Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ug Ang Third Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Si Gulliver mibalhin sa usa ka damgo ngadto sa usa ka parallel nga uniberso. Didto nakita niya ang mga dragon ug kinahanglan mahibal-an nga adunay usa ka Third Reich ug Germany ni Hitler, nga gitabangan sa usa ka fairy-tale gnome. Usa ka batan-ong lalaki nga hobbit ang gipadala aron sa pagtabang sa USSR. Apan nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa kolonya sa mga bata nga dili makatabang sa Soviet Russia. Ug nakuha sa mga Aleman ang USSR!

  GULLIVER UG ANG THIRD REICH
  ANNOTASYON
  Si Gulliver mibalhin sa usa ka damgo ngadto sa usa ka parallel nga uniberso. Didto nakita niya ang mga dragon ug kinahanglan mahibal-an nga adunay usa ka Third Reich ug Germany ni Hitler, nga gitabangan sa usa ka fairy-tale gnome. Usa ka batan-ong lalaki nga hobbit ang gipadala aron sa pagtabang sa USSR. Apan nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa kolonya sa mga bata nga dili makatabang sa Soviet Russia. Ug nakuha sa mga Aleman ang USSR!
  . KAPITULO Num. 1.
  Gikapoy sa pagtrabaho sa ulipon, ang maisog nga magpapanaw natulog ug adunay usa ka damgo nga labi ka makapaikag kaysa sa kamatuoran.
  Ang batang lalaki nga si Gulliver naglupad sa usa ka dragon, ug sunod kaniya mao ang usa ka babaye nga wala"y nahimo nga katahum. Usa na ka hamtong, apan bata pa, ug maskulado ug kurbado. Ug sa iyang buhok ang kolor sa bulawan nga dahon, adunay usa ka dato nga korona sa mga diamante ug pipila ka mga bato nga hayag kaayo, sama sa mga bituon, nga sila milabaw bisan sa labing dako ug labing mahal nga diamante.
  Ang batang lalaki nga magpapanaw nangutana:
  - Kinsa ka?
  Ang babaye mitubag nga nagpahiyom:
  - Ako si Princess Leia! Ug sa pagkakaron nagmando ako sa kasundalohan sa mga dragon!
  Si Gulliver milingi sa likod. Ug sa pagkatinuod, adunay usa ka tibuok panon sa mga dragon sa langit, ug kining tanan nga mga binuhat matahum. Ug dihay mga gwapa nga babaye nga naglingkod kanila.
  Apan ang labing matahum ug makapahimuot mao gihapon ang rayna. Ug ang dragon diin silang tulo milupad, uban sa laing katahum, talagsaon gayud. Ania ang team. Ug sa samang higayon, ang tanan nga mga babaye walay sapin, bisan pa ang ilang pagkahubo gitabonan sa mga mahalon nga mga bato ug mga lubid.
  Apan wala nila gitago ang mga chocolate bar sa abs sa tiyan, o ang mga bola sa kaunuran nga nagligid sa ilawom sa bronze nga panit. Sa samang higayon, ang mga soles adunay usa ka elegante ug talagsaon nga liko sa mga tikod.
  Ang batang manggugubat miingon:
  - Unsa ka gwapa. Kamong mga babaye usa ka tinuod nga milagro!
  Giuyog ni Leia ang iyang buhok sa kolor sa bulawan nga dahon ug miawit:
  Ang mga babaye pulos gwapa, walay sapin,
  Sila mga kusgan ug mga manggugubat gikan sa pasungan...
  Ang mga gwapa grabe kaayo tan-awon,
  Ang kasingkasing klaro nga mas malipayon uban kanila!
  Si Gulliver miuyon niini. Iyang gituyok ang espada diha sa iyang mga kamot, naghimo ug numero nga walo niini ug miingon:
  - Sa walay pagduhaduha, kini mas makalingaw uban kanimo!
  Usa ka grupo sa mga maanyag ang milupad sa mga dragon. Adunay usa ka tibuok nga kasundalohan kanila, talagsaon ug talagsaon. Ug ang mga dragon adunay mga pako nga gipintalan sa tanan nga mga kolor sa balangaw. Ug daw gidayandayanan silag mahalong mga bato.
  Si Gulliver miingon:
  - Ang matag maibogon nga tawo maoy usa ka dragon sa iyang kaugalingong paagi, apan dili pito ka ulo, apan kasagaran walay ulo!
  Mikatawa si Princess Leia ug mitubag:
  - Dili sama sa usa ka dragon, ang usa ka lalaki dili kinahanglan nga putlon ang iyang mga ulo; nawala na siya kung magtan-aw siya sa usa ka babaye!
  Gilabay sa manggugubat nga batang lalaki ang iyang mga tudlo sa tiil - mga dose ka tuig ang iyang hitsura ug nagsul-ob lamang og shorts, hinungdan nga iyang gilabay ang dagom. Busa milupad kini ug milapos sa usa ka medyo dako nga lamok, nga nakapatay niini.
  Si Gulliver miingon nga nagpahiyom:
  - Kadtong nasuko sama sa usa ka tambuboan ug uban sa salabutan sa usa ka insekto naghimo sa usa ka molehill gikan sa usa ka molehill!
  Gikumpirma ni Warrior Princess Leia:
  - Alang sa usa nga adunay kaalam sa usa ka langaw, bisan unsang insekto usa ka elepante!
  Ug nangatawa sila. Kataw-anan kaayo tan-awon. Usa ka panon sa mga gansa ang milupad sa unahan nila. Ang mga langgam dako kaayo ug tambok, nga adunay dako nga gilapdon sa pako. Sa lider sa putos naglingkod ang usa ka magtiayon: usa ka lalaki ug usa ka babaye, ug ilang gigunitan ang mga kampanilya nga pilak sa ilang mga kamot, nga ilang gikulata nga malipayon.
  Si Gulliver miingon:
  - Ang mga hamtong kanunay nga mamakak, ang mga bata maghimo mga butang, ug ang mga tigulang sa kasagaran mamakak hangtod sa punto sa pagsulti sa bata!
  Miyango ang prinsesa nga babaye ug midugang:
  - Ang pagkatigulang dili usa ka kalipay, apan ang pagkahulog sa pagkabata usa ka labi ka dako nga katalagman!
  Ang mga bata sa lider nga gansa kalit nga miawit:
  Paano naghalin ang kalautan sa uniberso?
  Tinuod nga ang magbubuhat mismo wala makahinumdom ...
  Posible nga kini walay katapusan,
  Dili kini mapalong sama sa siga sa ilawom sa kalibutan!
  
  Dili ikaw ang unang nakahibalo nga si Adan nakasala,
  Dili si Eva ang una nga nahugawan sa unod...
  Ang palahubog nga nagkuha gikan sa lungsod sa "Agdam",
  Ang lalaki nga manigarilyo "plano" panahon sa recess...
  
  Ang tanan nga nakahibalo kung unsa ang daotan
  Naanad sa paglapas sa mga balaod nga walay kahadlok...
  Ug alang kang kinsa lamang ang maayo usa ka palas-anon,
  Kinsa ang gusto nga moyukbo alang sa ilang kaugalingon!
  
  Gusto ko pa nga kuhaon kini gikan sa mga lampin,
  Bisan sa bata pa ako adunay gana sa paghimo sa ingon nga kagubot ...
  Nganong tunglohon sa daotang inahan ang bata?
  Asa sila moadto sa gubat sa usa ka kusgan nga kasundalohan?
  
  Usa ra ka cherry ang gikawat gikan sa tanaman sa ting-init,
  Laing usa nakapatay sa mga negosyante gamit ang steelyard...
  Kansang ulo giputlan sa usa ka baliko nga wasay,
  Kinsa ang gilabay sa berdugo sa ligid.
  
  Ang mangingilad nangawat, nagluwa sa iyang konsensya,
  Ug kinsay nangawat sa mga sensilyo sa makililimos...
  Nalipay ko bisan sa usa ka tunga nga piraso,
  Ang uban nalingaw sa mga kulot sa mga babaye.
  
  Oo, adunay daghang mga nawong, daghang mga dagway sa kadautan,
  Nindot ang iyang mga nawong sa bisan unsang landong.
  Apan ang pangandoy maayo gihapon sa kalag,
  Bisan tuod ang kalibotan sa atong palibot kay, aw, ihalas kaayo!
  
  Ang biyuda mihilak, ang ilo mitiyabaw -
  Ang atong kalibutan padulong sa impyerno...
  Posible ba nga ang kasingkasing sa Diyos monolithic,
  Wala bala sing duog ang mga tawo sa paraiso sang Dios?
  
  Makita ra nimo ang tubag sa imong kaugalingon,
  Kung mahimo nimong putlon ang kasuko sa imong mga hunahuna ...
  Kung balosan nimo ug maayo ang pagkadaotan,
  Ug hunong sa pagpuno sa imong sabakan!
  Ang mga bata alegre ug nindot kaayo nga mikanta, human niana ilang gilaraw ang ilang mga dila sa Gulliver. Ang maisog nga navigator mipilit sa iyang dila ngadto kanila agig tubag.
  Ug katawa ug sala...
  Si Gulliver miingon nga nagpahiyom:
  - Ang hunahuna sa usa ka bata sama sa usa ka milagro. Ug dinhi mouyon ka, wala ka'y pagsupak!
  Mingisi si Princess Leia ug miawit:
  Kagahapon bata pa ko,
  Walay mahimo dinhi...
  Mas maayo ang usa ka nati sa leon kaysa usa ka hungog nga nati sa elepante
  Ug ang dragon mahimong kaput!
  Ug nabangga sila: usa ka lalaki ug babaye nga walay mga tiil. Oo, sila adunay nindot nga mga panimpalad dinhi. Ug daghang lainlaing mga nuances. Busa maayo ra ang dagan sa kinabuhi.
  Namatikdan ni Gulliver nga ang mga batang babaye sa mga dragon nagsugod sa paglabay sa usa ka butang sa midges gamit ang ilang mga tudlo sa tiil. Unsa kini nga istilo sa korporasyon - ang pagkuha sa mga langaw ug pagdugmok kanila. Aw? Kung mao nay ilang gusto, mao na. Ang nag-unang butang mao nga dili mawala ang imong ulo.
  Apan si Gulliver dili maulawon nga manggugubat. Bisag karon bata na lang siya.
  Ug gipangutana ni Prinsesa Leia ang bata:
  - Ganahan ka sa dugos?
  Ang batan-ong manggugubat miyango:
  - Sigurado!
  Ang dalagita mitubag nga matinahuron:
  - Ang dugos sa putyokan nagdala sa kahimsog, ang mga pakigpulong sa dugos gikan sa mga politiko hinungdan lamang sa kasagmuyo sa diabetes!
  Si Gulliver maantigo nga midugang:
  - Ang dugos sa mga putyukan makapapilit sa ilang mga kamot, ang dugos sa mga politiko maoy hinungdan sa mga sensilyo sa mga yanong mapatuyangon nga motapot sa ilang mga tiil!
  Ang babaye nga manggugubat miuyon niini:
  - Bisan unsa ka tam-is ang sinultihan sa politiko, gawas sa diabetes, dili kini hinungdan sa bisan unsang kahigawad alang sa mga wala"y salabutan!
  Ang manggugubat nga batang lalaki makatarunganon nga miingon:
  - Ang usa ka tawo dili mahimong adunay labaw sa usa ka amahan, apan ang nasud adunay usa ka dine usa ka dosena nga mga kandidato alang sa papel sa amahan sa nasud!
  Human niini ang duha ka manggugubat: usa ka batang lalaki ug usa ka babaye, nagsipol, nagbutang sa ilang mga tudlo sa tiil sa ilang mga baba. Unsa ang hinungdan sa pag-uyog sa atmospera ug pag-discharge sa natural nga kuryente. Ug ang nahingangha nga mga midges nahulog, nahulog dayon sa balhibo nga mga ulo sa mga orc, nga nagtusok ug nagtusok kanila.
  Si Princess Leia madasigong miawit:
  - Nay, huwat, papa, huwat.
  Kon kini matag gabii, kini unta ang kinabuhi!
  Nakaplagan sa mga orc ang ilang kaugalingon ilalom sa mga dragon ug sa mga babaye, ang ilang walay sapin nga mga tripulante.
  Ug ang gipunting ug dili kaayo gipunting nga pagpamomba nagsugod, paglabay sa mga hinimo sa balay nga mga granada nga hinimo gikan sa abog sa karbon, o usa ka butang nga labi ka bugnaw ug labi ka makadaot.
  Sa partikular, gigamit ang labi ka mahait, makahilo nga mga dagom, nga literal nga nagtusok sa mga orc ug goblins hangtod mamatay. Kini ang tinuod nga gikuha ug gibalik sa mga babaye.
  Sakto usab nga nagpabuto si Princess Leia sa mga balhiboon nga orc ug miawit:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Ang hari sa puti nga salamangka...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Ang kasakit sa akong kasingkasing wala mawala!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Mga batang babaye nga walay sapin nga mga damgo,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Ikaw lamang ang kaluwasan!
  Ug gipakita sa manggugubat ang iyang taas ug makamatay nga dila.
  Human niini kuhaon niya kini ug iluwa sa nagdilaab nga mga balhibo sa siga. Kini usa ka tinuod nga babaye nga adunay dako nga kusog ug talagsaon nga talento. Nga makahimo sa daghan. Ug kon kini mabungkag, nan walay makabarog batok niini.
  Ang batang manlalakbay nga si Gulliver nagpabuto usab og kusog ug agresibo nga kalayo sa mga orc gikan sa iyang dragon. Siya milihok nga hilabihan ka aktibo ug epektibo. Ug ang bata nga manggugubat adunay usa ka tin-aw nga talento alang sa kadaugan ug ang kabubut-on sa pag-master sa mga arte sa militar.
  Dili, supak siya niini, ang mga orc dili makasukol. Ug ang mga babaye nagpabuto nga epektibo kaayo, nga wala maghatag sa kaaway sa gamay nga higayon. Kini tinuod nga usa ka epiko nga gubat.
  Ang batang manlalakbay nga si Gulliver miawit pa gani:
  Pagmaya, pagmaya,
  Sa gahum sa adlaw sa carrier...
  Pagmaya, pagmaya,
  Nganong wala ko nisakay sa akong kabayo?
  Kini tinuod nga usa ka away ug madasigon nga kanta. Ug sa samang higayon adunay bug-os nga kalaglagan sa mga orc. Ug ang mga batang babaye gikan sa mga dragon nagsugod sa pagpamusil kanila gamit ang mga crossbows, nagtuyok sa mga tambol gamit ang ilang mga tudlo sa tiil.
  Ug kining tanan nindot tan-awon ug kataw-anan, sa literal usa ka bag-o ug talagsaon nga istorya ang gimugna. Diin walay dapit alang sa mga mahuyang ug mga masakiton.
  Sulayi lang ug duol sa mga babaye nga sama niini ug ilang dugmokon ang bisan kinsa sa usa ka piraso nga cake.
  Ug ingon sa ilang giingon, ang sakit sa mad cow makatakod. Ug ang mga manggugubat nakahimo sa pagpakita niini sa natural nga paagi. Ug ilang gibuntog ang mga kaaway uban ang dakong kadasig. Ug nanggula sila ug mga udyong ug mga pana. Dugang pa, ang tanan gihimo uban ang dako nga intensity.
  Busa dili ka makahimo og daghan batok sa ingon nga kasundalohan. Ug ang mga manggugubat misulod sa mga orc nga dili sila makaikyas. Kini ang tinuod nga makadaot nga epekto sa mga pana ug crossbow bolts.
  Gikuha kini ni Gulliver ug gikanta:
  Pana nga maisugon ug gub-a
  Adunay kinabuhi gikan sa kasingkasing!
  Si Princess Leia miingon:
  - Ang mga bata mas maayo kaysa mga hamtong tungod kay ang ilang edad nagpakamatarung sa ilang pagkabatan-on nga kabuang!
  Ang batang manggugubat miingon:
  - Gipakamatarong sa kabatan-onan ang kabuang, apan dili ang pagkadaotan; aron mailhan ang itom gikan sa puti dili nimo kinahanglan ang daghang tuig ug kahibalo!
  Ug ang batang lalaki nga Terminator misirit, ug ang mga panganod sa mga uwak nahulog sama sa mga ulan nga yelo sa mga ulo sa shaggy orcs.
  Si Princess Leia nag-tweet:
  - Walay salabutan, hunahunaa ang usa ka bakol, ang hunahuna wala magdepende sa siglo! Bisan kon ikaw adunay kusog nga walay salabutan, kamong tanan huyang!
  Si Gulliver makatarunganon nga miingon:
  - Ang mga kaunuran nga hinimo sa asero dili mabayran sa ulo sa oak!
  Ang usa sa mga babaye malipayong miingon:
  - Dili kini problema alang sa usa ka babaye - kung adunay usa ka hubo nga tiil, nan kini labi ka daotan alang sa usa ka babaye - sa ilawom sa tikod sa usa ka botas!
  Si Princess Leia makatarunganon nga nag-ingon:
  - Kung gusto nimo mahimong usa ka alas, adunay usa ka joker sa imong ulo!
  Si Gulliver mikatawa:
  - Ang usa ka lobo gipakaon sa kusog nga mga bitiis, usa ka babaye pinaagi sa yagpis nga mga bitiis, kung ang mga kanding nagsuso!
  Unya usa ka katawa ang milatas sa mga laray. Ug si Princess Leia miingon:
  - Ang labing kaayo nga paagi aron makuha ang mga sensilyo gikan sa pitaka sa usa ka lalaki mao ang hubo nga mga tudlo sa tiil sa usa ka babaye!
  Ang Countess nga babaye miingon:
  - Ang hubo nga tikod sa usa ka babaye makakuha sa labing uso nga sinina kung ang usa ka lalaki adunay usa ka hungog nga botas ug usa ka bug-os nga gibati nga botas!
  Si Gulliver nag-tweet nga kataw-anan:
  - Ang mga batang babaye nga walay sapin nahigugma dili lamang sa mga botas ug gibati nga mga botas, apan ilang giduso ang ilang mga kaugalingon ubos sa hubo nga mga tikod sa kinabuhi!
  Pagkahuman gikuha nila kini ug miawit sa koro:
  Ug unya gikan sa labing dako nga bukid,
  Ang mga agila milupad paingon sa Gulliver...
  Lingkod Gulliver sakay sa kabayo -
  Among dad-on ka dayon!
  
  Ug si Gulliver milingkod sa agila,
  Gipakita ang labing kaayo nga ehemplo ...
  Ug dili sayon ang pagdala ug batang lalaki,
  Ang Limpopo moabot na sa dili madugay!
  Ug ang mga manggugubat kuhaon ug ibutyag ang pula nga mga utong sa ilang mga dughan ug hampakon ang mga orc sa kilat. Ug kini hingpit nga magsunog sa daghang mga orc.
  Kini gyud ang ilang team.
  Gipangutana ni Princess Leia si Gulliver:
  - Nahibal-an ba nimo nga sa umaabot mahitabo ang Ikaduhang Gubat sa Kalibutan ug adunay usa ka cool nga tawo sama ni Hitler!
  Si Gulliver mikatawa ug mitubag:
  - Wala ko kahibalo niini, apan karon nahibal-an ko na!
  Ang batang babaye nagpabuto sa iyang mga ngipon ug nagpadayon:
  Ug si Hitler adunay problema: usa ka cool kaayo nga tigdesinyo sa tanke, usa ka gnome, nagpakita. Ug iyang gihimo ang tangke sa Mouse, nga mitimbang lamang ug kalim-an ug lima ka tonelada ug ang gitas-on usa ug tunga ka metros nga adunay parehas nga armamento, armor ug makina!
  Si Gulliver mikiyhoy pag-usab sa iyang mga abaga ug mitubag nga matinud-anon:
  - Wala ko kahibalo kung unsa ang tangke! Ug unsay imong gikaon niini?
  Mikatawa si Princess Leia ug mitubag:
  - Aw, kini usa ka taas nga istorya. Bisan unsa pa man, niining uniberso ang mga tawo nakaatubang ug daghang problema. Ug una sa tanan, ang USSR, nga nakig-away sa mga nag-unang pwersa sa Third Reich ug mga kaalyado niini. Gawas sa Italy. Unsa ang kalim-an ug lima ka tonelada nga Mouse? Kini mao ang frontal armor sa 240 millimeters, kilid armor sa 210 millimeters, ug sa mga bakilid, 128-mm kanyon, ug 75-mm kanyon uban sa makina sa usa ka libo duha ka gatus ug kalim-an nga horsepower. Naghatag kini og katulin nga mga kapitoan ka kilometro kada oras, nga naghimo sa sakyanan nga halos dili masulud gikan sa tanan nga mga anggulo. Gikan sa sinugdanan sa 1944, kini nga makina miadto sa mass production. Ingong resulta, sa ting-init sa 1944, ang mga Nazi nakatigom ug impresibong armored nga mga kumo.
  Ug niadtong Hunyo 20 naghatud sila og duha ka kusog nga mga welga, usa gikan sa Moldova, ang lain gikan sa Kasadpang Ukraine, sa nagkatapok nga direksyon. Ug ingon nga resulta, ang depensa sa mga tropa sa Sobyet gitigbas, ug kini gidunggab nga daw sa usa ka battering ram. Ang tanke nga Maus-2 nahimo nga dili masulud sa tanan nga mga lahi sa mga pusil sa Sobyet. Ug labut pa, kini medyo mobile ug adunay maayo nga mga kinaiya sa pagmaneho. Kini nga sakyanan usa ka tinuod nga silot.
  Ang mga kaalyado usab naglihok nga pasibo. Ang opensiba sa Italy natapos sa kapildihan ug ang pag-landing sa Normandy gi-postpone na usab.
  Dugang pa, gibutang sa mga Aleman sa produksiyon ang makalilisang nga ME-262, nga lisud kaayo nga ipusil. Usa kini ka jet fighter, nga adunay upat ka 30-mm caliber air cannons. Ug busa iyang gikuha ang mga eroplano sa Sobyet, gipusil ang gatusan niini. Ug ang Western koalisyon usab. Medyo gipahinay usab ni Hitler ang V-2 nga programa ug, imbes nga mahal ug dili kaayo magamit nga ballistic ug cruise missiles, misalig sa Arado-type nga jet bomber.
  Si Churchill ug Roosevelt adunay ilang mga ikog taliwala sa ilang mga bitiis, dugang pa nga sila gipugos pag-ayo sa mga barko sa submarino sa Aleman. Ug ang mga Kaalyado nagtanyag sa Germany ug Japan nga usa ka hunonganan. Si Hitler miuyon sa kondisyon nga ang mga Alyado mobiya sa Sicily ug Sardinia. Unsa ang nahimo.
  Atol sa hunonganan uban sa Third Reich, ang mga relasyon sa pamatigayon gipadayon. Ang USA ug Britain nagsugod sa pagsuplay og lana didto. Ug ang mga Aleman, nga nagpahigayon sa usa ka opensiba sa Ukraine, mikuha sa Kyiv ug misulod pag-usab sa Odessa.
  Ang tangke sa Mouse-2 nahimong dili mabuntog. Usa ka mas bata nga modelo sa Mouse usab nagpakita - ang Tiger-3, nga mas gaan ug mas mobile nga adunay usa ka 88-mm nga kanyon.
  Busa ang mga tropa sa Sobyet misulod. Ug kini usa ka kritikal nga lakang ...
  Gibalda ni Gulliver si Princess Leia:
  - Imong gisulti ang daghang dili masabtan nga mga pulong. Ayaw kalimti nga ako usa pa ka bata sa sayong bahin sa ikanapulog-walo nga siglo. Ug ang among lebel sa pag-uswag sa teknolohiya dili kaayo maayo!
  Miyango si Princess Leia nga nagpahiyom.
  - Kabalo ko! Apan naghisgot ako mahitungod sa tunga-tunga sa ika-20 nga siglo. Ug mao kini ang gibuhat sa usa lamang ka dwarf. Ug kinahanglan nga mouyon ka nga kini seryoso!
  Si Gulliver miawit uban ang kalipay:
  - Pinaagi sa pagtukod sa duha ka kalibutan, ang daan nga kalibutan gibuhat... Sa konteksto sa gubat, adunay ako ug sila, ug kini seryoso!
  Si Princess Leia miingon:
  - Sa sinugdanan sa ika-21 nga siglo, usa ka demonyo nga si Vladimir nagpakita, nga adunay pagkaupaw, nga usa ka espiya nga nag-ilog sa gahum sa Russia, ug siya usab ang hinungdan sa daghang kasamok. Apan ang iyang gubat lahi nga butang. Ug dinhi ang gnome nagmugna og usa ka sitwasyon diin ang mga Germans nabawi ang tuo nga bangko sa Ukraine, ug sa pagkapukan nagsugod sila sa usa ka opensiba sa sentro. Ug ang ilang mga tangke daw dili mabuntog ug dili mabuntog. Ug batok sa gnome kinahanglan nimo ang imong kaugalingon nga alternatibong henyo. Apan kinsa ang kinahanglan ipadala ingon nga simetriko o asymmetrical nga tubag? Adunay usa ka ideya - usa ka duwende o usa ka troll? Apan sila mahimong mas huyang sa teknolohiya kaysa sa gnome.
  Ug ang mga Aleman miuswag, mao nga nahulog ang Smolensk, ug pagkahuman niini Kalinin ug Vyazma. Ang mga Aleman nagkaduol na sa Moscow. Si Stalin, siyempre, mibiya. Dili siya gusto nga mamatay. Ug si Hitler miingon nga ang USSR kinahanglang mahimong kolonya sa Alemanya. Ug ang pagtugyan ra ang mohaum kaniya.
  Aw, ilang gipadala ang hobbit gnome isip tubag. Ug kini usa usab ka batang lalaki, sa tinuud, ang usa mahimong moingon nga siya usa ka henyo. Apan wala nila giseryoso ang batang lalaki nga nagtiniil, nga mga napulo ka tuig ang edad. Ug sila gihiloan sa Gulag para sa mga gagmay.
  Samtang, gikuha sa mga Aleman ang Moscow. Ingon niana ang nahitabo!
  Ang Moscow nahulog ug ang Leningrad usab ... Ang tingtugnaw miabut ug ang mga Aleman nagpalabay sa kagabhion sa mga siyudad. Didto sila nanimuyo.
  Ug ang mga batang babaye sa Komsomol nakahukom nga desperado nga makig-away sa mga pasista ug mokanta, bisan pa sa katugnaw ug kakulang sa sinina.
  Kami matahum nga mga babaye sa Sobyet,
  Ganahan mi mag away ug magtiktik2 mga laki...
  Usa ka masanag, nagbagting nga gamay nga tingog madungog,
  Ug kami adunay usa ka tawag sa pagpatay sa Krauts!
  
  Kami mapangahasong mga babaye nga Komsomol,
  Kami maisugon nga nagdali sa katugnaw nga nagtiniil ...
  Wala kami maanad sa pagbarog nga ligdong sa daplin,
  Ug gigantihan namo ang mga pasista sa among kumo!
  
  Tuohi ko, ang mga babaye adunay usa ka dako nga sekreto,
  Giunsa epektibong pildihon ang mga Nazi...
  Ug tuohi ako, ang kalampusan sa mga babaye dili aksidente,
  Tungod kay ang kasundalohan sa Rus' isog kaayo!
  
  Ug alang sa among mga batang babaye nga walay tikod,
  Tam-is kaayo ang snow sa Bag-ong Tuig...
  Buweno, ang Fuhrer usa lamang ka scumbag,
  Dili nato tugotan ang mga pasista nga magsaulog sa kalampusan!
  
  Kami nga mga babaye magdula og mga limbong,
  Gibutang namo ang among mga dughan atubangan sa mga sundalo...
  Ug nasuko gyud kami sa mga Nazi,
  Kami nga gamhanan nga mga miyembro sa Komsomol dili madugmok!
  
  Kami nga mga babaye daghang mahimo,
  Bisan pag pusil kang Hitler gikan sa tangke...
  Ang kaaway walay panahon sa paniudto,
  Ang mga babaye moabut sama sa usa ka kawatan!
  
  Girespeto gyud namo ang Russia,
  Si Stalin sama ka gamhanan sa usa ka mapangahasong amahan, tuohi ako...
  Ug ako nagtuo nga ang kadaugan moabut sa mainit nga Mayo,
  Ang bisan kinsa nga motuo niini maayo ra!
  
  Para sa mga babaye walay pagduhaduha ug walay babag,
  Ang tanan andam nga makiglalis sa ilang mga kamot ...
  Hinaut nga ang mga matahum nga ganti moabut sa mga matahum,
  Ang kusog sa Komsomol anaa sa kusog nga mga kumo!
  
  Kaming mga manggugubat dali kaayong mohamtong,
  Ug sa mga kamot sa abtik nga mga pusil ang baril nagdilaab ...
  Ug bisan unsang buluhaton nga mahimo sa mga babaye,
  Ang among panaghigalaay usa ka walay duhaduha nga monolith!
  
  Kami mga sparkling nga mga babaye
  Wala kami magtagad sa mga snowdrift o frosts...
  Ang walay sapin dili makapabugnaw sa atong mga tiil sa tingtugnaw,
  Ug ang mga kasingkasing sa mga katahum manggihatagon ug putli!
  
  Unsa ang among mahimo, among gibayaw,
  Magdagan-dagan ta sama sa virtuoso nga kangaroo...
  Ug malamposon natong giputol ang ulo sa mga pasista,
  Ug higugmaon usab ang pag-ehersisyo sa buntag!
  
  Ang tanan nga mga babaye cool nga manggugubat,
  Mahimo ra nilang dugmokon ang mga Kraut ngadto sa minasa...
  Aw, komosta ang mga pasista kay daotan lang?
  Ang mga membro sa Komsomol wala makaila sa superpower!
  
  Wala usab mahimo si Hitler.
  Gibunalan namo siya pag-ayo gamit ang sungkod,
  Ug gibali nila ang ilang mga ngipon, gitangtang ang panit sa ilang mga nawong,
  Ug dayon midagan ko sa kalayo nga nagtiniil!
  
  Si Stalin lang ang magsugo kanamo kung unsa,
  Makita ang iyang estrikto ug sinsero nga tinan-awan...
  Ug tuohi ako, ang babaye dili mingawon,
  Nagkarga ug dako nga machine gun!
  
  Kung gikinahanglan, makaabot kami sa Mars,
  Ug dali ra natong mabuntog ang Venus...
  Ang mga sundalo nagkinahanglan og polish alang sa ilang mga botas,
  Kaming mga babaye nagdagan nga walay sapin!
  
  Nindot ang tanan sa among mga babaye,
  Ang dughan ug hawak, hawak makita...
  Siya usab usa ka pioneer, sama sa usa ka lobo,
  Ang pioneer bug-os nga Satanas!
  
  Aw, kami mga babaye - nahibal-an nimo nga cool kami,
  Among silhigon ang tanang pasista sama sa silhig...
  Ug adunay asul nga mga bituon sa langit,
  Among dugmokon ang mga Tigre sa puthaw!
  
  Unsa ang dili buhaton, tuohi nga dili mahimo,
  Dawata kini, ang usa ka komunista usa ka demiurge ...
  Ug usahay masayop kita sa pagsabut
  Ug nagkuha sila ug mga gwapa aron mahadlok sila!
  
  Apan nahibal-an nimo, among gilaglag ang mga Aleman,
  Ug sila makahimo sa paggisi sa mga Kraut sa mga piraso ...
  Bisan kung kami adunay mga kalag nga titanium,
  Moagi kami sa kapatagan ug haw-asan ang mga kalamakan!
  
  Magtukod kami og komunismo nga wala ang tanan nga mga lansang,
  Ug determinado natong pildihon ang mga pasista...
  Ang mga miyembro sa Komsomol ganahan nga modagan sa pormasyon,
  Ug usa ka kerubin ang naglupad ibabaw kanila!
  
  Ang kaaway dili makasagubang sa babaye,
  Tungod kay ang babaye usa ka agila ...
  Ug dili kinahanglan alang sa mga Kraut nga makadaot kaayo,
  Ug ang imong Fuhrer nagsinggit sa kawang!
  
  Komsomol nga miyembro nga walay mga tiil,
  Gihatagan og itlog si Hitler...
  Ayaw pakiglabot kang Satanas
  O dili kini igsapayan!
  
  Ang naggilakgilak nga idolo sa komunismo,
  Ang pula nga bandila mosidlak sa ibabaw sa planeta ...
  Ug si Herodes gitambog ngadto sa impyerno,
  Ug ang mga babaye nakakuha ug lima!
  
  Lenin, Stalin - ang adlaw sa ibabaw sa planeta,
  Naglibot-libot sa langit sama sa duha ka agila...
  Ang mga pagpahimulos sa komunismo giawit,
  Ang Fatherland adunay kusog sa usa ka puthaw nga pako!
  
  Nabuhi kami aron makita ang kadaugan,
  Ug naglakaw kami hangtod sa Berlin...
  Ang mga bata natawo sa duyan,
  Ug karon ang nasud anaa sa kahalangdon!
  . KAPITULO Num. 2.
  Si Gulliver milupad sa mga dragon ug nakadungog og daghan. Sa kini nga kaso, naghisgot kami bahin sa usa ka gubat nga dili masabtan sa usa ka tawo nga hapit sa Edad Medya. Bisag murag niabot na ang bag-ong panahon. Apan si Princess Leia nagpadayon sa pagsulti bahin sa Ikaduhang Gubat sa Kalibutan;
  Human mapukan ang Moscow ug Leningrad, ang Japan ug Turkey misulod sa gubat batok sa USSR. Ang mga butang nahimong hingpit nga walay paglaum alang sa Soviet Russia. Ug bisan ang hayag nga hobbit nga nakit-an ang iyang kaugalingon sa kolonya sa pagtrabaho sa mga bata dili makatabang kanila.
  Ug dihay mga batang lalaki nga wala pay napulog unom ka tuig, nagtiniil ug nag-oberol, nga may mga plate number, nagtrabaho pag-ayo sa Siberia. Ang mga bata sa juvenile colony gikiskisan ang ilang mga ulo. Ilang gikuha ang akong sapatos ug gipugos ako sa pagputol sa lasang nga walay sapin. Sa ting-init wala gihapon kini, apan sa tingtugnaw nga walay mga tikod ang katugnaw mopaak sa mga lalaki sa ilang buhok nga giputol nga upaw. Ang hobbit boy gidakop. Gikuhaan nila siya og litrato sa profile, bug-os nga nawong, gikuha ang mga fingerprint, ug gikiskisan ang iyang ulo. Human sa pagdakop sa bata, siya gisusi pag-ayo; ang mga kamot sa mga guwardiya nasulod sa tanang buho, ug ilang gibuhat kini nga dili maayo. Human niana ang batang lalaki gihugasan pag-ayo ug gipadala sa usa ka selda nga puno sa mga bata.
  Sanglit ang hobbit boy morag mga diyes anyos na, ang lokal nga mga mag-uuma gustong ibutang siya duol sa balde. Apan ang bayani sa fairy tale nahimong mas kusgan ug mas paspas kay sa ordinaryong mga bata. Ug iyang gibunalan ang mga ninong, pagkahuman siya mismo nahimong tigpaniid sa selda ug mipahimutang sa iyang kaugalingon sa bintana. Kini mas sayon alang sa mga batan-on - sila adunay kusog, sila nahibalo kon unsaon sa pagpakig-away, ug ikaw usa ka hari.
  Ang hobbit boy, bisan pa, wala mag-abuso sa iyang posisyon. Nagtrabaho siya nga mas kusog kay ni bisan kinsa sa kampo, ug bisan kung ang ubang mga batang binilanggo gihatagan og mga botas sa katugnaw, nagpabilin siya nga nagtiniil. Mao nga hobbit siya. Bisan pa ang mga tiil sa bata sama ka pula sa tiil sa usa ka gansa. Apan sa laing bahin, mas abtik ka nga walay gibati nga botas.
  Busa ang batang walay sapin nagtrabaho sa niyebe sa Siberia. Ug ang mga Aleman nakaabot sa Kazan sa tingtugnaw, apan mihunong didto. Naghulat kami sa tingpamulak. Ug adunay lapok. Ug sa Mayo lamang sa 1945 sila mibalhin sa mga Urals.
  Sa samang higayon, ang Caucasus ug Central Asia nadakpan panahon sa bugnaw nga panahon.
  Ang mga tropa sa Sobyet wala kaayo mosukol. Dili ko gusto nga mamatay alang kang Stalin. Bisan pa niana, usa ka bag-ong tangke sa IS-3 nagpakita sa USSR, nga miabot sa atubangan sa gamay nga gidaghanon. Kini nga sakyanan adunay maayo nga panalipod sa atubangan ug nakasugakod sa mga pagbuto sa daghang mga pusil. Bisan tuod dili ko makasukol sa Maus-2 nga pusil.
  Mga siyudad sa Pali: Chelyabinsk ug Sverdlovsk. Ug mao nga kini maayo kaayo ug adunay usa ka paspas nga opensiba.
  Summer na diay. Ang mga batang binilanggo nagtrabaho nga nagtiniil nga nakashort ug hubo ang liog. Ug kung kini init, nan uban sa ilang mga lawas nga hingpit nga hubo. Ug ang mga lalaki niwang. Apan ang bata nga hobbit tan-awon nga gisi ug gipuga. Bisag mura siyag gamayng bata, mga diyes anyos. Ug siyempre dili kini motubo o mohamtong.
  Ang mga lalaki dili kaayo mapaakan sa lamok kaysa sa mga hamtong, apan ang mga hobbit dili gyud mapaakan.
  Ug ang mga tropang Aleman nagkaduol ug nagkaduol kanila; ang mga Nazi halos wala na makasugat ug pagsukol. Oo, ug si Stalin nawala sa usa ka dapit. Tin-aw, ang tuso nga Georgian dili mamatay. Lagmit milayas siya sa Amerika. Wala pa kini masakop sa mga Aleman.
  Ang Hobbit Boy ug ang ubang mga binilanggo nagsugod sa pagkanta, mapahitas-on ug patriyotiko. Bisan tuod sa laing bahin, ang patriyotismo wala maghatag ug kadaot sa dihang gibunalan ka nila ug latigo ug pugson ka sa pagtrabaho sama sa usa ka asno sa kolonya sa mga bata nga mamumuo. Bisan tuod adunay usa ka butang nga maayo niini. Pananglitan, makighigala ka - ubang mga lalaki. Ang hobbit boy kay kapin na sa usa ka gatos ka tuig ang edad, pero mura siyag bata, mao nga adunay ambivalent nga kinaiya ngadto kaniya.
  Ug ang mga batang binilanggo nanag-awit uban sa dakong kadasig;
  Usa ako ka batan-ong pioneer nga bata sa kahangturan,
  Mianhi ako aron makig-away sa usa ka mapintas nga pasista...
  Aron mahimong ehemplo sa kahalangdon,
  Nagdala kog diary nga maayo kaayo sa akong backpack!
  
  Miabot ang gubat, midagan ko sa atubangan,
  Ug naglatagaw siya nga nagtiniil sa mga dalan...
  Ug nagpabuto siya og machine gun sa Fritzes,
  Labing menos usa ka putli nga batang lalaki sa iyang kasingkasing atubangan sa Diyos!
  
  Gipusil nako ang usa ka Fritz gikan sa usa ka ambus,
  Nagkuha kog machine gun nga adunay granada gikan sa bastos...
  Tuod man, ang bata adunay daghang kusog,
  Kinahanglan kitang makig-away nga maisogon alang sa atong Inahan!
  
  Ang batang lalaki usa ka manggugubat gikan sa yawa, tuohi ako,
  Nagpabungol siyag pusil sa Fritz...
  Sa gubat siya sama sa usa ka mananap nga may sable nga ngipon,
  Nga dili mahimong mas bugnaw!
  
  Unsa ang mahimo kang Hitler?
  Ang mga batang lalaki ilubong siya sa ihalas nga pagngulob...
  Aron ang mamumuno dili mobunal sa wasay,
  Walay dapit alang kaniya sa putli nga langit!
  
  Bisan unsa nga makuha nimo dayon
  Gusto sa manunukob nga Fuhrer nga kababayan nga adunay dalaga...
  Apan kini nga mangangayam nahimo nga dula,
  Oo, tinuod, naluoy ko sa mga bala ni Adolf!
  
  Nagyelo na, ug ako hingpit nga nagtiniil,
  Usa ka abtik ug nasuko nga alimpulos nga bata...
  Ug ang babaye misinggit kanako - paghulat,
  Apan makita nimo kini nga paspas kaayo!
  
  Gibunalan ang pulis sa iyang kumo,
  Gibunalan ang bastos, naigo sa likod sa ulo ...
  Dili ko ipadala kini nga shot nga adunay gatas,
  Ug dili nako ibaligya ang akong Amahan sa usa ka botelya!
  
  Ako usa ka pioneer ug ako mapasigarbuhon niini,
  Tungod kay ang kurbata pula kaayo...
  Makig-away ako alang sa Holy Rus',
  Bisan kung si Adolf usa ka makalilisang nga tulisan!
  
  Apan nagtuo ko nga maisogon natong pildihon ang Wehrmacht,
  Ang gamay nga bata nahibal-an kaayo kini ...
  Kami ang kerubin nga bulawan nga pak-an,
  Ug ang bililhon nga lider, si Kasamang Stalin!
  
  Maisugon natong pildihon ang Wehrmacht,
  Bisan kung ang mga Nazi nakig-away duol sa Moscow ...
  Apan ipasa nako ang eksaminasyon nga adunay solid A,
  Ug akong itugyan ang akong pistola sa bayani!
  
  Makahimo ba ako usa ka batang lalaki nga pioneer,
  Usa ka butang nga wala gipangandoy sa mga Nazi ...
  Anaa ang ato alang sa maayong mga buhat,
  Ug ang Fuhrer dili gani makadawat ug kaluoy!
  
  Bisan unsa ang akong mahimo, mahimo nako kanunay,
  Himoa nga ang mga panganod molupad pag-usab sa ibabaw sa Amahang yuta...
  Apan ang payunir dili magpadala sa kaaway,
  Ang sundalong Ruso maisog ug kusgan!
  
  Oo, nadakpan ako kaniadto,
  Ug ilang gidala siya nga walay sapin sa usa ka snowdrift...
  Gibutangan og police horseradish ang mga samad,
  Ug gibunalan nila ang bata gamit ang alambre!
  
  Ug ang akong mga tikod usab nasunog sa pula nga init nga kalayo,
  Ug gisunog nila ang ilang mga tiil gamit ang poker...
  Apan ang mga Kraut nakadawat lamang og mga sero,
  Bisag kalayo sa tiil sa bata!
  
  Gibali nila ang ilang mga tudlo, gisunog ang ilang mga agtang,
  Ug ilang gigisi ang mga lutahan sa mga abaga sa bata ...
  Nakalimtan sa Diyos ang bahin sa payunir, dayag
  Sa dihang gisablig sa berdugo ang sili sa mga samad!
  
  Apan wala siyay gisulti sa mga pasista,
  Ug mga dagom, init sa ilawom sa mga lansang...
  Human sa tanan, alang kanako si Stalin mismo usa ka sulundon,
  Ug ang daotan nga Fuhrer mas maayo nga mamatay sa kasakit!
  
  Busa gidala nila ako sa pagpatay sa niyebe,
  Usa ka batang lalaki nga brutal nga gikulata, nagtiniil...
  Pero wa ko motuo nga nabuak na ko
  Dili nimo malikayan ang kapildihan sa mga Nazi!
  
  Gibutang ni Fritz ang bituon sa akong dughan,
  Aw, kini nakapahimo kanako nga mapasigarbuhon ...
  Dili ako motugyan sa mabangis nga kaaway,
  Ug dili ako modangop sa kahadlok ug daotan nga pagkadaotan!
  
  Makahimo ako usa ka lakang padulong sa lubnganan,
  Ug sa ingon nga nag-ring nga pioneer nga kanta...
  Human sa tanan, ang Fuhrer usa lamang ka buang nga asno,
  Ug makahimamat ko og usa ka babaye sa Eden, nahibal-an nimo!
  
  Apan sa kataposang gutlo kini milanog,
  Ang clockwork trill sa among mga machine gun...
  Ang firing squad milingkod na,
  Ang mga Nazi nahimong hugaw sa uwak!
  
  Ug karon sa akong bayani nga batang lalaki,
  Mianhi siya human sa pag-antos ug pag-antos...
  Nakig-away sa usa ka dako nga panon,
  Human makaagi sa maong daotang mga pagsulay!
  
  Gipatay na usab sa bata ang mga Kraut,
  Usa ka batang lalaki nga nagtiniil nagdali sa mga snowdrift ...
  Ug naghimo siya usa ka maisog nga paglihok,
  Ayaw kahadlok sa pagsalapid sa buhok sa imong higala!
  
  Ang Berlin dayag nga naghulat alang sa bata sa dili madugay,
  Ang Germany moputol sa ulo niini alang sa mga Ruso...
  Ang gamhanang kerubin nagwarawara ug espada,
  Ug maisogon niyang gihangyo ang tanan nga mogawas sa plasa!
  
  Nagtuo ko nga sa dili madugay banhawon nato ang mga patay,
  Bisan kinsa nga gilubong mahimong sama sa usa ka anghel ...
  Ang atong Ginoo kusgan kaayo, Usa,
  Labing menos si Satanas usahay arogante kaayo!
  
  Hinaot nga ang uniberso hangtod sa kahangtoran
  Ubos sa bandila sa santos nga komunismo...
  Si Kasamang Lenin usa ka hayag nga bituon,
  Ug si Stalin ang mananaog: daotan, pasismo!
  Ang kamatuoran dinhi kay sukwahi: gikuha kini sa mga Nazi ug midaog. Apan sa kanta, ang mga lalaki naglaum sa labing maayo. Bisan tuod sa laing bahin mokidlap ang mga hunahuna, basin ubos sa bag-ong gobyerno aduna nay dapit alang kanila?
  Ang batang lalaki nga hobbit nahimo nga wala kinahanglana alang sa rehimeng Stalinist. Ug kini klaro nga nakaapekto sa iyang mood.
  Apan ang mga bata, aron sa paglipay sa ilang mga kaugalingon, misugod sa pagkanta pag-usab, uban sa dako nga kadasig, ug nagyatak sa ilang mga tiil;
  Usa ka batang lalaki ang gikan sa panahon sa kawanangan,
  Sa diha nga ang tanan hilom - malinawon ...
  Sa iyang mga damgo ang bata usa ka bugnaw nga agila,
  Kini dili gayud makapasakit kaniya!
  
  Panahon sa gubat, panahon sa kabalaka,
  Ang bata nabug-atan sama sa tsunami...
  Usa ka kusgan nga panon ang nagmartsa sa Rus',
  Ug giugbok ni Fritz ang steel barrel sa tangke!
  
  Ako usa ka batang lalaki nga nagtiniil sa katugnaw,
  Gipalayas ako sa mga dautang pasista...
  Nadakpan sila sama sa mga gyrfalcon pinaagi sa kusog,
  Gusto nakong makita ang komunismo sa layo!
  
  Gidala nila ako sa niyebe sa dugay nga panahon,
  Hapit nako ma-freeze ang tanan...
  Gisunog nila ang akong hubo nga tiil pinaagi sa puthaw,
  Gusto nila nga bitayon siya nga hubo taliwala sa mga pino!
  
  Pero naay niabot nga gwapa nga babae
  Ug awtomatiko niyang gitangtang ang tanang pasista...
  Sa pagkatinuod, ang iyang mata sama sa usa ka mahait nga dagom,
  Giputol namon ug gipulihan ang daghang mga higayon!
  
  Ang bata hapit mamatay
  Miyelo ang dugo sa bata sa iyang kaugatan...
  Apan dili kini matapos karon
  Murag nabuhi ang babaye!
  
  Nabawi ko gikan sa makalilisang nga mga paso,
  Pagkahuman, pagkahuman sa niyebe gisunog nila ako unya ...
  Hibal-i kung unsa ang usa ka berdugo nga walay kasingkasing usa ka asno,
  Apan mobayad usab siya ug silot!
  
  Ang babaye maalamon kaayo, pagtuo kanako,
  Ug ang payunir dali nga nakighigala kaniya...
  Karon ikaw mahimong usa ka tinuod nga beast boy,
  Ug ang mga nawong sa mga kerubin mosuporta kanato!
  
  Nagsugod sila sa pagpakig-away kaniya og maayo,
  Wala"y katapusan among gilaglag ang mga pasista...
  Nakapasar kami sa mga eksaminasyon, nakakuha kami mga A,
  Nagdagan sa komunismo sa daghang milya!
  
  Ang babaye ug ako nagtiniil sa niyebe,
  Usa ka magtiayon nga mga kahadlok, nga wala nahibal-an, nagdali kami ...
  Hampakon ko ang kaaway sa akong kumo,
  Ug ang Adlaw kanunay nga nagdan-ag sa Amahan!
  
  Ang mga Kraut dili makapildi kanako,
  Ug kauban ang babaye kami dili mabuntog ...
  Kusog ko sama sa masuk-anon nga oso
  Kung nahiusa kita sa Komsomol!
  
  Ug dinhi ang babaye midagan nga walay sapin,
  Ug maabtik siyang mopusil sa mga pasista...
  Maghimo kami usa ka kusgan nga taming alang sa Inahan,
  Pasagdi nga malaglag ang daotan nga si Cain!
  
  Ang Russia usa ka kusgan kaayo nga nasud,
  Ug siya adunay usa ka baril ...
  Si Satanas dili makapildi kanato,
  Duguon nga silot ang moabot kaniya!
  
  Busa ang maanyag nga babaye mokanta,
  Kung ang nagtiniil nagdali sa usa ka snowdrift ...
  Ug uban sa pioneer iyang gibunalan ang mga reptilya,
  Atong makab-ot kini, apan atong tapuson ang matag usa kanato!
  
  Dili usab ako usa ka huyang nga bata,
  Gidugmok ko ang mga pasista sa grabeng kasuko...
  Ang Fuhrer makadawat ug nickel gikan kanako,
  Ug magtukod kami usa ka dako nga bag-ong kalibutan!
  
  Nag-away kami niining bugnaw nga kasuko,
  Ang Wehrmacht dili magpaluhod kanato...
  Hooray alang sa Nazi sa iyang pagpangahas,
  Bisan kinsa nga mahimong Lenin moapil kanamo!
  
  Ikaw mahimong usa ka cool kaayo nga katahum,
  Ang bata nahigugma kanimo ...
  Ako magpana alang kanimo, ang nasud
  Ug alang sa usa ka masanag kaayo nga lungsod!
  
  Nagtuo ko nga moabut ako sa oras sa Berlin,
  Ang bangis nga gubat mohuyang unya...
  Atong buntogon ang kalapad sa uniberso,
  Pasagdi nga mosilaob ang mga siga!
  
  Ug kung kita gitakda nga mamatay,
  Mas ganahan ko mag-inusara...
  Pabuhata ang babaye sa akong gusto,
  Ang akong anak nga lalaki mohatag kanako ug usa ka regalo, bisan usa ka anak nga babaye!
  
  Mahimong maayong babaye ka
  Imong tukoron kining kalibotan diin adunay paraiso...
  Kami adunay matahum nga mga bulak nga nagtubo dinhi,
  Ug tuohi ako, ang kahayag dili usa ka kamalig!
  
  Gipusil ko ang usa ka Tigre uban ang usa ka babaye,
  Ug pagkahuman niya nahuman niya ang Panther.
  Gihimo sa manggugubat ang uma nga usa ka gallery sa pagpamusil,
  Bisag usahay wala ta kahibawo sa gidak-on!
  
  Atong makompleto ang nag-unang butang sa nasud,
  Tukoron nato ang komunismo ug mawala ang dolyar...
  Ug atong pildihon si Satanas didto,
  Hinaot nga masanag ang atong kapalaran!
  
  Ang batang babaye nagdaro sa tibuok tingtugnaw,
  Naglakaw nga walay sapin sa katugnaw...
  Aw, nganong naa ta sa gubat - ngano,
  Magtubo kami usa ka labi ka matahum nga rosas!
  
  Nindot kaayo nga dalan,
  Naghulat kami nga nagtiniil nga babaye...
  Ug imposible nga pildihon ang USSR,
  Magmartsa mi sa promising May!
  
  Ug bisan kung dili moabut ang Mayo,
  Maglakaw gihapon kita uban ang kadaugan...
  Busa bata, magmaisogon ug mangahas -
  Ang Adlaw mokidlap ibabaw kanato sa paraiso!
  
  Unya ayaw kahadlok, banhawon namo ang mga patay,
  Ang siyensya adunay kusog kaayo nga tambag ...
  Usa ra ang atong Ginoo, dili Usa,
  Ug among tawgon ang Fuhrer aron manubag!
  Ingon niini ang pagkanta sa nagtiniil nga mga batang lalaki nga naka-shorts nga gikiskisan ang buhok. Ug daghan usab kanila adunay mga patik sa ilang mga lawas. Bisan ang bata nga hobbit mikulit og hulagway ni Stalin sa iyang dughan.
  Apan mitungha ang mga tangke sa Aleman, ug ang mao gihapong batang mga binilanggo miabiabi kanila uban ang dakong kadasig ug gitaktak ang ilang hubo, bata nga mga tiil.
  Sa kataposan sa 1945, ang mga tropang Aleman ug Hapon nag-okupar sa halos tanang dagkong populasyon nga mga dapit sa USSR. Ug diha lamang sa pipila ka mga baryo ug mga baryo ang mga gubat ug mga pag-atake sa partisan nagpadayon gihapon. Si Stalin sa tinuod mikalagiw, ug wala magpakita, sa Brazil, diin siya nagtago. Apan nagpabilin hinuon si Molotov. Apan, sa Mayo usa ka libo siyam ka gatus ug kap-atan ug unom, si Molotov nadakpan sa mga espesyal nga pwersa sa pag-atake sa SS. Human niini si Beria, nga mipuli kang Molotov, mitanyag sa pagsurender sa dungganon nga mga termino.
  Misugot si Hitler, ug ang kinabuhi ni Beria naluwas ug gihatagan ug limitadong kagawasan. Ug sa USSR, halos mihunong ang partisan nga gubat. Adunay usa ka hilom.
  Ang Third Reich naghilis sa nabuntog niini. Apan ang panagsangka sa USA ug Britain dili malikayan. Sa partikular, gipangayo ni Hitler ang pagbalik sa mga kolonyal nga kabtangan sa Italy ug France, Belgium, ug Holland. Sa panguna sa Africa. Ug ihatag kini nga legal sa mga Germans. Karon ang Third Reich adunay libre nga kamot. Ug kung naa man...
  Apan ang USA adunay bomba atomika. Tinuod, ang Third Reich dili lamang adunay mga tangke, apan usab naugmad ang jet aircraft. Ug dili kini motugot nga ang mga bomba ihulog sa teritoryo sa Europe.
  Busa adunay usa ka paghunong sa kalibutan. Ang mga Aleman nagtukod ug mga tigdala sa ayroplano, mga barkong iggugubat, ug dagkong mga barko sa ibabaw sa paspas nga dagan. Apan ang ilang mga barko sa submarino kusgan na, ug ang ilang mga submarino nagdagan sa hydrogen peroxide. Kaya nga...
  Ang batang lalaki nga hobbit nakakaplag usa ka lugar alang sa iyang kaugalingon sa Third Reich. Gisugdan niya ang pagpaayo sa mga flying saucer - ang Belonce disk. Sa tinuud nga kasaysayan, kini nga disk nakalupad ug nakaabot sa katulin nga duha ka mga babag sa tunog. Apan, wala siya moapil sa mga gubat. Kini bulnerable kaayo, ug dako ug mahal. Sa tinuud nga kasaysayan: wala ang USSR o ang USA nga nagsagop sa mga flying saucer. Tungod kay ang dula dili bili sa kandila. Makadaot sa usa ka motor ug diha-diha dayon ang Belonce disk mawad-an sa kontrol ug mahulog nga baliskad.
  Apan ang batang lalaki nga hobbit mihimo niini aron ang laminar nga agos nag-agay sa palibot sa mga naglupad nga platito ug sila mahimong dili maapektuhan sa gagmay nga mga bukton. Ug karon ang mga anti-aircraft gun, air cannon ug machine gun dili gyud makapusil kanila. Apan ang mahangturon ug walay sapin nga batang lalaki nakahimo niini nga, tan-awa ug tan-awa, ang mga laser gibutang kanila. Ug kini nga mga laser literal nga nagsunog sa tanan nga adunay kalayo ug init nga mga silaw. Ug paningkamoti nga makig-away batok niini.
  Busa ang mga Aleman sa tinuod adunay lig-on nga military trump card. Sa samang higayon, ang mas abante nga aktibo nga armadura gibutang sa mga tangke, ug nagsugod pa gani sila sa paghimo sa mga sakyanan gikan sa plastik.
  Oo, kini tan-awon hilabihan ka kataw-anan ug, sa kaugalingon nga paagi, hilabihan ka agresibo.
  Sa USA, siyempre, gusto nila nga motubag sa mga Aleman, apan batok sa mga flying saucer, sila adunay mga atomic charges nga sa teorya makaguba kanila. Apan ang mga Nazi aduna nay liboan ka mga disc plane. Ang Fuhrer nakahukom sa pag-adto sa gubat sa Abril 20, 1949, sa iyang ikakan-uman nga adlawng natawhan. Ang mahimo nga isulti dili ang labing kabuang nga ideya.
  Dugang pa, ang mga Nazi mahimong makakuha usa ka dili maayo nga katingala kung ang teknolohiya sa missile naugmad sa Estados Unidos.
  Sa wala pa ang pagsulong, nakahukom si Hitler nga maglingaw-lingaw sa mga away sa gladiator. Ug kini dili usab usa ka buang nga ideya.
  Pero lain na nga istorya...
  
  SPY GAMES - PAGGUBA SA RUSSIA
  ANNOTASYON
  Ang lainlaing mga matang sa mga operasyon gihimo sa mga serbisyo sa paniktik, panguna ang CIA, NSA, MI, MOSAD, ug uban pa, nga nagmugna usa ka espesyal nga kahimtang sa tibuuk kalibutan, nga kanunay nga dili matag-an. Adunay pakigbisog batok sa terorismo ug alang sa mga natad sa impluwensya. Adunay kaayo makapaikag nga mga nobela nga gipahinungod niini, ingon man usab sa pagbudhi ni Mikhail Gorbachev.
  
  UNANG KAPITULO
  
  
  Ang pagdumot sa iyang kasingkasing misanag pa sa tinunaw nga puthaw.
  
  Mitindog si Matt Drake, misaka sa bungbong, ug mitugpa sa hilom. Miduko siya taliwala sa nag-uyog nga mga kahoykahoy, naminaw, apan walay nabati nga kausaban sa kahilom sa iyang palibot. Mihunong siya kadiyot ug gisusi pag-usab ang Glock subcompact.
  
  Andam na ang tanan. Maglisod ang mga minions sa Bloody King karong gabii.
  
  Ang balay sa iyang atubangan kay kilumkilom na. Ang kusina ug sala sa unang andana gilamoy sa kalayo. Ang nahibilin sa dapit naunlod sa kangitngit. Mihunong siya og laing segundo, gisusi pag-ayo ang diagram nga iyang nadawat gikan sa kanhi, karon patay na nga alipores, sa wala pa hilom nga mipadayon.
  
  Ang iyang daan nga pagbansay nakaalagad kaniya og maayo ug sa makausa pa nagtuyok sa iyang mga ugat, karon aduna na siyay personal nga rason ug panginahanglan niini. Tulo sa mga minions sa Blood King ang namatay nga makalilisang sulod sa tulo ka semana.
  
  Bisan unsa pa ang iyang gisulti kaniya, si Rodriguez unta ang numero uno.
  
  Miabot si Drake sa entrada sa likod ug gisusi ang kandado. Human sa pipila ka minuto iyang gibali ang kuptanan ug nisulod. Nadungog niya ang usa ka pagbuto gikan sa telebisyon ug gipugngan ang paghugyaw. Rodriguez, God bless the old mass murderer, nagtan-aw sa duwa.
  
  Naglakaw-lakaw siya sa kusina, wala magkinahanglan sa kahayag sa iyang compact flashlight tungod sa kahayag nga gikan sa main room sa unahan. Mihunong siya sa koridor aron maminaw pag-ayo.
  
  Aduna bay labaw sa usa ka lalaki didto? Lisod paminawon tungod sa kasaba sa TV. Dili igsapayan. Pamatyon niya silang tanan.
  
  Ang kawalay paglaum nga iyang gibati sulod sa miaging tulo ka semana human sa kamatayon ni Kennedy hapit na makapabug-at kaniya. Gibiyaan niya ang iyang mga higala nga adunay duha ra ka konsesyon. Una niyang gitawag si Torsten Dahl aron pasidan-an ang Swede bahin sa pagpanimalos sa Blood King ug tambagan siya nga luwason ang iyang pamilya. Ug ikaduha, nangayo siya og tabang sa iyang mga kauban sa SAS. Gisaligan niya sila nga bantayan ang pamilya ni Ben Blake tungod kay dili niya kini mahimo sa iyang kaugalingon.
  
  Karon nag-inusarang nakig-away si Drake.
  
  Panagsa ra siya mosulti. Nag-inom siya. Ang kapintasan ug kangitngit mao lamang ang iyang mga higala. Wala nay paglaom o kaluoy nga nahibilin sa iyang kasingkasing
  
  Hilom siyang mipaingon sa aisle. Ang dapit nabaho sa basa, singot ug piniritong pagkaon. Hapit makita ang aso sa beer. Gahig nawong si Drake.
  
  Mas sayon para nako.
  
  Ang iyang intelihensiya nag-ingon nga adunay usa ka tawo nga nagpuyo dinhi, usa ka tawo nga mitabang sa pagkidnap sa labing menos tulo sa mga bantog nga 'bihag' sa Blood King. Pagkahuman sa pagkahagsa sa iyang barko ug sa dayag nga maayo nga giplano nga pag-ikyas sa tawo, labing menos usa ka dosena nga taas nga ranggo nga mga tawo ang mabinantayon ug sekreto nga mipadayon aron ipasabut nga usa ka miyembro sa ilang pamilya ang gihuptan sa mga numero sa ilawom sa kalibutan. Gimaniobra sa Bloody King ang mga desisyon ug aksyon sa Estados Unidos, nga nakaganansya gikan sa gugma ug kaluoy sa ilang figurehead.
  
  Nindot kaayo ang iyang plano. Walay bisan usa ka tawo nga nahibalo nga ang mga minahal sa kinabuhi sa ubang mga tawo anaa sa peligro, ug ang Hari sa Dugo nag-impluwensya kanilang tanan pinaagi sa usa ka baras nga puthaw ug dugo. Ang tanan nga gikinahanglan. Bisan unsa nga molihok.
  
  Nagtuo si Drake nga wala pa nila mahikap ang gikidnap. Dili nila masabtan kung unsa ka layo ang mapintas nga pagkontrol sa Blood King.
  
  Sa iyang wala, naabli ang pultahan ug migawas ang usa ka dili kiskisan, tambok nga tawo. Milihok dayon si Drake ug sa makamatay nga puwersa. Gidasmagan niya ang lalaki, mibunot og kutsilyo ug gidunggab sa lawom sa iyang tiyan, dayon, pinaagi sa pagkawalay gana, gitukmod siya sa bukas nga pultahan ngadto sa sala.
  
  Misiga ang mga mata sa tambok sa kawalay pagtuo ug kakurat. Gigunitan kini pag-ayo ni Drake, usa ka lapad, nagsinggit nga taming, nga gipugos pag-ayo sa sulab sa wala pa buhian ug gidrowing ang Glock.
  
  Daling milihok si Rodriguez bisan pa sa kakurat sa panagway ni Drake. Naligid na niya ang gikubkob nga sopa sa salog ug nagkuot sa iyang bakos. Apan nadani ang atensyon ni Drake sa ikatulong lalaki sa kwarto.
  
  Usa ka kuwang, taas og buhok nga lalaki ang naglibotlibot sa suok nga adunay dagkong itom nga headphone nga gipilit sa iyang mga dalunggan. Apan bisan pa sa iyang tensiyon, bisan sa iyang pag-tap sa mga bar sa awit gamit ang iyang mga tudlo sa lapok, iyang gikuha ang giputol nga shotgun.
  
  Gipagamay ni Drake ang iyang kaugalingon. Ang makamatay nga buto naggisi sa tambok nga tawo. Gipadaplin ni Drake ang nagkurog nga lawas ug mibarog, nagpabuto. Tulo ka buto ang mikuha sa kadaghanan sa ulo sa musikero ug gilabay ang iyang lawas sa bungbong. Ang mga headphone milupad sa kilid sa ilang kaugalingon, nga naghulagway sa usa ka arko sa hangin, ug mihunong sa usa ka dako nga TV, nga nindot nga nagbitay gikan sa ngilit.
  
  Midagayday ang dugo sa flat screen.
  
  Si Rodriguez nagkamang pa sa sawog. Ang gilabay nga mga chips ug beer miulbo ug nagsabwag sa iyang palibot. Diha-diha dayon si Drake diha sa iyang kiliran ug kusog nga giduslak ang Glock sa atop sa iyang baba.
  
  "Lami?"
  
  Natuok si Rodriguez, apan mikab-ot gihapon sa iyang bakos sa pagkuha og gamay nga kutsilyo. Nagtan-aw si Drake uban ang pagtamay, ug samtang gibunalan sila sa Minion sa Dugo nga Hari, gidakop kini sa kanhing sundalo sa SAS ug gihapak kini pag-ayo sa bicep sa tig-atake.
  
  "Ayaw pagpakatanga".
  
  Morag baboy nga giihaw si Rodriguez. Gilingi siya ni Drake ug gipasandig siya sa sofa. Iyang nasugatan ang mga mata sa lalaki, napuno sa kasakit.
  
  "Isulti kanako ang tanan nimong nahibaloan," mihunghong si Drake, "mahitungod sa Dugo nga Hari." Gikuha niya ang usa ka Glock apan gitago kini sa yano nga panan-aw.
  
  "Sa unsa?" Baga ug lisod sabton ang accent ni Rodriguez tungod sa iyang rasa ug kasakit.
  
  Gihapak ni Drake ang Glock sa baba ni Rodriguez. Labing menos usa ka ngipon ang natangtang.
  
  "Ayaw ako pagbugal-bugal." Ang lala sa iyang tingog nagbudhi labaw pa sa pagdumot ug pagkawalay paglaum. Kini nakapaamgo sa tawo sa Blood King nga ang usa ka brutal nga kamatayon sa pagkatinuod dili kalikayan.
  
  "Maayo maayo. Nahibal-an ko ang bahin sa Boudreau. Gusto ba nimong sultihan ko ikaw bahin sa Boudreau? Mahimo nako kini."
  
  Hinay-hinay nga gipikpik ni Drake ang buwak sa Glock sa agtang sa lalaki. "Mahimo kita magsugod didto kung gusto nimo."
  
  "Maayo. Kalma ka." Gipadayon ni Rodriguez ang klaro nga kasakit. Ang dugo miagas sa iyang suwang gikan sa nabali nga ngipon. "Si Boudreaux usa ka buang, tawo. Nasayod ka ba sa bugtong rason nganong gibiyaan siya sa Hari sa Dugo nga buhi?"
  
  Gition ni Drake ang pusil sa mata sa lalaki. "Mora ba ko sa matang sa tawo nga motubag sa mga pangutana?" Ang iyang tingog sama sa puthaw sa puthaw. "Kinahanglan ba?"
  
  "Oo. Maayo maayo. Daghan pa ang nangamatay sa unahan. Mao kana ang giingon sa Duguong Hari, tawo. Adunay daghang kamatayon sa unahan, ug ang Boudreau malipay nga maanaa sa kabag-ohan niini. "
  
  "Mao nga gigamit niya ang Boudreau sa paglimpyo. Dili ikatingala. Tingali giguba niya ang tibuok ranso."
  
  Mipiyong si Rodriguez. "Nakahibalo ka ba bahin sa ranso?"
  
  "Hain man siya?" Gibati ni Drake ang pagdumot nga mibuntog kaniya. "Asa?" - Nangutana ko. Sa sunod nga segundo siya mobalibad ug magsugod sa pagkulata kang Rodriguez sa usa ka pulpol.
  
  Walay mga kapildihan. Ang piraso sa tae wala"y nahibal-an bisan unsa. Sama sa uban. Kung adunay usa ka butang nga masulti bahin sa Hari sa Dugo, kung giunsa niya pagtago ang iyang mga agianan.
  
  Niadtong higayuna, mikidlap ang mga mata ni Rodriguez. Naligid si Drake sa dihang may miagi nga bug-at sa iyang ulo.
  
  Usa ka ikaupat nga tawo, nga lagmit namatay sa sunod nga kwarto ug nahigmata sa kasaba, miatake.
  
  Milingi-lingi si Drake, gilabay ang iyang bitiis ug hapit matangtang ang ulo sa iyang bag-ong kontra. Sa dihang nahagba ang lalaki sa yuta, dali siyang gisusi ni Drake - gahi nga panan-aw, riles sa tram sa duha ka kamot, hugaw nga T-shirt - ug gipusil siya kaduha sa ulo.
  
  Misiga ang mga mata ni Rodriguez. "Dili!"
  
  Gipusil siya ni Drake sa bukton. "Wala ka magamit kanako."
  
  Laing shot. Mibuto ang iyang tuhod.
  
  "Wala ka kahibalo".
  
  Ikatulo nga bala. Nadoble si Rodriguez nga nagkupot sa iyang tiyan.
  
  "Sama sa uban pa nila."
  
  Ang katapusan nga shoot. Sa tunga-tunga mismo sa mga mata.
  
  Gisusi ni Drake ang kamatayon sa iyang palibot, giinom kini, gitugotan ang iyang kalag sa pag-inom sa nectar sa pagpanimalos sa makadiyot.
  
  Gibiyaan niya ang balay, miikyas sa tanaman, nga gitugotan sa lawom nga kangitngit nga molamoy kaniya.
  
  
  IKADUHANG KAPITULO
  
  
  Gabii na nga nakamata si Drake, naputos sa singot. Ang mga mata gipiyong tungod sa pipila ka mga luha. Ang damgo mao ra kanunay.
  
  Siya ang tawo nga kanunay nagluwas kanila. Ang tawo nga kanunay ang unang musulti sa mga pulong nga "trust me." Apan wala'y nahimo alang kaniya.
  
  Pasagdi silang duha.
  
  Kaduha na. Alison nga muna. Karon Kennedy.
  
  Mikawas siya sa higdaanan, mikab-ot sa botelya nga iyang gitago tupad sa pusil sa nightstand. Mihigop siya sa botelya nga bukas ang taklob. Ang barato nga whiskey nasunog sa iyang tutunlan ug sa iyang tinai. Tambal sa mga mahuyang ug sa mga gipanghimaraut.
  
  Sa dihang ang pagkasad-an mihulga nga dad-on siya pag-usab sa iyang mga tuhod, siya mihimo og tulo ka dali nga tawag. Ang una sa Iceland. Nakigsulti siya kadiyot kang Thorsten Dahl ug nadungog ang simpatiya sa tingog sa dako nga Swede, bisan kung giingnan niya siya nga hunongon ang pagtawag matag gabii, nga luwas ang iyang asawa ug mga anak ug wala"y kadaot nga moabut kanila.
  
  Ang ikaduha alang kang Joe Shepard, usa ka tawo nga iyang gikauban sa daghang mga gubat sa panahon sa iyang panahon uban sa daan nga rehimen. Matinahuron nga gilatid ni Shepard ang parehas nga senaryo sama ni Dahl, apan wala"y komento sa mga slurred nga pulong ni Drake o ang gahi nga tingog sa iyang tingog. Gipasaligan niya si Drake nga gibantayan pag-ayo ang pamilya ni Ben Blake ug nga siya ug ang pipila sa iyang mga higala naglingkod sa mga anino, eksperto nga nagbantay sa lugar.
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata samtang gihimo niya ang katapusang tawag. Ang iyang ulo nagtuyok ug ang iyang sulod nagdilaab sama sa labing ubos nga lebel sa impyerno. Kining tanan giabiabi. Bisan unsa nga makuha ang iyang atensyon gikan sa Kennedy Moore.
  
  Gimingaw pa gani ka sa iyang maldito nga lubong...
  
  "Hello?" Kalma ug masaligon ang tingog ni Alicia. Siya, usab, bag-o lang nawad-an sa usa ka tawo nga suod kaniya, bisan kung wala siya nagpakita sa gawas nga mga timailhan.
  
  "Ako kini. Naunsa na sila?"
  
  "Maayo ra ang tanan. Nag-ayo si Hayden. Pipila na lang ka semana ug mobalik siya sa iyang santos nga imahe sa CIA. Maayo si Blake, pero gimingaw ka niya. Bag-o lang nagpakita ang iyang ate. Usa ka tinuod nga miting sa pamilya. AWOL ang Mayo, salamat sa Ginoo. Gibantayan ko sila Drake. Asa man ka?"
  
  Nag-ubo si Drake ug nagpahid sa iyang mga mata. "Salamat," nakahimo siya sa pagsulti sa wala pa putla ang koneksyon. Kataw-anan nga naghisgot siya og impyerno.
  
  Gibati niya nga nagbutang siyag kampo sa gawas niining maong mga ganghaan.
  
  
  IKAtulo nga KAPITULO
  
  
  Si Hayden Jay nagtan-aw sa pagsubang sa adlaw ibabaw sa Kadagatang Atlantiko. Mao kadto ang iyang paborito nga bahin sa adlaw, ang gusto niya nga mag-inusara. Mabinantayon siyang mikawas gikan sa higdaanan, mikurog sa kasakit sa iyang bat-ang, ug mainampingong milakaw paingon sa bintana.
  
  Ang relatibong kalinaw mikunsad kaniya. Ang nagkamang nga kalayo mitandog sa mga balud, ug sulod sa pipila ka minuto ang tanan niyang kasakit ug kabalaka nahanaw. Ang panahon mihunong ug siya imortal, ug dayon ang pultahan sa iyang luyo naabli.
  
  Tingog ni Ben. "Nindot nga talan-awon".
  
  Miyango siya paingon sa pagsubang sa adlaw ug unya milingi siya nga nagtan-aw kaniya. "Dili na kinahanglan nga magbag-o ka, Ben Blake. Kape lang ug usa ka buttered bagel."
  
  Ang iyang uyab nagwarawara og karton sa ilimnon ug usa ka bag nga papel nga daw armas. "Magkita ta sa kama."
  
  Si Hayden mitan-aw sa Bag-ong Kaadlawon ug dayon hinayhinay nga milakaw paingon sa higdaanan. Gibutang ni Ben ang kape ug bagel nga daling maabot ug gihatagan ang iyang itoy nga mga mata sa iro.
  
  "Unsaon-"
  
  "Parehas sa kagabii," dali nga miingon si Hayden. "Ang walo ka oras dili makapawala sa bakol." Unya nihumok siya gamay. "Naa bay gikan kang Drake?"
  
  Mibalik si Ben sa higdaanan ug naglingo-lingo sa iyang ulo. "Dili. Nakigsulti ko sa akong papa ug maayo silang tanan. Walay timailhan-" Mihunong siya. "Gikan sa..."
  
  "Ang among mga pamilya luwas." Gibutang ni Hayden ang iyang kamot sa iyang tuhod. "Napakyas ang Duguong Hari didto. Karon ang kinahanglan namong buhaton mao ang pagpangita kaniya ug hunongon ang pagpanimalos. "
  
  "Napakyas?" Mipalanog si Ben. "Unsaon nimo pagkasulti niana?"
  
  Miginhawag lawom si Hayden. "Nasayod ka sa akong gipasabot."
  
  "Namatay si Kennedy. Ug si Drake... ni adto siya sa iyang lubong.
  
  "Kabalo ko".
  
  "Wala na siya, nahibal-an nimo." Gitutokan ni Ben ang iyang bagel nga morag nagsirit nga bitin. "Dili na siya mobalik".
  
  "Hatagi siyag panahon."
  
  "Siya adunay tulo ka semana."
  
  "Dayon hatagi siyag tulo pa."
  
  "Unsa sa imong hunahuna ang iyang gibuhat?"
  
  Mipahiyom og gamay si Hayden. "Sa akong nahibaloan bahin kang Drake... Tabuni una ang among likod. Unya siya mosulay sa pagpangita Dmitry Kovalenko.
  
  "Ang Dugo nga Hari mahimong dili na magpakita pag-usab." Magul-anon kaayo ang pagbati ni Ben nga bisan ang masanag nga saad sa usa ka bag-ong buntag nawala.
  
  "Siya." Gitutokan ni Hayden ang ulitawo. "Naa siyay plano, remember? Dili na siya mohigda sa yuta sama kaniadto. Ang mga galamiton sa pagbiyahe sa oras maoy sinugdanan pa lang. Ang Kovalenko adunay mas dako nga dula nga giplano.
  
  "Hell Gate?" Gihunahuna kini ni Ben. "Mituo ka ba niini nga tae?"
  
  "Dili igsapayan. Siya mituo niini. Ang kinahanglan lang buhaton sa CIA mao ang pagpangita. "
  
  Mihigop og dugay si Ben sa iyang kape. "Kana lang, di ba?"
  
  "Aw..." Si Hayden mipahiyom nga maliputon kaniya. "Karon ang among mga gahum sa geek nadoble."
  
  "Si Karin ang utok," miangkon si Ben. "Apan mabuak ni Drake ang Boudreaux sa usa ka minuto."
  
  "Ayaw pagseguro. Kinimaka wala magbuhat niini. Ug dili gyud siya usa ka poodle. "
  
  Mihunong si Ben dihang may nanuktok sa pultahan. Gipakita sa iyang mga mata ang kalisang.
  
  Si Hayden migahin og kadiyot sa pagpakalma kaniya. "Naa mi sa sulod sa CIA secure hospital, Ben. Ang lebel sa seguridad nga naglibot sa site makapakaulaw sa usa ka parada sa inagurasyon sa presidente. Cool down."
  
  Gisulod sa doktor ang iyang ulo sa pultahan. "Maayo ra ang tanan?" Misulod siya sa kwarto ug nagsugod sa pagsusi sa mga tsart ug vital signs ni Hayden.
  
  Sa iyang pagsira sa pultahan sa iyang paggawas, si Ben misulti pag-usab. "Sa imong hunahuna ang Blood King mosulay sa pagkuha pag-usab sa mga himan?"
  
  Mikiyod si Hayden. "Nagsugyot ka nga wala niya makuha ang unang butang nga nawala kanako. Mao na siguro ang nahitabo. Kon bahin sa ikaduha nga among nakaplagan gikan sa iyang sakayan?" Mipahiyom siya. "Gilansang."
  
  "Ayaw pagkompyansa."
  
  "Ang CIA wala magpahulay sa iyang mga kadaugan, Ben," ingon dayon ni Hayden. "Wala na. Andam na mi nga makigkita niya."
  
  "Unsa man ang bahin sa mga biktima sa kidnap?"
  
  "Unsa man sila?"
  
  "Sigurado nga high profile sila. Igsuon ni Harrison. Ang uban nga imong gihisgutan. Gamiton niya sila."
  
  "Siyempre buhaton niya. Ug andam na mi nga makigkita niya."
  
  Gihuman ni Ben ang iyang bagel ug gitilapan ang iyang mga tudlo. "Dili gihapon ko makatuo nga ang tibuok banda kinahanglang mag-underground," siya miingon nga naguol. "Sa diha nga nagsugod kami nga mahimong bantogan."
  
  diplomatiko nga mikatawa si Hayden. "Oo. Makasubo."
  
  "Aw, tingali kini maghimo kanato nga labi ka bantogan."
  
  Adunay laing hinay nga paghinuktok ug misulod sila si Karin ug Kinimaka sa lawak. Morag depress ang Hawaiian.
  
  "Kining bastos dili mosirit. Bisan unsa pa ang atong buhaton, dili gani siya motaghoy alang kanato."
  
  Si Ben mipatong sa iyang suwang sa iyang mga tuhod ug mihimo og usa ka masulub-on nga nawong. "Damn, sana nga naa si Matt."
  
  
  KAPITULO KAUPAT
  
  
  Ang tawo nga Hereford nagtan-aw pag-ayo. Gikan sa iyang nahimutangan sa tumoy sa sagbut nga bungtod paingon sa tuo sa baga nga baroganan sa mga kahoy, iyang magamit ang teleskopikong talan-awon nga gitaod sa iyang riple aron matumbok ang mga sakop sa pamilya ni Ben Blake. Ang sakup sa grado sa militar naglakip sa usa ka nagdan-ag nga reticle, usa ka kapilian nga nagtugot sa daghang paggamit sa dili maayo nga mga kondisyon sa suga ug naglakip sa BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Sa tinuud, ang riple nasangkapan hangtod sa tumoy sa matag high-tech nga sniper gadget nga mahunahuna, apan ang tawo sa luyo sa sakup, siyempre, wala magkinahanglan niini. Gibansay siya sa labing taas nga lebel. Karon siya nagtan-aw samtang ang amahan ni Ben Blake miduol sa telebisyon ug gipasiga kini. Human sa gamay nga pag-adjust, nakita niya ang inahan ni Ben Blake nga nagsenyas sa iyang amahan gamit ang gamay nga remote control. Ang mga crosshair sa iyang panan-aw wala molihok bisan usa ka milimetro.
  
  Uban sa usa ka praktis nga paglihok, iyang gisilhig ang iyang panan-aw sa palibot sa balay. Kini gipabalik gikan sa dalan, nga gitagoan sa mga kahoy ug usa ka taas nga paril, ug ang tawo nga Hereford nagpadayon sa hilom nga pag-ihap sa mga guwardiya nga nagtago taliwala sa kakahoyan.
  
  Usa duha tulo. Ang tanan gikonsiderar. Nahibal-an niya nga adunay upat pa sa balay, ug duha pa ang hingpit nga natago. Bisan pa sa tanan nilang mga sala, ang CIA nakahimo og maayo kaayo nga trabaho sa pagpanalipod sa Blakes.
  
  Mikunot ang agtang sa lalaki. Namatikdan niya ang paglihok. Ang kangitngit, mas itom kay sa kagabhion, mikaylap sa ubos sa taas nga paril. Dako kaayo para mahimong hayop. Sikreto kaayo para inosente.
  
  Nakaplagan ba sa mga tawo ang Duguong Hari ni Blake? Ug kon mao, unsa sila ka maayo?
  
  Usa ka hinay nga hangin ang mihuros gikan sa wala, diretso gikan sa English Channel, nga nagdala sa parat nga lami sa dagat. Ang tawo nga Hereford mental nga gibayran sa nabag-o nga agianan sa bala ug mipaduol og gamay.
  
  Ang tawo nagsul-ob og tanan nga itom, apan ang kagamitan klaro nga hinimo sa balay. Kining tawhana dili usa ka propesyonal, usa lamang ka mersenaryo.
  
  Bala nga pagkaon.
  
  Mihugot kadiyot ang tudlo sa lalaki ug dayon gibuhian. Siyempre, ang tinuod nga pangutana mao kung pila ang iyang gidala uban niya?
  
  Nagpabilin sa iyang target sa mga crosshair, dali niyang gisusi ang balay ug ang palibot niini. Usa ka segundo sa ulahi sigurado siya. Limpyo ang palibot. Kini nga tawo sa itom milihok nga nag-inusara, ang Hereford nga tawo masaligon sa iyang kaugalingon.
  
  Usa ka mersenaryo nga mopatay tungod sa suhol.
  
  Dili kaayo angayan sa usa ka bala.
  
  Hinay niyang gibira ang gatilyo ug gisuyop ang pag-atras. Ang tingog sa usa ka bala nga mibiya sa baril halos dili mamatikdan. Nakita niya ang mersenaryo nga nahulog nga wala"y kasamok, nga nahugno taliwala sa mga punoan sa kahoykahoy.
  
  Ang mga guwardiya sa pamilyang Blake walay namatikdan. Sa pipila ka minuto, siya sekretong motawag sa CIA, nga magpahibalo kanila nga ang ilang bag-ong luwas nga balay giguba.
  
  Ang tawo nga Hereford, usa ka tigulang nga kauban sa SAS ni Matt Drake, nagpadayon sa pagbantay sa mga guwardiya.
  
  
  KAPITULO 5
  
  
  Gitangtang ni Matt Drake ang takup gikan sa bag-ong botelya sa Morgan's Spiced ug gi-dial ang numero sa speed dial sa iyang cell phone.
  
  Morag naghinam-hinam ang tingog ni May nga mitubag. "Drake? Unsa imong gusto?"
  
  Mikunot ang agtang ni Drake ug misuyop sa botelya. Alang sa Mayo, ang pagpakita sa emosyon dili kaayo kinaiya sama sa usa ka politiko nga tumanon ang iyang mga panaad sa eleksyon. "Okay ra ka?"
  
  "Siyempre ok ra ko. Nganong dili man ko? Unsa man ni?"
  
  Mikuha siya og laing taas nga paghigop ug mipadayon. "Ang device nga akong gihatag kanimo. Safe na nga ba?"
  
  Adunay kadiyot nga pagduha-duha. "Wala ko niini. Apan luwas kini, akong higala." Mibalik ang makapahupay nga mga intonasyon ni Mai. "Kini luwas kutob sa mahimo." Mihigop na usab si Drake. Nangutana si Mai, "Kana ra ba?"
  
  "Dili. Nagtuo ko nga hapit nako mahurot ang akong mga nanguna bahin niini. Pero naa koy laing idea. Ang usa mas duol sa ... balay."
  
  Ang kahilom mipitik ug mikisik samtang siya naghulat. Dili kini ordinaryo nga Mayo. Basin may kauban siya.
  
  "Kinahanglan ko nga gamiton nimo ang imong mga kontak sa Hapon. Ug ang Intsik. Ug labi na ang mga Ruso. Gusto kong mahibal-an kung si Kovalenko adunay usa ka pamilya.
  
  Usa ka hait nga gininhawa ang nadungog. "Seryoso ka?"
  
  "Siyempre seryoso kaayo ko." Gisulti niya kini nga mas mapintas kay sa iyang tuyo, apan wala mangayo og pasaylo. "Ug gusto ko usab nga mahibal-an ang bahin sa Boudreau. Ug sa iyang pamilya."
  
  Milungtad og tibuok minuto si Mai sa pagtubag. "Oo nga, Drake. Buhaton nako kutob sa akong mahimo."
  
  Miginhawag lawom si Drake dihang naputol ang koneksyon. Paglabay sa usa ka minuto gitutokan niya ang botelya sa pinahumotan nga rum. Sa pipila ka rason kini katunga nga walay sulod. Mihangad siya sa bintana ug misulay sa pagtan-aw sa siyudad sa Miami, apan hugaw kaayo ang bildo nga halos dili na niya makita ang bildo.
  
  Nagsakit iyang kasingkasing.
  
  Gibalik niya pag-usab ang botelya. Sa walay paghuna-huna, milihok siya ug mipindot sa laing numero sa speed dial. Sa aksiyon, nakakita siyag paagi sa pagpadaplin sa kaguol. Sa aksyon, nakakita siya og paagi aron makapadayon.
  
  Mibagting ug mibagting ang selpon. Sa kataposan ang tingog mitubag. "Fuck, Drake! Unsa?"
  
  "Hapsay ka nga mosulti, bitch," mikuhit siya, dayon mihunong. "Kumusta... kumusta ang team?"
  
  "Team? Kristo. Okay, gusto usa ka damn football analogy? Ang bugtong tawo nga makatarunganon nimong magamit ingon usa ka striker sa kini nga punto mao ang Kinimaka. Si Hayden, Blake ug ang iyang igsoong babaye dili gani molingkod sa bangko." Mihunong siya. "Walay konsentrasyon. Imong sala."
  
  Naghimo siya og usa ka paghunong. "Ako? Nag-ingon ka ba nga kung ang usa ka pagsulay gihimo sa kanila, kini malampuson? Ang iyang ulo, medyo gabon, nagsugod sa pagkurog. "Tungod kay usa ka pagsulay ang himuon."
  
  "Gibantayan pag-ayo ang ospital. Ang mga guwardiya medyo may katakus. Pero maayo kay gihangyo ko nimo nga magpabilin. Ug maayo kay niingon kog oo.
  
  "Ug si Boudreau? Unsa man kining bastardo?"
  
  "Makalingaw sama sa piniritong itlog. Dili ni mabuak. Apan hinumdomi, Drake, ang tibuuk nga gobyerno sa US nagtrabaho niini karon. Dili lang kami."
  
  "Ayaw ko pahinumdomi." Nangurog si Drake. "Usa ka gobyerno nga grabe nga nakompromiso. Ang impormasyon nagbiyahe pataas ug paubos sa mga linya sa komunikasyon sa gobyerno, Alicia. Nagkinahanglan ra kini usa ka mayor nga pag-lock aron mapuno kini tanan. "
  
  Nagpabiling hilom si Alicia.
  
  Milingkod si Drake ug naghunahuna niini. Hangtud nga pisikal nga nadiskobrehan ang Hari sa Dugo, ang bisan unsang kasayuran nga naa kanila kinahanglan isipon nga dili kasaligan. Naglakip kini sa impormasyon bahin sa Gates of Hell, ang koneksyon sa Hawaii, ug bisan unsang mga balita nga iyang nakuha gikan sa upat ka patay nga mga alipores.
  
  Tingali usa pa ka butang ang makatabang.
  
  "Naa koy laing lead. Ug gisusi ni May ang mga koneksyon sa pamilya ni Kovalenko ug Boudreau. Tingali mahimo nimong hangyoon si Hayden sa pagbuhat sa ingon?"
  
  "Ania ko kay pabor, Drake. Dili ako ang imong maldito nga iro."
  
  Niining higayona nagpakahilom si Drake.
  
  Nanghupaw si Alicia. "Tan-awa, hisgotan ko kini. Ug bahin kang May, ayaw pagsalig anang buang nga engkanto kutob sa imong makaya."
  
  Mipahiyom si Drake sa reference sa video game. "Mouyon ko niini kon sultihan ko ninyo kon kinsa kaninyong buang nga mga bitin ang nagpatay kang Wells. Ug ngano."
  
  Gipaabot niya ang taas nga kahilom ug nakuha kini. Gipahimuslan niya ang higayon nga makainom pa og pipila ka higop sa amber nga tambal.
  
  "Makigsulti ko kang Hayden," sa kataposan mihunghong si Alicia. "Kung adunay pamilya si Boudreaux o Kovalenko, pangitaon namo sila."
  
  Ang koneksyon nabalda. Sa kalit nga kahilom, mikumot ang ulo ni Drake nga morag jackhammer. Usa ka adlaw sila mosulti kaniya sa tinuod. Apan sa pagkakaron igo na nga nawala kaniya si Kennedy.
  
  Igo na lang nga mituo siya kaniadto sa usa ka butang nga sama ka layo sa bulan, masanag nga kaugmaon nga nahimong abo. Ang pagkawalay paglaum sa sulod niya mituis sa iyang kasingkasing. Ang botelya nahulog gikan sa huyang nga mga tudlo, wala mabuak, apan nag-ula sa nagdilaab nga sulod niini sa hugaw nga salog.
  
  Sa makadiyot naghunahuna si Drake nga ibubo kini sa baso. Ang naagas nga likido nagpahinumdom kaniya sa mga saad, mga panaad ug mga kasiguruhan nga iyang gihimo nga mialisngaw sa usa ka segundo, nagbilin sa mga kinabuhi nga nausik ug naguba sama sa daghang tubig nga naagas sa salog.
  
  Sa unsang paagi mahimo niya kini pag-usab? Isaad nga luwason niya ang iyang mga higala. Ang mahimo na lang niya karon mao ang pagpatay sa daghang mga kaaway kutob sa iyang mahimo.
  
  Pildi ang kalibotan sa daotan, ug tugoti nga magpadayon ang maayo.
  
  Milingkod siya sa ngilit sa kama. Nabuak. Wala nay nahabilin. Ang tanan gawas sa kamatayon namatay sa sulod niya, ug ang nabuak nga kabhang nga nahibilin wala nay laing gusto niini nga kalibutan.
  
  
  KAPITULO UNOM
  
  
  Naghulat si Hayden hangtod nga miretiro na sila si Ben ug Karin sa usa sa mga service room. Ang igsoong lalaki ug babaye nga grupo nagsiksik sa Hawaii, Diamond Head, ang Gates of Hell ug uban pang mga leyenda nga may kalabutan sa Bloody King, nga naglaum nga maghiusa sa usa ka teorya.
  
  Sa dihang nahanaw na ang sitwasyon, nagsul-ob si Hayden og presko nga sinina ug misulod sa gamay nga opisina diin gipahimutang ni Mano Kinimaka ang gamay nga workstation. Ang dako nga Hawaiian nagpitik sa mga yawe, nga medyo nasuko.
  
  "Nagkuha gihapon ka ug duha ka yawe gamit ang imong mga tudlo sa sausage?" Walay lingaw nga pangutana ni Hayden ug milingi si Kinimaka nga nagpahiyom.
  
  "Aloha nani babaye," siya miingon, ug unya hapit mamula sa dihang iyang gipakita ang kahibalo sa kahulogan sa mga pulong.
  
  "Abi nimo gwapa ko? Tungod ba kay gidunggab ko sa buang nga tawo?"
  
  "Kay nalipay ko. Nalipay kaayo ko nga kauban ka gihapon namo."
  
  Gibutang ni Hayden ang iyang kamot sa abaga ni Kinimaki. "Salamat, Mano." Naghulat siya og pipila ka gutlo, dayon miingon, "Apan karon uban sa Boudreau aduna kitay oportunidad ug problema. Kinahanglang mahibaloan nato ang iyang nahibaloan. Pero unsaon nato pagbuwag niya?"
  
  "Sa imong hunahuna nahibal-an ba niining buang nga bastard kung diin nagtago ang Dugo nga Hari?" Mosulti ba gyud kaniya ang usa ka mabinantayon nga tawo sama ni Kovalenko?"
  
  "Ang Boudreau mao ang labing daotan nga tipo sa buang. Maalamon nga tawo. Morag duna siyay nahibaloan."
  
  Usa ka sardonic nga tingog gikan sa luyo ni Hayden. "Naghunahuna si Drakey nga kinahanglan naton nga sakiton ang iyang pamilya." Milingi si Hayden. Gihatagan siya ni Alicia og usa ka mapait nga pahiyom. "Ok ka lang ba niini, CIA?"
  
  "Nakigsulti ka ba pag-usab ni Matt?" Matud pa ni Hayden. "Naunsa siya?"
  
  "Morag sa iyang karaan nga kaugalingon," miingon si Alicia uban sa usa ka kataw-anan nga klaro nga wala niya tuyoa. "Sa paagi nga ganahan ko niya kaniadto."
  
  "Walay paglaom? Hubog? Sa usa ka?" Wala matago ni Hayden ang pagtamay sa iyang tingog.
  
  Mikiyod si Alicia. "Gikulbaan. Lisud. Makamatay." Nahimamat niya ang panan-aw sa ahente sa CIA. "Tuohi ko, honey, ingon niini siya. Mao lang kini ang paagi nga makagawas siya nga buhi niining kasoha. Ug..." Mihunong siya, nga morag naghunahuna kon magpadayon ba siya. "Ug ... mahimo ra kini ang bugtong paagi nga makagawas kamong tanan nga buhi ug uban ang imong mga pamilya nga wala"y labot."
  
  "Akong tan-awon kung adunay pamilya si Boudreaux." Mibalik si Hayden sa Kinimaka. "Apan ang CIA sigurado nga dili magsakit bisan kinsa."
  
  "Ang imong pass balido ba alang sa pagsulod sa pasilidad?" Kinimaka mitan-aw sa kanhing sundalo sa British Army.
  
  "Hatagi o kuhaon, dako nga bata." Si Alicia mipabuhagay sa usa ka pilosopo nga pahiyom ug gituyo nga gitukmod si Hayden ngadto sa gamayng lawak nga giokupar sa kadaghanan sa lawas ni Kinimaki. "Unsa imong gibuhat?"
  
  "Trabaho". Gipalong ni Kinimaka ang screen ug mitago sa usa ka suok, kutob sa mahimo gikan kang Alicia.
  
  Gitabangan siya ni Hayden. "Soldado ka sa dihang tawo ka, Alicia. Aduna ka bay mga sugyot nga makatabang kanamo sa pagguba sa Boudreaux?"
  
  Milingi si Alicia kang Hayden nga may hagit sa iyang mga mata. "Nganong dili man ta moadto ug makig-estorya niya?"
  
  Mipahiyom si Hayden. "Nag-andam lang ko."
  
  
  ***
  
  
  Gidala mi ni Hayden paingon sa holding area. Ang lima ka minuto nga paglakaw ug ang pagsakay sa elevator wala makapasakit kaniya, bisan pa nga kalmado niya kini ug milambo ang iyang pagbati. Naamgohan niya nga ang pagdunggab susama ra sa ubang sakit nga maoy hinungdan sa pagbakasyon nimo sa trabaho. Sa madugay o sa madali mabug-atan ka na lang ug gusto nimo nga i-drag pag-usab ang impyerno sa usa ka away.
  
  Ang pre-trial detention area naglangkob sa duha ka laray sa mga selda. Naglakaw sila subay sa gipasinaw pag-ayo nga salog hangtod nga nakaabot sila sa bugtong selda nga gihuptan sa usa ka binilanggo, ang kataposang selda sa wala. Ang atubangan sa selda kay bukas kaayo, ug ang nagpuyo niini gilibotan sa mga laray sa mga trangka nga gikan sa salog hangtod sa kisame.
  
  Ang hangin napuno sa baho sa bleach. Miyango si Hayden ngadto sa mga armadong gwardiya nga nadestino sa gawas sa selda ni Boudreau sa iyang pag-abot aron atubangon ang tawo nga misulay sa pagpatay kaniya sa makadaghang higayon tulo ka semana ang milabay.
  
  Naghigda si Ed Boudreaux sa iyang higdaanan. Mingisi siya pagkakita niya. "Kumusta imong paa, blonde?"
  
  "Unsa?" Nahibal-an ni Hayden nga dili siya angay nga hagiton, apan dili niya mapugngan ang iyang kaugalingon. "Ang imong tingog morag pagaw. Gituok ka bag-o lang?" Tulo ka semana nga pagkiangkiang ug ang trauma sa usa ka samad dinunggaban nakapahimo kaniya nga walay pagtagad.
  
  Milakaw si Kinimaka sa iyang luyo, nga nagngisi. Gisugat ni Boudreau ang iyang panan-aw sa grabeng kagutom. "Usahay," mihunghong siya. "Atong balihon ang lamesa."
  
  Gitul-id ni Kinimaka ang dagkong mga abaga nga wala motubag. Gilibotan dayon ni Alicia ang lawas sa dako nga tawo ug midiretso sa mga bar. "Giguba ba sa panit nga bastard ang imong gamay nga panty?" Iyang gitumong ang pagbiaybiay kang Hayden, apan wala niya kuhaa ang iyang mga mata kang Boudreaux. "Dili kini molapas sa usa ka minuto."
  
  Mibangon si Boudreau gikan sa higdaanan ug milakaw paingon sa mga bar. "Maanindot nga mga mata," siya miingon. "Hugaw nga baba. Dili ba ikaw man ang nanguyab niadtong tambok nga lalaki nga bungot? Ang gipatay sa akong katawhan?"
  
  "Ako kini".
  
  Gikuha ni Boudreaux ang mga bar. "Unsay imong gibati bahin niini?"
  
  Nabatyagan ni Hayden nga nagsugod na sa kakulba ang mga guwardiya. Kini nga matang sa confrontational weigh-in wala kanila bisan asa.
  
  Gisulayan na ni Kinimaka nga makigsulti ang mersenaryo sa usa ka dosena nga lainlaing paagi, mao nga simple ang pangutana ni Hayden. "Unsay imong gusto, Boudreau? Unsay makapakombinsir nimo nga isulti kanamo ang imong nahibaloan bahin sa Kovalenko?"
  
  "WHO?" Wala kuhaa ni Boudreau ang iyang mga mata kang Alicia. Gibulag sila sa gilapdon sa lattice sa taliwala nila.
  
  "Nasayod ka kon kinsa ang akong gipasabot. Dugo nga Hari."
  
  "Oh, siya. Usa lang siya ka mito. Naghunahuna nga ang CIA kinahanglan mahibal-an kini. "
  
  "Ingalan ang imong presyo."
  
  Sa kataposan si Boudreau naputol ang mata kang Alicia. "Ang pagkawalay paglaum mao ang English nga paagi." Sa mga pulong ni Pink Floyd."
  
  "We"re get not where," kini nagpahinumdom kang Hayden nga dili komportable sa Drake ug Ben's Dinoroc banter competition, ug siya naglaum nga si Boudreau naghimo lang og walay pulos nga mga pulong. "Kami-"
  
  "Kuhaon ko siya," kalit nga misitsit si Boudreau. Milingi si Hayden aron makita siya nga nagbarog na usab nga nag-atubang kang Alicia. "Usa sa usa. Kung gikulata ko niya, makigsulti ko."
  
  "Gibuhat". Si Alicia halos mipislit sa mga bar. Ang mga guwardiya nagdali sa unahan. Nabatyagan ni Hayden nga mibukal ang iyang dugo.
  
  "Hunong!" Iyang gitunol ug gibira balik si Alicia. "Nabuang ka? Kini nga asshole dili gyud mosulti. Dili kini takus sa peligro."
  
  "Walay risgo," mihunghong si Alicia. "Walay risgo."
  
  "Molakaw na ta," miingon si Hayden. "Pero-" Gihunahuna niya ang gipangutana ni Drake. "Mobalik ra dayon kami".
  
  
  ***
  
  
  Si Ben Blake milingkod ug nagtan-aw samtang ang iyang igsoong babaye nag-operate sa giusab nga CIA nga kompyuter sa kasayon. Wala magdugay naanad na siya sa espesyal nga operating system nga gikinahanglan sa ahensya sa gobyerno, apan siya ang utok sa pamilya.
  
  Si Karin usa ka sassy, itom nga bakus, strip bar slacker nga ang kinabuhi nanuktok sa edad nga sayis sa iyang ulahing mga tin-edyer, giputos niya ang iyang utok ug ang iyang mga degree ug nagplano nga wala"y mahimo. Ang iyang tumong mao ang pagpasakit ug pagdumot sa kinabuhi tungod sa gibuhat niini kaniya. Ang pag-usik sa iyang mga regalo maoy usa ka paagi sa pagpakita nga wala na siya magtagad.
  
  Milingi siya sa pagtan-aw kaniya karon. "Tan-awa ug simbaha ang gahum sa babayeng Blake. Ang tanan nga gusto nimo mahibal-an bahin sa Diamond Head sa usa ka dali nga pagbasa. "
  
  Gisusi ni Ben ang impormasyon. Gibuhat nila kini sa daghang mga adlaw - nagsuhid sa Hawaii ug Diamond Head - ang bantog nga bulkan sa Oahu - ug nagbasa bahin sa mga pagbiyahe ni Kapitan Cook, ang bantog nga tigdiskobre sa Hawaiian Islands kaniadtong 1778. Importante nga silang duha nag-scan ug nagtipig og daghang impormasyon kutob sa mahimo tungod kay sa dihang nahitabo ang breakthrough, ang mga awtoridad nagdahom nga ang mga panghitabo dali kaayong molihok.
  
  Bisan pa, ang paghisgot sa Blood King sa Gates of Hell nagpabilin nga usa ka misteryo, labi na sa relasyon sa Hawaii. Morag ang kadaghanan sa mga Hawaiian wala gani motuo sa tradisyonal nga bersyon sa impiyerno.
  
  Ang Diamond Head mismo kabahin sa usa ka komplikado nga serye sa mga cone ug mga buho nga nailhan nga Honolulu Volcano Series, usa ka kutay sa mga panghitabo nga nagporma sa kadaghanan sa mga bantog nga landmark sa Oahu. Ang Diamond Head mismo, tingali ang labing inila nga landmark, mibuto kausa lang mga 150,000 ka tuig na ang milabay, apan sa usa ka higayon nga kusog nga eksplosibo nga kini nakahimo sa pagpadayon sa iyang talagsaon nga simetriko nga kono.
  
  Mipahiyom og gamay si Ben sa sunod nga komento. Gituohan nga dili na gyud mobuto ang Diamond Head. Hm...
  
  "Nahinumdom ka ba sa bahin bahin sa Diamond Head nga usa ka serye sa mga cone ug mga lungag?" Ang accent ni Karin kay Yorkshire sa usa ka fault. Nalingaw na siya sa lokal nga mga tawo sa CIA sa Miami bahin niini ug sa walay duhaduha nakapasuko siya labaw sa usa.
  
  Dili kay nagpakabana si Karin. "Nabungol ka ba, higala?"
  
  "Ayaw kog tawga nga buddy," mihunghong siya. "Kini ang tawag sa mga lalaki sa ubang mga lalaki. Ang mga babaye dili angay magsulti ug ingon niana. Labi na sa akong ate."
  
  "Sige, sabaw. Truce, sa pagkakaron. Apan nahibal-an ba nimo kung unsa ang gipasabut sa mga buho? Labing menos sa imong kalibutan?"
  
  Gibati ni Ben nga siya mibalik sa eskwelahan. "Mga tubo sa lava?"
  
  "Nakasabot. Hoy, dili ka amang sama sa doorknob sama sa giingon ni papa kaniadto."
  
  "Wala gayud miingon si Papa-"
  
  "Chill, bitch. Sa yanong pagkasulti, ang mga tubo sa lava nagpasabot ug mga tunel. Sa tibuok Oahu."
  
  Gilingo-lingo ni Ben ang iyang ulo, mitan-aw kaniya. "Kabalo ko. Nag-ingon ka ba nga ang Hari sa Dugo nagtago sa luyo sa usa kanila?"
  
  "Kinsay nakahibalo? Apan ania kami aron mag-research, di ba?" Gipitik niya ang mga yawe sa kaugalingong kompyuter ni CIA Ben. "Kuhaa kana."
  
  Nanghupaw si Ben ug mitalikod kaniya. Sama sa ubang bahin sa iyang pamilya, gimingaw siya kanila samtang nagbulag sila, apan human sa usa ka oras nga pag-apas, mibalik ang karaan. Apan, layo kaayo ang iyang nahimo aron makatabang.
  
  Giablihan niya ang pagpangita sa The Legends of Captain Cook ug milingkod og balik sa iyang lingkuranan aron tan-awon kung unsa ang nahitabo, ang iyang mga hunahuna susama kaayo sa kang Matt Drake ug sa iyang suod nga higala. Estado sa hunahuna.
  
  
  KAPITULO 7
  
  
  Ang Hari sa Dugo mitan-aw sa iyang teritoryo pinaagi sa usa ka salog-ang gitas-on nga salamin nga bintana, nga gihimo alang sa bugtong katuyoan sa paghimo sa usa ka panoramic nga talan-awon nga nagtan-aw sa usa ka malunhaw, nagligid nga walog, usa ka paraiso diin wala"y tawo nga nakatunob sa tiil gawas sa iyang kaugalingon.
  
  Ang iyang hunahuna, kasagaran makanunayon ug nakapokus, naglumba sa daghang mga hilisgutan karon. Ang pagkawala sa iyang barko-iyang pinuy-anan sulod sa mga dekada-bisan tuod gidahom, nakapasamot niini. Tingali kini ang kalit nga kinaiya sa pagkamatay sa barko. Wala siyay panahon sa pagpanamilit. Apan ang mga panamilit wala pa gayud importante o sentimental kaniya kaniadto.
  
  Siya usa ka matig-a, walay pagbati nga tawo nga nagdako sa pipila sa labing lisud nga mga panahon sa Russia ug sa kadaghanan sa labing lisud nga mga lugar sa nasud. Bisan pa niini, siya miuswag sa medyo kasayon, nagtukod ug usa ka imperyo sa dugo, kamatayon ug vodka, ug nakaganansya ug binilyon.
  
  Nahibal-an niya pag-ayo kung ngano nga ang pagkawala ni Stormcloak nakapasuko kaniya. Giisip niya ang iyang kaugalingon nga dili matandog, usa ka hari taliwala sa mga tawo. Ang insulto ug nasagmuyo niining paagiha sa hait nga gobyerno sa US kay usa ka sipyat sa iyang mata. Pero sakit gihapon.
  
  Ang kanhing sundalo, si Drake, napamatud-an nga usa ka partikular nga tunok sa iyang kilid. Gibati ni Kovalenko nga ang Englishman personal nga misulay sa pagpugong sa iyang maayong pagkahan-ay nga mga plano, nga naglihok sa daghang mga tuig, ug nag-isip sa partisipasyon sa tawo isip usa ka personal nga insulto.
  
  Busa ang Bloody Vendetta. Ang iyang personal nga pamaagi mao ang pag-atubang una sa uyab ni Drake; Ibilin niya ang nahabilin nga mga ulod sa iyang global nga mersenaryong mga koneksyon. Gipaabot na niya ang unang tawag sa telepono. Laing usa mamatay sa dili madugay.
  
  Ibabaw sa ngilit sa walog, nga nahimutang luyo sa usa ka halayo nga berdeng bungtod, nagbarog ang usa sa iyang tulo ka ranso. Makita ra niya ang nagtakuban nga mga atop, nga makita lamang niya tungod kay nahibal-an niya kung asa motan-aw. Ang ranso niini nga isla mao ang kinadak-an. Ang laing duha naa sa managlahing isla, mas gamay ug gidepensahan pag-ayo, gidisenyo lang nga bahinon ang pag-atake sa kaaway ngadto sa tulo ka direksiyon kon kini moabot.
  
  Ang bili sa pagbutang og mga hostage sa lain-laing mga lokasyon mao nga ang kaaway kinahanglang magbahin sa iyang pwersa aron luwason ang matag usa kanila nga buhi.
  
  Adunay usa ka dosena nga lainlaing mga paagi alang sa Duguong Hari sa pagbiya sa kini nga isla nga wala mahibal-an, apan kung ang tanan nahimo sumala sa plano, dili siya moadto bisan diin. Makaplagan niya ang nakit-an ni Cook sa unahan sa mga Ganghaan sa Impiyerno, ug ang mga pagpadayag siguradong maghimo sa hari nga usa ka diyos.
  
  Ang ganghaan lamang igo na sa pagbuhat niini, siya nangatarongan.
  
  Apan ang bisan unsang mga hunahuna bahin sa ganghaan dili kalikayan nga nagdala sa mga panumduman nga nagdilaab pag-ayo - ang pagkawala sa duha nga mga aparato sa transportasyon, ang kapintas nga mapanimaslan. Ang iyang network dali nga nakadiskubre sa lokasyon sa usa ka aparato-usa nga naa sa kustodiya sa CIA. Nasayod na siya sa nahimutangan sa lain.
  
  Panahon na nga ibalik silang duha.
  
  Nalingaw siya sa talan-awon sa katapusang minuto. Baga nga mga dahon nag-irog sa ritmo uban sa tropikal nga hangin. Usa ka lawom nga kalmado sa kalinaw nakadani sa iyang pagtagad sa makadiyot, apan wala siya mapalihok. Kung unsa ang wala niya maangkon, dili gyud niya makalimtan.
  
  Diha-diha dayon, adunay mabinantayon nga nanuktok sa pultahan sa iyang opisina. Milingi ang Hari sa Dugo ug miingon, "Mangadto ta." Ang iyang tingog milanog sama sa tingog sa usa ka tangke nga nagmaneho ibabaw sa graba nga gahong.
  
  Giablihan ang pultahan. Misulod ang duha ka guwardiya, nga giguyod uban nila ang usa ka nahadlok apan maayong pamatasan nga babaye nga kaliwat sa Hapon. "Chica Kitano," ang Duguong Hari nga nangahas. "I hope ikaw ang giatiman?"
  
  Ang babaye gahig ulo nga mitan-aw sa yuta, wala mangahas sa pagyahat sa iyang mga mata. Giaprobahan sa Bloody King. "Naghuwat ka sa akong permiso?" Wala siya nisugot. "Giingnan ko nga ang imong igsoong babaye maoy labing kuyaw nga kontra, Chica," padayon niya. "Ug karon usa na lang siya nga kapanguhaan alang kanako, sama sa Mother Earth. Ingna ko... love ka ba niya, Chika, imong igsuon, Mai?"
  
  Ni ginhawa ang dalaga. Ang usa sa mga guwardiya nagtan-aw nga nangutana sa Blood King, apan wala niya panumbalinga ang tawo. "Dili na kinahanglang estoryahan. Nakasabot ko niini labaw pa sa imong mahunahuna. Negosyo lang para nako nga ibaligya ka. Ug nahibal-an ko pag-ayo ang kantidad sa mabinantayon nga kahilom sa usa ka transaksyon sa negosyo.
  
  Nagwarawara siya og satellite phone. "Ang imong igsoon nga babaye - Mai - gikontak niya ako. Talagsaon kaayo, ug sa diwa sa usa ka wala gisulti nga hulga. Delikado siya, imong igsoon." Gisulti niya kini sa ikaduha nga higayon, hapit nalipay sa paglaum nga magkita nawong sa nawong.
  
  Apan dili kini mahitabo. Dili karon, sa dihang duol na kaayo siya sa iyang tumong sa kinabuhi.
  
  "Mitanyag siya nga ibaylo ang imong kinabuhi. Nakita nimo, siya adunay akong bahandi. Usa ka espesyal kaayo nga aparato nga ilisan niini alang kanimo. Maayo ni. Gipakita niini ang imong bili sa usa ka kalibutan nga nagganti sa mga mapintas nga tawo sama kanako.
  
  Ang Hapon nga babaye maulawong miyahat sa iyang mga mata. Ang Duguong Hari mikunot sa iyang baba nga morag pahiyom. "Karon among nakita kung unsa ang iyang andam nga isakripisyo alang kanimo."
  
  Gi-dial niya ang numero. Mibagting ang telepono kausa ug gitubag sa usa ka kalma nga tingog sa babaye.
  
  "Oo nga?"
  
  "Mai Kitano. Kabalo ba mo kinsa ni. Nahibal-an nimo nga wala"y higayon nga masubay kini nga tawag, di ba?"
  
  "Wala koy intensyon nga sulayan."
  
  "Maayo kaayo". Nanghupaw siya. "Aw, kon duna pa tay panahon, ikaw ug ako. Pero walay sapayan. Ang imong gwapa nga igsoong babaye, si Chica, nia dinhi." Gisenyasan sa Hari sa Dugo ang mga guwardiya nga dad-on siya sa unahan. "Kumusta ka sa imong igsoong babaye, Chica."
  
  Ang tingog ni May milanog sa telepono. "Chica? Naunsa ka?" Gireserba. Sa walay pagluib sa kahadlok ug kasuko nga nahibal-an sa Duguong Hari nga kinahanglan nga nag-agay sa ilawom sa nawong.
  
  Nagkinahanglan kini og kadiyot, apan si Chika sa katapusan miingon, "Konnichiwa, shimai."
  
  Mikatawa ang Duguong Hari. "Kahibulongan alang kanako nga ang mga Hapon nakamugna ug usa ka bangis nga makina sa pagpakig-away sama kanimo, Mai Kitano. Ang imong kaliwat walay nahibaloan nga kalisdanan sama sa akong kaugalingon. Kamong tanan reserved kaayo. "
  
  "Ang among kasuko ug gugma naggikan sa among gibati," hilom nga miingon si Mai. "Ug gikan sa kung unsa ang gibuhat kanamo."
  
  "Ayaw paghunahuna mahitungod sa pagsangyaw kanako. O gihulga ko nimo?
  
  "Dili ko kinahanglang buhaton ang bisan hain nianang mga butanga. Kini mahitabo sama sa mahitabo."
  
  "Unya isulti ko kanimo kung unsa ang mahitabo. Makigkita ka sa akong mga tawo ugma sa gabii sa Coconut Grove, sa CocoWalk. Alas otso sa gabii naa sila sa sulod sa restawran, sa mga tawo. Ihatag nimo ang device ug lakaw."
  
  "Unsaon nila pag-ila nako?"
  
  "Mailhan ka nila, Mai Kitano, sama nako. Mao ra kana ang kinahanglan nimong masayran. Alas otso sa gabii, mas maayo nga dili ka maulahi."
  
  Dihay kalit nga kalipay sa tingog ni May, nga nakapahiyum sa Dugo nga Hari. "Akong igsoon. Unsa man sa iyaha?
  
  "Kung naa na nila ang aparato, ang akong mga tawo maghatag kanimo mga panudlo." Gihuman sa Blood King ang hagit ug nalingaw sa iyang kadaugan sa makadiyot. Ang tanan niyang mga plano mohaum.
  
  "Andama ang babaye alang sa panaw," giingnan niya ang iyang mga tawo sa walay emosyon nga tingog. "Ug himoa nga taas ang pusta para sa Kitano. Gusto ko nga kalingawan. Gusto nako nga makita kung unsa gyud ka maayo kining legendary fighter.
  
  
  KAPITULO OTSO
  
  
  Si Mai Kitano mitutok sa patay nga telepono sa iyang mga kamot ug nakaamgo nga ang iyang tumong layo pa sa pagkab-ot. Si Dmitry Kovalenko dili usa sa mga dali nga nakigbahin sa mga butang nga iyang gipanag-iya.
  
  Ang iyang igsoon nga babaye, si Chika, gikidnap gikan sa usa ka apartment sa Tokyo mga semana sa wala pa si Matt Drake una nga nakigkontak kaniya sa iyang ihalas nga mga teorya bahin sa Bermuda Triangle ug usa ka mythical underworld figure nga gitawag nga Blood King. Niadtong panahona, si Mai igo na nga nakakat-on nga nahibal-an nga kini nga tawo tinuod kaayo ug makapatay kaayo.
  
  Apan kinahanglan niyang itago ang iyang tinuod nga katuyoan ug itago ang iyang mga sekreto sa iyang kaugalingon. Sa tinuud, dili kini lisud nga buluhaton alang sa usa ka babaye nga Hapon, apan nahimo kini nga labi ka lisud tungod sa klaro nga pagkamaunungon ni Matt Drake ug ang iyang dili matarug nga kombiksyon sa pagpanalipod sa iyang mga higala.
  
  Daghang mga higayon nga hapit na niya isulti kaniya.
  
  Pero si Chica ang iyang priority. Bisan ang iyang kaugalingon nga gobyerno wala mahibal-an kung diin si May.
  
  Migawas siya sa eskinita sa Miami diin siya mitawag ug mipaingon sa busy nga dalan paingon sa iyang paboritong Starbucks. Usa ka komportable nga gamay nga lugar diin ilang gigahin ang oras sa pagsulat sa imong ngalan sa mga tasa ug kanunay nga nahinumdom sa imong paborito nga ilimnon. Milingkod siya kadiyot. Nakaila siya pag-ayo sa CocoWalk, apan gituyo gihapon niya nga mosakay dayon og taxi didto.
  
  Nganong maglakaw sa tunga?
  
  Daghang mga tawo, lokal ug turista, magtrabaho alang kaniya ug batok kaniya. Apan sa labi niya nga paghunahuna bahin niini, labi siya nga nagtuo nga ang Hari sa Dugo nakahimo usa ka maalamon nga desisyon. Sa katapusan, ang tanan nagdepende kung kinsa ang modaog.
  
  Gibuhat ni Kovalenko tungod kay gikugos niya ang igsoon nga si May.
  
  Mao nga, taliwala sa mga tawo, ingon og dili angay alang kaniya nga ipasa ang bag sa pipila ka mga lalaki. Apan kung iyang hagiton ang mga lalaki ug pugson sila sa paghisgot bahin sa ilang igsoon, makakuha kini og atensyon.
  
  Ug usa pa ka butang - gibati niya nga mas nakaila na siya kang Kovalenko. Nahibal-an kung asa nga direksyon nagtrabaho ang iyang hunahuna.
  
  Nagbantay unta siya.
  
  
  ***
  
  
  Sa ulahi nianang adlawa, si Hayden Jay mihimo og pribadong tawag sa telepono sa iyang amo, si Jonathan Gates. Diha-diha dayon siya nakaamgo nga siya anaa sa daplin.
  
  "Oo. Unsa may nahitabo, Hayden?"
  
  "Sir?" Maayo kaayo ang ilang propesyonal nga relasyon nga usahay mahimo niya kini nga personal. "Maayo ra ang tanan?"
  
  Adunay pagduha-duha sa pikas tumoy sa linya, usa ka butang nga dili kinaiya sa Gates. "Kini ingon ka maayo sama sa gipaabut," ang Sekretaryo sa Depensa sa katapusan nagbagulbol. "Kumusta imong paa?"
  
  "Oo nga sir. Maayo ang dagan sa pagkaayo." Gipugngan ni Hayden ang iyang kaugalingon sa pagpangutana sa gusto niyang ipangutana. Sa kalit nga gikulbaan, naglikay siya sa hilisgutan. "Unsa man si Harrison, sir? Unsay status niya?"
  
  "Mapriso si Harrison, sama sa tanang informant ni Kovalenko. Manipulated man o dili. Mao ra ba, Miss Jay?"
  
  Nasakitan sa bugnaw nga tono, si Hayden mihapa sa usa ka lingkuranan ug gipiyong pag-ayo ang iyang mga mata. "Dili, sir. Naa koy ipangutana nimo. Mahimong gitabonan na kini sa CIA o sa laing ahensya, apan kinahanglan gyud nakong masayran..." Mihunong siya.
  
  "Palihug Hayden, pangutana lang."
  
  "Aduna bay pamilya si Boudreau, sir?"
  
  "Unsay impyerno ang buot ipasabot niana?"
  
  Nanghupaw si Hayden. "Kini nagpasabot gayud sa imong gihunahuna nga gipasabot niini, Mr. Secretary. Wala na kami makaabot dinhi, ug hapit na ang oras. May nahibal-an si Boudreau. "
  
  "Damn it, Jay, kami ang gobyerno sa Amerika, ug ikaw ang CIA, dili ang Mossad. Mas nakahibalo ka pa unta kay sa pagsulti sa dayag kaayo."
  
  Mas nasayod si Hayden. Apan nawad-an siya sa paglaum. "Mahimo ni ni Matt Drake," hilom niyang gisulti.
  
  "Agent. Dili kini molihok." Nahilom kadiyot ang sekretaryo ug dayon misulti. "Agent Jay, gibadlong ka. Ang akong tambag mao ang pagpaubos sa imong ulo sa makadiyot. "
  
  Ang koneksyon nabalda.
  
  Si Hayden mitutok sa bungbong, apan kini sama sa pagtan-aw sa blangko nga canvas alang sa inspirasyon. Taudtaod, milingi siya ug nagtan-aw sa pagsalop sa adlaw nga nahulog sa Miami.
  
  
  ***
  
  
  Ang dugay nga paglangan nagkaon sa kalag ni May. Usa ka determinado ug aktibo nga babaye, bisan unsang panahon sa pagkawalay aksyon nakapasuko kaniya, apan sa dihang ang kinabuhi sa iyang igsoon nga babaye naa sa balanse, kini halos nagkuniskunis sa iyang espiritu.
  
  Apan karon nahuman na ang paghulat. Si Mai Kitano miduol sa agianan sa lubi sa Coconut Grove ug dali nga mibalhin sa poste sa obserbasyon nga iyang gitudlo sa miaging adlaw. Sa wala pa ang pagbayloay, si Mai mipahiluna sa dili kaayo suga nga Cheesecake Factory bar ug gibutang ang iyang backpack nga puno sa mga himan sa counter sa iyang atubangan.
  
  Ang usa ka laray sa mga screen sa telebisyon direkta nga mibuto sa ibabaw sa iyang ulo, nga nagsibya sa lainlaing mga channel sa sports. Ang bar kusog ug busy, apan wala'y ikumpara sa panon sa katawhan nga mipuno sa entrada sa restaurant ug reception area. Wala pa siya makakita og usa ka restawran nga hilabihan ka sikat.
  
  Miduol ang bartender ug nagbutang og napkin sa bar. "Hello again," miingon siya nga mikislap sa iyang mata. "Laing round?"
  
  Parehas nga lalaki kagabii. Wala kinahanglana ni Mai ang bisan unsang makabalda. "Tiwasa kini. Mokuha kog binotelyang tubig ug tsa. Dili ka makadugay og tulo ka minuto uban nako, higala."
  
  Wala magtagad sa panan-aw sa bartender, nagpadayon siya sa pagtuon sa entrada. Ang pagsusi sa daghang mga tawo sa usa ka higayon dili gyud lisud alang kaniya. Ang mga tawo mga binuhat sa batasan. Sila lagmit nga magpabilin sulod sa ilang lingin. Kini mga bag-ong nangabot nga kinahanglan niyang susihon kanunay.
  
  Mihigop si Mai sa iyang tsa ug mitan-aw. Adunay usa ka malipayon nga atmospera ug usa ka lamian nga baho sa lamian nga pagkaon. Sa matag higayon nga ang usa ka waiter moagi nga adunay usa ka dako nga oval nga tray nga puno sa daghang mga plato ug mga ilimnon, maglisud siya sa pagpabilin sa iyang atensyon sa mga pultahan. Napuno sa katawa ang kwarto.
  
  Usa ka oras ang milabay. Sa tumoy sa bar usa ka tigulang nga lalaki nga nag-inusara nga naglingkod, nagduko, naghigop og usa ka pint nga beer. Ang kamingaw naglibot kaniya sama sa usa ka lut-od sa dagami, nga nagpasidaan sa tanan sa kapeligrohan. Siya ra ang peste niining tibuok dapit. Sa luyo lang niya, nga morag nagpasiugda sa iyang pagkaespesyal, usa ka magtiayong Britaniko mihangyo sa usa ka lumalabay nga waiter nga kuhaan silag letrato nga magkauban nga naglingkod, naggakus sa usag usa. Nadungog ni Mai ang naghinam-hinam nga tingog sa usa ka lalaki, "Bag-o lang namo nahibal-an nga kami mabdos."
  
  Ang iyang mga mata walay hunong sa paglatagaw. Ang bartender miduol kaniya sa makadaghang higayon, apan wala nay laing gidala. Usa ka matang sa duwa sa football ang gidula sa mga screen sa TV.
  
  Hugot nga gikuptan ni Mai ang backpack. Sa dihang ang indicator sa iyang telepono nagpakita sa alas otso, iyang nakita ang tulo ka mga lalaki nga nagsul-ob og itom nga mga suit nga misulod sa restawran. Nagbarug sila sama sa mga Marines sa simbahan. Dako, lapad nga abaga. Mga tattoo sa liog. Gikiskisan ang mga ulo. Gahi, walay pahiyom nga mga nawong.
  
  Ang mga tawo ni Kovalenko ania dinhi.
  
  Si Mai nagtan-aw kanila nga naglihok, nga nagpasalamat sa ilang kahanas. Ang tanan may katakus, apan daghang mga liga sa iyang luyo. Mikuha siya sa kataposang higop sa iyang tsa, gikulit pag-ayo ang nawong ni Chika sa iyang hunahuna, ug mipahawa sa bar stool. Uban sa hingpit nga kasayon, siya mikamang sa ilang luyo, gikuot ang backpack sa iyang mga tiil.
  
  Naghulat siya.
  
  Usa ka segundo sa ulahi, usa kanila nakamatikod kaniya. Makapalipay ang kakurat sa iyang nawong. Nahibal-an nila ang iyang reputasyon.
  
  "Hain ang akong igsoon nga babaye?"
  
  Nagkinahanglan sila og kadiyot aron mahibalik ang ilang gahi nga pamatasan. Ang usa nangutana: "Aduna ka bay device?"
  
  Kinahanglang mosulti silag kusog aron makadungog sa usag usa tungod sa kasaba sa mga tawo nga nangabot ug nanggawas, nga gitawag sa pagkuha sa ilang mga lamesa.
  
  "Oo, naa ko. Ipakita kanako ang akong igsoong babaye."
  
  Karon usa sa mga piniriso mipugos sa pagpahiyom. "Karon kini," mingisi siya, "mahimo nako."
  
  Naningkamot nga magpabilin sa panon, usa sa mga tulisan ni Kovalenko nangisda sa usa ka bag-ong iPhone ug nag-dial sa usa ka numero. Nabatyagan ni Mai ang laing duha nga nagtutok kaniya samtang nagtan-aw siya, lagmit nga gisusi kung unsa ang mahimo sa iyang reaksyon.
  
  Kung pasakitan nila si Chika, dili niya igsapayan ang mga tawo.
  
  Nahuman na ang tensiyonado nga mga gutlo. Nakita ni Mai ang usa ka maanyag nga batan-ong babaye nga malipayong nagdali paingon sa usa ka dako nga display sa mga cheesecake, gisundan dayon ug ingon ka malipayon sa iyang mga ginikanan. Unsa ka duol sila sa kamatayon ug kagubot, wala nila mahibal-an, ug si Mai walay tinguha nga ipakita kanila.
  
  Ang iPhone nabuhi sa usa ka bang. Naningkamot siya sa pagtan-aw sa gamay nga screen. Nawala kini sa focus. Paglabay sa pipila ka segundos, ang hanap nga imahe naghiusa aron ipakita ang usa ka close-up sa nawong sa iyang igsoon. Buhi ug nagginhawa si Chica, apan morag nahadlok siya.
  
  "Kung adunay bisan kinsa kaninyo nga mga bastos nga nakapasakit kaniya ..."
  
  "Padayon lang sa pagtan-aw."
  
  Ang hulagway nagpadayon sa pagkahanaw. Nakita ang tibuok lawas ni Chica, nga gihigot pag-ayo sa dako kaayong lingkoranan nga oak nga halos dili na siya makalihok. Nagkagot ang ngipon ni Mai. Ang kamera nagpadayon sa pagpalayo. Ang user milakaw palayo sa Chica agi sa usa ka dako, hayag kaayo nga bodega. Sa usa ka punto mihunong sila sa bintana ug gipakita kaniya ang talan-awon sa gawas. Nailhan dayon niya ang usa sa labing kaanyag nga mga bilding sa Miami, ang Miami Tower, usa ka tulo ka andana nga skyscraper nga nailhan sa kanunay nga pagbag-o sa kolor niini. Human sa pipila pa ka segundo, ang telepono mibalik ngadto sa iyang igsoong babaye, ug ang tag-iya misugod na usab sa pag-atras hangtod nga siya mihunong.
  
  "Anaa siya sa pultahan," giingnan siya ni Kovalenko, ang labi ka estorya sa mga tawo. "Kung ihatag nimo kanamo ang aparato, kini mogawas. Dayon makita nimo kung asa kini."
  
  Nagtuon si Mai sa iyang iPhone. Ang tawag unta karon. Wala siya maghunahuna nga kini usa ka rekording. Gawas pa, nakita niya nga gi-dial niya ang numero. Ug ang iyang igsoon nga babaye siguradong naa sa Miami.
  
  Siyempre, mahimo unta nila siyang patyon ug makaikyas bisan sa wala pa makalingkawas si Mai gikan sa Kokoshnik.
  
  "Device, Miss Kitano." Ang tingog sa bandido, bisag bangis, adunay dakong pagtahod.
  
  Ingon nga kini kinahanglan.
  
  Si Mai Kitano usa ka maalamon nga operatiba, usa sa labing maayo nga paniktik sa Hapon nga gitanyag. Kinahanglan siyang maghunahuna kung unsa ka gusto ni Kovalenko ang aparato. Ingon ba kini ka daotan sa gusto niya nga mobalik ang iyang igsoon?
  
  Dili ka magdula og roulette uban sa imong pamilya. Mabawi nimo sila ug makuha nimo sila bisan sa ulahi.
  
  Gikuha ni Mai ang iyang backpack. "Ihatag ko kini kanimo kung mogawas siya sa pultahan."
  
  Kung adunay lain pa, tingali gisulayan nila kini nga kuhaon. Mahimo pa unta nila nga i-bully siya. Apan gipabilhan nila ang ilang kinabuhi, kini nga mga kawatan, ug silang tanan miyango nga usa.
  
  Ang usa nga adunay iPhone nagsulti sa mikropono. "Buhata. Adto sa gawas."
  
  Si Mai nagtan-aw pag-ayo samtang ang hulagway naglukso-lukso sa usa ka lingin, nagpalayo sa atensyon gikan sa iyang igsoong babaye hangtud nga ang usa ka guba nga metal nga bayanan sa pultahan nakita. Unya, ang gawas sa usa ka guba nga tan-awon nga bodega sa usa ka lugar nga nanginahanglan kaayo sa pintura ug usa ka trabahante sa sheet metal.
  
  Mibalik pa ang camera. Ang mga parkinganan sa kadalanan ug usa ka dako nga puti nga karatula nga nagbasa nga "Garage" nakita. Usa ka pula nga blur sa usa ka awto ang miagi. Gibati ni Mai ang iyang pagkawalay pailub nga nagsugod sa pagbukal, ug dayon ang camera kalit nga mitutok balik sa bilding ug ilabi na sa tuo sa pultahan aron ipadayag ang usa ka guba nga daan nga timaan.
  
  Ang numero sa bilding ug dayon ang mga pulong: Southeast 1st Street. Naa niya ang iyang adres.
  
  Gilabay ni Mai ang iyang backpack ug midagan palayo sama sa usa ka gigutom nga cheetah. Ang panon sa katawhan natunaw sa iyang atubangan. Sa dihang nakagawas na, midagan siya sa pinakaduol nga escalator, miambak sa rehas, ug mitugpa nga may pagsalig sa tiil mga tunga-tunga sa ubos. Siya misinggit ug ang mga tawo milukso sa daplin. Midagan siya paingon sa yuta ug mipaingon sa awto nga iyang giparking nga hapsay sa Grand Avenue.
  
  Gibali ang yawe sa ignition. Akong gibalhin ang manual gear sa gear ug gipugos ang accelerator sa salog. Nasunog ang pipila ka goma sa trapiko sa Tigertail Avenue ug wala magpanuko sa pagkuha sa peligro. Gipatuyok niya ang ligid, giliso niya ang tres-kuwarto sa iyang pagtagad sa sat-nav, nag-type sa adres, nagpitik sa kasingkasing.
  
  Gidala siya sa navigator sa ika-27 nga habagatan. Sa iyang atubangan mao ang usa ka tul-id nga dalan nga nagpunting sa amihanan, ug siya literal nga mipilit sa pedal sa carpet. Nakatutok siya nga wala na siya maghunahuna kung unsa ang iyang buhaton inig-abot niya sa bodega. Ang sakyanan sa atubangan dili ganahan sa iyang mga kalaki. Mibira siya sa iyang atubangan, nagkidlap ang iyang mga suga. Naigo ni Mai ang rear fender, hinungdan nga nawad-an og kontrol ang drayber ug gipasakay ang iyang sakyanan sa naglumbay nga mga motorsiklo. Ang mga bisikleta, helmet ug mga tipak sa metal milupad sa tanang direksyon.
  
  Gipakunhod ni Mai ang iyang pagtagad. Ang mga tindahan ug mga sakyanan nangidlap sama sa hanap nga mga bungbong sa panan-aw sa tunel. Gisinggitan siya sa mga lumalabay. Ang biker nakurat pag-ayo sa iyang kusog nga mga maniobra nga natanggong ug nahulog sa suga sa trapiko.
  
  Ang navigator midala sa iyang sidlakan, paingon sa Flagler. Gisultihan siya sa timailhan nga moabut siya sa lima ka minuto. Ang merkado sa isda anaa sa usa ka haze sa kolor sa wala. Usa ka dali nga paghakot ug nakakita siya usa ka karatula nga nag-ingon nga "SW1st Street".
  
  Kalim-an ka segundos ang milabay, ang Irish accent sa navigator mipahibalo: nakaabot ka sa imong destinasyon.
  
  
  ***
  
  
  Bisan karon, si Mai wala maghimo ug bisan unsang seryosong panagana. Nahinumdom siya nga gi-lock ang awto ug gibilin ang mga yawe sa luyo sa atubangang ligid sa kilid sa pasahero. Midagan siya tabok sa dalan ug nakit-an ang karatula nga iyang nakita kaniadto sa nagkurog nga kamera.
  
  Karon miginhawa siya sa pagpalig-on sa iyang kaugalingon alang sa iyang madiskobrehan. Gipiyong niya ang iyang mga mata, nabawi ang iyang balanse, ug gipakalma ang iyang kahadlok ug kasuko.
  
  Ang kuptanan libre nga mibalik. Milakaw siya agi sa bakanan ug daling mipaingon sa wala. Walay nausab. Ang luna mga kalim-an ka pye gikan sa pultahan ngadto sa likod nga bungbong ug mga katloan ka piye ang gilapdon. Walay muwebles didto. Walay mga hulagway sa mga bungbong. Walay mga kurtina sa mga bintana. Sa ibabaw niya adunay daghang hayag, init nga mga laray sa mga suga.
  
  Gihigot pa si Chica sa usa ka lingkuranan sa likod nga bahin sa kwarto, nagdilaab ang iyang mga mata ug naningkamot sa paglihok. Ug naglisud siya, klaro, nga isulti ang usa ka butang kang Mai.
  
  Apan nahibal-an sa ahente sa paniktik sa Japan kung unsa ang pangitaon. Namatikdan niya ang tunga sa dosena nga mga security camera nga nahimutang sa tibuuk nga lugar ug nahibal-an dayon kung kinsa ang nagtan-aw.
  
  Kovalenko.
  
  Ang wala niya mahibaloi kay ngano? Nagdahom ba siya og usa ka matang sa pasundayag? Bisan unsa pa kini, nahibal-an niya ang reputasyon sa Blood King. Dili kini paspas o sayon, nga wala magtagad sa usa ka tinago nga bomba o gas cylinder.
  
  Ang bitiis sa iro sa tumoy sa lawak, atubangan mismo sa lingkoranan sa iyang igsoon, sa walay duhaduha nagtago sa usa o duha ka katingala.
  
  Si Mai hinay nga mipadayon sa unahan, nahupayan nga si Chika buhi pa, apan wala'y ilusyon kung unsa ka dugay nga gituyo ni Kovalenko nga kini molungtad.
  
  Ingon sa pagtubag, usa ka tingog ang milanog gikan sa mga tinago nga mga speaker. "Mai Kitano! Ang imong reputasyon dili hitupngan." Si Kovalenko diay. "Atong tan-awon kon angay ba kini."
  
  Upat ka dagway ang nanggawas gikan sa luyo sa bitiis sa buta nga iro. Si Mai mitutok sa makadiyot, halos dili makatuo sa iyang mga mata, apan napugos sa pagbarog samtang ang una sa mga mamumuno nagdali paingon kaniya.
  
  Dali siyang midagan, nangandam alang sa usa ka flying kick, hangtud nga si Mai dali ra nga naapiki sa kilid ug nakahimo og usa ka hingpit nga spinning kick. Ang unang manggugubat nahugno sa yuta, nakurat. Gikan sa mga speaker ang katawa sa Duguong Hari.
  
  Karon giatake siya sa ikaduhang manggugubat, nga wala maghatag kaniya og higayon nga tapuson ang una. Gipatuyok-tuyok sa lalaki ang chakram-usa ka puthaw nga singsing nga may hait nga labaha sa gawas nga ngilit-sa tumoy sa iyang tudlo ug mipahiyom samtang miduol.
  
  Mihunong si Mai. Kini nga tawo usa ka hanas. Makamatay. Ang abilidad sa paggamit sa ingon nga usa ka makuyaw nga hinagiban uban sa masaligon nga kasayon naghisgot sa mga tuig sa lisud nga praktis. Mahimo niyang ilabay ang chakram sa usa ka yano nga pagpitik sa iyang pulso. Dali niya nga gihusay ang mga kalisdanan.
  
  Midagan siya padulong kaniya, gisira ang iyang range. Sa diha nga iyang nakita ang iyang pulso nga mikibot, siya milusot ngadto sa usa ka slide, nga nag-slide sa ilawom sa arko sa hinagiban, gilabay ang iyang ulo sa layo kutob sa mahimo samtang ang mga dautang blades naghiwa sa hangin sa ibabaw niya.
  
  Ang usa ka lock sa iyang buhok nahulog sa salog.
  
  Giunay ni Mai ang mga tiil ngadto sa hanas, gisipa ang iyang mga tuhod sa tibuok niyang kusog. Dili karon ang panahon sa pagdalag mga binilanggo. Sa kakusog nga iyang nabati ug gibati, nangluhod ang mga tuhod sa lalaki. Ang iyang singgit nag-una sa iyang pagkahulog sa yuta.
  
  Daghang mga tuig sa pagbansay nawala sa usa ka kalit.
  
  Ang mga mata niining tawhana nagpadayag ug labaw pa kay sa personal nga kasakit. Naghunahuna si Mai sa makadiyot kung unsa ang mahimo ni Kovalenko sa ibabaw niya, apan pagkahuman usa ka ikatulo nga manggugubat ang misulod sa away ug gibati niya nga ang una nga naa na sa iyang tiil.
  
  Ang ikatulo usa ka dako nga tawo. Iyang gitumban ang salog paingon kaniya sama sa usa ka dako nga oso nga naggukod sa iyang biktima, walay mga tiil nga naghapak sa semento. Gidasig siya sa Blood King pinaagi sa sunodsunod nga mga agulo ug dayon mikatawa, usa ka maniac sa iyang elemento.
  
  Gitutokan siya ni Mai diretso sa mga mata. "Dili nimo kinahanglan nga buhaton kini. Hapit na namo madakpan si Kovalenko. Ug ang pagpagawas sa mga hostage. "
  
  Nagduha-duha kadiyot ang lalaki. Si Kovalenko nagsinghot nga taas sa iyang ulo. "Gikurog ko nimo, Mai Kitano, mangurog sa kahadlok. Sulod sa kawhaan ka tuig ako usa lamang ka mito, ug karon gibuak ko ang akong kahilom sa akong kaugalingon nga mga termino. Unsaon nimo..." Mihunong siya. "Naa bay sama nimo nga nakaparehas nako?"
  
  Si Mai nagpadayon sa pagtan-aw sa mga mata sa dako nga manggugubat. Nabatyagan niya nga mihunong sab ang iyang luyo, nga morag nagpaabot sa resulta sa pakigbisog sa pangisip.
  
  "Away!" Kalit nga misinggit ang Duguong Hari. "Away, o papanitan ko nga buhi ang imong mga minahal sa kinabuhi ug ipakaon sa iho!"
  
  Ang hulga tinuod. Bisan si Mai nakakita niini. Ang dako nga tawo milihok, nagdali paingon kaniya uban sa iyang mga bukton nga gituy-od. Gikonsiderar pag-usab ni May ang iyang estratehiya. Pag-hit ug run, pag-igo sa kusog ug kusog nga pagdugmok, ug dayon pagpalayo. Kon mahimo, gamita ang iyang gidak-on batok kaniya. Gitugotan siya ni Mai sa pagduol, nahibal-an nga magdahum siya nga adunay usa ka paglikay nga lakang gikan kaniya. Sa iyang pag-abot kaniya ug gikuptan ang iyang lawas, siya naabot ug giputos sa iyang mga bitiis.
  
  Ang tingog sa iyang paghapak sa sawog milumos bisan sa buang nga agik-ik sa Bloody King.
  
  Ang una nga manggugubat karon mibunal kaniya pag-ayo, nga nagpunting sa gamay nga bahin sa iyang likod, naghatag usa ka masakit nga hampak sa wala pa si Mai naglikos ug nagligid, mitunga sa luyo sa natumba nga tawo ug gihatagan ang iyang kaugalingon og gamay.
  
  Karon ang Hari sa Dugo misinggit. "Pugota ang ulo sa iyang igsoon nga babaye!"
  
  Karon ang ikaupat nga tawo mitungha, armado sa usa ka samurai nga espada. Midiretso siyag lakaw paingon sa Chika, unom ka lakang gikan sa pagtapos sa iyang kinabuhi.
  
  Ug nahibal-an ni Mai Kitano nga karon na ang panahon sa paghimo sa labing kaayo nga dula sa iyang kinabuhi. Ang tanan niyang pagbansay, ang tanan niyang kasinatian nagkahiusa sa katapusan nga desperado nga pagsulay sa pagluwas sa iyang igsoon - usa ka butang sa kinabuhi ug kamatayon.
  
  Napulo ka segundos sa makamatay nga grasya ug katahum o usa ka tibuok kinabuhi nga nagdilaab nga pagmahay.
  
  Milukso si Mai sa nagbuy-od nga likod sa dako nga tawo, gigamit siya isip springboard sa paghatod og flying kick ngadto sa unang manggugubat. Halos dili niya mabati ang kakurat kay nabalian sa dominanteng bitiis ni May ang daghang bukog sa iyang nawong, apan nahugno siya nga morag patay nga gibug-aton. Gibawi dayon ni Mai ang iyang ulo ug miligid, mitugpa pag-ayo sa iyang buko-buko, apan ang kakusog sa iyang paglukso nagdala kaniya tabok sa konkretong salog sa gamay nga oras.
  
  Siya mitugpa sa layo gikan sa iyang igsoon nga babaye ug sa tawo nga adunay espada.
  
  Apan tupad ra sa chakran.
  
  Sa usa ka millisecond nga paghunong, iyang gipunting ang iyang pagkatawo, gipakalma ang iyang kalag, ug milingi, gibuhian ang makamatay nga hinagiban. Nag-streak siya sa kahanginan, nagkidlap-kidlap ang iyang makamatay nga sulab, nabulit na sa pula gikan sa kaugalingong dugo ni May.
  
  Ang chakran mihapak sa liog sa eskrimador, nga nagkurog. Ang tawo nahugno nga walay tingog, nga walay bisan unsa nga gibati. Wala gihapon siya kasabot sa naigo kaniya. Ang espada milagbas sa salog.
  
  Ang dako nga tawo mao lamang ang manggugubat nga makapugong sa iyang kaugalingon batok kaniya karon, apan ang iyang bitiis nagpadayon sa pagduko samtang siya misulay sa pagbarug. Tingali nasamdan niya ang usa o duha ka mga ugat. Ang mga luha sa kasakit ug pagkawalay mahimo midagayday sa iyang nawong, dili alang sa iyang kaugalingon, kondili alang sa iyang mga minahal. Gitutokan ni Mai si Chika ug gipugos niya ang iyang kaugalingon sa pagdagan paingon sa iyang igsuon.
  
  Gigamit niya ang espada sa pagputol sa mga pisi, nagkagot ang iyang mga ngipon sa pagtan-aw sa purpura nga mga pulso ug dugoon nga mga samad tungod sa kanunay nga pakigbisog. Sa kataposan, iyang gibira ang gag sa baba sa iyang igsoon.
  
  "Lakaw nga piang. Dad-on ko ikaw."
  
  Ang Duguong Hari mihunong sa pagkatawa. "Hunonga siya!" Gisinggitan niya ang dakong manlalaban. "Buhata. O patyon ko ang imong asawa sa akong kaugalingong mga kamot!"
  
  Misiyagit ang dako nga tawo, naningkamot nga mokamang paingon kaniya uban sa iyang mga bukton nga gituy-od. Mihunong si Mai sa iyang tupad. "Uyog namo," siya miingon. "Sali mi. Tabangi kami sa paglaglag niini nga mangtas."
  
  Sa makadiyot, misanag sa paglaom ang nawong sa lalaki. Mikisikisi siya ug mitan-aw nga morag natangtang ang kabug-at sa kalibotan sa iyang mga abaga.
  
  "Uban ka kanila, ug siya mamatay," ang Dugo nga Hari mibagulbol.
  
  Nanglingo-lingo si Mai. "Patay pa siya, lalaki. Ang panimalos ra nimo mao ang pagsunod kanako."
  
  Ang mga mata sa lalaki nagpakiluoy. Sa makadiyot, si Mai naghunahuna nga siya gayud mobira sa iyang kaugalingon uban kaniya, apan unya ang mga panganod sa pagduhaduha mibalik ug ang iyang panan-aw nahulog.
  
  "Dili ko mahimo. Samtang buhi pa siya. Di ko nga lang kaya".
  
  Mitalikod si Mai, gibiyaan siya nga naghigda. Siya adunay iyang kaugalingon nga mga gubat aron makig-away.
  
  Ang Dugo nga Hari nagpadala kaniya og usa ka parting shot. "Layas ka, Mai Kitano. Ang akong gubat hapit na ipahayag. Ug ang mga ganghaan naghulat kanako."
  
  
  KAPITULO NINE
  
  
  Ang mga kamot sa Dugo nga Hari mipadulong sa iyang kutsilyo. Ang armas nisandig una sa lamesa sa iyang atubangan. Iya kining gipaduol sa iyang mga mata, gisusi ang nabasa sa dugo nga sulab. Pila ka mga kinabuhi ang iyang natapos sa kini nga kutsilyo?
  
  Tagsa-tagsa, kada adlaw, sulod sa baynte singko ka tuig. At least.
  
  Kung ipadayon lang ang leyenda, respetuhon ug presko ang kahadlok.
  
  "Taas kaayo nga kontra," ingon niya sa iyang kaugalingon. "Kini usa ka kaulaw nga wala akoy panahon sa pagsulay niini pag-usab." Mibangon siya, hinayhinay nga gikumot ang kutsilyo, ang sulab niini nagbanaag sa kahayag samtang naglakaw.
  
  "Apan hapit na moabut ang akong oras sa paglihok."
  
  Mihunong siya sa pikas tumoy sa lamesa, diin ang usa ka babaye nga itom ang buhok gihigot sa usa ka lingkuranan. Nawad-an na siya sa iyang kakugi. Nauwaw siya nga nagtan-aw sa iyang pula nga mga mata, nagbuy-od nga lawas ug nagkurog nga mga ngabil.
  
  Mikibo ang Dugo nga Hari. "Ayaw kabalaka. Karon naa nako ang akong una nga aparato, bisan kung gimingaw nako ang Kitano. Ang imong bana kinahanglan nga maghatud sa ikaduha nga aparato karon. Kon molabay kini, libre ka."
  
  "Unsaon-unsaon namo pagsalig nimo?"
  
  "Ako usa ka tawo sa dungog. Ingon niini ang akong paglahutay sa akong pagkabatan-on. Ug kon dungog ang pangutan-on..." Gipakita niya kaniya ang mantsa nga sulab. "Kanunay adunay daghang dugo."
  
  Usa ka muffled ping gikan sa screen sa iyang computer. Milakaw siya ug gipindot ang pipila ka butones. Ang nawong sa iyang kumander gikan sa Washington, DC nagpakita.
  
  "Naa mi sa posisyon, sir. Ang target mahimong andam sa napulo ka minuto. "
  
  "Ang aparato usa ka prayoridad. Labaw sa tanan. Hinumdomi kini".
  
  "Sir". Ang nawong mibalik aron ipadayag ang taas nga talan-awon. Mitan-aw sila sa ubos sa parkinganan, nagsabak sa basura ug hapit mabiyaan. Ang graniny nga imahe nagpakita sa usa ka tramp nga naglihok sa ibabaw sa screen ug usa ka asul nga Nissan nga nagmaneho sa usa ka pares nga awtomatik nga mga ganghaan.
  
  "Pahawaa kana nga buolbuol. Mahimo siyang Pulis."
  
  "Among gisusi siya, sir. Usa lang siya ka tramp."
  
  Gibati sa Duguong Hari ang kasuko nga hinayhinay nga namugna sa sulod niya. "Pahawaa siya. Pangutan-a ako pag-usab ug ilubong ko nga buhi ang imong pamilya."
  
  Kini nga tawo yano nga nagtrabaho alang kaniya. Apan kini nga tawo nahibal-an kung unsa ang mahimo ni Dmitry Kovalenko. Sa walay laing pulong, iyang gitumong ug gipusil ang ulo sa walay balay. Mipahiyom ang Haring Dugo sa dihang nakita niya ang usa ka ngitngit nga dapit nga nagsugod sa pagkatag sa halos konkretong lugar.
  
  "Lima ka minuto ang nahabilin hangtod sa marka."
  
  Ang Duguong Hari mitutok sa babaye. Pila na ka bulan ang iyang bisita. Ang asawa sa Sekretaryo sa Depensa dili gamay nga premyo. Si Jonathan Gates mobayad ug mahal alang sa iyang kaluwasan.
  
  "Sir, milapas na si Gates sa iyang deadline."
  
  Sa bisan unsa nga sitwasyon, ang Dugo nga Hari migamit unta sa iyang kutsilyo karon. Walay paghunong. Apan ang ikaduha nga aparato hinungdanon sa iyang mga plano, bisan kung dili hinungdanon. Gikuha niya ang satellite phone nga nahimutang tapad sa computer ug mi-dial og numero.
  
  Gipaminaw ko kini nga nag-ring ug nag-ring. "Ang imong bana morag wala'y pagtagad sa imong kaluwasan, Mrs. Gates." Ang Duguong Hari mikukot sa iyang mga ngabil ngadto sa usa ka butang sama sa usa ka pahiyom. "O basin gipulihan ka na niya, hmm? Kining mga Amerikanong politiko..."
  
  Adunay usa ka pag-klik, ug ang nahadlok nga tingog sa katapusan mitubag. "Oo nga?"
  
  "Naglaum ko nga suod ka ug naa nimo ang aparato, akong higala. Kung dili..."
  
  Ang tingog sa Ministro sa Depensa gipugngan sa limitasyon. "Ang Estados Unidos wala moyukbo sa mga malupigon," siya miingon, ug kadtong mga pulonga tin-awng nagsakripisyo sa iyang kasingkasing ug kalag. "Dili matuman ang imong mga gipangayo."
  
  Ang Dugo nga Hari naghunahuna mahitungod sa mga Ganghaan sa Impiyerno ug unsa ang anaa sa unahan niini. "Unya paminawa ang imong asawa nga mamatay sa kasakit, Gates. Wala ko magkinahanglan ug ikaduhang device alang sa akong adtoan."
  
  Sa pagsiguro nga ang channel nagpabilin nga bukas, ang Dugo nga Hari nagpataas sa iyang kutsilyo ug nagsugod sa pagtuman sa iyang matag pagpatay nga pantasya.
  
  
  KAPITULO NAPULO
  
  
  Milakaw si Hayden Jay gikan sa iyang kompyuter dihang mibagting ang iyang selpon. Si Ben ug Karin nagkapuliki sa pagbanhaw sa mga biyahe sa dagat ni Kapitan Cook, ug ilabina niadtong may kalabotan sa mga Isla sa Hawaii. Si Cook, bisag kaylap nga nailhan ingong bantogang eksplorador, morag usa ka tawo nga daghag talento. Siya usab usa ka inila nga navigator ug batid nga cartographer. Ang tawo nga nagmapa sa tanan, iyang girekord ang mga yuta gikan sa New Zealand hangtod sa Hawaii ug mas nailhan sa kadaghanan nga mihimo sa iyang unang pagtugpa sa Hawaii, usa ka dapit nga iyang ginganlan og Sandwich Islands. Ang estatuwa nagbarog gihapon sa lungsod sa Waimea, Kauai, isip testamento sa dapit nga una niyang nasugatan niadtong 1778.
  
  Miatras si Hayden sa dihang iyang nakita nga ang nanawag mao ang iyang amo, si Jonathan Gates.
  
  "Oo nga sir?"
  
  Bugtong nga pagginhawa lang ang madungog gikan sa pikas tumoy. Miadto siya sa bintana. "Makadungog ka nako? Sir?"
  
  Wala na sila magsulti sukad nga gibadlong niya siya. Gibati ni Hayden nga medyo dili sigurado.
  
  Sa kataposan nadungog ang tingog ni Gates. "Gipatay nila siya. Gipatay siya sa mga bastos."
  
  Si Hayden mitutok sa bintana, nga walay nakita. "Unsay ilang gibuhat?"
  
  Sa iyang luyo, si Ben ug Karin milingi, naalarma sa iyang tono.
  
  "Gikuha nila ang akong asawa, si Hayden. Mga bulan ang milabay. Ug kagabii ilang gipatay siya. Tungod kay dili ko modawat sa ilang mga order."
  
  "Dili. Dili mahimo-"
  
  "Oo". Miliki ang tingog ni Gates samtang ang iyang adrenaline rush sa whiskey klarong nagsugod sa pagkahanaw. "Dili kana ang imong gikabalak-an, Jay, akong asawa. A-Ako sa kanunay usa ka patriot, mao nga ang Presidente nahibalo sa sulod sa mga oras sa iyang pagdagit. Nagpabilin ko..." Mihunong siya. "Patriot".
  
  Halos wala mahibalo si Hayden kon unsay isulti. "Nganong sultihan ko karon?"
  
  "Aron ipasabut ang akong sunod nga mga lakang."
  
  "Dili!" Misiyagit si Hayden, nga mihapak sa bentana sa kalit nga kalisang. "Dili nimo mahimo kini! Palihug!"
  
  "Relax ka. Wala koy intensyon nga magpakamatay. Tabangi una ko sa pagpanimalos kang Sarah. Ironic, dili ba?
  
  "Unsa?"
  
  "Karon nahibal-an ko kung unsa ang gibati ni Matt Drake."
  
  Gipiyong ni Hayden ang iyang mga mata, apan midagayday gihapon ang mga luha sa iyang nawong. Ang panumduman ni Kennedy nawala na gikan sa kalibutan, ang kasingkasing, nga kaniadto puno sa kalayo, karon nahimo nga walay katapusan nga gabii.
  
  "Nganong sultihan ko karon?" Sa kataposan gisubli ni Hayden.
  
  "Aron ipasabut kini." Mihunong si Gates, dayon miingon, "Si Ed Boudreau adunay usa ka manghud nga babaye. Gipadala ko kanimo ang mga detalye. Buhata-"
  
  Nakurat pag-ayo si Hayden nga iyang gibabagan ang sekretarya sa wala pa siya makapadayon. "Sigurado ka?"
  
  "Buhata ang tanan sa imong gahum aron mahuman kini nga bastos."
  
  Napatay ang linya. Nakadungog si Hayden og email nga nag-ring sa iyang telepono. Sa walay hunong, siya milingi ug mibiya sa lawak, wala magtagad sa nabalaka nga mga panagway ni Ben Blake ug sa iyang igsoon nga babaye. Miadto siya sa gamay nga aparador ni Kinimaki ug nakit-an siya nga nag-andam sa manok nga adunay chorizo sauce.
  
  "Nasaan si Alicia?"
  
  "Kagahapon ang iyang pass gibawi." Ang mga pulong sa dako nga Hawaiian gituis.
  
  Miduol si Hayden. "Ayaw pagpakabuang. Kabalo ming duha nga wala siya magkinahanglan ug pass. Nga pala, nasaan si Alicia?"
  
  Misiga ang mga mata ni Kinimaki, nga mitutok sa mga plato. "Hmm, usa ka minuto. Pangitaon nako siya. Dili, siya makasabot kaayo niana. Akong-"
  
  "Tawga lang siya." Mikuyos ang tiyan ni Hayden pagkasulti niya niadto nga mga pulong, ug ang kangitngit milukop sa iyang kalag. "Sultihi siya nga kontaka si Drake. Nakuha niya ang iyang gipangayo. Atong pasakitan ang usa ka inosente nga tawo aron makakuha og kasayuran. "
  
  "Sister Boudreau?" Kinimaka daw mas hait kay sa naandan. "Naa ba gyud siya? Ug gipirmahan kini ni Gates?"
  
  "Ikaw usab," si Hayden mipahid sa iyang mga mata, "kon adunay magsakit ug mopatay sa imong asawa."
  
  Kinimaka hilom nga nakahilis niini. "Ug gitugotan niini ang CIA nga buhaton ang parehas sa usa ka lungsuranon sa Amerika?"
  
  "Kana na sa pagkakaron," miingon si Hayden. "Naa mi sa gubat."
  
  
  KAPITULO ONSE
  
  
  Nagsugod si Matt Drake sa mahal nga mga butang. Ang botelya ni Johnnie Walker Black madanihon ug dili kaayo hugaw tan-awon.
  
  Tingali adunay usa ka butang nga mas maayo nga dali nga makapuli sa panumduman sa iyang nawong? Niining higayona, sa iyang damgo, luwason ba gyud niya siya sama sa kanunay niyang gisaad?
  
  Ang pagpangita nagpadayon.
  
  Nasunog ang whisky. Gihubo dayon niya ang baso. Gipuno niya kini pag-usab. Naglisod siya sa pag-concentrate. Siya usa ka tawo nga mitabang sa uban, kinsa nakaangkon sa ilang pagsalig, kinsa mibarog nga angayan ug wala gayud magpapakyas ni bisan kinsa.
  
  Apan napakyas siya kang Kennedy Moore. Ug sa wala pa kana, gipakyas niya si Alison. Ug gipakyas niya ang ilang wala pa matawo nga bata, usa ka bata nga namatay sa wala pa siya makahigayon nga mabuhi.
  
  Si Johnnie Walker, sama sa ubang botelya nga iyang nasulayan kaniadto, nagpalawom sa iyang kawalay paglaum. Nasayod siya nga mahitabo kini. Gusto niya nga masakitan kini. Gusto niya nga maputol ang usa ka piraso sa kasakit gikan sa iyang kalag.
  
  Sakit ang iyang paghinulsol.
  
  Mitutok siya sa bintana. Mitutok kini sa likod, walay sulod, dili makita ug walay emosyon - namantsahan og itom, sama kaniya. Ang mga update gikan sa Mayo ug Alicia nahimong talagsaon. Ang mga tawag gikan sa iyang mga higala sa SAS nagpadayon sa pag-abot sa oras.
  
  Gipatay sa Dugo nga Hari ang mga ginikanan ni Ben pipila ka adlaw ang milabay. Luwas sila. Wala gyud nila nahibal-an ang peligro, ug dili mahibal-an ni Ben kung unsa sila kaduol sa pagkahimong biktima sa panimalos sa Blood King.
  
  Ug ang mga ahente sa CIA nga nagbantay sa Blakes wala usab nahibal-an. Ang SAS wala magkinahanglan og pag-ila o tapik sa likod. Nahuman ra nila ang buluhaton ug mipadayon sa sunod nga buluhaton.
  
  Usa ka makahahadlok nga melodiya nagsugod sa pagtugtog. Ang kanta ingon ka makapatandog kay kini matahum - 'My Immortal' ni Evanescence - ug kini nagpahinumdom kaniya sa tanan nga nawala kaniya.
  
  Mao to iyang ringtone. Iyang gilibot ang mga palid nga medyo naglibog, apan sa kadugayan nakaabut sa telepono.
  
  "Oo nga?"
  
  "Kini si Hayden, Matt."
  
  Milingkod siya og medyo tarong. Nahibal-an ni Hayden ang iyang bag-o nga mga pagpahimulos apan gipili nga ibaliwala kini. Si Alicia maoy ilang gitaliwad-an. "Unsay nahitabo? Ben-?" Dili gani siya makapugong sa iyang kaugalingon sa pagsulti niadtong mga pulonga.
  
  "Ok ra siya. Maayo ra mi. Pero naay nahitabo."
  
  "Nakakita ka na ba kang Kovalenko?" Ang pagkawalay pailub nagputol sa alkoholikong haze sama sa usa ka hayag nga spotlight.
  
  "Dili, dili pa. Apan si Ed Boudreaux adunay igsoon nga babaye. Ug kami adunay pagtugot nga dad-on siya dinhi."
  
  Milingkod si Drake, nakalimot sa whiskey. Ang pagdumot ug kalayo sa impiyerno nagdilaab ug duha ka marka sa iyang kasingkasing. "Nahibal-an ko gid kon ano ang himuon."
  
  
  KAPITULO DOSE
  
  
  Giandam ni Hayden ang iyang kaugalingon alang sa umaabot. Ang iyang tibuok karera sa CIA wala makaandam kaniya alang niini nga sitwasyon. Ang asawa sa Ministro sa Depensa gipatay. Usa ka internasyonal nga terorista nga nagkupot sa wala mailhi nga gidaghanon sa mga paryente sa gamhanang mga tawo nga hostage.
  
  Nahibal-an ba sa gobyerno ang mga identidad sa tanan nga nalambigit? Dili gayud. Apan makasiguro ka nga mas daghan pa sila nga nahibal-an kaysa ilang nahibal-an.
  
  Daw mas sayon kini sa una niyang pagpalista. Tingali ang mga butang mas simple kaniadto, sa wala pa ang Septyembre 11. Tingali sa mga adlaw sa iyang amahan, si James Jay, ang bantog nga ahente nga iyang gitinguha nga sundon, ang mga butang itom ug puti.
  
  Ug walay kaluoy.
  
  Kini usa ka hait nga ngilit. Ang gubat batok sa Blood King nakig-away sa daghang lebel, apan ang iyaha mahimo pa nga mapamatud-an nga labing makalilisang ug malampuson pa.
  
  Ang lainlain nga personalidad sa mga tawo nga naa sa iyang kiliran naghatag kaniya og bentaha. Si Gates unang nakamatikod niini. Mao nga iyang gitugotan sila sa paghimo sa ilang kaugalingon nga imbestigasyon sa misteryo nga naglibot sa Bermuda Triangle. Si Gates mas maalamon kay sa iyang gihunahuna kaniadto. Nakita dayon niya ang bintaha nga gihatag sa magkalahi nga personalidad sama nila Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ug Alicia Miles. Nakita niya ang potensyal sa iyang team. Ug iyang gitigum silang tanan.
  
  Hayag.
  
  Team sa umaabot?
  
  Karon ang tawo nga nawad-an sa tanan gusto nga mahatagan ug hustisya ang lalaki nga brutal nga nagpatay sa iyang asawa.
  
  Miduol si Hayden sa selda ni Boudreaux. Ang laconic nga mersenaryo tapulan nga mitan-aw kaniya sa ibabaw sa iyang gipilo nga mga kamot.
  
  "Mahimo ba ko nga makatabang kanimo, Ahente Jay?"
  
  Dili unta mapasaylo ni Hayden ang iyang kaugalingon kon wala pa siya mosulay pag-usab. "Isulti kanamo ang lokasyon ni Kovalenko, Boudreau. Ihatag lang ug matapos na ang tanan." Gibukhad niya ang iyang mga bukton. "Buot ipasabot, dili kini ingon nga wala siyay pagtagad kanimo."
  
  "Baka nga alam niya." Gilingi ni Boudreau ang iyang lawas ug milayat gikan sa higdaanan. "Tingali wala siya mahibalo. Tingali sayo pa kaayo aron isulti, ha?"
  
  "Unsa may iyang plano? Unsa kini nga Ganghaan sa Impiyerno?
  
  "Kon nahibal-an ko pa..." Ang nawong ni Boudreau nagpakita sa pahiyom sa usa ka iho nga nagkombira.
  
  "Ikaw gyud." Si Hayden nagpabilin nga importante kaayo. "Gihatagan ko ikaw niining kataposang higayon."
  
  "Last chance? Pusilon ko nimo? Naamgohan ba sa CIA sa katapusan kung unsang mangitngit nga mga sala ang kinahanglan nilang buhaton aron magpabilin sa dula?
  
  Mikiyod si Hayden. "Adunay oras ug lugar alang niini."
  
  "Sigurado. Mahimo nakong hinganlan ang daghang mga lugar. " Gibiaybiay siya ni Boudreau, ang kabuang nga nagsidlak pinaagi sa spray sa laway. "Wala ka'y mahimo kanako, Ahente Jay, nga makahimo kanako nga magbudhi sa usa ka tawo nga sama ka gamhanan sa Blood King."
  
  "Aw..." Gipugos ni Hayden ang iyang kaugalingon sa pagpahiyom. "Mao nay nakahunahuna namo, Ed." Gidugang niya ang kasadya sa iyang tingog. "Wala ka dinhi, tawo. Wala. Ug bisan pa dili ka mag-usik. Naglingkod ka didto, nag-usik-usik, malipayong midawat sa konklusyon. Sama sa usa ka bug-os nga bastard. Sama sa usa ka pildi. Sama sa usa ka piraso sa Southern crap. " Gihatag ni Hayden ang tanan.
  
  Ang baba ni Boudreaux nagporma og usa ka tense nga puti nga linya.
  
  "Tawo ka nga ni-give up. Quirk. Sakripisyo. Impotent."
  
  Si Boudreau mipaingon kaniya.
  
  Gipilit ni Hayden ang iyang nawong sa mga bar, nga nagbiaybiay kaniya. "Fucking flaccid dick."
  
  Milabay og suntok si Boudreau, apan mas paspas nga misibog si Hayden, gipugos gihapon ang iyang kaugalingon sa pagpahiyom. Ang tingog sa iyang kumo nga naigo sa aseras morag basa nga sagpa sa nawong.
  
  "Mao nga nahibulong kami. Unsa man ang nakapahimo sa usa ka tawo nga sama kanimo, usa ka sundalo, mahimong usa ka huyang nga miyembro?"
  
  Karon si Boudreau mitan-aw kaniya uban sa hinay nga pagsabut sa mga mata.
  
  "Mao ra kana". Gisundog siya ni Hayden. "Naabot ka didto, di ba? Maria ang iyang ngalan, di ba?"
  
  Gisirado ni Boudreau ang mga bar sa dili masulti nga kasuko.
  
  Si Hayden naman ang nagngisi. "Sa giingon ko na. Impotent."
  
  Mitalikod siya. Ang mga liso gipugas. Mahitungod kini sa katulin ug kabangis. Si Ed Boudreau dili unta mabuak ubos sa normal nga kondisyon. Apan karon...
  
  Gilukot ni Kinimaka ang TV, nga ilang gihigot sa lingkuranan aron makita sa mersenaryo. Tataw ang kabalaka sa tingog sa lalaki, bisan tuod gisulayan niya kini nga itago.
  
  "Unsa ang impyerno nga gisulayan nimo nga buhaton?"
  
  "Padayon nga bantayan, bastard." Gipatingog ni Hayden ang iyang tingog nga morag wala na lang niya panumbalinga. Kinimaka gi-on ang TV.
  
  Nanglaki ang mga mata ni Boudreaux. "Dili," hilom niyang gisulti nga ang iyang mga ngabil lang. "Ah dili".
  
  Gisugat ni Hayden ang iyang panan-aw uban ang hingpit nga katuohan nga ngisi. "Anaa mi sa gubat, Boudreau. Dili ka pa gusto makigsulti? Pagpili usa ka fucking appendage. "
  
  
  ***
  
  
  Gisiguro ni Matt Drake nga ang camera lig-on sa posisyon sa wala pa siya mosulod sa frame. Ang itom nga balaclava gibira paubos sa iyang nawong labaw pa sa epekto kaysa camouflage, apan ang bulletproof vest nga iyang gisul-ob ug ang hinagiban nga iyang gidala nagpatin-aw sa kaseryoso sa sitwasyon sa dalaga.
  
  Ang mga mata sa babaye mga lanaw sa pagkawalay paglaum ug kahadlok. Wala siyay ideya kon unsay iyang nabuhat. Wala ko kabalo nganong gikinahanglan nila. Wala siya masayod kon unsay panginabuhi sa iyang igsuon.
  
  Wala"y sala si Maria Fedak, naghunahuna si Drake, kung adunay bisan kinsa nga wala"y sala karong mga panahona. Nasakpan nga sulagma, nasakpan sa dimalas sa pukot nga mikaylap sa tibuok kalibotan nga misirit ug mikisikisi sa kamatayon, kawalay kasingkasing ug pagdumot.
  
  Mihunong si Drake sa iyang tupad, nagwarawara sa kutsilyo sa iyang tuong kamot, ang pikas gaan nga nagsandig sa pusil. Dili na importante kaniya nga inosente siya. Kadto usa ka balos, dili ubos. Usa ka kinabuhi alang sa usa ka kinabuhi.
  
  Mapailubon siyang naghulat.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak," miingon si Hayden. "Siya imong igsoon, minyo, Mr. Boudreau. Imong igsuon, malimtanon, Mr. Mercenary. Nahadlok ang imong igsoon, Mr. Killer. Wala siya makaila kung kinsa ang iyang igsoon o kung unsa ang iyang gibuhat kanunay. Pero kaila gyud ka niya. Nakaila siya og usa ka mahigugmaong igsoon nga mobisita kaniya kausa o kaduha sa usa ka tuig nga adunay peke nga mga istorya ug mahunahunaon nga mga regalo alang sa iyang mga anak. Ingna ko, Ed, gusto nimo nga modako sila nga walay inahan?"
  
  Nanglurat ang mga mata ni Boudreaux. Kusog kaayo ang iyang hubo nga kahadlok nga naluoy gyud si Hayden kaniya. Apan dili pa karon ang panahon. Ang kinabuhi sa iyang igsoong babaye tinuod nga balanse. Mao nga gipili nila si Matt Drake, usa, nga mag-host.
  
  "Maria". Ang pulong migawas gikan kaniya, makaluluoy ug desperado.
  
  
  ***
  
  
  Halos dili makita ni Drake ang nahadlok nga babaye. Nakita niya si Kennedy nga patay sa iyang mga bukton. Nakita niya ang dugo nga mga kamot ni Ben. Nakita niya ang sad-an nga nawong ni Harrison.
  
  Apan labaw sa tanan iyang nakita si Kovalenko. Ang Hari sa Dugo, ang utok, usa ka tawo nga haw-ang kaayo ug walay pagbati nga siya mahimong usa ka buhi nga patayng lawas. Zombie. Nakita niya ang nawong sa lalaki ug gusto niya nga dugmokon ang kinabuhi sa tanan nga naglibot kaniya.
  
  Gitunol sa iyang mga kamot ang dalaga ug gitak-opan ang iyang tutunlan.
  
  
  ***
  
  
  Mipiyong si Hayden sa monitor. Nagdali si Drake sa mga butang. Si Boudreau halos wala"y panahon sa paghunong. Si Kinimaka mipaingon kaniya, kanunay nga buotan nga tigpataliwala, apan gibira siya ni Alicia Miles pabalik.
  
  "Dili, dako nga tawo. Ipasingot ning mga bastos. Wala silay bisan unsa sa ilang mga kamot gawas sa kamatayon."
  
  Gipugos ni Hayden ang iyang kaugalingon sa pagbiaybiay kang Boudreaux sa paagi nga iyang nahinumdoman nga gibiaybiay siya sa dihang gimandoan niya nga patyon ang iyang mga tawo.
  
  "Mosirit ka ba, Ed, o gusto nimong mahibaloan kon giunsa nila paghimog sushi sa UK?"
  
  Si Boudreaux mitan-aw kaniya uban ang mamumuno nga tinan-awan. Usa ka nipis nga laway ang miagas gikan sa suok sa iyang baba. Ang iyang mga emosyon nag-anam ka maayo kaniya, sama sa ilang gibuhat sa dihang iyang namatikdan ang usa ka pagpatay nga hapit na. Dili gusto ni Hayden nga isira niya ang iyang kaugalingon gikan kaniya.
  
  Duol na si Alicia sa mga bar. "Gisugo nimo ang pagpatay sa akong boyfriend. Dapat malipay ka nga si Drake ang nag dicing ug dili ako. Gipaantos ko unta ang maong bitin nga doble pa ang gidugayon."
  
  Si Boudreau mitan-aw gikan sa usa ngadto sa lain. "Mas maayong siguroon ninyong duha nga dili ko makagawas dinhi. Ipanumpa ko nga putlon ko kamong duha."
  
  "I-save kini." Nabantayan ni Hayden nga gipislit ni Drake ang liog ni Maria Fedak. "Wala na siyay daghang panahon."
  
  Si Boudreau usa ka matig-a nga tawo ug ang iyang nawong sirado. "Ang CIA dili makadaot sa akong igsoon. Siya usa ka lungsoranon sa Estados Unidos."
  
  Karon mituo gyud si Hayden nga wala gyud makuha sa buang. "Paminaw ka nako, buang ka nga bastard," siya mipasirit. "Naa mi sa gubat. Gipatay sa Dugo nga Hari ang mga Amerikano sa yuta sa Amerika. Daghan ang iyang gikidnap. Gusto niya nga huptan kini nga nasud aron lukaton. Wala siya magtagad kanimo o sa imong baho nga igsoon nga babaye!"
  
  May gihunghong si Alicia sa iyang earpiece. Nadungog ni Hayden ang mga instruksyon. Mao usab ang gibuhat ni Kinimaka.
  
  Pati nga si Drake.
  
  Iyang gibuhian ang liog sa babaye ug gikuha ang pusil gikan sa holster niini.
  
  Si Hayden migigot pag-ayo sa iyang mga ngipon nga ang mga ugat sa iyang kalabera misinggit. Ang iyang gut instinct hapit mosinggit kaniya ug sultihan siya nga mohunong. Ang iyang pagtutok sa makadiyot, apan dayon ang iyang pagbansay nagsugod, nagsulti kaniya nga kini ang pinakamaayo nga higayon nga ilang masubay si Kovalenko.
  
  Usa ka kinabuhi aron maluwas ang gatusan o daghan pa.
  
  Namatikdan ni Boudreau ang pagdula sa mga emosyon sa iyang nawong ug kalit nga nakit-an ang iyang kaugalingon sa mga bar, kombinsido, mituyhad sa iyang kamot ug nagngulob.
  
  "Ayaw na buhata. Dili ka mangahas sa pagbuhat niini sa akong manghod nga babaye!"
  
  Maskara nga bato ang nawong ni Hayden. "Katapusang higayon, mamumuno."
  
  "Ang Dugo nga Hari usa ka multo. Alang sa tanan nga akong nahibal-an, kini mahimo nga usa ka pula nga herring. Ganahan siya niini nga matang sa butang."
  
  "Nakasabot. Sulayi kami."
  
  Apan si Boudreau dugay na nga usa ka mersenaryo, usa ka mamumuno sa dugay nga panahon. Ug ang iyang pagdumot sa awtoridad nagbuta sa iyang paghukom. "Adto sa impyerno, bitch."
  
  Nahugno ang kasingkasing ni Hayden, apan iyang gipitik ang monitor sa mikropono sa iyang pulso. "Pusila siya."
  
  Giisa ni Drake ang pusil ug gipunting kini sa iyang ulo. Gipiit sa iyang tudlo ang gatilyo.
  
  Si Boudreaux nagngulob sa kalisang. "Dili! Dugo nga Hari sa-"
  
  Gitugotan ni Drake nga ang makalilisang nga tingog sa buto sa armas malumos sa tanan nga ubang mga tunog. Nabantayan niya nga mibuhagay ang dugo sa kilid sa ulo ni Maria Fedak.
  
  "North Oahu!" Natapos ang Boudreaux. "Didto ang iyang kinadak-ang ranso..." Ang iyang mga pulong mihunong samtang siya naunlod sa salog, nagtan-aw sa iyang patay nga igsoong babaye nga nahagba sa lingkoranan ug nagtan-aw sa nag-agas nga dugo nga bungbong sa iyang luyo. Nakurat siya nga nagtan-aw samtang ang nagsul-ob og balaclava nga numero miduol sa screen hangtod nga napuno kini sa hingpit. Unya gihubo niya ang iyang maskara.
  
  Ang nawong ni Matt Drake bugnaw, layo, ang nawong sa usa ka berdugo nga nahigugma sa iyang trabaho.
  
  Nangurog si Hayden.
  
  
  KAPITULO trese
  
  
  Mikanaog si Matt Drake sa taxi ug gipiyong ang iyang mga mata aron tun-an ang taas nga bilding nga nag-atubang kaniya. Gray ug dili mahulagway, kini ang hingpit nga tabon alang sa usa ka tago nga operasyon sa CIA. Ang lokal nga mga ahente kinahanglan nga mosulod sa underground nga garahe, nga moagi sa daghang mga lut-od sa seguridad. Ang tanan, ahente man o sibilyan, misulod agi sa atubangan nga pultahan, tinuyo nga nagpakita sa ilang kaugalingon nga sayon nga mga target.
  
  Miginhawa siyag lawom, hapit mabuot sa unang higayon kutob sa iyang mahinumduman, ug giduso pag-abli ang pultahan sa usa ka tawo nga nagtuyok. Labing menos kini nga pag-instalar daw seryoso nga giseryoso ang kaluwasan niini. Sa iyang atubangan mao ang usa ka yano nga lamesa, diin naglingkod ang tunga sa dosena nga mga estrikto nga mga lalaki. Sa walay duhaduha daghan pa ang nagtan-aw.
  
  Milakaw siya tabok sa gipasinaw nga tiles nga salog. "Naghulat si Hayden Jay nga makigkita nako."
  
  "Unsa imong pangalan?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Ang stoic nga panagway sa guwardiya medyo natay-og.
  
  "Sigurado nga".
  
  Gihatagan siya sa lalaki og usa ka pagtan-aw nga mahimong gamiton sa usa ka tawo sa dihang makakita sa usa ka sikat nga tawo o usa ka binilanggo. Unya nanawag siya. Paglabay sa usa ka segundo, giubanan niya si Drake sa usa ka mabinantayon nga elevator. Gisulod niya ang yawe ug gipindot ang buton.
  
  Nabatyagan ni Drake nga ang elevator milupad pataas, nga daw sa usa ka unlan sa hangin. Nakahukom siya nga dili na maghunahuna pag-ayo kung unsa ang mahitabo, gipasagdan niya ang mga panghitabo sa ilang kaugalingon. Pag-abli sa pultahan, miatubang siya sa koridor.
  
  Sa kataposan sa koridor nagbarog ang komite aron sa pagtimbaya kaniya.
  
  Si Ben Blake ug ang iyang igsoong babaye nga si Karin. Hayden. Kinimaka. Si Alicia Miles mibarog sa luyo. Wala niya makita si May, apan wala usab niya damha.
  
  Sayop hinuon ang talan-awon. Kinahanglan nga ilakip niini si Kennedy. Katingad-an ang tanan kung wala siya. Migawas siya sa elevator ug misulay sa paghinumdom nga lagmit parehas sila og gibati. Apan naghigda ba sila kada gabii, nagtan-aw sa iyang mga mata, nahibulong nganong wala si Drake aron sa pagluwas kaniya?
  
  Mibarog si Ben sa iyang atubangan ug si Drake, nga walay gisulti, mibira sa batan-ong lalaki ngadto sa iyang mga bukton. Si Karin nagpahiyom nga nahadlok sa abaga sa iyang igsoon ug si Hayden milakaw aron ibutang ang iyang kamot sa iyang abaga.
  
  "Gimingaw mi nimo".
  
  Nagkupot siya pag-ayo. "Salamat".
  
  "Dili kinahanglan nga mag-inusara ka," miingon si Ben.
  
  Miatras si Drake. "Tan-awa," siya miingon, "importante nga matul-id ang usa ka butang. Nausab ko nga tawo. Di na ka makasalig nako, labi na nimo, Ben. Kung nasabtan nimo kini, kamong tanan, nan adunay higayon nga magtinabangay kita. "
  
  "Dili kadto imong-" Si Ben midiretso sa problema, sama sa nahibaloan ni Drake nga iyang buhaton. Si Karin, katingad-an, mao ang kamot sa pangatarungan. Gigunitan niya siya ug gibira sa daplin, gibiyaan si Drake nga usa ka klaro nga agianan padulong sa opisina sa luyo nila.
  
  Miagi siya kanila, miyango sa Kinimaka sa dalan. Gitutokan siya ni Alicia Miles nga seryoso ang mga mata. Nag-antos usab siya sa pagkawala sa usa ka tawo nga iyang minahal.
  
  Mihunong si Drake. "Dili pa kini mahuman, Alicia, bisan pa man. Kini nga bastos kinahanglan nga tangtangon. Kung dili, mahimo niyang sunugon ang kalibutan hangtod sa yuta. "
  
  "Mamatay si Kovalenko nga nagsinggit."
  
  "Aleluya".
  
  Giagian siya ni Drake sa kwarto. Duha ka dagkong kompyuter ang naglingkod sa iyang tuo, ang mga hard drive nga nag-alirong ug nag-klik samtang sila nangita ug nagkarga sa datos. Sa atubangan niini mao ang usa ka parisan sa salog-taas nga mga bulletproof nga mga bintana nga nag-umbaw sa Miami Beach. Sa kalit lang naigo siya sa imahe ni Wells nga nagpakaaron-ingnon nga usa ka pervert ug nangayo og sniper scope aron makita niya ang mga tanned nga lawas didto.
  
  Kini nga panghunahuna nakapahunahuna niya. Mao kadto ang unang higayon nga nahunahunaan niya nga maayo si Welles sukad gipatay si Kennedy. Si Wells namatay sa usa ka makalilisang nga kamatayon sa mga kamot ni Alicia o May. Wala siya kabalo kung hain, ug wala siya kabalo ngano.
  
  Nadungog niya ang uban nga nagsunod kaniya. "So..." Gitutokan niya ang talan-awon. "Kanus-a kita moadto sa Hawaii?"
  
  "Sa buntag," miingon si Hayden. "Daghan sa among mga kabtangan nakakonsentrar na karon sa Oahu. Among gisusi usab ang ubang mga isla tungod kay nahibal-an nga ang Kovalenko adunay labaw sa usa ka ranso. Siyempre, nahibal-an na usab nga siya usa ka batid sa pagpanglimbong, busa nagpadayon kami sa pagsubay sa ubang mga lead sa lain-laing mga rehiyon sa kalibutan.
  
  "Maayo. Nahinumdom ko sa mga pakisayran sa Captain Cook, Diamond Head ug Hell's Gate. Mao ba kini ang imong gitinguha?"
  
  Gikuha ni Ben. "Medyo, oo. Apan si Cook mitugpa sa Kauai, dili sa Oahu. Iya-" Kalit nga natapos ang monologo. "Hmm, sa laktod nga pagkasulti. Wala miy nakit-an nga dili kasagaran. Bye."
  
  "Walay direktang koneksyon tali sa Cook ug Diamond Head?"
  
  "Among gitrabaho kini". Namulong si Karin nga medyo depensiba.
  
  "Apan siya natawo sa Yorkshire," dugang ni Ben, nga nagsulay sa bag-ong babag ni Drake. "Nahibal-an nimo, ang Yuta sa Diyos."
  
  Morag wala gani makadungog si Drake sa gisulti sa iyang higala. "Unsa ka dugay siya migugol sa Hawaii?"
  
  "Mga bulan," miingon si Karin. "Mibalik siya didto labing menos kaduha."
  
  "Tingali nabisitahan niya ang matag isla kaniadto. Ang kinahanglan nimong buhaton mao ang pagsusi sa iyang mga troso, dili sa iyang kasaysayan o mga nahimo. Kinahanglan naton mahibal-an ang bahin sa mga butang nga dili siya bantog. "
  
  "Kining..." Mihunong si Karin. "Kini makatarunganon kaayo."
  
  Wala motingog si Ben. Wala pa nahuman si Karin. "Ang nahibal-an namon mao kini: ang diyos sa kalayo, kilat ug mga bulkan sa Hawaii usa ka babaye nga ginganlag Pele. Siya usa ka sikat nga tawo sa daghang karaan nga mga sugilanon sa Hawaii. Ang iyang balay giingon nga naa sa ibabaw sa usa sa labing aktibo nga mga bulkan sa kalibutan, apan kini sa Big Island, dili sa Oahu.
  
  "Kini ra tanan?" kadiyot nga pangutana ni Drake.
  
  "Dili. Samtang ang kadaghanan sa mga istorya bahin sa iyang mga igsoon nga babaye, ang pipila ka mga leyenda nagsulti bahin sa Ganghaan ni Pele. Ang ganghaan nagpadulong sa kalayo ug ang kasingkasing sa usa ka bulkan-mao ba kana kanimo sama sa Impiyerno?"
  
  "Tingali kini usa ka metapora," ni Kinimaka nga wala maghunahuna, dayon namula. "Aw, mahimo nga. Kabalo ka..."
  
  Si Alicia maoy unang mikatawa. "Salamat sa Dios bisan adunay lain nga adunay pagbati sa pagpakatawa." Nanghupaw siya, dayon midugang, "No offense," sa usa ka tingog nga nagpakita nga wala niya igsapayan kung giunsa siya pagtratar sa mga tawo.
  
  "Pele's Gate mahimong mapuslanon," miingon si Drake. "Ipadayon ang maayong buhat. Magkita ta sa buntag".
  
  "Dili ka magpabilin?" Si Ben misinggit, klaro nga naglaum nga siya adunay higayon nga makigsulti sa iyang higala.
  
  "Dili". Mitutok si Drake sa bentana dihang ang adlaw nagsugod sa pagsalop sa dagat. "Aduna koy maadtoan karong gabhiona."
  
  
  KAPITULO 14
  
  
  Migawas si Drake sa kwarto nga wala molingi sa likod. Sama sa gipaabot, naabtan siya ni Hayden sa dihang mosulod na siya sa elevator.
  
  "Drake, hinayhinay. Maayo ra siya?"
  
  "Nasayod ka nga maayo siya. Nakita nimo siya sa video stream."
  
  Gikuptan ni Hayden ang iyang kamot. "Nasayod ka sa akong gipasabot."
  
  "Maayo ra siya. Kinahanglan kini tan-awon nga maayo, nahibal-an nimo kana. Si Boudreaux tingali naghunahuna nga kini tinuod.
  
  "Oo".
  
  "Unta nakita nako siya nga nagbuwag."
  
  "Aw, ako ang iyang gidunggab, mao nga nalipay ko, salamat kanimo."
  
  Gipindot ni Drake ang buton para sa unang andana. "Kinahanglang kauban na sa imong mga ahente ang iyang igsuon. Ila siyang dad-on sa ospital ug limpyohan. Ang peke nga dugo usa ka yawa nga naghunahuna sa iyang kaugalingon nga negosyo, nahibal-an nimo. "
  
  "Si Boudreau mas nabuang, kung mahimo kana. Sa dihang mitindog ang iyang igsoon, buhi-" Milingo-lingo si Hayden. "Katapusang pagkahugno."
  
  "Ang plano milampos. Nindot kadto nga ideya," giingnan siya ni Drake. "Nakadawat mi og impormasyon. Kini takus niini ".
  
  Miyango si Hayden. "Kabalo ko. Nalipay lang ako nga ang maniac naa sa likod sa mga rehas. "
  
  Misulod si Drake sa elevator ug naghulat nga sirado ang mga pultahan. "Kon naa ra sa akoa," miingon siya dihang nawala si Hayden sa panan-aw. "Akong pusilon ang bastard sa iyang selda."
  
  
  ***
  
  
  Misakay og taxi si Drake paingon sa Biscayne Boulevard ug mipaingon sa Bayside shopping plaza. Ang tawo nga mitawag kaniya, morag hilomon, dili sigurado ug hingpit nga wala sa kinaiya, gusto nga makigkita sa gawas sa Bubba Gump's. Si Drake adunay kadiyot sa pagpakatawa ug gisugyot ang Hooters, usa ka lugar nga tingali mas angay alang kanila, apan si May milihok nga ingon nga wala siya makadungog kaniya.
  
  Si Drake miduyog sa panon sa katawhan, naminaw sa saba nga kalingawan sa iyang palibot ug mibati nga hingpit nga wala sa lugar. Sa unsang paagi kining mga tawhana malipay pag-ayo sa dihang nawad-an siyag butang nga mahal kaayo? Sa unsang paagi sila wala magtagad?
  
  Ang iyang tutonlan nauga ug ang iyang mga ngabil nabuak. Ang bar sa Bubba Gump misinyas. Tingali malunod siya og pipila sa dili pa siya moabot. Apan, wala siyay mga ilusyon; kini kinahanglan nga mohunong. Kon moadto siya sa Hawaii aron pangitaon ang mamumuno sa babaye nga iyang gihigugma, kung manimalos siya imbes nga mabiktima, kini na unta ang kataposang higayon.
  
  Kini kinahanglan nga.
  
  Iduso na unta niya ang pultahan dihang gisinggitan siya ni Mai. Diha ra siya, nagsandig sa usa ka haligi nga wala pay unom ka piye gikan kanako. Kon siya pa ang kaaway, patay na unta siya karon.
  
  Ang iyang determinasyon alang sa kabangis ug panimalos walay bili nga walay pagtagad ug kasinatian.
  
  Mipadulong si Mai sa restaurant, gisundan siya ni Drake. Milingkod sila sa bar ug mi-order sa Lava Flows agig pasidungog sa umaabot nilang biyahe sa Hawaii.
  
  Nagpabiling hilom si Drake. Wala pa niya makita si Mai Kitano nga gikulbaan kaniadto. Wala pa siya makakita kaniya nga nahadlok kaniadto. Dili niya mahanduraw ang usa ka senaryo nga makapasuko kaniya.
  
  Ug unya nahugno na usab ang iyang kalibutan.
  
  "Gikidnap ni Kovalenko ang akong igsoong babaye, si Chika, gikan sa Tokyo. Daghang bulan ang milabay. Gitagoan niya siya nga binihag sukad niadto." Miginhawag lawom si Mai.
  
  "Nakasabot ko. Nakasabot ko sa imong gibuhat," ni Drake nga naghunghong. Klaro kaayo. Ang pamilya kanunay nga nag-una.
  
  "Siya adunay usa ka aparato."
  
  "Oo".
  
  "Mianhi ko sa US aron pangitaon siya. Aron makit-an si Kovalenko. Pero napakyas ko hangtod nga nikontak ka sa imong mga amiga nako. Utangan ko nimo".
  
  "Wala namo siya luwasa. Gibuhat nimo."
  
  "Gihatagan mo ako og paglaum, gihimo mo ako nga bahin sa team."
  
  "Kabahin gihapon ka sa team. Ug ayaw kalimti nga adunay laing remedyo ang gobyerno. Dili sila mohunong."
  
  "Gawas kon ang usa kanila adunay usa ka minahal sa pagkabihag."
  
  Nahibal-an ni Drake kung unsa ang nahitabo sa asawa ni Gates, apan wala"y gisulti. "Kinahanglan ka namo sa Hawaii, Mai. Kung gusto namon nga mapildi kini nga tawo, kinahanglan namon ang labing kaayo. Ang gobyerno nahibalo niini. Mao nga ikaw, si Alicia ug ang uban gitugotan nga mobiya."
  
  "Ug ikaw?"
  
  "Ug ako".
  
  "Unsa man ang imong mga minahal, Drake? Ang Duguong Hari ba naningkamot sa pagbuhat sa iyang pagpanimalos?"
  
  Mikiyod si Drake. "Napakyas siya."
  
  "Ug bisan pa siya magpadayon sa pagsulay."
  
  "Ligtas ba ang imong igsoong babaye?" Nagkinahanglan ba siya ug dugang panalipod? Nakaila kog mga tawo-"
  
  "Giatiman kana, salamat."
  
  Gitun-an ni Drake ang wala matandog nga ilimnon. "Unya kining tanan matapos sa Hawaii," ingon niya. "Ug karon nga hapit na namon kini makit-an, kini sa dili madugay."
  
  Dugay nga gihigop ni Mai ang iyang ilimnon. "Mangandam na siya, Drake. Giplano niya kini sulod sa usa ka dekada."
  
  "Kini mao ang yuta sa kalayo," siya miingon. "Idugang si Kovalenko ug ang uban kanamo sa kana nga equation, ug kini nga tibuuk nga lugar mahimong mobuto."
  
  
  ***
  
  
  Gitan-aw niya si May nga milakaw paingon sa parkinganan ug mipaingon sa iyang gituohan nga posibleng anaa ang taxi. Ang kinabuhi sa gabii sa Miami puno na. Ang alkohol dili lamang ang paagi sa pagkahubog nga magamit, ug ang kombinasyon sa walay katapusan, makapahimuot nga mga gabii, matahum nga mga lalaki ug babaye, ug dinamikong mga melodiya nagtrabaho pag-ayo aron mapataas bisan ang iyang nagbandera nga moral.
  
  Milingi siya sa eskina ug ang marina miabli sa iyang atubangan - mga yate nga nagpasigarbo sa ilang lugar, mga tawo nga nagpuno sa mga agianan, usa ka bukas nga restawran nga puno sa matahum nga mga tawo nga wala"y pagtagad sa bisan unsang butang sa kalibutan.
  
  Daghang salamat sa mga tawo sama ni Matt Drake.
  
  Mibalik siya. Mibagting ang iyang selpon nianang makahahadlok, mananoy nga melodiya.
  
  Dali nga pindota ang buton. "Oo nga?"
  
  "Matt? Maayong hapon. Hello." Ang maayong mga tono sa usa ka edukasyon sa Oxford nakurat kaniya.
  
  "Dal?" - ingon siya. "Torsten Dahl?"
  
  "Sigurado. Kinsa pa ang maayo nga paminawon?"
  
  Natarantar si Drake. "Maayo ra ang tanan?"
  
  "Ayawg kabalaka, higala. Maayo ang tanan niining bahina sa kalibotan. Nindot ang Iceland. Nindot ang mga bata. Ang asawa kay... asawa. Kumusta ang kahimtang ni Kovalenko?"
  
  "Nakakita mi," ni Drake nga nagpahiyom. "Hapit. Nahibal-an namon kung asa mangita. Adunay pipila ka paglihok nga nagpadayon karon ug kinahanglan nga naa kami sa Hawaii ugma.
  
  "Perpekto. Aw, ang rason sa akong pagtawag mahimong mapuslanon kanimo o dili. Makahukom ka sa imong kaugalingon. Sama sa imong nahibal-an, ang pagsuhid sa Lubnganan sa mga Diyos nagpadayon nga mabinantayon. Nahinumdom ka ba kung giunsa ko sa kastilyo ni Frey nga nagtindog sa ngilit sa lubnganan ni Odin nga nagbitay ang akong dila? Nahinumdom ka ba sa among nakit-an?"
  
  Nahinumdom si Drake sa iyang katingala. "Sigurado nga".
  
  "Tuohi ako sa dihang ako moingon nga kita makakitag mga bahandi nga katumbas o labaw pa niini halos kada adlaw. Apan usa ka butang nga mas kalibutanon ang nakadani sa akong atensyon karong buntaga, labi na tungod kay kini nagpahinumdom kanako kanimo. "
  
  Si Drake mipaingon sa hiktin nga eskinita aron mas madungog ang Swede. "Nahinumdom ka nako? Nakaplagan ba nimo si Hercules?
  
  "Dili. Apan nakakita kamig mga timailhan sa mga bungbong sa matag niche sa lubnganan. Gitagoan sila luyo sa mga bahandi, mao nga sa sinugdan dili sila mamatikdan."
  
  Nag-ubo si Drake. "Mga marka?"
  
  "Gipares nila ang litrato nga imong gipadala kanako."
  
  Nagdugay si Drake, ug dayon ang kilat miigo sa iyang kasingkasing. "Paghulat. You mean pareha ra sa picture nga akong gipadala? Ang swirl image nga among nakit-an sa time travel device?"
  
  "Abi nakog mopaak ka niini, akong higala. Oo, kini nga mga marka - o mga kulot, ingon sa imong giingon.
  
  Nahilom sa makadiyot si Drake. Kung ang mga marka sa Lubnganan sa mga Dios motakdo sa mga marka nga ilang nakit-an sa karaang mga himan sa transportasyon, nan kana nagpasabut nga sila gikan sa parehas nga panahon.
  
  Namulong si Drake pinaagi sa uga nga baba. "Nagpasabot nga-"
  
  Apan si Thorsten Dahl naghunahuna na sa tanan. "Nga ang mga diyos nagbuhat ug mga himan alang sa katuyoan sa pagbiyahe sa panahon. Kon imong hunahunaon kini, kini makatarunganon. Gikan sa among nakit-an sa lubnganan ni Odin, nahibal-an namon nga naglungtad sila. Karon nahibal-an namon kung giunsa nila pagmaniobra ang paglabay sa panahon. "
  
  
  KAPITULO KINSE
  
  
  Ang Dugo nga Hari nagbarog sa daplin sa iyang gamay nga reserba, nagtan-aw samtang ang pipila sa iyang mga tigre sa Bengal migukod sa usa ka gamay nga osa nga gibuhian alang kanila. Naputol ang iyang emosyon. Sa usa ka bahin, kini usa ka kalipay sa pagpanag-iya ug pagtan-aw sa kalingawan sa usa sa labing kadaghan nga makina sa pagpatay nga nahimo sukad sa planeta. Sa laing bahin, usa ka naghilak nga kaulaw nga sila gibihag. Mas angayan sila.
  
  Dili sama sa iyang tawhanon nga mga bihag. Takos sila sa ilang makuha.
  
  Boudreau.
  
  Milingi ang Haring Dugo dihang nakadungog siyag daghang tawo nga naglakaw tabok sa sagbot. "Mr. Boudreau," mibahad siya. "Giunsa ang pagkabilanggo sa CIA?"
  
  Ang tawo mihunong pipila ka yarda ang gilay-on, naghatag kaniya sa pagtahud nga iyang gikinahanglan, apan mitan-aw kaniya nga walay kahadlok. "Mas lisud kay sa akong gihunahuna," miangkon siya. "Salamat sa hilom nga pagkuha."
  
  Mihunong ang Duguong Hari. Nabatyagan niya ang mga tigre sa iyang luyo, nga naggukod sa nahadlok nga osa. Ang lagsaw misirit ug midagan palayo, gidaog sa kalisang, dili makaatubang sa iyang kaugalingong kamatayon. Si Boudreau dili ingon niana. Ang Dugo nga Hari nagpakita kaniya og usa ka matang sa pagtahud.
  
  "Nalabwan ka ba ni Matt Drake?"
  
  "Ang CIA nahimo nga labi ka mapuslanon kaysa sa akong gilauman. Mao ra na".
  
  "Nahibal-an nimo nga kung ako adunay pusil, ang pagkamatay sa imong igsoon dili unta peke."
  
  Ang kahilom ni Boudreaux nagpakita nga nakasabot siya.
  
  "Miabot na ang panahon sa paglihok," miingon ang Dugo nga Hari. "Nagkinahanglan kog tawo nga moguba sa ubang mga ranso. Ang sa Kauai ug ang Big Island. Mahimo ba nimo kini alang kanako?"
  
  Ang tawo nga iyang gisugo nga luwason gikan sa tibuok kinabuhi nga pagkabilanggo kalit nga nakakaplag ug paglaom. "Mahimo ko kini."
  
  "Kinahanglan nimong patyon ang matag bihag. Matag lalaki, babaye ug bata. Mahimo nimo kini?"
  
  "Oo nga sir".
  
  Misandig sa unahan ang Duguong Hari. "Sigurado ka?"
  
  "Buhaton ko ang bisan unsa nga imong ipabuhat kanako."
  
  Ang Dugo nga Hari wala magpakita sa gawas nga emosyon, apan nalipay. Si Boudreau mao ang iyang labing takos nga manggugubat ug komandante. Maayo kay nagpabilin siyang loyal.
  
  "Unya lakaw ug pangandam. Naghulat ako sa imong mga panudlo."
  
  Gidala sa iyang mga tawo ang Amerikano palayo, ug ang Blood King misenyas sa usa ka tawo nga maghulat sa luyo. Si Claude kadto, ang manedyer sa iyang ranso sa Oahu.
  
  "Sa akong giingon, Claude, niabot na ang panahon. Andam ka na ba, ha?"
  
  "Giandam na ang tanan. Hangtud kanus-a kita kinahanglan nga maghulat? "
  
  "Magpabilin ka hangtod nga mamatay ka," misinggit ang Dugo nga Hari. "Unya ang imong utang kanako mabayran. Kabahin ka sa pagkalinga. Siyempre, kini gamay ra nga bahin, apan ang imong sakripisyo takus niini.
  
  Nagpabiling hilom ang iyang superbisor sa Oahu.
  
  "Nahasol ka ba?"
  
  "Dili. Dili sir."
  
  "Maayo ni. Ug sa higayon nga atong ipunting ang ilang pagtagad sa ranso, imong ablihan ang lokal nga mga selula sa isla. Ako ang moagi sa mga Ganghaan sa Impiyerno, apan ang Hawaii masunog."
  
  
  KAPITULO 16
  
  
  Ang CIA private jet naglupad sa gihabogon nga katloan ug siyam ka libo ka tiil. Gituyok-tuyok ni Matt Drake ang yelo sa iyang walay sulod nga baso ug gibuak ang tabon alang sa laing gamay nga whisky. Nag-inusara siya nga naglingkod sa luyo sa ayroplano, naglaum nga ilang tahuron ang iyang pag-inusara. Apan ang kanunay nga pagtan-aw sa kilid ug masuk-anon nga mga paghunghong nagsulti kaniya nga ang 'welcome back' nga van sa dili madugay mohunong sa iyang tupad.
  
  Ug ang whiskey wala pa magsugod sa akong kakulba.
  
  Si Hayden milingkod sa atbang niya, Kinimaka tupad niya. Bisan pa sa kinaiya sa iyang misyon, ang Hawaiian ingon og malipayon nga mibalik sa iyang yutang natawhan. Ang iyang pamilya gibantayan pag-ayo, apan ang kanunay nga malaumon nga higante ingon og medyo masaligon nga siya adunay higayon nga makita sila.
  
  Si Hayden nakigsulti kang Jonathan Gates sa satellite phone. "Tatlo pa? Total nga baynte uno ka piniriso, sir. Aw, oo, sigurado ko nga adunay labaw pa niana. Ug wala pa ang lokasyon. Salamat".
  
  Giputol ni Hayden ang koneksyon ug giduko ang iyang ulo. "Dili na nako siya maestorya. Giunsa nimo pagpakigsulti ang usa ka lalaki kansang asawa bag-o lang gipatay? Unsa man ang imong isulti?"
  
  Gitan-aw siya ni Drake. Nagkinahanglan kini og kadiyot, apan gibalik niya ang iyang haunted nga panan-aw ngadto kaniya. "Pasayloa ko, Matt. Wala ko maghunahuna. Daghan kaayo ang nahitabo."
  
  Miyango si Drake ug gihubo ang iyang baso. "Dili ba kinahanglan nga magbakasyon si Gates?"
  
  "Ang kahimtang dili kaayo lig-on." Gipilit ni Hayden ang telepono sa iyang tuhod. "Sa gubat, walay usa nga mawala sa luyo."
  
  Mipahiyom si Drake sa kabalingag. "Wala ko maghunahuna nga ang Hawaii ingon ka dako."
  
  "Buot ipasabot, nganong wala pa man silay nakit-an bisan usa sa iyang mga ranso? Aw, dili kini dako nga butang. Apan adunay usa ka makalilisang nga daghang dili masulud nga kalasangan, mga bungtod ug mga walog. Ang mga ranso lagmit gi-camouflag usab. Ug ang Dugo nga Hari giandam alang kanato. Ang Washington daw naghunahuna nga ang mga lokal makatabang kanamo labaw pa sa regular nga mga trabahante.
  
  Nitaas ang kilay ni Drake. "Katingalahan, tingali husto sila. Dinhi mosulod ang among mahigalaon nga higante. "
  
  Gihatagan siya ni Mano og lapad, relaks nga pahiyom. "Nakaila gyud ko sa kadaghanan sa mga tawo sa Honolulu."
  
  Usa ka blur ang mitungha, ug si Ben Blake kalit nga mitungha sa iyang tupad. Gitutokan ni Drake ang ulitawo. Kini ang unang higayon nga sila nagkita gayod sukad sa pagkamatay ni Kennedy. Miulbo ang usa ka balud sa emosyon sa sulod niya, nga dali niyang gipugngan ug gitagoan pinaagi sa paghigop na usab.
  
  "Paspas kaayo ning tanan, pare. Wala ko kapugong. Giluwas ko niya, pero... pero dili nako siya maluwas."
  
  "Dili ko nimo mabasol. Dili nimo kini sala."
  
  "Pero mibiya ka."
  
  Gitan-aw ni Drake si Karin, igsoon ni Ben, nga nagtan-aw sa iyang igsoon nga adunay kasuko nga mga mata. Dayag nga ilang gihisgutan ang walay paglubad nga paglihok ni Ben, ug siya miadto batok sa lugas. Giablihan ni Drake ang laing whiskey ug misandig sa iyang lingkuranan, ang iyang panan-aw wala maglihok. "Mga usa ka libo ka tuig kanhi, miapil ko sa SAS. Ang labing maayo nga pwersa sa panggubatan sa kalibutan. Adunay rason nga sila ang pinakamaayo, Ben. Lakip sa ubang mga butang, kini tungod kay sila mapintas nga mga tawo. Walay kaluoy. Ang mga mamumuno. Dili sila sama sa Matt Drake nga imong nahibal-an. O bisan sama ni Matt Drake, nga nangita sa mga bukog ni Odin. Kini si Matt Drake wala sa SAS. Usa siya ka sibilyan."
  
  "Ug karon?"
  
  "Samtang buhi pa ang Blood King ug anaa pa ang Vendetta, dili ako mahimong sibilyan. Dili igsapayan kung unsa ka daotan ang akong gusto."
  
  Milingiw si Ben. "Nakasabot ko".
  
  Natingala si Drake. Milingi siya sa katunga dihang mibarog si Ben ug milakaw balik sa iyang gilingkoran. Tingali ang batan-ong lalaki nagsugod sa pagtubo.
  
  Kung ang miaging tulo ka bulan wala nagpadali niini nga proseso, wala"y mahitabo.
  
  Gitan-aw siya ni Hayden. "Kauban siya niya, kabalo ka. Sa dihang namatay siya. Lisod sab alang niya."
  
  Mitulon si Drake ug walay gisulti. Mihuot ang iyang tutonlan ug mao na lang ang iyang mahimo nga dili mohilak. Usa ka lalaki gikan sa SAS. Ang whiskey nagbilin ug init nga timaan sa gahong sa akong tiyan. Pagkataudtaod nangutana siya, "Kumusta ang imong bitiis?"
  
  "Sakit. Makalakaw ko ug makadagan pa. Dili ko gusto nga makig-away kang Boudreau sulod sa pipila ka semana bisan pa.
  
  "Basta naa siya sa prisohan, dili na nimo kinahanglan."
  
  Nakuha sa iyang atensyon ang kaguliyang. Si Mai ug Alicia nanglingkod og daghang laray sa unahan ug tabok sa aisle gikan sa usag usa. Ang relasyon tali sa duha ka mga babaye dili gayud labaw sa katugnaw, apan adunay usa ka butang nga nakapasuko kanilang duha.
  
  "Gikompromiso mo kami!" Nagsugod sa pagsiyagit si Alicia. "Aron maluwas ang akong kaugalingong maldito nga igsoon nga babaye. Unsaon man nila pagpangita og hotel?"
  
  Mipahawa si Drake sa iyang gilingkoran ug mipaingon sa aisle. Ang kataposang butang nga iyang gikinahanglan sa pagkalagiw mao ang away tali sa duha sa pinakapatay nga mga babaye nga iyang nailhan sukad.
  
  "Namatay si Hudson sa maong hotel," ni Alicia. "Gipusil nila siya samtang... samtang-" Gilingo-lingo niya ang iyang ulo. "Kini ba ang imong impormasyon, Kitano? Gihagit ko ikaw sa pagsulti sa tinuod."
  
  Misulod si Alicia sa aisle. Mitindog si Mai aron tan-awon ang iyang nawong. Ang duha ka babaye halos mag-ilong sa ilong. Mibalik si Mai aron mahatagan og luna ang iyang kaugalingon. Ang usa ka walay kasinatian nga tigpaniid tingali naghunahuna nga kini usa ka timaan sa kahuyang sa bahin sa Hapon nga babaye.
  
  Nahibal-an ni Drake nga kini usa ka makamatay nga timaan.
  
  Nagdali siya sa unahan. "Hunong!"
  
  "Ang akong igsoong babaye nagkantidad ug napulo ka Hudsons."
  
  Misinggit si Alicia. "Karon mokuha kog Mayo-oras!"
  
  Nasayod si Drake nga dili moatras si May. Mas sayon unta nga isulti kang Alicia ang iyang nahibaloan na-nga gitugyan ni Hudson ang iyang kaugalingon-apan ang garbo ni Mai Kitano dili motugot kaniya sa paghatag. Nasakitan si Alicia. Mibalos si Mai. Mibalhin si Alicia sa kilid aron hatagan og dugang luna ang iyang kaugalingon. Giatake siya ni Mai.
  
  Nagdali si Drake padulong kanila.
  
  Si Alicia mihimo og sipa, milakaw sa unahan ug gilabay ang iyang siko sa nawong ni May. Ang Hapon nga manggugubat wala maglihok, apan gilingi gamay ang iyang ulo, nga gitugotan ang pagbunal sa pagtaghoy sa usa ka milimetro gikan kaniya.
  
  Naigo og kusog ni Mai si Alicia sa gusok. Adunay usa ka taas nga sitsit sa pag-ikyas sa gininhawa, ug si Alicia nagsuray-suray balik batok sa bulkhead. Nag-abante si May.
  
  Si Hayden milukso sa iyang mga tiil, nagsinggit. Si Ben ug Karin mibarog usab, parehong kuryoso kon kinsay modaog sa away. Kusog nga misulod si Drake, gitukmod si May sa lingkoranan tupad niya ug giputol ang kamot sa tutunlan ni Alicia.
  
  "Hunong." Ang iyang tingog sama ka hilom sa lubnganan, apan puno sa hulga. "Walay labot niini ang imong patay nga fucking boyfriend. Ug ang imong igsoong babaye usab." Mitutok siya kang May. "Kaaway si Kovalenko. Sa higayon nga kana nga bastard mahimong FUBAR, mahimo nimong ipaglaban ang tanan nimo nga gusto, apan tipigi kini hangtod unya.
  
  Gibali ni Alicia ang iyang bukton. "Kinahanglan nga mamatay ang babaye tungod sa iyang gibuhat."
  
  Wala mipisik ang mata ni Mai. "Mas grabe pa ang imong nahimo, Alicia."
  
  Nakita ni Drake nga misiga na usab ang kalayo sa mga mata ni Alicia. Gisulti niya ang bugtong butang nga naa sa iyang hunahuna. "Imbes nga maglalis, basin mahimo nimong ipasabot kanako kon kinsa kaninyo ang tinuod nga nagpatay kang Wells. Ug ngano."
  
  Ang away milapas na kanila.
  
  Si Hayden diha ra sa iyang luyo."Si Hudson gisubay gamit ang high-tech nga tracking device, si Miles. Nahibal-an nimo kini. Walay usa dinhi nga nalipay sa paagi nga gihatag ni Mai ang device." Adunay puthaw sa iyang tingog. "Wala pay labot kung giunsa niya kini nakuha. Pero bisan ako nakasabot nganong nabuhat to niya. Pipila ka mga dagkong opisyal sa gobyerno ang nag-agi sa samang butang. Nagduwa na si Kovalenko sa iyang kataposang duwa, ug halos wala na kami makaabot sa ikaduhang base. Ug kung ang mga pagtulo wala ma-sealed-"
  
  Misinggit si Alicia ug mibalik sa iyang gilingkoran. Nakakita si Drake og laing stack sa mga miniature ug mibalik sa aisle ngadto sa iyang kaugalingon. Mitan-aw siyag diretso sa unahan, dili pa gustong magsugod ug panag-estorya sa iyang suod nga higala.
  
  Apan sa dalan, si Ben mipaduol kaniya. "FUBAR?"
  
  "Gibuang nga dili mailhan."
  
  
  KAPITULO 17
  
  
  Sa wala pa sila mitugpa, si Hayden nakadawat og tawag nga si Ed Boudreau nakaikyas gikan sa prisohan sa CIA. Ang Blood King migamit ug insider ug, supak sa iyang kaugalingong gusto, gikuha si Boudreau sa usa ka maalamon, walay samok nga operasyon.
  
  "Kamo nga mga tawo wala gayud makakat-on og bisan unsa," giingnan siya ni Drake, ug wala siya matingala sa dihang wala siyay ikasulti agig tubag.
  
  Ang tugpahanan sa Honolulu mikidlap sa usa ka hanap, ingon usab ang paspas nga pagsakay sa awto padulong sa lungsod. Sa kataposang higayon nga didto sila sa Hawaii, ilang giatake ang mansyon ni Davor Babic ug gibutang sa listahan sa mga suspek sa iyang anak nga si Blanca. Morag seryoso niadtong higayona.
  
  Unya si Dmitry Kovalenko nagpakita.
  
  Ang Honolulu usa ka puliking siyudad, dili sama sa kadaghanan sa mga siyudad sa Amerika o Uropa. Apan sa unsa nga paagi, ang yano nga paghunahuna nga ang Waikiki Beach dili molapas sa baynte minutos ang gilay-on nakapahumok bisan sa masulub-on nga mga hunahuna ni Drake.
  
  Sayo sa gabii ug gikapoy silang tanan. Apan si Ben ug Karin miinsistir nga modiretso sila sa CIA building ug magkonektar sa lokal nga network. Silang duha naghinam-hinam sa pagsugod sa pagkalot sa nahimutangan sa mga journal ni Captain Cook. Hapit mapahiyumon si Drake pagkadungog niini. Kanunay nga ganahan si Ben sa mga tigmo.
  
  Gipaspasan ni Hayden ang mga papeles ug sa wala madugay nakit-an nila ang ilang kaugalingon sa laing gamay nga opisina, susama sa ilang gibiyaan sa Miami. Ang bugtong kalainan mao nga gikan sa bintana makita nila ang taas nga mga hotel sa Waikiki, ang bantog nga Top of Waikiki revolving restaurant ug, sa layo, ang pinakadako nga atraksyon sa Oahu, ang dugay na nga natulog nga bulkan nga nailhan nga Diamond Head.
  
  "God, gusto ko nga mopuyo dinhi," ni Karin nga nanghupaw.
  
  "Mituo ko," ni Kinimaka nga nag-ungol. "Bisan tuod sigurado ko nga kadaghanan sa mga bakasyonista mogugol ug mas daghang panahon dinhi kay kanako."
  
  "Uy, didto ka sa Everglades dili pa lang dugay," ni Hayden nga mibiaybiay samtang iyang gikonektar ang mga kompyuter ni Ben ug Karin ngadto sa pribilihiyo nga sistema. "Ug nahimamat ang usa sa mga lokal."
  
  Nalibog kadiyot si Kinimaka, unya mingisi. "Buaya ang imong gipasabot? Makalingaw kaayo, oo."
  
  Nahuman ni Hayden ang iyang gibuhat ug mitan-aw sa palibot. "Unsa man ang usa ka dali nga panihapon ug usa ka sayo nga higdaanan? Magsugod mig trabaho sa kadlawon."
  
  Dihay mga pagyango ug pagbagulbol sa pag-uyon. Sa dihang misugot si May, mibiya si Alicia. Gibantayan siya ni Drake sa wala pa molingi sa iyang mga kauban. "Kinahanglang mahibaloan ninyong tanan ang usa ka butang nga akong nakat-onan karong adlawa. Akong gibati nga kini mahimong usa sa labing hinungdanon nga mga piraso sa kasayuran nga among ipadayag. " Naghimo siya og usa ka paghunong. "Gikontak ko ni Dahl kagahapon."
  
  "Torsten?" Misinggit si Ben. "Kumusta ang buang nga Swede? Sa kataposang higayon nga nakita nako siya, siya nagtutok sa mga bukog ni Odin."
  
  Nagpakaaron-ingnon si Drake nga walay mibabag kaniya. "Samtang nagsuhid sa Tomb of the Gods, nakit-an nila ang mga marka nga katumbas sa mga swirl nga among nakit-an sa mga aparato sa pagbalhin."
  
  "Makanunayon?" - Mipalanog si Hayden. "Unsa ka consistent?"
  
  "Parehas gyud sila."
  
  Ang utok ni Ben nagsugod sa pagtrabaho sa bug-os nga kapasidad. "Kini nagpasabut nga ang parehas nga mga tawo nga nagtukod sa Lubnganan naghimo usab sa mga aparato. Kini usa ka kabuang. Ang teorya mao nga ang mga diyos nagtukod sa ilang kaugalingon nga mga lubnganan ug literal nga naghigda aron mamatay, samtang gipalugwayan ang kinabuhi pinaagi sa dinaghang pagkapuo. Karon giingon nimo nga naghimo usab sila mga aparato sa pagbiyahe sa oras? " Mihunong si Ben. "Sa tinuud, makatarunganon kini-"
  
  Gilingo-lingo ni Karin ang iyang ulo, mitan-aw kaniya. "Buang. Siyempre, kini makatarunganon. Busa sila mibiyahe sa panahon, nagmaniobra sa mga panghitabo ug nagmugna sa mga destinasyon sa mga tawo.
  
  Hilom nga mitalikod si Matt Drake. "Magkita ta sa buntag."
  
  
  ***
  
  
  Ang hangin sa kagabhion hayahay, init sa tropiko, ug gamay nga lami sa Dagat Pasipiko. Nagsuroysuroy si Drake sa kadalanan hangtod nga nakakita siya og bukas nga bar. Kinahanglan nga lahi ang mga kliyente sa ubang mga bar sa ubang mga nasud, di ba? Tuod man, paraiso kadto. Unya nganong nagduwa pa man ug pool ang mga lifers, morag tag-iya nila ang lugar? Ngano nga adunay usa ka hubog nga naglingkod sa tumoy sa bar nga ang iyang ulo gilabay sa likod? Ngano nga ang mahangturong magtiayon naglingkod nga bulag, nawala sa ilang kaugalingon nga gagmay nga mga kalibutan, nag-uban apan nag-inusara?
  
  Aw, lahi ang pipila ka butang. Si Alicia Miles didto sa bar, naghuman og dobleng ilimnon. Naghunahuna si Drake nga mobiya. Adunay uban nga mga bar diin siya makatago gikan sa iyang mga kasubo, ug kung ang kadaghanan kanila ingon niini, mobati siya sa balay.
  
  Apan tingali ang call to action nakapausab og gamay sa iyang panglantaw. Miduol siya kaniya ug milingkod. Ni lingi siya.
  
  "Bahala ka nga, Drake." Giduso niya ang iyang baso nga walay sulod ngadto kaniya. "Palit kog ilimnon."
  
  "Biyai ang botelya," sugo ni Drake sa bartender ug mibubo sa iyang kaugalingon og tunga sa baso nga Bacardi Oakheart. Gipataas niya ang iyang baso sa usa ka toast. "Alicia Miles. Usa ka napulo ka tuig nga relasyon nga wala"y nahimo, ha? Ug karon makita namo ang among kaugalingon sa langit, nga naghuboghubog sa usa ka bar."
  
  "Ang kinabuhi adunay paagi sa pagsamok kanimo."
  
  "Dili. Gihimo kini sa SRT. "
  
  "Kini siguradong wala makatabang."
  
  Milingi si Drake sa iyang kilid. "Kini ba usa ka pagkamatinud-anon nga proposisyon? Gikan nimo? Pila man kanila ang imong nalumos?"
  
  "Igo na aron mahupay ang tensiyon. Dili sama sa akong gikinahanglan."
  
  "Ug bisan pa wala ka"y nahimo aron matabangan ang mga tawo. Sa maong baryo. Nakahinumdom pa ka? Gitugotan nimo ang among kaugalingong mga sundalo sa pagsukitsukit kanila."
  
  "Usa ko ka sundalo, sama nila. Naa koy mga order."
  
  "Ug unya mitugyan ka sa usa nga nagbayad ug labi pa."
  
  "Gibuhat na nako ang akong katungdanan, Drake." Gipuno ni Alicia ang iyang rum ug gihapak pag-ayo ang botelya sa lamesa. "Panahon na aron maani ang mga benepisyo."
  
  "Ug tan-awa kung diin kini nakuha kanimo."
  
  "Buot ipasabot, tan-awa kung diin kita nakuha, dili ba?"
  
  Nagpabiling hilom si Drake. Makaingon ta nga niagi siya sa taas nga dalan. Mahimo usab nimo isulti nga siya miagi sa ubos nga dalan. Dili igsapayan. Naabot sila sa parehas nga lugar nga adunay parehas nga kapildihan ug parehas nga kaugmaon.
  
  "Atong atubangon una ang Dugo nga Vendetta. Ug Kovalenko. Unya atong tan-awon kon asa kita." Naglingkod si Alicia nga nagtan-aw sa layo. Naghunahuna si Drake kung si Tim Hudson ba ang naa sa iyang hunahuna.
  
  "Kinahanglan pa natong hisgotan si Wells. Siya akong higala."
  
  Mikatawa si Alicia, sama sa una. "Kanang tiguwang nga pervert? Dili siya imong higala, Drake, ug nahibal-an nimo kini. Maghisgot kita bahin sa mga atabay. Apan sa katapusan. Kana kung kini mahitabo."
  
  "Ngano man?"
  
  Usa ka hinay nga tingog milutaw sa iyang abaga. "Tungod kay mao na kana ang kinahanglan mahitabo, Matt." Kadto maoy malumo nga mga tono ni Mayo. Siya milingi ngadto kanila uban sa hilom nga kasayon. "Tungod kay kinahanglan naton ang usag usa nga makaagi una niini."
  
  Gisulayan ni Drake nga itago ang iyang katingala sa pagkakita kaniya. "Makalilisang ba gyud ang kamatuoran bahin sa Wells?"
  
  Ang ilang kahilom nagsulti kung unsa kini.
  
  Mitunga kanila si Mai. "Ania ko kay naa koy lead."
  
  "Kabit? Gikan kinsa? Nagtuo ko nga gipulihan ka sa Hapon."
  
  "Opisyal kini, gibuhat nila kini." May malipayong nota sa tingog ni Mai. "Dili opisyal, nakigsabot sila sa mga Amerikano. Nahibal-an nila kung unsa ka hinungdanon ang pagdakop sa Kovalenko. Ayaw hunahunaa nga ang akong gobyerno wala"y mga mata nga makakita. "
  
  "Wala man ko nagdamgo niini." Nanghupaw si Alicia. "Gusto ko lang mahibal-an kung giunsa nimo kami nakit-an." Giuyog niya ang iyang dyaket nga morag gusto niyang ilabay ang beacon.
  
  "Mas maayo ko nimo," ni Mai ug nagkatawa karon. "Ug kini ang bugtong bar alang sa tulo ka mga bloke."
  
  "Tinuod ni?" Mipiyong si Drake. "Unsa ka ironic."
  
  "Naa koy lead," ni Mai. "Gusto ka bang mouban nako karon ug tan-awon kini o pareho ba mong hubog nga dili na magtagad?"
  
  Milukso si Drake sa iyang gilingkoran pagkasunod-sunod ug si Alicia milingi-lingi. "Ipakita ang dalan, gamay nga duwende."
  
  
  ***
  
  
  Usa ka mubo nga pagsakay sa taxi sa ulahi, sila nagtapok sa usa ka busy nga eskina sa dalan, naminaw sa pag-update ni Mai.
  
  "Diretso kini gikan sa usa nga akong gisaligan sa Intelligence Agency. Ang ranso ni Kovalenko gipadagan sa daghang tawo nga iyang gisaligan. Kanunay nga ingon niana, bisan kung nakatabang kini kaniya labi pa sa kaniadto kung kinahanglan niya ang oras sa ... maayo, buhaton kung unsa ang iyang giplano nga buhaton. Bisan pa, ang iyang ranso sa Oahu gipadagan sa usa ka tawo nga ginganlag Claude.
  
  Gidani ni Mai ang ilang pagtagad ngadto sa linya sa mga batan-on nga moagi sa arko ug hayag nga suga nga entrada sa upscale club. "Si Claude ang tag-iya niini nga club," ingon niya. Ang nagkidlap nga mga suga nag-anunsyo nga 'Mga Live DJ, Mga Espesyal nga Botelya sa Biyernes ug Mga Espesyal nga Bisita'. Gitan-aw ni Drake ang panon sa katawhan uban ang pagbati nga wala"y ginhawa. Gipakita niini ang mga usa ka libo sa labing matahum nga batan-ong mga lalaki sa Hawaii sa lainlaing mga estado sa paghubo.
  
  "Mahimo kitang makabarug og gamay," ingon niya.
  
  "Karon nahibal-an ko nga nalimpyohan na kamong tanan." Mingisi si Alicia kaniya. "Ang Drake sa usa ka tuig ang milabay mobarug unta tupad sa duha ka mainit nga babaye nga iyang kauban karon, gikuptan ang ilang mga aping sa duha ka mga kamot, ug giduso kami didto."
  
  Gikuso-kuso ni Drake ang iyang mga mata, nahibal-an nga tama siya. "Ang tunga-tunga sa trayenta nagbag-o sa usa ka tawo," siya mipilit, kalit nga gibati ang gibug-aton sa pagkawala ni Alison, ang pagpatay kang Kennedy, ug kanunay nga paghubog. Nahimo niya ang pag-ayo sa usa ka puthaw nga panan-aw sa duha.
  
  "Ang pagpangita kang Claude nagsugod dinhi."
  
  Miagi sila sa mga magbalantay sa pultahan, nga nagpahiyom, ug nakit-an ang ilang kaugalingon sa usa ka pig-ot nga tunel nga puno sa nagkidlap-kidlap nga mga suga ug peke nga aso. Si Drake sa makadiyot nadisorientasyon ug gi-chalk kini hangtod sa mga semana nga pagkahubog. Ang iyang mga proseso sa panghunahuna dili maayo, ang iyang mga reaksyon labi pa. Kinahanglan siyang makaapas dayon.
  
  Sa unahan sa tunnel mao ang usa ka lapad nga balkonahe nga nagtanyag usa ka mata sa langgam nga pagtan-aw sa salog sa sayaw. Ang mga lawas naglihok dungan sa lawom nga mga ritmo sa bass. Ang bungbong sa ilang tuo nagkupot ug linibo ka botelyang ilimnon ug nagpabanaag sa kahayag sa naggilakgilak nga mga prisma. Usa ka dosena nga kawani sa bar ang nagtrabaho sa mga magdudula, nagbasa sa mga ngabil, naghatag mga pagbag-o ug nag-alagad sa mga sayup nga ilimnon sa mga walay pagtagad nga mga clubgoer.
  
  Parehas sa bisan unsang ubang bar. Mikatawa si Drake nga medyo kataw-anan. "Sa luyo". Siya mitudlo, nga dili kinahanglan nga magtago sa panon sa katawhan. "Usa ka higot nga dapit. Ug sa ilang likod adunay mga kurtina."
  
  "Private party," miingon si Alicia. "Nahibal-an ko kung unsa ang nahitabo didto."
  
  "Siyempre nahibalo ka." Si Mai busy sa pagsuhid sa lugar kutob sa iyang mahimo. "Naa bay lawak sa likod dinhi nga wala pa nimo masulod, Miles?"
  
  "Ayaw na lang ug adto diha, bayot. Nahibal-an ko ang bahin sa imong mga pagpahimulos sa Thailand. Bisan ako dili mosulay sa bisan unsa niini."
  
  "Ang imong nadungog wala kaayo gipahayag." Nagsugod si Mai sa paglakaw sa lapad nga hagdanan nga wala maglingi sa likod. "Salig kanako".
  
  Mikunot ang agtang ni Drake kang Alicia ug miyango paingon sa dance floor. Morag natingala si Alicia, apan nakaamgo siya nga gituyo niya nga mo-shortcut ug moadto sa pribadong lugar. Mikibo ang baba sa English. "Ikaw ang nanguna, Drake. Mosunod ko nimo."
  
  Gibati ni Drake ang kalit, dili makatarunganon nga pagdagayday sa dugo. Kini usa ka higayon nga maduol sa usa ka tawo nga tingali nahibal-an kung asa si Dmitry Kovalenko. Ang dugo nga iyang gipaagas hangtod karon usa lang ka tulo sa kadagatan kon itandi sa gusto niyang ipaagas.
  
  Samtang naglakaw sila sa nagkatawa, singot nga mga lawas sa salog sa sayaw, usa sa mga lalaki nakahimo sa pagpatuyok kang Alicia. "Hoy," singgit niya sa iyang higala, ang iyang tingog halos dili madungog tungod sa ritmo. "Swerte lang ko".
  
  Naigo ni Alicia ang iyang solar plexus gamit ang iyang mga tudlo nga manhid. "Wala ka nay suwerte, anak. Tan-awa lang imong nawong."
  
  Dali silang mipadayon, wala magtagad sa nagsaba-saba nga musika, sa nagkurog-kurog nga mga lawas, sa mga kawani sa bar nga nagdagan-dagan sa pundok sa mga tawo nga adunay mga tray nga gibalanse nga delikado ibabaw sa ilang mga ulo. Ang magtiayon kusog nga naglalis, ang lalaki gipiit sa usa ka haligi, ug ang babaye nagsinggit sa iyang dunggan. Usa ka grupo sa tunga-tunga nga mga babaye ang nagpasingot ug nanghupaw samtang sila naglingkod sa usa ka lingin nga adunay vodka jelly ug gagmay nga asul nga mga kutsara sa ilang mga kamot. Adunay ubos nga mga lamesa nga nagkatag sa tibuok salog, kadaghanan niini napuno sa walay lami nga mga ilimnon ubos sa mga payong. Walay nag-inusara. Daghan sa mga lalaki ang nag-double take sa dihang namatay sila si Mai ug Alicia, sa kalagot sa ilang mga uyab. Maalamon nga wala panumbalinga ni Mai ang pagtagad. Gisugyot kini ni Alicia.
  
  Miabot sila sa usa ka dapit nga gikoral sa pisi, nga gilangkuban sa baga nga bulawan nga sinapid nga gituy-od taliwala sa duha ka lig-on nga poste sa pisi nga tumbaga. Morag nagtuo ang maong establisemento nga way mohagit gyud sa duha ka mga tulisan sa matag kilid.
  
  Karon ang usa kanila milakaw sa unahan uban sa iyang palad ug matinahurong mihangyo kang Mai sa pag-atras.
  
  Daling mipahiyom ang Haponesa nga babaye. "Gipadala mi ni Claude aron tan-awon..." Mihunong siya, nga morag naghunahuna.
  
  "Pilipo?" Dali nga misulti ang laing tulisan. "Nakasabot ko kon ngano, apan kinsa man kining tawhana?"
  
  "Bodyguard".
  
  Ang duha ka dagko nga mga lalaki mitan-aw kang Drake sama sa mga iring nga nag-corner sa usa ka ilaga. Dako ang pahiyom ni Drake kanila. Wala siya mosulti og bisan unsa kon ang iyang English accent makapukaw sa pagduda. Si Alicia walay ingon niana nga mga kabalaka.
  
  "So, kining Pilipo. Unsa siya? Maglingaw-lingaw ba ta o unsa?"
  
  "Ay, siya ang labing maayo," miingon ang unang bouncer nga nagpahiyom. "Ang Hingpit nga Lalaki"
  
  Ang ikaduhang bouncer nagtan-aw sa ilang mga sinina. "Dili ka kaayo-nagsinina-alang sa okasyon. Sigurado ka ba nga gipadala ka ni Claude?"
  
  Walay bakas sa pagbiaybiay sa tingog ni Mai sa dihang siya miingon, "Sigurado ko."
  
  Gigamit ni Drake ang pagbinayloay sa pagtimbang-timbang sa mga tinago nga niches. Ang usa ka mubo nga hagdanan nagpadulong sa usa ka gipataas nga plataporma diin naglingkod ang usa ka dako nga lamesa. Adunay mga usa ka dosena nga mga tawo nga naglingkod libut sa lamesa, kadaghanan kanila ingon ka madasigon nga nagsugyot nga bag-o lang sila nagsinghot og usa ka seryoso nga pulbos. Ang uban nahadlok lang ug naguol, mga batan-ong babaye ug duha ka lalaki, klaro nga dili bahin sa grupo sa party.
  
  "Hoy Pilipo!" - singgit sa ikaduhang bouncer. "Presko nga karne para nimo!"
  
  Gisundan ni Drake ang mga babaye sa usa ka mubo nga hagdanan. Mas hilom pa dinhi. Sa pagkakaron nakaihap na siya og dose ka dili masayop nga mga dautang tawo, nga ang tanan lagmit nagdala og mga pusil. Apan sa iyang pagtandi sa dose ka local enforcers nila ni May, Alicia, ug sa iyang kaugalingon, wa siya mabalaka.
  
  Nagpabilin siya sa luyo nila, naningkamot nga dili madani ang atensyon sa iyang kaugalingon kutob sa mahimo. Ang target mao si Pilipo, ug pipila na lang ka metros ang gilay-on nila. Kini nga nightclub hapit na magsugod sa pag-uyog.
  
  Gitutokan ni Pilipo ang mga babaye. Ang tingog sa iyang uga nga pag-klik sa iyang tutonlan nagpakita sa iyang interes. Dihang nakita ni Drake ang iyang kamot nga mikab-ot sa ilimnon ug mituktok niini pagbalik.
  
  "Gipadala ka ba ni Claude?"
  
  Si Pilipo usa ka mubo, nipis nga tawo. Gitug-an dayon sa iyang lapad, mahayag nga mga mata si Drake nga kining tawhana dili higala ni Claude. Wala man mi kaila. Mas puppet siya, ang figurehead sa club. Mga magamit.
  
  "Dili gyud". Nakaamgo usab niini si Mai ug sa usa ka pagpamilok siya nausab gikan sa usa ka passive nga babaye ngadto sa usa ka makabungog nga mamumuno. Ang manhid nga mga tudlo mikalot sa tutunlan sa duha ka labing suod nga mga tawo, ug ang usa ka lawom nga hampak gikan sa atubangan nagpadala sa ikatulo ngadto sa kalimot, nahulog gikan sa iyang lingkuranan. Milukso si Alicia sa lamesa tupad niya, mitugpa sa iyang sampot, taas ang mga bitiis sa hangin, ug gisipa ang lalaki nga adunay mga tattoo sa liog nga kusog sa nawong gamit ang iyang tikod. Nabangga niya ang bangis nga tupad niya, nga natumba silang duha. Milukso si Alicia sa ikatulo.
  
  Si Drake hinay kon itandi, apan mas makadaot. Ang Asian nga lalaki nga taas og buhok unang misukol kaniya ug miabante gamit ang kombinasyon sa jab ug frontal punch. Mipadaplin si Drake, gikuptan ang bitiis ug mituyok sa kusog, kalit nga kusog hangtod nga misiyagit ang lalaki ug nahulog, nahimo nga bola nga naghilak.
  
  Ang sunod nga lalaki mibunot og kutsilyo. Mingisi si Drake. Ang sulab misidlak sa unahan. Gikuptan ni Drake ang pulso, gibali, ug giunlod ang armas sa lawom nga tiyan sa tag-iya niini.
  
  Nag move on na si Drake.
  
  Ang alaot nga mga hanger-on nanagan palayo sa lamesa. Dili igsapayan. Wala silay nahibal-an bahin kang Claude. Ang bugtong tawo nga mahimo, sama sa gipaabut, nagtago kutob sa mahimo sa iyang maluho nga panit nga lingkuranan, ang iyang mga mata midako sa kahadlok, ang iyang mga ngabil nga hilom nga naglihok.
  
  "Pilipo." Si Mai miduol kaniya ug gibutang ang iyang kamot sa iyang paa. "Una gusto nimo ang among kompanya. Karon dili nimo kana buhaton. Bastos kana. Unsa ang gikinahanglan aron mahimong akong higala?
  
  "Ako... naa koy mga lalaki." Ihalas nga mikumpas si Pilipo, ang iyang mga tudlo nagkurog sama sa usa ka tawo nga hapit na maadik sa alkohol. "Bisan asa".
  
  Nasugatan ni Drake ang duha ka bouncer nga hapit na makaabot sa taas sa hagdanan. Gisilhig ni Alicia ang mga nagtaliwala sa iyang tuo. Ang kusog nga musika sa sayaw naglanog gikan sa ubos. Nagkatag sa tibuok dance floor ang mga lawas sa nagkadaiyang ang-ang sa pagkahubog. Ang DJ nagsagol ug nag-ungol alang sa mga bihag nga tumatan-aw.
  
  "Wala ikaw gipadala ni Claude," ang ikaduhang bouncer mihangos, klarong nakurat. Gigamit ni Drake ang mga ang-ang sa hagdanan sa pag-uyog sa unahan ug pagbutang sa duha ka tiil sa dughan sa lalaki, nga nagpadala kaniya nga nahulog pabalik sa saba nga gahong.
  
  Laing lalaki milukso sa kataposang lakang ug midasmag kang Drake, nga nangiyugpos ang mga bukton. Nakadawat og bun-og sa gusok ang Ingles nga makapatumba unta sa mas huyang nga tawo. Sakit kaayo. Ang iyang kontra mihunong, naghulat sa epekto.
  
  Apan nanghupaw lang si Drake ug naghatag usa ka duol nga uppercut, nga nag-agay gikan sa mga lapalapa sa iyang mga tiil. Ang bouncer gialsa sa yuta ug dihadiha nawad-an sa panimuot. Ang kasaba nga naigo sa yuta maoy hinungdan sa pag-ambak ni Pilipo.
  
  "May gisulti ka ba?" Gipadagan ni Mai ang iyang maayong pagkaayo nga kuko sa aping sa Hawaiian nga natabonan sa tuod. "Bahin sa imong mga lalaki?"
  
  "Nabuang ka? Nahibal-an ba nimo kung kinsa ang tag-iya niini nga club?"
  
  Mipahiyom si Mai. Giduol silang duha ni Alicia, nga wala masamok human gipadala ang upat ka mga tanod. "Kataw-anan nga kinahanglan nimo isulti kana." Gibutang niya ang iyang tiil sa kasingkasing ni Pilipo ug mipilit pag-ayo. "Kining tawhana, Claude. Asa man siya?"
  
  Ang mga mata ni Pilipo misuroy-suroy nga morag nadakpan nga mga alitaptap. "Ako... wala ko kahibalo. Wala gyud siya moanhi dinhi. Gipadagan ko kining dapita, apan ako... wala ko kaila kang Claude."
  
  "Kasubo." Gisipa ni Alicia ang kasingkasing ni Pilipo. "Para nimo".
  
  Nagdugay si Drake sa pag-scan sa ilang perimeter. Morag luwas ang tanan. Misandig siya hangtod nga nakig-nose to nose siya sa tag-iya sa club.
  
  "Nakuha namo kini. Ikaw usa ka walay bili nga minion. Nisugot man ko nga wa ka kaila ni Claude. Apan sigurado ka nga nakaila ka sa usa ka tawo nga nakaila kaniya. Usa ka tawo nga mobisita matag karon ug unya. Usa ka tawo nga nagsiguro nga imong gibantayan ang imong kaugalingon. Karon-" Gigunitan ni Drake sa tutunlan si Pilipo, nga halos dili na matago ang iyang kasuko. "Imong isulti kanako ang ngalan niining tawhana. O balion ko ang imong ulo nga naglibog."
  
  Ang mga hunghong ni Pilipo wala madungog bisan dinhi sa itaas, diin ang dalugdog nga mga beat gipugngan sa bug-at nga acoustic nga mga bungbong. Gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo sama sa pag-uyog sa tigre sa ulo sa patay nga gasela.
  
  "Unsa?"
  
  "Buchanan. Ang ngalan niining tawhana mao si Buchanan."
  
  Misamot pagpislit si Drake dihang misugod na sa pagpuli ang iyang kasuko. "Sultihi ko kung giunsa nimo siya pagkontak." Ang mga hulagway ni Kennedy mipuno sa iyang panan-aw. Halos dili niya mabati nga gibira siya ni Mai ug Alicia palayo sa himatyon nga tag-iya sa club.
  
  
  KAPITULO 18
  
  
  Ang kagabhion sa Hawaii nagpadayon gihapon. Lapas na sa tungang gabii dihang nanggawas sila si Drake, May ug Alicia sa club ug mipara ug taxi. Gitabonan ni Alicia ang ilang ruta sa pag-ikyas pinaagi sa malipayong paglakaw paingon sa DJ, gikuha ang iyang mikropono ug gihimo ang iyang labing maayo nga impresyon sa rock star. "Hello Honolulu! Kumusta ka? Nalipay kaayo nga ania dinhi karong gabii. Gwapa kaayo mo!" Unya siya hapsay nga mibiya, nagbilin sa usa ka libo nga mga pangagpas sa usa ka libo nga mga ngabil.
  
  Karon gawasnon na silang nakig-estorya sa taxi driver. "Unsa kadugay sa imong hunahuna nga mahitabo una pa pasidan-an ni Pilipo si Buchanan?" pangutana ni Alicia.
  
  "Sa swerte, tingali dili nila siya makit-an sa makadiyot. Maayo siya nga konektado. Apan kung buhaton nila-"
  
  "Dili siya mosulti," miingon si Drake. "Talawan siya. Dili niya madani ang pagtagad sa kamatuoran nga iyang gibalibaran ang tawo ni Claude. Akong ibutang ang akong utang niini."
  
  "Ang mga bouncer mahimong mag-ula sa mga liso." Hilom nga miingon si Mai.
  
  "Kadaghanan kanila walay panimuot." Mikatawa si Alicia, dayon miingon nga mas seryoso. "Pero husto ang espirito. Kon makalakaw na sila ug makasulti pag-usab, motiyabaw sila sama sa mga baboy."
  
  Gi-klik ni Drake ang iyang dila. "Damn it, sakto mong duha. Dayon kinahanglan natong buhaton kini sa madali. Karong gabii. Wala nay laing kapilian."
  
  "North Kukui Street," giingnan ni Mai ang drayber sa taxi. "Mahimo nimo kaming ihulog duol sa morgue."
  
  Ang taxi driver daling mitutok kaniya. "Tinuod?"
  
  Nakuha ni Alicia ang iyang atensyon nga nagpahiyom. "Ipadayon kini, singko-o." Pagdrayb lang."
  
  Ang drayber sa taxi mibagulbol sama sa "Fucking haole," apan milingi sa iyang panan-aw sa dalan ug nahilom. Naghunahuna si Drake kon asa sila paingon. "Kung kini gyud ang opisina ni Buchanan, lagmit dili siya naa karon."
  
  Nanghupaw si Alicia. "Drakey, Drakey, kulang ka sa pagpaminaw pag-ayo. Sa dihang naamgohan namo sa kataposan nga ang hungog nga tawo, si Pilipo, nagkupot pag-ayo sa iyang tutunlan sa imong mga kamot nga nahimong purpura, kami misugod sa pagluwas sa iyang kataw-anan nga kinabuhi, ug siya misulti kanamo nga si Buchanan adunay balay."
  
  "Balay?" Nagngisi si Drake.
  
  "Bahin sa negosyo. Nahibal-an nimo kini nga mga tigbaligya. Nagpuyo sila ug nangaon didto, nagdula didto, nag-organisar sa ilang lokal nga trabaho gikan didto. Nagmintinar sa kahusay. Itago pa gani niya ang iyang katawhan sa duol. Kini usa ka walay hunong nga lisud nga partido, tawo."
  
  "Nga makatabang sa pagtipig sa mga panghitabo sa nightclub nga sekreto, sa pagkakaron." Matud pa ni Mai samtang mihunong ang taxi sa morge. "Nahinumdom ka sa dihang misulod ta sa opisina nianang delivery magnet sa Hong Kong? Dali mig sulod, dali mig exit. Ingon niini ang kinahanglan nga mahitabo. "
  
  "Sama sa pag-abut namon sa lugar sa Zurich." Kusog nga sulti ni Alicia kang Drake. "Dili lang nimo, Kitano. Dili kaayo layo."
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden misulod sa apartment nga gihatag kaniya sa CIA building sa Honolulu ug mihunong nga patay sa iyang mga agianan. Si Ben naghulat kaniya, naglingkod sa higdaanan ug nagbitay sa iyang mga bitiis.
  
  Gikapoy daw ang ulitawo. Dugo ang iyang mga mata tungod sa pagtutok sa screen sa computer sulod sa daghang mga adlaw, ug ang iyang agtang morag nangunot tungod sa grabeng konsentrasyon. Nalipay si Hayden nga nakakita kaniya.
  
  Gipunting niya ang pagtan-aw sa palibot sa kwarto. "Naputol na ba ninyo ni Karin ang umbilical cord?"
  
  "Har, har. Pamilya siya." Matud pa niya nga murag ang ilang closeness maoy pinakaklaro. "Ug siguradong nahibal-an niya ang iyang paagi sa palibot sa usa ka kompyuter."
  
  "Ang usa ka henyo nga lebel sa IQ makatabang kanimo niini." Gihubo ni Hayden ang iyang sapatos. Ang baga nga alpombra morag bula nga unlan ilalom sa nagsakit niyang mga tiil. "Segurado gyud ko nga ugma makit-an nimo ang among gikinahanglan sa mga journal ni Cook."
  
  "Kung makit-an naton sila sa tanan."
  
  "Naa sa Internet ang tanan. Kinahanglan ra nimo mahibal-an kung asa mangita. "
  
  Mikunot ang agtang ni Ben kaniya. "Ba... murag gimaniobra ta diri? Una akong nakit-an ang Lubnganan sa mga Diyos, ug dayon ang mga aparato sa pagbalhin. Among nadiskubrehan karon nga magkarelasyon ang duha. Ug-" Mihunong siya.
  
  "Ug unsa?" Milingkod si Hayden tupad niya sa kama.
  
  "Ang mga himan mahimong konektado sa Ganghaan sa Impiyerno," siya nangatarongan. "Kung gusto sila ni Kovalenko, kinahanglan nga naa sila."
  
  "Dili kini tinuod". Miduol si Hayden. "Nabuang si Kovalenko. Dili kita magpakaaron-ingnon nga nakasabot sa iyang panghunahuna."
  
  Nakita sa mga mata ni Ben nga dali siyang nawad-an sa iyang hunahuna ug nakig-flirt sa uban. Gihagkan niya si Hayden samtang gisandig ang ulo niya. Mibira siya samtang nagsugod siya sa pagkuot og butang sa iyang bulsa.
  
  "Mas maayo ang akong pamati kon mogawas kini pinaagi sa zipper, Ben."
  
  "Eh? Dili. Gusto ko kini." Iyang gikuha ang iyang selpon, gibalhin ang screen sa MP3 player ug mipili og album.
  
  Ang Fleetwood Mac nagsugod sa pagkanta sa "Second Hand News" gikan sa klasiko nga mga hungihong.
  
  Nakapanglingo si Hayden sa katingala. "Dinorok? Tinuod?"
  
  Gilabay siya ni Ben sa iyang likod. "Ang uban niini mas maayo kaysa imong gihunahuna."
  
  Wala palabya ni Hayden ang tumang kaguol sa tono sa iyang uyab. Wala niya gimingaw ang tema sa kanta, klaro sa titulo. Alang sa parehas nga mga hinungdan sama ni Ben, kini nakapahunahuna kaniya bahin kang Kennedy Moore ug Drake ug sa tanan nga nawala kanila. Dili lamang nga silang duha nawad-an sa usa ka maayo nga higala sa Kennedy, apan ang iyang mapintas nga kamatayon nakapakunhod sa tanan nga mga higala ni Drake ngadto sa kasaba sa background.
  
  Apan sa dihang si Lindsey Buckingham nagsugod sa pagkanta mahitungod sa taas nga sagbot ug sa pagbuhat sa iyang butang, ang mood sa wala madugay nausab.
  
  
  ***
  
  
  Gihangyo ni Mai ang taxi driver nga maghulat, apan ang tawo wala mamati. Sa pagkanaog na nila sa awto, gipaandar niya ang makina ug gipadagan, nagsabwag og graba.
  
  Gibantayan siya ni Alicia. "Kurog".
  
  Gitudlo ni Mai ang intersection sa ilang atubangan. "Ang Balay sa Buchanan naa sa wala."
  
  Naglakaw sila sa maanindot nga kahilom. Pila ka bulan ang milabay, nahibal-an ni Drake nga dili kini mahitabo. Karon sila adunay usa ka komon nga kaaway. Natandog silang tanan sa kabuang sa Duguong Hari. Ug kon tugotan siya nga magpabiling gawasnon, mahimo gihapon siyang magpahinabog grabeng kadaot kanila.
  
  Mag-uban sila usa sa labing kaayo nga mga koponan sa kalibutan.
  
  Mitabok sila sa intersection ug mihinay sa dihang nakita ang propyedad ni Buchanan. Ang dapit gibahaan sa kahayag. Gipaubos ang mga kurtina. Ang mga pultahan bukas aron ang musika modagayday sa tibuok dapit. Mabatian ang huni sang rap music bisan sa tabok sang dalan.
  
  "Usa ka modelo nga silingan," mikomento si Alicia. "Usa ka tawo nga ingon niana - kinahanglan ko nga moduol ug dugmokon ang ilang makadaot nga stereo system aron madugmok."
  
  "Apan kadaghanan sa mga tawo dili sama kanimo," miingon si Drake. "Kini ang gipauswag niining mga tawhana. Mga tigdaogdaog sila sa kasingkasing. Sa tinuod nga kinabuhi, sila nagdalag mga shotgun ug walay kaluoy o konsensiya."
  
  Mingisi si Alicia kaniya. "Unya dili sila magdahom nga usa ka bug-os nga pag-atake."
  
  Misugot si Mai. "Kami dali nga mosulod, kami mogawas dayon."
  
  Naghunahuna si Drake kung giunsa pagmando sa Blood King ang pagpatay sa daghang mga inosente. "Atong biyaan sila."
  
  
  ***
  
  
  Hubo ug singot si Hayden dihang mibagting ang iyang selpon. Kung dili pa ang signature ringtone sa iyang amo, si Jonathan Gates, iya unta kining gi-block.
  
  Hinoon, siya miagulo, gitukmod si Ben palayo, ug gipitik ang answer button. "Oo nga?"
  
  Wala gani makabantay si Gates nga nabugtoan na siya. "Hayden, nangayo kog pasaylo sa ulahing takna. Makasulti ka?"
  
  Mibalik dayon si Hayden sa reyalidad. Ang ganghaan takos sa iyang pagtagad. Ang kalisang nga iyang giantos alang sa iyang nasod labaw pa sa iyang pagbati sa katungdanan.
  
  "Siyempre, sir."
  
  "Gibihag ni Dmitry Kovalenko ang mga membro sa pamilya sa walo ka Senador sa Estados Unidos, napulog upat ka Representante, ug usa ka Mayor. Kini nga mangtas dad-on sa hustisya, Jay, sa bisan unsang paagi nga gikinahanglan. Anaa kanimo ang tanan nga mga kapanguhaan. "
  
  Ang koneksyon nabalda.
  
  Naglingkod si Hayden nga nagtutok sa kangitngit, ang iyang kainit hingpit nga napalong. Ang iyang mga hunahuna anaa sa mga binilanggo. Ang mga inosente nag-antos na usab. Naghunahuna siya kung pila pa ka mga tawo ang mag-antos sa dili pa madala sa hustisya ang Dugo nga Hari.
  
  Mikamang si Ben tabok sa higdaanan ngadto kaniya ug yanong migakos kaniya sama sa iyang gusto.
  
  
  ***
  
  
  Nag-una si Drake sa sulod ug nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa usa ka taas nga pasilyo nga adunay duha ka pultahan nga nagbukas sa wala ug usa ka bukas nga kusina sa katapusan. Milugsong ang lalaki sa hagdanan, kalit nga napuno sa kakurat ang iyang mga mata dihang nakita niya si Drake nga misulod sa balay.
  
  "Unsa ang-?"
  
  Ang kamot ni Mai mas paspas kay sa makita sa mata. Usa ka segundo ang tawo nagbitad sa hangin aron sa pagsinggit og pasidaan, ug sa sunod nag-slide siya sa hagdanan nga adunay gamay nga sundang sa iyang tutunlan. Pag-abot niya sa ubos, gihuman ni Mai ang iyang trabaho ug gibawi ang iyang sundang. Mibalhin si Drake sa corridor. Miliko sila sa wala ngadto sa unang lawak. Upat ka parisan sa mga mata ang mihangad gikan sa yanong mga kahon nga ilang gisudlan sa mga pabuto.
  
  Mga eksplosibo?
  
  Nailhan dayon ni Drake ang C4, apan wala na siya"y panahon sa paghunahuna samtang giilog sa mga lalaki ang wala"y pagtagad nga gilabay nga mga hinagiban. Nagsayaw-sayaw sila si Mai ug Alicia kang Drake.
  
  "Didto!" Gitudlo ni Drake ang labing paspas. Gitumba siya ni Alicia pinaagi sa usa ka dili maayo nga sipa sa singit. Natumba siya, nagbagulbol og butang. Ang tawo sa atubangan ni Drake daling milakaw paingon kaniya, milukso sa ibabaw sa lamesa aron madugangan ang gitas-on ug kusog sa iyang pag-atake. Gituyok ni Drake ang iyang lawas ilalom sa paglupad sa tawo, ug sa pagkanaog niya, natumba niya ang duha niya ka tuhod gikan sa luyo. Misiyagit sa kalagot ang lalaki ug nanglupad ang laway sa iyang baba. Gihapak ni Drake ang usa ka makadugmok nga bunal sa wasay sa tumoy sa iyang ulo sa tanan niyang kusog ug kusog.
  
  Ang tawo nahugno nga walay tingog.
  
  Sa iyang wala, si Mai naglunsad og duha ka welga nga sunudsunod. Ang duha nadoble nga adunay mga samad sa ilang mga tiyan, katingala nga gisulat sa ilang mga nawong. Si Drake dali nga migamit og death grip aron dili makaya ang usa samtang si Mai natumba ang usa.
  
  "Biyai". - si Drake nagsitsit. Tingali wala sila makahibalo niini, apan kini mao gihapon ang mga tawo sa Blood King. Swerte sila kay nagdali si Drake.
  
  Mibalik sila sa koridor ug nanaug sa laing lawak. Sa ilang pagsulod, nakita ni Drake ang kusina. Puno kini sa mga lalaki, ang tanan nagtutok sa usa ka butang sa ubos nga lamesa. Kusog kaayo ang tingog sa rap nga gikan sa sulod nga halos gidahom ni Drake nga mogawas sila aron sugaton siya. Nagdali si Mai. Sa pagsulod ni Drake sa kwarto, gipahigda na niya ang usa ka lalaki ug mipadayon sa sunod. Usa ka lalaki nga adunay baga nga bungot midagan ngadto kang Drake, nga adunay rebolber sa iyang kamot.
  
  "Unsay imong gibuhat-?"
  
  Ang pagbansay mao ang tanan sa arte sa kombat, ug si Drake nakabalik nga mas paspas kaysa usa ka politiko nga makalikay sa usa ka hinungdanon nga pangutana. Diha-diha dayon, iyang giisa ang iyang bitiis, gitangtang ang rebolber gikan sa mga kamot sa lalaki, dayon milakaw sa unahan ug nasakpan kini sa hangin.
  
  Iyang gibali ang armas.
  
  "Pagkinabuhi pinaagi sa espada." Nagpabuto siya. Ang tawo ni Buchanan nahulog sa likod sa usa ka artistic outburst. Gipunit dayon nila ni Mai ug Alicia ang laing gilabay nga armas dihang may misinggit gikan sa kusina. "Hoy, mga buang! Unsa man ang imong gibuhat?"
  
  Mingisi si Drake. Dayag nga wala madungog ang buto sa armas niining balaya. Maayo. Milakaw siya paingon sa pultahan.
  
  "Duha," Siya mihunghong, nga nagpakita nga ang luna sa pultahan naghatag lamang kanilag lawak sa pagmaniobra. Milingkod si Mai sa iyang luyo.
  
  "Atong paaghop kining mga iro." Si Drake ug Alicia migawas, nagpusil, nga gitumong sa lasang sa mga bitiis nga naglibot sa lamesa.
  
  Nag-spray ang dugo ug nangahulog ang mga lawas sa salog. Si Drake ug Alicia mipadayon sa unahan, nasayud nga ang kakurat ug kahingangha makapalibog ug makapahadlok sa ilang mga kaatbang. Usa sa mga guwardiya ni Buchanan miambak sa ubos nga lamesa ug mihapak kang Alicia, nga gilabay siya sa kilid. Misulod si Mai sa gintang, nagdepensa sa iyang kaugalingon, samtang ang guwardiya miduot sa iyang tudlo kaniya sa makaduha. Nakuha ni Mai ang matag hampak sa iyang bukton sa wala pa siya gibunalan og kusog sa taytayan sa iyang ilong gamit ang iyang pistola.
  
  Nag-away na usab si Alicia. "Naa ko."
  
  "Ay, segurado ko nga imo na, honey."
  
  "Hingpit ko." Gipunting ni Alicia ang pusil sa nag-agulo, naghilak nga mga lalaki. "Naa pa bay gustong mosulay? Hm?"
  
  Gitutokan ni Drake ang ubos nga lamesa ug ang sulod niini. Ang mga tapok sa C4 nagsabwag sa nawong sa lainlaing mga yugto sa pagpangandam.
  
  Unsa man ang giplano sa Bloody King?
  
  "Kinsa kaninyo si Buchanan?"
  
  Walay mitubag.
  
  "Naa koy deal para kang Buchanan." Mikiyod si Drake. "Apan kung wala siya dinhi, tingali kinahanglan namon nga pusilon kamong tanan." Gipusil niya ang labing duol nga tawo sa tiyan.
  
  Napuno sa kasaba ang kwarto. Bisan si Mai mitutok kaniya nga nahibulong. "Matt-"
  
  Nangulob siya kaniya. "Walay mga ngalan."
  
  "Ako nga pala si Buchanan." Ang lalaki, nga nagsandig sa dako nga refrigerator, nakaginhawa samtang iyang gipugos ang samad sa bala. "Dali, tawo. Wala ka namo gipasakitan."
  
  Mihugot ang tudlo ni Drake sa gatilyo. Nagkinahanglan kini og daghang pagpugong sa kaugalingon aron dili makapusil. "Wala ko nimo pasakiti?" Milukso siya ug gituyo nga gibutang ang iyang tuhod sa nagkadugo nga samad. "Wala ko nimo pasakiti?"
  
  Napuno sa kahinam sa dugo ang iyang panan-aw. Ang dili mapuy-an nga kaguol mitusok sa iyang utok ug kasingkasing. "Sultihi ko," hagawhaw niyang giingon. "Sultihi ko kung asa si Claude o, tabangi ako sa Dios, huypon ko ang imong utok sa tibuuk nga refrigerator."
  
  Wala mamakak ang mga mata ni Buchanan. Ang kahadlok sa kamatayon naghimo sa iyang pagkawalay alamag. "Nakaila ko sa mga higala ni Claude," mihunghong siya. "Pero wala ko kaila ni Claude. Makasulti ko nimo sa iyang mga higala. Oo, ihatag ko kini kanimo."
  
  Naminaw si Drake samtang nagsulti siya sa duha ka mga ngalan ug sa ilang mga lokasyon. Scarberry ug Peterson. Sa diha nga hingpit nga nakuha ang kini nga kasayuran gipunting niya ang lamesa nga puno sa C4.
  
  "Nag-unsa ka dinhi? Nangandam ka ba sa pagsugod ug gubat?"
  
  Ang tubag nakapakugang niya. "Oo nga. Ang Gubat sa Hawaii hapit na magsugod, tawo. "
  
  
  KAPITULO NINETE
  
  
  Misulod si Ben Blake sa gamay nga opisina nga iyang gipaambit sa iyang igsoong babaye aron makit-an si Karin nga nagbarog duol sa bintana. "Hi ate".
  
  "Hello. Tan-awa lang ni, Ben. Pagsubang sa adlaw sa Hawaii."
  
  "Naa unta ta sa baybayon. Ang tanan moadto didto sa pagsubang ug pagsalop sa adlaw."
  
  "O, tinuod? Gitan-aw ni Karin ang iyang igsuon uban ang gamay nga sarcasm. "Gipangita nimo kini sa Internet, dili ba?"
  
  "Bueno, karon nga ania na kita dinhi, gusto ko nga mopahawa niining masulub-on nga dapit ug makigkita sa pipila ka mga lokal."
  
  "Para unsa?"
  
  "Wala pa ko makahimamat ug Hawaiian."
  
  "Hawaiian kaayo si Mano, dumbo. Diyos, usahay maghunahuna ko kon nakuha ba nako ang among suplay sa mga selula sa utok."
  
  Nahibal-an ni Ben nga wala"y kapuslanan ang pagsugod sa usa ka away sa kaalam uban sa iyang igsoon nga babaye. Nakadayeg siya sa maanindot nga talan-awon sulod sa pipila ka minuto sa wala pa siya mipaingon sa pultahan aron ibubo silang duha og kape. Pagbalik niya, nag-boot na si Karin sa ilang mga computer.
  
  Gibutang ni Ben ang mga mug tupad sa ilang mga keyboard. "Nasayod ka nga nagpaabot ko niini." Iyang gikumot iyang mga kamot. "Buot ipasabot, nangita sa mga troso ni Kapitan Cook. Kini usa ka tinuud nga trabaho sa detektib tungod kay gipangita namon kung unsa ang tinago, dili kung unsa ang klaro.
  
  "Nahibal-an namon nga sigurado nga wala"y mga link sa Internet nga magkonektar ni Cook sa Diamond Head o Leahy sa mga Hawaiian. Nahibal-an namon nga ang Diamond Head usa lamang sa mga serye sa mga cone, mga buho, mga tunnel ug mga tubo sa lava nga nagdagan sa ilawom sa Oahu.
  
  Mihigop si Ben sa init niyang kape. "Nasayod usab kami nga mitugpa si Cook sa Kauai, sa siyudad sa Waimea. Tan-awa ang Waimea alang sa usa ka canyon nga makapakurat sa Grand Canyon. Ang mga lokal sa Kauai nagmugna sa hugpong sa mga pulong nga orihinal nga lugar nga bisitahan ang Hawaii isip usa ka bastos nga jab sa Oahu. Adunay estatwa ni Cook sa Waimea sunod sa gamay kaayong museyo."
  
  "Laing butang nga among nahibaloan," mitubag si Karin. "Ang punto mao nga ang mga troso ni Kapitan Cook ania dinhi." Gipitik niya ang iyang computer. "Online".
  
  Nanghupaw si Ben ug nagsugod sa pagpakli sa una sa daghang mga magasin. "Magsugod na ang kalingawan." Gisaksak niya ang iyang headphone ug misandig sa iyang lingkuranan.
  
  Gitutokan siya ni Karin. "Palonga kini. Mao ba kini ang Wall of Sleep? Ug laing cover? Sa umaabot, manghod, kinahanglan nimong irekord kining bag-ong mga track ug hunongon ang pag-usik sa imong lima ka minuto nga kabantog."
  
  "Ayaw kog ingna nga nag-usik ka sa imong panahon, sis. Nasayod kaming tanan nga batid ka niini."
  
  "Imo bang isulti kini pag-usab? Karon?"
  
  "Lima na ka tuig ang milabay." Gipasiga ni Ben ang musika ug gitutok ang iyang computer. "Lima ka tuig nga pagkaguba. Ayaw itugot nga ang nahitabo unya makaguba sa sunod nga napulo."
  
  
  ***
  
  
  Nagtrabaho nga wala"y tulog ug adunay gamay nga pahulay, si Drake, May ug Alicia nakahukom nga magpahulay. Nakadawat og tawag si Drake gikan nila Hayden ug Kinimaka mga usa ka oras human sa pagsubang sa adlaw. Ang mute button sa wala madugay nakasulbad niini nga problema.
  
  Nag-abang silag kwarto sa Waikiki. Kini usa ka dako nga hotel sa mga ligid, puno sa mga turista, nga naghatag kanila sa usa ka taas nga lebel sa pagkadili mailhan. Dali silang nangaon sa lokal nga Denny's, dayon mipaingon sa ilang hotel, diin misakay sila sa elevator paingon sa ilang lawak sa ikawalong andana.
  
  Pagsulod na, nagpahayahay si Drake. Nahibal-an niya ang mga benepisyo sa pagsunog sa iyang kaugalingon sa pagkaon ug pagpahulay. Miduko siya sa sayon nga lingkoranan duol sa bentana, nalingaw sa paagi nga ang tin-aw nga Hawaiian nga adlaw mibanlas kaniya agi sa French nga mga bintana.
  
  "Mahimong mag-away mong duha tungod sa katre," ungol niya nga wala molingi. "Adunay nagbutang sa alarma alang sa alas dos."
  
  Niana, gipasagdan niya nga maanod ang iyang mga hunahuna, napasaligan sa kahibalo nga aduna silay adres sa duha ka lalaki nga suod kaayo ni Claude kutob sa ilang mahimo. Ang kalinaw sa pagkahibalo nga si Claude gidala diretso sa Dugo nga Hari.
  
  Kalinaw sa hunahuna gikan sa kahibalo nga pipila na lang ka oras ang nahabilin sa wala pa ang dugoon nga panimalos.
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden ug Kinimaka nagpalabay sa buntag sa lokal nga Departamento sa Pulisya sa Honolulu. Ang balita mao nga ang pipila sa mga 'kauban' ni Claude giwagtang sa gabii, apan walay tinuod nga balita. Ang tag-iya sa club, nga ginganlag Pilipo, gamay ra ang gisulti. Ubay-ubay sa iyang mga bouncer ang nalandig sa ospital. Mopatim-aw usab nga ang iyang video feed milagrosong mingitngit sa dihang giatake siya sa usa ka lalaki ug duha ka babaye sa wala pa ang tungang gabii.
  
  Idugang niini ang usa ka maduguong shootout sa usa ka dapit sa sentro sa siyudad, nga naglambigit sa mas daghan nga nailhan nga mga kakunsabo ni Claude. Sa pag-abot sa mga armadong opisyal sa dapit, ang ilang nakit-an mao ang usa ka walay sulod nga balay. Walay mga lalaki. Walay numero sa telepono. Dugo ra sa salog ug lamesa sa kusina, diin nakit-an ang mga bakas sa C4 sa dihang nag-abog.
  
  Gisulayan ni Hayden si Drake. Gisulayan niyag tawag si Alicia. Gibira niya si Mano ug gihunghongan sa kasuko sa iyang dunggan. "Pakamalauton sila! Wala sila kabalo nga naa tay suporta para mubuhat sa gusto nato. Kinahanglang mahibalo sila."
  
  Mikiyhoy si Kinimaka, nagsaka-kanaog ang dagkong mga abaga. "Basig di gustong masayod si Drake. Buhaton niya kini sa iyang paagi, adunay suporta sa gobyerno o wala. "
  
  "Karon siya usa ka palas-anon."
  
  "O usa ka makahilo nga pana nga naglupad diretso sa kasingkasing." Nakapahiyom si Kinimaka nga mitan-aw kaniya sa iyang amo.
  
  Nalibog kadiyot si Hayden. "Unsa? Kini ba nga mga liriko gikan sa usa ka kanta o unsa pa?"
  
  Kinimaka murag nasakitan. "Dili ko ingon ana, boss. Busa," mitan-aw siya sa nagtapok nga mga polis, "unsay nahibaloan sa polis bahin kang Claude?"
  
  Miginhawag lawom si Hayden. "Dili ikatingala nga gamay ra kaayo. Si Claude mao ang landong nga tag-iya sa daghang mga club nga mahimo o dili mahimo nga nalambigit sa mga ilegal nga kalihokan. Dili sila taas sa police watch list. Tungod niini, ang ilang hilom nga tag-iya nagpabilin nga wala mailhi. "
  
  "Sa tanan nga, sa walay duhaduha, gidisenyo ni Kovalenko."
  
  "Sa walay duhaduha. Kanunay nga mapuslanon alang sa usa ka kriminal nga matangtang sa tinuud nga kalibutan sa daghang mga higayon. "
  
  "Tingali nag-uswag si Drake. Kung dili pa kana ang kahimtang, sa akong hunahuna kauban naton siya."
  
  Miyango si Hayden. "Hinaot nga ingon niana ang kahimtang. Sa kasamtangan, kinahanglan natong makurat ang pipila ka mga lokal. Ug kinahanglan nimong kontakon ang tanan nga imong nahibal-an nga makatabang kanamo. Si Kovalenko nakamugna na og bloodbath. Dili ko gusto nga maghunahuna kung giunsa kini matapos. "
  
  
  ***
  
  
  Gisulayan ni Ben ang iyang labing maayo aron mapadayon ang iyang pagtutok. Nagubot ang iyang emosyon. Pila na ka bulan sukad nga normal ang iyang kinabuhi. Sa wala pa ang Odin affair, ang iyang ideya sa adventurousness mao ang pagtago sa iyang modernong rock band nga The Wall of Sleep nga sekreto gikan sa iyang mama ug papa. Siya usa ka tawo sa pamilya, usa ka buotan nga nerd nga adunay talento sa tanan nga mga butang nga teknikal.
  
  Karon nakita niya ang gubat. Nakita niya ang mga tawo nga gipamatay. Siya nakig-away alang sa iyang kinabuhi. Ang uyab sa iyang suod nga higala namatay sa iyang mga bukton.
  
  Ang transisyon tali sa mga kalibutan nagkuniskunis kaniya.
  
  Idugang sa kana ang pagpit-os sa pag-uban sa iyang bag-ong uyab, usa ka ahente sa CIA sa Amerika, ug wala gyud siya nakurat nga nakit-an ang iyang kaugalingon nga nag-flunder.
  
  Dili kay gisultihan niya ang iyang mga higala. Ang iyang pamilya, oo, makasulti siya kanila. Apan si Karin dili pa andam niini. Ug siya adunay iyang mga problema. Bag-o lang niya gisultihan siya nga pagkahuman sa lima ka tuig nga kinahanglan na niya nga magpadayon, apan nahibal-an niya nga kung mahitabo ang parehas nga butang kaniya, makadaot kini sa nahabilin sa iyang kinabuhi.
  
  Ug ang uban nga mga miyembro sa Wall of Sleep kanunay nga nag-text kaniya. Asa man ka, Blakey? Mag-uban ta karong gabii? Sa labing menos isulat kanako balik, ikaw buang! Sila adunay bag-ong mga track nga andam nga irekord. Kadto maoy iyang daotang damgo!
  
  Karon ang mismong butang nga naghatag kaniya sa iyang dakong pahulay ubos sa hulga.
  
  Gihunahuna niya si Hayden. Sa diha nga ang kalibutan nahugno, kanunay niyang ibalik ang iyang mga hunahuna ngadto kaniya, ug ang tanan mahimong mas sayon. Naglibog ang iyang hunahuna. Nagpadayon siya sa pag-scroll sa mga panid sa usa ka online nga libro nga gi-transcribe sa usa ka tawo gikan sa kaugalingon nga mga scribbles ni Cook.
  
  Hapit na niya masipyat.
  
  Kay sa kalit, didto mismo, taliwala sa mga taho sa panahon, longitude ug latitude nga mga ngalan, ug mubo nga mga detalye kon kinsa ang gisilotan tungod sa dili pagkaon sa ilang adlaw-adlaw nga rasyon sa karne ug kinsa ang nakit-an nga patay sa rigging, adunay nagpakita nga mubo nga paghisgot sa Ganghaan ni Pele.
  
  "Sister". - Miginhawa si Ben. "Sa akong hunahuna adunay akong nakit-an." Gibasa niya ang usa ka mubo nga parapo. "Wow, kini ang asoy sa usa ka tawo sa ilang panaw. Andam ka na ba niini?"
  
  
  ***
  
  
  Si Drake gikan sa gaan nga pagkatulog hangtod sa pagmata sa oras nga gidugayon sa pagbuka sa iyang mga mata. Nagbalikbalik si Mai sa iyang luyo. Morag naligo si Alicia.
  
  "Kanus-a man ta sa gawas?"
  
  "Hatagi o paggahin og nubenta ka minuto. Ania, susiha kini." Giitsa kaniya ni Mai ang usa sa mga pistola nga ilang gikuha gikan kang Buchanan ug sa iyang mga tawo.
  
  "Unsa ang score?"
  
  "Lima ka revolver. Maayo ra ang tanan. Duha ka 38 ug tulo ka kalibre 45. Tanan may mga magasin nga tres-kuwarto nga puno."
  
  "Labaw pa sa igo". Mitindog si Drake ug mituyhad. Nakahukom sila nga posibleng mag-atubang sila og mas seryuso nga kaatbang - mga tawo nga suod ni Claude - mao nga mandatory ang pagdala og armas.
  
  Migawas si Alicia sa banyo nga basa ang buhok, gibira ang iyang jacket. "Andam nang mogawas?"
  
  Ang impormasyon nga ilang nadawat gikan sa Buchanan mao nga sila Scarberry ug Peterson nanag-iya sa usa ka exotic car dealership sa gawas sa Waikiki. Gitawag nga Exoticars, kini usa ka retail outlet ug usa ka repair shop. Nag-abang sab siya sa kadaghanang matang sa high-end nga mga sakyanan.
  
  Usa ka dakog kita nga hapin, hunahuna ni Drake. Walay duhaduha nga gidisenyo aron makatabang sa pagtago sa tanang matang sa kriminal nga kalihokan. Si Scarberry ug Peterson sa walay duhaduha duol sa tumoy sa kadena sa pagkaon. Si Claude ang sunod.
  
  Nanakay sila sa taxi ug gihatag sa drayber ang adres sa dealer. Mga baynte minutos ang gilay-on.
  
  
  ***
  
  
  Si Ben ug Karin natingala sa pagbasa sa journal ni Captain Cook.
  
  Ang pagtan-aw pinaagi sa mga mata sa laing tawo ang mga panghitabo nga nahitabo sa bantog nga kapitan sa dagat kapin sa duha ka gatos ka tuig ang milabay talagsaon kaayo. Apan ang pagbasa sa asoy sa narekord apan sekreto gihapon nga panaw ni Cook ubos sa labing inila nga bulkan sa Hawaii halos hilabihan ka bug-at.
  
  "Kini talagsaon". Gipakli ni Karin ang iyang kopya sa screen sa computer. "Ang usa ka butang nga wala nimo nahibal-an mao ang hayag nga panan-aw ni Cook. Gidala niya ang mga tawo gikan sa tanan nga mga lugar aron irekord ang iyang mga nadiskobrehan. Mga siyentista. Mga botanista. Mga artista. Tan-awa-" Gipikpik niya ang screen.
  
  Miduko si Ben aron makita ang maayong pagkahimo nga drowing sa tanum. "Cool".
  
  Nagsiga ang mga mata ni Karin. "Maayo kini. Kini nga mga tanum wala madiskubre o madokumento hangtod nga girekord kini ni Cook ug sa iyang team ug mibalik sa England nga adunay mga nindot nga mga drowing ug mga paghulagway. Ilang gimapa ang atong kalibutan, kini nga mga tawo.Gipintalan nila ang mga talan-awon ug mga baybayon sa paagi nga yano ra ang pagkuha sa litrato karon. Hunahunaa kini".
  
  Ang tingog ni Ben nagpakita sa iyang kahinam. "Kabalo ko. Kabalo ko. Apan paminawa kini-"
  
  "Wow". Nalingaw si Karin sa iyang kaugalingong istorya. "Nakahibalo ka ba nga usa sa mga tripulante ni Cook mao si William Bligh? Ang tawo nga nahimong kapitan sa Bounty? Ug nga ang Presidente sa Amerika niadtong panahona, si Benjamin Franklin, nagpadala ug mensahe sa tanan niyang mga kapitan sa dagat nga biyaan si Cook nga mag-inusara, bisan pa sa kamatuoran nga ang mga Amerikano nakiggubat sa British niadtong panahona. Gitawag siya ni Franklin "ang komon nga higala sa katawhan."
  
  "Sister". - Mihisgut si Ben. "Naa koy nakit-an. Paminaw-nahimo ang landfall sa Owhihi, Hawaii, duol sa kinatas-ang punto sa isla. 21 degrees 15 minutos sa amihanan nga latitud, 147 degrees sa amihanan nga longitude, 48 minutos sa kasadpan. 762 ka tiil ang gitas-on. Napugos mi sa paghulog sa angkla duol sa Lihi ug mipadung sa baybayon. Ang mga lumad nga among gisuholan morag ilang gigisi ang mga trapo sa among likod para sa usa ka botelyang rum, apan sa pagkatinuod maagwanta ug may kahibalo."
  
  "Ihatag kanako ang pinamubo nga bersyon," ni Karin. "Sa English".
  
  Gikulbaan siya ni Ben. "Dios, babaye, hain ang imong Indiana Jones?" Ang imong Luke Skywalker? Wala ka'y pagbati sa panimpalad. Busa ang among narrator, usa ka tawo nga ginganlag Hawksworth, milakaw kauban si Cook, laing unom ka mga marinero ug pipila ka mga lumad aron masusi kung unsa ang mga lumad nga gitawag nga Ganghaan ni Pele ". Kini gibuhat nga walay kahibalo sa lokal nga hari ug sa dako nga risgo. Kon nahibal-an pa nila kini, ang hari patyon unta silang tanan. Gitahud sa mga Hawaiian ang Ganghaan ni Pele. Ang lumad nga mga giya nangayo ug dako mga ganti."
  
  "Ang Ganghaan ni Pelé mahimo nga hinungdan sa usa ka seryoso nga kabalaka alang sa Cook nga adunay ingon nga peligro," ingon ni Karin.
  
  "Aw, si Pele ang diyos sa kalayo, kilat, hangin ug mga bulkan. Lagmit ang labing popular nga diyos sa Hawaii. Dagkong balita siya. Kadaghanan sa iyang leyenda nasentro sa iyang pagmando sa kadagatan. Ang paagi sa pagsulti sa mga Hawaiian bahin kaniya lagmit nakapukaw sa interes ni Cook. Ug lagmit usa siya ka arogante nga tawo sa usa ka dakong panaw sa pagkadiskobre. Dili siya mahadlok sa paghasol sa lokal nga hari."
  
  "Ang usa ka tawo sama ni Cook dili kaayo mahadlok."
  
  "Sakto. Suno kay Hawksworth, gindala sila sang mga pumuluyo sa madulom nga alagyan sa idalom sang madalom nga tagipusuon sang bulkan. Sa dihang mibuto na ang mga suga ug, sama sa isulti ni Gollum, pipila ka malisud nga pagliko ang nahimo, silang tanan mihunong ug mitutok nga nahingangha sa Ganghaan sa Pele.
  
  "Weirdo. Naa bay drawing?
  
  "Dili. Nabiyaan ang artista tungod niini nga biyahe. Apan gihulagway ni Hawksworth ang ilang nakita. Usa ka dako nga arko nga naglupad nga taas kaayo nga kini nag-una ibabaw sa pinakataas nga lingin sa among mga siga. Ang hinimo sa kamot nga bayanan nga gihaklapan og gagmay nga mga simbolo. Notches sa matag kilid, duha ka gagmay nga mga butang nawala. Ang katingala mikuha sa among gininhawa ug kami mitan-aw gayud hangtod nga ang ngitngit nga sentro nagsugod sa pagdani sa among panan-aw.
  
  "Mao nga, sa espiritu sa tanan nga mga tawo, ang iyang gipasabut mao nga nakit-an nila ang ilang gipangita, apan pagkahuman nakaamgo nga gusto nila ang labi pa." Nanglingo-lingo si Karin.
  
  Gitutokan siya ni Ben. "Sa akong hunahuna ang imong gipasabut mao, sa espiritu sa tanan nga mga adventurer, gusto nila ang labi pa. Pero sakto ka. Ang Ganghaan ni Pele mao ra kana. Ganghaan. Kinahanglang motultol kini bisan asa."
  
  Gibira ni Karin ang iyang lingkuranan. "Karon ako naghunahuna. Diin kini mitultol?
  
  Niadtong higayuna, mibagting ang selpon ni Ben. Gitan-aw niya ang screen ug gisiga ang iyang mga mata. "Mama ug papa".
  
  
  KAPITULO BAYNTE
  
  
  Gimahal ni Mano Kinimaka ang kasingkasing sa Waikiki. Natawo ug nagdako sa Hawaii, gigugol niya ang iyang sayong pagkabata sa Kuhio Beach sa wala pa ang iyang pamilya nangolekta og pondo ug mibalhin sa mas hilom nga amihanang baybayon. Ang surfing didto kay world class, authentic ang pagkaon bisag nangaon ka sa gawas, libre ang kinabuhi sama sa imong mahunahuna.
  
  Apan ang iyang dili mapapas nga sayong mga panumduman mao ang Kuhio: ang matahum nga baybayon ug libre nga luaus, mga barbecue sa baybayon sa Domingo, dali nga pag-surf, maayong mga lokal ug ang kaanindot sa gabii sa pagsalop sa adlaw.
  
  Karon, samtang nagdrayb siya subay sa Kuhio Avenue ug dayon Kalakaua, namatikdan niya ang karaan, makapatandog nga mga butang. Dili bag-ong nawong nga mga turista. Dili ang mga lokal nga nagdala sa ilang buntag nga fix sa Jamba juice. Walay bisan usa ka ice cream vendor duol sa Royal Hawaiian. Mao kadto ang taas nga itom nga mga sulo nga ilang gidagkutan matag gabii, ang karon halos walay sulod nga shopping complex diin siya mihilak kaniadto, nagkatawa sa yano nga pormag-A nga timaan sa pasidaan nga nag-ali sa usa sa mga agianan nga mabasa: Kung dili ka Spider-Man, ang sirado na ang tulay. Simple ra. Hawaiian kaayo.
  
  Miagi siya sa karaan nga tindahan ni Lassen, diin siya mitan-aw kaniadto sa ilang maanindot nga mga dibuho ug nindot nga mga sakyanan. Karon wala na. Natapos na ang iyang pagkabata. Miagi siya sa shopping center sa King's Village, nga gisultihan sa iyang inahan kaniadto nga pinuy-anan ni Haring Kalakaua. Naagian niya ang pinakanindot nga estasyon sa pulis sa kalibotan, ang usa diha mismo sa Waikiki Beach sa landong sa gatusan ka mga surfboard. Ug miagi siya sa dili maguba nga estatwa ni Duke Kahanamoku, nga gitabonan sama sa kanunay sa presko nga mga lei, ang sama nga iyang gitan-aw sa bata pa siya nga adunay usa ka milyon nga mga damgo nga nagtuyok sa iyang ulo.
  
  Ang iyang pamilya karon gibantayan sa tibuok orasan. Gibantayan sila sa mga top-notch nga US Marshals ug crack Marines. Ang balay sa pamilya walay sulod, gigamit ingong paon sa mga mamumuno. Siya mismo usa ka marka nga tawo.
  
  Si Hayden Jay, ang iyang suod nga higala ug amo, milingkod tapad niya sa lingkoranan sa pasahero, tingali nakakita og butang gikan sa panagway sa iyang nawong kay wala man siyay gisulti. Nasamdan siya sa kutsilyo, apan karon hapit na maulian. Gipamatay ang mga tawo sa iyang palibot. Mga kauban. Bag-ong mga higala.
  
  Ug ania siya, mibalik sa iyang panimalay, ang dapit sa iyang pagkabata. Ang mga handumanan mipuno kaniya sama sa dugay nang nawala nga mga higala nga nangandoy nga makig-uban kaniya. Gibombahan siya sa mga handumanan gikan sa matag eskina sa kadalanan.
  
  Ang katahum sa Hawaii mao nga kini nagpuyo kanimo hangtod sa kahangturan. Dili igsapayan kung nakagugol ka usa ka semana didto o baynte ka tuig. Ang iyang kinaiya walay panahon.
  
  Sa kataposan giguba ni Hayden ang mood. "Kining tawhana, kining Capua. Namaligya ba gyud siya og dinugmok nga yelo gikan sa usa ka van?"
  
  "Adunay maayong negosyo dinhi. Ang tanan ganahan sa nahugno nga yelo."
  
  "Taas nga igo".
  
  Mipahiyom si Mano. "Makita nimo".
  
  Samtang sila nagmaneho sa katahum sa Kuhio ug Waikiki, ang mga baybayon makita matag karon ug unya sa tuo. Ang dagat mikidlap ug ang puti nga mga breakwater midagayday nga madanihon. Nakita ni Mano ang daghang outriggers nga giandam sa baybayon. Kaniadto, bahin siya sa outrigger team nga nakadaog og mga tropeyo.
  
  "Ania na kami". Mibira siya sa usa ka kurbadong parkinganan nga adunay rehas sa usa ka tumoy nga nag-umbaw sa Dagat Pasipiko. Ang van ni Capua nahimutang sa tumoy, sa usa ka maayong lokasyon. Namatikdan dayon ni Mano ang iyang karaan nga higala, apan mihunong kadiyot.
  
  Mipahiyom si Hayden kaniya. "Karaan nga mga panumduman?"
  
  "Kahibulongan nga mga panumduman. Usa ka butang nga dili nimo gusto nga gub-on pinaagi sa paghunahuna pag-usab sa usa ka butang nga bag-o, nahibal-an nimo?
  
  "Kabalo ko".
  
  Walay pagsalig sa iyang tingog. Gitan-aw pag-ayo ni Mano ang iyang amo. Maayo siya nga tawo - prangka, patas, lig-on. Nahibal-an ba nimo kung kinsa ang dapig ni Hayden Jay, ug kinsa nga empleyado ang makapangayo ug dugang sa iyang amo? Sukad sa una nilang panagkita, nakaila na siya pag-ayo kaniya. Ang iyang amahan, si James Jay, usa ka powerhouse, usa ka tinuod nga alamat, ug takus kini. Ang tumong ni Hayden kanunay mao ang pagtuman sa iyang saad, ang iyang kabilin. Kini ang iyang puwersa sa pagmaneho.
  
  Mao nga nakugang si Mano dihang gipahibalo niya kung unsa siya ka seryoso sa batan-ong nerd nga si Ben Blake. Nagtuo siya nga dugay-dugay pa una mohunong si Hayden sa pagduso sa iyang kaugalingon nga mosaka aron matuman ang kabilin nga gibati ni Mano nga nalabwan na niya. Sa sinugdan naghunahuna siya nga ang gilay-on makapalong sa siga, apan ang magtiayon nag-uban na usab. Ug karon daw mas kusgan sila kaysa kaniadto. Hatagan ba siya sa geek og bag-ong katuyoan, usa ka bag-ong direksyon sa kinabuhi? Ang sunod nga mga bulan ra ang mosulti.
  
  "Lakaw". Miyango si Hayden paingon sa van. Giablihan ni Mano ang pultahan ug miginhawa og lawom sa limpyo nga lokal nga hangin. Sa iyang wala mitindog ang Diamond Head, usa ka talagsaong tawo nga nagbarog sa kapunawpunawan, kanunay anaa.
  
  Alang kang Mano, anaa kini kanunay. Wala siya natingala nga kini mahimo nga labaw sa usa ka dako nga milagro.
  
  Nagdungan silag lakaw paingon sa ice cutting van. Miduko si Capua, nga nagtutok kanila. Ang iyang nawong mikunot sa katingala, ug dayon sa tinuod nga kalipay.
  
  "Mano? Tawo! Hoy!"
  
  Nawala ang Capua. Usa ka segundo midagan siya gikan sa luyo sa van. Siya usa ka lapad nga abaga, angay nga tawo nga adunay itom nga buhok ug itom nga pamanit. Bisan sa una nga pagtan-aw, nahibal-an ni Hayden nga naggugol siya labing menos duha ka oras matag adlaw sa surfboard.
  
  "Kapua." Gigakos ni Mano ang iyang karaan nga higala. "Adunay pipila, bro."
  
  Miatras si Capua. "Unsay imong gibuhat? Sultihi ko, kumusta ang pagkolekta sa Hard Rock shot glass?"
  
  Milingo-lingo si Mano ug mikibo. "Ah, medyo blah blah, ug daghan pa. Nahibal-an nimo. Ikaw?"
  
  "Husto. Kinsa si Howli?"
  
  "Haole..." Mibalik si Mano sa masabtan nga Amerikano, nga nakapahupay kaayo kang Hayden. "... mao ni akong amo. Himamata si Hayden Jay."
  
  Ang lokal nga residente mitul-id. "Malipayon nga nakigkita kanimo," siya miingon. "Ikaw ba si Boss Mano? Wow. Lucky Mano, ingon ko."
  
  "Wala ka bay babaye, Capua?" Gibuhat ni Mano ang tanan aron matago ang gamay nga insulto.
  
  "Nakapalit kog poi-dog. Siya, usa ka mainiton nga Hawaiian-Chinese nga Filipina nga langyaw, nagpatindog kanako og tolda sa tibuok gabii, tawo." Kadaghanan sa mga Hawaiian lahi.
  
  Miginhawa si Mano. Si Poy Dog kay usa ka mixed race man. Si Haole usa ka bisita, ug dili kini usa ka mapasipalahon nga termino.
  
  Sa wala pa siya makasulti og bisan unsa, si Hayden milingi kaniya ug tam-is nga nangutana, "Nagbutang ug tolda?"
  
  Mikurog si Mano. Nahibal-an gyud ni Hayden kung unsa ang Capua, ug wala kini kalabotan sa kamping. "Kini cool. Nindot siyag tingog. Paminaw, Capua, kinahanglang mangutana ko nimo."
  
  "Mga Shooter".
  
  "Nakadungog na ba ka bahin sa usa ka dagkong tawo sa kalibotan nga nailhang Kovalenko? O ang Duguong Hari?
  
  "Ang akong nadunggan kay ang naa sa balita, kuya. Anaa ba siya sa Oahu?"
  
  "Baka nga. Unsa man si Claude?
  
  "Dili. Kung gitawag nimo si Howley sa kana nga ngalan, mahinumduman ko kini. Nagduha-duha si Capua.
  
  Nakita kini ni Hayden. "Apan duna kay nahibaloan."
  
  "Baka nga boss. Basin kabalo ko. Apan ang imong mga higala didto, "gilingi niya ang iyang ulo padulong sa estasyon sa pulisya sa Waikiki Beach, "dili nila gusto mahibal-an." Gisultihan ko na sila. Wala silay nahimo."
  
  "Sulayi ko." Gisugat ni Hayden ang panan-aw sa lalaki.
  
  "Naa koy nadunggan, boss. Mao to niduol si Mano nako diba? Aw, ang bag-ong kuwarta nanghatag ug pipila ka tambok nga mga wads karong bag-o, tawo. Bag-ong mga magdudula sa tibuuk nga talan-awon, nag-apil sa mga partido nga dili nila makita sa sunod semana.
  
  "Bag-ong kuwarta?" - Mipalanog si Mano. "Asa?" - Nangutana ko.
  
  "Wala man," seryuso nga giingon ni Capua. "Buot ipasabot, dinhi ra, tawo. Dinhi mismo. Kanunay silang gipadaplin, apan karon adunahan na sila.
  
  Gipadagan ni Hayden ang iyang kamot sa iyang buhok. "Unsay gisulti niini kanimo?"
  
  "Wala ko apil ani nga eksena, pero kabalo ko. Adunay mahitabo o hapit na mahitabo. Daghang mga tawo ang nabayran ug daghang salapi. Kung mahitabo kana, makakat-on ka sa pagpaubos sa imong ulo hangtod nga mawala ang daotan nga butang. "
  
  Gitutokan ni Mano ang naggilakgilak nga kadagatan. "Sigurado ka ba nga wala kay nahibaloan, Capua?"
  
  "Nanumpa ko sa akong poit dog."
  
  Giseryoso ni Capua ang iyang poi. Gitudlo ni Hayden ang van. "Nganong dili ka man mohimo kanamo, Capua."
  
  "Sigurado nga".
  
  Si Hayden misukol kang Mano samtang si Capua milakaw. "Sa akong hunahuna kini angay nga sulayan. Aduna ka bay ideya kon unsay iyang gisulti?"
  
  "Dili ko ganahan sa tingog sa mahitabo sa akong lungsod nga natawhan," ni Mano ug mikab-ot og shave ice. "Kapua. Isulti kanako ang imong ngalan, igsoon. Kinsay makahibalo sa bisan unsa?
  
  "Adunay usa ka lokal nga lalaki, si Danny, nga nagpuyo didto sa bungtod." Ang iyang panan-aw mitutok ngadto sa Diamond Head. "Dato. Ang iyang mga ginikanan, gipadako nila siya ingon nga uwang." Mipahiyom siya kang Hayden. "Isulti kini sama sa usa ka Amerikano. Sa akong hunahuna wala"y daotan niana. Pero mas seryoso siya sa mga bugoy. Nakuha niya ang usa ka sipa tungod sa pagkahibalo sa tae, nasabtan ba nimo ako?"
  
  Migamit si Mano ug kutsara ug mikalot ug dakong piraso sa yelo nga kolor balangaw. "Gusto ba sa lalaki nga magpakaaron-ingnon nga siya usa ka dako nga shot?"
  
  Miyango si Capua. "Apan dili kana tinuod. Usa lang siya ka batang lalaki nga nagdula og dula sa tawo."
  
  Gihikap ni Hayden ang kamot ni Mano. "Atong bisitahon kining Danny. Kung adunay bag-ong hulga, kinahanglan usab naton mahibal-an kana. "
  
  Miyango si Capua paingon sa mga ice cone. "Naa silay gasto sa establisemento. Apan wala ka makaila kanako. Wala gyud ka mianhi aron makigkita nako."
  
  Miyango si Mano sa kanhi niyang higala. "Walay gisulti, igsoon."
  
  
  ***
  
  
  Gihatagan sila ni Capua sa adres, nga ilang giprograma sa GPS sa sakyanan. Paglabay sa kinse ka minuto nahiabot sila sa usa ka itom nga puwertahan nga puthaw. Ang lote mibalik ngadto sa dagat, mao nga makita na lang nila ang mga bintana sa taas nga andana sa dakong balay.
  
  Nanganaog sila sa sakyanan, migitib ang mga tubod sa kilid ni Mano. Gibutang ni Mano ang iyang kamot sa dakong ganghaan ug gitulod. Ang atubangan nga tanaman nakapahunong ni Hayden ug mitan-aw.
  
  Surfboard stand. Bag-o nga bukas nga trak sa higdaanan. Usa ka duyan nga gituy-od taliwala sa duha ka punoan sa palma.
  
  "Diyos ko, Mano. Ingon ba niini ang tanan nga mga tanaman sa Hawaii?"
  
  Milingiw si Mano. "Dili gyud, dili."
  
  Dihang motingog na unta sila sa kampana, nakadungog sila og kasaba nga gikan sa luyo. Naglibot-libot sila sa balay, naggunit sa ilang mga kamot sa ilang mga hinagiban. Sa ilang pagliko sa kataposang eskina, ilang nakita ang usa ka batan-ong lalaki nga nagsuroysuroy sa pool uban sa usa ka tigulang nga babaye.
  
  "Pasayloa ko!" Misiyagit si Hayden. "Kami gikan sa Honolulu Police Department. Pipila ka mga pulong?" Siya mihunghong, nga halos dili madungog: "Unta dili kini iyang inahan."
  
  Natuok si Mano. Wala siya maanad sa iyang amo nga magkomedya. Unya nakita niya ang iyang nawong. Seryoso kaayo siya. "Nganong ikaw-?"
  
  "Unsa man ang imong gusto?" Ang batan-ong lalaki milakaw paingon kanila, nga nagkunyas sa ihalas nga paagi. Sa iyang pagduol, nakita ni Mano ang iyang mga mata.
  
  "May problema ta," ni Mano. "Naa siya sa daplin."
  
  Gipasagdan ni Mano nga mag-wild ang lalaki. Pipila ka dagkong hayride ug nabugtoan siya, ang iyang shorts nagsugod sa pag-slide paubos. Wala siya magpakitag kahibalo sa iyang kalisod.
  
  Unya midagan paingon kanila ang tigulang nga babaye. Nakapanglingo si Hayden nga wala makatuo. Ang babaye miambak sa likod ni Kinimake ug misugod sa pagsakay kaniya sama sa usa ka kabayong lalaki.
  
  Unsa man ang ilang gisulod dinhi?
  
  Gipasagdan ni Hayden si Kinimaka sa pag-atiman sa iyang kaugalingon. Gitan-aw niya ang palibot sa balay ug nataran. Walay timailhan nga adunay laing tawo sa balay.
  
  Sa kataposan, si Mano nakahimo sa pag-uyog sa mangtas. Mitugpa siya nga adunay basa nga sagpa sa graba nga naglibot sa pool ug misugod pagtiyabaw sama sa usa ka banshee.
  
