igoa o auala?"
  
  Na sioa atu Peni ia te ia. "Oute le iloa! Latou... latou fa'aalia i luga o le TV! E fesoasoani?"
  
  
  ***
  
  
  "Leai!" - na ia toe alaga i tua, i luga o le gogolo o le afi ao ia saoasaoa i luga o le auala maseesee mai le Rue de Rivoli.
  
  Na oso ese le pulufana mai le seevae. Na vaaia e Drake se tagata na alu ane ua paʻu i le tiga. Sa leaga; sa ogaoga. O nei tagata sa faasausili ma malosi e le popole po o ai latou te faatiga, ma e mautinoa lava e mafai ona ola ma taunuuga.
  
  Aisea na taua tele ai vaega e iva o Odin ia i latou?
  
  O pulu na ati i sima ma uʻamea ma tuʻu ese mamanu faataamilo i le Mini.
  
  I lena taimi, sa tatagi le telefoni feaveai a Peni. Na ia faia se togafiti faʻafefeteina o tauau e aveese mai ai mai le taga. "Tina?"
  
  "Lo"u Atua e!" Sa fetuu lemu Drake.
  
  "Ua ou manuia, ta. O oe? Pei o Tama?"
  
  Ua alu atu le Mondeo i totonu o le seevae Mini. O moli tauaso na faatumulia ai le vaaiga mai tua, faatasi ai ma foliga o ni tagata Siamani taufaifai e toatolu. Sa fiafia i ai tagata leaga.
  
  Na luelue le ulu o Peni. "Ma le tuafafine laitiiti?"
  
  Na matamata Drake a o tuʻi e Siamani le laupapa ma a latou fana i le fiafia tele.
  
  "Leai. E leai se mea fa'apitoa. Um...o le a lena pisapisao?" Sa ia faia se malologa. "Oi... Xbox."
  
  Na oomi e Drake le mea fa'avave i le fola. Na vave ona tali atu le afi. Na ma'i pa'u e tusa lava pe onosefulu maila i le itula.
  
  O le isi fana na taia ai le faamalama pito i tua. Na alu ifo Ben i le pito i luma e a'e ai e aunoa ma le faatali mo se valaaulia. Na fa'atagaina e Drake ia lava mo sina taimi e iloilo ai, ona fa'ata'avale lea o le Mini i luga o le ala savali avanoa i luma o se laina umi o ta'avale paka.
  
  O pasese i totonu o le Mondeo na tafana ma le le mafaufau, faatasi ai ma pulufana na taia i faamalama o taavale o paka, ma lavea ai le Mini ma fiti mai ai. I totonu o ni nai sekone, na ia tu ai taofi, taamilo solo ma le agi, togi le tamai taavale i le 180 tikeri, ona toe saoasaoa lea i tua i le auala na latou o mai ai.
  
  Na alu ni nai sekone taua mo le pasese a le Mondeo e iloa ai le mea na tupu. O le liliu 180-tikeri sa faatamala ma matautia, ma ave ai i fafo ni taavale se lua sa paka ma se faaletonu matautia. O fea i le igoa o mea uma e paia na i ai leoleo?
  
  O lea ua leai se filifiliga. Sa tietie solo Drake i tulimanu e tele na te mafaia. "Ia sauni, Peni. O le a ta taufetuli."
  
  Ana le o i ai Peni, semanu e tu o ia ma tau, ae o le saogalemu o lana uo o le faamuamua lea. Ma o le leiloa o se gaioiga atamai i le taimi nei.
  
  "Ua lelei tina, toe feiloai." Na tapuni e Peni lana telefoni feaveai ma faamimigi. "Matua".
  
  Na toe tosoina e Drake le Mini i luga o le alavai ma taofi fa'afuase'i i le afa o le mutia teuteu. A"o le"i tu le ta"avale, sa la tatala lautele faitoto"a ma feosofi i fafo, ma aga"i atu i auala lata ane. Na latou fefiloi ma tagata Parisians aʻo leʻi vaʻaia le Mondeo.
  
  Na mafai e Peni ona tagi mai se mea ma emoemo ia Drake. "O lo'u toa".
  
  
  ***
  
  
  Sa la lalafi i totonu o se tama'i cafe i luga o le initaneti i tafatafa o se nofoaga e ta'ua o Harry's New York Bar. O le gaioiga sili lea ona atamai mo Drake. E le iloa ma taugofie, o se nofoaga e mafai ai ona faʻaauau a latou suʻesuʻega ma filifili pe o le a le mea e fai e uiga i le osofaʻiga lata mai o le Louvre e aunoa ma le popole poʻo le faʻalavelave.
  
  Na saunia e Drake ni keke ma le kofe a o saini Ben. E le'i afaina lava Drake i se manu'a, ae na ia mateina e ono fai si popole o Ben. O le fitafita sa i totonu ia te ia sa le iloa pe faapefea ona taulimaina o ia. Na iloa e le uo e tatau ona la talanoa. O lea na ia tuleia ai meaai ma vaiinu agai i le taulealea, nofo i totonu o se potu mafanafana ma taofi lana vaai.
  
  "O a mai oe i nei mea leaga uma?"
  
  "Oute le iloa". Na ta'u atu e Peni le mea moni. "Ou te lei maua lava se taimi e iloa ai."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "Ua lelei lenei mea. Ia, a e faia lena mea..." na ia tusi atu ai i le komepiuta. "O le a lau mea?"
  
  "Na ou toe foʻi i le upega tafaʻilagi e tasi e pei o le taimi muamua. O mea ofoofogia su'esu'ega fa'asolopito... iva vaega... yada, yada, yada... oi ioe - Sa ou faitau e uiga i le mata'ina o Odin 'iuga o le lalolagi' manatu taupulepulega leaga.
  
  "Ma sa ou fai atu..."
  
  "O se mea valea. Ae e le faapea, Mata. Faalogo i le mea lea. E pei ona ou fai atu, o loo i ai se talatuu ma ua faaliliuina i le tele o gagana. E le gata o Scandinavian. E foliga mai e lautele, lea e matua ese lava mo tagata faifaatoaga e suʻesuʻeina lenei ituaiga mea. O loʻo taʻua iinei afai o le iva vaega o Odin e aoina i le taimi o Ragnarok, latou te tatalaina le ala i le Tuugamau o Atua. Ma afai e fa'aleagaina lenei tu'ugamau...ia, o le teiō ma Seoli uma e fa'amatu'u mai o le amataga lea o o tatou fa'afitauli. Matau na ou fai atu Atua?"
  
  Na faauu Drake. "Leai. E mafai faapefea ona i ai se tuugamau o Atua iinei? E le'i iai lava, e le'i iai lava Ragnarok. Ua na o se nofoaga Nouei mo Amaketo."
  
  "E sa"o lava. Ae faapefea pe a iai moni lava?"
  
  "Ia mafaufau la i le taua o se sailiga fa"apenei."
  
  "O le Tuugamau o Atua? O le a sili atu i mea uma. Atlantis. Camelota. Etena. O le a leai se mea pe a faatusalia i latou i lenei mea. O lea e te fai mai o Odin's Shield ua na o le amataga?"
  
  Na u e Peni le pito i luga o lana keke. "Ou te masalo o le a tatou vaai. O loʻo totoe pea le valu vaega e alu i ai, o lea afai e amata ona mou atu, "o lana taofi lea. "E te iloa, o Karin o le faiʻai o le aiga, ma e manaʻo lou tuafafine e faʻataʻitaʻiina nei mea leaga uma i luga ole Initaneti. O vaega uma lava."
  
  "Peni, ua ou lagona le tausalaina i lou aafia ai. Ma ou te folafola atu e leai se mea e tupu ia te oe, ae e le mafai ona ou aafia ai se isi i lenei mea. Na faauu Drake. "Ou te mafaufau pe aisea na amata ai ona faia e tagata Siamani leaga lenei mea i le taimi nei. E lē taumatea ua leva ona iai isi vaega e valu."
  
  "E itiiti ni faatusatusaga ma le lakapi. Ma ua latou maua. Atonu sa i ai se mea faapitoa e uiga i le Talita? O se mea e uiga i lena mea na aoga ai isi mea uma."
  
  Na manatua e Drake le pueina o ata vavalalata o le Talita, ae e mafai ona latou taofia lena suesuega mo se taimi mulimuli ane. Sa ia tataina le lau. "O loʻo taʻua ai iinei o le faʻatagata Solofanua a Odin na maua i totonu o se vaʻa umi Viking, o le mea moni o le faʻaaliga autu o le Louvre. O le toʻatele o tagata latou te le iloa le faʻatagata o le Solofanua aʻo savavali atu i le Louvre.
  
  "Vaa uumi," o le faitau leotele lea e Peni. "O se mealilo lava ia - na fausia mai ogalaau na muamua atu i le talafaasolopito o Viking."
  
  "E pei lava o le Talita," o le tala lea a Drake.
  
  "Maua i Tenimaka," na faitau atili ai Ben. "Ma vaai iinei," na ia faasino atu ai i le lau, "e taulaʻi atu i isi vaega o Odin lea na ou taʻua muamua? O Wolves o loʻo i Niu Ioka, ma o le mate sili ona lelei o le Spear o loʻo i Uppsala, Suetena, na pa'ū mai le tino o Odin aʻo ia alu ifo mai le Laau o le Lalolagi.
  
  "E lima la lena." Na faalagolago Drake i lona nofoa mafanafana ma inu lana kofe. I tafatafa o latou, o le initaneti cafe na hamu i gaioiga maualalo. Sa faatumulia auala savali i fafo i tagata o loo fealuai solo i le olaga.
  
  Na fanau mai Peni ma le gutu uamea ma inu le afa o lana kofe vevela i le tasi ipu. "E i ai se isi mea iinei," sa ia sasaina ai. "Le Atua e, ou te le iloa. E foliga faigata. E uiga i se mea e igoa ia Volva. O le a le uiga o le Tagatavaai? "
  
  "Atonu na latou faaigoa le taavale ia te ia."
  
  "E malie. Leai, e foliga mai e iai se Velva faapitoa a Odin. Fa'atali - atonu e umi se taimi.
  
  Sa pisi lava Drake e fesuiai lona mafaufau i le va o Peni, o le komepiuta, o le tafe mai o faamatalaga, ma le pisi o le auala savali i fafo na te lei iloaina le agai atu o le fafine seia oo ina tu tonu i tafatafa o le latou laulau.
  
  A o lei mafai ona gaoioi, sa sii i luga lona lima.
  
  "Aua le tu i luga, tama," o lana tala lea i se leo faaAmerika. "E tatau ona tatou talanoa".
  
  
  LIMA
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  Kennedy Moore na faʻaalu sina taimi e iloilo ai le ulugalii.
  
  I le taimi muamua sa ia manatu e le afaina. Ina ua mavae sina taimi, ina ua uma ona iloilo le uiga fefe ae maumauaʻi o le tino o le tauleʻaleʻa ma uiga mataala o le tama matua, na ia oʻo ai i le faaiuga o faʻalavelave, tulaga, ma le Tiapolo na tosina atu ai i laʻua i se tolutasi le paia o le matautia.
  
  E le o se leoleo iinei. Ae o ia o se leoleo i Niu Ioka, ma e leʻi faigofie ona ola aʻe i lenei motu laʻitiiti ma ona olo sima tetele. Sa i ai sau mata o le leoleo ae e te leʻi iloa o lou taunuuga e te auai i le NYPD. Mulimuli ane na e faʻamaʻaina ma toe faʻatatauina, ae e iai pea na mata. O lena foliga faigata, fuafuaina.
  
  E oo lava i tafaoga, sa ia mafaufau tiga.
  
  Ina ua uma le itula o inu kofe ma faase'e fua, sa le mafai ona taofia o ia. Atonu sa i ai o ia i se tafaoga-lea e sili atu lona leo ia te ia nai lo se tafaoga faamalosi-ae e le faapea o le alii leoleo sa ia te ia na vave ona fiu nai lo le Peretania na lafoaia lona mama i lona po muamua i Vegas.
  
  Sa ia to'a ifo i le la laulau. O le malolo faamalosi, sa ia toe mafaufau ai. O lenei mea na tuʻuina atu ai lana galuega iloga NYPD i se vaaiga mamao.
  
  Sa vave ona iloilo e le tama matua ia te ia, ma sii i luga lana antennae. Na ia suʻesuʻeina o ia e sili atu le vave nai lo le US Marine e suʻesuʻeina se fale talitane i Bangkok.
  
  "Aua le tula"i, tama," sa ia fai atu ai ma le faaleaogaina. "E tatau ona tatou talanoa".
  
  "Amerika?" o le tala lea a le toeaina ma se faailoga o le ofo. "O le a le mea ete mana'o ai?"
  
  Sa ia le amanaiaina o ia. "O e manuia, tama?" Sa ia emo lana talita. "O a"u o se leoleo. O lenei o le a e faamaoni ia te au."
  
  Na vave ona kiliki le tama matua ma ataata ma le toʻa, o se mea uiga ese. Na emo le isi i le le mautonu.
  
  "A?" - Sa ou fesili.
  
  O le leoleo i Kennedy na faʻasalalau le mataupu. "O e iinei i lou lava loto malie?" Na pau lava le mea na ia mafaufau i ai e latalata atu ia i latou.
  
  Na foliga faanoanoa le alii talavou. "Ia, e lelei le matamata, ae o feusuaiga mataga e le malie tele."
  
  O le alii matua na foliga maofa i le faafetai. "Aumai lou faamoemoega. E leai ni fa'afitauli iinei. E manaia le vaai atu o loo faaaloalogia pea e nisi o le atunuu lenei galuega. O aʻu o Matt Drake."
  
  Sa ia faaloaloa atu lona lima.
  
  Na le amanaʻia e Kennedy lenei mea, ae e leʻi talitonuina. Sa pipii atu lona mafaufau i lena fasifuaitau, o loo faaaloalo pea i le galuega, ma faasolo atu i le masina talu ai. Sa latou tutu i le mea sa latou tutu ai. I Kalepo. I luga o ona tagata sauā. Mo lona tatalaina le faatuaoia.
  
  Ana faapea.
  
  "Ia...fa"afetai, ou te masalo."
  
  "Ia, o oe o se leoleo mai Niu Ioka? " Na faaopoopo e le alii talavou le uiga i luga o ona mata, lea na ia faasino atu i le alii matua.
  
  "Fa"a"ole"ole leaga." Na ata malie Matt Drake. Na foliga mautinoa o ia, ma e ui lava sa nofo filemu, ae na mafai e Kennedy ona iloa o loʻo ia te ia le agavaa e tali atu ai i le sekone. Ma o le auala na te vaavaai ai pea i lona siʻosiʻomaga na mafaufau ai o ia i se leoleo. Po o le autau.
  
  Sa luelue lona ulu, ma mafaufau pe tatau ona valaaulia o ia e nofo i lalo.
  
  Na tusi Drake i se nofoa avanoa ae tuu ia te ia se avanoa manino e alu ese ai. "Ma faaaloalo foi. Na ou faalogo o tagata Niu Ioka o tagata sili ona talitonuina i le lalolagi."
  
  "Matt!" Na faauu le alii.
  
  "Afai o le soona talitonu o lou uiga manatu faapito ma le faasausili, ua ou faalogo foi i lena mea." Na se'e atu Kennedy i totonu o le faleoo, ma lagona teisi le le mautonu. "Ona ou sau ai lea i Pale ma feiloai i Farani."
  
  "I aso malolo?"
  
  "O le mea lena na latou fai mai ai ia te au."
  
  E lei finau mai le alii, na ona toe faaloaloa atu lava lona lima. "O aʻu lava o Matt Drake. Ma o lo"u nofonofo lea, Peni."
  
  "Talofa, o aʻu o Kennedy. Na ou faalogo i lau tala, o ulutala, ou te fefe. O le mea lea na ou ofo ai. Ae faapefea Luko i Niu Ioka?" Sa sii ae ona matamata, ma faataitai ia Peni.
  
  "Tasi". Sa su'esu'e ma le toto'a o ia e Drake, ma fa'atali mo se tali. "E te iloa se mea e uiga ia te ia?"
  
  "O ia o le tama o Thor, a ea? E te iloa, i le Marvel comics."
  
  "O ia i luga o tala fou." Na luelue le ulu o Peni i le komepiuta.
  
  "Sa ou taumafai e alu ese mai ulutala talu ai nei." Na vave ona oo mai upu a Kennedy, matuitui i le tiga ma le le fiafia. Na mavae sina taimi ae lei mafai ona ia faaauau. "Ia, e le tele. Ua lava lava."
  
  "E foliga mai na e faia ni nai mea."
  
  "E sili atu nai lo le lelei mo laʻu galuega." Sa ia toe foi mai ona tilotilo atu lea i fafo i faamalama palapala o le faleaiga i luga o le auala.
  
  
  ***
  
  
  Na mulimuli atu Drake i lana vaai, ma mafaufau pe tatau ona ia tuleia o ia, ma o ona mata na fetaui ma mata o se tasi o tagata gaoi muamua sa tilotilo i totonu o le tioata.
  
  "Shit. O nei alii e sili atu le faʻamalosi nai lo le nofoaga autu telefoni a Initia.
  
  Na susulu foliga o le alii i le iloaina ina ua agai atu Drake, ae o lea ua tonu ia Drake e le toe manaʻomia ona toe fai. Na tatala moni lava totigilima ma toe foi mai le kapeteni o le SAS. Sa ia gaoioi vave, tago atu i se tasi o nofoa ma togi i fafo o le faamalama ma se faalavelave matautia. Na lele le Siamani i tua, pa'u i luga o le auala e pei o aano o manu mate.
  
  Na talotalo atu e Drake ia Peni i autafa. "Sau ma matou pe leai," na ia alaga atu ai ia Kennedy a o tamoe. "Ae alu ese mai i lo"u ala."
  
  Na vave savali atu i le faitoto"a, tatala ma taofi ina ne"i pa mai fana. O tagata Paris ua te'i na tutu solo. Na sosola tagata turisi i itu uma. Na tilotilo atu Drake i le auala.
  
  "Sui i le ola". Sa ia lupe i tua.
  
  "Faiga i tua". Na ia popoina le tauau o Peni ma latou agai atu i le fata. E le'i gaoioi Kennedy, ae e le'i mana'omia se mafaufau su'esu'e o se leoleo e iloa ai o nei tagata o lo'o i ai i se fa'alavelave moni.
  
  "Ou te ufiufi oe."
  
  Na savali atu Drake i tua atu o le faatauoloa fefe i totonu o se alatele pogisa o lo o laina i pusa kofe, suka, ma fasi laau. I le faaiuga sa i ai se afi sola ese. Na ta e Drake le pa, ona tilotilo atu lea ma le faaeteete i fafo. O le la o le aoauli na mu ai ou mata, ae sa manino le matafaga. O lona uiga ia te ia e na o le tasi lava le fili i fafo i se mea.
  
  Na talo mai Drake i isi e faatali, ona savali atu lea ma le faamoemoe i le Siamani o loo faatalitali. Na te le"i "alo ese mai le tu"i a le tamaloa, ae na ia tago malosi atu i totonu o le sola e aunoa ma le tetete. O le te'i i foliga o lana paga na aumaia ai ia te ia le fiafia vave.
  
  "Pussies faʻamoemoe mo le plexus." Sa ia musumusu mai. O le poto masani na aʻoaʻoina ai o ia e faapea o le a taia e se tagata aʻoaʻoina se tasi o vaega o le mamafa o le tino ma malolo mo le aoga, o lea na faʻasoa ai e Drake le tiga - e pei ona aʻoaʻoina e le gata - ma tuleia i totonu. Na gau le isu o le ali"i, ta"e lona "auvae ma toeititi a mo"i lona ua i tu"i e lua, ona tu"u ai lea o ia ua ta"atia i luga o le auala savali e aunoa ma le gau. Sa ia talotalo atu isi i luma.
  
  Na latou tuua le faleaiga ma tilotilo solo.
  
  Fai mai Kennedy, "O lo"u faletalimalo e tolu poloka mai iinei."
  
  Na luelue le ulu o Drake. "Malo malie. Alu ia."
  
  
  ONO
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  I se minute mulimuli ane, sa faapea mai Peni, "Faatali."
  
  "Aua e te fai atu e tatau ona e alu i le faletaele, uo, a le o lea e tatau ona matou faatauina oe napekini."
  
  Na natia e Kennedy lona ataata a o mumu Peni.
  
  "Ou te iloa ua oo i le taimi e te malolo ai, toeaina, ae ua toeitiiti lava oo i le taimi... um...e asiasi ai i le Louvre."
  
  Damn, ua leiloa e Drake le taimi. "Uvalea".
  
  "I le Louvre?"
  
  "E uiga i le taimi." Na talotalo atu Drake i se taxi na ui ane. "Kennedy, o le a ou faamatala atu."
  
  "Ua lelei lou lagona. Ua uma ona ou alu i le Louvre i le aso."
  
  "E le mo lenei..." o le tomumu lea a Peni a o latou o i totonu o le taxi. Na fai atu e Drake le upu faamaneta ma alu ese le taavale. Sa faia le faigamalaga i le filemu ma e sefulu minute e ui atu ai i auala ua pisi i taavale. Sa le sili atu le auala savali ina ua taumafai i latou e toatolu e agai atu i le falemataaga i le sailiga malosi.
  
  A o latou savavali, na aumaia e Ben ia Kennedy i le taimi nei. "Na maua e se tasi le talita a Odin i Iceland. Na gaoia e se tasi i latou mai le faaaliga a York, na matua faaleagaina atoa ai le faaaliga savali a Frey.
  
  "Frey?"
  
  "Faimea faufau. E te le o mai Niu Ioka?"
  
  "Ou te sau mai Niu Ioka, ae e le o aʻu o se tagata lapoʻa tele. Ma e le o aʻu o se tagata fiafia tele o le tosina tauaso i se ituaiga o feeseeseaiga. Ou te matua le toe mana"omia lava ni faafitauli i le taimi nei."
  
  Na toetoe lava a fai mai Drake "o loʻo i ai se faitotoʻa" ae taofi o ia lava i le sekone mulimuli. E mafai ona aoga se leoleo i lenei po mo le tele o mafuaaga, aemaise lava mai le Setete. A o latou latalata atu i le pyramid tioata lea na faailoga ai le faitotoa i le Louvre, sa ia fai mai, "Kennedy, na taumafai nei tagata e fasioti i matou a itiiti ifo ma le faatolu. Ou te nafa ma le mautinoa e le tupu lenei mea. O lea matou te manaʻomia nisi faʻamatalaga e uiga i le mea o loʻo tupu iinei, ma mo nisi mafuaʻaga latou te fiafia i le mea na maua e Ben ua taʻua o le 'Nine Pieces of Odin'. Matou te matua le iloa pe aisea, ae o iinei, "na ia tusi ai i tua o le pyramid tioata," o le vaega lona lua.
  
  "O le a latou gaoia nanei," o le tala lea a Peni, ona toe faaopoopo mai lea, "Atonu."
  
  "Ma o le a lenei itu Niu Ioka?"
  
  "O loʻo i ai se isi vaega o Odin o loʻo faʻaalia iina. Luko. I le Natural History Museum."
  
  Sa suesue e Drake le faafanua. "E foliga mai e le masani ona faʻaalia e le Louvre ia Viking collections. O loʻo i luga foi lea o le lisi, pei o le tasi i York. Fai mai iinei o le mea e sili ona manaia o le Viking longboat, o se tasi o mea sili ona lelei na maua, ma lona lauiloa lauiloa.
  
  "O le a le uiga?" Na tu Kennedy i le pito i luga o faasitepu e pei o se ofe e faasaga i se afā a o tuʻia e le tele o pea vae faʻataʻamilo ia te ia.
  
  "O se faaletonu ua faatusaina i lona matua. E muamua atu lenei mea i le talafaasolopito o Viking.
  
  "Ia, e manaia lena mea."
  
  "Ou te iloa. O lo'o fa'aalia i le fogafale pito i lalo o le apa'au o Denon, i tafatafa o nisi Aikupito... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...le afaina. O le mea lea."
  
  O alalaupapa lautele ma faaiila na feilafi solo faataamilo ia i latou ao latou fefiloi ma le motu o tagata. Na fa'atumuina e tagata fa'apitonu'u ma tagata tafafao mai vaitausaga uma le avanoa tuai tele ma fa'aolaina i le aso atoa. E na'o se tasi na te mateina lona natura e pei o se tuugamau, ma le mata'utia i le po.
  
  O le taimi lea, na faalogoina ai le gogolo tutuli, e pei ua solo i lalo se pa sima. Na latou tutu uma. Na liliu atu Drake ia Peni.
  
  "Faatali iinei, Peni. Tuu mai ia i matou le afa itula. O le a matou mauaina oe." Na tu o ia, ona faaopoopo atu lea, "Afai latou te o ese, ona faatali lea i le latalata i le pyramid tioata pe a mafai."
  
  Na te le'i faatali mo se tali. Sa iloa lelei e Peni le tulaga matautia. Na tilotilo atu Drake a o ia toso mai i fafo lana telefoni feaveai ma vili se numera i le telefoni vave. O le a avea ma tina, po o tama, po o se tuafafine. Na ia talo atu ia Kennedy ma latou o ifo ma le faaeteete i le faasitepu taamilo i le fogafale pito i lalo. A o latou agaʻi atu i le maota o loʻo i ai le faʻaaliga Viking, na amata ona taufetuli tagata. O se ao mafiafia na taamilo i o latou tua.
  
  "Tamomoe!" Na ee le tama e foliga mai o se ata Hollister. "O lo"o iai tama ma fana i totonu!"
  
  Na tu Drake i le faitotoʻa ma lamatia ai se tilotilo i totonu. Sa fetaiai o ia ma le vevesi atoatoa. O se vaaiga mai se ata tifaga Michael Bay, na o se mea uiga ese. Sa ia faitauina ni alii se toavalu i toniga faanenefu, ma ufimata ma fana fana, o a"e i luga o le vaa umi tele Viking ua ia vaai i ai. I tua atu ia i latou, i se gaioiga mataʻina le faʻatauvaʻa, o se pu ulaula na pa i totonu o le puipui o le falemataaga.
  
  O nei alii sa valea. O le mea na latou maua ai lo latou mataʻina o lo latou i ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafefe. O le feulaina o faitotoa o fale ma le fanaina o roketi i le motu o tagata na foliga mai o le latou masani. E leitioa la tulituliloa Peni ma ia i Pale uma muamua. O tuliga ta'avale masalo na'o latou fa'afiafiaga a'o le'i momoe.
  
  Na tuu e Kennedy lona lima i luga o lona tauau ma tilotilo solo. "Atua".
  
  "E fa"amaonia ai ua tatou i ai i le ala sa"o. O lea la ua na ona tatou latalata atu i lo latou ta"ita"i."
  
  "Ou te le alu i se mea e latalata i se tasi o nei vale. " Sa palauvale o ia i se siufofoga lelei faaPeretania e ofo ai.
  
  "Aulelei. Ae e tatau ona ou sailia se auala e aveese ai i matou mai le latou lisi o mea leaga.
  
  Na matauina e Drake le tele o tagata lautele o taufetuli agai i fafo. E leʻi vaʻaia i latou e Siamani, na latou faʻatinoina ma le mautinoa a latou fuafuaga.
  
  "Tatou". Na se'e atu Drake i totonu o le faavaa o le faitotoa i totonu o le potu. Na latou fa'aogaina mea e fa'aali ai le nofoaga mo le ufiufi ma aga'i atu e latalata i le fa'afofoga e pei ona saogalemu.
  
  "Vaai mai!" o le alaga malosi lea o se tasi.
  
  "O se mea e uiga i le 'faanatinati'. Fai mai Drake. "O le a tatau ona gaoioi vave le au ulavale toto. E tatau ona maualuga le Louvre i le lisi o tali Farani."
  
  Na alaga se tasi o Siamani i se isi mea ma piki i luga se papa maa e pei o se fata meaai. Sa latou foliga mamafa. Na valaau e le fitafita isi e toalua e fesoasoani i le la"uina mai o le uta mai le vaa umi.
  
  "E manino lava e le SAS," o le tala lea a Drake.
  
  "Po o Amerika," o le tala lea a Kennedy. "E masani ona iai saʻu tamaʻitaʻi e mafai ona tuʻu lenei meaʻai i lalo o lona paʻu.
  
  Na matina teisi Drake. "Le ata lelei. Faafetai mo lou manatu. Vaai." Na luelue lona ulu agai i le avanoa o le puipui lea na aliali mai ai se alii ufimata e ofu papae uma.
  
  "O le alii lava lea na faoa le Talita i Ioka. Masalo."
  
  Na su"esu"e pu"upu"u e le tamaloa le fa"atagata, ona luelue lea o le ulu ma le fa"amalieina ma liliu atu i lona Ta"ita"i. "Ua oo i le taimi e ..."
  
  Sa tatagi le fana i fafo. Na malolo Siamani mo sina sekone, e foliga mai o le tasi i le isi i le le mautonu. Ona tumu ai lea o le potu i pulufana ma lupe tagata uma mo se lafitaga.
  
  Na fa'aali mai nisi ali'i ufimata i le faitoto'a fa'ato'a sasaina. O se malosi fou, e ese ona laei nai lo Siamani.
  
  Mafaufau Drake: leoleo Farani?
  
  "Kanata!" Na alaga atu ai ma le lē fiafia se tasi o tagata Siamani. "Fasioti! Fasioti!"
  
  Na pupuni e Drake ona taliga a'o ta'i fa'atasi e le tele o fana fana. Na oso mai pulufana mai se tino o le tagata, mai se faaaliga laupapa, mai se puipui sima. Na ta'ei le tioata, ma sa saeia ma pa'u i lalo i le fola ma se fa'alavelave. Na palauvale leotele Kennedy, lea na amata ona iloa e Drake e le o se "eleele fou" mo ia. "O fea o i ai Farani leaga, leaga!"
  
  Na lagona e Drake le niniva. O tagata Kanata? O le a le ituaiga o seoli mimilo o latou i ai iinei?
  
  O le faaaliga na sosoo ma i latou na malepelepe i le afe vaega. O tioata ma fasi laupapa na timu i luga o latou tua. Na amata ona tolotolo i tua Drake, ma toso Kennedy faatasi ma ia. Sa tumu le vaa umi i le pulu. E oo atu i le taimi lea ua agaʻi atu tagata Kanata i totonu o le potu ma o nisi o tagata Siamani o loʻo taʻoto ua maliliu poʻo le gaioi. A o vaavaai atu Drake, o se tasi o Kanata na fanaina le Siamani i le tulaga avanoa i le ulu, ma taia ai lona faiʻai i luga o le 3,000 tausaga le matua o le ipu terracotta Aikupito.
  
  "E leai se alofa e leiloa i le va o tagata tulimanu valea." Na mimi Drake. "Ma o taimi uma na ou faʻaaluina i le Tomb Raider, e leʻi tupu lava."
  
  "Ioe," na luluina e Kennedy fasi tioata mai lona lauulu. "Ae afai e te taalo moni lava i le taaloga, nai lo le tilotilo atu i lana asini mo le sefulufitu itula, atonu e te iloa moni lava le mea o loʻo tupu."
  
  "O le malosi o Peni. E le o a'u. Taaalo i se taaloga, o lona uiga." Sa lamatia o ia e tepa i luga.
  
  Na taumafai se tasi o Siamani e sola. Na tamo"e sa"o atu ia Drake e aunoa ma le iloaina o ia, ona oso lea i le te"i ina ua poloka lona ala. "Bewegen!" Sa ia sii i luga lana fana.
  
  "Ioe, o oe foi." Na sii i luga lima o Drake.
  
  O le tamatamailima o le tamaloa na fa'amau i luga o le fa'aoso.
  
  Na faia e Kennedy se gaioiga faʻafuaseʻi i le itu, ma mafua ai ona le mautonu le mafaufau o Siamani. Na sau Drake ma punou i ona foliga. Na sasau le moto i le ulu o Drake, ae na ia laa ese, ma kiliki i le tulivae le fitafita. Ua tau le ufitia le leo o le ponaivi gau. Sa i luga o ia Drake i se sekone, o tulivae o loʻo oomi malosi i luga o lona fatafata faʻafefe. Faatasi ai ma se gaioiga vave, na ia saei ese ai le matapulepule a le fitafita.
  
  Ma sa ia tomumu. "Uh. Ou te le iloa po o le a le mea na ou faamoemoeina."
  
  Laulu enaena. Mata lanumoana. foliga mautu. Fa'aaliga fenumia'i.
  
  "Mulimuli ane". Na tu'itu'i o ia e Drake ua le iloa ma se taofi, ma talitonu ia Kennedy e tepa taulai atu i ana uo. Ina ua ea aʻe Drake, sa faaauau pea le taua. I lena taimi, na savalivali solo ai se isi Siamani i le faaaliga pa'u. Na ave e Drake ia te ia i autafa ma tootuli Kennedy ia te ia i le solar plexus. Na vave ona fiu lenei alii nai lo le faaili a tama fou i le X Factor.
  
  O lea ua toso ese e se tasi o Kanata le faatagata o Odin mai le oti ma tamatamailima toto o lona fili. O le isi tagata Siamani na soso atu ma osofa"i mai i lona itu, ae lelei le tagata Kanata, mimilo ma tulaueleele i tu"i oti e tolu, ona togi ai lea o le tino pipili i luga o lona tauau ma pa"u ai i lalo. Na fana faatolu e Kanata i le va latalata mo le sili atu o le talitonuga, ona faaauau ai lea ona toso le faatagata agai i fafo. E oo lava ia Drake sa faagaeetia. Ina ua oo atu le Kanata i ana uo, sa latou feei ma sasaa atu afi ia i latou a o lei solomuli i totonu o otaota o loo ulaula.
  
  "Upsalla!" Na amata ona tagi le tagata Kanata muamua ma sii lana moto i tagata Siamani o totoe. Na maua e Drake le faasausili, tetee ma le fiafia i lena upu e tasi. O le mea e ofo ai, o le leo o le fafine.
  
  Ona tu lea o le fafine ma aveese lana ufimata i se uiga o le matua inoino. "Upsalla!" Sa ia toe tagi atu i Siamani. "Ia i ai!"
  
  Semanu e tautevateva Drake pe ana le i ai i ona tulivae. Na ia manatu na lavea o ia i se pulufana, e faapena le faateia. Na ia iloaina lenei mea e taʻua o Kanata. Sa ia iloaina lelei o ia. O Alicia Miles, o se Londoner sa masani ona tutusa i le SRT.
  
  O se kamupani faalilolilo i totonu o le SAS.
  
  O le tala muamua a Wells na aumaia ai manatuaga tuai e tatau ona tanumia loloto nai lo le talafaasolopito o tupe faaalu a se faipule. Sa sili atu oe nai lo le SAS. Aisea e te manao ai e faagalo?
  
  Ona o mea na matou faia.
  
  O Alicia Miles o se tasi o fitafita sili na ia vaai i ai. O tama'ita'i i 'au fa'apitoa e tatau ona sili atu nai lo ali'i ina ia maua le afa o le mamao e pei ona latou faia. Ma sa tulai sa'o Alicia i luga.
  
  O le a le mea na ia faia e aafia ai i nei mea uma, ma e foliga mai o se tagata faʻatauvaʻa, lea na ia iloa mautinoa e le o ia? E na o le tasi lava le mea na faaosofia ai Alicia: tupe.
  
  Masalo o le mafuaaga lena na ia faigaluega ai mo tagata Kanata?
  
  Na amata ona tolotolo atu Drake agai i le ulufafo moni o le potu. "O lea nai lo le tapeina o i matou mai le lisi o fasiotiga tagata ma faailoa atu o matou fili," sa ia tootuli ai, "o lea ua tele atu o matou fili, ma e leai se mea ua matou ausia sei vagana ai ua atili ai ona matou le mautonu."
  
  Kennedy, na totolo i ona tua, ma faaopoopo mai: "O loʻu olaga ... i ni upu leaga se lua."
  
  
  FITU
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  O le potu faletalimalo o Kennedy na sili atu nai lo le potu na faʻaalu ai e Drake ma Peni mo ni nai itula.
  
  "Faapea o outou leoleo uma ua gau," o le tomumu lea a Drake, ma siaki mea e ulu atu ai ma ulufafo.
  
  "O tatou nei. Ae a toetoe a leai se taimi o lau tafaoga mo le sefulu tausaga, ona ou masalo lea ua amata ona tumu lau siaki tupe.
  
  "O se komepiuta feaveai lea?" Na aapa atu Peni ia te ia a o lei taliina le fesili faafaigata. Na latou mauaina o ia o lafi i tafatafa o le pyramid tioata ina ua latou o ese mai le falemataaga, e fai e pei o isi tagata tafafao maimoa e toalua, fefefe tele e manatua ni auiliiliga.
  
  "Aisea tatou te le taʻu atu ai i Farani mea ua tatou iloa?" O le fesili lea a Kennedy ao tatala e Peni le komepiuta feaveai.
  
  "Aua o latou o Farani," o le tala lea a Drake ma ata, ona liliu atu lea i le mafaufau ina ua leai se tasi na auai. Sa nofo o ia i le pito o le moega o Kennedy, ma vaavaai atu i lana uo o galue. "Faamalie. E le iloa e Farani se mea. O le faia o lenei mea ma i latou i le taimi nei o le a faʻagesegese ai i tatou. Ma ou te manatu o le taimi o se mataupu. E tatau ona matou faʻafesoʻotaʻi Suetena."
  
  "E te iloa se tasi i le auaunaga faalilolilo a Suetena?" Na si'i a'e le mata o Kennedy ia te ia.
  
  "Leai. Ae ui i lea, e tatau ona ou valaau i loʻu taʻitaʻi tuai."
  
  "O anafea na e tuua ai le SAS?"
  
  "E te leʻi tuua lava le SAS." Ina ua ea aʻe i luga Peni, sa ia faaopoopo mai, "Faatusa."
  
  "E tatau ona sili atu le tolu ulu nai lo le lua." Na tilotilo atu Ben ia Kennedy mo sina sekone. "Ae faapefea pe afai o loo e fai pisinisi pea?"
  
  O sina luelue laitiiti. Na pa'u'u le lauulu o Kennedy i ona mata ma na ia fa'aalu se minute e tulei ai i tua. "Ou te malamalama e iva vaega o Odin, o laʻu fesili muamua pe aisea? O le fesili lona lua o le a lea?"
  
  "Na o matou mafaufau i ai i totonu o le cafe." Na tata ma le ita e Peni le piano. "E i ai se talatuu, lea e faamaonia e Mr. Krusty iinei, e faapea o loo i ai se Tuugamau moni o Atua-o lona uiga moni, o le nofoaga o loo tanumia uma ai Atua anamua. Ma e le na o se talatuu tuai lenei; ua talanoaina e le tele o saienitisi, ma le tele o pepa na lomia i le tele o tausaga. O le faafitauli," o le tala lea a Peni, ma milimili ona mata, "e faigata ona faitau. E lē taʻutaʻua saienitisi i la latou gagana masani."
  
  "Tauvale? " na toe fai atu ai Kennedy ma ataata. "E te alu i le kolisi?"
  
  "O ia o le taitai leo i le faaili," o le tagi lea a Drake.
  
  Na sii ae le mata o Kennedy. "O lea ua ia te oe le Tuugamau o Atua e lei i ai lava. Ua lelei. E a la e a la?"
  
  "Afai e faaleagaina, o le a malemo le lalolagi i le afi ... ma isi. ma faapena atu ai lava."
  
  "Ou te malamalama. Ae faapefea vaega e iva?
  
  "Ia, o le faʻapotopotoina i le taimi o Ragnarok, latou te faʻaalia le ala i le tuugamau."
  
  "O fea o iai Ragnarok?"
  
  Na kiki e Drake le kapeta. "O le isi herring mumu. E le o le nofoaga lea. O le mea moni o se faasologa o mea tutupu, o se taua tele, o se lalolagi ua faamamaina i se vaitafe o le afi. Mala faalenatura. Aemaise lava Amaketo."
  
  Na faauu Kennedy. "O lea e oʻo lava i Vikings oti-malo sa fefefe i le apocalypse."
  
  A o tilotilo ifo i lalo, na iloa ai e Drake se kopi fou ae leaga maanuminumi o USA Today i luga o le fola. Sa afifiina i le ulutala - 'FA'ATA'U SERIAL KILLER MANUINA TISI LUA'.
  
  Le manaia, ae le o se mea e le masani ai mo le itulau pito i luma o se nusipepa. O le a le mea na toe tilotilo ai o ia, e pei ua mu ona mata, o le ata o Kennedy i se toniga leoleo i totonu o tusitusiga. Ma o se ulutala laʻititi i tafatafa o lana ata - Cop malepe - alu AWOL.
  
  Na ia faʻafesoʻotaʻi ulutala i le fagu vodka toetoe lava a leai se mea i luga o le laulau faʻaofuofu, vailaʻau faʻamaʻi i luga o le laulau i tafatafa o le moega, le leai o ni atopaʻu, faʻafanua turisi, faʻamanatu ma ala.
  
  Crap.
  
  Fai mai Kennedy: "O lea ua mananao nei tagata Siamani ma Kanata e saili lenei tuugamau e le o iai, atonu mo le mamalu? Mo le tamaoaiga e ono aumaia? Ma ina ia faia lenei mea e tatau ona latou aoina vaega e iva o Odin i se nofoaga e le o se nofoaga. E sa'o?"
  
  Na faamemelo Peni. "Ia, o se pese e le o se pese sei vagana ua oomi i luga o le vinyl," e pei ona masani ai lo"u tama. I le gagana Peretania, e tele lava a matou galuega e fai."
  
  "O se fa'alautelega. "
  
  "E sili atu ona faapena." Na liliu e Peni le lau komepiuta feaveai. "O ata e iva o Odin o Mata, Luko, Valkyries, Solofanua, Talita ma Tao."
  
  Na faitau e Drake. "E na"o le to"aono i latou, pepe."
  
  "E lua mata. Luko e lua. Lua Valkyries. Ioe."
  
  "O fea o iai i Apsalla?" Na faamemelo Drake ia Kennedy.
  
  Na tusi solo Ben mo sina taimi, ona fai mai lea, "O loʻo fai mai iinei na tuʻia e le Tao le itu o Odin aʻo ia anapogi aʻo tautau i luga o le Laau o le Lalolagi, ma faʻaalia uma ana mea lilo i lana Volva - o lana Vaʻai. Faafofoga i le isi upusii: "I talaane o le Malumalu i Upsalla o loo i ai se laau tele lava ma lala e salalau lautele, e lanu meamata i taimi uma e le gata i le taumalulu ma le taumafanafana, o le a lenei ituaiga o laau, e leai se tasi na te iloaina, aua e leai se isi e pei o lea. ua maua lava. Ua selau tausaga le matua. . O le Laau o le Lalolagi - pe sa i ai - i Uppsala ma o le totonugalemu lea o tala faasolopito a Norse. Fai mai e iva lalolagi i le lalolagi. Yada... yada. Oi, O le isi fa'amatalaga - o le 'laau pa'ia i Uppsala. Sa asiasi soo se tasi iina, i tafatafa o le efuefu tele e ta'ua o Ygdrassil, lea e manatu tagata o le nu'u e paia. Ae o lea ua leai.'
  
  Na ia faitau atili: 'O tusitala Scandinavian ua leva ona manatu ia Gamla Upsalla o se tasi o nofoaga tuai ma sili ona taua i le talafaasolopito o Europa i Matu.'
  
  "Ma o mea uma lava iina," o le tala lea a Kennedy. "O fea e maua ai e se tasi."
  
  "Ia," o le tala lea a Peni, "e manaomia ona tuufaatasia uma. Aua e te manatu faatauvaa i ou tomai misi, ou te lelei i mea ou te faia."
  
  Na luelue le ulu o Drake ma faailoa atu. "E moni, talitonu mai ia te au. Sa ia fesoasoani mai ia te aʻu e faʻatautaia loʻu ala i laʻu galuega puʻe ata mo le ono masina talu ai."
  
  "E tatau ona e tuufaatasia le tele o solo eseese ma tala faasolopito. O le saga o se solo Viking o le maualuga o le malaga. E iai foʻi se mea e taʻua o le Poetic Edda, na tusia e suli o tagata na iloa tagata na iloa tusitala o taimi. E tele faʻamatalaga iina."
  
  "Ma matou te le iloa se mea e uiga i Siamani. E le ta'ua tagata Kanata. Pe aisea foi Alicia Miles-" tatagi le telefoni feaveai a Drake. "Faamalie atu... a?"
  
  "Ou".
  
  "Talofa, Wells."
  
  "Alu i luga, Drake." Na manava Wells. "O le SGG o le Swedish Special Forces ma elemene o le Swedish Army ua aveese mai le lalolagi atoa."
  
  Sa le gagana Drake mo sina taimi. "O e ula?"
  
  "Ou te le talasua i galuega, Drake. Na o tamaitai."
  
  "Pe na tupu muamua lenei mea?"
  
  "E pei ona ou manatua, e leai."
  
  "Pe latou te faailoa mai le mafuaaga?"
  
  "O le faavalevalea masani, ou te fefe. E leai se mea mautu."
  
  "E iai se isi mea?"
  
  Sa i ai se mapuea. "Drake, e te nofo aitalafu lava ia te aʻu ni tala o Me, uo. O iai pea Peni?"
  
  "Ioe, ma e te manatua Alicia Miles?"
  
  "Iesu. O ai e le mafai? O ia ma oe?
  
  "Pe lava. Faatoa ou tau atu ia te ia i le Louvre pe a ma le itula talu ai."
  
  E sefulu sekone o le leoa, ona fai mai lea: "Pe o ia o se vaega o lenei mea? E le mafai." Na te lē faalataina lava ona lava tagata."
  
  "E leʻi avea lava i matou ma 'ana lava', pe e foliga mai."
  
  "Vaai Drake, e te fai mai na fesoasoani o ia e faoa le falemataaga?"
  
  "O a'u lena, lau susuga. O a'u. Sa savali atu Drake i le faamalama ma faataupupula atu i moli o le taavale o loo emoemo i lalo. "E faigata ona eli, a ea? Atonu na ia maua se tupe i lona valaauga fou."
  
  I tua atu o ia, na ia faʻalogoina Ben ma Kennedy o tusia ni faʻamatalaga i nofoaga lauiloa ma le le iloa o le Nine Pieces of Odin.
  
  Sa manava malosi Wells. "Aisea Miles leaga! Ti'eti'e ma le fili? E leai lava. E leai, Drake."
  
  "Na ou vaai i ona foliga, lau susuga. O ia."
  
  "O Iesu i totonu o se taavale solofanua. O le a lau fuafuaga?"
  
  Na moeiini e Drake ona mata ma lulu lona ulu. "Ua le toe iai a"u i le "au, Wells, e leai sa"u fuafuaga, leaga. Sa le tatau ona ou manaomia se fuafuaga."
  
  "Ou te iloa. O le a ou faʻapotopotoina se 'au, uo, ma amata suʻesuʻe mai lenei pito. O le auala o loʻo alu ai mea, atonu tatou te mananaʻo e atiaʻe ni taʻiala tetele. Tumau feso'ota'i".
  
  Na mate le laina. Na liliu Drake. Na sioa uma atu Ben ma Kennedy ia te ia. "Aua le popole," o lana tala lea. "Ou te le valea. O le a le mea o ia te oe?"
  
  Na fa'aaoga e Kennedy se sipuni e talepe ai ni fasipepa, lea na ia ufiufi i le fa'apuupuu a leoleo. "Tao - Upsalla. Wolves - Niu Ioka. A maeʻa lena, e leai se faʻamatalaga itiiti."
  
  "Tatou te le tautatala uma e pei na tatou fananau mai ma sipuni siliva i luga o a tatou asini," o le tala lea a Drake ae lei mafai ona taofi o ia. "Ua lelei ua lelei. E mafai ona tatou taulimaina na o mea ua tatou iloa."
  
  Na avatu e Kennedy ia te ia se ataata uiga ese. "Ou te fiafia i lau sitaili".
  
  "O le mea ua tatou iloa," na toe fai mai ai Ben, "o le a sosoo ai Apsalla."
  
  "O le fesili," o le tomumu lea a Drake, "e mafai ona taulimaina e laʻu Card Auro lenei mea?"
  
  
  VALU
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  I le taimi o le faigamalaga i Stockholm, na filifili Drake e faʻaaogaina Kennedy.
  
  Ina ua uma se faasologa o lululima ita tele i le va o Drake ma Ben, na iu ina nofo le leoleo Niu Ioka i tafatafa o le faamalama ma Drake i ona tafatafa. O le auala lea e itiiti ai le avanoa e sola ese ai.
  
  "O lea," na ia fai mai ai ina ua iu ina alu ese le vaalele ma tatala e Peni le komepiuta feaveai a Kennedy. "Ou te lagonaina se siosiomaga patino. Ou te le afaina la'u lava pisinisi, Kennedy, na'o la'u tulafono. E tatau ona ou iloa e uiga i tagata ou te galulue faatasi."
  
  "Sa tatau ona ou iloa... e tatau lava ona e totogia se nofoa faamalama, a? Taʻu muamua mai ia te aʻu pe na faapefea ona galue lenei vibe ma Alicia Miles?
  
  "E manaia tele," na ioe ai Drake.
  
  "E mafai. O le a se mea e te fia iloa?"
  
  "Afai o se faafitauli patino, e leai se mea leaga. Afai o se galuega lenei, o se vaaiga lautele vave."
  
  "Ae faapefea pe afai e lua?"
  
  "Pape. Ou te le manaʻo e faʻalavelave i pisinisi a isi tagata, ou te matua leai lava, ae e tatau ona ou faʻamuamua Peni. Sa ou folafola atu ia te ia o le a tatou manumalo i lenei mea, ma o le a ou fai atu foi ia te oe. Na matou maua faatonuga e fasioti i matou. Pau lava le mea e te le faavalevalea ai o Kennedy, o lea e te iloa e tatau ona mafai ona ou faʻatuatuaina oe e te galulue ma aʻu i lenei mea."
  
  Na punou ifo le teine o le vaalele, ma ofo mai se ipu pepa o loo faapea mai 'We Proudly Brew Starbucks Coffee.'
  
  "Kafeina". Na talia e Kennedy lenei mea ma le fiafia manino. Sa aapa atu o ia, ma tago atu i le alafau o Drake i le faagasologa. Sa ia matauina o loo ofuina e le tamaitai lona ofuvae lona tolu e le mafaamatalaina talu ona la feiloai ia te ia. Na taʻu atu e lenei mea ia te ia o ia o se fafine na gauai atu mo mafuaaga sese; o se tamaitai sa laei tauagafau ina ia ofi i le mea sa ia matuai manao lava e auai.
  
  Na tago atu Drake mo ia lava. Na inu Kennedy mo se minute, ona tuu lea o se fasi lauulu i tua o lona taliga i se taga agamalu na puʻeina ai le mafaufau o Drake. Ona liliu atu lea o ia ia te ia.
  
  "E leai sau pisinisi leaga, e moni, ae o a"u... na ou fa"auma se leoleo palapala. Fa'afofoga fa'apitoa. Na latou maua o ia o lo o teu se lima o tala i le nofoaga o solitulafono ma taʻu atu ia I.A. O le iʻuga, na ia maua ai se faʻailoga. I nai tausaga."
  
  "E leai lava se mea e fa"aletonu. Pe na ulagia oe e ana uo?"
  
  "Sole, leaga, e mafai ona ou taulimaina lenei mea. Sa ou aveina lenei mea talu mai le lima o ou tausaga. O le a le mea ua tupu, o le a le mea o loʻo tuʻi ai loʻu faiʻai e pei o se vili fucking, o le mea moni e te le o mafaufau i ai - o mea uma lava a lenei tagata gaoi ua fai muamua ua fesiligia. Ta'itasi. Tu'atasi. Tasi."
  
  "Fa'alia? O ai?"
  
  "Loia fa"atauvalea. Fa'apolokiki 'ai leaga. Pulenuu i le lumanai. Ua faatauasoina e le au faasalalau ta'uta'ua ona o lo latou lava valea e iloa ai le sa'o ma le sese. Ofisa Ofisa."
  
  "E le o oe e sese".
  
  "Oi ioe! Ta'u atu lena mea i aiga o le fasioti tagata sili ona leaga na iloa e le Setete o Niu Ioka. Ta"u atu i tina e sefulutolu ma tama e sefulutolu, ua latou iloa uma faamatalaga leaga uma e uiga i le ala na fasiotia ai e Toma Kalepo o latou afafine laiti, aua sa i ai i latou i lona faamasinoga atoa i le faamasinoga."
  
  Na uu e Drake ona moto i le ita. "O le a latou tatalaina lenei alii?"
  
  O mata o Kennedy o ni lua gaogao. "Na latou tatalaina o ia i le lua masina talu ai. Talu mai lena taimi ua ia toe fasioti ma ua mou atu nei."
  
  "Leai".
  
  "Ua na o a"u lava."
  
  "Leai, e le sa'o lena mea. O lo'o i totonu o le faiga."
  
  "O a"u o le faiga. Ou te galue mo le faiga. O loʻu olaga lenei".
  
  "O lea na latou auina atu oe i se tafaoga?"
  
  Na soloi e Kennedy ona mata. "Ova faamalosi. O lo'u mafaufau ua le toe... po o le a le mea sa i ai. O le galuega e manaʻomia le manino i minute uma o aso uma. O se faʻamalamalamaga e le mafai ona ou toe ausia."
  
  Sa ia fa'aalia atoatoa ona uiga le mafaufau. "Ae faapefea? Ua e fiafia nei? E mafai ona e galulue faatasi nei?"
  
  Ae le'i tali mai Drake. Sa ia iloaina lona tiga.
  
  Sa latou faalogoina le leo o le kapeteni o faamatala mai e tolusefulu minute mai lo latou taunuuga.
  
  Na faapea atu Peni: "Faavalevalea. Faatoa ou faitau o Odin's Valkyries o se vaega o se aoina tumaoti, nofoaga e le o iloa. Na ia aumaia i fafo se api tusi. "O le a amata ona ou tusia lenei mea leaga."
  
  Sa tau le lagona e Drake se mea. O le tala a Kennedy sa matautia, ae le o le tala na ia manaomia e faalogo i ai. Sa ia tanumia ona masalosaloga ma, e aunoa ma se faatuai, sa ufiufi lona lima gatete i lona lima.
  
  "Matou te manaomia lau fesoasoani i lenei mea," sa ia musumusu atu ai, ina ia aua nei faalogoina e Peni ma fesiligia o ia i se taimi mulimuli ane. "Oute talitonu. E mana'omia le lagolago lelei i so'o se gaioiga."
  
  Sa le mafai ona tautala Kennedy, ae o lana ataata puupuu na tautala tele.
  
  
  ***
  
  
  O se vaalele ma nofoaafi saoasaoa mulimuli ane ma sa latou latalata atu i Apsalla. Na taumafai Drake e tete'e ese le vaivai o femalagaaiga na faanenefu ai lona fai'ai.
  
  I fafo, o le malulu o le aoauli na toe faafoliga ai o ia. Sa latou taofi se taxi ma feaei i totonu. Na faamamaina e Ben le puao o le vaivai i le faapea atu:
  
  Gamla Uppsalla. O Upsalla tuai lea. O lenei nofoaga, "na ia faasino atu ia Uppsalla atoa, "na fausia ina ua uma ona mu le falesa i Gamla Uppsalla i se taimi ua leva. O le mea tonu lea o le Uppsalla fou, e ui lava ua selau tausaga.
  
  "Oka," o le tala lea a Kennedy. "E fia le matua o Uppsalla o lena mea?"
  
  "E sa"o lava."
  
  E lei minoi le taxi. O lea ua afa liliu le avetaavale. "O faupuega?"
  
  "E te faamagaloina au?" Na foliga le fiafia le leo o Kennedy.
  
  "O e vaai atu i faupuega? Fa'atupu tanuga?" E le'i fesoasoani le gagana Gagana Peretania.
  
  "Ioe". Na luelue le ulu o Peni. "Mauga tanu o Tupu. O lo'o i le nofoaga sa'o."
  
  Na iu ina latou o i se tafaoga laiti o Uppsalla. O le taʻalo turisi, na le mafai e Drake ona talia le auala taamilo. I le isi itu, sa lelei le Saab ma sa mataʻina le aai. I na aso sa avea Apsalla ma taulaga i le iunivesite ma sa poloka auala i uila. I se tasi taimi, na faamatala ai e le latou avetaavale tautala ae faigata ona faamatalaina e le tu le uila mo oe i luga o le auala. O le a ave'esea oe i lalo e aunoa ma se toe mafaufau.
  
  "Faalavelave". Na ia tusi ona lima i fugālaau o loo teuteuina ai ala savali. "Tele o faalavelave."
  
  O fale tuai na opeopea i itu uma e lua. Na iu lava ina solomuli le aai ma amata ona fetolofi atu nuu i tua i laufanua.
  
  "Ua lelei, o Gamla Apsalla o se tamai nuu i le taimi nei, ae i le amataga o pisinisi o se nuu tele," o le tala lea a Ben mai le manatua. "Sa tanumia ai i inā tupu tāua. Ma sa nofo ai Odin iina mo sina taimi.
  
  "O le mea lea na ia tautau ai o ia lava," na manatua ai e Drake le tala.
  
  "Ioe. Na ia ositaulagaina o ia lava i luga o le Laau o le Lalolagi ao matamata ma faalogo lana Vaai i mealilo uma na ia teuina. Atonu sa tele sona taua ia te ia." Na faauu o ia, ma mafaufau: Atonu na matua vavalalata lava i latou.
  
  "O nei mea uma e foliga mai o se taʻutaʻu Kerisiano," o le tala lea a Drake.
  
  "Ae e leʻi oti Odin iinei?" o le fesili lea a Kennedy.
  
  "Leai. Na maliu o ia i Ragnarok faatasi ma ona atalii o Thor ma Frey.
  
  Na taamilo le taxi i se nofoaga lautele e paka ai taavale a o lei tu. I le itu taumatau, o se auala palapala ua masaesae e ui atu i laau tau leai ni laau. "I faupuega," o le tala lea a le latou avetaavale.
  
  Sa latou faafetai atu ia te ia ma laa ese mai le Saab i le susulu o le la ma se savili fou. O le manatu o Drake o le suʻeina lea o nofoaga lata ane ma le nuʻu lava ia e vaʻai pe i ai se mea na oso i fafo mai le fafie. A uma mea uma, pe a tele naua tagata faʻatauvaʻa faavaomalo o loʻo tuʻuina atu a latou mea faʻapitoa i tua atu o mea e mafai ona faʻamatalaina o le saolotoga o le lalolagi mo tagata uma, e tatau ona tuʻu ese se mea.
  
  I tua atu o laʻau, na avea le laufanua ma fanua matala, na talepeina na o le tele o tamaʻi faupuʻega ma ni faupuʻega tetele se tolu o loʻo taoto saʻo i luma. I tua atu o lenei mea, i se mamao, na latou matauina ai se taualuga mama ma se isi fale i le itu taumatau, lea na faailogaina ai le amataga o le nuu.
  
  Na tu Kennedy. "E leai ni laau i soo se mea, alii."
  
  O Peni sa pisi i lana api. "O le a latou le tuʻuina nei se faʻailoga, a ea?"
  
  "E i ai sou manatu?" Na va'ava'ai atu Drake i malae va'ava'ai mo so'o se fa'ailoga o se gaioiga.
  
  "Ou te manatua le faitau sa i ai e oo atu i le tolu afe faaputuga iinei. I aso nei e faitau selau i latou. E te iloa lona uiga?"
  
  "Latou te lei fausia lelei lava?" Na ataata Kennedy. Na fa'amalieina Drake ona na foliga mai na ia taula'i atoatoa i le galuega o lo'o i ai.
  
  "I aso anamua sa i ai le tele o gaoioiga i lalo o le eleele. Ona sosoo ai lea ma nei faupuega 'tupu' e tolu. I le seneturi sefuluiva na faaigoa ai i latou i ni tupu iloga se tolu o le Maota o Yngling - Aun, Adil ma Egil - o se tasi o aiga tautupu sili ona lauiloa o Scandinavia. Ae..." na tu o ia, ma fiafia ia te ia lava, "o loo faapea mai foi i talatuu anamua ma talatuu, ua leva ona i ai ni tanuga-ma o se saafiafiga anamua i le amataga-o uluai Tupu-e tolu-po o Atua e pei ona tatou iloa. latou nei. O Freyr, Thor ma Odin."
  
  "O lo'o i ai fa'amatalaga fa'afuase'i iinei," o le tala lea a Kennedy. "Ae pe ua e matauina ea le tele o mau i tala faale-Tusi Paia tatou te maua mai i nei tala anamua uma."
  
  "O Sagi lea. " Sa faasa'oina o ia e Peni. "Sosolo. Ata fa'aa'oa'oga. O se mea atonu e taua - o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻapipiʻi i faʻamau i le upu Swedish falla, ma le manga fallor - e le o mautinoa le uiga o lena mea. Ma, Kennedy, ou te le"i faitau ea i se mea o le tala ia Keriso e talitutusa lava ma le tala ia Zeus?"
  
  Na luelue le ulu o Drake. "Ma o le atua Aikupito o Horus o se tasi na muamua atu. O i laua uma o ni Atua e faapea e lei i ai lava." Na luelue le ulu o Drake agai i faaputuga tupu e tolu o loo tu mai i luma o le laufanua laugatasi. "Frey, Thor ma Odin, saʻo? O ai la, Blakey? A?"
  
  "Ou te le iloa, uo."
  
  "Aua e te popole, munchkin. E mafai ona matou sauaina faʻamatalaga mai nei tagata nuʻu pe a manaʻomia.
  
  Na latou savavali i tua atu o faupuega, ma faia le matafaioi o ni turisi vaivai e toatolu o se mea e faagaioia ai. Ua oso ifo le la i luga o o latou ulu, ma na vaai atu Drake ia Kennedy o gau lana matatioata.
  
  Sa lulu lona ulu. tagata Amerika.
  
  Ona tatagi lea o le telefoni a Peni. Na lulu le ulu o Kennedy, ua lofituina i le tele o fesootaiga faaleaiga. Ua na o le ata o Drake.
  
  "Karin," o le tala fiafia lea a Peni. "O a mai lo"u tuafafine matua?"
  
  Na pōpō e Kennedy le tauau o Drake. "Ta"ita"i pese i le vaega?" - na ia fesili ai.
  
  Na faamimigi tauau o Drake. "Loto auro, pau lava lena. Na te faia soo se mea mo oe e aunoa ma se faitio. E toafia au uo poʻo au uo faʻapenei o iai?"
  
  O le nuu o Gamla Uppsalla sa matagofie ma mama, faatasi ai ma le tele o auala sa laina i le fanua, fale maualuluga taualuga ua selau tausaga, puipuia lelei, ma tau leai ni tagata. Na tilotilo atu se tagata o le nuu ia i latou ma le fia iloa.
  
  Na agai atu Drake i le falesa. "E fesoasoani i taimi uma sui o le lotoifale."
  
  Ina ua latou latalata atu i le faapaologa, na toetoe lava a tu'i ese i latou e se toeaina i ofu lotu. Sa tu o ia ma le ofo.
  
  "Talofa. E mafai ona eli?"
  
  "E le o mautinoa i lena mea, uo." Na fai e Drake lana ataata sili. "Ae o le fea o nei faupuega i luga o iina e patino ia Odin?"
  
  "I le Igilisi?" Sa tautala lelei le patele e uiga i le lalolagi, ae sa tauivi e malamalama. "Vad? O le ā? Tasi?"
  
  Na laa atu i luma Peni ma ta'u atu le vaai a le Faifeau i faupuega tautupu. "Tasi?"
  
  "Ua e vaai." Na luelue le ulu o le toeaina. "Ioe. Hm. Storsta..." Sa ia tauivi e sue le upu. "O mea tetele."
  
  "O le sili?" Na faaloaloa e Peni ona lima lautele.
  
  Sa ataata Drake ia te ia, ma le faagaeetia.
  
  "Ata." Na amata ona liliu ese Kennedy, ae o le fesili mulimuli a Peni.
  
  "Falla?" Na ia fai mai na o ona laugutu e ofo, ma tilotilo atu i le faifeau, ma faamimigi ona tauau ma le soona fai. "Po o le manga fallor?"
  
  Na fai sina taimi, ae o le tali, ina ua oo mai, na maalili Drake i le ponaivi.
  
  "Malei... tele mailei."
  
  
  IVA
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Na mulimuli atu Drake ia Ben ma Kennedy i le pito sili ona telē o mauga tautupu, ma fa'aoso i fusi o lana ato faafafa ina ia mafai ai ona ia suʻesuʻeina le eria ma le filemu. Na o le pau lava le ufi e tusa ma le maila i tua atu o le tama'i faupu'epu'e, ma mo sina sekone na ia manatu ai na ia iloa atu le fegasoloa'i iina. Gaoioiga vave. Ae o nisi suʻesuʻega e leai se isi mea na faʻaalia.
  
  Sa latou tutu i lalo o le faaputuga o Odin. Na manava Peni. "O le tagata mulimuli e oʻo i le pito i luga o le a maua se mea leaga i luga o laʻu itulau Facebook!" - na ia alaga, alu ese ma le faanatinati. Sa mulimuli atu ma le filemu Drake ma ataata ia Kennedy, o le sa savali atu teisi atu nai lo ia.
  
  I le taʻele o lona loto, na amata ona atili ai ona ita. Sa ia le fiafia i ai. Sa leai so latou faamoemoe. So'o se numera o fana malolosi e mafai ona mulimuli atu ia i latou, ma fa'amauina i latou i le fana, e fa'atali ai se fa'atonuga. Na faaili leotele le matagi ma tata i taliga, ma faateleina ai le lagona o le le mautonu.
  
  E tusa ma le luasefulu minute e a'e ai i le tumutumu o le mauga mutia. Ina ua taunuu Drake iina, ua leva ona nofo Peni i luga o le mutia.
  
  "O fea le ato pikiniki, Krusty?"
  
  "Tu'u le mea lea i totonu o lau nofoa faataavalevale." Sa ia tilotilo solo. Mai luga iinei, sa ofoofogia le vaaiga: laufanua lanumeamata e le gata, mauga ma vaitafe i soo se mea, ma mauga lanu viole i le mamao. Sa mafai ona latou iloa atu le nuu o Gamla Uppsalla, lea e oo atu i tuaoi o le aai o New Uppsalla.
  
  Na taʻua e Kennedy le manino. "O lea o le a na ona ou fai atu ai lava se mea ua leva ona ou popole ai. Afai o le Odin's Mound lea, ma o le World Tree o loʻo natia i totonu - o se mea leaga na maua - aisea na le maua ai e se tasi muamua? Aisea e tatau ai ona tatou sailia nei?"
  
  "E faigofie". Sa tapenaina e Peni ona pupuni le taupulea. "E leai se tasi na mafaufau e vaai muamua. Se'i vagana ua maua le Talita i le masina talu ai, o se talatuu pefu uma. Talafatu. Ma e leʻi faigofie ona faʻafesoʻotaʻi le Tao ma le Laau o le Lalolagi, lea e toetoe lava a taʻua i le lalolagi atoa o Yggdrasil, ona sosoo ai lea ma le iva aso puupuu o le nofo ai o Odin iina.
  
  Ma-" o le tala lea a Drake, "o le a le faigofie ona maua lena laau pe a iai. Latou te le manana'o e tautevateva se tama tuai i lenei mea."
  
  Lea ua tatagi le telefoni feaveai a Drake. Sa ia tilotilo atu ia Peni ma le faatauemu matuia ao ia toso mai i fafo mai lana ato faafafa. "Iesu. Ua amata ona ou lagona le pei o oe."
  
  "Vaeli?"
  
  "O se 'au e sefulu tagata o loʻo ia te oe. Tau lava ina fai atu le upu."
  
  Na folo e Drake lona ofo. "E toasefulu tagata. O se au tele lenei." E mafai e le au a le SAS e to'asefulu tagata ona auina atu le Peresetene i lona Ofisa Oval ma maua pea se taimi e sau ai i le vitio fou a Lady Gaga a'o le'i alu i le fale mo le ti.
  
  "O siteki tetele, ua ou faalogo. Ua faasolosolo ina leaga le tulaga i itula uma."
  
  "E moni lenei mea?"
  
  "E le suia lava malo, Drake. Sa amata lemu ona latou taumafai lea e fafagu i totonu, ae sa fefefe e faauma. Afai o se faʻamafanafanaga, e le o se mea sili lea ona tupu i le lalolagi i le taimi nei."
  
  O le faamatalaga a Wells na fuafuaina ina ia faia e pei o se leona e togafitia se zebra, ma e leʻi faanoanoa Drake. "Pei o le a?"
  
  "Na faʻamaonia e saienitisi NASA le i ai o se volcano fou. Ma ... "Na foliga mai na popole Wells: "E malosi."
  
  "O le a?"
  
  "E toaaga teisi. Ae mafaufau i ai, o le mea muamua lava e te mafaufauina pe a e taʻua se supervolcano o le...
  
  "...le pito o le paneta," na uma ai Drake, na faafuasei ona mago lona faai. O se mea fa'afuase'i ua fa'alua ona fa'alogo Drake i lenei fuaitau i le tele o aso. Sa ia matamata atu ia Peni ma Kennedy o faataamilomilo i le pa, kiki le mutia, ma lagona ai se fefe ua maua'a i mea faapena na te lei lagonaina lava.
  
  "O fea o iai?" o lana fesili lea.
  
  Na ata Wells. "E le mamao, Drake. E le mamao mai le mea na latou maua ai lau Talita. Ole mea lea ile Iceland."
  
  O le a toe utia e Drake mo le taimi lona lua ae alaga Ben, "Na maua se mea!" i se leo maualuga na faaalia ai lona faavalevalea a o sosolo solo.
  
  "O le a ou alu". Na tamoe Drake agai ia Peni, ma fai le sipela i le mea sili na te mafaia. Na tilotilo solo Kennedy, ae na o le pau lava le mea na mafai ona latou iloa atu i totonu o le nuu.
  
  "Ia tuu i lalo, uo. O le a le mea o ia te oe?"
  
  "O nei". Na tootuli i lalo Ben ma sele ese le mutia lavelave e iloa ai se papa maa e tusa ma le lapoa o se fasipepa A4. "Latou te laina i le itu atoa o le faaputuga, i nai futu uma, i laina mai le pito i luga e oo atu i le afa i lalo o le faavae. E tatau ona faitau selau i latou."
  
  Na tilotilo totoa atu Drake. O le pito i luga o le maa na matua faaleagaina ona o le tau, ae na puipuia se vaega i le mutia ola. Sa i ai ni faailoga i luga o latou foliga.
  
  "O tusitusiga Runic, ou te manatu ua valaauina," o le tala lea a Peni. "Fa'ailoga Viking"
  
  "E faapefea ona e iloa?"
  
  Sa ataata o ia. "I luga o le vaalele, sa ou siakiina faailoga o le talita. E tutusa i latou. Na'o le fesili ia Google."
  
  "Fai mai le tamaititi e faitau selau i latou," o le ata lea a Kennedy, ma tilotilo i luga ma lalo o le tifato, mutia. "E a la e a la? E le fesoasoani."
  
  "Fai mai le tamaitiiti atonu e aoga," o le tala lea a Peni. "E manaʻomia ona tatou suʻeina runes e fesoʻotaʻi ma mea o loʻo tatou sailia. Rune e fai ma sui o se tao. Rune e fai ma sui o se laau. Ma le rune mo-"
  
  "Tasi," na uma ai Kennedy.
  
  Sa i ai se manatu o Drake. "Ou te mate e mafai ona tatou faʻaogaina le laina o le vaai. E tatau ona tatou vaʻai uma le tasi i le isi e iloa ai le aoga, saʻo?
  
  "O le manatu o fitafita," na ata Kennedy. "Ae ou te manatu e aoga le taumafai."
  
  Sa naunau lava Drake e fesili atu ia te ia e uiga i le mafuaaga o le leoleo, ae ua mou atu le taimi. O isi vaega na agai i luma ma sa faateia le toesea, e oo lava i le taimi nei. Sa amata ona latou faamamaina le mutia mai maa taitasi, ma taufetuli faataamilo i le mauga lanumeamata. I le taimi muamua o se galuega e le faafetai. Na faia e Drake ni faailoga e pei o talipupuni, aufana, asini, vaʻa umi, ma tao!
  
  "E tasi". O lona leo loloto na alu atu i le isi lua, ae leai se isi mea. Sa ia nofo i lalo ma lana ato faafafa ma faataatia sapalai sa la faatauina i le taimi o le tietie taxi i Apsalla. O sulu, o se moliuila lapo'a, afitusi, vai, nai naifi na ia ta'u atu ia Ben mo le faamamaina o otaota. Na ia toe tepa i tua, ou te le o se tagata faaseseina, ae o lo latou manaoga sa sili atu ona mamafa nai lo le popolega o Ben i le taimi nei.
  
  "Laau". Na faapau Kennedy i ona tulivae, ma sasaina le maa.
  
  Na alu Peni i le isi sefulu minute faigata e su'e ai se mea. Sa tu o ia, ona toe fai lea o ana laa talu ai nei. "Manatua le mea na ou fai atu ai e uiga ia Tolkien o faʻavae Gandalf ia Odin?" Sa ia tataina le maa i lona vae. "Ia, o Gandalf lea. E iai foʻi lana aufaigaluega. Ei!"
  
  
  ***
  
  
  Sa vaavaai atu ma le faaeteete Drake ia te ia. Na ia faalogoina se pao olo, e pei o pupuni mamafa o matala ma se leo olo.
  
  "Na e faapogaia e ala i le laa i luga o se maa?" - Sa ia fesili ma le faaeteete.
  
  "Ou te manatu ioe".
  
  Sa tilotilo uma le tasi i le isi, o o latou foliga na suia mai le fiafia i le popole i le fefe, ma, i le tasi, sa latou laa i luma.
  
  O le ma'a a Drake na pa'u teisi. Na ia faalogoina foi lea lava leo olo. O le eleele i luma o le maa na magoto, ona tafe lea o le paʻu i luga o le pa e pei o se gata turbocharged.
  
  Na alaga Ben, "O loo i ai se mea iinei."
  
  Na savavali atu Drake ma Kennedy i luga o le eleele goto i le mea na ia tu ai. Sa ia to'a ifo i lalo, ma autilo atu i se ta'eta'e o le eleele. "O se ituaiga alavai."
  
  Sa talotalo e Drake se sulu. "Ua oo i le taimi e tupu ai se paga, tagata," o lana tala lea. "Mulimuli mai".
  
  
  ***
  
  
  O le taimi lava na latou le iloa atu ai, e lua ni malosiaga eseese na amata ona faʻagaoioia. O tagata Siamani, o e na faamalieina e oo mai i le taimi nei e taoto i lalo i le taulaga moe o Gamla Apsalla, na saunia i latou lava ma amata ona mulimuli i tulagavae o Drake.
  
  O le isi vaega, o se vaega o le vaega taua a le Vaegaau a Suetena-le Sarskilda Skyddsgrupen, po o le SSG-na faaauau pea ona mataituina tagata Siamani ma talanoaina le tulaga ese o faalavelave na fuafuaina e tagata lautele e toatolu na faatoa o ifo i totonu o le lua.
  
  E tatau ona fesiligia atoatoa i latou. I soo se auala e tatau ai.
  
  O lona uiga, afai latou te sao mai le mea o le a tupu.
  
  
  SEFULU
  
  
  
  PIT LAAU LALOLAGI, SWEDEN
  
  
  Na punou Drake. O le ala pogisa na amata mai o se avanoa totolo ma ua i lalo ifo o le ono futu le maualuga. O le taualuga sa faia i maa ma palapala ma sa tumu i matasele lapopoa o tautau o mutia ua ola ae sa tatau ona latou tipi ese mai le ala.
  
  E pei lava o le savali i totonu o se vaomatua, mafaufau Drake. Na'o lalo o le eleele.
  
  Na ia matauina o nisi o vine malolosi ua uma ona tatuu i lalo. Sa oo atu ia te ia se galu o le popole.
  
  Na latou oo atu i se vaega e mafiafia ai a'a ma toe fetolofi ai. Sa faigata ma palapala le taua, ae sa tuu e Drake le tulilima i luma o le tulilima, tulivae i luma o tulivae, ma uunaia isi e mulimuli atu ia te ia. Ina ua i ai se taimi e oo lava i le faatauanau na le fesoasoani ia Ben, na liliu Drake i le taufaaleaga.
  
  "O le mea sili ua paʻu le vevela," o le tomumu lea a Kennedy. "E tatau ona tatou o i lalo."
  
  Na taumamao Drake mai le tali a le fitafita masani, na faafuasei ona maua lana vaai i se mea na faaalia i le malamalama o lana sulu.
  
  "Vaai i ai".
  
  Runes na vaneina i luga o le puipui. Faailoga uiga ese na faamanatu ai ia Drake i latou na teuteuina le talita a Odin. Na toe faalogoina le leo titina o Peni i le auala savali.
  
  "Resi Scandinavia. O se faʻailoga lelei. "
  
  Na liliu ese e Drake lana moli mai ia i latou ma le faanoanoa. Maimau pe ana mafai ona latou faitauina. O le SAS, na ia manatu puupuu, o le a tele atu punaoa. Atonu ua oo i le taimi e aumai ai i latou iinei.
  
  O le isi limasefulu futu ma o loʻo tafe mai i le afu. Na ia faalogoina le manava malosi o Kennedy ma fetuu o loo ofuina lona ofuvae sili. Na te le'i faalogo lava i se mea mai ia Peni.
  
  "O e manuia, Peni? Po ua lavelavea lou lauulu i se a'a?"
  
  "Ha, leaga, ha. Fa'aauau pea, vale."
  
  Sa faaauau pea ona fetolofi Drake i le palapala. "E tasi le mea ou te popole ai," o lana tala lea i le va o le manava, "o le tele o mailei." Sa fausia e tagata Aikupito ni mailei tetele e puipuia ai a latou ʻoa.
  
  "E le mafai ona ou vaai faalemafaufau i le Viking o mafaufau malosi e uiga i le mailei," o le tali atu lea a Kennedy.
  
  "Ou te le iloa," o le alaga atu lea o Peni i lalo o le laina. "Ae o le Vikings sa i ai foi ni tagata mafaufau lelei, e te iloa. E pei lava o Eleni ma Roma. E lē o i latou uma o ni tagata ese."
  
  O ni nai feliuliua'i ma ua amata ona faalautele le ala. O le isi sefulu futu ma le taualuga i luga aʻe na mou ese atu. O le taimi lea na latou faaloaloa ai ma malolo. O le sulu a Drake na faʻamalamalamaina le ala o loʻo i luma. Ina ua ia tusi atu ia Kennedy ma Ben, sa ata.
  
  "Malo, o oulua e foliga mai ua oulua toe foi mai i le tuugamau!"
  
  "Ma ou te masalo ua e masani i lea mea leaga?" Na talotalo e Kennedy lona lima. "O le SAS ma mea uma?"
  
  E le SAS, e le mafai e Drake ona luluina upu oona. "Sa iai muamua." O lana tala lea ma savali vave atu i luma nei.
  
  O le isi liliu matuitui, ma sa lagona e Drake le savili i ona foliga. O se lagona o le niniva na taia ai o ia e pei o se patipati faafuasei o le faititili, ma na mavae atu le lua o lona lua ona ia iloa ai lea o loo tu o ia i luga o se papa ma se papa i lalo ifo o ia.
  
  O se vaaiga ofoofogia na fetaui ma ona mata.
  
  Na tu faafuasei lava o Kennedy ma Peni ia te ia. Ona latou vaaia ai lea o lenei vaaiga.
  
  "OMFG." Na faalau mai e Peni le ulutala o le pese saini o le Wall of Sleep.
  
  O le Laau o le Lalolagi na tu i o latou luma i lona mamalu uma. E le'i i luga a'e lava o le eleele. O le laau na faau i lalo, o ona aʻa malolosi e oo atu i le mauga o le eleele i luga aʻe o latou, o loʻo taofi mau i tausaga ma maʻa o loʻo siomia ai, o ona lala e enaena auro, o ona lau e lanu meamata, o lona ogalaau e faʻaloaloa atu i le selau futu i lalo i le loloto. o se lua tele.
  
  Na liliu lo latou ala i se faasitepu vaiti na vaneina i puipui papa.
  
  "Malei," o le manava a Peni. "Aua nei galo e uiga i mailei."
  
  "I seoli i mailei," o le tala lea a Kennedy i mafaufauga o Drake. "O fea e sau ai le malamalama?"
  
  Na tilotilo solo Peni. "E moli."
  
  "Laau mumu," o le tala lea a Drake. "Keriso. Ua uma ona saunia lenei nofoaga."
  
  I ona aso SAS na latou aauina atu ai tagata e saunia se vaega e pei o lenei; 'au e su'esu'e le taufa'amata'u ma fa'ate'a pe fa'avasega a'o le'i toe fo'i i le nofoaga.
  
  "E le tele so matou taimi," o lana tala lea. Faatoa faateleina lona faatuatua ia Kennedy. "Tatou".
  
  Sa latou savavali i lalo o faasitepu masaesae ma malepelepe, o le pa'u faafuasei i lo latou itu taumatau. Sefulu futu i lalo ma ua amata ona lilifa matuitui le faasitepu. Na tu Drake ina ua matala se avanoa e tolu futu. E leai se mea ofoofogia, ae ua lava e malolo ai o ia-a ua atili ai ona iloagofie le pu o loo i lalo.
  
  "Crap".
  
  Sa ia oso. O le faasitepu maa e tusa ma le tolu futu le lautele, e faigofie ona folau, e mata'utia pe a sese se laa e mautinoa ai le oti.
  
  Sa ia taunuu moni ma liliu loa i tua, ma le lagona o le a maligi loimata o Peni. "Aua e te popole," sa ia le amanaiaina Kennedy ma taulai atu i lana uo. "Talitonu mai ia te au, Peni. Peni, ou te pu'eina oe."
  
  Sa ia vaaia le faatuatua i mata o Peni. Faatuatuaina atoatoa e pei o se tamaitiiti. Ua oo i le taimi e toe maua ai, ma ina ua oso Peni ma tautevateva, sa lagolagoina o ia e Drake ma lona lima i lona tulilima.
  
  Na fa'aivi mai Drake. "Faafaigofie, a?"
  
  Na oso Kennedy. Sa matamata ma le totoa Drake, faafoliga e le o matauina. Sa tulaueleele o ia e aunoa ma se faafitauli, sa vaai atu i lona popole ma faanonou.
  
  "E tolu futu lena, Drake. E le o le Grand Canyon."
  
  Na fa'aivi mai Drake ia Peni. "Sauni, uo?"
  
  O le isi luasefulu futu, ma o le isi avanoa o le faasitepu e lautele atu, tolusefulu futu i le taimi lea, ma poloka e se laupapa mafiafia o loʻo faʻafefe aʻo savali atu Drake. Na mulimuli atu Kennedy, ona mativa ai lea o Ben, na faamalosia e Drake e tilotilo i luga, e tilotilo i luma nai lo le lalo, e suesue i le taunuuga nai lo ona vae. Ua tetete le alii talavou i le taimi na ia taunuu ai i le eleele malo, ma na valaau atu Drake mo se malologa puupuu.
  
  Ina ua latou tutu, na iloa atu e Drake o le Laau o le Lalolagi o loʻo salalau lautele iinei ma o ona lala mafiafia na toetoe a paʻi i faasitepu. Na aapa atu ma le migao Peni e mililima le vae, lea na tetete i lona pa'i atu.
  
  "O lenei... e lofituina," na ia manava ai.
  
  Na fa'aaoga e Kennedy le taimi lea e teuteu ai lona lauulu ma su'esu'e le faitoto'a i luga a'e. "E o"o mai i le taimi nei o lo"o manino lava mea uma," o lana tala lea. "E tatau ona ou fai atu e pei ona i ai, e mautinoa lava e le o ni Siamani na saunia lenei nofoaga. Semanu latou te faoa ma susunu i le eleele i afi mumu."
  
  O nai isi malologa ma latou pa'u ifo i le limasefulu futu, toetoe lava afa. Na iu lava ina faatagaina e Drake o ia lava e mafaufau o Vikings anamua e le tutusa ma tagata Aikupito i mea uma, ma o va o le mea sili lea e mafai ona latou faia a o ia laa i luga o le faasitepu maa, o le mea moni o se vaega lautele o le hemp, twine ma pigment. Na ia pa'ū, na ia iloa atu le pa'ū e le gata ma maua ai o ia i pito o ona tamatamailima.
  
  Na tosoina o ia e Kennedy i luga. "Ase ua luelue i le matagi, alii SAS?"
  
  Sa ia toe tolotolo i luga o le eleele malo ma faaloaloa ona tamatamailima manua. "Fa'afetai".
  
  Sa sili atu ona latou gaoioi ma le faaeteete, ua silia nei ma le afa. I tala atu o le avanoa gaogao i lo latou itu taumatau, sa tu ai se laau tele e faavavau, e lei pa'ia e le savili ma le susulu o le la, o se mea ofoofogia ua galo i taimi ua mavae.
  
  Na latou pasi atu ma sili atu faʻailoga Viking. E ese le mate o Peni. "E pei o le uluai puipui o tusitusiga," o lana tala lea. "E na ona tipi ese lava e tagata o latou igoa ma tuu savali-o uluai lomiga o le 'Sa iinei Ioane!'
  
  "Atonu o le na faia le ana," o le tala lea a Kennedy.
  
  Na taumafai Drake e laa i se isi laa, ma pipiimau i le puipui maa malulu, ma o se leo loloto ma le olo na toe faalogoina i totonu o le ana. O se vaitafe o otaota na pau mai luga.
  
  "Tamomoe!" - Na alaga atu Drake. "O lenei!"
  
  Sa latou feosofi ifo i lalo o le faasitepu, ma le amanaiaina isi mailei. O se maa tele na pa'u mai luga ma se pa'u malosi, na gauia ai maa tuai ina ua pa'u i lalo. Na ufiufi e Drake le tino o Peni i lona lava tino ina ua paʻu se maa i luga o faasitepu sa latou tutu ai, ma ave pe tusa ma le luasefulu futu o laa taua.
  
  Na fufulu ese e Kennedy le maa mai lona tauau ma tilotilo atu ia Drake ma se ataata mago. "Fa'afetai".
  
  "Ei, na ou iloa o le fafine na ia laveaʻiina le asini a le tama SAS e mafai ona sola ese mai se maa faigofie. "
  
  "E malie, alii. E malie tele."
  
  Ae e lei uma lava. Sa i ai se leo tatagi matuitui, ma sa motu le manoa manifinifi ae malosi i luga o le faasitepu e tuueseese ai Ben ma Kennedy.
  
  "Fuuuck!" o le alaga lea a Kennedy. O le fasi manoa na sau i fafo ma le malosi na faigofie ai ona vavae ese lona tapuvae mai lona tino atoa.
  
  O le isi kiliki lua laa i lalo. Sa siva Drake i lea nofoaga. "Shit!"
  
  O le isi gogolo mai luga o lona uiga o le isi pa'ū o le maa.
  
  "O se mailei faifai pea," o le tala lea a Peni ia i latou. "O le mea lava lea e tasi e tupu pea lava pea. E tatau ona tatou oʻo i lenei vaega. "
  
  Sa le iloa e Drake po o fea laa e fenumiai ae po o fea foi e leai, o lea na ia faatuatuaina ai le laki ma le saoasaoa. Sa latou taufetuli ifo i lalo pe tusa ma le tolusefulu sitepu, ma taumafai e tumau i le ea i le umi e mafai ai. Na malepelepe puipui o faasitepu a o laasia le ala anamua, ma agai atu i le loloto o le ana papa.
  
  Na amata ona leotele le leo o otaota ua pa'u ifo i lalo.
  
  Na sosoo ai ma le ta'e o le manoa malo le la solaaga.
  
  Na laa atu Drake i luga o le isi faasitepu sese, ae o lona malosi na aveina atu ai o ia i luga o le avanoa puupuu. Na oso a'e Kennedy ia te ia, lalelei e pei o se sevi i le lele atoa, ae na pau Peni i ona tua, ua see atu nei i le to.
  
  "Avae!" Na ee Drake, ona pau ai lea i tua i le gaogao, ma avea ma eleele. Na tafiesea e le toomaga le vevesi mai lona fai'ai ao toe toso e Kennedy ona vae i le tulaga. Na ia lagonaina le lavea o Peni i lona tino ona pau lea i lona fatafata. Na faatonutonu e Drake le malosi o le alii i ona lima, ona toe tulei atu lea o ia i luga o le eleele malo.
  
  Sa vave ona nofo i lalo, ma le tagi.
  
  "Faifai ai pea!"
  
  Sa faatumulia le ea i fasi maa. O le tasi na oso mai le ulu o Kennedy, ma tuua ai se tipi ma se punavai o le toto. O le isi na lavea Drake i le tapuvae. O le tiga na lilivau ai ona nifo ma faaosofia ai o ia e tamoe saoasaoa.
  
  Na tu'ia e pulufana le puipui i luga a'e oo latou ulu. Na punou Drake ma autilo puupuu i le faitotoa.
  
  Sa ou vaaia se malosiaga masani o faapotopoto iina. Siamani.
  
  O lea la ua latou taufetuli i le saoasaoa atoa, i tua atu o le faatamala. Na alu Drake ni nai sekone e oso ai i tua. A o tuia e se isi pulu pulufana le maa i talaane o lona ulu, sa ia lupe i luma, fiti ese mai faasitepu, faia se li'o atoa, uu ona lima, ma tu i luga i lona maualuga atoa e aunoa ma le aveesea o se aunese o le malosi.
  
  Oi, ua toe foi mai aso fiafia ua leva.
  
  Tele pulufana. Ona faapauu ai lea o isi i ona luma. O le fefe na saeia ai se pu i lona fatu seia oo ina ia iloaina ua na ona latou oo atu i le pito i lalo o le ana a o taufetuli ma, e lei sauni, na paʻu saʻo i le eleele.
  
  Ua faagesegese lemu o Drake. O le pito i lalo o le ana sa mafiafia le gaogao o maa, pefu ma fafie. Ina ua latou tulaʻi i luga, o Kennedy ma Ben o se vaaiga e vaʻaia. E le gata ua ufitia i le palapala, ae ua ufitia nei i le pefu ma lau lau.
  
  "Oi, mo la'u mea pueata faatuatuaina," o lana tala lea. "O tausaga o le taufaaleaga o loʻo feagai ma aʻu."
  
  Na ave e Drake le laau susulu ma fusi le pi'o o le ana o loʻo sosola ese mai tagata faʻaauupegaina. E lima minute e taunuu ai i tuaoi i fafo o le laau. Sa i ai pea i latou i le paolo o lona filemu mata'ina.
  
  Na pōpō e Drake le tauau o Peni. "E sili atu nai lo se isi lava po o le Aso Faraile, a ea?"
  
  Na tilotilo atu Kennedy i le alii talavou ma ni mata fou. "E i ai ni au tagata fiafia? E iai ni tagata fiafia a lau vaega? O le a vave ona fai lenei talanoaga, uso. Faalagolago i ai".
  
  "Na o le lua-" Na amata ona taugaga Peni a o latou taamilomilo i se vaega o le pioga mulimuli, ona pa'u lea i lalo i le te'i.
  
  Na latou tutu uma.
  
  O miti anamua o le ofo na aliali mai i o latou luma, ma tuua ai i latou e le gagana, toetoe a tape o latou faiʻai mo le tusa ma le afa minute.
  
  "Ia o lenei... o lenei..."
  
  "Maofa," o le manava lea a Drake.
  
  O se laina o vaʻa uumi tele Viking latou te leʻi mafaufauina o loʻo toso ese mai ia i latou i se faila e tasi, o loʻo tutu mai i lea pito ma lea pito e pei o loʻo pipii i le ogatotonu o se auala tuai. Sa teuteuina o latou itu i le ario ma le auro, o o latou la foi sa teuteuina i silika ma maa taua.
  
  "O vaa uumi," o le tala faavalevalea lea o Kennedy.
  
  "Va"a mamao." Sa lava pea le mafaufau o Peni e faasa"o ai o ia. "Lelei, o nei mea sa manatu i oa sili o latou taimi. E tatau ona ... o le a? E luasefulu ea iinei?"
  
  "Manaia tele," o le tala lea a Drake. "Ae o le Tao lea na tatou omai ai. E i ai ni manatu?"
  
  O lo'o tilotilo nei Peni i le La'au o le Lalolagi. "Lo"u Atua, alii. E mafai ona e mafaufauina? Sa tautau le tasi i luga o lena laau. Fucking One."
  
  "O lea la ua e talitonu i Atua, hmm? ili?" Na si'i atu e Kennedy lona itu agai ia Peni ma le le fiafia, ma mafua ai ona mata.
  
  Na a'e Drake i luga o se papa vaapiapi e alu i le umi atoa o le si'usi'u o le vaa umi. Sa foliga malosi le maa. Sa ia tago atu i le pito laau ma punou i luga. "Ua tumu nei mea i vete. E saogalemu le taʻu atu e leai se tasi na oʻo mai iinei i le taimi nei."
  
  Sa ia toe suesue i le laina o vaa. O se faaaliga o le tamaoaiga e le mafaamatalaina, ae o fea sa i ai le oa moni? I le faaiuga? I'uga o le nuanua? O puipui o le ana sa teuteuina i ata anamua. Na ia vaaia le ata o Odin o tautau i luga o le Laau o le Lalolagi ma se fafine o tootuli i ona luma.
  
  "O le a le mea lea e fai mai ai?" Sa ia talotalo atu ia Ben ia te ia. "Sau loa, faavave. O na tama'i ulavale e le tu'u sosisi i o latou faai i luga. Sei o tatou feoai."
  
  Sa ia faasino atu i le taamilomilo talatala o tusitusiga i lalo ifo o le ata o se tamaitai aioi. Na lulu lona ulu o Peni. "Ae o le a maua e tekinolosi se auala. "Na ia kiliki i luga o lana I-telefoni faatuatuaina, lea na laki ai e leai se faailo i lalo iinei.
  
  Na faʻaalu sina taimi e Drake e ki ai Kennedy. "Na pau lo"u manatu o le mulimuli i nei va"a uumi," o lana tala lea. "E fetaui ma oe?"
  
  "E pei ona fai mai se tagata fiafia i le au soka, o aʻu o loʻo i le taʻaloga, tama. Faaali atu le ala."
  
  Na ia agai i luma, ma le iloaina afai e oo mai lenei alavai sili i se pito mate, o le a maileia i latou. Semanu e pipii mau tagata Siamani i le si'usi'u, nai lo le malolo i luga o latou laurel. Na vaevaeina e Drake le manatu i ni vaega, ma taulai atu i se papa na vaneina i totonu o le papa. Mai lea taimi i lea taimi sa latou tau atu ai i se isi laau mumu. Na fa'afoliga e Drake pe fa'aoso i latou e fai se si'osi'omaga pogisa e sauniuni ai mo le fusu'aga o lo'o lumana'i. Sa ia suʻesuʻe pea lava pea i vaʻa uumi ma iʻu ai ina iloa atu se ala vaapiapi o feʻaveaʻi i lo latou va.
  
  Fuafua e.
  
  E lua, fa, ona ui ane ai lea o vaa uumi e sefulu. Na amata ona tiga vae o Drake i le taumafaiga na ia feutagai ai i le ala vaapiapi.
  
  O le leo vaivai o se maa ua pa'u'u ma le leo tele o le leo na toe faalogoina i totonu o le ana tele, o lona uiga ua iloagofie. E aunoa ma le faia o se leo, sa latou faalagolago atili i le latou galuega.
  
  Na iu lava ina oo mai Drake i le faaiuga o le laina. "Ua ia faitaulia va"a e luafulu ma le tolu, e le"i pa"i uma lava ma "ua tumu i vete. A o latou latalata atu i tua o le alavai, sa amata ona loloto le pogisa.
  
  "Ou te manatu latou te lei oo i lena mamao," o le tala lea a Kennedy.
  
  Sa su'e solo Drake mo se moliuila tele. "E lamatia," o lana tala lea. "Ae e tatau ona tatou iloa."
  
  Sa ia kiina ma fealuai le ave mai lea itu i lea itu. Sa vaapiapi tele le ala seia oo ina avea o se ala faaofuofu faigofie i luma atu.
  
  Ma i tua atu o le faaofuofu sa i ai se faasitepu e tasi.
  
  Na faafuasei lava ona taofi e Peni se ee, ona fai atu lea i se musumusu tala faatino, "O loo i luga o le papa!"
  
  O le mea lea, na faia e Drake se gaioiga. "Ua matou vaeluaina," o lana tala lea. "Ou te alu i le faasitepu. Ia oulua o ifo i lalo i vaa ma toe foi i le ala na tatou o mai ai."
  
  Na amata ona tetee Kennedy, ae lulu le ulu o Drake. "Leai. Fai loa. E mana'omia e Peni se puipuiga, ou te le mana'omia. Ma matou te manaʻomia le Tao."
  
  "O afea foi tatou te taunuu ai i le pito o vaa?"
  
  "O le a ou toe foi mai i lena taimi."
  
  Na oso i tua Drake e aunoa ma se isi upu, oso ese mai le faalava ma agai atu i le faasitepu tauaso. Na ia toe tepa i tua i se tasi taimi ma iloa atu ai ata lafoia o agai mai i le pito. Na mulimuli atu Peni ia Kennedy i lalo o le malifa o lapisi i lalo o le vaa mulimuli o Viking. Sa fai e Drake se tatalo o le faamoemoe ma tamoe i luga o le faasitepu i le saoasaoa na ia mafaia, ma oso i ni laa se lua i le taimi.
  
  Sau ia. Na ia a'e seia oo ina tiga ona tamai povi ma mu ona mama. Ae sa ia alu lautele. I tua atu o i latou o loo tafe mai ai se alia lautele ma le aasa malosi, ma o loo tulai mai pea se fata faitaulaga o maa talatala, toetoe lava pei o se papakiu tuai.
  
  Ae o le mea na tosina atu i ai Drake o se faailoga tele na vaneina i luga o le puipui i tua o le fata faitaulaga. E tolu tafatolu o lo'o fa'atasi le tasi ma le isi. O nisi o minerale i totonu o le vaneina na maua ai le malamalama faʻapitoa ma feilafi e pei o sequins i luga o se ofu uliuli.
  
  E leai se taimi e faamaimauina. Na ia sopoia le alia, ma tau manava le ea a o oso aʻe le vai aisa i ona ogavae. A o latalata atu o ia i le fata faitaulaga, na ia iloa atu ai se mea o taatia mai i luga o le fata faitaulaga. Ose mea pu'upu'u, ma'ai, e le o se mea e ofo ai pe fa'afiafiaina. O le mea moni, faalelalolagi...
  
  ... tao a Odin.
  
  O le mea na tuia ai le itu o le Atua.
  
  Na oo atu ia te ia se galu o le fiafia ma le mafaufau. O le mea lea na tupu na fa'ataunu'uina ai mea uma. E oo mai i le taimi nei o le tele o taumatematega, na o le atamai taumatematega. Ae i tua atu o lena taimi, sa matua taufaamatau lava.
  
  Mata'utia moni. Sa latou tutu i luma o le faitauga i lalo seia oo i le iuga o le lalolagi.
  
  
  SEFULU MA LE TASI
  
  
  
  PIT LAAU LALOLAGI, SWEDEN
  
  
  E le'i tu Drake i le sauniga. Na ia tago atu i le Tao ma toe foʻi i tua i le auala na sau ai. E ala atu i le vaitafe aisa, i lalo o faasitepu malepe. Sa ia tapē le moliuila i le afa ma faagesegese a o ufitia o ia i le pogisa.
  
  O ave vaivai o le malamalama na faamalamalamaina ai le faitotoa i lalo.
  
  Sa ia savali pea. E le'i uma. Ua leva ona ia iloa e sili atu nai lo le leai, o se tagata e mafaufau umi i le taua e le mafai lava ona taunuu i le fale.
  
  Na tu o ia ua oti i le laasaga mulimuli, ona tolotolo atu lea i le pogisa loloto o le ala. Ua leva ona latalata le au Siamani, toetoe lava o le pito o le pito, ae o latou moliuila i se mamao faapena semanu e filifilia ai o ia o se isi ata lafoia. Na ia oso i luga o le ala, oomi o ia lava i le puipui ma agai atu i le malifa e tau atu i le pito i lalo o vaa Viking.
  
  Na tagi mai se leo o se tane, "Vaai i le mea lea! Ia pupula ou mata, Stevie Wonder!" O le leo na faateia ai o ia; sa i ai le leo loloto o Amerika i Saute.
  
  Na iloa atu o ia e le tagata mata aeto-po o se ata lafoia-o se mea na ia manatu e le mafai i lenei pogisa. Sa ia tamoe saoasaoa. Na pa mai se fana, ma tau ai le maa i talaane o le mea lea na ia i ai.
  
  O se tagata pogisa na faalagolago i luga o le fata - masalo o se Amerika. "O loo i ai se ala i lalo i totonu o vaa. Faagaioi au titi ae ou te lei tuleia i lalo ou faai paie."
  
  Crap. Na iloa e le au Yankees le ala natia.
  
  Fa'asausili, fa'amaualuga, fa'asausili. Na fai mai se tasi o Siamani, "Fuck you, Milo," ona ee atu lea a o tosoina saua o ia i lalo o le malifa.
  
  Na faafetai Drake i ana fetu laki. I se sekone, sa i luga o le tamaloa, ma motu ana maea leo ma mo'i lona ua i se pa'u faalogoina ae le'i mulimuli atu se isi.
  
  Na sii i luga e Drake le fana a le Siamani - o le Heckler ma le Koch MG4 - ma tafana ni nai fana. Na pa le ulu o se tasi alii.
  
  Oi ioe, sa ia mafaufau ai. Ae e sili atu ona pu'e i se fana nai lo se meapueata.
  
  "Kanata!" soso'o ai ma se fa'asologa fa'atasi o le fa'aili.
  
  Na ataata Drake i le musumusu ita tele. Ia latou manatu faapena.
  
  I le leai o se toe fiafia, sa ia tamoe i lalo i le ala i le saoasaoa na ia taumafai ai. Sa i luma Ben ma Kennedy ma sa manaomia lana puipuiga. Na ia tautō e tuliesea i latou mai i inei o ola, ma e na te lē tuua i latou i lalo.
  
  I tua atu o ia, na o ifo ma le faaeteete Siamani i le malifa. Sa ia fanaina ni nai fana e taofia ai i latou ma amata ona faitau vaa.
  
  Fa, ono, sefulutasi.
  
  Sa oo ina faaletonu le auala, ae na iu lava ina faalaugatasia. I se tasi taimi na manifinifi tele ma o soo se tasi e sili atu ma le sefululima maa atonu na gau se ivi asoaso o oomi i le va o ogalaau, ae na toe faalautele ina ua ia faitauina le sefulu ma le ono o le vaa.
  
  O ipu na maualuluga a'e ia te ia, anamua, taufaafefe, manogi o le pa'u tuai ma le limu. O se gaioiga puupuu na tosina atu i ai lona mafaufau ma tilotilo atu i lona itu agavale e iloa ai se ata e na o Milo fou o loo tamoe i tua i luga o le auvai vaiti e tau le mafai e le toatele o tagata ona savavali i ai. E le'i maua lava se taimi o Drake e fana ai - o le tagata Amerika na alu saosaoa.
  
  Oi sole! Aisea na tatau ai ona lelei tele o ia? Na o le pau lava le tagata na iloa e Drake-e ese mai ia te ia lava-na te mafaia ona ausia lea tulaga o Alicia Miles.
  
  Na ou maua aʻu i le ogatotonu o se tauvaga gladiatorial o loʻo loma iinei ...
  
  Sa ia oso i luma, ua pasia nei vaa, ma faaaoga lona malosi e oso ai mai lea laa i lea laa, e toetoe lava a saoloto mai faupuega e oo atu i le loloto ma oso i tulimanu mai puipui oneone. E o'o lava i le fa'aogaina o laupapa fe'avea'i a va'a e maua ai le malosi i le va o oso.
  
  "Faatali!"
  
  Sa sau se leo e leai ni tino mai se mea i luma atu. Na tu o ia ina ua ia vaʻaia le foliga faanenefu o Kennedy, ma le fiafia i le faʻalogoina o lena Amerika. "Mulimuli mai ia te a"u," o lana alaga lea, ma lona iloa e le mafai ona ia tuu atu ia Milo e sasa o ia seia oo i le pito o le ala savali. E mafai ona oomi mo ni itula.
  
  Na ia oso atu i tua o le vaa mulimuli i le saoasaoa tele, o Ben ma Kennedy na pauu i ona tua, e pei lava o Milo na oso ese mai le papa ma tipi ese le pito i luma o le vaa lava e tasi. Na uu e Drake lona puimanava, ma ia mautinoa na ia tu malosi i luga o lona sternum.
  
  Na ia faʻaaluina lona lua lona togiina o le fana ia Kennedy.
  
  A"o lele pea le fana, na ta e Milo le seleulu ma tatala ai o ia, ma fuli atu i ona lima ma fa"afuase"i ona fa"asaga atu ia te ia.
  
  Na ia tomumu, "Matt Drake, le tasi. Sa tulimatai atu i lenei mea, uo."
  
  Sa ia togi tu"i ma tulilima. Na fai e Drake ni nai ta i ona lima, ma fa'ai'u a'o solomuli. Na iloa o ia e lenei alii, ae o ai o ia? O se fili tuai e leai ni foliga? O se ata lafoia mai le tuana'i pogisa a le SAS? Sa latalata Milo ma fiafia e nofo ai iina. Mai lana vaai mamao, na matauina ai e Drake le naifi i le fusi o Amerika, na o le faatalitali e faʻalavelave.
  
  Na ia maua se kiki mataga i lona lava vae.
  
  I tua atu o ia, sa mafai ona ia faalogoina uluai gaioiga le mautonu a le au Siamani agai atu i luma. Sa na o ni nai vaa le mamao.
  
  Na matamata ma le ofo Ben ma Kennedy. Na sii e Kennedy lana fana.
  
  Na faafoliga Drake i le tasi itu, ona liliu lea i le isi itu, ma aloese mai le kiki malosi a Milo i le vae. Na fana e Kennedy, ma kiki i luga inisi palapala mai le vae o Milo.
  
  Na ataata Drake ma savali ese, faafoliga o loo fafaga le taifau. "Nofo," sa ia fai atu ai ma le faatauemu. "O se tama lelei lena."
  
  Na toe fana e Kennedy se isi fana lapatai. Na faliu Drake ma tamoe atu i tua atu ia i latou, ma uu le lima o Peni ma toso ae otometi le liliu atu o le alii talavou agai i le faasitepu pa'u.
  
  "Leai!" - Na alaga atu Drake. "O le a latou ave i fafo i tatou taitoatasi."
  
  Na foliga te'i Peni. "O fea se isi mea?"
  
  Na faamimigi faauivi Drake. "O le a sou manatu?"
  
  Na ia agai sao atu i le Laau o le Lalolagi.
  
  
  SEFULU MA LE LUA
  
  
  
  LAAU LALOLAGI, SWEDEN
  
  
  Ona latou tulai ai lea. Fai mai Drake o le La'au o le Lalolagi ua matua ma malolosi ma atonu e tele ma malolosi ona lala. O le taimi lava na e talia ai o loʻo e aʻe i luga o se laʻau e matua faʻafefe i lalo, e le afaina tele le fisiki.
  
  "E pei lava o le toe avea ma se tama," sa faamalosiau atu ai Drake ia Peni, ma uunai vave atu ia te ia e aunoa ma le faapogaia o lona popole. "E le tatau ona avea ma faafitauli ia te oe, Blakey. O e manuia, Kennedy?
  
  O le New Yorker o le tagata mulimuli lea na aʻe, ma uu le fana o loʻo faʻasino i lalo ifo o ia. O le mea e laki ai, o le tele o foliga tutusa o lala ma lau o le World Tree na natia ai lo latou alualu i luma.
  
  "Ua ou aʻe i ni nai ogalaau i loʻu taimi," o lana tala malie.
  
  Na ata Peni. Faailoga lelei. Na faafetai lemu Drake ia Kennedy, ma amata ona sili atu ona lelei lona i ai iina.
  
  E leaga, na ia mafaufau ai. Toetoe lava a ia faaopoopo mai: i lenei misiona.. O le a tatou toe foi i le gagana tuai i le itiiti ifo ma le vaiaso.
  
  Na a'e Drake mai lea lala i lea lala, maualuga ma maualuga, nofo pe tu i luga o le tasi lala ma aapa atu i le isi. Na vave le alualu i luma, o lona uiga na umi atu le malosi o latou tino i luga nai lo le mea na faʻamoemoeina. Ae ui i lea, pe a ma le afa, na matauina e Drake ua faasolo ina vaivai Peni.
  
  "Ua vaivai Tweenie?" - na ia fesili ma iloa ai le vave faaluaina o taumafaiga. Mai lea taimi i lea taimi na fana ai e Kennedy se pulufana i lala. E faalua ona mafai ona latou vaaia se faasitepu maa o alu aʻe i o latou tafatafa, ae latou te leʻi iloa atu se faailoga o i latou na tuliloaina.
  
  O leo e lagona atu ia i latou. "O le tagata Peretania o Matt Drake." Na faalogoina e le fitafita muamua a le SAS se leo ua faaseseina i se leo malosi faaSiamani, lea, e pei ona taʻu atu e lona ono o lagona, e tatau ona i ai se tagata paʻepaʻe. O le tamaloa na ia vaʻai faʻalua muamua na talia mea na gaoia.
  
  O le isi taimi na ia faalogo ai, "Ua aveesea le SRT." O le leo toso o Milo, na faaalia ai lona taimi ua tuanai, ma faaalia ai se iunite na latou natia e oo lava i totonu o le SAS. O ai i le igoa o mea uma e paia lenei tagata?
  
  O fana na vaeluaina ai lala mamafa. Na tu Drake e fetuutuunai le ato faafafa o loo i ai oa o lo o fealuai i totonu, ona ia iloa atu lea o le lala lautele o loo ia tulimataʻi i ai. O se tasi na toetoe lava a oo i le nofoaga i luga o le faasitepu na latou malolo ai muamua.
  
  "O iina," sa ia tusi atu ai ia Peni. "Ti"eti"e i le lala ma aga"i... vave!"
  
  O le a latou le lavalavā pe a ma le lua minute. To'ese le te'i ma le taimi e tali atu ai, lea na totoe pea mo se minute o le mata'utia tele.
  
  O Peni na muamua alu ese mai le malutaga, o Drake ma Kennedy i le lona lua mulimuli ane, na feosofi uma i luga o latou lima ma faanofonofo i luga o le paranesi agai i le faasitepu. Ina ua vaʻaia i latou, na faʻatau e Kennedy i latou i sekone taua e ala i le sasaina o se taʻi, tuʻi pu i totonu o se tasi tagata faomea faʻanoanoa.
  
  A"o lea ua latou va"ai atu e moni lava na "auina mai e Milo le fa"atonuga e tamo"e i luga o le fa"asitepu. E toalima alii. Ma sa saoasaoa le au. O le a latou taunuu i le pito o le paranesi i luma o Peni!
  
  Omea! Sa latou le maua se avanoa.
  
  Na vaai foi Peni i lenei mea ma tetete ai. Na alaga atu Drake i lona taliga: "Aua le fiu! E leai lava!"
  
  Na toe tosoina e Kennedy le faaoso. E toalua alii na pauu: o le tasi na lele i totonu o le lua, o le isi na uu lona itu ma ee. Sa ia toe oomiina, ona faalogoina lea e Drake ua uma le mekasini.
  
  E toalua Siamani na totoe, ae o lea ua tutu faasaga ia i latou, ma uu a latou auupega ua sauni. Na faia e Drake se foliga saua. Na latou faiaina i le tuuga.
  
  "Ia fana i latou!" Ua fa"alogoina le leo o Milo. "O le a tatou suʻesuʻe i fasipepa i lalo nei."
  
  "Nein!" Na toe amata le faaleoga Siamani malosi. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  E lei maluelue paelo o fana. Na taufaifai mai se tasi o tagata Siamani: "Ia fetolofi, tamaʻi lupe. Sau ii."
  
  Na gaoioi lemu Peni. Na iloa atu e Drake o tetete o ona tauau. "Talitonu mai ia te a"u," sa ia musumusu atu ai i le taliga o lana uo ma teteina maso uma. E oso o ia i le taimi lava e taunuu ai Peni i le pito o le paranesi, na o le pau lana taaloga o le osofai ma faaaoga lona tomai.
  
  "O loo ia te au lava le naifi," o le tomumu lea a Kennedy.
  
  Na luelue le ulu o Drake.
  
  Na taunuu Peni i le pito o le paranesi. Sa faatalitali ma le filemu le au Siamani.
  
  Na amata ona tulaʻi Drake.
  
  Ona, pei o se puao, na felelei ai Siamani i le itu, e peiseai na lavea i latou i se torpedo. O o latou tino, masaesae ma toto, tulei ese mai le puipui ma, susu, taʻavale i lalo i totonu o le lua e pei o se taavaletoso.
  
  I ni nai mita i luga aʻe o le lala, lea e piʻo ai faasitepu, sa tutu ai se vaega toatele o alii ma auupega mamafa. O se tasi o i latou o loo uuina se fana fana AK-5 o loo ula pea.
  
  "Swede," na iloa e Drake o le auupega e masani ona faʻaaogaina e le militeri Suetena.
  
  Leotetele, sa ia fai mai, "Taimi leaga."
  
  
  SEFULU MA LE TOLU
  
  
  
  FAAVAE MILI, SWEDEN
  
  
  O le potu na latou maua ai i totonu-o se potu e sefululua i le sefululua ma se laulau ma se faʻamalama faʻamalama aisa-na ave ai Drake i tua i le tele o tausaga.
  
  "Malolo," sa ia tataina atu lima papae o Peni. "O le nofoaga lenei o se nofoaga masani a le militeri. Ua ou vaai i potu faletalimalo sili atu ona leaga, uo, talitonu mai ia te au.
  
  "Sa ou i ai i fale mautotogi sili atu ona leaga." Na foliga mai e toʻafilemu Kennedy, e aʻoaʻoina se leoleo i le galuega.
  
  "O ivi o le isi tama?" Na sii a'e le laumata o Drake.
  
  "E mautinoa lava. Aisea?"
  
  "Oi, leai se mea." Na faitau e Drake i le sefulu i ona tamatamailima, ona tilotilo ifo lea i lalo e pei o le a amata ona galue i ona tamatamai vae.
  
  Na faamalosia e Peni se ataata vaivai.
  
  "Vaai, Peni, ou te taʻutino atu e leʻi faigofie i le taimi muamua, ae na e vaʻai i le auala na faia ai e le alii Suetena na telefoni. Ua matou manuia. Ae ui i lea, e tatau ona tatou talatalanoa teisi. Ua matou vaivai."
  
  Na matala le faitoto'a ma le tagata e ona, o se Sueteni fau lelei ma enaena lona lauulu ma e malō e pei o fao le vaai e o'o lava ia Shrek e pa'epa'e, ma fe'avea'i i luga o le fola sima. O le taimi lava na puʻeina ai i latou ma faʻamatala manino e Drake poʻo ai i latou ma mea o loʻo latou faia, na faʻaalia e le tamaloa o ia o Thorsten Dahl ona savali atu lea i le itu mamao o lana helikopa e fai ni telefoni.
  
  "Matt Drake," o lana tala lea. "Kennedy Moore. Ma Ben Blake. E leai se tagi a le malo Suetena e faasaga ia te oe..."
  
  Na popole Drake i le leo, e le o se Suetena. "E te alu i se tasi o na a'oga iila iila, Dal? Eton poʻo se mea faapena?"
  
  "Ase iila?"
  
  "O aoga e siitia o latou ofisa e ala i gafa, tupe ma le tausiga. I le taimi lava e tasi, na e alu i tomai, atamai ma le naunautai.
  
  "Ou te manatu o lea." O le leo o Dahl sa tutusa.
  
  "Matagofie. Ia... afai e pau lena..."
  
  Na sii aʻe e Dahl lona lima aʻo tuʻuina atu e Ben ia Drake se foliga ita. "Tuu le avea ma se "oti, Mata. Ona o oe o se tagata faifaatoʻaga Yorkshire e le o lona uiga o isi tagata uma o se tupuaga tupu, a ea?
  
  Na sioa atu Drake i le tagata mautotogi ma le te"i. Na faia e Kennedy le lafo 'tu'u i lalo'. Ona oo lea i lona mafaufau ua maua e Peni se mea i lenei misiona na matua tosina ai o ia, ma sa ia manao ai i nisi mea.
  
  Fai mai Dahl: "Ou te talisapaia le faasoaina atu o le poto, uo. Ou te matua manao lava."
  
  O Drake uma lava mo le faʻasoa, ae pei ona latou fai mai, o le malamalama o le mana, ma sa ia taumafai e saili se auala e maua ai le lagolago mai le malo Suetena iinei.
  
  Ua uma ona sauni Peni mo lana tala e uiga i le Nine Pieces of Odin ma le Tuugamau o Atua ina ua faalavelaveina o ia e Drake.
  
  "Vaai," o lana tala lea. "O aʻu ma lenei alii, ma atonu o Gronk, o ulutala valu-inisi i luga o se lisi fasioti tagata ..."
  
  "E le o a"u o se tagata ulavale, o oe le tagata Peretania." Na tulai Kennedy afa i ona vae.
  
  "Ou te faagaeetia ua e iloa lenei upu." Na tuu ifo i lalo ona mata o Drake. "Faamalie. O le jargon. E le tuua lava oe." Na ia manatua upu faamavae a Alisona: o le a avea pea oe ma SAS.
  
  Sa ia su"esu"e ona lima, o lo"o lilofia pea i ma"ila o le la fusuaga ma Milo ma a"e i luga o le La"au o le Lalolagi, ma mafaufau i ana tali vave ma le sa"o i nai aso ua tuana"i.
  
  E maeu le sa'o o ia.
  
  "O le a le gronk?" - Sa faateia Ben.
  
  Sa nofo Dahl i luga o se nofoa u"amea malo ma tu"ia ona seevae mamafa i luga o le laulau. "O se tamaitai e ... uh ... 'fiafia i le mafutaga a le au fitafita." - na ia tali fa'amalo.
  
  "O la'u lava faamatalaga o le a fai si faigata," na tilotilo atu Drake ia Peni, ona fai mai lea, "Lisi fasioti tagata. E manana'o tagata Siamani tatou te feoti mo solitulafono e le'i faia. E mafai faapefea ona e fesoasoani, Dahl?"
  
  E lei tali mai le Suetena mo sina taimi, ua na o le tilotilo atu i fafo o le faamalama aisa i le laufanua ua ufitia e le kiona ma tua atu, i maa malepelepe na oso aʻe na o ia i tua o le sami sousou.
  
  Fai mai Kennedy, "Dal, o au o se leoleo. Ou te leʻi iloaina i latou nei seʻia oo i ni nai aso talu ai, ae e lelei o la loto. Talitonu ia i latou."
  
  Na luelue le ulu o Dahl. "E muamua atu lou talaaga ia te oe, Drake. Le lelei ma le leaga e uiga i ai. Matou te fesoasoani ia te oe, ae muamua-" sa luelue lona ulu ia Peni. "Faaauau".
  
  Sa faaauau pea e Peni e peiseai e lei faalavelaveina lava o ia. Na gaoia e Drake se tepa ia Kennedy ma vaaia ai lana ataata. Na tepa ese o ia, ma teʻi mo mafuaaga e lua. Muamua, o le faʻamatalaga a Dahl i lona talaaga, ma lona lua, o le faʻamaoniga faamaoni a Kennedy.
  
  Ua uma Peni. Fai mai Dahl: "O Siamani o se faʻalapotopotoga fou i nei mea uma, e leʻi oʻo mai ia i matou seia oʻo i lena mea na tupu i Ioka."
  
  "Fou?" Fai mai Drake. "E lelei i latou. Ma matua faatulagaina lelei; pulea e le fefe ma le amio pulea. Ma o loʻo i ai la latou kata pu tele i se tama e igoa ia Milo - American Special Forces, e foliga mai. Siaki le ulutala."
  
  "O le a matou faia. O le tala fiafia e iai a matou faʻamatalaga e uiga i tagata Kanata. "
  
  "O e mataituina ea?"
  
  "Ioe, ae faʻaituau, leai se poto masani ma tuua toʻatasi," o Dahl na tilotilo atu ia Kennedy. "O le sootaga a le malo Suetena ma lau pulega fou a Obama e le o se mea ou te taʻua o le vasega muamua. "
  
  "Faamalie atu i lena mea," na ataata faafoliga Kennedy, ona tilotilo solo ai lea. "Fa"alogo mai lau tama, afai o le a ta nonofo iinei mo sina taimi, e te manatu e mafai ona maua se tatou meaai?"
  
  "Ua uma ona saunia e le matou sous chef," na fai e Dahl se ataata pepelo e tali atu ai. "Ae o le mea moni, o le a vave ona maua ni burgers ma chips."
  
  Na susu le gutu o Drake. Na te le manatua le taimi mulimuli na ia ai.
  
  "Ou te tau atu ia te oe le mea ou te mafaia. Na amataina e tagata Kanata le olaga o se tapuaiga faalilolilo na tuuto atu i le Viking - Eric le Red. Aua e te ata, o nei mea e i ai moni lava. O nei tagata latou te faʻaogaina le cosplay e toe faʻaalia ai mea na tutupu, taua ma e oʻo lava i folauga i luga o le sami i taimi masani.
  
  "E leai lava se mea e afaina ai," o le leo o Peni e tau tete'e. Na fa'asaoina e Drake lenei nugget matagofie mo se taimi mulimuli ane.
  
  "E leai lava, Mr. Blake. O le Cosplay e taatele, e fiafia i ai le toʻatele o tagata i tauaofiaga i le lalolagi, ma ua faʻateleina i le tele o tausaga. Ae o le faʻaleagaina moni e amata pe a avea se tagata fai piliona piliona ma taʻitaʻi faʻaonaponei o lenei lotu ona lafo ai lea o le faitau miliona o tala i totonu o le mama."
  
  "Ua avea ma mea malie e le popole-"
  
  "Fa'atonuga". Na mae'a Dahl ina ua matala le faitotoa. Na oi Drake ina ua tuu i ona luma le meaai masani o burger ma chips. O le manogi o aniani e paia i lona manava fiaai.
  
  Na faaauau le tala a Dahl a o latou aai: "O se tagata faipisinisi Kanata e igoa ia Colby Taylor na tuuina atu lona ola i le Viking lauiloa, o Erik le Red, o lē, e pei ona ou mautinoa e te iloa, na taunuu i Kanata i se taimi puupuu talu ona maua le Greenland. Mai lenei suʻesuʻega na fanau mai ai se faʻafiafiaga manic i tala faʻasolopito a Norse. Suesuega, su'esu'ega, su'esu'ega. Sa'iliga e le gata. Na maua e lenei tamaloa lana lava faletusi ma taumafai e faatau uma tusitusiga a Scandinavia."
  
  "O se galuega valea," o le tala lea a Kennedy.
  
  "Ioe. Ae o se "nut" o loʻo faʻatupeina ana lava "malosi saogalemu" - faitau lena mea o se autau. Ma e tumau pea o ia e nofo toatasi e nofo ai i lalo o le radar a le tele o tagata. O lona igoa ua sau pea lava pea i le tele o tausaga e fesoʻotaʻi ma le Nine Fragments of Odin, o le mea moni o le atamai Suetena na faʻailogaina o ia o se 'tagata fiafia'.
  
  "Na ia gaoia le Solofanua," o le tala lea a Drake. "E te iloa lenei mea, a ea?"
  
  O mata lautele o Dahl na faʻaalia na te leʻi faia lenei mea. "O lea ua matou iloa."
  
  "E le mafai ona e pu"eina o ia?" o le fesili lea a Kennedy. "I le masalomia o le gaoi po o se mea faapena?"
  
  "Vaai faalemafaufau o ia o se tasi o au... kegi. O au ta'ita'i o le Mafia po'o le Triad. E le mafai ona pa"i atu o ia-le tagata i luga-mo le taimi nei."
  
  Na fiafia Drake i lagona faʻaalia. Na ia taʻu atu ia Dahl e uiga i le auai o Alicia Miles ma taʻu atu ia Dahl le tele o tala i tua e pei ona faʻatagaina o ia e faʻaalia.
  
  "O lea," o lana tala lea ina ua uma. "O tatou aoga pe o le a?"
  
  "E le leaga," o le tali atu lea a Dahl ina ua toe matala le faitotoa ma savali mai i totonu se tamaloa matua ma lona mafiafia mafiafia o lona lauulu uumi ma se ʻava pupuni. Ia Drake na foliga mai o ia o se Viking faʻaonaponei.
  
  Na luelue le ulu o Dahl. "Oi, sa ou faatalitali mo oe, polofesa. Sei ou faailoa atu Polofesa Roland Parnevik," sa ia ataata. "O le matou tagata poto i tala faʻasolopito a Norse."
  
  Na luelue le ulu o Drake, ona ia iloa atu lea o Peni o lalagaina le alii fou e pei o se tagata alofa. O lea la ua ia malamalama pe aisea na fiafia faalilolilo ai Peni i lenei misiona. Sa ia popoina le tauau o lana uo talavou.
  
  "Ia, atonu e le o se polofesa lo matou aiga iinei, ae na te iloa lelei lana auala i luga o le Initoneti-se ituaiga o vailaau faaonaponei ma mea tuai, a?"
  
  "Po o le sili o lalolagi uma e lua," na tusi ai Kennedy i lana tui i itu uma e lua o loʻo fesiligia.
  
  O le itu taufaaleaga a Drake na fuafua e mafai e Kennedy Moore ona taitaia lenei misiona i se auala e faasaoina ai lana galuega. O le mea e ofo ai, o le itu vaivai e fiafia e matamata i tulimanu o lona gutu e liliu i luga pe a ataata.
  
  Na tautevateva atu le tama i totonu o le potu, ma uu mai se lima o tusitaai ma faapaleni ni nai api i luga o le faaputuga. Sa tilotilo solo o ia, ma sioa atu ia Dahl e peiseai na te le manatua le igoa o le fitafita, ona lafo lea o lana avega i luga o le laulau.
  
  "O iina," o lana tala lea, ma faasino atu i se tasi o tusi taai. "O le tasi lava. O le tala e moni... e pei lava ona ou fai atu ia te oe i masina ua mavae."
  
  Na toso mai i fafo e Dahl le tusi taai na faailoa mai ma se fuga. "Sa e faatasi ma i matou mo se vaiaso, polofesa. Na o le vaiaso lava."
  
  "O oe... e te mautinoa?"
  
  "Oi, ou te mautinoa." O le leo o Dahl na faʻaalia ai le tele o le onosaʻi.
  
  Sa ulufale atu le isi fitafita i le faitotoa. "Alii. "O le mea lea," sa luelue lona ulu atu ia Peni, "sa tatagi pea lava pea. Hela tiden...mmm...leai se taofi." Na sosoo ai ma se ataata. "O lona tina lea."
  
  Na oso i luga Peni i se sekone mulimuli ane ma oomi le faamau vili vave. Na ataata fiafia Drake, ae o Kennedy e foliga ulavale. "Le Atua e, e mafai ona ou mafaufau i le tele o auala e faʻaleagaina ai lenei tama."
  
  Na amata ona faitau e Dahl mai le tusi taai:
  
  "Na ou faʻalogo na maliu o ia i Ragnarok, faʻaumatia atoa i lona taunuuga. E le luko-tagata Fenrir - i se tasi taimi na liliu e le masina.
  
  Ma mulimuli ane na taooto maalili Thor ma Loki i ona tafatafa. O atua sili i atua e le mafaitaulia, o tatou papa i le tai.
  
  E iva vaega na salalau solo i le matagi i luga o ala o le One True Volva. Aua le aumaia nei vaega i Ragnarok pe lamatia le iuga o le lalolagi.
  
  O le a outou matatau i lenei mea e faavavau, faalogo mai ia te au, le fanauga a tagata, aua o le faaleagaina o le tuugamau o le Atua o le a amata ai le Aso o le Tausiga."
  
  Na faamimigi tauau o Dahl. "Ma faapena atu ai lava. Ma faapena atu ai lava. Ma faapena atu ai lava. Ua uma ona ou maua le autu mai le tama a lo'u tina iina, le polofesa. E foliga mai o le Upega Tafa'ilagi e sili atu le malosi nai lo le Tusita'ai. Ma vave atu."
  
  "O iai sau? Ia, e pei ona ou fai atu ... masina, Torsten, masina. Ma sa le amanaiaina aʻu mo le tele o tausaga. E oʻo lava i faʻalapotopotoga. Sa i ai lava le tuugamau, e te iloa, e le na o le masina talu ai na tino mai ai. Na aumai e Agnetha lenei tusi tāʻai iā te aʻu i le tolu sefulu tausaga ua mavae, a o fea o tatou iai nei? Hm? O i tatou i se mea?
  
  Sa taumafai Dahl i le mea sili na te mafaia e nofo filemu ai. Na faauilavea Drake. "O loʻo e talanoa e uiga ia Ragnarok, Polofesa Parnevik. O se nofoaga e le o iai."
  
  "E le toe iai lau susuga. Ae i se aso - ioe. E mautinoa lava sa iai lenei mea i le taimi e tasi. A leai, o fea na maliliu ai Odin, Thor ma isi Atua uma?
  
  "E te talitonu sa i ai i lena taimi?"
  
  "Ioe!" Na toetoe a alaga atu le alii.
  
  Na faasolo ina filemu le leo o Dahl. "Mo le taimi nei," o lana tala lea, "matou te taofia le le talitonu."
  
  Na toe foi Ben i le laulau, ma tuu lana telefoni feaveai i totonu o lana taga. "E te iloa la e uiga i le Valkyries?" na ia fesili fa'alilolilo, ma tilotilo fa'a'ole'ole ia Drake ma Kennedy. "E te iloa pe aisea ua avea ai i latou ma maa taua i le pale o Odin?"
  
  Sa na o le ita lava o Dahl. Sa emo le alii ma tau le mautonu. "Lenei... lenei... maa taua i... lenei... o le a?"
  
  
  SEFULU MAL LE FA
  
  
  
  FAAVAE MILI, SWEDEN
  
  
  Na ataata Peni ina ua filemu le potu. "O le matou pepa ulufale lea," o lana tala lea. "Ma la'u faamaoniga o le faaaloalo. I tala faʻasolopito a Norse e taʻua i lea taimi ma lea taimi o Valkyries "o atu i malo o Atua." Vaʻai - o loʻo i ai iina.
  
  Na tata e Kennedy lana tui i lana ipu. "O le a le uiga?"
  
  "Latou te faaali atu le ala," o le tala lea a Peni. "E mafai ona e aoina vaega e iva o Odin i le taimi o Ragnarok mo le masina atoa, ae o Valkyries e faʻaalia le ala i le tuugamau o atua."
  
  Na faauu Drake. "Ma na e teuina mo oe lava, saʻo?"
  
  "E leai se tasi na te iloa le mea o iai le au Valkyries, Mata. O lo'o iai i totonu o se fa'aputuga patino, na'o le Atua na te silafia le mea. Wolves i Niu Ioka o vaega mulimuli ia o loʻo i ai so matou nofoaga.
  
  Na ataata Dahl ina ua osofaia e Parnevik ana tusi taai. O faagaau pa'epa'e na felelei solo i le lotolotoi o le afa o le muimui. "Valkyries. Valkyries. E leai. O iina - masalo. Oi, tatou o. Hm."
  
  Na maua e Drake le mafaufau o Dahl. "Ma o le talitonuga o le Apokalipise? Afi seoli i le Lalolagi ma mea ola uma ua faaumatia, ma isi. ma faapena atu ai lava."
  
  "E mafai ona ou taʻuina atu ia te oe se talatuu tutusa mo le toetoe lava o Atua uma i totonu o le pantheon. Siva. Seu. Seti. Ae, Drake, afai e maua e tagata Kanata lenei tuugamau, o le a latou faaleagaina, e tusa lava po o a isi taunuuga.
  
  Na toe foi Drake i tagata Siamani valea. "Pei o a tatou uo fou," sa luelue lona ulu ma ataata teisi ia Dahl. "E leai sa'u filifiliga..."
  
  "Polo i le puipui." Na maeʻa e Dahl sina mantra a le militeri ma sa latou tilotilo le tasi i le isi.
  
  Na punou Peni i luga o le laulau e fa'alogo mai ai Dahl. "Faamalie atu, uo, ae ua tatou faamaimauina lo tatou taimi iinei. Aumai le komepiuta feaveai. Tuu mai ou te alu e faasee. Pe sili atu, auina atu i matou i le matou ala i le Apu Tele ma matou faase'e ai i le ea."
  
  Na luelue le ulu o Kennedy. "E sa"o o ia. E mafai ona ou fesoasoani. O le isi fa'amoemoega talafeagai o le National History Museum, ma se'i o tatou feagai, e le'i sauni le US.
  
  "O se tala masani," o le tala lea a Dahl. "Ua amata nei le faagaioiina." Sa ia tilotilo atu ia Peni ma le toto"a. "O e ofo atu ea se fesoasoani, alii talavou?"
  
  Na tatala le gutu o Peni, ae na tu, e pei ua ia lagonaina le taua o lana tali. "Ia, o loo tatou iai pea i le lisi fasioti tagata, a ea? Ma o le Wall of Sleep o loʻo malolo i lenei masina.
  
  "O lo"o i ai le taimi e malolo ai Tina mo le matou tamaititi aoga?" Na tulei atu Drake.
  
  "Papa o-?" Na faauu Dahl. "O se vasega lea e a'oa'oina ai le moe?"
  
  "Leai se mea o iai. Va'ai mea ua ou mauaina i le taimi nei. Ma Matt's SAS. Kennedy o se leoleo Niu Ioka. E toetoe lava o matou o se 'au atoatoa!"
  
  Na faapuiti mata o Dahl, e pei o loo mamafa lana faaiuga. Sa ia se'e lemu le telefoni feaveai a Drake i luga o le laulau ma faasino i le lau. "O fea na e pueina ai le rune i lenei ata?"
  
  "I le lua. I autafa o vaa uumi sa iai se pā ma le faitau selau o togitogiga. O lenei tamaitai," sa ia tapuni le lau, "tootuli i talaane o Odin ina ua mafatia i luga o le Laau o le Lalolagi. E mafai ona e faaliliu le tusitusiga?"
  
  "E uiga i le Ioe. O loʻo fai mai iinei - Odin ma Velva - Ua tuʻuina atu Heidi i mea lilo a le Atua. O loʻo suʻesuʻeina nei e le Polofesa lenei mea...." Na tilotilo atu Dahl ia Parnevik ao ia taumafai e aoina uma ana tusi taai i le taimi e tasi.
  
  "mea lilo a le Atua" Na faliu le ali"i e peisea"i ua tu"u ifo le ali"i seoli i lona tua. "Po o mea lilo a atua. E mafai ona e fa'alogoina le uiga? Malamalama? Tuu mai ia te au." Sa ia liliu atu i le faitotoa avanoa ma mou atu.
  
  "O le a matou aveina outou," o le tala lea a Dahl ia i latou. "Ae ia e iloa lenei mea. E le"i amataina feutanaiga ma lau faigamalo. Talosia o le a tausia lelei lea tulaga i le tatou faigamalaga. Ae o lea ua matou agai atu i Niu Ioka ma le toasefulu o fitafita Faapitoa ma leai se kilia saogalemu. O loʻo matou aveina auupega i le National History Museum." Sa ia faia se malologa. "E fia sau lava?"
  
  "O le a fesoasoani le SAS," o le tala lea a Drake. "E iai le latou "au o loo tutū latalata ane."
  
  "Ou te manatu o le a ou taumafai e faʻafesoʻotaʻi le kapeteni o le nofoaga, vaʻai pe mafai ona faʻafefe ni uili." O le suiga mata"utia o uiga o Kennedy i le manatu o le a toe fo"i i le aiga na iloa mai. Sa vave ona folafola atu e Drake ia te ia lava o le a ia fesoasoani ia te ia pe a mafai.
  
  Talitonu mai ia te au, sa ia manao e fai mai. O le a ou fesoasoani ia te oe e foia lenei mea." Ae na mate upu i lona faai.
  
  Na fulu e Peni ona tamatamailima. "Naʻo le tuʻuina mai ia te aʻu o se I-pad poʻo se mea. Saosaoa."
  
  
  SEFULU MA LE LIMA
  
  
  
  VAEGA O LE EA
  
  
  O le latou vaalele na faʻapipiʻiina i se masini e taʻua o le picocell, o se telefoni feaveaʻi e mafai ai ona faʻaoga uma telefoni feaveaʻi i luga o vaalele. Manaomia mo le militeri a le malo, ae faaluaina le manaʻomia mo Ben Blake.
  
  "Talofa e, e iai la"u galuega mo oe. Aua le fesili. Faalogo, Karin, faalogo! Ou te manaʻomia faʻamatalaga e uiga i le National History Museum. Fa'aaliga, mea Viking. Fuafuaga. Aufaigaluega. Ae maise o pule. Ma..." na pa"u ifo lona leo i ni nai octave, "... numera telefoni."
  
  Na faalogoina e Drake ni nai minute o le filemu, ona faapea mai lea: "Ioe, o le tasi i Niu Ioka! E toafia i latou?... Oi... moni? Ia, lelei, tuafafine laitiiti. O le a ou tu'uina atu ia te oe se tupe e totogi ai lenei mea. Alofa atu".
  
  Ina ua tuu i lalo e lana uo le telefoni, sa fesili atu Drake, "O lei faigaluega lava o ia?"
  
  "Nofo i le fale i le aso atoa, uo. E galue o le 'tagata mulimuli' i se pa e masalosalo. O le vavega o polokiki tuai a le Leipa."
  
  Sa tauivi Karin mo le fitu tausaga ina ia maua se faailoga i polokalame komepiuta. Ina ua paʻu le malo o le Leipa i le faaiuga o le nofoaiga a Blair, na ia tuua ai le Iunivesite o Nottingham - o se tagata faigaluega mautinoa, sili ona tomai - ae na ia iloa ai e leai se tasi e manaʻo ia te ia. Ua o'o mai se fa'aletonu.
  
  Tu'u ese i le laina o le Iunivesite - liliu i le agavale i le lapisi, liliu i le taumatau i le maitaga ma le fesoasoani a le malo. Fa'aauau sa'o i lalo o le ala o miti malepelepe.
  
  Sa nofo Karin i se fale mafolafola e lata ane i le ogatotonu o Nottingham. Na mautotogi e le au fai fualaau faasaina ma le ava malosi ia fale e siomia ai. E seasea alu ese o ia mai le fale i le ao ma ave se taxi faatuatuaina i le pa sa faigaluega ai i le sifi valu i le vaeluapo. O taimi sili ona mata"utia o lona olaga o le toe fo"i atu lea o ia i lona fale mautotogi, o le pogisa, o le afu tuai ma isi manogi leaga na siomia ai o ia, o se solitulafono savali o lo"o fa"atalitali e tupu.
  
  I se laueleele o le malaia ma le amanaiaina, o le tagata e nofo i le paolo o le tupu.
  
  "E te manaʻomia moni o ia mo lenei mea?" O le fesili lea a Dahl, o le sa nofo i le isi itu o le vaalele. "Po o..."
  
  "Vaai, e le o le alofa lea, uo. E tatau ona ou taulai atu i mea e uiga ia Odin. E mafai e Karin ona fai galuega o falemataaga. E fetaui lelei lava."
  
  Na faia e Drake lana lava telefoni vave. "Tuu ia e galue, Dal. Aumai lou faamoemoega. Ua matou i ai iinei e fesoasoani."
  
  Na tali vave atu Wells. "Tapu'e, Drake? O le a le mea ua tupu?"
  
  Na aumaia e Drake o ia i le taimi nei.
  
  "Ia, o se fasi auro lelei lenei. Na matou siakiina ma Alicia Miles. Ua e iloa le mea, Mata. E te le tuua moni lava le SAS, "na ia taofi. "Tulaga mulimuli na iloa: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Siamani? Ae sa iai o ia ma tagata Kanata."
  
  "Ioe. E le na o lena. Sa nofo o ia i Munich ma lana uo tama - o Milo Noxon - o se tagatanuu le fiafia o Las Vegas, ISA. Ma o ia o se tasi sa avea muamua ma ofisa o le Marine intelligence. Le mea sili e ofoina mai e le Yankees."
  
  Sa mafaufau Drake mo sina taimi. "O le ala lena na ia iloaina ai au i lena taimi, e ala ia Miles. O le fesili, pe na ia fesuiai itu e faaita ai pe fesoasoani ia te ia?"
  
  "E le o iloa le tali. Atonu e mafai ona e fesili atu ia te ia."
  
  "O le a ou taumafai. Vaai, o lo'o tatou taofimau i polo iinei, Wells. Mafaufau e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi au uo tuai i le Setete? Ua uma ona faʻafesoʻotaʻi e Dahl le FBI, ae o loʻo latou taʻalo mo le taimi. Ua fitu itula i le faigamalaga... ma ua latalata mai tauaso."
  
  "E te faatuatuaina i latou? O mea nei? E te manaʻo ia matou tama e faʻamama le fuifui le maalofia?"
  
  "O latou o Suetena. Ma ioe, ou te faatuatuaina i latou. Ma ioe, ou te manaʻo ia auai a tatou tama."
  
  "Ua manino". Na motusia e Wells le sootaga.
  
  Sa tilotilo solo Drake. Sa la'ititi le vaalele ae avanoa. E sefulutasi Marines Special Forces sa nonofo i tua, malolo, momoe ma masani ona taufaaleaga le tasi i le isi i le gagana Suetena. Sa talanoa pea Dahl i luga o le telefoni i le isi itu o le alalaupapa a o tatala e le polofesa tusi taai ma lea tusi taai i ona luma, ma tuu ma le faaeteete taitasi i tua o lona nofoa, agai i luga o eseesega anamua i le va o mea moni ma tala fatu.
  