  Si Danny, kon si Danny, mitutok kaniya nga nagbuka ang baba, ang iyang shorts nahulog na karon ubos sa iyang tuhod.
  
  Si Hayden igo na. "Danny!" - siya misinggit sa iyang nawong. "Kinahanglan kaming makigsulti nimo!"
  
  
  Iyang gitukmod siya balik sa lounge chair. Dios, kung makita lang siya sa iyang amahan karon. Milingi siya ug gihubo ang mga baso sa cocktail, dayon gipuno silang duha og tubig gikan sa pool.
  
  Iyang gisablig og tubig ang nawong ni Danny ug gisagpa siya og hinay. Misugod dayon siyag ngisi. "Hoy baby, nahibal-an nimo nga ganahan ko-"
  
  Mi-atras si Hayden. Kung husto ang pagdumala, mahimo kini nga pabor kanila. "Nag-inusara ka ba, Danny?" Nakapahiyom siya gamay.
  
  "Adto si Tina. Bisan asa." Namulong siya sa mubo, makaginhawa nga mga tudling-pulong, nga ingon og ang iyang kasingkasing nagtrabaho pag-ayo sa pagsuporta sa usa ka lalaki nga lima ka pilo sa iyang gidak-on. "Akong babae."
  
  Nanghupaw si Hayden sa sulod sa kahupayan. "Maayo. Karon, nakadungog ko nga ikaw ang tawo nga makahibalo kung kinahanglan nako ang kasayuran. "
  
  "Ako kini". Ang kaakuhan ni Danny nagpakita sa haze sa usa ka segundo. "Ako ang maong tawo."
  
  "Sultihi ko bahin kang Claude."
  
  Ang kahingangha migunit kaniya pag-usab, nga naghimo sa iyang mga mata nga daw bug-at. "Claude? Ang itom nga lalaki nga nagtrabaho sa Crazy Shirts?"
  
  "Dili". Nagpangagot si Hayden sa iyang ngipon. "Claude, ang lalaki nga tag-iya sa mga club ug mga ranso sa tibuok Oahu."
  
  "Wala ko kahibalo niini Claude." Ang pagkamatinud-anon tingali dili usa sa mga lig-on nga punto ni Danny, apan nagduhaduha si Hayden nga gipeke niya kini karon.
  
  "Unsa man si Kovalenko? Nakadungog ka na ba niya?
  
  Walay mikidlap sa mga mata ni Danny. Walay mga timailhan o timailhan sa kahibalo.
  
  Sa iyang luyo, nadungog ni Hayden si Mano nga naningkamot nga pakalmahon ang uyab ni Danny nga si Tina. Nakahukom siya nga dili makadaot ang pagsulay sa lain nga pamaagi. "Sige, sulayan nato og lain. Adunay bag-ong salapi sa Honolulu. Daghan kana. Diin man kini gikan, Danny, ug ngano?"
  
  Mibuka ang mga mata sa bata, kalit nga misidlak sa hilabihang kalisang nga hapit na maabot ni Hayden ang pusil.
  
  "Kini mahimong mahitabo bisan unsang orasa!" - mipatugbaw siya. "Nakita nimo? Bisan kanus-a! Basta... magpabilin lang sa balay. Pabilin sa balay, bata." Morag nabalaka ang iyang tingog, morag gisubli niya ang gisulti kaniya.
  
  Gibati ni Hayden ang lawom nga katugnaw nga midagayday sa iyang buko-buko, bisan og ang langitnong kainit mipainit sa iyang likod. "Unsa may mahitabo dayon, Danny. Dali, makasulti ka nako."
  
  "Assault," hungog ni Danny. "Dili kini mabawi tungod kay kini gipalit ug gibayran." Gikuptan ni Danny ang iyang kamot, nga kalit nga tan-awon nga makahadlok nga nabusog.
  
  "Nagsingabot ang mga terorista, Miss Police. Buhata lang ang imong daotang trabaho ug ayaw tugoti kadtong mga bastos nga moanhi dinhi."
  
  
  KAPITULO BAYNTE UNO
  
  
  Gikutlo ni Ben Blake ang mga sinulat sa journal ni Kapitan Cook ug sa iyang kapikas nga si Hawksworth nga naghulagway sa labing delikado nga panaw nga nahimo sukad sa tawo.
  
  "Sila miagi sa Ganghaan ni Pele," miingon si Ben sa katingala, "ngadto sa ngitngit nga kangitngit. Niining panahona, gitawag gihapon ni Cook ang arko nga entrada ingong Ganghaan ni Pele. Human lamang niya masinati kon unsay anaa sa unahan - kini nag-ingon dinhi - nga sa ulahi iyang giusab ang paghisgot sa mga Ganghaan sa Impiyerno.
  
  Milingi si Karin kang Ben nga nagdako ang mga mata. "Unsay hinungdan sa usa ka tawo nga sama ni Kapitan Cook sa pagpahayag sa ingon nga hubo nga kahadlok?"
  
  "Halos wala," miingon si Ben. "Nadiskobrehan ni Cook ang kanibalismo. Mga sakripisyo sa tawo. Siya misugod sa usa ka panaw ngadto sa hingpit nga wala mahibaloi nga mga tubig."
  
  Gitudlo ni Karin ang screen. "Basaha ang daotan nga butang."
  
  "Sa unahan sa itom nga Gates nahimutang ang labing daotan nga mga agianan nga nahibal-an sa tawo ..."
  
  "Ayaw kog ingna," ni Karin. "Sumada."
  
  "Dili nako kaya"
  
  "Unsa? Ngano man?"
  
  "Tungod kay kini nag-ingon dinhi-ang mosunod nga teksto gikuha gikan niini nga pagkakabig tungod sa mga pagduhaduha mahitungod sa pagkatinuod niini."
  
  "Unsa?"
  
  Nagkunot ang agtang ni Ben samtang nagtan-aw sa kompyuter. "Sa akong hunahuna kung kini bukas sa pagtan-aw sa publiko, adunay usa nga misulay na sa pag-imbestiga."
  
  "O tingali sila nakahimo ug namatay. Tingali ang mga awtoridad nakahukom nga ang kahibalo peligroso kaayo nga ipaambit sa publiko.
  
  "Apan unsaon nato pagtan-aw ang usa ka natangtang nga dokumento?" Si Ben random nga miduslit og pipila ka mga yawe. Walay tinago nga mga link sa panid. Walay masaway. Gipangita niya sa Google ang ngalan sa tagsulat ug nakit-an ang daghang mga panid nga naghisgot sa Chronicle ni Cook, apan wala na naghisgot sa Ganghaan sa Impiyerno, Pele, o bisan sa Diamond Head.
  
  Milingi si Karin aron tan-awon ang kasingkasing sa Waikiki. "Busa ang panaw ni Cook agi sa mga ganghaan sa impyerno nahisulat gikan sa kasaysayan. Mahimo nga magpadayon kami sa pagsulay. " Misenyas siya ngadto sa mga kompyuter.
  
  "Apan kini walay kapuslanan," miingon si Ben sa iyang labing maayo nga impresyon sa Yoda. "Dili nato usikan ang atong panahon."
  
  "Unsa ang nakita ni Hayden kanimo, dili ko mahibal-an." Gilingo-lingo ni Karin ang iyang ulo una pa hinayhinay nga milingi. "Ang problema mao nga wala kami'y paagi nga mahibal-an kung unsa ang among makit-an didto. Kita moadto sa impyerno nga buta."
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden ug Kinimaka nakahimo sa pagpiit og pipila ka mga sentence gikan kang Danny sa wala pa sila nakahukom nga maalamon nga biyaan sila nga mag-inusara sa ilang drug party. Sa bisan unsang suwerte, silang duha maghunahuna nga ang pagbisita sa CIA usa ka dili maayo nga damgo.
  
  Mibalik si Kinimaka sa sakyanan, gibutang ang iyang kamot sa humok nga panit nga manobela. "Pag-atake sa terorista?" iyang gisubli. "Sa Waikiki? Dili ko motuo niini".
  
  Gi-dial na ni Hayden ang numero sa iyang amo. Mitubag dayon ang gate. Iyang gi-recite sa pipila ka mugbo nga sentence ang impormasyon nga ilang nakuha gikan ni Danny.
  
  Naminaw si Mano sa tubag ni Gates sa speakerphone. "Hayden, nagkaduol na ko. Pila pa ka oras ug naa ko. Ang kapolisan nagsalig pag-ayo sa tanang nailhan nga mga kriminal aron masayran ang nahimutangan sa ranso. Makuha na nato kini sa dili madugay. Ipahibalo nako ang angay nga mga awtoridad bahin sa giingon nga pag-atake, apan padayon sa pagkalot.
  
  Napatay ang linya. Mihangos si Hayden sa hilom nga katingala. "Mianhi ba siya dinhi? Naglisud siya sa pagsagubang sa ingon niini. Unsa may maayo niyang buhaton?
  
  "Tingali ang trabaho makatabang niya sa pagsagubang."
  
  "Maglaum ta. Nagtuo sila nga sa dili madugay makuha na nila ang lokasyon sa ranso. Gisubay namo ang mga terorista. Ang atong gikinahanglan karon mao ang positibo, prangka nga mga tawo. Hoy Mano, sa imong hunahuna kini nga istorya sa terorista bahin ba sa laraw sa Blood King?
  
  Miyango si Mano. "Misantop sa akong hunahuna." Nag-inom ang iyang mga mata sa makapahinuklog nga talan-awon, nga morag gitipigan kini aron makatabang sa pagpakig-away sa nagsingabot nga kangitngit.
  
  "Speaking of straight people, si Drake ug iyang duha ka barkada wala gihapon motubag sa akong mga messages. Ug ang mga pulis wala usab nahibal-an. "
  
  Mibagting ang iyang selpon nga nakapakurat niya. Mao kadto ang Ganghaan. "Sir?"
  
  "Kining butanga nabuang na," siya misinggit, nga klaro nga naalarma. "Bag-o lang nakadawat ug tulo ka lehitimong hulga sa terorista ang Honolulu Police. Tanan sa Waikiki. Ang tanan mahitabo sa dili madugay. Natukod ang mga kontak sa Kovalenko.
  
  "Tulo!"
  
  Ang ganghaan kalit nga gisirhan sa usa ka segundo. Mitulon si Hayden, gibati nga nagkuba ang iyang tiyan. Ang kahadlok sa mga mata ni Mano nakapasingot niya.
  
  Nakontak na usab si Gates. "Adunay upat. Dugang nga impormasyon bag-o lang gipamatud-an. Kontaka si Drake. Naa ka sa away sa imong kinabuhi, Hayden. Pagpalihok."
  
  
  ***
  
  
  Ang Blood King nagbarog sa taas nga deck, usa ka bugnaw nga pahiyom sa iyang nawong, ubay-ubay sa iyang sinaligan nga mga tenyente nagbarog sa atubangan ug sa ubos niya. "Panahon na," yano niyang giingon. "Kini ang among gipaabot, ang among gitrabahoan. Mao ni ang resulta sa tanan nakong paningkamot ug sa tanan nimong sakripisyo. "Didto," epektibo siyang mihunong, "ang tanan matapos."
  
  Iyang gitan-aw ang mga nawong sa bisan unsang timailhan sa kahadlok. Walay bisan usa. Sa tinuud, si Boudreau ingon og hapit nalipay nga gitugotan nga makabalik sa madugo nga away.
  
  "Claude, gub-a ang ranso. Patya ang tanang binilanggo. Ug..." Mingisi siya. "Buhii ang mga tigre. Kinahanglan nilang i-okupar ang gahum sa makadiyot. Boudreaux, buhata lang ang imong gibuhat, pero mas bangis. Gidapit ko ikaw sa pagtuman sa bisan unsa sa imong mga pangandoy. Gidapit ko ikaw sa pagpabilib kanako. Dili, shock ko. Buhata kini, Boudreau. Adto sa Kauai ug sirad-i ang ranso didto."
  
  Ang Dugo nga Hari mitan-aw sa katapusan niyang pipila ka mga tawo. "Bahin kanimo ... ipagawas ang impyerno sa Hawaii."
  
  Mitalikod siya, gipadaplin sila, ug gitan-aw sa usa ka katapusang kritikal nga pagtan-aw sa iyang transportasyon ug sa maampingong gipili nga mga lalaki nga mouban kaniya sa makamatay nga kahiladman sa ilawom sa Diamond Head.
  
  "Wala'y tawo nga nakahimo niini sukad si Cook ug nabuhi aron isulti ang istorya. Walay tawo nga mitan-aw lapas pa sa ikalimang lebel sa impyerno. Walay usa nga nakadiskobre kung unsa ang gihimo sa sistema sa lit-ag aron itago. Buhaton nato kini."
  
  Ang kamatayon ug kalaglagan anaa sa luyo ug atubangan niya. Ang pagsugod sa kagubot dili kalikayan. Nalipay ang dugoon nga hari.
  
  
  ***
  
  
  Naglakaw si Matt Drake sa paradahan sa Exoticars, nagkupot sa iyang 'girlfriend', si Alicia Miles. Adunay usa ka nag-abang nga awto nga giparking didto, usa ka Basic Dodge nga abang nga lagmit iya sa usa ka magtiayon nga mga turista nga nag-abang sa usa sa bag-ong Lamborghini sa usa ka oras. Sa pagsulod ni Drake ug Alicia sa fashion showroom, naa na sa ilawom sa ilang mga ilong ang kuwang nga lalaki nga may crew cut.
  
  "Maayong hapon. Makatabang ba ko nimo?"
  
  "Hain sa mga ang labing paspas?" Si Drake mihimo sa usa ka walay pasensya nga nawong. "Kami adunay usa ka Nissan sa balay ug ang akong uyab gusto nga makasinati sa tinuud nga tulin." Mikidhat si Drake. "Mahimong makadaog ako og pipila ka mga puntos sa bonus, kung nahibal-an nimo kung unsa ang akong gipasabut."
  
  Matam-is nga mipahiyom si Alicia.
  
  Naglaum si Drake nga si Mai sa pagkakaron naglibot sa likod sa dako nga showroom, nga nagpalayo sa likod nga garahe ug nagpadulong sa koral nga kilid nga komplikado. Maningkamot siya nga makasulod gikan sa pikas kilid. Si Drake ug Alicia adunay mga unom ka minuto.
  
  Lapad ang pahiyom sa lalaki ug, dili ikatingala, peke. "Aw, kadaghanan sa mga tawo nagpili usa ka bag-ong Ferrari 458 o usa ka Lamborghini Aventador, nga pareho nga maayo nga mga awto." Midako gyud ang pahiyom sa dihang gitudlo sa tindera ang mga sakyanan nga gipangutana, nga pareho nga naa sa atubangan sa mga bintana sa showroom. "Apan sa mga termino sa maalamat nga mga nahimo, kung kana ang imong gipangita, mahimo kong irekomenda ang Ferrari Daytona o ang McLaren F1." Iyang giwara-wara ang iyang kamot paingon sa luyo sa showroom.
  
  Adunay mga opisina sa luyo ug sa tuo. Sa wala mao ang usa ka laray sa mga pribadong booth diin makolekta ang impormasyon sa credit card ug mahatag ang mga yawe. Walay mga bintana sa opisina, apan si Drake nakadungog sa mga tawo nga naglihok.
  
  Giihap niya ang mga segundos. Si Mai kay moabot sa upat ka minuto.
  
  "Ikaw ba si Mr. Scarberry o si Mr. Petersen?" nangutana siya nga nagpahiyom. "Nakita nako ang ilang mga ngalan sa karatula sa gawas."
  
  "Ako diay si James. Si Mr. Scarberry ug Mr. Petersen mao ang mga tag-iya. Naa sila sa luyo."
  
  "MAHITUNGOD SA". Nagpakita si Drake nga nagtan-aw sa Ferraris ug Lamborghinis. Ang air conditioner sa showroom nahugno sa iyang likod. Walay tingog nga gikan sa halayong opisina. Si Alicia nagtago sa iyang kaugalingon, nagdula sa buotan nga asawa samtang nagmugna og luna.
  
  Usa ka minuto sa wala pa si Mai kinahanglan nga mogawas sa kilid nga mga pultahan.
  
  Nangandam na si Drake.
  
  
  ***
  
  
  Milabay ang panahon sa makahahadlok nga gikusgon, apan naglaum si Ben nga mamunga ang buang nga ideya ni Karin. Ang unang lakang mao ang pagpangita kon asa gitipigan ang orihinal nga mga troso ni Kapitan Cook. Kini nahimong sayon nga buluhaton. Ang mga dokumento gitipigan sa National Archives, duol sa London, sa usa ka tinukod sa gobyerno, apan dili sama ka segurado sa Bank of England.
  
  Sa ingon nga layo sa ingon nga maayo.
  
  Ang sunod nga lakang mao ang pagdala ni Hayden. Nagkinahanglan kini og taas nga panahon aron maabot ang ilang punto. Sa sinugdan, si Hayden daw hilabihan nga nalinga nga walay bastos, apan sa dihang gipresentar ni Karin, nga gisuportahan ni Ben, ang ilang plano, ang ahente sa CIA nahilom.
  
  "Unsay imong gusto?" nangutana siyag kalit.
  
  "Gusto namo nga magpadala ka ug world-class nga kawatan ngadto sa National Archives sa Kew aron magretrato, dili mangawat, ug dayon mag-email kanako ug kopya sa nahiangayng bahin sa mga journal ni Cook. Ang bahin nga kulang."
  
  "Hubog ka, Ben? Seryoso nga-"
  
  "Ang pinakalisud nga bahin," miinsistir si Ben, "dili ang pagpangawat. Sigurado ako nga makit-an sa kawatan ug ipadala kanako ang husto nga bahin."
  
  "Unsa kaha kon madakpan siya?" Gitubag ni Hayden ang pangutana nga wala maghunahuna.
  
  "Mao nga siya kinahanglan nga usa ka klase nga kawatan sa kalibutan nga mahimong maangkon sa CIA salamat sa kini nga kasabutan. Ug ngano, labing maayo, kinahanglan na siya sa kustodiya. Oh, ug Hayden, kining tanan kinahanglan nga buhaton sa sunod nga pipila ka oras. Dili gyud kini makahulat."
  
  "Nakahibalo ko niana," ni Hayden nga miputol, apan mihinay ang iyang tono. "Tan-awa, Ben, nahibal-an ko nga kamong duha giduso niining gamay nga opisina, apan mahimo nimong igawas ang imong ulo sa pultahan ug makuha ang pinakabag-o nga impormasyon. Kinahanglang andam ka kung-"
  
  Gitan-aw ni Ben si Karin nga nabalaka. "Sa kaso sa unsa? Nagahambal ka nga daw malapit na matapos ang kalibutan."
  
  Ang kahilom ni Hayden nagsulti kaniya sa tanan nga kinahanglan niyang mahibal-an.
  
  Human sa pipila ka gutlo, ang iyang uyab misulti pag-usab: "Unsa ka dako ang imong panginahanglan niini nga mga mubo nga sulat, kini nga mga journal? Takus ba ang paglagot sa British?"
  
  "Kon ang Dugo nga Hari makaabot sa Ganghaan sa Impiyerno ug kinahanglan natong gukdon siya," miingon si Ben, "lagmit sila ra ang atong tinubdan sa paglawig. Ug nahibal-an namon tanan kung unsa ka maayo si Cook sa iyang mga kard. Maluwas unta nila ang among kinabuhi."
  
  
  ***
  
  
  Gibutang ni Hayden ang iyang telepono sa hood sa iyang awto ug misulay sa pagpakalma sa iyang gubot nga mga hunahuna. Ang iyang mga mata misugat kang Mano Kinimaki pinaagi sa windshield, ug klaro niyang nabati ang kalisang nga miulbo sa iyang hunahuna. Bag-o lang sila nakadawat sa labing makalilisang nga balita, gikan sa Jonathan Gates.
  
  Dili sama sa mga terorista nga moigo sa daghang mga lokasyon sa Oahu.
  
  Karon nahibal-an nila nga kini labi ka daotan kaysa niana.
  
  Misaka si Mano, nga dayag nga nagkurog. "Kinsa kadto?"
  
  "Si Ben. Miingon siya nga kinahanglan natong mosulod sa National Archives sa England aron makakuha siyag kopya sa mga troso ni Captain Cook."
  
  Mikunot ang agtang ni Mano. "Buhata. Buhata lang kini. Kadtong fucking Kovalenko naningkamot sa paglaglag sa tanan nga atong gihigugma, Hayden. Gibuhat nimo ang tanan aron mapanalipdan ang imong gihigugma. "
  
  "British-"
  
  "Bastos sila." Nawad-an si Mano sa iyang kapit-os. Wala motingog si Hayden. "Kung ang mga troso makatabang kanamo sa pagpatay niining bastard, kuhaa sila."
  
  Gihan-ay ni Hayden ang iyang mga hunahuna. Naningkamot siya sa paghawan sa iyang hunahuna. Nagkinahanglan kini og pipila ka mga tawag sa mga opisina sa CIA sa London ug usa ka kusog nga singgit gikan sa iyang amo nga si Gates, apan naghunahuna siya nga mahimo niyang mahuman ang trabaho. Labi na sa gisulti ni Gates kaniya.
  
  Ug nahibal-an niya pag-ayo nga adunay usa ka labi ka maanyag nga ahente sa CIA sa London nga makahimo sa trabaho nga wala"y pagbuak sa singot.
  
  Nagtan-aw gihapon kaniya si Mano, na shock pa. "Makatuo ka ba niini nga tawag? Makatuo ka ba kon unsay buhaton ni Kovalenko aron lang mabalda ang atensyon sa mga tawo?"
  
  Wala makahimo si Hayden, apan nagpakahilom, nag-andam gihapon sa iyang pakigpulong para sa Gates ug sa opisina sa London. Sa pipila ka minuto andam na siya.
  
  "Aw, atong i-follow up ang usa sa pinakagrabe nga tawag sa atong kinabuhi nga makatabang nato sa pag-ilis og mga tahas," miingon siya ug gi-dial ang numero sa speed dial.
  
  Bisan pa nga nakigsulti siya sa iyang boss ug nakigsabot sa langyaw nga tabang aron ma-hack ang British National Archives, ang mga pulong ni Jonathan Gates kaniadto nagdilaab sa iyang hunahuna.
  
  Dili lang Oahu. Ang mga terorista sa Dugo nga Hari nagplano sa pag-atake sa daghang mga isla sa parehas nga oras.
  
  
  KAPITULO 22
  
  
  Nakaginhawa si Drake dihang nilusot si Mai sa kilid nga pultahan nga nakita sa klerk.
  
  "Unsa ang-"
  
  Mipahiyom si Drake. "Mayo na," mihunghong siya, ug dayon gibuak ang apapangig sa tawo gamit ang haya. Walay tingog-tingog, ang tindera milingi ug naigo sa yuta. Si Alicia miagi sa Lamborghini, nag-andam sa iyang hinagiban. Giambak ni Drake ang walay lihok nga tindera. Si Mai dali nga naglakaw subay sa likod nga bungbong, nga milabay sa luyo sa wala matandog nga McLaren F1.
  
  Diha sila sa bungbong sa opisina sa pipila ka segundo. Ang kakulang sa mga bintana nagtrabaho alang kanila ug batok kanila. Apan adunay mga security camera. Kini usa lang ka pangutana-
  
  Adunay midagan gikan sa luyo nga pultahan, mga oberol nga nabulit sa lana, taas nga itom nga buhok nga gihigot sa usa ka berde nga bandana. Deretsong gipiit ni Drake ang iyang aping sa nipis nga partition sa plywood, nga naminaw sa mga tingog gikan sa sulod sa opisina samtang si May nagpraktis sa mga lihok sa mekaniko.
  
  Wala gihapon sila motingog.
  
  Apan daghan pa nga mga tawo ang mibuswak sa pultahan, ug usa ka tawo sa sulod sa opisina ang misinggit. Nasayod si Drake nga nahuman na ang dula.
  
  "Pasagdi sila."
  
  Misinggit si Alicia og "Fuck yeah" ug gisipa ang pultahan sa opisina pag-abli niini hinungdan nga naigo kini sa ulo sa lalaki nga nabangga. Laing lalaki ang migawas, ang iyang mga mata nanglutaw sa kakurat samtang nagtutok sa usa ka maanyag nga babaye nga may pusil ug postura sa usa ka manggugubat nga naghulat kaniya. Iyang giisa ang shotgun. Gipusil siya ni Alicia sa tiyan.
  
  Nahugno siya sa pultahan. Dugang singgit gikan sa opisina. Ang kakurat nagsugod nga nahimong pagsabot. Sa dili madugay ilang maamgohan nga maalamon nga motawag ug pipila ka higala.
  
  Gipusil ni Drake ang usa sa mga mekaniko, naigo siya sa tunga sa paa ug natumba. Ang tawo milayat sa McLaren, nagbilin ug dugo sa iyang luyo. Pati nga si Drake naiyak. Si Mai nakig-uban sa ikaduhang lalaki ug si Drake mibalik kang Alicia.
  
  "Kinahanglan namong mosulod."
  
  Mipaduol si Alicia hangtod nalantawan niyag maayo ang sulod. Mikamang si Drake sa salog hangtod nga naabot siya sa pultahan. Sa iyang pagyango, si Alicia nagpabuto og daghang mga buto. Hapit moduko si Drake sa pultahan, apan niadtong higayuna tunga sa dosena nga mga tawo ang miambak nga adunay mga hinagiban nga gilaraw ug gipabuthan sa kasuko.
  
  Milingi si Alicia, nagtago sa luyo sa Lamborghini. Ang mga bala misirit sa iyang kilid. Nabuak ang windshield. Si Drake daling milakaw. Nakita niya ang kasakit sa mga mata sa lalaki samtang gipusil niya ang mga supercar.
  
  Ang usa nakakita usab kaniya. Si Drake nagpabuto usa ka segundo sa iyang atubangan ug nakita siya nga nahulog pag-ayo, gidala ang usa sa iyang mga kauban.
  
  Milukso si Alicia gikan sa luyo sa Lamborghini ug mitugpa og pipila ka mga suntok. Si Drake midagan paingon sa Ferrari, nga nagduko luyo sa dagkong mga ligid niini. Karon ang matag bala importante. Nakita niya si May, nga natago sa eskina sa bungbong sa opisina, nga nagtan-aw sa luyo diin gikan ang mga mekaniko.
  
  Ang tulo kanila mihigda sa iyang tiilan.
  
  Gipugos ni Drake og gamay nga pahiyom. Siya gihapon ang perpekto nga makina sa pagpatay. Sa makadiyot nabalaka siya bahin sa dili kalikayan nga panagkita ni May ug Alicia ug ang bayad sa kamatayon ni Wells, apan dayon iyang gitak-opan ang iyang kabalaka sa samang halayong suok sa gugma nga iyang gibati kang Ben, Hayden ug sa tanan niyang mga higala.
  
  Dili kini ang lugar diin mahimo nimong hatagan ug kagawasan ang imong civic nga mga emosyon.
  
  Naigo sa bala ang Ferrari, niagi sa pultahan ug migawas sa pikas kilid. Uban sa usa ka makabungol nga pagkahagsa, ang atubangan nga bintana mibuto, ang bildo nahulog sa usa ka mini nga busay. Gipahimuslan ni Drake ang pagkalinga sa pag-ambak ug pagpusil sa laing lalaki nga naghuot duol sa pultahan sa opisina.
  
  Mga amateur, siyempre.
  
  Unya nakita niya ang duha ka estrikto nga mga lalaki nga mibiya sa opisina nga adunay mga machine gun sa ilang mga kamot. Milukso ang kasingkasing ni Drake. Gipasiga niya ang usa ka imahe sa duha pa ka mga lalaki sa luyo nila - hapit siguradong Scarberry ug Petersen, gipanalipdan sa mga sinuholan nga mga mersenaryo - sa wala pa niya gihimo ang iyang lawas nga gamay kutob sa mahimo luyo sa dako nga ligid.
  
  Ang tingog sa naglupad nga mga bala mibuto sa iyang eardrum. Unya kana ang ilang diskarte. Hupti si Alicia ug siya ubos sa pag-aresto sa balay hangtud nga ang duha ka tag-iya makaikyas sa likod nga pultahan.
  
  Apan wala silay plano sa Mayo.
  
  Gipunit sa ahente sa Japan ang usa ka parisan sa gilabay nga mga pistola ug miadto sa eskina, gipusil ang mga lalaki gamit ang mga submachine gun. Ang usa milupad paatras nga morag nadasmagan sa usa ka sakyanan, kusog nga nagpabuto sa iyang pusil ug nagsabwag sa confetti sa kisame samtang siya nahulog. Giabog sa lain ang iyang mga amo sa luyo sa iyang kaugalingong patayng lawas ug gibalhin ang iyang panan-aw ngadto kang Mai.
  
  Si Alicia milayat sa itaas ug mipabuto og usa ka buto nga milapos sa aping sa tanod, dihadiha natumba siya.
  
  Karon sila Scarberry ug Petersen mikuha sa ilang mga hinagiban. Nanumpa si Drake. Siya nagkinahanglan kanila nga buhi. Niini nga punto, duha pa ka mga lalaki ang misulod sa likod ug kilid nga mga pultahan, nga nagpugos kang Mai sa pagtago sa luyo sa McLaren pag-usab.
  
  Natusak-tusak sa bala ang lawas sa mahalong sakyanan.
  
  Nabatian ni Drake ang usa sa mga tag-iya nga nagsiyagit sama sa Hawaiian nga kalua nga baboy.Ang pipila nga nahabilin nga mga lalaki nagtapok sa ilang mga amo ug, gipusil ang mga awto ug busa ang mga tig-atake, midagan sa kusog nga kusog padulong sa likod nga garahe.
  
  Nakugang kadiyot si Drake. Gipatay ni Mai ang duha sa mga bodyguard, apan si Scarberry ug Petersen dali nga nawala sa luyo nga pultahan sa ilawom sa ulan nga yelo nga nagtabon sa kalayo.
  
  Mitindog si Drake ug nagpabuto, nag-abante. Samtang nagpadayon siya sa unahan, miduko siya aron pagkuhag duha pa ka armas. Natumba ang usa sa mga guwardiya sa likod nga pultahan, nga migunit sa iyang abaga. Ang usa mibalik nga nag-agas sa dugo.
  
  Midagan si Drake sa pultahan, si Mai ug Alicia sa iyang kiliran. Si May nagpabuto samtang si Drake mikuha ug pipila ka dali nga pagtan-aw, naningkamot sa pagsusi sa nahimutangan sa mga utility room ug garahe.
  
  "Usa ra ka dako nga open space," ingon niya. "Apan adunay usa ka dako nga problema."
  
  Milingkod si Alicia sa iyang tupad. "Unsa?"
  
  "Naa silay Shelby Cobra didto."
  
  Gitutokan siya ni Mai. "Nganong problema man kini?"
  
  "Bisan unsa ang imong buhaton, ayaw kini pagpusil."
  
  "Napuno ba kini sa mga eksplosibo?"
  
  "Dili".
  
  "Unya nganong dili nako kini makuha?"
  
  "Tungod kay Shelby Cobra!"
  
  "Gikuha ra namon ang usa ka showroom nga puno sa mga hungog nga mga supercar." Gisiko siya ni Alicia sa kilid. "Kung wala ka'y isog sa pagbuhat niini, fuck off."
  
  "Kabuang". Miduol si Drake sa kaniya. Ang bala milahos sa iyang agtang ug milapos sa plaster nga bungbong, nga naligo sa iyang mga mata gamit ang plaster shavings. Sama sa iyang gidahom, ang mga daotan mipusil samtang nagdagan. Kung naigo sila bisan unsa, kini usa ka buta nga swerte.
  
  Gipunting ni Drake, miginhawa og lawom, ug gikuha ang mga lalaki sa matag kilid sa duha ka amo. Sa dihang nahulog ang ilang kataposang nahibiling mga tanod, sila Scarberry ug Petersen daw nakaamgo nga sila nakig-away sa usa ka pildi nga gubat. Mihunong sila, nagbitay ang mga hinagiban sa ilang kilid. Midagan si Drake paingon nila, naa na sa gatilyo ang iyang tudlo.
  
  "Claude," ingon niya. "Si Claude ang among gikinahanglan, dili ikaw. Asa man siya?"
  
  Sa duol, katingad-an ang hitsura sa duha ka amo. Silang duha adunay gikapoy nga mga nawong, nagkunot sa malisud nga mga linya nga natawo gikan sa mga tuig sa walay kaluoy nga paghimog desisyon. Bugnaw ang ilang mga mata, ang mga mata sa nagkombira sa mga piranha. Ang ilang mga kamot, nga nagkupot gihapon sa ilang mga pistola, miduko pag-ayo.
  
  Gitudlo ni Mai ang armas. "Ilabay sila."
  
  Gilabyog ni Alicia ang iyang fan sa lapad, nga nakapalisud sa pagtarget. Hapit makita ni Drake ang kapildihan sa mga mata sa mga hepe. Ang mga pistola halos dungan nga nahagsa sa salog.
  
  "Dugo nga impyerno," ni Alicia. "Parehas silag hitsura ug parehas silag lihok. Gibuhat ka ba sa mga daotan sa langit nga mga clone? Ug samtang ako anaa sa hilisgutan, nganong adunay bisan kinsa dinhi nga mahimong daotan nga tawo? Kini nga dapit mas maayo pa kay sa holiday sa ikapitong langit."
  
  "Kinsa kaninyo ang Scarberry?" Nangutana si Mai, dali nga nakaabot sa punto.
  
  "Ako na," matod sa usa nga blond ang buhok. "Nangita na ba mo sa tibuok lungsod alang kang Claude?"
  
  "Kami ni," hunghong ni Drake. "Ug kini ang among katapusan nga paghunong."
  
  Usa ka hinay nga pag-klik milanog sa kahilom. Milingi si Drake, nasayod nga maigo ni Alicia ang target, sama sa naandan. Ang garahe morag walay sulod, ang kahilom kalit nga bug-at sama sa usa ka bukid.
  
  Gihatagan sila ni Scarberry og dalag nga pahiyom. "Naa mi sa workshop. Usahay ang tanan mabungkag."
  
  Wala motan-aw si Drake kang Alicia, apan gisenyasan siya nga magbantay kanunay. Adunay dili maayo. Misulod siya ug gigunitan si Scarberry. Uban sa usa ka paspas nga paglihok sa judo, gisakwat siya ni Drake ug gilabay sa iyang abaga, nga gihapak pag-ayo ang tawo sa semento. Sa dihang nahanaw na ang kasakit sa mga mata ni Scarberry, si Drake may gition nga pusil sa iyang suwang.
  
  "Nasaan si Claude?" - Nangutana ko.
  
  "Wala gyud nakadungog-"
  
  Gibali ni Drake ang ilong sa usa ka lalaki. "May usa pa ka higayon."
  
  Kusog ang pagginhawa ni Scarberry. Ang iyang nawong sama ka gahi sa granite, apan ang iyang mga kaunoran sa liog nagtrabaho pag-ayo, nagpadayag sa kakulba ug kahadlok.
  
  "Magsugod ta sa pagpamusil sa mga piraso." Naabot nila ang gaan nga tingog ni Mai. "Gikapoy nako".
  
  "Taas nga igo". Giduso ni Drake, nilakaw sa kilid ug gibira ang gatilyo.
  
  "NOOO!"
  
  Ang singgit ni Scarberry nagpahunong kaniya sa kataposang posibleng gutlo. "Si Claude nagpuyo sa usa ka ranso! sa sulod gikan sa amihanang baybayon. Mahatag ko nimo ang mga coordinate. "
  
  Mipahiyom si Drake. "Unya sige."
  
  Laing pag-klik. Nakita ni Drake ang gamay nga paglihok ug ang iyang kasingkasing nahugno.
  
  Oh dili.
  
  Nagpabuto si Alicia. Ang iyang bala nakapatay dayon sa kataposang daotang tawo. Nagtago siya sa punoan sa usa ka Shelby.
  
  Gitutokan siya ni Drake. Mibawos siyag pahiyom uban ang gamayng karaan nga kapildihan. Nakita ni Drake nga labing menos makit-an niya pag-usab ang iyang kaugalingon. Siya adunay lig-on nga kinaiya nga makasagubang sa pagkawala.
  
  Dili siya sigurado sa iyang kaugalingon. Iyang gitukmod si Scarberry aron magdali. "Pagdali. Ang imong higala, si Claude, nasurpresa."
  
  
  KAPITULO BAYNTE tres
  
  
  Wala nay panahon sila si Hayden ug Kinimaka sa pagpaandar sa sakyanan dihang nanawag si Drake. Nakita niya ang iyang numero sa iyang screen ug nakaginhawa sa kahupayan.
  
  "Drake. Asa ka-"
  
  "Walay oras. Naa koy nahimutangan ni Claude."
  
  "Oo, ingon usab ang among gihunahuna, maalamon nga tawo. Talagsaon kung unsa ang gihatag sa pipila ka mga kriminal alang sa usa ka hilom nga kinabuhi."
  
  "Kanus-a pa nimo nahibal-an? Asa ka?" Si Drake nagpabuto og mga pangutana sama sa usa ka drill sarhento nga naghatag mga mando.
  
  "Paghinayhinay, tigre. Nadawat namo ang balita usa ka minuto lang ang milabay. Paminaw, nangandam kami alang sa diha-diha nga epekto. And I mean right now. Nagdula ka?"
  
  "Tama ko. Kitang tanan ingon niana. Kini nga bastos usa ka lakang sa luyo ni Kovalenko.
  
  Gisultihan siya ni Hayden bahin sa mga pasidaan sa terorista samtang gisenyasan niya si Kinimaka nga magmaneho. Paghuman niya, nahilom si Drake.
  
  Pagkataudtaod miingon siya, "Magkita mi nimo sa headquarters."
  
  Dali nga gi-dial ni Hayden ang numero ni Ben Blake. "Nagmalampuson ang imong operasyon. Kami nanghinaut nga ang among ahente sa London mohatag kanimo sa imong gikinahanglan sulod sa sunod nga pipila ka oras, human niana siya direktang magpadala ug mga kopya kanimo. Nanghinaut ko nga mao na kini ang imong gikinahanglan, Ben."
  
  "I hope naa gyud ni." Ang tingog ni Ben daw mas gikulbaan kay sa iyang nadunggan nga misulti kaniya. "Kini usa ka himsog nga tagna, apan kini usa ka tagna."
  
  "Sana nga ganun din".
  
  Gilabay ni Hayden ang iyang telepono sa dashboard ug mitutok sa mga dalan sa Waikiki samtang nagmaneho si Kinimaka balik sa punoang buhatan. "Naghunahuna si Gates nga kung mahimo naton nga atubangon dayon si Claude, mapugngan naton ang mga pag-atake. Naglaum sila nga si Kovalenko tingali naa didto. "
  
  Nagpangagot si Mano sa iyang ngipon. "Gibuhat na kini sa tanan, boss. Lokal nga pulis, espesyal nga pwersa. Ang tanan mokunhod hangtod nga mobuto. Ang problema kay naa na ang mga daotan. Sila unta. Kinahanglang halos imposible nga mapahunong ang bisan unsang umaabot nga pag-atake, labi na ang tunga sa dosena nga pag-atake sa tulo ka lainlaing isla.
  
  Ang tanan nga naa sa gahum kombinsido nga si Kovalenko nagmando sa daghang mga pag-atake aron mapadayon ang tanan samtang nangita siya sa iyang damgo - usa ka panaw diin iyang gigugol ang katapusan nga bahin sa iyang kinabuhi.
  
  Sunda ang mga tunob ni Kapitan Cook. Mas maayo nga magtinagsa. Pag-usisa sa unahan sa mga ganghaan sa impyerno.
  
  Milingi-lingi si Hayden samtang ang hedkuwarter mitumaw sa gawas. Panahon na aron molihok.
  
  
  ***
  
  
  Gidala ni Drake si May ug Alicia sa CIA building ug gi-escort dayon sila sa taas. Gidala sila sa usa ka lawak nga puno sa kalihokan. Sa halayong bahin, si Hayden ug Kinimaka nagbarog taliwala sa panon sa mga pulis ug militar. Makita ni Drake ang SWAT ug ang HPD Burglar Team. Nakita niya ang mga uniporme nga sa walay duhaduha iya sa CIA Special Operations teams. Tingali bisan ang pipila ka Delta sa duol.
  
  Ang Yawa sa walay duhaduha anaa sa ikog sa Blood King ug alang sa dugo.
  
  "Nahinumdom ka ba sa dihang gipadala sa Blood King ang iyang mga tawo aron atakehon ang Destroyer aron kawaton ang aparato?" Ingon siya. "Ug dungan nilang gikidnap si Kinimaka? Gipusta ko nga kini usa ka aksidente nga pagkuha. Gusto lang nila makahibalo sa Kinimaki Hawaiian nga pinulongan."
  
  Nahinumdom si Drake nga wala si May ug Alicia sa palibot sa dihang gilakip sa mga tawo ni Kovalenko ang tiglaglag. Gilingo-lingo niya ang iyang ulo. "Dili igsapayan".
  
  Namatikdan ni Drake si Ben ug Karin nga nagparking duol sa bintana. Matag usa kanila adunay baso sa ilang mga kamot, ug sila morag mga papel nga giligid sa usa ka disco sa eskwelahan.
  
  Naghunahuna si Drake nga mahisalaag sa panon. Sayon ra unta. Ang pagkawala ni Kennedy nagbukal gihapon sa iyang dugo, nga naghimo niini nga imposible alang kaniya sa paghisgot. Naa didto si Ben. Gikugos siya ni Ben samtang siya namatay.
  
  Dapat nga si Drake. Dili lang kini. Kinahanglang pugngan ni Drake ang iyang kamatayon. Mao kana ang iyang gibuhat. Ang oras hanap ug sa makadiyot nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa balay sa York kauban si Kennedy, nagluto usa ka butang sa kusina. Gisablig ni Kennedy ang itom nga rum ngadto sa kawali ug mihangad sa dihang kini nagsirit. Gi-marinate ni Drake ang steak sa garlic butter. Ordinaryo ra kadto. Makalingaw. Ang kalibutan nahimong normal pag-usab.
  
  Ang mga bituon mikidlap atubangan sa iyang mga mata sama sa napakyas nga mga pabuto. Ang kalinaw kalit nga mibalik ug ang mga tingog misugod sa paglanog sa iyang palibot. May nagsiko niya. Laing lalaki ang nagbubo ug init nga kape sa usa sa iyang mga amo ug midagan paingon sa kasilyas sama sa usa ka kabog gikan sa impyerno.
  
  Gitan-aw siya pag-ayo ni Alicia. "Unsay nahitabo, Drake?"
  
  Giduso niya ang mga tawo hangtod nga naatubang niya si Ben Blake. Kini ang hingpit nga higayon alang sa usa ka dali nga komento gikan sa Dinorock. Nasayod si Drake niini. Tingali nahibalo niini si Ben. Apan nahilom silang duha. Ang kahayag midagayday sa bintana sa luyo ni Ben; Ang Honolulu nagbarug nga gikuwadro sa silaw sa adlaw, hayag nga asul nga kalangitan ug pipila ka mga ridged nga panganod sa gawas.
  
  Sa katapusan nakit-an ni Drake ang iyang tingog. "Mapuslanon ba kini nga mga kompyuter sa CIA?"
  
  "Naglaum kami". Gisumaryo ni Ben ang istorya sa paglawig ni Kapitan Cook ngadto sa Diamond Head ug gitapos sa pagpadayag nga ang CIA migamit ug ahente sa Britanya sa pagpangawat sa National Archives.
  
  Si Alicia hinay nga milihok human madungog ang balita gikan sa batan-on. "British super kawatan? Unsa iyang ngalan?"
  
  Nakapanglingo si Ben sa kalit nga pagtagad. "Wala gyud gisulti ni Hayden nako."
  
  Mitutok kadiyot si Alicia sa operatiba sa CIA, dayon mipahiyom. "Oh, I bet wala niya buhata kana."
  
  "Unsay buot ipasabot niini?" Misulti si Karin.
  
  Nausab og gamay ang pahiyom ni Alicia. "Dili ko ilabinang nailhan sa akong diplomasya. Ayaw pugsa kini."
  
  Nag-ubo si Drake. "Usa ra ka internasyonal nga kriminal nga gibiaybiay ni Alicia. Ang lansis kanunay mao ang pagpangita kung unsa ang wala niya. "
  
  "Tinuod na," ni Alicia nga nagngisi. "Kanunay akong sikat."
  
  "Aw, kung kini ang ahente nga akong gihunahuna," nangilabot si Mai sa ilang panag-istoryahanay, "nailhan siya sa Japanese intelligence. Siya... player. Ug usa ka maayo kaayo nga operatiba. "
  
  "Mao nga siya tingali ang mag-atiman sa iyang katapusan." Gitun-an ni Drake ang kalipay sa siyudad sa Pasipiko nga mikaylap sa iyang atubangan ug nangandoy og gamay nga kalinaw sa iyang kaugalingon.
  
  "Dili gayud kini problema alang kaniya," miingon si Alicia. "Ug oo, siya ang maghatod sa imong mga magasin."
  
  Si Ben nagtan-aw gihapon tali kang Alicia ug Hayden, apan gipugngan niya ang iyang dila. Ang pagkabuotan mao ang pinakamaayong bahin sa pagbutyag niini nga yugto. "Kini usa pa ka edukado nga tagna," ingon niya. "Apan kung kita moadto sa Gates of Hell, sigurado ako nga kini nga mga rekording makaluwas sa atong mga kinabuhi."
  
  "I hope" - Nilingi si Drake ug gitan-aw ang kagubot - "Dili kana mahitabo. Ang Dugo nga Hari anaa gihapon sa ranso. Apan kung kini nga mga buang dili magdali, si Kovalenko makaikyas.
  
  "Kovalenko." Gitilapan ni Alicia ang iyang mga ngabil samtang nagsulti niini, nalingaw sa iyang pagpanimalos. "Mamatay ko sa nahitabo kang Hudson. Ug Boudreau? Usa pa siya nga gimarkahan gyud. " Siya, usab, mitan-aw sa palibot sa saba nga panon. "Bisan pa, kinsa ang nagdumala dinhi?"
  
  Ingon sa tubag, usa ka tingog gikan sa panon sa mga opisyal nga naglibot kang Hayden Jay. Sa dihang nawala ang kasaba ug nakita na ang tawo, nalipay si Drake nga nakita si Jonathan Gates. Nakagusto siya sa senador. Ug siya nagbangotan uban kaniya.
  
  "Sama sa imong nahibal-an, kami adunay lokasyon sa Kovalenko Ranch sa Oahu," ingon ni Gates. "Busa, ang atong misyon kinahanglang adunay upat ka bahin. Una, luwasa ang tanan nga mga hostage. Ikaduha, pagtigom og impormasyon bahin sa gidudahang pag-atake sa mga terorista. Ikatulo, pangitaa kining tawhana, si Claude ug Kovalenko. Ug ikaupat, pangitaa ang nahimutangan sa laing duha ka ranso."
  
  Si Gates mihunong aron kini malunod, ug dayon sa usa ka paagi nakahimo sa paghimo sa matag lalaki ug babaye sa kwarto nga maghunahuna nga siya nagtan-aw kanila sa usa ka lihok sa mata. "Kini kinahanglan nga buhaton sa bisan unsang paagi nga gikinahanglan. Si Kovalenko kinabubut-on nga nagbutang sa daghang kinabuhi sa peligro sa panahon sa iyang mabangis nga pagpangita. Kini matapos karong adlawa."
  
  Giablihan ang mga ganghaan. Kalit nga mihunong ang kagubot sa kwarto ug ang tanan misugod dayon sa pagpauli sa ilang mga lugar. Gihunahuna pag-ayo ang mga detalye.
  
  Nasakpan ni Drake si Hayden. Iyang giwara-wara ang iyang kamot kaniya, nga nagdapit kaniya sa pagduol.
  
  "Pag-andam ug saddle sa inyong mga kabayo, guys. Moabot mi sa ranso ni Claude sulod sa traynta minutos."
  
  
  KAPITULO BAYNTE-KUPAT
  
  
  Si Drake milingkod uban sa iyang mga higala sa usa sa mga light helicopter sa Hawaii Police Department ug misulay sa paghawan sa iyang ulo samtang sila paspas nga milupad paingon sa ranso ni Claude. Ang kalangitan napuno sa susamang mga helikopter ug mas bug-at nga mga helicopter. Gatusan ka mga tawo ang anaa sa kahanginan. Ang uban nagpadulong sa yuta, nga naglihok nga kusog kutob sa ilang mahimo. Kadaghanan sa mga pulis ug militar nga mga personahe napugos sa pagpabilin sa Honolulu ug sa Waikiki nga lugar kung mahitabo ang mga pag-atake sa mga terorista.
  
  Gibahin sa Duguong Hari ang ilang mga pwersa.
  
  Ang imahe sa satellite nagpakita sa daghang kalihokan sa ranso, apan kadaghanan niini gitago, nga imposible nga isulti kung unsa ang tinuod nga nahitabo.
  
  Determinado si Drake nga ihunong ang iyang pagbati para kang Kovalenko. Husto si Gates. Ang mga hostage ug ang ilang kaluwasan mao ang nagdesisyon dinhi. Ang pipila sa labing katingad-an nga mga talan-awon nga iyang nakita nga nabuklad sa ubos ug sa iyang palibot samtang sila naglupad padulong sa North Coast, apan gigamit ni Drake ang matag onsa sa iyang kabubut-on sa pag-focus. Siya ang sundalo kaniadto.
  
  Dili siya mahimong lain.
  
  Sa iyang wala, nakigsulti si Mai sa iyang igsoong babaye, si Chika, doble nga pagsusi sa iyang kaluwasan ug nakigbayloay og pipila ka hilum nga mga pulong samtang mahimo pa nila. Dili kini sekreto nga mahimo silang magsugod sa usa ka bug-os nga gubat o moadto sa usa ka andam nga combat zone.
  
  Sa tuo ni Drake, si Alicia migahin og panahon sa pagsusi ug pagsusi sa iyang mga hinagiban ug kagamitan. Wala na siya kinahanglana nga ipasabut bisan unsa. Wala"y pagduhaduha si Drake nga buhaton niya ang iyang panimalos.
  
  Si Hayden ug Kinimaka naglingkod sa atbang, kanunay nga nagpindot sa ilang mga mikropono ug nag-blur o nakadawat og mga update ug mga order. Ang maayong balita mao nga walay nahitabo sa Oahu o sa bisan unsang isla. Ang dili maayo nga balita mao nga ang Hari sa Dugo adunay mga tuig sa pag-andam alang niini. Wala sila kahibalo kung unsa ang ilang giagian.
  
  Si Ben ug Karin nahibilin sa hedkuwarter. Gimandoan sila nga maghulat sa email sa ahente ug dayon mangandam alang sa medyo makahadlok nga posibilidad nga sila kinahanglan nga moadto sa ilawom sa Diamond Head ug posible nga makalusot sa Gates of Hell.
  
  Usa ka metal nga tingog gikan sa Choppers sound system. "Lima ka minuto sa tumong."
  
  Gusto man nimo o dili, naghunahuna si Drake. Naa mi karon.
  
  Ang helicopter mius-os ubos sa lawom nga walog, usa ka talagsaon nga talan-awon samtang kini naglupad nga gilibutan sa daghang mga helicopter. Kini ang unang balud nga gilangkuban sa mga espesyal nga pwersa nga mga sundalo. Ang matag segundo nga privateer sa militar sa US andam sa pagtabang. Air Force. Navy. Army.
  
  Miabot na usab ang tingog. "Target".
  
  Nanindog sila nga usa.
  
  
  ***
  
  
  Ang botas ni Drake mihikap sa humok nga sagbot ug dihadiha siya gisunog. Siya ang ikaduha sa kataposang tawo nga migawas sa pultahan. Ang alaot nga Marine, nga misukol pa, miigo sa dughan ug namatay sa wala pa siya naigo sa yuta.
  
  Nagbuy-od si Drake sa yuta. Ang mga bala misirit sa ibabaw sa iyang ulo. Naigo sa mga troso nga tupad niya ang mga muffled blows. Nagpabuto siya og volley. Ang mga lalaki sa iyang isig ka kilid mikamang sa kasagbutan, nga naggamit sa natural nga nagligid nga mga bungtod alang sa pagtabon.
  
  Sa unahan nakita niya ang usa ka balay, usa ka duha ka andana nga istruktura nga tisa, wala"y espesyal, apan sa walay duhaduha angay alang sa lokal nga mga panginahanglanon ni Kovalenko. Sa wala niya namatikdan ang dapit sa ranso. Unsa ang...?
  
  Ang nahadlok, walay armas nga mga tawo midagan paingon kaniya. Nagkatibulaag sila sa wala ug tuo, sa tanang direksyon. Nabati niya ang pagsirit sa iyang earphone
  
  "Friendly nga mga posporo".
  
  Nag-slide siya sa unahan. Si May ug Alicia mibalhin sa iyang tuo. Sa katapusan ang mga Marines naghiusa sa ilang kaugalingon ug nagsugod sa pagtawag sa usa ka koordinado nga sumbanan sa kalayo. Si Drake misugod sa paglihok nga mas paspas. Ang mga tawo sa ilang atubangan nagsugod sa pag-atras, nga migawas gikan sa ilang gitagoan ug nagdali paingon sa balay.
  
  Sayon nga mga target
  
  Si Drake karon mibangon uban sa pwersa sa pag-atake ug gipatay ang mga tawo samtang siya midagan, nagpataas sa iyang pistola. Nakita niya ang binilanggo nga nagluksolukso sa sagbot, paingon sa balay. Wala sila kabalo nga niabot na diay ang mga buotan.
  
  Ang piniriso kalit nga niliko ug nahulog. Gipusil sila sa mga tawo sa Dugo nga Hari. Si Drake nag-agulo, gipunting ang tigpusil, ug gibunalan ang ulo sa bastard. Siya nagpabuto matag karon ug unya, bisan sa pagpitik sa mga tawo sa yuta o paggiya sa mga tawo aron ang uban makapatay kanila.
  
  Gipangita niya si Claude. Sa wala pa sila mobiya sa helicopter, silang tanan gipakitaan og litrato sa deputy sa Blood King. Nahibal-an ni Drake nga siya ang magdumala sa mga panghitabo gikan sa luyo sa mga talan-awon, nga naghimo usa ka plano sa pag-ikyas. Tingali gikan sa balay.
  
  Nagdagan si Drake, nag-scan pa sa lugar, nagpusil usahay. Usa sa mga dautang tawo mibangon gikan sa luyo sa bungtod ug miduol kaniya nga nagdalag sundang. Gipaubos lang ni Drake ang iyang abaga, gitugotan ang momentum sa iyang kaatbang nga madala siya diretso kaniya, ug nahagba siya sa yuta. Mikatawa ang lalaki. Ang boot ni Drake nadugmok sa iyang apapangig. Ang laing boot ni Drake mitunob sa kamot nga nagkupot sa sundang.
  
  Ang kanhi SAS nga tawo mition sa iyang pusil ug nagpabuto. Ug dayon mipadayon kami.
  
  Wala siya molingi. Naa sa unahan ang balay, murag dako, abli gamay ang pultahan, murag nangimbitar ug entry. Dayag nga dili kini ang paagi sa pag-adto. Gisipa ni Drake ang mga bintana samtang nagdagan siya, nagpunting sa taas. Mibuto ang bildo sa balay.
  
  Karon nagkadaghan ang mga binilanggo nga nangabot gikan sa ranso. Ang uban nagbarog sa taas nga sagbot, nagsiyagit lang o nagtan-aw nga nakurat sa kabhang. Sa dihang gitan-aw sila ni Drake, iyang namatikdan nga kadaghanan kanila nagdagan nga nagdagan, nga naglupad sa unahan nga ingon og sila nakaikyas gikan sa usa ka butang.
  
  Ug unya iyang nakita kini, ug ang iyang dugo nahimong yelo.
  
  Ang ulo, ang dili mahimo nga dako nga ulo sa usa ka tigre sa Bengal, naglatay sa sagbot sa hinay nga paggukod. Si Drake dili makatugot nga ang mga tigre makadakop sa ilang tukbonon. Midagan siya paingon kanila.
  
  Gipindot nako ang earphone. "Mga tigre sa balili."
  
  Dihay nagsaba nga chat nga tubag. Namatikdan usab sa uban ang mga hayop. Gitan-aw ni Drake ang usa sa mga hayop nga miambak sa luyo sa nagdagan nga tawo. Ang linalang dako, bangis, ug sa paglupad ang hingpit nga larawan sa kagubot ug pagpamatay. Gipugos ni Drake ang iyang mga bitiis sa paglakaw nga mas paspas.
  
  Laing higanteng ulo nabuak sa sagbot pipila ka yarda sa unahan. Giambak siya sa tigre, nahimong dakong ungol ang iyang baba, nanganga ang iyang mga ngipon ug nabulit na sa dugo. Nahulog si Drake sa deck ug nagligid, ang matag ugat sa iyang lawas buhi ug nagsinggit. Wala pa sukad siya naka-skate nga ingon ka perpekto. Wala pa sukad siya mibangon sa ingon kadali ug tukma. Morag usa ka mas bangis nga kaatbang ang nagpagawas sa mas maayong manggugubat diha kaniya.
  
  Mibunot siyag pistola, milingi ug gipabuthan og bala ngadto sa ulo sa tigre. Nahulog dayon ang mananap, gipusil sa utok.
  
  Wala makaginhawa si Drake. Dali siyang miambak sa kasagbutan aron tabangan ang tawo nga iyang nakita nga natumba pipila ka segundo ang milabay. Ang tigre nag-alirong kaniya, nga nagngulob, ang dagkong mga kaunoran niini nagluhod-luhod ug nagbuak-buak samtang gipaubos niini ang ulo aron mopaak.
  
  Gipusil siya ni Drake sa luyo, naghulat hangtod nga milingi siya, ug dayon gipusil siya taliwala sa mga mata. Mitugpa kini, ang tanan nga lima ka gatos ka libra, sa tawo nga hapit na kan-on niini.
  
  dili maayo, naghunahuna si Drake. Pero mas maayo pa kay sa gikuniskunis ug kan-on nga buhi.
  
  Mabatian ang singgit sa iyang earpiece. "Fuck me, kining mga bastard dako kaayo!" "Isa pa, Jacko! Usa pa para sa imong unom!"
  
  Gitun-an niya ang iyang palibot. Wala"y timailhan sa mga tigre, nahadlok nga mga bihag ug nahadlok nga mga tropa. Nagdali si Drake balik tabok sa sagbot, andam nga motago kung makakita siya og kaaway, apan sa pipila ka segundo nahibalik na siya sa balay.
  
  Ang mga bintana sa atubangan nangaguba. Naa sa sulod ang mga Marines. Misunod si Drake, ang iyang wireless Bluetooth signal nagtimaan kaniya nga mahigalaon. Pagtungtong sa nabuak nga sill sa bentana, nahibulong siya kon asa kaha si Claude. Asa man siya karon?
  
  Usa ka tingog mihunghong sa iyang dunggan. "Naghunahuna ko nga sayo ka nga mibiya sa party, Drakey." Ang seda nga tono ni Alicia. "Para ninyong duha."
  
  Siya nakakita kaniya. Parte nga natago sa aparador nga iyang giukay-ukay. Jesus, nagtan-aw ba siya sa iyang koleksyon sa DVD?
  
  Naa sa iyang luyo si Mai nga naay pusil sa iyang kamot. Gitan-aw ni Drake nga giisa sa babayeng Hapon ang iyang armas ug gition kini sa ulo ni Alicia.
  
  "Mai!" Ang iyang desperado nga tingog misinggit sa ilang mga dalunggan.
  
  Milukso si Alicia. Mibawos ang nawong ni May ngadto sa gamayng pahiyom. "Usa kadto ka lihok, Drake. Gitudlo nako ang interface sa alarma, dili si Alicia. Dili pa".
  
  "Kabalaka?" Mikatawa si Drake. "Naa na ta sa sulod."
  
  "Ang infantry daw naghunahuna nga kini konektado usab sa dako nga bodega sa luyo."
  
  Miatras si Alicia ug gition ang iyang pistola. "Maldita kung nahibal-an ko." Nagpabuto siya og volley sa aparador. Milupad ang mga aligato.
  
  Mikiyod si Alicia. "Igo na kana."
  
  Si Hayden, uban sa Kinimaka init sa iyang tikod, mibalik sa lawak. "Hugot nga sirado ang kamalig. Mga timailhan sa booby traps. Ang mga tech guys nagtrabaho niini karon. "
  
  Nabatyagan ni Drake ang sayop niining tanan. "Ug bisan pa niana, dali ra ba kitang makasulod dinhi? Kini-"
  
  Niadtong higayuna, nadungog ang kagubot ug ang tingog sa pagkanaog sa ibabaw sa hagdanan. Paspas. Gipunit ni Drake ang pusil ug mihangad.
  
  Ug napiyong siya sa kakurat.
  
  Usa sa mga tawo ni Claude ang hinayhinay nga nanaog sa hagdanan, ang usa ka kamot nagkupot sa tutunlan sa bihag. Sa iyang pikas kamot aduna siyay Desert Eagle, nga gipunting sa iyang ulo.
  
  Apan dili kadto ang bug-os nga gidak-on sa kakurat ni Drake. Mitumaw ang usa ka sakit nga pagbati sa dihang naila niya ang babaye. Kini mao si Kate Harrison, ang anak nga babaye sa kanhi katabang ni Gates. Ang tawo nga bahin sa pagbasol sa kamatayon ni Kennedy.
  
  Iya kadto nga anak nga babaye. Buhi pa.
  
  Ang tawo ni Claude mipilit pag-ayo sa pusil sa iyang templo, hinungdan nga gipiyong niya ang iyang mga mata sa kasakit. Apan wala siya mosinggit. Si Drake, uban sa usa ka dosena nga uban sa kwarto, mition sa ilang mga pusil ngadto sa tawo.
  
  Ug bisan pa kini dili maayo alang kang Drake. Ngano nga kini nga lalaki sa taas nga adunay usa ka piniriso? Morag-
  
  "Balik!" - ang tawo misinggit, wildly darted sa iyang mga mata sa tanan nga mga direksyon. Ang singot mitulo gikan kaniya sa dagkong tulo. Ang paagi sa iyang katunga sa pagdala ug katunga sa pagduso sa babaye nagpasabot nga ang tanan niyang gibug-aton anaa sa iyang likod nga bitiis. Ang babaye, sa iyang kredito, wala nagpasayon alang kaniya.
  
  Gikalkulo ni Drake nga tunga na sa target ang pressure sa gatilyo. "Pahawa! Pagawasa mi!" Gipaubos siya sa lalaki sa laing lakang. Normal nga miatras ang mga sundalo sa espesyal nga pwersa, apan sa gamay lang nga mas bentaha nga mga posisyon.
  
  "Gipahimangnoan ko kamo, mga assholes." Miginhawa og maayo ang tawo nga singot. "Pahawa sa fucking way."
  
  Ug ning higayona, nakita ni Drake nga gituyo niya kini. May desperasyon sa iyang mga mata, usa ka butang nga nailhan ni Drake. Kining tawhana nawad-an sa tanan. Bisan unsa ang iyang gibuhat, bisan unsa ang iyang gibuhat, kini nahimo ubos sa makalilisang nga pagpugos.
  
  "Balik!" misiyagit pag-usab ang lalaki ug kusog nga gitukmod ang babaye sa laing lakang. Ang kamot nga naggakos sa iyang liog morag puthaw nga baras. Gitagoan niya ang matag bahin sa iyang lawas sa iyang luyo aron dili ipresentar ang iyang kaugalingon nga target. Kaniadto siya usa ka sundalo, lagmit usa ka maayo.
  
  Nakita ni Drake ug sa iyang mga kauban ang kaalam sa pag-atras. Gihatagan nila og gamay nga luna ang lalaki. Nanaog pa siya ug pipila ka lakang. Nasakpan ni Drake si May. Gilingo-lingo niya gamay ang iyang ulo. Nasayod sab siya. Sayop kini. Kadto maoy...
  
  Usa ka pula nga herring. Ang labing makalilisang nga matang. Si Claude, sa walay duhaduha sa mga mando ni Kovalenko, migamit niini nga tawo aron makabalda kanila. Archetypal nga kinaiya sa Hari sa Dugo. Basin naay bomba sa balay. Ang tinuod nga ganti, si Claude, lagmit usa ka malampuson nga pag-ikyas gikan sa kamalig.
  
  Naghulat si Drake, hingpit nga andam. Ang matag nerbiyos sa iyang lawas nagyelo. Gipatag niya ang hampak. Mihunong ang iyang pagginhawa. Nablangko ang iyang hunahuna. Wala na karon, ni ang tensyonado nga kwarto nga puno sa mga sundalo, ni ang nahadlok nga bihag, ni ang balay ug mga sulugoon nga naglibot kaniya.
  
  Usa lang ka milimetro. Pagtan-aw sa crosshair. Wala pay usa ka pulgada ang target. Usa ka lihok. Mao ra ang iyang gikinahanglan. Ug kahilom ra ang iyang nahibaloan. Giduso dayon sa lalaki si Kate Harrison paubos sa laing lakang, ug niadtong gutlo sa paglihok, ang iyang wala nga mata midungaw gikan sa luyo sa bagolbagol sa babaye.
  
  Gibuak kini ni Drake sa usa ka shot.
  
  Milukso pagbalik ang lalaki, nabangga sa bungbong ug nalagpot ang nagsiyagit nga babaye. Siya mitugpa nga may pagkahagsa, una ang ulo, ang mga hinagiban nga nagkuot sa iyang luyo, ug dayon ilang nakita ang iyang vest, ang iyang tiyan.
  
  Si Kate Harrison misinggit: "Naa siyay bomba!"
  
  Si Drake miambak sa unahan, apan si Mai ug ang dakong Marine miambak na sa daplin sa hagdanan. Gikuha sa Marine si Kate Harrison. Giambak ni Mai ang patay nga mersenaryo. Ang iyang ulo milingi sa vest, sa timailhan.
  
  "Otso segundos!"
  
  Ang tanan nagdali sa bintana. Tanan gawas ni Drake. Ang English nga lalaki nagdali pasulod sa balay, nagdali sa makitid nga koridor padulong sa kusina, nag-ampo nga adunay usa nga biyaan nga bukas ang pultahan sa luyo. Nianang paagiha mas duol siya kang Claude sa dihang mibuto na ang bomba. So nakahigayon siya.
  
  Agi sa koridor. Tulo ka segundos ang milabay. Ngadto sa kusina. Usa ka dali nga pagtan-aw sa palibot. Duha pa ka segundo. Sirado ang pultahan sa likod.
  
  Nahuman na ang panahon.
  
  
  KAPITULO BAYNTE SINGKO
  
  
  Nagpabuto dayon si Drake pagkadungog niya sa pasiunang pagbuto. Magkinahanglan ug usa o duha ka segundo aron makaabot didto. Nabuak ang pultahan sa kusina gumikan sa daghang hampak. Si Drake midagan diretso kaniya, nagpusil sa tanang panahon. Wala siya maghinayhinay, gibunalan lang siya sa iyang abaga ug nahulog sa hangin.
  
  Ang pagbuto mibanlas sa iyang luyo sama sa usa ka bitin nga miatake. Usa ka dila sa siga ang mibuto gikan sa pultahan ug mga bintana, nga mibuto ngadto sa langit. Nagligid si Drake. Ang gininhawa sa kalayo mihikap kaniya sa makadiyot ug dayon misibog.
  
  Sa walay paghinay-hinay, miambak siya pag-usab ug midagan. Nabun-og ug nabunal, apan determinado kaayo, midali siya paingon sa dakong kamalig. Ang una niyang nakita mao ang mga patay nga lawas. Adunay upat kanila. Ang mga technician nga si Hayden mibiya aron maka-access. Mihunong siya tupad kanila ug gisusi ang matag usa alang sa mga timailhan sa kinabuhi.
  
  Walay pulso ug walay samad sa bala. Nakuryentihan ba kining mga bungbong?
  
  Sa laing higayon dili na kini igsapayan. Ang atubangan sa kamalig mibuto, nagkatibulaag nga kahoy ug nagdilaab nga nagdilaab sa usa ka talagsaong pagbuto. Nahulog si Drake sa deck. Nadungog niya ang dahunog sa usa ka makina ug mihangad sa saktong oras aron makita ang usa ka dalag nga blur nga mibuswak sa guba nga mga pultahan ug kusog nga milupad paubos sa makeshift driveway.
  
  Milukso si Drake. Tingali nagpadulong siya sa usa ka tinago nga helicopter, eroplano, o uban pang makadaot nga bitik. Wala siya makahulat sa mga reinforcement. Midagan siya sa gubaon nga kamalig ug mitan-aw sa palibot. Gilingo-lingo niya ang iyang ulo sa kawalay pagtuo. Ang lawom nga kahayag sa gipasinaw nga supercar misidlak sa matag direksyon.
  
  Pagpili sa labing duol, si Drake migugol ug bililhong mga segundo sa pagpangita sa yawe ug dayon nakakita sa usa ka hugpong niini nga nagbitay sa gawas sa sulod nga opisina. Ang Aston Martin Vanquish nagsugod sa usa ka yawe ug kombinasyon sa gahum nga, bisan kung dili pamilyar ni Drake, nakakuha sa iyang adrenaline nga pumping samtang ang makina kusog nga nagngulob.
  
  Ang Aston Martin milupad gikan sa kamalig uban sa iyang mga ligid nga nagsirit. Gitudlo siya ni Drake sa direksyon sa iyang gidahom nga nagdagan nga sakyanan ni Claude. Kung kini usa pa ka hugna sa disorientasyon, si Drake nabuang. Sama, tingali, sa tibuok Hawaii. Kinahanglan gyud nila nga dakpon ang representante sa Blood King.
  
  Sa kilid sa iyang mata, nakita ni Drake si Alicia nga kalit nga mihunong. Wala siya maghulat. Sa rearview mirror, nakita niya ang babaye nga gituyo nga nagdagan sa kamalig. Dios, kini mahimong moabut ngadto sa kasamok.
  
  Ang dalag nga blur sa unahan nagsugod nga tan-awon sama sa usa ka high-end nga supercar, medyo nagpahinumdum sa daan nga Porsche Le Mans coupe nga nakadaog sa lumba. Duol sa yuta, gigakos niya ang mga kurbada sa karsada, nga nagbuy-od nga daw nagdagan sa mga tubod. Dili angay alang sa bagis nga yuta, apan ang makeshift nga dalan nahimo nga bug-os nga sementado pipila ka milya nga mas taas.
  
  Gipabuthan ni Drake ang Vanquish, gibutang ang hinagiban pag-ayo sa lingkoranan sa iyang luyo ug naminaw sa mga tunog sa Bluetooth nga nag-ulbo sa iyang utok. Padayon gihapon ang operasyon sa ranso. Ang mga bihag gibuhian. Ang uban nangamatay. Daghang grupo sa mga tawo ni Claude ang nagtago sa estratehikong mga posisyon, nga nagbutang sa mga awtoridad sa yuta. Ug aduna pa'y tunga sa dosena nga mga tigre nga naglibotlibot, nga nagpahinabog kadaot.
  
  Ang gintang tali sa Aston Martin ug Porsche gikunhoran ngadto sa zero. Ang Ingles nga awto mas maayo sa mga gahi nga dalan. Gipahimutang ni Drake ang iyang kaugalingon diretso sa iyang luyo, nagtinguha nga molingkod tupad niya, sa dihang nakita niya sa rearview mirror nga adunay laing supercar nga miduol kaniya.
  
  Si Alicia nagmaneho sa usa ka karaan nga Dodge Viper. Salig kaniya sa pagbuhat sa usa ka butang uban sa mga kaunoran.
  
  Ang tulo ka mga sakyanan naglumba sa bagis nga yuta, nagpuli-puli ug miliko sa taas nga tul-id. Ang graba ug hugaw nanglupad libot ug luyo nila. Nakita ni Drake ang sementadong dalan nga nagkaduol ug mihimo siya og desisyon. Gusto nila nga buhion si Claude, pero kinahanglan una nila siyang dakpon. Siya nag-amping pag-ayo sa pagpadayon sa pagpaminaw sa chatter sa iyang mga headphone sa kaso sa bisan kinsa sa report nga ilang nadakpan Claude, apan sa kadugay niini nga paggukod nagpadayon, ang mas sigurado nga si Drake nahimong ang tawo sa atubangan mao ang ikaduha sa Blood King.
  
  Giisa ni Drake ang iyang pusil ug gibuak ang windshield sa Aston. Human sa usa ka gutlo sa makuyaw nga pag-skidding, nabawi niya ang kontrol ug nagpabuto sa ikaduhang hugna sa mikalagiw nga Porsche. Ang mga bala milapos sa iyang likod.
  
  Halos mihinay ang dagan sa sakyanan. Mibiya siya sa usa ka bag-ong dalan. Si Drake nagpabuto samtang ang drayber sa Le Mans mipaspas, nagkatag ang mga kabhang sa bala sa lingkoranan nga panit sa iyang tupad. Panahon na aron ipunting ang mga ligid.
  
  Apan nianang higayuna, ang usa sa mga helicopter mi-zoom sa ilang tanan, duha ka numero nga nagsandig gikan sa bukas nga mga pultahan. Milingi ang helicopter atubangan sa Porsche ug milupad sa kilid. Ang mga warning shot naggisi sa mga tipak sa dalan sa iyang atubangan. Gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo nga dili makatuo samtang ang usa ka kamot nigawas sa bintana sa drayber ug nagsugod sa pagpusil sa helicopter.
  
  Diha-diha dayon, dungan, gikuha niya ang iyang tiil gikan sa accelerator ug ang iyang mga kamot gikan sa manibela, gipunting ug gibuhian ang usa ka sumbong sa ambisyon, kahanas ug pagkabalda. Ang Viper ni Alicia nabangga sa iyang kaugalingong sakyanan. Nabawi ni Drake ang kontrol, apan nakita niya nga milupad ang pusil sa windshield.
  
  Apan ang iyang binuang nga buto nagtrabaho. Iyang gipusil ang miikyas nga drayber sa siko, ug karon naghinayhinay na ang sakyanan. Hunong. Kalit nga gipahunong ni Drake ang Aston, miambak ug daling midagan paingon sa pultahan sa pasahero sa Porsche, mihunong aron ipataas ang iyang pusil ug gipunting ang iyang panan-aw sa ulo sa numero sa tibuok panahon.
  
  "Ihulog ang imong hinagiban! Buhata!"
  
  "Dili ko mahimo," maoy tubag. "Gipusil mo ako sa bukton aron manguyab nako, buang ka nga baboy."
  
  Ang helicopter naglupadlupad sa unahan, ang mga rotor niini nagdahunog samtang ang dalugdog nga makina niini miuyog sa yuta.
  
  Miduol si Alicia ug gipusil ang side mirror sa Porsche. Isip usa ka team, milingi sila sa wala ug tuo, nga parehong nagtabon sa tawo sa luyo sa ligid.
  
  Bisan pa sa pagngulob sa kasakit sa nawong sa lalaki, naila siya ni Drake gikan sa litrato. Si Claude diay.
  
  Panahon na sa pagbayad.
  
  
  ***
  
  
  Milukso si Ben Blake sa kakurat dihang mibagting ang iyang selpon. Gisundog si Drake, mibalhin usab siya sa Evanescence. Ang makapabugnaw nga mga vocal ni Amy Lee sa "Nawala sa Paraiso" hingpit nga mohaum sa mood sa tanan niadtong higayona.
  
  Ang inskripsiyon nga International nagpakita sa screen.Ang tawag dili unta gikan sa usa ka sakop sa iyang pamilya. Apan, sa kahayag sa buhat sa National Archives, kini mahimong gikan sa bisan unsa nga gidaghanon sa mga ahensya sa gobyerno.
  
  "Oo nga?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Gikuniskunis sa kahadlok ang iyang buko-buko gamit ang hait nga mga tudlo. "Kinsa ni?"
  
  "Ingna ko". Kultura ang tingog, English ug hingpit nga masaligon. "Karon dayon. Angay ba kong makigsulti kang Ben Blake?"
  
  Giduol siya ni Karin, gibasa ang kalisang sa iyang nawong. "Oo".
  
  "Maayo. Maayong pagkabuhat. Kalisud ba? Ako si Daniel Belmonte."
  
  Hapit mahulog ni Ben ang iyang telepono. "Unsa? Naunsa ka nga-"
  
  Usa ka sapa sa maanindot nga katawa mihunong kaniya. "Relax ka. Relax lang akong amigo. Natingala ko, sa labing gamay, nga si Alicia Miles ug ang imong uyab wala maghisgot sa akong... kahanas.
  
  Nagnganga ang baba ni Ben, wala makatingog. Gibungat ni Karin ang mga pulong, kawatan? Gikan sa London? Siya nga ba?
  
  Ang nawong ni Ben nagsulti sa tanan.
  
  "Gipaak sa iring ang imong dila, Bay Blake? Tingali kinahanglan nimo nga isul-ob ang imong gwapa nga igsoon nga babaye. Kumusta si Karin?"
  
  Ang paghisgot sa ngalan sa iyang igsoon nakapalipay niya og gamay. "Asa nimo nakuha akong number?"
  
  "Ayaw pagpakaulaw kanako. Naghunahuna ka ba nga mokabat ug duha ka oras aron mahimo ang yano nga operasyon nga imong gipabuhat kanako? O gigugol ba nako ang katapusang kwarenta ka minuto sa pagkat-on og gamay bahin sa akong... mga benefactors? Hm? Paggahin og panahon niini, Blakey."
  
  "Wala koy nahibal-an bahin kanimo," miingon si Ben nga nagdepensa. "Gitambagan ko ikaw-" Mihunong siya. "Pinaagi sa-"
  
  "Uyab nimo? Sigurado ko nga mao na. Nakaila kaayo siya nako."
  
  "Unsa man si Alicia?" Misiyagit si Karin, naningkamot nga mawad-an sa balanse ang tawo. Silang duha natingala kaayo ug wala kaayoy eksperyensiya nga wala gani sila makaabot sa pagpasidaan sa CIA.
  
  Dihay kahilom sa makadiyot. "Kini nga babaye sa tinuud nahadlok kanako, aron isulti kanimo ang tinuod."
  
  Morag nagsugod na sa paglihok ang utok ni Ben. "Bay Belmonte, bililhon kaayo ang butang nga gihangyo kanimo nga kopyahon. Bililhon kaayo-"
  
  "Nakasabot ko. Gisulat kini ni Kapitan Cook ug sa usa sa iyang mga tawo. Atol sa iyang tulo ka panaw, si Cook nakahimog mas daghang nadiskobrehan kay sa bisan kinsang tawo sa kasaysayan."
  
  "Wala ko magpasabot og historical value," ni Ben. "Buot ipasabot, makaluwas kinig mga kinabuhi. Karon. Karon."
  
  "Tinuod?" Morag interesado gayod si Belmonte. "Palihug sultihi ko".
  
  "Dili ko mahimo". Si Ben misugod sa pagbati og gamay nga desperado. "Palihug. Tabangi kami".
  
  "Naa na sa imong email," ni Belmonte. "Pero dili ko mahimong kon kinsa ko kon dili ko ipakita kanimo kung unsa ang akong bili, di ba? Enjoy."
  
  Gitapos ni Belmonte ang tawag. Gilabay ni Ben ang iyang selpon sa lamesa ug gi-klik ang iyang computer sulod sa pipila ka segundo.
  
  Ang nawala nga mga panid gikan sa mga journal sa chef nagpakita sa bug-os, mahimayaon nga kolor.
  
  "Mga Ang-ang sa Impiyerno," mibasa og kusog si Ben. "Naabot lang sa level five si Cook ug nibalik. Oh Dios ko, nakadungog ka ba niana, Karin? Bisan si Kapitan Cook wala makalusot sa ikalima nga lebel. Kini... kini..."
  
  "Usa ka dako nga sistema sa mga lit-ag." Gibasa dayon ni Karin ang iyang abaga, ang iyang photographic memory nag-overtime. "Ang pinakadako, pinakabuang nga sistema sa lit-ag nga nahunahuna sukad."
  
  "Ug kon kini dako kaayo ug peligroso ug detalyado..." Milingi si Ben kaniya. "Hunahunaa ang kadako ug kamahinungdanon sa milagro nga gisangputan niini."
  
  "Dili katuohan," miingon si Karin ug nagpadayon sa pagbasa.
  
  
  ***
  
  
  Gibira ni Drake si Claude gikan sa gipusil nga sakyanan ug gilabay siya sa karsada. Ang iyang mga singgit sa kasakit nagbuak sa hangin, nga naglumos bisan sa dahunog sa helicopter.
  
  "Mga buang! Dili nimo kini mapugngan. Kanunay siyang modaog. Damn, nagsakit akong bukton, bakla ka!"
  
  Gidala ni Drake ang iyang machine gun sa gitas-on sa bukton ug miluhod sa dughan ni Claude. "Pipila lang ka pangutana, buddy. Unya ang mga doktor mobomba kanimo nga puno sa lami kaayo nga tae. Asa ang Kovalenko? Naa siya dinhi?"
  
  Gihatagan siya ni Claude og usa ka batoon nga nawong, hapit masuko.
  
  "Sige, sulayan nato ang mas simple. Ed Boudreau. Asa man siya?"
  
  "Gikuha niya ang wiki-wiki shuttle balik sa Waikiki."
  
  Miyango si Drake. "Hain ang laing duha ka ranso?"
  
  "Nawala." Nagngisi ang nawong ni Claude. "Ang tanan nawala".
  
  "Tama na". Naminaw si Alicia sa abaga ni Drake. Naglakaw-lakaw siya, gipunting ang pusil sa nawong ni Claude, ug mainampingon nga gibutang ang iyang botas sa nabuak nga siko ni Claude. Usa ka dihadiha nga siyagit mibulag sa hangin.
  
  "Mahimo namo ni kutob sa imong gusto," mihunghong si Drake. "Walay dapig nimo dinhi, buddy. Nahibal-an namon ang mga pag-atake sa mga terorista. Magsulti o magsinggit. Dili kini hinungdanon kanako."
  
  "Hunong!" Halos dili masabtan ang mga pulong ni Claude. "Puh...palihog."
  
  "Mas maayo kana". Gipagaan og gamay ni Alicia ang pressure.
  
  "Ako... nakig-uban sa Blood King sa daghang, daghang mga tuig." Naglaway si Claude. "Pero karon biyaan na ko niya. Gibiyaan ko niya aron mamatay. Nangadunot sa baboy nga nasud. Para takpan imong asno. Tingali dili." Si Claude misulay sa paglingkod. "Kabuang".
  
  Nagbantay ang tanan, nibunot si Drake og pistola ug gipunting ang bagolbagol ni Claude. "Kalmado".
  
  "Siya magmahay niini." Halos nanginit si Claude sa kasuko. "Wala na ako magtagad sa iyang makalilisang nga silot." Migawas ang sarcasm sa iyang tono. "Wala koy labot. Karon wala nay kinabuhi alang kanako."
  
  "Nakasabot mi." Nanghupaw si Alicia. "Gidumtan nimo ang imong fucking boyfriend. Tubaga lang ang mga pangutana sa seksi nga sundalo."
  
  Naay beep nga tingog sa earpiece ni Drake. Usa ka metal nga tingog miingon: "Nakaplagan ang unang portal device. Morag gibiyaan kana ni Kovalenko. "
  
  Mipiyong si Drake ug mitutok kadiyot kang Alicia. Ngano nga ang Blood King mobiya sa portal device sa panahon nga sama niini?
  
  Simple nga tubag. Wala niya kini kinahanglana.
  
  "Si Kovalenko ang nangulo sa Diamond Head, di ba? Ngadto sa Ganghaan sa Pele, o Impiyerno, o uban pa. Mao kana ang iyang katapusang tumong, di ba?"
  
  Nagpalinga-linga si Claude. "Kini nga leyenda nga iyang nakit-an nahimong obsession. Usa ka tawo nga adunahan labaw sa tanan nga mga damgo. Usa ka tawo nga makakuha sa bisan unsa nga gusto niya. Unsa iyang gibuhat?
  
  "Nabalaka sa usa ka butang nga dili niya maangkon?" sugyot ni Alicia.
  
  "Usa ka tawo nga intelihente kaayo, maalamon kaayo, nahimong neurotic idiot sa tibuok gabii. Nahibal-an niya nga adunay usa ka butang sa ilawom sa bulkan. Kanunay siyang nagbagulbol nga siya ang labing maayo nga magluto. Kining Kusinero mibalik gayod sa kahadlok. Apan dili si Dmitry Kovalenko, dili ang Dugo nga Hari; Mo-move on na unta siya."
  
  Bisan si Drake mibati og kakusog sa kahinam. "Mibalik si Cook? Unsa ang impyerno didto?"
  
  Mikiyod si Claude, dayon miagulo sa kasakit. "Walay nahibalo. Apan nagtuo ko nga si Kovalenko ang unang makahibalo. Paingon na siya karon."
  
  Milukso ang kasingkasing ni Drake sa maong impormasyon. Paingon na siya karon. Adunay usa ka higayon.
  
  Niining higayona, si Mai ug tunga sa dosena nga mga sundalo miduol na kanila. Ang tanan naminaw uban ang mahinamon nga pagtagad.
  
  Nahinumdom si Drake sa umaabot nga buluhaton. "Kinahanglan namon ang mga lokasyon sa ranso. Ug gusto namon si Ed Boudreau.
  
  Gihatag ni Claude ang kasayuran. Duha pa ka ranso, usa sa Kauai, ang lain sa Big Island. Si Boudreau nagpadulong sa Kauai.
  
  "Unsa man ang bahin sa mga pag-atake sa mga terorista?" hilom nga pangutana ni Mai. "Laing limbong lang ba kini?"
  
  Ug karon mituyhad na gyud ang nawong ni Claude sa hilabihang pagkawalay paglaum ug pag-antus nga nahulog ang tiyan ni Drake sa salog.
  
  "Dili". Nag-agulo si Claude. "Tinuod na sila. Mahimo silang magbukas bisan unsang orasa. "
  
  
  KAPITULO 26
  
  
  Si Ben ug Karin milakaw paingon sa bintana, ang matag usa naggunit og kopya sa sekretong mga journal ni Kapitan Cook. Samtang ilang gibasa ug gibasa pag-usab ang kabuang nga naa niini, gipangutana ni Ben ang iyang igsoon bahin sa katingad-an nga pamatasan sa Hari sa Dugo.
  
  "Si Kovalenko lagmit nagplano sa pag-adto niini nga biyahe sa dihang nakit-an ang mga portable device. Siya andam kaayo nga maorganisar ang tanan sa miaging pipila ka semana.
  
  "Mga tuig," ni Karin. "Mga tuig sa pagplano, pagpraktis ug pag-grease sa husto nga mga ligid. Apan nganong gipameligro man niya kining dako nga operasyon aron makaadto sa Bermuda?
  
  Gilingo-lingo ni Ben ang iyang ulo sa usa sa mga tudling nga iyang gibasa. "Buang nga mga butang. Nabuang lang. Usa ra ka butang ang makapahimo niya niini, sis."
  
  Mitan-aw si Karin sa halayong dagat. "Nakita niya ang usa ka butang bahin sa mga aparato nga adunay kalabotan sa Diamond Head."
  
  "Oo, pero ano nga?"
  
  "Aw, sa katapusan, klaro nga wala"y hinungdanon kaayo." Ilang gitan-aw ang nagkurog nga mga ulo samtang ang mga hulagway sa kamera gisibya gikan sa ranso sa Blood King. Nahibal-an nila nga gibiyaan sa megalomaniac ang portal device. "Wala siya magkinahanglan niini."
  
  "O nagtuo siya nga mahimo ra niya kini ibalik kung gusto."
  
  Sa ilang luyo, sa operational uplink, nadungog nila nga gisinggit ni Drake ang impormasyon nga dugay na niyang gikuha gikan kang Claude.
  
  Gipangita ni Ben si Karin. "Siya nag-ingon nga ang Dugo nga Hari naa na sa Ulo sa Diamond. Nagpasabot nga-"
  
  Apan ang wala damha nga siyagit ni Karin nakapabugnaw sa sunod nga mga pulong sa iyang tutunlan. Gisundan niya ang iyang panan-aw, gipiyong ang iyang mga mata ug gibati nga nahugno ang iyang kalibutan.
  
  Itom nga aso gikan sa daghang mga pagbuto miulbo gikan sa mga bintana sa hotel sa daplin sa Waikiki Beach.
  
  Wala magtagad sa kasaba nga gikan sa mga opisina sa iyang palibut, si Ben midagan ngadto sa bungbong ug gi-on ang TV.
  
  Mibagting iyang cellphone. Niining higayona kini ang iyang amahan. Nagtan-aw usab sila sa TV.
  
  
  ***
  
  
  Si Drake ug ang mga sundalo, nga dili busy sa pag-hostage o pagpildi sa pipila nga nahabilin nga mga bulsa sa pagsukol, nakakita sa sibya sa ilang mga iPhone. Ang ilang komander sa yunit, usa ka tawo nga ginganlag Johnson, nag-hack sa mga aparato sa Android sa militar ug direkta nga nakontak ang post sa mobile command sa Honolulu samtang nahinabo ang mga panghitabo.
  
  "Mibuto ang mga bomba sa tulo ka hotel sa Waikiki," gisubli sa komandante. "Akong gisubli. Tulo. Milawig mi sa kasadpan gikan sa baybayon. Kalakuau Waikiki. Wave sa Ohana." Ang kumander naminaw sa makadiyot. "Morag mibuto sila sa mga bakanteng kwarto, hinungdan sa kalisang... evacuation... medyo... kagubot. Ang mga serbisyo sa emerhensya sa Honolulu gipaabot hangtod sa limitasyon. "
  
  "Kini ra tanan?" Gibati gyud ni Drake ang kahupayan. Mahimong mas grabe pa kini.
  
  "Wait-" Nalumos ang nawong sa kumander. "Ah dili".
  
  
  ***
  
  
  Si Ben ug Karin nagtan-aw sa kalisang samtang ang mga eksena gibalhin sa screen sa TV. Ang mga hotel dali nga gipabakwit. Ang mga lalaki ug babaye nanagan, gitukmod ug nahulog. Nagsiyagit, nanalipod sa ilang mga minahal sa kinabuhi ug naghilak samtang hugot nga naggakos sa ilang mga anak. Ang mga kawani sa hotel nagsunod, nga nagtan-aw sa estrikto ug nahadlok, apan nagpadayon sa pagkontrol. Ang mga pulis ug mga bombero misulod ug migawas sa mga lobby ug mga kwarto sa hotel, ug ang ilang presensya nabati sa atubangan sa matag hotel. Ang hulagway sa telebisyon nahanaw samtang ang helicopter milupad, nga nagpadayag sa usa ka maanindot nga talan-awon sa Waikiki ug sa nagligid nga mga bungtod sa unahan, ang kahalangdon sa Diamond Head Volcano ug ang bantog sa kalibutan nga Kuhio Beach, nga karon nadaot sa makabungog nga talan-awon sa tag-as nga mga hotel nga nagbuga ug aso ug mga siga gikan sa ilang guba nga mga bungbong ug mga bintana.
  
  Ang screen sa TV mi-click pag-usab. Minganga si Ben ug milukso ang kasingkasing ni Karin. Dili gani sila makasulti sa usag usa.
  
  Ang ikaupat nga hotel, sa bug-os nga pagtan-aw sa tibuok kalibutan, gisakmit sa maskara nga mga terorista. Bisan kinsa nga mibarog sa ilang agianan gipusil sa sidewalk. Milingi ang kataposang tawo ug gikumot ang iyang kumo sa naglupadlupad nga helicopter. Sa wala pa mosulod sa hotel ug gitrangkahan ang pultahan sa iyang luyo, iyang gipusil ug gipatay ang usa ka sibilyan nga nag-squat tupad sa giparking nga taxi.
  
  "Oh akong Dios". Hilom ang tingog ni Karin. "Unsa man ang mga kabus sa sulod?"
  
  
  ***
  
  
  "Gisulong si Reyna Ala Moana sa mga armadong tawo," giingnan sila sa komandante. "Desidido. Pagsul-ob og maskara. Wala ako mahadlok sa pagpatay." Iyang giliso ang mamumuno niyang tinan-awan ngadto kang Claude. "Pila pa ka pag-atake ang mahitabo, ikaw nga daotan nga bastard?"
  
  Morag nahadlok si Claude. "Wala," miingon siya. "Sa Oahu."
  
  Mitalikod si Drake. Kinahanglan siyang maghunahuna. Kinahanglan niyang i-reorient ang iyang kaugalingon. Kini ang gusto ni Kovalenko, aron mabalda silang tanan. Ang tinuod mao nga nahibal-an ni Kovalenko nga adunay usa ka butang nga makapahingangha nga natago sa ilawom sa Ulo sa Diamond, ug padulong na siya sa pag-angkon niini.
  
  Usa ka butang nga mahimong mopatigbabaw sa kalisang niini nga mga pag-atake.
  
  Mibalik ang iyang konsentrasyon. Walay nausab dinhi. Ang mga pag-atake hingpit nga gitakda sa oras. Dungan nilang gibaldado ang mga sundalo, kasundalohan ug serbisyong pang-emerhensya. Apan walay nausab. Wala nila makita ang Dugo nga Hari, busa-
  
  Ang Plan B gipatuman.
  
  Gisenyasan ni Drake si May ug Alicia. Nagkasuod na sila si Hayden ug Kinimaka. Ang dako nga Hawaiian tan-awon nga nakurat. Si Drake prangka nga miingon kaniya: "Andam ka na ba niini, Mano?"
  
  Kinimaka hapit nangurog. "Tama ko."
  
  "Plan B," miingon si Drake. "Wala dinhi si Kovalenko, busa gipadayon namon kini. Ang ubang mga sundalo makasabut niini sa usa ka minuto. Hayden ug May, moapil ka sa pag-atake sa Kauai. Mano ug Alicia, nag-apil ka sa pag-atake sa Big Island. Adto adtong mga ranso. Tipigi kutob sa imong mahimo. Ug si Alicia..." Nahimong kinulit nga yelo ang iyang nawong. "Nagsalig ko nga mopatay ka. Himoa nga ang bastos nga si Boudreaux mamatay sa usa ka brutal nga kamatayon.
  
  Miyango si Alicia. Maoy ideya ni Drake nga bulagon si Mai ug Alicia sa dihang ilang naamgohan nga kinahanglan nilang bulagon ang ilang grupo. Dili niya gusto nga ang kamatayon ni Wells ug uban pang mga sekreto moabut tali sa pagluwas sa mga kinabuhi ug pagpahunong sa kaaway.
  
  Nakuha sa atensyon ni Drake ang taas nga tingog ni Claude. "Gipondohan ni Kovalenko ang mga pag-atake sa Oahu, Kauai ug sa Big Island aron lang makuha ang imong atensyon. Bahina ug buntoga ka. Dili nimo mapilde kining tawhana. Nag-andam na siya sulod sa daghang katuigan."
  
  Giisa ni Matt Drake ang iyang armas. "Mao nga sundan ko siya agi sa Ganghaan sa Impiyerno ug ipakaon siya sa daotan nga yawa." Mipadulong siya sa cargo helicopter. "Dali, mga tawo. Magkarga ka."
  
  
  ***
  
  
  Daling milingi si Ben dihang mibagting ang iyang selpon. Si Drake diay
  
  "Andam na?"
  
  "Hi Matt. Sigurado ka? Mobiya na gyud ta?"
  
  "Mobiya na gyud ta. Karon dayon. Nakuha ba nimo ang imong gikinahanglan gikan kang Daniel Belmonte?"
  
  "Oo. Pero medyo maluya siya-"
  
  "Maayo. Gipunting ba nimo ang labing duol nga agianan sa tubo sa lava? "
  
  "Oo. Adunay usa ka gated nga komunidad mga duha ka milya gikan sa Diamond Head. Ang gobyerno sa Hawaii parehas nga nagtak-op sa matag nahibal-an nga agianan. Sa kadaghanan nga mga kaso, dili kini makapugong bisan ang usa ka determinado nga bata sa pagsulod. "
  
  "Walay makatabang. Paminaw, Ben. Kuhaa si Karin ug kuhaa ang usa nga modala kanimo sa kana nga tubo sa lava. Ipadala kanako ang mga coordinate. Buhata kini karon".
  
  "Seryoso ka? Wala kami kahibalo kung unsa ang naa didto. Ug kini nga sistema sa lit-ag? Labaw pa kini sa kabangis."
  
  "Isog, Ben. O, ingon sa gisulti ni Def Leppard - Mag-rock ta. "
  
  Gibutang ni Ben ang iyang telepono sa lamesa ug miginhawag lawom. Gibutang ni Karin ang iyang kamot sa iyang abaga. Nagtan-aw silang duha sa TV. Tense ang tingog sa presenter.
  
  "...Kini ang terorismo sa usa ka sukod nga wala pa makita kaniadto."
  
  "Tama si Drake," ni Ben. "Naa mi sa gubat. Kinahanglan natong lumpagon ang pangulo sa atong mga kaaway."
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Gitigum ni Drake ang walo ka mga miyembro sa Delta Team, nga gi-assign kaniya kung gikinahanglan ang pagsuhid sa lawom nga mga langob. Relatibo sila nga mga beterano sa departamento, ang labing eksperyensiyado, ug ang matag tawo usa ka higayon, sa usa ka lugar nga gibiyaan sa Diyos, naghimo sa iyang kaugalingon nga operasyon.
  
  Sa wala pa sila misakay sa helicopter, migawas si Drake uban sa iyang mga higala sa makadiyot. Gibahin na sa Blood King ang mga pwersa sa Hawaii ug gobyerno, ug karon iya na silang bulagon.
  
  "Pagbantay." Gitan-aw ni Drake ang tanan sa mata. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Kinahanglan pa kitang mogugol ug usa ka gabii sa impyerno, apan ugma libre na kitang tanan."
  
  Dihay mga pagyango ug agulo gikan kang Mano.
  
  "Tuohi kini," ni Drake ug gituy-od ang iyang kamot. Upat pa ka kamot ang miduol kaniya. "Pagpabiling buhi, guys."
  
  Niana, mitalikod siya ug midagan paingon sa naghulat nga helicopter. Gihuman sa Delta Squad ang ilang mga kagamitan ug karon mipuli sa ilang mga lugar samtang siya nagsakay. "Hi guys". Siya adunay kusgan nga Yorkshire accent. "Andam na ba sa paggisi niining baboy nga nagbasa sa vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuck." Giwara-wara ni Drake ang piloto, kinsa mialsa kanila sa hangin. Milingi siyag balik sa ranso sa kataposang higayon ug nakita nga ang iyang mga higala nagbarog gihapon sa samang lingin, nagtan-aw kaniya nga moadto.
  
  Makita pa ba niya silang tanan nga buhi pag-usab?
  
  Kung buhaton niya kini, adunay seryoso nga pag-ihap. Kinahanglan siyang mangayo og pasaylo. Pipila ka makalilisang nga mga katinuoran nga kinahanglan niyang dawaton. Apan sa pagkamatay ni Kovalenko, mas sayon ra unta. Mapanimaslan unta si Kennedy, kon dili maluwas. Ug karon nga lig-on na siya sa agianan sa Dugo nga Hari, ang iyang espiritu nitaas na og gamay.
  
  Apan ang katapusan nga pag-ihap tali ni May ug Alicia mahimo"g mabag-o kining tanan sa ulo niini. Adunay usa ka butang nga dako taliwala kanila, usa ka butang nga makalilisang. Ug unsa man kini, apil si Drake. Ug mga atabay.
  
  Wala magdugay nakaabot ang helicopter sa mga coordinate ni Ben. Gitugpa sila sa piloto sa usa ka patag nga yuta mga usa ka gatos ka yarda gikan sa gamay nga complex. Nakita ni Drake nga naglingkod na sila si Ben ug Karin nga nagtalikod sa taas nga koral. Puti kaayo ang ilang mga nawong tungod sa tensiyon.
  
  Kinahanglan nga siya ang tigulang nga Drake sa makadiyot. Kini nga misyon nagkinahanglan ni Ben Blake sa iyang pinakamaayo, sa iyang pinakabugnaw, ug samtang si Ben nagpabuto sa tanang mga silindro, si Karin nagpakaon niini. Ang kalampusan sa misyon nagdepende sa tanan nga anaa sa labing maayong porma sa ilang kinabuhi.
  
  Gisenyasan ni Drake ang mga sundalo sa Delta, migawas sa helicopter, gilibutan sa mapintas nga huros sa hangin, ug midagan paingon kang Ben ug Karin. "Maayo ra ang tanan?" singgit niya. "Gidala ba nimo ang mga troso?"
  
  Miyango si Ben, medyo dili pa sigurado kon unsay bation sa iyang karaan nga higala. Gisugdan ni Karin ang paghigot sa iyang buhok sa likod sa iyang ulo. "Busog na ta, Drake. Nanghinaut ko nga nagdala ka usa ka butang nga maayo nga pagbalik. "
  
  Nagpunsisok ang mga sundalo sa Delta sa ilang palibot. Si Drake namakpak alang sa usa ka lalaki, usa ka dako nga bungot nga indibidwal nga adunay mga patik sa iyang liog ug mga bukton sama sa usa ka biker. "Kini ang akong bag-ong higala, ang call sign mao si Komodo, ug kini ang iyang team. Team, pakigkita sa akong daan nga mga higala, si Ben ug Karin Blake.
  
  Adunay mga pagyango ug agulo bisan asa. Duha ka sundalo ang nagkapuliki sa pagpili sa simbolikong padlock nga nagpugong sa mga tawo sa pagkanaog sa usa sa bantog nga mga tubo sa Hawaii. Human sa pipila ka minuto misibog sila ug nagpabiling bukas ang gate.
  
  Misulod si Drake sa compound. Ang konkretong plataporma mitultol sa usa ka metal nga pultahan nga maayong pagkandado. Sa tuo nagbarog ang usa ka taas nga poste, sa ibabaw niini gisusi sa nagtuyok nga security camera ang lugar. Giwara-wara ni Komodo ang samang duha ka sundalo sa unahan aron atimanon ang pultahan.
  
  "Aduna ba kamoy mga pahibalo bahin sa kung unsa ako ug ang akong mga tawo hapit na mosulod?" Ang paos nga tingog ni Komodo nakapakugang ni Ben.
  
  "Sa mga pulong ni Robert Baden-Powell," miingon si Ben. "Pagandam".
  
  Midugang si Karin: "Alang sa bisan unsang butang."
  
  Miingon si Ben, "Kana ang motto sa Boy Scout."
  
  Gilingo-lingo ni Komodo ang iyang ulo ug gihunghong ang "Geeks" sa ilawom sa iyang gininhawa.
  
  Gipahimutang ni Ben ang iyang kaugalingon sa luyo sa bastos nga sundalo. "Bisan pa, nganong gitawag ka nila nga Komodo? Makahilo ba ang imong pinaakan?"
  
  Mihunong si Drake sa wala pa makatubag ang kapitan sa Delta. "Mahimong tawgon nila kini nga usa ka lava tube, apan kini usa gihapon ka yano nga karaan nga tunel. Dili ko ikaw insulto pinaagi sa pagbutang sa naandan nga mga protocol, apan isulti ko kini kanimo. Pagbantay sa mga booby traps. Ang Dugo nga Hari mahitungod sa dagkong mga pasundayag ug mga pamaagi sa pagbulag. Kung mahimo niya nga ihimulag kita, kita mga patay nga tawo. "
  
  Nag-una si Drake, nagsenyas nga sunod si Ben ug sundan ni Karin si Komodo. Ang gamay nga guardhouse walay sulod gawas sa duha ka dagkong mga locker ug usa ka abogon nga telepono. Kini baho nga abog ug damp ug milanog sa lawom, una nga kahilom nga nagbitay sa hangin sa unahan. Nagpadayon si Drake ug wala madugay nahibal-an kung ngano.
  
  Ang entrada sa tubo sa lava anaa sa ilang tiilan, usa ka dakong bangag nga nagpadulong ngadto sa nagkamang nga kangitngit.
  
  "Unsa ka layo?" Nag-una si Komodo ug gilabay ang usa ka glow stick. Ang himan mikidlap ug miligid sulod sa pipila ka segundo sa wala pa maigo ang gahi nga bato. "Duol. Pagsiguro og pipila ka mga pisi, mga lalaki. Pagdali."
  
  Samtang nagtrabaho ang mga sundalo, naminaw si Drake kutob sa iyang mahimo. Walay tingog nga naggikan sa tinta nga kangitngit. Nagtuo siya nga pipila ka oras sila sa ulahi ni Kovalenko, apan gituyo niya nga dali nga makaapas.
  
  Sa dihang nanaog na sila ug lig-on nga nakatunob sa ilang mga tiil sa hamis nga salog sa lava tube, si Drake mipaingon ug mipaingon sa Diamond Head. Ang tubo nikitid, naunlod ug nibawog. Bisan ang grupo sa Delta usahay mawad-an sa ilang balanse o nagkamot sa ilang mga ulo tungod sa dili matag-an nga bahin sa bulkan. Duha ka beses kini nga kusog nga miliko, hinungdan nga natarantar si Drake hangtod nga naamgohan niya nga ang hinay nga kurba kanunay nga naa sa direksyon sa Diamond Head.
  
  Gipunting niya ang iyang mga mata sa rangefinder. Ang kangitngit sa ilalom sa yuta mitabon kanila gikan sa tanang kiliran. "Light ahead," kalit nga niingon si Drake ug mihunong.
  
  Adunay milukso gikan sa kangitngit. Usa ka huros sa bugnaw nga hangin gikan sa ubos. Mihunong siya ug gitun-an ang higanteng lungag sa unahan. Milakaw si Komodo ug gilabay ang laing glow stick.
  
  Niining higayona nahulog siya mga kinse ka tiil.
  
  "Maayo. Komodo, ikaw ug ang imong team pangandam. Ben, Karin, tan-awon nato kining mga magasina."
  
  Samtang ang Delta team nagbutang ug lig-on nga tripod ibabaw sa jagged hole, gibasa dayon ni Drake ang mga footnote. Misiga ang iyang mga mata sa wala pa niya mahuman pagbasa ang unang panid ug miginhawa siyag lawom.
  
  "Duguon nga impyerno. Sa akong hunahuna kinahanglan namon ang mas dagkong mga hinagiban. "
  
  Nitaas ang kilay ni Ben. "Dili bala ang atong gikinahanglan didto. Kini ang mga utok. "
  
  "Aw, swerte nga naa nako ang duha." Giisa ni Drake ang iyang pusil. "Sa akong hunahuna kung kinahanglan namon nga maminaw sa pipila nga dili maayo nga musika sa dalan, modangup kami kanimo."
  
  "Mga itlog. Naa na koy Fleetwood Mac sa akong iPod."
  
  "Nakurat ko. Unsa nga bersyon?
  
  "Aduna bay labaw sa usa?"
  
  Nanglingo-lingo si Drake. "Sa akong hunahuna ang tanan nga mga bata kinahanglan magsugod sa ilang edukasyon bisan diin." Mikidhat siya kang Karin. "Naunsa ta, Komodo?"
  
  "Nahimo".
  
  Milakaw si Drake sa unahan, gigunitan ang pisi nga gitaod sa tripod, ug gitulod ang katingad-an nga nagsiga nga tubo. Sa diha nga ang iyang botas midapat sa ubos, iyang gibira ug ang uban usa-usa nga nag-slide. Si Karin, usa ka nabansay nga atleta, dali nga nakadumala sa pagkanaog. Medyo nanlimbasug si Ben, apan batan-on pa siya ug maayo ug sa kadugayan nakatugpa nga walay singot.
  
  "Sa unahan". Daling milakaw si Drake paingon sa direksyon ni Diamond Head. "Tan-awa ang imong likod. Nagkalapit na nga tayo."
  
  Ang agianan nagsugod sa pagkanaog. Sa makadiyot nahibulong si Drake kon sa unsang paagi ang usa ka lava tube mahimong masimang gikan sa natural nga agos niini, apan unya nakaamgo nga ang magma mismo mopugos sa pag-agi sa dalan nga dili kaayo makasukol uban sa impyernong puwersa sa likod niini. Mahimong makuha sa lava ang bisan unsang anggulo nga gusto niini.
  
  Milabay ang pipila ka minuto ug nihunong na usab si Drake. Adunay laing lungag sa salog sa unahan, niining higayona mas gamay ug hingpit nga lingin. Sa dihang gihulog ni Komodo ang glow stick, nakatag-an sila nga ang shaft kay mga traynta ka tiil ang giladmon.
  
  "Mas peligroso pa," ni Drake. "Bantayi ang inyong kaugalingon, kamong duha."
  
  Dayon iyang namatikdan nga ang kahayag gikan sa glow stick wala makita sa bisan unsang mga bungbong nga bato. Ang orange nga kahayag niini nasuyop sa kangitngit sa palibot. Sa ubos nila dihay dakong lawak.
  
  Misenyas siya nga mohilom. Isip usa, naminaw sila pag-ayo sa bisan unsang tingog nga gikan sa ubos. Human sa usa ka gutlo sa hingpit nga kahilom, gikuptan ni Drake ang pisi sa rappel ug gibayaw ang iyang kaugalingon sa wala"y sulod nga shaft. Dali niya nga gipaubos ang gitas-on niini hangtod nga naa siya ilawom sa kisame.
  
  Wala gihapon kasaba. Gibali niya ang laing tunga sa dosena nga glow stick ug gilabay kini sa selda sa ubos. Sa hinay-hinay, usa ka dili natural nga kahayag misugod sa pagpamulak.
  
  Ug sa katapusan nakita ni Matt Drake kung unsa ang nakita sa pipila ka mga tawo kaniadto. Usa ka dako nga rektanggulo nga lawak nga mga singkwenta metros ang gitas-on. Hingpit nga hamis nga salog. Tulo ka kurbadong mga bungbong, diin ang pipila ka karaang mga timaan gikulit, nga dili mailhan sa ingon nga gilay-on.
  
  Ug ang nagdominar sa usa ka bungbong mao ang kurbadong arko nga nakapaikag kaayo kang Kapitan Cook. Ang pultahan sa sulod niya nga nakabihag pag-ayo sa Dugo nga Hari. Ug ang mga kalisang ug mga katingalahan nga mahimo"g wala"y labot nakapuno kang Matt Drake ug sa iyang mga kauban sa ingon nga kalisang.
  
  Ilang nakaplagan ang mga Ganghaan sa Impiyerno.
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Hugot nga mikupot si Hayden samtang ang helicopter mibangko sa langit, dali nga nag-usab sa dagan. Ang katapusan niyang pagtan-aw sa Kinimaki mao ang kanunay nga malingaw nga si Alicia Miles nga nagduso kaniya ngadto sa laing helicopter. Ang talan-awon nakapakurat niya, apan ang iyang praktikal nga bahin nahibal-an nga kung bahin sa gubat, si Mano adunay labing kaayo nga suporta sa negosyo sa dagway sa usa ka buang nga Englishwoman.
  
  Ganon din si Hayden. Milingkod tupad niya si Mai, hilum ug malinawon, nga morag nagpadulong sila sa Napali Coast aron tan-awon ang mga talan-awon sa kalibotan. Ang nahibiling mga lingkoranan gikuha sa mga sundalong crack. Mga baynte minutos ang gilay-on sa Kauai. Gikontak siya ni Gates aron ireport ang usa ka pag-atake sa terorista sa Kukui Grove open-air mall sa Kauai. Gikadena sa usa ka lalaki ang iyang kaugalingon sa usa ka rehas sa gawas sa gidugtong nga lokasyon sa Jamba Juice/Starbucks sa amihanang bahin sa complex. Usa ka tawo nga adunay mga piraso sa jamtex nga gihigot sa iyang lawas ug ang iyang tudlo sa gatilyo sa usa ka primitive detonator.
  
  Ang lalaki usab adunay duha ka awtomatik nga hinagiban ug usa ka Bluetooth headset ug gipugngan ang bisan kinsa sa mga patron sa restawran nga mobiya.
  
  Sa kaugalingong mga pulong ni Gates. "Kining buanga klaro nga magbitay didto kutob sa iyang mahimo, unya kung ang mga awtoridad molihok, mobuto siya. Kadaghanan sa pwersa sa pulisya sa Kauai gipakatap sa eksena, layo kanimo.
  
  "Among bantayan nga luwas ang ranso, sir," pasalig ni Hayden kaniya. "Among gipaabut kini."
  
  "Gibuhat namo ni, Miss Jay. Sa akong hunahuna atong makita kung unsa ang mga plano ni Kovalenko alang sa Big Island sunod.
  
  Gipiyong ni Hayden ang iyang mga mata. Si Kovelenko dugay nang nagplano niini nga pag-atake, apan ang mga pangutana nagpabilin. Nganong ihatag ang portal device? Nganong mobiya uban sa ingon nga usa ka pagngulob? Mao kaha ni iyang plan B? Kana, bisan pa sa kamatuoran nga ang mga awtoridad dali nga nagpadayag sa tanan niyang mga paningkamot ug nag-aghat sa usa ka Dugo nga Vendetta batok kang Drake, iyang mga higala ug pamilya, gipili niya kini nga dalan aron makuha ang labing kabantog.
  
  O, naghunahuna siya, tingali gigamit niya ang karaan, daan nga estratehiya sa paghimo og igo nga pagpukaw dinhi aron ang imong mga aksyon mahimong dili mamatikdan didto.
  
  Dili igsapayan, naghunahuna siya. Ang iyang mga hunahuna mahitungod kang Ben ug sa makuyaw nga buluhaton nga iyang giatubang. Dili gayud niya isulti kini tungod sa katungdanan, apan nagsugod siya sa paghigugma kaniya pag-ayo. Ang katungdanan nga iyang gibati ngadto sa iyang amahan wala mawala, apan kini nahimong dili kaayo dinalian human sa makalilisang nga kamatayon ni Kennedy Moore. Ang tinuod nga kinabuhi makapildi sa karaang mga saad bisan unsang adlaw.
  
  Samtang ang helicopter milatas sa hayag nga asul nga Hawaiian nga kalangitan, si Hayden nag-ampo alang kang Ben Blake.
  
  Unya mibagting ang iyang selpon. Sa dihang mitan-aw siya sa screen, mitaas ang iyang kilay sa katingala.
  
  "Hi," tubag dayon niya. "Naunsa ka?"
  
  "Maayo, salamat, apan kini nga negosyo sa pagsuhid sa lubnganan adunay usa ka grabe nga epekto. Hapit na mawala ang akong tan."
  
  Mipahiyom si Hayden. "Aw, Torsten, adunay mga salon alang niini nga matang sa butang."
  
  "Sa tunga-tunga sa command post ug sa lubnganan? Dili gyud."
  
  "Siyempre, ganahan kong makig-chat, Torsten, apan kamong mga taga-Sweden mopili sa inyong kaugalingong mga higayon."
  
  "Nakasabot. Gisulayan nakog tawag og una si Drake, pero nidiretso sa voicemail. OK ra siya?"
  
  "Mas maayo pa kaysa kaniya, oo." Nakita ni Hayden ang skyline sa Kauai nga nagpadulong sa tuo. "Paminaw-"
  
  "Dali ra ko. Nagmalampuson ang operasyon dinhi. Walay masaway. Ang tanan ingon sa gipaabut ug sa oras. Apan..." Mihunong si Torsten, ug nadungog ni Hayden ang iyang pagginhawa. "May nahitabo karon. Moingon ko nga adunay butang nga 'wala'. Kamong mga Amerikano tingali motawag niini og lain."
  
  "Oo nga?"
  
  "Nakadawat ko og tawag gikan sa akong gobyerno. Gikan sa akong tigpataliwala hangtod sa Ministro sa Estado. Hataas nga lebel nga hagit. Ako-" Laing nagduha-duha nga paghunong, dili gyud sama ni Dahl.
  
  Ang bangis nga baybayon sa Kauai nagdali sa ilawom nila. Ang tawag miabut sa radyo. "Otso minutos pa."
  
  "Gisultihan ko nga ang among operasyon - ang among Scandinavian nga operasyon - hapit na ibalhin sa usa ka bag-ong ahensya. Usa ka hiniusang task force nga naglangkob sa taas nga ranggo apan wala hinganli nga mga miyembro sa American CIA, DIA ug NSA. So Hayden, sundalo ko ug tumanon nako ang mando sa akong pinakataas nga superyor, pero tama ba kana para nimo?"
  
  Nakurat si Hayden bisan sa iyang kaugalingon. "Para nako kini morag bug-os nga walay pulos. Unsa ang ngalan sa panguna nga tawo? Ang usa nga imong gitugyan ang imong kaugalingon ngadto sa mga kamot."
  
  "Russell Cayman. Kaila ka niya?"
  
  Gipangita ni Hayden ang iyang panumduman. "Nasayod ko sa ngalan, apan gamay ra ang akong nahibaloan bahin niini. Sigurado ko nga gikan siya sa DIA, ang Defense Intelligence Agency, apan kasagaran sila sa negosyo sa pag-angkon sa mga sistema sa armas. Unsa man ang gusto niining Russell Cayman kanimo ug sa Lubnganan?"
  
  "Gibasa nimo ang akong hunahuna".
  
  Gikan sa suok sa iyang mata, nakita ni Hayden ang pagkurog sa ulo ni May nga morag gipusil sa kalabera. Apan sa dihang gilingi siya ni Hayden nga nangutana, ang ahente sa Japan milingiw.
  
  Naghunahuna si Hayden og pipila ka segundo ug dayon nangutana sa hinay nga tingog, "Misalig ka ba sa tanan nimong mga tawo, Torsten?"
  
  Ang dugay kaayong paghunong ni Dahl mitubag sa iyang pangutana.
  
  "Kung ang DIA gipasidan-an bahin sa usa ka butang, nan sila adunay dako kaayo nga sakup. Mahimong labaw pa sa ilang prayoridad ang sa CIA. Pag-amping pag-ayo, higala. Kining tawhana, si Cayman, wala nay lain kondili usa ka multo. Black ops troubleshooter, Gitmo, Septiyembre 11. Kung adunay butang nga seryoso ug sensitibo nga mahitabo, siya ang tawo nga imong giduol.
  
  "Biyai ko. Unta wala ko nangutana."
  
  "Kinahanglan na kong moadto, Torsten. Apan gisaad ko kanimo nga pakigsultihan ko si Jonathan bahin sa kini nga kabuang sa labing madali nga mahimo nako. Magpabilin diha."
  
  Gipirmahan ni Torsten ang kontrata uban ang gikapoy nga panghupaw sa usa ka propesyonal nga sundalo nga nakakita sa tanan ug nasuko nga gitudlo nga usa ka katabang sa usa ka Amerikano nga nagsugod. Naluoy si Hayden kaniya. Milingi siya kang Mai, aron mangutana kon unsay iyang nahibaloan.
  
  Apan ang tawag nga "Target" miabut sa radyo.
  
  Ang mga umahan sa unahan ug sa ubos nagdilaab. Sa pagkanaog sa helicopter, ang gagmay nga mga numero makita nga nagdagan nga random sa tanan nga direksyon. Ang mga pisi nga gilugway gikan sa kabin ug ang mga tawo miambak kanila, dali nga nag-slide padulong sa nasunog nga talan-awon sa ubos. Naghulat sila si Hayden ug May sa ilang turno, blangko ang ekspresyon ni May kay nakadungog sila sa ilang kaugalingong mga tawo nga nagpinusilay.
  
  Gisusi ni Hayden ang kaandam sa iyang Glock sa ikatulong higayon ug miingon, "Budro didto."
  
  "Ayawg kabalaka," miingon ang Haponesa nga babaye. "Siya mangita kon unsay tinuod nga kahulogan sa Mai-time."
  
  Ang duha ka babaye dungan nga nanaog sa pisi, mitugpa sa samang higayon, ug milakaw sa usa ka klasiko nga one-two-cover nga lihok. Kini nga praktis nanginahanglan hingpit nga pagsalig sa usag usa, tungod kay samtang ang usa ka tawo nagdagan, ang lain nagtan-aw sa ilang mga peripheral. Usa, duha, sama sa leapfrog. Pagtukod. Apan kini usa ka paspas ug makadaot nga paagi sa pag-asdang.
  
  Gitan-aw ni Hayden ang lugar samtang nagdagan siya. Pipila ka malumo nga mga bungtod natapos sa usa ka koral nga compound diin nagtindog ang usa ka dako nga balay ug daghang mga dagkong outbuildings. Kini ang ikaduhang ranso sa Kovalenko. Sa paghukom sa kalayo ug kagubot, si Boudreau miabut sa wala madugay kanila.
  
  O, mas lagmit, siya sadistiko nga naggahin sa iyang panahon uban niining tanan.
  
  Midagan si Hayden, gipabuthan ang iyang hinulaman nga Marine M16 assault rifle sa pagkidlap sa muzzle ug ang mga lalaki nga iyang nakita nga nagtabon. Paglabay sa duha ka minuto turno na niya, ug misinggit siya: "I-reload!" ug mikuha pa ug pipila ka segundos aron makasulod ug bag-ong magasin sa iyang armas. Panagsa ra silang gibawsan og pusil, ug sa dihang nahimo na sila, dili kaayo organisado nga ilang gimingaw sila sa pipila ka mga tiil.
  
  Sa duha ka kilid, ang crack Marine teams miabante sa parehas nga katulin. Karon usa ka koral ang nag-atubang sa unahan, ang ganghaan nagpabilin nga madanihon nga bukas, apan ang mga koponan mibalhin sa wala. Ang usa ka maayong pagkabutang nga granada miguba sa mga suporta sa koral, nga nagbilin sa team nga walay pugong nga pagsulod sa ranso.
  
  Ang mga bala karon naghuyop sa peligro nga duol.
  
  Si Hayden mitago sa luyo sa generator annex. Ang epekto nagpadala og mga aligato gikan sa tisa samtang si Mai salampati alang sa pagtabon. Ang yutang kulonon ug metal nga mga tipik nagkatag bisan asa.
  
  Gipahiran ni Mai ang usa ka pagtulo sa dugo sa iyang aping. "Ang mga sundalo ni Boudreau gibansay sa imong kindergarten."
  
  Miginhawa kadiyot si Hayden, dayon mitan-aw dayon sa balay. "Napulog-duha ka tiil. Andam naka?"
  
  "Oo".
  
  Nakaikyas si Hayden. Si Mai milakaw sa unahan ug nagpatindog og usa ka bungbong nga tingga, nga nagpugos sa ilang kaaway sa pag-itik aron makatago. Miabot si Hayden sa eskina sa balay ug mipilit sa iyang kaugalingon sa bungbong. Gilabay niya og flashbang ang bentana ug dayon gitabonan si Mai.
  
  Apan niadtong higayuna, usa ka makapakurat nga gidaghanon sa chat ang miagi sa iyang earpiece. Giawhag sa lider sa grupo ang mga tawo nga moadto sa layo nga bodega. Adunay usa ka makalilisang nga mahitabo didto. Samtang naminaw si Hayden, iyang naamgohan nga katunga sa mga tawo ni Boudreaux ang naglibot sa bilding ug hapit na nilang pusilon ang bisan unsa nga anaa sa sulod.
  
  Mga bihag, walay duhaduha. Mga hostage.
  
  Naglumba si Hayden pagkahuman sa Mayo, nagdagan sa hawan ug nagdungan sa pagpamusil. Ang ubang mga sundalo miduyog kanila, nga nag-ipit sa matag kilid, nga nagporma ug usa ka makamatay, nag-atake nga paril sa kaisog ug kamatayon.
  
  Ang walay hinungdan nga masaker nga hapit na mahitabo mao ang calling card ni Boudreau. Anaa unta siya.
  
  Ang nangalagiw nga mga sundalo wala mohunong sa pagpamusil. Ang mga bala nga gihiwa sa hangin, milambo sa mga dingding ug makinarya, ug nakit-an ang labing menos tunga sa dosena nga mga target sa kaaway. Ang mga tawo ni Boudreaux mi-atras ug misibog sa kakurat ug kahadlok. Sa pag-agi sa mga sundalo sa ilang mga silonganan, gisulayan nila ang pagpamusil gikan sa kilid, apan ang mga Marines andam ug gilabay sila sa mga granada.
  
  Ang mga pagbuto mibuto ug taas sa hangin sa matag kilid sa mga magdadagan. Ang mga pagbuto nagpadala mga shrapnel nga naglupad; ang mga dila sa kalayo mikaylap sa init nga kamatayon nga dali kaayo nga ang mata halos dili makasunod. Ang nagsinggit nga mga tawo naghigda sa ilang agianan.
  
  Nakakita si Hayden og kamalig sa unahan. Nahugno ang iyang kasingkasing sa tumang kalisang. Tinuod kadto. Labing menos kinse sa mga tawo ni Boudreaux nagbarog libot sa sirado nga kamalig, gipunting ang ilang mga hinagiban sa nipis nga papel nga mga dingding, ug sa dihang gipunting ni Hayden ang unang tawo, silang tanan nagpabuto.
  
  
  ***
  
  
  Si Alicia Miles midagan ug nagpabuto samtang ang mga pwersa sa Hawaii ug ilang mga kaalyado naglunsad og pag-atake sa Kovalenko Ranch sa Big Island. Ang yuta dili patas. Tanan nga lawom nga canyon, taas nga bungtod ug kakahoyan nga kapatagan. Sa wala pa gani sila makaduol sa ranso, usa ka grenade launcher ang gipabuthan sa usa sa mga attack helicopter, nga nakadakop niini apan wala makaguba niini, nga napugos silang tanan sa paghimo sa sayo nga pag-landing.
  
  Karon nagdali sila isip usa ka team, nakigsabot sa bagang kalasangan ug mga bakilid nga bakilid. Nawad-an na sila og usa ka tawo tungod sa booby trap. Ang pag-atake giandam sa mga tawo sa Bloody King. Ang mga RPG milupad nga walay tumong sa mga kahoy.
  
  Ang mga mersenaryo naglingawlingaw.
  
  Apan ang mga Marines mipadayon sa unahan, nga karon nahimulag gikan sa koral mga katloan ka pye lamang ug usa ka katapusan nga titip nga walog. Makita ni Alicia ang nagngisi nga mga nawong sa ilang mga kaaway. Nagsugod sa pagbukal ang iyang dugo. Sunod kaniya, usa ka dako nga ahente sa CIA, Kinimaka, dali nga nagdagan alang sa usa ka higante. Nahimong mapuslanon kaayo siya.
  
  Ang mga himan sa komunikasyon sa ilang mga dalunggan nagpasa ug balita sa umaabot nga mga kabangis. Ang Ala Moana Queen nga hotel sa Oahu gitakpan. Usa ka turista gilabay ngadto sa iyang kamatayon gikan sa ikanapulo nga andana nga bentana. Ang mga granada gilabay sa dalan. Ang grupo sa mga espesyal nga pwersa nangandam alang sa usa ka operasyon nga lagmit mahatagan sa berde nga suga sa dili madugay tungod sa kamatayon ug kagubot nga gipahinabo sa mga mersenaryo. Sa Kauai, usa ka nag-inusarang naghikog nga bomber nagpabuto og daghang mga bala sa mga van diin ang mga tigbalita nagpundok, nga nakaangol sa usa ka tigbalita. Ug karon, sa Big Island, usa ka bus nga puno sa mga turista ang gikidnap ug usa ka bomba ang gibutang sa mga tripulante niini. Gitrangkahan sila sa sulod samtang ang ilang mga bihag naglingkod sa gawas sa mga deckchair, nag-inom og beer ug nagdula og baraha. Wala mahibal-an kung kinsa kanila ang adunay detonator, o kung pila ang naa.
  
  Milukso si Alicia sa kilid sa walog. Usa ka RPG ang mibuto sa iyang atubangan, nga nagpadala sa hugaw ug mga bato nga taas sa hangin. Siya miambak kanila, mikatawa, ug milingi sa dihang iyang namatikdan ang pagduha-duha ni Kinimaki.
  
  "Dali na, tambok," ingon niya, nga nagkuot sa iyang mga ngabil. "Pabilin kanako. Dinhi ang mga butang mahimong gubot kaayo. "
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden nagpabuto balik-balik, naningkamot nga magpabiling kalmado ug sa ingon mamentinar ang iyang katukma. Tulo ka ulo ang mibuto sa iyang panan-aw. Nagdagan pa si Mai sa iyang tupad, nga wala"y gisulti bisan unsa. Ang ubang mga sundalo natumba sa usa ka tuhod, naglikay sa mga buto ug natumba ang mga mersenaryo sa wala pa sila makatalikod.
  
  Kauban nila si Hayden kaniadto. Usa ka lalaki ang milingi ug iyang gibunalan siya sa taytayan sa iyang ilong gamit ang riple. Natumba siya nga nagsiyagit, apan gisipa ang iyang mga bitiis, hinungdan nga nilupad ang ulo sa ibabaw niya.
  
  Siya dali nga misaka, apan ang iyang lawas nahulog sa ibabaw niya, nga nagbutang kaniya sa yuta. Sa dihang mihangad siya, mitan-aw siyag diretso sa iyang puno sa kasilag, puno sa kasakit nga mga mata. Uban sa usa ka bearish nga ungol, iyang gisumbag siya ug giputos ang iyang baga nga mga kamot sa iyang tutunlan.
  
  Diha-diha dayon nakakita siya og mga bituon, apan wala mosulay sa pagpugong kaniya. Hinoon, ang iyang duha ka gawasnong kamot maoy nakakita sa armas. Sa tuo mao ang iyang Glock. Sa wala ang iyang kutsilyo. Gitusok niya ang baril sa pusil sa iyang gusok, gipabati niya kini.
  
  Naluag ang iyang pagkupot ug nanglaki ang iyang mga mata.
  
  Si Hayden nagpabuto og tulo ka dull shots. Gibalibaran siya sa lalaki. Sa dihang nahanaw ang talan-awon sa ibabaw niya, nakita ang nawong sa laing mersenaryo. Gipusil ni Hayden ang ilong, nakita ang tawo nga milupad balik ug nawala.
  
  Milingkod siya ug nakita niya si Mai. Ang kataposang nahibiling mersenaryo miatubang kaniya. Nakapanglingo si Hayden. Kini nga tawo usa ka pagkaguba. Morag gipintalan og pula ang iyang nawong. Walay igo nga mga ngipon. Morag luya ang iyang apapangig. Ang usa ka bukton nadislocate, ang usa nabali sa siko. Mibarog siya nga nagkurog ang mga bitiis ug dayon miluhod sa duguong lapok.
  
  "Sayup ang imong gipili nga tawo nga hagiton," miingon si Mai nga matam-is nga pahiyom samtang gipunting niya ang iyang hinulaman nga Glock ug gihuyop ang iyang ulo.
  
  Wala tuyoa nga milamoy si Hayden. Kini usa ka seryoso nga babaye.
  
  Giablihan sa mga Marines ang pultahan sa kamalig, nga nagtawag sa ilang presensya. Nahugno ang kasingkasing ni Hayden sa gidaghanon sa mga buslot sa mga rigged nga bungbong. Hinaot nga nakaikyas ang mga hostage.
  
  Taliwala sa iyang paspas nga paghawan sa mga hunahuna, usa ka butang ang nahimong dayag labaw sa tanan. Si Boudreaux wala dinhi. Milingi siyag balik sa balay. Mao kadto ang kataposang dapit nga iyang gidahom nga iyang tagoan, apan sa gihapon-
  
  Usa ka kalit nga kaguliyang ang nakakuha sa iyang atensyon. Ang mga Marines napandol gikan sa kamalig, ang usa nagkupot sa iyang abaga nga daw gidunggab.
  
  Unya si Boudreaux ug usa ka panon sa mga mersenaryo nanggula gikan sa kamalig, nagpabuto og mga pusil ug nagsinggit sama sa mga demonyo. Nagpasabot ba kini nga ang ubang mga mersenaryo mihatag sa ilang mga kinabuhi aron mahimong mga decoy? Gisunog ba nila ang mga blangko o gikan sa usa ka piho nga posisyon?
  
  Ang kamatuoran miigo kaniya sama sa usa ka nukleyar nga pagbuto. Ang mga tawo sa Blood King anaa na karon sa mga Marines, nakig-away, ug si Boudreau midali paingon kang Hayden, gipataas ang kutsilyo nga mahagiton.
  
  
  ***
  
  
  Gidasig ni Alicia ang team pinaagi sa iyang pagkamamugnaon ug espiritu nga ubos sa kalayo. Pipila ka minuto ang milabay nakaabot sila sa tumoy sa katapusang pagtaas ug gipaulanan ang usa ka halo sa kalayo sa gikalot nga mga tigdepensa. Namatikdan ni Alicia ang usa ka dako nga balay, usa ka dako nga kamalig ug usa ka garahe nga duha ka awto. Ang site nag-umbaw sa usa ka lapad nga suba, sa walay duhaduha nagsilbing usa ka paagi sa pag-ikyas, ug sunod sa kamalig mao ang usa ka helipad nga adunay usa ka guba nga helicopter.
  
  Milingi siya sa likod. "Mga tiglansad sa granada."
  
  Mikunot ang agtang sa team leader. "Gibuhat na kini."
  
  Gitudlo ni Alicia ang mga posisyon sa kaaway. "Adunay ubos nga bungbong didto. Sa likod nga bahin sa balay. Sa luyo sa Rolls-Royce. Sa tuo sa busay."
  
  Gitilapan sa lider sa grupo ang iyang mga ngabil. "Palayas ang mga bastard."
  
  Daghang mga pagbuto ang hinungdan sa pag-uyog sa yuta. Ang mga tig-atake nagpabuto og tulo ka mga granada ug dayon nagdali sa unahan sa one-two nga pormasyon, nagpabuto gihapon isip usa ka yunit apan nagpabuto sa usa ka makamatay nga arko.
  
  Uban sa makagun-ob nga kabangis ilang gisulong ang ranso sa Blood King.
  
  
  KAPITULO BAYENTA-SIYAM
  
  
  Miabot sa salog sa selda ang gibuak nga mga tiil ni Drake. Sa wala pa manaug ang uban, nagbutang siya ug usa ka siga aron sa pagdan-ag sa ilang agianan. Diha-diha dayon nabuhi ang mga dingding, ang ilang mga kinulit karon klaro nga makita sa nakurat nga mga mata ni Drake.
  
  Ang mga curl parehas sa naa sa duha ka portable device. Napamatud-an na sila nga parehas gyud sila ni Thorsten Dahl ug sa iyang team nga nadiskobrehan sa Tomb of the Gods sa Iceland.
  
  Unsang karaang sibilisasyon ang ilang napandol karong bag-o? Ug sa unsang paagi matapos kining tanan?
  
  Si Ben, Karin, ug ang uban nga Team Delta miduso sa ubos nga pisi hangtod nga ang tanan nagpunsisok libot sa dakong arko sa Ganghaan ni Pele. Gisulayan ni Drake ang iyang labing maayo nga dili motan-aw pag-ayo sa tinta nga kangitngit sa unahan.
  
  Si Ben ug Karin nangluhod. Ang arko mismo naglangkob sa usa ka matang sa brushed metal, hingpit nga hapsay ug simetriko. Ang metal nga nawong gikulitan sa samang gagmayng mga marka sama sa ubang bahin sa langob.
  
  "Kining mga marka," gihikap kini pag-ayo ni Karin, "dili sulagma. Tan-awa. Nakita nako ang parehas nga kulot nga nagbalikbalik. Ug ang ubang bahin sa langob..." Milingi siya sa palibot. "Parehas kini".
  
  Gikuha ni Ben ang iyang telepono. "Kini ang litrato nga gipadala kanamo ni Dahl." Iya kining gigunitan sa kahayag. Misandig si Drake, masaligon nga ang Delta Team maalerto sa mga manunulong.
  
  "Busa, ang Lubnganan sa mga Dios adunay koneksyon sa mga Ganghaan sa Impyerno," kusog nga naghunahuna si Drake. "Apan unsa ang gipasabut sa mga kulot?"
  
  "Nagbalikbalik nga mga sumbanan," hilom nga miingon si Karin. "Ingna ko. Unsa nga matang sa mga ilhanan, karaan o
  
  Moderno, nga gilangkoban sa daghang nagbalikbalik nga mga sumbanan?"
  
  "Sayon." Ang Dakong Komodo milingkod tupad kanila. "Pinulongan".
  
  "Tama na. Busa, kon mao kini ang pinulongan-" Gitudlo niya ang mga bungbong sa selda. "Unya ilang gisulti ang tibuok nga istorya."
  
  "Sama sa nakit-an ni Dahl." Miyango si Drake. "Apan wala na kitay panahon sa pagtuki niini karon. Si Kovalenko miagi niini nga mga ganghaan."
  
  "Paghulat". Gipislit ni Ben ang taytayan sa iyang ilong. "Kining mga timailhan..." Iyang gihikap ang arko. "Parehas gyud sa mga aparato. Alang kanako kini nagsugyot nga kini nga ganghaan usa ka giusab nga bersyon sa parehas nga aparato. Makina sa pagbiyahe sa oras. Nakahinapos na kita nga ang mga diyos lagmit migamit ug mga handheld device sa pagbiyahe sa panahon ug pag-impluwensiya sa kapalaran. Tingali kini nga butang mao ang panguna nga sistema. "
  
  "Tan-awa," hilom nga miingon si Drake, "maayo kini. Makasabot ka niini. Apan luyo niining mga ganghaan-" Iyang gitunol ang iyang tudlo ngadto sa hilabihang kangitngit. "Dugong Hari. Ang tawo nga responsable sa pagkamatay ni Kennedy, taliwala sa gatusan pa. Panahon na nga mohunong sa pagsulti ug magsugod sa paglakaw. Lakaw".
  
  Miyangu-yango si Ben ug mibarog, nga morag nakonsensiya samtang iyang gibalibaran ang iyang kaugalingon. Miginhawag lawom ang tanan sa kwarto. Adunay laing butang sa luyo sa ganghaan nga walay usa kanila nga gustong hisgotan:
  
  Ang rason nganong giusab ni Kapitan Cook ang ngalan sa arko gikan sa "Pele's Gate" ngadto sa "Hell's Gate".
  
  
  KAPITULO KATLOAN
  
  
  Ang estado sa Hawaii mikurog ubos sa gahom sa usa ka buang.
  
  Kung ang usa ka helicopter makalupad, nga makahimo sa paghatag usa ka halapad nga panoramic nga talan-awon sa kangitngit, amoral nga mga panghitabo nga nahitabo sa mga isla, kini una nga molupad sa Oahu aron makuha ang gilikosan nga Ala Moana Queen Hotel, diin ang mga eksperyensiyadong mga miyembro sa daghang mga SWAT team anaa. Nagsugod pa lang sa paglihok batok sa mga armado, madasigon nga mga mersenaryo nga naghupot sa tanan nga kahitas-an ug dili maihap nga mga hostage. Nagdali siya sa pag-agi, naglikay sa impyerno nga mga panganod sa itom nga aso nga mibuhagay gikan sa labing menos usa ka dosena nga nabuak nga mga bintana, mabinantayon nga nagtudlo sa mga pag-abli diin ang mga maskara nga mga lalaki nga adunay mga riple ug mga launcher sa granada makita nga nagpanon sa wala"y mahimo nga mga lalaki, babaye ug mga bata sa mga grupo nga dali laglagon. .
  
  Ug unya kini moligid, pataas ug sa tuo sa usa ka dako nga arko, una padulong sa adlaw, kanang tambok nga bola nga hinay nga nagpaingon sa usa ka dili sigurado ug posible nga katalagman nga kaugmaon, ug dayon mosalom sa ubos ug sa wala sa iyang makalilisang nga panaw. sa pagkadiskobre paingon sa Kauai. Moagi siya duol sa Diamond Head, nga wala'y pagtagad sa mga bayani ug kontrabida nga nangita sa mga sekreto ug naghasol sa makalilisang nga mga damgo sa pinakangitngit ug labing delikado nga mga langob sa ilalom sa usa ka napuo nga bulkan.
  
  Sa Kauai, mohimo unta siya og usa ka beeline alang sa tawo nga naligo sa singot nga nagkupot sa iyang kaugalingon sa koral sa usa ka coffee shop, nagkupot sa mga patron sa sulod ug tin-aw nga nagpakita sa usa ka vest nga puno sa dinamita ug usa ka nagkurog nga kamot nga nagkupot sa usa ka patay nga tawo nga detonating device. Kon imong i-zoom in ang hulagway, imong makita ang kawalay paglaum sa mga mata sa lalaki. Kini tin-aw nga nagpakita sa kamatuoran nga dili siya makalahutay ug dugay. Ug unya kini misaka sa taas, nga misaka sa ibabaw sa mga atop pag-usab aron sa pagsunod sa matahum nga kurba sa exotic nga baybayon. Ngadto sa nagdilaab nga ranso, diin si Hayden Jay bag-o lang nakig-away kang Ed Boudreau, samtang si Mai Kitano ug ang uban nga mga Marines nakig-away sa suod nga kamot-sa-kamot nga pakig-away sa daghang mga mersenaryo ni Boudreaux. Taliwala sa makahahadlok nga kasaba sa kamatayon ug gubat, ang samdan nga mga hostage mihilak.
  
  Ug sa unahan. Ang nangagi ug ang umaabot nagbangga na. Ang mga karaan ug ang avant-garde natanggong sa panagbangi.
  
  Karon ang adlaw nga ang mga diyos mahimong mamatay ug ang bag-ong mga bayani mahimong mamulak ug mabanhaw.
  
  Ang helicopter mohimo sa iyang katapusang flyover, nga magkuha sa magkalahi nga mga talan-awon ug dinamikong ekosistema nga naglangkob sa Big Island. Naglumba sa laing ranso, adunay pipila ka mga gutlo nga gitutokan samtang sila Alicia Miles, Mano Kinimaka ug ilang grupo sa Marines misulong sa usa ka grabeng gidepensahan nga complex diin ang mga hostage, mga mersenaryo ug mga lalaki nga adunay mga dynamite nga kwintas nagsangka sa usa ka labing gamhanan nga panagsangka. Sa daplin sa gubat, ang gamhanang mga makina nagsugod sa pagtrabaho, andam sa pagbakwit sa katawhan sa Blood King pinaagi sa yuta, hangin ug tubig. Nagsugod ang pag-zoom in sa camera samtang nagtan-aw sila si Alicia ug Kinimaka, nahibal-an nila ang mga pugante ug nagbutang na sila og mga agianan aron makapugong ug malaglag sila.
  
  Ug sa kataposan ang helicopter misimang, usa lang ka makina, apan usa gihapon ka makina, nga puno sa mga hulagway sa kabuang sa tawo, ang kaisog nga ilang matigom ug madiskobrehan, ug ang pinakagrabe nga kadautan nga ilang mahimo.
  
  
  KAPITULO katloan ug usa
  
  
  Si Drake misulod sa ilawom sa arko, nga gitawag ni Kapitan Cook nga Gates of Hell, ug nakit-an ang iyang kaugalingon sa usa ka gamay nga giputol nga pig-ot nga agianan. Gipasiga niya ang suga sa riple ug gitaod sa baril. Gitaod usab niya ang usa ka parol sa iyang abaga ug gipahiangay kini aron kini makapadan-ag sa mga dingding. Sa makadiyot adunay daghang kahayag ug walay klaro nga peligro.
  
  Sa ilang pagtabok sa naglikoliko nga agianan, si Drake miingon sa iyang abaga, "Sultihi ko, Ben, bahin sa mga journal ni Cook."
  
  Dali nga miginhawa si Ben. "Kini dili labaw pa sa usa ka kinatibuk-ang pagtan-aw niining dako nga sistema sa lit-ag. Gitawag kini ni Cook nga "The Gates of Hell" tungod sa kinaiya sa mga lit-ag. Wala niya makita kung unsa ang mahitabo sa katapusan. "
  
  "Busa kinsa ang naghimo sa mga lit-ag?" pangutana ni Drake. "Ug ngano?"
  
  "Walay nahibalo. Ang mga timailhan nga among nakit-an sa gawas ug ang naa sa Lubnganan sa mga Diyos wala sa sulod nga mga dingding. Iyang gihawiran ang iyang tutunlan ug midugang, "Bye."
  
  Ang tingog ni Komodo milanog sa ilang luyo. "Nganong wala makita ni Cook ang katapusan?"
  
  "Milayas siya," hilom nga niingon si Karin. "Sa kahadlok".
  
  "Oh gihangop sa publiko."
  
  Mihunong kadiyot si Drake. "Busa, tungod kay usa lang ako ka amang nga sundalo ug kamong duha ang utok niining maong operasyon, tugoti ako sa pagklaro sa mga butang. Sa tinuud, ang mga troso mao ang yawe sa sistema sa lit-ag. Ug kamong duha dunay mga kopya."
  
  "Adunay usa," miingon si Ben. "Si Karin adunay lain sa iyang ulo."
  
  "Unya naa ta," ni Komodo nga nagbagulbol.
  
  "Dili..." misugod si Ben, apan gipugngan siya ni Drake. "Ang buot niyang ipasabot nga kon mamatay siya, duna tay kopya, baby. Ang panumduman sa litrato dili kaayo mapuslanon kung patay ka."
  
  "Dili ko ... Oo, okay, sorry, dili kami sama sa mga sundalo."
  
  Namatikdan ni Drake nga misugod paglapad ang tunnel. Ang labing gaan nga huyop sa hangin mihuros sa iyang nawong. Giisa niya ang iyang kamot aron pahunongon sila ug dayon gidukdok ang iyang ulo sa eskina.
  
  Tan-awa ang usa ka makabungog nga talan-awon.
  
  Anaa siya sa entrada sa usa ka dako nga lawak, oblong ang porma, nga adunay kisame nga nawala sa kangitngit. Ang hinay nga kahayag naggikan sa mga glow stick nga lagmit gibiyaan sa mga tawo sa Blood King. Diretso sa iyang atubangan, nagbantay sa tunel nga nagpadayon sa kahiladman sa bukid, usa ka talan-awon nga nakapakurog sa iyang kasingkasing.
  
  Usa ka higanteng nawong ang gikulit sa bato ibabaw sa tunel mismo. Uban sa lingiw nga mga mata, baoton ang ilong, ug ang mahulagway lang nga mga sungay nga nanggawas sa ulo niini, nakahuna-huna dayon si Drake nga nawong kini sa demonyo o demonyo.
  
  Wala magtagad sa nawong sa makadiyot, iyang gitan-aw ang lugar. Ang mga bungbong kurbada, ang ilang mga sukaranan gitabonan sa kangitngit. Kinahanglan nila nga magdugang og gamay nga dugang nga kahayag dinhi.
  
  Hinay-hinay niyang gisinyasan ang uban sa unahan.
  
  Ug unya, sa kalit, usa ka kasaba ang milanog sa langob, sama sa usa ka gatos nga flamethrowers nga nagpabuto sa usa ka higayon, o, ingon sa gisulti ni Ben, "murag ang daotan nga Batmobile."
  
  Ang kalayo mibuto pinaagi sa mga buho sa ilong sa kinulit, nga naghimo sa usa ka hudno palibot sa salog nga bato. Duha ka managlahing jet sa siga ang mibuto gikan sa matag buho sa ilong, ug dayon, paglabay sa pipila ka segundo, usa gikan sa matag mata.
  
  Gitun-an kini ni Drake nga adunay kabalaka. "Tingali nagbutang kami usa ka matang sa mekanismo sa paglihok. Pressure sensitive switch o unsa pa. " Milingi siya kang Ben. "Hinaut nga andam ka kauban, tungod kay ingon usa sa akong paborito nga mga banda sa Dinorock, Poison, giingon kaniadto, kini usa ka maayong panahon."
  
  Ang mga ngabil ni Ben mikupot sa usa ka lumalabay nga pahiyom samtang iyang gisusi ang iyang mga nota. "Kini ang unang lebel sa impyerno. Sumala sa scriptwriter, usa ka tawo nga ginganlag Hawksworth, gitawag nila kini nga lebel nga Wrath. Sa akong hunahuna klaro ang hinungdan. Sa ulahi ilang gitandi siya sa yawa, si Amon, ang demonyo sa kapungot."
  
  "Salamat sa leksyon, bata." Nagngulob si Komodo. "Kini ba sa bisan unsang higayon naghisgot sa usa ka dalan padulong sa nangagi?"
  
  Gibutang ni Ben ang teksto sa salog ug gitul-id kini. "Tan-awa. Nakakita na ko niini kaniadto apan wala ko kasabot niini. Tingali kini usa ka timaan. "
  
  Milingkod si Drake tupad sa iyang batan-ong higala. Ang gikopya nga mga magasin mabinantayon nga gidisenyo ug gihulagway, apan ang tudlo ni Ben nagdani sa iyang pagtagad sa usa ka talagsaon nga linya sa teksto.
  
  1 (||) - adto sa 2 (||||) - adto sa 3 (||) - adto sa 4 (|||||/)
  
  Ug ang bugtong inskripsiyon nga nagsunod niini mao, "Uban sa kasuko, pagbaton og pailub. Ang usa ka mabinantayon nga tawo magplano sa iyang ruta kung adunay mga linya sa nabigasyon sa iyang atubangan.
  
  "Si Cook mao ang labing bantugan nga marinero sa tanang panahon," miingon si Ben. "Kini nga linya nagsulti kanamo duha ka butang. Kining Kusinero naglaraw ug ruta nga milabay sa demonyo ug nga ang agianan nga agi niini nagkinahanglag maayong pagplano."
  
  Gitan-aw ni Karin ang pagkidlap sa kalayo. "Nag-ihap kog upat," siya miingon nga mahunahunaon. "Upat ka pagbuto sa siga. Parehas nga kantidad sa-"
  
  Usa ka buto ang milanog, nga miuyog sa kahilom. Ang bala milahos sa bungbong tupad sa ulo ni Drake, hinungdan nga naputol ang hait nga mga tipak sa bato sa hangin. Paglabay sa usa ka millisecond, giisa ni Drake ang iyang pistola ug gipabuto, ug usa ka millisecond sa ulahi iyang naamgohan nga kung motipas siya balik sa agianan, ang sniper makapugong niini nga maipit sa dingding hangtod sa hangtod.
  
  Uban niini nga hunahuna, siya midagan, nagpusil, ngadto sa selda. Komodo, dayag nga miabut sa sama nga konklusyon, misunod kaniya. Ang hiniusang kalayo mipabuto sa mga aligato gikan sa naglibot nga bungbong. Ang nagtago miduko sa kakurat, apan nakahimo gihapon sa pagpabuto og laing bala, nga misirit tali ni Drake ug Komodo.
  
  Miduko si Drake sa usa ka tuhod, mipunting.
  
  Ang tawo miambak gikan sa iyang tabon, gipataas ang iyang armas, apan si Komodo unang nagpabuto - ang balod sa pagbuto mipabalik sa tig-atake. Dihay usa ka makusog nga singgit ug ang tawo mitugpa sa nagkaguliyang nga kagubot, ang riple milanog sa salog. Milakaw si Komodo ug gisiguro nga patay na ang tawo.
  
  Nanumpa si Drake. "Sa akong gihunahuna, gibiyaan ni Kovalenko ang mga sniper aron mapahinay kami."
  
  "Ug aron mawala kami," dugang ni Komodo.
  
  Gidukdok ni Karin ang iyang ulo sa suok, ang iyang blonde nga buhok nahulog sa iyang mga mata. "Kon husto ko, nan ang katingad-an nga sentence mao ang keyhole, ug ang pulong nga 'pagpailub' mao ang yawe. Kanang duha ka linya sa tram nga morag duha ka kaugalingon? Sa musika, balak ug karaang literatura mahimo silang magpasabot ug paghunong. Busa, ang pailub nagpasabut nga 'paghunong'.
  
  Gitutokan ni Drake ang sugyot samtang ang grupo sa Delta milibot sa langob, giawhag ni Komodo ug determinado nga dili na makahimo og bisan unsang mga sayup.
  
  Si Komodo misinggit: "Unsa man ang bahin sa mga tawo? Pagbantay sa booby traps. Dili nako tugotan kanang Ruso nga idiot nga magbuhat og usa ka butang sa hurado.
  
  Gihapuhap ni Drake ang iyang singot nga palad sa gahi nga bungbong, nabatyagan niya ang saging nga bato sa ilawom sa iyang kamot, bugnaw sama sa sulod sa refrigerator. "Busa kini: 'Paghulat sa unang pagbuto, unya paghunong sa duha ug adto sa duha. Human sa ikaduhang pagbuto, ihunong ang ikaupat ug ipadayon ang ikatulo. Pagkahuman sa ikatulo nga pagbuto, paghunong sa duha ug pagpadayon sa upat. Ug pagkahuman sa ikaupat nga pagbuto, paghunong sa ikaunom nga higayon, ug dayon paggawas.
  
  "Sayon." Mikidhat si Ben. "Apan unsa ka dugay ang paghunong?"
  
  Mikiyod si Karin. "Mubo nga spell."
  
  "Oh, makatabang kana, sis."
  
  "Ug giunsa nimo pag-ihap ang mga pagbuto?"
  
  "Sa akong hunahuna ang usa nga makaabut sa labing layo nga lugar una mao ang numero uno, ug ang numero upat mao ang pinakamubo."
  
  "Aw, kana adunay kahulogan, sa akong hunahuna. Pero mao gihapon-"
  
  "Mao ra kana". Si Drake igo na. "Ang akong pasensya nasulayan na sa pagpaminaw niini nga debate. lakaw una ko. Buhaton nato kini sa dili pa mawala ang akong caffeine high."
  
  Nalabyan niya ang mga tripulante sa Komodo, nga mihunong pipila ka yarda gikan sa pinakataas nga siga. Nabati niya nga ang matag tawo milingi sa pagtan-aw. Nabatyagan niya ang kabalaka ni Ben. Gipiyong niya ang iyang mga mata, gibati ang pagsaka sa temperatura samtang ang laing superheat nga discharge nagprito sa hangin sa iyang atubangan.
  
  Ang nawong ni Kennedy milangoy sa atubangan sa iyang hunahuna. Nakita niya siya sama sa kaniadto. Usa ka estrikto nga bob sa iyang buhok, walay ekspresyon nga karsones nga suit - usa alang sa matag adlaw sa semana. Usa ka mahunahunaon nga paningkamot nga makabalda sa tanan gikan sa kamatuoran nga siya usa ka babaye.
  
  Ug dayon gipamubo ni Kennedy ang iyang buhok, ug nahinumdom siya sa babaye nga iyang gikauban ang duha ka malipayong bulan. Ang babaye nga misugod sa pagtabang kaniya sa pagpadayon human sa makagun-ob nga kamatayon sa iyang asawa nga si Alison ug sa kasakit nga gipahinabo niadtong makamatay nga aksidente sa sakyanan daghang tuig na ang milabay.
  
  Ang iyang mga mata diretso sa iyang kasingkasing.
  
  May kalayo nga nagdilaab sa iyang atubangan.
  
  Naghuwat siya nga mohinay ang kainit sa kayo ug mihunong og duha ka segundos. Samtang nagpaabot siya, iyang naamgohan nga mikidlap na ang kalayo gikan sa ikaduhang mata. Apan human sa duha ka segundos siya mibalhin ngadto niini nga punto, bisan pa sa matag lanot sa iyang pagsinggit nga siya kinahanglan nga dili.
  
  Gilaglag siya sa kalayo-
  
  Apan nahugno kini sa dihang nahuman na niya ang iyang paglihok. Ang hangin sa iyang palibot init pa, apan maagwanta. Nagginhawa si Drake, nagtulo ang singot gikan kaniya sa mga balud. Dili makarelaks sa usa ka segundo, nagsugod siya pag-ihap pag-usab.
  
  Upat ka segundos.
  
  Usa ka siga ang mikisik sa iyang tupad, misulay sa pagsunog sa mismong lugar nga iyang paga-okupahan.
  
  Naglihok si Drake. Napalong ang kalayo. Morag salty cake ang iyang baba. Nagdilaab ang iyang duha ka eyeballs nga morag naligsan og sandpaper.
  
  Bisan pa, sa akong hunahuna mao. Hunahunaa, hunahunaa kanunay. Duha pa ka segundo ug kita molihok. Mopadayon ta sa kataposang maniobra. Karon aduna na siyay pagsalig.
  
  Hunong sulod sa unom ka segundo ug dayon-
  
  Sa sais siya milihok, apan ang kalayo wala mohunong! Nanginit ang iyang kilay. Siya mihapa sa iyang mga tuhod ug gilabay ang iyang lawas pabalik. Gisinggit ni Ben ang iyang ngalan. Misamot ang kainit nga misulay siya sa pagsiyagit. Apan niadtong higayona kalit lang kining nawala. Hinay-hinay niyang namatngonan nga ang iyang mga kamot ug tuhod nagkiskis sa sawog nga bato. Mihangad sa iyang ulo, dali siyang mikamang sa tunel sa luyo sa selda.
  
  Pagkataudtaod, milingi siya ug misinggit ngadto sa uban: "Maayo pa nga pahulay na ninyo kanang kataposang pito ka segundo, mga lalaki. 'Ang katapusan nga butang nga gusto nimong mahibal-an mao kung unsa ang Kentucky Fried.'
  
  Nabati ang hilom nga katawa. Milakaw dayon si Komodo ug nangutana kang Karin ug Ben kon kanus-a sila gustong mopuli. Gipalabi ni Ben nga mag-una kaniya ang pipila ka mga sundalo, apan andam si Karin nga mosunod ni Drake. Si Komodo mismo ang mikuha kaniya ug nakigsulti sa hilom bahin sa pagkamabinantayon sa pagsiguro nga si Drake dili lang swerte sa iyang tayming sa wala pa sila nameligro nga mawad-an sa usa sa mga utok sa ilang operasyon.
  
  Nakita ni Drake nga mihumok si Karin ug mipahiyom pa gani og gamay. Nindot tan-awon nga adunay makapakalma nga epekto sa ihalas nga bata sa pamilyang Blake. Iyang gisusi ang tunel sa iyang palibot ug gilabay ang glow stick ngadto sa mga anino. Ang nagkalapad nga amber nga kolor niini wala nagdan-ag gawas sa usa ka labi pa nga ginunting nga tunel, nga nawala sa kangitngit.
  
  Ang unang sundalo sa Delta nahulog sunod kaniya, gisundan dayon sa ikaduha. Wala mag-usik ug panahon si Drake nga gipadala sila sa tunnel aron mag-imbestiga. Sa iyang pagbalik ngadto sa lawak sa kapungot, iyang nakita si Ben Blake nga milihok.
  
  Gikuha ni Ben ang iyang bag nga hapit sama sa usa ka estudyante, gisiguro nga ang iyang taas nga buhok natago sa ilawom sa tumoy sa iyang T-shirt, ug milakaw sa unahan. Nabantayan ni Drake nga naglihok ang iyang mga ngabil samtang nag-ihap sa mga segundos. Wala nagpakita sa gawas nga mga timailhan sa emosyon, ang kasingkasing ni Drake literal nga milukso gikan sa iyang baba ug nagpabilin didto hangtud nga ang iyang higala nahugno sa iyang tiilan, nag-ungot.
  
  Gitanyagan siya ni Drake sa iyang kamot. Mihangad si Ben, "Unsay imong isulti, asshole? Kung dili ka makaagwanta sa init?"
  
  "Wala ko mokutlo sa Bucks Fizz," ni Drake sa kalagot nga tono. "Kung gusto nimo-dili, paghulat-"
  
  Namatikdan ni Drake si Karin nga nagpadulong sa unang sapa sa kalayo. Mitak-om dayon ang baba ni Ben ug gisundan sa iyang mga mata ang matag lihok sa iyang mga igsuon. Sa iyang pagsuray-suray, ang mga ngipon ni Ben nangagot pag-ayo nga nagtuo si Drake nga morag mga tectonic nga palid nga naggaling sa usag usa. Ug sa iyang paglusot tali sa usa ka luwas nga dangpanan ug sa sunod, si Drake kinahanglang mokupot pag-ayo kang Ben aron mapahunong siya sa pagdagan aron dakpon siya.
  
  "Paghulat! Dili nimo siya maluwas"
  
  Mihunong si Karin. Ang iyang pagkahulog nakapawala kaniya sa hingpit. Nagtan-aw siya sa sayup nga direksyon mga duha ka segundo sa wala pa ang usa ka pagbuto nagsunog kaniya.
  
  Si Ben nanlimbasug kang Drake, kinsa halos gigunitan ang lalaki sa likod sa iyang ulo ug gigamit ang iyang lawas sa pagpanalipod sa iyang higala gikan sa pagsaksi sa sunod nga makalilisang nga panghitabo.
  
  Gipiyong ni Karin ang iyang mga mata.
  
  Dayon si Komodo, ang lider sa Delta team, mikuha kaniya sa usa ka dako nga kamot, nga abtik nga milukso taliwala sa mga paghunong. Wala niya maputol ang iyang ritmo, igo lang niyang gilabay si Karin sa iyang abaga, una ang ulo, ug hinay nga gipaubos siya sa yuta tupad sa iyang nasuko nga igsoon.
  
  Miluhod si Ben tupad kaniya, nagbagulbol samtang nagkupot kaniya. Gitan-aw ni Karin ang abaga ni Ben diretso sa Komodo ug gibungat ang duha ka pulong. "Salamat".
  
  Nagduko nga nagduko si Komodo. Pipila ka minuto ang milabay ang nahabilin sa iyang mga tawo luwas nga miabot, ug ang duha nga gipadala ni Drake sa tunnel mibalik.
  
  Ang usa kanila nakigsulti kang Drake ug Komodo sa samang higayon. "Laing lit-ag, sir, mga usa ka kilometro sa unahan. Walay klaro nga mga timailhan sa mga sniper o booby traps, apan wala kami magpabilin sa pag-double check. Naghunahuna nga kita kinahanglan nga mobalik dinhi. "
  
  Giabog ni Karin ang iyang kaugalingon ug mibarog. "Unsay hitsura sa lit-ag?"
  
  "Miss, murag usa ka dako nga bastard."
  
  
  KAPITULO katloan ug dos
  
  
  Gipadagan nila ang pig-ot nga agianan, nga gidasig sa mga buhat sa kapintasan nga tingali nahitabo sa kalibutan sa ibabaw nila ug sa daotan nga katuyoan sa tawo nga mikamang sa ilawom sa ilawom sa yuta sa ilang atubangan.
  
  Usa ka bagis nga arko nga agianan nagdala kanila ngadto sa sunod nga langob. Sa makausa pa, ang mga glowstick nagdan-ag sa bahin sa lapad nga wanang, nga presko ug hinayhinay nga nahanaw, apan si Drake dali nga nagpabuto og duha ka amber flash sa layo nga bungbong.
  
  Nindot kaayo ang luna sa ilang atubangan. Ang mga agianan giporma sama sa usa ka trident. Ang nag-unang shaft usa ka agianan nga igo nga gilapdon aron ma-accommodate ang tulo ka mga tawo nga magkasunod. Mitapos kini sa halayong bungbong sa laing exit arch. Nagsanga gikan sa nag-unang shaft ug nagporma sa laing duha ka prongs sa trident, adunay duha pa ka mga agianan, apan kini mas hiktin, mas dako og gamay kay sa mga bungbong. Kini nga mga projection natapos sa usa ka lapad nga kurba sa bungbong sa langob.
  
  Ang mga luna tali sa mga agianan sa trident napuno sa lawom, malimbungon nga kangitngit. Sa dihang gilabay ni Komodo ang bato sa duol nga pagkawala sa kahayag, wala sila makadungog nga miigo kini sa ubos.
  
  Sa mainampingon, hinay silang mipadayon sa unahan. Ang ilang mga abaga mihugot tungod sa tensiyon ug ang ilang mga nerbiyos nagsugod sa pagkaguba. Nabatyagan ni Drake ang nipis nga pagtulo sa singot nga midagayday sa gitas-on sa iyang buko-buko, nga nangalisbo hangtod sa ubos. Ang matag parisan sa mga mata sa grupo mitan-aw sa palibot ug nangita sa matag anino, matag suok ug cranny hangtud nga sa katapusan nakit-an ni Ben ang iyang tingog.
  
  "Paghulat," siya miingon, nga halos dili madungog, dayon gihawiran ang iyang tutunlan ug misinggit, "Paghulat."
  
  "Unsa man ni?" Nakugang si Drake, naa pa sa hangin ang iyang bitiis.
  
  "Kinahanglan naton nga susihon una ang mga log ni Cook, kung mahimo."
  
  "Gipili nimo ang imong daotan nga mga panahon."
  
  Misulti si Karin. "Gitawag nila kini nga Kahakog, ang ikaduhang makamatay nga sala. Ang demonyo nga nalangkit sa kahakog mao si Mammon, usa sa pito ka prinsipe sa impiyerno. Gihisgotan siya sa Milton's Paradise Lost ug gitawag pa gani nga embahador sa impiyerno sa Inglaterra."
  
  Gitutokan siya ni Drake. "Dili kini kataw-anan".
  
  "Wala kini tuyoa. Kini ang akong nabasa kaniadto ug gitipigan. Ang bugtong timailhan nga gihatag ni Hawksworth dinhi mao kini nga sentence: Ang kaatbang nga kahakog naglingkod sa kaluoy. Pasagdi ang sunod nga lalaki nga makabaton sa imong gusto."
  
  Gitan-aw ni Drake ang bugnaw, umog nga langob. "Wala'y daghan dinhi nga gusto nako, gawas tingali sa Krispy Kremes."
  
  "Kini ang direktang ruta padulong sa exit." Gipahunong ni Komodo ang usa sa iyang mga tawo samtang miagi siya. "Walay ingon niana ka simple. Hoy! Unsa man, dude-"
  
  Milingi si Drake aron makita ang tawo nga Delta nga nagduso sa Komodo sa daplin ug naglakaw sa unahan sa iyang kumander.
  
  "Walis! Ipadayon ang imong asno sa linya, sundalo."
  
  Namatikdan ni Drake ang mga mata sa lalaki nga miduol. Gipasinaw. Giayo sa usa ka punto sa tuo. Gisundan ni Drake ang iyang panan-aw.
  
  Ug nakita dayon nako ang mga niches. Kataw-anan nga wala siya makamatikod kanila kaniadto. Sa tumoy sa tuo nga kuta, diin kini nag-abut sa bungbong sa langob, nakita na karon ni Drake ang tulo ka lawom nga mga niches nga gikulit sa itom nga bato. Adunay mikidlap sulod sa matag niche. Usa ka butang nga bililhon, hinimo sa bulawan, sapiro ug esmeralda. Nakuha sa butang ang hinay ug nagkatag nga kahayag nga mikidlap tabok sa langob ug gibalik kini sa napulo ka pilo. Sama kini sa pagtan-aw sa kasingkasing sa usa ka naggilakgilak nga disco ball nga hinimo sa napulo ka carats nga diamante.
  
  Mihunghong si Karin, "Adunay walay sulod nga ganghaan sa pikas kilid."
  
  Nabatyagan ni Drake ang pagbira sa gisaad nga bahandi. Sa mas duol niya nga pagtan-aw, mas klaro ang mga butang ug mas gusto niya kini. Taud-taud ang pag-unlod sa komento ni Karin, apan sa dihang nahinabo na, gitan-aw niya ang walay sulod nga alcove uban ang kasina ug kataha. Tingali adunay usa ka swerte nga kalag nga nangahas sa kilid ug milakaw uban ang mga inagaw? O gigunitan ba niya kini samtang siya miunlod, nagsiyagit, ngadto sa dili maihap nga kahiladman sa ubos?
  
  Usa ka paagi aron mahibal-an.
  
  Gibutang ni Drake ang usa ka tiil sa atubangan sa pikas ug dayon gipahunong ang iyang kaugalingon. Kabuang . Kusog ang paon agi sa mga bung-aw. Apan mas madanihon ang iyang paggukod kang Kovalenko. Mibalik siya sa reyalidad, naghunahuna kon sa unsang paagi nga ang usa ka hugpong sa mga suga makapadani kaayo. Nianang higayona, si Komodo midagan sa iyang unahan, ug si Drake mitunol sa iyang kamot aron sa pagpahunong kaniya.
  
  Apan ang komander sa Delta Force bag-o lang nahulog sa ibabaw sa iyang kauban ug natumba kini sa yuta. Si Drake milingi aron tan-awon ang uban nga grupo nga nagluhod, nagpahid sa ilang mga mata o naglikay sa mga tintasyon. Si Ben ug Karin nagbarug nga nahingangha, apan ang dali nga hunahuna ni Karin sa wala madugay nawala.
  
  Dali siyang milingi sa iyang igsuon. "Ok ra ka? Ben?
  
  Gitan-aw pag-ayo ni Drake ang mga mata sa ulitawo. "Tingali naa mi mga problema. Nakuha niya ang parehas nga bildo nga hitsura sa dihang si Taylor Momsen nag-una sa entablado.
  
  Nanglingo-lingo si Karin. "Boys," nibagulbol siya ug gibunalan og kusog ang iyang igsoon.
  
  Mipiyong si Ben ug giisa ang iyang kamot sa iyang aping. "Oh!"
  
  "Okay ra ka?"
  
  "Dili, impyerno dili! Hapit na nimo mabali ang akong apapangig."
  
  "Hunong na sa pagka huyang. Sultihi sila mama ug papa sa sunod nilang tawag."
  
  "Damn right, akong buhaton. Nganong gisumbag man nimo ako?"
  
  Giuyog ni Drake ang iyang abaga samtang gialsa ni Komodo ang iyang tawo gikan sa salog ug gilabay siya balik sa linya. "Newbie."
  
  Nagtan-aw si Karin sa pagdayeg.
  
  Miingon si Drake, "Wala ka ba makahinumdom? Nindot nga suga? Hapit ka nila makuha, higala. "
  
  "Nahinumdom ko..." Kalit nga mibalik ang panan-aw ni Ben sa bungbong nga bato ug sa makuti nga mga nitso niini. "Oh, wow, unsa ka kulbahinam. Bulawan, diamante ug bahandi. Nahinumdom ko niini."
  
  Nakita ni Drake ang naggilakgilak nga mga butang nga nagsugod sa pagbawi sa ilang grabidad. "Mobalhin ta," siya miingon. "Makaduha. Nakita nako kung unsa ang gibuhat sa kini nga langob, ug kung dali naton kini maagian, labi ka maayo. "
  
  Dali siyang milakaw, gigunitan ang iyang kamot sa abaga ni Ben ug miyango kang Karin. Hilom nga misunod si Komodo, nagtan-aw pag-ayo sa iyang mga tawo sa ilang pag-agi duol sa mga bung-aw nga naglinya sa matag kilid.
  
  Samtang naglakaw sila paduol sa mga niches, si Drake nagpameligro sa usa ka dali nga pagtan-aw. Sa matag niche nagbarog ang usa ka gamay nga pormag panaksan nga butang, nga ang nawong niini gihaklapan ug mahalong mga bato. Apan kini lamang dili igo sa paghimo sa talagsaong kahayag nga pasundayag nga makapadani kaayo. Sa luyo sa matag panaksan, ang bagis nga mga bungbong sa mga niches mismo gilinyahan sa mga laray sa rubi, esmeralda, sapiro, diamante ug dili maihap nga uban pang mahalong mga bato.
  
  Ang mga panaksan mahimong mokantidad ug usa ka bahandi, apan ang mga niches mismo adunay dili masukod nga kantidad.
  
  Mihunong si Drake pagduol niya sa exit arch. Usa ka bugnaw nga hangin ang mihuros kaniya gikan sa wala ug tuo. Ang tibuok dapit nanimaho sa karaang misteryo ug tinago nga mga sekreto. Adunay tubig nga midagayday sa usa ka dapit, gamay lang nga pagtulo, apan igo na nga makadugang sa kadako sa sistema sa langob nga ilang gisuhid.
  
  Gitan-aw pag-ayo ni Drake ang tanan. Nabuntog ang lit-ag. Milingi siya aron moagi sa exit arch.
  
  Ug may misinggit: "Hunong!"
  
  Na-freeze dayon siya. Ang iyang pagtuo sa singgit ug instinct nga natawo sa karaang pagbansay sa SAS nagluwas sa iyang kinabuhi. Ang iyang tuo nga tiil halos dili makahikap sa nipis nga alambre, apan ang usa pa ka pagduso mahimo"g makuha ang booby trap.
  
  Niining higayona si Kovalenko wala mobiya sa sniper. Sakto siyang nakahukom nga ang grupo sa iyang luyo maghakot ug asno agi sa Greed Hall. Ang tripwire mitultol sa usa ka tinago nga minahan sa M18 Claymore, ang usa nga adunay mga pulong nga "Front to the Enemy" niini.
  
  Ang atubangang tumoy gitumong kang Drake ug mabuak unta siya sa steel ball bearings kauban si Ben ug Karin kon wala pa mosinggit og pasidaan si Komodo.
  
  Nahulog si Drake ug dali nga gipalong ang aparato. Gipasa niya kini sa Komodo. "Salamat kaayo, buddy. Hupti kini nga gamit ug sa ulahi atong iduso kini sa asno ni Kovalenko.
  
  
  KAPITULO TRESENTA tres
  
  
  Ang sunod nga pagbaktas mubo ug dali nga nanaog sa ubos. Si Drake ug ang uban kinahanglan nga maglakaw nga nagsul-ob og tikod, nagsandig sa ilang mga lawas aron magpabilin nga tul-id. Naghunahuna si Drake nga sa bisan unsang gutlo mahimo siyang madulas ug mahulog nga wala"y mahimo, ang Diyos lamang ang nasayod kung unsa ang makalilisang nga kapalaran nga naghulat sa ubos.
  
  Apan pipila lang ka minuto nakakita sila og pamilyar nga arko. Giandam ni Drake ang iyang glow stick ug mibarog sa entrada. Nahunahunaan ang mga sniper, dali niyang giduko ang iyang ulo ug migawas.
  
  "Oh, bola," miginhawa siya sa iyang kaugalingon. "Kini nagkagrabe."
  
  "Ayaw kog sultihi," miingon si Ben. "Adunay usa ka higante nga semento nga bola nga nagbitay sa among mga ulo."
  
  Gitutokan siya ni Drake. "Ang kinabuhi dili salida, Blakey. Dios, ikaw usa ka buang."
  
  Miginhawa siyag lawom ug gidala sila ngadto sa ikatulo nga higanteng langob. Ang talagsaong dapit nga ilang nakita mihunong sa matag usa kanila sa ilang mga agianan. Gibuka ang mga baba. Kung makapili ang Hari sa Dugo sa bisan unsang punto sa ilang panaw hangtod karon aron magbutang usa ka lit-ag, kini na, gihunahuna ni Drake pipila ka minuto ang milabay, ang hingpit nga higayon. Apan, maayo na lang alang sa maayong mga lalaki, wala"y naghulat. Tingali adunay usa ka maayong rason alang niini ...
  
  Bisan si Komodo nanganga sa kahingangha ug kawalay pagtuo, apan nakahimo siya sa pagpuga sa pipila ka mga pulong. "Unya sa akong hunahuna kini usa ka kaibog."
  
  Pag-ubo ug agulo lang ang iyang tubag.
  
  Ang dalan sa unahan nila misubay sa usa ka tul-id nga linya paingon sa exit arch. Ang babag mao nga ang agianan gilibutan sa duha ka kilid sa mugbo nga mga pedestal nga nag-una sa mga estatwa ug tag-as nga mga pedestal nga nag-una sa mga dibuho. Ang matag estatwa ug ang matag dibuho nagrepresentar sa daghang mga erotikong porma, gikan sa katingad-an nga lami hangtod sa labi ka malaw-ay. Dugang pa, ang mga dibuho sa langob mipuno sa matag available nga pulgada sa mga bungbong sa langob, apan dili ang karaang mga hulagway nga kasagarang makita sa karaang mga langob - kini mga makabungog nga mga hulagway, dali nga katumbas sa bisan unsang Renaissance o modernong artista.
  
  Ang hilisgutan makapakurat sa laing paagi. Ang mga imahe naghulagway sa usa ka dako nga orgy, nga ang matag lalaki ug babaye gidrowing sa hilabihan nga detalye, nga naghimo sa matag mahigal nga sala nga nahibal-an sa tawo ... ug uban pa.
  
  Sa kinatibuk-an, kini usa ka makabungog nga hampak sa mga igbalati, usa ka hampak nga nagpadayon nga wala"y hunong samtang nagkadaghan ang mga dramatikong talan-awon nga nagbukas aron makapasilaw sa mata ug hunahuna sa tawo.
  
  Si Drake hapit motulo ang luha sa buaya alang sa iyang karaan nga higala nga si Wells. Kining tigulang nga pervert naa sa iyang elemento dinhi. Labi na kung nadiskobrehan niya kini sa Mayo.
  
  Ang paghunahuna ni May, ang iyang labing karaan nga buhi nga higala, nakatabang sa paglinga sa iyang hunahuna gikan sa pornographic sensory overload sa iyang palibut. Milingi siyag balik sa grupo.
  
  "Mga lalaki. Mga lalaki, dili kini mahimo nga tanan. Kinahanglan nga adunay usa ka matang sa sistema sa lit-ag dinhi. Ablihi ang imong mga dalunggan." Miubo siya. "Ug akong gipasabut alang sa mga lit-ag."
  
  Labaw pa ang dalan. Namatikdan karon ni Drake nga bisan ang pagtutok sa yuta dili makatabang kanimo. Talagsaon nga detalyado nga mga numero ang mikutkot usab didto. Apan kining tanan sa walay duhaduha usa ka pula nga herring.
  
  Miginhawag lawom si Drake ug milakaw sa unahan. Namatikdan niya nga adunay upat ka pulgada nga gipataas nga ngilit sa matag kilid sa agianan mga usa ka gatos ka yarda.
  
  Sa samang higayon, misulti si Komodo. "Nakita nimo, Drake? Mahimong wala."
  
  "O tanan pa." Mabinantayon nga gibutang ni Drake ang usa ka tiil sa atubangan sa lain. Gisundan ni Ben ang usa ka lakang sa likod, dayon ang usa ka magtiayon nga mga sundalo, ug dayon si Karin, nga gibantayan pag-ayo ni Komodo. Nadungog ni Drake ang dako, kusgan nga Komodo nga naghunghong og hilom nga pagpangayo og pasaylo kang Karin tungod sa mga bastos nga mga hulagway ug kapintas sa iyang mga tawo nga nagtan-aw, ug gipugngan niya ang usa ka pahiyom.
  
  Sa higayon nga ang iyang nag-unang tiil midapat sa yuta sa sinugdanan sa gipataas nga mga kilid, usa ka lawom nga dinaguok nga tingog mipuno sa hangin. Diha mismo sa iyang atubangan, ang salog nagsugod sa paglihok.
  
  "Hello". Ang iyang lapad nga istilo sa Yorkshire mitumaw sa mga panahon sa tensiyon. "Paghulat guys."
  
  Ang agianan gibahin sa usa ka serye sa lapad nga pinahigda nga mga istante nga bato. Sa hinayhinay, ang matag estante nagsugod sa paglihok sa kilid, aron ang bisan kinsa nga nagtindog niini mahulog kung dili sila makatunob sa sunod. Ang pagkasunod-sunod medyo hinay, apan gisugyot ni Drake nga nakit-an na nila ang hinungdan sa mapangahasong mga pagkabalda ni Chambers.
  
  "Pag-amping pag-ayo," siya miingon. "Pares. Ug kuhaa ang imong hunahuna sa hugaw ug magpadayon, 'gawas kung gusto nimo sulayan kining bag-ong dula sa 'pagsalom sa kahiladman'.
  
  Si Ben miduyog kaniya sa unang naglihok nga estante. "Lisod kaayo ang pagkonsentrar," agulo niya.
  
  "Hunahunaa si Hayden," giingnan siya ni Drake. "Kini makatabang kanimo nga makalusot."
  
  "Naghunahuna ko kang Hayden." Gipangita ni Ben ang labing duol nga estatwa, usa ka nagkurog nga trio sa nagdugtong nga ulo, bukton ug bitiis. "Mao na ang problema."
  
  "Kauban ko". Si Drake mabinantayon nga mipaingon sa ikaduhang pull-out nga estante, nga gisusi na ang paglihok sa ikatulo ug ikaupat. "Nahibal-an nimo, nalipay kaayo ako nga natapos nako ang tanan nga oras sa pagdula sa Tomb Raider."
  
  "Wala gyud ko maghunahuna nga mahimo ko nga usa ka sprite sa dula," mibalik si Ben, ug dayon naghunahuna kang May. Kadaghanan sa Japanese intelligence community nagtandi kaniya sa usa ka karakter sa video game. "Hoy Matt, abi nimog wala ta nagdamgo, di ba? Ug kining tanan damgo ra?"
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang higala nga mainampingong mitunob sa ikatulo nga estante. "Wala pa gyud ko makasinati og ingon ka tin-aw nga damgo." Dili niya kinahanglan nga moyango sa iyang palibot aron masulti ang iyang punto.
  
  Karon, sa luyo nila, ang ikaduha ug ikatulo nga grupo sa mga tawo nagsugod sa ilang makuti nga panaw. Giihap ni Drake ang kawhaan ka mga estante sa wala pa siya makaabut sa katapusan ug, maayo na lang, milukso sa solidong yuta. Salamat sa Dios nga ang iyang naglumba nga kasingkasing nakapahulay. Gitan-aw niya ang exit arch sulod sa usa ka minuto, unya, natagbaw nga sila ra, milingi siya aron susihon ang pag-uswag sa uban.
  
  Sa tukma nga panahon nga makita ang usa sa mga lalaki sa Delta nga nagtan-aw sa layo gikan sa matahum nga gipintalan nga kisame-
  
  Ug gimingaw ang estante nga iyang gitumban. Nawala siya sa usa ka segundos, ang bugtong pahinumdom nga naa siya didto mao ang makalilisang nga singgit nga nagsunod sa iyang pagkahulog.
  
  Ang tibuok panon mihunong, ug ang hangin miuyog sa kakurat ug kahadlok. Gihatagan sila tanan ni Komodo og usa ka minuto ug dayon giduso sila sa unahan. Silang tanan nahibalo kon unsaon sa paglatas niini. Ang nahulog nga sundalo usa ka buang sa iyang kaugalingon.
  
  Sa makausa pa, ug niining higayona nga mas mabinantayon, silang tanan misugod sa paglihok. Naghunahuna si Drake sa makadiyot nga madungog pa niya ang singgit sa mga sundalo nga nahulog hangtod sa hangtod sa wala"y katapusan nga bung-aw, apan gisalikway niya kini nga usa ka hallucination. Gipunting niya pagbalik ang mga tawo sa tukma nga panahon aron makita ang dako nga Komodo nga parehas nga nahulog.
  
  Adunay usa ka desperado nga gutlo sa pagkiyugpos sa iyang mga bukton, usa ka masuk-anon nga singgit sa pagmahay sa iyang makalilisang nga pagkawala sa konsentrasyon, ug ang lider sa grupo sa Big Delta nahulog sa ngilit sa estante. Misinggit si Drake, hapit andam nga modali sa pagtabang kaniya, apan subo nga sigurado nga dili niya kini mahimo sa oras. Misinggit si Ben sama sa usa ka babaye-
  
  Apan kadto tungod kay si Karin yanong miyukbo sa dakong tawo!
  
  Sa walay pagduha-duha, si Karin Blake mibiya sa tibuok nabansay nga Delta team aron sa pagtan-aw sa iyang pagbiya ug nagdali paingon sa Komodo. Anaa siya sa iyang atubangan, mao nga ang iyang momentum nakatabang unta sa paglabay kaniya balik ngadto sa semento nga slab. Apan si Komodo usa ka dako nga tawo, ug bug-at, ug ang walay pulos nga paglukso ni Karin halos dili makapalihok kaniya.
  
  Apan gihikap siya niya og gamay. Ug igo na kadto sa pagtabang. Si Komodo nakahimo sa pagtalikod, tungod kay gihatagan siya ni Karin og dugang nga duha ka segundo sa airtime, ug gigunitan ang ngilit sa semento gamit ang mga tudlo nga sama sa bisyo. Nagkupot siya, desperado, dili makabangon.
  
  Ug ang sliding shelf hinayhinay nga milihok padulong sa wala nga perimeter niini, pagkahuman nawala kini, nga nagdala sa lider sa Delta team.
  
  Hugot nga gikuptan ni Karin ang wala nga pulso ni Komodo. Sa kataposan, ang ubang mga sakop sa iyang team mi-react ug migunit sa iyang pikas bukton. Uban sa dakong paningkamot ilang gibira siya pataas ug ibabaw sa slab sa dihang kini nawala ngadto sa usa ka tinago nga agianan.
  
  Gilingo-lingo ni Komodo ang abog nga semento. "Karin," ingon niya. "Dili na ko motan-aw pag-usab sa laing babaye."
  
  Ang blond nga henyo nga ex-estudyante nga na-drop out mipahiyom. "Kamong mga lalaki, sa imong naglatagaw nga mga mata, dili ka makakat-on."
  
  Ug pinaagi sa pagdayeg ni Drake miabut ang pagkaamgo nga kining ikatulo nga lebel sa "impyerno", kini nga lawak nga gitawag og kahigal, mao lamang ang usa ka hulagway sa walay katapusan nga pag-antus sa usa ka tawo nga adunay usa ka nagsalaag nga mata. Cliché é mahitungod sa unsa kon ang usa ka tawo naglingkod sa usa ka cafe & # 233; uban sa iyang asawa o uyab, ug laing parisan sa matahum nga mga bitiis nga miagi - hapit siya motan-aw.
  
  Gawas nga dinhi sa ubos, kon siya mitan-aw, siya mamatay unta.
  
  Ang ubang mga babaye dili magproblema niana, naghunahuna si Drake. Ug sa maayong rason, usab. Apan giluwas ni Karin si Komodo, ug karon parehas na ang magtiayon. Nagkinahanglan kini og laing lima ka minuto nga mabalak-on nga paghulat, apan sa katapusan ang nahabilin sa team nakaagi sa mga sliding shelves.
  
  Nipahuway silang tanan. Ang matag lalaki sa kompanya mibati nga ilang katungdanan ang paglamano ni Karin ug pagpahayag sa ilang pagpasalamat sa iyang kaisog. Bisan si Ben.
  
  Unya milanog ang buto. Usa sa mga sundalo sa Delta miluhod, nagkugos sa iyang tiyan. Sa kalit sila giatake. Katunga sa usa ka dosena sa mga tawo sa Blood King mibubo gikan sa arko, nga nagkupot sa ilang mga hinagiban nga andam. Ang mga bala milanog sa hangin.
  
  Nakaluhod na, si Drake ug ang iyang mga tripulante nahulog sa deck, nagkuha sa ilang mga hinagiban. Nagpabiling nakaluhod ang lalaki nga naigo ug nakaangkon og laing upat ka bala sa dughan ug ulo. Wala pay duha ka segundos namatay siya, laing biktima sa kawsa sa Blood King.
  
  Gipunit ni Drake ang iyang hinulaman nga M16 assault rifle ug gipabuto. Sa iyang tuo, ang usa sa mga estatwa napuno sa tingga, mga tipak sa alabastro nga nagkatag sa hangin. Miduko si Drake.
  
  Laing bala ang milapos sa iyang ulo.
  
  Ang tibuok team hilom, kalmado, ug makahimo sa pag-amping sa tumong uban sa ilang mga riple sa yuta. Sa diha nga sila nagpabuto, kini usa ka masaker, dosena nga mga bala ang miigo sa mga nangalagiw nga mga tawo ni Kovalenko ug gipugos sila sa pagsayaw sama sa dugoon nga mga itoy. Usa ka tawo ang nag-bulldoze sa iyang agianan, milagroso nga wala maunsa, hangtod nga iyang nahimamat si Matt Drake.
  
  Ang kanhing SAS nga tawo miduol kaniya, nga naghatod sa usa ka makadugmok nga headbutt ug usa ka paspas nga sunod-sunod nga pagbunal sa kutsilyo sa iyang gusok. Ang katapusan sa mga tawo ni Kovalenko nahulog ngadto sa dapit diin ang tanang dautang tawo natapos.
  
  Impyerno.
  
  Gisenyasan sila ni Drake nga moagi, nga nagbasol nga nagtan-aw sa nahulog nga miyembro sa koponan sa Delta. Ilang kuhaon ang iyang lawas sa pagpauli.
  
  "Siguro makadakop kita og bastard."
  
  
  KAPITULO katloan ug upat
  
  
  Si Hayden nakig-atubang kang Ed Boudreaux ug ang kalibutan natunaw.
  
  "Nalipay ko nga patyon ka," gisubli ni Boudreau ang mga pulong nga iyang gisulti kaniya kaniadto. "Pag-usab".
  
  "Napakyas ka sa miaging higayon, psycho. Mapakyas ka na usab."
  
  Si Boudreau mitutok sa iyang bitiis. "Kumusta imong bat-ang?" - Nangutana ko.
  
  "Ang tanan nga mas maayo". Nagtindog si Hayden nga nagtipak-tipak, naghulat sa pag-atake sa kilat. Gisulayan niya ang paggiya sa Amerikano aron ang iyang asno mapilit sa bungbong sa kamalig, apan maliputon kaayo siya alang niana.
  
  "Ikaw dugo." Si Boudreaux mimedyo sa iyang kutsilyo. "Lami kaayo. Nagtuo ko nga gusto pa sa akong anak."
  
  "Dili pareha sa imong igsuon," ni Hayden nga nanghupaw. "Dili na gyud siya makaagwanta."
  
  Si Boudreau nagdali paingon kaniya. Gidahom kini ni Hayden ug mabinantayon nga milikay, nga gibutyag ang iyang sulab sa pagbunal sa iyang aping. "Unang dugo," ingon niya.
  
  "Prelude". Si Boudreau midunggab ug misibog, dayon gibunalan siya sa pipila ka mugbo nga mga hampak. Gipugngan silang tanan ni Hayden ug mitapos pinaagi sa paghapak sa palad sa ilong. Nakugang si Boudreau, nanglugmaw ang mga luha sa iyang mga mata.
  
  Gipahimuslan dayon ni Hayden ang pagdunggab sa iyang kutsilyo. Iyang gisandig si Boudreaux sa bungbong, unya mi-atras og usa ka hampak-
  
  Midunggab si Boudreau.
  
  Miduko si Hayden ug mitusok sa kutsilyo sa iyang paa. Mibira siya samtang siya misiyagit, wala makapugong sa maliputon nga ngisi nga makita sa iyang mga mata.
  
  "Nabati ba nimo kini, asshole?"
  
  "Bitch!" Nabuang si Boudreaux. Apan kini ang kabuang sa usa ka manggugubat, usa ka naghunahuna, usa ka batid nga manggugubat. Gibunalan niya ang iyang likod sa sunud-sunod nga suntok, nagkuha sa mga peligro nga buang apan nagpabilin nga igo nga kusog ug katulin aron makapahunahuna siya sa makaduha bahin sa pagpataliwala. Ug karon, sa ilang pag-atras, ilang nasugatan ang ubang mga grupo sa manggugubat nga mga lalaki, ug si Hayden nawad-an sa iyang balanse.
  
  Natumba siya samtang nagsaka sa tuhod sa nahulog nga lalaki, nagligid ug mitindog, andam na ang kutsilyo.
  
  Si Boudreau natunaw ngadto sa panon sa katawhan, ang ngisi sa iyang nawong nahimong usa ka ngisi samtang iyang gitilawan ang iyang kaugalingong dugo ug gilabyog ang kutsilyo.
  
  "Magkita ta," misinggit siya sa kasaba. "Nasayod ko kon asa ka nagpuyo, Miss Jay."
  
  Gilabay ni Hayden ang usa sa mga tawo sa Blood King gikan sa dalan, nabali ang bitiis sa lalaki sama sa usa ka sanga samtang iyang gihawiran ang agianan paingon sa Boudreau. Gikan sa suok sa iyang mata iyang nakita si Mai, nga sa walay duhaduha mao ang game changer niini nga gubat, nga nakig-away nga walay armas batok sa mga tawo nga adunay mahait nga mga hinagiban, ang panagsangka duol kaayo alang sa pinusilay ug iyang gibiyaan sila sa usa ka tapok sa iyang tiilan. Si Hayden mitutok sa mga patay ug himalatyon nga mikibot sa iyang palibot.
  
  Namatikdan niya nga bisan si Boudreau naghunahuna pag-usab sa sitwasyon sa dihang gisundan niya ang panan-aw ni Hayden ug nakita ang bantog nga ahente sa Japan nga naglihok.
  
  Mitutok si May kang Hayden. "Sa luyo nimo."
  
  Gidunggab ni Hayden si Boudreau.
  
  Ang nag-unang psycho sa Bloody King mikuha ingon sa usa ka Hawaiian mongoose nga nagtunob sa iyang mga tikod. Si Hayden ug May naggukod. Samtang nag-agi, gibunalan ni Mai ang usa sa mga tawo ni Kovalenko, sa ingon nakaluwas sa kinabuhi sa laing sundalo.
  
  Sa unahan sa kamalig mao ang usa ka bukas nga uma, usa ka helipad nga adunay usa ka helicopter, ug usa ka pig-ot nga pantalan diin daghang mga sakayan ang nakaangkla. Si Boudreau midagan nga milabay sa helicopter, nagpadulong sa dako nga speedboat, ug wala gani makaputol sa iyang lakang samtang siya miambak sa sakayan, nga natumba sa hangin. Sa wala pa makalusot si Hayden sa helicopter, ang dakong sakayan milayas na ug misugod sa pag-abante.
  
  Ang Mayo nagsugod sa paghinay. "Kini si Baja. Dali kaayo, ug tulo ka lalaki ang naghulat sa sulod. Kon itandi kanila, ang ubang mga sakayan daw kalmado." Ang iyang mga mata misidlak sa helicopter. "Karon mao kini ang atong gikinahanglan."
  
  Miduko si Hayden samtang ang bala milabang kanila, halos wala makabantay. "Makontrol ba nimo kini?"
  
  Gipangutana siya ni Mai, 'Gipangutana ba gyud ko nimo?' tan-awa sa dili ka pa motunob sa skid ug molukso. Sa wala pa si Hayden makaabot didto, gisugdan na ni Mai ang main rotor, ug ang sakayan ni Boudreaux midali paubos sa suba uban sa kusog nga dahunog.
  
  "Pagbaton og hugot nga pagtuo," hilom nga miingon si Mai, nagpakita sa talagsaong pasensya nga nailhan niya nga si Hayden nagpangagot sa iyang mga ngipon sa kasagmuyo. Usa ka minuto ang milabay ang sakyanan andam na nga molupad. May nagpauswag sa team. Ang balsa mibiya sa yuta. Ang bala niigo sa kolum sunod sa ulo ni Hayden.
  
  Miatras siya, dayon milingi aron makita ang kataposang mga tawo sa Blood King nga nahulog ubos sa kalayo. Usa sa mga sundalo sa Hawaiian Special Forces mihatag kanila og thumbs up samtang ang helicopter nagsugod sa pagkanaog ug pagliko, nangandam sa paggukod sa sakayan. Mibalik si Hayden.
  
  Usa ra ka buang nga adlaw sa iyang kinabuhi.
  
  Apan ania gihapon siya dinhi. Nabuhi pa. Misantop na usab sa iyang ulo ang karaang motto ni Jay. Survive sa laing adlaw. Mabuhi lang.Bisan sa ingon niini nga mga higayon, gimingaw siya pag-ayo sa iyang amahan.
  
  Paglabay sa usa ka minuto, ang helicopter nagduhaduha ug nagdali sa paggukod. Ang tiyan ni Hayden nagpabilin sa usa ka dapit sa kampo, ug iyang gigunitan ang rehas hangtod nga nasakitan ang iyang buko-buko. Wala masipyat si Mai.
  
  "Ipadayon ang imong karsones."
  
  Si Hayden misulay sa pagkuha sa iyang hunahuna gikan sa makalipong nga biyahe pinaagi sa pagsusi sa kahimtang sa iyang armas. Mibalik ang iyang kutsilyo sa gikuptan niini. Ang iyang nahabilin nga pistola kay usa ka standard nga Glock kaysa sa Caspian nga iyang gipaboran karong bag-o. Apan unsa man, ang pusil usa ka pusil, di ba?
  
  Si Mai milupad nga ubos kaayo nga ang spray miigo sa windshield. Usa ka dako nga dalag nga sakayan mibalhin ubay sa lapad nga suba sa unahan. Nakita ni Hayden ang mga tawo nga nagbarog sa iyang luyo, nagtan-aw kanila nga nagkaduol. Walay duhaduha nga sila armado.
  
  Miduko si Mai ug dayon mitutok kang Hayden. "Kaisog ug Himaya."
  
  Miyango si Hayden. "Sa pagtapos".
  
  Naigo si May sa team, nga nagpadala sa helicopter ngadto sa usa ka mabangis nga dive, sa usa ka collision course ngadto sa yellow nga Bayeux. Sama sa gipaabot, ang mga tawo nga nagbarog sa kilid misibog sa kakurat. Misandig si Hayden sa bintana ug nagpabuto. Ang bala wala nay paglaom nga layo.
  
  Gitunol ni Mai kaniya ang M9 nga walay sulod. "Himoa sila nga maihap."
  
  Nagpabuto na usab si Hayden. Usa sa mga tawo ni Boudreau ang mibalos sa pagpabuto, ang bala milabog sa canopy sa helicopter. Si Mai mihimo og zigzag nga lingin sa palibot sa team, nga nabuak ang ulo ni Hayden sa poste sa suporta. Si Mai dayon miyukbo pag-usab, agresibo, wala maghatag ug quarter. Gihaw-asan ni Hayden ang iyang Glock ug nakita ang usa sa mga tawo ni Boudreau nga nag-agas sa tubig sa tubig.
  
  Ang helicopter dayon naigo sa laing bala, gisundan sa usa ka barrage sa uban. Ang usa ka dako nga awto nagrepresentar sa usa ka dako nga target. Nakita ni Hayden si Boudreau sa ligid sa sakayan, nagkupot og kutsilyo sa iyang mga ngipon, gipusil sila gamit ang submachine gun.
  
  "Oh," gamay ra ang singgit ni May kay kalit nga mibuhagay ang itom nga aso gikan sa helicopter ug ang tingog sa makina kalit nga nausab gikan sa dahunog ngadto sa hagawhaw. Kung walay giya, ang helicopter nagsugod sa pag-uyog ug pag-uyog.
  
  Gipangita ni May si Hayden.
  
  Naghulat si Hayden hangtod naa sila sa ibabaw sa sakayan ni Boudreau ug giablihan ang pultahan niini samtang ang helicopter nanaog.
  
  Mitan-aw siya sa puti kaayo nga mga mata ni Boudreau, miingon, "Screw this," ug miambak gikan sa nahulog nga helicopter.
  
  
  KAPITULO katloan ug lima
  
  
  Ang libre nga pagkahulog ni Hayden wala magdugay. Ang sakayan ni Boudreaux dili layo, apan sa dalan iyang gipasiplatan ang lalaki sa usa ka pasiklap nga hampak sa wala pa mahulog sa deck. Saba nga migawas ang hangin sa iyang lawas. Nanakit ang karaang samad sa iyang paa. Nakita niya ang mga bituon.
  
  Ang helicopter mituyok paubos ngadto sa kusog nga nag-agos nga suba mga katloan ka pye sa wala, ang makabungol nga tingog sa kamatayon niini naglumos sa tanan nga nagkauyon nga mga hunahuna ug nagpadala sa usa ka higanteng balud tabok sa pana sa sakayan.
  
  Usa ka balod nga kusog kaayo nga makausab sa dagan sa sakayan.
  
  Ang barko nawad-an sa katulin, nagpadala sa tanan nga milupad sa unahan, ug nagsugod sa paglista. Unya, sa pagtapos sa iyang paglihok sa unahan, siya mibalibad ug mitugpa sa iyang tiyan sa puti nga tubig.
  
  Nagkupot si Hayden samtang nagtakilid ang sakayan. Sa iyang pagkanaog sa ilawom sa tubig, siya misipa pag-ayo, diretso sa ubos, ug dayon sipa paingon sa pinakaduol nga baybayon. Ang bugnaw nga tubig naghatag kaniya og labad sa ulo, apan kini nakapahupay og gamay sa iyang nagsakit nga mga bukton. Ang bul-og sa sulog nakapaamgo niya sa iyang kakapoy.
  
  Sa iyang paglutaw, iyang nakaplagan nga siya dili layo sa baybayon, apan nag-atubang sa Ed Boudreau. Gigunitan pa niya ang kutsilyo taliwala sa iyang mga ngipon ug nangulob sa dihang nakita niya kini.
  
  Sa iyang luyo, ang mga guba sa nag-aso nga helicopter nagsugod sa pagkaunlod sa suba. Nakita ni Hayden nga gigukod ni May ang duha ka nahibiling tawo ni Boudreau paingon sa lapukon nga bangko. Kay nahibal-an nga dili siya mabuhi sa usa ka away sa tubig, siya nagdali sa pag-agi sa buang ug wala mohunong hangtod nga naigo siya sa baybayon. Ang baga nga lapok mikaylap sa iyang palibot.
  
  Adunay kusog nga pagbuak sa iyang tupad. Boudreaux, wala nay ginhawa. "Hunong. Fucking. Pag-ikyas." Miginhawa siyag kusog.
  
  "Nakuha nimo," gigunitan ni Hayden ug gilabay ang usa ka pungpong sa hugaw sa iyang nawong ug misaka sa bangko. Ang lapok mipilit kaniya ug misulay sa pagbitad kaniya paubos. Ang sayon ra untang pagkamang ngadto sa uga nga yuta nagdala kaniya ug pipila lang ka tiil ibabaw sa linya sa suba.
  
  Milingi siya ug gihapak ang iyang hugaw nga tikod sa nawong ni Boudreaux. Nakita niya ang kutsilyo nga iyang gikuptan sa taliwala sa iyang mga ngipon nga giputol sa lawom sa iyang mga aping, hinungdan nga mas lapad ang pahiyom niya kaysa sa Joker. Uban sa usa ka singgit ug usa ka spray sa dugo ug mucus, iyang tiyan mihapa sa iyang mga bitiis, gamit ang iyang bakus ingon nga paagi sa pagbitad sa iyang kaugalingon sa iyang lawas. Gihapak ni Hayden ang iyang ulo nga walay panalipod, apan gamay ra ang epekto sa iyang mga bun-og.
  
  Unya nahinumdom siya sa iyang kutsilyo.
  
  Gikuha niya ang ilawom sa iyang kaugalingon pinaagi sa iyang pikas nga kamot, nagduso, nagpilit, nagpataas sa iyang lawas usa ka pulgada samtang ang hugaw mipilit ug misulay sa paghawid kaniya.
  
  Ang iyang mga tudlo misira sa gunitanan. Halos gigisi ni Boudreaux ang iyang karsones samtang nag-urong siya pag-usab, mihunong sa iyang likod, ang iyang ulo ug mga ngabil kalit tupad sa iyang dunggan.
  
  "Nindot nga pagsulay." Nabatyagan niya ang dugo nga miagas gikan sa iyang nawong paingon sa iyang aping. "Mabati nimo kini. Nindot ug hinay ang nahitabo."
  
  Gibutang niya ang bug-os niyang gibug-aton sa tibuok niyang lawas, nga gitukmod pa siya ngadto sa lapok. Sa usa ka kamot iyang gilubong ang iyang nawong sa lapok, nga nagpahunong sa iyang pagginhawa. Si Hayden nakigbisog pag-ayo, nagsipa ug nagligid-ligid kutob sa iyang mahimo. Matag higayon nga siya mohangad, ang iyang nawong natabonan sa malagpot nga lapok, iyang makita si May sa iyang atubangan, nga nag-inusarang nakig-away sa duha ka mga alipores ni Boudreau.
  
  Nahulog ang usa sa tulo ka segundos nga gikuptan nila ang nawong ni Hayden. Ang usa misibog, nga nagpalugway sa kasakit. Sa higayon nga ang nawong ni Hayden mihangad sa ikaupat nga higayon, si May sa katapusan nakorner kaniya ug hapit na mabali ang iyang likod sa usa ka kahoy nga natumba.
  
  Hapit na mahurot ang nahibiling kusog ni Hayden.
  
  Ang kutsilyo ni Boudreau mitusok sa panit palibot sa iyang ikatulo nga gusok. Uban sa usa ka masakit nga hinay ug gisukod nga pagduso, ang sulab misugod sa pagdalid sa mas lawom. Si Hayden nagpadako ug nagsipa, apan wala makalabay sa iyang tig-atake.
  
  "Walay maadtoan." Misulod sa iyang ulo ang daotang hunghong ni Boudreaux.
  
  Ug sakto siya, kalit nga nakaamgo si Hayden. Kinahanglang mohunong siya sa pagpakig-away ug tugotan kini nga mahitabo. Paghigda lang didto. Hatagi og panahon ang imong kaugalingon-
  
  Mas lalom nga miunlod ang sulab, ang asero nagkiskis sa bukog. Ang katawa ni Boudreaux mao ang tawag sa Grim Reaper, ang tawag sa usa ka demonyo nga nagbiaybiay kaniya.
  
  Ang kutsilyo sa ilawom sa iyang lawas nagawas nga adunay kusog nga pag-slurping nga tingog. Sa usa ka lihok, iyang giliso ang espada sa iyang kamot ug gidunggab kini pag-ayo sa iyang likod ngadto sa mga gusok ni Boudreaux.
  
  Ang psycho nagsuray-suray sa likod nga nagsinggit, ang kuptanan sa kutsilyo migawas sa iyang dughan. Bisan pa niana, si Hayden dili makalihok. Gipiit siya pag-ayo sa lapok, gibira ang tibuok niyang lawas. Dili gani niya malihok ang iyang pikas bukton.
  
  Si Boudreau mihangos ug mituok kaniya. Unya nabatyagan niya ang usa ka dakong kutsilyo nga gikuha. Ingon niana kaniadto. Iya siyang patyon karon. Usa ka kusog nga hampak sa likod sa iyang liog o dugokan. Gibunalan siya ni Boudreau.
  
  Gibuka pag-ayo ni Hayden ang iyang mga mata, determinado nga makakita sa kahayag sa adlaw sa katapusang higayon. Ang iyang mga hunahuna mahitungod kang Ben, ug siya naghunahuna: Hukmi ako pinaagi sa akong pagkinabuhi, dili sa paagi sa akong pagkamatay.
  
  Pag-usab.
  
  Unya, dako ug makalilisang sama sa usa ka liyon nga nag-atake, si Mai Kitano nagdali sa pagsulod. Mga tulo ka pye ang gilay-on gikan kang Hayden, iyang gitukmod gikan sa yuta, gibutang ang matag onsa sa momentum ngadto sa usa ka flying kick. Usa ka segundo sa ulahi, ang tanan nga pwersa nakadugmok sa ibabaw nga lawas ni Boudreaux, nabali ang mga bukog ug mga organo, nagpadala sa mga natipak nga ngipon ug mga spray sa dugo sa usa ka lapad nga arko.
  
  Ang gibug-aton gibayaw gikan sa likod ni Hayden.
  
  Adunay mibangon kaniya gikan sa lapok sa dayag nga kasayon. Adunay mikugos kaniya, mabinantayon nga nagbutang kaniya sa sagbot nga bangko ug miduko kaniya.
  
  Nga usa ka Mai Kitano. "Relax," dali niyang gisulti. "Patay na siya. Nagdaog kami".
  
  Si Hayden dili makalihok o makasulti. Nagtan-aw lang siya sa asul nga langit, sa nag-uyog nga mga kahoy, ug sa mapahiyumong nawong ni May.
  
  Ug pagkataudtaod, siya miingon, "Pahinumdomi ako nga dili gayod ako masuko kanimo. Tinuod, kung dili ka ang labing maayo nga nahimo sukad, ako..." Ang iyang mga hunahuna kanunay gihapon kang Ben, mao nga gitapos niya ang pagsulti kung unsa ang iyang isulti. "Ipakita nako ang akong asno sa Asda."
  
  
  KAPITULO katloan ug unom
  
  
  Giduso sa Duguong Hari ang iyang katawhan sa ilang hingpit nga limitasyon.
  
  Ang kamatuoran nga ang ilang mga naggukod hapit nagsira sa gintang nakapasuko kaniya. Daghan kaayo ang nagpahinay niya. Kini ang ilang makitid nga giya, nga nagsamok-samok sa mga butang nga wala"y hinungdan kung mahimo silang mouswag. Ang gidaghanon sa mga tawo nga namatay nga nangita niini nga premyo dili igsapayan. Ang Duguong Hari nangayo ug nagpaabot sa ilang sakripisyo. Nagdahom siya nga silang tanan manghigda ug mamatay alang kaniya. Ang ilang mga pamilya atimanon. Or at least dili sila tortured.
  
  Ang tanan usa ka premyo.
  
  Ang iyang giya, usa ka tawo nga ginganlag Thomas, nagbagulbol mahitungod niini nga lebel nga gitawag sa uban nga buang nga ginganlan og Hawksworth nga kasina. Kini ang ikaupat nga lawak, ang Dugo nga Hari nag-init sa kasuko. Ang ikaupat lang. Ang sumbanan nga leyenda naghisgot sa pito ka lebel sa impyerno. Mahimo ba nga adunay tulo pa pagkahuman niini?
  
  Ug giunsa pagkahibalo ni Hawksworth? Ang Scribe ug ang Cook mitalikod ug midagan, ang ilang mga bola mikunhod sa gidak-on sa mani sa dihang ilang nakita ang sistema sa lit-ag pagkahuman sa ikalimang lebel. Si Dmitry Kovalenko, naghunahuna siya, siyempre dili niya buhaton.
  
  "Unsa pay imong gihulat?" - singot niya kang Tomas. "Mobalhin mi. Karon."
  
  "Wala pa nako mahibal-an ang sistema sa lit-ag, sir," nagsugod si Thomas sa pagsulti.
  
  "Sa impyerno sa sistema sa lit-ag. Ipadala ang mga tawo sa sulod. Mas paspas nila kining makit-an." Ang Duguong Hari miukob sa iyang mga ngabil sa kalingawan samtang siya nagtuon sa lawak.
  
  Dili sama sa miaging tulo, kini nga lawak mihapa ngadto sa usa ka sentro nga mabaw nga depresyon nga morag gikulit sa bato mismo. Ubay-ubay nga baga nga metal nga suporta mituybo gikan sa gahi nga salog, halos sama sa mga lakang. Sa among pag-uswag, ang mga bongbong sa lawak hiktin hangtod, human sa pool, sila misugod pag-usab.
  
  Ang pool daw usa ka 'choke point'.
  
  Kasina?Naghunahuna ang duguong hari. Giunsa ang pagbalhin sa maong sala ngadto sa tinuod nga kinabuhi, ngadto niining kalibotan sa mga patay diin ang mga anino dili lamang makapanalipod kanimo, kondili makapatay usab kanimo? Gitan-aw niya ang mando ni Tomas nga moabante. Sa una maayo ang tanan. Milingi ang Hari sa Dugo sa ilang gigikanan sa dihang nadungog niya ang mga buto sa armas sa layo. Si Drake ug ang iyang gamay nga kasundalohan madaot. Sa higayon nga makagawas na siya dinhi, personal niyang segurohon nga makab-ot sa dugoon nga panimalos ang brutal nga tumong niini.
  
  Ang pagpamusil nakapabuhi kaniya. "Lihok!" - siya misinggit, sa diha nga ang lider mitunob sa usa ka tinago nga pressure point. Adunay usa ka pagkahagsa sama sa usa ka nahulog nga bato, usa ka huyuhoy sa hangin, ug sa kalit ang ulo sa lider naigo sa bato nga salog sa wala pa naligid sa titip nga bakilid sama sa usa ka bola sa soccer. Ang lawas nga walay ulo nahugno sa usa ka duguong pundok.
  
  Bisan ang Duguong Hari mitutok. Apan wala siya mobati og kahadlok. Gusto lang niya nga tan-awon kung unsa ang hinungdan sa kadaot sa iyang leading man. Misiyagit si Thomas sa iyang tupad. Giduso siya sa Dugo nga Hari, nagsunod sa iyang mga tunob, nalipay pag-ayo sa kahadlok sa tawo. Sa kataposan, tupad sa nagkurog nga lawas, mihunong siya.
  
  Gilibutan sa nahadlok nga mga tawo, ang Dugo nga Hari nagtuon sa karaang mekanismo. Usa ka razor-thin wire ang gituy-od sa gitas-on sa ulo taliwala sa duha ka metal nga mga poste nga kinahanglan nga gipugngan sa usa ka matang sa tensioning device. Sa dihang gibira sa iyang tawo ang gatilyo, ang mga poste nabuhian ug ang alambre mibalik uban niini, nga naputol ang ulo sa iyang tawo sa liog.
  
  Hayag. Usa ka talagsaon nga pagpugong, siya naghunahuna, ug naghunahuna kon mahimo ba niyang gamiton ang ingon nga himan sa kwarto sa mga sulugoon sa iyang bag-ong balay.
  
  "Unsa pay imong gihulat?" gisinggitan niya ang nahabilin nga mga tawo. "Lihok!"
  
  Tulo ka lalaki ang miambak sa unahan, ug usa ka dosena pa ang misunod. Naghunahuna ang Hari sa Dugo nga maalamon nga magbilin ug tunga sa dosena pa sa iyang luyo kung dali nga maapsan siya ni Drake.
  
  "Karon dali," siya miingon. "Kon maglakaw ta nga mas paspas, mas paspas kita nga makaabot didto, di ba?"
  
  Nanglayas ang iyang mga tawo, nakahukom nga wala gyud silay kapilian ug adunay gamay nga higayon nga husto ang ilang nabuang nga amo. Laing lit-ag ang na-trigger, ug ang ikaduhang ulo naligid sa bakilid. Nahulog ang lawas ug ang tawo sa iyang luyo nasandig niini, nag-ihap sa iyang kaugalingon nga swerte kay ang laing talinis nga wire miputol sa hangin sa ibabaw mismo sa iyang ulo.
  
  Sa dihang ang ikaduhang grupo misugod sa pagkanaog, ang Dugo nga Hari miduyog kanila. Bag-ong mga lit-ag gipahimutang. Dugang nga mga ulo ug panit sa bagulbagol nagsugod sa pagkahulog. Unya dihay kusog nga lapok nga milanog sa tibuok langob. Ang mga salamin nagpakita sa duha ka kilid sa pig-ot nga agianan, nga gipahimutang aron ang tawo sa atubangan makita niini.
  
  Sa samang higayon, nadungog ang tingog sa nag-agas nga tubig, ug ang pool sa tiilan sa bakilid nagsugod sa pagpuno.
  
  Kini nga tubig dili lamang tubig. Dili paghukom sa paagi sa pagpanigarilyo.
  
  Misiyagit si Tomas samtang nanagan sila paingon kanila. "Gipakaon kini sa asido nga linaw. Kini sa dihang ang sulfur dioxide gas matunaw sa tubig ug mahimong sulfuric acid. Dili gyud nimo gusto nga hilabtan kini!"
  
  "Ayaw paghunong," misinggit ang Duguong Hari sa dihang iyang nakita ang mga tawo nga nagsugod sa paghinayhinay. "Gamita ug metal nga mga poste, mga idiot."
  
  Ang tibuok team nagdali paubos sa bakilid sa usa ka panon sa katawhan. Sa wala ug tuo, ang random nga mga lit-ag naabli nga adunay tingog nga susama sa usa ka pana nga gipabuto. Ang walay ulo nga mga lawas nangahulog ug ang mga ulo naligid sama sa gilabay nga mga pinya taliwala sa mga lalaki, ang uban kanila natapik, ang uban aksidenteng nasipa. Sayo nga namatikdan sa Blood King nga adunay daghan kaayo nga mga tawo alang sa gidaghanon sa mga poste, ug nakaamgo nga ang pack mentality makapahimo sa dili kaayo savvy taliwala kanila nga molukso nga wala"y pagduha-duha.
  
  Takus unta sila sa ilang kapalaran. Kanunay nga mas maayo alang sa usa ka buang nga mamatay.
  
  Mihinay ang Blood King ug gipugngan si Thomas. Daghang ubang mga lalaki usab mihinay, nagpamatuod pag-usab sa pagtuo sa Dugo nga Hari nga ang labing hayag ug labing maayo nga mabuhi. Ang lider sa putos miambak ngadto sa unang metal nga poste ug dayon misugod sa paglukso gikan sa poste ngadto sa poste ibabaw sa nagdagayday nga tubig. Sa sinugdan miuswag siya, apan ang makahilong balod miigo sa iyang mga tiil. Diin natandog ang acidic nga tubig, nasunog ang iyang sinina ug panit.
  
  Sa pagdapat sa iyang mga tiil sa sunod nga poste, ang kasakit hinungdan nga siya midoble ug siya nahulog, nga nagsabwag diretso sa naghuot nga pool. Ang nasuko, nagsakit nga mga siyagit milanog sa tibuok hall.
  
  Laing lalaki nahulog sa counter ug nahulog sa sulod. Ang ikatulo nga tawo mihunong sa daplin sa pool, nalangan nga nakaamgo nga wala"y klaro nga counter nga iyang ambak, ug gitukmod samtang ang usa ka lalaki nabuta nga mihapak sa iyang likod.
  
  Ang mga salamin nagpakita sa tawo sa atubangan. Masina ka ba sa lalaki sa imong atubangan?
  
  Nakita sa dugoon nga hari ang katuyoan sa mga salamin ug ang pagkaguba sa lit-ag. "Tan-awa sa ubos!" Dungan nga singgit ni Tomas. "Tan-awa ang imong mga tiil, dili ang tawo sa atubangan. Kining yano nga ehersisyo makatabang nimo nga mahuman ang mga post nga luwas."
  
  Ang Blood King mihunong sa daplin sa bag-ong naporma nga lanaw. Sa paghukom sa kamatuoran nga ang tubig nagtaas pa, iyang nakita nga ang mga tumoy sa mga suporta sa dili madugay maanaa sa ilawom sa nagbukal nga nawong. Iyang gitukmod ang tawo sa iyang atubangan ug gibira si Thomas uban kaniya. Ang lit-ag nawala sa layo, duol kaayo nga iyang nabati ang hangin samtang ang metal nga poste milupad sa iyang abaga.
  
  Lakaw ngadto sa mga poste ug sayaw dayon sa random order. Adunay kadiyot nga paghunong samtang ang tubig nagsabwag sa unahan. Laing haligi, ug ang tawo sa atubangan niini napandol. Nagsinggit, naghimo siya og mga milagro, nga nakahimo sa pagpahunong sa iyang pagkahulog pinaagi sa pagtugpa sa laing haligi. Ang tubig nga napuno sa asido nagsabwag sa iyang palibot apan wala siya makahikap.
  
  Bye.
  
  Nakita sa Duguong Hari ang iyang kahigayonan. Sa walay paghunahuna o paghunong, iyang gitumban ang nagbuy-od nga lawas sa lalaki, nga gigamit kini nga tulay aron makatabok ug makaabot sa luwas sa halayong baybayon. Ang iyang gibug-aton nagduso sa lalaki nga mas ubos, nga miunlod sa iyang dughan ngadto sa asido.
  
  Sa sunod nga segundo nawala siya sa usa ka alimpulos.
  
  Ang Duguong Hari mitutok kaniya. "Buang".
  
  Mitugpa si Tomas tupad niya. Daghang mga tawo ang abtik nga milukso taliwala sa mga poste nga metal aron luwas. Ang Dugo nga Hari mitan-aw sa unahan sa arched exit.
  
  "Ug uban pa hangtod sa ikalima nga lebel," siya miingon nga mapahitas-on. "Asa ko mosundog niining ulod, Cook. Ug asa, sa katapusan," siya misinggit. "Akong laglagon si Matt Drake."
  
  
  KAPITULO katloan ug pito
  
  
  Ang Dakong Isla sa Hawaii ginganlan niining paagiha aron malikayan ang kalibog. Ang tinuod nga ngalan niini mao ang Hawaii, o Isla sa Hawaii, ug kini ang kinadak-ang isla sa Estados Unidos. Kini mao ang pinuy-anan sa usa sa labing inila nga mga bulkan sa kalibutan, ang Kilauea, usa ka bukid nga padayon nga nag-ulbo sukad 1983.
  
  Karon, sa ubos nga mga bakilid sa igsoong bulkan sa Mauna Loa, si Mano Kinimaka ug Alicia Miles, uban sa usa ka grupo sa US Marines, nagsugod sa pagpalayas sa usa ka parasito nga nakagamot sa mga hunahuna sa mga lumulupyo sa isla.
  
  Ilang gibuak ang gawas nga perimeter, gipamusil ang daghang mga tawo sa Blood King, ug gibuak ang dako nga annex sa dihang gipagawas sa mga guwardiya ang tanan nga mga hostage. Sa samang higayon, nadungog ang pagaw nga dahunog sa mga sakyanan, nga mipaspas sa luyo sa bilding. Si Alicia ug Kinimaka wala mag-usik ug panahon sa pagdagan-dagan.
  
  Mihunong si Alicia sa kalibog. "Damn, ang mga assholes nanglayas." Upat ka ATV ang naglumba palayo, nga nagbuy-od sa ilang dagkong mga ligid.
  
  Giisa ni Kinimaka ang iyang riple ug gitionan. "Dili magdugay." Nagpabuto siya. Gitan-aw ni Alicia ang katapusang tawo nga nahulog ug ang ATV dali nga mihunong.
  
  "Wow, dako nga tawo, dili daotan alang sa usa ka pulis. Sige na nga."
  
  "Gikan ko sa CIA." Kinimaka kanunay nga mokuha sa paon, sa kalipay ni Alicia.
  
  "Ang bugtong tulo ka letra nga minubo nga hinungdanon mao ang British. Hinumdomi kini".
  
  Kinimaka may gihunghong dihang miduol si Alicia sa ATV. Nagtrabaho pa siya. Sa samang higayon, silang duha misulay sa pagkuha sa atubangan nga lingkuranan. Gilingo-lingo ni Alicia ang iyang ulo ug gitudlo ang luyo.
  
  "Gipili nako ang akong mga tawo sa akong luyo, kapikas, kung dili sila ubos."
  
  Gipaandar ni Alicia ang makina ug gipadagan. Ang ATV usa ka dako nga mangil-ad nga mananap, apan kini hapsay nga naglihok ug komportable nga molukso ibabaw sa mga bun-og. Ang dakong Hawaiian migakos sa iyang hawak aron hawiran siya, dili kay kinahanglan niya. Adunay mga bolpen diin siya naglingkod. Mingisi si Alicia ug walay gisulti.
  
  Ang nangalagiw nga mga tawo sa unahan nakaamgo nga sila gigukod. Ang mga sakay sa duha niini mitalikod ug nagpabuto. Mikunot ang agtang ni Alicia, nahibal-an nga imposible nga maigo ang bisan unsang butang sa ingon niini nga paagi. Mga amateur, naghunahuna siya. Kanunay akong gibati nga nakig-away ako sa mga amateur. Ang katapusan nga tinuud nga away nga iyang giaway mao ang batok ni Drake sa kuta ni Abel Frey. Ug bisan pa niana ang tawo tayaon, nabalda sa mga lit-ag sa pito ka tuig nga pagkamatinahuron.
  
  Karon tingali lahi na ang iyang panglantaw.
  
  Maalamon nga nagmaneho si Alicia kaysa paspas. Sa mubo nga panahon, iyang gidala ang ilang ATV sa usa ka madawat nga distansya sa pagpamusil. Kinimaka singgit sa iyang dunggan. "Pamusil ko!"
  
  Gipislit niya ang hampak. Ang laing mersenaryo misiyagit ug kusog nga milukso sa yuta. "Kana ang duha sa duha," mipatugbaw si Alicia. "Usa pa ug makakuha ka og blo-"
  
  Ang ilang ATV nahagsa sa usa ka natago nga bungtod ug nabuang sa wala. Sa makadiyot nakit-an nila ang ilang kaugalingon nga nagsakay sa duha ka ligid, nga nagbalikbalik, apan ang awto nakahimo sa pagpadayon sa balanse niini ug nahulog balik sa yuta. Wala mag-usik og panahon si Alicia sa pag-abli sa throttle aron molupad.
  
  Nakita ni Kinimaka ang kanal sa wala pa niya buhata. "Kabuang!" Misinggit siya og "Hold on!"
  
  Nadugangan lang ni Alicia ang iyang katulin samtang ang lapad, lawom nga kanal nagsingabot nga paspas. Ang ATV milupad ibabaw sa bung-aw, nagpatuyok sa mga ligid niini ug nagdahunog sa makina niini, ug mitugpa sa pikas bahin, naningkamot nga magpabilin sa dapit. Gihapak ni Alicia ang iyang ulo sa humok nga bar. Gigakos siya ni Kinimaka pag-ayo nga wala na niya tugoti nga makalingi silang duha, ug sa dihang nahurot na ang abog ilang naamgohan nga kalit sila sa kaaway.
  
  Sa tupad nila, usa ka itom nga ATV ang mituyok sa lapok, nga nag-landing nga awkward ug karon nanlimbasug sa pag-ayo sa kaugalingon. Si Kinimaka milukso nga walay langan, midagan diretso sa drayber ug mituktok kaniya ug sa iyang pasahero gikan sa sakyanan ngadto sa nagbuy-od nga lapok.
  
  Gipahiran ni Alicia ang abog sa iyang mga mata. Ang ATV nga adunay nag-inusarang sakay niini mipaspas sa iyang atubangan apan naa ra gihapon sa gilay-on. Gipunit niya ang iyang riple, gipunting ug gipabuto, ug dayon, nga wala kinahanglana nga susihon, gibalhin ang iyang panan-aw sa kung diin ang iyang kauban nga taga-Hawaii nakigbisog sa lapok.
  
  Kinimaka nagguyod og usa ka tawo sa lapok. "Kini ang akong balay!" Nabatian ni Alicia ang iyang pagngulob sa wala pa siya niliko ug nabali ang bukton sa iyang kontra. Samtang ang ikaduhang lalaki midunggab kaniya, mikatawa si Alicia ug gipaubos ang iyang riple. Kinimaka wala magkinahanglan sa iyang tabang. Ang ikaduha nga tawo mi-bounce gikan kaniya sa paagi nga ang mga instruksyon nag-bounce sa usa ka kwatro anyos nga bata, nga walay epekto. Natumba ang lalaki sa yuta ug gibunalan siya ni Kinimaka pinaagi sa usa ka suntok sa nawong.
  
  Miyango si Alicia kaniya. "Atong tapuson kini."
  
  Ang katapusan nga ATV miuswag uban ang kalisud. Ang iyang drayber tingali nasamdan sa tanan nga pag-ambak. Si Alicia dali nga misugod sa pag-angkon og yuta, karon medyo nasagmuyo sa kasayon nga ilang nabawi ang ranso. Pero at least naluwas nila ang tanang hostage.
  
  Kung adunay usa ka butang nga nahibal-an niya bahin sa Hari sa Dugo, kini ang kamatuoran nga kini nga mga tawo dinhi, kini nga gitawag nga mga mersenaryo, mga hugaw sa iyang grupo, gipadala dinhi aron pugngan ug mabalda ang mga awtoridad. Bahina ug buntoga.
  
  Mihinay siya pag-abot sa kataposang ATV. Sa walay paghunong, nga wala gani naggunit sa steering column, nagpabuto siya og duha ka mga buto ug ang duha ka mga lalaki natumba.
  
  Ang gubat nga hapit na magsugod nahuman na. Mitan-aw si Alicia sa layo sulod sa usa ka minuto. Kung ang tanan masunod sa plano, kung si May ug Hayden, Drake ug ang uban pa makalahutay sa ilang mga bahin sa gubat, nan ang sunod nga gubat mahimo"g ang iyang labing lisud ug katapusan.
  
  Tungod kay kini batok sa Mai Kitano. Ug kinahanglan niyang sultihan si Drake nga gipatay ni May si Wells.
  
  Bugnaw.
  
  Kinimaka mipikpik sa iyang abaga. "Panahon na nga kita mobalik."
  
  "Ah, hatagi og pahuway ang babaye," mihunghong siya. "Naa mi sa Hawaii. Patan-aw ko sa pagsalop sa adlaw."
  
  
  KAPITULO katloan ug walo
  
  
  "Busa mao ni ang hitsura sa kasina?"
  
  Si Drake ug ang iyang grupo misulod sa ikaupat nga lawak, nga nag-amping. Bisan pa niana, milungtad og pipila ka gutlo aron hingpit nga masabtan ang talan-awon nga anaa sa ilang atubangan. Ang mga lawas nga walay ulo naghigda bisan asa. Ang dugo nagsabwag sa salog ug nagdagayday gihapon sa baga sa pipila ka mga dapit. Ang mga ulo mismo nagkatag sa salog sama sa gilabay nga mga dulaan sa mga bata.
  
  Ang mga lit-ag sa tingpamulak nagbarog sa duha ka kilid sa pig-ot nga agianan. Gitan-aw ni Drake ang nipis nga alambre ug nakatag-an kung unsa ang nahitabo. Nagtaghoy si Komodo, wala makatuo sa iyang mga dalunggan.
  
  "Sa pila ka punto kini nga mga lit-ag mahimong mawala," miingon si Ben. "Kinahanglan kitang mobalhin."
  
  Mitingog si Karin sa kalagot.
  
  "Kinahanglan namon nga molihok dayon ug magpabilin sa ibabaw sa mga butang," miingon si Drake. "Dili, maghulat".
  
  Karon sa unahan sa mga lit-ag iyang nakita ang usa ka lapad nga linaw nga puno sa tubig, nga nagbukal ug nagbula. Ang tubig nagsabwag ug misidlak sa daplin sa pool.
  
  "Kini mahimo nga usa ka problema. Nakita ba nimo ang metal nga mga haligi?"
  
  "Gipusta ko nga gigamit sila sa mga tawo sa Blood King isip mga tuntungan," misteryosong giingon ni Ben. "Ang kinahanglan namong buhaton mao ang paghulat nga mohubas ang tubig."
  
  "Nganong dili na lang moagi kanila." Bisan sa pagsulti ni Komodo niini nga mga pulong, adunay pagduhaduha sa iyang nawong.
  
  "Kini nga pool mahimo nga gipakaon sa usa ka acidic nga lanaw o atabay," gipasabut ni Karin. "Ang mga gas makahimo sa pag-convert sa tubig ngadto sa sulfuric acid sa o duol sa usa ka bulkan. Bisan dugay na nga nawala."
  
  "Dili ba ang acid makadaot sa mga poste nga metal?" Gitudlo ni Drake.
  
  Miyango si Ben. "Sigurado nga".
  
  Ilang gibantayan ang nagdagayday nga tubig sulod sa pipila ka minuto. Samtang nagtan-aw sila, nadungog ang usa ka makahahadlok nga tingog. Dali nga giisa ni Drake ang iyang pistola. Ang unom ka buhi nga mga manggugubat sa Delta misubli sa iyang mga aksyon usa ka segundo sa ulahi.
  
  Walay milihok.
  
  Unya mibalik na usab ang tingog. Bug-at nga pag-klik. Ang tingog sa usa ka kable sa pultahan sa garahe nga nagdagan subay sa metal nga mga track. Apan dili kini usa ka pultahan sa garahe.
  
  Sa hinayhinay, samtang nagtan-aw si Drake, usa sa mga lit-ag nagsugod sa pagpaak balik sa bungbong. Temporaryo nga paglangan? Apan ang maong teknolohiya dili magamit sa karaang mga rasa. O kini ba nga paagi sa panghunahuna susama sa kabuang sa usa ka tawo nga nagpahayag nga wala nay laing intelihenteng kinabuhi sa uniberso?
  
  Unsang pagkaarogante.
  
  Kinsay nakahibalo unsa nga mga sibilisasyon ang naglungtad sa wala pa gihimo ang mga rekord? Dili na unta magduhaduha si Drake karon. Panahon na aron molihok.
  
  "Ang tubig mihubas," siya miingon. "Si Ben. Naa bay surpresa?"
  
  Gikonsulta ni Ben ang iyang mga nota ug hinaot nga gibalikbalik kini ni Karin sa iyang hunahuna. "Wala'y daghang gisulti si Hawksworth." Gikugos ni Ben ang pipila ka mga papel. "Tingali na-shock ang pobre. Hinumdomi, wala sila magdahom nga sama niini kaniadto."
  
  "Unya ang lebel sa lima kinahanglan nga usa ka tinuod nga bagyo," miingon si Komodo nga paos. "Tungod kay pagkahuman niini nga si Cook mibalik."
  
  Giukoban ni Ben ang iyang mga ngabil. "Si Hawksworth nag-ingon nga kini ang nakita ni Cook pagkahuman sa lebel sa lima nga nakapabalik kaniya. Dili ang kwarto mismo."
  
  "Oo, lagmit ang lebel sa unom ug pito," hilom nga giingon sa usa sa mga sundalo sa Delta.
  
  "Ayaw kalimti ang bahin sa mga salamin." Gitudlo sila ni Karin. "Nagtudlo sila sa unahan, klaro sa tawo sa atubangan. Lagmit usa kini ka pasidaan."
  
  "Kini sama sa pagpadayon sa mga Joneses." Miyango si Drake. "Nakasabot. Mao nga, sa espiritu ni Dinorock ug David Coverdale labi na, akong ipangutana ang pangbukas nga pangutana nga kanunay nakong nadungog nga gipangutana niya sa matag konsyerto nga akong naadtoan. Andam naka?"
  
  Si Drake ang nanguna. Ang nahabilin sa team nahulog sa linya sama sa ilang naandan. Pagsulod sa center lane, wala magdahom si Drake nga maglisod sa mga lit-ag ug wala siya makasugat ni bisan kinsa, bisan pa nga nakakuha siya og pipila ka gigasto nga mga puntos sa pressure. Sa pag-abot nila sa daplin sa pool, dali nga mihubas ang tubig.
  
  "Ang mga poste maayo tan-awon," ingon niya. "Tan-awa ang imong likod. Ug ayaw pagtan-aw sa ubos. Adunay pipila ka daotan nga mga butang nga naglutaw dinhi. "
  
  Nag-una si Drake, mabinantayon ug tukma. Ang tibuok team daling mitabok kanila sulod sa pipila ka minuto ug mipaingon sa exit arch.
  
  "Maayo sa Blood King ang pagtangtang sa tanan nga mga lit-ag alang kanamo." Mikatawa og gamay si Ben.
  
  "Karon dili na kita makabiya sa bastard." Nabatyagan ni Drake nga nagkupot ang iyang mga kamot sa mga kumo ug naglumba ang iyang ulo sa paglaom nga makig-atubang sa labing gikahadlokan nga kriminal nga tawo sa bag-o nga kasaysayan.
  
  
  ***
  
  
  Ang sunod nga arko miabli ngadto sa usa ka dakong langob. Ang labing duol nga agianan nagpadulong sa bakilid ug dayon subay sa usa ka lapad nga dalan sa ilawom sa usa ka taas nga bato.
  
  Apan adunay bug-at nga babag nga hingpit nga nakababag sa ilang agianan.
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Duguong impyerno."
  
  Wala pa gani siya nagdamgo nga sama niini. Ang pagbabag sa tinuud usa ka dako nga numero nga gikulit gikan sa buhing bato. Naghigda siya, nga nagsandig sa iyang likod sa wala nga bungbong, ang iyang dako nga tiyan nagtuybo sa agianan. Ang mga eskultura sa pagkaon nagbutang sa usa ka tapok sa iyang tiyan, ug nagkatag usab sa iyang mga bitiis ug nagpundok sa agianan.
  
  Usa ka daotang tawo ang nahimutang sa tiilan sa eskultura. Patay nga lawas sa tawo. Ang lawas daw naglikoliko nga daw sa hilabihang kasakit.
  
  "Kini mao ang kahakog," miingon si Ben sa kahingangha. "Ang demonyo nga nalangkit sa kahakog mao si Beelzebub."
  
  Mikibot ang mata ni Drake. "Ang imong gipasabot sama sa Beelzebub gikan sa Bohemian Rhapsody?"
  
  Nanghupaw si Ben. "Dili lang kay rock 'n' roll, Matt. Ang akong gipasabot mao ang demonyo nga si Beelzebub. Ang tuong kamot ni Satanas."
  
  "Nakadungog ko nga ang tuong kamot ni Satanas hilabihang pagtrabaho." Gitutokan ni Drake ang dakong babag. "Ug samtang gitahud ko ang imong utok, Blakey, hunong na sa pagsultig binuang. Siyempre, ang tanan adunay kalabotan sa rock and roll.
  
  Gibuy-an ni Karin ang iyang taas nga blonde nga buhok ug dayon gisugdan kini sa paghigot og mas hugot pa. Daghang mga sundalo sa Delta ang nagbantay kaniya, lakip si Komodo. Namatikdan niya nga naghatag si Hawksworth og pipila ka makapaikag nga mga detalye bahin niining partikular nga langob sa iyang mga nota. Samtang nagsulti siya, gitugotan ni Drake ang iyang mga mata nga maglibot sa kwarto.
  
  Sa luyo sa dako nga numero, namatikdan niya karon ang pagkawala sa usa ka exit arch. Hinunoa, ang usa ka lapad nga bungbong nagdagan subay sa likod nga bungbong, nga nagkurba paingon sa taas nga kisame hangtod nga kini natapos sa taas nga batoon nga patag. Sa diha nga si Drake mitan-aw sa ibabaw sa talampas, iyang nakita ang morag usa ka balkonahe sa kinauyokan, halos sama sa usa ka observation deck nga nalantawan...ang kataposang duha ka lebel?
  
  Naputol ang panghunahuna ni Drake sa dihang milanog ang buto. Ang bala milahos sa ilang mga ulo. Nahulog si Drake sa salog, apan hilom nga mitudlo si Komodo sa samang batoon nga talampas nga bag-o lang niyang gisusi ug nakita ang kapin sa usa ka dosena nga mga tawo nga nagdagan padulong kaniya gikan sa usa ka naglikoliko nga sidsid.
  
  katawhan ni Kovalenko.
  
  Unsay gipasabot...
  
  "Pangitag paagi nga makalusot nianang bastardo," mipasirit si Drake kang Ben, nga miyango paingon sa bug-at nga eskultura nga nag-ali sa ilang agianan sa unahan, ug dayon gipunting ang iyang bug-os nga atensyon sa batoon nga outcrop.
  
  Usa ka bug-at nga accented nga tingog mibuswak, arogante ug arogante. "Matt Drake nga! Ang akong bag-ong kaaway! Mao nga gipugngan nimo ako pag-usab, ha? Ako! Wala ba gayod kamo makakat-on ug bisan unsa?"
  
  "Unsa may imong gipaningkamutan nga makab-ot, Kovalenko? Unsay kahulogan niining tanan?"
  
  "Unsay buot ipasabot niining tanan? Kini mahitungod sa tibuok kinabuhi nga pagpangita. Mahitungod sa kamatuoran nga gikulata ko si Cook. Mahitungod sa akong pagtuon ug pagbansay pinaagi sa pagpatay sa usa ka tawo kada adlaw sulod sa baynte ka tuig. Dili ko sama sa ubang lalaki. Nahuman nako kini sa wala pa nako makuha ang akong una nga bilyon. "
  
  "Napildi na nimo si Cook," kalmado nga ni Drake. "Nganong dili ka man mobalik dinhi? Mag-istoryahanay ta, ikaw ug ako."
  
  "Gusto nimo akong patyon? Wala koy laing paagi. Bisan ang akong katawhan gustong mopatay kanako."
  
  "Tingali tungod kay ikaw usa ka maayo nga eksperto."
  
  Mikunot ang agtang ni Kovalenko, apan nadala sa iyang bugalbugal nga pagbiaybiay nga ang insulto wala gani madawat sa husto. "Ako mopatay ug liboan aron makab-ot ang akong mga tumong. Basin nabuhat na nako. Kinsay maglisod pag-ihap? Apan hinumdumi kini, Drake, ug hinumdumi kini pag-ayo. Ikaw ug ang imong mga higala mahimong bahin niini nga estadistika. Papason ko ang imong mga handumanan gikan sa nawong sa Yuta."
  
  "Hunong na sa pagka melodramatic," singgit ni Drake. "Kanaog dinhi ug pamatud-i nga naa nimo ang set, tigulang." Iyang nakita si Karin ug Ben sa duol, nagtinagsaay pag-ayo, ang duha karon nagsugod sa pagyango pag-ayo samtang adunay misantop sa ilang hunahuna.
  
  "Ayawg hunahunaa nga dali ra kong mamatay, bisag magkita ta. Nagdako ko sa pinakalisud nga kadalanan sa pinakalisud nga siyudad sa Mother Russia. Ug gawasnon ko silang gilakaw. Akoa sila. Wala"y nahibal-an ang mga British ug Amerikano bahin sa tinuud nga pakigbisog. " Nagluwa sa yuta ang estrikto tan-awon nga lalaki.
  
  Makamatay ang mga mata ni Drake. "Oh, nanghinaut ko nga dili ka dali mamatay."
  
  "Magkita ta dayon, Briton. Magtan-aw ko nimo nga magdilaab samtang angkonon nako ang akong bahandi. Makita ko nimo nga magsiyagit samtang kuhaon ko ang usa sa imong mga babaye. Tan-awon ko ikaw nga madunot samtang ako mahimong usa ka diyos."
  
  "Alang sa langit". Gikapoy na si Komodo sa pagpaminaw sa kagubot sa mga malupigon. Nagpabuto siya og usa ka volley padulong sa bato nga gilis, nga nakapahadlok sa mga tawo sa Blood King. Bisan karon, nakita ni Drake, siyam sa napulo ka mga lalaki nagdagan pa aron tabangan siya.
  
  Diha-diha dayon nadungog ang mga balik nga buto. Ang mga bala milahos sa duol nga mga bungbong nga bato.
  
  Misinggit si Ben, "Ang atong buhaton mao ang pagsaka sa tambok nga lalaki. Dili kaayo lisud. "...
  
  Gibati ni Drake ang apan nagkaduol. Gipataas niya ang iyang kilay kay nahulog ang usa ka piraso sa bato sa iyang abaga.
  
  "Apan," misukli si Karin, ang iyang pagkaparehas kang Ben nahimong mas tataw sa kadugay ni Drake nga nakig-uban niya. "Ang kuha mao ang pagkaon. Ang uban niini walay sulod. Ug napuno sa usa ka matang sa gas."
  
  "Nagtuo ko nga dili kini laughing gas." Gitan-aw ni Drake ang walay porma nga patayng lawas.
  
  Si Komodo nagpabuto og konserbatibo nga volley aron mapugngan ang mga tawo sa Blood King. "Kung mao kana ang kahimtang, nan kini maayo kaayo nga butang."
  
  "Andam nga mga pulbos," miingon si Karin. "Gibuhian kung ang mga gatilyo gibira. Tingali susama sa mga nakapatay sa kadaghanan sa mga arkeologo nga nakadiskobre sa lubnganan ni Tutankhamun. Nahibal-an nimo ang bahin sa kuno nga tunglo, di ba? Buweno, kadaghanan sa mga tawo nagtuo nga ang pipila ka mga potion o mga gas nga gibilin kanato sa lubnganan sa karaang Ehiptohanong mga pari gituyo lamang sa paglaglag sa mga tulisan."
  
  "Unsa ang labing luwas nga paagi?" pangutana ni Drake.
  
  "Wala ta kabalo, pero kung paspas ta modagan, tagsa-tagsa, kung naay mupagawas ug gamayng pulbos sa ilang luyo, gamay ra gyud kaayo nga mu-evaporate dayon. Ang lit-ag dinhi nag-una sa pagpugong sa bisan kinsa nga mokatkat sa eskultura & # 184; , ayaw palabi niini."
  
  "According to Hawksworth," ni Karin nga nagpahiyom.
  
  Gisusi ni Drake ang sitwasyon. Morag usa kini ka kausaban alang kaniya. Kung adunay usa ka balkonahe sa obserbasyon didto, nan kinahanglan sila nga hapit sa katapusan. Naghunahuna siya nga gikan didto adunay usa ka direkta nga agianan padulong sa ikaunom ug ikapito nga mga lawak, ug dayon ngadto sa maalamat nga "bahandi." Migahin siya og kadiyot sa pagpadako sa team.
  
  "Didto kita moadto niini," siya miingon. "Tanan o wala. Didto sa taas," masuk-anon niyang giwara-wara ang iyang kumo ngadto kang Kovalenko, "usa ka buta nga nagpabuto og mga bala ngadto sa kalibotan. Ug, Ben, alang sa imong kasayuran, kini usa ka tinuod nga Dinoroc. Apan kana kung diin kita moadto niini. Tanan o wala. Andam ka na ba niini?"
  
  Gisugat siya sa makabungol nga hugyaw.
  
  Si Matt Drake nagpadayon sa pagdagan, nga nanguna sa iyang mga tawo ngadto sa ubos nga lebel sa Impiyerno sa katapusang yugto sa iyang kaugalingong paningkamot sa pagpanimalos sa babaye nga iyang gihigugma ug sa pagwagtang sa kalibutan sa labing dautan nga tawo nga iyang nailhan sukad.
  
  Panahon sa pag-rock out.
  
  
  KAPITULO KATLOntay-SIYAM
  
  
  Si Drake milukso sa higanteng eskultura, naningkamot nga magpabilin sa iyang mga tiil ug mikuha sa kinulit nga pagkaon aron ibira ang iyang kaugalingon. Ang eskultura mibati nga bugnaw, bagis ug langyaw ubos sa iyang mga tudlo, sama sa paghikap sa langyaw nga itlog. Gipugngan niya ang iyang gininhawa samtang gibira niya sa tibuok niyang kusog aron magpabilin ang iyang balanse, apan ang prutas, crispbread, ug upos sa baboy migunit.
  
  Ubos niya ug sa tuo nahimutang ang lawas sa usa ka tawo nga dili kaayo swerte.
  
  Ang mga bala misirit sa iyang palibot. Si Komodo ug laing miyembro sa Delta Team nanghatag ug covering fire.
  
  Sa walay pag-usik og usa ka segundo, miambak si Drake sa nag-unang bahin sa gihulma nga hulagway ug nanaog sa pikas kilid. Sa diha nga ang iyang mga tiil midapat sa salog nga bato, siya milingi ug mihatag sa sunod nga tawo sa linya sa usa ka thumbs-up.
  
  Ug dayon nagpabuto usab siya, gipatay ang usa sa mga tawo sa Blood King sa una nga buto. Ang tawo naligid gikan sa pangpang, mitugpa tupad sa lawas sa iyang patay na nga kauban nga adunay grabe nga pagkurog.
  
  Ang ikaduhang tawo sa linya nagbuhat niini.
  
  Sunod si Ben.
  
  
  ***
  
  
  Lima ka minuto ang milabay, ang tibuok team luwas nga gitago sa landong sa Gluttony. Usa ra ka piraso sa pagkaon ang nadugmok. Nagtan-aw si Drake samtang ang usa ka panganod sa pulbos misaka sa hangin, nga nagtuyok-tuyok sama sa lawas sa usa ka makamatay, entrante nga bitin, apan pagkahuman sa pipila ka mga segundo mialisngaw kini nga wala gani makahikap sa botas sa mikalagiw nga kriminal.
  
  "Liga."
  
  Si Drake makaduha nga mitudlo sa dalan paingon sa mubo nga bakilid nga nahimong sinugdanan sa bung-aw. Gikan niining dapita nakita nila kini nga nindot kaayong mikurba sa bungbong sa wala pa motunga ngadto sa batoon nga patag.
  
  Ang mga tawo sa Blood King misibog. Usa kadto ka lumba batok sa panahon.
  
  Sila mibuto pataas, usa ka file. Ang lingkoranan igo nga gilapdon aron mapasaylo ang pipila ka mga sayup. Si Drake nagpabuto samtang siya nagdagan, nga nakapatay sa lain nga mga tawo ni Kovalenko samtang sila nawala sa ilawom sa arko sa sunod nga exit. Sa ilang pag-abot sa tumoy sa bung-aw ug nakita ang lapad nga hawan sa batoon, nakakita si Drake og laing butang nga nag-atang.
  
  "Grenada!"
  
  Sa bug-os nga kapaspason, siya nag-una sa iyang kaugalingon ngadto sa salog, gamit ang iyang momentum sa pagtuis sa iyang lawas samtang kini nag-slide sa hamis nga bato, ug gilabay ang granada sa daplin.
  
  Nahulog kini gikan sa patag, mibuto paglabay sa pipila ka segundo. Ang pagbuto miuyog sa lawak.
  
  Gitabangan siya ni Komodo sa pagbangon. "Magamit ka namo sa among football team, man."
  
  "Ang mga Yankee wala mahibal-an unsaon pagdula og football." Si Drake midagan ngadto sa balkonahe, naghinam-hinam nga makita kung unsa ang unahan niini ug aron makaapas kang Kovalenko. "Walay sala".
  
  "Hm. Wala nako makita ang English team nga nagdala ug daghang tropeyo.
  
  "Among dad-on sa balay ang bulawan." Gipahiluna ni Drake ang Amerikano. "Sa Olympic Games. Si Beckham magbag-o sa sitwasyon.
  
  Naabtan sila ni Ben. "Sakto siya. Ang team moduwa para niya. Ang panon sa katawhan manindog alang kaniya."
  
  Gipagawas ni Karin ang usa ka kalagot nga singgit gikan sa iyang luyo. "Adunay usa ka lugar diin ang usa ka tawo dili maghisgot bahin sa daotan nga football!"
  
  Miabot si Drake sa balkonahe ug gibutang ang iyang kamot sa ubos, guba nga bungbong nga bato. Ang talan-awon sa iyang atubangan nakapakurog sa iyang mga bitiis, nagtango-tango siya, nakalimot sa tanan niyang mga kasubo ug nahibulong pag-usab unsa nga matang sa binuhat ang nagtukod niining makalilisang nga dapit.
  
  Ang talan-awon nga ilang nakita mipuno sa ilang mga kasingkasing sa kataha ug kahadlok.
  
  Ang balkonahe maoy mga ikaupat nga bahin sa dalan paingon sa dako kaayong langob. Sa walay pagduha-duha ang pinakadako nga bisan kinsa kanila nga nakita sukad. Ang kahayag naggikan sa dili maihap nga itom nga amber nga mga kidlap nga gipagawas sa mga tawo sa Blood King sa wala pa mosulod sa ikaunom nga lebel. Bisan pa niana, kadaghanan sa langob ug ang mga kapeligrohan niini natago gihapon sa kangitngit ug landong.
  
  Sa ilang wala ug nag-una gikan sa exit arch, usa ka natabunan nga zigzag nga hagdanan nagpadulhog mga usa ka gatos ka tiil. Gikan sa kahiladman niini nga mga hagdanan, si Drake ug ang iyang grupo nakadungog sa usa ka bug-at, kusog nga tingog, gisundan sa mga siyagit nga nakapakupot sa ilang mga kasingkasing ngadto sa mga kumo sa kalisang.
  
  Miginhawa si Ben. "Dude, dili ko ganahan sa tingog niana."
  
  "Oo. Morag intro sa usa sa imong mga kanta." Gisulayan ni Drake nga pugngan ang mga espiritu nga mahulog sa layo, apan lisud gihapon ang pag-isa sa iyang apapangig gikan sa yuta.
  
  Ang hagdanan natapos sa usa ka pig-ot nga hagdanan. Labaw pa niini nga bung-aw ang langob miabli ngadto sa hilabihan ka dako. Nakita niya ang usa ka pig-ot, naglikoliko nga agianan nga nagkupot sa tuo nga dingding, usa ka laktod nga agianan padulong sa usa ka langub sa ibabaw sa walay katapusan nga kahiladman, ug usa ka susama nga agianan nga nagpadayon sa wala, apan wala"y taytayan o bisan unsang paagi sa pagdugtong kanila tabok sa dagat. dakong bung-aw.
  
  Sa pinakalayo nga tumoy sa langob nagbarug ang usa ka dako, itom, jagged nga bato. Samtang nagtan-aw si Drake, naghunahuna siya nga mahimo siyang makahimo sa usa ka porma nga hapit sa tunga sa bato, usa ka butang nga dako, apan ang distansya ug kangitngit nakapugong kaniya.
  
  Sa pagkakaron.
  
  "Ang katapusan nga pagduso," ingon niya, naglaum nga kini tinuod. "Sunod ko".
  
  Sa higayon nga ang usa ka sundalo kanunay nga nagpabilin nga usa ka sundalo. Mao kana ang gisulti ni Alison kaniya. Sa wala pa siya mibiya kaniya. Sa wala pa siya ...
  
  Iyang gitukmod ang mga handumanan palayo. Dili siya makaaway nila karon. Apan husto siya. Makahadlok nga tinuod. Kon buhi pa siya, lahi unta ang tanan, apan karon ang dugo sa usa ka sundalo, usa ka manggugubat, midagayday diha kaniya; ang iyang tinuod nga kinaiya wala gayud mobiya kaniya.
  
  Misulod sila sa hiktin nga agianan: duha ka sibilyan, unom ka sundalo sa Delta ug Matt Drake. Sa sinugdan ang tunel tan-awon gamay nga lahi gikan sa nangagi, apan unya, sa kahayag sa amber flash sila nagpadayon sa pagpamusil sa unahan, nakita ni Drake nga ang agianan kalit nga nabahin ug milapad sa gilapdon sa duha ka mga awto, ug nakamatikod nga adunay usa ka agianan gisumbag sa salog nga bato.
  
  Giya channel?
  
  "Pagbantay sa mga makabali sa mga buolbuol." Namatikdan ni Drake ang usa ka dili maayo nga gamay nga lungag sa unahan, nga nahimutang kung diin ang usa ka tawo makabutang sa iyang tiil. "Dili kinahanglan nga lisud kaayo ang pag-ikyas sa kini nga tulin."
  
  "Dili!" - Mipatugbaw si Ben nga walay gamay nga humor. "Ikaw usa ka maldito nga sundalo. Mas nakahibalo ka pa unta kay sa pagsultig ingon niana."
  
  Ingon sa pagkumpirma, adunay kusog nga boom ug ang yuta sa ilawom nila nauyog. Morag may nahulog nga dako ug bug-at sa agianan nga nagbulag sa ilang giagian. Mahimo silang motalikod ug babagan o-
  
  "Dagan!" - singgit ni Drake. "Basta run!"
  
  Ang lawom nga dalugdog nagsugod sa pagpuno sa agianan, ingon og adunay bug-at nga butang nga nagpadulong kanila. Sila mikalagiw, si Drake nagpabuto og mga flare samtang siya midagan ug desperado nga naglaum nga si Ben ug Karin wala makasulod sa bisan unsang dautan nga mga lit-ag.
  
  Niini nga tulin ...
  
  Misamot kakusog ang dahunog.
  
  Nagpadayon sila sa pagdagan, nga wala mangahas sa paglingi, nagpabilin sa tuo sa lapad nga agianan ug naglaum nga si Drake wala mahurot sa mga flare. Usa ka minuto ang milabay nakadungog sila og ikaduha nga makalilisang nga agulo nga gikan sa unahan.
  
  "Jesus!"
  
  Wala maghinayhinay si Drake. Kon himuon niya ini, mapatay sila. Midali siya pag-agi sa usa ka lapad nga pultahan sa bungbong sa ilang tuo. Gikan sa ibabaw ang kasaba. Gipameligro niya ang usa ka dali nga pagtan-aw.
  
  DILI!
  
  Husto si Blakey, ang buang nga gamay nga geek. Ang Rolling Stones nagdalugdog ngadto kanila, ug dili sa estilo sa Dinoroc. Dagko kini nga lingin nga mga bola nga bato, nga gibuhian sa karaang mga mekanismo ug gikontrol sa dayag ug natago nga mga agianan. Ang naa sa ilang tuo midunggab kang Drake.
  
  Gikuha niya ang kusog nga tulin. "Dagan!" Milingi siya, misinggit. "Oh akong Dios".
  
  Miuban kaniya si Ben. Duha ka sundalo sa Delta, si Karin ug Komodo, midali sa pag-agi sa lungag nga adunay usa ka pulgada nga nahabilin. Duha pa ka sundalo ang miagi, natumba sa ilang kaugalingon nga mga tiil ug nabangga sa Komodo ug Karin, nga natapos sa pag-agulo.
  
  Apan ang katapusang tawo gikan sa Delta dili kaayo swerte. Nahanaw siya nga walay tingog samtang ang usa ka dako nga bola milupad gikan sa cross passage, mihapak kaniya sa kusog sa usa ka Mack nga trak ug mihapak sa bungbong sa tunnel. Naay laing pagkahagsa kay ang bola nga naggukod kanila nabangga sa nagbabag sa ilang rota nga pag-ikyas.
  
  Ang nawong ni Komodo nagsulti sa tanan. "Kon magdali ta," misinggit siya, "malikayan nato ang ubang mga lit-ag sa dili pa kini mawala."
  
  Milupad sila pag-usab. Miagi sila og tulo pa ka interseksyon, diin ang mga mekanismo sa dagkong makinarya midaguhob, mikisikisi ug nag-alindasay. Husto ang lider sa Delta. Naminaw pag-ayo si Drake, apan walay nadungog nga tingog gikan ni Kovalenko o sa iyang mga tawo sa unahan.
  
  Unya nasugatan nila ang babag nga iyang gikahadlokan pag-ayo. Ang usa sa dagkong mga bato nagbuntaog sa unahan, nga nagbabag sa agianan sa unahan. Nag-uban sila, naghunahuna kung posible ba nga kini nga butang magsugod na sa pag-reboot.
  
  "Basin naguba na," ni Ben. "Ang akong gipasabut usa ka lit-ag."
  
  "O tingali..." Si Karin miluhod ug mikamang sa unahan og pipila ka mga tiil. "Tingali naa unta kini dinhi."
  
  Nahulog si Drake sa tupad niya. Didto, sa ilawom sa usa ka dako nga bato, adunay gamay nga wanang alang sa pagkatkat. Adunay igo nga luna alang sa usa ka tawo sa pagpislit sa ilawom niini.
  
  "Dili maayo". Miduko sab si Komodo. "Nawad-an na kog usa ka tawo niining maong lit-ag. Pangitag laing paagi, Drake."
  
  "Kon husto ko," miingon si Drake, nga mitan-aw sa iyang abaga, "sa higayon nga ma-reset kining mga lit-ag, mawala na usab kini. Kinahanglan nga nagdagan sila sa parehas nga pressure pad system sama sa uban. Ma-trap ta diri." Gisugat niya ang mga mata ni Komodo sa matig-a nga tinan-awan. "Wala miy kapilian."
  
  Sa walay paghulat sa tubag, siya nilusot sa ilawom sa bola. Ang uban nga grupo nagpunsisok sa iyang luyo, nga dili gustong maulahi sa linya, apan ang mga kalalakin-an sa Delta gidisiplina ug gipahiluna ang ilang mga kaugalingon sa gitudlo sa ilang komandante. Gibati ni Drake ang pamilyar nga tinguha nga mibangon sa iyang dughan, ang tinguha sa pag-ingon: Ayaw kabalaka, pagsalig kanako. Paagion ko ikaw niini, apan nahibal-an niya nga dili na niya kini isulti pag-usab.
  
  Dili human sa walay hinungdan nga kamatayon ni Kennedy.
  
  Human sa usa ka gutlo sa pagkurog, iyang nakit-an ang iyang kaugalingon nga nag-una sa pag-slide sa usa ka titip nga bakilid, ug diha-diha dayon nakadungog sa uban nga nagsunod kaniya. Ang ilawom dili layo, apan nagbilin ug igo nga lugar aron siya makabarug direkta sa ilawom sa dako nga bola nga bato. Nagpunsisok ang tanan sa iyang luyo. Naghunahuna pag-ayo, wala siya mangahas sa paglihok bisan usa ka kaunoran. Kung kini nga butang nahugno, gusto niya nga ang tanan managsama.
  
  Apan unya ang pamilyar nga pag-agulo nga tingog sa naggaling nga makinarya mikurog sa kahilom, ug ang bola milihok. Si Drake mikuha sama sa usa ka kabog gikan sa impyerno, nagsinggit alang sa tanan nga mosunod kaniya. Siya mihinay ug mitabang ni Ben sa paglakaw, nakaamgo nga bisan ang usa ka batan-ong estudyante adunay pisikal nga mga limitasyon ug kulang sa kalig-on sa usa ka sundalo. Nasayod siya nga tabangan ni Komodo si Karin, bisan tuod kay eksperto siya sa martial arts, ang iyang pisikal nga kahimsog daling maparehas sa lalaki.
  
  Isip usa ka grupo, ilang gipadagan ang kinulit nga agianan ilawom sa makamatay nga rolling ball, naningkamot nga pahimuslan ang hinay nga pagsugod niini tungod kay basin makasugat sila og titip nga bakilid sa unahan nga makapugos kanila sa pag-atubang niini pag-usab.
  
  Namatikdan ni Drake ang nabali nga buolbuol ug misinggit og pasidaan. Siya miambak sa yawan-ong lungag, nga hapit magguyod kang Ben uban kaniya. Unya nahagsa siya sa bakilid.
  
  Mapintas kadto. Iyang gikubkob, ang ulo ubos, ang mga tiil nagbuak-buak, ang tuo nga bukton giputos sa hawak ni Ben, nagpataas sa matag lakang. Sa kadugayan naigo niya ang bola sa usa ka gilay-on, apan kinahanglan nga hatagan og higayon ang tanan sa iyang luyo.
  
  Wala siya mohunong, mipadayon lang siya aron mahatagan og luna ang uban ug nagpabuto pa og pipila ka mga flare sa unahan.
  
  Nag-alsa sila sa usa ka lig-on nga paril nga bato!
  
  Usa ka dako nga bato ang giligid paingon kanila uban sa usa ka daguhob. Ang tibuok team nakahimo niini, apan karon nakaplagan ang ilang kaugalingon sa usa ka dead end. Sa literal.
  
  Nakita sa mga mata ni Drake ang mas lawom nga kangitngit taliwala sa masanag nga pagkidlap sa "Adunay lungag. Lungag sa yuta."
  
  Sa kalit, uban sa ilang mga bitiis nga nagsapot ug ang ilang mga nerbiyos nga nawad-an sa paglaum, sila nagdali ngadto sa lungag. Kini gamay, gidak-on sa tawo, ug hingpit nga itom sa sulod.
  
  "Usa ka paglukso sa pagtuo," miingon si Karin. "Sama sa pagtuo sa Diyos."
  
  Misamot kakusog ang kusog nga dahunog sa bolang bato. Sulod sa usa ka minuto sa pagdugmok kanila.
  
  "Glow stick," ni Komodo sa tensiyonado nga tingog.
  
  "Walay oras". Gibali ni Drake ang glow stick ug miambak sa lungag sa usa ka tulin nga paglihok. Ang pagkahulog daw walay katapusan. Mikidlap ang kangitngit, nga morag nag-abot sa mga tudlo nga nagkurog. Sulod sa mga segundos naabot niya ang ubos, gitugotan ang iyang mga bitiis sa paghatag ug agianan ug gibunal ang iyang ulo sa gahi nga bato. Ang mga bituon nanglangoy atubangan sa iyang mga mata. Midagayday ang dugo sa iyang agtang. Mahunahunaon niadtong mosunod kaniya, iyang gibilin ang glow stick sa dapit ug mikamang sa gawas.
  
  Adunay laing tawo nga nahagsa. Unya naa sa iyang tupad si Ben. "Matt. Matt! Okay ra ka?"
  
  "Ah oo, maayo ko." Milingkod siya, nagkupot sa iyang mga templo. "May aspirin ka ba?"
  
  "Madunot nila ang imong sulod."
  
  "Polynesian Mai Tai? Hawaiian lava flow?"
  
  "Dios, ayaw paghisgot sa L-pulong dinhi, buddy."
  
  "Unsa man ang laing binuang nga joke?"
  
  "Ayaw gayud mahurot kanila. Kalma ka."
  
  Gisusi ni Ben ang iyang samad. Niining higayona, luwas na nga nakadunggo ang nahabilin sa team ug nagpunsisok na. Giwara-wara ni Drake ang batan-on ug mibangon. Morag naa sa pagtrabaho ang tanan. Si Komodo nagpabuto og usa ka pares nga mga flare nga miigo sa atop ug nag-ulbo sa titip nga bakilid.
  
  Ug sila nahulog balik-balik hangtud nga sila migawas agi sa arko sa ubos.
  
  "Tara na nga," sabi ni Drake. "Sa akong hunahuna kini ang katapusan nga lebel."
  
  
  KAPITULO Kwarenta
  
  
  Ang Drake ug Delta Team migawas gikan sa tunel, kusog nga nagpabuto. Walay kapilian. Kung ilang hunongon ang Kovalenko, ang katulin hinungdanon. Mitan-aw dayon si Drake sa tuo, nahinumdom sa layout sa langob, ug nakita nga ang mga tawo sa Blood King miambak ngadto sa unang S-shaped ledge ug nagtapok sa pinakalayo nga punto niini. Ang sinugdanan sa ikaduhang S-shaped nga sidsid nagsugod sa pipila ka mga lakang sa ilang atubangan, apan sa pikas nga bahin sa higanteng langob, usa ka nagnganga nga bung-aw sa wala mahibal-i nga giladmon ang nagbulag kanila. Karon nga mas duol na siya, ug samtang ang mga tawo sa Blood King daw nagpagawas sa daghang mga amber flash, sa katapusan nakahimo siya sa pagtan-aw og maayo sa kinatumyan sa langob.
  
  Usa ka dako nga patag sa bato nga mituybo gikan sa likod nga bungbong sa samang lebel sa duha ka S-shaped nga mga ledge. Gikulit diha sa likod nga bungbong ang usa ka titip nga hagdanan nga daw duol kaayo sa bertikal nga bisan ang usa ka maverick makalipong.
  
  Usa ka dako nga itom nga numero ang nagsandig sa ibabaw sa hagdanan. Si Drake adunay usa ka segundo, usa ka pagtan-aw, apan ... kini ba usa ka dako nga lingkuranan nga hinimo sa bato? Tingali usa ka dili katuohan, dili kasagaran nga trono?
  
  Ang hangin napuno sa mga bala. Natumba si Drake sa usa ka tuhod, gilabay ang tawo sa daplin ug nadungog ang iyang makalilisang nga singgit samtang nahulog siya sa bung-aw. Midagan sila paingon sa bugtong tabon nga ilang nakita, usa ka guba nga pundok sa mga dagkong bato nga lagmit nangahulog gikan sa balkonahe sa itaas. Samtang nagtan-aw sila, usa sa mga tawo ni Kovalenko ang nagpabuto og kusog nga pagsulti nga hinagiban, nga naglansad sa daw usa ka dako nga puthaw nga dart agi sa guba. Gibunalan niya ang halayong bungbong sa kusog nga liki ug nasangit sa bato.
  
  Samtang naglupad ang dart, usa ka baga nga pisi ang natangtang sa luyo niini.
  
  Dayon ang pikas tumoy sa linya gisal-ot sa samang hinagiban ug gilusad ngadto sa pinakaduol nga bungbong, nga mipilit ug pipila ka mga tiil ibabaw sa una. Ang pisi daling gibira pag-ayo.
  
  Naghimo sila og linya sa koreyo.
  
  Naghunahuna dayon si Drake. "Kung atong pugngan siya, kinahanglan naton kana nga timaan," ingon niya. "Dugay kaayo ang paghimo sa among kaugalingon. Busa ayaw kini pagpusil. Apan kinahanglan usab naton nga pugngan sila kung motabok sila sa utlanan. "
  
  "Hunahunaa pa nga sama sa Dugo nga Hari," ni Karin nga nauwaw. "Hunahunaa nga iyang giputol ang linya nga ang katapusang pipila sa iyang mga tawo anaa pa niini."
  
  "Dili mi mohunong," ni Drake. "Dili gayud".
  
  Siya miambak gikan sa luyo sa tabon ug mibuto. Ang mga sundalo sa Delta Force nagdagan sa iyang wala ug tuo, nagpusil nga mabinantayon apan tukma.
  
  Ang una sa mga tawo ni Kovalenko midali sa pagtabok sa bung-aw, nga mipaspas sa iyang paglakaw, ug mitugpa sa pikas nga bahin. Siya dali nga milingi ug nagsugod sa pagpahimutang sa usa ka bungbong sa pagtabon sa kalayo sa full automatic.
  
  Ang sundalo sa Delta gilabay sa kilid, gikuniskunis. Ang iyang lawas nahugno atubangan ni Drake, apan ang Ingles nga tawo milukso nga wala makaputol. Samtang nagkaduol siya sa unang pormag-S nga bungbong, usa ka halapad nga bung-aw sa kahaw-ang ang miabli sa iyang atubangan. Kinahanglang ambak sila kaniya!
  
  Nagpadayon sa pagpamusil, miambak siya sa gintang. Ang ikaduha sa mga tawo ni Kovalenko milupad subay sa linya. Ang mga dagkong bato nangalabay sa duol nga bungbong sa langob samtang ang mga bala miigo sa makagun-ob nga kusog.
  
  Ang team ni Drake midagan ug miambak sunod kaniya.
  
  Ang ikatulo nga numero milukso ngadto sa hugot nga giinat nga linya. Kovalenko. Gisinggitan siya sa utok ni Drake nga mokuha sa shot. Pagkuha ug higayon! Kuhaa kini nga bastos karon dayon.
  
  Apan ang sobra nga mahimong sayup. Mahimo niyang maputol ang linya ug mahimo"g luwas pa si Kovalenko. Masakitan ra niya ang bastos. Ug - labaw sa tanan - kinahanglan nila nga buhi ang asshole sa Russia aron mapahunong ang dugoon nga panimalos.
  
  Si Kovalenko luwas nga mitugpa. Tulo pa sa iyang mga tawo ang nakahimo sa pagtabok kanila. Gihulog ni Drake ang tulo pa samtang naghiusa ang duha ka pwersa. Tulo ka shot sa duol nga range. Tulo ka pagpatay.
  
  Unya milupad ang riple sa iyang ulo. Miduko siya, gilabay ang iyang tig-atake sa iyang abaga ug gitukmod siya gikan sa bung-aw ngadto sa kangitngit. Milingi siya ug nagpabuto gikan sa bat-ang. Laing lalaki ang nahulog. Si Komodo diha sa iyang kiliran. Gikuha ang usa ka kutsilyo. Misiga ang dugo sa bungbong sa langob. Ang mga tawo ni Kovalenko hinay-hinay nga misibog, gimaneho sa usa ka pangpang sa luyo nila.
  
  Ang nahibiling upat ka sundalo sa Delta miluhod sa daplin sa pangpang, nga mainampingong nagpabuto sa bisan kinsa sa mga tawo ni Kovalenko nga nagpabilin duol sa linya. Bisan pa, pipila ra ka oras ang usa kanila nakahunahuna nga moatras ug magsugod sa pagkuha sa mga pot shot.
  
  Ang katulin mao ra ang ilang naa.
  
  Duha pa ka mga tawo sa Blood King ang misaka sa zipline ug karon nagduso. Nakita ni Drake ang lain nga nagsugod sa pagsaka sa mga bungbong ug gipabuto, nga gihapak siya sama sa usa ka gibunal nga langaw. Ang lalaki nagdali ngadto kaniya, miyukbo, misinggit, sa walay duhaduha nakakita nga siya giputol. Miatras si Drake sa bungbong. Gibira ni Komodo ang tawo gikan sa bung-aw.
  
  "Taas!"
  
  Gigugol ni Drake ang bililhong mga segundo nga nagtan-aw sa palibot. Unsa ang impyerno nga ilang gigamit sa pagkupot nianang maldito nga linya?Unya iyang nakita. Ang matag lalaki kinahanglan nga gihatagan ug gamay nga espesyal nga bloke, sama sa gigamit sa mga propesyonal. Adunay pipila nga naghigda sa palibot. Ang Dugo nga Hari mianhi nga andam alang sa tanan nga mga panghitabo.
  
  Pati nga si Drake. Nagdala sila og propesyonal nga speleological nga kagamitan sa ilang mga backpack. Dali nga gibira ni Drake ang block ug gitaod ang seat belt sa iyang likod.
  
  "Ben!"
  
  Sa tago nga miduol ang ulitawo, milingi si Drake kang Komodo. "Ihatod nimo si Karin?"
  
  "Sigurado nga". Bastos, gahi ang nawong ug mga samad sa gubat, wala gihapon matago sa dako nga tawo ang kamatuoran nga nasakitan na siya.
  
  Sa tanang lugar...
  
  Sa pagsalig sa mga tawo sa Delta nga pugngan ang mga goons ni Kovalenko, gidugangan ni Drake ang presyur pinaagi sa dali nga pagtaod sa iyang pulley sa hugot nga gibuklad nga kable. Gisul-ob ni Ben ang iyang seatbelt ug gitunol ni Drake kaniya ang riple.
  
  "Pag-shoot sama sa atong kinabuhi nagdepende niini, Blakey!"
  
  Nagsiyagit, sila miduso ug naglumba subay sa zipline. Gikan niini nga gitas-on ug niini nga katulin ang gilay-on ingon og mas dako, ug ang halayo nga bung-aw ingon og mius-os. Si Ben nagpabuto, ang iyang mga buto naglupad nga taas ug lapad, ug ang mga tipak sa bato miulan sa mga tawo sa Blood King sa ubos.
  
  Apan wala kini igsapayan. Ang kasaba, ang pressure ug ang hulga ang gikinahanglan. Sa pagpakusog, gialsa ni Drake ang iyang mga bitiis samtang ang hangin nagdali nga milabay, nagpadayag sa usa ka dako nga kahiladman sa ilawom. Ang kalisang ug kahinam nakapapitik sa iyang kasingkasing. Ang tingog sa usa ka metal pulley nga gibira sa usa ka wire mesh kusog nga misirit sa iyang mga dalunggan.
  
  Ubay-ubay nga mga bala ang mipasirit sa milabay, nga miputol sa hangin sa palibot sa nagdali nga magtiayon. Nakadungog si Drake og balik nga buto gikan sa Delta Team. Ang usa sa mga tawo ni Kovalenko kusog nga nahugno. Nagngulob si Ben ug gibutang ang iyang tudlo sa gatilyo.
  
  Sa nagkaduol sila, mas peligro kini. Usa kadto ka panalangin gikan sa Diyos nga ang mga tawo ni Kovalenko walay tabon, ug ang kanunay nga pagbulusok sa mga bala nga gikan sa Delta Team dili na maagwanta. Bisan sa maong kakusog, nabatyagan ni Drake ang katugnaw nga midagayday sa iyang mga tiil. Ang mga siglo sa kangitngit mikutaw sa ilalom niya, nagbukal, nagkurog, ug tingali nag-abot gamit ang talagsaong mga tudlo aron sa pagsulay sa pagbitad kaniya ngadto sa usa ka walay kataposang gakos.
  
  Ang lagwerta nagdali paingon kaniya. Sa kataposang minuto, ang Blood King mimando sa iyang mga tawo sa pag-atras, ug gibuhian ni Drake ang block. Mitugpa siya sa iyang mga tiil, apan ang iyang momentum dili igo aron mapadayon ang balanse tali sa pagduso sa unahan ug sa gibug-aton nga gipaatras.
  
  Sa ato pa, ang kabug-at ni Blakey maoy nakapatumba kanila. Ngadto sa bung-aw.
  
  Si Drake gituyo nga nahulog sa kilid, nga gibutang ang iyang tibuok lawas sa clumsy maniobra. Si Ben desperado nga migunit sa gahi nga bato, apan maisogon gihapon nga migunit sa iyang riple. Nadungog ni Drake ang kalit nga tingog sa usa ka zipline nga naghugot ug nakaamgo nga si Komodo ug Karin naa na niini, nga miduol kaniya sa kusog nga kusog.
  
  Ang mga tawo sa Blood King mipaingon sa daplin ngadto sa likod sa hawanan, nga hapit makahimo sa katapusang paglukso ngadto sa lapad nga bato nga patag diin nagsugod ang misteryosong hagdanan. Ang maayong balita kay mga usa na lang ka dosena ang nahibilin.
  
  Mikamang si Drake sa ibabaw sa bungbong sa wala pa gihukasan si Ben, dayon gitugotan ang iyang kaugalingon sa pipila ka segundo nga pagginhawa sa wala pa molingkod. Sa usa ka pagpamilok sa mata, si Komodo ug Karin milupad sa atubangan sa iyang mga mata, ang magtiayon nindot nga mitugpa ug walay gamay nga pahiyom.
  
  "Ang lalaki nakakuha og gamay nga gibug-aton." Gitudlo ni Drake si Ben. "Daghang bug-os nga pamahaw. Dili igo nga sayaw. "
  
  "Dili sayaw ang banda." Mibawos dayon si Ben samtang gisusi ni Drake ang sunod nilang lakang. Maghulat ba ko sa nahabilin sa team o maggukod?
  
  "Miingon si Hayden nga kon mosayaw ka murag Pixie Lott ka."
  
  "Bullshit".
  
  Gibantayan usab ni Komodo ang mga tawo ni Kovalenko. Ang pisi mihugot pag-usab ug silang tanan mipilit sa ilang kaugalingon sa bungbong. Duha pa ka sundalo sa Delta ang sunodsunod nga miabot, ang ilang mga botas kusog nga nagkiskis sa balas samtang sila mihinay sa dali nga paghunong.
  
  "Padayon sa paglihok." Nagdesisyon si Drake. "Mas maayo nga dili sila hatagan ug panahon sa paghunahuna."
  
  Nagdali sila pag-agi sa kilid, nga nagkupot sa ilang mga hinagiban nga andam na. Ang pag-abante sa Blood King sa makadiyot natago sa panan-aw sa usa ka kurba sa batoon nga bungbong, apan samtang si Drake ug ang iyang mga tripulante naghaw-as sa kurba, ilang nakita si Kovalenko ug ang uban niyang mga tawo nga anaa na sa batoon nga patag.
  
  Nawad-an siyag duha pa ka tawo sa usa ka dapit.
  
  Ug karon, ingon og gimandoan sila sa paghimog grabeng mga lakang. Daghang mga tawo ang mikuha sa mga portable RPG grenade launcher.
  
  "Damn, sila puno sa muzzle!" Misinggit si Drake, unya mihunong ug milingi, ang iyang kasingkasing kalit nga nahulog sa yuta. "Ah dili-"
  
  Ang unang pop ug whistle sa usa ka granada nga gikarga gikan sa muzzle nadungog. Ang katapusan nga duha ka mga sundalo sa Delta kusog nga nagdagan subay sa zipline, nga nagpunting sa lingkoranan sa dihang naigo kini sa usa ka misil. Nahagsa kini sa bungbong sa ibabaw sa zip-line nga mga angkla ug giguba kini sa pagbuto sa bato, abog ug shale.
  
  Ang linya mihinay. Ang mga sundalo milupad ngadto sa itom nga kalimot nga wala gani makatingog. Sa bisan unsang paagi, kini mas grabe pa.
  
  Gipanghimaraut ni Komodo, ang kasuko nagkurog sa iyang mga dagway. Maayo kini nga mga tawo nga iyang gibansay ug nakig-away sa daghang tuig. Karon adunay tulo na lang ka kusgan sa Delta team, dugang ni Drake, Ben ug Karin.
  
  Misinggit si Drake ug gigukod sila paubos, nasuko sa pagkahibalo nga ang mga bag-ong RPG hapit na ilunsad. Ang mga naluwas naglumba sa daplin, gigiyahan sa mga glow stick ug daghang amber flash. Ang matag lakang nagpaduol kanila sa usa ka batoon nga patag, usa ka katingad-an nga hagdanan ug ang misteryoso apan dili katuohan nga talan-awon sa usa ka higante nga trono nga nagtuybo gikan sa usa ka bungbong nga bato.
  
  Ang ikaduhang RPG shot gipabuto. Kini nga usa mibuto sa usa ka bakilid sa luyo sa mga magdadagan, nga nakadaot apan wala makaguba sa agianan. Bisan sa iyang pagdagan, nga nagduso sa iyang sobra nga trabaho nga mga kaunuran ngadto sa limitasyon, nadungog ni Drake si Kovalenko nga nagsinggit sa iyang mga tawo nga mag-amping-ang bungbong tingali mao lamang ang ilang agianan gikan didto.
  
  Karon si Drake miadto sa tiilan sa bungbong ug nakakita og bung-aw nga kinahanglan niyang ambak aron makaabot sa batoon nga patag ug atubangon ang mga tawo sa Blood King.
  
  Dako kaayo kadto.
  
  Dako kaayo, sa pagkatinuod, nga hapit na siya magsuray-suray. Hapit na mahunong. Dili para sa akong kaugalingon, kondili para kang Ben ug Karin. Sa unang pagtan-aw, wala siya maghunahuna nga sila makahimo sa paglukso. Apan gipatig-a niya ang iyang kasingkasing. Kinahanglan nila. Ug walay mahimo nga paghinay, walay pagbalik. Sila ra ang mga tawo nga makahimo sa pagpahunong sa Dugo nga Hari ug pagtapos sa iyang buang nga plano. Ang bugtong mga tawo nga makahimo sa paglaglag sa lider sa internasyonal nga terorismo ug pagsiguro nga dili na siya adunay higayon nga makadaot ni bisan kinsa.
  
  Apan katunga pa ang iyang gilingi samtang nagdagan. "Ayaw paghunong," misinggit siya kang Ben. "Tuohi. Mahimo nimo kini".
  
  Miyango si Ben, gikuha sa adrenaline ang iyang mga bitiis ug kaunoran ug gipuno kini sa determinasyon, kadako ug gahum. Una nga naigo ni Drake ang gintang, naglukso-lukso nga gituy-od ang iyang mga bukton ug nagbomba pa ang mga bitiis, nga nag-arking sa gintang sama sa usa ka atleta sa Olympic.
  
  Sunod nga miabot si Ben, gituy-od ang bukton, gilabay ang ulo sa tanang direksyon, gikulbaan ang iyang pagbati sa balanse. Apan mitugpa siya sa pikas bahin nga pipila ka pulgada ang nahibilin.
  
  "Oo!" Nakatuaw siya ug ningisi si Drake kaniya. "Walay mahimo si Jessica Ennis kanimo, higala."
  
  Mitugpa dayon si Komodo, nga hapit moliko ang iyang lawas sa gawas nga milingi dayon ug mitan-aw kang Karin. Nindot ang iyang ambak. Ang mga bitiis gipataas nga taas, likod nga arko, mass forward nga paglihok.
  
  Ug usa ka hingpit nga landing. Ang uban nga Delta Team misunod.
  
  Milingi si Drake aron makita ang labing makapakurat nga talan-awon nga iyang nakita sukad.
  
  Ang Dugo nga Hari ug ang iyang mga tawo, nagsiyagit ug nagminatay, kadaghanan natabunan sa dugo ug nagnganga nga mga samad, ang tanan midali paingon kanila ug giwarawara ang ilang mga hinagiban sama sa mga demonyo gikan sa impyerno.
  
  Panahon na alang sa katapusang gubat.
  
  
  KAPITULO Kwarentay uno
  
  
  Si Matt Drake naluwas ug nakig-atubang sa Bloody King.
  
  Ang iyang mga tawo una nga miabot, ang mga siyagit milanog samtang ang mga riple mibagting ug ang mga kutsilyo nangaputol ug mikidlap sama sa mga espada, nga nagpabanaag sa amber nga kahayag ug nagdilaab sa ilang kalayo sa daghang direksyon. Daghang mga buto ang gipabuto, apan niining gilay-on ug niining maelstrom sa testosterone ug kahadlok, walay usa nga husto nga gipunting. Ug bisan pa adunay kusog nga singgit gikan sa luyo ni Drake, usa pa nga nahulog nga sundalo sa Delta.
  
  Nanakit ang kaunoran ni Drake nga morag nakig-away siya sa usa ka tres-daang kilo nga gorilya. Dugo ug hugaw ang mitabon sa iyang nawong. Siyam ka tawo ang misulong kaniya, sila, apan iyang gipildi silang tanan, tungod kay ang Dugo nga Hari mibarog sa ilang luyo, ug walay makapugong kaniya sa pagpahayag sa iyang pagpanimalos.
  
  Ang tigulang nga sundalo mibalik, ang sibilyan nga nawong nawala na karon, ug siya mibalik didto, sa pinakataas nga ranggo, uban ang labing daotan nga mga sundalo nga buhi.
  
  Gipusil niya ang tulo ka mga tawo nga point-blank, diha mismo sa kasingkasing. Nisulod siya sa ikaupat, gibali ang pusil, hingpit nga nabuak ang ilong sa lalaki ug dungan sa pagkabali sa bahin sa iyang aping. Tulo ka segundos ang milabay. Nabatyagan niya nga ang mga tripulante sa Delta mipalayo kaniya nga hapit sa kahadlok, naghatag kaniya og luna sa pagtrabaho. Gibiyaan niya sila aron makig-away sa tulo ka mga mersenaryo samtang siya mibalhin ngadto sa usa ka tawo ug si Kovalenko mismo.
  
  Gi-headbutt ni Komodo ang lalaki ug gidunggab ang usa hangtod namatay sa usa ka lihok. Naa sa iyang tupad si Karin ug wala moatras. Dili sa usa ka segundo. Iyang gigamit ang palad sa iyang nawong sa pagduso balik sa gidunggab nga lalaki ug gisundan kini sa kombinasyon sa mga suntok. Samtang ang mersenaryo nag-agulo ug misulay sa pag-andam sa iyang kaugalingon, siya nangilabot ug migamit ug taekwondo nga teknik sa paglabay kaniya sa iyang abaga.
  
  Ngadto sa halapad nga ngilit.
  
  Ang tawo nadula, nagsinggit, nadala sa bung-aw. Gitutokan ni Karin si Komodo, kalit nga nakaamgo sa iyang gibuhat. Ang lider sa usa ka dako nga team dali nga naghunahuna ug naghatag kaniya og usa ka timaan sa pagpasalamat, diha-diha dayon nagpasalamat sa iyang mga aksyon ug naghatag kanila og kalabutan.
  
  Miginhawag lawom si Karin.
  
  Giatubang ni Drake ang Blood King.
  
  Sa kataposan.
  
  Ang kataposang tawo naluwas sa hamubo nga pakigbisog ug karon nagbuy-od sa iyang tiilan nga nadugmok ang iyang tubo sa pagginhawa ug nabali ang duha ka pulso. Gihatagan ni Kovalenko ang tawo og usa ka talamayon nga tinan-awan.
  
  "Buang. Ug huyang."
  
  "Ang tanan nga huyang nga mga tawo nagtago sa luyo sa ilang bahandi ug ang dagway sa gahum nga gidala niini kanila."
  
  "Pagkaparehas?" Mibunot og pistola si Kovalenko ug gipusil ang nagkurog nga tawo sa nawong. "Dili ba kini kusog? Naghunahuna ka ba nga parehas kini? Gipatay nako ang usa ka tawo nga adunay bugnaw nga dugo matag adlaw tungod kay mahimo nako. Ingon ba kana ang gahum?
  
  "Sa samang paagi nga imong gimando nga patyon si Kennedy Moore? Komosta ang mga pamilya sa akong mga higala? Ang ubang bahin sa kalibotan tingali nanganak kanimo, Kovalenko, apan dili ang bahin nga husto."
  
  Dali silang milihok ug dungan. Duha ka armas, usa ka pistola ug usa ka riple, dungan nga pag-klik.
  
  Ang duha walay sulod. Doble nga pag-klik.
  
  "Dili!" Ang singgit ni Kovalenko puno sa bata nga kasuko. Gibalibaran siya.
  
  Gidunggab ni Drake ang iyang kutsilyo. Gipakita sa Dugo nga Hari ang iyang kaalam sa kadalanan pinaagi sa pag-ikyas sa kilid. Gilabay ni Drake ang riple kaniya. Gikuha ni Kovalenko ang pagbunal sa agtang nga wala magkurog, ug sa samang higayon mibunot siya og kutsilyo.
  
  "Kon ako mismo ang mopatay nimo, Drake..."
  
  "Oh oo, ikaw," miingon ang Ingles. "Wala na koy nakitang tawo sa palibot. Wala kay bisan usa ka shilling, higala."
  
  Nasuko si Kovalenko. Nakita ni Drake nga hinay ang paglihok niini. Mahimo nga naghunahuna si Kovalenko nga nagdako siya nga lisud, tingali naghunahuna pa nga nagbansay siya pag-ayo, apan ang iyang pagbansay wala"y bisan unsa kung itandi sa mapintas nga mga gipangayo ug mga pagsulay nga gipailalom sa British SAS.
  
  Si Drake misulod gikan sa kilid nga adunay usa ka paspas nga pagbunal sa tuhod nga temporaryo nga naparalisar ni Kovalenko ug nabali ang daghang mga gusok. Dihadiha gipugngan ang panghupaw nga migawas sa baba sa Ruso. Miatras siya.
  
  Si Drake nagpakaaron-ingnon nga usa ka tulin nga pag-atake, naghulat sa reaksyon sa Blood King, ug diha-diha gikuptan ang tuong kamot sa tawo gamit ang iyang kaugalingon. Usa ka dali nga pagliko ug nabali ang pulso ni Kovalenko. Ug pag-usab ang Ruso nagsirit lang.
  
  Gibantayan sila ni Komodo, Karin, Ben ug sa nahibiling sundalo sa Delta.
  
  Ang Hari sa Dugo mitutok kanila. "Dili ko nimo mapatay. Kamong tanan. Dili ko nimo mapatay. Diyos ko!"
  
  Nagngulob si Komodo. "Dili ka namo mapatay, buang. Kinahanglan ka nga mosinggit og impyerno. Apan sigurado ako nga nagpaabut ako sa pagtabang kanimo sa pagpili kung asa nga lungag sa impyerno imong igugol sa nahabilin sa imong kinabuhi.
  
  "Prison." Nagluwa ang dugoon nga hari. "Walay bilanggoan nga makakupot kanako. Panag-iyahon ko kini sulod sa usa ka semana."
  
  Nagpahiyom ang baba ni Komodo. "Daghang mga prisohan," hilom niyang giingon. "Wala gani sila naglungtad."
  
  Si Kovalenko morag natingala sa makadiyot, apan ang pagkamapahitas-on mitabon pag-usab sa iyang nawong ug siya mibalik ngadto kang Drake. "Ug ikaw?" - nangutana siya. "Maayo pa tingali nga patay ka kon dili ko ikaw kinahanglang gukdon sa tunga-tunga sa kalibotan."
  
  "Patay?" - Mipalanog si Drake. "Adunay lain-laing mga matang sa mga patay. Kinahanglang mahibalo ka niini."
  
  Gisipa siya ni Drake sa iyang bugnaw, patay nga kasingkasing. Nakugang si Kovalenko. Miagas ang dugo gikan sa iyang baba. Uban sa usa ka makalolooy nga hilak, siya mihapa sa iyang mga tuhod. Usa ka makauulaw nga katapusan alang sa Dugo nga Hari.
  
  Gikataw-an siya ni Drake. "Nahuman na siya. Ihigot ang iyang mga kamot ug manglakaw na ta."
  
  Misulti si Ben. "Akong girekord ang iyang mga sumbanan sa pagsulti." Siya miingon sa hilom, nga gikuha ang iyang telepono. "Makagamit mig espesyal nga software para ma-reproduce ang iyang tingog. Matt, dili gyud namo siya kinahanglan nga buhi.
  
  Ang higayon sama ka tensiyonado sa katapusang segundo sa wala pa ang pagbuto. Nausab ang ekspresyon ni Drake gikan sa pagluwat ngadto sa puro nga pagdumot. Si Komodo nagpanuko sa pagpangilabot, dili tungod sa kahadlok, kondili tungod sa kakugi nga pagtahod-ang bugtong pagtahod nga maila sa usa ka sundalo. Misiga ang mga mata ni Karin sa kalisang.
  
  Giisa ni Drake ang iyang riple ug gipikpik ang gahi nga puthaw sa agtang ni Kovalenko.
  
  "Sigurado ka?"
  
  "Positibo nga. Nakita nako nga namatay siya. didto ko. Nagmando siya alang sa pag-atake sa mga terorista sa Hawaii. Gitan-aw ni Ben ang kwarto. "Bisan ang Impiyerno moluwa kaniya."
  
  "Dinhi ka angay." Bugnaw ug itom ang pahiyom ni Drake, sama sa kalag sa Dugo nga Hari. "Labaw sa mga ganghaan sa impyerno. Dinhi ka kinahanglan magpabilin, ug dinhi ka kinahanglan mamatay. "
  
  Ang apapangig ni Kovalenko mikupot pag-ayo; luyo niini nahimutang ang kwarenta ka tuig nga kamatayon, kawad-on ug dugoon nga pagkunhod. "Dili ka gayod mahadlok kanako."
  
  Gitun-an ni Drake ang nahulog nga tawo. Husto siya. Ang kamatayon dili makadaot kaniya. Walay bisan unsa dinhi sa yuta nga makapahadlok niining tawhana.
  
  Apan adunay usa ka butang nga makabungkag kaniya.
  
  "Busa gihigot ka namo dinhi." Gipaubos niya ang iyang riple, nga nakapahupay kaayo ni Komodo. "Ug nagpadayon kami sa pag-angkon sa bahandi. Kini usa ka pagpangita alang sa imong kinabuhi ug dili nimo mahibal-an kung unsa kini. Apan markahi ang akong mga pulong, Kovalenko, buhaton ko kini. "
  
  "Dili!" Diha-diha dayon ang singgit sa Ruso. "Unsa may imong mga reklamo? Dili! Dili gayud. Akoa na. Kanunay kini nga akoa."
  
  Uban sa usa ka desperado nga dahunog, ang Blood King mihimo sa usa ka katapusan nga desperado nga pagduso. Ang iyang nawong natuis sa kasakit. Miagas ang dugo sa iyang nawong ug kamot. Mitindog siya ug gibutang ang matag onsa sa kabubut-on ug kinabuhi nga puno sa pagdumot ug pagpatay sa iyang ambak.
  
  Misidlak ang mga mata ni Drake, ang iyang nawong nahimong gahi sama sa granite. Gitugotan niya ang Blood King nga maigo siya, mibarog nga lig-on samtang ang buang nga Ruso migasto sa matag kataposang onsa sa kusog sa usa ka dosena nga mga pagbunal, kusog sa sinugdan apan daling naluya.
  
  Unya mikatawa si Drake, usa ka tingog nga lapas sa kangitngit, usa ka tingog nga walay gugma ug nawala, natanggong sa tunga-tunga sa purgatoryo ug impyerno. Sa dihang nahurot na ang kataposang kusog sa Blood King, gitukmod siya ni Drake sa iyang palad ug mibarog sa iyang dughan.
  
  "Kawang lang, Kovalenko. Mawala ka".
  
  Gidali ni Komodo ang Ruso ug gigapos siya sa wala pa mausab ang hunahuna ni Drake. Gitabangan siya ni Karin nga makabalda pinaagi sa pagtudlo sa halos patindog nga hagdanan ug sa makabungog nga talan-awon sa usa ka itom nga trono nga migawas. Mas makabungog pa gikan dinhi. Ang linalang dako ug hingpit nga pagkakulit, nagbitay usa ka gatos ka tiil ibabaw sa ilang mga ulo.
  
  "Pagkahuman nimo".
  
  Gisusi ni Drake ang sunod nga babag. Ang hagdanan misaka sa gamay nga anggulo mga usa ka gatos ka tiil. Ang ilalom nga bahin sa trono maoy usa ka lawom nga itom, bisan pa sa daghang amber nga mga highlight nga nagkatag sa palibot niini.
  
  "Kinahanglan nga una ako," ingon ni Komodo. "Naa koy kasinatian sa pagsaka. Kinahanglan namon nga mosaka sa pipila ka mga lakang sa usa ka higayon, magsulud sa mga carabiner samtang kami moadto, ug dayon ipaabut ang linya sa kaluwasan sa among team.
  
  Gipauna siya ni Drake. Kusog gihapon ang kapungot sa iyang hunahuna, nga hapit na mabug-atan. Maayo pa ang iyang tudlo sa gatilyo sa M16. Apan ang pagpatay kang Kovalenko karon nagpasabot sa pagkahilo sa iyang kalag sa kahangturan, pagsilsil sa kangitngit nga dili gayud mawala.
  
  Sama sa giingon ni Ben Blake, kini makapabalik kaniya sa ngitngit nga bahin.
  
  Nagsugod siya sa pagsaka sa bungbong pagkahuman sa Komodo, nanginahanglan usa ka pagkabalda samtang ang wala"y katapusan nga panginahanglan alang sa pagpanimalos mitubo ug misulay sa pagpugong kaniya. Ang kalit nga pagbangon mipunting dayon sa iyang hunahuna. Ang mga hilak ug pag-agulo sa Duguong Hari nahanaw samtang ang trono nagkaduol ug ang hagdanan nahimong mas lisud.
  
  Mitungas sila, nag-una si Komodo, gisiguro pag-ayo ang matag carabiner sa wala pa susihon ang gibug-aton niini ug dayon gihigot ang usa ka pisi nga pangluwas ug ihulog kini sa iyang grupo sa ubos. Sa taas nga ilang gisaka, misamot kangitngit. Ang matag lakang sa hagdanan gikulit sa buhing bato. Si Drake misugod sa pagbati og kahingangha samtang siya mibangon. Pipila ka talagsaong bahandi nagpaabot kanila; nabati niya kini sa iyang tinai.
  
  Apan ang trono?
  
  Gibati ang hingpit nga kahaw-ang sa iyang luyo, mihunong siya, gitigum ang iyang kaisug ug mitan-aw sa ubos. Nanglimbasog si Ben, midako ang iyang mga mata ug nahadlok. Gibati ni Drake ang pagdagsang sa simpatiya ug gugma alang sa iyang batan-ong higala nga wala pa mabati sukad sa pagkamatay ni Kennedy. Nakita niya ang nahabilin nga sundalo sa Delta nga misulay sa pagtabang kang Karin ug mipahiyom sa dihang giwara-wara siya niini. Mitunol siyag tabang kang Ben.
  
  "Hunonga ang paghimo niini sa imong kaugalingon, Blakey. Sige na nga."
  
  Gitan-aw siya ni Ben ug morag mga pabuto ang mibuto sa iyang utok. Usa ka butang sa mga mata ni Drake o sa tono sa iyang tingog nakapahinam kaniya, ug usa ka panagway sa paglaum ang mipakita sa iyang nawong.
  
  "Salamat sa Diyos nga nibalik ka."
  
  Sa tabang ni Drake, mas paspas nga nikatkat si Ben. Ang makamatay nga kahaw-ang sa luyo nila nakalimtan, ug ang matag lakang nahimong usa ka lakang padulong sa pagkadiskobre, dili padulong sa peligro. Ang ilalom nga bahin sa trono nagkaduol ug nagkaduol hangtod nga naabot na kini.
  
  Si Komodo mainampingong milakaw sa hagdanan ug misaka sa trono mismo.
  
  Paglabay sa usa ka minuto, nadani ang ilang atensyon sa iyang madanihon nga American accent. "Oh Diyos ko, dili ka motuo niini."
  
  
  KAPITULO KWARTA DUHA
  
  
  Milukso si Drake sa gamay nga kal-ang ug diretsong mitugpa sa lapad nga bloke sa bato nga nahimong tiilan sa trono. Naghulat siya kang Ben, Karin, ug sa kataposang sundalo sa Delta nga moabot una pa motan-aw sa Komodo.
  
  "Unsa may imong naa didto?"
  