  I lona itu agavale, o Kennedy, na toe fai fo'i lona ofuvae e leai se tino numera tasi, na fai ai lana valaau muamua. "O i ai Kapeteni Lipkind? ... ah, taʻu atu ia te ia o Kennedy Moore."
  
  Na mavae atu le sefulu sekone, ona: "Leai. Fai i ai e le mafai ona ia toe valaau mai ia te au. E taua le mea lea, ta"u atu ia te ia e uiga i le saogalemu o le atunuu, afai e te mana"o ai, vili atu ia te ia."
  
  O le isi sefulu sekone, ona: "Moore!" Na faalogoina e Drake le pa mai e oo lava i le mea sa nofo ai. "E le mafai ona faatali lenei mea?"
  
  "Faalogo mai ia te au, kapeteni, ua tulai mai se tulaga. Muamua, feutagai ma le Ofisa Swain mai le FBI. Ua ou i ai iinei ma Torsten Dahl mai le Swedish SGG ma se ofisa SAS. O le National History Museum o loʻo i lalo o le taufaamatau tuusaʻo. Siaki faʻamatalaga ma toe valaʻau vave mai ia te aʻu. Ou te manaʻomia lau fesoasoani."
  
  Na tapuni e Kennedy le telefoni ma manava loloto. "Bang - ma e alu ese laʻu penisione."
  
  Na tilotilo atu Drake i lana uati. Ono itula seia tulaueleele.
  
  Na tagitagi le telefoni a Peni ma tago atu i ai. "Tuafafine?"
  
  O Polofesa Parnevik na faalagolago i luga o le alalaupapa, ma uu le tusi taai pa'u i lona lima uaua. "E iloa e le tamaititi ana Valkyries." Fai mai a ia, e le o talanoa faapitoa i se tasi. "Ae o fea o i ai i latou? Ma o Mata - ioe, o le a ou mauaina Mata."
  
  Na saunoa Ben. "Manaia, Karin. Imeli a'u ata o le falemata'aga ma tu'u le potu lea mo a'u. Ona auina atu lea o faamatalaga a le pule i se tusi ese. Talofa e le tuafafine laitiiti, talofa i tina ma tama. Alofa atu".
  
  Na toe faaauau e Peni lana kiliki, ona amata loa lea ona tusi nisi faamatalaga. "Na maua le numera o le pule o falemataaga," o lana alaga lea. "Dal? E te manaʻo ou te faʻafefe ia te ia?"
  
  Na oso le ataata le talitonu o Drake a o talotalo atu ma le fefe tele e le alii ofisa atamai Suetena ona lima Leai! e aunoa ma le misia o se vaueli se tasi. Sa manaia le vaai atu ia Ben o faaalia le lototele. Na toe foʻi teisi le geek i tua e tuʻuina atu i le tagata i totonu o se potu le avanoa e manava ai.
  
  Na pa le telefoni a Kennedy i se pese. Na vave ona ia tatalaina, ae leʻi faia muamua le vaʻalele atoa i se vaega o se taaloga faʻavalevalea o Goin' Down.
  
  Na luelue le ulu o Peni i le taimi. "Aulelei. E mautinoa lava le isi fa'asalalauga fa'asalalau."
  
  "Moore." Na tuu e Kennedy lana telefoni i le sipika.
  
  "O le a le mea o loo tupu? O le afa taseni o tagata ulavavale na poloka lo'u ala ona fai mai lea ia te a'u, e le o le faaaloalo tele, e taofi lo'u isu i fafo mai le ala sa i ai. Na i ai se mea na ala ai ona pa'u maile tetele uma, Moore, ma ou te matea o oe." Sa tu o ia, ona faapea mai lea ma le mafaufau loloto, "Ou te matea e le o le taimi muamua lea."
  
  Na tu'uina atu e Kennedy ia te ia se fa'apu'upu'u fa'amatalaga, lea na fa'ai'u i se va'alele e tumu i Swedish Marines ma se au SAS e le iloa o lo'o alu atu, lea ua lima itula le malaga mai le eleele a Amerika.
  
  Na lagona e Drake le maofa. Lima itula.
  
  O le taimi lea na alaga ai Dahl: "Faamatalaga fou! Fa'atoa ou fa'alogo e le'o iai tagata Kanata i Suetena. E foliga mai na latou ositaulagaina le Laau o le Lalolagi ma le Tao e taulai atu i Valkyries. Sa luelue le ulu o lana faafetai i le faasinoga a Peni, ma tuusaʻo le le aofia ai o le polofesa faamemelo. "Ae... na latou toe foi atu e leai se mea. O lenei tagata aoina tumaoti e tatau ona avea ma se tagata faʻatauvaʻa moni ... Pe ... "Na faamimigi Drake, "e mafai ona avea o ia ma se solitulafono.
  
  "Manaia le ofo. O alii e i ai lava le mea e mataga ai. O loʻo sauni tagata Kanata e taia le falemataaga i le vaveao nei i Niu Ioka.
  
  O foliga o Kennedy na faʻaalia foliga fasioti tagata ao ia faʻalogo i lona pule ma Dahl i le taimi lava e tasi. "O loo latou faaaogaina le tafaoga faamasani," na faafuasei lava ona ia musumusu atu i itu uma e lua ina ua malamalama o ia. "O nei tagata leaga - ma Siamani, e leai se masalosalo - o loʻo natia o latou faʻamoemoe moni i tua atu o le tafaoga faamasani."
  
  Na ea ae i luga Peni. "Ua ou leiloa le ala."
  
  Na toe fai atu Drake ia te ia. "O le a le aso?"
  
  "Pe a matou taunuu i Niu Ioka," o le tala lea a Dahl, "e tusa o le valu i le taeao ia Setema 11th."
  
  
  SEFULU MA LE ONO
  
  
  
  VAEGA O LE EA
  
  
  E fa itula o totoe. Sa faaauau pea ona hamu le vaalele i le lagi puaoa.
  
  Fai mai Dahl, "Ou te toe taumafai le FBI. Ae e ese lava. E le mafai ona ou pasi lenei tulaga o le faamaoniga. Ose puipui maa malaia. Peni - valaau le supavaisa. O Drake o lou pule tuai. Ua ta le uati, alii, ma ua leai se mea. O lenei itula e manaomia ai le alualu i luma. Alu ia."
  
  Na aioi atu Kennedy i lona pule: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," o lana tala lea. "E leai se mea e fai ia te ia poʻo laʻu galuega leaga. Ou te taʻu atu ia te oe le mea e le iloa e le FBI, CIA, ma isi vale e tolu-tusi. O lea ou te fesili atu..." sa taofi o ia, "Ou te masalo o loo ou fai atu ia te oe e te faatuatuaina aʻu."
  
  "Tolu mataitusi ulavale," o le tomumu lea a Peni. "Malamalama".
  
  Sa manao Drake e alu atu ia Kennedy Moore ma ofo atu ni upu faamalosiau. O le tagata lautele o loo ia te ia sa manao e fusi o ia, ae na faamalosia o ia e le fitafita e alu ese.
  
  Ae na amata ona manumalo tagata lautele i lenei taua. I le taimi muamua, sa ia faaaogaina le upu "gronk" e "faalataina" o ia, e tetee atu ai i le faatupulaia o lagona na ia iloaina, ae sa le aoga.
  
  Sa tali atu Wells i lana valaau. "Tatala nei".
  
  "Ua toe faalogo ia Teila? Va'ai po o fea tatou te i ai, uo? Ua e faatalitonuina i matou e ulufale atu i le vaalele a le US?"
  
  "Ia... ioe... ma e leai. O loo ou feagai ma le tele o lipine mumu a le malo, Drake, ma e le ofi i o'u vae-" Sa ia faatali mo sina taimi, ona ata lea i le le fiafia. "O se faasinomaga lena o Me, uo. Taumafai e fa'aauau."
  
  Sa ataata Drake ma le le loto i ai. "Malo oe Wells. Fa'afofoga mai, fa'atasi lau gaioiga mo lenei misiona - fesoasoani mai - ma o le a ou ta'u atu ia te oe le kalapu sili ona palapalā i Hong Kong lea na galue faalilolilo ai Mai, e ta'ua o Spinning Top.
  
  "Fai mai ia te au, e foliga mai e manaia. Ua e i ai, uo. Vaai, ua tatou o atu, ua saunia mea uma e tusa ai ma tulafono uma, ma o oʻu tagata i le isi itu o le vaituloto e leai ni faʻafitauli i lenei mea.
  
  Na lagona e Drake se 'ae'. "Ioe?"
  
  "O se tasi o loʻo i le pule o loʻo teena avanoa e tulaueleele ai ma e leai se tasi na faʻalogo i lau vaalele, ma o lena, laʻu uo, o loʻo faʻaalia i faiga piʻopiʻo i totonu."
  
  Na faalogoina o ia e Drake. "Ua lelei, tu"u mai pea a"u." O le oomi malie o le ki na faamuta ai le valaau.
  
  Na ia faalogo o fai mai Kennedy, "E lelei le maualalo, Kapeteni. Ou te faalogo atu i talanoaga iinei e talanoa ai e uiga i se taupulepulega leaga. Ia... fa"aeteete, Lipkind."
  
  Sa ia tapuni lana telefoni. "Ia, o ia e tui, ae na te taliaina aʻu i laʻu upu. Na te auina atu le tele o mataitusi uliuli ma papae i luga o le tulaga e mafai ai, ma le taofiofia. Ma e na te iloa se tasi i le ofisa o le Saogalemu Faalelotoifale," o lana tala lea, ma faamafolafola lona ofutino vaivai. "Ua masaa pi."
  
  Le Atua, mafaufau Drake. O lo'o i ai le tele o le afi o lo'o agai atu i totonu o lenei falemata'aga. Ua lava e amata ai se taua leaga. Na te le'i tautala leotele, ae na tilotilo i lana uati.
  
  Tolu itula o totoe.
  
  Sa aafia pea Ben ma le pule: "Vaai, tatou te le o talanoa e uiga i se toe faaleleia tele iinei, ae na o le siitia o le faaaliga. Ou te le tau ta'u atu ia te oe le tele o le falemataaga, lau susuga. Na'o le fa'agaoioi ma o le a lelei mea uma. Ioe... SGG... Vaega Fa'apitoa a Suetena. O lo'o logoina le FBI aua matou te tautala...leai ! Aua le faatali sei latou valaau mai. E le mafai ona e fa'atuai."
  
  E sefululima sekone o le leoa, ona: "E te leʻi faalogo lava i le SGG? Ia, Google!" Sa tusi atu Peni i lana telefoni ma le faanoanoa. "O loo tautumau o ia," o le tala lea a Peni. "Ou te iloa lava. Sa ia tautala matala, e pei e le mafai ona ia faia ni faamolemolega."
  
  "O le isi lipine mumu." Na tusi le lima o Drake ia Dahl. "Ua vave ona avea lenei mea ma se faʻamaʻi."
  
  Sa matua filemu, ona tatagi lea o le telefoni feaveai a Dahl. "Lo"u Atua e," o lana tali lea. "Den Statsminister."
  
  Na faia e Drake se foliga ia Kennedy ma Ben. "Palemia".
  
  E tele ni upu fa'aaloalo, ae sa'o, na tautalagia na fa'alolotoina ai le fa'aaloalo o Drake mo Thorsten Dahl. Na ta"u atu e le ofisa o vaega faapitoa i lona pule le mea na tupu. Sa matua talitonu lava Drake o le a iu ina fiafia o ia i lenei alii.
  
  Na faamuta e Dahl le valaau ona faaalu lea o sina taimi e aoina ai ona mafaufauga. Mulimuli ane na tepa a"e i luga ma liliu atu i le vaalele.
  
  "Saʻo mai se sui o le kapeneta a le peresetene, o ana faufautua vavalalata," o le tala lea a Dahl ia i latou. "O lenei vaalele o le a le faatagaina e tulaueleele."
  
  
  ***
  
  
  Tolu itula o totoe.
  
  "Latou te le logoina le peresitene," o le tala lea a Dahl. "Washington, D.C. ma Capitol Hill e loloto i lenei mea, aʻu uo. Fai mai le Minisita o le Setete o lea ua avea ma lalolagi, o se taupulepulega i se tulaga faavaomalo, ma e leai se tasi na te iloa po o ai e lagolagoina. Na o le mea lava lea," na ia fai mai ai, ma faauu, "ua tautala mai i le ogaoga o la tatou misiona."
  
  "Fai le fuifui," o le tala lea a Drake. "O le mea lea sa masani ona matou taʻua o se toilalo tele."
  
  O Ben, i le taimi nei, na toe taumafai e faʻafesoʻotaʻi le pule o le National History Museum. Pau lava le mea na ia maua o se meli leo. "Sese," o lana tala lea. "Sa tatau ona ia siakiina se mea i le taimi nei." Na vave ona lele tamatamailima o Peni i luga o le piano komepiuta.
  
  "E i ai so"u manatu," o lana tala leotele lea. "Ou te tatalo i le Atua ina ia ou sese."
  
  Ona toe valaau mai lea o Wells, ma faamatala mai o lana au SAS na taunuu faalilolilo i se malae vaalele tuufua i New Jersey. Na agai atu le au i le taulaga o Niu Ioka, ma malaga i soo se auala talafeagai.
  
  Na siaki e Drake le taimi. Lua itula a o lei tulaueleele.
  
  Ona alaga atu lea o Peni: "Tia le faailoga!" Na feosofi tagata uma. E oo lava i le au fitafita Suetena na latou gauai atoatoa atu ia te ia.
  
  "Ua iinei!" - sa ia alaga. "Faʻasalalau i luga ole initaneti pe a iai sou taimi e vaʻai ai." Sa ia tusi atu ma le ita i le lau.
  
  "Colby Taylor," o lana tala lea. "O le Canadian billionaire o le sili lea ona sao i le National History Museum ma o se tasi o le tele o tupe a Niu Ioka. Ou te matea na ia faia ni nai telefoni?"
  
  Na mee Dahl. "O lo tatou papupuni lea," o lana tagi lea. "O le tagata o loʻo latou talanoa i ai e sili atu ona tagata nai lo le mafia." O le taimi muamua lea, na foliga mai ai ua faanoʻunoʻu le ofisa Suetena i lona nofoa.
  
  Sa le mafai e Kennedy ona nana lona ita. "Ua toe malo le suti a taga tupe," o lana tagi lea. "Ou te mate o lena tamaʻitaʻi o se faletupe foi."
  
  "Atonu, atonu e leai," o le tala lea a Drake. "E i ai lava la"u fuafuaga B."
  
  Toe tasi le itula.
  
  
  SEFULU MA LE FITU
  
  
  
  Niu Ioka, ISA
  
  
  O le Port Authority o Niu Ioka Leoleo Matagaluega atonu e sili ona lauiloa ona o lona faʻalumaina o le lototele ma le faʻaleagaina i taimi o mea na tutupu i le 9/11. O le mea e le masani ai o lona faʻaogaina faalilolilo o le tele o vaʻalele SAS o loʻo alu ese mai Europa. E ui lava e leai se 'au faʻapitoa e vaʻaia lenei elemene o la latou galuega, o le aufaigaluega intercontinental o loʻo aofia ai o se vaega toʻaitiiti ma i le tele o tausaga ua avea le toʻatele o uo vavalalata.
  
  Na toe valaau atu Drake. "O le a vevela nanei," o lana tala lea i le tagata asiasi CAPD Jack Schwartz. "Na e misia a"u, uo?"
  
  "Le Atua e, o Drake o... o le a? Lua tausaga?"
  
  "Tolu. Po o le Tausaga Fou, '07."
  
  "O manuia lou toalua?"
  
  "Na ma teteʻa ma Alison, uō. Pe ua lava lea e fa'amatala ai lo'u faasinomaga?"
  
  "Sa ou manatu ua e tuua le auaunaga."
  
  "Sa ou faia. Na toe valaau mai Wells ia te au mo le galuega mulimuli. Na ia valaau atu ia te oe?"
  
  "Na ia faia. Na ia fai mai na e folafola atu ia te ia e faatali teisi."
  
  "Na ia faia nei? Schwartz, faalogo mai ia te au. O lou valaau lea. E tatau ona e iloa o lenei mea leaga o le a lele atu i tagata fiafia ma o le matou ulufale e iu lava ina taʻitaʻia oe. Ou te mautinoa e oo atu i le taimi lena o le a avea i tatou uma ma toa ma o le a avea lenei mea o se galuega manuia, ae..."
  
  "Vaeli na aumaia a"u i le saoasaoa," o le tala lea a Schwartz, ae na faalogoina e Drake se faailoga o le popole. "Aua e te popole, uo. O loʻo lava pea loʻu malosi e maua ai le faʻatagaga e tuʻu ai."
  
  Na osofa'ia e le latou va'alele le va'alele a le US.
  
  
  ***
  
  
  Na tulaueleele le vaalele i le leaga o le malamalama o le ao ma alu sa'o atu i le tamai fale. O le minute lava na matala teisi ai le faitotoa, e toasefululua sui atoatoa o le Swedish SGG na taufetuli ifo i lalo o le faasitepu u'amea ma uta i totonu o taavale faatalitali e tolu. O Drake, Ben, Kennedy ma le Polofesa na mulimuli atu ia te ia, na toetoe lava a alu Ben ina ua ia vaai atu i le latou felauaiga.
  
  "E pei i latou o humvees!"
  
  I se minute mulimuli ane, na taufetuli atu ai taavale i lalo o le auala avanoa, ma saosaoa agai i se auala natia i tua o le malaevaalele e le mafaamatalaina lea, ina ua mavae ni nai feliuliuaʻi, na aliaʻe atu i luga o se auala le iloagofie e fesoʻotaʻi ma se tasi o alāvai autu o Manhattan.
  
  Na salalau atu Niu Ioka i o latou luma i lona matagofie uma. O mea maualuluga fa'aonaponei, alalaupapa tuai, fausaga fa'apitoa. Na uia e le latou au malaga se ala 'alo sa'o i le ogatotonu o le taulaga, ma faia ni lamatiaga i le fa'aogaina o auala fa'a'ole'ole sa iloa e latou aveta'avale i le lotoifale. Sa sasao pu, o fetuu na faatumulia ai le ea, pupuni ma kalone lapisi sa tipiina. I se tasi taimi, na aafia ai se auala e tasi le auala, na tipi ai le latou malaga i le fitu minute ma mafua ai ona faaletonu fender e tolu.
  
  I totonu o taavale na toetoe lava a pisi le gaioiga. Na iu lava ina maua e Dahl se valaau mai le Palemia Suetena, lea na iu lava ina manumalo i le finagalo lelei o le FBI ma le faatagaga e ulufale ai i le falemataaga pe a latou taunuu muamua iina.
  
  Na liliu atu Dahl i le latou avetaavale. "Saosaoa!"
  
  Na tuuina atu e Ben ia Dahl se faafanua o le falemataaga o loo faaalia ai le nofoaga o Wolves.
  
  Ua lia'i nisi fa'amatalaga. Ua taunu'u mai tagata uli ma papa'e. Ua logoina vaega tali vave.
  
  Na taunuu Drake i Wells. "Sitch?"
  
  "Ua matou i fafo. Na taunu"u le "au a leoleo i le lua minute talu ai. O oe?"
  
  "E luasefulu laa le mamao. Alaga mai ia i matou pe a tupu se mea." Sa i ai se mea na tosina atu i ai lona mafaufau ma sa ia taulai atu mo sina taimi i se mea i fafo o le faamalama. O se lagona malosi o le déj à vu na tetete ai i lalo o ona ivi ina ua ia vaaia se laupapa tele o loo faailoa mai ai le taunuu mai o le tagata fai ata o Abel Frey i Niu Ioka ma lana faaaliga ofoofogia savali-savali.
  
  E valea lenei, mafaufau Drake. Faavalevalea tele.
  
  Na fafagu e Peni lona tuafafine i Peretania ma, o loʻo manava pea mai le vaʻaia o la latou felauaiga, na mafai ona lesitala o ia i le Project Valkyrie - e pei ona ia taʻua. "Sefe le taimi," o lana tala lea ia Dahl. "E mafai ona ia faʻaauau lana suʻesuʻega aʻo matou i fafo e faʻasaoina nei luko. Aua e te popole, e manatu o ia ona ou te manaʻo e puʻeina i latou mo loʻu tikeri."
  
  "O e pepelo i lou tuafafine?" Na faauu Drake.
  
  "Ua tuputupu ae o ia." Na popo e Kennedy le lima o Blake. "Tuu atu i le tamaitiiti sina avanoa."
  
  Sa tagitagi le telefoni feaveai a Drake. Na te le tau siakia le ID telefoni e iloa ai o Wells. "Aua e te ta'u maia, uo. Kanata?
  
  Na ata lemu Wells. "E te manaʻo."
  
  "A?" - Sa ou fesili.
  
  "O Kanata ma Siamani e faʻaaogaina auala eseese. Ua lata ona amata lenei taua e aunoa ma oe."
  
  Fai mai Dahl: "O le au a le SWAT e tolu minute le mamao. Ole taimi ole 68."
  
  Na tilotilo atu Drake i fafo o le faamalama lautele. "Ua matou i ai iinei".
  
  
  ***
  
  
  "Central Park West Entrance," o le tala lea a Peni a o latou o ese mai a latou taavale. "E tau atu i na o faasitepu e lua e alu a"e mai le fogafale pito i lalo e o"o atu i le fogafale fa."
  
  Na laa ese Kennedy i le vevela o le taeao. "O le fea fogafale e nonofo ai luko?"
  
  "Tulaga fa".
  
  "Ata." Na faamimigi tauau o Kennedy ma pōpō lona manava. "Na ou iloa o le a iu ina ou faanoanoa i nei keke o aso malolo."
  
  Sa nofo Drake i tua a o taufetuli vave fitafita Suetena i lalo o faasitepu o le falemataaga. Ina ua taunuu, sa amata ona latou aveese a latou auupega. Na taofi e Dahl i latou i lalo o le paolo o se faitotoa maualuga, o le 'au e faʻataʻamilomilo i koluma lapotopoto.
  
  "O luga Twitter. "
  
  E sefulu ma le lua "Siaki!" na faalogoina. "Tatou o muamua," sa ia faataupupula atu ia Drake. "E te mulimuli. Uu mai."
  
  Na ia tuuina atu ia Drake ni mea faomea se lua e pei o ni moli ma ni taligalu e lua. Na liliu e Drake ogalaau 68 ma fa'atali se'ia amata ona fa'amumu mai le moli lanumeamata mai o la fa'avae. Na ia tuuina atu le tasi ia Kennedy ae tuu le isi mo ia lava.
  
  "Twitters," na ia fai mai ai i sioa le mautonu. "O le fesoasoani fou lea a le mu. O ta'aloga faauo uma e fa'alogoina i le taimi tutusa. Vaai i se uo faigaluega ae o loʻo i ai se leo faʻafefe i lou taliga, vaʻai i se tagata leaga e te le faʻalogoina se mea..." Na ia faʻapipiʻi lona taliga taliga. "Ou te iloa e le maufaatuatuaina, ae e fesoasoani i tulaga e tele au mea e fai. Faapei o lea."
  
  Fai mai Peni, "Ae faapefea pe a fetoai le alaleo ma le isi?"
  
  "E le tupu lava. Ole tekonolosi fou ole Bluetooth lea - alaleo fetuutuuna'i fa'asalalau. O masini e 'oso' i le fitusefulu iva alaleo filifilia fa'afuase'i i fa'aili na mua'i tofia - fa'atasi. E iai le mamao e tusa ma le lua selau futu."
  
  "Manaia," o le tala lea a Peni. "O fea a'u?"
  
  "O oe ma le polofesa o le a faaalu sina taimi i Central Park," o le tala lea a Drake ia te ia. "O mea tau turisi. Malo malu, o le a le manaia lenei mea."
  
  E aunoa ma se isi upu, na liliu atu Drake e mulimuli i le fitafita Suetena mulimuli e ui atu i le auala maualuga ma i totonu o le pogisa o le falemataaga. Sa matamata toto'a Kennedy.
  
  "E manaia lava se fana," o lana tomumu lea.
  
  "Amerika," o le leo lea a Drake, ae vave ona ataata. "Malolo. E tatau i Suetena ona faʻaumatia Kanata, ma faʻalua vave. "
  
  Na latou taunuu atu i se faasitepu tele foliga Y, e pulea e faamalama faaofuofu ma se faalo faaofuofu, ma faanatinati atu i luga e aunoa ma se taofi. E masani lava o le faasitepu lenei o le a faatumulia i tagata tafafao maimoa, ae o aso nei ua matua filemu le nofoaga atoa.
  
  Sa savali Drake ma mataala pea. O le tele o tagata matautia na faanatinati atu i lenei avanoa tuai tele i le taimi nei. Sa na o sina taimi ae latou te faatasi.
  
  Na latou taufetuli i luga, o latou seevae o loʻo faʻalogo leotele mai luga o puipui maualuluga, o loʻo sau mai o latou faʻaʻi masini faaleotele leo, ma faʻalogo i le leo masani o le fale. Na faʻamalosi malosi Drake, manatua lana toleniga, ae taumafai e vaʻavaʻai atu ia Kennedy e aunoa ma le faʻaalia. Sa faaauau pea ona fefinauai le tagata lautele ma le fitafita i totonu ia te ia.
  
  O le agai atu i le fogafale lona tolu, na faia ai e Dahl se 'agai i luma-telegese'. Na latalata atu Kennedy ia Drake. "O fea o iai au uo SAS?"
  
  "Nofo ese," o le tala lea a Drake. "A uma mea uma, matou te le mananaʻo e faia ni fasiotiga tagata le talafeagai i le taimi nei, a ea?"
  
  Na taofi e Kennedy se ata. "O oe o se tagata fai pese, Drake. Ose tama malie tele."
  
  "E tatau ona e vaai ia te au i se tafaoga faamasani."
  
  Na misi e Kennedy le fana, ona fai mai lea, "Aua e te manatu o le a ou ioe." O lona lima taumatau e masani ona aapa atu e faʻalelei le pito i luma o lona ofutino.
  
  "Aua e te manatu na ou fesili atu."
  
  Sa amata ona latou feaei i faasitepu mulimuli. A o aga'i atu le fitafita ta'ita'i i le pi'oga mulimuli, sa tatagi mai se fana ma pa mai se fasi sima inisi mai lona ulu.
  
  "Alu i lalo!"
  
  O se uato'a o fana na tuia ai puipui. Na tolotolo atu Dahl i luga o lona manava, ma faia se faasologa o gaioiga i ona lima.
  
  Fai mai Drake, "O le auala scarecrow."
  
  Na fana le voli vave e se tasi fitafita ina ia pisi ai lona fili. O le isi na aveese lona pulou, faʻapipiʻi lana fana i lona fusipaʻu ma faʻagasolo malie i luma i le laina afi. Sa latou faalogoina se pa'u vaivai o feoaiga. O le fitafita lona tolu na oso i fafo mai le ufiufi i lalo o le faasitepu ma lavea le leoleo i le va o mata. Na pau le tamaloa ua oti a o lei mafai ona fana.
  
  "Manaia," sa fiafia Drake i taga na fuafuaina lelei.
  
  Sa la savavali atu i luga o faasitepu, ua tosoina a'upega, ma felafoa'i solo i le faitotoa faaofuofu i le fogafale fa, ona autilo atu lea ma le faaeteete i totonu o le potu i tala atu.
  
  Na faitau e Drake ia faailoga. O le faletele lea o le pili tainasoa. Le Alii e, o lona manatu. E le o le mea ea na teu ai le Tyrannosaurus leaga?
  
  Sa ia autilo faalilolilo i totonu o le potu. O le tele o tama'ita'i fa'apolofesa o lo'o i la'ei fa'ale-malo na foliga pisi, o lo'o fa'aauupegaina uma i latou i se ituaiga fana mamafa, e foliga mai o se Mac-10 'sulu ma tatalo'. Ae ui i lea, o le Tyrannosaurus na tu i ona luma, maualuga i le mamalu mataʻutia, o le uiga tumau o se miti taufaafefe e oo lava i le faitau miliona o tausaga talu ona mou atu.
  
  Ma i tua tonu lava ia te ia - na se'e fa'ata'ita'i atu i ona auvae - na savali atu ai Alicia Miles, o le isi tagata fa'atautau. Sa ia alaga i lana saini: "Vaai i le taimi, tama! Tasi le fa'ase'e iinei ma o le a ou ave'esea uma outou tagata ta'avale mai le ta'aloga! Tope mai!"
  
  "O lea la ua i ai se tamaitai iina," o le musumusu taufaifai lea a Kennedy mai le milimita le mamao. Na lagona e Drake lona manogi manogi o le manogi ma le manava mama. "Uo tuai, Drake?"
  
  "Aoao atu ia te ia mea uma na te iloa," o lana tala lea. "O le mea moni, i le taimi muamua. Ona ia savali mai lea ma pasia a'u. Matagofie ninja-Shaolin shit. Ma e leʻi avea lava o ia ma se tamaʻitaʻi, e mautinoa lava."
  
  "E toafa i le itu tauagavale," o le lipoti lea a le fitafita. "E lima i le itu taumatau. Fa'atasi ai ma se fafine. O le faaaliga a Odin e tatau ona i tua o le potu, masalo i se isi alcove, ou te le iloa.
  
  Na manava Dahl. "Taimi e gaoioi ai."
  
  
  SEFULU MA LE VALU
  
  
  
  Falemataaga o Talafaasolopito o Niu Ioka
  
  
  Ua oso ese le au Suetene i fafo, ma sa'o le fana. E toafa tagata Kanata na pauu, sosoo ai ma le isi, tolu i latou na fetoai i se faaaliga tioata, lea na pauu i lalo ma paʻu i lalo ma le pisapisao e pei o se pa.
  
  O tagata Kanata na totoe na liliu ma tafana afi i lea taimi. Na alalaga le au Suetena e toalua. Na pau le tasi ma tafe mai le toto mai se manu"a i lona ulu. O le isi na pa'u i lalo i se faupuega tiga, ma uu lona ogavae.
  
  Na se'e atu Drake i totonu o le potu i luga o le fola fa'aiila ma tolotolo i tua o se fa'aaliga tioata tele o lo'o fa'aalia ai armadillos lapo'a. Ina ua ia mautinoa ua saogalemu Kennedy, sa ia sii aʻe lona ulu e tilotilo i totonu o le tioata.
  
  Na ou vaai ia Alicia na fasiotia ni tagata Suetena se toalua na sosola i ni ata atoatoa se lua.
  
  E toafa isi tagata Kanata na sau mai tua o le Tyrannosaurus. Masalo sa i ai i totonu o le alcove lea na faʻaalia ai le Wolves. Sa i ai ni fusipa'u uiga ese na fusi i o latou tino ma ato faafafa mamafa i o latou tua.
  
  Ma Mac-10 foi. Sa latou faatumuina le potu i pulufana.
  
  Na maulu le au Suetena mo se lafitaga. Na pa'u Drake i le fola, ma ia mautinoa e fusi lona lima i luga o le ulu o Kennedy e faʻamaualalo i le mea e mafai ai. O le ipu malamalama i luga a'e o ia na ta'ei, o fasi tioata na salalau solo ma timu ifo i luga oi latou. O toega a Armadillo ma fa'ata'ita'iga na pa'u ma ta'ape i o latou tafatafa.
  
  "Faamama vave, lelei?" Na tomumu Kennedy. "Ioe, e sa'o lava."
  
  Na luluina e Drake ia lava, togi atu fasi tioata i soo se mea, ma siaki le puipui pito i fafo o le falemataaga. O se Kanata na pau iina ma sa vave ona faailogaina o ia e Drake.
  
  "Ua uma ona fai lenei mea."
  
  I le fa'aaogaina o le fa'aaliga malepelepe e fai ma ufiufi, na ia fa'alatalata atu ai i le tagata pepelo. Na ia aapa atu i le fana, ae na faafuasei lava ona pupula mata o le tamaloa!
  
  "Iesu!" Ua tatavale le fatu o Drake nai lo lima o Noa a o ia fausia le Atolaau.
  
  Ua oi le tamaloa, ua pupula ona mata i le tiga. Na vave ona mafaufau Drake, aveese le auupega ma sasa ia te ia i le galo. "Tito Zombie."
  
  Na ia taamilo solo i le tulivae e tasi, ua sauni e ta, ae na solomuli le au Kanata i tua o le manava o le T. rex. Oi sole! Maimau pe ana latou le suia talu ai nei lona tu, ma mafua ai ona ia savali saʻo nai lo le taimi muamua. Na pau lava le mea na ia iloa atu o nai vae ua motu.
  
  Na agai atu Kennedy ia te ia, ma see atu e tu i ona tafatafa.
  
  "Manaia le faase"e," o lana tala lea, ma luelue i le agavale ma le taumatau, ma taumafai e vaai po o le a le mea o fai e tagata Kanata.
  
  Mulimuli ane, na ia vaaia le fegasoloai i le va o ivi iviasoaso e tolu na gau ma maofa ai i le le talitonu. "E iai a latou Wolves," na ia mānava ai. "Ma ua latou nutililiia!"
  
  Na lulu le ulu o Kennedy. "Leai. Latou te talepeina i latou i ni fasi vaega," o lana tala lea. "Vaai. Vaai i ato faafafa. E leai se tasi na fai mai o vaega uma o Odin e tatau ona atoatoa, a ea?
  
  "Ma e sili atu ona faigofie ona ave i fafo i ni vaega," na luelue le ulu o Drake.
  
  O le a ia agai i luma i le faavaa o le isi faaaliga ae na matala uma seoli. Mai le tulimanu pito i tua o le potu, e ui atu i se faitotoa ua faailogaina 'Vertebrate Origins', o le sefulu ma le lua o le 'e'e o banshees na pa mai i totonu. Na latou vili, latou fana malosi, latou talie pei o tagata fiafia ua ova le inu i le multi-double Yeager i le malologa o le tautotogo.
  
  "O Siamani o iinei." Fai mai malogo Drake ae le'i pa'u i le fola.
  
  Na tetete tele le Tyrannosaurus a'o tu'ia sa'o i totonu e le ta'imua. O lona ulu sa tautau, o ona nifo ua malō, e peiseai o sauaga sa siomia ai o ia ua lava lona ita ma toe faaola ai o ia. Na toe lele le Kanata i se ao o le pala. Sa sausau le toto i le auvae o le tainasoa. Na gau le lima o le fitafita Suetena i le tulilima ma sa tamoe solo ma ee.
  
  Na oso mai Siamani, ua valea.
  
  Mai tua o le fa'amalama e latalata ane ia Drake na sau mai ai le fa'amalama-boom-boom masani o laula'au rotor helikopa.
  
  E le toe!
  
  Mai lana va'aiga lautele, na matauina ai e Drake se vaega o tagata fa'apitoa o lo'o laei i le pogisa o lo'o soso'o atu ia te ia. Ina ua tilotilo atu Drake i lena itu, sa valea le au tweeters i ona taliga.
  
  Malo lelei.
  
  Na alu i ai tagata Kanata, ma mafua ai le vevesi. Na latou oso i fafo mai lalo o le manava tele o le T. rex, ma fana ma le ita tele. Na uu e Drake le tauau o Kennedy.
  
  "Sii!" Sa latou i luga o le laina o le vaalele. Na ia tulei ese Kennedy ina ua iloa atu Alicia Miles. Ua sii i luga e Drake lana auupega, ona ia vaaia lea o le Milo tele a Siamani o sau mai le agavale.
  
  I le tasi lona lua o le malolo, na tuutuu ifo ai i lalo a latou auupega.
  
  Na foliga ofo Alicia. "Na ou iloa o le a e oo i lenei mea, Drake, lau tama matua!"
  
  Na tu Milo ua oti i lona ala. Sa tilotilo atu Drake mai le tasi i le isi. "Sa tatau ona ou nofo i Suetena, manava a le taifau." Sa taumafai Drake e fuamoa le alii lapoa. "Mimisa i lau tama, a?"
  
  Na tu'ia e pulufana le ea o siomia ai i latou e aunoa ma le ulu atu i totonu o la latou popo malō.
  
  "E oo mai lou taimi," o le musumusu leoa lea a Milo. "Pei o lau tama laititi iina, ma lona tuafafine. Ma ivi o Parnevik."
  
  Ona toe foʻi mai lea o le lalolagi, ma na toso faafuaseʻi e Drake se milisekona ina ua ia vaaia Alicia ua paʻu i lalo i le eleele.
  
  O se roketi RPG na tuia le manava o le T-Rex, ma auina atu ai naifi ponaivi e felelei i itu uma. Sa ia faataalise atu i le isi itu o le faletele, i totonu lava o se tasi o faamalama i autafa. Ina ua uma se malologa mamafa, sa i ai se pa tele na luluina ai le potu, sosoo ai ma le leo tiga o uʻamea paʻuʻu ma soʻoga faʻafefe.
  
  O le oti uamea na paʻu i le puipui o le National History Museum.
  
  O Drake na taoto i luga o Kennedy ona o le malosi o le helikopa na mafua ai ona paʻu i le puipui o le falemataaga, ma mafua ai le paʻu o otaota mamafa. Na gau sa'o le isu, lafo i luma otaota i faupu'ega solo. Ona pa'u ai lea o le pailate toetoe lava a sao i luga o le puipui ua solo, ma sa vaaia le pailate o sesoina le laau i le fefe tele a'o le'i lilofia e pei o se lago i luga o lana lava tioata.
  
  Ona ta ai lea o lau pe'ape'a...ma sau ai!
  
  O tao u'amea lele na fausia ai se sone fasioti i totonu o le potu. O le tui e ono-futu na fai ai se leo pisapisao a o lele agai atu ia Drake ma Kennedy. O le fitafita muamua a le SAS sa taoto mafolafola i le mea e mafai ai ona ia faalogoina lea ua tipi ese le pito i luga o lona taliga a o lei tipi ese e le sale le pusi o le ulu o Kennedy ma pa'u ifo i le tolu futu i le puipui pito mamao.
  
  Sa taoto o ia ma tetei mo sina taimi, ona faafuasei lea ona liliu lona ulu. Na tu le helikopa ma leiloa le saoasaoa. O le taimi na sosoo ai na ia see atu ai i lalo i le itu o le falemataaga, e pei o Wile E. Coyote o loo see i lalo i le itu o le mauga na ia faatoa fetoai ai.
  
  Na faitau i lalo e Drake le fa sekone ae le'i i ai se tagi tutuli o u'amea mamafa. Sa ia faaalu sina taimi e tilotilo solo ai i le potu. E leʻi gau le laa a le au Kanata, e ui lava na tipiina se tasi o a latou lava laʻa i se lau o le rotor. Na latou taunuu i le itu o le potu, e toafa alii ma ato mamafa, faapea foi ma Alicia ma le tasi o le fusu e ufiufi. Sa latou feliuliua'i i mea e foliga mai o vaega o lo'o alu ifo.
  
  Na tusia le mataʻu i foliga o tagata Siamani, e leʻi ufiufiina i matapulepule. E lei matauina e Drake le tamaloa ofu papae ma mafaufau pe o lenei misiona e lamatia tele mo ia. Na ia vaʻaia ni 'au faʻapitoa o loʻo latalata atu ia i latou; na tuʻuina atu e le au Suetena le malosi ina ua taunuu mai Amerika.
  
  Na faasaoina e tagata Kanata i latou lava ma le Wolves! Na taumafai Drake e tu i luga, ae na faigata ona sii i luga lona tino, na matua luluina i le lata mai ma le vaaiga faateia.
  
  Na fesoasoani Kennedy e ala i le tulilima malosi o ia aʻo leʻi mimio ese mai lalo o ia, nofo i luga ma solo le toto mai lona ulu.
  
  "Pi'opi'o". - sa ia muimui i le ita faatauemu.
  
  Na oomi e Drake lona lima i lona taliga e taofi ai le tafe toto. A o ia matamata, o le tolu o le lima vaega faapitoa a Suetena na totoe na taumafai e tau faasaga i tagata Kanata a o le muamua na faʻaaogaina lana faʻamalo e oso i fafo o se faamalama ua faaleagaina.
  
  Ae na faliu atu Alicia, o se ataata malie i ona foliga, ma o Drake na tagi. Sa ia oso atu i luma ma sapo atu ia i latou, o se fafine uliuli ua oti lana tane o le sauaina o le fasiotiga, o le punou o fitafita atamamai i se auala na ia gauia ai o latou ponaivi i le faigofie e le mafaatusalia, ma e itiiti ifo i le sefululua sekone na ia faaumatia ai le au.
  
  E oo ane i lena taimi, e toatolu tagata Kanata na feosofi lemu ma le tomai mai le fale.
  
  O le fitafita Kanata na totoe na tafana mai le ufiufi.
  
  Na molia e le au a le SWAT a Niu Ioka le au Siamani, ma tulei i latou i tua o le potu, ma tuua ai i latou uma ae na o le toatolu i le mea na latou tutu ai. O le toatolu na totoe, e aofia ai ma Milo, na faapau a latou auupega ma tamoe.
  
  Na mimi Drake ina ua iu ina lafoai e le Tyrannosaurus le aitu ma paʻu i totonu o se faaputuga o ponaivi tuai ma le pefu.
  
  Na fetuu Kennedy a o oso le lona fa o Kanata, sosoo ai ma Alicia. O le fitafita mulimuli na fana i le ulupoo ao ia sauni e oso. Na toe pau o ia i totonu o le potu ma taatia solo i totonu o otaota mu, na o le isi na afaina i le taua a le tagata valea ma lana tuuga i le apocalypse.
  
  
  SEFULU MA LE IVA
  
  
  
  NIU IOKA
  
  
  Toeitiiti lava o le taimi lava lena, na amata ai ona iloilo ma iloilo e le mafaufau o Drake. Na faia e Milo ni faaiuga e uiga ia Ben ma Polofesa Parnevik.
  
  Sa ia fagogota i fafo lana telefoni feaveai ma siaki pe o iai se faaletonu a o lei oomiina le telefoni vave.
  
  Ua tatagi ma tatagi le telefoni. Semanu e le umi na alu ai Ben, e le o Ben...
  
  Ua goto lona loto. Sa ia taumafai e puipuia Peni, ma folafola atu i le alii o le a ia manuia. A iai se mea...
  
  Na tali mai le leo: "Ioe?" Musumusu.
  
  "Peni? O e manuia? Aisea ua e musumusu mai ai?"
  
  "Mata, faafetai i le Atua. Na valaau mai lo"u tama ia te a"u, na ou alu e talanoa, ona ou toe tepa ai lea i tua ma ou iloa atu ai ua sasa e nei tagata faomea e toalua le polofesa. Sa ou tamoe atu ia i latou ma sa latou o ese i luga o uila afi ma nai isi.
  
  "Na latou ave le polofesa?"
  
  "Faamalie atu, uo. Ou te fesoasoani ia te ia pe a mafai. Malaia lo"u tama!"
  
  "Leai! O lo o toe malosi pea le fatu o Drake. "E le o oe Blakey. E leo mea uma. Pe sa iai ni ato fa"afafa lapopo"a a nei tagata ta"avale e fa"amau i tua?"
  
  "Na faia e nisi."
  
  "Ua lelei. Nofo iina."
  
  Na manava tele Drake ma taumafai e faafilemu ona neura. O le a faanatinati tagata Kanata. Na alo ese Ben mai le ta leaga, faafetai i lona tama, ae o le Polofesa sa matua leaga lava. "O la latou fuafuaga o le sosola ese mai iinei i luga o uila faatalitali," o lana tala lea ia Kennedy, ona tilotilo solo lea i le potu lapisi. "Tatou mana"omia le su"eina o Dahl. E iai se matou faʻafitauli."
  
  "Na'o le tasi?"
  
  Na suʻesuʻe e Drake le faʻaleagaina na latou faia i le falemataʻaga. "O lenei mea na faatoa pa tele lava."
  
  
  ***
  
  
  Na tuua e Drake le falemataaga na siomia e tagata faigaluega a le malo. Sa latou faatuina se pou i le itu i sisifo o le Central Park, lea na ia le amanaiaina ma le loto i ai ina ua ia matauina Peni o nofo i luga o le nofoa faafeagai ma ia. Na tagi le tamaitiiti ua le mafai ona taofiofia. Ae faapefea la? Na tamoe Kennedy i luga o le mutia i ona autafa.
  
  "O Karin lea," sa matua faatumulia mata o Peni e pei o le afu o Niagara. "Na ou imeli ia te ia e fesili pe na faapefea ona ia faia ma Valkyries ma maua ai ... maua lenei MPEG i ... i le tali."
  
  Sa ia liliu lana komepiuta feaveai ina ia latou iloa. Na aliali mai se tamai faila vitio i luga o le lau, o loʻo taʻalo pea. E tusa ma le tolusefulu sekone le umi o le kilipa.
  
  O le faavaa fa'a'aisa uliuli-ma-pa'epa'e na fa'aalia ai ata nenefu o le uso o Peni, o Karin, o lo'o tautau fa'ase'e i lima o ni ali'i pu'upu'u se to'alua, ma ufimata. O pisia pogisa e na'o le toto na saisai i lona muaulu ma lona gutu. O le tamaloa lona tolu na sii aʻe ona foliga i le meapueata, ma alaga i se siʻufofoga Siamani mafiafia.
  
  "Sa ia tetee, le tamaʻi tamaʻi tamaʻitaʻi, ae ia mautinoa o le a matou aʻoaʻoina o ia i le valea o lenei mea i nai vaiaso o lumanaʻi!" Na luluina e le tamaloa lona tamatamailima, ma sua faua mai lona gutu. "Tuu le fesoasoani ia i latou, tama. Taofi le osofa'i ia i latou.... issss.... A e faia lena mea, e te toe fa'afo'i saogalemu ma leo lelei o ia" - o se ata le fiafia. "E sili atu pe itiiti".
  
  Na amata ona toe tupu mai le fasi vaega.
  
  "O ia o se Dan lona lua," o le tala lea a Peni. "E mana"o e tatala lana lava aoga martial arts. Ou te lei manatu e mafai e se tasi ona sasaina o ia, lo"u-lo"u tuafafine matua."
  
  Sa fusi e Drake ia Peni ao malepe lana uo talavou. O lana vaai, na matauina e Kennedy ae le o faamoemoe mo ia, sa tumu i le inoino i luga o le malae.
  
  
  LUA SEFULU
  
  
  
  NIU IOKA
  
  
  O Abel Frey, o le tagata lauiloa i le lalolagi, o le tagata fai ata tifaga, miliona miliona ma e ona le pati taʻutaʻua 24-itula Chateau-La Verein, sa nofo i tua o le tulaga i le Madison Square Garden ma matamata i ana tamaʻitaʻi o feosofi solo e pei o ni meaʻai fua sa latou i ai.
  
  I le taimi o le solstice poʻo le taimi o lalo ifo, na ia saunia i latou i totonu o le tuaoi o lona fale Alpine lautele-tagata uma mai faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua i le lalolagi, e oʻo lava i le au faʻamalama ma tagata faigaluega saogalemu-e leʻi taofia pati mo vaiaso i le faaiuga. Ae a o faagasolo le taamiloga ma ua iloga le igoa o Frey, sa latou fememea'i ma le fiafia ma fai mea uma e mana'o i ai.
  
  O le vaaiga na foliga mai. Ua afa le tamo'e o pusi. Na galulue lana fau moli ma le vaega o le Garden e faia se fuafuaga fa'ataulāitu fa'aaloalo fa'atasi: o se fa'asologa o moli ma le leo mo le fa'aaliga e lua itula.
  
  Na fa'amoemoe Frey e 'ino'ino i ai ma fa'afufulu le 'au tama'ita'i ma toe amata.
  
  Supermodels savali i tua ma luma i laasaga eseese o le tatalaina o lavalava. O le tulaga i tua i se faaaliga o teuga o le faafeagai lea o se faaaliga tulaga-e te manaomia le itiiti o meafaitino, ae le o le sili atu-ma o nei faataitaiga-ae le gata i lea o i latou sa nonofo faatasi ma ia i La Vereina-na latou iloa na ia vaai uma lava i ai muamua.
  
  Na ia faʻamalosia le faʻaalia. O le mea moni, sa ia manaomia. Na taofia i latou e le fefe, o nei tagata sauā. Fefe, matapeʻapeʻa ma le matapeʻapeʻa, ma isi agasala masani masani uma na saisaitia ai tane ma fafine masani ia i latou o loʻo i ai le malosi ma le tamaoaiga - mai le Victoria's Secret faʻatau lole lole i Europa i sasaʻe faʻatagata aisa ma isi ana auauna laki - o i latou uma e tagi. tagata sua toto.
  
  Na vaaia e Frey ua ulu atu Milo i tino o le faaipoipoga. Na ou vaʻaia le faʻafefea o faʻataʻitaʻiga mai le tagata faʻavalevalea saua. Sa ou ataata i totonu i le latou tala manino.
  
  E lei foliga fiafia Milo. "I tua!" Na luelue lona ulu i le ofisa feaveai a Frey.
  
  Na maaa foliga o Frey ina ua na o i laua. "O le a le mea ua tupu?"
  
  "O le a le mea na le tupu? Na leiloa le matou helikopa. Sa ou te'i mai iina ma ni alii se toalua. Sa ia i latou le SWAT, SGG, le tamaʻitaʻi Drake ma se isi fafine. O seoli i fafo, alii." O leo a Milo a Amerika na matua afaina ai taliga o Frey. Faatoa taʻua o ia e le manufeʻai "tagata".
  
  "Mavaevae?"
  
  "Ua leiloa i lena fafine talitane, Miles." Na ata Milo.
  
  "Na maua e tagata Kanata?" Na uu e Frey lima o lona nofoa i le ita, ma mafua ai ona faaseseina.
  
  Na faafoliga Milo e le o iloa, ua faalataina lona popole i totonu. O le manatu faapito o Frey na tupu ai lona fatafata. "Taumea e leai se aoga!" Na ia ee leotele na te"a ai Milo. "O outou tama'ita'i le aoga na faiaina i se vaega o tagata ti'eti'e solofanua!"
  
  Na lele le faua mai laugutu o Frey, ma sausau ai le laulau e tuueseese ai. "E te iloa le umi na ou faatalitali ai mo lenei taimi? O le taimi lea? Ma oe?"
  
  I le le mafai ona pulea o ia lava, na ia taia ai foliga o le American commando. Na liliu maoti le ulu o Milo ma ua mumu ona alafau, ae na te lei toe tali atu i se isi itu.
  
  Na faamalosia e Frey se popo sili o le toafilemu e ufitia ai o ia. "O lo"u olaga," sa ia fai mai ai ma le taumafaiga silisili na ia iloa e na o alii maualuluga lava e mafai ona faia, "ua tuuto-e leai, tuuto-i le sailiga o lenei Tuugamau... lenei Tuugamau o Atua. O le a ou aveina i latou - fasi vaega ma lea vaega - i loʻu maota. "O a"u o le pule," o lana tala lea, ma talotalo lona lima agai i le faitotoa, "ma e le o le uiga o la"u tala o le pule o nei vale. E mafai ona ou maua ni supermodels se lima e fuck ai la'u leoleo leoleo sili ona puupuu ona sa i ai so'u manatu. E mafai ona ou faia se tagata lelei e tau e oo i le oti i laʻu malae o le taua, ae e lē avea ai aʻu ma pule. E te malamalama?"
  
  O le leo o Frey na faʻaalia ai le maualuga o le atamai. Na luelue le ulu o Milo, ae ua gaogao ona mata. Na ave e Frey lenei mea o se mea valea. Sa ia mapuea.
  
  "Ia, o le a se isi mea e te maua mo aʻu?"
  
  "Lenei". Na tu i luga Milo ma tata le piano o le komepiuta feaveai a Frey mo ni nai sekone. Ua fa'aalia mai se fa'asalalauga tu'usa'o, o lo'o taula'i atu i le eria e lata ane i le National History Museum.
  
  "E iai a matou tagata o loʻo faʻatusalia o ni au televise. Sa latou vaai ia Drake, o se tamaitai ma se tama - Ben Blake. O lena foi e tuua ai SPECIAL ma isi vaega uma o le SGG, ma vaai, ou te talitonu i lenei mea, "na ia paʻi malie i le lau, ma tuʻu ai ni pisia o le afu e le manaʻomia ma o le a le isi mea e silafia e le Atua, "o le 'au lea a le SAS."
  
  "E te talitonu..." o le tala lea a Frey. "O e taumafai e taʻu mai ia te aʻu o loʻo i ai nei se tuuga faʻapitoa i o tatou lima? Ma ua le toe maua ni a matou punaoa sili." Sa ia mapuea. "E le faapea ua fesoasoani ia i matou i le taimi nei."
  
  Na faasoa atu e Milo se ataata faalilolilo ma lona pule. "E te iloa lava."
  
  "Ioe. O lau uo teine. O ia o la tatou aseta sili ma ua lata mai lona taimi. Ia, talosia na te manatua po o ai na te lipoti atu i ai."
  
  "E sili atu i tupe o le a ia manatua," o le tala lea a Milo ma le malamalama tele.
  
  Na susulu mata o Frey ma sa aliali mai se emo leaga i ona mata. "Hm. O le a ou le faagaloina lenei mea."
  
  "E iai foi le tuafafine o Ben Blake. E foliga mai o se pusi vao."
  
  "Ua lelei. Auina atu o ia i le Castle. E le o toe umi ona matou toe fo'i mai lea." Sa ia faia se malologa. "Faatali... Faatali... O le fafine lena o loo ma Drake. O ai o ia?"
  
  Sa suesue e Milo ona foliga ma faamimigi. "Ou te le iloa".
  
  "Ia, suʻe!"
  
  Na valaau atu Milo i le auvaa o le TV "Faaaoga polokalame e iloagofie ai foliga i luga o le fafine o Drake," o lana tagi lea.
  
  E fa minute o le filemu mulimuli ane, na ia maua ai se tali. "Kennedy Moore," o lana tala lea ia Frey. "Cop Niu Ioka"
  
  "Ioe. IOE E le galo ia te a'u le amio leaga. Alu ese, Milo. Tuu mai ou te galue."
  
  Na su'e e Frey le suafa ma mulimulita'i i le tele o feso'ota'iga. E le'i atoa se sefulu minute na ia iloa ai mea uma, ma na atili ai ona lapo'a lana ataata ma atili ai ona faapi'opi'o. O siama o se manatu lelei na tupu aʻe i lona mafaufau ina ua uma ona talavou.
  
  "Kennedy Moore," sa le mafai ona ia teena le faamatala atu i le fitafita, "o se tasi o tagata sili i Niu Ioka. O lo'o malolo fa'amalosi o ia. Sa ia pueina le leoleo palapala ma auina atu o ia i le falepuipui. O lona talitonuga maumaututu na mafua ai ona tatala i tua nisi o tagata na ia fesoasoani e faʻasalaina, o se mea e faʻatatau i le motusia o molimau. Na tu Frey. "O le a le ituaiga atunuu i tua e faatino ai se faiga faapenei Milo?"
  
  "USA," Na iloa e lana faomea le mea o loʻo faʻamoemoeina mai ia te ia.
  
  "Ia, na faamaonia e se loia lelei le faasaolotoina o se tagata e igoa ia Thomas Caleb, "o le fasioti tagata sili ona leaga i le talafaasolopito o le Iunaite Setete i Matu," e pei ona fai mai ai iinei. Lo'u, lo'u. E manaia tele le inosia. Faalogo!
  
  'Ua faapupulaina e Kalepo mata o lē na manu'a, e faaaoga ai se mea e fana ai ni kilipa i le laumata ma le muaulu, ona faamalosia lea o iniseti ola i lalo o latou fa'a'ai, ma faamalosia i latou e lamu ma folo seia oo ina mate.' Na tilotilo atu Frey ia Milo ma mata lapopoa. "Ou te fai atu e pei o le 'ai i McDonald's."
  
  E le'i ataata Milo. "O ia o se fasioti tagata le sala," o lana tala lea. "E le fetaui malie le fasioti tagata."
  
  Na ataata Frey ia te ia. "Na e fasiotia tagata e le sala, a ea?"
  
  "Na"o le faia o la"u galuega. O aʻu o se fitafita."
  
  "Hmm, lelei, o se laina lelei, saʻo? Leai se mea o iai. Tatou toe foi i le galuega o loo i ai nei. O lenei Kalepo ua fasiotia isi tagata e toalua e le sala talu ona tatala o ia. Ou te fai atu o se taunuuga manino o aoaoga faavae ma se seti o tulaga taua, a, Milo? Po o le a lava le tulaga, ua mou atu nei le Kalepo."
  
  O le ulu o Milo na tepa atu i le lau komepiuta, agai ia Kennedy Moore. "E lua isi?"
  
  O lea ua ata Frey. "Ha, ha. E te le valea e te le malamalama i lenei mea, a ea? Vaai faalemafaufau i lona faavauvau. Vaai faalemafaufau i lona tiga!"
  
  Na maua e Milo ma, e ui lava ia te ia lava, na faʻaalia ona nifo e pei o se polar bear na saeia lana puʻe muamua o le aso.
  
  "E iai la'u fuafuaga". Na talie Frey ma le fiafia. "Oi talofa... e iai la"u fuafuaga."
  
  
  LUA SEFULU TASI
  
  
  
  NIU IOKA
  
  
  Sa vevesi le ofisa autu feaveai. O Drake, Kennedy, ma Ben na mulimuli atu ia Thorsten Dahl ma le taʻitaʻiʻau faʻapitoa faʻapitoa i luga o sitepu ma pasia le vevesi. Sa la savavali atu i ni vaega se lua ae le'i tutu i le filemu na saunia e le alcove i le pito o le fale uamea.
  
  "Na matou maua se valaau," na lafo ese ai e le taʻitaʻiʻau o vaegaʻau faapitoa lana auupega i le ita. "Na matou maua le valaau leaga ma i le sefululima minute mulimuli ane ua maliliu le toatolu o aʻu alii! O le a le...?"
  
  "Na o le tolu?" O le fesili lea a Dahl. "E ono matou faiaina. O le faʻaaloalo e manaʻomia ai ona tatou faʻaalu se taimi..."
  
  "Fuck respect," sa ita tele le alii SWAT. "O oe ua e soli i la'u teritori, le alii Peretania. E leaga lava outou e pei o tagata faatupu faalavelave leaga!"
  
  Na sii i luga le lima o Drake. "O le mea moni, o aʻu o se tagata Peretania. O le vale lea o Suetena."
  
  Na foliga le mautonu le tagata Amerika. Sa mau e Drake lana uu i tauau o Peni. Na ia lagonaina le tetete o le alii. "Sa matou fesoasoani," o lana tala lea i le alii o le vaega faapitoa. "Sa latou fesoasoani. Atonu e sili atu le leaga."
  
  Ona sosoo ai lea ma le taimi na aumai ai i lalo e le taunuuga lana samala, sa i ai le leo faateia o pulu timu i luga o le laumua. Na pauu tagata uma i le fola. O se leo u'amea na fiti mai le puipui i sasa'e. A o lei uma le fana, na tulai le taitai o vaega faapitoa. "E malu pulu," o lana tala lea ma sina matamuli.
  
  "E tatau ona tatou o," sa sue e Drake ia Kennedy, ae sa le mafai ona maua o ia.
  
  "I le laina afi?" o le tala lea a le alii faapitoa. "O ai ea oe?"
  
  "E le o le kamupani po o pulufana ou te popole ai," o le tala lea a Drake. "O se grenade fa"aoso-roketi lea e ono mulimuli mai."
  
  O le faautauta na faatonuina ai le aveeseina. Na sau i fafo Drake i le taimi tonu e vaʻaia ai le uli ma papaʻe o loʻo taufetuli i le itu na sau ai pulufana.
  
  Sa ia toe tilotilo solo mo Kennedy, ae foliga mai ua mou atu.
  
  "Ona fa"afuase"i lea "ona aliali mai o se foliga fou "iā te i latou. O le Ofisa Sili o le Ofisa, e tusa ai ma lana faailoga e tolu-fetu ma, e peiseai e le lava lena, o le tuleia atu ia te ia, o se alii e ofuina le lima fetu e le masani ai o se komesina leoleo. Na vave ona iloa e Drake o le alii lea e tatau ona la talanoa i ai. O komesina o leoleo sa auai i le taua faasaga i faiga faatupu faalavelave.
  
  Na alalaga le leitio a le taʻitaʻiʻau faapitoa: "Ua manino uma. O loʻo i ai se auupega faʻatautaia mamao iinei i luga o le taualuga. O le herring mumu lea."
  
  "Tagata leaga!" Na manatu Drake o tagata Kanata ma Siamani o loʻo agaʻi atu i luma ma a latou pagota.
  
  Na saunoa Thorsten Dahl i le tagata fou. "E tatau lava ona e talanoa i lo"u Minisita o le Malo."
  
  "Ua uma le galuega," o le tala lea a le komesina. "Ua e alu ese mai iinei."
  
  "Leai, faatali," na amata ai e Drake, ma taofia faaletino Peni mai le faanatinati atu i luma. "E te le malamalama...."
  
  "Leai, leai," o le tala lea a le komesina ma ona nifo ua u. "Oute le iloa. Ma o le uiga o la'u tala o le a e alu ese mai iinei, agai i Uosigitone, DC. Capitol Hill e manaʻo i se vaega o outou, ma ou te faʻamoemoe latou te ave i ni pusi tetele. "
  
  
  ***
  
  
  E ivasefulu minute le umi o le faigamalaga. Sa popole Drake e uiga i le leiloa faalilolilo o Kennedy seia oo ina toe sau o ia i le taimi o le a alu ese ai le vaalele.
  
  Sa tamoe mai o ia i lalo o le auala, ua le manava.
  
  "Sa ou manatu ua matou leiloa oe," o le tala lea a Drake. Sa ia lagonaina le tele o le mapusaga, ae sa ia taumafai e taumamaina.
  
  E le'i tali mai Kennedy. Nai lo lena, sa ia nofo i lalo i le nofoa faamalama, ese mai le talanoaga. Na tu i luga Drake e su'esu'e, ae na tu ina ua alu ese mai ia te ia, o ona foliga e paepae e pei o le alapasa.
  
  O fea sa i ai o ia ma o le a le mea na tupu iina?
  
  E leai ni telefoni po'o ni imeli na fa'atagaina i le taimi o le va'alele. Leai se televise. Sa latou felelei filemu; sa vaavaai atu nisi o leoleo ia i latou e aunoa ma le faalavelave.
  
  Sa mafai e Drake ona tafe atu i ona luga. O a'oa'oga a le SAS e mana'omia itula, aso ma masina o fa'atali. Mo le sauniuniga o. Mo le matau. Mo ia, e mafai ona lele se itula i le milisecond. I se tasi taimi na ofoina atu ia i latou le ava malosi i totonu o nei tamai fagu palasitika ma sa faʻatuai Drake mo se taimi sili atu.
  
  Na feilafi le uisiki, o se amuleti lanumeamata o mala, o lana auupega o filifiliga i le taimi mulimuli na faigata ai-ina ua alu ese Alisona. Sa ia manatua le tiga, le faanoanoa, ae sa tumau pea lana vaai ia te ia.
  
  "E le o iinei, faafetai." Sa mataala Peni e tuli ese lona matai. "O matou o alii o Mountain Dew. Aumai."
  
  Na taumafai Ben e aveese Drake mai lenei setete e ala i le faafoliga o se geek. Na ia punou atu i fafo i le alasavali, ma matamata a o faʻafefe le faʻaaliga, ma toe foʻi atu i lona nofoaga. "I le faaupuga a o tatou uso Amerika, semanu ou te oo i ai!"
  
  Na mūmū ona foliga ina ua toe tepa i tua lana talimalo ma le ofo. Ina ua mavae sina taimi, sa ia fai mai, "E le o le Hooters air, pepe."
  
  Na toe goto Ben i lona nofoa. "Crap".
  
  Na lulu le ulu o Drake. "O lou soifua maloloina, uo. O lou faalumaina faifai pea e avea o se faamanatu fiafia e leʻi avea aʻu ma ou tausaga."
  
  "Uvalea".
  
  "Matua-faafetai lava."
  
  "Aua le popole".
  
  "Ma Karin - o le a manuia. Ou te folafola atu."
  
  "E faapefea ona e folafola atu lena mea, Mata?"
  
  Na tu Drake. O le mea na faʻaalia o lona naunau faʻanatura e fesoasoani ia i latou o loʻo manaʻomia, ae le o le faʻamasinoga manino a se fitafita.
  
  "O le a latou le faatiga ia te ia i le taimi nei," o lana tala lea. "Ma e le o toe mamao ae matou maua le tele o fesoasoani nai lo le mea e te mafaufauina."
  
  "E faapefea ona e iloa latou te le faatiga ia te ia?"
  
  Na mapuea Drake. "Ua lelei, ua lelei, o se mate a'oa'oga lena. Afai latou te mananao ia oti o ia, semanu latou te fasiotia o ia i le taimi lava lena, a ea? Leai se fa'amamafa. Ae latou te le'i faia. O lea..."
  
  "Ioe?"
  
  "E manaʻomia e Siamani o ia mo se mea. Latou te fa"aolaina o ia." Na iloa e Drake e mafai ona latou ave o ia i se isi suʻesuʻega poʻo se mea e sili atu ona masani ai - i se pule e pei o se pule e fiafia e pulea mea uma. I le aluga o tausaga, na alofa ai Drake i lenei ituaiga o pule sauā. O lo latou pule fa'atonu na tu'uina atu i tagata lelei se avanoa lona lua.
  
  Na faamalosia e Peni se ataata faamalosi. Na lagona e Drake ua amata ona alu ifo le vaalele ma amata ona toe iloilo mea moni i lona ulu. Faatasi ai ma lana au toalaiti ua malepelepe, sa tatau ona ia laa i luga ma puipuia atili i latou.
  
  
  ***
  
  
  I totonu o le lua minute talu ona tuua le vaalele, na faʻafeiloaʻi atu Drake, Ben, Kennedy ma Dahl i le tele o faitotoʻa, i luga o le siʻisiʻi filemu, i lalo o se ala tele o loʻo laina i laupapa lanumoana mafiafia, ma mulimuli ane ui atu i se faitotoʻa mamafa na matauina e Drake ua lokaina ma le mafaufau i tua. latou.
  
  Na latou maua i latou i totonu o se potu malolo vasega muamua, vasega muamua, gaogao sei vagana ai i latou lava ma isi e toavalu: lima leoleo faaauupegaina ma tolu suti-lua tamaitai ma se alii matua.
  
  Na laa i luma le tamaloa. "O Jonathan Gates," o lana tala filemu lea. "Minisita o le Puipuiga."
  
  Na lagona e Drake se oso faafuasei o le popolevale. Le Atua, o lenei alii sa matua malosi, atonu o le lima pe ono i le laina mo le au peresitene. Na ia mapuea ma laa i luma, ma matauina le agai i luma o leoleo, ona fofola lea o ona lima.
  
  "O loo iinei uma uo," o lana tala lea. "O le mea sili... Ou te manatu o lea."
  
  "Ou te talitonu e sa"o oe." Na laa i luma le Minisita o le Puipuiga ma faaloaloa atu lona lima. "Ina ia sefe le taimi, ua leva ona ou faafou. O le Iunaite Setete e naunau ma mafai ona fesoasoani. Ua ou i ai iinei e... faafaigofieina... lenei fesoasoani."
  
  Na ofo atu e se tasi o fafine se vaiinu i tagata uma. E uliuli lona lauulu, e tu'ia lana vaai, ma ua i le ogatotonu o le limasefulu ona tausaga, ma le mafiafia o laina popole e nana ai mealilo a le setete ma se uiga o le le amanaiaina o leoleo na talanoa e uiga i lona le fiafia ia i latou.
  
  O meainu na liusuavai teisi ai le aisa. Sa nonofo pea Drake ma Ben i tafatafa o Gates, ma inu meainu taumafa. Na savali atu Kennedy i le faamalama, mimilo lana uaina ma tilotilo atu i fafo i vaalele tau taavale, e foliga mai ua leiloa i le mafaufau. Thorsten Dahl goto ifo i totonu o se nofoa mafanafana ma Evian, o lona tino ua filifilia e le taufaamatau.
  
  "Lo"u tuafafine," o le tala lea a Peni. "E mafai ona e fesoasoani ia te ia?"
  
  "Ua faʻafesoʻotaʻi e le CIA Interpol, ae e leʻi i ai lava a matou taʻitaʻiga i Siamani." Ina ua mavae sina taimi, i le matauina o le mafatia o Peni ma le taumafaiga na ia aapa atu i se sui o le Konekeresi, sa faaopoopo mai le failautusi: "O loo matou taumafai, atalii. O le a tatou mauaina i latou."
  
  "E le"i iloa e o"u matua." Na tilotilo ifo Ben i lalo i lana telefoni feaveai. "Ae e le umi se taimi-"
  
  O lea la ua laa i luma se isi tamaitai - o se tagata fiafia, toʻa, sili atu ona laʻitiiti, i soo se auala e faamanatu ai le lumanaʻi muamua o Mrs. Failautusi o le Setete, o se tagata faʻatauvaʻa moni pe, e pei ona taʻu atu e Drake ia te ia lava, o se faiga faʻapolokiki a Alicia Miles.
  
  "O loʻu atunuu e leai se mea e le masani ai, Mr. Dahl, Mr. Drake. Matou te iloa ua matou matua tuai lava i lenei mea, ma matou te iloa poʻo a ni faʻalavelave. Ua kilia lau 'au SAS mo galuega. SGG foi. O lo'o i ai le matou 'au Delta ua sauni e fesoasoani. Na'o le fa'aopoopoina o numera..." Sa ia vilivilitai ona tamatamailima. "Faamaopoopo".
  
  "Ma Polofesa Parnevik?" Na tautala Dahl mo le taimi muamua. "O a tala e uiga i tagata Kanata?"
  
  "O loʻo tuʻuina atu tusi saisai," o le tala lea a le failautusi. "O se tulaga lea i le va o malo-"
  
  "Leai!" O le alaga lea a Drake, ona mānava lea e faatoafilemu o ia lava. "Leai lau susuga. Ole auala sese lea. O lenei mea na fa'alauiloa... o le a?... tolu aso talu ai? O le taimi o mea uma lava iinei, aemaise lava i le taimi nei. O nai aso e sosoo ai," o lana tala lea, "o le mea lea tatou te manumalo ai pe faiaina."
  
  O le Failautusi o Gates na fai atu ia te ia se vaaiga faateia. "Ou te faalogo o loo i ai pea nisi o fitafita ia te oe, Drake. Ae e le ona o lea tali."
  
  "Ou te fesuiai i le va o le fitafita ma le tagata lautele pe a fetaui," o le faamimigi lea o Drake. "O aogā o le avea ma fitafita muamua."
  
  "Ioe. Ia, afai e te maua ai se lagona lelei, o le a le fesoasoani tusi saisai. Na mou atu Colby Taylor mai lona maota Kanata faatasi ai ma le toatele o ana tagata faigaluega. O la'u mate ua leva ona ia fuafuaina lenei mea ma ua sui i nisi o mea ua uma ona faatulagaina. O le mea moni - ua alu ese o ia mai le faasologa."
  
  Na moeiini e Drake ona mata. "E iai se tala fiafia?"
  
  Sa saunoa se tamaitai talavou. "Ia, matou te ofoina atu ia te oe punaoa uma a le Faletusi a le Konekeresi e fesoasoani i lau sailiga." Sa susulu ona mata. "O le faletusi aupito tele i le lalolagi. Tolusefulu lua miliona tusi. Lomiga seasea. Ma le World Digital Library."
  
  Na tilotilo atu Ben ia te ia e pei o lea faatoa malie e auai i se tauvaga cosplay a le Princess Leia. "O punaoa uma? O lea - i le talitonuga - e mafai ona e iloa po o ai Siamani e mataʻutia i tala faʻasolopito a Norse? Atonu e te mauaina ni tusitusiga e uiga ia Odin ma lenei tuugamau o Atua. O mea e le oi luga ole initaneti?"
  
  "E te mafaia, na o le pa"i lava o se faamau," o le tala lea a le fafine. "Ma, a le manuia lena mea, o loʻo i ai ni a matou faletusi tuai tele."
  
  Na susulu mata o Peni i le faamoemoe ao ia tilotilo atu ia Mata. "Ave matou iina."
  
  
  ***
  
  
  Sa tatala le Faletusi a le Konekeresi ia i latou i le vaveao o le Aso Sa. O moli, mataala le aufaigaluega, faletusi aupito tele i le lalolagi e mautinoa lava le faagaeetia. I le taimi muamua, o le fausaga ma le lagona o le nofoaga na faamanatu atu ai ia Drake se falemataaga, ae a o ia tilotilo atu i laina o fatatusi ma faapaologa faitau lapotopoto, na vave ona ia lagonaina le siosiomaga faaaloalo o le poto anamua, ma na suia ona lagona e fetaui ma lona siosiomaga.
  
  A'o fa'aalu sina taimi o Drake e feoa'i solo i alalaupapa, e le'i fa'amaimauina e Ben se taimi e maulu ai i su'esu'ega. Na ia alu ifo i luga o le poletito, faatumu le komepiuta ma auina atu le latou taʻitaʻiʻau faʻapitoa Suetena i se sailiga e suʻe kofe ma kuki.
  
  "Manaia le nofoaga," o le tala lea a Drake a o taamilo solo. "Ou te lagona e pei o Nicolas Cage e mafai ona oso i fafo i soo se minute."
  
  Na pipii e Peni le alalaupapa o lona isu. "Ou te le iloa po o fea e amata ai," na ia tautino mai ai. "O loʻu ulu o se falesa, uo."
  
  O Thorsten Dahl na tata'i i luga o fa'alava o lo'o si'omia le poletito. "Amata i le mea ua e iloa," o lana tala lea i le leo suesue a Oxford. "Amata i se talatuu."
  
  "Tauagavale. Ia, ua tatou iloa le solo lea. E fai mai lava soo se tasi na te faaleagaina le tuugamau o Atua o le a aumaia le afi seoli i luga o le lalolagi. Ma o le afi, moni lava. O le a mu lo tatou paneta. Ua tatou iloa foʻi o lenei talatuu e iai ni tala faasolopito tulaga ese e tutusa ai ma isi talatuu fesootai na tusia e uiga i isi Atua."
  
  "O le mea matou te le iloa," o le tala lea a Dahl, "o le a le mea? Pe fa'afefea?"
  
  "Afi," o le tala malosi lea a Drake. "Na o le tala lava lea a le alii."
  
  Na moeiini mata o Peni. Na faliu atu Dahl ia Drake ma se ataata malosi. "E ta"u o le manatu palepalealuga," o lana tala lea. "O le iloiloina o mea moni e masani ona fesoasoani e faailoa mai ai le mea moni. O le uiga o la'u tala pe faapefea ona tupu se mala. Faamolemole fesoasoani pe alu ese."
  
  Sa inu e Drake lana kofe ma nofo filemu. O nei alii uma na leiloa tagata ma ua tatau i avanoa. Na savali atu o ia i luga o le pa ma toe tepa i tua, o ona mata na tilotilo solo i le potu lapotopoto, ma matauina tulaga o le aufaigaluega ma sui Amerika. Sa nofo Kennedy i fogafale lua i lalo, ma tata'i ese ma le ita tele lana komepiuta feavea'i, fa'ate'aina e ia lava... o le a? Na mafaufau Drake. Tausalaina? Fefe? Fa'anoanoa? Na ia iloa mea uma, ma e leʻi amata ona talaʻi.
  
  "O le talatuu," o le tala lea a Peni, "ua faailoa mai ai o se tasi o le faaleagaina o le tuugamau o Odin o le a amata ai le tafe o vaitafe afi. Ou te fai atu e taua tele le iloa e pei o se isi lava mea iinei. "
  
  Na faauu Drake ina ua aliali mai ona manatuaga talu ai nei. Vaitafe o le afi?
  
  Ae o fea?
  
  "Aisea na e fai mai ai faapena?" o lana fesili lea. "Vitafe o Afi?"
  
  "Kailo. Masalo ona ua ou fiu e fai atu 'ua sasao le afi o seoli' ma 'ua lata mai le iuga'. Ou te lagona e pei o se ata tifaga Hollywood."
  
  "O lea na e alu atu ai i vaitafe o le afi?" Na sii aʻe e Dahl se mata o le mata. "Pei o le lava?"
  
  "Leai, faatali," na pu"e e Drake ona tamatamailima. "Ioe! Supervolcano! I... i Iceland, a ea?" Na ia tilotilo i le Suetena mo se faʻamaoniga.
  
  "Vaai, ona o aʻu o Scandinavian e le faʻapea o aʻu"
  
  "Ioe". I lena taimi, na faʻaalia ai le Failautusi Fesoasoani a le Puipuiga mai tua o se fata tusi lata ane. "I le itu i saute sasaʻe o Iceland. Ua iloa e le lalolagi atoa lenei mea. Ina ua uma ona faitau le suʻesuʻega fou a le malo, ou te manatu o le lona fitu lea o mauga tetele o loʻo iai nei."
  
  "O le sili ona lauiloa o le Yellowstone Park," o le tala lea a Ben.
  
  "Ae o le Supervolcano o loʻo avea ma se faʻamataʻu?" o le fesili lea a Drake. "Pe o le isi lea tala fagogo a Hollywood?"
  
  Na luelue uma Peni ma le failautusi fesoasoani. "O le faaupuga 'fa'aumatiaga o ituaiga' e le sili atu i lenei tulaga," o le tala lea a le fesoasoani. "Ua taʻu mai e suʻesuʻega e lua mafuiʻe e lua talu ai e fetaui lelei ma mea tetele e lua o le faaumatiaga tele na tutupu i lo tatou paneta. Lona lua, ioe, o tainasoa."
  
  "O le a le tele o se mea na tupu fua?" o le fesili lea a Drake.
  
  "E matua latalata lava afai e tupu faatasi, e te ofo i ai. Ae faalua? Tatou..."
  
  "Crap".
  
  Na sii e Peni ona lima i luga o le ea. "Vaai, ua tatou faaseseina iinei. O le mea matou te manaʻomia o le utaina o Odin i mea leaga. Na ia faʻailoaina le tele o ulutala i luga o le lau. "O lenei, lenei ma oka ¸ mautinoa lava lenei. Voluspa - lea e talanoa ai Odin e uiga i ana fonotaga ma le Vaai.
  
  "Asiga?" Na fa'a'imei mai Drake. "Viking porn, huh?"
  
  Na punou ifo le fesoasoani i luga o Peni ma oomi ni nai faamau, ulufale i se upu faataga ma taina se laina. O lona ofuvae o le faafeagai o le suti a Kennedy, na mamanuina lelei e faʻamaonia ai lona ata nai lo le nanaina. Na faateteleina mata o Peni, na galo mo sina taimi ona faafitauli.
  
  Na fai mai le gutu o Drake, "Maimau taleni."
  
  Na tuu atu e Peni ia te ia le tamatamailima ogatotonu a o tu i luga le fesoasoani. O le mea e lelei ai, na te leʻi vaʻaia o ia. "O le a aumai ia te oe i totonu o le lima minute," o lana tala lea.
  
  "Faafetai, misi." Sa musu Drake. "Faamalie atu, ou te le iloa lou igoa."
  
  "Valaau a"u ia Hayden," o lana tala lea.
  
  Na tuu tusi i autafa o Peni i ni nai minute mulimuli ane, ma na ia filifilia loa le tusi e igoa ia Voluspa. pei o se manu manogi toto. Na filifilia e Dahl se isi voluma, Drake - lona tolu. Sa nofo Hayden i talaane o Peni, ma suesue faatasi ma ia le mau.
  
  Ona alaga atu lea o Peni "Eureka! Ua ia te au!" Ua misi le so'oga. O Heidi! Malaia Heidi! O loo mulimuli mai le tusi lenei, ma ou te sii maia, "o malaga a le tagatavaai e sili ona fiafia i ai Odin, o Heidi."
  
  "Pei o se tusi a tamaiti?" Na manatua lelei lava e Dahl ona aso aoga.
  
  Na foliga le mautonu lava Drake. "A? E sili atu aʻu o se ituaiga tagata Heidi Klum."
  
  "Ioe, o se tusi a tamaiti! Ou te talitonu o le tala o Heidi ma le tala o ana femalagaaiga na tatau ona tupu mai i le tele o tausaga mai le Norse saga i se tala faʻasolopito a Norse, ona filifili ai lea o se tusitala mai Suiselani e faʻaaoga le tala e fai ma faavae mo se tusi a tamaiti.
  
  "Ia, o le a le mea o fai mai ai?" Na lagona e Drake le tata tele o lona fatu.
  
  Na faitau e Peni mo sina sekone. "Oi, e tele mea e fai mai ai," sa ia faaauau ai ma le faanatinati. "O lena mea leaga e fai mai uma."
  
  
  LUA SEFULU LUA
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Sa nofo Kennedy Moore ma sioa i lana komepiuta, e le o iloa atu se mea, ma mafaufau pe faapefea pe a e oloina le olaga i lalo o lou limamatua, e na o se polo tenisi o loo pulea e se matai. O sina toe foi i tua na suia ai lou taunuuga, o se suiga e lei mafaufauina na auina atu ai oe i se taamilosaga o le faʻaumatiaina o oe lava, ona o ni nai aso o gaioiga faʻanatinati na toe faʻafoʻi ai oe i le taʻaloga.
  
  Sa ia lagona le malosi i le ala i Niu Ioka, e sili atu ona lelei ina ua uma le valea o le falemataaga. Sa fiafia o ia ia te ia lava ma atonu foi sa fiafia laitiiti ia Matt Drake.
  
  Oka se faapiopio, o lana tala lea ia te ia lava. Ae peitai, pe le'i fai mai ea se tasi e faapea mai faigata tetele e sau ai le alualu i luma tele? O se mea faapena.
  
  Ona ave faamalosi lea o le Polofesa. Ua ave faamalosi le tuafafine o Ben Blake. Ma sa savali atu ma le naunautai Kennedy i lenei nofoaga autu feaveai, ulu sa'o ma toe faatofu atoa i le taaloga, ona taulai atu lea o ona mafaufauga i le malamalama i le le mautonu.
  
  Ma, ina ua amata ona savali i luga o faasitepu, na tino mai Lipkind mai le motu o tagata ma taofi faafuasei o ia.
  
  "Kapeteni?"
  
  "Talofa Moore. E tatau ona tatou talanoa ".
  
  "Sau i totonu," na talotalo atu Kennedy i le ofisa autu, "e mafai ona matou faaaogaina lau fesoasoani."
  
  "Uh, uh. Leai. E le ona o le falemataaga, Moore. O loʻo i ai le vaʻa folau i lena itu."
  
  Na ia fealua'i i totonu o le motu o tagata, o lona tua ua te'a ua tilotilo atu ia te ia e pei o se tuuaiga le leoa. Sa tatau ona faanatinati Kennedy e tuliloa.
  
  "O le a... le mea na tupu, kapeteni?"
  
  "Alu i totonu."
  
  Sa gaogao le vaa folau sei vagana ai i laua e toalua. O le pisapisao o le alatele ua faanenefu, o mea e luluina ai le lalolagi i fafo ua sili atu le lokaina nai lo le lelei o se tagata fai patī.
  
  Na liliu Kennedy afa i lona nofoa e faasaga ia Lipkind. "Aua e te ta"u mai ia te a"u...faamolemole aua e te ta"u mai ia te a"u..." O le tu"u o lona fa"a"i na mou atu ai le mata"utia o Lipkind, ma ta"u atu ia te ia mea uma a"o le"i alu ese atu upu i ona laugutu.
  
  Ae na latou pauu, ma o upu uma o se mataua o mea oona i lona agaga ua pogisa.
  
  "Na toe ta foi Kalepo. E tasi le masina na tuai ai - ona maua lea o le matou telefoni ananafi i le aoauli. O le teine... ahh... o le teine mai Nevada," ua mageso lona leo. "E fou i le taulaga. Tamaiti aoga."
  
  "Leai. Fa'amolemole..."
  
  "Ou te manaʻo ia e iloa nei, ae e te leʻi faʻalogo i se iole iole."
  
  "Leai".
  
  "Ou te faamalie atu, Moore."
  
  "Ou te fia foi mai. Se'i ou toe fo'i, Lipkind. Tuu a'u i totonu. "
  
  "Malie".
  
  "E mafai ona ou fesoasoani ia te oe. O la'u galuega lea. Lo'u olaga."
  
  Sa u e Lipkind lona laugutu pito i lalo, o se faailoga mautinoa o le atuatuvale. "E le'o le taimi nei. E tusa lava pe ou te manaʻo i ai, e leʻi taliaina e le pulega. Ua e iloa."
  
  "E tatau ona ou? Talu mai le taimi e mafai ai ona ou iloa manatu o faipule? O tagata uma i faiga faʻapolokiki o se tamaʻi, Lipkind, ma talu mai anafea na amata ai ona latou faia le mea saʻo? "
  
  "Na e maua a"u," o le tagi a Lipkind na faalataina ai lona loto. "Ae o poloaiga, e pei ona latou fai mai ai, o poloaiga. E leʻi suia foʻi aʻu."
  
  "Lipkind, o lenei ... o loʻo faʻaleagaina aʻu."
  
  Na ia folo mago. "Tuu atu se taimi. E te toe fo'i mai".
  
  "E le o a'u ou te popole i ai, leaga! O ana tagata leaga ia! O latou aiga!"
  
  "Ou te manatu foi faapena, Moore. Aumai lou faamoemoega."
  
  Ina ua mavae sina taimi sa ia fesili mai, "O fea?" Na o le pau lava le mea na mafai ona ia faia, pau lava le mea e mafai ona ia ole atu ai, pau lava le mea e mafai ona ia mafaufau i ai.
  
  "Moore. O iinei e te le tau totogiina ai se salamo. E le o sau mea sese ona o lenei mafaufau o se mafaufau leaga."
  
  "O fea?" - Sa ou fesili.
  
  Na iloa e Lipkind le mea na ia manaʻomia ma taʻu atu ia te ia le nofoaga.
  
  
  ***
  
  
  Tatala nofoaga faufale. E tolu poloka i saute o le Ground Zero. O le tagata atiae e taʻua o Silke Holdings.
  
  Na maua e Kennedy le vaaiga o solitulafono i totonu o le luasefulu minute, na ia matauina le lipine fememea'i i luga o le fogafale fa o le fale tatala ma auina atu se taxi. Sa tu o ia i luma o le fale, ma tepa a"e i luga ma ona mata ua leai se agaga. Sa tu"ufua lea nofoaga-o lo"o avea pea ma nofoaga o solitulafono-ae o le afiafi o le Aso To"ona"i na tupu ai lea fa"alavelave i le silia ma le 24 itula talu ai.
  
  Na kiki e Kennedy le otaota, ona savali atu lea i fafo i luga o le nofoaga faufale. Sa ia savali atu i luga o le faasitepu sima matala i luga o le itu o le fale i le fogafale fa ma luga o se sima.
  
  O se matagi malosi na tosoina atu i lona ofu talaloa. Ana le selu lona lauulu i tua i se lipine malosi, semanu e lele solo e pei o se mea ua i ai. E tolu vaaiga o Niu Ioka na matala i ona luma, ma mafua ai ona ia lagona le niniva - o se tulaga sa ia te ia i lona olaga atoa, ae o le mea e ese ai, ua na o le taimi nei na manatua ai.
  
  Ae na ia aʻe i Yggdrasil, le Laau o le Lalolagi.
  
  Ona leai lea o le niniva.
  
  Na faamanatu atu ia te ia le mataupu o Odin ma Matt Drake aemaise lava. Sa ia manao e toe foi atu i lenei mea, ia te ia, ae sa ia le mautinoa sa ia te ia le lototele.
  
  Sa ia fealuai i luga o le papa pefu, aloese mai faaputuga lapisi ma meafaigaluega a le au fai konekarate. Na toso e le matagi ona lima ma lona ofuvae, ma mafua ai ona fulafula ona o le tele o mea. Na tu o ia e le mamao mai le mea na faamatalaina e Lipkind le nofoaga o le tino. E ese mai i le televise lauiloa, e le o faailogaina tino i le penisina - e pueina ata, ona fuaina lea o lo latou nofoaga tonu mai i itu eseese.
  
  Po o le a lava le itu, sa na ona ia i ai iina. Punu i luga, faapau i ou tulivae, moeiini ou mata ma tatalo.
  
  Ma na toe faanatinati uma i tua. E pei o le tiapolo ua pau mai le lagi. E pei o le foafoaina o se agelu sili, o mea uma na emo mai i lona mafaufau. O le taimi lava na ia vaʻaia ai Chuck Walker o loʻo teuina se tone o tupe palapala. O le leo o le alofilima a le faamasino o loo faailoa mai ai lona nofosala. O tagata ua maliliu e tilotilo mai i ana uo faigaluega, o ata mataga na amata ona aliali mai i luga o lana loka, faʻapipiʻi i le pulou o lana taavale, faʻapipiʻi i le faitotoʻa o lona fale mautotogi.
  
  O le tusi na ia maua mai le fasioti tagata, lea na ia faafetai atu ai ia te ia mo lana fesoasoani uma.
  
  Sa manaomia ona salamo o ia mo se isi fasiotiga tagata lea na ia fesoasoani ia Thomas Caleb e faia.
  
  Sa manaomia ona ia ole atu mo se faamagaloga mai le oti ma le faanoanoa.
  
  
  LUA SEFULU TOTO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "O lenei mea e sili atu ona faaalia mai nai lo Britney," na faanatinati atu ai Ben i ana upu, ma taofiofia lona fiafia. "O loʻo fai mai iinei- 'A o iai o ia i luga o le Laau o le Lalolagi, na faʻaalia e Volva ia Odin na te iloa le tele o ana mealilo. Na ia ositaulagaina o ia lava i luga o Yggdrasil i le sailiga o le poto. Na ia anapogi mo le iva ao ma le iva po mo le faamoemoe lava e tasi. Na ia taʻu atu ia te ia na te iloa le mea o loʻo natia ai ona mata ma le auala na ia tuʻuina atu ai e sui ai le malamalama atili."
  
  "Tasi le Poto," o le faalavelave lea a Dahl. "Fai mai Parnevik e masani lava ona manatu o ia o le sili ona atamai o atua uma."
  
  Na musu Drake, "E le o se mea atamai le taʻuina o au mealilo i se fafine."
  
  Na tepa atu mata o Peni ia te ia. "Na anapopogi Odin i luga o le Laau o le Lalolagi mo le iva ao ma le iva po ma se tao e tuia lona itu, e pei o Keriso i luga o le satauro. Fai mai Heidi i lana faʻalavelave, na taʻu atu ai e Odin ia te ia le mea na natia ai ana soa. Ma o fea na natia ai lona talita? Ma ia tumau pea lona tao iina. Ma sa ia manao ia te ia e faataapeapeina ana soa - o ona Itutino - ma tuu lona tino i le tuugamau."
  
  Na ataata Peni ia Drake, ma pupula mata. "Atonu e leʻi maeʻa laʻu sailiga mo le clitoris lauiloa, laʻu uo, ae ua maeʻa laʻu galuega iinei."
  
  Ona manatua lea e Peni le mea sa i ai o ia ma le fafine sa tu i ona tafatafa. Na ia uuina le alalaupapa o lona isu. "Malo ma le taufaaleaga."
  
  E le'i emo se mata o Dahl. "E tusa ai ma loʻu iloa - ma e naʻo le mea na ou popole e faʻalogo ai i le taimi o le lauga a Parnevik - o le Volvas, e pei o Farao Aikupito, sa tanumia i taimi uma i tuugamau sili ona tamaoaiga, e sosoo ai ma le tele o mea taua. Solofanua, taavale toso, meaalofa mai nuu mamao."
  
  Na foliga mai o loo natia e Hayden se ataata. "Afai tatou te mulimulitaʻia lau tala atoa, Mr. Blake, ou te talitonu o le mea e taʻua o malaga a Heidi o se faʻamatalaga moni o le mea na faʻasalalau uma ai vaega o Odin ... pe natia."
  
  "Valaau a"u... Peni. Ioe, Peni. Ma ioe, e sa'o oe. E mautinoa lava."
  
  Sa fesoasoani Drake i lana uo e alu i fafo. "E le faapea e taua i le taimi nei. Na maua uma vaega, sei vagana ai Valkyries ma..." na ia tu ai.
  
  "Mata." O le tala lea a Peni ma se ataata le fiafia. "Afai e mafai ona tatou mauaina Mata, e mafai ona tatou taofi lenei mea ae maua ni tupe meataalo mo Karin."
  
  Sa nofo filemu Drake, Dahl ma Hayden. Na iu lava ina fai mai Drake, "E tatau ona i ai foi le au Valkyries i se mea, Blakey. E mafai ona e su'eina le mea na maua ai? E tatau ona i ai se lipoti tuai a le nusipepa poʻo se mea."
  
  "Na sau Heidi ma le tala o Ragnarok," o loʻo mafaufau pea Ben, ma faʻatofuina i ana suʻesuʻega. "Atonu na aoaoina o ia e Odin ae leʻi maliu i Ragnarok."
  
  Na luelue le ulu o Drake ma auina ese Dahl ma Hayden. "Valkyries," sa ia fai atu ai ia i latou. "E te manatua le leai o se faʻamatalaga ma o le mea lea e ono tulaʻi mai ai le solitulafono? E i ai se avanoa e mafai ai e Interpol ona galulue faʻatasi ma le CIA ma tuʻuina atu ia te ia se avanoa?
  
  "O le a ou alu e faataga nei," o le tala lea a Hayden. "Ma o le a ou faʻaauauina le suʻesuʻega na faia e a matou tagata tomai faapitoa IT e faasaga i tagata Siamani. E pei ona toetoe a fai mai lau uo laʻitiiti - e tatau ona taʻitaʻia i tatou e ala eletise."
  
  "Aulelei?" Sa ataata Drake ia te ia. "E sili atu o ia nai lo lena. Faatofu oe lava i ata pue. Leo leo i le vaega. O se tamaloa o le aiga, ma..." na faamimigi o ia, "ioe... la"u uo."
  
  Sa ia faalagolago atili atu, ma faapea mai, "E mafai ona ia pu"eina lo"u ata i soo se taimi," ona ata malie lea ma savali ese. Sa mulimuli atu Drake ia te ia, ma le le mautonu ma le fiafia. Sa sese o ia ia te ia. Le Atua, sa sili atu ona faigata ona faitau nai lo Kennedy.
  
  Na mitamita Drake i lona tomai e faitau tagata. Pe na see? Pe na fa'avaivaia ea o ia i le tele o tausaga o tautua i le malo?
  
  Sa tautala mai se leo i lona taliga, ma oso ai lona fatu. "O le a lea?" - Sa ou fesili.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Na oso o ia ma taumafai e faafoliga lana tama"i oso i luga o le ea e pei o le falo masani o ona vae.
  
  Na faitau e le leoleo Niu Ioka e pei o se tusi. "Ua ou faalogo e leʻi osofaʻia le SAS i le teritori o le fili. Ou te masalo e te le'i auai lava i lenei 'au, a?"
  
  "O le a le mea?" Na fesili ma le le mafaufau Peni, ma tali i lana fesili.
  
  "Lenei?" Na punou Kennedy i luma ma tata'i le itu o le mata, ma faasino atu i se tamai atigipusa o loo natia i le va o faatusa i tusitusiga.
  
  Na faauu Ben. "Kailo. E foliga mai o le ata i le ata."
  
  Ina ua sa'o a'e Kennedy, sa sau lona lauulu mai fusiua ma pau i luga o ona tauau. Sa matamata atu Drake a o latou feosofi ifo i lalo i lona tua.
  
  "Oka. Ua tele naua le lauulu."
  
  "E mafai ona e faia, valea."
  
  Na kiliki faalua e Peni le ata. Na liliu le lau i tusitusiga, o lona ulutala mata'utia e pu'eina lau vaai. Odin ma le Vaai, laina i luga i le taimi o Ragnarok. Ma lalo ifo o nai laina tuai o tusitusiga fa'amalamalamaga.
  
  O lenei atavali, na valiina e Lorenzo Bacche i le 1795 ma faoa faamalosi mai le aoina tumaoti a John Dillinger i le 1934, e talitonuina e faavae i luga o se ata tuai ma faaalia ai soa a le atua Norse o Odin na faatulagaina i se poloaiga faapitoa i le nofoaga na maliu ai Odin. - o le malae taua o Ragnarok. Ua silasila mai Lana Vaai pele i lenei mea ma tagi.
  
  E aunoa ma se tala, na toe fetaomi atu Peni ma ua tino mai le ata i o latou luma.
  
  "Lo'u Atua!" Na tomumu Peni. "Manaia galuega."
  
  Fai mai Kennedy, "O se fuafuaga lenei ... o le auala e faʻatulaga ai vaega."
  
  
  LUA SEFULU FA
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Tatou faia ni kopi." O Drake fa'aeteete na pu'eina ni nai ata vave i lana telefoni. Na aoaoina o ia e Peni e teu i taimi uma se mea pu'eata lelei ma aoga, ma o se tupe leiloa e lei faamoemoeina. "Pau lava le mea matou te manaʻomia nei o Valkyries, Mata ma le faʻafanua o Ragnarok." Sa tu faafuasei, ma tuia i se fasipepa o manatuaga.
  
  Sa fesili Ben, "O le a?"
  
  "E le mautinoa. Crap. Manatu. Masalo o se mea na tatou vaʻaia i nai aso ua tuanaʻi, ae ua tele naua mea ua tatou vaʻaia ma e le mafai ona faʻapuupuuina."
  
  Fai mai Dahl, "Ia, Drake. Masalo sa e sa'o. Masalo o le Dillinger faʻaonaponei o loʻo i ai lana lava faʻasalalauga faʻapitoa.
  
  "Vaai iinei," na faaauau ai le faitau a Peni. "O loʻo taʻu mai iinei o lenei ata vali e tulaga ese, o se mea moni e leʻi iloaina seia oʻo i le amataga o le 1960s, mulimuli ane na aofia ai i se faʻaaliga i tala faʻasolopito a Norse ma auina atu i se taamilosaga puupuu i le lalolagi. Ina ua maeʻa lenei mea, ma ona o le faʻaitiitia o le fiafia, na lokaina le ata i totonu o se falemataʻaga ma ... lelei, faʻagaloina. E oo mai lava i lenei aso".
  
  "Manuia sa matou aumaia se leoleo." Na taumafai Drake e faʻateleina le faʻaaloalo o Kennedy, ae e le o mautinoa poʻo fea o loʻo i ai lona ulu i Niu Ioka.
  
  Na amata ona nonoa e Kennedy lona lauulu i tua, ona musu lea. Ina ua mavae sina taimi, sa ia tuu ona lima i totonu o ana taga, e pei o taumafai e maileia. Na pōpō e Drake lona tauau. "E faapefea la ona e alu e aumai le ata lea ma aumai iinei. Atonu e iai se mea e lē o vaaia i le ata. O le a ma matamata ma la'u uo tuai o Dahl le itu paolo o le aoina o faatufugaga. Lulu ni laau." Sa tu o ia, ma ataata. "E tele atu laau."
  
  Na oi Kennedy a o lei savali ese.
  
  Na sioa atu Dahl ia te ia ma mata faititili. "O lea. O fea e tatau ona tatou amata ai?
  
  "O le a tatou amata i le Valkyries," o le tala lea a Drake. "O le taimi lava e taʻu mai ai e le matou munchkin faauo ia i matou le mea ma le taimi na maua ai, e mafai ona matou taumafai e suʻe i latou i lalo."
  
  "Galue leoleo?" O le fesili lea a Dahl. "Ae na e tuliesea la matou leoleo sili."
  
  "O le taimi nei e manaʻomia e ia se faʻalavelave faaletino, ae le o le mafaufau. E fai lava si leaga."
  
  Na saunoa Ben. "Manaia le mate, Mata. Na maua le Valkyries faatasi ma isi oa tetele i le tuugamau o le tagata vaai Viking, o Volva, i le 1945 i Suetena."
  
  "O le tuugamau o Heidi?" Na maua e Drake se avanoa.
  
  "Sa tatau lava. Le auala lelei e nana ai se tasi o fasi vaega. Fai atu i au auauna e tanu faatasi ma oe pe a e oti."
  
  "Faaliliuina lenei tusiga i se isi komepiuta." Sa nonofo i tafatafa o Drake ma Dahl, ma foliga le mautonu.
  
  Na iloa e Drake o lo'o ta le uati. Mo Karin. Mo Parnevik. Mo o latou fili ma mo le lalolagi atoa. Na ia tu'iina le masini ma le ita tele, alu i totonu o le falemataaga e teu ai faamaumauga ma taumafai e iloa le taimi na mou atu ai le Valkyries mai le suʻesuʻega.
  
  "E te masalomia o loo galue se tasi mai totonu?" Na vave ona malamalama Dahl i le mea e alu i ai.
  
  "O le matematega sili ose leoleo leoleo falemataaga e itiiti le totogi po o se pule ua maileia...se mea faapena. Semanu latou te faatali seia oo ina faaitiitia le au Valkyries i le vault ona auina atu lea ma le filemu. E leai se tasi na te iloaina lenei mea mo le tele o tausaga, pe a leai. "
  
  "Po o le gaoi," o le faamimigi lea o Dahl. "Iesu e, le tagata e, ua silia ma le onosefulu tausaga tatou te mafaufau ai i lenei mea." Sa ia tagotago i le mama faaipoipo na ia toe ofuina talu ona la ulufale atu i le Faletusi. Na tu Drake mo sina sekone. "Ava?"
  
  "Ma tamaiti".
  
  "E te misia i latou?"
  
  "O sekone uma".
  
  "Ua lelei. Masalo e le o oe le tagata valea na ou manatu o oe."
  
  "Fai oe, Drake."
  
  "E sili atu i ai. Ou te le iloa atu ni gaoiga. Ae va'ai iinei - na alu le Valkyries i le taamilosaga i le 1991 o se vaega o le faʻasalalauga faʻasalalauga lautele mo le Swedish Heritage Foundation. E oo atu i le 1992 ua latou misia mai le lisi o le Falemata'aga. O le a se mea e ta'u mai e lena mea ia te oe?"
  
  Na mumu laugutu Dahl. "Na filifili se tasi na auai i le malaga taamilo e gaoi i latou?"
  
  "Po o le ... o se tasi na matamata ia i latou i le tafaoga na filifili!"
  
  "Ua lelei, e sili atu lena mea." Na lulu le ulu o Dahl. "O fea la na alu i ai le malaga taamilo?" Na tata e ona tamatamailima le lau fa taimi. "Egelani. NIU IOKA. Hawaii. Ausetalia."
  
  "O lena mea e matua faaitiitia ai lava," o le tala lea a Drake ma le taufaaleaga. "Crap".
  
  "Leai, faatali," o le alaga lea a Dahl. "E moni lenei mea. Sa tatau ona sologa lelei le faoa faamalosi a Valkyrie, sa'o? Fuafua lelei, fa'atino lelei. Lelei. E foliga mai lava o le aafia i se solitulafono."
  
  "Ana e atamai teisi, e te..."
  
  "Faalogo! I le amataga o le 90s, na amata ai ona eli e le mafia Serbian ona matiuu i totonu o le manava o Suetena. Ua faaluaina solitulafono e faasino i faiga faomea i lalo o le sefulu tausaga, ma ua tele nei kegi faamaopoopo o loo galulue i le atunuu atoa. O nisi e taʻua i latou o Bandidos. O isi, e pei o Hells Angels, ua na o ni kegi uila."
  
  "O e fai mai o le Serbian mafia e iai Valkyries?"
  
  "Leai. Ou te fai atu sa latou fuafua e gaoi ona faatau atu lea mo se tupe. E na'o latou e iai so'otaga e toso ese ai. O nei tagata latou te faia mea uma, ae le na o le faoa faamalosi. O le fa'anana fa'ava-o-malo o le a le sili atu nai lo latou."
  
  "Ua lelei. E faapefea la ona tatou iloa po o ai na latou faatau atu i ai?"
  
  Na sii i luga e Dahl lana telefoni. "Matou te le faia lena mea. Ae le itiiti ifo ma le toʻatolu o taʻitaʻi sinia o loʻo i tua nei i tua o Oslo." Sa savali ese o ia e fai se telefoni.
  
  Sa milimili e Drake ona mata ma punou i tua. Sa ia tilotilo atu i le uati ma teʻi ina ua iloa ua toeitiiti ta le 6. O le ā le taimi mulimuli na la momoe ai? Sa ia tilotilo solo ina ua toe foi mai Hayden.
  
  Na foliga faanoanoa le failautusi fesoasoani aulelei o le puipuiga. "Faamalie atu alii. Leai se laki i Siamani."
  
  Na sasa solo le ulu o Peni, ua aliali mai le vevesi. "Leai se isi?"
  
  "E le'o le taimi nei. Ou te matua faamalie atu."
  
  "Ae faʻafefea? Atonu o loʻo i ai lenei alii i se mea." Na maligi ona loimata ma sa ia taulai atu ia Drake. "E le o lea?"
  
  "Ioe, uo, e sa'o. Talitonu mai ia te au, o le a ta maua o ia." Na ia tago atu i lana uo i se fusi urosa, o ona mata o loo aioi atu ia Hayden e faia se mea e sili atu. "E tatau ona tatou malolo ma fai se taeao lelei," o lana tala lea, o lana faaleoga o Yorkshire e susulu mai.
  
  Na lulu le ulu o Hayden, ma tilotilo atu ia te ia e pei o lea faatoa tautala faaIapani.
  
  
  LUA SEFULU LIMA
  
  
  
  LAS VEGA
  
  
  Sa matamata atu Alicia Miles i le tagata e tele-piliona o Colby Taylor a o nofo i luga o le fogafale vateatea o se tasi o le tele o fale mautotogi sa ia te ia, o le fale lea e luasefululua fogafale i luga a"e o Las Vegas Boulevard. O le tasi puipui o se tioata atoa, e maua ai se vaaiga matagofie o vaipuna o Bellagio ma moli auro o le Olo o Eiffel.
  
  E le'i toe mafaufauina e Colby Taylor. Na faatofuina o ia i lana mauaina lata mai, The Wolves of Odin, lea na ia faaaluina le lua itula e tuufaatasia ai ma le faaeteete. Sa savali atu Alicia ia te ia, ma se'e taitasi ona ofu seia oo ina le lavalavā, ona alu ifo lea i lalo i ona vae e fa seia oo ina tutusa ona mata ma lona ofu, e tasi le vae mai le eleele.
  
  O le malosi ma le matautia o mea ia e lua na faaosofia ai o ia. O le malosi o Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - ma le mataʻutia na mafua mai i le manaia o le iloa o lana uo tama o Milo, o le tagata tuʻimomomo tele ma le malosi mai Vegas, na alofa moni ia te ia.
  
  "O le a e malolo, pule?" o lana fesili lea ma le le manava. "O a'u ua leai ni tua. Leai se totogi faaopoopo."
  
  Na tilotilo atu Taylor ia te ia i luga ma lalo. "Alicia," o lana tala lea, ma aveese mai le sefulu tala mai lana atotupe. "Matou te iloa uma o le a sili atu lou ola pe a ou totogia." Sa ia oomi le pili i le va o ona nifo a o lei tu i ona tua.
  
  Na sii a'e i luga le ulu o Alicia, toetoe lava a tafe, ma faamemelo i moli feilafi o le Strip o lo o fofola mai i ona luma. "Aua le faanatinati. Afai e te mafaia."
  
  "O a mai mea ia Parnevik?" Na faaupuina e Teila lana fesili o se tomumu.
  
  "O le taimi lava e te uma ai," o le tali atu lea a Alicia i lana faaPeretania gau. "O le a ou vaevaeina i ni vaega se lua."
  
  "O faʻamatalaga o le mana, Miles. Tatou... e tatau ona iloa mea latou te iloa. ... O se tao. O totoe uma. I le taimi nei ua tatou i luma. Ae o Valkyries ma Mata o... o taui moni.
  
  Na fa'alogoina e Alicia. Pisō. Fa'amumu. Fa'apopole. Sa ola o ia mo ni mea se lua - o le matautia ma le tupe. Sa ia te ia le tomai ma le matagofie e ave ai soo se mea sa ia manao ai, lea sa ia faia i aso uma e aunoa ma se toe mafaufau faalua pe salamo. O ona aso i le SAS ua na o se toleniga. O ana misiona i Afghanistan ma Lepanona o ni meaaoga faigofie.
  
  O lana taaloga lea, o ana mea e maua ai le ola tutoatasi. O le taimi lea ua malie ai ia Colby Taylor ma lana au, ae ua le o toe umi ae ofo atu e Siamani se aso e sili atu le totogi - o Abel Frey na fai ma sui o le malosi moni, ae le o Colby Taylor. Faafefiloi lena mea ma le mata'utia tele o le latalata mai o Milo alofa, ma sa ia vaaia se mea ae na o ni mea faapapa fa'amatagofie i lona tafailagi.
  
  Sa ia tilotilo solo i le Strip, ma iloa ai le malosi atoatoa i na moli emoemo ma kasino tetele, ma faʻaaoga lelei nai faʻafiafiaga laiti na ofoina mai e Colby Taylor, i taimi uma e mafaufau ai ia Matt Drake ma le fafine na la vaʻai i ai.
  
  
  ***
  
  
  Sa savali atu o ia i totonu o le potu malolo o le fale mautotogi ma maua atu ai Polofesa Roland Parnevik o nonoa, taoto, i luga o le moega e pei lava ona ia tuua o ia. A"o mumu pea le vevela o Teila i le va o ona ogavae ma le mumu i ona alafau, na ia ee atu ai ia Geronimo! ma oso i luga o le fala, ma tu i tafatafa o le toeaina.
  
  Sa ia oso i luga i ona tulivae ma saeia le fasipepa siliva mai ona laugutu. "Na e faalogo mai ia i matou, a ea, Polofesa? Ioe na e faia." Sa mau lana vaai i lona fatafata. "O i ai lava se olaga i lalo, le toeaina? E manaʻomia se fesoasoani?"
  
  Sa ata vale o ia ma oso ese mai le moega. O mata fefe o le polofesa na mulimuli atu i ana gaioiga fia'ai malosi uma, faʻamumuina lona faʻatauvaʻa, faʻaosofia ai o ia i ni faʻaaliga sili atu. Sa sisiva, mimilo, ma ua matamuli.
  
  Ae o le i"uga, ua nofonofo i luga o le fatafata o le toeaina, ua manava malosi ai, ma sasau le seleulu rosa.
  
  "O le taimi e tipi ese ai ou tamatamailima," sa ia fai mai ai ma le fiafia. "Ou te fiafia i loʻu sauaina e pei foi ona ou fiafia i laʻu feusuaiga, inisi i le inisi. Ma o le umi e tumau, o le sili atu lea. O le mea moni, uo, ua ou sau iinei mo le toto ma le vevesi."
  
  "O le a... o le a le mea e te manao... ia e iloa?" O le leo a Parnevik a Suetena na mafiafia i le fefe.
  
  "Ta"u mai e uiga ia Matt Drake ma le fafine talitane e fesoasoani ia te ia."
  
  "Drake? Ou... ou te le malamalama... e te le manao - Odin?"
  
  "Ou te le popole i nei mea leaga uma a Norwegian. Ua ou i ai ona o le fiafia tele o mea uma." Sa vave ona ia seleina le seleulu rosa i tafatafa o le pito o lona isu.
  
  "Umm... Drake - SAS, na ou faalogo. Na aafia o ia i lenei mea...faafuaseʻi."
  
  Na lagona e Alicia se galu aisa ua tafe ifo i ona luga. Sa ia a'e ma le faaeteete i luga o le tino o Parnevik, tuu ona lau e lua i lona isu ma oomi seia oo ina aliali mai se tafe toto.
  
  "Ou te lagona ua e tautumau, toeaina."
  
  "Leai! Leai! Faamolemole!" O lea la ua matua mafiafia ma faaseseina lana faaleoga ona o le mamafa o lona isu na tau le mafai ai ona ia iloa upu. Sa ia ata. "E pei oe o le kuka mai le Muppets." Blah blah blah, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "O lona toalua-na ia tuua o ia. Tu'ua'ia le SAS!" - Na faʻafefe Parnevik ma taamilo ona mata i le fefe. "O lana uo e iai sona tuafafine e fesoasoani mai ia i matou! O le tamaitai o Kennedy Moore, o se leoleo mai Niu Ioka. Na ia tatalaina se fasioti tagata!"
  
  Na luelue e Alicia ona lau ma le ita tele. "sili atu. Sili atu, polofesa. O le'a lesi mea?"
  
  "O ia... o lo'o i... um... Aso malolo. Leai ni aso malolo faamalosia. Va"ai oe, o le fasioti tagata-na ia toe fasiotia."
  
  "Le Atua, Polofesa, ua amata ona e faʻaolaina aʻu."
  
  "Fa'amolemole. E mafai ona ou fai atu o Drake o se tagata lelei!"
  
  Na toso mai e Alicia ana tipi rosa. "Ia, e mautinoa lava o lo"o feagai o ia ma lea tulaga. Ae na ou tau atu ia te ia i le SRT, ae le o oe. Ou te iloa le mea o loʻo faʻafefe ai lena tagata leaga."
  
  Sa i ai se ee ma se pa'u, ona tu'i lea o le ulu o Colby Taylor i le faitotoa. "Miles! Faatoa ou maua se telefoni mai le matou paaga i le malo o Suetena. Na latou iloa le mea o iai le au Valkyries. E tatau ona tatou faanatinati. O lenei!"
  
  Na ave e Alicia le tipi rosa ma tipi ese le pito o le tamatamailima o le toeaina.
  
  Ona sa ia mafaia.
  
  Ma a o ia ee ma feita, sa ia saisaitia lona tua ma pipii ia te ia i se jet injector, o se tui e aunoa ma se nila, ma tuu i ai se tamai masini i lalo o lona paʻu.
  
  Fuafuaga B, na mafaufau ai Alicia, o lana toleniga faafitafita sa maualuga pea.
  
  
  LUA SEFULU ONO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Ina ua tatagi le telefoni feaveai a Thorsten Dahl, sa tumu le gutu o Drake i muffin blueberry. Na ia fufuluina i lalo i le kofe fou, faʻalogologo ma le faʻamoemoe.
  
  "Ioe, Minisita o le Malo." Ina ua uma lenei faateia, o le isi vaega o le talanoaga a Dahl sa paie, o se faasologa o 'Ou te vaai', faamatalaga ma le leoa faaaloalo. Na fa'ai'u i le 'Ou te le tu'uina oe i lalo, lau susuga', lea na fa'alogona fai si fa'alili ia Drake.
  
  "Ia?" - Sa ou fesili.
  
  "Sa tatau ona folafola atu e loʻu malo i se tasi o nei tagata leaga Serbia se faasalaga faafalepuipui e faafesuiai mo se fesoasoani, ae ua ia i matou le faamaoniga." E mafai e Drake ona taʻu atu i lalo ifo o le pito i fafo o Dahl o se tamaloa e manaʻo e fiafia.
  
  "Ae a?"
  
  "E le'o le taimi nei. Tatou fa'apotopoto tagata uma." I sina taimi mulimuli ane, na toso ese ai Peni mai le lau komepiuta feaveai, o Hayden na nofo i lalo i le inisi mai lona tulilima, ae o Kennedy o loo tu ma le faamoemoe i tafatafa o Drake, o lona lauulu uumi o loo i lalo.
  
  Na manava Dahl. "O le faʻamatalaga puupuu o le taʻitaʻi o le Swedish Serbian mafia i le nineties - o se tamaloa o loʻo i ai nei i la matou puipuiga - na tuʻuina atu le Valkyries i lana paaga Amerika o se faʻaaliga o le agalelei. O lea, na maua ai e Davor Babic Valkyries i le 1994. I le 1999, na faamavae ai Davor e avea ma taʻitaʻi o le Mafia ma tuuina atu le pule i lona atalii o Blanca, ma malolo ai i le nofoaga e sili ona ia fiafia i ai i le lalolagi-e oo lava i lona atunuu."
  
  Na tu Dahl mo sina taimi. "Hawaii".
  
  
  LUA SEFULU FITU
  
  
  
  Niu Ioka, ISA
  
  
  Na tilotilo ifo Abel Frey mai le faamalama o lona fale mautotogi pito i luga i le faitau miliona o loi laiti o loo feosofi solo i autafa o auala savali i lalo. Ae ui i lea, e le pei o loi, o nei tagata e leai se mafaufau, leai se faamoemoega, ma leai se mafaufau e vaai i tua atu o latou olaga pagatia. Na ia fautua mai o le faaupuga 'moa e leai ni ulu' na faia e se tamaloa o loʻo tu i lenei maualuga aʻo ia suʻesuʻeina le faʻanoanoa o le tagata.
  
  Ua leva ona tuu saoloto e Frey ana mafaufauga. O se fa'ata'ita'iga la'ititi o ia na iloa ai o le mafaia ona fai so'o se mea e fa'anoanoa ai mea uma. E tatau ona e sau i ni mea fou, sili atu ona eseese ma fa'afiafiaga.
  
  O le mea lea o le malae o taua. O le mea lea o le pisinisi faʻatau - muamua o se auala e maua ai tamaitai lalelei, ona sosoo ai lea ma se luma mo se mama faʻatauvalea faavaomalo, ma o se auala e nana ai lona fiafia i le Tuugamau o Atua.
  
  Galuega o lona olaga.
  
  O le talipupuni e leai se pona, o se galuega moni o faatufugaga, ma, e faaopoopo atu i le faafanua o loo vaneina i luga o lona pito i luga, na ia mauaina talu ai nei se fuaiupu faalilolilo o loo tusia i lona pito pito i luga. Sa galue malosi i ai lana tagata suʻesuʻe e sili ona fiafia i ai. Ma o lana saienitisi e sili ona fiafia i ai na taumafai e faʻailoa se isi mea na ofo ai talu ai nei - o le talipupuni na faia i se mea faʻapitoa, e le o se uʻamea masani, ae o se mea e sili atu ona taua, ae i le taimi lava e tasi e matua ofoofogia lava. Sa fiafia ma le fiafia Frey i le iloaina e sili atu le mealilo a Odin nai lo le mea na ia mafaufauina muamua.
  
  O lona faanoanoa na mafua ona o le leai o se taimi e suesue ai. Ae maise o lea ua avea o ia ma vaega o lenei tuuga faavaomalo. Sa ia moomoo maimau pe ana mafai ona ia toe auina atu tagata uma i La Veraine, ma e ui ina fiafia tagata le talafeagai, ae o ia ma ni nai tagata filifilia o le a latou iloiloina mea lilo a Atua.
  
  Ona ia ataata lea i le potu avanoa. E tatau lava ona o faatasi le iloiloga ma ni nai taimi taua o le malolo faigata. Atonu e fa'afeto'ai ni tama'ita'i fa'ata'ita'i e le tasi i le isi i totonu o se malae, tu'u atu ia i latou se ala e alu ese ai. Ae sili atu, ia tuu faatasi nisi o ana pagota e faasaga le tasi i le isi. O lo latou fa'avalevalea ma lo latou fa'anoanoa na fa'aalia ai i taimi uma le mata'ina sili.
  
  O lo'o tatagi lana imeli. Na aliali mai se vitio i luga o le lau, faʻaalia ai le teine fou, Karin Blake, o loʻo nofo i luga o lona moega i filifili.
  
  "Mulimuli". Na tilotilo atu Frey ia te ia mo le taimi muamua. Na makaina e le fafine Blake ia fitafita taʻitoʻatolu na ia auina atu e faoa o ia, o le tasi e saua. O ia o se tagata poto tele, o se meatotino moni, ma na faatoa lokaina lava o ia i totonu o si ana falepuipui laitiiti i La Vereina, e faatali le taunuu mai o Frey.
  
  Aano o manu fou mo lona fiafia. Mai le toto o le tagata mama lona manuia e faavavau. O lea la ua fai o ia ma ana meatotino. Sa tipi lona lauulu enaena, mananaia ni pa, ma se pea lapopoa mata-e ui ina sa le mautinoa e Frey le lanu ona o le tulaga lelei o le ata. O se tino aulelei - e le paʻu pei o se faʻataʻitaʻiga; sili atu le faatosina, lea, e mautinoa lava, o le a tosina atu i le itupa lalelei.
  
  Na ia pa'i atu i ona foliga faanumeraina. "O le a vave ona e sau i le fale, si a"u tama..."
  
  O le taimi lea na matala ai le faitoto"a ma savali mai ai loa i totonu se Milo fa"avalevalea, ma talotalo mai lana telefoni i le tasi lima. "O ia," o lana alaga lea. "Alicia!" Sa i ai se ataata faavalevalea i ona foliga faavalevalea.
  
  Sa natia e Frey ona lagona. "Ia? Ioe, ta'u mai. O lena vaega mulimuli i Niu Ioka, sa tatau ona avea ma a"u." Na te le'i fa'atuatuaina le fafine Peretania.
  
  Sa ia faalogo atu ia te ia, ma ataata a o ia faamatala atu le mea e sosoo ai e agai i ai, ma le faanuminumi ina ua ia faalogo atu o loo agai atu tagata Suetena ma a latou soa, ona le mafai ai lea ona taofia o ia ae na o le susulu ina ua ia folafola atu o le a le pine ae ia uuina uma tagata Kanata. fuainumera.
  
  Ona mafai lea ona ia faauigaina lenei tusitusiga uiga ese i pito o le Talita ma vaai pe na faia isi vaega i le mea e tasi e le masani ai. Ona ia maua lea o vaega e tolu ma se avanoa.
  
  "O le mea sili e te atamai," o lana tala lea i totonu o le telefoni, ma tilotilo totoa ia Milo. "Ou te tulimatai atu i le faʻaaogaina o lenei atamai pe a tatou toe feiloaʻi lata mai." Ua fai si leva talu ona ia tuia se rosa Peretania.
  
  Ua fa'ata'ata Frey i totonu ina ua pupula mata o Milo i le mafaufau o le a toe feiloa'i ma lana uo teine. O loo toe manatua pea le tali a Alicia i lona mafaufau.
  
  E pei ona e finagalo ai, lau susuga.
  
  
  LUA SEFULU VALU
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  I le aso 12 o Setema, na faapogisaina ai le la i luga o Hawaii i le pogisa o timuga o parachute Jellyfish, o le parachute saini a le militeri a Amerika. I se gaioiga tulaga ese, Delta Commandos na tulaʻi mai e siomia e Suetena SGG ma Peretania SAS - ma le tasi leoleo Niu Ioka - i luga o se matafaga mamao i le itu i matu o le motu.
  
  Na amata ona tamoe Drake i le matafaga, o le oneone ua faamaluluina lona tulaueleele, tatala lana parachute ma vave ona liliu e siaki le alualu i luma o Kennedy. Na tu'u o ia i le va o ni tama Delta, pa'u i le tulivae e tasi, ae e le'i umi ae tulai i luga.
  
  Sa tatau ona nofo Ben i le vaalele a o faaauau lana sailiga faatasi ai ma le fesoasoani a Hayden, o le na auina atu o se "faufautua" i le US i le misiona.
  
  I le poto masani a Drake, o faufautua e masani lava ona sili atu ona aoaoina o latou pule-tagata matamata i ofu mamoe, e faapea.
  
  Sa latou taufetuli i luga o le matafaga i le vevela o le la o Hawaii, e tolusefulu fitafita a le Vaega Faapitoa na aʻoaʻoina, aʻo leʻi oʻo atu i se malifa malu o loʻo malu i luga o se fala o laau.
  
  O iinei na taofia ai i latou e Thorsten Dahl. "E te iloa tulafono. filemu ma mausali. O le sini o se potu teu oloa. I luma!"
  
  O le faaiuga na faia e taia le maota o le taitai muamua o le Serbian mafia ma le malosi sili. Sa matua faigata lava le taimi ia i latou - atonu ua iloa foi e a latou fili le nofoaga o Valkyries i le taimi nei, ma o le mauaina o le lima maualuga i lenei tuuga e taua tele.
  
  Ma i le taimi o lana nofoaiga, o Davor Babic e le o se tagata alofa.
  
  Sa latou feaei i luga o le malifa ma taufetuli atu i le isi itu o le auala, agai sao atu i le faitotoa patino o Babich. E le'i pa'i atu foi le savili ia i latou. Na faia le osofaʻiga, ma e leʻi atoa se minute na faʻaitiitia ai faitotoʻa uʻamea uumi i ni fasi uʻamea. Sa latou oso atu i totonu o le faitotoa ma taape solo i le eria. Na lafi Drake i tua o se pama mafiafia, ma suʻesuʻe le mutia matala e tau atu i luga o faasitepu maamora tetele. I lo latou pito i luga sa i ai le faitotoa i le maota o Babich. I itu uma e lua o loʻo tu ai faʻatagata faʻatauvaʻa ma oa o aganuu a Hawaii, e oʻo lava i se faʻatagata Moai mai le Easter Island.
  
  Leai se gaioiga i le taimi nei.
  
  O le Serbian mafia litaea na matua talitonu ia te ia lava.
  
  O le tagata SAS, o ona foliga afa natia, na se'e i tafatafa o Drake.
  
  "Talofa, uo tuai. Manaia le aso, sa'o? Ou te fiafia pe a pa sa'o le la i tioata. E momoli mai e Wells ana moomooga lelei."
  
  "O fea o iai lena toeaina vale?" E le'i 'ave'esea e Drake ona mata mai le togalaau.
  
  "Na ia fai mai o le a ia faafesootai oe mulimuli ane. O se mea e uiga i lou nofo aitalafu ia te ia mo sina taimi."
  
  "Tagata matua palapalā."
  
  "O ai Me?" - fesili Kennedy. Sa ia toe selu i tua lona lauulu ma ofuina se toniga a le fitafita e leai ni foliga i luga o se ofuvae. Sa ia te ia ni Glock se lua.
  
  O Drake, e pei ona masani ai, e le"i aveina ni a"upega fa"atasi ma ia, se"i vagana ai lana naifi fa"apitoa.
  
  Fai mai le tama fou a le SAS, "Old Drake Flame o iinei. Ae sili atu ona taua, o ai oe?"
  
  "Omai, alii. Taulai atu i lenei mea. Ua lata ona matou faia se tasi o osofaʻiga sili ona tele i tagata lautele i le tala faasolopito."
  
  "Sivili?" Na faauu Kennedy. "Afai o lenei alii o se tagata lautele, o aʻu o le asini a Claudia Schiffer."
  
  O le Delta Team ua leva ona i luga o sitepu. Na sau Drake mai le lalafi i le taimi lava na amata ai, ma tamoe atu i luga o le eleele avanoa. Ina ua oo atu o ia i le afa, na amata le leo.
  
  Na aliali mai ata i le pito i luga o le faasitepu, o laei eseese i suti, pusa pusa, ma mitiafu tipi.
  
  E ono pu pupuu na tatagi. E to'aono tino na pauu ma le ola i lalo o fasitepu. O le Delta Team na afa i luga. O le alaga faanatinati lea na sau mai se mea i luma atu ao o'o atu Drake i lalo o le faasitepu ma tolotolo i le itu taumatau, lea na maua ai e le pa maa pi'opi'o sina ufiufi.
  
  Na tatagi le fana, leotele, o lona uiga na sau mai Serbs. Na liliu Drake e toe siaki Kennedy, ona laa faalua lea i luga.
  
  I tua atu o latou, o se tamai fasi iliili na tau atu i le faitotoa o le maota, lea sa tu i le va o afa e lua o le fale H-foliga. Na aliaʻe mai ni aliʻi faʻaauupegaina mai faitotoʻa matala ma mai le sasaina o faitotoʻa Farani i itu uma o le faitotoʻa.
  
  E tele naua.
  
  Ua fa'ate'ia i latou - ae vave ona toe fa'apotopoto. Masalo e le fa'atauva'a tele. Na iloa e Drake le mea o le a oʻo mai ma sulufaʻi i totonu o se aofaʻiga ese o faʻatagata. Na iu ina ia tosoina Kennedy i le fasi mai le Easter Island.
  
  O le lona lua mulimuli ane na fa'alogoina le pa'u o fana. Na fa'ate'ia leoleo na fa'atūina pupuni ta'i i itu uma. Na pa'u Drake i lona manava ao taia e le tele o pulufana le faatagata i le pa'ō.
  
  Sa taufetuli i luma leoleo. Sa fa'afaigaluegaina i latou maso, na filifilia mo lo latou valea malosi nai lo lo latou atamai. Sa latou taufetuli sa'o atu i laina afi ma le faaeteete mai tama Delta ma pauu ai, ma feminomiai i le tafetotoi.
  
  Ua ta'e tioata i o latou tua.
  
  Na faalogoina le tele o fana mai faamalama o le maota. Na maua e le fitafita Delta le manuia se pulufana i le ua ma paʻu ai loa ma oti.
  
  E toalua leoleo na tautevateva i luga o faatagata, o le tasi o i latou na manua teisi. Na toso lemu e Drake lana lau ma faatalitali mo se tasi o i latou e savali faataamilo i le faatagata.
  
  O le mea mulimuli na vaʻaia e le Serb manuʻa o lona lava toto o loʻo tafe aʻo tipi e Drake lona faʻaʻa. Na fana e Kennedy le Serb lona lua, misia, ona lupe lea mo se ufiufi ao ia sii i luga lana auupega.
  
  O le samala na kiliki avanoa.
  
  Na tu i luga Kennedy. E tusa lava pe tatala le auupega pe leai, sa feagai lava o ia ma se tagata tetee ita tele. Sa sasau e le leoleo le moa, ma feminiai ona maso.
  
  Na laa ese Kennedy mai le tulaga, ona oso ai lea i luma a o lona malosi na alu ese ai o ia. O se kiki vave i le gaogao ma le tulilima i tua o lona ua na pau ai o ia i lalo. Na ia ta'avale, ma fa'afuase'i ona uu le lau i lona lima, ma taia ai i se afu lautele. Na tu'u i tua Kennedy na lava lava mo le pito mata'utia na pasi atu ai lona alafau a'o le'i tuleia ona tamatamailima ua fa'atete i totonu o lana paipa.
  
  Na ia faalogoina le malepelepe o le ga'o vaivai, na ia faalogoina ua amata ona latina.
  
  Sa ia liliu ese. Ua uma. Sa leai sona manao e matamata i lona maliu.
  
  Sa tu Drake ma matamata. "E leai se leaga".
  
  "Atonu o le a tu"u nei lou pepe ia te a"u."
  
  "Ou te le faia..." Sa tu faafuasei. Po o ia ea? "E leai se mea e sili atu nai lo le matamata i se fafine ma se fana."
  
  "Leai se mea o iai". Na tolotolo Kennedy i tua o le pou totem, o se isi tulaga ese o le maota, ma suʻesuʻe le vaaiga.
  
  "O le a ta eseese auala," o lana tala lea ia te ia. "E te su'e se potu e teu ai mea. O le a ou toe foʻi."
  
  Sa ia faia se galuega talafeagai e nana ai lona le mautonu. "E te mautinoa?"
  
  "Ei le tamaloa, o aʻu o se leoleo iinei, manatua? O oe o se tagata lautele. Fai e pei ona faatonuina ai oe."
  
  
  ***
  
  
  Na vaavaai atu Drake a o tolotolo atu Kennedy i le itu taumatau, agai atu i tua o le maota, lea na vaaia ai e le satelite se helipad ma ni fale maualalalo. O le vaega a le SAS ua uma ona faʻapipiʻiina iina ma e tatau ona faʻaulufale i lena lava taimi.
  
  Na ia iloa atu o loʻo nofo pea lana vaai i lona tino, na faʻafuaseʻi ona moomoo lona faiʻai e faʻaalia lana asini i ofu o loʻo ia ofuina.
  
  O le te'i na luluina ai o ia. O le lotomaualalo ma le le mautonu na tuufaatasia ai malosiaga i lona ulu, ma mafua ai se asiosio o le masalosalo ia te ia lava. Lua tausaga talu ona alu ese Alison, e silia ma le fitu selau aso o le le mautonu. O le loloto e le masani ai o le onā faifaipea, sosoo ai ma le gaumativa, ona faasolosolo malie ai lea, matua tuai lava i le olaga masani.
  
  Latou te le'i i ai lava iina. Leai se mea lata ane.
  
  Pe o lona tulaga vaivai e tautala ai?
  
  Fuafua e.
  
  Galulue i lima. Taumafai e toe fa'afo'i lau fa'afitafita ma tu'u ai mea fa'alemalo i tua mo sina taimi. Na ia tago atu i fana mai leoleo uma ma tolotolo i le va o faatagata seia oo ina tu i le faatausiusiuga o le auala taavale iliili. Na ia vaʻaia ni sini se tolu i faʻamalama eseese e tolu ma faʻaulu faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  
  E lua le ee ma le ee. E leai se leaga. Ina ua toe oso i fafo le ulu na totoe, saili mo lona nofoaga, na liliu e Drake i se lanu mumu.
  
  Ona tamoe lea o ia, ae na o ona tulivae e tu i fafo o le pito i luma o le maota, o lona ulu na tau i le maa talatala. Na ia toe tepa i tua i le 'au a Delta, o le na faanatinati atu e tuliloa o ia. Sa luelue lona ulu i lo latou taitai.
  
  "E ala mai". Na luelue le ulu o Drake agai i le faitotoa, sosoo ai ma le itu taumatau. "Potu teu oloa."
  
  Na latou o atu i totonu, o Drake mulimuli, oomi atu i le pioga o le puipui. O se faasitepu u'amea lautele na felafoa'i i o latou luma i le tulaga lona lua o le maota.
  
  A o latou fetolofi i luga o le puipui, e to'atele tagata Serbs na fa'aalia i luga o le fogafale pito i luga o le poletito i luga tonu o latou. I se taimi vave, na faigofie ai le au a Delta.
  
  I le leai o se mea e alu i ai, na faapau ai Drake i ona tulivae ma sasaa le afi.
  
  
  ***
  
  
  Na tamoe Kennedy i le laina laau lea e tuaoi ma le puipui pito i fafo o le maota ma amata ona saoasaoa. I le emo o le mata, na ia taunuu ai i tua o le fale ae leʻi paʻu le fitafita SAS e leai ni foliga i lona manava i ona luma.
  
  E pei o se lapiti, sa tu o ia ma le le gaioi, sa faamemelo i le paelo o le fana. Mo le taimi muamua i masina, na aluese uma ai mafaufauga o Thomas Caleb ia te ia.
  
  "Pape!"
  
  "Ua lelei," o le tala lea a se leo i tafatafa o lona taliga taumatau. Sa ia lagonaina le mata malulu e na o le milimita le mamao mai ia te ia. "O le manulele lea a Drake."
  
  O le faamatalaga na aveesea ai lona fefe. "O le manu a Drake? Ua ou alu!"
  
  Sa savali atu le tamaloa i ona luma, ma ataata. "Ia o lea la, e tusa ai ma lau peresitene, e le taua Miss Moore, ou te manao e faailoa atu aʻu i se tulaga lelei, ae e le o le taimi nei po o le nofoaga. Valaau a"u ia Wells."
  
  Na iloa e Kennedy le igoa, ae e leʻi toe fai mai se isi vaega o se vaega tele o fitafita Peretania na faʻataʻamilomilo ia te ia ma amata ona tuʻu faʻailoga. O le pito i tua o le fanua a Babich sa i ai se patio tele e laina i maa Initia, o se vaitaele tele o le Olimipeka o loʻo siʻomia e nofoa malolo ma fale papaʻe, ma le tele o fale sikoa, mataga e le fetaui ma isi mea teuteu. I tafatafa o le fale tele sa i ai se helipad lapotopoto na faʻapipiʻiina ma se helikopter sivili.
  
  Ina ua mavae le tele o tausaga o savali i magaala o Niu Ioka, na tau mafaufau Kennedy pe moni le solitulafono. Na totogi e nei alii ma Kalepo. Semanu e totogi e Chuck Walker pe ana le vaai Kennedy ia te ia o teuina le faaputuga.
  
  Sa tutumu nofoa la. O nisi o alii ma tamaitai e le lavalavā ua tutu nei ma le te'i, ma uu o latou ofu ma taumafai e ufiufi le tele o aano. Na taʻua e Kennedy o nisi o tama matutua e le mafai ona taulimaina le paʻu o le hippopotamus, ae o le tele o tamaitai talavou e mafai ona latou faia na o le lua lima ma le afe agavale.
  
  "O tagata nei... se"i ta ta"ua i latou o malo... masalo e le o se vaega o le vaega Serbian," o le tala filemu lea a Wells i totonu o le faaleotele leo. "Ave ese i latou," na ia luelue atu ai i alii ta"ita"i e toatolu. "O le isi vaega o outou o loo agai atu i le itu i tai o nei fale."
  
  A o amata ona vaeluaina le vaega, e tele mea na tutupu i le taimi e tasi. Na amata ona feliuliua'i lau helikopa; o leo o ana afi na malemo vave ai le leo o i latou na latalata ane. Ona oo mai ai lea o se gogolo loloto, e pei o le pa'o o se faitotoa tapuni tapuni, na muamua atu i le gogolo faafuasei o se taavale malosi. Mai tua o le itu i le sami o fale mataga, na aliali mai ai se fasi uʻamea paʻepaʻe - o le Audi R8 faʻavavevave i le saoasaoa maualuga.
  
  E oo atu i le taimi na ia taunuu ai i le faapaologa, o se tone matautia o pulufana. Na paʻu i totonu o fitafita SAS ua maofa, ma lafo atu ai i latou e taʻele ma paʻu i luga o le ea. O le isi taavale na tu mai i ona tua, o le taimi lea e uliuli ma lapoa.
  
  Na amata ona taamilo vave lau o le helikopa ma ua amata ona tagiauē ona afi. Na tetete le masini atoa, ma sauni mo le lele.
  
  O Kennedy, ua te'i, sa na o le faalogo a o alaga atu Welles i faatonuga. Na tete'e o ia ina ua tafana e fitafita SAS na totoe.
  
  Na malepe uma seoli i totonu o le togalaau.
  
  Na sasaa e fitafita le afi i luga o le Audi R8 saosaoa, o pulufana na tuia ai lona tino uʻamea, tuʻia le paʻu fender ma faitotoa. Na saoasaoa le taavale agai i le tulimanu o le fale, ma liliu i le minute mulimuli e fai ai se pioga vave.
  
  O iliili na fana mai i lalo o ana pa'u e pei o ni roketi laiti.
  
  O le pulufana na taia ai le tioata o le matagi, ma faaleagaina ai. Na mate moni lava le taavale i le vaeluagalemu o le vaalele, na pe lona afi ina ua pa'ū malosi le avetaavale i tua o le uili.
  
  Na tamoe atu Kennedy i luma, ma sii i luga lana fana. "Aua le minoi!"
  
  A o le'i oo atu o ia i le taavale, na iloa ane e na o le ave taavale lana pasese.
  
  Maunu.
  
  O le helikopa e lua futu i luga aʻe o le eleele, ma taamilo malie. Na alaga le fitafita SAS, ae leai se ita moni i lona leo. O le taavale lona lua, o le Cadillac e fa-faitotoa uliuli, o lea ua saoasaoa i luga o le vaitaele tele, o ona paʻu o loʻo lafoaʻi galu o le vai i itu uma. Sa pogisa faamalama. E le mafai ona iloa po o ai sa i totonu.
  
  Na ola le afi lona tolu, ua le iloa atu nei.
  
  Na sasaa e fitafita le Cadillac, ma faaleagaina ai paʻu ma le avetaavale i ni fana se tolu. Na se"e le ta"avale ma pa"u ai lona pito i tua i le vaita"ele. Wells ma isi fitafita e toatolu na taufetuli atu ia te ia, ma feei. Na taula'i atu le mata o Kennedy i le helikopa, ae pei o le Caddy, o ona faamalama e le malamalama.
  
  Na taʻua e Kennedy o se vaega uma lea o se fuafuaga lavelave o le sola ese. Ae o fea sa iai le Davor Babic moni?
  
  Na amata ona maualuga le helikopa. Na iu lava ina vaivai le SAS i lapataiga ma fana i le pito i tua. Na amata ona taamilo le masini mataʻutia, ona tootuli ai lea o se tamaloa i lalo ma se faʻamalama grenade ua sauni.
  
  Na taunuu Wells i le Caddy. E lua fana na fai. Na faalogo Kennedy e ala i le masini faaleotele leo o Babich o loo i ai pea i fafo. O lea la ua sau le taavale lona tolu i le tulimanu, o loo taalili le afi e pei o se tagata tuumou o le Formula 1, ae o se Bentley, tele ma le lototele, o lona i ai o loo alaga e aveese ai seoli mai lo'u ala!
  
  Na oso Kennedy i luga o laau. Sa mulimuli atu ia te ia ni nai fitafita. Na faliu Wells ma fa'a fana vave e tolu na fiti sa'o mai fa'amalama o le itu.
  
  tioata e le pulufana!
  
  "O se vale lea!"
  
  O upu na fai i se vaega itiiti o le sekone ua tuai e laveai ai le helikopa-na tatala ai le grenade-o lona tau pāpā na pa i le pito i lalo o le helikopa. O le helikopa na malepelepe, ma salalau solo uʻamea i soo se mea. O se fasi uamea gau na mimilo na pa'u sa'o i totonu o le vaita'ele, ma aveesea ai le faitau afe o kalone vai i se malosi tele.
  
  Na fa'atali Kennedy se'ia o'o atu le Bentley leaga i tua atu ia te ia, ona tuli loa lea. O le toesea vave na taʻu atu ia te ia e na o le tasi lava le avanoa e puʻea ai le Serb ua sola.
  
  Na vaʻaia e Wells lenei mea i le taimi lava e tasi ma faʻagasolo ai loa. O le R8 ua matua masaesae, ae o le Caddy sa tumau pea, o ona uili na o le inisi i lalo o le vai i luga o le maamora faasitepu o le vaitaele.
  
  Wells ma ana fitafita e toalua na taufetuli agai atu ia Caddy. Na alu Kennedy i le sailiga vevela, ma le naunau e pule. I lena taimi, na faalogoina ai se leo uiga ese o le ea, e pei o se asiosio ua alu atu, ma faafuasei lava ona pa le tulimanu o le fale o Babich.
  