  Ang lider sa Delta Team misaka sa lingkoranan sa trono. Karon siya milakaw paingon sa daplin ug mitutok kanila
  
  "Bisan kinsa ang nagtukod niini nga trono naghatag ug dili kaayo sekreto nga agianan. Dinhi, luyo sa luyo sa trono, adunay pultahan sa likod. Ug nangaabli sila."
  
  "Ayaw pagduol niini," dali nga miingon si Drake, naghunahuna bahin sa mga sistema sa lit-ag nga ilang naagian. "Alang sa tanan nga nahibal-an namon, kini nag-flip sa usa ka switch nga nagpadala sa kini nga trono diretso sa ubos."
  
  Nakasala si Komodo. "Maayong tawag. Ang problema kay naa na ko. Ang maayong balita kay..." Mingisi siya. "Walay mga lit-ag."
  
  Gitunol ni Drake ang iyang kamot. "Tabangi ko."
  
  Tagsa-tagsa silang misaka sa lingkoranan sa obsidian nga trono. Milingi kadiyot si Drake ug nakadayeg sa talan-awon sa bung-aw.
  
  Diha sa atbang, tabok sa dakong bung-aw, nakita niya ang samang bato nga balkonahe nga ilang giokupar kaganina. Ang balkonahe diin si Kapitan Cook mibiya. Ang balkonahe diin ang Dugo nga Hari lagmit nawad-an sa kataposang mga tipik sa katin-awan nga iyang naangkon. Morag usa lang ka labay sa bato ang ilang gilay-on, apan usa kini ka malimbongon nga milya.
  
  Nagngisi si Drake. "Kining trono," hilom niyang gisulti. "Gitukod kini alang sa-"
  
  Ang singgit ni Ben maoy nakabalda kaniya. "Matt! Dugo nga impyerno. Dili ka motuo niini."
  
  Dili ang kakurat sa tingog sa iyang higala ang nakahatag ug kahadlok sa mga nerve endings ni Drake, kondili usa ka pagbati sa kahinam. Premonition.
  
  "Unsa man ni?"
  
  Milingi siya. Nakita niya ang nakita ni Ben.
  
  "Bastosa ko."
  
  Gitukmod sila ni Karin pagawas. "Unsa man ni?" Unya nakita usab niya kini. "Dili gayud".
  
  Ilang gitan-aw ang likod sa trono, ang taas nga poste nga masandigan, ug ang bahin nga nagporma sa pultahan sa likod.
  
  Gitabonan kini sa pamilyar na karon nga mga swirl - talagsaon karaan nga mga simbolo nga daw usa ka matang sa pagsulat - ug ang sama nga mga simbolo nga gisulat sa duha ka mga himan sa pagbiyahe sa panahon, ingon man usab sa dako nga arko sa ilawom sa Diamond. Head, nga si Cook. gitawag nga Ganghaan sa Impiyerno.
  
  Ang sama nga mga simbolo nga bag-o lang nadiskobrehan ni Thorsten Dahl sa lubnganan sa mga diyos, layo sa Iceland.
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata. "Unsaon pagkahitabo niini? Sukad nga una namong nadunggan ang siyam ka duguong tipak ni Odin, morag nagdamgo ko. O usa ka damgo."
  
  "Ako mopusta nga wala pa ta mahuman sa siyam ka bahin," miingon si Ben. "Kini kinahanglan nga manipulasyon. Sa pinakataas nga han-ay. Kini sama nga kami gipili o unsa pa. "
  
  "Mas sama sa tinunglo." Nag-ungol si Drake. "Ug hunong sa Star Wars crap."
  
  "Naghunahuna ko nga gamay ra ang Skywalker, labi pa si Chuck Bartowski," miingon si Ben nga adunay gamay nga pahiyom. "Tungod kay kami mga geeks ug tanan."
  
  Gitan-aw ni Komodo ang sekretong pultahan uban ang pagpaabot. "Ipadayon pa ba nato? Gihatag sa akong katawhan ang ilang kinabuhi aron matabangan kami nga makaabot niini. Ang mahimo namong balos mao ang pagpangita sa katapusan niining impyerno.
  
  "Komodo," ni Drake. "Kini ang katapusan. Kinahanglan naa."
  
  Giduso niya ang dakong lider sa grupo ug ngadto sa higanteng agianan. Ang luna mas dako na kay sa pultahan nga nagpadulong niini, ug kon mahimo, gibati ni Drake nga midako ang agianan, ang mga bungbong ug kisame nagpadayon ug dugang, hangtud-
  
  Usa ka bugnaw, mahait nga huyop sa hangin ang mihapdos sa iyang nawong.
  
  Mihunong siya ug gihulog ang glow stick. Sa hinay nga kahayag, nagpabuto siya og amber rocket. Milupad siya pataas, pataas, pataas, dayon paubos ug ubos, wala makakitag suporta. Dili makit-an ang usa ka kisame, usa ka hagdanan o bisan usa ka salog.
  
  Nagpabuto siya og ikaduhang flare, niining higayona sa tuo. Ug pag-usab ang amber infusion nawala nga walay pagsubay. Iyang gibali ang pipila ka glow stick ug gilabay kini sa unahan aron mahayagan ang ilang agianan.
  
  Ang hilit nga ngilit sa pangpang nahulog unom ka tiil sa ilang atubangan.
  
  Nalipong pag-ayo si Drake, apan gipugos niya ang iyang kaugalingon sa pagpadayon. Pipila pa ka lakang ug nakaplagan niya ang iyang kaugalingon nga nag-atubang sa kahaw-ang.
  
  "Wala koy nakita. Kabuang".
  
  "Dili kami makaabut niining tanan kung wala ang daotan nga kangitngit nga nagpugong kanamo." Gipahayag ni Karin ang mga hunahuna sa tanan. "Sulayi pag-usab, Drake."
  
  Gipadala niya ang ikatulo nga flash sa kahaw-ang. Adunay pipila ka hinay nga mga highlight sa kini nga shot samtang siya naglupad. Adunay usa ka butang sa pikas bahin sa bung-aw. Usa ka dako nga bilding.
  
  "Unsa kadto?" Nanghupaw si Ben sa kahingangha.
  
  Ang kidlat dali nga nahanaw, usa ka mubo nga kidlap sa kinabuhi nga nawala sa kahangturan sa kangitngit.
  
  "Paghulat didto," miingon ang katapusan nga nahabilin nga sundalo sa Delta, usa ka tawo nga adunay call sign nga Merlin. "Pila pa ka amber flash ang nahabilin nato?"
  
  Gisusi ni Drake ang iyang bakos ug backpack. Ingon usab ang gibuhat ni Komodo. Ang gidaghanon nga ilang nakuha mga katloan.
  
  "Nasayod ko sa imong gihunahuna," miingon si Komodo. "Fireworks, dili ba?"
  
  "Usa ka higayon," miingon si Merlin, ang eksperto sa hinagiban sa team, mapintas. "Hibal-i kung unsa ang among giatubang ug dayon ibalik kini sa usa ka lokasyon diin mahimo namon tawagan ang backup."
  
  Miyango si Drake. "Uyon". Gigahin niya ang usa ka dosena nga mga flare para sa pagbiyahe pabalik, ug dayon nangandam. Si Komodo ug Merlin miabot ug mibarog tupad kaniya sa daplin.
  
  "Andam na?"
  
  Usa-usa, sa paspas nga sunud-sunod, sila nagpabuto og misil human sa misil nga taas sa hangin. Ang kahayag nga amber misidlak pag-ayo sa kinatas-ang punto niini ug nagpagawas sa usa ka masilaw nga silaw nga nagwagtang sa kangitngit.
  
  Sa unang higayon sa kasaysayan, ang kahayag sa adlaw miabot sa walay kataposang kangitngit.
  
  Ang pagpakita sa pyrotechnic nagsugod nga adunay epekto. Samtang ang sunod-sunod nga flare nagpadayon sa paglupad ug pagbuto sa wala pa hinayhinay nga nanaog, ang dako nga istruktura sa pikas tumoy sa higanteng langob misidlak.
  
  Nakaginhawa si Ben. Mikatawa si Karin. "Brilliantly".
  
  Samtang nagtan-aw sila nga nahingangha, ang grabe nga kangitngit gisunog ug usa ka makapahinganghang istruktura nagsugod sa pagpakita. Una usa ka laray sa mga arko nga gikulit sa likod nga bungbong, dayon ang ikaduhang laray sa ubos niini. Unya kini nahimong dayag nga ang mga arko mao ang tinuod nga gagmay nga mga lawak - niches.
  
  Sa ilawom sa ikaduhang laray ilang nakita ang ikatulo, dayon ang ikaupat, ug dayon ang mga laray sa mga laray samtang ang nagbuta nga mga suga midagayday sa dakong paril. Ug sa matag niche ang dagkong naggilakgilak nga mga bahandi nagpakita sa lumalabay nga himaya sa naanod nga amber nga impyerno.
  
  Nakugang si Ben. "Kini... kini..."
  
  Ang Drake ug Delta Team nagpadayon sa pagpabuto og missile human missile. Daw ilang gipahinabo nga ang dako nga lawak mibuto sa kalayo. Usa ka dako nga kalayo miulbo ug nagdilaab atubangan sa ilang mga mata.
  
  Sa katapusan, gipabuto ni Drake ang iyang katapusang flare. Dayon migahin siya og kadiyot sa pagpasalamat sa talagsaong pagpadayag.
  
  Nagnganga si Ben. "Dako kaayo... kini-"
  
  "Laing lubnganan sa mga diyos." Gitapos ni Drake nga adunay labaw nga kabalaka sa iyang tingog kaysa katingala. "Sa labing menos tulo ka pilo nga labaw pa kay sa Iceland. Hesukristo, Ben, unsa may nahitabo?"
  
  
  ***
  
  
  Ang panaw sa pagbalik, bisag puno gihapon sa kapeligrohan, nagkinahanglan ug katunga sa panahon ug katunga sa paningkamot. Ang bugtong mayor nga babag mao ang usa ka dako nga gintang diin sila kinahanglan nga magbutang ug laing zip line aron makabalik, bisan kung ang Lust room kanunay nga problema alang sa mga lalaki, ingon nga gipunting ni Karin nga adunay usa ka kilid nga pagtan-aw sa Komodo.
  
  Pagbalik agi sa Cook's Hell Gate arch, ilang gitumban ang lava tube balik sa ibabaw.
  
  Gibuak ni Drake ang taas nga kahilom. "Wow, mao ni ang pinakanindot nga baho sa kalibutan karon. Sa katapusan adunay lab-as nga hangin. "
  
  Ang tingog ni Mano Kinimaki gikan sa kangitngit sa palibot. "Kuhaa kanang Hawaiian nga gininhawa sa presko nga hangin, tawo, ug mas duol ka sa imong katuyoan."
  
  Ang mga tawo ug mga nawong nanggawas gikan sa kangitngit. Gisugdan ang generator, gipasiga ang usa ka dali nga gipatindog nga hugpong sa mga suga nga hilo. Usa ka lamesa sa kapatagan gipatindog. Gi-report ni Komodo ang ilang lokasyon samtang nagsugod sila sa pagsaka sa lava tube. Mibalik ang signal ni Ben ug upat ka beses nga nibeep ang iyang selpon gamit ang answering machine. Mao usab ang gibuhat ni Karin. Gitugotan ang mga ginikanan sa pagtawag.
  
  "Upat lang ka beses?" pangutana ni Drake nga nagngisi. "Siguro nakalimtan ka nila."
  
  Si Hayden milakaw paingon kanila karon, usa ka hugaw, gikapoy nga tan-awon si Hayden. Apan mipahiyom siya ug mauwaw nga migakos kang Ben. Misunod si Alicia, mitutok kang Drake sa mamumuno nga mga mata. Ug sa mga anino nga nakita ni Drake si May, usa ka makalilisang nga tensyon ang makita sa iyang nawong.
  
  Hapit na ang panahon sa ilang pag-ihap. Ang Hapon nga babaye, dili ang Ingles nga babaye, ingon og labing naulaw niini.
  
  Gitangtang ni Drake ang ngitngit nga panganod sa depresyon gikan sa iyang mga abaga. Iyang giuna ang tanan pinaagi sa paglabay sa gigapos ug gibusalan nga hulagway sa Dugo nga Hari ngadto sa dili patas nga yuta sa ilang mga tiil.
  
  "Dmitry Kovalenko." Nangulob siya. "Hari sa kampana matapos. Ang labing daotan sa iyang matang. Kinsay gusto ug kicks?"
  
  Nianang higayona, ang dagway ni Jonathan Gates nahimong materyal gikan sa nagkadako nga kasaba sa palibot sa temporaryo nga kampo. Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata. Nasayod siya nga personal nga gipatay ni Kovalenko ang asawa ni Gates. Si Gates adunay daghang mga hinungdan nga pasakitan ang Ruso kaysa kang Drake ug Alicia.
  
  "Sulayi". - si Drake nagsitsit. "Bisan pa, ang bastard dili magkinahanglan sa tanan niyang mga bukton ug mga bitiis sa bilanggoan."
  
  Iyang nakita si Ben ug Karin nga mikurog ug mitalikod. Nianang higayuna, nakita niya ang usa ka tawo nga iyang nahimo. Nakita niya ang kapaitan, ang mapanimaslon nga kasuko, ang lingin sa pagdumot ug kasuko nga motultol kaniya nga mahimong usa ka tawo nga sama ni Kovalenko sa iyang kaugalingon, ug nahibal-an niya nga kining tanan nga mga emosyon mokaon kaniya ug sa katapusan magbag-o kaniya, maghimo kaniya nga usa ka lahi nga tawo. Kini usa ka katapusan nga walay usa kanila nga gusto ...
  
  ... Kana mao, si Alison o Kennedy.
  
  Mitalikod sab siya ug mikupot sa matag abaga ni Blake. Mitan-aw sila sa silangan, milabay sa usa ka laray sa nag-uyog nga mga palmera, paingon sa halayong nagkidlap-kidlap nga mga suga ug sa nagbaha nga kadagatan.
  
  "Ang pagtan-aw sa usa ka butang nga sama niini makapausab sa usa ka tawo," miingon si Drake. "Tingali maghatag kaniya ug bag-ong paglaom. Gihatag ang oras. "
  
  Misulti si Ben nga wala molingi. "Nahibal-an ko nga gusto nimo ang usa ka kinutlo sa Dinoroc karon, apan dili ko kini ihatag kanimo. Hinoon, mahimo kong mokutlo og pipila ka may kalabutan nga mga linya gikan sa "Haunted". Unsaon man ni?"
  
  "Gikutlo ba nimo si Taylor Swift karon? Unsay nahitabo didto?"
  
  "Kini nga track sama ka maayo sa bisan kinsa sa imong Dinorocks. Ug nahibal-an nimo kini".
  
  Apan si Drake dili gyud moangkon niini. Hinoon, naminaw siya sa estorya nga nagbalikbalik sa ilang luyo. Ang mga laraw sa terorista napakyas sa maalamon ug dali nga paagi, apan adunay pipila nga mga kaswalti. Usa ka dili kalikayan nga sangputanan kung makiglabot sa mga panatiko ug buang nga mga tawo. Ang nasod nagbangotan. Ang Presidente nagpadulong na ug misaad na og laing hingpit nga pag-ayo sa Estados Unidos. sistema sa paniktik, bisan kung dili klaro kung giunsa ni bisan kinsa nga makapugong sa Kovalenko sa paghimo sa usa ka plano nga naa sa mga buhat sulod sa kawhaan ka tuig, kung sa niining tanan nga panahon siya giisip nga usa ka mito nga numero.
  
  Susama kaayo sa mga diyos ug sa ilang mga patayng lawas nga ilang nakit-an karon.
  
  Bisan pa, ang mga leksyon natun-an, ug ang US ug uban pang mga nasud determinado nga tagdon kini tanan.
  
  Ang isyu sa mga kaso nga gisang-at batok sa mga anaa sa gahum nga milihok ubos sa pagpugos ug tungod sa kahadlok sa kaayohan sa ilang mga minahal sa kinabuhi mao ang mogapos sa hudisyal nga sistema sulod sa mga katuigan.
  
  Apan ang mga bihag sa Dugo nga Hari gibuhian ug nahiusa pag-usab sa ilang mga minahal. Si Gates misaad nga si Kovalenko mapugos sa paghatag sa iyang dugoon nga pagpanimalos, sa usa ka paagi o sa lain. Si Harrison nagkita pag-usab sa iyang anak nga babaye, bisan sa makadiyot, ug ang balita nakapaguol lang kang Drake.
  
  Kung ang iyang kaugalingong anak nga babaye natawo ug gimahal ug dayon gikidnap, mahimo ba usab niya ang sama sa gibuhat ni Harrison?
  
  Siyempre buhaton niya. Bisan kinsa nga amahan mopalihok sa langit ug yuta ug sa tanan sa taliwala aron maluwas ang iyang anak.
  
  Si Hayden, Gates, ug Kinimaka milakaw gikan sa kasaba hangtod nga duol na sila ni Drake ug sa iyang grupo. Nalipay siya nga makita si Komodo ug ang naluwas nga sundalo sa Delta, si Merlin, kauban usab nila. Ang mga bugkos nga giumol sa panaghigalaay ug aksyon walay katapusan.
  
  Gipangutana ni Hayden si Gates bahin sa usa ka lalaki nga ginganlag Russell Cayman. Morag gipulihan niining tawhana si Torsten Dahl isip pangulo sa operasyon sa Iceland, ang iyang mga mando gikan sa pinakataas... ug tingali gikan sa gabon ug halayong dapit sa ibabaw niini. Ingon og si Cayman usa ka kusgan nga tawo ug walay kaluoy. Kanunay niyang gimandoan ang mga tago nga operasyon ug gihugonhugon ang labi pa nga tago ug pinili nga mga operasyon sa balay ug gawas sa nasud.
  
  "Ang Cayman usa ka troubleshooter," miingon si Gates. "Apan dili lang kana. Tan-awa, wala'y nahibal-an kung kinsa ang troubleshooter niya. Ang iyang clearance milapas sa pinakataas nga lebel. Ang iyang pag-access dayon ug walay kondisyon. Apan kung gipugos, wala"y nahibal-an kung kinsa gyud ang iyang gitrabahoan. "
  
  Mibagting ang selpon ni Drake ug iyang giputol ang tawag. Iyang gisusi ang screen ug nalipay siya sa pagkakita nga ang nanawag mao si Thorsten Dahl.
  
  "Hoy, usa ka buang nga Swede! Unsa na, buddy? Nagsulti pa gihapon sama sa usa ka buang?"
  
  "Morag mao na. Naningkamot ko nga makontak ang usa ka tawo sulod sa daghang mga oras ug nasabtan nako. Ang kapalaran dili maayo kanako."
  
  "Swerte ka nga nakuha nimo ang usa kanamo," ni Drake. "Kini usa ka lisud nga pipila ka mga adlaw."
  
  "Aw, hapit na kini mahimong labi ka grabe." Mibalik si Dahl.
  
  "Nagduda ko nga-"
  
  "Paminaw. Nakakita mi ug drawing. Usa ka mapa nga mas tukma. Nahimo namon nga masabtan ang kadaghanan niini sa wala pa giklasipikar kini sa buang nga Cayman ingon usa ka taas nga lebel sa isyu sa seguridad. By the way, may nahibaw-an ba si Hayden o Gates bahin niya?"
  
  Nakapanglingo si Drake sa kalibog. "Si Caiman? Kinsa man kining Cayman nga lalaki? Ug unsay nahibaloan ni Hayden ug Gates?"
  
  "Dili igsapayan. Wala koy daghang oras." Sa unang higayon, nakaamgo si Drake nga naghunghong ug nagdali ang iyang amiga. "Tan-awa. Ang mapa nga among nakit-an labing menos nagpakita sa nahimutangan sa tulo ka mga lubnganan. Nakasabot ka ba niini? Adunay tulo ka lubnganan sa mga diyos."
  
  "Nakita ra namo ang ikaduha." Nabatyagan ni Drake nga mihuros ang hangin gikan kaniya. "Dako kaayo."
  
  "Abi nako. Unya morag tukma ang mapa. Apan, Drake, kinahanglan nimong madungog kini, ang ikatulo nga lubnganan mao ang pinakadako sa tanan, ug kini ang labing daotan."
  
  "Mas grabe pa?"
  
  "Napuno sa labing makalilisang nga mga diyos. Salawayon gyud. Daotan nga mga binuhat. Ang ikatulong lubnganan maoy usa ka bilanggoan, diin ang kamatayon gipugos imbes dawaton. Ug si Drake..."
  
  "Unsa?"
  
  "Kung husto kami, sa akong hunahuna kini ang nagkupot sa yawi sa usa ka matang sa hinagiban sa katapusan."
  
  
  KAPITULO Kwarentay-tulo
  
  
  Sa panahon nga ang laing kangitngit mikunsad sa Hawaii ug ang sunod nga yugto sa pipila ka karaan nga megaplan nagsugod na, si Drake, Alicia ug May mibiya niining tanan aron tapuson ang ilang kaugalingong krisis sa makausa ug alang sa tanan.
  
  Sa sulagma, ilang gipili ang labing dramatikong kahimtang sa tanan. Waikiki Beach nga adunay mainit nga Dagat Pasipiko, hayag nga gihayagan sa takdol nga bulan sa usa ka kilid ug mga laray sa nagdilaab nga mga hotel sa turista sa pikas.
  
  Apan karong gabhiona kini usa ka lugar alang sa peligro nga mga tawo ug mapintas nga mga pagpadayag. Tulo ka pwersa sa kinaiyahan ang naghiusa sa usa ka panagtagbo nga magbag-o sa dagan sa ilang kinabuhi hangtod sa hangtod.
  
  Si Drake ang unang misulti. "Kinahanglan ninyong duha isulti kanako. Kinsa ang nagpatay kang Wells ug ngano. Mao nga ania kami dinhi, aron wala"y kapuslanan ang pagkulata sa palibot sa sapinit.
  
  "Dili lang kana ang hinungdan nga ania kami dinhi." Gitutokan ni Alicia si Mai. "Kining duwende mitabang sa pagpatay kang Hudson pinaagi sa pagpakahilom bahin sa iyang manghod nga babaye. Panahon na alang kanako ug sa akong lalaki nga manimalos sa kinaraan na."
  
  Hinay nga gilingo-lingo ni Mai ang iyang ulo. "Dili ni tinuod. Ang imong tambok, buang nga uyab-"
  
  "Dayon sa espiritu sa Wells." Misirit si Alicia. "Unta duna koy libreng oras!"
  
  Nag-una si Alicia kag ginsumbag si May sing mabaskog sa nawong. Ang gamay nga Hapones nga babaye nagtang-tang, dayon mihangad ug mipahiyom.
  
  "Nahinumdom ka".
  
  "Unsa man ang imong gisulti kanako nga sa sunod nga hampakon ko ikaw, kinahanglan ko ikaw nga hampakon sama sa usa ka lalaki? Oo, dili nimo makalimtan ang usa ka butang nga ingon niana.
  
  Gibuhian ni Alicia ang daghang suntok. Miatras si Mai, gigunitan ang matag pulso nila. Ang balas sa ilang palibot gikubkob, nagkatag ngadto sa random pattern pinaagi sa ilang paspas nga mga tiil. Si Drake misulay sa pagpangilabot sa makausa, apan ang usa ka hampak sa iyang tuo nga dunggan nakapahunahuna niya sa makaduha.
  
  "Ayaw lang pagpinatyanay sa usag usa."
  
  "Dili ko makasaad ug bisan unsa," ni Alicia. Natumba siya ug natapik ang tuong bitiis ni May. Mitugpa si Mai nga nag-ungol, ang balas nagdugmok sa iyang ulo. Sa pagduol ni Alicia, gilabay ni Mai ang usa ka hakop nga balas sa iyang nawong.
  
  "Bitch".
  
  "Ang tanan patas-" ni Mai. Nag-atubangay ang duha ka babaye. Si Alicia naanad sa pagsira sa panagsangka ug kusog nga gibunalan sa iyang mga siko, kumo ug mga palad, apan si Mai nakadakop o nakalikay sa matag usa kanila ug mitubag sa paagi. Gikuha ni Alicia ang bakus ni May ug misulay sa pagtangtang kaniya sa balanse, apan ang iyang nahimo mao ang paggisi sa tumoy sa karsones ni May.
  
  Ug gibiyaan nga bukas ang depensa ni Alicia.
  
  Nakapanglingo si Drake samtang nagtan-aw sa mga panghitabo. "Karon kini ingon sa kamatuoran." Miatras siya. "Padayon".
  
  Gipahimuslan ni May sa hingpit ang sayop ni Alicia, ug mahimo nga usa ra ang kontra sa usa ka manggugubat nga klase sa Mayo. Ang mga pagbunal miulan kang Alicia, ug siya miatras, ang iyang tuo nga bukton nagbitay sa kasakit, ug ang iyang sternum nagdilaab tungod sa daghang mga hampak. Kadaghanan sa mga manggugubat mohunong na unta human sa duha o tulo ka mga hit, apan si Alicia gihimo sa mas estrikto nga mga butang, ug bisan sa katapusan hapit na niya gibira ang iyang kaugalingon.
  
  Mibalik siya sa iyang kaugalingon sa hangin, gisipa ug nakugang si Mai pinaagi sa usa ka double-legged sipa sa tiyan. Mitugpa si Alicia sa iyang likod sa balas ug gibaliktad ang tibuok niyang lawas.
  
  Lamang sa pagsugat sa usa ka tanom nga nawong sa labing komplikado nga han-ay. Ang usa ka suntok sa tiyan makapatumba unta sa Hulk, apan wala kini makapugong kang Mai. Ang iyang kaunoran kasayon mikuha sa hampak.
  
  Nahulog si Alicia, hapit mapalong ang suga. Ang mga bituon nanglangoy sa atubangan sa iyang mga mata, ug dili ang mga bituon nga nagpangidlap sa kalangitan sa kagabhion. Nag-agulo siya. "Damn lucky shot."
  
  Apan gilingi na ni May si Drake.
  
  "Gipatay ko si Wells, Drake. Akong gibuhat".
  
  "Sayong naamgohan ko kini," siya miingon. "May rason ka tingali. Unsa kadto?"
  
  "Dili nimo kana isulti kung gipatay ko ang tigulang nga bastard." Nag-agulo si Alicia sa ilawom nila. "Tawgon ko nimo nga usa ka psycho bitch."
  
  Wala siya panumbalinga ni Drake. Giyabo ni Mai ang balas sa iyang buhok. Human sa usa ka minuto, miginhawa siya og lawom ug mitutok pag-ayo sa iyang mga mata.
  
  "Unsa man ni?"
  
  "Duha ka rason. Ang una ug pinakasimple nga butang mao nga nahibal-an niya ang bahin sa pagkidnap ni Chika ug gihulga nga sultihan ka."
  
  "Apan mahimo natong hisgotan ang-"
  
  "Kabalo ko. Gamay ra kini nga bahin."
  
  Gamay ra nga bahin, sa iyang hunahuna. Ang igsoong babaye ni May gikidnap sa usa ka gamay nga bahin?
  
  Karon si Alicia nakigbisog sa iyang mga tiil. Milingi usab siya aron atubangon si Drake, ang iyang mga mata napuno sa dili kinaiya nga kahadlok.
  
  "Nasayod ko," misugod si May, dayon mitudlo kang Alicia. "Nakahibawo mi nga mas grabe pa. Usa ka butang nga makalilisang..."
  
  "Jesus, kung dili nimo kini ibutang, pusilon ko ang imong duha ka ulo."
  
  "Una sa tanan, kinahanglan nimong mahibal-an nga dili gyud isulti ni Welles kanimo ang tinuod. Usa siya ka SAS. Usa siya ka opisyal. Ug nagtrabaho siya sa usa ka gamay nga organisasyon nga taas kaayo sa kadena sa pagkaon nga kini ang nagpadagan sa gobyerno.
  
  "Tinuod? Mahitungod sa unsa?" Kalit nga milanit ang dugo ni Drake.
  
  "Nga ang imong asawa-Alison-gipatay."
  
  Milihok ang iyang baba, apan walay tingog.
  
  "Nasuod kaayo ka sa usa ka tawo. Kinahanglan ka nila nga biyaan kini nga rehimen. Ug ang iyang kamatayon nakapahunong kanimo."
  
  "Apan mobiya na unta ko. Mobiya ko sa SAS para niya!"
  
  "Walay nahibalo," hilom nga niingon si Mai. "Bisan siya wala mahibalo niini."
  
  Mipiyong si Drake, nga mibati og kalit nga umog sa suok sa iyang mga mata. "Naa niya ang among anak."
  
  Gitutokan siya ni Mai nga ubanon ang nawong. Mitalikod si Alicia.
  
  "Wala pa ako makasulti kang bisan kinsa kaniadto," siya miingon. "Dili gayud".
  
  Ang kagabhion sa Hawaii nag-agulo sa ilang palibot, ang kusog nga balud naghunghong sa dugay nang nakalimtan nga mga kanta sa karaan, ang mga bitoon ug ang bulan nagtan-aw sa ubos sama sa kaniadto, nagtago sa mga sekreto ug naminaw sa mga saad nga sagad mahimo sa tawo.
  
  "Ug adunay lain pa," miingon si Mai sa kangitngit. "Naggugol ako daghang oras sa Wells samtang nag-bounce kami sa Miami. Samtang naa mi sa maong hotel, nahibal-an nimo, ang usa nga nahugno, nakadungog ako nga nakigsulti siya sa telepono labing menos tunga sa dosena ka beses sa usa ka lalaki ...
  
  "Unsang matanga sa tawo?" Dali nga niingon si Drake.
  
  "Ang ngalan sa lalaki mao si Cayman. Russell Cayman."
  
  
  KATAPUSAN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Sa upat ka suok sa Yuta
  
  
  UNANG KAPITULO
  
  
  Ang Kalihim sa Depensa nga si Kimberly Crow milingkod uban ang nagkadako nga pagbati sa kabalaka sa iyang naglumba na nga kasingkasing. Tinuod, dili pa siya dugay sa trabaho, apan nahunahuna niya nga dili matag adlaw nga ang usa ka heneral sa Army nga upat ka bituon ug usa ka taas nga ranggo nga opisyal sa CIA nangayo usa ka mamiminaw sa usa ka tawo nga sama niya.
  
  Usa kadto ka gamay, madulom apan nindot nga lawak sa usa ka hotel sa downtown Washington; usa ka dapit nga iyang naandan sa dihang ang mga butang nanginahanglan ug gamay nga taktika kay sa naandan. Ang dim nga suga nagpakita nga hinay gikan sa gatusan nga bulawan ug solidong oak nga mga butang, naghatag sa kwarto og mas kaswal nga pagbati ug nagpasiugda sa mga bahin ug kanunay nga nag-usab-usab nga mga ekspresyon sa mga nahimamat dinhi. Gihulat ni Qrow ang una nila nga musulti.
  
  Si Mark Digby, ang tawo sa CIA, diretso sa punto. "Nabuang ang imong team, Kimberly," ingon niya, ang iyang tono nagputol sa atmospera sama sa acid pinaagi sa metal. "Nagsulat sa iyang kaugalingong tiket."
  
  Si Qrow, kinsa nagdahom niining mapintas nga pag-atake, dili gusto nga modepensa, apan wala siyay kapilian. Bisan sa iyang pagsulti, nahibal-an niya nga kini gyud ang gusto ni Digby. "Naghimo sila og panawagan alang sa pagsulay. Sa kapatagan. Mahimong dili ko ganahan niini, Mark, apan gipadayon ko kini."
  
  "Ug karon naa na kami sa luyo," nagbagulbol si Heneral George Gleason nga wala matagbaw. Ang bag-ong engagement mao lang ang iyang giatiman.
  
  "Sa lumba alang sa gitawag nga 'vacation spots'? Mga rider? Palihug. Ang among labing maayo nga mga hunahuna wala pa mabuak ang code. "
  
  "Ipadayon kini, oo?" Mipadayon si Digby nga morag wala mohunong si Gleeson. "Unsa man ang bahin sa ilang desisyon sa pagpatay sa usa ka sibilyan?"
  
  Gibuka ni Qrow ang iyang baba pero wala motingog. Mas maayo nga dili kini buhaton. Si Digby klaro nga nahibal-an nga labaw pa sa iyang nahibal-an ug gamiton ang matag katapusan nga bahin niini.
  
  Mitutok siya kaniya. "Unsa man, Kimberly?"
  
  Mitutok siya pagbalik kaniya, nga walay gisulti, ang hangin karon nagkisikisi tali kanila. Klaro nga mobuwag una si Digby. Ang tawo halos nagkurog sa iyang panginahanglan sa pagpaambit, sa pagbubo sa iyang kalag ug paghulma niini sumala sa iyang paagi sa panghunahuna.
  
  "Usa ka tawo nga ginganlan og Joshua Vidal ang nitabang nila sa ilang imbestigasyon. Ang akong grupo sa yuta wala mahibalo kon nganong gipangita nila siya, o nganong gipalong nila ang tanang camera sa surveillance room," mihunong siya, "hangtod nga ilang gisusi sa ulahi ug nakit-an..." Gilingo-lingo niya ang iyang ulo, nagpakaaron-ingnon. mas grabe ang kalagot kaysa kadaghanan sa mga bituon sa soap opera.
  
  Nagbasa ang Qrow taliwala sa mga linya, gibati ang daghang mga layer sa crap. "Naa kay full report?"
  
  "Nagtuo ko". Desidido nga miyango si Digby. "Kini anaa sa imong lamesa sa gabii."
  
  Nagpabiling hilom si Qrow bahin sa tanan niyang nahibal-an bahin sa labing bag-ong misyon. Ang SPEAR team nagpadayon sa pagkontak - halos - apan nahibal-an nila ang gamay sa nahitabo. Hinuon, ang pagpatay niining Joshua Vidal, kon tinuod man gani kini, adunay lawom ug halayo nga sangpotanan sa team. Dugang pa niini nga si Mark Digby, kinsa mao ang matang sa tawo nga malipayon sa pagtul-id sa bisan unsa nga sayop nga nagpauswag sa iyang kaugalingong mga tumong, ug ang grupo ni Hayden dali nga matawag nga usa ka kaulawan sa Estados Unidos. Mahimong mabungkag sila, maklasipikar nga mga pugante nga gidakop, o ... mas grabe pa.
  
  Ang tanan nagdepende sa plano ni Digby.
  
  Kinahanglang mag-amping pag-ayo si Crowe, nga hinumdoman ang iyang kaugalingon nga lisud nga karera. Ang pag-abot niini nga layo, ang pag-abot niini nga taas, dili walay peligro niini-ug ang uban nagtago gihapon sa iyang luyo.
  
  Mikatawa si Heneral Gleason. "Wala kini mag-uswag sa bisan unsang butang. Ilabi na kadtong mga lalaki nga nagtrabaho sa uma."
  
  Miyango si Qrow sa heneral. "Uyon ko, George. Apan ang SPEAR adunay ug nagpadayon nga adunay usa sa among labing epektibo nga mga koponan, kauban ang SEAL Teams 6 ug 7. Sila ... talagsaon sa daghang mga paagi. Buot ipasabot, sa literal, wala nay laing team sa kalibutan nga sama nila."
  
  Gahi ang tinan-awan ni Digby. "Akong gilantaw kini nga usa ka delikado kaayo nga posisyon imbes nga usa ka labaw. Kini nga mga koponan sa SWAT nanginahanglan labi ka mubu nga mga higot, dili labi nga mga kadena. "
  
  Gibati ni Qrow nga nagkadaot ang atmospera ug nahibal-an nga adunay mas grabe pa sa unahan. "Ang imong team nawala sa riles. Adunay sila mga internal nga problema. Mga misteryo sa gawas nga mahimong moabot pa nga mopaak kanatong tanan diha sa asno..." Mihunong siya.
  
  Nagbagulbol na usab si Heneral Gleason. "Ang katapusan nga butang nga kinahanglan namon mao ang usa ka grupo sa mga rogue nga multinasyunal nga korporasyon nga gisuholan sa Estados Unidos nga nabuang sa gawas sa nasud, nga nagmugna og lain nga bagyo. Mas maayo nga putlon ang mga relasyon samtang mahimo pa naton. "
  
  Wala matago ni Qrow ang iyang katingala. "Unsay imong gisulti?"
  
  "Wala miy gisulti." Gitan-aw ni Digby ang mga bungbong nga morag nagdahom nga makakita sa mga dalunggan ni Dumbo.
  
  "Nag-ingon ka ba nga kinahanglan silang dakpon?" gipugos niya.
  
  Si Digby naglingo-lingo sa iyang ulo nga halos dili mamatikdan; halos dili mamatikdan, apan usa ka lihok nga mibagting sa mga kampana sa pasidaan sa kahiladman sa kalag ni Qrow. Dili siya ganahan niini, bisan usa ka gamay, apan ang bugtong paagi aron mahupay ang grabe nga tensiyon sa kwarto ug mobiya mao ang pagpadayon.
  
  "Pagbutang ug lagdok niini," miingon siya sa hinay nga tingog kutob sa iyang mahimo. "Ug atong hisgotan ang laing rason nga ania kita dinhi. Sa upat ka suok sa yuta."
  
  "Diretso ta sa pagsulti," matod sa heneral. "Ug tan-awa ang mga kamatuoran, dili mga sugilanon. Ang mga kamatuoran nag-ingon nga ang pipila ka pundok sa mga psychos napandol sa katloan ka tuig nga mga manuskrito nga gisulat sa mga kriminal sa gubat nga nagtago sa Cuba. Ang mga kamatuoran nag-ingon nga kini nga pundok sa mga psychos nagpadayon ug nag-leak kanila ngadto sa damn Network, nga natural alang niini nga hugpong. Kini ang mga kamatuoran."
  
  Nahibal-an ni Crow ang pagdumili sa heneral sa arkeolohiko nga sugilanon ug ang iyang hingpit nga kakulang sa imahinasyon. "Sa akong hunahuna mao, George."
  
  "Gusto pa ba nimo?"
  
  "Bueno, sigurado ako nga hapit na naton madungog sila."
  
  "Ang matag buang nga siyentipiko, matag Indiana fucking Jones wannabe ug oportunistikong kriminal sa kalibutan karon adunay access sa parehas nga kasayuran nga among gibuhat. Ang matag gobyerno, matag grupo sa espesyal nga pwersa, matag yunit sa black ops nakakita niini. Bisan ang mga wala. Ug karon... silang tanan nagpunting sa ilang labing hugaw nga atensyon sa usa ka lugar. "
  
  Dili sigurado si Qrow nga ganahan siya sa iyang analogy, apan nangutana, "Hain?"
  
  "Pagplano alang sa han-ay sa Katapusang Paghukom. Pagplano alang sa katapusan sa kalibutan."
  
  "Karon daw medyo dramatikong gikan kanimo, Heneral."
  
  "Gibasa nako kini nga verbatim, kana ra."
  
  "Kaming tanan nakabasa niini. Kining tanan," ni Digby. "Siyempre, kini kinahanglan nga seryosohon ug dili mahimong diskwento sa pagkakaron. Ang panguna nga dokumento, nga ilang gitawag nga "Orden sa Katapusang Paghukom," nagtumong sa mga Mangabayo ug, kami nagtuo, ang han-ay diin sila kinahanglan pangitaon.
  
  "Apan-" Klaro nga wala makapugong si Gleason sa iyang kaugalingon. "Upat ka suok. Kini hingpit nga dili makatarunganon."
  
  Gitabangan siya ni Qrow sa pag-abante. "Nagtuo ko nga gi-code kini, George. Aron makomplikado ang desisyon. O himoa kini aron kini magamit lamang sa mga gipili sa Order."
  
  "Dili ko ganahan". Morag nabuang si Gleason.
  
  "Sigurado ko". Gipikpik ni Qrow ang lamesa sa iyang atubangan. "Apan tan-awa - ang manuskrito nagpatunghag daghang mga pangutana, nga ang tanan wala pa'y mga tubag. Basically, asa na sila karon... The Order?"
  
  "Dili kini ang labing dako nga misteryo nga among giatubang," dili mouyon si Digby. "Kini nga plano mao ang kinahanglan natong buhaton sa tanan nga pagdali."
  
  Nalingaw si Qrow sa kadaugan niining partikular nga pagmaniobra. "Ang mga bangkaw anaa na sa Ehipto," siya mikumpirma. "Ang pagkuha sa manuskrito sa kantidad sa nawong ug ang paghunahuna nga husto ang among una nga mga paghubad kung diin kami kinahanglan."
  
  Gipaak ni Digby ang iyang ubos nga ngabil. "Kining tanan maayo," siya miingon, "apan kini nagdala usab kanato sa bug-os nga sirkulo ngadto sa dapit nga gusto natong mahimutangan. Kinahanglang mohimo na og desisyon, Kimberly."
  
  "Karon?" Natingala gyud siya. "Dili sila moadto bisan diin ug kini usa ka sayup nga kuhaon sila gikan sa uma. Nagtuo ko nga nasabtan nimo ang manuskrito? Upat ka mangangabayo? Ang katapusan nga upat ka mga hinagiban? Gubat, pagsakop, kagutom, Kamatayon. Kung kini usa ka balido nga pag-angkon, kinahanglan namon nga buhaton nila ang ilang labing maayo nga buhaton. "
  
  "Kimberly." Gipiyong ni Digby ang iyang mga mata. "Ikaw ug ako adunay hingpit nga lahi nga mga panan-aw kung unsa kini."
  
  "Sigurado nga dili nimo mahagit ang ilang nangaging mga kalampusan?"
  
  "Unsaon nimo pagpasabot ang kalampusan?" Gibukhad ni Digby ang iyang mga kamot sa usa ka mabangis nga paagi. "Oo, ilang gi-neutralize ang daghang mga hulga, apan mahimo usab ang mga SEAL, ang Rangers, ang CIA Special Activities Division, ang SOG, ang Marine Raiders..." Mihunong siya. "Tan-awa asa ko paingon?"
  
  "Miingon ka nga dili namo kinahanglan ang SPIR."
  
  Tuyo nga gipiyong ni Digby ang iyang mga mata. "Wala gyud kini nahitabo".
  
  Gikuha ni Qrow ang kapin sa usa ka segundo aron ikonsiderar ang gituyo nga insulto. Siya mitan-aw gikan sa Digby ngadto sa Gleason, apan ang heneral mitubag lamang sa usa ka walay pagtagad, stoic tan-awon, sa walay duhaduha ang dayag nga ekspresyon sa iyang mamugnaon streak. Klaro sa iyaha kung diin milampos ang SPIR. Si Gleeson sinsero nga wala makasabut niini, ug si Digby mipadayon sa laing tumong.
  
  "Sa pagkakaron," siya miingon, "kami adunay mga pulong ug mga taho lamang, kasagaran mga hungihong. Kini nga team nagpameligro sa ilang mga kinabuhi, nawad-an sa ilang mga tawo ug nagsakripisyo sa makadaghang higayon alang niining nasud. Sila adunay katungod sa pagsulti."
  
  Si Digby mihimo og nawong, apan walay gisulti. Misandig si Qrow sa iyang lingkuranan, nga nalingaw sa kalmado nga atmospera nga milukop gihapon sa upat ka suok sa lawak sa pagsulay nga magpabiling nakatutok. Ang usa nagkinahanglan og konsentrasyon ug kalmado kon makig-atubang sa malala nga mga bitin.
  
  "Gisugyot ko nga ipadala ang mga tawo sa TerraLeaks sa pagsulay sa pagpahunong sa kini nga pagdagayday sa kasayuran," ingon niya. "Hangtod nga maestablisar ang katinuod niini nga Order. Unsa ang mahitabo sa dili madugay, "dugang niya. "Among giimbestigahan ang Cuban bunker diin kini nakit-an. Ug gipasagdan namo ang Team SPEAR sa pagbuhat sa iyang trabaho. Walay usa nga makahimo niini nga mas paspas. "
  
  Miyango si Heneral Gleason isip pag-uyon. "Anaa sila," misinggit siya.
  
  Mipahiyom dayon si Digby kaniya, nga nagtumong sa iring nga nakakuha sa cream. "Gidawat nako ang tanan nimong mga sugyot," siya miingon. "Gusto kong irekord ang pag-ingon nga dili ko mouyon kanila, pero mosugot ko. Ug isip balos, gusto ko nga dawaton nimo ang akong gamay nga proposal."
  
  Dear God, dili. "Kinsa kanila?"
  
  "Nagpadala kami usa ka ikaduhang team. Aron matabonan sila ug tingali tabangan sila."
  
  Nasayod si Qrow sa iyang gisulti. Ang "pagtabon" nagpasabut sa pag-obserbar, ug ang "pagtabang" lagmit nagpasabut nga buhaton.
  
  "Unsang team?"
  
  "SEAL Team 7. Nagkaduol na sila."
  
  "Dili katuohan." Nanglingo-lingo si Qrow. "Kami adunay duha sa among labing kaayo nga mga koponan sa parehas nga lugar sa parehas nga oras. Giunsa kini nahitabo?
  
  Si Digby nakahimo sa pagpabilin nga walay pagtagad. "Puro coincidence. Apan kinahanglang mouyon ka nga ang duha mas maayo kay sa usa."
  
  "Maayo". Nahibal-an ni Qrow nga wala siyay mahimo gawas sa pag-uyon. "Apan sa bisan unsang kahimtang dili magkita ang duha ka team. Dili sa bisan unsang hinungdan. Klaro tanan?"
  
  "Kung ang kalibutan nagdepende lamang niini." Nagpahiyom si Digby, nga naglikay sa pangutana ug hinungdan sa pag-agulo ni Gleeson.
  
  "Magpabilin nga propesyonal," miingon si Gleason. "Mahimo ko nga adunay pito sa husto nga lugar sa pipila ka oras. Kon mahuman na nato kini sa dili madugay."
  
  "Hunahunaa kini pag-ayo." Gipugngan ni Qrow nga sultihan ang magtiayon nga dili tugotan nga maigo sa pultahan ang ilang sampot sa paggawas. Alang sa SPEAR, dili na kini mahimong mas seryoso. Alang sa tawo nga mipatay kang Joshua Vidal, brutal kini. Alang kaniya, kini mahimong bisan unsa sa ibabaw ug mas grabe pa. Apan una, atong luwason ang kalibutan, siya naghunahuna.
  
  Pag-usab.
  
  
  IKADUHANG KAPITULO
  
  
  Ang Alexandria nahimutang sa tanan nga modernong himaya niini luyo sa bintana nga bildo nga plato; usa ka mauswagon nga konkretong metropolis nga gilibutan sa usa ka naggilakgilak nga dagat, gimarkahan sa mga palm tree ug hotel, usa ka nagkurba nga baybayon ug ang labi ka impresibo nga Library of Alexandria.
  
  Ang luwas nga balay sa CIA wala makatan-aw sa unom ka mga agianan nga natanggong sa trapiko nga hinayhinay nga nagkurba libot sa pana sa baybayon. Ang tanan nga agianan sa rickety balcony gikan sa gawas limitado sa bug-at nga bildo ug mga bar. Ang nag-unang lawak drowing lamang ang naghatag ug bisan unsang timailhan sa kaharuhay; ang kusina gamay ug temporaryo, ang duha ka kwarto dugay nang nahimong steel cage. Usa ra ka tawo ang nagtrabaho sa luwas nga balay sa usa ka bug-os nga panahon, ug klaro nga wala siya sa iyang komportable nga lugar.
  
  Mi-order si Alicia og usa ka tasang kape. "Hoy tawo, kini upat ka itom, duha nga adunay gatas, tulo nga adunay cream ug usa nga adunay lami nga cinnamon. Nakasabot?"
  
  "Dili ko..." Usa ka trayentay-usa ka tawo nga adunay nipis nga mga baso ug dasok nga mga kilay mikidlap sa kasuko. "Dili ko... magtimpla ug kape. Nakasabot ka ba niini?
  
  "Wala ka kasabot? Aw, unsay imong gibuhat dinhi?"
  
  "Koneksyon. Lokal nga kontak. Tigbantay sa balay. ako-"
  
  Gipiyong ni Alicia ang iyang mga mata. "Tagabalay?"
  
  "Oo. Apan dili ingon niini. Ako-"
  
  Mitalikod si Alicia. "Fuck, dude. Dili ka magbuhat sa mga higdaanan. Dili ka mag kape. Unsa man ang among gibayad kanimo?"
  
  Gisulayan ni Drake ang iyang labing maayo nga dili ibalewala ang Ingles nga babaye, imbes nagpunting sa panagtagbo tali ni Smith ug Lauren. Ang New Yorker andam ug milupad paingon sa Ehipto sa higayon nga ang bag-ong hulga mibalik gikan sa medyo makapaalarma ngadto sa prayoridad. Nagbarug sa tunga sa kwarto nga nagkubkob ang iyang buhok ug nagdula nga ekspresyon sa iyang nawong, andam na siya nga i-update ang team, apan sa dihang giduol ni Smith si Lauren, daghang mga emosyon ang nahugno kaniya.
  
  "Dili karon," mitubag dayon siya.
  
  "Buhi ko," ni Smith nga misinggit. "Naghunahuna nga tingali interesado ka."
  
  Imbes nga mubalik, miginhawa si Lauren og lawom. "Nabalaka ko nimo kada adlaw, kada minuto. Nagtuo ko. Ganahan ka ba, Smith?"
  
  Ang sundalo mibuka sa iyang baba sa pagsupak, apan si Alicia abtik nga nangilabot. "Damn, wala ka nakadungog? Lancelot ang iyang ngalan. Mas gusto niya kini kaysa Smith. Karon kitang tanan nagtawag kaniya niana."
  
  Si Lauren nasakpan sa ikaduhang higayon sulod sa usa ka minuto. "Lance-a-unsa? Dili ba kana ang ngalan sa tigulang nga kabalyero?"
  
  "Siyempre," malipayong miingon si Alicia. "Ang samang lalaki nga nakahimog pagluib sa asawa sa hari."
  
  "Nag-ingon ka nga angay kong mabalaka? O nagpakabana ka?"
  
  Gitutokan ni Alicia si Smith. "Dili. Kung mawala ka niya, ang labing maayo nga makuha niya mao ang usa ka unggoy, ug wala"y pula nga mga unggoy sa Ehipto." Gitan-aw niya ang palibot sa kwarto nga adunay pangutana nga hitsura. "Sa labing menos dili sa gawas niini nga kwarto."
  
  Nagbarug na karon si Mai tupad ni Lauren, nga mipadaplin human sa doble nga pagsusi sa sistema sa seguridad sa luwas nga balay. "Kinahanglan ba natong maabtan ang operasyon? Sa akong hunahuna mao kana ang hinungdan nga ania si Lauren?"
  
  "Oo Oo". Ang New Yorker dali nga nakabawi sa iyang kalmado. "Gusto ba ninyong tanan nga manglingkod? Mahimong magdugay."
  
  Nakakita si Yorgi og bakanteng lingkuranan. Milingkod si Drake sa armrest sa lingkuranan, nagtan-aw sa kwarto. Klaro sa iyaha, nga nagtan-aw sa kilid, kon sa unsang paagi sila si Dal ug Kenzi nagkasuod, kon giunsa ni Hayden pagpalayo gikan sa Kinimaki, ug, salamat, kon sa unsang paagi si Alicia ug May karon daw mas nagdawatan na sa presensya sa usag usa. Nahupayan pag-ayo ni Drake kini nga sangputanan, apan hapit na mahitabo ang sunod nga dako nga butang. Si Yorgi nagpabilin nga halos hingpit nga hilom sukad sa iyang pagpadayag tulo lang ka adlaw ang milabay.
  
  Ako ang nagpatay sa akong mga ginikanan sa bugnaw nga dugo.
  
  Oo, kini nakadaot sa selebrasyon, apan walay usa nga nagpugos sa mga Ruso. Nagtinguha gayod siya sa pag-angkon sa iyang nahimo; Karon nagkinahanglan siya og panahon sa paghubad sa memorya ngadto sa aktuwal nga mga pulong.
  
  Morag dili komportable si Lauren nga nagbarug sa ulohan sa kwarto, apan sa dihang miatras si Smith, nagsugod siya sa pagsulti. "Una, basin duna tay lead sa nahimutangan sa stash ni Tyler Webb. Hinumdomi - misaad siya nga daghang mga sekreto ang mapadayag?"
  
  Nahinumdom kini pag-ayo ni Drake. Nabalaka sila bahin sa posibleng mga sangputanan sukad niadto. O labing menos duha o tulo.
  
  "Apan karon wala na kami panahon alang niana. Sa ulahi, nanghinaut ko nga kita tanan makabiyahe. Apan kini... kining bag-ong hulga nagsugod sa dihang ang organisasyon sa TerraLeaks nag-post sa tibuok hugpong sa mga dokumento sa Internet." Nakapanglingo siya. "Labaw pa sa usa ka pisikal nga bomba nga nahulog sa usa ka digital nga pundasyon. Ang tanan nga mga dokumento gisulat sa kamot, klaro nga panatiko ug pulos nagpadako sa kaugalingon. Regular nga daan nga basura. Nakit-an sila sa mga empleyado sa TerraLeaks sa usa ka karaan nga bunker sa Cuba, usa ka butang nga nahabilin sa mga dekada na ang milabay. Mopatim-aw nga ang bunker kaniadto mao ang hedkuwarter sa usa ka grupo sa mga buang nga nagtawag sa ilang kaugalingon nga Order of the Last Judgment."
  
  "Morag daghang kataw-anan," miingon si Drake.
  
  "Siyempre kadto. Apan sa pagkatinuod, ang mga butang mas grabe pa. Kining tanan nga mga tawo mga kriminal sa gubat nga mikalagiw sa Nazi Germany ug nagtago sa Cuba. Karon, sama sa nahibal-an nimo tanan, mas dali nga maghimo usa ka lista sa mga katingad-an nga tae nga dili interesado ang mga Nazi kaysa usa ka lista kung unsa sila. Kini nga Orden gimugna aron ipasa ang mga butang ngadto sa umaabot nga mga henerasyon. Kung sila madakpan o mapatay, gusto nila nga adunay usa ka mahimayaon nga resonance sa usa ka lugar sa umaabot. "
  
  "Ug moingon ka nga aduna sila niini?" pangutana ni Hayden.
  
  "Aw, dili pa. Walay napamatud-an. Ang mando naglangkob sa duha ka heneral, duha ka impluwensyal nga numero sa gobyerno ug duha ka adunahang negosyante. Mag-uban sila adunay hinungdanon nga gahum ug mga kapanguhaan. "
  
  "Giunsa nato pagkahibalo niini?" Nangutana si Mai.
  
  "Oh, wala silay gitagoan. Mga ngalan, panghitabo, lugar. Kining tanan anaa sa mga dokumento. Ug misunod ang TerraLeaks," gilingo-lingo ni Lauren ang iyang ulo, "sama sa ilang gibuhat."
  
  "Nag-ingon ka ba nga nahibal-an sa tanan?" Hilom nga miingon si Drake. "Ang matag mamumuno nga organisasyon sa kalibutan? Kabuang." Gilingi niya ang iyang ulo paingon sa bentana, nga morag nagpalandong sa tibuok kalibotan sa gawas, nga nag-uban.
  
  "Ang dokumento nga gipangutana wala pa hingpit nga nahuman," nagsugod si Lauren.
  
  Nanghupaw si Alicia. "Gawas kung, siyempre, kana ang kaso."
  
  "Mao nga wala namo ang tanang impormasyon. Makahunahuna lang kita nga kining mga kriminal sa gubat, nga nawala gikan sa nawong sa yuta mga baynte-siyete ka tuig kanhi, wala hatagi ug kahigayonan sa pagkompleto sa ilang trabaho."
  
  "Nawala?" Nagbagulbol si Dahl, nga nagbalhinbalhin gamay gikan sa tiil ngadto sa tiil. "Kasagaran kini nagpasabut sa sekreto nga pulisya. O Espesyal nga Kusog. Makataronganon tungod kay sila mga kriminal sa gubat."
  
  Miyango si Lauren. "Kini usa ka consensus. Apan ang usa nga "nawala" wala maghunahuna sa pagpangita sa sekreto nga bunker.
  
  "Unya tingali SAS." Mitan-aw si Dahl kang Drake. "Tambok nga mga bastos."
  
  "Sa labing gamay ang among mga espesyal nga pwersa dili gitawag nga ABBA."
  
  Kinimaka miadto sa bentana aron motan-aw. "Morag ang inahan sa tanang kasaypanan," mikurog siya sa iyang baso. "Gitugotan nako nga kini nga kasayuran gawasnon nga mikaylap. Pila ka mga gobyerno ang mangita alang niini sa parehas nga oras? "
  
  "Sa labing menos unom," miingon si Lauren. "Nga atong nahibaloan. Sa pagkakaron aduna nay labaw pa niini. Nagsugod ang lumba sa dihang nahuman na mo sa Peru."
  
  "Nakahuman ka na ba?" Gisubli ni Smith. "Kami nagluwas sa mga kinabuhi."
  
  Mikiyod si Lauren. "Walay nagbasol nimo niini."
  
  Klaro nga nahinumduman ni Drake ang gibalikbalik nga hangyo ni Smith nga magdali sa impyerno sa katapusan nga misyon. Apan dili karon ang panahon sa pagpataas niini nga isyu. Hinuon, hilom niyang nakuha ang atensyon sa New Yorker.
  
  "Busa," siya miingon. "Ngano nga dili nimo isulti kanamo kung unsa ang giplano sa Doomsday Order ug kung giunsa kini plano sa paglaglag sa kalibutan?"
  
  Miginhawag lawom si Lauren. "Unya okay ra. Nanghinaut ko nga andam ka alang niini."
  
  
  IKAtulo nga KAPITULO
  
  
  "Pinaagi sa mga espiya nga satelayt, mga tinago nga ahente ug mga kamera, mga drone, ang NSA... imong hinganlan, nahibal-an namon nga labing menos unom pa ka mga nasud ang naglumba nga mahimong una sa pagpangita sa upat ka suok sa yuta. Mga Amerikano..." mihunong siya, naghunahuna, "maayo... nga mga Amerikano... gusto nimo nga makaadto didto una sa uban. Dili lang alang sa kadungganan, apan tungod usab kay dili lang nato masulti kung unsa ang buhaton sa uban sa ilang nakit-an. Ang feeling kay... what if makakita ang Israel ug secret killer gikan sa sulod sa nasud? Unsa kaha kung makit-an sa China ang tanan nga upat? "
  
  "Mao kini ang mga nakumpirma nga mga nasud nga nag-apil sa proyekto?" Hilom nga nangutana si Kensi. "Israel?"
  
  "Oo. Dugang pa sa China, France, Sweden, Russia ug Great Britain.
  
  Naghunahuna si Drake nga tingali nakaila siya sa pipila ka mga tawo nga nalambigit. Sayop nga kinahanglan siyang molihok batok kanila.
  
  "Lisod," siya miingon. "Unsa ang eksaktong mga order?"
  
  Gisusi ni Lauren ang iyang laptop aron masiguro. "Naglangkob sila og daghang 'walay pakyas' ug 'bisan unsa nga gasto'."
  
  "Nakita nila kini nga usa ka global nga hulga," ingon ni Hayden. "Nganong dili man? Kanunay nga pipila na lang ka adlaw ang nahabilin hangtod sa sunod nga apokalipsis. "
  
  "Ug bisan pa niana," miingon si Drake, "kitang tanan anaa sa samang bahin."
  
  Mitutok kaniya si Hayden. "Wow. Hunonga ang pagdroga, uy."
  
  "Dili, akong gipasabot-"
  
  "Daghang mga pagbunal sa katapusan nakapabuang kaniya." Mikatawa si Dahl.
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Hilom." Naghimo siya og usa ka paghunong. "Nakapangutana ka ba bahin sa imong Yorkshire? Bisan pa, ang akong gipasabot mao nga kitang tanan mga espesyal nga pwersa. Guntinga gikan sa samang panapton. Sigurado kami nga dili kinahanglan maggukod sa usag usa sa tibuuk kalibutan. "
  
  "Uyon ko," ni Hayden nga walay emosyon. "Busa kinsay imong hisgotan niini?"
  
  Gibukhad ni Drake ang iyang mga kamot. "Presidente Coburn?"
  
  "Una kinahanglan nimo nga moagi sa Ministro sa Depensa. Ug uban pa. Ang Cole gilibotan ug labaw pa sa pisikal nga mga bungbong, ug ang uban niini walay mga crenellation."
  
  "Dili tanang teams magduwa og friendly matches," dugang ni Kenzie nga masaligon.
  
  "Sigurado nga". Misugot si Drake ug milingkod. "Pasayloa, Lauren. Padayon."
  
  "Husto. Busa, ang tanan nakabasa sa mga leaked nga mga dokumento. Kadaghanan niini kay kabuang sa Nazi, sa tinuod lang. Ug gibasa nako kini nga verbatim. Ang panid nga ginganlan sunod niining alaot nga grupo, nga nag-ulohang "Order of the Last Judgment", tin-aw nga nagpakita sa gitawag nga "mga pahulayanan" sa Upat ka Mangabayo: Gubat, Pagsakop, Kagutom ug Kamatayon."
  
  "Gikan sa Libro sa Pinadayag?" pangutana ni Hayden. "Kadtong upat ka mangangabayo?"
  
  "Oo." Miyango si Lauren, nagtan-aw gihapon sa daghang mga nota nga gikumpirma sa pipila sa labing maayo nga mga geeks sa America. "Ang Kordero sa Diyos nag-abli sa unang upat sa pito ka mga selyo, nga nagpatunghag upat ka binuhat nga nagsakay sa puti, pula, itom ug luspad nga mga kabayo. Siyempre, sila gilakip sa tanan sulod sa mga katuigan ug giusab pag-usab sa panahon ug panahon sa popular nga kultura. Gihubit pa gani sila ingong simbolo sa Imperyo sa Roma ug sa misunod nga kasaysayan niini. Apan hey, ang mga Nazi makadula niini sa bisan unsang paagi nga gusto nila, di ba? Karon tingali mas maayo kung ihatag ko kini. Gikuha niya ang usa ka stack sa mga papel gikan sa iyang briefcase, tan-awon nga mas negosyo kaysa sa nakita ni Drake. Usa ka makaiikag nga pagbag-o alang kang Lauren, ug usa nga daw iyang gikonsiderar. Dali niyang gitan-aw ang papel.
  
  "Kini ba ang butang nga nakapatan-aw sa tanan? Order?
  
  "Oo, basaha kini."
  
  Gibasa kini ni Dahl og kusog samtang ang uban midawat niini.
  
  "Sa upat ka suok sa Yuta among nakit-an ang Upat ka Mangabayo ug gilatid ngadto kanila ang plano alang sa Order of the Last Judgment. Kadtong makaluwas sa Krusada sa Paghukom ug ang mga sangpotanan niini angay nga maghari. Kung nagbasa ka niini, nawala kami, busa basaha ug sunda uban ang pag-amping. Ang atong kataposang mga tuig gigugol sa pagtigom sa kataposang upat ka hinagiban sa mga rebolusyon sa kalibotan: Gubat, Pagsakop, Kagutom ug Kamatayon. Nagkahiusa, ilang gub-on ang tanang gobyerno ug ablihan ang bag-ong kaugmaon. Pagandam. Pangitaa sila. Pagbiyahe ngadto sa upat ka suok sa Yuta. Pangitaa ang mga pahulayanan sa Amahan sa Strategy ug dayon ang Khagan; ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad, ug unya ang Hampak sa Dios. Apan ang tanan dili ingon sa makita. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon. Among nakaplagan ang Hampak nga nagbantay sa tinuod nga Kataposang Paghukom. Ug ang bugtong pagpatay code mao ang sa diha nga ang mga Horsemen nagpakita. Walay makaila nga mga marka sa mga bukog sa Amahan. Ang Indian gilibutan sa mga hinagiban. Ang han-ay sa Kataposang Paghukom karon buhi pinaagi kanimo ug maghari nga labaw sa kahangturan."
  
  Gihusgahan ni Drake ang tanan. Daghang mga timailhan, daghang mga kamatuoran. Daghang trabaho. Apan, gibunalan siya ni Dahl sa iyang unang komento. "Mibangon? Dili ba sila magrebelde?
  
  "Oo, morag dunay dili maayo." Misugot si Lauren. "Apan dili kana usa ka typo."
  
  Mikomento si Mai, "Kini daw nagpakita sa han-ay sa pagtan-aw, bisan pa sa hinay nga paagi."
  
  Miyango si Lauren isip pag-uyon. "Tinuod ni. Apan nakasabot ka ba usab kon nganong gitawag nila kini nga 'mga pahulayanan'? Dili mga lubnganan o mga lubnganan o bisan unsa pa?"
  
  "Ang tanan dili ingon sa daw," kusog nga pagbasa ni Dahl.
  
  "Oo. Klaro nga usa ka tonelada nga dugang nga panukiduki ang gikinahanglan. "
  
  "Ang Indian napalibotan sa mga hinagiban," kusog nga pagbasa ni Alicia. "Unsay impyerno ang buot ipasabot niana?"
  
  "Dili nato palabihon ang atong kaugalingon," miingon si Hayden.
  
  "Gituohan nga ang kahibalo sa tanan niining katapusan nga mga pahulayan namatay sa mando sa Nazi." Matud pa ni Lauren. "Tingali nagplano sila nga irekord ang usa ka butang. Tingali kini ang coding. O pagpasa sa kahibalo ngadto sa ubang mga henerasyon. Wala kami sigurado, apan nahibal-an namon nga kana ra ang kinahanglan namon nga ipadayon," mikibo siya, "ug ang tanan naa sa parehas nga sakayan. Gitutokan niya si Drake. "Bangka. Survival balsa. Nakuha nimo ang ideya. "
  
  Mapasigarbuhon nga miyango ang Yorkshireman. "Siyempre gusto ko. Ang SAS makahimo sa usa ka bato nga molutaw."
  
  "Aw, bisan kinsa ang among masugatan, sila adunay parehas nga mga timailhan nga among nahibal-an," ingon ni Hayden. "Unsaon kung magsugod kita?"
  
  Kinimaka mitalikod sa bentana. "Sa upat ka suok sa yuta?" nangutana siya. "Asa sila nahimutang?"
  
  Walay sulod ang kwarto. "Lisod isulti," miingon si Dahl. "Sa dihang lingin ang yuta."
  
  "Sige, kumusta ang unang Horseman nga ilang gitumbok. Kini nga Amahan sa Diskarte. " Misulod si Kinimaka sa lawak, gibabagan ang tanang kahayag sa bentana sa iyang luyo. "Unsa may atong mga reperensiya alang niini?"
  
  "Sama sa imong gidahom," si Lauren mipitik sa screen, "ang think tank sa balay nagbuhat usab niini..." Migahin siyag kadiyot sa pagbasa.
  
  Gikuha ni Drake ang samang higayon sa pagpamalandong. Ang paghisgot ni Lauren sa usa ka "think tank back home" nagpatin-aw lang kung unsa ang wala didto.
  
  Karin Blake.
  
  Syempre, nilabay ang panahon sa dihang naapil ka sa SPEAR team, pero nilabay na ang adlaw o bisan sa semana nga si Karin unta ang motawag. Sa matag higayon nga siya nakahukom sa pagkontak kaniya, adunay usa ka butang nga mipugong kaniya - kini usa ka pundok sa mga kaaway, usa ka krisis sa kalibutan, o ang iyang kaugalingong panginahanglan nga dili makalagot. Si Karin nagkinahanglan sa iyang luna, apan-
  
  Asa man siya?
  
  Si Lauren nagsugod sa pagsulti, ug sa makausa pa ang mga hunahuna ni Karin kinahanglang ihiklin.
  
  "Morag ang makasaysayanon nga numero nailhan nga Amahan sa Strategy. Hannibal."
  
  Morag dili sigurado si Smith. "Kinsa kanila?"
  
  Giukoban ni Alicia ang iyang mga ngabil. "Kung kini ang kauban ni Anthony Hopkins, dili ako mobiya niini nga kwarto."
  
  "Si Hannibal Barca usa ka maalamat nga lider sa militar gikan sa Carthage. Natawo niadtong 247 BC, siya ang tawo nga nangulo sa tibuok kasundalohan, lakip ang mga elepante sa gubat, tabok sa Pyrenees ug sa Alps ngadto sa Italya. May katakos siya sa pag-ila sa iyang kusog ug sa mga kahuyangan sa iyang mga kaaway ug napildi niya ang daghang kaalyado sa Roma. Ang bugtong paagi nga siya sa katapusan napakyas mao ang dihang ang usa ka lalaki nakakat-on sa iyang kaugalingon nga maayo nga mga taktika ug naghimo og usa ka paagi sa paggamit niini batok kaniya. Didto sa Carthage."
  
  "Busa kini nga tawo mao ang Amahan sa Strategy?" - Nangutana si Smith. "Kining Hannibal?"
  
  "Gikonsiderar nga usa sa labing bantogang estratehikong militar sa kasaysayan ug usa sa talagsaong mga heneral sa kakaraanan kauban si Alexander the Great ug Caesar. Gitawag siya nga Amahan sa Estratehiya tungod kay ang iyang labing dakong kaaway, ang Roma, sa ngadtongadto nagsagop sa iyang mga taktika sa militar sa ilang kaugalingong mga plano."
  
  "Kini usa ka kadaugan," miingon si Dahl, "kung adunay usa."
  
  Miyango si Lauren. "Mas maayo. Si Hannibal giisip nga usa ka damgo alang sa Roma nga gigamit nila ang panultihon kung adunay mahitabo nga katalagman. Kon hubaron, kini nagpasabot nga si Hannibal anaa sa mga ganghaan! Ang Latin nga prase nahimong kasagarang gidawat ug gigamit gihapon karon."
  
  "Balik sa pag-order," giaghat sila ni Hayden. "Giunsa kini pagkaangay?"
  
  "Aw, makaingon kita uban ang pagsalig nga si Hannibal usa sa Upat ka Mangabayo. Gawas pa sa kamatuoran nga siya dayag nga nagsakay sa usa ka kabayo, siya gitawag nga Amahan sa Strategy sa tibuok kasaysayan. Kini nagpasabot nga Siya mao ang Gubat, ang unang Mangabayo. Pat-od nga nagdala sia sing inaway sa Imperyo sang Roma."
  
  Gi-scan ni Drake ang text. "Mao nga giingon dinhi nga ang plano alang sa Doomsday Order gipahimutang sa mga Mangabayo. Atong hunahunaon nga ang Order naglubong sa usa ka makadaot nga hinagiban sa lubnganan ni Hannibal? Ibilin kini para sa sunod nga henerasyon?"
  
  Miyango si Lauren. "Kini usa ka kinatibuk-ang pagbati. Mga hinagiban sa matag lubnganan. Adunay usa ka lubnganan sa matag suok sa yuta."
  
  Nakataas ang kilay ni Kinimaka. "Nga, pag-usab, adunay kahulugan sama sa usa ka sidsid sa sagbot."
  
  Giwara-wara ni Hayden ang iyang kamot kaniya aron mohunong. "Kalimti na," siya miingon. "Sa pagkakaron. Sigurado nga ang usa ka tawo nga sama ni Hannibal kinahanglan adunay usa ka lubnganan o mausoleum?"
  
  Misandig si Lauren sa iyang lingkuranan. "Oo, dinhi nahimong komplikado ang mga butang. Ang kabus nga tigulang nga si Hannibal gidestiyero ug namatay sa usa ka makalolooy nga kamatayon, lagmit tungod sa hilo. Gilubong siya sa walay marka nga lubnganan."
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Bullshit".
  
  "Kini makapahunahuna nimo, dili ba?"
  
  "Naa ba tay lokasyon?" Nangutana si Mai.
  
  "Oo nga". Mipahiyom si Lauren. "Africa".
  
  
  KAPITULO KAUPAT
  
  
  Milakaw si Alicia sa kilid nga kabinet ug mikuha og usa ka botelya sa tubig gikan sa mini-fridge sa ibabaw. Ang pagsugod sa usa ka bag-ong operasyon kanunay nga tensiyonado. Ang iyang kusog mao ang panagsangka; bisan pa, niining higayona klaro nga kinahanglan nila ang usa ka plano. Si Hayden miapil na kang Lauren sa laptop, ug si Smith naningkamot nga tan-awon nga interesado, sa walay duhaduha tungod kay ang New Yorker nagkuha sa laing papel. Oo, ug tungod kay wala siya sa prisohan nagbisita sa usa ka buang nga terorista.
  
  Si Alicia adunay iyang kaugalingon nga opinyon, apan naglisud siya sa pagsabut sa lohika ni Lauren. Bisan pa niana, dili niya dapit ang paghukom, dili human sa kinabuhi nga iyang naagian. Si Lauren Fox maalamon ug adunay igo nga pagsabot aron makita kung unsa ang umaabot.
  
  Hinaot mao. Giinom ni Alicia ang katunga sa botelya, dayon milingi kang Drake. Ang Yorkshireman karon nagbarog tupad ni Dahl ug Kensi. Mosulod na unta siya dihang dunay nilihok duol kaniya.
  
  "Oh, hi Yogi. Kumusta ang mga butang didto?
  
  "Maayo". Na-depress ang kawatan nga Ruso kay kalit lang na-expose. "Sa imong hunahuna gidumtan ba nila ako karon?"
  
  "WHO? Sila? Nanguyab ka? Walay mu judge nimo, labi na nako. Mikatawa siya ug mitan-aw sa palibot. "O Mayo. O si Drake. Ug labi na dili si Kenzi. Ang asong babaye lagmit adunay usa ka bilanggoan nga puno sa daotang gagmay nga mga sekreto. "
  
  "MAHITUNGOD SA".
  
  "Dili gyud ang imong daotan nga gamay nga sekreto." Kabuang! "Uy, naningkamot gihapon ko nga mag-ilis diri. Wala ko kahibalo bahin sa paglipay."
  
  "Nakita nako".
  
  Iyang gituy-od ang iyang kamot: "Dali diri!" - ug nagdali sa iyang ulo sa dihang siya nadula, naningkamot sa paggunit sa iyang ulo. Milukso si Yorgi sa tumoy sa kwarto, gaan ang iyang mga bitiis. Nakita ni Alicia ang pagkawalay kapuslanan sa paggukod.
  
  "Sa sunod higayon, anak."
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang pagduol. "Nahibal-an nimo, nahadlok siya kanimo."
  
  "Wala ko maghunahuna nga ang bata nahadlok sa bisan unsa. Dili human sa paggugol ug panahon nianang prisohan sa Russia ug pagtukod ug mga paril. Unya mahibaloan nimo nga nahadlok siya niini." Gipikpik niya ang iyang kaugalingon sa ulo.
  
  "Ang labing kusgan nga hinagiban sa tanan," ingon ni Dahl. "Pangutan-a lang si Hannibal."
  
  "Ay, nagkomedya si Torsti. Modangop tang tanan sa kalendaryo. Pero seryoso," dugang ni Alicia. "Kinahanglang mosulti ang bata. Dili ako mas kuwalipikado. "
  
  Nanguyab si Kensi. "Tinuod? Natingala ko".
  
  "Gihisgotan ka ba sa pahayag ni Webb? Oh oo, sa akong hunahuna mao.
  
  Ang Israeli mikibo. "Maglisod kog katulog sa gabii. Unya?"
  
  "Mao nga," miingon si Alicia. "Wala."
  
  "Sa akong hunahuna alang sa parehas nga hinungdan sama kanimo."
  
  Dihay lawom nga kahilom. Gisugat ni Dahl ang panan-aw ni Drake sa ibabaw sa ulo sa mga babaye ug miduko og gamay. Si Drake dali nga milingiw, wala magtamay sa mga babaye, apan dili gusto nga sila maguyod sa atabay sa kaalaotan. Mihangad si Alicia dihang nagsugod si Hayden sa pagsulti.
  
  "Sige," miingon ang ilang amo. "Mas maayo pa kay sa orihinal nga gihunahuna ni Lauren. Kinsa ang mobiyahe sa Hellespont?
  
  Nanghupaw si Alicia. "Perpekto kaayo alang niining daotang grupo. Sign up nako."
  
  
  ***
  
  
  Una pinaagi sa helicopter ug dayon pinaagi sa speedboat, ang SPEAR team miduol sa Dardanelles. Ang adlaw misalop na padulong sa kapunawpunawan, ang kahayag nausab gikan sa usa ka hayag nga bola ngadto sa usa ka panoramic stripe sa background ug usa ka pinahigda nga slash. Nakit-an ni Drake ang iyang kaugalingon nga halos dili magbalhinbalhin tali sa mga paagi sa transportasyon sa panahon sa bumpy ride, ug nakit-an ang oras aron matingala kung giunsa nga luwas ang mga piloto sa adlaw. Si Alicia, nga tapad niya sakay sa helicopter, nagpatin-aw og gamay sa iyang gibati.
  
  "Hoy mga lalaki, sa imong hunahuna kini ba nga lalaki naningkamot sa pagpatay kanato?"
  
  Si Kinimaka, nga gigakos pag-ayo ug nagkupot sa daghang ekstra nga mga estrap kutob sa iyang magunitan, miingon pinaagi sa naggigot nga mga ngipon, "Sigurado ko nga siya naghunahuna nga kini molukso."
  
  Ang mga komunikasyon hingpit nga naglihok ug bukas. Nahilom ang hangin samtang gisusi sa ilang grupo ang mga armas nga gihatag sa CIA. Nakit-an ni Drake ang naandan nga mga suspek, nga naglakip sa Glocks, HKS, combat knives ug nagkadaiyang granada. Gihatag usab ang mga aparato sa panan-awon sa gabii. Pipila lang ka minuto ang milabay, si Hayden nagsugod sa pagsulti sa communicator.
  
  "Busa, mga tawo, panahon na nga tagdon ang lain, mas personal nga aspeto niini nga misyon. Makigsangka nga mga team. Ang CIA nag-ingon gihapon nga adunay unom, busa magpasalamat kita nga dili na kini labi pa. Ang Alexandria cell kanunay nga nakadawat sa impormasyon gikan sa CIA cells sa tibuok kalibutan, gikan sa NSA ug undercover nga mga ahente. Gihatag nila kanako ang bisan unsang may kalabutan nga mga kamatuoran-"
  
  "Kon para sa ilang kaayohan," misukna si Kensi.
  
  Miubo si Hayden. "Nasabtan nako nga ikaw adunay dili maayo nga mga kasinatian sa mga ahensya sa gobyerno, ug ang CIA nakakuha og dili maayo nga press, apan nagtrabaho ako alang kanila. At least gibuhat nako ang akong trabaho sa husto. Sila adunay tibuok nasod nga panalipdan. Makasalig ka nga ihatag ko kanimo ang mga kamatuoran. "
  
  "Naghunahuna ko kon unsa ang nagpataas sa iyang sayal," mihunghong si Alicia sa communicator. "Sigurado ko nga dili kini maayo."
  
  Gitutokan siya ni Kensi. "Unsa man ang maayo nga makapataas sa imong sayal?"
  
  "Wala ko kahibalo". Paspas nga mipiyong si Alicia. "Baba ni Johnny Depp?"
  
  Gihawiran ni Hayden ang iyang tutunlan ug mipadayon. "Unom ka espesyal nga pwersa nga mga grupo. Lisud isulti kung kinsa ang simpatiya ug kinsa ang hingpit nga kontra. Ayaw pag assume. Kinahanglan natong tagdon ang tanan isip mga kaaway. Walay usa sa mga nasud nga nahibal-an namon nga nalambigit niini ang moangkon niini. Nasabtan nako nga tingali nakaila ka sa pipila niini nga mga lalaki, apan ang kanta nagpabilin nga pareho.
  
  Sa diha nga si Hayden mihunong, si Drake naghunahuna mahitungod sa British contingent. Ang SAS adunay pipila ka mga regiment ug siya wala na sa daghang mga tuig, apan ang kalibutan sa mga ultra-elite nga mga sundalo dili kaayo dako. Husto si Hayden sa pagsulti bahin sa potensyal nga mga komprontasyon ug mga reserbasyon karon, imbes nga madakpan sila sa natad sa panggubatan. Mahimong interesado si Dahl sa Swedish contingent, ug si Kenzie sa Israeli. Maayo nga trabaho, wala"y tradisyonal nga presensya sa Amerikano didto.
  
  "Dili nako mahanduraw nga mahigalaon ang China," ingon niya. "Ni Russia."
  
  "Sa ingon niini nga katulin," miingon si Mai, nga nagtan-aw sa bintana. "Sila mahimong mga porma sa kangitngit."
  
  "Adunay ba kami ideya sa karon nga kahimtang sa matag nasud?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Oo, nagpadulong lang ko niini. Sa among nahibal-an, ang mga Swedes pila ka oras ang gilay-on. Ang mga Pranses naa pa sa balay. Ang Mossad ang labing duol, duol kaayo.
  
  "Siyempre," ni Dahl. "Walay usa nga nahibal-an kung asa sila padulong."
  
  Medyo nag-ubo si Drake. "Gisulayan ba nimo nga hatagan og katarungan ang napakyas nga pagsulay sa Sweden?"
  
  "Karon murag naa ka sa Eurovision. Ug walay usa nga naghisgot sa Britanya. Asa sila nahimutang? Naghimo gihapon og tsa?" Gipataas ni Dahl ang usa ka hinanduraw nga kopa, ang iyang gamay nga tudlo migawas sa usa ka anggulo.
  
  Usa kadto ka patas nga punto. "Aw, ang Sweden tingali nagsugod sa likod."
  
  "Sa labing gamay nagsugod sila."
  
  "Guys," mihunong si Hayden. "Ayaw kalimti nga bahin usab kita niini. Ug gilauman sa Washington nga kami ang modaog. "
  
  Mikatawa si Drake. Mingisi si Dahl. Mihangad si Smith samtang nagsugod si Lauren sa pagsulti.
  
  "Ang usa ka makapaikag nga pagdugang sa tanan niini mao nga ang pipila niini nga mga nasud kusganong nagprotesta sa bisan unsang interbensyon. Siyempre, ang lebel sa kabuang kanunay nga taas, apan mahimo namon nga atubangon ang pipila nga dili matinuoron nga mga elemento.
  
  "Dili opisyal? Splinter nga mga grupo?" - pangutana ni Kinimaka.
  
  "Posible kini."
  
  "Kini nagdala kanamo balik sa sukaranan nga kasayuran," ingon ni Hayden. "Ang tanan kontra."
  
  Naghunahuna si Drake kon unsa kaha ang gihunahuna ni Smith sa iyang pamahayag. Balik sa Cusco, kontra si Joshua, apan tungod kay wala gitugot sa gobyerno ang iyang kamatayon ug ang ilang pagpabilin sa nasud kanunay nga nagbag-o ug nag-away, wala"y nahibal-an kung unsa ang mahitabo. Ang kamatayon niining tawhana usa ka aksidente, apan tungod sa kawalay pagtagad ug sobrang kadasig. Oo, siya usa ka parasito ug usa ka mamumuno, apan ang mga kahimtang lahi.
  
  Human sa helicopter ilang gipuno ang mga sakayan. Nagsul-ob og itom, ang ilang mga nawong nagtakuban, nga hapsay nga nagbuy-od sa katubigan sa Hellespont, ang kagabhion sa kataposan napuno sa kangitngit. Ang ruta nga ilang giagian walay sulod, ang mga suga nagkidlap-kidlap lapas sa halayong tampi. Ang Hellespont usa ka importanteng kanal nga nahimong bahin sa utlanan tali sa Uropa ug Asia. Usa ka pig-ot nga estretso, ang Gallipoli nahimutang sa amihanang kabaybayonan niini, samtang ang kadaghanan sa ubang mga utlanan niini medyo gamay ang populasyon. Sa ilang paglutaw sa tubig, si Hayden ug Lauren migamit sa ilang communicator.
  
  "Wala gayoy lubnganan si Hannibal, bisan usa ka timaan sa lubnganan. Human sa usa ka hayag nga karera, kining maalamat nga heneral namatay nga halos nag-inusara, nahilo sa usa ka tigulang nga edad. Busa unsaon nimo pagpangita og walay marka nga lubnganan?"
  
  Mihangad si Drake samtang mihunong si Lauren. Gipangutana ba niya sila?
  
  Si Smith maisugon nga nangitag solusyon. "Sonar?"
  
  "Posible kini, apan kinahanglan nimo nga adunay usa ka maayo nga ideya kung asa mangita," tubag ni Dahl.
  
  "Nakakita sila og dili klaro nga dokumento, usa ka recordable nga dokumento, oo, apan nawala sa panahon," miingon si Hayden. "Ang kapalaran ni Hannibal kanunay nga nakapasuko niadtong nahigugma sa bayani nga misupak sa imperyalismong Romano. Usa sa ingon nga tawo mao ang Presidente sa Tunisia, nga mibisita sa Istanbul sa mga dekada 60. Atol niini nga pagbisita, ang bugtong butang nga iyang gusto mao ang makahimo sa pagdala sa mga patayng lawas ni Hannibal uban kaniya ngadto sa Tunisia. Walay laing importante. Ang mga Turko sa kadugayan mihunong ug gidala siya uban kanila sa usa ka mubo nga panaw.
  
  "Sixties?" Matud ni Dahl. "Dili ba sa dihang ang mga kriminal sa gubat nagsugod sa pagpusa sa ilang daotang gamay nga plano?"
  
  "Mas lagmit". Matud pa ni Hayden. "Pagkahuman nila nanimuyo sa Cuba ug nagsugod ug bag-ong kinabuhi. Unya ang ilang bag-ong order milungtad ug hapit kawhaan ka tuig."
  
  "Daghang panahon aron mahimong mamugnaon," miingon si Alicia.
  
  "Ug pilia ang Upat ka Mangabayo alang kanila," dugang ni Mai. "Hannibal - Mangabayo sa Gubat? Makataronganon kini. Apan kinsa ang impyerno nga Pagsakop, Kagutom ug Kamatayon? Ug nganong ang Dardanelles sa Africa usa sa upat ka kardinal nga direksiyon?"
  
  "Maayo nga punto," si Alicia mipalanog kang May, hinungdan nga gidoble ni Drake ang iyang mga paningkamot. "Kinahanglan nimong ibalik kanang gamay nga cap sa paghunahuna, Foxy."
  
  Mipahiyom si Lauren. Nasayod si Drake sa tono sa iyang tingog. "Mao nga ang mga Turko, labi nga naulaw sa ilang kaugalingon nga pagkawalay pagtahod sa Hannibal, gidala ang presidente sa Tunisia sa usa ka lugar sa Hellespont. Kini nag-ingon 'sa bungtod diin adunay usa ka guba nga building'. Kini ang bantog nga pahulayanan sa Hannibal Barca.
  
  Naghulat si Drake, apan wala nay kasayuran nga miabut. "Ug bisan pa niana," siya miingon, "kadto maoy katloan ka tuig na ang milabay."
  
  "Dugay kaayo kining nagbarog didto," miingon si Lauren, "ug ang mga Turko sa walay duhaduha nagbutang ug usa ka butang nga bantayanan sa dungog."
  
  Nagduda si Drake. "Sa tinuud, mahimo ra kini usa ka dungog nga lubnganan."
  
  "Gidala nila ang presidente sa Tunisia didto, si Matt. Gikuha pa gani niya ang mga panaksan sa balas nga gipamatud-an sa iyang mga bodyguard, nga gitawag kini nga 'balas gikan sa lubnganan ni Hannibal' sa iyang pagpauli. Sa maong kahimtang, nianang tuiga, malimbongan ba gayod sa mga Turko ang Presidente sa Tunisia?"
  
  Miyango si Drake paingon sa nagsingabot nga madulom nga kurba sa baybayon. "Atong mahibaloan."
  
  
  KAPITULO 5
  
  
  Gitabangan ni Drake ang pagbira sa kolor sable nga speedboat gikan sa tubig, gitambog kini sa duol nga bahin sa daan nga mga gamot ug gipamutang ang outboard nga motor. Si May, Alicia ug Smith nagdali sa pagbutang og outpost. Gialsa ni Kinimaka ang bug-at nga mga backpack sa tabang ni Dahl. Gibati ni Drake ang balas sa ilawom sa iyang botas. Ang hangin baho sa yuta. Ang mga balud kusog nga mihasmag ngadto sa baybayon sa iyang wala, nga gihatagan ug kusog sa mga sakayan. Walay laing tingog nga mibuak sa kahilom samtang ang mga bangkaw mikuha ug stock.
  
  Nagkupot si Hayden og portable GPS navigator. "Maayo. Giprograma nako ang mga coordinate. Andam na ba kita moadto?"
  
  "Andam na," daghang mga tingog ang miginhawa agig tubag.
  
  Si Hayden mipadayon sa unahan, ug si Drake mipahiluna sa iyang luyo, mitabok sa kilig sa ilawom sa iyang mga tiil. Kanunay nilang gi-scan ang lugar, apan walay laing mga tinubdan sa kahayag nga makita. Tingali nakauna sila dinhi pagkahuman. Tingali ang ubang mga team nagpugong, gitugotan ang uban nga mobuhat sa tanan nga bug-at nga pag-alsa. Basin karon pa sila gibantayan.
  
  Ang mga posibilidad walay katapusan. Miyango si Drake kang Alicia sa ilang pag-agi ug niapil sa linya ang Englishwoman. "Mahimong mag-usab-usab gikan sa kilid ngadto sa kilid."
  
  "Unsa man si Smith?" - Nangutana ko.
  
  "Naa ko diri. Ang dalan klaro."
  
  Oh oo, apan padulong na kami sa yuta, naghunahuna si Drake, apan wala"y gisulti. Ang humok nga balas mibalhin sa gahi nga yuta, ug dayon sila misaka sa embankment. Pipila lang ka pye ang gitas-on ug may bakilid nga tumoy, sa wala madugay mitabok sila sa utlanan sa desyerto ug nakit-an ang ilang kaugalingon sa usa ka patag nga yuta. Gitudlo ni Hayden ang dalan ug gitabok nila ang umaw nga yuta. Karon dili na kinahanglan nga mag-post sa mga guwardiya. Makakita sila og mga milya, apan si May ug Smith nagpabilin nga mas layo, nga nagdugang sa ilang pagtan-aw.
  
  Ang screen sa GPS hilom nga mikidlap, naggiya kanila nga mas duol sa ilang target, ug ang mangitngit nga arko sa kagabhion mituyhad pag-ayo ibabaw kanila. Uban sa hilabihan ka dako nga luna, ang langit dako; ang mga bituon halos dili makita, ug ang bulan usa ka gamay nga guhit. Napulo ka minuto nahimong baynte, unya traynta, ug sila naglakaw nga nag-inusara. Si Hayden nagpadayon sa pagkontak pinaagi sa communicator sa team ug Alexandria. Gipasulod siya ni Drake sa palibot, nga nagginhawa sa gikulbaan nga ritmo sa kinaiyahan. Ang mga tingog sa mga mananap, ang huyuhoy sa hangin, ang kasikas sa yuta - kini tanan didto, apan walay angay. Iyang naamgohan nga ang mga team nga ilang kaatbang mahimong sama kanila, apan misalig siya sa iyang kaugalingong abilidad ug sa iyang mga higala.
  
  "Sa unahan," mihunghong si Hayden. "Gipakita sa GPS ang yuta nga nagtaas mga kwarenta ka tiil. Kini tingali ang bungtod nga atong gipangita. Tan-aw sa taas."
  
  Ang bungtod hinay-hinay nga mitumaw gikan sa kangitngit, usa ka padayon nga pagsaka sa bungdo sa yuta nga adunay nagsabod nga mga gamot ug mga dagkong bato nga nagsabwag sa uga nga yuta samtang sila nagkulit sa usa ka makanunayon nga agianan latas sa mga babag. Si Drake ug Alicia mihunong sa makadiyot ug milingi sa likod, nakamatikod sa hamis nga kangitngit nga milanat hangtod sa balod nga dagat. Ug labaw pa niana, ang nagkidlap-kidlap nga mga suga sa pantalan, usa ka hingpit nga lahi nga kinabuhi.
  
  "Usa ka adlaw?" Natingala si Alicia.
  
  Naglaum si Drake. "Mangadto kita didto," siya miingon.
  
  "Kini kinahanglan nga sayon."
  
  "Ug gugma. Sama sa pagbisikleta. Apan natumba ka ug nasamdan, mga bun-og ug mga garas sa wala pa nimo mabalik ang imong balanse.
  
  "Busa, ang katunga sa dalan milabay na." Iyang gihikap siya kadiyot ug mipadayon sa pagsaka sa bungtod.
  
  Gisundan siya ni Drake sa hilom. Ang umaabot sa tinuud adunay usa ka bag-ong bahandi sa mga posibilidad karon nga si Alicia Miles nakagawas na gikan sa iyang siklo sa pagkaguba sa kaugalingon. Ang kinahanglan lang nilang buhaton mao ang pagpildi sa usa pa ka grupo sa mga buang ug mga megalomaniac nga impyerno nga nagtinguha sa pag-antos sa mga tawo sa kalibutan.
  
  Ug mao nga ang mga sundalo nga sama niya gibutang ang tanan sa linya. Para kang Adrian sa tupad ug kang Graham sa atbang. Alang kang Chloe, kinsa nanlimbasug sa pagpa-eskwela sa iyang duha ka anak sa tukmang oras matag adlaw. Alang sa mga magtiayon nga nanghupaw ug nag-agulo sa pagpaingon sa supermarket. Alang sa kaayohan sa mga naglingkod nga maayo sa paghuot sa trapiko sa ring road, ug sa mga nag-ambak sa pila. Dili alang sa kanal nga scum nga misaka sa imong van o garahe pagkahuman sa kangitngit, nga naghimo sa bisan unsang mahimo nila. Dili para sa mga tigdaogdaog, tigpangitag gahom ug backstabbers. Hinaot nga ang mga nakigbisog pag-ayo alang sa respeto, gugma ug pag-atiman maatiman. Himoa nga kadtong nakig-away alang sa kaugmaon sa ilang mga anak masaligon sa kaluwasan niini. Himoa nga kadtong mitabang sa uban matabangan.
  
  Nakuha ni Hayden ang iyang atensyon sa hinay nga pagngulob. "Mahimong kini ang lugar. Ang GPS nag-ingon nga mao kini, ug akong nakita ang usa ka abandonado nga bilding sa unahan.
  
  Nakita niya ang nagsapaw-sapaw nga kolor nga mga tulbok. Kini ang sentro sa mga panghitabo kaniadto. Wala nay panahon alang sa mga subtleties karon. Maayo pa unta nga magpabuto na sila sa ilang pagpangita sa lubong ni Hannibal kon mas paspas pa nila kining makit-an karon nga ania na sila. Tungod kay masaligon si Drake nga kung makit-an nila kini, mahimo usab ang tanan nga ubang mga koponan.
  
  Namatikdan ni Hayden ang gibanabana nga lugar. Gipaubos ni Kinimaka ug Dahl ang ilang bug-at nga mga backpack sa yuta. Si May ug Smith mikuha sa labing maayong posisyon sa obserbasyon. Si Drake ug Alicia mipaduol kang Hayden aron sa pagtabang. Si Yorgi lang ang nagbitay, nagpakita sa kawalay kasiguruhan samtang naghulat nga sultihan kung unsa ang buhaton.
  
  Ang Kinimaka ug Dahl nakamugna ug nindot nga mga flashlight pinaagi sa pagbutang sa trio sa carbon fiber stand ug paghatag ug dugang pa. Dili lang kini hayag nga mga bombilya, kini gihimo aron masundog ang kahayag sa adlaw kutob sa mahimo. Tinuod, bisan ang halapad nga kapabilidad sa CIA limitado sa Egypt, apan gihunahuna ni Drake nga ang aparato dili kaayo daotan. Gigamit ni Kinimaka ang usa ka lampara nga gitaod sa usa ka baroganan aron sa pagdan-ag sa usa ka dako nga lugar, ug dayon si Hayden ug Dahl miadto sa pagsusi sa yuta.
  
  "Karon paminawa," giingnan sila ni Hayden. "Ang Order of the Last Judgment nag-angkon nga ang mga hinagiban gilubong dinhi dugay na human sa kamatayon ni Hannibal. Kini usa ka walay marka nga lubnganan, dili usa ka lapida. Mao nga nangita kami og nasamok nga yuta, dili mga bukog, mga bloke o mga haligi. Nangita mig mga butang nga bag-o lang gilubong, dili mga karaang relikyas. Dili kini lisod kaayo-"
  
  "Ayaw pag-ingon niana!" Nanguyab si Dahl. "Imong isalikway ang tanan, damn it."
  
  "Ingon lang nako nga dili na ta kinahanglang pangitaon si Hannibal. Mga armas lang."
  
  "Maayong punto." Gi-adjust gamay ni Kinimaka ang suga sa palibot.
  
  Gimarkahan ni Hayden ang tulo ka mga lugar sa yuta. Tanan sila morag nabag-o sa usa ka paagi, ug wala bag-o lang. Si Yorgi miduol pag-ayo, pala sa kamot. Mikuyog kaniya si Drake ug Alicia, gisundan ni Kinimaka.
  
  "Pagkalot lang," ni Hayden. "Pagdali".
  
  "Unsa kaha kung adunay usa ka booby trap?" pangutana ni Alicia.
  
  Gitan-aw ni Drake ang guba nga building. Ang mga bungbong nagbitay nga masulub-on, nagduka, nga daw nagkupot sa gibug-aton sa kalibutan. Ang usa ka kilid gihiwa sa katunga nga daw sa usa ka higanteng cleaver, ang mga bloke karon mituybo gikan sa duha ka kilid sama sa jagged nga ngipon. Ang atop dugay na nga nahugno, walay mga pultahan o mga bintana. "Aw, morag dili ta makakitag kapasilungan didto."
  
  "Salamat".
  
  "Ayaw kabalaka, love. Itaas ang imong ulo."
  
  Wala panumbalinga ni Drake ang nasuko nga silaw ug mitrabaho. "Busa unsa man ang kahulogan sa Upat ka Mangabayo?" gipangutana niya si Hayden sa communicator.
  
  "Ang labing maayong tagna sa think tank? Kini katumbas sa mga numero sa kasaysayan nga atong gipangita ug ang mga hinagiban nga atong gilauman nga makit-an. Busa, si Hannibal, nga gipadako sa pagdumot sa mga Romano, nagsugod sa halos walay kataposang gubat sa Roma, di ba? Dinhi atong makit-an ang mga hinagiban sa gubat."
  
  "Posible sab nga mga mangangabayo sila," sukna ni Kinimaka. "Buot ipasabot, si Hannibal."
  
  "Oo, medyo dili klaro, Mano."
  
  "Busa kini walay kalabotan sa Bibliya?" Si Drake mikalot ug laing bungdo sa yuta. "Tungod kay wala namo kinahanglana ang bisan unsa niining mga binuang nga mga code."
  
  "Bueno, nagpakita sila sa Pinadayag ug-"
  
  "Wow!" Kalit nga nisiyagit si Alicia. "Abi nakog naigo ko!"
  
  "Ug atensiyon," mihunghong ang tingog ni May sa communicator. "Ang bag-ong mga suga nagpakita sa tubig, kini nagkaduol dayon."
  
  
  KAPITULO UNOM
  
  
  Gihulog ni Drake ang pala sa salog ug milakaw aron tan-awon si Alicia. Didto na si Yorgi, nagtabang niya sa pagkalot. Kinimaka paspas sab nga miabante.
  
  "Pila ka oras nato?" Nangutana dayon si Hayden.
  
  "Sa paghusga sa ilang katulin, katloan ka minuto ang nag-una," tubag ni Smith.
  
  Si Dahl mitan-aw pag-ayo. "Duna bay mga timailhan?"
  
  "Tingali Mossad," tubag ni Kensi. "Sila ang labing suod."
  
  Nanumpa si Drake. "Ang bugtong higayon nga nanghinaut ko nga ang maldito nga mga Swedes mauna."
  
  Si Alicia nagbarug nga kutob sa tuhod sa lungag, gikubkob ang ngilit sa iyang pala ngadto sa humok nga yuta, naningkamot nga makagawas ang butang. Siya nanlimbasug, walay kalipay nga nagbira sa dili klaro nga mga kilid. Kinimaka naghawan sa yuta gikan sa itaas samtang si Yorgi miduyog kang Alicia sa nagkalapad nga samad sa yuta.
  
  "Unsa man ni?" - Nangutana ko. pangutana ni Drake.
  
  Miduko si Hayden nga nagluhod ang iyang mga kamot. "Dili pa ko makaingon nga sigurado."
  
  "Maghiusa ka, Alicia." Mingisi si Drake.
  
  Usa ka silak ug gipataas nga tudlo ang bugtong niyang tubag. Ang butang nga gipangutana gitabonan sa hugaw ug gitabonan sa hugaw sa tanang kilid, apan kini adunay porma. Oblong, nga gisukod ug gibana-bana nga duha ka metros por usa ka metro, kini adunay usa ka piho nga porma sa kahon ug dali nga molihok, nga nagpakita nga kini dili bug-at. Ang problema kay kini gilibotan ug gidugmok sa gahi nga yuta ug mga gamot. Si Drake mitan-aw gikan sa kahon ngadto sa dagat, nagtan-aw sa mga suga nga nagkaduol ug naghunahuna kon sa unsang paagi nga ang usa ka gamay, gaan nga sudlanan makakupot ug makagun-ob nga hinagiban sa militar.
  
  "Kinse ka minutos," mitaho si Smith. "Wala'y laing mga timailhan sa pagduol."
  
  Si Alicia nanlimbasug sa yuta, nanghimaraot ug wala makaadto sa sinugdanan, apan sa kadugayan iyang gihukas ang butang ug gitugotan si Yorgi sa pagbira niini. Bisan pa niana, ang naturok nga mga paras ug nagsapot nga mga gamot mipilit kaniya nga daw malipayon, usa ka gahi, linubid nga pungpong nga nagdumili sa pagbuhi. Karon sila kutob sa hawak sa lapok, nag-ubo sa ilang mga sapot ug nagsandig sa mga pala. Gilikayan ni Drake ang klaro nga linya nga "Men at work" ug miyukbo aron motabang sa pagbayaw. Miduko usab si Dahl, ug nagdungan sila pagpangita og suporta sa kilid sa butang ug gibira kini. Ang mga gamot nagprotesta, nabuak ug nabuak. Ang uban nagpabilin alang sa mahal nga kinabuhi. Gipilit ni Drake ug nabati nga mikamang kini sa lungag ug sa ibabaw sa ngilit. Ang mga suba sa nabalhin nga yuta midagayday gikan sa ibabaw. Unya siya ug si Dahl dungan nga mibarog ug mitutok kang Alicia ug Yorgi. Ang duha namula sa nawong ug naghingapin pag-ayo.
  
  "Unsa?" - Nangutana ko. pangutana ni Drake. "Nagplano ba mong duha nga mag-tea break? Kuhaa ang impyerno gikan dinhi."
  
  Gisusi pag-usab ni Alicia ug Yorgi ang ilalom sa lungag, nangitag dugang mga kahon o tingali mga daang bukog. Walay nakit-an. Usa ka gutlo ang milabay, ang batan-ong Ruso midagan subay sa ngilit sa lungag, nangita og suporta diin daw wala, aron siya makalukso sa bakilid ug ibabaw sa ngilit sa lungag. Si Alicia mitan-aw sa nahitabo uban sa kasubo, ug dayon milukso nga medyo awkward ngadto sa kilid. Gikuptan ni Drake ang iyang kamot ug gibira siya.
  
  Mikatawa siya. "Nakalimot ka sa imong pala."
  
  "Gusto ba nimong kuhaon? Ihalad ko una ang ulo."
  
  "Pagpugong, pagpugong."
  
  Si Hayden nagpadayon sa pagtan-aw sa ilawom sa lungag. "Naghunahuna ko nga kini usa ka maayong panahon sa paggahin og usa ka gutlo sa paggahin og kadiyot uban sa kabus nga tigulang nga Hannibal Barca. Dili namo gusto nga walay pagtahod sa kaubang sundalo."
  
  Miyango si Drake isip pag-uyon. "Leyenda".
  
  "Kung naa siya sa ubos."
  
  "Gihimo sa mga Nazi ang ilang panukiduki," miingon si Hayden. "Ug, giangkon nako nga nagdumili, maayo ang ilang nahimo. Nakab-ot ni Hannibal ang malungtarong kabantog tungod lang kay maayo siya sa iyang trabaho. Ang iyang panaw tabok sa Alps nagpabilin nga usa sa labing talagsaon nga mga kalampusan sa militar sa unang mga gubat. Gipaila niya ang mga estratehiya sa militar nga gidayeg gihapon karon.
  
  Taudtaod mihangad sila. Kauban nila si Dahl. Gi-swipe ni Kinimaka ang butang aron makita ang usa ka lig-on nga kahon nga hinimo sa itom nga kahoy. Adunay usa ka gamay nga coat of arm sa ibabaw, ug ang Hawaiian misulay sa pagpakita niini.
  
  Milingi si Hayden nako. "Mao ra kana. Ang ilang homemade logo. Ang han-ay sa Katapusang Paghukom."
  
  Gitun-an kini ni Drake, gisag-ulo ang simbolo. Kini susama sa usa ka gamay nga sentral nga lingin nga adunay upat ka linubid nga mga braid nga gibutang sa palibot niini sa lainlaing mga punto sa kompas. Ang lingin maoy simbolo sa infinity.
  
  "Ang mga scythe mga hinagiban," miingon si Hayden. "Pagpanalipod sa imong sulod nga kalibutan?" Mikibo siya. "Atong atubangon kini unya kon gikinahanglan. Sige na nga."
  
  Ang mga suga wala na sa dagat, nga nagpasabut nga ang Mossad, kung kinsa ang labing duol, nakaabut sa solidong yuta ug wala"y kinse ka minuto ang gilay-on sa tibuuk nga tulin. Naghunahuna na usab si Drake kon unsaon pagtapos ang komprontasyon. SPEAR gimandoan sa pagsiguro sa tanan nga upat ka mga hinagiban sa bisan unsa nga gasto, apan ang mga mando panagsa ra nga gihimo sa hingpit sa natad sa panggubatan. Nakita niya ang gikulbaan nga mga ekspresyon sa mga nawong sa uban ug nahibal-an nga parehas sila sa gibati, bisan si Hayden, nga labing duol sa istruktura sa komand.
  
  Nangandam sila sa pagbiya.
  
  "Sulayi nga malikayan ang komprontasyon," miingon si Hayden. "Dayag".
  
  "Unsa kaha kon dili nato mahimo?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Aw, kon si Mossad, basin mag-estorya ta."
  
  "Nagduda ko nga duna silay ID vests," ni Alicia. "Dili kini usa ka pasundayag sa pulisya."
  
  Gibalhin dayon ni Hayden ang iyang communicator sa off nga posisyon. "Kung kami pusilon, kami makig-away," ingon niya. "Unsa pa may atong mahimo?"
  
  Nakita ni Drake nga kini ang labing kaayo nga pagkompromiso. Sa usa ka sulundon nga kalibutan, nakalusot unta sila sa nagsingabot nga mga sundalo ug mibalik sa ilang transportasyon nga wala maunsa ug wala mamatikdi. Siyempre, ang SPEAR dili maglungtad sa usa ka sulundon nga kalibutan. Gisusi niya pag-usab ang iyang mga armas samtang nangandam ang grupo sa paggawas.
  
  "Lakaw sa taas nga rota," misugyot si Hayden. "Dili sila".
  
  Tanan nga pag-amping. Tanan nga mga limbong aron malikayan ang panagbangi.
  
  Tunok sa iyang dunggan ang tingog ni Lauren. "Bag-o lang kami nakabaton sang balita, mga tawo. Ang mga Swedes nagkaduol na usab.
  
  
  KAPITULO 7
  
  
  Nanguna si Drake, naglakaw una sa guba nga building ug dayon mipaingon sa bakilid. Ang kangitngit mitabon gihapon sa yuta, apan hapit na ang kaadlawon. Gihulagway ni Drake nga dili patas ang iyang agianan hangtod nga naa siya sa atbang nga direksyon padulong sa dagat.
  
  Ang mga pagbati alerto, gipataas ang mga ulo, ang grupo nga nagsunod kanamo.
  
  Gikuha ni Dahl ang kahon, gigunitan pag-ayo ang tabon sa ilawom sa iyang bukton. Si Kenzi midagan paingon sa iyang kilid, mitabang kaniya sa pagpangita sa iyang agianan. Ang team nagsul-ob og night vision gear, tanan gawas ni Smith, kinsa mas gusto nga hingpit nga makahibalo sa ilang palibot. Nindot kadto nga kombinasyon. Tapad ug sa usa ka file sila nanagan hangtod nga naabot sila sa tiilan sa bungtod ug usa ka patag nga patag diin walay kapasilungan. Si Drake nagpabilin sa iyang laang, nga nagtultol kanila sa kinatibuk-ang direksyon sa mga sakayan. Walay usa ka pulong nga gisulti - ang tanan migamit sa ilang mga sentido sa pagsusi sa ilang palibot.
  
  Nahibal-an nila kung unsa ka makamatay ang ilang mga kaaway. Walay katunga-interesado nga mga mersenaryo karong panahona. Karon, ug sa sunod, ug sa sunod, giatubang sila sa mga sundalo nga dili ubos kanila.
  
  Hapit.
  
  Mihinay si Drake, gibati nga kusog kaayo ang ilang paglihok. Ang yuta dili pabor kanila. Usa ka luspad nga silaw ang nagkamang paingon sa silangang kapunawpunawan. Sa dili madugay walay tabon. Si Smith mibarug sa iyang tuo ug si Mai sa iyang wala. Ang team nagpabilin nga ubos. Ang bungtod nga adunay gubaon nga bilding sa ibabaw mikuyos, nga nagpakita sa ilang luyo. Usa ka laray sa mga sapinit nga adunay daghang mga kahoy ang mitumaw sa unahan, ug gibati ni Drake ang kahupayan. Layo sila sa amihanan-sidlakan sa kung diin kinahanglan nila, apan ang sangputanan nga sangputanan takus niini.
  
  Labing maayo nga senaryo sa kaso? Walay away.
  
  Nagpadayon siya, nagtan-aw sa peligro ug nagpabilin nga neyutral ang iyang lengguwahe sa lawas. Ang koneksyon nagpabilin nga kalmado. Pag-abot nila sa silonganan, nihinay-hinay silag dagan, basin naay tawo didto, naghulat. Isip mga commando, makadahom sila og pasidaan, apan wala'y mapasagdan niini nga misyon.
  
  Nakita ni Drake ang usa ka dako nga lugar nga giutlanan sa daghang mga kahoy ug mga sapinit ug mihunong, nagsenyas sa uban nga mopahulay. Ang pag-inspeksyon sa talan-awon walay gipadayag. Ang tumoy sa bungtod awaaw kutob sa iyang makita. Sa ilang wala, ang nipis nga tabon mitultol ngadto sa patag nga patag ug dayon ngadto sa baybayon sa dagat. Siya nakatag-an nga ang ilang mga sakayan mahimong kinse minutos nga lakaw. Hilom niyang gi-on ang koneksyon.
  
  "Lauren, naa bay balita bahin sa mga Swedes?"
  
  "Dili. Pero kinahanglan nga close sila."
  
  "Ubang mga team?"
  
  "Ang Russia anaa sa hangin." Morag naulaw siya. "Dili ko makahatag kanimo og posisyon."
  
  "Kini nga lugar hapit na mahimong usa ka mainit nga sona," ingon ni Smith. "Kinahanglan kitang mobalhin."
  
  Nisugot si Drake. "Mogawas ta."
  
  Mitindog siya ug nakadungog og siyagit nga makapakurat sama sa bisan unsang bala.
  
  "Tumigil ka nga dyan! Kinahanglan namon ang usa ka kahon. Ayaw paglihok."
  
  Wala magduha-duha si Drake, apan daling nanaog, parehong mapasalamaton sa pasidaan ug nakurat nga gimingaw sila sa kaaway. Gitutokan siya ni Dahl ug morag naglibog si Alicia. Bisan si Mai nagpakita ug katingala.
  
  Gi-klik ni Kensi ang iyang dila. "Kini kinahanglan nga Mossad."
  
  "Gikuha ba nimo sila sa pusil?" pangutana ni Hayden.
  
  "Oo nga" sabi ni Drake. "Ang mamumulong diretso sa unahan ug lagmit adunay mga katabang sa matag kilid. Eksakto kung asa namo gusto."
  
  "Dili kami makapadayon," miingon si Mai. "Balik na ta. Sa kana nga direksyon." Gitudlo niya ang sidlakan. "Adunay kapuy-an ug dalan, daghang umahan. Dili kaayo layo ang siyudad. Mahimo namon nga ipahibalo ang usa ka pagbakwit. "
  
  Mitutok si Drake kang Hayden. Ang ilang amo daw nagtimbang-timbang sa pagpili tali sa pagpaingon sa amihanan ubay sa baybayon, silangan paingon sa sibilisasyon, o pag-atubang sa gubat.
  
  "Walay maayong mahitabo kon magpabilin ta dinhi," ni Dahl. "Ang pag-atubang sa usa ka elite nga kaaway mahimong usa ka hagit, apan nahibal-an namon nga daghan pa ang umaabot."
  
  Nasayod na si Drake nga husto si May. Ang Amihanan wala magtanyag ug bisan unsang dalan paingon sa kaluwasan. Modagan sila subay sa Hellespont nga walay tabon ug magsalig sa lunsay nga swerte aron sila makasandad sa usa ka matang sa transportasyon. Ang pagbiyahe sa silangan gigarantiyahan nga oportunidad.
  
  Dugang pa, ang ubang mga koponan halos dili gikan sa bisan unsang lungsod.
  
  Gitawag kini ni Hayden ug dayon miliko sa silangan, gisusi ang terrain ug ang kahigayonan sa dali nga pag-ikyas. Niining higayona, mibalik na usab ang tingog.
  
  "Pabilin diha!"
  
  "Shit," miginhawa si Alicia. "Kini nga lalaki usa ka psychic."
  
  "Ako adunay maayo nga panan-aw," ingon ni Smith, nga nagtumong sa visual nga teknolohiya. "Tago sa luyo sa usa ka lig-on. Atong kuhaon ang kalayo."
  
  Mibiya ang grupo, paingon sa sidlakan. Ang mga Israelita nagpabuto, mga bala sa ulo sa mga bangkaw nga nahagsa sa mga punoan sa kahoy ug taliwala sa mga sanga. Nag-ulan ang mga dahon. Si Drake dali nga misaka, nahibal-an nga ang mga buto gituyo nga gipunting sa taas, ug naghunahuna kung unsa ang bag-ong gubat nga ilang gisudlan dinhi.
  
  "Kini sama ra sa usa ka fucking nga pagbansay sa kasundalohan," ingon ni Alicia.
  
  "Naglaum gyud ko nga mogamit sila og mga bala sa goma," tubag ni Dahl.
  
  Nagsaka sila ug nag-improvised, mibalhin sa silangan, nakaabot sa mas lig-on nga mga kahoy ug nakakuha sa mata. Mibawos si Drake, tinuyo nga taas. Wala siyay nakita nga timailhan sa paglihok.
  
  "Mga malimbongon nga bastos."
  
  "Gamay nga team," miingon si Kenzie. "Pag-amping. Awtomatikong mga makina. Maghulat sila og desisyon."
  
  Si Drake naghinam-hinam nga makapahimulos sa hingpit. Ang team mainampingong mipaingon sa silangan, diretso sa luspad nga kaadlawon nga naghulga gihapon sa halayong kapunawpunawan. Pag-abot sa sunod nga clearing, nadungog ni Drake ug halos nabati ang sipol sa bala.
  
  "Kabuang". Siya miyukbo alang sa pagtabon. "Kadto nga usa ka duol."
  
  Daghang pagpamusil, daghang mga pagtangtang sa tingga taliwala sa mga puy-anan. Mitutok pag-ayo si Hayden sa mga mata ni Drake. "Ang ilang mga paagi nausab."
  
  Miginhawag lawom si Drake, halos dili makatuo niini. Mabangis nga nagpabuto ang mga Israeli ug walay duhaduha nga nag-abante nga mabinantayon apan sa usa ka bentaha nga tulin. Ang laing bala naggisi sa usa ka panit sa kahoy luyo sa ulo ni Yoga, hinungdan sa kusog nga pagkurog sa Ruso.
  
  "Dili maayo," nagbagulbol si Kensi. "Dili gyud maayo".
  
  Murag santik ang mga mata ni Drake. "Hayden, kontaka si Lauren. Ipakompirma niya kang Qrow nga mibalos mig pusil!"
  
  "Kinahanglan kitang mobalos og pusil," misinggit si Kensi. "Kamo wala pa makasusi kaniadto."
  
  "Dili! Mga mersenaryong sundalo sila, elite nga tropa nga gibansay ug nagsunod sa mga mando. Sila mga fucking kaalyado, potensyal nga mga higala. Tan-awa kini, Hayden. Susiha kini karon! "
  
  Ang bag-ong mga bala milapos sa kakahoyan. Ang kaaway nagpabilin nga dili makita, wala madungog; Ang SPIR nahibalo mahitungod sa ilang pag-uswag gikan lamang sa iyang kaugalingong kasinatian. Nagtan-aw si Drake samtang gi-klik ni Hayden ang comm button ug nakigsulti kang Lauren, dayon nag-ampo alang sa dali nga tubag.
  
  Nagpalapit ang mga soldado sang Mossad.
  
  "Kumpirma ang among kahimtang." Bisan ang tingog ni Dahl morag tensiyonado. "Lauren! Naghimo ka ba ug desisyon? Mag-away ba mi? "
  
  
  ***
  
  
  Ang SPEAR team, nga gipapahawa na gikan sa ilang mga sakayan, napugos sa paglihok pa silangan. Naglisud sila sa ilawom sa kalayo. Dili gusto nga makig-away sa nahibal-an nga mga kaalyado, nakit-an nila ang ilang kaugalingon hangtod sa ilang mga liog sa peligro.
  
  Nag-scramble, nagkamot ug nagkadugo, gigamit nila ang matag limbong sa ilang arsenal, ang matag limbong aron madugangan ang distansya tali sa ilang kaugalingon ug sa Mossad. Pipila lang ka minuto ang pagbalik ni Lauren, apan mas dugay ang maong mga minuto kaysa CD ni Justin Bieber.
  
  "Dili malipayon si Qrow. Miingon siya nga nakadawat ka og order. Itago ang imong mga hinagiban sa tanan nga gasto. Silang upat."
  
  "Ug kini ang tanan?" pangutana ni Drake. "Gisultihan ba nimo siya kung kinsa ang among giatubang?"
  
  "Sigurado. Morag nasuko siya. Nagtuo ko nga nasuko namo siya."
  
  Nanglingo-lingo si Drake. Dili makataronganon. Kinahanglang magtinabangay kita niini.
  
  Gipahayag ni Dahl ang iyang opinyon. "Gisupak gyud namo ang iyang mga mando sa Peru. Tingali kini usa ka bayad. "
  
  Wala makatuo si Drake. "Dili. Kini gamay ra. Dili siya ingon niana nga klase nga politiko. Gisupak kami sa mga kaalyado. Kabuang. "
  
  "Duna mi mga order," ni Hayden. "Mabuhi ta karon ug makig-away ugma."
  
  Nahibal-an ni Drake nga husto siya, apan dili niya mapugngan nga maghunahuna nga ang mga Israeli tingali nagsulti sa parehas nga butang. Sa ingon nagsugod ang kasiglohan na nga mga reklamo. Karon, isip usa ka grupo, sila nagtrabaho sa silangan, nagpabilin sulod sa ilang kalasag nga taming, ug nag-organisar og usa ka rearguard, dili kaayo agresibo, apan igo nga makapahinay sa mga Israeli. Si Smith, Kinimaka ug Mai talagsaon sa pagpakita nga sila karon nagnegosyo, nga gigapos ang ilang mga kaatbang sa matag higayon.
  
  Gikan kini sa ilang luyo samtang naglupadlupad si Drake sa mga kahoy. Ang helicopter nagdaguhob sa ibabaw, dayon mikiling ug mitugpa sa pipila ka dili makita nga hawan. Wala na kinahanglana nga musulti pa si Hayden.
  
  "Mga Swedes? mga Ruso? Diyos, kabuang lang kini, mga lalaki!"
  
  Diha-diha dayon nakadungog si Drake og mga buto gikan sa maong direksyon. Ang usa nga bag-o lang nakagawas sa helicopter gipabuthan, ug dili sa Mossad.
  
  Nagpasabot kini nga upat ka mga special forces teams ang anaa na sa away.
  
  Sa unahan natapos ang lasang, nga nagpadayag sa usa ka karaan nga balay sa umahan lapas sa usa ka lapad nga umahan nga gilibutan sa mga paril nga bato.
  
  "Paggahin ug panahon," misinggit siya. "Lihok pag-ayo ug paspas. Mahimo kitang mag-regroup didto."
  
  Ang team midagan nga daw ang mga iro sa impyerno init sa ilang mga tikod.
  
  
  ***
  
  
  Naglihok sa usa ka bug-os apan kontrolado nga dagan, ang team migawas gikan sa tabon nga random ug nagdali paingon sa farmhouse. Ang mga bungbong ug mga pag-abli sa bintana halos sama ka guba sa balay sa bungtod, nga nagpakita sa pagkawala sa presensya sa tawo. Tulo ka grupo sa mga espesyal nga pwersa ang anaa sa luyo nila, apan unsa ka duol?
  
  Wala kabalo si Drake. Nagdagan siya pag-ayo tabok sa gubaon nga yuta, gitangtang ang iyang panan-aw sa kagabhion ug gigamit ang nagdan-ag nga kalangitan aron markahan ang iyang agianan. Ang katunga sa team mitan-aw sa unahan, ang katunga mitan-aw sa luyo. Si Mai mihunghong nga iyang nakita ang Mossad team nga nakaabot sa daplin sa lasang, apan si Drake nakaabot sa unang ubos nga bungbong ug si Mai ug Smith miabli og gamay nga kantidad sa pagsumpo sa kalayo.
  
  Nag-uban sila nga nagtapok luyo sa bungbong nga bato.
  
  Ang balay sa umahan baynte ka lakang sa unahan. Nahibal-an ni Drake nga dili maayo ang pagtugot sa mga Israeli ug uban pa nga magpuyo ug magtukod og maayong mga linya sa panan-aw. Dugang pa, ang ubang mga koponan karon mabinantayon sa usag usa. Nakigsulti siya sa communicator.
  
  "Mas maayo nga ihakot nimo ang imong mga asno, mga lalaki."
  
  Milingi si Alicia sa pagtan-aw kaniya. "Mao ba kana ang imong labing maayo nga American accent?"
  
  Morag nabalaka si Drake. "Shit. Sa kataposan milingi ko." Unya nakita niya si Dahl. "Apan uy, mahimong mas grabe pa, tingali."
  
  Isip usa gibuak nila ang hapin. Si May ug Smith miabli pag-usab nga nag-holding fire ug nakadawat lang og duha ka buto isip tubag. Walay laing tingog nga nadungog. Nakakita si Drake og solidong bungbong ug mihunong. Gi-assign dayon ni Hayden si May, Smith, ug Kinimaka sa pagbantay sa palibot, ug dayon nagdali sa pag-apil sa uban.
  
  "Okey mi sa pipila ka minuto. Unsay naa nato?"
  
  Gibukhad na ni Dahl ang mapa sa dihang napuno sa ilang dunggan ang tingog ni Lauren.
  
  "Posible gihapon ang Plan B. Ulo sa yuta. Kung paspas ka, dili nimo kinahanglan ang transportasyon."
  
  "Pagplano og fucking B." Nanglingo-lingo si Drake. "Kanunay nga plano B."
  
  Gi-report sa perimeter patrol nga klaro ang tanan.
  
  Gitudlo ni Hayden ang kahon nga dala ni Dahl. "Kinahanglan nga kita adunay responsibilidad dinhi. Kung mawala nimo kini, wala kami nahibal-an kung unsa ang naa sa sulod. Ug kon mapildi ka niini sa kaaway..." Wala na siya kinahanglang mopadayon. Gibutang sa Swede ang kahon sa yuta ug miluhod tupad niini.
  
  Gihikap ni Hayden ang simbolo nga gikulit sa takob. Ang nagtuyok nga mga blades nagpadala usa ka makalilisang nga pasidaan. Maampingong giablihan ni Dahl ang tabon.
  
  Gipugngan ni Drake ang iyang ginhawa. Walay nahitabo. Kanunay kini nga peligro, apan wala sila makakita sa bisan unsang tinago nga mga kandado o mekanismo. Karon hingpit nga giisa ni Dahl ang tabon ug gitan-aw ang wanang sa sulod.
  
  Mikatawa si Kensi. "Unsa ni? Mga hinagiban sa gubat? Konektado sa Hannibal ug gitago sa order? Ang akong nakita kay usa ka pundok sa papel."
  
  Mibalik paglingkod si Dahl sa iyang mga kupo. "Ang gubat mahimo usab nga makig-away sa mga pulong."
  
  Si Hayden mainampingong mikuha og daghang mga palid sa papel ug gi-scan ang teksto. "Wala ko kahibalo," miangkon siya. "Morag research file ug... record sa..." Mihunong siya. "Mga pagsulay? Pagsulay?" Gipakli niya ang pipila pa ka panid. "Mga Detalye sa Asembliya."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Karon daw dili maayo. Gitawag nila kini nga Project Babylon, Lauren. Atong tan-awon kung unsa ang imong mahibal-an bahin niini."
  
  "Nakuha na," miingon ang New Yorker. "Bisan unsa pa?"
  
  "Nagsugod na ako sa pagsabut niini nga mga kinaiya," nagsugod si Dahl. "Dako kaayo-"
  
  "Sa ubos!" Misiyagit si Smith. "Nagpalapit."
  
  Ang team mihinay ug nangandam. Sa luyo sa mga bungbong nga bato, usa ka machine gun volley ang nagdalugdog, mahait ug makabungol. Si Smith mibalos og pusil gikan sa tuo, nga gipunting gikan sa usa ka niche sa bungbong. Nanglingo-lingo si Hayden.
  
  "Kinahanglan natong tapuson kini. Umalis ka nga dyan".
  
  "Kuhaon ang asno?" pangutana ni Drake.
  
  "Kuhaa ang imong asno."
  
  "Plan B," miingon si Alicia.
  
  Nagpabiling luwas, mibalhin sila gikan sa bungbong ngadto sa bungbong paingon sa luyo sa balay sa umahan. Ang salog napuno sa mga tinumpag, ug ang mga piraso sa masonry ug kahoy gimarkahan kung diin nabuak ang atop. Si Mai, Smith ug Kinimaka mitabon sa likod. Mihunong si Drake sa ilang pag-abot sa likod nga mga bintana ug mitan-aw sa agianan sa unahan.
  
  "Kini mahimo nga labi ka lisud," ingon niya.
  
  Ang pagsubang sa adlaw midausdos sa kapunawpunawan sa usa ka pagbuto sa kolor.
  
  
  KAPITULO OTSO
  
  
  Nagpadayon ang lumba, apan karon nagkagamay na ang posibilidad. Samtang si Drake ug Alicia, nga nanguna sa dalan, mibiya sa tabon ug nagpadulong sa yuta, nga nagtago sa balay sa umahan tali kanila ug sa ilang mga naggukod, ang grupo sa Mossad sa katapusan migawas gikan sa lasang. Gisul-ob ang tanan nga itom ug adunay mga maskara sa ilang mga nawong, sila miduol nga ubos ug mabinantayon, nagpataas sa ilang mga hinagiban ug nagpabuto. Si Mai ug Smith dali nga mitago sa luyo sa balay sa umahan. Nagdali si Hayden sa unahan.
  
  "Lihok!"
  
  Si Drake nakig-away sa instinct sa pagbarug ug pagpakig-away; Si Dahl sa iyang wala klaro nga nakigbisog usab niini. Kasagaran sila nakig-away ug napildi sa ilang mga kaatbang - usahay kini moabut sa brute force ug numero. Apan sagad sa tanan niabot sa kabuang sa ilang mga kaatbang. Kadaghanan sa mga mersenaryo nga giswelduhan hinay ug palpak, nagsalig sa ilang gidak-on, kabangis ug kakulang sa moral aron mahuman ang trabaho.
  
  Dili karon.
  
  Nahibal-an pag-ayo ni Drake ang panginahanglan nga panalipdan ang premyo. Gidala ni Dahl ang kahon ug gitipigan kini nga luwas kutob sa iyang mahimo. Si Yorgi karon nagpadayon, nagsulay sa yuta ug naningkamot sa pagpangita sa mga agianan nga adunay labing tabon. Mitabok sila sa usa ka bungtod nga umahan ug dayon nanaog sa usa ka gamay, dili kaayo kakahoyan. Ang mga Israelinhon mihunong sa pagpabuto sa makadiyot, tingali nakamatikod sa ubang mga sugo ug dili gustong ipahibalo ang ilang posisyon.
  
  Nagkadaiyang taktika ang gipakita karon.
  
  Apan alang kang Drake, gisumada kini ni Alicia nga labing maayo. "Alang sa Diyos, Yogi. Ipaubos ang imong Russian nga ulo ug dagan!"
  
  Gisubay ni Lauren ang ilang pag-uswag sa GPS ug gipahibalo nga ang Plan B meeting point naa na sa sunod nga kapunawpunawan.
  
  Nakapanghupaw og gamay si Drake. Natapos ang kakahoyan, ug si Yorgi ang unang nisaka sa gamayng bungtod, si Kinimaka nagsunod sa iyang mga tikod. Ang karsones sa Hawaiian natabonan sa lapok diin siya nahulog - tulo ka beses. Gitutokan ni Alicia si May, kinsa abtik nga naglihok taliwala sa mga pilok sa yuta.
  
  "Damn nga Sprite. Morag usa ka karnero sa tingpamulak nga naglingawlingaw sa lasang."
  
  "Ang tanan nga iyang gibuhat, maayo ang iyang gibuhat," miuyon si Drake.
  
  Si Alicia nahagsa sa slate, apan nakahimo sa pagpabilin sa iyang mga tiil. "Kitang tanan nagbuhat niini nga maayo."
  
  "Oo, apan ang uban kanamo sama sa mga asshole."
  
  Giisa ni Alicia ang iyang armas. "Sana dili ko nimo tuyo, Drakes." Adunay usa ka nota sa pasidaan sa iyang tingog.
  
  "Aw, dili, honey. Dayag nga akong gipasabot ang Swede."
  
  "Mahal?"
  
  Ang mga buto milanog gikan sa luyo, nga nagtapos sa gisulti ni Dahl sa wala pa kini magsugod. Gisultihan sa kasinatian si Drake nga ang mga shot dili alang kanila ug adunay duha ka lainlaing mga nota. Ang Mossad nakigtambayayong sa mga Ruso o mga Swedes.
  
  Ang mga Swedes, lagmit naghunahuna siya, midagan paingon sa Mossad.
  
  Wala niya kapugngi ang pagngisi.
  
  Milingi-lingi si Dahl, nga morag nakabati og kalagot. Inosente ang hitsura ni Drake. Mitungas sila sa usa ka gamay nga bungtod ug milayat sa pikas kilid.
  
  "Moabot na ang transportasyon," miingon si Lauren.
  
  "Maingon ani!" Gitudlo ni Hayden ang langit, layo, layo, diin usa ka itom nga tulbok ang naglihok. Gitan-aw ni Drake ang dapit ug gibira si Yorgi paubos sa dihang misirit ang bala sa ibabaw sa bungtod. Adunay kalit nga nahimong mas interesado kanila.
  
  "Sa walog," ni Kinimaka. "Kon makaabot kita niadtong mga kahoy..."
  
  Ang team nangandam alang sa katapusang sprint. Mitan-aw pag-usab si Drake sa nagsingabot nga tulbok. Sa makadiyot naghunahuna siya nga tingali nakakita siya og anino, apan nakita niya ang kamatuoran.
  
  "Mga tawo, kini usa pa ka helicopter."
  
  Kinimaka mitan-aw pag-ayo. "Shit".
  
  "Ug didto". Mitudlo si Mai sa wala, taas paingon sa tampi sa mga panganod. "Ikatulo".
  
  "Lauren," miingon si Hayden nga dinalian. "Lauren, istoryahi mi!"
  
  "Nagkuha lang og kumpirmasyon." Mibalik ang kalmadong tingog. "Naa sa imong hangin ang Intsik ug British. Russia, Swedes ug Israelis sa yuta. Paminaw, ikonektar ko ikaw sa chatter karon aron makakuha ka kasayuran sa unang higayon. Ang uban niini kataw-anan, apan ang tanan niini mahimong bililhon. "
  
  "Mga Pranses?" Kinimaka nahimong mahunahunaon sa pipila ka rason.
  
  "Wala," tubag ni Lauren.
  
  "Maayong trabaho, dili silang tanan pareha ni Bo," ni Alicia nga may timailhan sa kapait ug kasubo. "Pranses ang akong gipasabot. Ang lalaki usa ka traydor, apan siya maayo kaayo sa iyang trabaho.
  
  Nangluod si Dahl. "Kon sila sama ni Bo," siya miingon sa hilom. "Tingali naa na sila dinhi."
  
  Si Alicia mipiyong sa mga pulong, nagtuon sa duol nga tapok sa hugaw. Walay milihok.
  
  "Gilibotan mi," miingon si Hayden.
  
  "Mga grupo sa espesyal nga pwersa sa tanan nga bahin," miuyon si Drake. "Mga ilaga sa usa ka lit-ag."
  
  "Isulti para sa imong kaugalingon." Dali nga naapresyar ni Mai ang tanan. "Paggahin ug duha ka minuto. Hinumdomi kung unsa ang sulod niini nga kahon kutob sa imong mahimo." Giisa niya ang iyang mga kamot. "Buhata".
  
  Nakuha ni Drake ang diwa niini. Ang kahon dili bili sa ilang kinabuhi human sa tanan. Kung ang mga butang mahimong tensiyonado kaayo ug ang usa ka mas mahigalaon nga grupo makalusot niini, dili ang boksing ang makaluwas sa ilang mga kinabuhi. Giablihan ni Dahl ang tabon ug ang team midiretso sa nagsingabot nga mga helicopter.
  
  Gihatag niya ang mga ream nga papel sa tanan.
  
  "Wow, katingad-an kana," miingon si Alicia.
  
  Gi-shuffle ni Kenzi ang daghang palid sa papel. "Nag-away samtang nagbasa sa usa ka dokumento gikan sa katloan hangtod sa kalim-an ka tuig ang milabay, nga gisulat sa mga Nazi ug gitago sa lubnganan ni Hannibal Barca? Unsa ang katingad-an niini?
  
  Gisulayan ni Drake nga i-commit ang mga tudling sa memorya. "Makahuluganon ang iyang mga pulong. Parehas kini sa kurso para sa SPEAR."
  
  High altitude research project, iyang gibasa. Orihinal nga gihimo alang sa katuyoan sa pagtuon sa re-entry ballistics sa mas mubu nga gasto. Imbes mahal nga mga rocket...
  
  "Wala ko kahibalo kung unsa kini."
  
  Ilunsad ngadto sa kawanangan nga walay paggamit og rocket. Ang proyekto nagsugyot nga ang usa ka dako kaayo nga pusil mahimong gamiton sa pagpusil sa mga butang sa taas nga tulin sa taas nga altitude...
  
  "Oh shit".
  
  Ang mga nawong ni Dahl ug Alicia sama sa abo. "Dili kini maayo."
  
  Gitudlo ni Hayden ang nagsingabot nga mga helicopter, nga karon makita na sa tanan. Nakita nila ang tagsa-tagsa ka mga pusil nga nagbitay sa mga helicopter.
  
  "Ug dili usab kana tinuod!"
  
  Gitunol ni Drake ang mga papel ug giandam ang iyang armas. Panahon sa kung unsa ang iyang naandan ug kung unsa ang iyang maayo. Gibombahan siya sa chat gikan ni Hayden, May, ug Smith, ingon man gikan sa sistema sa komunikasyon nga giayo ni Lauren.
  
  "Ang mga Israelita nakiggubat sa mga Swedes. Russia wala mailhi..." Unya miabut ang pagbuto sa pagpanghilabot ug paspas nga transmissions gikan sa live broadcasts nga ang NSA ug uban pang mga organisasyon nakahimo sa pagpaminaw sa.
  
  Pranses: "Nagsingabot na kami sa dapit..."
  
  British: "Oo, sir, nakita ang mga target. Daghan kami mga kaaway sa natad sa panggubatan..."
  
  Intsik: "Sigurado ka ba nga naa nila ang kahon?"
  
  Nanguna si Hayden. Nanagan sila gikan sa uma. Midagan sila nga walay plano. Ang mabinantayon nga sunog nagpugos sa mga helikopter sa paghimo og paglikay nga aksyon ug napugos ang ilang paggukod sa yuta nga molihok uban ang labi nga pag-amping.
  
  Ug unya, sa dihang hapit na mogawas si Drake ug mag-focus sa ilang bag-ong ruta sa pag-ikyas, usa pa ka tingog ang naputol sa static.
  
  Sa kadali lang.
  
  Ang parti nga natago sa luyo sa kasaba, usa ka halos dili madungog, lawom, gikuha nga tingog nga giputol sa iyang mga dalunggan.
  
  Amerikano: "Ania na ang SEAL Team 7. Close na gyud mi karon..."
  
  Ang kakurat nakapakurog niya hangtod sa kinauyokan. Apan walay panahon. Walay paagi sa pagsulti. Walay bisan usa ka segundo nga masuhop kini.
  
  Apan, ang iyang mga mata nahimamat sa Thorsten Dahl.
  
  Unsa ang...?
  
  
  KAPITULO NINE
  
  
  "Sultihi ang helicopter nga mag-fuck off!" Gi-klik ni Hayden ang iyang communicator. "Mangita mig laing paagi."
  
  "Gusto ba nimo kini nga magpabilin?" Nangutana si Lauren, nga nagpakatawa kang Alicia bisan og midagan siya alang sa iyang kinabuhi.
  
  "Sigurado. Itik sa ubos ug tabuni ang imong kaugalingon. Ayaw mig tawga, tawgon tika!"
  
  Naghunahuna si Drake kung matapos ba kini nga adlaw, unya nakita niya ang tibuuk nga disk sa adlaw nga nagbitay sa kapunawpunawan ug nakaamgo sa kabalintunaan. Ang maong dapit maoy sunodsunod nga mga bungtod, ang matag usa mas titip kay sa kataposan. USA ka bangkaw ang nagtabon sa ilang mga asno sa ilang pag-abot sa tumoy sa bungtod, nagtikang nga mabinantayon, unya kusog kaayong midagan sa pikas kilid.
  
  Ang mga buto matag karon ug unya madungog gikan sa likod, apan wala kini gipunting kanila; ang mga Israeli ug Swedes lagmit nagbinayloay og mga bunal. Daghan pang guba nga mga bilding ang mipakita sa wala ug tuo, kadaghanan niini gitukod sa mabaw nga mga walog, ang tanan gibiyaan. Dili sigurado si Drake kung unsa ang hinungdan sa pagbiya sa mga tawo, apan kini nahitabo dugay na.
  
  Dugang nga mga bungtod ug dayon usa ka grupo sa mga kahoy sa wala. Nagtanyag ug kapuy-an, lunhaw ug mga sanga mitubo nga baga. Gitultolan ni Hayden ang team sa maong direksyon, ug si Drake nakaginhawa og gamay. Ang bisan unsang matang sa pagtabon mas maayo kay sa walay pagtabon sa tanan. Una si Hayden ug dayon si Alicia mikidlap sa kakahoyan, karon gisundan nila Dal, Kenzi ug Kinimaka. Si Drake misulod sa lasang, gibiyaan si May, Yorgi ug Smith sa luyo. Ang mga buto milanog, mas duol na karon, nga naghimo kang Drake nga mabinantayon alang sa iyang mga higala.
  
  Paglingi niya, nakita niya nga natapik si Mai.
  
  Gitan-aw ang iyang nawong nga nagbuy-od sa yuta.
  
  "Noooo!"
  
  
  ***
  
  
  Kalit nga mipreno si Hayden ug milingi. Niining higayona, si Mai naghigda nga walay panimuot sa yuta, si Drake miduol kaniya, si Smith nagduko na. Ang mga bala miigo sa mga kahoy sa hilit nga dapit uban sa usa ka dagok. Dunay duol.
  
  Dayon nagsugod ang underbrush. Milukso ang mga numero, ang usa miigo kang Hayden sa ubos nga bahin sa lawas. Siya nagsusapinday, apan nagpabilin sa iyang mga tiil. Ang punoan sa kahoy naigo sa iyang buko-buko. Wala niya panumbalinga ang pagkidlap sa kasakit ug giisa ang pusil. Unya giatake na usab siya sa itom nga tawo, gibunalan siya sa usa ka siko, usa ka tuhod, usa ka kutsilyo ...
  
  Milukso si Hayden ug nabatyagan nga ang sulab miabot sa gilapdon sa buhok sa iyang tiyan. Misukol siya gamit ang usa ka siko sa nawong ug usa ka tuhod sa tiyan aron mas madistansya sila. Nakita niya si Kinimaka ug Alicia nga nag-away sa tuo, ug gisipa ni Dal ang piraso nga iyang gitumba.
  
  Gikuha ni Drake ang luya nga si Mai.
  
  Milupad ang mga bala sa taliwala sa mga kahoy, nagputol sa mga dahon ug mga tanum. Gipildi sa usa ang kaaway, apan wala magdugay. Wala madugay mibarog ang lalaki, klaro nga nagsul-ob og dagway sa Kevlar. Unya ang panan-awon ni Hayden napuno sa iyang kaugalingon nga kaaway - usa ka tawo nga Mossad kansang mga dagway napuno sa usa ka brutal ug mabangis nga determinasyon.
  
  "Hunong," siya miingon. "Parehas mig panid-"
  
  Usa ka hampak sa apapangig nakapahunong kaniya. Natilawan ni Hayden ang dugo.
  
  "Order," niabot ang way klarong tubag.
  
  Gibabagan niya ang bag-ong mga hampak, gipadaplin ang lalaki, naningkamot nga dili ipataas ang pusil, bisan kung nagkupot siya og kutsilyo. Ang sulab nakatilaw og panit, unya hugaw. Gisipa ni Hayden ang mga bitiis sa lalaki samtang si Drake nagdali nga milabay, naglumba sa agianan ug ngadto sa mga kahoy. Gitabonan ni Smith ang iyang likod, gisumbag ang nawong sa Israeli ug gipabalik siya sa underbrush. Sunod si Kenzi, ning higayuna nga nagduha-duha ang ekspresyon sa iyang nawong ug nagdilaab nga mga mata, ingon og nangita siya usa ka pamilyar.
  
  Giduso ni Hayden si Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Okey ra siya. Bala lang sa buko-buko ug mao na. Walay talagsaon."
  
  Nangluspad si Hayden. "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Gipahunong kini sa dyaket. Natumba siya ug naigo ang iyang kalabera. Walay espesyal".
  
  "MAHITUNGOD SA".
  
  Gilikayan ni Alicia ang usa ka bangis nga pag-atake sa siko ug migamit og judo throw aron mapalupad ang iyang kontra ngadto sa mga kahoy. Kinimaka nagbuldos sa iyang agianan pinaagi sa laing sundalo sa Mossad. Sa pipila ka mga gutlo ang dalan klaro, ug ang SPEAR team mipahimulos sa hingpit.
  
  Ang matag onsa sa kasinatian nahimong dula samtang sila nagdagan sa bug-os nga tulin, nga walay paghunahuna sa paghinay-hinay, pinaagi sa pagtuis, pag-diving, makuyaw nga mga pungpong sa mga kahoy. Usa ka kal-ang ang naabli tali kanila ug sa Mossad team, ug ang baga nga mga dahon naghatag ug maayong tabon.
  
  "Giunsa nila pag-agi kami?" Misinggit si Drake.
  
  "Kini tingali sa dihang mihunong kami aron susihon ang kahon," miingon si Hayden.
  
  Kusog nga mibagulbol si Smith. "Nagtan-aw kami."
  
  "Ayaw palabii ang imong kaugalingon..." misugod si Hayden.
  
  "Dili, akong higala," miingon si Kensi. "Sila ang labing maayo sa ilang gibuhat."
  
  Mingisi si Smith, nga morag nag-ingon nga kami usab, apan sa laing bahin nagpabilin nga hilom. Nakita ni Hayden si Kinimaka nga napandol, ang iyang dagkong mga tiil mitugpa sa tapok sa pagkamaunat-unat nga loam, ug milihok sa pagtabang, apan si Dal nagsuporta na sa dakong tawo. Gibalhin sa Swede ang kahon sa iyang pikas kamot, gitukmod ang Hawaiian sa iyang tuo.
  
  Ug karon usa pa ka peligro ang gidugang sa pagsagol - ang dili masayop nga tunog sa usa ka helicopter nga naglupad sa ibabaw.
  
  Magpabuto ba sila?
  
  Sulayan ba nila ang kalasangan gamit ang mga bala?
  
  Wala maghunahuna si Hayden. Liboan ka mga butang ang mahimong sayup tungod sa ingon nga iresponsable nga aksyon. Siyempre, kini nga mga lalaki nagsunod sa mga mando sa ilang mga gobyerno, ug ang pipila sa mga clown nga naglingkod sa balay sa ilang mainiton, air-conditioned nga mga opisina wala magtagad kung unsa ang nahitabo sa gawas sa ilang mga tore nga garing.
  
  Ang pag-flap sa mga propeller gikan sa itaas. Mipadayon sa pagdagan si Hayden. Nahibal-an na niya nga ang Mossad magtan-aw sa ilang team, ug lagmit ang mga Swedes ug Ruso sa ilang luyo. Adunay kasaba sa wala , ug nagtuo siya nga nakakita siya og daghang mga tawo-tingali mga Russian sila, naghunahuna siya.
  
  O tingali ang British?
  
  Kabuang!
  
  Open kaayo sila. Dili kaayo andam. Sa pagkatinuod, mao usab ang tanang mga team didto. Walay usa nga nagdahom nga ang tanan moabut sa makausa - ug kana usa ka sayup. Apan isulti kanako ang usa ka plano nga magkonsiderar niini?
  
  Ang Drake Trail naa sa unahan, wala gyud mohinay sa gibug-aton ni May. Misunod si Alicia sa iyang mga tikod, mitan-aw sa palibot. Ang dalan naglikoliko nga walay tumong, apan sa kasagaran miadto sa husto nga direksyon, ug si Hayden mapasalamaton niana. Nadungog niya ang mga bala sa pagpabuto ni Smith sa ilang luyo, nga nakapaluya sa ilang mga naggukod. Nadungog niya ang daghang mga siyagit gikan sa wala, ingon og duha ka pwersa ang nagtagbo.
  
  Damn, kini usa ka buang nga tae.
  
  Milukso si Drake sa natumba nga kahoy. Nakalusot si Kinimaka nga halos nag-ungol. Ang mga tipik nagkatag sa tanang direksyon. Ang yuta misugod sa pagkanaog ug unya ilang nakita ang daplin sa lasang. Si Hayden misinggit sa comm nga sila kinahanglan nga maghinay-hinay-walay usa nga nahibalo kon unsa ang anaa sa yuta nga naghulat lapas sa linya sa kahoy.
  
  Mihinay-hinay lang og gamay si Drake. Si Alicia miagi kaniya sa tuo, ug si Dahl naigo kaniya sa wala; dungan nilang tulo mibuntog sa tabon ug misulod sa usa ka hiktin nga walog, gipanalipdan sa duha ka kilid sa titip nga brown nga mga bakilid. Sila si Kinimaka ug Kenzi nagdungan sa pagpindot sa ilang mga tikod sa pagsulay sa paghatag og suporta, ug dayon si Hayden migawas usab sa tagoanan, nga karon misulay sa pagbaliwala sa nagkadako nga pagdilaab sa iyang dughan.
  
  Midagan sila og mas taas kay sa iyang gusto nga hunahunaon.
  
  Ug ang labing duol nga lungsod mga milya ang gilay-on.
  
  
  KAPITULO NAPULO
  
  
  Nabatyagan ni Drake nga nagsugod og kalisud si Mai. Gihatagan niya siya og usa ka minuto, nahibal-an nga dali ra siya makaamgo. Nianang kalit nga gutlo, namatikdan niya ang usa ka butang nga patag, abohon ug naglikoliko nga nakapakurog sa iyang naglumba nga kasingkasing.
  
  "Sa wala!"
  
  Ang tibuok grupo mibali sa wala, mabinantayon apan wala kinahanglana nga nagtabon sa ilang mga kilid tungod kay ang ilang mga kaatbang dili gihapon makita. Gitugotan ni Drake si May nga maglisud og gamay, apan nagpadayon. Sa wala madugay gibunalan siya sa iyang kumo sa gusok.
  
  "Buhii ko".
  
  "Usa ka segundo, akong hinigugma..."
  
  Gitan-aw siya ni Alicia nga mabangis. "Ganahan kaayo ka niini?"
  
  Nagduha-duha si Drake, dayon mingisi. "Wala'y sigurado nga tubag niini nga pangutana, akong hinigugma."
  
  "Tinuod?"
  
  "Bueno, hunahunaa kini gikan sa akong panan-aw."
  
  Nasulbad ni Mai ang iyang problema pinaagi sa paggamit sa iyang dugokan sa pagduso ug pagligid sa salog. Malampuson siyang mitugpa, apan nag-irog sa iyang nahimutangan, nga nagkupot sa iyang ulo.
  
  "Tan-awa," ni Drake. "Sa akong depensa, morag dili siya sigurado."
  
  "Makurog ang imong ulo kon dili ta magdali." Milabay si Alicia ug misunod si Drake, nagtan-aw og kadiyot kang May hangtod nga mitul-id na siya ug mi-ritmo. Ang grupo midagan paingon sa embankment paingon sa aspalto.
  
  "Unang kalibog sa Mossad." Nag-inat si Dahl. "Walay talagsaon."
  
  "Nagpugong sila," miingon si Kenzie. "Sa paagi nga ikaw kaniadto."
  
  "Ikaduhang kalibog," ni Drake. "Nahinumdom ka nianang baryo sa England? Daghang tuig na ang milabay."
  
  "Yonks?" - Nangutana ko.
  
  "Mga siglo".
  
  "MAHITUNGOD SA". Si Dahl mihunong sa makadiyot, dayon miingon: "BC o AD?"
  
  "Sa akong hunahuna gitawag nila kini nga BC karon."
  
  "Bullshit".
  
  Ang dalan mituyhad sa duha ka direksiyon, awaaw, libaong ug kinahanglang ayohon. Nadungog ni Drake ang pop sa usa ka anti-aircraft gun nga nagpaduol sa helicopter, ug dayon daghang mga buto. Milingi siya sa pagtan-aw nga siya gipabuthan gikan sa kakahoyan, naghunahuna nga gilabay lang niya sa mga bala ang lugar, ug dayon nakita siya nga miliko sa kilid.
  
  "Dili ko mameligro kini," miingon si Dahl. "Sa akong hunahuna sila kinahanglan nga Intsik ug dili nila madungog ang chat sama sa among mahimo."
  
  Hilom nga miyango si Drake. Wala"y bag-o nga gipadayag sa mga panag-istoryahanay karong bag-o. Sukad...
  
  Hilom nga nangumusta si Hayden. "Nakakita kog sakyanan."
  
  Miduko si Drake ug gitan-aw ang lugar. "Busa unsa may atong luyo? Mossad ug mga Ruso sa mga kahoy, nga nag-abut sa usag usa. Ang mga Swedes ba duol sa mga Ruso? SAS? Gilingo-lingo niya ang iyang ulo. "Kinsay nakahibalo? Ang imong labing maayo nga tagna mao ang paglibot sa lasang. Nasayod silang tanan nga kon ihatag nila ang ilang kaugalingon, patay na sila. Mao nga nabuhi pa kami."
  
  "Intsik sa helicopter," miingon si Smith. "Pagtugpa didto." Gitudlo niya ang sunodsunod nga mabaw nga mga depresyon.
  
  "Pransiya?" pangutana ni Yorgi.
  
  Nanglingo-lingo si Drake. Gawas sa mga komedya, ang mga Pranses tingali nagpugong pa sa pagsulay sa mga tubig ug gitugotan ang ilang mga kaatbang sa pagpanipis niini. Usa ka tuso nga kadaugan sa katapusang gutlo. Gitutokan niya ang nagsingabot nga van.
  
  "Ipataas ang mga bukton."
  
  Si Smith ug Kenzie mikuha sa direksyon, nga nagbarug sa daplin sa dalan ug nagtion sa ilang mga pusil sa nagsingabot nga van. Si Dahl ug Drake nagbutang ug duha ka bug-at nga mga bato sa dalan. Samtang naghinayhinay ang van, ang ubang grupo sa grupo nangabot gikan sa luyo, mainampingong gitabonan ang sakyanan ug gimandoan ang mga sakay niini sa paggawas.
  
  Giablihan ni Alicia ang pultahan sa luyo.
  
  "Wow, baho dinhi!"
  
  Apan walay sulod. Ug nadungog ni Drake si Kensi nga nangutana sa Turkish. Gilingo-lingo niya ang iyang ulo samtang nagpahiyom si Dahl nga madaogon. Kini nga babaye puno sa mga sorpresa. "Aduna bay pinulongan nga dili niya masulti?"
  
  Ang Swede mikatawa. "Dali, tawo. Ayaw biyai ang imong kaugalingon nga bukas kaayo."
  
  "Oh," miyango si Drake. "Oo. Ang pinulongan sa mga diyos."
  
  "Bangon ka, gugma. Gusto ba nimong makigsekso? Oo, madungog ra nako ang imong matam-is nga accent nga naglibot sa dila ni Odin.
  
  Wala kini panumbalinga ni Drake, nagtutok sa duha ka mga lalaki nga Turko nga daw tinuod nga nahadlok.
  
  Ug tinuod nga Turkish.
  
  Giduso sila ni Hayden pabalik sa trak, nagsunod sa luyo. Mingisi pag-usab si Dahl ug misunod kaniya, misenyas sa uban nga moambak sa luyo nga lingkuranan. Nakaamgo si Drake sa hinungdan sa iyang kalingaw sa makadiyot, dayon mitutok pag-usab kang Alicia.
  
  "Unsa ka daotan kini didto?"
  
  
  ***
  
  
  Ang trak nibalitok ug nitidlom ug misulay sa pagguba sa kaugalingon sa gubaon nga dalan.
  
  Nagkupot si Alicia sa tibuok niyang kusog. "Gisulayan ba niya nga maigo ang dili maayo nga mga beats?"
  
  "Tingali," masulub-on nga niingon si Smith, naggunit sa iyang ilong ug hugaw nga bakos nga gihigot sa rack sulod sa van. "Nakasimhot kog kanding."
  
  Gipiyong ni Alicia ang iyang mga mata. "Ah oo nga? Imong amigo?"
  
  Naglingkod si Kinimaka sa luyo sa trak, desperado nga nagsuyop sa lab-as nga hangin sa mga liki diin nagtagbo ang likod nga mga pultahan. "Kinahanglan nga ... kini ... mga mag-uuma, sa akong hunahuna."
  
  "O mga smuggler sa kanding," dugang ni Alicia. "Dili gyud nako masulti."
  
  Misinggit si Smith sa kasuko. "Sa diha nga ako miingon nga 'mga kanding,' akong gipasabut sa kinatibuk-an."
  
  "Oo Oo Oo".
  
  Nagpabilin si Drake gikan niini, nagginhawa og mabaw ug naningkamot sa pag-focus sa ubang mga butang. Kinahanglang mosalig sila kang Hayden ug Dahl, kinsa nag-atiman sa ilang kaluwasan daan ug nakakaplag sa pinakamaayong dapit alang sa biyahe. Nagpabiling hilom ang komunikasyon, gawas sa panagsa nga pagbuto sa static. Bisan si Lauren nagpakahilom, nga nakatabang sa kaugalingon nga paagi. Gisultihan sila niini nga medyo luwas sila.
  
  Ang mga tripulante kusog nga nagreklamo sa iyang palibot, ang ilang paagi sa pagsagubang ug pagkalinga sa ilang kaugalingon gikan sa baho sa mga hayop. Ang mga pagtandi sa mga kaligoanan sa Sweden, mga restawran sa Amerika ug mga hotel sa London gitanyag sa pagbiaybiay.
  
  Gipasagdan ni Drake ang iyang mga hunahuna nga maglatagaw gikan sa bag-o nga pagbuto ni Yoga ug ang panginahanglan nga ipaambit ang usa ka makalilisang nga sekreto, sa bag-ong pagsinabtanay tali ni Alicia ug May, sa ubang mga problema nga naghampak sa SPEAR team. Si Hayden ug Kinimaka nagpabilin nga magkasumpaki, ingon man si Lauren ug Smith, bisan kung ang naulahi gibulag sa labaw pa sa mga kalainan. Si Dahl nagtrabaho kutob sa iyang mahimo uban ni Joanna, apan ang trabaho nakababag na usab.
  
  May mas dinalian ug dili mapugngan nga mitusok sa iyang utok. Ang kasuko ni Secretary Crow nga wala nila gisunod ang mga mando sa Peru, ug ang masaligon nga kahibalo nga ang usa ka sekreto, top-secret nga ikaduhang team sa Amerika ania dinhi. Sa usa ka dapit.
  
  SEAL Team 7.
  
  Adunay dili maihap nga mga pangutana ug kini dili masaysay. Unsa ang tubag? Wala nay pagsalig si Qrow sa SPEAR team? Backup ba sila?
  
  Wala niya kalimti ang dako nga marka sa pangutana nga nagbitay gihapon sa ulo ni Smith, apan dili niya mahanduraw ang bisan unsang senaryo. Gipadala ni Qrow ang pito ka tawo aron bantayan sila.
  
  Gipugngan ni Drake ang iyang kasuko. Naa siyay kaugalingong trabaho nga buhaton. Ang itom ug puti usa ka panan-awon sa kinabuhi nga gipaambit lamang sa mga buang ug buang. Ang iyang lawom nga mga hunahuna gibalda ni Hayden.
  
  "Ang tanan klaro sa likod ug atubangan. Morag duol na mi sa dapit nga gitawag ug Ç Anakkale, sa baybayon. Maghulat ko hangtod nga makakita mig lokasyon sa dili pa makontak ang helicopter. Oh, ug nakahigayon si Dahl sa pagbulag sa kahon."
  
  Ang Swede nakabalda kanila gikan sa sitwasyon sa makadiyot pinaagi sa pagpatin-aw kung unsa ang mga ream sa papel. Kini labaw pa sa usa ka gubat, kini mao ang iyang pahibalo. Si Hannibal daw gipili lang isip simbolo.
  
  
  ***
  
  
  "Aduna bay mga timailhan kung giunsa ang Africa nahimong usa sa upat ka suok sa yuta?" Nangutana si Mai.
  
  "Walay daotang butang nga ingon niana. Busa, dili nato matagna kon asa ang sunod nga Horseman."
  
  "Tan-awa ang nangagi," misulti si Kenzi. "Sa akong trabaho, sa akong daan nga trabaho, ang mga tubag kanunay nga gitago kaniadto. Kinahanglan ra nimo mahibal-an kung asa mangita. "
  
  Unya nanghilabot si Lauren. "Sulayan ko kini."
  
  Nakigbisog si Drake batok sa pagkiling sa trak. "Unsa ka layo sa Çanakkale?"
  
  "Nagsulod na kami karon sa gawas. Dili kaayo dako tan-awon. Nakita nako ang dagat."
  
  "Oh, daog ka." Nahinumdom si Drake sa usa ka dula nga iyang gidula sa bata pa siya.
  
  "Akoy unang nakakita niini," ni Dahl nga nagpahiyom sa iyang tingog.
  
  "Oo, nagdula usab kami niana."
  
  Ang trak mihunong ug sa wala madugay ang likod nga mga pultahan miabli sa gawas. Ang team milukso ug misuhot ug lab-as nga hangin. Nagreklamo si Alicia nga dili maayo ang iyang gibati, ug si Kenzi nagpakaaron-ingnon nga nakuyapan sa English nga paagi. Nakapalipay dayon kini kang Alicia. Nakit-an ni Drake ang iyang kaugalingon nga nagtutok ug nagtutok sa katingala.
  
  "Damn it," hunghong niya. "Aw, ako ang uyoan sa unggoy."
  
  Nakugang kaayo si Dahl sa pagkomento.
  
  Sa ilang atubangan nagbarog ang usa ka dako nga kahoy nga kabayo, sa pipila ka rason nga pamilyar, nag-unlod sa usa ka gamay nga square nga gilibutan sa mga building. Ang pisi daw migapos sa iyang mga bitiis ug gituy-od sa iyang ulo. Naghunahuna si Drake nga kini tan-awon nga armored ug halangdon, usa ka mapahitas-on nga hayop nga gibuhat sa tawo.
  
  "Unsa man?"
  
  Nagtapok ang mga tawo sa iyang palibot, nagtan-aw, nag-posing ug nagpakuha og litrato.
  
  Namulong si Lauren sa communicator. "Sa akong hunahuna nakit-an ra nimo ang Trojan Horse."
  
  Mikatawa si Smith. "Kini layo sa usa ka dulaan."
  
  "Dili Troy. Kabalo ka? Brad Pitt?"
  
  Hapit mabali ang liog ni Alicia nga nagtan-aw sa palibot sa tanan nga direksyon. "Unsa? Diin?"
  
  "Wow". Mikatawa si Kensi. "Nakakita kog mga bitin nga hinay nga miatake."
  
  Gitun-an pa ni Alicia pag-ayo ang lugar. "Nasaan si Lauren? Nakasakay ba siya sa kabayo?"
  
  Ang New Yorker mipagawas og katawa. "Aw, siya kaniadto. Nahinumdom ka sa modernong salida nga "Troy"? Aw, pagkahuman sa pag-film, gibiyaan nila ang kabayo kung diin ka nagtindog, sa Çanakkale.
  
  "Bullshit". Gipahungaw ni Alicia ang iyang gibati. "Naghunahuna ko nga ang tanan nakong Pasko miabut sa usa ka higayon." Gilingo-lingo niya ang iyang ulo.
  
  Gihawiran ni Drake ang iyang tutunlan. "Ania gihapon ko, love."
  
  "Oo nga. Talagsaon".
  
  "Ug ayaw kabalaka, kung si Brad Pitt molukso gikan sa asno sa kabayo ug mosulay sa pagkidnap kanimo, luwason ko ikaw."
  
  "Ayaw ka'g pangahas."
  
  Ang tingog ni Lauren miputol sa ilang estorya sama sa kusog nga hampak sa samurai sword. "Admission, guys! Daghang mga kaaway. Nagkaduol na kami sa Canakkale karon. Kinahanglang konektado sila sa sistema sa komunikasyon, sama kanato. Lihok! "
  
  "Nakita ni?" Gitudlo ni Drake ang kuta. "Tawag ug helicopter. Kon kita makasaka sa kastilyo ug makadepensa sa atong kaugalingon, siya makadala kanato gikan didto."
  
  Si Hayden milingi pagbalik sa gawas sa Canakkale. "Kung mapanalipdan namon ang usa ka kastilyo sa usa ka lungsod nga turista gikan sa unom ka mga koponan sa SWAT."
  
  Gipunit ni Dahl ang kahon. "Adunay usa ra ka paagi aron mahibal-an."
  
  
  KAPITULO ONSE
  
  
  Sa kinaiyanhon, sila mibalhin padulong sa agianan sa baybayon, nahibal-an nga kini moliko padulong sa impresibo nga kuta sa lungsod. Si Lauren gamay ra kaayo nga kasayuran nga nakuha gikan sa mga tipik sa mga panag-istoryahanay sa komunikasyon, ug si Drake nakadungog bisan gamay gikan sa lainlaing mga lider sa team, apan ang kinatibuk-ang konsensus mao nga silang tanan dali nga nagsira.
  
  Ang agianan miagi sa daghang puti nga atubangan nga mga bilding: mga balay, tindahan ug restawran nga nag-umbaw sa nag-agay nga asul nga tubig sa Hellespont. Sa wala ang nagparking nga mga salakyanan, kag sa likod nila may pila ka magagmay nga mga sakayan, nga sa ibabaw sini nagataas ang mataas nga mga pader sang balason nga kuta. Nag-agi ang mga bus sa turista, nga hinayhinay nga nagdagan sa hiktin nga mga dalan. Mitingog ang mga budyong. Ang mga lokal nga residente nagpundok duol sa usa ka sikat nga cafe, nanigarilyo ug nakigsulti. Ang team nagdali sa ilang mahimo nga wala makapukaw sa pagduda.
  
  Dili sayon ang pagsul-ob og mga gamit sa panggubatan, apan labi na alang niini nga misyon, nagsul-ob sila og itom nga tanan ug makatangtang ug makatago sa mga butang nga makadani sa atensyon. Bisan pa, ang grupo sa mga tawo nga naglihok sa dihang gilingi nila ang ilang mga ulo, ug nakita ni Drake nga kapin sa usa ka telepono ang naablihan.
  
  "Dali tawga ang damn helicopter," ingon niya. "Naa na kami sa gawas sa yuta ug daotan ang oras dinhi."
  
  "Sa akong dalan. Sa napulo hangtod kinse ka minuto."
  
  Nasayod siya nga panahon kini sa mga gubat. Ang ubang mga team sa SWAT dili magpanuko sa pagpagawas sa impyerno sa usa ka lungsod, masaligon sa ilang mga mando ug abilidad sa pag-ikyas, nahibal-an nga ang mga awtoridad kasagarang magbutang usa ka terorista sa bisan unsang labi ka mahulga nga kahimtang.
  
  Ang mga bungbong nga kolor balas mibangon pag-ayo sa ilang atubangan. Ang Fort Ç Anakkale adunay duha ka linginon, nag-atubang sa dagat nga kuta nga mga paril ug usa ka sentro nga kuta, ug sa luyo niini usa ka lapad nga bukton sa mga kuta nga nagdagan paubos sa bakilid padulong sa dagat. Gisundan ni Drake ang linya sa una nga nagkurba nga bungbong, naghunahuna kung unsa ang naa sa junction niini ug sa igsoon niini. Mihunong sa unahan si Hayden ug milingi sa likod.
  
  "Nagbangon kami."
  
  Usa ka maisugon nga desisyon, apan usa ka butang nga giuyonan ni Drake. Ang pagsaka nagpasabot nga sila maipit sa kuta, gidepensahan gikan sa itaas apan walay panalipod, natanggong. Ang pagpadayon nagpasabot nga aduna silay laing mga kapilian gawas sa pagkalagiw ngadto sa dagat: makatago sila sa siyudad, makapangita og sakyanan, posibleng makatulog, o mabulag sa makadiyot.
  
  Apan ang pagpili ni Hayden nagtugot kanila sa pagpangulo. Naa pay ubang Rider didto. Mas sayon alang sa usa ka helicopter ang pagpangita kanila. Ang ilang mga kahanas mas maayo nga gigamit sa taktikal nga gubat.
  
  Ang gahi nga mga bungbong miagi sa usa ka arko nga entrada ug dayon usa ka spiral nga hagdanan. Nag-una si Hayden, gisundan nila Dal ug Kensi, dayon ang uban. Gidala ni Smith ang likod. Ang kangitngit nagmugna og kupo alang sa ilang mga mata, nagbitay nga baga ug dili malusot hangtod nga naanad na sila niini. Bisan pa niana, sila milakaw pataas, misaka sa hagdanan ug mibalik sa kahayag. Gisulayan ni Drake nga salain ang tanan nga may kalabutan nga kasayuran sa iyang utok ug masabtan kini.
  
  Hannibal. Mangabayo sa gubat. Ang mando sa Doomsday ug ang ilang plano nga maghimo usa ka labi ka maayong kalibutan alang sa mga naluwas. Ang mga gobyerno sa tibuok kalibotan angay untang magtinabangay niini, apan ang walay kaluoy, hakog nga mga tawo gusto sa pagpangawat ug kahibalo alang sa ilang kaugalingon.
  
  Sa upat ka suok sa yuta? Giunsa kini pagtrabaho? Ug unsay sunod nga nahitabo?
  
  "Interesting..." Nianang higayuna, ang tingog ni Lauren gikan sa communicator. "Ang Ç Anakkale nahimutang sa duha ka kontinente ug usa sa mga punto sa pagsugod sa Gallipoli. Karon ang mga Ruso misulod sa siyudad, sama sa mga Israeli. Wala ko kabalo asa. Bisan pa, ang lokal nga pag-chat sa pulisya komon. Usa sa mga lungsuranon kinahanglan nga nagtaho kanimo ug karon nanawagan alang sa mga bag-ong nangabot. Sa dili madugay ang mga Turko motawag sa ilang kaugalingong mga elite nga pwersa."
  
  Nanglingo-lingo si Drake. Kabuang.
  
  "Niana nga kita layo na gikan dinhi." Si Hayden mabinantayon nga milihok paingon sa kahayag sa ibabaw. "Napulo ka minuto, guys. Sige na nga."
  
  Ang adlaw sa kabuntagon nagdan-ag sa lapad nga bukas, gamay nga lugar nga hapit sa tumoy sa torre. Ang lingin nga tumoy nga ngilit sa tore misaka og laing walo ka mga tiil ibabaw sa ilang mga ulo, apan kadto ingon ka taas nga sila makaadto nga dili mosulod. Ang guba nga mga bungbong nahimutang bisan asa, nga nagtuybo sama sa mga tudlo, ug ang abogon nga agianan nag-utlanan sa sunodsunod nga ubos nga mga bungtod sa tuo. Nakita ni Drake ang daghang gidepensahan nga mga posisyon ug nakaginhawa og gamay.
  
  "Ania na ta," giingnan ni Hayden si Lauren. "Sultihi ang helicopter sa pag-andam alang sa usa ka mainit nga landing."
  
  "Mas init kaysa imong gihunahuna," miingon si Smith.
  
  Ang tibuok team mitutok.
  
  "Dili down," miingon si Smith. "Taas. Taas."
  
  Ibabaw sa kastilyo ang lungsod nahimutang gihapon sa mga bungtod. Ang mga balay misaka sa ibabaw sa mga paril, ug ang tag-as ug baga nga mga bungbong mibukhad ngadto kanila. Diha niini nga mga bungbong nga ang usa ka grupo sa upat midagan nga ang ilang mga nawong gitabonan ug ang ilang mga hinagiban bug-os nga gibbot.
  
  Giila ni Drake kini nga estilo. "Damn, kini usa ka problema. SAS."
  
  Si Dahl ang una nga nakig-away, apan imbis nga buhian ang iyang hinagiban, gitago niya kini, gikuha ang kahon, ug milukso sa mga bungbong sa ilang kaugalingon. "Ang British adunay husto nga ideya alang sa pagkalainlain. Tan-awa..."
  
  Gisundan ni Drake ang iyang panan-aw. Ang mga paril nagbuklad sa usa ka lapad nga arko hangtod sa baybayon ug ang balud nga dagat. Kon ila kining gi-time nga husto, ang chopper mahimong makagisi niini gikan sa ibabaw o sa tuo sa katapusan. Gikuha ni Drake ang iyang kaugalingon sa pagpabuto og duha ka mga buto ngadto sa bagis nga kongkreto sa ilawom sa British nga mga tiil, nga nagpahinay niini ug naghatag og panahon sa team sa pagsaka sa ibabaw sa gamay nga rickety fortification.
  
  Naglibog si Alicia. "Dili ko sa taas!"
  
  "Mohunong ka na ba sa pagpanghupaw?" Si Kensi gituyo sa pagduso kaniya, nga gidukdok siya gamay sa dalan.
  
  "Oh bitch, bayran nimo kini." Morag dili sigurado si Alicia.
  
  "Mahimo ba nako? Siguruha lang nga magpabilin ka sa akong luyo. Nianang paagiha, kung mapusilan ka ug madungog ko nga mosiyagit ka, mahibal-an nako nga madugangan ang dagan."
  
  Nag-init ang ulo ni Alicia sa kasuko. Gisuportahan siya ni Drake. "Nagbiaybiay lang sa Mossad." Gibukhad niya ang iyang mga bukton.
  
  "Husto. Buweno, sa pagkanaog na nato gikan dinhi, akong bugoson ang iyang asno sa hustong paagi."
  
  Gigiyahan siya ni Drake sa unang pipila ka mga lakang. "Makapahinam ba kini?"
  
  "Tumigil ka nga Drake."
  
  Naghunahuna siya nga labing maayo nga dili hisgutan nga ang mga bungbong sa ubos nahimo nang mga gilay-on nga mga bungbong diin kinahanglan silang molukso gikan sa usa ngadto sa lain. Si Dahl ang una nga nag-jogging subay sa tulo ka pye nga gilapdon nga dingding, nga nanguna sa team. Kinimaka niining higayona mipuli kang Smith sa luyo, nga nagtan-aw sa British. Si Drake ug ang uban pa nagbukas sa ilang mga dalunggan alang sa bisan unsang ubang mga timailhan sa mga kaaway.
  
  Nagsugod na ang lumba sa mga bungbong. Ang mga sundalo sa SAS nagpadayon sa pormasyon ug migukod, gipataas ang mga hinagiban, apan walay tingog. Siyempre, ang propesyonal nga pagkahuyang mahimong usa lamang ka rason; Dugang sa mga turista, ang mga lokal nga residente mas gusto ang sekreto ug labi ka luwas nga mga order.
  
  Nakita ni Drake nga kinahanglan niya ang bug-os nga konsentrasyon sa iyang mga bitiis. Ang pangpang sa matag kilid ug ang anam-anam nga pagkanaog sa dagat walay kalainan, ang luwas nga dapit sa ilawom sa iyang mga tiil. Kini hinayhinay nga nagkurba, hapsay nga parehas, sa usa ka makanunayon nga kurba. Walay naghinayhinay, walay nadulas. Natunga na sila sa ilang tumong sa dihang ang tingog sa nagtuyok nga mga propeller mipuno sa ilang mga dalunggan.
  
  Mihinay si Drake ug mitan-aw sa langit. "Dili ato," misinggit siya. "Damn nga French!"
  
  Dili kini usa ka tino nga konklusyon, apan ipasabut ang ilang pagkawala hangtod karon. Nagdali kami sa katapusan nga minuto. Ang SPEAR team napugos sa paghinayhinay. Nakita ni Drake ang mga nawong sa duha ka sundalo nga masuk-anon nga nagtan-aw gikan sa mga bintana, samtang duha pa ang nagbitay gikan sa tunga nga bukas nga mga pultahan, nga giliso ang ilang mga hinagiban aron i-klik ang kandado.
  
  "Sa pagsulti sa tinuod," miingon si Dahl nga wala"y ginhawa. "Tingali dili kini ang labing kaayo nga ideya. Ang dugoon nga mga kampana sa Britanya natapos na. "
  
  Isip usa, si Drake, Smith, Hayden ug May mipataas sa ilang mga hinagiban ug nagpabuto. Ang mga bala milambo sa nagsingabot nga helicopter. Ang bildo nabuak ug usa ka tawo ang nahulog gikan sa iyang pisi, nga naigo sa yuta sa ubos. Mitipas ang helicopter, gigukod sa mga bala ni Hayden.
  
  "Ang mga Pranses dili mga tagahanga," ingon niya nga masulub-on.
  
  "Sultihi mi og butang nga wala namo mahibaloi," ni Alicia.
  
  Si Yorgi daling miagi kang Dahl, naapsan siya sa gawas nga bahin sa bungbong, ug mibalik sa kahon. "Ania, ihatag kini kanako," siya miingon. "Maayo ang akong gibati sa dingding, dili ba?"
  
  Morag gustong makiglalis si Dahl apan gipasa ang kahon sa tunga-tunga sa inning. Ang Swede dili bag-o sa parkour, apan si Yorgi usa ka propesyonal. Ang Ruso milupad sa labing taas nga tulin, naglumba sa paril ug nagkaduol na sa mga kuta.
  
  Namatikdan sila ni Alicia. "Oh shit, pusilon ko karon."
  
  "Mahimo pa nga mahitabo kini." Nakita ni Drake ang French helicopter nga mikiling ug misulod aron sa pag-landing. Ang problema mao nga kung sila mohunong aron sa pagpuntirya, ang mga British madakpan sila. Kon modagan sila sa pagpusil, basin matumba sila o daling mapusilan.
  
  Giwara-wara ni Dahl ang iyang armas. Siya ug si Hayden nagpabuto sa helicopter sa pagbalik niini sa pagdula. Niining higayona ang mga sundalo nga sakay mibalos sa pagpamusil. Ang mga kabhang mitusok sa mga bungbong sa kastilyo nga adunay usa ka makamatay nga sumbanan, nga miigo sa ubos sa ngilit. Ang kaugalingong sunog ni Hayden miigo sa sabungan sa helicopter, nga mikurog sa metal nga mga struts. Nakita ni Drake ang piloto nga nagpangagot ang iyang mga ngipon sa sagol nga kasuko ug kahadlok. Ang usa ka super dali nga pagtan-aw balik nagpadayag nga ang SAS team nagtan-aw usab sa helicopter - usa ka maayong timailhan? Tingali dili. Gusto nila nga makuha ang ilang mga kamot sa mga hinagiban sa gubat alang sa ilang kaugalingon.
  
  O alang sa usa ka taas sa ilang gobyerno.
  
  Usa ka volley sa buto ang mipaulan sa langgam, hinungdan sa pag-dive niini ug pagyaw-yaw. Gipahimuslan ni Dahl ang kataposang gatos ka metros sa bungbong aron mahulog ug madalid samtang nagpusil, apan wala siya makaabot. Ang nawong kay bagis kaayo. Bisan pa, ang iyang mga aksyon nagpadala usa ka salvo sa helicopter, nga sa katapusan nawad-an sa kasingkasing ang piloto ug gipalupad ang langgam palayo sa talan-awon.
  
  Maluya nga nakatuaw si Alicia.
  
  "Dili pa kini gikan." Gitagsatagsa paglukso ni Drake ang mga bungbong, nga luwas ug mabinantayon nga mitugpa.
  
  Gibuak sa tingog ni Lauren ang kahilom nga mitabon sa koneksyon. "Nagsingabot na ang helicopter. Traynta segundos."
  
  "Naa ta sa bungbong," misinggit si Alicia.
  
  "Oo, nakasabot ko nimo. Ang Distrito sa Columbia nagpadala ug satellite niini nga operasyon."
  
  Miabot og laing gutlo si Drake aron mabati ang kakurat. "Aron makatabang?" dali niyang pangutana.
  
  "Ngano pa man?" Nag-react dayon si Hayden.
  
  Halos gisipa ni Drake ang iyang kaugalingon sa wala pa makaamgo nga tingali kini usa ka dili maayo nga ideya tungod sa karon nga kahimtang. Sa tinuud, wala siya nahibal-an kung kinsa pa ang nakadungog sa mga hilum nga intonasyon sa Amerika ug mga pulong sa SEAL Team 7.
  
  Klaro nga dili si Hayden.
  
  Nakita sa unahan ang helicopter, ubos ang ilong, paspas nga milupad ibabaw sa dagat. Naghulat na si Yorgi sa tumoy sa mga kuta, diin ang usa ka gamay nga lingin nga turret nag-umbaw sa makitid nga baybayon. Wala madugay naabot siya ni Dahl, ug dayon si Hayden. Miduol ang helicopter.
  
  Gibuhian ni Drake si Alicia ug dayon gitabangan si Kinimaka nga makalabay. Hinay pa nga naglihok, gipunting niya ang iyang bukton, nagsenyas sa SAS. Traynta ka tiil gikan sa tore siya mihunong.
  
  Mihunong usab ang SAS, laing katloan ka pye ang taas.
  
  "Dili kami gusto nga mga biktima," siya misinggit. "Dili tali kanato. Parehas mig damn side!"
  
  Gipunting ang mga pistola sa iyang lawas. Gikan sa ubos nadungog niya si Dahl nga nagngulob: "Hunong na..."
  
  Gitan-aw siya ni Drake. "Palihug," siya miingon. "Dili kini husto. Tanan kami mga sundalo dinhi, bisan ang daotan nga Pranses."
  
  Kini ang hinungdan sa usa ka wala mailhi nga katawa. Sa katapusan, usa ka lawom nga tingog miingon, "Pag-order."
  
  "Dude, kabalo ko," ni Drake. "Diha ka didto. Nakadawat kami sa parehas nga mga mando, apan dili kami magpabuto sa mga mahigalaon nga espesyal nga pwersa ... gawas kung sila mag-una sa pagpabuto.
  
  Usa sa lima ka numero misaka og gamay. "Cambridge," ingon niya.
  
  "Drake," tubag niya. "Matt Drake."
  
  Ang kahilom nga nagsunod nagsaysay sa istorya. Nahibal-an ni Drake nga ang standoff natapos na ... sa pagkakaron. Sa labing gamay, angayan na usab siya nga bawion gikan sa sunod nga komprontasyon ug tingali usa ka kalmado nga panag-istoryahanay. Kon daghan niining mga elite nga sundalo ang ilang matigom, mas luwas kini.
  
  Para sa tanan.
  
  Miyango siya, mitalikod ug milakaw, mikab-ot sa kamot nga mitabang sa pagbira kaniya pasulod sa helicopter.
  
  "Mga cool sila?" pangutana ni Alicia.
  
  Gikomportable ni Drake ang iyang kaugalingon samtang nagtakilid ang helicopter, nagpalayo. "Atong mahibaloan," siya mitubag. "Sa sunod higayon nga magkasumpaki kita."
  
  Katingad-an, si Lauren naglingkod sa iyang atbang. "Mianhi ko nga adunay usa ka helicopter," ingon niya pinaagi sa pagpatin-aw.
  
  "Unsa? Unsa imong gusto sa opsyon?"
  
  Nagpahiyom siya nga mapatuyang. "Dili. Mianhi ko kay nahuman na ang among trabaho dinhi." Ang helicopter mitaas nga taas sa ibabaw sa mga balod sa adlaw. "Kami gikan sa Africa padulong sa sunod nga suok sa kalibutan."
  
  "Asa diin?" Gitaod ni Drake ang iyang seat belt.
  
  "China. Ug anak, daghan pa ba ta nga trabaho."
  
  "Laing rider? Unsang orasa ning higayona?"
  
  "Tingali ang pinakagrabe sa tanan. Pag-ayo, akong mga higala. Atong sundon ang mga tunob ni Genghis Khan."
  
  
  KAPITULO DOSE
  
  
  Gisultihan ni Lauren ang team nga mahimong komportable kutob sa mahimo sa likod sa dako nga cargo helicopter ug gishuffle ang usa ka stack sa mga papel. "Una, atong kuhaon ang mga hinagiban sa gubat ug si Hannibal gikan sa dalan. Ang imong nakit-an sa kahon mao ang mga plano sa paghimo sa Project Babylon, usa ka duha ka tonelada, usa ka gatus ka metros ang gitas-on nga supercannon. Gisugo ni Saddam Hussein, gibase kini sa panukiduki gikan sa 60s ug gidisenyo sa 80s. Ang espiritu sa Hollywood nabati niining tibuok nga kalihokan. Mga superweapon nga makapadala ug mga payload sa kawanangan. Gipamatay nga mga heneral. Gipamatay ang mga sibilyan. Nagkalainlain nga mga pagpalit gikan sa usa ka dosena nga mga nasud aron itago kini nga sekreto. Ang ulahi nga mga diagram nagpakita nga kini nga space gun mahimo nga gipahaum aron kini makaigo sa bisan unsang target, bisan asa, kausa ra."
  
  Miduko si Dahl nga interesado. "Usa ka adlaw? Ngano man?"
  
  "Wala gyud kini gituyo nga mahimong usa ka madaladala nga hinagiban. Ang paglansad niini magbilin usa ka timaan nga makita dayon sa lainlaing mga pwersa ug dayon malaglag. Apan... ang kadaot tingali nahimo na."
  
  "Depende sa tumong." Miyango si Kensi. "Oo, daghang mga modelo ang gitukod sa palibot sa ideya sa usa ka one-strike nga gubat sa kalibutan. Usa ka paagi sa pagpugos sa usa ka nukleyar nga gahum sa paglihok nga dili mapugngan. Apan, uban sa modernong teknolohiya, ang ideya nahimong mas kontrobersyal."
  
  "Okay, okay," ni Smith nga mikurog, nag-inat gihapon sa iyang kaunoran ug nagsusi sa iyang mga bun-og gikan sa taas, kusog nga pagdagan. "Busa, sa lubnganan sa unang mangangabayo gitipigan ang mga plano alang sa usa ka dako nga kanyon sa kawanangan. Atong makuha kini. Ang ubang mga nasud wala magbuhat niini. Unsay sunod?"
  
  Gipiyong ni Lauren ang iyang mga mata. "Una, ang ngalan espesipikong nag-ingon nga 'mga pahulayanan.' Nanghinaut ko nga imong mahinumduman nga si Hannibal gilubong sa usa ka wala'y marka nga lubnganan ug tingali wala na didto. Ang pagtan-aw mahimong walay pagtahod sa kadaghanan. Ang pagpabilin niini nga dili mausab mao ang pagpakitag walay pagtahod sa uban."
  
  Nanghupaw si Hayden. "Ug kini nagpadayon. Parehas nga istorya, lahi nga agenda sa tibuuk kalibutan. "
  
  "Hunahunaa kung ang kasayuran nahulog sa mga kamot sa mga terorista. Moingon ko nga ang tanan nga mga nasud nga naggukod karon sa mga Horsemen dali nga makahimo sa ilang kaugalingon nga super kanyon. Pero..."
  
  "Kini ang gibaligya sa pipila nga mga paksyon sa kini nga gobyerno," pagtapos ni Drake. "Tungod kay dili pa kami sigurado nga ang matag team opisyal nga gitugutan." Wala na niya kinahanglana nga dugangan bisan kung gihunahuna nila nga iya na.
  
  Ang helicopter milupad sa tin-aw nga asul nga kalangitan, walay kaguliyang ug komportable nga kainit. Nakit-an ni Drake ang iyang kaugalingon nga nakapahulay sa unang higayon sa mga usa ka adlaw. Lisod tuohan nga sa miaging gabii lang siya miluhod sa pahulayanan sa bantugang Hannibal.
  
  Si Lauren mipadayon sa sunod nga file. "Nahinumdom ka ba sa han-ay sa Katapusang Paghukom? Pa-refresh ko nimo. 'Sa upat ka suok sa Yuta among nakit-an ang Upat ka Mangabayo ug gibutang kanila ang plano alang sa Order of the Last Judgment. Kadtong makaluwas sa Krusada sa Paghukom ug ang mga sangpotanan niini angay nga maghari. Kung nagbasa ka niini, nawala kami, busa basaha ug sunda uban ang pag-amping. Ang among kataposang mga tuig gigugol sa pagtigom sa kataposang upat ka hinagiban sa mga rebolusyon sa kalibotan - Gubat, Pagsakop, Kagutom ug Kamatayon. Nagkahiusa, ilang gub-on ang tanang gobyerno ug ablihan ang bag-ong kaugmaon. Pagandam. Pangitaa sila. Pagbiyahe ngadto sa upat ka suok sa Yuta. Pangitaa ang mga pahulayanan sa Amahan sa Strategy ug dayon ang Khagan; ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad, ug unya ang Hampak sa Dios. Apan ang tanan dili ingon sa makita. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon. Among nakaplagan ang Hampak nga nagbantay sa tinuod nga Kataposang Paghukom. Ug ang bugtong pagpatay code mao ang sa diha nga ang mga Horsemen nagpakita. Walay makaila nga mga marka sa mga bukog sa Amahan. Ang Indian gilibutan sa mga hinagiban. Ang han-ay sa Kataposang Paghukom karon buhi pinaagi kanimo ug maghari nga labaw sa kahangturan."
  
  Gisulayan ni Drake nga hiusahon ang mga may kalabotan nga punto. "Destruction code? Dili gyud ko ganahan sa tingog niini. Ug ang 'tinuod nga Katapusan nga Paghukom'. Mao nga bisan kung atong i-neutralize ang una nga tulo, ang katapusan mahimong usa ka tinuod nga humdinger.
  
  "Sa pagkakaron," miingon si Lauren, nga nagtumong sa pagtuon sa iyang atubangan. "Ang Washington think tank nagbutang sa daghang mga ideya."
  
  Na-black out si Drake sa makadiyot. Matag higayon nga makadungog siya og paghisgot sa panukiduki, matag higayon nga hisgotan ang usa ka think tank, duha lang ka pulong ang mokidlap sa iyang utok nga morag mga pula nga neon lights nga gidak-on sa billboard.
  
  Karin Blake.
  
  Ang iyang dugay nga pagkawala dili maayo nga timailhan. Mahimong si Karin ang sunod nilang misyon. Hinay niyang gipadaplin ang kabalaka sa pagkakaron.
  
  "... ang ikaduhang mangangabayo mao ang Mananakop. Ang ikaduhang paghulagway naghisgot ug kagan. Gikan niini atong nahinapos nga si Genghis Khan usa ka Mananakop. Si Genghis Khan natawo niadtong 1162. Siya, sa literal, usa ka pagsakop. Gisakop niya ang kadaghanan sa Asia ug China, ingon man ang mga kayutaan sa unahan, ug ang Imperyo sa Mongol mao ang pinakadako nga magkadugtong nga imperyo sa kasaysayan. Si Kahn usa ka mag-aani; miagi siya sa kadaghanan sa karaang kalibotan, ug, sumala sa nahisgotan na, usa sa matag duha ka gatos ka tawo nga buhi karong adlawa maoy paryente ni Genghis Khan."
  
  Mikuot si Mai. "Wow, Alicia, mura siyag laki nga bersiyon nimo."
  
  Miyango si Drake. "Kini nga lalaki siguradong nahibal-an kung giunsa ang pagpanganak."
  
  "Ang tinuod nga ngalan niining tawhana mao si Temujin. Ang Genghis Khan kay usa ka honorary nga titulo. Nahiloan ang iyang amahan sa dihang nuybe anyos pa lang ang bata, gibiyaan ang ilang inahan nga nag-inusarang nagpadako sa pito ka anak nga lalaki. Siya ug ang iyang batan-ong asawa gikidnap usab, ug silang duha migugol ug pipila ka panahon ingong mga ulipon. Bisan pa niining tanan, bisan sa iyang sayong bahin sa baynte anyos, naestablisar niya ang iyang kaugalingon isip usa ka mabangis nga lider. Iyang gipersonipikar ang hugpong sa mga pulong 'ipadayon ang imong mga kaaway nga duol' tungod kay kadaghanan sa iyang labing bantugan nga mga heneral mga kaaway kaniadto. Wala gayud siya nagbilin og usa ka account nga wala masulbad ug giingong responsable sa pagkamatay sa 40 ka milyon nga mga tawo, nga nakunhuran ang populasyon sa kalibutan sa 11 porsyento. Gidawat niya ang lainlaing mga relihiyon ug gimugna ang unang internasyonal nga sistema sa koreyo, gamit ang mga opisina sa koreyo ug mga estasyon sa dalan nga nahimutang sa iyang imperyo."
  
  Mibalhin si Drake sa iyang lingkoranan. "Adunay daghang impormasyon nga makuha."
  
  "Siya ang unang Khagan sa Mongol Empire."
  
  Mitalikod si Dahl gikan sa paglantaw sa bentana. "Ug ang iyang pahulayanan?"
  
  "Aw, gilubong siya sa China. Sa wala'y marka nga lubnganan."
  
  Nanghupaw si Alicia. "Oo, damn, siyempre siya!"
  
  "Busa, una ang Aprika ug karon ang Tsina nagrepresentar sa duha sa upat ka suok sa yuta," si Mai naghunahuna sa kusog. "Gawas kung kini ang Asya ug naghisgot kami bahin sa mga kontinente."
  
  "Adunay pito," mipahinumdom kaniya si Smith.
  
  "Dili kanunay," misteryosong tubag ni Lauren. "Apan ato kining hisgotan unya. Ang mga pangutana mao: unsa ang mga hinagiban sa pagsakop ug asa ang dapit nga pahulayan ni Genghis?"
  
  "Sa akong hunahuna usa ka tubag mao ang China," ni Kenzi nga nagbagulbol.
  
  "Si Genghis Khan namatay ubos sa misteryosong mga kahimtang sa mga 1227. Giangkon ni Marco Polo nga tungod kini sa impeksyon, ang uban tungod sa hilo, ug ang uban pa tungod sa prinsesa nga gikuha isip inagaw sa gubat. Human sa kamatayon, ang iyang lawas ibalik sa iyang yutang natawhan, sa Khenti aimag, sumala sa kostumbre. Gituohan nga siya gilubong sa Mount Burkhan Khaldun duol sa Onon River. Bisan pa, ang leyenda nag-ingon nga bisan kinsa nga nakontak sa prosesyon sa lubong gipatay. Pagkahuman niini, ang suba gipasimang sa lubnganan ni Caen, ug ang tanan nga mga sundalo nga nagporma sa prosesyon gipamatay usab." Nanglingo-lingo si Lauren. "Ang kinabuhi ug pagkinabuhi wala'y kahulogan kaniadto."
  
  "Sama sa nahitabo karon sa pipila ka mga lugar sa kalibutan," miingon si Dahl.
  
  "So mag diving na nga tayo?" Mikunot ang agtang ni Alicia. "Wala"y gisulti bahin sa pag-diving pag-usab. Dili kini ang akong labing maayo nga talento. "
  
  Naunsa man nga natulon ni Mai ang gisulti nga daw andam na nga mogawas sa iyang mga ngabil, hinuon miubo siya. "Dili ko mo-diving," sa kataposan siya miingon. "Naa unta sa bukid. Dili ba gilain sa gobyerno sa Mongol ang usa ka lugar sa gatusan ka tuig?
  
  "Eksakto, ug kana ang hinungdan nga among gipunting ang among mga panan-aw sa China," ingon ni Lauren. "Ug ang lubnganan ni Genghis Khan. Karon, aron mapahibalo ka, ang NSA ug CIA naggamit gihapon sa daghang mga pamaagi aron makolekta ang kasayuran bahin sa among mga kakompetensya. Nawad-an gyud og tawo ang mga Pranses. Ang mga British mibiya sa samang higayon kanamo. Ang mga Ruso ug Swedes sa ulahi nalambigit sa mas paspas kay sa gipaabot nga paghinlo sa Turko sa maong dapit. Dili kami sigurado bahin sa Mossad o sa Intsik. Ang mga mando nagpabilin nga pareho. Bisan pa, adunay usa ka butang... Ako adunay Secretary Qrow sa linya karon.
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. Wala gyud niya nahunahuna nga si Qrow tingali nag-eavesdrop sa panag-istoryahanay nila ni Lauren, apan kinahanglan kini nga moabut. Ang ilang grupo, ang ilang pamilya, adunay mga sekreto sama sa uban. Sa iyang pagtan-aw sa palibot, naklaro nga ang uban mibati sa samang paagi ug nga kini ang paagi ni Lauren sa pagpahibalo kanila.
  
  Ang Washington kanunay adunay kaugalingon nga agenda.
  
  Morag makapakombinsir ang tingog ni Qrow. "Dili ko magpakaaron-ingnon nga mas nakaila pa nimo bahin niining partikular nga misyon. Dili sa yuta. Apan nahibal-an ko nga kini usa ka politikal nga mina, nga adunay mga kakuti ug mga intriga sa labing taas nga lebel sa pipila sa among kaatbang nga mga nasud.
  
  Wala pay labot ang USA, naghunahuna si Drake. Unsa man!
  
  "Prangka, natingala ako sa pipila nga mga administrasyon nga nahilambigit," ingon ni Crowe sa dayag. "Naghunahuna ko nga mahimo silang magtrabaho uban kanamo, apan sa akong gihisgutan, ang mga butang mahimong dili ingon sa ilang hitsura."
  
  Sa makausa pa, lahi ang pagdawat ni Drake sa iyang mga pulong. Naghisgot ba siya bahin sa misyon sa Horseman? O usa ka butang nga mas personal?
  
  "Aduna bay rason niana, Madam Secretary?" pangutana ni Hayden. "Usa ka butang nga wala nato mahibaloi?"
  
  "Aw, dili kay kahibawo ko. Apan bisan ako dili kinahanglan nga makahibalo niining tanan. "Walay mga pagdili" usa ka talagsaon nga pulong sa politika."
  
  "Unya ang armas mismo," miingon si Hayden. "Kini ang una nga supergun. Kon kini gitukod pa, kon kini gibaligya pa ngadto sa mga terorista, ang tibuok kalibotan mangayo unta ug lukat alang niini."
  
  "Kabalo ko. Kini... Ang Orden sa Katapusan nga Paghukom, "miingon siya sa ngalan nga adunay kasuko, "tin-aw nga nakahimo og usa ka master plan, nagbilin niini alang sa umaabot nga mga henerasyon. Maayo na lang, ang mga Israeli nagsira kanila sa dugay na nga panahon. Ikasubo, wala nila makita ang partikular nga plano. Kini nga laraw. "
  
  Hangtod karon, wala pa makita ni Drake ang punto niini nga tawag. Misandig siya, gipiyong ang iyang mga mata, naminaw sa panag-estorya.
  
  "Gihimo nimo ang paglukso sa uban. Ang Israel ug China lang ang MIA. Ang normal nga mga lagda magamit, apan kuhaa kana nga hinagiban ug kuhaa kini una. Dili makaya sa America nga kini mahulog sa sayup nga mga kamot, bisan unsang klase. Ug pag-amping, SPEAR. Adunay labaw pa niini kay sa makita sa mata."
  
  Milingkod si Drake. Miduko si Dahl. "Lahi ba kini nga matang sa pasidaan?" mihunghong siya.
  
  Gitun-an ni Drake si Hayden, apan walay timailhan sa kabalaka ang ilang amo. Pagtabon sa imong likod? Kung wala pa niya nadungog kini nga diyalekto sa Amerika, wala usab niya gilakip ang bisan unsang kahulogan niini nga hugpong sa mga pulong. Ang iyang mga hunahuna mibalik ngadto sa kamatayon ni Smith ug Joshua sa Peru. Gisukod niini ang giladmon sa ilang pagsupak. Isip usa ka ordinaryo nga sundalo, nga adunay panglantaw sa usa ka sundalo, siya mabalaka pag-ayo. Apan dili na sila mga sundalo - napugos sila sa paghimo og lisud nga mga pagpili matag adlaw, sa kapatagan, ubos sa pressure. Ilang gipas-an ang gibug-aton sa linibo ka kinabuhi, usahay minilyon, sa ilang mga abaga. Kini usa ka talagsaon nga team. Wala na.
  
  Maayo ra ka sa imong katapusang sayop. Mahinumdoman ka lang sa imong kataposang sayop. Etika sa trabahoan sa kalibutan. Gipalabi niya nga magpadayon sa pagtrabaho, magpadayon sa pagpakig-away. Ipabilin ang imong ulo sa ibabaw sa tubig - tungod kay adunay milyon-milyon nga mga iho nga naglibot sa kalibutan kanunay, ug kung ikaw mohunong, ikaw malumos o makuniskunis.
  
  Gihuman ni Qrow ang usa ka tense nga pep talk ug dayon si Hayden milingi kanila. Iyang gihikap ang iyang communicator ug mihimo og nawong.
  
  "Ayaw kalimti".
  
  Miyango si Drake. Ablihi ang usa ka channel.
  
  "Sa akong hunahuna kini lahi kaayo sa naandan nga butang sa Tomb Raider." Misulti si Yorgi. "Nag-atubang kami sa mga sundalo sa gobyerno, mga eksperto. Wala mailhi nga mga paksyon, lagmit mga traydor. Gipangita namo ang mga tawo nga nawala sa panahon, natawo sa mga tuig nga gilain. Gisunod namo ang pipila ka karaang panagna sa kriminal sa gubat, sa paagi nga gusto niya nga buhaton namo kini." Mikibo siya. "Wala kami kontrol sa sitwasyon."
  
  "Hapit ko sa usa ka Tomb Raider kutob sa imong mahimo," ni Kensi nga nagngisi. "Kini ... hingpit nga lahi."
  
  Si Alicia ug Mai mitutok sa Israeli. "Oo, lagmit makalimtan na namo ang imong daotang kriminal nga nangagi, di ba... Twisty?"
  
  Ang Swede nagpangidlap. "Ako... um... ako... unsa?"
  
  Nangilabot si Kensi. "Ug sa akong hunahuna ang mga kahimtang wala gyud nakapugos kanimo sa bisan unsang pagkompromiso nga mga posisyon, ha, Alicia?"
  
  Mikibo ang baba sa English. "Depende kung maghisgot pa ta bahin sa krimen. Ang ubang mga posisyon sa pagkompromiso mas maayo kay sa uban."
  
  "Kon kita nagmata ug alisto pa," miingon si Hayden, "mahimo ba natong sugdan ang pagbasa bahin kang Genghis Khan ug sa nahimutangan sa iyang lubnganan?" Ang usa ka think tank sa Washington maayo ug maayo, apan naa kami didto ug among makita kung unsa ang dili nila makita. Ang dugang nga impormasyon nga imong masuhop, mas maayo ang kahigayonan nga makit-an nato ang ikaduhang hinagiban."
  
  "Ug gikan niining buhi," miuyon si Dahl.
  
  Ang mga papan gipasa, halos dili igo nga ipaambit. Si Alicia maoy unang nisinggit bahin sa pagsusi sa iyang email ug Facebook page. Nahibal-an ni Drake nga wala siyay email address, labi na ang una nga timaan sa social media, ug gitan-aw siya.
  
  Nagpout siya. "Seryoso nga oras?"
  
  "Kana, o pagpahulay, gugma. Ang China siguradong dili modawat kanamo nga adunay bukas nga mga bukton. "
  
  "Maayong punto." Nanghupaw si Hayden. "Akong kontakon ang mga lokal nga team ug hangyoon sila nga mapadali ang among pagsulod. Ang tanan ba kauban sa plano hangtod karon? "
  
  "Aw," kaswal nga misulti si Dahl. "Wala gyud ko maghunahuna nga gigukod nako si Genghis Khan sa China samtang naningkamot nga dili makig-away sa tunga sa dosena nga kaatbang nga mga nasud. Apan, uy," mikibo siya, "nahibal-an nimo nga naghisgot sila bahin sa pagsulay sa usa ka butang nga lahi."
  
  Milingi-lingi si Alicia, dayon milingo-lingo. "Walay komento. Sayon ra kaayo."
  
  "Sa pagkakaron," miingon si Drake, "Gusto ko nga adunay dugang nga impormasyon."
  
  "Ikaw ug ako duha, Yorkies." Miyangu-yango si Dahl. "Ikaw ug ako, pareho."
  
  
  KAPITULO trese
  
  
  Milabay ang mga oras nga wala mamatikdi. Ang helicopter napugos sa pag-refuel. Ang kakulang sa mga balita bahin sa ubang mga koponan nahimong makapahigawad. Nakaplagan ni Hayden nga ang iyang pinakamaayo nga kapilian mao ang pagpaunlod sa iyang kaugalingon sa daghang impormasyon nga may kalabutan sa Lubnganan ni Genghis, apan nalisdan sa pagdiskobre sa bisan unsang bag-o. Ang uban klaro nga naningkamot sa pagbuhat sa ingon sa makadiyot, apan ang uban gikapoy ug nakahukom sa pagpahulay, samtang ang uban mas sayon sa pagsulbad sa ilang personal nga mga isyu.
  
  Imposible nga ibaliwala kini sa ilang hagip-ot nga wanang, ug sa tinuud, sa pagkakaron ang team hapit na ug pamilyar nga igo aron makuha ang tanan sa hinay.
  
  Nanawag si Dahl sa balay. Nalipay ang mga bata nga nakadungog kaniya, nga nakapahiyum pag-ayo ni Dahl. Nangutana si Joanna kon kanus-a siya mopauli. Dayag ang tensiyon, ang resulta dili kaayo maayo. Si Hayden migahin og kadiyot sa pagtan-aw sa Kinimaka samtang ang dakong Hawaiian nag-swipe sa iyang tudlo sa screen sa tablet. Mipahiyom siya. Ang himan morag postcard sa iyang dagkong mga kamot, ug nahinumdom siya kon giunsa paghikap niadtong mga kamot ang iyang lawas. Malumo. Kahinam. Siya nakaila pag-ayo kaniya ug kini nakapausbaw sa ilang pagkasuod. Karon siya nagtan-aw sa nadaot nga tumoy sa iyang tudlo, ang usa nga napugos siya sa pagtulon sa ilang katapusan nga misyon. Ang kakurat sa sitwasyon mibuka sa iyang mga mata. Mubo ra kaayo ang kinabuhi para makigbatok sa kabubut-on sa imong gihigugma.
  
  Nakaginhawa siyag gamay, dili sigurado kon mituo ba siya niini. Damn, dili ka takos ani. Dili pagkahuman sa tanan nimong gisulti. Wala siya nagtinarong nga mobalik ug wala"y ideya kung asa magsugod. Tingali kini usa ka gubat, usa ka sitwasyon, usa ka trabaho. Tingali mao kini ang nahitabo sa matag gutlo sa kasaysayan sa iyang kinabuhi.
  
  Ang mga tawo nakahimog mga sayop. Sila makahimo sa pag-ula.
  
  Gibuhat ni Alicia.
  
  Kini nga hunahuna naghimo sa iyang pagtan-aw ngadto sa Ingles nga babaye samtang ang helicopter nagpaingon sa langit. Ang kalit nga kaguliyang nakapahugot niya sa iyang bakos. Usa ka segundo sa libre nga pagkahulog, ug ang iyang kasingkasing nahulog sa iyang mga tiil. Apan maayo ra ang tanan. Gisundog niini ang kinabuhi.
  
  Ang instincts ni Hayden kanunay nga manguna, aron mahuman ang mga butang. Karon iyang nakita nga kini nga mga instinct nakabalda sa ubang importanteng aspeto sa iyang kinabuhi. Nakita niya ang madulom nga palaabuton.
  
  Si Drake ug Alicia malipayon, nagpahiyom, nagpindot sa usa ka komon nga tablet. Gipahulam ni Mai si Kenzi, ug ang duha ka babaye nagpuli-puli sa pagkuha niini. Makapainteres kung unsa ka talagsaon ang lainlaing mga tawo nga nag-atubang sa parehas nga mga sitwasyon.
  
  Si Smith mipaduol kang Lauren. "Naunsa ka?"
  
  "Bisan unsa ka maayo, hamis ka bastos. Dili pa karon ang panahon, Smith."
  
  "Sa imong hunahuna wala ko kahibalo niini? Pero sultihi ko. Kanus-a moabot ang panahon?"
  
  "Dili karon".
  
  "Dili gayud," ni Smith nga masulub-on.
  
  Misinggit si Lauren. "Seryoso? Naa mi sa dead end, tawo. Naigo ka sa bungbong nga tisa ug dili ka makabuntog niini."
  
  "Paril?"
  
  Nanghupaw si Lauren. "Oo, kini adunay ngalan."
  
  "Oh. Kini nga bungbong."
  
  Nakita ni Hayden nga silang duha nagsulbad sa problema. Dili kini ang iyang lugar sa paghukom o pagpangilabot, apan kini tin-aw nga nagpakita kung giunsa ang bisan unsang babag makaguba sa bisan unsang relasyon. Si Smith ug Lauren, sa malumo nga pagkasulti, usa ka dili ordinaryo nga magtiayon, talagsaon kaayo nga mahimo silang nagtrabaho nga maayo.
  
  Apan ang labing dili kinaandan nga mga babag karon nakababag sa ilang agianan.
  
  Gisulayan ni Smith ang laing paagi. "Okay, okay, unsa may iyang gihatag nimo karong bag-o?"
  
  "Ako? Wala. Dili ko moadto didto alang sa impormasyon. Mao kana ang trabaho sa CIA o sa FBI o kung kinsa man kini.
  
  "Unya unsay imong gisulti?"
  
  Alang kang Smith, kini usa ka lakang sa unahan. Usa ka bukas, dili komprontasyon nga pangutana. Gibati ni Hayden ang garbo sa sundalo.
  
  Medyo nagduha-duha si Lauren. "Shit," ingon niya. "Nagsulti mig binuang. Usa ka telebisyon. Mga salida. Mga libro. Mga artista. Balita. Siya usa ka magtutukod, mao nga nangutana siya bahin sa mga proyekto. "
  
  "Unsa nga mga proyekto?"
  
  "Kining tanan naghimo kanimo nga mangutana usa ka mabinantayon nga pangutana. Ngano nga dili kung unsang mga artista o unsang mga pelikula? Interesado ka ba sa mga bilding, Lance?"
  
  Gusto ni Hayden nga i-off kini, apan nahibal-an niya nga dili niya mahimo. Ang kabin hagip-ot kaayo; ang pangutana seryoso kaayo; ang paghisgot sa ngalan ni Smith hilabihan ka madanihon.
  
  "Kung adunay gusto nga makadaot kanila."
  
  Giwara-wara siya ni Lauren ug natapos ang panag-istoryahanay. Naghunahuna si Hayden kung gilapas ba ni Lauren ang usa ka matang sa balaod pinaagi sa pagtago aron makigsulti sa usa ka nailhan nga terorista, apan dili gyud makahukom kung giunsa ang paghubad sa pangutana ni Lauren. Labing menos wala pa.
  
  "Wala pay usa ka oras ang nahabilin." Ang tingog sa piloto miabut sa sistema sa komunikasyon.
  
  Mihangad si Drake. Nakita ni Hayden ang determinasyon sa iyang nawong. Parehas sa Dahl. Ang team hingpit nga nakigbahin, kanunay nga nagpauswag sa ilang mga kahanas. Pananglitan, tan-awa ang katapusang operasyon. Tanan sila nag-agi sa hingpit nga lainlaing mga misyon, nag-atubang sa dagway sa daotan ug wala makadawat bisan usa ka scratch.
  
  Labing menos sa pisikal nga aspeto. Ang emosyonal nga mga samad - labi na ang iyang kaugalingon - dili gyud mamaayo.
  
  Migugol siyag usa ka minuto nga nagtan-aw sa mga papel sa iyang atubangan ug naningkamot nga masabtan ang uban pa sa kasaysayan ni Genghis Khan. Gitan-aw niya ang teksto sa Order, nga nagpasiugda sa mga linya: Lakaw ngadto sa upat ka suok sa kalibutan. Pangitaa ang mga pahulayanan sa Amahan sa Strategy ug dayon ang Khagan; ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad, ug unya ang Hampak sa Dios. Apan ang tanan dili ingon sa makita. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon.
  
  Upat ka suok sa yuta? Nagpabilin gihapon nga misteryo. Maayo na lang, ang mga timailhan sa pagkatawo sa mga Horsemen klaro na hangtod karon. Apan nakit-an ba sa Order ang lubnganan ni Genghis Khan? So murag.
  
  Samtang ang helicopter nagpadayon sa pagputol sa nipis nga hangin, si Yorgi mitindog ug dayon milakaw sa unahan. Ang nawong sa kawatan morag gibira, gipiyong ang iyang mga mata, morag wala siyay tulog bisan usa ka pagkidlap sukad sa iyang pag-ulbo sa peru. "I told you that I was part of Webb's statement, his legacy," matod sa Russian, sa iyang tono nagpadayag nga nalisang siya sa iyang isulti. "Gisultihan ko ikaw nga ako ang labing daotan sa tanan nga gihisgutan."
  
  Uban sa kalagot nga agulo, gisulayan ni Alicia nga kuhaon ang kalit nga dampener sa atmospera. "Nagpaabot pa ko nga makadungog kon kinsa ang maldito nga tomboy," malipayon siyang miingon. "Sa pagsulti kanimo sa tinuod, Yogi, naglaum ako nga ikaw na."
  
  "Unsaon..." Mihunong si Yorgi sa tunga-tunga sa sentensiya. "Ako usa ka tawo".
  
  "Dili ko kombinsido. Kadtong gagmay nga mga kamot. Kini nga nawong. Ang paagi sa imong paglakaw."
  
  "Pasultiha siya," ni Dahl.
  
  "Ug kamong tanan kinahanglang mahibalo nga ako usa ka tomboy," miingon si Lauren. "Nahibal-an nimo, wala"y daotan o makauulaw bahin niini."
  
  "Nasayod ko," miingon si Alicia. "Kinahanglan nga ikaw mahimong kinsa imong gusto ug dawaton kini. Kabalo ko kabalo ko. Naglaum lang ko nga kini si Yogi, kana ra."
  
  Gitan-aw ni Smith si Lauren nga adunay naglibog apan blangko nga ekspresyon. Naghunahuna si Drake nga talagsaon ang reaksyon sa pagkonsiderar sa katingala.
  
  "Usa ra ang nahabilin niana," ni Kinimaka.
  
  "Usa ka tawo nga himalatyon," miingon si Drake, nga nagtutok sa salog.
  
  "Tingali kinahanglan natong pasultihon ang atong higala?" Miinsister si Dahl.
  
  Misulay si Yorgi sa pagpahiyom. Unya gikupot niya ang iyang mga kamot sa iyang atubangan ug mitutok sa atop sa payag.
  
  "Dili kini usa ka taas nga istorya," ingon niya sa baga nga accent. "Apan kini usa ka lisud nga pangutana. Ako... Gipatay nako akong ginikanan sa kabugnaw. Ug mapasalamaton ko kada adlaw. Nagpasalamat ko nga nahimo ko."
  
  Giisa ni Drake ang iyang kamot aron makuha ang atensyon sa iyang higala. "Dili na nimo kinahanglang ipasabot ang bisan unsa, kabalo ka. Ania kami usa ka pamilya. Dili kini hinungdan sa bisan unsang mga problema. "
  
  "Nakasabot ko. Apan kini alang usab kanako. Kasabot ka?"
  
  Ang team, matag usa, miyango. Nakasabot sila.
  
  "Nagpuyo mi sa gamayng baryo. Bugnaw nga baryo. Winter? Dili kadto ang panahon sa tuig, kadto maoy usa ka pagpanulis, usa ka pagbunal, usa ka paghapak sa Dios. Kini nakapaguol sa among mga pamilya, bisan sa among mga anak. Usa ako sa unom, ug ang akong mga ginikanan, dili nila makaya. Dili sila makainom og igong kusog aron mapadali ang paglabay sa mga adlaw. Dili sila makadala og igo aron maluwas ang mga gabii. Wala silay nakit-an nga paagi sa pag-atubang kanamo ug pag-atiman kanamo, mao nga nangita sila usa ka paagi aron mabag-o ang litrato. "
  
  Wala makapugong si Alicia sa iyang gibati. "Nanghinaut ko nga dili kini sama sa paminawon."
  
  "Usa ka hapon nagpunsisok kaming tanan sa sakyanan. Miingon sila nga misaad sila og biyahe paingon sa siyudad. Pila na ka tuig nga wala mi makaduaw sa siyudad ug mangutana unta ta, pero..." Mikibo siya. "Mga bata pa mi. Sila ang among mga ginikanan. Mibiya sila sa gamayng baryo ug wala na namo siya makita pag-usab."
  
  Nakita ni Hayden ang halayong kasubo sa nawong ni May. Ang iyang batan-on nga kinabuhi tingali lahi sa kang Yoga, apan adunay makapasubo nga pagkaparehas.
  
  "Ang adlaw sa gawas sa sakyanan nagkabugnaw, nagkangitngit. Nagdrayb sila ug nagdrayb ug wala motingog. Pero naanad na mi. Wala silay gugma sa kinabuhi, kanamo, o sa usag usa. Nagtuo ko nga wala pa kita makahibalo sa gugma, dili sa paagi nga kini kinahanglan. Sa kangitngit sila mihunong, nga nag-ingon nga ang sakyanan naguba. Nagtapok mi, ang uban naghilak. Tulo ka tuig pa lang ang akong manghod. Siyam anyos ako, ang labing tigulang. Ako unta... unta..."
  
  Gipugngan ni Yorgi ang mga luha, nga nagtan-aw sa atop, ingon og kini adunay gahum sa pag-usab sa nangagi. Giisa niya ang usa ka lig-on nga kamot sa wala pa ang bisan kinsa nga makatindog aron moduol kaniya, apan labing menos nahibal-an ni Hayden nga kini usa ka butang nga kinahanglan niyang agian nga mag-inusara.
  
  "Gihaylo mi nila. Naglakaw sila sulod sa pipila ka panahon. Ang yelo hilabihan ka gahi ug katugnaw nga ang kusog, makamatay nga mga balod migula gikan niini. Wala nako mahibal-an kung unsa ang ilang gibuhat, ug pagkahuman gibati nako nga bugnaw kaayo aron makahunahuna og tarong. Nakita nako nga gibalikbalik mi nila. Nawala kami ug naluya, nangamatay na. Mga bata pa mi. Kami... misalig."
  
  Gipiyong ni Hayden ang iyang mga mata. Walay mga pulong.
  
  "Dayag nga nakit-an nila ang awto. Mibiya sila. Kami... aw, nangamatay kami... tagsa-tagsa." Dili gihapon maporma ni Yorgi ang mga detalye sa tin-aw. Ang kaguol lang sa iyang nawong nagpadayag sa kamatuoran niini.
  
  "Ako ra ang naluwas. Ako ang pinakalig-on. gisulayan nako. Gibitbit ko, giguyod, ug gigakos, apan walay nahitabo niini. Gipakyas ko silang tanan. Nakita nako ang pagkahubas sa kinabuhi sa matag usa sa akong mga igsoon ug ako misaad nga mabuhi. Ang ilang kamatayon naghatag kanakog kusog, ingon nga ang ilang nangamatay nga mga kalag miduyog sa akong kalag. Nanghinaut ko nga ilang gibuhat. Nagtuo gihapon ko. Nagtuo ko nga naa gihapon sila kanako. Naluwas ako sa prisohan sa Russia. Nalabwan nako si Matt Drake," nakahimo siya og huyang nga pahiyom, "ug gipapahawa siya didto."
  
  "Giunsa nimo pag-uli sa baryo?" Gusto makahibalo ni Kinimaka. Si Hayden ug Dahl mitan-aw kaniya nga mabinantayon, apan klaro usab nga kinahanglan nga makigsulti si Yorgi.
  
  "Gisul-ob nako ang ilang mga sapot," siya misitsit sa usa ka sakit nga hinay nga tingog. "Mga kamiseta. Mga jacket. Mga medyas. Nainit ako ug gibiyaan silang tanan nga nag-inusara sa niyebe ug yelo ug nakaabut ako sa dalan.
  
  Dili mahanduraw ni Hayden ang kasakit sa kasingkasing, ang gibati nga pagkasad-an nga dili unta iyaha.
  
  "Usa ka sakyanan nga milabay mitabang kanako. Gisultihan ko sila sa istorya, mibalik sa baryo paglabay sa pipila ka adlaw," miginhawa siyag lawom, "ug gipatan-aw nila ang kalag sa kaguol nga ilang nahimo. Ipatan-aw ug mabati nila kung unsa kalawom ang iyang kasuko. Mao nga oo, gipatay nako ang akong mga ginikanan sa kabugnaw sa dugo. "
  
  Adunay usa ka kahilom nga dili gayud mabuak. Nahibal-an ni Hayden nga ang mga lawas sa mga igsoon ni Yoga naghigda kung diin sila nahulog karon, nga nagyelo hangtod sa hangtod, nga wala"y pahulay.
  
  "Nahimo kong kawatan." Gipahuyang ni Yorgi ang makasakit sa kasingkasing nga lanog. "Ug sa ulahi nadakpan. Apan wala gyud siya makonbikto sa pagpatay. Ug ania kami."
  
  Ang tingog sa piloto milabaw sa hangin. "Katloan ka minuto sa airspace sa China, mga lalaki, ug unya kini tagna ni bisan kinsa."
  
  Nalipay si Hayden sa pagtawag ni Lauren sa Washington think tank niining puntoha. Ang bugtong paagi sa pagpadayon mao ang pinaagi sa pagkalinga.
  
  "Hapit na mi sa tumong," giingnan niya si Way dihang nagkita mi. "Naa bay bag-o?"
  
  "Nagtrabaho kami sa upat ka eskina, mga paghisgot sa mga petsa sa pagkahimugso sa mga mangangabayo, Mongolia, ang Khagan ug ang Order mismo, unsa ang gusto nimo una?"
  
  
  KAPITULO 14
  
  
  "Oooh," naghinam-hinam si Alicia, nga nagdula sa bahin. "Paminaw ta kon unsay petsa sa mga numero sa natawhan. Ganahan lang ko sa pag-crunch sa mga numero."
  
  "Maayo. Nindot paminawon kana gikan sa usa ka field infantryman." Ang tingog nagpadayon nga malipayon, nagpataas sa pipila ka mga kilay sa salon, apan malipayon nga wala mahibalo: "Busa, si Hannibal natawo niadtong 247 BC, namatay mga 183 BC. Genghis Khan 1162, namatay 1227-"
  
  "Daghan kaayo kana nga mga numero," miingon si Alicia.
  
  "Ang problema mao," miingon si Dahl. "Wala ka na sa mga tudlo ug tudlo sa tiil."
  
  "Dili sigurado kung unsa ang gipasabut niana," nagpadayon ang computer scientist. "Apan kining buang nga mga kulto ganahan kaayo sa ilang mga dula sa numero ug mga code. Hinumdomi kana."
  
  "Busa si Hannibal natawo 1,400 ka tuig sa wala pa si Genghis," miingon si Kenzi. "Nakasabot mi niana."
  
  "Matingala ka sa gidaghanon sa mga bastos nga wala mobuhat niini," kaswal nga miingon ang nerd. "Bisan pa-"
  
  "Hoy higala?" Si Drake dali nga mihunong: "Nasumbag ka na ba sa nawong?"
  
  "Aw, sa tinuod, oo. Oo, ako adunay."
  
  Misandig si Drake sa iyang lingkuranan. "Okay," siya miingon. "Karon mahimo ka nga magpadayon sa pag-fucking."
  
  "Kami, siyempre, dili pa makahimo sa kini nga mga numero, tungod kay wala kami makaila sa ubang mga riders. Bisan tuod ako nagtag-an nga bisan kamo mga lalaki makahunahuna sa ikaupat nga usa? Dili? Walay mga mukuha? Aw. Busa, sa pagkakaron, mga lalaki, adunay usa ka dako nga kantidad sa firepower nga gipadala ngadto sa Mongolian Republic. Pito, o unom pa? Oo, unom ka mga grupo sa elite nga mga sundalo nga nagrepresentar sa unom ka mga nasud ang naggukod sa Horseman of Conquest. sakto ko? Hooray!"
  
  Gitutokan ni Drake si Hayden. "Kini ba nga tawo ang labing kaayo nga representante sa Washington?"
  
  Mikiyod si Hayden. "Aw, at least wa niya gitago ang iyang emosyon. Wala gitago sa ilawom sa daghang mga pilo sa usa ka malimbongon nga kupo sama sa kadaghanan sa Washington.
  
  "Sa unahan ngadto sa mangangabayo sa pagpanakop. Dayag nga ang Order adunay kaugalingong agenda, mao nga ang pagsakop mahimong bisan unsa gikan sa dulaan sa mga bata ngadto sa video game... ha ha. Ang pagmando sa kalibutan mahimong moabut sa daghang mga porma, husto ba ako?
  
  "Ipadayon lang ang instruksyon," miingon si Hayden.
  
  "Siyempre. Busa diretso ta sa punto, di ba? Bisan tuod ang mga Israeli nagpanuko sa paghatag kanamo ug bisan unsang impormasyon bahin sa kulto sa krimen sa gubat sa Nazi nga ilang gilaglag sa Cuba, among nakat-onan ang among kinahanglang mahibaloan. Sa dihang nahusay na ang abog, ang mga Nazi tin-aw nga nakahukom nga sila nagubot ug nakamugna niining makuti nga ideya sa pagkontrolar sa kalibotan. Gihimo nila ang Order, kauban ang usa ka coat of arms, sekreto nga mga code, simbolo ug daghan pa. Naghimo sila og usa ka plano - lagmit ang usa nga ilang gitrabaho sulod sa mga katuigan ubos sa Reich. Gilubong nila ang upat ka matang sa mga hinagiban ug nahimo kini nga puzzle. Tingali gusto nila nga himuon kini nga labi ka dili klaro, kinsa ang nahibal-an? Apan gilaglag sila sa Mossad nga wala"y pagsubay ug, para nako, dali ra kaayo. Ang tinago nga bunker nagpabilin nga wala madiskobrehi sulod sa traynta ka tuig."
  
  "Kinse ka minuto," ang piloto nga mitubag nga walay hunong.
  
  "Armas ba kini?" pangutana ni Hayden. "Diin nila kini gikuha?"
  
  "Aw, ang mga Nazi adunay daghang mga koneksyon nga mahimo ni bisan kinsa. Ang Big Pistol usa ka daan nga disenyo nga gi-update alang sa wanang ug katukma. Sila hingpit nga makatapion sa ilang mga kamot sa bisan unsa gikan sa kwarenta hangtod sa kawaloan. Ang salapi dili gayud usa ka babag, apan ang paglihok mao ang. Ug pagsalig. Dili sila mosalig sa usa ka buhing kalag sa pagbuhat niini alang kanila. Tingali gikuha ang gagmay nga mga sneak nga mga tuig aron itago ang tanan nga upat ka mga hinagiban ug daghang mga serbisyo. Ang mga hinungdan sa pagsalig usa usab sa mga hinungdan nga gitago nila ang mga pusil sa una. Dili na nila kini mapabilin sa Cuba karon, dili ba?" Mikatawa ang taga-Washington, unya sa usa ka paagi nakapugong.
  
  Gipiyong ni Alicia ang iyang mga mata ug gikupot ang duha niya ka kamot nga morag makakupot sa panit sa liog sa usa ka tawo.
  
  "Anyway, kuyog gihapon mo nako? Nasabtan nako nga mubo ra ang oras ug nangalisa ka nga mogawas sa hugaw ug magpusil sa usa ka butang, apan naa koy gamay nga kasayuran. Nisulod lang..."
  
  Hunong.
  
  "Karon kini makapaikag."
  
  Dugang kahilom.
  
  "Gusto ba nimong ipaambit?" Giukay ni Hayden ang lalaki, nga nagtan-aw sa solidong bahin sa helicopter nga daw nakita niya ang ilang landing point nga nagkaduol.
  
  "Bueno, ako maghisgot bahin sa upat ka bahin sa yuta-o labing menos kon sa unsang paagi kita makakita niini-apan akong nakita nga kita nahutdan na sa panahon. Tan-awa, hatagi ako og high five, apan bisan unsa ang imong buhaton," mihunong siya, "ayaw pagtugpa!"
  
  Ang koneksyon kalit nga naputol. Gitutokan una ni Hayden ang salog ug dayon ang sulod sa helicopter.
  
  Giisa ni Drake ang duha ka kamot. "Ayaw kog tan-aw. Wala akoy sala!"
  
  Mikatawa si Alicia. "Oo, ako usab."
  
  "Dili matugpa?" Gisubli ni Dahl. "Unsay impyerno ang buot ipasabot niana?"
  
  Gihawiran ni Alicia ang iyang tutunlan nga daw nagpatin-aw, apan ang tingog sa piloto milanog gikan sa mga speaker. "Duha ka minuto, guys."
  
  Si Hayden midangop sa usa ka tigulang nga magtutuo alang sa tabang. "Mano?" - Nangutana ko.
  
  "Siya usa ka asno, apan sa among kiliran gihapon," singgit sa dakong Hawaiian. "Moingon ko nga dawaton ang iyang pulong alang niini."
  
  "Mas maayo nga magdesisyon dayon," misukna si Smith. "Manaog na ta."
  
  Nabuhi dayon ang sistema sa komunikasyon. "Unsay akong gisulti? Ayaw ug yuta! "
  
  Mibarog si Drake ug gipaandar ang intercom sa helicopter. "Pahawa, buddy," siya miingon. "Bag-ong paniktik sa dalan."
  
  "Apan naa mi sa sulod sa kahanginan sa China. Wala"y gisulti kung unsa kadugay sa dili pa nila kami mamatikdan. "
  
  "Buhata ang imong mahimo, apan ayaw pag-adto."
  
  "Uy higala, giingnan ko nga kini usa ka dali nga pag-abot ug pagbiya nga misyon. Walay bullshit. Makasiguro ka nga kung magpabilin kami dinhi labi pa sa pipila ka minuto, kami adunay usa ka pares nga J-20 sa among asno."
  
  Miduko si Alicia ngadto kang Drake ug mihunghong, "Kini dili maayo-"
  
  Gibalda siya sa Yorkshireman, nga nakita ang pagkadinalian sa kahimtang. "Aw, klaro nga ang Knobend nga gikan sa Washington makadungog kanamo bisan kung ang koneksyon wala na," ingon niya, nga nagtan-aw nga diretso kang Dahl. "Nakadungog ka niana, Nobend? Kami adunay mga kan-uman ka segundo. "
  
  "Modugay pa," tubag sa lalaki. "Pagmaisogon, mga tawo. Anaa kami sa kini nga kaso. "
  
  Nabatyagan ni Drake nga nagkuyom ang iyang mga kumo. Kining mahinuklugon nga kinaiya nagpahinabo lamang ug komprontasyon. Tingali mao kana ang tuyo? Sukad nga nakit-an nila ang lubnganan ni Hannibal, gibati ni Drake nga adunay sayup sa kini nga misyon. Usa ka butang nga wala ibutyag. Nasulayan na ba sila? Gibantayan ba sila? Gisusi ba sa gobyerno sa US ang ilang mga aksyon? Kung mao, nan ang tanan nahulog sa kung unsa ang nahitabo sa Peru. Ug kung mao kana ang kahimtang, si Drake wala kaayo nabalaka sa ilang pasundayag.
  
  Nabalaka siya bahin sa mga panagkunsabo, mga intriga ug mga intriga nga mahimong lutoon sa mga tigpaminaw pagkahuman sa pagrepaso. Bisan unsa nga nasud nga gimandoan sa mga politiko dili gayud ingon sa daw, ug sila lamang sa luyo sa mga tawo nga anaa sa gahum ang nahibalo kon unsa ang tinuod nga nahitabo.
  
  "Kalim-an ka segundo," siya miingon sa kusog. "Unya mogawas na ta dinhi."
  
  "Kami naningkamot sa paghimo sa usa ka stunt," giingnan sila sa piloto. "Ubos na kaayo kami nga mahimo ka nga mogawas sa pultahan ngadto sa usa ka kahoy, apan akong gitagoan ang langgam sa usa ka walog sa bukid. Kung makadungog ka og usa ka butang nga nagkiskis sa ubos, kini mahimong usa ka bato o usa ka yeti.
  
  Mitulon og kusog si Alicia. "Naghunahuna ko nga nagbitay sila sa tibuok Tibet?"
  
  Mikiyod si Dahl. "Bakasyon. Road trip. Kinsay nakahibalo?"
  
  Sa katapusan, ang koneksyon nabuhi pag-usab. "Okay, mga tawo. Buhi pa ba ta? Maayo maayo. Nindot nga trabaho. Karon... hinumdomi ang tanang kontrobersiya bahin sa pahulayanan ni Genghis Khan? Siya personal nga gusto ug walay marka nga lubnganan. Ang tanan nga nagtukod sa iyang lubnganan gipamatay. Ang dapit nga gilubong gitamaktamakan sa mga kabayo ug gitamnan ug mga kahoy. Sa literal, kini dili makab-ot gawas sa sulagma. Usa ka istorya nga akong nakit-an nga makapatandog tungod kay kini yano nga nagguba sa tanan nga buang nga mga laraw mao nga si Kahn gilubong uban ang usa ka batan-ong kamelyo - ug ang lokasyon gipunting sa dihang ang inahan sa kamelyo nakit-an nga naghilak sa lubnganan sa iyang nati."
  
  Ang piloto kalit nga miputol sa komunikasyon. "Hapit na ta sa point of no return, buddy. Katloan ka segundos ug mopahawa kami dinhi kutob sa among mahimo nga masunog, o ipadala namon ang mga bata didto. "
  
  "Oh," miingon ang tawo nga taga-Washington. "Nakalimot nimo. Oo, alis ka nga dyan. Padalhan ko ikaw ug bag-ong lokasyon."
  
  Mikurog si Drake, miambit sa kasakit sa piloto, apan misinggit agig tubag: "Jesus, dude. Naningkamot ka ba nga madakop o mapatay kami?"
  
  Bahalag komedya ra siya.
  
  "Hoy Hoy. Kalma ka. Tan-awa - kining mga Nazi - ang Order of the Last Judgment - nangita sa mga Horsemen - ang pahulayanan - tali sa mga singkwenta ug mga otsenta, di ba? Dayag nga ilang nakit-an silang tanan. Adunay nagsulti kanako nga wala nila makit-an ang lubnganan ni Genghis Khan. Nagtuo gyud ko nga daghan pa ang masulti bahin sa ingon nga pagpangita. Unya misunod sa Order sa iyang kaugalingon ug sa mga pulong: 'Apan ang tanan dili ingon sa daw. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon.' Sigurado nga si Kahn walay bisan unsang lubnganan nga gitukod niadtong 1955. Apan, kadaghanan tungod sa kakulang sa usa ka lubnganan, ug aron usab sa pagtabang sa mga magtutuo ug sa pagdugang sa pagdagayday sa mga turista, ang China nagtukod ug usa ka mausoleum alang kaniya."
  
  "Naa ba kini sa China?" pangutana ni Hayden.
  
  "Siyempre, naa ni sa China. Naghunahuna ka niining tibuok upat ka suok nga butang, dili ba? Okay, ipadayon ang imong grey matter nga aktibo. Tingali usa ka adlaw adunay bisan usa ka trabaho alang kanimo dinhi. "
  
  Natulon ni Hayden ang natuok nga tingog. "Ipasabot lang ang imong teorya."
  
  "Oo nga, cool. Ang Mausoleum ni Genghis Khan gitukod niadtong 1954. Kini usa ka dakong templo nga gitukod ubay sa suba sa Ejin Horo, sa habagatan-kasadpang Inner Mongolia. Karon ang mausoleum sa pagkatinuod usa ka cenotaph - walay lawas niini. Apan matud pa nila, aduna kini purong ug uban pang mga butang nga iya ni Genghis. Si Chinggis, nga kanunay nga nalangkit sa ideya sa usa ka mausoleum kay sa bantog nga lubnganan ug lapida, orihinal nga gisimba sa walo ka puti nga yurt, mga palasyo sa tolda diin siya orihinal nga nagpuyo. Kini nga mga madaladala nga mausoleum gipanalipdan sa Darkhad nga mga hari sa Jin ug sa ulahi nahimong simbolo sa nasod sa Mongol. Sa katapusan, nakahukom nga wagtangon ang madaladala nga mga mausoleum ug ibalhin ang karaang mga relikya ngadto sa bag-o, permanente. Ang eskedyul hingpit nga mohaum sa plano sa Order. Bisan unsa nga hinagiban ang ilang pilion nga buntogon anaa sa sulod sa lungon ni Genghis, sa maong mausoleum.
  
  Gitimbang-timbang ni Hayden ang iyang mga pulong. "Damn dumbass," ingon niya. "Kung nasayop ka..."
  
  "Cur?"
  
  "Kini ang pinakamaayo nga imong makuha."
  
  "Ang Order adunay access," miingon si Dahl. "Kini nagpatin-aw sa linya sa teksto."
  
  Hinay nga miyango si Hayden. "Unsa man ka layo sa yuta?"
  
  "Bayente-siyete minutos."
  
  "Unsa man ang bahin sa ubang mga team?"
  
  "Nahadlok ko nga walay paagi nga makahibalo kon sila ba sama ka maalamon sa imo. Tingali adunay usa ka high-tech nga espesyalista nga nagtambag kanila. " Hunong sa pagpahayag sa pasalamat.
  
  "Damn mongrel," ni Alicia.
  
  "Dili". Gikontrolar ni Hayden ang iyang kasuko. "Akong gipasabot-unsa ang pinakabag-o sa internal chatter?"
  
  "O, sakto. Kusog ug garboso ang chat. Ang ubang mga team gisipa sa management. Ang uban gitahasan sa pagpangubkob pag-usab sa palibot sa dapit ni Hannibal. Nahibal-an ko nga ang mga Ruso ug Swedes nagpadulong sa Burkhan Khaldun, sama kanimo sa una. Ang Mossad ug ang Intsik medyo hilom. Pranses nga mga tawo? Aw, kinsay nahibalo, di ba?"
  
  "Maayo nga husto ka bahin niini," miingon si Hayden, ang iyang tingog napuno sa lala. "Kay kung dili... ang kalibutan mag-antos."
  
  "Adto lang ning mausoleum, Miss Jay. Apan buhata kini dayon. Ang ubang mga team tingali naa na. "
  
  
  KAPITULO KINSE
  
  
  "Ejin Horo Banner," miingon ang piloto, nga gikulbaan gihapon. "Otso minutos ang nahabilin."
  
  Ang mga kahikayan gihimo alang sa grupo nga manaog sa gawas sa siyudad ug magsugod sa pagbaktas. Usa ka lokal nga arkeologo ang gisuholan aron sa pagtabang kanila, nga dad-on unta sila ngadto sa mausoleum. Nakatag-an si Drake nga wala siyay ideya kung unsa ang posibleng mahitabo niadto.
  
  Niini nga katuyoan, ang helicopter magpabilin nga init ug andam, bisan pa sa nagpadayon nga kabalaka sa piloto bahin sa mga stealth fighter jets sa China.
  
  Usa ka hampak ug usa ka tunglo, ug dayon ang helicopter mihunong, nga naghatag sa team og panahon sa paglukso. Nakaplagan nila ang ilang kaugalingon taliwala sa mga kalibonan sa kakahoyan, mga kalibonan sa himatyon nga kalasangan, apan dali nilang makita ang dalan sa unahan.
  
  Mga usa ka milya paubos sa bungtod nahimutang sa gawas sa usa ka dakong siyudad. Giprograma ni Hayden ang iyang sat nav sa husto nga mga coordinate ug ang team dayon naghimo sa ilang kaugalingon nga presentable kutob sa mahimo. Ang mga Intsik nanginahanglan mga turista, mao nga karon nakakuha sila dugang nga siyam. Nakombinsir si Lauren nga magpabilin sa helicopter ug husayon ang nagpadayon nga chatter.
  
  "Sa sunod," siya mitawag samtang ang team nagdali sa pagbiya, "Alicia makahimo og pipila ka networking."
  
  Nanghupaw ang Ingles nga babaye. "Murag usa ko ka maldito nga sekretarya?"
  
  "Mmm, tinuod?"
  
  Gitukmod ni Drake si Alicia ug mihunghong, "Aw, gibuhat nimo kana sa miaging semana, hinumdumi? Para sa role play?"
  
  "Oh oo," siya mipahiyom og hayag, "kini makalingaw. Nagduda ko nga pareho ra ang papel ni Lauren."
  
  "Maglaum ta nga dili."
  
  Ang duha nagbinayloay og mainiton nga pahiyom sa ilang paggawas gikan sa ilang temporaryong silonganan ug mipadulhog sa hinayhinay nga nagkamang nga bungtod. Sa wala madugay ang mga kakahoyan ug desyerto nangawala sa mga dalan ug mga bilding, ug daghang tag-as nga mga hotel ug mga bilding sa opisina nagsugod sa pagtan-aw sa layo. Ang mga pula, berde ug mga pastel nakig-away batok sa asul nga kalangitan ug luspad nga mga panganod. Diha-diha dayon nahingangha si Drake kung unsa ka limpyo ang kadalanan ug ang lungsod mismo, kung unsa ka lapad ang pipila sa mga highway. Pamatuod para sa umaabot, matod nila.
  
  Katingad-an ang pagtan-aw sa una, apan dili makatabang sa ilang kaugalingon, ang mga turista mipaingon sa tigumanan, nga gisiguro nga ang ilang mga kamot wala gayud mobiya sa ilang dagkong mga backpack. Giabiabi sila sa arkeologo sa landong sa usa ka dako nga itom nga estatwa sa usa ka tawo nga nagsakay sa kabayo.
  
  "Nahiangay". Miyangu-yango si Dahl sa angkas.
  
  Sa ilang atubangan nagbarug ang usa ka nipis, taas nga babaye nga gisuklay ang buhok ug direkta nga nagtan-aw. "Kabahin ka ba sa usa ka grupo sa tour?" Nagsulti siya og maayo, nagpili sa iyang mga pulong. "Sorry sa akong English. Dili ni maayo". Mikatawa siya, ang iyang gamay nga nawong nagkunot.
  
  "Walay problema," daling ni Dahl. "Kini mas klaro kaysa sa bersyon ni Drake."
  
  "Kataw-anan fu-"
  
  "Dili ka morag mga turista," miingon ang babaye, nga nagpahunong kaniya. "Aduna ka bay kasinatian?"
  
  "Oh, oo," miingon si Dahl, mikuha sa iyang kamot ug migiya kaniya sa usa ka dako nga lihok. "Kami nagbiyahe sa kalibutan sa pagpangita sa bag-ong mga atraksyon ug mga lungsod."
  
  "Sayop nga paagi," mabinationg miingon ang babaye. "Naa sa pikas kilid ang mausoleum."
  
  "Oh".
  
  Mikatawa si Drake. "Pasayloa siya," siya miingon. "Kasagaran magdala ra siyag bagahe."
  
  Ang babaye naglakaw sa atubangan, nga nagtul-id sa iyang likod, nga adunay tul-id nga buhok nga gipundok sa usa ka hugot nga headband. Ang team mikaylap kutob sa ilang mahimo, sa makausa pa dili gusto nga magpahinabog kasamok o magbilin bisan unsang malungtaron nga mga panumduman. Nahibal-an ni Dahl nga ang ngalan sa babaye mao si Altan ug nga siya natawo sa duol, mibiya sa China sa iyang pagkabatan-on, ug unya mibalik duha lang ka tuig ang milabay. Gipangulohan niya sila direkta ug matinahuron ug sa wala madugay nagpakita nga sila nagkaduol na sa ilang tumong.
  
  Nakita ni Drake ang tumoy sa mausoleum nga taas sa unahan, mga estatwa, mga hagdanan ug uban pang mga iconic nga elemento sa palibot. Ang kamatayon makatago bisan asa. Nagtinabangay, gipahinay sa team ang babaye samtang gisusi nila ang ubang mga team ug ubang mga sundalo, samtang nagpakaaron-ingnon nga nakadayeg sa talan-awon. Si Smith nga nagtan-aw sa luyo sa mga basurahan ug mga bangko mahimo"g nabalaka si Altan, apan ang paghulagway ni Drake sa iyang 'limitado kaayo nga edisyon' nagpadugang sa iyang pagkamausisaon.
  
  "Special ba siya?"
  
  "Oh oo, usa siya sa usa."
  
  "Nadungog ko ikaw pinaagi sa fucking koneksyon," ni Smith nga nag-agulo.
  
  "Unsaon?"
  
  "Sa mga termino sa mga awto, kini ang Pagani Huayra Hermes nga edisyon, nga gidisenyo alang kang Manny Koshbin ni Pagani ug Hermes."
  
  "Pasayloa ko. Wala ko kahibalo kung unsa ang gipasabut niining tanan."
  
  "Kini klaro". Nanghupaw si Drake. "Usa ka matang si Smith. Pero sultihi ko bahin sa imong paboritong kalingawan."
  
  "Ganahan kaayo ko mag-hiking. Adunay pipila ka nindot nga mga dapit sa desyerto."
  
  "Sa mga termino sa kamping, hunahunaa si Smith nga usa ka nag-uyog nga poste sa tolda. Ang usa nga kanunay nga nagbutang kanimo sa kasamok, apan maayo gihapon nga molihok kung imong gihulma kini, ug kanunay, apan kanunay, makahimo sa pagpasuko kanimo. "
  
  May gihunghong si Smith sa mga comms, pagkahuman sa iyang reconnaissance. Si Lauren misulod sa usa ka dili makontrol nga agik-ik.
  
  Gitan-aw ni Altan ang Yorkshireman nga nagduda, ug dayon gipunting ang iyang panan-aw sa nahabilin nga grupo. Si Mai, ilabina, naglikay niini nga babaye, nga daw naningkamot sa pagtago sa iyang kaugalingong mga gigikanan. Nakasabot si Drake sa dili mahimo sa uban. Usa ka butang ang misangpot sa lain, ug si Mai dili gustong maghisgot kon diin siya gikan o kon sa unsang paagi siya midangat dinhi. Gitudlo ni Altan ang daghang mga lakang.
  
  "Sa maong direksyon. Ang mausoleum anaa sa taas."
  
  Nakita ni Drake ang usa ka talagsaon nga lapad ug talagsaon nga taas nga konkretong agianan nga direkta nga nagpadulong sa taas ug titip nga mga lakang. Sa wala pa magsugod ang mga lakang, ang agianan milapad ngadto sa usa ka dako nga lingin, nga sa tunga niini nagbarog ang dili masayop nga estatwa.
  
  "Aw, kini nga lalaki sigurado nga usa ka rider," ingon ni Kinimaka.
  
  Si Genghis Khan, nga nagsakay sa usa ka nagdagan nga kabayo, nagtindog sa usa ka dako nga tipak nga bato.
  
  "Ang ikaduhang mangangabayo," miingon si Yorgi. "Pagsakop".
  
  Tingali nakadungog si Altan sa kataposang sentence kay milingi siya ug miingon, "Oo. Gisakop sa Khagan ang kadaghanan sa nailhan nga kalibutan sa wala pa siya mamatay. Mahimong usa ka genocidal nga hari, gihiusa usab niya sa politika ang Silk Road sa panahon sa iyang kinabuhi, nagdugang ang pamatigayon ug komunikasyon sa tibuuk nga bahin sa kasadpan. Usa siya ka dugoon, makalilisang nga lider, apan maayo ang iyang pagtagad sa iyang maunongong mga sundalo ug gilakip sila sa tanan niyang mga plano."
  
  "Mahimo ba nimo nga isulti kanamo ang gamay bahin sa kung unsa ang naa sa mausoleum?" Gusto ni Drake nga mangandam. Niini nga mga misyon, ang katulin mao ang tanan.
  
  "Aw, kini usa ka rectangular nga sementeryo, gidayandayanan sa mga panggawas nga dekorasyon." Karon misulti si Altan nga morag nagkutlo sa usa ka tourist guide. "Ang panguna nga palasyo kay octagonal ug adunay lima ka metros nga estatwa ni Genghis nga ginama sa puti nga jade. Adunay upat ka lawak ug duha ka hawanan, nga morag tulo ka yurt. Adunay pito ka mga lungon sa Palasyo sa Repose. Kang, tulo ka asawa, ang iyang ikaupat nga anak nga lalaki ug ang asawa sa maong anak nga lalaki."
  
  "Usa ka holiday nga palasyo," miingon si Smith. "Morag usa usab ka pahulayanan."
  
  "Yeees". Gibira kini ni Altan, mapailubon nga nagtan-aw kang Smith ug walay nahibaloan bahin sa text nga ilang gisundan.
  
  "Ang mausoleum gibantayan sa mga darkhad, mga pribilihiyo. Sagrado kaayo kini sa daghang Mongolian."
  
  Gipagawas ni Drake ang lawom, naghinam-hinam nga panghupaw. Kung nasayop sila, ug dili kini ang lokasyon sa ikaduhang hinagiban ... Nahadlok siya nga mahanduraw ang mga sangputanan.
  
  Ang kinabuhi sa prisohan sa China mao ang labing gamay sa ilang mga problema.
  
  Nagpadayon ang taas nga paglakaw, una usa ka panaw sa halapad nga agianan, dayon ang pagbulag sa sphere, usa ka dali nga pagtan-aw sa nawong sa karaang heneral, ug dayon usa ka walay katapusan nga pagsaka sa mga hagdanan nga bato. Ang team nagpabilin sa posisyon, panagsa ra nga makaguba sa lakang, ug nagpabilin nga kanunay nga mabinantayon. Nalipay si Drake nga nakakita nga gamay ra ang mga bisita sa mausoleum karon, nga nakatabang kaayo.
  
  Ang impresibo nga istruktura sa katapusan nakita. Mihunong ang team sa dihang nakaabot na sila sa kinatas-ang lakang aron isulod ang tanan. Naghulat si Altan, tingali naanad na sa mga turista nga nasakpan sa mga higayon sa kahingangha. Nakita ni Drake ang usa ka dako nga bilding nga adunay medyo gagmay nga mga simboryo sa matag tumoy ug usa ka labi ka dako sa tunga. Ang ilang mga atop bronsi, nga may mga sumbanan. Ang atubangan sa bilding adunay daghang pula nga mga bintana ug labing menos tulo ka dagkong mga entrada. Adunay ubos nga bungbong nga bato sa atubangan sa bilding.
  
  Nag-una si Altan. Milingi si Dahl sa grupo.
  
  "Diretso sa lubnganan," miingon si Hayden. "Buksi kini, pangitaa ang kahon ug lakaw. Maayo na lang kay walay lawas nga ikaaway. Sama sa giingon sa among piloto, wala"y kabuang. "
  
  Namati si Drake samtang gipaambit ni Lauren ang labing bag-o sa chat.
  
  "Naa koy dako, tambok nga zero karon, guys. Sigurado ako nga ang mga Israelis ug mga Ruso wala sa ilang mga hunahuna, ang teksto nagpunting sa sayup nga paagi. Naghunahuna ang DC nga hapit na ang mga Pranses, tingali tunga sa oras sa imong luyo. Ang pagpaminaw nahimong mas lisud karon. Kami adunay uban nga mga kapanguhaan ug pipila lang ka mga limbong nga dili ipadayag sa NSA. Ang mga Swedes, Intsik ug British wala mailhi. Sama sa akong giingon, kini usa ka pakigbisog. "
  
  "Bisan kinsa pa?" Napaubo si Drake.
  
  "Kataw-anan kinahanglan nimong hisgotan kana. Nakadawat kog multo nga pagpanghilabot gikan sa wala mailhi nga tinubdan. Wala"y mga boto, wala"y paagi aron makumpirma, apan usahay ingon og adunay lain sa sistema. "
  
  "Ayaw paghisgot og mga multo," miingon si Alicia. "Kami adunay igo nga makalilisang nga mga istorya sa miaging operasyon."
  
  Mihunong si Altan ug milingi. "Andam naka? Ihatod ko nimo sa sulod."
  
  Miyango ang grupo ug mipadayon sa unahan. Ug unya nakita ni Drake ang mga sundalong Intsik nga mibiya sa mausoleum, ang usa kanila nagkupot ug dakong kahon ilalom sa iyang bukton, lakip kanila ang mga arkeologo.
  
  Ang mga Intsik nagdala og mga hinagiban uban kanila, ug karon ang pagkawala sa mga turista klaro nga ilang bentaha.
  
  Kadiyot lang ug naliso ang pagtagad sa ilang lider ngadto kanila.
  
  
  KAPITULO 16
  
  
  Nakita ni Drake nga gigunitan ni Dal si Altan ug gibira siya sa likod, nga naglukso-lukso sa taas nga hagdanan hangtod nga gipanalipdan sila sa mga sundalong Intsik. Iyang gilabay ang iyang backpack sa yuta ug daling giablihan ang gawas nga bulsa. Nagtrabaho dayon ug wala magtan-aw sa mga Intsik, bisan pa niana gibati niya nga luwas. Si Hayden, Smith ug May armado og mga pistola.
  
  Sa plasa atubangan sa mausoleum ni Genghis Khan, gipataas ang mga armas ug nag-engkwentro ang mga kaatbang. Nabalaka ang lalaki nga nagdala sa kahon. Ang grupo sa mga Intsik gilangkuban sa lima ka mga tawo ug gipadaplin na ang mahunahunaon nga mga arkeologo. Giisa ni Drake ang iyang gamay nga submachine gun ug naghulat. Ang nahabilin sa team gibuklad sa iyang kilid.
  
  "Ang atong gikinahanglan kay usa ka kahon," misinggit si Hayden. "Ibutang kini sa yuta ug biyai."
  
  Ang lider sa Chinese team adunay mga mata sa kolor sa gray nga slate. "Ikaw ang kinahanglan nga moadto sa imong kaugalingon nga paagi samtang naa pa ang higayon."
  
  "Gusto namo og usa ka kahon," mibalik si Hayden. "Ug atong kuhaon kini."
  
  "Unya sulayi kini." Ang presenter naghubad, ug ang tanang lima ka Intsik dungan nga miuswag.
  
  "Wow. Naa mi sa samang damn side."
  
  "Aw, joke ra. Kataw-anan. Ang America ug China dili gyud magkaparehas.
  
  "Siguro nga hindi," ni Drake. "Apan kami mga sundalo nga nakig-away alang sa katawhan. "
  
  Nakita niya ang kawalay kasigurohan sa paglakaw sa lider, ang gamay nga kawalay kasiguruhan sa iyang nawong. Naapektahan silang tanan tungod kay hingpit nga mihunong ang koponan sa China. Gipaubos ni Hayden ang iyang armas ug gisirad-an pa ang gintang.
  
  "Dili ba kita makapangita usa ka komon nga sukaranan?"
  
  Nod. "Oo, mahimo namo. Apan ang mga lider sa gobyerno ug politika, mga terorista ug mga malupigon kanunay nga mobabag sa among dalan.
  
  Nakita ni Drake ang kasubo sa nawong sa lalaki ug ang hingpit nga pagtuo sa iyang kaugalingong mga pulong. Wala"y pusil o baril nga gipataas samtang kusog nga nag-engkwentro ang magkaatbang nga mga koponan. Kining tanan alang sa respeto.
  
  Mitindog si Drake, gibilin ang iyang submachine gun sa iyang backpack, ug nasugatan ang pag-atake. Nagdugtong ang mga kumo sa iyang dughan ug gipataas ang mga bukton. Ang tuhod naputol pag-ayo sa iyang gusok. Nabatyagan ni Drake nga migawas ang hangin sa iyang lawas ug natumba sa usa ka tuhod. Ang pag-atake walay kaluoy, ang mga tuhod ug mga kumo mibunal sa kusog ug nag-ulan, ang kabangis gikalkula nga dili makahatag kaniya og kahigayonan sa pagbalos o kahupayan. Giagwanta niya ang kasakit ug gigahin ang iyang oras. Mikidlap ang ubang mga talan-awon samtang naglikoliko siya. Nakigbisog si Alicia sa taas nga tawo; Si Hayden ug Kinimaka nakig-away sa lider. Gipadala ni Mai ang iyang kaatbang sa iyang abaga ug dayon gibunalan siya og sakit sa sternum.
  
  Nakakita si Drake og oportunidad ug gikuha kini. Sa iyang luyo nadungog niya nga mitungha si Thorsten Dahl sama sa naandan, nga miambak sa ibabaw sa hagdanan; usa ka mamatikdan nga presensya nga dili mabalewala. Mihunong kadiyot ang tig-atake ni Drake.
  
  Ang kanhing sundalo sa SAS nagkusokuso sa yuta, nag-uyog sa iyang mga bitiis ug midakop sa iyang kontra sa luyo sa tuhod. Siya nahulog sa unahan, nahulog sa iyang mga tuhod. Samtang nahulog siya sa lebel ni Drake, ang Yorkshireman nagpagawas usa ka kusgan nga header. Ang siyagit ug midako ang mga mata nagpakita sa iyang kusog nga naigo. Ang Chinese commando nagsuray-suray ug misandig sa usa ka kamot. Mibangon si Drake ug gibalik ang pabor nga puno sa mga tuhod ug ulo. Adunay pipila ka mga bun-og ug pipila ka dugo, apan walay bisan unsa nga naghulga sa kinabuhi.
  
  Nagdali-dali si Dahl nga miagi, tumong sa kontra ni Alicia. Ang Swede mibunal sama sa usa ka toro sama sa paghapak ni Alicia. Ang iyang tig-atake nalagpot gikan sa iyang mga tiil ug gibunalan pag-ayo sa likod sa liog, nagkurog ug nakugang. Milingi sila sa hustong panahon aron makita si Mai nga nagtuktok sa iyang kaatbang nga walay panimuot ug dayon nakakita og usa ka lalaki nga adunay kahon.
  
  "Hello!" Nakahilak si Alicia pagkakita nila ug midagan.
  
  Nagsugod sila sa pagdagan, apan si Smith ug Yorgi mibiya na sa gubat. "Nakita?" Matud pa ni Alicia. "Ang among kusog kay sa numero. Nahibal-an ko nga adunay usa ka hinungdan nga nag-antos kami pag-ayo sa kini nga daotan nga team.
  
  Sa unahan, gibabagan ni Kenzi ang laing ruta sa lalaki - balik sa mausoleum. Karon uban sa ngil-ad nga panagway ug mapinasakopon nga postura, iyang gikuha ang hinagiban nga iyang gitagoan kaniadto.
  
  Gisusi ni Drake ang lugar ug nakita niya nga napildi na gyud ni Hayden ang lider sa grupo.
  
  "Ayaw na buhata!" - singgit niya sa lalaki. "Labaw ka sa gidaghanon, buddy."
  
  Mihangad si Hayden, gisusi ang sitwasyon, ug dayon gipahiran ang dugo sa iyang aping. Nakita na karon ni Drake si Altan nga nagsige og balik sa mga ang-ang aron tan-awon ug nanghupaw sa iyang kaugalingon. Pagkakuryoso...
  
  Ang pusil nagpabilin nga wala maglihok, ang kahon gikupot gihapon pag-ayo, hapit sa kamatayon nga pagkupot. Mitindog si Hayden ug giisa ang iyang kamot, nag-atubang ang palad. Usa ka taas nga insenso mibarog taliwala kaniya ug sa lalaki, apan siya milihok hangtod nga siya makita.
  
  Si Kenzi miabante gikan sa luyo. Smith ug Kinimaka gikan sa kilid. Walay timailhan sa kalisang sa mga mata sa sundalo, ang pagluwat lamang.
  
  "Walay namatay." Gitudlo ni Hayden ang walay panimuot ug nag-agulo nga mga sundalong Insek. "Walay obligado. Ibilin lang ang kahon."
  
  Nakuha ni Alicia ang iyang atensyon. "Ug kung kinahanglan nimo ang usa ka sagpa, aron lang kini tan-awon nga maayo," ingon niya. "Naa ko diri".
  
  Wala apil sa mentalidad sa sundalo ang pagsurender. Ug kini nga tawo wala"y kaadtoan, wala"y ruta sa pag-ikyas.
  
  "Ang pusil," miingon si Drake, "usa ka bakak nga paglaom. Nahibal-an nimo kini.
  
  Ang komento naigo sa target, ang kamot nga adunay pistola nangurog sa unang higayon. Ang bug-at nga kahilom nagpadayon, ug namatikdan ni Drake nga ang usa ka magtiayon nga napildi nga mga lalaki nagsugod sa pagkutaw. "Kinahanglan kang magdesisyon, buddy," siya miingon. "Ang orasan nagsige na."
  
  Diha-diha dayon ang tawo mibunot og pistola ug midagan. Gipunting niya si Hayden, ug dayon, sa tupad sa insenso, gihapak niya ang iyang kamot sa taklob, nga naglaum nga matumba kini kaniya. Usa ka dagok ug pag-agulo lang ang iyang ganti samtang ang butang gihigot pag-ayo, apan nagpadayon siya sa pagdagan.
  
  Naghulat si Hayden, nagtipig sa iyang atensyon.
  
  Si Alicia midagan gikan sa iyang buta nga kilid, salampati, ug gigunitan siya sa hawak gamit ang rugby grip. Miduko ang tawo, hapit mabuak ang katunga, ang iyang ulo naigo sa abaga ni Alicia, ug ang kahon milupad sa kilid. Si Hayden misulay sa pagdakop kaniya, pagdakop kaniya sa wala pa ang hilabihang kadaot nga nahimo. Ang usa ka dali nga pagtan-aw nagpamatuod sa presensya sa coat of arms sa Order.
  
  Gipikpik ni Alicia ang lalaki nga walay panimuot. "Giingon ko kanimo nga anaa ako alang kanimo."
  
  Gi-assess sa team. Naglihok na ang mga Intsik. Ang mga Pranses tingali suod. Usa ka pulong gikan ni Hayden nakapabalik kang Lauren sa panag-istoryahanay.
  
  "Dili maayong balita, mga lalaki. Ang mga Pranses wala magkuha sa ilang mga mata gikan kanimo, ug ang mga Ruso wala magkuha sa ilang mga mata gikan kanila. Lihok!"
  
  Kabuang!
  
  Nagtan-aw si Drake balik sa hagdanan ug subay sa tul-id nga dalan paingon sa mausoleum. Nakita niya ang mga tawo nga nagdagan, usa ka grupo sa upat nga hapit kinahanglan nga Pranses. "Maayo kaayo sila," siya miingon. "Sa tinuud, kaduha na sila karon nga nakauna sila kanamo."
  
  "Kinahanglan na kitang moadto," miingon si Smith. "Mouban na sila kanato sa pipila ka minuto."
  
  "Asa paingon?" pangutana ni Alicia. "Gibabagan nila ang bugtong exit."
  
  Nakabantay si Drake og mga kahoy sa kilid ug lawn sa atubangan. Sa pagkatinuod ang pagpili limitado.
  
  "Dali," siya miingon. "Ug Lauren, magpadala ug helicopter."
  
  "Sa akong dalan".
  
  "Pagdali," miingon si Smith. "Kini nga mga Pranses anaa sa ilang mga tiil."
  
  Nagdali si Drake sa unahan, naghunahuna nga ang mga Ruso dili kaayo layo. Ikasubo, wala magdugay adunay nagsugod sa pagpamusil. Sa pagkakaron, maayo na ang tanan alang kanila, nakita nila ang pinakamaayo sa relasyon sa sundalo ngadto sa sundalo ug tawo ngadto sa tawo, apan gamay ra ang kahigayonan sa maong huyang nga hunonganan.
  
  Atong atubangon ang mga kamatuoran: Kung kini nga mga nasud gusto nga magtinabangay ug mag-ambit sa mga ganti, ang mga lalaki ug babaye nga adunay gahum nahibal-an nga kini ang labing kadali nga dalan - ug bisan pa nagpadayon sila sa pagpakig-away.
  
  Nag-slide siya taliwala sa mga kahoy. Ang team nagdali sa paggukod kaniya, si Hayden nagkupot sa ornate box nga gisudlan sa iyang wala pa mabutyag nga sekreto. Si Dahl nagbitay sa luyo, nagsubay sa pag-asdang sa mga Pranses.
  
  "Lima ka minuto sa among luyo. Walay timailhan sa mga Ruso. Ug ang mga Insek nagmata. Okay, kana mahimong makapugong kanilang tanan. "
  
  "Napulo ka minuto ang helikopter," giingnan sila ni Lauren.
  
  "Sultihi siya sa pagdali," miingon si Alicia. "Kining tawhana init kaayo."
  
  "Ipasa nako kini."
  
  Gikuha ni Drake ang labing direkta nga ruta, naglaum alang sa usa ka maayong linya sa pagtabon. Ang mga kahoy nagbuklad sa tanan nga direksyon, ang yuta humok ug humok ug baho sa yuta. Gipunit ni Kensi ang usa ka baga nga sanga, nga nagduko samtang nagdagan nga daw nag-ingon, 'Atong buhaton kini.' Una usa ka taas nga paglugsong, dayon usa ka hait nga pagsaka, ug ang ruta sa luyo nila nawala. Ang kalangitan halos dili makita ug ang tanan nga mga tingog nahilom.
  
  "Nanghinaut lang ko nga wala'y usa sa atong unahan," miingon si Dahl.
  
  Kinimaka agulo, mipilit pag-ayo. "Pagsalig sa mga tigpaminaw," ingon niya, klaro nga naghinumdom sa iyang mga adlaw sa CIA. "Mas maayo sila kaysa imong gihunahuna."
  
  Nakita usab ni Drake nga wala sila dinhi sa yuta, ug siya adunay usa ka huyang nga pagbati sa uma. Gitan-aw niya ang matag kapunawpunawan, masaligon nga buhaton usab ni Dahl gikan sa luyo. Human sa upat ka minuto mihunong sila kadiyot aron maminaw.
  
  "Pagpangita sa direksyon sa kini nga helicopter?" Gihunghongan ni Hayden si Lauren.
  
  Ang New Yorker makakita sa ilang mga posisyon sama sa nagkidlap-kidlap nga asul nga mga tuldok sa usa ka scanner. "Diretso sa unahan. Padayon."
  
  Ang tanan hilom; mahimo nga sila ra ang mga tawo sa kalibutan. Nagpadayon si Drake pagkataudtaod, gipili pag-ayo ang iyang mga lakang. Mikamang si Alicia tupad niya, si Hayden usa ka lakang sa likod. Ang nahabilin sa team karon mikaylap aron madugangan ang ilang range. Giibot ang armas ug gihawiran.
  
  Ang mga kahoy ninipis sa unahan. Mihunong si Drake duol sa gawas nga perimeter, gisusi ang terrain.
  
  "Kini usa ka mubo nga pagkanaog sa usa ka patag nga uma," ingon niya. "Maayo alang sa shredder. Impyerno, bisan ang usa ka Swede makaigo sa usa ka target nga ingon kadako. "
  
  "Tulo ka minuto sa wala pa ang miting," miingon si Lauren.
  
  Miduol si Hayden kang Drake. "Unsay hitsura niini?"
  
  "Walay timailhan sa mga kaaway." Mikibo siya. "Apan kung kinsa ang atong giatubang, nganong kinahanglan sila?"
  
  Miduol si Dahl. "Parehas ra dinhi. Sila, siyempre, didto sa usa ka dapit, apan maayo nga natago.
  
  "Ug makasiguro ka nga nagpadulong sila dinhi," ingon ni Mai. "Nganong naghulat man ta?"
  
  Mitan-aw si Dahl kang Drake. "Ang pudding sa Yorkshire nagkinahanglan og pahulay."
  
  "Usa ka adlaw," miingon si Drake, nga mitan-aw sa dapit. "Hapit ka magsulti usa ka butang nga katingad-an nga kataw-anan, apan hangtod niana, palihug isulti lang kung gisultihan."
  
  Migawas sila gikan sa linya sa kahoy, nga mipaingon sa usa ka hait, sagbot nga bakilid. Usa ka mainit nga huyop sa hangin ang misugat kang Drake, usa ka makapahimuot nga pagbati human sa mabulukon nga kalibonan sa mga kahoy. Ang tibuok dapit walay sulod ug gikoral dili layo gikan sa diin kini natapos sa usa ka strip sa aspalto sa unahan.
  
  "Lihok na," ni Drake. "Mahimo namon nga magbutang usa ka perimeter sa patag nga yuta."
  
  Apan unya naguba ang kalinaw ug kahaw-ang sa tibuok dapit. Ang SPEAR team naglumba paubos sa bakilid samtang sa ilang wala ang mga Ruso mibubo gikan sa ilang gitagoan. Sa unahan nilang duha, nga gitagoan sa usa ka halayong kakahoyan, nakita usab ang mga Pranses.
  
  Labing menos kana ang panglantaw ni Drake sa mga butang. Sigurado nga wala sila magsul-ob og mga name tag, apan ang ilang mga dagway ug pamatasan lahi kaayo.
  
  Sa samang higayon, ang ilang helicopter nagpakita sa langit sa ibabaw nila.
  
  "Oh shit".
  
  Sa iyang wala, ang Russian mihapa sa usa ka tuhod ug gihigot ang flare gun sa iyang abaga.
  
  
  KAPITULO 17
  
  
  Si Drake milingi sa tunga-tunga sa lakang ug mibuto. Ang iyang mga bala naggisi sa mga sagbot sa palibot sa elite nga sundalo, apan wala makaguba sa iyang mga pagpangandam. Ang rocket launcher wala gayud matarog; ang lever nga nagkupot kaniya nagpabilin nga lig-on. Ang iyang mga kauban nagpalibot kaniya, nga mibalos og bala. Kalit nga nakaplagan ni Drake ang iyang kaugalingon sa usa ka kalibutan nga puno sa mga kapeligrohan.
  
  Ang mga Pranses nagdali sa tibuok nilang kusog diretso sa landing helicopter. Si Drake, kauban si Dahl ug Smith, nagpugong sa mga Ruso ug nagbantay. Makita ang nawong sa piloto, nga nakatutok sa landing site. Wala gyud maghinay-hinay si Alicia ug May ug nagwarawara aron makuha ang iyang atensyon.
  
  Ang mga bala miputol sa hangin.
  
  Gihapak ni Drake ang usa sa mga Ruso gamit ang iyang pako, nga nakapaluhod kaniya. Mikusog ang tingog ni Hayden sa communicator.
  
  "Pilot, lihok sa paglikay! Lauren, ingna siya nga naa silay mga misil!"
  
  Gipildi ni Drake, Dahl ug Smith ang contingent sa Russia, apan nagpabilin sila nga layo kaayo aron maporma ang husto, labi na samtang naglihok. Mihangad ang piloto, ang iyang nawong nakurat.
  
  Ang RPG nagpabuto, ang missile milupad uban ang usa ka huyohoy sa hangin ug kusog nga pagbuto. Si Drake ug ang uban wala nay mahimo nga nagtan-aw lamang samtang nagbilin siya sa usa ka agianan sa hangin ug milupad nga walay pagkasayup diretso sa helicopter. Sa grabe nga pagkataranta, ang piloto naghimo sa usa ka mahait nga pag-ikyas nga maniobra, nga gikiling ang helicopter, apan ang milabay nga missile kusog kaayo, naigo sa ilawom ug mibuto sa usa ka panganod sa aso ug siga. Ang helicopter mikiling ug nahulog, mga piraso nga nangahulog ug gidala palayo sa agianan sa paglupad niini.
  
  Diha lamang siya mitan-aw uban ang kawalay pagtuo, pagkawalay paglaum ug ngitngit nga kasuko nga iyang nakita kon asa paingon ang iyang makalilisang nga agianan.
  
  Nakita kini sa mga Pranses ug misulay sa pagpatibulaag, apan ang nahagsa nga helicopter nahagsa sa yuta taliwala kanila.
  
  Natumba si Drake sa yuta, gilubong ang iyang ulo sa balilihan. Ang pula ug orange nga mga siga misilaob ug migawas, ug ang itom nga aso miulbo ngadto sa langit. Ang kadaghanan sa helicopter mitugpa sa usa ka tawo; siya ug ang piloto namatay dihadiha. Ang nag-unang rotor blade natangtang ug miagi sa ikatulo nga napildi, nga dali ug kalit nga wala siya nahibal-an bahin niini. Mihangad si Drake ug nakita niya ang usa ka dako nga piraso sa nagdilaab nga mga tinumpag nga nahulog sa pikas. Tungod sa kakusog sa bun-og natumba siya sa iyang mga tiil ug napaatras siya og usa ka dosena nga mga lakang, pagkahuman gipahunong niya ang tanan nga paglihok.
  
  Duha lamang ka Pranses ang naluwas; ang kadaghanan sa team napildi sa usa ka dili maayo nga insidente. Nakita ni Drake ang usa kanila nga nagkamang palayo sa nagdilaab nga kalayo nga nagdilaab nga kamot, ug ang usa, nagkurog, nagkaduol. Naunsa man nga nakuha sa ikaduha ang armas ug dungan sa pagtabang sa iyang kauban nga makalingkawas.
  
  Gitulon ni Drake ang iyang kasuko ug gipadayon pag-ayo ang iyang konsentrasyon. Naguba ang ilang bugtong paagi sa produksiyon. Gigunitan gihapon ni Hayden ang free kick, apan karon ang mga Ruso nagdali paingon kanila uban ang klaro kaayo nga intensyon. Ang tawo nga adunay RPG nagpuntirya pa sa kagun-oban, ingon nga siya naghunahuna sa usa ka ikaduhang welga.
  
  Mitindog si Drake, ug mitindog ang team uban niya. Nagpalayo gikan sa mga Ruso padulong sa kalayo, nagtukod sila usa ka network sa mga puy-anan nga nagpugos sa ilang mga kaaway sa paghigda. Parehong gisumbag ni Drake ug Dahl ang mga tawo nga nakabutang, nga nagbuy-od sa yuta. Ang nagdilaab nga mga kalayo milamoy kanila sa ilang pagduol, mga hait nga mga pop ug kusog nga mga liki ang nadungog gikan sa sulod. Nabatyagan ni Drake nga nahugasan kini sa iyang nawong ug dayon miduko sa luyo sa iyang buta nga kilid. Ang nahabilin nga Pranses layo na, nanlimbasug sa ilang mga samad ug kapildihan, ug klaro nga wala na sa panagbangi sa pagkakaron.
  
  Milingi si Drake sa usa ka tuhod, gipindot ang comm button.
  
  "Ang helicopter nag-landing," ingon niya aron kumpirmahon kini kang Lauren, unya, "Kinahanglan namon ang laing paagi sa pagbakwit karon."
  
  Ang tubag gipahilom. "Sa kaniya".
  
  Ang team nagpadayon sa pag-atras, nga nagdugang sa gilay-on tali sa nagdilaab nga babag ug sa nagsingabot nga kaaway. Katingad-an ug dili katuohan, ang RPG sa Russia nagpabuto og lain nga rocket sa naguba na nga helicopter, nga nagpadala daghang mga haligi sa siga ug mga shrapnel sa hangin.
  
  Nabatyagan ni Drake nga adunay usa ka piraso sa metal nga natangtang sa iyang abaga ug nagtuyok-tuyok tungod sa pagkaigo. Milingi si Dahl, apan miyango ang Yorkshireman, "Ok ra ko."
  
  Gitudlo sila ni Alicia paingon sa halayong koral. "Kini nga dalan mao ra ang kapilian. Lihok, mga tawo!"
  
  Gipatag ni Hayden ang kahon ug midagan. Si Smith ug Kinimaka nagpabilin, nga nagpadayon sa kalayo tali sa ilang kaugalingon ug sa mga Ruso. Gi-scan ni Drake ang lugar sa unahan, andam kanunay alang sa bag-ong mga sorpresa ug nagpaabut sa labing daotan. Ang mga Intsik naa sa usa ka lugar, ug ang mga Israeli, Swedes ug British alerto.
  
  Ang ilang katulin nagbulag kanila gikan sa naggukod nga mga Ruso, ug nakaabot sila sa koral nga may panahon nga nahibilin. Si Alicia ug May miagi sa usa ka shortcut ug dayon nakit-an ang ilang kaugalingon sa pikas kilid, sunod sa duha ka lane nga gilis sa aspalto nga nawala sa duha ka direksyon ngadto sa daw desyerto. Wala pa makabalik si Lauren kanila, apan gibilin nila siya sa iyang kaugalingon nga mga aparato, nahibal-an nga makatabang ang DC.
  
  Si Drake wala mapuno sa dakong pagsalig. Wala niya gibasol si Lauren-Ang New Yorker anaa sa limpyo nga tubig, apan walay bisan unsa niini nga misyon nga nagsulti kaniya nga ang mga lalaki ug babaye nga naglingkod nga luwas ug mainiton sa Kapitolyo hingpit nga natabunan sa ilang mga bukobuko.
  
  Midagan si Alicia. Kini usa ka mas katingad-an nga senaryo. Nahibal-an ni Drake nga ang mga Ruso tingali adunay usa ka matang sa pagtabon. Tingali kini anaa sa dalan.
  
  "Tan-awa didto," misulti si Kenzi.
  
  Mga tunga sa milya sa unahan, usa ka itom nga SUV ang mihunong aron kuhaon ang naglisud nga Pranses. Sa ilang pagtan-aw, ang sakyanan dali nga mipaspas ngadto sa usa ka gatos ug otsenta ka milya matag oras, gikarga ang duha ka mga operatiba ug mipasutoy palayo uban ang sirit.
  
  "Mga kabos," ni Dahl.
  
  "Kinahanglan natong mabalaka sa atong kaugalingon," miingon si Smith. "O kita mahimong 'poor bastards' usab."
  
  "Adunay punto si Grumpy," miingon si Alicia, mitan-aw sa tanang direksyon. "Seryoso, wala na tay maadtoan."
  
  "Ilubong ang kahon." Gitudlo ni Kinimaka ang usa ka kakahoyan sa daplin sa dalan. "Baliki kini unya. O hangyoa si Lauren nga magpadala og laing team."
  
  Mitan-aw si Drake kang Dahl. "Dili man unta lisod kaayo, ha?"
  
  "Delikado kaayo," miingon si Hayden. "Baka makit-an nila. Intercept ang mensahe. Gawas pa, kinahanglan namon kini nga kasayuran. Ang ubang mga team tingali nagpadulong na sa ikatulo nga rider.
  
  Mipiyong si Drake. Wala niya kini gihunahuna. Usa ka buol sa tensiyon nagsugod sa pagpitik diha mismo sa tunga sa iyang agtang.
  
  "Wala gyud ko maghunahuna nga mabuak ako sa pagbiaybiay sa China," reklamo ni Alicia.
  
  "Kini usa sa upat ka suok sa yuta," giingnan siya ni Dahl. "Busa paghupay niini."
  
  "Oh, salamat, tawo. Salamat niini. Basin mupalit kog condominium."
  
  Ang mga Ruso anaa na sa dalan. Nakita ni Drake ang usa kanila nga nagsinggit sa radyo. Dayon ang iyang panan-aw miagi sa mga Ruso ug misulay sa pag-focus sa usa ka butang nga naglihok sa layo.
  
  "Tingali mao ni ilang sakyanan," ni Dahl nga dungan nga midagan ug milingi sa likod.
  
  Mikatawa si Yorgi, ang iyang mga mata morag agila. "Unta. Ug napulo ka tuig na ang milabay tingali husto ka."
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata. "Uy, bus diay."
  
  "Padayon sa pagdagan," miingon si Hayden. "Sulayi nga dili interesado."
  
  Mikatawa si Alicia. "Karon nahimo na nimo kini. Dili ko makahunong sa pagtan-aw. Nabuhat na ba nimo kini? Nahibal-an nimo nga dili ka kinahanglan nga motutok sa usa ka tawo ug mahibal-an nga dili ka makalingkawas sa pagtan-aw?"
  
  "Nakuha nako kini sa tanang panahon," miingon si Dahl. "Natural".
  
  "Aw, ang usa ka Muppet nga nagsul-ob og panit usa ka talagsaon nga talan-awon," misukna si Drake.
  
  Ang bus hayag nga dalag ug moderno ug dali nga miagi sa mga Ruso nga wala mohinay. Gipabilhan ni Drake ang katulin niini, drayber ug mga pasahero, apan nahibal-an nga wala silay kapilian. Pila ka milya sila gikan sa bisan unsang dagkong lungsod. Samtang nagkaduol ang bus ug ang mga Ruso mitutok niini, gibabagan sa SPEAR team ang dalan.
  
  "Paghinay-hinay," ni Alicia.
  
  Mikatawa og kalit si Smith. "Dili ni Kansas. Dili ka niya masabtan."
  
  "Unya usa ka unibersal nga pinulongan." Giisa ni Alicia ang iyang armas bisan pa sa silaw ni Hayden.
  
  "Mas paspas," ni Dahl. "Sa wala pa siya moadto sa radyo."
  
  Ang bus mihinay ug niliko gamay, ang lapad nga tumoy sa atubangan nag-slide offside. Ang mga Ruso nangalagiw na. Gitukmod ni Drake ang pultahan, misinyas sa drayber nga ablihan kini. Ang nawong sa tawo nahadlok, ang iyang mga mata nagdilaab ug nagpangidlap tali sa mga sundalo ug sa iyang mga pasahero. Naghulat si Drake hangtod nga naabli ang pultahan ug dayon milakaw sa unahan, nga mitunol sa iyang kamot.
  
  "Gusto lang namo nga mosakay," miingon siya nga kalmado kutob sa iyang mahimo.
  
  Ang team mikuha sa tunga sa bus. Si Dahl ang kataposang nikalit ug pikpik sa kamot sa drayber.
  
  "Sa unahan!" Gitudlo niya ang dalan.
  
  Ang mga Ruso wala mosobra sa usa ka gatos ka yarda sa likod, ang mga pusil mipataas samtang ang drayber mipilit sa iyang tiil sa salog. Dayag nga gibantayan niya ang iyang mga side mirror. Ang bus nagsugod sa paglihok, ang mga pasahero milukso balik. Naghuwat si Drake. Milakaw si Alicia sa luyo sa bus aron sutaon ang paggukod.
  
  "Nakabaton silag kusog"
  
  Giwara-wara ni Drake si Dahl. "Sultihi si Keanu nga magdali!"
  
  Ang Swede morag naulaw, apan nakigsulti sa drayber sa bus. Hinayhinay nga mipaspas ang sakyanan. Nakit-an ni Drake si Alicia nga nauwaw ug dayon milingi dayon, nga nagyawyaw sa mga pasahero sa bus.
  
  "Itik down! Karon!"
  
  Nahadlok sa RPG, nahulog usab si Drake. Maayo na lang kay naigo ra ang mga bala sa likod nga bahin sa sakyanan, nga pulos nisulod sa chassis. Nanghupaw siya uban ang kahupayan. Dayag nga gipasidan-an ang mga Ruso bahin sa mga sibilyan nga kaswalti. Sa labing gamay kini usa ka butang.
  
  Sa makausa pa, ang politikanhong mga machinations luyo sa mga plano sa matag elite team misantop sa hunahuna. Dili tanang teams gi-sponsor sa estado; ug ang ubang mga lider wala gani mahibalo sa nahitabo. Sa makausa pa ang iyang mga hunahuna mibalik sa Pranses - ug ang mga patay nga mga sundalo.
  
  Gihimo nila ang ilang trabaho.
  
  Ang bus mipalayo gikan sa mga Ruso, mipaspas sa dalan, ang tibuok nga bayanan nangurog. Nakapahuway og gamay si Drake, kahibawo nga nagpadulong sila sa Ejin Horo sa direksyon nga ilang gipadulngan. Ang drayber nakigsabot sa usa ka lapad, lingin nga liko. Milingi si Drake dihang gibuhian ni Alicia ang hinay nga singgit gikan sa luyo nga lingkuranan.
  
  Ug nakita nila ang usa ka itom nga helicopter nga iya sa mga Ruso, nga mikanaog aron kuhaon sila.
  
  Ang tingog ni Hayden napuno sa koneksyon. "Dili sila moatake."
  
  Giukoban ni Drake ang iyang mga ngabil. "Fluid op. Nagbag-o ang mga order. "
  
  "Ug mahimo pa nila itulod ang bus sa dalan," tubag ni Dahl. "Unsa ka layo sa siyudad?"
  
  "Otso minutos," tubag ni Lauren.
  
  "Taas kaayo". Si Dahl milakaw sa aisle paingon sa luyo sa naghaguros nga sakyanan ug misugod sa pagpasabot sa mga pasahero nga sila kinahanglang mopadayon. Milabay ang pipila ka gutlo ug nikuyog siya kang Alicia.
  
  "Hi Torsti. Ug kanunay kong naghunahuna nga ang mga lingkuranan sa likod para lang sa paghalok."
  
  Ang Swede naghimo sa usa ka linuto nga tingog. "Gisulayan ba nimo ang paghimo kanako nga masakiton sa pagbiyahe? Nahibal-an ko kung diin ang mga ngabil. "
  
  Gihagkan siya ni Alicia. "Wala ka kahibalo kung diin sila gikan."
  
  Gipugngan ni Dahl ang pahiyom ug nag-sign of the cross. Usa ka Russian nga helicopter ang mitugpa sa makadiyot samtang ang mga sundalo misakay, nga naglupadlupad ibabaw sa runway. Ang bus mibaktas ug medyo gilay-on ug miliko sa taliwala nila, ug si Alicia ug Dahl misusi sa hangin.
  
  Gipangita ni Drake ang nanglayas nga Pranses sa unahan, apan nagduhaduha kung mosulay ba sila pag-atake. Diyutay ra sila ug nakigbisog sa mga kapildihan. Gipasobrahan nila ang pagtan-aw. Mas makataronganon unta kon nidiretso sila sa ikatulo nga timailhan.
  
  Bisan pa niana, siya nagbantay.
  
  Ang tingog ni Lauren miabut pinaagi sa communicator. "Unom ka minuto. Duna ba moy panahon nga makig-estorya?"
  
  "Bahin sa unsa?" Mireklamo si Smith, apan nagpugong sa pagsulti og bisan unsa nga makapahubag.
  
  "Ang Third Horseman usa ka misteryo, usa nga gihulog sa Order didto aron lapukon ang tubig. Ang bantog nga mga Indian naglakip sa Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, apan giunsa nimo pagpangita ang labing daotan nga tawo nga nabuhi sukad? Ug sikat siya." Nanghupaw siya. "Gisusi pa namo. Bisan pa, ang think tank sa Washington anaa pa sa dead end. Gisultihan ko sila nga dili kini daotan. "
  
  Nakaginhawa og luag si Drake. "Oo, akong hinigugma. Dili ang labing daotan nga butang nga mahimong mahitabo, "ingon niya. "Kini kinahanglan nga magpahinay sa ubang mga nasud."
  
  "Mahitabo gyud ni. Sa ubang mga balita, nagtuo kami nga among nabuak ang upat ka suok sa yuta."
  
  "Naa kay?" Matud pa ni Mai. "Kini maoy maayong balita."
  
  Si Drake ganahan sa iyang tipikal nga pagpaubos. "Tumigil ka nga, Mai."
  
  "Oo, dili ko gustong molukso gikan sa akong gilingkoran sa kahinam," midugang si Alicia.
  
  Wala gyud motubag si Mai. Mipadayon si Lauren nga morag walay gisulti, "Paghulat kadiyot, guys. Gisultihan lang ko nga ang mga Insek nagbalik niini. Labing menos duha ka helicopter ang nagpadulong sa imong direksyon. "
  
  "Naa mi sa Chinese bus," miingon si Yorgi. "Dili ba kita luwas gikan kanila labing menos?"
  
  "Kini usa ka gamay nga walay pulos," miingon si Kenzie. "Wala'y pagtagad ang mga gobyerno."
  
  "Bisan pa sa sobra nga generalization," dugang ni Hayden. "Tama si Kenzie. Dili kami makaingon nga dili sila makasakay sa bus. "
  
  Matagnaon nga mga pulong, naghunahuna si Drake, samtang ang usa ka itom nga tulbok mitubo sa asul nga kalangitan atubangan sa bus.
  
  Miingon si Alicia, "Ania na ang mga Ruso."
  
  Kini nahimong mas lisud.
  
  
  KAPITULO 18
  
  
  Ang mga helicopter milupad sa atubangan ug luyo. Gitan-aw ni Drake ang langgam nga Intsik nga milupad hapit sa aspalto sa wala pa nipatag ug midiretso sa bus.
  
  "Gipugos ta nila sa pagbangga," siya miingon, dayon mitudlo sa nahadlok nga drayber. "Dili dili. magpadayon!"
  
  Ang makina sa bus midahunog ug ang mga ligid midalugdog sa yuta. Daghang mga tawo nga nagpunsisok sa atubangan nagsugod na sa pagsinggit. Nasayod si Drake nga dili tuyoon sa mga Insek ang pagbangga og helicopter, apan lisod ang pagpadangat sa iyang kahibalo ngadto sa mga pasahero.
  
  Gipiyong pag-ayo sa drayber ang iyang mga mata. Miliko ang bus.
  
  Gitunglo ni Drake ug gibira ang lalaki palayo sa iyang tugkaran, gigunitan ang manobela. Gitabangan ni Smith ang lalaki ug giagak siya sa gawas sa agianan. Si Drake milukso sa luyo sa ligid sa bus, gibutang ang iyang tiil sa pedal sa gas ug gihuptan nga lig-on ang iyang mga kamot sa manibela, gipabilin kini sa hingpit nga tul-id nga linya.
  
  Ang ilong sa helicopter direkta nga gipunting kanila, ang gintang dali nga nagsira.
  
  Nabatian ang mga siyagit sa luyo ug kilid. Karon kinahanglang pugngan ni Smith ang drayber. Naghuwat si Drake.
  
  Ang communicator misugod sa pagkurog. "Dali na, akong bangis nga Keanu," ni Alicia nga mihangos. "Ang mga Ruso halos naa sa amon-"
  
  "Bitch," mibalik si Kenzi. "Kalmado ka. Gitan-aw nimo ang façade?"
  
  Milanog sa tibuok bus ang singgit ni Alicia.
  
  "Mga hunahuna?" Nangutana si Drake sa katapusang segundo.
  
  "Dili kini usa ka miting sa board!"
  
  Hugot nga gigunitan ni Drake ang iyang pagtuo, ang iyang kasinatian ug ang iyang timon. Ang kusog nga mga protesta napuno sa iyang mga dalunggan. Ang mga lawas nangahulog sa salog sa bus. Bisan si Smith nasuko. Sa kataposang gutlo, ang Chinese helicopter mikiling sa tuo, ug ang Russian nga helicopter mi-brake, ang mga skid hapit naigo sa likod sa bus. Misirit si Alicia ug gihawiran ni Dal ang iyang tutunlan.
  
  "Nagtuo gyud ko nga nakadaog kami niining hugna sa manok."
  
  Si Drake mipadayon sa pagdrayb, nakakita sa laing lapad nga likoanan sa unahan. "Ug ang bonus mao nga dili kami pinirito o crunchy."
  
  "Hunong na," ni Kinimaka. "Gigutom na ko."
  
  Miubo si Alicia. "Kini usa ra ka buang nga Chinese helicopter."
  
  "Mobalik na sila," miingon si Hayden.
  
  "Kamo nagkaduol na sa gawas sa siyudad karon," miingon si Lauren. "Apan kini tulo ka minuto nga biyahe gikan sa bisan unsang disente nga sentro sa populasyon."
  
  Nagdali si Drake sa communicator. "Dali, mga tawo! Kinahanglan nimong hadlokon sila niini!"
  
  Si Kenzi milakaw paingon sa likod nga mga pultahan, misinggit, "Aduna bay tawo dinhi nga adunay katana?"
  
  Ang iyang mga pulong gisugat sa blangko nga mga tutok, ug duha o tulo ka tawo ang mitanyag sa ilang mga lingkoranan. Mitunol sa nagkurog nga kamot ang tiguwang nga nagtan-aw nga nagkupot sa usa ka bag sa mga tam-is.
  
  Nanghupaw si Kenzi. Gipitik ni Drake ang switch aron maablihan ang mga pultahan. Diha-diha dayon, ang babayeng Israeli migawas sa iyang lawas, gigunitan ang ngilit sa bintana, dayon ang atop ug gibira ang iyang kaugalingon ngadto sa atop sa bus. Hinay-hinay nga gipadagan ni Drake ang sakyanan, naglikay sa dakong libaong, nakaginhawa og lawom kay nakasabot sa iyang responsibilidad nga naggikan sa mga lihok ni Kensi.
  
  Unya, sa rearview mirror, iyang nakita si Dal nga milukso aron mokuyog kaniya.
  
  Oh shit.
  
  Uban ang grabe nga konsentrasyon, gipadayon niya kini nga makanunayon.
  
  
  ***
  
  
  Misaka si Dahl sa atop sa bus. Gitunol ni Kensi ang iyang kamot, apan miyango siya nga milabay kaniya.
  
  "Mas paspas!"
  
  Ang Russian nga helicopter nakaangkon og altitude ug karon nagdiving na usab, niining higayona sa tulo ka quarter nga anggulo sa atubangan. Nakita niya ang usa ka tawo nga nagbitay sa matag kilid, nga nagpunting sa usa ka hinagiban, lagmit nagpunting sa mga ligid o bisan sa drayber.
  
  Milingi dayon siya, nangita sa Chinese helicopter. Dili kadto layo. Pag-dive sa wala, adunay mga tawo usab nga nagpunting sa ilang mga hinagiban gikan sa mga pultahan. Ang kamatuoran nga ang mga Intsik wala magpabuto pag-ayo sa ilang kaugalingong bus sa sinugdanan makapadasig, apan nasuko sa pagkaamgo nga gikinahanglan nila ang kahon nga gikuptan ni Hayden, ug gikinahanglan nila kini nga wala'y labot.
  
  Si Kensi milingkod sa atop sa bus, namati sa hangin ug paglihok, ug gibukhad ang iyang mga tuhod. Dayon iyang giisa ang iyang armas, nagtutok sa helicopter. Nanghinaut si Dahl nga dili na lang niya sulayan ang pagpasalida niini, mahadlok na lang siya sa mga namusil. Ang mga Ruso wala magpakitag ingon nga pagpugong, apan si Kenzi gusto kaayong magbag-o.
  
  Gisusi ni Dahl ang nagsingabot nga helicopter. Giputos sa ngilit, kini dili lamang abtik, apan makamatay. Ang katapusan nga butang nga gusto niya mao ang pagpahinabog bisan unsang matang sa aksidente, labi na ang usa nga mahimo"g maglambigit sa pagbangga sa usa ka bus.
  
  Ang mga ligid sa unahan milambo sa usa ka lungag, nga nakahatag og "sorry" gikan kang Drake. Walay laing nadunggan si Dahl gawas sa kasaba sa nagdali nga hangin ug sa dahunog sa helicopter. Ang buto milambo sa metal tupad sa iyang tuo nga paa. Gibaliwala kini sa Swede, gipunting ug gipabuto.
  
  Seguradong naigo sa bala ang target niini kay gihulog sa lalaki ang pusil ug misibog. Wala kini tugoti ni Dahl nga maputol ang iyang konsentrasyon ug igo na lang nagpabuto og laing buto sa bukas nga pultahan. Ang helicopter direkta nga milingi ngadto kaniya, dali nga miduol, ug niining higayona naamgohan ni Dahl nga ang pagdula sa talawan usa ka dili maayo nga ideya.
  
  Milukso siya sa atop sa bus.
  
  Ang helicopter misinggit sa ibabaw, nga nagputol sa luna nga bag-o lang gibiyaan niini. Wala siyay katakos sa pagmaniobra sa pagliso paingon kang Kensi, apan igo lang siyang miduol aron ilabay siya.
  
  Sa ngilit sa atop sa bus!
  
  Si Dahl nadulas ug mikamang sa unahan, naningkamot nga maabot siya sa oras. Gipahunong ni Kenzi ang iyang pagkahulog, apan nawad-an og kontrol sa iyang hinagiban; bisan pa niana, ang momentum mipadala kaniya nga milupad gikan sa kusog nga bus ug ngadto sa walay kaluoy nga dalan sa ubos.
  
  Ang langgam nga Intsik mikiling pag-ayo, nga nahimong lingin. Ang Russian nagpabuto sa ibabaw, ang saag nga bala milapos sa metal duol sa tuo nga paa ni Dahl. Ang lawas ni Kenzi nahulog sa kilid sa bus, ug iyang gibutang ang tibuok niyang lawas sa katapusang desperado nga paglukso, ang bukton nga gituy-od.
  
  Nahimo niya nga giputos ang iyang tuo nga kamot sa iyang nagkurog nga pulso; gipiit pag-ayo ug nagpaabot sa dili kalikayan nga pagkurog.
  
  Kini miabut, apan siya mipadayon, miinat ngadto sa kinutuban. Ang sinaw, hamis nga metal milihok batok kaniya, nga nagtugot sa iyang lawas sa pagdausdos paingon sa ngilit, ang gibug-aton ni Kenzi nagbira kanilang duha paubos.
  
  Miabot ang mga siyagit sa mga comms. Nakita sa team ang mga bitiis ni Kenzi nga nagdagan sa gawas sa usa sa mga bintana sa kilid. Nagkupot si Dahl sa bug-os niyang kusog, apan sa matag gutlo nag-anam ang iyang lawas ug nagkaduol nianang gahi nga ngilit.
  
  Walay kakupot sa atop sa bus ug walay makuha. Makahupot siya, dili gyud niya buhian, apan wala usab siya makit-an nga suporta aron mapataas siya. Ang tingog ni Drake nadungog pinaagi sa communicator.
  
  "Gusto nimo nga mohunong ko?" Kusog, dili sigurado, gamay nga kabalaka.
  
  Gibasa og maayo ni Dahl ang mga emosyon. Kon nihunong pa sila, naigo sila pag-ayo sa mga Ruso ug mga Insek. Walay nahibalo kon unsa ang resulta.
  
  Nabuak ang tingog ni Lauren. "Pasayloa, bag-o lang ko nakadawat og mensahe nga ang mga Swedes nagpadulong kanimo. Karon kini usa ka upat ka paagi nga pagkaylap, mga tawo. "
  
  Nabatyagan ni Dahl ang kabug-at nga miinat sa iyang kaunoran. Sa matag higayon nga ang bus mo-bounce, laing pulgada sa iyang lawas ang modausdos ngadto sa ngilit, ug si Kenzi mahulog og gamay. Nadungog niya ang tingog sa Israeli gikan sa ubos.
  
  "Buhii! Kaya ko na nga!"
  
  Dili gayud. Nagbiyahe sila sa kan-uman ka milya kada oras. Nasayod si Kensi nga dili siya niya buhian ug dili siya gusto nga mahulog silang duha. Mibatig dugang pagtahod si Dahl kaniya. Ang kasingkasing nga nahibal-an niya nga nalubong sa lawom nga mibangon lang gamay sa ibabaw.
  
  Ang tingog sa iyang botas nga naigo sa mga bintana nakapakusog sa pagpitik sa iyang kasingkasing.
  
  Nagdungan sila pag-slide, si Kenzi sa kilid ug si Dahl sa atop sa bus. Gisuwayan niyag gunit ang gahi nga ngilit nga nagdagan sa daplin, apan gamay ra kaayo kini ug giputol ang iyang unod. Kay walay nakitang paglaom, gigunitan niya kini kutob sa iyang mahimo, nga girisgo ang tanan.
  
  Milihok ang iyang dughan paingon sa pangpang, nga dili mapugngan. Misugat ang iyang mga mata kang Kenzi, nga mihangad. Ang ilang pagbayloay walay pulong, walay ekspresyon, apan lawom.
  
  Kinahanglang buhian ko nimo.
  
  Dili gayud.
  
  Mibira siya pag-usab, aron lang makalusot sa punto nga dili na mobalik.
  
  Makusganon nga mga kamot mikupot sa iyang duha ka nati, mga kamot nga iya ra ni Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," miingon ang Hawaiian. "Kamo dili moadto bisan asa."
  
  Gisuportahan sa Hawaiian si Dahl ug dayon hinayhinay nga gibira palayo sa iyang pagkahulog. Gikugos pag-ayo ni Dahl si Kensi. Nagdungan sila nga hinayhinay nga mipaingon sa luwas.
  
  Sa ibabaw, ang mga helicopter nahulog sa katapusang higayon.
  
  
  ***
  
  
  Nasayod si Drake nga gikugos pag-ayo ni Kinimaka ang iyang mga higala, apan nagduha-duha pa siya sa pagpaliko pag-ayo sa bus. Ang mga Ruso ug Intsik miabante gikan sa magkaatbang nga mga direksiyon, sa walay duhaduha nahibalo nga mao na kini ang ilang kataposang paagi.
  
  Ang tingog sa pagbuak sa mga bintana nagsulti kaniya nga ang uban wala nagbarog nga walay buhat. Naa silay plano.
  
  Gikan sa luyo, si Alicia, Smith, May, Hayden ug Yorgi nagkuha matag usa sa bintana sa lainlaing kilid sa bus ug gibuak kini. Gipunting ang nagsingabot nga mga helicopter, gipabuthan nila ang kusog nga sunog, nga nagpugos kanila nga dali nga moliko sa kilid. Natapos ang linya sa kahoy ug nakita ni Drake ang mga bilding sa unahan.
  
  Network sa dalan, roundabout. Ang mga buto milanog sa iyang luyo, nga mipuno sa bus; ang mga itom nga helicopter midala sa langit.
  