  "Lo"u Atua e!" Na pa"u Wells i le palapala e o"o lava i lona to"afilemu na malepelepe. Na felelei solo otaota i itu uma, ma timu i luga o le vaitaele ma le patio. Na osooso Kennedy. Sa liliu atu lona ulu agai i le papa.
  
  O se helikopa uliuli na faapepepepe iina, o se ata o loo talotalo mai lona faitotoa matala.
  
  "E te fiafia i ai?"
  
  Ua sii a'e le ulu o Wells. "Alicia Miles? O le ā ua outou faia i le suafa o mea paia uma?"
  
  "E mafai fo'i ona saeia lau tama'i polo i lena fana, lau toeaina fue. Ua e aitalafu ia te au. Na ata Alicia ina ua tula'i le helikopa mo sina taimi a'o le'i liliu e tuli le Bentley.
  
  O Kanata sa i ai iinei.
  
  
  ***
  
  
  Na ta'avale i luma Drake a'o le'i liua le puipui i ona tua i le sisi Suiselani. E le itiiti ifo ma le tasi le pulu na lele latalata atu na ia faalogoina ai lona tagi. Na ia faia se pito i luma e alu ai i luga o le tulaga i lalo o le poletito i le taimi lava e tasi ma le tele o le au a Delta. O le taimi lava na i ai, sa ia tulimata'i i luga ma sasaa le afi.
  
  E pei ona faamoemoeina, sa fai si vaivai le fola o le faapaologa. Na taofi le fana i luga ae amata le feei.
  
  Na talotalo atu e le taitai Delta lona lima i lona agavale i le itu o le fale teu oloa. Sa vave ona la taufetuli atu i ni potu se lua ua matagofie ona fai ae gaogao. Na talo atu le ta'ita'i ia i latou e tutu i tafatafa o se tasi lea na lapataia e le latou satelite mata'ituina e i ai se mea faapitoa - o se potu natia i lalo o le eleele.
  
  Na lafo i totonu o grenades, sosoo ai ma fitafita Amerika o loʻo alalaga faʻafefe e faʻaopoopo i le faʻalavelave faʻalavelave. Ae ui i lea, na vave ona latou auai i le taua o le lima i le lima e le afa sefulu o leoleo Serbian. Na mapuea Drake ma laa i totonu. Sa faatumulia le potu i le vevesi ma le le mautonu mai le pito i le pito. Na emoemo o ia ma iloa ai o ia o loʻo faʻafeiloaʻi ma se leoleo tele, o le na ataata ma pupuu aʻo leʻi faʻafefe i luma mo se fusi urosa.
  
  Na vave ona 'alo Drake, ta fatuga'o ma ta le solar plexus i se lima malo ma se pelu. E le'i tete foi le tagata-manu.
  
  Ona ia manatua ai lea o le upu tuai e uiga i fusuaga o le pa - afai e lavea e lau paga i le tino e aunoa ma le malo, e sili ai ona e tamoe, alii, aua ua e matua leaga lava...
  
  Na solomuli Drake, ma fealua'i ma le faaeteete i lona fili ua le gaioi. O le Serbian e lapo'a, ma le ga'o paie i luga o maso malo, ma lona muaulu e lava lona lapo'a e ta'i ai poloka sima ono inisi. Na aga'i atu le tamaloa i luma ma le le mautonu, ma faalautele lima. E tasi le paʻu ma Drake semanu e nutimomoia i le oti, oomi ma nutimomoia e pei o se vine. Na vave ona laa i tua, faafoliga i le itu taumatau, ma sau i luma ma tui vave e tolu.
  
  Mata. Taliga. Fa'a'i.
  
  E feso'ota'i uma le tolu. A o moeiini mata e le Serbian i le tiga, na faia e Drake se togi mata'utia i totonu o se kiki lele na maua ai le malosi tele e tu'i ai lenei brontosaurus mai ona vae lautele.
  
  Na paʻu i lalo le tamaloa i le fola ma le leo e pei o se mauga ua paʻu. O atavali na pauu mai le puipui. O le malosi na ia maua mai i lana lava oso i tua na le iloa ai o ia a o tau lona ulu i le nofoa.
  
  Na fa'asolo atili atu Drake i totonu o le potu. E toʻalua tama Delta na fasiotia, ae na faʻaumatia uma tagata Serbia. O se vaega o le pa i sasae na matala, ma o le toatele o tagata Amerika na tutu faataamilo i le avanoa, ae o lea ua solomuli lemu, ma fetuu le fefe.
  
  Na faanatinati atu Drake e faatasi ma i latou, ma le le mafai ona mafaufauina po o le a se mea na mafua ai ona popole le fitafita Delta. O le mea muamua na ia vaaia o faasitepu maa e tau atu i lalo i se potu i lalo o le eleele e malamalama lelei.
  
  O le lona lua o le Panther uliuli, o lo'o alu a'e lemu i fa'asitepu, o lona gutu lautele e fa'aalia ai se laina o nifo ma'ai.
  
  "Fuuuuck..." o le ata lea a se tasi o Amerika. Sa le mafai e Drake ona ioe atili.
  
  Ua masii atu le manu, ua tootuli e ta. Na solomuli Drake a'o oso le manu i le ea, 100 pauna o maso mata'utia i le ita tele. Na ia tu i luga o le faasitepu pito i luga ma taumafai e taofimau, i taimi uma o loo taulaʻi atu ana mata lanumeamata i luga o fitafita solomuli.
  
  "Ou te le fiafia i le faia o lenei mea," o le tala lea a le taʻitaʻi o Delta, ma taulaʻi i lana fana.
  
  "Faatali!" Na iloa atu e Drake se mea o emo mai i le malamalama o lamepa. "Faatali lava. Aua le minoi."
  
  Sa taufetuli i luma le manu. O le Delta Team na taofia o ia i le fana a o ia ui atu i le va o i latou, ma sau ma le le fiafia i leoleo Serbian ua vaivai a o latou tuua le potu.
  
  "O le a le-?" O se tasi o tagata Amerika na faʻafefe ia Drake.
  
  "E te le'i vaai ea? Sa ia ofuina se asoa na fa'amauina i taimane. Ou te manatu o se pusi faapena, e nofo i se fale e pei o lenei, ua aʻoaʻoina e osofaʻi pe a faalogo i le leo o lē e ana."
  
  "Manaia le valaau. Ou te lē manaʻo e fasi se manu faapena." Na talotalo atu le taʻitaʻi o Delta i tagata Serbs. "Ou te faʻaaluina le aso atoa e fiafia ai ma nei tagata leaga."
  
  Sa amata ona latou savavali i lalo i faasitepu, ae tuua ai ni alii se toalua o loo leoleoina. O Drake o le lona tolu lea na oo atu i le fola o le vault, ma o le mea na ia vaaia na lulu ai lona ulu i le ofo.
  
  "O le a le faapi"opi"o o nei tama"i vale vale?"
  
  Na tumu le potu i mea na mafai ona ia faamatalaina o 'trophies'. O mea na manatu Davor Babic e taua ona - i ana faiga faapi'opi'o - e taua i isi tagata. Sa i ai kapoti i soo se mea, tetele ma laiti, sa faatulaga fa'afuase'i.
  
  Tyrannosaurus rex ivi auvae. O le tusitusiga i talaane o loʻo faitauina 'Mai le Edgar Fillion Collection - Lifetime Award'. E le gata i lea, o se ata faʻaalia o le tamaʻitaʻi taʻutaʻua o loʻo i ai le faʻamaufaʻailoga 'Na manaʻo e ola'. lima na faailoaina o le 'Loia Itumalo Nu. 3'. .
  
  Ma sili atu. A o savali solo Drake i pusa faʻaaliga, taumafai e faʻafetaui lona tuʻinanau leaga ma le mafaufau, na iu lava ina ia matauina mea matagofie o loʻo latou sailia.
  
  Valkyries: O se pea faatagata pa'epa'e kiona o lo'o fa'amau i luga o se poloka lapotopoto mafiafia. O faatagata uma e lua e tusa ma le lima futu le maualuga, ae o le uiga ofoofogia o ia faatagata na aveesea ai le manava o Drake. E to'alua ni tama'ita'i puputa, e le lavalavā ma foliga e pei o Amasoni malolosi o aso anamua, ma fa'alatalata uma o la vae, e pei o nofonofo i luga o se mea. Masalo o se solofanua apaau, o le manatu lea o Drake. Na moomoo Peni maimau pe ana ia iloa nisi mea, ae na ia manatua na faaaoga e Valkyries i latou e felelei ai mai lea taua i lea taua. Na ia matauina le muscular vae, foliga masani o foliga ma pulou faʻalavelave seu.
  
  "Oka!" - alaga le alii mai Delta. "Maimau pe ana i ai sau pusa ono o lenei mea."
  
  E sili atu le manino, o Valkyries uma sa tusi agai i luga i se mea e le iloa i o latou lima agavale. Fa'asino atu, e pei ona mafaufau nei Drake, sa'o i le Tuugamau o Atua.
  
  Ana mafai ona latou mauaina Ragnarok.
  
  I lena taimi, na taumafai ai se tasi o fitafita e aumai se mea mai le pusa faʻaaliga. Na tatagi se logo leotele ma paʻu i lalo le faitotoʻa uamea i lalo o faasitepu, ma poloka ai lo latou ulufafo.
  
  Na vave ona aapa atu tagata Amerika mo masini kesi. Na lulu le ulu o Drake. "Aua le popole. E iai se mea e taʻu mai ia te aʻu o Babich o le ituaiga o tamaʻitaʻi e sili ona manaʻo le gaoi e maua ola ma kiki."
  
  Na tilotilo atu le ta'ita'i Delta i pa o lo'o tetete. "Ia feula fasi laau nei."
  
  
  ***
  
  
  Na tilotilo Kennedy ma le ofo ina ua uma le helikopa ma le solomuli o Bentley. Sa foliga le mautonu foi Wells ao ia sioa i le lagi.
  
  "Usu," na faalogoina e Kennedy lona manava. "Sa ou aoaoina lelei o ia. E faapefea ona ia liliu atu i se faalata?"
  
  "O le mea e lelei ai ua alu," na faamautinoa e Kennedy o loo saisai pea lona lauulu i tua mai na osooso uma ma tilotilo ese ina ua ia matauina ni alii SAS o loo lapopoa o ia. "Sa ia te ia tulaga maualuga. Ia, afai ua maua e Drake ma Delta Team le Valkyries, e mafai ona tatou sosola ese aʻo pisi Alicia ma Babich.
  
  Na foliga mai o Wells na saeia i le va o ni filifiliga taua se lua, ae leai se tala a o latou taufetuli solo i le fale agai i le faitotoa autu. Na latou vaaia le liliu atu o le helikopa e fetaui ma le Bentley. Sa tatagi mai fana ma fiti mai le taavale na sola. Ona fa"afuase"i lea ona taofi le ta"avale ma tu ai i totonu o se ao iliili.
  
  O se mea faitino sa mau i fafo o le faamalama.
  
  O le helikopa na pa'ū ifo mai le lagi, o lona tagata fa'afoe e i ai se lagona toetoe lava a fa'alenatura, a'o agi le RPG i luga o le ulu. O le taimi lava na paʻi ai lana faaseʻe i le eleele, na sasaa atu i fafo le au faʻatau a Kanata mai faitotoʻa. Na tupu se fana.
  
  Na manatu Kennedy na ia vaai ia Alicia Miles, o se tagata lalelei ua ofuina i le ofutau fufusi o lona tino, oso atu i le vevesi e pei o le leona faataoto. O se manu na fausia mo le taua, na faia'ina i le sauā ma le ita o ia mea uma. E ui lava ia te ia lava, na lagona e Kennedy lona toto ua malulu.
  
  Pe o le fefe lea sa ia lagonaina?
  
  A'o le'i mafaufau o ia, na pa'u ifo se tagata manifinifi mai le isi itu o le helikopa. O se ata na ia iloaina i se taimi vave lava.
  
  Polofesa Parnevik!
  
  Sa tautuumu atu o ia i luma, ma le le mautonu i le taimi muamua, ae mulimuli ane ma se naunautaiga faafouina, ma iu ai ina tolotolo a o sosolo atu pulufana i luga a"e o lona ulu, o le tasi na pasi i totonu o le lima o lona ulu.
  
  Na iu lava ina latalata atu Parnevik mo le SAS ma Kennedy e tosoina o ia i le saogalemu, e le o iloa e tagata Kanata, na auai atoatoa i le taua.
  
  "E sa"o," o le tala lea a Wells, ma tusi lona lima i le fale. "Sei o tatou faauma lenei mea."
  
  
  ***
  
  
  Na fesoasoani Drake i le tosoina o le Valkyries i luma a'o fa'apipi'i e ni nai tama'i sina mea pāpā i le fa'a'ai. Sa latou ui atu i le ala vaapiapi i le va o faaaliga mataʻutia, ma taumafai e aua neʻi vaʻai totoʻa. O se tasi o alii Delta na toe foi mai i se siaki mataʻutia i ni nai minute talu ai ma lipotia se pusa oti uliuli o loʻo nofo i tua o le potu.
  
  O le siosiomaga o le faʻatalitali na umi atoa le sefulu sekone. Na mana'omia le mafaufau o fitafita e taofi ai lenei mea. O le itiiti ifo o lou iloa...
  
  E le o toe manatu lea a Drake. Ae sa ia matua le fia iloa. Na oo lava ina fememea'i, e pei o se tagata lautele, ina ua taia pa.
  
  Sa faalogoina le fana mai le potu i luga. O le Delta Guards na paʻu i lalo i luga o sitepu, ma maliliu i pu toto. O le lona lua na sosoo ai, e toasefululua alii ua faaauupegaina i fana masini na faaali mai i luga o le faasitepu.
  
  I fafo ma le fana, ufiufi mai se tulaga maualuga atu, Delta Team ua toilalo ma ua vaivai nei. Na alu malie atu Drake agai i le kapoti ma lona saogalemu, taumafai e aua le mafaufau i le valea o le maua faapena, ma pe faapefea ona le tupu lenei mea i le SAS, ma le talitonuina o le laki e le mafai e nei fili fou. faavalevalea e fana le Valkyries.
  
  Sa i ai ni nai taimi o le le mapu o le vevesi, sa oo i ai i le taofiofia o le filemu, seia oo ina alu ifo se tagata i faasitepu. O se ata ua ofu papae ma ofuina se matapulepule paepae.
  
  Na vave ona iloaina o ia e Drake. O le tagata lava lea na manumalo i le Talita i le York cat walk. Le tagata na ia vaaia i Apsall.
  
  "Ou te iloa oe," sa ia manava ia te ia lava, ona leotele atu lea. "Ua i ai iinei le au Siamani leaga."
  
  Na sii i luga e le tamaloa se fana o le .45 caliber ma talotalo solo. "Tuu lau auupega. outou uma. O lenei!"
  
  Leo faasausili. O se leo e patino i lima lamolemole, o lē e ana le mana moni, o le ituaiga e tusia i luga o pepa ma tuuina atu i kalapu na'o tagata. O le ituaiga tagata na te le iloa po o le a le galuega faalelalolagi moni ma le fiu. Atonu o se tagata fai faletupe, na fanau mai i le pisinisi o faletupe, po o se faipule, o le atalii o le au faipule.
  
  Na uu mau e alii Delta a latou auupega. E leai se tasi na fai mai se upu. Sa taufaamata"u le fetaua"i.
  
  Na toe ee le tamaloa, o lona tausia aʻe na le mafai ai ona ia iloa le lamatiaga.
  
  "E te tutuli? Sa ou fai atu nei!"
  
  Na fai mai le leo o Texan i se leo toso: "E le tupu, tamaʻi."
  
  "Ae... ae..." na tu le tamaloa ma le ofo, ona aveese faafuasei lea o lona matapulepule."O le a e faia!"
  
  Toeititi lava pa'u Drake. Ou te iloa oe! Abel Frey, Siamani faufau la'ei. Na fa'ate'ia Drake e pei o se galu oona. Sa le mafai. E pei lava o le vaai atu ia Taylor ma Miley i luga, o talie e uiga i le puleaina o le lalolagi.
  
  Na fetaui Frey ma le vaai a Drake. "Ma o oe, Matt Drake!" ua tetete lona lima ma le fana. "E toetoe lava o mea uma na e tauia mai iā te aʻu, ou te aveesea o ia mai iā te oe. O le a ou faia! Ma o le a ia totogiina. Oi, e faapefea ona ia totogi!"
  
  
  Ae na te lei iloaina, na tusi e Frey le fana i le va o mata o Drake ma fana.
  
  
  ***
  
  
  Na tamoe Kennedy i totonu o le potu ma vaaia ai le au SAS o tootuli i o latou tulivae, ma valaau mo le filemu. Sa ia vaaia i ona luma se vaega o alii matapulepule, o lo o ofuina le ofutau o le tino, ma faasino a latou auupega i le mea na ia manatu o le pusa lilo faalilolilo a Davor Babic.
  
  O le mea e lelei ai, e leʻi iloa i latou e tamaloloa.
  
  Na tepa i tua Wells ia te ia ma gutu, "O ai?"
  
  Na faia e Kennedy se foliga le mautonu. Sa mafai ona ia faalogoina se tasi o tagi, sa mafai ona ia iloa atu lona itu, .45 sa faaauau pea ona talotalo ma le le mautonu ona lima. Ina ua ia faalogo atu ia te ia o alaga le igoa o Matt Drake, sa ia iloa, ma sa iloa foi e Wells, ma i ni sekone mulimuli ane sa latou tafana ai.
  
  I totonu o le onosefulu sekone o le fusuaga na sosoo ai, na vaaia e Kennedy uma i le gaioiga lemu. Na fana e le tamaloa ofu papae lana .45, na taunuu mai lana fana i se vaelua sekone mulimuli ane ma toso le pito o lona peleue ao ui atu i le mea tautau. O ona foliga te"i ina ua faliu. O lo latou mafiafia, vaivai vaivai.
  
  Tagata leaga.
  
  Ona mimilo lea ma tafana alii ufimata. O fitafita SAS e toe faʻafoʻi lelei tuʻi ma le saʻo ma le toʻa. E tele atu afi e sau mai le vault. leo Amerika. leo Siamani. Leo i le Igilisi.
  
  O le vevesi vale, e pei o le fa'asolo a Taylor Swift, fa'afefiloi ma le papa tuai o Metallica. E le itiiti ifo ma le lua tagata Siamani na ia lavea - o isi na pau. Na alaga le alii ofu papae ma talotalo ona lima, ma faamalosia lana au e solomuli vave. Na vaaia e Kennedy latou ufiufi ia te ia ma feoti i le faagasologa, paʻu i fafo e pei o le pala mai se manuʻa, ae na ola pea le manuʻa. Na iu lava ina sola o ia i totonu o se potu pito i tua ma na o le toafa o ana alii na totoe.
  
  Na faanatinati atu Kennedy i lalo o le faletele i le atuatuvale ma se paʻu uiga ese i lona faai ma se aisa i totonu o lona fatu, e leʻi iloa foi le popole tele o ia seia oo ina ia vaai ia Drake o loo ola ma lagona le malulu o le fiafia ua tafe mai ia te ia.
  
  
  ***
  
  
  Na tulai Drake mai le fola, faafetai ona o le sini a Abel Frey e le mautonu e pei o lona malamalama i le mea moni. O le mea muamua na ia vaaia o Kennedy o tamoe i lalo o le faasitepu, o le lona lua o ona foliga ao ia tamoe atu ia te ia.
  
  "Faafetai i le Atua ua e manuia!" - na ia alaga ma fusi ia te ia aʻo leʻi manatuaina lona taofiofia.
  
  Na sioa atu Drake i mata iloa lelei o Wells a o lei tapunia lana lava mata. Sa ia fusiina o ia mo sina taimi, ma lagonaina lona tino paee, lona tino malosi, o lona fatu maaleale o loo tata i tafatafa o lona fatu. O lona ulu na oomi i lona ua, o le lagona matagofie lava e faʻafefe ai ana synapses.
  
  "Ei, ua ou manuia. O oe?"
  
  Sa ia toso ese, ma ataata.
  
  Sa savali atu Wells ia i laua ma nana lana ataata faasee mo sina minute. "Drake. Ose nofoaga ese e toe feiloa'i ai, tagata tuai, ae le o le fale fa'atau tulimanu i Earl's Court na ou mafaufau i ai. E tatau ona ou taʻu atu ia te oe se mea, Mata. Se mea e uiga ia Mai."
  
  Na vave ona tulia i tua Drake. Na fai mai e Wells le mea mulimuli na ia faamoemoeina. O le lona lua mulimuli ane, na ia matauina ai le ataata mou atu a Kennedy ma toso faatasi ai o ia. "Valkyries," na ia faailoa mai ai. "Sau loa a"o tatou maua le avanoa."
  
  Ae ua uma ona faʻatulagaina e le taʻitaʻi o Delta lenei mea ma valaʻau i latou. "E le o Egelani lea, alii. Tatou gaoioi. Na ou 'ai toetoe lava o Hawaii uma na mafai ona ou taulimaina i lenei tafaoga."
  
  
  LUA SEFULU IVA
  
  
  
  VAEGA O LE EA
  
  
  O Drake, Kennedy ma le isi vaega o le au osofaiga na feiloai ma Ben ma Hayden i ni nai itula mulimuli ane i se nofoaga faamiliteli e latalata i Honolulu.
  
  A o faagasolo taimi. Na tipiina le lipine mumu a le ofisa. Ua fa'alelei auala gaoa. Na femisaʻi malo, ona toʻatamaʻi lea, ona amata loa lea ona talanoa. Na fa'amalieina le pulega o le fouvalega i faiga fa'apolokiki tutusa o le susu ma le meli.
  
  Ma ua latalata mai le iuga o le lalolagi.
  
  O tagata taaalo moni na talanoa, popole ma taumatemate, ma momoe i fale e le lelei le malulu e latalata i Pearl Harbor. Na vave ona manatu Drake o le faʻafeiloaʻiga a Ben o lona uiga e laʻititi la latou alualu i luma e lipoti atu i la latou sailiga mo le isi vaega o Odin - Ona mata. Na natia e Drake lona ofo; sa ia talitonu moni lava o le poto masani ma le faaosofiaga o Peni o le a mafai ai ona foia uma faaataataga i le taimi nei.
  
  Na fesoasoani Hayden, le Failautusi Fesoasoani o le Puipuiga atamai, ia te ia, ae sa laititi lava le alualu i luma.
  
  Na pau lo latou faamoemoe o isi tagata apokalipika na auai-o Kanata ma Siamani-sa fai si lelei teisi.
  
  Na mua'i fa'aseseina le mafaufau o Ben i le fa'aaliga a Drake.
  
  "Abel Frey? Siamani pulepule? Alu ese, vale."
  
  "E moni, uo. Ou te pepelo ea ia te oe?"
  
  "Aua e te ta"ua le Whitesnake i o"u luma, Mata. Tou te silafia, o le matou fa'aili e iai fa'afitauli i le fa'atinoina o a latou musika, ma e le o se mea malie. Ou te le talitonu i ai ... Abel Frey?"
  
  Na mapuea Drake. "Ia, ua ou toe amata. IOE. Apelu Frey."
  
  Na lagolagoina o ia e Kennedy. "Na ou vaai i ai ma ou te manao lava e fai atu ia Drake e taofi le tautala faavalevalea. O lenei alii o se tagata fa'alilolilo. Seti i le German Alps - "Party Castle". Supermodels. Money. Life of a Superstar."
  
  "Uaina, fafine ma pese," o le tala lea a Drake.
  
  "Taofi!" o le tala lea a Peni. "I se isi itu," sa ia manatunatu ai, "o le faavaa atoatoa lea."
  
  "E faigofie ona faavalea le tagata valea pe a e taʻutaʻua," na ioe ai Drake. "E mafai ona e filifili lou taunuuga-po o fea lava e te manao e te alu i ai. E tatau ona faigofie le ave faananā mo nei tagata. Na'o le su'eina o lau mea anamua, filifili lau ato fa'amalo ma..."
  
  "...Faaofi le mea lea." Na uma malie Kennedy ma liliu atu ona mata ata ia Peni.
  
  "E tatau ona oulua lua..." na ia tautumumu ai. "...E tatau ona lua maua se potu faufau."
  
  O le taimi lena na sau ai Wells. "O le mea lenei ia Abel Frey... ua tonu ai e natia mo le taimi nei. Matamata ma faatali. Matou te faatutuina se autau faataamilo i lona maota, ae tuu atu ia te ia le saolotoga ina neʻi ia aʻoaʻoina se mea matou te leʻi iloaina."
  
  "I le tepa muamua, e foliga talafeagai lenei mea," na amata ai Drake, "ae..."
  
  "Ae o loo ia te ia lo"u tuafafine," o le tala lea a Peni. Na sii i luga le lima o Hayden e faafilemu o ia. "E sa'o i latou, Peni. Ua saogalemu Karin... mo le taimi nei. E leai se lalolagi."
  
  Na pupuni mata o Drake ae taofi lona laulaufaiva. E te le ausia se mea e ala i le tetee. O le a atili ai ona faalavelaveina lana uo. Sa toe faigata foi ona ia malamalama ia Hayden. Pe o lona manatu fa'afoliga fou na 'ai 'iā te ia? Pe sa ia mafaufau vave mo Peni, pe sa ia mafaufau ma le poto mo lana malo?
  
  Po o le ā lava le tulaga, e tutusa lava le tali. Faatali.
  
  Na suia e Drake le mataupu. Na ia tu'ia le isi i tafatafa o le fatu o Peni. "O a mai lou tina ma lou tama?" - sa ia fesili ma le faaeteete. "Ua latou nofomau i totonu?"
  
  Na mapuea tigaina Peni. "Leai, uo. I le telefoni mulimuli na latou taʻua ai o ia, ae na ou taʻu atu ia te ia ua ia mauaina se galuega lona lua. O le a fesoasoani, Mati, ae e le umi se taimi."
  
  "Ou te iloa". Na tilotilo atu Drake ia Wells ma Hayden. "I le avea ai ma taitai iinei, e tatau ona oulua fesoasoani." Ona ia faapea mai lea e aunoa ma le faatali mo se tali: "O le a le tala e uiga ia Heidi ma Mata o Odin?"
  
  Na lulu le ulu o Peni i le inoino. "E tele," sa ia faitio ai. "O loo i ai vaega i soo se mea. O iinei - faʻalogo i lenei mea: ina ia mafai ona inu mai le Vaieli o Mimir - le Puna o le Poto i Valhalla - e tatau i tagata uma ona faia se taulaga taua. O se tasi na ositaulagaina ona mata, e faʻaalia ai lona naunau e maua le malamalama e uiga i mea e tutupu i le taimi nei ma le lumanaʻi. Ina ua onā, sa ia muai vaai i tofotofoga uma o le a aafia ai tagata ma Atua e oo i le faavavau. Na talia e Mimir Mata o Odin, ma sa latou taoto ai iina talu mai lena taimi, o se faailoga e oo lava i le Atua e tatau ona totogi mo se vaaiga o le poto maualuga atu.
  
  "Ua lelei," o le faamimigi o Drake. "O mea fa'asolopito masani, a?"
  
  "Tauagavale. Ae o le tulaga tonu lava lena. O le Poetic Edda, le Saga o Flenrich, o le isi lea na ou faaliliuina o le "The Many Paths of Heidi." Latou te faamatala mai le mea na tupu, ae e lē o taʻu maia le mea o iai nei Mata."
  
  "I Valhalla," na fai ai le aue Kennedy.
  
  "O se upu Nouei mo le Lagi."
  
  "Ona ou le maua ai lea o se avanoa e maua ai i latou."
  
  Na mafaufau lelei Drake. "Ma e leai se isi mea? Iesu, uo, o le vaega mulimuli lea!"
  
  "Sa ou mulimuli i le malaga a Heidi-o ana malaga. E asiasi o ia i nofoaga ua tatou iloa ona toe foi atu lea i lona aiga. E le o se Playstation lea, uo. Leai ni aʻafiaga, leai ni mea natia, leai se isi auala, zilch.
  
  Sa nofo Kennedy i tafatafa o Peni ma togi lona lauulu. "E mafai ona ia tuu ni vaega se lua i le nofoaga e tasi?"
  
  "E mafai, ae o le a le fetaui lelei ma mea ua tatou iloa i le taimi nei. O isi faʻataʻitaʻiga na mulimuli mai i le tele o tausaga na faasino uma i se vaega e tasi i nofoaga taʻitasi.
  
  "O lona uiga la e te fai mai o le matou faaataataga lea?"
  
  "O le ki e tatau ona Valhalla," o le tala vave lea a Drake. "E na"o le pau lea o le fasifuaitau e ta"u mai ai se nofoaga. Ma ou te manatua na e fai atu se mea muamua e uiga ia Heidi na taʻu atu ia Odin na te iloa le mea na natia ai ona mata aua na ia tuuina atu ana mealilo uma a o tautau o ia i luga o le satauro.
  
  "Laau," - i le taimi lena na ulufale atu ai Thorsten Dahl i totonu o le potu. Na foliga vaivai le Suetena, sili atu le vaivai mai le itu tau pulega o lana galuega nai lo le faaletino. "O le tasi na tautau i luga o le Laau o le Lalolagi."
  
  "Oi," o le tomumu lea a Drake. "O le tala lava lea e tasi. O le kofe?"
  
  "Macadamia," na foliga faʻafefe Dahl. "O Hawaii sili ona lelei e ofoina mai."
  
  "Na ou manatu o se spam," o le tala lea a Kennedy, ma faʻaalia lona faʻamaualalo i le New Yorker.
  
  "O le spam e fiafia tele i Hawaii," na ioe Dahl. "Ae o le kofe e pulea mea uma. Ma o le Kona macadamia nut o le tupu."
  
  "O lea e te fai mai na iloa e Heidi le mea o iai Valhalla?" Sa taumafai Hayden i le mea sili na te mafaia e foliga le mautonu nai lo le masalosalo ina ua taloina e Drake se tasi e aumai nisi kofe.
  
  "Ioe, ae o Heidi o se tagata. E le o le Atua. O le a la se mea o le a ia oo i ai o se parataiso faalelalolagi?"
  
  "Faamalie atu, alii," o le tala malie lea a Kennedy. "E leʻi faavaeina Vegas seia oʻo i le 1905."
  
  "I Nouei." Na faaopoopo atu Drake, taumafai e aua le ataata.
  
  Na sosoo ai ma le filemu. Na matamata Drake a o toe iloilo mafaufau e Peni mea uma na ia aoaoina i le taimi nei. Na pupuni e Kennedy ona laugutu. Na talia e Hayden le fata o ipu kofe. Ua leva ona malolo Wells i se tulimanu, e faafoliga o loo moe. Na manatua e Drake ana upu manaia - e tatau ona ou taʻu atu ia te oe se mea. O se mea e uiga ia Me.
  
  O le ai ai se taimi mo lenei mea mulimuli ane, pe a fai.
  
  Na ata Peni ma lulu lona ulu. "E faigofie lava. Le Atua e, e matua faigofie lava. O le lagi mo se tagata o... o lo latou aiga."
  
  "E sa"o lava. Le nofoaga sa nofo ai. Lona nuu. O lona fale, "o le faʻamaonia lea e Drake. "O oʻu manatu foʻi."
  
  "O le Vaieli o Mimir e tu i totonu o le nuu o Heidi!" Na tilotilo solo Kennedy, ma susulu le fiafia i ona mata, ona tuʻi malie lea o Drake i lana moto. "E le leaga mo se fitafita."
  
  "Ua ou tupu aʻe se faiʻai moni talu ona ou faʻamavae." Na iloa atu e Drake ua tete'e teisi Wells. "O le gaioiga sili o loʻu olaga."
  
  Na tulai Thorsten Dahl i ona vae. "Ona alu lea i Suetena mo le vaega mulimuli." Sa foliga fiafia o ia ua toe foi i lona atunuu. "Umm... o fea le fale o Heidi?"
  
  "Ostergotland," o le tala lea a Peni e aunoa ma le siakiina. "O le fale foi o Beowulf ma Grendel o se nofoaga latou te talanoa ai e uiga i sauʻai e feoai solo i fanua i le po."
  
  
  TOLU SEFULU
  
  
  
  LA VEREIN, SIANIA
  
  
  La Veraine, le Party Castle, sa tu i saute o Munich, latalata i le tuaoi Bavarian.
  
  E pei o se olo, sa tu i le afa i luga o se mauga malu, o ona puipui mafolafola ma e oo lava i le togitogiina o aū i nofoaga eseese. O olo fa'ata'amilomilo o lo'o si'i a'e i itu uma o faitoto'a faaofuofu ma se auala lautele e mafai ai e taavale taugata ona sosolo i luga i sitaili ma fa'aalia a latou taunu'uga aupito lata mai a'o tootuli i lalo paparazzi filifilia e pu'eina i latou.
  
  Na taʻitaʻia e Abel Frey le pati taʻitoʻatasi, faʻafetai i nisi o malo sili ona taua ma faʻamautinoa o amio a ana faʻataʻitaʻiga e pei ona faʻamoemoeina mai ia i latou. O se pine iinei, o se muimui iina, e oo lava i le tausua i nisi taimi na latou ola uma ai e tusa ai ma ona faamoemoega.
  
  I totonu o fatafa'ato'aga, na ia faafoliga na te le'i matauina tagata tamo'e papa'e o lo'o fa'ata'atia i luga o laulau tioata e maualuga atu i tulivae, o le au ta'ita'i o lo'o punou fa'atasi ma straws io latou pogaiisu. Faʻataʻitaʻiga ma tamaʻitaʻi taʻutaʻua taʻutaʻua o loʻo laei e pei o pepe pepe e faia i satin, siliki ma lane. Aano lanu piniki, oi ma le manogi ulu o le tu'inanau. Limasefulu-inisi plasma panels o loʻo faʻaalia MTV ma porn hardcore.
  
  Na faatumulia le Chateau i musika tuusaʻo, ma Slash ma Fergie o loʻo faʻaalia le 'Beautiful Dangerous' i luga o se tulaga e mamao ese mai nofoaga leaga - o musika papa maualuga e manava atili ai le ola i totonu o le pati malosi a Frey.
  
  Na alu ese le faumea, e le iloa e se tasi, ma agai atu i luga o le faasitepu autu i se apaau filemu o le maota. E tasi le vaalele ma ana leoleo na tapunia se faitotoa malupuipuia i tua atu o ia, e na o le tuufaatasia o ki ma le iloa o leo. Sa ia ulufale atu i se potu ua tumu i mea tau fesootaiga ma se laina o lau televise malamalama.
  
  Na fai mai se tasi o ana tagata faʻatuatuaina: "Saʻo le taimi, lau susuga. Alicia Miles o loʻo talanoa i luga o se telefoni satelite.
  
  "Malo, Hudson. Ua fa'ailogaina?"
  
  "Ioe lau susuga."
  
  Na talia e Frey le masini na fuafuaina, ma mumu ona laugutu i le faamalosia o lona gutu e latalata atu i le mea lea ua uma ona sasaa ai e lana tama.
  
  "Miles, e sili atu le suamalie. E iai loʻu fale e tumu i malo e tausia." O le pepelo e uiga i le faigofie e le foliga mai o se mea fou ia te ia. O le mea tonu lava na le mana'omia ona fa'alogo i ai nei tagata.
  
  "O se ponesi aoga, ou te fai atu," o le leo faaPeretania o loo tu lelei na foliga mai e le mautonu. "E iai la"u tuatusi i luga ole laiga ma upu faataga e su"e ai Parnevik."
  
  "O se vaega uma o le feagaiga, Miles. Ma ua uma ona e iloa e tasi lava le auala e maua ai le ponesi."
  
  "O iai Milo?" O lea ua suia le leo. Tagata tipi fa'a'i. Sili atu le ulavale...
  
  "Naʻo aʻu ma laʻu tagata fiafia sili."
  
  "Mmm... Valaaulia foi o ia pe a e manao ai," na suia ai lona leo. "Ae paga lea e tatau ona ou vave. Ulufale i le www.locatethepro.co.uk ma faʻaoga le upu faʻaulu i lalo: bonusmyles007, "lol. "Sa ou manatu atonu e te talisapaia, Frey. E tatau ona aliali mai le faatulagaga masani o le tracker. Parnevik ua fa'apolokalameina o le lona fa. E tatau ona mafai ona e sailia o ia i soo se mea."
  
  Na fa'alo lemu atu Abel Frey. O Alicia Miles o le tagata faigaluega sili ona lelei na ia faʻaaogaina. "Ua lelei, Miles. O le taimi lava e pulea ai ou mata, o le ae alu ese mai le fusi. Ona toe foi mai lea ia i matou ma aumai fasi vaega a Kanata. Ona ta... talanoa lea."
  
  Na mate le laina. Na tuu i lalo e Frey lana telefoni feaveai, fiafia mo le taimi nei. "Ua lelei, Hudson," o lana tala lea. "Amata le taavale. Auina vave atu tagata uma i Ostergotland." O le fasipepa mulimuli na mafai ona ia maua, e pei o isi fasipepa uma pe a sa'o le latou ta'aloga mulimuli. "Ua iloa e Milo le mea e fai."
  
  Sa ia suʻesuʻeina se laina o le televise.
  
  "O ai o latou o le Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Na valuvalusia e Hudson lona 'ava leaga a'o le'i talotalo. Na punou atu i luma Frey e su'esu'e le teine enaena enaena o lo'o nofo i le ogatotonu o lona moega, o ona vae na toso i luga i lona auvae,
  
  Pe, sili atu, nofo i luga o le moega o Frey. Ma 'ai mea'ai a Frey i totonu o le faleo loka ma leoleo lea na fa'atonu e Frey. Fa'aaoga le eletise na totogi e Frey.
  
  I luga o le tapuvae o loo i ai se filifili na ia mamanuina.
  
  O lea la ua ia te ia.
  
  "Ia lafo loa le vitio i lo"u potu i luga o le lau tele. Ona fai atu lea i le kuka e saunia le taumafataga iina. I le sefulu minute mulimuli ane, ou te manaʻomia laʻu tagata tomai faʻapitoa i martial arts." Sa tu o ia, ma mafaufau.
  
  "Keni?"
  
  "Ioe, e tutusa lava. Ou te manao e alu o ia iina ma ave ona seevae. E leai se isi mea mo le taimi nei. Ou te mana'o ia matua'i manaia le sauaina o le mafaufau seia o'o ina nutimomoia. O le a ou faatali mo se aso ona ou aveina lea o ia i se mea e sili atu ona taua."
  
  "Ma le pagota 7?"
  
  "Le Atua e, Hudson, ia e tausia lelei o ia, e pei ona e faia ia te oe lava. Le sili o mea uma. O lona taimi e faʻafiafia ai i matou ua lata mai ... "
  
  
  TOLU SEFULU TASI
  
  
  
  VAEGA I SWEDEN
  
  
  Na fa'asaga le va'alele. Na ala mai Kennedy Moore ma se amataga, ma le fiafia ina ua fafagu i le vevesi, o le aso fou na tuliesea ai lana lava Dark Chaser.
  
  Sa i ai Kalepo i ana miti e pei lava ona ia faia i le lalolagi moni, ae i le po na ia fasiotia soo ai o ia e ala i le tuleia o mogamoga ola i lalo o lona faai seia oo ina lamu o ia ma faamalosia e lamu ma folo, na o lona faalataina na mafatia i le mataʻu i ona mata. , tumau seia oo ina pe ese le aloiafi mulimuli.
  
  Na faafuasei lava ona ala ma saeia mai le manava o seoli, sa ia tilotilo solo i le fale ma mata feʻai. Sa filemu; o tagata lautele ma fitafita sa momoe pe talanoa filemu. E oo lava ia Ben Blake na momoe i le uuina o lana komepiuta feaveai, o laina popole e leʻi faʻalelei i le moe ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i ona foliga tama.
  
  Ona ia vaaia lea o Drake ma o loo sioa atu ia te ia. O le taimi nei o ona laina popole ua na ona faaleleia atili ai ona foliga mata'utia. O lona faamaoni ma le le manatu faapito na iloagofie, e le mafai ona natia, ae o le tiga o loo natia i tua o lona toafilemu na manao ai o ia e faamafanafana ia te ia ... i le po atoa.
  
  Sa ataata o ia ia te ia lava. Tele fa'amatalaga papa dinosau. Sa manaia tele le taimi o Drake. Na mavae sina taimi ae na ia iloaina atonu na oo atu lana ataata i totonu i ona mata, aua na ia toe ataata atu ia te ia.
  
  Ma, mo le taimi muamua i tausaga uma talu ona ia ulufale atu i le Academy, sa ia faanoanoa ona o lona valaauga na manaomia ai o ia e faaleaga ona uiga. Sa ia moomoo maimau pe ana na te iloa le faiga o lona lauulu faapena. Na te moomoo maimau pe ana avea o ia ma Selma Blair ma sina itiiti ifo ia Sandra Bullock.
  
  Ina ua uma ona fai atu na mea uma, na matua manino lava le fiafia o Drake ia te ia.
  
  Sa ia toe ataata atu ia te ia, ae o le taimi lena na toe lilifa ai le vaalele ma feala ai tagata uma. Na faailoa mai e le pailate e tasi le itula le latou malaga mai le mea na latou taunuu i ai. Na ala Peni ma savali pei o se zombie e aumai sina kofe Kona na totoe. Na tu i luga Thorsten Dahl ma tilotilo solo.
  
  "Ua oo i le taimi e ki ai i luga o le eleele e tu i luga o le radar," o lana tala lea ma le afa-ataata.
  
  Na auina atu i latou e felelei i luga o Östergotland, e tulimataʻia nofoaga e talitonu ai Polofesa Parnevik ma Ben o le a tu ai le nuu o Heidi. O le polofesa mativa na manino lava i le tiga mai le pito o lona tamatamailima ua motusia ma sa matua teʻi i le le fiafia o lona tagata faʻasauā, ae sa fiafia e pei o se tamai maile aʻo ia taʻu atu ia i latou le faʻafanua o loʻo togitogia i luga o le Talita a Odin.
  
  Le ala i Ragnarok.
  
  Masalo.
  
  E oo mai i le taimi nei e lei mafai lava e se tasi ona faaliliuina. Pe o se isi lea mea sese i le vaega a Alicia Miles ma lana au le mautonu?
  
  O le taimi lava na taia ai e le vaalele le nofoaga gaoa o Dahl, sa ia faasino atu i le ata na aliali mai i luga o le televise a le vaalele. O le radar e sao i le eleele na auina atu ai ni pa pupuu o galu leitio i le eleele. Pe a taia se mea tanumia, tuaoi, po o se mea gaogao, e atagia mai ai se ata i lona faailo o le toe foi mai. I le taimi muamua e faigata ona iloa, ae o le poto masani e faigofie ai.
  
  Na lulu le ulu o Kennedy ia Dahl. "E maua e le autau a Suetena mea uma?"
  
  "O lea ituaiga mea e tatau," o le tala atu lea a Dahl ia te ia. "E i ai la matou fa'aliliuga fa'afefiloi o lenei masini e iloa ai maina ma paipa natia. Tekinolosi maualuga tele."
  
  O le tafa o ata i luga o le tafailagi, ona tuliesea lea e ao efuefu masaesae a o tagi Parnevik. "Ia! O lenei ata e foliga mai o se nofoaga tuai a Viking. O e va'ai atu i le au'ai lapotopoto i fafo - o puipui puipui ia - ma mea fa'ata'afa'a i totonu? O fale laiti ia."
  
  "O lea la, sei o tatou fuafuaina le fale e sili ona telē..." na amata faanatinati ai Peni.
  
  "Leai," o le tala lea a Parnevik. "E tatau ona avea lenei fale umi o le nuu - o se fono po o se taumafataga. Heidi, ana i ai moni lava iinei, o le a lona lua lona fale tele."
  
  A o alu ifo lemu le vaalele, sa aliali mai ni ata manino. E le'i umi ae faailoga manino le nofoaga i ni futu i lalo o le eleele, ma na vave ona iloa atu le fale lona lua tele.
  
  "E te vaʻai i lenei mea," na tusi atu ai Dahl i se lanu loloto, e matua vaivai lava e le mafai ona iloa sei vagana o loʻo sailia e se tasi. "O lona uiga e iai se avanoa, ma e tu tonu lava i lalo o le fale o Heidi. "Malo," o lana tala lea, ma faliu. "Na ia fausia lona fale i luga aʻe tonu lava o le vaieli o Mimir!"
  
  
  TOLU SEFULU LUA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  O le taimi lava na latou i ai i luga o le eleele ma savali i ni nai maila i vao susu, na faatonuina e Dahl e taofi. Na tilotilo solo Drake i mea e mafai ona ia faamatalaina, i le agaga fou o Dino-Rock na la fefaasoaaʻi ai ma Kennedy, o se auvaa motley. O le au Suetena ma le SGG na fai ma sui o Thorsten Dahl ma le toatolu o ana alii, o le SAS e Wells ma fitafita e toasefulu. O le tasi na totoe i Hawaii, ma manu"a. O le Delta Team na faaitiitia i le ono tagata; ona i ai lea o Ben, Parnevik, Kennedy ma ia lava. Sa nofo Hayden i le vaalele.
  
  Sa leai se tagata e to"atasi o i latou na le popole i faigata o la latou galuega. O le mea moni o loʻo faʻatali le vaʻalele, faʻatumu atoatoa ma faʻaauupegaina, faatasi ai ma Tagata o loʻo i luga o le vaa, ua sauni e ave i latou i soʻo se mea i le lalolagi, na atili faʻamamafa ai le ogaoga o le tulaga.
  
  "Afai e fesoasoani," o le tala lea a Dahl a o tilotilo atu tagata uma ia te ia ma le faamoemoe, "Ou te le iloa pe faapefea ona latou mauaina i tatou i lenei taimi," na ia faailoa mai ai. "Amata i le faʻaaogaina o mea pāpā mama e faʻamama ai ni nai futu i lalo, ona oʻo lea i le taimi e salu ai."
  
  "Ia faaeteete," na mimi e Parnevik ona lima. "Matou te le manaʻo i se paʻu."
  
  "Aua le popole," o le tala fiafia lea a Dahl. "I le va o malosiaga eseese iinei, ou te manatu o loʻo i ai le matou 'au faʻapitoa, Polofesa."
  
  Sa i ai se ata ita. Sa su'esu'e e Drake lo latou si'osi'omaga. Sa latou faatuina se nofoaga lautele, ma tuua ai alii i luga o le tele o maupuepue o loo siomia ai le nofoaga lea na taʻu mai ai e le radar o le eleele na tu ai se fale puipui tuai. Maimau pe ana lava lelei mo Vikings ma mea uma ...
  
  O laufanua valevalenoa e mutia ma toafilemu, o le savili mālū e tau le mafai ai ona gaioi laau na tutupu aʻe i sasaʻe o lo latou tulaga. Na amata ona toulu malie ona taofi ae lei toe taumafai.
  
  Na tatagi le telefoni feaveai a Peni. Na vaaia e ona mata se vaaiga le mautonu. "Tama? Na'o le pisi. Ou te toe valaau atu ia te oe i le taumuli. " Na ia tapuni le masini, ma tilotilo atu ia Drake. "E leai so"u taimi," na ia tomumu ai. "Ua latou iloa o loʻo tupu se mea, latou te le iloa poʻo le a."
  
  Na luelue le ulu o Drake ma matamata i le pa muamua e aunoa ma se tetete. O mutia, vao ma le palapala na lele i le ea. Na sosoo ai loa ma se isi taia, e teisi atu le loloto, ma o le ao lona lua na alu aʻe mai le eleele.
  
  Na o mai nisi o alii ma faititili i luma, ma uu suo ao latou uuina auupega. Vaaiga moni.
  
  "Ia faaeteete," o le tomumu lea a Parnevik. "Matou te le manaʻo e susu se tasi o latou vae." Na ia ata e peiseai o se tala malie sili lea i le talafaasolopito.
  
  O se vaaiga lautele manino na faaalia ai se pu i lalo ifo o le fale umi o Heidi lea na tau atu i se ana tele. E manino lava e sili atu nai lo na o se vaieli o taoto ai iina, ma sa sese le 'au i le itu o le faaeteete. Na alu le isi itula o le eliina ma le faaeteete ma le tele o taofi a o tagi Parnevik ma suʻesuʻe mea na maua ae leʻi mou atu i le ea manifinifi.
  
  Na fa'aaoga e Drake lea taimi e fa'atulaga ai ona mafaufauga. E oo mai i le taimi nei, sa ia lagona e pei sa i ai o ia i luga o se taavale solofanua e aunoa ma se taofi. E ui lava ina ua uma nei tausaga uma, sa sili atu ona masani o ia i le mulimuli i poloaiga nai lo le faʻatinoina o se fuafuaga o gaioiga, o lea na ia manaʻomia ai se taimi sili atu e mafaufau ai nai lo, fai mai, Ben Blake. Na ia iloa lelei mea e lua - e masani lava ona latou tua, ma o latou fili na faamalosia i latou e tali atu i tulaga nai lo le faia; e leai se masalosalo o le taunuuga lea o le mea moni na latou ulufale i lenei tuuga i tua atu o latou fili.
  
  Ua oo nei i le taimi e amata ai ona manumalo i lenei tuuga. E le gata i lea, na foliga mai e na o latou le vaega e tuuto atu i le faasaoina o le lalolagi nai lo le lamatia.
  
  E te talitonu la i tala aitu?" Sa musumusu mai se leo anamua i lona mafaufau.
  
  Leai, sa ia tali atu i le auala lava e tasi e pei o lena. Ae ou te talitonu i tala mata'utia...
  
  I le taimi o lana misiona mulimuli o se sui o le SRT faalilolilo, o se iunite faapitoa a le SAS, o ia ma isi sui e toatolu o lana au, e aofia ai Alicia Miles, na tautevateva i luga o se nuu mamao i Northern Iraq, o ona tagata na sauaina ma fasiotia. I le manatu o le mea manino, o le mea na latou suʻesuʻeina ... o le sailia lea o fitafita Peretania ma Farani o loʻo i ai pea i le vevesi o latou suʻesuʻega.
  
  O mea na sosoo ai na faapogisaina ai aso uma o Matt Drake i le lalolagi. I le faatauasoina i le ita, o ia ma isi tagata e toalua o le au na taofia le sauaina.
  
  O le isi 'afi faauo' na tupu i le toatele.
  
  Sa tu Alicia Miles ma matamata, e le'i pisia i soo se mea i soo se itu po o le isi itu. Sa le mafai ona ia taofia le sauaina, ma sa le mafai foi ona ia taofia le oti o tagata sauaina. Ae sa ia mulimuli i faatonuga a lona taʻitaʻiʻau.
  
  Matt Drake.
  
  Ina ua mavae lenei mea, na muta le ola o le fitafita mo ia, o mafutaga alofa uma na ia lagolagoina na malepelepe. Ae o le tuua o le sauniga e le faapea o le a mou atu manatuaga. Na fafagu o ia e lona to"alua i lea po ma lea po ona se"e ese ai lea o lona afu mai lona moega afu, ma tagi i lalo ina ua musu e ta"utino.
  
  O lea ua ia matauina Kennedy o tu faafeagai ma ia, ma ataata e pei o loo i luga o se vaalele. O lona lauulu na tautau matala ma o ona foliga na ola ma ulavale i lana ataata. O mata fa'atotonu ma le tino o Victoria's Secret ua tu'ufa'atasia ma le amio a'oa'o a'oga ma le taofiofia o pisinisi. E fai si fefiloi.
  
  Sa ia toe ataata. Na alaga atu Thorsten Dahl: "Ia loloto le faitau! Matou te mana"omia se ta"iala mo le Suli".
  
  Ina ua fesili Peni ia te ia po o le a le Descender, sa na o lona ata. "Tusaʻo ese mai le tala a Hollywood, laʻu uo. Manatua pe na oso ese mai se gaoi mai se fale ma fetuutuunai lana oso i le milimita a o lei taofia lona pau? Ia, o le Blue Diamond Lander o le masini latou te faʻaaogaina.
  
  "Sekia".
  
  Na iloa atu e Drake lona Ta"ita"i toeaina o savali lemu ma tago i le fagu kofe na ofoina atu. O lenei talatalanoaga ua leva ona fai. Sa manao Drake e faamuta.
  
  "Mai?" O lana fesili lea, ma tuumau i lalo ona laugutu i lalo ina ia aua nei malamalama se tasi i lana fesili.
  
  "Hm?" - Sa ou fesili.
  
  "Tau mai ia te aʻu".
  
  "Le agalelei, tama, ina ua leai ni faʻamatalaga e te tuʻuina atu e uiga i lau mea tuai tuai, e le mafai ona ou faʻamoemoe e tuʻuina atu tupe maua fua i le taimi nei, a ea?"
  
  Sa le mafai e Drake ona taofia se ataata. "O oe o se toeaina palapala, e te iloa lena mea?"
  
  "O le mea lea e tumau ai aʻu i le pito i luga o laʻu taʻaloga. Ia faamatala mai nei ia te au se tala mai se tasi o ana misiona faalilolilo-soo se tasi o na misiona."
  
  "Ia... e mafai ona ou feulaina lou avanoa iinei ma avatu ai ia te oe se mea lalelei," o le tala lea a Drake. "Pe mafai foi ona e faatali seia uma lenei mea ona ou avatu lea ia te oe le auro...e te iloa na o le tasi."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Ina ua alu faalilolilo Mai i le fono tele cosplay a Iapani e ulufale ma puʻeina le Fuchu Triads o loʻo faʻatautaia le pisinisi porn i lena taimi.
  
  Na foliga mai o le a maua e Wells se ma'i. "Iesu, Drake. O oe o se vale. Ua lelei la, ae talitonu mai ia te au, ua e nofo aitalafu nei ia te au," sa ia manava. "O le Iapani na ona toso ese o ia mai Hong Kong, i lalo tonu o se faasinomaga sese, e aunoa ma se lapataiga, na matua faaleagaina atoa ai le ufiufi na ia fausia mo le lua tausaga."
  
  Na avatu e Drake ia te ia se vaaiga matala ma le le talitonu. "E leai lava".
  
  "O a"u upu foi."
  
  "Aisea?"
  
  "O la"u fesili foi e sosoo ai. Ae, Drake, e le o manino?"
  
  Na mafaufau Drake i ai. "Pa'o ia o le mea sili o lo'o ia i latou. Le mea sili ua latou maua. Ma e tatau ona latou matua naunau i ai."
  
  "E tusa ma le sefululima itula o matou talia telefoni mai le latou Matagaluega o Faamasinoga ma Palemia, e pei lava o le Yankees. O le a latou taʻutino mai mea uma ia i matou - na latou auina atu o ia e suʻesuʻe La Veraine aua naʻo le pau lea o le fesoʻotaʻiga na latou maua i lenei faʻalavelave ua faʻateleina i le tele o mea na tupu i luga o le paneta i le taimi nei. Ua na o ni nai itula ona faamalosia lea o i matou e taʻutaʻu atu iā i latou."
  
  Na faauu Drake. "E i ai ea se mafuaaga e le ta"uta"u atu ai i le taimi nei? O Me o se faʻatauga matagofie.
  
  "Ou te ioe, uo, ae o malo o malo, ma pe o lamatia le lalolagi pe leai, latou te fiafia e taaalo i a latou taaloga laiti, a ea?"
  
  Sa faasino atu Drake i se pu i le eleele. "E foliga mai ua latou sauni."
  
  
  ***
  
  
  O le fua faatatau o le alu ifo o Drake na seti i le 126 futu. Sa tuu i lona lima se masini e ta"ua o le gutu fa"asao vave ma tu"u atu ia te ia se ato faafafa. Sa ia tosoina le pulou o le tagata fuimu ma se moliuila o lo o pipii i lona ulu ma su"e lana ato faafafa. O se moliuila tele, se tane okesene, se auupega, mea'ai, vai, leitio, sapalai fesoasoani muamua - mea uma na te mana'omia mo le ana. Sa ia tosoina se pea totini lima mamafa ma savali atu i le pito o le lua.
  
  "Keronimo?" na ia fesili atu ia Kennedy, o le sa nofo i le fogafale i luga ma Ben ma le Polofesa, e fesoasoani i le mataʻituina o lo latou nofoaga.
  
  "Pe uu ou tapuvae, pipii i fafo ma faamoemoe," o lana tala lea.
  
  Sa ataata leaga Drake ia te ia, "Tatou toe foi mai i lenei mea mulimuli," o lana tala lea ma oso i le pogisa.
  
  Na vave ona ia lagonaina le faamatuu atu o le taimane mumu. Na faaitiitia le saoasaoa o lona pa'ū ina ua pa'ū, ma o lana uili laʻitiiti e faaselau taimi i le sekone. O puipui o le vaieli - ua laki ua mago - ua emo i tua i moli kaleidoscopic, e pei o se ata tuai uliuli ma paepae. Mulimuli ane, na faagesegese le alu ifo i se totolo, ma na lagona e Drake ona seevae o loo fiti malie mai le maa malo. Sa ia oomiina le gutu ma lagona le faamatuu atu o le faaoso mai lona fusipa'u. Na toe iloilo e Drake le faagasologa o le liua o ia e avea ma Ascendant a o lei agai atu i le mea na tutu ai Dal ma le afa sefulu o alii e faatalitali.
  
  Na matua'i ma'i le fola, ae na ia ta'ua o otaota mama.
  
  "O lenei ana e ese le laʻititi pe a faʻatusatusa i le mea na matou vaʻaia i luga o le eleele e tuʻi ai le radar," o le tala lea a Dahl. "E mafai ona sese lana fuafuaina. Faasalalau atu ma vaavaai mo...se alavai...po o se mea faapena."
  
  Na faamimigi tauami o le Suetena, ua malie i lona lava valea. Na fiafia Drake. Sa savali lemu o ia i totonu o le ana, ma suʻesuʻe puipui le tutusa ma tetete, e ui lava i le ofu talaloa mafiafia na tuuina atu ia te ia. E afe ma afe tone o papa ma eleele sa fetaomi atu ia te ia, ma o lea sa i ai o ia, ma taumafai e ulu loloto atu. Ia te ia na foliga mai o se olaga o se fitafita.
  
  Na fesoʻotaʻi Dahl ma Parnevik e ala i le lua-way videophone. Na alaga le polofesa i le tele o 'fautuaga' na tape ai e Dahl le leo ina ua mavae le lua minute. Sa savavali solo fitafita i le ana seʻia oo ina alaga se tasi o tamaʻitaʻi o Delta: "E iai aʻu vaneina iinei. E ui lava o se mea itiiti."
  
  Na tape e Dahl le telefoni vitiō. O le leo o Parnevik na leotele ma manino, ona taofi lea ina ua aumai e Dahl le telefoni feaveai i le puipui.
  
  "E te va'ai i lenei mea?"
  
  "Ia! O lea la! Bra!" Na leiloa e Parnevik lana Igilisi ona o le fiafia. "Walknott... mmm... o se nonoa o fitafita ua fasiotia. O le faailoga lea o Odin, o le tafatolu tolu, po o le tafatolu Borromean, e fesootaʻi ma le manatu o le oti mamalu i le taua."
  
  Na lulu le ulu o Drake. "Bloody Vikings."
  
  "O lenei faailoga e masani ona maua i luga o 'maa ata' o loʻo faʻaalia ai le maliliu o fitafita totoa o malaga i vaʻa poʻo luga o solofanua i Valhalla - le maota o Odin. O lenei mea e faʻamalosia atili ai le manatu ua matou mauaina se Valhalla masani."
  
  "Faamalie atu ua faaleaga lau solo," o le tala lea a le alii SAS tuusao, "ae o lenei puipui e mafiafia e pei o lo"u tina faaletulafono."
  
  Na latou toe laa uma i tua, ma fe'ei a latou moli pulou i luga o le mea e le'i pa'ia.
  
  "E tatau ona avea o se puipui pepelo." Na toetoe a ee le tama i le fiafia. "E tatau lava!"
  
  "Faatali," na faalogoina e Drake le leo talavou o Peni. "O loʻo fai mai foi o Valknoth e taʻua foi o le Death Knot, o se faailoga o le au mulimuli ia Odin o loʻo i ai se fiafiaga mo le oti sauā. Ou te matua talitonu e mafai ona avea lea ma se lapataiga."
  
  "Uvalea". Sa faamaoni le mapuea a Drake.
  
  "O se manatu lenei, alii," na sau ai le leo o Kennedy. "E fa'afefea se su'esu'ega mae'ae'a o puipui uma. Afai e te maua nisi Walknotts, ae suʻe se puipui avanoa, ou te filifilia le tasi lea.
  
  "E faigofie ona e fai atu," o le tomumu lea a Drake. "O le i ai i luga ma mea uma."
  
  Sa latou vaeluaina, ma selu puipui papa i inisi ma lea inisi. Sa latou tafiesea le tele o seneturi o le pefu, tafi ese faamoega atupepa ma tafi ese le limu. Mulimuli ane, na latou mauaina isi Valknots e tolu.
  
  "Manaia," o le tala lea a Drake. "E fa puipui, e fa mea pipii. O le a se mea tatou te faia nei?"
  
  "E tutusa uma i latou?" - fesili le polofesa ma le ofo.
  
  O se tasi o fitafita na faʻaalia se ata o Parnevik i luga o le mata o le telefoni. "Ia, ou te le iloa e uiga ia te oulua, ae ou te mautinoa ua ou fiu e faalogo atu ia te ia, semanu ua leva ona uma i tatou e le Swede leaga."
  
  "Faatali," o le tala lea a Peni. "O mata o loʻo i totonu o le vaieli o Mimir, e leai..." na leiloa lona leo i tua o le masi, ona pogisa lea o le lau. Na lulu e Dahl, ki ma tape, ae leai se aoga.
  
  "Pape. O le ā sa ia taumafai e fai atu?
  
  Na sauni Drake e fai se matematega ina ua toe ola le telefoni vitio ma ua faatumulia foliga o Peni le lau. "Ou te le iloa le mea na tupu. Ae fa'alogo mai - o Mata o lo'o i totonu o le vaieli o Mimir, ae le o totonu o le ana i lalo ifo. Malamalama?"
  
  "Ioe. O lea na matou pasia ai i latou i le ala i lalo?"
  
  "Ou te manatu ioe".
  
  "Ae aisea?" Na fesili le talitonu Dahl. "Aisea la na faia ai lenei ana? Ma o le 'ele'ele tu'ia radar na fa'aalia manino ai o lo'o i ai se avanoa tele i lalo. Ioe, o le Vaega sa tatau ona i ai i lalo."
  
  "Sei vagana-" na lagona e Drake se malulu tele. "Se"i vagana o se mailei lenei nofoaga."
  
  Na faafuasei ona foliga le mautonu Dahl. "E faapefea?"
  
  "O lenei avanoa i lalo ifo o tatou? Ae faapefea pe afai o se lua e le gata?"
  
  "O lona uiga o loo e tu i luga o se aluga omea!" Na ee le tama i le fefe. "Malei! E mafai ona pa'u i soo se taimi. Alu ese nei loa!"
  
  Sa latou sioa le tasi i le isi mo se taimi e le gata o le olaga pagatia. Sa latou mananao uma lava e ola leaga. Ona suia lea o mea uma. O le mea sa ta'e muamua i le fola sima ua avea nei ma laupapa malo ta'e. O lenei leo sae ese uiga ese e le mai le alu ese o le maa, ae mai le mea moni o le fola o loʻo vaeluaina lemu mai le pito i le pito.
  
  Faatasi ai ma se lua e le gata i lalo ifo o latou....
  
  O alii e toaono na molia ma le ita tele ia Ascendants e toalua. Ina ua latou taunuu iina, o loʻo ola pea, na alaga Dahl e toe faʻaleleia le faʻatonuga.
  
  "Ia oulua muamua. Ona o le Atua, ia saua."
  
  "A o e alu aʻe i luga," o le tala lea a Parnevik, "ia e matuā nofouta i lou siʻosiʻomaga. Matou te le manaʻo e misia le mea taua."
  
  "Aua e te faavalevalea, Parnevik." O Dahl sa i ai i tafatafa o ia lava ma ni fa'alavelave. E lei vaai lava Drake ia te ia faapea muamua. "O le a siaki e le toalua mulimuli a ta o atu," o lana tala lea, ma sioa atu ia Drake. "O oe ma a'u".
  
  Na toe tatagi le telefoni vitio ma tape. Na lulu e Dahl e pei o loo taumafai e titina o ia. "Faʻasalaina e le Yankees, e leai se masalosalo."
  
  E tolu minute na taunuu ai le ulugalii muamua i le eleele. Ona toe tolu lea mo le paga lona lua. Na mafaufau Drake i mea uma e mafai ona tutupu i le ono minute-o se poto masani i le olaga atoa, pe leai foi. Mo ia o le mea mulimuli lea. E leai se isi mea ae na o le tagi o le omea, o le oi o le maa feliuliuai, o le taalili o avanoa, filifili pe tauia o ia i le ola po o le oti.
  
  O le fola i lalo o le faailoga muamua na latou mauaina ua paʻu. Sa leai se lapataiga; e peiseai ua na o le tu'u ese o le aitu o le fola ma ua galo ai. Na a'e Drake i luga o le vaieli i le mea na ia mafaia. Sa faapaleni ona itu nai lo le fola maaleale o le ana. Na fusi e Dahl le isi itu o le vaieli, ma u'u se fasi manoa lanumeamata i lima uma e lua, o le mama i lona tamatamailima o le faaipoipoga e atagia mai ai le moli o le pulou o Drake.
  
  Na tepa a'e Drake, ma su'e so'o se fasi manoa malolosi e mafai ona latou fa'apipi'i i a latou fusi. Ona ia faalogoina lea o le alaga a Dahl: "Shit!" ma tilotilo ifo i lalo i le taimi tonu e vaʻaia ai le vitiō o loʻo taamilo mai le pito i le pito i se gaioiga lemu leaga aʻo leʻi paʻu i lalo i le fola o le ana.
  
  I le vaivai, na mou atu ai le taavale malo, ma pa'u i totonu o se pu uliuli e pei o miti tuai a Drake o le amataina o se aiga. Na oo mai se afa ia i latou, ma faamatuu atu ai le ea puaoa ua tumu i le pogisa e le mafaamatalaina mai le mea na lalafi ai manu tauaso ma faasee.
  
  Ma, aʻo vaʻavaʻai i lalo i totonu o lena to e leai se igoa, na toe maua ai e Drake lona talitonuga faʻatamaitiiti i monsters.
  
  Sa i ai se leo fa'ase'e vaivai, ma sa sau i lalo se maea mai luga, ma ta'e. Na tago atu ma le agaga faafetai Drake ma faapipii i lana fusi. Sa faapena foi ona fai e Dahl, e foliga papae lava, ma sa la oomi uma lava a la faamau.
  
  Sa matamata Drake i le mita maualuga. Na ia suʻesuʻeina lona afa o le vaieli ae kopi e Dahl i le isi itu. E tele taimi sa latou tutu ai ma punou i luma e tilotilo totoa, ae o taimi taitasi latou te le maua ai se mea. E selau futu le alu, ona ivasefulu ai lea. Na fofo'e e Drake ona lima i le toto, ae leai se mea na maua. Sa la savavali pea, ua limasefulu futu nei, ona iloa atu lea e Drake o le leai o se malamalama, o se faanenefu na na o le mitiia o le moli na ia tuuina atu ia te ia.
  
  O se laupapa lapopoa lautele, fa'alava i pito, e le'i pa'ia e le susu po'o le limu. Na mafai ona iloa atu e Drake ia mea na vaneina i luga o le pito i luga ma na umi se taimi na ia faʻatulaga saʻo ai le pulou.
  
  Ae ina ua ia faia ...
  
  Mata. O se ata faʻatusa o mata o Odin, vaneina mai fafie ma tuʻu iinei ... e ai?
  
  O Odin lava ia? I le afe tausaga ua mavae? Tusitala: Heidi? Pe na sili atu pe itiiti foi le talafeagai?
  
  Na tilotilo ifo Dahl i lalo ma le popole. "Mo le lelei o i matou uma, Drake, aua le lafoaia lenei mea."
  
  
  TOLU SEFULU TOLU
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Na sau Drake mai le vaieli o Mimir, ma uu maualuga le laupapa laupapa e pei o se ipu. A o lei mafai ona ia faia se upu, sa toso ese ese o ia mai lona fusi ma togi i lalo.
  
  "Ei, to"afilemu..." Sa ia tilotilo ifo i lalo o le ogalaau o le masini miti mai Hong Kong, o se tasi o masini fou. Na ta"avale teisi o ia ma iloa atu ai ni fitafita ua feoti ma feoti o taooto i luga o le mutia - Delta, SGG, SAS - ma i tua atu o Kennedy, o loo tootutuli ma le fana e faasino i lona ulu.
  
  Na vaaia le faamalosia o Peni e tu i luga i se taofi, o lima le alofa o Alicia Miles o loo uu mau lona ua. Na toetoe a nutimomoia le fatu o Drake ina ua ia vaaia Peni o loo uumau pea lana telefoni feaveai i lona lima. Pipiimau seia oo i lo'u manava mulimuli...
  
  "Tuu le Peretania e tu," o Kanata Colby Taylor na sau i le vaaiga a Drake. "Tuu atu ia te ia e matamata i ana uo ua feoti-o se faamaoniga lea e mafai ona ou aveina vaega uma o ia ae ou te lei aveesea lona ola."
  
  Na faatagaina e Drake le afi o le taua e sosolo i totonu o ona vae. "Pau lava le mea o lo"o e fa"amaonia ai o lenei nofoaga e ola e tusa ai ma le mea o lo"o fai mai ai i totonu o le tusi ta"iala malaia-o se fanua o sau"ai."
  
  "Maʻeu le solo," o le tala lea a le tagata piliona. "Ma e moni lava. Tuu mai ia te a'u Mata." Sa ia faaloaloa mai ona lima e pei o se tamaitiiti o talosaga atu mo nisi mea. Na tuʻuina atu e le tagata faʻatau se ata o mata o Odin. "Ua lelei. Ua lava lena. O fea la lau va'alele Drake? Ou te manaʻo i ni vaega o oe ona e alu ese lea mai le lua leaga."
  
  "E te le ausia se mea e aunoa ma le Talita," o le tala lea a Drake... o le mea muamua lava na oo mai i lona mafaufau. "Ona mafaufau lea pe faapefea ona avea ma faafanua mo Ragnarok."
  
  "Faavalea," o le ata mataga a Teila. "Pau lava le mafuaʻaga ua tatou i ai iinei i le asō ae leʻi luasefulu tausaga talu ai ona e leʻi leva ona maua le Talita. Ou te mautinoa ua uma ona e iloa lenei mea, peitaʻi. O e taumafai e fa'agesegese a'u? E te manatu o le a ou se'e ese ma avatu ia te oe se isi avanoa? Ia, Mr. Drake, se'i ou ta'u atu ia te oe. O ia..." na ia tusi atu ai ia Alicia, "e le see i luga. O ia. . asini auro malo, o ia lena!"
  
  Na matamata Drake a o titina e lana uo faigaluega ia Ben seia oti. "O le a ia faʻatau atu oe i le tagata sili ona maualuga."
  
  "O aʻu o le tagata sili ona maualuga, o oe o se mea leaga."
  