  Nanghupaw siya uban ang kahupayan.
  
  "Nakaluwas kami," ingon niya. "Aron makig-away sa laing higayon."
  
  Mihunong si Lauren. "Miatras usab ang mga Swedes," ingon niya. "Apan nakakuha gihapon ako usa ka gamay nga halo sa signal. Usa ka butang tali sa Washington, sa uma ug kanako. Katingad-an kini. Halos ingon og... ingon og..."
  
  "Unsa?" - Nangutana ko. pangutana ni Drake.
  
  "Kini sama sa usa ka lahi nga hugpong sa mga komunikasyon nga nagpadayon. Adunay laing butang nga nagdula. Isa pa..." nagduha-duha siya.
  
  "Team?" Natapos na nga si Drake.
  
  Kusog nga pagbagulbol ni Hayden. "Kini daw kataw-anan."
  
  "Nasayod ko," tubag ni Lauren. "Ako gyud, ug dili ko eksperto. Kon naa lang si Karin, sigurado ko nga duna tay mas maayo."
  
  "Mahimo ba nimo makuha ang bisan unsang dialogue?" pangutana ni Hayden. "Bisan gamay lang?"
  
  Nahinumdom si Drake sa usa ka naunang paghisgot sa SEAL Team 7, nga nadungog lang ni Dahl ug sa iyang kaugalingon. Misantop sa iyang hunahuna nga ang tanang komunikasyon gibantayan.
  
  "Mahimo ba nato kining ihunong sa makadiyot?" - nangutana siya. "Ug makapangita ka ba og mas maayong paagi aron kami makagawas dinhi?"
  
  Morag nahuwasan si Lauren. "Siyempre, siyempre," siya miingon. "Hatagi kog kadiyot."
  
  
  KAPITULO NINETE
  
  
  Naghulat si Hayden Jay og pipila ka oras hangtod nga luwas na ang team sa gamay nga satellite shelter sa Taiwan sa wala pa mobiya sa hagip-ot nga quarters aron motawag.
  
  Ang iyang tumong: kontaka si Kimberly Crowe.
  
  Nagdugay, pero milahutay si Hayden. Nakakita siyag hilom nga suok luyo sa balay, nagduko ug naghulat, naningkamot nga dili magtuyok ang iyang ulo. Lisud ang pagpangita og bisan unsa nga permanente sa iyang kinabuhi nga kuptan sa gawas sa team. Ang SPIR nahimong iyang kinabuhi, ang kahulogan sa iyang kinabuhi, ug, isip sangpotanan niini, wala na siyay personal nga koneksyon, gawas sa trabaho. Gihunahuna niya pagbalik ang alimpulos sa mga panimpalad nga ilang giambitan - gikan sa Odin ug sa Ganghaan sa Impiyerno, hangtod sa Babylon ug Pandora, ang nukleyar nga pagbuto nga hapit nakaguba sa New York, ang iyang daan nga panagbulag ni Ben Blake, ug ang iyang bag-o nga panagbulag ni Mano Kinimaka. . Kusog siya, kusog kaayo. Dili kinahanglan nga kusgan siya. Ang pinakabag-o nga insidente sa Inca nga bahandi sa Peru nakaapekto kaniya sa mental ug pisikal. Wala pa sukad siya nakurat sa kinauyokan.
  
  Karon kalmado siyang namalandong pag-usab. Mahimong nasunog ang mga tulay ug maayo unta. Apan kung gusto gyud niya nga magbag-o, kung gusto niya ang labi pa sa iyang kinabuhi, kinahanglan nga sigurado siya sa dili pa siya mosulay ug peligro nga makapasakit pag-usab ni bisan kinsa. Kini man si Mano o bisan kinsa.
  
  Nabalaka ko. Gusto gyud nako. Ug sa sunod kinahanglan nako nga masiguro nga ako magpabilin nga matinud-anon sa kung unsa ang akong gusto sa katapusan.
  
  Gikan sa kinabuhi. Dili walay trabaho. Ang SPEAR team naghiusa ug nakahimo og maayong trabaho, apan walay milungtad hangtod sa hangtod. Moabot ang panahon-
  
  "Miss Jay?" - miingon ang tingog sa robot. "Gitabangan ko ikaw karon."
  
  Gihiusa ni Hayden ang tanan. Ang sunod nga tingog sa linya iya sa Minister of Defense.
  
  "Unsay problema, Ahente Jay?" Laconic, hilum, bulag. Morag nalisang si Crowe.
  
  Gigahin ni Hayden ang panahon aron mahibal-an kung giunsa pagsulti ang iyang panguna nga pangutana. Nakahukom siya nga ilubong kini sa tae ug tan-awon kung unsa ang gikuha ni Qrow.
  
  "Migawas kami sa China ug nakadawat kami usa ka ikaduha nga kahon. Ang team karon nagsulay niini. Ang mga taho moabut sa dili madugay, sa walay duhaduha. Wala"y kaswalti, bisan kung adunay daghang mga samad ug bun-og. Dili tanan nga mga kaatbang nga mga team kontra..." Siya sa makadiyot naghunahuna kon ang Qrow mokuha ba sa paon, ug dayon mipadayon, "Ang ubang mga nasud mas agresibo kay sa uban. Ang mga Pranses napildi labing menos tulo. Usa ka Ruso ang nasamdan. Aduna bay lain, mas sekreto nga grupo? Nakadungog kami og mga tipik sa tinago nga pag-chat sa mga Amerikano, nga, siyempre, wala"y pamatuod. Ang mga British naa sa among kiliran, o ingon niini, ug si Drake adunay gamay nga impluwensya sa kanila. Karon naa mi sa luwas nga balay, naghulat sa think tank aron mahibal-an kung asa ang ikatulo nga Horseman. "
  
  Karon mihunong siya ug naghulat.
  
  Gipadayon ni Qrow ang iyang reserba. "Bisan unsa pa?"
  
  "Dili ko motuo niini". Nasagmuyo si Hayden sa dihang napakyas ang iyang mga paningkamot. Naghunahuna siya kung kinahanglan ba siyang mas direkta.
  
  "Ako kanunay nga nakig-uban sa mga tawo sa Washington," ingon ni Crowe. "Dili kinahanglan nga ipadayon ako nga gi-post."
  
  "O, sige. Salamat".
  
  Nagsugod na pagpirma si Hayden. Mao ra nga nagpadala si Qrow og usa ka daw inosente nga hangyo sa linya.
  
  "Paghulat. Nag-ingon ka nga naghunahuna ka nga adunay usa nga nagsundog sa mga Amerikano? Sa usa ka uma?
  
  Wala"y gisulti si Hayden nga ingon niana. Apan niining tanan nga may kalabutan nga kasayuran, usa ra ang nakuha ni Qrow. Gipugos niya ang pagkatawa. "Murag mao na. Nadungog namo kini sa yuta." Wala niya dad-a si Lauren niini. "Siyempre, nahibal-an namon nga wala"y ikaduhang team, mao nga tingali kini usa sa ubang mga nasud nga naggamit sa kanhing mga espesyal nga pwersa sa Amerika o bisan mga mersenaryo."
  
  "Usa ka menor de edad nga elemento sa usa ka langyaw nga gobyerno nga naggamit sa mga kawani sa Estados Unidos?" Misirit si Qrow. "Posible nga, Agent Jay. Basin sakto ka. Siyempre," mikatawa siya, "wala nay ikaduhang team."
  
  Si Hayden naminaw labaw pa sa mga pulong. "Ug kanus-a ta mabalik? Unsay atong balikan?
  
  Nagpabiling hilom si Qrow, nga misulti kang Hayden nga nahibal-an niya kung unsa ang gipangutana. "Usa ka butang sa usa ka higayon," sa katapusan miingon siya. "Una, ang gitawag nga Riders of the Order kinahanglan makit-an ug ma-neutralize."
  
  "Sigurado nga". Nahibal-an usab ni Hayden nga kini ang iyang katapusan nga higayon nga makigsulti direkta kang Qrow, mao nga nakahukom siya nga mopadayon og gamay. "Unsa kaha kung makadungog kami pag-usab sa mga istorya sa Amerikano?"
  
  "Kinsa man ko, ahente sa uma? Pag-atubang niini."
  
  Giputol ni Qrow ang tawag, gibiyaan si Hayden nga nagtutok sa screen sa iyang cell phone sulod sa pipila ka minuto, karon gisusi pag-usab dili lamang ang iyang kaugalingon, apan ang mga katuyoan sa iyang nasud.
  
  
  ***
  
  
  Gipahimuslan ni Drake ang higayon sa pagpahuway samtang sila si Yorgi, Mai ug Kinimaka nag-atiman sa bag-ong kahon. Ang kamatuoran nga kini gikan sa mausoleum ni Genghis Khan ug nahimutang sa taliwala sa mga personal nga kabtangan sa legendary figure nagpadako lamang sa pagtahod nga ilang gitagad niini. Ang tin-aw, sakit nga simbolo sa ibabaw nagpamatuod nga kini kanhi sakop sa Order of the Last Judgment.
  
  Kinimaka nagtuon sa kastilyo. "Sigurado ko nga ang Order kaniadto adunay plano sa paghatag sa mga yawe," ingon niya. "Apan ang kinabuhi nakababag." Mipahiyom siya.
  
  "Kamatayon," hilom nga niingon si Mai. "Ang kamatayon mibabag sa dalan."
  
  "Gusto ba nimo nga ablihan nako kini nga matahum?" pangutana ni Yorgi.
  
  "Oo, tan-awon nato ang pipila sa mga kahanas sa pagpangawat, Yogi." Namulong si Alicia, naglingkod nga nagtalikod sa bungbong tupad ni Drake, usa ka botelya sa tubig sa usa ka kamot, usa ka pusil sa pikas.
  
  "Wala'y kahulogan". Kinimaka gipitik ang kandado gamit ang iyang unod nga kuyamas. "Dili gyud kini arte."
  
  Mikamang si Kenzi ngadto kaniya samtang giisa ni Mai ang takob. Usa kadto ka katingad-an nga senaryo, naghunahuna si Drake, ang mga sundalo nag-lock sa usa ka gamay nga kwarto nga wala"y lugar nga lingkoranan, wala"y lugar nga makig-uban, wala"y lugar nga magluto. Usa lang ka mini-refrigerator nga puno sa tubig ug pipila ka kahon sa cookies. Ang mga bintana gitak-opan, ang pultahan giseguruhan sa dagkong mga bolts. Ang karpet kay hilo ug baho sa agup-op, apan mas grabe ang nasinati sa mga sundalo. Igo na kini aron makapahulay.
  
  Si Smith, kinsa nagbantay sa pultahan, mipasulod og balik kang Hayden, misulod sa dihang gikuha ni May ang kahon. Naghunahuna si Drake nga ang hepe morag gikapoy ug nabalaka, nga naa sa kilid. Nanghinaut ko nga iyang i-elaborate sa ulahi ang iyang panag-istoryahanay.
  
  Nag-shuffle si Mai gikan sa tiil ngadto sa tiil sulod sa pipila ka segundo sa wala pa gibira ang iyang mga bukton. Nagkupot siya og baga nga pundok sa mga papel, giputos sa baga nga folder ug gihigot sa usa ka hilo, hinungdan nga ang pipila sa mga sakop sa team mipataas sa ilang mga kilay.
  
  "Tinuod?" Kinimaka mibalik sa iyang lingkoranan. "Kini ba usa ka hinagiban nga makadaot sa kalibutan?"
  
  "Ang sinulat nga pulong," miingon si Kenzie, "mahimong gamhanan kaayo."
  
  "Unsa man ni?" - Nangutana ko. pangutana ni Lauren. "Ang tanan nga mga lalaki gikan sa Washington naghulat kanamo."
  
  Ang panahon nagpadayon sa pagtrabaho batok kanila. Sama sa kanunay, kini ang yawe sa pagpabilin nga nag-una sa dula ug-ilabi na, ang lumba. Nakita ni Drake ang duha ka paagi sa unahan. "May, Hayden ug Dal, nganong wa man ninyo hibal-i kon unsa ni? Lauren - unsay naa nimo para sa ikatulo nga mangangabayo, kay nanginahanglan ta ug direksyon kung asa moadto?"
  
  Gisultihan na sila ni Lauren nga makigkita siya kanila sa ikatulong lokasyon. Karon nanghupaw siyag kusog. "Aw, walay usa nga 100 porsyento nga sigurado, guys. Aron ipaila kanimo ang hulagway, ipaila ko kanimo ang ilang interpretasyon sa upat ka kardinal nga direksyon."
  
  Gitan-aw ni Drake si May ug ang uban nga nagkunot ang agtang samtang nagpaingon sila sa hinagiban sa pagpanakop. "Kami adunay panahon".
  
  "Aw, kini mao ang tinuod nga makapaikag. Sa wala pa ang pagkadiskobre sa gitawag nga Bag-ong Kalibutan sa ikanapulo ug unom nga siglo, gituohan nga ang yuta nabahin sa tulo ka bahin - Europe, Asia ug Africa. Ang pagkabahin tali niining mga kontinente mao ang Hellespont, nga haom kaayo sa plano sa Order nga imong gisunod hangtod karon. Busa ang Asia nagsugod sa unahan sa Hellespont, usa ka wala mailhi nga yuta sa lahi nga mga bahandi, nga ilang gitawag nga Sidlakan. Siyempre, sa ulahi ilang nakit-an ang America, ug kini nahimong Bag-ong Kalibutan, gitinguha, wala mailhi ug puno sa paglaum. Usa ka basahon sa mga emblema nga naghulagway sa bag-ong upat ka kardinal nga direksiyon gipatik. Asia, Europe, Africa ug America. Morag nakahukom ang Order nga ipatuman kining karaan nga panghunahuna sa ilang mapa tungod sa wala mahibal-i nga mga hinungdan - bisan kung lagmit tungod kay nagtuo gihapon sila sa ilang kaugalingon nga labing kusgan nga mga patriarka nga nangita alang sa mga relikyas. Nakaginhawa si Lauren.
  
  "Mao nga kini ang edukasyon pag-usab sa kalibutan nga nahitabo pag-usab sa dihang nakit-an nila ang Australia ug dayon ang Antarctica?" Matud pa ni Kenzi.
  
  "Oo, usa ka anam-anam nga re-education sa daghang mga siglo, nga gihunahuna sa pipila ka mga tawo nga nagpadayon pa. Apan kana usa ka hingpit nga lahi nga istorya. Dili tanan kalipay ug rosas. Ang mga pulong nga "upat ka suok sa yuta" tingali mao ang labing kontrobersyal nga ekspresyon sa kasaysayan. Sa Hebreohanon kini gihubad nga "grabe". Sa Numeros 15:38 kini mao ang mga utlanan; sa Ezekiel - mga anggulo; ug si Job adunay mga kataposan. Mahimo usab kini hubaron nga mga dibisyon. Tin-aw nga ang Bibliya nagbukas sa iyang kaugalingon sa pagbiaybiay dinhi mismo..."
  
  Nakasabot si Drake niini. "Tungod kay kini naghunahuna nga ang kalibutan patag?"
  
  "Oo. Apan ang Bibliya naghubit niini diha sa basahon ni Isaias, nga nagtawag niini nga usa ka lingin. Busa, tinuyo nga pakisayran. Ang punto mao nga magamit unta nila ang bisan unsang gidaghanon sa mga pulong-mga usa ka dosena-sa paghubit sa anggulo. Gituohan nga ang pulong nga "grabe" gituyo aron ipaabot, aw, mao ra. Ug walay Hudiyo nga makahimo sa sayop nga pagsabot sa tinuod nga kahulogan, kay sulod sa 2,000 ka tuig sila nag-atubang sa siyudad sa Jerusalem sa makatulo sa usa ka adlaw ug nag-awit, 'Patingoga ang dakong trompeta alang sa atong kagawasan.' Ipataas ang bandila aron tigumon ang among mga nadestiyero, ug tiguma kami gikan sa upat ka suok sa yuta sa among kaugalingon nga yuta.
  
  "Mao nga wala lang sila nagpili usa ka hugpong sa mga pulong nga random?" - Nangutana si Smith.
  
  "Dili. Ang basahon ni Propeta Isaias nagpatin-aw kon sa unsang paagi tigomon sa Mesiyas ang iyang katawhan gikan sa upat ka suok sa yuta. Gikan sa tanang dapit sila magtigom sa Israel."
  
  Wala maglihok si Kensi ni bisan usa ka pulong. Si Drake walay ideya kon unsa ang iyang relihiyoso nga mga tinuohan, kon aduna man gani siya, apan nahibalo siya nga dili kalikayan nga kini mahimong dakong bahin sa iyang kinabuhi bisan pa niana. Niining puntoha gitun-an niya siya og gamay samtang naghulat sila nga magpadayon si Lauren. Ang pagtuo ni Dahl nga siya sa kinaiya maayo ug kanunay nga mobalik sa iyang moral nga kasingkasing gipakamatarung sa usa ka sukod. Nakita gihapon niya ang usa ka kilid alang kaniya-usa ka tumoy sa pagkamalapason-apan dili kana usa ka daotan nga butang.
  
  Matag karon ug unya.
  
  Apan dili nimo kini mahimo sa duha ka paagi. Ug mao kana ang iyang nakita sa Kensi - usa ka mapintas nga mamumuno kung gikinahanglan siya, ug usa ka kalag nga nakig-away kung wala siya. Alang sa iyang kaayohan, kinahanglan nila nga tugutan siya nga magbag-o.
  
  "Of course it makes sense," matod ni Kinimaka. "Una sa Africa, dayon sa China. Busa unsa ang sunod?
  
  Mitubag dayon si Lauren. "Oo, nagtuo kami nga ang kahulogan sa Bibliya diha sa kinutuban, sama sa Order. Gipalisud nila ang bisan kinsa nga sunod. Sumala sa teksto ... maayo ... akong basahon ang may kalabutan nga tudling: 'Pangitaa ang mga dapit nga pahulayan sa Amahan sa Strategy, ug unya ang Kagan; ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad, ug unya ang Hampak sa Dios. Apan ang tanan dili ingon sa makita. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon. Among nakaplagan ang Hampak nga nagbantay sa tinuod nga Kataposang Paghukom. Ug ang bugtong pagpatay code mao ang sa diha nga ang mga Horsemen nagpakita. Walay makaila nga mga marka sa mga bukog sa Amahan. Ang Indian gilibotan sa mga armas..."
  
  Gikuha kini ni Drake. "Ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad? Ug siya gilibutan sa mga hinagiban? Siyempre, kini mahimong bisan asa sa India. Kini usa ka nasud nga gilibutan sa mga hinagiban. "
  
  "Nibalik sa dihang gitago sa Order ang mga Rider?"
  
  Naghunahuna si Drake niini. "Aw, oo, sa akong hunahuna mao. Bisan pa, unsa ang ikatulo nga mangangabayo?"
  
  "Kagutom".
  
  Miginhawa siyag lawom ug mitan-aw kang Alicia. "Dili mahimo nga ang Furry Princess, dili ba?"
  
  Giwara-wara ni Alicia ang iyang kamot pabalik-balik. "Baka nga. Akong hinumdoman kini."
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Imposible ka nga."
  
  "Bisan unsa nga gusto?"
  
  "Para unsa?"
  
  "Kinsa nga prinsesa? Kinahanglan mahibal-an sa babaye, nahibal-an nimo. "
  
  Gitun-an niya ang iyang sapatos. "Aw. Kanunay kong nagpihig kang Cleopatra. Nahibal-an ko nga dili siya usa ka prinsesa, apan..."
  
  "Reyna? Busa mas maayo pa."
  
  Nagsulti pa si Lauren. "Sama sa akong giingon kaniadto, ang mga lalaki ug babaye nagsusi pa kung kinsa nga Indian ang gipasabut sa Order. Sa tinuud, kini dili klaro. Buot ipasabot, bisan ang pagbutang sa akong kaugalingon sa ilang mga sapatos sa ilang panahon, kini mahimo nga usa sa usa ka dosena.
  
  "Ug silang tanan gilibutan sa mga hinagiban?" - Nangutana si Smith.
  
  "Nagapuyo ko sa India, oo. Kasagaran."
  
  "Aw, at least duna tay destinasyon," miingon si Alicia.
  
  Gitan-aw ni Drake si May, Hayden ug Dahl, nga naghan-ay sa sulod sa ikaduhang kahon, Conquest.
  
  "Aduna bay pag-uswag?"
  
  Gipalihok ni Hayden ang iyang kamot aron ipakita nga hapit na sila. Mihangad siya. "Kini daw ang blueprint alang sa usa ka senaryo sa adlaw sa katapusan. Nahinumdom ka ba sa rod effect? Usa ka gamay nga panghitabo hinungdan sa lain ug lain, ang matag usa mas dako?
  
  "Teorya sa kagubot," miingon si Dahl. "Kini usa ka hinagiban sa pagsakop, ug si Genghis Khan usa ka lawom nga naghunahuna. Pinaagi niini mabuntog nimo ang tibuok kalibotan."
  
  Gituktok ni Drake ang iyang botelya sa tubig.
  
  Miingon si Alicia, "Usa ka domino effect nga hinagiban?"
  
  "Sakto. Giunsa ang pagpatay kang Franz Ferdinand mitultol sa usa ka bituon sa Unang Gubat sa Kalibutan. Posible, kini nga plano sa pagdugang sa kagubot mahimong magsugod sa Ikaduhang Gubat sa Kalibutan."
  
  "Ug," gipalong ni Drake ang iyang communicator sa makadiyot ug hilom nga misulti, "kini komplikado kaayo. Kang kinsa man nato kini ihatag?"
  
  Ang tanan mitutok. Kini usa ka balido nga pangutana. Giklaro ni Hayden nga dili na siya angayng mosulti pa. Nahibal-an niya nga ang Washington ug ang Sekretaryo sa Depensa wala na malipay kanila, ug mibalik siya sa paghunahuna bahin sa SEAL Team 7.
  
  Sulagma?
  
  Dili gayud.
  
  Gitun-an ni Hayden ang mga palid sa papel sulod sa pipila ka minuto, dayon gisulod kini sa ilawom sa iyang dyaket. Namulong sa tibuok team, iyang gikiyhoy ang iyang mga abaga, nga nagpakita nga ang desisyon wala pa mahimo ug hingpit nga bisan unsa nga mahitabo sa dili sigurado nga mga dokumento.
  
  Sa makusog nga tingog siya miingon, "Atong atubangon kini sa labing madali nga mahimo. Karon kinahanglan namon ang ikatulo nga lokasyon. Lauren?"
  
  "Nakadungog ko nimo. Naghulat pa kami".
  
  "Karon paghulat sa usa ka minuto," miingon si Kensi, ang pagkunot sa iyang nawong gikan sa katapusang napulo ka minuto klaro pa. "Kamo nag-ingon nga adunay upat ka suok sa yuta, dili ba?"
  
  "Aw, ang Bibliya naghisgot niini," miingon si Lauren. "Ug kini mao ang han-ay sa Katapusang Paghukom."
  
  "Aw, naay problema. Wala ba nimo kini makita?
  
  Mipiyong si Drake, karon mas naglibog kaysa kaniadto. Gitun-an pag-ayo ni Dahl si Kenzi.
  
  "Tingali makatabang ang pipila ka katin-awan?"
  
  "Upat ka suok? Africa, Asia, Europe ug America."
  
  "Sigurado. Mao kana ang ilang gisulti kanako."
  
  Gibukhad ni Kensi ang iyang duha ka kamot. "Hain ang India?"
  
  Mibangon si Hayden. "Damn, ang India bahin sa kontinente sa Asia."
  
  "Nga atong giatubang na."
  
  Naghunahuna si Lauren samtang nagbarog siya. "Nga nagbilin ra sa Europe ug America," ingon niya. "Hoy mga lalaki, pareho ba ang imong gihunahuna sa akong gihunahuna?"
  
  "Siguro nga," ungol ni Alicia. "Nagahi ba ang imong sampot tungod sa paglingkod sa hugaw nga salog, usab?"
  
  "Manok," ni Kinimaka. "Apan kanunay kong maghunahuna nga 'manok'."
  
  "Ang Order mao ang mga kriminal sa gubat sa mga kwarenta. Sa panahon nga ilang gitagoan ang mga pusil, uso na ang termino nga 'Native American', apan wala unta sila maghunahuna niini. Natawo sila sa mga twenties o mas sayo pa, alang sa Diyos."
  
  "Mga Pulang Indian?" Matud pa ni Drake. "Gikan sa Wild West? Maldita gyud".
  
  "Posible," miingon si Lauren. "Unsa ang gipangita sa think tank sa sayup nga lugar."
  
  "Busa, kinsa ang labing daotan nga tawo nga nabuhi sukad?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Tugoti ako nga makigbalik kanimo bahin niini. Sa pagkakaron, sakay na lang sa eroplano."
  
  Dili lang si Drake ang mitutok kang Hayden.
  
  Balik sa America?
  
  Kabuang.
  
  Si Hayden, ilabina, nagtan-aw kang Smith. Wala sila'y ideya kung unsa ang mahitabo pagkahuman sa mga panghitabo sa Peru, o kung unsa ang gihunahuna sa mga awtoridad. Ang sundalo, sa iyang kredito, mibangon dayon ug gisusi ang iyang backpack.
  
  Ikatulo nga mangangabayo? Gigutom? Ug America? Nasayod ba ang atong mga kaatbang?
  
  Makabaton pa ba siya ug usa ka higayon sa kalinaw aron mahan-ay ang iyang kinabuhi?
  
  Dili karong adlawa, Hayden, dili karon. Nagsenyas sa uban nga tangtangon ang ilang mga communicators ug palongon sila, mahagiton siyang mibarog sa ilang taliwala.
  
  "Gibuhat namo kini," siya miingon. "Ug gibuhat namo kini sa husto. Ingon nga kinahanglan naton, ingon sa kanunay natong buhaton. Pero guys, naa koy reserba. Nagtuo ko," mihunong siya, "nga si Crow ug ang gobyerno sa Amerika adunay ikaduhang team sa dula." SEAL Team 7, ug dayag nga maayo sila. Kini nga team mahimong wala sa dula aron lang masiguro nga makuha namon ang tanan nga mga riders. "
  
  Mikunot ang agtang ni Drake pagkadungog niini. "Sorry?"
  
  "Aw, nahunahuna ba nimo nga adunay usa ka ikaduha nga senaryo? Unsa kaha kung ania sila aron sa tinuud nga paglaglag kanato? "
  
  
  KAPITULO BAYNTE
  
  
  Si Karin Blake milingkod uban sa iyang itom nga botas sa lamesa, ang iyang selpon gikuot tali sa iyang liog ug suwang, nga mipitik sa keyboard gamit ang iyang libre nga mga kamot. Nagsul-ob siya og gisi nga T-shirt ug maong, ug gihigot ang iyang buhok sa likod gamit ang baga nga higot sa buhok. Ang tingog nga nagsulti sa iyang wala nga dalunggan hapit malumos sa katawa ni Palladino.
  
  "Paghilom, Dino!" milingi siya ug misinggit.
  
  "Oo Oo". Milingi ang sundalo nga nagngisi ug dayon nakakita sa iyang nawong. "Maayo maayo. Dios, kinsa man ang nagbutang kanimo sa pagdumala?"
  
  Nangayo og pasaylo si Karin sa mamumulong. "Ang mga bata mga malimbungon," ingon niya. "Usa pa ug makit-an nila ang ilang kaugalingon sa gawas sa dili makontrol nga lakang."
  
  Mikatawa sa hilom ang babaye. "Oo, nakapalit kog duha niini."
  
  Gitan-aw ni Karin ang taas, maskulado nga Dinosaur ug ang ilang kauban sa bukton, ang gamay, panit nga Wu. Ang duha ka mga sundalo nagpakawala sa alisngaw, nabuak sa pagkubkob sa usa ka balay sa desyerto sa miaging semana, nagpahimutang sa lainlaing mga sistema. Ang ilang gikinahanglan mao ang tinuod nga aksyon.
  
  Nangutana si Karin: "Ug nanagan sila?"
  
  "Sigurado. Kabahin ko sa unit sa komunikasyon. Gi-assign mi nila sa mga shift. Gikuha sa SPEAR team ang kahon gikan sa Chinese ug nakaikyas paingon sa Taiwan. Partly luck, partly reserve sa kiliran sa ubang mga team, nagtuo ko.
  
  Nahibal-an ni Karin nga kini labaw pa sa swerte. Walay mas maayo nga team sa kalibutan karon kay sa SPEAR. Mapasigarbuhon siya kaniadto nga nahimong bahin niini.
  
  "Kining mga mangangabayo dili kaayo hinungdanon kanako," miangkon siya. "Nag-focus ko sa ubang mga butang. Apan sultihi ako, asa sila sunod nga moadto?"
  
  "Aw, wa pa ko kahibawo. Morag India. Pero murag naay dili pagsinabtanay. Tan-awa, nisugot ko nga tabangan kog gamay tungod sa nahitabo sa kabos nga mga ginikanan ni Palladino ug tungod kay magkaparehas man ta, pero may limitasyon ang akong masulti."
  
  Mibati si Karin og nagkadako nga pagduda. "Wala na mi magkinahanglan ug daghan pa. Kini lang - kung manawag ko, kinahanglan nako mahibal-an ang posisyon sa Drake team. Ugma ba o sa usa ka bulan. Mahimo nimo kini?"
  
  Ang tubag makanunayon. "Oo, basta magpabilin ko sa samang unit. Nagtuo ko."
  
  "Salamat". Gitapos dayon ni Karin ang panag-istoryahanay sa wala pa mapangutana ang bisan unsang pangutana. Migahin siyag kadiyot sa pagsusi sa lawak ug tan-awon kon asa sila. Sukad nga gikuha nila ang lugar gikan sa salag sa mga tigbaligya og droga, gilimpyohan nila kini sa tanan nga dili maayo, nakit-an ang mga gamit sa tanan nga mga lugar, gikan sa mga tabla sa salog hangtod sa ilawom sa balay, ingon man sa mga suok ug mga buolbuol sa tibuuk nga luna sa loft. Ang pagsunog sa matag kataposang piraso maoy pagpatuyang sa kaugalingon. Samtang offline pa, si Karin, Dino, ug Wu nag-set up og mga computer, komunikasyon, surveillance device, ug uban pa. Kung ang balay sa desyerto mahimong ilang HQ, kini kinahanglan nga lig-on, mapanalipdan, usa ka kastilyo sa kaugalingon nga katungod.
  
  Nagtuo si Karin nga hapit na sila didto.
  
  Usa ka bag-o, sakit nga hunahuna karon ang misantop sa iyang hunahuna.
  
  Nagtan-aw siya samtang si Dino ug Wu nagtrabaho sa mga kompyuter, nagkonektar sa mga wire sumala sa iyang kaugalingong mga instruksyon ug nag-instalar sa software, mga firewall, ug uban pa. Dinamita siya niini nga matang sa butang sa wala pa siya nagsugod sa iyang pagbansay. Karon mas daghan na siya. Oo, kulang pa sila sa pipila ka mga butang, apan ang kasamtangan nga mga pundo igo ra aron matabonan kana. Nagkinahanglan sila og usa ka tinubdan sa lig-on nga kita.
  
  Ayaw kini ibaliwala. Dili nimo mapugos, ilubong sa lawom.
  
  Nahibal-an ni Karin ang tanan bahin sa SEAL Team 7. Nahibal-an niya kung ngano nga naa sila didto, kung unsa ang ilang mga katuyoan; ilang mga kalig-on ug mga kahuyang; ilang agenda ug kataposang sekretong mga sugo. Pagkahuman, nga epektibo nga naghatag suporta, mahimo na niyang pasidan-an si Matt Drake.
  
  Kulbahinam, naglikoliko, nagpahinabog asido sa iyang tinai.
  
  Matag hitabo nga ilang maagian, ang masanag nga mga gutlo ug ang mga kalisdanan, ang mga adlaw sa bug-os nga kabuang, nakatandog sa iyang mga emosyon sama sa langgam nga mituktok sa gahi nga ulod. Si Karin grabe kaayo nga nasamdan kaniadto ug miundang sa kinabuhi, apan nakit-an kini pag-usab sa labing wala damha nga mga lugar. Gihatagan siya og bag-ong katuyoan.
  
  Sa makausa pa, gikan sa asul, nakasinati siya og kalaglagan sa dihang namatay ang iyang igsoon ug pamilya, ug dayon nahigugma sa dihang nahigugma si Komodo kaniya. Tingali kadtong sayo kaayo nga panghitabo sa bata pa siya naglaglag kaniya ug nagbutang kaniya sa dalan sa kinabuhi.
  
  Pagkaguba.
  
  Karon ang gusto lang niya nga buhaton mao ang paglaglag sa tanan nga maayong mga butang nga naa niya. Kung adunay maayo nga butang, gusto niya nga kini mapakyas. Kung adunay mahitabo kaniya nga maayo, siguradohon niya nga kini mabungkag nga adunay pagpihig.
  
  Kung ang bag-ong team nagsugod sa pag-uswag, nga mas duol, kini magguba niini.
  
  Ang paglaglag sa kaugalingon dili usa ka bag-ong paagi sa kinabuhi alang kang Karin Blake. Kini ang akong gipili nga estilo sa kinabuhi. Ang akong komportable nga habol. Kanunay siyang naghunahuna kung kini moabut ba nga puno, sa palibot ug balik niini.
  
  Ug mao nga siya milingkod, relaks, uban sa impormasyon nga bisan ang SPEAR team kulang sa ilang pagtabok sa upat ka mga kardinal nga mga punto sa ilang mga pagsulay sa pagkuha sa upat ka nightmare hinagiban. Ang intersection nagbarog nga bukas sa iyang pultahan.
  
  Usa ka dalan mitultol ngadto sa katapusan nga katubsanan, sa mga higala, panaghigalaay ug kasakit sa kinabuhi.
  
  Laing dalan ang moguba niining tanan nga kasaysayan, kining tanan nga dili sigurado nga kaugmaon, ug ihatag kaniya ang tanan nga iyang gikinahanglan: kagubot.
  
  Gikuha ni Karin ang iyang mga butang ug migawas sa beranda. Ang hangin sa desyerto uga, gisagol sa abog. Usa ka hayag nga bola ang mikidlap sa taas sa langit. Sa usa ka lugar nga layo, usa ka super-elite nga yunit sa espesyal nga pwersa sa US nga gitawag nga SEAL Team 7 ang naggukod sa iyang mga tigulang nga kauban - sila Matt Drake ug Alicia Miles, Torsten Dahl ug May Kitano ug uban pa - nga adunay katuyoan nga patyon.
  
  Naghunahuna si Karin sa pagpasidaan kanila.
  
  Unya iyang gibalik ang iyang ulo sa pultahan. "Hoy mga pildi, kuhaa ang inyong mga asno. Adunay kami mga lugar nga adtoan ug makita sa mga tawo. Ang tinago nga tago ni Tyler Webb dili magpabilin nga tinago hangtod sa hangtod."
  
  
  KAPITULO BAYNTE UNO
  
  
  Si Karin nagsakay og shotgun, nagtan-aw kang Dino samtang mainampingon niyang gimaneho ang ilang Dodge Ram agi sa naglikoliko nga mga bitin nga nahimong mga haywey ug likod nga mga dalan sa Los Angeles.
  
  "Padayon sa imong dalan," siya miingon samtang ang batan-ong sundalo miagi sa pula nga roadster. "Nahinumdom ka ba nga kita gipangita?"
  
  Gipahiyoman siya ni Dino nga wala"y edad. "Malipayon lang nga makagawas sa balay, nay. Bisag unsa pa man, kabalo ka nga mas maayo ko nimo. Mas maayo sa tanang paagi."
  
  "Busa nagpadayon ka sa pagsulti."
  
  "Dili kami buhian sa kasundalohan," ingon ni Wu. "Sa matag higayon nga kita moadto sa ibabaw, kita huyang."
  
  "Ipaubos ang imong tono, Mr. Misery. Dios, kamong duha makahimo sa doble nga katungdanan.
  
  "Atong tan-awon kung unsa ka malipayon kung ikonektar nila ang imong mga nuts sa baterya sa awto."
  
  "Ayaw ug asno, Wu. Kini ang kasundalohan, dili ang CIA.
  
  Nalingaw si Karin sa kanunay nga panoramic nga talan-awon sa matag kilid sa sakyanan; Los Angeles sa tanan nga himaya niini. Usa ka gutlo sa pagrelaks ug dili maghunahuna sa bisan unsa. Ang baga nga mga lunhaw ug konkretong mga higante nakigtigi alang sa pagkalabaw, ug sa luyo niini diha ang mga metal nga habog nga mga habog nga naggilakgilak ilalom sa naglagiting nga adlaw. Usa ka gaan nga smog ang nagbitay sa lebel sa panganod, nga nagpangitngit sa adlaw, apan kini halos dili mamatikdan. Ang mga tawo nangabot ug nanglakaw, halos dili mamatikdan sa mga sidewalk ug sa mga shopping center, nga nag-zip balik-balik sa ilang mga sakyanan. Ang Hollywood Hills hinay-hinay nga milabay sa tuo, nga wala mamatikdi, tungod kay niadtong higayona si Dino nakamatikod sa usa ka itom ug puti nga patrol car nga misulod sa fast lane ug siya mihinay sama sa buotan nga bata nga siya, nga nagtutok sa iyang mga mata sa dalan, nga nagtutok sa unahan.
  
  Kung wala ka nagtan-aw kanila, dili ka nila mamatikdan.
  
  Sa kadugayan naabli ang coast road ug padulong na sila sa San Francisco.
  
  "Mas maayo pa kay sa desyerto." Gitun-an ni Wu ang naggilakgilak nga mga balod.
  
  Gisusi ni Karin ang buluhaton sa unahan. Wala sila mag-usik sa ilang oras sa headquarters. Una, nag-instalar sila og mga kompyuter, duha ka top-of-the-line nga mga Mac nga adunay daghang espesyal nga mga dulaan nga ilang makaya. Ang fiber optic cable mao ang pinakalisud nga bahin, apan sa dihang nahibal-an na nila kini ug gi-install ni Karin ang usa ka hugpong sa mga firewall, andam na sila nga moadto. Bisan pa niana, bisan si Karin sa keyboard ug gigamit ang iyang kinaadman nga salabutan, wala silay potensyal sa pag-hack. Sila limitado, napugos sa paggamit sa pagkamamugnaon.
  
  Nahibal-an ni Karin ang bahin sa dili maihap nga sekreto nga mga account sa bangko ni Tyler Webb. Gibantayan niya sila sa dihang nagtrabaho siya sa SPIR. Nasayod siya sa gitawag sa uban nga iyang kabilin; mahitungod sa pipila ka mga sekreto nga naa niya sa iyang daan nga team. Ug siya nahibalo sa usa ka dako nga tagoanan; usa ka butang nga natipon sa labing adunahan, labing daghan nga stalker sa kalibutan batok sa gatusan ka mga tawo, lakip na usab ang mga miyembro sa iyang daan nga team.
  
  Nagtuo ang kadaghanan nga tungod kay patay na si Webb, makit-an nila siya sa ilang kalingawan.
  
  Ang problema kay si Karin walay ingon niana nga mga hunahuna. Ang pag-adto sa tagoanan maghatag kaniyag dili matukib nga gahom-ug sa kataposan sa tanang butang, ang gahom anaa sa tanan. Silang tulo makapadayon gikan didto; pag-angkon og salapi, dili magpaila, seguridad ug impluwensya. Siyempre, kung adunay gatusan ka mga tawo nga nangita sa mga stash ni Webb, labi na nga lisud ang pagpangawat.
  
  Sa pagkakaron walay nakahibalo kon asa kini.
  
  Gawas kang Karin Blake.
  
  Labing menos kana ang iyang gihunahuna. Ang sunod nga pipila ka oras magsulti. Ang impormasyon sa insider nakatabang kaayo. Nahibal-an niya ang tanan bahin ni Nicholas Bell ug kung giunsa ang whistleblower, nga naglingkod sa iyang selda sa bilanggoan, nagsulti sa tanan - mga ngalan, lugar, personalidad, ang tibuuk nga dunot nga cesspool. Nahibal-an niya kung unsa ka ganahan si Lauren Fox nga mobisita. Nakaila siya og mga tawo nga naminaw ug nakigsulti kang Lauren Fox.
  
  Aw, siya nakaila kanila, sila dili kinahanglan nga makaila kaniya.
  
  Tingali naulahi siya og gamay sa party-ang pagbansay sa kasundalohan ni Karin ug ang misunod nga pagbiya nadugay-apan gibawi niya kini gamit ang gamay nga talento sa pag-hack. Ang mga panag-istoryahanay ni Bell nasamok. Si Smith ingon og adunay guts nga kanunay nga makadawat usa ka kopya niini nga mga panag-istoryahanay - bastos nga batang lalaki - ug pagtratar sila sa gusto niya. Sin-o ang nakahibalo kon ano ang ginhimo sang mainit nga ulo, madali masuko nga soldado sa ila? Gidepensahan ang nasudnong seguridad, klaro.
  
  Ang punto mao nga si Karin maka-hack sa linya nga direkta nga nagpadulong sa network ni Smith. Kini usa ka sayon nga trabaho alang kaniya. Naggahin siya og panahon sa pagkolekta og mga bahandi. Si Tyler Webb kaniadto adunay dili maihap nga mga opisina, balay, penthouse ug bisan usa ka isla sa tibuuk kalibutan. Ang mga ngalan sa mga lugar nga nakadayeg kaniya naglakip sa Washington, D.C., Niagara ug Monte Carlo. Si Bell nakigsulti kang Lauren, apan nakigsulti usab siya sa mga security guard ug mga abogado, ug ang mga nota ni Smith naglakip sa mga snippet gikan kanilang tanan.
  
  Wala"y maayong kaugmaon si Smith, naghunahuna siya.
  
  Bisag unsaon nimo paghiwa niini, ang insidente sa Peru-o mga insidente-nagbanlod sa SPEAR team ngadto sa kalibotan sa kaalaotan.
  
  Gibag-o ni Karin ang iyang posisyon sa dihang miagi ang usa ka timaan nga nag-ingon nga 130 ka milya sila gikan sa San Francisco. Si Bell nahimong maayo kaayo sa pagsulti ni Lauren - balik-balik nga nagpahayag sa mga kamatuoran nga tingali husto, nagngalan sa mga ngalan, lugar, mga bank account. Sa pagkakaron, si Karin wala mangahas sa paggamit sa bisan unsang mga account, nahadlok nga ang mga awtoridad mahimong hilom nga maniid kanila aron makita kung kinsa ang nagpakita. Una kinahanglan nila ang usa ka kasaligan nga plano sa aksyon ug pag-ikyas.
  
  Busa ang biyahe ngadto sa San Francisco.
  
  Sa dihang gipugos, gihulagway ni Bell nga usahay manghambog si Webb sa iyang nahibaloan. Kini nga tawo usa ka ritwal nga stalker, usa ka adunahan nga anino nga adunay mga kahinguhaan nga ibutyag, pasakitan, ug maangkon ang hapit bisan kinsa nga tawo sa kalibutan kung gusto niya. Kanunay nga gitanyag ni Webb ang mga tidbits ni Bell, nga nagpahimutang kaniya, apan nagpahibalo usab sa iyang gitawag nga "mother lode."
  
  Kini nga 'mother vein' nahimo nga usa ka espesyal nga opisina diin gitipigan sa megalomaniac ang tanan nga hugaw nga iyang nakolekta sa bisan kinsa. Siyempre, wala niya gisultihan si Bell kung asa kini.
  
  Gihunahuna ni Karin ang tanan, bisan pa. Siya adunay talagsaong bentaha nga makita ang tanan gikan sa sulod. Ug nahinumdom siya sa mga higayon nga gikawat ni Webb ang impormasyon gikan sa kadaghanan sa team ug gibisitahan sila sa tago. Ang iyang eidetic memory mipuli didto. Siyempre, dili kini sayon, apan nahibal-an ni Karin nga si Webb nagtrabaho kaniadto sa usa ka iladong opisina sa Washington ug nakahimo sa pagsubay sa mga sulat, nga karon narekord.
  
  Ang dagkong mga file gipadala sa usa ka piho nga adres sa San Francisco tunga sa dosena ka beses. Sa dugang imbestigasyon nasayran nga ang ubang dagkong files nakuha gikan sa ubang nailhang mga buhatan. Busa, samtang gisusi sa mga awtoridad ang baga nga datos, nahibal-an ni Karin kung unsa gyud ang iyang kinahanglan.
  
  Gitultolan sila ni Dino sa trapiko, agi sa Golden Gate ug milabay sa Fisherman's Wharf. Gidagsa sa mga turista ang lugar gamit ang mga camera nga andam, nga nanggawas sa mga karsada nga wala"y pagtagad sa ilang kaugalingon. Si Dino nagsagol sa trapiko, nga naghatag sa mga pulis og rason nga makamatikod kanila. Ang titip nga bungtod nagdala kanila ngadto sa siyudad, ug sa wala madugay sila naglibot sa Union Square, nga milabay sa mga bangko ug mga botika, mga barko ug mga restawran, sa ilang labing lisud nga paningkamot hangtod karon: pagpangita og maayong parkinganan.
  
  "Ibilin lang dinhi." Gitudlo ni Wu ang usa ka gamay nga luna duol sa Walgreens. "Ang adres lima ka minuto nga lakaw gikan dinhi."
  
  "Lima ka minuto?" Matud pa ni Karin. "Kini mahimo nga hangtod sa kahangturan kung gibiyaan ni Webb ang bisan unsang mga panghitabo."
  
  "Dugang pa," miingon si Dino samtang hinay-hinay siyang nagpadulong sa iyang destinasyon, "kini usa ka Dodge Ram." Maglisod kog parking sa akong asno nianang dapita."
  
  "Gusto ba nimo nga buhaton ko kini? Makamaneho ko."
  
  "O, tinuod? Aw, siyempre, Toretto. Tan-awon nato kung giunsa nimo pagdumala-"
  
  "Mga anak," miginhawa si Karin. "Paghilom. Tan-awa didto?"
  
  "Kinahanglan namon ang maayong agianan alang sa dali nga pag-ikyas. Kinahanglan namon ang dali nga pag-access. Kinahanglan..." Mihunong si Dino. "Damn, dugay na ta magkinahanglan og garahe, di ba?"
  
  Miyango si Karin. "Didto ra. Kon gikinahanglan, kami mohigda sa makadiyot; kanunay kitang mobiya dinhi sa laing adlaw sa dihang ang abog mohunong na."
  
  "Damn, I hope dili," ni Wu nga nagmulo. "Paggahin ug igong panahon uban nimo duha niining mga adlawa."
  
  "Kini ang problema?" Naghunahuna si Karin samtang gimaneho ni Dino ang Ram ngadto sa underground nga parkinganan.
  
  "Aw, ang testosterone kay medyo taas. Kamong duha magtigi nga morag managsuon sa tanang panahon. Medyo kapoy usahay."
  
  "Kami? Makigsangka?" Nasuko si Karin kang Dino. "Kami gyud?"
  
  Mikatawa og kusog ang batan-ong sundalo. "Tungod lang kay dili ka gustong moangkon nga mas maayo ko nimo."
  
  "Wala ko makakita niini." Gitan-aw siya ni Karin nga kritikal, dayon milingi kang Wu. "Nakita ba nimo kini?"
  
  "Pasagdi ko nga ibutang kini sa ingon niini nga paagi. Kung mahubog mong duha ug magdesisyon nga magminyo, kinahanglan nimo nga buhaton kini nga magtindog tungod kay gusto nimo nga pareho nga naa sa taas."
  
  Mikatawa pagaw si Karin kay nakakita na gyud si Dino og lugar nga iyang gusto. "Hingog kaayo? Damn, kulang na lang ang alkohol sa kalibutan para mahitabo kana, Woo."
  
  Gikuha ni Dino ang yawe ug giablihan ang pultahan. "Panahon na sa pag-focus. Kining tanan nga binuang nga pag-updanay dili makatabang."
  
  "Dili ka ganahan og babaye, Dino?" Miapil si Karin sa duha ka lalaki nga nagbarog sa atubangan. "Adunay zoo sa San Francisco. Kanunay ka namong dad-on didto pagkahuman namo."
  
  Wala siya panumbalinga ni Dino, gikuha niya ang iyang selpon ug naghulat sa adres nga kinahanglan nilang i-load. "Tulo ka minuto," ingon niya. "Andam na mi?"
  
  Gisulod ni Karin ang iyang mga abaga sa iyang backpack. "Sama sa impyerno."
  
  
  ***
  
  
  Usa kadto ka taas nga bilding sa opisina, ug ang opisina ni Webb anaa sa katloan ug lima nga andana. Naghunahuna si Karin nga kini talagsaon alang kaniya - ang usa ka buang nga kasagaran mas gusto nga magpuyo sa labing taas nga lebel aron ipaubos ang tanan - apan siya naghunahuna nga mahimo niyang tipigan kini nga adres nga ingon ka ubos ug sekreto kutob sa mahimo - kana ang iyang gipakabahandi. ug elite repository sa iyang trabaho sa kinabuhi.
  
  Tanan nga pag-amping, naghunahuna siya.
  
  Nga naghimo kung unsa ang ilang buhaton nga labi pa ...
  
  Kabuang? Naibog? Smart? Smart?
  
  Mangitngit ang iyang pahiyom sa iyang kaugalingon dihang nakaamgo siya nga ang tubag nagdepende sa resulta.
  
  Ang tulo misulod pinaagi sa usa ka revolving door sa ground floor, nakakita og daghang mga elevator, ug miadto didto. Ang mga lalaki ug babaye nga nagsul-ob og itom nga mga suit nagsuroy-suroy. Sa halayong suok adunay usa ka information desk nga gidumala sa duha ka itom nga buhok nga mga sekretarya. Ang lebel sa kasaba gamay, ang tanan naningkamot nga dili magsaba. Nakita ni Karin ang usa ka sobra sa timbang nga security guard sa eskina, nga nagtan-aw sa naglabay nga trapiko ug tulo ka security camera. Gidala niya si Dino sa information board.
  
  "Thirty five". Miyango siya. "Usa ka kompanya ang tag-iya sa tibuuk nga andana."
  
  "Adunay kahulogan".
  
  Gitutokan ni Wu ang titulo. "Mga sistema sa Minmak?" siya mibasa. "Ang tanan managsama, ang tanan managsama."
  
  Walay nawong nga mga korporasyon nga nagmando sa kalibotan.
  
  Mipadayon si Karin, nga nakaabot sa mga elevator ug nag-double check. Dili siya matingala kon makakita siya og blangko nga numero 35-o usa ka numero nga nawala sa tanan-apan didto kini, puti ug sinaw sama sa uban. Gipindot sa mga residente ang mga buton sa lainlaing mga andana, ug naghulat si Karin hangtod sa katapusang minuto, apan 35 ra ang iyang napindot.
  
  Wala na sila maghulat ug dugay. Gikuha niya ang iyang backpack, nagpakaaron-ingnon nga nagkubkob sa sulod alang sa usa ka butang. Nangandam na sab sila si Dino ug Wu. Sa dihang mibagting ang elevator ug miabli ang mga pultahan sa marka nga 35, naghulat lang ang tulo sa pipila ka segundos aron makita kung unsa ang ilang giatubang.
  
  Usa ka pinasinaw nga pasilyo nga nag-abot sa layo, nga adunay mga pultahan ug mga bintana sa matag kilid. Sa kinauyokan may lamesa nga kahoy. Ang mga bungbong gidayandayanan og mga dibuho, walay lami ug makalaay. Nakatag-an si Karin nga adunay naghulat sukad sa iyang pagpindot sa buton, apan karon ania na sila. Sila andam, mahinamon, batan-on ug makahimo.
  
  Gitudlo niya ang dalan, misulod sa usa ka katingad-an nga kalibutan nga sa usa ka paagi iya gihapon sa patay nga tawo. Kung unsa man, kana ang kabilin ni Webb. Iyang inahan nga ugat.
  
  Walay CCTV camera. Walay seguridad. Ang unang pultahan nga iyang gisulayan pag-uyog kusog kaayo sa frame niini nga kini nawala. Kini tanan alang sa pagpakita, usa lamang ka tabon. Mikuha siyag pistola ug gipuno ang iyang mga bulsa sa mga magasin. Ang vest nga iyang gisul-ob ilalom sa iyang coat morag dako kaayo dinhi, apan karon kini nanalipod kaniya. Ang team mikaylap samtang sila mainampingong miduol sa lamesa.
  
  Mihunong si Karin ug mitan-aw sa duha ka bahin sa duha ka bag-ong koridor. Natingala siya sa dihang misulti ang tingog sa robot.
  
  "Mahimo ba ko nga makatabang kanimo?"
  
  Namatikdan niya ang usa ka sensor nga gitaod sa atubangang ngilit sa lamesa. Bisan pa, wala siyay nakita nga mga camera.
  
  "Hello? Naa bay tawo didto? Nagduwa kog tanga.
  
  Sa tanan niini nga panahon siya naghunahuna sa usa ka plano sa iyang ulo. Ang dako nga stream sa data ni Webb wala lamang nagdala kaniya ngadto niini nga adres, nakahimo siya sa pagtino sa nahimutangan sa terminal nga gigamit niini sa paggamit sa digital frame design sa building. Nahibal-an niya nga kinahanglan silang moliko sa wala ug dayon sa tuo, apan naghunahuna siya kung unsa ang mahimo sa mga robot...
  
  "Sa akong hunahuna nawala kami." Mikibo siya, mitan-aw kang Dino ug Wu. "Paghulat lang, Mr. Robot, samtang mangita ta."
  
  Kini angay nga sulayan. Si Karin mipaingon sa wala, ang mga lalaki sa likod niya. Ang unang tawo sa bukid mitungha sa wala, migawas sa opisina, hugot nga naggunit og baseball bat sa usa ka kamot ug gisagpa ang iyang ulo sa pikas. Ang ikaduha mitungha sa unahan, gisundan sa ikatulo, ug dayon ang ikaupat mitungha sa wala, niining higayona gamit ang martilyo.
  
  Mikatawa si Wu. "Tatlo sa likod."
  
  Giwara-wara ni Karin ang iyang pistola. "Dali guys, unsay kulang nako?"
  
  Ang unang bukid, usa ka tawo nga upaw ang ulo, mingisi. "Adunay radar didto, babaye, ug nagpabilin kami sa ilawom niini."
  
  "Nakita ko. Busa, ang pagkaila kang Tyler Webb sama kanako - usa ka tawo nga ganahang magsaba-saba sa hustong panahon ug sa hustong dapit - mao ba kini ang iyang tanaman sa kalinaw? Pagpamalandong? Aw, dili tingali nato siya samokon karon, mga lalaki, di ba?"
  
  "Gipusil ug ang mga pulis moabut dinhi sa napulo ka minuto," miingon ang tawo. "BLOW sa baynte."
  
  "Unsa man ang bahin sa pagtukod sa seguridad?"
  
  Mikatawa ang lalaki. "Dili igsapayan".
  
  "Salamat sa impormasyon".
  
  Gipusil siya ni Karin sa bukton nga wala"y pasidaan ug nakita siya nga nagsusapinday. Gipusil niya sa sunod nga higayon, sa tiyan, ug naghulat hangtod nga naigo siya sa salog sa wala pa siya miambak sa iyang likod ug gigamit ang iyang dugokan sa pagduso.
  
  Usa ka baseball bat ang milupad duol sa iyang ulo, gimingaw kaniya, ug miagi sa pultahan, nabuak ang bildo ug frame. Wala niya kini panumbalinga. Si Wu diha sa iyang luyo ug si Dino naglihok sa laing direksyon. Ang ikatulo nga katambok nakababag sa iyang agianan. Nagpabuto siya og duha ka mga buto sa misa, nakalikay sa kusog nga duyan, ug dayon wala nay laing mahimo gawas sa pag-igo sa walay lihok nga misa.
  
  Milukso siyag balik, nakurat.
  
  Nagkupot siya sa pusil dihang nahulog siya sa iyang likod. Sa paghangad niya, nakita niya ang usa ka dako nga lingin nga nawong nga nagtutok kaniya - usa ka manhid, mapintas nga higante nga adunay mga buho sa bala nga dili niya mabati, mga agos sa dugo nga dili niya makita, ug ang pinakadako nga kahoy nga club, nga nabulit sa mga labaha, nga iyang nakita. sukad -ako nakakita niini.
  
  "Fucking caveman."
  
  Mibuto si Karin sa dihang nahulog ang club. Duha ka bala ang milapos sa nagbitay nga tiyan, nga naigo sa kisame, apan ang baton nagpadayon sa pagkanaog. Gilingiw ni Karin ang iyang ulo. Ang club mitugpa sunod kaniya, nagpikas sa salog, nagpadala sa mga aligato gikan sa nagdilaab nga mga blades. Mihigda siya didto sa makadiyot, dayon mihugot ang kamot nga nagkupot kaniya ug nagsugod siya sa pagbangon sa iyang kaugalingon gikan sa salog.
  
  Miatras si Karin, nakita ang makalilisang nga nawong ug diretso kining gipusil. Niining higayona nabatyagan kini sa tag-iya ug diha-diha dayon natanggong, swerte nga nahulog sa tuo ug diretso sa laing kauban, natanggong ang mas gamay nga tawo sa ubos.
  
  Giambak kini ni Wu, gipusil ang duha pa ka dagkong hulks. Kini nga mga tawo nangluhod. Naigo sa baton ang bicep ni Wu, hinungdan nga nisinggit siya. Milingi si Karin ug nakita ang unang lalaki - ang upaw nga lalaki nga iyang gipusil sa bitiis - nga nagsunod kaniya, nagbilin ug agi sa dugo sa iyang luyo.
  
  "Giguba nimo ang tanan, senyora. Para sa tanan."
  
  "Ay, karon nga gipusil ko ikaw, babaye na ko, ha? Sa akong hunahuna nahibal-an nimo kung unsa kami dinhi?"
  
  Gikuha niya ang iyang bunal ug ang kutsilyo nga nagbitay sa iyang bakos.
  
  "Nagkatawa ka? Adunay usa ra ka butang dinhi, nahibal-an nimo kini. "
  
  Miyango si Karin. "Sigurado nga".
  
  "Apan dili nimo kini makit-an."
  
  Siya dali nga mitan-aw sa palibot sa daghang mga lawak nga puno sa mga terminal sa kompyuter, ang tanan sa walay duhaduha nagdagan, nagpadagan sa usa ka matang sa programa, ug ang tanan susama sa ilang mga silingan.
  
  Apan mas nakahibalo siya. "Oh, sa akong hunahuna mahimo nako."
  
  Nahibal-an usab niya nga ang usa ka lalaki sama ni Webb dili gyud maghunahuna nga magbutang usa ka switch. Dili pagkahuman sa tanan nga kahago nga iyang gihimo aron makuha ang ingon nga materyal, dili kung ang matag matam-is nga paggukod nga iyang nahimo nahitabo dinhi mismo.
  
  Gilikayan niya ang kabog, gihunong ang pagbunal gamit ang kutsilyo ug gibilin ang ikaduhang buslot sa bala sa lalaki. Milukso siya ug misunod kang Wu, unya milingi sa likod aron tan-awon kon kumusta na si Dino. Maayo ang tanan. Ang problema lang nga ilang giatubang karon mao ang kapolisan.
  
  Nagduha-duha si Wu; walay sulod ang koridor. "Asa ka paingon?"
  
  Midagan si Karin, kini nga lugar nakulit sa iyang panumduman. "Sa puy-anan sa usa sa labing daotan nga mga monsters nga nabuhi sukad," ingon niya. "Busa pasagdi nga magyelo. Niining paagiha, mga lalaki."
  
  
  KAPITULO 22
  
  
  Ang kwarto mismo dulumtanan, ang katapusan nga pagsubay ni Tyler Webb, puno sa mga imahe sa gawas nga nagpamatuod sa usa ka daotan nga pagkabuang sa sulod. Ilang gipunit ang mga kandado sa pipila lang ka segundo, nakakita sa mga gikuwadro nga mga letrato sa mga bungbong-paboritong mga biktima ug mga paglutos, sa wala pa ug pagkahuman sa mga buto sa armas-ug usa ka talagsaon nga koleksyon sa mga gamit sa espiya gikan sa tibuok kalibotan nga nahan-ay sa mga lamesa libot sa lawak.
  
  Wala kini panumbalinga ni Karin kutob sa iyang mahimo, nga nakadungog na sa mga sirena diha sa bildo nga mga bintana. Si Wu ug Dino nagbantay samtang naglumba siya paingon sa terminal.
  
  Pagkahuman sa pag-double-check, gikumpirma niya nga parehas kini nga nakadawat daghang mga sapa sa datos nga konektado sa usa ka flash drive sa usa ka espesyal nga format, ug gitan-aw ang gamay nga berde nga suga nga magpamatuod sa awtomatikong pagkarga sa mga sulud sa terminal. Gipaabut ni Karin nga daghang impormasyon ang mabalhin ug ma-configure ang flash drive sumala niana. Kadali kadto sa iyang mahimo.
  
  "Naunsa ta?" Mihangad siya.
  
  Mikiyod si Wu. "Kalmado ang tanan dinhi."
  
  "Gawas sa pag-agulo," ni Dino. "Adunay daghan niana."
  
  Kabahin sa ilang plano mao ang pagbiya sa mga biktima. Kini makapalibog ug makalangan sa kapolisan. Nalipay si Karin nga labing menos sila mga kawatan ug angayan sa ilang umaabot nga bag-ong kapalaran sa kinabuhi. Iyang gitan-aw ang nagkidlap-kidlap nga berdeng suga, nakita nga kini paspas nga mikidlap, ug nahibal-an nga ang trabaho hapit na mahuman.
  
  "Pagandam".
  
  Nagtiyabaw ang mga sirena sa gawas sa bintana.
  
  Ang timailhan mihunong sa pagkidlap, nagsenyas nga ang tanan nahuman na. Mikuha siya og gamay nga disk ug gibutang kini sa sulod nga gisudlan sa zipper nga bulsa. "Panahon na sa paglakaw".
  
  Diha-diha dayon, ang mga batang lalaki mipadayon sa unahan, mabinantayon nga naglibot sa nahulog, nagkadugo nga mga lalaki ug gisipa ang duha nga misulay sa pagbangon. Gihulga sila ni Karin gamit ang iyang pusil, apan dili niya kini gamiton. Mahimong adunay kalibog kung diin gikan ang pagpamusil. Busy na sila sa mga surveillance camera ug daghang pangutana. Ang yawi sa pag-ikyas mao ang dili paglihok dayon, bisan ang pag-amping.
  
  Natingala unta kini.
  
  Ilang giablihan ang ilang mga backpack, gikuha ang ilang sulod, ug dayon gilabay ang ilang walay sulod nga mga bag. Nagtinan-away sila ug miyango.
  
  "Usa ka opisyal". Gitimbaya ni Wu si Dino.
  
  "Usa ka opisyal". Kusog nga miyango si Dino kang Karin.
  
  "Sarhento," iyang gipabaga ang iyang British accent ug mipaingon sa mga service elevator.
  
  Gikuptan niya sa iyang bulsa ang yawe sa gahum, sa gobyerno ug harianong pagmaniobra, sa kudeta human sa kudeta, sa pinansyal nga kagawasan ug pagkontrol sa pagpatuman sa balaod.
  
  Ang tanan nga ilang gikinahanglan mao ang usa ka luwas nga dapit sa paglansad.
  
  
  KAPITULO BAYNTE tres
  
  
  Sa laing adlaw, laing sakay sa eroplano, ug si Matt Drake mibati og grabe nga jet lag. Ang pag-takeoff nahitabo lamang usa ka oras ang milabay, ug ilang giapas ang adlaw padulong sa Atlantiko, padulong sa Estados Unidos sa Amerika.
  
  Kung wala"y klaro nga ideya kung asa moadto.
  
  Ang ikatulo nga mangangabayo mao ang Gutom. Nahadlok si Drake nga mahanduraw kung unsa nga klase sa gubat ang giimbento sa Order alang sa kagutom. Nalingaw gihapon sila sa paghimo sa unang hinagiban, ang space gun, ug ilabina ang ikaduhang hinagiban, ang master code. Gitago gihapon ni Hayden ang tanang impormasyon sa iyang kaugalingon, apan ang pagpit-os sa pagpaambit dako kaayo. Ang kalit lang nga kalibog ug dili klaro nga padulngan ang nakapahimo sa iyang kawalay aksyon nga madawat.
  
  Ang master code nag-engineered sa mga panghitabo sa katunga sa Europe ug sa katapusan sa America aron mapukan ang mga pangulo sa estado sa kalibutan, gub-on ang imprastraktura sa nasud, gapuson ang ilang mga kasundalohan ug buhian ang mga psychos nga gusto nga ipadala ang Yuta balik sa kangitngit nga edad. Kini daw makahahadlok nga tinuod ug makahahadlok nga sayon. Usa ka adlaw ang unang domino nahulog...
  
  Nahilom si Hayden samtang nagbasa siya hangtod sa katapusan. Gitugotan ni Drake nga i-replay sa iyang hunahuna ang tanan nga bag-ong mga pagpadayag: SEAL Team 7; mga grupo sa mga espesyal nga pwersa nga nagtinabangay sa usag usa; Ang mga pagkawala sa Pranses, nag-una tungod sa mga Ruso; ug karon ang koneksyon sa Native Americans. Siyempre, ang mga lumad maayo nga mga mangangabayo - tingali ang labing maayo nga nabuhi sukad. Apan diin gikan ang kagutom niining tanan?
  
  Hilom nga naghagok si Alicia sa iyang tupad, ang usa ka mata mibuka og gamay. Gisulayan ni Kenzie ang iyang labing maayo nga makuha ang panghitabo sa video, apan napugngan siya ni Dahl. Namatikdan ni Drake nga dili kini malumo nga pisikal nga pagdani, kondili mga pulong nga nakapausab sa iyang hunahuna. Dili siya sigurado nga magkasuod sila si Dal ug Kensi. Dili kini sa iyang negosyo, siyempre, ug siya, sa tinuud, nagbiyahe subay sa parehas nga mga riles sa tren, apan ...
  
  Gusto ni Drake kung unsa ang labing kaayo alang sa Mad Swede ug mao ra kana.
  
  Si Lauren milingkod sa atubangan, uban ni Smith nga duol sa iyang mahimo nga dili niya bation nga awkward kaayo. Si Yorgi, Kinimaka ug Mai nagsultihanay sa hinay nga tingog sa luyo sa ayroplano; ang kargamento nga ilang gisudlan kay gamay ra sa usa ka drafty, rattling, taas nga kisame nga lababo. Labing menos kausa gusto niya nga molupad sa unang klase. Bisan ang coach milabaw sa klase sa bagahe.
  
  Gipunting ni Lauren ang mga sulat nga ilang gipadayon tali sa ilang kaugalingon ug sa Washington. Sa pagkakaron ang panag-istoryahanay hinay ug dili nakapokus, labaw nga brainstorming kay sa aktuwal nga panaghisgot. Bisan kung adunay daghang mga geeks? Wala"y pagduha-duha si Drake nga makit-an gyud nila ang ilang gipangita.
  
  Milabay ang mga oras ug nagkasuod ang States. Si Lauren nahimong interesado sa nagkalain-laing mga materyales nga gikan sa mga kakompetensya nga mga nasud. Ang mga Israeli daw naghan-ay sa mga koneksyon sa Amerika halos dungan sa SPIR. Ang mga British usab. Ang mga Intsik nagpabilin nga hilom, ug ang mga Pranses, lagmit, migawas gikan niini. Nahibal-an ni Drake nga dili sila makadungog bisan unsa gikan sa mga SEAL. Sa pagkatinuod, siyempre, wala sila didto.
  
  "Makapaikag nga tan-awon kung ipadala nila kini nga mga koponan sa America nga hilom," ingon ni Dahl. "O gamita ang mga internal nga mando."
  
  "Nakasulod na ba ang mga tawo sa katilingban?" Mihangad si Hayden. "Nagduda ko. Ang mga ahente sa pagkatulog nagkinahanglan og mga tuig sa paghimo.
  
  "Ug dili lisud nga molupad nga wala mahibal-an," ingon ni Smith. "Gibuhat kini sa mga tigpayuhot sa droga sulod sa mga dekada."
  
  "Aduna bay mga nanguna niining pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad?" Nangutana si Mai.
  
  "Dili gikan sa Washington, ug kung nahibal-an sa among mga kakompetensya, gitago nila kini."
  
  "Bullshit".
  
  Gitan-aw ni Drake ang oras ug nahibal-an niya nga hapit na sila sa States. Hinay niyang giuyog si Alicia nga nahigmata.
  
  "Wow?"
  
  "Panahon sa pagmata".
  
  Miduol si Kenzi. "Giandam na nako imong botelya, baby."
  
  Giwara-wara ni Alicia ang iyang mga kamot kaniya. "Damn, fuck! Kuhaa kining butanga gikan kanako!"
  
  "Ako ra!"
  
  Mibalik si Alicia kutob sa itugot sa bulkhead. "Duguon nga circus clown fizzog."
  
  "Unsa ang pop?" Interesado kaayo si Kinimaka.
  
  "Kini nagpasabut nga 'nawong' sa English," miingon si Drake. Ug isip tubag sa dayag nga kasubo ni Kensi, siya miingon, "Dili ko mouyon. Ikaw si Bobby Dazzler."
  
  "Tinuod?" Misinggit si Alicia.
  
  "Unsa? "
  
  "Buot ipasabot dili ka daotan nga tan-awon, love."
  
  Mikunot ang agtang ni Kensi dihang nagsugod sa pagngulob si Alicia, ug naamgohan ni Drake nga lagmit nakalapas na siya sa linya sa duha ka babaye. Aw, labing menos kauban si Kenzi. Dali siyang miyango kang Lauren.
  
  "Dili gyud. Sigurado ka? "
  
  Gipunting ang atensyon sa New Yorker.
  
  "Ah oo, sure ko." Dali nga gitago ni Lauren ang iyang katingala ug midiretso sa pagtaho sa balita. "Hatagi ko."
  
  Diha-diha dayon, ingon og sa kapalaran, mibalik ang maayong balita. Gibutang ni Lauren sa speakerphone. "Hoy mga tawo, maayong tan-awon nga naglingaw-lingaw pa ta." Naa na usab sa linya si Mr. Obnoxious. "Aw, ang maayong balita mao nga samtang nakuha nimo ang imong bahin sa zi, nagtrabaho ako sa usa ka mainit nga kompyuter. Busa una ang ikaduhang mangangabayo ug pagsakop. Miss Jay? Ang dagkong mga iro manguwang."
  
  Nanglingo-lingo si Hayden. "Speak American, asshole, or I will fire you."
  
  Mitan-aw si Drake sa tabok sa lamesa, nasayod nga nag-urong pa siya. Human sa tanan, ang yawe nga kodigo anaa kanila, ug ang mga Amerikano nahibalo niini. Dayon usa ka hunahuna ang misantop kaniya, ug siya misenyas nga siya mouban kaniya sa luyo sa eroplano.
  
  Hilom silang nagkupot sa usag usa.
  
  "Posible ba nga mawala ang usa sa mga sheet?" nangutana siya. "Ang labing hinungdanon kanila."
  
  Mitutok siya. "Siyempre, kung gusto nimo nga mag-drawing sa usa ka target kanamo. Dili sila tanga."
  
  Mikibo siya. "Nahibal-an ko, apan tan-awa ang alternatibo."
  
  Misandig si Hayden sa iyang lingkuranan. "Aw, abi nakog nabuang na ta. Unsang kadaot ang mahimong ipahinabo sa laing buhat sa pagsukol?"
  
  "Atong pangutan-on ang SEAL Team 7 inig-abot nila dinhi."
  
  Nagtinan-away ang duha sa makadiyot, pareho nga naghunahuna kung unsa gyud ang order sa pikas team. Ang sekreto niining tanan nakapabalaka kanila. Nabatian ni Hayden nga nagsugod na usab sa pagsulti ang salawayon nga tawo ug milingi siya.
  
  "Agent Jay, Washington gusto nga mahibal-an ang eksaktong mga detalye sa Conquest Box."
  
  "Sultihi sila nga kontakon ko sila."
  
  "Mmm, tinuod? Maayo."
  
  "Aduna ka bay bag-o?"
  
  "Oo, oo, gusto namon. Hatagi kog kadiyot".
  
  Mibalik si Hayden kang Drake. "Panahon na sa paghimo og desisyon, Matt. Sa pagtapos?"
  
  Mibalik si Drake ug mipahiyom. "Kanunay".
  
  Gibira ni Hayden ang usa ka piraso nga papel gikan sa stack.
  
  "Nakita na ba nimo ang papel nga imong gikinahanglan?"
  
  "Gihunahuna ko kini duha ka oras ang milabay."
  
  "Oh".
  
  Mag-uban, ug wala"y laing segundo nga pag-antos, ilang gilaglag ang labing hinungdanon nga tingga sa panguna nga kadena. Dayon gipilo ni Hayden ang tanang mga palid ug gibalik kini sa order box. Ang nahibilin sa team mitan-aw kanilang duha nga walay komento.
  
  Sa tingub sila sama sa usa.
  
  "Maayo". Ang tawo gikan sa Washington mibalik. "Karon nagluto na gyud mi og gas. Morag ang Order of the Last Judgment naigo sa lansang sa ulo uban sa mga paghulagway niini sa ikatulo nga Horseman - Gutom. Ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad ug nga siya gilibotan sa mga pusil."
  
  "Native American?" - pangutana ni Kinimaka.
  
  "Oh oo, natawo sa 1829; kini mao ang pito ka gatus ka tuig human ni Genghis Khan ug usa ka libo napulo ug upat ka gatus human ni Hannibal. Halos eksakto..." Mihunong siya.
  
  "Katingad-an," gipuno ni Kinimaka ang blangko.
  
  "Tingali, tingali," miingon ang botanista. "Dunay usa ka tawo nga miingon nga walay sulagma. Aw, tan-awon nato. Bisan pa, gibalhin nako ang ayroplano ug ikaw karon padulong sa Oklahoma."
  
  "Nakahibalo ba kita kon kinsa kining tigulang nga mangangabayo?" pangutana ni Drake.
  
  "Moingon ko nga siya ang labing inila nga Native American sa tanan, dili ang labing daotan, apan unsa ang akong nahibal-an?"
  
  Nagkutaw si Alicia, nakatulog pa. "Dili kaayo, dammit."
  
  "Aw, salamat. Aw, si Goyaale, nga nagkahulogang "usa nga nagyaw-yaw," maoy usa ka bantogang pangulo sa tribong Apache. Gisukol nila ang US ug ang mga Mexicano sa tibuok niyang kinabuhi, ang iyang mga pag-atake nahimong usa ka makalilisang nga tunok sa kiliran sa America."
  
  "Daghang Lumad nga Amerikano ang nagbuhat," ingon ni Mai.
  
  "Siyempre, ug husto kana. Apan ang tawo gitahud ingon usa ka maayo nga lider ug strategist, ang archetype sa pagsulong ug pagpanimalos nga pakiggubat. Pamilyar ba kini?
  
  Miyango si Drake isip pag-uyon. "Parehas sa Hannibal ug Genghis Khan."
  
  "Nakuha nimo, baby. Katulo siya ni- surrender ug katulo ka higayon nga nakaikyas. Naghimo sila og daghang mga pelikula bahin sa iyang mga pagpahimulos. Dayon siya gitratar ingong usa ka binilanggo sa gubat ug unang gidala ngadto sa Fort Bowie uban sa daghan pang uban."
  
  "Ug siya milayas pag-usab?" Si Alicia morag gusto niyang hunahunaon.
  
  "Dili. Sa iyang katigulangon, si Geronimo nahimong celebrity."
  
  "Ah, karon nakasabot na ko," ni Drake. "Uban sa Sitting Bull ug Crazy Horse, siya tingali ang labing inila."
  
  "Aw, oo, ug nahibal-an ba nimo nga ang tulo nag-uban kaniadto? Wow-wow, naglingkod mi duol sa kalayo. Pagtukod niini ug niana? Hisguti ang mahitungod sa pagpili sa imong paborito nga celebrity aron makig-pepe - Mouban ko niining tulo."
  
  Miyango si Alicia. "Kini usa ka dili makalimtan nga kasinatian," siya miuyon. "Sa paghunahuna, siyempre, nga ang Depp ug Boreanaz dili libre."
  
  "Niadtong 1850? Murag dili. Apan kining tawhana nga si Depp? Morag dili na siya matigulang, busa kinsay nahibalo? Hinumdumi ang istorya bahin sa mga tambal nga tawo nga makapalihok sa ilang manitou - ilang mga espiritu - sa paglabay sa panahon? Bisan pa niana...Si Geronimo mipakita sa 1904 World's Fair ug uban pang gagmay nga mga eksibisyon. Ang kabus nga tawo wala gayud tugoti sa pagpauli, ug siya namatay sa Fort Sill, usa gihapon ka binilanggo sa gubat, niadtong 1909. Gilubong siya sa Fort Sill Indian Cemetery, nga gilibotan sa mga lubnganan sa mga paryente ug ubang mga binilanggo sa gubat sa Apache."
  
  "Armas". Matud ni Dahl. "Maisog nga mga lalaki."
  
  "Oh, ug, siyempre, ang daghang mga pusil sa Fort Sill mismo, nga karon nagsilbi nga eskwelahan sa artilerya sa United States Army. Nagpabilin kini nga bugtong aktibong kuta sa habagatang kapatagan, nga adunay papel sa gitawag nga mga Gubat sa India ug aktibo sa matag dagkong panagbangi sukad sa 1869. Ang Geek mihunong sa wala pa midugang, "Gipili sa Order kini nga lugar ug kini nga rider tungod sa usa ka hinungdan."
  
  "Gawas sa mga armas?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Ug ang pagkabantog usab," miabut ang tubag. "Ang orihinal nga pag-atake sa Indian Territory gipangulohan gikan dinhi ni Buffalo Bill ug Wild Bill Hickok. Ang kuta naglakip sa 10th Cavalry, nailhan usab nga Buffalo Soldiers.
  
  "Busa, atong i-sum up kini." Nanghupaw si Dahl. "Naa sa sulod sa Fort Sill ang lubnganan ni Geronimo. Ang Order nakahimo sa pagtago sa mga plano sa paghimo sa makagun-ob nga mga hinagiban sulod niini labing menos kap-atan ka tuig na ang milabay, ug karon tunga sa dosena sa pinakakamatay nga mga grupo sa espesyal nga pwersa sa planeta ang nagdali paingon niini.
  
  Sa lawom nga kahilom, ang geek malipayon nga miingon: "Oo, tawo, cool nga butang, ha?"
  
  
  KAPITULO BAYNTE-KUPAT
  
  
  Sa pag-abot sa ayroplano alang sa kataposang bahin sa paglupad ngadto sa Oklahoma, ang mga tripulante naghisgot unsay ilang nahibaloan hangtod karon-kadaghanan sa mga pagpadayag mahitungod sa upat ka suok sa yuta, sa mga Mangabayo, ug sa makamatay nga mga hinagiban nga gilubong sa mga kriminal sa gubat sa Nazi. ang mga lubnganan sa karaang mga warlord. Ang panagkunsabo kay dako, komplikado, ug kini dili kalikayan - tungod kay ang Order gusto nga kini mabuhi sa usa ka gatus ka tuig. Ug bisan karon, sumala sa teksto, ang ikaupat nga Mangabayo mao ang "tinuod nga Katapusan nga Paghukom."
  
  Sa kahayag sa mga hinagiban nga nadiskobrehan sa pagkakaron, unsa man kini?
  
  Giisip kini ni Drake. Una kinahanglan nila nga makaadto sa Fort Sill ug pugngan ang tanan sa pagkuha sa ilang mga kamot sa hinagiban sa kagutom. Ug mabalaka bahin sa uban nga diretso sa ikaupat nga Mangabayo - ang Hampak sa Diyos. I mean...unsa man ni nga ngalan?
  
  "Pwede ko mangutana?" - ingon niya samtang ang eroplano nagsugod sa pagkanaog.
  
  "Nahimo na nimo," mikatawa ang geek, hinungdan nga gipiyong nila Hayden, Alicia ug May ang ilang mga mata, nahurot ang ilang pasensya.
  
  "Giunsa nakuha ni Geronimo ang iyang titulo?"
  
  "Tinuod nga manggugubat si Geronimo. Bisan sa iyang pagkamatay, giangkon niya nga nagbasol siya sa iyang desisyon nga moundang. Ang iyang kataposang mga pulong mao: 'Dili unta ko mohunong. Kinahanglan kong makig-away hangtod nga ako ang kataposang nagbarog.' Siya usab adunay siyam ka asawa, ang uban sa samang higayon."
  
  "Apan ang labing daotan nga Indian nga nabuhi sukad?"
  
  "Sa panahon sa iyang karera sa militar, si Geronimo nabantog tungod sa iyang mapangahasong mga kalaki ug dili maihap nga mga pag-ikyas. Nawala siya sa mga langob diin wala"y exit, nga makita ra sa gawas sa ulahi. Kanunay siya nga nakadaog, bisan kung kanunay siya sa minorya. Adunay usa ka lugar sa New Mexico nga nailhan gihapon hangtod karon nga Geronimo Cave. Usa sa labing dako nga mga istorya nag-asoy kung giunsa niya pagpanguna ang usa ka gamay nga grupo sa katloan ug walo ka mga lalaki, babaye ug mga bata nga makalilisang nga gipangita sa liboan nga mga tropang Amerikano ug Mexico sulod sa kapin sa usa ka tuig. Busa, nahimo siyang labing inila nga Lumad nga Amerikano sa tanang panahon ug nakaangkon sa iyang kaugalingon nga titulo nga "ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad" taliwala sa mga puti nga mga lumulupyo niadtong panahona. sa Estados Unidos."
  
  "Gitawag ko kaniadto nga "labing daotan nga babaye nga nabuhi sukad,"" nahinumdom si Alicia nga mahinuklugon. "Dili ko makahinumdom kang kinsa gikan."
  
  "Kausa lang?" pangutana ni Kenzi. "Kini katingad-an".
  
  "Lagmit ako kadto." Mipahiyom og gamay si Mai kaniya.
  
  "O ako," ni Drake.
  
  Morag nabuak ang utok ni Dahl. "Aw, morag nahinumdom ko..."
  
  "Fort Sill," miingon ang piloto. "Napulo ka minuto ang nahabilin. Naa mi permiso sa pagtugpa ug init sa lugar."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake, nangandam sa iyang kaugalingon. "Init? Nagbasa ba siya gikan sa usa ka gi-edit nga script o unsa?
  
  "Kinahanglan adunay mga kawaloan ka tawo didto." Kinimaka mitutok sa gamay kaayong bentana.
  
  "Sa akong hunahuna siya nagpasabut nga nabalaka," misulti si Yorgi. "O giatake."
  
  "Dili, gipasabut niya ang iyang kahimtang," giingnan sila ni Smith. "Giandam kaayo."
  
  Miabot ang ayroplano ug daling mihunong. Hapit diha-diha dayon ang likod nga mga pultahan sa kargamento nagsugod sa pag-abli. Ang team, nga nainat na ug nagtindog, nagdali sa paggawas sa silaw sa adlaw, nga hayag nga gibanaag gikan sa aspalto. Usa ka helicopter ang naghulat kanila, nga nagdala kanila ngadto sa teritoryo sa Fort Sill. Pag-abot nila, usa ka koronel gikan sa Fort Sill ang nagpahibalo kanila sa sitwasyon.
  
  "Ania kami sa hingpit nga pagkaandam sa kombat. Ang tanan nga mga hinagiban andam, gikarga ug gipunting. Ang lubnganan usab ni Geronimo, ug andam na kami sa pagsalida."
  
  "Adunay lima kanato nga nahabilin." Matud pa ni Hayden. "Ako agresibo nga nag-uswag sa lugar nga lubnganan. Sigurado ako nga nahibal-an nimo ang tanan nga potensyal nga mga kontra."
  
  "Nangandam na gyud ko, ma"am. Kini usa ka instalasyon sa United States Army, usa ka instalasyon sa Marine Corps, ug usa ka air defense ug fire brigade base. Salig kanako sa diha nga ako mosulti kanimo nga nasakpan na namo ang tanan namong mga anggulo."
  
  Si Hayden nag-zone out ug nagtan-aw sa Fort Sill nga nagpakita sa ubos. Gitan-aw ni Drake ang dapit ug gisusi sa kataposang higayon ang iyang armas.
  
  Sigurado ko nga ingon impyerno naglaum.
  
  
  KAPITULO BAYNTE SINGKO
  
  
  Elektrisidad ang atmospera, ang matag sundalo tensiyonado ug nagpaabot sa usa ka matang sa gubat. Ang team naglakaw taliwala sa lapad nga mga haligi sa tisa ug mibalhin taliwala sa daghang mga lapida, nga ang matag usa mao ang pahulayanan sa usa ka nahulog nga bayani. Ang lubong ni Geronimo wala sa dalan ug nilungtad pa silag daghang mga minuto aron makaabot niini. Si Hayden ang nanguna sa dalan, ug si Kinimaka ang nagdala sa luyo.
  
  Naminaw si Drake, naanad sa iyang palibot. Ang dapit sa daghan kaayong mga batalyon sa artilerya wala gayud mahilom, apan karon ang usa ka tawo hapit makadungog sa usa ka dahon nga nagkalagas sa hangin. Sa tibuok base naghulat ang mga tawo. Nangandam sila. Ang sugo gipadala gikan sa itaas aron mobarog nga lig-on atubangan sa mahitabo. Ang mga Amerikano dili mawad-an sa nawong.
  
  Naglakaw sila sa usa ka pig-ot, nagkatag nga dalan, ang ilang mga botas nagkurog. Morag katingad-an ang pagpabilin nga alerto sa sulod sa ingon nga base, apan ang mga nasud ug mga koponan nga ilang gikontra sa walay duhaduha makahimo sa bisan unsang butang.
  
  Si Drake milakaw tupad ni Lauren, kinsa nagpadayon sa pag-update sa team sa bisan unsang bag-ong impormasyon.
  
  "Ang mga Pranses aktibo gihapon. Duha kanila sa pagkakaron, nga adunay daghan pa sa dalan.
  
  "Mga taho sa pagpamusil sa Oklahoma City. Mahimong ang British. Imposible nga isulti sa kini nga punto. "
  
  Ug ang tubag: "Oo, kami adunay mga hinagiban sa pagpanakop. Naa ra diri. Kung ibutang nimo ang usa ka tawo, sigurado ako nga maabut naton kini. "
  
  Nakatag-an si Drake nga luwas sila gikan sa SEAL Team 7, labing menos dinhi sa sulod. Ang yano nga kamatuoran nga gitugotan sila sa Estados Unidos ug dayon sa usa ka site sa Army nagsulti kaniya nga adunay usa ka seryoso nga sayup.
  
  Kinsa ang nagpadala sa mga selyo?
  
  Ngano man?
  
  Mihinay si Hayden sa paggiya kanila sa ilang giya sa lain, nga mas hiktin pa nga dalan. Wala madugay mihunong siya atubangan sa tunga sa dosena nga mga karatula.
  
  "Kining usa," siya miingon, "iya ni Geronimo."
  
  Siyempre, kini sa kadaghanan dili masayop. Ang lapida dili usa ka ordinaryo nga lapida, kondili usa ka tisa; usa ka dako, hinimo sa tawo nga pundok sa mga bato nga porma sa usa ka krudo nga piramide nga adunay usa ka plake nga gibutang sa sentro nga nagdala sa tinuyo nga dili klaro nga ngalan nga 'Geronimo'. Kini usa ka talagsaon nga karaan nga dapit ug kinahanglan nga talagsaon sa iyang panahon. Siya gilibotan sa lubnganan sa iyang asawa nga si Zi-ye ug sa iyang anak nga babaye nga si Eva Geronimo Godley.
  
  Gibati ni Drake ang usa ka matang sa espirituhanon nga kahingangha sa pagkakita sa lubong sa bantugang manggugubat, ug nahibal-an nga parehas ang gibati sa uban. Kini nga tawo usa ka sundalo nga kasagarang nakig-away batok sa mga Mexicano ug nakig-away alang sa iyang pamilya, sa iyang yuta ug sa iyang paagi sa kinabuhi. Oo, nawala siya, sama sa Cochise, Sitting Bull ug Crazy Horse nga nawala, apan ang ilang mga ngalan nagpabilin sa daghang mga tuig.
  
  Usa ka gamay nga excavator mibarog nga andam.
  
  Miyango si Hayden sa base commander, kinsa miyango sa drayber sa excavator. Sa wala madugay ang usa ka dako nga excavator mitrabaho, nag-alsa sa dagkong mga tipak sa yuta ug nagsabwag niini ngadto sa yuta sa duol. Nahibal-an usab ni Drake ang pagpasipala ug ang mga akusasyon nga mahimo batok sa militar, apan ang presensya sa daghang mga sundalo sa duol nagpasabot nga dili tingali adunay makahibalo. Mahimong sirad-an nila ang Fort Sill sa publiko sa makadiyot.
  
  Giunsa kini pagbuhat sa Order?
  
  Kahibaw ko... daghang tuig na ang milabay? Tingali ang pag-access mas sayon kaniadto. Gisultihan ni Hayden ang drayber sa backhoe sa pagkalot, sa walay duhaduha nahinumdom sa mabaw nga lubnganan ni Hannibal diin walay lungon. Ang grupo nagtan-aw samtang ang lungag misamot ug ang bungdo sa yuta nahimong mas taas.
  
  Sa kataposan ang excavator mihunong ug duha ka lalaki ang miambak sa lungag aron kuhaon ang kataposang mga piraso sa yuta.
  
  Hinay nga milihok si Drake paingon sa ngilit sa gahong. Gikawat siya ni Alicia. Sama sa gipaabot, si Kinimaka nagpabiling balik, dili gusto nga mahiubos sa ubos. Gihawiran sa duha ka lalaki ang takob sa lungon sa yuta ug misinggit nga nangalsa og mga pisi nga itaod sa excavator bucket. Sa wala madugay ang lungon nagsugod sa hinay nga pagbangon, ug si Drake milingi pag-usab.
  
  Nasayod siya nga adunay mga tawo nga nagbarog bisan asa nga walay mga nawong ug naglibot sa kampo. Karon kini misugod sa pagbanagbanag diha kaniya nga walay gubat. Ang lungon ni Geronimo mainampingong gipaubos sa yuta, gagmayng mga bato ug yuta nangadugmok. Gitan-aw ni Hayden ang base commander, nga mikibo.
  
  "Ang imong party, Agent Jay. Gisugo ako sa paghatag kanimo sa tanan nga imong gikinahanglan."
  
  Nag-abante si Hayden samtang giablihan sa usa sa mga digger ang takob sa lungon. Nanguna ang team. Ang taklob dali ra nga giisa. Gitan-aw ni Drake ang frame ngadto sa kahiladman sa kahon.
  
  Tan-awa ang usa sa pinakadakong surpresa sa imong kinabuhi.
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden mipalayo, nagyelo sa makadiyot; ang misyon nakalimtan, ang iyang kinabuhi nakalimtan, ang iyang mga higala kalit nga nawala samtang ang iyang utok nahimong bato.
  
  Dili gayud...
  
  Imposible kini. Tinuod gayod kini. Apan wala siya mangahas sa paglingiw.
  
  Sulod sa lungon, nga gitaod sa titanium bracket, gibitay ang usa ka moderno nga digital screen, ug samtang nagtan-aw sila, nabuhi kini.
  
  Migawas ang hilom nga katawa gikan sa mga speaker. Si Hayden ug ang uban natumba, wala makatingog. Ang artipisyal nga katawa milanog gikan sa gipanindot nga screen samtang ang daghang mga kolor mipuno niini, nagkidlap sunod-sunod nga mga bituon nga nag-ulbo sa gawas. Ang grupo nagsugod sa pagkaamgo, ug si Drake milingi kanila.
  
  "Sakto ba... Buot ipasabot... unsa ang-"
  
  Miduol si Dahl aron tan-awon og maayo. "Ania pa ba ang pobreng tigulang nga Geronimo?"
  
  Gibira siya ni Hayden. "Pag-amping! Wala ka ba makasabot sa tanang kahulogan niini?"
  
  Nakapanglingo si Dahl. "Kini nagpasabut nga adunay nagbilin kanamo usa ka screen imbes usa ka kahon. Sa imong hunahuna kini ba usa ka hinagiban?"
  
  "Ang Order wala mohunong niini," miingon si Hayden. "Sa labing gamay dili kung bahin sa mga kriminal sa gubat sa Nazi. Kini nagpasabot nga ang Order mao ang-"
  
  Apan nahunong ang katawa.
  
  Nakugang si Hayden, dili sigurado kung unsa ang mahitabo. Mitan-aw siya sa ubos, andam nga motago ug motago. Mibarog siya atubangan ni Lauren. Nanghinaut siya nga sila si Kinimaka, Drake ug Dal dili kaayo suod. Siya...
  
  Ang logo mikidlap sa screen, hayag nga pula sa itom, wala'y labaw sa usa ka streak sa dugo sa iyang hunahuna.
  
  "Kini ang logo sa order," miingon si Alicia.
  
  Wa ko kasabot," miangkon si May. "Giunsa nila makuha kana nga screen sa lugar? Ug sa unsang paagi kini makalihok gihapon?"
  
  "Wala nila kini buhata," miingon si Yorgi.
  
  Ang logo nahanaw ug si Hayden wala na sa iyang hunahuna. Ang itom nga screen mipakita pag-usab ug ang usa ka artipisyal nga gipaubos nga tingog nagsugod sa pagkisik pinaagi sa mga speaker.
  
  "Welcome to your nightmare, boys and girls," kini mibasa, ug dayon dihay paghunong alang sa usa ka pagbuto sa gipugngan nga katawa. "Ang kagutom nag-abiabi kanimo, ug kinahanglan nimong mahibal-an nga ang katapusan nga duha ka mga Kabayo mao ang labing daotan sa tanan. Kung ang kagutom dili makaapas kanimo, mamatay! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Si Hayden migugol ug kadiyot sa paghunahuna kon unsa nga liko-liko nga hunahuna ug baliko nga imahinasyon ang namugna niining kabuang.
  
  "Unya diretso ta sa punto. Ang Third Horseman mas gusto nga laglagon kamong tanan kaysa tugotan ka nga maglaglag sa usag usa. Ang kagutom naghimo niana, husto ba ako? "- mipadayon sa guttural nga tingog. "Ug karon nga mibalhin ka sa elektronik nga edad, kini mahitabo labi ka labi ka paspas. Nakadungog na ba ka bahin sa Strask Labs?"
  
  Mikunot ang agtang ni Hayden, mitan-aw dayon sa palibot ug milingi sa base commander. Miyango siya ug musulti na unta dihang nagpadayon ang tingog.
  
  "Kini mao ang usa sa kinadak-ang mga conglomerates, impyerno-buot sa pagkuha sa kalibutan. Gahum. Impluwensya. Dako nga bahandi, gusto nila ang tanan ug magsugod sa pagbalhin ngadto sa dagkong mga liga. Ang gobyerno sa Amerika bag-o lang nagbutang sa pagsalig niini sa Strask Labs.
  
  Unsay buot ipasabot niini? Naghunahuna si Hayden niini. Ug sa unsang paagi bag-o lang?
  
  "Sa Dallas, Texas, dili layo dinhi, ang Strask adunay biological testing laboratory. Naghimo sila og mga tambal, mga sakit, mga tambal ug mga hinagiban. Gipadagan nila ang gamut. Kung adunay usa ka makamatay nga impeksyon sa gawas, usa ka virus nga makapatay sa kalibutan, usa ka canister sa nerve gas, o usa ka bag-ong biolohikal nga hinagiban, ang Strask sa Dallas adunay kini. Sa literal," nagbagulbol siya, "kinatibuk-ang tindahan kini."
  
  Gusto ni Hayden nga ihunong kini didto. Ang mga butang nagpadayon sa usa ka dili maayo nga direksyon.
  
  "Nahimong target ang biological laboratory. Ang kagutom ipagawas. Ang imong mga tanom ug ang mga tanom sa tibuok kalibotan malaya ug mamatay. Kini usa ka hinimo sa tawo nga hilo nga tinuyo nga nagpunting sa usa ka piho nga klase sa tanum ug dili mapugngan. Kita mao ang Kapunongan sa Katapusang Paghukom. Ug sama sa akong giingon, kini ang imong damgo.
  
  Ang pagrekord mihunong. Si Hayden mipiyong ug mitutok, hingpit nga wala makahibalo sa kalibutan ug sa iyang mga problema. Kung gipunting sa Order ang usa ka biolab nga nagpunting sa usa ka kontaminasyon sa tanum ug nagplano nga gub-on ang tanan nga mga suplay, nan...
  
  Posible kini. Ug lagmit. Sa walay duhaduha, ang sakit makaapektar usab sa yuta, aron walay makaon nga mga tanom nga motubo pag-usab.
  
  Unya, sa kalit, ang screen nabuhi pag-usab.
  
  "Oh, ug karon nga kita nagpuyo sa elektronik nga panahon, tugoti ako sa pagsulti kanimo niini. Pinaagi sa pag-abli niini nga lungon, pinaagi sa pagsugod niini nga pagrekord, imong gipalihok ang tibuok butang-sa elektronik nga paagi!"
  
  
  KAPITULO 26
  
  
  Fort Sill misulod sa away. Ang base commander misinggit sa usa ka technician nga moadto ug bungkagon ang recording, screen, ug bisan unsa nga ilang makit-an sulod sa lungon. Nakita ni Hayden ang mga hugpong sa mga daan nga sinina ug mga bukog sa ubos ug kinahanglan nga maghunahuna nga ang Order nagbutang lang og screen sa sulod ug gibiyaan kini aron adunay makit-an. Nawala ba ang signal nga konektado sa Wi-Fi sa base sa higayon nga giablihan nila ang lungon?
  
  Kinahanglan kong motuo niana. Ang printout nagtimaan sa pagsugod sa pagrekord. Lagmit, ang mga sensor nalangkit. Bisan kinsa ang nagbuhat niining tanan kay tech savvy. Nga nagpatunghag laing pangutana.
  
  "Nauna na ba kita sa mga kriminal sa gubat sa Nazi sa kalim-an ka tuig ang milabay hangtod karon?"
  
  "Wala ko makasabut niini," miingon si Smith.
  
  Ang grupo mipahilayo sa lubnganan ni Geronimo aron tugotan ang uban nga makaapil, ug karon nagbarog sa usa ka grupo ilalom sa mga kahoy.
  
  "Abi nako klaro na kaayo," miingon si Hayden. "Ang lalaki miingon nga kita ang Order of the Last Judgment. Naglungtad pa sila."
  
  Miduol ang base commander. "Mao nga mga tawo, gidoble ug triple namon ang pagsusi sa among perimeter. Walay timailhan sa imong mga kaaway sa espesyal nga pwersa. Morag klaro kaayo nga wala sila sa marka karong panahona ug gibasol gyud nako sila. Adunay daghang firepower dinhi." Gitudlo niya ang mga sundalo nga nagbarog libot sa kuta.
  
  "Wala kini magpasabut nga ang signal nga gikan sa lubnganan wala gisibya sa ubang mga lugar," ingon ni Lauren. "Bisan unsang gidaghanon sa mga tawo ang nakakita niini sa usa ka porma o lain."
  
  "Samtang tinuod kini," miyango ang komandante, "gamay ra ang atong mahimo bahin niini. Karon ang among mahimo mao ang pagtawag sa Strask Labs ug, ingon sa ilang giingon, pasidan-an kini nga mga lalaki.
  
  Gitudlo niya ang usa ka tawo sa duol nga nagpilit na sa iyang telepono sa iyang dunggan.
  
  Nahibal-an ni Hayden nga kinahanglan niyang tawagan si Secretary Crowe, apan nagpugong sa dihang ang tawag sa sundalo miabut sa loudspeaker, ang walay katapusan nga beep hinungdan nga ang SPEAR team milingi sa palibot nga nabalaka.
  
  "Kini usa ka 24-oras nga kawani nga laboratoryo," ingon sa base commander. "Sa pagtawag sa kasundalohan ug sa White House. Dili nako mapahayag kung unsa kini ka daotan. " Iyang gibasol ang nagbagting nga telepono.
  
  "Dili nimo kinahanglan." Matud pa ni Hayden. "Mahimo ba nimo makontak ang lokal nga mga awtoridad? Ipadala sila ngadto sa Strask ug sultihi sila nga kita padulong na."
  
  "Dayon, Ahente Jay."
  
  Midagan si Hayden paingon sa helicopter. "Kinahanglan namong moadto sa Dallas! Karon! "
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Gigugol ni Karin ang importante kaniya sa dili masukod nga gidugayon sa wala pa gani ipakita ang flash drive ngadto sa terminal sa kompyuter. Nahibal-an niya nga ang usa ka tawo nga adunay katigayunan ug impluwensya ni Tyler Webb mahimong mag-install sa bisan unsang teknolohiya sa iyang kompyuter - labi na usa nga adunay sulud nga tanan nga hugaw nga mga sekreto nga iyang natipon sa daghang mga tuig.
  
  Ug ania siya.
  
  Batan-ong babaye. Kompyuter. Flash-card.
  
  Pila ka mga ngalan ang ilang gitawag kanako kaniadto? Babaye nga adunay datos. Pangulo sa usa ka web. Khakaz. Kaniadto, layo, apan may kalabotan gihapon.
  
  Si Dino ug Wu mibarug ug nagtan-aw, ang pagpaniid sa balay maayo na kutob sa mahimo. Adunay sila mga sensor alang sa matag pamaagi ug mga plano nga adunay mga pamaagi sa pag-backup alang sa parehas nga lisud ug humok nga mga sitwasyon sa pagbakwit. Ang tanan nga tulo ka mga sundalo anaa sa seryoso nga kahimtang - gikulata, nabun-og, hinay nga naayo gikan sa ilang paglakaw sa San Francisco. Sila usab init, gigutom ug kulang sa pundo. Ubos sa garantiya ni Karin, gipusta nila ang tanan niini. Sukad pa sa sinugdanan.
  
  "Panahon na aron pamatud-an ang imong bili," siya miingon.
  
  Ang iyang unang mga tuig wala gayud mobiya kaniya; sa dugay nga panahon iyang gibalik siya sa kalibutan. Ang paglaglag sa kaugalingon maoy usa sa mga paagi sa pagpasig-uli.
  
  "Mituo mi nimo," ni Dino.
  
  Makalilisang ang iyang pahiyom samtang gisulod ang flash drive ug nagtan-aw sa dakong screen. Gidisenyo niya ang tanan nga modagan sa labing dali nga panahon, ug karon hingpit nga wala"y paglangan sa dihang ang aghat mikidlap sa screen:
  
  Ipadayon?
  
  Damn right.
  
  Milingkod siya ug mitrabaho. Ang keyboard mikidlap, ang iyang mga tudlo mikidlap, ang screen mikidlap. Wala siya magdahom nga makit-an o masabtan kini tanan sa usa ka higayon-adunay daghang gigabytes nga impormasyon didto-ug mao nga iyang gihimo ang tanan nga labing luwas kutob sa mahimo sa wala pa i-load ang drive. Giablihan usab niya ang pipila ka mga account sa gawas sa baybayon ug usa ka magtiayon nga mga account sa Los Angeles nga mahimo nila nga dali nga makadeposito sa pipila ka salapi. Siyempre, nahinumdom siya sa tanan gikan sa iyang panahon sa SPEAR; kini ang nahitabo human sa kamatayon ni Webb nga mahimong makatampo sa kaso.
  
  Gibalewala ang tawdry apan dili maayo nga mga dokumento sa pagkakaron ug nagpunting sa iyang panalapi, iyang gipunting ang iyang mga tudlo ug gisusi ang usa ka alimpulos sa kasayuran. Nakapanglingo si Dino samtang naglisod sa pag-apas.
  
  "Damn it, abi nakog henyo ko sa Sonic. Pusta ko nga himuon nimo kanang tunok nga gamay nga shit shoot sa tibuok dapit, ha?"
  
  "Kilala mo si Sonic? Gikan sa Master System o Mega Drive? Dili ba kitang tanan bata pa kaayo alang niini?"
  
  Morag nalibog si Dino. "Playstation, tawo. Ug mas maayo ang retro.
  
  Gilingo-lingo ni Karin ang iyang ulo, gipugos ang iyang kaugalingon sa pagpahiyom. "Oh oo, kini hingpit nga retro, tawo."
  
  Sa pagkalot sa mas lawom nga bahin sa pinansyal nga file, sa wala madugay iyang nadiskobrehan ang mga numero sa account, mga sort code, ug mga yawe nga mga sugo. Nakit-an niya ang gigikanan nga mga bangko, kadaghanan niini sa baybayon. Nakakita siya og kapin sa kapitoan ug lima ka lain-laing mga asoy.
  
  "Dili katuohan."
  
  Gibira ni Dino ang usa ka lingkuranan. "Oo, naglisod ko sa pagsubay sa duha. Ug silang duha walay sulod!"
  
  Nasayud si Karin nga wala siyay panahon sa pagsusi sa matag account. Kinahanglan niyang putlon kini ug pilion ang labing maayo. Maalamon, nakahimo na siya og usa ka yano nga programa nga moagi sa file ug magpasiugda sa mga account nga adunay pinakataas nga numero. Gibuhian niya kini karon ug naghulat og lima ka segundo.
  
  Ang tulo ka nagkidlap-kidlap nga asul nga mga labud nindot tan-awon.
  
  "Atong tan-awon nimo."
  
  Nag-flash ang unang account. Gibase kini sa Cayman Islands, wala magamit, ug nagpakita sa balanse nga katloan ka libo ka dolyares. Nakapanglingo si Karin. Siguradong nagkomedya ka! Nahibal-an niya nga sa katapusan giputol ni Webb ang iyang relasyon sa iyang walay pagduha-duha nga pagpangita sa bahandi ni Saint Germain - nag-inusara siya nga nag-inusara ug migasto og daghang kantidad aron magpabilin nga dili makit-an ug magrekrut sa usa ka kasundalohan hangtod sa katapusan, gibayran niya ang liboan aron mangayo usa ka katapusan nga pabor, - apan Wala siya magdahom nga mahurot na kaayo ang iyang mga account.
  
  Sa bisan unsa nga kaso, siya dali nga nagpadala ug katloan ka libo sa lokal nga account sa bangko sa Los Angeles nga iyang naablihan na.
  
  Delikado man pero kon magdali-dali ta ma-withdraw ang kwarta ug madala. Kung adunay usa nga nang-espiya sa account, nga ingon og dili tingali gihatag ang ubos nga balanse niini, kinahanglan nga mahimo nila kini sa wala pa mahibal-an ni bisan kinsa.
  
  Mibalhin siya sa sunod nga account, nakita nga ang balanse kay kawaloan ka libo ka dolyares, ug kinahanglan nga moangkon nga kini mas maayo niini nga paagi. Apan walay sama sa minilyon nga iyang gipaabot. Sa tupad niya, nagpakahilom si Dino. Gikuha niya ang kwarta ug, nagpugong sa iyang gininhawa, gipugos ang katapusang bayronon.
  
  Damn it. Kinse mil?
  
  Napugos siya sa pagtan-aw sa nahabilin nga mga bayronon, nga nag-cash out sa katapusan sa kantidad nga mga usa ka gatos ug katloan ka libo nga dolyar. Dili kadto daotan, apan dili kini tibuok kinabuhi nga garantiya nga matang sa salapi. Nagkinahanglan kini og panahon, ug siya mabinantayon nga magpabilin nga konektado og mas dugay, apan sa pagkakaron ang kanihit sa mga suplay naghimo sa sunod nga lakang nga gikinahanglan.
  
  "Pagkaon alang sa blackmail," ingon niya.
  
  "Dili ko malipay niini," ni Dino.
  
  "Depende kung kinsa kini," ingon ni Karin. "Ug unsay ilang gibuhat. Mahimo natong ibutyag ang tinuod nga daotan nga mga bastard - tingali pinaagi sa pipila ka bag-ong espesyalista nga website - ug hisgutan kung unsa ang mahimo naton bahin sa mga mahimong mawad-an og pipila ka libra.
  
  Nanglingo-lingo si Wu. "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Pipila ka dolyares. Tsentarinos. Wonga. Damn, asa ta magsugod?"
  
  Ang bag-ong file adunay daghang mga panid sa mga ngalan, matag usa sa bold ug giubanan sa usa ka litrato ug petsa. Gi-scroll down ni Karin ang listahan. "Oo, aw, naa sila sa alphabetical order. Sa labing gamay kana usa ka butang. Bisan unsa nga gusto?"
  
  "Wala ko kaila nga adunahan," ni Dino. "Wala pay labot ang pag-blackmail sa usa ka tawo."
  
  "Nakaila ko sa pipila niini nga mga ngalan," miingon si Wu samtang masaligon nga gi-scroll ni Karin ang AC page. "Mga celebrity. Mga bituon sa sports. Mga presenter sa TV. Dios, kinsa man kining Webb nga lalaki?"
  
  "Kinsa siya?" Gibati ni Karin nga ang pagdumot misilaob uban sa nabag-o nga kusog. "Usa sa pinakagrabe, labing kakurat ug labing gamhanan nga mga binuhat nga nabuhi sukad. Ang daotan nga nagpakatawo, nga makahimo sa pag-apektar sa matag kinabuhi sa planeta."
  
  "Mahimo nakong hinganlan ang duha nila karon," miingon si Dino.
  
  "Oo, bisan kinsa makahimo niana. Apan kini gyud ang klase sa mga asshole nga gusto namon nga magpabilin. "
  
  Gisusi ni Karin ang mga firewall sa iyang sistema, nangita sa bisan unsang sayo nga mga timailhan sa pasidaan nga adunay laing tawo nga nangita. Walay bisan unsa nga mahunahuna, apan dili siya kawang nga motuo nga adunay usa ka tawo didto nga dili mas maalamon kaysa kaniya.
  
  "Susiha ang tibuuk nga lugar," ingon niya, gitangtang ang flash drive. "Kinahanglan namon nga bantayan ang tanan sulod sa usa ka adlaw o labaw pa gikan sa Site B. Unya among makita."
  
  
  ***
  
  
  Kining tanan kabahin sa iyang mainampingong pagpangandam. Kung adunay mahitabo nga sayup ug sila makita, madakpan o mapatay, kini dili tungod sa kakuwang sa pagpangandam. Gigamit ni Karin ang matag limbong sa iyang daghang arsenal ug matag onsa sa iyang lapad nga salabutan aron mapanalipdan sila.
  
  Ug akong plano. Akong gamay nga balos.
  
  Sila si Dino, Wu ug siya mibiya sa ilang balay sa desyerto ug nag-inusara sa usa ka gamay nga payag nga ilang nakit-an sa tunga-tunga sa bisan asa. Nagkinahanglan kini og mga semana sa pamaagi sa pagpangita, apan sa dihang nakit-an, kini nahimong usa ka sulundon nga dapit alang sa usa ka backup nga kapuy-an. Si Wu migugol ug baynte kwatro ka oras sa pagtan-aw sa balay pinaagi sa CCTV. Si Karin ug Dino nagdrayb paingon sa Los Angeles, gibawi ang gitago nga kuwarta ug gibutang ang nahabilin sa ubang lugar, kanunay nga gisusi ang mga firewall sa iyang network, ang kasaligan niini ug ang estado nga ilang gipuy-an. Sa makadaghang higayon wala siyay nakitang timailhan nga kini nasulayan na sa bisan unsang paagi.
  
  Sa paagi ug mabinantayon, hinoon; kadto lamang ang paagi nga sila makapabiling gawasnon.
  
  Usa ka bug-os nga traynta ka oras ang milabay sa dihang sila mibalik sa balay. Pipila pa nga mga pagsusi ug andam na si Karin sa pagtrabaho pag-usab sa flash drive.
  
  "Gisusi ba nimo ang mga camera?" - nangutana siya.
  
  "Oo, buhata lang."
  
  Nagkinahanglan lang kini og pipila ka segundo ug dayon, sa makausa pa, gi-scroll niya ang listahan sa mga ngalan. Human sa C, siyempre, miabut si D.
  
  Si Matt Drake wala sa lista.
  
  Apan adunay lahi nga seksyon alang sa SPEAR. Naa sa listahan ang ngalan ni Drake. Mao usab si Alicia Miles. Hayden Jay ug Mano Kinimaka ang iyang gipaabot. Nakita niya si Bridget Mackenzie - dili ikatingala. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Makapainteres, wala"y paghisgot sa Thorsten Dahl.
  
  Apan adunay usa ka paghisgot sa Karin Blake.
  
  Siya mitutok kaniya sa makadiyot, unya nakahukom nga dili na siya tagdon sa pagkakaron. Ang ubang mga link nga may kalabutan sa SPEAR team ug gidugang sa ubos sa unang panid gikan kang Kimberly Crow, Secretary of Defense; Ngadto kang Nicholas Bell, binilanggo; ug tibuok submenu nga nag-ulohan og "Pamilya/Mga Higala".
  
  Damn, kining tawhana miadto gyud sa lungsod sa ila.
  
  Maayo.
  
  Ang una nga pag-klik kinahanglan ra sa ngalan: Matt Drake.
  
  Ang iyang panan-aw mikidlap, nagkurog, ug unya misugod sa pagpalapad; nanglaki ang iyang mga mata sa gidak-on sa mga platito.
  
  "Fuck me," mihunghong siya sa kahadlok. "Oh. Fuck. kanako."
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Nakita ni Matt Drake ang pirma sa Strask Laboratories sa wala pa sila makaabot didto. Sa gawas sa Dallas, taas gihapon kini nga bilding, ug ang asul ug puti nga gi-istilo nga 'S' nga logo niini gibutang sa tumoy sa istruktura. Apan, ang ilang mga sakyanan paspas nga nagdagan, ug sa wala madugay iyang nakita nga ang tibuok yuta naabli sa unahan.
  
  Ang Strask Labs tan-awon nga dili importante, hamis, usa ka sungkod sa ligid, ug nga, sa walay duhaduha, mao ang ideya. Ang mga bintana niini dili malusot, apan daghan. Ang iyang giparkingan sa sakyanan gitabonan sa usa ka salag sa mga CCTV camera, apan kana ang kalibutan. Walay usa nga makasulti kung unsa ka abante ang mga camera o kung unsa ka layo ang ilang gipadako. Walay laing ganghaan gawas sa usa ka nipis nga babag. Walay seguridad nga makita sa tanan.
  
  "Naa pay tubag?" - pangutana ni Dahl.
  
  Gipislit ni Hayden ang taytayan sa iyang ilong. "Patay nga kahilom," mao ra ang iyang gisulti.
  
  Gitun-an ni Drake ang talan-awon. Ang parking area kay L-shaped sa palibot sa building, sa atubangan ug sa sidlakang bahin. Sa kasadpan mao ang usa ka titip, sagbot nga embankment. Walay koral. Ang tibuok dapit kay open plan. Usa ka network sa mga karsada ang naglibot niini, ug daghang mga gagmay nga mga bilding sa opisina, mga bodega ug mga strip mall ang naglangkob sa diha-diha nga talan-awon.
  
  "Pulis," ni Dahl.
  
  Ang mga opisyal sa DPD naa na sa lugar, giparking sa gawas sa lugar daplin sa karsada. Giingnan ni Hayden ang ilang mga drayber nga moparking sa duol ug miambak.
  
  Gisundan dayon ko ni Drake.
  
  "Nakakita ba mog bisan unsa? Bisan unsa?" pangutana ni Hayden.
  
  Ang taas nga opisyal nga adunay mga sideburns mihangad. "Ang imong nakita mao ang naa nato, ma"am. Gimandoan kami nga mag-obserbar ug dili molihok. "
  
  Nanghimaraot si Hayden. "Mao nga wala kami nahibal-an kung unsa ang among gisudlan. Ang saad sa usa ka buang nga tawo nga ang mga butang ingon ka daotan kutob sa mahimo."
  
  Mikiyod si Alicia. "Hi, unsay bag-o?"
  
  "Kung sila adunay usa ka biolohikal nga hinagiban o usa ka biolohikal nga aparato didto nga espesipikong gidisenyo aron gub-on ang among mga tanum, nan wala kami kapilian," ingon ni Dahl.
  
  "Ug giunsa nimo pagsugyot nga mosulod kami?"
  
  "Pangadto sa unahan," ni Dahl nga nagpahiyom. "Aduna bay laing paagi?"
  
  "Dili para namo," ni Drake. "Andam naka?"
  
  "Damn," ungol ni Alicia. "Nanghinaut ko nga dili ka mag-holding hands."
  
  Gipangayo ni Hayden ang mga butang nga ilang gipangayo ug gihatag kini. Gikuha ni Drake ang iyang gas mask ug gisul-ob. Walay risgo sa laboratoryo.
  
  Unya si Drake milayat sa sagbot nga embankment ug miambak sa bung-aw sa ubos paingon sa parking area. Mga kwarenta ka sakyanan ang nagkatag bisan asa, ang naandang mga courier nga lainlaig edad ug kalimpyo. Walay talagsaon. Naglumba si Dahl sa iyang tupad, si Alicia ug May sa iyang tuo. Andam na sila ug andam na ang ilang mga hinagiban. Gidahom ni Drake ang labing daotan, apan sa pagkakaron ang tanan nga misugat kanila mao ang usa ka makalilisang nga kahilom.
  
  "Sa imong hunahuna nakaabot ba ang kasayuran sa ubang mga team?" Kinimaka mitan-aw sa palibot. "Kung ang pipila niini nga mga nasud madani nga ang ingon nga biolohikal nga mga hinagiban ania dinhi ug huyang sa kini nga laboratoryo, mahimo kita mag-atubang sa usa ka pag-atake. Ug ang Strask dili kaayo luwas kaysa Fort Sill.
  
  "Ubang mga team?" Nanghupaw si Lauren sa komunikator. "Nabalaka ko nga ang pagrekord sa Order gisibya nga walay mga pagdili. Ug nga ang usa ka shit nga bagyo mahimo"g kusog nga kusog. "
  
  Nahimong dakong lingin ang baba ni Kinimaki. "Oooh."
  
  Si Drake ug Dahl nagpadayon, nagmaniobra sa taliwala sa mga awto ug gipunting ang ilang mga mata sa tanan nga mga bintana. Walay milihok. Walay alarma sa sulod. Nakaabot sila sa mga agianan padulong sa main lobby ug nakita nila nga bisan kadtong gagmay nga mga bintana gingitngit.
  
  "Kon ihatod ko diri," ni Dahl. "Ako dayon maghunahuna nga kini dili ordinaryo nga laboratoryo."
  
  "Oo nga buddy. Kanunay nga mas maayo nga adunay usa ka nindot nga gamay nga pagdawat. "
  
  Gisulayan ni Dahl ang mga gunitanan sa pultahan ug natingala. "Na-unlock."
  
  Naghuwat si Drake sa sugo ug sugo ni Hayden. "Lakaw."
  
  Uban sa usa ka gas mask nga nagpugong sa iyang panan-aw, iyang gitan-aw si Dahl nga miabli sa mga pultahan ug dayon misulod. Gi-level up ni Drake ang iyang bag-ong HK samtang nangita mga kaaway. Ang una nilang nakita mao ang mga lawas nga nagbuy-od duol sa reception desk ug sa mga koridor sa luyo.
  
  "Pagpuasa". Midagan si Dahl sa una, gitabonan ni Alicia. Midagan si Mai sa ikaduha, gitabonan ni Drake. Gisusi dayon sa Swede ang iyang pulso.
  
  "Salamat sa Diyos," siya miingon. "Buhi siya".
  
  "Ug kini usab," pagkumpirma ni Mai ug giisa ang tabon sa mata sa biktima. "Nagtuo ko nga nadroga siya. Pagkatulog nga gas, o bisan unsa nga nindot nga termino nga ilang gitawag niini.
  
  Nagdala si Hayden og gas, vapor ug fume detector uban kaniya. "Kini usa ka butang nga ingon niana. Dili makahilo. Dili makamatay. Tingali usa ka butang nga gaan aron matulog sila?"
  
  "Ang Vodka nahimong hinagiban," miingon si Alicia, ang iyang tingog natuis sa maskara. "Igo na kana."
  
  Gitan-aw siya ni Kensi, hinay-hinay nga gilingo-lingo ang iyang ulo.
  
  "Unsay imong gitan-aw, Bridget?"
  
  "Aw, labing menos sa kini nga maskara makatan-aw ako kanimo nga wala magsuka."
  
  "Ang gas kinahanglan nga usa ka paspas nga paglihok, bug-os nga sakup nga gas," ingon ni Hayden. "Giunsa nila gibuhat kana?"
  
  "Bunga," ni Lauren. "Sistema sa pagpainit, air conditioning, ingon niana. Bisan pa, tingali, sa usa ka lugar adunay mga siyentipiko nga naka-lock sa ilang mga laboratoryo. Gihatag ang klase sa pasilidad, dili tanan nga laboratoryo o pasilidad sa pagtipig makonektar sa panguna nga node. "
  
  "Sige," miingon si Hayden. "Busa ngano? Unsay ilang nakab-ot pinaagi sa pagpakatulog sa tibuok kawani?"
  
  Usa ka bag-ong tingog ang misulod sa ilang panag-istoryahanay, dili pinaagi sa sistema sa komunikasyon, kondili pinaagi sa usa ka matang sa loudspeaker system nga lagmit mitabon sa tibuok bilding.
  
  "Naa ka diri? Komosta ang uban? Oh maayo. Unya makasugod na ta sa mga dose ka segundo."
  
  Dali nga milingi si Drake, nagtan-aw sa pultahan. Ang tingog ni Lauren mibanlas sa communicator sama sa tidal wave.
  
  "Nagkaduol na ta! Sa akong hunahuna ang mga Israelita. Magbuwag ta dayon. Ug ang mga Swedes!"
  
  "Kun naa pay lugar nga walay pinusilay..." ni Alicia.
  
  Nagsugod na ang pagpamusil; Ang mga pulis sa Dallas walay duhaduha sa agianan sa mga infiltrator. Bisan pa niini, ang pag-atake nahitabo sa dili katuohan nga dali. Naglakaw na si Drake sa hallway ug nagkonektar sa iyang communicator, nangayo og emergency shutdown code nga magbukas sa kadaghanan sa mga pultahan sa sulod. Nianang higayona, usa ka dako nga laray sa mga bintana sa luyo sa unang laray sa mga pultahan mibuto, ang mga granada dali nga miguba sa triple glazing. Nakita ni Drake ang mahait nga shrapnel nga mibuto sa usa ka makamatay, dili mapugngan nga balud, nga nag-agay sa mga kwarto. Mga shards nga gisulod sa matag nawong. Ang mga partisyon sa sulod ug mga bintana sa opisina nabuak usab o nahulog. Gition ni Drake ang pusil sa mga pultahan.
  
  Tingog ni Lauren: "Duha, tulo, lima, walo, pito."
  
  Dali niyang gisulod ang override code, dayon gipadagan kini, gisundan sa ubang bahin sa team. Adunay mga lawas bisan asa, nga nawad-an sa panimuot tungod sa natulog nga gas.
  
  "Ligtas ba alang kanato nga tangtangon ang atong mga maskara?" nangutana siya.
  
  Gibantayan ni Hayden ang kalidad sa hangin. "Dili ko morekomendar niini. Oo, klaro na karon, apan bisan kinsa nga nagpaila sa gas makahimo niini pag-usab.
  
  "Sa pinakagrabe," dugang ni Dahl.
  
  "Damn it".
  
  Nagpabuto si Drake sa dihang nakita niya ang mga tawo nga nagmaskara nga misulod. Lima dayon, mao nga lagmit sila mga Ruso, nga nagpalingkawas sa ilang mga kaugalingon gikan sa ilang mga bala ug wala magtagad kung kinsa ang ilang nasakitan sa dalan. Naigo ni Drake ang usa sa vest, ang uban mikalagiw.
  
  "Sa akong hunahuna makasulti kami uban ang pagsalig nga ang koponan sa Russia wala ubos sa mga silot sa gobyerno. Wala"y gobyerno sa husto nga panghunahuna ang mouyon niini. "
  
  Kinimaka nikatawa. "Mga Ruso ang among gisulti dinhi, buddy. Lisud isulti."
  
  "Ug kon sila naghunahuna nga sila makalingkawas niini," miingon si Kenzie. "Mga Israeli usab."
  
  Mipasilong si Drake luyo sa lamesa. Ang mga partisyon sa palibot sa perimeter niining internal nga labirint sa mga opisina dili kaayo maayo. Kinahanglang magpadayon sila sa paglihok.
  
  Miwara-wara siya kang Alicia ug May sa iyang pag-agi. "Lauren," miingon siya. "Nahibal-an ba naton kung diin ang biolohikal nga mga hinagiban?"
  
  "Dili pa. Apan ang kasayuran moabut. "
  
  Nagngisi si Drake. Ang mamumuno nga mga burukrata lagmit nagtimbang sa gasto sa kinabuhi batok sa mga kita. Nilabay si Hayden. "Lalim pa," siya miingon. "Mao kana."
  
  Ang mga Ruso nagpabuto sa sulod nga mga opisina. Ang mga bala naggisi sa fiberglass nga panit, hinungdan nga ang mga panel nahugno ug ang aluminum studs nanglupad bisan asa. Wala nitaas ang ulo ni Drake. Mikamang sa unahan si Hayden.
  
  Mitan-aw si Drake taliwala sa mga kagun-oban. "Dili nako makuha ang akong pagtan-aw kanila."
  
  Naglingkod si Dahl sa lahi nga punto de bista. "Kaya ko". Nagpabuto siya; natumba ang lalaki, pero grabeng nilingo-lingo si Dahl.
  
  "Vest. Lima pa ka kusgan."
  
  Gitapos ni Lauren ang tawag. "Usa ra ka tipik sa kasayuran, mga tawo. Ang mando nga nagpagawas sa ahente nga natulog siguradong gikan sa sulod sa bilding."
  
  "Nakuha ko," miingon si Hayden. "Lauren, diin ang mga Swedes?"
  
  Kahilom, unya: "Gikan sa ilang pagsulod, ako moingon gikan sa pikas nga bahin sa bilding, diretso paingon kanimo."
  
  "Damn, unya kinahanglan nga moadto una kita sa sentro nga punto. Sa pag-ingon nga kini ang agianan sa ubos nga lebel, Lauren? "
  
  "Oo, apan wala pa kami nahibal-an kung diin pa ang biolohikal nga mga hinagiban."
  
  "Naa sa ubos," miingon si Hayden. "Kinahanglan nga sila mahimong tanga aron tipigan kini bisan diin."
  
  Miyango si Drake kang Dahl. "Okay ra ka?"
  
  "Sigurado. Apan sama sa imong giingon kaniadto, wala"y gobyerno nga gitugotan kini nga pag-atake. "
  
  "Karon sa imong hunahuna ang mga Swedes molihok nga independente?"
  
  Mikunot ang agtang ni Dahl, apan wala mosulti. Nianang puntoha, posible ang bisan unsang butang, ug ang bag-ong pagpadayag nga ang Order mahimo pa nga magamit, nga gi-update sa usa ka modernong imprastraktura, nagbutang usab mga marka sa pangutana sa tibuuk nga panid. Pila ka mga lakang ang nag-una kanila?
  
  Ug ang ikaupat? Kung ang kagutom dili makaapas kanimo, mamatay!
  
  Naligid si Drake. Kinimaka mikamang sa halayong bahin sa opisina ug mipilit sa iyang kaugalingon sa gawas nga bungbong, gisundan ni Smith samtang sila nagtapok sa sulod nga sentro. Si Hayden, Mai ug Yorgi milakaw sa tunga. Gipabuthan ni Drake ang sunod-sunod nga pusil aron maipit ang mga Ruso sa yuta. Si Kenzi mikupot sa ilang taliwala, nga nagkupot sa pistola, apan bisan pa niana masulub-on ang panagway. Ang kabus nga babaye gimingaw sa iyang katana.
  
  Naabot ni Drake ang tumoy sa open-plan office area. Anaa na si Hayden, nagtan-aw sa palibot sa hawan nga wanang padulong sa bangko sa elevator ug usa pa ka dako nga lugar sa mga opisina sa unahan niini. Adunay mga Sweden sa usa ka dapit didto.
  
  "Ganahan kong mohatag nimog daotang balita," miingon si Lauren sa ilang mga dunggan. "Apan ang mga Israelis bag-o lang usab nga naghimo og usa ka breakthrough. Kini usa ka sona sa gubat. Swerte ka nga naa ka. "
  
  Karon nahibalik na si Kensi. "Nagduhaduha ako nga ang mga Israeli adunay suporta sa gobyerno. Apan nagtuo ko nga kini mga Espesyal nga Kusog. Wala ka bay suporta?"
  
  "Sa akong dalan. Usa ka sakayan nga puno niini. Wala ako'y ideya kung giunsa kini nga mga koponan nagpaabut nga makagawas gikan niini sa ulahi.
  
  "Dili ka motuo niini," miingon si Kensi. "Adunay kanunay nga paagi. Kinahanglan nimong sugdan ang pagtipig sa mga biktima nga luwas dinhi. Paghatag kanila sa tabang nga ilang gikinahanglan."
  
  Mibalik si Hayden. "Pasayloa, dili pa ko makauyon niini. Wala mi kabalo unsa among giatubang. Wala kami nahibal-an kung ang Order makapagawas sa bisan unsa nga mas makamatay."
  
  "Dili ba kana usa ka hinungdan aron mapahawa sila?"
  
  "Mahimong gusto sa Order nga buhaton nato kana. Ablihi ang mga pultahan."
  
  "Mmm, pare," ni Alicia. "Ang ubang idiot nagbukas na sa mga bintana."
  
  Naghunahuna si Hayden niini. "Damn, husto ka, apan kini nakapasamot lang niini. Unsa kaha kung ang laraw sa Order mao ang pagpagawas sa usa ka butang nga makamatay sa tibuuk nga Dallas?
  
  Gitutokan ni Drake ang mga elevator. "Kinahanglan naton mahibal-an kung diin ang fucking bioweapon."
  
  Ang mga bala mibuto sa Russian contingent, nga nahimo kini nga "papier-mâché" nga hinimo sa lainlaing mga panel. Ang mga stationery milupad ngadto sa hangin: usa ka hugpong sa mga lapis, usa ka telepono, usa ka tibuok stack sa papel.
  
  Mitugpa na ang team.
  
  Halos dili madungog ang tingog ni Lauren. "Sub-level four, laboratory 7. Didto na. Pagdali!"
  
  
  KAPITULO BAYENTA-SIYAM
  
  
  Gigamit ang usa ka laray sa mga elevator isip panagang batok sa mga Swedes, ang SPEAR team nagpadayon sa pagsunog sa mga Ruso samtang sila naglumba paingon sa puthaw nga mga pultahan. Sila si Hayden ug Jorgi gibuhian samtang sila si Kinimaka ug Smith mitan-aw sa mga Swedes ug ang uban nga team nagtutok sa mga Ruso.
  
  Gipindot ni Hayden ang buton nga may label nga SL4.
  
  Kung mobagting ang mga elevator, nawala ang tingog tungod sa kusog nga buto sa armas. Si Drake miduko, apan ang kaaway nakahimo gihapon sa pagbawos ug pusil ug mikamang sa unahan, naglihok palibot sa lamesa human sa lamesa ug naggamit sa mas lig-on nga mga butang aron makatago sa ilang luyo. Bisan pa niana, usa ka lalaki ang nahulog nga may bala sa iyang ulo. Ang usa misinggit sa kasakit samtang siya adunay pako, ug ang lain gipusil sa bitiis. Bisan pa niana, sila miabut.
  
  Mikidlap ang mga suga sa ibabaw sa metal nga mga pultahan ug dayon miabli kini. Milukso si Hayden ug misunod ang ubang bahin sa team. Lisod kini alang kanila, apan nakaagi sila niini.
  
  Gipugos si Drake batok kang Dahl, ang Hong Konger taliwala nila.
  
  Gibutang ni Alicia ang iyang suwang sa iyang likod. "Kinsa man diay ning luyo nako? Uban sa naglatagaw nga mga tudlo?
  
  "Ako kini". Mihuot si Kenzi dihang gipislit sila sa hagip-ot nga wanang, wala nay lugar alang sa paglihok samtang nipaspas kini sa lebel sa upat. "Apan ang akong mga kamot natanggong sa akong liog. Katingad-an, ang akong mga tudlo naa usab. " Iya silang giwara-wara.
  
  Gibati ni Alicia ang paglihok. "Aw, adunay nagbutang usa ka butang sa akong asno. Ug dili kini saging."
  
  "Ah, ako ra tingali," ni Yorgi. "Bueno, kini ang akong pusil."
  
  Nitaas ang kilay ni Alicia. "Ang imong pusil, di ba?"
  
  "Ang akong pusil. Ang akong pusil, mao kana ang akong gipasabot."
  
  "Naka-charge ba kini?"
  
  "Alicia..." pahimangno ni Drake.
  
  "Mmm, oo, ingon niana ang kinahanglan."
  
  "Unya mas maayo nga dili ko molihok. Dili namon gusto nga kini molihok sa ingon ka limitado nga wanang karon, dili ba? "
  
  Maayo na lang, sa dihang si Kensi morag motubag na unta, mihunong ang elevator ug nitingog ang pag-abot. Ang mga pultahan naabli ug ang grupo halos nahulog sa koridor. Gitan-aw ni Drake ang mga dingding alang sa usa ka timaan. Siyempre wala didto.
  
  "Hain ang Lab 7?"
  
  "Liko sa tuo, ikatulo nga pultahan," miingon si Lauren.
  
  "Perpekto".
  
  Nag-una si Dahl, mabinantayon gihapon, pero masaligon daw. Ang hulga mas dako, apan si Drake wala gayud makalimot sa rason nga ania sila dinhi. Ang han-ay sa Katapusang Paghukom. Unsa pa may ilang giplano?
  
  Gihubo ni Yorgi ang iyang maskara, naghangos sa hangin. Si Kensi miapil, milapas sa mga lagda, ug dayon misunod si Smith, mihatag kang Hayden og blangko nga pagtan-aw samtang iyang giisa ang iyang mga bukton nga walay mahimo.
  
  "Mga rebelde," ni Dahl nga mipadayon sa paglakaw.
  
  "Moingon ko nga mga bastos," miingon si Kenzi. "Morag mas maayo."
  
  Mibarog siya tupad niya.
  
  "Kon dili pa kaayo ko disiplinado, maayo unta nga moapil ko nimo."
  
  "Ayaw kabalaka. Mahimo naton kini buhaton. "
  
  Gihapak siya ni Drake sa likod. "Nasayod ka nga nagtungha siya sa pribadong tunghaan, di ba, Kenz? Dili nimo siya buwagan."
  
  "Ang Mossad adunay kaugalingon nga mga pamaagi."
  
  Mitan-aw si Dahl sa iyang abaga. "Maghilom kamong duha? Naningkamot ko nga mag-concentrate."
  
  "Tan-awa unsay akong gipasabot?" Matud pa ni Drake.
  
  "Pag-focus sa unsa?" pangutana ni Alicia. "Numero uno hangtod upat?"
  
  "Ania na ta," ni Dahl. "Laboratoryo 7".
  
  "Imo ra bang kuwentahon ang tanan, Torsti? Hulat, abi nako naa koy sticker sa usa ka dapit."
  
  Nagduso si Hayden sa unahan. "Pagporma, mga tawo. Tan-aw balik. Pagbantay sa mga elevator sa duha ka kilid. Kinahanglan nako si Lauren sa telepono aron makonektar ako sa bioweapon, ug kinahanglan nako ang lab aron luwas. Sa imong hunahuna mahimo ba nimo kini?"
  
  Sa walay paghunong, sila nagkatibulaag ug milingkod sa ilang mga posisyon. Si Drake ug Hayden kinahanglang mosulod sa laboratoryo nga sila ra. Una silang misulod sa gawas nga opisina, nga napuno sa mga suplay, ang matag magamit nga nawong gitabonan sa tanan nga matang sa mga himan. Wala mahibal-an ni Drake kung unsa sila, apan kini hinungdanon ug mahal.
  
  Sa luyo sa bildo nga bungbong mao ang sulod, luwas nga lawak.
  
  "Lauren," miingon siya. "Ang Laboratory 7 adunay duha ka lawak. Sa gawas ug sa sulod. Ang sulod lagmit usa ka lawak sa pagkontrolar sa kemikal nga mahimong selyohan ug buhian."
  
  Wala. Naputol ang komunikasyon.
  
  Gitutokan ni Drake si Hayden. "Unsa ang-"
  
  "Pasayloa, Matt. Hayden. Ang mga laboratoryo kanunay nga gipanalipdan sa frequency, mao nga ang mga signal dili makasulod ug makagawas. Ang Lab 7 naa sa lahi nga lebel gikan sa nahabilin nga pasilidad, ug nagdugay kami aron ma-disable ang dugang nga seguridad.
  
  "Ayaw kabalaka," miingon si Hayden. "Asa paingon?"
  
  "Sulod nga lawak. Kinahanglan adunay usa ka kabinet nga bildo didto. Nakita ba nimo kini?"
  
  Miduol si Drake sa dakong bildo nga bungbong. "Oo. Diha ra sa halayong suok."
  
  "Ang biolohikal nga mga hinagiban dayag nga dili sama sa hinagiban. Kini kinahanglan nga tipigan sa usa ka canister sama sa gidak-on sa usa ka kape flask. Kini mailhan pinaagi sa code PD777. Nakuha kana?"
  
  "Nasabtan". Miadto siya sa panel sa door code ug gisumbag ang override code. "Wala man". Nanghupaw siya. "Mahimo bang kini nga kwarto adunay lahi nga code?"
  
  "Pahibaloa ko. Ang problema kay ang tanan nga mga boss, technician ug laboratory assistant nangatulog didto uban kanimo.
  
  "Wala pay labot ang mga Ruso, Swedes ug Israelis. Pagdali".
  
  Naminaw si Drake samtang nagkonsulta si Hayden sa team. Ang tanan hilom, makalilisang kaayo. Smith dayong agulo pinaagi sa iyang comm.
  
  "Paglihok sa hagdanan sa silangan. Ania na sila!"
  
  "Nakita nako ang paglihok sa kasadpan," taho ni May. "Pagdali".
  
  "Hupti kanang mga elevator," miingon si Hayden. "Kinahanglan namon sila sa dili madugay."
  
  Naghunahuna si Drake sa pagpusil sa baso. Walay duhaduha nga dili kini bala ug posibleng peligroso. Ang gawas nga kwarto adunay sulud usab nga mga kabinet nga bildo nga puno sa mga tubo sa pagsulay ug mga canister nga mahimo"g adunay bisan unsang gidaghanon sa mga hilo.
  
  Misinggit si Lauren og bag-ong code. Gisumbag siya ni Drake. Miabli ang pultahan. Midagan siya sa kinalay-ang bahin sa kwarto, giablihan ang aparador ug nagsugod sa pagpangita sa canister. Nabilin si Hayden. Samtang nagtabon sa ilang mga bukobuko, ang matag membro sa team nagtan-aw sa sunod.
  
  Giagian ni Drake ang kanister. Ang matag usa adunay imprint nga itom, maisog nga mga letra ug numero niini, ug kini wala na sa kahusay. Milabay ang usa ka minuto. Giablihan ni Smith ang hagdanan, ug gibuhat usab ni May pipila ka segundo ang milabay. Giatake sila, nag-ampo nga walay usa nga mahimong buang nga magpadala og granada sa away.
  
  "Nakasabot!"
  
  Gipunit niya ang sudlanan, gikuha ang tunga sa segundo aron mahinumduman nga kini adunay usa ka biolohikal nga hinagiban nga makaguba bisan sa America, ug gitago kini sa ilawom sa iyang bukton. "Panahon na sa paglakaw".
  
  Ingon nga usa, nag-coordinate, nagsugod sila sa pag-atras. Gitabonan nila ni May ug Smith ang hagdanan hangtod nakaabot sila si Drake ug Hayden sa hallway, ug dayon gitabonan sila ni Yorgi ug Dal. Si May ug Smith daling misibog samtang gipindot ni Alicia ang buton sa elevator.
  
  Ang mga pultahan miabli dayon.
  
  "Mas paspas!" - Misinggit si Mai, dali nga nagpakita sa eskina. "Naa sila sa akong luyo pipila ka segundo."
  
  Mibalos siyag pusil, nga nagbutang kanila sa yuta.
  
  Si Smith mikuha sa laing dalan, nga karon gitabonan ni Dahl, ang duha ka mga lalaki misibog paingon sa mga pultahan.
  
  Ug unya ang mga alarma misugod sa pagtingog, usa ka kusog nga sama sa budyong nga dahunog nga mipuno sa mga dalunggan ug nagpadala sa mga sentido ngadto sa overdrive.
  
  "Unsa man kini?" Misinggit si Drake.
  
  "Dili. Oh dili!" Mibalik ang singgit ni Lauren. "Pahawa diha. Pahawa diha karon! Nagpagawas lang sila og usa ka butang sa sistema. Mihunong siya. "Oh my God... sarin diay."
  
  Nag-agos na kini sa mga buho sa atop sa hallway ug sa kilid nga mga buho sa elevator.
  
  
  KAPITULO KATLOAN
  
  
  Gipugngan ni Drake ang unang balud sa kahadlok sa paghisgot sa ngalan nga Sarin. Nasayod siya nga makamatay kini. Nahibal-an ko nga kini giisip nga usa ka hinagiban sa dinaghang paglaglag. Nahibal-an niya nga gihubo nila Smith, Yorgi ug Kenzi ang ilang mga maskara.
  
  Ug nakita niya ang giingon nga walay kolor, walay baho nga likido nga nag-agas sa mga buho.
  
  "Wala gyud ko nagduhaduha nga nagtipig sila og sarin dinhi." Giatake ni Hayden si Yorgi. "Apan kini..." Gikuha niya ang iyang maskara.
  
  Nahibal-an ni Drake nga halos ang tanan mahimong mamanipula, ma-engineered, o bisan pag-usab. Ang bugtong limitasyon mao ang paghanduraw. Ang likido nga ahente sa nerbiyos walay katapusan nga flexible. Karon nagdali-dali siya pag-adto kang Kenzi, apan iyang nakita nga didto na sila si Alicia ug May. Ang babaye nga Israeli nagsul-ob og maskara, apan ang iyang mga mata gipiyong na ug ang iyang lawas luya.
  
  Ang Sarin makapatay sa usa ngadto sa napulo ka minuto, depende sa dosis.
  
  "Dili," ni Drake. "Dili dili Dili".
  
  Si Smith milayat sa kilid sa elevator, nga wala nay panimuot, sa wala pa si Dahl nakahimo sa hingpit nga pagbira sa maskara sa iyang nawong.
  
  Midagan ang elevator, balik sa unang andana.
  
  "Unsa may atong buhaton?" Gisinggitan ni Hayden ang mga comms. "Pila ka oras ang ilang naa?"
  
  "WHO?" Natural nga mitubag si Lauren. "Kinsa ang nasakitan?"
  
  "Pangita lang ug lab rat o doktor ug sultihi mi unsay buhaton!"
  
  Giisa ni Kinimaka si Smith sa iyang abaga samtang naabli ang mga pultahan. Nakita siya ni Drake nga hapit na mahurot, dayon nagdali sa pagsulod, nahibal-an nga ang Hawaiian lagmit nakalimot sa naghulat nga mga Swedes, Ruso ug Israelis. Diha-diha dayon iyang nakita ang daw hinay nga alisngaw nga milusot sa tanang taas nga mga buho. Nahugno ang iyang kasingkasing. "Gipagawas usab kini dinhi."
  
  "Ang tibuuk nga komplikado," miingon si Lauren. "Naa koy lab technician dinhi."
  
  "Wala ko siya kinahanglana," miginhawa si Kinimaka. "Kinahanglan namon ang atropine. Hain na kining maldito nga atropine?
  
  Usa ka bag-ong tingog ang miabut sa linya. "Pila ka mga tawo ang nataptan? Ug sa unsang lebel?"
  
  Gitan-aw ni Drake ang lugar ug midagan aron pagtago, gipunting ang iyang hinagiban. Gisuportahan siya ni Alicia. Ang paglihok sa unahan nakapahunong nila.
  
  "Sa impyerno niini!" Naghilak si Hayden. "Kami adunay tulo sa among kaugalingon ug dosena nga mga tawo nga wala nay panimuot sa laboratoryo. Kinahanglan ka nga moanhi dinhi nga adunay tambal, ug kinahanglan nimo kini buhaton karon!"
  
  "Makamatay si Sarin," miingon ang tawo. "Apan mahimo"g usa ka oras ang pagpatay. Anaa kami sa husto nga dalan, tuohi ako. Andam kami niini. Sultihi ko, naglisod ba pagginhawa ang mga biktima?"
  
  Milingi si Drake sa likod. Nagdugay si Hayden sa pagsusi. "Oo," niingon siya nga may bukol sa iyang tutunlan. "Oo nga".
  
  Gitan-aw ni Drake si Dal nga miduol kang Kenzi, hinay nga gibira siya palayo kang Alicia, ug gikugos siya sa iyang mga bukton. Mitutok siyag tarong kang Kinimaka. Walay lain. Walay lain. Nahanaw ang kalibotan, ug usa na lang ka butang ang nagpabilin sa konsensiya sa Swede.
  
  "Mano. Unsa may atong buhaton?"
  
  Nanghupaw ang dakong Hawaiian. "Atropine ug ang Auto-Injector."
  
  Mitubag dayon ang tingog. "Ang mga medical bay nahimutang sa matag andana. Ang matag compartment adunay daghang mga antidotes, ug ang atropine usa niini. Didto makit-an usab nimo ang mga awtomatikong injector. Ibutang lang kini sa kaunuran sa paa."
  
  "Nahibal-an ko kung unsa ang buhaton!"
  
  Naghulat si Drake sa technician nga sultihan si Kinimaka kung asa siya moadto, unya miuna siya. Dili magsuroysuroy, walay maglikay sa mga lamesa; Niining higayona sila mga ulo, nagsuporta sa ilang nahulog nga mga higala, naghagit sa bisan unsang daotan nga nasud nga adunay igo nga kabuang aron makuha sila. Ang salog napuno pa sa mga lawas, karon lang kining natulog nga mga lawas nga nagkupot, gisakit sa kasakit, ang uban nangurog na.
  
  Ang mga pultahan sa entrada giguba. Ang mga lalaki nga nagsul-ob og maskara ug terno nagdali sa sulod.
  
  Gisipa ni Drake ang iyang lingkuranan sa kilid ug dayon namatikdan ang medical bay sa usa sa mga suok sa kwarto. Nidagan siya. Sa tuo nahimutang ang lawas sa Ruso, nga nagsul-ob og Kevlar, ang ilang gipusil. Duha pa ang naghigda tupad niya; nangurog sila ug nangamatay. Gibunalan usab sila ni Sarin. Ang kemikal nga pagpagawas epektibo nga mihunong sa gubat ug ang SPIR anaa gihapon sa biolohikal nga hinagiban.
  
  Si Hayden midali sa unahan nga walay armas sa iyang mga kamot ug giablihan ang pultahan sa medical bay. Sa sulod, sa ilang atubangan nagtindog ang usa ka dosena nga mga ampoules nga puno sa sinaw nga likido. Sila tin-aw nga gimarkahan, ug Kinimaka misinggit sa atropine; Gikuha ni Mai ang auto-injector ug gipuno kini. Gitusok ni Kinimaka og dagom ang nawong ni Smith pipila lang ka segundos sa wala pa ang gibuhat ni Dal ngadto kang Kenzie. Si Alicia ug Mai nakigsabot kang Yorgi, ug dayon ang grupo nagduka, gikapoy, naluya, nahadlok nga ang paglaom nga mipuno sa ilang mga kasingkasing karon daw desperado na kaayo.
  
  Milabay ang mga minuto. Milingi si Drake ngadto sa Kinimaka. "Unsa may nahitabo karon?"
  
  "Aw, gibabagan sa atropine ang mga epekto sa sarin. Kinahanglang motalikod sila."
  
  "Pagbantay sa mga epekto," ingon sa technician. "Basically mga hallucinations. Apan pagkalipong, kasukaon, hanap nga panan-aw..."
  
  "Ayaw kabalaka," miingon si Alicia. "Wala nay mas grabe pa sa paniudto sa pub para sa Team SPEAR."
  
  "Uga nga ba-ba. Nagkataas nga rate sa kasingkasing. "...
  
  "Oo."
  
  Pipila pa ka minuto ang milabay, ug si Drake walay mahimo nga mitutok sa nawong ni Yoga, nga nangandoy sa usa ka gatos ka beses sa usa ka segundo alang sa labing menos usa ka tulo sa kinabuhi nga mobalik kaniya. Gipangutana ni Hayden ang technician kung mahimo ba nila nga tangtangon ang sarin gikan sa sistema ug tugutan ang tanan nga tangtangon ang ilang mga maskara, apan ang sitwasyon halos dili makontrol. Kung kinsa man ang nagpagawas sa sarin basin naa pay laing plano.
  
  "Anaa usab kita sa sistema karon," pasalig ni Lauren kanila. "Gipugngan sa FBI ang daghang mga high-level computer scientist nga dugay nang nagkubkob niini nga kaso."
  
  "Aduna bay balita sa ubang mga grupo sa espesyal nga pwersa?" pangutana ni Hayden.
  
  "Among gihunahuna. Nagkuha lang ko ug confirmation. Medyo makalibog ang tanan didto."
  
  Gipikpik ni Drake ang aping ni Yorgi, sa tuo sa iyang maskara. "Isulti kanako bahin niini".
  
  Ang Ruso mikutaw gamay, gipataas ang iyang mga kamot. Mibuka ang iyang mga mata ug blangko siyang mitutok kang Drake. Miubo siya ug misulay sa paghubo sa iyang maskara, apan gipugngan kini ni Drake. Adunay o wala ang atropine, labing maayo nga dili magbilin bisan unsa sa higayon. Nakigbisog usab si Smith, ug dayon si Kenzie; Gipagawas ni Dahl ang taas, madungog nga panghupaw sa kahupayan. Gipahimuslan sa team ang higayon sa pagbayloay og mubo, huyang nga pahiyom.
  
  "Atong ipalupad sila sa kahanginan," miingon si Hayden. "Nahuman na kami dinhi karon."
  
  Nakontak na usab si Lauren. "Ok ra ba ang tanan kanila? Silang tanan?" Wala gihapon siya kahibalo kung kinsa ang nataptan.
  
  "So far so far, love," ni Drake. "Bisan kung kini maayo nga adunay usa ka doktor nga susihon sila."
  
  "Kami adunay usa ka dosena niini dinhi."
  
  "Moanha ko nimo karon," miingon si Hayden.
  
  Ang team nagpundok pag-usab ug nagtinabangay sa usag usa nga makagawas sa pultahan. Gigunitan ni Hayden ang bio-weapon sa iyang dughan, bisan karon dili sigurado kung kinsa ang iyang kasaligan. Gipangutana niya si Lauren sa usa ka pangutana sa mga comms.
  
  "Kinahanglan siyang dad-on sa luwas sa Dallas," miingon si Lauren. "Ania nako ang mga detalye. Naghulat sila kanimo".
  
  Gitutokan ni Hayden si Drake nga gikapoy ang mga mata luyo sa iyang maskara.
  
  Dili kini matapos.
  
  Nahibal-an gyud ni Drake kung unsa ang iyang gihunahuna. Sa pag-abot nila sa emergency room, gitangtang ang ilang mga maskara, ug nakit-an si Lauren, nagsugod na sila nga mobati nga mas nakapahulay. Nalingaw si Drake nga nagdala og init nga kape kaniya ug si Alicia nagpatulo og usa ka botelyang tubig. Gikuha ni Mai ang baso gikan kaniya, gihigop, dayon giagda siya nga mosuyop sa gigamit nga botelya.
  
  Gikab-ot ni Kenzi ug gikuha kini gikan kang May ug nanghupaw. "Nganong nakakita ko ninyong upat?"
  
  Giuli ni Alicia ang iyang tubig. "So, buhi pa? Uy, giisip ba kini nga usa ka threesome?"
  
  Nagtan-aw si Drake. "May nahibal-an ka? Mahibal-an ko kung kanus-a moundang kini nga trabaho, kung kanus-a kamong duha mohunong sa pagsulay sa usag usa. Kana kon magretiro na ko."
  
  Si Lauren mibiya sa Smith sa makadiyot samtang ang usa ka barrage sa impormasyon miigo sa iyang sentral nga sistema sa komunikasyon. Naglakip kini sa mga komunikasyon gikan sa dili maayo nga tawo sa Washington, ang lokal nga operasyon sa Dallas, ug, sa gamay nga sukod, ang Sekretaryo sa Depensa.
  
  Giwara-wara niya ang iyang kamot aron maminaw ang grupo sa wala pa mahinumdom nga magamit niya ang koneksyon. "Uy, uy, hi. Hatagan ko ikaw usa ka adres sa Dallas ug kinahanglan nga moadto ka. Kon mas dugay kining biolohikal nga mga hinagiban magpabilin sa lasang, mas dako ang kapeligrohan. Karon aduna kitay gamay nga katin-awan. Mopatim-aw nga ang orihinal nga tranquilizer nga gihatag nga makaapekto sa halos tanan nga nagtrabaho sa lab na-trigger pinaagi sa redundant code sa diha nga imong giablihan ang lungon ni Geronimo. Morag naghunahuna sila nga ang kulto mahimong wala pa karon, apan labing menos usa ka tawo ang mahimo nga nagtrabaho alang kanila. Ang Sarin gi-aktibo usab sa parehas nga code ug, sa walay duhaduha, sa parehas nga tawo. Sa sulod? Mahimong. Apan ayaw kalimti nga kinahanglan namon nga tangtangon ang mga protective screen sa laboratoryo aron ang signal makasulod.
  
  "Kinahanglan nimong siguroon nga ang mga tawo dili mobiya sa dili pa ang ahente nga natulog sa trabaho niini," ingon ni Hayden.
  
  "Sa kaniya. Apan dili lang kana. Giihap na ang mga lawas." Miginhawa siya. "Ang among mga kawani sa laboratoryo ug mga inosenteng sibilyan maayo nga trabaho. Tanan sila daw motubag sa atropine. Gituohan nga tungod kay natulog sila sa salog nakadawat lamang sila og huyang nga dosis ug dali nga miabot ang tabang. Karon wala"y problema sa pag-ila, apan tungod kay nahibal-an namon ang mga posisyon sa mga Ruso ug Swedes, kinahanglan naton hunahunaon nga husto kami. Tulo ka mga Ruso ang namatay, duha ang nawala. Duha ka Swedes ang patay, usa ang nawala. Ug tulo ka Israeli ang nangamatay, duha ang nawala."
  
  "Wala sila makakuha og atropine?" nabalaka nga pangutana ni Dahl.
  
  "Siyempre gibuhat nila kini, apan pagkahuman sa mga sibilyan. Ug kini mas agresibo nga naigo kanila. "
  
  Niini nga punto, si Smith, Yorgi ug Kenzi nakatindog na, tan-awon nga pahulay ug naghinamhinam nga molihok. Naghunahuna si Drake kung mahimo ba kini nga usa sa nahisgutan nga mga epekto.
  
  "Yorgi," ingon niya. "Tan-awa si Alicia. Unsay imong nakita?"
  
  Mingisi ang Ruso. "Ice cream ug init nga sili?"
  
  Mingisi si Drake. "OK ra siya".
  
  Mikunot pag-ayo si Alicia. "Unsay impyerno ang buot ipasabot niana. Yogi? Yogi? Dali, higala. Nahibal-an nimo nga gihigugma ko ikaw, apan kung dili nimo ibubo ang mga liso, kinahanglan kong patyon ka."
  
  Gibira siya ni Drake paingon sa naghulat nga mga sakyanan. "Maayong gibuhat akong gugma, gipamatud-an ra nimo ang iyang punto."
  
  
  KAPITULO katloan ug usa
  
  
  Ang katulin mao ang ilang gipili, ilang manluluwas, ilang Diyos, ug ang ilang labing maayong paagi aron magpabiling buhi karon.
  
  Wala silay ilusyon bahin sa posibleng maghulat kanila sa ilang pagpaingon sa Dallas. Dili igsapayan kung pila ka mga pulis ang mitabang; bisag pila ka FBI SUV ug SWAT van ang naglinya sa rota, ang mga tawo nga ilang giatubang maoy pipila sa labing maayo sa kalibotan, ug mangita silag paagi nga makagawas.
  
  Depende kung kinsa gyud ang ilang gitrabahoan.
  
  Nakita ni Drake ang mga salakyanan nga gihatag kanila alang sa mubo nga biyahe agi sa Dallas-duha ka sakyanan nga gi-isyu sa gobyerno nga adunay four-wheel drive-ug mihunong sa preno.
  
  "Dili gyud kini molihok."
  
  Nahinumdom sa parkinganan ug sa sulod niini, miyango siya paingon sa duha ka parkinganan duol sa exit.
  
  "Magbuhat sila".
  
  Gipahayag ni Lauren ang iyang pag-uyon. "Akong hangyoon ang FBI sa pagsusi niini."
  
  "Pagpuasa". Nagpadulong na si Drake sa maong direksyon. "Tanan? Ikarga ang fuck up. Sa dili madugay kinahanglan namon ang tanan nga ammo nga naa kanamo. "
  
  Uban ni Hayden sa tunga, sila nagdali paingon sa mga sakyanan, usa ka itom nga stealth-colored nga Dodge Challenger ug usa ka light blue Mustang nga adunay duha ka puti nga mga stripes sa hood. Giusab ni Dahl ang Mustang, nga maayo tungod kay gusto ni Drake ang Challenger. Ang mga salakyanan sa mga pulis nagsinggit, nangandam sa paghawan sa usa ka ruta agi sa downtown Dallas. Ang helicopter naglupadlupad sa duol, nagpasidaan nga kini lagmit nga gipusil sa SWAT teams. Ang duha ka mga sakyanan igo na nga bag-o aron ma-hack-ang FBI wala magkinahanglan sa mga yawe.
  
  Si Drake misakay uban ni Yorgi, kinsa milingkod sa lingkoranan sa pasahero, si Hayden, Alicia, ug May. Gipaandar niya ang makina, nagpahiyom nga malipayon.
  
  "Kini," siya miingon, "mao ang tingog nga akong bangonon sa wala pa ang alas sais sa buntag."
  
  Wala kini panumbalinga ni Alicia. Naanad na siya sa iyang pagkabata ug gipahibawo sa tanan.
  
  Gipaandar ni Drake ang makina. Gisugdan ni Dahl ang Mustang sunod kaniya ug ang duha ka lalaki mingisi sa duha ka laray sa mga bintana, sa katapusan nag-uban.
  
  Gipikpik ni Hayden ang canister sa luyo sa iyang gilingkoran. "Biological nga mga hinagiban".
  
  "Mmm, oo nga. Maayo."
  
  Mipilit siya sa iyang kaugalingon ngadto sa sawog, gipatuyok ang manibela ug gimaneho ang sakyanan ngadto sa hagip-ot nga luna sa parkinganan ug nagdali paingon sa exit. Ang salakyanan nag-ulbo sa dili patas nga semento, ang atubangan nga pag-alsa ug ang likod nga pagkagisi. Milupad ang mga aligato.
  
  Sa luyo ni Drake, nakita ni Dahl ang mga aligato nga mikidlap sa iyang windshield, nga milamoy kaniya sa kalayo sa usa ka segundo. Klaro nga wala siya malipay.
  
  "Keenell, Drake. Naningkamot ka ba nga mosulod niini?"
  
  "Pagdrayb na lang," tubag ni Hayden. "Ang luwas nga bilding siyam ka minuto ra ang gilay-on."
  
  "Oo, tingali sa race track," miingon si Smith. "Apan kini ang Dallas, ug kining duha dili mga lumba."
  
  "Gusto ka bang mopusil, Lancelot?" Nanghupaw si Drake. "Pagsaka niining Swede ug kuhaa siya."
  
  "Dili igsapayan".
  
  "Nasuko ka?" Miapil si Alicia. "Dili, Lancelot."
  
  "Mahimo bang-" misulay pag-usab si Hayden.
  
  Ang tingog ni Lauren nalunod sa iyang kaugalingon. "Nagsingabot na ang kaaway," siya miingon, unya: "Ayawg pusil, Lancelot."
  
  Gipugngan ni Drake ang mahinungdanong oversteer pinaagi sa pagpaayo sa iyang pagmaneho ug paggamit sa duha ka lane sa dalan. Usa ka sakyanan sa pulis ang nagbarog sa atubangan, nga nagpugong sa ubang mga drayber sa pagtabok sa ilang agianan. Ang mga Challenger mipaspas sa intersection, nga karon gilibotan sa tag-as nga mga bilding. Ang Mustang nagdali paglabay sa tunga sa segundo pagkahuman, hapit nawala ang likod nga fender sa Dodge. Mitan-aw si Drake sa rearview mirror ug ang iyang nakita mao lang ang nangiggot nga ngipon ni Dahl.
  
  "Karon nahibal-an ko kung unsa ang gibati nga gigukod sa usa ka iho."
  
  Sa unahan mao ang nahabilin nga contingent sa mga Ruso, Swedes ug Israelis, nga tanan adunay usa ka katungdanan - aron makakuha usa ka biolohikal nga hinagiban nga espesipikong gidisenyo aron gub-on ang suplay sa pagkaon sa America.
  
  "Nganong dili na lang nato kini gub-on?" Matud pa ni Kinimaka samtang nagkupot sa handrail.
  
  "Kini usa ka patas nga pangutana," miingon si Dahl.
  
  "Oo nga," sabi ni Lauren. "Pero giingnan lang ko nga naay protocols. Mga pamaagi. Buhata kini nga sayup ug mahimo nimong patyon ang imong kaugalingon ug ang dili maihap nga uban. "
  
  Gipahuyang ni Drake ang gas sa dihang usa ka hait nga liko ang nagpakita sa unahan. Sa makausa pa, gisirad-an sa mga polis ang tanang ubang mga rota, ug maayo niyang gimaniobra ang sakyanan sa eskina, gitangtang ang mga ligid ug paspas nga miagi sa pula nga suga. Si Dahl diha sa iyang luyo mga pipila ka piye. Ang mga pedestrian naglinya sa kadalanan, nagngisi ug nagsenyas, apan gipugngan sa mga pulis gamit ang megaphone. Kanunay nga nahibal-an ni Drake nga ang uban tingali dili mamati.
  
  "Dili mahimo sa mga pulis kining tanan," ingon ni Hayden. "Hinay-hinay ninyo, guys. Lima ka minuto pa ang nahabilin."
  
  Nianang higayona, usa ka pickup nga trak ang milupad gikan sa kilid nga dalan, nga hapit naigo sa usa ka wala mahunahuna nga opisyal sa pulisya. Milingi siya sa ilang agianan ug unya naapsan sila. Giligid na ni Yorgi ang iyang bintana, ug gibuak ni Mai ang bildo gikan sa luyo.
  
  Ang pickup truck, usa ka silver nga F-150, nagpadayon sa dagan samtang kini nagkaduol. Ang nagngisi nga nawong sa luyo sa ligid mitutok kanila, nga nagtan-aw kanila nga doble pa kay sa dalan. Misandig si Yorgi sa iyang lingkuranan.
  
  "Ah dili, dili, dili. Dili ni maayo. Nakaila ko niya. Nakaila ko niya. "
  
  Milingi dayon si Drake. "Sa akong opinyon, siya morag usa ka Russian nga weightlifter."
  
  "Naa siya sa Olympics," miingon si Yorgi. "Kini sa wala pa siya nahimong usa ka sekretong mamumuno sa militar, usa sa pinakamaayo nga migawas sa Russia. Siya si Olga."
  
  Naghinayhinay si Drake samtang nanggawas ang usa ka pungpong sa mga pedestrian atubangan sa nagdagan nga mga awto, kadaghanan kanila nagkupot sa mga cell phone pulgada gikan sa ilang mga mata.
  
  "Olga?"
  
  "Oo nga, Olga. Usa siya ka leyenda. Wala ka pa makadungog bahin niya?
  
  "Dili sa niini nga konteksto. Dili".
  
  Ang pilak nga F-150 misimang pag-ayo, nahagsa sa kilid sa Challenger niini. Gipagawas gikan sa naglatagaw nga panon, si Drake mitunob pag-usab sa gas ug milukso sa unahan, ang Challenger mitubag sa usa ka makatagbaw nga daguok. Si Olga mihimo og laing liko, mipunting sa likod nga tulo ka quarter nga pako, apan nasipyat og pipila ka pulgada. Ang iyang F-150 mitabok ngadto sa pikas kilid, direkta tali sa Drake ug Dahl. Gimaniobra sa Swede ang iyang Mustang sa iyang luyo.
  
  "Dili nako kini mahimo," ingon niya. "Delikado kaayo."
  
  "Dili nako siya mapusilan," miingon si Mai. "Parehas nga problema".
  
  "Unsaon niya pagdahom nga makaikyas?" Kinimaka naghunahuna niini.
  
  "Indi malutos si Olga," pasalig ni Yorgi sa ila. "Ug dili gayod siya mapakyas."
  
  "Kini maayo alang kaniya," miingon si Alicia. "Tingali makatago mong duha ilalom sa samang kutson."
  
  Tulo ka mga sakyanan ang nag-una, ang ubang mga sakyanan sa kadaghanan gibabagan, ug ang mga pedestrian gipasidan-an sa kanunay nga pagminatay sa mga sirena sa pulisya. Gisunod ni Drake ang mga instruksiyon ni Hayden samtang si Hayden milingkod nga nakapilit sa screen sa portable sat-nav.
  
  Nakita ni Drake ang usa ka taas nga diretso sa iyang unahan.
  
  "Pabilin kanako, Dal," siya miingon. "Iduso ang bitch sa usa ka suok."
  
  Mipaspas siya, nga nagpabilin sa tunga sa dalan. Ang saag nga salakyanan nagsugod gyud sa pag-atras sa kilid nga dalan, apan nahunong sa dihang nakita sa drayber nga nagsingabot ang paggukod. Gipugngan ni Drake ang martilyo, nagtan-aw kang Olga ug Dahl sa iyang luyo. Ang mga makina nagdahunog ug ang mga ligid misugod sa pagngulob. Ang mga bildo nga atubangan sa mga tindahan ug mga bilding sa opisina nangidlap nga daw sa usa ka gabon. Ang mga pedestrian miambak sa karsada aron pagkuha og mga litrato. Ang sakyanan sa pulis miduyog sa paggukod, mibira tupad ni Olga, mao nga si Drake karon adunay duha ka sakyanan sa iyang likod.
  
  "Tulo ka minuto," miingon si Hayden.
  
  "Kuhaa ang inyong mga pusil, mga tawo," miingon si Alicia.
  
  "Hinaut nga ang Russian nga asong babaye dili mawala sa hilom," miingon si Kenzie.
  
  Gitulon ni Yorgi tupad ni Drake.
  
  Unya, sa unahan, ang labing katingad-an ug labing makalilisang nga butang nahitabo. Ang mga numero midagan ngadto sa tunga sa dalan, nahulog sa usa ka tuhod ug mibuto.
  
  Ang mga bala milapos sa atubangan nga tumoy sa Challenger, nga mikagitik sa metal ug mibunal sa mga bolt. Milupad ang mga aligato sa hangin. Deretsong gimaneho ni Drake ang sakyanan.
  
  "I-igo ang fucking deck!" - siya misinggit.
  
  Dugang kuha. Ang mga pulis nagdagan gikan sa sidewalk aron pagsulay sa pagpahunong sa mga namusil. Nagduko ang mga sibilyan aron makatago. Ang SWAT team mibiya sa pagtabon ug midagan uban sa mga pulis, mga armas gitumong apan wala magamit tungod sa posibilidad nga maigo ang mga tawo sa pikas nga bahin sa dalan.
  
  Mibuto ang windshield ni Drake, nahulog ang mga shrapnel sa iyang jacket, abaga, ug sa iyang tuhod. Ang bala niigo sa headrest mga pulgada lang sa tuo sa iyang dunggan. Ang Yorkshireman naghulat og laing duha ka segundo, gitugotan ang mga shooters nga maglinya pag-usab, ug dayon gipatipas ang Challenger uban ang dakong puwersa.
  
  Gibiyaan ang F-150 ni Olga sa linya sa kalayo.
  
  Iyang gituis ang iyang kaugalingong manobela, naigo ang pulis sa tuong kilid, apan ang mga bala miigo gihapon. Ang lalaki nga naglingkod tupad niya kalit nga naluya; pula nga mibaha sa sulod sa sakyanan. Laing Ruso ang patay, ug usa na lang ang nahibilin.
  
  Kalit nga nakit-an ni Dahl ang iyang kaugalingon sa direktang linya sa kalayo.
  
  Apan niadtong tungora nakatutok na ang mga namusil sa nagpadulong nga mga polis ug SWAT, duha ra kanila ang nitalikod ug nagpabuto og tabon, nangandam sa paglayas. Nakita ni Drake ang mga bala nga milapos sa panon sa katawhan, nakita ang pagtamay niini nga mga tawo - lagmit mga Israeli - nagtratar sa mga sibilyan.
  
  "Sa impyerno sa tanan," ingon niya. "Dili kini itugot."
  
  "Drake!" Nagpasidaan si Hayden. "Duha ka minuto".
  
  Gikuptan ni Mai ang iyang abaga. "Kinahanglan kining buhaton."
  
  Gitunob ni Drake ang gas pedal ug gilamoy ang yuta tali sa sakyanan ug sa nangikyas nga mga militante. Misandig si Yorgi sa usa ka bintana, ug si Mai milingi sa pikas. Gipunting ang ilang mga hinagiban, sila nagpabuto og tulo ka mga buto matag usa ubay sa patay nga tul-id nga dalan, nga wala"y posibilidad nga adunay ubang mga kaswalti, ug gilabay ang mga nangalagiw nga mga tawo.
  
  Kusog nga niliko si Drake, naglikay sa ilang pagkahulog nga mga lawas.
  
  "Mga bastos."
  
  Sa rearview mirror, nasikop sila sa mga polis. Dayon si Olga ug Dal mibalik, naglumba og kusog kutob sa ilang mahimo, naglumba sa usag usa sa tunga sa dalan. Nabulit sa dugo ang awto ni Olga, nawala ang windshield, naguba ang mga fender, kilid ug headlight, ug nangahulog ang goma sa usa sa mga ligid. Apan niabot gihapon siya, dili mapugngan, sama sa usa ka bagyo.
  
  "Ninety seconds," mibasa og kusog si Hayden.
  
  "Asa?" - Nangutana ko. pangutana ni Drake.
  
  Gisinggit niya ang adres. "Pag-adto sa tuo nga tuo, dayon sa wala, ug ang bilding naa sa imong atubangan, nga nagbabag sa dalan."
  
  "Sa lahi nga nota," misukna si Lauren. "Ang mga Israelita mao ang mibiya sa gubat. Ug lumba."
  
  "Dili awtorisado," miingon si Kensi. "Sa akong gihunahuna. Dili unta kini mahitabo kung nalambigit pa ang atong gobyerno."
  
  Wala kuhaa ni Dahl ang iyang mga mata sa dalan. "Unsa ang gikan kanimo nasurprisa kanako."
  
  "Dili unta. Wala ko mag-ingon nga dili sila molihok, mopatay ug madaot sa langyaw nga yuta. Mahigalaon nga teritoryo. Ako nag-ingon nga dili nila kini buhaton sa dayag kaayo.
  
  "Ah, mas makataronganon kana."
  
  Mihinay si Drake, mipaandar sa preno, ug kusog nga gipaliko sa tuo ang nagngulob nga Challenger. Hapit na maabot sa lagyong kurbada, gipaandar niya ang makina ug nadungog niya ang pagtiyabaw sa mga ligid sa pagpangitag traksyon. Sa kataposang gutlo ilang nasakpan ug giluwa ang graba ug gitabangan sa pagduso sa sakyanan sa unahan. Ang paglaum mao nga si Dahl makaduso sa tigdepensa ni Olga sa iyang pagliko, apan ang Ruso maalam kaayo ug walay pagduha-duha nga giputol ang eskina ug nanguna. Ang basurahan nag-bounce taas sa iyang luyo, naigo sa atubangan.
  
  "Thirty seconds," miingon si Hayden.
  
  Unya ang tanan miadto sa impyerno.
  
  
  KAPITULO katloan ug dos
  
  
  Girisgo ni Olga ang tanan, paspas nga miduol sa punoan sa Challenger.
  
  Nakita ni Drake ang wala nga liko nga nagsingabot nga dali ug nangandam sa pagliko sa awto.
  
  Sa luyo sa iyang hunahuna sa tanan niini nga paagi gisamok siya sa kabalaka nga ang katapusan nga nahabilin nga Swede naa sa usa ka lugar didto. Pero wala gyud siya nagpakita.
  
  Sa gihapon.
  
  Ang sundalo miambak gikan sa tindahan, nga nagkupot sa usa ka dili maayo nga tan-awon nga submachine gun nga gitionan sa armas, nga adunay dugoon nga nawong nga gituis sa usa ka ngulngol sa kasakit. Nasakitan siya, apan nagpabilin siya sa misyon. Laing dili awtorisado nga pag-atake. Laing ikatulo nga partido nga naggamit sa mga espesyal nga pwersa sa mga tawo.
  
  Nag-react dayon si Drake. Unsa ang mga kapilian? Morag pinaagi sa delikado nga paglihok sa wala nga kilid, naningkamot nga ipahiangay ang Challenger sa bag-ong pig-ot nga dalan, mahimo niyang ihulog ang backend sa nag-atake nga Swede. Kini ra ang dula, ug wala kini magtagad sa paghupot sa usa ka makamatay nga hinagiban sa tawo.
  
  Si Hayden ug Yorgi naglingkod sa pikas bahin sa awto. Ang Swede morag iyang i-spray ang tibuok sakyanan samtang kini nag-agi sa kilid. Nangigting iyang tudlo. Nakigbisog si Drake sa manibela, gigunitan kini pag-ayo, ang iyang tuo nga tiil mipilit sa gas sa saktong gikusgon.
  
  Ang Swede nagpabuto nga hapit walay punto - pipila ka segundo sa wala pa ang ikog sa awto naigo kaniya.
  
  Ug unya ang tibuok kalibutan nabuang, nabaliskad, sa dihang si Olga nahagsa sa nag-anod nga Challenger sa tibuok niyang kusog. Wala siya maghinayhinay bisan gamay. Gidasmagan niya ang iyang awto sa kilid sa Dodge, hinungdan nga kini naligid, nadugmok ang Swede ug nahulog ang iyang lawas sa tunga sa dalan. Gigunitan ni Drake ang manobela, dili na makakitag tul-id samtang nagtuyok ang sakyanan; duha ka liko, dayon naigo siya sa taas nga kurbada ug nabali.
  
  Nadasmagan siya sa atop, nag-slide pa ug nagkiskis sa semento hangtod nga nabangga siya sa atubangan sa tindahan. Ang bildo nabuak ug misugod sa pagbundak ang ulan. Nakigbisog si Drake aron mabalanse. Nakugang si Alicia, nakugang si Yorgi.
  
  Si Olga mipa-brake ug sa usa ka paagi nakahimo sa pagpahunong sa F-150 sa kalit.
  
  Nakita siya ni Drake sa upside-down side mirror. Ang mga bintana nabuak sa tanang kilid, apan ang mga liki gamay ra kaayo para ni bisan kinsa nga daling makalusot. Nadungog niya si Mai nga nakigbisog sa iyang seat belt, nga gitangtang kini. Nasayud siya nga abtik siya, apan wala siya magtuo nga mohaum siya sa likod nga bintana. Wala sila makadepensa sa ilang kaugalingon.
  
  Mitungtong si Olga ngadto kanila, ang iyang dagkong mga bukton ug mga bitiis nagtrabaho, ang iyang nawong napuno sa kasuko nga makapasiga sa tibuok kalibotan. Ang dugo mitabon sa iyang bahin ug miagas gikan sa iyang liog ngadto sa iyang mga tudlo, nga mitulo sa salog. Nagkupot siyag machine gun sa usa ka kamot ug rocket launcher sa pikas. Nakita ni Drake ang usa ka ekstrang magasin nga gitaod taliwala sa iyang mga ngipon ug usa ka blade sa militar sa iyang kilid.
  
  Pagsira sa kal-ang, siya walay hunong. Nagsingabot sa kamatayon. Wala gyud mokidlap ang iyang mga mata. Ang alisngaw ug karon migawas ang kalayo sa awto sa iyang luyo, nga nagdila sa iyang dagway. Si Drake dayon nakakita og asul nga flash ug nakaamgo nga ang Mustang miabut. Nakita niya si Olga nga nagngisi. Nakita niya ang team nga miambak gikan sa laing sakyanan sa usa ka pagbuto sa aksyon.
  
  Miduko si Olga sa usa ka tuhod, gipunting ang rocket launcher sa iyang dako nga abaga, ug gipunting ang upside-down Challenger.
  
  Iya bang gub-on ang biological nga hinagiban?
  
  Nawala niya kini. Walay makatarunganon nga panghunahuna luyo niining demonyo nga nawong.
  
  Wala silay mahimo. Ang mga babaye sa luyo nga lingkoranan karon nadasig, nagpalingkawas sa ilang mga kaugalingon ug naningkamot sa pagpangita og luna aron maniobrahon. Wala nila makita kung unsa ang umaabot, ug wala sila gisultihan ni Drake. Walay paagi nga sila makahimo sa bisan unsa mahitungod niini.
  
  Gibira ni Olga ang gatilyo ug misiga ang rocket.
  
  Mga higala, pamilya, ingon niini ang among pag-adto ...
  
  Si Torsten Dahl mihimo sa iyang dalan sama sa usa ka makalilisang nga tigbunal sa karnero; nagdagan sa bug-os nga tulin, sa tibuok niyang kusog, nabangga niya si Olga gikan sa luyo. Ang missile launcher na-slide, ang mga bala niini nitipas ug nagpabuto sa lain-laing trajectory. Si Dahl mismo, nga nagluwas sa sitwasyon, tingali nakasinati sa labing kusog nga kakurat sa iyang kinabuhi, tungod kay si Olga wala molihok.
  
  Ang Swede nag-una lang sa pagdagan sa labing lig-on nga dingding sa tisa sa kalibutan.
  
  Natumba si Dahl nga nabali ang ilong ug wala nay panimuot.
  
  Giwara-wara ni Olga ang Crazy Swede palayo, halos wala makamatikod sa talagsaong pag-atake. Mibangon siya sama sa usa ka bag-ong bukid, gilabay ang rocket launcher sa yuta ug gipataas ang machine gun gamit ang usa ka kamot, ang dugo nagtulo pa gikan sa ubos, nagsabwag sa salog.
  
  Nakita ni Drake kining tanan ug milingi aron itulod si Yorgi sa gawas, dayon si Hayden. Nagtuyok-tuyok pa ang iyang ulo, apan nakuha niya ang mata ni Alicia.
  
  "Okay ra mi?" Nahibal-an niya nga adunay dili maayo.
  
  "Nakita nako kung giunsa ni Dal nga gibunalan si Olga sa tanan niyang kusog, nabalik nga nawad-an sa panimuot, ug halos wala siya makamatikod."
  
  Halos dili makaginhawa si Alicia. "Fuck. Kanako".
  
  "Ug karon siya adunay usa ka machine gun."
  
  Nakagawas si Hayden. Si Mai milukso kaniya, nga mipislit sa gamay nga kal-ang. Mibalik si Drake, nagtan-aw sa samin bisan pa nga misulay siya sa pagpislit sa iyang kaugalingong gagmay nga mga bintana sa kawanangan. Gipataas ni Olga ang pusil, mingisi pag-usab, giisa ang iyang libre nga kamot ug gibira ang ngipon gikan sa iyang baba, gilabay kini sa yuta. Nianang higayuna, nangabot ang ubang mga kauban ni Dahl.
  
  Ug usa kanila si Mano Kinimaka.
  
  Ang Hawaiian, sa tinuod nga paagi, milansad sa iyang kaugalingon sa bug-os nga tulin, mga tiil gikan sa yuta, mga bukton nga gituy-od, usa ka projectile sa tawo nga nagguba sa bola sa kaunoran ug bukog. Gibunalan niya si Olga sa mga abaga, tukma, mas maayo pa kay ni Dahl, ug gipisil pag-ayo. Si Olga nagsuray-suray sa unahan unom ka tiil, ug kana sa iyang kaugalingon usa ka milagro.
  
  Kinimaka milingi sa atubangan, nag-atubang sa Ruso.
  
  Ang machine gun nahulog sa salog.
  
  Gibasa ni Drake ang iyang mga ngabil.
  
  "Kinahanglan nga moluhod ka, gamay nga tawo."
  
  Si Kinimaka naglabyog ug haymaker, nga abtik nga gilikayan ni Olga, mas paspas kay sa mahunahunaan ni Drake. Unya ang iyang kaugalingong kumo milahos pag-ayo sa kidney ni Mano, hinungdan nga natumba dayon ang Hawaiian ug nahagba.
  
  Si Kenzi ug Smith nakaabot sa dapit sa gubat. Wala mapugngi ni Drake ang pagbati nga dili kini igo.
  
  Nagpanglingo-lingo siya hangtod nga nagisi ang unod gikan sa iyang tiyan, hangtod nga migitib ang iyang pelvic bone. Migawas siya sa awto ug wala panumbalinga ang presko nga dugo. Nagsenyas sa tanan gawas kang Hayden, misugod siya sa pagkiang paingon sa gubat samtang ang mga siren mitingog sa ilang palibot, ang nagkidlap-kidlap nga asul nga mga suga mipuno sa iyang panan-aw, ug ang dahunog sa mga tawo, mga pulis, ug mga sundalo mipuno sa hangin.
  
  Naglakaw-lakaw siya sa dalan, miduol kang Olga. Gibaliwala sa Ruso si Smith samtang gipusil siya sa tiyan; gigunitan niya si Kenzi sa buhok ug gilabay. Ang brown nga tufts nagpabilin nga gigunitan sa mga kamot sa Ruso, ug si Kenzi, nga nakurat, naligid ug naligid sa kanal, nga naghubo sa iyang unod. Gihapak dayon ni Olga ang iyang kamot sa pulso ni Smith, natumba ang pusil sa yuta ug nakasinggit ang sundalo.
  
  "Gipusil ba ko nimo? Gigisi ko ang imong bukton ug giluok ko ikaw sa dugoon nga tumoy."
  
  Gikuha ni Drake ang iyang kusog ug gibunalan siya gikan sa luyo, nga naghatud sa tulo ka mga samad sa kidney ug dughan. Gigamit unta niya ang iyang pusil, apan nawala kini sa aksidente. Si Olga wala gani makamatikod sa pag-atake. Morag naigo sa punoan sa kahoy. Nangita siyag armas, butang nga iyang magamit.
  
  Nakita niya kini.
  
  Midagan si Mai, gisundan ni Alicia, ug dayon si Yorgi, puti sama sa usa ka panapton. Gikuha ni Drake ang rocket launcher, gipataas kini sa ibabaw sa iyang ulo ug gipaubos kini sa tibuok niyang kusog ngadto sa likod sa Ruso.
  
  Niining higayona mibalhin siya.
  
  Kinimaka miambak sa kilid kay nahugno ang dakong bukid sa usa ka tuhod. Ang ekstrang magasin nahulog gikan sa iyang mga ngipon. Usa ka RPG ang nahulog gikan sa iyang bakus. Gihulog ni Drake ang iyang armas, nagginhawag bug-at.
  
  Mibarug si Olga, milingi, ug mipahiyom. "Tasakon ko ikaw hangtod nga mabutang ka sa basurahan sa semento."
  
  Nagpalayo si Drake. Ang bunal ni Olga miigo sa iyang paa ug mipaulbo sa kasakit gikan sa usa ka tumoy sa iyang lawas ngadto sa pikas tumoy. Misulod si Alicia sa tubig apan gilabay sa taas sa hangin ug gihapak si Kenzi. Mibangon si Kinimaka atubangan sa usa ka headbutt nga midiretso sa iyang sampot. Si Smith mitugpa sa dili maihap nga mga kumo sa lawas ug dayon tulo sa tutonlan ug ilong, hinungdan nga nikatawa si Olga.
  
  "Ay, salamat, bata, sa imong pagtabang kanako nga mawala ang plema. Usa pa please."
  
  Giyagyag niya ang iyang nawong sa suntok ni Smith.
  
  Gitabangan ni Alicia si Kenzi nga makabangon. Ang mga polis nagdali paingon kanila. Wala makapugong si Drake nga unta magpalayo na sila. Mahimo kini nga usa ka pagpaagas sa dugo. Siya misulay sa pagbangon ug milampos sa usa ka paa.
  
  Gigunitan ni Olga ang tutunlan ni Smith ug gilabay siya sa daplin. Gilingo-lingo ni Kinimaka ang iyang dako nga ulo, nga anaa na karon sa tiilan ni Olga, ug naghatod og tunga sa dosena nga talagsaong mga hampak sa iyang baga nga mga paa.
  
  Gisumbag niya si Kinimaka sa ulo, nga gipaubos siya. Gilikayan niya ang sunod nga pag-atake ni Drake ug gitumba siya, bisan pa nga ang dugo libre nga miagas gikan sa iyang mga dalunggan, tuo nga mata, ug dili maihap nga mga samad ug mga bun-og sa iyang agtang. Usa ka lungag ang mibuka sa iyang tiyan diin gipusil siya ni Smith, ug si Drake naghunahuna kung mahimo ba kini nga paagi aron mapugngan siya.
  
  Nakuha ni May ang atensyon ni Olga. "Tan-awa ko," siya miingon. "Tan-awa ko. Wala pa ako mapildi."
  
  Ang pagpahayag sa interes mitabok sa dugoon nga minahan. "Apan ikaw dili labaw sa usa sa akong mga glandula sa singot. Supergirl ba kamo? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Ako si Mai Kitano."
  
  Awkward nga mipadayon si Olga, gipadaplin si Smith ug ang nagkaduol nga Alicia. Miduko si Mai. Nasuko si Olga. Misayaw si Mai sa layo, sa layo, ug dayon mitudlo sa tuo nga abaga ni Olga.
  
  "Ug samtang gisamok ko ikaw, ang akong higala nga si Yorgi laglagon ka."
  
  Dali kaayong milingi si Olga. "Unsa..."
  
  Gihigot ni Yorgi ang rocket launcher sa iyang mga abaga, gisiguro nga ang katapusan nga granada napahimutang sa husto, ug dayon gipabuto direkta sa lawas ni Olga.
  
  Miduko si Drake.
  
  
  KAPITULO TRESENTA tres
  
  
  Ang SPEAR team pagkahuman nawala. Human ihatag ang biyolohikal nga hinagiban, sila gipapahawa gikan sa crime scene ug gidala sa kasingkasing sa usa ka dili natural nga hilum nga siyudad ngadto sa usa sa labing luwas nga mga balay sa FBI sa kabanikanhan. Usa kini ka ranso, kinahanglan nga gamay alang sa mga hinungdan sa seguridad, apan usa ka ranso bisan pa, nga adunay kaugalingon nga balay, kuwadra ug coral. Gitipigan nila ang mga kabayo aron ibaligya ang ilusyon ug ang kamot sa ranso aron pagbansay kanila, apan nagtrabaho usab siya sa mga feed.
  
  Ang team nalipay kaayo sa pag-abot sa luwas nga balay, ug labi pa nga nalipay sa pagbulag ug pagsira sa mga pultahan sa lainlaing mga kwarto. Sa usa ka tawo sila gikulata, gikapoy, gibunalan, gibunalan, nagdugo.
  
  Nahumod silang tanan sa dugo, mga bun-og ug balhibo usab. Kadtong wala mawad-an sa panimuot nanghinaut nga ilang gibuhat kini; ug kadtong nagbuhat niini nagbasol nga dili sila makatabang. Si Drake ug Alicia misulod sa ilang lawak, naghubo, ug midiretso sa shower. Ang sapa sa init nga tubig nakatabang sa paghugas labaw pa sa dugo. Gitabangan ni Drake si Alicia ug gitabangan ni Alicia si Drake sa mga lugar diin ang ilang mga bukton nabun-og kaayo aron makatabang.
  
  Wala maguba ang team, pero medyo nabug-atan sila.
  
  "Adunay usa ka tawo," miginhawa si Drake samtang ang tubig miigo kaniya sa kusog nga kusog, "nga makapatumba kanimo gikan sa imong mga tiil."
  
  "Kabalo ko". Gibubo ni Alicia ang mga kumkom sa liquid soap sa iyang palad. "Nakita ba nimo si Dahl nga nagbuy-od niya?"
  
  Nag-ubo si Drake. "Ay, dili, palihog. Ayaw ko pakataw-a. Palihug".
  
  Wala katingad-an si Drake nga dali ra siyang makakita og humor human sa iyang nasaksihan. Kini nga tawo usa ka sundalo nga gibansay sa pag-atubang sa trauma ug kasakit sa kasingkasing, kamatayon ug kapintasan; gibuhat niya kini sa kadaghanan sa iyang kinabuhi, apan lahi ang gisagubang sa mga sundalo. Usa sa ingon nga paagi mao ang pagpadayon sa panaghigalaay uban sa imong mga kauban; ang uban kinahanglang magtan-aw kanunay sa hayag nga bahin sa mga butang.
  
  Sa diha nga kini mahimo. Adunay pipila ka mga sitwasyon nga nakapaluhod bisan sa usa ka sundalo.
  
  Karon si Alicia, giputol gikan sa parehas nga panapton, nahinumdom sa away ni Kinimaki sa dako nga Olga. "Damn, murag baby ni Godzilla versus Godzilla. Mas nakurat si Bloody Mano kaysa nasamdan."
  
  "Mahimo gyud niya nga mag-headbutt." Mingisi si Drake.
  
  "Dili!" Mikatawa si Alicia ug sila nag-uban sa makadiyot, gusto nga mawala ang kasakit.
  
  Pagkataud-taud, migawas si Drake sa shower, nagbutang og bath sheet ug mibalik sa kwarto. Usa ka pagbati nga dili tinuod ang miigo kaniya. Usa ka oras ang milabay didto sila sa pinakasentro sa Impiyerno, naunlod sa usa sa pinakalisud ug pinakadugo nga gubat sa ilang kinabuhi, ug karon nanghugas sila sa ilang kaugalingon sa usa ka ranso sa Texas, gilibutan sa mga guwardiya.
  
  Unsay sunod?
  
  Aw, ang positibo nga bahin mao nga sila nakadaog sa tulo sa upat ka mga kardinal nga direksyon. Ug tulo sa upat ka Mangabayo. Ang Order nagtago sa upat ka mga hinagiban, mao nga pinaagi sa giangkon ni Drake nga gamay nga dili managsama, fuzzy, ug dili sigurado nga ihap, usa na lang ang nahabilin. Mikatawa siya sa iyang kaugalingon.
  
  Damn, naglaum ko nga husto ko kini.
  
  Nadungog ang mga tunob sa iyang luyo ug nilingi siya.
  
  Nagbarog si Alicia, hingpit nga hubo ug naggilakgilak sa tubig sa shower, ang iyang buhok mipilit sa iyang nabun-og nga abaga. Mitutok si Drake ug nakalimot sa buluhaton.
  
  "Damn," miingon siya. "Mao nga adunay mga higayon nga magkita kamong duha maayo."
  
  Milakaw siya ug gikuha ang iyang tualya. "Sa imong hunahuna aduna ba kitay panahon?"
  
  "Ayawg kabalaka," miingon siya nga may pahiyom sa iyang tingog. "Dili kini magkinahanglan daghang oras".
  
  
  ***
  
  
  Sa ulahi, human nila madiskobrehan ug misulay sa paglikay sa mga bun-og sa ilang mga lawas, si Drake ug Alicia nagsul-ob ug presko nga mga sinina ug nanaog ngadto sa dakong kusina. Dili sigurado si Drake nganong gipili nila ang kusina; morag natural kadto nga tigomanan. Ang nagkiling nga mga silaw sa pagsalop sa adlaw misulod sa mga panoramic nga mga bintana, nga naghatag usa ka bulawan nga kolor sa kahoy nga salog ug mga gamit sa kusina. Ang kwarto init ug baho sa bag-ong luto nga pan. Milingkod si Drake sa bar stool ug nagpahayahay.
  
  "Mahimo kong mogugol ug usa ka bulan dinhi."
  
  "Laing sakay," miingon si Alicia. "Ug unya mopahulay ta?"
  
  "Mahimo ba nato kini? Buot ipasabot, dili kini ingon sa katapusan sa pulong nga "pagpahulay, gugma."
  
  "Aw, kinahanglan pa natong tubagon si Qrow," mikibo siya, "mahitungod sa Peru. Ug si Smith tingali adunay mga problema. Kinahanglang dili kita magmisyon kon ang usa ka sakop sa atong pamilya anaa sa kasamok."
  
  Miyango si Drake. "Oo, uyon ko. Ug unya adunay SEAL Team 7.
  
  "Sa umaabot," nanghupaw si Alicia, milingkod sa tupad niya, "moabot ang atong holiday."
  
  "Hoy, tan-awa unsay gidala sa iring!" - singgit ni Drake pagkakita niya kang Dahl.
  
  Ang Swede mabinantayon nga miagi sa pultahan. "Bullshit, naningkamot ko sa paglakaw, apan ang tanan doble sa atubangan sa akong mga mata."
  
  "Sa imong hunahuna lisud ba ang paglakaw?" Matud pa ni Drake. "Gusto ba nimong sulayan nga makighilawas?"
  
  Nangapkap si Dahl paingon sa bar stool. "Dunay magpainom nako."
  
  Giduso ni Alicia ang botelya sa tubig ngadto kaniya. "Mokuha pa ko."
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang higala nga adunay kabalaka. "Maghulat ka ba hangtod sa katapusan, higala?"
  
  "Isulti sa tinuod, kini mas maayo sa usa ka minuto."
  
  "Oh, kay nahinumdom ko kung giunsa nimo paglingkod sa gawas sa panahon sa away ni Olga."
  
  "Tumigil ka nga Drake. Dili ko gustong mahinumdom niini."
  
  Mikatawa si Drake. "Ingon nga tugotan ka namon nga makalimtan kini."
  
  Ang uban nga grupo hinay-hinay nga miabut, ug baynte minutos ang milabay silang tanan naglingkod sa bar, nag-inom og kape ug tubig, prutas ug mga piraso sa bacon, ug mas daghang samad kay sa ilang maihap. Si Kinimaka wala nagtan-aw ni bisan kinsa, ug si Smith wala makagunit bisan unsa sa iyang tuo nga kamot. Naguol pag-ayo si Yorgi. Wala makapugong sa pagreklamo si Kensi. Sila si May, Lauren ug Hayden ra daw sila.
  
  "Nasayod ka," miingon si Hayden. "Nalipay lang ko nga naagian namong tanan. Mahimong mas grabe pa kini. Gibuhat sa Atropine ang trabaho niini. Naa bay after effects, guys?"
  
  Si Yorgi, Smith ug Kenzi mipiyong. Gisulti ni Kensi ang tanan. "Sa akong hunahuna si Olga milabaw pagkahuman sa mga epekto."
  
  Mipahiyom si Hayden. "Sige, kay wa pa ta mahuman. Kadtong mga koponan nga wala mobisita sa Fort Sill ug Dallas nangita usa ka katapusan nga timailhan. Maayo na lang, ang Washington think tank ug ang NSA nakahimo sa pagbantay sa mga dagkong magdudula.
  
  "SAS?" - Gisugyot ni Drake.
  
  "Bueno, ang British, oo. Pagasundan sila sa China ug sa tanan nga nahabilin sa France-"
  
  "SEAL Team 7?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Wala mahibal-an, wala gipahayag ug dili awtorisado," ingon ni Hayden. "Sumala sa Crowe."
  
  "Adunay mas taas nga mga istruktura kaysa sa Ministro sa Depensa," ingon ni Kinimaka.
  
  "Dili mi ibitay ni Presidente Coburn aron mamala," miprotesta si Drake. "Kinahanglan kong motuo nga wala siyay nahibal-an bahin sa mga selyo."
  
  "Mouyon ko," miingon si Hayden. "Ug samtang uyon ko kang Mano nga adunay mga binuhat nga mas taas pa kay sa Uwak, adunay daghan pang malimbungon. Ang matang nga moabut kanimo sa kilid, gikan sa asul, ug magbilin kanimo nga adunay gamay nga kapilian. Kinahanglan kong motuo nga adunay daghan pa nga nagpadayon kaysa atong nahibal-an. "
  
  "Dili kini makatabang sa among problema." Mingisi si Smith ug naglisud sa pag-alsa sa baso sa gatas.
  
  "Husto". Mikuha si Hayden og usa ka hakop nga prutas ug gihimong komportable ang iyang kaugalingon. "Busa, atong tutokan ang pagtapos niining daotang inahan ug mopauli. Kami gihapon ang pinakadako nga team ug ang labing maayo. Bisan karon, ang British nakakuha ra usa ka adlaw nga pagsugod sa ulo. Ang mga Intsik usab. Karon, morag, sa tanan nga uban pa, ang mga Pranses ra ang nalipay. Nagpadala sila og lain nga grupo sa tulo aron makontak ang nahabilin nga orihinal."
  
  "Parehas kini sa usa ka gubat sa mga pwersa sa espesyal nga operasyon," ingon ni Dahl. "Naa mi sa taas."
  
  "Oo, apan kini dili mahimo nga may kalabutan. Ug bakak. Dili sama nga kami nag-uban o nag-uban sa desyerto."
  
  "Kini usa ka bagis, dili matag-an nga gubat," miingon si Dahl. "Kini ingon ka tinuod nga kini makuha."
  
  Miyango si Hayden ug dayon mipadayon. "Atong i-summarize ang teksto sa Order. 'Sa upat ka suok sa Yuta among nakit-an ang Upat ka Mangabayo ug gibutang kanila ang plano alang sa Order of the Last Judgment. Kadtong makaluwas sa Krusada sa Paghukom ug ang mga sangpotanan niini angay nga maghari. Kung nagbasa ka niini, nawala kami, busa basaha ug sunda uban ang pag-amping. Ang atong kataposang mga tuig gigugol sa pagtigom sa kataposang upat ka hinagiban sa mga rebolusyon sa kalibotan: Gubat, Pagsakop, Kagutom ug Kamatayon. Nagkahiusa, ilang gub-on ang tanang gobyerno ug ablihan ang bag-ong kaugmaon. Pagandam. Pangitaa sila. Pagbiyahe ngadto sa upat ka suok sa Yuta. Pangitaa ang mga pahulayanan sa Amahan sa Strategy ug dayon ang Khagan; ang pinakagrabe nga Indian nga nabuhi sukad, ug unya ang Hampak sa Dios. Apan ang tanan dili ingon sa makita. Kami mibisita sa Khagan sa 1960, lima ka tuig human sa pagkompleto, gibutang ang Conquest sa iyang lungon. Among nakaplagan ang Hampak nga nagbantay sa tinuod nga Kataposang Paghukom. Ug ang bugtong pagpatay code mao ang sa diha nga ang mga Horsemen nagpakita. Walay makaila nga mga marka sa mga bukog sa Amahan. Ang Indian gilibutan sa mga hinagiban. Ang han-ay sa Kataposang Paghukom karon buhi pinaagi kanimo ug maghari nga labaw sa kahangturan."
  
  Nahuman siya ug miinom.
  
  "Maayo ra ang tanan? Sa akong hunahuna kini mas makataronganon karon. Ang Order patay na, dugay na nga nawala, apan adunay gamay nga elemento niini niini. Tingali usa ka nunal. Single. Basin naay lain. Apan kini igo nga igo aron ma-hack ang usa ka lab sa Dallas, ug maayo nga makuha ang usa ka tibuuk nga hugpong sa mga espesyal nga pwersa, aron dili naton kini maminusan."
  
  Mihunong siya samtang nagwarawara si Drake. "Oo nga?"
  
  "Nahibal-an mo ba kung asa siya labing maayo?" - nangutana siya. "Sa sulod sa usa ka think tank sa Washington. O nagtrabaho alang sa NSA. "
  
  Nanglaki ang mga mata ni Hayden. "Damn, maayo kaayo kana nga punto. Pahunahunaa ko niini." Gibubo niya ang itom nga kape gikan sa usa ka baso nga tibod.
  
  "Ang panahon dali ra, akong mga higala," miingon si Mai.
  
  "Oo nga kasama kita". Gipuno ni Hayden ang iyang baba. "Unya atong analisahon ang teksto: ang kataposang suok sa yuta mao ang Uropa. Kinahanglan natong pangitaon ang lubnganan sa Hampak sa Diyos, nga mao ang Mangabayo sa Kamatayon ug nagbantay sa tinuod nga Kataposang Paghukom. Ang pinakagrabe nilang tanan. Ug naa bay kill code sa dihang nagpakita ang mga Horsemen? Wala pa ko kasabot ani, sorry."
  
  "Nagtuo ko nga ang think tank dugay na nga nagbuhat niini?" Matud ni Yorgi.
  
  Karon si Lauren, nga nagsandig sa dako nga refrigerator, misulti. "Siyempre naa. Ang karaan nga lider kaniadto gihatagan sa kaduhaduhaan nga titulo nga 'Flagellum sa Dios' sa mga Romano nga iyang gipakig-away ug gipatay.Siya tingali ang labing malampuson sa mga barbarong mga magmamando ug miatake sa silangan ug kasadpan nga Imperyo sa Roma sa dihang siya nagpuyo sa mga 406-453. Siya mao ang labing makalilisang nga kaaway sa Roma ug kas-a gikutlo: "Diin ako miagi, ang balili dili na motubo pag-usab."
  
  "Laing gihimaya nga karaang masa nga mamumuno," miingon si Dahl.
  
  "Si Attila nga Hun," miingon si Lauren, "nagpatay sa iyang igsoon niadtong 434 aron mahimong bugtong magmamando sa mga Hun. Nailhan tungod sa iyang mabangis nga tinan-awan, si Attila nailhan nga kanunay nga naglilok sa iyang mga mata, "ingon nga nalingaw sa kalisang nga iyang gidasig," sumala sa istoryador nga si Edward Gibbon. Giangkon usab niya nga gigamit niya ang tinuud nga espada ni Mars, ang diyos sa gubat sa Roma. Ikaw mahanduraw ang kahadlok nga gisilsil niini sa usa ka panggubatan sa Roma."
  
  "Nakuha na nato," ni Drake. "Si Attila usa ka dili maayo nga bata o usa ka maayong bata, depende kung asa ka naa. Ug kinsa ang nagsulat sa mga libro sa kasaysayan. Giunsa ug diin siya namatay?
  
  "Daghang nagkasumpaki nga mga asoy naghulagway kung giunsa siya namatay. Gikan sa pagdugo sa ilong hangtod sa kutsilyo sa mga kamot sa iyang bag-ong asawa. Sa dihang ilang nakit-an ang iyang lawas, ang mga lalaki, sumala sa kostumbre sa mga Hun, nanggisi sa buhok gikan sa ilang mga ulo ug nagpahamtang ug lawom, dulumtanan nga mga samad sa ilang mga nawong. Giingon nga si Attila, ingon usa ka makalilisang nga kaaway, nakadawat usa ka mensahe gikan sa mga diyos bahin sa iyang pagkamatay ingon usa ka talagsaon nga katingala. Panalangin. Ang iyang lawas gibutang sa tunga sa usa ka lapad nga patag, sulod sa usa ka seda nga tolda, aron ang tanan makakita ug makadayeg. Ang labing maayo nga mga mangangabayo sa mga tribo milibot ug nag-asoy sa mga istorya sa iyang dagkong mga pagpahimulos sa palibot sa mga campfire. Usa kadto ka dakong kamatayon. Nagpadayon kini sa pag-ingon nga usa ka selebrasyon ang gihimo sa ibabaw sa iyang lubnganan. Padayon nga gisubli ni Lauren ang may kalabotan nga mga punto nga gihunghong sa konstable sa iyang dunggan. Walay kapuslanan ang pagbutang ug loudspeaker.
  
  "Ilang gitimbrehan ang iyang mga lubnganan sa bulawan, plata ug puthaw, tungod kay siya adunay tulo. Ug sila mituo nga kining tulo ka mga materyales angay alang sa labing dako sa tanan nga mga hari. Siyempre, gidugang ang mga hinagiban, bahandi ug talagsaon nga mga mutya. Ug, morag, sumala usab sa kostumbre, ilang gipatay ang tanan nga nagtrabaho sa iyang lubnganan, aron matago ang nahimutangan niini nga sekreto."
  
  Milingi-lingi si Alicia niadtong nanglingkod sa lamesa. "Ang usa kaninyo mamatay," siya miingon. "Ayaw kog hangyoa nga ilubong ko nimo. Dili usa ka daotan nga higayon. "
  
  "Maguol ug malipay ka nga makadungog nga ang lubnganan ni Attila usa sa labing dako nga nawala nga mga lubnganan sa kasaysayan. Siyempre, gikan sa uban pa - ang dugay nang nawala nga lawas ni Haring Richard III nga nadiskubre sa ilawom sa parke sa awto sa Leicester pipila ka tuig ang milabay - kami nagtuo nga makit-an pa sila. Baka si Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Sa bisan unsa nga kahimtang, kutob sa labot sa Attila, gituohan nga ang mga inhenyero sa Hunnic mipatipas sa Tisza River sa igo nga kadugay aron mamala ang panguna nga salog sa suba. Si Attila gilubong didto sa iyang maanindot, bililhong triple nga lungon. Dayon gibuhian si Tisza, gitagoan si Attila hangtod sa hangtod."
  
  Nianang higayona nadungog nila ang tingog sa nagsingabot nga helicopter. Gitan-aw ni Hayden ang kwarto.
  
  "Nanghinaut ko nga andam ka na alang sa lain nga away, mga lalaki ug babaye, tungod kay kini wala pa matapos."
  
  Giinat ni Drake ang nagsakit niyang kaunoran. Gisulayan ni Dahl nga ibutang ang iyang ulo sa iyang mga abaga. Nakapanglingo si Kensi dihang gihikap niya ang usa ka garas sa iyang likod.
  
  "Aron patas," miingon si Drake. "Gikapoy gihapon ko dinhi."
  
  Mipahiyom si Hayden. Miyango si Dahl kutob sa iyang mahimo. Nakabarog na si May. Mipaingon si Lauren sa pultahan.
  
  "Dali," siya miingon. "Ipasulti nila kami labi pa sa dalan."
  
  "Europe?" pangutana ni Yorgi.
  
  "Oo. Ug alang sa katapusang Mangabayo sa Kamatayon."
  
  Milukso si Alicia sa bar stool. "Maayo kaayo nga estorya," sarkastikong giingon niya. "Gikan kanimo, kulbahinam kaayo nga bisan ang akong mga tudlo sa tiil nagsugod na sa pagkurog."
  
  
  KAPITULO katloan ug upat
  
  
  Lain nga paglupad, laing away sa kapunawpunawan. Si Drake milingkod sa usa ka komportable nga lingkuranan ug naminaw samtang gipahayag ni Lauren ang mga hukom ug konklusyon sa Distrito sa Columbia sa kaso sa Attila the Hun. Ang team naglingkod sa lain-laing mga posisyon, gikuha ang ilang mahimo ug naningkamot sa dili pagtagad sa kasakit gikan sa bag-o lang gitawag 'Olga insidente'.
  
  "Ang lubnganan ni Attila nawala sa kasaysayan," mitapos si Lauren. "Wala pa gyud makit-an, bisan kung adunay daghang mga sayup nga nadiskobrehan. Busa," mihunong siya, namati, "nakadungog ka ba bahin sa anomaliya sa grabidad?"
  
  Milingi si Dahl. "Kini nga termino adunay daghang mga kahulugan."
  
  "Aw, mao na ang among punto. Bag-o lang, nadiskobrehan sa mga siyentipiko ang usa ka dako ug misteryosong anomaliya nga gilubong ilalom sa polar ice sheet. Nahibal-an nimo kana? Dako kaayo kinig gidak-on - 151 ka milya ang gilapdon ug hapit usa ka libo ka metros ang giladmon. Namatikdan sa mga satelayt sa NASA, kini usa ka gravitational anomaly tungod kay ang mga pagbag-o sa palibot niini nagpakita sa presensya sa usa ka dako nga butang nga nahimutang sa crater. Karon, gawas sa mga ihalas nga teorya, kini nga butang usa ka anomaliya sa grabidad. Dili husto ang posisyon niini, dili molihok sama sa tanan sa palibot niini, ug busa mamatikdan sa kusgan nga radar. "
  
  "Naghisgot ka bahin sa ground penetrating radar," miingon si Dahl. "Ang akong daan nga espesyalidad."
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Sigurado ka? Nagtuo ko nga usa kini ka lalaki nga striptease sa mga party sa mga manok. Gitawag ka nila nga Dancing Viking."
  
  Gikapoy siya ni Dahl. "Tumigil ka nga".
  
  Milingi si Alicia nako. "Siya morag masuk-anon," siya mihunghong sa teatro.
  
  "Ang pag-bounce sa usa ka wala'y pagduda nga tigulang nga babaye makahimo niana kanimo."
  
  Katingad-an, si Smith adunay mga luha sa iyang mga mata. "Kinahanglan kong isulti," siya miginhawa, "Wala pa ako nakakita nga adunay usa ka tawo nga nag-bounce pag-ayo gikan sa usa ka tawo nga wala"y apil nga trampolin." Gitago niya ang iyang nawong, naningkamot nga mokalma.
  
  Kinimaka mipikpik sa iyang abaga. "Okay ka lang, bro? Wala pa ko makakita nimo nga mikatawa kaniadto, tawo. Katingad-an kini".
  
  Nangilabot si Lauren, giluwas ang Swede gikan sa dugang nga pagbiaybiay. "GPR, apan sa usa ka intensive scale. Buot ipasabot, adunay kini nga katingad-an nga butang sa Google Maps nga gitawag ug Antarctica. Makita nimo kini gikan sa imong laptop. Apan ang pagpangita sa usa ka butang nga gamay sama sa lubnganan ni Attila? Aw, kana naglakip sa paggamit sa mga makina ug software nga wala pa giangkon sa NASA nga iya.
  
  "Naggamit ba sila ug satellite?" pangutana ni Yorgi.
  
  "Oh oo, ang tanan nga cool nga mga nasud adunay kini."
  
  "Lakip ang China, UK ug France." Gitudlo ni Drake ang ilang listahan sa mga kontra.
  
  "Sigurado. Gikan sa kawanangan, mailhan sa mga Insek ang usa ka tawo nga naglingkod sa iyang awto, susihon ang mga site sa Internet nga iyang gi-browse, ug giklasipikar ang sulud sa sandwich nga iyang gikaon. Bisan kinsa nga lalaki. Halos bisan asa."
  
  "Lalaki ra?" pangutana ni Kenzi. "O mga babaye usab?"
  
  Mingisi si Lauren ug mihunghong, "Adunay usa ka tawo sa akong dunggan nga nagpasa niini. Mura'g bata pa, murag wala pa siya nakadiskubre sa mga babaye."
  
  Si Drake naminaw sa helicopter nga giputol sa kalangitan tali sa America ug Europe, ang ikatulo ug ikaupat nga tumoy sa yuta.
  
  "Okay, well, anyway..." Mikidhat si Lauren. "Kon atong hiusahon ang wala kaayo mahibaloi nga geograpiya sa Piscara, ang usa ka teksto nag-ingon nga ang bantogang palasyo ni Attila nahimutang taliwala sa Danube ug sa Tisza, sa mga bungtod sa Carpathian, sa kapatagan sa itaas nga Hungary ug sa silingang Zazberin. Ang usa ka labi ka dili klaro nga tudling nag-ingon nga ang lubnganan ni Attila atbang sa iyang palasyo.
  
  "Apan gilubong sa ilawom sa suba," ingon ni Mai.
  
  "Oo, ang Tisza mitabok sa Hungary gikan sa amihanan ngadto sa habagatan, nga usa ka dakong sanga sa Danube mismo. Ang agianan sa suba makatabang sa atong mga siyentista. Hinaot nga ang ilang panukiduki gamit ang geophysical technology maghiusa sa satellite, magnetics, MAG ug ground penetrating radar. Ang mga magnetic nga survey gisuportahan sa mga profile sa GPR alang sa pinili nga mga anomaliya. Giingon usab nila nga makita nila kung ang suba nabalhin na ba. Mikibo siya. "Naghisgot kami bahin sa libu-libo ug libu-libo nga mga imahe nga kinahanglan tan-awon sa kompyuter ug dayon maghimo usa ka desisyon."
  
  "Okay, okay, mao nga moadto kami sa Hungary." Nagpakaaron-ingnon nga nagsakit ang ulo ni Alicia. "Isulti lang."
  
  Ang team mibalik, naghunahuna kung giunsa ang ilang agresibo nga mga kauban.
  
  
  ***
  
  
  Ang Hungary, ang Danube ug ang Tisza morag itom sa kagabhion sama sa ubang bahin sa Uropa, apan si Drake nahibalo nga sa pagkakaron mas gubot pa dinhi. Ang labing gamhanan sa Upat ka Mangabayo naghigda didto - Kamatayon - ug kadtong nakakaplag kaniya mahimong makatino sa kaugmaon sa kalibutan.
  
  Ang team mitugpa, milupad pag-usab, mitugpa pag-usab, ug dayon misakay sa usa ka dako, dili-reflective nga van aron makompleto ang kataposang bahin sa ilang panaw. Ang mga calculators wala pa'y nahibal-an, ang mga lugar dako pa ug ang target gamay, wala pay labot ang karaan ug posibleng madaot. Maayo unta nga mahibal-an kung giunsa ang Orden nga naglihok nga independente, apan ang ilang kalit nga pagpamatay daghang mga dekada ang milabay nagtapos sa bisan unsang pag-atras.
  
  Nagkampo sila sa kapatagan, nagbutang ug mga guwardiya sa gawas ug nanimuyo sa sulod. Mihuros ang kusog nga hangin, nga nagpakapakapa sa mga tolda; ang surreal nga reyalidad sa tanan nilang nabuhat sa miaging mga adlaw naningkamot gihapon nga maunlod.
  
  Ania ba gyud kami karon, nagkampo sa tungatunga sa usa ka bungtod sa Hungarian? Naghunahuna si Drake niini. O gikulata pa ba mi ni Olga?
  
  Ang namulak nga canvas sa tolda nagsulti sa tinuod, ingon man ang nagkurog nga dagway sa iyang tupad. Si Alicia, giputos sa iyang sleeping bag nga ang iyang mga mata lang ang nagpakita.
  
  "Tugnaw ba, love?"
  
  "Oo, anhi dinhi ug painita ako."
  
  "Palihug," miingon si Dahl gikan sa usa ka dapit sa habagatan sa tiilan ni Drake, "dili karong adlawa."
  
  "Mouyon ko," ni Kenzi gikan sa silangan. "Sultihi ang aso nga nasakit ka sa ulo o unsa pa. Kinsay nakahibalo asa siya? Ang gidaghanon sa mga sakit ug uban pa ug uban pa."
  
  "Busa walay pangutana sa usa ka foursome?"
  
  "Oo," dugang ni Mai, nga nagbarog sa entrada sa tolda. "Ilabi na kay lima mi."
  
  "Buang, nakalimot ko nga naa ka diri, Sprite. Dili gihapon ko makatuo nga gi-lock mi nilang tanan sa usa ka damn tent."
  
  "Ako, alang sa usa, mas gusto nga matulog sa kapatagan," miingon si Dahl, nga mibangon. "Unya tingali matulog ko."
  
  Gitan-aw ni Drake ang taga-Sweden padulong sa paggawas, nga nagtuo nga hatagan niya ang higayon nga tawagan si Joanna. Ang ilang relasyon nagpabilin sa hangin, apan ang adlaw moabut, sa dili madugay, nga adunay usa ka tawo nga maghimo usa ka permanente nga desisyon.
  
  Miabut ang kaadlawon, ug gisugyot sa mga eksperto gikan sa Washington ang tunga sa dosena nga mga site. Ang grupo nagbulag ug nagsugod sa pagkalot, nga gilabay ang matahum nga mga talan-awon gikan sa ilang mga ulo ug kasingkasing: ang naggilakgilak nga asul nga bitin sa Tisza, usahay lapad, usahay katingad-an nga makitid sa mga lugar, ang sagbot nga mga bungtod sa mga Carpathians, ang walay katapusan nga tin-aw nga kalangitan. Ang mabugnaw nga huyohoy nga naghuyop sa halapad nga mga wanang giabiabi, naghupay sa kakapoy ug makapahupay nga mga bun-og. Si Drake ug ang uban kanunay nga naghunahuna kung asa ang ilang mga kaaway. British, Intsik ug Pranses. asa man Labaw sa labing duol nga bungtod? Walay usa nga nakakita bisan gamay nga timailhan sa pagpaniid. Murag ni give up ang ubang teams.
  
  "Dili ang imong kasagaran nga pagpangita sa relik," miingon si Drake. "Halos dili ko kabalo kung asa ko sunod."
  
  "Uyon ko," ni Dahl. "Usa ka higayon kaming tanan nag-away, ug sa sunod sayon ra ang tanan. Ug bisan pa kini mahimong mas grabe pa. "
  
  Ang unang adlaw dali nga milabay, dayon ang ikaduha. Wala silay nakit-an. Nagsugod ang ulan, ug dayon ang nagbuta nga adlaw. Ang team nagpuli-puli sa pagpahuway ug dayon gitugotan ang pipila ka gisuholan nga mga trabahante sa paghupay kanila sa makadiyot. Ang mga lalaki ug babaye nga dili makasulti og English gitudlo gikan sa duol nga baryo. Usa ka adlaw, nadiskobrehan ni Alicia ang usa ka lungag sa yuta, lagmit usa ka karaan nga tunel, apan ang iyang kahinam nahanaw dayon sa dihang ang iyang pagpangita naputol.
  
  "Walay kapuslanan," siya miingon. "Mahimong usa ka metro ang gilay-on gikan kaniya ug wala gihapon siya makit-an."
  
  "Sa imong hunahuna sa unsang paagi kini wala mamatikdi niining mga tuiga?"
  
  Si Dahl nagpadayon sa pagkalot sa iyang ulo, sigurado nga wala sila makasabut sa usa ka butang. "Naa sa tumoy sa akong dila," gisubli niya labaw pa sa makausa.
  
  Wala makapugong si Drake sa iyang kaugalingon. "Olga ang imong gipasabot, di ba? Mubo ra kadto nga kasinatian, higala."
  
  Nag-agulo si Dahl, nag-scan pa.
  
  Laing gabii ug pipila pa ka oras sa tolda. Ang labing tensiyonado niining mga gabii mao ang pagsugod ni Drake sa paghisgot bahin sa pahayag ni Webb, sa iyang kabilin ug sa iyang sekretong vault sa impormasyon.
  
  "Kinahanglan naton ipunting kana sa sunod nga higayon. Ang mga sekreto nga iyang nakolekta mahimong makadaot. Makalingaw".
  
  "Para kang kinsa?" Matud ni Dahl. "Ang mga batok kanamo dili kaayo daotan."
  
  "Gawas sa usa nga wala pa namo mahibaloi," miingon si Mai.
  
  "Damn, tinuod? Nakalimot ko. Hain kini?"
  
  Ang Hapon nga babaye mipaubos sa iyang tingog ug misulti sa hilom. "Usa kaninyo ang mamatay."
  
  Sulod sa dugay, masakit nga gutlo dihay kahilom.
  
  Gibali ni Alicia. "Kinahanglan nga mosugot ka ni Drake. Kini dili lamang magamit kanato. Si Webb usa ka espesyalista sa pag-stalking ug usa ka dato nga asshole. Naa siyay hugaw sa tanan."
  
  Usa ka bakak nga alarma hinungdan nga sila nagdali sa paggawas sa tolda, nahulog sa yuta ug lapok, taliwala sa mga kagun-oban ug balas sa usa ka karaang lubnganan. Sa ilang lawom nga kalagot, migawas nga dili kini iya ni Attila. Labing menos dili kutob sa ilang masulti.
  
  Sa ulahi, sa tolda, sila mibalik sa ilang mga hunahuna.
  
  "Daghan kaayo ang kinahanglan atubangon," miingon si Hayden. "Tingali kini nga pagpangita sa tagoanan ni Webb ug kung unsa ang among nadiskobrehan sa ulahi makapanalipod kanamo gikan sa kung unsa ang umaabot."
  
  "Ang kamatayon ni Joshua sa Peru? Ang atong pagkadili-masinugtanon? Kaduhaduhaan nga paghukom ug usa ka dili sigurado nga higot? Kinahanglang tubagon nato ang usa ka tawo. Usa ka ngalan-pagtawag nga mahimo nimong malikayan. Apan tulo? Upat ka? Ang among mga bayronon naa sa pula, mga tawo, ug wala ko magpasabut nga sobra ang paggasto. "
  
  "Busa, SEAL Team 7?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Baka nga," ungol ni Hayden. "Kinsay nakahibalo? Apan kung atakehon nila kami nga adunay pagpihig, nanumpa ako sa Diyos nga atakehon ko ang kusog nga pagtandi. Ug mao usab ang mahitabo kaninyong tanan. Mao ni ang order."
  
  Miabot ang laing adlaw ug nagpadayon ang pagpangayam. Ang ulan nakababag sa ilang mga paningkamot. Ang Washington think tank mibalik uban ang pito pa ka mga site sa kinatibuk-an nga baynte tres. Kadaghanan kanila walay nahimo gawas sa walay sulod nga mga luna o daan nga mga patukoranan, mga bilding nga dugay nang nangaguba, mga kalabera nga nahimong mga nuog. Kadaghanan sa laing adlaw milabay ug ang moral sa SPEAR team nagsugod sa pagkunhod.
  
  "Naa ba ta sa saktong lugar?" pangutana ni Kenzi. "Ang akong gipasabot mao ang Hungary. Sa atbang sa palasyo ni Attila. Unsa ka dugay nga natawo kini nga tawo? Usa ka libo unom ka gatus ka tuig ang milabay, dili ba? Unsa ni? Katorse ka siglo sa wala pa si Geronimo. Tingali si Attila ang sayup nga 'hampak'. Nagtuo ko nga daghan ang gimarkahan sa Simbahang Katoliko."
  
  "Nakita namon ang daghang lainlain nga anomaliya," ingon ni Kinimaka. "Adunay daghan kaayo niini, ug walay usa kanila ang husto."
  
  Gitutokan siya ni Dahl. "Nagkinahanglan kami usa ka paagi aron maminusan ang among pagpangita."
  
  Si Lauren, kanunay nga gisaksak sa think tank, mitan-aw sa laing paagi. "Oo, ingon nila. Oo."
  
  Ang hangin hinay nga mihuros sa buhok sa Swede, apan ang iyang nawong nagpabilin nga walay pagtagad. "Ako walay bisan unsa".
  
  "Tingali kinahanglan natong tan-awon pag-usab si Attila?" Gisugyot ni May. "Bisan unsa sa iyang biography?"
  
  Giingnan ni Lauren ang Washington gang nga atimanon kini. Ang team mipahuway, natulog, nangita og mga sayup ug wala'y nakit-an, ug nakigbahin sa duha pa ka bakak nga mga alarma.
  
  Sa kataposan, nagtigom si Drake og usa ka team. "Sa akong hunahuna kinahanglan naton tawgon kini nga usa ka kapakyasan, mga tawo. Ang Order nag-ingon nga ilang nakit-an kini, lagmit ¸ apan kung dili nato mahimo, dili usab mahimo sa ubang mga nasud. Tingali ang ikaupat nga Horseman mas maayo nga ibilin kung diin siya gilubong. Kung naa pa siya didto."
  
  "Tingali gitulis ang lubnganan," miingon si Hayden, nga gibukhad ang iyang mga kamot, "wala madugay human sa paglubong. Apan unya, siyempre, ang mga relikyas unta madiskobrehan. Panapton. Espada. Mga mutya. Ang ubang mga lawas."
  
  "Lisod ibilin ang ingon ka kusgan nga hinagiban didto," ni Kenzi nga blangko ang ekspresyon sa iyang nawong. "Nahibal-an ko nga ang akong gobyerno dili. Dili gayod sila mohunong sa pagpangita."
  
  Miyango si Drake isip pag-uyon. "Tinuod, apan sa walay duhaduha kita adunay uban pang mga krisis nga nag-agay. Dili kami makapabilin dinhi hangtod sa hangtod."
  
  "Gisulti nila ang parehas nga butang sa Peru," ingon ni Smith.
  
  Miyango si Drake kang Lauren. "Aduna ba silay para kanato?"
  
  "Dili pa, gawas sa walo ka ubang mga potensyal nga site. Ang mga timailhan mao ra gihapon. Walay lisud."
  
  "Apan dili ba kini mao gyud ang among gipangita?" Hilom kaayo nga niingon si Dahl.
  
  Nanghupaw si Hayden. "Sa akong hunahuna kinahanglan nako nga tawagan kini nga tawo ug makigsulti sa sekretaryo. Mas maayo kami-"
  
  "Pagbantay," mipasidaan si Alicia. "Tingali kini ang senyales nga naghulat sa mga selyo."
  
  Nahilom si Hayden, ang kawalay kasiguruhan nagpakita sa iyang mga mata.
  
  Sa kataposan nakuha ni Dahl ang ilang pagtagad. "Ground penetrating radar," ingon niya. "Nangita ug anomalya, gravitational, magnetic o unsa man. Siyempre, daghan kaayo ang iyang nakit-an, tungod kay kini usa ka karaan nga planeta. Apan mahimo natong minusan ang atong pagpangita. Mahimo nato. Oh damn, unsaon namo pagkahimong mga buang-buang?"
  
  Gipaambit ni Drake ang kabalaka ni Alicia. "Ok ra ka, higala? Wala ka gihapon mobati sa epekto niadtong Olga nga imong gisulayan pagkidnap, di ba?"
  
  "Ok ra ko. Perpekto ko sama sa kanunay. Paminaw - hinumdomi kadtong mga buangbuang nga nakakaplag sa mga lubnganan sa mga diyos?
  
  Nagseryoso karon ang nawong ni Drake. "Kami kadto, Torsten. Aw, kadaghanan kanato."
  
  "Kabalo ko. Among nakit-an ang mga bukog ni Odin, ingon man sila Thor, Zeus ug Loki." Naghimo siya og usa ka paghunong. "Aphrodite, Mars ug daghan pa. Aw, unsa man ang ilang mga hinagiban ug hinagiban? Pipila sa ilang mga hiyas?"
  
  "Usa ka wala mailhi nga substansiya nga sa ulahi nakatabang kanamo sa laing misyon," miingon si Drake.
  
  "Oo." Wala makapugong si Dahl sa pagngisi. "Kinsang espada ang gilubong uban ni Attila?"
  
  Milukso si Lauren niini. "Mars!" - siya mipatugbaw. "Ang Romanong diyos sa gubat midunggab kang Attila pinaagi sa iyang espada pinaagi sa mga Scythian. Gitawag kini nga Espada sa Balaang Gubat. Apan kung kini gikan gyud sa kaugalingon nga kamot ni Mars..."
  
  "Mahimo nimong i-configure ang ground penetrating radar aron pangitaon ang partikular nga elemento," miingon si Dahl. "Ug kini nga talagsaon nga talagsaon nga elemento."
  
  "Ug boom!" Miyango si Drake kaniya. "Sayon ra kana. Mibalik na ang buang nga Swede."
  
  Naglagot gihapon si Alicia. "Wala ka makahunahuna niini, dam it, pipila ka adlaw ang milabay?"
  
  
  KAPITULO katloan ug lima
  
  
  Laing walo ka oras ug andam na sila. Gi-reboot sa DC team ang ground penetrating radar human makontak ang usa ka Icelandic archaeological unit nga nagsuhid pa sa nahabilin sa unang lubnganan sa mga diyos. Kanunay kining mobalik kang Odin, naghunahuna si Drake samtang naghulat. Klaro nga gipreserbar sa mga taga-Iceland ang kadaghanan sa mga detalye sa nakit-an ug ang tanan nga mga sample. Ang pagpadala sa datos bahin sa usa ka talagsaon nga elemento sa Washington usa ka minuto.
  
  Sa labing gamay mao kana ang ilang gisulti, gihunahuna ni Drake sa ulahi. Makurat siya kung wala pa kini sa mga Amerikano.
  
  Gihimo ang usa ka pagsulay ug dayon gipadala ang usa ka mainit nga signal. Pag-ping sa lugar nga ilang nasuroysuroy, ug ang karaang Espada sa Mars nahimong tin-aw nga punto sa mapa.
  
  "Mao na," ni Mai. "Lubnganan ni Attila nga Hun."
  
  Ang mga pagpangubkob nagsugod sa kasina. Ang mga tagabaryo nagsugod sa pagpalapad sa lungag nga ila nang gikalot. Sa wala pa sila makaabot sa kahaw-ang nga hingpit nga katumbas sa espada, ilang gibayran ang mga tagabaryo ug nagpakaaron-ingnon nga naguol samtang nagtan-aw kanila nga mibiya.
  
  "Ang pikas bahin niini," ingon ni Mai, "usa ka dako nga pagpangita sa kultura."
  
  "Dili na kita mabalaka bahin niana karon," miingon si Hayden. "Kini mao ang hinagiban sa Kamatayon. Kinahanglan kini nga neutralisado sa dili pa kami magpahibalo sa bisan unsa. "
  
  Smith, Yorgi ug Kinimaka miambak, miatake sa yuta. Si Dahl mitan-aw gihapon ug mibati og gamay nga woozy, bisan pa si Alicia ug Kenzi mikuha sa oportunidad sa pagtawag kaniya sa tanan gikan sa 'idle ass' ngadto sa 'Crazy Sloth'.
  
  Wala magdugay nibutho sa kahaw-ang.
  
  Nagtan-aw si Drake samtang gipalapdan sa tulo ang gintang. Gitan-aw ni Mai ug Alicia ang lugar aron masiguro nga wala"y mga surpresa sa taas nga sagbot nga hapit na molusot. Si Lauren magpabilin nga duol sa lungag; linya sa panan-aw tali sa duha ka babaye ug sa ubos.
  
  "Tungod kay wala kita mahibalo kon unsa ka layo ang atong gipaubos," miingon si Drake, "tingali walay pulos ang komunikasyon. Apan sa akong hunahuna atong dulaon kini sa paagi nga atong makit-an kini.
  
  "Ang atong gikinahanglan kay usa ka kahon," gikumpirma ni Hayden. "Dili kami mag-usik ug panahon sa pagtan-aw sa bisan unsa o bisan kinsa. Mouyon ka?"
  
  Miyango sila. Nag-una si Yorgi, nga labing abtik sa team. Sunod nga niabot si Kinimaka, nag-alim pa og samad sa ulo, gisundan ni Smith. Milukso si Drake sa lungag, gisundan nila ni Hayden ug Dahl. Ang Swede kinahanglang magpabilin sa entrada. Si Drake midunggo sa ilawom sa dili patas nga yuta ug nakit-an ang iyang kaugalingon sa sulod sa usa ka mangitngit nga tunel. Usa ka minuto nga pag-crawl ug pagpislit sa taliwala sa mga bungbong misangpot sa mas lapad nga kahaw-ang diin ang team miliko sa wala. Gikonektar ni Yorgi ang espada ngadto sa madaladala nga navigator ug gitawag ang gilay-on tali kanila ug kaniya matag pipila ka minuto.
  
  Gikupot ni Drake ang iyang flashlight nga makanunayon, nga nagkonektar sa mga sagbayan sa mga sa atubangan. Ang agianan wala gayod motipas, apan naglibot sa dapit nga pahulayan sa espada hangtod nga hinayhinay silang mipahilayo niini.
  
  Mihunong sa unahan si Yorgi. "Tingali kinahanglan naton nga molusot."
  
  Nanumpa si Drake. "Kini solid nga bato. Kinahanglan namon ang dagkong kagamitan aron makalusot didto. Nakita ba nimo kung unsa siya ka tambok?"
  
  Naghimo si Yorgi og dili matagbaw nga tingog. "Doble ang gilapdon niini nga tudling."
  
  "Ug ang espada?" - Nangutana ko.
  
  "Sa pikas nga bahin ra."
  
  Si Drake adunay lahi nga impresyon nga sila gidulaan. Naglingaw-lingaw na usab ang karaang mga diyos. Usahay ingon og gisundan nila siya hangtod sa hangtod, giguyod siya sa usa o lain nga adventure, usahay mobalik aron mailhan ang ilang kaugalingon.
  
  Sama karon.
  
  Siya mihimo sa iyang desisyon. "Move on," siya miingon. "Kinahanglan naton tan-awon kung diin padulong kini nga tudling."
  
  "Aw, adunay usa sa mga anomaliya sa unahan," gipadala ni Yorgi ang tubag. "Daghang wala mailhi nga porma."
  
  Ang tingog ni Alicia milanog sa communicator. "Naglihok ba kini?"
  
  Nahibal-an ni Drake ang daotan nga tono sa humor. "Tumigil ka nga".
  
  "Pila ka mga tiil ang naa niya?"
  
  "Alicia!"
  
  Ang tanan sa ilawom sa yuta mikuha sa ilang mga pistola. Gisuwayan pag-crane ni Drake ang iyang liog aron motan-aw sa unahan, apan gibabagan ni Kinimaka ang iyang panan-aw. Ang bugtong butang nga iyang nahimo mao ang pag-igo sa tumoy sa iyang ulo sa tunnel.
  
  Ang abog gisala sa hangin. Nagsingot si Drake, nagkurog ang iyang lab-as nga mga bun-og. Ang team mikamang sa labing paspas nga ilang mahimo. Gitultolan sila ni Yorgi sa hinay nga pagliko. Unya mihunong ang batan-ong Ruso.
  
  "Oh! Naa koy butang."
  
  "Unsa?" - Nangutana ko. Daghang tingog ang nadungog.
  
  "Paghulat. Mahimo kang moanhi dinhi uban kanako."
  
  Sa wala madugay gilibot ni Drake ang likoanan ug nakita niya nga ang kilid sa agianan midako, nahimo nga usa ka bato nga arko nga walo ka tiil ang gitas-on ug upat ka pilo ang gilapdon sa usa ka tawo. Kini tan-awon sa kolor, hamis, ug misaka ibabaw sa mas pig-ot nga buho nga giputol sa bato mismo, usa ka gamay nga entrada sama sa usa ka pultahan.
  
  Gitan-aw ni Drake ang kangitngit niini nga lungag. "Mao nga tingali ilang gikuha ang bato sa gamay, pagsiguro nga si Attila magpabilin dinhi hangtod sa hangtod?"
  
  "Apan walay suba sa ibabaw namo," miingon si Yorgi. "Naa sa akong hunahuna."
  
  "Ang mga agianan sa suba nagbag-o sa daghang mga tuig," miingon si Hayden. "Sa pagkakaron dili kami makasulti kung ang Tisza kaniadto nag-agos niining paagiha. Bisan pa niana, pipila lang ka metros sa habagatan."
  
  Milakaw si Drake paingon sa kangitngit. "Naa ko sa dula. Atong tan-awon?
  
  Milukso si Yorgi, nagpabilin ang iyang posisyon sa atubangan. Sa sinugdan ang bag-ong pultahan usa lamang ka outline sa hingpit nga kangitngit, apan samtang sila nagkaduol ug misidlak sa ilang mga flashlight, ilang nakita ang mga timailhan sa usa ka dako nga lawak sa pikas kilid. Ang lawak dili mas dako kay sa usa ka desente nga kan-anan, puno sa mga partikulo sa abog ug hingpit nga kahilom, nga adunay taas nga tuhod nga pedestal sa tunga.
  
  Adunay usa ka lungon nga bato sa pedestal.
  
  "Dili katuohan," miginhawa si Yorgi.
  
  "Sa imong hunahuna naa ba si Attila?" pangutana ni Kenzi.
  
  "Ang espada, sa akong hunahuna." Gisusi ni Yorgi ang iyang ground penetrating radar. "Mao nga giingon kini nga butang."
  
  "Nagpabilin kami sa usa ka misyon." Wala gani motan-aw si Hayden sa lungon. Busy siya sa pagkat-on bahin sa gender. "Ug naa ra didto? Mao ra na".
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang gitudlo. Ang team miagi sa entrada nga arko ug nakit-an ang ilang kaugalingon nga hingpit nga naa sa sulod sa kwarto. Usa ka pamilyar nga kahon nga kahoy nga adunay selyo sa Order sa taklob nagbarug sa pedestal mismo, sa tiilan sa lungon. Miduol si Hayden kaniya.
  
  "Pag-andam," giingnan niya si Lauren sa mga comms. "Paingon na mi. Sultihi ang Washington nga among nakit-an ang katapusang kahon."
  
  "Gibuksan ba nimo kini?"
  
  "Negatibo. Sa akong hunahuna dili kini usa ka maayong ideya dinhi. Maghulat kami hangtod makaabot kami sa taas."
  
  Gitutokan ni Drake ang lungon. Ang yogi mipaduol. Si Kenzi misaka sa pedestal ug mitan-aw sa ubos.
  
  "Aduna bay motabang nako?"
  
  "Dili karon," miingon si Hayden. "Kinahanglan namong moadto".
  
  "Ngano man?" Si Kenzi nagpabilin nga mas dako. "Dili kini sama sa ubang mga team dinhi. Nindot nga adunay usa ka higayon sa imong kaugalingon, dili ba? Nindot nga pagbag-o nga wala"y bisan kinsa nga mosulay sa pagpugong kanako. "
  
  Gi-on ni Drake ang mga comms. "Dal? Bastos ka."
  
  "Unsa?"
  
  Nanghupaw si Kenzi. "Kini usa lamang ka tabon nga bato."
  
  Nakita siya ni Drake isip usa ka relic smuggler nga adunay hilig sa bahandi. Siyempre, kini dili gayud molubad. Kabahin kini niya. Miyango siya kang Hayden.
  
  "Moapas mi nimo. Gisaad ko".
  
  Midagan siya sa pikas kilid sa pedestal, gigunitan ang bato ug gibira.
  
  Si Hayden nagdali nga migawas sa lubnganan, si Yorgi ug Kinimaka nagsunod kaniya. Mihunong si Smith sa pultahan. Nagtan-aw si Drake samtang nadiskobrehan ang mga bahandi gikan sa lubnganan ni Attila the Hun.
  
  Sa kahayag sa flashlight nabutaan ang iyang mga mata; nagkidlap-kidlap nga mga berde ug pula, sapiro nga asul ug mahayag nga mga dalag; landong sa balangaw, naggilakgilak ug libre sa unang higayon sa hapit usa ka libo ka tuig. Ang katigayunan natandog, ang espada napalagpot sa paglinya niini nga kalihukan. Mikidlap ang ubang mga blades. Ang mga kwintas, buolbuol ug mga pulseras nagpundok.
  
  Sa ilawom sa tanan, nga giputos pa sa pipila ka mga tipik sa saput, naghigda ang lawas ni Attila. Ingon niana si Drake. Ang dapit wala madiskobrehi sa mga lubnganan nga tulisan; busa ang presensya sa bahandi. Ang mga Nazi nagkinahanglan lamang niini alang sa ilang dagkong mga plano, ug ang pagdani sa pagtagad ngadto sa dakong kaplag makadani lamang sa pagtagad ngadto kanila. Nagpugong sa iyang gininhawa, milukso siya sa communicator.
  
  "Lauren," mihunghong siya. "Kinahanglan nga mo-hire ka og tawo nga magbantay niining tanan. Kinahanglan lang nimo kini mahitabo. Kini mao ang ... talagsaon. The only thing is..." Mihunong siya, nangita.
  
  "Unsa man ni?" - Nangutana ko.
  
  "Walay mga espada dinhi. Nawala ang espada sa Mars."
  
  Miginhawa si Lauren. "Oh dili, kini dili maayo."
  
  Na-tense ang nawong ni Drake. "Human sa tanan namong naagian," siya miingon. "Nasayod kaayo ko niini."
  
  Mikatawa si Kensi. Milingi si Drake sa likod. "Ania na ang Espada sa Mars."
  
  "Damn, maayo ka. Relic smuggler ug master nga kawatan. Gikawat nimo kini sa ilawom mismo sa akong ilong." Mitutok siya. "Kini talagsaon".
  
  "Dili ka makakuha bisan unsa." Nakita niya nga gikuha niya ang usa ka butang nga alahas. "Apan nagsalig ako nga moadto ka didto alang sa labing bililhon nga mga butang."
  
  "Labaw pa sa Attila?"
  
  "Oo nga. Mahimo nimo kini kuhaon. Apan bisan unsa ang imong buhaton, itago ang espada alang sa imong kaugalingon.
  
  Mikatawa si Kenzi ug gitangtang ang iyang kamot, gibiyaan ang bejeweled nga bahandi apan gitipigan ang espada. "Karon nakita ko na ang tanan," miingon siya uban ang pagtahud. "Makaadto na ta."
  
  Nalipay si Drake nga nagpakita siya og pangsulod nga tinguha ug nga gitabangan niya siya nga matuman kini. "Unya okay ra. Tan-awon nato kung unsa ang Horseman of Death."
  
  
  KAPITULO katloan ug unom
  
  
  Nagluhod sa direktang kahayag sa adlaw, gisusi sa SPEAR team ang kataposang kahon sa Order of the Last Judgment.
  
  Kinimaka naghulat alang sa pagtugot samtang si Alicia ug Mai nagkaduol sa mga utlanan, karon nga mahigalaon nga mga helicopter makita sa kapunawpunawan. Gitudlo ni Hayden si Kinimaka.
  
  "Ipadayon ang maayong buhat, Mano. Kinahanglan natong tan-awon kung unsa ang naa sa sulod sa dili pa moabut ang kompanya; amigo o kaaway."
  
  Miyango ang Hawaiian ug gi-klik ang lock. Misandig si Drake sa unahan samtang giisa ang tabon, gibunalan ang mga ulo ni Dahl.
  
  "Kabuang!" - siya misinggit, nagpangidlap.
  
  "Kadto ba ang imong pagsulay sa paghalok, Yorkie?"
  
  "Halukan ko ikaw kon iduso nimo kanang shaggy mop nga imong gitawag ug ulo sa akong nawong sa makausa pa. Dugo nga Yorkshire Kiss."
  
  Siyempre, walay nakadungog kaniya. Silang tanan nakatutok sa bag-ong pagpadayag.
  
  Mitan-aw si Hayden sa sulod, misandig kang Kensi. "Sheeeit," kaswal niyang giingon. "Wala gyud ko magdahom nga mahitabo kini."
  
  "Ug ako usab". Mibarog si May.
  
  "Ang Tinuod nga Katapusan nga Paghukom," miingon si Lauren, nga gi-recite pag-usab ang teksto. "Ang pinakagrabe sa tanan."
  
  "Aw, wa ko kaila nimo," ni Alicia. "Apan ang akong nakita sa sulod kay usa ka piraso sa papel. Morag akong shopping list."
  
  Milingi si Mai. "Sa usa ka paagi dili nako mahanduraw nga naa ka sa sulod sa usa ka supermarket."
  
  Nangurog si Alicia. "One time nga lang. Kining tanan nga mga karomata, mga babag sa aisle ug mga pagpili hingpit nga nakapawala kanako sa dalan. Gitun-an niya ang nagsingabot nga mga helicopter sa pag-atake nga adunay pangandoy. "Kini mas maayo".
  
  Gikuha ni Kinimaka ang kahon ug gibira ang usa ka piraso nga papel ug gipataas kini aron makita sa tanan. "Kini usa lamang ka hugpong sa mga numero."
  
  "Sa higayon," miingon si Smith.
  
  Nasuko si Drake. "Busa, ang Order of the Last Judgment nagpadala kanamo sa tunga-tunga sa tibuok kalibutan aron mangita og usa ka piraso nga papel sa usa ka lubnganan nga gitagoan sulod sa gatusan ka tuig? Usa ka lugar nga dili gyud namo makit-an kung wala kami kasinatian sa mga lubnganan sa mga diyos? Wala ko kasabot ani".
  
  "Ang mga Nazi mga relic ug mangangayam sa bahandi," miingon si Kenzie. "Nahibal-an ba nimo ang bahin niining talagsaon nga masa nga bag-o lang nilang nadiskubre sa ilawom sa polar ice? Ang uban nag-ingon nga kini usa ka base sa Nazi. Gitulis nila ang tanan gikan sa mga alahas hangtod sa mga linukot nga basahon ug mga dibuho. Gisulayan nila ang paghimo og mga zombie, nangita alang sa kinabuhing dayon ug nawala ang liboan ka mga tawo sa usa ka makuyaw nga pagpangita. Kung gipili nila nga ibilin kini sa lubnganan ni Attila nga Hun kaysa kawaton ang bahandi, adunay usa ka makalilisang nga hinungdan alang niana.
  
  Gitudlo ni Lauren ang iyang mga dunggan. "Gusto mahibal-an sa Distrito sa Columbia kung unsa kini."
  
  Gikuha kini ni Hayden gikan sa Kinimaki. "Busa, mga lalaki, kini usa ka karaan nga piraso sa papel, medyo baga ug gisi sa duha ka kilid. Nag-yellow kini ug medyo huyang. Busa, sa tunga-tunga adunay usa ka linya sa pagsulat nga gilangkoban lamang sa mga numero." Gibasa niya kini: "483794311656..." Miginhawa siya. "Dili lang kana..."
  
  "Ang basa nga damgo sa usa ka geek." Nanghupaw si Alicia. "Apan unsa may atong buhaton?"
  
  "Pahawa dinhi," miingon si Drake, nga mitindog samtang ang mga helicopter midunggo. "Sa wala pa kita makit-an sa mga Hun."
  
  Nag-jogging ang piloto. "Andam na ba kamo? Kinahanglan natong bantayan kana."
  
  Gi-eskort siya sa team balik sa mga helicopter. Gihuman ni Hayden ang iyang pakigpulong ug gipasa ang piraso sa papel sa ilang paglingkod. "Any idea?"
  
  "Dili ka gani makaduwa og lotto uban nila," miingon si Alicia. "Walay kapuslanan".
  
  "Ug unsay labot nila sa kamatayon?" Matud pa ni Drake. "Ug ang upat ka mangangabayo? Sanglit ang mga numero daw importante, may kalabotan ba kini sa mga petsa sa pagkatawo? Mga petsa sa kamatayon?
  
  "Ania na kami," usa ka tingog miingon sa iyang dunggan, ug nahinumdom siya pag-usab nga konektado sila sa tibuok kalibutan gawas kon kinahanglan nilang isira ang DC aron makompleto ang usa ka misyon, diin sila konektado lang kang Lauren.
  
  "Dili lang kaniya," miingon ang laing tingog. "Nakuha namo."
  
  Namati si Drake sa mga helicopter nga hinayhinay nga misaka sa kahanginan.
  
  "Kini nga mga numero sa pagkahugno mga coordinate. Sayon. Gibiyaan ka sa mga Nazi nga usa ka hingpit nga target, mga tawo. "
  
  Gisugdan ni Drake ang pagsusi ug pag-andam sa iyang mga hinagiban. "Target?" - Nangutana ko.
  
  "Oo, ang unang hugpong sa mga numero nagpunting sa Ukraine. Ang pagkasunod-sunod usa ka taas nga padayon nga numero, mao nga nagdugay kami aron mahibal-an kini. "
  
  Mitan-aw si Alicia sa iyang relo. "Dili ko motawag og lima ka minuto kada adlaw."
  
  "Wala kay usa ka IQ nga usa ka gatos ug kan-uman."
  
  "Giunsa nimo pagkahibalo, maalamon nga tawo? Wala pa nako kini gisulayan."
  
  Usa ka minuto nga kahilom, ug dayon: "Bisan pa. Gisulod namo ang tibuok han-ay ug gikonektar kini sa satellite. Ang among gitan-aw karon usa ka dako nga industriyal nga lugar, tingali walo ka milya kuwadrado ang kinatibuk-an. Kasagaran puno sa mga bodega, kapin sa katloan ang among giihap, ug morag walay sulod. Usa ka butang gikan sa usa ka gibiyaan nga panahon sa gubat. Mahimong kini usa ka karaan nga pasilidad sa pagtipig sa militar sa Sobyet, nga karon gibiyaan. "
  
  "Ug ang mga coordinate?" pangutana ni Hayden. "Nagtudlo ba sila sa bisan unsang piho nga butang?"
  
  "Nagsusi pa." Adunay kahilom sa linya.
  
  Wala kinahanglana ni Hayden nga ipahibalo ang mga piloto; nagpadulong na sila sa Ukraine. Gibati ni Drake ang iyang kaugalingon nga nagpahayahay og gamay; sa labing menos ang ilang mga kaatbang nga mga koponan dili makapildi kanila niini. Mitan-aw siya kang Hayden ug mipahiyom.
  
  Mahimo ba natong i-off kini?
  
  Naghimo siya og nawong. Morag makaduda.
  
  nunal? Hinay-hinay niyang gisundog kini, misandig sa unahan.
  
  Mao sab ang gihunahuna ni Hayden. Walay usa nga atong masaligan.
  
  Mikatawa si Alicia. "Damn it, Drake, kung gusto nimo siyang hagkan, buhata na lang."
  
  Ang tawo nga Yorkshire misandig samtang ang helicopter mitabok sa langit. Hapit imposible nga magtrabaho sa bug-os nga kapasidad kung dili ka sigurado kung bisan ang imong kaugalingon nga mga boss adunay imong likod. Usa ka kabug-at ang nahulog sa iyang kasingkasing. Kung adunay nagplano sa usa ka butang batok kanila, hapit na nila mahibal-an.
  
  Nagbeep ang communicator.
  
  "Wow".
  
  Gipataas ni Hayden ang iyang ulo. "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  Ang tingog sa super geek gikan sa Washington daw nahadlok. "Sigurado ka, Jeff? Buot ipasabot, dili nako masulti kanila kini ug unya mahibal-an nga kini panaghap lang."
  
  Kahilom. Unya miginhawag lawom ang ilang hinigugma. "Wow, kinahanglan kong isulti. Kini daotan. Grabe gyud ni. Ang mga koordinasyon daw direkta nga nagpadulong sa Horseman of Death.
  
  Mihunong si Dahl sa tungatunga pinaagi sa pagkarga og magasin sa iyang pistola. "Kini makatarunganon," ingon niya. "Apan unsa man kini?"
  
  "Nukleyar nga warhead."
  
  Nagpangagot si Hayden sa iyang ngipon. "Mahimo ba nimo matudlo kini? Live ba kini? Meron nga-"
  
  "Wait," miginhawa ang geek, nga nakaginhawa. "Palihug paghulat lang. Dili lang kana. Wala ko magpasabot nga 'nuclear warhead'."
  
  Mikunot ang agtang ni Hayden. "Unya unsay imong gipasabot?"
  
  "Adunay unom ka nukleyar nga warhead sa tulo ka bodega. Dili kita makakita sa mga bungbong tungod kay ang mga bilding adunay linya sa tingga, apan kita makakita sa mga atop sa tabang sa atong mga satellite. Ang mga hulagway nagpakita nga ang nukleyar nga hinagiban nagsugod balik sa kawaloan nga panahon, lagmit nga nagkantidad og usa ka bahandi sa husto nga pumapalit ug gibantayan pag-ayo. Ang seguridad kasagaran sa sulod, usahay sila magmaneho libot sa walay sulod nga base.
  
  "Busa, ang Order of the Last Judgment nagtago sa unom ka nukleyar nga mga hinagiban sa tulo ka mga bodega aron magamit sa ulahi?" Nangutana si Mai. "Kini ingon usa ka butang nga Nazi."
  
  "Ang hinagiban anaa usab sa pagtrabaho," miingon ang geek.
  
  "Giunsa nimo pagkahibalo niana?"
  
  "Ang sistema sa kompyuter nagtrabaho. Mahimo silang armado, madirekta, buhian. "
  
  "Aduna ka bay eksaktong lokasyon?" pangutana ni Kenzi.
  
  "Oo, ato. Ang tanan nga unom gihigot sa likod sa mga flatbed nga trak nga nahimutang sulod sa mga bodega. Katingad-an, ang kalihokan sa sulod bag-o lang nagdoble. Siyempre, mahimo usab silang mabalhin. "
  
  Mitan-aw si Drake kang Hayden, nga mitutok kaniya.
  
  "Mole," kusog nga niingon si Kensi.
  
  "Unsa man ang bahin sa kaatbang nga mga koponan?" - pangutana ni Dahl.
  
  "Sumala sa NSA, ang gidaghanon sa mga hungihong misaka. Dili maayo tan-awon."
  
  "Gusto nakong mahibal-an kung unsa ang ilang gilauman nga makit-an," miingon si Mai. "Dili apil ang unom ka daan nga nukleyar nga warhead."
  
  "Espada sa Mars"
  
  Dali nga giliso ni Drake ang iyang liog. "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Ang tanan nakakuha sa mga koordinasyon, nga nagtuo nga kini nga taling nagtrabaho dinhi. Ang matag usa naghimo sa ilang kaugalingon nga tahas sa paghimo og satellite. Ang among software sa imaging nasangkapan sa tanan nga mga matang sa mga sensor, ug sugod sa istorya ni Odin ug misunod nga mga miss, makit-an namon ang usa ka talagsaon nga elemento nga adunay kalabotan sa mga lubnganan ug mga diyos. Ang among mga instrumento nagpakita sa gibanabana nga gidak-on ug porma sa butang, ug kini mohaum sa nawala nga espada. Nahibal-an nilang tanan nga nakit-an namon ang espada ug nagpadulong sa mga kaso sa nukleyar. Kinahanglan natong buhaton kini."
  
  "Ibilin ang espada sa chopper." Mikibo si Smith.
  
  Nagbayloay sila si Drake, Dal ug Hayden. "Dili higayon sa impyerno. Ang espada nagpabilin uban kanato."
  
  Giduko ni Drake ang iyang ulo. "Ang bugtong dugoon nga butang nga mas bililhon kay sa Genghis Khan, Attila, Geronimo ug Hannibal nga gihiusa," ingon niya. "Ug napugos kami sa pagbalhin sa mga armas nukleyar."
  
  "Paghunahuna daan," miingon si Mai. "Ug kinahanglan nila kini sa daghang mga hinungdan. bahandi."
  
  "Reward," miingon si Smith.
  
  "Kaikog," ni Kensi.
  
  "Walay kasamok," miingon si Hayden uban ang kombiksyon. "Tungod niining tanan nga mga rason gihiusa. Hain ang unom ka armas nukleyar?"
  
  "Adunay duha sa sulod sa bodega 17," miingon ang tawo sa kompyuter. "Ang ubang mga instalasyon sa nukleyar nahimutang sa Ikanapulog-walo ug Ika-19, ug gisultihan ko ikaw sa ilang eksaktong lokasyon karon. Kini usa ka dako nga base ug nag-ihap kami sa mga pagbuga sa kainit gikan sa labing menos duha ka dosena nga mga lawas, busa pag-amping."
  
  Misandig si Drake, nagtan-aw sa atop. "Pag-usab?"
  
  Nasayod si Hayden sa iyang gihunahuna. "Nagtuo ka ba nga mausab ang tanan pagkahuman niini?"
  
  Mipahiyom siya sad. "Nagtuo ko".
  
  "Unya sugton ta," ni Dahl. "Ingon usa ka team, ingon mga kauban. Ato kining buhaton sa kataposang higayon."
  
  
  KAPITULO katloan ug pito
  
  
  Dili kini sayon alang sa SPEAR team. Ang karaan, giabandonar nga base maoy usa lamang ka nagkaguliyang nga koleksyon sa dagko, taas nga mga bodega nga adunay usa ka network sa hapsay nga hugaw nga mga dalan nga nagdagan tali kanila. Lapad kaayo ang mga karsada aron ma-accommodate ang mga dagkong trak. Gihunahuna ni Drake nga kini kaniadto usa ka matang sa bodega, usa ka lugar diin daghang mga kagamitan sa militar ang mahimong tipigan. Ang mga helicopter mitugpa sa gawas, luyo sa tayaon, gubaon nga koral, ug hapit dihadiha gipalong ang ilang mga makina.
  
  "Andam na ang team," miingon si Hayden ngadto sa iyang communicator.
  
  "Lakaw," giingnan siya ni Constable DC. "Siguruha nga ang mga warhead wala"y mahimo ug ang uban nga butang luwas."
  
  Nagbagulbol si Dahl sa yuta. "Atong hisgotan ang bahin sa pag-lock sa pultahan sa kwadra human makalayas ang kabayo."
  
  Giplano na sa team ang mga lokasyon sa tulo ka mga bodega sa ilang mga hunahuna ug adunay maayong ideya sa naglikoliko nga network sa dalan. Sa tinuud, ang tanan nagsapaw sa tanan nga uban pa. Walay dead ends, walay mga detour, walay mga ruta sa pag-ikyas, gawas sa usa. Ang tanan nga mga bodega sa perimeter gilibutan sa baga nga kalasangan, apan ang sulod - ang tulo nga hinungdanon - nahimutang taliwala sa uban sa usa ka random nga pagkasunud.
  
  Nagdungan silag dagan.
  
  "Kinahanglan nga magbulag kami, i-neutralize ang mga armas nukleyar, dayon mangita usa ka paagi aron makuha kini gikan dinhi sa usa ka mas nindot nga lugar," ingon ni Hayden. "Ang Romania dili layo."
  
  Karon kauban na nila si Lauren, hingpit nga naka-plug sa Washington, ug napamatud-an nga makahunahuna siya sa ilawom sa presyur, tingali kinahanglan nila siya kung bahin sa pagdumala sa mga armas nukleyar. Ang usa ka lig-on nga ulo nga makahimo sa pagpasa sa kasayuran pinaagi sa mga kanal dili mahimong pakamenoson. Naglakaw sila nga ubos, dali ug mipaingon sa mga bodega.
  
  Usa ka lapok nga dalan naabli sa ilang atubangan, awaaw. Labaw pa niini ang tibuok nga dapit natabonan sa hubo nga yuta ug shale, nga adunay pipila lamang ka tufts sa linain nga brown nga sagbot. Gisusi ni Drake ang talan-awon ug gihatagan ang mando sa pagpadayon. Nanagan sila sa gawas nga nakaandam na sa ilang mga hinagiban. Ang baho sa hugaw ug lana miatake sa iyang mga igbalati, ug usa ka bugnaw nga hangin ang miigo sa iyang nawong. Ang ilang mga galamiton mibagting ug ang ilang mga botas miigo sa yuta.
  
  Miduol sila sa unang bungbong sa bodega ug mihunong, nga nagsandig niini. Mitan-aw si Drake sa linya.
  
  "Andam na?" - Nangutana ko.
  
  "Lakaw."
  
  Gitan-aw niya ang sunod nga bahin sa ilang ruta, nahibal-an nga wala sila'y bisan unsang mga CCTV camera nga angay kabalak-an tungod kay ang mga aparato wala makakuha bisan unsang signal gikan sa base gawas sa mga cell phone. Ang mga singil sa nukleyar mismo nagpagawas sa usa ka low-frequency hum. Labaw pa niini ang dapit baog.
  
  Laing dagan ug naabtan nila ang laing bodega. Ang matag usa kanila adunay numero nga gisulat tabok niini sa itom nga scrawl. Ang matag usa kanila tan-awon guba, walay lami, uban sa mga sapa sa taya nga midagayday gikan sa atop ngadto sa salog. Ang mga kanal nga gawasnon nga nag-agos, ang mga saging nga mga seksyon nga nagtudlo sa yuta, nagtulo sa hugaw nga tubig.
  
  Nakita na ni Drake ang wala nga eskina sa Warehouse 17 sa unahan. "Motabok kita niining dalan," siya miingon. "Nag-agi kami sa kilid sa kini nga bodega hangtod nga makaabut kami sa katapusan. Mao nga baynte ka pye lang ang gilay-on gikan sa napulog pito."
  
  Nagpadayon siya, unya mihunong. Usa ka sakyanan sa seguridad ang mipaingon sa dalan sa unahan, nga nagsubay sa dalan nga mitabok kanila. Apan, walay nahitabo. Nakaginhawa og luag si Drake.
  
  "Walay mga higala dinhi," mipahinumdom si Dahl kanila. "Ayaw pagsalig bisan kinsa sa gawas sa team." Dili niya kinahanglan nga idugang ang "Bisan ang mga Amerikano."
  
  Karon si Drake mibalhin gikan sa iyang nahimutangan, mipilit sa iyang kaugalingon sa bungbong sa bodega ug mipadayon sa unahan. Ang bodega 17 adunay duha ka gagmay nga bintana nga nag-atubang sa atubangan. Si Drake hilom nga nanghimaraot, apan nakaamgo nga wala nay laing paagi sa paggawas.
  
  "Move," siya miingon nga dinalian. "Ibalhin kini karon."
  
  
  KAPITULO katloan ug walo
  
  
  Midagan sila paingon sa mga pultahan sa bodega, nga nabahin sa tulo ka grupo. Sila si Drake, Alicia ug May miiskor og 17 puntos matag usa; Sila si Dal, Kenzie, ug Hayden miiskor og disi-otso matag usa, gibiyaan sila Smith, Lauren, Kinimaka, ug Yorgi nga napulog siyam matag usa. Ingon sa usa sila nahagsa sa mga nag-unang pultahan.
  
  Gisipa ni Drake ang pultahan, gitangtang ang bisagra niini. Ang lalaki nigawas na lang sa opisina sa sulod. Gikuha siya ni Drake sa ilawom sa iyang bukton, gibunlot siya og kusog ug gilabay sa atbang nga bungbong sa opisina. Ang pig-ot nga agianan nga ilang giagian direkta nga naabli sa bodega, mao nga sila si Alicia ug May milibot niini.
  
  Gitapos ni Drake ang lalaki, gibiyaan siya nga na-comatose, ug gisusi ang gagmay nga mga opisina sa wala pa moapil sa mga babaye. Usa ka makapahinuklog nga talan-awon ang misugat sa iyang mga mata. Ang bodega dako, taas ug taas. Sa tunga niini, nga nag-atubang sa tampi sa mga pultahan sa roller, nagbarog ang usa ka taas, ubos nga flatbed nga trak-usa ka taksi nga may dakong makina sa atubangan. Duha ka nukleyar nga warhead ang nahimutang sa luyo sa trak, tin-aw sama sa adlaw, ang ilang mga ilong nag-atubang sa unahan, ang itom nga mga higot nagsiguro kanila sa regular nga mga interval. Ang mga strap maghatag ug pagka-flexible nga wala"y daghang paglihok-usa ka maayong ideya alang sa transportasyon, gisugyot ni Drake, tungod kay wala"y usa nga gusto nga ang usa ka makamatay nga missile mabangga sa usa ka butang nga wala"y hunong. Usa ka dako nga hugpong sa mga kurtina sa kilid nahimutang sa kilid sa usa ka dako nga trak, nga iyang gituohan nga gilakip sa wala pa mobiya.
  
  "Walay seguridad," miingon si Mai.
  
  Gitudlo ni Alicia ang laing opisina sa tuo sa trak. "Ang akong sugyot".
  
  "Sa imong hunahuna mas mabalaka sila," miingon si Mai.
  
  Wala makapugong si Drake sa pagsusi sa mga security camera, nga naglisud sa pagsalig sa hingpit sa usa ka grupo sa mga fans nga naglingkod sa usa ka air-conditioned nga opisina. "Ang among karaan nga higala, ang katagbawan tingali sa trabaho," ingon niya. "Gitago nila kini sa dugay nga panahon."
  
  Pinaagi sa mga channel sa komunikasyon nakadungog sila sa mga tingog sa gubat, ang ubang mga team nagkapuliki.
  
  Si Alicia nagdali paingon sa trak. "Sa akoa!"
  
  
  ***
  
  
  Gikuha ni Dahl ang labing duol nga tawo ug gilabay siya sa mga salagunting, nakakuha usa ka disente nga oras sa hangin sa wala pa makita nga nahugno siya sa yuta. Nabali ang mga bukog. Midagayday ang dugo. Milabay si Kenzi, nagpabuto sa iyang submachine gun, nga naigo sa nangalagiw nga mga tawo, nga dayon gibunal ang ilang mga nawong sa yuta. Si Hayden mibalhin, gipalabi ang iyang Glock. Ang dakong trak nga ilang nakit-an giparking sa sentro sa bodega, tupad sa tulo ka mga opisina ug daghang laray sa mga kahon. Wala silay ideya kon unsa ang anaa sa sulod, apan naghunahuna nga maalamon nga mahibaloan.
  
  Si Hayden milakaw paingon sa trak, ang iyang mga mata nagtan-aw sa pares sa nukleyar nga mga kargamento nga gibutang ibabaw sa iyang ulo. Damn, dako sila sa maong gilay-on. Mga halimaw nga walay laing katuyoan gawas sa pagguba. Unya, sa walay duhaduha, sila Kamatayon ug klaro nga bahin sa ikaupat nga Mangabayo. Si Attila mao ang ikaduha nga labing karaan nga numero sa upat, natawo pito ka gatus ka tuig pagkahuman ni Hannibal ug, naatol, pito ka gatus ka tuig sa wala pa si Genghis Khan. Si Geronimo natawo niadtong 1829. Ang tanan nga mga riders husto sa ilang kaugalingon nga paagi. Ang tanan nga mga hari, mga mamumuno, mga heneral, dili hitupngan nga mga strategist. Gihagit sa tanan ang ilang labing maayo.
  
  Mao ba kini ang hinungdan nga gipili sila sa Order?
  
  Nahibal-an niya nga ang Washington mole nagbiaybiay kanila uban ang kahanas.
  
  Wala nay panahon sa pag-usab sa bisan unsa karon. Naglakaw siya luyo sa plataporma, padulong sa mga kahon. Ang ubang mga tabon nabulit, ang uban nagsandig sa kahoy nga mga bungbong. Ang uhot ug uban pang mga materyales sa pagputos mitulo gikan sa ibabaw. Gipusil ni Hayden ang usa ka tawo, dayon nakigbinayloay og bala sa lain ug napugos sa pag-dive sa yuta aron makatago.
  
  Nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa luyo sa trak, nga nagbitay sa iyang ikog sa usa ka nukleyar nga warhead.
  
  "Unsa man ang mahitabo kung ang usa ka bala makaigo sa usa niining mga butanga?"
  
  "Ayaw kabalaka, kini kinahanglan nga usa ka maayo nga shot aron maigo ang kinauyokan o eksplosibo," ang tingog misulti kaniya sa ibabaw sa comm. "Apan sa akong hunahuna adunay kanunay nga higayon alang sa usa ka lucky break."
  
  Nagpangagot si Hayden sa iyang ngipon. "Oh, salamat, higala."
  
  "Walay problema. Ayawg kabalaka, dili kana mahitabo."
  
  Wala panumbalinga ni Hayden ang malumo, walay pagbati nga komento, gilukot ngadto sa bukas ug gipabuto ang tibuok magasin ngadto sa iyang kontra. Natumba ang lalaki, nagkadugo. Gisulod ni Hayden ang laing magazine samtang nagdali siya paingon sa mga drawer.
  
  Gilibotan siya sa usa ka dako nga bodega, nga naglanog-lanog sa buto sa armas, igo nga lapad nga makasamok, ang mga salagunting taas kaayo nga ang usa ka dili mahigalaon nga kaaway dali nga makatago niini. Mitan-aw siya gikan sa luyo sa mga kahon.
  
  "Sa akong hunahuna maayo na ang atong kahimtang," siya miingon. "Morag labaw pa sa usa ka operasyon ang ilang gihimo dinhi."
  
  Midagan si Kenzi, nga nagwarawara sa Espada sa Mars. "Unsa man ni?" - Nangutana ko.
  
  Miduko si Dahl sa dakong ligid sa plataporma. "Tan-awa ang imong likod. Kami adunay labaw pa sa usa ka kaaway dinhi. "
  
  Giayag ni Hayden ang uhot. "Kinawat nga mga butang," siya miingon. "Kini kinahanglan nga usa ka waypoint. Adunay daghang pagpili dinhi. "
  
  Nagkuha si Kenzi og bulawan nga pigurin. "Naa silay mga team nga nagpahigayon og house-to-house raid. Pagpanglungkab. Kini usa ka dako nga negosyo. Ang tanan gi-eksport, gibaligya o gitunaw. Ang lebel sa panimuot luyo sa kini nga mga krimen ubos sa zero. "
  
  Si Dahl mihunghong: "Sa imong wala."
  
  Miduko si Hayden sa luyo sa usa ka kahon, nakit-an ang iyang biktima ug gipusil.
  
  
  ***
  
  
  Gisundan ni Lauren Fox si Mano Kinimaka ngadto sa langob sa leon. Nakita niya kung giunsa pagtratar ni Smith ang kaaway ug gibiyaan siya nga patay na. Nakita niya nga gipunit ni Yorgi ang kandado sa pultahan sa opisina, misulod ug gideklarar nga dili na magamit sa wala"y usa ka minuto. Kada adlaw naningkamot siya pag-ayo nga makapadayon. Kada adlaw nabalaka siya nga basin mawad-an siya sa iyang lugar sa team. Kabahin kini kung nganong nangulitawo siya kang Nicholas Bell, nganong nagpadayon siya sa pagkontak ug nangitag laing paagi aron makatabang.
  
  Gihigugma niya ang team ug gusto nga magpabilin nga bahin niini.
  
  Karon nagpabilin siya balik, Glock sa kamot, naglaum nga dili na niya kini gamiton. Ang kapatagan nag-okupar sa kadaghanan sa iyang panan-aw, dako ug makalilisang. Ang mga warhead usa ka dull greenish nga kolor nga wala magpakita sa kahayag, sa walay duhaduha usa sa labing makahadlok nga mga porma nga mahunahuna sa modernong hunahuna sa tawo. Si Smith nakigbugno sa usa ka dako nga gwardiya, mikuha og daghang mga pag-igo, ug dayon gikuha ang lalaki sa gawas sa dihang si Lauren miduol aron sa pagtabang. Sa iyang tuo, gipusil pa ni Kinimaka ang duha. Ang mga bala nagsugod sa paglupad sa palibot sa bodega samtang ang uban nakaamgo nga sila giatake.
  
  Gikan sa luyo, nakita niya ang daghang guwardiya nga nilusot sa taksi sa trak.
  
  "Pag-amping," iyang giablihan ang koneksyon, "Nakita nako ang mga tawo nga nagpadulong sa atubangan. Oh Dios ko, maningkamot ba sila sa pagkuha kanila gikan dinhi?"
  
  "Oh dili," mao ang tubag gikan sa DC aron makita sa tanan. "Kinahanglan nimo nga i-neutralize kini nga mga armas nukleyar. Kung kini nga mga lalaki adunay mga code sa paglansad, nan bisan ang usa niini nga gipagawas mahimong usa ka katalagman. Tan-awa, ang tanan nga unom kinahanglan nga neutralized. Karon!"
  
  
  ***
  
  
  "Kadali ra nimo isulti," ni Alicia. "Giputos sa akong kupo ug gihigop ang akong bula nga cappuccino. Hulat, nakita ko nga nagpadulong usab sila sa taxi dinhi."
  
  Gibag-o ni Drake ang direksyon, nakita nga mahimo siyang maglumba sa kini nga kilid sa plataporma nga wala"y bisan unsang pagsukol. Miwara-wara siya kang Alicia ug milakaw dayon.
  
  Nabuak sa tingog ni Mai ang iyang konsentrasyon. "Tan-awa ang imong lakang!"
  
  Unsa...?
  
  Usa ka tawo nga nagsul-ob og baga nga itom nga panit nga dyaket nga nag-slide sa ilawom sa plataporma, ang mga bitiis gituy-od. Pinaagi sa swerte o kaabtik nga laraw, naigo nila si Drake sa shin ug gipahulog siya. Ang submachine gun mi-slide sa unahan. Wala panumbalinga ni Drake ang bag-ong mga bun-og ug mikamang sa ilawom sa trak sa dihang gipusil sa gwardiya. Natusak-tusak sa mga bala ang semento sa iyang luyo. Gigukod siya sa guwardiya nga nagkuha sa iyang pusil.
  
  Mikatkat si Drake sa ilawom mismo sa trak, gibati ang dakong hinagiban sa ibabaw sa iyang ulo. Miduko ang gwardiya, dayon miduko. Gipabuthan ni Drake ang iyang Glock ug giputol ang agtang sa lalaki. Nadungog niya ang tingog sa mga tunob sa iyang luyo, ug dayon ang gibug-aton sa laing tawo mikunsad sa ibabaw niya. Ang suwang ni Drake naigo sa yuta, hinungdan nga nagtuyok ang mga bituon ug itom atubangan sa iyang mga mata. Ang iyang mga ngipon nagkadugtong, naputol ang gagmay nga mga piraso. Ang kasakit mibuto bisan asa. Miligid siya ug gihapak ang iyang siko sa nawong sa usa ka tawo. Mibangon ang pistola ug mibuto; ang mga bala nasipyat sa bagolbagol ni Drake sa usa ka pulgada ug midiretso sa base sa nuclear charge.
  
  Gibati ni Drake ang pagdali sa adrenaline. "Kini..." Iyang gikuptan ang ulo sa lalaki ug gihapak kini sa semento sa tibuok niyang kusog."... fuck." Nukleyar. Roket." Ang matag pulong usa ka hampak. Sa kadugayan nahulog balik ang ulo. Mibalik si Drake gikan sa ilawom sa trak ug nasugatan si Alicia nga nagdagan pa.
  
  "Way oras sa pagkatulog, Drake. Kini usa ka seryoso nga butang. "
  
  Gikuha sa Yorkshireman ang iyang submachine gun ug misulay sa pagpahunong sa pagtingog sa iyang mga dalunggan. Nakatabang ang tingog ni Alicia.
  
  "Mai? Okay ra ka?"
  
  "Dili! Gipugos batok sa usag usa."
  
  Usa ka dahunog gikan sa makina sa plataporma.
  
  "Pagdagan ug paspas," ni Drake. "Pipila pa ka segundo ug kini nga mga warhead mawala dinhi!"
  
  
  KAPITULO KATLOntay-SIYAM
  
  
  Gipakusog ni Drake ang iyang katulin. Karong mga adlawa talagsaon alang kaniya ang pagtan-aw sa tul-id, busa karon ang tanan ingon sa naandan. Ang pultahan sa kabin sa atubangan misaka sa gitas-on sa ulo. Miabot si Drake, gigunitan ang kuptanan ug gibira. Gipunting ni Alicia ang iyang Glock.
  
  Usa ka granada sa kamot ang milagbas.
  
  Gitutokan siya ni Drake, nga wala makatuo sa iyang mga mata. "Unsa ka, usa ka buang nga bata-"
  
  Naigo siya ni Alicia sa dughan, hinungdan nga milupad siya paatras ug palibot sa atubangan sa trak. Ang granada kusog nga mibuto, nga nagpadala sa mga shrapnel nga naglupad sa tanang direksyon. Gisakyan ni Drake si Alicia, nagdikit ang duha. Ang pultahan sa trak nagsugod sa pagtuyok ug pagkahulog sa atubangan sa sakyanan. Sa paghangad ni Drake, adunay usa ra ka tawo nga naglingkod sa cabin, sa taas, nga nagngisi nga daotan kaniya. Gipiit niya ang pedal sa gas.
  
  Nahibal-an ni Drake nga wala"y paagi sa impyerno nga ang awto mahimo"g kusog nga molihok aron sila mabanggaan. Mitan-aw siya sa kilid ug nakita niya ang laing tulo ka guwardiya nga nagdali ngadto kanila. Ang trak midahunog sa kinabuhi samtang ang mga ligid niini nagsugod sa pagkandado ug pagduso niini sa unahan, usa ka pulgada matag higayon. Ang mga sliding door wala molihok, apan dili kana makapugong kaniya.
  
  Nabuhi ang communicator.
  
  "Gibalhin nila ang mga trak gikan dinhi! Ang mga kabin dili bala. Ug lisud kaayo nga makuha. " Tingog ni Hayden."
  
  "Dili makasulod?" - pangutana ni Kinimaka.
  
  "Dili. Naselyohan na. Ug dili ko gusto nga mogamit ug daghang kusog, kung nahibal-an nimo kung unsa ang akong gipasabut. "
  
  Ug bisan nahibal-an ni Drake nga ang ilang kaugalingon nga trak karon wala"y kilid nga pultahan, adunay pa nga duha nga angay kabalak-an.
  
  "Ambak sa entablado," siya miingon. "Sugdi ang pagdiskonekta niining mga nukleyar nga bayad. Mapugos sila sa paghunong."
  
  "Peligro. Delikado kaayo, Drake. Unsa kaha kon ang usa sa mga warhead mogawas?"
  
  Si Drake midagan gikan sa luyo sa cabin, gipabuthan ang mga tig-atake. "Usa ka problema sa usa ka higayon. Kinsa man kita-mga kahibulongan?"
  
  Gipusil ni Alicia ang naggukod kaniya. "Nahadlok ko nga sila mas sama sa 'shady bastards' karong mga adlawa."
  
  Nagdungan sila nga miambak sa plataporma ug nakit-an ang ilang kaugalingon nga nag-atubang sa usa ka nukleyar nga bomba.
  
  
  ***
  
  
  "Kini nagtrabaho sa duha ka mga unahan," ingon ni Drake karon sa mga comms. "Mahimo namon nga mag-neutralize ug mag-disconnect sa parehas nga oras."
  
  Mikatawa si Hayden. "Sulayi nga dili motingog nga ingon ka bugal bahin niini."
  
  "Ang mga taga-Yorkshire dili molihok nga hakog, akong hinigugma. Gihimo namo ang tanan nga talagsaon uban ang gamay nga pagpaubos."
  
  "Dugang sa pipila ka libo nga mga butang nga dili maayo." Morag nagdagan ang tingog ni Dahl. "Mga pudding sa Yorkshire. Mga terrier. Beer. Mga sports team. Ug kana nga accent?"
  
  Gibati ni Drake nga ang trak nagsugod sa paglihok sa ilawom niya. "Hain ang control panel, mga tawo?"
  
  Mitubag dayon ang technician. "Tan-awa kung giunsa ang warhead gilangkoban sa mga katloan ka curved panel? Kini ang ikawalo gikan sa tumoy nga tumoy. "
  
  "Ang akong lahi nga pinulongan."
  
  Dugang mga buto ang milanog. Nakatutok na si Alicia sa paggukod. Milukso lang si Mai sa luyo sa plataporma. Karon siya mitan-aw sa likod nga bahin sa nuke.
  
  "Dili maayo nga balita. Ania ang mga British."
  
  "Sa akong hunahuna kami adunay Intsik," namulong si Dahl.
  
  "Pranses," ni Kinimaka. "Bag-ong team"
  
  Milukso si Drake sa control panel. Nahibal-an ba nato kung asa ang Espada sa Mars?"
  
  "Oo nga, Matt. Apan dili nako masulti kini sa kusog karon, dili ba?" - mitubag ang tingog.
  
  "Oo nga" sabi ni Dahl.
  
  Mikurog si Drake ug mibira og gamay nga electric screwdriver nga adunay multi-purpose bit. Dali niyang gitangtang ang walo ka bolt ug gipasagdan kini nga mahulog. Nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa atubangan sa duha ka gagmay nga mga control panel nga ang gidak-on sa mga screen sa sat-nav sa awto, usa ka keypad ug daghang nagkidlap nga puti nga mga simbolo.
  
  "Cyrillic," ingon niya. "Siyempre mao na."
  
  "Mas grabe pa kaha ning adlawa?" Misiyagit si Alicia sa tibuok kalibotan.
  
  Gipaubos sa Yorkshireman ang iyang ulo. "Kini tinuod nga mahitabo karon."
  
  Mipaspas ang trak, paingon sa sliding door. Ang British misulong sa duol nga pormasyon gikan sa luyo sa bodega. Ang mga guwardiya nagkatag sa ilang palibot.
  
  Ang nukleyar nga bomba mikidlap, hingpit nga gi-aktibo, naghulat sa usa ka code sa paglansad o code sa pagpatay.
  
  Nasayod si Drake nga kinahanglang mobalhin sila. Nasayod siya nga dili sila makalihok. Ang wala lang niya nahibal-an kung kinsa ang una nga mamatay?
  
  
  ***
  
  
  Ang mga guwardiya nag-una nga misulod, nagpusil. Si Drake usa ka dako nga target, ug ang naghunong nga mga bala mi-zip sa Alicia, nga naigo sa warhead. Sa usa ka segundo, ang kinabuhi ni Drake mikidlap sa iyang atubangan, dayon gipaubos ni Alicia ang usa ka guwardiya, ug si Mai ang lain. May nakita pa siyang dugang nga umaabot, bisag nasayod siya nga mas daghan pa ang moabot gikan sa ilang buta nga kilid. Ang puti nga mga simbolo misidlak, ang cursor mikidlap ug naghulat.
  
  "Sa imong hunahuna mahimo bang mobuto ang seguridad?" Kalit nga misulti si Smith sa hilom. "Basin mao ni ilang order?"
  
  "Nganong kinahanglan pa silang mamatay?" pangutana ni Kenzi.
  
  "Nakita na namo kini kaniadto," ni Kinimaka. "Ang mga pamilya nga nakadawat daghang bayad nanginahanglan tabang medikal o desperado nga pagbalhin sa dihang namatay ang ulo sa ilang pamilya. Kon sila nahisakop, pananglitan, sa mafia o triad. Posible kini."
  
  Nasayod si Drake nga dili sila makapabiling malipayon ug dugay. Natangtang ni Alicia ang bakus samtang nagligid ang trak. I hope makita sa driver. Apan unya dili ba siya magtagad? Wala nay laing gipili si Drake.
  
  Naglumba siya subay sa plataporma paingon sa luyo, nga nagwarawara sa iyang mga bukton.
  
  "Paghulat! Hunong, hunong. Ayaw pagpusil. English nga ako!"
  
  Ang pagbagulbol ni Dahl nagsulti sa tanan, wala"y kinahanglan nga mga pulong.
  
  Nagluhod si Drake sa luyo sa trak, ang ikog sa nuke sa iyang wala, ang iyang mga kamot sa hangin ug nag-atubang sa nagsingabot nga lima ka tawo nga yunit sa SAS, hingpit nga wala"y armas.
  
  "Nagkinahanglan kami sa imong tabang," siya miingon. "Adunay daghan kaayo nga peligro alang kanato aron makig-away sa usa ka gubat."
  
  Iyang nakita ang batan-ong lalaki nga mibalhin ngadto sa mga comms, nakita ang duha ka tigulang nga lalaki nga mitutok sa iyang nawong. Tingali makaila sila kaniya. Tingali nahibal-an nila ang bahin ni Michael Crouch. Misulti siya pag-usab.
  
  "Ako nga pala si Matt Drake. Kanhi sundalo sa SAS. Kanhi sundalo. Nagtrabaho ko sa usa ka internasyonal nga grupo sa espesyal nga pwersa nga gitawag SPEAR. Nagbansay ko sa Hereford. Gi-coach ko ni Crouch."
  
  Nahinumdom ko sa ngalan, tanan. Duha sa lima ka mga pusil ang gipaubos. Nadungog ni Drake ang tingog ni Alicia sa mga comm.
  
  "Mahimo unta nimong hisgotan ang akong ngalan."
  
  Nakapanglingo siya gamay. "Tingali dili kini ang labing kaayo nga ideya, gugma."
  
  Si Mai ug Alicia nagpalayo sa mga guwardiya. Milabay ang mga segundo. Ang mga sundalo sa British SAS nagpabuto sa dugang nga nagsingabot nga mga guwardiya nga nagduko sa luyo sa mga tambol sa lana nga nagpuno sa patag nga higdaanan. Naghulat si Drake. Ang tawo sa radyo sa katapusan nahuman.
  
  "Matt Drake? Gikan ko sa Cambridge. Nagkita mi kaniadto. Unsa imong kinahanglan?"
  
  Malipayon nga adlaw, naghunahuna siya. SAS sakay.
  
  "Tabangi kami sa pag-secure niini nga bodega, pahunonga kini nga trak ug pagdis-arma niining nukleyar nga bomba," siya miingon. "Sa niini nga han-ay".
  
  Gisakmit kini sa mga British.
  
  Nagbulagbulag ug nagdagan ubay sa duha ka kilid sa entablado, ilang gipakanaog ang nagsingabot nga mga guwardiya, nga nagtrabaho nga maayo isip usa ka team. Nakita kini ni Drake ug nalingaw sa mga panumduman sa karaang mga panahon. Adunay usa ka likido nga grasya, harianon nga pagdala ug dili matarug nga pagsalig sa mga lihok sa team. Naghunahuna siya nga ang SPIR mao ang labing kaayo nga team sa kalibutan, apan karon ...
  
  "Drake! Naghilak si Mai. "Bomba nukleyar!"
  
  Oo nga. Nagdali siyang mibalik sa control panel, nagtutok sa mga screen, keyboard ug mga numero.
  
  "Mga geeks?" nangutana siya. "Nakahibalo ba kami sa code?"
  
  "Kini mahimong literal nga bisan unsa," tubag sa usa ka tawo.
  
  "Dili gyud kini makatabang, buang ka."
  
  "Pasayloa. Kung nahibal-an namon ang mga ngalan sa mga miyembro sa Order, mahimo ba namon mahibal-an ang ilang mga adlawng natawhan?"
  
  Nahibal-an ni Drake nga nakigsulti siya sa usa ka tawo nga wala"y pagtagad. Kadto ang lalaki nga ilang gikaestorya kaganina, ang salawayon nga asno.
  
  Misinggit si Lauren, "Gihisgotan nimo ang Order. Kon ania pa sila dinhi, lagmit nagprograma silag mga armas nukleyar. Dili ko makatuo nga wala sila nagbilin usa ka nota nga adunay mga code."
  
  "Tingali walay code dinhi, bata," miingon ang asshole. "Nahinumdom ka sa imong gihatag nga senyales sa imong pag-abli sa lubnganan ni Geronimo? Tingali nahitabo usab kini dinhi ug mitultol sa paglusad sa nukleyar nga mga warhead."
  
  Miatras si Drake. "Damn, armado ba sila?"
  
  "Hingpit. Ang nagkidlap nga puti nga mga simbolo nga imong nakita mga numero sa pag-ihap.
  
  Ang mahait, nagyelo nga tubig mibaha sa iyang lawas ug halos dili na siya makaginhawa. "Unsa... kanus-a?"
  
  Ubo. "Sisenta kwatro segundos. Unya ikaw ug ang imong illegitimate nga mga igsoon mahimong kasaysayan. Ang Orden maghari hangtod sa kahangtoran! Nabuhi sila pinaagi kanako! Ako si Order!"
  
  Nahitabo ang kagubot ug daghang singgit. Gibantayan ni Drake ang mga segundo sa iyang relo.
  
  "Hello? Naa ka diha?" - nangutana sa usa ka batan-on nga tingog.
  
  "Hoy, buddy," ni Drake. "Kami adunay katloan ug usa ka segundo."
  
  "Naghunahuna ko niini. Ang imong higala nga si Lauren naghisgot sa Order. Aw, sila kinahanglan nga adunay usa ka kill code. Ug tungod kay ang tanan bahin sa teksto, gi-skim ko lang. Nahinumdom ka ba? Kini nag-ingon dinhi: 'Ang bugtong kodigo sa pagpatay mao ang kon ang mga riders naa na.' May kahulogan ba kini kanimo?
  
  Giputol ni Drake ang iyang utok, apan wala nay laing mahunahunaan gawas sa nagkagamay nga ihap sa mga segundo. "Mibangon?" - iyang gisubli. "Nagmata? Nabanhaw? Hunahunaa kung unsa ang gihunahuna sa Order? Unsay gipasabot sa mga Nazi? Kung magpakita ang Horseman, siya-"
  
  "Natawo," miingon ang usa ka batan-ong tingog. "Tingali kini ang ilang mga petsa sa pagkatawo? Apan dili kini mahimo. Kining kawaloan-ka-panahong nukleyar nga mga bomba kasagarang adunay tulo ka digit nga kodigo sa pagpatay." May desperasyon sa iyang tingog.
  
  Napulog siyam ka segundos hangtod sa kalaglagan.
  
  Misulti si Kensi. "Three digits imong giingon? Kasagaran?"
  
  "Oo".
  
  Napulo ug unom.
  
  Milingi pagbalik si Drake kang Alicia ug nakita niya nga nagbuy-od na siya sa iyang bakos, naningkamot sa paghubad niini ug sa samang higayon gipusil ang gwardiya. Nakita nako ang iyang buhok, iyang lawas, ang iyang talagsaong espiritu. Alicia...
  
  Napulo ka segundos.
  
  Misiyagit dayon si Kenzi, nga nagpamatuod sa pagtuo ni Dahl kaniya. "Naa ko. Sulayi ang pito ka gatos."
  
  "Siyete-o-o-o. Ngano man?"
  
  "Ayaw pangutana. Buhata na lang!"
  
  Gihatagan sa batan-ong techie si Drake sa mga simbolo sa numero sa Cyrillic ug gipindot sa Yorkshireman ang mga buton.
  
  Upat - tulo - duha -
  
  "Wala kini mosalir," siya miingon.
  
  
  KAPITULO Kwarenta
  
  
  "Oo," tubag ni Kensi. "Nahitabo kini".
  
  Siyempre, gidis-armahan niya ang ila, ug gidis-armahan ni Lauren ang ila. Si Drake mitan-aw gikan sa lawas sa nuke ngadto kang Mai, diin siya nagbarog atubangan sa laing keyboard. Ang tanan nga unom ka nukleyar nga mga singil na-neutralize.
  
  Mitan-aw siya sa iyang relo. "Wala na kami usa ka segundo nga nahabilin," ingon niya.
  
  Bisan asa ang SAS mihimo og paspas nga trabaho sa mga guwardiya. Gitangtang ni Alicia ang ikaduhang strap ug ang warhead milihok gamay. Nabatyagan ni Drake nga mipaspas siya sa pagduol niya sa roller door.
  
  "Naa bay nakahunong sa ilang trak?"
  
  "Ako na ang bahala!" - singgit ni Kenzi. "Sa literal!"
  
  "Dili," ni Kinimaka. "Ang mga Pranses naa bisan diin kung wala"y seguridad. Adunay tinuod nga kagubot dinhi."
  
  Si Drake nagtan-aw samtang ang SAS nagpadala sa mga guwardiya; Gibitad ni Alicia ang pikas bakos samtang gilabay ni Mai ang guwardiya sa likod nga ligid sa trak.
  
  "Oo, nahibal-an ko kung unsa ang imong gipasabut." Ang SPEAR team hilabihan nga na-stress.
  
  "Akong nakita ang laing butang nga nahitabo," misugod ang batan-ong technician. "ako-"
  
  Ang ilang koneksyon sa Washington naputol.
  
  "Isulti ko ba kini pag-usab?" Gisulayan ni Drake.
  
  Makahadlok nga kahilom ang bugtong niyang tubag.
  
  "Damn, dili kini maayo." Gisuklay ni Drake ang tibuok bodega.
  
  Ang SEAL Team 7 mikunsad kanila nga morag mibuto ang tanang impyerno.
  
  
  ***
  
  
  Gigukod ni Dahl ang trak dihang nagkaduol na kini sa sliding door sa Warehouse 18. Ang Insik nidagan agi sa atubangan sa nag-ung-ong nga trak, paingon sa halayong pultahan. Mipusil sila tabok samtang nanagan. Ang mga guwardiya misulay sa pagpugong kanila. Gilaglag sila sa mga espesyal nga pwersa sa China pinaagi sa mga bala ug kamot-sa-kamot nga panagsangka. Si Hayden adunay kaalaotan nga naa sa atubangan sa plataporma sa dihang nagsugod ang aksyon.
  
  Gibali niya ang liog sa guwardiya, dayon gigamit ang lawas niini sa pagtabon sa iyang kaugalingon samtang ang Intsik wala'y pilia nga nagpabuto. Ang mga bala midunggab sa iyang lawas pinaagi sa usa ka duul nga dagok ug gilabay siya sa likod. Nahugno ang iyang taming. Sa paglabay niini, miambak siya sa luyo sa usa sa atubangan, nag-agulo nga mga ligid, nga milabay niini gikan sa luyo samtang kini nagligid sa unahan. Ang Insik milabang sa atubangan sa trak.
  
  Gipasiga ni Dahl ang kalayo, gisabwag sila sama sa mga bowling pin. Dili katuohan nga tan-awon, kini nagsilbi nga pagpakita sa ilang halos dili tawhanon nga mga reaksyon. Bisan human sa paglukso balik, sila mibalik og bala.
  
  Dali nga mitago si Dahl, miduko sa luyo sa trak, dayon mitan-aw ug nagpabuto pa og pipila ka mga bala. Ang mga Insek nasangit sa yuta sa makadiyot samtang ang mga guwardiya miduol kanila gikan sa luyo. Mitan-aw si Dahl kang Kensi.
  
  Dili kung asa siya kinahanglan.
  
  "Kenz? Okay ra ka?"
  
  "Ah oo, nagkuha lang ug daan nga higala."
  
  Si Dahl sa kinaiyanhon nga milingi ug nakita ang iyang pagkubkob sa mga hunos, ang iyang ulo sa kahiladman, ang iyang tiyan nagtungtong sa ngilit sa tabon, ang iyang asno gipataas.
  
  "Kini usa ka gamay nga dili maayo."
  
  "Unsa? Oh, gimingaw ka sa imong asawa? Mahimong mas init siya kaysa kanimo, Torst, apan hinumdomi, kana makapahimo kanimo nga mas init kaysa kaniya."
  
  Milingiw siya, gibati niyang gikuniskunis. Nagpuyo siya niini nga kahimtang tali sa kaminyoon ug diborsyo, ug bisan pa niana siya adunay higayon sa pagbuhat sa usa ka butang mahitungod niining tanan. Unsa man ang iyang gibuhat dinhi?
  
  Akong trabaho.
  
  Ang mga Intsik nakig-away pag-usab, gipamutol ang nagsingabot nga mga guwardiya pinaagi sa pagpabuto sa machine gun ug gidunggab si Dahl ug Hayden sa yuta. Milingi ang Swede ug nakita si Kensi nga migawas sa kahon nga kahoy.
  
  "Oh, itlog. Tinuod?"
  
  Gigunitan niya ang bag-ong sinaw nga katana atubangan sa iyang mga mata, pataas. "Nahibalo lang ko nga makakita ko og usa kon magkalot ko og lawom. Ang mga tulisan dili makasukol sa espada."
  
  "Hain ang dugoon nga Espada sa Mars?"
  
  "Oh, gilabay nako sa drawer."
  
  "Damn it!"
  
  Midagan siya nga may espada sa usa ka kamot, machine gun sa pikas, dayon milukso balik sa likod sa trak, misidlak atubangan sa mga mata ni Dahl isip blur. Gilabay niya ang katana, gipusil niya ang nangalagiw nga Intsik.
  
  "Asa sila paingon?"
  
  "Warehouse 17," miingon si Dahl. "Ug kinahanglan natong sundon sila."
  
  
  ***
  
  
  Nakita ni Lauren ang pag-atake sa French contingent gikan sa tuo nga bahin sa Warehouse 19. Si Kinimaka ug Smith diha na sa maong direksyon ug diha-diha dayon nag-engkwentro. Miduko si Yorgi luyo sa mga baril, nga gipusil ang mga guwardiya. Gibati ni Lauren nga mikurog ang iyang kasingkasing samtang ang trak nga adunay duha ka nukleyar nga warhead mipadayon sa unahan.
  
  Nahinumdom sa tanan nga gisulti, siya miambak sa atop sa trak, nga gigamit ang mga ligid ingong suporta. Dayon gisugdan niya ang paghubad sa unang higot. Kung mahimo nila nga dili lig-on ang karga, ang mga trak mapugos sa paghunong. Mihangad siya gikan sa luyo sa nukleyar nga bomba, nagtunob sa usa sa dagkong mga troso, ug nakita si Smith nga nakig-away sa usa sa mga Pranses nga lalaki.
  
  Nakontak ang constable. "Gikumpirma lang sa ahente sa Paris. Nakahinumdom ka ni Armand Argento? Gitabangan ka niya sa pipila ka mga higayon sa daghang mga tuig. Aw, siya miingon nga ang presensya sa French contingent dili awtorisado. Bug-os. Mahimong adunay usa ka matang sa brutal nga gubat nga nahitabo sa sulod. "
  
  Si Lauren milamoy ug mitan-aw samtang si Smith natumba paatras, nahulog sa usa ka tuhod. Ang Pranses nga nagbarog tupad kaniya migunit kaniya sa buhok, migisi sa usa ka habol gikan sa mga gamot ug gilabay kini sa daplin. Misiyagit si Smith. Ang usa ka tuhod sa ilong nagpakurog kaniya. Ang Pranses nga lalaki milukso sa ibabaw. Nakigbisog si Smith. Si Lauren mitan-aw gikan kaniya ngadto sa Kinimaka, dayon ngadto kang Yorgi, ang nukleyar nga warhead, ug ang nagsingabot nga mga swing door.
  
  Unsa ang akong buhaton?
  
  Magsaba ka.
  
  Iyang gihaw-as ang magazine sa iyang Glock nga taas ibabaw sa ulo sa iyang mga kaaway, hinungdan nga sila nagkurog ug nagduko.Kini naghatag kang Smith ug Kinimaka ug bililhong mga segundos.Nakita ni Smith ang luna ug gipusil siya, natumba ang tig-atake sa yuta.Kinimaka nabali ang liog sa usa ka tawo , ang nawong sa lain ug gipusil sa point-blank range.sa ikatulo, hinungdan nga siya natumba ug nahulog sa away.
  
  Adunay usa na lang ka Pranses nga nahibilin.
  
  Nahulog si Lauren samtang ang bala milanog sa lawas sa nuclear projectile. Unsa ka makahadlok nga wala kini makahasol kaniya? Kanus-a siya naanad? Apan bahin siya niini nga grupo ug determinado nga magpabilin uban niini basta aduna sila niini. Nakaplagan niya kini nga pamilya ug suportahan kini.
  
  Ang dako nga trak daling mipaspas, kusog nga mipaspas, diretso sa pultahan sa roller shutter, midasmag niini, hinungdan nga ang atubangang taksi nabuak og gamay, ug dayon nahagsa niini.
  
  Si Lauren milukso sa luyo sa trak.
  
  
  ***
  
  
  Nagkurog si Drake samtang nakigsangka ang mga SEAL sa SAS ug SPEAR sunod sa usa ka naglihok nga nukleyar nga warhead, naghunahuna kung adunay bisan unsang gubat nga mahimong labi ka makalibog o mas makamatay kaysa niini. Pipila ka mga pulong gikan sa communicator nagsulti kaniya nga kini posible gayud.
  
  Ang tanan nga tulo ka mga trak, nga nagdala og unom ka nukleyar nga hinagiban, mibuto sa mga pultahan sa roller shutter sa samang higayon. Ang metal nga mga shrapnel milupad bisan asa samtang ang gisi nga mga pultahan nalunod. Miagi ang mga trak. Giatake sa mga lalaki ang mga trak, milukso sa sulod, nga gibati nga sila mokusog lamang. Karon nakita ni Drake ang duha ka Chinese nga sundalo nga nagdagan sa duol. Nagpabilin siya sa entablado ug nakita si Alicia ug May sa unahan, nagtago sa luyo sa usa sa mga sangga nga kahoy. Ang nukleyar nga bomba natangtang sa dihang naigo kini sa usa sa pinakadako nga mga buho sa kalibutan.
  
  Nagkurog si Drake. Kon ang dako, bug-at nga hinagiban matangtang gikan sa iyang mga pahulayanan ug mabali ang mga higot, silang tanan anaa sa kasamok.
  
  Nanggawas sila sa kahayag sa adlaw ug nagdali. Baynte ka milya kada oras, dayon traynta, ang tulo ka mga plataporma nagngulob sa kinabuhi samtang ang ilang mga drayber mitunob sa gas pedal. Adunay usa ka lapad nga bukas nga dalan sa unahan, hapit diretso sa exit sa base, mga duha ka milya ang gilay-on. Karon, kay magkatabi, si Drake makalantaw gikan sa iyang trak ngadto sa trak ni Dahl, ug dayon ngadto sa Kinimaka. Ang pagtan-aw sa dagko, naglihok nga nukleyar nga mga misil, mga tawo nga nag-away sa kilid, mga tawo nga nagpabuto og mga pistola, mga kutsilyo ug mga kumo nga gigamit, mga tawo nga gilabay, walay quarter nga gihatag, ang dalan nga nagkurba, ug ang tanan nga tulo ka mga trak nga nag-downshift sa usa ka turno, nakapakurat kaniya sa ang core.. Kini usa ka higdaanan sa kahakog ug kapintasan, usa ka pagtan-aw sa Impiyerno.
  
  Apan karon ang tanan niyang atensyon nasentro sa mga selyo.
  
  Upat ka kusgan, una nilang giatake ang SAS, gipatay ang usa nga wala"y problema. Ang mga British nag-rally ug mibunal, nga nagpugos sa mga SEAL sa pagtago. Ang upat ka mga lalaki midagan sa luyo sa mga trak, nga naglaum nga molukso. Ang SAS Commander, Cambridge, nakig-away sa kamot sa usa ka Navy SEAL ug ang duha naigo. Si Mai ug Alicia nagkapuliki sa pagpakig-away sa mga guwardiya ug naningkamot sa pagpangitag abli sa panagsangka.
  
  Giatubang ni Drake ang lider sa grupo sa SEAL. "Ngano man?" - nangutana siya.
  
  "Ayaw na"g pangutana," niigham ang lalaki ug miduol kang Drake. Ang mga hampak tukma ug hilabihan ka gahi, susama kaayo sa iyaha. Gibabagan niya, gibati ang kasakit sa maong mga block ug gibunalan siya. Kusog ang iyang pagsipa. Usa ka kutsilyo ang mipakita sa kamot sa laing lalaki. Gipugngan ni Drake ang pagbunal gamit ang iyang kaugalingon, gilabay ang duha nga hinagiban ug milupad palayo sa trak.
  
  "Ngano man?" - iyang gisubli.
  
  "Nabuang ka. Ikaw ug ang imong team."
  
  "Unsaon?" - Nangutana ko. Miatras si Drake aron makakuha og luna.
  
  "Ug nganong gusto man kitang patyon niining mga bastos?" pangutana ni Alicia nga mitungha sa luyo sa lalaki.
  
  Gihampak niya dayon siya sa templo. Gisipa siya ni Drake sa kidney ug nakita nga natumba siya. Gilihok ni Alicia ang iyang tiil sa iyang nawong. Dungan nilang gilabay siya, nagtuyok, sa dagat.
  
  Naglapad ang dalan sa unahan.
  
  Si Mai nagpadala ug duha ka guwardiya. Laing SAS nga tawo ang gipatay, ug karon ang mga Britaniko ug mga Amerikano managsama sa kusog. Tulo batok sa tulo. Nakita ni Drake ang duha ka Insek nga iyang nakita kaganina nga nagkamang nga morag mga lawalawa ibabaw sa nukleyar nga bomba.
  
  "Tan-awa kini!"
  
  ulahi na kaayo. Nangahulog sila kaniya.
  
  
  ***
  
  
  Nahibal-an ni Dahl, sa tinuud, nga sila padulong sa Romania. Maayo kadto. Usa ka tunga sa oras nga biyahe nga makapatay kanila sa dili pa sila makaabot didto.
  
  Nakig-away siya sa mga Intsik ug sa mga guwardiya, gipabalik sila ug nakit-an sila nga naglukso-lukso, gusto pa. Ang mga Intsik mi-bypass sa iyang mga depensa, mibunal og kusog ug halos makaduha siya malansang sa iyang makalilisang nga mga blades. Daghan pang guwardiya ang naglibot kaniya. Si Hayden midangop sa paglabay kanila gikan sa trak hangtod nga mikunhod ang ilang gidaghanon.
  
  Sa luyo, giatubang ni Kenzi ang katapusan sa iyang mga kaaway. Ang makina walay sulod, pula ang nagtulo gikan sa katana. Mibalik siya sa entablado, nga karon gipiyong ang iyang mga mata samtang ang duha ka Intsik miduol kaniya nga nagdungan, nagwarawara sa mga kutsilyo. Misukol siya, naglakaw-lakaw. Nagkuha silag armas. Iyang giduko ang iyang kaugalingon sa ilang mga nawong, nga natingala kanila. Ang buto miagi sa ilawom sa iyang bukton, nga nagpabuto sa usa ka bomba nukleyar. Nakit-an niya ang iyang kaugalingon nga tupad sa usa sa mga lalaki nga adunay gipunting nga pusil sa iyang nawong.
  
  "Shit".
  
  Ang bugtong paagi mao ang pataas. Gisipa niya ang kamot nga nagkupot sa pusil, gipalupad kini, ug dayon gisaka ang suporta ngadto sa kabhang sa nukleyar nga hinagiban. Nakaabot siya sa ibabaw, nakit-an nga didto sa ibabaw gamay ra ang kurba, apan delikado ang pagbalanse. Hinunoa, milingkod siya sa usa ka nukleyar nga bomba nga may katana sa iyang kamot.
  
  "Dali ug kuhaa ko!" - siya misinggit. "Kung mangahas ka."
  
  Nagdali sila, hingpit nga balanse. Nagtindog si Kenzi sa ibabaw sa warhead, nga nagtuyok-tuyok sa iyang espada, samtang giatake nila siya gamit ang mga kutsilyo. Hampak ug duyan. Misukol siya, apan nagkuha sila og dugo. Naigo niya ang rocket. Ang trak nag-uyog sa katloan ka milya kada oras. Ang mga Intsik nagpahiangay sa labing taas nga lebel. Nawad-an og balanse si Kenzi, na-slide ug nahulog balik sa rocket.
  
  "Oh".
  
  Usa ka huros sa hangin ang mihuros sa iyang buhok, sama kabugnaw sa freezer. Nahulog sa iya ang kutsilyo. Iyang gibalhin ang katana sa iyang pikas kamot, gigunitan ang iyang pulso gamit ang iyang mga tudlo ug gibira kini pag-ayo sa kilid. Nabali ang pulso ug nahulog ang kutsilyo. Iya usab nga giliko ang lawas sa ingon niini nga paagi ug nakita kini nga unang nilupad gikan sa trak. Ang ikaduhang tawo miatake na. Gibalhin ni Kenzi ang katana balik sa iyang tuo nga kamot ug gipasa kini direkta sa punto. Milupad siya kadiyot sa wala pa siya gilabay ni Kenzi.
  
  Dayon mitan-aw siya gikan sa iyang nahimutangan sa ibabaw sa nukleyar nga bomba, ang sulab sa iyang katana nga nagtulo ug dugo niadtong nakig-away sa ubos.
  
  "Duha ka Chinese ang napatay. Nabilin ang tulo."
  
  Gitan-aw siya ni Alicia gikan sa iyang nadaog nga trak, nagtan-aw sa gubat ibabaw sa warhead. "Kini tan-awon kaayo cool," ingon niya. "Nagtuo gyud ko nga naa koy erection."
  
  Gitan-aw siya ni Dahl gikan sa iyang kaugalingong trak. "Ako usab".
  
  Apan unya ang warhead misugod sa paglihok.
  
  
  KAPITULO Kwarentay uno
  
  
  Diha-diha dayon namatikdan ni Dahl ang pagbalhin, nakita ang duha nga mga higot nga ilang nahimo nga nahukas nga naglupadlupad sa hangin, ug dayon ang ikatulo nabahin sama sa labing buang nga goma sa kalibutan, nga nagsagpa sa kasuko batok sa nukleyar nga bayad ug sa ilawom sa plataporma. Sa unang kusog nga pag-ulbo, naigo niya ang tiyan sa guwardiya, hinungdan nga nalupad kini, gigunitan sa mga bukton, diretso sa kilid sa trak ug naigo ang likod nga mga ligid sa nagmaneho sa iyang tupad nga point-blank. Nakapanglingo si Dahl sa resulta.
  
  Milihok na usab ang nukleyar nga bomba. Gibati ni Dal ang usa ka pula nga gabon nga mikunsad sa ibabaw niya samtang si Kenzi nanlimbasug sa ibabaw ug si Hayden nanlimbasug direkta sa ilawom sa iyang landong, nga wala mahibal-an kung unsa ang sunod nga moabut. Siya misinggit ug nagngulob, apan walay kapuslanan. Ang dinaguok sa mga ligid, ang mga siyagit, ang konsentrasyon nga gikinahanglan sa pagpakig-away; kining tanan nakabalda sa ilang pandungog. Milukso siya sa communicator.
  
  "Lihok." Ang nukleyar nga bomba hapit nang mobuto!"
  
  Mitutok si Kenzi. "Asa paingon? Nagpasabot ba nga mag-take off?"
  
  "Noooo!"
  
  Sa katapusan sa iyang tether, ang Swede midagan sama sa buang nga duol kang Hayden ug mipilit sa iyang abaga batok sa talagsaon nga masa sa projectile. "Usa ka nukleyar nga bomba ang nahulog!"
  
  Si Hayden dali nga nagligid, ug ingon usab ang guwardiya. Ang warhead mibalhin ug laing pulgada. Gibayaw siya ni Dahl sa matag onsa sa kusog nga iyang natigom, matag kaunoran nagsiyagit.
  
  Usa ka bug-at nga pagtuktok ang milanog sa iyang tupad.
  
  Shit.
  
  Apan kini si Kenzi, nagkupot gihapon sa katana ug may sarkastikong pahiyom sa iyang nawong. "Damn it, isa ka lang ka buang nga bayani. Nagtuo ka ba nga mahuptan nimo kini bisan sa usa ka segundo?"
  
  "Um, dili. Dili gyud."
  
  "Unya lihok."
  
  Ang buang nga Swede sakto nga ni-dive.
  
  
  ***
  
  
  Si Drake ug Alicia nakahimo og usa ka segundo aron makigbahin sa talan-awon.
  
  "Unsa man ang gibuhat ni Dal?" pangutana ni Alicia. "Gigakos ba niya ang usa ka makadaot nga bomba nukleyar?"
  
  "Ayaw pagbinuang," ni Drake nga naglingo-lingo sa iyang ulo. "Dayag nga gihagkan niya siya."
  
  Unya miambak si Drake sa kilid aron tabangan ang mga SAS, giilog ang SEAL sa batan-ong lalaki ug gilabay sa ilawom sa bomba nukleyar. Nangurog ang tibuok lawas sa lalaki. Nagbinayloay sila og mga bunal, ug dayon ang SEAL naghigda nga walay panimuot, nag-atubang, apan buhi. Gituyo ni Drake nga biyaan kini.
  
  Laing SEAL ang namatay, gisundan sa usa ka sundalo sa SAS, parehong gidunggab sa duol. Si Cambridge ug ang batan-ong lalaki mao na lang ang nahibilin. Nakig-uban sila ni Drake aron makigsangka sa katapusang SEAL. Sa samang higayon, si Alicia ug May miduyog kanila. Ang trak nag-ulbo sa hugaw nga karsada, naigo sa silingan kausa ug mipadagan. Gitugotan sa pagbangga ang bomba nukleyar ni Dahl nga mapalig-on pinaagi sa pagsiguro niini sa daghang mga suporta niini. Ang tanan nga tulo ka mga sakyanan, sama sa usa, miguba sa exit gate ug nagpadayon sa pagdrayb, paingon sa Romania. Ang puthaw ug konkreto hingpit nga naguba, nagisi ug balik. Niini nga panahon, ang mga helicopter milupad na ug naglupad tupad sa mga trak, ug ang mga tawo nga adunay bug-at nga artilerya nagsandig sa mga pultahan ug nagtutok sa mga drayber.
  
  Gipahunong ni Drake ang pag-atake sa SEAL. "Paghulat. Ikaw usa ka espesyal nga pwersa nga sundalo. Amerikano nga mga babaye. Nganong mosulay ka man sa pagpatay kanamo?"
  
  Sa tinuud, wala gyud siya magdahom nga tubag, apan ang tawo mitubag pinaagi sa pag-atake. Gikuha niya ang Cambridge ug gitapos niya si Drake. Natumba sa iyang kilid ang batan-ong SAS. Ang SEAL mapintas ug walay kaluoy, naghatag ug makadugmok nga suntok sunod suntok. Apan nilingi si Mai sa iyang atubangan.
  
  Walo ka segundos ang milabay ug ang away nahuman. Sa makausa pa ilang gibiyaan siya nga buhi, nga nag-agulo sa usa ka tapok, gidis-armahan.
  
  Milingi si Drake sa Cambridge. "Dili ko makapahayag sa among pagpasalamat sa imong tabang, Major. Gikasubo ko ang pagkawala sa imong mga tawo. Apan palihug, kung gusto nimo, pasagdi nga buhi kini nga mga tawo, nagsunod ra sila sa mga mando. "
  
  Ang duha ka buhi nga mga patik mihangad, natingala ug tingali naglibog.
  
  Miyango si Cambridge. "Nakasabot ug uyon ko nimo, Drake. Sa katapusan sa adlaw, kitang tanan mga pangan."
  
  Nagngisi si Drake. "Aw, dili na. Ang gobyerno sa Amerika misulay lang sa pagpatay kanamo. Wala akoy nakitang paagi balik niini."
  
  Mikiyod si Cambridge. "Hampakon balik."
  
  Mipahiyom si Drake nga mapait. "Usa ka tawo sunod sa akong kasingkasing. Nalipay ako nga makigkita kanimo, Major Cambridge. "
  
  "Ug ikaw, Matt Drake."
  
  Miyango siya kang Mai ug Alicia, unya mainampingong milakaw paingon sa luyo sa trak. Gitan-aw siya ni Drake nga mibiya, gisusi ang kalig-on sa warhead sa samang higayon. Nindot tan-awon ang tanan.
  
  "Nakahibalo ka ba nga mobalik sila ug kuhaon ang espada?" Giaghat siya ni Alicia.
  
  "Oo, pero kabalo ka unsa? Wala koy paki. Ang Espada sa Mars mao ang pinakagamay sa among mga problema." Gi-on niya ang koneksyon. "Hayden? Unsa kalayo? Kumusta ka didto?"
  
  "Sige," tubag ni Hayden. "Ang katapusan sa mga Intsik bag-o lang milukso. Ako moadto alang sa espada."
  
  Mikagik-ik si Kenzi. "Dili, nakita nila ako nga naglihok."
  
  "Dili ba kitang tanan?" Mipahiyom si Drake. "Dili nako makalimtan kini nga talan-awon sa makadiyot."
  
  Gipikpik siya ni Alicia sa abaga. "Kalma lang, sundalo. Sa sunod gusto nimo nga butangan kog bomba nukleyar taliwala sa akong mga bitiis."
  
  "Dili, ayawg kabalaka," ni Drake nga mitalikod. "Buhaton ko kini para nimo unya."
  
  
  ***
  
  
  Gibiaybiay, gihulga ug gidani sa mga helicopter ang mga drayber nga hinayhinayan ang ilang mga salakyanan. Siyempre, wala kini molihok sa sinugdanan, apan human adunay usa nga nagbutang sa usa ka taas nga kalibre sa bala sa usa sa mga windshield, ang mga tawo nga naghunahuna nga sila dili matandog kalit nga nagsugod sa pagduhaduha. Tulo ka minuto ang milabay, ang mga trak mihinay, ang mga kamot nangiwit sa mga bentana, ug ang tanang trapiko mihunong.
  
  Nabawi ni Drake ang iyang balanse, naanad sa kanunay nga pagduso ug paglihok sa unahan. Milukso siya sa yuta, nakaamgo nga ang sistema sa komunikasyon kalit nga nabuhi, ug karon hugot nga nagmonitor sa iyang mga piloto.
  
  Walay tingog nga gikan sa communicator. Ang Washington, niining higayona, nagpakahilom.
  
  Nagtapok ang team human giguba ang ilang mga headphone. Naglingkod sila sa usa ka sagbut nga bungtod nga nag-umbaw sa tulo ka mga barko sa missile, naghunahuna kung unsa ang sunod nga ihulog sa kalibutan ug sa labi ka daotan nga mga karakter niini.
  
  Gitan-aw ni Drake ang piloto. "Mahimo ba nimo kaming ipalupad paingon sa Romania?"
  
  Ang mga mata niini nga tawo wala gayud matarug. "Siyempre," siya miingon. "Wala ko kasabot nganong dili. Sa bisan unsa nga kaso, ang mga armas nukleyar gipadala didto aron tipigan sa base. Kita adunay usa ka bentaha."
  
  Dungan silang mibiya sa laing natad sa panggubatan.
  
  Magkauban sila nagpabiling lig-on.
  
  
  ***
  
  
  Pipila ka oras sa ulahi, ang grupo mibiya sa Romanian safe house ug misakay ug bus paingon sa Transylvania, nga nanaog duol sa Bran Castle, ang gituohang pinuy-anan ni Count Dracula. Dinhi, taliwala sa tag-as nga mga kahoy ug habog nga kabukiran, nakakita silag ngitngit, hilom nga balay-balay ug mipuyo niini. Dim ang mga suga. Ang team nagsul-ob na karon sa sibilyan nga mga sinina nga gikuha gikan sa luwas nga balay, ug nagdala lamang sa unsa nga mga hinagiban ug mga bala nga ilang madala, ingon man usa ka maayong pagtipig sa salapi gikan sa luwas nga gikuha ni Yorgi. Wala silay pasaporte, walay dokumento, walay identification card.
  
  Nagtapok sila sa usa ka kwarto. Napulo ka tawo, walay koneksyon. Napulo ka mga tawo ang nagdagan gikan sa gobyerno sa Amerika nga wala"y ideya kung kinsa ang ilang kasaligan. Walay klarong dapit nga likoanan. Wala nay SPEAR ug wala nay sekretong base. Walay opisina sa Pentagon, walay balay sa Washington. Ang matang sa mga pamilya nga ilang nabatonan labaw pa sa gitugot. Ang mga kontak nga ilang magamit mahimong makompromiso.
  
  Ang tibuok kalibutan nausab tungod sa pipila ka wala mailhi, dili masabtan nga han-ay sa executive branch.
  
  "Unsay sunod?" Gipataas ni Smith ang isyu una, ang iyang tingog hinay sa dili kaayo suga nga kwarto.
  
  "Una atong kompletohon ang misyon," miingon si Hayden. "Ang Kapunongan sa Katapusang Paghukom nagtinguha sa paglaglag sa kalibutan pinaagi sa pagtago sa upat ka makalilisang nga mga hinagiban. Gubat, salamat kang Hannibal, nga usa ka maayong hinagiban. Pagsakop sa tabang ni Genghis Khan, nga mao ang yawe nga code nga among gilaglag. Ang kagutom, pinaagi ni Geronimo, nga usa ka biological nga hinagiban. Ug sa katapusan, ang Kamatayon, pinaagi ni Attila, nga adunay unom ka nukleyar nga warheads. Ang paghiusa niini nga mga hinagiban makapakunhod sa atong katilingban ingon nga nahibal-an naton nga kini mahimong kadaut ug kagubot. Sa akong hunahuna makasulti kami uban ang pagsalig nga among gi-neutralize ang hulga. "
  
  "Uban sa bugtong luag nga katapusan mao ang Espada sa Mars," miingon si Lauren. "Karon sa mga kamot sa mga Intsik o sa Britanya."
  
  "Naglaum gyud ko nga kami na," ni Drake. "Giluwas mi sa SAS didto ug nawala ang pipila ka maayong mga tawo. Nanghinaut ko nga dili badlongon ang Cambridge."
  
  "Moving forward..." ni Dahl. "Bisan dili ta makahimo niini nga mag-inusara. Una sa tanan, unsa ang impyerno nga atong buhaton karon? Ug ikaduha, kinsa ang atong masaligan nga motabang kanato sa pagbuhat niini?"
  
  "Aw, atong hibal-an una kon unsay nakapasuko kanato sa mga Amerikano," miingon si Hayden. "Siguro ang operasyon sa Peru ug... uban pang butang... nahitabo. Pipila lang ba kini ka gamhanang mga tawo batok kanato? Usa ka splinter nga grupo nga nag-impluwensya sa uban? Dili ako makatuo sa usa ka segundo nga gitugotan ni Coburn kini. "
  
  "Nag-ingon ka ba nga kinahanglan nga adunay usa ka sekreto nga chat sa Presidente?" pangutana ni Drake.
  
  Mikiyod si Hayden. "Nganong dili?"
  
  "Ug kung kini usa ka splinter nga grupo," miingon si Dahl. "Among laglagon sila."
  
  "Buhi," ni Mai. "Ang bugtong paagi aron mabuhi kini mao ang pagdakop nga buhi sa atong mga kaaway."
  
  Ang team naglingkod sa usa ka dako nga lawak sa lain-laing mga posisyon, ang mga kurtina hugot nga gibira, nga nanalipod kanila gikan sa dili masulud nga kagabhion. Sa lawom nga Romania sila nag-istoryahanay. Giplanohan. Sa wala madugay nahimong tin-aw nga sila adunay mga kapanguhaan, apan kini nga mga kapanguhaan gamay ra. Maisip sila ni Drake sa usa ka kamot.
  
  "Asa paingon?" Nangutana si Kenzi, nga nagkupot gihapon sa iyang katana, gipasagdan ang blade sa kangitngit sa kahayag.
  
  "Sige na nga" sabi ni Drake. "Kami kanunay nga nag-uswag."
  
  "Kon mohunong man ta," ni Dahl. "Kami mamatay."
  
  Gikuptan ni Alicia ang kamot ni Drake. "Ug naghunahuna ko nga ang akong mga adlaw sa paglayas nahuman na."
  
  "Lahi kini," ingon niya, dayon nanghupaw. "Siyempre nahibalo ka niana. Sorry."
  
  "Maayo ra ang tanan. Buang pero cute. Sa kataposan, akong naamgohan nga kini ang akong tipo."
  
  "Nagpasabot ba kini nga kita nagdagan?" pangutana ni Kenzi. "Tungod kay gusto gyud nako nga makalikay sa tanan."
  
  "Atong atubangon kana". Miduol si Dahl kaniya. "Gisaad ko nimo. Naa pud koy mga anak ayaw kalimot. Akong buntogon ang bisan unsa alang kanila."
  
  "Wala ka maghisgot sa imong asawa."
  
  Mitutok si Dahl ug dayon milingkod sa iyang lingkuranan, naghunahuna. Nakita ni Drake si Kensi nga mipaduol og gamay sa dakong Swede. Giwagtang niya kini sa iyang hunahuna ug gitan-aw ang palibot sa kwarto.
  
  "Ugma maoy laing adlaw," siya miingon. "Asa ka una mo adto?"
  
  
  KATAPUSAN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Sa ngilit sa Armagedon
  
  
  UNANG KAPITULO
  
  
  Si Julian Marsh kanunay nga usa ka tawo nga lainlain ang kolor. Ang usa ka kilid itom, ang lain grey... ad infinitum. Katingad-an, wala gyud siya nagpakita bisan unsang interes kung ngano nga lahi siya nga nagbag-o kaysa sa uban, gidawat lang kini, nahibal-an nga magpuyo uban niini, nalingaw niini. Sa matag bahin kini naghimo kaniya nga usa ka butang nga makapainteres; gikuha niini ang pagtagad gikan sa mga machinito nga nagtago luyo sa mga mata nga nagpahayag ug asin-ug-paminta nga buhok. Ang Marso kanunay nga mahimong talagsaon - sa usa ka paagi o sa lain.
  
  Sa sulod lain na usab siya nga tawo. Ang pangsulod nga pokus nagpunting sa iyang pagtagad sa usa ka kinauyokan. Karong bulana kini ang hinungdan sa mga Pythian, o kung unsa ang nahabilin kanila. Usa ka katingad-an nga grupo ang nakakuha sa iyang atensyon ug dayon natunaw sa iyang palibot. Si Tyler Webb labi pa sa usa ka psychopathic mega-stalker kaysa usa ka lider sa cabalist. Apan gikalipay ni Marsh ang oportunidad nga mag-inusara, nga nagmugna og personal, eccentric nga mga disenyo. Sa impyerno kauban si Zoe Shears ug ang tanan nga aktibo pa sulod sa sekta, ug sa mas lawom nga impyerno kauban si Nicholas Bell. Gigapos, giposasan ug gi-waterboard, walay duhaduha nga ang kanhi construction worker mitugyan sa tanan ngadto sa mga awtoridad aron makuha ang bisan gamay nga silot sa iyang sentensiya.
  
  Alang kang Marsh, ang kaugmaon tan-awon nga hayag, bisan pa nga adunay gamay nga tint. Adunay duha ka kilid sa matag istorya, ug siya usa ka tawo nga adunay duha ka kilid. Human sa masulub-on nga pagbiya namo sa daotang Ramses Bazaar - ganahan kaayo kami sa mga pavilion uban sa tanan nilang mga halad - Ang Marso miadto sa kalangitan uban sa tabang sa usa ka abyss-colored helicopter. Nagdali nga palayo, dali siyang nagpunting sa bag-ong adventure sa unahan.
  
  BAG-ONG YORK.
  
  Gisulayan ni Marsh ang device sa kilid niini, gipaduol kini, dili sigurado sa iyang nakita apan masaligon sa mahimo niini. Kini nga bata mao ang nag-unang himan sa bargaining. Dakong amahan sa hingpit nga kombiksyon. Kinsa ang makiglalis sa usa ka nukleyar nga bomba? Gibiyaan ni Marsh ang aparato nga nag-inusara, gisusi ang gawas nga backpack ug gihukasan ang mga strap sa abaga aron ma-accommodate ang iyang bug-at nga bayanan. Siyempre, kinahanglan niyang ipaubos sa pagsulay ang butang ug kumpirmahon ang pagkatinuod niini. Sa pagkatinuod, kadaghanan sa mga bomba mahimong lutoon nga morag usa ka butang-kon maayo ang tigluto. Unya ang White House moyukbo.
  
  Risky, usa ka kilid niya miingon. Risgo.
  
  Pero lingaw! ang uban miinsister. Ug kini takus sa usa ka gamay nga pagkahilo sa radiation, alang niana nga butang.
  
  Mikatawa si March sa iyang kaugalingon. Ang ingon nga bastos. Apan nagpabiling hilom ang mini nga Geiger counter nga iyang gidala, nga nakapasamot sa iyang kaisog.
  
  Apan, sa hingpit nga pagkamatinud-anon, ang paglupad dili niya butang. Oo, adunay kahinam, apan adunay higayon usab sa usa ka mainit nga kamatayon - ug karon wala gyud kini makapadani kaniya. Tingali sa laing higayon. Si Marsh migugol og daghang masakit nga mga oras sa pagplano niini nga misyon, nagsiguro nga ang tanang mga waypoint anaa sa lugar ug ingon ka luwas kutob sa mahimo, bisan og gihatag ang mga dapit nga iyang pagdudahan, ang ideya halos kataw-anan.
  
  Atong kuhaon karon nga pananglitan. Nagpadulong sila sa ilawom sa canopy sa rainforest sa Amazon padulong sa Colombia. Adunay usa ka tawo nga naghulat kaniya - labaw pa sa usa, sa tinuud, ug si Marsh nagtimaan sa iyang personalidad sa miting pinaagi sa pag-insister nga magsul-ob sila og puti. Gamay ra nga konsesyon, apan hinungdanon alang sa Pythia.
  
  Mao ba kini ang tanan nga ako karon?
  
  Mikatawa og kusog si Marsh, hinungdan nga naalarma ang piloto sa helicopter.
  
  "Maayo ra ang tanan?" - nangutana sa usa ka panit nga tawo uban sa mga ulat.
  
  "Aw, depende kana sa imong panglantaw." Mikatawa si March. "Ug pila ka punto sa panglantaw ang naa nimo. Mas ganahan ko mag entertain labaw sa usa. Ikaw?"
  
  Mitalikod ang piloto, nagbagulbol og butang nga dili masabtan. Gilingo-lingo ni March ang iyang ulo. Kung nahibal-an lang sa wala mahugasan nga masa kung unsa nga mga pwersa ang nag-agay, nagduko ug nag-uyog sa ilawom nila, wala magtagad o wala magtagad sa kadaot nga ilang gipahinabo.
  
  Gitan-aw ni Marsh ang talan-awon sa ubos, naghunahuna sa ika-milyong higayon kung kini nga punto sa pagsulod sa Estados Unidos mao ang husto nga ruta. Sa diha nga kini miabut niini, adunay duha lamang ka tinuod nga mga kapilian - pinaagi sa Canada o pinaagi sa Mexico. Ang ulahing nasod mas duol sa Amazon ug puno sa korapsyon; napuno sa mga tawo nga mabayran sa pagtabang ug pagtak-om sa ilang mga baba. Nagtanyag ang Canada og pipila ka luwas nga mga dangpanan alang sa mga tawo sama ni Marsh, apan kini dili igo ug wala gani hapit sa pagpares sa pagkalainlain nga naglungtad sa South America. Samtang ang monotonous nga talan-awon nagpadayon sa pagbuklad sa ubos, nakita ni Marsh ang iyang hunahuna nga naglatagaw.
  
  Ang bata nga lalaki nagdako sa usa ka pribilihiyo nga posisyon, nga adunay labaw pa sa iyang baba kay sa usa ka plata nga kutsara; mas sama sa usa ka solid nga bulawan nga bar. Ang labing maayo nga mga eskwelahan ug ang labing maayo nga mga magtutudlo-basaha ang "labing maayo" nga "labing minahal," kanunay gitul-id ni Marsh-misulay sa pagpahimutang kaniya sa husto nga dalan, apan napakyas. mga haligi sa Southern nga katilingban ug layo sa paghikap sa kamatuoran. Si Marsh gipadako sa mga sulugoon ug nakita ang iyang mga ginikanan sa panahon sa pagpangaon ug maluho nga mga salo-salo, diin siya gimandoan nga dili makig-istorya. Ug kanunay ang iyang sad-an nga pahiyom usa ka inahan nga nahibal-an nga ang iyang anak nga lalaki nagdako nga walay gugma ug nag-inusara, apan hingpit nga wala makahimo sa pagdala sa iyang kaugalingon sa paghagit sa iyang kaugalingon sa bisan unsang porma. talagsaon nga batang lalaki."
  
  Ang piloto misulti, ug si Marsh wala magtagad niini sa hingpit. "Isulti ko ba kini pag-usab?"
  
  "Moduol na ta kang Cali, sir. Colombia."
  
  Miduko si Marsh ug nagtan-aw sa bag-ong talan-awon nga nabuklad sa ubos. Nailhan ang Cali nga usa sa labing bangis nga mga lungsod sa America ug pinuy-anan sa Cali Cartel, usa sa pinakadako nga tigsuplay sa cocaine sa kalibutan. Sa bisan unsang ordinaryo nga adlaw, ang usa ka tawo sama ni Marsh mokuha sa iyang kinabuhi sa iyang kaugalingon nga mga kamot, nga naglakaw sa likod nga mga dalan sa El Calvario, diin ang mga ragamuffin nagsuroy-suroy sa kadalanan alang sa basura ug natulog sa mga flophouse, diin ang mga lokal nag-antus gikan sa pagmarka nga "tolerance zone" pinaagi sa pagtugot sa komersiyal nga pagkonsumo sa mga droga ug pakighilawas mahimong molambo nga adunay gamay nga interbensyon sa pulisya.
  
  Nahibal-an ni Marsh nga kini ang lugar alang kaniya ug sa iyang nukleyar nga bomba.
  
  Sa iyang paglingkod, gipakita sa piloto kang Marsh ang usa ka gray nga pickup truck diin naglingkod ang tulo ka sobra sa timbang nga mga lalaki nga adunay bugnaw, patay nga mga mata ug walay ekspresyon nga mga nawong. Dayag nga armado og mga armas, ilang giubanan si Marsh sa trak nga adunay mubo nga pagtimbaya. Dayon sila nagmaneho sa basa, nagkaguliyang nga mga dalan, hugaw nga mga bilding ug rusty awnings, nga naghatag sa iyang nabansay nga mata og laing alternatibong panglantaw sa kalibutan, usa ka dapit diin ang bahin sa populasyon "nalutaw" gikan sa usa ka payag ngadto sa lain, nga walay permanenteng balay. Si March miatras gamay, nahibal-an nga wala siyay ikasulti bahin sa sunod nga nahitabo. Kini nga mga paghunong gikinahanglan, bisan pa, kung gusto niya nga malampuson nga ipalusot ang mga armas nukleyar sa US, ug takus sa bisan unsang peligro. Ug siyempre, si Marsh tan-awon nga neyutral kutob sa iyang mahimo, nga adunay pipila ka mga limbong sa iyang mabulukon nga mga manggas.
  
  Ang sakyanan milatas sa pipila ka natabonan sa gabon nga mga bungtod, sa ngadtongadto nahimong sementadong agianan nga adunay dako, hilom nga balay sa atubangan niini. Ang panaw gihimo sa hilom, apan karon ang usa sa mga guwardiya milingi sa usa ka dili matarug nga nawong ngadto sa Marsh.
  
  "Ania na kami".
  
  "Dayag. Apan asa ang "dinhi"?"
  
  Dili kaayo walay respeto. Dili kaayo hakog. Ipadayon kining tanan.
  
  "Dad-a ang imong backpack." Migawas ang guwardiya ug giablihan ang pultahan. "Naghulat kanimo si Mr. Navarro."
  
  Miyango si March. Husto kadto nga ngalan ug hustong dapit. Dili siya magdugay dinhi, igo lang nga masiguro nga hapsay ug luwas ang iyang sunod nga paagi sa transportasyon ug katapusan nga destinasyon. Gisundan niya ang guwardiya ilalom sa ubos nga arko nga nagtulo sa gabon ug dayon ngadto sa ngitngit nga entrada sa usa ka karaang balay. Walay mga suga sa sulod, ug ang dagway sa usa o duha ka tigulang nga mga multo dili unta usa ka katingala o kabalaka. Kanunay nga makit-an ni Marsh ang mga tigulang nga multo sa kangitngit ug nakigsulti kanila.
  
  Gitudlo sa guwardiya ang usa ka lungag sa tuo. "Gibayran nimo ang usa ka pribadong kwarto alang sa imong kaugalingon sa labing taas nga upat ka oras. Diritso sa sulod."
  
  Giduko ni March ang iyang ulo sa pagpasalamat ug giablihan ang bug-at nga pultahan. "Nangayo sab kog permiso sa pagtugpa sa sunod nga paagi sa transportasyon. Helicopter?"
  
  "Oo. Maayo usab kini. Tawga ko sa intercom pag-abot sa panahon ug ipakita ko nimo ang palibot sa balay."
  
  Miyango si March sa katagbawan. Ang kwarta nga iyang gibayran nga labaw pa sa gikinahanglan mao ang paghatag og mas maayong serbisyo, ug hangtod karon, naa na. Siyempre, ang pagbayad labaw pa sa gipangayo nga presyo nagpataas usab sa mga pagduda, apan ingon niana ang mga risgo.
  
  Duha ka kilid na usab, naghunahuna siya. Yin ug yang. Lapakan ug kalapokan. Itom ug... itom nga may mapula nga mga pangidlap nagdali...
  
  Luho ang sulod sa lawak. Ang halayong bahin giokupar sa usa ka suok nga sofa nga hinimo sa itom nga panit ug lawom nga plush. Usa ka lamesa nga bildo nga adunay usa ka carafe alang sa mga ilimnon, bino ug mga espiritu naglingkod sa duol, samtang sa laing suok usa ka makina nga nagtanyag og kape ug tsa. Gibutang ang mga meryenda sa usa ka lamesa nga bildo. Mipahiyom si Marsh niining tanan.
  
  Komportable, apan sa mubo nga panahon. Maayo.
  
  Gibubo niya ang usa ka pod sa labing kusog nga kape ug naghulat og gamay nga kini maluto. Unya milingkod siya sa sopa ug gikuha ang iyang laptop, mainampingong gibutang ang iyang backpack sa panit nga upholstery tupad niya. Wala pa sukad nga ang usa ka nukleyar nga bomba gipakaayo, naghunahuna siya, sa makadiyot nga naghunahuna kung kinahanglan ba niya nga maghimo sa iyang kaugalingon nga serbesa alang niini. Siyempre, alang sa usa ka tawo nga sama ni Marsh, kini dili lisud, ug sulod sa pipila ka minuto adunay usa ka steaming cup sa backpack ug usa ka gamay nga cupcake nga adunay frosting sa kilid.
  
  Mipahiyom si March. Maayo ang tanan.
  
  Nag-surf ko sa Internet; Ang mga email sa pagkumpirma nagpahibalo kaniya nga ang Forward helicopter nakasulod na sa Colombia. Wala pay bandera nga giisa sa bisan asa, apan pipila na lang ka oras ang milabay sukad siya mibiya sa bazaar nga kusog kaayo. Gihuman ni Marsh ang iyang ilimnon ug giputos ang usa ka gamay nga bag sa mga sandwich alang sa sunod nga paglupad, dayon gipindot ang buton sa intercom.
  
  "Andam na ko nga mobiya."
  
  Paglabay sa baynte minutos ug naa na usab siya sa hangin, ang paglupad sa nukleyar nga backpack miliko apan komportable. Sila nagpadulong sa Panama, diin iyang tapuson ang iyang paspas nga mga biyahe ug sugdan ang makalaay nga paa sa iyang panaw sa yuta. Ang piloto mipaingon sa kahanginan ug pinaagi sa bisan unsang pagpatrolya, ang labing maayo sa iyang gibuhat, ug siya gibayran nga dako alang niini. Samtang ang outline sa Panama nagsugod sa pagpakita sa wala nga bintana, si Marsh nagsugod sa pagkaamgo kung unsa siya ka duol sa Estados Unidos sa Amerika.
  
  Adunay usa ka bagyo nga moabut, mga tawo, ug kini dili dali mawala ...
  
  Nagpuyo siya sa Panama City sulod sa pipila ka oras, nag-ilis sa sinina kaduha ug naligo upat ka beses, matag higayon nga adunay lainlaing humot nga shampoo. Ang mga kahumot nindot nga gisagol ug gibuntog ang hinay nga kahumot sa singot. Namahaw ug paniudto siya, bisag oras na sa panihapon, ug miinom siyag tulo ka baso sa bino, matag usa gikan sa lain-laing botelya ug lain-laing kolor. Maayo ang kinabuhi. Ang talan-awon sa gawas sa bintana nagpabilin nga wala mausab ug dili makapadasig, mao nga gikuha ni Marsh ang kahon sa lipstick nga iyang gitipigan alang sa ingon nga okasyon ug gipintalan ang bildo nga hayag nga pula. Nakatabang kini, labing menos sa makadiyot. Nagsugod dayon si Marsh sa paghanduraw kon unsa ang sama sa pagtila sa panel nga limpyo, apan nianang higayuna ang ping sa usa ka umaabot nga mensahe nakabalda sa iyang mga damgo.
  
  Gibanabana nga oras sa pag-abot 15 minuto.
  
  Nagngisi si March, malipayon apan nabalaka sa samang higayon. Usa ka kwarenta ka oras nga panaw nagpaabot sa unahan sa pipila sa labing daotan nga mga dalan sa rehiyon. Kini nga hunahuna dili tingali makadasig. Bisan pa, kung nahuman na, ang sunod nga yugto mahimong labi ka makapaikag. Gikuha ni March ang iyang mga butang, gihikay ang mga pod sa kape, mga botelya sa bino ug mga plato sa han-ay sa kolor, porma ug gidak-on, ug dayon migawas.
  
  Naghulat ang SUV, nag-ungol sa daplin sa dalan, ug katingad-an nga komportable. Gibungkag ni Marsh ang nukleyar nga bomba, gihigot ang iyang seat belt niini, ug dayon giatiman ang iyang kaugalingon. Ang drayber nakig-chat sa makadiyot sa wala pa makaamgo nga si Marsh wala magtagad sa iyang kaugalingon nga gamay nga kinabuhi, ug dayon nagsakay sa ligid. Ang karsada wala"y katapusan nga gibuklad sa unahan.
  
  Milabay ang mga oras. Ang SUV midasmag, unya miuyog, ug dayon midausdos pag-usab, mihunong sa makadaghang higayon alang sa gas ug spot check. Ang drayber dili magpameligro nga mabira tungod sa gamay nga kalapasan. Sa pagkatinuod, kini usa lamang ka sakyanan taliwala sa kadaghanan, laing kidlap sa kinabuhi nga nagbiyahe subay sa walay kataposang haywey paingon sa mga destinasyon nga wala mahibaloi, ug kon kini magpabilin nga dili talagsaon, kini molabay nga dili mamatikdan.
  
  Ug unya mihigda sa unahan si Monterrey. Si March mipahiyom og lapad, gikapoy apan malipayon, tungod kay ang taas nga panaw labaw pa sa tunga nga nahuman.
  
  Ang nukleyar nga briefcase nahimutang sa iyang tupad, karon pipila na lang ka oras gikan sa utlanan sa US.
  
  
  IKADUHANG KAPITULO
  
  
  Gihimo ni March ang sunod nga bahin sa iyang panaw ilalom sa bug-os nga kangitngit. Usa kadto ka dapit diin ang bisan unsang butang mahimong madaog o mapildi; usa ka wala mailhi nga hinungdan, gipataas sa usa ka dili masukod nga kantidad sa mga lokal nga boss sa kartel, gidala sa litrato. Kinsay makatag-an sa mga hunahuna sa maong mga tawo? Kinsay nasayod kon unsay sunod nilang buhaton?
  
  Siyempre dili sila ... o Julian Marsh. Makauulaw siyang gidala kauban ang usa ka dosena nga ubang mga tawo sa luyo sa usa ka trak nga nagpadulong sa utlanan. Sa usa ka dapit sa dalan, kini nga trak mipalong sa haywey ug nawala sa kangitngit. Wala"y suga, wala"y mga timailhan, nahibal-an sa drayber kini nga ruta nga gitaptapan ang mata - ug maayo nga nahibal-an niya.
  
  Si Marsh mibarug balik sa luyo sa trak, naminaw sa panagsultihanay ug pagkadiskontento sa mga pamilya. Ang gidak-on sa iyang plano mitumaw sa iyang atubangan. Ang gutlo sa iyang pag-abot sa New York dili moabut sa dili madugay. Sa dihang mi-brake ang trak ug naabli ang mga pultahan sa likod sa mga bisagra nga gi-greased, miuna siya sa paggawas, nangita sa lider sa armadong mga tawo nga nagbantay.
  
  "Diablo," ingon niya, gamit ang usa ka code nga pulong nga nagpaila kaniya nga usa ka VIP nga biyahedor ug nga siya miuyon sa pagbayad. Miyango ang tawo, apan wala siya panumbalinga, gipakuyog ang tanan ngadto sa usa ka gamay nga pundok ilalom sa lapad nga mga sanga sa usa ka nagbitay nga kahoy.
  
  "Kini hinungdanon karon," ingon niya sa Kinatsila, "nga hilom ka nga molihok, ayaw pagsulti ug bisan unsa ug buhata ang gisulti kanimo. Kung dili nimo kini buhaton, putlon ko ang imong tutunlan. Kasabot ka?"
  
  Nagtan-aw si Marsh nga gisugat sa tawo ang panan-aw sa tanan, apil ang iyaha. Ang pagmartsa nagsugod sa makadiyot, subay sa gubaon nga dalan ug agi sa mga kakahoyan. Ang kahayag sa bulan mikidlap sa ibabaw, ug ang nag-unang Mexicano kanunay nga naghulat hangtod ang mga panganod nagtago sa kahayag sa wala pa magpadayon. Diyutay ra kaayo nga mga pulong ang gilitok, ug kadto lang sa mga tawo nga adunay mga pusil, apan sa kalit lang nakita ni Marsh ang iyang kaugalingon nga nangandoy nga makasulti siya og gamay nga Kinatsila-o tingali daghan.
  
  Naglakaw siya sa tunga-tunga sa linya, nga wala magtagad sa nahadlok nga mga nawong sa iyang palibot. Human sa usa ka oras mihinay sila, ug nakita ni Marsh sa unahan ang usa ka nagligid nga balason nga patag nga adunay tuldok nga mga kahoy, cacti ug uban pang mga tanum. Ang tibuok grupo nagduka.
  
  "So far so good," hunghong sa lider. "Apan karon ang pinakalisud nga bahin. Ang Border Patrol dili makamonitor sa tibuok utlanan sa tanang panahon, apan nagpahigayon sila og random checks. Sa tanang panahon. Ug ikaw," miyango siya sa Marso, "mihangyo nga motabok sa Diablo. Nanghinaut ko nga andam ka alang niini."
  
  Mikatawa si March. Wala siya kahibalo kung unsa ang gisulti sa gamay nga lalaki. Apan, ang mga tawo sa wala madugay nagsugod sa pagkahanaw, ang matag usa adunay gamay nga grupo sa mga imigrante, hangtod nga si Marsh na lang, ang lider, ug usa ka guwardiya ang nagpabilin.
  
  "Ako si Gomez," matod sa lider. "Kini si Lopez. Giyahan ka namo nga luwas sa tunnel."
  
  "Unsa man kanang mga tawhana?" Miyango si Marsh ngadto sa migikan nga mga imigrante, nga nagsul-ob sa iyang labing maayo nga peke nga American accent.
  
  "5 mil lang ang ilang gibayad sa usa ka ulo." Si Gomez mihimo og dismissive nga lihok. "Namiligro sila sa mga bala. Ayaw kabalaka, makasalig ka namo."
  
  Mikurog si Marsh dihang nakita niya ang maliputon nga pahiyom nga lig-on sa nawong sa iyang giya. Siyempre, ang tibuok nga panaw hapsay ra kaayo sa pagdahom nga kini magpadayon. Ang pangutana mao: kanus-a nila siya atakehon?
  
  "Adto ta sa tunel," siya miingon. "Nakabati kog katingad-an nga mga pagtan-aw dinhi."
  
  Wala kapugngi ni Gomez ang kidlap sa kabalaka nga mikidlap sa iyang nawong, ug gitan-aw ni Lopez ang kangitngit sa iyang palibot. Isip usa, ang duha ka lalaki migiya kaniya sa sidlakang direksyon, sa usa ka gamay nga anggulo, apan paingon sa utlanan. Ang Marso nagdagan sa unahan, tinuyo nga nasayop ug nagtan-aw nga dili angay. Sa usa ka higayon, gihatagan pa siya ni Lopez og tabang, nga gilista ni Marsh sa ulahi, gisulat kini ingon usa ka kahuyang. Dili siya usa ka eksperto, apan ang usa ka wala"y ilawom nga account sa bangko kaniadto nagtugot kaniya labi pa sa materyal nga mga lit-ag, kasinatian sa mga kampeon sa martial arts sa kalibutan ug mga sundalo kaniadto nga espesyal nga pwersa sa taliwala nila. Nahibal-an ni Marsh ang pipila ka mga lansis, bisan kung unsa sila ka nindot.
  
  Naglakaw sila sulod sa pipila ka panahon, ang desyerto naglibot kanila, halos hilom. Samtang ang bungtod nagpakita sa unahan, si Marsh hingpit nga andam sa pagsugod sa pagsaka, apan si Gomez mihunong ug mitudlo sa usa ka bahin nga dili unta niya makita sa laing paagi. Diin ang balason nga yuta nagtagbo sa hinay nga bakilid nga mga bakilid, ang usa ka magtiayon nga gagmay nga mga kahoy nagtagbo sa usa ka bagang sapinit. Bisan pa, si Gomez wala moadto niining dapita, apan nag-amping sa katloan ka lakang sa tuo, ug dayon laing napulo sa pinakatitip nga bakilid. Pag-abot didto, gisusi ni Lopez ang lugar nga walay kinutuban nga pag-atiman.
  
  "Limpyo," miingon siya sa kataposan.
  
  Nakit-an dayon ni Gomez ang usa ka piraso sa gilubong nga pisi ug nagsugod sa pagbira. Nakita ni Marsh ang usa ka gamay nga bahin sa kilid sa bungtod nga mibangon, nagbalhinbalhin sa mga bato ug brush aron makita ang usa ka gidak-on sa tawo nga lungag nga gikulit sa buhing bato. Misulod si Gomez, dayon gition ni Lopez ang baril sa iyang pusil kang Marsh.
  
  "Karon ikaw. Ikaw usab."
  
  Misunod kaniya si March, giduko pag-ayo ang iyang ulo ug nagbantay sa lit-ag nga nahibal-an niya nga pipila na lang ka lakang gikan sa paglutaw. Dayon, human sa pipila ka paghunahuna, ang tawo nga adunay duha ka kilid mibalhin sa agianan, mihukom sa pag-atras ngadto sa kangitngit.
  
  Naghulat si Lopez, gipataas ang pusil. Nadulas si March, nagkiskis ang iyang botas sa batoon nga bakilid. Gikab-ot ni Lopez, gihulog ang armas, ug gilabyog ni Marsh ang unom ka pulgada nga blade, gidunggab ang tumoy sa carotid artery sa laing lalaki. Misiga ang mga mata ni Lopez ug giisa niya ang iyang kamot aron hunongon ang pag-agos, apan walay tuyo si Marsh nga buhaton kini. Iyang naigo si Lopez taliwala sa mga mata, giilog ang pusil gikan kaniya, ug dayon gisipa ang iyang himatyon nga lawas paubos sa bungtod.
  
  Fuck nimo.
  
  Gihulog ni Marsh ang riple, nahibal-an nga si Gomez makaamgo niini nga mas paspas kaysa kinahanglan kung makita niya kini sa kamot ni Marsh. Misulod siya pag-usab sa tunel ug dali nga milakaw sa orihinal nga agianan. Kini bagis ug andam, gisuportahan sa nag-uyog nga mga sagbayan ug abog ug lusong nga nagtulo gikan sa atop. Bug-os nga gipaabot nga malubong si Marsh bisan unsang orasa. Ang tingog ni Gomez niabot sa iyang tensiyonado nga mga dalunggan.
  
  "Ayaw kabalaka. Kini usa lamang ka bakak nga agianan aron mahadlok si bisan kinsa nga mahimong mapandol sa kini nga tunel. Lakaw sa ubos, akong higala.
  
  Nahibal-an gyud ni Marsh kung unsa ang naghulat kaniya "sa unahan," apan karon siya adunay gamay nga elemento sa katingala. Ang malisud nga bahin mao ang pag-disable sa armas ni Gomez nga wala"y grabe nga pagkaangol. Ang New York linibo pa ka milya ang gilay-on.
  
  Ug kini daw sa layo pa samtang siya nagbarug samtang siya anaa sa ilalum sa Mexican desyerto, mibati sa hugaw nga midagayday sa iyang likod, ug gilibutan sa baho sa singot ug mga tanom, ang iyang mga mata natusok sa abog.
  
  Si March nangahas sa unahan, sa usa ka higayon nagkamang ug nagguyod sa iyang luyo sa usa ka backpack, nga ang higot niini giputos sa iyang buolbuol. Adunay daghang mga sinina dinhi, naghunahuna siya sa usa ka higayon. Sanina lang ug basin toothbrush. Nindot nga cologne. Usa ka bag sa kape... natingala siya kung asa gibutang sa mga Amerikano ang ilang mga aparato aron masukod ang radiation, unya nagsugod sa pagkabalaka bahin sa radiation mismo. Pag-usab.
  
  Tingali kini usa ka butang nga kinahanglan nimong susihon sa wala pa moadto.
  
  Aw, kinahanglan kang mabuhi ug magkat-on.
  
  Gipugos ni March ang iyang kaugalingon sa pagkatawa samtang migawas siya gikan sa pig-ot nga tunel ngadto sa mas dako nga tunel. Miduko si Gomez, mitunol sa iyang kamot aron tabangan.
  
  "Usa ka butang nga kataw-anan?"
  
  "Oo, ang mga ngipon mo."
  
  Si Gomez nagtan-aw, nakurat ug wala makatuo. Kini nga sentensiya daw mao ang kataposang butang nga iyang gidahom nga madungog niining yugtoa sa ilang panaw. Gikalkulo ni Marsh kung unsa kini. Samtang gisuwayan paghuna-huna ni Gomez, mibarog si Marsh, gikuot ang pusil sa mga kamot ni Gomez ug gidunggab ang sampot ngadto sa baba sa laing lalaki.
  
  "Karon nakasabot ka na sa akong gipasabot?"
  
  Si Gomez nakig-away sa tibuok niyang kusog, gitukmod si Marsh palayo ug gibalik ang baril sa iyang kaugalingon. Ang dugo miagas gikan sa iyang baba samtang siya nagngulob ug ang iyang mga ngipon nangahulog sa salog. Marsh nga salampati sa ilawom sa taas nga baril ug naghatag usa ka kusog nga hampak sa apapangig ug usa pa sa kilid sa ulo. Nagpiyong-piyong si Gomez, ang iyang mga mata nagpadayag nga dili gihapon siya makatuo nga nadaog siya niining talagsaong itik.
  
  Gibira ni Marsh ang kutsilyo gikan sa sakuban sa kilid sa Mexicano samtang nag-away sila. Si Gomez nagdali, nga nahibal-an kung unsa ang sunod nga mahitabo. Nabangga siya sa bungbong nga bato, nga nabuak ang iyang abaga ug bagolbagol tungod sa grabeng pag-agulo. Gilabay ni Marsh ang usa ka suntok nga milambo sa Mexican ug dayon naigo sa roca. Miagas ang dugo gikan sa iyang kaugalingong buko-buko. Mibangon pag-usab ang pusil, apan si Marsh mitul-id aron kini anaa sa taliwala sa iyang mga bitiis, ang bahin sa negosyo karon nahimong walay pulos.
  
  Gi-headbutt siya ni Gomez, nagsagol ang ilang dugo ug nagsabwag sa bungbong. Si March nahagba, apan nakalikay sa sunod nga hampak, ug unya nahinumdom sa kutsilyo nga iyang gigunitan pa sa iyang wala nga kamot.
  
  Usa ka kusog nga pagduso, ug ang kutsilyo milapos sa mga gusok ni Gomez, apan gihulog sa Mexicano ang pusil ug gibutang ang duha ka kamot sa kamot ni Marsh gamit ang kutsilyo, sa ingon nahunong ang kusog sa pagbunal ug nalubong ang sulab. Gituis sa kasakit ang iyang mga dagway, apan ang tawo nakahimo sa pagpugong sa dili kalikayan nga kamatayon.
  
  Diha-diha dayon gikonsentrar ni March ang iyang libre nga kamot, gigamit kini sa pag-atake balik-balik, nangita sa mga huyang nga bahin. Mag-uban, ang mga lalaki nanlimbasug kutob sa ilang mahimo, hinayhinay nga nagsaka-kanaog sa tunel, nabangga sa mga sagbayan nga kahoy ug nag-ubog sa mga bungdo sa lapok. Ang mga sapa sa singot midagayday sa balas; bug-at nga agulo, susama sa rutting sa mga baboy, mipuno sa artipisyal nga luna. Walay kaluoy, apan walay yuta nga naabot. Gikuha ni Gomez ang matag suntok sama sa batid nga street fighter nga siya, ug si Marsh misugod sa pagkaluya.
  
  "Naghinam-hinam...naghuwat nako nga...magputol...magputol nimo..." Si Gomez nagginhawag bug-at, ang iyang mga mata nagdilaab, ang iyang mga ngabil duguon ug gilabay balik.
  
  Si Marsh midumili nga mamatay niining mingaw, impyerno nga dapit. Iyang gibira pagbalik ang kutsilyo, giliso kini gikan sa lawas ni Gomez, ug dayon miatras, naghatag sa duha ka mga tawo og pipila ka mga tiil ang gilay-on. Ang pistola nahimutang sa salog, gilabay.
  
  Giatake siya ni Gomez sama sa usa ka yawa, nagsiyagit, nagdalugdog. Gipasimang ni Marsh ang pag-atake sama sa gitudlo kaniya, giliso ang iyang abaga ug gitugotan ang kaugalingon nga momentum ni Gomez nga ihapak ang iyang ulo sa atbang nga dingding. Gisipa dayon siya ni Marsh sa buko-buko. Wala na niya gamita pag-usab ang kutsilyo hangtod sa kataposan maoy usa ka wala nay kataposang konklusyon. Gitudloan usab siya nga ang labing klaro nga hinagiban dili kanunay nga labing maayo nga gamiton.
  
  Giisa ni Gomez ang iyang lawas gikan sa bungbong, nagbitay sa iyang ulo, ug milingi. Gitutokan ni March ang pula-dugo nga nawong sa demonyo. Sa makadiyot nakapainteres kini kaniya, ang kalainan sa pula nga nawong ug puti nga liog, ang itom nga mga buho diin ang mga ngipon nga dalag kaniadto nahimutang, ang luspad nga mga dalunggan nga migitib nga halos kataw-anan sa matag kilid. Si Gomez misibat sa hampak. Naigo si Marsh sa kilid sa ulo.
  
  Karon si Gomez bukas kaayo.
  
  Milakaw si Marsh sa unahan, naglabad ang iyang ulo, apan nakabantay siya nga gitusok gyud niya ang kutsilyo, gipunting ang sulab sa kasingkasing sa laing lalaki. Mikidhat si Gomez, misirit ang iyang gininhawa gikan sa nabuak niyang baba, ug dayon misugat sa panan-aw ni March.
  
  "Gibayaran ko ikaw sa maayong pagtuo," miginhawa si March. "Kuhaon na lang unta nimo ang kuwarta."
  
  Nahibal-an niya nga kini nga mga tawo kinaiyanhon nga mga traydor ug, sa walay duhaduha, pinaagi usab sa edukasyon. Ang pagbudhi mao ang ilang ikaduha o ikatulo nga hunahuna sa adlaw, pagkahuman sa "ngano nga adunay dugo sa akong mga kamot?" ug "kinsa ang impyerno nga akong gipatay kagabii?" Tingali adunay usa usab ka hunahuna bahin sa mga sangputanan sa usa ka dosis sa cocaine. Pero si Gomez... kuhaon na lang unta niya ang kuwarta.
  
  Si Marsh nagtan-aw samtang ang tawo nahagsa sa yuta, dayon mikuha og stock. Siya nasamdan ug nagsakit, apan medyo wala maunsa. Naglabad ang iyang ulo. Maayo na lang, nakahunahuna siya nga ibutang ang paracetamol sa usa sa gagmay nga mga bag sa iyang backpack, nga nahimutang tupad sa bomba nukleyar. Komportable kaayo kana. Naa pud siyay package nga baby wipes didto.
  
  Gipahiran kini ni March ug gilamoy ang mga pildoras nga uga. Nakalimot siyag kuha ug tubig. Pero naa gyuy butang, di ba?
  
  Sa walay pagtan-aw balik sa patay nga lawas, iyang giduko ang iyang ulo ug gisugdan ang taas nga panaw agi sa underground tunnel paingon sa Texas.
  
  
  ***
  
  
  Nagdugay ang mga oras. Si Julian Marsh milahos sa ilawom sa America nga adunay armas nukleyar nga gihigot sa iyang likod. Ang aparato tingali mas gamay kaysa sa iyang gilauman - bisan kung ang backpack nabuak pa - apan ang mga sulud sa sulud dili kaayo bug-at. Ang binuhat mikupot kaniya sama sa usa ka dili gusto nga higala o igsoon, nagguyod kaniya pabalik. Lisud ang matag lakang.
  
  Gilibotan siya sa kangitngit ug halos gilamoy siya, nabuak lamang sa panagsang nagbitay nga kahayag. Daghan ang nabuak, daghan kaayo. Umog dinhi, usa ka hugpong sa dili makita nga mga mananap nga kanunay nga nagmugna og makahahadlok nga mga hulagway sa iyang hunahuna nga nagdula sa makahahadlok nga panag-uyon uban sa panagsa nga katol nga nagdagan sa iyang mga abaga ug ubos sa iyang buko-buko. Limitado ang gidaghanon sa hangin, ug ang naa didto dili maayo nga kalidad.
  
  Misugod siya sa pagbati sa hilabihang kakapoy ug nagsugod sa paghanduraw. Usa ka adlaw gigukod siya ni Tyler Webb ug dayon sa usa ka daotan nga troll. Natumba siya kaduha, nagkiskis sa iyang mga tuhod ug siko, apan nakigbisog sa iyang mga tiil. Ang troll nahimong masuk-anon nga mga Mexicano ug dayon nahimong usa ka walking taco nga gisudlan og pula ug berde nga sili ug guacamole.
  
  Sa paglabay sa mga milya, misugod siya sa pagbati nga tingali dili siya makaabot, nga ang mga butang mahimong mas maayo kon siya mohigda lang sa makadiyot. Pagkatulog og gamay. Ang bugtong butang nga nakapugong kaniya mao ang iyang mas hayag nga bahin-ang bahin nga kaniadto gahig ulo nakalahutay sa iyang pagkabata sa dihang ang uban gusto nga mawala siya.
  
  Sa kadugayan ang mas hayag nga mga suga nagpakita sa unahan ug siya mitabok sa pikas tumoy sa tunel ug dayon migahin og daghang mga minuto sa pagtimbang-timbang kon unsa nga matang sa pagdawat ang iyang makuha. Sa pagkatinuod, wala siya magdahom nga dunay admission committee-wala gyud siya magdahom nga makaabot sa yuta sa gawasnon.
  
  Sumala sa iyang plano, nag-organisar siya usa ka hingpit nga lahi nga transportasyon sa kini nga katapusan. Si Marsh mabinantayon ug walay buang. Ang helicopter kinahanglan nga ibutang pipila ka milya ang gilay-on, naghulat sa iyang tawag. Gikuha ni Marsh ang usa sa tulo ka nagdilaab nga mga selyula nga gigahin sa iyang lawas ug sa iyang backpack ug mitawag.
  
  Sa miting, wala"y gisulti, wala"y komento bahin sa dugo ug hugaw nga mitabon sa nawong ug buhok ni Marsh. Giisa sa piloto ang langgam ngadto sa kahanginan ug mipaingon sa Corpus Christi, ang sunod ug penultimate nga paghunong sa dakong adventure ni Marsh. Usa ka butang ang sigurado, naa siyay istorya nga isulti ...
  
  Ug walay makasulti kanila. Ang bugtong butang nga wala nimo ipaambit sa mga bisita sa party mao kung giunsa nimo pagpayuhot ang usa ka nukleyar nga briefcase gikan sa Brazil hangtod sa East Coast sa America.
  
  Nagtanyag si Corpus Christi og kadiyot nga pahulay, taas nga shower ug mubo nga pagkatulog. Ang sunod kay baynte kwatro ka oras nga biyahe paingon sa New York, ug unya...
  
  Armagedon. O labing menos ang ngilit niini.
  
  Mipahiyom si Marsh nga mipauraray sa higdaanan nga gilubong ang ulo sa unlan. Halos dili siya makaginhawa, apan ganahan kaayo siya sa gibati. Ang lansis mao ang pagkombinsir sa mga awtoridad nga siya seryoso ug nga ang bomba tinuod. Dili lisud - ang usa ka pagtan-aw sa mga canister ug ang fissionable nga materyal makapalingkod kanila ug magpakilimos. Sa dihang nahuman na kana... Si Marsh naghanduraw sa mga dolyar nga mibuhagay, sama sa pipila ka slot machine sa Las Vegas nga nagluwa ug kuwarta sa gikusgon nga mga knot. Apan ang tanan alang sa maayong katuyoan. Kaso ni Webb.
  
  Tingali dili. Si Marsh adunay kaugalingon nga mga plano nga buhaton samtang ang katingad-an nga lider sa mga Pythian naggukod sa mga balangaw.
  
  Mihapa siya sa higdaanan, miluhod sa wala pa mitindog. Nag-lipstick siya. Iyang gihikay pag-usab ang mga kasangkapan sa lawak aron kini masabtan. Migawas siya ug misakay sa elevator paubos sa basement, diin naghulat kaniya ang abangan nga sakyanan.
  
  Chrysler 300. Ang gidak-on ug kolor sa usa ka bleached whale.
  
  Sunod nga hunonganan... ang siyudad nga wala gayud makatulog.
  
  
  ***
  
  
  Gimaneho ni Marsh ang awto nga wala"y kakugi samtang nakita ang sikat sa kalibutan nga Skyline. Daw kataw-anan nga sayon ang pagdrayb niini nga sakyanan paingon sa New York, apan kinsay nahibalo nga lahi kini? Aw, tingali adunay usa. Kapin sa tulo ka adlaw ang milabay sukad siya mibiya sa bazaar ni Ramses. Unsa kaha kung mogawas ang balita? Ang pagmartsa wala"y pagbag-o. Laing manlalakbay lamang siya, nga naglatagaw sa kinabuhi sa usa ka naglikoliko nga dalan. Kung nahuman na ang dula, mahibal-an niya kini sa dili madugay. Kung dili... Si Webb misaad nga si Ramses mohatag sa mga tawo nga andam motabang niini. Ang Marso nagsalig kanila.
  
  Si Marsh nagpakabuta-bungol nga nagdrayb, nga wala mahibalo o nagpakabana sa sunod nga mahitabo. Nagmatngon siya pag-ayo sa paghunong sa wala pa mosulod sa dakong siyudad, nga midangop alang sa kagabhion sa pikas nga bahin sa suba sa dihang nagsugod na ang pagsalop sa adlaw, nga nakapakomplikado sa dili maayo nga ruta sa iyang panaw. Ang pormag-L nga motel igo na, bisan tuod ang mga higdaanan kay garas ug dili ikalimod nga hugaw, ug ang mga bayanan sa bintana ug mga ngilit sa mga salog gihaklapan ug pipila ka pulgada nga itom nga hugaw. Bisan pa, kini dili talagsaon, wala giplano ug halos dili mamatikdan.
  
  Mao nga, mga tungang gabii, milingkod siya og tarong, nagpitik sa kasingkasing, dihang may nanuktok sa pultahan sa iyang lawak. Ang pultahan naabli ngadto sa parkinganan, mao nga sa tinuod lang, kini mahimong bisan kinsa gikan sa usa ka nahisalaag nga hubog nga bisita ngadto sa usa ka prankster. Apan mahimo usab nga mga pulis.
  
  O SEAL Team Unom.
  
  Gibutang ni Marsh ang mga kutsilyo, kutsara ug baso ug dayon gibira ang kurtina aron motan-aw sa gawas. Ang iyang nakita nakapakugang sa makadiyot.
  
  Unsa ang...?
  
  Mitingog na usab ang pagpanuktok, gaan ug presko. Wala magduha-duha si Marsh sa pag-abli sa pultahan ug pagtugot sa tawo nga makasulod.
  
  "Nasurprisa ka nako," siya miingon. "Ug dili kana mahitabo kanunay niining mga adlawa."
  
  "Maayo ang akong gibati," matod sa bisita. "Usa sa akong daghang hiyas."
  
  Nahibulong si March sa uban, apan dili na siya kinahanglang motan-aw og layo aron makamatikod og labing menos usa ka dosena. "Kausa ra ta nagkita kaniadto."
  
  "Oo. Ug diha-diha dayon gibati nako ang usa ka kadugo."
  
  Mitul-id si March, karon nanghinaut nga naligo na siya sa ikaupat nga shower. "Abi nakog patay na o nadakpan ang tanang Pythia. Gawas kang Webb ug kanako."
  
  "Sa imong nakita," gibukhad sa bisita ang iyang mga kamot, "nasayop ka."
  
  "Nalipay ko." Nagpeke og pahiyom si March. "Kuntento kaayo.
  
  "Oh," mipahiyom usab ang iyang bisita, "mahimo ka na."
  
  Gisulayan ni March nga wagtangon ang pagbati nga ang tanan niyang mga adlaw nga natawhan miabut sa usa ka higayon. Kini nga babaye talagsaon, tingali ingon ka talagsaon sama kaniya. Siya adunay brown nga buhok nga giputol sa usa ka spiky style; berde-asul ang iyang mga mata, sama gayod sa iyaha. Unsa kini ka creepy? Ang iyang outfit naglangkob sa usa ka green wool pullover, bright red jeans ug navy blue Doc Martins. Sa usa ka kamot nagkupot siya og usa ka baso nga gatas, sa pikas usa ka baso nga bino.
  
  Asa siya nakakuha...?
  
  Apan dili kini hinungdanon. Ganahan siya nga siya talagsaon, nga sa usa ka paagi siya nakasabut kaniya. Ganahan siya nga nigawas siya. Ganahan siya nga siya hingpit nga lahi. Ang mga pwersa sa kangitngit nag-atbang kanila batok sa usag usa. Ang dugo nga pula nga bino ug ang pagpaputi nga puti nga gatas hapit na magsagol.
  
  Gikuha ni March ang baso gikan kaniya. "Gusto ba nimo nga naa sa taas o sa ilawom?"
  
  "Ay, wa koy labot. Tan-awon nato kung asa kita dad-on sa mood."
  
  Busa gipahimutang ni Marsh ang nukleyar nga bomba sa ulohan sa higdaanan diin makita nila kini ug nakita sa mga mata ni Zoe Shears ang dugang nga aligato nga morag kometa. Kini nga babaye kusgan, makamatay, ug hingpit nga makahadlok. Nabuang tingali. Usa ka butang nga haum kaniya sa walay katapusan.
  
  Sa iyang paghubo sa iyang sapot, ang iyang napikas nga hunahuna naglatagaw sa pagpalandong sa mahitabo. Ang paghunahuna sa tanang kahinam nga gisaad alang sa ugma ug sa sunod ugma, sa dihang ilang dad-on ang Amerika sa tuhod niini ug malipay sa nukleyar nga bomba, naghimo kaniya nga hingpit nga andam alang kang Zoey samtang iyang gibira ang iyang karsones ug misakay.
  
  "Walay foreplay?" nangutana siya.
  
  "Aw, sa dihang imong gibutang kanang backpack nga ingon niana," siya miingon, nga nagtan-aw sa nukleyar nga bomba nga morag nakatan-aw siya niini. "Nakaamgo ko nga wala ko kini kinahanglana."
  
  Mipahiyom si March sa malipayong katingala. "Ako usab".
  
  "Nakita nimo, love?" Gipaubos ni Zoe ang iyang kaugalingon ngadto kaniya. "Gihimo kami alang sa usag usa."
  
  Unya naamgohan ni Marsh nga makita niya ang iyang hinay nga paglihok, hilabihan ka luspad nga asno sa repleksyon sa samin nga nagbitay sa bungbong diretso sa ibabaw sa karaang dughan sa mga hunos, ug sa luyo niini ang backpack mismo, nga nahimutang taliwala sa mga unlan sa higdaanan. Gitutokan niya ang luspad nga nawong niini.
  
  "Damn," misinggit siya. "Dili kini magkinahanglan daghang oras".
  
  
  IKAtulo nga KAPITULO
  
  
  Si Matt Drake nangandam na alang sa labing ihalas nga biyahe sa team. Ang usa ka dili maayo, sakit nga pagbati mipuyo sa gahong sa akong tiyan, ug kini wala'y labot sa bumpy flight, resulta lamang sa tensiyon, kabalaka ug kasuko sa mga tawo nga makasulay sa pagbuhat sa maong makalilisang nga mga krimen. Naluoy siya sa mga tawo sa kalibotan nga nagpadayon sa ilang inadlaw-adlaw nga buluhaton, ignorante apan kontento. Sila ang mga tawo nga iyang gipakig-awayan.
  
  Ang mga helicopter napuno sa mga sundalo nga nag-atiman ug nagbutang sa ilang kaugalingon sa kadaot alang sa mga tawo nga naghimo sa kalibutan nga usa ka maayong puy-anan. Ang tibuok SPEAR team anaa, gawas nila Karin Blake ug Beauregard Alain ug Bridget McKenzie - aka Kenzie, ang katana-wielding, artifact-smuggling, kanhi ahente sa Mossad. Ang team mibiya sa nagun-ob nga 'katapusang bazaar' ni Ramses nga nagdali nga napugos sila sa pagdala sa tanan uban kanila. usa ka dagan.
  
  Gikan sa usa ka tinuod nga lasang ngadto sa usa ka konkretong lasang, naghunahuna si Drake. Dili gyud mi close.
  
  Sa iyang palibot mao ang kasaligan nga nag-intersect nga mga linya ug unos nga mga balud sa iyang kinabuhi. Alicia ug Bo, May ug Kenzi, ug Torsten Dahl. Sa ikaduhang helicopter mao sila si Smith ug Lauren, Hayden, Kinimaka ug Yorgi. Ang team naglumba paingon sa kahanginan sa New York, nga gihawiran na ni Presidente Coburn, ug kusog nga mibangko, nagdali sa mga kal-ang tali sa mga skyscraper ug nanaog paingon sa usa ka kuwadrado nga atop. Ang kaguliyang naghampak kanila. Mitingog ang radyo sa dihang niabot ang impormasyon. Mahanduraw lang ni Drake ang kasamok sa kadalanan sa ubos, ang nagdali nga mga ahente ug ang mga SWAT team, ang impyerno nga paghunahuna sa usa ka dali nga pagdali aron maluwas ang New York ug ang East Coast.
  
  Miginhawa siyag lawom, gibati nga gubot ang sunod nga mga oras.
  
  Gikuha ni Dal ang iyang mata. "Pagkahuman niini nagbakasyon ako."
  
  Gidayeg ni Drake ang pagsalig sa Swede. "Pagkahuman niini, kinahanglan natong tanan ang usa."
  
  "Aw, dili ka mouban nako, Yorkie."
  
  "Walay problema. Sigurado ko nga si Joanna pa ang modumala."
  
  "Unsa may buot ipasabot niana?"
  
  Ang helicopter dali nga mikanaog, nga nagpadala sa ilang mga tiyan ngadto sa stratosphere.
  
  Mikagik-ik si Alicia. "Amo ra nga nahibal-an kung kinsa ang nagdumala sa balay ni Daley, Torsti. Nahibal-an namon".
  
  Ang Swede nagngisi, apan wala"y dugang nga komento. Nagbayloay og pahiyom si Drake kang Alicia ug unya nakabantay si Mai nga nagtan-aw kanilang duha. Damn, murag wala man tay angay kabalak-an.
  
  Miwara-wara si Alicia kang Mai. "Sigurado ka ba nga makaya nimo kining matang sa aksyon, Sprite, human sa pagputol sa imong kaugalingon samtang nag-ahit bag-o lang?"
  
  Wala mausab ang panagway ni May, apan nagduha-duha siya sa paghikap sa bag-ong pilas sa iyang nawong. "Ang bag-o nga mga panghitabo naghimo kanako nga mas mabinantayon sa mga tawo nga akong gisaligan. Ug bantayan ang mga nagbudhi."
  
  Nakugang si Drake sa sulod.
  
  Walay nahitabo. Gibiyaan ko niya, gitapos kini! Walay gisaad. .
  
  Ang mga emosyon ug mga hunahuna nagsagol, nahimong maaslom nga apdo, nga gisagol sa usa ka libo nga uban pang mga pagbati. Si Dahl, iyang namatikdan, hinay nga mipahilayo kang Kenzi, ug si Bo halos wala magpalayo kang Alicia. Dios, siya naglaum nga ang mga butang mikalma ug gamay sa ikaduhang helicopter.
  
  Bag-ong huros sa mabangis nga hangin ang miigo kanila sa dihang ang skid sa helicopter miigo sa atop sa building. Ang langgam mitugpa, ug unya ang mga pultahan miabli, ang mga pasahero miambak ug midagan paingon sa bukas nga pultahan. Ang mga lalaki nga may mga pusil nagbantay sa entrada, ug daghan pang mga tawo ang gibutang sa sulod. Nag-una si Drake, naglupad una og mga tiil ug mibati nga dili andam nga wala"y hinagiban, apan nahibal-an nga hapit na sila armado. Ang grupo nagdali sa pagnaog sa hagip-ot nga hagdanan sa usa ka higayon hangtod nga ilang nakit-an ang ilang kaugalingon sa usa ka lapad nga koridor, ngitngit ug gilibutan sa labi pa nga mga guwardiya. Dinhi sila mihunong sa makadiyot sa wala pa makadawat og mga instruksyon sa pagpadayon.
  
  Klaro ang tanan.
  
  Nag-jogging si Drake, nakaamgo nga nawala sila sa hinungdanon nga mga adlaw sa pagkuha sa kasayuran gikan sa bazaar ug dayon gisukitsukit sa mga kadudahang ahente, labi na gikan sa CIA. Sa katapusan, si Coburn mismo ang nangilabot, nagmando sa gilayon nga pagpadala sa SPEAR team sa pinakainit nga lugar sa planeta.
  
  Siyudad sa New York.
  
  Karon, sa laing hagdanan, migawas sila sa usa ka balkonahe nga nag-umbaw sa sulod sa gisulti kaniya nga ang lokal nga istasyon sa pulisya sa eskina sa 3rd ug 51st nga mga dalan. Wala nahibal-an sa publiko, ang site nagsilbi usab nga opisina sa seguridad sa nasud-sa tinuud, usa kini sa duha nga gitawag nga "downtown" sa lungsod, ang kinauyokan sa tanan nga mga kalihokan sa ahensya. Si Drake karon nagtan-aw sa lokal nga mga pulis nga nagpadayon sa ilang inadlaw-adlaw nga negosyo, ang estasyon nagkapuliki, kusog ug naghuot, hangtod nga usa ka lalaki nga nagsul-ob og itom nga suit miduol gikan sa halayong bahin.
  
  "Mobalhin ta," siya miingon. "Walay panahon nga usikan dinhi."
  
  Dili na makauyon si Drake. Giduso niya si Alicia sa unahan, sa hilabihan nga kasuko sa blonde, nakakuha og silaw sa iyang mga kasamok. Ang uban nagpunsisok sa sulod, si Hayden misulay sa pagduol sa bag-ong nangabot, apan nahutdan siya sa oras kay nawala siya luyo sa halayong pultahan. Samtang sila naglakaw, sila misulod sa usa ka lingin nga lawak nga adunay puti nga tiled nga mga salog ug mga bungbong, ug mga lingkuranan nga gihan-ay sa mga laray atubangan sa usa ka gamay nga gipataas nga plataporma. Ang tawo nakakita kanila sa labing madali kutob sa iyang mahimo.
  
  "Salamat sa pag-anhi," siya miingon nga walay pagbati. "Aron mahibaloan nimo, ang mga lalaki nga imong nadakpan-ang impostor nga si Ramses ug Robert Price-gidala sa mga selda sa ubos namo aron maghulat sa resulta sa among... manhunt. Naghunahuna kami nga mahimo silang adunay hinungdanon nga kasayuran ug kinahanglan nga naa sa palibot. "
  
  "Ilabi na kon mapakyas kita," ni Alicia nga masulub-on.
  
  "Tinuod. Ug kini nga mga selda sa bilanggoan sa ilawom sa yuta nga adunay dugang nga seguridad sa sulod sa dibisyon sa Homeland Security magpadayon nga dili makit-an ang presensya ni Ramses, tungod kay sigurado ako nga mapasalamatan nimo.
  
  Nahinumdom si Drake nga ang mga lokal nga yunit ni Ramses, human nila gikawat o pinugos nga gikuha ang usa ka nukleyar nga bomba gikan sa mga kamot ni Marsh, gimandoan nga maghulat sa pagtugot ni Ramses nga mobuto. Wala sila kahibalo nga nadakpan na siya, o hapit na siya mamatay. Ang mga selula sa New York sa organisasyon ni Ramses wala gayoy nahibaloan.
  
  Labing menos kana ang bugtong butang nga nagsulti pabor sa SPEAR team.
  
  "Mapuslanon siya," miingon si Hayden. "Sigurado gyud ko."
  
  "Oo," midugang si Smith. "Busa ayaw pagduso sa mga baka sa pagkakaron."
  
  Ang ahente sa Home Office mikurog. "Ako nga pala si Moore. Ako ang nanguna nga ahente sa uma dinhi. Ang tanang salabutan moagi kanako. Naghimo kami usa ka bag-ong task force nga mag-assimilate ug mag-apod-apod sa mga kalihokan. Naa mi center ug karon nag organize mi ug mga branch. Ang matag ahente ug pulis-anaa man o wala-nagtrabaho batok niini nga hulga, ug hingpit natong nasabtan ang mga sangputanan sa kapakyasan. Dili mahimo..." medyo naluya siya, nagpakita sa tensiyon nga kasagarang dili madungog. "Dili kini tugutan nga mahitabo dinhi."
  
  "Kinsa ang amo sa yuta?" pangutana ni Hayden. "Kinsa ang naghimo sa mga desisyon dinhi kung diin kini hinungdanon?"
  
  Nagduha-duha si Moore ug gikumot ang iyang suwang. "Aw, nahibalo mi. yutang natawhan. Sa kolaborasyon sa Counter-Terrorism Unit ug sa Threat Management Unit.
  
  "Ug pinaagi sa "kami," ikaw ba ug ako?" O ang imong gipasabot mao lang ang Inahang Yuta?"
  
  "Sa akong hunahuna kana mahimong mabag-o kung gikinahanglan ang kahimtang," giangkon ni Moore.
  
  Morag natagbaw si Hayden. "Siguraduha nga na-charge ang baterya sa imong cell phone."
  
  Si Moore mitan-aw sa palibot sa grupo nga ingon og gibati niya ang ilang pagkadinalian ug ganahan niini. "Sa imong nahibal-an, kami adunay usa ka mubo nga bintana. Dili magdugay kining mga bastos nga makaamgo nga si Ramses dili mohatag sa maong mando. Busa, una sa tanan. Giunsa nato pag-ila ang usa ka selda sa terorista?"
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo. "Ug pagmartsa. Dili ba priority ang Marso kung nagdala siya og bomba?"
  
  "Ang intelihensiya nagtaho nga ang Marso maghiusa sa lokal nga mga selyula. Wa ta kahibawo kon pila na. So syempre focus mi sa duha."
  
  Nahinumdom si Drake sa asoy ni Beau sa panag-istoryahanay nila ni Marsh ug Webb. Misantop sa iyang hunahuna nga ang slim nga Frenchman nga una nilang nahimamat samtang gipugos sa Last Man Standing tournament, ug kanunay nga nakig-away sukad niadto, nagdan-ag sa kahayag sa kaayo kung kini hinungdanon. Nagsidlak sama sa bituon. Kinahanglang hatagan gyud niya ang lalaki og dugang nga lawak sa pagginhawa.
  
  Sa usa ka dapit sa shin...
  
  Misulti pag-usab si Moore. "Adunay daghang mga paagi aron mahibal-an ang lawom nga cell o bisan ang sleeper cell. Atong tukion ang mga suspek. Among gisuhid ang mga koneksyon sa ubang nailhang mga selyula nga ubos na sa surveillance. Tan-awa ang nagdilaab nga mga lugar sa pagsimba diin ang bantog nga mga jihadist nagbuga sa ilang lala. Atong tan-awon ang mga tawo nga bag-o lang naghalad sa ilang kaugalingon sa mga ritwal-kadtong kalit nga nainteres sa relihiyon, mibiya sa katilingban, o nagsulti bahin sa sinina sa mga babaye. Ang NSA naminaw sa metadata nga nakolekta gikan sa minilyon nga mga cell phone ug gisusi kini. Apan labi ka epektibo ang mga lalaki ug babaye nga nagpameligro niini matag adlaw sa semana - ang among gisulod sa populasyon diin ang mga bag-ong jihadist kanunay nga girekrut.
  
  "Ubos sa hapin". Miyango si Smith. "Maayo ni".
  
  "Tinuod ni. Niini nga punto, ang among kasayuran mas nipis kaysa sa Barbie ni Iggy Pop. Kami naningkamot sa pagkumpirma sa gidaghanon sa mga tawo sa matag cell. Gidak-on sa cell. Mga distrito. Oportunidad ug kaandam. Among gisusi ang tanang bag-ong mga rekord sa telepono. Sa imong hunahuna mosulti ba si Ramses?"
  
  Wala na makahulat si Hayden nga motrabaho. "Atong sulayan kini og maayo."
  
  "Ang hulga hapit na," ingon ni Kinimaka. "Mag-assign kita og mga team ug kuhaa ang impyerno gikan dinhi."
  
  "Oo, oo, maayo kana," gipasabut ni Moore. "Apan asa ka paingon? Ang New York usa ka dako nga lungsod. Dili nimo makab-ot ang bisan unsa pinaagi sa paglayas kung wala ka'y kaadtoan. Wa man ta kahibawo kon tinuod ba ang bomba. Daghang mga tawo ang makahimo og bomba... tan-awa sa imong tuo."
  
  Mibalhin si Alicia sa iyang lingkoranan. "Makasiguro ko niana."
  
  "Naka-standby ang mga sakyanan," miingon si Moore. "Mga sakyanan sa espesyal nga pwersa. Mga helicopter. Paspas nga mga sakyanan nga walay marka. Motuo ka o dili, aduna kitay mga plano niini, mga paagi sa paglimpyo sa kadalanan. Gipabakwit na ang mga opisyal ug ilang pamilya. Ang tanan nga atong gikinahanglan karon mao ang punto sa pagsugod."
  
  Milingi si Hayden sa iyang grupo. "Busa, atong iapod-apod dayon ang mga grupo ug adto sa Ramses. Sama sa giingon sa tawo, gamay ra ang among bintana, ug nagsira na kini.
  
  
  KAPITULO KAUPAT
  
  
  Si Julian Marsh mibiya sa motel nga gibati nga nabag-o, bisan naghinam-hinam, apan medyo naguol. Maayo ang iyang pamesti: asul nga maong, ang usa ka bitiis mas itom og gamay kay sa lain, daghang lut-od sa mga kamiseta ug usa ka kalo nga giduso sa usa ka kilid sa iyang ulo. Nindot ang view ug abi niya nalabwan niya si Zoe. Migawas ang babaye gikan sa gamay nga banyo, medyo gubot ang hitsura, ang iyang buhok katunga ra ang gisuklay ug lipstick ang katunga. Pagkahuman lang sa pipila ka minuto nga pagtimbang-timbang naamgohan ni Marsh nga tinuyo niya nga gisundog siya.
  
  O paghatag ug tributo kaniya?
  
  Tingali kini ang naulahi, apan giduso gyud niini si Marsh sa ngilit. Ang katapusan nga butang nga iyang gusto mao ang usa ka babaye nga bersyon sa iyang kaugalingon nga limitahan ang iyang talagsaon nga estilo. Halos ingon sa usa ka nahunahunaan, iyang gikuha ang backpack gikan sa higdaanan, gihapuhap ang materyal ug gibati ang outline sa buhi nga mananap sa sulod.
  
  Akong .
  
  Maayo ang buntag, presko, hayag ug malipayon. Naghulat si Marsh hangtod nga adunay lima ka lingkuranan nga awto nga mihunong ug duha ka mga lalaki ang miambak. Ang duha itom og panit ug nagsul-ob og baga nga bungot. Gisulti sa Marso ang katapusang password alang sa katapusang panaw ug gitugotan sila sa pag-abli sa pultahan sa likod. Mitungha si Zoey sa iyang pagsaka sa sulod.
  
  "Paghulat". Usa sa mga lalaki nibunot og pusil dihang miduol ang babaye. "Kinahanglan usa ra."
  
  Si March mikiling sa pag-uyon, apan ang pikas bahin niya gusto nga mas mailhan pa kini nga babaye. "Siya usa ka ulahi nga pagdugang. Maayo siya."
  
  Nagduha-duha pa ang kamot nga may pusil.
  
  "Paminaw, tulo na ka adlaw nga wala ko makontak, tingali upat." Si Marsh dili makahinumdom sa eksakto. "Nagbag-o ang mga plano. Gihatag ko kanimo ang password, karon pamati sa akong mga pulong. Maayo siya. Bisan mapuslanon."
  
  "Maayo kaayo". Walay usa ka tawo nga kombinsido.
  
  Ang sakyanan daling mipalupad, nagpataas sa usa ka haligi sa hugaw gikan sa ilawom sa likod nga mga ligid, ug miliko paingon sa siyudad. Ang martsa miatras samtang ang mga skyscraper mitumaw nga mas dako ug ang trapiko. Ang sinaw, maaninag nga mga nawong naglibot sa sakyanan, nga nagpabuta sa pipila ka mga dapit samtang ilang gi-redirect ang artipisyal nga kahayag. Ang mga panon sa katawhan napuno sa mga sidewalk ug mga bilding nga naggilakgilak sa kasayuran. Ang mga sakyanan sa pulis nagdagan sa kadalanan. Si Marsh wala makamatikod sa bisan unsa nga mga timailhan sa dugang nga atensyon sa kapolisan, apan niadtong panahona dili siya makakita sa ibabaw sa atop sa sakyanan. Gihisgotan niya kini sa drayber.
  
  "Morag normal ang tanan," tubag sa tawo. "Apan ang katulin importante gihapon. Maguba ang tanan kung hinay kaayo ang paglihok. "
  
  "Ramses?" pangutana ni Marsh.
  
  "Kami naghulat sa iyang pulong."
  
  Mikunot ang agtang ni March, nakamatikod og gamay nga pagpaubos sa tubag. Kini nga plano hingpit nga iya, ug ang mga minions ni Ramses kinahanglang mosayaw sa iyang tuno. Pag-abot nila sa lokasyon nga gipili ug giandam ni Marsh mga bulan sa dili pa sila makasugod.
  
  "Pabilin sa ilawom sa radar," ingon niya, aron ipahayag ang kontrol. "Ug ubos sa speed limit, di ba? Dili kami gusto nga mahunong."
  
  "Naa ta sa New York," miingon ang drayber, ug dayon nangatawa ang duha ka lalaki samtang nagpadagan siya sa pula nga suga. Gipili ni Marsh nga dili sila tagdon.
  
  "Apan," midugang ang drayber. "Imong backpack? Kini... ang sulod kinahanglang mapamatud-an."
  
  "Nasayud ko niini," mipasirit si Marsh. "Sa imong hunahuna wala ko kahibalo niini?"
  
  Unsang matang sa unggoy ang gikarga ni Webb kaniya?
  
  Tingali nakamatikod sa nagkadako nga tensiyon, si Zoey miduol kaniya. Sa tunga nila adunay usa lamang ka bomba nukleyar. Ang iyang kamot hinayhinay nga mipalusot sa backpack, usa ka tumoy sa tudlo sa usa ka higayon, ug paubos sa iyang sabakan, hinungdan nga siya mikurog ug dayon mitutok kaniya.
  
  "Angay ba gyud ni?"
  
  "Wala ko kahibalo, Julian. Mao ba?"
  
  Si Marsh dili hingpit nga sigurado, apan maayo sa pamati nga iya kining gibiyaan. Misantop sa iyang hunahuna sa makadiyot nga si Shears medyo madanihon, gamhanan sama sa Shadow Pope, ug walay duhaduha nga makahimo sa pagtawag sa bisan unsang laki nga espesimen nga iyang gikinahanglan.
  
  Ngano ako?
  
  Tingali nakatabang ang nukleyar nga bomba, nahibal-an niya. Ang matag babaye ganahan sa usa ka lalaki nga adunay mga armas nukleyar. Usa ka butang nga buhaton sa gahum ... Oh, maayo, tingali siya nakagusto sa ideya nga siya usa ka gamay nga mas makalilisang kay kaniya. Ang iyang pagkakurat? Sigurado, nganong dili? Ang iyang tren sa panghunahuna nadiskaril sa dihang sila mihunong sa daplin sa dalan, ang drayber mipunting sa bilding nga gipili ni Marsh sa iyang miagi nga pagbisita. Ang adlaw sa gawas init pa ug hingpit nga wala damha. Gihanduraw ni Marsh ang tambok nga mga asno sa gobyerno, nga lig-ong naglingkod sa ilang mahalon nga panit nga mga lingkoranan, nga hapit na makadawat sa bunal sa ilang kinabuhi.
  
  Moabot na kini karon. Busa sa dili madugay hapit na ko makapugong sa akong kaugalingon.
  
  Gikuptan niya si Zoe sa kamot ug hapit na molukso sa sidewalk, gipasagdan ang backpack nga nagbitay sa iyang gibawog nga siko. Human mapasa ang doorman ug makadawat ug instruksiyon sa wala, ang grupo sa upat misakay sa elevator paingon sa ikaupat nga andana ug dayon gisusi ang lapad nga duha ka lawak nga apartment. Maayo ang tanan. Giablihan ni Marso ang mga pultahan sa balkonahe ug giginhawa pag-usab ang hangin sa siyudad.
  
  Mahimo usab nako samtang mahimo pa.
  
  Ang irony nagpakatawa niya sa iyang kaugalingon. Dili gayud kini mahitabo. Ang kinahanglan nga buhaton sa mga Amerikano mao ang pagtuo, pagbayad, ug unya mahimo niyang gub-on ang nukleyar nga bomba sa Hudson ingon sa giplano. Unya, bag-ong plano. Bag-ong kinabuhi. Ug kulbahinam nga kaugmaon.
  
  Usa ka tingog gikan sa luyo sa iyang abaga. "Gipadala kanamo ang usa ka tawo nga makasusi sa sulod sa imong backpack. Kinahanglang moabot siya sulod sa takna."
  
  Miyango si March nga wala molingi. "Sama sa gipaabot. Maayo kaayo. Apan adunay pipila pa nga mga konsiderasyon. Nagkinahanglan ko og usa ka tawo nga motabang kanako sa pagbalhin sa salapi sa diha nga ang White House mobayad. Nagkinahanglan ko og tabang sa pag-set up og chase aron makamugna og distraction. Ug kinahanglan naton nga i-aktibo ang tanan nga mga selyula ug pabuto kini nga bomba.
  
  Mikurog ang tawo sa iyang luyo. "Kini tanan naa sa pagplano," ingon niya. "Andam na mi. Kining mga butanga magkahiusa sa dili madugay."
  
  Mitalikod si March ug milakaw balik sa kwarto sa hotel. Naglingkod si Zoe nga naghigop og champagne, gipataas ang iyang yagpis nga mga bitiis ug nagpahulay sa usa ka chaise lounge. "Busa maghulat na lang ta?" - nangutana siya sa lalaki.
  
  "Dili magdugay".
  
  Mipahiyom si Marsh kang Zoe ug mitunol sa iyang kamot. "Adto ta sa kwarto."
  
  Gikuha sa magtiayon ang usa ka strap sa matag backpack ug gidala kini sa labing dako nga kwarto. Sulod sa usa ka minuto silang duha hubo ug nagkurog sa ibabaw sa usag usa sa ibabaw sa mga panapton. Gisulayan ni Marsh nga pamatud-an nga aduna siya'y gikinahanglan nga kalig-on niining higayona, apan si Zoe usa ka gamay nga tuso. Ang iyang lapad, walay ikasaway nga nawong nakahimo sa tanang matang sa mga butang sa iyang libido. Sa katapusan, maayo na lang nga nakahuman dayon si Marsh, kay wala madugay may nanuktok sa pultahan sa kwarto.
  
  "Kining tawhana ania dinhi."
  
  Naa na? Si Marsh nagdali-dali og sapot uban ni Zoe, unya nibalik silang duha sa kwarto, namula pa ug medyo singot. Gilamano ni Marsh ang bag-ong nahiabot, nakamatikod sa iyang nipis nga buhok, luspad nga pamanit ug gubaon nga sinina.
  
  "Dili ka kanunay mogawas?"
  
  "Gipadayon nila ako nga gi-lock."
  
  "Aw, ayaw lang. Ania ka aron susihon ang akong bomba?"
  
  "Oo, sir, nabuhat ko."
  
  Gibutang ni Marsh ang iyang backpack sa ubos nga bildo nga lamesa nga nag-okupar sa sentro sa dakong lawak. Miagi si Zoe, nakakuha sa iyang atensyon samtang nahinumdom siya sa iyang hubo nga lawas pipila lang ka minuto ang milabay. Milingiw siya, milingi sa bag-ong nangabot.
  
  "Unsay imong ngalan, lalaki?"
  
  "Adam, sir."
  
  "Bueno, Adam, kabalo ka kon unsa kini ug unsay mahimo niini. Gikulbaan ka ba?"
  
  "Dili, dili sa pagkakaron."
  
  "Tense?"
  
  "Sa akong hunahuna dili".
  
  "Gikulbaan ka? Tense? Tingali na-overtired na siya?"
  
  Gilingo-lingo ni Adam ang iyang ulo, nagtan-aw sa backpack.
  
  "Kon mao kana ang kahimtang, sigurado ko nga si Zoey makatabang nimo." Gisulti niya kini nga tunga sa komedya.
  
  Milingi ang Pythian nga nagpahiyom. "Pagmalipayon".
  
  Mikisikisi si Marsh, ingon man si Adan, apan sa wala pa mausab ang hunahuna sa ulitawo, misulti ang ilang bungot nga drayber. "Pagdali niini," siya miingon. "Kinahanglang mangandam kita alang sa..." mihunong siya.
  
  Mikiyod si March. "Okay, dili na kinahanglan nga magsugod sa pagyatak sa imong mga tiil. Manaog ta ug hugaw." Milingi siya kang Adam. "Buot ipasabot, nga adunay bomba."
  
  Ang batan-ong lalaki mitan-aw sa backpack, nalibog, ug dayon giliko kini aron ang mga buckles nag-atubang kaniya. Hinay-hinay niyang gihukas ug giablihan ang tabon. Sa sulod ibutang ang aktuwal nga himan, nga gilibutan sa usa ka mas lig-on ug kinatibuk-ang labaw nga backpack.
  
  "Sige," ni Adam. "Mao nga nahibal-an namon tanan ang bahin sa MASINT, usa ka pagsukod ug pirma nga protocol sa paniktik nga nag-scan alang sa mga pirma sa radiation ug uban pang mga pisikal nga panghitabo nga adunay kalabotan sa mga armas nukleyar. Kini nga aparato, ug labing menos usa pa nga parehas nga nahibal-an nako, gidisenyo aron makalusot sa ilawom sa kini nga uma. Sa pagkakaron adunay daghang nukleyar nga device detection ug monitoring system sa kalibotan, apan dili tanan niini abante, ug dili ang tanan niini bug-os nga kawani." Mikibo siya. "Tan-awa ang bag-o nga mga kapakyasan sa sibilisadong mga nasud. May makapugong ba gayod sa usa ka determinado nga indibiduwal o sa usa ka suod nga selula nga molihok nga nag-inusara? Siyempre dili. Nagkinahanglan lang kini og usa ka glitch o internal nga trabaho. " Mipahiyom siya. "Usa ka dili malipayon nga empleyado o bisan patay nga gikapoy. Kasagaran kini nanginahanglan salapi o leverage. Kini ang labing kaayo nga kuwarta sa internasyonal nga terorismo. "
  
  Si Marsh naminaw sa istorya sa batan-ong lalaki, naghunahuna kon usa o duha pa ka seryoso nga mga panagana ang gihimo samtang iyang gipasabut ang iyang rota paingon sa Ramses ug Webb. Kini alang sa ilang kaugalingong interes. Wala gyud siya makahibalo, ug sa tinuod lang, wala siya'y pagtagad. Karon ania na siya dinhi ug hapit nang ablihan ang pultahan sa Impiyerno.
  
  "Kini sa esensya gitawag nato og 'hugaw nga bomba,'" miingon si Adam. "Ang termino kanunay nga naglungtad, apan magamit gihapon. Naa koy alpha scintillator, usa ka detektor sa pollutant, ug uban pang mga butang. But basically," gikuha ni Adam ang usa ka screwdriver gikan sa iyang bulsa, "Ako aduna niini."
  
  Dali niyang gitangtang ang lig-on nga putos ug gihukas ang Velcro strips nga nagpakita sa gamay nga display ug mini-keyboard. Ang panel gipugngan sa upat ka mga screw, nga dali nga gikuha ni Adan. Sa dihang nagawas na ang metal panel, usa ka serye sa mga alambre ang natangtang sa luyo niini, nga mitultol ngadto sa kasingkasing sa bag-ong nadiskobrehan nga himan.
  
  Gipugngan ni March ang iyang gininhawa.
  
  Mipahiyom si Adam sa unang higayon. "Ayaw kabalaka. Kini nga butang adunay daghang mga piyus ug wala pa gani armado. Walay usa dinhi nga magsugod niini."
  
  Ang Marso mibati og gamay nga kahaw-ang.
  
  Gitan-aw ni Adan ang mekanismo ug ang mga detalye sa sulod niini, gisusi ang tanan. Taud-taud, iyang gisusi ang screen sa laptop nga tupad niya. "Kini nag-leak," siya miangkon. "Apan dili kana daotan."
  
  Wala mahimutang si Marso. "Unsa ka daotan?"
  
  "Akong tambagan ka nga dili na lang magkaanak," ni Adam nga walay emosyon. "Kon mahimo pa nimo. Ug pahimusli ang sunod nga pipila ka tuig sa imong kinabuhi."
  
  Gitutokan ni Marsh si Zoey samtang nagkisi-kisi. Sa bisan unsang paagi, wala siya magdahom nga mabuhi pa ang iyang hakog nga amahan o ang iyang mga arogante nga mga igsoon.
  
  "Karon mas mapanalipdan ko na kini," miingon si Adam, nga gikuha ang pakete gikan sa maleta nga iyang gidala. "Sama sa akong buhaton sa bisan unsang aparato niini nga kinaiya."
  
  Si March mitan-aw sa makadiyot ug dayon nakaamgo nga sila hapit na mahuman. Iyang nasugatan ang patay nga mga mata sa ilang drayber. "Kini nga mga camera nga gisulti ni Ramses. Andam na ba sila? Ang paggukod hapit na magsugod ug dili ko gusto nga adunay mga paglangan. "
  
  Usa ka uga nga pahiyom misidlak isip tubag. "Ug mao usab kita. Ang tanan nga lima ka mga selyula aktibo na karon, lakip ang duha ka mga selyula nga natulog nga dili mahibal-an sa mga Amerikano. Mitan-aw ang lalaki sa iyang relo. "Alas 6:45 na sa buntag. Ang tanan andam na sa siyete."
  
  "Talagsaon". Gibati ni Marsh nga mitaas pag-usab ang iyang libido ug naghunahuna nga mahimo niyang pahimuslan kini nga kamatuoran samtang mahimo pa niya. Nahibal-an si Zoey, sama sa bag-o niyang nahimo, dali ra unta silang matapos. "Ug ang mga protocol alang sa pagbalhin sa salapi?"
  
  "Si Adan mag-focus sa pagkompleto sa usa ka programa nga magsibya sa atong lokasyon sa tibuok kalibutan sa walay katapusan nga loop. Dili gyud nila masubay ang transaksyon. "
  
  Wala makamatikod si March sa katingala sa nawong ni Adan.
  
  Naka-focus kaayo siya kang Zoe, ug siya kaniya. Migahin siya og laing lima ka minuto sa pagtan-aw kang Adam nga gipabuthan ang bomba ug naminaw sa mga instruksyon kon unsaon pagdis-arma ang butang nga dautan, dayon siguroha nga gikuha sa tawo ang tukma nga mga litrato sa device nga naglihok. Ang mga litrato adunay hinungdanon nga papel sa pagkombinsir sa White House sa pagkakasaligan sa aparato ug sa pagpahimutang sa usa ka paggukod nga maghimo usa ka makabalda ug mabahin ang mga pwersa nga giandam batok kaniya. Malipayon, sa kataposan milingi siya kang Adan.
  
  "Ang yellow. Mao ba kini ang disarming wire?"
  
  "Ah, oo sir, mao gyud."
  
  Sinsero nga mipahiyom si Marsh sa drayber. "So, ready na nga tayo?"
  
  "Andam na mi".
  
  "Unya biya."
  
  Gikuha ni Marsh ug gidala si Zoe sa kwarto, gibira ang iyang maong ug panty samtang naglakaw ug naningkamot sa pagpugong sa katawa. Usa ka baha sa kahinam ug kahinam hapit mipatigbabaw kaniya sa dihang iyang naamgohan nga ang tanan niyang mga damgo sa gahom ug importansya hapit na matuman. Kung makita lang siya sa iyang pamilya karon.
  
  
  KAPITULO 5
  
  
  Samtang nagbarog si Drake, ang bug-os nga gibug-aton sa nahitabo miigo kaniya. Ang pagkadinalian midagayday sa iyang mga ugat, nagkuniskunis sa iyang nerve endings, ug ang usa ka pagtan-aw sa iyang mga kauban sa team misulti kaniya nga sila mibati sa samang paagi-bisan si Kenzi. Naghunahuna gyud siya nga ang kanhi ahente sa Mossad nakahimo na sa iyang paglihok, apan pagkahuman, sa tinuud, tungod sa koneksyon tali sa mga sundalo, wala na niya kinahanglana nga pangutan-on siya kung nganong wala niya kini buhata. Ang parehas nga mga inosente nga iyang gipakig-awayan, ang parehas nga mga sibilyan, nameligro. Bisan kinsa nga adunay katunga sa usa ka kasingkasing dili motugot niini nga mahitabo, ug si Drake nagduda nga adunay labaw pa sa Kensi kay sa katunga sa usa ka kasingkasing, bisan unsa pa kini ka lawom nga gitago.
  
  Ang orasan sa dingding nagpakita og siete kwarentay singko, ug ang tibuok team naglihok. Usa ka makapakurat, gubot nga kalma ang naghari sa estasyon sa pulisya; ang mga pulis ang nagdumala, apan klaro nga wala"y katapusan. Ang mga taho sa balita mikidlap sa mga screen sa telebisyon, apan walay usa kanila ang adunay kalabotan niini. Naglakaw ug naglakaw si Moore, naghulat sa balita gikan sa mga tago nga ahente, mga tim sa surveillance o nagmaneho sa mga awto. Naabtan ni Hayden ang ubang bahin sa team.
  
  "Akong atubangon ni Mano si Ramses. Nagkinahanglan kami og duha pa ka grupo, ang usa sa pagtimbang-timbang sa impormasyon mahitungod sa usa ka nukleyar nga pagbuto samtang kini mahitabo, ug ang usa sa pagpangita niini nga mga selula. Paghilom, apan ayaw pagdalag binilanggo. Karon, akong mga higala, dili ang adlaw nga magbinuang. Kuhaa ang imong gikinahanglan ug kuhaa kini sa madali ug lisud. Ang pagpamakak dako kaayog gasto kanato."
  
  Nasakpan ni Moore ang iyang gisulti ug milingi sa likod. "Karong adlawa," siya miingon, "wala nay kaluoy."
  
  Mabangis nga miyango si Dahl, gibuak ang iyang buko-buko nga morag makabuak sa kalabera sa usa ka tawo. Si Drake misulay sa pagrelaks. Bisan si Alicia naglakaw-lakaw sama sa usa ka kulungan nga panter.
  
  Unya, alas 8 sa buntag, nagsugod ang kabuang.
  
  Ang mga tawag nagsugod sa pagsulod, ang gipahinungod nga mga telepono balik-balik nga nagbagting, ang ilang kasaba mipuno sa gamay nga kwarto. Si Moore epektibo nga nakig-away kanila sa tagsa-tagsa, ug duha ka mga katabang ang midagan aron sa pagtabang. Bisan si Kinimaka midawat sa hagit, bisan og ang lamesa nga iyang gilingkoran daw dili kaayo malipayon.
  
  Gikumpara ni Moore ang impormasyon sa gikusgon sa kahayag. "Anaa na kami sa threshold," ingon niya. "Andam na ang tanang teams. Gi-report sa mga undercover nga ahente ang labing bag-o nga panag-istoryahanay bahin sa sekreto nga mga miting ug chat. Ang mga paglihok sa palibot sa bantog nga mga mosque misamot. Bisag wala mi kabalo sa nahitabo, mabalaka mi. Bag-ong mga nawong ang nakita sa ilang naandan nga puy-anan, ang tanan determinado ug paspas nga paglihok, nga adunay katuyoan. Sa mga selula nga nailhan namo, duha ang nawala sa radar." Nanglingo-lingo si Moore. "Ingon og wala pa nato kini atubangon. Pero naa mi mga clue. Ang usa ka team kinahanglan nga moadto sa mga pantalan - usa sa nahibal-an nga mga selyula naglihok gikan didto.
  
  "Kami na kini," ni Dahl nga nangahas. "Bangon, kamong mga bastos."
  
  "Isulti para sa imong kaugalingon." Miduol kaniya si Kensi. "Oh, ug ako uban kanimo."
  
  "Oh, kinahanglan ba nimong buhaton kini?"
  
  "Hunong sa pagdula og maayo aron makuha."
  
  Gitun-an ni Drake ang mga team, nga gibahin sa mga parisan sa usa ka makapaikag nga paagi. Si Dahl ug Kenzie adunay mga kauban - si Lauren, Smith ug Yorgi. Nagpabilin siya uban nila Alicia, May ug Bo. Usa kadto ka resipe alang sa usa ka butang; segurado kana.
  
  "Good luck, buddy," ni Drake.
  
  Milingi si Dahl aron mosulti sa dihang giisa ni Moore ang iyang kamot. "Paghulat!" Gitabonan niya sa iyang kamot ang receiver sa usa ka segundo. "Kini bag-o lang gitul-id sa among hotline."
  
  Ang tanan nga mga ulo milingi. Gidawat ni Moore ang lain nga tawag ug karon naabut, gibati ang buton sa speakerphone.
  
  "Apil ka," miingon si Moore.
  
  Usa ka walay lawas nga liki ang mipuno sa lawak, ang mga pulong kusog kaayo nga migawas nga ingon sa gusto sa mga bitiis ni Drake nga mogukod. "Kini si Julian Marsh, ug nahibal-an ko nga nahibal-an nimo ang halos tanan. Oo kabalo ko. Ang pangutana mao, unsaon nimo kini pagdula?"
  
  Si Hayden ang mipuli sa dihang giwara-wara ni Moore ang iyang kamot aron magpadayon. "Hunonga na ang imong kabuang, Marsh. Asa na?"
  
  "Aw, kana usa ka eksplosibong pangutana, di ba? Sultihan ko ikaw niini, akong minahal, ania na. Sa NYC."
  
  Si Drake wala mangahas sa pagginhawa tungod kay ang ilang labing grabe nga kahadlok sa walay duhaduha nakumpirma.
  
  "Busa ang laing pangutana mao ang sunod nakong gusto?" Ang Marso mihunong sa dugay nga panahon.
  
  "Magtrabaho ka, asshole," ni Smith nga misinggit.
  
  Mikunot ang agtang ni Alicia. "Dili nato suklan kining idiot."
  
  Mikatawa si March. "Dili ta, tinuod. Busa, ang nukleyar nga bomba gikarga, ang tanan nga mga code maampingon nga gisulod. Sama sa ilang giingon, ang orasan nagsige. Karon ang kinahanglan nimong buhaton mao ang pagsiguro nga kini tinuod ug hatagan ka usa ka numero sa account sa bangko. Tama nga ako?"
  
  "Oo," yanong tubag ni Hayden.
  
  "Nagkinahanglan ka ba ug pruweba? Kinahanglan ka nga magtrabaho alang niini."
  
  Miduko si Drake sa unahan. "Unsay buot nimong ipasabot?"
  
  "Buot ipasabot nga nagpadayon ang paggukod."
  
  "Moabot ka ba sa punto sa dili madugay?" pangutana ni Hayden.
  
  "Ah, mangadto ta. Una, kamong gagmayng trabahador nga mga hulmigas kinahanglang mobuhat sa inyong trabaho. Kung ako pa nimo, mupalayo ko. Nakita ba nimo...nakita ba nimo kung giunsa nako paghimo kini nga rhyme? Himoon nako kining tanan nga rhyme, nahibal-an nimo, apan sa katapusan ... maayo, akong naamgohan nga wala ako'y pagtagad."
  
  Gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo sa pagkawalay paglaum. "Damn, higala. Pagsulti ug hustong English."
  
  "Ang unang timailhan naa na sa dula. Porma sa pagkumpirma. Adunay ka baynte minutos aron makaadto sa Edison Hotel, kwarto 201. Unya adunay upat pa ka mga timailhan, ang uban bahin sa pagkumpirma ug ang uban bahin sa mga kinahanglanon. Karon nakasabot ka nako?"
  
  Miuli una si May. "Kabuang".
  
  "Aw, ako usa ka tawo nga adunay duha ka hunahuna. Usa gikan sa panginahanglan, usa gikan sa bisyo. Tingali ang mga aligato sa kabuang molupad sa ilang intersection. "
  
  "Baynte minutos?" Gitan-aw ni Drake ang iyang relo. "Mahimo pa ba nato kini?"
  
  "Sa matag minuto nga ulahi ka, gimandoan nako ang usa sa mga selda ni Ramses sa pagpatay sa duha ka sibilyan."
  
  Pag-usab, makapakurat sa panga, kalisang, nagkadako nga tensiyon. Gikuyom ni Drake ang iyang mga kumo samtang misaka ang adrenaline.
  
  "Baynte minutos," gisubli ni Marsh. "Gikan... karon."
  
  Midagan si Drake pagawas sa pultahan.
  
  
  ***
  
  
  Si Hayden midagan paubos sa hagdanan ug ngadto sa silong sa building, Kinimaka sa iyang luyo. Ang kasuko migunit kaniya ug mibunal kaniya sama sa mga pako sa yawa. Ang kasuko nakapapaspas sa iyang mga tiil ug hapit siya matumba. Ang iyang kapareha nga taga-Hawaii nagngulob, nalusnos ug mibarog nga halos walay hunong. Naghunahuna siya bahin sa iyang mga higala, sa grabe nga peligro, nagkatibulaag sa lainlaing mga bahin sa lungsod nga wala"y gamay nga ideya kung unsa ang mapaabut, gibutang ang ilang kaugalingon sa linya nga wala"y pangutana. Gihunahuna niya ang tanan nga mga sibilyan didto ug kung unsa ang gihunahuna sa White House karon. Maayo nga adunay mga protocol, plano ug magamit nga mga pormula, apan kung ang tinuod, nagtrabaho nga kalibutan nahimong target sa grabe nga hulga - ang tanan nga pusta wala. Sa tiilan sa hagdanan midagan siya sa koridor ug misugod sa pagdagan. Ang mga pultahan mikidlap sa duha ka kilid, kadaghanan kanila walay suga. Sa unahan, usa ka laray sa mga bar ang dali nga gibira alang kaniya.
  
  Gitunol ni Hayden ang iyang kamot. "Pilsil".
  
  Ang guwardiya mikurog, apan misunod dayon, ang sugo gikan sa itaas naabot na sa iyang mga dunggan.
  
  Gikuha ni Hayden ang hinagiban, gisusi nga kini gikarga ug ang kaluwasan wala na, ug mibuto ngadto sa gamay nga lawak.
  
  "Ramses!" - siya misinggit. "Unsa may imong gibuhat?"
  
  
  KAPITULO UNOM
  
  
  Midagan si Drake pagawas sa building kauban si Alicia, May ug Beau sa iyang kiliran. Ang upat kanila nangaligo na sa singot. Ang determinasyon naggikan sa matag lungag. Gikuha ni Bo ang usa ka state-of-the-art nga GPS navigator gikan sa iyang bulsa ug gipunting ang nahimutangan sa Edison.
  
  "Lugar sa Times Square," ingon niya, nagtuon sa ruta. "Tabok ta sa ikatulo ug tabok sa Lexington Avenue. Pangadto sa Waldorf Astoria."
  
  Nibuto si Drake sa dasok nga sapa sa mga sakyanan. Wala'y ikatandi sa pagsulay sa pagluwas sa kinabuhi sa usa ka drayber sa taxi sa New York sa dihang siya desperado nga naningkamot sa pagbali sa imong mga bitiis sa mga tuhod, pagduso sa unahan sa tanan niyang kusog. Milukso si Drake sa kataposang segundos, nga milayat sa atubangan sa duol nga yellow nga taxi ug mitugpa sa bug-os nga pagkiling. Nagdahunog ang mga sungay. Ang matag miyembro sa team nakahimo sa pagmando sa usa ka pistola sa paggawas ug karon nagwarawara niini, nanghinaut nga daghan pa sila. Apan nausik na ang panahon. Gitan-aw ni Drake ang iyang relo dihang nahulog siya sa sidewalk.
  
  Kinse pito ka minuto.
  
  Mitabok sila sa Lexington ug dayon mipadagan sa Waldorf, halos wala mohunong samtang ang mga sakyanan nagkamang sa Park Avenue. Si Drake nakig-away sa mga tawo sa stoplight, sa katapusan nag-atubang sa usa ka masuk-anon nga pula nga nawong.
  
  "Paminaw, higala, motabok una ko dinhi, bisag mapatay ko. Ang mga boss bagel mobugnaw, ug walay paagi sa impyerno nga mahitabo."
  
  Gisuroy-suroy ni Drake ang masuk-anong tawo samtang si Alicia ug May nagdali nga miagi sa gawas. Nausab ang mga signal ug klaro ang dalan. Karon, nga nakatago sa ilang mga hinagiban, determinado silang mipaingon sa sunod nga punoan nga dalan - Madison Avenue. Sa makausa pa napuno sa mga tawo ang sidewalk. Si Bo nahulog sa ika-49, nagmaniobra sa taliwala sa mga awto ug nakakuha usa ka bentaha. Maayo na lang, ang trapiko karon hinay, ug adunay gamay nga luna tali sa likod nga mga bumper ug sa atubangan nga mga fender. Gisundan sa mga babaye si Beau unya nilinya si Drake.
  
  Gisinggitan sila sa mga drayber og insulto.
  
  Dose minutos ang nahabilin.
  
  Kung ulahi na kaayo, asa man moatake ang mga selda sa terorista? Naghunahuna si Drake nga kini duol sa Edison. Gusto ni Marsh nga mahibal-an sa mga tripulante nga ang iyang mga mando gituman sa sulat. Usa ka pultahan sa sakyanan ang miabli sa unahan-tungod lang kay mahimo sa drayber-ug si Beau milukso sa atop sa saktong oras. Gikuha ni Alicia ang ngilit sa kuwadro ug gihapak pagbalik sa nawong sa lalaki.
  
  Karon moliko sila sa wala, duol sa 5th Avenue ug mas daghang tawo. Si Beau nakalusot sa pinakagrabe sama sa usa ka pickpocket sa usa ka pop concert, gisundan ni Alicia ug May. Gisinggitan na lang ni Drake ang tanan, nahurot na gyud ang pasensya sa iyang Yorkshireman. Ang mga lalaki ug babaye mibabag sa iyang agianan, mga lalaki ug babaye nga wala magtagad kung nagdali siya aron luwason ang iyang kaugalingon nga kinabuhi, kinabuhi sa usa sa iyang mga anak, o bisan sa ilang kaugalingon. Giduso ni Drake ang iyang agianan, gibiyaan ang usa ka lalaki nga naghigda. Gitan-aw siya pag-ayo sa babaye nga adunay bata nga nakonsensya hangtod nga nahinumdom siya sa iyang gidaganan.
  
  Magpasalamat ka nako unya.
  
  Apan siyempre dili siya makahibalo. Bisag unsa pay mahitabo.
  
  Si Bo karon mipusil sa wala, nagdagan sa Avenue of the Americas padulong sa 47th Street. Ang Magnolia Bakery miagi sa tuo, nakapahunahuna kang Drake kang Mano, ug unya sa unsay nakat-onan na sa Hawaiian gikan kang Ramses. Paglabay sa duha ka minuto, samtang sila mibuto sa 47th Street, ang Times Square kalit nga mitungha sa ilang wala. Sa tuo nila mao ang usa ka regular nga Starbucks, diin adunay kasamok ug linya sa pultahan. Gitan-aw ni Drake ang mga nawong samtang midagan siya, apan wala magdahom nga makig-atubang siya sa bisan kinsa sa mga suspek.
  
  Upat ka minuto.
  
  Ang panahon mas paspas ug mas bililhon pa kay sa kataposang mga gutlo sa usa ka himatyon nga tigulang nga lalaki. Sa wala, nga nag-atubang sa sidewalk, ang gray nga facade sa hotel nga adunay bulawan nga entrada nagpakita, ug si Beau ang una nga misulod sa atubangan nga mga pultahan. Si Drake mipadaplin sa usa ka cart sa bagahe ug usa ka delikado nga nahimong yellow nga taxi aron mosunod kang Mai sa sulod. Gisugat sila sa lapad nga foyer nga adunay pattern nga pula nga karpet.
  
  Si Beau ug Alicia nagpindot na sa mga butones sa pagtawag sa tagsa-tagsa ka mga elevator, nga naggunit sa ilang mga kamot sa ilang gitago nga mga hinagiban samtang ang guwardiya nagtan-aw kanila. Gihunahuna ni Drake nga ipakita ang iyang Team SPEAR ID, apan mosangput lang kana sa daghang mga pangutana, ug ang pag-ihap nagpadayon na sa katapusang tulo ka minuto. Ang kampana nagpahibalo nga ang elevator ni Alicia miabut ug ang team misakay. Gipugngan ni Drake ang batan-ong lalaki sa pag-apil kanila, gitukmod siya palayo pinaagi sa bukas nga palad. Salamat sa Dios nga kini nagtrabaho tungod kay ang sunod nga lihok mao ang usa ka kumo.
  
  Ang upat ka tawo nga grupo nagpundok samtang ang sakyanan misaka, mihunong sa paglihok niini ug mikuha sa iyang mga hinagiban. Sa pag-abli sa pultahan, nanggawas sila, nangita sa kwarto 201. Diha-diha dayon, usa ka kumo ug tiil ang nagpakita sa ilang taliwala, nga nakurat bisan si Bo.
  
  Adunay naghulat.
  
  Si Drake mikunot samtang ang usa ka kumo misumpay ibabaw sa iyang mata, apan wala panumbalinga ang kidlap sa kasakit. Adunay usa ka tawo nga misulay sa pagdakop sa iyang tiil, apan siya mipadaplin. Ang samang dagway mipahilayo ug gilibotan si Alicia, gihapak ang iyang lawas sa plaster nga bungbong. Gipahunong ni Mai ang mga bunal nga gipataas ang iyang mga kamot, ug dayon gibuhian ni Bo ang usa ka paspas nga usa-duha nga suntok nga nagpahunong sa tanan nga kusog ug nagpaluhod sa tig-atake.
  
  Milukso si Drake ug dayon gisumbag sa tibuok niyang kusog. Nagdagan ang oras. Ang dagway, usa ka kuwang nga tawo nga nagsul-ob og baga nga jacket, nangurog sa ilawom sa suntok sa Yorkshireman, apan sa usa ka paagi nakahimo sa pagtipas sa labing kusog nga bahin niini. Natumba si Drake sa iyang kilid, nawad-an sa iyang balanse.
  
  "Punching bag," ni Mai. "Siya usa ka punching bag. Gipahimutang aron mapahinay kami. "
  
  Si Bo nagmaneho nga mas kusog kaysa kaniadto. "Akoa siya. Moadto ka ba."
  
  Milukso si Drake sa nagluhod nga numero, gisusi ang mga numero sa kwarto. Tulo na lang ka lawak ang nahibilin sa ilang destinasyon, ug usa na lang ka minuto ang nahibilin. Nagpabilin sila sa katapusang mga segundo. Mihunong si Drake sa gawas sa kwarto ug gisipa ang pultahan. Walay nahitabo.
  
  Gipadaplin siya ni Mai. "Lihok."
  
  Usa ka taas nga hampak ug ang kahoy napikas, ang ikaduha ug ang frame nahugno. Nag-ubo si Drake. "Kini lagmit nakapahuyang niini alang kanimo."
  
  Sa sulod, mikaylap sila, gibira ang mga hinagiban ug dali nga nangita, apan ang butang nga ilang gipangita klaro kaayo. Naghigda kini sa tunga sa higdaanan - usa ka sinaw nga litrato sa A4. Milakaw si Alicia paingon sa higdaanan, mitan-aw sa palibot.
  
  "Ang kwarto walay buling," miingon si Mai. "Gipusta ko nga wala"y mga lead."
  
  Nagtindog si Alicia sa ngilit sa higdaanan, nagtan-aw sa ubos ug nagginhawa nga mabaw. Gilingo-lingo niya ang iyang ulo ug nanghupaw dihang miduyog kaniya si Drake.
  
  "Oh akong Diyos. Unsa ni-"
  
  Nabalda siya sa usa ka tawag sa telepono. Si Drake nilibot sa higdaanan, miadto sa nightstand ug gikuha ang telepono gikan sa lever.
  
  "Oo!"
  
  "Ah, nakita ko nga imong gibuhat. Dili kini sayon."
  
  "Marso! Buang ka bastos. Gibilin ba nimo kanamo ang litrato sa bomba? Fucking nga litrato?"
  
  "Oo. Ang imong unang clue. Ngano sa imong hunahuna nga itugot ko kanimo ang tinuod nga butang? Bogo kaayo. Ipadala kini sa imong mga lider ug mga ulo sa itlog. Ilang susihon ang mga serial number ug kining uban pang mga kabuang. Canister sa plutonium E. Fissile nga materyal. Kini usa ka boring nga butang, sa tinuud. Ang sunod nga timaan mahimong labi ka labi ka maayo nga mosulti. "
  
  Niadtong higayona, misulod si Bo sa lawak. Naglaum si Drake nga iyang giguyod ang Punch Man uban kaniya, apan si Beau nagdrowing og hinanduraw nga linya pinaagi sa iyang carotid artery. "Naghikog siya," miingon ang Pranses sa usa ka nakugang nga tingog. "Pill sa paghikog."
  
  Kabuang.
  
  "Nakita nimo?" Matud pa ni Marsh. "Seryoso kaayo mi."
  
  "Palihug, Marsh," misulay si Drake. "Isulti lang kanamo ang imong gusto. Buhaton nato kini karon dayon, damn it."
  
  "Oh, sigurado ko nga imo. Pero biyaan ta na unya, okay? Unsaon man ni? Dagan para sa clue number two. Kini nga paggukod nagpadayon nga mas maayo ug mas lisud. Adunay ka baynte minutos aron makaadto sa restawran sa Marea. Pinaagi sa dalan, kini usa ka Italyano nga pinggan ug naghimo sila usa ka lamian nga Nduyu calzone, pagsalig kanako. Apan dili ta mohunong diha, akong mga higala, tungod kay makit-an nimo kini nga timailhan sa ilawom sa kasilyas. Enjoy."
  
  "Swamp"-
  
  "Bayente ka minuto".
  
  Napatay ang linya.
  
  Mitunglo si Drake, mitalikod ug midagan nga kusog kutob sa iyang mahimo.
  
  
  KAPITULO 7
  
  
  Wala"y lain nga kapilian, si Torsten Dahl ug ang iyang koponan nakahukom nga biyaan ang awto ug mobiya. Wala na siyay laing gusto gawas sa pagkupot pag-ayo samtang giitsa ni Smith ang gamhanang SUV sa mga tunga sa dosena nga mga liko, nagsirit ang mga ligid, naglihok nga mga butang, apan ang New York walay lain gawas sa usa ka nasuko nga agulo sa yellow nga mga taksi ug mga bus ug mga sakyanan. Ang pulong nga "Deadlock" misantop sa hunahuna ni Dahl, apan kini nahitabo matag adlaw, kadaghanan sa adlaw, ug ang mga sungay nagsaba gihapon ug ang mga tawo nagsiyagit gikan sa giligid nga mga bintana. Midagan sila kutob sa ilang mahimo, nga nagsunod sa mga direksyon. Gisul-ob ni Lauren ug Yorgi ang ilang mga bulletproof vest. Nag-jogging si Kensi tupad ni Dahl, nga nag-ungot ang mga ngabil.
  
  "Mapuslanon ko nimo," giingnan niya si Dahl.
  
  "Dili".
  
  "Oh teka, unsa man kini kasakit?"
  
  "Dili gayud".
  
  "Oh, Torsti-"
  
  "Kenzi, dili na nimo mabalik ang imong katana. Ug ayaw ako tawga nga ingon niana. Ang pagbaton og usa ka buang nga babaye nga naghatag kanako og mga angga dili maayo.
  
  "Ah oo nga? Sama nimo ni Alicia kaniadto... kabalo ka?"
  
  Misinggit si Smith sa ilang pagtabok sa laing intersection, nakakita sa mga pedestrian ug bikers nga nagpunsisok sa karsada sa berdeng suga, silang tanan nagkupot sa ilang kinabuhi sa ilang mga kamot, apan sigurado sila nga dili sila ang mag-antos karon. Nagdali sila sa sunod nga dalan, ang mga sundalo halos dili mobati sa kainit sa sprint sa ilang pag-agi sa duha ka hinay nga naglihok nga Priuse, nga gibuak ang ilang mga side mirror. Nagbeep ang GPS.
  
  "Upat ka minuto sa pantalan," gibanabana ni Yorgi. "Kinahanglan kitang maghinayhinay."
  
  "Mohinay ko sa tulo," ni Smith. "Ayaw itudlo ang akong trabaho kanako."
  
  Gitunol ni Dahl kang Kenzie ang usa ka Glock ug usa ka pistola sa Hong Kong - dili sayon nga buluhaton, dili sayon nga buhaton sa sekreto sa New York. Nakapanglingo siya sa pagbuhat niini. Batok sa iyang maayong hukom, halos napugos sila sa pagdawat sa tabang sa bastos nga ahente. Usa kadto ka talagsaon nga adlaw, ug ang tanang mga lakang, bisan ang mga desperado, gikinahanglan. Ug, sa tinuud, gibati gihapon niya nga mahimo silang adunay usa ka kadugo, sama sa managsama nga mga kalag sa militar, nga nagdugang sa iyang pagsalig.
  
  Nagtuo siya nga maluwas nila si Bridget Mackenzie, bisan unsa pa ka lisud ang iyang pagpakig-away.
  
  Mitabok na karon si Smith sa duha ka lane sa trapiko, gihapak ang iyang abaga sa nahunong nga F150, apan nagpadayon sa pagdrayb nga wala molingi sa likod. Kay nahutdan na sa panahon, dili na sila makaabot sa bisan unsang mga kalipayan, ug ang makalilisang nga panganod nga nagbitay sa ibabaw nila nagpasabot nga napugos sila sa pagsulod, sa tanang panahon.
  
  Giibot ni Dahl ang martilyo sa iyang armas. "Ang bodega wala"y usa ka minuto ang gilay-on," ingon niya. "Ngano nga dili nila ayohon kining tanan nga mga lungag?"
  
  Smith naluoy kaniya. Ang mga karsada usa ka walay katapusan, gubaon, malimbongon nga bahin diin ang mga sakyanan hinay nga nag-navigate sa dili patas nga mga buho ug ang mga buhat sa karsada mitumaw bisan unsang orasa, ingon og walay pagtagad sa oras sa adlaw o sa trapiko. Iro gyud kadto sa iro, ug walay bisan usa ka tawo nga gustong motabang ni bisan kinsa.
  
  Dali nilang gi-navigate ang GPS ug gipunting ang ulo sa pana. Ang kabag-o sa sayong kabuntagon nagpakurog sa ilang hubo nga panit, nagpahinumdom kanilang tanan nga sayo pa. Ang kahayag sa adlaw nagsala sa mga pagbuak sa mga panganod, nga nahimong luspad nga bulawan ang mga pantalan ug duol nga suba. Kadtong mga tawo nga nakita ni Dahl naghimo sa ilang naandan nga negosyo. Nahunahuna niya nga ngitngit ug ngitngit ang dunggoanan, apan gawas sa mga bodega, limpyo kini ug dili kaayo daghang tawo. Ug dili kini busy, tungod kay ang mga nag-unang mga lugar sa pagpadala naa sa tabok sa bay sa New Jersey. Bisan pa, nakita ni Dahl ang dagko, gibunalan nga mga sudlanan ug usa ka taas, lapad nga barko nga naglingkod nga wala"y paglihok sa tubig, ug dagkong mga crane sa container, gipintalan nga asul, nga mahimong modagan subay sa pantalan sa mga riles sa riles ug mangolekta sa ilang mga sudlanan gamit ang mga spreader.
  
  Sa wala mao ang mga bodega, ingon man usa ka sawang nga puno sa mas hayag nga mga sudlanan. Gitudlo ni Dahl ang usa ka bilding nga usa ka gatos ug singkwenta ka tiil ang gilay-on.
  
  "Kini ang among anak. Smith, Kenzi, umari ka. Gusto nako si Lauren ug Yorgi sa among luyo.
  
  Milakaw siya, karon naka-focus, naka-focus sa pagpakig-away sa usa ka pag-atake sa ilang luyo sa wala pa sila mobalhin sa sunod... ug dayon sa sunod, hangtud nga kining makalilisang nga damgo nahuman ug siya makabalik sa iyang pamilya. Ang bag-ong gipintalan nga mga pultahan gibutang sa kilid sa bilding, ug si Dahl mihangad sa dihang iyang nakita ang unang bintana.
  
  "Walay sulod nga opisina. Atong sulayan ang sunod."
  
  Pipila ka minuto ang milabay samtang ang grupo mikamang sa kilid sa bilding, mga hinagiban nga gikuha, nagsusi sa bintana sa bintana, pultahan sa pultahan. Si Dahl nakamatikod uban ang kasagmuyo nga nagsugod sila sa pagdani sa atensyon sa mga lokal nga trabahante. Dili siya gusto nga mahadlok ang ilang biktima.
  
  "Atong".
  
  Nagdali sila sa unahan, sa kataposan nakaabot sa ikalimang bintana ug mitan-aw dayon. Nakita ni Dahl ang usa ka lapad nga luna nga puno sa mga karton nga kahon ug mga kahon nga kahoy, apan tupad sa bintana nakakita usab siya og usa ka rectangular nga lamesa. Upat ka mga lalaki ang naglingkod palibot sa lamesa, ang mga ulo sa ubos, ingon nga sila nagsulti, nagplano ug naghunahuna. Milukso si Dahl sa yuta ug milingkod, gisandig ang iyang likod sa bungbong.
  
  "Okay ra mi?" nangutana si Smith.
  
  "Siguro nga," sabi ni Dahl. "Wala unta kini... pero-"
  
  "Misalig ko nimo," matod ni Kenzi nga gamay rag sarkasmo. "Ikaw mangulo, ako mosunod," Unya siya milingo-lingo sa iyang ulo. "Kamo ba tinuod nga buang? Pagdali lang diha ug sugdi una ang pagpamusil?"
  
  Usa ka lalaki ang miduol, nga nagtan-aw sa kilid kanila. Gipataas ni Dahl ang iyang HK ug ang tawo na-freeze, gipataas ang iyang mga kamot sa hangin. Ang desisyon gihimo labi na tungod kay ang lalaki naa sa direkta nga linya sa panan-aw sa tanan sa bodega. Wala pay usa ka segundo mitindog si Dal , milingi-lingi, ug gihapak ang iyang abaga sa gawas nga pultahan. Si Smith ug Kensi kauban niya, nagbasa sa iyang mga hunahuna.
  
  Sa pagsulod ni Dahl sa lapad nga bodega, upat ka mga lalaki ang miambak gikan sa lamesa. Ang mga hinagiban nagbuy-od sa ilang kilid, ug karon ila na kining gihipos, nga walay pagpihig sa pagpabuto sa nagsingabot nga mga estranghero. Milupad ang mga bala bisan asa, nabuak ang bentana ug miagi sa nagtuyok nga pultahan. Dahl dove ulod, rolling, emerging, shooting. Ang mga lalaki sa lamesa miatras, mibalos og pusil, mipusil sa ilang mga abaga ug bisan tali sa ilang mga bitiis samtang sila nagdagan. Walay dapit nga luwas. Ang random nga buto sa armas milukop sa langob nga luna. Nagsandig si Dahl sa duha ka siko hangtod nga naabot niya ang lamesa ug gibaliktad, gigamit kini nga taming. Nabuak ang usa ka tumoy dihang milapos ang usa ka dakong kalibre sa bala.
  
  "Kabuang".
  
  "Nagtinguha ka ba sa pagpatay kanako?" Nagpanglingo-lingo si Kenzi.
  
  Ang dako nga Swede nag-usab sa mga taktika, mipunit sa usa ka dako nga lamesa, ug dayon gilusad kini sa hangin. Ang nangahulog nga mga ngilit nakadakop sa mga buolbuol sa usa ka tawo, nga nagpalupad kaniya ug nagpalupad sa iyang pusil. Samtang nagdali nga miduol si Dal, ang tingog ni Kensi maoy hinungdan nga mihinay siya.
  
  "Mag-amping ka anang mga gagmay"ng bastos. Nagtrabaho ko sa tibuok Middle East ug nakakita og liboan kanila nga nagsul-ob og mga vest."
  
  Nagduha-duha si Dahl. "Sa akong hunahuna dili nimo kaya-"
  
  Ang pagbuto mikurog sa mga bungbong sa bodega. Ang Swede milupad gikan sa iyang mga tiil, milupad sa hangin ug nahagsa sa usa ka nabuak nga bintana. Ang puti nga kasaba mipuno sa iyang ulo, usa ka hilabihan nga lanog sa iyang mga dalunggan, ug sa makadiyot wala siyay makita nga bisan unsa. Sa dihang nagsugod na sa pagklaro ang iyang panan-aw, iyang naamgohan nga si Kensi nagduko sa iyang atubangan, nagpikpik sa iyang mga aping.
  
  "Pagmata, tawo. Dili kini tibuok lawas, usa lamang ka granada."
  
  "Oh. Aw, kini nakapaayo kanako."
  
  "Kini ang among higayon," ingon niya. "Ang kaguliyang nakapatumba usab sa iyang kaubang mga idiot."
  
  Nakigbisog si Dahl sa iyang mga tiil. Smith anaa sa iyang mga tiil, apan si Lauren ug Yorgi naglingkod sa ilang mga tuhod, ang ilang mga tudlo mipilit sa ilang mga templo. Nakita ni Dahl nga nagsugod na sa pagkaamgo ang mga terorista. Ang pagkadinalian nagtusok kaniya sama sa usa ka lagdok nga nagtusok sa usa ka piraso sa humok nga karne. Giisa ang iyang pistola, siya gipusil pag-usab, apan nakahimo sa pagsamad sa usa sa nag-uswag nga mga terorista ug nagtan-aw samtang ang tawo nagdoble ug nahulog.
  
  Si Smith nagdali nga milabay. "Nasakpan siya."
  
  Nanguna si Dahl. Gipislit ni Kensi ang mga buto sa iyang tupad. Ang duha ka nahabilin nga mga terorista miliko sa eskina, ug si Dahl nakaamgo nga sila nagpadulong sa exit. Mihinay siyag kadiyot, dayon miliso sa samang eskina, mabinantayon nga nagpabuto, apan ang iyang mga bala miigo lang sa walay sulod nga hangin ug konkreto. Abli kaayo ang pultahan.
  
  Mibalik ang granada sa sulod.
  
  Karon ang pagbuto usa ka gihatag, ang SPIR team mitago ug naghulat sa shrapnel nga moagi kanila. Ang mga bungbong nauyog ug nangliki ubos sa kusog nga impact. Unya sila mitindog sa ilang mga tiil, mipilit sa pultahan ngadto sa kapasilongan ug ngadto sa masanag nga adlaw.
  
  "As uno na sa buntag," miingon si Smith.
  
  Si Dahl mitan-aw sa gitudlo nga direksyon, nakakita sa duha ka nagdagan nga mga numero, ug sa luyo nila ang Hudson, padulong sa Upper Bay. "Bullshit, tingali naa silay mga speedboat."
  
  Si Kensi nahulog sa usa ka tuhod, nagpunting sa mabinantayon. "Unya atong kuhaon-"
  
  "Dili," gipaubos ni Dahl ang baril sa iyang armas. "Wala ba nimo makita ang mga sibilyan didto?"
  
  "Zubi," gitunglo niya sa Hebreohanon, usa ka pinulongan nga wala masabti ni Dahl. Magkauban, si Smith, Kenzie ug Swede nagsugod sa paggukod. Dali nga milihok ang mga terorista; hapit na sila sa pantalan. Si Kenzi mikompromiso pinaagi sa pagpabuto sa iyang HK sa hangin, nga nagpaabot nga ang mga sibilyan molayas o manago.
  
  "Mahimo nimong pasalamatan ko human nato maluwas ang adlaw," misinggit siya.
  
  Nakita ni Dahl nga usa ka dalan sa oportunidad ang naabli sa iyang atubangan. Ang duha ka terorista nagbarog nga taas batok sa tubigon nga background, maayo nga mga target, ug ang oportunistikong kalayo ni Kenzi naghawan sa dalan alang kanila. Mihinay siya ug gibutang ang buto sa iyang abaga, nagpunting sa mabinantayon. Misunod si Smith sa iyang tupad.
  
  Ang mga terorista milingi nga morag nagpraktis og telepathy, namusil na. Nagpabiling nakatutok si Dahl samtang misirit ang tingga taliwala sa mga sibat. Ang iyang ikaduhang bala miigo sa target sa dughan, ang ikatulo - sa agtang, eksakto sa tunga. Natumba ang tawo, patay na.
  
  "Pabay-i nga buhi ang usa," ang tingog ni Lauren migawas sa iyang earpiece.
  
  Smith nagpabuto. Ang kataposang terorista miambak na sa kilid, ang bala milapos sa iyang dyaket samtang si Smith nag-adjust sa iyang kaugalingon. Uban sa usa ka dali nga paglihok, ang terorista naglabay og laing granada - niining higayona ubay sa pantalan mismo.
  
  "Dili!" Si Dahl mipusil sa walay kapuslanan, ang iyang kasingkasing milukso sa iyang tutunlan.
  
  Ang gamay nga bomba mibuto uban ang kusog nga tingog, ang balud sa pagbuto milanog sa mga pantalan. Si Dahl mitago sa luyo sa sudlanan sa makadiyot, ug dayon milukso balik - apan ang iyang kakusog sa dihang iyang nakita nga karon dili lamang ang nahabilin nga terorista ang kinahanglan niyang kabalak-an.
  
  Usa sa mga container crane ang nadaot sa base tungod sa pagbuto ug delikado nga mikiling sa suba. Ang mga tingog sa paggaling, paggisi sa metal nagpahibalo sa nagkaduol nga pagkahugno. Ang mga tawo mitutok ug misugod sa paglayas gikan sa taas nga bayanan.
  
  Ang terorista mikuha ug laing granada.
  
  "Dili niining higayona, idiot." Si Smith diha na sa usa ka tuhod, nagpangidlap sa panan-aw. Gibira niya ang gatilyo, nagtan-aw sa kataposang pagkahulog sa terorista sa wala pa niya mabira ang pin sa granada.
  
  Apan ang crane dili mapugngan. Nagkiling ug nahugno sa tibuok nga gitas-on sa kuwadro, ang bug-at nga plantsa nga scaffolding nahulog sa pantalan, nga naguba ang bayanan ug nahimong abug ang gamay nga payag. Nadaot ang mga sudlanan ug naatras og pipila ka mga tiil. Ang mga sungkod ug mga crossbar nga metal nanglupad paubos, nga nag-ulbo sa yuta sama sa makamatay nga posporo. Usa ka hayag nga asul nga poste nga sama sa gidak-on sa suga sa kadalanan nag-streak tali ni Smith ug Dahl-usa ka butang nga mahimong magisi sila sa katunga kon kini maigo niini-ug mihunong pipila lang ka piye gikan sa gibarogan ni Lauren ug Yorgi nga nagtalikod sa bodega.
  
  "Wala'y paglihok." Gipunting ni Kensi ang terorista, doble nga pagsusi. "Patay na kaayo siya."
  
  Gikolekta ni Dahl ang iyang mga hunahuna ug gitan-aw ang palibot sa pantalan. Ang dali nga pagsusi nagpakita nga, maayo na lang, walay naangol sa container crane. Gibutang niya ang iyang tudlo sa mikropono sa iyang tutunlan.
  
  "Napalong ang camera," ingon niya. "Apan silang tanan patay na."
  
  Mibalik si Lauren. "Sige, ipasa nako."
  
  Ang kamot ni Kenzi mipatong sa abaga ni Dahl. "Gitugotan unta ko nimo sa pagkuha sa shot. Akong dugmokon ang mga tuhod niadtong bastardo; unya ato siyang pasultihon, sa usa ka paagi o sa lain."
  
  "Delikado kaayo." Nakasabot si Dahl nganong wala siya makasabot niini. "Ug kini nagduhaduha nga mahimo namon siyang makig-istorya sa mubo nga panahon nga among naa."
  
  Naghuot si Kensi sa kalagot. "Nagsulti ka alang sa Europe ug America. Israeli ako."
  
  Mibalik si Lauren sa mga comms. "Kinahanglan namong moadto. May nakita nga camera didto. Dili maayo."
  
  Si Dahl, Smith ug Kenzie nangawat sa usa ka duol nga awto, naghunahuna nga kung molungtad lang sila og lima ka minuto kaysa paglakaw, ang pagtipig sa oras mahimong labi ka hinungdanon.
  
  
  KAPITULO OTSO
  
  
  Gidasmagan ni Drake ang semento sa 47th Street, gikapoy, nga napulog walo na lang ka minuto ang nahabilin sa orasan. Diha-diha dayon sila adunay problema.
  
  "Ikapito, Ikawalo o Broadway?" Misiyagit si Mai.
  
  Giwara-wara ni Bo ang GPS kaniya. "Marea duol sa Central Park."
  
  "Oo, apan unsa nga dalan ang nagtultol kanato sa paglabay niini?"
  
  Naglupadlupad sila sa sidewalk samtang ang mga segundo nag-agi, nahibal-an nga ang Marso nag-andam dili lamang usa ka bomba nukleyar, apan usab mga koponan nga mopatay sa duha ka sibilyan sa matag minuto nga ulahi sila sa sunod nga panagtagbo.
  
  "Kanunay busy ang Broadway," miingon si Drake. "Atong buhaton ang ikawalo."
  
  Gitutokan siya ni Alicia. "Unsaon nimo pagkahibalo?"
  
  "Nakadungog ko bahin sa Broadway. Wala pa ko makadungog bahin sa Ikawalo."
  
  "Oh, igo ra. Saan nga-"
  
  "Dili! Kini ang Broadway!" Kalit nga nisiyagit si Beau sa iyang halos musical accent. "Ang restawran naa sa pinakataas... hapit."
  
  "Hapit?"
  
  "Kauban ko!"
  
  Milupad si Bo sama sa usa ka gatos ka metros nga sprinter, miambak sa usa ka nakaparada nga sakyanan nga morag wala didto. Si Drake, Alicia, ug May misunod sa iyang mga tikod, milingi sa silangan paingon sa Broadway ug sa intersection diin ang Times Square mikidlap ug mikidlap-kidlap ug mitamay sa nagkidlap-kidlap nga mga pasundayag niini.
  
  Sa makausa pa ang panon sa katawhan naglisud sa pagtibulaag, ug pag-usab si Beau migiya kanila sa daplin sa dalan. Bisan dinhi adunay mga turista, nagsandig, nagtan-aw sa tag-as nga mga bilding ug mga billboard, o nagsulay sa pagdesisyon kung ibutang ba ang ilang kinabuhi sa peligro ug magdali sa usa ka busy nga dalan. Ang mga panon sa katawhan giatiman sa mga barker nga nagtanyag og barato nga mga tiket sa lainlaing mga salida sa Broadway. Ang mga pinulongan sa tanan nga mga kolor mipuno sa hangin, usa ka halos hilabihan, komplikado nga sagol. Diyutay ra ang mga walay puy-anan, apan kadtong namulong alang kanila kusog kaayo nga nangampanya alang sa mga donasyon.
  
  Sa unahan mao ang Broadway, napuno sa mga taga-New York ug mga bisita, nga adunay mga crosswalk, ug naglinya sa mabulukon nga mga tindahan ug mga restawran nga adunay nagbitay, nagdan-ag nga mga karatula ug A-frame nga mga pasundayag. Ang mga lumalabay nalipong samtang si Drake ug ang iyang kilid sa SPEAR team naglumba.
  
  Kinse minutos.
  
  Gitutokan siya ni Bo. "Ang GPS nag-ingon nga kini usa ka baynte dos minutos nga paglakaw, apan ang mga sidewalk puno kaayo nga ang tanan naglakaw sa parehas nga dagan."
  
  "Dali run," awhag ni Alicia kaniya. "Iwara ang imong dakong ikog. Tingali kini makapadali kanimo sa paglihok. "
  
  Sa wala pa makasulti si Beau, nabatyagan ni Drake nga misamot ang pagkaunlod sa iyang kasingkasing. Ang dalan sa unahan hingpit nga gibabagan sa duha ka direksyon, kasagaran sa mga yellow nga taxi. Usa ka fender fracture ang nahitabo, ug kadtong wala mosulay sa paglikay niini hinayhinay nga mibalhin sa ilang mga sakyanan aron mas maayo nga tan-awon. Ang sidewalk sa duha ka kilid napuno sa mga tawo.
  
  "Duguong impyerno."
  
  Pero wala gani maghinay-hinay si Bo. Usa ka gamay nga paglukso nagdala kaniya ngadto sa punoan sa usa ka duol nga taxi, ug dayon midagan siya sa atop niini, miambak ngadto sa hood ug midagan ngadto sa sunod nga linya. Dali nga misunod si May, gisundan ni Alicia, gibiyaan si Drake nga gisinggitan ug giatake sa mga tag-iya sa sakyanan.
  
  Napugos si Drake sa pag-concentrate lapas sa normal. Dili tanan niini nga mga makina managsama, ug ang ilang metal nausab, ang uban gani hinayhinay nga naglihok sa unahan. Sikit ang lumba, apan miambak sila gikan sa usa ka awto ngadto sa lain, gamit ang taas nga linya aron makauna. Ang panon sa katawhan mitutok sa duha ka kilid. Maayo kay walay nagsamok kanila dinhi ug nakita nila ang nagkaduol nga intersection sa Broadway ug 54th, unya 57th streets. Dihang nihinay na ang pagkahugno sa mga sakyanan, si Bo mipahawa sa kataposang sakyanan ug mipadayon sa iyang pagdagan subay sa dalan mismo, si Mai sa iyang tupad. Milingi si Alicia kang Drake.
  
  "Gisusi lang kung nahulog ka ba sa bukas nga hatch sa likod."
  
  "Oo, kini usa ka peligro nga kapilian. Mapasalamaton lang ko nga wala pay mga convertible kaniadto."
  
  Labaw sa pikas intersection ug 57th Street, naglinya ang mga cement mixer, delivery van ug red-and-white barriers. Kung ang team naghunahuna nga sila milampos, o nga kini nga dagan ingon ka prangka sama sa miaging usa, ang ilang mga ilusyon kalit nga nabungkag.
  
  Duha ka mga lalaki ang migawas gikan sa luyo sa usa ka delivery truck, ang mga pusil diretso sa mga nagdagan. Wala masipyat si Drake. Ang makanunayon nga gubat, ang mga tuig sa mga gubat nagpahait sa iyang mga igbalati ngadto sa maximum ug gitipigan sila didto - kaluhaan ug upat ka oras sa usa ka adlaw. Diha-diha mitumaw ang mga mahulgaon nga porma, ug sa walay pagduha-duha, dali siyang midagan paingon kanila, atubangan mismo sa nagsingabot nga semento nga trak. Ang usa sa mga pistola milupad paingon sa kilid nga adunay daguok, ug ang lain nasangit ilalom sa lawas sa usa sa mga lalaki. Mibalikos si Drake kay naigo sa kilid sa iyang kalabera ang bunal. Sa ilang luyo, nadungog niya ang paggaling sa mga ligid sa usa ka semento nga trak samtang kini kusog nga nagpreno, ug ang pagpamalikas sa drayber niini...
  
  Nakita niya ang usa ka dako nga abuhon nga lawas nga milingi kaniya ...
  
  Ug nadungog ko ang gikahadlokang singgit ni Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  KAPITULO NINE
  
  
  Nakatan-aw ra si Drake samtang ang out of control nga trak milingi kaniya. Ang mga tig-atake wala mosibog sa makadiyot, nga gipaulanan siya sa ulan nga yelo, tungod kay wala sila nabalaka sa ilang kaugalingon nga kaluwasan. Gisumbag siya sa tutonlan, dughan ug solar plexus. Iyang gitan-aw ang lawas nga nagbuy-od ug nagsipa samtang kini milupad diretso sa iyang ulo.
  
  Ang unang terorista nahulog paatras, napandol, ug naigo sa usa sa mga ligid, ang impact nabali ang iyang likod ug natapos ang iyang hulga. Mikipat-kipat ang ikaduha, nga morag nakugang sa kaisog ni Drake, dayon milingi sa nagsingabot nga luyo sa trak.
  
  Ang basa nga sagpa nga tingog igo na. Nakaamgo si Drake nga wala na siya sa iyang giladmon, ug dayon nakita niya ang kalabera sa una nga terorista nga nadugmok sa ilawom sa mga ligid nga nag-slide samtang ang lawas sa trak nagtuyok sa ibabaw niya. Na-flat ang frame, makalaom na lang siya. Sulod sa usa ka segundo, gilamoy sa kangitngit ang tanan, bisan ang tingog. Ang ilawom nga bahin sa trak mibalhin ibabaw kaniya, mihinay, mihinay, ug dayon mihunong.
  
  Miabot ang kamot ni Alicia sa ilawom niini. "Okay ra ka?"
  
  Milingi si Drake sa kaniya. "Mas maayo pa sa mga lalaki."
  
  Naghulat si Beau, nga hapit na mag-shuffling sa iyang mga tiil samtang nagtan-aw sa iyang relo. "Upat ka minuto ang nahabilin!"
  
  Tungod sa kakapoy, nabun-og, gikuniskunis ug gibunalan, gipugos ni Drake ang iyang lawas sa paglihok. Niining higayona si Alicia nagpabilin uban kaniya, ingon og nakamatikod nga mahimo siyang mogahin og pipila ka oras pagkahuman sa hapit na miss. Gipildi nila ang panon sa mga turista, nakit-an ang Central Park South ug ang Marea taliwala sa daghang uban pang mga restawran.
  
  Gitudlo ni May ang karatula, nga medyo maalamon para sa New York.
  
  Si Bo midagan sa unahan. Si Drake ug ang uban nasakpan siya sa pultahan. Ang waitress mitutok kanila, sa ilang gubot nga panagway, sa ilang bug-at nga mga jacket, ug miatras. Klaro sa iyang mga mata nga nakakita na siya og kalaglagan ug pag-antos kaniadto.
  
  "Ayawg kabalaka," ni Drake. "Kami Ingles."
  
  Nagpadala si Mai og silaw sa iyang direksyon. "Hapon".
  
  Ug mihunong si Bo sa pagpangita sa kwarto sa mga lalaki nga nagtaas ang kilay. "Dili gyud English."
  
  Si Drake midagan nga nindot kutob sa iyang mahimo agi sa sirado pa nga restawran, nga miigo sa usa ka lingkuranan ug usa ka lamesa sa daplin sa dalan. Ang kasilyas sa mga lalaki gamay ra, nga adunay duha ra ka urinal ug usa ka kasilyas. Mitan-aw siya sa ilawom sa panaksan.
  
  "Wala'y bisan unsa dinhi," ingon niya.
  
  Ang nawong ni Beauregard nagpakita sa tensiyon. Gipitik niya ang mga butones sa iyang relo. "Ang panahon nahuman na".
  
  Milukso ang waitress nga nagbarog sa duol dihang mibagting ang telepono. Gitunol ni Drake ang iyang kamot kaniya. "Ayaw pagdali. Palihug hatagi ang imong oras. "
  
  Nagtuo siya nga mahimo siyang molayas, apan ang iyang pangsulod nga determinasyon mitultol kaniya ngadto sa tubo. Niadtong higayuna, migawas si Alicia sa kasilyas sa mga babaye nga may kabalaka sa iyang nawong. "Wala siya didto. Wala kami niana!"
  
  Mipiyong si Drake nga murag naigo. Milingi siya sa palibot. Aduna bay laing kasilyas niining gamay nga restawran? Tingali usa ka cubicle alang sa mga empleyado? Kinahanglang susihon nila pag-usab, apan ang waitress anaa na sa telepono. Ang iyang mga mata misidlak ngadto kang Drake ug iyang gihangyo ang nanawag sa paghulat.
  
  "Kini usa ka tawo nga ginganlag Marsh. Para nimo."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Gitawag ba ko niya sa akong ngalan?"
  
  "Miingon siya nga Englishman." Mikibo ang abaga sa waitress. "Mao ra kana ang iyang gisulti."
  
  Nagpabilin si Bo sa iyang tupad. "Ug tungod kay dali ka maglibog, akong higala, ikaw kana."
  
  "Sa imong panglawas".
  
  Gikuha ni Drake ang iyang telepono, ang usa ka kamot nagpahid sa iyang aping samtang ang balud sa kakapoy ug tensyon mibanlas kaniya. Sa unsang paagi sila mapakyas karon? Nabuntog nila ang tanan nga mga babag, ug bisan pa si Marsh mahimo"g nakigdula kanila sa bisan unsang paagi.
  
  "Oo nga?"
  
  "Marso dinhi. Karon sultihi ko unsay imong nakit-an?"
  
  Gibuka ni Drake ang iyang baba, dayon gitak-opan dayon. Unsa ang hustong tubag? Tingali gipaabot ni Marsh ang pulong nga "wala." Mahimong...
  
  Mihunong siya, nagduha-duha sa tubag ug tubag.
  
  "Sultihi ko kung unsa ang imong nakit-an, o hatagan ko ang mando nga patyon ang duha ka taga-New York sa sunod nga minuto."
  
  Gibuka ni Drake ang iyang baba. Damn it! "Among nakit-an-"
  
  Unya midagan si Mai sa gawas sa kasilyas sa mga babaye, nga nagduka sa basa nga mga tile ug nahulog sa iyang kilid. Nagkupot sa iyang kamot ang usa ka gamay nga puti nga sobre. Diha sa iyang kiliran si Beau sa usa ka segundo, gikuha ang sobre ug gitunol ngadto kang Drake. Naghigda si Mai sa salog, nagginhawag bug-at.
  
  Gitutokan siya ni Alicia nga nagbuka ang baba. "Diin nimo kini nakit-an, Sprite?"
  
  "Gibuhat nimo ang gitawag nila nga 'boy look', Taz. Ug kini dili angay ikatingala ni bisan kinsa, tungod kay ikaw tulo ka quarter sa usa ka tawo bisan pa niana.
  
  Napungot si Alicia sa kasuko sa hilom.
  
  Nag-ubo si Drake dihang giablihan niya ang sobre. "Among... nakit-an... kining... daot nga flash drive, Marsh. Damn, dude, unsa man ni?"
  
  "Maayo nga trabaho. Nindot nga trabaho. Medyo nasagmuyo ko, pero uy, basin next time. Karon tan-awa lang pag-ayo ang USB. Kini ang imong katapusan nga pagsulay, ug sama sa kaniadto, mahimo nimong itugyan kini sa usa ka tawo nga adunay labaw nga salabutan kaysa kanimo o sa NYPD. "
  
  "Kini ba ang sulod sa... ang cake?" Nakabantay si Drake nga nagbarog ra diay ang waitress sa duol.
  
  Mikatawa og kusog si Marsh. "Oh maayo, oh maayo kaayo. Dili nato ipagawas ang iring sa bag ha? Oo mao kini. Karon pamati, hatagan ko ikaw ug napulo ka minuto aron ipadala ang sulud sa flash drive sa mas maayo kaysa kanimo, ug unya magsugod kami pag-usab.
  
  "Dili, dili, wala kami kahibalo." Misenyas si Drake ngadto kang May, nga nagbitbit og gamay nga backpack diin gitagoan nila ang usa ka gamay nga laptop. Ang Hapon nga babaye mibangon sa iyang kaugalingon gikan sa yuta ug miduol.
  
  "Dili ta maggukod sa atong mga ikog sa tibuok lungsod, Marsh."
  
  "Umm, oo nga ikaw. Kay ingon ko. Busa, milabay ang panahon. Atong i-boot ang laptop ug lingawa ang sunod nga umaabot, di ba? Lima, upat..."
  
  Gihapak ni Drake ang iyang kumo sa lamesa dihang nahanaw ang pagbuto. Mibukal ang kasuko sa iyang dugo. "Paminaw, Marsh-"
  
  Nibuto ang bentana sa restaurant dihang nabangga ang front fender sa van ngadto sa kan-anan. Ang bildo nabuak ug ang mga piraso milupad sa hangin. Ang mga produkto sa kahoy, plastik ug mortar mibuto sa kwarto. Wala mohunong ang van, naigo ang mga ligid niini ug nagngulob nga morag apprentice sa kamatayon samtang nagdagan sa gamay nga kwarto.
  
  
  KAPITULO NAPULO
  
  
  Gibati ni Julian Marsh ang grabeng kasakit sa iyang tiyan samtang nagligid-ligid siya sa tuo. Ang mga piraso sa pizza nahulog sa salog ug usa ka panaksan nga salad nahulog sa sofa. Dali niyang gikuptan ang iyang mga kilid, nga wala gyud makapugong sa pagkatawa.
  
  Ang ubos nga lamesa nga nagbarog sa iyang atubangan ug si Zoe nauyog sa dihang ang ihalas nga tiil sa usa ka tawo aksidenteng nakasipa niini. Si Zoey mikab-ot aron sa pagsuporta kaniya, naghatag kaniya og usa ka dali nga tapik sa abaga samtang nagsugod ang laing kulbahinam nga panghitabo. Sa pagkakaron sila nagtan - aw kang Drake ug sa iyang mga tripulante nga migawas gikan sa Edison - dali ra nga nagtan - aw samtang ang usa ka tawo nga nagsinina sama sa usa ka turista nag-film sa panghitabo gikan sa tabok sa dalan - unya nakakita sa buang nga pagdasdas sa Broadway - kini nga hysterical nga talan-awon mas panagsa, tungod kay wala'y daghang mga kamera sa seguridad nga mahimong ma-hack sa usa ka lokal nga terorista - ug dayon gitan-aw nga wala"y ginhawa samtang ang pag-atake sa usa ka paagi naugmad sa palibot sa usa ka mixer sa semento.
  
  Kining tanan usa ka makapahimuot nga pagkalinga. Nagkupot si Marsh og disposable nga cell phone sa usa ka kamot ug ang paa ni Zoe sa pikas samtang mikaon siya og pipila ka hiwa sa ham ug uhong ug nakig-chat sa Facebook.
  
  Sa atubangan nila adunay tulo ka mga tabil, napulo ug walo ka pulgada ang matag usa. Ang pares karon nagpakita og suod nga pagtagad samtang si Drake ug Company mibutho sa gamay nga Italian restaurant. Gisusi ni Marsh ang oras ug gitan-aw ang mabulukon nga mga pabuto.
  
  "Damn, malapit na nga."
  
  "Excited ka na ba?"
  
  "Oo, dili ba?"
  
  "Kini usa ka maayo nga salida." Nagpout si Zoey. "Apan ako naglaum alang sa dugang nga dugo."
  
  "Paghulat kadiyot, akong hinigugma. Pag-ayo".
  
  Ang magtiayon naglingkod ug nagdula sa usa ka giabangan nga apartment nga iya sa usa sa mga selda sa mga terorista; ang nag-una, naghunahuna si Marsh. Adunay upat ka mga terorista didto, usa kanila, sa una nga hangyo, nagbutang usa ka lugar nga tan-awon nga sama sa sine alang sa Marsh. Samtang ang magtiayong Pythian nalingaw sa pagtan-aw, ang mga lalaki milingkod sa kilid, nagkupot sa usa ka gamay nga telebisyon, nag-browse sa daghang mga channel, nangita og mga balita o naghulat sa usa ka tawag. Wala kabalo si Marsh ug wala siya magtagad. Gibalewala usab niya ang katingad-an nga mga panan-aw, nahibal-an nga siya usa ka guwapo nga tawo nga adunay dili kasagaran nga personalidad, ug pipila ka mga tawo - bisan ang ubang mga lalaki - ganahan nga magpasalamat sa ingon nga personalidad.
  
  Gipakitaan siya ni Zoey og gamay nga apresasyon pinaagi sa pag-slide sa iyang mga kamot sa atubangan sa iyang mga boksingero. Damn, hait ang iyang mga kuko.
  
  Spicy ug bisan unsa pa ... makalingaw.
  
  Gitan-aw niya ang nukleyar nga briefcase sa makadiyot - usa ka termino nga dili niya makuha gikan sa iyang ulo, bisan kung ang gamay nga bomba naa sa usa ka dako nga backpack - ug dayon nagbutang usa ka caviar sa iyang baba. Ang lamesa sa ilang atubangan, siyempre, matahum, nga gilangkuban sa mga bililhon ug walay lami nga mga produkto, apan silang tanan lamian.
  
  Kana ba usa ka bomba nukleyar nga nagsinggit sa iyang ngalan?
  
  Nakaamgo si Marsh nga panahon na sa paglihok ug pagtawag, nakigsulti sa usa ka maanyag nga waitress ug dayon sa usa ka Ingles nga tawo nga adunay taas nga accent. Ang lalaki adunay usa sa mga katingad-an nga mga timbre sa iyang tingog - usa ka butang nga makapakurat sa mga mag-uuma - ug si Marsh nagkuniskunis nga mga nawong, naningkamot sa paghimo sa bokales gikan sa bokales. Dili sayon nga buluhaton, ug kini mahimong mas lisud kung ang mga kamot sa mga babaye nagkupot sa imong set sa Nutcracker.
  
  "Sultihi ko kung unsa ang imong nakit-an, o hatagan ko ang mando nga patyon ang duha ka taga-New York sa sunod nga minuto." Nagngisi si Marsh samtang nagsulti niini, wala magtagad sa mga nasuko nga hitsura nga gipadala sa iyang mga estudyante tabok sa kwarto.
  
  Nagduha-duha pa ang Ingles. Nakit-an ni Marsh ang usa ka hiwa sa cucumber nga nahulog gikan sa panaksan sa salad ug gipilit kini sa lawom nga buhok ni Zoe. Dili kay nakamatikod siya. Milabay ang mga minuto ug nag-chat si Marsh sa combustion chamber, nga misamot kasamok. Adunay usa ka botelya sa bugnaw nga Bollinger sa duol, ug migahin siya og tunga sa minuto aron ibubo ang usa ka dako nga baso. Si Zoe migakos kaniya samtang siya nagtrabaho, ug sila misipsip gikan sa samang baso, sa magkaatbang nga mga kilid siyempre.
  
  "Lima," ni Marsh sa telepono. "Upat, tulo..."
  
  Ang mga kamot ni Zoya labi nga nagpilit.
  
  "Duha".
  
  Ang Englishman misulay sa pagpakigsabot kaniya, klaro nga naghunahuna kon unsa ang impyerno nga nahitabo. Gihanduraw ni Marsh ang awto nga iyang gi-orkestra nga nahagsa sa atubangan nga bintana sa gitakda nang daan nga oras, nga gipunting karon, gipadali, nga nagpaduol sa wala"y pagduda nga restawran.
  
  "Sa usa ka".
  
  Ug unya ang tanan mibuto.
  
  
  KAPITULO ONSE
  
  
  Nagdali si Drake paingon sa bungbong sa restaurant, gigunitan ang waitress sa hawak ug giguyod uban kaniya. Nangahulog ang mga tipak sa bildo ug tisa gikan sa nagligid niyang lawas. Ang nagsingabot nga van nitiyabaw aron makuha ang traksyon tungod kay ang mga ligid niini naigo sa salog sa restawran ug ang tunga sa awto milapaw sa sill sa bintana, ang likod nga tumoy karon nag-alsa ug naigo sa lintel ibabaw sa bildo. Ang metal gikuniskunis. Ang mga lamesa nahugno. Nagpundo ang mga lingkoranan nga morag basura sa iyang atubangan.
  
  Mi-react sab dayon si Alicia, naglibot-libot sa lamesa ug nangadulas, ang iyang bugtong samad mao ang gamay nga samad sa iyang buko-buko gikan sa usa ka kahoy nga kusog kaayong milupad. Si Mai sa usa ka paagi nakahimo sa pagligid sa ibabaw sa naglihok nga lamesa nga wala"y kadaot, ug si Bo mipadayon sa usa ka lakang, miambak kaniya ug miambak gikan sa ibabaw ngadto sa ibabaw, sa katapusan nag-timing sa iyang paglukso aron ang iyang mga bitiis ug mga bukton naigo sa kilid nga dingding ug mitabang. mitugpa siya nga luwas.
  
  Mihangad si Drake, nagsiyagit ang waitress sa iyang tupad. Si Alicia mitan-aw sa pasangil.
  
  "Mao nga gidakop nimo siya, di ba?"
  
  "Pagbantay!"
  
  Ang van nagpadayon sa pag-abante, hinay sa ikaduha, apan karon ang baril sa pusil migawas gikan sa giligid nga bintana sa pasahero. Miduko si Alicia ug mitabon. Mibalik og gamay si May. Giibot ni Drake ang iyang pistola ug gipabuto ang unom ka bala sa wala nay lawas nga kamot, kusog ang mga tingog sa sirado nga wanang, nga nakigtigi sa makabungol nga dahunog sa van. Naglihok na si Bo, nagtuyok-tuyok sa likod sa awto. Sa kataposan ang mga ligid mihunong sa pagliso ug mihunong. Ang nangaguba nga mga lamesa ug lingkoranan nangalisngaw gikan sa hood ug bisan sa atop. Gisiguro ni Drake nga dili masakitan ang waitress sa wala pa mopadayon, apan niadtong tungora si Bo ug May anaa na sa sakyanan.
  
  Gibuak ni Beau ang bintana sa drayber ug nakigbisog sa dagway. Gisusi ni Mai ang lokasyon pinaagi sa nabuak nga windshield ug dayon gikuha ang natipak nga piraso sa kahoy.
  
  "Dili," misugod si Drake, medyo pagaw ang iyang tingog. "Kinahanglan namon-"
  
  Apan wala sa mood si Mai nga maminaw. Hinunoa, iyang gilabay ang temporaryong hinagiban sa windshield nga kusog kaayo nga nisandig pag-ayo sa agtang sa drayber, nga nagkurog sa dapit. Mibalik ang mga mata sa lalaki ug mihunong siya sa pagpakig-away kang Beau, ang Pranses nga morag nakugang.
  
  "Naa gyud ko."
  
  Mikiyod si Mai. "Naghunahuna ko nga kinahanglan kong motabang."
  
  "Tabang?" Gisubli ni Drake. "Kinahanglan namon bisan usa niining mga bastard nga buhi."
  
  "Ug niana nga nota," misinggit si Alicia. "Ok ra ko, ta. Bisan tuod nindot tan-awon nga imong giluwas ang asno sa waitress ni Wendy."
  
  Gipaak ni Drake ang iyang dila, nahibal-an sa lawom nga lebel nga gibiaybiay lang siya ni Alicia. Gibira na ni Beauregard ang drayber gikan sa sakyanan ug gikuot ang iyang mga bulsa. Giadto ni Alicia ang milagrosong wala mahikap nga laptop. Ang USB drive nahuman sa loading ug nagdala sa usa ka hugpong sa mga hulagway-makatugaw nga mga hulagway sa mga silver canister nga nakapabugnaw sa dugo ni Drake.
  
  "Morag ang sulod sa bomba," matod niya, nga nagsusi sa mga alambre ug mga relay. "Ipadala kini kang Moore sa wala pa mahitabo ang bisan unsa."
  
  Misandig si Alicia sa makina, mipitik.
  
  Gitabangan ni Drake nga makabarog ang waitress. "Okay ra ka, love?"
  
  "Ako... sa akong hunahuna mao."
  
  "Mint. Karon unsaon nimo paghimo kanamo og lasagna?"
  
  "Ang chef... ang chef wala pa moabot." Gikuha sa iyang panan-aw ang kalaglagan uban ang kahadlok.
  
  "Damn, abi nakog gilabay nimo sila sa microwave."
  
  "Ayaw kabalaka". Miduol si Mai ug gibutang ang iyang kamot sa abaga sa waitress. "Sila pagatukuron pag-usab. Ang kompanya sa seguro kinahanglan nga mag-atiman niini. "
  
  "Unta".
  
  Gipaak na usab ni Drake ang iyang dila, ning higayona aron dili na siya manumpa. Oo, usa ka panalangin nga ang tanan nagginhawa pa, apan si Marsh ug iyang mga kaubanan nagdaot gihapon sa kinabuhi sa mga tawo. Sa walay pagkupot sa konsensya. Walay etika ug walay kabalaka.
  
  Morag mibagting ang telepono pinaagi sa psychic connection. Niining higayona gitubag ni Drake ang telepono.
  
  "Nagsipa ka pa ba?"
  
  Ang tingog ni Marsh nakagusto niya nga maigo ang usa ka butang, apan gibuhat niya kini sa usa ka higpit nga propesyonal nga paagi. "Gipasa namo ang imong mga litrato."
  
  "Oh, maayo kaayo. Busa, among gihusay kini og gamay. Nanghinaut ko nga nakakuha ka usa ka meryenda samtang naghulat ka, tungod kay kini nga sunod nga bahin - maayo, mahimo"g makapatay kanimo. "
  
  Nag-ubo si Drake. "Nahibal-an nimo nga wala pa namo nasulayan ang imong bomba."
  
  "Ug sa pagkadungog niana, akong nakita nga gusto nimo nga hinayhinay ang mga butang samtang naningkamot ka nga makaapas. Dili kini mahitabo, akong bag-ong higala. Dili kini mahitabo. Ang imong mga pulis ug ahente, militar ug mga bombero mahimong bahin sa usa ka maayo nga lana nga makina, apan sila usa gihapon ka makina, ug kini nagkinahanglan og pipila ka panahon aron makabangon. Mao nga gigamit nako kini nga oras sa pagbulag kanimo. Makalingaw kaayo, salig nako."
  
  "Unsay makuha sa Pythia niining tanan?"
  
  Mikatawa si Marsh. "Oh, sa akong hunahuna nahibal-an nimo nga kining kawang nga grupo sa mga ragamuffin bag-o lang mibuto. Aduna pa bay mas klaro? Gipangunahan sila sa usa ka serial killer, usa ka psycho stalker, usa ka megalomaniac ug usa ka abughoan nga labaw. Silang tanan nahimong usa ra ka tawo."
  
  Niining higayona, mipaduol si Alicia kang Drake. "Busa sultihi kami - diin kini nga bastard?"
  
  "Oh, bag-ong babaye. Blonde ka ba o Asian? Tingali blonde gikan sa paagi nga kini paminawon. Darling, kung nahibal-an ko kung asa siya, tugotan ko ikaw nga panitan siya nga buhi. Si Tyler Webb kanunay gusto sa usa ka butang. Gibiyaan niya ang mga Pythian sa dihang iyang naamgohan kon asa sila pangitaon."
  
  "Hain ang didto sa merkado?" - Nangutana si Drake, karon nakakuha na sa oras ug kasayuran.
  
  "Kining dapita usa ka pugad sa dulumtanan, husto ba ako? Hunahunaa ang tanan nga mga deal nga gihimo didto nga makaapekto sa kalibutan sa umaabot nga mga dekada. "
  
  "Gibaligya siya ni Ramses og usa ka butang," miingon si Drake, nga gisulayan kini.
  
  "Oo. Ug sigurado ako nga gisultihan ka na sa malisud nga French sausage pate kung unsa kini. O mahimo nimo siyang pangutan-on karon dayon."
  
  Busa kini nagpamatuod niini. Gitan-aw sila ni Marsh, bisan kung wala siyay mga mata sa restawran. Nagpadala og mubo nga mensahe si Drake kang Moore. "Unsaon man nimo pagsulti kanamo kon asa miadto si Webb?"
  
  "Aw, seryoso, kinsa ako, Fox News? Sunod, mangayo ka nako og kuwarta."
  
  "Akong husayon kining bastos nga terorista."
  
  "Ug balik sa trabaho nga anaa sa kamot." Gisulti ni Marsh kini nga mga pulong ug dayon ingon og gilingaw sa iyang kaugalingon, kalit nga mikatawa. "Sorry, personal nga joke. Apan karon nahuman na kami sa kontrol nga bahin sa paggukod. Karon gusto ko nga ipahayag ang akong mga gipangayo kanimo. "
  
  "Busa sultihi lang mi." Morag gikapoy ang tingog ni Alicia.
  
  "Unsay kataw-anan niini? Mobuto kini nga bomba kung dili ako hingpit nga matagbaw. Who knows, darling, basig magdesisyon pa ko nga manag-iya nimo."
  
  Sa usa ka daklit, si Alicia ingon og andam na sa pag-adto, ang iyang mga mata ug panagway igo nga nagdilaab aron masunog ang usa ka uga nga lasang.
  
  "Gusto kong mag-inusara uban nimo," mihunghong siya.
  
  Ang Marso mihunong, dayon nagpadayon. "Natural History Museum, baynte minutos."
  
  Gibutang ni Drake ang iyang relo. "Unya?"
  
  "Hmmm, unsa man?"
  
  "Kini usa ka dako nga piraso sa arkitektura."
  
  "Aw, kon nakab-ot ka pa, isugyot nako nga huboan ang usa ka lalaki nga security guard nga si Jose Gonzalez. Usa sa among mga kauban ang nagtahi sa akong gipangayo sa lining sa iyang jacket kagabii. Usa ka orihinal nga paagi sa pagdala sa mga dokumento, oo, ug dili ibalik sa nagpadala. "
  
  Wala motubag si Drake, kasagaran naglibog.
  
  "Nahibal-an ko kung unsa ang imong gihunahuna," miingon si Marsh, nga nagpakita na usab sa talagsaong kaalam. "Nganong dili na lang ipadala kanimo ang mga litrato ug ipahibalo kanako kung unsa ang imong gusto? Aw, ako usa ka talagsaon nga tawo. Giingnan ko nila nga duna koy duha ka kilid, duha ka hunahuna ug duha ka nawong, apan mas gusto nako nga tan-awon sila isip duha ka managlahing hiyas. Ang usa ka bahin kurbado, ang lain gibawog. Nahibal-an nimo kung unsa ang akong gipasabut?"
  
  Nag-ubo si Drake. "Siyempre nahibal-an ko kung kinsa ka."
  
  "Maayo, unya nahibal-an ko nga masabtan nimo nga kung makita nako ang imong upat nga gikuniskunis nga mga bangkay sa mga napulog pito ka minuto, bation nako ang talagsaon nga kalipay ug labi nga kalagot. Uban kanimo. Ug karon, goodbye."
  
  Napatay ang linya. Giklik ni Drake ang iyang relo.
  
  Baynte minutos.
  
  
  KAPITULO DOSE
  
  
  Si Hayden ug Kinimaka migahin og panahon uban ni Ramses. Ang Terorista nga Prinsipe daw wala sa lugar sa iyang unom ka pye-kwadrado nga selda: hugaw, gubot ug, bisan klaro nga gikapoy, naglakaw balik-balik sama sa usa ka gikulong nga leon. Gisul-ob ni Hayden ang iyang armor sa lawas, gisusi ang iyang Glock ug mga ekstrang bala, ug gihangyo si Mano sa pagbuhat sa ingon. Sukad karon wala nay kahigayonan. Parehong si Ramses ug Marso nahimo"g labi ka maalamon aron pakamenoson.
  
  Tingali ang tumotumo sa terorista mao gyud ang gusto niya.
  
  Si Hayden nagduhaduha niini, nagduhaduha niini pag-ayo. Ang gubat sulod sa kastilyo ug ang desperado nga kamatayon sa iyang bodyguard nagpakita nga gusto niya nga makalingkawas. Usab, nadaot ba ang iyang dungog? Dili ba siya kinahanglan nga desperado sa pag-ayo sa kadaot? Tingali, apan ang tawo wala malaglag hangtod sa punto nga dili na niya matukod pag-usab. Gitan-aw siya ni Hayden nga nagdagan samtang si Kinimaka nagdala kanila og usa ka parisan sa plastik nga mga lingkuranan.
  
  "Adunay mga armas nukleyar niini nga siyudad," miingon si Hayden. "Nahibal-an ko nga nahibal-an nimo sukad nga nakigsabot ka nila Tyler Webb ug Julian Marsh. Naa ka sa syudad, ug kung moabot ang panahon, siguradohon namon nga dili ka sa ilawom sa yuta. Syempre wala kabalo imong followers nga naa mi nimo..." Gipasagdan niya kini didto.
  
  Mihunong si Ramses, mitutok kaniya uban sa gikapoy nga mga mata. "Ang imong gipasabot, siyempre, usa ka limbong diin ang akong mga tawo sa dili madugay mopatay kang Marsh, modawat sa responsibilidad alang sa bomba ug mobuto niini. Kinahanglan nga mahibal-an nimo kini gikan sa Webb ug sa iyang bodyguard, tungod kay sila ra ang nahibal-an. Ug nasayod ka usab nga naghulat lang sila sa akong sugo." Miyango siya, ingon sa iyang kaugalingon.
  
  Naghulat si Hayden. Maalamon si Ramses, apan wala kana magpasabut nga dili siya mapandol.
  
  "Mobuto sila," ni Ramses. "Maghimo sila sa ilang kaugalingon nga desisyon."
  
  "Mahimo namon ang imong katapusang pipila ka oras nga hapit dili maagwanta," ingon ni Kinimaka.
  
  "Dili nimo ako mahimo nga kanselahon kini," ingon ni Ramses. "Bisan pinaagi sa torture. Dili nako hunongon kini nga pagbuto."
  
  "Unsay imong gusto?" pangutana ni Hayden.
  
  "Adunay mga negosasyon."
  
  Iyang gitun-an siya, nga nagtan-aw pag-ayo sa nawong sa bag-ong kalibotan nga kaaway. Kini nga mga tawo wala'y gusto nga balos, dili sila gusto nga makigsabot, ug sila nagtuo nga ang kamatayon usa lamang ka lakang padulong sa usa ka dagway sa Langit. Diin kini mobiya kanato?
  
  Tinuod, asa? Gikuha niya ang iyang armas. "Ang usa ka tawo nga wala"y gusto gawas sa paghimo og dinaghang pagpatay dali nga atubangon," ingon niya. "May bala sa ulo."
  
  Gipilit ni Ramses ang iyang nawong sa mga bar. "Unya padayon, Western bitch."
  
  Dili kinahanglan nga eksperto si Hayden aron mabasa ang kabuang ug kahinam nga nagdan-ag sa wala"y kalag nga mga mata. Sa walay laing pulong, iyang giusab ang hilisgutan ug mibiya sa lawak, mainampingong gitrangkahan ang pultahan sa gawas sa iyang luyo.
  
  Dili gyud ka magbantay pag-ayo.
  
  Sa sunod nga lawak mao ang selda ni Robert Price. Nakadawat siya og pagtugot nga magpabilin ang sekretaryo dinhi tungod sa nagsingabot nga hulga ug ang iyang potensyal nga papel niini. Pagsulod nila ni Kinimaka sa kwarto, gihambog siya ni Price.
  
  "Unsa may imong nahibaloan bahin sa bomba?" - nangutana siya. "Ug nganong didto ka sa Amazon, nagbisita sa bazaar sa terorista?"
  
  Milingkod si Price sa iyang higdaanan. "Kinahanglan ko og abogado. Ug unsay imong gipasabot? bomba?"
  
  "Bomba nukleyar," miingon si Hayden. "Dinhi sa New York. Tabangi ang imong kaugalingon, ikaw nga piraso sa tae. Tabangi ang imong kaugalingon karon pinaagi sa pagsulti kanamo sa imong nahibaloan."
  
  "Seryoso". Nanglaki ang mga mata ni Price. "Wala ko kahibalo bisan unsa".
  
  "You made treason," ni Kinimaka nga mipaduol sa iyang lawas ngadto sa camera. "Kini ba ang gusto nimong hinumdoman? Epitaph para sa imong mga apo. O mas gusto nimo nga mailhan nga mahinulsulon nga mitabang sa pagluwas sa New York?"
  
  "Bisan unsa ka katam-is ang imong isulti niini," ang tingog ni Price mibagulbol sama sa usa ka naglikos nga bitin. "Wala ako moapil sa bisan unsang negosasyon bahin sa" bomba "ug wala ako nahibal-an bisan unsa. Karon palihog, akong abogado."
  
  "Hatagan tikag panahon," miingon si Hayden. "Unya ibutang ko nimo si Ramses, sa samang selda. Mahimo nimong awayon kini. Tan-awon nato kon kinsay unang musulti. Mas gusto niya nga mamatay kaysa mabuhi, ug gusto niya nga dad-on ang matag buhi nga kalag uban kaniya. Ikaw? Siguruha lang nga dili ka maghikog."
  
  Si Price ingon og nasamok sa labing menos pipila sa iyang mga pulong. "Walay abogado?"
  
  Milingi si Hayden. "Bahala ka."
  
  Gibantayan siya sa sekretaryo. Gi-lock siya ni Hayden sa sulod ug dayon milingi kang Mano. "Any idea?"
  
  "Naghunahuna ko kon naapil ba si Webb niini. Nahimo siyang figurehead sa tanan nga panahon."
  
  "Dili karong higayona, Mano. Wa na sab mi gukod si Webb. Sigurado ako nga kini tanan Ramses ug Marso."
  
  "Busa unsay sunod?"
  
  "Wala ko kahibalo kon unsaon pa nato pagtabang si Drake ug ang mga lalaki," miingon si Hayden. "Ang team naa na sa tunga sa tanan. Ang yutang natawhan nag-atiman sa tanan, gikan sa mga pulis nga nagsipa sa mga pultahan, ngadto sa mga espiya nga nagtago sa luyo sa ilang kahago nga kuwarta, sa pagtukod sa kasundalohan ug sa pag-abot sa NEST, ang Nuclear Emergency Support Team. Ang mga pulis bisan asa, uban ang tanan nga anaa kanila. Ang mga sappers anaa sa taas nga alerto. Kinahanglan nga mangita kita usa ka paagi aron mabungkag si Ramses."
  
  "Nakita nimo siya. Giunsa nimo pagdugmok ang usa ka tawo nga wala"y pagtagad kung siya mabuhi o mamatay?"
  
  Mihunong sa kasuko si Hayden. "Kinahanglan natong sulayan. O mas gusto nimo nga mo-give up na lang? Ang tanan adunay gatilyo. Kini nga wati nagpakabana sa usa ka butang. Iyang katigayunan, iyang estilo sa kinabuhi, iyang tinago nga pamilya? Kinahanglan adunay usa ka butang nga mahimo naton aron matabangan. "
  
  Nanghinaut si Kinimaka nga makatawag sila sa kahanas sa kompyuter ni Karin Blake, apan ang babaye nadakpan gihapon sa iyang rehimeng Fort Bragg. "Mangita ta og trabaho."
  
  "Ug pag-ampo nga kita adunay panahon."
  
  "Naghulat sila kang Ramses nga mohatag sa go-ahead. Duna tay panahon."
  
  "Nakadungog ka niini sama sa akong nadungog, Mano. Sa madugay o sa madali patyon nila si Marsh ug pabuthan siya."
  
  
  KAPITULO trese
  
  
  Namati si Dahl sa nagkasumpaki nga mga mensahe sa komunikasyon samtang gimaneho ni Smith ang ilang awto sa naghuot nga kadalanan sa Manhattan. Maayo na lang, dili sila kinahanglan nga moadto ug layo, ug dili tanan nga mga konkretong ugat ang hingpit nga nabara. Morag apil ang tibuok grupo sa mga impormante, gikan sa labing ubos nga mga slums hangtod sa labing adunahan, hiwi nga bilyonaryo ug tanan nga naa sa tunga. Kini misangpot sa usa ka pundok sa nagkasumpaki nga mga taho, apan sa balay gibuhat nila ang tanan nga posible aron mabulag ang kasaligan gikan sa gituis.
  
  "Duha sa nahibal-an nga mga selyula adunay suod nga relasyon sa usa ka duol nga moske," giingnan ni Moore si Dahl pinaagi sa iyang earpiece. Gidiktahan niya ang adres. "Kami adunay usa ka tago nga ahente didto, bisan kung siya bag-o pa. Nag-ingon nga kining dapita nahimulag sa tibuok adlaw."
  
  Si Dahl dili gayud usa ka tawo nga makahimo sa paghunahuna sa bisan unsa. "Unsa ang tinuod nga gipasabut niini sa terminolohiya sa mosque?"
  
  "Unsay buot ipasabot? Kana nagpasabut, dam it, adto didto ug limpyohi bisan usa sa mga selda ni Ramses.
  
  "Civic engagement?"
  
  "Walay daghang hisgotan. Apan bisan kinsa nga naa didto lagmit dili mag-ampo. Pangitaa ang tanang utility room ug underground chambers. Ug pangandam. Ang akong uyab dili masayop kanunay, ug ako misalig sa iyang intuwisyon bahin niini."
  
  Gipasa ni Dal ang kasayuran ug gisulod ang mga coordinate sa GPS. Maayo na lang kay hapit na sila sa ibabaw sa mosque, ug gipaliko ni Smith ang manibela padulong sa kurbada.
  
  "Providence," miingon si Lauren.
  
  "Ang ngalan nga akong gihatag sa akong daan nga katana." Nanghupaw si Kensi, nahinumdom.
  
  Gihugot ni Dahl ang mga buckles sa iyang vest. "Andam na mi? Parehas nga sistema. Kami kusog ug kusog nga mohampak, mga tawo. Wala nay kaluoy."
  
  Gipalong ni Smith ang makina. "Walay mga problema kanako."
  
  Buntag pa ang misugat kanila sa pagkanaog nila sa sakyanan ug gisuhid ang mosque sa atbang nga dalan. Sa duol adunay pula ug puti nga buho nga adunay alisngaw nga migawas. Ang bilding, nga nahimutang sa usa ka intersection, naglinya sa duha ka dalan, ang mabulukon nga mga bintana niini ug ang taas nga façade nga bahin sa komunidad. Sa atop sa bilding nagbarug ang usa ka gamay nga minaret, katingad-an ug hapit mabuak batok sa background sa naglibot nga mga konkretong facade. Ang entrada gikan sa dalan agi sa usa ka parisan sa bildo nga mga pultahan.
  
  "Mosulod na ta," ni Dahl. "Karon lihok."
  
  Sila gituyo nga mitabok sa dalan, nga nagpahunong sa trapiko uban sa gituy-od nga mga bukton. Ang usa ka paghunong karon mahimong gasto kanila sa tanan.
  
  "Nindot nga dapit," mikomentaryo si Smith. "Lisud ang pagpangita og usa ka determinado nga grupo didto."
  
  Gikontak ni Dahl si Moore. "Naa mi sa lugar. Aduna ka bay lain alang kanamo?"
  
  "Oo. Ang akong tawo nagpasalig kanako nga ang mga kamera anaa sa ilawom sa yuta. Hapit na siya madawat, apan dili igo aron matabangan kami karon. "
  
  Gipahibalo ni Dahl ang balita sa ilang pagtabok sa laing sidewalk ug giduso pag-abli ang mga pultahan sa mosque. Sa pagpataas sa ilang mga sentido, hinay-hinay silang milihok sa sulod, ang ilang mga mata nag-adjust sa gamay nga kahayag. Ang puti nga mga bungbong ug kisame nagpakita sa kahayag, uban sa bulawan nga mga suga ug usa ka pula ug bulawan nga pattern nga karpet. Kining tanan nahimutang sa luyo sa registration area, diin ang lalaki mitan-aw kanila nga wala'y klaro nga pagduda.
  
  "Mahimo ba ko nga makatabang kanimo?"
  
  Gipakita ni Dahl ang iyang SPEAR ID. "Oo, higala, mahimo nimo. Mahimo nimong dad-on kami sa imong sekretong agianan sa ilalom sa yuta."
  
  Morag naglibog ang receptionist. "Unsa ni, joke?"
  
  "Dali," gituy-od ni Dahl ang iyang kamot.
  
  "Hoy, dili ko nimo tugutan-"
  
  Gialsa ni Dahl ang tawo pinaagi sa iyang kamiseta ug gibutang siya sa counter. "Sa akong hunahuna ako miingon nga mohawa."
  
  Ang team nagdali nga milabay ug misulod sa main building sa mosque. Walay sulod ang lugar ug ang mga pultahan sa luyo gitrangkahan. Naghulat si Dahl sa pagtabon ni Smith ug Kenzie ug dayon gisipa sila kaduha. Ang kahoy napikas ug ang mga panel nahulog sa salog. Niadtong higayuna, nadungog ang kasaba ug kaguliyang gikan sa foyer sa luyo. Ang grupo mikuha ug mga posisyon, nga naglangkob sa teritoryo. Tulo ka segundos ang milabay, ug dayon ang nawong ug helmet sa komandante sa mga espesyal nga pwersa mibuswak gikan sa luyo sa bungbong sa kilid.
  
  "Ikaw ba si Dal?"
  
  Ang Swede mikatawa. "Oo nga?"
  
  "Gipadala kami ni Moore. HIT. Ania kami aron suportahan ang imong dula. "
  
  "Ang atong dula?"
  
  "Oo. Bag-ong impormasyon. Naa ka sa sayup nga moske, ug sila gikalot sa lawom kaayo. Magkinahanglan kini og frontal attack aron matumba sila. Ug gipunting namon ang mga tiil. "
  
  Dili gusto ni Dahl, apan nasabtan niya ang pamaagi, ang pamatasan sa pagtrabaho dinhi. Wala kini masakitan nga ang mga espesyal nga pwersa naa nay mas maayong lugar.
  
  "Ipakita ang dalan," ni Dahl.
  
  "Kami nga. Ang husto nga mosque anaa sa tabok sa dalan."
  
  "Sa pikas..." nanumpa si Dahl. "GPS kabuang."
  
  "Suod kaayo sila sa usag usa." Mikibo ang abaga sa opisyal. "Ug kanang English nga panumpa makapadasig, apan dili ba panahon na nga atong ibalhin ang atong mga asno?"
  
  Milabay ang mga minuto samtang nagsagol ang mga team ug nagporma og raiding party samtang mitabok na usab sila sa dalan. Sa dihang natigom na, wala nay laing higayon nga nausik. Nagsugod ang usa ka bug-os nga pag-atake. Giatake sa mga lalaki ang atubangan sa bilding, gitumba ang mga pultahan ug giguba ang lobby. Usa ka ikaduhang balud ang miagi kanila, nga nagpangidlap sa pagpangita sa mga timaan nga gisulti kanila. Sa dihang nakit-an ang asul nga pultahan, gibutangan kini sa tawo og pabuto ug gipabuto kini. Adunay usa ka pagbuto, labi ka lapad kaysa gipaabut ni Dahl, apan adunay radius nga klaro nga gisaligan sa mga espesyal nga pwersa.
  
  "Booby trap," giingnan siya sa lider. "Adunay daghan pa kanila."
  
  Ang Swede nanghupaw og gamay nga mas sayon, nahibal-an na ang bili sa mga undercover nga ahente ug karon wala malimot sa paghatag kanila sa ilang angay. Ang tinago nga trabaho mao ang usa sa labing malimbungon ug makamatay nga pamaagi sa pulisya. Kini usa ka talagsaon ug bililhon nga ahente nga makalusot sa kaaway ug sa ingon makaluwas sa mga kinabuhi.
  
  Ang mga espesyal nga pwersa misulod sa hapit maguba nga lawak, dayon milingi sa halayong pultahan. Abli kini ug gitabonan ang klarong agianan paingon sa silong. Sa pagduol sa unang tawo, milanog ang mga buto gikan sa ubos ug usa ka bala ang milapos sa lawak.
  
  Mitan-aw si Dahl kang Kensi. "Any idea?"
  
  "Nangutana ka nako? Ngano man?"
  
  "Tingali tungod kay akong mahunahuna nga ikaw adunay usa ka kwarto nga sama niini sa imong kaugalingon."
  
  "Ayaw pag-irog, damha, Dal, ha? Dili ko imong binuhi nga smuggler. Naa ra ko kay... kay-"
  
  "Oo, nganong nia ka?"
  
  "Gusto ko makahibalo. Basin biyaan ko..." Nagduha-duha siya, dayon nanghupaw. "Paminaw, basin duna pay laing paagi sa pagsulod. Ang usa ka maalamon nga kriminal dili moadto didto kung wala"y kasaligan nga ruta sa pag-ikyas. Apan sa tinuod nga mga selula sa terorista? Kinsay nakahibalo sa ingon niana nga paghikog nga mga bastard?"
  
  "Wala kami'y panahon sa paghunahuna," miingon ang komandante sa espesyal nga pwersa, nga milingkod tupad kaniya. "Kini usa ka rollerball alang niining mga tawhana."
  
  Si Dahl nagtan-aw samtang ang team mibira sa ilang flashbang grenades samtang namalandong sa mga pulong ni Kenzi. Sa tinuyo nga mapintas, siya nagtuo nga sa luyo nila nahimutang ang usa ka mapinanggaon nga kasingkasing, o labing menos ang nabuak nga salin sa usa. Nagkinahanglan si Kensi og usa ka butang nga makatabang sa paghiusa niini nga mga piraso - apan hangtud kanus-a siya makapangita nga dili mawad-an sa tanan nga paglaum? Basin naguba na ning barko.
  
  Ang SWAT team nisenyas nga andam na sila ug dayon gibuhian ang usa ka buang nga porma sa inferno gamit ang kahoy nga hagdan. Sa diha nga ang mga granada mibuak ug dayon mibuto, ang mga team nanguna, si Dahl nagduso sa komandante alang sa pole position.
  
  Milabay si Smith. "Ibalhin ang imong mga sampot."
  
  Pagdagan paubos, gisugat dayon sila og pusil sa machine gun. Nakakita si Dahl sa hugaw nga salog, mga bitiis sa lamesa, ug mga kahon sa armas sa wala pa gituyo nga nag-slide sa upat ka sunod-sunod nga andana, nagkuha sa iyang pistola ug mibalos sa pusil. Milingi-lingi si Smith sa iyang atubangan, nag-slide sa ubos ug nagkamang sa kilid. Ang SWAT team miabante gikan sa luyo, nga nagduko ug wala magkurog sa linya sa kalayo. Ang mga bala mibalik sa sunod-sunod nga pagpamusil, ang makamatay nga mga volley mitusok sa silong ug naggisi sa baga nga mga bungbong. Sa dihang naigo si Dahl sa yuta sa pinakaubos nga bahin, naapresyar dayon niya ang script.
  
  Adunay upat ka mga sakop sa selda dinhi, nga mitakdo sa ilang nakita sa miaging selda. Tulo ang nagluhod, ang dugo miagay sa ilang mga dalunggan, nga ang ilang mga kamot mipilit sa ilang mga agtang, samtang ang ikaupat nagpakita nga wala maunsa ug kusog nga nagpabuto sa iyang mga tig-atake. Tingali tulo pa ang nagtabon kaniya, apan si Dahl nakit-an dayon ang usa ka paagi aron makakuha usa ka buhi nga binilanggo ug gipunting ang namusil.
  
  "Ah dili!" Ang lider sa mga espesyal nga pwersa sa wala'y katin-awan nga nagdali sa pag-agi kaniya.
  
  "Hoy!" Nanawag si Dahl. "Unsa-"
  
  Taliwala sa pinakagrabe nga matang sa impiyerno, kadto lamang nakasinati niini kaniadto ang makalihok nga walay paghunong. Ang lider sa mga espesyal nga pwersa tin-aw nga nakamatikod sa ilhanan, usa ka butang nga pamilyar kaniya, ug naghunahuna lamang sa kinabuhi sa iyang mga kauban. Samtang gibira ni Dahl ang iyang kaugalingong gatilyo, iyang nakita ang terorista nga naghulog ug granada gikan sa usa ka kamot ug gilabay ang iyang armas gamit ang pikas.
  
  "Para kang Ramses!" - siya misinggit.
  
  Ang silong kay usa ka lit-ag sa kamatayon, usa ka gamay nga lawak diin kini nga mga binuhat nagdani sa ilang tukbonon. Adunay ubang mga lit-ag nga nagkatag sa palibot sa kwarto, mga lit-ag nga ma-trigger kung mobuto ang mga shrapnel. Gipusil ni Dahl ang terorista taliwala sa mga mata, bisan kung nahibal-an niya nga ang lihok usa ra ka akademiko - dili kini makaluwas kanila.
  
  Dili niining gamay nga lawak nga adunay mga bungbong nga tisa, sa hagip-ot nga mga kondisyon, samtang ang katapusang mga segundo nag-ihap sa wala pa mobuto ang granada.
  
  
  KAPITULO 14
  
  
  Nakita ni Dahl ang kalibutan nga nahulog sa kangitngit. Nakita niya kung giunsa ang paghinay sa oras sa usa ka nagkamang nga lakang, kung giunsa ang pagpitik sa matag buhi nga kasingkasing gisukod sa walay katapusan nga mga gutlo. Samtang nag-ulbo ang granada, nga nagpataas sa abog ug hugaw gikan sa salog sa usa ka gamay nga panganod sa uhong, ang iyang bala nisulod sa bagolbagol sa terorista, nga nikalit-kalit una pa nibuto gikan sa iyang likod ug naigo sa bungbong taliwala sa lapad nga tuburan sa dugo. Ang lawas naluya, ang kinabuhi wala na. Ang granada nahulog alang sa usa ka ikaduha nga ricochet, ug si Dahl nagsugod sa pagpalayo sa pusil gikan sa iyang nawong.
  
  Nagpabilin ang bililhong mga segundo.
  
  Ang tulo ka mga terorista nagluhod pa, nag-agulo ug napildi, ug wala nila makita ang umaabot. Ang mga lalaki nga espesyal nga pwersa misulay sa pagpugong sa ilang kadasig o pagsaka balik sa mga hagdanan.
  
  Gipunting ni Smith ang iyang panan-aw ngadto kang Dahl, ang katapusang panan-awon sa iyang kinabuhi.
  
  Nahibal-an ni Dahl nga sila Kensi, Lauren, ug Yorgi naa sa taas sa hagdanan, ug sa makadiyot naglaum siya nga layo ra sila sa sentro sa linog.
  
  Ug bisan pa, kini tanan alang sa akong mga anak ...
  
  Mibuto ang granada sa kinapungkayan sa ikaduhang ricochet, ang tingog sa makadiyot ang pinakakusog nga nadungog sa Swede. Unya ang tanan nga mga tingog kalit nga nawala samtang ang hunahuna nawala ...
  
  Mitutok ang iyang mga mata sa unahan ug dili siya makatuo sa ilang nakita.
  
  Ang lider sa SWAT midagan nga kusog kutob sa iyang mahimo, nahibal-an kung unsa ang moabut ug determinado nga luwason ang daghang mga tawo kutob sa mahimo, dayon nakaamgo nga siya ra ang tawo nga makahimo niini. Ang iyang run-up nagbayaw kaniya sa ibabaw sa granada, nga nagtugot kaniya nga direkta nga mahulog niini usa ka segundo sa wala pa kini mibuto. Pinaagi sa Kevlar, unod ug bukog, nibuto kini, apan wala maigo ang mga nagbarog, nga gikadena sa ilang dapit sa lawak. Ang pagbuto nahilom ug dayon namatay.
  
  Gihawiran ni Dahl ang iyang tutunlan, dili makatuo sa iyang kaugalingong mga mata. Ang dedikasyon sa iyang mga kauban kanunay nga nagpaubos kaniya, apan kini sa lain nga lebel.
  
  Wala ko... wala ko kabalo sa iyang ngalan.
  
  Ug bisan pa ang mga terorista miluhod sa iyang atubangan.
  
  Midagan si Dahl sa katapusang pipila ka mga lakang, ang mga luha milugmaw sa iyang mga mata bisan pa nga iyang gisipa ang tulo ka mga lalaki sa ilang likod. Gigisi ni Smith ang ilang mga dyaket. Walay explosive vests nga makita, apan usa ka tawo ang nagbula sa baba bisan pa nga si Smith miluhod tupad kaniya. Ang usa nagkurog sa kasakit. Ang ikatulo gisandig sa yuta, wala maglihok. Nahimamat ni Dahl ang makalilisang nga panan-aw sa tawo, sama sa usa ka polar cap, nga adunay kaugalingon nga pagdumot. Milakaw si Kenzi ug nakuha ang atensyon sa taga-Sweden, nga nagtan-aw kang Dahl, ang iyang nagyelo nga asul nga mga mata tin-aw kaayo, bugnaw ug puno sa emosyon nga morag usa ka lapad, natunaw nga talan-awon, ug gibungat ang mga pulong nga iyang masulti.
  
  "Iyang giluwas kita pinaagi sa pagsakripisyo sa iyang kaugalingon. Ako... I feel so flawed, so deplorable compared to him."
  
  Si Dahl, sa tanan niyang mga adlaw, wala gyud nakit-an ang iyang kaugalingon nga dili makakomento. Gibuhat niya kini karon.
  
  Gipangita ni Smith ang tanang tulo ka lalaki, nakakaplag ug dugang mga granada, bala ug gagmayng armas. Ang mga papel ug mga nota diha sa mga bulsa gikuniskunis, mao nga ang nagpundok nga mga tawo misugod sa pagpangukay niini.
  
  Ang uban miduol sa ilang napukan nga pangulo, nga nagduko sa ilang mga ulo. Ang usa ka tawo miluhod ug mikab-ot sa likod sa opisyal.
  
  Namatay ang ikatulo nga terorista, bisag unsa pa nga hilo ang iyang gikuha, mas dugay lang nga mi-epekto ang hilo kay sa iyang mga kauban. Si Dahl nagtan-aw nga walay pagtagad. Sa dihang ang iyang earpiece mi-beep ug ang tingog ni Moore mipuno sa iyang ulo, siya naminaw apan wala makahunahuna og tubag.
  
  "Lima ka camera," giingnan siya ni Moore. "Nahibal-an sa among mga gigikanan nga si Ramses adunay lima ra nga mga camera. Naatubang nimo ang duha, nga nagbilin sa tulo nga nahabilin. Duna ka bay bag-ong impormasyon para nako, Dal? Hello? Naa ka diha? Unsa man ang nahitabo?"
  
  Gipindot ni Crazy Swede ang gamay nga butones nga nagpahilom kang Moore. Gusto niya nga ipahayag ang iyang pagtahod sa hilom bisan sa pipila ka segundo. Sama sa tanang lalaki ug babaye didto, naluwas lamang siya tungod sa dakong sakripisyo sa usa ka lalaki. Kining tawhana dili na makakita pag-usab sa kahayag sa adlaw o sa pagsalop sa adlaw, o bation ang init nga hangin nga mihuros sa iyang nawong. Masinati ni Dahl para niya.
  
  Hangtod nga buhi pa siya.
  
  
  KAPITULO KINSE
  
  
  Kinse pito ka minuto.
  
  Gisundan ni Drake ang pagpanguna ni Bo, giputol ang wala sa ika-59 ug diretso sa kagubot nga mao ang Columbus Circle. Ang mga bandera nangiyugpos gikan sa mga bilding paingon sa iyang wala, ug sa iyang tuo nahimutang ang usa ka berdeng hut-ong nga puno sa mga kahoy. Sa unahan nila nagbarog ang usa ka apartment nga tinukod, kadaghanan hinimo sa bildo, ang mga bentana niini nagdan-ag nga maabiabihon sa silaw sa nagsubang pa nga adlaw. Ang yellow nga taxi nihapit sa daplin sa karsada, ang drayber niini nagdahom nga makakitag upat ka sprinter nga maayo og pamesti nga naglumba sa sidewalk sa iyang luyo, apan wala na hatagi ni Beau sa ikaduhang pagtan-aw ang tawo. Ang lingin usa ka lapad nga konkretong luna nga adunay mga talon, mga estatwa ug mga lingkoranan. Ang mga turista naglatagaw dinhi ug didto, nag-repack sa ilang mga backpack ug nag-inom og tubig. Giputol ni Drake ang tunga-tunga sa grupo sa mga singot nga mga atleta, dayon midagan ilawom sa mga kahoy nga naghatag bisan gamay nga landong.
  
  Gawas sa pagtan-aw sa mga mata.
  
  Ang kalainan tali sa mapintas, abtik nga mga dalan uban sa ilang daghan nga mga extremes - halangdon, cluttered skyscraper nga nag-indigay alang sa luna taliwala sa mga tradisyonal nga mga simbahan sa daplin sa grid - ug ang hingpit nga kalinaw ug kalinaw nga naghari sa greenery sa iyang tuo napuno Drake sa usa ka pagbati sa dili tinuod. Unsa kabuang ning dapita? Unsa ka dako kini nga damgo? Ang mga kalainan hilabihan ka grabe.
  
  Natingala siya kung unsa sila ka suod nga gitan-aw ni Marsh, apan wala kaayo niya panumbalinga. Kini mahimong mosangpot sa kamatayon sa usa ka tawo. Pag-uli sa balay, nangita pa sila karon sa channel aron masubay nila kini balik sa gigikanan niini.
  
  Ang hayag nga orb hinayhinay nga miliko sa wala samtang ang grupo mipaspas. Si Alicia ug May nagdagan duol sa luyo, nagtan-aw apan dili magamit ang tanan nilang mga abilidad sa kini nga dagan. Ang kaaway mahimong bisan asa, bisan kinsa. Ang usa ka lumalabay nga sedan nga adunay tinted nga mga bintana nanginahanglan usa ka labi nga pagsusi, apan nawala sa layo.
  
  Gisusi ni Drake ang oras. Onse ka minuto ang nahabilin.
  
  Ug bisan pa ang mga gutlo miagi, ikaduha sa segundo. Mihinay si Bo samtang ang usa ka light gray nga bilding nga nahibal-an dayon ni Drake nagpakita sa dalan. Nagdagan pa, milingi siya kang Alicia ug May. "Sa parehas nga building diin kami nag-away sa istorya ni Odin. Damn, murag nilabay na ang tibuok kinabuhi."
  
  "Dili ba ang helicopter naigo sa kilid?" pangutana ni Alicia.
  
  "Oo, ug giatake kami sa usa ka Tyrannosaurus Rex."
  
  Ang Natural History Museum daw gamay ra gikan niini nga anggulo, usa ka sayop nga pagsabut kung adunay usa. Adunay mga ang-ang gikan sa sidewalk ngadto sa atubangan nga mga pultahan, nga karon puno sa usa ka grupo sa mga turista. Sagol nga baho sa diesel ug gasolina ang niatake kanila dihang nihunong sila daplin sa karsada. Ang kasaba sa mga makina, ang nagsaba nga mga budyong, ug ang panagsa nga pagsinggit nagpasakit gihapon sa ilang mga sentido, apan labing menos adunay daghang trapiko sa palibot.
  
  "Ayaw paghunong karon," miingon si Alicia. "Wala kami nahibal-an kung asa ang seguridad."
  
  Gisulayan ni Drake nga mapahunong ang trapiko ug gitugotan sila nga makatabok. "Maglaum ta nga wala siya moingon nga nasakit siya."
  
  Maayo na lang kay gamay ra ang trapiko ug dali ra nga nakatabok ang grupo sa karsada. Sa dihang naa na sila sa ubos sa mga hagdanan sa museyo, nagsugod sila sa pagsaka, apan kalit nga mihunong sa dihang nakadungog sila og kusog nga singgit sa mga ligid sa ilang luyo.
  
  Naghunahuna si Drake: Pito ka minuto.
  
  Nahimo silang usa ka talan-awon sa dili mapugngan nga kabuang. Upat ka mga lalaki ang miambak gikan sa awto, andam na ang mga riple. Si Drake misulay sa paglikay, milukso gikan sa mga pultahan sa museyo ug nagkatibulaag sa mga bisita. Si Bo daling mibunot sa iyang armas ug gitionan ang kaaway. Ang mga buto milanog. Ang mga siyagit naggisi sa kabuntagon.
  
  Si Drake milukso ug taas ug nilabay ug ubos nga suntok, nagligid-ligid samtang naigo sa semento ug wala magtagad sa kasakit diin ang iyang abaga mikuha sa tibuok puwersa sa iyang lawas. Ang tig-atake miambak sa hood sa sedan ug gitionan na si Mai og pusil. Miligid si Drake paingon sa sakyanan ug dayon mibarog, maayo na lang kay maabot sa bukton sa riple. Iyang gituy-od ang iyang kamot, nahimong mas hulga ug nangayo og pagtagad.
  
  Si Alicia nga salampati sa pikas nga paagi, gilimpyohan ang mga lakang ug gibutang ang estatwa sa kabayo ni Theodore Roosevelt taliwala niya ug sa iyang mga tig-atake. Bisan pa niana, sila nagpabuto, ang mga bala nahagsa sa bronze casting. Giibot ni Alicia ang iyang armas ug nilusot sa pikas kilid. Ang duha ka lalaki anaa na sa ibabaw sa mga sakyanan, nga naghimo sa hingpit nga mga target. Ang mga sibilyan nanagan sa tanang direksyon, nga naglimpyo sa lugar. Gipunting niya ang terorista, nga nahulog sa iyang mga tuhod, apan ang padayon nga pag-agas sa iyang kalayo mibalhin padulong kaniya, nga nagpugos kaniya sa pagtago.
  
  Si May ug Bo mipilit sa usa ka gamay nga indent nga arko duol sa punoan nga entrada sa museyo, nga nagkupot pag-ayo aron malikayan ang pagdagayday sa mga bala nga nagisi sa ilang agianan sa bato. Nagbarog si Beau nga nag-atubang sa bungbong, dili makalihok, apan si May nagtan-aw sa gawas, ang iyang likod milingi sa Pranses.
  
  "Kini... awkward," reklamo ni Beauregard.
  
  "Ug swerte kaayo nga niwang ka sama sa usa ka tangbo," tubag ni Mai. Iyang giisa ang iyang ulo ug nagpabuto og volley. "Nahibal-an nimo, sa una pa namon nga nakit-an, ingon ka kanunay nga nagakamang taliwala sa mga liki sa mga dingding."
  
  "Makatabang kana karon."
  
  "Sama sa aso." Milingi pag-usab si Mai, mibalos sa kalayo. Ang mga bala nagsubay sa usa ka ruta ibabaw sa iyang ulo.
  
  "Mahimo ba kita mobalhin?"
  
  "Dili gawas kung gusto nimo nga masuntok."
  
  Nakaamgo si Drake nga wa na siyay panahon sa paggamit sa iyang kaugalingong armas, mao nga iyang gisuwayan pag-intercept ang armas sa iyang kontra. Ulahi na siya nga nakaamgo nga dili na niya maabot - ang lalaki taas kaayo - ug dayon iyang nakita ang baril nga milingi kaniya.
  
  Wala kay maadtoan.
  
  Ang instinct mitusok kaniya sama sa usa ka missile. Sa pag-atras, iyang gisipa ang bentana sa sakyanan, gibuak ang bildo, ug dayon misulod sa sulod sa dihang ang terorista nagpabuto. Sa iyang luyo, mibula ang semento. Gipislit-pislit ni Drake ang giwang sa lingkoranan sa drayber, ang panit nga nagkurit, ang porma sa mga lingkoranan nakapalisod kaniya sa pag-agi. Nasayod siya kon unsay umaabot. Ang bala milapos sa atop, lingkoranan ug salog sa sakyanan. Mas paspas nga ni-shuffle si Drake. Ang center compartment gilangkuban sa usa ka glove compartment ug duha ka dagkong cup holder nga naghatag kaniya og butang nga gunitan samtang iyang gibayaw ang iyang lawas ngadto sa passenger seat. Dugang nga mga bala ang walay kaluoy nga milapos sa atop. Misinggit si Drake, naningkamot nga makapalit ug oras. Ang agos mihunong sa makadiyot, apan pagkahuman, samtang si Drake misandig ug gikarga ang bintana, nagsugod kini pag-usab sa labi ka kusog.
  
  Si Drake misaka sa likod nga lingkuranan, usa ka bala nga nagdilaab sa usa ka samad sa tunga sa iyang likod. Nakaplagan niya ang iyang kaugalingon sa usa ka hugaw nga tapok, nawad-an sa gininhawa ug walay mga ideya. Ang usa ka gutlo sa pagduha-duha mahimo nga hinungdan nga ang nagpusil usab mihunong, ug dayon ang tawo nahulog sa ilawom sa kalayo ni Alicia. Giablihan ni Drake ang pultahan sa likod gikan sa sulod ug migawas, ang nawong nalubong sa semento ug dili makakita kung asa moadto.
  
  Gawas...
  
  Ubos sa sakyanan. Nagligid-ligid siya, halos dili mohaom sa ilawom sa sakyanan. Karon nakita niya ang itom nga chassis, mga tubo ug sistema sa tambutso. Laing bala ang mibuto gikan sa itaas, nga miigo sa gintang tali sa nagkatag nga pormag-V nga kaunoran sa iyang mga bitiis. Miginhawa si Drake, hinay nga nagtaghoy.
  
  Duha ka tawo ang makaduwa niini nga dula.
  
  Gibalhin ang iyang mga tiil, gipugos niya ang iyang lawas sa paglihok sa yuta padulong sa atubangan sa awto, gibira ang iyang Glock samtang naglakaw. Dayon, gipunting ang nangaging mga buho sa bala, iyang gibanabana kon asa ang tawo. Nagpabuto siya og unom ka sunud-sunod nga mga buto, nag-ilis gamay sa iyang posisyon sa matag higayon, ug dayon dali nga nanaog gikan sa ilawom sa awto.
  
  Ang terorista nahulog sa iyang tupad, nagkupot sa iyang tiyan. Ang riple nahulog uban ang pagkahagsa sa iyang tupad. Samtang gitinguha niya kini, ingon man ang iyang bakus, gipusil siya ni Drake sa point-blank range. Dagko kaayo ang mga peligro aron mameligro, ang populasyon huyang kaayo. Ang kasakit sa iyang kaunoran nagsakit kaniya samtang siya nanlimbasug sa pagbarog nga tarong, nga nagtan-aw sa hood sa sakyanan.
  
  Si Alicia miambak gikan sa luyo sa Roosevelt nga estatuwa, nagpabuto og daghang mga bala sa wala pa mawala pag-usab. Ang iyang target naa sa atubangan nga tumoy sa pikas awto. Duha pa ka mga terorista ang misulay sa pagpunting kang May ug Bo, nga daw sa usa ka paagi gipiit sa bungbong, apan ang tukma nga pagpamusil ni May nagpugong sa mga terorista.
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo.
  
  Duha ka minuto.
  
  Gisakitan sila ug maayo.
  
  
  KAPITULO 16
  
  
  Gikuha ni Drake ang mga terorista. Pagpagawas sa iyang HK, gitutokan niya ang duha nga nanghasol kang Bo ug May. Ang usa nahulog dihadiha, ang iyang kinabuhi mikaylap sa tibuok kongkreto, usa ka lisud nga kamatayon alang sa usa ka gahi nga kasingkasing. Ang usa milingi sa kataposang gutlo, nagkuhag bala, apan nakabawos gihapon sa pusil. Gisundan ni Drake ang sumbong sa tawo gamit ang mga bala, nga nagbilin sa iyang kamatayon. Sa kadugayan, ang tawo wala nay maadtoan ug mihunong, dayon milingkod ug nagpabuto sa katapusang pagbuto sa direksyon ni May samtang ang pusil ni Drake nagtapos sa iyang hulga.
  
  Nakita kini ni May ug gihapak si Bo sa salog. Nagprotesta ang Frenchman, nga mitugpa sa usa ka awkward nga pundok, apan si May nagbutang kaniya sa iyang mga siko sa ibabaw, nga nagpugong kaniya sa paglihok. Ang mga piraso nanggawas gikan sa bungbong diin nahimutang ang ilang mga ulo.
  
  Mitutok si Bo. "Maayo, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Nadani na ni Drake ang atensyon sa katapusang nahabilin nga terorista, apan wala"y hinungdan. Ang makalilisang nga kahadlok lamang sa iyang kalag ang hinungdanon. Ang desperado nga pinitik sa iyang kasingkasing lamang ang hinungdanon.
  
  Nasipyat sila sa deadline.
  
  Miulbo og gamay ang iyang espiritu sa dihang iyang nakita si May ug Bo nga midagan ngadto sa museyo, ug dayon si Alicia migawas sa gitagoan aron ipadala ang kataposang terorista ngadto sa nagdilaab nga impiyerno nga angay kaniya. Laing lalaki nagkadugo sa sidewalk. Laing kalag ang nawala ug gisakripisyo.
  
  Sila walay katapusan, kini nga mga tawo. Sila maoy usa ka unos nga dagat.
  
  Nakita dayon ni Drake ang katapusan, lagmit patay, nga terorista nga mitindog ug nagsuroysuroy. Naghunahuna si Drake nga nagsul-ob siya og vest. Gipunting niya ang nag-uyog nga mga abaga ug gipabuto, apan ang bala nasipyat sa target mga milimetro lamang. Sa hinayhinay nga pagginhawa, gipunting niya ang ikaduhang shot. Karon ang lalaki miluhod ug dayon mitindog pag-usab, ug sa sunod nga gutlo siya mibuto ngadto sa usa ka panon sa mga tawo, mga tumatan-aw, mga lokal ug mga bata uban sa mga camera nga naningkamot sa pagkuha sa ilang panahon sa kabantog sa Facebook o Instagram.
  
  Si Drake nagpadulong ngadto kang Alicia. "Busa usa kini sa mga selyula ni Ramses?"
  
  "Upat ka lalaki. Sama sa gihulagway ni Dahl. Kini ang ikatulo nga selda nga among naatubang isip usa ka team.
  
  "Ug wala pa kami nahibal-an ang mga termino sa Marso."
  
  Si Alicia mitan-aw sa kadalanan, sa karsada ug sa nahunong, gibiyaan nga mga sakyanan. Milingi dayon siya kay nakuha sa ilang atensyon ang singgit ni May.
  
  "May bantay mi!"
  
  Si Drake nagdali sa pagsaka sa hagdanan, ang ulo mipaubos, nga wala gani mosulay sa pagtangtang sa iyang hinagiban. Kini ang tanan, kini ang ilang tibuok kalibutan. Kon si Marsh mitawag pa, tingali sila-
  
  Gitunol kaniya ni Jose Gonzalez ang selpon. "Parehas ka ba nga Englishman?"
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata ug gibutang ang himan sa iyang dunggan. "Swamp. Gisulti nimo ang s-"
  
  Ang katawa sa Pythia nakabalda kaniya. "Karon, karon, ayawg gamita sa kasagarang mga pulong sa tunglo. Ang mga tunglo alang sa mga walay edukasyon, o mao nga gisultihan ako. O sukwahi ba kini? Apan pahalipay, akong bag-ong higala, buhi ka!"
  
  "Nagkinahanglan kini labaw pa sa pipila ka mga suntok aron mapildi kami."
  
  "Ay, sigurado ko. Mahimo ba kini sa usa ka nukleyar nga bomba?
  
  Gibati ni Drake nga mahimo unta niyang ipadayon ang iyang kasuko nga mga pulong hangtod sa hangtod, apan naningkamot siya nga tak-um ang iyang baba. Si Alicia, May, ug Beau nagkupot sa telepono samtang nagtan-aw si Jose Gonzalez nga adunay kahinam.
  
  "Gitulon sa iring imong dila? Oh, ug uy, nganong wala nimo tubaga ang mga tawag ni Gonzalez?"
  
  Gipaak ni Drake ang iyang ibabaw nga ngabil hangtod nga midagayday ang dugo. "Ania ra ko."
  
  "Oo, oo, nakita ko kini. Apan asa ka... um... upat ka minuto ang milabay?"
  
  Nagpabiling hilom si Drake.
  
  "Ang kabos nga tigulang nga si Jose kinahanglang motubag mismo sa telepono. Wala ko kahibalo kung unsa ang akong gisulti. "
  
  Gisulayan ni Drake nga mabalda si Marsh. "Naa mi jacket. Saan nga-"
  
  "Wala ka maminaw nako, Englishman. Naulahi ka. Nahinumdom ka ba sa silot sa pagka-ulahi?"
  
  "Swamp. Hunonga ang pagbinuang. Gusto ba nimo nga matuman ang imong mga gipangayo o dili?"
  
  "Ang akong mga gipangayo? Aw, siyempre mahuman na sila kung makahukom ko nga maayo ug andam na ko. Karon, kamong tulo, mahimong maayong mga sundalo ug paghulat didto. Mag-order lang ko og duha ka takeaways."
  
  Nanumpa si Drake. "Ayaw na buhata. Dili ka mangahas sa pagbuhat niana!"
  
  "Isulti dayon."
  
  Napatay ang linya. Gitutokan ni Drake ang tulo ka parisan sa haunted nga mga mata ug naamgohan nga sila ray mga pamalandong sa iyang kaugalingon. Napakyas sila.
  
  Uban sa usa ka dako nga paningkamot, siya nakahimo sa pagpugong sa iyang kaugalingon gikan sa pagdugmok sa telepono. Gikuha ni Alicia ang iyang kaugalingon sa pagreport sa nagsingabot nga hulga sa Homeland. Gipahubo ni Mai si Gonzales sa iyang jacket.
  
  "Atong tapuson kini," siya miingon. "Among atubangon kung unsa ang naa sa among atubangan ug nangandam alang sa sunod nga mahitabo."
  
  Gi-scan ni Drake ang mga kapunawpunawan, konkreto ug puno sa kahoy, layo sa hunahuna ug kasingkasing, nahugno sa ideya sa mga katuyoan ni Marso. Ang mga inosente mamatay sa sunod nga pipila ka minuto, ug kung mapakyas siya pag-usab, adunay daghan pa.
  
  "Pabutohon sa Marso kini nga bomba," ingon niya. "Unsa man ang iyang isulti. Kon dili nato kini makit-an, ang tibuok kalibotan mag-antos. Nagbarug kami sa tumoy. "...
  
  
  KAPITULO 17
  
  
  Mikatawa si March ug gibitay ang telepono uban ang paglambo. Gipilit pa ni Zoey ang iyang kaugalingon ngadto kaniya. "Sigurado ka nga nagpakita kaniya," siya misinggit.
  
  "Oo, ug karon ipakita ko pa kaniya ang labi pa."
  
  Mikuha si Marsh og laing burner nga selpon ug gisusi ang numero nga iya nang gitipigan sa iyang panumduman. Kay kombinsido nga mao kini ang iyang gikinahanglan, dali niyang gi-dial ang numero ug naghulat. Ang tingog nga mitubag, bagis ug makahahadlok, nagpamatuod sa iyang mga pagdahom.
  
  "Nakahibalo ka unsay buhaton," siya miingon.
  
  "Sa usa ka? O duha?
  
  "Duha, sa among gikasabotan. Unya padayon sa kaso nga kinahanglan ko ikaw pag-usab."
  
  "Bitaw, boss. Gipadayon ko ang pag-update pinaagi sa akong mobile phone app. Siguradong malingaw ko sa pipila niana nga aksyon."
  
  Nanghupaw si March. "Terorista ka ba, Stephen?"
  
  "Aw, dili, dili nako ibutang ang akong kaugalingon sa kana nga klase. Dili gyud."
  
  "Buhata ang trabaho nga gisuholan kanimo. Karon dayon."
  
  Gibalhin ni Marsh ang usa sa mga screen ngadto sa camera sa siyudad, usa lamang ka mini nga surveillance device nga gigamit sa mga silingang negosyo aron mabantayan kung kinsa ang mag-abot ug moadto sa sidewalk. Si Stephen magpahinabog kagubot niining partikular nga dalan, ug si Marsh gustong motan-aw.
  
  Miduko si Zoe, naningkamot sa pagtan-aw og maayo. "Busa, unsa pa ang atong buhaton karon?"
  
  Nanglaki ang mga mata ni March. "Dili pa ba kini igo alang kanimo? Ug sa kalit ikaw ingon og usa ka gamay nga humok, usa ka gamay nga flexible alang sa usa ka babaye nga gidapit sa pag-apil sa dako nga dautan nga Pythias, Miss Zoe Shears. Ngano man ni? Tungod ba kay ganahan ka sa kabuang nako?"
  
  "Abi nako. Ug labaw pa sa gamay. Tingali ang champagne miadto sa akong ulo.
  
  "Maayo. Karon paghilom ug tan-awa."
  
  Ang misunod nga pipila ka mga gutlo nahitabo sumala sa gusto ni Marsh nga ilang buhaton. Ang normal nga mga lalaki ug babaye magkurog unta sa ilang nakita, bisan sa mga gahi, apan si Marsh ug Shears mitan-aw niini uban ang bugnaw nga pagkabulag. Gikuha dayon ni Marsh ang lima ka minuto aron ma-save ang footage ug ipadala kini sa Englishman pinaagi sa mensahe sa video nga adunay gilakip nga nota: Ipadala kini sa Homeland. Makontak dayon ko nimo.
  
  Gigakos niya ang usa ka bukton kang Zoe. Dungan nilang gitun-an ang mosunod nga senaryo sa paggukod, diin ang Ingles ug ang iyang tulo ka alipores nahibalo gayod nga ulahi na kaayo ang ilang pag-abot sa wala pa sila magsugod. Hingpit. Ug ang kagubot sa katapusan ... dili mabayran.
  
  Nahinumdom si Marsh nga adunay ubang mga tawo sa kwarto. Ang nag-unang Ramses cell ug ang mga miyembro niini. Hilom silang nanglingkod sa halayong suok sa apartment nga halos dili na niya mahinumdoman ang ilang mga nawong.
  
  "Hoy," tawag niya. "Nahurot na ang champagne sa babaye. Mahimo ba nga usa kaninyo nga mga tramp makalimpyo niini?"
  
  Mitindog ang usa ka lalaki, napuno sa tumang pagtamay ang iyang mga mata nga mikurog si Marsh. Apan ang ekspresyon dali nga gitabonan ug nahimong usa ka dali nga paglingo-lingo sa ulo. "Sigurado nga mahimo".
  
  "Perpekto. Ang usa pa ka botelya igo na. "
  
  
  KAPITULO 18
  
  
  Nagtan-aw si Drake samtang gihukas ni Mai ang jacket sa guwardiya samtang nangita siya og listahan sa mga gipangayo. Si Alicia ug Beau mitan-aw sa nagpundok nga mga tawo, hapit sigurado nga ang katapusan nga nahabilin nga miyembro sa ikatulo nga selda makahimo sa usa ka matang sa paglihok. Ang yutang natawhan padulong na nga duha na lang ka minuto ang nahabilin. Sa duol, ang mga sirena mibanos samtang ang mga polis nagtapok. Nahibal-an ni Drake nga sa pagkakaron ang mga climactic nga mga insidente makapahadlok sa tanan nga mga taga-New York ug matingala ang mga turista. Mahimong maayo nga ideya kung ang mga tawo magpabilin sa kadalanan, apan unsa pa ang mahimo sa White House?
  
  Ang mga drone nga adunay mga detektor sa radyasyon naglibot sa kalangitan. Gipahunong sa mga metal detector ang tanan nga angayan nga atensyon, ug daghan ang wala. Ang kasundalohan ug ang NEST ania dinhi. Daghan kaayong mga ahente nga nagsuroysuroy sa kadalanan nga morag miting sa mga beterano. Kung ang Department of the Interior, ang FBI, ang CIA ug ang NSA nakahimo sa ilang mga trabaho sa husto, si Marsh lagmit nakit-an.
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo. Kapin sa usa ka oras ang milabay sukad nagsugod kini nga damgo.
  
  Kining tanan?
  
  Gisuwayan siya ni Alicia. "Naa siyay nakit-an."
  
  Nagtan-aw si Drake samtang gikuha ni Mai ang usa ka gipilo nga piraso sa papel gikan sa guba nga jacket ni Gonzalez.
  
  Ang New Yorker mikunot sa iyang pagtan-aw kaniya ug mikuha og gusi nga manggas sa matag kamot. "Hatagan ba ko sa siyudad og bayad... bayad-"
  
  "Ang siyudad makahatag nimog tambag," desidido nga miingon si Alicia. "Sa sunod gamita ug gamay nga mantika nga init. Ayaw pagbayad alang sa dili maayo nga kompanya. "
  
  Nihilom si Gonzales ug nilikay.
  
  Milakaw si Drake sa Mayo. Ang mga gipangayo ni Marsh giimprinta sa puti nga A4 sheet sa pinakadako nga font. Sa kinatibuk-an sila medyo prangka.
  
  "Lima ka gatos ka milyon ka dolyares," gibasa ni Mai. "Ug wala na".
  
  Ubos sa gipangayo mao ang usa ka sentence nga gisulat sa magkalahi nga gamay nga sinulat sa kamot.
  
  "Ang mga detalye nga sundon sa dili madugay."
  
  Nahibal-an gyud ni Drake kung unsa ang gipasabut niini. "Ipadala nila kami sa lain nga paggukod sa imposible."
  
  Gitan-aw ni Beauregard ang panon sa katawhan. "Ug kami, sa walay pagduhaduha, nagpabilin nga ubos sa pagbantay. Sigurado nga mapakyas kita pag-usab niining higayona."
  
  Nawala sa pag-ihap ni Drake ang gidaghanon sa mga cell phone nga gipataas sa nagtapok nga mga tawo, unya nakadungog sa hinay nga buzz sa usa ka mensahe sa iyang selpon ug gisusi ang screen. Bisan sa wala pa niya gi-klik ang link sa video, ang iyang panit sa bagulbagol nagsugod sa pagkubkob sa pagbati sa kahinam. "Guys," ingon niya ug gigunitan ang device sa gitas-on sa bukton samtang nagpunsisok sila.
  
  Grainy ang litrato ug itom ug puti, apan ang camera makanunayon ug klaro nga nagpakita sa usa sa pinakagrabe nga mga damgo ni Drake. "Wala'y kahulugan," ingon niya. "Pagpatay sa mga tawo nga walay ideya kon unsay nahitabo. Dili kini aron mahadlok, dili kini alang sa ganansya. This is for..." Wala na siya makapadayon.
  
  "Nindot," miginhawa si Mai. "Kami nagkalot ug mas daghan niining mga bottom feeder kada adlaw. Ug ang pinakagrabe nga bahin mao nga sila nagpuyo sa kinapusoran sa atong mga komunidad.
  
  Wala mag-usik og usa ka minuto si Drake ug nagpadala og link sa Homeland. Ang kamatuoran nga si Marsh daw makahimo sa pagbira sa iyang numero sa cell phone gikan sa nipis nga hangin dili kaayo katingad-an nga gihatag sa tanan nga iyang nakab-ot sa pagkakaron. Ang mga terorista nga nagtabang kaniya klaro nga labaw pa sa magasto nga mga sundalo.
  
  Gitan-aw ni Drake ang mga pulis nga nagbuhat sa ilang trabaho. Mipaduol si Alicia kaniya, dayon gibira dayon ang paa sa iyang karsones. "Nakita ba nimo kini?" - siya miingon sa usa ka kanta nga tingog. "Nakuha ko sa dihang misulay ka sa pagsipa sa akong asno sa desyerto. Ug presko pa gyud. Ingon niana ka paspas nga kini nga butang nagpadayon sa unahan. "
  
  Ang iyang mga pulong nakahimo og labaw sa usa ka impresyon kang Drake. Adunay usa ka handumanan sa ilang koneksyon, sa ilang bag-ong atraksyon; ang konklusyon alang kang May ug Bo nga adunay nahitabo tali kanila; ug usa ka mas klaro nga paghisgot sa iyang kaugalingon nga kinabuhi hangtod karon - kung unsa kadali kini molihok ug kung giunsa niya pagsulay sa pagpahinay sa mga butang.
  
  Sa direkta nga linya sa kalayo.
  
  "Kung makalahutay kita niini," ingon niya. "Ang Team SPEAR usa ka semana nga bakasyon."
  
  "Si Torsty naka-book na og mga tiket sa Barbados," miingon si Alicia.
  
  "Unsa may nahitabo sa desyerto?" Naghunahuna si Mai.
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo, dayon sa iyang telepono, nasakpan sa katingad-an, surreal nga higayon. Nag-atubang sa wala kinahanglana nga kamatayon ug nagkadako nga hulga, uban ang walay katapusan nga paggukod ug bangis nga gubat, sila karon nagsipa sa ilang mga tikod ug napugos sa paggahin og pipila ka minuto nga pahulay. Siyempre, nagkinahanglan sila og panahon aron mawala ang tensiyon, ang nagkadakong kabalaka nga sa kataposan mahimong mosangpot sa ilang kamatayon... Apan ang paagi ni Alicia sa pagbuhat niini kanunay nga dili kinaandan.
  
  "Bikini nga. Baybayon. Blue waves," ni Alicia. "Ako kini".
  
  "Gidala ba nimo ang imong bag-ong suod nga higala?" Mipahiyom si Mai. "Kenzie?"
  
  "Nakahibalo ka, Alicia, wala ko magtuo nga si Dahl nag-book ug usa ka bakasyon sa team," ni Drake nga medyo nagkomedya lang. "Labaw sa usa ka bakasyon sa pamilya."
  
  Misinggit si Alicia. "Unsa ka bastos. Kami ang Pamilya".
  
  "Oo, pero dili sa paagi nga iyang gusto. Nahibal-an nimo, si Joanna ug Dahl nagkinahanglan og panahon.
  
  Apan si Alicia karon nagtutok kang May. "Ug isip tubag sa una nga pagbiaybiay, Sprite, dili, naghunahuna ako nga kuhaon si Drakey. Nahiangay ba kini kanimo?"
  
  Dali nga milingiw si Drake, giukoban ang iyang mga ngabil sa hilom nga sipol. Sa iyang luyo, nakadungog siyag komento ni Bo.
  
  "Nagpasabot ba kini nga ikaw ug ako nahuman na karon?"
  
  Nagpabiling kalmado ang tingog ni May. "Sa akong hunahuna kay si Matt na ang magdesisyon."
  
  Oh salamat. Salamat kaayo, damn it.
  
  Morag nahuwasan siya sa dihang mibagting ang iyang kaugalingong telepono. "Oo nga?"
  
  "Marso dinhi. Andam na ba ang akong gagmayng mga sundalo alang sa dali nga pagdagan?"
  
  "Gipatay nimo kadtong mga inosenteng tawo. Kon magkita ta, tan-awon ko nga tubagon nimo kini."
  
  "Dili, higala, ikaw na ang motubag. Nabasa nimo akong mga requirements ha? Lima ka gatos ka milyon. Kana usa ka patas nga kantidad alang sa usa ka lungsod nga puno sa mga lalaki, babaye ug gagmay nga mga nerd."
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata, nagkagot ang iyang mga ngipon. "Unsay sunod?"
  
  "Ang mga detalye sa pagbayad, siyempre. Adto sa central station. Naghulat sila sa sulod sa usa sa mga sentral nga cafe. " Naghisgot siya og usa ka ngalan. "Hapsay nga gipilo ug gisulod sa usa ka sobre nga gipapilit sa usa ka buotan nga kalag sa ilawom nga bahin sa katapusang lamesa sa kinatumyan nga bahin sa counter. Salig kanako, makasabot ka inig-abot nimo didto."
  
  "Unsa kaha kon dili nato kini buhaton?" Wala malimtan ni Drake ang bahin sa nakaikyas nga membro sa selda, ni ang paglungtad sa labing menos duha pa ka mga selyula.
  
  "Dayon tawgon ko ang sunod nga asno aron dad-on ang akong karga ug pabuto ang tindahan sa donut. Nahiangay ba kini kanimo?"
  
  Naghanduraw kadiyot si Drake kung unsa ang mahimo niya kang Marsh sa higayon nga madakpan nila siya. "Unsa kadugay?"
  
  "Oh, ang napulo ka minuto igo na."
  
  "Napulo ka minuto? Kini usa ka kabuang, Marso, ug nahibal-an nimo kini. Ang Central Station kapin sa baynte minutos nga biyahe gikan dinhi. Tingali doble ang gidaghanon. "
  
  "Wala ko nag-ingon nga kinahanglang moadto ka."
  
  Gikuyom ni Drake ang iyang mga kumo. Gipahimutang sila aron mapakyas, ug silang tanan nahibalo niini.
  
  "Isulti ko kanimo kung unsa," miingon si Marsh. "Aron mapamatud-an nga ako makaakomodar, akong usbon kini ngadto sa dose ka minuto. Ug nag-ihap..."
  
  Nagsugod sa pagdagan si Drake.
  
  
  KAPITULO NINETE
  
  
  Si Drake midagan paingon sa dalan samtang gi-type ni Beau ang mga coordinate sa Grand Central Station sa iyang GPS. Si Alicia ug May midagan og usa ka lakang sa luyo. Niining higayona, bisan pa, wala plano ni Drake nga himuon ang panaw sa mga kuko. Bisan pa sa hilabihan ka hugot nga iskedyul nga gitakda ni Marsh, ang pagsulay kinahanglang himoon. Tulo ka mga sakyanan ang gibiyaan duol sa museyo, duha ka Corolla ug usa ka Civic. Ang Yorkshireman wala maghatag kanila sa ikaduhang pagtan-aw. Ang gusto niya usa ka butang ...
  
  "Sulod!" Nagtindog si Alicia sa bukas nga pultahan sa Civic.
  
  "Dili kini igo nga bugnaw," ingon niya.
  
  "Dili kami maka-usik ug panahon sa pagbarog dinhi nga naghulat-"
  
  "Tama na," nakita ni Drake sa luyo sa hinay nga nagdagan nga kabayo ug karwahe nga bag-o lang mibiya sa Central Park diin ang usa ka kusgan nga F150 nga pickup nga trak nag-idle daplin sa dalan.
  
  Nagdali siya paingon kaniya.
  
  Nagdali si Alicia ug May pagkahuman. "Gibiaybiay ba niya ako?" Naglusad og tirada si Alicia niadtong Mayo. "Walay paagi nga mosakay kog kabayo. Dili gayud!"
  
  Ilang nalabyan ang mananap ug daling mihangyo sa drayber nga ipahulam kanila ang iyang sakyanan. Gitunob ni Drake ang gas pedal, nagdilaab nga goma samtang nagpalayo siya sa kurbada. Gitudlo ni Beau ang tuo.
  
  "Pagsakay niini agi sa Central Park. Kini ang 79th Street transverse ug padulong sa Madison Avenue.
  
  "Ganahan ko ani nga kanta," ni Alicia. "Hain ang kang Tiffany? Gigutom ko."
  
  Gihatagan siya ni Beau og katingad-an nga panagway. "Dili ni restaurant, Miles."
  
  "Ug ang Madison Avenue usa ka pop group," miingon si Drake. "Ubos sa pagpangulo ni Cheney Coates. Ingon og adunay makalimot kaniya." Mitulon siya, kalit nga nahinumdom.
  
  Mikatawa si Alicia. "Bullshit. Mohunong na lang ko sa pagpagaan sa akong buot. Naa bay rason niini, Drake? Usa ba siya ka bigaon?"
  
  "Hoy, pabilin!" Gitultolan niya ang naghaguros nga sakyanan ngadto sa 79th Street, nga usa ka lapad nga lane nga gilibotan sa taas nga paril nga adunay nag-unay nga mga kahoy. "Pinup tingali. Ug usa ka maayo nga presenter. "
  
  "Pagbantay!"
  
  Ang pahimangno ni May nakaluwas sa ilang sakyanan samtang ang Silverado milahos sa reserba nga tunga sa pulgada ug misuway pagdasmag kanila. Namatikdan ni Drake ang nawong sa luyo sa ligid - ang katapusang miyembro sa ikatulo nga selda. Iyang gitumban ang pedal sa gasolina, nga gipabalik ang tanan sa ilang mga lingkoranan samtang ang laing sakyanan mitalikod ug migukod. Sa kalit ang ilang lumba pinaagi sa Central Park mikuha sa usa ka labi ka makamatay nga kinaiya.
  
  Ang drayber sa Silverado nagmaneho nga walay paglubad nga gibiyaan. Naghinayhinay si Drake sa pag-agi sa daghang mga taxi, apan gipahimuslan sa ilang naggukod ang higayon nga maigo sila gikan sa luyo. Ang F150 mikurog ug misimang, apan mitul-id sa kaugalingon nga walay problema. Naigo sa Silverado ang taxi, hinungdan nga niliko kini sa laing dalan diin nabangga kini sa retaining wall. Si Drake kusog nga miliko sa wala, dayon sa tuo aron moagi sa linya sa mga taxi, ug dayon mipaspas ngadto sa usa ka bukas nga bahin sa dalan.
  
  Ang terorista sa ilang luyo nisandig sa iyang bentana nga may pusil sa iyang kamot.
  
  "Pakanaog!" Misinggit si Drake.
  
  Ang mga bala milapos sa matag nawong - awto, dalan, bungbong ug mga kahoy. Ang tawo naa sa iyang kaugalingon nga adunay kasuko, kahinam ug tingali pagdumot usab, wala magtagad sa kadaot nga iyang nahimo. Si Beau, nga naglingkod sa luyo nga lingkoranan sa F150, mibira og Glock ug mipusil sa likod nga bintana. Ang bugnaw nga hangin midagsa ngadto sa kabin.
  
  Usa ka laray sa mga bilding ang nagpakita sa wala, ug dayon daghang mga pedestrian nga naglakaw subay sa sidewalk sa unahan. Nakita na lang ni Drake ang gipili sa Yawa - ang aksidente nga pagkamatay sa usa ka lumalabay o naulahi sa Grand Central Station ug nag-atubang sa mga sangputanan.
  
  Walo ka minuto ang nahabilin.
  
  Pagliko sa 79th Street, namatikdan ni Drake ang usa ka mubo nga tunel sa unahan nga adunay mga berde nga sanga nga nagbitay niini. Sa ilang pagsulod sa kadiyot nga kangitngit, iyang gikuso-kuso ang brake pedal, nga naglaum nga ang ilang naggukod mabangga sa bungbong o labing menos mawad-an sa iyang pusil sa kagubot. Hinunoa, siya nagmaneho libot kanila, nagmaneho nga kusog, nagpusil sa kilid nga bintana sa iyang pag-agi.
  
  Silang tanan miduko samtang ang ilang kaugalingong bintana mihuyop, ang sipol sa bala hapit mamatay sa wala pa nila kini madungog. Karon si Alicia na mismo ang nibuto sa iyang ulo, gition ang pusil ug gipusil ang Silverado. Sa unahan mipaspas siya ug dayon mihinay. Dali nga gitak-opan ni Drake ang gintang. Laing taytayan ang mitumaw ug ang trapiko steady na sa matag kilid sa double yellow nga linya. Gisirad-an ni Drake ang kal-ang hangtod nga ang ilang kaugalingong pako hapit midapat sa luyo sa pikas sakyanan.
  
  Ang terorista mitalikod sa iyang lawas ug mition sa pistola sa iyang abaga.
  
  Unang nagpabuto si Alicia, nabuak sa bala ang likod nga bintana sa Silverado. Nakurat siguro ang drayber kay niliko ang iyang sakyanan, nga hapit na mopadulong sa nagsingabot nga trapiko ug milanog ang mga budyong. Miduko pa si Alicia.
  
  "Kini nga piraso sa blonde nga buhok nga naglupad-lupad," ingon ni May. "Nagpahinumdom lang kanako sa usa ka butang. Unsa man ang ilang tawag kanila karon? Kini ba... usa ka collie?"
  
  Dugang kuha. Mibalos ang terorista. Gigamit ni Drake ang mga pamaagi sa paglikay sa pagdrayb nga luwas kutob sa iyang mahimo. Mihuot na usab ang trapiko sa unahan, ug iyang gipahimuslan ang higayon nga ma-overtake ang Silverado, nga moliko sa nagsingabot nga lane sa karsada. Sa iyang luyo , giligid ni May ang bintana ug gidiskarga ang clip sa laing awto. Mibalik si Drake ug gitun-an ang talan-awon gikan sa luyo.
  
  "Moabot gihapon."
  
  Kalit nga natapos ang Central Park ug ang busy nga intersection sa Fifth Avenue ingon og miambak kanila. Ang mga sakyanan mihinay, mihunong, ug ang mga pedestrian nanglakaw sa mga intersection ug naglinya sa mga sidewalk. Gipasiplatan dayon ni Drake ang brake lights nga gipintalan og dalag, nga kasamtangang berde.
  
  Naglinya sa duha ka kilid sa Fifth Avenue ang mga extra-long white bus. Gipiyong ni Drake ang preno, apan nabangga na usab ang terorista sa ilang taillights. Pinaagi sa mga manibela, nabati niya ang pag-irog sa likod, nakita ang potensyal sa katalagman ug gibira gikan sa pagtuyok aron makontrol pag-usab. Ang sakyanan midiretso sa intersection, ang Silverado usa ka pulgada sa likod.
  
  Ang bus misulay sa pag-atras sa ilang atubangan, gibiyaan si Drake nga walay kapilian gawas sa pagdrayb sa wala nga bahin niini ug ngadto sa tunga sa dalan. Ang metal nga kiskis ug ang bildo nabuak sa iyang sabakan. Sunod nga nabangga ang Silverado kaniya.
  
  "Lima ka minutos," hilom nga niingon si Bo.
  
  Sa walay pag-usik sa panahon, iyang gipakusog ang iyang katulin. Sa wala madugay nakita ang Madison Avenue, ang gray nga façade sa Chase Bank ug ang itom nga J.Crew nagpuno sa natad sa panan-aw sa unahan.
  
  "Duha pa," ni Bo.
  
  Mag-uban, ang mga lumba sa awto naglumba gikan sa gamay nga gintang hangtod sa gamay nga gintang, nagdugmok sa mga awto sa kilid ug sa palibot sa hinay nga mga babag. Kanunay nga gipugos ni Drake ang budyong, nanghinaut nga adunay usa ka matang sa sirena, ug si Alicia mipusil sa hangin aron mapugos ang mga pedestrian ug mga drayber sa pagpalayo dayon. Ang mga salakyanan sa NYPD nagngulob na, nagbilin sa usa ka agianan sa kalaglagan sa ilang pagbangon. Namatikdan na niya nga ang mga sakyanan nga morag gitahud mao ang dagkong pula nga mga bombero.
  
  "Sa unahan," miingon si Bo.
  
  "Nakuha na," nakita ni Drake ang agianan paingon sa Lexington Avenue ug midali paingon niini. Gipaandar ang makina, dali niyang gipadagan ang sakyanan sa eskina. Miulbo ang aso gikan sa mga ligid, hinungdan sa pagsinggit sa mga tawo sa tibuok sidewalk. Dinhi sa bag-ong dalan, ang mga sakyanan giparking pag-ayo sa duha ka kilid, ug ang kaguliyang sa mga plataporma, mga van ug mga one-way nga mga dalan nagpadayon bisan ang labing maayo nga mga drayber sa pagtag-an.
  
  "Dili kini layo," miingon si Bo.
  
  Nakita ni Drake ang iyang kahigayonan sa unahan samtang nagkahinay ang trapiko. "Mayo," ingon niya. "Nahinumdom ka ba sa Bangkok?"
  
  Sama ka hamis sa pagbalhin sa mga gear sa usa ka supercar, gisal-ot ni Mai ang usa ka bag-ong magasin sa iyang Glock ug gitangtang ang iyang seatbelt, nagbalhin sa iyang lingkuranan. Gitutokan ni Alicia si Drake ug si Drake mitutok sa rearview mirror. Ang Silverado misira sa tibuok nilang kusog, misulay sa pagbangga kanila samtang sila nagkaduol sa Grand Central Station ug sa nagpunsisok nga mga tawo.
  
  Milingkod si Mai sa iyang gilingkoran, nagsandig sa naguba na nga bintana sa likod ug nagsugod sa pagduso.
  
  Gitumbok ni Alicia si Drake. "Bangkok?"
  
  "Dili kana ang imong gihunahuna."
  
  "Oh, dili gayod kana mahitabo. Sultihan ko nimo nga ang nahitabo sa Thailand magpadayon nga mahitabo sa Thailand.
  
  Milusot si Mai sa gamayng bangag, gigisi ang iyang sapot apan gipugos ang iyang lawas sa pagpadayon. Nakita ni Drake ang higayon nga gihapak siya sa hangin, ang balas nagsakit sa iyang mga mata. Nakita niya ang higayon nga ang naggukod nga terorista mikipat-kipat sa kakurat.
  
  Ang Silverado miduol, nga nakurat nga duol.
  
  Milukso si Mai sa luyo sa trak, mikaylap ang mga bitiis, ug giisa ang iyang armas. Gipunting niya ang tumong ug dayon gisugdan ang pagpamusil gikan sa luyo sa trak, ang mga bala nakabuak sa mga bintana sa laing awto. Ang mga bilding, mga bus ug mga poste sa lampara hayahay nga milabay. Balik-balik nga gibira ni Mai ang gatilyo, wala makamatikod sa hangin ug sa paglihok sa sakyanan, nga nagtutok lamang sa tawo nga mopatay kanila.
  
  Gipadayon ni Drake ang manibela nga makanunayon kutob sa mahimo, nga gipadayon ang katulin nga makanunayon. Niining higayona, walay bisan usa ka sakyanan nga miagi sa ilang atubangan, sama sa iyang giampo. Si May lig-ong mibarog sa iyang mga tiil, ang iyang konsentrasyon dili kalikayan nga nakapunting sa usa ka butang matag higayon. Si Drake ang iyang giya.
  
  "Karon!" - siya misinggit sa kinatas-an sa iyang tingog.
  
  Milingi si Alicia sama sa usa ka bata nga naghulog og kendi gikan sa luyo sa iyang lingkuranan. "Unsa may iyang buhaton?"
  
  Hinay kaayo nga gipadapat ni Drake ang mga brake, usa ka milimetro matag higayon. Gisulod ni Mai ang ikaduhang clip ug dayon midagan sa higdaanan sa trak, diretso sa likod nga pultahan. Labaw nga misiga ang mga mata sa drayber sa Silverado dihang nakita niya ang usa ka ihalas nga ninja nga nagdagan padulong sa iyang nagdagan nga awto gikan sa lain!
  
  Miabot si Mai sa likod nga pultahan ug milukso sa hangin, gibayaw ang iyang mga bitiis ug gikumot ang iyang mga bukton. Dihay usa ka gutlo sa wala pa siya gibira sa grabidad, samtang nag-arce siya sa nipis nga hangin, ang panig-ingnan sa kahilom, kahanas ug katahum, apan pagkahuman naunlod siya pag-ayo sa hood sa awto sa laing lalaki. Diha-diha dayon siya miduko, nga nagtugot sa iyang mga bitiis ug mga tuhod sa pagkuha sa hampak ug sa pagpadayon sa iyang balanse. Dili sayon ang pagtugpa sa dili matarug nga metal, ug si Mai daling milupad paingon sa gansangon nga windshield.
  
  Ang drayber sa Silverado mipaandar sa brake, apan nakahigayon gihapon sa pagtion sa armas sa iyang nawong.
  
  Gibukhad ni Mai ang iyang mga tuhod samtang ang kalit nga impact miagi kaniya, nga nagpalig-on sa iyang dugokan ug abaga. Ang iyang armas nagpabilin sa iyang mga kamot, nga gipunting na sa terorista. Duha ka buto ug siya nanghupaw, ang iyang tiil naa pa sa brake pedal, dugo nga nahumod sa atubangan sa iyang kamiseta ug siya nahagba sa unahan.
  
  Mikamang si Mai sa hood sa sakyanan, mikab-ot sa sulod sa windshield ug gibira ang drayber pagawas. Walay paagi nga siya motugot kaniya sa maayong kabubut-on sa pagpasig-uli sa iyang kusog. Ang iyang mga mata nga puno sa kasakit misugat kaniya ug misulay sa pag-ayo.
  
  "Naunsa...kamusta ka-"
  
  Gisumbag siya ni Mai sa nawong. Nagkupot dayon siya samtang nabangga ang awto sa likod sa Drake. Ang Englishman tinuyo nga nagpahinay sa 'pagdakop' sa nagmaneho sa kaugalingon nga awto sa wala pa kini moliko sa usa ka peligro, random nga direksyon.
  
  "Mao kini ang imong gibuhat sa Bangkok?" pangutana ni Alicia.
  
  "Usa ka butang nga ingon niana".
  
  "Ug unsay sunod nga nahitabo?"
  
  Milingiw si Drake. "Wala ko kabalo, love."
  
  Ilang giablihan ang mga pultahan, nag-double-parking tapad sa taxi, nga duol sa Grand Central Station kutob sa ilang maabot. Miatras ang mga sibilyan, nga nagtan-aw kanila. Ang mga maalamon mibalik sa pagdagan. Daghan pa ang mikuha sa ilang mga cell phone ug nagsugod sa pagkuha og mga litrato. Milukso si Drake sa sidewalk ug midagan dayon.
  
  "Tapos na ang oras," bagulbol ni Beauregard sa iyang tupad.
  
  
  KAPITULO BAYNTE
  
  
  Misulod si Drake sa main hall sa central station. Usa ka dako nga wanang nag-yawyaw sa wala ug tuo ug taas sa ibabaw. Ang sinaw nga mga nawong ug gipasinaw nga mga salog nakapakurat sa sistema, ang mga departure ug arrival boards mikidlap bisan asa, ug ang pagdagsang sa mga tawo daw walay hunong. Gipahinumdoman sila ni Beau sa ngalan sa Cafe é ug gipakita kanila ang floor plan sa terminal.
  
  "Ang panguna nga lobby," ingon ni Mai. "Liko sa tuo, labay sa mga escalator."
  
  Paglumba, pagtuis, ug paghimog talagsaong akrobatiko nga mga buhat aron lang malikayan ang pagbangga, ang team miguba sa estasyon. Milabay ang mga minuto. Ang mga tindahan sa kape, mga tindahan sa tsokolate sa Belgian, ug mga bagel nagbarug, ang ilang mga sagol nga kahumot nakapalingin sa ulo ni Drake. Misulod sila sa gitawag nga Lexington Passage ug nagsugod sa paghinayhinay.
  
  "Maingon ani!"
  
  Midagan si Alicia, nga milahos sa hiktin nga entrada sa usa sa pinakagamay nga cafe nga nakita ni Drake. Halos walay panimuot, ang iyang hunahuna nagkuwenta sa mga lamesa. Dili lisod, tulo ra sila.
  
  Gipadaplin ni Alicia ang lalaki nga nagsul-ob og gray nga coat, dayon miluhod tupad sa itom nga nawong. Ang ibabaw sa lamesa napuno sa wala kinahanglana nga mga basura, ang mga lingkuranan wala"y pagtagad nga gihikay. Milingi-lingi si Alicia sa ubos ug sa wala madugay mitumaw, nagkupot sa puti nga sobre sa iyang mga kamot, ang iyang mga mata puno sa paglaum.
  
  Nagtan-aw si Drake gikan sa pipila ka mga lakang, apan dili ang English nga babaye. Hinuon, iyang giobserbahan ang mga kawani ug mga kustomer, ang mga nanglabay sa gawas, ug ang usa ka lugar labi na.
  
  Pultahan sa utility room.
  
  Karon kini naabli, usa ka kuryuso nga baye nga babaye midunggab sa iyang ulo. Diha-diha dayon, nakigkita siya sa usa ka lalaki nga direktang nagtan-aw kaniya: si Matt Drake.
  
  WALA...
  
  Gikuha niya ang portable nga telepono. "Sa akong hunahuna kini alang kanimo," siya miingon nga ang iyang mga ngabil lamang.
  
  Miyangu-yango si Drake samtang nagpadayon sa pagpaniid sa tibuok dapit. Gigisi ni Alicia ang sobre ug dayon mikunot ang agtang.
  
  "Dili kini tinuod."
  
  Nanglaki ang mata ni Mai. "Unsa? Ngano dili?"
  
  "Nag-ingon nga boom!"
  
  
  KAPITULO BAYNTE UNO
  
  
  Gidali ni Drake ang telepono ug gisakmit kini gikan sa babaye. "Unsay imong duwaan?"
  
  Mikatawa si Marsh sa kataposan sa linya. "Gisusi ba nimo ang ilawom sa laing duha ka lamesa?"
  
  Unya namatay ang linya. Nabatyagan ni Drake nga nahugno ang tanan sa sulod niya samtang nagyelo ang iyang kalag ug kasingkasing, apan wala siya mohunong sa paglihok. "Sa mga lamesa!" siya misinggit ug misugod sa pagdagan, natumba ug nag-slide sa iyang mga tuhod ubos sa labing duol nga tuhod.
  
  Gisinggitan ni Alicia ang mga kawani ug mga bisita nga mogawas ug mobakwit. Nahugno si Bo ilawom sa laing lamesa. Sa walay duhaduha nakakita si Drake og eksaktong kopya sa namatikdan sa Frenchman - usa ka gamay nga explosive device nga gibutang sa ilawom sa lamesa. Ang gidak-on ug porma sa usa ka botelya sa tubig, kini halos giputos sa daan nga Christmas wrapping paper. Mensahe Ho-ho-ho! Wala makabantay si Drake.
  
  Milingkod tupad niya si Alicia. "Giunsa nato pag-neutralize ang nagsuyop? Ug, labi ka hinungdanon, mahimo ba naton madis-arma ang nagsuso?"
  
  "Nasayod ka sa akong nahibaloan, Miles. Sa kasundalohan kami kanunay nga nagpabuto sa sunodsunod nga bomba. Sa panguna, kini ang labing luwas nga paagi. Apan kining tawhana nahibalo sa iyang gibuhat. Maayo nga giputos sa dili makadaot nga pakete. Nakita ba nimo ang mga wire? Parehas silag kolor. Detonator cap. Hilit nga fuse. Dili lisod, pero delikado kaayo."
  
  "Mao nga buhata ang kit ug ayaw itugot nga mawala ang makadaot nga takup sa pagbuto."
  
  "Motubo ang usa ka set? Damn, bug-os kami sa usa ka roll dinhi. " Mihangad si Drake ug uban sa dili makatuo nga mga mata nakakita sa usa ka panon sa mga tawo nga nagpilit sa ilang mga nawong sa mga bintana sa cafe. Ang uban misulay pa sa pagsulod sa bukas nga pultahan. Ang mga nag-unang Android nga mga telepono nakarekord kung unsa ang mahimo nga pagkamatay sa ilang mga tag-iya sa pipila lang ka minuto.
  
  "Gawas!" - siya misinggit, ug si Alicia miduyog kaniya. "Ibakwit dayon kining bilding!"
  
  Sa kataposan, ang nahadlok nga mga nawong mitalikod ug ang mensahe misugod sa pag-abot kanila. Nadumduman ni Drake ang kadakuon sang main hall kag ang kadamuon sang mga tawo sa sulod kag nagkagot ang iya mga ngipon tubtob nga nagsakit ang mga gamot.
  
  "Unsa ka dugay sa imong hunahuna?" Milingkod na usab si Alicia sa iyang tupad.
  
  "Mga minuto, kung kana."
  
  Gitutokan ni Drake ang gamit. Sa pagkatinuod, dili kini sopistikado tan-awon, usa lamang ka yano nga bomba nga gidisenyo aron mahadlok imbes madaot. Nakakita siyag mga bomba nga pabuto nga ingon niini ka dako ug lagmit adunay susamang gamit sa pagpabuto. Ang iyang kasinatian sa kasundalohan tingali medyo nawala, apan sa dihang nag-atubang sa usa ka red wire-blue wire nga sitwasyon, wala madugay siya mibalik.
  
  Gawas nga ang tanan nga mga alambre parehas nga kolor.
  
  Gitabonan sa kagubot ang tanan sa palibot sa iyang boluntaryong gibuhat nga cocoon. Sama sa usa ka malimbungon nga hunghong, ang balita sa bomba milahos sa dagkong mga hawanan, ug ang tinguha sa usa ka tawo alang sa kagawasan nataptan sa sunod ug sunod, hangtod nga ang tanan gawas sa pinakalisud-o pinakatanga-nga mga pasahero mipaingon sa exit. Makabungol ang kasaba, nakaabot sa taas nga mga salagunting ug midagayday balik sa mga bungbong. Ang mga lalaki ug babaye nangahulog nga nagdali, ug ang mga lumalabay mitabang kanila sa pagbangon. Ang uban natarantar, samtang ang uban nagpabiling kalmado. Gisulayan sa mga boss nga ipadayon ang ilang mga kawani sa lugar apan makatarunganon nga nakig-away sa usa ka pildi nga away. Ang mga panon sa katawhan mibubo gikan sa mga exit ug nagsugod sa pagpuno sa 42nd Street.
  
  Nagduha-duha si Drake, nagtulo ang singot sa iyang agtang. Ang usa ka sayup nga paglihok dinhi mahimong moresulta sa pagkawala sa usa ka bahin, o daghan pa. Ug ang mas grabe pa, kini makapahawa kaniya sa away aron laglagon si Marsh. Kung ang Pythian makapanipis kanila, nan siya adunay usa ka labi ka maayo nga higayon sa pagkab-ot sa iyang katapusang katuyoan - bisan unsa pa ka daotan kini nga impyerno.
  
  Milingkod dayon si Beauregard sa iyang tupad. "Okay ra ka?"
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. "Unsa man... Buot ipasabot, wala ka ba nakig-uban sa lain-"
  
  Gitunol ni Bo ang laing device, nga iya nang gipalong. "Kini usa ka yano nga mekanismo ug pipila ra ka segundo. Nagkinahanglan ka ba og tabang?"
  
  Gitutokan ni Drake ang internal nga mga mekanismo nga nagbitay sa iyang atubangan, sa gamay nga kakugang sa nawong sa Pranses ug miingon, "Damn. Wala"y mas maayo nga isulti sa Swede nga kini nahitabo. "
  
  Iya dayong gibira ang blasting cap.
  
  Ang tanan nagpabilin nga pareho. Usa ka pagbati sa kahupayan mibanlas kaniya ug siya mihunong ug makaginhawa. Laing krisis nasulbad, laing gamay nga kadaugan alang sa maayong mga tawo. Unya si Alicia, nga wala magkuha sa iyang mga mata sa counter sa cafe, misulti og lima ka managlahing pulong.
  
  "Ang damn nga telepono nag-ring pag-usab."
  
  Ug sa palibot sa Grand Central Station, sa tibuok New York City, sa mga basurahan ug ilalom sa mga kahoy - gani gihigot sa mga rehas ug sa kataposan gilabay sa mga nagmotorsiklo - ang mga bomba nagsugod sa pagbuto.
  
  
  KAPITULO 22
  
  
  Nagbarog si Hayden atubangan sa laray sa mga monitor sa telebisyon, si Kinimaka tupad niya. Ang ilang mga hunahuna sa pagbungkag sa Ramses temporaryo nga gipugngan sa paggukod sa Central Park ug dayon ang kabuang sa Grand Central Station. Samtang sila nagtan-aw, si Moore miduol kanila ug misugod sa pagkomento sa matag monitor, ang mga hulagway sa camera gimarkahan ug makahimo sa pag-zoom in aron sa pag-highlight sa usa ka buhok sa tawo sa usa ka freckled nga bukton. Ang coverage dili ingon ka komprehensibo sama sa angay unta, apan milambo samtang si Drake ug ang iyang team miduol sa sikat nga estasyon sa tren. Ang laing monitor nagpakita kang Ramses ug Price sa ilang mga selda, ang kanhi naglakaw nga walay pailob nga daw kinahanglan nga anaa sa mga dapit, ang naulahi naglingkod nga depress nga daw ang gusto lang niya mao ang pagtanyag sa usa ka pisi.
  
  Ang grupo ni Moore makugihon nga nagtrabaho sa ilang palibot, nagreport sa mga nakit-an, nagtag-an ug naghangyo sa mga opisyal sa pulisya ug ahente sa dalan nga bisitahan ang pipila nga mga lugar. Ang mga pag-atake napakyas sa atubangan ni Hayden, bisan samtang si Drake ug Beau nagpugong sa mga bomba sa Grand Central. Ang bugtong paagi nga si Moore hingpit nga makasiguro nga ang Midtown giatiman mao ang pagtangtang sa tibuuk nga site.
  
  "Dili ko igsapayan kung kini usa ka tigulang nga bungol nga lola nga bag-o lang nawala ang iyang iring," ingon niya. "Sa labing menos kombinsihon sila."
  
  "Sa unsang paagi ang mga camera makakuha og bomba pinaagi sa mga metal detector sa Grand Central Station?" pangutana ni Kinimaka.
  
  "Mga plastik nga pabuto?" Nangahas si Moore.
  
  "Wala ka bay lain nga mga lakang alang niini?" pangutana ni Hayden.
  
  "Siyempre, pero tan-aw sa palibot. Siyam ka porsyento sa atong mga tawo nangita alang sa usa ka makadaot nga bomba nukleyar. Wala pa ako makakita niini nga lugar nga ingon ka haw-ang."
  
  Nahibulong si Hayden kon unsa na kadugay kining giplano ni Marsh. Ug Ramses? Ang prinsipe sa terorista adunay mga lima ka mga selda sa New York, lagmit daghan pa, ug ang uban niini mga sleeper cell. Ang mga eksplosibo sa bisan unsa nga matang mahimong i-smuggle sa bisan unsang oras ug yano nga ilubong, itago sa kakahoyan o sa usa ka silong sulod sa mga tuig kung gikinahanglan. Tan-awa ang mga Ruso ug ang napamatud-an nga istorya bahin sa ilang nawala nga mga maleta nga nukleyar - kini usa ka Amerikano nga nagsugyot nga ang nawala nga numero mao ang eksaktong gidaghanon nga gikinahanglan aron malaglag ang Estados Unidos. Usa ka Russian nga defector ang mikumpirma nga tua na sila sa Amerika.
  
  Miatras siya og usa ka lakang, naningkamot nga makuha ang tibuok hulagway. Sa kadaghanan sa iyang hamtong nga kinabuhi, si Hayden usa ka opisyal sa pagpatuman sa balaod; gibati niya nga nasaksihan niya ang matag sitwasyon nga mahunahuna. Apan karon... kini wala pa sukad. Naglumba na si Drake gikan sa Times Square hangtod sa Grand Central, nagluwas sa mga kinabuhi matag minuto ug dayon nawala ang duha. Gibungkag ni Dahl ang mga camera ni Ramses sa matag liko. Apan nahingangha siya sa hilabihan, makalilisang nga kasangkaran niini nga panghitabo.
  
  Ug ang kalibutan misamot. Nailhan niya ang mga tawo nga wala na magtagad sa pagtan-aw sa balita, mga tawo nga nagtangtang sa mga app gikan sa ilang mga telepono tungod kay ang tanan nga ilang nakita makaluod ug gibati nila nga wala silay mahimo. Ang mga desisyon nga klaro ug dayag gikan sa sinugdanan, ilabi na sa pagtungha sa ISIS, wala gayud nahimo, gitabonan sa politika, ganansya ug kahakog, ug usa ka pagpaubos sa giladmon sa pag-antos sa tawo. Ang gusto karon sa publiko mao ang pagkamatinud-anon, usa ka numero nga ilang masaligan, usa ka tawo nga adunay daghang transparency nga luwas sa pagdumala.
  
  Gidawat ni Hayden ang tanan. Ang iyang pagbati sa pagkawalay mahimo susama sa mga emosyon nga gipahamtang kaniya ni Tyler Webb karong bag-o. Ang pagbati nga ikaw abtik nga gilutos ug ikaw walay gahum sa pagbuhat sa bisan unsa mahitungod niini. Karon gibati niya ang parehas nga mga emosyon, nagtan-aw kang Drake ug Dahl nga naningkamot nga ibalik ang New York ug ang ubang bahin sa kalibutan gikan sa ngilit.
  
  "Patyon ko si Ramses tungod niini," ingon niya.
  
  Gibutang ni Kinimaka ang usa ka dako nga kuyamas sa iyang mga abaga. "Pasagdi ko. Dili kaayo ko gwapa kaysa nimo, ug mas maayo pa nga mapriso ko."
  
  Gitudlo ni Moore ang usa ka piho nga screen. "Tan-awa didto, guys. Ilang gi-defuse ang bomba."
  
  Gipusil sa kalipay si Hayden sa dihang nakita niya si Matt Drake nga mibiya sa cafe & # 233; uban sa usa ka nahupay ug madaugon nga ekspresyon sa iyang nawong. Ang nagpundok nga grupo nalipay ug dayon kalit nga mihunong samtang ang mga panghitabo nagsugod nga wala"y kontrol.
  
  Sa daghang mga monitor, nakita ni Hayden ang mga basurahan nga mibuto, ang mga awto nga naglikoliko aron malikayan ang pagbuto sa mga tabon sa manhole. Nakita niya ang mga nagmotorsiklo nga nagsakay sa dalan ug naglabay sa mga butang nga hinimo sa tisa sa mga bilding ug bintana. Usa ka segundo sa ulahi adunay laing pagbuto. Nakita niya ang sakyanan nga gialsa pipila ka mga tiil gikan sa salog samtang ang usa ka bomba mibuto sa ilawom niini, aso ug mga siga sa mga kilid. Sa palibot sa Grand Central Station, nasunog ang mga basurahan sa mga nangalagiw nga mga pasahero. Ang tumong mao ang kalisang, dili mga kaswalti. Adunay mga sunog sa duha ka mga taytayan, hinungdan sa grabe nga paghuot sa trapiko nga bisan ang mga motorsiklo dili makatabok niini.
  
  Mitutok si Moore, ang iyang nawong nagpahayahay lang sa usa ka segundo sa wala pa siya nagsugod sa pagsinggit og mga mando. Gisulayan ni Hayden nga ipadayon ang iyang lig-on nga panan-aw ug gibati ang abaga ni Mano nga mihikap sa iyang kaugalingon.
  
  Magpadayon mi.
  
  Nagpadayon ang mga operasyon sa sentro sa operasyon, gipadala ang mga serbisyo sa emerhensya, ug ang pagpatuman sa balaod gibalhin sa mga lugar nga labing naigo. Ang fire brigade ug mga sappers nalambigit lapas sa tanang limitasyon. Gimando ni Moore ang paggamit sa mga helicopter sa pagpatrolya sa kadalanan. Sa dihang mitugpa ang laing gamay nga galamiton sa kang Macy, wala na makaagwanta si Hayden sa pagtan-aw niini.
  
  Mitalikod siya, nangita sa tibuok niyang kasinatian alang sa bisan unsang timailhan kon unsay sunod nga buhaton, nahinumdom sa Hawaii ug Washington, D.C. sa bag-ohay nga katuigan, nagkonsentrar... mga screen.
  
  "Dili!"
  
  
  KAPITULO BAYNTE tres
  
  
  Giguba ni Hayden ang mga tawo sa iyang palibot ug midagan pagawas sa kwarto. Halos magngulob sa kasuko, nanaog siya sa hagdanan, gikumot ang iyang mga kumo ngadto sa gahi nga mga bukol sa unod ug bukog. Misinggit og pahimangno si Kinimaka, apan wala siya tagda ni Hayden. Buhaton niya kini, ug ang kalibutan mahimong mas maayo, mas luwas nga dapit.
  
  Naglakaw subay sa koridor nga nagdagan sa ilawom sa site, sa katapusan nakaabot siya sa selda ni Ramses. Mikatawa gihapon ang bastos, ang tingog kay usa ka makalilisang nga ungol gikan sa usa ka mangtas. Sa unsa nga paagi nahibal-an niya kung unsa ang nahitabo. Ang pagplano sa wala pa klaro, apan ang hingpit nga pagtamay sa kaayohan sa tawo dili usa ka butang nga dali niya madumala.
  
  Giablihan ni Hayden ang pultahan sa iyang kuwarto. Ang guwardiya milukso ug dayon mipusil sa gawas agig tubag sa iyang mando. Diretso nga milakaw si Hayden paingon sa mga puthawng rehas.
  
  "Sultihi ko unsay nahitabo. Sultihi ako karon ug magmalumo ako kanimo."
  
  Mikatawa si Ramses. "Unsa may nahitabo?" Nagpeke siya og American accent. "Ang punto mao nga kamong mga tawo gipaluhod. Ug magpabilin ka didto," miduko ang dakong tawo aron diretsong motan-aw sa mga mata ni Hayden gikan sa gilay-on nga pipila ka milimetro. "Sa iyang dila nga nagbitay. Buhaton nimo ang tanan nga akong isugo kanimo."
  
  Giablihan ni Hayden ang pultahan sa selda. Si Ramses, sa walay pag-usik sa usa ka segundo, midali kaniya ug misulay sa paglabay kaniya ngadto sa salog. Giposasan ang mga kamot sa lalaki, apan wala kana makapugong kaniya sa paggamit sa iyang dako kaayong masa. Si Hayden abtik nga nilikay ug gipaligid una siya sa ulo ngadto sa usa sa bertikal nga puthaw nga mga bar, ang iyang liog nabali tungod sa pagkaigo. Dayon iyang naigo ang iyang mga kidney ug buko-buko, hinungdan sa iyang pagkurog ug pag-agulo.
  
  Wala nay buang nga katawa.
  
  Gigamit siya ni Hayden sama sa usa ka punching bag, naglihok sa iyang lawas ug naigo sa lainlaing mga lugar. Sa dihang nagngulob ug milingi si Ramses, giihap niya ang unang tulo ka hampak - nagdugo ang ilong, nabun-og apapangig ug tutunlan. Si Ramses nagsugod sa pagtuok. Wala mohunong si Hayden, bisan pa nga giduol siya ni Kinimaka ug giagda nga mag-amping.
  
  "Hunonga na ang imong pagduka, Mano," ni Hayden nga mikidhat kaniya. "Ang mga tawo nangamatay didto."
  
  Si Ramses misulay sa pagkatawa, apan ang kasakit sa iyang larynx nakapugong kaniya. Gisundan kini ni Hayden og usa ka paspas nga kuneho nga sipa. "Pagkatawa karon."
  
  Giguyod siya ni Kinimaka. Si Hayden milingi kaniya, apan usa ka daw nadaot nga Ramses ang midunggab kanila nga duha. Dako siya nga tawo, mas taas pa kay sa Kinimaki, halos pareho ra ang ilang muscle mass, pero ang Hawaiian mas labaw sa terorista sa usa ka importanteng lugar.
  
  Kasinatian sa pakigsangka.
  
  Nabanggaan ni Ramses si Kinimaka ug kusog kaayong mipabulhot, nga mibalik sa iyang selda. "Unsa man ang imong gihimo?" nagmulo siya.
  
  "Ang materyal mas lig-on kay kanimo," ni Kinimaka, nga gikumot ang impact area.
  
  "Gusto namon mahibal-an kung unsa ang sunod nga mahitabo," miinsistir si Hayden, nga nagsunod ni Ramses balik sa iyang selda. "Gusto namon mahibal-an ang bahin sa bomba nukleyar. asa man ni? Kinsa ang nagkontrol? Unsa ang ilang mga order? Ug, alang sa kaayohan sa Diyos, unsa ang imong tinuod nga katuyoan?"
  
  Nanglimbasog si Ramses nga magpabiling barog, klaro nga dili gustong moluhod. Ang tensyon gibati sa matag ugat. Apan, sa diha nga siya sa katapusan mitindog, ang iyang ulo nagduko. Si Hayden nagpabilin nga mabinantayon sama sa iyang pag-uban sa usa ka samaran nga bitin.
  
  "Wala kay mahimo. Pangutan-a ang imong tawo, Presyo. Nasayod na siya niini. Nasayod siya sa tanan. Ang New York masunog, babaye, ug ang akong mga tawo mosayaw sa among kadaugan taliwala sa nag-aso nga abo.
  
  Presyo? Nakita ni Hayden ang pagbudhi sa matag higayon. May namakak, ug nisamot ang iyang kasuko. Wala magpadaog sa hilo nga mitulo sa mga ngabil sa lalaki, gituy-od niya ang iyang kamot kang Mano.
  
  "Pakuhaa kog stun gun."
  
  "Hayden-"
  
  "Buhata lang!" Milingi siya, ang kasuko migula sa matag lungag sa panit. "Hatagi ako ug usa ka stun gun ug kuhaa ang fuck out."
  
  Sa iyang kagahapon, giguba ni Hayden ang mga relasyon diin iyang giisip nga huyang kaayo ang iyang kapikas. Ilabi na ang iyang gipaambit kang Ben Blake, kinsa namatay sa kamot sa mga tawo sa Blood King pipila lang ka bulan ang milabay. Si Ben, sa iyang hunahuna, bata pa kaayo, walay kasinatian, medyo dili hamtong, apan bisan sa Kinimaka nagsugod na siya sa pag-adjust sa iyang panglantaw. Nakita niya siya nga huyang, kulang, ug siguradong nanginahanglan sa pagtukod pag-usab.
  
  "Ayaw kog awaya, Mano. Buhata na lang".
  
  Usa ka hunghong, apan kini hingpit nga nakaabot sa mga dalunggan sa Hawaiian. Ang dako nga tawo midagan, gitago ang iyang nawong ug ang iyang mga emosyon gikan kaniya. Gibalik ni Hayden ang iyang panan-aw kang Ramses.
  
  "Karon sama ka nako," siya miingon. "Nakakuha kog laing estudyante."
  
  "Sa imong hunahuna?" Gihapak ni Hayden ang iyang tuhod ngadto sa tiyan sa pikas, dayon ang iyang siko nga way kaluoy misandig sa likod sa iyang liog. "Ang usa ka estudyante ba magdaogdaog kanimo?"
  
  "Kon gawasnon lang unta ang akong mga kamot..."
  
  "Tinuod?" Nabuta si Hayden sa kasuko. "Atong tan-awon kon unsay imong mahimo, di ba?"
  
  Sa iyang pagkab-ot sa mga posas ni Ramses, mibalik si Kinimaka, usa ka pormag tabako nga stun gun ang gikuot sa iyang gikumot nga kumo. Nakasabot siya sa iyang tuyo ug misibog.
  
  "Unsa?" - siya misinggit.
  
  "Buhata nimo ang kinahanglan nimong buhaton."
  
  Gitunglo ni Hayden ang lalaki ug dayon gitunglo ang labi pa nga kusog sa nawong ni Ramses, gibati nga nasagmuyo nga dili niya mabuak.
  
  Usa ka hinay, kalma nga tingog miputol sa iyang kasuko: Bisan pa, tingali gihatagan ka niya og usa ka timailhan.
  
  Mahimong.
  
  Giduso ni Hayden si Ramses hangtod nga nahulog siya sa iyang higdaanan, usa ka bag-ong ideya nga mitumaw sa iyang ulo. Oo, tingali adunay usa ka paagi. Mikisikisi si Kinimaka, migawas siya sa selda, gitrangkahan, ug mipaingon sa gawas nga pultahan.
  
  "Naa bay bag-ong nahitabo sa taas?"
  
  "Daghang mga bomba sa basura, apan karon mas gamay niini. Laing nagmotorsiklo, apan ilang gidakop."
  
  Ang proseso sa panghunahuna ni Hayden nahimong mas klaro. Migawas siya sa hallway ug dayon milakaw paingon sa laing pultahan. Wala"y hunong, gitukmod niya ang mga tawo, sigurado nga nadungog ni Robert Price ang kasaba nga gikan sa selda ni Ramses. Ang tinan-awan sa iyang mga mata nagsulti kaniya nga mao na.
  
  "Wala koy nahibaloan nga bisan unsa," nasuko siya. "Palihug tuohi ko. Kung gisultihan ka niya nga nahibal-an ko ang usa ka butang, bisan unsa, bahin sa usa ka bomba nukleyar, nan namakak siya."
  
  Gikuha ni Hayden ang iyang stun gun. "Kinsa ang tuohan? Usa ka buang nga terorista o usa ka traydor nga politiko. Sa pagkatinuod, atong tan-awon kon unsay gisulti kanato sa taser."
  
  "Dili!" Gipataas ni Price ang duha ka kamot.
  
  Gipunting ni Hayden. "Tingali wala ka mahibalo kon unsay nahitabo sa New York, Robert, busa isulti ko kanimo ang tanan. Usa ra ka higayon. Gikontrol sa mga selyula sa terorista ang mga armas nukleyar, nga kami nagtuo nga sila makahimo sa pagpabuto bisan unsang orasa. Karon ang buang nga Pythian naghunahuna nga siya gyud ang nagkontrol sa sitwasyon. Ang gagmay nga mga pagbuto mahitabo sa tibuok Manhattan. Gibutang ang mga bomba sa Central Station. Ug, Robert, dili kini ang katapusan.
  
  Ang kanhi Kalihim sa Estado nagnganga, hingpit nga dili makasulti ug usa ka pulong. Sa iyang bag-ong nakaplagan nga katin-awan, si Hayden halos kombinsido nga nagsulti siya sa tinuod. Apan kining usa ka gamay nga pagduhaduha nagpabilin, kanunay nga nagsakit kaniya sama sa usa ka gamay nga bata.
  
  Kini nga tawo usa ka malampuson nga politiko.
  
  Nagpabuto siya og stun gun. Mipusil kini sa kilid, nawala ang tawo sa usa ka pulgada. Ang presyo nagsugod sa pagkurog sa iyang botas.
  
  "The next blow will be below the belt," misaad si Hayden.
  
  Unya, sa dihang mihilak si Price, sa dihang mibagulbol si Mano, ug nahinumdom siya sa demonyo nga katawa ni Ramses, sa dihang nahunahuna niya ang tanang kalisang nga naa karon sa Manhattan, ug ang bahin sa iyang mga kauban sa kinabag-an niini, sa kasingkasing ni Jeopardy, kini Hayden Jay nga nabuak.
  
  Wala na. Dili na ko mag-antos niini sulod sa usa ka minuto.
  
  Gikuha niya si Price, gilabay niya sa bungbong, tungod sa kakusog sa bun-og hinungdan nga natumba siya. Gipunit kini ni Kinimaka, nga nagtan-aw kaniya nga nangutana.
  
  "Pahawa lang sa akong dalan."
  
  Gilabay niya pag-usab si Price, niining higayona ngadto sa gawas nga pultahan. Siya milukso balik, nag-ungol, nahulog, ug dayon gikuptan siya pag-usab, gidala siya sa koridor ug padulong sa selda ni Ramses. Sa dihang nakita ni Price ang terorista nga natanggong sa iyang selda, misugod siya sa pagngulob ug pag-uwang. Giduso siya ni Hayden sa unahan.
  
  "Palihug, palihog, dili nimo mahimo kini."
  
  "Actually," matod ni Kinimaka. "Kini usa ka butang nga mahimo naton."
  
  "Noooo!"
  
  Gilabay ni Hayden si Price ngadto sa mga bar ug giablihan ang selda. Wala maglihok si Ramses, naglingkod gihapon sa iyang higdaanan ug nagtan-aw sa nahitabo gikan sa ilawom sa iyang gitak-op nga mga tabontabon. Gikuha ni Kinimaka ang iyang Glock ug gipunting ang duha ka lalaki samtang gitangtang ni Hayden ang ilang mga gapos.
  
  "Usa ka higayon," ingon niya. "Usa ka selda sa prisohan. Duha ka lalaki. Ang unang tawo nga nagtawag kanako aron makig-chat mas maayo. Kasabot ka?"
  
  Ang presyo mibuswak sama sa katunga nga gikaon nga nating baka. Wala gihapon molihok si Ramses. Alang kang Hayden, makapakurat ang iyang panan-aw. Ang kalit nga pagbag-o kaniya dili makatarunganon. Milakaw siya ug gi-lock ang selda, gibiyaan ang duha ka lalaki samtang nagsugod sa pag-ring ang iyang telepono ug ang tingog ni Agent Moore miabut sa linya.
  
  "Halika dinhi, Jay. Kinahanglan nimong makita kini."
  
  "Unsa man ni?" Midagan siya uban ni Kinimaka, gigukod ang ilang mga anino gikan sa mga bloke sa selda ug mibalik sa hagdanan.
  
  "Daghang bomba," masulub-on siyang miingon. "Gipadala nako ang tanan aron limpyohan ang kagubot. Ug kining kataposang kinahanglanon dili mao ang atong gidahom. Oh, ug ang imong tawo nga si Dahl adunay nanguna sa cell four. Gigukod niya kini karon."
  
  "Mag-agi ta sa dalan!" Nagdali si Hayden sa building sa estasyon.
  
  
  KAPITULO BAYNTE-KUPAT
  
  
  Gilabay ni Dahl ang iyang kaugalingon sa lingkoranan sa pasahero ug gitugotan si Smith sa pagmaneho; Si Kenzie, Lauren ug Yorgi nibalik sa backseat. Bisan sa ilang pagpauli sa estasyon, adunay mga taho nga giatake ni Drake ang Grand Central Station, apan wala na siya nadungog. Bag-o lang nakadawat si Moore og laing tip gikan sa usa ka impormante - usa ka ikaupat nga selda sa mga terorista ang naglihok gikan sa usa ka maluho nga building sa apartment duol sa Central Park, ug karon nga gihunahuna kini ni Dahl, makatarunganon nga ang pipila niini nga mga selyula gipondohan nga lahi kaysa sa uban - kini mitabang kanila sa pagsagol sa panon sa katawhan-apan nahibulong si Dahl kon sa unsang paagi ang usa ka pundok sa mga tawo dali kaayong molungtad sa usa ka katilingban nga wala mahinumdom sa ilang indoktrinasyon pinaagi sa paghugas sa utok. Ang paghugas sa utok usa ka espesyal nga arte, ug nagduhaduha siya nga ang kasagaran nga terorista nakahanas pa niini.
  
  Ayaw kaayo'g kabuang.
  
  Ang mga ahente ni Moore nagpameligro labaw pa sa pagkaladlad aron makuha kini nga mga timailhan. Ang mga epekto niining adlawa mobanos sa walay katapusan, ug siya naglaum nga ang yutang natawhan mahibalo kon sa unsang paagi kini mohuyop sa tanan. Kung ang usa ka tinago nga ahente nasunog karon, ang iyang mga kasamok nagsugod pa lang.
  
  Ang mga pulis sa trapiko, nga kanunay nga nagdominar sa mga interseksyon, naningkamot kutob sa ilang mahimo sa pagsala sa trapiko, nag-atubang sa dako ug lagmit dili mabuntog nga mga problema, apan ang mga mahunahunaon nga mga sakyanan sa emerhensya kinahanglan nga gihatagan og prayoridad. Nakita ni Dahl ang ubay-ubay nga gagmay nga mga plataporma sa pagtan-aw-halos sama sa mga mini nga cherry picker-diin ang mga opisyal sa pulisya nagmando sa ilang mga kauban gikan sa mas taas nga lugar, ug siya miyango sa iyang pasalamat samtang sila gitugotan.
  
  Gisusi ni Dahl ang GPS sa sakyanan. "Otso minutos," siya miingon. "Andam na mi?"
  
  "Andam na," mibalik ang tibuok team.
  
  "Lauren, Yorgi, pabilin sa sakyanan karong panahona. Dili na ka namo mabutang sa peligro."
  
  "Moadto ko," miingon si Lauren. "Nagkinahanglan ka ug tabang."
  
  Gipalayas ni Dahl ang mga imahe sa silong ug ang pagkamatay sa lider sa espesyal nga pwersa. "Dili nato mabutang sa peligro ang wala kinahanglana nga kinabuhi. Lauren, Yorgi, aduna kay kaugalingong bili sa lain-laing mga dapit. Tan-awa lang ang hitsura. Kinahanglan usab namon ang mga mata didto. "
  
  "Tingali kinahanglan nimo ang akong kahanas," miingon si Yorgi.
  
  "Nagduda ko nga maglukso-lukso ta sa mga balkonahe, Yorgi. O gamit ang mga drainpipe. Basta..." Nanghupaw siya. "Palihug buhata ang akong gihangyo ug tan-awa ang dugoon nga panagway. Ayaw ako paghimo niini nga usa ka mando. "
  
  Adunay usa ka awkward nga kahilom. Ang matag membro sa team hingpit nga lahi nga nakasabut sa mga panghitabo sa miaging pag-atake, apan tungod kay kining tanan nahitabo lamang tunga sa oras ang milabay, kadaghanan sa mga tawo nakurat gihapon. Ang mga obserbasyon walay katapusan - unsa ka duol sila sa pagbuto. Giunsa sa usa ka tawo nga dili mahakogon nga nagsakripisyo sa iyang kaugalingon aron maluwas ang ilang kinabuhi. Unsa ka barato ang pagtratar niining mga terorista sa tanang matang sa kinabuhi.
  
  Nakaplagan ni Dahl nga mibalik sa iyang hunahuna ang karaang gabas-unsaon nga ang usa ka hamtong makasilsil sa maong dulumtanan nga mga kinaiya sa usa ka manghud nga bata? Ang labing inosente nga hunahuna? Sa unsang paagi ang usa ka hamtong, responsableng tawo makatuo nga husto ang pagdaot sa maong huyang nga mga hunahuna, sa pag-usab sa dalan sa usa ka maayong kinabuhi sa walay kataposan? Sa pag-ilis niini og... unsa?... pagdumot, pagkadili-mabag-o, panatisismo.
  
  Bisan unsa pa ang atong pagtan-aw niini, bisan unsa ang atong mga panglantaw sa relihiyon, naghunahuna si Dahl, ang yawa naglakaw sa taliwala kanato.
  
  Gipara ni Smith ang preno dihang nagkaduol sila sa taas nga building. Nagkinahanglan kini og pipila ka segundo sa pag-andam ug pagkanaog sa sakyanan, gibiyaan silang tanan nga walay depensa sa sidewalk. Gibati ni Dahl nga dili komportable nga nahibal-an nga ang ikaupat nga selda hapit gyud sa sulod ug kung unsa sila katakus. Nahulog ang iyang panan-aw kang Lauren ug Yorgi.
  
  "Unsa may imong gibuhat? Balik sa sakyanan."
  
  Giduol nila ang doorman, gipakita ang ilang mga ID ug gipangutana bahin sa duha ka apartment sa ikaupat nga andana. Ang duha iya sa usa ka batan-ong magtiayon nga nagtago sa ilang kaugalingon ug kanunay nga matinahuron. Ang magbalantay sa pultahan wala pa gani makakita sa duha ka magtiayon nga magkauban, apan oo, usa sa mga apartment nakadawat ug regular nga mga bisita. Nagtuo siya nga kini usa ka matang sa sosyal nga gabii, apan wala siya gibayran tungod sa sobrang pagkamausisaon.
  
  Hinay siyang gipadaplin ni Dahl ug mipaingon sa hagdanan. Nangutana ang magbalantay sa pultahan kon gikinahanglan ba nila ang yawe.
  
  Hinay nga mipahiyom si Dahl. "Dili kana kinahanglan."
  
  Ang upat ka andana daling nabuntog, ug dayon ang tulo ka sundalo mainampingong naglakaw subay sa koridor. Sa dihang nakita ni Dal ang hustong numero sa apartment nga makita, ang iyang selpon misugod sa pag-vibrate.
  
  "Unsa?" Si Smith ug Kenzi naghulat, nagtabon sa ilang palibot.
  
  Ang kapoy nga tingog ni Moore mipuno sa ulo ni Dahl. "Bakak ang impormasyon. Ang ubang informant nag-frame sa sayop nga mga tawo aron makabawos og gamay. Sorry, bag-o lang ko nakahibalo."
  
  "Bakak," miginhawa si Dahl. "Gibuy-an ba ko nimo? Nagtindog kami sa gawas sa ilang fucking door kauban ang mga HK. "
  
  "Unya biya. Ang impormante nahigugma sa usa sa mga babaye. Bahala na, balik na lang sa dalan, Dal. Ang mosunod nga impormasyon kay init kaayo."
  
  Ang Swede mitunglo ug mitawag sa iyang team balik, gitagoan ang ilang mga armas, ug dayon midali sa pag-agi sa natingala nga porter. Gihunahuna gyud ni Dahl ang paghangyo sa magbalantay sa pultahan nga maghimo usa ka hilom nga pagbakwit sa wala pa sila mosaka sa ikaupat nga andana-nahibal-an kung unsa ang mahitabo didto-ug karon naghunahuna kung unsa ang mahimo"g reaksyon sa mga residente pagkahuman nahibal-an nga ang iyang tip malimbungon.
  
  Usa ka makapaikag nga sosyal nga pangutana. Unsang klaseha sa tawo ang moreklamo nga gipalayas sa iyang balay samtang gipangita sa mga pulis ang mga terorista ... kung ang maong pagpangita gibase sa usa ka bakak?
  
  Mikiyod si Dahl. Si Moore wala pa sa iyang listahan sa mga hugaw, apan ang tawo nag-agay sa batoon nga yuta. "Kini nga sunod nga timailhan molihok, di ba?" Namulong siya sa bukas gihapon nga linya.
  
  "Mao na gyud unta. Ang parehas nga lalaki nga nakahikap sa ikatulo nga camera. Adto lang sa Times Square ug pagdali."
  
  "Ang Times Square ba ubos sa hulga? Unsang mga pwersang pangseguridad ang anaa na?"
  
  "Tanan sila".
  
  "Okay, aduna pa kitay napulo ka minuto."
  
  "Himoa nga adunay lima."
  
  Si Smith nagdrayb sama sa usa ka demonyo, nagputol sa mga eskina ug nagpiit, bisan sa pagsipilyo, taliwala sa dili maayo nga giparking nga mga awto. Gibiyaan nila ang awto sa 50th Street ug midagan, karon batok sa mga tawo nga kusog nga nagdagan palayo sa Times Square, ang malipayong mga tindahan sa M&M's World, Hershey's Chocolate World ug bisan ang Starbucks sa eskina sa kalye, nga karon gidaot sa nagsingabot nga hulga. Dagko, gidak-on sa tawo nga mga billboard ang nagdan-ag sa dalan nga adunay liboan ka mabulukon nga mga hulagway, ang matag usa nag-indigay alang sa atensyon ug nakigbahin sa usa ka buhi, nagkurog nga gubat. Ang mga tripulante mibira sa usa ka lasang sa scaffolding tungod kay hapit tanan nga uban nga mga tindahan daw gipaagi sa usa ka matang sa pag-ayo. Si Dal misulay sa paghunahuna og paagi aron mapabilin nga luwas sila si Lauren ug Yorgi, apan ang biyahe ug pag-ikyas naghimo niini nga hapit imposible. Gusto o dili, silang tanan mga sundalo na karon, ang grupo gipalig-on sa ilang presensya.
  
  Sa unahan, gihigpitan sa mga pulis ang kordon sa palibot sa plasa. Ang mga taga-New York nagtan-aw nga dili makatuo, ug ang mga bisita giingnan nga mobalik sa ilang mga hotel.
  
  "Pag-amping lang ni, ma"am," nabati ni Dahl ang gisulti sa usa sa mga unipormadong pulis.
  
  Ug unya ang kalibutan mibalik sa impyerno pag-usab. Upat ka mga turista, nga nag-window shopping sa palibot sa Levis ug Bubba Gump, naghulog sa ilang mga backpack, nangukay-ukay sa sulod ug mibunot sa awtomatik nga mga hinagiban. Nagduko si Dahl sa luyo sa usa ka kiosk sa kadalanan, gitangtang ang iyang kaugalingon nga hinagiban.
  
  Ang buto sa armas milanog sa Times Square. Ang nabuak nga mga bintana ug mga billboard gitabonan sa balas, naguba, tungod kay kadaghanan niini karon mga screen, ang pinakadako sa kalibutan, ug ang dagway sa kapitalismo. Nag-ulan ang mortar sa sidewalk. Kadtong nagpabilin ug ang mga pwersa sa seguridad midagan alang sa pagtago. Giibot ni Dahl ang iyang ulo ug gipamusil balik; ang iyang mga buto wala gipunting, apan gipatunglo sa mga terorista ang kusog ug nangita alang sa ilang kaugalingon nga tabon.
  