  Ma e ala i le finagalo o Providence, na faʻaaogaina e se tasi lenei taimi e fana ai se pulufana. Na siuleo leotele le fana i totonu o le vaomatua. O se tasi o fitafita a Teila na paʻu i lalo ma se mata lona tolu fou, ma oti vave.
  
  Na foliga le talitonu Colby Taylor mo sina sekone. Na foliga mai o Bryan Adams na faatoa oso ese mai le togavao ma amata ona taalo "Summer of '69." Na liua ona mata i sosi. Ona lavea ai lea ia te ia o se tasi o ana fitafita, ma tu'itu'i ai o ia i lalo, ma tafetotoi ai le fitafita, ee ma tauivi, ma oti. Sa i ai Drake i o latou tafatafa i se taimi vave ao sasae le ea i luga atu o latou luga.
  
  Na tutupu mea uma i le taimi e tasi. Na togi e Kennedy lona tino i luga. O le pito i luga o lona ulupulu na matua pipii mau ma le auvae o le leoleo na ufiufi ia te ia ma na te leʻi iloaina le mea na tupu. Ta'u i luga vave.
  
  Sa lele atu i tua ma luma se pa o pulufana; o le au fa'atau, na maua i fafo, na fa'aumatia.
  
  Na faasaoloto Thorsten Dahl ina ua leiloa le tolu-kuata o lona ulu i le fana lona tolu na siuleo mai le fana. Na alu atu le ta"ita"i o le SGG ia Polofesa Parnevik e pei o se paa ma amata ona toso le toeaina i se faaputuga vao.
  
  O le manatu muamua o Drake e uiga ia Ben. A'o ia sauni e fai se peti fa'alavelave, sa luluina o ia e le le talitonu e pei o le afe-watt electromagnetic pulse. Na togi e Alicia le tama ma agai atu ia Drake lava ia. Na faafuasei ona oso mai se fana i lona lima; e le afaina po o ai. Sa tutusa lava lona oti ma ia mea uma e lua.
  
  Sa ia pikiina i luga, ma taulai atu i ai.
  
  Na faaloaloa atu e Drake ona lima i itu i se uiga maasiasi. Aisea?
  
  O lana ataata sa fiafia, e pei o se temoni ua ia mauaina aano o manu e leʻi paʻia i totonu o se avanoa na ia manatu ua leva ona faʻaaogaina.
  
  Sa ia tosoina le ala. Na fa'a'i'i Drake, ma fa'amoemoe o le vevela ona fa'apea ai lea o le fa'aletonu ma le tiga, ae o le mafaufau o lona mafaufau na pu'eina lona fai'ai ma ia iloa ai ua suia lana sini i le taimi mulimuli. Taylor. Aua tatou te faia ni tulaga lamatia.
  
  E toalua fitafita SAS ma Delta Marines e lua na faasaoina. Na tago le SAS ia Peni ma toso ese. O mea na totoe o le Delta Team na sauni e toe fa'afo'i le afi i se togavao lata ane.
  
  Sa tatagi mai isi ata. Na liliu le alii Delta ma pau. O le isi ua tolotolo i lona manava i le mea na pau ai Wells, i le isi itu o le Vaieli a Mimir. Na tete le tino o Wells ina ua toso ese o ia e le tagata Amerika, o se faamaoniga lea o loo ola o ia.
  
  O nai minute na sosoo ai na te'a ese atu. Na ee Alicia i le ita ma oso i tua o le fitafita Amerika. Ina ua liliu o ia ma faasaga atu ia te ia i ona moto, sa tu mo sina sekone.
  
  "Liliu ese," sa faalogo atu Drake o fai mai lana tala. "Alu ese lava."
  
  "Ou te le tuua lava lenei alii."
  
  "O outou tagata Amerika, na o se malologa," o lana tala lea a o lei tatalaina uma seoli. Na solomuli le tama taalo sili a Amerika, ma tautevateva i le mutia mafiafia, muamua pipii i le lima e tasi ona tete"e lea ona ua gau a o lei leiloa le mata e tasi ma i"u ai ina pa"u i lalo e aunoa ma se tetete.
  
  Na ee Drake, tamoe agai atu ia Alicia ao ia siiina Wells i luga o le kola.
  
  "O e valea?" - sa ia alaga. "Ua e valea atoa?"
  
  "O le a alu o ia i totonu o le vaieli," o mata o Alicia e fasioti tagata. "E mafai ona e faatasi ma ia pe leai, Drake. O lau filifiliga."
  
  "Aisea i le suafa o le Atua? Aisea?"
  
  "I se tasi aso, Drake. I se aso, afai e te ola i lenei mea, o le a e iloa. "
  
  Na tu Drake e tau manava. O le a le uiga o lana tala? Ae o le leiloa o le mafaufau i le taimi nei o le valaauliaina lea o le oti ma le mautinoa e pei lava na ia pule i lona ola. Na ia valaau atu i ana toleniga manatua, o lona mafaufau, o ona tomai uma SAS. Na ia ta o ia i se tu'i fusu sa'o, se tui, se koluse. Sa ia tetee atu, ma ia mautinoa e ta lona tapulima i le malosi malosi i taimi uma, ae o lea ua latalata mai.
  
  Le mea sa ia manao e i ai.
  
  Sa ia tusi lona tamatamailima i lona ua. Sa laa o ia i le itu, tuusao i lona tulivae o loo i luga, ma taulai i le gau o nai ivi ma faagesegese ai lona pau.
  
  Ae na ia taʻavale i le va o ona tulivae seia oʻo ina la vavalalata, inisi le va, mata i le mata.
  
  Mata tetele. Mata matagofie.
  
  O i latou o se tasi o manu feʻai sili i le lalolagi.
  
  "E te vaivai e pei o se pepe wicker, Matt."
  
  O lana musumusu na maalili ai ona ivi a o ia laa atu i luma, faaloaloa atu lona lima, ma togi o ia i luga o le ea. Sa tu i lona tua, ua le manava. E le'i atoa se sekone mulimuli ane, sa i ai o ia i lona pito i luga, o tulivae o lo o tosoina i lona la plexus, o lona muaulu ua tu i lona lava, ma iloa ai fetu.
  
  Na toe tilotilo atu le tasi i le isi, ma musumusu mai, "Taoto i lalo."
  
  Ae e le o ia na faia le filifiliga. Na o le pau lava le mea na mafai ona ia faia o le sii i luga o lona lima, ma taʻavale i le itu e matamata aʻo ia tosoina faʻafaʻafa le Vaieli e le iloa atu i le pito o le lua e taʻua o le Vaieli o Mimir.
  
  Na ee Drake, ma tauivi i ona tulivae. O le maasiasi i le faia"ina, ma te"i i le tele o mea lelei na ia leiloa talu ona auai i le fanau a tagata, sa na o le matamata lava.
  
  Na fuli e Alicia Vaieli i luga o le pito o le vaieli. E le'i alaga foi le ta'ita'i o le SAS.
  
  Na fa'afefe Drake a'o tu a'e i luga, o le ulu ma lona tino ma 'e'e. Na alu atu Alicia ia Colby Taylor, e fou pea ma sogasoga e pei o se tamai mamoe o le tautotogo. O Drake, ma lona tua i Siamani, na lagona le leai o se puipuiga e pei o se seila i luga o se vaa o loo feagai ma Kraken anamua, ae na te lei solomuli.
  
  Na toso ese e Alicia le tino maliu o le fitafita mai ia Teila. Na tu i luga le pilionaiona, ma pupula mata, ma tilotilo mai Miles ia Drake i laau.
  
  Mai tua o ogalaau na ufitia i le puao, na amata ona aliali mai foliga, e pei o aitu, lagona i le fale i lenei atunuu lauiloa. Na malepe le faaseseina ina ua latou latalata atu e vaai a latou auupega.
  
  Ua uma ona savali solo Drake. Na mafai ona ia iloa atu tagata o loʻo o mai, ma na ia iloa o latou o ni tagata Siamani e pei o le vēra na o mai e ave uma mea leaga.
  
  Na tilotilo atu ma le le mautonu Drake i le auupega o lo latou manumalo. Na ona tago atu lava o Alicia i le pitonu'u o le tagata piliona mai Kanata ma oomi seia oo ina oso ese ona mata mai lona ulu. Sa ataata o ia i lona le mautonu ao lei taitai atu o ia i le vaieli o Mimir ma punou lona ulu i luga o le pito.
  
  Na iloa e Drake e i ai isi ana mea e ave i ai le faamuamua. Na ia alu ese mai le gaioiga, ma faʻaaoga Alicia ma Taylor e fai ma talita. Na ia aapa atu i le vao ma faaauau ona savali, a"e lemu i luga o se tamai mauga mutia.
  
  Sa tusi le lima o Alicia i totonu o le pu ma lulu Teila seia oo ina ia aioi atu mo se alofa mutimutivale."Atonu o le a e mauaina ai se mea e aoina iina, oe vale faavalevalea," o lana tagi lea ma togi lona tino i le avanoa e le gata. O lana ee na toe faalogoina mo sina taimi, ona taofi lea. Na mafaufau Drake pe na alaga e faavavau se tagata na pau i le lua e le gata, ma afai e leai se tasi na i ai e faalogo ia te ia, pe na aoga?
  
  O le taimi lea ua taunuu Milo i lana uo teine. Na faalogo Drake o fai mai o ia, "Aisea ua e faia ai lena mea? O le a fiafia le pule o loo ola pea lenei tagata ulavale."
  
  Ma o le tali a Alicia: "Tagata Milo. Sa ou tulimatai atu e feiloai ia Abel Frey. Ua e sauni e alu?"
  
  Na ataata leaga Milo agai i luga o le mauga. "O le a tatou le faaumaina i latou?"
  
  "Aua le avea oe ma asini. O lo'o fa'aa'upegaina pea i latou ma o lo'o taofimau i nofoaga maualuluga. O ia te oe le mea na matou o mai ai?"
  
  "O vaega uma e iva o Odin o loʻo iai ma faʻaoga. Ua falai lau vaalele!" - sa ia alaga. "Ia e fiafia i le po i luga o lenei laueleele mate!"
  
  Na matamata Drake a o solomuli ma le faaeteete tagata Siamani. Ua na o le fe'avea'i o le lalolagi. Na latou o mai i lenei ala atoa ma faia le tele o osigataulaga. Sa latou tulia i latou lava i le eleele.
  
  Na o le leiloa o mea uma i Siamani i le laina mulimuli.
  
  "Ioe," na tau atu e Peni lona mata i se ataata le fiafia, e pei o faitau i ona mafaufauga. "E pei o le olaga e faʻataʻitaʻi lakapi, a?"
  
  
  TOLU SEFULU FA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Ua goto ifo le la i lalo ifo o se tafailagi manino a o feto"i atu tagata Europa ma le latou vaega totoe e toatasi o Amerika i nofoaga maualuluga. Sa agi mai se savili vaivai ma le malulu. O se iloiloga vave na faʻaalia ai o se tasi o fitafita SAS na manuʻa ma o Polofesa Parnevik na mafatia i le teʻi. E le o se mea e ofo ai pe a mafaufau i mea sa ia oo i ai.
  
  Na faʻafesoʻotaʻi e Dahl lo latou nofoaga e ala i le telefoni satelite. E tusa ma le lua itula le mamao o le fesoasoani.
  
  Na faapau ifo Drake i tafatafa o Peni a o latou tutu i se tamai togavao o loo i ai se fanua laugatasi o loo siomia ai i latou.
  
  O upu muamua a Peni: "Ou te iloa ua maliliu isi tagata, Matt, ae ou te faamoemoe o loo manuia Karin ma Hayden. Ou te matua faamalie atu."
  
  Sa matamuli Drake e ta"utino atu ua galo ia te ia o loo i ai pea Hayden i le vaalele. "Aua le popole. E masani lava. O tulaga faigata e matua lelei lava mo Karin, talafeagai foi mo Hayden, "na ia tautino mai ai, ua leiloa lona gafatia e teuteu i se mea i le misiona. "O fa"apefea ona e taofi, uo?"
  
  Na sii i luga e Peni lana telefoni feaveai. "O loʻo ola pea".
  
  "Ua mamao lava le mea ua tatou oo mai talu mai le faaaliga o teuga."
  
  "Ou te tau tau le manatuaina," o le tala faamaoni lea a Peni. "Mat, ou te tau tau le manatua pe na faapeʻī loʻu olaga a o leʻi amataina lenei mea. Ma ua uma ona ... aso?"
  
  "E mafai ona ou faamanatu atu ia te oe pe a e manao ai. Frontman of The Wall of Sleep. Fa'anoanoa ia Taylor Momson. Ua ova le uta o le telefoni feaveai. Totogi aitalafu. Ua ou matamuli ia Taylor.
  
  "Ua leiloa mea uma."
  
  "Leai se pepelo iinei, Peni-e le mafai ona tatou oo i lenei mamao e aunoa ma oe."
  
  "E te iloa a"u, uo. Ou te fesoasoani i soo se tasi." O se tali masani, ae na iloa e Drake sa fiafia o ia i le viiga. E lei galo ia te ia lenei mea ina ua faaseseina e Peni ia suti ma e oo lava i le polofesa Scandinavian.
  
  E leai se masalosalo o le mea lena na vaaia e Hayden ia te ia. Sa ia vaaia le tagata i totonu ua amata ona susulu mai. Sa tatalo Drake mo lona saogalemu, ae sa leai se mea e mafai ona ia faia mo ia i le taimi nei.
  
  Na pau Kennedy i o latou tafatafa. "Ou te faamoemoe ou te lei faalavelave ia te outou. E foliga lelei lava oe."
  
  "E le o oe," o le tala lea a Drake ma luelue le ulu o Peni. "O lenei o oe o se tasi o i matou."
  
  "Hmm, faafetai, ou te masalo. O se fa'afetai?"
  
  Na siitia e Drake le lagona. "Soʻo se tasi e mafai ona taʻalo ni nai taʻaloga Dino Rock ma aʻu o loʻu tuagane mo le olaga."
  
  "I le po atoa, alii, i le po atoa."
  
  Na ōi Peni. "O lea," sa ia tilotilo solo ai. "Ua leva ona pogisa."
  
  Na tilotilo atu Drake i vao e le gata. O le si'isi'i mulimuli o le mumu pogisa na'o le tafe mai i le tafailagi pito mamao. "Malo, ou te mate e malulu iinei i le po."
  
  Na alu atu Dahl ia i latou. "O le iuga la lenei, alii? Ua tatou uma? E manaomia i tatou e le lalolagi."
  
  O le matagi malosi na saeia ai ana upu, ma faataapeapeina ai i fanua laugatasi.
  
  Na tautala Parnevik mai le mea sa ia malolo ai, ma faalagolago lona tua i se laau. "Fa'alogo, umm, na e fai mai ia te aʻu na e vaʻaia le ata e tasi e iloa o vaega i la latou faatulagaga moni. O se atavali sa iai muamua a John Dillinger."
  
  "Ioe, ae o le mea na alu i le taamilosaga i le 60s," o le tala lea a Dahl. "E le mafai ona matou mautinoa e leʻi kopiina, ae maise lava e se tasi o na Vikings faʻasalalau i le talafaasolopito."
  
  Sa lava le malosi o le polofesa e mumumu, "Oi. Fa'afetai."
  
  O le pogisa atoa, ma le miliona o fetu na emoemo i luga aʻe o le ulu. Ua fememea'i lala ma ga'e lau. Na fa'anaunau atu Ben fa'alatalata atu i le tasi itu o Drake. Na faia foi e Kennedy le mea lava e tasi i le isi.
  
  O le mea na pa'i ai le ogavae o Kennedy i lona lava, na lagona e Drake le afi. Na o le pau lava le mea na mafai ona ia faia e taulai atu ai i le tala a Dahl.
  
  "O le talita," o le tala lea a le Suetena, "o lo tatou faamoemoe mulimuli lea."
  
  Pe o nofo latalata mai ma le loto i ai? Na mafaufau Drake i ai. Pa'i....
  
  Le Atua e, ua leva ona ia lagona faapea. Na toe ave ai o ia i tua i aso a o teine teine ma tama sa popole, ofuina mitiafu i le kiona ma ave a latou uo teine i le taulaga i le aoauli o le Aso Toonai ae leʻi faʻatau mai a latou CD e sili ona fiafia i ai ma fafaga i latou i popcorn ma se straw i le fale tifaga. .
  
  O aso mama, ua leva. Ua leva ona manatua ma, paga lea, ua leiloa.
  
  " Talita?" Na ia faauilavea i le talanoaga. "O le a?"
  
  Na faauu Dahl ia te ia. "Faaauau pea, oe laumei Yorkshire male. Na matou fai mai o le Talita o le faʻamatalaga autu iinei. A aunoa ma lea mea e leai se mea e mafai ona ausia e fuafua ai le nofoaga o Ragnarok. E "ese fo"i mea e fai ai nai lo isi vaega-e peisea"i e "ese lona sao e fai. Sini. "
  
  "Pei o le a?"
  
  "Fuuuuck," o le tala lea a Dahl i lana leo sili o Oxford. "Fesili mai ia te au se mea e uiga i taaloga."
  
  "Ua lelei. Aisea na saini ai Leeds United ia Thomas Brolin?
  
  Na faaumiumi foliga o Dahl ona maaa lea. Na sauni o ia e tetee ae ua motusia e se leo uiga ese le filemu.
  
  A'e. O se oi mai le pogisa.
  
  O se leo na faaosofia ai le fefe muamua. "O loo soifua Keriso," sa musumusu atu ai Drake. "O le a-?"
  
  Na toe tupu. O le uiō, e pei o se manu, ae o le gutu, e pei o se mea tele. Na fetolofi ai le po.
  
  "E te manatua?" I se musumusu e le masani ai ma le fefe, na faapea mai ai Ben: "O le atunuu lenei o Grendel. Le sau'ai mai Beowulf. O lo"o iai pea tala fa"asolopito o lo"o nonofo ai sau"ai i vaega nei."
  
  "Pau lava le mea ou te manatua mai ia Beowulf o le asini a Angelina Jolie," o le tala fiafia lea a Drake. "Ae o lea, ou te masalo o le mea lava e tasi e mafai ona fai e uiga i le tele o ana ata tifaga."
  
  "SHH!" - Usu Kennedy. "O le a lena pisapisao?"
  
  Ua toe oo mai le uiō, ua latalata nei. Sa taumafai malosi Drake e iloa se mea i totonu o le pogisa, ma mafaufau i nifo o lo'o fa'ata'ati'a atu ia te ia, faua fa'asusu, fasi aano pala o lo'o pipii i le va o latou nifo ma'ai.
  
  Na ia sii aʻe le fana, e leʻi manaʻo e faʻafefe isi, ae le mautinoa e lamatia ai.
  
  O Torsten Dahl na tuli lana lava fana. Na se'i i fafo e le fitafita SAS se naifi. O le filemu na taofia ai le po e sili atu nai lo Gordon Brown na taofia le tamaoaiga o Peretania, ma oomiina mago.
  
  Leo vaivai. Ose mea e pei o ni tulagavae mama....
  
  Ae o ā ituaiga o vae? Na mafaufau Drake i ai. Tagata po o...?
  
  Pe ana ia faalogoina le oomi o matiuu, atonu na ia tatalaina atoa lana mekasini i le fefe.
  
  Malaia nei tala fagogo tuai.
  
  Na toetoe a pa le ventricle o lona fatu ina ua faafuasei ona ola le telefoni feaveai a Peni. Na togi e Peni i luga o le ea i le te'i, ae ma le faamālō na maua ai i lalo.
  
  "Uvalea!" sa ia musumusu atu ai ae na te lei iloaina le mea na ia tali atu ai. "Oi, talofa, tina."
  
  Na taumafai Drake e taofi le tata o le toto i lona faiʻai. "Oti ese. tipi ese!"
  
  Fai mai Peni: "I totonu o le faleuila. Ou te valaau atu ia te oe mulimuli ane!"
  
  "Manaia". O le leo o Kennedy sa maofa lava.
  
  Sa faalogo Drake. Na toe sau le oi, manifinifi ma tiga. Ona sosoo ai lea ma se tu'itu'i mamao, e pei na togi e le pisa se maa. O le isi tagi tagi, ona uiō ai lea....
  
  E mautinoa lava le tagata i lenei taimi! Ma na faanatinati atu Drake i le taua. "O Vaieli!" Na faanatinati atu o ia i le pogisa, ma taʻitaʻi saʻo atu o ia i le vaieli o Mimir ma taofi o ia i le pito.
  
  "Fesoasoani mai ia te a"u," o le oi lea o Wells, aapa atu i le faatausiusiuga o le papa ma tamatamailima ta"e ma toto. "Na maua a"u i se tasi o maea... i le ala i lalo. Toeititi lava gau lo'u lima. E iai se isi mea e fai e le fafine lea e fasioti ai... a'u."
  
  Na ave e Drake lona mamafa, ma laveaʻiina o ia mai le toe paʻu i tua i le po e le gata.
  
  
  ***
  
  
  A o afifi lelei Wells ma malolo, sa na o le lulu o le ulu o Drake ia te ia.
  
  Na tagi Wells: "Ou te leʻi manaʻo e amata se taua ... i totonu o le SAS."
  
  "Ona lelei lea, aua ua le toe avea i maua ma Alicia ma vaega o le SAS."
  
  I ona tafatafa, na fesiligia e Ben ia Parnevik e pei e leai se mea na tupu. "E te manatu o le Talita o se ituaiga ki?"
  
  "O le talita o mea uma lava. Atonu o le ki lea, ae e mautinoa lava e pau lava le mea o loʻo matou totoe."
  
  "Ua alu?" Na toe fai atu e Drake, ma sii aʻe lona mata. Sa ia taulai atu i le I-phone a Ben. "Ioe ua matou iloa!"
  
  E tasi le laa i luma o Peni, ma su'esu'e le 'Shield of Odin' i le saoasaoa geek. O le ata na aliali mai e laʻititi, ae o Peni na sosolo vave atu nai lo le mea na mafaufau i ai Drake. Sa ia taumafai e manatua foliga o le Talita. Fa'ata'amilosaga, fa'atasi ai ma le ogatotonu fa'ata'amilosaga si'itia, o le au'au pito i fafo e vaevaeina i ni vaega tutusa se fa.
  
  Na uu e Peni le I-telefoni i le umi o le lima, ma faataga tagata uma e faapotopoto solo.
  
  "E faigofie," o le tala lea a Kennedy. "Ragnarok i Vegas. O lo'o i Vegas tagata uma."
  
  Na milimili e le tama lona auvae. "O le tu'uina o le Talita o lo'o fa'ailoa mai ai vaega ma'oti se fa o lo'o siomia ai le tali i le ogatotonu. Ua e vaai? Tatou fa'aigoaina i latou i Matu, Sasa'e, Saute ma Sisifo ina ia tatou iloa le mea tatou te talanoa ai."
  
  "Manaia," o le tala lea a Peni. "Ia, o Sisifo e iloagofie. Ua ou iloa atu le tao ma mata e lua."
  
  "O Saute o se Solofanua ma le lua, um, Wolves, ou te manatu." Na pupuni mata o Drake i le mea sili na te mafaia.
  
  "E mautinoa lava!" Sa tagi le tama. "Sao lava oe. Aua e tatau ona lua Valkyries i Sasaʻe. Ioe? Ua e vaai?"
  
  Sa emo malosi Drake e taulai atu, ma sa ia vaaia le mea e mafai ona avea o ni fitafita fafine o loo tietie i luga o se pea solofanua apaau. "Tagata Starbucks!" Na ia palauvale. "O se faleaiga e iai le Wi-Fi e leai se totogi i soo se mea o le lalolagi sei vagana ai le tasi lea!"
  
  "O lea la..." Na tautuumu mai Kennedy, "o le, e leai se Talita i luga o le Talita?"
  
  "Hmmm...!" Sa suesue malosi le polofesa, ma sau i le vaaiga a Peni ma maua ai se sasa faaleuo. "E mafai ona e sau teisi atu i totonu?"
  
  "Leai. O lona tapulaa lea."
  
  "Ou te le iloa se isi faailoga i le Itu i Sasae," o le tala lea a Dahl mai lona nofoa. "Ae e manaia tele le itu i Matu."
  
  Na suia e Drake lona mafaufau ma lagona le faanatinati o le tei. "Le Alii e, o le faailoga lea o Odin. E tolu tafatolu fesootai. O le mea lava lea na matou vaaia i le vaieli."
  
  "Ae o le a lenei mea? Na tusi atu Dahl i se tamai faailoga o loo i le tulimanu agavale pito i lalo o se tasi o tafatolu. A o latalata mai Peni, sa latou alalaga uma, "O le Talita!"
  
  Na pule le filemu ma le maasiasi. Na faʻaumatia e Drake lona faiʻai. Aisea na tuu ai le faailoga o le Talita i totonu o tafatolu? E manino lava o se fa'aataataga lea, e na'o se fa'ailoga.
  
  "E sili atu le faigofie i luga o le lau tele!" Na manava le polofesa.
  
  "Taofi le faitio," o le tala lea a Peni. "Aua ne"i faatagaina e faatoilaloina oe."
  
  "O se manatu lenei," o le tala lea a Kennedy. "E mafai e tafatolu ona suitulaga i se isi mea nai lo lenei 'nonoa a Odin' poʻo se isi mea?"
  
  "O le faamoemoega faalilolilo o se faailoga faalilolilo e fesootai ma le Atua, lea sa manatu muamua o se talatuu?" Na ataata le tama. "E leai".
  
  Na mili e Drake ona ivi lea na a'oa'o ai e Alicia Miles o le fitu tausaga e aunoa ma se toleniga na afaina ai lou tulaga tau. Sa ia faalumaina o ia, ae na ia maua le mafanafana i le mea moni o loo ola o ia ma sa latou i ai pea - na o - i le taaloga.
  
  "O le helikopa o le ai ai se Initaneti fausia," na taumafai Dahl e faʻamautinoa tagata uma. "Pe tusa o le... oi, tolusefulu minute."
  
  "Ua lelei, ua lelei, ae faapefea le mea autu?" Sa faia e Drake lana vaega. "E lua ni auivi e pei o se ata tusi a se tamaitiiti e tolu fo"i ma se i"a."
  
  "Ma toe foi i le Talita," na faalaiti mai Ben i le mata o le 'jellyfish'. "E tutusa le ata e pei o le itu i Matu. O lea e lua a matou ata o le Talita i luga o le Talita lava ia. O le vaega tutotonu, e aofia ai le lua fua, ma tolu tafatolu tasi, "o lana tala lea ma luelue atu ia Kennedy. "Atonu e le o ni tafatolu."
  
  "Ia, o lenei mea e faʻamaonia ai loʻu talitonuga o le Talita o le vaega autu lea," o le tala lea a Parnevik.
  
  "O nei otootoga e faamanatu mai ai ia te au se mea," o le ata lea a Dahl. "E le mafai ona ou fai atu le mea."
  
  Na mafai e Drake ona faia ni osofaʻiga leaga a le tagata lava ia, ae na ia taofiofia o ia lava. Alualu i luma, o lona manatu lea. O le Swede fa'alialoa ua mamao tele ma latou ma ua maua nei sina fa'aaloalo.
  
  "Vaai!" Na ee Ben, ma mafua ai ona latou feosofi uma. "O loʻo i ai se laina manifinifi, toetoe lava a le talafeagai e fesoʻotaʻi uma ata o le Talita!"
  
  "E leai se mea e taʻu mai ai ia i matou," o le tomumu lea a Parnevik.
  
  "Pe ..." Drake mafaufau, manatua aso na ia faitau ai faafanua a le vaegaau, "pe ... afai e te sau i ai i le isi itu, matou te iloa o le Talita o le kata a Ragnarok. O nei ata e lua e mafai ona tutusa le taulaiga i ata eseese e lua... Na o le tasi le vaaiga o le maualuga, ma le isi..."
  
  "O le fuafuaga lena!" o le tala lea a Peni.
  
  I lena taimi, na faalogoina ai le leo o se helikopa ua latalata mai. Na tautala Dahl e uiga i lenei mea e ala i le faʻaalia o ana vaisu aʻoga tuai e ala i le tapeina o le GPRS. Na ia fa'amamafa i le pogisa fa'atasi ai ma isi tagata uma a'o fa'alatalata mai se tagata uliuli tele.
  
  "Ia, e leai se tatou filifiliga tele," o lana tala lea ma le afa ataata. "E tatau ona tatou, uh, fai le mataupu lea."
  
  
  ***
  
  
  O le taimi lava na i luga ai o le vaa ma nofo ai, na faʻapipiʻi e Dahl se komepiuta Sony Vaio 20-inisi, lea na faʻaaogaina lana lava modem feaveaʻi, e pei o le I-telefoni. Fa'alagolago i feso'ota'iga feso'ota'iga fe'avea'i, e mafai ona latou maua le Initaneti.
  
  "O se faafanua lenei," na faaauau ai e Drake lana aoaoga o mafaufauga. "Ia tatou faia faapea. E manino lava, o le ogatotonu, o le auiliiliga tutotonu, o le vaaiga o le fuafuaga. O lea la, kopi le ata, faʻaaoga nisi polokalame faʻailoga faʻafanua, ma vaʻai pe o le a le mea e tupu.
  
  "Hmm," na fesiligia ma le masalosalo Parnevik le vaaiga lautele. "Aisea e faaaofia ai se isi ata e foliga mai o se puaa pe a i luga le faailoga talita, uh, Medusa. "
  
  "Amataga?" Na maua e Kennedy se avanoa.
  
  Sa luluina le helikopa, na ave e le matagi malosi. Na faatonuina le pailate e lele i Oslo seia oo ina ia maua nisi faatonuga. O le vaega lona lua a le SGG sa faatalitali mo i latou iina.
  
  "Tofotofo le polokalame, Thorsten."
  
  "Ua uma ona ou maua, ae ou te le manaomia," o le tali atu lea a Dahl ma le faateia faafuasei. "Na ou iloa o nei siepi e foliga masani. Ole Scandinavia lea ile fa'afanua! O le susu o Nouei, Suetena ma Finelani. Medusa o Iceland. E ofoofogia."
  
  I le vaeluaga o lona lua mulimuli ane, na ping le komepiuta feaveai i ni fetauiga se tolu. O fa'ailoga fa'akomepiuta fa'apitoa e sili ona latalata ile ivasefulu valu pasene-o Scandinavia lena.
  
  Na luelue le ulu o Drake ma le faaaloalo ia Dahl.
  
  "Ragnarok i Iceland?" Na mafaufau i ai le alii. "Ae aisea?"
  
  "Tuu atu nei faamaopoopo i le pailate," na tusi atu ai le lima o Drake i le talafatai o Iceland ma le tulaga o le faailoga o le Talita. "O lea. Ua leva ona matou tuai mai ni nai itula."
  
  "Ae e leai ni a tatou vaega leaga," o le tala lea a Peni ma le le fiafia. "E iai i Siamani. Ma e naʻo latou e mafai ona maua le Tuugamau o Atua e faʻaaoga ai Shards.
  
  Ma o lea ua ata moni lava Thorsten Dahl, ma mafaufau ai Drake. "Oi, leai," o le tala lea a le Suetena, ma o lana ata na toetoe lava a leaga. "E sili atu loʻu manatu nai lo le faʻafefe i nei mea leaga. Sa i ai i taimi uma. Tuu i latou e nonofo i le sauerkraut!"
  
  "O e faia? Se"i ou manatu - e le"i maua ea le Talita i Iceland?" o le fesili lea a Peni, ma toe fa"afiafiaina Drake i lona mafaufau manino i lalo o le mamafa.
  
  "Ioe, ma afai o le nofoaga tuai lea o Ragnarok," o le tala lea a Parnevik, "e talafeagai. Semanu e pa'u le talita a Odin i le mea na oti ai."
  
  "Oi, ua talafeagai nei, Polofesa," o le taufaalili lea a Kennedy. "O lea la ua filifili e nei alii mea uma mo oe."
  
  "Ia, afai e fesoasoani, o loo i ai pea le tatou mealilo silisili e foia," o le tala lea a Peni ma sina ataata. "O le uiga o le faailoga anamua o Odin - tolu tafatolu."
  
  
  TOLU SEFULU LIMA
  
  
  
  Aiselani
  
  
  O le gataifale o Iceland e aisa, gaoa ma felanulanua'i, ua vaneina i nisi nofoaga i aisa tetele, ma fa'alelei i isi e ala i galu tetele ma matagi tetele. O lo'o i ai le gataifale o le lava ma papa uliuli, aisa mata'utia ma le aotelega o se ituaiga zen to'afilemu. O le matautia ma le matagofie e o faatasi, ua sauni e faafilemuina le tagata malaga le mataala ma aumaia o ia i se iuga lei tatau.
  
  O Reykjavik na sopoia i latou i ni nai minute, o ona taualuga mumu mumu, fale paʻepaʻe ma mauga siʻosiʻomaga ua ufitia e le kiona ua mautinoa e faʻafiafiaina e oʻo lava i loto sili ona vaivai.
  
  Sa latou tutu mo sina taimi i se nofoaga faamiliteli e tau leai ni tagata e faatumu ma uta i suti taumalulu, pulufana ma meaai, ma soo se mea lava e mafaufau i ai Dahl i le sefulu minute na paʻulia ai.
  
  Ae na le iloa e alii o loo i luga o le helikopa faamiliteli uliuli se mea. Sa tuufaatasia i latou-sa talanoaina le sini lava e tasi-ae o o latou manatu i totonu sa faatatau i lo latou lava olaga faaletino ma le olaga faaletino o le lalolagi-sa latou fefefe ma fefefe, ma lo latou fefefe mo isi.
  
  Sa popole Drake. Sa le mafai ona ia iloa pe faapefea ona puipuia tagata uma. Afai o Ragnarok na latou mauaina, o lona uiga o le Tomb of the Gods fagogo na sosoo ai, ma o latou olaga ua na ona avea ma se taaloga roulette-le ituaiga na e taalo ai i le talafaatusa e sili ona fiafia i ai Kennedy, Vegas-lea na teu ai le laulau.
  
  Fausia i lenei faʻailoga faʻapitoa e fuafuaga faalilolilo a tagata taʻalo faalilolilo taʻitasi ma fuafuaga le iloa a le tele o latou fili.
  
  Ma o lenei, e faaopoopo atu ia Ben ma Kennedy - tagata e toalua o le a ia puipuia i lona ola - e tatau ona mafaufau Drake e uiga ia Hayden ma Karin.
  
  Pe o le a avea nei popolega uma ma faalavelave i le faasaoina o le lalolagi? Na'o le taimi e ta'u mai ai.
  
  Fa'ai'uga ta'aloga ta'alo i tulimanu uma. Abel Frey ua uma ona amata lana. O Alicia ma Milo atonu e i ai a latou lava mea, ae na masalomia e Drake o lana paaga muamua o le SRT sa i ai se faʻateʻi fasioti tagata na teuina e oʻo lava i lana uo tama e leʻi faʻamoemoeina.
  
  O Torsten Dahl ma Wells e seasea talanoa i luga o le telefoni talu ona la sopoia le talafatai o Iceland, ma mauaina ni poloaiga, faʻailoga ma musumusu fautuaga mai o latou malo. Mulimuli ane, na tali atu Kennedy i le valaau, lea na mafua ai ona nofo sao i luga mo ni nai minute ma lulu lona ulu vaivai i le teʻi.
  
  Sa na o Drake na ia lauga. "Manatua Hayden? Failautusi? Ioe, na o le lelei lava o lana galuega."
  
  "O le a le uiga?"
  
  "E sau o ia mai le CIA, leaga. Ma o le mea tonu lava e fia i ai. I le ogatotonu o nei mea leaga uma."
  
  "Uvalea". Na tilotilo atu Drake ia Peni ma se vaaiga popole, ae sa talitonu lava o ia o loo i ai se tulaga vaivai mo lana uo. Pe na o le fatu o Drake na fafagaina o ia i manatu alofa e taʻu atu ai ia te ia e moni lagona o Hayden, pe moni?
  
  "O le Failautusi o le Puipuiga," na faaauau ai Kennedy e peiseai e leai se mea na tupu. "O le fia avea, um, 'i le iloa.'"
  
  "Mo'i". Na luelue le ulu o Drake ia Dahl ma Wells. "Ma o iina, ua na o le tala faasolopito e toe fai lava." Sa ia tilotilo atu ma le vaivai i fafo o le faamalama aupito lata ane. "E mafai ona e talitonu, Kennedy, pe a uma le vaiaso talu ai o loo tatou i ai pea i le taaloga?"
  
  "E mafai ona e talitonu," o le tala lea a Kennedy, "e talitonu tagata uma i le 'afi e faʻaumatia ai i tatou' aʻoaʻoga o le aso o le aso?
  
  Na sauni Drake e tali atu ma le le fiafia ina ua pa'ū le pito i lalo mai lona lalolagi. Na maalili le toto i ona a'a ina ua sau se mea tele i fafo o le faamalama.
  
  O se mea tele tele...
  
  "O lea ua ou iloa," o lana tagi lea i le leo o le fefe o se tagata na faafuasei ona ia iloaina o mea uma na ia alofa i ai e mafai ona oti i aso nei. "Tamala... Kennedy... O lea ua ou iloa."
  
  
  ***
  
  
  A o ia faasino atu i lana faaaliga ma sa punou Kennedy e tilotilo, sa ia lagonaina le tetete atoa o lona tino.
  
  "Auai le atua e!" - o lana tala lea. "Lenei...'
  
  "Ou te iloa," o le faalavelave lea a Drake. "Dal! Vaai i le mea lenei. Vaai!"
  
  Na maua e le Suetena le faʻaaliga le masani o le fefe ma faʻamutaina vave le talanoaga. O sina tepa puupuu atu i fafo o le faamalama na faanonou ai o ia i le le mautonu. "Naʻo Eyjafjallajokull. Ma ioe, ioe, Drake, ou te iloa, e faigofie mo aʻu ona fai atu, ma ioe, ioe, o le tagata lea na faia tala uma i le 2010 ... "Na ia malolo, faʻafefe, faʻamoemoe.
  
  Na faateteleina mata o Parnevik. Na lele ese mai ia te ia fetuu a Suetena e pei o ufanafana oona.
  
  O lea la ua latalata atu Peni i le faamalama. "Oka. O le mauga mu ta'uta'ua lea i Iceland ma e foliga mai o lo'o pa pea, e ui lava ina lemu."
  
  "Ioe!" Sa tagi Drake. "E faaumatia i tatou e le afi. Malaia supervolcano. "
  
  "Ae o le mea e sili ona taua," ua mafai nei e Kennedy ona faaauau, "vaai i le vaaiga a le manulele o le Talita, Mata. Vaai i ai!"
  
  Ua mafai nei e Parnevik ona maua lona manatu: "O mauga e tolu e le o ni tafatolu e tolu, e pei ona masani ai. Sa sese le au saienitisi anamua. O le fa'ailoga sili ona ta'uta'ua a Odin ua fa'auiga sese. Auai le atua e!"
  
  Na tilotilo atu Drake i tua atu o le mauga mu ma iloa atu ai ni mauga maualuga se lua i itu uma e lua, lea, pe a vaʻai mai luga, e foliga tutusa ma le faailoga o Odin.
  
  "Lo"u Atua e," o le tala lea a Parnevik. "O le mea tonu lea e fai togafiti ai o tatou mata ia i tatou, aua e ui lava e foliga mai o nei mauga e latalata i Eyjafjallajokull, ae o le mea moni e selau maila le mamao. Ae o ni vaega o le filifili o mauga mu a Icelandic. E fesoʻotaʻi mea uma".
  
  "O lea la, afai e tulai mai le tasi ma le malosi ma e fesootai tuusao i le isi lua..." na faaauau ai Kennedy.
  
  "E ia te oe le amataga o le Supervolcano," o le tala lea a Drake.
  
  "O le Tuugamau o Atua," o le manava lea a Dahl, "o loo i totonu o se mauga mu ua pa."
  
  "Ma o le aveeseina o ponaivi o Odin e tupu ai le malosi!" Na lulu le ulu o Kennedy, o lona lauulu na tafe. "E te faamoemoeina se mea itiiti?"
  
  "Faatali!" Ua matamata nei Dahl i le ata satelite, lea na taʻu atu ia i latou le taimi latou te oʻo atu ai i mata o le Medusa. "Tatou te mana"omia lava sina fesoasoani i faasinoga, ma o la"u fuafuaga B lava lena.
  
  "E faapefea?" E le itiiti ifo ma le lua ni leo na fesili mai ai.
  
  Na fa'aivi mai Dahl ma talanoa i le pailate. "Siitia i matou i luga."
  
  
  ***
  
  
  O lea la ua matua maualuluga ma ua le mafai ai e Drake ona iloa atu mauga i ao. O lona fa'aaloalo fou mo le ta'ita'i o le SGG sa matua mana'omia lava le lagolago.
  
  "Ua lelei, Torvill, aveese le au faifaatoaga mai lo latou pagatia, a ea?"
  
  "Thorsten," na faasaʻo ai Dahl, aʻo leʻi iloaina o loʻo faʻatauina o ia. "Oi ua ou malamalama. Lelei, ona taumafai lea e fa'aauau pea pe a e mafai. O la'u vaega taua lea, pe na ou le'i auai i le SGG. Ata i luga o le ea, ae maise o ata fa'apitoa. "
  
  "E manaia tele lenei mea," o le tala lea a Drake. "O lea ou te tu sa'o a o matou tautala. O le a lenei mea?"
  
  "O ata ia na pu'eina mai se 'le gata' mamao, e va'ai sa'o i lalo, ona fa'avasega lea fa'atusa e fetaui ma se fa'afanua ua talia. O le taimi lava e faʻapipiʻi ai le ata, pau le mea e tatau ona tatou faia o le faʻaoga i faʻamaopoopo 'lalolagi moni', ona..." na ia faamimigi mai ai.
  
  "Boom!" Na ata Kennedy. "O le uiga o lau tala e pei o le Google Earth, a ea? E leai se 3D?"
  
  "Mo'i". Na fa'a'imei mai Drake. "Talosia e aoga lenei mea, Dal. E na o le pau lea o lo tatou avanoa e muamua atu ai i le faaiuga o le taaloga."
  
  "E faapena foi. E le gata i lea, ae pe a fuafua e le komepiuta ia faamaopoopo, o le a tatou iloa tonu le mea e ulufale atu ai i le Tuugamau o Atua. E oʻo foʻi i tagata Siamani, o loʻo umia atoa vaega e iva, e tatau ona latou talisapaia.
  
  "A faapea e tuu sa"o e tagata Siamani vaega uma," o le tala lea a Peni ma se ataata faanoanoa.
  
  "Ia, e moni. E mafai ona tatou faʻamoemoe e iloa e Abel Frey le mea o loʻo ia faia. E mautinoa lava sa tele lona taimi e faataitai ai."
  
  Na se'e mai Drake mai lona nofoa ma su'e ia Wells. Na ou vaaia o ia o sasaina lana telefoni feaveai i le faamalama ma le faanoanoa.
  
  "E i ai se tala e uiga i le maota o Frey, uo?"
  
  Na manava le ta'ita'i o le SAS. "Siosiomia. Ae fa'alilolilo - e le'o iloa e le Castle lona manatu fou. E iai leoleo Siamani iina. Interpol. Sui o le tele o malo i le lalolagi. Ae le o Mai, mo nisi mafuaaga. O le a ou le pepelo ia te oe Matt, o le a avea ma maa faigata e gau e aunoa ma se tone o le gau."
  
  Na luelue le ulu o Drake, ma mafaufau ia Karin. Na ia iloa faigata, i le tele o taimi na ia taalo ai. "O lea la, e fai muamua le tu"ugamau... Ona tatou va"ai lea po"o fea tatou te o"o i ai".
  
  I le taimi lava lea sa i ai se fiafiaga i le pito i luma o le helikopa pupuni. Na faliu Dahl ma ataata fiafia i ona foliga. "Ua i lalo nei Frey! Matou te tuʻuina i ni vaega. Afai tatou te liliuina lenei pepe ma fana i le faavaa e tasi i le sekone, o le a tatou i totonu o lenei tuugamau i totonu o le itula! "
  
  "Ia fai sina faaaloalo," o le manava faaaloalo a Parnevik. "O Ragnarok i lalo. O se tasi o malae taua i talafaasolopito lauiloa ma le nofoaga o le itiiti ifo ma le tasi Amaketo. Na feoti atua i le feei i lenei aisa. Atua. "
  
  "Ma Abel Frey foi," o le tala filemu lea a Ben Blake. "Afai na te faatiga i lo"u tuafafine."
  
  
  
  VAEGA 2
  ofu lou ofutau...
  
  
  TOLU SEFULU ONO
  
  
  
  TOGANA O ATUA
  
  
  Ua uma le taaloga.
  
  A o felelei atu Drake ma ana soa i luga o le auvaa a Ragnarok ma Abel Frey, agai atu i le mauga ulaula, na latou iloa o le a tulituliloa le au Siamani. Na vave ona alu ifo le helikopa agai i se faatanoa kiona vaivai, na luluina malosi e le matagi mai lea taimi i lea taimi ma le faatupulaia o ata. Na pulea e le pailate le vaega seia oo ina faapepepe le helikopa i le latalata e mafai ai, ono futu mai le eleele, ona ee atu lea i tagata uma ina ia o ese mai seoli.
  
  "Ua ta le uati!" - Na alaga Dahl i le taimi lava na paʻi ai ona seevae i le kiona. "Ta siitia!"
  
  
  ***
  
  
  Na faaloaloa atu e Drake lona lima e lagolago ai Peni ae le'i tilotilo solo i lo latou siosiomaga. O le tama'i pa'u'u na foliga mai o le nofoaga sili lea e tula'i mai ai, e na'o le maila le mamao mai le tama'i faitoto'a o lo'o latou su'esu'eina, ma e na'o le pau lea o le fanua i totonu o le mamao talafeagai e le'o ma'a tele po'o se paipa magma. O se ponesi faaopoopo e mafai ona fesoasoani e fenumiai Frey i le nofoaga tonu o le Tuugamau.
  
  O se laufanua pogisa, e le pei o foliga o le iuga o le lalolagi, mafaufau Drake. O vaega o le efuefu efuefu, mauga mu'amu'a ma eleele lanu uliuli na ia maua ai sina lagona itiiti a'o ia fa'atali mo Dal e fa'ailoa mai le ulufale i lana masini GPRS. Na ia fa'amoemoe o le a alu a'e mai le puao puaoa leaga, ma fai mai ua o'o atu i Mordor. E le malosi le matagi, ae o ona agi faasolosolo ua utia ona foliga e pei o se pit bull.
  
  "Iinei". Na tamoe Dahl i le tafega o lefulefu. I luga aʻe o i latou, na oso aʻe ai se ao mushroom i le lagi ma le toʻa filemu. Na taulai atu Dahl i le va uliuli mafiafia o le mauga i luma atu.
  
  "Aisea e tuu ai e se tasi se nofoaga taua ma le paia i totonu o se mauga mu?" O le fesili lea a Kennedy a o savali atu i talaane o Drake.
  
  "Masalo e le'i fuafuaina e tumau e faavavau," sa ia faamimigi. "Ua tele seneturi o pa le Aselani. O ai na manatu o le a pa soo lenei maugamu e aunoa ma le oo atu i lona malosi atoatoa?"
  
  "Se"i vaganā...se"i vaganā ua pa"a lelei mai ivi o Odin. E mafai ona latou taofiofia i lalo?"
  
  "Tatou faamoemoe e leai."
  
  Sa ufitia le lagi i luga o le ulu i le kiona ma le lefulefu tafe, ma faaopoopo atu i le vaveao o le afiafi. E le'i susulu mai le la iinei; e pei o le taimi muamua lea na maua ai e Seoli le Malo o le Lalolagi ma pipiimau i ai.
  
  Sa alu atu Dal i luga o le eleele le laugatasi, o nisi taimi e tautevateva i luga o le loloto o le paʻu efuefu e lei mafaufauina. Ina ua taunuu Dahl i papa, ua le toe talanoa uma i lenei vaega motley - ua tumu i latou i fafo e le toafa puaoa.
  
  "I luga nei," o le tusi lea a le Suetena i lana fana. "E tusa ma le luasefulu futu." Sa faapuiti ona mata. "Ou te le iloa se mea manino."
  
  "Ia, ana fai mai Cook lena mea i le talafatai o Hawaii, semanu e le maua lava se matou palula fala," o le otemu malie lea o Drake, ma le faamoemoe e ata.
  
  "Po o le kofe a Kona," na mitimiti e Kennedy ona laugutu a o tilotilo atu ia te ia, ona matua mata"utia lea o lona mata ina ua toe fa"aivi i tua.
  
  "Mulimuli atu ia te oe," na ia fai mai ai, ma tusi atu ma le lauusiusi i le tifato e tolusefulu-tikeri.
  
  "Leai se mea, faapiopio." Faatoa mafai nei ona ia ataata.
  
  "Ia, afai e te folafola mai e te le sioa i la"u asini." Na molia e Drake le ma'a ma'a ma le fiafia, fa'ata'ita'i u'u ta'itasi a'o le'i tufatufaina lona mamafa, ma va'ava'ai toto'a ia Dahl ma le fitafita SAS e to'atasi i ona luga. Ona sosoo ai lea ma Kennedy, sosoo ai ma Ben ma mulimuli ane le Polofesa ma Wells.
  
  E leai se tasi na mana'o e alu ese mai lenei misiona faapitoa.
  
  Mo sina taimi na agai i luma Dahl ma le gogolo. Na tilotilo atu Drake i ona tua, ae leai se faailoga o le tuliloaina i tua atu o le tafailagi, e sili atu le mama nai lo le saunoaga a le Palemia. I se taimi mulimuli ane, na ulu atu ai le leo o Dahl i le veli o le filemu.
  
  "Oka, o loo i ai se mea iinei, alii. E i ai se ma"a e tu"u mai, ona afe lea i le agavale i tua..." o lona leo na alu ese. "O se au tuusao ma... ioe, ma faasitepu ua vaneina i le papa. fufusi tele. Helvite! Atonu e paee na atua tuai!"
  
  Na aapa atu Drake i le pito ma se'e i tua. "Na e fetuu, Dahl, ma fai se tala malie? Pe taumafai lava. Atonu la o oe o se tagata. Talofa, oka se pu fufusi. Ou te faamoemoe tatou te le o faanatinati e o ese."
  
  Faatasi ai ma lenei manatu le mautonu, na ia fesoasoani ia Dahl e faʻamautu le laina saogalemu aʻo leʻi tuleia le Swede i totonu o le pu uliuli. Na oo mai le tele o osofaiga taui ma sui i lou mafaufau, ae o le taimi nei e le o se taimi po o se nofoaga. O le le mafai ona faʻatonuina le sulu i lalo, o Torsten Dahl leaga na alu ifo tauaso, i lea laasaga ma lea laasaga.
  
  "Afai e te sogisogi i le sulfur," sa le mafai e Drake ona taofia o ia lava. "Taofi."
  
  Na faʻaalu e Dahl lona taimi, tuʻu ma le faaeteete vae uma. Ina ua mavae ni nai minute, na mou ese atu o ia ma na pau lava le mea na mafai e Drake ona iloa atu o le mumumu mai le pulou o lona tagata fuimu ua faasolo ina vaivai ma vaivai.
  
  "O e manuia?"
  
  "Ua ou lavea i lalo!" Na fa"alogoina le leo o Dahl.
  
  Na tilotilo solo Kennedy. "O se isi tala malie lea?"
  
  "Ia, tatou o ese mai lenei malulu," na uu e Drake le pito o le maa uliuli ma tuutuu ifo ma le faaeteete i luga o le pito. I le faaaogaina o ona vae e sue muamua ai lona tulaga, sa ia tuu ifo ma le faaeteete o ia lava, inisi i le inisi matautia. O le avanoa e vaapiapi tele na ia valu lona isu ma alafau i soo se gaioiga. "Pape! Tau lava o lou taimi," na ia fai atu ai i isi. "Taumafai e faʻagaoioi lou tino pito i luga i se mea itiiti e mafai ai."
  
  I ni nai minute mulimuli ane na ia faalogoina ai Dahl o fai mai, "Ono futu," ma lagona ai le liliu atu o le papa i ona tua i se avanoa avanoa.
  
  "Ia faaeteete," o le lapataiga lea a Dahl. "O lea ua tatou i ai i le faatausiusiuga o le to. E tusa ma le lua futu le lautele. O se pa papa papa i lo matou itu taumatau, o se lua e le gata i lo matou itu tauagavale. E tasi lava le auala o totoe."
  
  Na faʻaaoga e Drake lona lava malamalama e faʻataʻitaʻi ai suʻesuʻega a le Swede ae o isi na faia a latou faʻasologa umi. O le taimi lava na mataala ai tagata uma ma saunia, na amata lemu Dahl agai i luma i luga o le papa. Sa ufitia i latou i le pogisa tele, e na o sulu i luga o o latou pulou, e sisiva pei o lagomumū i se vaitafe. O le gaogao atoatoa na faafilemuina ai i latou e pei o le leo o se pu i lo latou agavale, ma atili ai ona faafeiloaia le maa mamafa i lo latou itu taumatau.
  
  "E faamanatu mai ai ia te au se tasi o na ata tuai o tainasoa," o le tala lea a Polofesa Parnevik. "E te manatua? O le fanua na galo i Taimi, ou te masalo? Latou te feoa'i i ana, o lo'o si'omia e manu fe'ai. O se ata tifaga tele ".
  
  "O le tasi e iai Raquel Welch?" - fesili Wells. "Leai? Ia, tagata o loʻu vaitaimi, latou te manatu o se tainasoa - latou te manatu Raquel Welch. Leai se mea o iai."
  
  Na oomi e Drake lona tua i luga o le maa ma laa i luma ma ona lima faaloaloa, ia mautinoa na mulimuli atu Ben ma Kennedy ao lei o ese lelei. Ua aliali mai i o latou luma se gaogao pogisa, ma o lea ua oo atu i o latou taliga se gogolo vaivai, loloto ma mamao.
  
  "Atonu o Eyjafjallajökull lea, o le mauga e pa lemu," o le musumusu lea a Polofesa Parnevik i luga o le laina. "O laʻu mate sili o loʻo matou i ai i totonu o se potu i autafa, e mamao ese mai le magma potu ma mai le alavai e fafaga ai le pa. Atonu o loo i ai le tele o vaega o le efuefu ma le lava i le va o i tatou ma le magma alu aʻe, e puipuia ai i tatou ma le Tuugamau. Atonu tatou te i ai foi i totonu o se maa maa e oso aʻe i se tulaga maualuga atu nai lo itu o le mauga.
  
  Na alaga Dahl i le pogisa. "Gelvit! Seoli ma le malaia! Ua latalata mai se puipui maualalo ia i matou, e sopoia lo matou ala i se tulimanu e ivasefulu tikeri. E le maualuga, aua e te popole, ia faaeteete lava."
  
  "O se ituaiga mailei?" Na faia e le tama se tulaga lamatia.
  
  Na iloa atu e Drake le fa'alavelave ma mafaufau i le mea lava e tasi. Ma le fa'aeteete tele, sa ia mulimuli atu ai i le ta'ita'i o le SGG e ui atu i le pupuni e maualuga i tulivae. Sa la vaai uma i le tuugamau muamua i le taimi e tasi.
  
  "Oooh," e lei lava upu a Dahl e malamalama ai.
  
  Ua na o le faaili atu lava o Drake, ua ofo i le matamataga.
  
  Sa vaneina se nofoaga tele i luga o le mauga, e oo atu pe tusa ma le selau futu i le totonugalemu o le mauga mu-e agai atu i le potu magma. Sa faia i foliga o se faaofuofu, pe tusa ma le selau futu le maualuga. A o faapotopoto tagata uma ma aveese a latou moliuila mamafa, na aliali mai le vaaiga ofoofogia o le tuugamau muamua.
  
  "Oka!" - fai mai Kennedy. O lona malamalama na faamalamalamaina ai lea fata ma lea fata, na vaneina i totonu o le faavaa papa, o fata taitasi na teuteuina ma tumu i oa: asoa ma tao, ufifatafata ma pulou. Pelu....
  
  "O ai le tagata lea?"
  
  O Parnevik, e pei ona faamoemoeina e se tasi, na ia suesue i le puipui mamao, o le tasi lea na feagai ma i latou, o le mea moni o le tuugamau faaofuofu o le Atua. Sa i ai ni vaneina matagofie i le toomaga manino, tutusa i le tomai i soo se tasi o alii Renaissance faaonaponei, e oo lava ia Michelangelo.
  
  "O Mars lea," o le tala lea a le Polofesa. "Atua Roma o Taua"
  
  Na vaaia e Drake se tino maso i se ufifatafata ma se sakete, o loo uu se tao tele i luga o le tasi tauau tele, ma tilotilo i luga o le isi. I tua atu o loo tu ai se solofanua mamalu ma se fale lapotopoto e matuā faamanatu mai ai le Colosseum i Roma.
  
  "Ou te ofo i le auala na latou filifili ai po o ai o le a tanu iinei," o le tomumu lea a Kennedy. "Atua Roma. atua Scandinavian..."
  
  "O aʻu foi," o le tala lea a Parnevik. "Masalo ua na o se tuʻinanau a Zeus."
  
  Na faafuasei lava ona tosina atu mata uma i le sarcophagus tele o loo tu i lalo o le fresco vaneina. Na suia mafaufauga o Drake. Afai latou te vaavaai i totonu, faamata latou te maua ivi o le Atua?
  
  "Malo, ae leai so tatou taimi!" Na foliga le fiafia Dahl, vaivai ma vaivai. "Tatou o i. Matou te le iloa pe toafia ni Atua e ono tanumia iinei."
  
  Na faauu Kennedy ia Drake ma tilotilo atu i luga o le papa a o mou atu i le pogisa. "O se auala maa maaleale o loo tatou mulimuli ai, Mata. Ma ou te naunau e fai laʻu 401 afe o le numera o Atua e le naʻo le tasi pe lua.
  
  "E le mafai ona matou faatuatuaina se mea i le taimi nei," o lana tala lea. "Na"o le tasi le isi. Tatou. E le o toe mamao ona o mai lea o Siamani."
  
  Na latou o a'e mai le falelauasiga o Mars, e gaoia e tagata ta'ito'atasi se tepa fa'anoanoa i tua i lona saogalemu ma lona taua e le mafaitaulia. Ua toe talotalo atu le gaogao, ma o lea ua amata ona lagona e Drake se tiga lemu i ona tapuvae ma tulivae, o se taunuuga o le la gaioiga faifai malie i luga o le papa. O Mativa Polofesa Parnevik ma Ben talavou atonu sa matua tiga lava.
  
  O le isi gogolo na luluina ai le ana tele ma toe faalogoina i latou uma. Na tepa a'e Drake ma manatu na ia iloa atu se papa tutusa i luga a'e o ia. E mafai ona taamilo lenei mea leaga i le po atoa!
  
  Ae o le itu lelei, latou te le'i faalogoina lava ni faailoga o sauaga. Na manatu Drake latou te i ai se itula lelei i luma o Siamani, ae na ia iloa e toetoe lava a le mafai ona aloese mai le fefinauai. Na ia faʻamoemoe e mafai ona latou faʻaumatia le faʻamataʻu o le lalolagi ae leʻi tupu.
  
  O le pito lona lua na aliali mai i luma, ae i tua atu o se nofoaga matagofie lona lua, e tu i le loloto o le mauga. O lenei mea na teuteuina i le tele o mea auro, o puipui o itu e susulu moni lava i le malamalama auro.
  
  "Le Atua e!" Na mapuea Kennedy. "Ou te lei vaai lava i se mea faapena. O ai lea? Faatāuaina le Atua?
  
  Parnevik squinted i maa vaneina na puleaina le sarcophagus tele. Sa lulu lona ulu mo sina taimi, ma faauu. "Faatali, o fulu ia?" O le Atua ea lenei e ofu i fulufulu?"
  
  "Atonu, Polofesa," ua leva ona tilotilo atu Peni i tua atu o le avanoa i le va o le po pogisa o loo faatalitali mai mo i latou. "E afaina? E le o se tasi lenei."
  
  Sa le ano i ai le alii. "O Quetzalcoatl! Le Atua o le au Aztec! O le a le uiga o nei mea uma ... "na ia tusi atu i puipui susulu.
  
  "Aztec auro." Na mapuea Wells, maofa e ui lava ia te ia lava. "Oka".
  
  "O le nofoaga lenei..." Toeititi lava fa'alili uma e Kennedy le potu, "o le mea sili lea na maua e su'esu'ega fa'asolopito i taimi uma. Pe e te malamalama i lena mea? O iinei o le atua e le gata i le tasi tagata, ae o le tele. Ma tu masani ma oa uma e o mai faatasi ma i latou. E... lofituina."
  
  Na tilotilo ese Drake mai le ata o Quetzalcoatl, teuteu i fulu ma faʻafefeina se toʻi. Na faapea mai Parnevik o le atua Aztec sa lauiloa-e tusa ai ma faamatalaga masani a le lotu-o le Atua Pule, o se faaupuga e faailoa mai ai e moni lava o ia.
  
  "Quetzalcoatl" o lona uiga o le "fetolo lele" po o le "gata fulu." O le mea lea..." Na tu tele Parnevik, ona foliga mai lea na ia iloa ai ua solomuli tagata uma i le papa, "tarako," na ia fai ifo ai ia te ia lava, ma le fiafia.
  
  "E iai se mea e tutusa ai ma Mars?" o le fesili lea a se fitafita SAS e igoa ia Jim Marsters.
  
  Na tilotilo atu Drake a o laa atu Parnevik i luga o le fata ma lona laugutu o lo o mumu. "Hmm," o lona manava manava na oʻo atu i tagata uma i luga o le papa. "Naʻo le mea e mafai ona latou faauigaina o le oti ma e tasi lava."
  
  
  ***
  
  
  O le niche lona tolu, ma o le tasi lenei e tutusa lava le manaia e pei o le muamua. Na iloa atu e Drake o ia o tilotilo atu i se tamaʻitaʻi mataʻina le lavalava na vaneina i totonu o laupapa.
  
  Sa ufitia puipui i faatusa e tautele. Dolphins, fa'ata, swans. O se asoa o lupe ua vaneina e lava lona lapoa e siosiomia ai le ua o le Statue of Liberty.
  
  "Ia," o le tala lea a Drake. "E oo lava ia te au ou te iloa po o ai lea."
  
  Na faia e Kennedy se ata. "Ioe, e te faia."
  
  "O se fafine talitane moni," o le tala malosi lea a Parnevik. "Aphrodite".
  
  "Talofa," o le tala lea a Wells. "O e ta'ua ea le Atua o Aphrodite o se fafine talitane? I lalo iinei? E latalata tele i lona tuugamau?"
  
  Na faaauau pea Parnevik i le masani a le aoga tulagalua: "Ua lauiloa o ia e momoe ma Atua ma tagata, e aofia ai Adonis. Na ia ofoina atu Helen o Troy i Pale, ona faʻamaufaʻailogaina lea o le fefaʻatauaiga e ala i le faʻafefeina o le malosi o Pale i le taimi na ia vaʻai atu ai ia te ia. Fanau latalata ane i Paphos mai le tui o Uranus talu ai nei. E tatau ona ou fai atu o ia ... "
  
  "Ua matou maua le savali," o le tala lemu lea a Drake, o loo tilotilo pea i le vaneina. Na ataata o ia ina ua ia matauina Kennedy o lulu lona ulu ia te ia.
  
  "E te fuā, pele?"
  
  "Le fiafia tele i feusuaiga?" Na ia tuleia o ia e avea ma lona lua i le laina pe a uma Dahl.
  
  Sa ia sioa atu ia te ia. "Ia, o lea ua e ta"ua..."
  
  "Sau loa, Mata," na alu atu ai foi Peni ma pasia o ia. "Oka!"
  
  O lana alaga na oso ai i latou uma. Na latou faliu i tua ma iloa atu o ia o tolotolo i tua i ona vae e fa, o le fefe na tusia i ona foliga uma. Na mafaufau Drake pe na ona vaai atu i le Tiapolo lava ia, o tulaʻi aʻe i luga o apaʻau o temoni mai le umukuka o seoli.
  
  "O lenei nofoaga-" sa ia manavaina. "O loo i luga o se tulaga... opeopea i le ea... E leai se mea i le isi itu! "
  
  Na lagona e Drake ua oso lona fatu. Na ia manatua le vaieli o Mimir ma lona fola pepelo.
  
  Na oso faafia Dahl. "E foliga mai ua lava le malosi o le maa malaia. E le mafai ona avea lenei ma iuga o le laina."
  
  "Aua le faia lenei mea!" o le tagi lea a Peni. "Ae faapefea pe a malepe?"
  
  Na pule le filemu. Sa faataupupula tagata uma le tasi i le isi ma mata lapopoa. O nisi na taumafai e toe tepa i tua i le ala na latou uia, o le auala saogalemu lea e aofia ai vaieli ma Marsters.
  
  I lena taimi, i le mamao aupito mamao o le faalogo, sa faalogoina se leo gogolo vaivai. O le leo o se maa ua pau i totonu o se vaieli.
  
  "O tagata Siamani nei," o le tala lea a Dahl ma le talitonuga maumaututu. "Siaki le loloto o le au. O lenei o le a tatou sailia se auala e alu ese ai mai lenei tulaga pe o le a tatou feoti lava."
  
  Na tulilima e Drake ia Kennedy. "Vaai iina," sa ia tusi atu ai i luga ae o latou. "Sa tatala pea o"u taliga. Ou te manatu e tatau ona i ai se isi seti o niches po o ana i luga atu o tatou. Ae va"ai... Va"ai pe fa"afefea ona pi"o le pito o le mato.
  
  "Tauagavale". Na faanatinati atu Kennedy i le faatausiusiuga o le nofoaga o Aphrodite. Ona, oomi atu lea o ia lava i le maa maa, ma autilo solo i le tulimanu. "E iai se ituaiga fausaga iinei... Le Atua! Auai le atua e."
  
  Sa uu e Drake ona tauau ma tilotilo atu i le pogisa. "Ou te manatu o le uiga o lau faaiʻu ia te aʻu!"
  
  O iina, e mamao atu i tua atu o le laina o latou moli, sa i ai se papa manifinifi na liua i se faasitepu lapotopoto e sili atu ona manifinifi. O faasitepu na fa'aloloa i luga a'e o latou luga, agai atu i le isi fogafale.
  
  "Tatala e uiga i le niniva," o le tala lea a Drake. "Na o le ave lava o se kuki ma se fagu."
  
  
  TOLU SEFULU FITU
  
  
  
  TOGANA O ATUA
  
  
  O le faasitepu taamilo na foliga malosi, ae o le mea moni faigofie na manua i le gaogao i luga aʻe o se lua e le gata, ae le o le taʻua o le mea moni na le mafai e ana tusiata ona faʻapipiʻi soʻo se faʻamau, e oʻo lava i neura aʻoaʻoina lelei o Drake e gatete vave nai lo se fulu i luga. se vibrator .
  
  E tasi le li'o atoa na aumaia ai i latou pe tusa o le kuata o le ala i le alcove o Aphrodite, o lea na fuafua ai Drake e tatau ona latou faia ni li'o se fa pe lima. Na ia agai i luma i lea laasaga ma lea laasaga, mulimuli ia Ben, taumafai e taofia lona fefe, manava loloto ma tulimatai atu i taimi uma i le latou sini.
  
  E onosefulu futu i luga. Lima sefulu. Fa sefulu.
  
  A o latalata atu i le tolusefulu futu, sa ia vaaia Peni ua tu ma nofo i lalo mo sina taimi. Na mata'utia mata o le tama i le fefe. Sa nofo ma le faaeteete Drake i luga o le faasitepu i lalo ifo o ia ma popo lona tulivae.
  
  "Sole, e leai se taimi e amata ai ona tusi se pese fou, Wall of Sleep. Po o le miti ia Taylor Momson."
  
  Ona toe faalogoina lea o le leo o se fitafita SAS ia i latou. "O le a le mea o tupu i luga? O lo'o ta ula i matou iinei. Siisii."
  
  SAS fitafita, mafaufau Drake. Na ou faia ia ese mai le taimi muamua.
  
  "Se malologa," sa ia toe alaga atu ai. "Ia na o oe lava."
  
  "Tapu! Ugh..." Na faalogoina e Drake le leo loloto o Wells, ona lemu lea. Na ia lagonaina le nofonofo o Kennedy i ona vae, vaai atu i lana ataata fufusi ma lagona lona tino gatete i ona tamatamaivae.
  
  "O a mai le tamaitiiti?"
  
  "Misi le kolisi," na faamalosia e Drake ia lava e ata. "Umea faatasi. Pubs o Ioka. Po o tifaga saoloto. KFC. Valaalia. E te iloa, mea a tamaiti aoga."
  
  Na tilotilo totoa Kennedy. "I lo"u aafiaga, e le o le mea lea e fai e tama ma teine kolisi."
  
  O lea la ua pupula mata o Peni ma taumafai e ataata mau. Sa savali lemu o ia i ona lima ma ona tulivae. Toe faasaga i luga, o loo i luga pea o ona lima ma tulivae, sa ia a"e i lea laa faigata ma le isi.
  
  Inisi ma lea inisi, laa i lea laasaga matautia, na latou tulai mai. Na lagona e Drake le tiga o lona ulu ma lona fatu ona o le vevesi. Ana pau Peni, semanu na te taofia ma le loto i ai le pa'u o le tama i lona lava tino, pe ana na o le laveai o ia.
  
  Leai ni fesili po o le faatuai.
  
  O le isi li'o atoa ma e tusa ma le luasefulu futu le mamao mai le latou fa'amoemoe, o se fa'aisi fa'ata'ita'i lea na latou sopoia. Sa suesue o ia e Drake i le moli moli emoemo. Na toe foʻi i tua i le ulu e ulu atu ai, ae e mautinoa lava e tasi le tulaga maualuga.
  
  Na ia mafaufau. Le Atua, na ia 'faʻafouina' lenei mea ma Sonic le Hedgehog malaia.
  
  I luga aʻe o ia, na ia vaʻaia Dahl o faʻatuai. Na vave tu i luga le Suetena, ua leiloa lona paleni ma ua mamafa tele i lona vae tua. Sa leai ni leo, na o se tauiviga filemu. Sa na ona ia vaai faalemafaufau i le sauaina na lofituina ai le mafaufau o Dahl. Avanoa i tua, saogalemu i luma, o le manatu o se pa'ū umi, tiga.
  
  Ona faanatinati atu lea o le Swede, ta i luga o faasitepu ma taofimau mo le ola pele. Na lagona e Drake lana manava mamafa mai le sefulu futu i luga.
  
  Na mavae ni nai minute ma sa faaauau pea le a'ega faigata. Mulimuli ane, na laa ese Dahl mai le apefai i luga o le faalava, ona tolotolo atu lea i luma i ona lima ma ona tulivae e faaavanoa se avanoa. E lei umi ae mulimuli mai Drake, ma toso Kennedy faatasi ma ia, ma lagona le lofituina ina ua latou toe foi i luga o le vaapiapi lea e na o le tasi le laa le mamao mai le alaga o le oti.
  
  Ina ua faitauina uma i latou, sa mapuea Dahl. "Se'i o tatou agai atu i le isi vaega ma valaau se malologa," o lana tala lea. "O aʻu, mo le tasi, ua matua faʻaumatia."
  
  Ina ua maeʻa le isi lima minute o le faʻafefeina o latou tino vaivai ma tauivi ma le faʻateleina o maso maʻi, na latou tautevateva i le faʻailoga lona fa, lea e tu tonu i luga aʻe o le tuugamau o Aphrodite.
  
  I le taimi muamua e leai se tasi na vaai i le Atua tumau. Sa tootuli uma i latou, malolo ma manava manava. Na mafaufau Drake ma le ataata o le mea tonu lava lea na oʻo i ai lona olaga faʻapitoa, ma na tepa aʻe i luga ina ua fai atu e Parnevik se faʻamatalaga e foliga mai e ese mai se isi tagata ae na o ia.
  
  "Fagu!"
  
  "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "Ufu! Ulu o taifau. O Anubis lea."
  
  "O le luko lava lea e tasi?" Na faalagolago atu Wells i lona nofoa ma toso ona tulivae i lona fatafata. "Ia. O le a....."
  
  "Atua Aikupito," o le tala lea a Parnevik. "Ma e mautinoa lava e iai se mea e fai ma le oti."
  
  Na tilotilo atu Drake i laina o mami ma fa'atagata tarako. O pusa oti auro ma atigi emerald, ma le le fiafia, na ia fulitua ai i le falelauasiga o le Atua ma oso i totonu o KitKat. I se taimi mulimuli ane sa nofo Kennedy i ona tafatafa.
  
  "O lea," o lana tala lea, ma tatala lana meaai ma vaiinu.
  
  "Malo, e lelei lau tautala," o le ata lea a Drake. "Ua leva ona ou lagona le fiafia."
  
  "Faalogo mai, uo, afai ou te manao e liliu oe, o le a e tuu i o"u lima." Na tuuina atu e Kennedy ia te ia se ataata e le gata i le mimita ma le ita. "Malo, e le mafai e oulua ona taofi mo sina minute, a ea?"
  
  "Ua lelei, ua lelei, ua ou faamalie atu. Na'o le ta'alo. O le a le mea ua tupu?"
  
  Sa ia matamata ia Kennedy o sioa atu i le vanimonimo. Na ou vaaia le faateteleina o ona mata ina ua ia maua le leo vaivai o fitafita a Frey o loo tuliloa atu i latou. "O lenei... mea... ua fai si leva o ta sasa i le vao. E te manatu, e, e iai sa tatou mea moni, Drake?"
  
  "Ou te manatu o Odin o loʻo i lalo iinei."
  
  Na tu i luga Kennedy e alu ese, ae na tuu e Drake lona lima i luga o lona tulivae e taofi o ia. O le pa'i na toetoe a tupu ai aloiafi.
  
  "O iinei," o lana tala lea. "Ae o le a lou manatu?"
  
  "Ou te manatu e le tele ni a'u galuega e fai pe a ta toe foi mai," sa ia musumusu atu ai. "E uiga i le fasioti tagata fasioti tagata Thomas Caleb ma isi mea uma. Na toe fasiotia foi lena tamaʻitaʻi, e te iloa, i le aso ae tatou te leʻi oʻo i Manhattan.
  
  "O le ā? Leai."
  
  "Ioe. O iina na ou alu ai e savali faataamilo i le vaaiga o le fasioti tagata. Ma fa'aaloalo."
  
  "Ou te faamalie atu". Na taofi Drake mai le fusi, i le iloaina o le mea mulimuli lea na ia manaomia i le taimi nei.
  
  "Faafetai, ou te iloa. O oe o se tasi o tagata sili ona faamaoni ua ou iloa, Drake. Ma sili ona le manatu faapito. Atonu o le mafuaaga lena ou te fiafia tele ai ia te oe."
  
  "E ui i a"u faamatalaga faatiga?"
  
  "E matua malosi lava, e ui i lea."
  
  Na fa'auma e Drake le vaega totoe o lana sukalati ma filifili ai e aua le togiina le afifi KitKat i le avanoa. O le iloaina o lona laki, atonu na ia faia ai se mailei lapisi anamua po o se mea faapena.
  
  "Ae leai se galuega o lona uiga e leai ni fesoʻotaʻiga," o le tala lea a Kennedy. "E leai ni a"u uo moni i Niu Ioka. Leai se aiga. Ou te manatu atonu e tatau ona ou mou ese atu mai le vaaiga lautele."
  
  "Ia," o le tala lea a Drake ma le mafaufau loloto, "Ou te vaai atu o oe o se faamoemoe faaosoosoina." Na ia tuuina atu ia te ia mata valea. "Atonu e mafai ona e fai atu bollox ia Pale fiafia fiafia ma sau e asiasi i York tuai fiafia."
  
  "Ae o fea ou te nofo ai?"
  
  Na faalogoina e Drake o fa'apotopotoina e Dal lana 'au. "Ia, e tatau lava ona matou mafaufau pe faʻafefea ona e mauaina lau tupe." Sa ia faatali seia tulai o ia i luga, ona uu lea o ona tauau ma tilotilo atu i ona mata feilafi.
  
  "E moni, Kennedy, o le tali i au fesili uma o le ioe. Ae le mafai ona ou iloa uma nei mea i le taimi nei. E iai aʻu lava atopaʻu e manaʻomia ona matou talanoaina ma e tatau ona ou taulaʻi. Sa luelue lona ulu i le avanoa. "O loo i ai Alicia Miles i lalo. Atonu e te manatu o la tatou faigamalaga i lenei mamao sa matautia, o lenei Tuugamau sa matautia, ae talitonu mai ia te au, e leai se mea e faatusalia i ai lena fafine."
  
  "E sa"o o ia," na savali atu ai Wells ma maua le faamatalaga mulimuli. "Ma ou te le iloa se isi auala e alu ese ai mai iinei, Drake. E leai se auala e aloese ai."
  
  "Ma e le mafai ona tatou poloka le auala ona tatou te manaomia se auala i fafo," na luelue atu ai le ulu o Drake. "Ioe, sa ou tilotilo foi i tusitusiga uma."
  
  "Na e iloa e te faia lenei mea." Na ataata Wells e pei na ia iloa i le taimi atoa o Drake o se tasi o ana tama. "Sau ia, o lo"o gogolo mai le tuke."
  
  Na mulimuli atu Drake i lona pule tuai i le pito, ona nofo lea i tua o Ben ma Dahl. O le tasi na tilotilo atu na iloa ai ua malolo tagata uma, ae ua popole i mea o loʻo i luma.
  
  "E toafa na maliliu," o le tala lea a Dahl ma toso ese atu i luga o le papa, o le mauga i ona tua.
  
  O le isi fa'ailoga o se mea na faate'ia ai ma na fa'amalosia ai i latou uma. O le tuugamau lea o Thor, le atalii o Odin.
  
  Na tagi le tamaloa e pei na ia mauaina se yeti o loʻo tolauapi i le Vanu o Oti. Ma, mo ia, sa ia maua. Ua maua e se polofesa o tala faasolopito a Norse le tuugamau o Thor, atonu o le tagata Norse sili ona lauiloa i taimi uma, faafetai i se vaega i le Marvel comics.
  
  Fiafia mama.
  
  Ma mo Drake, o le i ai o Thor na faʻafuaseʻi ona sili atu le moni.
  
  Sa i ai se filemu faaaloalo. Na iloa e tagata uma e uiga ia Thor, poʻo se mea na faʻaalia e le Viking God of Faititili ma Uila. Na faia e Parnevik se lauga e uiga i Aso Tofi, pe, e pei ona tatou iloa nei, Aso Tofi. E fesoʻotaʻi lea ma le Aso Lulu - poʻo le Vai Aso, poʻo le Aso o Odin. O Thor o le atua sili o le toa na iloa e le tagata, o loʻo ia faʻaaogaina se samala, tuʻimomomoina ona fili i se taamilosaga. Le tino mama o le Viking male.
  
  Na o le pau lava le mea na mafai ona latou faia e toso ese ai Parnevik ma taofi o ia mai le taumafai e suʻesuʻe ivi o Thor i lena lava taimi. O le isi niche, lona ono, sa i ai Loki, le uso o Thor ma le isi o atalii o Odin.
  
  "O le auala o loʻo mafanafana," o le tala lea a Dahl, e tau le autilo i totonu o le alcove aʻo leʻi faʻaauau i luga o le faʻailoga e gata i le itu o le mauga, o se paʻu uliuli malo.
  
  Na auai Drake i le Suetena, Ben ma Kennedy ao latou pasi atu sulu i luga o le papa.
  
  "Tutuvae," o le tala lea a Peni. "Ma malolo lima. E foliga mai o le a tatou o i luga."
  
  Na u'u e Drake lona ua e tilotilo i luga. O le faasitepu maa na alu aʻe i le pogisa e le gata, ma i tua atu o latou o le a leai se mea ae na o le ea.
  
  Muamua o se suega o neura, o le a nei? Malosi? Mauaina?
  
  Ma toe alu muamua Dahl. Fa'atopetope i luga i le luasefulu futu pe sili atu a'o le'i foliga mai ua fa'agesegese i lalo a'o lofia o ia e le pogisa. Na filifili Ben e sosoo ai, ona sosoo ai lea ma Kennedy.
  
  "Ou te manatu e mafai ona e vaʻavaʻai i laʻu asini i le taimi nei," o lana tala lea ma le afa ataata, "Ia mautinoa e le lele atu ia te oe."
  
  Sa ia fa'amago mata. "E le mafai ona aveese o"u mata mai lenei mea."
  
  Na sosoo ai ma Drake, ausia le tolu o taofi lelei aʻo leʻi faʻanofo lana faʻaopoopoga lona fa. I lona tula'i a'e i lea tulaga, na ia alu a'e lemu i luga o le tofã i le ea mauga mu.
  
  Sa faaauau pea le gogolo i itu uma o i latou: o le auēga mamao o le mauga. Na vaai faalemafaufau Drake i se potu magma lata ane o loo puna, ma sasaa atu le afi i seoli i totonu o puipui, ma oso atu i le lagi lanumoana lanumoana Icelandic.
  
  O se vae na fememea'i i luga a'e o ia, ma se'e ese mai lona tamai papa. Sa tumau pea o ia, ma le iloaina e itiiti lava se mea e mafai ona ia faia pe a faanatinati atu se tasi ma pasia o ia, ae ua ia saunia, ina neʻi iai.
  
  Sa luelue le vae o Kennedy i le vateatea e tusa ma le mita i luga a"e o lona ulu.
  
  Sa aapa atu o ia, ma luelue teisi ma le le mautonu, ae na mafai ona ia uu le alofivae o lona seevae ma toso i tua i luga o le papa. Na oo mai ia i matou se musumusu puupuu o le faafetai.
  
  Sa savali pea o ia, ua mu ona vae, ua tiga ona tamatamailima i sooga uma. O pito o ona tamatamaivae na ave ai le mamafa o lona tino i nai a'e laiti taitasi. Na tafe ifo le afu i ona pu afu uma.
  
  Na ia fuafuaina le lua selau futu le saogalemu ae mata'utia uulima ma avae ae latou te lei oo atu i le saogalemu faatusatusa o se isi papa.
  
  Galuega vaivai. I'uga o le Lalolagi, Apocalypse o se galuega mulimuli ane. Fa'asaoina o le tagata i la'asaga uma i luma.
  
  "O le a la?" Ua taoto Wells i lona tua, ma tagi. "O se isi savaliga toto i luga o le papa?"
  
  "Leai," sa le"i maua foi e Dahl le malosi e tausua ai. "Aula".
  
  "fuamoa".
  
  I luga o o latou tulivae sa latou fetolofi i luma. O le alavai na tau atu i se pogisa pogisa lea na amata ai ona talitonu Drake o loʻo ia miti aʻo leʻi faʻafuaseʻi ona ia fetoʻai ma Kennedy le gaioi mai tua.
  
  Liliu ou foliga i luma.
  
  "Oi! Semanu e te lapataia au."
  
  "E faigata pe a oo mai ia te au le tulaga lava e tasi," o le tali mai lea a le leo matutu. "Ou te manatu na o Dahl na alu ese mai lenei faaputuga e aunoa ma se isu gau."
  
  "Ua ou popole i lo"u loto malaia," o le tali atu lea a Dahl ma le vaivai. "E fa'ai'u sa'o le alavai i le fa'asaga muamua o le isi fa'asitepu i, um, ou te mateina se tulimanu fasefululima tikeri. E leai se mea agavale po'o sa'o, e leai se mea e mafai ona ou va'aia. Sauni."
  
  "O nei mea e tatau ona faapipii i se mea," o le tomumu lea a Drake, ma totolo i ona tulivae ua manu"a. "Mo le manuia o le Atua, e le mafai ona na o le tautau i luga o le ea."
  
  "Atonu latou te mafaia," o le tala lea a Parnevik. "Mo le manuia o le lagi. Ha ha. Sa ou tausua, ae o le mea moni, o laʻu mate sili o se faasologa o pou lele."
  
  "Natia i lalo o matou," o le tala lea a Drake. "E mautinoa lava. Masalo e tele naua tagata faigaluega. Po o ni atua malolosi se lua."
  
  "Atonu na latou fesili ia Hercules ma Atlas mo se fesoasoani."
  
  Na laa ma le faaeteete Drake i luga o le laasaga muamua, o se lagona fa'ate'ia na osofa'ia lona fai'ai, ma a'e i luga o le ma'a talatala. Na latou fe'a'ei mo sina taimi, ma i'u ai ina alia'e i se isi alcove o lo'o siomia ai se tulaga tautaua.
  
  Na faafeiloaia o ia e Dahl ma se lulu vaivai o lona ulu. "Poseidon".
  
  "Maofa."
  
  Sa toe tootuli Drake. Le Alii e, o lona manatu. Ou te faʻamoemoe o loʻo i ai i le au Siamani le faigata. I le faaiuga, atonu nai lo le tau na mafai ona latou faʻavasegaina i maʻa, pepa, seleulu.
  
  O le atua Eleni o le sami na ia tauaveina lana trident masani ma se potu e tumu i oa ofoofogia. O le Atua lona fitu lea na latou ui ane ai. O le numera iva na amata ona ootia lona mafaufau.
  
  Pe le o le numera iva e sili ona paia i tala fa'asolopito Viking?
  
  Na ia taʻua lenei mea ia Parnevik a o latou malolo.
  
  "Ioe, ae o lenei nofoaga e manino lava e le naʻo Nordic," na tusi atu ai le polofesa i lona tamatamailima agai i le tamaloa o loʻo i ai le trident i tua atu o latou. "Atonu e selau i latou."
  
  "Ia, e manino lava o le a tatou le ola i le selau o i latou," na finau atu ai Kennedy ia te ia. "Sei vagana ua fausia e se tasi se Ho-Jo i luma."
  
  "Po o, e sili atu, o se faleoloa sanuisi," sa po e Drake ona laugutu. "E mautinoa lava e mafai ona ou fasiotia se tasi o nei tagata leaga i le taimi nei."
  
  "Crunchy," sa ata Peni ma po lona vae. "O loo e talanoa i se mea ua sefulu tausaga ua le toe iai. Ae aua e te popole-o loo iai pea lou aogā o faafiafiaga."
  
  Na mavae atu le isi lima minute ae sa latou lagonaina le lava o le malologa e faaauau ai. Na faaalu e Dahl, Wells ma Marsters ni nai minute e faalogologo ai i ē na tuliloaina i latou, ae leai se leo e tasi na faalavelave i le po e faavavau.
  
  "Atonu na pauu uma i latou," o le faamimigi lea o Kennedy. "E mafai ona tupu. Ana fai o se ata tifaga lea a Michael Bay, semanu ua pa'ū se tasi."
  
  "Mo'i". Na taitai atu i matou e Dahl i luga o se isi faasitepu tautau. E pei ona i ai le i'uga, o i'inei na leiloa ai e Wells lana u'u ma se'e ifo i lalo ni sitepu maseesee se lua, ma taia ai le ma'a i lona auvae i taimi uma.
  
  Sa tafe mai le toto i ona laugutu mai lona laulaufaiva u.
  
  Na uu o ia e Drake i tauau o lona ofu tele. O le tagata o loo i lalo ifo o ia-Marsters-sa uuina ona ogavae i le malosi silisili.
  
  "E leai se solaaga, toeaina. E le'o le taimi nei."
  
  O le limasefululima tausaga le matua na toso ese atu i luga o le faasitepu, o Kennedy o loʻo uuina le tua o Drake ma Marsters e faʻamautinoa e le seʻe o ia i se isi laa. E oo atu i le taimi na latou taunuu ai i le alcove lona valu, ua toe fiafia Wells.
  
  "Ioe, na latou faia ma le loto i ai, alii. Sa na ona ou manao i le vaega o totoe."
  
  Ae na ia oomiina le lima o Marsters ma musumusu atu lana faafetai mai le loto ia Drake ina ua leai se tasi o tilotilo mai.
  
  "Aua e te popole, toeaina. Tau lava o le taofi i ai. E te lei maua lou taimi o Me."
  
  O le niche lona valu o se ituaiga o faʻataʻitaʻiga.
  
  "Auai le atua e". O le vavega a Parnevik na aafia uma ai i latou. "O Zeus lea. Tama o le tagata. E oo lava i atua e faasino ia te ia o se atua - o se tama. E ... i tua atu o Odin ... e sili atu, ma e sau mai le Norse."
  
  "E leʻi taʻua ea Odin o Zeus i totonu o uluaʻi ituaiga Siamani?" O le fesili lea a Peni, ma manatua lana suesuega.
  
  "O ia, alii, ae o le uiga o laʻu tala, sau. O Zeus lea. "
  
  E sa'o lenei tagata. Na tu maualuga ma le mavaevae le Tupu o Atua, ma uu mai se uila i lona lima tele. I totonu o lona nofoaga sa i ai le anoanoai o oa feilafi, ua taumasuasua i lafoga e sili atu nai lo se mea e mafai e se tagata ona aoina i aso nei.
  
  Ona faalogoina lea e Drake o se fetuu, leotele, i le gagana Siamani. Na siuleo mai lalo.
  
  "Na faatoa latou talepeina se alavai," na moeiini ai e Dahl ona mata i le ita. "E na o le sefululima minute ua matou tua atu ai. E leaga, ua tatou le manuia! Mulimuli mai!"
  
  O le isi faasitepu na talotalo mai, o le taimi lea e agai atu i fafo ma luga atu o le tuugamau o Seu a o lei alu i luga i luga o sitepu mulimuli e sefulu. Sa latou tau i le mea sili latou te mafaia, na liua lo latou lototetele i le efuefu i le pogisa fetolofi. E pei lava o le leai o se malamalama na taofia ai le agaga taututu. Na oo mai le fefe i le valaau ma filifili e nofo i lalo.
  
  Talanoa e uiga i le niniva, mafaufau Drake. Talanoa pe fa'afefea ona fa'aitiitia au polo e pei o le pinati. O na sitepu mulimuli e sefulu, na tautau i luga a'e o le pogisa, a'e i le po fetolofi, na toetoe lava a lofituina ai o ia. Na te le iloa pe na faapefea ona taulimaina e isi - na pau lava le mea na mafai ona ia faia o le toe faaolaolaina o mea sese o lona taimi ua tuanai ma pipii mau ia i latou - Alisona, le tamaitiiti latou te lei mauaina lava ma o le a le maua lava; o le taumafaiga a le SRT i Iraki na faʻafefe ai mea uma - na ia tuʻuina mea sese uma i luma o lona mafaufau e faʻaumatia ai le fefe tele i le pa'ū.
  
  Ma sa ia tuu le tasi lima i luga o le isi. E maualuga le tasi vae nai lo le isi. Na ia tu i luga i luga, e le gata i ona tua, agi o se matagi le igoa na sosolo ai ona lavalava. O le gogolo faititili mamao e mafai ona avea ma pese o se mauga mu, ae atonu o isi mea. O mea mata'utia e le mafaamatalaina, e matua'i mata'utia e le mafai ai ona latou iloa le malamalama o le ao. O manu mata'utia o lo'o fe'avea'i i luga o ma'a, palapala ma otaota, e fa'ao'o mai fati mata'utia e fa'atupu ai ni va'aiga mūmū toto o le fa'avalevalea.
  
  Drake, toetoe a tagi, na tolotolo i luga o le la'a ma'a mulimuli i luga o se mea laugatasi. Na valuvalusia e le maa talatala ona lima. Faatasi ai ma se taumafaiga tiga mulimuli, na ia sii aʻe ai lona ulu ma iloa atu o isi tagata uma o loʻo ifo ia te ia, ae i tua atu o latou na ia iloa atu Torsten Dahl - o le tagata valea Suetena - o loʻo tolotolo i luma i lona manava i se mea e sili atu nai lo se isi lava mea na latou vaʻaia. mamao .
  
  Sueeti vale. Ae o le Atua, sa lelei le tama.
  
  O le niche sa tautau i le tasi itu, ae pipii i le fatu o le mauga i le isi itu.
  
  "Faafetai i le Atua," o le tala vaivai lea a Dahl. "E tasi. Ua matou maua le tuugamau o Odin."
  
  Ona pa'ū lea o ia i le vaivai.
  
  
  TOLU SEFULU VALU
  
  
  
  TOGANA O ATUA
  
  
  Na sau se ee mai lona le mautonu.
  
  Leai, ee. O se alaga fa'afefe toto na tautala i le mata'utia mama. Na pupula mata o Drake, ae o le papa maa na latalata tele e taulai i ai. Sa feanu o ia i le eleele ma oi.
  
  Ma na ou mafaufau ai: o le a le mamao e mafai ai e se tagata ona paʻu i le le iʻu aʻo leʻi oti?
  
  Sa i ai iinei tagata Siamani. O se tasi o o latou uso faatoa pau i lalo o le faasitepu.
  
  Sa tauivi Drake e tu i luga, sa tiga maso uma, ae na amata ona faamumu lona toto ma faamama ai ona mafaufauga. Sa savali lemu o ia agai atu ia Peni. O loo taoto faō lana uō i se tasi pito o le tulaga. Na toso o ia e Drake i le nofoaga o Odin. O le tepa vave atu i ona tua na ta'u atu ia te ia e le'i taunuu mai Siamani, ae na ta'u atu e ona taliga ua i ai ni minute.
  
  Na ia faalogoina le leo o Abel Frey o fetuu. O le taalili o mea e puipui ai. Milo o lo'o alaga le fasioti tagata i se tasi o fitafita.
  
  O se avanoa e fa"aalia ai lona to"a, na ia mafaufau ai, ma manatua ai se tasi o tala a Wells na ia filifilia i le taimi o le latou toleniga SAS.
  
  Na ia toso solo Peni, ma faalagolago lona tua i le sarcophagus tele a Odin. Ua fememea'i laumata o le tama. Na tautevateva Kennedy: "Ia e sauni mo i latou. O le a ou feagai ma ia." Sa ia poina malie lona alafau.
  
  Na tu Drake, ma fetaui ma lana vaai mo sina sekone. "Mulimuli ane".
  
  Le muamua o Siamani na manumalo i le tumutumu. O se fitafita na vave ona paʻu i le vaivai, sosoo ai ma le lona lua. Na musu Drake e fai le mea na ia iloa e tatau ona ia faia, ae na solomuli atu Torsten Dahl ia te ia, ma faaalia ai le leai o se faanoanoa. O Wells ma Marsters na sosolo i luma.
  
  O le fili lona tolu na tolotolo i luga, o le taimi lea o se tino oti tane lapopoa. Aulelei. O le toto, afu ma loimata moni na liua ai se matapulepule leaga i luga o ona foliga faʻalavelave. Ae sa malosi ma saosaoa o ia e oso i luga, taavale ma piki i luga le tamai fana.
  
  E tasi le fana na lele ese mai le paelo. O Drake ma ana uo na fa'ato'a ifo, ae na misi le fana.
  
  O le leo maasiasi o Abel Frey na talepeina le filemu na sosoo ai ma le fana. "Leai ni auupega, vale. Nar! Nar! Faalogo mai ia te au!"
  
  Na faia e Milo se foliga ma tuu atu ia Drake se ataata mataga. "Taumea leaga Kraut. Ei uo?
  
  Na foloina le fana i se moto mafiafia ma suia i se lau matao. Na iloa e Drake o se naifi malosi faapitoa. Na ia laa ese agai i le sauai, ma tuuina atu ia Dahl le avanoa e kiki ai se tasi o fitafita paʻu i le vanimonimo.
  
  Sa tauivi le fitafita lona lua i ona tulivae. Na toe ataata atu Marsters ia te ia, ona togi ese lea o le tino pipili. E oo atu i le taimi lea, ua oo atu isi fitafita e toatolu i le eleele laugatasi, ona oso mai lea o Alicia mai lalo ma tulaueleele e pei o se pusi, o loo uuina se naifi i lima taitasi. E lei vaai lava Drake ia te ia ua vaivai tele ma e foliga mai e mafai ona ia manumalo i le ninja elite.
  
  "Leai... auupega?" Na mafai e Dahl ona fai mai i le va o manava manava. "E mulimuli ane ... talitonu i le talitonuga o Amaketo, Frey?"
  
  O se tagata mamanu Siamani tele ua alu nei i luga o le pito. "Aua e te valea, tama fitafita," o lana tala lea ma le le manava. "Ou te le fia makaina lenei pusa oti. E na o le avanoa lava mo le atoatoa i laʻu aoina."
  
  "O le mea e te vaʻaia o se ata o oe lava, ou te manatu," o le tala lea a Dahl, ma taofi aʻo manava lana 'au.
  
  Sa i ai se taofi, o se taimi o le vevesi mata'utia a'o iloilo e le au fili lana taulaiga vave. Na solomuli ese Drake mai Milo, ma aga"i atu ma le le iloa i le tu"ugamau o Odin, lea o lo"o nonofo fa"atasi ai Ben ma le Polofesa, na o Kennedy e leoleoina. Sa ia faatali mo se isi...
  
  ...faamoemoe...
  
  Ona sau ai lea o se oi lemu mai le faasitepu, o se aioi vaivai mo se fesoasoani. Na tilotilo ifo Frey. "E te vaivai!" sa ia feanu i se tasi. "Ana le seanoa le Talita, ou te..."
  
  Na tusi le lima o Frey ia Alicia. "Fesoasoani ia te ia". Ua ata fa'amaualuga le tama'ita'i fitafita, ona fa'aloaloa atu lea o lona lima i luga o le itu. Na ia tosoina i luga Hayden i luga. Na vaivai le sui o le CIA Amerika i le umi o aʻe, ae sili atu ona o le amoina o le uta mamafa na fusi e Siamani i lona tua.
  
  Talita o Odin ua afifi i tapoleni.
  
  Na faalogoina le leo o Parnevik. "Na ia aumaia le Talita! Vaega autu! Ae aisea?"
  
  "Aua o le vaega autu lena, o le vale." Na fana o ia e Frey. "O lenei mea autu e le mafai ona i ai pe ana leai se isi faʻamoemoega." Na lulu le ulu o le tagata fai ata ma le le fiafia ma liliu atu ia Alicia. "Faauma nei cretins faanoanoa. E tatau ona ou faʻamalieina Odin ma toe foʻi i le pati.
  
  Sa ata faavalevalea Alicia. "O lo"u taimi!" Sa ia alaga, e sili atu lona oti nai lo le Vaitafe o Tam, ma togi ana mea e puipui ai i le ogatotonu o le tulaga papa. I le le mautonu, na ia faanatinati atu ai i Wells, e leʻi faʻaalia lona ofo i lona i ai. Na taula"i atu Drake i lana lava fusu"aga, ma oso atu ia Milo e fa"ate"ia o ia, fa"asaga atu i le sasau lelei o lana lau, ona tu"u atu lea o le tulilima malo i le auvae o Milo.
  
  Ua ta'e le ponaivi. Sa siva Drake, faʻafefe ma tumau le malamalama i luga o ona vae. Ona fai lea o lana fuafuaga - ia ta ma tamo'e, ta i vaega sili ona faigata o lona tino, ma taumafai e gaui ivi ma ivi. E sili atu lona saoasaoa nai lo Milo, ae e le o se malosi, afai na maua e le sauai ...
  
  O faititili na faʻalogoina i luga o le mauga, o le gogolo ma le taʻei o le magma maʻaʻe ma le maa feʻaveaʻi.
  
  Na mimigi Milo i le tiga. Na ta'imua Drake i le kiki e lua itu, lua pa'i - o se mea e te va'aia ma le fa'ata'ita'i e Van Damme o fai i luga o le TV e matua leai lava se aoga mo fusuaga i auala i le olaga moni. Na iloa e Milo lea mea ma na te"ena le osofa"iga ma le tomumu. Ae na iloa foi e Drake, ma ina ua togi atu e Milo lona tino atoa i luma, na toe tu"i atu ai e Drake le isi tu"i malosi malosi i foliga o lana paga, ma nutimomoia ai lona isu ma lona mata, ma pa"u malosi ai o ia i le fola.
  
  Na pa'u Milo i le eleele e pei o se rhinoceros ua tipi. I le taimi lava na faiaina ai i se fili o Drake's caliber, e leai se toe foi i tua. Na tu'ia e Drake lona tapulima ma lona tulivae, ma gau ai ivi tetele uma e lua, sosoo ai ma ana polo mo se fua lelei, ona tago lea i luga o le naifi a le vaegaau ua lafoai.
  
  Na asiasia le vaaiga o le mea na tupu.
  
  O Marsters, o se fitafita SAS, na faia se galuega puupuu a ni Siamani se toalua ma o lea ua tau ma le lona tolu. O le fasiotia o ni tagata se toatolu i ni nai minute e le o se galuega faigofie mo soo se tasi, e oo lava i se fitafita SAS, ma sa na o sina manu"a laititi o Marsters. Sa sisiva Wells ma Alicia i le pito o le tulaga, e sili atu le tamoe nai lo le siva moni, ae na faalavelave ia te ia. Sa atamai lana fuafuaga. A latalata ane, semanu na te fa'aumatia o ia i se sekone.
  
  Na toso ese e Kennedy le tino vaivai o Hayden mai le ogatotonu o le taua. Na tamoe atu Peni e fesoasoani ia te ia. E leʻi moe Parnevik, suʻesuʻe le tuugamau o Odin - o se vale.
  
  O Abel Frey na feagai ma Thorsten Dahl. O le Suetena na sili atu i le Siamani i soo se itu, o ana gaioiga na sili atu ona mama i le lona lua ao toe foi le malosi i ona vae tiga.
  
  Le Alii e! o le mafaufau lea o Drake. O lo'o matou kiki i'inei! Pe i le agaga tuai lelei o Dino Rock... Tuu mai ia te au e faafiafia oe!
  
  O le le fiafia i le fefinauaiga ma Alicia, na ia agai atu ai i Wells, ma le talitonu o le tamaitai e limasefulu tausaga le matua na manaomia le fesoasoani sili. Ina ua vaai atu lana au muamua ia te ia, sa solomuli o ia mai le fusuaga.
  
  "Ua uma ona ou kikiina au polo faatasi i lenei vaiaso, Drake. Ua e fa"anoanoa tele "ea ua e toe mana"o ai i lenei mea?"
  
  "Ua e laki Alicia. I le ala, o e toleniina lau uo tama?" na luelue lona ulu i le tali atu i le Amerika tau le minoi.
  
  "Na o le usiusitai," sa ia togiina uma naifi ma maua i laua i le gaoioiga e tasi. "Tatou! Na'o lo'u fiafia lava i le ta'ito'atolu!"
  
  O lona natura atonu e le mautonu, ae o ana gaioiga sa pulea ma fuafua. Sa ia tu'i ia Drake, a'o taumafai fa'a'ole'ole e tulimanu Wells ma lona tua i le avanoa e le gata. Na iloa e le taʻitaʻiʻau lona faʻamoemoe i le sekone mulimuli ma faʻanatinati atu ia te ia.
  
  Na fa'afe'ese'e e Drake ana naifi uma e lua, ma fa'asolo i luga lau mata ta'itasi a'o fa'aeteete ia aua ne'i gau ona tapulima. E le na'o lona lelei... ae sa lelei pea.
  
  Na faafuase'i lava ona faataalise atu Abel Frey ia i latou. Na foliga mai, talu ai ua le mafai ona sili atu ia Dahl, na ia taumafai e tamoe i tua atu o le Suetena i lana sailiga vave mo le tuugamau o Odin.
  
  Ma i lena vaeluaga lona lua, na vaaia ai e Drake ia Marsters ma le fitafita Siamani mulimuli o loka i le taua faaletino i luga tonu o le pefu pito o le tulaga. Ona, ma le faateia faafuasei, na tautevateva uma alii ma na pauu lava.
  
  O le alaga o le oti na siuleo i le gaogao.
  
  Na vaevae e Drake, tatalo mo Wells, ona liliu lea o lona tino ma faanatinati atu ia Frey. Sa le mafai ona ia tuua Peni iina e aunoa ma se puipuiga. Na poloka e Kennedy le ala o le mamanu, ma faʻapotopotoina lona lototele, ae aʻo ia faanatinati atu i luma, na iloa ai e Drake se mea uliuli laitiiti o loʻo uu i le lima o Frey.
  
  Leitio po'o le feavea'i. O se ituaiga o transmitter.
  
  E a ea?
  
  O le mea na sosoo ai na le mafai ona malamalama i ai. I se gaioiga mataʻina o le faatamala, na faafuaseʻi ai ona pa le itu o le mauga! Sa i ai se pa'u mamafa, ona faataapeapeina ai lea o maa tetele ma fasi o le mauga i soo se mea. O maa o soo se ituaiga ma lapopoa na taufetuli ma faaili i le avanoa e pei o ni pulufana.
  
  Na aliali mai se pu tele i le itu o le mauga mu, e pei na tu'i e se samala le puipui manifinifi. Na fa'amama le malamalama o le ao i le ta'eta'e. O le isi ta, ma sa faateteleina atili le pu. O se mauga o lapisi na sosolo atu i totonu o se lua e le gata i se filemu ma le mata'utia.
  
  Na pau Drake i le fola ma lona ulu i ona lima. O nisi o lenei maa pa atonu na faaleagaina ai isi tuugamau taugata. O le a le mea leaga na tupu?
  
  
  TOLU SEFULU IVA
  
  
  
  TOGANA O ATUA
  
  
  Na aliali mai se helikopa i totonu o le pu fou, ma faapepe mo se sekone ae lele atu i totonu!
  
  Sa i ai ni uaea mafiafia e fa ma ni maea e tautau i lalo o le masini.
  
  Sa le mafai ona talitonu. Ua uma ona faatonuina e Abel Frey le vaeluaga o le mauga. O se itu mauga sa avea ma vaega o se mauga mu malosi ma e mafai ona mafua ai se fa'aumatiaga tele ua ta'ua o le supervolcano.
  
  Ina ia faamaea lana aoina.
  
  O lenei tamaloa e matua valea lava e pei o Drake ma le isi vaega o tagata na avatu ia te ia le faʻafetai. E oo mai lava i le taimi nei, o loʻo 'ata leaga lava o ia, ma ina ua tepa aʻe Drake, na ia vaʻai atu e leʻi minoi Frey i se inisi, ae tu saʻo saʻo aʻo siosio mai le mauga paʻu i ona tafatafa.
  
  Na tuua e Alicia Wells ma tautevateva atu ia Frey, e oo lava i lona pulea lelei o ia lava ua vaivai teisi. I tua atu oi latou, o Polofesa Parnevik, Ben ma Kennedy na puipuia e puipui o le alcove o Odin. O Hayden sa fa'ata'oto, le gaioi. Pe na sau moni o ia i lenei auala e oti ai i se afi faavalevalea? Na tootuli Wells i lona itu, ma uu lona manava.
  
  Na faaopeopea latalata atu le helikopa, o loo tagi leotele lana afi. Na sii i luga e Frey lana fana fana ma talo atu i tagata uma e o ese mai le sarcophagus tele a Odin. O se pa puupuu o le afi na faʻamalosia ai lana talosaga, o pulufana o loʻo tatagi aʻo latou taia faʻailoga auro Viking i foliga o talipupuni, pelu, ufifatafata ma pulou pu. O tupe auro, na faʻagasolo i se faasologa o mea na tutupu, na amata ona paʻu mai fata e pei o confetti i le Times Square.
  
  Sa talotalo e Frey le helikopa.
  
  Na tootuli ifo Drake. "E te aveina lenei pusa oti, e te lamatia ai le lalolagi atoa!" - na ia alaga, o lona leo na tau le lagona i luga o le mamafa o lau peleni.
  
  "Aua le avea oe ma se vale!" Na toe alaga atu Frey, o ona foliga ua fememea'i e pei o se ulavale leaga ua fai ma vaisu heroin. "Ta"utino atu, Drake. Na ou faatoilaloina oe!"
  
  "E le o le manumalo!" Na toe alaga atu Drake, ae o lea ua i luga tonu le ulu o le helikopa ma ua le mafai ona ia faalogoina lona lava leo. Na ia vaʻavaʻai atu aʻo faʻatonuina o ia e Frey, ma sasaa atu pulufana ia te ia i se mea e manaʻo ai aʻo ia talotalo atu ona lima. Sa tatalo Drake ina ia aua ne'i maua ana uo i se mea e alu ese ai.
  
  Na leiloa e le Siamani. Ona o lona latalata tele i lona olaga atoa, sa na ona malepe.
  
  O lea ua i ona tafatafa Dahl. Sa latou vaavaai atu a o tuutuu ifo e Frey ma Alicia filifili mamafa i lalo ma lalo seia oo ina latou taamilo faataamilo i pito uma e lua o le sarcophagus. Sa faamautinoa e Frey ua latou saogalemu.
  
  Na ave e le helikopa le mamafa. E leai se mea na tupu.
  
  Na ee Frey i lana tali telefoni. Na toe taumafai le helikopa, o le taimi lea na taalili ai ana afi e pei o se tainasoa ita. Na ave e filifili lo latou mamafa, ma sa i ai se ta'ei manino, o le leo o le maa gau.
  
  Na minoi le pusa oti o Odin.
  
  "O lo tatou avanoa mulimuli lenei!" - Na alaga atu Dahl i le taliga o Drake. "Tatou o atu i le olo! Mai le fana a Milo!"
  
  Na faia e Drake le tala. Sa mafai ona latou faaleagaina le helikopa ma faasaoina le Tuugamau. Ae o Ben ma Kennedy, faatasi ai ma Hayden ma Parnevik, atonu o le a feoti.
  
  "E leai se taimi!" o le alaga lea a Dahl. "Po o lenei po o le Apokalipise!"
  
  Na oso le Suetena mo le auupega a Milo. Na punitia e Drake ona mata a o tuia lona fatu i le tiga. Na pa'u atu lana vaai ia Ben ma Kennedy, ma o le tiga o le faaiuga na mimilo ai o ia i totonu e pei o se nonoa. Afai e te faiaina i le tasi lima, e te faiaina i le isi lima. Ona ia filifili ai lea e le mafai ona ia faatagaina Dahl e faia lenei mea. E mafai ona ia ositaulagaina ni uo se toalua e laveai le lalolagi?
  
  Leai.
  
  Na oso i luma e pei o se rane i le taimi lava na amata ai e Dahl ona sueina ofu o Milo. Ua toe solomuli le Suetena i le te"i ina ua faasa"o e Milo lona tino, ua punou le tagata Amerika i le tiga, ae ua fe"avea"i ma se"e i le pito o le tulaga. I se tasi o laina alu ifo.
  
  Na tu Drake i le te'i. Ua toe tagi le afi o le helikopa ma ua faatumulia le ana i se pa'u leaga. O le taimi na sosoo ai, na suia ai le sarcophagus tele a Odin ma ta'e ese ai ona taula, ma sasau fa'amata'u agai atu ia Drake ma le pito o le tulaga, o se tone o le sasau o le oti.
  
  "Nooo!" O le tagi a Dahl na toe fai ai le tagi a Parnevik.
  
  Sa i ai se alaga, se alaga vevesi e pei o se savili ua ova le vevela, o se leo e pei ua susunuina uma temoni i Seoli. O se tafega o le ea sulfur na sao mai se pu faatoa tatala i lalo o le tuugamau o Odin.
  
  O Frey ma Alicia na faanatinati ese atu, na toetoe a mu ola a o la feaei i luga o le pusa maliu. Na alaga atu Frey: "Aua e te mulimuli mai ia i matou, Drake!" E iai la"u inisiua!" ona foliga mai lea na oo mai ia te au se manatu, o se faamaoniga o le saogalemu. Sa ia alaga atu i soa a Drake: "Ia! Mulimuli i le pusa oti ne'i lua oti!" Sa faamalosiau atu Frey ia i latou, ma talotalo atu lana fana fana, ma e leai se mea na latou faia ae na o le feoai solo i le koluma o le ausa.
  
  Na liliu atu e Dahl lana tilotilo faʻafefe ia Drake. "E tatau ona tatou taofi lenei mea," o lana tala lea ma le augani. "Aua... mo la"u fanau."
  
  Sa leai se tali a Drake na o le luelue mai o le ulu. E mautinoa lava. Na ia mulimuli atu i le ta"ita"i o le SGG, ma fa"a"alo"ese ma le fa"aeteete le Sacophagus o lo"o sasau a"o lele i luga a"e o i latou, o latou fili feifai ma le saogalemu i luga ae o ana uo o mulimuli atu i lona ala i le isi itu.
  
  Ufiufi i auupega ma le mana'o o se maniac.
  
  Na taunuu Drake i se pu i le fola maa. O le ausa o se olo mū ma fetoso. Le mafai ona soli. Na agai atu Drake i le latalata atu na te mafaia a o lei liliu atu e matamata i ona fili o agai atu i luma.
  
  Sa tumau pea Hayden i luga o le eleele, ma faafoliga ua le iloa. Ua saofai nei o ia i luga ma aveese le maea sa mau ai le talita a Odin i lona tua. "O le a se mea e mafai ona ou faia?"
  
  Sa tilotilo atu Drake ia te ia mo sina taimi. "E i ai ni fuafuaga faʻafuaseʻi a le CIA mo le tapunia o le Supervolcano?"
  
  Na foliga le mautonu le 'failautusi' aulelei mo sina taimi ae lulu lona ulu. "Na o le mea e iloagofie. Tuu le Siamani i totonu o le paipa ea." Sa ia togi ese le Talita ma le tagi o le toomaga. Sa vaavaai atu i latou uma e toatolu ia te ia o taamilo i le auvai e pei o se tupe siliva.
  
  Ua latou toilalo moni ea?
  
  O le mamafa na sau mai le paipa na faʻateteleina aʻo malosi le mauga mu. "O le taimi lava e amata ai le filifili filifili," o le tala lea a Dahl. "E le mafai ona matou tapunia lenei mea. E tatau ona tatou faia nei loa!"
  
  Na tosina atu le vaai a Drake i le Talita a'o ta'avale pisapisao i lona pito. O lona auvai, na sau mai ia te ia upu e peiseai ua tusia i le afi.
  
  
  O le lagi ma seoli ua na o le valea mo sina taimi,
  
  O le Agaga e Ola pea lea e faalagolago i le Sa'o po o le Sese.
  
  
  "Fuafuaga B," o lana tala lea. "Manatua le fetuu a Odin? Na foliga mai e le talafeagai, a ea? E leai se nofoaga e tu'u ai lenei mea, sa'o? Ia, masalo o le mea lena."
  
  "O Odin's Curse o se auala e laveai ai le lalolagi?" Sa masalosalo Dahl.
  
  "Po o seoli," o le tala lea a Drake. "E fa"alagolago lava po"o ai e fai le fa"ai"uga. O le tali lea. O le tagata na te tu'uina le Talita e tatau ona i ai se agaga mama. O se mailei o mailei. Ua matou le toe iloa se mea ona ua matou aveese le tuugamau. Afai tatou te toilalo, o le a fano le lalolagi."
  
  "Na faapefea ona alu le malaia?" O Hayden, e foliga e le sili atu ona leaga nai lo le mea na ia i ai ina ua uma ona tiga i lima o le fili, na sioa atu i le savili e pei e mafai ona 'aina ola.
  
  Na fetuu Drake a o ia sii i luga le Talita ma uu i ona luma. Sa tu Dahl ma matamata atu ia te ia a o savali atu o ia agai atu i le sao masima. "O le taimi lava e te tago atu ai i lena ausa i le Talita, o le a sae ese mai ou lima."
  
  Ona, faatasi ai ma se leo e pei o le gogolo o se lafu manu ua saisaitia i totonu o se vaomatua mu, o le tele o le ausa na sasao mai i lalo, o le leo maualuga o lona pa na toetoe lava a tutuli. Ua amata nei ona mafiafia le ea i le manogi o le teioli, ma liua ai i se faamai oona. O le gogolo vaivai o le mauga sa avea ma o latou soa tumau mo se taimi umi ua avea nei ma faititili. Na lagona e Drake e pei ua luluina puipui.
  
  "Tala fou, Dal. Fuafuaga B i le faatinoga. Mo fa'amatalaga i le lumana'i, o lona uiga ou te le iloa po'o le a se isi mea e fai."
  
  "E leai sou lumanaʻi," na tu ai Dahl i le isi itu o le Talita. "Po o aʻu."
  
  Sa la savavali faatasi atu i le savili. Na amata ona see ifo le shale i lalo o le maa i o latou autafa. O se alaga ma le gogolo, o mea e le'i faalogoina e Drake, na sau mai le loloto e le gata o le to.
  
  "Ua latalata mai le supervolcano!" Na ee Hayden. "Tape!"
  
  
  ***
  
  
  E le o vaʻaia e Drake, Dahl poʻo Abel Frey foi, o le mauga lauiloa Icelandic e taʻua o Eyjafjallajokull, lea e oʻo mai i le taimi nei o loʻo faamalieina e faʻauluina vaitafe lanu efuefu ma faʻafefe ai feoaiga i luga o le ea, faʻafuaseʻi ona pa i lona pito. O le a le pine ae vaaia i luga o le Sky News ma le BBC ma mulimuli ane i luga o le You Tube e le faitau miliona maofa - o laulaufaiva afi a le afe o tarako o loʻo faʻamumuina se afa afi i le lagi. I le taimi lava e tasi, e lua isi mauga mu a Iceland na pa, o latou pito i luga e lele ese e pei o fagu champagne i lalo o le mamafa. Na lipotia mai, e fai si saisaitia, ua oo mai Amaketo.
  
  Na'o ni nai tagata filifilia na iloa le latalata moni.
  
  
  ***
  
  
  O toa e le o vaaia ma le iloa na tau i le loloto pogisa o le mauga. Na osofaʻia e Drake ma Dahl le ausa ma le Talita, e faʻaaoga ai se mea lapotopoto e faʻafefe ai le ausa i se avanoa lata ane aʻo latou tuʻu saʻo i luga aʻe o le pu na tuʻua e le talepeina o le tuugamau o Odin.
  
  "Tope mai!" Sa tauivi Dahl e taofi le Talita i le tulaga. Na lagona e Drake le gatete o ona lima mai le taumafaiga na ia faatoilaloina ai le malosi muamua o le mauga. "Ou te fia iloa po o le a le mea e fai ai lenei mea!"
  
  "O ai e kea!" Sa taumafai Hayden e taofi i laua, uu o laua vae ma tulei malosi i le mea na te mafaia. "Tau na o le tuu o le mea leaga i totonu!"
  
  Na oso atu Dahl, oso i luga o le pu. Afai na misi le Talita pe na o sina minoi foi, o le a vave ona mou atu, ae o lo latou sini sa saʻo, ma o le vaega autu na ulu atu ma le faaeteete i totonu o le taʻavale faʻapitoa i lalo o le Tuugamau o Odin.
  
  O se mailei lavelave, na faia i le faitau selau ma afe o seneturi ua mavae. Ou te tauto i atua.
  
  Mailei o mailei!
  
  "O le mailei sili anamua ua iloa e le lalolagi faʻaonaponei." Sa tootuli Dahl i ona tulivae. "O le tasi e mafai ona faʻaumatia lenei mea."
  
  Na matamata Drake a'o foliga mai e manifinifi le Talita, ma mitiia le mamafa tele o lo'o alu a'e mai lalo. Na fa'amafola ma fa'atupu i pito o le ta'eta'e, ma maua ai se lanu obsidian. Fa'avavau. E le mafai lava ona tapeina.
  
  "Faamanuia le atua".
  
  Ua maeʻa Iopu, na ia malolo mo sina taimi aʻo leʻi toe liliu atu lona mafaufau ia Frey. Sa faatumulia lona loto i le fefe e sili atu nai lo le mea na ia mafaufauina, e oo lava i le taimi nei.
  
  Na tula'i le helikopa, ma taumafai e lagolago le mamafa o le pusa maliu o Odin, lea na lulu malie i lalo. Sa nonofo uma Frey ma Alicia i luga o le tapuni o le pusa oti, o o la lima o loo fusi mau i maea o loo faapipii i luga o le helikopa.
  
  Ae o Ben, Kennedy ma Polofesa Parnevik sa tautau mai isi maea e tolu o tautau i lalo o le helikopa, e le masalomia na taofia iina i le fana a o tau Drake e laveai le paneta.
  
  Na latou tautau i luga aʻe o le gaogao, faʻafefe aʻo aʻe le helikopa, faoa saʻo mai lalo o le isu o Drake.
  
  "Nooo!"
  
  Ma, e ofoofogia, na ia tamoe - o se tagata tuulafoaiina, tamoe ma le malosi na afua mai i le ita, leiloa ma le alofa - o se tagata na togi o ia lava i luga o se lua e le gata i le pogisa, ma talosagaina le mea na aveesea mai ia te ia, ma pipiimau ma le naunautai se tasi o uaea fetogi. , ina ua pau o ia.
  
  
  FA SEFULU
  
  
  
  TOGANA O ATUA
  
  
  Na tu le lalolagi a Drake i lana oso i le pogisa - o se gaogao e le gata i luga, o se lua e le gata i lalo - tolu inisi o le sasau o maea, na o ia lava le faaolataga. Sa filemu lona mafaufau; sa ia faia mo ana uo. E leai se isi mafuaaga nai lo le faasaoina o i latou.
  
  Le manatu faapito.
  
  Na pai atu ona tamatamailima i le maea ma sa le mafai ona tapuni!
  
  O lona tino, na iu ina iloa atu i le kalave, na amata ona pa'u vave. I le sekone mulimuli, na tapuni ai lona lima agavale o loo sasau i luga o se maea e umi atu nai lo le isi vaega ma mau i le loto leaga.
  
  Na tu lona pau ina ua ia uuina i ona lima uma e lua ma moeiini ona mata e faatoafilemu ai lona fatu saosaoa. O patipati leo na sau mai se mea i luga. Ua sasaa atu e Alicia ana upu fa'a'amu.
  
  "O le uiga ea lea o le uiga o Wells o le 'fa'aali lou malosi'? E masani lava ona mafaufau po'o le a le uiga o lena fossil valea!"#
  
  Na tepa a'e Drake, ma iloa lelei le to'ele i lalo, ma lagona le niniva e le'i i ai muamua. Ae o ona musele na mu i le malosi fou ma le adrenaline, ma o le tele o le afi tuai ua toe foi i totonu ia te ia i le taimi nei, ua mate e alu i fafo.
  
  Na ia a'e i luga o le maea, lima i luga o le lima, uu i ona tulivae, ma gaoioi vave. Na laga e Frey lana fana fana ma ata, ma taulai ma le faaeteete, ae na alaga mai Hayden mai le tuugamau o Odin. Na iloa atu e Drake o ia o tu mai iina, ma fa"ai"u le fana a Wells ia Frey-ua pa"u le ta"ita"i toeaina i ona tafatafa, ae fa"afetai i le Atua, o lo"o manava lava.
  
  Na fa'asino atu e Hayden le fana i le afa o Frey. "Tuu atu o ia e tulai!"
  
  Sa i ai pea le helikopa i luga o le ea, e le o mautinoa e lana pailate ana faatonuga. Sa musu Frey, ma tagi e pei o se tamaitiiti ua vavae ese mai lana meataalo e sili ona fiafia i ai. "Ua lelei. Hundin! Sa tatau ona ou aveese oe mai lena vaalele leaga!"
  
  Na ataata Drake ina ua ia faalogoina le tali a Hayden. "Ioe, e masani ona ou malamalama i lenei mea."
  
  Kennedy, Ben ma Parnevik na matamata ma mata lautele, tau le mafai ona manava.
  
  "Alu e aumai!" - Ona alaga lea o Frey ia Alicia. "Mai le lima i le lima. Ave o ia ma ta o. E le fanaina oe e lenei fafine. O ia o le faafitauli a le malo. "
  
  Na miti Drake ina ua oso ese Alicia mai le sarcophagus ma uu le maea tutusa a Drake, ae e ui lava i lea na ia faʻaaluina le taimi e tilotilo atu ai ia Peni, ma fua le uiga o le tamaititi i le faʻaaliga o le tulaga o Hayden.
  
  O Peni, pe i ai se mea, sa tilotilo atu ia te ia ma le agamalu.
  
  Na se'e ifo Alicia i lalo o le maea e pei o se manuki ma e le'i umi ae tutusa ma Drake. Sa ia tilotilo atu ia te ia, o se foliga atoatoa ua tumu i le ita.
  
  "E mafai ona ou sasau i itu uma e lua." Sa ia oso i luga o le ea, vae muamua, i totonu o se ala matagofie i totonu o le pogisa, tautau atoa i le ea mo sina taimi. Ona pipii mau lea o ona vae i le sternum o Drake ma sau lona tino i luma, ma uu puupuu i luga o lana lava maea a o lei sasau atu i le isi.
  
  "Paponu leaga," o le tomumu lea a Drake, ua mu lona fatafata, ua matala lana uu.
  
  Sa faaaoga e Alicia lona malosi e sasau faataamilo ai i le maea, mafola vae i luga o le fatafata, ma fetoai i lona manava. Na mafai e Drake ona sasau i le itu taumatau e faamalulu ai le ta, ae na lagona lava le manu'a o ona ivi.
  
  Sa ia tomumu atu ia te ia, faasoa atu le tiga ma tulai maualuga atu. Na aliali mai se feilafi i ona mata, faatasi ai ma se faaaloalo fou.
  
  "Mulimuli ane," sa ia manava. "Ua e toe foi mai. O lea la o le a tatou vaai po o ai e sili."
  
  Sa ia sosoina i luga le maea, e susulu atu le mautinoa i gaioiga uma. I se tasi oso, na ia pasia ai le maea a Drake ma toe faʻaaoga lona malosi e toe faʻafoʻi ai, ma faʻaoga ona vae i le taimi lea mo lona ulu.
  
  Ae ua toe foi mai Drake ma ua sauni. Faatasi ai ma le tomai sili, na ia faamamulu ai lana maea, ma taofiofia le malosi o le niniva, ma maua i le loloto e lua futu. O Alicia na opeopea ma le le afaina i luga ae o ia, ma te'i i lana gaioiga, o ona lima o loʻo faʻafefe.
  
  Na faaoso e Drake le maea i le vae i le taimi. E oo atu i le taimi na iloa ai e lana paaga le mea na ia faia, ua i luga o ia. Sa ia soli malosi lona ulu.
  
  Sa ou vaai atu i ona tamatamailima ua faamamulu le maea. Sa pau o ia, ae na o ni nai inisi. Na galue le nati malo i totonu ia te ia ma toe maua ai lana uu.
  
  Na tagi mai Frey mai luga. "E leai se mea lelei! Maliu oe, le tagata Peretania e le talitonu!"
  
  Ma, i le itiiti ifo ma le emo o le mata, na se'i i fafo e le Siamani se naifi ma tipi le maea a Drake!
  
  
  ***
  
  
  Na vaaia uma e Drake i le gaioi lemu. O le iila o le lau, o le pupula leaga o le mata tipi. O le tatalaina faafuaseʻi o lona laina ola-o le auala na amata ai ona osooso ma fememeaʻi i luga aʻe o ia.
  
  Le mamafa vave o lona tino. O se taimi malulu o le fefe ma le le talitonu. O le iloaina o mea uma na ia lagonaina ma mea uma e mafai ona ia faia i le lumanai ua na ona faaumatia.
  
  Ona pau lea o le pa'u ... va'ai atu i lona fili, Alicia, a'e i luga o lona moto e toe fo'i i le pito i luga o le sarcophagus ... va'ai le gutu o Peni ua mimilo i se 'e'e ... Ua liua foliga o Kennedy i se matapulepule o le oti ... ma e ala i lana vaai mamao... Mamao... . o le a le. ?
  
  Torsten Dahl, le tagata Suetene valea, tamoe, leai, tamoe, i luga o le tulaga ma se fusipaʻu o loʻo nonoa i lona tino, ma togi moni o ia lava i totonu o se lua uliuli, e pei lava ona faia e Drake lava ia i ni nai minute na muamua atu.
  
  O se fusi saogalemu na tatalaina i ona tua, na fa'amauina faataamilo i se pou i totonu o le alcove o Odin, na uu mau e Hayden ma Wells, o e na sauni mo se taumafaiga sili.
  
  O le oso ita a Dahl...faalatalata mai e uu lima o Drake ma uu mau.
  
  Ua mou atu le faamoemoe o Drake ina ua pa'u faatasi i laua ma Dahl, ua mau le laina saogalemu...ona faafuasei ai lea ona toso tiga ina ua talia e Hayden ma Wells le vevesi.
  
  Ona faamoemoe lea. O taumafaiga faifai malie ma tiga i le faaolataga. Na tilotilo atu Drake i mata o Dahl, e le'i faia se upu, e le'i fa'aalia se aunese o lagona a'o tosoina i latou i lea inisi ma lea inisi i le saogalemu.
  
  Atonu na maua e le pailate helikopa le poloaiga, aua na amata ona ia aʻe seia oʻo ina sauni e faʻapupulaina se fana lona tolu, o le taimi lea mai le mauga, na fuafua e faʻalautele le avanoa mo le sarcophagus e ofi ai e aunoa ma se lamatiaga o le faaleagaina.
  
  I totonu o le tolu minute, na mou atu le pusa maliu o Odin. O le pa'ō o lau helikopa ose manatuaga mamao. O Ben, Kennedy ma Parnevik e tutusa ma le taimi nei.
  
  Mulimuli ane, na tosoina Dahl ma Drake i luga o pito papa o le to. Sa manao Drake e tuli, ae e lei tali atu lona tino. Na o le pau lava le mea na mafai ona ia faia e taoto ai iina, faʻataga le manua e goto i totonu, toe faʻafeiloaʻi le tiga i se vaega tuʻufua o lona faiʻai.
  
  Ma a o taoto o ia iina, na toe foi mai le leo o le helikopa. Na'o le taimi lea o se Dahl chopper. Ma o le taimi lava lea e tasi o lo latou olataga ma sauaga.
  
  Na mafai e Drake ona tilotilo atu i mata tiga o Torsten Dahl. "O oe o le Atua, uo," ma e lei leiloa ia te ia le taua o le nofoaga sa latou i ai. "Atua Moni"
  
  
  FA SEFULU TASI
  
  
  
  SIAMANI
  
  
  O taimi uma lava e fuli ai e Kennedy Moore lana asini i luga o le nofoa malo, e iloa lelei e Alicia Miles. O le tama'ita'i fa'aPeretania o se fitafita Uber, fa'ae'eina i le lagona lona ono o se leoleo - fa'atalitali pea.
  
  I le tolu itula o le malaga mai Iceland i Siamani, sa na o le faatasi ona latou tutu. Muamua, i le na o le sefulu minute talu ona latou tuua le mauga mu, sa latou viliina le pusa oti ma malupuipuia ma aumai tagata uma i luga o le vaa.
  
  Na alu loa Abel Frey i le pito i tua. Na te lei toe vaai ia te ia talu mai lena taimi. Masalo ga'o uili o le gaoi ma le alamanuia. Na toetoe lava a togi e Alicia Kennedy, Ben ma Parnevik i o la nofoa, ona nofo lea i lalo i tafatafa o lana uo tama, o Milo ua manua. Na foliga mai o lo'o pipiimau e le tagata Amerika tino pupuu vaega uma o lona tino, ae o le tele lava o ana polo, o se mea moni e foliga mai na maua e Alicia le malie ma le fa'afefe.
  
  E toatolu isi leoleo sa i ai i totonu o le helikopa, ma liliu atu ma le mataala mai pagota i le fesootaiga uiga ese sa i ai i le va o Alicia ma Milo - o le faanoanoa, sosoo ai ma le anoa, ona faatumulia lea i le ita.
  
  E le'i iloa e Kennedy po o fea na i ai i le taimi na amata ai ona alu ifo le helikopa. Ua fealua'i solo lona mafaufau mo le itula mulimuli, mai ia Drake ma a latou malaga i Pale, Suetena ma le mauga mu, i lona olaga tuai ma le NYPD, ma mai iina, e mautinoa lava, ia Thomas Caleb.
  
  O Kalepo ose fasioti tagata na ia toe faasaoloto e toe fasioti. O manatuaga o ona tagata na osofaia o ia. O le vaaiga o solitulafono sa ia savalia i nai aso ua mavae-o lana vaaiga o solitulafono-na tumau pea i lona mafaufau, e pei o le toto fou na faamaligiina. Sa ia iloaina e na te lei vaai lava i se tala fou talu mai lena taimi.
  
  Atonu na latou maua o ia.
  
  I au miti....
  
  Leai. I a'u miti latou te le maua lava o ia, e le latalata atu ia te ia. Na te fasiotia ma sauāina aʻu, ma o loʻu nofosala o loʻo faʻafefe ia te aʻu e pei o se temoni malaia seʻia ou tuʻuina atu uma.
  
  Na vave ona alu ifo le helikopa, ma se'e ese o ia mai le vaaiga sa le mafai ona ia faafeagai. Na matala le vaega patino i tua o le helikopa ma laa atu i fafo Abel Frey, ma fa'atonu atu.
  
  "Alicia, Milo, o le a ta faatasi. Aumai pagota. Leoleo e, o le a outou ave le pusa oti i loʻu potu matamata. O lo'o i ai fa'atonuga a le leoleo e fa'afeso'ota'i a'u i le taimi lava e sauni ai mea uma e va'ai. Ma ou te manao ia tupu vave lenei mea, leoleo, aua le faatuai. Atonu na faatalitali Odin mo Frey mo le faitau afe o tausaga, ae e le o faatali Frey mo Odin.
  
  "Ua iloa e le lalolagi atoa le mea na e faia, Frey, ua e valea," o le tala lea a Kennedy. "Faimea faufau, leaga. O le a le umi e te manatu e te nofo ai i fafo mai le falepuipui?"
  
  "O le lagona Amerika o le taua o le tagata lava ia," o le tala lea a Frey. "Ma o le valea e te talitonu ai e mafai ona e tautala leotele, hmm? O le mafaufau maualuga e manumalo i taimi uma. E te manatu moni na o ese au uo? Na matou tu'u mailei iina, le fafine vale. Latou te le pasia Poseidon."
  
  Na tatala le gutu o Kennedy e tetee, ae na ia vaaia Peni na lulu puupuu lona ulu ma tapunia vave lona gutu. Tuu ai. Ia ola muamua, toe tau mulimuli ane. Na ia taʻua ma le mafaufau Vanna Bonta: "E sili atu ia te aʻu le i ai o se tulaga faatauvaa ma ou teʻi fiafia nai lo le i ai o se tulaga maualuga ma fafagu ma le le mafaufau."
  
  E leai se auala e iloa ai e Frey o lo'o natia le latou helikopa i se maualuga maualuga. Ma o le faamaualuga na faatalitonuina ai o ia e sili atu lona atamai nai lo o latou.
  
  Tuu atu ia te ia e manatu faapena. Semanu e sili atu ona suamalie le ofo.
  
  
  ***
  
  
  Na tulaueleele le helikopa ma le pa. Na laa i luma Frey ma oso muamua i lalo, ma valaau atu i alii i luga o le eleele. Na tulai Alicia i luga ma fai se taga i lona tamatamailima faasino. "Muamua outou e toatolu. Ua i lalo ulu. Fa'aauau pea ona gaioi se'ia ou fai atu se isi mea."
  
  Na oso Kennedy mai le helikopa i tua o Peni, ma lagona le tiga o le vaivai i maso uma. Ina ua ia tilotilo solo, o le vaaiga ofoofogia na galo ia te ia lona vaivai mo se minute, o le mea moni, na alu ese ai lona manava.
  
  O le tasi tilotilo ma ia iloa ai o le maota o Frey i Siamani; o se lua mamanu o le amioletonu e le mapu ai le fiafia. O lo latou nofoaga e tulaueleele ai e faafesagaʻi ma le faitotoʻa tele, o faitotoʻa oak e lua o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamau auro ma faʻapipiʻiina i koluma maamora Italia e tau atu i totonu o se potu tele e ulufale atu ai. A o vaavaai atu Kennedy, o taavale taugata se lua, o le Lamborghini ma le Maserati, na tu mai i luga, lea na taʻavale atu ai i fafo ni tama e toʻa 22 ma le fiafia i luga o sitepu agai i le Castle. O pao mamafa o musika siva na sau mai tua o le faitotoa.
  
  I luga a'e o faitoto'a sa i ai se fa'afale ma'a fa'apipi'iina i luga o se laina tafatolu ma ni olo maualuluga se lua i itu uma e lua, ma maua ai le fausaga tele o foliga fa'a Gothic Revival. Matagofie, mafaufau Kennedy, ma fai si lofituina. Sa ia manatu o le valaauliaina i se pati i lenei nofoaga o se miti lea mo le lumanai.
  
  Ma o lea na manuia ai Abel Frey mai a latou miti.
  
  Na tuleia o ia agai i faitotoa, ma vaavaai atu ma le faaeteete Alicia ia i latou a o la pasia taavale tetele gogolo ma agai i luga i faasitepu maamora. E ui atu i faitoto'a ma totonu o le lobby fa'alogo. I le itu agavale, o se faitotoʻa o loʻo matala, ufiufi paʻu na tau atu i totonu o se fale kalapu e tumu i musika faʻamalosi, moli felanulanuaʻi, ma fale talimalo na faʻafefe i luga aʻe o le motu o tagata, lea e mafai ai e tagata uma ona faʻamaonia le lelei o latou siva. Na tu loa Kennedy ma ee.
  
  "Fesoasoani!" Sa tagi o ia, ma tilotilo sao i tagata asiasi. "Fesoasoani mai ia i matou!"
  
  Na fa'aalu e le tele o tagata le taimi e tu'u ifo ai i lalo a latou tioata afa atoa ma sioa mai ia te a'u. O se sekone mulimuli ane na amata ai ona latou talie. Na sii i luga e le lanu enaena Suetena masani lana fagu i le faafeiloaiga, ma na amata ona tilotilo atu ia te ia le tamaloa Italia paʻuuli. O isi na toe foi atu i la latou disco seoli.
  
  Na tagi Kennedy ina ua uu e Alicia lona lauulu ma toso atu o ia i luga o le fola maamora. Na ee Peni i le tetee, ae o le po na toetoe a pa'u ai o ia. Sa atili ai le talie a le auvalaaulia o le pati, sosoo ai ma ni nai faamatalaga mataga. Na togi e Alicia Kennedy i luga o le faasitepu lapoa, ma ta malosi ai lona ivi.
  
  "Fafine faavalevalea," o lana tagi lea. "E te lē o iloa ea o loo alolofa i latou i lo latou matai? E lē taitai ona latou manatu leaga iā te ia. Ia... alu."
  
  Sa ia tusi agai i luga ma se tamai fana na aliali mai i lona lima. Na manao Kennedy e tetee, ae o le faamasino atu i le mea na tupu, na ia filifili ai e alu faatasi. Sa taitaiina atu i latou i luga o faasitepu ma agai i le itu tauagavale, i le isi apaau o le Maota. O le taimi lava na latou tuua ai le faasitepu ma ulu atu i le alalaupapa umi e lei saunia - o le alalaupapa i le va o apaau - na taofi le musika o siva, ma atonu na o i latou lava na ola i lena taimi.
  
  A o savavali atu i lalo i le alalaupapa, sa latou maua atu ai i totonu o se potu atonu sa avea muamua ma se potu polo tele. Ae o lea ua vaevaeina le eria i le afa sefulu potu eseese - potu ma faʻamau i fafo nai lo puipui.
  
  sela.
  
  Kennedy, faatasi ai ma Ben ma Parnevik, na tuleia i totonu o le sela lata ane. O le tagitagi leotele o lona uiga ua tapuni le faitotoa. Na talotalo atu Alicia. "O loo vaavaaia oe. Fiafia."
  
  I le filemu ma le logonoa na sosoo ai, na faasolosolo ai e Kennedy ona tamatamailima i lona lauulu uliuli umi, faamafolafola lona ofuvae i le mea sili na te mafaia, ma manava loloto.
  
  "Ia..." na amata ona ia fai mai.
  
  "Ei, pipi!" Na faaali mai Abel Frey i luma o le latou mea pueata, ma ataata e pei o le Atua o le Afi o Seoli. "Susu mai i lo"u maota pati. I se isi itu, ou te masalosalo o le a e fiafia i ai e pei o aʻu, uh, malo mauoa."
  
  Sa ia talotalo ese le ofo ae latou te lei tali mai. "Leai se mea o iai. E te le tau tautala. E itiiti lava lo'u fiafia i au upu. O lea la," sa ia faafoliga e mafaufau loloto, "o ai e ia i tatou... ia, ioe, ioe, o Ben Blake. Ou te mautinoa o le a maua ai e oe le fiafia tele."
  
  Na tamoe atu Peni i pa ma toso i luga i le malosi na te mafaia. "O fea o i ai lo"u tuafafine, lau tama leaga?"
  
  "Hm? O le uiga o lau tala o le saucy blonde with..." na ia togi ese lona vae i fafo. "Fa'ailoa le faiga tau tarako? E te mana'o i fa'amatalaga? Ia, lelei, talu ai o oe, Ben. O le po muamua na ou auina atu ai laʻu tama sili iina e piki i luga ona seevae, e te iloa, e faʻamalulu teisi o ia. Sa ia faailogaina o ia, tiga ni nai ivi, ae na ia maua le mea sa ou manao ai."
  
  Na fa'aalu e Frey se taimi e fagota ai le masini mamao mai le taga o le ofu sili silika uiga ese na ia ofuina. Na ia suia i se televise feaveaʻi, lea e leʻi iloa e Kennedy. Na aliali mai se ata i luga o le ea - SKY News - talatalanoaga e uiga i le faʻatupulaia o aitalafu a le malo a Peretania.
  
  "Po lona lua?" Na tu Frey. "E fia iloa moni lava e lona tuagane?"
  
  Na ee Peni, o se leo o le manava na sola ese mai lona manava. "O manuia o ia? O manuia o ia?"
  
  Na toe kiliki e Frey le masini mamao. Ua sui le lau i se isi ata e sili atu ona fua. Na iloa e Kennedy o loʻo tilotilo o ia i se tamai potu ma se teineitiiti o loʻo nonoa i se moega.
  
  "Ae o le a lou manatu?" Na faaoso e Frey. "O le mea sili o loʻo ola o ia. Mo le taimi nei."
  