  Niining higayona diretso kanimo, naghunahuna si Dahl uban ang masulub-on nga katagbawan. Wala nay pag-asa para nimo.
  
  Nakita ni Dahl ang hawla nga nisalom sa luyo sa giparking nga taxi ug namatikdan ang usa ka bus nga gibiyaan sa duol. Wala pa siya makaadto sa Times Square kaniadto ug nakita ra niya kini sa TV, apan ang pagtan-aw sa ingon nga usa ka daw pedestrian-friendly nga lugar nga walay sulod makapakurat. Daghang mga buto ang milanog samtang ang mga sakop sa selda walay duhaduha nakakita sa mga tawo nga naglihok sulod sa mga tindahan ug mga opisina. Si Dahl hilom nga migawas sa dalan.
  
  Sa luyo sa bus ug ubay sa halayong sidewalk, ang ubang mga pwersa sa seguridad naglingkod. Daghang mga tropa sa SWAT, mga ahente nga adunay itom, ug mga pulis sa NYPD ang nagmaniobra sa usa ka hilum, choreographed nga ritmo. Gisenyasan ni Dahl nga maglinya na sila. Ang gipasa ingon usa ka timaan dinhi tin-aw nga wala gihubad, tungod kay wala"y usa nga nagtagad sa gamay nga pagtagad sa buang nga Swede.
  
  "Naghulat ba kita niining tulo o upat ka letra nga pussies, o sunugon ba naton kini nga mga inahan?" Gikumot ni Kensi ang iyang kilid.
  
  Si Dahl mitalikod sa mga ahente sa Amerika. "Ganahan kaayo ko sa imong mabulukon nga terminolohiya," ingon niya, nga mikamang sa landong sa bus. "Apan sa ekonomiya."
  
  "Mao nga gusto mo ako dinhi karon. Nakasabot ko."
  
  "Wala ko nag ingon".
  
  Smith nga nagbuy-od sa yuta, nagtan-aw sa ilawom sa mga awto. "Nakita nako ang mga bitiis."
  
  "Makasiguro ka ba nga kini ang mga tiil sa mga terorista?" pangutana ni Dahl.
  
  "Sa akong hunahuna mao, apan sigurado nga dili ingon nga gimarkahan sila."
  
  "Moabot na sila sa dili madugay," giisa ni Kenzi ang iyang riple nga morag kini ang espada nga iyang gipangandoy, ug mibarog sa luyo sa usa sa mga higanteng ligid sa bus. Ang team mikuha og usa ka kolektibong gininhawa.
  
  Mitan-aw si Dahl sa gawas. "Nagtuo gyud ko nga kini na usab ang panahon."
  
  Nag-una si Kenzi, nilibot sa likod sa bus ug giatake ang yellow nga taxi. Nadungog ang buto sa machine gun, apan gipunting kini sa mga bintana, hunonganan sa bus ug sa tanan nga uban pang mga lugar diin, sa opinyon sa mga terorista, makatago ang mga walay panalipod. Gipasalamatan ni Dahl ang iyang swerte nga mga bituon nga wala"y nabutang nga lookout, nahibal-an nga paspas ang ilang kaalyado sa pagguba sa selda, nga kinahanglan buhaton sa dili pa sila mobalhin sa mga granada o mas grabe pa. Siya ug si Kensi naglibot sa taxi, nagtan-aw sa upat ka mga lalaki, kinsa kalit nga mi-react. Imbes nga itabyog ang ilang mga hinagiban, igo na lang silang miatake, nga gibunalan sila Dahl ug Kenzi ug natumba sila sa yuta. Ang mga lawas nahagba tabok sa dalan. Nasakpan ni Dahl ang mikunsad nga kumo ug gitiwas kini, nakadungog sa iyang mga buko nga miigo sa aspalto. Apan, nahulog ang ikaduhang kamot, ning higayuna nga giisa ang upos sa riple. Si Dahl dili makabitik niini ni makalingiw, mao nga mibalik siya sa bugtong aksyon nga anaa kaniya.
  
  Gipaubos niya ang iyang agtang ug gibunalan ang iyang bagolbagol.
  
  Blackness writhed atubangan sa iyang mga mata, kasakit ricocheted gikan sa ugat ngadto sa ugat, apan ang Swede wala motugot sa bisan unsa niini nga makabalda sa iyang trabaho. Ang armas miigo ug dayon mi-atras, huyang. Gigunitan siya ni Dahl ug giguyod paingon sa lalaki nga nagkupot kaniya. Midagayday ang dugo sa duha ka kilid sa iyang nawong. Giisa pag-usab sa tawo ang iyang kumo, niining higayona medyo maulawon, ug gidakop kini ni Dahl sa iyang kaugalingong kumo ug gisugdan kini sa pagpislit.
  
  Ang matag lanot sa iyang pagkatawo, ang matag ugat sa matag lutahan, mihugot.
  
  Ang mga bukog nabali sama sa nabali nga mga sanga. Ang terorista misinggit ug misulay sa pagbira sa iyang kamot, apan si Dahl dili gustong makadungog mahitungod niini. Kinahanglan nilang i-disable kini nga camera. Paspas. Mipislit pa pag-ayo, gipaneguro niya nga hingpit nga natuhop ang atensyon sa lalaki sa hilabihang kasakit sa iyang kumo, ug gibira ang iyang Glock.
  
  Usa ang gipatay.
  
  Ang pusil nagpabuto og tulo ka bala sa wala pa misiga ang mga mata sa terorista. Gipadaplin siya ni Dahl ug dayon mibangon sama sa usa ka manimalos nga anghel, ang dugo miagas gikan sa iyang bagolbagol ug usa ka panagway sa determinasyon nga nagdaot sa iyang mga dagway.
  
  Si Kenzi nakig-away sa usa ka dako nga tawo, ang ilang mga pusil nasangit taliwala sa ilang mga lawas ug ang ilang mga nawong hapit madugmok. Mikanaog si Smith sa ikatulo, gipugos ang batang lalaki sa pagluhod samtang gihampak niya ang hapit hingpit, tukma nga kasuko. Ang kataposang terorista nakadaog kang Lauren, natumba siya sa yuta, ug misulay sa pagpuntirya sa dihang si Yorgi milukso sa iyang kaugalingon atubangan sa baril.
  
  Nakaginhawa si Dahl.
  
  Mibuto ang pusil. Nahugno si Yorgi, naigo sa iyang armor sa lawas. Nakita dayon ni Dahl nga medyo lahi ang sitwasyon sa una niyang pagbasa niini. Wala makaambak si Yorgi atubangan sa bala, iyang gidasmagan ang pagpusil sa kamot sa terorista sa tibuok niyang lawas.
  
  Lahi, apan epektibo gihapon.
  
  Si Dahl nagdali sa pagtabang sa Ruso, naigo ang militante sa ilawom sa wala nga bukton ug gibayaw ang iyang mga bitiis gikan sa yuta. Ang Swede nagtukod og kakusog ug katulin, nga gipakurog ang iyang mga kaunoran, nga nagpas-an sa iyang luwan nga adunay kabangis nga gipanganak sa kasuko. Tulo ka mga tiil, dayon unom, ug ang terorista dali nga gilabay samtang sa katapusan iyang gibunal ang iyang ulo sa Hard Rock Cafe menu board é. Nabuak ang plastik, natumog sa dugo, kay gibuak sa kabuang ni Dahl ang bagolbagol sa iyang kaatbang ug gigisi ang unod. Mahimong dili ganahan ang Kinimaka, apan gigamit sa Swede ang icon nga Amerikano aron ma-neutralize ang terorista.
  
  Karma.
  
  Milingi-lingi na usab si Dahl, karon mitulo ang dugo gikan sa iyang dunggan ug suwang. Si Kenzi ug ang iyang kaatbang natanggong gihapon sa mortal nga panagsangka, apan si Smith nakahimo sa pagsira sa gintang tali sa iyang kaugalingon ug sa sundalo sa pipila ka mga paglabay. Sa kataposang liko naglisod siya sa pagbakyaw sa iyang armas, naswerte ug naigo ang hait nga tumoy nga gipunting ngadto kang Smith.
  
  Nagngulob si Dahl, nagdali sa unahan, apan wala siyay mahimo sa buto. Sa usa ka pagpamilok, ang terorista nagpabuto, ug ang tig-atake, si Smith, nakadawat og bala nga nakapahunong kaniya sa iyang mga agianan, nga nagpaluhod kaniya.
  
  Gipaduol nako ang iyang agtang sa linya sa sunod nga shot.
  
  Gibira sa terorista ang gatilyo, apan nianang higayuna nagpakita si Dahl - usa ka nagbukal, naglihok nga bukid - ug gipunting ang terorista tali kaniya ug sa dingding. Ang mga bukog nabali ug naggaling sa usag usa, mibuswak ang dugo, ug ang riple milupad paingon sa kilid uban ang dahunog. Samtang ang nakurat nga si Dahl naglakaw padulong kang Smith, iyang nakita ug nadungog ang nasuko nga sundalo nga nanumpa og kusog.
  
  Unya okay ra siya.
  
  Giluwas sa Kevlar vest, si Smith gipusil gihapon sa duol ug hapit mamatay tungod sa pagkabunal, apan ang ilang bag-ong vanguard body armor nakapahumok sa hampak. Gipahiran ni Dahl ang iyang nawong, karon namatikdan ang pagduol sa grupo sa mga espesyal nga pwersa.
  
  Si Kensi nakig-away sa iyang kaatbang niining paagiha ug niana, ang mas dako nga tawo nga nanlimbasug sa pagpares sa iyang kaabtik ug aktuwal nga kaunoran. Miatras si Dahl nga adunay gamay nga pahiyom sa iyang nawong.
  
  Usa sa mga espesyal nga pwersa ang midagan. "Nagkinahanglan ba siya ug tabang?"
  
  "Dili, nagbinuang lang siya. Pasagdi siya."
  
  Nasakpan ni Kensi ang binayloay sa suok sa iyang mata ug gidugmok ang nangigot na niyang mga ngipon. Klaro nga managsama ang duha, apan gisulayan siya sa Swede, gisukod ang iyang dedikasyon sa team ug bisan sa iyang kaugalingon. Takus ba siya?
  
  Giilog niya ang pusil ug dayon gibuy-an samtang ang iyang kaatbang misibog og balik, hinungdan nga nawad-an kini sa balanse tungod sa tuhod sa gusok ug siko sa ilong. Ang iyang sunod nga paghapak mao ang usa ka laslas sa pulso, gisundan sa usa ka kusog nga kilat. Samtang ang lalaki nanlimbasug ug nag-agulo, gibawog niya pag-ayo ang iyang pulso, nakadungog og pitik, ug nakita ang pusil nga nahulog sa salog. Naglisud pa siya, gibira ang kutsilyo ug gidunggab sa iyang dughan. Gipislit ni Kensi ang tanan, nabatyagan ang sulab nga naghiwa sa unod ibabaw sa iyang mga gusok, ug nagtuyok-tuyok, gibira kini uban kaniya. Mibalik ang kutsilyo alang sa ikaduhang hampak, apan niining higayona andam na siya. Iyang gigunitan ang gitangtang nga bukton, niliko sa ilawom niini, ug giliko sa likod sa lalaki. Sa walay kaluoy siya mipilit hangtod nga siya usab nabali ug gibiyaan ang terorista nga walay mahimo. Dali niyang gigisi ang duha ka granada gikan sa iyang bakos ug dayon gisulod ang usa niini sa atubangan sa iyang karsones ug sa iyang boxer shorts.
  
  Si Dahl, nga nagtan-aw, nakit-an nga ang siyagit naggisi sa iyang tutunlan. "Noooo!"
  
  Gibuhian sa mga tudlo ni Kenzi ang striker.
  
  "Dili namo kana buhaton, ikaw-"
  
  "Unsa may imong buhaton karon," mihunghong pag-ayo si Kenzi, "nga nabali ang mga bukton ug tanan?" Dili ka magpasakit bisan kinsa karon, buang ka?"
  
  Wala kabalo si Dahl kung mugunit ba o molikay, modagan o mo-dive sa ulo, gunitan si Kenzi o ambak aron makatago. Sa katapusan, ang mga segundo migimaw ug walay mibuto gawas sa mubo nga fuse ni Smith.
  
  "Nakauyab ka nako?" nagngulob siya. "Unsa man-"
  
  "Peke," gilabay ni Kenzi ang striker sa nagdugo nga ulo ni Dahl. "Naghunahuna ko nga kadtong hingpit nga mga mata sa agila nakamatikod sa problema."
  
  "Wala nako kini buhata." Ang Swede mipagawas ug lawom nga panghupaw sa kahupayan. "Damn, Kenz, usa ka world class fucking buang nga babaye."
  
  "Iuli na lang nako akong katana. Kanunay kining nagpakalma kanako."
  
  "Oo nga. Pusta ko,"
  
  "Ug gisulti nimo kini, ang Mad Swede."
  
  Giduko ni Dahl ang iyang ulo. Paghikap. Pero damn, abi nakog nahimamat nako ang akong kapareha.
  
  Niining panahona, ang mga tim sa SWAT ug nagpundok nga mga ahente usa kanila, nga nagsiguro sa mga lugar sa palibot sa Times Square. Ang team nagpundok pag-usab ug migahin og pipila ka minuto aron makaginhawa.
  
  "Upat ka mga cell ang nahulog," miingon si Lauren. "Usa na lang ang nahibilin."
  
  "Naghunahuna kami," miingon si Dahl. "Mas maayo nga dili mag-una sa imong kaugalingon. Ug hinumdomi, kining kataposang lawak nagpanalipod kang Marsh nga luwas ug lagmit nagkontrolar..." Wala niya isulti ug kusog ang pulong nga "nuclear bomb". Dili dinhi. Kini ang kasingkasing sa Manhattan. Kinsay nasayod unsa nga matang sa parabolic nga mikropono ang mahimong magkatag sa palibot?
  
  "Nindot nga trabaho, mga lalaki," siya miingon nga yano. "Kining impyerno nga adlaw hapit na matapos."
  
  Apan sa tinuod, kini nagsugod pa lang.
  
  
  KAPITULO BAYNTE SINGKO
  
  
  Si Julian Marsh nagtuo nga, sa walay duhaduha, siya ang labing malipayong tawo sa kalibotan. Diha mismo sa iyang atubangan nagbutang ang usa ka puno, gihigot nga nukleyar nga hinagiban, duol nga mahikap, nga dulaon sa usa ka kapritso. Nagkuko sa iyang wala ang usa ka balaan, matahum nga babaye nga mahimo usab niya nga makigdula sa usa ka kapritso. Ug siya, siyempre, nakigdula kaniya, bisan kung ang usa ka lugar nagsugod sa pagsakit og gamay gikan sa tanan nga atensyon. Tingali usa ka gamay sa whipped cream ...
  
  Apan sa pagpadayon sa iyang kanhi ug labing importante nga tren sa panghunahuna - usa ka passive terorista cell naglingkod sa daplin sa bintana, ug pag-usab siya nagdula niini sa iyang kapritso. Ug unya didto ang gobyerno sa Amerika, nga naggukod sa mga ikog niini sa tibuuk nga lungsod, nagdagan nga nahadlok ug buta aron magdula-
  
  "Julian?" Giginhawa ni Zoe ang usa ka gilapdon sa buhok gikan sa iyang wala nga dunggan. "Gusto ba nimo nga moadto ko pag-usab sa habagatan?"
  
  "Bitaw, pero ayawg ginhawa ang bastos sama sa miaging higayon. Hatagi siyag gamay nga pahulay, mahimo ba?"
  
  "O, sigurado".
  
  Gitugotan siya ni March nga maglingaw-lingaw ug dayon naghunahuna kon unsay sunod nga mahitabo. Tunga-tunga na sa buntag ug nagkaduol na ang mga deadline. Hapit na moabot ang panahon nga kinahanglan niyang ibuklad ang laing disposable nga cell phone ug tawagan ang iyang yutang natawhan uban ang dinalian nga mga panginahanglan. Siyempre, nahibal-an niya nga wala'y tinuod nga "tago", labing menos dili sa pagbaylo sa lima ka gatos ka milyon, apan ang prinsipyo parehas ug mahimong ipatuman sa susamang paagi. Ang Marso nagpasalamat sa mga dios sa sala ug kadautan. Uban niining mga lalaki sa imong kiliran, unsa ang dili makab-ot?
  
  Sama sa tanan nga maayong mga damgo, kini nga usa matapos sa katapusan, apan si Marsh nakahukom nga siya malingaw niini samtang kini molungtad.
  
  Gipikpik ang ulo ni Zoey ug dayon mibarog, gihubad niya ang usa sa iyang mga higot sa sapatos ug milakaw paingon sa bentana. Uban sa duha ka hunahuna adunay kanunay nga duha ka managlahing punto sa panglantaw, apan ang duha sa mga personalidad ni Marsh matinud-anon sa senaryo. Sa unsang paagi mawala ang bisan kinsa kanila? Giilog niya ang usa sa mga condom ni Zoe ug karon naningkamot nga isulod sa iyang kamot. Sa kataposan mihunong siya ug mihimo sa duha ka tudlo. Impyerno, natagbaw gihapon kini sa iyang sulod nga kakurat.
  
  Samtang naghunahuna si Marsh kon unsay buhaton sa ekstrang lanyard, ang lider sa selda mibarog ug mitutok kaniya, mihatag kaniyag blangko nga pahiyom. Usa kadto ka Alligator, o sa pribado nga pagtawag niini ni Marsh - Alligator - ug bisan kini hilom ug klaro nga hinay, adunay tinuod nga pagbati sa kapeligrohan mahitungod niini. Gisugyot ni Marsh nga lagmit usa siya sa mga nagsul-ob og vest. Pawn. Ang parehas nga magamit nga butang sama sa dugay nga pag-ihi. Mikatawa og kusog si Marsh, naputol ang mata sa Alligator sa saktong higayon.
  
  Gisundan ni Zoe ang iyang mga tunob, nga nagtan-aw sa bintana.
  
  "Walay makita," miingon si Marsh. "Aron dili ka ganahan magtuon sa mga kuto sa katawhan."
  
  "Oh, mahimo silang kataw-anan usahay."
  
  Gipangita ni March ang iyang kalo, ang gusto niyang isul-ob sa usa ka anggulo. Siyempre, wala na kini, tingali sa wala pa siya makaabot sa New York. Ang miaging semana milabay sa usa ka blur alang kaniya. Ang buaya miduol ug matinahurong nangutana kon duna ba siyay gikinahanglan.
  
  "Dili sa pagkakaron. Apan tawagan ko sila sa dili madugay ug hatagan sila sa mga detalye aron mabalhin ang kuwarta. "
  
  "Imong buhaton kini?"
  
  "Oo. Dili ba gihatag ko kaninyo ang mga tawo sa ruta?" Retorikal ang pangutana.
  
  "Oh, kini nga piraso sa crap. Gigamit nako kini isip usa ka fly swatter."
  
  Si Marsh tingali usa ka eccentric, buang, ug gimaneho sa pagkagusto sa dugo, apan ang gamay nga bahin niya maalamon usab, kalkulado, ug hingpit nga nakigbahin. Mao nga naluwas siya sama sa iyang gibuhat pinaagi sa mga tunnel sa Mexico. Pagkataudtaod, naamgohan niya nga nasayop siya sa paghukom sa Alligator ug sa sitwasyon. Dili siya ang nag-una dinhi - sila.
  
  Ug ulahi na ang tanan.
  
  Giatake ni Marsh si Alligator, nahibal-an kung diin niya gibilin ang pusil, kutsilyo ug wala magamit nga stun gun. Nagpaabut sa kalampusan, natingala siya sa dihang gibabagan ni Gator ang mga pagbunal ug gibalik ang usa sa iyang kaugalingon. Gidawat kini ni March nga kalmado, wala magtagad sa kasakit, ug misulay pag-usab. Nasayod siya nga gitutokan siya ni Zoey, ug nahibulong siya nganong wala magdali ang tapolan sa pagtabang kaniya.
  
  Gipugngan pag-usab sa buaya ang iyang hampak sa kasayon. Unya nakadungog si Marsh og kasaba sa iyang luyo - ang tingog sa pag-abli sa pultahan sa apartment. Milukso siya pagbalik, natingala sa dihang gitugotan siya sa Alligator, ug milingi.
  
  Migawas sa iyang tutunlan ang usa ka ginhawa sa kakurat.
  
  Walo ka lalaki ang misulod sa apartment, ang tanan nagsul-ob og itom, ang tanan nagdala og mga bag, ug tan-awon sama sa kasuko sa mga lobo sa usa ka manukan. Mitutok si Marsh ug dayon milingi kang Gator, ang iyang mga mata bisan karon dili kaayo makatuo sa ilang nakita.
  
  "Unsa may nahitabo?"
  
  "Unsa? Naghunahuna ka ba nga kaming tanan maglingkod nga hilom samtang ang mga adunahan nga mga tawo nga nagsul-ob og mga suit naggasto sa ilang mga gubat? Aw, naa koy balita para nimo, dako nga tawo. Wala na mi maghuwat nimo. Among gipundohan ang among kaugalingon."
  
  Ang Marso nahagsa gikan sa dobleng hampak sa nawong. Sa iyang pagkahulog sa likod, iyang gigunitan si Zoe, nagdahom nga iyang gunitan siya, ug sa dihang wala siya, nahulog silang duha sa salog. Ang kakurat niining tanan mipadala sa iyang lawas ngadto sa overdrive, ang iyang mga glandula sa singot ug mga nerve endings nahimong sobra, ug usa ka makalagot nga tic nagsugod sa suok sa usa ka mata. Gidala siya balik sa dili maayo nga karaan nga mga adlaw sa bata pa siya ug walay usa nga nagpakabana kaniya.
  
  Ang buaya naglibot sa apartment, nag-organisar sa usa ka selda sa dose ka mga tawo. Si Zoey nahimong ingon ka gamay kutob sa mahimo, halos usa ka piraso sa muwebles, sa dihang nadiskobrehan ang mga pistola ug uban pang mga hinagiban sa militar - mga granada, labaw sa usa ka RPG, ang kanunay nga kasaligan nga Kalashnikov, tear gas, flashbangs ug lain-laing mga steel-tipped hand-held rockets . Kini medyo makahadlok.
  
  Gihawiran ni March ang iyang tutunlan, nagkupot gihapon sa kataposang mga timailhan sa dignidad ug kahakog nga nagsiguro nga siya ang kinadak-ang sungay nga kanding ni Satanas niini nga lawak.
  
  "Tan-awa," siya miingon. "Kuhaa ang imong hugaw nga mga kamot sa akong nukleyar nga bomba. Nahibal-an ba nimo kung unsa kini, bata? Alligator. Alligator! Kinahanglan natong maabot ang deadline."
  
  Sa kataposan gilabay sa lider sa ikalimang selda ang laptop ug miduol kang Marsh. Karon, kung wala"y suporta ug wala"y gwantes, lahi nga tawo si Alligator. "Sa imong hunahuna duna koy utang kanimo ooo?" Ang kataposang pulong maoy usa ka singgit. "Limpyo ang akong mga kamot! Nindot ang akong botas! Apan sila mabulit sa dugo ug abo sa dili madugay!"
  
  Ang Marso kusog nga mikidlap. "Unsa man ang imong gisulti?"
  
  "Walay bayad. Wala nay kwarta! Nagtrabaho ko alang sa bantugan, gitahud ug bugtong Ramses, ug gitawag nila ako nga Magbubuhat sa Bomba. Apan karong adlawa ako ang magpasiugda. Hatagan ko siyag kinabuhi!"
  
  Naghulat ang Marso sa dili kalikayan nga pagsinggit sa katapusan, apan niining higayona wala. Klaro nga gipasagdan ni Alligator ang pag-atake sa gahum sa iyang ulo, ug si Marsh wala gihapon makasabut ngano nga kini nga mga tawo nagdumala sa iyang bomba. "Mga lalaki, kini ang akong bomba nukleyar. Gipalit ko kini ug gidala kanimo. Naghulat kami alang sa maayong bayad. Karon, pagmaayo nga mga lalaki ug ibutang ang nukleyar nga bomba sa lamesa.
  
  Hangtud nga gibunalan siya ni Alligator nga igo aron makakuha og dugo nga si Marsh nagsugod sa tinuud nga pagsabut nga adunay usa ka grabe nga sayup dinhi. Misantop sa iyang hunahuna nga ang tanan niyang nangaging mga lihok mitultol niya niining puntoha sa iyang kinabuhi, matag husto ug sayop, matag maayo ug daotan nga pulong ug komento. Ang kadaghanon sa tanan niyang mga kasinatian nagdala kaniya diretso sa kini nga kwarto niining panahona.
  
  "Unsay imong buhaton niini nga bomba?" Ang kalisang mius-os ug mibaga sa iyang tingog, nga daw gipugos siya sa grater sama sa keso.
  
  "Among ipabuto ang imong nukleyar nga bomba sa diha nga kami makadungog gikan sa bantugang Ramses."
  
  Gisuyop ni March ang iyang gininhawa nga walay ginhawa. "Apan kini makapatay og milyon-milyon."
  
  "Ug busa magsugod ang among gubat."
  
  "Kini mahitungod sa kwarta," miingon si Marsh. "Bayd. Gamay nga kalingawan. Ang pagpadayon sa United Donkeys of America nga naggukod sa ilang ikog. Mahitungod kini sa pagpondo, dili pagpatay sa masa."
  
  "Youuuu... ikaw... gipatay!" Ang panatikong bahad ni Alligator misamot kataas.
  
  "Oo, pero dili kaayo."
  
  Gisipa siya sa buaya hangtod nga mikunot siya nga dili molihok nga bola; sakit akong gusok, baga, dugokan ug tiil. "Naghulat ra kami sa balita gikan ni Ramses. Karon, naay nagpasa nako sa telepono."
  
  
  KAPITULO 26
  
  
  Sa sulod sa Grand Central Terminal, ang katapusang mga piraso sa puzzle ni Marsh nagsugod sa linya. Wala pa kini nahibal-an ni Drake kaniadto, apan kini tanan bahin sa master plan sa usa ka tawo, usa ka tawo nga ilang gihunahuna nga na-neutralize na nila. Ang kaaway nga wala nila damha mao ang panahon-ug unsa ka paspas ang paglabay niini nakapagubot sa ilang panghunahuna.
  
  Tungod kay ang presinto gideklarar nga luwas ug gipuy-an sa kadaghanan sa mga opisyal sa pulisya, si Drake ug ang iyang grupo gihatagan og higayon sa pagsusi sa ikaupat nga pag-angkon, nga sa katapusan nakit-an nila nga gi-tape sa ilawom sa usa ka lamesa sa cafe. Usa ka serye sa mga numero nga gisulat sa dako nga font, imposible nga mahibal-an kung unsa kini gawas kung nakahimo ka sa pag-squint sa titulo, nga sagad gisulat sa labing gamay nga font nga magamit.
  
  Mga code sa pagpaaktibo sa nukleyar.
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata nga wala makatuo, nawad-an na usab og balanse, ug dayon mipiyong kang Alicia. "Tinuod? Nganong ipadala man niya kini kanato?"
  
  "Sa akong hunahuna kini ang abilidad sa pagdula sa dula. Nalingaw siya, Drake. Sa laing bahin, mahimo silang peke. "
  
  "O acceleration codes," dugang ni May.
  
  "O bisan pa," dugang nga gitagoan ni Beau ang hilisgutan, "mga code nga magamit sa paglansad sa lain nga klase sa tinago nga hinagiban."
  
  Gitan-aw ni Drake ang Frenchman sa makadiyot, naghunahuna kung diin siya adunay ingon nga hiwi nga mga hunahuna, sa wala pa tawagan si Moore. "Kami adunay bag-ong kinahanglanon," ingon niya. "Gawas nga kini usa ka hugpong sa mga deactivation code alang sa nukleyar nga mga hinagiban."
  
  "Ngano man?" Nakurat si Moore. "Unsa? Kini walay kahulogan. Mao ba kini ang iyang gisulti kanimo?"
  
  Nakaamgo si Drake kung unsa kini ka kataw-anan. "Gipadala karon." Pasagdi ang mga spacesuit nga maghan-ay sa tanan.
  
  "Maayo. Hatagan namo sila og angay nga kakugi."
  
  Human ibutang ni Drake ang telepono sa iyang bulsa, si Alicia mipalusot sa iyang kaugalingon ug mitan-aw sa palibot sa dugay nga panahon. "Swerte mi dinhi," siya miingon. "Walay casualty. Ug walay balita gikan sa Marso, bisan pa sa among pagka-late. Busa sa imong hunahuna kini ba ang kataposang kinahanglanon?"
  
  "Dili ko sigurado kung giunsa kana," ingon ni May. "Gisultihan niya kami nga gusto niya ang kuwarta, apan wala pa niya gisulti kanamo kung kanus-a o asa pa."
  
  "Busa labing menos usa pa," miingon si Drake. "Tingali duha. Kinahanglan natong susihon ang hinagiban ug ikarga kini pag-usab. Sa bisan unsang paagi, sa tanan nga kini nga mga mini-bomba nga mibuto sa tibuuk nga lungsod, sa akong hunahuna layo pa kami nga mahuman niini.
  
  Naghunahuna siya bahin sa katuyoan sa gagmay nga mga bomba. Ayaw pagpatay o bakol. Oo, gihampak nila ang kalisang sa kalag sa katilingban, apan tungod sa bomba nukleyar nga si Julian Marsh, ug sa mga kamera nga ilang giguba, dili niya mapugngan nga maghunahuna nga tingali adunay lain nga agenda. Ang ikaduha nga mga bomba makabalda ug makalagot. Ang pinakadako nga problema gipahinabo sa pipila ka mga tawo nga nagmotorsiklo nga naglabay sa mga bomba sa pabuto sa balay sa Wall Street.
  
  Namatikdan ni Alicia ang usa ka kiosk nga gitago sa halayong suok. "Sagol nga asukal," ingon niya. "Naa bay gusto ug candy bar?"
  
  "Hatagi kog duha ka Snickers," nanghupaw si Drake. "Tungod kay ang kan-uman ug lima ka gramo alang lamang sa dekada nubenta."
  
  Nanglingo-lingo si Alicia. "Ikaw ug ang imong daotan nga mga candy bar."
  
  "Unsay sunod?" Miduol si Beau, ug gihupay sa Pranses ang kasakit sa iyang lawas pinaagi sa pipila ka pag-inat.
  
  "Kinahanglan nga pauswagon ni Moore ang iyang dula," ingon ni Drake. "Pagmaabtikon. Ako, alang sa usa, dili mosayaw sa tono ni Marsh sa tibuok adlaw.
  
  "Nainat na," pahinumdom ni Mai niya. "Kadaghanan sa iyang mga ahente ug pulis nagbantay sa kadalanan."
  
  "I know," miginhawa si Drake. "Nasayod ko pag-ayo."
  
  Nahibal-an usab niya nga wala nay mas maayo nga suporta alang kang Moore kaysa Hayden ug Kinimaka, nga adunay mga pakigpulong sa Presidente, pareho nga nakasinati sa kadaghanan sa kung unsa ang mahimo sa kalibutan nga ihulog kanila. Niining higayona nga medyo kalmado, iyang gisusi, naghunahuna sa ilang problema, ug dayon nabalaka sa laing team-ang team ni Dahl.
  
  Kining buang nga Swedish bastard lagmit nakig-away sa usa ka Marabou bar samtang nagtan-aw sa pinakahubo nga mga higayon ni Alexander Skarsga.
  
  Miyango si Drake sa iyang pagpasalamat kang Alicia sa iyang pagbalik ug gitunol kaniya ang duha ka pirasong tsokolate. Sa makadiyot ang team nagbarug lang didto, naghunahuna, nangamang. Gisulayan nako nga dili maghunahuna kung unsa ang sunod nga mahitabo. Sa luyo nila adunay usa ka cafe & # 233; nagbarog sama sa usa ka gibiyaan nga karaan nga negosyo, ang mga bintana niini nabuak, ang mga lamesa nabali, ang mga pultahan nangapikas ug nagbitay sa ilang mga bisagra. Bisan karon, ang mga team mabinantayon nga nagsuklay sa lugar alang sa bag-ong mga aparato.
  
  Milingi si Drake kang Bo. "Nakigkita ka ni Marsh, di ba? Nagtuo ka ba nga iyang makita kini hangtod sa katapusan?"
  
  Ang Pranses naghimo ug usa ka makuti nga lihok. "Hmm, kinsay nahibalo? Katingad-an ang pagmartsa, morag lig-on sa usa ka higayon ug buang sa sunod. Tingali kini tanan usa ka paglimbong. Si Webb wala mosalig kaniya, apan kana dili ikatingala. Gibati nako nga kung interesado pa si Webb sa kaso sa Pythia, nan dili tugutan si Marsh nga magpakaaron-ingnon nga nalambigit sa kaso."
  
  "Dili si Marsha ang angay natong kabalak-an," naghinam-hinam si Mai. "Kini..."
  
  Ug sa kalit kining tanan nahimong kahulugan.
  
  Nakaamgo si Drake niini sa samang higayon, nakaamgo sa ngalan sa tawo nga iyang tawgon. Ang iyang mga mata misugat kaniya sama sa init nga nangitag mga misil, apan sa makadiyot wala silay ikasulti.
  
  Naghunahuna ko niini. Evaluator. Sa usa ka makalilisang nga katapusan.
  
  "Damn," ni Drake. "Gidula kami gikan sa sinugdanan."
  
  Gitan-aw sila ni Alicia. "Kasagaran moingon ko nga 'pagkuha ug kwarto', pero..."
  
  "Dili gayod siya makasulod niini nga nasod," agulo ni Mai. "Dili kung wala kami."
  
  "Karon," ni Drake. "Anaa gyud siya kung asa niya gusto."
  
  Ug dayon mibagting ang telepono.
  
  
  ***
  
  
  Hapit mahulog ni Drake ang iyang chocolate bar sa kakurat, nalingaw kaayo siya sa alternatibong tren sa panghunahuna. Sa dihang gitan-aw niya ang screen ug nakita ang usa ka wala mailhi nga numero, usa ka pagbuto sa pyrotechnic sa nagkasumpaki nga mga hunahuna ang naglibot sa iyang ulo.
  
  Unsay isulti?
  
  Tingali si Marsh ang nanawag gikan sa iyang bag-ong disposable nga selpon. Angay ba niyang suklan ang gana sa pagpasabot kaniya nga gidulaan siya, nga gibinuangan lang siya sa dakong laraw? Gusto nila nga ang mga selula ug nukleyar nga mga hinagiban magpabilin nga neyutral kutob sa mahimo. Hatagi ang matag usa bisan usa ka oras nga higayon nga masubay kini tanan. Karon bisan pa...karon ang dula nausab.
  
  Unsay buhaton?
  
  "Marso?" tubag niya pagkahuman sa ikaupat nga ring.
  
  Usa ka dili pamilyar nga tingog ang misulti kaniya. "Noooo! Si Gatorrrrr!"
  
  Gikuha ni Drake ang telepono gikan sa iyang dalunggan, ang pagtiyabaw, pagsaka sa tono sa katapusan sa matag pulong nga nag-insulto sa iyang eardrum.
  
  "Kinsa ni? Asa si Marsh?
  
  "Sabi ko nga - Gatorrrr! Nagkamang na ang kabuang. Kung asa siya angay. Pero naa koy laing demand nimo, uhhh. Usa pa, ug unya ang bomba mobuto o dili. Depende sa imoha!"
  
  "Bastosa ko." Naglisod si Drake sa pagconcentrate sa mga pulong tungod sa random singgit. "Kinahanglan nga mokalma ka gamay, buddy."
  
  "Dagan, koneho, dagan, dagan, dagan. Pangitaa ang police station sa eskina sa 3rd ug 51st ug tan-awa kung unsang mga piraso sa karne ang among gibilin kanimo ooooo. Makasabot ka sa kataposang kinahanglanon inig-abot nimo didto."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake, nangita sa iyang panumduman. Adunay usa ka butang nga pamilyar kaayo bahin niini nga adres...
  
  Apan ang tingog nakabalda na usab sa iyang mga hunahuna. "Karon dagan! Dagan! Koneho, dagan ug ayaw paglingi! Mobuto kini sa usa ka minuto o usa ka oras, rrr! Ug unya magsugod na ang atong gubat!"
  
  "Gusto lang ni Marsh og lukat. Ang kuwarta para sa bomba imoha."
  
  "Wala mi magkinahanglan sa imong kuwarta, yyyy! Sa imong hunahuna walay mga organisasyon-bisan ang imong kaugalingong mga organisasyon-nga nagtabang kanamo? Sa imong hunahuna walay mga adunahan nga nagtabang kanamo? Nagtuo ka ba nga walay mga nagkunsabo didto nga sekretong nagpundo sa atong kawsa? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Gusto ni Drake nga kab-oton ug kuptan ang liog sa buang, apan tungod kay dili niya mahimo kana-gibuhat niya ang sunod nga labing maayo nga butang.
  
  Naputol ang tawag.
  
  Ug sa kataposan, giproseso sa iyang utok ang matag tipik sa impormasyon. Nasayod na ang uban. Ang ilang mga nawong puti sa kahadlok, ang ilang mga lawas tensiyonado sa tensiyon.
  
  "Kini ang among site, dili ba?" Matud pa ni Drake. "Asa karon si Hayden, Kinimaka ug Moore."
  
  "Ug si Ramses," miingon si Mai.
  
  Kon mibuto pa ang bomba nianang higayuna, dili unta makadagan og mas paspas ang team.
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Gitun-an ni Hayden ang mga monitor. Sa kadaghanan sa estasyon nga nahaw-as, ug bisan ang mga ahente nga personal nga gi-assign sa Moore gipadala ngadto sa kadalanan aron sa pagtabang, ang lokal nga Homeland Security center mibati nga nabug-atan hangtod sa punto sa pagkaguba. Ang mga panghitabo nga nahitabo sa tibuuk nga lungsod nag-una kaysa sa panag-uban nila Ramses ug Price sa pagkakaron, apan namatikdan ni Hayden ang kakulang sa kontak sa taliwala nila, ug naghunahuna kung silang duha wala"y isulti. Si Ramses usa ka batid nga tawo nga adunay tanan nga mga tubag. Ang presyo usa ra ka scammer nga naggukod sa mga dolyar.
  
  Kinimaka mitabang sa pag-operate sa mga monitor. Gihisgotan ni Hayden kung unsa ang nahitabo tali kanila kaniadto, sa dihang ang Hawaiian nagtambag nga dili makuha ang kasayuran gikan sa duha ka lalaki, ug karon naghunahuna sa iyang reaksyon.
  
  Husto ba siya? Makaluluoy ba siya?
  
  Usa ka butang nga hunahunaon sa ulahi.
  
  Nag-flash ang mga imahe sa iyang atubangan, ang tanan nag-zoom out sa daghang mga square screen, sa itom ug puti ug kolor, mga eksena sa mga fender bender ug mga sunog, naggilakgilak nga mga ambulansya ug nahadlok nga mga tawo. Ang kalisang taliwala sa mga taga-New York gipugngan sa labing gamay; bisan kung ang mga panghitabo sa 9-11 usa pa ka bag-ong kalisang sa ilang mga hunahuna ug nakaimpluwensya sa matag desisyon. Alang sa daghang mga tawo nga adunay istorya sa pagkaluwas sa 9-11, gikan sa mga wala moadto sa trabaho nianang adlawa hangtod sa mga naulahi o nagdagan, ang kahadlok wala mawala sa ilang mga hunahuna. Ang mga turista nanagan sa kalisang, kasagaran sa pag-atubang sa sunod nga wala damha nga hampak. Gisugdan sa kapolisan ang paghawan sa mga kadalanan sa kinasingkasing, nga adunay gamay nga pagsupak gikan sa kanunay nga masuk-anon nga mga lokal.
  
  Gisusi ni Hayden ang oras...alas 11 na sa buntag. Nabati kini sa ulahi. Ang nahibilin sa grupo anaa sa iyang hunahuna, ang iyang tiyan nagkuba-kuba sa kahadlok nga basin mawad-an sila sa ilang kinabuhi karong adlawa. Ngano nga impyerno nga kita nagpadayon sa pagbuhat niini? Adlaw-adlaw, semana-semana? Ang mga posibilidad dili kaayo paborable matag higayon nga mag-away kami.
  
  Ug ilabina si Dahl; Giunsa kini nga tawo nagpabilin niini? Uban sa usa ka asawa ug duha ka mga anak, ang usa ka lalaki kinahanglan adunay usa ka pamatasan sa pagtrabaho nga sama kadako sa Mount Everest. Ang iyang pagtahod sa sundalo wala pa gayod mas taas.
  
  Kinimaka mipitik sa usa sa mga monitor. "Kini mahimo nga dili maayo."
  
  Gitutokan siya ni Hayden. "Unsa man kini... oh shit."
  
  Nakugang, iyang gitan-aw si Ramses nga milihok, midagan paingon sa Price ug gibunal ang iyang ulo sa yuta. Unya ang prinsipe sa terorista mibarug ibabaw sa naglisud nga lawas ug gisugdan ang pagsipa niini nga walay kaluoy, ang matag hampak nagpahinabog paghilak sa kasakit. Nagduha-duha pag-usab si Hayden, ug dayon nakakita sa usa ka pundok sa dugo nga nagsugod sa pagkatag sa salog.
  
  "Monaog ko."
  
  "Moadto sab ko". Nagsugod sa pagbangon si Kinimaka, apan gipugngan siya ni Hayden pinaagi sa usa ka lihok.
  
  "Dili. Kinahanglan ka dinhi."
  
  Wala magtagad sa mga tinan-awan, nagdali siya pagbalik sa silong, gisinyasan ang duha ka guwardiya nga nagtindog sa pasilyo, ug giablihan ang gawas nga pultahan sa selda ni Ramses. Nagdungan sila sa pagsulod, gihulbot ang mga pusil.
  
  Ang wala nga tiil ni Ramses mihapak sa aping ni Price nga nabali ang bukog.
  
  "Hunong!" Misiyagit sa kalagot si Hayden. "Gipatay nimo siya."
  
  "Wala ka'y pagtagad," gigamit na usab ni Ramses ang iyang hinagiban, nga nabuak ang apapangig ni Price. "Ngano man ko? Gipugos ko nimo nga ipaambit ang usa ka cell sa kini nga basura. Gusto ka magstorya ta? Aw, ingon niini ang pagbuhat sa akong puthaw nga kabubut-on. Tingali karon mahibal-an nimo. "
  
  Si Hayden midagan ngadto sa mga bar, gisulod ang yawe ngadto sa kandado. Gisuportahan ni Ramses ang iyang kaugalingon, ug dayon nagsugod sa pagtunob sa bagolbagol ug mga abaga ni Price, nga daw nangita sa mga huyang nga lugar ug nalingaw sa proseso. Mihunong na sa pagsiyagit si Price ug mahimo na lang nga mo-agulo.
  
  Giablihan pag-ayo ni Hayden ang pultahan, gisuportahan sa duha ka guwardiya. Giatake niya nga wala"y seremonyas, gibunalan si Ramses sa likod sa dalunggan gamit ang pistola ug gitukmod siya palayo kang Robert Price. Miluhod dayon siya tupad sa nag-ungol nga lalaki.
  
  "Buhi ka?" Dili gyud niya gusto nga magpakita nga nabalaka kaayo. Ang mga tawo nga sama niya nakakita sa kabalaka isip usa ka kahuyang nga mahimong pahimuslan.
  
  "Sakit ba?" Gipilit niya ang iyang kaugalingon sa mga gusok ni Price.
  
  Giingnan siya sa singgit nga "oo, nahitabo na."
  
  "Sige, sige, hunong na sa pagpanghupaw. Balik ug pakigkita nako nimo."
  
  Nanglimbasog si Price sa pagligid, apan sa dihang nibalitok siya, si Hayden mikurog sa pagkakita sa maskara sa dugo, nabali nga ngipon, ug gisi nga mga ngabil. Nakita niya nga pula ang iyang dalunggan ug hubag kaayo ang iyang mata nga basin dili na kini molihok. Bisan pa sa iyang labing maayo nga mga pangandoy, siya mikurog.
  
  "Kabuang".
  
  Mipadulong siya sa Ramses. "Dude, wa man koy ikapangutana kon nabuang ka ba? Usa ra ka buang ang mobuhat sa imong gibuhat. Hinungdan? Motibo? Target? Nagduda ko nga nisantop pa sa imong hunahuna."
  
  Gipataas niya ang Glock, dili gyud hingpit nga andam sa pagpabuto. Ang mga guwardiya sa tupad niya nagtabon kang Ramses kon atakehon siya.
  
  "Ipana," ni Ramses. "Luwasa ang imong kaugalingon gikan sa kalibutan nga puno sa kasakit."
  
  "Kon mao kini ang imong nasod, imong pinuy-anan, patyon mo ako karon dayon, dili ba? Tapuson nimo kining tanan."
  
  "Dili. Unsa ang lingaw sa pagpatay sa kadali? Una, gub-on ko ang imong dignidad pinaagi sa paghubo kanimo ug paghigot sa imong mga bukton. Unya akong bungkagon ang imong kabubut-on gamit ang usa ka random nga pamaagi, bisan unsa pa ang daw husto nianang higayona. Unya nakahunahuna na unta kog paagi nga patyon ka ug pabalikon, balik-balik, nga sa kataposan nagbasol sa dihang nangaliyupo ka nako sa ika-100 nga higayon nga tapuson ang imong kinabuhi."
  
  Nagtan-aw si Hayden, nakita ang kamatuoran sa mga mata ni Ramses ug wala makapugong sa iyang kaugalingon sa pagkurog. Ania ang usa ka tawo nga, sa walay pagduha-duha, mobuto ug nukleyar nga bomba sa New York. Ang iyang atensyon gisuyop pag-ayo ni Ramses, ingon man sa iyang mga guwardiya, nga wala sila mo-react sa mga tunob sa tunob ug gubot nga pagginhawa nga gikan sa ilang luyo.
  
  Misidlak ang mga mata ni Ramses. Nasayod si Hayden nga nalingla sila. Milingi siya, apan dili igo nga kusog. Si Price mahimo nga Sekretaryo sa Depensa, apan siya usab adunay usa ka bantog nga karera sa militar ug karon nagkinabuhi kung unsa ang iyang nahinumduman bahin niini. Iyang gihapak ang duha ka kamot sa gituy-od nga bukton sa gwardiya hinungdan nga milanog ang iyang pistola sa sawog, dayon gihapak ang iyang kumo sa tiyan sa lalaki nga nabawog sa tunga. Samtang nagbuhat niini, natumba siya, nagpusta nga dili siya pusilon ni Hayden ug sa laing guwardiya, gipusta ang iyang posisyon sa daghang paagi, ug nahulog sa pusil.
  
  Ug nagpabuto siya sa ilawom sa iyang ilok, ang bala naigo sa mata sa nakugang nga guwardiya. Gipadaplin ni Hayden ang iyang mga emosyon ug gipunting ang iyang Glock sa Presyo, apan gisakyan siya ni Ramses sama sa usa ka toro nga nagsakay sa usa ka traktor, ang tibuuk nga kusog sa iyang lawas naparalisa, natumba siya sa iyang mga tiil. Si Ramses ug Hayden nagsuroysuroy sa selda, nga naghatag kang Price og kahigayonan nga makatupong og limpyo nga hit sa ikaduhang guwardiya.
  
  Gipahimuslan niya kini, gigamit ang kalibog sa iyang bentaha. Ang ikaduhang guwardiya namatay sa wala pa motingog ang bala nga mipatay kaniya. Ang iyang lawas naigo sa yuta sa tiilan ni Price, gitan-aw sa nag-inusarang mata sa sekretarya. Si Hayden mikatkat gikan sa ilawom sa dako nga lawas ni Ramses, nga nagkupot gihapon sa iyang Glock, ihalas nga mga mata, ug gigunitan si Price sa pusil.
  
  "Ngano man?"
  
  "Nalipay ko nga mamatay," miserable si Price. "Gusto ko mamatay".
  
  "Aron makatabang sa pagluwas niini nga piraso sa crap?" Napandol siya sa salog, nanlimbasug.
  
  "Aduna pa koy usa ka dula nga nahibilin," ni Ramses nga nag-ungol.
  
  Nabatyagan ni Hayden nga mikurog ang yuta sa ilalom niya, ang mga bungbong sa silong nangurog ug nanglabay ang mga panganod sa mortar. Ang mismong mga trangka sa hawla nagsugod sa pagkurog. Gihan-ay pag-usab ang iyang mga kamot ug tuhod, mikalma siya ug mihangad sa taas ug paubos, wala ug tuo. Gitutokan ni Hayden ang mga suga samtang nagkidlap-kidlap kini balik-balik.
  
  Karon unsa man? Unsa man kini ...
  
  Apan nahibal-an na niya.
  
  Ang site gipailalom sa pag-atake sa yuta.
  
  
  KAPITULO 28
  
  
  Mihangos si Hayden samtang nagpadayon sa pag-uyog ang mga bungbong. Si Ramses misulay sa pagbangon, apan ang lawak mikurog sa iyang palibot. Ang terorista miluhod. Si Price nagtan-aw sa kahingangha samtang ang mismong suok sa lawak nausab, ang mga lutahan milihok ug nahan-ay pag-usab, ang mga bakilid natuis sa matag segundo. Gilikayan ni Hayden ang pagkahulog nga piraso sa mortar sa dihang nahugno ang bahin sa kisame. Ang mga alambre ug mga agianan sa hangin nagbitay gikan sa atop, nga nagbitay sama sa daghang kolor nga mga pendulum.
  
  Si Hayden mipaingon sa pultahan sa selda, apan si Ramses igo nga makababag sa iyang agianan. Milungtad og kadiyot una niya naamgohan nga gigunitan pa niya ang Glock, ug niadtong tungora ang kadaghanan sa kisame nahugno ug ang mga trangka mismo miduko pasulod, nga hapit mahugno.
  
  "Abi nako... nasobrahan nimo," ni Price nga wala makaginhawa.
  
  "This whole damn place is falling apart," singgit ni Hayden sa nawong ni Ramses.
  
  "Dili pa".
  
  Mibarog ang terorista ug midali paingon sa halayong bungbong, mga panganod sa mortar ug mga tipak sa kongkreto ug plaster nga naglupadlupad ug nangahulog sa iyang palibot. Ang pultahan sa gawas nahugno ug dayon miabli. Gikuha ni Hayden ang bar ug gibira ang iyang kaugalingon, naabtan ang buang, si Price nga nagpiang sa luyo. Naa silay mga tawo sa taas. Layo ra ang mahimo ni Ramses.
  
  Sa maong hunahuna, gipangita ni Hayden ang iyang telepono, apan halos dili na makaapas kang Ramses. Kini nga tawo paspas, gahi ug walay kaluoy. Iyang gitumban ang hagdanan, gibalibaran ang hagit sa usa ka pulis ug gilabay una siya sa ulo ngadto kang Hayden. Iyang nadakpan ang lalaki, gikugos, ug niadtong higayona si Ramses mipislit na sa taas nga pultahan.
  
  Nagdali si Hayden sa paggukod. Ang pultahan sa ibabaw nagbarog nga bukas kaayo, ang bildo niini nangliki, ang mga bayanan niini nangapikas. Sa sinugdan, ang tanan nga iyang makita gikan sa lawak sa monitor mao si Moore, kinsa mibangon gikan sa salog ug mikab-ot aron sa pagtul-id sa pipila ka mga warped screen. Ang uban gikunis-kunis gikan sa ilang mga tambakanan, nahimulag gikan sa paril, ug nahagsa sa pagtugpa. Mibarog na si Kinimaka nga natagak ang screen gikan sa iyang abaga, gisapot ang bildo ug plastik sa iyang buhok. Ang laing duha ka mga ahente sa lawak naningkamot sa pagbitad sa ilang kaugalingon.
  
  "Unsay naigo namo?" Midagan si Moore pagawas sa kwarto dihang namatikdan niya si Hayden.
  
  "Hain man si Ramses?" misinggit siya. "Wala ba nimo siya nakita?"
  
  Nagnganga ang baba ni Moore. "Kinahanglan naa siya sa cell block."
  
  Kinimaka nagburot sa bildo ug uban pang debris gikan sa iyang abaga. "Nagtan-aw ko ... Unya ang tanan nga impyerno nabungkag."
  
  Kusog nga nanunglo si Hayden dihang namatikdan niya ang hagdanan sa iyang wala, ug dayon ang balkonahe sa unahan nga nag-umbaw sa main office sa presinto. Walay laing paagi sa paggawas sa bilding gawas sa pagtabok niini. Midagan siya sa rehas, gigunitan kini ug gisusi ang kwarto sa ubos. Ang mga kawani gipakunhod, ingon sa giplano sa mga terorista, apan ang pipila ka mga trabaho sa ground floor giokupahan. Ang mga lalaki ug babaye nagtigom sa ilang mga butang, apan ang kadaghanan nagpadulong sa panguna nga entrada nga nagbitad sa ilang mga hinagiban, ingon nga nagpaabut sa pag-atake. Si Ramses dili mahimo nga kauban nila.
  
  asa man diay?
  
  Pagpaabot. nagtan-aw ko. Dili kini...
  
  "Dili kini ang katapusan!" - siya misinggit. "Palayo sa mga bintana!"
  
  ulahi na kaayo. Ang Blitzkrieg nagsugod sa usa ka dako nga pagbuto; mibuto ang mga bintana sa atubangan ug nahugno ang bahin sa bungbong. Ang tibuok nga panglantaw ni Hayden nabalhin, ang linya sa atop nahulog. Ang mga tinumpag mibuto sa tibuok estasyon sa dihang nangatumba ang mga polis. Ang uban miluhod o mikamang. Ang uban nasamdan o nakit-an ang ilang kaugalingon nga natanggong. Ang RPG misirit sa naguba nga façade ug nahagsa sa console sa attendant, nagpadala sa mga bul-og sa siga, aso ug mga tinumpag sa kasikbit nga lugar. Nakita dayon ni Hayden nga nagdagan ang mga tiil samtang daghang mga tawo nga nagmaskara nga nagpakita, ang tanan adunay mga pusil nga gihigot sa ilang mga abaga. Mikaylap sa matag kilid, ilang gipunting ang bisan unsang butang nga naglihok, ug pagkahuman, pagkahuman sa mainampingon nga pagkonsiderar, nagpabuto sila. Gilayon nga nagbalos sila si Hayden, Kinimaka kag Moore.
  
  Natusak-tusak sa mga bala ang naguba nga estasyon. Si Hayden nag-ihap og onse ka tawo sa ubos sa wala pa ang kahoy nga balkonahe nga nanalipod kaniya nagsugod sa pagkadugmok. Ang mga kabhang miagi dayon. Ang mga tipik nangaputol, nahimong makuyaw nga mga tipak. Natumba si Hayden paatras ngadto kaniya gikan sa luyo ug dayon naligid. Ang iyang vest nakakuha og duha ka menor de edad nga naigo, dili gikan sa mga bala, ug ang grabe nga kasakit sa iyang ubos nga nati nagsulti kaniya nga usa ka kahoy nga spike ang naigo sa nahayag nga unod. Minganga usab si Kinimaka, ug mitindog si Moore aron huboon ang iyang dyaket ug hawanan ang mga shavings sa iyang abaga.
  
  Mikamang pagbalik si Hayden sa balkonahe. Sa mga kal-ang, iyang gitan-aw ang pag-abante sa grupo sa pag-atake ug nadungog ang guttural nga pagbagulbol samtang gitawag nila ang ilang lider. Si Ramses midagan sama sa usa ka leon nga nangayam, nawala sa panan-aw ni Hayden sa wala"y usa ka segundo. Gipuga niya ang higayon sa pagpusil, apan nahibal-an na niya nga ang bala dili molupad duol.
  
  "Kabuang!"
  
  Mibarog si Hayden, mitutok kang Kinimaka ug midagan paingon sa hagdanan. Dili nila pasagdan nga makaikyas ang prinsipe sa terorista. Sa iyang pulong mobuto unta ang bomba. Gibati ni Hayden nga dili na siya magdugay.
  
  "Umalis ka, alis na nga!" - misinggit siya kang Mano. "Kinahanglan naton ibalik dayon si Ramses!"
  
  
  KAPITULO BAYENTA-SIYAM
  
  
  Ang intersection sa gawas sa site kasagarang puno sa mga tawo, ang tabokanan nabara sa mga pedestrian, ug ang mga dalan nagdaguhob sa kanunay nga ritmo sa mga sakyanan nga moagi. Ang mga tag-as nga mga bilding nga adunay daghang mga bintana kasagaran nga nagpakita sa mga tunog sa mga budyong nga nagbusina ug nagkatawa sa taliwala nila, nga nagpakita sa usa ka pagtaas sa interaksyon sa tawo, apan karon ang talan-awon lahi kaayo.
  
  Miulbo ang aso sa karsada ug misaka sa langit. Ang nangaguba nga mga bintana nagsabwag sa mga sidewalk. Mihunghong ang mga tingog sa palibot sa hub samtang ang mga kabhang nga nakurat ug nasamdan nakaamgo o migawas sa tagoanan. Nagtiyabaw ang mga sirena sa layo. Ang 3rd Avenue nga kilid sa ilang building morag higanteng ilaga nga nasaypan nga usa ka piraso sa gray nga keso ug mikuha ug dagkong mga pinaakan niini.
  
  Diyutay ra ang namatikdan ni Hayden niini, nga nagdagan pagawas sa estasyon ug dayon naghinayhinay samtang nangita siya sa mga nakaikyas. Diretso sa unahan, sa 51st Street, sila ra ang nagdagan-onse ka mga lalaki nga nagsul-ob og itom, uban ang dili masayop nga Ramses nga taas sa uban. Naglumba si Hayden sa intersection nga nagkatag sa mga sagbot, nakugang sa kahilom nga naglibot kaniya, sa singgit sa kahilom ug sa nagbaga nga mga panganod sa abog nga misulay sa pagbuta kaniya. Sa ibabaw, sa mga kal-ang tali sa mga atop sa mga bilding sa opisina-tul-id nga konkretong mga kolum nga nagtimaan sa tul-id nga agianan sama sa mga linya sa usa ka grid-ang kahayag sa adlaw sa kabuntagon nanlimbasug sa pagpakigkompetensya. Ang adlaw panagsa ra nga makita sa kadalanan sa wala pa ang udto, kini nagpakita gikan sa mga bintana sa pipila ka mga panahon sa sayo pa ug nagdan-ag lamang sa mga interseksyon hangtod nga kini misubang sa ibabaw ug dili makit-an ang agianan sa taliwala sa mga bilding.
  
  Si Kinimaka, ang matinud-anon nga tigulang nga iro, nagdali sa iyang tupad. "Adunay dose ra kanila," siya miingon. "Gibantayan ni Moore ang among posisyon. Sundon namo sila hangtod nga makakuha kami mga reinforcement, okay?"
  
  "Ramses," ingon niya. "Kini ang among prayoridad. Ibalik namo siya sa bisan unsang gasto."
  
  "Hayden," Hapit mabangga ni Kinimaka ang nag-parking nga van. "Wala nimo kini gihunahuna pag-ayo. Giplano ni Ramses ang tanan. Ug bisan kung wala niya - bisan kung ang iyang lokasyon sa usa ka paagi na-leak sa ikalimang lawak - dili kini igsapayan karon. Kini ang bomba nga kinahanglan natong pangitaon."
  
  "Usa pa ka hinungdan aron makuha si Ramses."
  
  "Dili gyud ta niya isulti," ni Kinimaka. "Apan tingali usa sa iyang mga estudyante ang mobuhat niini."
  
  "Sa mas dugay nga mahimo namon nga dili balanse si Ramses," ingon ni Hayden. "Ang labing maayo nga higayon nga kini nga lungsod adunay makaluwas niining tanan."
  
  Naglumba sila sa daplin sa karsada, nga nagpabilin sulod sa pipila ka landong sa mga tag-as nga mga bilding ug naningkamot nga dili makahimog bisan unsang kasaba. Si Ramses anaa sa sentro sa iyang putos, naghatag og mga order, ug karon nahinumdom si Hayden nga didto sa merkado gitawag niya kining mga tawhana nga iyang "mga lehiyonaryo." Ang matag usa kanila makamatay ug maunongon sa ilang kawsa, daghang mga lakang labaw sa ordinaryong mga mersenaryo. Sa sinugdanan, ang dose ka mga tawo nagdali nga wala'y daghang paghunahuna, nagbutang og gamay nga gilay-on tali sa ilang kaugalingon ug sa site, apan human sa usa ka minuto nagsugod sila sa paghinayhinay, ug ang duha milingi sa likod, nagsusi kon aduna bay mga naggukod.
  
  Si Hayden nagpabuto, nga nasuko sa iyang Glock. Usa ka tawo ang nahulog, ug ang uban milingi, mipusil balik. Ang duha ka kanhing ahente sa CIA miduko sa luyo sa konkretong bulak. Gitan-aw ni Hayden ang palibot sa lingin nga ngilit niini, dili gusto nga mawala ang iyang panan-aw sa iyang kaaway. Si Ramses hapit na maguba, gitabonan sa iyang mga tawo. Karon iyang nakita nga si Robert Price gipasagdan sa iyang kapalaran, halos dili na makabarog, apan maayo gihapon alang sa usa ka gikulata, tigulang nga tawo. Mibalik ang iyang pagtagad kang Ramses.
  
  "Naa ra siya, Mano. Ato na kining tapuson. Sa imong hunahuna mobuto pa ba sila kung mamatay siya?"
  
  "Damn, wala ko kahibalo. Ang pagkuha kaniya nga buhi mas maayo unta. Basin mahimo nato siyang kuhaan og lukat."
  
  "Oo, okay, kinahanglan nga magkasuod una ta."
  
  Ang camera mi-zoom up pag-usab, ning higayona nagtabon sa ilang pag-ikyas. Si Hayden midagan gikan sa flower bed ngadto sa flower bed, gigukod sila sa dalan. Mibulhot ang mga bala tali sa duha ka grupo, nabuak ang mga bentana ug naigo ang mga nakaparada nga mga sakyanan. Usa ka linya sa nagkatag nga yellow nga mga taxi nagtanyag kang Hayden nga mas maayo nga pagtabon ug usa ka higayon nga makaduol, ug wala siya magduha-duha sa pagkuha niini.
  
  "Atong!"
  
  Misakay siya sa unang taxi, mipadaplin ug migamit og lain nga nahibilin sa daplin sa karsada aron pagtabon sa iyang kaugalingon samtang midagan siya sa sunod. Ang mga bintana mibuto sa iyang palibot samtang ang iyang mga jailers misulay sa pagtangtang kanila, apan ang hapin nagpasabot nga ang bag-ong mga legionnaire ni Ramses wala gayud mahibalo kon asa sila. Upat ka mga taxi ang milabay ug ilang gipugos ang mga magdadagan sa pagtago, nga nagpahinay kanila.
  
  Ang earpiece ni Kinimaki misugod sa pagkurog. "Ang tabang lima ka minuto ang gilay-on."
  
  Apan bisan kini dili sigurado.
  
  Sa makausa pa, ang selula naglihok ingong usa ka compact nga grupo. Si Hayden migukod, dili luwas nga masira ang gintang ug napugos usab sa pagtipig sa mga bala. Nahimong dayag nga ang selda nagsugod na usab sa pagkabalaka bahin sa posibilidad sa pag-abot sa mga reinforcement tungod kay ang ilang mga lihok nahimong labi ka gubot, dili kaayo mabinantayon. Gipunting ni Hayden ang usa sa mga guwardiya sa luyo ug nasipyat lang siya tungod kay miagi siya sa kinulit nga kahoy samtang nagpabuto siya.
  
  Puro malas.
  
  "Mano," kalit siyang miingon. "Nawala ba nato ang usa kanila sa usa ka dapit?"
  
  "Ihap pag-usab."
  
  Napulo lang siya ka numero!
  
  Nagpakita siya nga wala"y bisan diin, nga naglihok gikan sa ilawom sa usa ka giparking nga awto sa istilo. Ang iyang unang hampak midugtong sa likod nga bahin sa tuhod ni Kinimaki, hinungdan sa pagduko sa dakong tawo. Sa iyang pagsipa, ang iyang tuo nga kamot nagdala og gamay nga PPK, nga ang gidak-on niini dili kaayo makapatay. Gipadaplin ni Hayden si Kinimaka, ang iyang medyo gamay nga lawas sama ka kusgan ug abtik sa bisan kinsa nga world class nga atleta, apan bisan pa niana makalihok lang og gamay ang dako nga tawo.
  
  Ang bala milupad sa taliwala nila, makapahingangha, makapahingangha, ang pinakamubo nga gutlo sa lunsay nga impyerno, ug dayon ang legionnaire milihok pag-usab. Laing hampak ang nadugtong sa tuhod ni Hayden, ug si Mano mipadayon sa iyang pagkahulog, nabangga sa dughan-una ngadto sa samang giparking nga sakyanan nga gigamit sa ilang kaaway sa pagtabon. Usa ka ungol ang nakalingkawas kaniya samtang iyang nakita ang iyang kaugalingon nga desperado nga naningkamot sa pagtuyok sa iyang mga tuhod.
  
  Gibati ni Hayden ang kasakit sa iyang tuhod ug, labaw sa tanan, ang kalit nga pagkawala sa balanse. Mas nahibal-an niya ang bahin sa pag-ikyas ni Ramses ug ang makalilisang nga buffet nga misunod kaysa bahin sa nag-away nga legionnaire, ug ang matag bahin sa iyang pagkatawo gusto nga mahuman kini dayon. Apan kining tawhana usa ka manggugubat, usa ka tinuod nga manggugubat, ug klaro nga gusto nga mabuhi.
  
  Gipabuto na usab niya ang pistola. Karon nalipay si Hayden nga nawad-an siya sa iyang balanse tungod kay wala siya sa iyang gilauman. Apan, ang bala milapos sa iyang abaga. Gilabay ni Kinimaka ang iyang kaugalingon sa kamot gamit ang pistola, gilubong kini sa ilawom sa usa ka bukid sa kaunoran.
  
  Gibiyaan dayon siya sa legionnaire, nakita ang pagkawalay kapuslanan sa pagpakig-away sa Hawaiian. Unya mibunot siyag makalilisang nga otso pulgadas nga blade ug gidunggab si Hayden. Naglikos siya nga dili maayo, nakakuha og gamay nga lugar aron malikayan ang makamatay nga hampak. Gilabyog ni Kinimaka ang iyang pistola, apan gipaabot na kini sa legionnaire ug mas paspas ang paglabyog niini, ang kutsilyo grabeng milapos sa dughan sa Hawaiian, nga nahimong walay hinungdan tungod sa vest sa lalaki, apan gilabay gihapon kini sa iyang hawak.
  
  Ang pagbayloay naghatag kang Hayden sa higayon nga iyang gikinahanglan. Samtang giibot niya ang iyang pistola, nakatag-an siya kon unsay buhaton sa legionnaire-milingi ug ilabay ang kutsilyo nga maliputon-mao nga mipadaplin siya, gibira ang gatilyo.
  
  Tulo ka mga bala ang milapos sa dughan sa lalaki samtang ang kutsilyo milambo sa pultahan sa sakyanan ug milagbas sa sawog, nga wala makaingon sa kadaot.
  
  "Kuhaa siya Walter," giingnan ni Hayden si Kinimake. "Kinahanglan nato ang matag bala."
  
  Sa iyang pagbarog, iyang nakita ang usa ka dili masayop nga grupo sa mga armadong lalaki nga nagdali sa dalan, pipila ka gatos ka yarda ang gilay-on. Kini nahimong mas komplikado karon - mga grupo sa mga tawo nga nagpakita ug naglatagaw sa kadalanan, nagpadulong sa balay o nagsusi sa kadaot, o bisan nagtindog sa yano nga pagtan-aw ug nag-klik sa ilang mga Android device - apan ang pagtan-aw sa ulo ni Ramses nga makita matag pipila ka mga tiil mailhan dayon .
  
  "Karon lihok," ingon niya, nga gipugos ang iyang nagsakit, nabun-og nga mga bukton nga molihok lapas sa ilang kapasidad.
  
  Nawala ang camera.
  
  "Unsa ang-"
  
  Kinimaka nilibot sa sakyanan, naglukso-lukso sa hood.
  
  "Dako nga tindahan sa mga isports," ang Hawaiian miingon nga wala makaginhawa. "Sila nagsulud."
  
  "Kataposan sa dalan, Prinsipe Ramses," giluwa ni Hayden ang kataposang duha ka pulong uban ang pagtamay. "Pagdali, Mano. Sama sa akong giingon, kinahanglan natong huptan nga busy ang bastard ug ipalayo ang iyang atensyon gikan niining nukleyar nga bomba. Ang matag minuto, matag segundo hinungdanon. "
  
  
  KAPITULO KATLOAN
  
  
  Nagdungan sila nga naglakaw agi sa nag-aginod nga mga pultahan sa atubangan sa sports store ug ngadto sa lapad, hilom nga sulod niini. Ang mga display case, mga rack ug mga hanger sa sinina anaa bisan asa, sa matag agianan. Gibutang sa open-frame nga kisame, ang suga gihatag pinaagi sa naggilakgilak nga mga tile. Gitutokan ni Hayden ang puti nga salog ug nakita ang abogon nga mga tunob paingon sa kasingkasing sa tindahan. Sa pagdali, gisusi niya ang iyang tindahan ug giayo ang iyang vest. Ang nawong nga midungaw gikan sa ilawom sa sapot nakapakugang kaniya, apan ang kahadlok nga nakulit sa mga dagway niini nakapahumok kaniya.
  
  "Ayawg kabalaka," siya miingon. "Kunog ug hilom ka."
  
  Dili na siya kinahanglan nga mangutana alang sa mga direksyon. Bisan tuod sila nagsubay sa lapok nga mga agianan, ang kasaba sa unahan naghatag sa mga posisyon sa ilang mga target. Ang kanunay nga pag-agulo ni Price usa ka dugang nga kaayohan. Si Hayden nilusot ilalom sa metal nga armrest nga puno sa mga leggings ug gitukmod ang usa ka upaw nga mannequin sa Nike nga uniporme sa pag-ehersisyo ngadto sa lugar nga gitagana alang sa sports equipment. Ang mga barbell rack, weight tray, trampoline ug treadmills naglinya sa parehas nga mga laray. Pagbalhin pa lang sa laing section, naay teroristang grupo.
  
  Usa ka lalaki ang nakakita kaniya, gipataas ang alarma ug gipusil. Si Hayden kusog nga midagan ug sa usa ka anggulo, nakadungog sa bala nga mibugwak sa metal nga bukton sa tigbugsay mga pulgada lang sa iyang wala. Si Kinimaka miambak sa kilid, mitugpa pag-ayo sa conveyor section sa treadmill ug nagligid-ligid sa gintang. Gibalik ni Hayden ang pagdayeg sa legionnaire pinaagi sa paghimo og lungag sa estante sa mga sneaker ibabaw sa iyang ulo.
  
  Hinayhinay nga miatras ang lalaki samtang nagkatibulaag ang iyang mga kauban. Giitsa ni Hayden ang pink nga duffel bag sa kahanginan aron susihon ang ilang mga numero ug mingisi samtang upat ka managlahing buto ang miigo niini.
  
  "Tingali nagtabon sa pag-ikyas ni Ramses," miginhawa si Kinimaka.
  
  "Kon gikinahanglan nato si Torsten Dahl," miginhawa si Hayden.
  
  "Gusto nimo sulayan nako ang crazy mode?"
  
  Wala na kapugngi ni Hayden ang iyang katawa. "Sa akong hunahuna kini labi pa sa usa ka kapilian sa estilo sa kinabuhi kaysa usa ka pagbag-o sa gear," ingon niya.
  
  "Unsa man," ni Kinimaka. "Pagdali ta."
  
  Gikulata siya ni Hayden sa usa ka suntok, miambak gikan sa tabon ug paspas nga mibuto. Ang usa sa mga tawo nanghupaw ug nahulog sa kilid, ang uban miduko. Giatake sila ni Hayden, nagbilin og mga babag sa ilang agianan, apan gitak-opan ang gintang sa labing madali nga iyang mahimo. Ang mga legionnaire misibog, nagpabuto nga taas, ug nawala sa luyo sa taas nga kisame nga rack sa mga sneaker sa matag brand ug kolor nga magamit. Si Hayden ug Kinimaka milingkod sa pikas kilid, nga mihunong sa makadiyot.
  
  "Andam na?" - Nangutana ko. Nanghupaw si Hayden dihang gibuhian niya ang nahulog nga sakop sa selda gikan sa iyang armas.
  
  "Lakaw," miingon si Kinimaka.
  
  Sa ilang pagbangon, usa ka pagbuto sa machine gun nga gamay nga midugmok sa training rack ibabaw sa ilang mga ulo. Ang mga piraso sa metal ug karton, canvas ug plastik nagpaulan kanila. Mikatkat si Hayden sa ngilit bisan pa nga ang tibuok nga estraktura nagkurog.
  
  "Oh..." Kinimaka nagsugod.
  
  "Kabuang!" Nahuman si Hayden ug milukso.
  
  Ang tibuok ibabaw nga katunga sa lapad nga counter nahugno, gikuniskunis, ug nahulog sa ibabaw niini. Usa ka dako, nagbitay nga bungbong sa mga estante, gilabay niini ang mga metal nga strut, mga karton nga kahon, ug mga tapok sa bag-ong mga sapatos nga canvas sa ilang pag-abot. Giisa ni Kinimaka ang iyang kamot nga daw nagdepensa sa iyang kaugalingon gikan sa edipisyo ug nagpadayon sa paglihok nga masaligon, apan tungod sa iyang misa nahulog siya sa luyo sa miikyas nga si Hayden. Samtang nagligid siya palayo sa nahulog nga masa, ang iyang nagguyod nga bitiis naggunit sa usa ka metal nga suporta, gilubong ni Kinimaka ang iyang ulo sa ilawom sa iyang mga bukton ug giandam ang iyang kaugalingon samtang nahulog sa ibabaw niya.
  
  Gihuman ni Hayden ang paglabay gamit ang pusil sa iyang kamot ug milingi sa likod. "Mano!"
  
  Apan nagsugod pa lang ang iyang mga problema.
  
  Giatake siya sa upat ka legionnaire, gisipa ang pistola ug gibunalan ang iyang lawas gamit ang mga sampot sa ilang mga riple. Gitabonan ni Hayden ang iyang kaugalingon ug dayon giligid pa. Usa ka rack sa mga basketball ang natumba, nagpadala sa orange nga mga bola nga naglupad sa tanang direksyon. Si Hayden mitan-aw sa iyang abaga, nakakita sa mga anino nga naglihok, ug mitan-aw sa palibot alang sa iyang Glock.
  
  Usa ka buto milanog. Nakadungog siya og bala nga niigo sa iyang ulo.
  
  "Hunong dinhi," miingon ang tingog.
  
  Nakugang si Hayden ug mihangad samtang ang mga anino sa mga tawo ni Ramses mikunsad kaniya.
  
  "Karon kauban ka namo."
  
  
  KAPITULO katloan ug usa
  
  
  Nilusot si Drake sa guba nga lugar, si Alicia sa iyang kiliran. Ang unang lihok nga ilang nakita kay gikan kang Moore dihang milingi siya sa taas nga balkonahe ug gitionan silag pusil. Human sa tunga sa minuto, ang kahupayan nagpakita sa iyang nawong.
  
  "Sa katapusan," miginhawa siya. "Sa akong hunahuna kamo unang nakaabot dinhi."
  
  "Nakakuha kami usa ka gamay nga pasidaan," ingon ni Drake. "Usa ka clown nga ginganlag Alligator?"
  
  Morag nalibog si Moore ug gisinyasan sila sa taas. "Wala pa ko makadungog bahin niya. Siya ba ang lider sa ikalimang selda?"
  
  "Sa among hunahuna, oo. Siya usa ka fucking wazzok nga adunay asno nga puno sa kabuang, apan karon siya ang nagdumala niining nukleyar nga bomba."
  
  Nagtan-aw si Moore nga nagbuka ang iyang baba.
  
  Gihubad ni Alicia. "Mas buang ang buaya kay kang Julian Marsh human sa napulo ka galon nga kape, ug moingon unta ko nga imposible kana hangtod nga nadungog nako ang iyang isulti. Busa, asa si Hayden ug unsay nahitabo dinhi?"
  
  Gibutang ni Moore ang tanan alang kanila, nagkomento sa away tali ni Ramses ug Price ug dayon ang pag-ikyas. Gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo sa estado sa estasyon ug sa dili igo nga pag-apod-apod sa mga ahente.
  
  "Mahimo bang giplano niya kini? Gikan sa kalaglagan nga kastilyo sa Peru? Bisan sa among pagsuhid sa bazaar?"
  
  Morag nagduhaduha si Mai. "Morag dili kaayo maayo bisan sa usa sa imong mga teorya."
  
  "Ug dili kini igsapayan," miingon si Alicia. "Tinuod? Buot ipasabot, kinsay nagpakabana? Kinahanglan natong hunongon ang pag-gas sa atong kaugalingon ug magsugod sa pagpangita.
  
  "Niining higayona," miingon si May. "Uyon ko ni Taz. Tingali ang iyang kataposang hinigugma nakadaot kaniya." Maanindot niyang gitan-aw si Bo.
  
  Nakugang si Drake samtang nagtan-aw kaniya si Moore, ang iyang mga mata karon midako pa. Ang ahente sa Home Office mitutok kanilang upat.
  
  "Murag nindot nga party, guys."
  
  Gipugngan kini ni Drake. "Diin sila miadto? Hayden ug Kinimaka?"
  
  Gitudlo ni Moore. "ika-51. Gisundan ni Ramses, ang iyang onse ka mga sumusunod ug kadtong buang nga si Price ngadto sa aso. Nawala ko sa ilang panan-aw human sa pipila lang ka minuto."
  
  Gitudlo ni Alicia ang usa ka laray sa mga screen. "Makakaplag ka ba kanila?"
  
  "Kadaghanan sa mga kanal gibabagan. Ang mga screen gilaglag. Maglisud kami sa pagpangita sa Battery Park karon.
  
  Milakaw si Drake ngadto sa naguba nga balcony railing ug mitan-aw sa palibot sa estasyon ug sa dalan sa gawas. Kini usa ka katingad-an nga kalibutan nga nagbutang sa iyang atubangan, sukwahi sa lungsod nga iyang gihunahuna, balik sa iyang mga tikod, labing menos alang sa karon. Usa ra ang iyang nahibal-an nga paagi aron matabangan kini nga mga tawo nga mamaayo.
  
  Hupti sila nga luwas.
  
  "Aduna ka bay laing balita?" Nangutana si Moore. "Nagtuo ko nga nakigsulti ka kang Marsh ug niining lalaki nga Alligator."
  
  "Ang among gisulti kanimo," miingon si Alicia. "Nasusi na ba nimo ang mga deactivation code?"
  
  Gitudlo ni Moore ang usa ka nagkidlap nga icon nga bag-o lang nagsugod sa pagkidlap sa usa sa mga buhi nga screen. "Tan-awon nato".
  
  Mibalik si Drake samtang nagpadulong si Beau sa water cooler aron moinom. Gibasa ni Moore ang email nga kusog, dali nga nakaabut sa punto ug gikumpirma ang pagkatinuod sa mga code sa pag-deactivate.
  
  "Busa," si Moore mibasa pag-ayo. "Ang mga kodigo sa tinuud kosher. Kinahanglan kong isulti nga kini talagsaon. Sa imong hunahuna nahibal-an ba ni Marsh nga ilogon siya?"
  
  "Adunay daghang mga hinungdan," ingon ni Drake. "Kaluwasan para sa imong kaugalingon. Pagbalanse sa daplin. Ang yano nga kamatuoran mao nga ang tawo kulang sa unom ka round sa usa ka bug-os nga clip. Kung kana nga Alligator dili kaayo mapangahason, mas luwas ako karon.
  
  "Whappie?"
  
  "Nuts?" Gisulayan ni Drake. "Wala ko kabalo. Si Hayden mas makasulti sa imong pinulongan kay kanako."
  
  "Iningles". Miyango si Moore. "Iningles ang among pinulongan."
  
  "Kung ingon ka. Apan kini usa ka maayong butang, mga lalaki. Ang tinuod nga deactivation code usa ka maayong butang. "
  
  "Nasabtan ba nimo nga mahimo pa namon silang makontak sa higayon nga mahibal-an sa mga siyentista ang gigikanan sa nukleyar nga bayad?" Matud pa ni Beau nga mibalik ug misuyop sa plastic cup.
  
  "Um, oo, pero wala pa kini nahitabo. Ug sa nahibal-an namon, gibag-o nila ang mga code o gidugang usa ka bag-ong trigger. "
  
  Gidawat kini ni Beau uban ang gamay nga pagyango.
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo. Halos diyes minutos na sila sa estasyon, ug walay pulong gikan kang Hayden o Dahl. Karon ang napulo ka minuto gibati sama sa usa ka kahangturan.
  
  "Tawagan ko nga si Hayden." + Gikuha niya ang iyang cellphone.
  
  "Ayawg kabalaka," miingon si Mai. "Dili ba Kinimaka?"
  
  Milingi pag-ayo si Drake sa iyang gitudlo. Ang dili masayop nga dagway ni Mano Kinimaki makanunayong nagbuy-od sa dalan, nagduko, klaro sa kasakit, apan gahig ulo nga nagdagan paingon sa estasyon. Gitulon ni Drake ang usa ka dosena nga mga pangutana ug midali dayon sa tawo nga makatubag niini. Sa dihang nakagawas na, naabtan sa grupo si Mano sa usa ka intersection nga napuno sa mga guba.
  
  "Unsa na, buddy?"
  
  Ang kahupayan sa Hawaiian sa pagpakigkita kanila gitabonan sa pipila ka makalilisang nga kasakit sa pangisip nga nagtago sa ilawom sa nawong. "Anaa sila si Hayden," mihunghong siya. "Gikuha namo ang tulo kanila, apan wala kami makaduol sa Ramses o Price. Ug unya giambus nila kami sa katapusan. Gikuha ko gikan sa dula, ug sa dihang nakagawas na ako gikan sa ilawom sa usa ka toneladang mga guba, wala na si Hayden.
  
  "Giunsa nimo pagkahibalo nga nakuha nila siya?" Nangutana si Beau. "Baka nag-stalk pa siya?"
  
  "Tingali nasamdan ang akong mga bukton ug mga bitiis," ni Kinimaka. "Apan maayo ra ang akong paminaw. Ilang gidis-armahan siya ug giguyod palayo. Ang kataposan nilang gisulti mao..." Gitulon ni Kinimaka ang bug-at nga kasingkasing, wala na makapadayon.
  
  Nasakpan ni Drake ang panan-aw sa lalaki. "Atong luwason siya. Kanunay namong buhaton kini."
  
  Kinimaka mikurog. "Dili kanunay".
  
  "Unsay ilang gisulti kaniya?" Miinsister si Alicia.
  
  Kinimaka mihangad sa langit, morag nangitag inspirasyon sa kahayag sa adlaw. "Miingon sila nga hatagan nila siyag mas duol nga pagtan-aw niining nukleyar nga bomba. Miingon sila nga ila kining ihigot sa iyang likod."
  
  
  KAPITULO katloan ug dos
  
  
  Gibiyaan ni Thorsten Dahl ang daghang mga tripulante aron limpyohan ang lugar sa palibot sa Times Square ug gidala ang iyang team sa lawom nga mga landong nga gihimo sa usa ka pig-ot nga eskinita. Kini hilom ug walay kabalaka, ang hingpit nga dapit sa paghimo sa usa ka importante nga tawag sa telepono. Giuna niyag tawag si Hayden, pero sa dihang wala siya motubag, gisuwayan niyag kontak si Drake.
  
  "Ang gilay-on dinhi. Unsa ang pinakabag-o nga balita?
  
  "Naa mi, buddy-"
  
  "Hasta sa imong mga bola pag-usab?" Mihunong si Dahl. "Unsay bag-o?"
  
  "Dili hangtod sa akong liog karong panahona. Kadtong buang nga mga bastard nabuak, o nabuak, gikan sa ilang mga selda. Ramses ug Price wala na. Ang ikalima nga cell naglangkob - o kaniadto - sa dose ka mga tawo. Miingon si Mano nga aduna silay tulo."
  
  Nasakpan ni Dahl ang intonasyon. "Nagsulti si Mano?"
  
  "Oo nga buddy. Gigunitan nila si Hayden. Gidala nila siya."
  
  Gipiyong ni Dahl ang iyang mga mata.
  
  "Apan duna pa kitay panahon." Gisulayan ni Drake ang positibo nga bahin. "Dili unta nila kini makuha kung gusto nila nga pabuto kini dayon."
  
  Husto ang mga Yorkies, kinahanglan nga dawaton ni Dahl. Namati siya samtang si Drake nagpadayon sa pagpasabut nga si Marsh gitangtang na sa iyang papel isip Prinsipe sa Kangitngit ug temporaryo nga gipulihan sa usa nga gitawag og Alligator. Ang yutang natawhan nakaila lamang niining tawhana nga usa ka Amerikanong tigpaluyo.
  
  "Tinuod?" Matud ni Dahl. "Para unsa?"
  
  "Daghang butang nga mahimong hinungdan sa anarkiya," miingon si Drake. "Siya usa ka mersenaryo, karon lang siya nawad-an sa iyang kasuko."
  
  "Naghunahuna ko nga si Ramses kanunay nga nagpadagan sa iyang negosyo 'sa balay'."
  
  "Ang buaya lumad sa New York. Makahatag siya ug hinungdanon nga kahibalo sa logistik sa operasyon. "
  
  "Oo, makatarunganon kana." Nanghupaw si Dahl ug gipiyong ang iyang mga mata sa kakapoy. "Busa unsay sunod? Naa ba tay mga coordinate ni Hayden?"
  
  "Gikuha nila ang iyang camera. Tingali gikuha nila ang pipila sa iyang mga sinina tungod kay ang tag nga gitahi sa iyang kamiseta nag-ingon nga siya anaa sa ilawom sa lamesa sa Chipotle Mexican Grill, nga among nakumpirma nga binuang. Ang mga security camera nagtrabaho, apan ang mga tigdawat sa among kiliran kasagarang na-knockout tungod sa pag-atake sa site. Gihiusa nila ang tanan nga ilang mahimo. Ug wala silay igong manpower. Mahimong daotan ang mga butang gikan dinhi, higala. "
  
  "Mahimo ba?" Gisubli ni Dahl. "Moingon ko nga nakaagi na kami sa daotan ug nagpadulong sa dalan sa daotan, dili ba?"
  
  Si Drake mihunong sa makadiyot, dayon miingon, "Kami nanghinaut nga sila magpadayon sa pagpangayo," ingon niya. "Ang matag bag-ong kinahanglanon naghatag kanamo daghang oras."
  
  Dili kinahanglan nga isulti ni Dahl nga wala pa sila makahimo sa bisan unsang pag-uswag. Ang kamatuoran dayag sa kaugalingon. Dinhi sila nagsalig sa yutang natawhan aron mahibal-an ang lokasyon sa nukleyar nga bomba, nga nagdagan sama sa gipasidan-an nang daan nga mga pabo sa Pasko, aron lamang matudlo ni Moore ang lokasyon, apan ang tibuuk nga negosyo napakyas.
  
  "Ang tanan nga among gibuhat mao ang pag-neutralize sa pipila nga mga gamit," ingon niya. "Dili kami hapit sa tinuud nga plano ni Ramses, ug labi na ang iyang katapusan nga dula."
  
  "Nganong dili man kamo manaug sa estasyon? Mahimong mag-uban usab kami kung moabut ang sunod nga tingga. "
  
  "Oo, buhaton nato kini." Giwara-wara ni Dahl ang ubang bahin sa iyang team ug gitino ang saktong direksiyon nga modala kanila sa 3rd Avenue. "Hi, kumusta si Mano?"
  
  "Ang lalaki gibunalan pag-ayo sa usa ka dingding nga adunay mga estante. Ayaw pangutana. Apan siya naghinamhinam nga makig-away, naghulat lang nga adunay maghatag kaniya og target.
  
  Nagsugod sa pagdagan si Dahl sa dihang nahuman na sila sa panagsultihanay. Mihunong si Kensi sa iyang tupad ug miyango. "Dili maayo nga paglihok?"
  
  "Tungod sa among kahimtang, nagtuo ko nga mas grabe pa kini, apan, oo, kini usa ka dili maayo nga pagpili. Gikidnap nila si Hayden. Gidala siya sa dapit diin ang bomba."
  
  "Aw, maayo kana! Buot ipasabot, dili ba kamong tanan adunay gitago nga mga beacon?"
  
  "Atong gibuhat. Ug ilang gisalibay kini uban sa iyang mga sapot."
  
  "Ang Mossad naa sa ilawom sa imong panit," miingon si Kensi sa hilom. "Maayo alang kanila, apan dili alang kanako. Gipabati nako nga ako nahisakop."
  
  "Kini unta". Miyangu-yango si Dahl. "Kitang tanan kinahanglan nga mobati nga kita adunay kontrol sa atong kaugalingon nga kapalaran, ug nga ang matag desisyon sa tinuud libre. Dili kini manipulasyon."
  
  "Niining mga adlawa," ang mga tudlo ni Kensi mikunot ug dayon mikumot, "ikaw ang nagmaniobra nako sa imong peligro," dayon siya mihatag kaniya og gamay nga pahiyom. "Gawas kanimo, akong higala, mahimo nimong manipulahon ako bisan unsang orasa ug bisan diin nimo gusto."
  
  Milingiw si Dahl. Si Bridget McKenzie dili mapugngan. Ang babaye nahibalo nga siya usa ka minyo nga lalaki, usa ka amahan, ug bisan pa niana siya nagpadala gihapon sa tentasyon. Siyempre, sa usa ka paagi o sa lain, dili siya magdugay dinhi.
  
  Nasulbad ang problema.
  
  Si Smith ug Lauren nag-jogging usab, nagbayloay og hilom nga mga komentaryo. Gidala ni Yorgi ang likod, gikapoy ug nagkatag sa mga tinumpag, apan nag-loping uban ang dula nga determinasyon. Nahibal-an ni Dahl nga kini ang iyang una nga tinuud nga kasinatian sa gubot, wala"y hinungdan nga kombat, ug gihunahuna niya nga maayo niya ang pagdumala niini. Ang mga dalan mikidlap ug dayon miliko sa wala sa 3rd Avenue, padulong sa intersection sa 51st.
  
  Katingad-an ang pipila ka minuto alang kang Dahl. Ang ubang mga dapit sa siyudad wala maunsa, ug samtang daghang mga tindahan ang nagpabiling bukas ug ang mga tawo nanglakaw sa sulod uban ang pagbati sa kahadlok, ang uban mga biniyaan, halos walay kinabuhi. Daghang mga kadalanan ang gikordonan sa mga riot police nga mga sakyanan ug four-wheel drive nga mga sakyanan sa kasundalohan nga nagkatag sa tibuok. Ang ubang mga lugar nangurog sa kaulaw sa presensya sa mga tulisan. Kasagaran, ang mga tawo nga iyang nakita wala makasabut sa ilang buhaton, mao nga iyang gidugang ang iyang tingog sa iyang gituohan nga mga awtoridad ug nagdapit kanila sa pagdangup bisan asa sila mahimo.
  
  Ug unya naabot sila sa dapit diin naghulat si Drake ug ang uban, naglaum, ug nagplano nga luwason si Hayden Jay.
  
  Pipila lang ka oras ang milabay sukad sa pagsugod niining adlawa. Ug karon desperado na silang nangitag paagi nga makapangita ug nukleyar nga bomba. Nahibal-an ni Dahl nga wala nay pagbalik; dili siya makalayas o makatago sa mga bunker. Ang SPEAR team naa niini hangtod sa katapusan. Kung mamatay ang lungsod karon, dili kini tungod sa kakulang sa mga bayani nga naningkamot sa pagluwas niini.
  
  
  KAPITULO TRESENTA tres
  
  
  Nagpabiling hilom si Hayden samtang gimando ni Ramses ang aksyon ug reaksyon, nagpahinumdom sa iyang mga tawo nga nagdumala, nagsulay sa ilang hingpit nga pagkamaunongon. Human siya giguyod palayo sa tindahan sa sporting goods, gipugos nila siya sa pagdagan sa ilang taliwala sa 3rd Avenue, dayon gigahin ang panahon sa pagpangita ug paglabay sa iyang cell phone ug gitangtang ang iyang bulletproof vest. Si Ramses ingon og adunay kahibalo bahin sa mga aparato sa pagsubay ug sa ilang mga lokasyon ug gimandoan ang iyang mga tawo nga tangtangon ang iyang kamiseta. Ang gamay nga himan dali nga nakit-an ug gilabay, pagkahuman ang grupo nagpadayon sa ilang pagdagan subay sa daw usa ka hingpit nga random nga ruta.
  
  Nakuha ni Hayden ang impresyon nga dili kini mao ang kahimtang.
  
  Nagdugay. Ang grupo nag-ula sa ilang dagkong mga hinagiban ug itom nga sinina, nga nagpadayag sa ilang normal nga uniporme sa turista sa ilawom. Sa kalit sila hayag, dili makadaot, bahin sa gatusan ka nabalaka nga mga tawo nga nagsuroysuroy sa kadalanan sa siyudad. Ang mga polis ug kasundalohan nagpatrolya sa pipila ka mga rota, apan ang mga kamera yanong miliko sa usa ka ngitngit nga eskinita ug dayon sa lain hangtud nga kini klaro. Gihatagan si Hayden og ekstrang jacket nga isul-ob. Sa usa ka punto, misakay sila sa pre-prepared nga mga motorsiklo ug hinayhinay nga migawas sa downtown Manhattan.
  
  Apan dili kaayo layo. Nanghinaut si Hayden sa tibuok niyang kusog nga madala niya ang mensahe ngadto sa usa ka tawo-bisan kinsa-karon nga nahibalo na siya sa nahimutangan sa bomba. Dili igsapayan nga mahimo nila siyang patyon - ang hinungdanon mao nga kini nga mga panatiko gipahunong.
  
  Ang mga bisikleta nagligid sa usa ka bahin sa eskinita, ug dayon napulo ka mga tawo-ang walo nga nahabilin nga legionnaire, Ramses ug Price-nagsunod sa usag usa agi sa usa ka rusty metal nga pultahan sa kilid. Nakit-an ni Hayden ang iyang kaugalingon sa tunga nila, usa ka premyo sa gubat, ug bisan nahibal-an na niya ang iyang kapalaran, gisulayan niya nga makuha ang matag pagtan-aw, matag pagbag-o sa direksyon ug matag gihunghong nga pulong.
  
  Sa unahan sa nabuak nga pultahan sa gawas, usa ka baho nga agianan sa sulod padulong sa usa ka kongkreto nga hagdanan. Dinhi ang usa sa mga lalaki milingi ngadto kang Hayden ug gigunitan ang iyang kutsilyo sa iyang tutunlan.
  
  "Hilum," ni Ramses nga wala molingi. "Gipalabi ko nga dili ka patyon sa pagkakaron."
  
  Misaka sila og upat ka andana ug mihunong kadiyot atubangan sa pultahan sa apartment. Sa pag-abli niini, ang grupo nagpunsisok sa sulod, nga nagdagan paggawas sa pasilyo sa labing kusog nga ilang mahimo. Mihunong si Ramses sa tunga-tunga sa lawak, gibayaw ang mga bukton.
  
  "Ug ania na kita," siya miingon. "Uban sa usa ka milyon nga mga katapusan ug labing menos usa ka sinugdanan. Ang mga lumulupyo niini nga siyudad mobiya niini nga kinabuhi nga wala mahibalo nga kini mao ang sinugdanan sa atong bag-ong dalan, ang atong balaan nga gubat. Kini-"
  
  "Tinuod?" Usa ka uga nga tingog ang nakabalda sa bahad. "Ang bahin nako gustong motuo nimo, Ramses, apan ang laing bahin, ang mas grabe nga bahin, naghunahuna nga napuno ka niini."
  
  Nakuha ni Hayden ang iyang unang maayong pagtan-aw kang Julian Marsh. Ang Pythian tan-awon nga katingad-an, gituis, ingon nga usa ka bahin sa iyang gipilo ngadto sa lain. Nagsul-ob siya og mga sinina nga dili gayud mohaum, bisan unsa pa ang tuig o uso karon. Ang usa ka mata nangitom, ang lain bukas ug wala mokidlap, samtang ang usa ka sapatos nahulog. Sa iyang tuo naglingkod ang usa ka makaiikag nga morena nga wala mailhi ni Hayden, apan sa paagi nga sila gipugos sa usag usa, klaro nga sila konektado sa daghang mga paagi kaysa usa.
  
  Busa, dili kaalyado.
  
  Si Hayden nagtan-aw uban ang pagtamay samtang si Ramses nag-react sa pagbiaybiay ni Marso. "Nasayod ka?" - nangutana ang prinsipe sa terorista. "Kanang gilimbongan ka namo sa wala pa ta magkita. Sa wala pa gani kita makahibalo sa ngalan sa buang nga magdala sa atong walay katapusan nga siga ngadto sa kasingkasing sa America. Bisan ang imong kaugalingon, Tyler Webb, nagluib kanimo."
  
  "Fuck Webb," ni Marsh. "Ug lakaw ka."
  
  Mitalikod si Ramses nga nagkatawa. "Balik ta sa akong gisulti. Bisan ang mga tawo nga nagtrabaho dinhi nagdumot niining siyudad. Mahal kaayo, daghan kaayong turista. Ang ordinaryo nga mga lalaki ug babaye dili makaako sa pagpuyo dinhi ug nanlimbasug aron makatrabaho. Mahanduraw ba nimo ang kapait nga mitubo batok sa sistema ug ang mga tawo nga nagpadayon sa pagsuporta niini? Ang mga bayranan gisingil sa mga taytayan ug mga tunel. Wala ka kung wala kay kwarta. Ang kahakog, kahakog, kahakog anaa bisan asa. Ug kini nakapasakit kanako."
  
  Nahilom si Hayden, nagkuwenta pa sa iyang sunod nga lakang, nagtan-aw gihapon sa reaksyon ni Marsh.
  
  Milakaw si Ramses sa kilid. "Ug si Alligator, akong higala kaniadto. Nalipay nga makita ka pag-usab."
  
  Gitan-aw ni Hayden ang tawo nga ginganlag Alligator nga migakos sa iyang amo. Naningkamot nga magpabiling gamay, hilum ug tingali dili mamatikdan, iyang gikalkulo kon pila ka lakang ang gikinahanglan aron makaabot sa pultahan. Sobra na kaayo sa pagkakaron. Hulat, hulata lang.
  
  Apan hangtod kanus-a niya kini makaya? Bisan pa sa mga pulong ni Ramses, naghunahuna siya kung gusto ba niya nga malikayan ang usa ka nukleyar nga pagbuto. Ang maayong balita kay gisirad-an sa mga awtoridad ang airspace, mao nga wala magdali ang tawo.
  
  Si Robert Price mihapa sa iyang kaugalingon sa usa ka lingkuranan nga adunay pag-agulo. Nangayo siyag usa ka botelya sa aspirin sa labing duol nga legionnaire, apan gibaliwala lang. Gipiyong ni Marsh ang iyang mga mata sa Minister of Defense.
  
  "Kaila ba ko nimo?"
  
  Misawom si Price sa iyang unlan.
  
  Milingi-lingi si Hayden sa tibuok lawak, karon lang nakamatikod sa lamesang kan-anan nga nagbarog duol sa halayong kurtina nga bentana.
  
  Damn, unsa ni...?
  
  Kini mas gamay kay sa iyang gihunahuna. Ang backpack mas dako kay sa standard nga modelo, dako kaayo nga mohaum sa overhead compartment sa usa ka eroplano, apan dili kaayo awkward tan-awon sa likod sa mas dako nga tawo.
  
  "Gibaligya ko nimo, Marso," ni Ramses. "Uban sa paglaum nga madala nimo kini sa New York. Tungod niini ako mapasalamaton sa kahangturan. Hunahunaa kini nga usa ka regalo sa diha nga ako mosulti kanimo nga ikaw ug ang imong higala tugotan nga mobati sa makasunog nga kalayo. Kini ang pinakamaayo nga akong ikatanyag kanimo, ug mas maayo pa kay sa usa ka kutsilyo sa imong tutunlan."
  
  Gisag-ulo ni Hayden ang bomba nukleyar - ang gidak-on, porma ug hitsura sa backpack - kung kinahanglan niya kini. Walay paagi nga siya mamatay dinhi karon.
  
  Unya milingi si Ramesses sa iyang mga tawo. "Ihanda siya," siling niya. "Ug ayaw kalimti ang American bitch nga usa ka onsa nga kasakit."
  
  Nasayod si Hayden nga moabot na kini. Napakyas sila sa paghigot sa iyang mga kamot sa pagpaingon dinhi, ug karon gipahimuslan niya kini sa hingpit. Daghang mga butang ang nagdepende kaniya kaniadto - ang kapalaran sa lungsod, nasud, kadaghanan sa sibilisadong kalibutan. Ang plorera sa iyang tuo dali nga magamit, ang liog niini hingpit nga gilapdon alang sa iyang kamot ug husto nga gibug-aton nga makadaot. Nabuak kini sa templo sa labing duol nga tawo, gisal-ang mga piraso nga nahulog sa salog. Sa iyang pag-isa sa iyang kamot, gigunitan ni Hayden ang pusil, apan sa pagkakita niini nga giputos pag-ayo sa iyang abaga, mitugyan dayon siya, hinuon migamit sa iyang pagkupot sa baril aron mas itsa siya sa dili balanse. Gipunting ang mga hinagiban, apan wala panumbalinga ni Hayden silang tanan. Kaniadto usa na lang ka Last Chance Saloon... wala nay away para sa iyang kinabuhi - sama ra sa away para sa survival sa lungsod. Ug dili ba ila lang siyang gipalusot dinhi nga tago? Gisultihan siya niini nga ang mga armas sukdon.
  
  Ang buaya miduol kaniya gikan sa kilid, apan gipugngan siya ni Ramses. Laing makapaikag nga nadiskobrehan. Ang buaya importante kang Ramses. Sa sunod nga gutlo, siya nahurot, dili makatutok lapas sa mga bukton ug mga bitiis nga mibunal kaniya. Gipugngan nako ang usa o duha ka hampak, apan kanunay adunay lain. Dili kini mga kontrabida sa TV - matinahuron nga naghulat sa usa nga maigo aron ang usa makailabot. Dili, gilibotan siya niini ug giatake siya sa usa ka higayon, busa bisag pila ang iyang gihunong ug gibunalan, duha pa ang naigo kaniya. Ang kasakit mibuto sa daghang mga dapit kay sa iyang maihap, apan iyang gipahimuslan ang iyang pagkapandol aron sa pagkuha sa usa ka gansangon nga piraso sa plorera ug gitigbas ang duha ka lalaki sa nawong ug mga bukton. Miatras sila, nagkadugo. Nagligid-ligid siya sa usa ka parisan sa mga bitiis, hinungdan nga natumba ang ilang tag-iya. Gisulayan niya paglabay ang usa ka bug-at nga mug sa bintana, naghunahuna nga kini makadani sa atensyon, apan ang daotan nga butang milupad mga tunga sa metro gikan sa bintana.
  
  Unsay buhaton ni Drake?
  
  Nasayod siya niini. Kini gyud. Makig-away siya hangtod sa iyang kataposang gininhawa. Latas sa lasang sa mga bitiis nangita siyag hinagiban. Ang iyang mga mata misugat sa mga mata ni March ug sa babaye, apan mas nagkupot lang sila sa usag usa, nakakaplag og kahupayan sa talagsaon nga komunikasyon. Si Hayden misipa ug mituis, nag-abiba sa matag halos dili mapugngan nga siyagit, dayon nakit-an ang sopa sa iyang luyo. Gigamit kini isip fulcrum, gipugos niya ang iyang kaugalingon sa pagtindog.
  
  Usa ka kumo mihapak sa iyang nawong ug mibuto ang mga bituon. Gilingo-lingo ni Hayden ang iyang ulo, gilimpyohan ang dugo, ug gibunalan, hinungdan nga natumba ang iyang kontra. Ang laing kumo miigo kaniya sa kilid sa ulo, ug unya ang lalaki mikupot kaniya sa hawak, nga natumba ug gipabalik siya sa sopa. Gilabay siya ni Hayden sa iyang likod gamit ang iyang kaugalingong momentum. Sa usa ka segundo siya mibalik sa iyang mga tiil, ang ulo ubos, gilabay ang mga suntok sa mga gusok, liog, singit ug mga tuhod, naglabay og suntok, sipa human sa hampak.
  
  Nakita niya si Ramses nga mipaingon kanila. "Walo ka tawo!" - siya misinggit. "Walo ka lalaki ug usa ka batang babaye. Asa imong garbo?
  
  "Sa parehas nga lugar sa ilang mga itlog," ingon ni Hayden nga wala"y ginhawa, naghatag kadaot sa kanila, gibati ang kakapoy, kasakit sa daghang mga pagbunal, ang pakigbugno sa kasuko nahubsan. Dili kini molungtad hangtod sa hangtod, ug wala na siyay paglaom nga makaikyas.
  
  Apan wala siya mohunong sa pagpaningkamot. Wala gyud mohunong. Ang kinabuhi usa ka adlaw-adlaw nga gubat, literal man kini o dili. Samtang nahurot ang kusog gikan sa iyang mga welga ug nahurot ang kusog gikan sa iyang mga bukton, si Hayden miigo gihapon, bisan kung ang iyang mga welga dili na igo.
  
  Gialsa siya sa mga lalaki ug giguyod tabok sa kwarto. Nabatyagan niya nga mibalik ang kusog kaniya ug midagan ang iyang boot sa iyang buko-buko, hinungdan sa iyang pagtiyabaw. Ang mga bukton mihugot sa iyang kaunoran, nga nagduso kaniya paingon sa halayong bintana.
  
  Nagbarog si Ramses ibabaw sa lamesa diin gibutang ang nukleyar nga briefcase.
  
  "Gamay kaayo," siya miingon nga naghunahuna. "Dili angay. Ug halandumon pa kaayo. Mosugot ka?"
  
  Naglaway si Hayden og dugo sa iyang baba. "Mouyon ako nga ikaw ang buang nga buhat sa siglo."
  
  Gihatagan siya ni Ramses og naglibog nga panagway. "Nagbuhat ka? Nahibal-an nimo nga sila si Julian Marsh ug Zoe Shears gikan sa The Pythians nga naggakos didto, dili ba? Ug ang ilang lider - Webb - asa siya? Sa pag-usisa sa kalibutan alang sa usa ka karaan nga arkeolohiko nga bahandi, sa akong hunahuna. Gisundan nako ang dugay na nga namatay nga agianan sa usa ka dugay na nga namatay nga aristokrata. Nagsunod sa iyang kaugalingon nga buang nga mga tunob samtang nagdilaab ang kalibutan. Dili ako moduol sa buang nga trabaho sa siglo, Miss Jay."
  
  Ug bisan kung giangkon ni Hayden sa sulod nga husto siya bahin sa usa ka butang, nagpabilin siya nga hilom. Sa katapusan sa adlaw, usa ka lawak nga adunay gibati kinahanglan nga maghulat alang kanilang tanan.
  
  "Busa unsa ang sunod, interesado ka nga mahibal-an?" Gipangutana siya ni Ramses, nga nagpahiyom. "Aw, dili kaayo, sa tinuod lang. Kitang tanan kung asa nato gusto. Naa kay bomba nukleyar. Kauban ko si Alligator, ang akong eksperto sa bomba. Ang akong katawhan dapig kanako. Nukleyar nga bomba? Kini hapit na andam sa ... - siya mihunong - aron mahimong usa sa kalibutan. Moingon ba ta...usa ka oras gikan karon?"
  
  Ang mga mata ni Hayden nagbudhi kaniya.
  
  "Aw haha. Karon nahibulong ka. Sobra ra ba kini nga panahon alang kanimo? So ten minutes?"
  
  "Dili," miginhawa si Hayden. "Dili nimo mahimo. Palihug. Kinahanglan adunay usa ka butang nga gusto nimo. Usa ka butang nga mahimo natong uyonan."
  
  Gitutokan siya ni Ramses nga morag supak sa iyang kabubut-on, kalit siyang naluoy. "Ang kadaghanon sa tanan nakong gusto naa sa kwarto. Paglaglag sa gitawag nga Unang Kalibotan."
  
  "Giunsa nimo paghimo ang usa ka deal sa mga tawo nga gusto lang mopatay kanimo o mamatay sa pagsulay?" Kusog nga giingon ni Hayden. "O hunonga sila nga dili modangop sa pagpaagas sa dugo sa imong kaugalingon. Ang Katapusan nga Dilemma alang sa Bag-ong Kalibutan.
  
  Mikatawa si Ramses. "Kamong mga tawo tanga kaayo." Nikatawa siya. "Ang tubag mao: 'Dili ka kinahanglan'. Patya kami o simbaha kami. Pugngi kami o tan-awa kami nga motabok sa imong mga utlanan. Mao kana ang imong problema."
  
  Nakigbisog pag-usab si Hayden samtang gihubo sa mga lalaki ang iyang bag-ong kamiseta ug dayon gipahimutang ang bomba aron kini gihigot sa iyang atubangan. Si Alligator ang miduol ug gitangtang ang backpack ug gitangtang ang daghang mga wire gikan sa sulod. Kinahanglan nga ilakip sila sa mekanismo sa timer, sigurado si Hayden. Bisan ang maong buang nga mga terorista dili magpameligro sa pagdiskonekta sa tinuod nga mga gamit sa pagpabuto.
  
  Naglaum siya.
  
  Gibira sa buaya ang mga alambre ug dayon mitan-aw kang Ramses, naghulat sa pagtugot sa pagpadayon. Miyango ang higante. Gigunitan sa mga lalaki ang mga bukton ni Hayden ug gitukmod siya tabok sa lamesa, giduko ang iyang lawas hangtod nga ang bomba nukleyar mipilit sa iyang tiyan. Ila dayon siyang gigunitan samtang giputos una ni Alligator ang mga alambre sa iyang likod ug dughan, dayon sa tunga-tunga sa iyang mga bitiis ug sa kataposan pataas hangtod nga nagkita sila sa ubos sa iyang likod. Gibati ni Hayden ang matag pagbira sa mga alambre, ang matag lihok sa backpack. Sa kataposan, sila migamit ug medium-strength belt ug duct tape aron maseguro nga ang nukleyar nga bomba mipilit pag-ayo sa iyang lawas ug nga kini giputos niini. Gisulayan ni Hayden ang iyang mga gapos ug nakit-an nga halos dili siya makalihok.
  
  Si Ramses mibalik aron sa pagdayeg sa binuhat sa Alligator. "Perfect," matod niya. "Ang yawa nga Amerikano nakakuha usa ka sulundon nga posisyon aron gub-on ang iyang nasud. Kini maoy haom nga sangtuwaryo, sama niining makasasalang siyudad, alang sa uban kanila. Karon, Alligator, itakda ang timer ug hatagi mig igong panahon sa pag-adto sa zoo."
  
  Minganga si Hayden sa lamesa, una nga nakurat ug dayon naglibog sa mga pulong sa terorista. "Palihug. Dili nimo mahimo kini. Dili nimo mahimo. Nahibal-an namon kung asa ka ug kung unsa ang imong plano nga buhaton. Kanunay kamong makit-an, Ramses."
  
  "Gipasabot nimo imong mga higala!" Ang buaya misinggit sa iyang dunggan, hinungdan sa iyang pag-ambak ug pag-uyog sa nuke. "Ingles... Khmannnn! Ayaw kabalaka. Makita nimo siya pag-usab. Nalingaw gyud si Marsh uban niya, mmm, pero kami sab!"
  
  Mipaduol si Ramses sa pikas dunggan. "Nahinumdom ko kaninyong tanan gikan sa bazaar. Nagtuo ko nga giguba nimo kini, gidaot ang akong dungog sulod sa labing menos duha ka tuig. Nahibal-an ko nga giatake ninyong tanan ang akong kastilyo, gipatay ang akong bodyguard nga si Akatash, gipatay ang akong mga legionnaire ug gidala ako nga nakadena. Para sa America. Nasud sa mga buang. Si Mr. Price didto nagsulti kanako nga kamong tanan kabahin sa team, apan dili lang kana. Gitawag nimo ang imong kaugalingon nga pamilya. Aw, dili ba angay nga mag-uban ka sa katapusan?"
  
  "Damn," miginhawa si Hayden sa ibabaw sa iyang backpack. "Ikaw. Bastos."
  
  "Ah dili. Ikaw ug ang imong pamilya ang tinuod nga nanguyab. Hinumdomi lang - gibuhat kini ni Ramses. Ug nga bisan kini dili akong katapusan nga dula. Mas impresibo ang akong kasaligan. Apan hibal-i nga naa ako sa usa ka lugar nga luwas, nagkatawa, samtang ang America ug ang nahabilin nga mga kroni niini sa Kasadpan nag-ulbo.
  
  Miduko siya mao nga nadugmok ang iyang lawas ug ang sulod sa mga backpack. "Karon panahon na sa imong kataposang pagduaw sa zoo. Ihatag ko kang Matt Drake ang dungog sa pagpangita nimo," hagawhaw niya. "Sa diha nga ang bomba mibuto."
  
  Nadungog ni Hayden ang mga pulong, ang mga implikasyon nga gitago sa sulod niini, apan nahibal-an niya ang iyang kaugalingon kung unsa ang sigurado nga aksyon nga labi ka impresibo kaysa sa iyang giplano na.
  
  
  KAPITULO katloan ug upat
  
  
  Nadulas si Hayden ug midagan ngadto sa luyo sa gamay nga trak. Gipahigda siya sa mga legionnaire, gihigot gihapon sa bomba, sa luyo nila sa ilang tiilan samtang giokupar nila ang mga bangko sa matag kilid. Ang pinakalisud nga bahin sa tibuok biyahe mao ang pagpagula kaniya sa apartment building. Ang mga legionnaire wala mag-usik ug panahon sa pagsulay sa pagtakuban kaniya; ila siyang gitulod sa ilang gusto ug giandam na ang ilang mga hinagiban. Si bisan kinsa nga makakita kanila pagapatyon. Suwerte alang kanila, kadaghanan sa mga tawo ingon og namati sa mga pasidaan ug nagpabilin sa balay atubangan sa ilang mga TV o laptop. Gipaneguro ni Ramses nga nakita ni Hayden ang trak nga mipadulong sa daplin sa karsada tupad sa ngitngit nga eskinita, nga nagngisi sa tibuok panahon.
  
  Itom nga adunay mga marka sa espesyal nga pwersa.
  
  Kinsay mopugong nila? Sukitsukiton sila? Tingali sa paglabay sa panahon. Apan kana ang tibuuk nga punto sa tanan nga nahitabo hangtod karon. Ang katulin ug pagpatuman sa matag bahin sa plano nagsulay sa tubag sa America sa mga limitasyon niini. Ang mga reaksyon gipaabot, ug ang tinuod nga problema mao nga ang mga terorista wala magtagad. Ang ilang bugtong tumong mao ang kamatayon sa nasod.
  
  Gigamit nila ang 57th Street paingon sa silangan, nga naglikay sa mga patrol ug mga kordon kung mahimo nila. Adunay mga kagun-oban, ang katingad-an nga gibiyaan nga awto ug mga grupo sa mga nanan-aw, apan ang Alligator mismo usa ka lumad nga taga-New York ug nahibal-an ang tanan nga labi ka hilom, ingon og dili maayo nga mga ruta. Ang sistema sa suplay sa kuryente sa siyudad nakatabang, nga nagtugot sa drayber nga dali nga makabalik sa giplano nang daan nga ruta. Hinay-hinay silang milihok, mabinantayon, kay nahibalo nga ang mga Amerikano nag-react pa, naghulat pa, ug human sa pipila ka oras ilang naamgohan nga posibleng anaa na ang bomba.
  
  Nahibal-an ni Hayden nga bisan karon ang mga opisyal sa White House magrekomenda nga mag-amping, hingpit nga dili makadawat nga ang ilang mga utlanan nalapas. Adunay uban nga naningkamot sa pagpahimulos sa sitwasyon. Atong wagtangon pa si Dodge ug balibaran ang mga magbubuhis. Bisan pa, nahibal-an niya si Coburn ug naglaum nga ang iyang labing suod nga mga magtatambag kasaligan ug batid sama kaniya.
  
  Ang panaw nagbilin kaniya og mga bun-og. Gisuportahan siya sa mga legionnaire pinaagi sa ilang mga tiil. Ang kalit nga paghunong ug dagkong mga libaong nagpabati kaniya og kasukaon. Ang backpack milihok sa ilalom niya, ang gahi nga sulod niini kanunay nga makahadlok. Nasayod si Hayden nga mao kini ang gusto ni Ramses-nga mapuno sa kalisang ang iyang kataposang mga gutlo samtang nagsige ang timer.
  
  Wala pay tunga sa oras ang milabay. Ang mga dalan hilom, kon dili walay sulod. Si Hayden dili makasulti sa sigurado. Sa laing bag-ong twist sa iyang plano, gimandoan ni Ramses si Gator nga ihigot si Marsh ug Shears sa bomba, kauban si Hayden. Ang duha nagreklamo, nag-away, ug nagsugod pa sa pagsinggit, mao nga gitak-opan ni Alligator ang ilang mga baba ug ilong, milingkod didto hangtod nga sila mikalma, ug dayon gipasuyop ang ilang mga buho sa ilong sa hangin. Si Marsh ug Shears misugod sa paghilak nga halos magkadungan. Tingali naghambin silag mga damgo sa kalingkawasan. Si Marsh misinggit sama sa usa ka bag-ong natawo, ug si Shears misinghot sama sa usa ka batang lalaki nga adunay trangkaso sa tawo. Isip silot alang kanilang duha - ug, sa walay palad, alang usab kang Hayden - gigapos sila ni Ramses nga hubo sa usa ka nukleyar nga bomba, nga nagpahinabo sa tanan nga mga problema, pagkalibang, ug labi pa nga pagsinghot. Gikuha kini pag-ayo ni Hayden, naghanduraw sa kalisang sa Lovecraftian nga mahimo nilang kaamgid karon ug naghunahuna kung giunsa nila pag-adto sa zoo.
  
  "Mahuman ta sa sulod," kritikal nga mitan-aw ang Alligator sa misa. "Lima ka minuto ang maximum."
  
  Namatikdan ni Hayden nga maayong mosulti ang tighimo og bomba dihang nakig-atubang sa iyang amo. Tingali ang kabalaka maoy hinungdan sa kalit nga pagsaka sa iyang tingog. Siguro excitement. Gilingi niya ang iyang atensyon sa dihang mihunong ang trak ug gipaandar sa drayber ang makina sulod sa pipila ka minuto. Mikanaog si Ramses sa taxi, ug misugyot si Hayden nga naa sila sa entrada sa zoo.
  
  Katapusan nga higayon.
  
  Siya nanlimbasug pag-ayo, naningkamot sa pag-uyog gikan sa kilid ngadto sa kilid ug kiskisan ang duct tape sa iyang baba. Nag-agulo si Marsh ug Shears, ug ang mga legionnaire mitunob kaniya gamit ang ilang mga botas, nga nakapalisud sa paglihok, apan si Hayden misukol. Ang gikinahanglan mao ang usa ka katingad-an nga huni, usa ka dili angay nga pag-uyog, ug ang mga bandera ipataas.
  
  Ang usa sa mga legionnaire mitunglo ug milukso kaniya, nga nag-ipit pa kaniya batok sa nukleyar nga karga ug sa likod sa sakyanan. Nag-agulo siya sa duct tape. Ang iyang mga bukton migakos sa iyang lawas, nagpugong kaniya sa paglihok, ug sa pagbalik ni Ramses, dili na siya makaginhawa.
  
  Uban sa gamay nga dahunog gikan sa makina, ang trak midagan pag-usab. Hinay nga midagan ang sakyanan, ug mibiya ang legionnaire. Miginhawa og lawom si Hayden, gitunglo ang iyang suwerte ug ang mga nawong sa tanan sa iyang palibot. Wala madugay mihunong ang sakyanan ug gipalong sa drayber ang makina. Adunay kahilom samtang si Ramses, nga karon nagsul-ob sa usa ka bag-o nga uniporme sa espesyal nga pwersa, gidukdok ang iyang ulo sa luyo nga lingkuranan.
  
  "Nakab-ot ang tumong," matod niya nga walay pagbati. "Paghulat sa akong signal ug pag-andam sa pagdala kanila sa taliwala nimo."
  
  Wala"y mahimo, nakaginhawa na lang si Hayden samtang lima ka legionnaire ang nagpahimutang sa ilang kaugalingon sa palibot sa talagsaon nga bugkos ug nangandam sa pag-alsa niini. Nanuktok si Ramses sa pultahan, klaro ang tanan, ug giablihan kini sa usa ka tawo. Dayon giisa sa mga legionnaire ang bundle ngadto sa kahanginan, gidala kini pagawas sa van ug gitultolan kini sa usa ka agianan nga puno sa kahoy. Mikipat-kipat si Hayden sa dihang mibuto ang kahayag sa adlaw sa iyang mga mata, dayon nalantawan niya kon asa siya.
  
  Usa ka kahoy nga canopy nga gisuportahan sa baga nga mga haligi nga tisa nga gibuklad sa ibabaw, nga gilibutan sa mga lunhaw. Usa ka maayong pagkabutang ug sementadong suntrap, kini sa pagkakaron mingaw, sama sa gidahom ni Hayden nga ang nahibilin sa zoo. Ang pipila ka maisog nga mga turista tingali nagpahimulos sa mga atraksyon nga gamay ra ang populasyon, apan nagduhaduha si Hayden nga ang zoo tugutan nga makadawat bisan kinsa sa sunod nga mga oras. Lagmit, gikombinsir ni Ramses ang seguridad sa zoo nga adunay mga espesyal nga pwersa aron masiguro ang hingpit nga seguridad sa teritoryo. Gidala sila sa usa ka agianan nga gilinya sa mga arko ug nagbitay nga mga berde hangtod nga nahunong sila sa usa ka kilid nga pultahan. Ang buaya nakasulod pinaagi sa kusog, ug dayon nakit-an nila ang ilang kaugalingon sa sulod sa usa ka taas nga kisame nga kwarto nga gilangkuban sa mga kahoy nga agianan, tulay ug daghang mga kahoy nga nakatabang sa pagsagubang sa humid nga atmospera.
  
  "Tropical zone," miyango si Ramses. "Karon, Alligator, kuhaa ang pakete ug ibutang kini sa unahan sa underbrush. Dili namo kinahanglan ang sayo nga higayon nga obserbasyon. "
  
  Si Hayden ug ang uban pa niyang delikado nga kompanya nahagbong sa kahoy nga salog. Gi-adjust sa buaya ang pipila ka mga strap, gidugangan og dugang nga duct tape para sa kalig-on, ug dayon gibitik-tiktik ang usa ka rolyo sa dugang nga alambre hangtod nga iyang gipahibalo nga ang detonator lig-ong giputos sa mga binilanggo.
  
  "Ug ang rotary switch?" pangutana ni Ramses.
  
  "Sigurado ka ba nga gusto nimong idugang kini?" Nangutana si Alligator. "Ang Marsh ug Shears mahimong magsugod niini nga wala pa sa panahon."
  
  Si Ramses miyango nga naghunahuna sa tawo. "Tama ka". Milingkod siya tupad sa putos, ang backpack nabutang sa salog, si Hayden gihigot diretso sa ibabaw, ug dayon si Marsh ug Zoey sa ibabaw niya. Tapad ang mga mata ni Ramses sa ulo ni Julian Marsh.
  
  "Atong idugang ang sensitivity switch," hilom niyang gisulti. "Usa ka rotating device nga, kon iisa ka o himoong bisan unsang dagkong mga lihok, maoy hinungdan sa pagbuto sa bomba. Tambagi ko nga magpabilin ka ug maghulat sa pag-abot sa mga kauban ni Miss J. Ayaw kabalaka, dili kini magdugay."
  
  Ang iyang mga pulong nakapakurog sa lawas ni Hayden. "Unsa kadugay?" nakahimo siya sa pagginhawa.
  
  "Ang timer itakda sa usa ka oras," ingon ni Ramses. "Igo lang nga panahon aron tugutan kami ni Alligator nga makaabut sa luwas. Ang akong mga tawo ibilin sa bomba, usa ka katapusang surpresa alang sa imong mga higala kung makit-an ka nila."
  
  Kung?
  
  Mitindog si Ramses, mitan-aw sa kataposang pakete nga iyang giandam, sa unod sa tawo ug sa bagyo sa ilawom, sa makahahadlok nga mga ekspresyon sa ilang mga nawong ug sa gahom nga iyang gipakita sa tanan.
  
  Gipiyong ni Hayden ang iyang kaugalingong mga mata, nga karon dili na makalihok, ang makalilisang nga presyur mipilit sa iyang dughan ngadto sa usa ka dili mapugngan nga bomba ug nagpalisud sa pagginhawa. Tingali mao na kini ang iyang kataposang mga gutlo ug wala na siyay mahimo human makadungog sa Alligator nga nagmaya mahitungod sa pag-set sa sensitivity switch, apan maldito siya kon iya kining igugol sa Tropical Zone sa Central Park Zoo sa New York. Hinoon, ibalik siya sa labing maayong mga panahon sa iyang kinabuhi, sa Manos ug sa ilang panahon sa Hawaii, sa mga agianan sa Diamond Head, sa surf sa North Beach ug sa mga bukid sa bulkan sa Maui. Restaurant sa usa ka aktibo nga bulkan. Usa ka dapit ibabaw sa mga panganod. Pula nga hugaw luyo sa mga dalan. Ang nagkidlap-kidlap nga mga suga ubay sa Kapiolani ug dayon ang baybayon sa tumoy sa tanan nga mga baybayon, nagbula sa ilawom sa nagsabwag nga pula nga mga suga sa kilumkilom ug walay kabalaka, ang bugtong tinuod nga lugar sa kalibutan diin siya makalingkawas sa tanan nga mga kapit-os ug mga kabalaka sa kinabuhi.
  
  Si Hayden miadto didto karon, uban sa pagtiktik sa orasan.
  
  
  KAPITULO katloan ug lima
  
  
  Naghulat si Drake sa estasyonan sa pulisya, gibati nga wala"y mahimo samtang nagpadayon sila sa matag tip, matag pagtan-aw, matag gamay nga timailhan bahin ni Ramses, Hayden, o sa nukleyar nga bomba. Ang tinuod mao nga ang New York dako kaayo aron matabonan sa pipila ka oras, ug ang mga telepono nag-ring gikan sa kaw-it. Ang mga lumulupyo niini daghan kaayo ug ang mga bisita niini daghan kaayo. Mahimong molungtad og napulo ka minuto ang kasundalohan aron makaabot sa White House, apan bisan pa sa tanan nga mga guwardiya ug mga lakang sa seguridad, unsa ka dugay ang pagpangita niining medyo gamay nga lugar? Karon, naghunahuna si Drake, dad-a kini nga senaryo sa New York ug unsa ang imong makuha? Usa kadto ka talagsaon nga insidente diin ang mga pwersa sa seguridad nakadakop sa mga terorista nga mihimo sa ilang kabangis. Sa tinuod nga kalibutan, ang mga terorista gigukod ug gisubay human sa mga kagubot.
  
  Sa katapusan miabot si Dahl, nga tan-awon nga gubot ug gikapoy sa kalibutan, kauban ang nahabilin nga grupo sa SPEAR sa luyo niya. Si Kenzi sa wala'y katin-awan nagsugod sa pagtan-aw sa palibot ug nangutana kung diin ang pasilidad sa pagtipig sa ebidensya. Si Dahl yanong milingiw sa iyang mga mata ngadto kaniya ug miingon, "Buhii siya, o dili siya matagbaw." Nagpunsisok ang uban nga grupo ug naminaw sa gisulti ni Drake, nga, gawas sa pagkabalaka bahin kang Hayden, dili kaayo.
  
  Gipasimple ni Moore ang butang. "Nasayod ang mga tawo bahin sa hulga sa terorista sa siyudad. Dili kami makabakwit, bisan kung dili namon mapugngan ang mga nagtinguha nga mobiya. Unsa ang mahitabo kung ang bomba mobuto? I don't know, pero dili para nato maghuna-huna sa mutual accusations karon. Ang among mga sistema wala, apan ang ubang mga ahensya ug site adunay access sa ubang mga channel. Atong itandi sila samtang nagsulti kita. Kadaghanan sa mga sistema nagdagan. Ang mga dalan sa New York hilom apan busy gihapon kon itandi sa kadaghanang siyudad. Mga dalan usab."
  
  "Pero wala pa?" Natingala si Smith.
  
  Nanghupaw si Moore. "Akong higala, gitubag namon ang gatusan ka mga tawag matag minuto. Among atubangon ang matag psycho, matag prankster, ug matag nahadlok nga maayong lungsuranon sa lungsod. Ang airspace sirado sa tanan gawas kanamo. Ipalong na unta namo ang Wi-Fi, ang Internet ug bisan ang mga linya sa telepono, apan sabta nga kami lagmit nga mopahuway gikan niini nga agianan sama nga kami gikan sa usa ka polis sa kadalanan, usa ka ahente sa FBI o, mas lagmit, usa ka membro sa publiko."
  
  "Ubos sa tabon?" pangutana ni Dahl.
  
  "Sa among nahibaw-an, wala nay bisan usa ka selda. Mahunahuna lang nato nga ang selda nga nagprotekta karon kang Ramses gi-recruit sa nasudnon ug lokal. Dili kami motuo nga ang among mga tinago nga ahente makatabang, apan gisuhid nila ang tanan nga posible nga kapilian. "
  
  "Busa diin kini mobiya kanato?" pangutana ni Lauren. "Dili namo makit-an ang camera, Ramses, Price o Hayden. Wala kami nakit-an nga bomba nukleyar, "gitun-an niya ang matag nawong, sa kasingkasing usa ka sibilyan nga gipadako sa sindikato nga mga salida diin ang tanan nga mga piraso sa puzzle naglinya sa katapusan nga aksyon.
  
  "Ang tip mao ang kasagaran nga buhaton niini," ingon ni Moore. "Adunay nakakita ug hinungdan niini. Nahibal-an ba nimo kung unsa ang ilang gitawag nga serye sa mainit nga tip dinhi? Duha ka tiket paingon sa langit, human sa karaang Eddie Money nga kanta."
  
  "So, naghulat ba ta sa tawag?"
  
  Gidala ni Drake si Lauren paingon sa balkonahe. Ang talan-awon sa ubos mao ang kaligutgut, uban sa pipila ka mga pulis ug mga ahente nga buhi pa nga nakigbisog sa kabhang sa shock samtang sila mipili sa ilang dalan pinaagi sa kagun-oban ug nabuak nga bildo, pagtubag sa mga tawag ug pagdukdok sa mga yawe, ang uban adunay dugoon nga mga bendahe nga giputos sa ilang mga bukton ug ulo, ang uban uban sa ilang mga tiil. pataas, nagngulob sa kasakit.
  
  "Kinahanglan ta didto," miingon si Lauren. "Tabangi sila."
  
  Miyango si Drake. "Nag-away sila sa usa ka pildi nga gubat ug kini dili na usa ka hub. Kining mga tawhana nagdumili lang sa pagbiya. Kini nagpasabut nga labaw pa alang kanila kaysa usa ka pagbiyahe sa ospital. Mao ni ang gibuhat sa mga maayong pulis ug panagsa ra kini makita sa publiko. Ang prensa nagdala lamang sa dili maayo nga balita balik-balik, nagkolor sa kinatibuk-ang opinyon. Miingon ko nga tabangan usab nato sila."
  
  Mipaingon sila sa elevator ug dayon milingi si Drake, natingala sa pagkakita sa tibuok team sa iyang luyo. "Unsa?" - nangutana siya. "Wala koy kwarta".
  
  Maluya nga mipahiyom si Alicia. Bisan si Beau nakahimo og pahiyom. Ang SPEAR team daghan na kaayog naagian karon, pero lig-on gihapon, andam sa dugang pa. Nakita ni Drake ang daghang mga bun-og ug uban pang mga samad nga maayo nga natago.
  
  "Nganong dili man kamo mag-recharge? Ug magdala ug dugang ammo uban kanimo. Kung mahuman na namon kini, maglisud kami. "
  
  "Akong huna-hunaon," ni Kinimaka. "Kini maghatag usa ka makabalda."
  
  "Ug motabang ko," ni Yorgi. "Naglisud ako bisan sa pagsabut sa accent ni Drake, mao nga mawala kini sa usa ka American accent."
  
  Mikatawa si Dahl nga mikuyog kang Drake sa elevator. "Akong higala nga Ruso, naa nimo kini bug-os nga atraso."
  
  Gisumbag ni Drake ang Swede, hinungdan sa dugang nga mga bun-og, ug misakay sa elevator paubos sa unang andana. Ang SPEAR team dayon nangilabot kung asa nila mahimo, pagtubag sa mga bag-ong tawag ug pagrekord sa impormasyon, pag-interbyu sa mga residente ug pagpangutana, ug pag-divert sa mga tawag nga walay kalabotan sa emerhensya ngadto sa ubang na-assign nga mga estasyon. Ug bisan og nahibal-an nila nga sila gikinahanglan ug gitabangan, walay usa kanila ang nalipay niini tungod lang kay si Hayden wala pa ug si Ramses nagpabilin nga gawasnon. Sa pagkakaron iya silang gipildi.
  
  Unsa pa ang ubang mga limbong nga iyang naa sa iyang bukton?
  
  Gipasa ni Drake ang usa ka tawag bahin sa nawala nga paryente ug nagpadala usa pa bahin sa dili patas nga semento. Ang switchboard nagpabilin nga aktibo, ug si Moore nag-ihap gihapon sa tip, ang iyang tiket sa langit. Apan sa wala madugay naklaro ni Drake nga ang oras mas paspas kay sa gatas nga miagas gikan sa guba nga sudlanan. Ang nakapugong lang niya kay nagpaabot siya nga motawag si Ramses bisag kausa. Kining tawhana nagpakita gihapon sa iyang kaugalingon. Nagduhaduha si Drake nga gipugos niya ang buton nga wala"y pagsulay nga mahimong labi ka teatro.
  
  Gipadagan sa pulis ang estasyon, apan ang grupo mitabang pinaagi sa paglingkod sa mga lamesa ug pagpasa sa mga mensahe. Si Dahl miadto aron sa paghimo og kape. Giubanan siya ni Drake sa atubangan sa takure, gibati nga wala"y mahimo ug wala sa lugar samtang naghulat sila sa kasayuran.
  
  "Atong hisgotan ang una," miingon si Drake. "Nahitabo na ba kini kanimo kaniadto?"
  
  "Dili. Nakasabot ko kung giunsa pagtago ni Ramses niining mga tuiga. Ug sa akong pagtag-an nga ang aparato wala maghimo usa ka pirma sa radiation tungod kay wala pa nila kini makit-an. Ang tawo nga nag-repack sa maong bomba siguradong nasayod sa iyang gibuhat. Ang akong pangagpas kay ex-US military."
  
  "Pero ngano man? Adunay daghang mga tawo nga makapanalipod sa radiation. "
  
  "Kini magamit usab sa ubang mga butang. Lokal nga kahibalo. Ang sekreto nga grupo nga iyang gitigom. Timan-i ang akong mga pulong, tigulang nga Drake, sila kanhi mga SEAL. Espesyal nga operasyon."
  
  Nagbubo og tubig si Drake samtang si Dahl nagkutsa og mga butil. "Himoa kini nga lig-on. Sa tinuud, nahibal-an ba nimo kung unsa kini? Nakaabot na ba ang "Instant" sa North Pole?
  
  Nanghupaw si Dahl. "Ang instant nga kape buhat sa yawa. Ug wala pa ako makaadto sa North Pole."
  
  Milusot si Alicia sa bukas nga pultahan sa lawak. "Unsa kadto? Nakadungog og usa ka butang mahitungod sa poste ug nahibal-an ko nga ang akong ngalan anaa niini.
  
  Wala malilong ni Drake ang iyang pahiyom. "Naunsa ka, Alicia?"
  
  "Sakit ang mga bitiis. Sakit akong ulo. Sakit sa kasingkasing. Gawas niini, okay ra ko."
  
  "I mean-"
  
  Ang tawag sa X-Ambassadors nilumos sa iyang sunod nga mga pulong, nga gikan sa speaker sa iyang cell phone. Nagkupot pa sa kettle, gidala niya ang aparato sa iyang suwang.
  
  "Hello?"
  
  "Kahinumdom ka nako?"
  
  Gibutang ni Drake ang takure nga kusog kaayo nga ang bag-o lang nabukal nga tubig misablig sa iyang kamot. Wala gyud siya makabantay.
  
  "Asa ka, bastos?"
  
  "Karon. Dili ba ang una nimong pangutana mao ang "diin ang mga armas nukleyar" o "unsa ka dali ako mobuto"? Usa ka halawom nga katingala nga daguok milanog sa linya.
  
  "Ramses," ni Drake, nga nakahinumdom sa pag-on sa speakerphone. "Ngano nga dili diretso sa punto?"
  
  "Ay, unsa may kataw-anan ana? Ug wala ka magsulti kanako kung unsa ang akong buhaton. Ako usa ka prinsipe, tag-iya sa mga gingharian. Nagmando ako sa daghang mga tuig ug maghari pa ako sa daghang mga tuig. Dugay na nga nahimo kang crispy. Hunahunaa kini".
  
  "Busa aduna pa ka bay laing mga lingkoranan nga atong maagian?"
  
  "Dili ako kadto. Si Julian Marsh diay. Buang kaayo ning tawhana, mao nga gikontak nako siya sa imong ahente nga si Jay."
  
  Nagkurog si Drake, nga mitutok kang Dahl. "Maayo ra siya?"
  
  "Sa pagkakaron. Bisag medyo gahi ug sakit siya tan-awon. Gipaningkamutan niya ang iyang labing maayo nga magpabilin nga hingpit nga wala"y lihok. "
  
  Usa ka pagbati sa panagna nga mituis sa tiyan ni Drake. "Ug ngano man kini?"
  
  "Mao nga, siyempre, dili kini makadaot sa motion sensor."
  
  Diyos ko, naghunahuna si Drake. "Bastos ka. Gigapos ba nimo siya sa bomba?"
  
  "Siya ang bomba, akong higala."
  
  "Asa na?"
  
  "Moabot ta didto. Apan tungod kay ikaw ug ang imong mga higala nalingaw sa usa ka maayo nga dagan, ug tungod kay ikaw nanginit na, ako naghunahuna nganong dili ka hatagan ug higayon? Hinaot ganahan ka sa mga tigmo."
  
  "Kini usa ka kabuang. Nabuang ka, nagdula sa daghang kinabuhi. Mga puzzle? Solve it for me, asshole. Kinsay mangihi sa imong lawas kon sunogon nako?"
  
  Nahilom kadiyot si Ramses, morag naghunahuna. "Mao nga ang mga gwantis wala gyud. Maayo ni. Duna gyud koy mga lugar nga adtoan, para makatambong sa mga miting, aron maimpluwensyahan ang mga nasud. Busa paminaw-"
  
  "Naglaum gyud ko nga naghulat ka didto," mihunong si Drake, dali nga nagpangisda "Pag-abut namon didto."
  
  "Sa kasubo wala. Dinhi kita manamilit. Sama sa imong nahibal-an, gigamit ko ikaw aron makaikyas ako. Mao nga, sama sa giingon nimo nga mga tawo - salamat alang niini. "
  
  "Ug-"
  
  "Oo Oo nga. Ikauwaw ko, akong mga ginikanan ug tanan nakong mga igsoon. Apan ikaw ug kini nga lungsod ang maguba. Ug ako, nga magpadayon. Busa ang panahon karon nahimong isyu. Andam ka ba nga magpakilimos alang sa imong higayon, gamay nga Ingles?"
  
  Nakaplagan ni Drake ang iyang propesyonalismo nga nahibal-an nga kini ra ang ilang kapilian. "Ingna ko".
  
  "Ang akong antiseptic maglimpyo sa kalibutan sa impeksyon sa Kasadpan. Gikan sa rainforest ngadto sa rainforest, kini mao ang bahin sa canopy floor. Kana lang".
  
  Nagngisi si Drake. "Ug kini ang tanan?"
  
  "Oo, ug tungod kay ang tanan nimong buhaton sa gitawag nga sibilisadong kalibutan gisukod sa minuto, oras, akong itakda ang timer sa kan-uman ka minuto. Nindot, sikat nga round number para nimo."
  
  "Unsaon nato pagdis-arma niini?" Naglaum si Drake nga si Marsh wala maghisgot sa mga deactivation code.
  
  "Oh damn, wala ka kahibalo? Unya hinumdomi lang kini - ang usa ka nukleyar nga bomba, labi na ang usa ka maleta nga nukleyar nga bomba, usa ka tukma ug hingpit nga balanse nga mekanismo. Ang tanan gamay ug mas tukma, ingon nga sigurado ako nga imong mapasalamatan. Magkinahanglan kini og... sophistication."
  
  "Sophistication?"
  
  "Sopistikado. Tanawa ni".
  
  Niini nga mga pulong, giputol ni Ramses ang tawag, gibiyaan ang linya nga patay. Nagdali-dalig balik si Drake sa opisina ug misinggit sa tibuok estasyon nga mohunong. Ang iyang mga pulong, ang iyang tono sa tingog, nakapahimo sa mga ulo, mga mata ug mga lawas nga milingi ngadto kaniya. Ang mga telepono gibutang sa mga stand, ang mga tawag wala tagda, ug ang mga panag-istoryahanay gipahunong.
  
  Gitan-aw ni Moore ang nawong ni Drakes, dayon miingon, "Patya ang imong mga telepono."
  
  "Naa ko," misinggit si Drake. "Apan kinahanglan natong masabtan..." Iyang gisubli ang tigmo nga pulong por pulong. "Pagdali," siya miingon. "Gihatagan kami ni Ramses og kan-uman ka minuto."
  
  Misandig si Moore sa rickety balcony, giubanan nila Kinimaka ug Yorgi. Ang tanan milingi sa iyang atubangan. Sa diha nga ang iyang mga pulong nagsugod sa pag-abut sa mga tawo, sila misugod sa pagsinggit.
  
  "Aw, ang antiseptic kay bomba. Kini mao ang klaro ".
  
  "Ug gituyo niya nga ipabuto kini," may mihunghong. "Dili kini usa ka bluff."
  
  "Gikan sa rainforest hangtod sa rainforest?" Matud pa ni Mai. "Wala ko kasabot".
  
  Giputos kini ni Drake sa iyang ulo. "Kini usa ka mensahe alang kanamo," ingon niya. "Kining tanan nagsugod sa Amazon rainforest. Una namo siyang nakita sa merkado. Apan wala ako makasabut kung giunsa kini molihok alang sa New York. "
  
  "Apan ang uban?" Smith miingon. "Bahin sa salog ubos sa canopy? Dili ko-"
  
  "Kini usa pa ka pakisayran sa rainforest," misinggit si Moore. "Dili ba canopy ang gitawag nila nga solid tree cover? Ang salog gitabonan sa underbrush."
  
  Diha na si Drake. "Tinuod ni. Apan kung dawaton nimo kini, siya nagsulti kanamo nga ang bomba natago sa rainforest. Sa New York," Mikurog siya. "Dili makatarunganon."
  
  Naghari ang kahilom sa estasyon, ang matang sa kahilom nga makapakugang sa usa ka tawo hangtod sa punto nga walay mahimo o makapakuryente kaniya hangtod sa kahayag.
  
  Si Drake wala pa gayud makaamgo sa paglabay sa panahon, matag segundo napuno sa makahahadlok nga pagtingog sa Doomsday bell.
  
  "Apan ang New York adunay usa ka rainforest," sa katapusan miingon si Moore. "Sa Central Park Zoo. Kini gamay, gitawag nga "Tropical Zone," apan kini usa ka mini nga bersyon sa tinuod nga butang.
  
  "Ubos sa canopy?" Gipugos ni Dahl.
  
  "Oo, adunay mga kahoy didto."
  
  Nagduha-duha si Drake sa usa pa ka segundo, nahibal-an nga bisan kini mahimo"g makapatay sa daghang mga kinabuhi. "Unsa pa? Any other suggestions?
  
  Kahilom ug blangko lang ang mga panagway ang misugat sa iyang pangutana.
  
  "Unya naa mi tanan," siya miingon. "Walay kompromiso. Walay komedya. Panahon na aron tapuson kining mitolohiya nga bastard. Sama sa among gibuhat sa miaging higayon. "
  
  Sila si Kinimaka ug Yorgi nagdali sa hagdanan.
  
  Gipangulohan ni Drake ang tibuok team ngadto sa puno sa kahadlok nga kadalanan sa New York.
  
  
  KAPITULO katloan ug unom
  
  
  Sa pagsunod sa mga instruksiyon ni Moore, ang napulo ka tawo nga grupo nag-usik ug mas bililhong mga minuto pinaagi sa pagliko ngadto sa usa ka eskinita aron sa pagmando sa usa ka magtiayon nga mga sakyanan sa pulis. Ang tawag gihimo sa pag-abot nila didto, ug ang mga pulis naghulat, ang ilang mga paningkamot sa paghawan sa kadalanan nagsugod sa pagpamunga. Si Smith milingkod sa usa ka ligid, si Dahl sa pikas, ang mga sakyanan nagpasiga sa ilang mga sirena ug nagkidlap-kidlap nga mga suga ug nagdali sa palibot sa eskina sa 3rd Avenue, nagdilaab nga goma, diretso sa zoo. Ang mga bilding ug nahadlok nga mga nawong nagdali sa kap-atan, dayon kalim-an ka milya kada oras. Gipadaplin ni Smith ang giabandonar nga taxi, naigo ang atubangan niini, nga diretso nga gipadala. Usa ra ka police cordon ang ilang giagian, ug nakadawat na sila og mga mando nga pasudlon sila. Naglumba sila sa usa ka dali nga gihaw-as nga intersection, nga nagsingabot sa kan-uman.
  
  Hapit wala panumbalinga ni Drake ang bag-ong tawag sa iyang selpon, naghunahuna nga basin si Ramses ang nanawag og balik aron maglipaylipay. Apan siya naghunahuna: bisan kini makahatag kanato og pipila ka mga timailhan.
  
  "Unsa?" - kadiyot siya nanguyab.
  
  "Drake? Kini si Presidente Coburn. Aduna ka bay usa ka minuto?"
  
  Ang Yorkshireman milukso sa katingala, dayon gisusi ang iyang GPS. "Upat ka minuto, sir."
  
  "Dayon paminawa. Nahibal-an ko nga dili ko kinahanglan nga isulti kanimo kung unsa ka daotan ang mga butang kung kini nga bomba gitugotan nga mobuto. Ang balos dili kalikayan. Ug wala gani kita mahibalo sa tinuod nga nasyonalidad o politikanhong mga hilig niining karakter nga si Ramses. Usa sa dagkong mga problema nga mitungha mao nga ang laing karakter - Alligator - mibisita sa Russia upat ka beses karong tuiga.
  
  Nahimong balas ang baba ni Drake. "Russia?"
  
  "Oo. Dili kini mahukmanon, apan..."
  
  Nahibal-an gyud ni Drake kung unsa ang gipasabut sa paghunong. Wala"y kinahanglan nga mahukmanon sa usa ka kalibutan nga gimaniobra sa mga channel sa balita ug social media. "Kon kini nga impormasyon mogawas-"
  
  "Oo. Nagtan-aw kami sa usa ka taas nga lebel nga kalihokan. "
  
  Si Drake, siyempre, dili gusto nga mahibal-an kung unsa ang gipasabut niana. Nahibal-an niya nga adunay mga tawo sa mas lapad nga kalibutan karon, labi ka kusgan nga mga tawo, nga adunay mga paagi aron mabuhi ang usa ka nukleyar nga gubat, ug kanunay nila mahanduraw kung unsa ang mahitabo kung sila makapuyo sa usa ka bag-o, halos wala"y puy-anan nga kalibutan. Ang uban niini nga mga tawo mga lider na.
  
  "Defuse ang bomba kon gikinahanglan, Drake. Gisultihan ako nga ang NEST padulong na, apan moabut pagkahuman nimo. Ingon sa uban. Tanan. Kini ang among bag-ong pinakangitngit nga oras. "
  
  "Hunongon nato ni, sir. Kini nga siyudad mabuhi aron makita ugma."
  
  Sa dihang gitapos ni Drake ang tawag, gibutang ni Alicia ang iyang kamot sa iyang abaga. "Busa," siya miingon. "Sa dihang giingon ni Moore nga kini usa ka Rainforest ug usa ka gamay nga rainforest, gipasabut ba niya nga adunay mga bitin usab didto?"
  
  Gitabonan ni Drake ang iyang kamot. "Naa gyuy mga bitin, Alicia."
  
  Miubo si Mai. "Ang uban mas dako kay sa uban."
  
  Gipabalik ni Smith ang ilang sakyanan sa kahuot sa trapiko, gipasa ang usa ka naggilakgilak nga ambulansya nga bukas ang mga pultahan niini ug ang mga paramedic nga nagtrabaho sa mga tawo nga nalambigit sa insidente, ug sa makausa pa gibutang ang iyang tiil sa pedal sa gas.
  
  "Nakaplagan ba nimo ang imong gipangita, Mai?" Patas ug matinahuron nga gisulti ni Alicia. "Kanus-a nimo gibiyaan ang team?"
  
  Nahitabo kini tanan dugay na ang milabay, apan klaro nga nahinumdom si Drake nga mibiya si Mai Kitano, ang iyang ulo napuno sa pagkasad-an sa mga kamatayon nga wala niya tuyoa. Sukad niadtong usa ka insidente sa pagpangita sa iyang mga ginikanan-ang pagpatay sa usa ka yakuza money launderer-daghang nausab.
  
  "Ang akong mga ginikanan luwas na karon," miingon si Mai. "Sama ni Grace. Gipildi nako ang clan. Chica. Ihatag. Daghan kog nakit-an sa akong gipangita."
  
  "Busa nganong nibalik ka?"
  
  Nakit-an ni Drake ang iyang mga mata nga hugot nga nakapilit sa dalan ug ang iyang mga dalunggan mipilit sa luyo nga lingkuranan. Talagsaon kadto nga panahon sa paghisgot sa mga sangputanan ug mga desisyon sa paghagit, apan kasagaran kini alang kang Alicia, ug tingali kini ang ilang katapusan nga higayon aron matul-id ang mga butang.
  
  "Nganong nibalik ko?" - Unsa? - May gisubli blithely. "Kay nagpakabana ko. Nag-atiman ko niini nga team."
  
  Misitso si Alicia. "Maayo nga tubag. Mao ra ni ang rason?"
  
  "Nangutana ka kon mibalik ba ko para kang Drake. Kung nagdahom lang unta ko nga motukod mong duha og bag-ong pagsabot. Kung naka huna2 ko bisag usa ka segundo nga naka move on na siya. Bisag tagaan ko niyag second chance. Aw, simple ra ang tubag - wala ko kahibalo."
  
  "Ikatulong higayon," mitudlo si Alicia. "Kung tanga siya aron ibalik ka, kini ang imong ikatulo nga higayon."
  
  Nakita ni Drake ang entrada sa zoo nga nagkaduol ug nabati niya ang nagkadako nga tensiyon sa backseat, ang hait ug dili kasaligan nga mga emosyon nga miulbo sa sulod niya. Alang sa tanan niini kinahanglan nila ang usa ka kwarto, labing maayo nga adunay humok nga upholstery.
  
  "Busa, guys," siya miingon. "Ania na kami".
  
  "Wa pa ni mahuman, Sprite. Kini si Alicia usa ka bag-ong modelo. Nakahukom siya nga dili na modagan sa pagsalop sa adlaw. Karon kami nagbarug, kami nakakat-on ug kami nakaagi niini.
  
  "Nakita ko kini ug nakadayeg niini," miingon si Mai. "Ganahan kaayo ko sa bag-o nimo, Alicia, bisan pa sa imong gihunahuna."
  
  Mitalikod si Drake, puno sa pagtahod sa usag usa ug hingpit nga naglibog kung giunsa kini nga senaryo sa katapusan mahitabo. Apan panahon na nga ibutang kini tanan karon, ibutang kini sa estante, tungod kay sila paspas nga nagkaduol sa laing Armageddon, mga sundalo, mga manluluwas ug mga bayani hangtud sa katapusan.
  
  Ug kung nagtan-aw sila, tingali nagdula og chess, bisan ang Diyos ug ang Yawa mawad-an sa ilang gininhawa.
  
  
  KAPITULO katloan ug pito
  
  
  Gipislit ni Smith ang iyang mga ligid sa kataposang liko ug dayon gitumban ang brake pedal nga bug-at ang tiil. Giablihan ni Drake ang pultahan sa wala pa mihunong ang awto ug gibayaw ang iyang mga bitiis pagawas. Migawas na si Mai sa likod nga pultahan, si Alicia usa ka lakang sa likod. Miyango si Smith sa naghulat nga mga polis.
  
  "Miingon sila nga kinahanglan nimo mahibal-an ang labing kadali nga agianan padulong sa Tropical Zone?" Nangutana ang usa sa mga polis. "Bueno, sundan kini nga dalan diretso sa ubos." Gitudlo niya. "Kini anaa sa wala."
  
  "Salamat". Gikuha ni Smith ang giya nga mapa ug gipakita kini sa uban. Midagan si Dahl aron mag-jogging.
  
  "Andam na mi?"
  
  "Sa paagi nga mahimo nato," miingon si Alicia. "Oh tan-awa," iyang gitudlo ang mapa. "Gitawag nila ang gift shop sa site nga zoo."
  
  "Unya manglakaw ta."
  
  Si Drake misulod sa zoo nga ang iyang mga igbalati mitaas, nagpaabut sa pinakagrabe ug nahibal-an nga si Ramses adunay labaw pa sa usa ka daotan nga paglimbong sa iyang bukton nga wala"y kalabotan kaniya. Ang grupo mikaylap ug ninipis, naglihok na nga mas paspas kaysa kinahanglan nila ug wala"y angay nga pag-amping, apan nahibal-an nga ang matag segundo nga milabay usa ka bag-ong death knell. Gihatagan ug pagtagad ni Drake ang mga karatula ug sa wala madugay nakita niya ang Tropical Zone sa unahan. Samtang nagkaduol sila, ang talan-awon sa ilang palibot nagsugod sa paglihok.
  
  Walo ka mga tawo ang nagdali paggawas gikan sa pagtago, nagkuha og mga kutsilyo samtang gimandoan sila nga himuon ang katapusan nga gubat sa mga tigluwas nga sakit ug labi ka duguon. Si Drake miyukbo sa ilawom sa duyan ug gilabay ang tag-iya niini sa iyang likod, dayon nasugatan ang sunod nga pag-atake. Nag-una na sila Bo ug May, gikinahanglan ang ilang kahanas sa away karon.
  
  Ang tanan nga walo ka mga tig-atake nagsul-ob og mga armadura sa lawas ug mga maskara, ug sila nakig-away ingon ka kahanas sama sa gipaabut ni Drake. Wala gyud mopili si Ramses gikan sa ilawom sa pundok. Gipugngan ni Mai ang usa ka dali nga jab, misulay sa pagbali sa iyang bukton, apan nakit-an kini nga nabali, ang iyang kaugalingon nga balanse natangtang. Ang sunod nga hampak wala sa iyang abaga, nga natuhop sa iyang kaugalingon nga vest, apan naghatag kaniya og makadiyot nga paghunong. Si Beau naglakaw taliwala kanilang tanan, usa ka tinuod nga landong sa kamatayon. Ang mga legionnaire ni Ramses misibog o miambak sa kilid aron malikayan ang Pranses.
  
  Misandig si Drake sa babag, gipataas ang iyang mga kamot. Nabuak ang koral sa iyang luyo kay misipa ang iyang kontra gamit ang duha ka tiil gikan sa yuta. Ang duha ka lalaki nagligid sa laing dalan, nanlimbasug samtang sila nagligid. Ang Englishman mibunal sa ulo sa legionnaire, apan milampos lamang sa pag-igo sa kamot nga gipataas sa depensa. Giisa niya ang iyang lawas sa gusto niya, miluhod siya, ug gibunal ang iyang kumo. Ang kutsilyo milayat ug mitusok sa iyang gusok, sakit gihapon bisan sa iyang mga depensa. Gidoble ni Drake ang iyang pag-atake.
  
  Ang suod nga panagsangka sa entrada sa Tropical Zone misamot. Nakit-an ni May ug Bo ang mga nawong sa ilang mga kaatbang. Nagsabwag ang dugo sa tibuok grupo. Nangatumba ang mga legionnaire nga nabali ang mga bukton ug mga bun-og, ug ang nag-unang nakasala mao si Mano Kinimaka. Gidugmok sa dako nga Hawaiian ang iyang mga tig-atake gamit ang buldoser, ingon nga siya naningkamot sa pagsukol sa mga balud sa ilang kaugalingon, gidugmok sila. Kung ang usa ka lehiyonaryo mobabag sa iyang agianan, si Kinimaka walay kaluoy nga mibunal, usa ka labaw sa tawo nga midfielder, usa ka dili malaglag nga daro. Ang iyang agianan hingpit nga sayup, mao nga sila si Alicia ug Smith hapit nang mo-diving gikan sa iyang agianan. Ang mga legionnaire mitugpa sunod kanila, nagngulob, apan dali ra silang mahuman.
  
  Si Dahl nagbayloay og mga pagbunal gikan sa kamot ngadto sa kamot uban ang pipila ka kahanas. Ang mga samad sa kutsilyo kusog ug kusog nga naigo, una ubos, dayon taas, dayon sa dughan ug nawong; gibabagan silang tanan sa Swede gamit ang kusog nga kilat nga mga reflexes ug kahanas nga gikugihan. Ang iyang kaatbang wala mohunong, klinikal sa iyang pasundayag, dali nga nakamatikod nga iyang nahimamat ang iyang kaparehas ug kinahanglan nga maghimo usa ka kalainan.
  
  Si Dahl mipadaplin samtang gigamit sa legionnaire ang iyang mga bitiis ug siko isip pagpadayon sa mga pag-atake sa kutsilyo. Ang unang siko miigo kaniya sa templo, nagpataas sa iyang kahibalo ug nagtabang kaniya sa pagpaabut sa daghang mga pag-atake. Natumba siya sa usa ka tuhod, naigo sa ilawom sa iyang kili-kili diretso sa lungag ug pungpong sa nerbiyos didto, hinungdan nga nahulog ang legionnaire sa iyang sulab sa kasakit. Bisan pa, sa katapusan, ang mabangis nga Kinimaka ang nagpatumba sa manggugubat, limpyo nga nag-charge sa kaunoran, nabali ang mga bukog ug naggisi sa mga ugat. Si Mano adunay itom nga mga bun-og sa iyang apapangig ug mga bukog sa aping ug naglakaw nga piang, apan walay makapugong kaniya. Naghunahuna si Dahl nga mahagsa siya sa kilid sa usa ka bilding sama sa Hawaiian Hulk kung ma-lock ang pultahan.
  
  Nakaplagan ni Kenzi nga mas sayon nga molupad sa mga kilid sa away, makadaot sa bisan kinsa nga iyang mahimo ug nagminatay sa kamatuoran nga wala gihapon niya ang iyang katana. Nasayod si Dahl nga duna siyay nakat-onan nga espesyal nga kahanas ug makaatake sa sunodsunod nga legionnaire, makapatay sa matag usa sa usa ka hampak, makaluwas sa bililhong oras sa team. Apan hapit na mahuman ang adlaw.
  
  Bisan pa man.
  
  Nakit-an ni Drake ang iyang Flurry nga kumo nga naglikay sa hampak. Natumba siya sa iyang kilid samtang gikuptan sa usa ka legionnaire ang iyang pulso ug gilubag kini. Gituis sa kasakit ang iyang mga dagway. Nagligid siya nga adunay dili normal nga pagkiling, gibuhian ang pressure ug nakit-an ang iyang kaugalingon nga nag-atubang sa iyang kaatbang.
  
  "Ngano man?" nangutana siya.
  
  "Ania lang aron hinayhinay ka," mingisi ang legionnaire. "Tiktok. Tiktok."
  
  Makusog nga gitukmod ni Drake, karon nakabarog na. "Mamatay ka usab."
  
  "Kitang tanan mamatay, buang."
  
  Nag-atubang sa maong pagkapanatiko, gihampak ni Drake nga walay kaluoy, nabali ang ilong ug apapangig sa lalaki, ingon man ang iyang gusok. Kining mga tawhana nahibalo gayod sa ilang gibuhat, apan nagpadayon sila sa pagpakig-away. Walay bisan usa ka tawo kanila nga takos sa laing panghupaw.
  
  Naghangos, gipunting sa legionnaire ang iyang kutsilyo ngadto kang Drake. Gidakop kini sa Yorkshireman, gilubag ug gibali aron ang sulab nisulod sa bagolbagol sa laing lalaki hangtod sa pungpong. Sa wala pa maigo ang lawas sa sagbot, si Drake miapil sa nag-unang away.
  
  Usa kadto ka katingad-an ug buang nga gubat. Huyop human sa suntok ug depensa human sa depensa, walay kataposang rotation ngadto sa posisyon. Ang dugo gipahiran sa mga mata, ang mga siko ug buko natangtang sa tunga-tunga sa away, ug bisan usa ka nadislocate nga abaga gibalik sa iyang lugar salamat sa kaugalingon nga gibug-aton ni Smith. Hilaw kadto, ingon ka tinuod.
  
  Ug unya gilibot ni Kinimaka ang tanan, nagbunal, nagdali sa pagsulod, naglaglag bisan diin siya mahimo. Labing menos tulo sa mga nahulog, nabuak nga legionnaire ang iyang gibuhat. Gikuha ni Beau ang duha pa, ug dayon si May ug Alicia nagtinabangay aron tapuson ang katapusan. Sa iyang pagkahulog, nag-atubangay sila, giisa ang mga kumo, ang kapungot sa gubat ug ang kahinam sa dugo nga nagdilaab tali kanila, nagkidlap-kidlap sama sa mga laser sa ilang mga mata, apan si Beau ang nagbulag kanila.
  
  "Bomba," ingon niya.
  
  Ug unya, sa kalit, ang tanan nga mga nawong milingi kang Drake.
  
  "Unsa kadugay namong nahibilin?" pangutana ni Dahl.
  
  Wala gani kabalo si Drake. Ang gubat mikuha sa tanang nahibiling konsentrasyon gikan kanako. Karon siya mitan-aw sa ubos, nahadlok sa iyang makita, gibira pagbalik ang iyang bukton ug mitan-aw sa iyang relo.
  
  "Wala pa gani namo makita ang bomba," miingon si Kensi.
  
  "Kinse ka minuto," miingon si Drake.
  
  Ug dayon milanog ang mga buto.
  
  
  KAPITULO katloan ug walo
  
  
  Gibati ni Kensi ang usa ka epekto sama sa usa ka missile strike. Natumba siya niini, naigo siya sa baga, ug sa makadiyot gikuha ang tanang panimuot gikan sa iyang hunahuna. Nakita ni Drake ang bala nga naigo ug nahulog sa iyang mga tuhod, nga nakapugong sa iyang dili malikayan nga pagkahulog. Wala siya makakita niini nga pag-abot, apan ni bisan kinsa. Naigo usab si Smith. Maayo na lang kay naigo ang duha ka bala sa mga vest.
  
  Si Thorsten Dahl ang labing dali nga naka-react, sa gihapon sa mga pulong nga "kinse minutos" nga nagbomba sa iyang utok. Samtang ang duha ka legionnaire mibangon gikan sa yuta, ang mga bala paspas nga mibuto, ug karon, uban sa mas maayo nga tumong, iyang giatake sila, ang mga bukton nga gituy-od, nagngulob sama sa usa ka tren nga nagdala sa nawala nga mga kalag gikan sa natumog sa dugo nga kahiladman sa Impiyerno . Nagduha-duha sila sa katingala, ug dayon gibunalan sila sa Swede, usa sa matag kamot, ug gilabay silang duha balik sa bungbong sa kahoy nga payag.
  
  Ang istruktura nabuak sa palibot sa mga tawo, ang mga tabla nga kahoy nabuak, napikas ug nangatumba sa hangin. Ang mga lalaki nahulog sa ilang mga bukobuko taliwala sa mga sulud niini, nga napamatud-an nga labing mapuslanon sa buang nga Swede.
  
  Usa kadto ka workshed, usa ka dapit nga puno sa mga himan. Samtang ang mga legionnaire nanlimbasug sa pagpataas sa ilang mga hinagiban, ang usa nag-agulo ug ang lain nanggawas ang ngipon, si Dahl nagpataas sa usa ka maayo nga nabansay nga sledgehammer. Ang nahulog nga mga tawo nakakita kaniya nga migawas gikan sa suok sa ilang mga mata ug nagyelo, ang pagkawalay pagtuo naghikaw kanila sa kaisug.
  
  Miduol kaniya si Bo ug nakita ang ilang reaksyon. "Tapusa sila. Hinumdomi kon kinsa sila."
  
  Mihunong usab si Kinimaka, nga mikatawa sa laraw, ingon sa gusto niya nga tunobtunoban sila sa abog. "Gipusil nila si Kensi. Ug Smith."
  
  "Nasayod ko," ni Dahl nga gilabay ang sledgehammer ug misandig sa kuptanan niini. "Kabalo ko".
  
  Ang duha ka lalaki mihunong ingon nga timaan sa kahuyang ug mikab-ot sa ilang mga hinagiban. Milupad si Dahl sa kahanginan samtang dungan nga giisa ang sledgehammer, ug gipaubos kini sa pagkanaog sa iyang lawas. Usa ka hampak ang miigo sa legionnaire sa tunga sa iyang agtang, ug aduna pa siyay igong kusog ug kahanas nga nahibilin aron sa pagliso, pagpataas sa tugdan ug pagdugmok sa templo sa laing tawo. Sa dihang nahuman na siya, miluhod siya, nagkagot ang iyang mga ngipon, ug gilabay ang sledgehammer sa iyang abaga.
  
  Unya milingkod ang laing legionnaire, nag-agulo, nagduko ang ulo sa usa ka kilid nga morag nagsakit, ug gipunit ang pistola nga iyang gikuptan sa nagkurog nga mga kamot. Niana nga segundos, si Kensi dali nga nag-reaksyon kaysa bisan kinsa ug gibutang ang iyang kaugalingon sa daghang personal nga peligro. Sa walay paghunong, iyang giwakli ang kanhi niyang mga bun-og, gibabagan ang tumong sa lalaki, ug gidunggab siya. Ang pistola nga iyang gikuptan sa iyang kamot gilusad sama sa usa ka tisa, sa katapusan, hangtud nga kini miigo kaniya sa tunga sa iyang nawong. Nagpabuto siya, nahulog sa likod, ang bala milapos sa iyang ulo. Sa dihang nakaabot na siya kaniya, gikuha ni Kenzi ang iyang armas, apan wala pa kini gisulod sa iyang dughan.
  
  "Unsa kadugay?" Nagginhawag bug-at si Dahl, nagdali paingon sa pultahan nga nagpadulong sa Tropical Zone.
  
  Nagdali nga miagi si Drake.
  
  "Pito ka minuto."
  
  Dili kini igo aron madis-arma ang dili pamilyar nga mga armas nukleyar.
  
  
  KAPITULO KATLOntay-SIYAM
  
  
  Unom ka minuto.
  
  Nagdali si Drake sa Tropical Zone, nagsinggit hangtod nga nasakitan ang iyang tutunlan, desperado nga naningkamot nga makit-an ang bomba. Ang ubos nga singgit nga maoy tubag dili gikan kang Hayden, apan iya kining gisunod kutob sa iyang mahimo. Nag-ulbo ang mga ugat sa tibuok niyang agtang. Ang iyang mga kamot mikupot sa mga kumo tungod sa tensiyon. Sa pagsulod sa tibuok team sa building, nga nag-atubang sa naglikoliko nga mga agianan sa kahoy ug mga pinuy-anan nga puno sa kahoy, sila mikaylap aron pahimuslan ang ilang gidaghanon.
  
  "Kabuang!" Naghilak si Kinimaka, hapit na siya maguba sa stress. "Hayden!"
  
  Laing hilom nga singgit. Giisa ni Drake ang iyang mga kamot sa hilabihang kasagmuyo, dili matino ang eksaktong lokasyon. Milabay ang mga segundo. Usa ka hayag nga kolor nga parrot ang misugat kanila, hinungdan nga miatras si Alicia. Wala makapugong si Drake sa pagtan-aw pag-usab sa iyang relo.
  
  Lima ka minuto.
  
  Ang White House karon modan-ag sa ingon nga kabalaka nga kini mahugasan dayon sa Capitol Hill. Ang nagsingabot nga grupo sa NEST, bomb squad, mga pulis, ahente ug mga bombero nga nakahibalo nga modagan hangtod ang ilang mga bitiis maluya o mahulog sa ilang mga tuhod, magtan-aw sa langit ug mag-ampo alang sa ilang mga kinabuhi. Kung adunay bisan kinsa nga mga lider sa kalibutan nga nahibal-an, sila usab nakatindog, nagtan-aw sa ilang mga relo ug nag-andam sa pipila ka mga sugyot.
  
  Ang kalibotan naghupot ug gahom.
  
  Nakapanglingo-lingo si Drake sa pagkadungog sa singgit ni Mai, unya mikuha pa og pipila ka segundos aron pangitaon ang tinubdan niini. Ang team nagkahiusa isip usa, apan ang ilang nadiskobrehan labaw pa sa ilang gipaabot. Si Yorgi mibarog sa iyang luyo tupad ni Lauren; Gisulayan ni Bo ug Kenzi nga mahibal-an kini gikan sa layo, samtang ang nahabilin nga koponan nahulog sa ilang mga tuhod o mikamang tupad sa misa.
  
  Nanglaki ang mata ni Drake. Ang una niyang nakita mao ang lawas sa usa ka hubo nga babaye, giputos sa duct tape ug asul nga alambre, nga nagbuy-od mga duha ka metros gikan sa yuta. Naglibog pa, nakita niya nga sa ilawom sa mga lapalapa sa iyang mga tiil adunay lain nga parisan sa mga tiil nga iya sa usa ka lalaki, kung tan-awon sa balhiboon nga mga bitiis nga gitaod niini.
  
  Si Hayden ang bomba, giingnan siya ni Ramses.
  
  Pero...unsa man...
  
  Sa ilawom sa hubo nga lalaki nakakita na siya karon og mga botas nga iyang nailhan. Morag naa si Hayden sa ilawom sa pundok.
  
  Unya asa man ang nukleyar nga bomba?
  
  Mihangad si Alicia gikan sa iyang gilingkoran tupad sa wa mailhing babaye. "Paminaw pag-ayo. Giingon ni Zoey nga ang bomba gisiguro sa ilawom ni Hayden, sa ilawom sa kini nga bahin. Siya armado, adunay usa ka kasaligan nga sensor sa paglihok ug gipanalipdan sa usa ka backpack. Ang mga alambre nga giputos sa ilang mga lawas gitaod sa usa ka dugoon nga gatilyo." Gilingo-lingo niya ang iyang ulo. "Wala koy nakitang paagi sa paggawas. Panahon na alang sa pipila ka mahayag nga mga ideya, mga lalaki."
  
  Gitutokan ni Drake ang mga lawas, usa ka walay katapusan nga agianan sa mga alambre, sa gihapon nga asul nga kolor. Ang una niyang reaksiyon mao ang pag-uyon.
  
  "Kini ba adunay usa ka nahugno nga outline?" pangutana ni Kinimaka.
  
  "Ang akong labing maayo nga tagna mao ang 'dili,'" miingon si Dahl. "Kini peligroso kaayo tungod kay ang mga tawo nga nakig-uban niini mahimong mausab. Ang usa ka nahugno nga sirkito-usa ka himan nga makapugong sa hinagiban-makamatikod sa paglihok ni Hayden, maghunahuna nga adunay usa ka tawo-dayon makahikap sa bomba , ug boom."
  
  "Ayaw pag ingon ana". Nakugang si Alicia.
  
  Miluhod si Drake duol sa iyang gituohan nga ang ulo ni Hayden. "Unya, pinaagi sa samang prinsipyo, ang motion detector medyo luag. Sa makausa pa, aron tugotan ang mga binilanggo nga makalihok ug gamay."
  
  "Oo".
  
  Nanakit ang iyang ulo sa sobrang stress. "Kami adunay mga deactivation code," ingon niya.
  
  "Nga mahimo pa nga peke. Ug ang mas grabe pa, kinahanglan natong ibutang kini sa usa ka keypad nga gilakip sa gatilyo ubos sa Hayden.
  
  "Maayo pa nga magdali kamo," ni Kensi sa hilom. "Naa pa tay tulo ka minuto nga nahabilin."
  
  Gikumot ni Drake ang iyang ulo sa kasuko. Dili karon ang panahon sa paglingaw sa mga pagduhaduha. Gibayloan niyag tan-aw si Dahl.
  
  Unsa ang sunod, akong higala? Nakaabot na ba kita sa katapusan sa dalan?
  
  Nagsulti si Julian Marsh. "Nakita nako nga gisangkapan nila siya," siya miingon. "Mahimo nako kini nga isalikway. Dili unta kini mahitabo. Ang kuwarta lang ang tumong... Dili kini kabuang bahin sa kamatayon sa minilyon, ang kataposan sa kalibotan."
  
  "Nasayod si Webb," miingon si Lauren. "Ang imong amo. Nahibal-an niya ang tanan. "
  
  Nag-ubo na lang si Marsh. "Pahawa lang ko dinhi."
  
  Wala kalihok si Drake. Aron makit-an ang bomba, kinahanglan nilang balihon ang usa ka tapok sa tawo. Wala silay panahon sa pagputol sa tanang tape. Apan adunay kanunay nga mas paspas nga paagi sa pagwagtang sa bomba. Wala nila kini gipakita sa TV tungod kay dili kini angay alang sa pagtan-aw sa edge-of-view.
  
  Wala nimo giputol ang wire. Gibira ra nimo silang tanan.
  
  Apan kini peligroso sama sa pagputol sa sayop nga wire. Miduko siya hangtod nga natapad ang iyang mga mata sa kang Marsh.
  
  "Julian. Gusto ka bang mamatay?"
  
  "Dili!"
  
  "Wala koy nakitang laing paagi," miginhawa siya. "Guys, ibalhin nato sila."
  
  Nangulo sa team, hinay-hinay niyang gibalibaran ang pundok sa mga lawas hangtod nga ang tiyan ni Hayden mi-alsa gikan sa salog ug nadiskubrehan ang usa ka backpack. Miikyas ang mga agulo kang Zoey, Marsh, ug bisan pa si Hayden samtang silang tanan nagligid sa ilang kilid, ug giawhag silang tanan ni Kinimaka nga magpabilin. Bisan pa sa mga pag-angkon ni Zoe, walay usa nga nahibal-an kung unsa ka sensitibo ang detector sa paglihok, bisan kung ingon og klaro nga kung kini nagdagan nga dugay, wala kini gibutang sa bisan unsang butang nga duol sa usa ka gatilyo. Sa tinuud, kinahanglan kini nga giprograma nga hapit dili masulud aron masiguro ang pag-abut ni Drake sa wala pa kini mibuto.
  
  Kinahanglang tangtangon ang mga alambre gikan sa lawas ni Marsh ug tangtangon gikan sa mga bukton ni Zoe, usa ka gubot nga trabaho nga halos dili mamatikdan sa team. Ang mga giputos sa lawas ni Hayden daling natangtang kay naa sa iyang sapot. Karon nga nagsunod sa mga instruksyon ug gipugngan gihapon sa duct tape, gipataas ni Marsh ang iyang mga bukton aron ilang gilikos ang tuo nga kilid ni Hayden ug gipalupad sa ibabaw sa backpack. Ang Pythian mibalibad sa iyang mga tudlo.
  
  "Mga lagdok ug dagom."
  
  Gibutang ni Mai ang iyang mga kamot sa iyang backpack, sa ibabaw sa nukleyar nga bomba. Uban sa deft fingers iyang gihukas ang mga buckles ug gibira balik ang ibabaw nga flap. Dayon, gamit ang dako ug deft nga kusog, iyang gigunitan ang mga ngilit sa backpack ug gibira ang bomba, uban ang metal nga casing niini, diretso sa gawas.
  
  Usa ka itom nga kabhang ang naglibot kaniya. Giitsa ni Mai ang iyang backpack ug hinay kaayo nga gipatuyok ang bomba, nga nagpasingot pag-ayo samtang nanglabay ang mga segundo. Misidlak ang mga mata ni Hayden samtang nagtan-aw sa bomba, ug si Kinimaka nagluhod na sa iyang tupad, nga mipisil sa iyang kamot.
  
  Usa ka countdown panel ang nakita, gilakip sa upat ka mga screw sa gawas sa bomba. Ang asul nga mga alambre migitib sa ilawom niya ngadto sa kasingkasing sa hingpit nga katalagman. Gitutokan ni Marsh ang mga alambre, upat niini, nagsapot ug nagsamad.
  
  "Kuhaa ang panel. Kinahanglan nako nga tan-awon kung kinsa siya. "
  
  Gipaak ni Drake ang iyang dila samtang nagtan-aw sa iyang relo.
  
  Mga segundo nga nahabilin.
  
  Singkwentay nuebe, singkwentay otso...
  
  Miluhod si Smith tupad nila, ang sundalo nagdrowing na sa iyang utility blade. Gidala ang kinabuhi sa matag usa sa iyang kaugalingon nga mga kamot, gidawat niya ang responsibilidad sa pagwagtang sa mga kakulangan. Usa ka garas, usa ka gahig ulo nga hilo, usa ka kakulang sa konsentrasyon, ug sila mag-usik ug oras o magpahinabog makalilisang nga pagbuto. Gipiyong kadiyot ni Drake ang iyang mga mata samtang nagtrabaho ang lalaki. Sa iyang luyo, si Dal nagginhawag bug-at, ug bisan si Kensi nagkurog.
  
  Samtang nagtrabaho si Smith sa kataposang tornilyo, kalit nga nisiyagit si Alicia. Ang tibuok grupo nangurog, ang ilang mga kasingkasing milukso ngadto sa ilang mga baba.
  
  Milingi pag-ayo si Drake. "Unsa man ni?"
  
  "Snake! Nakakita kog bitin! Usa kadto ka dako nga yellow bastard."
  
  Nasuko si Smith samtang giisa niya ang rekord ug gitangtang pag-ayo ang countdown panel nga adunay nagkidlap nga pula nga dial. "Unsang wire?"
  
  Trayntay-siyete segundos ang nahabilin nila.
  
  Miduol si March, gitan-aw sa iyang mga mata ang nagkuot nga mga asul nga alambre, nangita sa lugar diin iyang nahinumdoman nga gipaandar ni Alligator ang aparato.
  
  "Wala ko makakita niini! Wala ko kakita niini!"
  
  "Kana lang," gilabay siya ni Drake. "Akong gitangtang ang tanang wire!"
  
  "Dili," mitugpa pag-ayo si Dahl sa iyang tupad. "Kung buhaton nimo kini, kini nga bomba mobuto."
  
  "Unya unsa may atong buhaton, Torsten? Unsa may atong buhaton?"
  
  Baynte nuebe... baynte otso... baynte siyete...
  
  
  KAPITULO Kwarenta
  
  
  Ang panumduman ni Drake nagdali sa atubangan. Si Ramses gituyo nga misulti kaniya nga si Hayden ang bomba. Apan unsay tinuod nga gipasabot niana?
  
  Sa pagtan-aw karon, nakita niya ang tulo ka mga alambre nga giputos niini. Kinsa ang nag-trigger niini? Mikuha si Dahl og papel gikan sa iyang bulsa.
  
  "Mga code," ingon niya. "Karon wala nay laing paagi."
  
  "Pasulaya pag-usab si Marsh. Gihisgotan ni Ramses si Hayden.
  
  "Naggamit kami mga code."
  
  "Mahimong peke sila! Ilang kaugalingong trigger!"
  
  Gilantaw na ni March ang lawas ni Hayden. Nisaka si Drake niini ug nakuha ang atensyon ni Kinimaki. "Ibalik siya."
  
  Si Hayden mitabang kutob sa iyang mahimo, ang mga kaunuran ug mga ugat sa walay duhaduha nagtiyabaw sa kasakit, apan wala sila nahupay. Ang orasan nagsikit. Ang bomba hapit na mahuman. Ug naghulat ang kalibutan.
  
  Miduko si Marsh, nagsunod sa mga alambre sa iyang lawas samtang giisa ni Drake ang usa ka bukton, dayon ang usa ka bitiis, ug sa kataposan gihukas ang iyang bakus diin nagtabok ang duha ka alambre. Dihang nakita niya nga miagi na usab sa iyang sabakan ang gisabak nga pares, iyang gitudlo si Kinimaka. "Sama ani".
  
  Nag-antus sa usa ka makalilisang nga dula sa Twister, si Hayden nagtan-aw samtang gisubay ni Marsh ang agianan sa matag wire balik sa timer.
  
  "Sigurado," miingon siya, nga mikisikisi pag-ayo, ang usa ka mata abli kaayo, ang usa gipiyong. "Kini ang naa sa tuo."
  
  Gitutokan ni Drake ang nukleyar nga briefcase. Gikuyogan siya ni Kensi ug si Dahl sa sawog tupad niya. "Ang paghuyop niini nga butang nanginahanglan usa ka espesyal nga pag-configure sa mga bahin ug mekanismo. Kini... delikado kaayo. Nagsalig ba gyud kami sa tawo nga nagdala niini sa nasud niining puntoha? "
  
  Giginhawa ni Drake ang labing lawom nga gininhawa sa iyang kinabuhi.
  
  "Walay kapilian".
  
  Gibira niya ang alambre.
  
  
  KAPITULO Kwarentay uno
  
  
  Dali nga gibira ni Drake, ug ang alambre nagisi gikan sa iyang kamot, nga nagbutyag sa tumbaga nga tumoy. Sa sulab sa kutsilyo, ang tanan nga nanambong misandig sa unahan aron susihon ang countdown.
  
  Dose... onse... napulo...
  
  "Armas pa siya!" Naghilak si Alicia.
  
  Natumba si Drake sa iyang likod, nakugang, nagkupot pa sa alambre nga murag makasiga pa siya ug aligato ug makaguba sa bomba. "Kini... kini..."
  
  "Nagtiktik pa!" Naghilak si Alicia.
  
  Dahl nga salampati, nga giduso ang Yorkshireman palayo gamit ang palad sa iyang agtang. "Sa akong hunahuna," siya miingon. "Swerte ta kon duna tay panahon karon."
  
  Walo...
  
  Naghilak si Zoe. Naghilak si Marsh, nangayo og pasaylo sa matag sayop nga iyang nahimo. Si Hayden ug Kinimaka nagtan-aw sa team nga nagtrabaho nga walay emosyon, nagkupot sa ilang puti nga mga kamot, miangkon nga wala silay mahimo. Gibuhian ni Smith ang kutsilyo ug mitan-aw kang Lauren, mitunol sa nagkurog nga mga tudlo aron sa paghikap kaniya. Naunlod si Yorgi sa yuta. Mitan-aw si Drake kang Alicia, ug mitutok si Alicia kang May, nga dili matangtang ang iyang mga mata. Si Bo mibarog taliwala nila, ang iyang ekspresyon milinaw samtang nagtan-aw kang Dahl nga nagtrabaho.
  
  Gisulod sa Swede ang mga deactivation code sa panel. Ang matag usa kanila narehistro sa usa ka signal sa audio. Mga segundo na lang ang nahabilin sa wala pa siya mosulod sa katapusang numero.
  
  Lima...
  
  Gipindot ni Dahl ang "Enter" button ug mihunong sa pagginhawa.
  
  Apan nagsige gihapon ang orasan.
  
  Tulo duha usa...
  
  
  ***
  
  
  Sa katapusang segundo, wala mawad-an og paglaum si Thorsten Dahl. Wala siya mohunong o motalikod aron mamatay. Siya adunay usa ka pamilya nga balikan - usa ka asawa ug duha ka mga anak - ug walay makapugong kaniya sa pagsiguro sa ilang kaluwasan karong gabii.
  
  Naa gyuy Plan B. Gitudloan siya ni Drake niana.
  
  Andam na siya.
  
  Nagsugod ang mode sa pagkabuang, usa ka kalkulado nga kabuang ang nagkupot kaniya, naghatag kaniya kusog nga labaw sa normal. Sa kataposang takna siya naminaw samtang ang usa ka tawo o lain nagyatak sa hingpit, tukma ug walay sayop nga kagamitan nga naglangkob sa nukleyar nga briefcase. Nadungog niya kung unsa ka tukma ang tanan.
  
  Aw, unsa kaha kon kini usa ka gamay nga Dahl nga buang. Sa unsang paagi kana molihok?
  
  Sa dihang gipakita sa display ang usa, ang Swede nagkupot na ug sledgehammer sa iyang kamot. Gipaubos niya kini sa iyang kataposang gininhawa, sa iyang kataposang lihok, nga nag-uyog sa tibuok niyang kusog. Ang sledgehammer miigo sa kasingkasing sa nukleyar nga bomba, ug bisan sa walay katapusan nga segundo nakita niya ang kalisang ni Drake, ang kasabutan ni Alicia. Ug unya wala na siyay nakita.
  
  Ang orasan nagsikit
  
  Zero.
  
  
  KAPITULO KWARTA DUHA
  
  
  Ang oras wala mohunong alang sa bisan kinsa, ug labi na dili niining mahukmanon nga oras.
  
  Nakita ni Drake si Dahl nga nagbuy-od sa ibabaw sa bomba, nga daw mapanalipdan niya ang iyang mga higala ug ang tibuok kalibutan gikan sa usa ka makalilisang nga kalayo. Nakita niya ang gibawog nga metal nga kuwadro, gikuniskunis nga mga sulod nga naglibot sa sledgehammer; ug dayon iyang nakita ang countdown timer.
  
  Natanggong sa zero.
  
  "Oh, damn," siya miingon sa labing mabination nga paagi nga mahimo. "Oh my gosh."
  
  Usa-usa, ang team nakaamgo. Miginhawa si Drake sa presko nga hangin nga wala niya damha nga matilawan pag-usab. Mikamang siya paingon kang Dahl ug gisagpa ang Swede sa lapad niyang likod. "Maayo nga tawo," siya miingon. "Ihapak kini sa dakong martilyo. Nganong wala ko maghunahuna niana?"
  
  "Ingon nga Yorkshireman," gisulti ni Dahl ang kasingkasing sa bomba. "Nahibulong sab ko niini."
  
  Gibira siya balik ni Drake. "Paminaw," siya miingon. "Kining butanga giugbok, di ba? Posibleng guba sa sulod. Apan unsay makapugong niini sa pagsugod pag-usab?"
  
  "Kami," matod sa usa ka tingog gikan sa luyo.
  
  Milingi si Drake ug nakita ang NEST ug bomb squad nga miduol kanila nga adunay mga backpack ug bukas nga mga laptop sa ilang mga kamot. "Kamo ulahi na," mihangos siya.
  
  "Oo nga pare. Mao kana ang kasagarang mahitabo."
  
  Si Kinimaka, Yorgi ug Lauren nagsugod sa pagtangtang ni Hayden gikan sa katingad-an nga web nga iyang gipaambit nila Zoe Shears ug Julian Marsh. Ang duha ka Pythias gitabonan kutob sa mahimo, apan ingon og wala kaayo nabalaka sa ilang pagkahubo.
  
  "Mitabang ko," balik-balik ni Marsh. "Ayaw kalimot sa pagsulti kanila nga mitabang ko."
  
  Nakit-an ni Hayden ang iyang kaugalingon nga nagluhod, nagligid-ligid sa matag bahin sa lawas aron mabalik ang sirkulasyon ug gihaplasan ang mga lugar diin ang mga sakit sa lutahan natipon. Gihatag ni Kinimaka kaniya ang iyang jacket, nga mapasalamaton niyang gidawat.
  
  Gikuptan ni Alicia ang mga abaga ni Drake, nagtulo ang mga luha sa iyang mga mata. "Buhi mi!" - siya misinggit.
  
  Ug unya iyang gibira siya paduol, nakit-an ang iyang mga ngabil sa iyang mga ngabil, gihagkan siya kutob sa iyang mahimo. Si Drake mibira sa sinugdanan, apan nakaamgo nga siya mao gayud ang iyang gusto. Gihagkan niya siyag balik. Ang iyang dila milayas ug nakit-an siya, ug ang ilang tensiyon nahupay.
  
  "Kini ang among giadtoan sa dugay nga panahon," miingon si Smith. Sorry, May."
  
  "Aw, gimingaw ko sa akong asawa," ni Dahl.
  
  Gitutokan siya ni Bo, ang iyang nawong sama sa bato nga granito apan dili mabasa.
  
  Maluya nga mipahiyom si Mai. "Kung balihon ang mga tahas, si Alicia karon nagbagulbol bahin sa pag-apil."
  
  "Ayaw kaulaw". Gibira ni Alicia si Drake nga nagkatawa. "Wala pa ko makahalok ug bida sa pelikula kaniadto."
  
  Namula si Smith sa paghisgot sa karaang mga panahon. "Ah, karon nakasabot na ko sa kamatuoran nga si May dili gyud ang bantugang Maggie Q. Sorry na nga."
  
  "Mas maayo ko kay kang Maggie Q," mipahiyom si Mai.
  
  Smith naluya, ang iyang mga bitiis nangaluya. Gitunol ni Lauren ang iyang kamot aron suportahan siya.
  
  Giduko ni Alicia ang iyang ulo sa kilid. "Oh wait, naka- kiss ko sa usa ka movie star. Usa ka matang sa Jack. O mao ba kana ang iyang screen name? Oh, duha gyud. O tingali tulo ... "
  
  Si Kensi mibalhin sa ilang taliwala. "Nice kiss," matod niya. "Wala pa nimo ako hagkan nga ingon niana."
  
  "Tungod kay ikaw usa ka bitch."
  
  "Oh salamat".
  
  "Wait nga" sabi ni Drake. "Gi kissan nimo si Kensi? Kanus-a?"
  
  "Karaan na ni nga istorya," miingon si Alicia. "Halos ko makahinumdom."
  
  Gihimo niya kini nga punto aron madani ang tanan nga atensyon sa iyang mga mata. "Busa kini usa ka 'malipayon nga buhi kami' nga halok? O usa pa ka butang?
  
  "Unsa sa imong hunahuna?" Nagmatngon si Alicia.
  
  "Sa akong hunahuna gusto ko nga buhaton nimo kini pag-usab."
  
  "OK..."
  
  "Unya".
  
  "Sigurado. Kay naa tay trabahoon."
  
  Gitan-aw karon ni Drake si Hayden, ang lider sa ilang grupo. "Si Ramses ug ang Alligator naa pa didto," ingon niya. "Dili nato sila pasagdan nga makaikyas."
  
  "Um, pasayloa ko?" - miingon ang usa sa mga lalaki gikan sa sapper team.
  
  Mitan-aw si Hayden kang Marsh ug Shears. "Kamong duha mahimong makakuha og dugang nga mga puntos kung adunay ka kasayuran."
  
  "Si Ramses halos dili makigsulti kanako," miingon si Shears. "Ug si Alligator ang pinakadako nga buang nga tawo nga akong nahimamat. Unta nahibal-an ko kung diin sila. "
  
  Gitutokan siya ni Drake. "Ang buaya mao ang pinakadako nga buang-"
  
  "Pasayloa ko. Mga lalaki?" ang lider sa NEST miingon.
  
  Misidlak ang mga mata ni March. "Si Ramses usa ka bug," ingon niya. "Akong tunob na unta sa dihang nakahigayon ko. Kining tanan nga kwarta wala na. Gahum, dungog - nawala. Unsa may akong buhaton?"
  
  "Naglaum ako nga madunot ako sa prisohan," ingon ni Smith. "Sa kompanya sa usa ka mamumuno."
  
  "Paminaw!" - misinggit ang mga tawo gikan sa NEST.
  
  Gitan-aw sila ni Hayden, dayon kang Dahl. Mitan-aw si Drake sa abaga ni Alicia. Ang lider sa Team NEST anaa sa iyang mga tiil ug ang iyang nawong luspad, ang kolor sa hingpit nga kahadlok.
  
  "Kini nga bomba walay kapuslanan."
  
  "Unsa?"
  
  "Walay electric detonator. Nangliki ang mga lente, abi nakog posibleng naigo sa martilyo. Apan ang uranium? Bisan kung makit-an namon ang mga timailhan nga nagsulti kanamo nga kini kaniadto dinhi, kini ... nawala. "
  
  "Dili". Nabatyagan ni Drake nga nangurog ang iyang kaunoran. "Dili, dili ka makasulti kanako niini. Giingon ba nimo nga ang bomba usa ka peke nga bomba?"
  
  "Dili," miingon ang lider, nga mipitik sa iyang laptop. "Sultihan ko ikaw nga dili kana nga bomba. Gi-deactivate kini pinaagi sa pagtangtang sa tanang bahin nga nagpaandar niini. Busa, kini usa ka peke. Kining tawhana-si Ramses-tingali adunay tinuod nga tawo."
  
  Ang team wala magduha-duha sa usa ka segundo.
  
  Gikuha ni Hayden ang telepono ug gi-dial ang numero ni Moore. Misinggit si Drake nga kinahanglan niyang tawagan ang mga helicopter.
  
  "Pila ang atong gikinahanglan?"
  
  "Pun-a ang fucking kalangitan," ingon niya.
  
  Sa walay reklamo, ilang gialsa ang nagsakit nga mga lawas ug kusog nga milakaw paingon sa pultahan. Si Hayden dali nga misulti samtang siya nagdagan, nga wala magpakita sa pisikal nga mga epekto sa iyang pagtambal. Kini ang mga epekto sa pangisip nga adunay gahum sa pagsakit kaniya hangtod sa hangtod.
  
  "Moore, peke ang bomba sa Central Park. Gilimpyohan, gisirhan. Nagtuo kami nga ang mga sulod sa sulod ug mga detonator gikuha ug dayon gisulod sa laing device."
  
  Nadungog ni Drake si Moore nga nanghupaw gikan sa tulo ka pye ang gilay-on.
  
  "Ug kami naghunahuna nga ang damgo natapos na."
  
  "Kini ang plano ni Ramses gikan pa sa sinugdanan." Gigisi ni Hayden ang gawas nga pultahan gikan sa mga bisagra niini nga wala maputol ang lakang. "Karon siya mibuto sa iyang kaugalingong panahon ug nakaikyas. Aduna bay mga helicopter nga naglupad gikan sa New York? "
  
  "Military. Pulis. Espesyal nga operasyon, tingali.
  
  "Sugdi niini. Siya adunay usa ka plano, Moore, ug kami nagtuo nga si Alligator usa ka kanhi commando. Unsay hitsura sa mga CCTV camera?"
  
  "Gikolekta namon ang matag nawong, matag numero. Naa mi sa daplin sa pila ka oras. Kon modagan si Ramses sa siyudad, dakpon namo siya."
  
  Milukso si Drake sa basurahan, naa sa iyang tupad si Dahl. Ang mga helicopter nagdaguok sa ibabaw, duha niini mitugpa sa dalan sa entrada sa zoo. Paghangad, nakita ni Drake ang luyo sa nagtuyok-tuyok nga mga rotor sa mga bilding sa opisina, diin taliwala sa puti nga mga blind daghang mga nawong ang mipilit sa mga bintana. Ang social media mobuto karon, ug kung kini magpadayon, ang mga resulta mahimong zero. Sa pagkatinuod, lagmit nakababag kini sa ilang mga paningkamot.
  
  Nagdali si Hayden sa labing duol nga helicopter, mihunong sa gawas sa rotor wash. "Niining higayona," giingnan niya si Moore. "Dili magpakita si Ramses. Kini tanan usa ka pagkalinga aron matabangan siya nga mabuhi. Mahitungod kini sa iyang reputasyon - ang Crown Prince of Terror nakabawi sa iyang kahimtang ug naghimo sa kasaysayan. Nagdala siyag mga armas nukleyar sa New York, gipabuto kini, ug nakaikyas nga walay silot. Kung buhian nimo siya karon, Moore, dili na nimo siya makita pag-usab. Ug mahuman na ang dula."
  
  "Nasayod ko niana, Ahente Jay. Kabalo ko".
  
  Si Drake milupad ibabaw sa abaga ni Hayden, naminaw, samtang ang uban sa team nagkibot-kibot sa duol. Gitun-an ni Dahl ang palibot nga lugar, gipili ang labing kaayo nga mga lugar sa pag-ambus, ug dayon gisusi ang matag usa gamit ang iyang mga baso sa uma. Katingad-an, apan labing menos kini nagpadayon kaniya nga busy. Gisiko siya ni Drake.
  
  "Hain ang balsa?"
  
  "Gibiyaan kini." Morag dili malipayon si Dahl. "Kini usa ka maayo nga hinagiban."
  
  Nangilabot si Kensi. "Ako siyang gipahinumdoman nga wala gihapon koy paborito nga hinagiban. Kung makuha niya ang sledgehammer, kinahanglan nako makuha ang katana.
  
  Gitan-aw ni Drake ang Swede. "Morag usa ka deal."
  
  "O sige, ayaw na paghatag ug rason niya. Asa man ko makakuha og katana dinhi?"
  
  Usa ka tingog miingon, "Dili sila layo sa Staten Island, Hayden."
  
  Dali kaayong nilingiw ang ulo ni Drake nga nakapanguros siya. "Unsa kadto?"
  
  Gihangyo ni Hayden si Moore sa pag-usab sa iyang kaugalingon ug dayon milingi sa team. "Naa tay target guys. Usa ka sibilyan ang nanawag, ingon sa gitagna ni Moore, ug gikumpirma sa usa ka camera. Ibalhin ang imong mga sampot!"
  
  Nagpaubos sa ilang mga ulo, ang team midagan tabok sa sidewalk ngadto sa usa ka tin-aw, barikada nga dalan, miambak sa bukas nga mga pultahan sa helicopter ug gihigot ang ilang mga kaugalingon sa mga lingkuranan. Ang duha ka langgam milupad sa kahanginan, ang mga rotor nagputol sa mga dahon gikan sa duol nga mga kahoy ug nagsabwag sa mga tinumpag tabok sa dalan. Gibira ni Drake ang mga pistola ug usa ka riple, usa ka blade sa militar ug usa ka stun gun, gisusi nga ang tanan anaa sa kahusay ug hingpit nga andam. Gisusi ni Dahl ang communiqué.
  
  Gihawiran sa piloto ang mga atop ug dayon miliso sa habagatan, nga nagpakusog sa iyang gikusgon. Gisusi ni Alicia ang iyang kaugalingong mga hinagiban, gilabay ang usa nga iyang gikuha gikan sa legionnaire ug gitago ang lain alang sa iyang kaugalingon. Gikawat ni Kinimaka ang mga pagtan-aw kang Hayden, nga gisulayan niya nga ibaliwala, nakadawat gihapon og impormasyon gikan kang Moore ug sa iyang mga ahente. Mihilom si Beau, nagkupot sa suok sama sa nahitabo sukad nga naghalok sila si Drake ug Alicia. Sa iyang bahin, si Mai naglingkod nga malinawon, ang iyang Japanese nga mga bahin dili matukib, hugot nga nakatutok sa iyang tumong. Ang nahibilin sa team nag-double-check sa tanan, ang tanan gawas kang Kenzie, kinsa nagreklamo mahitungod sa pagsakay sa helikopter, sa hangin nga makapaak, sa baho sa singot, ug sa kamatuoran nga siya nakakita sa SPEAR team.
  
  "Walay mihangyo kanimo nga magpabilin kanamo," hilom nga miingon si Alicia.
  
  "Unsa pay akong mahimo? Molayas sama sa usa ka nahadlok nga ilaga sa simbahan?"
  
  "Busa kini aron pamatud-an nga ikaw maisog?"
  
  Misidlak ang mga mata ni Kenzi. "Dili ko gustong makakita sa Armagedon. Ug ikaw?"
  
  "Nakita ko na kini. Si Ben Affleck katingad-an nga bayot, ug si Bruce Willis mas makapakurat kay sa usa ka damn asteroid. Apan damn, naningkamot ka ba nga isulti kanamo nga ikaw adunay tinuod nga kasingkasing?"
  
  Mitutok si Kensi sa bintana.
  
  "Ang archaeological artifact nga kawatan adunay kasingkasing. Kinsay nakahibalo?
  
  "Naningkamot lang ko nga makabalik sa akong negosyo sa Middle East. Sa usa ka. Ang pagtabang kaninyong mga buang dako kaayog ikatabang sa pagkab-ot niini. Hugasi ang imong maldito nga kasingkasing."
  
  Ang helicopter milupad sa ibabaw sa mga atop sa Manhattan samtang si Hayden nakadawat og katin-awan nga si Ramses ug Gator wala pa mobiya sa isla, tungod kay sila nakit-an duol sa Staten Island Ferry.
  
  "Ang mga tipik nga nawala sa paghubad mahimong mopatay kanatong tanan," nanghupaw si Hayden, ug giangkon ni Drake nga kini tinuod. Gikan sa pinakagamay nga away sa nataran sa eskuylahan hangtod sa gubat tali sa mga presidente ug primer ministro, ang nuance mao ang tanan.
  
  Ang ilang destinasyon nagkaduol samtang ang mga bilding nanglabay. Ang piloto milapa taliwala sa duha ka mga skyscraper aron mapadayon ang katulin samtang siya nagpadulong sa iyang target. Gidala ni Drake ang iyang kaugalingon sa grabe nga katuyoan. Ang nagtuyok-tuyok nga abuhon nga katubigan sa bay nahimutang sa unahan. Sa ubos makita nila ang usa ka grupo sa mga landing helicopter, ang tanan nakig-away alang sa posisyon.
  
  "Maingon ani!" Naghilak si Hayden.
  
  Apan kusog nga mikanaog ang piloto, hinungdan nga naglisud ang helicopter sa pagtugpa aron makuha ang panguna nga posisyon sa atubangan sa usa ka laray sa mga kaldero sa bulak ug hunonganan sa bus. Nabatyagan ni Drake nga mibuslot ang iyang tiyan sa iyang baba. Misiyagit si Hayden sa iyang selda.
  
  "Siyempre sirado ang terminal," ingon niya. "Kung ania si Ramses, unsa ang iyang gilauman nga makab-ot?"
  
  "Kinahanglang adunay koral sa imong luyo ug usa ka laray sa mga sakyanan nga giparada ilawom sa mga kahoy. Ang mga pulis adunay usa ka babaye didto nga mao ang katapusang tawo nga nakakita kaniya. "
  
  "Maayo. Busa karon kami-"
  
  "Paghulat!" Ang mga dalunggan ni Alicia mikuha sa mga tingog sa wala pa ang uban. "Nakadungog kog shooting."
  
  "Lakaw."
  
  Pagkanaog sa awto, ang grupo mipaingon sa terminal, nga nagdagan subay sa bilding. Namatikdan ni Drake nga sa palibot sa lapad nga kurba sa main entrance, usa ka taas nga konkretong rampa ang nagpadulong sa docking area. Ang mga buto gikan didto, mibuto tabok sa hawan nga wanang, dili muffled, nga daw sa mga bungbong.
  
  "Balik didto," siya miingon. "Kini gikan sa slipway."
  
  Ang mga helicopter mipuno sa langit sa ilang luyo. Sa ilang agianan naghigda ang nag-agulo nga lawas sa usa ka pulis, apan iyang giwara-wara ang iyang kamot aron sila makaabante, nga wala magpakita mga timailhan sa kadaot. Dugang mga buto ang milanog sa kahanginan. Ang team mibunot sa ilang mga armas, midagan sa tandem ug nangita sa lugar sa unahan. Ang laing pulis miluhod sa ilang atubangan, miduko, nagkupot sa iyang kamot.
  
  "Okey ra," siya miingon. "Lakaw. Samad lang sa unod. Kinahanglan namo kamo. Sila ... sila mobiya. "
  
  "Dili karon," miingon si Hayden ug midagan.
  
  Namatikdan ni Drake ang tumoy sa slipway ug ang mga projection sa wala niini - ang tanan nga mga konkretong agianan nga gigamit alang sa mga lantsa. Ang mga balud nagsabwag sa ilang base. "Nakadungog ka niana?" ingon niya samtang nagsugod na usab ang pagpamusil. "Nakakuha si Ramses og awtomatik nga platun."
  
  Si Lauren ra ang nakalingo-lingo. "Kinsa kanila?"
  
  "Mas daghang round kada minuto kay sa AK. Clip gikan sa unom ka gatus ngadto sa walo ka gatus ka rounds. Mapulihan nga mga baril kung kini init kaayo. Dili eksakto nga tukma, apan makahahadlok. "
  
  "Nanghinaut ko nga ang bastos matunaw sa iyang mga kamot," miingon si Alicia.
  
  Usa ka grupo sa mga pulis ang nangluhod sa atubangan, kanunay nga nagduko aron magtago samtang ang SAW nagluwa sa iyang mga bala. Usa ka linya sa mga bala ang mikidlap sa ibabaw. Duha ka pulis ang mibalos sa pagpamusil, nga gipunting sa tumoy sa agianan diin ang lantsa gidunggo.
  
  "Ayaw kog ingna..." ni Dahl.
  
  "Among gihunahuna nga siya nagsakay sa lantsa didto nga adunay usa sa mga tiket sa pagmentinar," ingon sa usa sa mga pulis. "Duha ka lalaki. Ang usa nagpunting kanamo, ang usa nagpasakay sa sakayan."
  
  "Dili siya makalingkawas sa ingon niana," protesta ni Hayden. "Kini... kini... dula na." Ang iyang mga mata misidlak sa kalisang.
  
  "Para niya," ni Alicia nga nauwaw.
  
  "Dili, dili," mihunghong si Hayden. "Alang kanato. Nasayop mi sa tanan. Si Ramses literal nga migawas uban ang usa ka bang. Giselyohan nako ang iyang kabilin. Mga lalaki, iyang pabutohon kining nukleyar nga bomba."
  
  "Kanus-a?"
  
  "Wala ko kabalo. Labing maayo nga tagna? Paingon siya sa Liberty Island ug sa estatwa, ug iya kining i-post sa tibuok social media. Oh Dios, oh Dios, huna-hunaa-" siya natuok. "Dili ko... dili ko kaya..."
  
  Gipatindog siya ni Kinimaka, ang dakong tawo nga nag-agulo sa tuyo. "Dili nato tugotan nga mahitabo ni. Kinahanglan natong buhaton ang usa ka butang. Karon."
  
  Ug nakita ni Drake ang pagkidlap sa SAW mga kalim-an ka pye ang gilay-on, ang pagkamatay sa mga buto niini, ang bugtong butang nga nagbarog taliwala nila ni Ramses, ug ang bomba nukleyar.
  
  "Kinsay gustong mabuhi sa walay kataposan, di ba?"
  
  "Dili," hilom nga niingon si Alicia. "Kini kanunay nga makalaay sama sa impyerno."
  
  Ug gikuha ni Dahl ang katapusang pagtan-aw sa team. "Ako ang manguna."
  
  Sa kataposang bahin sa segundo, nangandam ang mga bayani sa New York; usa ka grupo sa mga SPEARERS, ug dayon ang matag pulis ug ahente nga madungog. Ang tanan nanindog, miatubang sa nagluwa nga hinagiban, ug mihimo sa katapusang pagpili sa ilang kinabuhi.
  
  Gisugdan ni Dahl. "Atake!"
  
  
  KAPITULO Kwarentay-tulo
  
  
  Si Drake midagan sa tunga sa iyang mga higala, sa eksakto kung asa niya gusto, gipataas ang iyang pusil ug kusog nga nagpabuto. Ang mga bala gipabuto gikan sa matag nagdagan nga pusil sa gikusgon nga dos mil lima ka gatos ka tiil matag segundo, daghang mga pagbuto nga milanog sa mga stock. Nabuak ang mga bintana sa tibuok lantsa.
  
  Sa pila ka segundo, giputol nila ang kal-ang sa tunga, nagpadayon sa pagpabuto nga kusog. Giusab dayon sa tiggamit sa SAW ang iyang mga setting, nakurat sa kabangis sa pag-atake. Dili kay mihunong siya sa pagpamusil; ang iyang mga bala misubay sa usa ka agianan sa mga stock ug mipaingon sa dagat tungod kay siya lagmit nga mibalikbalik. Gidala ni Drake ang teleskopiko nga panan-aw sa iyang mga mata, gibutang ang iyang tudlo sa gatilyo ug gihimo ang mga dagway sa tawo nga nagkupot sa SAW.
  
  "Kini ang Alligator," miingon si Hayden sa communicator. "Ayaw palabya."
  
  Milingi si SAW, mibalik paingon kanila, nagluwa gihapon ug tingga. Gihunahuna ni Drake nga ang keg kinahanglan nga init kaayo nga kini matunaw, apan dili igo nga kusog. Naigo sa bala ang pulis sa bulletproof vest, ug ang ikaduha nabali sa bukton sa lain. Niining higayona, ang ilang mga kasingkasing andam na nga molukso gikan sa ilang mga dughan, apan wala sila mohunong sa pag-atake o pagkunhod sa pagpamusil. Ang ubos nga likod sa lantsa nahulog, nabuak, ang bukas nga likod nga gibuslotan kini sama sa usa ka grater sa keso. Ang alligator mibahad pag-ayo sa SAW, naningkamot nga makabawi. Gitusok sa mga bala ang luna ibabaw sa ilang mga ulo.
  
  Ang hinay nga tingog sa makina sa lantsa nahimong hinay nga dahunog, ug kana nakapausab sa tanan. Ang buaya milukso sa sakayan, nagpadayon sa pagpabuto nga kusog. Ang tubig misugod sa pagbuak gikan sa luyo, ug ang barko mikiling sa unahan. Nakita ni Drake nga mga baynte ka pye pa sila gikan sa likod, nakita siya nga miliko sa wala ug sa kilid, ug nahibal-an nga dili na sila makaabut sa oras.
  
  Nagsinggit samtang nahulog, nahulog siya sa iyang kilid, mihunong sa kalit. Nahulog si Dahl sa duol. Miligid si Hayden, nga ang tanan nakapalisud sa tumong sa Alligator, apan ang lalaki ingon og wala'y pagtagad. Makita ang iyang dagway nga nag-atras, nga nagpadulong sa lantsa.
  
  Gisenyasan ni Drake si Hayden, ug gipatawag ni Hayden ang mga helicopter.
  
  Ang itom nga mga langgam nagdali paingon sa slipway, mikanaog pag-ayo ug naglupadlupad sa tulo ka mga tiil ibabaw sa yuta samtang ang mga tripulante sa SPEAR misakay sa sakay. Samtang nagsaludo ang mga pulis ug ahente, naporma ang usa ka bag-ong bugkos nga dili gyud mabugto, nagsaludo sila balik kutob sa ilang mahimo, dayon ang mga helicopter halos milupad sa kahanginan. Giduso sa mga piloto ang mga sakyanan ngadto sa limitasyon, gigukod ang nagbukal nga lantsa ug sa wala madugay milapos sa ibabaw. Usa kadto ka talan-awon nga dili mahunahuna ni Drake: mga langgam nga nagbitay sama sa makamatay nga itom nga mga manunukob sa kalangitan sa New York, ang bantog nga skyline isip backdrop, nangandam nga molupad sa Staten Island ferry.
  
  "Ihapak sila pag-ayo," miingon si Hayden sa radyo sa helicopter. "Ug paspas".
  
  Sa pagkanaog, duha ka helicopter ang nagdali paingon sa ulin sa lantsa. Hapit diha-diha dayon, ang wala mahimutang nga Alligator migawas sa iyang ulo sa kilid nga bintana ug nagpabuto og usa ka mabangis nga volley. Ang ikatulo nga pagbuto niini nahagsa sa gawas nga panit sa mga helicopter, nga milapos sa pipila ka mga bahin ug nag-ulbo sa uban. Ang mga helikopter nahulog gikan sa langit sama sa mga bato. Giguba ni Dahl ang pultahan ug gibawsan og pusil, ang mga bala wala nay paglaom.
  
  "Mga buto-buto nga morag nangulitawo siya," ni Drake nga nagbagulbol. "Dili gyud makaigo sa husto nga target."
  
  "Balik". Si Dahl miundang sa pagsulay sa pag-igo sa Alligator ug giandam ang iyang kaugalingon alang sa umaabot nga hampak.
  
  Tulo ka segundos ang milabay nahitabo kini, apan dili kini usa ka hampak, apan kalit lang nga paghunong. Ang unang helicopter naglupadlupad ibabaw sa ibabaw nga deck sa lantsa, samtang ang ikaduha naglupadlupad duol sa pantalan kilid, ang nahibiling mga sakop sa SPIR crew sakay. Dali silang mibiya, ang mga botas nga nag-agay sa deck ug nagpundok sa mga grupo. Ang mga helicopter dayon mibangon aron moduyog sa ilang mga katugbang sa kahanginan nga nagsubay sa lantsa.
  
  Nakit-an ni Hayden ang iyang kaugalingon nga nag-atubang sa team sulod sa pipila ka segundo. "Nasayod mi kon asa siya. Kwarto sa makina. Tapuson nato kini karon."
  
  Sila midagan, adrenaline pumping labaw sa tanan nga sukod, ug unya ang Alligator tin-aw nga nag-usab sa mga taktika sa deck sa ubos.
  
  Ang RPG misipol sa hangin, nabangga sa helicopter ug mibuto. Nawad-an og kontrol ang langgam, nagkatag ang metal sa tanang direksiyon, gilamoy sa kalayo ang itom nga kasko, ug nahulog kini nga naluya ngadto sa ibabaw nga deck sa lantsa.
  
  Sa sugo nga "running SPEAR".
  
  
  KAPITULO Kwarentay-kuwatro
  
  
  Nadungog ni Drake ang pagbag-o sa tunog sa makina sa helicopter ug nahibal-an nga wala"y pagsusi nga kusog ang dagan sa awto padulong kanila. Kung dili pa kana igo, ang nagpalugway, manunukob nga anino nga mikaylap sa deck husto sa target.
  
  Dagan o mamatay.
  
  Gihapak niya ang iyang abaga sa gawas nga pultahan, gigisi ang tibuok bayanan gikan sa mga bisagra niini ug nahulog sa kawanangan sa unahan. Ang mga lawas nagdali sa paggukod kaniya, nagligid, nag-inat, nagsaka ug nagduso. Ang helicopter kusog nga mitugpa, ang mga rotor natangtang, ug ang metal nga lawas nabungkag. Ang tanan gikan sa shrapnel hangtod sa gitas-on sa bukton nga mga bangkaw giputol sa hangin, giputol kini sa mga piraso. Ang lantsa mikurog ug nag-agulo, ang tubig mibula sa wala ug tuo.
  
  Ang bola sa kalayo mibuto paingon sa ubang mga helicopter, kinsa diha-diha dayon milikay sa aksyon, swerte nga nakapugong kanila sa pagbangga. Ang mga sapa sa kalayo nagdila sa ibabaw nga deck, nga nagpahinabog bag-ong mga sunog, nagsunog sa mga pintal ug metal nga mga haligi, ug natunaw ang pintal. Miduko ang rotor sa dihang naigo kini sa poste sa tuo ni Drake, nga nagbuy-od paingon sa salog uban sa tanang kusog niini kalit nga mihunong. Ang ubang naglupad nga mga kabhang mibuak sa mga bintana ug mitusok sa frame, ug usa ka makalilisang nga spike miagi sa kilid sa sakayan ug mipaingon sa dagat. Nabatyagan ni Drake ang paghikap sa mga siga sa dihang ang kainit miagi kaniya, mitan-aw sa ilawom sa iyang abaga ug nakita ang tibuok team nga naghigda, bisan si Smith nga naghigda sa ibabaw ni Lauren. Ang pagbuto milabay ug ilang gitan-aw ang pag-alsa ug dayon si Alligator mikuha sa mga butang sa lebel sa hingpit nga pagkabuang.
  
  Pagkabuang.
  
  Ang sunod nga RPG miagi mismo sa sakayan, gibiyaan ang missile launcher ug gidugmok ang mga deck samtang kini naglupad. Usa ka pagbuto milanog samtang ang usa ka kabhang naggisi sa kubyerta, nga nagpadala sa daghang mga gout sa kalayo ug makamatay nga mga tinumpag sa ilang agianan. Nag-agulo si Drake samtang ang mga shrapnel mitusok sa iyang ulo ug abaga, nahupay nga ang kasakit nagpakita kaniya nga siya buhi pa. Sa makadiyot sa pagginhawa, iyang gisusi ang bag-ong palibot sa unahan.
  
  Adunay usa ka gisi nga lungag sa deck. Adunay mga tapok sa kahoy bisan asa. Ang aso ug kalayo midagayday sa kas-a sirado nga tunga-tunga sa ibabaw nga deck.
  
  "Ang dalan klaro," ingon niya.
  
  "Para lang nimo!" Hapit mosiyagit si Lauren.
  
  "Unya pabilin," ni Kenzi nga nagluwa, mibira sa abaga ni Dahl. "Ok ra ka ba, Thorst?"
  
  "Oo, oo, okay ra ko. Buhii ko".
  
  Naglakaw si Drake sa tunga sa kasingkasing nga dagan, mas mabinantayon kay sa iyang mahinumduman sa tibuok niyang kinabuhi. Ang grupo sa iyang luyo nagtapok, nahibal-an kung asa siya padulong. Sa kataposang gutlo, sama sa iyang gidahom, si Dal mitungha diha mismo sa iyang abaga.
  
  "Gibuhat ba nato kini, higala?"
  
  "Sakto gyud mi."
  
  Ug sila miambak sa usa ka bag-ong lungag, mga tiil una ug ang mga mata nangita sa mga kaaway. Sila nahagsa pag-ayo sa ubos nga deck, giligid, wala matandog, ug mibangon nga nabansay ang ilang mga pusil.
  
  "Puro!" Naghilak si Drake.
  
  Ang ilang mga botas naigo sa gahi nga deck sa ilang luyo.
  
  Naulahi nga miabot si Kensi, ug nakita ni Drake, una, nga iyang gihubo ang iyang bug-at nga inner jacket ug, ikaduha, iyang giputos kini sa base sa tulo ka pye nga split section sa rotor sa helicopter. Ang iyang nawong nahugno samtang siya milingi sa Swede.
  
  "Karon," siya miingon, "naa nako ang akong hinagiban."
  
  "Hinaut nga tabangan kita sa mga diyos."
  
  Nagdali sila sa barko ingon nga usa, nakig-away kang Ramses ug Gator sa gubat. Mipaspas ang lantsa sa matag gutlo nga molabay. Mitubo usab ang Liberty Island, nga nagdako ug nagdako sa kapunawpunawan.
  
  "Wala ba makasabot ang maniac nga dili siya makaadto sa estatwa?" Nakaginhawag bug-at si Kinimaka.
  
  "Ayaw pag-ingon niana," mibalik si Hayden. "Ayaw pag-ingon niana."
  
  "Ah oo, nakasabot ko."
  
  "Dili nila malunod kini nga lantsa," gipasaligan sila ni Dahl. "Ang bay dili igo nga lawom aron masuhop ... maayo, nahibal-an nimo kung unsa."
  
  Sa sunod nga deck paubos sa katapusan nakit-an nila ang ilang tukbonon. Ang buaya nagbantay sa pultahan samtang si Ramses ang nagpadagan sa lantsa. Sa pagsunod sa iyang natukod na nga hilig sa kabuang, ang tighimo og bomba nagpagawas sa usa ka RPG nga iyang giandam alang sa usa ka higayon. Wala na kapugngi ni Drake ang paghangos ug pagsinggit aron ang tanan makatago, ug dayon ang misil milatas sa tunga-tunga sa lantsa sa gitas-on sa ulo, nga nagbilin sa usa ka agianan sa aso sa haya niini, nga gimaneho sa kataw-anan nga katawa sa Alligator.
  
  "Ganahan kaayo ka? Nasakpan ba nimo kana? Mangamatay na ta!"
  
  Si Drake mihangad aron makit-an si Alligator nga hapit sa ibabaw niya, nagdagan human sa rocket, nga nagdala sa iyang rocket launcher uban niya. Ang rocket mismo milupad sa lantsa ug migawas sa luyo, mibuto sa hangin. Gilabyog sa buaya ang rocket launcher sa ulo ni Drake.
  
  Miduko ang Yorkshireman samtang milingi si Ramesses, ang iyang kamot kaswal nga mipatong sa manibela.
  
  "Naulahi ka na," miingon siya.
  
  Gibunalan ni Drake si Alligator sa tiyan, apan milukso siya pagbalik, nga nagwarawara sa iyang dako nga hinagiban. Aron patas, nalangan ang team og dugang nga gutlo. Walay usa nga gusto nga maigo sa ingon nga usa ka karne nga sungkod, apan adunay daghang luna sa sulod sa lantsa, nga naghatag kang Dahl ug sa uban nga mas dako nga pagmaniobra. Ang aligator nag-agulo ug mitalikod, dayon midagan paingon kang Ramses, ang teroristang prinsipe, nga nagkupot na karon og semi-awtomatikong pistola. Namatikdan ni Drake ang usa ka backpack nga gihigot sa likod sa Alligator.
  
  "Gipalangan nimo ang dili kalikayan," ingon ni Ramses.
  
  Uban sa usa ka kamot nga nag-spray sa alisngaw gikan sa sulod, sa pikas gibag-o niya ang kurso, nga nagpunting sa Liberty Island.
  
  "Nabalaka ka na ba kon unsaon pagkinabuhi?" Matud ni Drake sa luyo sa counter. "Bazaar? Lock? Usa ka detalyado nga plano sa pag-ikyas? Unsa man kadto?"
  
  "Ah, ang bazaar kay - unsaon nako pagbutang - usa ka takeaway sale? Pagwagtang sa tanan nakong kalibutanon nga mga butang. Ang kastilyo usa ka panamilit ug nagpasabut sa katapusan. Tuod man, gidala ko nimo diretso sa New York. Ug ang plano sa pag-ikyas, oo, medyo komplikado, giangkon nako kana. Apan nakita ba nimo karon? Late ka na nga. Ang orasan nagsige na."
  
  Wala mahibal-an ni Drake kung unsa ang gipasabut ni Ramses, apan klaro ang implikasyon. Sa paggawas gikan sa tabon, iyang gipaulanan og mga bala ang wheelhouse ug gigukod sila, ang iyang grupo sa duol. Dili na magsulti; mao ni iyang endgame. Si Ramses miatras, mibuhagay ang dugo gikan sa iyang abaga sama sa usa ka tuburan. Misiyagit ang buaya dihang nisulod ang mga bala sa lawas niini. Gitabonan sa bildo ang duha ka mga terorista sa mga sag-ang nga splashes.
  
  Gidasmagan ni Drake ang pultahan ug dayon na-slide, nag-ulbo sa frame ug mihunong, gitunglo ang iyang suwerte. Giambak siya ni Dahl, naa sa iyang tapad si Kenzi. Nisulod ang duha sa wheelhouse ug giisa ang ilang armas aron patyon. Gisugat sila ni Ramses sa bug-os nga kusog sa usa ka pito ka tiil, gigapos sa kaunoran nga buang, nga nagngisi sama sa ihalas nga iro; midali siya sa pagsulod ug misulay sa pagpatibulaag kanila.
  
  Si Dahl wala motugot sa bisan unsa niini, misukol sa bangis nga pwersa ug gikuha ang tanan nga mga pagbunal. Gisayaw-sayaw silang duha ni Kensi, nga mibunal sa mga kilid ni Ramses sama sa usa ka peligrosong lobo. Gikulata sa radikal nga prinsipe ang Swede. Ang shoulder barge nakapakurog ni Dahl. Ang dili katuohan nga kusgan nga mga kamot migunit sa tutonlan sa Swede ug nagsugod sa pagpislit. Gipataas ang iyang mga kamot, gitangtang ni Dahl ang iyang pagkupot sa tunga ug dayon gikuha ang usa sa iyang kaugalingon; ang duha ka mga lalaki nag-uyog-uyog ug nagpiit-piit sa usag usa hangtod nga wala na sila makaginhawa. Gibalikbalik ni Ramses si Dahl ug gihapak siya balik sa bungbong, apan ang bugtong reaksyon sa Swede mao ang lapad nga pahiyom.
  
  Si Kensi miambak sa hangin, gipataas ang iyang siko, nga iyang gipaubos sa kusog nga pagdugmok, diretso sa nagkadugo nga samad sa bala ni Ramses. Wala gyud magdahom nga usa ka suntok ang motapos sa maong away, gidunggab dayon niya ang tutonlan sa lalaki bisan sa pagsiyagit niini hinungdan sa paglubag sa iyang mga mata.
  
  Unya si Ramses nagtakiang, nabulit sa dugo, nagsuka. Gibuhian siya ni Dahl, nakamatikod sa katapusan. Ang mga mata sa terorista mitutok ngadto sa mga Swede, ug walay timailhan sa kapildihan diha kanila.
  
  "Akong himoon kining higayona ingong usa ka gutlo sa kadaogan," siya misinggit. "Ug dugmokon ang kasingkasing sa kapitalismo."
  
  Iyang gituy-od ang iyang kamot nga morag gusto niyang hikapon ang Alligator.
  
  Mibawos si Dahl. Ang bala naigo sa tiyan ni Ramses, nga milapos kaniya.
  
  Ang buaya milukso ug nahulog kang Ramses.
  
  Nakuha sa Terorista nga Prinsipe ang backpack nga gihigot sa likod sa nahulog nga Alligator, ang iyang gituy-od nga kamot nagkupot sa gibutyag nga blue wire samtang silang duha nahugno.
  
  Nagdali si Kenzi sa unahan, gipunting ang kamot nga nagkupot sa alambre nga adunay bugtong hinagiban nga iyang magamit, ang labing kaayo nga hinagiban nga naa niya, usa ka krudo nga katana. Ang iyang sulab dali nga milapos, naputol ang bukton ni Ramses sa abaga, hinungdan nga ang terorista mipahayag sa usa ka ekspresyon sa grabeng katingala.
  
  Ang kamot miigo sa salog dungan sa Alligator, apan ang mga tudlo nagkupot gihapon sa bukas na nga tumoy sa asul nga alambre.
  
  "Walay kasamok," miubo si Ramses. "Tama ang imong pag-atake nako. Ang orasan wala magtiktok. Pero..." Gikulata siya sa kalagot, paspas nga miagas ang dugo gikan sa iyang tiyan, bukton ug wala nga abaga.
  
  "Kini... nagakahitabo... karon."
  
  
  KAPITULO KWARTA SINGKO
  
  
  Mikamang si Drake sa salog, giligid ang Alligator sa iyang tiyan samtang ang buang nagngisi sa duguong deck. Natumba si Dahl sa iyang tupad, nasulat sa iyang nawong ang kasakit, kalisang ug panagna. Ang strap gihigot, apan gihukas dayon ni Drake, ug dayon gibuhian ang metal nga kahon gikan sa gahi nga materyal.
  
  Ang countdown timer nagbarog sa ilang atubangan, ang nagkidlap-kidlap nga pula nga mga numero sama ka hulga ug makalilisang sama sa dugo nga mikaylap sa salog ubos sa ilang mga tuhod.
  
  "Kwarenta ka minutos," unang namulong si Hayden, hinay ang iyang tingog. "Ayawg duwaa, Drake. Idis-armahan kining butanga karon dayon."
  
  Gipatuyok na ni Drake ang bomba, sama sa miaging higayon. Gitunol ni Kinimaka kaniya ang usa ka bukas nga gamit nga kutsilyo, nga iyang gipikas-pikas, naglihok nga mabinantayon, nagbantay sa daghang mga lit-ag nga mahimong ipagawas sa usa ka tighimo og bomba sama ni Gator. Samtang gipalayo niya ang kahimanan gikan sa buang nga terorista, gitan-aw niya si Alicia.
  
  "Ayaw na pagsulti," siya miingon, nga gigunitan ang lalaki sa ilawom sa mga bukton ug giguyod palayo. Wala untay kaluoy alang sa maong mamumuno.
  
  Uban sa makanunayon nga kamot, iyang gitangtang ang front panel sa bomba. Gidugtong niini ang mga naglikoliko nga asul nga mga alambre nga nakapaalarma.
  
  "Dili kini usa ka bomba nga hinimo sa balay," mihunghong si Dahl. "Pag-amping".
  
  Mihunong si Drake sa pagsud-ong sa iyang higala. "Gusto ba nimong buhaton kini?"
  
  "Ug mahimong responsable sa paglansad niini? Dili gyud. Dili."
  
  Gipaak ni Drake ang iyang ubos nga ngabil, hingpit nga nahibal-an ang tanan nga mga hinungdan nga nalambigit. Ang nagkidlap nga countdown usa ka kanunay nga pahinumdom kung unsa ka gamay nga oras ang nahabilin nila.
  
  Gitawagan ni Hayden si Moore. Kinimaka gitawag ang mga sappers. Adunay lain nga nagtawag sa NEST. Sa dihang gitan-aw ni Drake ang device, ang matag aspeto gikonsiderar ug ang impormasyon dali nga mibubo.
  
  "Ibira pag-usab ang mga alambre," misugyot si Dahl.
  
  "Delikado kaayo."
  
  "Nagtuo ko nga wala'y sensor sa paglihok karong panahona, kung giunsa ang pagdagan sa Alligator."
  
  "Husto. Ug dili namo magamit pag-usab ang imong sledgehammer nga ideya."
  
  "Nahugno nga circuit?"
  
  "Mao na ang problema. Naggamit na sila og bag-ong butang - failsafe wire. Ug kini nga bastos tinuod. Kung maapil ko niini, mahimo"g molihok kini. "
  
  Ang buaya naghimo og dili yutan-on nga mga kasaba gikan sa sunod nga kwarto samtang si Alicia nagtrabaho. Wala magdugay gidunggab niya ang iyang ulo sa guba nga pultahan. "Siya nag-ingon nga ang bomba adunay tinuod nga anti-tamper switch." Mikibo siya. "Apan sa akong hunahuna mahimo niya kini."
  
  "Wala nay panahon," ni Dahl. "Wala'y oras alang niini."
  
  Gitan-aw ni Drake ang timer. Trayntay singko minutos na ang nahabilin nila. Milingkod siyag balik sa iyang mga sampot. "Damn, dili nato madala kana nga risgo. Kanus-a man moabot dinhi ang bomb squad?"
  
  "Five minutes maximum," matod ni Kinimaka samtang ang mga helicopter miigo sa mga ferry deck bisan asa nila mahimo. Ang uban milupad og gamay nga mas taas sa dihang ang mga tigluwas miambak. "Apan komosta kon dili nila siya madis-arma?"
  
  "Unsaon man nato ilabay sa bay?" Gisugyot ni Lauren.
  
  "Maayo kini nga ideya, apan kini gamay ra kaayo," gipangutana na ni Hayden si Moore. "Ang hugaw nga tubig makapuno sa siyudad."
  
  Nagbalikbalik ug balik si Drake, naghunahuna sa kabuang, ug dayon nasakpan ang mata ni Dahl. Ang Swede adunay parehas nga ideya, nahibal-an niya. Salamat sa ilang panan-aw, direkta ug dali silang nakigsulti.
  
  Mahimo nato kini. Kini ang bugtong paagi.
  
  Magbulag na unta mi. Wala mahibal-an ang sangputanan. Kung nagsugod na, wala nay balik. Moadto mi sa one-way trip.
  
  Busa unsa man ang imong gihulat? Bangon, inday.
  
  Gitubag ni Drake ang hagit sa mga mata ni Dahl ug mitul-id. Nagginhawa sing madalom, ginsuksok niya ang iya riple, ginbutang ang iya mga pistola, kag ginkuha ang nuklear nga bomba sa iya backpack. Gitutokan siya ni Hayden nga nagdilaab nga mga mata, usa ka lawom nga agtang.
  
  "Unsa man ang imong gibuhat?"
  
  "Nahibalo ka kung unsa ang among gibuhat."
  
  "Ang luwas nga mga distansya mahimong dili parehas. Para nimo, akong gipasabot."
  
  "Unya dili nila kini buhaton." Mikiyod si Drake. "Apan nahibal-an natong tanan nga adunay usa ra ka paagi aron maluwas kini nga lungsod."
  
  Gipunit ni Drake ang bomba nukleyar ug nag-una si Dahl. Gipahunong siya ni Alicia sa laing bililhong higayon.
  
  "Mibiya ka pagkahuman sa usa ka halok? Ayaw itugot nga kini ang labing mubo nga relasyon sa akong kinabuhi. "
  
  "Natingala ko nga wala kay mas mugbo."
  
  "Tuyo ko nga gidiskwento ang usa ka lalaki nga nakahukom ko nga gusto nako, nga akong gibiaybiay ug pagkahuman gikapoy pagkahuman sa mga walo ka minuto."
  
  "Aw maayo. Magkita ta unya."
  
  Gikuptan siya ni Alicia sa iyang mga mata nga nag-inusara, gipabilin nga hingpit nga wala"y lihok ang nahabilin sa iyang lawas. "Balik dayon".
  
  Si Hayden mipilit tali ni Drake ug Dahl, nag-istoryahanay dayon, nagpaabot sa impormasyon gikan ni Moore ug nagbantay niadtong makahatag og first aid.
  
  "Sila nag-ingon nga ang kargamento sa bomba maoy tali sa lima ug walo ka kiloton. Kon ikonsiderar ang gidaghanon niini, gibug-aton ug ang gikusgon sa pagkaunlod niini..." Mihunong siya. "Ang luwas nga giladmon usa ka libo otso ka gatus ka mga tiil..."
  
  Misunod si Drake, apan mipaingon sa duol nga hagdanan paingon sa ibabaw nga deck. "Kinahanglan namo ang pinakapaspas nga helicopter nga naa nimo," giingnan niya ang nagsingabot nga piloto. "Walay tae. Walay yawyaw. Ihatag lang kanamo ang daotang mga yawe."
  
  "Dili kami-"
  
  Mihunong si Hayden. "Oo, napulo'g walo ka gatus ka mga tiil, aron ma-neutralize ang tanan nga radiation, sumala sa mando sa NEST. Damn, kinahanglan nga ikaw otsenta ka milya sa baybayon. "
  
  Nabatyagan ni Drake nga ang metal nga lawas sa bomba midagayday gamay sa singot nga mitabon sa iyang mga tudlo. "Sa traynta minutos? Dili ni mahitabo. Unsa pay naa nimo?"
  
  Nangluspad si Hayden. "Wala nga, Drake. Wala sila"y bisan unsa."
  
  "Karon kini nga sledgehammer nagsugod na nga tan-awon," mikomento si Dahl.
  
  Nakita ni Drake si Alicia nga nagdali nga milabay, padulong sa taas nga deck ug nagtan-aw sa dagat. Unsa may iyang gipangita didto, sa gawas?
  
  Miduol ang piloto, ang Bluetooth device nagkidlap sa base sa iyang helmet. "Kami adunay labing paspas nga damn helicopter sa kasundalohan," siya nag-drawing. "Kampana nga SuperCobra. Duha ka gatos ka milya kada oras kon imo siyang itulod."
  
  Milingi si Drake kang Hayden. "Motrabaho ba kini?"
  
  "Sa akong hunahuna oo". Naghimo siya og pipila ka mga kalkulasyon sa mental nga aritmetika sa iyang ulo. "Paghulat, dili kini tinuod."
  
  Gikuha ni Drake ang bomba nukleyar, ang pula nga mga numero nagkidlap gihapon, si Dahl sa iyang kiliran. "Atong!"
  
  "Otsenta ka milya," miingon siya samtang midagan. "Oo, mahimo nimo kini. Apan magbilin ra kana kanimo ... tulo ka minuto aron makuha ang impyerno gikan didto. Dili ka makaikyas sa blast zone!"
  
  Si Drake miduol sa Super Cobra nga wala maghinayhinay, nga nagtan-aw sa mga sleek gray nga mga porma, turrets, tri-barrel cannons, missile bays ug Hellfire launcher.
  
  "Igo na," siya miingon.
  
  "Drake," gipugngan siya ni Hayden. "Bisan kung imong ihulog ang usa ka bomba nukleyar nga luwas, ang pagbuto makaguba kanimo."
  
  "Unya ayaw na pag-usik sa among oras," miingon ang Yorkshireman. "Gawas kung ikaw o si Moore o bisan kinsa pa sa imong ulo nahibal-an ang lain nga paagi?"
  
  Si Hayden naminaw sa mga datos, tambag ug paniktik nga kanunay nga gipasa ni Moore. Nabatyagan ni Drake ang lantsa nga nag-uyog-uyog sa mga balod, nakakita sa skyline sa Manhattan sa duol nga gilay-on, bisan sa nakita ang sama sa hulmigas sa mga tawo nga mibalik na sa ilang kinabuhi. Ang mga barko sa militar, mga speedboat ug mga helicopter anaa bisan asa, gipilot sa daghan nga mohatag sa ilang mga kinabuhi aron sa pagluwas niining adlawa.
  
  Pero niabot ra tanan sa duha.
  
  Si Drake ug Dahl misakay sa Super Cobra, nakadawat og crash course sa mga kontrol gikan sa migikan nga piloto.
  
  "Have a nice trip," miingon siya sa iyang pagbiya. "Ug maayong swerte".
  
  
  KAPITULO KWARTA UG UNOM
  
  
  Gitunol ni Drake ang bomba nukleyar ngadto kang Dahl nga may gamay nga pahiyom sa iyang nawong. "Naghunahuna nga gusto nimo nga buhaton ang mga pasidungog, higala."
  
  Gikuha sa Swede ang bomba ug misaka sa likod sa helicopter. "Dili ko sigurado nga makasalig ako kanimo nga magmaneho sa tul-id nga linya."
  
  "Dili ni sakyanan. Ug nagtuo gyud ko nga naestablisar na namo nga mas maayo pa ko sa pagdrayb kay kanimo."
  
  "Ngano man kini? Wala ko mahinumdom niini nga paagi."
  
  "Ingles ako. Dili ka ingon niana."
  
  "Ug unsa gyud ang kalabotan sa nasyonalidad niini?" Mipadulong si Dahl sa usa ka lingkuranan.
  
  "Pedigree," ni Drake. "Stuart. Hamilton. Pagpangayam. Butang. Bungtod. Ug daghan pa. Ang Sweden mao ang labing duol sa pagdaog sa Formula 1 sa dihang ang Finland maoy nag-una."
  
  Mikatawa si Dahl, mibakos ug, gibutang ang itom nga metal nga kahon sa iyang mga tuhod, gisirhan ang pultahan. "Ayaw pagsulti og kusog, Drake. Ang bomba mahimong adunay himan nga 'bullshit' sensor."
  
  "Unya naglibog na kami."
  
  Gibira ang gear stick, iyang giisa ang helicopter palayo sa lantsa, human masiguro nga tin-aw ang langit sa itaas. Ang silaw sa adlaw misidlak gikan sa luyo ug mipadaplin sa minilyon nga reflective surface sa siyudad, naghatag kaniya og gamay nga pahinumdom kon nganong ila kining gibuhat. Ang mga nawong mihangad kaniya gikan sa ubos nga deck, kadaghanan kanila iyang mga higala ug pamilya, iyang mga kauban sa team. Si Kenzi ug Mai nagbarug nga abaga sa abaga, ang ilang mga nawong walay ekspresyon, apan ang Israeli ang sa katapusan nagpahiyum kaniya.
  
  Gipitik niya ang iyang relo ug miingon sa iyang mga ngabil: Ibalhin ang fuck sa dugang.
  
  Si Alicia wala na makita, ug ni Beau. Gipadala ni Drake ang usa ka helicopter sa militar nga ubos sa mga balud sa usa ka direkta nga agianan tabok sa Atlantiko. Ang mga hangin mitabok sa ilang agianan, ug ang kahayag sa adlaw misidlak sa matag nagligid nga balod. Ang mga kapunawpunawan nagbukhad sa tanang direksiyon, mga arko sa kahayag nga asul nga kalangitan nga nag-indigay sa makapahingangha nga mga hawan sa kadagatan. Ang epiko nga kapunawpunawan sa ilang luyo nahanaw samtang ang mga minuto ug segundo hinayhinay nga nagkaduol sa zero.
  
  "Kinse minutos," miingon si Dahl.
  
  Gitan-aw ni Drake ang odometer. "Sakto sa iskedyul."
  
  "Pila pa ka oras ang nahabilin?"
  
  "Three minutes," giisa ni Drake ang iyang kamot. "Plus o minus."
  
  "Pila kini sa milya?"
  
  "Sa duha ka gatos ka milya kada oras? Mga pito."
  
  Gipakita ni Dahl ang paglaom sa iyang nawong. "Dili daotan".
  
  "Sa usa ka sulundon nga kalibutan," mikibo si Drake. "Wala maglakip sa mga maniobra sa pagliko, pagpatulin, pag-atake sa iho. Bisan unsa pa ang ilang gilabay kanamo didto. "
  
  "Kini ba nga butanga adunay inflatable?" Si Dahl mitan-aw sa palibot, ang iyang mga tudlo hugot nga naggunit sa nukleyar nga bomba.
  
  "Kung mahitabo kini, wala ko kahibalo kung asa." Gitan-aw ni Drake ang iyang relo.
  
  Dose ka minuto hangtod sa pagbuto.
  
  "Pagandam".
  
  "Kanunay nga ingon niini."
  
  "Wala ka magdahom nga buhaton nimo kini sa imong pagmata karon."
  
  "Unsa? Ihulog ang usa ka bomba nukleyar sa Dagat Atlantiko aron maluwas ang New York? O makigsulti nimo nawong sa nawong samtang naa sa usa ka Marine helicopter?"
  
  "Aw, duha."
  
  "Ang unang bahin misantop sa akong hunahuna."
  
  Gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo, dili matago ang iyang pahiyom. "Siyempre nahitabo. Ikaw si Thorsten Dahl, ang bantugang bayani."
  
  Ang Swede mitangtang sa iyang pagkupot sa nukleyar nga bomba sulod lang sa usa ka segundo aron ibutang ang iyang kamot sa abaga ni Drake. "Ug ikaw si Drake, Matt Drake, ang labing mapinanggaon nga tawo nga akong nailhan. Dili igsapayan kung giunsa nimo pagsulay sa pagtago niini."
  
  "Andam ka na ba nga ihulog kining nukleyar nga bomba?"
  
  "Siyempre, tanga ka nga taga-North."
  
  Gipugos ni Drake ang helicopter sa pag-dive, ilong-una sa abuhon nga hubag. Giablihan ni Dahl ang pultahan sa likod, milingi aron makakuha og mas maayong posisyon. Usa ka bul-og sa hangin ang midali sa Super Cobra. Gihugot ni Drake ang iyang pagkupot sa control lever ug gipiit ang mga pedal, nga nagpadayon sa pagkahulog nga kusog. Gibalhin ni Dahl ang bomba nukleyar sa katapusang higayon. Mibangon ang mga balud, mibangga ug nagpadala ug gubot nga mga pagsabwag ngadto kanila, nga nagkidlap sa puti nga bula, nga natuhop sa brilyante nga mga kidlap sa kahayag sa adlaw. Gipamug-ot ang matag kaunoran, si Drake sa katapusan mibira sa iyang kaugalingon pag-ayo, gitul-id ang iyang halo ug gilingi ang iyang ulo aron tan-awon si Dal nga gilabay ang metal-cased nga hinagiban sa katapusang kalaglagan sa pultahan.
  
  Nahulog kini sa mga balud, usa ka bomba nga nagtuyok nga dali nga nakasulod sa tubig tungod sa ubos nga altitude diin kini gibuhian, usa pa nga sigurado nga sunog nga paagi aron masiguro nga ang sensor nga wala"y tamper nga wala"y epekto nagpabilin nga neyutral. Diha-diha dayon gibira sila ni Drake palayo sa bangga, gisakay ang mga balud nga ubos kaayo nga ilang gilupig ang iyang pag-skid, wala mag-usik og panahon sa pag-angkon sa kahitas-an ug gihatagan ang helicopter og gamay nga lawak nga mahulog sa panahon sa katalagman.
  
  Gisusi ni Dahl ang iyang kaugalingong relo.
  
  Duha ka minuto.
  
  "Ibutang ang imong paa."
  
  Hapit gisubli ni Drake nga dili gyud siya ang nagmaneho sa awto, apan nagpunting hinuon sa pagkuha sa langgam sa labing paspas nga mahimo niini, nahibal-an nga ang Swede nagkuha ra sa pressure. Karon ang tanan nahulog ngadto sa mga segundo-ang panahon sa wala pa ang nukleyar nga pagbuto, ang mga milya nga sila gikuha gikan sa blast radius, ang gitas-on sa ilang mga kinabuhi.
  
  "Diseotso segundos," miingon si Dahl.
  
  Nag-andam si Drake para sa impyerno. "Nindot kini, higala."
  
  Napulo... siyam...
  
  "Magkita ta dayon, Yorkie."
  
  Unom... lima... upat...
  
  "Dili kung makita ko ang imong kabuang-"
  
  Zero.
  
  
  KAPITULO Kwarentay-Siyete
  
  
  Si Drake ug Dahl walay nakita sa unang pagbuto sa ilalom sa tubig, apan ang dakong bungbong sa tubig nga mibuswak gikan sa dagat sa ilang luyo igo na nga nakapakurog sa ilang mga kasingkasing. Usa ka likido nga panganod sa uhong nga nagtaas og liboan ka mga tiil ngadto sa kahanginan, nga milabaw sa tanan, nagdali paingon sa atmospera nga daw naningkamot sa paglumos sa adlaw mismo. Usa ka simboryo sa spray nga rosas, usa ka pasiuna sa shock waves, usa ka spherical cloud, taas nga surface wave ug usa ka base wave nga mosaka sa gitas-on nga kapin sa lima ka gatos ka metros.
  
  Ang balud sa pagbuto dili mapugngan, kini usa ka hinimo sa tawo nga kusog sa kinaiyahan, kusog nga pagkadunot. Naigo kini sa likod sa helicopter sama sa usa ka hampak sa martilyo, nga naghatag sa impresyon ni Drake nga siya giduso sa kamot sa usa ka dautan nga higante. Diha-diha dayon, ang helicopter mi-dive, mibangon, ug dayon miliso sa kilid. Naigo sa metal ang ulo ni Drake. Nagkupot si Dahl sama sa usa ka monyeka nga trapo nga gilabay sa usa ka bangis nga iro.
  
  Ang helicopter miuyog ug miligid, kini giuyog sa usa ka walay katapusan nga pagbuto, usa ka dinamikong balud. Nagbalikbalik kini nga nagtuyok, naghinayhinay ang mga propeller niini, nag-uyog ang lawas. Sa iyang luyo, usa ka dako nga tabil sa tubig nagpadayon sa pagtaas, nga gimaneho sa usa ka titanic nga puwersa. Nanlimbasug si Drake nga magpabiling naamgohan, gibiyaan ang tanang kontrol sa iyang kapalaran ug naningkamot lang sa pagkupot, nga magpabiling alerto ug bug-os.
  
  Ang panahon dili na importante, ug sila makahimo sa pagtikod ug pagsipa sulod sa daghang mga oras sulod sa balud sa pagbuto, apan sa dihang kini molabay lamang ug sila nasakpan sa balod niini nga ang tinuod nga sangputanan sa makalaglag nga gahum niini nahimong tin-aw.
  
  Ang helicopter, nga hapit nabaliskad, midagan paingon sa Atlantiko.
  
  Nawad-an sa kontrol, si Drake nangandam alang sa epekto, nahibal-an nga bisan kung naluwas sila sa katalagman, wala silay balsa sa kinabuhi, walay mga salbabida, ug walay paglaum nga maluwas. Sa usa ka paagi nga nagmintinar sa igong kahibalo nga magpabilin alang sa mahal nga kinabuhi, siya nagtan-aw samtang sila miunlod ngadto sa dagat.
  
  
  KAPITULO Kwarentay-Otso
  
  
  Nakita ni Alicia si Drake nga naghimo sa koneksyon sa iyang ulo mga tulo ka segundo pagkahuman niya. Si Dahl usab. Ang mga lalaki hinay, apan dili siya mosulti. Mas maayo nga itago ang pipila ka mga butang. Sama sa nasabtan sa uban, ug si Hayden midangop kang Moore ug sa iyang mga kroni sa gobyerno alang sa tambag, si Alicia gihampak sa makahahadlok nga kahibalo nga ang balaod sa luwas nga mga gilay-on makahimo kanilang tanan nga mag-antus pag-ayo sa sunod nga tunga sa oras. Samtang nagtrabaho si Drake sa pagmando sa helicopter, giliso ni Alicia ang iyang panan-aw ug ang iyang atensyon sa ubang lugar.
  
  Ma-crash ang helicopter, nahibal-an niya kana, mao nga ang dayag nga pagpili sa pagsubay niini sa laing langgam wala'y kahulogan. Apan kung ang iyang helicopter molupad sa duha ka gatos ka milya kada oras...
  
  Gipadaplin ni Alicia si Beau, gipatin-aw ang iyang plano, ug dayon nakit-an ang usa ka sundalo nga nagpaila kanila sa usa ka representante sa US Coast Guard.
  
  "Unsa ang imong pinakapaspas nga barko?"
  
  Sa panahon nga si Drake mipalayo, si Alicia anaa na sa ubos sa deck ug naglukso-lukso sakay sa usa ka dali nga nakabig nga Defender-class cutter, nga nakaabot sa gikusgon nga kapin sa kawaloan ka milya kada oras. Sama sa gipamatuod sa usa sa mga tripulante sa karnero, naghimo sila og pipila ka mga pagbag-o nga mahimo o dili makapataas sa katulin sa sakayan ngadto sa kapin sa usa ka gatos. Sa dihang gisultihan sila ni Alicia sa pipila lang ka mugbong mga pulong kon unsay gusto niyang buhaton, ang matag lalaki nga mitambong miinsister nga magpabilin ug motabang.
  
  Pipila ka minuto ang milabay, ang Defender nagngulob, giputol ang mga balud gamit ang gahi nga kasko niini, naningkamot sa pagsira sa gintang tali sa dili kalikayan nga pagbuto ug sa oras sa ilang pag-abot.
  
  Sama sa gisulti ni Alicia kanila, "Nagpaingon kami sa usa ka nukleyar nga pagbuto, mga lalaki. Hupti ang imong mga plum."
  
  Ug nakaamgo man sila o wala, ang mga tripulante nagduso sa labing katulin gikan sa sakayan. Nagsakay sa mga balud ug gihagit sila, gihatag sa Defender class nga sakayan ang tanan nga naa niya. Si Alicia, putig buko ug putig nawong, nagkupot sa rehas sulod sa salon, nagtan-aw sa mga bentana. Giplano sa GPS ang agianan sa helicopter pinaagi sa pagrekord sa signal sa transponder niini. Ang mga tripulante sa barko kanunay nga naghunahuna sa kalainan sa oras, nga nag-ingon nga ilang gisirado ang gintang sa baynte minutos, dayon ngadto sa napulog walo.
  
  Napulog pito.
  
  Taas pa kaayo. Gigunitan ni Alicia ang riles ug napiit dihang gikuptan ni Beau ang iyang abaga.
  
  "Kini molihok," ingon niya. "Atong luwason karong adlawa."
  
  Ang sakayan naglumba og kusog kutob sa mahimo, nga naggukod sa kusog nga helicopter, silang duha katingad-an nga naggukod sa nagsingabot nga pagbuto nga wala pa mahitabo. Ang kapunawpunawan usa ka kanunay nga nag-usab-usab nga linya, dili tul-id. Ang team nagpasingot, nanlimbasug, ug mitunhay sa kahiladman sa ilang kahibalo. Ang sakayan nagsulod sa wala maplano nga teritoryo, ang mga makina kusog kaayo nga daw buhi.
  
  Sa dihang milingi ang kapitan kang Alicia, nakakita na siya og spiral cloud sa kapunawpunawan, dili kaayo layo, apan mas layo pa sa helicopter ni Drake ug Dahl. Ang paspas nga Defender milatas sa usa ka dako nga pagsabwag sa tubig, nakita ang nagsingabot nga balud sa pagbuto, gihapak kini ug nabuak, nag-uyog sa matag bolt nga nagkupot sa istruktura niini. Sa layo makita ang usa ka dako nga singsing sa puti nga tubig, ang talan-awon mikuha bisan sa gininhawa ni Alicia sa makadiyot.
  
  Pero kadiyot lang.
  
  "Move," miginhawa siya, nakaamgo nga si Drake ug Dal hapit na gyud mahagsa sa kontra nga tubig. "Lihok, lihok, lihok!"
  
  
  ***
  
  
  Milungtad og laing trese ka minutos aron makaabot sa dapit nga nahagsa. Andam na si Alicia, nga may salbabida nga gihigot sa iyang lawas ug lain sa iyang kamot. Si Bo diha sa iyang tupad uban sa kapin sa tunga sa dosena nga mga tripulante, nga nagtan-aw sa tubig sa iyang mga mata. Ang una nga mga tinumpag nga ilang nakit-an mao ang usa ka naglutaw nga piraso sa usa ka blade sa propeller, ang ikaduha usa ka tibuuk nga skid. Pagkahuman niini, ang mga bahin nga wala malunod kanunay nga makita, nga moagi sa usa ka pungpong.
  
  Pero ni Drake ni Dahl.
  
  Si Alicia mitan-aw sa mga balud, nagbarug sa hayag nga adlaw apan nagpuyo sa pinakangitngit nga impyerno. Kung gitino sa kapalaran nga kining duha ka mga bayani makaluwas sa New York ug makalahutay sa pagbuto, aron mawala ra sa Atlantiko, dili siya sigurado nga makaya niya kini. Milabay ang mga minuto. Ang mga guba miagi. Walay usa nga misulti o milihok bisan usa ka pulgada. Magpabilin sila hangtod sa gabii kung gikinahanglan.
  
  Ang radyo kanunay nga nag-crack. Pangutana nga tingog ni Hayden. Unya si Moore ug Smith naa sa pikas linya. Bisan si Kensi misulti. Milabay ang mga gutlo sa hinay nga paglihok sa kasamok ug nagkadako nga kalisang. Samtang nagdugay kini...
  
  Mibarug si Beau sa iyang mga tiil, nakamatikod nga adunay misaka sa kilid sa balud. Gitudlo niya kini ug gipahayag ang pangutana. Unya nakita usab kini ni Alicia, usa ka katingad-an nga itom nga masa nga hinay nga naglihok.
  
  "Kung ang Kraken," siya naghunghong, nga wala gani makaamgo sa iyang gisulti. "Mobiya ko dinhi."
  
  Gitultolan sa kapitan ang sakayan paingon niana nga direksyon, nagtabang sa porma sa pagtutok. Milungtad kini og pipila ka minuto ug medyo naanod, apan sa dihang milingiw si Alicia, iyang nakita nga duha kini ka lawas, nga gihigot aron dili kini malawos, ug gihigot sa naglutaw pa nga lingkoranan sa piloto. Ang panagsangka tali sa pagtunob sa tubig ug pagsawom daw nagsandig sa naulahi, busa giawhag ni Alicia ang Tigpanalipud nga magdali.
  
  Ug miambak siya sa dagat.
  
  Nagpadayon sa paglangoy, gigunitan niya ang nagbuy-od nga masa ug giuyog kini, naningkamot nga masabtan kini. Nalisang ang nawong sa usa ka tawo.
  
  "Dal. Maayo ka ba? Nasaan nga pala si Drake?
  
  "Paggunit sa akong coattails. Sama sa kanunay."
  
  Sa dihang ang sulog nagtuyok kang Dahl sa tubig, usa ka ikaduhang nawong ang nakita, nga nagsandig sa likod sa dyaket sa lain.
  
  "Aw, komportable mong duha nga mag-uban," peke nga protesta ni Alicia. "Dili ikatingala nga wala ka nanawag alang sa tabang. Hatagan pa ba ka namo og laing napulo ka minuto o labaw pa?"
  
  Mibangon gikan sa tubig ang nagkurog nga kamot ni Drake. "Dili man mag-inusara. Para nako gilamoy nako ang katunga sa dugoon nga kadagatan."
  
  "Ug nagtuo ko nga manaog na ta," miginhawa si Dahl, pipila ka gutlo sa wala pa mibalik ang lingkoranan sa piloto ug nawala ang iyang ulo ilawom sa tubig.
  
  Ang tigputol sa Coast Guard miduol nga hapit na kini mangahas. "Okey ra ba ang tanan kanila?" misinggit ang mga tingog.
  
  Miwara-wara si Alicia. "Okey ra ang tanan kanila. Ang mga bastos nagbinuang lang."
  
  Unya si Drake sab nilusot ilawom sa tubig.
  
  "Mmm," mitutok kaniya si Alicia. "Sa tinuod..."
  
  
  KAPITULO Kwarentay-NINE
  
  
  Pagkahuman, ang kalibutan nag-adjust, nakurat sa kalisang sa nahitabo, apan, sa kasubo, naanad usab niini. Ingon sa gidetalye sa Estados Unidos balik sa 1960s, kini usa lamang ka oras sa wala pa ang usa ka terorista nagpabuto og usa ka nukleyar nga bomba sa usa sa pinakadako nga mga lungsod sa kalibutan. Naghimo pa sila og usa ka dokumento ug usa ka tubag niini - numero uno nga senaryo sa pagtubag sa nasud.
  
  Kung ang usa ka mas nasamdan, nasamdan, nagsakit ug nagreklamo nga grupo sa mga tawo ang nagpundok aron hisgutan ang mga sangputanan ug tabonan ang mga kapakyasan sa New York, dili gyud kini mailhan. Bisan pa, kini nga grupo, ang SPIR ug uban pa, gikontak sa Presidente, Direktor sa Homeland Security ug Mayor sa New York.
  
  Kanunay nga magreklamo si Alicia bahin niini. "Ug ang gusto nako mao ang usa ka tawag gikan ni Lawrence."
  
  "Fishburn?" pangutana ni Drake.
  
  "Ayawg tanga. Si Jennifer, siyempre."
  
  "Mahimo bang kawaton ka niya gikan kanako?"
  
  Mikatawa si Alicia. "Sa usa ka pagpamilok sa mata."
  
  "Aw, nindot lagi nga makahibalo kang kinsang dapigan nimo."
  
  "Kung gusto nimo, mahimo kong isulat kanimo ang usa ka lista sa mga nanguna nga contenders."
  
  Giwara-wara ni Drake ang iyang kamot, naningkamot gihapon nga makabawi sa halok nga ilang giambitan. Nahitabo kini pagkahuman sa usa ka gutlo sa grabeng kapit-os, usa ka selebrasyon sa kinabuhi, apan kini nakapukaw sa mga emosyon diha kaniya, mga karaan nga mga emosyon nga iyang gihunahuna nga dugay nang namatay. Samtang nagbarug ang mga butang karon, adunay daghang uban pang mga butang nga hunahunaon - si Mai ug Bo nga pangulo sa taliwala nila.
  
  Pero wala naghinayhinay ang kinabuhi para lang nimo, sa iyang hunahuna. Bisan kung daghan ang nagdahom niini, ug ang labing maayo nga mga higayon kasagaran moabut kausa ra. Ang pagmingaw kanila kasagarang nagpasabot ug tibuok kinabuhi nga pagmahay, nga dili gayod mahibaloan. Ang usa ka napakyas nga higayon dili gyud usa ka napakyas nga higayon.
  
  Mas maayo nga mosulay ug mapakyas kaysa dili gyud mosulay.
  
  Si Alicia sama ka komplikado sa solar system, apan bisan siya malawigan. Gipalong niya ang iyang mga hunahuna sa makadiyot, sa gihapon luya sa pisikal ug mental gikan sa tanan nga kapit-os niining adlawa ug, sa pagkatinuod, sa miaging pipila ka mga semana. Ang iyang mga higala naglingkod libut kaniya, nangaon sa usa sa labing kaayo nga mga restawran nga Italyano sa New York. Giabangan ni Agent Moore ang tibuok lugar sa gasto sa Homeland, isip timaan sa pasalamat sa team, ug gi-lock kini sa sulod.
  
  "Bisan unsa ang mahitabo," siya miingon. "Dili ko gusto nga magdali ka sa pagpugong niini."
  
  Gipabilhan kini ni Drake.
  
  Ug gipabilhan sa team ang nindot nga pagkaon, ang relaks nga atmospera ug ang taas nga pahulay human sa hilabihan nga kapit-os. Ang mga lingkoranan nindot kaayo, ang lawak init, ug ang mga kawani dili kaayo mamatikdan. Si Dahl nagsul-ob og puti nga kamiseta ug itom nga karsones, halos dili mailhan ni Drake, kinsa naanad nga makakita kaniya nga nagsul-ob og mga gamit sa panggubatan. Apan gisul-ob niya ang parehas nga sinina, gipulihan ang karsones sa kasaligan nga jeans ni Levi.
  
  "Dili kini sama sa Bond," ingon ni Dahl.
  
  "Dili ako si James Bond."
  
  "Dayon hunong sa sobrang paghunahuna ug pagsulay nga magpakita nga mas sopistikado matag higayon nga molabay si Alicia. Nasayod na siya nga Yorkshire dv ra ka-"
  
  "Abi nakog panahon na nga mobakasyon ka, pare. Kung dili ka makadesisyon kung asa moadto, malipay ako nga imbitahon ka sa sunod semana." Giisa niya ang iyang kumo.
  
  "Ug ania ang akong pasalamat sa pagluwas sa imong kinabuhi."
  
  "Wala ko mahinumdom niini. Ug kung dili nako kini mahinumduman, nan wala gyud kini mahitabo. "
  
  "Parehas kaayo sa dihang nagdako ka."
  
  Si Bo ug May tupad sa usag usa, ang Pranses nalingaw sa iyang pagkaon ug nakigsulti kon makigsulti; ang Hapon nga babaye mitan-aw nga wala sa lugar, nasakpan taliwala sa duha ka kalibutan. Naghunahuna si Drake kung unsa gyud ang iyang gusto ug kung diin ang iyang tinuud nga lugar. Sa pipila ka mga gutlo nakita niya ang usa ka kalayo diha kaniya nga nagdasig kaniya sa pagpakig-away alang kaniya, sa uban - pagduhaduha nga nagpugos kaniya sa pagpabilin nga hilom, nga nahulog sa iyang kaugalingon. Siyempre, silang upat wala makasulbad sa bisan unsa sa usa ka adlaw, apan may nakita siyang nagsingabot, nga nagdag-om sa kapunawpunawan sa unahan.
  
  Susama kaayo sa nuclear explosion nga iyang nasaksihan kagahapon.
  
  Si Smith ug Lauren usa na karon. Tingali nadasig sila sa paghalok nila ni Drake ug Alicia, o tingali ang ilang pagsilot sa pagkalaglag. Bisan pa niana, wala sila mag-usik ug laing adlaw sa paghunahuna niini. Sila si Hayden ug Kinimaka naglingkod, ug si Drake nahibulong kon duna ba siyay nakita nga labaw pa sa metro nga luna tali kanila, usa ka butang nga mas makahuloganon. Mas may kalabotan kini sa lengguwahe sa lawas kaysa bisan unsang butang, apan gikapoy siya sa pangisip niadtong panahona ug gikapoy kini.
  
  "Sa ugma," iyang giisa ang iyang baso, "ug sa sunod nga gubat."
  
  Nahubas ang mga ilimnon ug nagpadayon ang pagkaon. Human nangaon ang main course ug ang kadaghanan nagsandig sa ilang mga lingkoranan, sa halalom sa kontentong pagkatulog, nga si Kenzi nakahukom nga makigsulti sa tibuok grupo.
  
  "Unsa may problema nako?" - nangutana siya. "Dili ba gyud sigurado ang akong kapalaran?"
  
  Mibalhin si Hayden, ang kupo sa pagpangulo mitabon kaniya pag-usab. "Aw, matinud-anon ko nimo, nga sigurado ko nga mapasalamatan ka. Wala na koy laing gusto kay sa pagpalayo nimo sa selda sa prisohan, Kensi, pero kinahanglan kong isulti-dili nako mahanduraw nga mahitabo kana."
  
  "Mahimo kong mobiya."
  
  "Dili ko nimo mapugngan," miangkon si Hayden. "Ug dili ko gusto. Apan ang mga krimen nga imong nahimo sa Tunga sa Sidlakan," siya mingisi, "adunay, sa labing gamay, nakapasuko sa daghang gamhanan nga mga tawo." Ang uban kanila mga Amerikano."
  
  "Lagmit mao ra ang mga lalaki ug babaye nga akong gipalit sa ubang mga butang."
  
  "Maayong punto. Apan wala kini makatabang ".
  
  "Unya moapil ko sa imong grupo. Pagsugod sa usa ka limpyo nga slate. Dagan sunod sa blonde nga gasela, kansang ngalan mao si Thorsten Dahl. Imo na ko, Hayden, kon hatagan ko nimog higayon nga makabayad sa akong utang."
  
  Ang SPEAR team leader paspas nga misidlak samtang ang sinsero nga pamahayag ni Kenzi misantop sa iyang hunahuna. Si Drake natuok sa tubig sa ikaduhang higayon sulod sa duha ka adlaw. "Wala gyud ko maghunahuna kang Dal nga gasela. Lalo pa nga-"
  
  "Ayaw pag-ingon niana," mipasidaan ang Swede, nga morag naulaw.
  
  Gibantayan pag-ayo ni Alicia ang Israeli. "Dili ko sigurado nga gusto nako nga magtrabaho kauban kini nga bitch."
  
  "Aw, maayo ko nimo, Miles. Ipadayon ang imong kaugalingon sa imong mga tudlo sa tiil. Makatudlo ko nimo unsaon paglabay og suntok nga sakit gyud."
  
  "Tingali kinahanglan ko nga magpabilin uban kanimo sa pagkakaron," misulti si Bo. "Uban sa Tyler Webb sa hangin ug sa Tomb Raider, wala na ako bisan diin."
  
  "Salamat," mibagulbol si Drake. "Kami maghunahuna bahin niini ug magpadala kanimo usa ka mubo nga sulat sa tubag."
  
  "Ang maayong mga tawo kanunay nga gidawat sa kini nga team," giingnan siya ni Hayden. "Basta maayo sila magduwa sa uban namo. Masaligon ako nga si Beau mahimong usa ka maayong pagdugang. "
  
  "Aw, nahibalo ko nga dako siyag bintaha," mahunahunaon nga miingon si Alicia. "Bisan kung dili ako sigurado nga kini maayo nga dula sa team."
  
  Ang uban nangatawa, ang uban wala. Ang kagabhion nagkaanam ug kawala, ug bisan pa ang mga sundalo nga nagluwas sa New York na-depressurize sa maayong kauban ug taliwala sa maayong mga istorya. Ang siyudad mismo nagsaulog uban kanila, bisan tuod kadaghanan sa mga molupyo niini wala gayod mahibalo kon ngano. Usa ka pagbati sa karnabal mituhop sa hangin. Sa kangitngit ug dayon sa pagsubang sa adlaw, ang kinabuhi nagpadayon.
  
  Sa pagbanagbanag sa bag-ong adlaw, ang grupo milakaw sa ilang tagsa-tagsa ka dalan, mibalik sa ilang mga lawak sa hotel ug nagkasabot nga magkita sa hapon.
  
  "Andam ka bang makig-away sa laing higayon?" Nagyaw-yaw si Dahl kang Drake samtang nanggawas sila sa presko, bag-ong buntag.
  
  "Tapad nimo?" Naghunahuna si Drake sa pagbiaybiay sa Swede ug dayon nahinumdom sa tanan nga ilang naagian. Dili lang karong adlawa, kondili sukad sa adlaw nga sila nagkita.
  
  "Kanunay," siya miingon.
  
  
  KATAPUSAN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Mga bukog ni Odin
  
  
  DEDIKASYON
  
  
  Gusto nako nga ipahinungod kini nga libro sa akong anak nga babaye,
  
  Kira,
  
  nagsaad nga tumanon
  
  ug daghan pang milya sa unahan...
  
  Ug sa tanan nga nagsuporta kanako sa akong pagsulat.
  
  
  Bahin 1
  Dili ko gusto nga magsugod og gubat...
  
  
  SA USA KA
  
  
  
  YORK, Inglaterra
  
  
  Mibuto ang kangitngit.
  
  "Kini na". Si Matt Drake mitan-aw sa viewfinder ug misulay sa pagbaliwala sa talan-awon ug pagkuha sa hulagway samtang ang talagsaon nga sininaan nga modelo misuroy sa catwalk paingon kaniya.
  
  Dili sayon. Apan siya usa ka propesyonal, o labing menos siya naningkamot nga mahimong. Wala"y usa nga nag-ingon nga ang pagbalhin gikan sa sundalo sa SAS ngadto sa sibilyan mahimong dali, ug nanlimbasug siya sa miaging pito ka tuig, apan ang litrato ingon og nakaigo sa husto nga chord sa sulod niya.
  
  Ilabi na karong gabii. Ang unang modelo miwarawara ug mipahiyom og gamay nga mapahitas-on, ug dayon hapsay nga milakaw ngadto sa tingog sa musika ug mga abyan. Si Drake nagpadayon sa pag-klik sa camera sa dihang si Ben, ang iyang baynte anyos nga lodger, nagsugod sa pagsiyagit sa iyang dunggan.
  
  "Ang programa nag-ingon nga kini si Milla Yankovic. Abi nakog nakadungog na ko niya! Gikutlo nako: 'chic designer model Freya'. Wow, mao ba kana ang Bridget Hall? Lisud isulti sa ilawom sa tanan nga gamit sa Viking. "
  
  Gibaliwala ni Drake ang komento ug gipadayon ang iyang dula, tungod kay dili siya sigurado nga gibira sa iyang batan-ong higala ang iyang pisi, ingnon ta. Nakuha niya ang tin-aw nga mga hulagway sa paglakaw sa iring ug sa nagkatag nga dula sa kahayag sa panon. Ang mga modelo gisul-ob sa Viking nga mga costume, kompleto sa mga espada ug taming, helmet ug sungay - retro nga mga costume nga gidisenyo sa bantog nga tigdesinyo sa kalibutan nga si Abel Frey, kinsa sa pagpasidungog sa gabii midugang sa uso sa bag-ong panahon sa usa ka Scandinavian battle suit.
  
  Gipunting ni Drake ang iyang atensyon sa ulo sa cat walk ug ang katuyoan sa selebrasyon karon - usa ka bag-o nga nadiskubre nga relic, ambisyoso nga ginganlan og 'Shield of Odin'. Ang bag-ong nadiskobrehan nga taming, nga nakadawat sa kaylap nga pagdayeg sa tibuok kalibutan, gidayeg na ingon nga ang labing dako nga nakit-an sa Norse mythology ug sa tinuod nagsugod balik sa dugay na sa wala pa magsugod ang kasaysayan sa Viking.
  
  Katingad-an, giingon sa mga eksperto.
  
  Ang misteryo nga nagsunod dako ug makaiikag ug nakadani sa atensyon sa tibuok kalibutan. Ang bili sa Shield misaka lamang sa dihang ang mga siyentista miapil sa publicity circus human ang usa ka unclassified nga elemento nadiskobrehan sa komposisyon niini.
  
  Ang mga nerd nga gigutom sa ilang kinse minutos nga kabantog, ang mabiaybiayon nga bahin sa iyang personalidad misulti. Iya kining giwakli. Bisag unsaon pa niya pagpakig-away niini, ang kataw-anan nga nahimong bahin niya sa dihang siya nabalo namulak sama sa usa ka makahilong rosas sa matag higayon nga siya mopaubos sa iyang pagbantay.
  
  Gibira ni Ben ang kamot ni Drake, kalit nga gihimo ang iyang artistic composition ngadto sa usa ka shot sa takdol nga bulan.
  
  "Oops". Nikatawa siya. "Pasayloa, Matt. Lami kaayo. Gawas sa musika... kabuang. Mahimo nilang suholan ang akong banda sa pipila ka gatos ka libra. Makatuo ka ba nga nakuha ni York ang iyang mga kamot sa usa ka butang nga katingad-an sama niini? "
  
  Giwara-wara ni Drake ang iyang camera sa kahanginan. "Sa tinuod lang? Dili." Nahibal-an niya ang Konseho sa Lungsod sa York sa ilang mga dunot nga mga ideya. Ang umaabot kay sa nangagi, mao nga sila nag-ingon. "Apan tan-awa, ang York nagbayad sa imong tag-iya og pipila ka quid sa pag-litrato sa mga modelo, dili ang kalangitan sa gabii sa Septyembre. Ug kabuang imong banda. Busa, cool down."
  
  Gipiyong ni Ben ang iyang mga mata. "Shit? Ang Wall of Sleep karon naghunahuna pa sa uh ... daghang mga sugyot, akong higala.
  
  "Naningkamot lang nga mag-focus sa maayong mga modelo." Gitutokan gyud ni Drake ang Shield, nga gilamdagan sa mga suga sa paglakaw sa iring. Kini gilangkoban ug duha ka lingin, ang sulod gitabonan sa daw karaang mga larawan sa mananap, ug ang gawas maoy sinagol nga mga simbolo sa mananap.
  
  Misteryoso kaayo, naghunahuna siya. Maayo alang sa giayo nga prutas ug nuts.
  
  "Cute," mihunghong siya samtang naglakaw ang usa ka modelo, ug nakuha niya ang kalainan sa kabatan-onan ug edad sa digital film.
  
  Ang cat run dali nga na-install sunod sa bantog nga Jorvik Center sa York - usa ka museyo sa kasaysayan sa Viking - pagkahuman ang Swedish Museum of National Antiquities naghatag usa ka mubo nga pautang sa sayong bahin sa Septyembre. Ang kahinungdanon sa kalihokan midako pag-ayo sa dihang ang superstar nga tigdesinyo nga si Abel Frey mitanyag sa pag-sponsor sa usa ka cat-walking event aron sa pagsaulog sa pagbukas sa eksibisyon.
  
  Ang laing modelo nagdagan sa makeshift tile nga adunay ekspresyon sa usa ka iring nga nangita sa matag gabii nga panaksan nga cream. Buang ka, nabanhaw na usab ang cynicism. Kini mao ang fucking paradigm sa usa ka bituon nga gitakda nga magpakita sa umaabot nga reality TV "celebrity" nga programa ug ma-tweet sa Twitter ug Facebook sa usa ka milyon nga pag-inom og beer, napulo ka adlaw nga mga idiot nga nanigarilyo.
  
  Mipiyong si Drake. Anak gihapon siya sa usa ka tawo...
  
  Ang mga spotlight nagtuyok-tuyok ug nagsanag sa kalangitan sa kagabhion. Ang hayag nga kahayag nga nagpakita gikan sa storefront ngadto sa storefront, nagdaot sa gamay nga artistikong aura nga nahimo ni Drake. Ang makabalda nga musika sa sayaw ni Cascada miatake sa iyang mga dalunggan. Ginoo, naghunahuna siya. Sa Bosnia ang mga pagbati mas sayon kay niini.
  
  Midaghan ang mga tawo. Bisan pa sa iyang trabaho, migahin siyag kadiyot sa pagtan-aw sa mga nawong sa iyang palibot. Mga magtiayon ug pamilya. Ang mga tul-id ug bayot nga mga tigdesinyo naglaum nga makit-an ang ilang idolo. Ang mga tawo nga nagsul-ob og nindot nga sinina, nagdugang sa atmospera sa karnabal. Mipahiyom siya. Tinuod, ang tinguha nga magbantay kay napul-an karong mga panahona-ang kaandam sa pakiggubat sa Army milabay na-apan gibati gihapon niya ang pipila sa mga karaan nga sensasyon. Sa usa ka baliko nga diwa, sila nakabaton og kalig-on sukad si Alison, iyang asawa, namatay duha ka tuig ang milabay human siya gibiyaan, nasuko, nasubo, nagpahayag nga siya tingali mibiya sa SAS, apan ang SAS wala gayud mobiya kaniya. Unsa man ang gipasabot niana?
  
  Ang panahon halos dili makahikap sa kasakit.
  
  Nganong nabangga siya? Kini ba usa ka dili maayo nga pagpamalandong sa dalan? Dili maayo nga paghukom? Luha sa iyang mga mata? Tinuyo? Usa ka tubag nga sa walay katapusan makalikay kaniya; usa ka makalilisang nga kamatuoran nga dili niya mahibal-an.
  
  Usa ka karaan nga imperative nagdala kang Drake balik sa karon. Adunay usa ka butang nga nahinumduman gikan sa iyang mga adlaw sa kasundalohan - usa ka layo nga pagtoktok-toktok, dugay na nga nakalimtan ... karon daan nga mga handumanan ... pagtoktok ....
  
  Giwara-wara ni Drake ang gabon ug mitutok sa cat walk show. Duha ka mga modelo ang nagpasiugda og usa ka bugalbugal nga gubat ubos sa taming ni Odin: walay talagsaon, pang-promosyon nga materyal lamang. Naghugyaw ang mga tawo, ang mga kamera sa telebisyon nag-alirong, ug si Drake mi-klik sama sa usa ka dervish.
  
  Ug unya mikunot ang iyang agtang. Gipaubos niya ang camera. Ang iyang panghuna-huna nga sundalo, hinay apan wala madunot, nasakpan ang layo nga pagtuktok, nanuktok pag-usab, ug nahibulong kung nganong ang impyerno nga duha ka helicopter sa kasundalohan nagpadulong sa talan-awon.
  
  "Ben," mabinantayon siyang miingon, nangutana sa bugtong pangutana nga misantop sa akong hunahuna, "sa panahon sa imong pagsiksik, nakadungog ka ba bahin sa wala damha nga mga bisita karong gabhiona?"
  
  "Wow. Wala ko nagtuo nga nakamatikod ka. Aw, nag-tweet sila nga mahimo"g magpakita si Kate Moss.
  
  "Kate Moss?"
  
  Duha ka helicopter, usa ka tingog nga dili masayop nga mailhan sa usa ka nabansay nga dalunggan. Ug dili lang mga helicopter. Kini mga Apache attack helicopter.
  
  Unya ang tanan nga impyerno nabungkag.
  
  Ang mga helicopter milupad sa ibabaw, naghimo sa usa ka lingin ug nagsugod sa pagpalupad sa dungan. Madasigon nga naghugyaw ang mga tawo, nga nagpaabot sang espesyal nga butang. Ang tanan nga mga mata ug mga kamera mibalik sa kalangitan sa kagabhion.
  
  Mipatugbaw si Ben, "Wow..." Apan mibagting ang iyang selpon. Ang iyang mga ginikanan ug igsoon nga babaye kanunay nga nanawag, ug siya, usa ka lalaki sa pamilya nga adunay kasingkasing nga bulawan, kanunay nga mitubag.
  
  Naanad na si Drake sa mubo nga mga pahulay sa pamilya. Gisusi niya pag-ayo ang mga posisyon sa helicopter, ang bug-os nga puno sa missile bays, ang 30mm chain gun nga dayag nga nahimutang sa ilawom sa forward fuselage sa ayroplano, ug gisusi ang sitwasyon. Kabuang...
  
  Potensyal alang sa hingpit nga kagubot.Ang madasigon nga panon sa katawhan napuno sa usa ka gamay nga square nga gilibutan sa mga tindahan nga adunay tulo ka pig-ot nga mga exit. Si Ben ug siya adunay usa lamang ka kapilian kung ... kung ... nagsugod ang stampede.
  
  Diretso ang ulo alang sa paglakaw sa iring.
  
  Sa wala"y pasidaan, daghang mga lubid ang nahulog gikan sa ikaduhang helicopter, nga karon nahibal-an ni Drake nga kinahanglan usa ka hybrid nga Apache: usa ka makina nga giusab aron ma-accommodate ang daghang mga tripulante.
  
  Ang mga lalaki nga nagmaskara mikanaog sa nag-uyog nga mga laray, nawala sa luyo sa paglakaw sa iring. Namatikdan ni Drake ang mga pusil nga gihigot sa ilang mga dughan samtang ang usa ka mabinantayon nga kahilom nagsugod sa pagkaylap sa mga tawo. Ang katapusan nga mga tingog mao ang mga tingog sa mga bata nga nangutana ngano, apan sa wala madugay bisan sila namatay.
  
  Ang nanguna nga Apache dayon nagpabuto og usa ka Hellfire missile sa usa sa mga walay sulod nga magasin. Adunay usa ka pagsitsit nga tingog, sama sa usa ka milyon nga galon sa alisngaw nga mikalagiw, unya usa ka daguhob sama sa duha ka dinosaur nga nagtagbo. Ang mga tipik sa kalayo, bildo ug tisa nagkatag sa taas nga dapit.
  
  Nahulog ni Ben ang iyang selpon sa kakurat ug midagan kini. Nabatian ni Drake ang mga siyagit nga mitaas sama sa tidal wave ug mibati nga mob instinct mikuha sa panon sa katawhan. Sa walay paghunahuna sa usa ka segundo, iyang gigunitan si Ben ug gilabay sa rehas, dayon miambak sa iyang kaugalingon. Mitugpa sila tupad sa agianan sa iring.
  
  Ang tingog sa usa ka Apache chain gun milanog, lawom ug makamatay, ang mga buto niini milupad ibabaw sa panon sa katawhan apan nagpahinabo gihapon sa lunsay nga kalisang.
  
  "Ben! Pabilin duol kanako." Naglumba si Drake sa ilawom sa track sa iring. Daghang mga modelo ang miduol aron sa pagtabang. Mitindog si Drake ug milingi sa nagbukal nga pundok sa mga tawo nga nagdagan nga natarantar paingon sa mga exit. Daghang mga tawo ang misaka sa catwalk, gitabangan sa mga modelo ug kawani. Ang nahadlok nga mga siyagit milagbas sa hangin, hinungdan nga mikaylap ang kalisang. Ang kalayo nagdan-ag sa kangitngit, ug ang bug-at nga kasaba sa mga rotor sa helicopter milumos sa kadaghanan sa kasaba.
  
  Ang kadena nga pusil mibagting pag-usab, nga nagpadala sa bug-at nga tingga sa hangin nga adunay makalilisang nga tingog nga walay sibilyan nga makadungog bisan asa.
  
  Nilingi si Drake. Ang mga modelo nangurog sa iyang luyo. Ang taming ni Odin diha sa iyang atubangan. Nagsunod sa usa ka aghat, nagpameligro siya sa pagkuha sa pipila ka mga litrato sa takna sa dihang ang mga sundalo nga nagsul-ob og mga bala nga dyaket mitungha gikan sa luyo sa mga talan-awon. Ang una nga gikabalak-an ni Drake mao ang pagpahiluna sa iyang kaugalingon tali ni Ben, sa mga modelo, ug sa mga sundalo, apan nagpadayon siya sa pag-klik, nga gipakunhod ang iyang viewfinder....
  
  Uban sa iyang pikas kamot gitukmod niya ang iyang batan-ong saop papalayo.
  
  "Hoy!"
  
  Gitutokan siya sa usa sa mga sundalo ug giwarawara ang iyang machine gun nga mahulgaon. Gipugngan ni Drake ang pagbati nga dili makatuo. Kini nga matang sa butang wala mahitabo sa York, niining kalibutana. Ang York mao ang pinuy-anan sa mga turista, mga mahigugmaon sa ice cream ug mga tripper sa adlaw sa Amerika. Usa kadto ka leyon nga wala gayod tugoti sa pagngulob, bisan sa dihang nagmando ang Roma. Apan kini luwas, ug kini maalamon. Kini ang lugar nga gipili ni Drake nga makalingkawas gikan sa daotan nga SAS sa una.
  
  Aron makauban ang akong asawa. Para malikayan... crap!
  
  Ang sundalo kalit nga mitungha sa iyang nawong. "Ihatag kanako kana!" singgit niya gamit ang German accent. "Ihatag kanako!"
  
  Ang sundalo nagdali sa camera. Gilaslas ni Drake ang iyang bukton ug gibali ang iyang machine gun. Ang nawong sa sundalo misanag sa katingala. Hilom nga gitunol ni Drake ang camera ngadto kang Ben sa usa ka lakang nga makapasigarbo ni bisan kinsang head waiter sa New York. Nadungog nako nga paspas siyang midagan.
  
  Gipunting ni Drake ang machine gun sa salog samtang ang tulo pa ka mga sundalo miabante kaniya.
  
  "Ikaw!" Giisa sa usa sa mga sundalo ang iyang armas. Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata, apan nadungog niya ang pagaw nga hilak.
  
  "Paghulat! Minimal nga mga pagkawala, idiot. Gusto ba nimo nga pusilon ang usa ka tawo nga bugnaw ang dugo sa nasudnon nga telebisyon? "
  
  Miyango ang bag-ong sundalo kang Drake. "Ihatag kanako ang camera." Adunay usa ka tapulan nga kalidad sa ilong sa iyang German nga accent.
  
  Naghunahuna si Drake og plano B ug gipasagdan ang pusil sa salog. "Wala nako sila".
  
  Miyango ang kumander sa iyang mga sakop. "Susiha siya."
  
  "Adunay lain diha..." ang unang sundalo mipataas sa iyang pusil, nga morag naglibog. "Siya... mibiya siya."
  
  Ang komandante mipaingon sa nawong ni Drake. "Dili maayo nga paglihok."
  
  Ang baril mipilit sa iyang agtang. Ang iyang panan-aw napuno sa nasuko nga mga Aleman ug naglupad nga laway. "Tan-awa siya!"
  
  Samtang ilang gipangita siya, iyang naobserbahan ang organisadong pagpangawat sa Odin's Shield nga gipangulohan sa usa ka bag-ong miabot nga nagmaskara nga nagsul-ob og puti nga suit. Iyang giwara-wara ang iyang kamot nga medyo nagpakita ug nagkamot sa iyang ulo, apan walay gisulti. Sa dihang luwas nga natago ang Shield, giwara-wara sa tawo ang radyo sa direksyon ni Drake, klaro nga nakadani sa atensyon sa komandante.
  
  Gibutang sa kumander ang iyang radyo sa iyang dunggan, apan wala kuhaa ni Drake ang iyang mga mata sa tawo nga nagputi.
  
  "ngadto sa Paris," miingon ang tawo nga ang iyang mga ngabil lang. "Ugma sa alas sais."
  
  Ang pagbansay sa SAS, gibana-bana ni Drake, mapuslanon gihapon.
  
  Ang komandante miingon, "Oo." Sa makausa pa nakit-an niya ang iyang kaugalingon sa nawong ni Drake, nga nagwarawara sa iyang mga credit card ug mga ID sa photographer. "Swerte nga nutcracker," tapolan niyang gibira. "Miingon ang amo nga gamay ra ang mga pildi, mao nga buhi ka. "Apan," giwarawara niya ang pitaka ni Drake, "naa namo ang imong adres, ug kon mauwaw ka," midugang siya, nga mipahiyom nga mas bugnaw pa kay sa scrotum sa polar bear, "makaplagan ka sa kasamok."
  
  
  DUHA
  
  
  
  YORK, Inglaterra
  
  
  Sa ulahi, sa balay, gitratar ni Drake si Ben sa decaf filter nga kape ug mikuyog kaniya sa pagtan-aw sa coverage sa mga panghitabo sa gabii.
  
  Ang Odin's Shield gikawat tungod kay ang siyudad sa York dili andam alang sa usa ka brutal nga pag-atake. Ang tinuod nga milagro mao nga walay usa nga namatay. Ang nagdilaab nga mga helicopter nakit-an nga mga milya ang gilay-on, gibiyaan diin ang tulo ka mga haywey nagtagbo, ang mga nagsakay niini dugay nang nawala.
  
  "Gub-a ang pasundayag ni Frey," ni Ben nga medyo seryoso. "Ang mga modelo naputos na ug nawala na."
  
  "Damn, giilisan sab nako ang higdaanan. Aw, sigurado ko nga si Frey, Prada ug Gucci mabuhi."
  
  "Ang Wall of Sleep magdula niining tanan."
  
  "Nagsugod na usab sa pelikula sa pamilya nga Titanic?"
  
  "Napahinumdom kana nako-giputol nila ang akong papa sa tunga-tunga sa sapa."
  
  Gipuno ni Drake ang iyang mug. "Ayaw kabalaka. Motawag siyag balik sa mga tulo ka minuto o labaw pa."
  
  "Nakatawa ka ba nako, Krusty?"
  
  Naglingo-lingo si Drake ug mikatawa. "Dili. Bata pa kaayo ka para sabton."
  
  Si Ben nagpuyo uban ni Drake mga siyam ka bulan. Sa pipila lang ka bulan, sila gikan sa mga estranghero ngadto sa maayong mga higala. Gi-subsidi ni Drake ang abang ni Ben bugti sa iyang kahibalo sa photography - ang batan-ong lalaki padulong na sa paggraduwar - ug si Ben mitabang pinaagi sa pagpaambit sa tanan. Siya ang matang sa lalaki nga wala magtago sa iyang gibati, tingali usa ka timaan sa pagka-inosente, apan takus usab nga pagdayeg.
  
  Gibutang ni Ben ang iyang mug. "Maayong gabii, higala. Abi nakog tawagan nako akong ate."
  
  "Gabii".
  
  Ang pultahan gisirad-an ug si Drake mitutok sa Sky News sa makadiyot. Sa dihang mitungha ang imahe sa taming ni Odin, mibalik siya sa karon.
  
  Gikuha niya ang kamera nga naghatag kaniya sa iyang panginabuhi, gisulod ang memory card sa iyang bulsa, tuyo nga susihon ang mga hulagway ugma, ug dayon mipaingon sa nag-alirong nga kompyuter. Nagbag-o ang iyang hunahuna, mihunong siya aron susihon pag-usab ang mga pultahan ug mga bintana. Kini nga balay gipanalipdan pag-ayo daghang tuig na ang milabay sa dihang nagserbisyo pa siya sa kasundalohan. Ganahan siya nga motuo sa sukaranan nga kaayohan sa matag tawo, apan ang gubat nagtudlo kanimo usa ka butang - ayaw pagsalig sa bisan unsang butang nga buta. Kanunay adunay usa ka plano ug usa ka backup nga kapilian - Plano B.
  
  Pito ka tuig ang milabay, ug karon nasayod siya nga ang mentalidad sa sundalo dili gayod mobiya kaniya.
  
  Iyang gi-Google ang 'Odin' ug 'Shield of Odin'. Sa gawas sa balay, mikusog ang hangin, mikuso-kuso sa mga ambi ug nag-uwang-uwang sama sa usa ka banker sa pamuhunan kansang bonus gilimitahan sa upat ka milyon. Sa wala madugay iyang naamgohan nga ang Shield usa ka dakong balita. usa ka mayor nga arkeolohiko nga nakit-an, ang kinadak-an sa tibuok kasaysayan sa Iceland. Ang pipila ka matang sa Indiana Jones milakaw aron sa pagsuhid sa usa ka karaan nga sapa sa yelo. Paglabay sa pipila ka adlaw, ilang gikubkob ang Shield, apan ang usa sa kinadak-ang bulkan sa Iceland misugod sa pagdaguok, ug dugang pa. ang eksplorasyon kinahanglang ihunong.
  
  Ang parehas nga bulkan, si Drake naghunahuna, nga bag-o lang nagpadala usa ka panganod nga abo sa tibuuk nga Europa, nga nakabalda sa trapiko sa kahanginan ug mga holiday sa mga tawo.
  
  Mihigop si Drake sa iyang kape ug naminaw sa huros sa hangin. Ang orasan sa mantel miigo sa tungang gabii. Ang pagtan-aw sa daghan kaayong impormasyon nga gihatag sa Internet misulti kaniya nga mas masabtan kini ni Ben kay sa iyang mahimo. Si Ben sama sa bisan unsang estudyante - dali nga nakasabut sa kagubot nga nagpakita kauban ang teknolohiya. Nabasa niya nga ang taming ni Odin gidayandayanan og daghang makuti nga mga disenyo, nga ang tanan gitun-an sa mga eksperto sa cellar, ug nga ang J.R.R. Gibase ni Tolkien ang iyang wandering wizard nga si Gandalf sa Odin.
  
  Random nga butang. Ang mga simbolo o hieroglyph nga naglibot sa gawas sa taming gituohan nga usa ka karaan nga porma sa Odin's Curse:
  
  
  Ang Langit ug Impiyerno temporaryo lamang nga pagkawalay alamag,
  
  Kini ang Imortal nga Kalag nga nagsandig ngadto sa Husto o Sayop.
  
  
  Walay script sa pagpatin-aw sa tunglo, apan ang tanan mituo gihapon sa pagkatinuod niini. Labing menos kini gipahinungod sa mga Viking, ug dili Odin.
  
  Milingkod og balik si Drake sa iyang lingkuranan ug midagan sa mga panghitabo sa gabii.
  
  Usa ka butang ang mitawag kaniya, apan sa samang higayon nakapahunahuna niya. Ang lalaki nga puti ang baba: "ngadto sa Paris, ugma sa alas sais." Kung si Drake moagi niini nga dalan, mahimo niyang mabutang sa peligro ang kinabuhi ni Ben, labi na ang iyang kaugalingon.
  
  Ang usa ka sibilyan unta dili magtagad niini. Mangatarongan ang sundalo nga gihulga na sila, nga nameligro na ang ilang kinabuhi, ug ang bisan unsang impormasyon maoy maayong impormasyon.
  
  Nag-Google siya: One + Paris.
  
  Usa ka maisugon nga entry nakadani sa iyang mata.
  
  Ang kabayo ni Odin, si Sleipnir, gipasundayag sa Louvre.
  
  Ang kabayo ni Odin? Gikamot ni Drake ang likod sa iyang ulo. Alang sa Diyos, kining tawhana nag-angkon sa pipila ka materyal nga mga butang. Giablihan ni Drake ang home page sa Louvre. Morag ang usa ka eskultura sa maalamat nga kabayo nga si Odin nadiskobrehan daghang tuig na ang milabay sa kabukiran sa Norway. Dugang nga mga istorya ang misunod. Sa wala madugay si Drake nadala pag-ayo sa daghang mga istorya bahin kang Odin nga hapit niya nakalimtan nga Siya sa tinuud ang Viking nga Diyos, usa lamang ka mito.
  
  Louvre? Giyabo kini ni Drake. Gihuman niya ang iyang kape, gibati ang kakapoy, ug mipahilayo sa kompyuter.
  
  Sa sunod nga gutlo natulog na siya.
  
  
  ***
  
  
  Nakamata siya sa tingog sa nag-uwang nga baki. Ang iyang gamay nga guwardiya. Ang kaaway tingali nagpaabot sa usa ka alarma o sa dagway sa usa ka iro, apan dili gayud siya magduda sa gamay nga berdeng dayandayan nga nahimutang tapad sa wheelie bin, ug si Drake gibansay nga mahimong usa ka gaan nga katulgon.
  
  Nakatulog siya sa lamesa sa kompyuter nga ang ulo sa iyang mga kamot; Karon siya diha-diha dayon nakamata ug milayat ngadto sa ngitngit nga koridor. Ang pultahan sa likod mikurog. Nabuak ang baso. Pipila na lang ka segundos ang nilabay sukad nga mikuak ang baki.
  
  Naa sila sa sulod.
  
  Miduko si Drake ubos sa lebel sa mata ug nakita niya ang duha ka lalaki nga misulod, nga nagkupot og mga machine gun, apan gamay nga palpak. Limpyo ang ilang mga lihok, apan dili nindot.
  
  Walay problema.
  
  Naghulat si Drake sa landong, naglaum nga dili siya pasagdan sa tigulang nga sundalo nga anaa kaniya.
  
  Duha ka tawo ang misulod, ang abante nga grupo. Nagpakita kini nga adunay nahibal-an kung unsa ang ilang gibuhat. Ang kompleto nga estratehiya ni Drake alang niini nga sitwasyon giplano na daghang tuig na ang milabay, sa dihang ang mentalidad sa sundalo lig-on pa ug eksperimento, ug wala na niya kini usbon. Karon nausab kini sa iyang hunahuna. Sa dihang mibuswak ang baba sa unang sundalo gikan sa kusina, gigunitan kini ni Drake, gibira paingon kaniya, dayon gibalik kini. Sa samang higayon, mipaingon siya sa iyang kaatbang ug milingi-lingi, epektibong nasakmit ang pusil ug milapos sa luyo sa tawo.
  
  Nakurat ang ikaduhang sundalo. Mao ra kana ang gikinahanglan. Si Drake nagpabuto nga walay usa ka millisecond nga paghunong, dayon milingi ug mipusil sa unang sundalo sa wala pa ang ikaduha makaluhod.
  
  Dagan! naghunahuna siya. Ang katulin mao ang tanan karon.
  
  Midagan siya sa hagdanan, gisinggitan ang ngalan ni Ben, dayon gipabuto ang usa ka buto sa machine gun sa iyang abaga. Miabot siya sa landing, misinggit pag-usab, dayon midagan sa pultahan ni Ben. Nibuto kini. Si Ben nagbarog sa iyang boxer shorts, cellphone sa kamot, tinuod nga kalisang nga gisulat sa iyang nawong.
  
  "Ayaw kabalaka," mipiyong si Drake. "Salig nako. Kini ang akong laing trabaho."
  
  Sa iyang kredito, si Ben wala mangutana. Nagkonsentrar si Drake sa tibuok niyang kusog. Gi-disable niya ang orihinal nga attic hatch sa balay ug dayon gi-install ang ikaduha sa kana nga kwarto. Human niadto, iyang gipalig-on ang pultahan sa kwarto. Dili kini makapugong sa usa ka determinado nga kaaway, apan siguradong makapahinay kini kaniya.
  
  Kini tanan bahin sa plano.
  
  Gisirad-an niya ang pultahan, gisiguro nga ang mga kahoy nga gitukod sa gipalig-on nga bayanan, dayon gipaubos ang hagdanan sa attic. Si Ben una nga mipusil, si Drake sa ulahi. Dako ug karpet ang luna sa loft. Nagbarog lang si Ben, nga nag-aga ang baba. Gipuno sa dagkong mga custom bookcase ang tibuok silangan-kasadpan nga wanang sa dingding, nga nag-awas sa mga CD ug mga daan nga cassette case.
  
  "Imo ra ba kining tanan, Matt?"
  
  Wala motubag si Drake. Milakaw siya paingon sa usa ka tapok sa mga kahon nga nagtago sa pultahan nga igo-igo sa kataas aron makalusot; usa ka pultahan nga nagpadulong sa atop.
  
  Gibali ni Drake ang kahon sa carpet. Nahulog ang bug-os nga naputos nga backpack, nga iyang gisapot sa iyang mga abaga.
  
  "Panina?" Mihunghong si Ben.
  
  Gipikpik niya ang backpack. "Nakuha nako sila."
  
  Sa dihang blangko si Ben, nakaamgo si Drake nga nahadlok siya. Naamgohan niya nga dali ra kaayo siyang mibalik niadtong SAS nga lalaki. "Tela. Mga cellphone. Salapi. Mga pasaporte. I-pad. Pag-ila".
  