  "Karin!" Na tamoe Ben agai i le TV ae na tu, faafuasei ona faatoilaloina. Na luluina lona tino atoa masusu.
  
  Na ata Frey. "O le a se isi mea e te manao ai?" Na toe faafoliga o ia e mafaufau ma toe sui le alalaupapa, o le taimi lea i le CNN. O le taimi lava na i ai i talafou sa i ai se savali e uiga i se fasioti tagata mai Niu Ioka - Thomas Caleb.
  
  "Na tusi muamua lenei mea mo oe," o le tala lea a le vale Kennedy ma le fiafia. "Mafaufau atonu e te manao e te tilotilo."
  
  Sa ia faalogo ma le le loto i ai. Na faalogoina le tala mata'utia na faaauau pea ona feoa'i Kalepo i magaala o Niu Ioka, ua saoloto, o se aitu.
  
  "Ou te talitonu na e faasaolotoina o ia," o le tala lea a Frey ma le anoa i tua o Kennedy. "Manaia galuega. Ua toe foʻi mai le manu feʻai i le mea e tatau ona iai, ua lē o toe avea ma manu e teu i totonu o le pa manu o le aai."
  
  O le lipoti na faʻaalia i ata faʻamaumauga o le mataupu-o mea masani-o ona foliga, foliga o le leoleo palapala, foliga o tagata na afaina. O taimi uma lava o foliga o e ua afaina.
  
  O mea lava e tasi na fa'afefe ai ana miti taufaafefe i aso uma.
  
  "Ou te talitonu e te iloa uma o latou igoa, a ea?" Sa tauemu Frey. "Tulaga o latou aiga. Aua... ua latou feoti."
  
  "Tapuni!" Sa tuu e Kennedy lona ulu i ona lima. Taofi lena mea! Fa'amolemole!
  
  "Ma o oe," na ia faalogoina ai le musumusu a Frey. "Professor Parnevik," na ia sasau atu ai upu e pei o ni aano o manu pala na pau i lona gutu. "Sa tatau ona e nofo ma galue mo a"u."
  
  Sa tatagi mai se fana. Na ee Kennedy i le te'i. O le isi sekone na sosoo ai, na ia faalogoina ai le pa"u o le tino, ma toe liliu ane i tua, ma vaaia ai ua pa"ū le toeaina i le eleele, o se pu o loo mapu i lona fatafata, o loo tafe mai le toto ma sausau i luga o puipui o le sela.
  
  Ua pa'u lona auvae, ua tapunia lona fai'ai i le le talitonu. Sa na o le vaai atu a o toe liliu atu Frey ia te ia.
  
  "Ma o oe, Kennedy Moore. Ua oo mai lou taimi. E le o toe mamao ae matou su'esu'eina le loloto e mafai ona e alu ifo ai."
  
  Na liliu i luga o lona mulivae ma ataata, sa ia savali ese.
  
  
  FA SEFULU LUA
  
  
  
  LA VEREIN, SIANIA
  
  
  Na ata Abel Frey ia te ia lava a o ia agai atu i lana matagaluega o le puipuiga. O ni nai taimi faufau ma ia tu'ia ai nei vale i le eleele. Ua malepe uma. Ma mulimuli ane, na ia fasiotia lena tagata valea Parnevik Stone i le oti.
  
  Ofoofogia. O lea ua aga'i atu i gaoioiga e sili atu ona fiafia.
  
  Na ia tatalaina le faitotoa i lona potu tumaoti ma maua ai Milo ma Alicia o taatia mai i luga o lona moega, e pei lava ona ia tuua i laua. O le Amerika tele sa mafatia pea i le manua, manumalo i gaioiga uma, faafetai i lena Suetena, Torsten Dahl.
  
  "E iai se tala mai le isi fale?" - Na fesili vave Frey. "Na valaau Hudson?"
  
  O le isi itu sa i ai se nofoaga autu e pulea ai le CCTV, i le taimi nei o loo i lalo o le vaavaaiga a se tasi o lagolago sili a Frey, o Tim Hudson. Na lauiloa i le maota o le "tagata e manatua" mo lona malamalama tele i komepiuta, o Hudson o se tasi o tamaiti aʻoga muamua a Frey, o se tamaloa e naunau e alu i soʻo se mea sili mo lona pule faʻafefe. O le tele lava na latou mataituina le alualu i luma o le faʻapipiʻiina o le tuugamau o Odin, ma o Hudson sa i le foeuli - fetuu, afu ma faʻafefeteina Yeagers e pei o le susu. Sa naunau Frey e vaai le Tuugamau ua faatuina i lona tulaga sa'o, ma sa ia faia sauniuniga atoatoa mo lana uluai asiasiga iloga. Na asiasia foʻi ona pagota, le potu o Karin, ma sela o ana pagota fou.
  
  Ma o se pati, ioe. Na fa'atūina e Hudson se faiga e fa'atonuina ai inisi uma o le kalapu i se fa'atonuga, pe o le infrared po'o le tulaga masani, ma o gaioiga uma a le au ta'uta'ua a Frey na fa'amauina ma siaki mo lona mamafa i le leverage.
  
  Na oo ina ia malamalama o le mana e le o se poto. O le malosi o se faamaoniga mautu. Ata pu'e poto. Vitio fa'amalamalamaga maualuga. O le pu'eina atonu e le tusa ai ma le tulafono, ae e le afaina pe afai e lava le fefe o le tagata manua.
  
  E mafai e Abel Frey ona fa'atulaga se "po o tafaoga" ma se tama'i fetu po'o se tama'i moa papa i so'o se taimi talafeagai mo ia. E mafai ona ia fa'atau se ata vali po'o se fa'atagata, maua nofoa laina pito i luma i le fa'aaliga sili ona manaia i totonu o le taulaga sili ona susulu, ausia le mea e le mafai ona maua i so'o se taimi. sa ia manao ai.
  
  "E leai lava se mea. Masalo ua toe pe a Hudson i luga o le nofoa," o le tala lea a Alicia a o nofonofo ma lona ulu i ona lima ma ona vae o tautau i luga o le pito o lona nofoa. Ina ua tilotilo atu Frey ia te ia, sa ia fofola teisi ona tulivae.
  
  E mautinoa lava. E masani lava, na mapuea Frey ia te ia lava. Na ia va"ai atu a o tagi Milo ma uu ona ivi. Na ia lagonaina le pa'u o le eletise ua faatelevaveina ai le tata o lona fatu ina ua fefiloi le mafaufau i feusuaiga ma le matautia. Na ia sii aʻe lona mata i le itu a Alicia, ma avatu ia te ia le faʻailoga lautele 'tupe'.
  
  Na tuutuu ifo i lalo e Alicia ona vae. "A toe mafaufau ifo Milo, aisea e te le alu ai e toe siaki. Ma maua se lipoti atoa mai lena vale Hudson, hmm? Pule," sa ia luelue atu i le ipu siliva o meaai. "E iai se mea e le masani ai?"
  
  Sa su"esu"e e Frey le ipu a"o Milo, ua le iloa le mea o lo"o tupu, e pei o se faipule i lona fa"avalevalea, na tepa fa"afoliga i le itu o lana uo teine, ona oi lea ma se"e ese mai le potu.
  
  Fai mai Frey, "E foliga manaia le biscotti."
  
  O le taimi lava na kiliki ai le faitotoa, sa tuu atu e Alicia ia Frey se ipu masi ma a'e i luga o lana laulau. Sa tu o ia i ona vae e fa, ma liliu atu lona ulu ia te ia.
  
  "E te manaʻo i se asini Igilisi manaia ma lenei masi?"
  
  Oomi e Frey se faamau faalilolilo i lalo o lana kesi. I le taimi lava lena, o le ata vali pepelo na agai i le itu, ma faʻaalia ai se laina o ata vitio. Sa ia fai mai, "Ono," ma sa ola mai se tasi o lau.
  
  Sa ia tofoina le kuki a o ia matamata atu, ma milimili ma le le mafaufau le papala lapotopoto o Alicia.
  
  "O la'u malae tau," na ia manava ai. "Ua uma ona vela. Ioe?"
  
  Na fememea'i fa'a'ole'ole Alicia. "Ioe".
  
  Na amata ona sasa e Frey le atuatuvale i le va o ona vae. "Ona ou maua lea pe a ma le sefulu minute. E tatau ona e faia se tasi vave mo le taimi nei."
  
  "Talaaga o lo'u olaga".
  
  Na liliu atu Frey ia te ia, ma mafaufau pea ia Milo e na o le luasefulu futu le mamao i tua o le faitotoa matala, ae e ui lava i lena, ma le tuinanau o Alicia Miles, sa le mafai lava ona tepa ese ona mata mai le potu matagofie o se tasi o lana potu fou. maua faatagataotaua .
  
  Fasioti fa'asologa - Thomas Caleb.
  
  O le finauga mulimuli sa le maalofia.
  
  
  
  Vaega 3
  Malae Taua...
  
  
  E fasefulutolu
  
  
  
  LA VEREIN, SIANIA
  
  
  Na tamo'e atu Kennedy i le pa ao fa'aali mai Abel Frey ma ana leoleo i fafo o le latou sela. Sa ia ee atu ia i latou e aveese le tino o le polofesa pe tuu i latou e o ese, ona lagona ai lea o le faateteleina o le fefe ina ua latou faia lena mea.
  
  Sa tu o ia i le faitotoa o le sela, ma le mautinoa po o le a le mea e fai. Na tusi atu se tasi o leoleo i lana fana. Sa latou savavali loloto atu i totonu o le falepuipui, ma pasia le tele o isi sela, e leai ni mea e nonofo ai. Ae o le fua o ia mea na maalili uma ai o ia i lona ivi. Sa ia mafaufau po o le a le ituaiga o amioga leaga e mafai e lenei alii.
  
  O le taimi lena na ia iloa ai e sili atu le leaga o ia nai lo Kalepo. E sili atu le leaga nai lo i latou uma. Sa ia faʻamoemoe o Drake, Dahl ma le au lagolago o loʻo latalata mai, ae sa tatau ona ia feagai ma lenei faʻafitauli ma foia, ma le talitonu o latou lava. E mafai faapefea ona ia faamoemoe e puipuia Peni e pei ona faia e Drake? Sa savali atu se alii talavou i ona autafa. E le'i tele sana tautalaga talu ona maliu Parnevik. O le mea moni, na manatu Kennedy, na o ni nai upu na tautala ai le tama talu ona pu"eina i latou i le Tuugamau.
  
  Na ia vaaia lona avanoa e laveai ai Karin ua see ese? Sa ia iloa o loo saogalemu pea lana telefoni feaveai i totonu o lana taga, ua sauni e tetete, ma ua ia mauaina le afa sefulu telefoni mai ona matua e lei taliina.
  
  "Ua tatou i ai i le nofoaga sao," na musumusu atu ai Kennedy mai le tulimanu o lona gutu. "Ia teu lou mafaufau ia te oe lava."
  
  "Taofi, Amerika!" Ua tuu atu e Frey le upu mulimuli e pei o se fetuu. Mo ia, sa ia manatu, e foliga mai o lea. "E tatau ona e popole i lou lava taunuuga."
  
  Na tepa i tua Kennedy. "O le a le uiga o lenei mea? E te faia ea ou te fai se tasi o au ofu laitiiti na e faia?" Sa ia faataitai i le tipiina ma le suiina.
  
  Na sii ae le mata o le Siamani. "Aulelei. Se'i o tatou va'ai po'o le a le umi e te fa'afiafia ai."
  
  I tua atu o le lavelave o sela na latou ulu atu ai i se isi vaega sili ona pogisa o le fale. O lea la ua latou agai atu i lalo, o potu ma ala savali na siomia ai o ia ua leaga. E ui lava, i le iloaina o Frey, o se mea mumu uma e fenumiai ai le toto.
  
  Sa la savavali atu i le ala savali mulimuli, lea e tau atu i se faitotoa laupapa faaofuofu ma ni papatusi u'amea tetele i ona fa'amau. Na tu'i e se tasi o leoleo se numera valu-numera i luga o le kiki numera uaealesi, ma amata ona matala faitotoa mamafa.
  
  O le taimi lava lena na ia iloa atu ai le fatafata-maualuga faʻalava uʻamea o loʻo siomia ai le potu fou. E tusa ma le tolusefulu i le fasefulu tagata na tutu faʻatasi ma ia ma meainu i o latou lima, talie. Tama taʻalo ma aliʻi faʻatau fualaau, tamaʻitaʻi ma fafine talitane tulaga maualuga, tupu ma taʻitaʻifono Fortune 500. O fafine ua oti a latou tane ma ni tofi tetele, o le suauʻu sili sheikhs ma afafine o milionea.
  
  Na tutu tagata uma i tafatafa o le pa, mitiina Bollinger ma Romani Conti, miti i meaʻai ma faʻaalia a latou aganuu ma vasega.
  
  Ina ua savali atu Kennedy i totonu, sa tutu uma i latou ma sioa atu ia te ia mo sina taimi. O lona manatu malulu o le iloiloina lea o ia.Sa tafe atu musumusu i luga o puipui pefu ma faafiafiaina ai ona taliga.
  
  O ia lena? Leoleo?
  
  O le a ia fa'aumatia o ia i totonu, oi, fa minute pito i luga.
  
  o le a ou aveina. Ou te toe avatu ia te oe le isi sefulu, Pierre. O le a sau tala e fai?
  
  Fitu. Ou te mate e sili atu lona malosi nai lo lona foliga. Ma, lelei, o le a fai si ona ita, a ea?
  
  O le a le seoli na latou talanoa ai?
  
  Na lagona e Kennedy se kiki malosi i lona papa ma tautevateva ai i totonu o le potu. Na talie le aulotu. Na tamoe vave atu Frey ia te ia.
  
  "Tagata!" Sa ata o ia. "A"u uo e, o se taulaga matagofie lenei, e te le manatu ea? Ma o le a ia tuuina mai ia i tatou se po matagofie se tasi!"
  
  Na tilotilo solo Kennedy, ma le fefe tele. O le a le seoli na latou talanoa ai? Tu'i ma'i, na ia manatua le tala e sili ona fiafia i ai Kapeteni Lipkind. Fa'aauau lau ta'aloga. Sa taumafai o ia e taulai atu, ae o le te'i ma le le mautonu o si'osi'omaga na faamata'uina ai lona faavalevalea.
  
  "Ou te le faia se pese i ou luma," sa ia tomumu ai i tua o Frey. "I soʻo se auala e te faʻamoemoeina."
  
  Na faliu atu Frey ia te ia, ma o lana ataata iloa na ofoofogia. "E le o lea? Ona o se mea taua?Ou te manatu ua e manatu mamafa ia te oe lava ma au tupulaga. Ae e masani lava. Atonu e te manatu e ese, ae ou te manatu o le a e faia, pele Kennedy. Ou te manatu moni lava e te mafaia. Sau." Sa ia talo atu ia te ia e sau ia te ia.
  
  Na laa atu Kennedy agai i le nofoa afi. Pe tusa ma le sefululua futu i lalo ifo o ia sa i ai se pu lapotopoto na eli le tutusa i le eleele, o lona fola o lo o salalau i maa ma ona puipui ua ufitia i palapala ma maa.
  
  malae ta'aloga tuai. Lua tau.
  
  Na toso a'e apefa'i u'amea i ona tafatafa ma si'i i luga o fa'alava i totonu o le lua. Na faailoa mai e Frey e tatau ona sau i lalo.
  
  "Leai," na musumusu atu ai Kennedy. E tolu fana na faasino atu ia te ia ma Peni.
  
  Na faamimigi tauau o Frey. "Ou te manaʻomia oe, ae ou te matua le manaʻomia se tama. E mafai ona tatou amata i se pulufana i le tulivae, sosoo ai ma le tulilima. Galue ma vaai po o le a le umi e te faataunuuina ai la"u talosaga." O lana ataata leaga na faatalitonuina ai o ia o le a ia fiafia e faamaonia ana upu.
  
  Sa liu ona nifo ma fa'aalu lona lua e fa'alelei lona ofuvae. Na tilotilo atu le motu o tagata mauʻoa ia te ia ma le fiafia, e pei o se manu i totonu o se pa. Sa gaogao ipu ma mea'ai sa 'ai. Sa fememea'i 'au'ai ma 'au'auna 'iā te i latou, e le'i va'aia e i latou, e fa'atumuina ma fa'afou ai.
  
  "O le a le ituaiga lua?" sa ia fefautua'i mo le taimi, ma le le iloa o se auala e alu ese ai, ma taumafai e tuuina atu ia Drake lona lua lona lua.
  
  "O la"u malae tau lea," o le tala agalelei lea a Frey. "E te ola i le manatua mamalu pe oti i le faalumaina. O le filifiliga, la'u pele Kennedy, ua i ou lima. "
  
  Tumau tui.
  
  Na tulei o ia e se tasi o leoleo i le gutu o lana fana. I se isi itu, sa mafai ona ia faia se vaaiga lelei ia Ben ma aapa atu i le faasitepu.
  
  "Faatali," na emo ma le ita mata o Frey. "Tatala ese ona seevae. O lenei mea o le a faʻateleina ai lona manaʻo toto."
  
  Na tu ai Kennedy iina, ma le faalumaina ma le ita tele, ma fai si tei ina ua tootuli se tasi o leoleo i ona luma ma aveese ona seevae. Na ia aʻe i luga o le faasitepu, ma lagona le le moni ma le mamao, e peiseai o lenei feiloaiga uiga ese ma le isi Kennedy i se tulimanu mamao o le lalolagi. Sa ia mafaufau po o ai moni lava lenei o loo faasino i ai tagata uma.
  
  E le'i lelei tele. Na foliga mai o le a ia tauivi mo lona ola.
  
  A o savali atu o ia i lalo o le faasitepu, sa sau se faaili mai le motu o tagata, ma sa faatumulia le ea i se galu malosi o le fiaai toto.
  
  Sa latou alalaga soo se ituaiga o mea leaga. Na fai peti, o nisi e oti o ia i le itiiti ifo i le minute, o isi e leiloa lana manoa i lalo ifo o le tolusefulu sekone. E toatasi pe toalua foi na ofo atu lana lagolago. Ae o le tulaga sili ona lamatia o le a ia faaleagaina ai lona tino oti pe a uma ona liua o ia i le pauta.
  
  Le sili ona mauoa o le mauoa, sili ona malosi lapisi i le lalolagi. "Āfai o le mea lea na avatu ai "iā te oe le "oloa ma le malosi, "ua matuā fa"aumatia lava le lalolagi.
  
  Sa vave tele ona pa'i atu ona vae e leai ni fua i le eleele malo. Sa alu ifo o ia i lalo, ma lagona le malulu ma aliali mai, ma tilotilo solo. I le faafeagai ma ia, sa tipiina se pu i le puipui. Sa ufitia i le taimi nei i se seti o pa mafiafia.
  
  O le tagata na saisaitia i le isi itu o nei pa faʻafuaseʻi na faʻavave atu i luma, ma faʻaoʻo atu ia i latou ma se alaga toto o le ita. Sa ia luluina malosi i latou ma fitifiti ai, o ona foliga e sili atu nai lo se tagi sese.
  
  Ae e ui lava i lea, ma e ui lava i ona siʻosiʻomaga uiga ese, na vave ona iloa e Kennedy o ia nai lo le manatuaina o lona igoa.
  
  Thomas Caleb, fasioti tagata. O iinei i Siamani, ma ia. E toalua fili faaletino na ulu atu i le malae o le taua.
  
  O le fuafuaga a Abel Frey, na toe foʻi mai i Niu Ioka, o loʻo faʻatinoina.
  
  Na osooso le fatu o Kennedy, ma o le sasao mama o le ita na oso mai i ona tamatamaivae agai i lona faiʻai ma tua e pei o se aū.
  
  "Oe vale!" Na ia tagi ai, ma le ita. "O oe o se tagata ulavale!"
  
  Ona tula'i lea o fa'amau ma oso atu Kalepo ia te ia.
  
  
  ***
  
  
  Na alu ese Drake mai le helikopa ae leʻi paʻi i le eleele, o loʻo laa i tua o Torsten Dahl, ma tamoe atu i le faletalimalo pisi, lea na ave e le soʻotaga faʻatasi a malo faavaomalo. O le autau e mautinoa lava fefiloi, ae faʻamaoni ma sauni i taua.
  
  E 1.2 maila i matu o La Vereina.
  
  Ua laina laina ta"avale a le Ami ma tagata lautele, ua taalili afi, ua tutu sauni.
  
  O le faapaologa o se pisi o gaoioiga: o taʻitaʻi ma vaega faʻapitoa, o sui o le atamai ma fitafita o loʻo faʻapotopoto uma, teuteu ma sauni.
  
  Na faasilasila e Dahl lona auai e ala i le oso i luga o le faletalimalo ma ee leotele na liliu uma tagata. Sa filemu le faaaloalo.
  
  Ua uma ona latou iloa o ia, ma Drake, ma isi, ma ua latou iloa lelei mea na latou ausia i Iceland. O tagata uma iinei na logoina e ala i fesoʻotaʻiga vitio faʻasalalau i le va o le faletalimalo ma le helikopa.
  
  "Ua matou sauni?" Na ee Dahl. "E faʻaumatia lenei tamaʻitaʻi?"
  
  "Ua saunia mea faigaluega," o le alaga lea a le Ta"ita"i. Na latou umia uma Dahl e nafa ma lenei taotoga. "O lo"o iai tagata fana. Ua matou vevela tele e sili ai ona matou toe amataina lenei mauga mu, lau susuga!"
  
  Na luelue le ulu o Dahl. "O le a la le mea o loo tatou faatali i ai?"
  
  O le maualuga o le pisa na alu i luga i le selau notches. Na ulufafo atu le ʻautau i faitotoʻa, poʻi tua o le tasi ma le isi ma fuafua e feiloaʻi mo se pia pe a uma le taua e faaauau ai le lototoa. Na amata ona taalili afi a o o ese taavale ua tuufaatasia.
  
  Na auai Drake ia Dahl i le taavale lona tolu, o se militeri Humvee. I nai itula mulimuli o fa'amatalaga na ia iloa ai e tusa ma le 500 a latou ali'i, ua lava lea e goto ai le 'autau to'aitiiti a Frey e 200 tagata, ae o le Siamani sa i ai i se tulaga maualuga ma sa fa'amoemoe e tele ana togafiti.
  
  Ae o le mea e tasi na te lei mauaina o le elemene o le ofo.
  
  Na fiti lava Drake i le nofoa pito i luma, ma uu lana fana, ma taulai atu ona mafaufauga ia Ben ma Kennedy. Sa i ai Hayden i le nofoa i o latou tua, ua saunia mo le taua. Na tuua Wells i le faletalimalo ma se manua tuga i le manava.
  
  Na faataamilomilo e le au malaga se pioga ma'ai, ona iloa atu lea o La Veraine, ua susulu e pei o se laau Kerisimasi e faasaga i le pogisa o loo siomia ai, ma i luma o le papa uliuli o le mauga o loo maualuga i luga. O ona faitoto'a sa matala tele, e fa'aalia ai le mata'utia o le tagata na latou o mai e fa'ato'ilaloina.
  
  Na ki e Dahl le masini faaleotele leo. "Valaau mulimuli. Ua matou amata vevela. O le saoasaoa o le a faasaoina ai ola iinei, tagata. E te iloa sini, ma e te iloa foi la matou mate sili i le mea o le a iai le pusa maliu o Odin. Sei o tatou feagai ma lenei PUA, fitafita."
  
  O le sootaga na tu mo Polite Intelligent Gentleman. Ua tele naua le taufaaleaga. E pa'epa'e le lima o Drake a'o fa'asolo atu le Hummer i totonu o le fale puipui o Frey ma na'o se inisi e totoe i itu uma e lua. Na amata ona laga e leoleo Siamani le faailo mai o latou olo maualuluga.
  
  O fana muamua na tafana, fiti mai i luga o taavale taʻavale. Ina ua tu fa'afuase'i le 'au malaga, na tatala e Drake lona faitoto'a ma alu ese. Latou te le'i fa'aogaina le lagolago i le ea ona e ono maua e Frey le RGPS. Sa manaomia ona latou o ese vave mai taavale mo le mafuaaga lava e tasi.
  
  Laa i totonu ma liliu le fanua o PIGS i se fale gaosi puaa.
  
  Na tamoe Drake i vao mafiafia na ola i lalo o le faamalama o le fogafale muamua. O le au a le SAS na latou auina atu i le tolusefulu minute talu ai sa tatau ona tapunia le nofoaga o le fale kalapu ma ana malo 'tagata lautele'. Na felelei mai pulufana mai faamalama o le maota, ma sasaa ai puipui o le faitotoa ao sasaa mai taavale i totonu. Na toe tali atu le 'au fa'atasi ma le tauimasui, ta'ei tioata, taia aano ma ponaivi, ma fa'aliliuina le fa'afale ma'a i mush. Sa i ai le alaga, le feei ma le valaau mo le faamalosia.
  
  Sa i ai le vevesi i totonu o le maota. O se osofa'iga RPG na sau mai le fa'amalama o le fogafale pito i luga, na pa'u ai i totonu o le fale puipui o Frey ma fa'aleagaina ai se vaega o le puipui. Na tafe ifo otaota i luga o fitafita osofaʻi. Na toe fo"i mai le fana fana ma pa"u ai se tasi o fitafita Siamani mai le fogafale pito i luga, ma "e"e ma pa"u"u seia pa"u i lalo i se lavea mata"utia.
  
  Na tafana e Dahl ma se isi fitafita faitotoa i luma. O a latou pulufana po o ricochets na maliliu ai ni tagata se toʻalua. Na tamoe i luma Dahl. Sa i ai Hayden i se mea i le taua i ona tua.
  
  "E tatau ona tatou ulu atu i lenei lua o seoli! O lenei!"
  
  O pa fou na luluina le po. O le RPG lona lua na tu'i ai se lua tele i ni futu i sasae o Drake's Hummer. O le timu o palapala ma maa na pauu i le lagi
  
  Na tamoe Drake, punou, ma tumau i lalo o le kolosi o pulufana na tuia le ea i luga ae o lona ulu.
  
  Ua amata moni lava le taua.
  
  
  ***
  
  
  Na fa'aalia e le motu o tagata lo latou tigaina o le toto a'o le'i pa'i atu Kennedy ma Kalepo. Sa taamilo ma le faaeteete Kennedy, o ona tamatamailima o loo uu le palapala, o ona vae e tofotofoina le papa ma le eleele, e fealuai solo ina ia le taumateina. Sa tauivi lona mafaufau e malamalama i mea uma, ae ua uma ona ia matauina se vaivaiga o lana paga-o le auala na vaai atu ai ona mata i le ata lea na ufiufi lelei e lona ofuvae e leai ni foliga.
  
  O le tasi lea o auala e fasioti ai le fasioti tagata. Sa ia taulai atu i le sailia o se isi tagata.
  
  Na faia e Kalepo le gaoioiga muamua. Na tafe mai le faua mai ona laugutu a o ia oso atu ia te ia, o lima o loʻo faʻafefe. Na tau ma ia e Kennedy ma laa ese. O le motu o tagata na alu i fafo mo le toto. Na sasaa e se tasi le uaina mumu i luga o le eleele, o se faailoga o le toto na latou mananao e faamaligiina. Na ia faalogoina Frey, le tamaʻi maʻi, o loʻo faʻaosoina Kalepo, le mafaufau le mafaufau, e fai lenei mea.
  
  O lea ua toe oso atu Kalepo. Na maua e Kennedy lona faalagolago i le puipui. Na leiloa lona mafaufau, ua faalavelaveina e le motu o tagata.
  
  Ona i ai lea o Kalepo i luga o lona ua, o ona lima e fusifusia i lona ua - o lona afu, inosia... lima e leai ni lima. O lima o le fasioti tagata...
  
  ... sauā ma le oti...
  
  ... o lo'o losi lona pa'u uma i lona palapala pala. Sa tatagi logo lapatai i lona ulu. E tatau ona tuu lou mafaufau faapena! E tatau ona e taulai atu ma tau! Faʻasaga i se fusu moni, ae le o se tala na e faia.
  
  Ua toe uiō le motu o tagata lē onosai. Sa latou tu'i fagupa'u ma tioata i le pa, ma tagiauē e pei o ni manu ua naunau e fasioti.
  
  Ma Kalepo, na matua latalata lava ina ua uma mea uma na tutupu. O lona totonugalemu o le mafaufau na fanaina, feulaina i seoli. Na tu'i e le sau'ai lona itu, a'o oomi atu lona ulu i lona fatafata. O lona fatafata palapala ma le afu. Ona ia toe fasi lea o ia. Sa pa le tiga i lona fatafata. Sa tautevateva o ia. Sa sasaa atu le uaina mumu i ona luga, ma masaa mai luga.
  
  "O le mea lena," o le taufaifai lea o Kalepo ia te ia. "Alu i lalo i le mea e te i ai."
  
  Sa fetagisi le motu o tagata. Na soloi e Kalepo ona lima inosia i luga o lona lauulu uumi ma ata ma le le gaoia, ma le ita leaga.
  
  "O le a e ita i lou tino oti, ula."
  
  Na faapau Kennedy i ona tulivae, ma sao puupuu mai le uu a Kalepo. Sa ia taumafai e alo ese mai ia te ia, ae sa ia uuina mau o ia i lona ofuvae. Sa ia toe toso mai o ia ia te ia, ma ataata e pei o se tagata feai ma le ulu o le oti. Sa leai sana filifiliga. Sa ia tatalaina le faamau o lona ofuvae, o lona ofuvae e le foliga, e nana ai foliga, ma tuu i lalo i ona vae. Sa ia fa'aogaina lona te'i mo sina taimi e tolotolo atu ai i lona papa. O ma'a na valuvalusia ai lona pa'u. Na fetagisi le motu o tagata. Na oso atu Kalepo i luma, ma aapa atu i le puimanava o lona ofu i totonu, ae sa ia kiki malosi o ia i ona foliga, o le ofuvae e tatagi i tua e pei lava o lona isu, toto ma gau, tautau i le itu. Sa nofo o ia iina mo sina taimi, ma tilotilo atu i lona fili ma iloa ai ua le mafai e ia ona tepa ese mai ona mata ua toto toto, manu.
  
  
  ***
  
  
  Na taavavale atu Drake i le faitotoʻa matagofie i totonu o le potu tele. Na tapunia e le SAS le falekalapu ma ufiufi le faasitepu autu. O le isi vaega o le maota o le a le faauo.
  
  Na popo e Dahl le taga o lona fatafata. "O ata o loo faaalia ai se potu teu oloa i lo matou itu taumatau ma le itu i sasae mamao. Aua e te masalosalo i se mea i le taimi nei, Drake. Hayden. Na matou malilie o le nofoaga sili lea ona talafeagai mo Frey, a matou uo ma le Tuugamau.
  
  "Ou te lei moemiti foi i ai," o le tala lea a Hayden ma le naunautai.
  
  Faatasi ai ma se vaega o alii o taufetuli i ona tua, na mulimuli atu Drake ia Dahl i le faitotoa i le itu i sasae. O le taimi lava na matala ai le faitotoʻa, o isi pulufana na ati i le ea. Na taavale Drake ma tu i luga, fana.
  
  Ma sa faafuasei ona i ai tagata o Frey faatasi ma i latou!
  
  Na emo naifi. Na fana fana fana. Na o ifo fitafita mai le agavale ma le taumatau. Na oomi e Drake le gutu o lana fana i le malumalu o se tasi o leoleo a Frey, ona sasau atu lea o le auupega i le tulaga tau fana i le taimi tonu e tuu ai se pulufana i foliga o le tagata na osofaia. Na osofaia o ia e le leoleo mai le itu tauagavale. Na alo ese Drake mai le lunge ma tulilima foliga o le alii. Na ia punou i luga o le tamaloa ua le iloa se mea, sii i luga lana naifi ma tuu lona pito i luga o le ulu o le isi o le a tipiina le faai o Delta Commandos.
  
  O se fana fana na tatagi i tafatafa o lona taliga; O le auupega sili ona fiafia i ai le SGG. Na faaaoga e Hayden se Glock ma se naifi a le vaegaau. Malosiaga tele mo se faʻalavelave faʻavaomalo, mafaufau Drake. O isi ata na tatagi mai i le pito pito i tua o le potu. Fa'aaofia tagata Italia.
  
  Na ta'avale solo Drake i lalo o le ta a le fili. Na ia liliu lona tino atoa, vae muamua, ma tuʻituʻi ai le tama mai ona vae. Ina ua tu malosi le tamaloa i lona tuasivi, na pule Drake i lona ola.
  
  Na tu i luga le sa avea muamua ma ofisa o le SAS ma iloa atu Dahl i le sefululua ala i luma. O o latou fili ua amata ona toʻaitiiti - masalo naʻo ni nai taseni maturo na totoe, na auina atu e faʻavaivaia le osofaʻiga. O le autau moni o le a i ai i se isi mea.
  
  "E le leaga mo se mafanafana," na ataata le Suetena, o loʻo siomia lona gutu i le toto. "Ia alu i luma!"
  
  Na latou ui atu i le isi faitotoʻa, faʻamama se potu mai mailei, ona sosoo ai lea ma le isi potu lea na faʻaumatia ai e le au fana ni tagata lelei se toʻaono aʻo leʻi faʻaumatia i latou. Na iu lava ina latou maua atu i latou i luma o se pa maa maualuga ma ni pupuni o loo tafana ai fana. I le ogatotonu o le puipui maa sa i ai se faitotoa u'amea e sili atu ona mata'ina, e pei o se fale teu oloa.
  
  "O le mea lena," o le tala lea a Dahl, ma punou i tua. "O le potu matamata a Frey."
  
  "E foliga mai o se tina malosi," o le tala lea a Drake, ma ufiufi i ona tafatafa, ma sii i luga lona lima a o taufetuli atu le tele o fitafita ia te ia. Sa tilotilo solo o ia mo Hayden, ae sa le mafai ona iloa lona tino aulelei i alii. O fea na alu i ai o ia? Oi fa'amolemole, fa'amolemole aua ne'i toe taoto o ia iina...toto...
  
  "O Fort Knox o se nati faigata e ta'e," o le tala lea a le Delta commando a o ia 'ai.
  
  Sa tilotilo atu Drake ma Dal i le tasi ma le isi. "Tagata Pi"i!" - na latou fai mai uma i le taimi e tasi, pipii i la latou aiaiga o le 'saosaoa ma aua le faʻavalea'.
  
  E lua fana tetele na pasi atu ma le faaeteete i luga o le laina, o fitafita na ataata a o latou matamata. O matau u'amea malolosi na fa'apipi'i i paelo o fana malolosi, e pei o fa'amu roketi.
  
  Na taufetuli i tua fitafita e toʻalua i le auala na la o mai ai, ma uu isi uaea uʻamea i o la lima. O uaea u'amea fa'apipi'i i se potu 'ō'ō i tua o fa'alava.
  
  Na kiliki fa'alua e Dahl lana feso'ota'iga Bluetooth. "Ta"u mai pe a tatou amata."
  
  Na mavae ni nai sekone, ona oo mai lea o le tali. "I luma!"
  
  Sa faatuina se pa. Na la'a atu Drake ma Dahl ma fa'aumu fa'afuifu fa'amau i luga o o la tauau, fa'ailo, ma toso mai fa'aoso.
  
  E lua ni matau u'amea u'amea na lele i fafo i le saoasaoa o se roketi, ma eli loloto i totonu o le puipui ma'a o le vault a Frey a'o le'i malepe le isi itu. O le taimi lava na latou fetaiaʻi ai le avanoa, na faʻagaoioia e le masini se masini e milo ai latou lava, faʻamalosi malosi i le puipui i le isi itu.
  
  Na tata e Dahl lona taliga. "Fai loa".
  
  Ma e oo lava i lalo, na mafai e Drake ona lagona le leo o Hummers e lua o sui i tua, o uaea o loʻo faʻapipiʻi i latou faʻamalosi faʻamalosi.
  
  Na pa le puipui le mafai ona sao o Frey.
  
  
  ***
  
  
  Na kiki atu Kennedy i fafo i le lapataiga a o taumafai Kalepo agai atu ia te ia, ma puʻeina lona tulivae ma lafo atu ia te ia e tautevateva. Sa ia faaaogaina le taimi malolo e oso ai i luga. Na toe sau Kalepo ma po mai lona taliga i tua o lona lima.
  
  O le motu o tagata i luga ae o ia na fetagisi ma le fiafia. E afe tala le tau o le uaina seasea ma le uisiki lelei na masaa i luga o le palapala o le malae. Sa opeopea i lalo se pea ofuvae lace a tamaitai. Fuaitau a Alii. O se pea of Gucci cufflinks, o se tasi o ia mea e fiti mai tua o le lauulu lauulu o Kalepo.
  
  "Fasioti o ia!" Na ee Frey.
  
  O Kalepo o loo taufetuli atu ia te ia e pei o se nofoaafi uta, o lima ua faaloaloa mai, o leo o le gutu e sau mai totonu o lona manava. Na taumafai Kennedy e oso ese, ae na ia maua o ia ma sii aʻe o ia mai le eleele, ma sii aʻe o ia mai le fola.
  
  A o i ai i luga o le ea, sa na o le fefe lava Kennedy ao ia faatalitali mo le tulaueleele. Ma sa faigata, o le papa ma le eleele na paʻu i lona tuasivi, ma tuʻituʻi ai le ea mai ona mama. Na kiki i luga ona vae, ae na laa atu Kalepo i totonu ma nofo i luga o ia, ma tuu ona tulilima i luma.
  
  "E sili atu e pei o lena," o le tomumu lea a le fasioti tagata. "O lea e te ee. Eeeeee!" O lona leo e faufau, e pei o le tagi a se puaa i totonu o se fale fasi manu i ona taliga. "Eeeeeeeee!"
  
  O le tiga o le mu na mafua ai ona tetete le tino o Kennedy. O lea ua tasi le inisi le mamao o le tama'ita'i mai ia te ia, o lona tino o lo'o taoto i luga o ia, o le susu na tafe mai i ona laugutu i luga o ona alafau, o ona mata ua mu i le afi o seoli, na ia pipii atu lona tootoo i lona lava alafau.
  
  Sa vaivai o ia mo sina taimi, o loo taumafai pea e pu lana manava. O lana moto na fuli atu i lona manava. O lona lima agavale o le a faia le mea lava lea e tasi ina ua tu. O se mafaufauga tatavale, ona oo atu lea i lona faai ma amata ona oomi.
  
  Na titina Kennedy, ma manava mo le ea. Sa talie Kalepo e pei o se vale. Sa ia oomi malosi atu. Sa ia suesue i ona mata. Sa ia faalagolago i lona tino, ma tuʻimomomoina o ia i lona mamafa.
  
  Sa ia kiki malosi i le mea na te mafaia, ma tuitui ese ai o ia. Sa ia malamalama lelei o lea faatoa ia mauaina se pasi. O manaoga faapi'opi'o a le tama'ita'i na faasaoina ai lona ola.
  
  Sa toe see ese o ia. Na tauemu le motu o tagata ia te ia-i lana faatinoga, i ona ofu palapala, i lana asini ua valuvalusia, i ona vae ua tafetotoi. Na tula'i Kalepo, e pei o Papa, mai le taufa'ailoga o le faia'ina ma faaloaloa atu ona lima, ma 'ata.
  
  Ona ia faalogoina lea o se leo, vaivai ae o lo o tipi i totonu o le leo leo.
  
  Le leo o Peni: "Ua sau Drake, Kennedy. Ua latalata mai o ia. Na ou maua se savali!"
  
  E leaga... na te le mauaina i latou iinei. Sa le mafai ona ia mafaufauina, mai nofoaga uma i totonu o le maota, o le a ia su'eina lenei. O lona fa'amoemoe o le teuina po'o sela. E mafai ona umi itula....
  
  Sa manaomia pea o ia e Peni. Sa manaomia pea o ia e i latou na aafia ai.
  
  Tu i luga ma ee pe a le mafai.
  
  Na faataalise atu Kalepo ia te ia, ma le faatamala i lona manatu faapito. Na faafoliga o Kennedy i le fefe, ona sii lea i luga o lona vae ma tuu sao atu lona tulilima i ona foliga o loo latalata mai.
  
  Sa tafe uma le toto i lona lima. Na tu Kalepo e pei na oso atu i se pa piliki. Na oomi e Kennedy lona avanoa, tu"i lona fatafata, tu"i lona isu ua gau, kiki i tulivae. Sa ia fa'aaogaina auala uma e mafai ai e fa'aletonu ai le tagata fa'asao.
  
  Ua faateteleina le taalili o le motu o tagata, ae sa tau le lagona e ia. O le tasi ta vave i polo na tootuli ai le asini i ona tulivae, o le isi i le auvae na liliu ai o ia i lona tua. Na pa'u Kennedy i le palapala i ona tafatafa, ma manava mai i le vaivai, ma sioa atu i ona mata le talitonu.
  
  Sa i ai se pao i tafatafa o lona tulivae taumatau. Na tepa i tua Kennedy ma iloa atu ai se fagu uaina ta'e o lo'o pipi'i i lalo i le palapala. O se merlot o lo'o fa'asusu pea le folafolaga mumu vai.
  
  Sa sulu atu Kalepo ia te ia. Sa ia tago atu i le ta i ona foliga e aunoa ma se tetete. "E tatau ona e oti," o lana tagi lea. "Mo Olivia Dunn," sa ia toso ese mai le fagu ta"e mai le eleele. "Mo Selena Tyler," sa ia sii aʻe i luga aʻe o lona ulu. "Miranda Drury," na ia faaopoopo mai ai, "o lana ta muamua na taia ai nifo, cartilage ma ponaivi. "Ma mo Ema Silke," o lana ta lona lua na aveesea ai lona mata. "Mo Emily Jane Winters," o lana ta mulimuli na liua ai lona ua i aano o manufasi.
  
  Ma sa ia tootuli ai iina i luga o le eleele toto, manumalo, adrenaline e pamu i totonu o ona veins ma tetete i totonu o lona faiʻai, taumafai e toe maua le tagata soifua na tuua o ia mo sina taimi.
  
  
  FA SEFULU FA
  
  
  
  LA VEREIN, SIANIA
  
  
  Na faatonuina Kennedy e toe foʻi i luga o le faasitepu i le fana. O le tino o Tomasi Kalepo na tu'u fe'ai i le mea sa tatau ona mate ai.
  
  Na foliga le fiafia Frey, o talanoa i lana telefoni feaveai. "Vault," o lana tagi lea. "Faasao le vault i soo se tau, Hudson. Ou te le popole lava i se isi mea, vale. Alu ese mai lenei nofoa leaga ma fai le mea ou te totogia oe e fai!"
  
  Na ia tape le fesootaiga ma faataupupula atu ia Kennedy. "E foliga mai o au uo na ulufale mai i totonu o lo"u fale."
  
  Na tuʻuina atu e Kennedy ia te ia se vaaiga faʻaʻoleʻole aʻo leʻi liliu atu i le au faʻapotopotoga faʻapitoa. "E foliga mai o le a maua e outou vale se mea e tatau ai."
  
  Sa i ai le talie filemu ma le tagitagi o matatioata. Sa auai atu Frey mo sina taimi a o lei faapea atu, "Inu, a"u uo. Ona alu ese lea i le auala masani."
  
  O Kennedy na faafoliga mai i se lototoa, na lava e fa'amago ane ia Ben. Talofa pe a le tiga lona tino e pei o se puaa. Ua mu lana asini ma ua tatavale ona vae; ua tiga lona ulu ma ua lilofia ona lima i le toto pipii.
  
  Sa ia tuuina atu ia Frey. "E mafai ona ou faamamaina lenei mea?"
  
  "Faaaoga lou ofutino," sa ia ata. "I so"o se tulaga, e leai lava se mea e sili atu nai lo o se ieie. E aunoa ma se masalosalo, e atagia ai le vaega o totoe o lou ofu."
  
  Sa ia talotalo lona lima i se uiga tautupu. "Aumai o ia. Ma se tama."
  
  Na latou tuua le malae, sa lagona e Kennedy le vaivai ma taumafai e faafilemu lona ulu ua taamilo. O taunuuga o le mea na ia faia o le a ola faatasi ma ia mo le tele o tausaga, ae o le taimi nei e le o se taimi e nofo ai. O Peni sa i ona tafatafa ma, e tusa ai ma foliga vaaia i ona foliga, sa manino lava le taumafai e faʻamautinoa atu ia te ia.
  
  "Faafetai, alii," o lana tala lea, ma le le amanaiaina o leoleo. "O se savaliga keke."
  
  I le mulimuli atu i le magaala agavale, sa latou agai atu i lalo i le isi alalaupapa na lala mai le latou poloka sela. Na aoina e Kennedy ona manatu.
  
  Tau lava o le ola, sa ia mafaufau ai. Tau lava ina ola.
  
  Na maua e Frey se isi valaau. "O le ā? O lo'o teuina? Faavalevalea! O oe... oe..." na ia tomumu i le ita tele. "Hudson, oe... auina atu le vaegaau atoa iinei!"
  
  O se leo faaeletonika na motusia faafuasei le sootaga, e pei o se guillotine e tipi ese le ulu o se masiofo Farani.
  
  "Ave i latou!" Na liliu atu Frey i ana leoleo. "Ia ave i latou i le nofoaga e nonofo ai. E foliga mai e sili atu au uo nai lo le mea na matou mafaufau i ai, pele Kennedy. Ou te toe foʻi e togafitia ou manuʻa mulimuli ane."
  
  O nei upu, na vave alu ese ai le Siamani valea. Na matua iloa lelei e Kennedy ua na o ia ma Peni ma ni leoleo se toafa. "Faaauau pea," na tulei atu o ia e se tasi o i latou agai i le faitotoa i le pito o le alalaupapa.
  
  A o latou faia lenei mea, na emo Kennedy i le te'i.
  
  O lenei vaega o le maota ua matua talepeina, o se taualuga faaofuofu fou na fausia i luga ae o tamai piliki 'fale' laina itu uma o le avanoa. E le sili atu nai lo fale saito tetele, e tusa ma le valu. Na vave ona iloa e Kennedy e sili atu nai lo nai pagota na ui atu i lenei nofoaga i le taimi e tasi.
  
  O se tagata e sili atu ona leaga nai lo Thomas Caleb?
  
  Feiloai ia Abel Frey.
  
  Sa faasolo ina leaga lona tulaga i sekone uma. Sa tulei e leoleo o ia ma Peni agai i se tasi o fale. Ina ua i totonu, ua uma le taaloga. E te faia'ina.
  
  E mafai ona ia aveina se tasi, pe lua foi. Ae fa? E le'i maua e ia se avanoa.
  
  Ana faapea....
  
  Sa ia toe tepa i tua i le leoleo sili ona lata ane ma iloa ai o loo tilotilo mai o ia ia te ia ma le fia iloa. "Ei, o le mea lea? E te tuuina i matou iina?"
  
  "O a"u poloaiga ia."
  
  "Vaai. O lenei alii o iinei - na ia sau i lenei auala e laveai lona tuafafine. E te manatu, um, masalo na te vaai ia te ia. E tasi lava le taimi."
  
  "O poloaiga mai ia Frey. E le faatagaina i matou."
  
  Na tilotilo atu Kennedy mai le tasi leoleo i le isi. "Ae faapefea? O ai e tatau ona iloa? O le faatamala o le manogi lea o le olaga, a ea?"
  
  Na tagi atu le leoleo ia te ia. "O e tauaso ea? E te le'i va'ai i mea pu'eata i lenei nofoaga leaga?"
  
  "O loo pisi Frey e tau ma le autau," na ataata Kennedy. "Aisea e te manatu ai ua sola vave?" Tama, sei vaai Peni i lona tuafafine, atonu o le a ou tipi teisi atu ia te oe pe a taunuu mai pule fou."
  
  Na tilotilo le au leoleo i le tasi ma le isi ma le le iloa. Na tuu atu e Kennedy le talitonuga maumaututu i lona leo ma sina faalialiavale atili i le gagana a lona tino, ma e lei umi ae tatala loa e i laua le faitotoa o Karin.
  
  E lua minute mulimuli ane na ave ai o ia i fafo. Sa tautevateva o ia i le va o i laua, ua foliga lelava, o lona lauulu enaena ua fefiloi ma ona foliga ua tusi.
  
  Ae na ia vaaia Peni ma ua susulu ona mata e pei o le uila i se afa. Na foliga mai ua toe foi le malosi i lona tino.
  
  Na maua e Kennedy lana vaai a o feiloai vaega e lua, taumafai e vave faʻaalia le faanatinati, le lamatiaga, le avanoa mulimuli o lona manatu faʻavalevalea, uma i le tasi foliga faʻanoanoa.
  
  Na talotalo atu Karin i leoleo ma tomumu. "Alu i luma e aumai ni mea, tama'ita'i. "
  
  
  ***
  
  
  Na taʻitaʻia e Thorsten Dahl le moliaga, ma uu lana fana e pei o se pelu sii aʻe, ma alaga i luga o ona mama. Sa i ai lava Drake i ona tafatafa, e tamoe i le saoasaoa atoa a o lei solo i lalo le puipui atoa o le vault. O asu ma otaota o loʻo salalau solo i luga o le tamaʻi vaega. A o tamoe Drake, na ia lagonaina isi 'au faʻatasi o loʻo faʻafefe i itu uma e lua. O i latou o se fa'atopetope o le oti, o lo'o aga'i atu i o latou fili ma le fa'amoemoe fasioti tagata.
  
  Na oso a'e lagona o Drake a'o taamilo ma manifinifi le asu. I le itu agavale sa tutu ai se fuifui o leoleo, ua malulu i le fefe, telegese ona tali atu. Sa ia fana atu se pa i totonu ia i latou, ma faaumatia ai le itiiti ifo ma le tolu tino. Sa faalogoina le toe foi atu o afi i luma. Na pauu fitafita i lona agavale ma le taumatau, ma taia malosi ai le puipui na solo i lalo i lo latou malosi.
  
  Na sasaa le toto i luma tonu o ona mata ina ua liliu le ulu o le Italia i le ausa, e le lava le saoasaoa o le tamaloa e aloese ai mai le pulufana.
  
  Lupe Drake mo le ufiufi. O maa ma'ai ma sima na saeia ai le aano o ona lima ina ua pa'u i le fola. A'o ta'avale i luga, sa ia fanaina ni nai pa i tulimanu. Na feei tagata. O le faaaliga na pa i lalo o le afi malosi. O ponaivi tuai na taamilo i luga o le ea i le gaoioi lemu e pei o ni fasipefu.
  
  Na toe tatagi mai foi ni fana i luma, ma sa vaaia e Drake le toatele o tagata o feoai. O Iesu! Sa i ai iina le autau a Frey, ua tosoina i latou i lo latou tulaga mata'utia, o lo o agai i luma ma le saoasaoa a o latou lagona ua latou manuia.
  
  
  ***
  
  
  Na fa'aaoga e Karin a'oa'oga fa'a martial arts e fa'avaivaia ai ana leoleo i ni nai sekone. Na tuu atu e Kennedy se lima maai i tua i le auvae o lana leoleo, ona laa atu lea i luma ma punou malosi lona ulu ma emo mai ai fetu i ona luma. O le lona lua mulimuli ane, na ia vaaia ai lana paga lona lua, o le leoleo lona fa, o oso i le itu e fai sina avanoa i lo latou va.
  
  Ua goto lona loto. O lea o le leoleo lona fa o se alalaupapa mamao tele. E oo lava i le toalua oi latou.
  
  Na foliga mata'utia le leoleo ao sii i luga lana fana. Faatasi ai ma tamatamailima gatete, sa ia su'esu'eina le vaega mo se fesoasoani. Na faaloaloa atu e Kennedy ona lima, alofilima i fafo.
  
  "To"a filemu, alii. Tau lava o le filemu."
  
  O lona tamatama'i lima fa'apupu'u i le fefe. Na pa mai se fana ma fiti mai luga o le taualuga.
  
  Na tagi Kennedy. O le le mautonu na mafiafia ai le ea, ma liua i se sua popole.
  
  Na toetoe a ee Peni ina ua amata ona taina e lana telefoni se leo leo ona o lona popolevale. O le ata a Sizer na fa'asolo i le maualuga.
  
  Na oso atu foi le leoleo, ma tete'e atu i se isi fana e lei mafaufauina. Na lagona e Kennedy le savili mai le pulu na pasi atu i lona ulu. O le fefe mama na taofia ai o ia i lea tulaga.
  
  Faamolemole, sa ia mafaufau ai. Aua e te faavalevalea. Ia manatua lau toleniga.
  
  Ona togi lea e Peni lana telefoni i le leoleo. Na iloa atu e Kennedy o ia ua tete ma vave ona pau i lalo i le fola e faʻateleina ai se faʻalavelave. E oo ane i le taimi na faapau ai e le leoleo le telefoni ma liliu atu lona mafaufau, ua tauave e Kennedy le auupega lona tolu a le leoleo.
  
  Ae peitai, o Karin, sa nofo ai iinei mo sina taimi. Sa ia vaai ma oo i faigata. Sa ia fana loa. Na solomuli le leoleo ina ua oso mai se ao mumu mai lona peleue. Ona sosolo atu lea o se vaega pogisa i luga o lona tauau ma foliga le mautonu, ona ita ai lea.
  
  Na ia fanaina fa'afa'afa'ai ia Ben.
  
  Ae na le manuia le fana, o se misi e mautinoa na fesoasoani i le mea moni na pa lona ulu i le milisekona ae na te tosoina le faʻaoso.
  
  I tua atu o ia, na fa'amauina i le sausau o lona toto, sa tu ai Hayden ma se Glock i lona lima.
  
  Na tilotilo atu Kennedy ia Ben ma Karin. Na ou vaai i le auala na latou vaai ai le tasi i le isi ma le fiafia, alofa ma le faanoanoa. Sa foliga talafeagai le tuuina atu ia i latou o se minute. Ona i ai lea o Hayden i ona autafa, ma luelue atu ia Ben i le toomaga.
  
  "O a mai o ia?"
  
  Na fa'ama'i mata Kennedy. "O le a sili atu lona fiafia ona ua e taunuu mai."
  
  Ona ia mafaufau lea. "E tatau ona tatou laveai isi pagota iinei, Hayden. Tatou ave i latou ma o ese mai lenei lua."
  
  
  ***
  
  
  Na feto'ai 'au e lua, na tafanaina e 'au fa'atasi a latou fili i le taimi tonu lava lea, na fa'ailo naifi a Siamani ma taumafai e fa'alatalata atu.
  
  Mo sina taimi na manatu Drake o lenei taaloga naifi e le aoga, matua valea, ae na ia manatua po o ai lo latou pule. Apelu Frey. E le mana'o le tagata fa'avalevalea i lana lava vaega e fa'aoga pulufana ina ne'i latou fa'aleagaina ana mea taua.
  
  Faatasi ai ma i latou, na tipiina e Drake le fili ma lea fili. Na muimui fitafita ma ta le tasi i le isi i ona autafa, ma le malosi e gau ai ivi. Na feei tagata. O le taua o se fusuaga lima-i-lima. O le ola e faalagolago i le laki mama ma lagona nai lo soo se tomai.
  
  A'o ia fanaina, tu'i ma aga'i atu, sa ia matauina se ata i luma atu. O le ta'ele fe'ai o le oti.
  
  O Alicia Miles o loʻo tau i lona ala i le tulaga o fitafita sili faavaomalo.
  
  Sa liliu atu Drake ia te ia. Na mate le leo o le taua. Sa i ai i latou i tua o le vault, o le sarcophagus a Odin i tafatafa o i latou, ua tatala nei, ma se fata o moli o loʻo faʻapipiʻi i luga aʻe.
  
  "Ia, lelei," sa ia ata. "Drakester. O a mai oe, uo?"
  
  "E tutusa lava ma taimi uma."
  
  "Mmm, ou te manatua. E ui lava e le mafai ona ou fai atu na tautau mo se taimi umi, a? O le ala, e fusu le pusi tele i luga o maea. E le leaga mo se fitafita sa avea ma tagata lautele."
  
  "Ma oe foi. O fea lau BBF?"
  
  "WWF?"
  
  O fitafita tau e toʻalua na paʻu atu ia Drake. Sa ia tulei ese i laua i le fesoasoani a Alicia, sa fiafia uma i laua i le mea o le a tupu.
  
  "O uo sili e faavavau? E te manatua o ia? Manaia?"
  
  "Oi ioe. Sa tatau ona ou fasiotia o ia. Na maua e le tama"ita"i ma Frey o lo"o fealua"i solo i tuafale." Sa ia ata. "Sa ou ita. Na feoti i latou." Sa ia faia se foliga. "O se isi vale ua oti."
  
  "O ai na manatu e mafai ona ia faalata ia te oe," na luelue le ulu o Drake. "Ou te manatua".
  
  "Aisea ua e i ai iinei i le taimi nei, Drake? Ou te matua le manao lava e fasioti ia te oe."
  
  Na lulu le ulu o Drake, ma te'i. "E i ai se faaupuga e ta"ua o le pepelo matagofie. O na upu e lua ua aoteleina ai mea uma e uiga ia te oe, Miles, e sili atu nai lo se isi lava Siekisipia."
  
  "Ae a?" Na afe i luga lima o Alicia ma se ataata ma kiki ese ona seevae. "Ua e sauni e avatu au polo ia te oe?"
  
  Mai le tulimanu o lona mata, na vaaia ai e Drake Abel Frey o tolotolo ese mai ia i latou ma ee atu i se tasi e igoa ia Hudson. E manino lava, sa puipuia e Miles i latou ina ua ia faʻaogaina o latou malosi, ae o lea ua i ai isi mea e faʻamuamua. Torsten Dahl, faʻalagolago i taimi uma, na tu i luma o le Siamani valea ma amata ona osofaʻia.
  
  Na uu e Drake ona moto. "E le tupu, Miles."
  
  
  FA SEFULU LIMA
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Na faate"ia o ia e Alicia i le saeia o lona mitiafu, ma fusi ia te ia lava seia oo ina fufusi e pei o se maea, ona faaaoga lea o lima uma e lua e fusi ai lona ua. Sa ia tauivi, ae na toso atu o ia i totonu o lona ofu fa'afuase'i.
  
  Sa'o i ona tulivae i luga - Muay Thai style. Tasi. Lua. Tolu.
  
  Sa ia faliu i tua le mea muamua. Sa matou toe liliu. O le lona lua na u'u i lalo o ona ivi. O le ta lona tolu na lavea tonu ai o ia i polo. Na oso mai le tiga i lona manava, ma lagona ai le faafaufau ma pau ai i lona tua.
  
  Sa tu Alicia i ona luga, ma ataata. "O le a le mea na ou fai atu ai? Ta'u mai ia te a'u, Drakey, le mea tonu na ou fai atu ai." Sa ia faia se lafo e avatu ia te ia se mea.
  
  "O au polo."
  
  Sa ia tuu i lalo lona suilapalapa ma mimilo e fai se kiki i le itu e faasaga i lona isu. Na sii i luga lima e lua o Drake ma poloka le ta. Sa ou lagonaina se tasi tamatamailima ua se'e. Sa ia faliu ina ia faafesagaʻi ma ia, ma sii i luga le tasi vae i luga i se ala, ona tuu ifo lea o lona mulivae i luga o lona muaulu.
  
  Ta le to'i.
  
  Na toe taamilo i tua Drake, ae na taia pea o ia i lona fatafata. Ma faatasi ai ma le tele o le malosi e mafai ona maua e Miles, na mafua ai le tiga e le mafai ona tatalia.
  
  Sa ia laa i luga o lona tapuvae.
  
  Na ee Drake. O lona tino na malepelepe, tu'imomomo ma fa'atamaia. Sa ia talepeina, vaega ma lea vaega. Ia malaia tausaga faalemalo. Ae peitaʻi, e mafai ona ia tuuaʻia le faateʻaina? Sa lelei o ia i taimi uma. Pe sa lelei pea o ia?
  
  Ose tagata lautele pe leai, o ia lava o SAS, ma na ia pisia le fola i lona toto.
  
  Sa ia solomuli ese. E to'atolu tagata tau na pa'u'u ia te ia, ma taia ai mea uma na siomia ai o ia. Sa fiafia Drake i le malolo mai le tulilima o le Siamani i le fa'a'i. Na ia faalogoina le tagi o le cartilage ma ua tau fai si lelei.
  
  Sa tu o ia i luga, ma iloa ua ia faatagaina o ia. Sa siva o ia, fealuai mai lea vae i lea vae, o ona mata ua susulu mai totonu i le tiapolo ma le faaefuefu. I tua atu o ia, o Dahl, Frey ma Hudson sa loka faʻatasi, o loʻo tauivi i luga o le pito o le pusa maliu o Odin, o latou foliga na fenumiai i le tiga.
  
  Sa togi e Alicia lona mitiafu ia te ia. Na lavea e pei o se sasa, ma mafua ai ona mu le itu agavale o ona foliga. Sa ia toe ta ma maua ai o ia. Sa ia toso ma le malosi maoae. Sa tautevateva o ia ma punou atu o ia i ona lima.
  
  "Talofa".
  
  Sa ia tuu limamatua uma e lua i lalo tonu o ona taliga, ma oomi malosi. O le taimi lava lena na amata ai ona tiga o ia, ua mou ese atu foliga o le tetee. Na matua oomi le pona neura e pe ai se tagata masani.
  
  Na oso a'e maila e pei o se povi rodeo.
  
  Sa ia oomi malosi atu. Mulimuli ane, sa ia faalagolago i tua i lana fusi mau, ma tuu atu ia te ia e ave lona mamafa, alu vaivai, ma taumafai e faasoa atu le tiga. Ona tu sa'o lea o ia ma pipi'i lima matua uma i lalo o ona lima.
  
  Sa'o i totonu o lana lava fusi neura. Sa tafe atu le tiga i lona tino.
  
  Ma o le mafuaaga lena na loka ai. O fili mata'utia se toalua, o loo tau i galu o le tiga, tau le gaioi, tilotilo atu le tasi i le isi e pei o ni uo ua leva ona leiloa seia oo ina tuueseeseina e le oti.
  
  Na tomumu Drake, ua le mafai ona natia lona faanoanoa. "Vavale... u"amea. Aisea...aisea e galue ai mo lenei...le tamaloa?"
  
  "O lona uiga... ia... taunuu... i le iuga."
  
  E le mafai e Drake ma Miles ona solomuli i lalo. I tafatafa o i latou, na amata ona iʻu le taua. O le tele o 'au faʻatasi na tumau i luga o latou vae nai lo Siamani. Ae sa faaauau pea ona latou tau. Ma na mafai e Drake ona vaʻai faʻafuaseʻi Dal ma Frey o loʻo lokaina i se fusi oti faʻapea, o tauivi e oʻo i le iuga.
  
  E leai se fitafita e tasi na faalavelave ia i latou. Sa tele naua le faaaloalo. I le le faalauaiteleina ma le le faaituau, o nei taua o le a filifilia.
  
  Na tootuli Drake i ona tulivae, ma toso mai Alicia faatasi ma ia. O togitogi uliuli na sisiva i luma o ona mata. Sa ia iloaina afai e maua e le fafine se auala e momotu ai lana uu, o le a faauma moni lava o ia. O le malosi na alu ese ai o ia i sekone uma.
  
  Sa fa'amaulalo o ia. Sa ia fa'amalosi malosi atu, o le tu'i lea o le tu'i oti ia te ia. Na see ona limamatua. Na pau i luma Alicia, ma ta i lona auvae i lona tulilima. Na iloa atu e Drake o lo'o sau, ae sa leai sona malosi e taofi ai.
  
  Na pa mai aloiafi i luma o ona mata. Na ia pa'u i luga o lona tua, ma sioa atu i le faalo o Frey. Na tolotolo i luga Alicia ma pupuni lana vaai i ona foliga, ua faaletonu i le tiga.
  
  E leai ma se fitafita sa siomia ai i latou na taumafai e taofi o ia. O le a le muta seiloga e ta'u atu e se tasi o le au tau se filemu pe oti.
  
  "E le leaga," sa ia tale. "E te maua lava, Drake. Ae e sili atu pea aʻu nai lo oe."
  
  Sa emo o ia. "Ou te iloa".
  
  "O le a?" - Sa ou fesili.
  
  "E ia te oe... lena pito. O lena uiga fasioti tagata. Ita o le taua. Leai se mea o iai. E taua. O lenei... o le mea lea ua ou faamavae ai."
  
  "Aisea e taofia ai oe e lena mea?"
  
  "Sa ou popole i se mea i fafo atu o le galuega," o lana tala lea. "E suia mea uma".
  
  Ua sii i luga lana moto, ua sauni e nutimomoia lona faai. Na mavae sina taimi. Ona ia fai mai lea, "O se olaga mo se olaga?"
  
  Na amata ona lagona e Drake le toe foʻi malie atu o le malosi i ona vae. "Ina ua uma mea uma na ou faia i le aso, ou te manatu e tele la latou aitalafu ia te aʻu."
  
  Na laa i tua Alicia ma faaloaloa atu lona lima e fesoasoani ia te ia e tu i luga. "Na ou togiina le Vaieli agai i maea i le vaieli o Mimir. Ou te lei fasiotia o ia i le tuugamau o Odin. Na ou toso ese le mafaufau o Frey mai ia Ben Blake. Ou te le o iinei e faʻaumatia le lalolagi, Drake, ua naʻo aʻu iinei e fai sina mea malie."
  
  "Ou te faamaonia." Na toe maua e Drake lana paleni i le taimi lava na sii ai e Thorsten Dahl le tino vaivai o Abel Frey mai le pito lautele o le pusa maliu o Odin. Na pa'u o ia i le fola ma se susū susū, ma tu'u le ola i luga o maa maamora Italia.
  
  Na pa'ō le fiafia ma fa'alogoina i le 'au fa'atasi.
  
  Na uu e Dahl lona moto, ma tilotilo i totonu o le pusa maliu.
  
  "E le'i vaai lava lena tagata leaga i lena taui," sa ia ata. "O lona olaga galue. Iesu Keriso, e tatau ona outou vaai i lenei mea."
  
  
  FA SEFULU ONO
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  I se aso mulimuli ane, na mafai ai e Drake ona sola ese mai se taamilosaga e le gata o fesili e moe mo ni nai itula i se faletalimalo lata ane, o se tasi o matua ma sili ona lelei i Stockholm.
  
  I totonu o le potu malolo, sa ia faatali mo le lifi ma mafaufau pe aisea na pueina uma ai ona mafaufauga. Na latou faavalevalea ona o le le lava o le moe, sasa faifaipea ma le malosi o le mamafa. E tele aso na toe malosi ai o ia.
  
  Sa tatagi le lifi. Sa faaali mai se ata i ona tafatafa.
  
  O Kennedy, sa ofu i se ofuvae masani o le Aso Toonai, o lona ulu e selu i tua, suesue ia te ia ma ona mata vaivai.
  
  "Talofa".
  
  Sa le lava upu. O le fesili atu ia te ia pe o manuia o ia e le gata ina pipili, ae o se mea valea.
  
  "Talofa foi ia te oe."
  
  "I luga o le fogafale e tasi?"
  
  "E mautinoa lava. Latou te faʻaesea i matou uma, ae faʻatasi."
  
  Sa latou ulu atu i totonu. Sioa atu i o latou ata malepe i le faaata. Aloese mai le fa'afeso'ota'i ma le mea pu'e ata e mana'omia. Na oomi e Drake le faamau sefuluiva.
  
  "E te lelei i lenei mea e pei o aʻu, Kennedy?"
  
  Sa ata fiafia o ia. "Vaaso valea, po o vaiaso. Le mautinoa. Ua ou faavalevalea ai ua iu ina ou tau ma lo"u fili ma faamama lo"u igoa i le faaiuga o na mea uma."
  
  Na faamimigi tauau o Drake. "E pei o aʻu. O se mea uiga ese, a ea?"
  
  "O fea na alu i ai? Alicia."
  
  "I le po e alu uma ai mealilo sili, o ia ma lena geek Hudson," o le faamimigi lea o Drake. "Ua alu atu i luma o soo se tasi e taua tele na matauina i latou. Masalo e feula le mafaufau o le tasi ma le isi a o tatou talanoa."
  
  "Sa e faia le mea sa"o. E le o i latou o ni tagata musuia autu iinei. Alicia e matautia, ae le valea. Oi, ma e te le o uiga "i le filemu o le po".
  
  Na ia faʻaalu sina taimi e faʻagasolo ai lana faʻamatalaga Dinosaur Rock. Sa ata o ia. Sa vave ona oso a'e lona lagona nai lo le mekuri i se aso la.
  
  "Ae faapefea Hayden?" O le tala lea a Kennedy ina ua tapuni faitotoa o le lifi ma amata lemu le alu a"e o le taavale tuai. "E te manatu o le a nofo o ia ma Peni?"
  
  "Ou te matua faamoemoe lava. Afai e leai, o le mea sili ou te manatu o loʻo faia sana feusuaʻiga i le taimi nei."
  
  Na tu'i e Kennedy lona tauau. "Aua le faitauina na moa, uo. Atonu o le a ia tusia se pese mo ia."
  
  "E te ta"u maia-tolu ma le afa minute faatasi ma oe!"
  
  Sa latou felelei lemu i tua atu o le fogafale fitu. "Faamanatu mai. O iina, i le tuugamau o Odin, o le a sau tala iina? O se mea e uiga ia te aʻu o loʻo nofo i Ioka ma, uh, maua loʻu lava ola."
  
  Sa sioa atu Drake ia te ia. Sa ia tuuina atu ia te ia se ataata faatosina.
  
  "Ia... o a"u... o a"u..." Sa mapuea ma faamalulu. "E leai se faamoemoe ua ou le toe faataitai i lenei mea."
  
  "O le a?" Na feilafi mata o Kennedy i le ulavale.
  
  "O le faaili tuai o le dino-rock Heart na ta'ua o se faasese sili. O i matou o ni tagata faatauvaa."
  
  A o kiliki le lifi i tua atu o le fogafale sefulufa, sa tatala e Kennedy lona ofutino ma tuu i lalo i le fola. I lalo ifo sa ia ofuina se u'amea lanumumu manino.
  
  "O au mea na e fai?" Na lagona e Drake le osooso o lona fatu e pei o se eletise.
  
  "Ou te maua lo"u ola."
  
  Na tatala e Kennedy lona ofuvae ma tuu i lalo i le fola. Sa ia ofuina se pea ofuvae mumu e fetaui lelei. Na tatagi le lifi ina ua taunuu i le latou fogafale. Na lagona e Drake lona agaga ma isi mea uma ua siitia. Na se'e le faitotoa i le itu, ma tatala.
  
  Sa faatalitali le ulugalii talavou. Ua ata le fafine. Na ataata le tama ia Drake. Na toso ese e Kennedy ia Drake mai le lifi ma agai atu i le alatele, ae tuu ai lona ofuvae i tua.
  
  Na toe tepa i tua Drake. "E te le manao i lenei mea?"
  
  "Ou te le toe mana"omia lenei mea."
  
  Na sii o ia e Drake. "Manuia, o se savaliga vave i lo"u potu."
  
  Na tuu i lalo e Kennedy lona lauulu.
  
  
  FAAIUGA
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"