  Wala maghisgot sa pusil. Mga bala. kutsilyo...
  
  "Kinsa ang naghimo niini, Matt?"
  
  Adunay nahagsa gikan sa ubos. Ang ilang wala mailhi nga kaaway nanuktok sa pultahan sa kwarto ni Ben, tingali karon nakaamgo nga ilang gipakamenos si Drake.
  
  "Panahon na sa paglakaw".
  
  Si Ben milingi nga walay ekspresyon ug mikamang ngadto sa gihuros sa hangin nga kagabhion. Gisundan siya ni Drake ug, sa katapusan nga pagtan-aw sa mga dingding nga gilinyahan sa mga CD ug mga teyp, gisira ang pultahan.
  
  Iyang gipahiangay ang atop kutob sa iyang mahimo nga wala madani ang atensyon sa mga tawo. Ubos sa pasangil sa pagbutang og bag-ong gutter, nagbutang siya og tulo ka pye nga gilapdon nga agianan nga nagdagan sa tibuok gitas-on sa iyang atop. Ang problema naa sa kilid sa iyang silingan.
  
  Ang hangin miguyod kanila uban sa walay pailob nga mga tudlo samtang sila mitabok sa makuyaw nga atop. Mabinantayon nga naglakaw si Ben, ang iyang hubo nga mga tiil nadulas ug nagkurog sa mga sementadong tile. Gikuptan pag-ayo ni Drake ang iyang kamot, nanghinaut nga adunay panahon nga makit-an ang iyang mga sneaker.
  
  Unya ang kusog nga huros sa hangin mihuros ibabaw sa panghaw, naigo si Ben nga kuwadrado sa nawong ug napandol siya sa daplin. Kusog nga mibira si Drake, nakadungog og singgit sa kasakit, apan wala moluag sa iyang pagkupot. Usa ka segundo ang milabay iyang gipugngan ang iyang higala.
  
  "Dili layo," mihunghong siya. "Hapit na, higala."
  
  Nakita ni Drake nga nalisang si Ben. Ang iyang panan-aw misidlak tali sa pultahan sa attic ug sa ngilit sa atop, dayon ngadto sa tanaman ug sa likod. Ang kalisang nagbag-o sa iyang mga dagway. Mipaspas ang iyang pagginhawa; dili unta nila kini mahimo sa ingon niini nga rate.
  
  Si Drake nangawat sa pultahan, nagtigom sa iyang kaisog ug mitalikod niini. Kung adunay nakaagi, una nila siyang makita. Iyang gikuptan si Ben sa mga abaga ug misugat sa iyang panan-aw.
  
  "Ben, kinahanglang mosalig ka nako. Salig nako. Mosaad ko nga tabangan ko ikaw nga makasagubang niini."
  
  Mitutok ang mga mata ni Ben ug miyango siya, nahadlok gihapon apan gibutang ang iyang kinabuhi sa mga kamot ni Drake. Milingi siya ug maayo nga milakaw sa unahan. Namatikdan ni Drake nga miagas ang dugo sa iyang mga bitiis, nga midagayday sa kanal. Mitabok sila sa atop sa silingan, nanaog sa iyang greenhouse ug nangahulog sa yuta. Nadulas si Ben ug natumba sa tunga-tunga, apan nauna si Drake ug giunhan ang kadaghanan sa iyang pagkahulog.
  
  Naa sila sa solidong yuta kaniadto. Nagsiga ang suga sa sunod nga kwarto, apan walay tawo sa palibot. Tingali nakadungog sila og buto sa machine gun. Manghinaut ko nga ang mga pulis padulong na.
  
  Hugot nga gigakos ni Drake si Ben ug miingon, "Talagsaon nga butang. Ipadayon ang maayong buhat ug hatagan ko ikaw usa ka bag-ong frame sa pagsaka. Karon lakaw na ta."
  
  Usa kadto ka running joke. Sa matag higayon nga kinahanglan nila ang usa ka pick-me-up, si Ben mohimo og pakigpulong ngadto ni Drake sa iyang edad, ug si Drake magbiaybiay sa pagkabatan-on ni Ben. Mahigalaon nga panagribal.
  
  Nanghupaw si Ben. "Kinsa ang naa sa ibabaw?"
  
  Gitan-aw ni Drake ang attic ug ang sekretong pultahan niini. Wala pa'y usa nga nagbira bisan unsa gikan didto.
  
  "Mga Aleman".
  
  "Ha? Sama sa taytayan sa Aleman nga Gubat sa Kalibotan II ibabaw sa Suba Kwai?"
  
  "Sa akong hunahuna kini ang mga Hapon. Ug dili, sa akong hunahuna dili kini sama sa WWII nga mga Aleman. "
  
  Didto na sila sa luyo nga bahin sa tanaman sa silingan. Miduko sila sa koral ug gipislit ang dummy section sa fencing nga gitukod ni Drake atol sa usa sa tinuig nga selebrasyon sa Swift.
  
  Diretso mi sa gawas paingon sa busy nga dalan.
  
  Direkta atbang sa ranggo sa taxi.
  
  Naglakaw si Drake padulong sa naghulat nga mga awto nga adunay pagpatay sa iyang hunahuna. Ang iyang pagkasundalo nga panabut nagpakita na usab sa iyang kaugalingon. Sama ni Mickey Rourke, sama ni Kylie, sama sa Hawaii Five-O... Natulog ra kini, naghulat sa husto nga oras aron mahimo ang matahum nga pagbalik.
  
  Sigurado siya nga ang bugtong paagi aron mapanalipdan silang duha mao ang pag-una sa daotan.
  
  
  TULO
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Ang flight sa Charles De Gaulle mitugpa sa alas 9 sa buntag nianang adlawa. Si Drake ug Ben mitugpa nga walay lain gawas sa usa ka backpack ug pipila ka mga butang gikan sa orihinal nga sulod niini. Nagsul-ob sila og bag-ong mga sinina, bag-ong mga cellphone andam na. Gi-charge ang I-pad. Kadaghanan sa salapi nawala - kini gigasto sa transportasyon. Gilabay ang armas sa dihang nadeterminar ni Drake ang katuyoan niini.
  
  Atol sa paglupad, gidala ni Drake si Ben hangtod karon sa tanan nga mga butang nga Aleman ug mga Viking ug gihangyo siya nga motabang sa panukiduki. Ang sarkastikong komento ni Ben mao, "Bang bang, mao na akong degree."
  
  Giuyonan ni Drake kini nga kinaiya. Ang mga Griffin wala mabuak, salamat sa Dios.
  
  Migawas sila sa airport ngadto sa bugnaw nga ulan sa Paris. Nakakita si Ben og taxi ug giwarawara ang guidebook nga iyang gipalit kaniya. Sa dihang naa na sila sa sulod, miingon siya, "Umm... Rue... Croix? Hotel atbang sa Louvre?"
  
  Ang taxi nagsugod sa paglihok, nga gimaneho sa usa ka tawo kansang nawong nagpakita nga walay bisan unsa nga naglihok kaniya. Ang hotel, sa iyang pag-abot kap-atan ka minuto ang milabay, makapahayahay nga dili tipikal alang sa Paris. Adunay usa ka dako nga lobby, mga elevator nga maka-accommodate labaw pa sa usa ka tawo, ug daghang mga koridor nga adunay mga kwarto.
  
  Sa wala pa sila mo-check in, gigamit ni Drake ang ATM sa lobby aron i-withdraw ang nahabilin nga kuwarta-mga lima ka gatos ka euro. Mikunot ang agtang ni Ben, apan gipasaligan siya ni Drake pinaagi sa pagkidhat. Nahibal-an niya kung unsa ang gihunahuna sa iyang maalamon nga higala.
  
  Electronic surveillance ug money trails.
  
  Gibayran niya ang usa ka kwarto gamit ang credit card ug dayon gipalit ang kwarto sa atbang nga dalan gamit ang kwarta. Pag-abot nila sa taas, misulod silang duha sa "cash" room ug nag-surveillance si Drake.
  
  "Kini ang among higayon sa pagpatay sa daghang mga langgam gamit ang usa ka bato," ingon niya, nagtan-aw kang Ben nga nagtan-aw sa palibot sa kwarto nga adunay kritikal nga mata.
  
  "A?" - Nangutana ko.
  
  "Nakita namo kung unsa sila ka maayo. Kung moabut sila sa dili madugay, maayo kana, ug tingali kasamok. Kung dili sila, maayo, kana hinungdanon nga mahibal-an, usab. Ug naa kay higayon nga makuha ang imong bag-ong dulaan."
  
  Gipaandar ni Ben ang I-pad. "Mahitabo ba gyud kini karong alas sais?"
  
  "Kini usa ka edukado nga pangagpas." Nanghupaw si Drake. "Apan mohaum kini sa pipila ka mga kamatuoran nga among nahibal-an."
  
  "Hmm, daplin dayon, Krusty..." Gipakita ni Ben ang iyang mga tudlo. Ang iyang pagsalig misidlak karon nga siya mitabang kay sa maluwas, apan wala pa siya nahimong 'aksyon' nga lalaki kaniadto. Hinoon, ang matang sa personalidad nga giila sa iyang ngalan o angga - kasagaran Blakey - dili gayud igo nga dinamiko aron takus sa maong apelyido.
  
  Mitutok si Drake sa peephole. "Samtang magdugay," siya nagmulo. "Daghang higayon nga naa ta."
  
  Wala magdugay. Samtang nagpitik si Ben sa iyang I-pad, nakita ni Drake ang tunga sa dosena nga dagkong mga lalaki nga nagpundok sa pultahan atbang sa dalan. Naguba ang kandado ug giguba ang kwarto. Traynta segundos ang milabay ang team mipakita pag-usab, mitan-aw sa palibot nga masuk-anon, ug nagkatibulaag.
  
  Gikumot ni Drake ang iyang apapangig.
  
  Miingon si Ben. "Makaikag kaayo kini, Matt. Gituohan nga adunay tinuod nga siyam ka piraso sa mga patayng lawas ni Odin nga nagkatag sa tibuok kalibutan. Ang usa ka taming usa ka butang, ang usa ka kabayo kay lain. Wala ko kahibalo niini."
  
  Halos wala siya makadungog ni Drake. Giguba niya iyang utok. Dinhi sila adunay mga problema.
  
  Sa walay sulti, mibiya siya sa pultahan ug nagdial og numero sa iyang selpon. Diha-diha dayon gitubag ang tawag.
  
  "Oo nga?"
  
  "Siya nga si Drake."
  
  "Nakurat ko. Dugay na nga wala magkita, higala. "
  
  "Kabalo ko".
  
  "Nasayud ko kanunay nga motawag ka."
  
  "Dili sama sa imong gihunahuna, Wells. May kinahanglan ko."
  
  "Siyempre nahibalo ka. Sultihi ko bahin kang Mai."
  
  Damn. Gisulayan siya ni Wells sa usa ka butang nga siya ra ang makahibalo. Ang problema mao nga si Mai ang ilang karaan nga siga sukad sa ilang downtime sa Thailand, sa wala pa siya naminyo kang Alison - ug bisan si Ben dili kinahanglan nga makadungog sa mga hugaw nga mga detalye.
  
  "Ang middle name kay Sheeran. Lokasyon - Phuket. Type - hmm... exotic..."
  
  Mikibot ang dalunggan ni Ben. Gibasa kini ni Drake sa iyang body language nga klaro sama sa iyang nabasa nga bakak sa usa ka politiko. Ang bukas nga baba usa ka timailhan ...
  
  Hapit na madungog ni Drake ang katawa sa tingog ni Wells. "Exotic? Mao ba kini ang pinakamaayo nga imong mahimo?"
  
  "Sa pagkakaron, oo."
  
  "Aduna bay tawo didto?"
  
  "Ganahan gyud".
  
  "Gotcha. Okay, buddy, unsay imong gusto?"
  
  "Kinahanglan ko ang kamatuoran, Wells. Nagkinahanglan ko og hilaw nga impormasyon nga dili itugot nga ma-broadcast sa mga balita o sa Internet. Kanang taming ni Odin gikawat. Mahitungod sa mga German nga nangawat niini. Ilabi na ang mga Aleman. Tinuod nga impormasyon sa SAS. Kinahanglan nakong mahibal-an kung unsa ang tinuod nga nahitabo, buddy, dili usa ka leak sa publiko."
  
  "Naproblema ka ba?"
  
  "Dagko." Dili ka mamakak sa imong kumander, kanhi o dili.
  
  "Kinahanglan ang tabang?"
  
  "Dili pa".
  
  "Nakuha nimo ang imong kamot, Drake. Isulti lang ang pulong ug ang SAS imo na."
  
  "Bubuhaton ko".
  
  "Maayo. Hatagi ko. Ug sa ato pa, giingon pa ba nimo sa imong kaugalingon nga SAS ra ka?"
  
  Nagduha-duha si Drake. Ang termino nga "maayong daan nga SAS" dili kinahanglan nga maglungtad. "Kini usa ka madawat nga termino alang sa pagpatin-aw, kana ra."
  
  Namatay si Drake. Ang pagpangayo og tabang sa iyang kanhi komandante dili sayon, apan ang kaluwasan ni Ben mipatigbabaw sa bisan unsang pagbati sa garbo. Iyang gisusi pag-usab ang peephole, nakakita og walay sulod nga pasilyo, ug dayon milakaw ug milingkod tupad ni Ben.
  
  "Nag-ingon ka nga siyam ka bahin sa Odin? Unsa man ang gipasabot niana?
  
  Dali nga mibiya si Ben sa Facebook page sa iyang grupo, nga nagbagulbol nga aduna silay duha ka bag-ong hangyo nga higala, nga naghimo sa ilang kinatibuk-ang gidaghanon nga napulog pito.
  
  Iyang gitun-an si Drake sa makadiyot. "Busa ikaw kanhi kapitan sa SAS ug panatiko sa teyp. Katingad-an, higala, kung dili nimo igsapayan ang akong gisulti."
  
  "Focus, Ben. Unsay naa nimo?"
  
  "Aw... Nagsubay ko sa agianan niining siyam ka bahin sa Odin. Morag ang nuebe maoy espesyal nga numero sa mitolohiya sa Norse. Ang usa gilansang sa kaugalingon sa usa ka butang nga gitawag nga Kahoy sa Kalibutan, siyam ka adlaw ug siyam ka gabii, nagpuasa, nga adunay usa ka bangkaw sa iyang kilid, sama ni Jesu-Kristo, ug daghang mga tuig sa wala pa si Jesus. Kini usa ka tinuod nga butang, Matt. Gi-catalog kini sa tinuod nga mga siyentipiko. Mahimong kini ang istorya nga nakapadasig sa istorya ni Jesukristo. Adunay siyam ka bahin sa Odin. Ang bangkaw mao ang ikatulo nga piraso ug konektado sa Kahoy sa Kalibutan, bisan kung wala ako makit-an nga paghisgot sa lokasyon niini. Ang maalamat nga lokasyon sa Kahoy anaa sa Sweden. Usa ka dapit nga gitawag Apsalla."
  
  "Paghinayhinay, hinayhinay. May gisulti ba kini bahin sa taming ni Odin o sa iyang kabayo?"
  
  Mikiyod si Ben. "Ang Shield lamang mao ang usa sa labing kadaghan nga nakit-an nga arkeolohiko sa tanan nga panahon. Ug nga sa daplin niini adunay mga pulong: Ang Langit ug Impiyerno temporaryo lamang nga pagkawalay alamag. Kini ang Imortal nga Kalag nga nagsandig ngadto sa Husto o Sayop. Dayag nga kini ang tunglo ni Odin, apan wala"y usa sa buhi nga panumduman nga nakasabut kung unsa ang katuyoan niini.
  
  "Tingali usa kini sa mga tunglo diin kinahanglan ka lang didto," mipahiyom si Drake.
  
  Wala siya panumbalinga ni Ben. "Giingon dinhi nga ang Kabayo usa ka eskultura. Ang laing eskultura, "The Wolves of Odin", sa pagkakaron gipakita sa New York."
  
  "Iyang mga lobo? Karon?" Nagsugod na sa pagprito ang utok ni Drake.
  
  "Misakay siyag duha ka lobo ngadto sa gubat. Klaro nga."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Ang tanan ba nga siyam ka bahin giihap?"
  
  Nanglingo-lingo si Ben. "Pipila ang nawala, apan ..."
  
  Mihunong si Drake. "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Aw, morag kabuang, apan adunay mga piraso sa usa ka leyenda dinhi nga nagporma. Usa ka butang bahin sa tanan nga mga piraso sa Odin nga nagkahiusa ug nagsugod sa usa ka kadena nga reaksyon nga modala ngadto sa katapusan sa kalibutan.
  
  "Standard nga butang," miingon si Drake. "Ang tanan niining karaang mga diyos adunay usa ka matang sa 'katapusan sa kalibutan' nga sugilanon nga nalangkit kanila."
  
  Miyango si Ben ug mitan-aw sa iyang relo. "Husto. Tan-awa. Kami nga mga salamangkero sa Internet nanginahanglan pagkaon, "naghunahuna siya sa makadiyot. "Ug sa akong hunahuna, gibati nako nga ang bag-ong mga liriko gikan sa banda moabut sa dili madugay. Mga Croissant ug Brie para sa brunch?"
  
  "Sa diha nga sa Paris..."
  
  Giablihan ni Drake ang pultahan, mitan-aw sa palibot, dayon misinyas nga mogawas si Ben. Nakita niya ang pahiyom sa nawong sa iyang higala, apan nabasa usab niya ang makalilisang nga tensiyon sa iyang mga mata. Gitago kini pag-ayo ni Ben, apan grabe ang iyang pagkalubog.
  
  Mibalik si Drake sa kwarto ug gisulod ang tanan nilang mga butang sa usa ka backpack. Sa iyang pagkupot sa bug-at nga bakus, nadungog niya si Ben nga namulong og nahilom ug mibati nga mihunong ang iyang kasingkasing sa kahadlok sa ikaduhang higayon sa iyang kinabuhi.
  
  Ang una mao ang dihang gibiyaan siya ni Alison, nga gikutlo ang dili mabag-o nga kalainan - labi ka usa ka sundalo kaysa usa ka kampo sa boot.
  
  Niadtong gabhiona. Samtang ang walay katapusan nga ulan mipuno sa iyang mga mata sa mga luha nga wala pa sukad.
  
  Midagan siya paingon sa pultahan, ang matag kaunoran sa iyang lawas tensiyonado ug andam, dayon nakakita sa usa ka tigulang nga magtiayon nga naglisud sa agianan.
  
  Ug namatikdan ni Ben ang hingpit nga kalisang nga mipuno sa mga mata ni Drake sa wala pa ang kanhi sundalo nakahigayon sa pagtakuban niini. Bogo nga sayop.
  
  "Ayaw kabalaka". Matud pa ni Ben nga luspad nga pahiyom. "Ok ra ko".
  
  Nagkurog ang gininhawa ni Drake ug gidala sila sa hagdanan, kanunay nga nagbantay. Iyang gisusi ang lobby, walay nakitang hulga, ug migawas.
  
  Asa ang labing duol nga restawran? Nagtag-an siya ug mipaingon sa Louvre.
  
  
  ***
  
  
  Usa ka tambok nga tawo gikan sa Munich nga adunay kahanas sa usa ka neurosurgeon nakakita dayon kanila. Iyang gisusi ang iyang hulagway sa hulagway ug sulod sa duha ka pinitik sa kasingkasing nakaila sa maayong pagkatukod, may katakus nga Yorkshireman ug sa iyang tag-as nga buhok, idiotic nga higala ug gi-lock sila sa mga crosshair.
  
  Gibag-o niya ang iyang posisyon, nga dili ganahan sa taas nga dapit o sa puti nga mga splints nga mikalot sa iyang unod nga mga sanga.
  
  Mihunghong siya sa mikropono sa abaga: "Gigunitan nako sila pinaagig hilo."
  
  Ang tubag katingad-an dayon. "Patya sila karon."
  
  
  UPAT
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Tulo ka mga bala ang sunodsunod nga gipabuto.
  
  Ang unang bala mipasimang gikan sa metal nga kuwadro sa pultahan tapad sa ulo ni Drake, dayon mius-os sa dalan, nga naigo sa bukton sa usa ka tigulang nga babaye. Nagliko siya ug nahulog, nagsabwag og dugo sa hangin sa porma sa marka sa pangutana.
  
  Ang ikaduhang hampak nakapatindog sa mga balhibo sa ulo ni Ben.
  
  Ang ikatulo naigo sa semento diin siya nagbarog usa ka nanosegundo human gikupot siya ni Drake sa hawak. Ang bala milambo sa semento ug nabuak ang bintana sa hotel sa luyo nila.
  
  Miligid si Drake ug halos gilakaw si Ben luyo sa usa ka laray sa nag-parking nga mga sakyanan. "Gigunitan tika". Siya mihunghong sa kasuko. "Padayon lang." Miduko, mirisgo siya sa pagtan-aw sa bintana sa sakyanan ug nakita niya ang paglihok sa atop sa dihang nabuak ang bentana.
  
  "Bastos nga pagpamusil!" Ang iyang Yorkshire accent ug army slang naghimo sa iyang tingog nga huskier samtang ang adrenaline natukod. Iyang gi-scan ang lugar. Ang mga sibilyan nagdagan, nagsinggit, hinungdan sa tanan nga mga pagkabalda, apan ang problema mao nga ang namusil nahibal-an kung asa sila.
  
  Ug dili siya mag-inusara.
  
  Bisan karon, nakaila si Drake sa tulo ka mga lalaki nga iyang nakita kaniadto sa panahon sa lockpicking, kinsa migawas sa ngitngit nga Mondeo ug gituyo nga milakaw padulong kanila.
  
  "Panahon sa paglihok."
  
  Gidala sila ni Drake sakay sa duha ka mga sakyanan diin nabantayan na niya ang usa ka batan-ong babaye nga naghilak sa iyang awto. Sa iyang kakurat, giablihan niya ang iyang pultahan ug mibati og kalit nga pagbasol sa pagkakita sa iyang nahadlok nga ekspresyon.
  
  Nagpabilin siya nga walay imik nga ekspresyon sa iyang nawong. "Sa gawas."
  
  Wala gihapon gipusil. Ang babaye mikamang sa gawas, nahadlok nga nagyelo ang iyang mga kaunuran, nahimo kini nga patay nga mga slab. Misulod si Ben, gipabilin ang gibug-aton sa iyang lawas kutob sa mahimo. Gigukod dayon siya ni Drake ug gilingi ang yawe.
  
  Miginhawa, iyang gipabalik ang sakyanan ug dayon mipagawas sa parkinganan. Ang goma nag-aso sa tabok sa dalan human nila.
  
  Si Ben misinggit: "Rue Richelieu!"
  
  Miliko si Drake, nagpaabot sa bala, nakadungog sa metal nga tingog sa dihang mipadaplin kini sa makina, dayon naigo ang accelerator. Ilang nalabyan ang natingala nga mga tulisan sa sidewalk ug nakita sila nga nagdali pagbalik sa ilang awto.
  
  Gituyok ni Drake ang ligid sa tuo, dayon sa wala, ug dayon sa wala pag-usab.
  
  "Rue Saint-Honoré." Misinggit si Ben, nga giduko ang iyang liog aron makita ang ngalan sa dalan.
  
  Miapil sila sa dagan sa trapiko. Nagdali si Drake kutob sa iyang mahimo, nga naghablon sa awto-nga, sa iyang kalipay, nahimo nga Mini Cooper-sa sulod ug gawas sa mga eskinita ug gibantayan pag-ayo ang likod nga talan-awon.
  
  Ang tigpamusil sa rooftop dugay na nga nawala, apan ang Mondeo nibalik didto, dili layo.
  
  Miliko siya sa tuo ug dayon sa tuo pag-usab, nga giswerte sa mga suga sa trapiko. Ang Louvre Museum, gikuha gikan sa wala. Wala'y kapuslanan: ang mga karsada hilabihan ka tawo, ang mga suga sa trapiko kanunay kaayo. Kinahanglan silang mopahilayo sa sentro sa Paris.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Mikunot ang agtang ni Drake kang Ben. "Nganong nagsige ka man og singgit og mga ngalan sa kadalanan?"
  
  Gitutokan siya ni Ben. "Wala ko kahibalo! Sila... ila ning gipakita sa TV! Nakatabang kini?"
  
  
  ***
  
  
  "Dili!" - misinggit siya, tungod sa dahunog sa makina samtang nagdagan subay sa danlog nga dalan palayo sa Rue de Rivoli.
  
  Ang bala milapos gikan sa boot. Nakita ni Drake ang usa ka lumalabay nga nahugno sa kasakit. Daotan kadto; kini seryoso. Kini nga mga tawo mga arogante ug kusgan nga wala magtagad kung kinsa ang ilang gipasakitan, ug klaro nga mabuhi sa mga sangputanan.
  
  Ngano nga ang siyam ka bahin sa Odin hinungdanon kaayo alang kanila?
  
  Ang mga bala nakasulod sa konkreto ug metal ug nagbilin sa mga pattern sa palibot sa Mini.
  
  Niadtong higayuna, mibagting ang selpon ni Ben. Gihimo niya ang usa ka komplikado nga pagliko sa abaga nga maniobra aron makuha kini gikan sa bulsa. "Inday?"
  
  "Oh my God!" hilom nga mitunglo si Drake.
  
  "Ok ra ko, ta. Ikaw? Sama ni Papa?"
  
  Ang Mondeo nakasulod na sa boot sa Mini. Ang nagpabuta nga mga suga mipuno sa talan-awon gikan sa luyo, uban sa mga nawong sa tulo ka nagbiaybiay nga mga Aleman. Ang mga bastos ganahan niini.
  
  Miyango si Ben. "Ug manghod nga babaye?"
  
  Nagtan-aw si Drake samtang gibunal sa mga German ang dashboard gamit ang ilang mga pusil sa hilabihang kahinam.
  
  "Dili. Walay espesyal. Uhm...unsay saba?" Naghimo siya og usa ka paghunong. "Oh... Xbox."
  
  Gipilit ni Drake ang accelerator sa salog. Dali nga nitubag ang makina. Ang mga ligid nagsirit bisan sa kan-uman ka milya kada oras.
  
  Ang sunod nga buto nabuak ang likod nga bintana. Nanaog si Ben sa atubangang dapit sa pagkatkat nga wala maghulat og imbitasyon. Gitugotan ni Drake ang iyang kaugalingon sa usa ka gutlo sa pagtimbang-timbang, dayon gimaneho ang Mini ngadto sa walay sulod nga sidewalk atubangan sa taas nga linya sa giparking nga mga sakyanan.
  
  Ang mga pasahero sa Mondeo walay paglubad nga nagpabuto, uban sa mga bala nga midasmag sa mga bintana sa giparking nga mga sakyanan, nga naigo sa Mini ug nag-ulbo niini. Sulod sa pipila ka segundo, iyang gikuso-kuso ang preno, mituyok-tuyok uban sa pagsiyagit, gilabay ang gamay nga sakyanan 180 degrees, dayon mipadagan og balik sa dalan nga ilang giagian.
  
  Nagkinahanglan og bililhong mga segundo aron ang mga pasahero sa Mondeo makaamgo sa nahitabo. Ang 180-degree nga pagliko walay pagtagad ug delikado, ug gikuha ang duha ka giparking nga mga sakyanan nga adunay usa ka makalilisang nga crunch. Diin sa ngalan sa tanan nga balaan ang pulis?
  
  Karon wala nay kapilian. Nagdrayb si Drake kutob sa iyang mahimo. "Pag-andam, Ben. Modagan na ta."
  
  Kon wala pa didto si Ben, mobarog unta siya ug makig-away, apan ang kaluwasan sa iyang higala maoy prayoridad. Ug ang pagkalaag usa ka maalamon nga lakang karon.
  
  "Sige mama, magkita ta unya." Gisira ni Ben ang iyang selpon ug mikiyod. "Mga ginikanan".
  
  Gibira ni Drake ang Mini pabalik sa kurbada ug kalit nga nipreno sa tunga-tunga sa giayo nga balilihan. Sa wala pa mohunong ang sakyanan, giablihan nila ang mga pultahan ug milukso, paingon sa duol nga mga dalan. Nakigsagol sila sa mga lumad nga taga-Paris sa wala pa makita ang Mondeo.
  
  Nakahigayon si Ben sa pagkuak og usa ka butang ug mipiyong kang Drake. "Akong bayani".
  
  
  ***
  
  
  Nagtago sila sa gamay nga internet cafe tapad sa lugar nga gitawag ug Harry's New York Bar. Kini ang labing maalamon nga lakang alang ni Drake. Dili makita ug barato, kini usa ka lugar diin sila makapadayon sa ilang panukiduki ug makahukom kung unsa ang buhaton bahin sa nagsingabot nga pagsulong sa Louvre nga wala"y kabalaka o pagkabalda.
  
  Nag-andam si Drake og muffins ug kape samtang nag-log in si Ben. Si Drake wala pa makahiagum og bisan unsang kadaot, apan iyang gitag-an nga si Ben nabalaka og gamay. Ang sundalo nga anaa kaniya walay ideya kon unsaon siya pagdumala. Nahibal-an sa higala nga kinahanglan silang mag-istoryahanay. Mao nga gitukmod niya ang pagkaon ug ilimnon ngadto sa batan-ong lalaki, mipuyo sa usa ka komportable nga booth ug gipugngan ang iyang panan-aw.
  
  "Kumusta ka niining tanan nga kabuang?"
  
  "Wala ko kahibalo". Gisulti ni Ben ang tinuod. "Wala pa koy panahon nga makaamgo niini."
  
  Miyango si Drake. "Maayo kini. Aw, kon buhaton nimo kana..." tudlo niya sa kompyuter. "Unsay naa nimo?"
  
  "Mibalik ko sa parehas nga website sama kaniadto. Talagsaon nga arkeolohiko nga nakit-an ... siyam ka mga tipik ... yada, yada, yada ... oh yeah - Nabasa nako ang bahin sa talagsaon nga 'katapusan sa kalibutan' nga teorya sa panagkunsabo ni Odin.
  
  "Ug ako miingon..."
  
  "Buang lang kadto. Apan dili kinahanglan, Mat. Paminawa ni. Sama sa akong giingon, adunay usa ka leyenda ug kini gihubad sa daghang mga pinulongan. Dili lamang ang mga Scandinavian. Kini ingon nga unibersal, nga talagsaon kaayo alang sa mga mag-uuma nga nagtuon niini nga matang sa butang. Giingon dinhi nga kung ang siyam ka piraso sa Odin makolekta sa panahon sa Ragnarok, ablihan nila ang agianan padulong sa Lubnganan sa mga Diyos. Ug kung kini nga lubnganan gipasipalahan ... aw, ang asupre ug ang tanan nga impyerno nga gipagawas mao lang ang sinugdanan sa atong mga problema. Matikdi nga giingon ko nga mga Diyos?"
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Dili. Sa unsa nga paagi nga adunay usa ka lubnganan sa mga Dios dinhi? Wala gayud sila naglungtad. Ang Ragnarok wala gayud naglungtad. Usa lang kadto ka Norwegian nga dapit alang sa Armagedon."
  
  "Sakto. Ug unsa kaha kon kini tinuod nga naglungtad?"
  
  "Busa hunahunaa ang bili sa usa ka pagpangita nga sama niini."
  
  "Lubnganan sa mga Diyos? Labaw pa sa tanan. Atlantis. Camelot. Eden. Wala unta silay bili kon itandi niini. Mao nga giingon nimo nga ang Odin's Shield mao ra ang sinugdanan?"
  
  Gipaak ni Ben ang tumoy sa iyang muffin. "Siguro magkita ta. Naa pa"y walo ka piraso nga maadtoan, busa kung magsugod na sila nga mawala, "mihunong siya. "Nahibal-an nimo, si Karin mao ang utok sa pamilya, ug gusto ni sis nga mahibal-an ang tanan nga kabuang sa Internet. Kini tanan sa mga piraso. "
  
  "Ben, nakonsensya kaayo ko sa imong pagkalambigit. Ug gisaad ko nga walay mahitabo kanimo, apan dili ako makaapil sa uban niini. Mikunot ang agtang ni Drake. "Naghunahuna ko ngano nga ang daotan nga mga Aleman nagsugod sa pagbuhat niini karon. Sa walay duhaduha ang ubang walo ka bahin naglungtad na sulod sa pipila ka panahon."
  
  "Diyutay nga mga analohiya sa football. Ug aduna sila niini. Tingali adunay usa ka butang nga espesyal bahin sa Shield? Usa ka butang bahin niana naghimo sa tanan nga mapuslanon. "
  
  Nahinumdom si Drake nga nagkuha og close-up nga mga hulagway sa Shield, apan mahimo nilang ihunong ang maong imbestigasyon sa ulahi. Gipitik niya ang screen. "Kini nag-ingon dinhi nga ang Odin's Horse sculpture nakit-an sa usa ka Viking longboat, nga sa tinuud mao ang panguna nga eksibit sa Louvre. Kadaghanan sa mga tawo dili gani makamatikod sa eskultura mismo sa Kabayo samtang naglakaw sa Louvre.
  
  "Longboat," kusog nga mibasa ni Ben. "Kini usa ka misteryo sa iyang kaugalingon - kini gitukod gikan sa mga kahoy nga nag-una sa nahibal-an nga kasaysayan sa Viking."
  
  "Sama sa Shield," mipatugbaw si Drake.
  
  "Nakit-an sa Denmark," dugang pagbasa ni Ben. "Ug tan-awa dinhi," mitudlo siya sa screen, "kini nagpunting sa ubang mga bahin sa Odin nga akong gihisgotan ganina? Ang mga Wolves naa sa New York, ug ang labing maayo nga pagtag-an mao nga ang Spear naa sa Uppsala, Sweden, nga nahulog gikan sa lawas ni Odin sa iyang pagkanaog gikan sa World Tree.
  
  "Mao nga lima kana." Misandig si Drake sa iyang komportableng lingkuranan ug mihigop sa iyang kape. Sa ilang palibot, ang internet café nag-hum sa ubos nga kalihokan. Ang mga sidewalk sa gawas napuno sa mga tawo nga nag-zigzag sa ilang dalan sa kinabuhi.
  
  Si Ben natawo nga adunay baba nga puthaw ug miinom sa katunga sa iyang init nga kape sa usa ka lagok. "Adunay laing butang dinhi," siya mi-rap. "Ginoo, wala ko kahibalo. Morag komplikado. Mahitungod sa usa ka butang nga gitawag og Volva. Unsay buot ipasabot sa Seer? "
  
  "Tingali ginganlan nila ang sakyanan sunod kaniya."
  
  "Kataw-anan. Dili, morag adunay espesyal nga Velva si Odin. Paghulat - tingali magdugay kini. "
  
  Busy kaayo si Drake sa pagbalhin sa iyang atensyon tali ni Ben, sa computer, sa dagan sa impormasyon, ug sa busy nga sidewalk sa gawas nga wala niya mabantayi nga miduol ang babaye hangtod nga nagbarog na kini tapad sa ilang lamesa.
  
  Sa wala pa siya makalihok, giisa niya ang iyang kamot.
  
  "Ayaw pagbangon, mga lalaki," ingon niya sa usa ka American accent. "Kinahanglan ta magsulti".
  
  
  LIMA
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Si Kennedy Moore migahin ug panahon sa pag-assess sa magtiayon.
  
  Sa sinugdan siya naghunahuna nga kini dili makadaot. Taudtaod, human sa pag-analisar sa makahahadlok apan determinado nga body language sa batan-ong lalaki ug sa mabinantayon nga pamatasan sa tigulang nga lalaki, nakahinapos siya nga ang kasamok, kahimtang, ug ang Yawa midala kanilang duha ngadto sa dili balaan nga trinidad sa kapeligrohan.
  
  Dili siya usa ka pulis dinhi. Apan usa siya ka pulis sa New York, ug dili sayon ang pagdako niining medyo gamay nga isla nga adunay dagkong konkretong mga tore. Ikaw adunay mata sa pulis sa wala pa nimo nahibal-an nga kini ang imong kapalaran nga moapil sa NYPD. Sa ulahi imong gihashasan ug gikalkula pag-usab, apan kanunay nimo kanang mga mata. Kanang lisud, kalkulado nga hitsura.
  
  Bisan sa bakasyon, mapait ang iyang hunahuna.
  
  Human sa usa ka oras nga paghigop og kape ug walay tumong nga pag-surf, wala niya kapugngi ang iyang kaugalingon. Mahimong nagbakasyon siya-nga mas maayo alang kaniya kaysa usa ka pinugos nga pagbakasyon-apan wala kana magpasabut nga ang pulis nga kauban niya dali ra nga misukol kaysa sa Briton nga mibiya sa iyang hiyas sa iyang unang gabii sa Vegas.
  
  Miduol siya sa ilang lamesa. Pinugos nga bakasyon, naghunahuna siya pag-usab. Gibutang niini ang iyang bantog nga karera sa NYPD sa panan-aw.
  
  Ang tigulang nga lalaki dali nga gisusi siya, gipataas ang iyang antennae. Gisusi niya siya nga mas paspas kaysa usa ka US Marine nga mag-assess sa usa ka brothel sa Bangkok.
  
  "Ayaw pagbangon, mga lalaki," siya miingon nga nagdisarmahan. "Kinahanglan ta magsulti".
  
  "Amerikano?" matod sa tigulang nga medyo natingala. "Unsay imong gusto?"
  
  Wala niya tagda. "Okay ka lang, baby?" Gipasiga niya ang iyang taming. "Pulis ko. Karon magmatinud-anon ka kanako."
  
  Ang tigulang nga lalaki diha-diha dayon miklik ug mipahiyom uban sa kahupayan, nga talagsaon. Ang lain nagpangidlap sa kalibog.
  
  "A?" - Nangutana ko.
  
  Ang opisyal sa pulisya sa Kennedy mipilit sa isyu. "Ania ka ba sa imong kaugalingong kabubut-on?" Mao ra ang iyang gihunahuna nga maduol kanila.
  
  Subo tan-awon ang batan-on. "Aw, maayo ang pagsuroy-suroy, apan ang dili maayo nga sekso dili kaayo makalingaw."
  
  Ang tigulang nga lalaki mapasalamaton kaayo. "Salig nako. Walay mga problema dinhi. Nindot tan-awon nga pipila sa komunidad sa pagpatuman sa balaod nagtahod gihapon niini nga trabaho. Ako nga pala si Matt Drake."
  
  Iyang gitunol iyang kamot.
  
  Si Kennedy wala magtagad niini, dili gihapon kombinsido. Ang iyang hunahuna mipilit sa kana nga hugpong sa mga pulong, sa gihapon nagtahod sa trabaho, ug nag-scroll sa miaging bulan. Mihunong sila kung asa sila kanunay mohunong. Sa Caleb. Sa iyang mapintas nga mga biktima. Alang sa iyang walay kondisyon nga pagpagawas.
  
  Kung pwede lang.
  
  "Aw...salamat, tingali."
  
  "Busa, polis ka gikan sa New York? " Gidugangan sa batan-ong lalaki ang nuance nga gipataas ang kilay, nga iyang gitumong sa tigulang nga lalaki.
  
  "Damn tuso." Mikatawa og hinay si Matt Drake. Morag masaligon siya, ug bisan kung naglingkod siya nga kalmado, nahibal-an ni Kennedy nga siya adunay katakus sa pagtubag sa usa ka segundo. Ug ang paagi sa iyang kanunay nga pag-scan sa iyang palibot nakapahunahuna kaniya nga usa ka pulis. O ang kasundalohan.
  
  Miyango siya, naghunahuna kon angay ba niyang dapiton ang iyang kaugalingon sa paglingkod.
  
  Gitudlo ni Drake ang usa ka bakanteng lingkuranan samtang gibilin kaniya ang usa ka klaro nga exit. "Ug matinahuron usab. Nakadungog ko nga ang mga taga-New York mao ang labing masaligon nga mga tawo sa kalibutan. "
  
  "Matt!" Mikunot ang agtang sa lalaki.
  
  "Kung tungod sa sobra nga pagsalig imong gipasabut nga hakog ug arogante, nakadungog usab ako niana." Si Kennedy misulod sa booth, mibati og gamay nga awkward. "Unya miadto ako sa Paris ug nahimamat ang mga Pranses."
  
  "Sa bakasyon?"
  
  "Mao kana ang ilang gisulti kanako."
  
  Wala mo-insister ang ulitawo, igo lang niyang gituy-od pag-usab ang iyang kamot. "Ako gihapon si Matt Drake. Ug kini ang akong gisak-an, Ben."
  
  "Hi, ako nga pala si Kennedy. Nakadungog ko sa imong gisulti, bisan ang mga ulohan, nahadlok ko. Kini ang nakapatingala kanako. Ug komosta ang mga Wolves sa New York?" Gipataas niya ang iyang kilay, gisundog si Ben.
  
  "Sa usa ka". Gitun-an siya pag-ayo ni Drake, naghulat sa usa ka reaksyon. "May nahibal-an ka ba bahin kaniya?"
  
  "Siya ang amahan ni Thor, di ba? Nahibal-an nimo, sa mga komiks sa Marvel.
  
  "Naa siya sa tanan nga balita." Miyango si Ben sa kompyuter.
  
  "Gisulayan nako nga dili makit-an ang mga ulohan karong bag-o." Ang mga pulong ni Kennedy dali nga miabut, tensiyonado sa kasakit ug kasagmuyo. Milabay ang usa ka gutlo sa wala pa siya makapadayon. "So, dili kaayo. Igo lang."
  
  "Morag naghimo ka ug pipila."
  
  "Labaw pa sa maayo alang sa akong karera." Mibalik siya ug dayon mitan-aw sa hugaw nga mga bintana sa cafe ngadto sa dalan.
  
  
  ***
  
  
  Gisundan ni Drake ang iyang panan-aw, naghunahuna kung kinahanglan ba niya nga itukmod siya, ug ang iyang mga mata misugat niadtong usa sa kanhing mga kawatan nga nagtan-aw sa bildo.
  
  "Shit. Kini nga mga lalaki labi ka makanunayon kaysa usa ka call center sa India. "
  
  Ang nawong sa lalaki misanag sa pag-ila sa dihang si Drake mibalhin, apan karon si Drake nakahukom nga dili na niya kinahanglan nga manguyab. Ang mga gwantis natangtang gyud ug ang kapitan sa SAS mibalik. Dali siyang milihok, gigunitan ang usa sa mga lingkoranan ug gilabay sa bintana nga adunay grabeng pagkahagsa. Milupad pagbalik ang Aleman, nahugno sa salog sama sa patay nga karne.
  
  Giwara-wara ni Drake si Ben. "Uyog kanamo o dili," siya misinggit ngadto kang Kennedy samtang siya midagan. "Apan likayi ang akong dalan."
  
  Dali siyang nilakaw paingon sa pultahan, giablihan ug nihunong kay basin dunay buto sa armas. Ang nakurat nga mga taga-Paris nagtindog sa palibot. Ang mga turista nanagan sa tanang direksyon. Nagtan-aw si Drake sa dalan.
  
  "Paghikog". Mibalik siya.
  
  "Balik nga pultahan". Gipikpik niya si Ben sa abaga ug nipaingon sila sa counter. Si Kennedy wala pa makalihok, apan wala kinahanglana ang matukion nga hunahuna sa usa ka opisyal sa pulisya aron makaamgo nga kini nga mga tawo anaa sa tinuod nga kasamok.
  
  "Tabunan ko ikaw."
  
  Si Drake miagi sa nahadlok nga tindero ngadto sa ngitngit nga pasilyo nga gilinyahan sa mga kahon sa kape, asukar, ug stir sticks. Sa katapusan adunay usa ka fire escape. Naigo si Drake sa bar, dayon mainampingong mitan-aw sa gawas. Ang adlaw sa hapon nagdilaab sa akong mga mata, apan ang baybayon tin-aw. Nga alang kaniya nagpasabot nga adunay usa lamang ka kaaway didto sa usa ka dapit.
  
  Gisenyasan ni Drake ang uban nga maghulat, dayon milakaw nga gituyo paingon sa naghulat nga German. Wala niya likayi ang suntok sa lalaki, apan gisulod kini pag-ayo sa solar plexus nga wala magkurog. Ang kakurat sa nawong sa iyang kaatbang nagdala kaniya dihadiha nga katagbawan.
  
  "Gipunting sa mga pussies ang plexus." Mihunghong siya. Ang kasinatian nagtudlo kaniya nga ang usa ka nabansay nga tawo mohapak sa usa sa dayag nga mga pressure point sa lawas ug mohunong alang sa epekto, mao nga gipaambit ni Drake ang kasakit - ingon nga siya walay katapusan nga gitudlo - ug giduso kini. Iyang nabali ang ilong sa lalaki, nabuak ang iyang apapangig ug hapit mapitik ang iyang liog sa duha ka hampak, ug dayon gibiyaan siya nga nagbuy-od sa sidewalk nga wala maputol. Iyang giwara-wara ang uban sa unahan.
  
  Mibiya sila sa cafe ug mitan-aw sa palibot.
  
  Si Kennedy miingon, "Ang akong hotel tulo ka bloke gikan dinhi."
  
  Miyango si Drake. "Damn cool. Lakaw."
  
  
  UNOM
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Usa ka minuto ang milabay si Ben miingon, "Paghulat."
  
  "Ayaw pag-ingon nga kinahanglang moadto ka sa banyo, higala, o paliton ka namo ug mga lampin."
  
  Gitago ni Kennedy ang iyang ngisi samtang namula si Ben.
  
  "Nahibal-an ko nga oras na para magtulog ka, tigulang, pero hapit na ang oras... um... para bisitahon ang Louvre."
  
  Damn, nawad-an si Drake sa oras. "Bullshit".
  
  "Sa Louvre?"
  
  "Bahin sa turno." Mikaway si Drake sa miagi nga taxi. "Kennedy, ipatin-aw ko."
  
  "Maayo ang imong gibati. Nakaadto na ko sa Louvre karon."
  
  "Dili para ani..." ungol ni Ben dihang misakay sila sa taxi. Gisulti ni Drake ang magic nga pulong ug ang sakyanan midagan. Ang panaw gihimo sa hilom ug milungtad og napulo ka minuto agi sa mga kadalanan nga barado sa trapiko. Ang mga sidewalk dili maayo sa dihang silang tulo misulay sa pag-adto sa museyo sa mainit nga paggukod.
  
  Samtang naglakaw sila, gipahibalo ni Ben si Kennedy. "Adunay nakakita sa taming ni Odin sa Iceland. Adunay usa nga gikawat sila gikan sa eksibisyon sa York, nga hingpit nga nakaguba sa talagsaon nga cat walk show ni Frey.
  
  "Frey?"
  
  "Disenyo sa fashion. Dili ka taga New York?"
  
  "Taga New York ko, pero dili ko uso nga tawo. Ug dili ako usa ka dako nga fan nga buta nga nadani sa usa ka matang sa panagbangi. Wala na gyud ko magkinahanglan ug mga problema karon."
  
  Halos muingon si Drake nga "naay pultahan" pero nihunong siya sa kataposang segundo. Ang usa ka pulis mahimong mapuslanon karong gabhiona tungod sa daghang mga hinungdan, labi na gikan sa Estados Unidos. Samtang nagkaduol sila sa glass pyramid nga nagtimaan sa entrada sa Louvre, siya miingon, "Kennedy, kining mga tawhana misulay sa pagpatay kanamo labing menos tulo ka beses. Ako ang responsable sa pagsiguro nga kini dili mahitabo. Karon nanginahanglan kami ug dugang nga kasayuran bahin sa kung unsa ang impyerno nga nahitabo dinhi, ug sa pila ka hinungdan interesado sila sa nahibal-an ni Ben nga gitawag nga 'Nine Pieces of Odin'. Wala gyud kami kahibalo kung ngano, apan ania, "gitudlo niya sa luyo sa piramide nga bildo," ang ikaduha nga bahin.
  
  "Kawatan nila kini karong gabhiona," miingon si Ben, dayon midugang, "Tingali."
  
  "Ug unsa man kining anggulo sa New York?"
  
  "Adunay laing piraso sa Odin nga gipakita didto. Mga lobo. Sa Natural History Museum."
  
  Gitun-an ni Drake ang mapa. "Morag ang Louvre dili kasagarang magpakita sa mga koleksyon sa Viking. Kini usab sa pag-abang, sama sa usa sa York. Kini nag-ingon dinhi nga ang labing makaiikag nga butang mao ang Viking longboat, usa sa pinakamaayong nadiskobrehan sukad, ug ang ilado kaayo nga pagkabantogan niini."
  
  "Unsay buot ipasabot niini?" Si Kennedy nagbarug sa tumoy sa hagdanan sama sa usa ka tangbo batok sa usa ka bagyo samtang daghang parisan sa mga tiil ang nagyatak sa iyang palibot.
  
  "Usa ka anomaliya nga girepresentahan sa iyang edad. Kini nag-una sa kasaysayan sa Viking.
  
  "Aw, makapainteres kana."
  
  "Kabalo ko. Gidispley sila sa ubos nga andana sa Denon wing, sunod sa pipila ka Egyptian... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...di bale. Ania ang butang."
  
  Ang lapad, pinasinaw nga mga koridor nagkidlap sa ilang palibot samtang sila nagsagol sa panon. Ang mga lokal ug mga turista sa tanang edad mipuno sa dakong karaan nga luna ug gibuhi kini sa tibuok adlaw. Makatag-an lang ang usa sa samag-lubnganan, makahahadlok nga kinaiyahan niini panahon sa kagabhion.
  
  Niadtong higayuna, dihay makabungol nga dahunog, daw konkretong bungbong ang nahugno. Nihunong silang tanan. Milingi si Drake kang Ben.
  
  "Maghulat ka dinhi, Ben. Hatagi mig tunga sa oras. Pangitaon ka namo." Mihunong siya, dayon midugang, "Kung mobakwit sila, paghulat nga duol sa glass pyramid kutob sa mahimo."
  
  Wala siya maghulat sa tubag. Nasayod gayod si Ben sa kapeligrohan. Nagtan-aw si Drake nga gikuha niya ang iyang selpon ug nagdial og numero sa speed dial. Mahimong mama, o papa, o igsoong babaye. Gisenyasan niya si Kennedy ug mainampingon silang nanaog sa spiral nga hagdanan paingon sa ubos nga andana. Samtang nagpadulong sila sa hawanan nga nahimutang sa eksibit sa Viking, ang mga tawo nagsugod sa pagdagan. Usa ka mabaga nga panganod mituyok sa ilang luyo.
  
  "Dagan!" Misiyagit ang lalaki nga morag modelo sa Hollister. "Adunay mga lalaki nga adunay mga pusil sa sulod!"
  
  Mihunong si Drake sa pultahan ug namiligro nga motan-aw sa sulod. Gisugat siya sa hingpit nga kagubot. Usa ka talan-awon gikan sa usa ka aksyon nga salida sa Michael Bay, mas katingad-an. Giihap niya ang walo ka mga lalaki nga nag-uniporme sa camouflage, nga adunay mga maskara sa nawong ug mga machine gun, nga misaka sa pinakadako nga longboat nga Viking nga iyang nakita. Sa luyo nila, sa usa ka buhat sa dili katuohan nga pagkawalay pagtagad, usa ka lungag sa pagpanigarilyo nabuak sa bungbong sa museyo.
  
  Kining mga tawhana nabuang. Ang nakahatag kanila sa ilang bentaha mao nga sila adunay usa ka makapakurat nga pagkadirekta sa panatismo. Ang paghuyop sa mga entrada sa pagtukod ug pagpabuto og mga rocket ngadto sa mga panon sa katawhan daw maoy ilang naandan. Dili ikatingala nga gigukod nila sila ni Ben sa tibuok Paris sa sayo pa. Ang paggukod sa mga sakyanan mao ra tingali ang ilang kalingawan sa wala pa matulog.
  
  Gibutang ni Kennedy ang iyang kamot sa iyang abaga ug mitan-aw sa palibot. "Dios".
  
  "Nagpamatuod nga naa ta sa saktong dalan. Karon kinahanglan na lang namon nga maduol sa ilang kumander."
  
  "Dili ko moduol bisan asa niining mga buangbuang. " Siya nanumpa sa usa ka maayo kaayo nga English accent.
  
  "Cute. Apan kinahanglan ko nga mangita usa ka paagi aron makuha kami sa ilang listahan sa mga daotan. "
  
  Nakabantay si Drake nga daghang sibilyan ang nagdagan paingon sa exit. Ang mga Aleman wala gani magbantay kanila, sila masaligon lamang nga mituman sa ilang plano.
  
  "Atong". Nilusot si Drake sa pultahan sa kwarto. Ilang gigamit ang perimeter exhibits alang sa pagtabon ug mipaingon nga duol sa husay kay luwas.
  
  "Butdi dikh!" may misinggit nga mapugsanon.
  
  "Usa ka butang mahitungod sa 'pagdali'. Matud pa ni Drake. "Kinahanglang molihok dayon ang mga duguong bastard. Ang Louvre kinahanglan nga taas sa lista sa mga tubag sa Pranses."
  
  Usa sa mga German ang misinggit ug laing butang ug mipunit ug usa ka tipak nga bato nga sama kadako sa tray sa panihapon. Mabug-at sila tan-awon. Gitawag sa sundalo ang duha pa aron motabang sa pagdiskarga niini gikan sa longboat.
  
  "Klaro nga dili SAS," komento ni Drake.
  
  "O Amerikano," ingon ni Kennedy. "Naa koy usa ka Marine nga lalaki nga makabutang niini nga trinket sa ilawom sa iyang panit."
  
  Medyo natuok si Drake. "Maayo nga hulagway. Salamat sa imong input. Tan-awa." Miyangu-yango siya paingon sa siwang sa bungbong diin bag-o lang mitungha ang usa ka lalaki nga nagmaskara nga nagsul-ob og puti.
  
  "Ang parehas nga lalaki nga nangawat sa Shield sa York. Tingali."
  
  Gisusi kadiyot sa tawo ang eskultura, dayon miyango nga miuyon ug milingi sa iyang Kumander. "Panahon na nga..."
  
  Ang pagpamusil milanog sa gawas. Ang mga Aleman na-freeze sa makadiyot, dayag nga nagtinan-away sa usag usa sa kalibog. Unya ang lawak napuno sa mga bala ug ang tanan nanagpanukob.
  
  Daghan pang mga lalaki nga nagmaskara ang mitungha sa bag-o lang nabuthan nga entrada. Usa ka bag-ong pwersa, nagsinina nga lahi sa mga Aleman.
  
  Naghunahuna si Drake: Polis sa France?
  
  "Mga Canadiano!" Usa sa mga Aleman misinggit nga matamayon. "Patya! Pagpatay!"
  
  Gitabonan ni Drake ang iyang mga dalunggan kay dungan nga nagpabuto ang usa ka dosena nga machine gun. Ang mga bala mibuto gikan sa lawas sa tawo, gikan sa kahoy nga eksibit, gikan sa plaster nga bungbong. Ang bildo nabuak, ug ang bililhon nga mga eksibit gikuniskunis ug nahulog sa salog nga nahagsa. Si Kennedy kusog nga nanumpa, nga gisugdan ni Drake nga makaamgo nga dili eksakto nga "presko nga yuta" alang kaniya. "Hain ang fucking French, damn it!"
  
  Nalipong si Drake. Mga taga-Canada? Unsang matanga sa tinuis nga impyerno sila dinhi?
  
  Ang exhibit sa tupad nila nabuak sa usa ka libo ka piraso. Ang mga bildo ug mga piraso sa kahoy nag-ulan sa ilang likod. Si Drake misugod sa pag-crawl balik, giguyod si Kennedy uban kaniya. Ang taas nga sakayan napuno sa tingga. Niining panahona ang mga Canadiano nakasulod na sa lawak ug daghang mga German ang nagbuy-od nga patay o nagkurog. Samtang nagtan-aw si Drake, usa sa mga Canadiano ang mipusil sa German sa point-blank range sa ulo, nga nabuak ang iyang utok sa usa ka 3,000-anyos nga Egyptian terracotta vase.
  
  "Wala'y gugma nga nawala tali sa buang nga mga mangangayam sa relik." Nangurog si Drake. "Ug sa tanan nga oras nga akong gigugol sa pagdula sa Tomb Raider, wala kana mahitabo."
  
  "Oo," giuyog ni Kennedy ang mga tipak sa bildo gikan sa iyang buhok. "Apan kung nagdula ka sa dula, imbes nga motutok sa iyang asno sulod sa napulog pito ka oras, tingali nahibal-an nimo kung unsa ang nahitabo."
  
  "Ang forte ni Ben. Dili ako. Nagduwa, mao na." Girisgo niya ang pagtan-aw sa itaas.
  
  Usa sa mga Aleman misulay sa pag-ikyas. Midagan siyag diretso paingon kang Drake nga wala makamatikod kaniya, dayon miambak sa katingala dihang nababagan ang iyang agianan. "Bewegen!" Giisa niya ang iyang pistola.
  
  "Oo, imo sab." Giisa ni Drake ang iyang mga kamot.
  
  Ang tudlo sa lalaki mipilit sa gatilyo.
  
  Si Kennedy mihimo og kalit nga paglihok sa kilid, hinungdan nga ang atensyon sa German nagduhaduha. Miduol si Drake ug gisiko siya sa nawong. Ang kumo milahos sa ulo ni Drake, apan misimang siya, dungan sa pagsipa sa tuhod sa sundalo. Ang siyagit halos dili makatabon sa tingog sa nabali nga bukog. Si Drake diha kaniya sa usa ka segundo, ang mga tuhod mipilit pag-ayo sa iyang nagbuy-od nga dughan. Uban sa paspas nga paglihok, iyang gigisi ang maskara sa sundalo.
  
  Ug siya mibagulbol. "Uh. Wala ko kahibalo kung unsa gyud ang akong gidahom."
  
  Blonde nga buhok. Asul nga mga mata. Solid nga mga bahin sa nawong. Naglibog nga ekspresyon sa nawong.
  
  "Unya". Gituktok siya ni Drake nga nawad-an sa panimuot pinaagi sa usa ka chokehold, misalig kang Kennedy nga magbantay sa iyang mga kauban. Sa dihang mihangad si Drake, nagpadayon ang gubat. Nianang higayona, laing Aleman ang naglibot sa nahulog nga eksibit. Gipadaplin siya ni Drake ug giluhod siya ni Kennedy sa solar plexus. Kini nga tawo mas paspas nga mibiya kaysa sa bag-ong boy band sa X Factor.
  
  Karon ang usa sa mga Canadiano nagguyod sa eskultura ni Odin gikan sa patay ug dugoon nga mga tudlo sa iyang kaaway. Ang laing German mipadaplin kaniya ug miatake kaniya gikan sa kilid, apan ang Canadian maayo, naglikos ug mitugpa sa tulo ka mga pagbunal sa kamatayon, dayon gilabay ang luya nga lawas sa iyang abaga ug natumba siya sa yuta. Ang Canadian nagpabuto tulo ka beses sa duol nga range alang sa mas dako nga kombiksyon, ug dayon nagpadayon sa pagguyod sa eskultura padulong sa exit. Bisan si Drake nakadayeg. Pag-abot sa taga-Canada sa iyang mga kauban, sila misinggit ug nakigpinusilay kanila sa wala pa misibog agi sa nag-aso-aso pa nga mga guba.
  
  "Upsalla!" Ang unang-klase nga Canadian misugod sa paghilak ug giisa ang iyang kumo sa buhi nga mga Germans. Nakuha ni Drake ang pagkamapahitas-on, pagsuway ug kahinam sa maong pulong. Katingad-an, babaye ang tingog.
  
  Ang babaye dayon mihunong ug gitangtang ang iyang maskara sa usa ka lihok sa hingpit nga pagtamay. "Upsalla!" Mihilak na usab siya sa mga German. "Adto didto!"
  
  Mag-staggered unta si Drake kung wala pa siya nakaluhod. Nagtuo siya nga naigo siya sa bala, ingon niana ang kakurat. Iyang giila kining gitawag nga Canadian. Nakaila siya pag-ayo. Si Alicia Miles, usa ka Londoner nga kaparehas niya kaniadto sa SRT.
  
  Usa ka sekreto nga kompanya sulod sa SAS.
  
  Ang miaging komento ni Wells nagdala sa mga daan nga panumduman nga kinahanglan magpabilin nga labi ka lawom kaysa sa kasaysayan sa paggasto sa usa ka politiko. Ikaw labaw pa sa SAS. Nganong gusto nimo kini kalimtan?
  
  Tungod sa among gibuhat.
  
  Si Alicia Miles usa sa labing maayo nga mga sundalo nga iyang nakita sukad. Ang mga babaye sa mga espesyal nga pwersa kinahanglan nga mas maayo kaysa mga lalaki aron makuha ang katunga sa ilang nahimo. Ug midiretso si Alicia sa taas.
  
  Unsa ang iyang gibuhat aron maapil niining tanan, ug morag usa ka bigot, nga nahibal-an niya nga dili gyud siya? Usa ra ka butang ang nakapadasig kang Alicia: kuwarta.
  
  Tingali mao kana ang hinungdan nga siya nagtrabaho alang sa mga taga-Canada?
  
  Nagsugod si Drake og kamang paingon sa aktuwal nga paggawas sa kwarto. "Busa imbes nga papason kami sa listahan sa pagpatay ug iyagyag ang among mga kaaway," siya miginhawa, "karon mas daghan na ang among mga kaaway, ug wala kami"y nahimo gawas sa paghimo sa among kaugalingon nga labi pang maglibog."
  
  Si Kennedy, nga nagkamang sa iyang luyo, midugang: "Ang akong kinabuhi ... sa duha ka daotan nga mga pulong."
  
  
  PITO
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Ang kwarto sa hotel ni Kennedy mas maayo kay sa usa nga gigugol ni Drake ug Ben og pipila ka oras.
  
  "Naghunahuna ba nga ang tanan nga mga pulis nabuak," nagbagulbol si Drake, nagsusi sa mga punto sa pagsulod ug paggawas.
  
  "Kami nga. Apan kung ang imong oras sa bakasyon halos wala na sa napulo ka tuig, nan tingali ang imong checking account nagsugod sa pagpuno.
  
  "Laptop ba kini?" Naabot siya ni Ben sa wala pa matubag ang retorikal nga pangutana. Ilang nakit-an siya nga nagtago duol sa glass pyramid human sila mibiya sa museyo, naglihok sama sa duha pa ka nahadlok nga mga turista, nahadlok kaayo nga makahinumdom sa bisan unsang mga detalye.
  
  "Nganong dili nato isulti sa Pranses ang atong nahibaloan?" Nangutana si Kennedy dihang giablihan ni Ben ang laptop.
  
  "Kay French man sila," ni Drake nga nagkatawa, unya miseryoso dihang walay miapil. Milingkod siya sa ngilit sa higdaanan ni Kennedy, nagtan-aw sa iyang higala nga nagtrabaho. "Pasayloa. Ang mga Pranses wala mahibalo sa bisan unsa. Ang pag-agi niini uban kanila karon makapahinay kanato. Ug sa akong hunahuna ang oras usa ka isyu. Kinahanglan namon nga kontakon ang mga Sweden. "
  
  "May nailhan ka ba sa Swedish secret service?" Gipataas ni Kennedy ang usa ka kilay kaniya.
  
  "Dili. Bisan pa, kinahanglan nakong tawagan ang akong tigulang nga kumander. "
  
  "Kanus-a ka mibiya sa SAS?"
  
  "Wala gyud ka mobiya sa SAS." Sa dihang mihangad si Ben, midugang siya, "Metaphorically."
  
  "Ang tulo ka ulo kinahanglang mas maayo kay sa duha." Mitan-aw si Ben kang Kennedy sa makadiyot. "Unsa kaha kung nagnegosyo ka pa?"
  
  Usa ka gamay nga pagyango. Ang buhok ni Kennedy nahulog sa iyang mga mata ug siya migahin og usa ka minuto sa pagduso niini balik. "Nasabtan nako nga adunay siyam ka bahin sa Odin, mao nga ang akong una nga pangutana mao nga ngano? Ang ikaduha nga pangutana kung unsa kini?"
  
  "Naghunahuna lang kami niini sa cafe." Gipikpik ni Ben ang keyboard. "Adunay usa ka leyenda, nga gipanghimakak dinhi ni Mr. Krusty, nga nag-angkon nga adunay tinuod nga Lubnganan sa mga Dios - sa literal, ang dapit diin ang tanang karaang mga Dios gilubong. Ug kini dili lamang usa ka karaang leyenda; ubay-ubay nga mga siyentista ang naghisgot niini, ug daghang mga papel ang napatik sa daghang katuigan. Ang problema mao," miingon si Ben, nga nagpahid sa iyang mga mata, "lisod basahon. Ang mga siyentista dili bantogan tungod sa ilang naandan nga pinulongan."
  
  "Prosaic? " ni Kennedy nga nagpahiyom. "Moadto ka sa kolehiyo?"
  
  "Siya ang nanguna nga bokalista sa banda," wala"y paglaum si Drake.
  
  Nitaas ang kilay ni Kennedy. "Busa anaa kanimo ang Lubnganan sa mga Dios nga wala pa maglungtad. OK ra. Unya?"
  
  "Kon kini mapasipalahan, ang kalibutan malumos sa kalayo...ug uban pa. ug uban pa."
  
  "Nakasabot ko. Komosta ang siyam ka bahin?
  
  "Bueno, nga gitigum sa panahon sa Ragnarok, ilang gipakita ang dalan paingon sa lubnganan."
  
  "Asa ang Ragnarok?"
  
  Gisipa ni Drake ang carpet. "Laing pula nga herring. Dili kini ang lugar. Sa pagkatinuod kini usa ka serye sa mga panghitabo, usa ka dakung gubat, usa ka kalibutan nga giputli sa usa ka sapa sa kalayo. Natural nga mga katalagman. Halos Armagedon."
  
  Mikunot ang agtang ni Kennedy. "Mao nga bisan ang mga Viking nga kusgan nahadlok sa apokalipsis."
  
  Pagtan-aw sa ubos, namatikdan ni Drake ang usa ka bag-o apan grabe nga kunot nga kopya sa USA Today sa salog. Giputos kini sa ulohan nga - 'GAWAS NGA SERIAL KILLER NANGINAHANGLANG DUHA PA'.
  
  Dili maayo, apan dili kana talagsaon alang sa atubangang panid sa usa ka mantalaan. Ang nakapahimo kaniya nga motan-aw pag-usab, ingon sa nasunog ang iyang mga mata, mao ang litrato ni Kennedy nga nag-uniporme sa pulisya sa teksto. Ug usa ka gamay nga headline sunod sa iyang litrato - Naguba ang pulis - nag-AWOL.
  
  Iyang gisumpay ang mga ulohan sa halos walay sulod nga botelya sa vodka sa dressing table, ang mga painkiller sa bedside table, ang kakuwang sa mga bagahe, mga mapa sa turista, mga souvenir ug itinerary.
  
  Kabuang.
  
  Si Kennedy miingon: "Mao nga kini nga mga Aleman ug Canadian gusto nga makit-an kining wala"y lubnganan, tingali alang sa himaya? Alang sa bahandi nga madala niini? Ug aron mahimo kini kinahanglan nilang kolektahon ang siyam ka piraso sa Odin sa usa ka lugar nga dili usa ka lugar. Tama nga?"
  
  Mingisi si Ben. "Aw, ang usa ka kanta dili usa ka kanta kung dili kini mapilit sa vinyl," ingon sa giingon sa akong amahan. Sa English, daghan pa kami nga buluhaton."
  
  "Kini usa ka pag-inat. "
  
  "Mas sama niini." Gituyok ni Ben ang screen sa laptop. "Ang siyam ka mga numero sa Odin mao ang mga Mata, Lobo, Valkyries, Kabayo, taming ug bangkaw."
  
  Nag-ihap si Drake. "Unom ra sila, baby."
  
  "Duha ka mata. Duha ka lobo. Duha ka Valkyries. Oo."
  
  "Hain ang naa sa Apsalla?" Mikidhat si Drake kang Kennedy.
  
  Mi-scroll kadiyot si Ben, dayon miingon, "Nagaingon dinhi nga ang Spear midunggab sa kilid ni Odin samtang nagpuasa siya samtang nagbitay sa Kahoy sa Kalibutan, nagpadayag sa tanan niyang daghang sekreto sa iyang Volva - iyang Manalagna. Paminawa ang laing kinutlo: "Sa tupad sa Templo sa Upsalla adunay usa ka dako kaayo nga kahoy nga adunay lapad nga mga sanga, nga kanunay nga lunhaw sa tingtugnaw ug sa ting-init. Unsa nga matang sa kahoy kini, walay usa nga nahibalo, tungod kay walay lain nga sama niini. nakaplagan na. Gatosan na ka tuig ang kagulangon. . Ang Kahoy sa Kalibutan anaa - o kaniadto - sa Uppsala ug maoy sentro sa mitolohiya sa Norse. Kini nag-ingon nga adunay siyam ka kalibutan sa palibot sa Kahoy sa Kalibutan. Yada... yada. Oh, laing reperensiya - ang 'sagrado nga kahoy sa Uppsala. Ang usa kanunay nga mibisita didto, sunod sa usa ka dako nga abo nga gitawag og Ygdrassil, nga giisip sa mga lokal nga sagrado. Apan karon wala na.'
  
  Dugang pa niya nga gibasa: 'Ang mga tigbalita sa Scandinavian dugay nang nag-isip sa Gamla Upsalla nga usa sa labing karaan ug labing importante nga mga dapit sa kasaysayan sa Amihanang Uropa.'
  
  "Ug naa ra ang tanan," ingon ni Kennedy. "Diin makita ni bisan kinsa."
  
  "Aw," miingon si Ben, "kini tanan kinahanglang ihigot. Ayaw i-underestimate akong abilidad miss, maayo ko sa akong gibuhat."
  
  Miyango si Drake isip pag-ila. "Tinuod na, tuohi ko. Gitabangan niya ako sa pag-navigate sa akong karera sa litrato sa miaging unom ka bulan."
  
  "Kinahanglan nimo nga maghiusa sa daghang lainlaing mga balak ug kasaysayan nga saga. Ang saga usa ka Viking nga balak sa taas nga adventure. Adunay usab usa ka butang nga gitawag nga Poetic Edda, nga gisulat sa mga kaliwat sa mga tawo nga nakaila sa mga tawo nga nakaila sa mga tigtala sa kasaysayan sa panahon. Adunay daghang impormasyon didto."
  
  "Ug wala kami nahibal-an bahin sa mga Aleman. Wala pay labot ang mga Canadiano. O nganong si Alicia Miles-" Mibagting ang selpon ni Drake. "Sorry... ha?"
  
  "Ako".
  
  "Hello, Wells."
  
  "Sige na nga Drake." Nakaginhawa si Wells. "Ang SGG mao ang Swedish Special Forces ug ang mga elemento sa Swedish Army gi-withdraw gikan sa tibuok kalibutan."
  
  Nahilom sa makadiyot si Drake. "Nagkatawa ka?"
  
  "Wa ko magkomedya bahin sa trabaho, Drake. Mga babaye lang."
  
  "Nahitabo na ba kini kaniadto?"
  
  "Sa akong nahinumduman, dili."
  
  "Gipakita ba nila ang hinungdan?"
  
  "Ang naandan nga binuang, nahadlok ko. Walay konkreto."
  
  "Bisan unsa pa?"
  
  Dihay nanghupaw. "Drake, utangan gyud ko nimo og mga istorya sa Mayo, buddy. Anaa pa ba si Ben?"
  
  "Oo, ug nahinumdom ka ba kang Alicia Miles?"
  
  "Jesus. Kinsa ang dili? Kauban nimo siya?
  
  "Dili gyud. Bag-o lang nako siya nakit-an sa Louvre mga usa ka oras ang milabay.
  
  Napulo ka segundos sa kahilom, unya: "Kabahin ba siya niini? Imposible." Dili gayod siya magbudhi sa iyang kaugalingong katawhan."
  
  "Dili gyud kami 'kaiya', o ingon niana."
  
  "Tan-awa, Drake, nag-ingon ka nga mitabang siya sa pagpangawat sa museyo?"
  
  "Ako kana, sir. Ako kini. Milakaw si Drake sa bentana ug mitutok sa mga suga sa sakyanan nga nagkidlap sa ubos. "Lisod hilison, no? Tingali nakakwarta siya sa iyang bag-ong calling."
  
  Sa iyang luyo, nadungog niya si Ben ug Kennedy nga nagkuha og mga nota sa ilado ug wala mailhi nga mga lokasyon sa Nine Pieces of Odin.
  
  Nagginhawa og maayo si Wells. "Alicia nga si Miles! Pagsakay uban sa kaaway? Dili gayud. Dili, Drake."
  
  "Nakita nako ang iyang nawong, sir. Siya kadto."
  
  "Si Jesus sa usa ka stroller. Unsa imong plano?"
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata ug gilingo-lingo ang iyang ulo. "Dili na ko bahin sa team, Wells. Wala koy plano, damn. Wala na unta ko magkinahanglan ug plano."
  
  "Kabalo ko. Magtipon ako usa ka team, higala, ug magsugod sa pagsuhid niini gikan sa katapusan. Kung unsa ang dagan sa mga butang, mahimo"g gusto namon nga maghimo pipila ka dagkong mga estratehiya. Padayon sa pagkontak ".
  
  Napatay ang linya. Nilingi si Drake. Sila si Ben ug Kennedy mitutok kaniya. "Ayawg kabalaka," siya miingon. "Dili ko mabuang. Unsay naa nimo?"
  
  Gigamit ni Kennedy ang usa ka kutsara aron mabuak ang daghang mga palid sa papel, nga iyang gitabonan sa shorthand sa pulisya. "Sibat - Upsalla. Mga lobo - New York. Pagkahuman niana, wala"y bisan gamay nga timailhan. "
  
  "Dili kitang tanan mag-estorya sama sa atong pagkahimugso nga adunay mga plata nga kutsara sa atong mga asno," ni Drake nga mipaak sa wala pa siya makapugong sa iyang kaugalingon. "OK OKAY. Mahimo ra namon nga atubangon ang among nahibal-an. "
  
  Gihatagan siya ni Kennedy og talagsaong pahiyom. "Ganahan ko sa imong estilo".
  
  "Ang among nahibaloan," mibalik si Ben, "mao nga si Apsalla ang sunod."
  
  "Ang pangutana mao," ni Drake, "makaya ba kini sa akong Gold Card?"
  
  
  WALO
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Atol sa paglupad ngadto sa Stockholm, si Drake nakahukom nga pahimuslan si Kennedy.
  
  Pagkahuman sa sunud-sunod nga mabangis nga paglamano tali ni Drake ug Ben, ang pulis sa New York natapos nga naglingkod sa bintana kauban si Drake sa tupad niya. Niining paagiha gamay ra ang kahigayonan nga makaikyas.
  
  "Busa," siya miingon samtang ang eroplano sa katapusan mi-level down ug si Ben miabli sa laptop ni Kennedy. "Nabatyagan ko ang usa ka piho nga atmospera. I don't mind my own business, Kennedy, naa lang koy lagda. Kinahanglan kong mahibalo bahin sa mga tawo nga akong gikatrabaho."
  
  "Nasayod na unta ko... kinahanglang bayran nimo kanunay ang lingkuranan sa bintana, di ba? Sultihi una ko kung giunsa kini nga vibe nagtrabaho uban ni Alicia Miles?
  
  "Maayo," miangkon si Drake.
  
  "Mahimo ba. Unsa may gusto nimong masayran?"
  
  "Kung personal nga problema, way damn thing. Kung kini usa ka trabaho, usa ka dali nga pagtan-aw. "
  
  "Unsa kaha kon kining duha?"
  
  "Kabuang. Dili ko gusto nga manghilabot sa negosyo sa uban, dili gyud ko gusto, apan kinahanglan nako nga unahon si Ben. Gisaad ko kaniya nga mahuman nato kini, ug mao usab ang akong isulti kanimo. Nakadawat mig mga sugo sa pagpatay kanamo. Ang bugtong butang nga dili nimo binuang mao si Kennedy, mao nga nahibal-an nimo nga kinahanglan kong makasalig kanimo sa pagtrabaho uban kanako niini.
  
  Miduko ang flight attendant, mitanyag og paper cup nga nag-ingon 'We Proudly Brew Starbucks Coffee.'
  
  "Caffeine". Gidawat kini ni Kennedy uban ang klaro nga kalipay. Iyang gitunol, gihikap ang aping ni Drake sa proseso. Namatikdan niya nga nagsul-ob siya sa iyang ikatulo nga dili mahulagway nga pantsuit sukad niya nahimamat siya. Gisultihan siya niini nga siya usa ka babaye nga gihatagan og pagtagad tungod sa sayup nga mga hinungdan; usa ka babaye nga nagsinina nga ligdong nga mohaum sa kung diin siya gusto nga mahisakop.
  
  Gikuha ni Drake ang usa para sa iyang kaugalingon. Si Kennedy miinom og usa ka minuto, dayon gitak-opan ang usa ka hilo sa buhok sa luyo sa iyang dunggan sa malumo nga lihok nga nakakuha sa atensyon ni Drake. Unya milingi siya kaniya.
  
  "Wala sa imong damn nga negosyo, sa tinuod, apan ako... akong gitapos ang usa ka hugaw nga polis. Eksperto sa forensic. Ilang nasakpan siya nga nagbulsa og pipila ka dolyar sa crime scene ug gisultihan ang I.A. bahin niini. Tungod niini, nakadawat siya og stretch mark. Pipila ka tuig."
  
  "Walay daotan. Gibiaybiay ka ba sa iyang mga kauban?"
  
  "Dude, damn, kaya nako ni. Gikuha ko kini sukad pa sa edad nga singko anyos. Unsa ang dili maayo, unsa ang gipitik sa akong utok sama sa usa ka fucking drill, mao ang kamatuoran nga wala nimo hunahunaa - nga ang matag usa sa nangaging mga binuhatan sa kawatan nga bastos gikuwestiyon. Matag. Kamingaw. Sa usa ka."
  
  "Opisyal nga? Kang kinsa man?"
  
  "Abogado nga tigkaon ug hugaw. Mga politiko nga tiguwang. Mga umaabot nga mayor. Ang mga tigpaanunsyo nga nahingangha sa kabantog nabuta sa ilang kaugalingon nga pagkawalay alamag aron mahibal-an ang husto gikan sa sayup. Mga burukrata."
  
  "Dili kini imong sala".
  
  "Aw oo nga! Isulti kana sa mga pamilya sa labing daotan nga serial killer nga nahibal-an sa Estado sa New York. Isulti kini ngadto sa napulog tulo ka mga inahan ug napulog tulo ka mga amahan, ang tanan nasayud sa tanang makalilisang nga detalye mahitungod sa giunsa pagpatay ni Thomas Caleb ang ilang gagmay nga mga anak nga babaye, tungod kay sila anaa sa tibuok niyang husay sa korte."
  
  Gikuyom ni Drake ang iyang mga kumo sa kasuko. "Ila bang buhian kining tawhana?"
  
  Ang mga mata ni Kennedy walay sulod nga mga gahong. "Gibuhian nila siya duha ka bulan ang milabay. Sukad niadto nakapatay na usab siya ug karon nawala na."
  
  "Dili".
  
  "Naa ra kanako ang tanan."
  
  "Dili, dili kana tinuod. Anaa kini sa sistema. "
  
  "Ako ang sistema. Nagtrabaho ko alang sa sistema. Kini ang akong kinabuhi".
  
  "So gipabakasyon ka nila?"
  
  Gipahiran ni Kennedy ang iyang mga mata. "Gipugos nga pagbiya. Ang akong hunahuna dili na... kung unsa kini. Ang trabaho nanginahanglan katin-aw matag minuto sa matag adlaw. Usa ka katin-awan nga dili na nako makab-ot. "
  
  Gipakita niya ang iyang bastos nga kinaiya. "Ug unsa? Nalipay ka karon? Makatrabaho ka ba nako karon?"
  
  Apan wala motubag si Drake. Nasayod siya sa iyang kasakit.
  
  Nabati nila ang tingog sa kapitan nga nagpatin-aw nga traynta minutos sila gikan sa ilang destinasyon.
  
  Si Ben miingon: "Buang. Nabasa ra nako nga ang Odin's Valkyries bahin sa usa ka pribado nga koleksyon, wala mahibal-an ang lokasyon. Nagkuha siyag notepad. "Ako magsugod sa pagsulat niini nga tae."
  
  Halos wala makadungog si Drake niini. Makasubo ang istorya ni Kennedy, ug dili ang kinahanglan niyang madungog. Iyang gilubong ang iyang mga pagduhaduha ug, sa walay pagduhaduha, gitabonan ang nagkurog nga kamot sa iyang kamot.
  
  "Kinahanglan namo ang imong tabang niini," mihunghong siya, aron dili na madungog ni Ben ug mangutana niya unya. "Nagtuo ko. Ang maayong suporta hinungdanon sa bisan unsang operasyon. "
  
  Si Kennedy dili makasulti, apan ang iyang mubo nga pahiyom nagsulti sa mga volume.
  
  
  ***
  
  
  Usa ka eroplano ug paspas nga tren sa ulahi ug sila nagkaduol sa Apsalla. Gisulayan ni Drake nga wagtangon ang kakapoy sa pagbiyahe nga nagdag-um sa iyang utok.
  
  Sa gawas, ang katugnaw sa hapon nakapaamgo kaniya. Gipahunong nila ang usa ka taxi ug misakay sa sulod. Giwagtang ni Ben ang gabon sa kakapoy pinaagi sa pag-ingon:
  
  Gamla Uppsalla. Kini ang karaan nga Upsalla. Kini nga dapit, "gitudlo niya ang Uppsalla sa kinatibuk-an," gitukod human ang katedral sa Gamla Uppsalla nasunog sa dugay na nga panahon. Kini sa esensya ang bag-ong Uppsalla, bisan kung kini gatusan ka tuig ang edad. "
  
  "Wow," miingon si Kennedy. "Pila na ang edad sa Upsalla?"
  
  "Sakto."
  
  Wala molihok ang taxi. Ang drayber karon katunga sa pagtalikod. "Mga bungdo?"
  
  "Mapasaylo ba ko nimo?" Morag nasakitan ang tingog ni Kennedy.
  
  "Nakita ba nimo ang mga bungdo? Mga bungdo sa harianong lubnganan?" Ang nagnganga nga English wala makatabang.
  
  "Oo". Miyango si Ben. "Mga bungdo sa harianong lubnganan. Naa ni sa saktong lugar."
  
  Natapos nila ang usa ka mini nga paglibot sa Uppsalla. Nagduwa nga turista, si Drake dili makadawat sa liko-liko nga rota. Sa laing bahin, ang Saab komportable ug ang siyudad nindot kaayo. Niadtong mga adlawa ang Apsalla maoy lungsod sa unibersidad ug ang mga dalan barado sa mga bisikleta. Sa usa ka higayon, ang ilang tigsultihanay apan lisod sabton nga drayber mipasabot nga ang biseklita dili mohunong alang kanimo sa karsada. Kini mopaubos kanimo sa walay pagduha-duha.
  
  "Mga Aksidente". Gipunting niya ang iyang mga kamot sa mga bulak nga nagdayandayan sa mga sidewalk. "Daghang aksidente."
  
  Ang mga karaang bilding nanglutaw sa duha ka kilid. Sa kadugayan ang siyudad mihunong ug ang kabanikanhan nagsugod sa pagkamang ngadto sa talan-awon.
  
  "Okay, mao nga ang Gamla Apsalla usa ka gamay nga baryo karon, apan sa unang mga komersyal kini usa ka dako nga baryo," miingon si Ben gikan sa panumduman. "Ang importante nga mga hari gilubong didto. Ug si Odin nagpuyo didto sa makadiyot.
  
  "Dinhi siya nagbitay sa iyang kaugalingon," nahinumdom si Drake sa alamat.
  
  "Oo. Gisakripisyo niya ang iyang kaugalingon sa Kahoy sa Kalibutan samtang ang iyang Manalagna nagtan-aw ug naminaw sa matag sekreto nga iyang gitipigan. Tingali dako kaayo siyag kahulogan kaniya." Mikunot ang iyang agtang, nga naghunahuna: Tingali sila suod kaayo.
  
  "Kining tanan morag usa ka Kristohanong pagkumpisal," nangahas si Drake.
  
  "Apan si Odin wala mamatay dinhi?" Nangutana si Kennedy.
  
  "Dili. Namatay siya sa Ragnarok kauban ang iyang mga anak nga lalaki nga sila Thor ug Frey.
  
  Ang taxi nilibot sa lapad nga parking area sa wala pa mohunong. Sa tuo, usa ka daan nga agianan sa yuta nga nag-agi sa dili kaayo mga kahoy. "Sa bungdo," matod sa ilang drayber.
  
  Nagpasalamat sila kaniya ug migawas sa Saab ngadto sa masanag nga kahayag sa adlaw ug presko nga hangin. Ang ideya ni Drake mao ang pagsusi sa palibot nga lugar ug sa baryo mismo aron tan-awon kung adunay bisan unsa nga milukso gikan sa kahoy. Human sa tanan, sa dihang daghan kaayong internasyonal nga mga asshole ang nagbutang sa ilang gipatuyang nga kaakuhan luyo sa mahulagway lamang nga tibuok-kalibotang kagawasan alang sa tanan, kinahanglang adunay mopatigbabaw.
  
  Sa unahan sa mga kahoy, ang talan-awon nahimong usa ka bukas nga uma, nga nabuak lamang sa daghang gagmay nga mga bungdo ug tulo ka dagkong bungdo nga naghigda sa unahan. Labaw pa niini, sa layo, ilang namatikdan ang usa ka gaan nga atop ug laing bilding sa tuo niini, nga nagtimaan sa pagsugod sa baryo.
  
  Mihunong si Kennedy. "Walay mga kahoy bisan asa, guys."
  
  Si Ben nalingaw sa iyang notebook. "Dili na sila magbutang ug karatula karon, di ba?"
  
  "Aduna ka bay ideya?" Gitan-aw ni Drake ang lapad nga bukas nga mga umahan alang sa bisan unsang timailhan sa kalihokan.
  
  "Nahinumdom ko nga nabasa nako nga kaniadto moabot ug tulo ka libo ka bungdo dinhi. Karon adunay pipila ka gatos niini. Nahibal-an ba nimo kung unsa ang gipasabut niini?"
  
  "Dili ba maayo ang ilang pagkatukod niini?" Mipahiyom si Kennedy. Naumpawan si Drake nga daw naka-focus gyud siya sa trabaho.
  
  "Sa karaang panahon adunay daghang kalihokan sa ilalom sa yuta. Ug unya kining tulo ka 'harianon' nga bungdo. Sa ikanapulo ug siyam nga siglo sila ginganlan sunod sa tulo ka maalamat nga mga hari sa Balay ni Yngling - Aun, Adil ug Egil - usa sa labing inila nga harianong pamilya sa Scandinavia. Apan..." mihunong siya, nga nalingaw sa iyang kaugalingon, "nag-ingon usab kini nga sa pinakaunang mitolohiya ug sugilanon, ang mga bungdo sa paglubong naglungtad na - ug nga kini usa ka karaan nga pagpasidungog sa labing una - ang orihinal - tulo ka Hari - o mga Diyos nga atong nahibal-an. kanila Karon. Kini sila si Freyr, Thor ug Odin."
  
  "Adunay random input dinhi," miingon si Kennedy. "Apan namatikdan ba nimo kung pila ka mga pakisayran sa mga istorya sa Bibliya ang kanunay naton makuha gikan sa tanan niining karaang mga istorya."
  
  "Kini si Sagi. " Gitul-id siya ni Ben. "Balak. Akademikong mga doodle. Usa ka butang nga mahimo"g hinungdanon - adunay daghang mga pakisayran nga gilakip sa mga bungdo sa pulong nga Swedish nga falla, ug ang manga fallor - dili sigurado kung unsa ang gipasabut niana. Ug, Kennedy, wala ba ko makabasa sa usa ka dapit nga ang istorya ni Kristo susama kaayo sa istorya nga naglambigit kang Zeus?"
  
  Miyango si Drake. "Ug ang Ehiptohanong diyos nga si Horus maoy laing mag-uuna. Silang duha maoy mga Diyos nga wala kuno maglungtad." Miyango si Drake paingon sa tulo ka harianong bungdo nga nagbarog atubangan sa patag nga talan-awon. "Frey, Thor ug Odin, di ba? Busa kinsa man diay, Blakey? A?"
  
  "Wala ko kabalo, buddy."
  
  "Ayawg kabalaka, munchkin. Mahimo natong torture ang impormasyon gikan niining mga tagabaryo kung gikinahanglan."
  
  Sila miagi sa mga bungdo, nga nagdula sa papel sa tulo ka gikapoy nga mga turista isip usa ka diversion. Ang adlaw misalop sa ilang mga ulo, ug nakita ni Drake nga gibuak ni Kennedy ang iyang sunglass.
  
  Gilingo-lingo niya ang iyang ulo. mga Amerikano.
  
  Unya mibagting ang telepono ni Ben. Gilingo-lingo ni Kennedy ang iyang ulo, nabug-atan na sa kasubsob sa kontak sa pamilya. Mingisi lang si Drake.
  
  "Karin," malipayong miingon si Ben. "Kumusta ang akong magulang nga babaye?"
  
  Gipikpik ni Kennedy ang abaga ni Drake. "Lead singer sa grupo?" - nangutana siya.
  
  Mikiyod si Drake. "Kasingkasing nga bulawan, kana lang. Buhaton niya ang tanan para nimo nga walay reklamo. Pila ka mga higala o kauban nga sama niini ang naa nimo? "
  
  Ang baryo sa Gamla Uppsalla nindot ug limpyo, nga adunay daghang kalye nga gilinya sa landlocked, taas nga atop nga mga tinukod nga gatosan ka tuig na, maayo nga napreserbar, ug gamay ang populasyon. Usa ka random nga taga-baryo mitan-aw kanila nga may kakuryuso.
  
  Mipadulong si Drake sa simbahan. "Ang lokal nga mga vicar kanunay nga makatabang."
  
  Sa dihang duol na sila sa balkonahe, usa ka tigulang nga lalaki nga nagsul-ob og sapot sa simbahan hapit makapatumba kanila. Mihunong siya sa katingala.
  
  "Hello. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Dili sigurado bahin niana, higala." Gibutang ni Drake ang iyang labing maayo nga pahiyom. "Apan hain niining mga bungdo didto ang iya ni Odin?"
  
  "Sa English?" Maayo ang gisulti sa pari bahin sa kalibotan, apan naglisod sa pagsabot. "Vad? Unsa? Sa usa ka?"
  
  Si Ben milakaw sa unahan ug gitawag ang pagtagad sa vicar sa harianong bungdo. "Sa usa ka?"
  
  "Nakita nimo." Miyango ang tigulang. "Oo. Hm. Storsta..." Naglisod siya pagpangita sa pulong. "Mga dagko."
  
  "Ang pinakadako?" Gibukhad pag-ayo ni Ben ang iyang mga bukton.
  
  Mipahiyom si Drake kaniya, nga nakadayeg.
  
  "Mga numero." Si Kennedy misugod sa pagtalikod, apan si Ben adunay katapusang pangutana.
  
  "Falla?" Siya miingon nga ang iyang mga ngabil lamang sa katingala, mitan-aw sa vicar, ug mikiyhoy sa iyang mga abaga sa hilabihan. "O manga fallor?"
  
  Nagdugay, pero ang tubag, pag-abot, nakapabugnaw sa bukog ni Drake.
  
  "Mga lit-ag ... daghang mga lit-ag."
  
  
  SIYAM
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Gisundan ni Drake si Ben ug Kennedy ngadto sa kinadak-an sa harianong bungdo, nga gibalit-ad ang mga strap sa iyang backpack aron iyang masuhid ang lugar nga malinawon. Ang bugtong tabon maoy mga usa ka milya sa luyo sa kinagamyang bungdo, ug sa makadiyot naghunahuna siya nga nakakita siyag lihok didto. Paspas nga paglihok. Apan ang dugang nga pagtuon wala nay gipadayag.
  
  Mihunong sila sa tiilan sa bungdo ni Odin. Miginhawa si Ben. "Ang katapusan nga makaabut sa taas makakuha usa ka butang sa akong panid sa Facebook!" - siya misinggit, nga milakaw nga nagdali. Misunod si Drake nga mas kalmado ug mipahiyom kang Kennedy, kinsa mas paspas og gamay kay kaniya.
  
  Sa kahiladman, nagsugod siya nga labi nga nasamok. Dili siya ganahan. Sila walay paglaum nga hubo. Ang bisan unsang gidaghanon sa gamhanang mga riple mahimong mosunod kanila, nga gitagoan sila sa pusil, nga naghulat lamang sa mga mando. Kusog nga naghuyop ang hangin ug mihapak sa mga dalunggan, nga nagdugang sa pagbati sa pagkawalay kasegurohan.
  
  Milungtad og mga baynte minutos ang pagsaka sa tumoy sa sagbut nga bungtod. Pag-abot ni Drake didto, naglingkod na si Ben sa sagbot.
  
  "Hain ang picnic basket, Krusty?"
  
  "Ibilin kini sa imong stroller." Milingi siya sa palibot. Gikan dinhi, makapahingangha ang talan-awon: walay katapusan nga berdeng mga uma, mga bungtod ug mga sapa bisan asa, ug mga purpura nga kabukiran sa layo. Ilang makita ang balangay sa Gamla Uppsalla, nga miabot sa mga utlanan sa siyudad sa New Uppsalla.
  
  Gipahayag ni Kennedy ang klaro. "Mao nga isulti lang nako ang usa ka butang nga nakahasol nako kaniadto. Kung kini ang Bungtod ni Odin, ug ang Kahoy sa Kalibutan natago sa sulod niini - nga usa ka makadaot nga pagkadiskobre - ngano nga wala"y nakit-an kaniadto? Nganong pangitaon nato kini karon?"
  
  "Simple lang". Gihapsay ni Ben ang iyang dili mapugngi nga mga kulot. "Walay naghunahuna sa pagtan-aw kaniadto. Hangtud nga nadiskobrehan ang Shield usa ka bulan ang milabay, kini tanan abog nga alamat. Tumotumo. Ug dili sayon ang pagkonektar sa Spear sa Kahoy sa Kalibutan, nga karon halos gitawag sa tibuok kalibotan nga Yggdrasil, ug dayon sa mubo nga siyam ka adlaw sa pagpabilin ni Odin didto."
  
  Ug-" nitingog si Drake, "dili sayon pangitaon ang maong kahoy kon anaa ba kini. Dili nila gusto nga adunay usa ka tigulang nga bastard nga mapandol niini. "
  
  Karon mibagting ang selpon ni Drake. Gitan-aw niya si Ben nga may bugalbugal nga kaseryoso samtang gikuha niya kini gikan sa iyang backpack. "Jesus. Nagsugod na ko sa pagbati nga sama nimo."
  
  "Abay?"
  
  "Usa ka grupo sa napulo ka mga tawo anaa sa imong pagbuot. Isulti lang ang pulong."
  
  Gitulon ni Drake ang iyang katingala. "Napulo ka tawo. Kini usa ka dako nga team. " Ang usa ka napulo ka tawo nga SAS team mahimong magpadala sa Presidente sa iyang Oval Office ug mangita pa ug panahon nga magpakita sa bag-ong video ni Lady Gaga sa dili pa mopauli alang sa tsa.
  
  "Daghang pusta, paminaw nako. Ang kahimtang nagkagrabe matag oras. "
  
  "Tinuod ni?"
  
  "Walay kausaban ang mga gobyerno, Drake. Nagsugod sila sa hinay-hinay ug dayon misulay sa pag-bulldoze sa ilang agianan, apan nahadlok nga mahuman. Kung kini bisan unsang paghupay, dili kini ang pinakadako nga butang nga nahitabo sa kalibutan karon. "
  
  Ang pahayag ni Wells gidisenyo nga trataron sama sa usa ka leyon nga nagtratar sa usa ka zebra, ug si Drake wala mahigawad. "Sama sa unsa?"
  
  "Ang mga siyentipiko sa NASA bag-o lang nagpamatuod nga adunay usa ka bag-ong supervolcano. Ug..." Si Wells sa tinuod daw naalarma: "Kini aktibo."
  
  "Unsa?"
  
  "Medyo aktibo. Medyo. Apan hunahunaa kini, ang unang butang nga imong mahanduraw kung maghisgot ka usa ka supervolcano mao ang...
  
  "...the end of the planet," pagtapos ni Drake, kalit nga nauga ang iyang tutonlan. Kini usa ka sulagma nga si Drake nakadungog karon niini nga hugpong sa mga pulong kaduha sa daghang mga adlaw. Gitan-aw niya si Ben ug Kennedy nga naglibot sa embankment, nagpatid-ad sa sagbot, ug mibati og lawom nga kahadlok nga wala pa niya mabati.
  
  "Asa na?" nangutana siya.
  
  Mikatawa si Wells. "Dili layo, Drake. Dili layo sa ilang nakit-an ang imong Shield. Kini sa Iceland. "
  
  Mopaak na unta si Drake sa ikaduhang higayon dihang misinggit si Ben, "Nakakita na!" sa usa ka taas nga tingog nga nagpakita sa iyang pagka-naive samtang kini mikaylap sa tibuok.
  
  "Kinahanglan kong moadto". Si Drake midagan paingon kang Ben, nga nag-spell kutob sa iyang mahimo. Si Kennedy mitan-aw usab sa palibot, apan ang ilang makita lamang mao ang baryo.
  
  "Ipadayon kini, higala. Unsay naa nimo?"
  
  "Kini". Miluhod si Ben ug gikuniskunis ang nagkaguliyang nga sagbot aron makita ang usa ka bato nga slab nga sama kadako sa usa ka piraso sa A4 nga papel. "Gilinya nila ang tibuok perimeter sa bungdo, matag pipila ka mga tiil, sa mga laray gikan sa ibabaw ngadto sa mga tunga sa ubos sa base. Kinahanglang gatosan sila."
  
  Gitan-aw pag-ayo ni Drake. Ang nawong sa bato nadaot pag-ayo tungod sa panahon, apan partially naprotektahan sa naturok nga mga sagbot. Adunay pipila ka mga marka sa ilang nawong.
  
  "Mga inskripsiyon sa Runic, sa akong hunahuna sila gitawag," miingon si Ben. "Mga Simbolo sa Viking"
  
  "Giunsa nimo pagkahibalo?"
  
  Mingisi siya. "Sa eroplano, akong gisusi ang mga marka sa taming. Parehas sila. Pangutana lang sa Google."
  
  "Ang bata nag-ingon nga adunay gatusan sila," gipunting ni Kennedy, nga nagtan-aw sa taas ug paubos sa titip, sagbot nga bakilid. "Unya? Dili makatabang."
  
  "Ang bata nag-ingon nga mahimo kini," miingon si Ben. "Kinahanglan namon nga makit-an ang mga rune nga may kalabotan sa among gipangita. Rune nga nagrepresentar sa usa ka bangkaw. Rune nga nagrepresentar sa usa ka kahoy. Ug ang rune para sa-"
  
  "Usa," mitapos si Kennedy.
  
  May ideya si Drake. "Nahibal-an nako nga magamit namon ang linya sa panan-aw. Kinahanglan natong tanan nga magkita aron mahibal-an nga kini nagtrabaho, di ba?
  
  "Ang lohika sa sundalo," mikatawa si Kennedy. "Apan sa akong hunahuna takus kini sulayan."
  
  Naghinam-hinam si Drake nga mangutana kaniya bahin sa lohika sa pulis, apan ang oras nawala. Ang ubang mga paksyon misulong ug katingad-an nga wala, bisan karon. Silang tanan nagsugod sa paghawan sa mga sagbot gikan sa matag bato, nga nag-alirong sa lunhaw nga bungtod. Sa sinugdan kini usa ka walay pasalamat nga buluhaton. Naghimo si Drake og mga simbolo nga morag mga taming, mga pana, usa ka asno, usa ka longboat, unya usa ka bangkaw!
  
  "Adunay usa". Ang iyang lawom nga tingog midala ngadto sa laing duha, apan wala na. Milingkod siya dala ang iyang backpack ug gipahimutang ang mga gamit nga ilang napalit atol sa pagsakay sa taxi agi sa Apsalla. Mga sulo, dako nga flashlight, posporo, tubig, duha ka kutsilyo nga iyang gisultihan kang Ben kay para sa paghawan sa mga tinumpag. Mibalik siya sa pagtan-aw, dili kaayo ko mapatuyangon, apan ang ilang panginahanglan mas dinalian kay sa kabalaka ni Ben karon.
  
  "Kahoy". Si Kennedy miluhod, nagkamot sa bato.
  
  Milungtad og laing napulo ka minuto si Ben aron makakita og butang. Mihunong siya, dayon gisubli ang bag-o niyang mga lakang. "Hinumdomi ang akong gisulti bahin kang Tolkien nga nagbase kang Gandalf kang Odin?" Gipitik niya ang bato gamit ang iyang tiil. "Bueno, kini si Gandalf. Naa man siyay staff. Hoy!"
  
  
  ***
  
  
  Gitan-aw siya pag-ayo ni Drake. Nabati niya ang usa ka naggaling nga tingog, ingon og ang bug-at nga mga shutter nag-abli uban sa usa ka naggaling nga tingog.
  
  "Gipahinabo ba nimo kini pinaagi sa pagtunob sa bato?" - Siya nangutana pag-ayo.
  
  "Sa akong hunahuna oo".
  
  Silang tanan nagtinan-away, ang ilang mga ekspresyon nausab gikan sa kahinam ngadto sa pagkabalaka ngadto sa kahadlok, ug dayon, sa usag usa, sila milakaw sa unahan.
  
  Ang bato ni Drake nibiya og gamay. Nabati niya ang samang tingog sa paggaling. Ang yuta sa atubangan sa bato naunlod, ug dayon ang depresyon midagan libot sa embankment sama sa usa ka turbocharged nga bitin.
  
  Misinggit si Ben, "Adunay butang dinhi."
  
  Si Drake ug Kennedy milakaw tabok sa nalunod nga yuta ngadto sa iyang gibarogan. Miduko siya, mitan-aw sa liki sa yuta. "Usa ka matang sa tunel."
  
  Giwara-wara ni Drake ang sulo. "Panahon na aron motubo ang usa ka pares, mga tawo," ingon niya. "Sunod ko".
  
  
  ***
  
  
  Sa higayon nga wala na sila sa panan-aw, duha ka lahi kaayo nga pwersa ang nagsugod sa paglihok. Ang mga Aleman, nga hangtod karon kontento na sa paghigda sa katulgon nga lungsod sa Gamla Apsalla, nangandam sa ilang kaugalingon ug nagsugod sa pagsunod sa mga tunob ni Drake.
  
  Ang laing iskwad, usa ka contingent sa elite nga tropa sa Swedish Army-ang Sarskilda Skyddsgrupen, o SSG-nagpadayon sa pag-obserbar sa mga Germans ug naghisgot sa katingad-an nga komplikasyon nga gisugyot sa tulo ka sibilyan nga bag-o lang nanaog sa gahong.
  
  Kinahanglang hingpit silang pangutan-on. Sa bisan unsang paagi gikinahanglan.
  
  Sa ato pa, kung naluwas sila kung unsa ang mahitabo.
  
  
  NAPULO
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Miduko si Drake. Ang ngitngit nga agianan nagsugod nga usa ka luna sa pag-crawl ug karon wala"y unom ka pye ang gitas-on. Ang kisame gama sa bato ug hugaw ug napuno sa dagko, nagbitay nga mga galong sa nagtubong nga sagbot nga kinahanglan nilang putlon gikan sa agianan.
  
  Sama kini sa paglakaw sa usa ka lasang, naghunahuna si Drake. Underground nga lang.
  
  Namatikdan niya nga naputol na ang pipila ka mas lig-on nga paras. Usa ka balud sa kabalaka midagayday kaniya.
  
  Miabot sila sa dapit diin dasok kaayo ang mga gamot nga kinahanglang mokamang na usab sila. Lisud ug hugaw ang gubat, apan gibutang ni Drake ang siko sa wala pa ang siko, ang tuhod sa wala pa ang tuhod, ug giawhag ang uban sa pagsunod kaniya. Sa diha nga sa usa ka punto bisan ang pagdani wala makatabang ni Ben, si Drake mibalik sa pagdaogdaog.
  
  "Sa labing menos ang temperatura mius-os," si Kennedy nagmulo. "Kinahanglan nga nanganaog kami."
  
  Nagpugong si Drake sa tubag sa standard nga sundalo, ang iyang panan-aw kalit nga nasakpan sa usa ka butang nga gipadayag sa kahayag sa iyang sulo.
  
  "Tan-awa kini".
  
  Runes nga gikulit sa bungbong. Katingad-an nga mga simbolo nga nagpahinumdom kang Drake sa mga nagdayandayan sa taming ni Odin. Ang natuok nga tingog ni Ben milanog sa hallway.
  
  "Scandinavian rune. Usa ka maayong tilimad-on. "
  
  Gipahilayo sila ni Drake sa iyang kahayag tungod sa pagmahay. Kung makabasa lang unta sila. Ang SAS, iyang gihunahuna sa makadiyot, adunay daghang mga kapanguhaan. Tingali panahon na nga dad-on sila dinhi.
  
  Laing singkwenta ka tiil ug nagtulo ang iyang singot. Nadungog niya si Kennedy nga nagginhawa ug nagtunglo nga nagsul-ob siya sa iyang labing maayo nga pantsuit. Wala gyud siyay nadunggan gikan kang Ben.
  
  "Okay ka lang, Ben? Ang imong buhok ba nagsapot sa gamot?"
  
  "Ha, daot na, ha. Padayuna, bakla."
  
  Nagpadayon si Drake sa pagkamang sa lapok. "Usa ka butang nga nakapabalaka kanako," siya miginhawa taliwala sa mga gininhawa, "mao nga adunay "daghang mga lit-ag." Ang mga Ehiptohanon naghimog detalyadong mga lit-ag aron mapanalipdan ang ilang mga bahandi. Nganong dili ang mga Norwegian?"
  
  "Dili nako mahanduraw ang mga Viking nga naghunahuna pag-ayo bahin sa lit-ag," si Kennedy nag-agulo isip tubag.
  
  "Wala ko kahibalo," misinggit si Ben sa linya. "Apan ang mga Viking usab adunay maayo nga mga panghunahuna, nahibal-an nimo. Sama sa mga Griyego ug Romano. Dili tanan kanila mga barbaro."
  
  Pipila ka pagliko ug ang agianan nagsugod sa paglapad. Laing napulo ka tiil ug ang atop sa ibabaw nila nahanaw. Niining higayona sila nag-inat ug nagpahulay. Ang sulo ni Drake nagdan-ag sa agianan sa unahan. Sa dihang gipunting niya kini kang Kennedy ug Ben, mikatawa siya.
  
  "Damn, kamong duha morag bag-o lang mong mibalik gikan sa lubnganan!"
  
  "Ug nagtuo ko nga naanad ka niini nga kabuang?" Giwara-wara ni Kennedy ang iyang kamot. "Ang pagka SAS ug ang tanan?"
  
  Dili SAS, dili makatay-og si Drake sa mga hilo nga pulong. "Sila kaniadto." Miingon siya ug paspas nga milakaw karon.
  
  Laing hait nga pagliko, ug nabati ni Drake ang huyohoy sa iyang nawong. Usa ka pagbati sa pagkalipong miigo kaniya sama sa usa ka kalit nga pagpalakpak sa dalugdog, ug usa ka segundo ang milabay sa wala pa siya makaamgo nga siya nagbarug sa usa ka bakilid nga adunay usa ka langob nga pangpang sa ubos niya.
  
  Usa ka talagsaong talan-awon ang misugat sa iyang mga mata.
  
  Mihunong siya sa kalit nga si Kennedy ug Ben nabangga kaniya. Unya nakita usab nila kini nga talan-awon.
  
  "OMFG." Gidikta ni Ben ang titulo sa signature track nga Wall of Sleep.
  
  Ang Kahoy sa Kalibutan mibarog sa ilang atubangan sa tanang himaya niini. Wala gayud kini ibabaw sa yuta. Ang kahoy nabaliskad, ang lig-on nga mga gamot niini mituybo sa bukid sa yuta sa ibabaw nila, gigunitan pag-ayo sa edad ug sa naglibot nga mga porma sa bato, ang mga sanga niini bulawan nga brown, ang mga dahon niini perennial nga berde, ang punoan niini nagbuklad usa ka gatos ka tiil hangtod sa kahiladman. sa usa ka higanteng gahong.
  
  Ang ilang agianan nahimong hiktin nga hagdanan nga gikulit sa bato nga mga bungbong.
  
  "Mga lit-ag," miginhawa si Ben. "Ayaw kalimti ang bahin sa mga lit-ag."
  
  "Sa impyerno sa mga lit-ag," gipahayag ni Kennedy ang gihunahuna ni Drake. "Diin man gikan ang kahayag?"
  
  Mitan-aw si Ben sa palibot. "Kahel kini."
  
  "Glow sticks," ni Drake. "Kristo. Giandam na kining dapita."
  
  Sa iyang mga adlaw sa SAS nagpadala sila ug mga tawo aron sa pag-andam sa usa ka lugar nga sama niini; team aron masusi ang hulga ug i-neutralize o i-catalog kini sa dili pa mobalik sa base.
  
  "Kami walay daghang panahon," siya miingon. Ang iyang pagtuo kang Kennedy bag-o lang mitubo. "Atong".
  
  Naglakaw sila sa guba ug nahugno nga mga lakang, ang kalit nga pagtulo kanunay sa ilang tuo. Napulo ka pye ang ubos ug ang hagdanan nagsugod sa pagkiling pag-ayo. Mihunong si Drake dihang naabli ang tulo ka tiil nga gintang. Walay bisan unsa nga talagsaon, apan igo sa paghatag kaniya sa paghunong-samtang ang nagnganga nga lungag sa ubos nahimong mas klaro.
  
  "Kabuang".
  
  Nilukso siya. Ang hagdanan nga bato mga tulo ka pye ang gilapdon, dali nga ma-navigate, makahadlok kung ang bisan unsang sayup nga lakang nagpasabut nga mamatay.
  
  Mitugpa siya sa tinuoray ug milingi dayon, mibati nga si Ben nagtulo na sa mga luha. "Ayaw kabalaka," wala niya panumbalinga si Kennedy ug mitutok sa iyang higala. "Salig nako, Ben. Ben. Dakpon tika."
  
  Nakita niya ang pagtuo sa mga mata ni Ben. Hingpit, bata nga pagsalig. Panahon na aron maangkon kini pag-usab, ug sa dihang milukso si Ben ug dayon nagsuray-suray, gisuportahan siya ni Drake gamit ang iyang kamot sa iyang siko.
  
  Mikidhat si Drake. "Sayon, ha?"
  
  Milukso si Kennedy. Nagtan-aw pag-ayo si Drake, nagpakaaron-ingnon nga wala makamatikod. Siya mitugpa nga walay bisan unsa nga problema, nakita ang iyang kabalaka ug mikunot ang agtang.
  
  "Tlo ka tiil kana, Drake. Dili ang Grand Canyon."
  
  Mikidhat si Drake kang Ben. "Andam na, higala?"
  
  Laing baynte ka tiil, ug ang sunod nga pag-abli sa hagdanan mas lapad, katloan ka tiil ning higayona, ug gibabagan sa usa ka baga nga tabla nga kahoy nga nag-irog samtang naglakaw si Drake. Misunod si Kennedy, ug dayon ang kabus nga si Ben, gipugos ni Drake sa paghangad, sa pagtan-aw sa unahan imbes sa ubos, sa pagtuon sa destinasyon kay sa iyang mga tiil. Nangurog ang batan-ong lalaki sa dihang nakaabot na siya sa lig-on nga yuta, ug si Drake mitawag og makadiyot nga pahulay.
  
  Sa ilang paghunong, nakita ni Drake nga ang Kahoy sa Kalibutan nga mikaylap dinhi nga hilabihan ka lapad nga ang mga baga nga mga sanga niini hapit na makaabot sa hagdanan. Si Ben matinahuron nga mikab-ot sa paghaplos sa sanga, nga mikurog ubos sa iyang paghikap.
  
  "Kini... kini hilabihan ka dako," miginhawa siya.
  
  Gigamit ni Kennedy kini nga panahon sa pag-istilo sa iyang buhok ug pagsusi sa entrada sa ibabaw niini. "Hangtod karon klaro ang tanan," ingon niya. "Kinahanglan kong isulti nga kung unsa kini, sigurado nga dili ang mga Aleman ang nag-andam niini nga lugar. Kawatan unta nila kini ug sunogon sa yuta gamit ang mga flamethrower."
  
  Pipila pa ka pahulay ug sila nahulog singkwenta ka tiil, hapit sa tunga. Sa katapusan gitugotan ni Drake ang iyang kaugalingon nga maghunahuna nga ang mga karaan nga Viking dili parehas sa mga Ehiptohanon, ug ang mga kal-ang mao ang labing maayo nga ilang mahimo samtang siya nagtungtong sa hagdanan nga bato, nga sa tinuud usa ka detalyado nga seksyon sa abaka, hilo ug pigment. Nahulog siya, nakita ang walay katapusan nga pagkahulog ug gikuptan ang iyang kaugalingon sa tumoy sa iyang mga tudlo.
  
  Gibira siya ni Kennedy sa taas. "Asno nga nag-uyog sa hangin, SAS guy?"
  
  Mikamang siya balik sa gahi nga yuta ug gituy-od ang iyang nasamdan nga mga tudlo. "Salamat".
  
  Sila milihok nga mas mabinantayon, karon labaw pa sa tunga-tunga. Labaw sa hawan nga wanang sa ilang tuo, usa ka dako nga kahoy ang nagbarug hangtod sa hangtod, wala matandog sa hangin ug kahayag sa adlaw, usa ka nakalimtan nga katingalahan sa mga panahon nga nanglabay.
  
  Gipasa nila ang labi pa nga mga simbolo sa Viking. Natingala si Ben. "Sama kini sa orihinal nga bungbong sa graffiti," siya miingon. "Ang mga tawo moputol lang sa ilang mga ngalan ug magbilin ug mga mensahe-unang mga bersyon sa 'Si John ania dinhi!'
  
  "Tingali ang mga tiglalang sa langob," miingon si Kennedy.
  
  Si Drake misulay sa paghimo og laing lakang, nga nagkupot sa bugnaw nga bungbong nga bato, ug usa ka lawom, naggaling nga dahunog ang milanog sa langob. Usa ka suba sa mga tinumpag nahulog gikan sa ibabaw.
  
  "Dagan!" - singgit ni Drake. "Karon!"
  
  Nagdali sila sa pagkanaog sa hagdanan, wala magtagad sa ubang mga lit-ag. Usa ka higanteng bato ang nahulog gikan sa itaas nga adunay kusog nga pagkahagsa, nga nabuak ang mga daan nga bato samtang kini nahagsa. Gitabonan ni Drake ang lawas ni Ben sa iyang kaugalingon samtang ang usa ka bato nahagsa sa hagdanan nga ilang gibarogan, nga mikuha ug mga baynte ka pye nga bililhong mga lakang uban niini.
  
  Gikuha ni Kennedy ang mga tipak sa bato gikan sa iyang abaga ug mitan-aw kang Drake uban ang uga nga pahiyom. "Salamat".
  
  "Uy, kahibawo ko nga ang babaye nga nagluwas sa asno sa SAS nga lalaki makadagan sa yanong bato. "
  
  "Kataw-anan, tawo. Kataw-anan kaayo."
  
  Apan wala pa kini matapos. Adunay usa ka hait nga tingog nga nag-ring, ug ang nipis apan lig-on nga pisi naputol sa lakang nga nagbulag ni Ben ug Kennedy.
  
  "Fuuuck!" Misinggit si Kennedy. Nigawas ang pisi nga kusog kaayo nga dali ra untang mabulag ang iyang buolbuol gikan sa ubang bahin sa iyang lawas.
  
  Laing pag-klik sa duha ka mga lakang sa ubos. Nagsayaw dayon si Drake. "Shit!"
  
  Ang laing dahunog gikan sa itaas nagpasabot sa sunod nga pagkahulog sa bato.
  
  "Kini usa ka balikbalik nga lit-ag," giingnan sila ni Ben. "Ang sama nga butang nagpadayon nga mahitabo balik-balik. Kinahanglan nga moadto kami niini nga seksyon. "
  
  Wala mahibal-an ni Drake kung unsang mga lakang ang makalibog ug kung unsa ang dili, mao nga misalig siya sa swerte ug kadali. Nagdagan sila nga nag-una sa mga katloan ka lakang, naningkamot nga magpabilin sa hangin kutob sa mahimo. Ang mga bungbong sa hagdanan nahugno sa ilang pagtabok sa karaang agianan, paingon sa kahiladman sa batoong langob.
  
  Ang tingog sa mga tinumpag nga nahulog sa ilawom nagsugod nga mas kusog.
  
  Ang ilang pagkalagiw gisundan sa liki sa gahi nga pisi.
  
  Si Drake misaka sa laing sayop nga hagdanan, apan ang iyang kakusog nagdala kaniya sa mubo nga kahaw-ang. Si Kennedy milukso sa ibabaw niya, maanyag sama sa usa ka gasela sa bug-os nga paglupad, apan si Ben nahulog sa iyang luyo, nga karon nahulog sa bung-aw.
  
  "Mga bitiis!" Misinggit si Drake, unya nahulog paatras sa kahaw-ang, nahimong yuta. Gibanlas sa kahupayan ang tensiyon gikan sa iyang utok samtang gibira ni Kennedy ang iyang mga tiil pabalik sa lugar. Nabatyagan niya nga naigo si Ben sa iyang lawas ug dayon nahulog sa iyang dughan. Gidirekta ni Drake ang momentum sa lalaki gamit ang iyang mga kamot, dayon gitukmod siya sa solidong yuta.
  
  Dali siyang milingkod, nga nagkurog.
  
  "Padayon!"
  
  Ang hangin napuno sa mga piraso sa bato. Usa ka tawo ang milambo sa ulo ni Kennedy, nagbilin og samad ug usa ka tuboran sa dugo. Laing naigo si Drake sa buolbuol. Ang kasakit nakapabaggot sa iyang mga ngipon ug nakapadasig kaniya sa pagdagan nga mas paspas.
  
  Ang mga bala milapos sa bungbong ibabaw sa ilang mga ulo. Miduko si Drake ug mitan-aw kadiyot sa entrada.
  
  Nakita nako ang usa ka pamilyar nga pwersa nga nagpundok didto. mga German.
  
  Karon sila nagdagan sa bug-os nga tulin, nga wala"y pagduha-duha. Nagkinahanglan si Drake og bililhong mga segundo sa paglukso sa likod. Samtang ang laing volley sa mga bala midunggab sa bato tupad sa iyang ulo, siya milapaw sa unahan, milayat sa mga hagdanan, mihimo og bug-os nga lingin, nagkupot sa iyang mga kamot, ug mibarug sa tibuok niyang gitas-on nga wala mawad-i og usa ka onsa sa momentum.
  
  Ah, mibalik ang maayong karaan.
  
  Dugang bala. Unya ang uban nahugno sa iyang atubangan. Nalisang ang kalisang sa iyang kasingkasing hangtod nga naamgohan niya nga naabot na lang sila sa ilawom sa langob samtang nagdagan ug, wala makaandam, diretsong nahagsa sa yuta.
  
  Mihinay si Drake. Ang ilawom sa langob usa ka baga nga gubot nga bato, abog ug mga tinumpag nga kahoy. Sa ilang pagbangon, sila si Kennedy ug Ben usa ka talan-awon nga tan-awon. Dili lamang sila natabonan sa hugaw, apan sila karon natabunan sa mga abug ug agup-op sa dahon.
  
  "Ah, para sa akong kasaligan nga kamera," iyang tingog. "Mga tuig sa blackmail ang nag-atubang kanako."
  
  Gikuha ni Drake ang glow stick ug gigakos ang kurba sa langob nga nagdagan palayo sa mga armadong tawo. Nagkinahanglan ug lima ka minuto aron makaabot sa gawas nga mga utlanan sa kahoy. Kanunay sila nga anaa sa landong sa iyang makapahinganghang kahilom.
  
  Gipikpik ni Drake ang abaga ni Ben. "Mas maayo pa kay sa bisan unsang Biyernes sa gabii sesh, ha?"
  
  Gitan-aw ni Kennedy ang batan-ong lalaki nga adunay bag-ong mga mata. "Naa kay fans? Naa bay fans ang imong grupo? Sa dili madugay mag-istoryahanay ta, bro. Salig niini".
  
  "Duha ra-" Si Ben misugod sa pagkanga-nga samtang ilang gilibot ang bahin sa kataposang liko, ug dayon nahilom sa kakurat.
  
  Nihunong silang tanan.
  
  Ang karaan nga mga damgo sa katingala nagpakita sa ilang atubangan, gibiyaan sila nga wala makatingog, nga halos gipalong ang ilang mga utok sulod sa mga tunga sa minuto.
  
  "Karon kini... kini..."
  
  "Stunning," miginhawa si Drake.
  
  Usa ka laray sa kinadak-ang mga longboat sa Viking nga ilang nahunahunaan nga nag-inusarang nagbitay gikan kanila, nga nagbarog sa tumoy ngadto sa tumoy nga morag natanggong sa tunga sa karaan nga kahuot sa trapiko. Ang ilang mga kilid gidayandayanan ug plata ug bulawan, ang ilang mga layag gidayandayanan ug seda ug mahalong mga bato.
  
  "Longboats," hungog ni Kennedy.
  
  "Mga barko nga lagyong gilay-on." May igong sentido pa si Ben sa pagtul-id kaniya. "Damn, kining mga butanga giisip nga labing dako nga bahandi sa ilang panahon. Kini kinahanglan nga ... unsa? Naa bay baynte dinhi?"
  
  "Nindot kaayo," miingon si Drake. "Apan mao kini ang Sibat nga among gianhi. Bisan unsa nga mga ideya?"
  
  Si Ben karon nagtan-aw sa Kahoy sa Kalibutan. "Oh akong Diyos, mga lalaki. Mahunahuna nimo? Usa ang nagbitay sa maong kahoy. Fucking Usa."
  
  "Busa karon mituo ka sa mga Diyos, hmm? Fan?" Gilihok ni Kennedy ang iyang kilid ngadto kang Ben nga medyo aping, hinungdan nga namula siya.
  
  Mikatkat si Drake sa usa ka pig-ot nga bungbong nga nagdagan sa tibuok ikog sa taas nga barko. Ang bato daw lig-on. Iyang gigunitan ang kahoy nga sidsid ug mipatong. "Kining mga butanga napuno sa mga inagaw. Lig-on ang pag-ingon nga wala"y bisan kinsa nga nakaadto dinhi kaniadto karon. "
  
  Gitun-an niya pag-usab ang linya sa mga barko. Usa ka pasundayag sa dili mahunahuna nga bahandi, apan diin ang tinuod nga bahandi? Sa katapusan? Katapusan sa balangaw? Ang mga bungbong sa langob gidayandayanan sa karaang mga drowing. Nakita niya ang imahen ni Odin nga nagbitay sa World Tree ug usa ka babaye nga nagluhod sa iyang atubangan.
  
  "Unsay gipasabot niini?" Gisinyasan niya si Ben paingon kaniya. "Dali, pagdali. Kadtong mga malimbungon nga mga bastos dili magduso sa mga sausage sa ilang mga tutunlan didto. Mobalhin ta."
  
  Gitudlo niya ang gubot nga pagtuyok sa teksto sa ilawom sa dagway sa usa ka nagpakiluoy nga babaye. Nanglingo-lingo si Ben. "Apan ang teknolohiya mangitag paagi. " Gi-klik niya ang iyang kasaligan nga I-phone, nga swerte nga wala"y signal dinhi.
  
  Si Drake migahin og kadiyot sa pagpabalik kang Kennedy. "Ang akong bugtong ideya mao ang pagsunod niining mga longboat," ingon niya. "Nahaom ba kini kanimo?"
  
  "Ingon sa giingon sa usa ka fan sa football team, naa ko sa dula, mga lalaki. Ipakita ang dalan."
  
  Nagpadayon siya sa unahan, nahibal-an nga kung kini nga super tunnel moabut sa usa ka dead end, sila ma-trap. Ang mga Aleman mogunit unta pag-ayo sa ikog, imbes nga magpahulay sa ilang mga kadasig. Gibahin ni Drake ang hunahuna ngadto sa mga bahin, nga nagpunting sa usa ka lingin nga gikulit sa bato. Matag karon ug unya makakita silag laing glow stick. Gitakuban sila ni Drake o gipalihok sila sa paghimo og mas ngitngit nga palibot agig pagpangandam sa umaabot nga away. Kanunay siyang nangita taliwala sa tag-as nga mga barko ug sa kataposan nakakitag hiktin nga dalan nga naglikoliko tali kanila.
  
  Plano b.
  
  Duha, upat, ug dayon napulo ka tag-as nga mga barko ang milabay. Ang mga bitiis ni Drake nagsugod sa pagsakit sa paningkamot nga iyang gisabot ang pig-ot nga dalan.
  
  Ang hinay nga tingog sa usa ka nahulog nga bato ug dayon usa ka mas kusog nga siyagit milanog sa higanteng langob, ang kahulogan niini klaro. Sa walay tingog-tingog, mas misandig sila sa ilang buluhaton.
  
  Sa katapusan miabut si Drake sa katapusan sa laray. Giihap niya ang kawhaag-tulo ka mga barko, ang matag usa wala matandog ug puno sa mga inagaw. Samtang nagkaduol sila sa luyo sa tunel, misugod sa paglawom ang kangitngit.
  
  "Sa akong hunahuna wala pa sila nakaadto sa ingon ka layo," ingon ni Kennedy.
  
  Nangita si Drake og dakong parol. "Peligro," ingon niya. "Apan kinahanglan naton mahibal-an."
  
  Iya kining gipasiga ug gibalhin ang sagbayan gikan sa kilid ngadto sa kilid. Ang agianan mikitid pag-ayo hangtod nga nahimong yanong arko sa unahan.
  
  Ug luyo sa arko adunay usa ka hagdanan.
  
  Kalit nga gipugngan ni Ben ang usa ka siyagit, dayon miingon sa usa ka teatro nga hunghong, "Naa sila sa kilid!"
  
  Mao na kini. Milihok si Drake. "Kami nabahin," siya miingon. "Moadto ko sa hagdanan. Lugsong kamong duha didto sa mga barko ug balik sa dalan nga among giagian."
  
  Nagsugod sa pagprotesta si Kennedy, apan gilingo-lingo ni Drake ang iyang ulo. "Dili. Buhata. Kinahanglang proteksyonan ni Ben, dili ko. Ug gikinahanglan nato ang Sibat."
  
  "Ug kanus-a kita makaabut sa katapusan sa mga barko?"
  
  "Mobalik ko unya."
  
  Milukso si Drake nga wala nay laing pulong, miambak sa hagdanan ug mipaingon sa buta nga hagdanan. Milingi siya kausa ug nakita niya ang mga anino nga nagpadulong sa daplin. Gisundan ni Ben si Kennedy paubos sa nagkatag nga bakilid ngadto sa base sa kataposang barko sa Viking. Si Drake nag-ampo sa paglaum ug midagan sa hagdanan kutob sa iyang mahimo, nga miambak og duha ka lakang sa usa ka higayon.
  
  Hala.Mikatkat siya hangtod nga nanakit ang iyang mga nati ug nasunog ang iyang baga. Apan unya siya miadto sa halapad. Sa luyo nila nag-agos ang usa ka lapad nga sapa nga adunay kusog nga sulog, ug dugang pa nga mibangon ang usa ka altar nga sinapsap nga bato, hapit sama sa usa ka karaan nga barbecue.
  
  Apan ang nakadani sa pagtagad ni Drake mao ang usa ka dakong simbolo nga gikulit sa bungbong luyo sa altar. Tulo ka triangles nga nagsapaw sa usag usa. Ang pipila ka mineral sa sulod sa kinulit nakakuha sa artipisyal nga kahayag ug nagkidlap sama sa mga sequin sa usa ka itom nga sinina.
  
  Walay panahon nga usikan. Mitabok siya sa sapa, nga naghangos sa hangin samtang ang yelo nga tubig misaka sa iyang mga paa. Sa pagduol niya sa halaran, nakita niya ang usa ka butang nga nagbuy-od sa ibabaw niini. Usa ka mubo, pointy artifact, dili ikatingala o impresibo. Sa pagkatinuod, kalibutanon...
  
  ... Ang bangkaw ni Odin.
  
  Ang butang nga mitusok sa kilid sa Dios.
  
  Usa ka balud sa kahinam ug panagna ang milabay kaniya. Kini ang panghitabo nga naghimo niining tanan nga tinuod. Hangtod karon daghan na kaayog pangag-an, maalam na lang. Apan lapas nianang higayuna, kini makahahadlok nga tinuod.
  
  Makalilisang nga tinuod. Nagbarog sila sa wala pa ang pag-ihap hangtod sa kataposan sa kalibotan.
  
  
  ONSE
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Wala mobarog si Drake sa seremonyas. Gigunitan niya ang bangkaw ug mibalik sa dalan nga iyang giagian. Agi sa nagyelo nga sapa, paubos sa nahugno nga hagdanan. Gipalong niya ang flashlight sa tunga-tunga ug mihinay sa paghinay-hinay samtang gilibotan siya sa kangitngit.
  
  Ang hinay nga silaw sa kahayag nagdan-ag sa entrada sa ubos.
  
  Nagpadayon siya sa paglakaw. Wala pa kini nahuman. Dugay na siyang nakakat-on nga mas kasagaran kay sa dili, ang usa ka tawo nga dugay kaayong naghunahuna sa gubat wala gayud makauli.
  
  Mihunong siya nga patay sa kataposang lakang, dayon mikamang sa mas lawom nga kangitngit sa agianan. Duol na ang mga German, hapit na sa tumoy sa bung-aw, apan ang ilang mga flashlight sa ingon nga gilay-on mopili lang kaniya isip laing anino. Siya miambak sa agianan, mipilit sa iyang kaugalingon sa bungbong ug mipaingon sa bakilid nga paingon sa base sa mga barko sa Viking.
  
  Usa ka lalaki nga tingog misinggit, "Tan-awa kini! Pil-a ang imong mga mata, Stevie Wonder!" Ang tingog natingala kaniya; kini adunay lawom nga accent sa American South.
  
  Ang bastos nga mata sa agila nakakita kaniya - o labing menos usa ka naglihok nga anino - usa ka butang nga wala niya gihunahuna nga posible niining kangitngit. Mas paspas siyang midagan. Usa ka buto ang milanog, nga miigo sa bato tupad sa iyang nahimutangan.
  
  Usa ka itom nga tawo ang nagsandig sa ibabaw sa kilid - lagmit usa ka Amerikano. "Adunay agianan didto taliwala sa mga barko. Ibalhin ang imong mga dicks sa dili pa nako kini itulod sa imong tapolan nga tutunlan.
  
  Kabuang. Nakita sa mga Yankee ang tinago nga dalan.
  
  Estrikto, arogante, arogante. Usa sa mga German miingon, "Fuck you, Milo," ug dayon misinggit samtang giguyod siya sa bakilid.
  
  Nagpasalamat si Drake sa iyang lucky stars. Sa usa ka segundo naa na kini sa lalaki, nabuak ang iyang vocal cord ug giputol ang iyang liog gamit ang usa ka madungog nga kakusog sa wala pa makasunod ang uban.
  
  Gipunit ni Drake ang pistola sa Aleman - usa ka Heckler ug Koch MG4 - ug gipabuto ang daghang mga buto. Mibuto ang ulo sa usa ka lalaki.
  
  Oh oo, naghunahuna siya. Mas maayo pa nga mag-shoot gamit ang pistola kaysa sa camera.
  
  "Mga Canadiano!" gisundan sa usa ka dungan nga serye sa mga hisses.
  
  Mipahiyom si Drake sa naglagot nga hunghong. Pasagdi sila nga maghunahuna niana.
  
  Kay wala nay lingaw, midagan siya sa dalan sa kakusog sa iyang pagpangahas. Si Ben ug Kennedy nag-una ug nagkinahanglan sa iyang proteksyon. Nanumpa siya nga buhian sila dinhi, ug dili niya sila pasagdan.
  
  Sa luyo niya, ang mga Aleman mabinantayon nga nanaog sa bakilid. Nagpabuto siya og pipila ka mga buto aron magpabilin sila nga okupado ug nagsugod sa pag-ihap sa mga barko.
  
  Upat, unom, onse.
  
  Ang agianan nahimong delikado, apan sa katapusan na-level out. Sa usa ka higayon kini ninipis pag-ayo nga bisan kinsa nga labaw sa kinse ka bato lagmit makabali sa usa ka gusok nga nagpislit taliwala sa mga troso, apan kini midako pag-usab sa dihang iyang giihap ang ika-16 nga barko.
  
  Ang mga sudlanan taas sa ibabaw niya, karaan, makahahadlok, baho sa daan nga panit ug agup-op. Usa ka kalit nga paglihok ang nakakuha sa iyang atensyon ug milingi siya sa iyang wala aron makita ang usa ka tawo nga mahimo ra nga bag-o lang nga si Milo nga nagdagan balik subay sa makitid nga bungbong nga halos dili maagian sa kadaghanan. Wala nay panahon si Drake sa pagpusil - kusog kaayo ang paglihok sa Amerikano.
  
  Damn it! Ngano nga siya kinahanglan nga maayo kaayo? Ang bugtong tawo nga nahibal-an ni Drake-gawas sa iyang kaugalingon-nga makahimo sa ingon nga kalampusan mao si Alicia Miles.
  
  Nakita nako ang akong kaugalingon sa tunga-tunga sa umaabot nga gladiatorial contest dinhi...
  
  Milukso siya sa unahan, karon milabay sa mga barko, gamit ang iyang momentum sa paglukso gikan sa usa ka lakang ngadto sa usa ka lakang, halos gawasnon nga nagdagan gikan sa random nga mga bungdo ngadto sa lawom nga mga bung-aw ug paglukso sa mga anggulo gikan sa mga bungbong sa balas. Bisan ang paggamit sa mga flexible timber sa mga barko aron makakuha og momentum tali sa mga paglukso.
  
  "Paghulat!"
  
  Usa ka walay lawas nga tingog gikan sa unahan. Mihunong siya sa dihang nakita niya ang hanap nga dagway ni Kennedy, nahupayan sa pagkadungog sa Amerikano nga tawa. "Sumunod ka kanako," misinggit siya, kay nasayod nga dili siya makatugot nga bunalan siya ni Milo hangtod sa tumoy sa agianan. Mahimo silang pug-on sulod sa daghang oras.
  
  Gisakyan niya ang katapusan nga barko sa kusog nga kusog, si Ben ug Kennedy nahulog sa iyang luyo, sama nga si Milo milukso sa usa ka kilid ug giputol ang atubangan sa parehas nga barko. Gigunitan siya ni Drake sa hawak, gisiguro nga mitugpa siya pag-ayo sa iyang sternum.
  
  Gigugol niya ang ikaduha nga paglabay sa pusil ngadto kang Kennedy.
  
  Samtang naglupad pa ang pusil, naigo ni Milo ang gunting ug gibuhian ang iyang kaugalingon, nibalitok sa iyang mga kamot ug kalit nga miatubang kaniya.
  
  Misinggit siya, "Matt Drake, ang usa. Gipaabut ko kini, higala. "
  
  Gilabay niya ang mga suntok ug siko. Gikuha ni Drake ang daghang mga pagbunal sa iyang mga bukton, nagkurog samtang siya miatras. Kini nga lalaki nakaila kaniya, apan kinsa man siya? Usa ka tigulang nga walay nawong nga kaaway? Usa ka anino-multo gikan sa mangitngit nga kagahapon sa SAS? Duol ug malipayon si Milo nga nagpabilin didto. Gikan sa iyang peripheral vision, namatikdan ni Drake ang kutsilyo sa bakus sa Amerikano, naghulat lang nga mabalda.
  
  Nakadawat siya og usa ka bangis nga sipa sa iyang kaugalingong tiil.
  
  Sa iyang luyo, madungog niya ang unang kulba nga mga lihok sa nag-asdang nga mga tropang Aleman. Pipila na lang sila ka barko ang gilay-on.
  
  Si Ben ug Kennedy nagtan-aw sa katingala. Gipataas ni Kennedy ang iyang pusil.
  
  Si Drake nagpakaaron-ingnon sa usa ka paagi, dayon milingi sa pikas, naglikay sa bangis nga sipa ni Milo sa paa. Nagpabuto si Kennedy, gipatid ang hugaw nga mga pulgada gikan sa tiil ni Milo.
  
  Mingisi si Drake ug milakaw, nagpakaaron-ingnon nga nag-atiman sa iro. "Pabilin," siya miingon nga nagbiaybiay. "Maayo kana nga bata."
  
  Si Kennedy nagpabuto og laing warning shot. Milingi si Drake ug midagan nila, migunit sa bukton ni Ben ug mibira samtang ang batan-ong lalaki awtomatik nga milingi paingon sa nahugno nga hagdanan.
  
  "Dili!" - singgit ni Drake. "Tagsa-tagsa nila kitang kuhaon."
  
  Morag nakugang si Ben. "Asa pa?"
  
  Gidisarmahan ni Drake. "Unsay imong gihunahuna?"
  
  Midiretso siya sa World Tree.
  
  
  DOSE
  
  
  
  KALIBUTAN NGA PUNO, SWEDEN
  
  
  Ug sila nanindog. Gipusta ni Drake nga ang Kahoy sa Kalibutan tigulang na kaayo ug lig-on nga ang mga sanga niini kinahanglan nga daghan ug lig-on. Sa higayon nga imong gidawat nga ikaw nagsaka sa usa ka kahoy nga literal nga baligtad, ang pisika halos dili hinungdanon.
  
  "Sama sa usa ka bata pag-usab," gidasig ni Drake si Ben, nga nag-awhag kaniya nga mas paspas nga wala makapahadlok kaniya. "Dili na unta problema nimo, Blakey. Okay ka, Kennedy?
  
  Ang New Yorker mao ang katapusang misaka, nga naggunit sa pusil nga gipunting sa ubos niya. Maayo na lang, ang lapad nga simetriya sa mga sanga ug dahon sa Kahoy sa Kalibutan nagtago sa ilang pag-uswag.
  
  "Nakakatkat na ko og pipila ka mga lindog sa akong panahon," siya miingon nga malipayon.
  
  Mikatawa si Ben. Maayong ilhanan. Si Drake hilom nga nagpasalamat kang Kennedy, nagsugod sa pagbati nga mas maayo nga siya didto.
  
  Damn it, naghunahuna siya. Siya hapit midugang: sa niini nga misyon. Mobalik kita sa karaang diyalekto wala pay usa ka semana.
  
  Si Drake mikatkat gikan sa sanga ngadto sa sanga, mas taas ug mas taas, nga naglingkod o nagbarog sa usa ka sanga ug sa samang higayon nag-abot sa sunod. Ang pag-uswag paspas, nga nagpasabut nga ang ilang taas nga kusog sa lawas milungtad og dugay kaysa gipaabut. Apan, mga tunga-tunga, namatikdan ni Drake nga nagkaluya na si Ben.
  
  "Gikapoy na ba si Tweenie?" - nangutana siya ug nakakita sa diha-diha nga pagdoble sa mga paningkamot. Matag karon ug unya gipabuthan ni Kennedy og bala ang mga sanga. Duha ka beses nila nga nakit-an ang usa ka hagdan nga bato nga nagsaka sa tupad nila, apan wala silay nakita nga timailhan sa ilang mga naggukod.
  
  Ang mga tingog milanog kanila. "Ang Englishman mao si Matt Drake." Ang kanhing sundalo sa SAS nakadungog sa usa ka tingog nga gituis nga adunay kusog nga German nga accent, nga, ingon sa gisulti kaniya sa iyang ikaunom nga sentido, kinahanglan nga iya sa usa ka tawo nga puti. Ang tawo nga iyang nakita kaduha kaniadto midawat sa mga kinawat nga artifact.
  
  Usa pa ka higayon nga nakadungog siya, "Giwagtang na ang SRT." Ang nag-drawing nga tingog iya ni Milo, nga nagpadayag sa iyang kagahapon, nagpadayag sa usa ka unit nga ilang gitago bisan sulod sa SAS. Kinsa sa ngalan sa tanan nga balaan kining tawhana?
  
  Ang mga buto nagbahin sa bug-at nga mga sanga. Mihunong si Drake aron ipahiangay ang backpack nga adunay naglihok nga mga bahandi sa sulod, dayon namatikdan ang lapad nga sanga nga iyang gipunting. Usa nga niabot hapit sa dapit sa hagdanan nga ilang gipahulayan kaganina.
  
  "Didto," gitudlo niya si Ben. "Sakay sa sanga ug lihok... paspas!"
  
  Mga duha ka minuto sila maghubo. Minus ang katingala ug oras sa reaksyon, nga nagbilin pa sa usa ka minuto nga labi ka peligro.
  
  Si Ben ang unang mibiya sa silonganan, si Drake ug Kennedy usa ka segundo sa ulahi, ang tanan naglukso-lukso sa ilang mga kamot ug nag-squat ubay sa sanga paingon sa hagdanan. Sa dihang nakit-an sila, gipalit sila ni Kennedy og bililhong mga segundo pinaagi sa pagpabuto sa usa ka pagbuto sa tingga, nga gilumpag ang labing menos usa ka makalolooy nga raider sa lubnganan.
  
  Ug karon ilang nakita nga si Milo gyud ang nagpadala sa sugo sa pagdagan sa hagdanan. Lima ka lalaki. Ug paspas ang team. Makaabot sila sa tumoy sa sanga sa wala pa si Ben!
  
  Kabuang! Wala silay kahigayonan.
  
  Nakita usab kini ni Ben ug nangurog. Misinggit si Drake sa iyang dalunggan: "Ayawg hunong! Dili gayud!"
  
  Gibira ni Kennedy ang gatilyo pag-usab. Duha ka lalaki ang nahulog: ang usa milupad sa lungag, ang usa migunit sa iyang kilid ug misinggit. Iya kining gipislit pag-usab, ug unya nadungog ni Drake nga nahurot na ang magasin.
  
  Duha ka German ang nagpabilin, apan karon nagbarog nga nag-atubang kanila, nagkupot sa ilang mga hinagiban nga andam na. Si Drake mihimo og estrikto nga nawong. Napildi sila sa lumba.
  
  "Patya sila!" milanog ang tingog ni Milo. "Atong pangitaon ang mga scrap dinhi."
  
  "Nein!" Nagsugod na usab ang kusog nga German accent. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Ang mga baril sa mga pistola wala matarog. Usa sa mga German ang mibiaybiay: "Pagkamang, gagmayng mga salampati. Halika dinhi."
  
  Hinay nga milihok si Ben. Nakita ni Drake nga nangurog ang iyang mga abaga. "Salig kanako," mihunghong siya sa dalunggan sa iyang higala ug gipiyong ang matag kaunoran. Molukso dayon siya pag-abot ni Ben sa tumoy sa branch, ang iyang duwa mao ang pag-atake ug paggamit sa iyang kahanas.
  
  "Anaa gihapon ang kutsilyo," ni Kennedy nga nagmulo.
  
  Miyango si Drake.
  
  Naabot ni Ben ang tumoy sa branch. Ang mga German kalma nga naghulat.
  
  Nagsugod sa pagbangon si Drake.
  
  Unya, ingon sa usa ka gabon, ang mga Aleman milupad sa kilid, ingon nga sila naigo sa usa ka torpedo. Ang ilang mga lawas, gikuniskunis ug duguon, gitukmod gikan sa bungbong ug, basa, naligid ngadto sa gahong sama sa usa ka karomata.
  
  Pipila ka metros ibabaw sa sanga, diin nagkurba ang hagdanan, nagbarog ang dakong grupo sa mga lalaki nga nagdalag bug-at nga hinagiban. Ang usa kanila nagkupot ug nag-aso nga AK-5 assault rifle.
  
  "Swede," giila ni Drake ang hinagiban nga sagad gigamit sa militar sa Sweden.
  
  Mas kusog, siya miingon, "Damn timing."
  
  
  NAPULO UG TOLO
  
  
  
  BASE SA MILITAR, SWEDEN
  
  
  Ang kwarto nga ilang nakit-an sa ilang kaugalingon-usa ka spartan dose-por-dose nga kwarto nga adunay lamesa ug usa ka bintana nga giputos sa yelo-nakuha si Drake balik sa daghang mga tuig.
  
  "Relax," iyang gipikpik ang puti nga buko ni Ben. "Kini nga lugar usa ka sagad nga bunker sa militar. Nakita nako ang labi ka daotan nga mga kwarto sa hotel, higala, pagsalig kanako. "
  
  "Naa ko sa mas grabe nga mga apartment." Si Kennedy ingon og kasayon, nagbansay sa usa ka pulis sa trabaho.
  
  "Mga bukog sa laing lalaki?" Nitaas ang kilay ni Drake.
  
  "Sigurado. Ngano man?"
  
  "Oh, wala." Nag-ihap si Drake og napulo sa iyang mga tudlo, dayon mitan-aw sa ubos nga morag magsugod na sa pagtrabaho sa iyang mga tudlo sa tiil.
  
  Gipugos ni Ben ang huyang nga pahiyom.
  
  "Tan-awa, Ben, giangkon nako nga dili kini sayon sa sinugdanan, apan nakita nimo kung giunsa pagtawag sa Swedish nga tawo. Maayo ra mi. Bisan pa, kinahanglan naton mag-chat gamay. Gikapoy na kami."
  
  Ang pultahan miabli ug ang ilang tag-iya, usa ka maayong pagkatukod nga Swede nga adunay blond nga buhok ug gahi nga mga kuko nga magtan-aw nga makapaputi bisan si Shrek, nga nagbuy-od sa semento nga salog. Sa diha nga sila nadakpan ug si Drake mainampingon nga mipasabut kon kinsa sila ug unsa ang ilang gibuhat, ang tawo nagpaila sa iyang kaugalingon nga si Thorsten Dahl ug dayon milakaw ngadto sa halayong bahin sa iyang helicopter aron sa paghimo sa pipila ka mga tawag.
  
  "Matt Drake," ingon niya. "Kennedy Moore. Ug si Ben Blake. Ang gobyerno sa Sweden walay mga pag-angkon batok kanimo..."
  
  Naalarma si Drake sa accent, nga dili gyud Swedish. "Nag-eskwela ka sa usa nianang sinaw nga asno nga eskwelahan, Dal? Eton o ingon niana?"
  
  "Sinaw nga asno?"
  
  "Mga eskwelahan nga nagpasiugda sa ilang mga opisyal pinaagi sa pedigree, salapi ug pagpadako. Sa samang higayon, miadto ka sa kahanas, kaabtik ug kadasig."
  
  "Nagtuo ko nga." Parehas ang tono ni Dahl.
  
  "Maayo. Aw... kung mao lang..."
  
  Giisa ni Dahl ang iyang kamot samtang si Ben mihatag kang Drake og nasakitan nga tinan-awan. "Hunong na sa pagka-scapegoat, Mat. Tungod lang kay usa ka bastos nga mag-uuma sa Yorkshire wala magpasabut nga ang tanan usa ka harianong kaliwat, dili ba?
  
  Nakurat si Drake nga mitutok sa iyang saop. Gibuhat ni Kennedy ang 'drop it' motion. Dayon misantop sa iyang hunahuna nga si Ben nakakita og usa ka butang niini nga misyon nga nakapadani gayud kaniya, ug gusto pa niya og dugang.
  
  Si Dahl miingon: "Mapasalamaton ko sa pagpaambit sa kahibalo, mga higala. Gusto gyud nako."
  
  Si Drake kay para lang sa pagpaambit, pero sama sa ilang giingon, ang kahibalo kay gahom, ug naningkamot siya nga mangitag paagi aron makakuha og suporta gikan sa gobyerno sa Sweden dinhi.
  
  Nangandam na si Ben sa iyang istorya bahin sa Nine Pieces of Odin and the Tomb of the Gods dihang gibalda siya ni Drake.
  
  "Tan-awa," siya miingon. "Ako ug kini nga tawo, ug karon tingali si Gronk, mga walo ka pulgada nga mga ulohan sa pila ka listahan sa pagpatay ..."
  
  "Dili ko tomboy, English ka nga asshole." Si Kennedy mitindog ang katunga.
  
  "Nakadayeg ko nga nahibal-an nimo kini nga pulong." Gipaubos ni Drake ang iyang mga mata. "Pasayloa. Kini jargon. Dili kini mobiya kanimo." Nahinumdom siya sa panamilit nga mga pulong ni Alison: kanunay kang SAS.
  
  Gitun-an niya ang iyang mga kamot, nga natabonan pa sa mga samad sa iyang away ni Milo ug sa pagsaka sa Kahoy sa Kalibutan, ug naghunahuna sa iyang paspas ug husto nga mga reaksyon sa miaging mga adlaw.
  
  Unsa siya ka tama.
  
  "Unsa ang gronk?" - Natingala si Ben.
  
  Milingkod si Dahl sa gahi nga metal nga lingkoranan ug gitumban ang iyang bug-at nga botas sa lamesa. "Usa ka babaye nga ... uh ... 'nalingaw sa pakig-uban sa mga personahe sa militar." - siya mitubag diplomatically.
  
  "Ang akong kaugalingon nga paghulagway mahimong labi ka lisud," gitan-aw ni Drake si Ben, dayon miingon, "Listahan sa pagpatay. Gusto sa mga Aleman nga kita mamatay alang sa mga krimen nga wala nahimo. Unsaon nimo pagtabang, Dahl?"
  
  Taudtaod nga wala motubag ang Swede, igo lang siyang mitan-aw sa nagyelo nga bentana sa natabunan sa niyebe nga talan-awon ug sa unahan, sa nangadugmok nga mga bato nga nag-inusarang mibangon batok sa nataran sa nagbaga nga kadagatan.
  
  Si Kennedy miingon, "Dal, usa ko ka pulis. Wala ko kaila niining duha hangtud sa pipila ka adlaw ang milabay, apan sila adunay buotan nga mga kasingkasing. Salig kanila."
  
  Miyangu-yango si Dahl. "Nag-una kanimo ang imong dungog, Drake. Ang maayo ug daotan bahin niini. Tabangan ka namo, pero una-" miyango siya kang Ben. "Padayon".
  
  Mipadayon si Ben nga morag wala gayod siya mabalda. Gikawat ni Drake si Kennedy ug nakita ang iyang pahiyom. Milingiw siya, nakurat sa duha ka rason. Una, ang paghisgot ni Dahl sa iyang reputasyon, ug ikaduha, ang sinsero nga pag-endorso ni Kennedy.
  
  Nahuman si Ben. Si Dahl miingon: "Ang mga Aleman usa ka bag-ong organisasyon sa tanan niini, nga wala makuha sa among atensyon hangtod sa insidente sa York."
  
  "Bag-o nga?" Matud pa ni Drake. "Maayo sila. Ug maayo kaayo nga pagkahan-ay; kontrolado sa kahadlok ug puthaw nga disiplina. Ug sila adunay usa ka mayor nga trump card sa usa ka lalaki nga ginganlag Milo - American Special Forces, dayag. Tan-awa ang titulo."
  
  "Atong buhaton. Ang maayong balita mao nga kami adunay kasayuran bahin sa mga taga-Canada. "
  
  "Gibantayan ba nimo kini?"
  
  "Oo, apan biased, walay kasinatian ug nag-inusara," Dahl milingi sa usa ka tago nga pagtan-aw ngadto kang Kennedy. "Ang relasyon sa gobyerno sa Sweden sa imong bag-ong rehimeng Obama dili ang akong matawag nga first class. "
  
  "Pasayloa niana," peke nga pahiyom ni Kennedy, dayon mitan-aw sa palibot. "Paminaw, pare, kon anhi ta dinhi sa makadiyot, nagtuo ka ba nga makakuha ta ug makaon?"
  
  "Giandam na sa among sous chef," gitubag ni Dahl ang usa ka peke nga pahiyom. "Apan seryoso, adunay mga burger ug chips sa dili madugay."
  
  Nagbaha ang baba ni Drake. Dili na niya mahinumduman kung kanus-a siya mikaon.
  
  "Isulti ko kanimo ang akong mahimo. Gisugdan sa mga taga-Canada ang kinabuhi ingon usa ka sekreto nga kulto nga gipahinungod sa Viking - si Eric the Red. Ayaw katawa, kini nga mga butang anaa gayud. Kini nga mga tawo naggamit og cosplay aron i-reenact ang mga panghitabo, mga gubat ug bisan ang mga pagbiyahe sa dagat sa regular nga paagi.
  
  "Walay tinuod nga kadaot niini," medyo depensiba ang tingog ni Ben. Gitipigan ni Drake kining nindot nga nugget sa ulahi.
  
  "Dili gyud, Mr. Blake. Komon ang cosplay, nalingaw sa daghang mga tawo sa mga kombensiyon sa tibuok kalibotan, ug nahimong mas komon sa mga katuigan. Apan ang tinuod nga kadaot magsugod sa dihang ang usa ka bilyonaryo nga negosyante nahimong modernong-adlaw nga lider niini nga kulto ug unya mihulog ug milyonmilyong dolyares ngadto sa singsing."
  
  "Kini nahimong walay kabalaka nga kalingawan-"
  
  "Obsession". Nahuman si Dahl dihang naabli ang pultahan. Nag-agulo si Drake dihang gibutang sa iyang atubangan ang standard nga burger ug chips dish. Divine ang baho sa sibuyas sa iyang gigutom nga tiyan.
  
  Si Dahl mipadayon samtang sila nangaon: "Usa ka negosyanteng taga-Canada nga ginganlag Colby Taylor nagpahinungod sa iyang kinabuhi ngadto sa bantogang Viking, si Erik the Red, kinsa, sumala sa akong nahibaloan nga segurado, mitugpa sa Canada wala madugay human sa pagkadiskobre sa Greenland. Gikan niini nga panukiduki natawo ang usa ka manic nga kaikag sa mitolohiya sa Norse. Pagpanukiduki, pagpangubkob, pagdiskobre. Walay katapusan nga pagpangita. Kining tawhana nakabaton ug kaugalingong librarya ug misulay sa pagpalit sa tanang naglungtad nga mga teksto sa Scandinavia."
  
  "Kini usa ka buang nga trabaho," miingon si Kennedy.
  
  "Uyon. Apan usa ka "nut" nga nagpundo sa iyang kaugalingon nga "mga pwersa sa seguridad" - basaha kana ingon usa ka kasundalohan. Ug siya nagpabilin nga pribado nga igo aron magpabilin sa ilawom sa radar sa kadaghanan sa mga tawo. Ang iyang ngalan balik-balik sa paglabay sa mga katuigan nga may kalabotan sa Siyam ka Tipik ni Odin, mao nga natural nga ang Swedish intelligence kanunay nag-flag kaniya isip usa ka 'person of interest'.
  
  "Gikawat niya ang Kabayo," ni Drake. "Nasayod ka niini, dili ba?"
  
  Ang mga mata ni Dahl nagpakita nga wala niya kini buhata. "Karon nahibal-an namon."
  
  "Dili nimo siya madakop?" Nangutana si Kennedy. "Sa pagduda sa pagpangawat o ingon niana?"
  
  "Hunahunaa nga usa siya sa imong... gangster. Ang imong mga lider sa Mafia o Triad. Dili siya mahikap-ang tawo sa taas-sa pagkakaron."
  
  Nagustohan ni Drake ang gipasabot nga sentimento. Gisultihan niya si Dahl bahin sa pagkalambigit ni Alicia Miles ug gisultihan si Dahl sa daghang backstory nga gitugotan siya nga ipadayag.
  
  "So," ingon niya sa dihang nahuman na siya. "Mapuslan ba kami o unsa?"
  
  "Dili daotan," miangkon si Dahl sa pag-abli pag-usab sa pultahan ug misulod ang usa ka tigulang nga lalaki nga adunay katingad-an nga baga nga buhok ug taas nga bungot. Para kang Drake daw siya usa ka moderno, tigulang nga Viking.
  
  Miyangu-yango si Dahl. "Oh, naghulat ko nimo, propesor. Paila-ila ko si Propesor Roland Parnevik," mipahiyom siya. "Ang among eksperto sa mitolohiya sa Norse."
  
  Miyangu-yango si Drake, unya nakita niya si Ben nga nagsukod sa bag-ong lalaki nga morag karibal sa gugma. Karon nasabtan na niya nganong sekretong gimahal ni Ben kini nga misyon. Gipikpik niya ang abaga sa iyang batan-ong higala.
  
  "Aw, ang among pamilya nga lalaki dinhi tingali dili usa ka propesor, apan sigurado nga nahibal-an niya ang iyang paagi sa paglibot sa Internet - usa ka matang sa modernong medisina batok sa mga daan nga butang, ha?"
  
  "O ang pinakamaayo sa duha ka kalibutan," mitudlo si Kennedy sa iyang tinidor sa duha ka kilid nga gipangutana.
  
  Ang mabiaybiayon nga bahin ni Drake nagkalkula nga si Kennedy Moore makadumala niini nga misyon sa paagi nga makaluwas sa iyang karera. Katingad-an, ang labi ka malumo nga bahin ganahan nga magtan-aw sa mga suok sa iyang baba nga mopataas sa dihang siya mopahiyom.
  
  Ang batang lalaki napandol sa kwarto, nagkupot sa usa ka armado nga mga scroll ug nagbalanse sa daghang mga notebook sa ibabaw sa pundok. Mitan-aw siya sa palibot, mitutok kang Dahl nga morag dili niya mahinumdoman ang ngalan sa sundalo, dayon gilabay ang iyang palas-anon sa lamesa.
  
  "Anaa na," miingon siya, nga nagtudlo sa usa sa mga linukot nga basahon. "Ang sama nga usa. Ang leyenda tinuod... sama sa akong gisulti kanimo mga bulan na ang milabay."
  
  Gikuha ni Dahl ang gipakita nga linukot nga adunay usa ka paglambo. "Usa ka semana ka namo kauban, propesor. Usa lang ka semana."
  
  "Ikaw ba... sure ka?"
  
  "Oh, sigurado ko." Ang tono ni Dahl nagpahayag sa usa ka talagsaon nga kantidad sa pasensya.
  
  Laing sundalo misulod sa pultahan. "Sir. "Kining usa," miyango siya kang Ben, "nagpadayon sa pagtingog. Hela tiden...mmm...walay hunong." Misunod ang usa ka ngisi. "Kini ang iyang inahan."
  
  Milukso si Ben paglabay sa usa ka segundo ug gipindot ang buton sa speed dial. Malipayon nga mipahiyom si Drake, samtang si Kennedy morag pilyo. "Dios, makahunahuna kog daghang paagi sa pagdaot niining bataa."
  
  Si Dahl nagsugod sa pagbasa gikan sa linukot:
  
  "Nakadungog ko nga namatay siya sa Ragnarok, hingpit nga nahurot sa iyang kapalaran. Pinaagi sa lobo-tawo nga Fenrir - sa makausa milingi sa bulan.
  
  Ug sa ulahi si Thor ug Loki naghigda nga bugnaw sa iyang tupad. Daku nga mga dios taliwala sa dili maihap nga mga dios, ang atong mga bato batok sa sulog.
  
  Siyam ka mga tipik ang nagkatibulaag sa hangin ubay sa mga agianan sa One True Volva. Ayaw dad-a kini nga mga bahin sa Ragnarok o peligro ang katapusan sa kalibutan.
  
  Hangtud sa kahangturan kamo mahadlok niini, paminaw kanako, mga anak sa mga tawo, kay ang pagpasipala sa lubnganan sa mga Dios mao ang pagsugod sa Adlaw sa Paghusay."
  
  Mikiyod si Dahl. "Ug uban pa. Ug uban pa. Ug uban pa. Nakuha na nako ang diwa niini gikan sa anak sa akong inahan didto, ang propesor. Morag mas gamhanan ang Web kay sa Scroll. Ug mas paspas."
  
  "Naa kay? Aw, sa giingon ko... Mga bulan, Torsten, mga bulan. Ug wala ko tagda sulod sa daghang katuigan. Bisan na-institutionalized. Naa na lagi ang lubnganan, kabalo ka, di lang ni nahitabo sa miaging buwan. Gihatag ni Agnetha kanako kini nga linukot katloan ka tuig ang milabay, ug asa na kita karon? Hm? Naa ba ta dapita?
  
  Gipaningkamotan ni Dahl nga magpabiling kalmado. Nangilabot si Drake. "Naghisgot ka bahin sa Ragnarok, Propesor Parnevik. Usa ka lugar nga wala. "
  
  "Dili na, sir. Apan sa umaabot - oo. Kini siguradong naglungtad sa usa ka higayon. Kung dili, diin namatay si Odin, Thor ug ang tanan nga ubang mga Diyos?
  
  "Nagtuo ka ba nga naglungtad sila kaniadto?"
  
  "Siyempre!" Halos misinggit ang lalaki.
  
  Misamot kahilom ang tingog ni Dahl. "Sa pagkakaron," siya miingon, "among gisuspinde ang kawalay pagtuo."
  
  Mibalik si Ben sa lamesa, gisulod ang iyang selpon sa iyang bulsa. "So nahibal-an nimo ang bahin sa mga Valkyry?" misteryosong pangutana niya, nga nagtan-aw kang Drake ug Kennedy. "Nasayod ka ba nganong sila ang mutya sa korona ni Odin?"
  
  Morag naglagot lang si Dahl. Ang lalaki mipiyong ug nagduha-duha. "Kini... kini... mutya sa... kini... unsa?"
  
  
  KAtorse
  
  
  
  BASE SA MILITAR, SWEDEN
  
  
  Mipahiyom si Ben dihang nahilom ang kwarto. "Kini ang among tiket sa pagsulod," ingon niya. "Ug ang akong garantiya sa pagtahod. Sa mitolohiya sa Norse giingon nga balikbalik nga giingon nga ang mga Valkyries "moadto sa mga gingharian sa mga Diyos." Tan-awa - naa kini.
  
  Gitapik ni Kennedy ang iyang tinidor sa iyang plato. "Unsay buot ipasabot niini?"
  
  "Gipakita nila ang dalan," miingon si Ben. "Mahimo nimong kolektahon ang siyam ka piraso sa Odin sa panahon sa Ragnarok sulod sa usa ka bulan, apan ang mga Valkyries ang nagpakita sa agianan padulong sa lubnganan sa mga diyos."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Ug gitago nimo kini sa imong kaugalingon, di ba?"
  
  "Walay nahibalo kon asa ang mga Valkyry, Matt. Naa sila sa usa ka pribado nga koleksyon, ang Diyos ra ang nahibal-an kung diin. Ang mga lobo sa New York mao ang katapusan nga mga piraso nga kami adunay lokasyon. "
  
  Mipahiyom si Dahl sa dihang halos giatake ni Parnevik ang iyang mga linukot nga basahon. Ang puti nga mga tubo milupad bisan asa taliwala sa unos sa pagbagulbol. "Mga Valkyry. Valkyries. Walay. Didto - tingali. Ah, ania na. Hm."
  
  Nakuha ni Drake ang atensyon ni Dahl. "Ug ang teorya sa Apokalipsis? Kalayo sa impiyerno sa Yuta ug ang tanang buhing butang nalaglag, ug uban pa. ug uban pa."
  
  "Makasulti ko nimo ug susamang leyenda sa halos tanang Diyos sa panteon. Shiva. Zeus. Gitakda. Apan, Drake, kung makit-an sa mga taga-Canada kini nga lubnganan, ilang pasipalahan kini, bisan unsa pa ang ubang mga sangputanan.
  
  Mibalik si Drake sa buang nga mga Aleman. "Sama sa atong bag-ong mga higala," miyango siya ug mipahiyom og gamay kang Dahl. "Wala koy choice..."
  
  "Mga bola sa dingding." Nahuman ni Dahl ang gamay nga mantra sa militar ug nagtinan-away sila sa usag usa.
  
  Misandig si Ben sa lamesa aron makuha ang atensyon ni Dahl. "Pasayloa, higala, pero nag-usik-usik lang ta dinhi. Ihatag kanako ang laptop. Pasagdi ko nga mag-surf. O mas maayo pa, ipadala kami sa among pag-adto sa Big Apple ug kami mag-surf sa kahanginan."
  
  Miyango si Kennedy. "Sakto siya. makatabang ko. Ang sunod nga lohikal nga target mao ang National History Museum, ug atong atubangon kini, ang US dili andam.
  
  "Kini usa ka pamilyar nga istorya," miingon si Dahl. "Nagsugod na ang pagpalihok." Gitan-aw niya pag-ayo si Ben. "Nagtanyag ka ba og tabang, batan-ong lalaki?"
  
  Gibuka ni Ben ang iyang baba, apan mihunong, ingon og nakamatikod sa importansya sa iyang tubag. "Aw, naa pa ta sa kill list, no? Ug ang The Wall of Sleep kay hiatus karong bulana.
  
  "Si Mama adunay curfew alang sa among batan-ong estudyante?" Giduso ni Drake.
  
  "Pader sa-?" Mikunot ang agtang ni Dahl. "Kini ba usa ka klase sa pagbansay nga kulang sa pagkatulog?"
  
  "Dili igsapayan. Tan-awa kung unsa ang akong nadiskobrehan hangtod karon. Ug ang SAS ni Matt. Si Kennedy usa ka pulis sa New York. Kami halos usa ka hingpit nga team!"
  
  Mipiyong ang mga mata ni Dahl, nga morag nagtimbang sa iyang desisyon. Hilom niyang giduso ang selpon ni Drake sa lamesa ug gipunting ang screen. "Asa nimo gikuha ang mga rune sa kini nga litrato?"
  
  "Sa Pit. Sunod sa tag-as nga mga barko mao ang usa ka paril nga adunay gatusan ka mga kinulit. Kini nga babaye, "gipitik niya ang screen, "miluhod tupad ni Odin sa dihang nag-antos siya sa Kahoy sa Kalibutan. Mahimo ba nimong hubaron ang inskripsiyon?"
  
  "Tungkol sa Oo. Kini nag-ingon dinhi - Odin ug Velva - Si Heidi gitugyanan sa mga sekreto sa Dios. Ang Propesor karon nag-imbestigar niini...." Si Dahl mitan-aw kang Parnevik samtang misulay sa pagkolekta sa tanan niyang mga linukot sa makausa.
  
  "Mga sekreto sa Dios" Milingi ang ulitawo nga morag usa ka impyerno ang mitugpa sa iyang likod. "O ang mga sekreto sa mga diyos. Nadungog ba nimo ang nuance? Sabta? Paagi ko." Milingi siya sa walay sulod nga pultahan ug nawala.
  
  "Ihatod ka namo," giingnan sila ni Dahl. "Apan hibaloi kini. Ang negosasyon sa imong gobyerno wala pa magsugod. Hinaot nga maatiman kini panahon sa atong flight. Apan karon nagpadulong kami sa New York kauban ang usa ka dosena nga mga sundalo sa Special Forces ug wala"y clearance sa seguridad. Gidala namo ang mga hinagiban sa National History Museum." Naghimo siya og usa ka paghunong. "Gusto gihapon mo adto?"
  
  "Motabang ang SAS," ni Drake. "Adunay sila usa ka team nga nagbarog."
  
  "Sa akong hunahuna akong sulayan nga kontakon ang kapitan sa site, tan-awa kung mahimo ba naton ma-greased ang mga ligid." Ang grabe nga pagbag-o sa pamatasan ni Kennedy sa paghunahuna sa pagpauli dayag. Misaad dayon si Drake sa iyang kaugalingon nga tabangan siya kung mahimo niya.
  
  Salig nako, gusto niyang isulti. Tabangan ko ikaw sa pagsagubang niini.Apan ang mga pulong namatay sa iyang tutunlan.
  
  Gipilo ni Ben ang iyang mga tudlo. "Hatagi lang kog I-pad o unsa. Mas paspas."
  
  
  KINSE
  
  
  
  HANGIN NGA LUWAS
  
  
  Ang ilang ayroplano adunay himan nga gitawag ug picocell, usa ka tore sa cell phone nga nagtugot sa tanang cell phone nga magamit sa mga ayroplano. Gikinahanglan alang sa militar sa gobyerno, apan doble nga gikinahanglan alang kang Ben Blake.
  
  "Uy sis, naa koy trabaho nimo. Ayaw pangutana. Paminaw, Karin, paminaw! Kinahanglan nako ang kasayuran bahin sa National History Museum. Mga eksibit, mga butang sa Viking. Mga blueprint. Mga kawani. Labi na sa mga amo. Ug..." mikunhod ug pipila ka oktaba ang iyang tingog, "... mga numero sa telepono."
  
  Nakadungog si Drake og pipila ka gutlo sa kahilom, dayon: "Oo, ang sa New York! Pila man sila?... Oh... tinuod? Aw, okay, manghud nga babaye. Ibalhin ko nimo og kwarta para matabonan ni. Gihigugma tika".
  
  Sa dihang gibutang ang iyang higala, nangutana si Drake, "Wala pa ba siyay trabaho?"
  
  "Naglingkod sa balay tibuok adlaw, buddy. Nagtrabaho isip 'katapusang lalaki' sa usa ka dubious bar. Ang milagro sa karaang politika sa Labor."
  
  Si Karin naningkamot sulod sa pito ka tuig aron makakuha og degree sa computer programming. Sa dihang nahugno ang gobyerno sa Labor sa katapusan sa paghari ni Blair, mibiya siya sa Nottingham University - usa ka masaligon, hanas kaayo nga trabahante - aron lamang mahibal-an nga walay usa nga gusto kaniya. Usa ka pag-urong ang nagsugod.
  
  Exit University Row - liko sa wala ngadto sa landfill, liko sa tuo ngadto sa pagmabdos ug tabang sa gobyerno. Magpadayon diretso sa dalan sa nabungkag nga mga damgo.
  
  Si Karin nagpuyo sa usa ka patag duol sa sentro sa Nottingham. Ang mga adik sa droga ug mga alkoholiko nag-abang ug mga kabtangan sa palibot niini. Panagsa ra siyang mogawas sa balay kon adlaw ug mosakay og kasaligang taxi paingon sa bar diin siya nagtrabaho sa walo hangtod tungang gabii. Ang labing makalilisang nga mga gutlo sa iyang kinabuhi mao ang pagbalik niya sa iyang apartment, ang kangitngit, daang singot ug uban pang dili maayo nga baho nga naglibot kaniya, usa ka krimen sa paglakaw nga naghulat lang nga mahitabo.
  
  Sa usa ka yuta sa mga gipanghimaraut ug gibalewala, ang tawo nga nagpuyo sa anino mao ang hari.
  
  "Gikinahanglan ba nimo siya alang niini?" Nangutana si Dahl, nga naglingkod sa pikas bahin sa ayroplano. "O..."
  
  "Tan-awa, dili kini gugmang putli, higala. Kinahanglan kong ipunting ang mga butang bahin kang Odin. Makakuha si Karin sa buluhaton sa museyo. Kini hingpit nga kahulugan. "
  
  Si Drake mihimo sa iyang kaugalingong speed dial nga tawag. "Patrabahoa siya, Dal. Salig nako. Ania kami aron motabang."
  
  Mitubag dayon si Wells. "Nangita ka, Drake? Unsa man ang nahitabo?"
  
  Gi-update siya ni Drake.
  
  "Aw, aniay usa ka tipak sa purong bulawan. Nag-check in mi ni Alicia Miles. Nahibal-an nimo kung unsa kini, Matt. Dili gyud ka mobiya sa SAS," mihunong siya. "Katapusang nahibal-an nga adres: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Germany? Apan kauban siya sa mga Canadiano."
  
  "Oo. Dili lang kana. Nagpuyo siya sa Munich kauban ang iyang uyab - usa ka Milo Noxon - usa ka dili maayo nga lungsuranon sa Las Vegas, USA. Ug siya usa ka kanhi Marine intelligence officer. Ang pinakamaayo nga ikatanyag sa mga Yankee."
  
  Naghunahuna kadiyot si Drake. "Mao na siya nakaila nako niadto, pinaagi ni Miles. Ang pangutana mao, mibalhin ba siya og mga bahin aron sa pagsamok kaniya o sa pagtabang kaniya?
  
  "Ang tubag wala mahibaloi. Tingali mangutana ka kaniya."
  
  "Paningkamotan ko. Tan-awa, nagkupot kami sa mga bola dinhi, Wells. Naghunahuna ka ba nga makontak nimo ang imong daan nga mga higala sa States? Gikontak na ni Dahl ang FBI, apan nagdula sila alang sa oras. Pito ka oras kami sa paglupad... ug nagpadulong nga buta."
  
  "Misalig ka ba kanila? Kini nga mga singkamas? Gusto ba nimo nga limpyohan sa among mga lalaki ang dili malikayan nga cluster fucking? "
  
  "Sweden sila. Ug oo, misalig ko nila. Ug oo, gusto nako nga moapil ang among mga lalaki. "
  
  "Kini klaro". Giputol ni Wells ang koneksyon.
  
  Milingi si Drake sa palibot. Ang ayroplano gamay ra apan lapad. Napulog-usa ka Espesyal nga Kusog nga Marines ang naglingkod sa luyo, nagpahulay, nagduka ug kasagaran nga nagtinalawan sa usag usa sa Swedish. Kanunay nga nakigsulti si Dahl sa telepono tabok sa pasilyo samtang gibuklad sa propesor ang linukot nga linukot sa iyang atubangan, gibutang ang matag usa nga mabinantayon sa luyo sa iyang lingkoranan, gisusi ang karaan nga mga kalainan tali sa kamatuoran ug fiction.
  
  Sa iyang wala, si Kennedy, nga nagsul-ob na usab sa iyang walay porma nga numero uno nga pantsuit, mihimo sa iyang unang tawag. "Naa ba si Kapitan Lipkind?... ah, ingna siya nga kini si Kennedy Moore."
  
  Napulo ka segundos ang milabay, dayon: "Dili. Ingna siya nga di na siya makatawag nako. Importante kini, ingna siya nga kini mahitungod sa nasudnong seguridad, kung gusto nimo, tawagan lang siya."
  
  Laing napulo ka segundos, dayon: "Moore!" Nabatian ni Drake ang pag-uwang bisan gikan sa iyang gilingkoran. "Dili ba kini makahulat?"
  
  "Paminaw ko, kapitan, nitumaw ang sitwasyon. Una, konsultaha si Officer Swain gikan sa FBI. Ania ako kauban si Torsten Dahl gikan sa Swedish SGG ug usa ka opisyal sa SAS. Ang National History Museum ubos sa direktang hulga. Susiha ang mga detalye ug tawagan ko dayon. Nagkinahanglan ko sa imong tabang."
  
  Gisira ni Kennedy ang telepono ug miginhawa og lawom. "Bang - ug ang akong pensyon mawala."
  
  Gitan-aw ni Drake ang iyang relo. Unom ka oras hangtod sa landing.
  
  Mitunog ang selpon ni Ben ug iya kining gikuptan. "Sister?"
  
  Misandig si Propesor Parnevik sa aisle, gigunitan ang nahulog nga linukot gamit ang iyang kusog nga kamot. "Ang bata nakaila sa iyang mga Valkyry." Siya miingon, nga wala maghisgot sa bisan kinsa sa partikular. "Apan asa man sila? Ug ang mga Mata - oo, akong pangitaon ang mga Mata.
  
  Misulti si Ben. "Maayo nga punto, Karin. I-email kanako ang mga drowing sa museyo ug igahin kini nga lawak alang kanako. Dayon ipadala ang impormasyon sa curator sa linain nga sulat. Uy manghud nga babaye, kumusta sila mama ug papa. Gihigugma tika".
  
  Gipadayon ni Ben ang iyang pag-klik, dayon nagsugod sa pagkuha og dugang nga mga nota. "Nakuha ang numero sa tigdumala sa museyo," siya misinggit. "Dal? Gusto ba nimo nga hadlokon ko siya?"
  
  Si Drake migawas sa usa ka dili makatuo nga pahiyom samtang ang Swedish intelligence officer nagkurog nga nagwarawara sa iyang mga kamot nga No! Nindot kaayo nga makita si Ben nga nagpakita sa ingon nga pagsalig. Ang geek mibalik og gamay aron mahatagan ang tawo sa usa ka kwarto og higayon nga makaginhawa.
  
  Ang telepono ni Kennedy mibuto sa kanta. Dali niya kining giablihan, apan dili sa wala pa gitratar ang tibuuk nga eroplano sa usa ka piraso sa usa ka gamay nga dula nga Goin 'Down.
  
  Miyango si Ben sa oras. "Cute. Ang among sunod nga bersyon sa hapin sigurado. "
  
  "Moore." Gibutang ni Kennedy ang iyang telepono sa speaker.
  
  "Unsa may nahitabo? Katunga sa usa ka dosena nga mga assholes mibabag sa akong dalan ug dayon misulti kanako, dili kaayo matinahuron, sa pagpugong sa akong ilong gikan sa kanal diin kini nahisakop. May nakapaukay sa tanang dagkong iro, Moore, ug nanghinaut ko nga ikaw kini." Mihunong siya, dayon mahunahunaon nga miingon, "Dili sa unang higayon, tingali."
  
  Gihatagan siya ni Kennedy og pinamubo nga bersyon, nga natapos sa usa ka eroplano nga puno sa Swedish Marines ug usa ka wala mailhi nga tripulante sa SAS nga nagbiyahe, karon lima ka oras nga paglupad gikan sa yuta sa US.
  
  Gibati ni Drake ang kahingangha. Lima ka oras.
  
  Niining higayona si Dahl misinggit: "Bag-ong impormasyon! Nakadungog lang ko nga ang mga taga-Canada wala pa sa Sweden. Morag gisakripisyo nila ang Kahoy sa Kalibutan ug Sibat aron mapunting ang mga Valkyries. Miyango siya sa iyang pasalamat ngadto sa direksyon ni Ben, nga walay labot ang nagngisi nga propesor. "Pero... nibalik sila nga walay dala. Kini nga private collector kinahanglan nga usa ka tinuod nga recluse... O..." Mikibo si Drake, "mahimo siyang kriminal.
  
  "Maayong offer. Ang mga lalaki kung diin kini mahimong mangil-ad bisan pa. Ang mga taga-Canada nangandam sa pag-atake sa museyo sayo karong buntag sa oras sa New York. "
  
  Ang nawong ni Kennedy adunay usa ka mamumuno nga ekspresyon samtang siya naminaw sa iyang amo ug Dahl sa samang higayon. "Gigamit nila ang petsa," kalit niyang gisirit ang duha ka partido sa dihang misantop sa iyang hunahuna. "Kini nga hingpit nga mga bastard - ug ang mga Aleman, sa walay duhaduha - nagtago sa ilang tinuud nga katuyoan sa luyo sa petsa sa fucking."
  
  Mihangad si Ben. "Nawad-an kog track."
  
  Gidungog siya ni Drake. "Unsang petsa?"
  
  "Sa dihang midunggo mi sa New York," misaysay si Dahl, "mag-alas otso sa buntag sa Septiyembre 11."
  
  
  DISESAY
  
  
  
  HANGIN NGA LUWAS
  
  
  Upat ka oras ang nahabilin. Ang ayroplano nagpadayon sa pag-ugong sa madag-umon nga kalangitan.
  
  Miingon si Dahl, "Suwayan nako pag-usab ang FBI. Apan katingad-an. Dili ko makapasar ani nga lebel sa verification. Kini usa ka bungbong nga bato. Ben - tawagan ang superbisor. Si Drake ang imong tigulang nga amo. Ang orasan nagsige na, mga lalaki, ug wala kami bisan asa. Kini nga oras nanginahanglan pag-uswag. Lakaw."
  
  Si Kennedy nangamuyo sa iyang boss: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," ingon niya. "Wala kiniy kalabotan kaniya o sa akong daotang karera. Gisultihan ko ikaw kung unsa ang wala mahibal-an sa FBI, CIA, ug tanan nga uban pang tulo ka letra nga mga idiot. Nangutana ko..." nihunong siya, "Naghangyo ko nga mosalig ka nako."
  
  "Tatlo ka letra nga mga assholes," mibagulbol si Ben. "Brilliantly".
  
  Gusto ni Drake nga moduol kang Kennedy Moore ug mohatag og mga pulong sa pagdasig. Ang sibilyan diha kaniya gustong mogakos kaniya, apan ang sundalo mipugos kaniya sa pagpalayo.
  
  Apan ang sibilyan nga populasyon misugod sa pagdaog niini nga gubat. Kaniadto, gigamit niya ang pulong nga "gronk" sa "pag-alima" kaniya, aron mabuntog ang nagkadako nga pagbati nga iyang giila, apan wala kini molihok.
  
  Gitubag ni Wells ang iyang tawag. "Isulti karon".
  
  "Naminaw kang Taylor pag-usab? Tan-awa asa ta, higala? Nakombinsir ba nimo kami nga mosulod sa kahanginan sa US?"
  
  "Aw... oo... ug dili. Nag-atubang ko sa daghang bureaucratic red tape, Drake, ug dili kini haum sa akong sabakan-" Naghulat siyag kadiyot, dayon mingisi sa kasagmuyo. "Kadto maoy usa ka reperensiya sa Mayo, higala. Sulayi nga magpadayon. "
  
  Wala tuyoa nga mipahiyom si Drake. "Maldita ka, Wells. Paminaw, himoa ang imong paglihok alang niini nga misyon - tabangi kami - ug isulti ko kanimo ang bahin sa labing hugaw nga club sa Hong Kong diin si Mai nagtrabaho nga tago, nga gitawag Spinning Top.
  
  "Fuck me, murag makaintriga. Naa ka niini, buddy. Tan-awa, nagpaingon na kami, andam na ang tanan sumala sa tanan nga mga lagda, ug ang akong mga tawo sa tabok sa lim-aw wala"y problema niini. "
  
  Gibati ni Drake ang usa ka 'pero'. "Oo nga?"
  
  "Adunay usa ka tawo nga adunay gahum nga naglimud sa mga pribilehiyo sa pag-landing ug wala"y bisan kinsa nga nakadungog bahin sa imong eroplano, ug kana, akong higala, mga smacks sa internal nga korapsyon."
  
  Nadunggan siya ni Drake. "Sige, ipahibalo kanako." Usa ka hinay nga pagpindot sa buton mitapos sa tawag.
  
  Nadungog niya si Kennedy nga nag-ingon, "Ang ubos maayo, Kapitan. Nakadungog ko og mga panag-istoryahanay dinhi nga naghisgot bahin sa usa ka panagkunsabo. Pag-amping, Lipkind."
  
  Gisira niya iyang phone. "Aw, tunok siya, apan gidawat niya ako sa akong gisulti. Gipadala niya ang daghang mga itom ug puti nga mga karakter sa entablado kutob sa mahimo, nga adunay pagpugong. Ug siya nakaila sa usa ka tawo sa lokal nga opisina sa Homeland Security, "ingon niya, nga gihapsay ang iyang humok nga blusa. "Ang mga liso nangagas."
  
  Diyos, naghunahuna si Drake. Adunay daghang kusog nga pabuto nga nagpadulong niini nga museyo. Igo na aron magsugod ang usa ka daotan nga gubat. Wala siya motingog bisan unsa, apan mitan-aw sa iyang relo.
  
  Tulo ka oras ang nahabilin.
  
  Si Ben nalangkit gihapon sa tigdumala: "Tan-awa, wala ta maghisgot bahin sa dakong renovation dinhi, ang pagbalhin lang sa eksibit. Dili nako kinahanglan isulti kanimo kung unsa kadako ang museyo, sir. Lihok lang ug mamaayo ra ang tanan. Oo... SGG... Swedish Special Forces. Gipahibalo ang FBI tungod kay nagsulti kami ... dili ! Ayaw paghulat nga sila motawag. Dili ka makaako sa pagduhaduha."
  
  Kinse segundos sa kahilom, unya: "Wala ka pa ba makadungog bahin sa SGG? Aw, Google it!" Gitudlo ni Ben ang iyang telepono nga nawad-an og paglaom. "Naghunong siya," ni Ben. "Ako ray nahibalo niini. Naglikay siya sa pagsulti, nga ingon og dili siya makahimo og igo nga mga pasangil."
  
  "Laing red tape." Gitudlo ni Drake si Dahl. "Kini dali nga nahimong usa ka outbreak."
  
  Dihay bug-at nga kahilom, unya mibagting ang selpon ni Dahl. "Oh akong Diyos," siya miingon agig tubag. "Den Statsminister."
  
  Si Drake mihimo og nawong kang Kennedy ug Ben. "Punong Ministro".
  
  Daghang matinahuron, apan prangka, mga pulong ang gisulti nga nagpalawom sa pagtahod ni Drake kang Thorsten Dahl. Gisultihan sa opisyal sa espesyal nga pwersa ang iyang hepe sa nahitabo. Kumbinsido kaayo si Drake nga magustohan niya kini nga lalaki.
  
  Gitapos ni Dahl ang tawag ug dayon migahin og kadiyot sa pagkolekta sa iyang mga hunahuna. Sa katapusan siya mihangad ug milingi sa eroplano.
  
  "Diretso gikan sa usa ka miyembro sa gabinete sa presidente, ang iyang labing suod nga mga magtatambag," giingnan sila ni Dahl. "Kini nga paglupad dili tugutan nga maka-landing."
  
  
  ***
  
  
  Tulo ka oras ang nahabilin.
  
  "Dili nila ipahibalo ang presidente," ingon ni Dahl. "Ang Washington, D.C. ug Capitol Hill kay lawom niini, akong mga higala. Ang Ministro sa Estado nag-ingon nga karon nahimo na kini nga global, usa ka panagkunsabo sa internasyonal nga sukod, ug wala"y nahibal-an kung kinsa ang nagsuporta kung kinsa. Kini lamang," miingon siya, nagkunot ang agtang, "naghisgot sa kaseryoso sa atong misyon."
  
  "I-screw ang cluster," ni Drake. "Kini ang gitawag namon kaniadto nga usa ka dako nga kapakyasan."
  
  Si Ben, sa laing bahin, misulay pag-usab sa pagkontak sa curator sa National History Museum. Ang tanan nga iyang nakuha mao ang usa ka voicemail. "Sayop," miingon siya. "Kinahanglan nga gisusi niya ang usa ka butang karon." Ang abtik nga mga tudlo ni Ben nagsugod dayon sa paglupad ibabaw sa virtual nga keyboard.
  
  "Naa koy ideya," kusog niyang gisulti. "Nag-ampo ko sa Diyos nga nasayop ko."
  
  Dayon mitawag si Wells, nga nagpatin-aw nga ang iyang SAS team mihimo og sekretong pag-landing sa usa ka abandonadong airfield sa New Jersey. Ang team nagpadulong sa downtown New York, nagbiyahe sa bisan unsang paagi nga gikinahanglan.
  
  Gisusi ni Drake ang oras. Duha ka oras sa wala pa ang landing.
  
  Ug dayon misinggit si Ben: "Iigo ang marka!" Nanglukso ang tanan. Bisan ang Swedish nga mga marine mihatag kaniya sa ilang bug-os nga pagtagad.
  
  "Ania na!" - siya misinggit. "Nakatag sa tibuuk nga internet kung adunay ka oras sa pagtan-aw." Masuko siyang mitudlo sa screen.
  
  "Colby Taylor," siya miingon. "Ang Canadian billionaire mao ang pinakadako nga contributor sa National History Museum ug usa sa pinakadako nga financier sa New York. Nagtuo ko nga naghimo siya og pipila ka mga tawag?"
  
  Nangurog si Dahl. "Kini ang atong babag," agulo niya. "Ang tawo nga ilang gihisgutan adunay daghang mga tawo kaysa sa mafia." Sa unang higayon, ang opisyal sa Sweden daw nagduko sa iyang lingkuranan.
  
  Dili matago ni Kennedy ang iyang pagdumot. "Nakadaog pag-usab ang mga suit sa mga bag," siya misitsit. "Gipusta ko nga ang bastard usa usab ka bangkero."
  
  "Siguro nga, baka hindi," sabi ni Drake. "Kanunay kong adunay plano B."
  
  Usa ka oras ang nahabilin.
  
  
  TENSE
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Ang Port Authority sa New York Police Department tingali labing nailhan tungod sa makauulaw nga kaisog ug mga kaswalti atol sa mga panghitabo sa 9/11. Ang wala kaayo nahibal-an mao ang tago nga pagdumala sa kadaghanan sa mga flight sa SAS nga mobiya gikan sa Europe. Bisan tuod walay dedikadong grupo nga modumala niining elemento sa ilang trabaho, ang intercontinental nga mga kawani nga nalambigit gamay ra kaayo nga sa mga katuigan daghan ang nahimong suod nga higala.
  
  Nagtawag na usab si Drake. "Kini mahimong init karong gabii," ingon niya sa CAPD inspector Jack Schwartz. "Gimingaw ka nako, buddy?"
  
  "God, si Drake diay... unsa? Duha ka tuig?"
  
  "Tulo. Bisperas sa Bag-ong Tuig, '07."
  
  "Okay ra ba imong asawa?"
  
  "Nagbuwag mi ni Alison, pare. Igo na ba kini aron mahibal-an ang akong pagkatawo?"
  
  "Abi nakog mibiya ka sa serbisyo."
  
  "Gibuhat nako. Gitawagan ko ni Wells para sa kataposang trabaho. Gitawag ka niya?"
  
  "Gibuhat niya. Miingon siya nga misaad ka kaniya nga maghulat og gamay."
  
  "Gibuhat ba niya kini karon? Schwartz, paminaw nako. Kini ang imong tawag. Kinahanglan nimo mahibal-an nga kini nga tae molupad sa mga fans ug nga ang among entry sa katapusan magdala kanimo. Sigurado ko nga sa ato pa mahimo na kitang tanan nga mga bayani ug kini maisip nga usa ka maayong buhat, apan..."
  
  "Wells nagdala kanako ngadto sa paspas," miingon si Schwartz, apan si Drake nakadungog og gamay nga kabalaka. "Ayawg kabalaka, higala. Aduna pa koy igong kusog aron makakuhag permiso sa pagtugpa."
  
  Ang ilang eroplano misulong sa kahanginan sa US.
  
  
  ***
  
  
  Ang eroplano mitugpa sa dili maayo nga kahayag sa adlaw ug direkta nga mi-taxi paingon sa gamay nga terminal building. Sa dihang miabli og gamay ang pultahan, dose ka kompletong kargado nga mga miyembro sa Swedish SGG ang nagdagan-dagan sa rickety metal nga hagdanan ug gikarga sa tulo ka naghulat nga mga sakyanan. Si Drake, Ben, Kennedy ug ang Propesor misunod kaniya, si Ben hapit nangihi sa iyang kaugalingon sa pagkakita niya sa ilang transportasyon.
  
  "Murag humvee sila!"
  
  Usa ka minuto ang milabay, ang mga sakyanan naglumba sa walay sulod nga runway, nga mipaspas paingon sa usa ka tinago nga rampa sa luyo sa dili mahulagway nga airfield nga, human sa pipila ka mga pagliko, migawas ngadto sa usa ka dili makita nga dalan sa nasud nga konektado sa usa sa mga nag-unang tributaries sa Manhattan.
  
  Ang New York mikaylap sa ilang atubangan sa tanan nga katahum niini. Modernong mga skyscraper, daan nga mga tulay, klasikal nga arkitektura. Ang ilang convoy miagi sa usa ka shortcut diretso sa sentro sa lungsod, nga nagpameligro gamit ang matag lisud nga shortcut nga nahibal-an sa ilang lokal nga mga drayber. Ang mga sungay mibuto, ang mga tunglo mipuno sa hangin, ang mga kurbada ug mga basurahan giputol. Sa usa ka punto, usa ka one-way nga dalan ang nalambigit, nga giputol ang ilang panaw sa pito ka minuto ug hinungdan sa tulo ka mga fender failure.
  
  Sa sulod sa mga salakyanan halos sama ka busy ang aksyon. Sa katapusan nakadawat si Dahl og tawag gikan sa Punong Ministro sa Sweden, nga sa katapusan nakadaog sa maayong kabubut-on ug pagtugot sa FBI nga makasulod sa museyo kung sila makaabut didto.
  
  Milingi si Dahl sa ilang drayber. "Mas paspas!"
  
  Gitunol ni Ben kang Dahl ang mapa sa museyo nga nagpakita sa nahimutangan sa mga Lobo.
  
  Dugang nga impormasyon ang na-leak. Niabot na ang mga itom ug puti. Gipahibalo ang mga tim sa paspas nga pagtubag.
  
  Nakaabot si Drake sa Wells. "Sitch?"
  
  "Naa ta sa gawas. Ang mga kabalyero sa pulis miabot duha ka minuto ang milabay. Ikaw?"
  
  "Bayente ka lakang ang gilay-on. Singgit kanamo kon dunay mahitabo." May nakadani sa iyang atensyon ug nakatutok siyag kadiyot sa usa ka butang sa gawas sa bintana. Ang usa ka kusog nga pagbati sa déj à vu nagpakurog sa iyang mga gusok sa dihang iyang nakita ang usa ka dako nga billboard nga nagpahibalo sa pag-abot sa fashion designer nga si Abel Frey sa New York uban sa iyang talagsaon nga cat-walking show.
  
  Buang kini, naghunahuna si Drake. Buang gyud.
  
  Gipukaw ni Ben ang iyang igsoon nga babaye sa UK ug, wala"y ginhawa gikan sa panan-aw sa ilang transportasyon, nakahimo sa pagpalista kaniya sa Project Valkyrie - ingon sa iyang pagtawag niini. "Saves time," giingnan niya si Dahl. "Mahimo niya nga ipadayon ang iyang panukiduki samtang naa kami sa gawas aron maluwas kini nga mga lobo. Ayaw kabalaka, naghunahuna siya nga kini tungod kay gusto nako nga litrato sila alang sa akong degree. "
  
  "Nagbakak ka sa imong igsoon?" Mikunot ang agtang ni Drake.
  
  "Nagdako na siya." Gipikpik ni Kennedy ang kamot ni Blake. "Hatagi ang bata og gamay nga luna."
  
  Mitunog ang selpon ni Drake. Dili na niya kinahanglan nga susihon ang caller ID aron mahibal-an nga kini si Wells. "Ayaw kog ingna, buddy. Canadians?
  
  Mikatawa sa hilom si Wells. "Gusto nimo."
  
  "A?" - Nangutana ko.
  
  "Pareho nga mga taga-Canada ug mga Aleman nga naggamit sa lainlaing mga ruta. Kini nga gubat hapit na magsugod nga wala ka."
  
  Si Dahl miingon: "Ang SWAT team tulo ka minuto ang gilay-on. Ang frequency mao ang 68.
  
  Mitan-aw si Drake sa lapad nga bentana. "Ania na kami".
  
  
  ***
  
  
  "Central Park West Entrance," ni Ben dihang nanganaog sila sa ilang mga sakyanan. "Nagpaingon sa duha ra ka hagdanan nga mosaka gikan sa ubos nga lebel hangtod sa ikaupat nga andana."
  
  Si Kennedy migawas sa kainit sa kabuntagon. "Diin nga salog nagpuyo ang mga lobo?"
  
  "Ikaupat".
  
  "Mga numero." Mikibo si Kennedy ug gipikpik ang iyang tiyan. "Nahibal-an ko nga magbasol ko niining mga holiday cake."
  
  Nagpabilin si Drake samtang ang mga sundalo sa Sweden midagan nga kusog kutob sa ilang mahimo paubos sa mga hagdanan sa museyo. Pag-abot didto, nagsugod sila sa pagtangtang sa ilang mga hinagiban. Gipahunong sila ni Dahl sa landong sa usa ka taas nga entrada, ang team gilibotan sa mga lingin nga kolum.
  
  "Naa na ang Twitter. "
  
  Usa ka dosena nga "Checks!" mitingog. "Mauna na ta," mitutok siya kang Drake. "Sunod ka. Kuhaa kini."
  
  Gitunol niya kang Drake ang duha ka cylindrical nga butang nga sama kadako sa lighter ug duha ka headphone. Giliso ni Drake ang cylindrical trunks 68 ug naghulat hangtud nga ang duha nagsugod sa pagbuga og berdeng kahayag gikan sa ilang mga base. Iyang gihatag ang usa ngadto kang Kennedy ug ang usa gitipigan alang sa iyang kaugalingon.
  
  "Twitters," ingon niya sa mga blangko nga pagtan-aw. "Kini ang bag-ong mahigalaon nga tabang sa sunog. Ang tanan nga mahigalaon nga mga duwa gipahiangay sa parehas nga frequency. Tan-awa ang usa ka kauban ug naay makalagot nga huni sa imong dunggan, tan-awa ang daotang tawo ug wala ka makadungog bisan unsa..." Gibutang niya ang iyang earpiece. "Nahibal-an ko nga dili kini kasaligan, apan makatabang kini sa mga sitwasyon diin daghan ka nga buhaton. Ingon niini."
  
  Miingon si Ben, "Unsa kaha kon ang frequency mabangga sa lain?"
  
  "Dili ni mahitabo. Kini ang pinakabag-o nga teknolohiya sa Bluetooth - frequency adaptive spread spectrum. Ang mga himan 'molukso' pinaagi sa kapitoan ug siyam nga random nga gipili nga mga frequency sa pre-assigned nga mga banda - magkauban. Adunay gilay-on nga gibana-bana nga duha ka gatos ka tiil."
  
  "Cool," miingon si Ben. "Hain ang akoa?"
  
  "Ikaw ug ang propesor mogahin ug panahon sa Central Park," giingnan siya ni Drake. "Mga butang sa turista. Chill mate, kini dili maayo. "
  
  Sa walay laing pulong, si Drake milingi aron sundan ang kataposang sundalo sa Sweden agi sa taas nga agianan ug ngadto sa ngitngit nga sulod sa museyo. Gibantayan pag-ayo ni Kennedy.
  
  "Maayo unta ang usa ka pusil," siya mimulo.
  
  "Americans," ni Drake, apan mipahiyom dayon. "Relax ka. Kinahanglang laglagon sa mga Swedes ang mga Canadiano, ug doble dayon.
  
  Nakaabot sila sa usa ka dako nga Y-shaped nga hagdanan, nga gidominar sa arched windows ug vaulted ceiling, ug nagdali sa itaas nga walay hunong. Kasagaran kini nga hagdanan mapuno sa daghang mga turista, apan karon ang tibuuk nga lugar hilom.
  
  Si Drake mipaingon sa iyang kaugalingon ug nagpabiling mabinantayon. Daghang mga peligro nga mga tawo ang nagdali sa niining dako nga karaan nga wanang karon. Kadiyot lang una sila nagkauban.
  
  Sila midagan, ang ilang mga botas kusog nga milanog gikan sa taas nga mga bungbong, static nga gikan sa ilang tutunlan nga mga mikropono, nga milanog sa natural nga acoustics sa building. Si Drake nagkonsentrar pag-ayo, nahinumdom sa iyang pagbansay, apan naningkamot nga bantayan pag-ayo si Kennedy nga dili kini ipakita. Ang sibilyan ug ang sundalo nagpadayon sa panagsumpaki sulod niya.
  
  Pag-abot sa ikatulong andana, si Dahl mihimo og 'forward-slow' nga lihok. Si Kennedy mipaduol kang Drake. "Hain ang imong mga higala sa SAS?"
  
  "Magpalayo ka," ni Drake. "Tungod sa tanan, dili kami gusto nga makahimo sa wala kinahanglana nga pagpamatay karon, dili ba?"
  
  Gipugngan ni Kennedy ang katawa. "Komedyante ka, Drake. Usa ka tinuod nga kataw-anan nga lalaki."
  
  "Kinahanglan nga makigkita ka nako sa usa ka date."
  
  Nasipyat si Kennedy sa shot, dayon miingon, "Ayaw hunahunaa nga mosugot ko." Nabatasan na sa iyang tuong kamot ang pag-abot aron hamis ang atubangan sa iyang blouse.
  
  "Ayaw hunahunaa nga nangutana ko."
  
  Nagsugod sila sa pagkatkat sa kataposang hagdanan. Sa dihang ang nag-unang sundalo nagkaduol sa kataposang likoanan, milanog ang usa ka buto ug usa ka piraso sa plaster ang mibuto mga pulgada gikan sa iyang ulo.
  
  "Pakanaog!"
  
  Usa ka ulan nga yelo sa mga buto mitusok sa mga bungbong. Si Dahl mikamang sa unahan sa iyang tiyan, naghimo og sunod-sunod nga mga lihok sa iyang mga bukton.
  
  Miingon si Drake, "The scarecrow method."
  
  Usa ka sundalo ang nagpabuto og paspas nga volley aron mapuliki ang iyang kaaway. Gikuha sa usa ang iyang helmet, gibitbit ang iyang riple sa iyang bakus ug hinayhinay nga gibalhin kini sa unahan sa linya sa kalayo. Nabati nila ang hinay nga kasikas sa paglihok. Ang ikatulo nga sundalo miambak gikan sa tabon sa ilawom sa hagdanan ug naigo ang guwardiya taliwala sa mga mata. Natumba ang tawo nga wala pa makapusil.
  
  "Cute," ganahan si Drake sa maayong pagkaplano nga mga lihok.
  
  Mitungas sila sa hagdanan, gihulbot ang mga hinagiban, ug mipalibot sa arko nga entrada sa ikaupat nga andana, dayon mabinantayon nga mitan-aw sa lawak sa unahan.
  
  Gibasa ni Drake ang mga timailhan. Kini ang hawanan sa mga dinosaur nga tuko. Ginoo, naghunahuna siya. Dili ba didto gitago ang daotan nga Tyrannosaurus?
  
  Mitan-aw siya sa sulod sa lawak. Daghang mga propesyonal nga tan-awon nga mga lalaki nga nagsul-ob og mga sinina nga sibilyan tan-awon nga busy, silang tanan armado og usa ka matang sa bug-at nga machine gun, lagmit usa ka Mac-10 nga 'spray and pray'. Bisan pa, ang Tyrannosaurus nagbarug sa iyang atubangan, nagtaas sa makalilisang nga kahalangdon, ang malungtaron nga dagway sa usa ka damgo bisan milyon-milyon ka tuig pagkahuman sa pagkawala niini.
  
  Ug sa iyang pag-agi - nga abtik nga miagi sa iyang mga apapangig - milakaw si Alicia Miles, laing makamatay nga manunukob. Siya misinggit sa iyang pirma nga paagi: "Tan-awa ang oras, mga lalaki! Usa ka slip dinhi ug ako personal nga kuhaon ang tanan nga buggers gikan sa dula! Pagdali!"
  
  "Karon adunay usa ka babaye didto," gihunghong ni Kennedy nga nagbiaybiay gikan sa usa ka milimetro ang gilay-on. Nabatyagan ni Drake ang iyang maayong baho sa pahumot ug gaan nga pagginhawa. "Karaan nga higala, Drake?"
  
  "Gitudloan siya sa tanan niyang nahibaloan," siya miingon. "Sa literal, sa una. Unya nilabay siya nako. Katingad-an nga ninja-Shaolin shit. Ug dili siya usa ka babaye, sigurado kana."
  
  "Adunay upat sa wala," mitaho ang sundalo. "Lima sa tuo. Dugang sa usa ka babaye. Ang eksibit ni Odin kinahanglan nga naa sa luyo sa kwarto, tingali sa usa ka lahi nga alcove, wala ako kahibalo.
  
  Nakaginhawa si Dahl. "Panahon sa paglihok."
  
  
  18
  
  
  
  NEW YORK NATIONAL HISTORY MUSEUM
  
  
  Ang mga Swedes milukso gikan sa tabon, nagpabuto sa tukma. Upat ka Canadian ang nahulog, dayon ang lain, tulo kanila nahagsa sa usa ka glass exhibit, nga sa baylo natumba ug nahagsa sa salog nga adunay kasaba sama sa usa ka pagbuto.
  
  Ang nahabilin nga mga taga-Canada mitalikod ug nagpabuto sa lugar. Misiyagit ang duha ka Sweko. Ang usa nahulog ug miagas ang dugo gikan sa samad sa iyang ulo. Ang usa nahugno sa nagkurog nga pundok, nagkupot sa iyang paa.
  
  Si Drake misulod sa kwarto tabok sa gipasinaw nga salog ug mikamang sa luyo sa usa ka dako nga bildo nga display nga nagpakita sa higanteng mga armadillos. Sa dihang nakasiguro na siya nga luwas na si Kennedy, giisa niya ang iyang ulo aron tan-awon ang baso.
  
  Nakita nako si Alicia nga nagpatay sa duha nga mikalagiw nga mga taga-Sweden nga adunay duha ka perpekto nga shot.
  
  Upat pa ka Canadian ang mitungha gikan sa luyo sa Tyrannosaurus. Tingali naa sila sa alcove diin gipakita ang mga Wolves. Duna silay katingad-an nga panit nga mga bakus nga gihigot sa ilang mga lawas ug bug-at nga mga backpack sa ilang mga bukobuko.
  
  Ug usab ang Mac-10. Ilang gipuno ang lawak sa mga bala.
  
  Ang mga Swedes misalom aron makatabon. Natumba si Drake sa salog, naniguro nga giputos sa iyang bukton ang ulo ni Kennedy aron mapabilin kini nga ubos kutob sa mahimo. Ang baso sa ibabaw niya nabuak, ang mga tipak sa bildo nagkatag sa palibot ug gipaulanan sila. Ang mga fossil ug replika sa Armadillo mibuto ug nabungkag sa ilang palibot.
  
  "Limpiyo dayon, okay?" Nagbagulbol si Kennedy. "Oo, husto kana."
  
  Gikurog ni Drake ang iyang kaugalingon, gilabay ang mga tipak sa bildo bisan asa, ug gisusi ang gawas nga bungbong sa museyo. Nahulog didto ang usa ka Canadian ug gi-tag dayon siya ni Drake.
  
  "Gibuhat na kini."
  
  Gigamit ang guba nga display isip tabon, iyang giduol ang bakakon nga lalaki. Iyang gikab-ot ang machine gun, apan ang mga mata sa lalaki kalit nga nabuka pag-ayo!
  
  "Jesus!" Ang kasingkasing ni Drake mas kusog nga mipitik kay sa mga kamot ni Noe samtang iyang gitukod ang Arka.
  
  Nag-agulo ang lalaki, nanglaki ang mga mata sa kasakit. Dali nga nakaamgo si Drake, gikuha ang hinagiban ug gibunalan siya sa kalimot. "Duguon nga Zombie."
  
  Nagtuyok-tuyok siya sa usa ka tuhod, andam nga mohapak, apan ang mga Canadiano misibog sa likod sa gikuniskunis nga tiyan sa T. rex. Damn it! Kung wala pa lang unta nila bag-ohon ang iyang postura, hinungdan nga dili na kaayo tarong ang iyang paglakaw kaysa kaniadto. Ang iyang nakita mao ang pipila ka naputol nga mga bitiis.
  
  Si Kennedy mipaingon kaniya, mipadulong aron mobarog tupad niya.
  
  "Nindot nga slide," siya miingon, nga nag-uyog sa wala ug tuo, naningkamot nga makita kung unsa ang gibuhat sa mga Canadiano.
  
  Sa kataposan, nakita niya ang paglihok tali sa tulo ka nabali nga mga gusok ug nahagba sa kawalay pagtuo. "Sila adunay mga Wolves," siya miginhawa. "Ug ilang gidugmok sila!"
  
  Nanglingo-lingo si Kennedy. "Dili. Giputol nila kini, "ingon niya. "Tan-awa. Tan-awa ang mga backpack. Walay nag-ingon nga ang tanang bahin sa Odin kinahanglang bug-os, di ba?"
  
  "Ug mas sayon ang pagkuha kanila sa mga bahin," miyango si Drake.
  
  Mopadayon na unta siya sa hapin sa sunod nga eksibit sa dihang ang tanan nga impyerno nabungkag. Gikan sa halayong suok sa kwarto, agi sa pultahan nga gimarkahan og 'Vertebrate Origins', usa ka dosena nga nagsinggit nga banshees ang misulod. Nag-hooted sila, nagpusil sila nga kusog, nangatawa sila sama sa mga fans nga nag-overdose sa multi-double Yeager sa spring break.
  
  "Ania na ang mga Aleman." Pahulay nga giingon ni Drake sa wala pa mahulog sa salog.
  
  Ang Tyrannosaurus kusog nga nag-uyog samtang ang lead projectile milatas niini. Ang iyang ulo nagbitay, ang iyang mga ngipon nanguga, ingon og ang kapintasan sa iyang palibot nakapasuko kaniya nga igo aron siya mabuhi pag-usab. Ang Canadian milupad balik sa usa ka panganod sa gore. Ang dugo misabwag sa tibuok apapangig sa dinosaur. Ang Swedish nga sundalo nawad-an sa iyang bukton hangtod sa siko ug nagdagan-dagan nga nagsiyagit.
  
  Ang mga Germans misulod, nabuang.
  
  Gikan sa luyo sa bintana nga duol sa Drake miabut ang pamilyar nga boom-boom-boom sa helicopter rotor blades.
  
  Dili na usab!
  
  Gikan sa iyang peripheral nga panan-aw, namatikdan ni Drake ang usa ka grupo sa mga tawo nga espesyal nga pwersa nga nagsul-ob og ngitngit nga nagdagan padulong kaniya. Pagtan-aw ni Drake sa maong direksyon, nabuang ang mga tweeter sa iyang dunggan.
  
  Maayong mga lalaki.
  
  Giadto kini sa mga Canadiano, hinungdan sa kagubot. Mibuto sila gikan sa ilawom sa higanteng tiyan sa T. rex, kusog nga nagpabuto. Gikuptan ni Drake sa abaga si Kennedy.
  
  "Lihok!" Anaa sila sa linya sa paglupad. Iyang gitukmod si Kennedy palayo sama sa nakita ni Alicia Miles. Giisa ni Drake ang iyang armas, unya nakita niya ang dako kaayong German Milo nga nagpadulong gikan sa wala.
  
  Sa usa ka segundo nga paghunong, gipaubos sa tulo ang ilang mga hinagiban.
  
  Natingala si Alicia. "Nahibal-an ko nga maapil ka niini, Drake, ikaw nga tigulang nga bastard!"
  
  Mihunong si Milo nga patay sa iyang agi. Nagtan-aw si Drake gikan sa usa ngadto sa lain. "Nagpabilin unta ako sa Sweden, gininhawa sa iro." Gisulayan ni Drake nga itlogan ang dako nga tawo. "Gimingaw ka sa imong bitoon, ha?"
  
  Ang mga bala milapos sa hangin sa ilang palibot nga wala makalusot sa ilang tensiyonado nga cocoon.
  
  "Moabot ra ang imong panahon," hagawhaw ni Milo. "Sama sa imong gamayng lalaki didto, ug sa iyang igsoong babaye. Ug ang mga bukog ni Parnevik.
  
  Ug unya ang kalibutan mibalik, ug si Drake sa kinaiyanhon nga miduko usa ka millisecond human makita si Alicia nga dili masabtan nga nahulog sa yuta.
  
  Usa ka RPG rocket ang mitusok sa tiyan sa T-Rex, nga nagpadala sa mga kutsilyo sa bukog nga naglupad sa tanang direksyon. Midali siya pagtabok sa hawanan, diha mismo sa usa sa mga bintana sa kilid. Human sa usa ka bug-at nga paghunong, adunay usa ka higanteng pagbuto nga nag-uyog sa kwarto, gisundan sa masakit nga tingog sa nahugno nga metal ug nag-agulo nga mga lutahan.
  
  Ang kamatayon sa metal nahagsa sa bungbong sa National History Museum.
  
  Si Drake nahagba sa ibabaw sa Kennedy samtang ang kakusog sa helicopter maoy hinungdan nga nahagsa kini sa bungbong sa museyo, hinungdan sa pagkahugno sa bug-at nga mga tinumpag. Ang ilong nabuak dayon, nga naglabay sa mga tinumpag sa unahan sa nag-agay nga mga tapok. Ang sabungan dayon nahagsa halos patayo ngadto sa nahugno nga bungbong, ug ang piloto nakit-an nga nagbira sa gear stick sa usa ka kalisang sa wala pa gipahid sama sa usa ka langaw sa iyang kaugalingong windshield.
  
  Unya naigo ang mga blades sa propeller... ug nihawa!
  
  Ang naglupad nga metal nga mga bangkaw nakamugna og kill zone sulod sa lawak. Ang unom ka tiil nga spike naghimo sa usa ka nagsaba nga tingog samtang kini milupad padulong sa Drake ug Kennedy. Ang kanhing sundalo sa SAS naghigda nga patag kutob sa mahimo ug dayon nabati nga naputol ang tumoy sa iyang dalunggan sa wala pa ang scythe naghiwa sa usa ka tipik sa panit sa bagulbagol ni Kennedy ug nahulog tulo ka pye sa pinakalayo nga bungbong.
  
  Mihigda siya nga nakugang sa makadiyot, unya kalit nga nilingiw sa iyang ulo. Ang helicopter nahunong ug nawala ang katulin. Sa sunod nga gutlo milusot siya sa kilid sa museyo, sama kang Wile E. Coyote nga nag-slide sa kilid sa bukid nga bag-o lang niyang nabanggaan.
  
  Nag-ihap si Drake og upat ka segundos sa wala pa dihay makabungol nga pagkahugno sa heavy metal. Mitan-aw siyag kadiyot sa lawak. Ang mga taga-Canada wala mohunong, bisan pag ang usa kanila naputol pinaagi sa usa ka rotor blade. Naabot sila sa kilid sa kwarto, upat ka lalaki nga adunay bug-at nga mga backpack, ingon man si Alicia ug usa ka cover fighter. Nagtuyok-tuyok sila nga morag nagpanaog nga mga yunit.
  
  Ang kalisang gisulat sa mga nawong sa mga German, wala gitabonan sa mga maskara. Wala makamatikod si Drake sa lalaki nga puti ug naghunahuna kung kini nga misyon peligroso kaayo alang kaniya. Nakita niya ang mga espesyal nga pwersa nga paspas nga miduol kanila; ang mga Swedes misurender sa gahum sa pag-abot sa mga Amerikano.
  
  Giluwas sa mga taga-Canada ang ilang kaugalingon sa mga Wolves! Si Drake misulay sa pagbangon, apan naglisud sa pagpataas sa iyang lawas, nauyog pag-ayo sa duol nga miss ug sa makapakurat nga talan-awon.
  
  Si Kennedy mitabang pinaagi sa pag-sko kaniya pag-ayo sa wala pa mikisi-kisi gikan sa ilawom niya, milingkod ug gipahiran ang dugo sa iyang ulo.
  
  "Pervert". - nagmulo siya sa pagbiaybiay nga kasuko.
  
  Gipilit ni Drake ang iyang kamot sa iyang dunggan aron mahunong ang pagdugo. Samtang nagtan-aw siya, tulo sa lima nga nahabilin nga mga espesyal nga pwersa sa Sweden misulay sa pagpakig-away sa mga Canadiano samtang ang una nga gigamit ang iyang launcher sa paglukso gikan sa usa ka naguba nga bintana.
  
  Apan si Alicia milingi, usa ka madulaon nga pahiyom sa iyang nawong, ug si Drake sa kahiladman mikurog. Siya milukso sa unahan ug milatas kanila, usa ka itom nga biyuda sa brutal nga pagpatay, miyukbo sa mga hanas kaayo nga mga sundalo sa paagi nga iyang gibali ang ilang mga bukog sa dili hitupngan nga kasayon, ug kini milungtad og wala pay dose ka segundos aron malaglag ang team.
  
  Nianang panahona, tulo ka Canadiano ang hilom ug hanas nga miambak gikan sa bilding.
  
  Ang nahabilin nga sundalo sa Canada nagpabuto gikan sa tabon.
  
  Gisumbong sa New York SWAT team ang mga Germans, giduso sila sa likod sa kwarto, gibiyaan ang tanan gawas sa tulo sa ilang gibarugan. Ang nahibiling tulo, apil si Milo, nihulog sa ilang armas ug nidagan.
  
  Mikurog si Drake samtang ang Tyrannosaurus sa kataposan mibiya sa multo ug nahugno sa tapok sa karaang mga bukog ug abog.
  
  Si Kennedy mitunglo samtang ang ikaupat nga Canadian milukso, dali nga gisundan ni Alicia. Ang kataposang sundalo gipusil sa kalabera samtang nangandam sa pag-ambak. Nahulog siya balik sa kwarto ug nagbuy-od taliwala sa nagdilaab nga mga kagun-oban, usa pa ka kaswalti sa gubat sa buang ug sa iyang lumba sa apokalipsis.
  
  
  NINETE
  
  
  
  BAG-ONG YORK
  
  
  Hapit dayon, ang hunahuna ni Drake nagsugod sa pagtimbang-timbang ug pag-analisar. Mihimo si Milo ug pipila ka konklusyon bahin kang Ben ug Propesor Parnevik.
  
  Gikuha niya ang iyang cell phone ug gisusi kung wala ba kini kadaot sa wala pa gipislit ang speed dial.
  
  Mibagting ug mibagting ang telepono. Dili unta kini biyaan ni Ben, dili si Ben...
  
  Nahugno ang iyang kasingkasing. Gisulayan niya nga panalipdan si Ben, misaad sa lalaki nga ma okay siya. Kung naa man...
  
  Ang tingog mitubag: "Oo?" Hunghong.
  
  "Ben? Okay ra ka? Nganong naghunghong ka?"
  
  "Matt, salamat sa Diyos. Gitawag ko sa akong papa, nilakaw ko para magstorya, unya nilingi ko sa likod ug nakita nako tong duha ka badlis nga nagkulata sa professor. Midagan ko paingon nila ug nisakay silag mga motorsiklo kuyog ang uban."
  
  "Gikuha ba nila ang propesor?"
  
  "Pasayloa, higala. Tabangan nako siya kung mahimo nako. Maldita akong amahan!"
  
  "Dili! Nag-ayo pa ang kasingkasing ni Drake. "Dili nimo sala, Blakey. Dili gyud. Naa bay dagkong mga backpack kining mga biker nga gihigot sa ilang likod?"
  
  "Ang uban mibuhat."
  
  "OK. Pabilin didto."
  
  Miginhawa og lawom si Drake ug misulay sa pagpakalma sa iyang kakulba. Ang mga taga-Canada magdali. Gilikayan ni Ben ang daotang hampak, salamat sa iyang amahan, apan ang Propesor naa sa lawom nga tae. "Ang ilang plano mao ang pag-ikyas gikan dinhi sakay sa naghulat nga mga bisikleta," giingnan niya si Kennedy, dayon mitan-aw sa palibot sa basurahan nga kwarto. "Kinahanglan natong pangitaon si Dahl. Naa tay problema."
  
  "Usa ra?"
  
  Gisusi ni Drake ang pagkaguba nga ilang nahimo sa museyo. "Kini nga butang mibuto sa daghang oras."
  
  
  ***
  
  
  Si Drake mibiya sa museyo nga gilibutan sa mga kawani sa gobyerno. Nagbutang sila og staging post sa kasadpang entrada sa Central Park, nga gituyo niya nga wala magtagad sa dihang iyang namatikdan si Ben nga naglingkod sa lingkoranan sa iyang atbang. Wala kapugong ang bata nga mihilak. Karon unsa man? Si Kennedy midagan subay sa grass strip tupad niya.
  
  "Kini si Karin," ang mga mata ni Ben sama kapuno sa Niagara Falls. "Gi-email nako siya aron pangutan-on kung giunsa niya pagpadayon sa Valkyries ug nakuha ... nakuha kini nga MPEG ... agig tubag."
  
  Gituyok niya iyang laptop para makakita sila. Usa ka gamay nga video file ang nagpakita sa screen, nga gibalikbalik. Ang clip milungtad og mga traynta segundos.
  
  Ang itom-ug-puti nga freeze frame nagpakita sa hanap nga mga hulagway sa igsoong babaye ni Ben, si Karin, nga nagbitay nga nagbitay sa mga bukton sa duha ka baga, nagmaskara nga mga lalaki. Itom nga lama nga mahimo ra dugo ang gipahid sa iyang agtang ug baba. Ang ikatulo nga tawo mipataas sa iyang nawong sa camera, nga nagsinggit sa usa ka baga nga German nga accent.
  
  "Misukol siya, ang gamay nga minx, apan sigurado nga tudloan namon siya kung unsa kini ka buang sa sunod nga mga semana!" Giuyog sa lalaki ang iyang tudlo, nagsabwag sa laway sa iyang baba. "Hunonga ang pagtabang kanila, bata. Hunonga ang pag-atake kanila.... issss.... Kung buhaton nimo kana, mabawi nimo siya nga luwas ug maayo" - usa ka dili maayo nga katawa. "More or less".
  
  Ang tipik nagsugod sa pagsubli sa iyang kaugalingon.
  
  "Siya ang ikaduha nga Dan," ni Ben nga nagbagulbol. "Gusto nga magbukas sa iyang kaugalingon nga eskwelahan sa martial arts. Wala ko maghunahuna nga adunay makapildi niya, my-akong magulang nga babaye."
  
  Gigakos ni Drake si Ben dihang nabali ang iyang batan-ong higala. Ang iyang panan-aw, namatikdan ni Kennedy apan dili alang kaniya, puno sa pagdumot sa natad sa panggubatan.
  
  
  BENTA
  
  
  
  BAG-ONG YORK
  
  
  Si Abel Frey, sikat nga fashion designer, multimillionaire ug tag-iya sa 24-oras nga party Chateau-La Verein, milingkod sa likod sa entablado sa Madison Square Garden ug nagtan-aw sa iyang mga minions nga nagsuroysuroy sama sa free-loading nga mga parasito nga tinuod sila.
  
  Atol sa solstice o down nga mga panahon, iyang gihatag sila sulod sa mga utlanan sa iyang lapad nga Alpine nga balay-ang tanan gikan sa bantog nga mga modelo sa kalibutan, hangtod sa mga lighting crew ug security personnel-ang mga party wala mohunong sulod sa mga semana sa katapusan. Apan samtang ang tour nagpadayon ug ang ngalan ni Frey anaa sa spotlight, sila nagsaba-saba ug nabalaka ug nag-atiman sa tanan niyang gusto.
  
  Naporma na ang talan-awon. Katunga nahuman ang dagan sa iring. Ang iyang tigdesinyo sa suga nagtrabaho kauban ang The Garden team aron makahimo og usa ka matinahuron nga plano sa salamangka: usa ka dungan nga suga ug iskedyul sa tunog alang sa duha ka oras nga pasundayag.
  
  Gituyo ni Frey nga dumtan kini ug pasingot ang mga bastard ug magsugod na usab.
  
  Ang mga supermodel naglakaw balik-balik sa lainlaing mga yugto sa paghubo. Sa likod sa entablado sa usa ka fashion show mao ang kaatbang sa usa ka entablado nga pasundayag-kinahanglan nimo og gamay nga materyal, dili labaw pa-ug kini nga mga modelo-labing menos ang mga nagpuyo uban niya sa La Vereina-nahibal-an nga nakita na niya ang tanan kaniadto.
  
  Gidasig niya ang exhibitionism. Sa pagkatinuod, gipangayo niya kini. Gipugngan sila sa kahadlok, kini nga mga bangis. Kahadlok, kahakog ug kahakog, ug ang uban pang talagsaon nga kasagarang mga sala nga naggapos sa ordinaryo nga mga lalaki ug babaye ngadto sa mga adunay gahum ug bahandi - gikan sa Victoria's Secret nga mga tigbaligya sa kendi ngadto sa Eastern European ice sculptures ug ang uban pa sa iyang swerte nga mga sulugoon - ang matag usa kanila nagbagulbol. mga tigsuyop og dugo.
  
  Nakita ni Frey nga nilusot si Milo sa mga lawas sa kasal. Nakita nako kung giunsa paglikay sa mga modelo ang bangis nga bastos nga tawo. Nakapahiyom ko sa akong kahiladman sa klaro nilang istorya.
  
  Morag way kalipay si Milo. "Balik didto!" Miyango siya paingon sa makeshift mobile office ni Frey.
  
  Migahi ang nawong ni Frey dihang sila ra. "Unsay nahitabo?"
  
  "Unsay wala mahitabo? Nawala ang helicopter. Naghilak ko gikan didto kauban ang duha ka lalaki. Naa silay SWAT, SGG, kanang bastos nga si Drake ug uban pa. Impyerno didto, tawo." Ang American intonation ni Milo literal nga nakasakit sa mas kulto nga mga dalunggan ni Frey. Gitawag siya sa mananap nga "tawo".
  
  "Spliter?"
  
  "Nawad-an nianang walay sapot nga bigaon, Miles." Mingisi si Milo.
  
  "Nakuha ba kini sa mga taga-Canada?" Gikuptan ni Frey ang mga bukton sa iyang lingkuranan sa kasuko, hinungdan nga sila natuis.
  
  Nagpakaaron-ingnon si Milo nga wala makamatikod, nagbudhi sa iyang kahiladman nga kabalaka. Miburot sa iyang dughan ang kahakog ni Frey. "Fucking in useless bastards!" Kusog kaayo ang iyang singgit nga nakapakurog si Milo. "Kamong walay pulos nga mga bastard napildi sa usa ka pundok sa mga nagkabayo!"
  
  Milupad ang laway gikan sa mga ngabil ni Frey, nga milagsik sa lamesa nga nagbulag kanila. "Nasayod ka ba kon unsa na kadugay ang akong paghulat niining higayona? Niining higayona? Ug ikaw?"
  
  Wala makapugong sa iyang kaugalingon, naigo niya sa nawong ang American commando. Milingo-lingo pag-ayo si Milo ug namula ang iyang mga aping, apan wala siya'y reaksyon sa bisan unsang paagi.
  
  Gipugos ni Frey ang usa ka supremo nga kalmado aron maputos siya. "Ang akong kinabuhi," miingon siya uban sa labing dakong paningkamot nga nahibaloan niya nga ang mga tawo nga taas og pagkatawo lamang ang makahimo, "gipahinungod-dili, gipahinungod-sa pagpangita niini nga Lubnganan... niini nga Lubnganan sa mga Dios. Dad-on ko sila - piraso sa piraso - ngadto sa akong kastilyo. "Ako ang magmamando," siya miingon, nga nagwarawara sa iyang kamot paingon sa pultahan, "ug wala ko magpasabot nga magmamando niining mga buangbuang. Makakuha kog lima ka supermodel nga manguyab sa akong pinakamubo nga security guard tungod lang kay naa koy ideya. Makahimo ako sa usa ka maayong tawo nga makig-away hangtod sa kamatayon sa akong natad sa panggubatan, apan kana wala maghimo kanako nga usa ka magmamando. Kasabot ka?"
  
  Ang tingog ni Frey nagpadayag sa pagkalabaw sa intelektwal. Miyango si Milo, apan haw-ang ang iyang mga mata. Giisip ni Frey nga kabuang kini. Nanghupaw siya.
  
  "Aw, unsa pa may imong para nako?"
  
  "Kini". Mibarog si Milo ug mipitik sa keyboard sa laptop ni Frey sulod sa pipila ka segundos. Usa ka live broadcast ang nagpakita, nga nagpunting sa lugar duol sa National History Museum.
  
  "Kami adunay mga tawo nga nagpakaaron-ingnon nga mga crew sa telebisyon. Gitan-aw nila si Drake, usa ka babaye ug lalaki - si Ben Blake. Nagbilin usab kana sa SPECIAL ug sa tanan nga nahabilin sa SGG, ug tan-awa, mituo ako niini, "gipitik niya ang screen, gibilin ang dili gusto nga mga lama sa singot ug nahibal-an sa Diyos kung unsa pa, "kini ang koponan sa SAS."
  
  "Mituo ka..." ni Frey. "Gisulayan ba nimo ang pagsulti kanako nga kita karon adunay usa ka lahi nga lahi sa atong mga kamot? Ug wala na kami adunay labing kadaghan nga mga kapanguhaan. " Nanghupaw siya. "Dili nga kini nakatabang kanamo hangtod karon."
  
  Si Milo mipaambit og sekretong pahiyom sa iyang amo. "Nahibal-an nimo kini."
  
  "Oo. Imong uyab. Siya ang among labing maayo nga kabtangan ug ang iyang oras nagkaduol na. Aw, hinaot nga makahinumdom siya kon kinsay iyang gi-report."
  
  "Kini labaw pa bahin sa kuwarta nga iyang mahinumdoman," ni Milo nga adunay dakong panabot.
  
  Misiga ang mga mata ni Frey ug usa ka malaw-ay nga kidlap ang mitungha sa iyang mga mata. "Hm. Dili nako kini makalimtan."
  
  "Naa sab mi igsuong babaye ni Ben Blake. Dayag nga usa ka iring nga ihalas. "
  
  "Maayo. Ipadala siya sa Kastilyo. Mobalik mi didto sa dili madugay." Naghimo siya og usa ka paghunong. "Wait... Wait... Kanang babaye ni Drake. Kinsa siya?"
  
  Gitun-an ni Milo ang iyang nawong ug mikibo. "Wala ko kabalo".
  
  "Aw, hibaloi!"
  
  Gitawagan ni Milo ang TV crew."Gamiti ang facial recognition software sa babaye ni Drake," agulo niya.
  
  Paglabay sa upat ka minuto nga kahilom, nakadawat siya og tubag. "Kennedy Moore," giingnan niya si Frey. "New York Cop"
  
  "Oo. OO. Dili gyud nako malimtan ang pagpatuyang. Padaplin, Milo. Patrabahoa ko."
  
  Gi-Google ni Frey ang titulo ug gisundan ang daghang mga link. Wala pay napulo ka minuto nahibal-an na niya ang tanan, ug ang iyang pahiyom nahimong lapad ug labi pang hiwi. Ang mga kagaw sa usa ka maayong ideya mitubo sa iyang hunahuna human sa pagkabatan-on.
  
  "Kennedy Moore," dili siya makapugong sa pagpatin-aw ngadto sa infantryman, "usa sa labing maayo sa New York. Sa pagkakaron anaa siya sa forced leave. Iyang gidakop ang hugaw nga polis ug gibalhog sa prisohan. Ang iyang kombiksyon mitultol sa pagpagawas sa pipila sa mga tawo nga iyang gitabangan nga makonbikto, usa ka butang nga adunay kalabotan sa naputol nga kutay sa ebidensya. Mihunong si Frey. "Unsang matanga sa atrasadong nasod ang mopatuman og sistema nga sama niini, Milo?"
  
  "USA," Nasayod ang iyang kawatan kon unsay gipaabot kaniya.
  
  "Aw, usa ka maayo nga abogado ang nagsiguro nga buhian ang usa ka tawo nga ginganlag Thomas Caleb, "ang labing daotan nga serial killer sa kasaysayan sa Amihanang Estados Unidos," ingon sa giingon dinhi. Akong, akong. Lami nga makasuya. Paminaw!
  
  'Giablihan ni Caleb ang mga mata sa iyang biktima, gamit ang stapler sa pagpamusil ug mga clip sa tabontabon ug agtang, dayon pugson ang buhing mga insekto sa ilang mga tutonlan, nga pugson sila sa pag-usap ug pagtulon hangtod nga matuk-an sila hangtod mamatay.' Gitan-aw ni Frey si Milo nga nagdako ang mga mata. "Moingon ko nga sama sa pagkaon sa McDonald's."
  
  Wala mopahiyom si Milo. "Siya usa ka mamumuno sa mga inosente," ingon niya. "Ang komedya dili maayo sa pagpatay."
  
  Mipahiyom si Frey kaniya. "Gipatay nimo ang mga inosente, dili ba?"
  
  "Samtang nagbuhat lang sa akong trabaho. Usa ako ka sundalo."
  
  "Hmm, aw, maayo nga linya, di ba? Dili igsapayan. Balik ta sa trabaho karon. Kini nga Caleb nakapatay ug duha pa ka inosente sukad sa iyang kagawasan. Moingon ko og klaro nga resulta sa ethical doctrine ug set of moral values, ha, Milo? Sa bisan unsa nga kahimtang, kini nga Caleb nawala na karon."
  
  Milingiw ang ulo ni Milo paingon sa screen sa laptop, paingon kang Kennedy Moore. "Duha pa?"
  
  Karon mikatawa si Frey. "Ha, ha. Dili ka tanga nga di ka kasabot ani ha? Handurawa ang iyang kaguol. Hunahunaa ang iyang kasakit!"
  
  Nasakpan ni Milo ug, bisan pa sa iyang kaugalingon, mipakita sa iyang mga ngipon sama sa usa ka polar bear nga naggisi sa iyang unang nakuha sa maong adlaw.
  
  "Naa koy plano". Mikagik-ik si Frey sa kalipay. "Oh shit... naa koy plano."
  
  
  BAYENTE UNO
  
  
  
  BAG-ONG YORK
  
  
  Nagubot ang mobile headquarters. Gisundan ni Drake, Kennedy, ug Ben si Thorsten Dahl ug ang nasuko nga komandante sa Special Forces sa mga lakang ug milabay sa kaguliyang. Naglakaw sila sa duha ka compartment sa wala pa mohunong sa medyo kahilom nga gihatag sa alcove sa tumoy sa metal shed.
  
  "Nakadawat mi og tawag," gilabay sa special forces commander ang iyang armas sa kasuko. "Nakuha namon ang daotan nga tawag ug kinse ka minuto ang milabay tulo sa akong mga tawo ang patay! Unsa ang...?"
  
  "Tatlo lang?" pangutana ni Dahl. "Napildi mi og unom. Ang pagtahod nanginahanglan nga hatagan naton ang oras. "...
  
  "Fuck respect," nasuko ang SWAT guy. "Naglapas ka sa akong teritoryo, ikaw nga English asshole. Sama ka daotan sa mga terorista!"
  
  Giisa ni Drake ang iyang kamot. "Actually, English ko nga asshole. Kini nga idiot usa ka Swedish. "
  
  Morag nalibog ang Amerikano. Mihugot ang pagkupot ni Drake sa mga abaga ni Ben. Nabatyagan niya nga nagkurog ang lalaki. "Mitabang mi," giingnan niya ang special forces guy. "Mitabang sila. Mahimong mas grabe pa kini. "
  
  Ug unya, samtang gipaubos sa kapalaran ang ironic martilyo niini, dihay makapakurat nga tingog sa mga bala nga nagpaulan sa hedkuwarter. Ang tanan nahulog sa salog. Usa ka metalikong tingog ang miulbo sa silangang paril. Sa wala pa matapos ang pagpamusil, mibarog ang komandante sa espesyal nga pwersa. "Dili kini bala," siya miingon nga medyo naulaw.
  
  "We need to go," gipangita ni Drake si Kennedy, apan wala siya makit-i.
  
  "Sa linya sa kalayo?" ang special forces guy miingon. "Kinsa ka man?"
  
  "Dili ang kompanya o ang mga bala ang nakapabalaka kanako," miingon si Drake. "Kini usa ka rocket-propelled grenade nga sa dili madugay mosunod."
  
  Ang Prudence nagdiktar sa pagbakwit. Sakto nga migawas si Drake aron makita ang mga itom ug puti nga nagdagan nga nagsiyagit sa direksyon nga gigikanan sa mga bala.
  
  Milingi siya pag-usab alang kang Kennedy, apan morag nawala siya.
  
  Unya sa kalit mitungha ang usa ka bag-ong nawong taliwala kanila. Ang Hepe sa Bureau, nga gihukman pinaagi sa iyang tulo-ka-bituon nga insignia ug, ingon og dili pa igo, nagduso kaniya, usa ka tawo nga nagsul-ob sa talagsaon nga lima ka bituon sa usa ka komisyoner sa pulisya. Nasayod dayon si Drake nga mao kini ang lalaki nga angay nilang estoryahan. Ang mga komisyoner sa pulisya nalambigit sa pakigbatok sa terorismo.
  
  Ang radyo sa komandante sa espesyal nga pwersa misinggit: "Tanan klaro. Adunay usa ka remote controlled nga hinagiban dinhi sa atop. Kini usa ka pula nga herring."
  
  "Mga bastos!" Naghunahuna si Drake nga ang mga Canadiano ug mga Aleman nagpadayon sa paglihok uban sa ilang mga binilanggo.
  
  Si Thorsten Dahl namulong sa bag-ong nangabot. "Kinahanglan nga makigsulti ka sa akong Ministro sa Estado."
  
  "Ang trabaho nahuman na," miingon ang komisyoner. "Umalis ka na nga."
  
  "Dili, paghulat," misugod si Drake, pisikal nga nagpugong kang Ben sa pagdali sa unahan. "Wala ka kasabot...."
  
  "Dili, dili," matod sa komisyoner nga naggigot ang mga ngipon. "Wala ko kabalo. Ug gipasabot nako nga mobiya ka dinhi, padulong sa Washington, DC. Gusto sa Capitol Hill ang usa ka piraso kanimo, ug nanghinaut ko nga makuha nila kini sa daghang mga tipik. "
  
  
  ***
  
  
  Milungtad og nuybe minutos ang paglupad. Nabalaka si Drake sa misteryosong pagkawala ni Kennedy hangtod nga mitungha siya pag-usab sa hapit na molupad ang eroplano.
  
  Midagan siya sa aisle, wala nay ginhawa.
  
  "Abi nako nawala ka namo," ni Drake. Gibati niya ang dakong kahupayan, apan naningkamot nga magpabilin kini nga gaan.
  
  Wala motubag si Kennedy. Hinuon, milingkod siya sa lingkoranan sa bintana, layo sa panag-istoryahanay. Mibarog si Drake aron pagsusi, apan mihunong sa dihang mipalayo siya kaniya, ang iyang nawong sama kaputi sa alabastro.
  
  Asa siya ug unsay nahitabo didto?
  
  Wala"y mga tawag o email nga gitugotan sa panahon sa paglupad. Walay telebisyon. Naglupad sila sa kahilum; daghang guwardiya ang nagbantay kanila nga wala manghilabot.
  
  Mahimong pasagdan ni Drake nga modagayday kini sa ibabaw niya. Ang pagbansay sa SAS nanginahanglan mga oras, adlaw ug bulan nga paghulat. Alang sa pag-andam sa. Alang sa obserbasyon. Alang kaniya, ang usa ka oras makalupad sa usa ka millisecond. Sa usa ka higayon gitanyagan sila og alkohol niining gagmay nga mga plastik nga botelya ug si Drake nagduha-duha sa sobra sa usa ka gutlo.
  
  Ang whiskey misidlak, usa ka amber nga anting-anting sa katalagman, ang iyang gipili nga hinagiban sa kataposang higayon nga nagkalisod ang mga butang-sa dihang mibiya si Alison. Nadumduman niya ang kasakit, ang pagkawalay paglaum, apang ang iya panulok nagpabilin sa iya.
  
  "Dili dinhi, salamat." Nakabantay si Ben sa pagpalakaw sa iyang agalon nga babaye. "Mga Mountain Dew mi guys. Dad-a kini."
  
  Gisulayan pa gani ni Ben nga makuha si Drake gikan niini nga estado pinaagi sa pagpakaaron-ingnon nga usa ka geek. Misandig siya sa aisle, nagtan-aw samtang ang presenter, nga nag-uyog, mibalik sa iyang dapit. "Sa jargon sa atong mga igsoon nga Amerikano, nakasulod unta ko niini!"
  
  Namula ang iyang nawong samtang ang iyang hostess milingi kaniya sa katingala. Pagkahuman sa usa ka segundo siya miingon, "Dili kini ang hangin sa Hooters, bata."
  
  Mibalik si Ben sa iyang lingkuranan. "Kabuang".
  
  Nanglingo-lingo si Drake. "Ang imong panglawas, higala. Ang imong kanunay nga pagpakaulaw nagsilbing usa ka malipayong pahinumdom nga ako dili nimo kaedad."
  
  "Bullshit".
  
  "Seryoso-salamat."
  
  "Ayaw kabalaka".
  
  "Ug si Karin - mamaayo ra siya. Nagsaad ko."
  
  "Unsaon nimo pagsaad niana, Matt?"
  
  Mihunong si Drake. Ang gipadayag mao ang iyang kinaiyanhon nga pasalig sa pagtabang sa nanginahanglan, dili ang klaro nga hukom sa usa ka sundalo.
  
  "Dili pa nila siya pasakitan," siya miingon. "Ug sa dili madugay kami adunay daghang tabang kaysa sa imong mahunahuna."
  
  "Giunsa nimo pagkahibalo nga dili nila siya pasakitan?"
  
  Nanghupaw si Drake. "Okay, okay, kana usa ka edukado nga pangagpas. Kung gusto nila nga mamatay siya, gipatay nila siya dayon, di ba? Walay pampering. Apan wala sila. Kaya nga..."
  
  "Oo nga?"
  
  "Gikinahanglan siya sa mga Aleman alang sa usa ka butang. Ila siyang buhion." Nahibal-an ni Drake nga mahimo nila siyang dad-on sa usa ka bulag nga interogasyon o usa ka butang nga labi pa ka naandan - sa usa ka boss nga sama sa diktador nga ganahan nga modominar sa matag panghitabo. Sulod sa mga katuigan, si Drake nahigugma niining matang sa malupigon. Ang ilang awtoritaryanismo kanunay nga naghatag sa maayong mga lalaki ug ikaduhang higayon.
  
  Pinugos nga pahiyom ni Ben. Gibati ni Drake nga ang eroplano nagsugod sa pagkanaog ug nagsugod sa pagrepaso sa mga kamatuoran sa iyang ulo. Sa pagkaguba sa iyang gamay nga grupo, kinahanglan niya nga pauswagon ug panalipdan sila labi pa.
  
  
  ***
  
  
  Sulod sa duha ka minuto sa pagbiya sa eroplano, si Drake, Ben, Kennedy ug Dahl gipasulod sa daghang mga pultahan, sa usa ka hilum nga escalator, paubos sa usa ka maluho nga pasilyo nga gilinyahan sa baga nga asul nga mga panel, ug sa katapusan agi sa usa ka bug-at nga pultahan nga namatikdan ni Drake nga mahunahunaon nga gi-lock sa luyo. sila.
  
  Nakaplagan nila ang ilang kaugalingon sa usa ka first-class, first-class nga lounge, walay sulod gawas sa ilang kaugalingon ug sa walo pa: lima ka armadong guwardiya ug tulo ka suit-duha ka babaye ug usa ka tigulang nga lalaki.
  
  Milakaw ang lalaki sa unahan. "Jonathan Gates," hilom niyang gisulti. "Minister sa Depensa."
  
  Gibati ni Drake ang kalit nga kakulba. Dios, kini nga tawo kusgan kaayo, tingali ikalima o ikaunom sa linya alang sa pagkapresidente. Nanghupaw siya ug milakaw sa unahan, namatikdan ang pag-uswag sa mga lihok sa mga guwardiya, dayon gibukhad ang iyang mga bukton.
  
  "Ang tanan nga mga higala ania dinhi," siya miingon. "Sa labing gamay... sa akong hunahuna mao na."
  
  "Nagtuo ko nga husto ka." Ang Ministro sa Depensa miabante ug mitunol sa iyang kamot. "Aron makadaginot sa panahon, naka-update na ko. Ang Estados Unidos andam ug makahimo sa pagtabang. Ania ako aron... mapadali... kini nga tabang."
  
  Usa sa mga babaye mitanyag sa tanan og ilimnon. Siya adunay itom nga buhok, usa ka matig-a nga panan-aw, ug anaa sa tunga-tunga sa kalim-an, nga adunay mga linya sa kabalaka nga igo ang gibag-on aron matago ang mga sekreto sa estado ug usa ka paagi sa pagbaliwala sa mga guwardiya nga nagsulti sa iyang pagkadili komportable uban kanila.
  
  Ang mga ilimnon medyo natunaw ang yelo. Si Drake ug Ben nagpabilin duol sa Gates, nag-inom og mga diet drink. Si Kennedy milakaw paingon sa bintana, nagtuyok-tuyok sa iyang bino ug mitan-aw sa nag-taxi nga mga eroplano, nga daw nawala sa hunahuna. Si Thorsten Dahl naunlod sa usa ka komportable nga lingkuranan kauban si Evian, ang iyang lengguwahe sa lawas gipili nga dili mahulga.
  
  "Akong igsoon," misulti si Ben. "Mahimo ba nimo siyang tabangan?"
  
  "Gikontak sa CIA ang Interpol, apan wala pa kami mga lead sa mga Aleman." Human sa usa ka gutlo, nakamatikod sa kaguol ni Ben ug sa paningkamot nga iyang gikinahanglan sa pagkontak sa usa ka membro sa Kongreso, ang sekretaryo midugang: "Kami naningkamot, anak. Pangitaon nato sila."
  
  "Wala pa kahibalo ang akong mga ginikanan." Wala tuyoa nga gitan-aw ni Ben ang iyang cellphone. "Apan dili kini magdugay-"
  
  Karon laing babaye ang milakaw sa unahan - usa ka malipayon, masaligon, mas batan-on nga indibidwal, sa tanang paagi makapahinumdom sa umaabot nga kanhi Mrs.
  
  "Ang akong nasud walay kakulang sa dili realistiko, Mr. Dahl, Mr. Drake. Nahibal-an namon nga ulahi na kami niini, ug nahibal-an namon kung unsa ang mga pusta. Ang imong SAS team na-clear na para sa operasyon. SGG pud. Kami adunay usa ka Delta team nga andam sa pagtabang. Idugang lang ang mga numero..." Giwara-wara niya ang iyang mga tudlo. "Mga coordinate".
  
  "Ug si Propesor Parnevik?" Namulong si Dahl sa unang higayon. "Unsang balita bahin sa mga taga-Canada?"
  
  "Gi-issue ang mga warrant," medyo gahi ang giingon sa sekretaryo. "Kini usa ka diplomatikong kahimtang-"
  
  "Dili!" Misinggit si Drake, dayon miginhawa aron pakalmahon ang iyang kaugalingon. "Dili, sir. Kini ang sayop nga paagi. Kini nga butang gilunsad... unsa?... tulo ka adlaw ang milabay? Ang panahon mao ang tanan dinhi, labi na karon. Sa sunod nga pipila ka mga adlaw," siya miingon, "diin kita modaog o mapildi."
  
  Gihatagan siya ni Secretary Gates og usa ka katingala nga pagtan-aw. "Nabalitaan ko nga naa ka pa sa usa ka sundalo, Drake. Apan dili tungod sa kini nga reaksyon. "
  
  "Nagbalhin-balhin ko sa taliwala sa sundalo ug sibilyan kung kini angay," mikibo si Drake. "Ang mga benepisyo sa pagkahimong usa ka sundalo kaniadto."
  
  "Oo. Aw, kung kini makapaayo kanimo, ang mga warrant dili makatabang. Nawala si Colby Taylor sa iyang mansyon sa Canada kauban ang kadaghanan sa iyang mga empleyado. Ang akong pangagpas mao nga dugay na niyang giplano kini ug mibalhin sa pipila ka mga pre-arranged contingencies. Sa tinuud - wala siya sa grid. "
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata. "Adunay maayong balita?"
  
  Usa ka batan-ong babaye misulti. "Aw, among gitanyag kanimo ang tanan nga mga kapanguhaan sa Library of Congress aron matabangan ang imong panukiduki." Mikidlap ang iyang mga mata. "Ang kinadak-ang librarya sa kalibotan. Katloan ug duha ka milyon nga mga libro. Talagsa nga mga pag-imprinta. Ug ang World Digital Library."
  
  Gitan-aw siya ni Ben nga morag bag-o lang siyang misugot nga moapil sa usa ka kontes sa cosplay ni Princess Leia. "Ang tanan nga mga kapanguhaan? Busa - sa teoriya - mahimo nimong mahibal-an kung kinsa nga Aleman ang nahingangha sa mitolohiya sa Norse? Mahimong makit-an nimo ang mga teksto bahin sa Odin ug kini nga lubnganan sa mga Diyos. Mga butang nga wala sa internet?"
  
  "Mahimo nimo, sa pagpindot lang sa usa ka butones," miingon ang babaye. "Ug, sa pagkapakyas niana, kami adunay pipila ka tigulang nga mga librarian."
  
  Nagsiga ang mga mata ni Ben sa paglaom samtang nagtan-aw kang Matt. "Dad-a mi didto."
  
  
  ***
  
  
  Ang Library of Congress bukas alang kanila sa sayo kaayo nga mga oras sa Domingo sa buntag. Ang mga suga, ang mga kawani matinagdanon, ang pinakadako nga librarya sa kalibutan siguradong nakadayeg. Sa sinugdan, ang arkitektura ug pagbati sa dapit nagpahinumdom kang Drake sa usa ka museyo, apan samtang nagtan-aw siya sa mga laray sa mga aparador ug lingin nga pagbasa sa mga balkonahe, sa wala madugay iyang gibati ang matinahuron nga atmospera sa karaang kahibalo, ug ang iyang pagbati nausab aron mohaum sa iyang palibot.
  
  Samtang si Drake migugol ug pipila ka panahon nga naglatagaw sa mga koridor, si Ben wala mag-usik ug panahon sa pagsawom sa panukiduki. Misulod siya sa balkonahe, gikarga ang laptop ug gipadala ang ilang Swedish special forces commander sa pagpangita og kape ug cookies.
  
  "Nindot nga lugar," ni Drake samtang naglibot-libot. "Gibati nako nga si Nicolas Cage mahimong mogawas bisan unsang minuto."
  
  Gipislit ni Ben ang taytayan sa iyang ilong. "Wala ko kahibalo asa magsugod," miangkon siya. "Ang akong ulo usa ka kamalig, buddy."
  
  Gipikpik ni Thorsten Dahl ang mga rehas nga naglibot sa balkonahe. "Sugdi sa imong nahibal-an," ingon niya sa gitun-an nga tono sa Oxford. "Pagsugod sa usa ka leyenda."
  
  "Husto. Aw, kabalo ta ani nga balak. Kini nag-ingon nga bisan kinsa nga nagpasipala sa lubnganan sa mga Dios magdala sa impyerno sa yuta. Ug kini kalayo, sa literal. Masunog ang atong planeta. Nahibal-an usab namo nga kini nga leyenda adunay talagsaon nga pagkaparehas sa kasaysayan sa ubang mga kaamgid nga leyenda nga gisulat bahin sa ubang mga Diyos.
  
  "Ang wala nato mahibaloi," miingon si Dahl, "kay ngano man? O unsaon?"
  
  "Sunog," hait nga pulong ni Drake. "Gisulti ra kana sa lalaki."
  
  Gipiyong ni Ben ang iyang mga mata. Milingi si Dahl kang Drake nga hugot nga pahiyom. "Gitawag kini nga brainstorming," ingon niya. "Ang pag-analisar sa mga kamatuoran sagad makatabang sa pagpadayag sa kamatuoran. Gipasabot nako kung giunsa mahitabo ang usa ka katalagman. Palihug tabangi o biyai."
  
  Mihigop si Drake sa iyang kape ug nagpabiling hilom. Ang duha niining mga lalaki nawad-an og mga tawo ug angayan nga luna. Milakaw siya paingon sa rehas ug milingi sa likod, ang iyang mga mata milibot sa lingin nga lawak, nagtan-aw sa mga posisyon sa mga kawani ug mga ahente sa Amerika. Si Kennedy naglingkod sa duha ka andana sa ubos, masuk-anon nga nagpitik sa iyang laptop, nga gilain sa iyang kaugalingon... unsa? Naghunahuna si Drake. Pagkasad-an? Kahadlok? Depresyon? Nahibal-an niya ang tanan bahin niini, ug dili siya magsugod sa pagsangyaw.
  
  "Ang leyenda," matod ni Ben, "nagpaila nga ang usa ka pagpasipala sa lubnganan ni Odin magsugod sa pagdagayday sa mga suba sa kalayo. Ako moingon nga kini sama ka importante nga mahibaloan sama sa bisan unsa nga butang dinhi."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake dihang mitumaw ang bag-o niyang mga panumduman. Mga suba sa kalayo? Nakita niya kini.
  
  Apan asa?
  
  "Nganong nakasulti ka man niana?" nangutana siya. "Mga Suba sa Kalayo?"
  
  "Wala kabalo. Tingali tungod kay gikapoy na ko sa pag-ingon nga 'nagbuto ang kalayo sa impyerno' ug 'malapit na ang katapusan'. Mura kog Hollywood movie trailer."
  
  "Busa gigukod nimo ang mga suba sa kalayo?" Gipataas ni Dahl ang usa ka kilay. "Sama sa lava?"
  
  "Dili, paghulat," gipitik ni Drake ang iyang mga tudlo. "Oo nga! Supervolcano! Sa... sa Iceland, di ba?" Gitan-aw niya ang Swede alang sa kumpirmasyon.
  
  "Tan-awa, tungod kay ako usa ka Scandinavian wala magpasabut nga ako"
  
  "Oo". Nianang higayona, ang Junior Assistant Secretary of Defense mitungha gikan sa luyo sa duol nga aparador sa mga libro. "Sa habagatan-sidlakang bahin sa Iceland. Ang tibuok kalibotan nahibalo niini. Human mabasa ang bag-ong pagtuon sa gobyerno, sa akong hunahuna kini ang ikapito nga naglungtad nga supervolcano. "
  
  "Ang labing inila kay sa Yellowstone Park," miingon si Ben.
  
  "Apan ang Supervolcano ba adunay ingon nga hulga?" pangutana ni Drake. "O lain ba kini nga mito sa Hollywood?"
  
  Silang Ben ug ang assistant secretary miyango. "Ang termino nga 'pagkapuo sa mga espisye' dili sobra sa kini nga konteksto," ingon sa katabang. "Ang panukiduki nagtug-an kanato nga ang duha ka miaging supervolcanic nga pagbuto motakdo sa duha ka kinadak-ang dinaghang pagkapuo nga nahitabo sukad sa atong planeta. Ang ikaduha, siyempre, mga dinosaur. "
  
  "Unsa ka dako ang sulagma?" pangutana ni Drake.
  
  "Duol kaayo nga kon mahitabo kini kausa, matingala ka niini. Apan kaduha? Sige na nga..."
  
  "Kabuang".
  
  Giisa ni Ben ang iyang mga kamot sa hangin. "Tan-awa, nagkatipas na ta dinhi. Ang kinahanglan namon mao ang pagkarga sa Odin sa mga crap. " Gipasiugda niya ang daghang mga titulo sa screen. "Kini, kini ug wow ¸ siguradong kini. Voluspa - diin si Odin naghisgot bahin sa iyang mga miting sa Manalagna.
  
  "Mga pagbisita?" Nagngisi si Drake. "Viking porn, ha?"
  
  Misandig ang katabang kang Ben ug mipindot og pipila ka mga buton, nisulod og password ug nag-type og linya. Ang iyang pantsuit mao ang kaatbang sa suit ni Kennedy, nindot nga gidisenyo aron ipasiugda ang iyang dagway kaysa itago kini. Misiga ang mga mata ni Ben, nakalimtan sa makadiyot ang iyang mga problema.
  
  Si Drake miingon, "Nasayang ang talento."
  
  Gihatag ni Ben kaniya ang tunga nga tudlo sa dihang mitindog ang katabang. Maayo na lang, wala siya makakita kaniya. "Dad-on sila kanimo sulod sa lima ka minuto," ingon niya.
  
  "Salamat, miss." Nagduha-duha si Drake. "Sorry, wala ko kabalo sa imong ngalan."
  
  "Tawga kog Hayden," miingon siya.
  
  Ang mga libro gibutang tupad ni Ben pipila ka minuto ang milabay, ug iyang gipili dayon ang usa nga gitawag og Voluspa.Gipakli niya ang mga panid sama sa usa ka tawo nga gipanag-iya; sama sa mananap nga nanimaho og dugo. Gipili ni Dahl ang laing volume, si Drake - ang ikatulo. Si Hayden milingkod tapad ni Ben, nagtuon sa text uban niya.
  
  Ug dayon misinggit si Ben "Eureka! Naa ko!" Nawala nga link. Si Heidi nga! Maldita Heidi! Kini nga libro nagsunod, ug akong gikutlo, "ang mga panaw sa paborito nga manalagna ni Odin, si Heidi."
  
  "Sama sa libro sa mga bata?" Klaro nga nahinumdom si Dahl sa iyang mga adlaw sa eskuylahan.
  
  Morag naglibog si Drake. "A? Ako mas usa ka Heidi Klum nga tipo sa lalaki."
  
  "Oo, libro sa mga bata! Nagtuo ko nga ang leyenda ni Heidi ug ang istorya sa iyang mga pagbiyahe kinahanglan nga milambo sa daghang mga tuig gikan sa usa ka saga sa Norse ngadto sa usa ka mito sa Norse, ug dayon usa ka magsusulat gikan sa Switzerland nakahukom nga gamiton ang istorya ingon basihan sa libro sa mga bata.
  
  "Bueno, unsay giingon niini?" Nabatyagan ni Drake nga kusog ang pagpitik sa iyang kasingkasing.
  
  Gibasa ni Ben sa makadiyot. "Oh, daghan kanag gisulti," padayong mipadayon. "Kanang maayo kaayo nga gisulti ang tanan."
  
  
  BAYNTE-DOS
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Si Kennedy Moore naglingkod nga nagtutok sa screen sa iyang computer, wala"y nakita, ug naghunahuna kung giunsa nimo paggaling ang kinabuhi sa ilawom sa imong kumagko, kini usa ra ka bola sa tennis nga gimaniobra sa usa ka agalon. Ang usa ka gamay nga pagbalik nagbag-o sa imong kapalaran, ang pipila nga wala damha nga pagliko nagpadala kanimo sa usa ka spiral sa pagkaguba sa kaugalingon, unya pipila ka mga adlaw nga paspas nga aksyon nagdala kanimo balik sa dula.
  
  Gibati niya ang kusog sa pag-adto sa New York, labi ka maayo pagkahuman sa pagkabuang sa museyo. Nalipay siya sa iyang kaugalingon ug tingali nalipay bisan gamay kang Matt Drake.
  
  Unsa ka perwisyo, matod niya sa iyang kaugalingon. Apan unya, dili ba adunay usa nga nag-ingon nga gikan sa dagkong mga kalisdanan moabut ang daghang pag-uswag? Ingon niana.
  
  Gikidnap dayon ang Propesor. Ang igsoon nga babaye ni Ben Blake gikidnap. Ug determinado nga milakaw si Kennedy paingon niining mobile headquarters, tul-id ang ulo ug sa makausa pa hingpit nga naunlod sa dula, ang iyang mga hunahuna naka-focus sa pagsabot sa kalibog.
  
  Unya, samtang nagsugod siya sa pagsaka sa mga ang-ang, si Lipkind nahimong materyal gikan sa panon sa katawhan ug kalit nga mihunong kaniya.
  
  "Kapitan?"
  
  "Hi Moore. Kinahanglan nga mag-istoryahanay kami."
  
  "Adto sa sulod," mikaway si Kennedy ngadto sa hedkuwarter, "magamit namo ang imong tabang."
  
  "Uh, uh. Dili. Dili tungod sa museyo, Moore. Ang cruiser naa sa kana nga direksyon. "
  
  Milihok siya sa panon sa katawhan, ang iyang tensiyonado nga likod karon nagtan-aw kaniya sama sa usa ka hilom nga akusasyon. Kinahanglang magdali si Kennedy aron makaapas.
  
  "Unsa... unsay nahitabo, kapitan?"
  
  "Sulod."
  
  Walay sulod ang cruiser gawas nilang duha. Ang kasaba sa karsada mihinay, ang makatay-og sa kalibutan nga mga panghitabo sa gawas karon gitak-opan pa kay sa hiyas sa usa ka sosyalista nga nag-party.
  
  Si Kennedy ang katunga milingi sa iyang lingkoranan aron atubangon si Lipkind. "Ayaw kog sultihi...palihog ayaw kog sultihi..." Usa ka bukol sa iyang tutonlan ang nakapawala sa estrikto nga ekspresyon ni Lipkind, nga gisulti kaniya ang tanan sa wala pa mogawas ang mga pulong sa iyang mga ngabil.
  
  Apan nahulog sila, ug ang matag pulong usa ka tinulo sa hilo sa iyang nangitom na nga kalag.
  
  "Mihapak pag-usab si Caleb. Naa mi usa ka buwan nga delay - unya gahapon sa hapon nanawag mi. Ang babaye... ahh... ang babaye nga taga-Nevada," nagaw ang iyang tingog. "Bag-o sa lungsod. Estudyante."
  
  "Dili. Palihug..."
  
  "Gusto ko nga mahibal-an nimo karon, sa dili pa nimo madungog ang bisan unsang tae sa ilaga."
  
  "Dili".
  
  "Pasayloa ko, Moore."
  
  "Gusto kong mobalik. Pabalika ko, Lipkind. Pasudla ko. "
  
  "Pasayloa ko".
  
  "Makatabang ko nimo. Mao ni akong trabaho. Akong kinabuhi."
  
  Gipaak ni Lipkind ang iyang ubos nga ngabil, seguradong timailhan sa stress. "Dili pa. Bisan kon gusto ko, ang mga awtoridad dili mouyon. Nahibal-an nimo kini."
  
  "Ako ba? Sukad kanus-a ko mahibal-an ang mga hunahuna sa mga politiko? Ang tanan sa politika usa ka bastard, Lipkind, ug sukad kanus-a sila nagsugod sa pagbuhat sa husto nga butang? "
  
  "Nasakpan mo ako," ang ungol ni Lipkind nagbudhi sa iyang kasingkasing. "Apan ang mga mando, ingon sa ilang giingon, mga mando. Ug ang akoa wala mausab."
  
  "Lipkind, kini... nagdaot kanako."
  
  Gitulon niya nga uga. "Hatagi kinig panahon. Mobalik ka ba".
  
  "Dili ako ang akong giatiman, damtan! Kini ang iyang mga biktima sa pagkasuko! Ilang mga pamilya!"
  
  "Abi nakog mao sab, Moore. Salig kanako."
  
  Pagkataudtaod nangutana siya, "Asa?" Kini ra ang iyang mahimo, ang tanan nga iyang mapangayo, ang tanan nga iyang mahunahuna.
  
  "Moore. Dinhi dili ka kinahanglan nga magbayad bisan unsang penitensiya. Dili nimo sala nga kini nga psycho usa ka fucking psycho. "
  
  "Asa?" - Nangutana ko.
  
  Nahibal-an ni Lipkind kung unsa ang iyang kinahanglan ug gisultihan siya sa lugar.
  
  
  ***
  
  
  Bukas nga lugar sa pagtukod. Tulo ka bloke sa habagatan sa Ground Zero. Ang developer gitawag nga Silke Holdings.
  
  Nakit-an ni Kennedy ang talan-awon sa krimen sulod sa baynte minutos, nakamatikod sa nag-fluttering tape sa ikaupat nga andana sa bukas nga bilding ug nagpadala og taxi. Nagbarug siya sa atubangan sa bilding, nagtan-aw sa wala"y kalag nga mga mata. Ang dapit awaaw-aktibo gihapon nga talan-awon sa krimen-apan gabii na sa Sabado ug ang insidente nahitabo kapin sa 24 ka oras ang milabay.
  
  Gisipa ni Kennedy ang mga tinumpag, dayon milakaw paingon sa construction site. Misaka siya sa bukas nga semento nga hagdanan sa kilid sa bilding paingon sa ikaupat nga andana ug ngadto sa usa ka konkretong slab.
  
  Gihuros sa kusog nga hangin ang iyang nahubo nga blouse. Kung ang iyang buhok wala pa gisuklay sa usa ka lig-on nga laso, kini molupad sa palibot sama sa usa ka butang nga gipanag-iya. Tulo ka mga panan-aw sa New York ang naabli sa iyang atubangan, hinungdan nga siya nalipong - usa ka kondisyon nga naa niya sa tibuok niyang kinabuhi, apan, sa katingad-an, nahinumduman lang karon.
  
  Ug bisan pa niana siya misaka sa Yggdrasil, ang Kahoy sa Kalibutan.
  
  Unya walay pagkalipong.
  
  Gipahinumdoman siya niini sa kaso sa Odin ug labi na si Matt Drake. Gusto niya nga mobalik niini, ngadto kaniya, apan dili siya sigurado nga siya adunay kaisug.
  
  Nagsuroysuroy siya sa abogon nga slab, nga naglikay sa mga tapok sa mga guba ug mga himan sa mga kontraktor. Gibira sa hangin ang iyang manggas ug karsones, hinungdan nga nanghubag kini tungod sa sobra nga materyal. Mihunong siya dili layo sa gihulagway ni Lipkind sa nahimutangan sa lawas. Sukwahi sa popular nga telebisyon, ang mga lawas wala gimarkahan og chalk - sila gikuhaan og litrato, unya ang ilang eksaktong lokasyon gisukod gikan sa lainlaing mga piho nga punto.
  
  Bisan hain nga paagi, kinahanglan lang siya didto. Pagduko, pagluhod, piyong ang imong mga mata ug pag-ampo.
  
  Ug nibalik ang tanan. Sama sa yawa nga nahulog gikan sa langit. Sama sa paglalang sa usa ka arkanghel, ang tanan mikidlap sa iyang hunahuna. Sa higayon nga iyang nakita si Chuck Walker nga nagbulsa og usa ka toneladang hugaw nga kuwarta. Ang tingog sa biga sa maghuhukom nga nagpahayag sa iyang sala. Ang mga patay nagtan-aw gikan sa iyang mga kauban sa trabaho, ang malaw-ay nga mga drowing nga nagsugod sa pagpakita sa iyang locker, nga gilakip sa hood sa iyang awto, nga gilakip sa pultahan sa iyang apartment.
  
  Ang sulat nga iyang nadawat gikan sa serial killer, diin nagpasalamat siya sa tanan niyang tabang.
  
  Kinahanglan siyang maghinulsol sa laing pagpatay nga iyang gitabangan nga mahimo ni Thomas Caleb.
  
  Kinahanglan siyang mangayo ug pasaylo sa mga patay ug sa pagbangotan.
  
  
  BAYENTE TRES
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Kining butanga mas makapadayag kay kang Britney," gidali ni Ben ang iyang mga pulong, nagpugong sa iyang kahinam. "Kini nag-ingon dinhi- 'Samtang naa siya sa Kahoy sa Kalibutan, gipadayag ni Volva kang Odin nga nahibal-an niya ang daghan sa iyang mga sekreto. Nga iyang gisakripisyo ang iyang kaugalingon sa Yggdrasil sa pagpangita sa kahibalo. Nga nagpuasa siya sulod sa siyam ka adlaw ug siyam ka gabii alang sa samang katuyoan. Gisultihan niya siya nga nahibal-an niya kung diin gitago ang iyang mga mata ug giunsa niya kini gihatag baylo sa dugang nga kahibalo.
  
  "Usa ka Maalamon," mihunong si Dahl. "Si Parnevik miingon nga siya kanunay giisip nga labing maalamon sa tanan nga mga Diyos."
  
  Nagbagulbol si Drake, "Dili gyud maalamon nga isulti ang imong mga sekreto sa usa ka babaye."
  
  Gitutokan siya ni Ben. "Si Odin nagpuasa sa Kahoy sa Kalibutan sulod sa siyam ka adlaw ug siyam ka gabii nga may bangkaw nga nagtusok sa iyang kilid, sama ni Kristo sa krus. Miingon si Heidi nga sa iyang pagkadeliryo, gisultihan siya ni Odin kung diin gitago ang iyang mga kauban. Ug diin natago ang iyang taming? Ug nga ang iyang bangkaw magpabilin didto. Ug nga gusto niya nga patibulaagon niya ang iyang mga kauban - ang iyang mga Bahin - ug ibutang ang iyang lawas sa lubnganan."
  
  Gipahiyoman ni Ben si Drake, nanglaki ang mga mata. "Tingali wala pa nako nahuman ang akong pagpangita alang sa bantog nga klitoris, akong higala, apan ang akong trabaho dinhi nahuman na."
  
  Nahinumdom dayon si Ben kon asa siya ug ang babaye nga nagbarog tupad niya. Gigunitan niya ang taytayan sa iyang ilong. "Damn ug bullshit."
  
  Wala mipisik ang mata ni Dahl. "Sa akong nahibal-an - ug kini magamit lamang sa kung unsa ang akong gisamok nga paminawon sa panahon sa lecture ni Parnevik - ang mga Volvas, sama sa mga paraon sa Ehipto, kanunay nga gilubong sa pinakadato nga mga lubnganan, nga tupad niini adunay daghang bililhon nga mga butang. Mga kabayo, karo, mga regalo gikan sa lagyong kayutaan."
  
  Morag gitagoan ni Hayden ang ngisi. "Kung sundon namon ang imong tibuuk nga istorya sa makatarunganon, Mr. Blake, nan ako nagtuo nga ang gitawag nga mga pagbiyahe ni Heidi sa tinuud usa ka katin-awan kung diin ang tanan nga mga piraso sa Odin nagkatag ... o gitago."
  
  "Tawga ko... Ben. Oo, Ben. Ug oo, husto ka. Tino nga."
  
  Gitabangan ni Drake ang iyang higala sa paggawas. "Dili kana importante karon. Ang tanan nga mga piraso nakit-an, gawas sa mga Valkyries ug..." mihunong siya.
  
  "Mga mata." Miingon si Ben nga nagpahiyom. "Kung makit-an naton ang Mata, mahimo naton hunongon kini ug makakuha pipila ka mga bargaining chips alang kang Karin."
  
  Nagpabiling hilom sila Drake, Dahl ug Hayden. Sa katapusan miingon si Drake, "Ang mga Valkyries kinahanglan nga naa sa gawas, Blakey. Mahimo ba nimo mahibal-an kung diin sila nakit-an? Kinahanglang adunay pipila ka karaang report sa mantalaan o unsa pa."
  
  "Gihimo ni Heidi ang alamat sa Ragnarok," naghunahuna gihapon si Ben, naunlod sa iyang panukiduki. "Si Odin tingali nagbansay kaniya sa wala pa siya mamatay sa Ragnarok."
  
  Miyango si Drake ug gipadaplin sila si Dahl ug Hayden. "Valkyries," giingnan niya sila. "Nahinumdom ka ba sa hingpit nga kakulang sa kasayuran ug busa ang posibleng kriminal nga aspeto? Aduna bay kahigayonan nga ang Interpol makigtambayayong sa CIA ug mahatagan siyag higayon?"
  
  "Akong itugot kini karon," miingon si Hayden. "Ug ipadayon nako ang imbestigasyon nga gihimo sa among mga espesyalista sa IT batok sa mga Aleman. Sama sa hapit isulti sa imong tam-is nga gamay nga higala - ang elektronik nga mga pagsubay kinahanglan nga magdala kanato ngadto kanila.
  
  "Cute?" Mipahiyom si Drake kaniya. "Siya labaw pa niana. Isubsob ang imong kaugalingon sa photography. Vocalist sa grupo. Usa ka tawo sa pamilya, ug..." mikibo siya, "oo... akong higala."
  
  Miduol siya, miingon, "Mahimo niyang kuhaan ang akong litrato bisan unsang orasa," dayon mikatawa og hinay ug milakaw. Gisundan siya ni Drake, nahibulong ug natingala. Nasayop siya sa iyaha. Diyos, mas lisod siyang basahon kay kang Kennedy.
  
  Gipasigarbo ni Drake ang iyang kaugalingon sa iyang abilidad sa pagbasa sa mga tawo. Nadulas ba siya? Ang iyang mga tuig sa serbisyo sibil nakapahumok ba kaniya?
  
  Usa ka tingog misulti sa iyang dalunggan, nga nakapalukapa sa iyang kasingkasing. "Unsa man ni?" - Nangutana ko.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Milukso siya ug misulay sa pagtakuban sa iyang gamay nga ambak sa hangin sama sa naandan nga pag-inat sa iyang mga bukton.
  
  Ang pulis sa New York nagbasa niini sama sa usa ka libro. "Nakadungog ko nga ang SAS wala pa gi-ambush sa teritoryo sa kaaway. Nagtuo ko nga dili ka bahin niini nga grupo, ha?"
  
  "Unsa man?" Nangutana si Ben nga wala makahunahuna, nagtubag sa iyang pangutana.
  
  "Kini?" Si Kennedy misandig sa unahan ug mipitik sa kilid sa monitor, nagtudlo sa gamay nga icon nga natago taliwala sa mga simbolo sa manuskrito.
  
  Mikunot ang agtang ni Ben. "Wala kabalo. Morag ang icon sa hulagway."
  
  Sa dihang mitul-id si Kennedy, ang iyang buhok natangtang sa higot niini ug nahulog sa iyang mga abaga. Nagtan-aw si Drake samtang nanganaog sila sa gamay nga bahin sa iyang likod.
  
  "Wow. Daghan kaayo kana nga buhok."
  
  "Mahimo nimo kini, freak."
  
  Gidoble ni Ben ang icon sa imahe. Ang screen nahimong teksto, ang maisugon nga titulo niini nakadani sa imong mata. Si Odin ug ang Manalagna, naglinya atol sa Ragnarok. Ug sa ilawom niana adunay pipila ka mga daan nga linya sa pagpatin-aw nga teksto.
  
  Kini nga dibuho, nga gipintalan ni Lorenzo Bacche niadtong 1795 ug gikompiskar gikan sa pribadong koleksiyon ni John Dillinger niadtong 1934, gituohan nga gibase sa usa ka mas tigulang nga larawan ug nagpakita sa mga kauban sa Norse nga diyos nga si Odin nga gihikay sa usa ka espesyal nga han-ay sa dapit diin namatay si Odin - ang mythical battlefield sa Ragnarok. Ang iyang minahal nga Manalagna nagtan-aw niini ug mihilak.
  
  Sa walay pagsulti, si Ben mipilit pag-usab ug ang hulagway nahimong materyal sa ilang atubangan.
  
  "Dios ko!" Nagpanglingo-lingo si Ben. "Maayo nga trabaho."
  
  Si Kennedy miingon, "Kini usa ka plano ... kung unsaon paghan-ay ang mga piraso."
  
  
  BAYENTA KWATRO
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Maghimo kita ug pipila ka mga kopya." Ang kanunay nga mabinantayon nga si Drake nagkuha og pipila ka dali nga mga litrato gamit ang iyang telepono. Gitudloan siya ni Ben nga kanunay maghupot og maayo, magamit nga camera, ug kini usa ka wala damha nga pagkawala sa salapi. "Ang tanan nga atong gikinahanglan karon mao ang mga Valkyries, ang mga Mata ug ang mapa sa Ragnarok." Siya mihunong sa kalit, natusok sa usa ka tipak sa panumduman.
  
  Nangutana si Ben, "Unsa?"
  
  "Dili sigurado. Kabuang. Memorya. Tingali usa ka butang nga among nakita sa miaging pipila ka mga adlaw, apan daghan kaayo ang among nakita nga dili nako kini makit-an. "
  
  Miingon si Dahl, "Aw, Drake. Tingali husto ka. Tingali ang modernong Dillinger adunay kaugalingon nga makapaikag nga pribadong koleksyon.
  
  "Tan-awa dinhi," mipadayon sa pagbasa si Ben. "Kini nag-ingon dinhi nga kini nga dibuho talagsaon, usa ka kamatuoran nga wala matuman hangtod sa sayong bahin sa 1960s, pagkahuman gilakip kini sa usa ka eksibisyon sa mitolohiya sa Norse ug gipadala sa usa ka mubo nga paglibot sa kalibutan. Pagkahuman niini, ug tungod sa nagkahinay nga interes, ang painting gi-lock sa usa ka vault sa museyo ug ... maayo, nakalimtan. Hangtod karon".
  
  "Maayo nga trabaho nagdala kami usa ka pulis." Gisulayan ni Drake nga pauswagon ang pagsalig sa kaugalingon ni Kennedy, dili gihapon sigurado kung asa ang iyang ulo pagkahuman sa New York.
  
  Gisugdan ni Kennedy ang paghigot sa iyang buhok, dayon nagduha-duha. Pagkataudtaod, gisulod niya ang iyang mga kamot sa iyang mga bulsa, nga morag naningkamot sa pagbitik niini. Gipikpik siya ni Drake sa abaga. "Busa, unsaon nimo pagkuha niini nga painting ug dad-a dinhi. Mahimong adunay usa ka butang nga dili naton makita sa litrato. Ang akong tigulang nga higala nga si Dahl ug ako magsusi sa landong nga bahin sa pagkolekta sa art. Uyog-uyog ang pipila ka mga kahoy." Mihunong siya, nga nagngisi. "Daghang mga kahoy."
  
  Nanghupaw si Kennedy sa wala pa molakaw.
  
  Gitutokan siya ni Dahl nga nagpiyong ang mga mata. "Kaya nga. Asa man ta magsugod?
  
  "Magsugod ta sa Valkyries," miingon si Drake. "Sa dihang gisultihan kami sa among mahigalaon nga munchkin kung diin ug kanus-a sila nakit-an, mahimo namong sulayan nga masubay sila."
  
  "Buhat sa detektib?" pangutana ni Dahl. "Apan gipapahawa nimo ang among labing maayo nga detective."
  
  "Karon kinahanglan niya ang usa ka pagkalinga sa pisikal, dili sa mental. Medyo hugaw siya."
  
  Misulti si Ben. "Maayo nga pangagpas, Matt. Ang mga Valkyry nadiskobrehan taliwala sa ubang dagkong mga bahandi sa lubnganan sa Viking nga manalagna, si Volva, niadtong 1945 sa Sweden."
  
  "Lubnganan ni Heidi?" Gikuha ni Drake ang higayon.
  
  "Kinahanglan gyud. Damn maayong paagi sa pagtago sa usa sa mga piraso. Hangyoa ang imong mga alipores nga ilubong kini uban kanimo human ka mamatay."
  
  "Ibalhin kini nga artikulo sa laing kompyuter." Nagtupad paglingkod si Drake ug Dahl, awkward tan-awon.
  
  Nasayod si Drake nga nagsige pa ang orasan. Para kang Karin. Alang sa Parnevik. Alang sa ilang mga kaaway ug sa tibuok kalibotan. Gibunalan niya ang makina sa kasuko, gisusi ang mga archive sa museyo ug gisulayan nga mahibal-an kung kanus-a nawala ang mga Valkyries sa imbentaryo.
  
  "Nagduda ka ba nga adunay nagtrabaho gikan sa sulod?" Nakasabot dayon si Dahl kon asa siya paingon.
  
  "Ang labing maayo nga pagtag-an mao ang usa ka gamay nga bayad nga guwardiya sa museyo o usa ka natanggong nga curator ... ingon niana. Maghulat unta sila hangtod nga ang mga Valkyry posibleng ma-demote sa vault ug dayon hilom nga gipadala sila. Wala"y nakaamgo niini sa daghang mga tuig, kung sa tinuud. "
  
  "O tulis," ni Dahl nga mikibo. "Jesus, tawo, kami adunay sobra sa kan-uman ka tuig aron mahibal-an kini." Iyang gihikap pag-usab ang wedding ring nga iyang gisul-ob sukad sa ilang pagsulod sa Library. Mihunong kadiyot si Drake. "Asawa?"
  
  "Ug mga anak".
  
  "Gimingaw ka nila?"
  
  "Kada segundo".
  
  "Maayo. Tingali dili ka sama sa akong gihunahuna nga bastos ka."
  
  "Bahala ka nga Drake."
  
  "Mas ganahan. Wala koy nakitang tulis. Apan tan-awa dinhi - ang mga Valkyries mibiyahe sa 1991 isip kabahin sa usa ka kampanya sa relasyon sa publiko alang sa Swedish Heritage Foundation. Pagka 1992 nawala na sila sa katalogo sa Museo. Unsay ikasulti niana kanimo?"
  
  Giukoban ni Dahl ang iyang mga ngabil. "Nga ang usa ka tawo nga kauban sa tour nakahukom sa pagkawat kanila?"
  
  "O ... usa nga nagtan-aw kanila sa tour nakahukom!"
  
  "Okay, mas lagmit kana." Naglabad ang ulo ni Dahl. "Busa diin ang tour?" Gipitik sa iyang mga tudlo ang screen sa upat ka higayon. "England. BAG-ONG YORK. Hawaii. Australia."
  
  "Kana gyud nga nagpakipot niini," sarkastikong pulong ni Drake. "Kabuang".
  
  "Dili, paghulat," mipatugbaw si Dahl. "Tinuod ni. Ang pagkidnap sa Valkyrie kinahanglan nga hapsay, di ba? Maayo nga giplano, maayo nga gipatuman. Maayo. Kini sa gihapon adunay kalambigitan sa usa ka krimen. "
  
  "Kon mas maalamon ka pa, mahimo nimo..."
  
  "Pamati! Sa sayong bahin sa dekada 90, ang Serbian mafia nagsugod sa pagkalot sa ilang mga kuko ngadto sa ilalom sa tiyan sa Sweden. Ang mga krimen nga nalangkit sa pagpangilkil midoble sa wala pay usa ka dekada, ug aduna nay daghang organisadong mga gang nga naglihok sa tibuok nasod. Ang uban nagtawag sa ilang kaugalingon nga Bandidos. Ang uban, sama sa Hells Angels, mga biker gang lang."
  
  "Nag-ingon ka ba nga ang mafia sa Serbia adunay mga Valkyries?"
  
  "Dili. Ako nag-ingon nga sila nagplano sa pagkawat kanila ug unya ibaligya sila alang sa salapi. Sila ra ang adunay mga koneksyon aron makuha kini. Kining mga tawhana nagbuhat sa tanan, dili lang pagpangilkil. Ang internasyonal nga smuggling dili molapas kanila. "
  
  "OK. Busa unsaon nato pagkahibalo kon kinsay ilang gibaligyaan?"
  
  Gikuha ni Dahl ang iyang telepono. "Dili namo kana buhaton. Apan labing menos tulo sa mga senior nga lider ang naa karon sa likod sa mga bar duol sa Oslo. Milakaw siya aron manawag.
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata ug misandig. Gitan-aw niya ang orasan ug nakurat siya nga hapit na mag-alas 6. Kanus-a sila katapusan nga natulog? Milingi siya sa palibot dihang mibalik si Hayden.
  
  Ang gwapa nga assistant secretary of defense morag depressed. "Sorry guys. Wala"y swerte sa mga Aleman. "
  
  Milingiw ang ulo ni Ben, nagpakita ang tensiyon. "Walay tawo?"
  
  "Dili pa. Sorry gyud."
  
  "Apan unsaon? Kini nga tawo kinahanglan nga naa sa usa ka lugar." Nitulo ang luha sa iyang mga mata ug gitutok niya kini kang Drake. "Dili ba?"
  
  "Oo, higala, husto kana. Salig kanako, pangitaon nato siya." Gigunitan niya ang iyang higala sa usa ka gakos nga oso, ang iyang mga mata nagpakiluoy kang Hayden nga mohimo og usa ka breakthrough. "Kinahanglan namon nga mopahulay ug mag-andam usa ka maayong pamahaw," ingon niya, ang iyang Yorkshire accent nagsidlak.
  
  Gilingo-lingo ni Hayden ang iyang ulo, mitan-aw kaniya nga morag bag-o lang siyang nagsulti og Hapon.
  
  
  BAYENTE SINGKO
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Si Alicia Miles nagtan-aw sa multi-billionaire nga si Colby Taylor samtang naglingkod siya sa lapad nga salog sa usa sa daghang mga apartment nga iyang gipanag-iya, kini nahimutang sa kawhaan ug duha ka andana ibabaw sa Las Vegas Boulevard. Ang usa ka bungbong bug-os nga bildo, nga nagtanyag ug talagsaong talan-awon sa mga busay sa Bellagio ug sa bulawan nga mga suga sa Eiffel Tower.
  
  Si Colby Taylor wala na maghunahuna niini. Naunlod siya sa iyang labing bag-o nga nakuha, The Wolves of Odin, nga iyang gigugol sa duha ka oras nga mabinantayon nga naghiusa. Si Alicia miduol kaniya, gitagsa-tagsa nga gihukas ang iyang mga sapot hangtud nga siya hubo, ug dayon mikanaog ang iyang mga tiil hangtud nga ang iyang mga mata parehas sa iyang mga mata, usa ka tiil gikan sa yuta.
  
  Ang gahum ug kapeligrohan mao ang duha ka butang nga nakapadasig kaniya. Ang gahum ni Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - ug ang peligro nga gipahinabo sa lamian nga pagkaamgo nga ang iyang uyab nga si Milo, kanang dako, kusgan nga bruiser gikan sa Vegas, nahigugma gyud kaniya.
  
  "Mopahuway ka ba, boss?" nangutana siya nga wala makaginhawa. "Naka-bareback ko. Walay extra charge."
  
  Gitan-aw siya ni Taylor pataas ug paubos. "Alicia," miingon siya, mikuha og napulo ka dolyar sa iyang pitaka. "Nahibal-an namon nga duha nga kini makapadasig kanimo kung magbayad ako." Gipilit niya ang kuwentas taliwala sa iyang mga ngipon sa wala pa milingkod sa iyang luyo.
  
  Gipataas ni Alicia ang iyang ulo, hapit naglaway, nakadayeg sa naggilakgilak nga mga suga sa Strip nga gibuklad sa iyang atubangan. "Ayaw pagdali. Kung mahimo nimo."
  
  "Kumusta ang kahimtang sa Parnevik?" Gisulti ni Taylor ang iyang pangutana ingon usa ka agulo.
  
  "Pagkahuman nimo," tubag ni Alicia sa iyang naputol nga English. "Buhaon ko kini sa duha."
  
  "Gahom ang impormasyon, Miles. Kita... kinahanglang mahibalo sa ilang nahibaloan. ... Usa ka bangkaw. Ang tanan nga nahabilin. Sa pagkakaron naa mi sa unahan. Apan ang mga Valkyries ug ang mga Mata kay... ang tinuod nga mga premyo."
  
  Gipunting kini ni Alicia. Naghugong. Grunt. Obsession. Nagkinabuhi siya alang sa duha ka butang - kapeligrohan ug salapi. Siya adunay mga kahanas ug kaanyag sa pagkuha sa bisan unsa nga iyang gusto, nga iyang gibuhat kada adlaw nga walay pagduha-duha o pagmahay. Ang iyang mga adlaw sa SAS kay training lang. Ang iyang mga misyon sa Afghanistan ug Lebanon yanong homework.
  
  Kini mao ang iyang dula, ang iyang paagi sa pagtagbaw sa kaugalingon. Niining higayona kini makalingaw uban ni Colby Taylor ug sa iyang kasundalohan, apan ang mga German sa dili madugay motanyag og mas dako nga adlaw sa suweldo - si Abel Frey ang nagrepresentar sa tinuod nga gahum, dili si Colby Taylor. Isagol kana sa grabe nga kapeligrohan nga adunay kanunay nga mahigugmaon nga Milo sa duol, ug wala siya'y nakita gawas sa talagsaon nga mga pabuto sa iyang kapunawpunawan.
  
  Gitan-aw niya ang palibot sa Strip, nahibal-an ang hingpit nga gahum sa mga nagkidlap nga suga ug dagkong mga casino, ug gipahimuslan ang gamay nga kalingawan nga gitanyag ni Colby Taylor, samtang naghunahuna bahin kang Matt Drake ug sa babaye nga iyang nakit-an.
  
  
  ***
  
  
  Misulod siya sa kwarto sa bisita sa apartment ug nakit-an si Propesor Roland Parnevik nga gihigot, nagbuy-od, sa higdaanan nga eksakto nga iyang gibiyaan siya. Sa nagdilaab pa nga kainit ni Taylor taliwala sa iyang mga paa ug namula sa iyang mga aping, siya misinggit ngadto kang Geronimo! ug miambak sa kutson, mitugpa tupad sa tigulang.
  
  Milukso siya sa iyang mga tuhod ug gigisi ang silver duct tape gikan sa iyang mga ngabil. "Nakadungog ka namo, di ba, Propesor? Siyempre gibuhat nimo." Ang iyang panan-aw mipahiluna sa iyang kinatawo. "May kinabuhi pa ba diha, tigulang? Gikinahanglan ang tabang?"
  
  Nikatawa siya ug nilukso sa kama. Ang nahadlok nga mga mata sa propesor misunod kaniya sa matag gutom-sa-gahom nga lihok, nagpadilaab sa iyang kaakuhan, nga nag-aghat kaniya sa mas daghang ihalas nga mga pagpakita. Siya misayaw, siya nagtuyok-tuyok, siya nahimong maulawon.
  
  Apan sa kataposan, milingkod siya sa dughan sa tiguwang, nga nakapabug-at sa iyang gininhawa, ug gilabyog ang usa ka gunting nga rosas.
  
  "Panahon na nga putlon ang imong mga tudlo," malipayon niyang giingon. "Nalingaw ko sa akong torture sama sa akong paglingaw sa akong sekso, pulgada por pulgada. Ug kon mas dugay kini, mas maayo. Seryoso buddy, ania lang ako alang sa dugo ug kagubot."
  
  "Unsa... unsay gusto nimo... mahibaloan?" Ang Swedish accent ni Parnevik puno sa kahadlok.
  
  "Sultihi ko bahin kang Matt Drake ug sa bigaon nga mitabang kaniya."
  
  "Drake? Ako... wala ko kasabot... dili ba nimo - Odin?"
  
  "Wala koy labot niining tanan nga kabuang sa Norwegian. Naa ko niini tungod sa putli nga kahinam niining tanan." Dali niyang giputol ang gunting nga rosas duol sa tumoy sa iyang ilong.
  
  "Umm... Si Drake kay - SAS, nakadungog ko. Naapil siya niini...sa aksidente."
  
  Gibati ni Alicia ang nagyelo nga balod nga mibanlas kaniya. Mabinantayon niyang gisaka ang lawas ni Parnevik, gibutang ang duha ka blades sa iyang ilong ug gipisil hangtod nga mitungha ang usa ka pagtulo sa dugo.
  
  "Gibati nako nga nag-undang ka, tigulang."
  
  "Dili! Dili! Palihug!" Karon ang iyang accent hilabihan ka baga ug gituis tungod sa pagpit-os sa iyang ilong nga halos dili niya masabtan ang mga pulong. Nagngisi siya. "Parang ka anang chef sa The Muppets." Blah blah blah, blah blah blah, blah blah blah."
  
  "Ang iyang asawa-siya mibiya kaniya. Basulon ang SAS!" - Si Parnevik mibuto ug gilibot ang iyang mga mata sa kalisang. "Ang iyang higala adunay usa ka igsoong babaye nga mitabang kanamo! Ang babaye mao si Kennedy Moore, usa ka pulis gikan sa New York. Nagpagawas siya ug serial killer!"
  
  Gilihok ni Alicia ang iyang mga blades sa kasuko. "Mas maayo. Labing maayo, propesor. Unsa pa?"
  
  "Siya... naa sa... um... Holiday. Walay pinugos nga holidays. Nakita nimo, ang serial killer-gipatay na usab niya."
  
  "God, Prof, nagsugod na ka sa pagpabalik nako."
  
  "Palihug. Makaingon ko nga maayong tawo si Drake!"
  
  Gibira ni Alicia ang iyang mga pamutol sa rosas. "Aw, naa gyud na siya. Pero nakasugat ko niya sa SRT, dili ikaw. Nahibal-an ko kung unsa ang nagsamok sa maong bastos."
  
  Adunay usa ka siyagit ug usa ka pagkahagsa, ug dayon gidunggab ni Colby Taylor ang iyang ulo sa pultahan. "Miles! Bag-o lang ko nakadawat og tawag gikan sa among kaalyado sa gobyerno sa Sweden. Ilang nahibal-an kung asa ang mga Valkyry. Kinahanglan namong magdali. Karon!"
  
  Gikuha ni Alicia ang mga pamutol sa rosas ug giputol ang tumoy sa tudlo sa tigulang.
  
  Tungod lang kay kaya niya.
  
  Ug samtang siya nagsiyagit ug nagkurog, iyang gisabak ang iyang bukobuko ug giugbok siya sa usa ka jet injector, usa ka syringe nga walay dagom, nagsal-ot sa usa ka gamay nga sensor sa ilawom sa iyang panit.
  
  Plan B, hunahuna ni Alicia, ang iyang pagbansay-bansay sa pagkasundalo igo ra gihapon.
  
  
  BAYENTE UNOM
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Sa dihang mibagting ang selpon ni Thorsten Dahl, napuno sa blueberry muffin ang baba ni Drake. Gihugasan niya kini sa presko nga kape, nagpaabot nga naminaw.
  
  "Oo, Ministro sa Estado." Pagkahuman niini nga katingala, ang nahabilin nga panag-istoryahanay sa bahin ni Dahl hinay, usa ka serye sa 'Nakita ko', mga pahayag ug matinahuron nga kahilom. Natapos kini sa 'Dili ko ikaw pasagdan, sir', nga medyo makahadlok kang Drake.
  
  "Aw?" - Nangutana ko.
  
  "Kinahanglan nga isaad sa akong gobyerno ang usa niining mga Serbiano nga scumbag nga usa ka pagkunhod sa sentensiya sa pagkabilanggo baylo sa tabang, apan kami adunay kumpirmasyon." Masulti ni Drake nga sa ilawom sa konserbatibo nga gawas ni Dahl usa ka tawo nga gusto nga magmalipayon.
  
  "Ug unsa?"
  
  "Dili pa. Atong tigumon ang tanan." Pipila ka gutlo ang milabay, gibira si Ben gikan sa screen sa laptop, si Hayden mipatong og usa ka pulgada gikan sa iyang siko, ug si Kennedy nga nagpaabot nga nagbarog tupad ni Drake, ang iyang taas nga buhok paubos pa.
  
  Nakaginhawa si Dahl. "Ang mubo nga bersyon mao nga ang lider sa Swedish Serbian mafia sa mga nineties - usa ka tawo nga anaa sa among kustodiya - mihatag sa Valkyries sa iyang American counterpart isip usa ka lihok sa maayong kabubut-on. Busa, si Davor Babic nakadawat og Valkyries niadtong 1994. Niadtong 1999, si Davor miluwat sa katungdanan ingong lider sa Mafia ug gitugyan ang kontrol sa iyang anak nga si Blanca, nga miretiro sa dapit nga iyang gimahal pag-ayo sa kalibotan-bisan ang iyang yutang natawhan."
  
  Mihunong kadiyot si Dahl. "Hawaii".
  
  
  BAYENTA SITO
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Si Abel Frey mitan-aw sa ubos gikan sa bentana sa iyang apartment sa ibabaw nga andana sa minilyon ka gagmayng mga hulmigas nga nagdagan ubay sa mga sidewalk sa ubos. Apan, dili sama sa mga hulmigas, kini nga mga tawo walay hunahuna, walay tumong, ug kulang sa imahinasyon sa pagtan-aw lapas pa sa ilang miserableng kinabuhi. Gisugyot niya nga ang termino nga 'mga manok nga walay ulo' gimugna sa usa ka tawo nga nagtindog niining taas nga gitas-on samtang iyang gitan-aw ang nahigawad nga cesspool nga mao ang katawhan.
  
  Si Frey dugay nang naghatag ug kagawasan sa iyang mga pantasya. Ang usa ka mas batan-on nga bersyon niya nakaamgo nga ang makahimo sa bisan unsa nga butang makapalaay sa tanan. Kinahanglan ka nga maghimo og bag-o, mas lainlain ug makalingaw nga mga kalihokan.
  
  Busa ang battle arena. Busa ang negosyo sa fashion - sa sinugdanan usa ka paagi sa pagpanag-iya sa matahum nga mga babaye, unya usa ka atubangan alang sa internasyonal nga smuggling singsing, ug karon usa ka paagi sa pagtago sa iyang interes sa Tomb of the Gods.
  
  Buhat sa iyang kinabuhi.
  
  Ang taming walay depekto, usa ka tinuod nga buhat sa arte, ug, dugang pa sa naka-encrypt nga mapa nga gikulit sa iyang convex nga nawong, bag-o lang niya nadiskobrehan ang usa ka misteryosong sentensiya nga gisulat sa ibabaw nga ngilit niini. Ang iyang paboritong arkeologo naningkamot pag-ayo niini. Ug ang iyang paborito nga siyentista misulay sa pagbutyag sa laing bag-o nga katingala - ang taming gihimo sa usa ka talagsaon nga materyal, dili ordinaryo nga metal, apan usa ka butang nga mas dako, apan sa samang higayon talagsaon nga kahayag. Nalipay ug nasagmuyo si Frey sa pagkadiskobre nga mas daghan pa ang sekreto ni Odin kay sa una niyang gihuna-huna.
  
  Ang iyang kasagmuyo tungod sa kakulang sa panahon sa pagtuon kanila. Labi na karon nga apil na siya niining internasyonal nga lumba. Giunsa niya gusto nga iyang ipadala ang tanan balik sa La Veraine, ug samtang ang dili angay nga mga sosyalista naglingaw-lingaw, siya ug ang pipila nga pinili nga uban mag-analisar sa mga sekreto sa mga Diyos.
  
  Unya mingisi siya sa bakanteng lawak. Ang pag-analisa kinahanglang ubanan kanunay ug pipila ka bililhong mga gutlo sa grabeng pahulay. Tingali mag-pit ang usa ka magtiayon nga mga modelo nga lalaki batok sa usag usa sa usa ka arena, hatagan sila usa ka paagi sa paggawas. Mas maayo pa, i-pit ang pipila sa iyang mga bihag batok sa usag usa. Ang ilang pagkawalay alamag ug pagkawalay paglaum kanunay nagpresentar sa labing kaayo nga talan-awon.
  
  Nag-ping ang iyang email. Usa ka video ang nagpakita sa screen, nga nagpakita sa bag-ong babaye, si Karin Blake, nga naglingkod sa iyang higdaanan nga nakadena.
  
  "Sa katapusan". Gitan-aw siya ni Frey sa unang higayon. Gimarkahan sa babayeng Blake ang matag usa sa tulo ka mga mersenaryo nga iyang gipadala aron kidnap siya, usa nga mapintas. Maalamon kaayo siya, usa ka tinuod nga kabtangan, ug bag-o lang siyang natanggong sa iyang gamay nga prisohan sa La Vereina, naghulat sa pag-abot ni Frey.
  
  Lab-as nga karne para sa iyang kalipay. Gikan sa dugo sa inosente mao ang iyang walay kataposang kalipay. Karon siya mao ang iyang kabtangan. Siya adunay giputol nga blonde nga buhok, nindot nga bangs, ug usa ka parisan sa lapad nga mga mata-bisan tuod si Frey dili makasiguro sa kolor nga gihatag sa kalidad sa hulagway. Usa ka matahum nga lawas - dili panit sama sa usa ka modelo; mas madanihon, nga, sa walay duhaduha, makadani sa mas patas nga sekso.
  
  Iyang gihikap ang iyang digitized nga nawong. "Mouli ka dayon, akong gamay..."
  
  Niadtong higayuna, naabli ang pultahan ug misulod ang usa ka bastos nga Milo nga nagwarawara sa iyang selpon sa usa ka kamot. "Siya na," misinggit siya. "Alicia!" Siya adunay usa ka buang nga ngisi sa iyang idiot nga nawong.
  
  Gitago ni Frey ang iyang emosyon. "Ja? Halo?Oo, ingna ko. Kanang katapusan nga piraso sa New York, kini unta akoa. " Wala siyay pagsalig sa English bitch bisan gamay.
  
  Siya naminaw kaniya, nga nagpahiyom samtang nagpatin-aw kon asa sila sunod nga moadto, nagkunot ang agtang sa dihang iyang nadungog nga ang mga Swedes ug ang ilang mga kauban nagpadulong na, ug dayon wala siya makapugong sa pagpahiyom sa dihang misaad siya nga sa dili madugay iyang gunitan ang duha ka Canadian. mga numero.
  
  Dayon iyang mahubad kining talagsaong inskripsiyon sa mga ngilit sa Shield ug tan-awon kon ang ubang mga bahin gihimo ba sa samang talagsaong materyal. Unya aduna siyay tulo ka piraso ug bentaha.
  
  "At least resourceful ka," matod niya sa telepono nga mitutok pag-ayo kang Milo. "Naghinamhinam ko nga gamiton kini nga kamahinungdanon kung magkita kami pag-usab sa dili madugay." Taudtaod na nga panahon sukad siya nakatusok og English nga rosas.
  
  Mipahiyom si Frey sa kahiladman dihang misidlak ang mga mata ni Milo sa paghunahuna nga makig-uli sa iyang uyab. Milanog pa sa iyang hunahuna ang tubag ni Alicia.
  
  Sa imong gusto, sir.
  
  
  BAYNTE OTSO
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Niadtong Septembre 12, ang adlaw sa udto sa Hawaii gingitngitan sa mangitngit nga ulan sa Jellyfish parachute, ang signature parachute sa militar sa US. Sa usa ka talagsaon nga operasyon, ang Delta Commandos mitugpa nga gilibutan sa Swedish SGG ug British SAS - ug usa ka pulis sa New York - sa usa ka hilit nga baybayon sa amihanang bahin sa isla.
  
  Nagdagan si Drake sa baybayon, ang balas nagpahumok sa iyang pagtugpa, gibuhian ang iyang parachute ug dali nga milingi aron susihon ang pag-uswag ni Kennedy. Mitugpa siya taliwala sa duha ka batang lalaki nga Delta, nahulog sa usa ka tuhod, apan sa wala madugay mibangon.
  
  Si Ben magpabilin sa eroplano samtang nagpadayon sa iyang panukiduki uban sa tabang ni Hayden, kinsa gipadala isip usa ka "adviser" sa US sa misyon.
  
  Sa kasinatian ni Drake, ang mga magtatambag kasagaran mas nabansay nga mga bersyon sa ilang mga amo-mga espiya nga nagsapot sa karnero, ingnon ta.
  
  Nagdagan sila ubay sa baybayon sa init nga adlaw sa Hawaii, katloan ka batid kaayo nga mga sundalo sa Special Forces, sa wala pa makaabot sa usa ka malumo nga bakilid nga gipanalipdan sa usa ka canopy sa mga kahoy.
  
  Dinhi gipahunong sila ni Thorsten Dahl. "Nasayod ka sa mga lagda. Hilom ug lig-on. Ang tumong mao ang usa ka lawak tipiganan. Sa unahan!"
  
  Ang desisyon gihimo aron hampakon ang mansyon sa kanhing lider sa Serbian mafia nga adunay labing kusog. Ang panahon grabe nga kontra nila - ang ilang mga kaatbang tingali nahibal-an na usab ang lokasyon sa Valkyries, ug ang pag-angkon sa taas nga kamot sa kini nga lumba hinungdanon.
  
  Ug sa panahon sa iyang paghari, si Davor Babic dili usa ka maloloy-on nga tawo.
  
  Mitungas sila sa bakilid ug midagan tabok sa dalan, diretso sa personal nga ganghaan ni Babich. Bisan ang huyop sa hangin wala magtandog kanila. Nahimo ang pag-atake, ug wala pay usa ka minuto ang tag-as nga pinulbos nga puthaw nga mga ganghaan nahimong mga piraso sa metal. Nanglusot sila sa ganghaan ug nagkatibulaag sa tibuok dapit. Si Drake mitago sa luyo sa usa ka baga nga punoan sa palma, nagtuon sa bukas nga balilihan nga nagpaingon sa dagkong mga hagdanan nga marmol. Sa ibabaw nila mao ang entrada sa mansyon ni Babich. Sa duha ka kilid nagbarog ang katingad-an nga mga estatwa ug mga bahandi sa kultura sa Hawaii, bisan usa ka pigurin sa Moai gikan sa Easter Island.
  
  Wala pa'y aktibidad.
  
  Ang retirado nga mafia sa Serbia usa ka makamatay nga pagsalig sa kaugalingon.
  
  Ang SAS nga lalaki, ang iyang nawong nga katunga gitagoan, nag-slide tupad ni Drake.
  
  "Kumusta, daan nga higala. Maayong adlaw, di ba? Ganahan ko kung ang direkta nga kahayag sa adlaw moigo sa mga lente. Gipadala ni Wells ang iyang labing maayo nga mga pangandoy. "
  
  "Hain man kanang tigulang nga buang?" Wala kuhaa ni Drake ang iyang mga mata sa tanaman.
  
  "Miingon siya nga makontak ka niya unya. Usa ka butang bahin sa imong utang kaniya pipila ka oras. "
  
  "Dirty old bastard."
  
  "Kinsa si May?" - nangutana Kennedy. Gisuklay niya pag-usab ang iyang buhok ug nagsul-ob og walay porma nga uniporme sa kasundalohan ibabaw sa pantsuit. Siya adunay usa ka magtiayon nga Glock.
  
  Si Drake, sama sa naandan, walay dalang armas gawas sa iyang espesyal nga gamit nga kutsilyo.
  
  Ang bag-ong lalaki sa SAS miingon, "Ania na ang Old Drake Flame. Mas importante, kinsa ka?"
  
  "Dali na, guys. Pag-focus niini. Hapit na namon ilunsad ang usa sa pinakadako nga pag-atake sa mga sibilyan sa kasaysayan."
  
  "Sibil?" Mikunot ang agtang ni Kennedy. "Kung kini nga tawo usa ka sibilyan, nan ako ang asno ni Claudia Schiffer."
  
  Ang Delta Team diha na sa hagdanan. Migawas si Drake gikan sa pagtago sa higayon nga nagsugod sila, ug midagan tabok sa bukas nga yuta. Sa dihang naa na siya sa tunga, nagsugod ang siyagit.
  
  Nagpakita ang mga numero sa ibabaw sa hagdanan, nagsul-ob sa lainlaing mga sinina, boxer shorts, ug giputol nga T-shirt.
  
  Unom ka mubo nga buto ang milanog. Unom ka mga lawas ang nahulog nga wala"y kinabuhi sa hagdanan. Ang Delta Team naa sa tunga. Ang dinalian nga mga siyagit karon gikan sa usa ka dapit sa unahan samtang si Drake miabut sa ubos sa mga ang-ang ug mikamang sa tuo, diin ang kurbadong bato nga rehas naghatag og gamay nga tabon.
  
  Usa ka buto milanog, kusog, nagpasabot nga gikan kini sa mga Serb. Si Drake milingi aron tan-awon pag-usab si Kennedy, unya doble ang lakang sa taas.
  
  Sa unahan nila, usa ka gamay nga gilis sa graba nagpadulong sa entrada sa mansyon, nga nahimutang taliwala sa duha ka bahin sa H-shaped nga bilding. Ang mga armadong lalaki migawas gikan sa bukas nga mga pultahan ug gikan sa pag-itsa sa mga pultahan sa Pransya sa bisan asa nga kilid sa entrada.
  
  Adunay mga dosena niini.
  
  Nahingangha sila - apan dali nga nagpundok pag-usab. Tingali dili kaayo bugal sa tanan. Nakita ni Drake kung unsa ang umaabot ug midangop sa usa ka talagsaon nga koleksyon sa mga estatwa. Natapos niya nga giguyod si Kennedy pinaagi sa piraso gikan sa Easter Island.
  
  Usa ka segundo sa ulahi nadungog ang buto sa machine gun. Ang nakurat nga mga guwardiya nagbutang ug mga kurtina sa tingga sa tanang direksiyon. Natumba si Drake sa iyang tiyan samtang daghang mga bala ang miigo sa estatwa uban sa mga dasmag.
  
  Ang mga guwardiya midagan sa unahan. Gisuholan sila og kalamnan, gipili nga labaw pa alang sa ilang brawny stupidity kay sa ilang intelektwal nga kabatid. Midagan sila diretso sa mabinantayon nga mga linya sa kalayo gikan sa mga batang lalaki sa Delta ug natumba, nagkurog taliwala sa mga sapa sa dugo.
  
  Nabuak ang bildo sa ilang luyo.
  
  Dugang mga buto ang nadungog gikan sa mga bintana sa mansyon. Ang malas nga sundalo sa Delta nakaangkon og bala sa liog ug diha-diha napukan nga patay.
  
  Duha ka guwardiya ang nasangit sa mga estatuwa, usa kanila ang nasamdan og gamay. Hilom nga gibira ni Drake ang iyang blade ug naghulat sa usa kanila nga maglakaw libot sa estatwa.
  
  Ang kataposang butang nga nakita sa samdan nga Serb mao ang iyang kaugalingong dugo nga mibugwak samtang giputol ni Drake ang iyang tutunlan. Gipabuthan ni Kennedy ang ikaduhang Serb, nasipyat, dayon gitabonan samtang giisa niya ang iyang armas.
  
  Ang martilyo mi-klik nga walay sulod.
  
  Mitindog si Kennedy. Gidiskarga man ang armas o wala, nag-atubang gihapon siya sa nasuko nga kontra. Ang guwardiya nagwara-wara sa tigbas, nga gipislit ang iyang kaunoran.
  
  Si Kennedy mibiya sa range, dayon milukso sa unahan samtang ang iyang momentum mibiya kaniya. Ang usa ka paspas nga sipa sa singit ug usa ka siko sa likod sa iyang liog natumba siya sa yuta. Iyang giligid, ang sulab kalit sa iyang kamot, ug gilaslas sa usa ka lapad nga arko. Mibalikos si Kennedy nga igo ra nga moagi ang makamatay nga tumoy sa iyang aping sa wala pa iduso ang iyang mga tudlo nga nangamang sa iyang windpipe.
  
  Nadungog niya ang humok nga cartilage nga nabuak, nakadungog nga nagsugod siya sa pagtuk-ok.
  
  Mitalikod siya. Nahuman na siya. Wala siyay tinguha nga motan-aw kaniya nga mamatay.
  
  Mibarog si Drake ug mitan-aw. "Dili daotan".
  
  "Tingali mohunong ka sa pagpanganak nako karon."
  
  "Dili ko..." Kalit siyang mihunong. Gitabonan ba niya ang iyang kaulaw sa maisugon nga pagpanghambog. "Wala nay mas maayo pa kaysa pagtan-aw sa usa ka babaye nga adunay pusil."
  
  "Dili igsapayan". Si Kennedy mikamang sa luyo sa totem pole, usa pa nga wala sa lugar nga bahin sa mansyon, ug gisusi ang talan-awon.
  
  "Magbulag mi sa among dalan," giingnan niya siya. "Mangita ka ug storage room. Mobalik ko."
  
  Naghimo siya usa ka makatarunganon nga trabaho sa pagtago sa iyang pagduha-duha. "Sigurado ka?"
  
  "Hoy tawo, polis ko dinhi, remember? Usa ka sibilyan. Buhata ang gisulti kanimo."
  
  
  ***
  
  
  Si Drake nagtan-aw samtang si Kennedy mikamang sa tuo, paingon sa likod sa mansyon, diin ang satellite surveillance nagpakita sa usa ka helipad ug pipila ka ubos nga mga building. Ang grupo sa SAS na-deploy na didto ug kinahanglan nga molusot nianang higayona.
  
  Nakit-an niya ang iyang panan-aw nga nag-agay sa iyang dagway, ang iyang utok kalit nga nangandoy nga ang sinina nga iyang gisul-ob mopakita sa iyang asno.
  
  Gikurog siya sa kakurat. Ang pagkamapainubsanon ug kawalay kasigurohan naghiusa sa mga pwersa sa iyang ulo, hinungdan sa usa ka alimpulos sa pagduhaduha sa kaugalingon. Duha ka tuig sukad mibiya si Alison, kapin sa pito ka gatos ka adlaw nga pagkawalay kalig-on. Talagsaon nga giladmon sa kanunay nga paghuboghubog, gisundan sa pagkabangkaruta, ug dayon usa ka hinay, hinay kaayo nga pagtaas sa normal nga kinabuhi.
  
  Wala pa sila didto. Walay duol.
  
  Ang iyang kahuyang ba sa pagsulti?
  
  Plano b.
  
  Trabaho sa kamot. Sulayi nga ibalik ang imong pagtutok sa militar ug ibilin ang makadaot nga sibilyan nga butang sa makadiyot. Gikuha niya ang mga pusil gikan sa duha ka mga guwardiya ug mikamang sa taliwala sa mga estatwa hangtod nga mibarog siya sa daplin sa agianan sa graba. Iyang nakita ang tulo ka mga target sa tulo ka lain-laing mga bintana ug nagpabuto sa tulo ka mga pagbuto sa paspas nga sunodsunod nga.
  
  Duha ka singgit ug usa ka singgit. Dili daotan. Sa diha nga ang nahabilin nga ulo milingi, nangita sa nahimutangan niini, si Drake nahimong pula nga haze.
  
  Midagan dayon siya, nga miluhod lang aron mohunong sa gawas sa atubangan sa mansyon, ang iyang ulo naigo sa gahi nga bato. Milingi siya pagbalik sa Delta team, kinsa nagdali sa pag-apas kaniya. Miyango siya sa ilang lider.
  
  "Paagi". Miyango si Drake paingon sa pultahan, dayon sa tuo. "Storage room."
  
  Misulod sila, si Drake sa kataposan, mipilit sa kurba sa bungbong. Usa ka lapad nga hagdanan nga puthaw ang nag-alirong sa ilang atubangan paingon sa ikaduhang ang-ang sa mansyon.
  
  Samtang nagkamang sila sa bungbong, daghang mga Serbiano ang mitungha sa taas nga andana nga balkonahe sa ibabaw nila. Sa kalit, ang Delta team nahimong sayon nga biktima.
  
  Kay wala nay maadtoan, miluhod si Drake ug nagpabuto.
  
  
  ***
  
  
  Si Kennedy midagan ngadto sa linya sa kahoy nga nag-utlanan sa gawas nga bungbong sa mansyon ug misugod sa paglihok nga mas paspas. Sa usa ka pagpamilok sa mata, nakaabot siya sa luyo sa balay sa wala pa ang walay nawong nga sundalo sa SAS nahulog sa iyang tiyan sa iyang atubangan.
  
  Sama sa usa ka koneho, siya mibarog nga walay lihok, nahipnotismo sa baril sa riple. Sa unang higayon sulod sa mga bulan, nawala kaniya ang tanang hunahuna ni Thomas Caleb.
  
  "Kabuang!"
  
  "Okey ra," matod sa usa ka tingog tupad sa iyang tuo nga dunggan. Nabatyagan niya ang bugnaw nga blade nga gilay-on ra kaniya. "Kini ang langgam ni Drake."
  
  Ang komento nagwagtang sa iyang kahadlok. "Ang langgam ni Drake? Wala na ko!"
  
  Milakaw ang lalaki sa iyang atubangan, nagpahiyom. "Bueno, kung ingon-ana, sumala sa imong presidente, si Miss Moore dili hinungdanon. Tawga kog Wells."
  
  Giila ni Kennedy ang ngalan, apan wala nay gisulti samtang usa ka dako nga grupo sa mga sundalo sa Britanya ang mitungha sa iyang palibot ug nagsugod sa pagbilin og mga marka. Ang likod sa propyedad ni Babich naglangkob sa usa ka dako nga patio nga gilinyahan sa Indian nga bato, usa ka Olympic-size nga swimming pool nga gilibutan sa mga lounge chair ug puti nga mga cabana, ug daghang mga squat, ngil-ad nga mga building nga dili motakdo sa uban nga dekorasyon. Sunod sa kinadak-ang bilding mao ang usa ka lingin nga helipad nga adunay sibilyan nga helicopter.
  
  Pagkahuman sa mga tuig nga paglakaw sa kadalanan sa New York, kinahanglan nga maghunahuna si Kennedy kung nagbayad ba gyud ang krimen. Kini nga mga lalaki ug si Caleb mibayad niini. Gibayran unta kini ni Chuck Walker kung wala pa siya makita ni Kennedy nga gibulsa ang stack.
  
  Puno ang mga sun lounger. Daghang mga lalaki ug babaye nga wala"y saput nga hubo karon nagtindog sa palibot sa kakurat, nagkupot sa ilang mga sinina ug naningkamot sa pagtabon sa sobra nga unod. Namatikdan ni Kennedy nga ang ubang mga tigulang nga lalaki dili makahimo sa pagkupot sa panit sa hippopotamus, samtang kadaghanan sa mga batan-ong babaye makahimo niini sa duha lang ka kamot ug usa ka wala nga liko.
  
  "Kining mga tawhana... tawgon nato silang mga bisita... dili tingali sila bahin sa grupong Serbiano," hilom nga misulti si Wells ngadto sa mikropono sa tutunlan. "Kuhaa sila," miyango siya sa tulo ka nag-unang mga tawo. "Ang uban kaninyo nagpadulong sa daplin sa dagat niining mga bilding."
  
  Samtang ang grupo nagsugod sa pagbulag, daghang mga butang ang nahitabo sa usa ka higayon. Ang mga blades sa helicopter nagsugod sa pagtuyok; ang tingog sa mga makina niini milumos dayon sa singgit sa mga duol. Unya usa ka lawom nga dahunog, sama sa tingog sa usa ka roller shutter nga pag-abli sa pultahan, nag-una sa kalit nga dahunog sa usa ka gamhanan nga sakyanan. Gikan sa luyo sa kilid sa dagat sa ngil-ad nga mga bilding, usa ka puti nga gilis sa metal ang mitumaw - usa ka Audi R8 nga nagpadali sa labing taas nga tulin.
  
  Sa pag-abot niya sa patio, kini usa ka makamatay nga toneladang bala. Nabunggo kini sa nakurat nga mga sundalo sa SAS, nga nagpadala kanila nga nagbuy-od ug nahulog sa hangin. Laing sakyanan mihunong sa iyang luyo, niining higayona itom ug mas dako.
  
  Ang mga blades sa helicopter misugod sa pagtuyok sa mas paspas ug ang mga makina niini misugod sa pag-uwang. Nangurog ang tibuok makina, nangandam sa pag-takeoff.
  
  Si Kennedy, nakugang, makapaminaw lang samtang si Welles misinggit og mando. Nakugang siya samtang nagpabuto ang nahabilin nga mga sundalo sa SAS.
  
  Ang tanan nga impyerno nabuak sa tanaman.
  
  Gipabuthan sa mga sundalo ang paspas nga Audi R8, ang mga bala milapos sa metal nga lawas niini, milatas sa panit sa fender ug mga pultahan. Mipasutoy ang sakyanan paingon sa eskina sa balay, niliko sa kataposang gutlo aron moliko pag-ayo.
  
  Ang graba mibuto gikan sa ilawom sa iyang mga ligid sama sa gagmay nga mga rocket.
  
  Nabuak sa bala ang windshield, nga nakaguba niini. Ang sakyanan literal nga namatay sa tunga-tunga sa paglupad, ang makina niini nahunong sa dihang ang drayber nahagba pag-ayo luyo sa ligid.
  
  Si Kennedy midagan sa unahan, giisa ang iyang pistola. "Ayaw paglihok!"
  
  Sa wala pa siya makaabot sa awto, klaro nga ang drayber ra ang iyang pasahero.
  
  Paon.
  
  Ang helicopter duha ka pye sa ibabaw sa yuta, hinay nga nagtuyok. Misinggit ang sundalo sa SAS, apan walay tinuod nga kasuko sa iyang tingog. Ang ikaduha nga awto, usa ka itom nga upat ka pultahan nga Cadillac, karon kusog nga nagdagan ubay sa dako nga pool, ang mga ligid niini naglabay sa mga balud sa tubig sa tanan nga direksyon. Ang mga bintana mingitngit. Imposible nga mahibal-an kung kinsa ang naa sa sulod.
  
  Ang ikatulo nga makina miandar, nga karon wala na makita.
  
  Gipabuthan sa mga sundalo ang Cadillac, nga nakadaot sa mga ligid ug sa drayber sa tulo ka buto. Ang sakyanan nahagsa ug ang likod niini nahagsa sa pool. Si Wells ug laing tulo ka sundalo midagan paingon kaniya, nga nagsiyagit. Gipunting ni Kennedy ang iyang mga mata sa helicopter, apan sama sa Caddy, ang mga bintana niini dili klaro.
  
  Gihunahuna ni Kennedy nga kining tanan bahin sa pipila ka detalyado nga plano sa pag-ikyas. Apan asa ang tinuod nga Davor Babic?
  
  Ang helicopter nagsugod sa pagtaas sa taas. Ang SAS sa katapusan gikapoy sa mga pasidaan ug nagpabuto sa likod nga rotor. Ang makalilisang nga makina nagsugod sa pagtuyok, ug dayon usa ka tawo ang miluhod sa ilawom niini nga adunay andam nga grenade launcher.
  
  Ang mga atabay nakaabot sa Caddy. Duha ka buto ang gipabuto. Nadungog ni Kennedy pinaagi sa mikropono nga gawasnon pa si Babich. Karon ang ikatulo nga awto miabut sa eskina, ang makina nga nagngulob sama sa usa ka Formula 1 nga racer, apan kini usa ka Bentley, dako ug maisugon, ang presensya niini nga nagsinggit makawala sa akong dalan!
  
  Si Kennedy milukso sa mga kahoy. Daghang mga sundalo ang nagsunod kaniya. Milingi si Wells ug nagpabuto og tulo ka paspas nga mga buto nga milambo sa kilid nga bintana.
  
  Ang bildo nga dili bala!
  
  "Kini usa ka asshole!"
  
  Ang mga pulong gisulti sa usa ka tipik sa usa ka segundo ulahi na kaayo aron maluwas ang helicopter - ang granada gibuhian - ang explosive charge niini mibuto sa ilawom sa helicopter. Ang helicopter nabuak, nagkatag sa mga tipak sa metal bisan asa. Usa ka linubid nga piraso sa nabuak nga asero diretso nga nahagsa sa pool, nga nakapahawa sa liboan ka galon nga tubig sa kusog nga kusog.
  
  Naghulat si Kennedy hangtod ang bangis nga Bentley milapas kaniya, dayon gigukod siya. Gisultihan siya sa dali nga pagkunhod nga adunay usa lamang ka higayon nga madakpan ang mikalagiw nga Serb.
  
  Nakita kini ni Wells sa samang higayon ug nagsugod sa paglihok. Ang R8 hingpit nga naguba, apan ang Caddy wala gihapon, ang mga ligid niini usa ka pulgada sa ilawom sa tubig sa marmol nga hagdanan sa pool.
  
  Si Wells ug duha sa iyang mga sundalo midagan paingon kang Caddy. Si Kennedy nagsugod sa mainit nga paggukod, determinado nga mopuli. Nianang higayona, usa ka katingad-an nga paghuyop sa hangin ang nadungog, ingon sa usa ka alimpulos nga milabay, ug kalit nga mibuto ang eskina sa balay ni Babich.
  
  "Oh my God!" Nahulog si Wells sa lapok kay bisan ang iyang kalma nabuak. Ang mga tinumpag milupad sa tanang direksyon, nag-ulan sa pool ug patio. Naglibog si Kennedy. Gilingi niya ang iyang ulo paingon sa pangpang.
  
  Usa ka itom nga helicopter ang naglupadlupad didto, usa ka tawo nga nagwarawara gikan sa bukas nga pultahan niini.
  
  "Ganahan ka ba?"
  
  Gipataas ni Wells ang iyang ulo. "Alicia Miles? Unsa sa ngalan sa tanan nga balaan ang imong gibuhat?"
  
  "Mahimo pa gani nga maputol ang imong gagmay nga mga bola sa kana nga shot, ikaw nga tigulang nga fucker. Utangan ka nako. Mikatawa si Alicia samtang mibangon kadiyot ang helicopter sa wala pa molingi sa paggukod sa Bentley.
  
  Dinhi ang mga taga-Canada.
  
  
  ***
  
  
  Nagligid si Drake sa unahan sa wala pa ang bungbong sa iyang luyo nahimong Swiss cheese. Labing menos usa ka bala ang milupad nga duol kaayo nga iyang nadungog ang sonik nga agulo niini. Nag-flip siya sa atubangan aron makaadto sa plataporma ubos sa balkonahe sa samang higayon sa kadaghanan sa Delta team. Sa diha nga didto, siya mipunting sa itaas ug mibuto.
  
  Sama sa gipaabot, ang salog sa balkonahe medyo huyang. Ang pagpamusil sa ibabaw mihunong ug nagsugod ang siyagit.
  
  Giwara-wara sa komander sa Delta ang iyang kamot sa iyang wala padulong sa bodega. Dali silang midagan sa duha ka nindot nga kasangkapan apan walay sulod nga mga lawak. Gisenyasan sila sa komandante nga mohunong duol sa usa nga gipasidan-an sa ilang satellite surveillance nga adunay gamay nga espesyal - usa ka tinago nga kwarto sa ilawom sa yuta.
  
  Ang mga stun grenade gilabay sa sulod, gisundan sa mga sundalong Amerikano nga nagsinggit nga nagsinggit aron makadugang sa disorientasyon nga epekto. Apan, diha-diha dayon sila nakig-away sa kamot sa kamot sa tunga sa dosena nga mga guwardiya sa Serbia. Nanghupaw si Drake ug misulod. Ang kagubot ug kalibog mipuno sa kwarto gikan sa tumoy hangtod sa tumoy. Mikidhat siya ug nakit-an ang iyang kaugalingon nga giatubang sa usa ka dako nga gwardya, nga nagngisi ug nag-burped sa wala pa milukso sa unahan alang sa paggakos sa oso.
  
  Dali nga nilikay si Drake, gibunalan ang mga kidney ug gibunalan ang solar plexus gamit ang gahi nga kamot gamit ang sundang. Ang mananap nga tawo wala gani magkurog.
  
  Unya nahinumdom siya sa karaan nga panultihon mahitungod sa mga away sa bar - kung ang imong kaatbang moigo sa plexus nga walay pagkurog, nan mas maayo nga magsugod ka sa pagdagan, tawo, tungod kay hangtod sa imong liog sa tae...
  
  Miatras si Drake, maampingong milibot sa iyang walay lihok nga kaaway. Ang Serbiano dako, nga adunay tapolan nga tambok ibabaw sa solid nga kaunoran, ug usa ka agtang nga igo nga makadugmok sa unom ka pulgada nga mga bloke nga konkreto. Ang tawo awkwardly milihok sa unahan, ang mga bukton mikaylap. Ang usa ka slip ug si Drake nadugmok sa kamatayon, gipisil ug gidugmok sama sa usa ka ubas. Siya dali nga mipadaplin, nagpakaaron-ingnon sa tuo, ug miadto sa unahan nga adunay tulo ka paspas nga mga jab.
  
  Mata. Dalunggan. Tutonlan.
  
  Ang tanan nga tulo konektado. Sa dihang gipiyong sa Serbiano ang iyang mga mata sa kasakit, si Drake mihimo og usa ka peligrosong dummy throw ngadto sa usa ka flying kick nga nakamugna og igong momentum aron matumba bisan kining brontosaurus gikan sa iyang lapad nga mga bitiis.
  
  Ang tawo nahagsa sa salog nga adunay tingog nga sama sa usa ka bukid nga nahugno. Ang mga dibuho nahulog gikan sa bungbong. Ang kusog nga iyang namugna gikan sa iyang kaugalingon nga atraso nga paglukso nagpatumba kaniya nga nawad-an sa panimuot samtang ang iyang ulo naigo sa deck.
  
  Misulod si Drake sa kwarto. Duha ka lalaki sa Delta ang gipatay, apan ang tanan nga mga Serb na-neutralize. Usa ka bahin sa silangang paril naabli, ug kadaghanan sa mga Amerikano nagbarog sa palibot sa pag-abli, apan karon hinayhinay nga miatras, nagtunglo sa kahadlok.
  
  Nagdali si Drake sa pag-apil kanila, wala makahunahuna kung unsa ang hinungdan sa kahadlok sa sundalo sa Delta. Ang unang butang nga iyang nakita mao ang mga hagdanan sa bato paingon sa usa ka hayag nga lawak ilalom sa yuta.
  
  Ang ikaduha usa ka itom nga Panther, nga hinayhinay nga misaka sa mga ang-ang, ang lapad nga baba niini nagpakita sa usa ka laray sa mahait nga mga fang.
  
  "Fuuuuck..." ang usa sa mga Amerikano nagdrawing. Dili na makauyon si Drake.
  
  Ang panther misirit, nagduko aron sa paghapak. Si Drake misibog samtang ang mananap milukso sa hangin, 100 ka libra nga makamatay nga kaunoran sa kasuko. Mitugpa siya sa ibabaw nga ang-ang ug misulay sa pagbitay, sa tanan samtang nagpabilin ang iyang hypnotic green nga mga mata sa miatras nga mga sundalo.
  
  "Gidumtan ko ang pagbuhat niini," miingon ang komandante sa Delta, nga gipunting ang iyang riple.
  
  "Paghulat!" May nakita si Drake nga nagkidlap sa kahayag sa mga lampara. "Paghulat lang. Ayaw paglihok."
  
  Ang panther milakaw sa unahan. Gikuptan siya sa Delta Team nga gitionan sa armas samtang siya miagi sa taliwala nila, ug nanghupaw nga naulaw sa wala"y mahimo nga mga guwardiya sa Serbia sa paggawas nila sa kwarto.
  
  "Unsa ang-?" nikunot ang agtang sa usa sa mga Amerikano kang Drake.
  
  "Wala ka makakita? Nagsul-ob siyag kwintas nga gisudlan sa mga diamante. Nagtuo ko nga ang ingon nga iring, nga nagpuyo sa usa ka balay nga sama niini, gibansay sa pag-atake lamang kung kini makadungog sa tingog sa tag-iya niini.
  
  "Maayong tawag. Dili ko gustong mopatay ug mananap nga sama niana." Ang komander sa Delta mikaway sa mga Serb. "Ako mogugol sa tibuok adlaw nga maglingawlingaw uban niining mga bastos."
  
  Nagsugod sila sa paglakaw sa hagdanan, nagbilin sa duha ka lalaki nga nagbantay. Si Drake ang ikatulo nga nakaabot sa salog sa vault, ug ang iyang nakita nakapalingo-lingo sa iyang ulo sa katingala.
  
  "Unsa ka daotan kining buang nga mga bastard?"
  
  Ang kwarto puno sa kung unsa ang iyang mahulagway nga 'mga tropeyo'. Ang mga butang nga giisip ni Davor Babic nga bililhon tungod kay - sa iyang mga kahiwian - kini bililhon sa ubang mga tawo.Adunay mga kabinet bisan asa, dako ug gamay, nga gihan-ay nga wala damha.
  
  Tyrannosaurus rex bukog sa apapangig. Ang inskripsiyon sunod niini mabasa nga 'Gikan sa Edgar Fillion Collection - Lifetime Award'. Dugang pa, usa ka nagpadayag nga litrato sa sikat nga aktres nga adunay inskripsiyon nga 'She wants to live'. Sunod niini, ang makalilisang nga nagpahulay sa usa ka bronse nga pedestal usa ka mummified kamot nga giila nga 'District Attorney No. 3'. .
  
  Ug daghan pa. Samtang naglakaw si Drake sa mga display case, naningkamot sa pagsagubang sa iyang dili maayo nga kaikag ug pagkonsentrar, sa katapusan iyang namatikdan ang mga hinanduraw nga mga butang nga ilang gipangita.
  
  Valkyries: Usa ka parisan sa puti nga niyebe nga mga estatwa nga gitaod sa usa ka baga nga lingin nga bloke. Ang duha ka mga eskultura mga lima ka pye ang gitas-on, apan ang katingad-an nga detalye niini ang nakapahawa ni Drake. Duha ka busty nga mga babaye, hubo ug tan-awon sama sa gamhanan nga mga Amazon sa karaan, ang duha uban sa ilang mga bitiis mikaylap, ingon nga naglingkod sa usa ka butang. Tingali usa ka kabayo nga pak-an, hunahuna ni Drake. Nanghinaut si Ben nga makahibalo pa siya, apan nahinumdom siya nga gigamit sila sa mga Valkyry sa paglupad gikan sa usa ka gubat ngadto sa lain. Namatikdan niya ang maskulado nga mga bukton, klasiko nga dagway sa nawong ug makalibog nga mga sungay nga helmet.
  
  "Wow!" - mipatugbaw ang lalaki gikan sa Delta. "Unta aduna koy unom ka pakete niini."
  
  Labi pa nga nahibal-an, ang duha nga Valkyries nagpunting sa itaas sa usa ka butang nga wala mailhi gamit ang ilang wala nga mga kamot. Nagtudlo, ingon sa gihunahuna karon ni Drake, diretso sa Tomb of the Gods.
  
  Kung makit-an lang nila ang Ragnarok.
  
  Nianang higayona, usa sa mga sundalo misulay sa pagkuha sa usa ka butang gikan sa display case. Mibagting ang kusog nga kampana ug nahugno ang puthaw nga ganghaan sa tiilan sa mga hagdanan, nga nakababag sa ilang paggawas.
  
  Gikuha dayon sa mga Amerikano ang mga maskara sa gas. Nanglingo-lingo si Drake. "Ayaw kabalaka. Adunay nagsulti kanako nga si Babich mao ang klase sa bastard nga gusto nga ang kawatan madakpan nga buhi ug magpatid.
  
  Ang Delta commander mitan-aw sa nagkurog pa nga mga bar. "Ihuypa kining mga lipak sa mga piraso."
  
  
  ***
  
  
  Si Kennedy mitan-aw sa katingala human sa helicopter ug sa pag-atras Bentley. Daw naglibog sab si Wells samtang nagtutok sa langit.
  
  "Bitch," nabatian ni Kennedy nga miginhawa siya. "Gibansay ko siya pag-ayo. Ngano nga siya mahimong usa ka traydor?"
  
  "Maayo nga wala na siya," gisiguro ni Kennedy nga ang iyang buhok gihigot gihapon gikan sa tanan nga paglukso ug milingi sa layo sa dihang iyang namatikdan ang usa ka magtiayon nga mga lalaki sa SAS nga nagsukod kaniya. "Naa siyay taas nga yuta. Karon, kung nakuha na ni Drake ug Delta Team ang mga Valkyries, mahimo kaming makalusot samtang si Alicia busy sa Babich.
  
  Si Wells morag gikuniskunis tali sa duha ka mahinungdanong mga kapilian, apan walay gisulti samtang sila naglumba sa balay paingon sa main entrance. Ilang nakita ang helicopter nga miliko aron makabangga sa Bentley. Nilanog ang mga buto ug milagbas sa midagan nga sakyanan. Unya ang sakyanan kalit nga mi-brake ug mihunong sa panganod sa graba.
  
  Usa ka butang ang natanggong sa bintana.
  
  Ang helicopter nahulog gikan sa langit, ang operator niini adunay usa ka halos labaw sa kinaiyahan nga pagbati, samtang ang usa ka RPG naghaguros sa ibabaw. Sa diha nga ang iyang balsa midapat sa yuta, ang mga mersenaryo sa Canada nanggawas sa mga pultahan. Usa ka shootout ang nahitabo.
  
  Nagtuo si Kennedy nga iyang nakita si Alicia Miles, usa ka humok nga tawo nga nagsul-ob sa porma nga haom nga armor sa lawas, milukso sa panagsangka sama sa panultihon nga leon. Usa ka mananap nga gitukod alang sa gubat, nawala sa kapintasan ug kapungot niining tanan. Bisan pa sa iyang kaugalingon, gibati ni Kennedy nga mibugnaw ang iyang dugo.
  
  Mao ba kini ang kahadlok nga iyang gibati?
  
  Sa wala pa siya makahunahuna bahin niini, usa ka nipis nga tawo ang nahulog gikan sa pikas nga bahin sa helicopter. Usa ka numero nga iyang nailhan sa kalit.
  
  Propesor Parnevik!
  
  Nagkiangkiang siya sa unahan, nagduha-duha sa sinugdan, apan pagkahuman uban ang nabag-o nga determinasyon, ug sa katapusan mikamang samtang ang mga bala milanas sa hangin sa ibabaw sa iyang ulo, usa nga milabay sa gilapdon sa usa ka kamot sa iyang bagolbagol.
  
  Sa kataposan si Parnevik nakaduol ug igo alang sa SAS ug Kennedy sa pagbira kaniya ngadto sa luwas, ang mga Canadiano wala mahibalo, bug-os nga nakigbahin sa gubat
  
  "Husto kana," miingon si Wells, nagtudlo sa balay. "Atong tapuson kini."
  
  
  ***
  
  
  Si Drake mitabang sa pagbira sa Valkyries sa unahan samtang ang usa ka magtiayon nga mga lalaki nagbutang og gamay nga gidaghanon sa mga eksplosibo sa rehas. Naglakaw sila subay sa pig-ot nga agianan tali sa makalilisang nga mga eksibit, naningkamot nga dili motan-aw pag-ayo. Usa sa mga lalaki sa Delta mibalik gikan sa usa ka makalilisang nga tseke pipila ka minuto ang milabay ug nagreport sa usa ka itom nga lungon nga naglingkod sa luyo sa kwarto.
  
  Ang atmospera sa pagpaabot milungtad sa tibuok napulo ka segundos. Gikinahanglan ang lohika sa sundalo aron mahunong kini. Mas gamay ang imong nahibal-an ...
  
  Dili na kini lohika ni Drake. Pero seryuso nga di siya gustong masayod. Mikisi-kisi pa siya, sama sa ordinaryong sibilyan, sa dihang nangaguba ang mga bar.
  
  Nabatian ang pagpamusil gikan sa kwarto sa taas. Ang Delta Guards nahagsa sa mga hagdanan, patay sa dugoon nga mga lungag. Sa sunod nga segundo, usa ka dosena nga mga lalaki nga armado og mga machine gun ang mitungha sa ibabaw sa hagdanan.
  
  Na-outflanked ug outgunned, gitabonan gikan sa mas taas nga vantage point, ang Delta Team napakyas ug karon huyang. Si Drake hinayhinay nga mipaingon sa aparador ug ang paryente niini nga luwas, naningkamot nga dili maghunahuna bahin sa kabuang nga madakpan nga ingon niana, ug kung giunsa kini dili mahitabo sa SAS, ug nagsalig sa swerte nga kini nga mga bag-ong kaaway dili. buang nga igo sa pagpusil sa mga Valkyries.
  
  Adunay pipila ka mga gutlo sa walay hunong nga tensyon, nga nasinati sa makapugong sa kahilom, hangtud nga usa ka tawo ang nanaog sa mga ang-ang. Usa ka numero nga nagsul-ob og puti ug nagsul-ob og puti nga maskara.
  
  Nakaila dayon si Drake kaniya. Ang parehas nga tawo nga nakadaog sa Shield sa York cat walk. Ang tawo nga iyang nakita sa Apsall.
  
  "Nakaila ko nimo," miginhawa siya sa iyang kaugalingon, dayon mas kusog. "Ania dinhi ang daotan nga mga Aleman."
  
  Gipunit sa lalaki ang kalibre .45 nga pistola ug giwara-wara kini. "Ihulog ang imong hinagiban. Kamong tanan. Karon!"
  
  Arogante nga tingog. Usa ka tingog nga iya sa hamis nga mga kamot, ang tag-iya niini adunay tinuod nga gahum, ang matang nga gisulat sa papel ug gihatag sa mga miyembro lamang nga mga club. Ang matang sa tawo nga walay ideya kon unsa ang tinuod nga kalibotanong trabaho ug kalaay. Tingali usa ka bangkero, natawo sa industriya sa bangko, o usa ka politiko, anak sa mga politiko.
  
  Ang mga tawo sa Delta hugot nga nagkupot sa ilang mga hinagiban. Walay nisulti. Ang komprontasyon naghulga.
  
  ang tawo misinggit pag-usab, ang iyang pagmatuto wala magtugot kaniya nga mahibalo bahin sa kapeligrohan.
  
  "Buang ka? Sabi ko na nga eh!"
  
  Ang tingog sa Texan miingon sa usa ka madanihon nga tingog: "Dili kini mahitabo, bastard."
  
  "Apan... pero..." ang tawo mihunong sa katingala, unya kalit nga gitangtang ang iyang maskara.
  
  Hapit matumba si Drake. Kaila ko nimo! Abel Frey, German fashion designer. Nakurat si Drake sama sa usa ka makahilong balod. Imposible kini. Kini sama sa pagtan-aw nila ni Taylor ug Miley didto, nga nagngisi mahitungod sa pagkuha sa kalibutan.
  
  Gisugat ni Frey ang panan-aw ni Drake. "Ug ikaw, Matt Drake!" nagkurog ang iyang kamot sa pistola. "Halos tanan imong gigasto nako!Kuhaon ko siya nimo. akong buhaton! Ug siya mobayad. Oh, unsaon niya pagbayad!"
  
  
  Sa wala pa siya makaamgo niini, gipunting ni Frey ang pusil taliwala sa mga mata ni Drake ug gipabuto.
  
  
  ***
  
  
  Si Kennedy midagan ngadto sa kwarto ug nakita ang mga lalaki sa SAS nga nagluhod, nanawagan nga mohilom. Nakita niya sa iyang atubangan ang usa ka grupo sa mga lalaki nga nagmaskara, nagsul-ob og armor sa lawas, nagpunting sa ilang mga hinagiban sa kung unsa ang gihunahuna niya nga sekreto nga vault ni Davor Babic.
  
  Maayo na lang kay wala sila makabantay sa mga lalaki.
  
  Milingi pagbalik si Wells kaniya ug miingon, "Kinsa?"
  
  Naglibog ang nawong ni Kennedy. Nakadungog siya nga adunay nagbagulbol, nakita niya ang profile sa kilid niini, .45 gipadayon niya ang pagwara-wara sa iyang mga bukton. Sa dihang nadungog niya ang iyang pagsinggit sa ngalan ni Matt Drake, nahibal-an niya, ug nahibal-an ni Wells, ug mga segundo sa ulahi sila nagpabuto.
  
  Atol sa kan-uman ka segundos sa misunod nga panagsangka, nakita ni Kennedy ang tanan sa hinay nga paglihok. Ang tawo nga nagsul-ob og puti mipabuto sa iyang .45, ang iyang pusil miabot usa ka segundo sa ulahi ug gibira ang sidsid sa iyang sinina samtang kini miagi sa nagbitay nga materyal. Nakurat ang iyang nawong dihang nilingi siya. Ang ilang tabunok, luya nga kalumo.
  
  Spoiled nga tawo.
  
  Unya nagmaskara nga mga lalaki nga nagtuyok ug nagpusil. Gibalik sa mga sundalo sa SAS ang maayong pagkabutang nga mga pagbunal nga adunay katukma ug kalmado. Dugang sunog gikan sa vault. Amerikano nga mga tingog. German nga mga tingog. Mga Tingog sa English.
  
  Ang hinay nga kagubot, susama sa balaknon nga mga tono ni Taylor Swift, nga gisagol sa karaan nga bato sa Metallica. Naigo niya ang labing menos duha ka German - ang nahabilin nahulog. Ang lalaki nga nagsul-ob og puti misinggit ug nagwarawara sa iyang mga bukton, ug gipugos ang iyang grupo sa pag-atras dayon. Nakita ni Kennedy nga gitabonan nila siya ug namatay sa proseso, nahulog sama sa pagkadunot sa usa ka samad, apan ang samad nagpadayon. Sa katapusan siya mikalagiw ngadto sa usa ka lawak sa likod ug upat na lang sa iyang mga tawo ang nahibilin nga buhi.
  
  Si Kennedy nagdali sa paglugsong sa hawanan nga desperado nga adunay usa ka katingad-an nga bukol sa iyang tutunlan ug usa ka ice pick sa iyang kasingkasing, wala gani makaamgo kung unsa siya nabalaka hangtud nga iyang nakita nga buhi si Drake ug gibati ang usa ka mabugnaw nga sulog sa kalipay nga mibanlas kaniya.
  
  
  ***
  
  
  Mibangon si Drake gikan sa salog, mapasalamaton nga ang tumong ni Abel Frey sama ka hanap sa iyang pagsabot sa kamatuoran. Ang unang butang nga iyang nakita mao si Kennedy nga nagdagan sa hagdanan, ang ikaduha mao ang iyang nawong samtang siya midagan paingon kaniya.
  
  "Salamat sa Diyos nga okay ka!" - siya mipatugbaw ug migakos kaniya sa wala pa mahinumdom sa iyang pagpugong.
  
  Gitutokan ni Drake ang maalam nga mga mata ni Wells sa wala pa gipiyong ang iyang kaugalingon. Gigakos siya sa makadiyot, gibati ang iyang yagpis nga lawas, ang iyang kusgan nga dagway, ang iyang huyang nga kasingkasing nga nagpitik sunod sa iyang kaugalingon. Ang iyang ulo giukoy sa iyang liog, ang sensasyon nga nindot kaayo nga makapakurog sa iyang mga synapses.
  
  "Uy, maayo ra ko. Ikaw?"
  
  Mipalayo siya, nagpahiyom.
  
  Si Wells miduol kanila ug gitagoan ang iyang maliputon nga pahiyom sulod sa usa ka minuto. "Drake. Usa ka katingad-an nga lugar nga magkita pag-usab, karaan nga chap, dili ang eskina sa pub sa Earl's Court nga akong gihunahuna. May isulti ko nimo, Matt. Usa ka butang bahin kang Mai."
  
  Dihadiha gibalikbalik si Drake. Gisulti ni Wells ang kataposang butang nga iyang gidahom. Paglabay sa usa ka segundo iyang namatikdan ang nagkahanaw nga pahiyom ni Kennedy ug gibira ang iyang kaugalingon. "Valkyries," iyang gipunting. "Dali samtang naa pa tay higayon."
  
  Apan ang komander sa Delta nag-organisar na niini ug nagpatawag kanila. "Dili kini England, guys. Mobalhin ta. Akong gikaon ang halos tanang Hawaii nga akong makaya niining bakasyon."
  
  
  BAYENTE NINE
  
  
  
  HANGIN NGA LUWAS
  
  
  Si Drake, Kennedy ug ang uban nga grupo sa pag-atake nakigtagbo kang Ben ug Hayden pipila ka oras ang milabay sa usa ka base militar duol sa Honolulu.
  
  Sa paglabay sa panahon. Ang burukratikong red tape giputol. Ang mga lubakon nga dalan gipahapsay. Ang mga gobyerno nag-away, unya nag-agulo, ug sa katapusan nagsugod sa pagsulti. Ang mga burukrata sa pag-alsa gipakalma sa politikanhong katumbas sa gatas ug dugos.
  
  Ug ang katapusan sa kalibutan nagkaduol na.
  
  Ang tinuod nga mga magdudula nagsulti, nabalaka ug nangagpas, ug natulog sa dili maayo nga air-conditioned nga mga bilding duol sa Pearl Harbor. Gihunahuna dayon ni Drake nga ang mahunahunaon nga pagtimbaya ni Ben nagpasabut nga gamay ra ang ilang pag-uswag nga ireport sa ilang pagpangita sa sunod nga piraso sa Odin - Iyang mga mata. Gitago ni Drake ang iyang katingala; siya tinuod nga nagtuo nga ang kasinatian ug kadasig ni Ben makasulbad sa tanan nga mga timailhan sa karon.
  
  Si Hayden, ang batid nga Assistant Secretary of Defense, mitabang kaniya, apan gamay ra ang ilang pag-uswag.
  
  Ang ilang bugtong paglaom mao nga ang ubang mga partisipante sa apokaliptiko-ang mga Canadiano ug ang mga Aleman-nag-uswag ug gamay.
  
  Ang atensiyon ni Ben sa sinugdan nabalhin sa pagpadayag ni Drake.
  
  "Abel Frey? German mastermind? Magwala ka, bakla."
  
  "Seryoso, higala. Mamakak ba ko nimo?"
  
  "Ayawg kutlo sa Whitesnake sa akong atubangan, Matt. Nahibal-an nimo, ang among banda adunay mga problema sa pagpasundayag sa ilang musika, ug dili kini kataw-anan. Dili gyud ko makatuo... Abel Frey?"
  
  Nanghupaw si Drake. "Aw, nagsugod na sab ko. OO. Abel Frey."
  
  Gisuportahan siya ni Kennedy. "Nakita nako ug gusto ko pa nga sultihan si Drake nga hunongon ang pagsulti nga walay pulos. Kini nga lalaki usa ka recluse. Nahimutang sa German Alps - "Party Castle". Supermodels. Salapi. Kinabuhi sa usa ka Superstar."
  
  "Alak, babaye ug kanta," miingon si Drake.
  
  "Tumigil ka nga!" sabi ni Ben. "Sa usa ka paagi," siya naghunahuna, "kini ang hingpit nga hapin."
  
  "Sayon ra ang pagbinuang sa ignorante kon sikat ka," miuyon si Drake. "Makapili ka sa imong destinasyon-bisan asa nimo gusto moadto. Ang pagpayuhot kinahanglan nga sayon alang niining mga tawhana. Pangitaa lang ang imong karaang artifact, pilia ang imong diplomatikong briefcase ug..."
  
  "...Isulod kini." Hapsay nga nahuman ni Kennedy ug gilingi ang iyang nagkatawa nga mga mata ngadto kang Ben.
  
  "Kinahanglan mong duha..." nauutal siya. "...Kinahanglang magkuha mong duha og kwarto."
  
  Nianang higayona miduol si Wells. "Kining butanga uban ni Abel Frey... nakahukom nga itago kini sa pagkakaron. Pagtan-aw ug paghulat. Nagbutang mig kasundalohan libot sa iyang kastilyo, apan hatagi siyag kagawasan sa higayon nga makat-on siyag butang nga wala namo mahibaloi."
  
  "Sa unang pagtan-aw, kini makatarunganon," misugod si Drake, "apan..."
  
  "Pero naa niya akong igsoong babaye," ni Ben. Giisa ni Hayden ang iyang kamot aron pakalmahon siya. "Husto sila, Ben. Luwas na si Karin... sa pagkakaron. Ang kalibutan dili."
  
  Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata apan gipugngan ang iyang dila. Dili nimo makab-ot ang bisan unsang butang pinaagi sa pagprotesta. Mas makabalda lang kini sa iyang higala. Sa makausa pa naglisod siya sa pagsabot kang Hayden. Mao ba kini ang iyang bag-ong nakaplagan nga pagbiaybiay nga mikaon kaniya? Naghunahuna ba siya dayon alang kang Ben, o naghunahuna ba siya nga maalamon alang sa iyang gobyerno?
  
  Sa bisan unsa nga kahimtang, ang tubag mao ra. Hulat.
  
  Giusab ni Drake ang hisgutan. Laing gidunggab niya duol sa kasingkasing ni Ben. "Kumusta imong mama ug papa?" - siya nangutana pag-ayo. "Nakapuyo na ba sila?"
  
  Sakit nga nanghupaw si Ben. "Dili, higala. Sa kataposang tawag ila siyang gihisgotan, apan giingnan nako siya nga nakakita siyag ikaduhang trabaho. Makatabang ni, Matt, pero dili magdugay."
  
  "Kabalo ko". Mitan-aw si Drake kang Wells ug Hayden. "Isip mga lider dinhi, kamong duha kinahanglan nga motabang." Dayon, nga wala maghulat ug tubag, siya miingon: "Unsang balita bahin kang Heidi ug sa mga Mata ni Odin?"
  
  Gilingo-lingo ni Ben ang iyang ulo sa kalagot. "Daghan," reklamo niya. "Adunay mga tipik bisan asa. Dinhi - paminawa kini: aron makainom gikan sa atabay sa Mimir - ang Tuboran sa Kaalam sa Valhalla - ang tanan kinahanglan nga maghimo usa ka hinungdanon nga sakripisyo. Gisakripisyo sa usa ang iyang mga mata, nga nagsimbolo sa iyang kaandam nga makakuha og kahibalo bahin sa mga panghitabo karon ug sa umaabot. Sa pagkahubog, nakita niya nang daan ang tanang pagsulay nga mabalaka sa mga tawo ug sa mga Dios hangtod sa kahangturan. Gidawat ni Mimir ang Mata ni Odin, ug didto sila naghigda sukad, usa ka simbolo nga bisan ang Diyos kinahanglan magbayad alang sa usa ka pagtan-aw sa mas taas nga kaalam.
  
  "Okay," mikiyod si Drake. "Standard nga mga butang sa kasaysayan, ha?"
  
  "Husto. Pero ingon ana gyud. Ang Poetic Edda, ang Saga ni Flenrich, usa pa nga akong gihubad nga "Ang Daghang Dalan ni Heidi." Gipatin-aw nila kung unsa ang nahitabo, apan ayaw isulti kanamo kung diin na ang mga Mata karon.
  
  "Sa Valhalla," mingisi si Kennedy.
  
  "Kini usa ka Norwegian nga pulong alang sa Langit."
  
  "Unya wala na koy higayon nga makit-an sila."
  
  Gihunahuna kini ni Drake. "Ug wala nay lain? Jesus, higala, kini ang kataposang piraso!"
  
  "Gisunod nako ang panaw ni Heidi-iyang mga pagbiyahe. Siya mibisita sa mga dapit nga atong nahibaloan ug unya mibalik sa iyang balay. Dili kini usa ka Playstation, higala. Walay mga epekto, walay tinago nga mga kalampusan, walay alternatibong mga dalan, zilch.
  
  Si Kennedy milingkod tupad ni Ben ug giitsa ang iyang buhok. "Mahimo ba niya ibutang ang duha ka piraso sa usa ka lugar?"
  
  "Posible kini, apan dili kini mohaum sa atong nahibal-an sa pagkakaron. Ang ubang mga timailhan nga gisundan sa mga tuig ang tanan nagpunting sa usa ka tipik sa matag lokasyon.
  
  "Busa giingon nimo nga kini ang among clue?"
  
  "Ang yawe kinahanglan nga Valhalla," dali nga miingon si Drake. "Kini ra ang hugpong sa mga pulong nga nagpaila sa usa ka lugar. Ug nahinumdom ko nga nagsulti ka kaniadto bahin sa gisulti ni Heidi kang Odin nga nahibal-an niya kung diin gitago ang iyang mga mata tungod kay gihatag niya ang tanan niyang mga sekreto sa dihang nagbitay siya sa krus.
  
  "Kahoy," - niadtong higayona si Thorsten Dahl misulod sa lawak. Ang Swede morag gikapoy, mas gikapoy gikan sa administratibong bahin sa iyang trabaho kay sa pisikal. "Ang usa gibitay sa Kahoy sa Kalibutan."
  
  "Oops," ungol ni Drake. "Parehas nga istorya. kape diay?"
  
  "Macadamia," morag hakog si Dahl. "Ang labing kaayo nga itanyag sa Hawaii."
  
  "Naghunahuna ko nga kini spam," miingon si Kennedy, nga nagpakita sa iyang pagpaubos ngadto sa New Yorker.
  
  "Gimahal pag-ayo ang spam sa Hawaii," miuyon si Dahl. "Apan ang kape nagmando sa tanan. Ug ang Kona macadamia nut maoy hari."
  
  "Mao nga giingon nimo nga nahibal-an ni Heidi kung diin ang Valhalla?" Gisulayan ni Hayden ang iyang labing maayo nga tan-awon nga labi nga naglibog kaysa nagduhaduha sa dihang gisenyasan ni Drake ang usa nga magdala kanila og dugang nga kape.
  
  "Oo, apan si Heidi tawo. Dili Dios. Busa unsa ang iyang masinati nga usa ka kalibutanon nga paraiso?"
  
  "Pasayloa, tawo," komedya ni Kennedy. "Ang Vegas wala matukod hangtod sa 1905."
  
  "Sa Norway." Midugang si Drake, naningkamot nga dili mopahiyom.
  
  Misunod ang kahilom. Gitan-aw ni Drake samtang gisusi sa hunahuna ni Ben ang tanan nga iyang nakat-unan hangtod karon. Giukoban ni Kennedy ang iyang mga ngabil. Gidawat ni Hayden ang tray sa mga tasa sa kape. Si Wells dugay na nga niretiro sa usa ka eskina, nagpakaaron-ingnon nga natulog. Nahinumdom si Drake sa iyang makapainteres nga mga pulong - kinahanglan kong isulti kanimo ang usa ka butang. Usa ka butang mahitungod sa Mayo.
  
  Adunay panahon alang niini sa ulahi, kung mahimo.
  
  Mikatawa si Ben ug milingo-lingo sa iyang ulo. "Simple ra. Diyos, yano ra kaayo. Ang langit para sa usa ka tawo... ilang puloy-anan."
  
  "Sakto. Ang dapit diin siya nagpuyo. Ang iyang baryo. Her cabin," pagkumpirma ni Drake. "Ang akong mga hunahuna usab."
  
  "Ang atabay sa Mimir nahimutang sulod sa balangay sa Heidi!" Si Kennedy mitan-aw sa palibot, nagsidlak ang kahinam sa iyang mga mata, unya madulaong gibunalan si Drake sa iyang kumo. "Dili daotan alang sa usa ka infantryman."
  
  "Nakadako na kog tinuod nga utok sukad nga miundang ko." Namatikdan ni Drake si Wells nga medyo mikurog. "Pinakamaayong lihok sa akong kinabuhi."
  
  Si Thorsten Dahl mibangon. "Unya moadto sa Sweden alang sa katapusang bahin." Daw malipayon siya nga nahibalik sa iyang yutang natawhan. "Umm... asa ang balay ni Heidi?"
  
  "Ostergotland," miingon si Ben nga walay pagsusi. "Usab ang pinuy-anan ni Beowulf ug Grendel usa ka lugar diin naghisgut gihapon sila bahin sa mga monsters nga nagsuroysuroy sa mga yuta sa gabii."
  
  
  katloan
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Ang La Veraine, ang Party Castle, nahimutang sa habagatan sa Munich, duol sa utlanan sa Bavaria.
  
  Sama sa usa ka kuta, kini mibarog sa tunga-tunga sa usa ka malumo nga bukid, ang mga bungbong niini gansangon ug may mga tuldok-tuldok nga mga galong sa udyong sa lainlaing mga dapit. Ang lingin nga mga torre nga nag-alsa sa bisan asa nga kilid sa arched gate ug usa ka lapad nga agianan nagtugot sa mga mahalon nga mga sakyanan sa pag-atras sa estilo ug pagpakita sa ilang pinakaulahi nga mga kalampusan samtang ang gipili nga mga paparazzi miluhod aron sa pagkuha sa litrato kanila.
  
  Gipangunahan ni Abel Frey ang party sa usa-usa, gipahalipayan ang pipila sa labing hinungdanon nga mga bisita ug gisiguro nga ang iyang mga modelo molihok sama sa gipaabut gikan kanila. Usa ka kurot dinhi, usa ka pagbagulbol didto, bisan ang panagsa nga pagbiaybiay nakapahimo kanilang tanan nga natuman sa iyang gipaabut.
  
  Sa pribadong mga alcove, nagpakaaron-ingnon siya nga wala makamatikod sa puti nga mga magdadagan nga gibutang sa taas nga tuhod nga bildo nga mga lamesa, ang mga ehekutibo nagduko nga adunay mga straw sa ilang mga buho sa ilong. Ang mga modelo ug bantog nga mga batan-ong artista nagsul-ob sama sa mga monyeka sa bata nga hinimo sa satin, seda ug lace. Pink nga unod, mga agulo ug ang makabungog nga kahumot sa kahilayan. Singkwenta-pulgada nga mga panel sa plasma nga nagpakita sa MTV ug hardcore porn.
  
  Ang Chateau napuno sa live music, uban ni Slash ug Fergie nga nagpasundayag sa 'Beautiful Dangerous' sa usa ka entablado nga layo sa mga decadent nga mga lugar - ang upbeat nga rock music nga naghatag ug dugang kinabuhi sa dinamikong party ni Frey.
  
  Ang tigdesinyo sa fashion mibiya, nga wala mamatikdi ni bisan kinsa, ug mipaingon sa nag-unang hagdanan ngadto sa usa ka hilom nga pako sa kastilyo. Usa pa ka paglupad ug ang iyang mga guwardiya nagsira sa usa ka luwas nga pultahan sa iyang luyo, nga ma-access lamang pinaagi sa usa ka yawe nga kombinasyon ug pag-ila sa tingog. Misulod siya sa usa ka lawak nga puno sa mga kagamitan sa komunikasyon ug usa ka laray sa high-definition nga mga screen sa telebisyon.
  
  Usa sa iyang labing sinaligan nga mga fans miingon: "Sa hustong panahon, sir. Si Alicia Miles nakigsulti sa satellite phone."
  
  "Maayo, Hudson. Naka-encrypt ba kini?"
  
  "Siyempre, sir."
  
  Gidawat ni Frey ang gisugyot nga himan, nga nag-uwang sa iyang mga ngabil nga napugos sa pagpaduol sa iyang baba sa lugar diin nagsabwag na ang iyang laway.
  
  "Miles, mas maayo nga lamian na. Naa koy balay nga puno sa mga bisita nga atimanon." Ang bakak bahin sa kasayon dili ingon usa ka imbensyon alang kaniya. Mao ra kini ang kinahanglan nga madungog niining mga tawo.
  
  "Usa ka takus nga bonus, ako moingon," ang maayong pagkabutang nga Ingles nga tono daw kataw-anan. "Ako adunay web address ug password aron pangitaon ang Parnevik."
  
  "Kining tanan bahin sa kasabutan, Miles. Ug nahibal-an na nimo nga adunay usa ra nga paagi aron makuha ang bonus. "
  
  "Naa ba si Milo?" Karon ang tono nausab. Tigputol sa tutunlan. Mas maldita...
  
  "Ako lang ug ang akong best fan."
  
  "Mmm... Dapita sab siya kon gusto nimo," nausab ang iyang tingog. "Apan sa kasubo kinahanglan kong magdali. Pag-login sa www.locatethepro.co.uk ug isulod ang password sa gamay nga kaso: bonusmyles007, "lol. "Naghunahuna ko nga mapasalamatan ka niini, Frey. Kinahanglan nga makita ang standard tracker format. Ang Parnevik giprograma isip ikaupat. Kinahanglan nga masubay nimo siya bisan asa."
  
  Hilom nga misaludo si Abel Frey. Si Alicia Miles mao ang labing maayo nga operatiba nga iyang gigamit sukad. "Maayo ra, Miles. Kung makontrol na ang imong mga mata, mawala ka sa higot. Unya balik kanamo ug dad-a ang mga tipik sa mga Canadiano. Unya... mag-estorya ta."
  
  Napatay ang linya. Gibutang ni Frey ang iyang selpon, malipayon sa pagkakaron. "Sige, Hudson," miingon siya. "Sugdi ang sakyanan. Ipadala dayon ang tanan sa Ostergotland." Ang katapusan nga piraso anaa sa iyang maabot, ingon man ang tanan nga uban nga mga piraso kon sila moduwa sa katapusan nga mga dula sa husto nga paagi. "Nasayod si Milo kon unsay buhaton."
  
  Nagtuon siya sa usa ka laray sa mga monitor sa telebisyon.
  
  "Kinsa kanila ang Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Gikumot ni Hudson ang iyang guba nga bungot sa wala pa mowarawara. Misandig si Frey sa unahan aron tun-an ang blonde nga babaye nga naglingkod sa tunga sa iyang higdaanan, ang iyang mga bitiis mipataas sa iyang suwang,
  
  O, mas tukma, naglingkod sa higdaanan nga iya ni Frey. Ug mikaon sa pagkaon ni Frey sa sirado ug gibantayang payag nga gisugo ni Frey. Gigamit ang kuryente nga gibayran ni Frey.
  
  Sa buolbuol adunay kadena nga iyang gidesinyo.
  
  Karon iya na siya.
  
  "Ipadala dayon ang video sa akong kwarto sa dako nga screen. Unya ingna ang chef nga mag-serve ug panihapon didto. Napulo ka minuto pagkahuman niini, kinahanglan nako ang akong eksperto sa martial arts. Mihunong siya, naghunahuna.
  
  "Ken?"
  
  "Oo, pareho nga. Gusto ko nga moadto siya ug kuhaon ang iyang sapatos. Wala nay lain sa pagkakaron. Gusto ko nga ang psychological nga torture lamian nga dugay hangtod kini madugmok. Maghulat ko og usa ka adlaw ug dayon dad-on nako siya og butang nga mas importante."
  
  "Ug binilanggo 7?"
  
  "Dear God, Hudson, trataha siya og maayo, sama sa imong pagtratar sa imong kaugalingon. Ang labing maayo sa tanan. Ang iyang oras aron mapabilib kami nagkaduol na. "...
  
  
  Katloan ug usa
  
  
  
  AIRSPACE SA SWEDEN
  
  
  Mikiling ang eroplano. Si Kennedy Moore nahigmata sa usa ka pagsugod, nahupayan nga nahigmata sa kaguliyang, ang bag-ong adlaw nga giabog ang iyang kaugalingong Dark Chaser.
  
  Si Caleb naglungtad sa iyang mga damgo sama sa iyang gibuhat sa tinuod nga kalibutan, apan sa kagabhion gibalikbalik niya ang pagpatay kaniya pinaagi sa pagduso sa buhi nga mga uk-ok ngadto sa iyang tutunlan hangtud nga siya natuok ug napugos sa pag-usap ug pagtulon, ang iyang bugtong pagbudhi nga gisakit sa kalisang sa iyang mga mata. , makanunayon hangtud nga ang katapusan nga spark nawala.
  
  Sa kalit nga nahigmata ug gikuniskunis gikan sa ilawom sa impyerno, siya mitan-aw sa palibot sa payag uban sa ihalas nga mga mata. Hilum kadto; ang mga sibilyan ug mga sundalo nagduka o nag-istoryahanay nga hilom. Bisan si Ben Blake nakatulog nga nagkupot sa iyang laptop, ang mga linya sa kabalaka wala ma-smooth pinaagi sa pagkatulog ug makapasubo nga wala sa lugar sa iyang bata nga nawong.
  
  Unya nakita niya si Drake ug nagtutok kini kaniya. Karon ang iyang mga linya sa kabalaka nagpausbaw na lang sa iyang nindot na nga nawong. Ang iyang pagkamatinud-anon ug pagkadili hakog dayag, imposible nga matago, apan ang kasakit nga gitago sa luyo sa iyang kalmado naghimo kaniya nga gusto nga hupayon siya ... sa tibuok gabii.
  
  Mipahiyom siya sa iyang kaugalingon. Dugang nga mga reperensiya sa dinosaur rock. Lingaw kaayo ang panahon ni Drake. Milabay ang usa ka gutlo sa wala pa siya makaamgo nga ang iyang kinasuloran nga pahiyom tingali nakaabot sa iyang mga mata, tungod kay siya mipahiyom kaniya.
  
  Ug unya, sa unang higayon sa tanang katuigan sukad siya misulod sa Academy, nagbasol siya nga ang iyang pagtawag nagkinahanglan kaniya nga i-desexualize ang iyang personalidad. Nanghinaut siya nga nahibal-an niya kung giunsa ang pag-istilo sa iyang buhok nga ingon niana. Nanghinaut siya nga siya usa ka gamay nga Selma Blair ug gamay nga si Sandra Bullock.
  
  Sa pagsulti sa tanan, klaro kaayo nga si Drake nakagusto kaniya.
  
  Mibawos siyag pahiyom kaniya, apan nianang higayuna mikiling pag-usab ang eroplano ug ang tanan nahigmata. Gipahibalo sa piloto nga usa ka oras ang ilang biyahe gikan sa ilang destinasyon. Nakamata si Ben ug milakaw nga morag zombie aron makakuha ug salin nga kape sa Kona. Si Thorsten Dahl mitindog ug mitan-aw sa palibot.
  
  "Panahon sa pag-turn on sa ground penetrating radar," ingon niya nga adunay tunga nga pahiyom.
  
  Gipadala sila aron molupad sa ibabaw sa Östergotland, nga nagpunting sa mga lugar diin si Propesor Parnevik ug Ben nagtuo nga ang baryo ni Heidi mahimutang. Ang kabus nga propesor klaro nga nagsakit sa naputol nga tumoy sa iyang tudlo ug nahingangha pag-ayo kung unsa ka walay kasingkasing ang iyang tigsakit, apan ingon ka malipayon sa usa ka itoy samtang iyang gisultihan sila bahin sa mapa nga gikulit sa Shield of Odin.
  
  Ang dalan paingon sa Ragnarok.
  
  Tingali.
  
  Sa pagkakaron wala pay nakahubad niini. Kini ba usa pa ka sayop nga direksyon sa bahin ni Alicia Miles ug sa iyang naglibog nga grupo?
  
  Sa dihang ang eroplano nakalusot sa rough perimeter ni Dahl, iyang gitudlo ang hulagway nga makita sa telebisyon sa eroplano. Ang ground penetrating radar nagpadala ug mugbo nga pagbuto sa mga radio wave sa yuta. Sa diha nga kini naigo sa usa ka gilubong nga butang, utlanan, o walay sulod, kini nagpakita sa usa ka larawan sa iyang pagbalik signal. Sa sinugdan sila lisud mailhan, apan sa kasinatian kini mahimong mas sayon.
  
  Gilingo-lingo ni Kennedy ang iyang ulo kang Dahl. "Naa ba sa kasundalohan sa Sweden ang tanan?"
  
  "Kinahanglan kining matanga sa butang," seryosong giingnan siya ni Dahl. "Kami adunay usa ka hybrid nga bersyon niini nga makina nga nakamatikod sa mga minahan ug mga tinago nga tubo. High tech kaayo."
  
  Ang kaadlawon mibuto sa kapunawpunawan, ug dayon kini giabog sa gubaon nga abuhon nga mga panganod samtang si Parnevik misinggit. "Ania! Kini nga hulagway morag usa ka karaang Viking settlement. Nakita ba nimo ang lingin nga gawas nga ngilit - kini ang mga panalipod nga dingding - ug ang mga rectangular nga butang sa sulod? Kini mga gagmay nga puy-anan."
  
  "Busa, atong hibal-an ang kinadak-ang balay..." misugod dayon si Ben.
  
  "Dili," miingon si Parnevik. "Kini kinahanglan nga usa ka longhouse sa komunidad - usa ka tigumanan o kombira. Si Heidi, kon ania pa siya dinhi, makabaton unta siyag ikaduhang kinadak-ang balay."
  
  Sa hinay nga pagkanaog sa ayroplano, mas klaro nga mga imahe ang nagpakita. Ang settlement sa wala madugay tin-aw nga gimarkahan pipila ka mga tiil sa ilawom sa yuta, ug ang ikaduha nga pinakadako nga balay sa wala madugay nakita.
  
  "Nakita nimo kini," gipunting ni Dahl ang usa ka mas lawom nga kolor, labi ka hinay nga dili kini mamatikdan gawas kung adunay nangita niini. "Kini nagpasabut nga adunay usa ka haw-ang, ug kini nahimutang sa ilawom mismo sa balay ni Heidi. "Damn," nilingi siya. "Gitukod niya ang iyang balay ibabaw mismo sa atabay ni Mimir!"
  
  
  TRAYNTAY DOS
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Sa dihang naa na sila sa yuta ug nakalakaw na og pipila ka milya agi sa basa nga mga sibsibanan, mimando si Dahl nga mohunong. Gitan-aw ni Drake ang iyang mahulagway nga, sa bag-ong Dino-Rock nga espiritu nga gipaambit niya ug ni Kennedy, usa ka motley nga tripulante. Ang mga Swedes ug SGG girepresentahan ni Thorsten Dahl ug tulo sa iyang mga tawo, ang SAS ni Wells ug napulo ka mga sundalo. Usa ang nahabilin sa Hawaii, nasamdan. Ang Delta Team gikunhoran ngadto sa unom ka tawo; unya didto sila Ben, Parnevik, Kennedy ug sa iyang kaugalingon. Nagpabilin si Hayden sa eroplano.
  
  Walay bisan usa ka tawo taliwala nila nga wala mahasol sa mga kalisdanan sa ilang buluhaton. Ang kamatuoran nga ang eroplano naghulat, bug-os nga fuel ug armado, uban sa mga Figures sakay, andam sa pagdala kanila sa bisan asa sa kalibutan, lamang dugang nga gipasiugda ang kaseryoso sa sitwasyon.
  
  "Kon kini makatabang," miingon si Dahl samtang ang tanan nagtan-aw kaniya nga malaumon, "Wala ko makakita kon unsaon nila sa pagpangita kanato niining higayona," siya mitudlo. "Sugdi pinaagi sa paggamit sa gaan nga mga eksplosibo aron mahawan ang pipila ka mga tiil paubos, unya panahon na sa pag-rake."
  
  "Pag-amping," gikumot ni Parnevik ang iyang mga kamot. "Dili namo gusto ang pagkahugno."
  
  "Ayaw kabalaka," malipayong ni Dahl. "Sa taliwala sa lainlaing mga pwersa dinhi, sa akong hunahuna kami adunay usa ka eksperyensiyado nga team, Propesor."
  
  Adunay usa ka grabe nga katawa. Gitan-aw ni Drake ang ilang palibot. Nagbutang sila og lapad nga perimeter, nagbilin ug mga lalaki sa ibabaw sa daghang mga bungtod nga naglibot sa dapit diin ang ground penetrating radar nagpakita nga usa ka karaang guardhouse ang nagbarog kaniadto. Kung kini igo ra alang sa mga Viking ug sa tanan ...
  
  Sagbot ug kalmado ang kapatagan, ang hinay nga huyop sa hangin halos dili makakutaw sa mga kahoy nga mitubo sa sidlakan sa ilang nahimutangan. Nagsugod kini sa hinay nga pag-agas ug dayon mihunong sa wala pa mosulay pag-usab.
  
  Mibagting ang selpon ni Ben. Ang iyang mga mata mikuha sa usa ka haunted nga panagway. "Papa? Busy lang. Tawagan tikag balik sa ulin. " Gisirad-an niya ang gamit, nagtan-aw kang Drake. "Wala koy panahon," mihunghong siya. "Nahibal-an na nila nga adunay nahitabo, wala lang nila nahibal-an kung unsa kini."
  
  Miyangu-yango si Drake ug mitan-aw sa unang pagbuto nga walay pagkurog. Ang sagbot, balilihan ug hugaw milupad sa hangin. Gisundan dayon kini sa lain, gamay nga mas lawom nga pag-atake, ug ang ikaduhang panganod mibangon gikan sa yuta.
  
  Daghang mga lalaki ang nagdalugdog sa unahan, nagkupot og mga pala samtang naggunit sila og mga hinagiban. Surreal nga talan-awon.
  
  "Pag-amping," nagmulo si Parnevik. "Dili kami gusto nga adunay bisan kinsa nga mabasa ang ilang mga tiil." Mingisi siya nga morag kini ang labing dakong komedya sa kasaysayan.
  
  Ang usa ka mas klaro nga overview nga imahe nagpakita sa usa ka lungag sa ilawom sa longhouse ni Heidi nga mitultol sa usa ka lapad nga langob. Klaro nga adunay labaw pa kay sa usa ka atabay nga nahimutang didto, ug ang team nasayop sa bahin sa pag-amping. Nagkinahanglan kini og usa ka oras sa mabinantayon nga pagpangubkob ug daghang mga paghunong samtang si Parnevik mituktugaok ug nagtuon sa mga nakutkot nga artifact sa wala pa kini nawala sa hangin.
  
  Gigamit ni Drake kini nga panahon sa pag-organisar sa iyang mga hunahuna. Hangtod karon, gibati niya nga nagsakay siya sa roller coaster nga wala"y preno. Bisan human niining mga katuigan, mas naanad gihapon siya sa pagsunod sa mga mando kay sa pagpatuman sa usa ka plano sa aksyon, mao nga nagkinahanglan siya og dugang nga panahon sa paghunahuna kaysa, ingnon pa, si Ben Blake. Nahibal-an niya ang duha ka butang nga sigurado - kanunay silang naa sa luyo, ug gipugos sila sa ilang mga kaaway nga mag-reaksyon sa mga sitwasyon kaysa magmugna niini; walay duhaduha nga resulta kini sa kamatuoran nga sila misulod niini nga lumba luyo sa ilang mga kaatbang.
  
  Karon na ang panahon sa pagsugod sa pagdaog niini nga lumba. Dugang pa, daw sila ra ang paksyon nga gipahinungod sa pagluwas sa kalibutan imbes nga ipameligro kini.
  
  Busa mituo ka ba sa mga estorya sa multo?Usa ka karaang tingog mihunghong sa iyang hunahuna.
  
  Dili, siya mitubag sama sa kaniadto. Pero mituo ko sa mga horror story...
  
  Atol sa iyang katapusang misyon isip usa ka miyembro sa sekretong SRT, usa ka espesyal nga yunit sa SAS, siya ug ang laing tulo ka miyembro sa iyang team, lakip si Alicia Miles, napandol sa usa ka hilit nga baryo sa Northern Iraq, ang mga lumulupyo niini gitortyur ug gipatay. Sa paghuna-huna nga klaro, ang ilang gisusi... mao ang pagpangita sa mga sundalong Briton ug Pranses nga anaa pa sa ilang pagsukitsukit.
  
  Ang misunod nakapangitngit sa nahabilin nga mga adlaw ni Matt Drake sa Yuta. Nabutaan sa kasuko, siya ug ang laing duha ka sakop sa team mihunong sa pagtortyur.
  
  Laing 'mahigalaon nga kalayo' nga insidente sa kadaghanan.
  
  Si Alicia Miles mibarug ug mitan-aw, nga walay buling sa bisan unsang mga kinaiya sa usa ka paagi o sa lain. Dili niya mapugngan ang pagsakit, ug dili niya mapugngan ang kamatayon sa mga tortyur. Apan gisunod niya ang mando sa iyang kumander.
  
  Matt Drake.
  
  Human niini, ang kinabuhi sa sundalo natapos alang kaniya, ang tanan nga romantikong relasyon nga iyang gisuportahan nabungkag. Apan ang pagbiya sa serbisyo wala magpasabot nga ang mga handumanan nahanaw. Gipukaw siya sa iyang asawa kada gabii ug dayon mikawas sa iyang basakan nga higdaanan, nga naghilak sa silong sa dihang midumili siya sa pagsugid.
  
  Karon iyang namatikdan si Kennedy nga nagbarog atbang niya, nga nagpahiyom nga morag naa sa eroplano. Ang iyang buhok nagbitay ug ang iyang nawong nahimong buhi ug malisyoso sa iyang pahiyom. Nasentro ang mga mata ug ang Victoria's Secret nga lawas nga gihiusa uban ang pamatasan sa magtutudlo ug pagpugong sa negosyo. Sagol kaayo.
  
  Mibalik siyag ngisi. Si Thorsten Dahl misinggit: "Lalim ang pagbasa! Kinahanglan namon ang usa ka giya alang sa mga Kaliwat."
  
  Sa dihang gipangutana siya ni Ben kon unsa ang Descender, mingisi lang siya. "Diretso sa Hollywood legend, akong higala. Hinumdumi kung giunsa ang usa ka kawatan miambak sa usa ka bilding ug ang iyang paglukso gipasibo sa milimetro sa wala pa nahunong ang iyang pagkahulog? Aw, ang Blue Diamond Lander mao ang gamit nga ilang gigamit.
  
  "Cool".
  
  Namatikdan ni Drake ang iyang tigulang nga Kumander nga hinayhinay nga naglakaw-lakaw ug gikuha ang gitanyag nga prasko sa kape. Kini nga chat dugay na nga gihimo. Gusto ni Drake nga tapuson kini.
  
  "Mai?" Nangutana siya nga hugot nga gipaubos ang iyang mga ngabil sa yuta aron walay makasabot sa iyang pangutana.
  
  "Hm?" - Nangutana ko.
  
  "Ingna lang ko".
  
  "Maayo kaayo, igsoon, pagkahuman sa klaro nga kakulang sa kasayuran nga imong gihatag bahin sa imong karaan nga kalingawan, dili na ako makasalig nga manghatag mga libre karon, mahimo ba?"
  
  Wala kapugngi ni Drake ang pagpahiyom. "Usa ka hugaw nga tigulang, nahibal-an nimo kana?"
  
  "Kini mao ang nagpabilin kanako sa ibabaw sa akong duwa. Karon isulti kanako ang usa ka istorya gikan sa usa sa iyang sekreto nga mga misyon-bisan kinsa niini."
  
  "Aw... Basin huwaton ko ang imong kahigayonan dinhi ug hatagan ka og butang nga maayo," ni Drake. "O mahimo ka maghulat hangtud nga kini mahuman ug ihatag ko kanimo ang bulawan...kahibalo ka nga usa ra."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Sa dihang si Mai nagtago-tago sa kinadak-ang cosplay nga kombensiyon sa Japan aron makalusot ug makadakop sa Fuchu Triads nga maoy nagpadagan sa industriya sa pornograpiya niadtong panahona.
  
  Si Wells murag hapit na siya ma-seizure. "Jesus, Drake. Idiot ka. Okay ra, pero salig nako, utangan ka nako karon," miginhawa siya. "Giguyod lang siya sa mga Hapon gikan sa Hong Kong, sa ilawom sa usa ka sayup nga pagkatawo, nga wala"y pasidaan, hingpit nga giguba ang tabon nga iyang gitukod sa duha ka tuig."
  
  Gihatagan siya ni Drake og usa ka bukas nga baba, dili makatuo nga pagtan-aw. "Dili gayud".
  
  "Ang akong mga pulong usab."
  
  "Ngano man?"
  
  "Usab sa akong sunod nga pangutana. Pero, Drake, di ba obvious?"
  
  Naghunahuna si Drake niini. "Basta siya ang pinakamaayo nga naa nila. Ang labing maayo nga ilang naangkon. Ug sila kinahanglan nga desperado alang niini. "
  
  "Nagdawat kami mga tawag gikan sa ilang Departamento sa Hustisya ug Punong Ministro sa mga kinse ka oras karon, sama sa mga Yankee. Giangkon nila ang tanan kanamo - gipadala nila siya aron mag-scout out sa La Veraine tungod kay mao ra kana ang koneksyon nga ilang nakit-an sa kini nga kagubot nga misamot na sa pinakadako nga panghitabo sa planeta karon. Pila na lang ka oras mapugos mi sa pagkumpisal nila."
  
  Mikunot ang agtang ni Drake. "Naa bay rason nga dili mokompisal karon? Ang Mayo usa ka talagsaon nga pag-angkon. "
  
  "Mouyon ko, higala, apan ang mga gobyerno maoy mga gobyerno, ug nameligro man ang kalibotan o dili, ganahan silang magdula sa ilang gagmayng mga dula, dili ba?"
  
  Gitudlo ni Drake ang usa ka lungag sa yuta. "Murag andam na sila."
  
  
  ***
  
  
  Ang rate sa pagkanaog ni Drake gitakda sa 126 ka tiil. Gibutang sa iyang kamot ang usa ka himan nga gitawag ug quick release muzzle ug gitunol kaniya ang usa ka backpack. Gibira niya ang helmet sa bombero nga adunay flashlight nga gitaod sa iyang ulo ug gikuot ang iyang backpack. Usa ka dako nga flashlight, usa ka tangke sa oxygen, usa ka hinagiban, pagkaon, tubig, usa ka radyo, mga suplay sa first aid - ang tanan nga iyang gikinahanglan alang sa caving. Gibira niya ang usa ka parisan sa bug-at nga katungdanan nga gwantis ug milakaw sa ngilit sa gahong.
  
  "Geronimo?" gihangyo niya si Kennedy, kinsa nagpabilin sa taas uban ni Ben ug sa Propesor, sa pagtabang sa pag-monitor sa ilang perimeter.
  
  "O kuhaa ang imong mga buolbuol, ibutang ang imong butt ug paglaum," ingon niya.
  
  Si Drake mingisi nga daotan ngadto kaniya, "Balik ta niini unya," ingon niya ug milukso sa kangitngit.
  
  Nabatyagan dayon niya ang gatilyo sa pagpagawas sa pula nga brilyante. Ang katulin sa iyang pagkahulog mikunhod samtang siya nahulog, ug ang iyang gamay nga ligid mitiktik sa usa ka gatos ka beses sa usa ka segundo. Ang mga bungbong sa atabay - maayo na lang karon nga uga - mikidlap sa kaleidoscopic flashes, sama sa usa ka daan nga itom ug puti nga pelikula. Sa katapusan ang pagkanaog mihinay ngadto sa pagkamang, ug si Drake mibati nga ang iyang botas hinay nga miburot gikan sa gahi nga bato. Gipislit niya ang simod ug nabati ang gatilyo nga gipagawas sa iyang seat belt. Gisusi ni Drake ang proseso sa paghimo kaniya nga usa ka Ascendant sa wala pa moadto kung diin naghulat si Dal ug tunga sa dosena nga mga lalaki.
  
  Ang salog mikurog sa makahahadlok, apan iyang gipasangil nga mummified debris.
  
  "Kini nga langob katingad-an nga gamay kung itandi sa among nakita sa ground penetrating radar," miingon si Dahl. "Mahimong nasayop siya sa pagkalkula. Ipakaylap ug pangitaa... usa ka tunel... o ingon niana."
  
  Ang Swede mikibo, nalingaw sa iyang kaugalingong pagkawalay alamag. Nagustohan ni Drake. Hinayhinay siyang naglakaw libot sa langob, nagtuon sa dili patas nga mga bungbong ug nagkurog, bisan pa sa baga nga kupo nga gihatag kaniya. Linibo ka toneladang bato ug yuta ang mipilit kaniya, ug ania siya, naningkamot nga makasulod sa mas lawom. Para niya morag kinabuhi sa sundalo.
  
  Si Dahl nakigkomunikar kang Parnevik pinaagi sa two-way videophone. Ang propesor misinggit sa daghang mga 'sugyot' nga gipalong ni Dahl ang tingog pagkahuman sa duha ka minuto. Ang mga sundalo nagyatak libot sa langob hangtod ang usa sa mga taga-Delta misinggit: "Duna koy mga kinulit dinhi. Bisan kung kini usa ka gamay nga butang. "
  
  Gipalong ni Dahl ang videophone. Ang tingog ni Parnevik kusog ug klaro, ug dayon mihunong sa dihang gidala ni Dahl ang selpon sa bungbong.
  
  "Nakita ba nimo kini?"
  
  "Ja! Det ar bra! Bra!" Nawad-an si Parnevik sa iyang English tungod sa kahinam. "Walknott... mmm... usa ka buol sa gipatay nga mga manggugubat. Kini ang simbolo sa Odin, ang triple triangle, o Borromean triangle, nga nalangkit sa ideya sa mahimayaong kamatayon sa gubat."
  
  Nanglingo-lingo si Drake. "Duguon nga mga Viking."
  
  "Kini nga simbolo kanunay nga makita sa 'mga bato sa litrato' nga naghulagway sa pagkamatay sa mga bayani nga manggugubat nga nagbiyahe sakay sa bangka o pagsakay sa kabayo padulong sa Valhalla - palasyo ni Odin. Kini dugang nga nagpalig-on sa ideya nga nakit-an namon ang usa ka kalibutanon nga Valhalla."
  
  "Pasayloa sa pagdaot sa imong parada, higala," miingon ang prangka nga SAS nga tawo, "apan kining bungbong sama ka baga sa akong ugangang babaye."
  
  Silang tanan miatras og usa ka lakang, nga gipadpad ang ilang mga helmet nga suga sa wala matandog nga nawong.
  
  "Kini kinahanglan nga usa ka bakak nga paril." Hapit mosiyagit ang lalaki sa kahinam. "Kana gyud!"
  
  "Wait," nadungog ni Drake ang batan-ong tingog ni Ben. "Kini usab nag-ingon nga ang Valknoth gitawag usab nga Death Knot, usa ka simbolo sa mga sumusunod ni Odin nga adunay hilig sa mapintas nga kamatayon. Nagtuo gyud ko nga kini mahimong usa ka pasidaan. "
  
  "Bullshit". Sinsero ang panghupaw ni Drake.
  
  "Ania ang usa ka hunahuna, mga lalaki," miabut ang tingog ni Kennedy. "Unsaon bahin sa usa ka labi ka bug-os nga pagsusi sa tanan nga mga dingding. Kung makakuha ka og daghang mga Walknott, apan makakita og blangko nga bungbong, pilion nako kini."
  
  "Dali ra nimo isulti," ni Drake. "Naa sa taas ug tanan."
  
  Nagbulag sila, nagsuklay sa batoon nga mga bungbong sa pulgada por pulgada. Ilang gikiskis ang kasiglohan sa abog, gipadaplin ang mga balay sa lawalawa ug gipapahawa ang agup-op. Sa kadugayan, nakit-an nila ang tulo pa nga mga Valknots.
  
  "Maayo," miingon si Drake. "Kini upat ka bungbong, upat ka buolbuol nga butang. Unsa man ang atong buhaton karon?"
  
  "Parehas ba silang tanan?" - ang propesor nangutana sa katingala.
  
  Usa sa mga sundalo nagpakita sa imahe ni Parnevik sa screen sa videophone. "Aw, wala ko kahibalo bahin kaninyo, apan sigurado ako nga gikapoy na ako sa pagpaminaw kaniya. Ang maldito nga taga-Sweden dugay na unta nga mihunong kanamo."
  
  "Wait," ang tingog ni Ben. "Ang mga mata naa sa atabay ni Mimir, dili..." nawala ang iyang tingog luyo sa pagsirit sa static, ug dayon mingitngit ang screen. Giuyog kini ni Dahl, gi-on ug gipalong, apan wala'y kapuslanan.
  
  "Kabuang. Unsay iyang gustong isulti?
  
  Magtag-an na unta si Drake sa dihang nabuhi pag-usab ang videophone ug ang nawong ni Ben napuno sa screen. "Wala ko kabalo unsay nahitabo. Apan paminawa - ang mga Mata anaa sa atabay ni Mimir, dili sa langob sa ubos niini. Sabta?"
  
  "Oo. Busa gilabay namo sila sa paglugsong?"
  
  "Sa akong hunahuna oo".
  
  "Apan ngano man?" Wala makatuo nga pangutana ni Dahl. "Unya nganong gibuhat man kining langob? Ug ang ground penetrating radar klaro nga nagpakita nga adunay usa ka dako nga wanang sa ilawom. Siyempre, ang Piraso kinahanglang naa didto."
  
  "Gawas lang-" gibati ni Drake ang grabeng katugnaw. "Gawas kung kini nga lugar usa ka lit-ag."
  
  Kalit nga murag dili sigurado si Dahl. "Unsa man?"
  
  "Kini ba nga luna sa ubos nato? Unsa kaha kon kini usa ka walay kataposang gahong?"
  
  "Kini nagpasabut nga nagtindog ka sa usa ka lapok nga unlan!" Misiyagit ang ulitawo sa kalisang. "Butik! Mahimong mahugno kini bisan unsang orasa. Umalis ka na nga dyan!"
  
  Nagtinan-away sila sa usag usa alang sa usa ka walay katapusan nga gutlo sa desperado nga mortalidad. Silang tanan gusto nga magkinabuhi nga grabe. Ug unya nausab ang tanan. Ang kaniadto liki sa semento nga salog nahimo nang liki nga gahi nga panel. Kining katingad-an nga pagkagisi nga tingog dili gikan sa pagbakwit sa bato, kondili gikan sa kamatuoran nga ang salog hinay-hinay nga napikas gikan sa tumoy ngadto sa tumoy.
  
  Uban ang walay kataposang gahong ilalom nila....
  
  Ang unom ka mga lalaki nasuko pag-ayo sa duha ka Ascendants. Pag-abot nila didto, buhi pa, misinggit si Dahl aron mapasig-uli ang kahusay.
  
  "Una kamong duha. Alang sa Diyos, magmatig-a ka."
  
  "Ug sa imong pagsaka," mikomento si Parnevik, "ilabi na nga magmatngon sa imong palibot. Dili namon gusto nga makalimtan ang artifact. "
  
  "Ayaw pagpakabuang, Parnevik." Si Dahl naa sa iyang kaugalingon nga adunay mga panagna. Wala pa siya makita ni Drake nga ingon niini kaniadto. "Ang kataposan natong duha magsusi sa atong paglakaw," miingon siya, nga mitutok kang Drake. "Ikaw ug ako".
  
  Mi-beep na usab ang videophone ug gipalong. Gi-uyog kini ni Dahl nga morag gisuwayan siya sa pagluok kaniya. "Gipanghimaraut sa mga Yankee, sa walay duhaduha."
  
  Nagkinahanglan og tulo ka minuto ang unang magtiayon aron makaabot sa lebel sa yuta. Unya tulo pa para sa ikaduhang parisan. Gihunahuna ni Drake ang tanang butang nga mahimong mahitabo sulod sa unom ka minuto-usa ka tibuok kinabuhi nga kasinatian, o wala gayud. Para niya kadto na ang kataposan. Walay lain kondili ang pagkirit sa yutang kolonon, ang pag-agulo sa nagbalhinbalhin nga bato, ang pagkirot sa kahigayonan, ang pagdesisyon kon gantihan ba siya sa kinabuhi o kamatayon.
  
  Ang salog ubos sa unang simbolo nga ilang nakit-an nahugno. Walay pasidaan; mura'g ang salog gitugyan na lang sa kalag ug nahulog sa kalimot. Mikatkat si Drake sa atabay kutob sa iyang mahimo. Nagbalanse kini sa mga kilid niini imbes sa huyang nga salog sa langob. Gigakos ni Dahl ang pikas kilid sa atabay, nagkupot sa usa ka piraso sa berdeng hilo sa duha ka kamot, ang singsing sa iyang tudlo sa kasal nagpakita sa parol sa helmet ni Drake.
  
  Mihangad si Drake, nangita og bisan unsang lig-on nga mga piraso sa pisi nga ilang ikabit sa ilang mga harness. Unya nadungog niya si Dahl nga misinggit: "Shit!" ug mitan-aw sa ubos sa tukma nga panahon aron makita ang videophone nga nagtuyok gikan sa tumoy hangtod sa katapusan sa daotan nga hinay nga paglihok sa wala pa mahulog nga adunay usa ka crunch sa salog sa langob.
  
  Naluya, ang hard drive nawad-an, nahulog sa usa ka itom nga lungag sama sa daan nga mga damgo ni Drake nga magtukod usa ka pamilya. Miabot kanila ang usa ka unos, nga nagpagawas ug gubot nga hangin nga napuno sa dili maasoy nga kangitngit gikan sa dapit diin ang buta nga mga linalang nagtago ug nag-agay.
  
  Ug, nga nagtan-aw sa kahiladman sa wala"y ngalan nga anino, nahibal-an usab ni Drake ang iyang pagtuo sa pagkabata sa mga monsters.
  
  Adunay usa ka hinay nga pagdausdos nga tunog, ug usa ka pisi ang nanaog gikan sa itaas, nga nagkipak. Mapasalamaton nga gigunitan kini ni Drake ug gitaod sa iyang harness. Ingon usab ang gibuhat ni Dahl, parehas nga puti, ug gipindot nila ang ilang mga buton.
  
  Gitan-aw ni Drake ang altimeter. Gitun-an niya ang iyang katunga sa atabay samtang gikopya kini ni Dahl sa pikas bahin. Sa makadaghang higayon sila mihunong ug misandig sa unahan aron sa pagtan-aw pag-ayo, apan sa matag higayon nga sila walay makita. Usa ka gatus ka mga tiil ang milakaw, ug unya nubenta. Gipanit ni Drake ang iyang mga kamot nga dugoon, apan wala'y nakit-an. Naglakaw sila, karon singkwenta ka mga tiil, ug dayon nakita ni Drake ang pagkawala sa kahayag, usa ka kangitngit nga yano nga misuhop sa kahayag nga iyang gilabay kaniya.
  
  Usa ka halapad nga tabla nga kahoy, gigisi sa daplin, wala matandog sa dampness o agup-op. Nakita ni Drake ang mga kinulit sa ibabaw niini ug nadugay siya sa pagpahimutang sa helmet sa husto.
  
  Apan sa dihang gibuhat niya kini ...
  
  Mga mata. Usa ka simbolo nga imahe sa mga mata ni Odin, gikulit gikan sa kahoy ug gibiyaan dinhi ... ni kinsa?
  
  Ni Odin mismo? Liboan ka tuig ang milabay? Author: Heidi? Mas katuohan ba kini o dili kaayo?
  
  Gipaubos ni Dahl ang usa ka mabalak-on nga pagtan-aw. "Alang sa kaayohan natong tanan, Drake, ayaw kini ihulog."
  
  
  TRAYNTAY TRES
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Migawas si Drake gikan sa atabay ni Mimir, nga nagkupot sa kahoy nga papan nga taas sama sa usa ka tropeyo. Sa wala pa siya makasulti og usa ka pulong, gibira siya og maayo sa iyang harness ug gilabay sa yuta.
  
  "Uy, kalma..." Gitan-aw niya ang trunk sa dream machine gikan sa Hong Kong, usa sa mga bag-o. Nagligid siya gamay ug nakita niya ang mga patay ug himatyon nga mga sundalo nga naghigda sa sagbot - Delta, SGG, SAS - ug sa luyo nila si Kennedy, nagluhod nga adunay pusil nga gipunting sa iyang ulo.
  
  Nakita si Ben nga gipugos sa pagbarog nga matul-id sa usa ka chokehold, ang walay kaluoy nga mga kamot ni Alicia Miles migunit pag-ayo sa iyang liog. Hapit madugmok ang kasingkasing ni Drake pagkakita niya kang Ben nga nagkupot gihapon sa iyang selpon sa iyang kamot. Nagkupot hangtod sa akong kataposang gininhawa...
  
  "Let the Brit stand," ang Canadian Colby Taylor miadto sa mga talan-awon ni Drake. "Patan-aw siya sa iyang mga higala nga mamatay-pamatuod nga mahimo nakong kuhaon ang tanang bahin niya sa dili pa nako kuhaon ang iyang kinabuhi."
  
  Gitugotan ni Drake ang kalayo sa gubat nga motuhop sa iyang mga bukton. "Ang imong gipamatud-an mao nga kini nga lugar nagsunod sa giingon sa damn guidebook - nga kini usa ka yuta sa mga monsters."
  
  "Unsa ka balaknon," mikatawa ang bilyonaryo. "Ug kini tinuod. Ihatag kanako ang mga Mata." Iyang gituy-od ang iyang mga kamot nga morag bata nga nangayo ug dugang. Gipasa sa mersenaryo ang imahe sa mga mata ni Odin. "Maayo. Igo na. Busa asa ang imong eroplano, Drake? Gusto ko ang mga piraso kanimo ug dayon pagawas gikan sa kini nga lungag."
  
  "Dili nimo makab-ot ang bisan unsa kung wala ang Shield," matud ni Drake... ang unang butang nga misantop sa iyang hunahuna. "Ug dayon hibal-i kung giunsa kini nahimo nga mapa alang sa Ragnarok."
  
  "Buang," mikatawa si Taylor nga makauuwaw. "Ang bugtong hinungdan nga ania kita karon ug dili kawhaan ka tuig ang milabay tungod kay ang Shield bag-o lang nakit-an. Sigurado ako nga nahibal-an na nimo kini, bisan pa. Gisulayan ba nimo nga hinayhinay ako? Nagtuo ba ka nga masipyat ko ug hatagan ka ug laing higayon? Bueno, Mr. Drake, sultihan ko ikaw. Siya..." gitudluan niya si Alicia, "dili siya matumba. Siya. . gahi nga bulawan nga asno, mao kana siya!"
  
  Nagtan-aw si Drake nga giluok sa iyang kanhi kauban si Ben hangtod namatay. "Ibaligya ka niya sa pinakataas nga bidder."
  
  "Ako ang pinakataas nga bidder, kompleto ka nga butang."
  
  Ug pinaagi sa kabubut-on sa Providence, adunay mipahimulos niini nga higayon sa pagpabuto og bala. Kusog nga milanog ang buto sa kalasangan. Usa sa mga mersenaryo ni Taylor nahugno nga adunay bag-ong third eye, namatay dayon.
  
  Si Colby Taylor morag dili makatuo sa usa ka segundo. Siya mitan-aw ingon nga si Bryan Adams bag-o lang miambak gikan sa kakahoyan ug nagsugod sa pagdula sa "Summer of '69." Ang iyang mga mata nahimong mga platito. Unya ang usa sa iyang mga mersenaryo nabangga kaniya, natumba siya sa yuta, ang mersenaryo nagkadugo, nagsiyagit ug nanlimbasug, namatay. Diha-diha dayon si Drake diha sa ilang kiliran samtang ang tingga nagisi ang hangin sa ibabaw nila.
  
  Ang tanan nahitabo sa samang higayon. Gilabay ni Kennedy ang iyang lawas pataas. Ang ibabaw nga bahin sa iyang bagolbagol hugot nga midikit sa suwang sa guwardiya nga nagtabon kaniya nga wala gani siya makaamgo sa nahitabo. Pagbitay dayon.
  
  Usa ka balod sa mga bala ang milupad balik-balik; ang mga mersenaryo, nadakpan sa dayag, gilaglag.
  
  Si Thorsten Dahl gibuhian sa dihang ang mersenaryo nga nagkupot kaniya nawad-an og tres-kuwarto sa iyang ulo sa ikatulo nga buto nga milanog gikan sa riple. Ang komander sa SGG miduol kang Propesor Parnevik sama sa usa ka alimango ug misugod sa pagguyod sa tigulang paingon sa tapok sa mga sapinit.
  
  Ang unang gihunahuna ni Drake mao si Ben. Samtang nangandam siya sa paghimo sa usa ka desperado nga pusta, ang kawalay pagtuo mikurog kaniya sama sa usa ka libo-watt nga electromagnetic pulse. Gilabay ni Alicia ang bata ug giabante si Drake mismo. Sa kalit may migawas nga pusil sa iyang kamot; dili igsapayan kung hain. Parehas siya nga nakapatay sa duha.
  
  Gipunit niya kini, nagtutok niini.
  
  Gibukhad ni Drake ang iyang mga bukton sa kilid sa usa ka naulaw nga lihok. Ngano man?
  
  Malipayon ang iyang pahiyom, sama sa usa ka demonyo nga nakadiskubre sa wala matandog nga karne sa usa ka lungag nga sa iyang hunahuna dugay nang nahurot.
  
  Iyang gibira ang gatilyo. Mikurog si Drake, nagpaabot sa kainit ug dayon pagpaminhod ug dayon kasakit, apan ang mata sa iyang hunahuna nasakpan sa iyang utok ug iyang nakita nga giusab niya ang iyang tumong sa kataposang higayon... Taylor. Dili ta magpameligro.
  
  Duha ka sundalo sa SAS ug duha ka Delta Marines ang naluwas. Gigunitan sa SAS si Ben ug giguyod palayo. Ang nahabilin sa Delta Team nangandam sa pagbalos sa usa ka duol nga kakahoyan.
  
  Dugang mga buto ang milanog. Ang Delta guy mitalikod ug nahulog. Ang usa nagkamang sa iyang tiyan hangtod sa nahulog si Wells, sa pikas bahin sa atabay ni Mimir. Mikurog ang hayahay nga lawas ni Wells dihang gibira siya sa Amerikano, pamatuod nga buhi siya.
  
  Ang sunod nga pipila ka minuto milabay sa usa ka blur. Misiyagit sa kalagot si Alicia ug miambak human sa sundalong Amerikano. Sa diha nga siya milingi ug miatubang kaniya sa iyang mga kumo, siya mihunong sa makadiyot.
  
  "Talikod," nadunggan ni Drake ang iyang gisulti. "Umalis ka na nga lang."
  
  "Dili ko biyaan kining tawhana."
  
  "Kamong mga Amerikano, pahulay lang," ingon niya sa wala pa buhian ang tanan nga impyerno. Miatras ang labing maayong magduduwa sa America, nga napandol sa baga nga sagbot, nagkupot una sa usa ka bukton ug dayon nagkurog kay nabali sa wala pa mawad-an sa panan-aw sa usa ka mata ug sa kataposan nahugno nga wala gani mokibot.
  
  Misinggit si Drake, midagan paingon kang Alicia samtang gipunit niya si Wells sa kwelyo.
  
  "Nabuang ka?" - siya misinggit. "Nabuang ka na ba kaayo?"
  
  "Adto siya sa atabay," mamumuno ang mga mata ni Alicia. "Pwede kang mokuyog niya o dili, Drake. Ang imong desisyon."
  
  "Nganong sa ngalan sa Diyos? Ngano man?"
  
  "Usa ka adlaw, Drake. Usa ka adlaw, kung mabuhi ka niini, mahibal-an nimo. "
  
  Mihunong si Drake aron makaginhawa. Unsay iyang gipasabot? Apan ang pagkawala sa konsentrasyon karon mao ang pagdapit sa kamatayon nga ingon ka sigurado nga siya naghikog. Gitawag niya ang iyang mga panumduman sa pagbansay, ang iyang hunahuna, ang tanan niyang kahanas sa SAS. Gibunalan siya sa usa ka diretso nga boksing, usa ka jab, usa ka krus. Misukol siya, nagsiguro nga maigo ang iyang pulso sa kusog nga pagdugmok matag higayon, apan karon hapit na siya.
  
  Kung asa siya gusto.
  
  Gipunting niya ang iyang tudlo sa iyang liog. Milakaw siya sa kilid, diretso sa nagtaas nga tuhod, gitumong sa pagbali sa pipila ka mga gusok ug pagpahinay sa iyang pagkahulog.
  
  Apan nagligid-ligid siya taliwala sa iyang mga tuhod hangtod nga nagkaduol sila, mga pulgada ang gilay-on, mata sa mata.
  
  Dako nga mata. Nindot nga mga mata.
  
  Nasakop sila sa usa sa labing dagkong mga manunukob sa kalibotan.
  
  "Maluya ka sama sa usa ka wicker nga bata, Matt."
  
  Ang iyang hunghong nakapabugnaw sa iyang kabukogan sa iyang pag-abante, gituy-od ang iyang bukton, ug gilabay siya sa hangin. Mitugpa siya sa iyang likod, nabugtoan sa gininhawa. Wala pa gani usa ka segundo ang milabay siya anaa sa ibabaw niya, ang mga tuhod naghapak sa iyang solar plexus, ang agtang naigo sa iyang kaugalingon, nga naghimo kaniya nga makakita og mga bituon.
  
  Nagtan-aw pag-usab sa mga mata sa usag usa, siya mihunghong, "Paghigda."
  
  Apan dili siya ang kinahanglang mopili. Mao ra ang iyang mahimo sa pag-isa sa iyang kamot, nga nagligid-ligid sa kilid aron pagtan-aw samtang giguyod niya ang semi-conscious Wells padulong sa ngilit sa walay kinutuban nga gahong nga nailhan nga atabay ni Mimir.
  
  Misiyagit si Drake, nanlimbasug sa iyang mga tuhod. Naulaw sa kapildihan, nakurat sa daghang bentaha nga napildi niya sukad sa pag-apil sa katawhan, nakatan-aw ra siya.
  
  Gipaligid ni Alicia si Wells sa daplin sa atabay. Ni singgit ang kumander sa SAS.
  
  Nagkurog si Drake nga mibangon, ulo ug lawas nga nagsiyagit. Si Alicia miduol kang Colby Taylor, presko gihapon ug abtik sama sa karnero sa tingpamulak. Si Drake, nga mitalikod sa mga German, mibati nga walay depensa sama sa usa ka marinero sa usa ka balsa nga nag-atubang sa usa ka prehistoric Kraken, apan wala siya mokurog.
  
  Gibira ni Alicia ang patayng lawas sa mersenaryo palayo kang Taylor. Mitindog ang bilyonaryo, nanglutaw ang mga mata, mitan-aw gikan sa Miles ngadto kang Drake ngadto sa mga kahoy.
  
  Gikan sa luyo sa mga punoan nga gitabonan sa gabon, ang mga numero nagsugod sa pagpakita, susama sa mga multo, nga gibati sa balay sa kini nga maalamat nga nasud. Nabungkag ang ilusyon dihang nagkaduol sila aron makita ang ilang mga armas.
  
  Nilakaw na si Drake. Nakita niya ang mga tawo nga nagpadulong, nahibal-an nga sila sama sa buwitre nga mga Aleman nga mianhi aron kuhaon ang tanan nga mga inagaw.
  
  Naglibog si Drake nga mitan-aw sa hinagiban sa ilang kadaugan. Si Alicia yanong mikupot sa Canadian billionaire sa buolbuol ug mipisil hangtod nga ang iyang mga mata mibuto gikan sa iyang ulo. Mipahiyom siya sa iyang kalibog sa wala pa siya gidala sa atabay ni Mimir ug gisandig ang iyang ulo sa ngilit.
  
  Nakaamgo si Drake nga duna siyay laing mga prayoridad. Gipadaplin niya ang aksyon, gigamit si Alicia ug Taylor isip taming. Miabot siya sa sapinit ug mipadayon sa paglakaw, hinayhinay nga mikatkat sa gamayng sagbot nga bungtod.
  
  Gitudlo ni Alicia ang lungag ug giuyog-uyog si Taylor hangtod nga nagpakiluoy siya."Basin makakita ka og butang nga kolektahon diha, ikaw nga megalomaniac idiot," misirit siya ug gilabay ang iyang lawas ngadto sa walay kataposang kahaw-ang. Milanog kadiyot ang iyang singgit, dayon mihunong. Naghunahuna si Drake kung ang usa ka tawo nga nahulog sa usa ka lawom nga bung-aw misinggit hangtod sa hangtod, ug kung wala"y bisan kinsa nga makadungog kaniya, hinungdanon ba kini?
  
  Niining higayona naabot na ni Milo ang iyang uyab. Nadunggan ni Drake nga niingon siya, "Nganong gibuhat nimo kana? Gusto sa amo nga buhi kining asshole."
  
  Ug ang tubag ni Alicia: "Paghilom, Milo. Nagpaabut ko nga makigkita kang Abel Frey. Andam ka na ba nga moadto?"
  
  Nagngisi si Milo sa tumoy sa bungtod. "Dili nato sila taposon?"
  
  "Ayaw ug asno. Armado gihapon sila ug nagkupot sa habog nga dapit. Naa ba nimo kung unsa ang among gianhi?"
  
  "Ang tanan nga siyam ka bahin sa Odin anaa ug magamit. Giprito ang imong eroplano!" - siya misinggit. "Paglingaw sa gabii niining patay nga yuta!"
  
  Si Drake nagtan-aw samtang ang mga German mabinantayon nga misibog. Ang kalibutan nahugno lang sa ngilit. Nag-abot sila sa sini nga paagi kag naghimo sing madamo nga mga sakripisyo. Giabog nila ang ilang kaugalingon sa yuta.
  
  Mawala ra ang tanan sa mga Aleman sa katapusan nga linya.
  
  "Oo," nakuha ni Ben ang iyang mata uban ang walay kaluoy nga ngisi, nga morag nagbasa sa iyang mga hunahuna. "Sama sa kinabuhi nga nagsundog sa football, ha?"
  
  
  trayntay kwatro
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Ang adlaw misalop sa ubos sa tin-aw nga kapunawpunawan samtang ang mga taga-Europa ug ang ilang nahabilin nga Amerikano nga kaalyado nagtakiang sa mas taas nga lugar. Usa ka huyang, bugnaw nga hangin ang mihuros. Ang usa ka dali nga pagsusi nagpadayag nga usa sa mga sundalo sa SAS ang nasamdan ug si Propesor Parnevik nag-antos sa kakurat. Dili kini katingad-an kung unsa ang iyang naagian.
  
  Gikontak ni Dahl ang ilang lokasyon pinaagi sa satellite phone. Mga duha ka oras ang gilay-on sa tabang.
  
  Miduko si Drake tupad ni Ben samtang mihunong sila sa usa ka gamay nga kakahoyan nga adunay bukas nga kapatagan sa ilang palibot.
  
  Ang unang mga pulong ni Ben: "Nasayod ko nga namatay ang ubang tawo, Matt, pero nanghinaot lang ko nga okay ra sila Karin ug Hayden. Sorry gyud."
  
  Maulaw nga niangkon si Drake nga nakalimot siya nga si Hayden pa diay sa ayroplano. "Ayaw kabalaka. Kini natural. The odds are extremely good for Karin, fair for Hayden too," siya miangkon, nga nawad-an sa iyang abilidad sa pag-adorno sa usa ka dapit subay sa misyon. "Naunsa ka, higala?"
  
  Gipunit ni Ben ang iyang selpon. "Buhi pa".
  
  "Taas na ang among naabot sukad sa fashion show."
  
  "Halos wala ko makahinumdom niini," seryoso nga miingon si Ben. "Matt, halos dili nako mahinumduman kung unsa ang akong kinabuhi sa wala pa kini nagsugod. Ug nilabay na... mga adlaw?"
  
  "Mahimo kong pahinumdoman ka kon gusto nimo. Frontman sa The Wall of Sleep. Nalingaw si Taylor Momson. Overloaded ang cellphone. Mga atraso sa abang. Nalingaw ko kay Taylor.
  
  "Nawala na namo ang tanan."
  
  "Walay bakak dinhi, Ben-dili kami makaabot niini nga layo kon wala ka."
  
  "Nakaila ka nako, buddy. Motabang ko ni bisan kinsa." Usa kadto ka sumbanan nga tubag, apan makaingon si Drake nga nalipay siya sa pagdayeg. Wala niya kini kalimti sa dihang gilupig ni Ben ang mga terno ug bisan ang propesor sa Scandinavia.
  
  Walay duhaduha nga mao kana ang nakita ni Hayden kaniya. Nakita niya ang tawo sa sulod nga nagsugod sa pagsidlak. Nag-ampo si Drake alang sa iyang kaluwasan, apan wala siyay mahimo alang kaniya karon.
  
  Nahulog si Kennedy tupad nila. "Unta wala ko makadisturbo ninyo. Nindot tan-awon nimo."
  
  "Dili ikaw," ni Drake ug miyango si Ben. "Karon ikaw usa kanamo."
  
  "Hmm, salamat, tingali. Kini usa ka pagdayeg?"
  
  Gipataas ni Drake ang mood. "Bisan kinsa nga makadula og pipila ka mga dula sa Dino Rock uban kanako mao ang akong igsoon sa tibuok kinabuhi."
  
  "Sa tibuok gabii, tawo, tibuok gabii."
  
  Nanghupaw si Ben. "So," milingi siya sa palibot. "Niiob lang."
  
  Gitan-aw ni Drake ang walay katapusan nga mga sibsibanan. Ang kataposang streak sa itom nga pula nagtulo lang gikan sa kinalay-ang kapunawpunawan. "Damn, sigurado ko nga bugnaw dinhi sa gabii."
  
  Giduol sila ni Dahl. "Busa mao na kini ang kataposan, mga lalaki? Nahuman na ba ta? Ang kalibutan nagkinahanglan kanato."
  
  Ang mabaskog nga hangin naggisi sa iyang mga pulong ngadto sa pagkagisi, nagsabwag kanila tabok sa kapatagan.
  
  Si Parnevik misulti gikan sa iyang gipahulayan, nagsandig sa iyang likod sa usa ka kahoy. "Paminaw, umm, giingnan ko nimo nga nakita nimo ang bugtong nailhan nga imahe sa mga bahin sa ilang tinuud nga pagkahan-ay. Usa ka dibuho nga kanhi iya ni John Dillinger."
  
  "Oo, apan ang butang nagpadayon sa paglibot sa '60s," gipasabut ni Dahl. "Dili kami makasiguro nga wala kini gikopya, labi na sa usa sa mga Viking nga nahingangha sa kasaysayan."
  
  Ang propesor igo ra nga mibagulbol, "Oh. Salamat."
  
  Bug-os nga kangitngit, ug usa ka milyon ka bituon ang misidlak sa ibabaw. Ang mga sanga nagkurog ug ang mga dahon nanggisi. Si Ben sa kinaiyanhon mipaduol sa usa ka bahin ni Drake. Gibuhat usab ni Kennedy ang usa sa usa.
  
  Diin ang paa ni Kennedy mihikap sa iyang kaugalingon, si Drake mibati og kalayo. Mao na lang ang iyang mahimo sa pagtutok sa gisulti ni Dahl.
  
  "Ang taming," miingon ang Swede, "mao ang among kataposang paglaom."
  
  Naglingkod ba siya nga duol kaayo sa tuyo? Naghunahuna si Drake niini. Hikapa....
  
  Dios, dugay na nga wala siya mobati nga ingon niini. Mibalik siya sa mga adlaw nga ang mga babaye mga babaye ug mga lalaki gikulbaan, nagsul-ob og T-shirt sa niyebe ug nagdala sa ilang mga uyab libot sa lungsod sa Sabado sa hapon sa wala pa sila gipalit sa ilang paborito nga CD ug gitratar ang ilang kaugalingon sa popcorn ug straw sa sinehan. .
  
  Inosente nga mga adlaw, dugay na. Dugay nga nahinumduman ug, sa kasubo, nawala.
  
  " taming?" Nangilabot siya sa estorya. "Unsa?"
  
  Mikunot ang agtang ni Dahl kaniya. "Padayon, ikaw tambok nga Yorkshire bastard. Giingon namon nga ang Shield mao ang panguna nga detalye dinhi. Kung wala kini wala"y makab-ot tungod kay gitino niini ang lokasyon sa Ragnarok. Gibuhat usab kini sa lahi nga materyal kaysa sa ubang mga bahin - ingon nga kini adunay lahi nga papel nga himuon. Target. "
  
  "Sama sa unsa?"
  
  "Fuuuuck," ni Dahl sa iyang best Oxford accent. "Pangutan-a ko bahin sa sports."
  
  "OK. Ngano nga gipirmahan man sa Leeds United si Thomas Brolin?
  
  Mitaas ang nawong ni Dahl unya migahi. Moprotesta na unta siya dihang usa ka talagsaong kasaba ang mibuak sa kahilom.
  
  Siyagit. Usa ka pag-agulo gikan sa kangitngit.
  
  Usa ka tingog nga nagpukaw sa panguna nga kahadlok. "Si Kristo buhi," mihunghong si Drake. "Unsa- ?"
  
  Nahitabo kini pag-usab. Usa ka pag-uwang, susama sa usa ka hayop, apan guttural, ingon nga gikan sa usa ka butang nga dako. Kini naghimo sa gabii nga nagakamang.
  
  "Nahinumdom ka ba?" Sa usa ka hunghong nga dili natural sa kalisang, si Ben miingon: "Kini ang nasod ni Grendel. Ang monster gikan sa Beowulf. Naa pay mga leyenda nga ang mga mananap nagpuyo niining mga bahina."
  
  "Ang bugtong butang nga akong nahinumduman gikan sa Beowulf mao ang asno ni Angelina Jolie," miingon si Drake nga malipayon. "Apan unya, sa akong hunahuna parehas ang masulti bahin sa kadaghanan sa iyang mga pelikula."
  
  "SHH!" - Si Kennedy misinggit. "Unsa man kanang kasaba?"
  
  Miabot na usab ang tiyabaw, mas duol na karon. Si Drake desperado nga misulay sa pagpangita sa bisan unsang butang diha sa kangitngit, naghanduraw sa dayag nga mga ngipon nga nagdali paingon kaniya, nagtulo ang laway, mga gilis sa dunot nga unod nga natanggong taliwala sa ilang mga ngipon.
  
  Giisa niya ang pusil, dili gusto nga mahadlok ang uban, apan dili sigurado nga peligro kini.
  
  Gipunting ni Torsten Dahl ang iyang kaugalingon nga riple. Ang angay nga sundalo sa SAS mibunot og kutsilyo. Ang kahilom nakagapos sa kagabhion labaw pa kay sa gigapos ni Gordon Brown ang ekonomiya sa UK, nga nagpauga niini.
  
  Hinay nga tingog. Clank. Usa ka butang nga morag gaan nga mga tunob....
  
  Apan unsang matanga kini nga mga bitiis? Naghunahuna si Drake niini. Tawo o...?
  
  Kon nadungog pa niya ang pag-klik sa mga kuko, mahimo nga iyang gipagawas ang iyang tibuuk nga magasin sa kalisang.
  
  Damn aning mga karaang fairy tale.
  
  Hapit mobuto ang mismong ventricles sa iyang kasingkasing dihang kalit nga nabuhi ang selpon ni Ben. Giitsa kini ni Ben sa hangin sa katingala, apan dalayegon nga nasakpan kini sa pagkanaog.
  
  "Bullshit!" hagawhaw niya sa wala pa siya makaamgo sa iyang gitubag. "Oh, hi, mama."
  
  Gisulayan ni Drake nga pugngan ang pagpitik sa dugo sa iyang utok. "Hunonga na. Putla kana!"
  
  Si Ben miingon: "Sa kasilyas. Tawagan ko ikaw unya!"
  
  "Cute". Ang tingog ni Kennedy kalmado kaayo.
  
  Naminaw si Drake. Mibalik na usab ang agulo, nipis ug sakit. Gisundan kini sa usa ka halayo nga pagtuktok, nga morag nagbato ang tigsaba. Laing naghilak nga hilak, ug dayon usa ka pag-uwang....
  
  Tino nga tawo niining panahona! Ug si Drake midali sa gubat. "Kini si Wells!" Nagdali siya sa kangitngit, instinct nga nagdala kaniya diretso sa atabay ni Mimir ug gipahunong siya sa daplin.
  
  "Tabangi ko," agulo ni Wells, nga mikab-ot sa saging nga ngilit sa pangpang nga may liki ug dugoon nga mga tudlo. "Nasakpan ko sa usa sa mga pisi... sa pagkanaog. Hapit mabali akong bukton. Kini nga asong babaye adunay ... usa pa ka butang nga buhaton aron patyon ... ako.
  
  Gikuha ni Drake ang iyang gibug-aton, giluwas siya gikan sa pagkahulog sa wala"y katapusan nga gabii.
  
  
  ***
  
  
  Samtang mainiton nga nagputos si Wells ug mipahuway, si Drake igo lang milingo-lingo kaniya.
  
  Si Wells misinggit: "Dili ko gusto nga magsugod og gubat ... sulod sa SAS."
  
  "Unya okay ra, kay si Alicia ug ako dili na bahin sa SAS."
  
  Sunod kaniya, gisukitsukit ni Ben si Parnevik nga morag walay nahitabo. "Sa imong hunahuna ang Shield usa ka matang sa yawe?"
  
  "Ang taming mao ang tanan. Mahimong kini ang yawe, apan sigurado nga kini ra ang nahabilin sa amon. "
  
  "Nawala?" Gisubli ni Drake, gipataas ang usa ka kilay. Gitutokan niya ang I-phone ni Ben. "Siyempre nahibalo mi!"
  
  Si Ben usa ka lakang sa unahan, nag-googling sa 'Shield of Odin' sa katulin sa geek. Ang hulagway nga nagpakita gamay ra, apan si Ben nag-zoom in mas paspas kay sa mahunahuna ni Drake. Gisulayan niya paghinumdom kung unsa ang hitsura sa Shield. Ang lingin, nga adunay gipataas nga lingin nga sentro, ang gawas nga ngilit gibahin sa upat nga managsama nga bahin.
  
  Gikuptan ni Ben ang I-phone sa gitas-on sa bukton, nga gitugotan ang tanan nga magtapok.
  
  "Sayon ra," miingon si Kennedy. "Ragnarok sa Vegas. Ang tanan naa sa Vegas."
  
  Gikumot sa lalaki ang iyang suwang. "Ang pagbutang sa Shield nagpaila sa upat ka lahi nga bahin nga naglibot sa tubag sa tunga. Nakita nimo? Atong labelan sila nga Amihanan, Sidlakan, Habagatan ug Kasadpan aron mahibal-an nato kung unsa ang atong gihisgutan."
  
  "Maayo," miingon si Ben. "Aw, ang Kasadpan klaro. Nakakita kog Sibat ug duha ka Mata."
  
  "Ang Habagatan usa ka Kabayo ug duha, um, Mga Lobo, sa akong hunahuna." Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata kutob sa iyang mahimo.
  
  "Siyempre!" Naghilak ang lalaki. "Tama ka. Tungod kay kinahanglan adunay duha ka Valkyry sa Sidlakan. Oo? Nakita nimo?"
  
  Mikislap pag-ayo si Drake aron maka-focus, ug iyang nakita kung unsa ang maisip nga mga babaye nga manggugubat nga nagsakay sa usa ka parisan sa mga kabayo nga pak-an. "Damn nga Starbucks!" Nanumpa siya. "Usa ka cafe nga adunay libre nga Wi-Fi bisan asa sa kalibutan gawas niini!"
  
  "Busa..." Nag-uutal si Kennedy, "ang uh, wala'y Shield si Shield?"
  
  "Hmmm...!" Ang propesor nagtuon pag-ayo, miabut sa linya sa panan-aw ni Ben ug nakadawat og usa ka mahigalaon nga hampak. "Mahimo ka bang mag-zoom in gamay pa?"
  
  "Dili. Kini ang iyang limitasyon."
  
  "Wala koy laing makita nga marka sa East Side," miingon si Dahl gikan sa iyang gilingkoran. "Apan ang North medyo makapaikag."
  
  Gibalhin ni Drake ang iyang atensyon ug gibati niya ang pagdali sa kakurat. "Ginoo, mao ni ang simbolo ni Odin. Tulo ka konektado nga triangles. Ang samang butang nga among nakita sa atabay."
  
  "Apan unsa man kini? Gitudlo ni Dahl ang usa ka gamay nga simbolo nga nahimutang sa ubos sa wala nga suok sa usa sa mga triangles. Samtang nagkaduol si Ben, silang tanan mipatugbaw, "Kini ang taming!"
  
  Usa ka makauulaw nga kahilom mihari. Giguba ni Drake iyang utok. Ngano nga ang simbolo sa Shield gibutang sa sulod sa mga triangles? Dayag nga kini usa ka timaan, usa lamang ka dili klaro.
  
  "Kini mahimong labi ka dali sa dako nga screen!" Nanghupaw ang propesor.
  
  "Hunong na sa pagmulo," ni Ben. "Ayaw itugot nga kini mapildi kanimo."
  
  "Ania ang usa ka hunahuna," miingon si Kennedy. "Mahimo ba nga ang mga triyanggulo nagrepresentar sa usa ka butang gawas sa kini nga 'Odin's knot' o uban pa?"
  
  "Ang sekreto nga katuyoan sa usa ka misteryosong simbolo nga nalangkit sa Diyos, nga kaniadto giisip nga usa lamang ka leyenda?" Mingisi ang lalaki. "Siyempre dili".
  
  Gikumot ni Drake ang iyang gusok diin gitudloan siya ni Alicia Miles nga ang pito ka tuig nga walay pagbansay nakadaot sa imong lebel sa away. Gipakaulawan niya siya, apan nakakaplag siya og kahupayan sa kamatuoran nga buhi pa siya ug anaa pa sila sa dula.
  
  "Ang helicopter adunay built-in nga Internet," gisulayan ni Dahl nga pasaligon ang tanan. "Sa mga... oh, traynta minutos."
  
  "Okay, okay, unsa ang bahin sa centerpiece?" Gibuhat ni Drake ang iyang bahin. "Duha ka outline nga morag drawing sa usa ka bata nga adunay tulo ka udder ug usa ka jellyfish."
  
  "Ug ang taming pag-usab," si Ben mitutok sa mata nga 'sakya'. "Parehas nga hulagway sa amihanang bahin. Mao nga kami adunay duha ka mga imahe sa Shield sa Shield mismo. Ang sentro nga bahin, nga gilangkuban sa duha nga libre nga porma, ug tulo nga usa ka triyanggulo, "ingon niya, nga nagyango-yango kang Kennedy. "Tingali dili kini mga trianggulo."
  
  "Aw, labing menos kini nagpamatuod sa akong teorya nga ang Shield mao ang panguna nga bahin," ingon ni Parnevik.
  
  "Kini nga mga outline nagpahinumdom kanako sa usa ka butang," namalandong si Dahl. "Dili lang ko makasulti ug unsa."
  
  Makahimo unta si Drake og pipila ka daotang personal nga pag-atake, apan gipugngan niya ang iyang kaugalingon. Pag-uswag, naghunahuna siya. Ang magarbo nga Swede dugay na nga naabot kanila ug karon nakakuha og gamay nga pagtahod.
  
  "Tan-awa!" Misiyagit si Ben hinungdan nga nangambak silang tanan. "Adunay usa ka nipis, halos wala'y kalabutan nga linya nga nagkonektar sa duha nga mga imahe sa Shield!"
  
  "Nga wala gyud magsulti kanamo bisan unsa," nagbagulbol si Parnevik.
  
  "O ..." Naghunahuna si Drake, nahinumdom sa mga adlaw nga nagbasa siya sa mga mapa sa kasundalohan, "o ... kung moabut ka sa lain nga paagi, nahibal-an namon nga ang Shield mao ang kard sa Ragnarok. Kining duha ka mga hulagway mahimong parehas nga focal point sa duha ka lain-laing mga hulagway... Usa ra ka talan-awon ang gitas-on, ug ang lain..."
  
  "Kana ang plano!" miingon si Ben.
  
  Niadtong higayona, nadungog ang tingog sa nagsingabot nga helicopter. Gisulti kini ni Dahl pinaagi sa pagpakita sa iyang pagkaadik sa eskuylahan pinaagi sa pagpalong sa GPRS. Gipangita niya ang kangitngit kauban ang tanan samtang miduol ang usa ka dako nga itom nga tawo.
  
  "Aw, wala kaayo tay kapilian," miingon siya nga nagpahiyom. "Kinahanglan namon, uh, husayon kini nga kaso."
  
  
  ***
  
  
  Sa dihang nakasakay na ug nakapuyo na, gi-boot ni Dahl ang usa ka 20-pulgada nga Sony Vaio laptop, nga naggamit sa kaugalingon nga portable modem, susama sa usa ka I-phone. Depende sa sakup sa mobile network, sila adunay access sa Internet.
  
  "Kini usa ka mapa," mipadayon si Drake sa iyang dagan sa panghunahuna. "Busa ato kining trataron. Dayag nga ang tunga-tunga, ang sentro nga detalye, mao ang panglantaw sa plano. Busa, kopyaha ang diagram, gamita ang pipila ka software sa pag-ila sa geograpiya, ug tan-awa kung unsa ang mahitabo.
  
  "Hmm," maduhaduhaon nga gisusi ni Parnevik ang gipadako nga talan-awon. "Nganong iapil ang laing hulagway nga morag udder kon ang simbolo sa taming anaa, uh, Medusa. "
  
  "Putnto sa pagsugod?" Gikuha ni Kennedy ang higayon.
  
  Ang helicopter nag-uyog, gipadpad sa kusog nga hangin. Ang piloto gimandoan nga molupad paingon sa Oslo hangtod makadawat siya ug dugang mga instruksiyon. Ang ikaduhang SGG team naghulat kanila didto.
  
  "Sulayi ang programa, Thorsten."
  
  "Naa na ko, pero wala ko magkinahanglan," tubag ni Dahl nga kalit nga natingala. "Nasayud ko nga kini nga mga porma daw pamilyar. Kini ang Scandinavia sa mapa! Ang udder mao ang Norway, Sweden ug Finland. Ang Medusa maoy Iceland. Dili katuohan."
  
  Paglabay sa usa ka segundo, ang laptop nag-ping nga adunay tulo nga posible nga mga posporo. Ang mga algorithm sa software sa pag-ila nagtimbang sa labing duol sa kasiyaman ug otso porsyento-kana mao ang Scandinavia.
  
  Matinahuron nga miyango si Drake ngadto kang Dahl.
  
  "Ragnarok sa Iceland?" Ang lalaki naghunahuna niini. "Apan ngano man?"
  
  "Ihatag kini nga mga koordinasyon sa piloto," gipunting ni Drake ang iyang tudlo sa baybayon sa Iceland ug ang posisyon sa simbolo sa Shield. "Kaya nga. Pipila na ka oras ang milabay. "
  
  "Apan wala tay mga damn nga mga piraso," matod ni Ben nga mabagulbol. "Ang mga German adunay kanila. Ug sila ra ang makit-an ang Lubnganan sa mga Diyos gamit ang mga Shards. "
  
  Ug karon si Thorsten Dahl mikatawa gyud, nga naghunahuna kang Drake. "Oh, dili," miingon ang Swede, ug ang iyang pagkatawa hapit dili maayo. "Adunay ako usa ka labi ka maayo nga ideya kaysa sa pagsamok-samok niining mga makadaot nga piraso. Kanunay. Pabilin sila sa sauerkraut!"
  
  "Nagbuhat ka? Pahunahunaa ko - dili ba nakit-an ang Shield sa Iceland?" pangutana ni Ben, sa makausa pa nakadayeg si Drake sa iyang klaro nga panghunahuna ubos sa pressure.
  
  "Oo, ug kung kini ang karaan nga site sa Ragnarok," ingon ni Parnevik, "makatarunganon kana. Nahulog unta ang taming ni Odin diin siya namatay."
  
  "Oh, makatarunganon kana karon, Propesor," gibiaybiay ni Kennedy. "Karon kini nga mga lalaki nakahukom sa tanan alang kanimo."
  
  "Aw, kon makatabang, aduna pa kitay pinakadakong misteryo nga sulbaron," miingon si Ben nga mipahiyom og gamay. "Ang kahulogan sa karaang simbolo sa Odin - tulo ka triangles."
  
  
  TRESENTA SINGKO
  
  
  
  Iceland
  
  
  Ang kabaybayonan sa Iceland kay yelo, gansangon ug mabulokon, gikulit sa pipila ka dapit pinaagi sa dagkong mga glacier, ug gipahapsay sa uban pinaagi sa kusog nga mga balod ug kusog nga hangin. Adunay mga baybayon sa lava ug itom nga mga pangpang, halangdon nga mga iceberg ug sa kinatibuk-an usa ka matang sa kalinaw sa zen. Ang kapeligrohan ug katahum nag-uban, andam sa pagpahilum sa dili mabinantayon nga magpapanaw ug dad-on siya sa wala sa panahon nga katapusan.
  
  Gibanlas sila sa Reykjavik sa pipila ka minuto, ang hayag nga pula nga mga atop niini, puti nga mga bilding ug ang naglibot nga mga bukid nga natabunan sa niyebe nga gigarantiyahan nga makapakulba bisan sa labing gikapoy nga mga kasingkasing.
  
  Mihunong sila sa makadiyot sa usa ka base militar nga gamay ra ang populasyon aron mag-refuel ug magkarga sa mga suit sa tingtugnaw, mga bala ug rasyon, ug bisan unsa pa nga mahunahuna ni Dahl sa napulo ka minuto nga sila na-stranded.
  
  Apan ang mga tawo nga sakay sa itom nga military helicopter walay nakita niini. Gipundok sila-naghisgot sa samang tumong-apan ang ilang pangsulod nga mga hunahuna mahitungod sa ilang kaugalingong mortalidad ug ang mortalidad sa kalibutan-unsa sila kakuyaw ug kahadlok, ug unsa sila ka kahadlok sa uban.
  
  Naalarma si Drake. Wala siya makahunahuna unsaon pagpabiling luwas ang tanan. Kung Ragnarok ang ilang nakit-an, unya ang fable nga Tomb of the Gods ang sunod, ug ang ilang kinabuhi nahimo na lang nga dula sa roulette-ang klase nga imong gidula sa paborito nga alegorya ni Kennedy, Vegas-diin ang lamesa gi-rigged.
  
  Gitukod niining partikular nga pahiwatig pinaagi sa sekreto nga mga plano sa matag sekreto nga magdudula ug ang wala mailhi nga mga plano sa ilang daghang mga kaaway.
  
  Ug karon, dugang pa nila Ben ug Kennedy - duha ka tawo nga iyang panalipdan sa iyang kinabuhi - kinahanglan nga hunahunaon ni Drake si Hayden ug Karin.
  
  Makababag ba kining tanan nga mga kahadlok sa pagluwas sa kalibutan? Panahon ra ang makasulti.
  
  Ang Endgames gidula sa matag suok. Gisugdan na ni Abel Frey ang iyang. Si Alicia ug Milo tingali adunay ilang kaugalingon, apan nagduda si Drake nga ang iyang kanhi kauban sa SRT adunay usa ka killer surprise nga giandam nga bisan ang iyang uyab wala magdahom.
  
  Si Torsten Dahl ug Wells panagsa ra magsulti sa telepono sukad sila mitabok sa baybayon sa Iceland, nakadawat mga mando, pahiwatig ug naghunghong nga tambag gikan sa ilang tagsatagsa nga gobyerno. Sa katapusan, gitubag ni Kennedy ang tawag, nga nakapalingkod niya og tarong sulod sa pipila ka minuto ug gilingo-lingo ang iyang ulo tungod sa kakurat.
  
  Si Drake ra ang iyang gi-address. "Nahinumdom ka kang Hayden? Secretary? Oo, maayo lang ang iyang trabaho."
  
  "Unsay buot ipasabot niini?"
  
  "Gikan siya sa CIA, damn it. Ug kung asa gyud niya gusto. Sa tunga-tunga niining tanan nga kabuang. "
  
  "Bullshit". Gihatagan ni Drake og kabalaka si Ben, apan nagtuo gihapon siya nga aduna siyay humok nga bahin sa iyang higala. Ang kasingkasing lang ba ni Drake ang nagpakaon kaniya og romantikong mga ideya nga nagsulti kaniya nga tinuod ang gibati ni Hayden, o tinuod ba siya?
  
  "Kini ang Sekretaryo sa Depensa," nagpadayon si Kennedy nga ingon og walay nahitabo. "Gusto nga mahimong, um, 'sa kahibalo.'"
  
  "Tinuod". Miyango si Drake kang Dahl ug Wells. "Ug didto, kini usa ra ka kasaysayan nga nagbalikbalik sa kaugalingon." Kapoy siyang mitan-aw sa duol nga bentana. "Makatuo ka ba, Kennedy, pagkahuman sa miaging semana o labi pa nga naa pa kita sa dula?"
  
  "Makatuo ka ba," miingon si Kennedy, "nga ang tanan nagtuo sa 'kalayo mag-ut-ut kanato' nga teorya sa katapusan sa adlaw?"
  
  Motubag na unta si Drake uban ang kakapoy sa dihang nahulog ang ilawom sa iyang kalibutan. Miyugpos ang dugo sa iyang kaugatan dihang may mitumaw sa gawas sa bentana.
  
  Usa ka butang nga dako kaayo...
  
  "Karon nahibal-an ko na," siya nagsitsit sa puno sa kalisang nga tingog sa usa ka tawo nga kalit nga nakaamgo nga ang tanan nga iyang gihigugma mahimong mamatay karon. "Damn it... Kennedy... Karon nahibal-an ko na."
  
  
  ***
  
  
  Samtang iyang gitudlo ang iyang gipadayag ug si Kennedy miyukbo aron tan-awon, iyang gibati ang tibuok niyang lawas nga tensiyonado.
  
  "Oh akong Diyos!" - ingon niya. "Kini...'
  
  "Nasayod ko," mihunong si Drake. "Dal!Tan-awa kini. Tan-awa!"
  
  Nakuha sa Swede ang dili kasagaran nga pagpakita sa kahadlok ug dali nga gitapos ang panag-istoryahanay. Ang daklit nga pagsud-ong sa bintana nakapakunot sa iyang agtang sa kalibog. "Si Eyjafjallajokull ra. Ug oo, oo, Drake, nahibal-an ko, dali alang kanako ang pagsulti, ug oo, oo, kini ang naghimo sa tanan nga balita kaniadtong 2010 ... "Mihunong siya, nahingangha, nagdahom.
  
  Nanglaki ang mga mata ni Parnevik. Ang Swedish nga mga tunglo milupad gikan kaniya sama sa hilo nga pana.
  
  Karon si Ben mipaduol sa bentana. "Wow. Kini ang labing ilado nga bulkan sa Iceland ug morag mobuto gihapon, bisan pag hinay."
  
  "Oo!" Naghilak si Drake. "Ang kalayo magaut-ut kanato. Grabe nga supervolcano. "
  
  "Apan mas importante," si Kennedy karon nakahimo sa pagpadayon, "tan-awa ang panan-aw sa langgam sa Shield, Matt. Tan-awa kini!"
  
  Karon si Parnevik nakahimo sa pagpangita sa iyang punto sa panglantaw: "Ang tulo ka mga bukid dili tulo ka triangulo, ingon sa kanunay nga gituohan. Ang karaang mga siyentipiko nasayop. Ang labing inila nga simbolo ni Odin nasayop sa pagsabot. Oh akong Diyos!"
  
  Si Drake mitan-aw sa unahan sa nagbuto nga bulkan ug nakakita sa duha ka mas taas nga mga bukid sa matag kilid niini, nga, kung tan-awon gikan sa itaas, susama kaayo sa simbolo ni Odin.
  
  "Oh Dios ko," miingon si Parnevik. "Dinhi ang among mga mata nagdula gyud kanamo, tungod kay bisan kung kini nga mga bukid daw duol sa Eyjafjallajokull, kini sa tinuud gatusan ka milya ang gilay-on. Apan bahin sila sa kadena sa mga bulkan sa Iceland. Ang tanan konektado."
  
  "Mao nga kung ang usa mobangon nga adunay igo nga kusog ug direkta nga konektado sa lain nga duha ... "Mipadayon si Kennedy.
  
  "Ikaw adunay sinugdanan sa usa ka Supervolcano," mitapos si Drake.
  
  "Ang Lubnganan sa mga Diyos," miginhawa si Dahl, "naa sa sulod sa nagbuto nga bulkan."
  
  "Ug ang pagtangtang sa mga bukog ni Odin naghimo niini nga boom!" Gilingo-lingo ni Kennedy ang iyang ulo, ang iyang buhok midagayday. "Magdahom ka ba ug bisan unsa nga menos?"
  
  "Paghulat!" Gitan-aw karon ni Dahl ang imahe sa satellite, nga nagsulti kanila kung kanus-a sila makaabut sa mata sa Medusa. "Nagkinahanglan pa kami ug gamay nga tabang sa mga direksyon, ug mao na kanunay ang akong plano B. Adunay usa ka dako nga bukid didto, ug ipakita kanamo ni Abel Frey agi sa atubangan nga pultahan."
  
  "Unsaon?" Labing menos duha ka tingog ang nangutana.
  
  Mikidhat si Dahl ug nakigsulti sa piloto. "Ipataas kami sa taas."
  
  
  ***
  
  
  Karon sila taas kaayo nga si Drake dili gani makakita sa mga bukid pinaagi sa mga panganod. Ang iyang bag-ong nakaplagan nga pagtahod sa komandante sa SGG nanginahanglan kaayo og suporta.
  
  "Okay, Torvill, pagawasa ang mga mag-uuma sa ilang kalisod, pwede ba?"
  
  "Thorsten," gitul-id ni Dahl, sa wala pa makaamgo nga siya gisudlan. "Oh nakasabot ko. Okay, unya paningkamoti nga magpadayon kung mahimo nimo. Kini ang akong espesyalidad sa kasundalohan, o labing menos kini sa wala pa ako moapil sa SGG. Aerial photography, ilabi na ang orthophotos. "
  
  "Kini maayo kaayo," miingon si Drake. "Mibarog kog tarong samtang nagsulti ta. Unsa man kini?"
  
  "Kini ang mga litrato nga gikuha gikan sa usa ka 'walay kinutuban' nga gilay-on, nagtan-aw diretso sa ubos, nga unya giusab sa geometriko aron mohaum sa gidawat nga sumbanan sa mapa. Sa higayon nga ma-upload na ang litrato, ang atong buhaton mao ang pag-align niini sa 'real world' coordinates, unya..." mikibo siya.
  
  "Boom!" Mikatawa si Kennedy. "Ang imong gipasabot sama sa Google Earth, di ba? Walay 3D lang?"
  
  "Tinuod". Nagngisi si Drake. "Hinaot nga molampos kini, Dal. Kini ra ang among higayon nga mag-una sa katapusan nga dula. "
  
  "Mao kana mahitabo. Dili lang kana, apan kung kalkulado sa kompyuter ang mga koordinasyon, mahibal-an naton kung diin ang agianan sa lubnganan sa mga Diyos. Bisan ang mga Aleman, nga bug-os nga tag-iya sa tanan nga siyam ka mga tipik, kinahanglan nga magpasalamat niini. "
  
  "Basta ibutang sa mga German ang tanang piraso sa hustong paagi," miingon si Ben nga nagpahiyom.
  
  "Aw, tinuod man. Maglaum lang kami nga nahibal-an ni Abel Frey ang iyang gibuhat. Sigurado nga adunay siya daghang oras sa pagpraktis. "
  
  Si Drake milayat sa iyang gilingkoran ug nangita kang Wells. Nakita nako nga gibunggo niya ang iyang selpon sa bentana nga nawad-an og paglaom.
  
  "Adunay balita bahin sa kastilyo ni Frey, higala?"
  
  Nanghupaw ang kumander sa SAS. "Gipalibotan. Apan sa tago - ang Kastilyo wala mahibalo sa bag-ong nakaplagan nga pagtagad niini. Adunay mga German nga pulis didto. Interpol. Mga representante sa kadaghanan sa mga gobyerno sa kalibutan. Apan dili si Mai, sa pipila ka rason. Dili ako mamakak kanimo Matt, kini usa ka gahi nga bato nga mabuak nga wala"y usa ka tonelada nga kapildihan.
  
  Miyango si Drake, naghunahuna kang Karin. Nahibal-an niya ang mga kalisud, nga nakadula niini sa daghang mga higayon. "Busa, atong buhaton una ang lubnganan... Ug unya atong tan-awon kon asa kita modangat."
  
  Niining higayona adunay pipila ka kahinam sa atubangan nga bahin sa hagip-ot nga helicopter. Milingi si Dahl nga may malipayong pahiyom sa iyang nawong. "Naa sa ubos si Frey! Among gibutang kini sa mga piraso. Kon atong ibalik kining bataa sa bug-os nga kusog ug pusil sa usa ka frame matag segundo, masulod kita niini nga lubnganan sulod sa usa ka oras! "
  
  "Pagbaton ug gamay nga pagtahud," miginhawa si Parnevik nga matinahuron. "Kini ang Ragnarok sa ubos. Usa sa pinakadakong natad sa panggubatan sa nailhan nga kasaysayan ug ang dapit sa labing menos usa ka Armagedon. Ang mga diyos nangamatay nga nagsiyagit niini nga yelo. mga Dios. "
  
  "Ug usab si Abel Frey," hilom nga miingon si Ben Blake. "Kung gipasakitan niya ang akong igsoon."
  
  
  
  BAHIN 2
  isul-ob imong armor...
  
  
  Katloan ug unom
  
  
  
  LUBNGANAN SA MGA DIOS
  
  
  Nahuman ang dula.
  
  Samtang si Drake ug ang iyang mga kauban naglupad sa ibabaw sa mga tripulante ni Ragnarok ug Abel Frey, padulong sa nag-aso nga bukid, nahibal-an nila nga ang mga Aleman adunay mainit nga paggukod. Ang helicopter dali nga nanaog padulong sa usa ka humok nga snow basin, kusog nga giuyog sa panagsa nga paghuros sa hangin ug pagtaas sa draft. Gikontrolar sa piloto ang grupo hangtud nga ang helicopter milupad sa duol kutob sa mahimo, unom ka pye gikan sa yuta, dayon misinggit sa tanan aron makagawas sa impyerno.
  
  "Ang orasan nagsige na!" - Misinggit si Dahl sa diha nga ang iyang botas mihikap sa niyebe. "Mobalhin ta!"
  
  
  ***
  
  
  Gitunol ni Drake ang iyang kamot aron suportahan si Ben sa wala pa mitan-aw sa ilang palibot. Ang gamay nga depresyon ingon sa labing maayo nga landing point, nga usa ra ka milya gikan sa gamay nga entrada nga ilang gisuhid, ug ang bugtong yuta nga naa sa makatarunganon nga distansya nga dili kaayo batoon o usa ka potensyal nga tubo sa magma. Ang dugang nga bonus mao nga kini makatabang sa paglibog ni Frey sa eksaktong lokasyon sa Lubnganan.
  
  Usa kadto ka madulom nga talan-awon, dili sama sa hitsura sa katapusan sa kalibutan, naghunahuna si Drake. Ang mga lut-od sa abohon nga abo, dull nga mga kilid sa bukid ug itom nga mga deposito sa lava naghatag kaniya og gamay nga pagsalig samtang naghulat siya nga ipakita ni Dal ang agianan sa iyang GPRS device. Siya katunga nagdahom sa usa ka hugaw nga hobbit nga mogawas gikan sa mangitngit nga gabon, nga nag-angkon nga nakaabot sa Mordor. Ang hangin dili kusog, apan ang panagsa nga huros niini mipaak kaniya sa nawong sama sa usa ka pit bull.
  
  "Dinhi". Nagdagan si Dahl sa mga abo. Sa ibabaw nila, usa ka panganod sa uhong misaka sa langit nga adunay malinawon nga kalmado. Gipunting ni Dahl ang bagang itom nga liki sa bukid sa unahan.
  
  "Ngano nga adunay bisan kinsa nga magbutang usa ka hinungdanon ug sagrado nga lugar sa sulod sa usa ka bulkan?" Nangutana si Kennedy samtang naglakaw tupad ni Drake.
  
  "Tingali wala kini gituyo nga molungtad sa kahangturan," mikibo siya. "Ang Iceland mibuto sulod sa daghang siglo. Kinsay magtuo nga kini nga bulkan mobuto kanunay nga dili maabot ang bug-os nga kapasidad niini?"
  
  "Gawas kung ... gawas kung kini mobuto sa husto gikan sa mga bukog ni Odin. Makontrol ba nila kini?"
  
  "Maglaum ta nga dili."
  
  Ang kalangitan sa ibabaw natabunan sa niyebe ug nag-anod nga abo, nga nagdugang sa sayo nga kilumkilom. Ang adlaw wala mosidlak dinhi; ingon og ang Impiyerno sa unang higayon mikupot sa Yuta nga gingharian ug nagkupot niini.
  
  Si Dal mipaingon sa dili patag nga yuta, usahay matumba sa wala damha nga lawom nga pag-anod sa gray nga pulbos. Sa pag-abot ni Dahl sa hubo nga mga bato, ang tanan nga panag-istoryahanay sa kini nga motley nga grupo nahunong - sila naghuot sa gawas sa mangitngit nga kamingawan.
  
  "Dinhi," ang Swede mitudlo sa iyang pistola. "Mga baynte ka tiil." Gipiyong niya ang iyang mga mata. "Wala koy nakita nga klaro."
  
  "Karon, kon giingon pa ni Cook kana sa baybayon sa Hawaii, wala na unta miy porridge sa pinya," hinay nga gibadlong ni Drake, naglaum nga mokatawa.
  
  "O Kona nga kape," gitilapan ni Kennedy ang iyang mga ngabil samtang nagtan-aw kaniya, dayon namula pag-ayo dihang mikidhat siyag balik.
  
  "Pagkahuman nimo," ingon niya, nga mitudlo uban ang usa ka paglambo sa katloan ka degree nga bakilid.
  
  "Dili, pervert." Karon lang siya nakapahiyom.
  
  "Aw, kon mosaad ka nga dili motutok sa akong asno." Gisugo ni Drake ang batoon nga bakilid uban ang kahinam, gisulayan ang matag pagkupot sa wala pa iapod-apod ang iyang gibug-aton, gibantayan pag-ayo si Dahl ug ang nag-inusarang sundalo sa SAS sa ibabaw niya. Sunod mao si Kennedy, dayon si Ben ug sa katapusan ang Propesor ug Wells.
  
  Walay usa nga gustong mabiyaan niining partikular nga misyon.
  
  Taudtaod nga miabante sa unahan si Dahl uban ang pagngulob. Milingi si Drake sa iyang luyo, apan walay nakitang timailhan sa paggukod lapas sa kapunawpunawan, nga mas inosente pa kay sa pakigpulong sa Punong Ministro. Taud-taud, ang tingog ni Dahl milahos sa tabil sa kahilom.
  
  "Wow, naay something diri guys. Naay bato nga miturok, unya liko sa wala..." mihinay ang iyang tingog. "Usa ka bertikal nga shaft nga adunay... oo, nga adunay mga lakang nga gikulit ngadto sa bato. Hugot kaayo. Helvite!Kadtong mga tigulang nga mga diyos tingali niwang!"
  
  Naabot ni Drake ang outcrop ug ni-slide sa luyo niini. "Nanghimaraot ka lang ba, Dahl, ug nangomedya? O sulayi, bisan pa niana. Mao nga tingali tawo ka usab. Damn, unsa ka hugot nga lungag. Nanghinaut ko nga dili kita magdali sa pagbiya."
  
  Uban niining makalibog nga hunahuna, gitabangan niya si Dahl nga masiguro ang linya sa kaluwasan sa wala pa itulod ang Swede sa itom nga lungag. Daghang mga pag-atake ang misantop sa akong hunahuna, apan dili na karon ang panahon o lugar. Dili matultolan ang sulo, ang kabus nga Torsten Dahl mikanaog nga buta, sa hinay-hinay.
  
  "Kon makasimhot ka sa asupre," wala makapugong si Drake sa iyang kaugalingon. "Hunong."
  
  Gikuha ni Dahl ang iyang oras, mabinantayon nga gibutang ang matag tiil. Human sa pipila ka minuto nawala siya ug ang nakita lang ni Drake mao ang hanap nga kahayag sa helmet sa iyang bombero nga nagkaanam ug kaluya.
  
  "Okay ra ka?"
  
  "Naa na ko sa kinailadman!" milanog ang tingog ni Dahl.
  
  Si Kennedy mitan-aw sa palibot. "Laing joke ba kini?"
  
  "Aw, makalingkawas ta niining katugnaw," gigunitan ni Drake ang ngilit sa itom nga bato ug mainampingong mipaubos sa iyang kaugalingon ibabaw sa ngilit. Gigamit ang iyang mga bitiis sa pagpangita una sa iyang tunob, mainampingon niyang gipaubos ang iyang kaugalingon, pulgada por delikado nga pulgada. Sikit kaayo ang buka nga gikumot niya ang iyang ilong ug aping sa matag lihok. "Kabuang! Paggahin lang og panahon," ingon niya sa uban. "Sulayi nga lihokon ang imong ibabaw nga lawas kutob sa mahimo."
  
  Pipila ka minuto ang milabay iyang nadungog si Dahl nga miingon, "Unom ka tiil," ug nabati nga ang bato sa iyang luyo nahimong walay sulod nga wanang.
  
  "Pagbantay," mipasidaan si Dahl. "Karon ania na kita sa ngilit sa bung-aw. Mga duha ka pye ang gilapdon. Usa ka lig-on nga bato nga paril sa among tuo, usa ka regular nga walay kinutuban nga gahong sa among wala. Usa na lang ka dalan ang nahibilin."
  
  Gigamit ni Drake ang iyang kaugalingon nga suga aron sulayan ang mga nahibal-an sa Swede samtang ang uban naghimo sa ilang taas nga kaliwat. Sa dihang naalerto na ang tanan ug nakaandam na, si Dahl misugod sa hinay-hinay nga pag-abante sa daplin. Gitabonan sila sa hilabihang kangitngit, gidan-ag lamang sa mga sulo sa ilang mga helmet, nga nagsayaw sama sa mga alitaptap sa sapa. Ang bug-os nga kahaw- ang mipahiluna kanila sama sa usa ka sirena sa ilang wala, nga naghimo sa bug-at nga bato sa ilang tuo nga labaw nga maabiabihon.
  
  "Kini nagpahinumdom kanako sa usa sa mga daan nga dinosaur nga mga salida," miingon si Propesor Parnevik. "Nahinumdom ka? Ang yuta nga nakalimtan sa Oras, tingali? Nag-agi sila sa mga langob, nga gilibotan sa makamatay nga mga binuhat. Nindot nga salida".
  
  "Ang kauban ni Raquel Welch?" - Nangutana si Wells. "Dili? Bueno, ang mga tawo sa akong panahon, naghunahuna sila usa ka dinosaur - gihunahuna nila si Raquel Welch. Dili igsapayan."
  
  Gipilit ni Drake ang iyang likod sa bato ug milakaw sa unahan nga gituy-od ang iyang mga bukton, nagsiguro nga si Ben ug Kennedy misunod niini sa dili pa mopalayo. Usa ka masulub-on nga kahaw-ang mipakita sa ilang atubangan, ug karon usa ka hinay nga dinaguok, lawom ug halayo, miabut sa ilang mga dalunggan.
  
  "Kini kinahanglan nga Eyjafjallajökull, ang bukid nga hinay nga mibuto," gihunghong ni Propesor Parnevik sa linya. "Ang akong labing maayo nga pangagpas mao nga kita anaa sa usa ka kilid nga lawak, nga maayo nga nahimulag gikan sa magma chamber ug gikan sa conduit nga nagpakaon sa mga pagbuto. Mahimong adunay daghang mga lut-od sa abo ug lava tali kanato ug sa nagtaas nga magma, nga nanalipod kanato ug sa Lubnganan. Mahimo pa gani kita sa sulod sa usa ka anomaliya sa bato diin kini mosaka sa mas titip nga anggulo kay sa mga kilid sa bukid."
  
  Misinggit si Dahl sa kangitngit. "Gelvit! Impiyerno ug panghimaraut! Usa ka ubos nga paril ang miduol kanamo, nga nagtabok sa among agianan sa usa ka anggulo nga kasiyaman ka degree. Dili kini taas, busa ayaw kabalaka, pag-amping lang."
  
  "Usa ka matang sa lit-ag?" Ang lalaki nagpameligro.
  
  Nakita ni Drake ang babag ug naghunahuna sa samang butang. Uban ang dakong pag-amping, iyang gisundan ang komander sa SGG agi sa habog nga taas sa tuhod. Silang duha nakakita sa unang lubnganan sa samang higayon.
  
  "Oooh," walay igong pulong si Dahl aron masabtan sila.
  
  Si Drake igo lang misirit, nahingangha sa talan-awon.
  
  Usa ka dako nga niche ang gikulit sa kilid sa bukid, nga tingali usa ka gatos ka pye ang gitas-on hangtod sa kinauyokan sa bulkan -paingon sa lawak sa magma. Naporma kini sa porma sa usa ka arko, tingali usa ka gatos ka pye ang gihabogon. Samtang ang tanan nagpundok ug gikuha ang ilang bug-at nga mga flashlight, ang makapahinganghang talan-awon sa unang lubnganan nabuklad.
  
  "Wow!" - ingon ni Kennedy. Ang kahayag niini nagdan-ag sa sunodsunod nga estante, gikulit sa batoon nga bayanan, ang matag estante gidayandayanan ug napuno sa mga bahandi: mga kwintas ug mga bangkaw, mga taming ug mga helmet. Mga espada....
  
  "Kinsa man kining tawhana?"
  
  Si Parnevik, ingon sa gipaabut sa usa, nagtuon sa layo nga bungbong, ang usa nga nag-atubang kanila, sa tinuud ang arched nga lapida sa Dios. Adunay talagsaon nga mga kinulit sa tin-aw nga kahupayan, parehas sa kahanas sa bisan kinsa sa modernong Renaissance nga mga tawo, bisan si Michelangelo.
  
  "Kini mao ang Mars," miingon ang Propesor. "Romanong Diyos sa Gubat"
  
  Nakita ni Drake ang usa ka maskulado nga dagway sa usa ka panagang sa dughan ug sayal, nga naggunit ug usa ka dako nga bangkaw sa usa ka dako nga abaga, nagtan-aw sa pikas. Sa luyo nagbarog ang usa ka halangdon nga kabayo ug usa ka lingin nga tinukod nga makapahinumdom kaayo sa Colosseum sa Roma.
  
  "Nahibulong ko kung giunsa nila pagdesisyon kung kinsa ang ilubong dinhi," mihunghong si Kennedy. "Mga diyos sa Roma. Mga diyos sa Scandinavia..."
  
  "Ako usab," miingon si Parnevik. "Tingali kapritso lang ni Zeus."
  
  Sa kalit ang tanang mata nadani sa dakong sarcophagus nga nagbarog ilalom sa kinulit nga fresco. Mipuli ang paghanduraw ni Drake. Kon ilang tan-awon ang sulod, makaplagan ba nila ang mga bukog sa Diyos?
  
  "Damn it, pero wala na mi panahon!" Si Dahl morag nasagmuyo, gikapoy ug gikapoy. "Tara na nga. Wala kami kahibalo kung pila ka mga Diyos ang mahimong ilubong dinhi. "
  
  Mikunot ang agtang ni Kennedy kang Drake ug mitan-aw sa daplin samtang nawala siya sa kangitngit. "Kini usa ka huyang nga agianan sa bato nga among gisubay, Matt. Ug andam ko nga ipusta ang akong 401 ka libo nga ang gidaghanon sa mga Diyos dili lang usa o duha. "
  
  "Dili kami makasalig sa bisan unsa karon," ingon niya. "Sa usag usa ra. Atong. Ang mga Aleman moabut sa dili madugay. "
  
  Migawas sila gikan sa lubnganan sa Mars, ang matag tawo nangawat sa usa ka masulub-on nga pagtan-aw balik sa relatibong kaluwasan niini ug dili maihap nga kahulogan. Ang kahaw-ang nagsinyas pag-usab, ug karon si Drake misugod sa pagbati sa usa ka dull nga kasakit sa iyang mga buolbuol ug mga tuhod, usa ka resulta sa ilang hinay nga paglihok ubay sa kilid. Ang kabus nga si Propesor Parnevik ug ang batan-ong Ben lagmit nasakitan gayod.
  
  Laing dahunog mikurog sa lapad nga langob ug milanog sa ilang kaugalingon. Mihangad si Drake ug naghunahuna nga nakakita siya og susama nga bungbong sa ibabaw niya. Kabuang. Kining daotang butang makatuyok tibuok gabii!
  
  Sa dugang nga bahin, wala pa sila makadungog sa bisan unsang mga timailhan sa paglutos. Gituohan ni Drake nga sila usa ka maayong oras sa unahan sa mga Aleman, apan nahibal-an nga ang komprontasyon hapit dili malikayan. Nanghinaut lang siya nga ma-neutralize nila ang global nga hulga sa dili pa kini mahitabo.
  
  Usa ka ikaduha nga bungbong mitungha sa unahan, ug sa luyo niini usa ka ikaduha nga matahum nga niche, nga nahimutang sa kahiladman sa bukid. Kini nga usa giadornohan og daghang bulawan nga mga butang, ang mga bungbong sa kilid literal nga nagdan-ag sa bulawan nga kahayag.
  
  "Oh God!" Nanghupaw si Kennedy. "Wala pa koy nakita nga sama niini. Kinsa ni? Mahala ang Dios?
  
  Gipangita ni Parnevik ang mga kinulit nga bato nga naghari sa dako nga sarcophagus. Gilingo-lingo niya ang iyang ulo sa makadiyot, nagkunot ang agtang. "Wait, kini ba mga balhibo?" Kini ba ang Dios nga nagsul-ob ug mga balhibo?"
  
  "Tingali, Propesor," si Ben milantaw na sa unahan sa dapit ngadto sa hawan sa itom nga kagabhion nga nagpaabot kanila. "Importante ba kini? Dili kini Usa."
  
  Gibaliwala siya sa lalaki. "Kini si Quetzalcoatl! Dios sa mga Aztec! Mahitungod sa unsa kining tanan..." iyang gitudlo ang nagsidlak nga mga bungbong.
  
  "Aztec gold." Nanghupaw si Wells, nahingangha bisan pa sa iyang kaugalingon. "Wow".
  
  "Kining dapita..." Halos bug-os nga gipa-ventilate ni Kennedy ang lawak, "mao ang pinakadakong archaeological nga nakit-an sa tanang panahon. Nakasabot ka ba niana? Dinhi ang pagka-Dios dili lamang sa usa ka sibilisasyon, kondili sa daghan. Ug ang tanan nga mga tradisyon ug mga bahandi nga nag-uban kanila. Kini... hilabihan."
  
  Si Drake milingiw sa imahe ni Quetzalcoatl, gidayandayanan sa mga balhibo ug nagwarawara sa wasay. Si Parnevik miingon nga ang Aztec nga diyos nailhan-sumala sa komon nga mga tinubdan sa simbahan-ingong Magmamando nga Diyos, usa ka ekspresyon nga nagpaila nga siya tinuod gayod.
  
  Ang "Quetzalcoatl" nagpasabut nga 'nagalupad nga reptilya' o 'balhibo nga bitin.
  
  "Aduna ba kini kaparehas sa Mars?" nangutana ang nag-inusarang sundalo sa SAS nga ginganlag Jim Marsters.
  
  Nagtan-aw si Drake samtang si Parnevik mitungtong sa lagwerta nga nagkupot sa iyang ngabil. "Hmm," ang iyang gininhawa nga pangagpas nakaabot sa tanan nga naa sa kilid. "Kana lang nga mahimo nila ipasabut ang kamatayon ug sa makausa nahimo."
  
  
  ***
  
  
  Ang ikatulo nga niche, ug kini nga usa ingon ka makapahingangha sama sa una. Nakita ni Drake ang iyang kaugalingon nga nagtutok sa usa ka makabungog nga hubo nga babaye nga gikulit gikan sa kahoy.
  
  Ang mga bungbong gitabonan sa mga pigurin nga nagkantidad ug usa ka bahandi. Mga dolphin, salamin, swans. Usa ka kwintas sa mga kinulit nga mga salampati nga igo ang gidak-on sa pagliyok sa liog sa Statue of Liberty.
  
  "Oo nga" sabi ni Drake. "Bisan ako nahibal-an kung kinsa kini."
  
  Nagngisi si Kennedy. "Oo, gusto nimo."
  
  "Usa ka tinuod nga bigaon," miingon si Parnevik. "Aphrodite".
  
  "Hi," miingon si Wells. "Gitawag ba nimo ang Diyos nga si Aphrodite nga bigaon? Sa ubos? Duol kaayo sa iyang lubnganan?"
  
  Nagpadayon si Parnevik sa naandan nga hooliganismo sa elementarya: "Nailhan siya nga natulog kauban ang mga Diyos ug mga tawo, lakip si Adonis. Gitanyag niya si Helen sa Troy sa Paris, dayon gisilyohan ang kasabutan pinaagi sa pagdilaab sa kadasig ni Paris sa higayon nga iyang gipunting ang iyang mga panan-aw kaniya. Natawo duol sa Paphos gikan sa bag-o lang nacastrated testicles sa Uranus. Kinahanglan kong isulti nga siya. "...
  
  "We got the message," ni Drake nga uga nga nagtan-aw sa kinulit. Mipahiyom siya dihang iyang namatikdan si Kennedy nga naglingo-lingo kaniya.
  
  "Nagselos ka, darling?"
  
  "Nasagmuyo kaayo sa sekso?" Giduso niya siya aron mahimong ikaduha sa linya pagkahuman ni Dahl.
  
  Siya mitutok kaniya. "Bueno, karon nga imong gihisgutan kini..."
  
  "Dali na, Matt," miagi sab si Ben kaniya. "Wow!"
  
  Ang iyang pagtuaw nakapalukso kanilang tanan. Milingi sila ug nakita siya nga nagkamang pabalik sa iyang upat ka tiil, kalisang gisulat sa iyang nawong. Naghunahuna si Drake kung nakita ba niya ang Yawa Mismo, nga mibangon sa mga pako sa mga demonyo diretso gikan sa kusina sa impyerno.
  
  "Kining dapita-" miginhawa siya. "Naa sa plataporma... naglutaw-lutaw sa hangin... Wala sa pikas! "
  
  Nabatyagan ni Drake nga mipitik ang iyang kasingkasing. Nahinumdom siya sa atabay ni Mimir ug sa bakak nga salog niini.
  
  Milukso si Dahl sa makadaghang higayon. "Ang tinunglo nga bato morag lig-on. Dili kini ang katapusan sa linya. "
  
  "Ayaw kini buhata!" ni Ben. "Unsa kaha kon kini mabungkag?"
  
  Naghari ang kahilom. Ang tanan nagtinan-away sa usag usa nga nagdako ang mga mata. Ang uban nangahas sa pagtan-aw balik sa dalan nga ilang giagian, ang luwas nga dalan nga naglakip sa mga atabay ug sa mga Marsters.
  
  Nianang higayona, sa pinakalayo nga gilay-on sa pandungog, usa ka hinay nga tingog ang nadungog. Ang tingog sa usa ka bato nga nahulog sa atabay.
  
  "Kini ang mga Aleman," miingon si Dahl nga adunay kombiksyon. "Pagsusi sa giladmon sa shaft. Karon mangita na kami usa ka paagi aron makabiya sa kini nga plataporma o mamatay gihapon kami. "
  
  Gisiko ni Drake si Kennedy. "Tan-awa didto," mitudlo siya sa ibabaw nila. "Gipugngan nako ang akong mga dalunggan. Sa akong hunahuna kinahanglan adunay lain nga hugpong sa mga niches o langob sa ibabaw namo. Apan tan-awa... Tan-awa kon sa unsang paagi nagkurba ang ngilit sa pangpang.
  
  "Husto". Si Kennedy nagdali ngadto sa daplin sa niche ni Aphrodite. Unya, mipilit sa iyang kaugalingon sa gisabak nga bato, mitan-aw siya sa palibot. "Adunay usa ka matang sa estraktura dinhi... Dios! Oh akong Diyos."
  
  Gikuptan siya ni Drake sa mga abaga ug mitan-aw sa kangitngit. "Sa akong hunahuna imong gipasabot nga gibiaybiay ako!"
  
  Didto, nga milabaw pa sa gilay-on sa ilang mga suga, adunay usa ka nipis nga hagdanan nga nahimong mas nipis nga spiral nga hagdanan. Ang mga hagdanan nagbuklad pataas sa ibabaw nila, padulong sa sunod nga lebel.
  
  "Istorya ang bahin sa pagkalipong," ni Drake. "Nagkuha lang kini og cookie ug garapon."
  
  
  TRESENTA SITO
  
  
  
  LUBNGANAN SA MGA DIOS
  
  
  Ang spiral nga hagdanan ingon og lig-on, apan ang yano nga kamatuoran nga kini nag-agi sa kahaw-ang ibabaw sa usa ka walay katapusan nga gahong, wala pay labot ang kamatuoran nga ang mga arkitekto niini napakyas sa pag-instalar sa bisan unsang mga rehas, nakapahimo bisan sa nabansay nga mga ugat ni Drake nga mas paspas nga mangurog kaysa usa ka pulgas. usa ka vibrator.
  
  Usa ka bug-os nga lingin nagdala kanila mga ikaupat nga bahin sa dalan ngadto sa alcove ni Aphrodite, mao nga gibanabana ni Drake nga kinahanglan silang maghimo og upat o lima ka mga lingin. Nag-abante siya sa hinay-hinay, nagsunod kang Ben, naningkamot nga pugngan ang iyang kahadlok, miginhawa og lawom ug kanunay nga nagpaabot sa ilang tumong.
  
  Kan-uman ka pye ang taas. Singkwenta. kwarenta.
  
  Pag-abot niya sa traynta ka tiil, iyang nakita si Ben nga mihunong ug milingkod sa makadiyot. Ang mga mata sa bata nangalisang sa kahadlok. Si Drake mainampingong milingkod sa hagdan sa ubos niya ug gipikpik ang iyang tuhod.
  
  "Dude, wala nay panahon sa pagsugod sa pagsulat og bag-ong track, Wall of Sleep. O nagdamgo kang Taylor Momson."
  
  Unya ang tingog sa usa ka sundalo sa SAS milanog ngadto kanila. "Unsa may nahitabo didto sa itaas? Nagbinuang mi diri. Lihok."
  
  Mga sundalo sa SAS, hunahuna ni Drake. Gihimo nako sila nga lahi sa kaniadto.
  
  "Pahulay ka," misinggit siyag balik. "Basta ikaw na nga."
  
  "Balik! Ugh..." Nabati ni Drake ang lawom nga tingog ni Wells, dayon ang kahilom. Nabatyagan niya nga milingkod si Kennedy sa iyang tiilan, nakita ang iyang hugot nga pahiyom ug gibati ang nagkurog nga lawas sa iyang mga tudlo sa tiil.
  
  "Kumusta ang bata?"
  
  "Skipping college," gipugos ni Drake ang iyang kaugalingon sa pagkatawa. "Mga kauban sa banda. Mga Pub sa York. Libre nga salida sa gabii. KFC. Tawag sa Katungdanan. Nahibal-an nimo, mga butang sa estudyante."
  
  Gitan-aw pag-ayo ni Kennedy. "Sa akong kasinatian, dili kini ang gibuhat sa mga lalaki ug babaye sa kolehiyo."
  
  Karon gibuka ni Ben ang iyang mga mata ug misulay sa pagpahiyom og hugot. Hinay siyang milakaw nga nagluhod. Nag-atubang pag-usab, sa gihapon sa iyang mga kamot ug tuhod, siya misaka sa makahahadlok nga mga lakang human sa lain.
  
  Pulga sa pulgada, lakang sa makuyaw nga lakang, sila mibangon. Nabatyagan ni Drake ang kasakit sa iyang ulo ug kasingkasing tungod sa tensiyon. Kon natumba pa si Ben, iya untang gibabagan ang pagkahulog sa bata gamit ang kaugalingong lawas, kon maluwas lang.
  
  Walay pangutana o pagduhaduha.
  
  Laing bug-os nga lingin ug mga baynte ka pye sila gikan sa ilang gipunting, usa ka bangil nga nagsalamin sa bag-o lang nilang natabok. Gitun-an siya ni Drake sa nagkidlap-kidlap nga sulo. Mibalik kini sa agianan sa agianan, apan klaro nga usa ka lebel nga mas taas.
  
  Level up? Naghunahuna siya. Dios, 'gimoderno' niya kini pag-ayo sa Sonic the damn Hedgehog.
  
  Sa ibabaw niya, nakita niya si Dahl nga nagduha-duha. Ang Swede dali kaayong mibarog, nawad-an sa iyang balanse ug karon nagbug-at sa iyang likod nga bitiis. Walay mga tingog, usa lamang ka hilom nga pakigbisog. Mahunahuna na lang niya ang pagpaantos nga mipatigbabaw sa hunahuna ni Dahl. Ang luna sa luyo, kaluwasan sa unahan, ang paghunahuna sa usa ka taas, masakit nga pagkahulog.
  
  Ang Swede dayon nagdali sa unahan, naigo ang mga lakang ug nagpadayon alang sa mahal nga kinabuhi. Nadungog ni Drake ang iyang bug-at nga pagginhawa gikan sa napulo ka pye pataas.
  
  Milabay ang pipila ka minuto ug nagpadayon ang lisud nga pagsaka. Sa katapusan, si Dahl mikamang sa unahan sa iyang mga kamot ug tuhod aron sa paghatag og luna. Sa wala madugay misunod si Drake, giguyod si Kennedy uban kaniya, gibati ang hilabihang kahupayan nga nahibalik na sila sa pig-ot nga pangpang nga usa pa ka lakang gikan sa pagsinggit sa kamatayon.
  
  Dihang gi-account silang tanan, nanghupaw si Dahl. "Mopadayon kita sa sunod nga dapit ug mohunong na," siya miingon. "Ako, alang sa usa, hingpit nga nalaglag."
  
  Human sa laing lima ka minuto nga pag-shuffling sa ilang gikapoy nga mga lawas ug nanlimbasug sa nagkadaghang mga spasms sa kaunoran, sila napandol sa ikaupat nga niche, ang usa nga nahimutang direkta sa ibabaw sa lubnganan ni Aphrodite.
  
  Sa sinugdan walay nakakita sa permanenteng Diyos. Silang tanan nagluhod, nagpahuway ug nagginhawa. Naghunahuna si Drake nga nagngisi nga mao gyud kini ang gitultolan sa iyang sibilyan nga kinabuhi, ug mihangad lamang sa dihang si Parnevik namulong sa usa ka pagbiaybiay nga ingon katingad-an nga gikan sa bisan kinsa gawas kaniya.
  
  "Aw!"
  
  "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Woof! Ulo sa iro. Kini si Anubis. "
  
  "Parehas nga jackal?" Misandig si Wells sa iyang lingkuranan ug gibira ang iyang mga tuhod sa iyang dughan. "Aw. Akong buhaton....."
  
  "Egyptian nga diyos," miingon si Parnevik. "Ug kini siguradong adunay kalabotan sa kamatayon."
  
  Gitan-aw ni Drake ang mga laray sa mga mummy ug mga estatwa sa uling nga ihalas. Ang mga lungon nga giputos sa bulawan ug mga ankh nga gikulit sa esmeralda. Wala makadayeg, siya mitalikod sa lawak sa lubnganan sa Diyos ug mibutho sa KitKat. Taud-taud milingkod si Kennedy tupad niya.
  
  "Busa," miingon siya, nga gibuksan ang iyang pagkaon ug ilimnon.
  
  "Damn, maayo ka mosulti," ni Drake nga nagngisi. "Gibati na nako ang kahinam."
  
  "Paminaw, buddy, kung gusto ko nga ibalik ka, mahimo ka nga mabutang sa akong mga kamot." Gihatagan siya ni Kennedy og ngisi nga naghinam-hinam ug naglagot. "Damn, dili ka makahunong sa usa ka minuto, di ba?"
  
  "Okay, okay, sorry. Nagduwa lang. Unsay nahitabo?"
  
  Gitan-aw niya si Kennedy nga mitutok sa kawanangan. Nakita nako nga nanglaki ang iyang mga mata dihang nasakpan niya ang hinay nga tingog sa mga sundalo ni Frey nga miapas kanila. "Kining... butanga... taud-taud na mi nga naghapak sa kakahoyan. Sa imong hunahuna, uh, naa gyud tay something, Drake?"
  
  "Sa akong hunahuna si Odin naa dinhi."
  
  Mibarug si Kennedy aron mobiya, apan gibutang ni Drake ang iyang kamot sa iyang tuhod aron pahunongon siya. Ang paghikap hapit nagpahinabog mga aligato.
  
  "Ania," siya miingon. "Unsa sa imong hunahuna?"
  
  "Sa akong hunahuna wala na koy daghang trabaho nga buhaton inigbalik nato," mihunghong siya. "Mahitungod sa serial killer nga si Thomas Caleb ug uban pa. Gipatay pag-usab ang maong bastos, nahibal-an nimo, sa adlaw sa wala pa kami makaabut sa Manhattan.
  
  "Unsa? Dili."
  
  "Oo. Didto ko nagsuroysuroy sa lugar sa pagpatay. Ug hatagi ang imong respeto."
  
  "Sorry kaayo". Gipugngan ni Drake ang paggakos, nahibal-an nga kini ang katapusan nga butang nga kinahanglan niya karon.
  
  "Salamat, kabalo ko. Usa ka sa pinaka honest nga tawo nga akong nailhan, Drake. Ug ang labing dili hakog. Basin mao nay hinungdan nga ganahan kaayo ko nimo."
  
  "Bisan pa sa akong makalagot nga mga komento?"
  
  "Kusog kaayo, bisan pa niini."
  
  Gihurot ni Drake ang nahibilin sa iyang tsokolate ug nakahukom nga dili ilabay ang KitKat wrapper ngadto sa haw-ang. Sa pagkahibalo sa iyang swerte, tingali nagbutang siya og usa ka karaang lit-ag sa basura o usa ka butang nga ingon niana.
  
  "Apan walay trabaho nagpasabot nga walay koneksyon," mipadayon si Kennedy. "Wala koy tinuod nga mga higala sa New York. Walay pamilya. Sa akong hunahuna kinahanglan ko nga mawala sa mata sa publiko. "
  
  "Aw," mahunahunaon nga miingon si Drake, "Nakita ko nga makatintal ka nga palaaboton." Gihatagan niya siya og tanga nga mga mata. "Tingali mahimo nimong isulti ang bollox sa jolly old Paris ug bisitaha ang jolly old York."
  
  "Apan asa ko magpabilin?"
  
  Nadunggan ni Drake nga nagrally si Dal sa iyang mga tropa. "Bueno, kinahanglan lang naton mahibal-an kung giunsa nimo makuha ang imong pagtipig." Naghulat siya hangtod nga mibangon siya, dayon gikuptan ang iyang mga abaga ug gitan-aw ang iyang naggilakgilak nga mga mata.
  
  "Seryoso, Kennedy, ang tubag sa tanan nimong pangutana kay oo. Apan dili nako masabtan kining tanan karon. Naa koy kaugalingon nga bagahe nga kinahanglan natong hisgutan ug kinahanglan nako nga magpabilin nga naka-focus. Miyango siya paingon sa haw-ang. "Naa si Alicia Miles sa ubos. Tingali maghunahuna ka nga peligroso ang among panaw dinhi, nga peligroso kini nga Lubnganan, apan tuohi ako, wala sila kung itandi sa kana nga asong babaye.
  
  "Husto siya," miduol si Wells ug nakuha ang kataposang komento. "Ug wa na koy nakitang laing paagi paggawas dinhi, Drake. Walay paagi sa paglikay niini."
  
  "Ug dili ta makababag sa rota kay nanginahanglan ta og agianan," miyango si Drake. "Oo, gitan-aw ko usab ang tanan nga mga script."
  
  "Nahibal-an nimo nga buhaton nimo kini." Mipahiyom si Wells nga morag nasayod na siya nga si Drake usa gihapon sa iyang mga lalaki. "Dali, nagngulob ang mga singkamas."
  
  Gisundan ni Drake ang iyang tigulang nga amo ngadto sa hagdanan, dayon mipuli sa luyo ni Ben ug Dahl. Ang usa ka pagtan-aw sa pagtan-aw nakakita nga ang tanan nakapahulay, apan gikulbaan kung unsa ang umaabot.
  
  "Upat ang namatay," miingon si Dahl ug milahos sa daplin, ang bukid sa luyo niya.
  
  Ang sunod nga niche usa ka sorpresa ug gihatagan silang tanan og kadasig. Mao kini ang lubnganan ni Thor, anak ni Odin.
  
  Nag-bleed ang lalaki nga daw nakadiskubre siya og yeti nga nagkampo sa Death Valley. Ug, alang kaniya, siya adunay. Usa ka propesor sa mitolohiya sa Norse ang nakadiskubre sa lubnganan ni Thor, tingali ang labing inila nga numero sa Norse sa tanan nga panahon, salamat sa bahin sa Marvel komiks.
  
  Puro kalipay.
  
  Ug alang kang Drake, ang presensya ni Thor kalit nga nahimong mas tinuod.
  
  Adunay usa ka matinahuron nga kahilom. Nahibal-an sa tanan ang bahin ni Thor, o labing menos pipila ka pagpakatawo sa Viking God of Thunder and Lightning. Naghatag si Parnevik og usa ka lecture mahitungod sa Thorsday, o, sa atong nailhan karon, Huwebes. Gilangkit kini sa Miyerkules - o Adlaw sa Tubig, o Adlaw ni Odin. Si Thor mao ang labing bantugan nga manggugubat nga diyos nga nailhan sa tawo, nga nagkupot ug martilyo, nagdugmok sa iyang mga kaaway gamit ang tour de force. Ang lunsay nga embodiment sa Viking pagkalalaki.
  
  Kini ra ang ilang mahimo aron mabira si Parnevik ug mapugngan siya sa pagsulay sa pagsusi sa mga bukog ni Thor dayon ug didto. Ang sunod nga niche, ang ikaunom, adunay Loki, igsoon ni Thor ug usa sa mga anak ni Odin.
  
  "Nag-init ang agianan," miingon si Dahl, nga halos wala"y pagtan-aw sa sulod sa alcove sa wala pa nagpadayon subay sa kilid nga natapos sa kilid sa bukid, usa ka solidong itom nga masa.
  
  Si Drake miduyog sa Swede, Ben ug Kennedy samtang ilang gipasa ang mga sulo sa bato.
  
  "Mga tunob," miingon si Ben. "Ug mihunong ang kamot. Murag musaka ta."
  
  Giduko ni Drake ang iyang liog aron mohangad. Ang hagdanan nga bato misaka ngadto sa walay katapusan nga kangitngit, ug sa ilang luyo walay lain gawas sa hangin.
  
  Una usa ka pagsulay sa nerbiyos, unsa na karon? Puwersa? Kaayohan?
  
  Ug nauna na usab si Dahl. Madasig nga nagtaas sing baynte ka tiil ukon kapin pa antes daw naghinay-hinay samtang ginalampusan sia sang itom. Nakahukom si Ben nga musunod, dayon si Kennedy.
  
  "Sa akong hunahuna mahimo nimong bantayan ang akong asno karon," ingon niya nga adunay katunga nga pahiyom, "Siguraduha nga dili kini molupad sa imong atubangan."
  
  Mikidhat siya. "Dili nako makuha ang akong mga mata niini."
  
  Si Drake misunod sunod, nakab-ot ang tulo ka perpekto nga paghawid sa wala pa ibalhin ang iyang ikaupat nga apendise. Sa pagbangon niini nga paagi, hinay-hinay siyang misaka sa lunhawng pangpang ngadto sa hangin sa bolkan.
  
  Ang dinaguok nagpadayon sa ilang palibot: ang halayong pagbakho sa bukid. Gihanduraw ni Drake ang duol nga magma chamber nga nag-ulbo, nga nagbuga ug impiyernong kalayo sa mga bungbong, nga mibuto ngadto sa halayong asul nga Icelandic nga kalangitan.
  
  Usa ka tiil ang milahos sa ibabaw niya, nga midausdos gikan sa gamay nga lagwerta niini. Nagpabilin siya nga wala"y hunong, nahibal-an nga gamay ra ang iyang mahimo kung adunay usa nga nagdali sa pag-agi kaniya, apan andam siya, kung mahimo.
  
  Ang bitiis ni Kennedy milahos sa kawanangan mga usa ka metros ibabaw sa iyang ulo.
  
  Siya mikab-ot, nga nag-uyog-uyog og gamay, apan nakahimo sa pag-ilog sa lapalapa sa iyang sapatos ug gibira siya balik ngadto sa gilis. Usa ka mubo nga hunghong sa pasalamat miabut kanamo.
  
  Naglakaw siya, nagdilaab ang iyang biceps, nagsakit ang iyang mga tudlo sa matag lutahan. Ang tumoy sa iyang mga tudlo sa tiil nagkuha sa gibug-aton sa iyang lawas sa matag gamay nga pagsaka. Midagayday ang singot sa matag lungag niya.
  
  Iyang gibanabana nga duha ka gatos ka pye ang luwas apan makahahadlok nga mga gunitanan ug mga tiilan sa wala pa sila makaabot sa comparative safety sa laing bungbong.
  
  Makakapoy nga trabaho. Katapusan sa Kalibutan, ang Apokalipsis usa ka ulahi nga buhat. Pagluwas sa katawhan sa matag pagsilot nga lakang sa unahan.
  
  "Karon unsa?" Naghigda si Wells sa iyang likod, nag-agulo. "Laing dugoon nga paglakaw sa daplin?"
  
  "Dili," wala nay kusog si Dahl sa pagkomedya. "Tunnel".
  
  "Mga itlog".
  
  Sa ilang mga tuhod mikamang sila sa unahan. Ang tunel mitultol ngadto sa usa ka tinta nga kangitngit nga maoy hinungdan nga si Drake nagsugod sa pagtuo nga siya nagdamgo sa wala pa siya kalit nga nabangga sa wala maglihok nga si Kennedy gikan sa luyo.
  
  Ibutang ang imong nawong sa unahan.
  
  "Oh! Makapahimangno ka unta kanako."
  
  "Lisod kon ang sama nga kapalaran midangat kanako," miabut ang uga nga tingog agig tubag. "Sa akong hunahuna si Dahl ra ang nakagawas sa kini nga pundok nga wala"y bali nga ilong."
  
  "Nabalaka ko sa akong maldito nga kasingkasing," gikapoy nga tubag ni Dahl. "Ang tunel nagtapos nga diretso sa atbang sa unang lakang sa laing hagdanan sa, um, ako magtag-an ug kwarentay singko degree nga anggulo. Walay wala o tuo, labing menos wala koy makita. Pag-andam na."
  
  "Kining mga butanga kinahanglang idugtong sa usa ka dapit," ni Drake nga nagbagulbol, nga nagkamang sa iyang nasamdan nga mga tuhod. "Alang sa Diyos, dili sila masuspinde sa hangin."
  
  "Tingali mahimo nila," miingon si Parnevik. "Alang sa langit. Ha ha. Nagkomedya ko, apan seryoso, ang akong labing maayo nga tagna mao ang sunod-sunod nga naglupad nga mga buttress.
  
  "Gitago sa ubos namo," ni Drake. "Sigurado. Nagkinahanglan kini og usa ka impyerno sa daghang mga tawo. O duha ka gamhanang mga diyos."
  
  "Tingali nangayo silag tabang ni Hercules ug Atlas."
  
  Si Drake mabinantayon nga milakang sa unang lakang, usa ka kahibudngan nga makalilisang nga pagbati nga misulong sa iyang utok, ug mikatkat sa gahi nga bato. Mitungas sila sa makadiyot, sa kataposan migawas sa laing alcove nga nahimutang palibot sa gisuspinde nga plataporma.
  
  Gitimbaya siya ni Dahl uban ang kakapoy nga paglingo-lingo sa iyang ulo. "Poseidon".
  
  "Impresibo."
  
  Miluhod na usab si Drake. Ginoo, naghunahuna siya. Nanghinaut ko nga ang mga Aleman adunay ingon ka lisud. Sa katapusan, tingali imbes nga mag-away sila mahimo nga maghan-ay niini gamit ang bato, papel, gunting.
  
  Ang Gregong diyos sa dagat nagdala sa iyang naandang trident ug usa ka lawak nga puno sa talagsaong bahandi. Mao kini ang ikapito nga Dios nga ilang giagian. Ang numero nuebe nagsugod sa pagkirot sa iyang hunahuna.
  
  Dili ba ang numero siyam ang labing sagrado sa mitolohiya sa Viking?
  
  Gihisgotan niya kini kang Parnevik samtang sila nagpahulay.
  
  "Oo, apan kini nga lugar klaro nga dili lamang Nordic," gipunting sa propesor ang iyang tudlo sa lalaki nga adunay trident sa ilang luyo. "Mahimong adunay usa ka gatos kanila."
  
  "Aw, klaro nga dili kami mabuhi sa usa ka gatos kanila," nakiglalis si Kennedy kaniya. "Gawas kung adunay nagtukod og Ho-Jo sa atubangan."
  
  "O, mas maayo pa, usa ka bacon sandwich shop," gipikpik ni Drake ang iyang mga ngabil. "Mapatay gyud nako ang usa niining daotan nga mga tawo karon."
  
  "Crunchy," mikatawa si Ben ug gisagpa ang iyang bitiis. "Naghisgot ka bahin sa usa ka butang nga napulo ka tuig nga wala na sa petsa. Pero ayawg kabalaka-may bili ka sa kalingawan."
  
  Laing lima ka minuto ang milabay sa wala pa sila mibati og igo nga pahulay aron makapadayon. Si Dahl, Wells ug Marsters migugol og pipila ka minuto sa pagpaminaw sa ilang mga naggukod, apan walay bisan usa ka tingog nga nakadisturbo sa walay katapusan nga gabii.
  
  "Tingali nangahulog silang tanan," mikibo si Kennedy. "Posibleng mahitabo ni. Kung kini usa ka salida sa Michael Bay, adunay usa nga nahulog na."
  
  "Tinuod". Gitultolan mi ni Dahl sa laing gisuspinde nga hagdanan. Sama sa mahitabo sa kapalaran, dinhi nawad-an si Wells sa iyang pagkupot ug midausdos sa duha ka danlog nga mga lakang, nga naigo sa bato sa iyang suwang sa matag higayon.
  
  Miagas ang dugo sa iyang mga ngabil gikan sa iyang napaakan nga dila.
  
  Gigunitan siya ni Drake sa mga abaga sa dako niyang coat. Ang tawo sa ubos niya-si Marsters-nagkupot sa iyang mga paa uban ang labaw-tawhanong kusog.
  
  "Walay kaikyasan, tigulang. Dili pa."
  
  Ang kalim-an ug singko anyos nga lalaki halos giguyod balik sa hagdanan, gigunitan ni Kennedy ang likod ni Drake ug gisiguro ni Marsters nga dili siya makalusot sa laing lakang. Sa pag-abot nila sa ikawalong alcove, maayo na usab si Wells.
  
  "Oo, gituyo nila, guys. Gusto lang nako ang uban."
  
  Apan iyang gipislit ang kamot ni Marsters ug gihunghong ang iyang kinasingkasing nga pagpasalamat kang Drake dihang walay nagtan-aw.
  
  "Ayaw kabalaka, tigulang. Ibitay lang diha. Wala pa nimo ang imong oras sa Mayo. "
  
  Ang ikawalong niche usa ka matang sa demonstrasyon.
  
  "Oh akong Dios". Ang milagro ni Parnevik nataptan silang tanan. "Kini si Zeus. Amahan sa tawo. Bisan ang mga diyos nagtawag kaniya nga usa ka diyos - usa ka numero sa amahan. Kini ... lapas sa Odin ... labaw pa, ug kini gikan sa Norse."
  
  "Dili ba si Odin giila nga Zeus taliwala sa unang mga tribo sa Aleman?" Nangutana si Ben, nga nahinumdom sa iyang panukiduki.
  
  "Siya, tawo, apan ang akong gipasabut, dali. Kini si Zeus. "
  
  Husto kining tawhana. Ang Hari sa mga Dios mibarug nga taas ug wala mabahin, nagkupot sa kilat sa iyang dako nga kamot. Diha sa iyang dapit mao ang usa ka panon sa naggilakgilak nga mga bahandi, nga nag-awas sa tributo nga labaw sa bisan unsa nga makolekta sa usa ka tawo karon.
  
  Ug dayon nakadungog si Drake og tunglo, kusog, sa German. Kini milanog gikan sa ubos.
  
  "Nakalusot lang sila sa usa ka tunnel," gipiyong ni Dahl ang iyang mga mata sa kalagot. "Kinse minutos na lang sa among luyo. Damn it, wala kami sing swerte! Sunod kanako!"
  
  Ang laing hagdanan nagsinyas, niining higayona nagpadulong sa lubnganan ni Zeus sa wala pa mahimong bertikal sa kataposang napulo ka ang-ang. Gisangka nila kini kutob sa ilang mahimo, ang ilang kaisog nahimong abo sa nagkamang nga kangitngit. Morag ang pagkawala sa kahayag nagpugong sa nagkanganga nga espiritu. Ang kahadlok miabut sa tawag ug nakahukom sa paglingkod.
  
  Paghisgot bahin sa pagkalipong, naghunahuna si Drake. Hisguti kon sa unsang paagi mokunhod ang imong mga bola sa gidak-on sa mani. Kadtong katapusang napulo ka mga lakang, nga gisuspinde sa ibabaw sa mabaga nga kangitngit, nga nagsaka sa nagkamang nga kagabhion, hapit mabug-atan siya. Wala siya'y ideya kon giunsa kini pagdumala sa uban - ang iyang mahimo mao ang paghinumdom sa mga kasaypanan sa iyang kagahapon ug pagkupot pag-ayo niini - si Alison, ang bata nga wala pa nila maangkon ug dili na gayud maangkon; ang kampanya sa SRT sa Iraq nga nagdaot sa tanan - gibutang niya ang matag kasaypanan sa atubangan sa iyang hunahuna aron mawagtang ang grabe nga kahadlok sa pagkahulog.
  
  Ug iyang gibutang ang usa ka kamot sa ibabaw sa pikas. Ang usa ka bitiis mas taas kay sa lain. Mibangon siya nga patayo, walay katapusan sa iyang luyo, huros sa usa ka walay ngalan nga hangin nga mikusokuso sa iyang sinina. Ang halayo nga dalugdog mahimong kanta sa usa ka bulkan, apan mahimo kini sa ubang mga butang. Dili masulti nga mga kalisang, makalilisang kaayo nga dili na nila makita ang kahayag sa adlaw. Ang makalilisang nga mga binuhat nga nag-agay sa ibabaw sa mga bato, lapok ug kinalibang, nagpagawas sa makalilisang nga mga melodies nga nagpukaw sa pula nga dugo nga panan-awon sa kabuang.
  
  Si Drake, nga hapit maghilak, mikamang sa katapusang batoon nga lakang sa usa ka patag nga nawong. Ang gahigot nga bato nagkuniskunis sa iyang mga kamot nga nagkiskis. Sa usa ka katapusang masakit nga paningkamot, iyang gibayaw ang iyang ulo ug nakita nga ang tanan nanghapa sa iyang palibut, apan sa luyo nila nakita niya si Torsten Dahl - ang buang nga Swede - nga literal nga nagkamang sa unahan sa iyang tiyan sa usa ka lugar nga mas dako kaysa bisan unsang butang nga ilang nakita. layo kaayo .
  
  Buang nga Swede. Apan ang Dios, maayo ang lalaki.
  
  Ang niche gisuspinde sa usa ka kilid, apan gilakip sa kasingkasing sa bukid sa pikas.
  
  "Salamat sa Diyos," ni Dahl nga huyang. "Usa kini. Nakaplagan namo ang lubnganan ni Odin."
  
  Unya nahugno siya sa kakapoy.
  
  
  TRESENTA OTSO
  
  
  
  LUBNGANAN SA MGA DIOS
  
  
  Usa ka siyagit ang migawas gikan sa iyang kakugang.
  
  Dili, singgit. Usa ka singgit sa dugo nga naghisgut sa puro nga kalisang. Gibuka ni Drake ang iyang mga mata, apan ang ibabaw sa bato duol ra kaayo aron mapunting. Nagluwa siya sa yuta ug nanghupaw.
  
  Ug nakaplagan nako ang akong kaugalingon nga naghunahuna: unsa ka layo ang pagkahulog sa usa ka tawo sa walay katapusan sa wala pa siya mamatay?
  
  Dinhi ang mga Aleman. Usa sa ilang mga igsuon bag-o lang nahulog sa hagdanan.
  
  Si Drake nanlimbasug sa pagbarog nga tarong, ang matag kaunoran nagsakit, apan ang adrenaline misugod sa pagdilaab sa iyang dugo ug paghawan sa iyang mga hunahuna. Hinay siyang milakaw paingon kang Ben. Ang iyang higala naghapa sa usa sa mga kilid sa plataporma. Giguyod siya ni Drake paingon sa niche ni Odin. Ang usa ka dali nga pagtan-aw sa iyang luyo nagsulti kaniya nga ang mga Aleman wala pa moabut, apan ang iyang mga dalunggan nagsulti kaniya nga sila pipila ka minuto.
  
  Nabati niya ang tingog ni Abel Frey nga nagtunglo. Ang clang sa protective gear. Milo nga nagsinggit og dugoong pagpatay sa usa sa mga sundalo.
  
  Usa ka higayon nga ipakita ang iyang katakus, naghunahuna siya, nahinumdom sa usa sa mga panulti ni Wells nga iyang gipili sa ilang pagbansay sa SAS.
  
  Giguyod niya si Ben, gisandig ang iyang likod sa dakong sarcophagus ni Odin. Nangiyugpos ang mga mata sa bata. Si Kennedy napandol: "Mag-andam ka alang kanila. Makig-atubang ko niya." Hinay nga gisagpa niya ang iyang aping.
  
  Mihunong si Drake, misugat sa iyang panan-aw sa makadiyot. "Unya".
  
  Ang una sa mga German nga nakabuntog sa kinapungkayan. Usa ka sundalo nga daling nahugno sa kakapoy, gisundan dayon sa ikaduha. Nagduha-duha si Drake sa pagbuhat sa nahibal-an niya nga kinahanglan niya, apan si Torsten Dahl miagi kaniya, nga wala magpakita sa ingon nga pagbasol. Wells ug Marsters usab nag-shuffle sa unahan.
  
  Usa ka ikatulo nga manggugubat sa kaaway mikamang sa ibabaw, niining higayona usa ka dako, lumbering nga patayng lawas sa lalaki. Cute. Dugo, singot ug tinuod nga mga luha nahimong usa ka makalilisang nga maskara sa iyang nadisturbo na nga nawong. Apan siya lig-on ug kusog kaayo sa paglukso sa ibabaw, pagligid ug pagpunit sa gamay nga pistola.
  
  Usa ka buto ang milupad gikan sa baril. Si Drake ug ang iyang mga kauban natural nga miduko, apan ang buto nasipyat sa target niini.
  
  Gibuak sa lanog nga tingog ni Abel Frey ang kahilom nga nagsunod sa buto. "Walay armas, tanga. Nar! Nar! Paminawa ko!"
  
  Nagpalinga-linga si Milo ug mipahiyom kang Drake. "Fucking Kraut assholes. Uy higala?
  
  Ang pusil gilamoy sa usa ka baga nga kumo ug gipulihan sa usa ka saging nga blade. Giila kini ni Drake nga usa ka kutsilyo sa espesyal nga pwersa. Mipadaplin siya paingon sa higante, nga naghatag og kahigayonan kang Dahl sa pagsipa sa usa sa mga sundalo ngadto sa kawanangan.
  
  Ang ikaduhang sundalo nanlimbasug sa pagluhod. Gihatagan siya ni Marsters og laing pahiyom, dayon gisalibay ang luya nga lawas. Niining higayona, tulo pa ka mga sundalo ang nakaabot sa patag nga yuta, ug dayon si Alicia miambak gikan sa ubos ug mitugpa sama sa usa ka iring, nga nagkupot og kutsilyo sa matag kamot. Wala pa siya makita ni Drake nga kapoy kaayo ug morag makadaog pa siya sa mga ninja elite.
  
  "Dili... armas?" Nakasulti si Dahl taliwala sa naglisud nga pagginhawa. "Sa kataposan... mituo ka ba sa Armageddon theory, Frey?"
  
  Ang usa ka mayor nga German nga tigdesinyo karon miagi na sa ngilit. "Ayaw pagbinuang, sundalong bata," siya miingon nga wala makaginhawa. "Dili lang ko gusto nga markahan kining lungon. Adunay igo ra nga lugar alang sa kahingpitan sa akong koleksyon. "
  
  "Nga imong nakita nga usa ka salamin sa imong kaugalingon, sa akong hunahuna," miingon si Dahl, mihunong samtang ang iyang team nagginhawa.
  
  Adunay usa ka paghunong, usa ka gutlo sa makalilisang nga tensyon samtang ang matag kaatbang nag-assess sa iyang gilayon nga target. Miatras si Drake gikan sa Milo, nga wala tuyoa nga mipaingon sa lubnganan ni Odin, diin si Ben ug ang Propesor nagtupad gihapon, nga gibantayan lamang ni Kennedy. Naghulat siya ug usa pa...
  
  ...naglaom...
  
  Ug unya ang usa ka muffled nga agulo miabut gikan sa hagdanan, usa ka huyang nga hangyo alang sa tabang. Mitan-aw sa ubos si Frey. "Maluya ka!" may giluwa siya. "Kon dili pa tungod sa Shield, ako..."
  
  Gitudlo ni Frey si Alicia. "Tabangi siya". Ang babayeng manggugubat mikatawa nga mapahitas-on, dayon gituy-od ang iyang kamot sa kilid. Sa usa ka pagkurog iyang gibira si Hayden pataas. Ang ahente sa CIA nga Amerikano gikapoy tungod sa taas nga pagsaka, apan labi pa sa pagpas-an sa bug-at nga karga nga gihigot sa mga Aleman sa iyang likod.
  
  Shield of Odin nga giputos sa canvas.
  
  Nadungog ang tingog ni Parnevik. "Gidala niya ang taming! Pangunang bahin! Pero ngano man?"
  
  "Tungod kay kana ang panguna nga bahin, buang ka." Gipusil siya ni Frey. "Kini nga panguna nga butang wala maglungtad kung wala kini lain nga katuyoan." Ang fashion designer naglingo-lingo sa iyang ulo nga matamayon ug milingi kang Alicia. "Tapusa kining makaluluoy nga mga cretin. Kinahanglan kong hupayon si Odin ug mobalik sa party."
  
  Mikatawa si Alicia nga buang. "Akong turno!" Siya misinggit, nga mas makapatay kay sa River Tam, ug gilabay ang iyang gamit sa pagpanalipod sa tunga sa batoon nga plataporma. Sa kalibog, nagdali siya sa Wells, wala magpakita nga katingala sa iyang presensya. Gitutokan ni Drake ang iyang kaugalingon nga away, midunggab ngadto kang Milo aron surpresahon siya, mipadaplin gamit ang deft swing sa iyang blade, dayon gihatod ang gahi nga siko sa apapangig ni Milo.
  
  Nabuak ang bukog. Nagsayaw si Drake, nag-irog ug nagpabiling kahayag sa iyang mga tiil. Unya mao kini ang iyang diskarte - ang pag-hit ug run, pag-igo sa pinakagahi nga mga bahin sa iyang lawas, nga nagtumong sa pagbali sa mga bukog ug cartilage. Mas paspas siya kay sa Milo, apan dili sama ka kusog, busa kung maabtan siya sa higante...
  
  Ang dalugdog milanog sa tibuok bukid, ang mga ungol ug mga liki sa nagsaka nga magma ug nagbalhinbalhin nga bato.
  
  Nangurog si Milo sa kasakit. Gipangunahan ni Drake ang usa ka doble nga sipa sa kilid, duha ka gripo - usa ka butang nga mahimo nimong makita nga deftly nga gibuhat ni Van Damme sa TV hingpit nga wala"y kapuslanan alang sa away sa kadalanan sa tinuud nga kinabuhi. Nahibal-an kini ni Milo ug gipasimang niya ang pag-atake uban ang pagngulob. Apan nahibal-an usab kini ni Drake, ug samtang gilabay ni Milo ang tibuok niyang lawas sa unahan, si Drake mihatag og laing kusog nga welga sa siko ngadto mismo sa nawong sa iyang kaatbang, nadugmok ang iyang ilong ug butas sa mata, ug natumba siya pag-ayo sa salog.
  
  Nahugno si Milo sa yuta sama sa giputol nga rhinocero. Sa higayon nga napildi sa usa ka kontra sa kalibre ni Drake, wala nay balik. Giyatak ni Drake ang iyang pulso ug tuhod, nabali ang duha ka dagkong bukog, dayon ang iyang mga bola sa maayong sukod, ug dayon gipunit ang gilabay nga kutsilyo sa kasundalohan.
  
  Gisusi ang lugar nga nahitaboan.
  
  Si Marsters, usa ka sundalo sa SAS, nakahimog mubo nga trabaho sa duha ka German ug karon nakig-away na sa ikatulo. Ang pagpatay sa tulo ka tawo sa pipila ka minuto dili sayon nga buluhaton alang ni bisan kinsa, bisan usa ka sundalo sa SAS, ug si Marsters gamay ra nga nasamdan. Si Wells misayaw uban ni Alicia sa daplin sa entablado, mas nagdagan kay sa aktuwal nga pagsayaw, apan nakabalda kaniya. Maalamon ang iyang estratehiya. Sa duol nga distansya, iya unta siyang gutmon sa usa ka segundo.
  
  Giguyod ni Kennedy ang kapoy nga lawas ni Hayden palayo sa sentro sa gubat. Midagan si Ben aron tabangan siya. Si Parnevik wala matulog, nagtuon sa lubnganan ni Odin - usa ka buang.
  
  Giatubang ni Abel Frey si Thorsten Dahl. Ang Swede labaw sa German sa tanang paagi, ang iyang mga lihok nahimong mas dalisay sa ikaduha samtang ang kusog mibalik sa iyang masakit nga mga bukton.
  
  Ginoo! Naghunahuna si Drake. Nagsipa kami dinhi! O sa maayong karaan nga espiritu sa Dino Rock ... Tugoti ako nga maglingaw kanimo!
  
  Wala malipay sa komprontasyon ni Alicia, bisan pa niana siya mipaingon sa Wells, sa pagtuo nga ang kalim-an ka tuig nga babaye nagkinahanglan sa labing tabang. Sa dihang nakita siya sa iyang kanhi kauban sa team, misibog siya sa away.
  
  "Nasipa na nako ang imong mga bola kausa niining semanaha, Drake. Sadista ka ba nga gusto nimo kini pag-usab?"
  
  "Swerte ka, Alicia. By the way, gitraining ba nimo imong uyab?" miyangu-yango siya isip tubag sa halos wala maglihok nga Amerikano.
  
  "Sa pagsunod lamang," giitsa niya ang duha ka kutsilyo ug nasakpan kini sa usa ka lihok. "Ayo na nga! Ganahan ko sa threesome!"
  
  Ang iyang kinaiya mahimong ihalas, apan ang iyang mga aksyon kontrolado ug kalkulado. Iyang gitukmod si Drake, samtang maliputon nga misulay sa pagkorihir ni Wells sa iyang likod ngadto sa walay kataposang kahaw-ang. Ang komandante nakaamgo sa iyang tuyo sa kataposang segundo ug nagdali sa pag-agi kaniya.
  
  Gipasimang ni Drake ang duha niya ka kutsilyo, gibalhin ang matag blade sa kilid samtang nag-amping nga dili mabali ang iyang mga pulso. Dili lang kay maayo siya... kay permi siya maayo.
  
  Si Abel Frey kalit nga miagi kanila. Ingon og, nga napakyas sa paglabaw kang Dahl, midangop siya sa pagdagan sa Swede sa iyang paspas nga pagpangita sa lubnganan ni Odin.
  
  Ug sa maong split second, nakita ni Drake si Marsters ug ang kataposang German nga sundalo nga natanggong sa mortal nga panagsangka diha mismo sa abogon nga ngilit sa plataporma. Unya, uban sa makapakurat nga kalit, ang duha ka lalaki natumba ug natumba.
  
  Ang hilak sa kamatayon milanog sa kahaw-ang.
  
  Gibulag kini ni Drake, nag-ampo alang kang Wells, ug dayon gibaliko ang iyang lawas ug gigukod si Frey. Dili niya mabiyaan si Ben didto nga walay panalipod. Gibabagan ni Kennedy ang agianan sa tigdesinyo, nagtigom sa iyang kaisog, apan samtang nagdali siya sa unahan, namatikdan ni Drake ang usa ka gamay nga itom nga butang nga gikuot sa kamot ni Frey.
  
  Radio o mobile. Usa ka matang sa transmitter.
  
  Unsa man?
  
  Ang sunod nga nahitabo dili masabtan. Sa usa ka makabungog nga buhat sa pagkawalay pagtagad, ang kilid sa bukid kalit nga mibuto! Adunay usa ka kusog nga dagok, ug dayon ang higanteng mga bato ug mga piraso sa shale sa bukid nagkatag bisan asa. Ang mga bato sa tanang porma ug gidak-on midagayday ug misirit sa kahaw-ang sama sa mga bala.
  
  Usa ka dakong buho ang mitungha sa kilid sa bulkan, nga morag gisukmag sa martilyo ang nipis nga drywall. Ang madulom nga kahayag sa adlaw nasala pinaagi sa liki. Laing hampak, ug misamot pa ang lungag. Usa ka bukid sa mga nagun-ob nga nahugno ngadto sa usa ka walay kinutuban nga gahong sa usa ka makalilisang, lawom nga kahilom.
  
  Natumba si Drake sa salog nga naa sa iyang mga kamot ang ulo. Ang uban niining mibuto nga bato lagmit nakadaot sa ubang bililhong mga lubnganan. Unsa man ang nahitabo?
  
  
  TRESENTA NIYA
  
  
  
  LUBNGANAN SA MGA DIOS
  
  
  Usa ka helicopter ang mitungha sa bag-ong gihimong lungag, nga naglupadlupad sa usa ka segundo una pa molupad niini!
  
  Adunay upat ka baga nga mga kable ug daghang mga pisi nga nagbitay gikan sa base sa makina.
  
  Imposible nga tuohan. Bag-o lang gimando ni Abel Frey nga buak ang kilid sa bukid. Usa ka kilid sa bukid nga bahin sa usa ka aktibo nga bulkan ug mahimo"g hinungdan sa usa ka dinaghan nga pagkapuo nga nailhan nga usa ka supervolcano.
  
  Aron makompleto ang iyang koleksyon.
  
  Kining tawhana sama ra ka buang sama kang Drake ug ang ubang katawhan nga naghatag kaniya ug pasidungog. Nangatawa siya bisan karon, ug sa paghangad ni Drake, iyang nakita nga si Frey wala maglihok bisan usa ka pulgada, apan lig-on nga mibarog nga tul-id samtang ang nagbuto nga bukid nagsirit sa iyang palibot.
  
  Si Alicia mibiya sa Wells ug napandol ngadto kang Frey, bisan ang iyang buang nga pagpugong sa kaugalingon medyo naluya. Sa luyo nila, si Propesor Parnevik, Ben ug Kennedy gipanalipdan sa mga bungbong sa alcove ni Odin. Si Hayden hilig, walay lihok. Mianhi ba gyud siya dinhi aron mamatay sa usa ka nagdilaab nga kabuang? Miluhod si Wells sa iyang kilid, nagkupot sa iyang tiyan.
  
  Ang helicopter naglutaw paduol, ang makina niini nag-uwang. Giisa ni Frey ang iyang submachine gun ug gisenyasan ang tanan nga mopahilayo sa dakong sarcophagus ni Odin. Ang usa ka mubo nga pagbuto sa kalayo nagpalig-on sa iyang hangyo, ang mga bala nga nag-agay samtang kini naigo sa bililhon nga bulawan nga mga relikya sa Viking sa dagway sa mga taming, espada, panagang sa dughan ug mga helmet nga sungay. Ang mga sensilyo nga bulawan, nga gipalihok sa usa ka kutay sa mga panghitabo, nagsugod sa pagkahulog gikan sa mga estante sama sa confetti sa Times Square.
  
  Giwara-wara ni Frey ang helicopter.
  
  Miluhod si Drake. "Imong gibalhin kining lungon, imong girisgo ang tibuok kalibutan!" - siya misinggit, ang iyang tingog halos dili madungog sa bug-at nga tingog sa propeller blades.
  
  "Ayaw pagka-uwaw!" Misinggit si Frey, ang iyang nawong nagkurog sama sa usa ka dautang clown nga naadik sa heroin. "Aminin mo, Drake. Gipildi ko ikaw!"
  
  "Dili kini bahin sa pagdaog!" Misinggit si Drake, apan karon ang helicopter diretso sa ibabaw ug dili niya madungog ang iyang kaugalingon nga tingog. Gitan-aw niya si Frey nga gitudluan siya, nag-spray og mga bala kaniya sa kapritso samtang nagwarawara sa iyang mga bukton. Nag-ampo si Drake nga dili madakpan sa saag nga projectile ang iyang mga higala.
  
  Nawala kini sa Aleman. Tungod kay duol kaayo sa iyang tibuok kinabuhi nga obsession, nabuak lang siya.
  
  Karon si Dahl diha sa iyang tupad. Ilang gitan-aw samtang gipaubos ni Frey ug Alicia ang bug-at nga mga kadena sa ubos ug ubos hangtod nga sila sa katapusan naglibot sa duha ka tumoy sa sarcophagus. Gisiguro ni Frey nga luwas sila.
  
  Gikuha sa helicopter ang gibug-aton. Walay nahitabo.
  
  Misiyagit si Frey sa iyang receiver sa telepono. Ang helicopter misulay pag-usab, niining higayona ang mga makina niini nagdahunog sama sa usa ka nasuko nga dinosaur. Ang mga kadena mikuha sa ilang gibug-aton, ug dihay lahi nga liki, ang tingog sa pagkabuak sa bato.
  
  Milihok ang lungon ni Odin.
  
  "Kini na ang atong kataposang higayon!" - singgit ni Dahl sa dunggan ni Drake. "Moadto kami sa gilingan! Gikan sa pusil ni Milo!"
  
  Gipadagan ni Drake ang script. Mahimo unta nilang gub-on ang helicopter ug maluwas ang Lubnganan. Apan si Ben ug Kennedy, kauban si Hayden ug Parnevik, lagmit mamatay.
  
  "Wala nay panahon!" Misinggit si Dahl. "Bisan kini o ang Apokalipsis!"
  
  Ang Swede miambak sa armas ni Milo. Gipiyong ni Drake ang iyang mga mata samtang ang kasakit midulot sa iyang kasingkasing. Ang iyang panan-aw nahulog ngadto kang Ben ug Kennedy, ug ang kasakit sa desisyon mituis kaniya sa sulod sama sa usa ka pisi. Kung mapildi ka sa usa ka kamot, mapildi ka sa pikas. Ug unya nakahukom siya nga dili gyud niya tugutan si Dahl nga buhaton kini. Mahimo ba niyang isakripisyo ang duha ka higala aron maluwas ang kalibutan?
  
  Dili.
  
  Milukso siya sa unahan nga morag baki dihang gisugdan ni Dahl ang pagpangukay sa sapot ni Milo. Ang Swede misibog sa katingala samtang si Milo mitul-id sa iyang lawas, ang Amerkano nagduko sa kasakit, apan naglihok ug nagtakiang sa daplin sa plataporma. Ngadto sa usa sa mga linya sa pagkanaog.
  
  Mihunong si Drake sa kakurat. Ang mga makina sa helicopter mibagting sa makausa pa ug usa ka dili balaan nga pagkahagsa mipuno sa langob. Sa sunod nga gutlo, ang dako nga sarcophagus ni Odin mibalhin ug migawas sa mga mooring niini, nga mahulgaon nga nagduyan paingon sa Drake ug sa daplin sa plataporma, usa ka tonelada nga kamatayon.
  
  "Nooo!" Ang singgit ni Dahl nagsubli sa singgit ni Parnevik.
  
  Adunay usa ka singgit, usa ka mabangis nga siyagit nga ingon sa usa ka buhoan nga sobra kainit, usa ka tingog nga daw ang tanan nga mga demonyo sa Impyerno gisunog nga buhi. Usa ka sapa sa sulfurous nga hangin migawas gikan sa usa ka bag-ong giablihan nga lungag sa ilawom sa lubnganan ni Odin.
  
  Si Frey ug Alicia nagdali, nga hapit masunog nga buhi samtang sila misaka sa nagtabyog nga lungon. Misinggit si Frey: "Ayaw mig sunod, Drake!" Naa koy insurance!" unya usa ka ideya ingon og miabut kanako, usa ka garantiya sa kaluwasan. Gisinggitan niya ang mga kauban ni Drake: "Karon! Sunda ang lungon kay kon dili kamo mamatay!" Gidasig sila ni Frey, nga nagwarawara sa iyang submachine gun, ug wala silay laing mahimo gawas sa paglibot sa kolum sa alisngaw.
  
  Gilingi ni Dahl ang iyang haunted nga panan-aw ngadto kang Drake. "Kinahanglan natong hunongon kini," siya miingon nga nagpakiluoy. "Alang... para sa akong mga anak."
  
  Walay tubag si Drake gawas sa pagyango. Sigurado. Gisundan niya ang komander sa SGG, maampingong gipadaplin ang naghaguros nga Sarcophagus samtang naglupad kini sa ibabaw nila, ang ilang nagngisi nga mga kaaway luwas sa itaas samtang ang iyang mga kauban nagsunod sa iyang agianan sa pikas nga bahin.
  
  Gitabonan sa mga hinagiban ug sa kapritso sa usa ka maniac.
  
  Naabot ni Drake ang usa ka lungag sa salog nga bato. Ang alisngaw maoy usa ka makapaso, nagakurog nga torre. Dili malapas. Milihok si Drake kutob sa iyang mahimo sa wala pa molingi aron tan-awon ang pag-asdang sa iyang mga kaaway.
  
  Nagpabilin si Hayden sa yuta, nagpakaaron-ingnon nga wala"y panimuot. Milingkod na siya karon ug gitangtang ang mga strap nga nagbutang sa taming ni Odin sa iyang likod. "Unsa may akong buhaton?"
  
  Gitan-aw siya kadiyot ni Drake. "Aduna bay contingency plan ang CIA sa pagpahunong sa Supervolcano?"
  
  Ang gwapa nga 'secretary' mitan-aw nga naglibog sa makadiyot sa wala pa naglingo-lingo sa iyang ulo. "Ang klaro lang. Ibutang ang Aleman sa tubo sa bentilasyon. " Iyang gilabay ang Shield uban ang singgit sa kahupayan. Silang tulo nagtan-aw kaniya nga nagligid-ligid sa ngilit sama sa usa ka sensilyo.
  
  Napakyas ba gyud sila?
  
  Ang presyur nga mogawas sa tubo misaka samtang nagkakusog ang bulkan. "Sa higayon nga magsugod ang kadena nga reaksyon," miingon si Dahl. "Dili nato kini masirad-an. Kinahanglan natong buhaton kini karon!"
  
  Ang panan-aw ni Drake kadiyot nadani sa Shield samtang nagsaba-saba kini sa palibot sa ngilit niini. Ang iyang ngilit.Ang mga pulong migula gikan kaniya nga daw gisulat sa kalayo.
  
  
  Ang Langit ug Impiyerno temporaryo lamang nga pagkawalay alamag,
  
  Kini ang Imortal nga Kalag nga nagsandig ngadto sa Husto o Sayop.
  
  
  "Plan B," ingon niya. "Nahinumdom ka ba sa tunglo ni Odin? Morag dili angay, dili ba? Wala"y lugar nga ibutang kini, di ba? Well, baka yun na nga."
  
  "Ang Tunglo ba ni Odin usa ka paagi aron maluwas ang kalibutan?" Nagduda si Dahl.
  
  "O impyerno," miingon si Drake. "Depende kung kinsa ang mohimo sa desisyon. Mao ni ang tubag. Ang tawo nga nagbutang sa taming kinahanglan adunay usa ka putli nga kalag. Kini usa ka lit-ag sa mga lit-ag. Wala na mi kabalo kay gitangtang namo ang nitso. Kon kita mapakyas, ang kalibutan mawala."
  
  "Giunsa ang tunglo?" Si Hayden, nga morag mas grabe pa sa iyang hitsura human sa iyang kalisdanan sa mga kamot sa kaaway, mitutok sa buho nga daw mahimong kan-on siya nga buhi.
  
  Mitunglo si Drake samtang gipataas niya ang Shield ug gigunitan kini sa iyang atubangan. Nagtindog si Dahl ug nagtan-aw kaniya samtang naglakaw padulong sa nagsisit nga buho. "Sa higayon nga imong hikapon kana nga alisngaw gamit kini nga Shield, kini makuha dayon gikan sa imong mga kamot."
  
  Unya, uban sa tingog sama sa dahunog sa usa ka panon sa mga mananap nga natanggong sa nagdilaab nga kalasangan, mas daghang alisngaw ang mibuswak gikan sa ubos, ang taas nga tingog nga singgit sa pagbuto niini halos makapabungol. Ang baho sa asupre nagsugod na sa pagpalapot sa hangin, nga nahimong makahilo nga miasma. Ang hinay nga dahunog sa bukid nga kanunay nilang kauban sa dugay nga panahon nahimo na nga dalugdog. Gibati ni Drake nga ingon sa nangurog ang mga dingding.
  
  "Bag-ong balita, Dal. Plan B sa aksyon. Alang sa umaabot nga pakisayran, kini nagpasabut nga wala ako nahibal-an kung unsa pa ang kinahanglan buhaton.
  
  "Wala kay kaugmaon," mibarog si Dahl sa pikas bahin sa Shield. "O ako."
  
  Nagdungan sila nga nanglakaw paingon sa buhoan. Ang shale nagsugod sa pagdahili sa bato sa tupad nila. Usa ka singgit ug dahunog, ang mga sama nga wala pa madungog ni Drake, gikan sa walay katapusan nga kahiladman sa kahiladman.
  
  "Ang supervolcano nagkaduol na!" Misiyagit si Hayden. "Pataya kini!"
  
  
  ***
  
  
  Wala makita ni Drake, Dahl o bisan ni Abel Frey, ang bantog nga Icelandic nga bukid nga gitawag og Eyjafjallajokull, nga hangtod karon kontento na sa pagbuga sa malumo nga abuhon nga mga sapa ug makahadlok sa trapiko sa kahanginan, kalit nga mibuto sa ngilit niini. Kini sa dili madugay makita sa Sky News ug sa BBC ug sa ulahi sa You Tube sa nahingangha nga milyon-milyon - ang nagdilaab nga mga dila sa usa ka libo nga mga dragon nga nagdilaab sa usa ka unos sa langit. Sa samang higayon, duha ka laing Icelandic nga bulkan ang mibuto, ang ilang mga tumoy nanglupad sama sa champagne corks ubos sa pressure. Gikataho, nga medyo gihigot sa dila, nga miabot na ang Armagedon.
  
  Pipila lang ang nakahibalo kung unsa kini ka duol.
  
  
  ***
  
  
  Ang mga bayani nga dili makita ug wala mailhi nakig-away sa ngitngit nga kahiladman sa bukid. Giatake ni Drake ug Dahl ang alisngaw gamit ang Shield, gamit ang usa ka lingin nga butang aron ipatipas ang alisngaw ngadto sa duol nga kahaw-ang samtang ilang gipahimutang kini direkta sa ibabaw sa lungag nga gibiyaan sa demolisyon sa lubnganan ni Odin.
  
  "Pagdali!" Si Dahl nanlimbasug sa pagpabilin sa Shield sa lugar. Nabatyagan ni Drake nga nangurog ang iyang mga kamot tungod sa paningkamot nga iyang nabuntog ang nag-unang kusog sa bukid. "Gusto ko lang mahibal-an kung unsa ang gihimo sa kini nga butang!"
  
  "Kinsay nagpakabana!" Si Hayden misulay sa pagpugong kanila, naggunit sa ilang mga bitiis ug nagduso kutob sa iyang mahimo. "Isulod lang ang bastard sa sulod!"
  
  Milukso si Dahl, miambak sa lungag. Kung ang Shield nasipyat o bisan gamay nga milihok, kini moalisngaw dayon, apan ang ilang tumong husto, ug ang nag-unang bahin mabinantayon nga misulod sa artipisyal nga liki ubos sa Lubnganan ni Odin.
  
  Usa ka makuti nga lit-ag, giimbento gatusan ug liboan ka mga siglo ang milabay. Nanumpa ako sa mga dios.
  
  Usa ka lit-ag sa mga lit-ag!
  
  "Ang pinakadako nga karaan nga lit-ag nga nahibal-an sa modernong kalibutan." Napaluhod si Dahl. "Ang usa nga makatapos niini."
  
  Nagtan-aw si Drake samtang ang Shield daw ninipis, nga nagsuyop sa dako nga presyur gikan sa ubos. Nag-flat kini ug naporma ubay sa mga ngilit sa liki, nga nagkuha sa usa ka obsidian nga kolor. Sa kahangturan. Dili gyud mapapas.
  
  "Panalanginan sa Dios".
  
  Nahuman na si Job, mihunong siyag kadiyot sa wala pa ibalik ang iyang atensyon kang Frey. Gipuno sa kalisang ang iyang kasingkasing labaw pa sa iyang mahunahuna, bisan karon.
  
  Mibangon ang helicopter, naningkamot sa pagsuporta sa gibug-aton sa lungon ni Odin, nga hinay nga nag-uyog sa ilawom niini. Sila si Frey ug Alicia naglingkod sa tabon sa lungon, ang ilang mga kamot hugot nga giputos sa mga strap nga gilakip niini sa helicopter.
  
  Apan si Ben, Kennedy ug Propesor Parnevik nagbitay sa laing tulo ka mga pisi nga nagbitay ubos sa helicopter, sa walay duhaduha gigunitan didto sa pusil samtang si Drake nakig-away aron sa pagluwas sa planeta.
  
  Nagbitay sila sa ibabaw sa kahaw-ang, nag-uyog samtang ang helicopter misaka, gikidnap gikan mismo sa ilawom sa ilong ni Drake.
  
  "Noooo!"
  
  Ug, sa katingad-an, siya midagan - usa ka nag-inusara nga tawo, nagdagan nga adunay kusog nga gipanganak sa kasuko, pagkawala ug gugma - usa ka tawo nga nahulog sa iyang kaugalingon tabok sa usa ka lawom nga bung-aw ngadto sa itom nga wanang, nangayo kung unsa ang gikuha gikan kaniya, ug desperado nga nagkupot sa usa sa nag-uyog. mga kable, sa dihang nahulog siya.
  
  
  KWARTA
  
  
  
  LUBNGANAN SA MGA DIOS
  
  
  Ang kalibutan ni Drake mihunong sa iyang paglukso ngadto sa kangitngit - usa ka walay katapusan nga kahaw-ang sa ibabaw, usa ka walay kinutuban nga bung-aw sa ubos - tulo ka pulgada nga nagbitay nga pisi, ang iyang bugtong kaluwasan. Ang iyang hunahuna malinawon; gibuhat niya kini alang sa iyang mga higala. Sa walay laing rason gawas sa pagluwas kanila.
  
  Dili hakog.
  
  Ang iyang mga tudlo mihikap sa pisi ug dili makasira!
  
  Ang iyang lawas, sa kataposan naladlad sa grabidad, misugod sa pagkahulog nga paspas. Sa kataposang segundos, ang iyang nag-uwang nga wala nga kamot nagtak-op sa usa ka pisi nga mas taas kay sa uban ug gikuyotan sa reflexive malice.
  
  Mihunong ang iyang pagkahulog dihang gikuptan niya kini sa duha ka bukton ug gipiyong ang iyang mga mata aron pakalmahon ang kusog niyang pagpitik sa kasingkasing. Ang hoarse applause naggikan sa usa ka dapit sa ibabaw. Gibubo ni Alicia ang iyang sarcasm.
  
  "Kini ba ang gipasabut ni Wells sa 'ipakita ang imong katakus'? Kanunay nga naghunahuna kung unsa ang gipasabut sa buang nga fossil!"#
  
  Mihangad si Drake, nakaamgo pag-ayo sa bung-aw sa ubos, nalipong nga wala pa sukad. Apan ang iyang mga kaunuran nagdilaab sa bag-ong nakaplagan nga kusog ug adrenaline, ug kadaghanan sa daan nga kalayo mibalik sa sulod niya karon, himalatyon nga mogawas.
  
  Gisaka niya ang pisi, gitunol ang kamot, gigunitan kini sa iyang mga tuhod, paspas nga naglihok. Giwara-wara ni Frey ang iyang submachine gun ug mikatawa, nga gipunting pag-ayo, apan dayon misinggit si Hayden gikan sa lubnganan ni Odin. Nakita siya ni Drake nga nagbarog didto, gipunting ang pistola ni Wells kang Frey - ang tigulang nga kumander nahulog sa iyang tupad, apan, salamat sa Diyos, nagginhawa pa.
  
  Gition ni Hayden ang pusil sa tunga kang Frey. "Pabangona siya!"
  
  Ang helicopter anaa pa sa kahanginan, ang piloto niini dili sigurado sa iyang mga mando. Nagduha-duha si Frey, nga nag-agulo sama sa usa ka bata nga nahimulag sa iyang paborito nga dulaan. "OK. Hundin! Gipakuha na unta ko nimo nianang maldito nga ayroplano!"
  
  Nakapanglingo si Drake pagkadungog niya sa tubag ni Hayden. "Oo, kanunay nakong nasabtan kini."
  
  Si Kennedy, Ben ug Parnevik nagtan-aw uban ang mga mata, nga halos dili mangahas sa pagginhawa.
  
  "Lakaw ug kuhaa!" - Gisinggitan dayon ni Frey si Alicia. "Gikan sa kamot hangtod sa kamot. Dad-a siya ug adto ta. Kini nga bitoon dili mopusil kanimo. Problema siya sa gobyerno. "
  
  Si Drake milamoy samtang si Alicia milukso gikan sa sarcophagus ug migunit sa parallel nga pisi ni Drake, apan bisan pa niana siya migahin og panahon sa pagtan-aw kang Ben, nagsusi kon unsa ang reaksyon sa bata sa pagpadayag sa kahimtang ni Hayden.
  
  Si Ben, kon duna man, mitan-aw kaniya uban ang labaw nga kalumo.
  
  Si Alicia midausdos paubos sa pisi nga morag unggoy ug sa wala madugay ni-level na siya kang Drake. Mitan-aw siya kaniya, usa ka hingpit nga nawong nga puno sa kasuko.
  
  "Mahimo kong mag-swing sa duha ka paagi." Milukso siya sa hangin, mga tiil una, sa usa ka matahum nga arko latas sa kangitngit, nga hingpit nga nagbitay sa hangin sa makadiyot. Dayon ang iyang mga bitiis misumpay pag-ayo sa sternum ni Drake ug iyang gibira ang iyang lawas ngadto sa unahan, kadiyot nga migunit sa iyang kaugalingong pisi sa wala pa kini itabyog ngadto sa sunod.
  
  "Fucking baboon," ungol ni Drake, nagdilaab ang iyang dughan, nahuyang ang iyang pagkupot.
  
  Gigamit ni Alicia ang iyang momentum sa pag-uyog sa pisi, ang mga bitiis mikaylap sa lebel sa dughan, ug mihapak sa iyang tiyan. Si Drake nakahimo sa pag-uyog sa tuo aron mahumok ang hampak, apan gibati gihapon ang iyang mga gusok nga nasamdan.
  
  Siya mibagulbol kaniya, miambit sa kasakit ug mibangon sa taas. Usa ka kidlat ang mitungha sa iyang mga mata, uban ang bag-ong pagtahod.
  
  "Sa katapusan," miginhawa siya. "Nibalik ka. Karon atong tan-awon kung kinsa ang labing maayo. "
  
  Iyang gikuniskunis ang pisi, ang pagsalig modan-ag sa matag lihok. Sa usa ka paglukso iyang nalabyan ang kaugalingong pisi ni Drake ug gigamit na usab ang iyang momentum sa pag-atras, gipunting ang iyang mga bitiis niining higayona sa iyang ulo.
  
  Apan nibalik si Drake ug andam na siya. Uban sa kinatas-ang kahanas, iyang gibuhian ang iyang pisi, gipugngan ang grabeng pagkalipong, ug nasakpan kini sa giladmon nga duha ka tiil. Si Alicia naglutaw nga dili makadaot sa ibabaw niya, nakugang sa iyang paglihok, ang iyang mga bukton nagkuyugpos pa.
  
  Gipataas ni Drake ang pisi matag usa ka tiil. Sa panahon nga ang iyang kaatbang nakaamgo sa iyang gibuhat, siya labaw na kaniya. Iyang gitumban pag-ayo ang iyang ulo.
  
  Nakita nako ang iyang mga tudlo nga nabuhian ang pisi. Nahulog siya, apan pipila lang ka pulgada. Ang gahi nga nut sa sulod niya mitrabaho ug nabawi niya ang iyang pagkupot.
  
  Nagngulob si Frey gikan sa itaas. "Walay maayo! Mamatay, ikaw nga dili magtutuo nga Ingles!"
  
  Unya, sa usa ka pagpamilok sa mata, ang Aleman mibunot ug kutsilyo ug giputol ang pisi ni Drake!
  
  
  ***
  
  
  Nakita ni Drake nga hinay ang paglihok. Ang kasilaw sa sulab, ang daotan nga pagsidlak sa pagputol sa nawong. Ang kalit nga pagkatangtang sa iyang linya sa kinabuhi-ang paagi nga nagsugod kini sa pag-ulbo ug pagkurog sa ibabaw niya.
  
  Diha-diha nga pagkawalay timbang sa iyang lawas. Usa ka nagyelo nga higayon sa kalisang ug kawalay pagtuo. Nahibal-an nga ang tanan nga iyang gibati ug ang tanan nga mahimo niya sa umaabot nalaglag na.
  
  Ug unya ang pagkahulog... pagkakita sa iyang kaaway, si Alicia, mikatkat sa iyang kumo aron makabalik sa ibabaw sa sarcophagus... pagkakita sa baba ni Ben nga mikisi sa usa ka siyagit... Ang nawong ni Kennedy nahimong maskara sa kamatayon... ug pinaagi sa iyang peripheral vision... Distance... .what the. ?
  
  Si Torsten Dahl, ang buang nga Swede, nagdagan, dili, nagdagan, tabok sa plataporma nga adunay seat belt nga gihigot sa iyang lawas, literal nga naghulog sa iyang kaugalingon sa itom nga gahong, sama sa gibuhat mismo ni Drake kaniadto.
  
  Usa ka safety harness nga nagbukhad sa iyang luyo, gipalig-on sa usa ka haligi sa alcove ni Odin, gigunitan pag-ayo ni Hayden ug Wells, kinsa giandam alang sa labing kaayo nga paningkamot.
  
  Ang buang nga lukso ni Dahl...nagpaduol kaniya aron magunitan ang mga bukton ni Drake ug gikugos siya pag-ayo.
  
  Ang pagbuto sa paglaum ni Drake nahanaw samtang siya ug si Dahl nangatumba, ang linya sa kahilwasan naputol...unya usa ka kalit, masakit nga paghawid samtang gidawat ni Hayden ug Wells ang tensiyon.
  
  Unya paglaum. Hinay, masakit nga mga pagsulay sa kaluwasan. Mitan-aw si Drake sa mga mata ni Dahl, wala motingog bisan usa ka pulong, wala magpagawas bisan usa ka onsa sa emosyon samtang giguyod sila matag pulgada ngadto sa luwas.
  
  Ang piloto sa helicopter kinahanglan nga nakadawat sa mando, tungod kay nagsugod siya sa pagsaka hangtod nga andam na siya sa pagpabuto sa usa ka ikatulo nga missile, niining higayona gikan sa bukid, nga gidisenyo aron mapalapdan ang gintang nga igo alang sa sarcophagus nga mohaum nga wala"y peligro sa kadaot.
  
  Sulod sa tulo ka minuto, nawala ang lungon ni Odin. Ang paghaguros sa mga blades sa helicopter usa ka halayo nga panumduman. Si Ben, Kennedy ug Parnevik parehas karon.
  
  Sa kataposan, si Dahl ug Drake giguyod sa batoon nga mga kilid sa bung-aw. Gusto ni Drake nga mogukod, apan wala mo-react ang iyang lawas. Mao ra ang iyang mahimo nga maghigda didto, gipasagdan ang trauma, gibalhin ang kasakit sa usa ka hilit nga bahin sa iyang utok.
  
  Ug sa iyang paghigda didto, mibalik ang tingog sa helicopter. Niining higayona kini usa ka Dahl chopper. Ug kini sa samang higayon mao ang ilang paagi sa kaluwasan ug paglutos.
  
  Makatan-aw lang si Drake sa nagsakit nga mga mata ni Torsten Dahl. "Dios ka, buddy," ug ang kahulogan sa dapit nga ilang nahimutangan wala mawala diha kaniya. "Tinuod nga Dios"
  
  
  KWARTA UNO
  
  
  
  GERMANY
  
  
  Matag higayon nga motalikod si Kennedy Moore sa gahi nga lingkoranan, ang mga mata ni Alicia Miles makamatikod. Ang English bitch usa ka Uber warrior, nga adunay ikaunom nga pagbati sa usa ka pulis - kanunay nga pagpaabut.
  
  Sa tulo ka oras nga biyahe gikan sa Iceland paingon sa Germany, kausa ra sila mihunong. Una, napulo ka minuto lang pagkahuman sa ilang paggawas sa bulkan, ilang gikuha ang lungon ug gisiguro kini ug gipasakay ang tanan.
  
  Miadto dayon si Abel Frey sa luyong bahin. Wala na siya makakita kaniya sukad niadto. Lagmit nag-greases ang mga ligid sa pagpangawat ug industriya. Halos gilabay ni Alicia si Kennedy, Ben ug Parnevik sa ilang mga lingkoranan, dayon milingkod tupad sa iyang uyab, ang nasamdan nga si Milo. Ang bul-og nga Amerikano ingon og nagkupot sa matag bahin sa iyang lawas, apan kasagaran sa iyang mga bola, usa ka kamatuoran nga si Alicia ingon og nagpulipuli nga makalingaw ug makapaalarma.
  
  Tulo ka laing mga guwardiya diha sa helicopter, milingi sa mabinantayon nga mga pagtan-aw gikan sa mga binilanggo ngadto sa katingad-an nga komunikasyon nga naglungtad tali ni Alicia ug Milo - sa baylo nga masulub-on, unya makahuluganon, ug dayon napuno sa kasuko.
  
  Si Kennedy walay ideya kon asa sila sa dihang ang helicopter nagsugod sa pagkanaog. Ang iyang hunahuna naglatagaw sa katapusang oras, gikan sa Drake ug sa ilang mga panimpalad sa Paris, Sweden ug sa bulkan, hangtod sa iyang daan nga kinabuhi kauban ang NYPD, ug gikan didto, dili kalikayan, hangtod kang Thomas Caleb.
  
  Si Caleb usa ka serial killer nga iyang gibuhian aron patyon pag-usab. Ang mga handumanan sa iyang mga biktima miatake kaniya. Ang eksena sa krimen nga iyang naagian pipila ka adlaw ang milabay-ang iyang eksena sa krimen-nagpabilin nga lab-as sa iyang hunahuna, sama sa bag-ong giula nga dugo. Nakaamgo siya nga wala na siyay nakita nga bisan usa ka balita sukad niadto.
  
  Basin nasakpan nila siya.
  
  Sa imong damgo....
  
  Dili. Sa akong mga damgo dili gyud siya madakpan, dili gyud maduol kaniya. Gipatay ug giabusohan niya ako, ug ang akong pagkasad-an nagsamok kanako sama sa usa ka daotang demonyo hangtod nga akong gitugyan ang tanan.
  
  Ang helicopter dali nga mikanaog, nga nagpalayo kaniya gikan sa panan-aw nga dili niya maatubang. Ang personal nga kompartamento sa likod sa helicopter naabli ug si Abel Frey migawas, nga nagmando.
  
  "Alicia, Milo, mouban ka nako. Dad-a ang mga binilanggo. Mga bantay, i-escort ninyo ang lungon sa akong viewing room. Ang custodian didto adunay mga instruksyon sa pagkontak kanako sa diha nga ang tanan andam na alang sa pagtan-aw. Ug gusto ko nga kini mahitabo dayon, mga guwardiya, busa ayaw pagduha-duha. Si Odin tingali naghulat kang Frey sulod sa liboan ka tuig, apan si Frey wala maghulat kang Odin.
  
  "Nasayod ang tibuok kalibotan sa imong gibuhat, Frey, buang ka," ni Kennedy. "Fashion designer, sumpa. Unsa ka dugay sa imong hunahuna nga magpabilin ka sa prisohan?"
  
  "Ang pagbati sa Amerika sa pagkaimportante sa kaugalingon," ni Frey. "Ug ang kabuang makapatuo nimo nga makasulti ka ug kusog, hmm? Ang mas taas nga hunahuna kanunay nga nagdaog. Nagtuo ka ba nga nanggawas ang imong mga higala? Nagbutang kami og mga lit-ag didto, buang ka nga asong babaye. Dili sila moagi ni Poseidon."
  
  Gibuka ni Kennedy ang iyang baba aron sa pagprotesta, apan nakita niya si Ben sa makadiyot nga naglingo-lingo sa iyang ulo ug dali nga gitak-upan ang iyang baba. Pasagdi na. Survive una, away sa ulahi. Iyang gikutlo sa hunahuna si Vanna Bonta. "Mas gusto ko nga adunay usa ka inferiority complex ug malipay nga matingala kaysa adunay usa ka superyoridad nga komplikado ug dili maayo nga pukawon."
  
  Si Frey walay paagi sa pagkahibalo nga ang ilang helicopter nagpabilin nga natago sa mas taas nga altitude. Ug ang garbo nakapakombinsir kaniya nga ang iyang salabutan labaw pa sa ila.
  
  Pasagdi siya nga maghunahuna niana. Mas tam-is pa unta ang surpresa.
  
  
  ***
  
  
  Ang helicopter mitugpa nga adunay usa ka pag-uyog. Nag-una si Frey ug milukso pag-una, nagsinggit og mando sa mga lalaki sa yuta. Mitindog si Alicia ug milihok gamit ang iyang tudlo. "Kamong tulo una. Ang mga ulo ubos. Padayon sa paglihok hangtod nga dili ko isulti. "
  
  Si Kennedy miambak gikan sa helicopter sa luyo ni Ben, gibati ang kasakit sa kakapoy sa matag kaunoran. Sa iyang pagtan-aw sa palibot, ang talagsaon nga talan-awon nakapalimot kaniya sa iyang kakapoy sulod sa usa ka minuto, gani, nakaginhawa siya niini.
  
  Usa ka pagtan-aw ug siya nakaamgo nga kini mao ang kastilyo ni Frey sa Germany; usa ka tigdesinyo nga lungib sa kadautan diin ang kalingawan wala mohunong. Ang ilang landing area nag-atubang sa pangunang entrada, dobleng oak nga mga pultahan nga gihaklapan ug bulawan nga mga stud ug gikuwadro sa Italyano nga marmol nga mga kolum nga nagpadulong ngadto sa usa ka dako nga entrance hall. Samtang nagtan-aw si Kennedy, duha ka mahalon nga mga sakyanan, usa ka Lamborghini ug usa ka Maserati, ang mihunong, diin upat ka madasigon nga baynte-usa ka mga lalaki ang milupad ug nagsuray-suray sa mga ang-ang paingon sa Kastilyo. Ang bug-at nga ritmo sa sayaw nga musika naggikan sa luyo sa pultahan.
  
  Ibabaw sa mga pultahan mao ang usa ka bato nga gisul-ob nga façade nga nag-una sa usa ka laray sa triangular nga mga turret ug duha ka mas taas nga mga tore sa bisan asa nga tumoy, nga naghatag sa dako nga istruktura nga usa ka hitsura sa Gothic Revival. Makapahingangha, gihunahuna ni Kennedy, ug medyo makapakurat. Nahunahuna niya nga ang pag-imbitar sa usa ka party dinhi nga lugar usa ka damgo sa umaabot nga modelo.
  
  Ug busa si Abel Frey nakaganansya gikan sa ilang mga damgo.
  
  Giduso siya paingon sa mga pultahan, si Alicia nagtan-aw kanila pag-ayo samtang sila miagi sa nagdahunog nga mga supercar ug misaka sa marmol nga mga hagdanan. Agi sa mga pultahan ug ngadto sa naglanog nga lobby. Sa wala, usa ka bukas, gitabonan sa panit nga ganghaan paingon sa usa ka nightclub nga puno sa madasigon nga musika, mabulukon nga mga suga, ug mga booth nga nag-irog ibabaw sa panon, diin ang tanan makapamatuod kon unsa sila ka maayo mosayaw. Mihunong dayon si Kennedy ug misinggit.
  
  "Tabang!" Mihilak siya, nga nagtan-aw sa mga bisita. "Tabangi kami!"
  
  Daghang mga tawo ang migahin og higayon sa pagpaubos sa ilang katunga nga puno nga baso ug mitutok kanako. Paglabay sa usa ka segundo nagsugod sila sa pagkatawa. Ang classic Swedish nga blonde mipataas sa iyang botelya sa pagtimbaya, ug ang itom og panit nga Italyano nga lalaki misugod sa pagtan-aw kaniya. Ang uban nibalik sa ilang disco impyerno.
  
  Nag-agulo si Kennedy dihang gigunitan siya ni Alicia sa buhok ug giguyod tabok sa marmol nga salog. Misinggit si Ben sa pagprotesta, apan ang sagpa hapit matumba. Nagkadaghan ang katawa sa mga bisita sa party, nga gisundan sa pipila ka malaw-ay nga mga komento. Gilabay ni Alicia si Kennedy ngadto sa dako nga hagdanan, naigo siya pag-ayo sa mga gusok.
  
  "Stupid nga babaye," mihunghong siya. "Dili ba nimo makita nga nahigugma sila sa ilang agalon? Dili gayod sila maghunahuna ug daotan bahin kaniya. Lakaw na."
  
  Mitudlo siya sa itaas nga adunay gamay nga pistola nga nagpakita sa iyang kamot. Gusto ni Kennedy nga mosukol, apan sa paghukom sa bag-o lang nahitabo, siya nakahukom sa pag-uban niini. Gidala sila sa hagdanan ug sa wala, ngadto sa pikas pako sa Kastilyo. Sa diha nga sila mibiya sa hagdanan ug misulod sa taas, wala'y gamit nga koridor - ang taytayan tali sa mga pako - ang musika sa sayaw mihunong, ug tingali sila lamang ang mga tawo nga buhi niadtong higayona.
  
  Naglakaw sa usa ka koridor, nakit-an nila ang ilang kaugalingon sa usa ka kwarto nga kaniadto usa ka lapad nga ballroom. Apan karon ang lugar gibahin ngadto sa tunga sa dosena nga separado nga mga lawak - mga lawak nga adunay mga trangka sa gawas imbes nga mga bungbong.
  
  Mga selula.
  
  Si Kennedy, uban ni Ben ug Parnevik, giduso ngadto sa pinakaduol nga selda. Ang usa ka kusog nga clang nagpasabut nga ang pultahan nagsira. Miwara-wara si Alicia. "Gibantayan ka. Enjoy."
  
  Sa makabungol nga kahilom nga misunod, gipadagan ni Kennedy ang iyang mga tudlo sa iyang taas nga itom nga buhok, gipahapsay ang iyang karsones kutob sa iyang mahimo, ug miginhawa og lawom.
  
  "Bueno..." nagsugod siya sa pagsulti.
  
  "Hoy, mga bitch!" Si Abel Frey nagpakita sa atubangan sa ilang camera, nga nagngisi sama sa Dios sa Impiyerno. "Welcome sa akong party castle. Sa usa ka paagi nagduhaduha ako nga malingaw ka niini sama sa akong, uh, mas adunahan nga mga bisita.
  
  Giwarawara niya ang tanyag sa wala pa sila motubag. "Dili igsapayan. Dili kinahanglan nga makigsulti ka. Ang imong mga pulong nakapainteres kanako gamay. Busa," nagpakaaron-ingnon siya nga namalandong, "kinsa ang anaa kanato... aw, oo, siyempre, kini si Ben Blake. Sigurado ko nga makahatag kini kanimo ug dakong kalipay."
  
  Midagan si Ben ngadto sa mga bar ug gibira kini kutob sa iyang mahimo. "Hain ang akong igsoon nga babaye, ikaw bastos?"
  
  "Hm? You mean the saucy blonde with..." kusog niyang gilabay ang iyang paa. "Ipaila ang istilo sa pag-away sa dragon? Gusto ba nimo ang mga detalye? Aw, okay, kay ikaw man, Ben. Sa unang gabii gipadala nako ang akong labing maayo nga lalaki didto aron kuhaon ang iyang sapatos, nahibal-an nimo, aron mahumok siya gamay. Iyang gi-tag siya, nasakitan og pipila ka gusok, pero nakuha niya ang akong gusto."
  
  Si Frey migahin og kadiyot sa pagpangisda sa remote control gikan sa bulsa sa katingad-an nga seda nga kupo nga iyang gisul-ob. Gibalhin niya kini sa usa ka madaladala nga telebisyon, nga wala gani mamatikdi ni Kennedy. Usa ka litrato ang nagpakita sa kahanginan - SKY News - chatter bahin sa nagkadako nga utang sa UK.
  
  "Ikaduhang gabii?" Mihunong si Frey. "Gusto ba gyud mahibal-an sa iyang igsoon?"
  
  Misiyagit si Ben, usa ka guttural nga tingog nga mikawas sa kahiladman gikan sa iyang tiyan. "Ok ra siya? Maayo ra siya?"
  
  Gi-klik na usab ni Frey ang remote control. Ang screen mibalhin sa lain, grainier nga imahe. Nakaamgo si Kennedy nga nagtan-aw siya sa usa ka gamay nga kwarto nga adunay usa ka babaye nga gihigot sa higdaanan.
  
  "Unsa sa imong hunahuna?" Gisugyot ni Frey. "At least buhi pa siya. Sa pagkakaron."
  
  "Karin!" Midagan si Ben paingon sa TV apan mihunong, kalit nga nabuntog. Gikurog ang tibuok niyang kalawasan.
  
  Mikatawa si Frey. "Unsa pa may imong gusto?" Nagpakaaron-ingnon siya pag-usab ug dayon giusab ang channel, niining higayona ngadto sa CNN. Diha-diha dayon sa balita adunay usa ka mensahe bahin sa usa ka serial killer gikan sa New York - si Thomas Caleb.
  
  "Gisulat kini alang kanimo sa sayo pa," miingon ang buang nga si Kennedy nga malipayon. "Naghunahuna nga tingali gusto nimong tan-awon."
  
  Wala niya tuyoa nga naminaw. Nadungog ang makalilisang nga balita nga si Caleb nagpadayon sa pagsuroysuroy sa kadalanan sa New York, gibuhian, usa ka multo.
  
  "Nagtuo ko nga imo siyang gibuhian," makahuluganon nga gisulti ni Frey sa likod ni Kennedy. "Maayo nga trabaho. Ang manunukob mibalik sa iyang nahimutangan, dili na usa ka hayop nga gikulong sa zoo sa siyudad."
  
  Ang taho nagdula pinaagi sa archival footage sa kaso-ang kasagarang butang-ang iyang nawong, nawong sa hugaw nga pulis, mga nawong sa mga biktima. Kanunay ang mga nawong sa mga biktima.
  
  Ang sama nga naghaum sa iyang mga damgo kada adlaw.
  
  "Nasayod ko sa tanan nilang mga ngalan, di ba?" Mibiaybiay si Frey. "Mga adres sa ilang mga pamilya. Way... nangamatay sila."
  
  "Paghilom!" Gibutang ni Kennedy ang iyang ulo sa iyang mga kamot. Hunonga kana! Palihug!
  
  "Ug ikaw," nadungog niya nga mihunghong si Frey. "Propesor Parnevik," iyang giluwa ang mga pulong nga daw dunot nga karne nga nahulog sa iyang baba. "Ikaw unta nagpabilin ug nagtrabaho alang kanako."
  
  Usa ka buto milanog. Nakasinggit si Kennedy sa kakurat. Sa sunod nga segundo, nadungog niya ang pagkahugno sa lawas, ug, sa paglingi niya, nakita niya nga nahulog sa yuta ang tigulang, usa ka lungag ang nagnganga sa iyang dughan, nag-agas ang dugo ug nagsabwag sa mga dingding sa selda.
  
  Nahugno ang iyang apapangig, wala makatuo nga gitakpan ang iyang utok. Nakatan-aw na lang siya nga milingi na usab si Frey kaniya.
  
  "Ug ikaw, Kennedy Moore. Moabot ang imong panahon. Sa dili madugay among tukion ang giladmon nga mahimo nimong lugsongan."
  
  Milingi sa iyang tikod ug mingisi, milakaw siya.
  
  
  KUWARTA DUHA
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Mikatawa si Abel Frey sa iyang kaugalingon samtang nagpaingon siya sa iyang departamento sa seguridad. Pipila ka gutlo sa pag-imbento ug iyang gitumban kining mga buang ngadto sa yuta. Broken silang duha. Ug sa katapusan, gipatay niya ang tigulang nga idiot nga Parnevik Stone hangtod sa kamatayon.
  
  Kahibulongan. Karon sa mas makalingaw nga mga kalihokan.
  
  Giablihan niya ang pultahan sa iyang pribadong kwarto ug nakita niya si Milo ug Alicia nga nagbuy-od sa iyang sopa, sama sa iyang pagbiya kanila. Ang dako nga Amerikano nag-antos gihapon sa kadaot, nagkurog sa matag lihok, salamat sa Swede nga si Torsten Dahl.
  
  "Naa bay balita gikan sa silingan?" - pangutana dayon ni Frey. "Mitawag ba si Hudson?"
  
  Ang sunod nga pultahan mao ang usa ka sentro sa pagkontrol sa CCTV, nga karon gibantayan sa usa sa labing radikal nga mga tigpaluyo ni Frey, si Tim Hudson. Nailhan sa palibot sa kastilyo nga "ang tawo nga adunay panumduman" tungod sa iyang daghang kahibalo sa kompyuter, si Hudson usa sa unang mga estudyante ni Frey, usa ka tawo nga andam nga mohimo sa bisan unsang labihan alang sa iyang panatikong amo. Kasagaran ilang gibantayan ang pag-uswag sa pag-instalar sa lubnganan ni Odin, ug si Hudson ang nanguna - nagtunglo, nagpasingot ug gikulbaan nga naglamoy sa Yeager nga daw gatas. Si Frey naghinam-hinam nga makita ang Lubnganan nga gibutang sa hustong dapit niini, ug naghimo siya og hingpit nga pagpangandam alang sa iyang unang talagsaong pagbisita. Ang iyang mga binilanggo, ang kwarto ni Karin, ug ang mga selda sa iyang bag-ong mga binilanggo gisusi usab.
  
  Ug usa ka party, siyempre. Nagtukod si Hudson og usa ka sistema nga nagpailalom sa matag pulgada sa club sa pipila ka kontrol, infrared man o standard pitch, ug ang matag lihok sa mga elite nga bisita ni Frey girekord ug gisusi alang sa gibug-aton niini sa leverage.
  
  Iyang nasabtan nga ang gahom dili kay kahibalo. Ang kalig-on maoy lig-on nga pamatuod. Maalamon nga litrato. High definition nga video. Mahimong ilegal ang pagdakop, apan dili kini makadaot kung nahadlok ang biktima.
  
  Si Abel Frey makahan-ay og "date night" uban sa usa ka starlet o usa ka rock chick sa bisan unsang oras nga kombenyente alang kaniya. Makapalit siya og painting o eskultura, makakuha og mga lingkoranan sa atubangan nga laray sa pinakainit nga pasundayag sa labing naggilak-gilak nga siyudad, makab-ot ang dili makab-ot bisan kanus-a. gusto niya.
  
  "Wala pa. Namatay na usab si Hudson sa sopa," miingon si Alicia samtang naglingkod ang ulo sa iyang mga kamot ug ang iyang mga bitiis nagbitay sa ngilit sa iyang sopa. Sa pagtan-aw ni Frey kaniya, mibukhad siyag gamay sa iyang mga tuhod.
  
  Sigurado. Natural, nanghupaw si Frey sa iyang kaugalingon. Iyang gitan-aw si Milo nga nag-agulo ug nagkupot sa iyang gusok. Nabatyagan niya ang pagkurog sa elektrisidad nga nagpadali sa pagpitik sa iyang kasingkasing samtang ang paghunahuna sa pakighilawas sagol nga peligro. Gipataas niya ang usa ka kilay sa direksyon ni Alicia, nga naghatag kaniya sa unibersal nga timaan nga 'kwarta'.
  
  Gipaubos ni Alicia ang iyang mga bitiis. "Sa paghuna-huna, Milo, nganong di ka man moadto ug susihon pag-usab. Ug pagkuha usa ka bug-os nga taho gikan sa idiot nga si Hudson, hmm? Boss," miyango siya paingon sa plata nga plato sa mga appetizer. "Bisan unsa ka talagsaon?"
  
  Gitun-an ni Frey ang plato samtang si Milo, nga wala makamatikod sa nahitabo, sama sa usa ka politiko sa iyang kabuang, nagpakaaron-ingnon nga pagtan-aw sa direksyon sa iyang uyab, dayon nag-agulo ug nagtakiang migawas sa lawak.
  
  Miingon si Frey, "Lami tan-awon ang biscotti."
  
  Sa dihang mipitik ang pultahan, gitunol ni Alicia kang Frey ang usa ka plato sa biskwit ug misaka sa iyang lamesa. Nagbarug sa tanan nga upat ka, siya milingi sa iyang ulo ngadto kaniya.
  
  "Gusto ka ba ug nindot nga asno nga English uban niini nga biskwit?"
  
  Gipindot ni Frey ang sekretong buton ilawom sa iyang lamesa. Diha-diha dayon, ang peke nga painting mibalhin sa kilid, nga nagpakita sa usa ka laray sa mga video screen. Miingon siya, "Unom," ug nabuhi ang usa sa mga screen.
  
  Gitilawan niya ang biskwit samtang nagtan-aw, nga wala maghuna-huna nga gihapuhap ang lingin nga sampot ni Alicia.
  
  "Akong battle arena," miginhawa siya. "Naluto na. Oo nga?"
  
  Nangiyugpos si Alicia. "Oo".
  
  Gisugdan ni Frey ang paghapak sa depresyon tali sa iyang mga bitiis. "Unya duna koy mga napulo ka minuto. Kinahanglan nimong buhaton ang usa ka dali sa karon. "
  
  "Storya sa akong kinabuhi".
  
  Gilingi ni Frey ang iyang atensyon kaniya, kanunay nga mahunahunaon si Milo nga baynte ka pye lang ang gilay-on sa luyo sa naablihan nga pultahan, apan bisan pa niana, ug ang mahilayon nga presensya ni Alicia Miles, wala gihapon niya makuha ang iyang mga mata gikan sa maluho nga selda sa usa sa iyang bag-ong. nakuha nga mga bihag .
  
  Serial nga mamumuno - Thomas Caleb.
  
  Ang kataposang komprontasyon dili kalikayan.
  
  
  
  Bahin 3
  Panggubatan...
  
  
  Kwarentay TRES
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Si Kennedy midagan ngadto sa mga bar samtang si Abel Frey ug ang iyang mga guwardiya nagpakita sa gawas sa ilang selda. Gisinggitan niya sila nga tangtangon ang lawas sa propesor o buhian sila, dayon gibati ang usa ka pagdagsang sa kahadlok sa dihang gibuhat nila kana.
  
  Mihunong siya sa entrada sa selda, dili sigurado kon unsay buhaton. Usa sa mga guwardiya mition sa iyang pistola. Naglakaw sila sa lawom nga sulud sa prisohan, milabay sa daghang mga selda, ang tanan wala"y tawo. Apan ang gidak-on niini nakapabugnaw kaniya hangtod sa bukog. Naghunahuna siya kon unsa nga matang sa daotang mga kasal-anan ang mahimo niining tawhana.
  
  Diha siya nakaamgo nga mas grabe pa siya kang Caleb. Mas grabe pa sa ila tanan. Naglaum siya nga si Drake, Dahl ug ang nagsuporta nga kasundalohan nagkaduol, apan kinahanglan niyang atubangon kini nga problema ug buntogon kini, nga nagtuo nga sila ra. Giunsa niya paglaum nga mapanalipdan si Ben sama sa gibuhat ni Drake? Usa ka batan-ong lalaki ang misunod kaniya. Wala siya'y daghang gisulti sukad namatay si Parnevik. Sa tinuud, gihunahuna ni Kennedy, ang bata nagsulti lamang sa pipila ka mga pulong sukad sila nadakpan sa Lubnganan.
  
  Nakita ba niya ang iyang higayon nga luwason si Karin nga nawala? Nahibal-an niya nga ang iyang cell phone luwas gihapon sa iyang bulsa, gitakda nga mag-vibrate, ug nga siya nakadawat og tunga sa dosena nga mga tawag gikan sa iyang mga ginikanan nga wala niya tubaga.
  
  "Naa ta sa saktong dapit," mihunghong si Kennedy sa suok sa iyang baba. "Ibutang ang imong hunahuna sa imong kaugalingon."
  
  "Paghilom, Amerikano!" Giluwa ni Frey ang kataposang pulong nga morag usa ka tunglo. Alang kaniya, sa iyang hunahuna, lagmit mao kana. "Kinahanglan ka mabalaka bahin sa imong kaugalingon nga kapalaran."
  
  Si Kennedy milingi sa likod. "Unsa may buot ipasabot niini? Imo ba akong ipasul-ob sa usa sa imong gagmay nga mga sinina nga imong gihimo?" Gisundog niya ang pagputol ug pagtahi.
  
  Gipataas sa kilay ang German. "Cute. Tan-awon nato kung kanus-a ka magpabilin nga malipayon."
  
  Sa unahan sa complex sa mga selda sila misulod sa lain, mas ngitngit nga bahin sa balay. Karon sila nagpaingon sa usa ka mahait nga anggulo sa ubos, ang mga lawak ug mga koridor sa iyang palibot guba na. Bisan pa, nahibal-an si Frey, kini tanan usa ka pula nga herring aron malibog ang mga bloodhound.
  
  Naglakaw sila sa kataposang pasilyo, nga mipaingon sa usa ka arkong pultahan nga kahoy nga adunay dagkong metal nga mga palid sa bisagra niini. Ang usa sa mga guwardiya mipunch ug walo ka digit nga numero sa wireless numeric keypad, ug ang bug-at nga mga pultahan misugod sa pag-abli.
  
  Dihadiha iyang nakita ang habog sa dughan nga metal nga mga rehas nga naglibot sa bag-ong lawak. Mga katloan ngadto sa kwarenta ka mga tawo ang nagtindog libut kaniya nga adunay mga ilimnon sa ilang mga kamot, nga nangatawa. Mga playboy ug drug lords, high-class nga lalaki ug babaye nga mga bigaon, royalty ug Fortune 500 nga mga chairman.
  
  Ang tanan nagbarug sa palibot sa babag, nga naghigop sa Bollinger ug Romani Conti, naghinam-hinam sa mga delicacy ug nagpadayag sa ilang kultura ug klase.
  
  Sa dihang misulod si Kennedy, silang tanan mihunong ug mitutok kaniya sa makadiyot. Ang iyang katugnaw nga hunahuna mao ang pagtimbang-timbang kaniya.Ang mga hunghong midagayday sa abogon nga mga bungbong ug nakapatandog sa iyang mga dalunggan.
  
  Mao na siya? Pulis?
  
  Iyang laglagon siya sa, oh, upat ka minuto sa ibabaw.
  
  kuhaon nako. Hatagan tikag laing napulo, Pierre. Unsay imong isulti?
  
  pito. I bet mas kusgan siya kay sa iyang hitsura. Ug, aw, medyo masuko siya, di ba?
  
  Unsa man ang ilang gisulti?
  
  Gibati ni Kennedy ang usa ka kusog nga sipa sa iyang sampot ug napandol sa kwarto. Ang kongregasyon nangatawa. Dali nga midagan si Frey kaniya.
  
  "Mga tawo!" Nikatawa siya. "Akong mga higala! Nindot kini nga halad, dili ba? Ug hatagan niya kami ug usa ka nindot nga gabii!"
  
  Si Kennedy mitan-aw sa palibot, dili mapugngan nga nahadlok. Unsa man ang ilang gisulti? Magpabiling tusok, nahinumdom siya sa paboritong panultihon ni Kapitan Lipkind. Ipadayon ang imong dula. Misulay siya sa pagkonsentrar, apan ang kakurat ug surreal nga palibot naghulga sa iyang pagkabuang.
  
  "Dili ko mopasundayag sa imong atubangan," mihunghong siya sa luyo ni Frey. "Sa bisan unsang paagi nga imong gipaabut."
  
  Si Frey milingi kaniya, ug ang iyang kahibalo nga pahiyum talagsaon. "Dili ba? Alang sa usa ka butang nga bililhon? Sa akong hunahuna imong gipalabi ang imong kaugalingon ug ang imong mga kaedad. Pero normal ra. Mahimong lahi ang imong gihunahuna, apan sa akong hunahuna buhaton nimo kini, minahal nga Kennedy. Abi nakog kaya nimo. Dali." Gisenyasan niya siya nga moduol kaniya.
  
  Si Kennedy milakang paingon sa ring rail. Mga dose ka pye sa ubos niya adunay usa ka lingin nga lungag nga gikalot nga dili patas sa yuta, ang salog niini nagkatag sa mga bato ug ang mga bungbong niini natabonan sa yuta ug bato.
  
  Karaang gladiator arena. Pag-away nga gahong.
  
  Ang metal nga mga hagdan gibira tupad kaniya ug giisa sa ibabaw sa mga rehas ngadto sa gahong. Gipasabot ni Frey nga kinahanglan siyang manaog.
  
  "Dili," mihunghong si Kennedy. Tulo ka pusil ang gition kaniya ug ni Ben.
  
  Mikiyod si Frey. "Kinahanglan ko ikaw, pero wala ko magkinahanglan ug lalaki. Mahimo kitang magsugod sa usa ka bala sa tuhod, dayon sa siko. Trabaho ug tan-awa kung unsa ka dugay nimo matuman ang akong hangyo." Ang iyang impyerno nga pahiyom nakapakombinsir kaniya nga malipay siya sa pagmatuod sa iyang mga pulong.
  
  Nagpangagot siya sa iyang mga ngipon ug migugol og usa ka segundo sa pagpahapsay sa iyang pantsuit. Ang dato nga panon sa katawhan mitan-aw kaniya uban ang interes, sama sa usa ka mananap sa usa ka halwa. Ang mga baso walay sulod ug ang mga appetizer gikaon. Ang mga waiter ug mga waitress nanglupadlupad sa ilang taliwala, nga wala nila makita, nga makabusog ug makapalagsik.
  
  "Unsang matanga sa gahong?" siya nakigsabut alang sa oras, wala"y nakita nga paagi gikan niini, naningkamot nga hatagan si Drake sa matag bililhon nga dugang nga segundo.
  
  "Kini ang akong battle arena," mabinationg miingon si Frey. "Nagpuyo ka sa mahimayaong handumanan o mamatay sa kaulawan. Ang pagpili, akong minahal nga Kennedy, anaa sa imong mga kamot. "
  
  Magpabiling tunok.
  
  Giduso siya sa usa sa mga guwardiya gamit ang buslot sa iyang pistola. Sa usa ka paagi nakahimo siya sa pagpakita og positibo nga pagtan-aw kang Ben ug nakab-ot sa hagdanan.
  
  "Wait," misiga ang mga mata ni Frey sa kasuko. "Huboa ang iyang sapatos. Makapadasig pa kini sa iyang kahinam sa dugo."
  
  Si Kennedy nagbarug didto, naulawan ug nasuko, ug medyo nakugang sa dihang ang usa sa mga guwardiya miluhod sa iyang atubangan ug gihubo ang iyang sapatos. Misaka siya sa hagdanan, mibati nga dili tinuod ug layo, ingon og kining katingad-an nga panagkita nahitabo sa laing Kennedy sa hilit nga suok sa kalibutan. Naghunahuna siya kung kinsa gyud siya nga kanunay nga gitumong sa tanan.
  
  Dili kaayo paminawon. Morag kinahanglan siyang makig-away alang sa iyang kinabuhi.
  
  Samtang naglakaw siya sa hagdanan, usa ka sipol gikan sa panon sa katawhan, ug usa ka kusog nga balud sa kaibog sa dugo ang mipuno sa hangin.
  
  Gisinggitan nila ang tanang matang sa malaw-ay nga mga butang. Gibutang ang mga pusta, ang uban mamatay siya sa wala"y usa ka minuto, ang uban mawala ang iyang thong sa wala"y traynta segundos. Usa o duha pa gani ang mitanyag kaniya og suporta. Apan ang mas dakong risgo mao nga iyang pasipalahan ang patay nga lawas niini human siya mahimong pulbos.
  
  Ang labing adunahan sa mga adunahan, ang labing kusgan nga hugaw sa Yuta. Kon kini ang gihatag kanimo sa bahandi ug gahom, nan ang kalibotan tinuod nga nalaglag.
  
  Ang iyang hubo nga mga tiil dali kaayong midapat sa gahi nga yuta. Siya mikanaog, mibati og katugnaw ug nahayag, ug mitan-aw sa palibot. Sa atbang niya, usa ka lungag ang giputol sa bungbong. Sa pagkakaron kini gitabonan sa usa ka hugpong sa baga nga mga bar.
  
  Ang tawo nga natanggong sa pikas bahin niini nga mga bar kalit nga midali sa unahan, nga mihapak niini uban sa makadugo nga singgit sa kasuko. Giuyog niya sila pag-ayo nga sila nabuak, ang iyang nawong labaw pa sa usa ka gituis nga pagngulob.
  
  Apan bisan pa niini, ug bisan pa sa iyang katingad-an nga palibot, si Kennedy nakaila kaniya nga mas paspas kaysa kinahanglan niya nga mahinumduman ang iyang ngalan.
  
  Thomas Caleb, serial killer. Dinhi sa Germany, uban kaniya. Duha ka mortal nga mga kaaway ang misulod sa arena sa panggubatan.
  
  Ang plano ni Abel Frey, nga napusa balik sa New York, gipatuman.
  
  Ang kasingkasing ni Kennedy milukso, ug usa ka lunsay nga pagdali sa pagdumot mibuto gikan sa iyang mga tudlo sa tiil ngadto sa iyang utok ug likod sama sa usa ka pana.
  
  "Bastos ka!" Misinggit siya, nga nag-ulbo sa kasuko. "Ikaw usa ka hingpit nga bastard!"
  
  Unya ang mga bar mibangon ug si Caleb milukso paingon kaniya.
  
  
  ***
  
  
  Si Drake migawas sa helicopter sa wala pa kini mihikap sa yuta, usa pa ka lakang sa luyo ni Torsten Dahl, ug midagan paingon sa busy nga hotel, nga gikuha sa usa ka hiniusang koalisyon sa internasyonal nga pwersa. Ang kasundalohan siguradong nagkasagol, apan mahukmanon ug andam sa pakigsangka.
  
  Nahimutang ni sa amihanang bahin sa nasod, 1.2 km sa amihanan sa La Vereina ang ulohan sa nasod.
  
  Naglinya ang mga salakyanan sa kasundalohan ug sibilyan, nangurog ang mga makina, nagbarog nga andam.
  
  Ang foyer usa ka puliki nga kalihokan: ang mga commandos ug espesyal nga pwersa, mga ahente sa paniktik ug mga sundalo nagpundok tanan, nanglimpyo ug nangandam.
  
  Gipahibalo ni Dahl ang iyang presensya pinaagi sa paglukso sa reception sa hotel ug kusog kaayo nga nagsinggit nga ang tanan milingi. Adunay matinahuron nga kahilom.
  
  Nakaila na sila kaniya, ug si Drake, ug ang uban pa, ug nahibal-an na nila kung unsa ang ilang nakab-ot sa Iceland. Ang matag tawo dinhi gipahibalo pinaagi sa video link broadcast tali sa hotel ug sa helicopter.
  
  "Andam na mi?" Misiyagit si Dahl. "Aron gub-on kining bastard?"
  
  "Andam na ang kahimanan," misinggit ang Kumander. Silang tanan nagkupot kang Dahl nga responsable niini nga operasyon. "Naa na ang mga sniper. Init na kaayo mi basin ato na lang i-restart kining bulkan, sir!"
  
  Miyangu-yango si Dahl. "Unya unsa pay atong gihulat?"
  
  Ang lebel sa kasaba misaka ug usa ka gatos ka notches. Ang mga tropa migawas sa mga pultahan, nagsagpa sa usag usa sa likod ug naghikay nga magkita alang sa serbesa pagkahuman sa gubat aron mapadayon ang kaisog. Ang mga makina misugod sa pagngulob samtang ang nagpundok nga mga sakyanan mipalayo.
  
  Si Drake miduyog kang Dahl sa ikatulo nga naglihok nga sakyanan, usa ka militar nga Humvee. Atol sa katapusang pipila ka oras sa mga briefing nahibal-an niya nga sila adunay mga 500 ka mga tawo, igo aron malunod ang gamay nga kasundalohan ni Frey nga 200 ka mga tawo, apan ang German anaa sa mas taas nga posisyon ug gilauman nga adunay daghang mga limbong.
  
  Apan ang usa ka butang nga wala niya mao ang elemento sa katingala.
  
  Milukso si Drake sa atubangan nga lingkoranan, nagkupot sa iyang riple, ang iyang mga hunahuna nakatutok kang Ben ug Kennedy. Si Hayden diha sa luyo nila, nasangkapan alang sa gubat. Si Wells gibiyaan sa hotel nga adunay grabe nga samad sa tiyan.
  
  Ang komboy milibot sa usa ka hait nga liko, ug unya nakita ang La Veraine, nagdan-ag sama sa usa ka Christmas tree batok sa kangitngit nga naglibot niini, ug sa atubangan sa itom nga pangpang sa bukid nga nagtaas sa ibabaw niini. Ang mga ganghaan niini bukas kaayo, nga nagpakita sa walay pulos nga kaisog sa tawo nga ilang gianhi aron sa pagpukan.
  
  Giablihan ni Dahl ang mikropono. "Katapusang tawag. Nagsugod kami sa init. Ang katulin makaluwas ug kinabuhi dinhi, mga tawo. Nahibal-an nimo ang mga katuyoan, ug nahibal-an nimo ang among labing maayo nga pagtag-an kung asa ang lungon ni Odin. Atong atubangon kining BABOY, mga sundalo."
  
  Ang link nagbarog alang sa Polite Intelligent Gentleman. Sobra nga irony. Si Drake puti ang buko-buko samtang ang Hummer nag-barrel sa guardhouse ni Frey nga halos usa ka pulgada ang nahabilin sa matag kilid. Ang German nga mga guwardiya nagsugod sa pagpataas sa alarma gikan sa ilang taas nga mga tore.
  
  Ang unang mga buto gipabuto, nga nagpalubog sa mga lead vehicle. Sa dihang kalit nga mihunong ang convoy, giablihan ni Drake ang iyang pultahan ug mipadagan. Wala sila migamit ug air support kay basin naay RGPS si Frey. Kinahanglan nila nga dali nga mopahilayo sa mga awto tungod sa parehas nga hinungdan.
  
  Lakang ug himoa ang yuta sa PIGS nga usa ka pabrika sa bacon.
  
  Midagan si Drake ngadto sa baga nga mga kahoykahoy nga mitubo ilalom sa bintana sa unang andana. Ang grupo sa SAS nga ilang gipadala katloan ka minuto ang milabay kinahanglan nga gi-cordon na ang lugar sa nightclub ug ang mga bisita nga 'sibilyan' niini. Nanglupad ang mga bala gikan sa mga bentana sa kastilyo, nga nag-ulan sa mga bungbong sa ganghaan samtang ang mga sakyanan nag-agas sa sulod. Ang mga pwersa sa koalisyon mibalos sa pagpabuto uban ang panimalos, nabuak nga bildo, nagbunal sa unod ug bukog, ug nahimong mush ang façade sa bato. Adunay mga singgit, siyagit ug panawagan alang sa mga reinforcement.
  
  Adunay kagubot sulod sa kastilyo. Usa ka pagbuto sa RPG gikan sa usa ka bintana sa taas nga andana, nahagsa sa guardhouse ni Frey ug naguba ang bahin sa dingding. Ang mga tinumpag nangahulog ngadto sa misulong nga mga sundalo. Mibalik ang buto sa machine gun ug usa ka German nga mersenaryo ang nahulog gikan sa taas nga andana, nagsiyagit ug natumba hangtod nga naigo siya sa yuta sa usa ka makalilisang nga pagkahagsa.
  
  Si Dahl ug laing sundalo nagpabuto sa atubangang mga pultahan. Ang ilang mga bala o ricochet nakapatay sa duha ka tawo. Midagan si Dahl sa unahan. Si Hayden diha sa usa ka dapit sa away sa iyang luyo.
  
  "Kinahanglan kitang mosulod niining impyerno nga lungag! Karon!"
  
  Bag-ong mga pagbuto mikurog sa kagabhion. Ang ikaduhang RPG misumbag sa usa ka dako nga crater pipila ka mga tiil sa silangan sa Drake's Hummer. Usa ka ulan sa yuta ug mga bato nahulog sa langit
  
  Si Drake midagan, nagduko, nga nagpabilin ubos sa mga bala nga mitusok sa hangin ibabaw sa iyang ulo.
  
  Nagsugod na gyud ang gubat.
  
  
  ***
  
  
  Gipakita sa panon sa mga tawo ang pagkauhaw sa dugo bisan sa wala pa maghikap si Kennedy ug Caleb. Si Kennedy milibot pag-ayo, ang iyang mga tudlo nagkupot sa hugaw, ang iyang mga tiil nagsulay sa bato ug yuta, naglihok nga dili maayo aron dili matag-an. Naglisud ang iyang hunahuna sa pagsabot niining tanan, apan namatikdan na niya ang kahuyang sa iyang kaatbang-sa paagi sa pagtan-aw sa iyang mga mata sa dagway nga konserbatibong gitabonan sa iyang walay porma nga karsones.
  
  Busa usa kini ka paagi sa pagpatay sa mamumuno. Nagtutok siya sa pagpangita og lain.
  
  Si Caleb ang naghimo sa unang lakang. Milupad ang laway gikan sa iyang mga ngabil samtang siya midunggab kaniya, ang mga bukton nangalaya. Si Kennedy nakig-away kaniya ug mipadaplin. Ang pundok sa katawhan kay nawad-an sa dugo. May nag-ula ug pula nga bino sa yuta, usa ka simbolikong lihok sa dugo nga gusto nilang ipaagas. Nadungog niya si Frey, ang masakiton nga bastard, nga nag-aghat kang Caleb, ang walay kasingkasing nga psychopath, sa pagbuhat niini.
  
  Karon si Caleb milukso pag-usab. Nakit-an siya ni Kennedy nga nagsandig sa bungbong. Nawad-an siya sa konsentrasyon, nalinga sa panon sa katawhan.
  
  Unya si Caleb diha sa ibabaw niya, ang iyang hubo nga mga bukton migakos sa iyang liog - ang iyang singot, dulumtanan... hubo nga mga kamot. Ang mga kamot sa usa ka mamumuno...
  
  ... kabangis ug kamatayon ...
  
  ...nagpahid sa iyang bulok nga hugaw sa tibuok niyang panit. Mibagting ang mga pasidaan sa iyang ulo. Kinahanglang mohunong ka sa paghunahuna niana! Kinahanglan ka mag-focus ug mag-away! Makig-away sa usa ka tinuod nga manggugubat, dili usa ka alamat nga imong gibuhat.
  
  Ang walay pailob nga panon misinggit pag-usab. Ilang gibuak ang mga botelya ug mga baso sa koral, nga nagngulob sama sa mga mananap nga gustong mopatay.
  
  Ug si Caleb, suod kaayo human sa tanan nga nahitabo. Ang iyang sentro sa konsentrasyon gipusil, gihuyop sa impyerno. Gisumbag siya sa mangtas sa kilid, dungan sa pagdukdok sa iyang ulo sa iyang dughan. Ang iyang hugaw, singot nga hubo nga dughan. Unya gibunalan siya pag-usab. Mibuto ang kasakit sa iyang dughan. Nakugang siya. Ang pula nga bino gibubo sa ibabaw niya, miagas gikan sa itaas.
  
  "Mao na," gibiaybiay siya ni Caleb. "Kanaog sa imong nahimutangan."
  
  Nagngulob ang mga tawo. Gipahiran ni Caleb ang iyang dulumtanan nga mga kamot sa iyang taas nga buhok ug mikatawa uban ang hilum, makamatay nga malisya.
  
  "Magpiso sa imong patay nga lawas, bitch."
  
  Si Kennedy miluhod, kadiyot nga nakalingkawas sa pagkupot ni Caleb. Misulay siya sa paglikay kaniya, apan gikuptan niya siya pag-ayo sa iyang karsones. Iyang gibira siya balik ngadto kaniya, nga nagngisi sama sa usa ka bangis nga adunay ulo sa kamatayon. Wala siyay kapilian. Iyang gihukas ang butones sa iyang karsones, ang iyang walay porma, nagtago-tago nga karsones, ug gipadausdos kini sa iyang mga bitiis. Gipahimuslan niya ang iyang kadiyot nga katingala nga mikamang palayo sa iyang sampot. Ang mga bato nagkamot sa iyang panit. Nagtiyabaw ang mga tawo. Milukso si Caleb sa unahan, mikab-ot sa hawak sa iyang underwear, apan iyang gisipa siya sa mapintas nga nawong, ang underwear mikitoy ug ang iyang ilong, nga duguon ug nabuak, nagbitay sa kilid. Naglingkod siya didto sa makadiyot, nagtan-aw sa iyang kaaway ug nakit-an ang iyang kaugalingon nga dili makalingiw gikan sa iyang dugo, karnivorous nga mga mata.
  
  
  ***
  
  
  Miligid si Drake sa nindot nga pultahan paingon sa dakong lobby. Gi-cordon gyud sa SAS ang lugar sa nightclub ug gitabonan ang nag-unang hagdanan. Ang nahabilin sa kastilyo dili kaayo mahigalaon.
  
  Gipikpik ni Dahl ang bulsa sa iyang dughan. "Ang mga drowing nagpakita ug lawak tipiganan sa among tuo ug sa halayong sidlakan nga pako. Ayaw pagduhaduha bisan unsa karon, Drake. Hayden. Kami nagkauyon nga kini ang labing lohikal nga lugar alang ni Frey, among mga higala ug ang Grave.
  
  "Wala man ko nagdamgo niini," desidido nga miingon si Hayden.
  
  Uban sa usa ka grupo sa mga lalaki nga nag-agaw sa iyang luyo, gisundan ni Drake si Dahl agi sa pultahan sa silangan nga pako. Sa pag-abli sa pultahan, daghang mga bala ang milapos sa hangin. Nagligid si Drake ug mitindog, nagpabuto.
  
  Ug sa kalit ang mga tawo ni Frey kauban nila!
  
  Mikidlap ang mga kutsilyo. Gipabuto ang mga pistola sa kamot. Ang mga sundalo nanganaog gikan sa wala ug tuo. Giduso ni Drake ang busal sa iyang pistola ngadto sa templo sa usa sa mga gwardiya ni Frey, dayon gidala ang armas ngadto sa posisyon sa pagpabuto sa saktong oras aron mabutangan og bala ang nawong sa iyang tig-atake. Giatake siya sa guwardiya gikan sa wala. Gilikayan ni Drake ang lunge ug gisiko ang nawong sa lalaki. Giduko niya ang walay panimuot nga lalaki, gipunit ang iyang kutsilyo ug gidunggab ang tumoy niini sa ulo sa laing tawo nga moputol unta sa tutunlan sa Delta Commandos.
  
  Usa ka buto sa pistola milanog sunod sa iyang dunggan; Paboritong hinagiban sa SGG. Gigamit ni Hayden ang Glock ug kutsilyo sa kasundalohan. Multinasyunal nga puwersa alang sa usa ka multinasyunal nga insidente, naghunahuna si Drake. Dugang mga buto ang milanog sa kinatumyan nga bahin sa lawak. Iapil ang mga Italyano.
  
  Nagligid si Drake sa ilawom sa suntok sa kilid sa kaaway. Iyang gilingiw ang tibuok niyang lawas, mga tiil una, gitumba ang lalaki gikan sa iyang mga tiil. Sa dihang ang tawo mitugpa pag-ayo sa iyang buko-buko, si Drake naghikog.
  
  Ang kanhing opisyal sa SAS mitindog ug nakita si Dahl nga usa ka dosena nga mga lakang sa unahan. Ang ilang mga kaaway nagkadiyutay ug nagkadiyutay - lagmit pipila na lang ka dosena nga mga martir ang nahibilin, gipadala aron sa pagpaluya sa mga manunulong. Ang tinuod nga kasundalohan anaa sa laing dapit.
  
  "Dili daotan alang sa usa ka pagpainit," mingisi ang Swede, adunay dugo sa iyang baba. "Karon padayon!"
  
  Miagi sila sa laing pultahan, gihawiran ang usa ka lawak sa mga booby trap, dayon laing lawak diin ang mga sniper mipili sa unom sa mga maayong tawo sa wala pa sila mapapas. Sa kadugayan nakit-an nila ang ilang kaugalingon sa atubangan sa usa ka taas nga paril nga bato nga adunay mga lungag diin gipabuthan ang mga machine gun. Sa tunga-tunga sa batong bungbong mao ang usa ka mas impresibong puthaw nga pultahan, nga nagpahinumdom sa usa ka bank vault.
  
  "Mao na," ni Dahl nga miduko. "Ang lawak sa obserbasyon ni Frey."
  
  "Morag usa ka lig-on nga inahan," miingon si Drake, nga nagtago sa iyang tupad, gipataas ang iyang kamot samtang daghang mga sundalo ang midagan padulong kaniya. Gipangita niya si Hayden, apan wala niya makita ang iyang yagpis nga dagway taliwala sa mga lalaki. Diin siya miadto? Oh palihug, palihug ayaw siya pahigdaa pag-usab ... nagdugo ...
  
  "Ang Fort Knox usa ka lisud nga nut nga liki," ang Delta commando miingon samtang siya mikaon.
  
  Nagtinan-away si Drake ug Dal. "Mga wrestler!" - Silang duha nag-ingon sa samang higayon, nagpabilin sa ilang 'speed and don't fool around' policy.
  
  Duha ka dagkong pusil ang maampingong gipasa sa linya, ang mga sundalo nagngisi samtang nagtan-aw. Ang lig-on nga steel grappling hook gilakip sa mga baril sa kusgan nga mga kanyon, susama sa mga rocket launcher.
  
  Ang duha ka sundalo midagan balik sa ilang pag-abot, nga nagkupot ug dugang nga mga kable nga puthaw sa ilang mga kamot. Ang mga kable nga puthaw nga gitaod sa usa ka haw-ang nga lawak sa luyo sa mga launcher.
  
  Gidoble ni Dahl ang iyang koneksyon sa Bluetooth. "Sultihi ko kung kanus-a ta magsugod."
  
  Milabay ang pipila ka segundo, niabot ang tubag. "Sa unahan!"
  
  Gitukod ang usa ka barrage. Si Drake ug Dahl migawas uban ang mga grenade launcher nga gisandig sa ilang mga abaga, gipunting, ug gibira ang mga gatilyo.
  
  Duha ka steel grappling hook ang milupad sa gikusgon sa usa ka rocket, nga nagkalot sa lawom nga bungbong sa bato sa vault ni Frey sa wala pa mabuak ang pikas kilid. Sa diha nga ilang nasugatan ang wanang, ang sensor nagpalihok sa usa ka himan nga nagtuyok sa mga kaw-it sa ilang kaugalingon, nga nagpugos kanila nga lig-on sa bungbong sa pikas nga bahin.
  
  Gitapik ni Dahl ang iyang kaugalingon sa dunggan. "Buhata".
  
  Ug bisan gikan sa ubos, madungog ni Drake ang tingog sa duha ka Hummers nga nagbalhinbalhin, mga kable nga gilakip sa ilang gipalig-on nga mga bumper.
  
  Mibuto ang dili malusot nga bungbong ni Frey.
  
  
  ***
  
  
  Si Kennedy misipa sa pasidaan samtang si Caleb nagkurog paingon kaniya, mikuha sa iyang tuhod ug nakapakurat kaniya. Gipahimuslan niya ang higayon sa pag-ambak sa iyang mga tiil. Mibalik pag-usab si Caleb ug gisagpa niya ang dalunggan sa likod sa iyang kamot.
  
  Ang panon sa katawhan sa ibabaw niya nahugno sa kalipay. Liboan ka dolyar nga kantidad sa talagsaon nga bino ug maayong whisky ang nayabo sa hugaw sa arena. Milutaw paubos ang usa ka pares nga lace panty sa mga babaye. Korbata sa Lalaki. Usa ka parisan sa Gucci cufflinks, ang usa niini nagbugwak sa balhiboon nga likod ni Caleb.
  
  "Patya siya!" Misiyagit si Frey.
  
  Si Caleb nagpadulong kaniya sama sa usa ka tren sa kargamento, ang mga bukton nga gituy-od, ang mga kasaba sa guttural gikan sa kahiladman sa iyang tiyan. Si Kennedy misulay sa paglukso palayo, apan iyang gidakop siya ug gialsa siya gikan sa yuta, gialsa siya gikan sa salog.
  
  Samtang naa sa kahanginan, makakurog lang si Kennedy samtang naghulat sa pagtugpa. Ug kini matig-a, bato ug yuta nga nahagsa sa iyang dugokan, nga nagpahawa sa hangin gikan sa iyang mga baga. Ang iyang mga bitiis mipataas, apan si Caleb misulod niini ug milingkod sa ibabaw niya, mipatong sa iyang mga siko sa unahan.
  
  "More like it," mihunghong ang mamumuno. "Karon mosiyagit ka. Eeeeee!" Manic ang iyang tingog, sama sa singgit sa baboy sa ihawan sa iyang dunggan. "Eeeeeeeee!"
  
  Ang nagdilaab nga kasakit hinungdan sa pagkurog sa lawas ni Kennedy. Ang bastard usa na ka pulgada ang gilay-on gikan kaniya, ang iyang lawas naghigda sa ibabaw niya, nagtulo ang laway gikan sa iyang mga ngabil ngadto sa iyang mga aping, ang iyang mga mata nagdilaab sa kalayo sa impyerno, iyang gipilit ang iyang crotch sa iyang kaugalingon.
  
  Wala siyay mahimo sa makadiyot, naningkamot gihapon sa pagginhawa. Ang iyang kumo mihapak sa iyang tiyan. Ang iyang wala nga kamot mao usab ang buhaton sa dihang kini mihunong. Usa ka makapakurog sa kasingkasing nga hunahuna, ug dayon mipaingon kini sa iyang tutunlan ug misugod sa pagpislit.
  
  Natuok si Kennedy, naghangos sa hangin. Nagngisi si Caleb nga murag buang. Mas gipislit niya. Gitun-an niya ang iyang mga mata. Misandig siya sa iyang lawas, gidugmok siya sa iyang gibug-aton.
  
  Gisipa niya kutob sa iyang mahimo, gipadaplin siya. Nakasabot siya pag-ayo nga bag-o lang siyang nakadawat og pass. Ang hiwi nga mga panginahanglan sa bastard nakaluwas sa iyang kinabuhi.
  
  Midali siya pag-usab. Gibiaybiay siya sa panon sa katawhan-sa iyang pasundayag, sa iyang hugaw nga sapot, sa iyang gikuniskunis nga asno, sa iyang nagkadugo nga mga tiil. Mibangon si Caleb, morag Bato, gikan sa ngilit sa kapildihan ug gibukhad ang iyang mga bukton, nga nagkatawa.
  
  Ug unya nakadungog siya og usa ka tingog, huyang apan nagputol sa hoarse cacophony.
  
  Tingog ni Ben: "Nagsingabot na si Drake, Kennedy. Nagkaduol na siya. Naa koy mensahe!"
  
  Damn it... indi niya sila makita diri. Dili niya mahanduraw nga, sa tanang dapit sa kastilyo, pangitaon niya kini. Ang lagmit nga target niini mao ang pagtipig o mga selyula. Mahimo kini nga mga oras....
  
  Gikinahanglan pa siya ni Ben. Ang mga biktima ni Caleb nagkinahanglan gihapon kaniya.
  
  Tindog ug singgit kon dili sila makahimo.
  
  Si Caleb nagdali ngadto kaniya, nga walay pagtagad sa iyang kahakog. Si Kennedy nagpakaaron-ingnon nga kalisang, dayon gipataas ang iyang bitiis ug gihapak ang iyang siko diretso sa iyang nagsingabot nga nawong.
  
  Mibuhagay ang dugo sa tibuok niyang kamot. Mihunong si Caleb nga morag nabanggaan siya sa bungbong nga tisa. Gipugos ni Kennedy ang iyang bentaha, gisumbag siya sa dughan, gisumbag ang nabali na niyang ilong, gisipa siya sa mga tuhod. Gigamit niya ang tanan nga posible nga paagi aron mapakyas ang berdugo.
  
  Misamot ang dinahunog sa mga tawo, apan halos wala niya kini madungog. Ang usa ka kusog nga hampak sa mga bola nagpaluhod sa asshole, ang lain sa suwang nagpatalikod kaniya. Si Kennedy nahulog sa yuta sa iyang tupad, naghangos tungod sa kakapoy, ug mitutok sa iyang dili makatuo nga mga mata.
  
  Dihay dalogdog duol sa iyang tuo nga tuhod. Si Kennedy milingi sa likod ug nakakita sa usa ka nabuak nga botelya sa bino nga giugbok sa yuta. Usa ka merlot nga nag-agas gihapon sa likido nga pula nga saad.
  
  Gihagkan siya ni Caleb. Gikuha niya ang hampak sa nawong nga walay pagkurog. "Kinahanglan nga mamatay ka," misirit siya. "Para kang Olivia Dunn," iyang gikuha ang nabuak nga botelya gikan sa yuta. "Para kang Selena Tyler," gipataas niya kini sa ibabaw sa iyang ulo. "Miranda Drury," siya midugang, "ang iyang unang hampak nabuak ang ngipon, cartilage ug bukog. "Ug alang kang Emma Silke," ang iyang ikaduhang hampak mikuha sa iyang mata. "Para kang Emily Jane Winters," ang iyang kataposang hampak nahimong mincemeat sa iyang liog.
  
  Ug miluhod siya didto sa duguon nga yuta, madaogon, adrenaline nga nagbomba sa iyang mga ugat ug nagpitik-pitik sa iyang utok, naningkamot nga mabawi ang katawhan nga sa makadiyot mibiya kaniya.
  
  
  Kwarentay Kwarenta
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Gimandoan si Kennedy nga balik sa hagdanan nga gitionan sa armas. Ang lawas ni Thomas Caleb gipasagdan nga nagkibot-kibot diin kini unta mamatay.
  
  Morag dili malipayon si Frey, nakigsulti sa iyang selpon. "Vault," siya misinggit. "Tipigi ang vault sa tanang gasto, Hudson. Wala koy labot sa lain, tanga ka. Biyai kining daotang higdaanan ug buhata ang akong ibayad kanimo!"
  
  Gipalong niya ang koneksyon ug gitutokan niya si Kennedy. "Morag ang imong mga higala misulod sa akong balay."
  
  Gihatagan siya ni Kennedy og maliputon nga pagtan-aw sa wala pa kini ibalik ngadto sa nagpundok nga mga elite. "Morag kamong mga buang makadawat sa pipila sa angay ninyo."
  
  Dihay hilom nga katawa ug ang pagkitiktik sa mga baso. Si Frey miapil sa makadiyot sa wala pa moingon, "Inom, akong mga higala. Unya biya sa naandang paagi."
  
  Si Kennedy nagpakaaron-ingnon nga isog, igo nga mikidhat kang Ben. Damn kung dili masakitan ang iyang lawas. Nasunog ang iyang asno ug nangurog ang iyang mga bitiis; nagsakit ang iyang ulo ug ang iyang mga kamot nabulit sa malagpot nga dugo.
  
  Gihatag niya sila kang Frey. "Mahimo ba nako kining limpyohan?"
  
  "Gamita ang imong kamiseta," mikatawa siya. "Sa bisan unsa nga kaso, kini dili labaw pa sa usa ka trapo. Sa walay duhaduha, kini nagsalamin sa ubang bahin sa imong aparador."
  
  Iyang giwara-wara ang iyang kamot sa harianong paagi. "Dad-a siya. Ug usa ka lalaki."
  
  Mibiya sila sa arena, gikapoy si Kennedy ug naningkamot nga pakalmahon ang nagtuyok niyang ulo. Ang mga sangpotanan sa iyang nahimo magpabilin uban kaniya sulod sa mga dekada, apan karon dili ang panahon sa pagpuyo. Si Ben diha sa iyang tupad ug, sa paghukom sa ekspresyon sa iyang nawong, tin-aw nga naningkamot sa telepathically pagpasalig kaniya.
  
  "Salamat, lalaki," miingon siya, nga wala magtagad sa mga guwardiya. "Kadto usa ka cakewalk."
  
  Nagsubay sa wala nga sanga, mipaingon sila sa laing koridor nga nagsang-at sa ilang cell block. Gikolekta ni Kennedy ang iyang mga hunahuna.
  
  Mabuhi lang, naghunahuna siya. Magpabilin lang nga buhi.
  
  Nakadawat og laing tawag si Frey. "Unsa? Naa ba sila sa pagtipig? Idiot! Ikaw... ikaw..." ungol niya sa kalagot. "Hudson, ikaw... ipadala ang tibuok kasundalohan dinhi!"
  
  Ang usa ka electronic screech miputol sa koneksyon kalit, sama sa usa ka guillotine nga nagputol sa ulo sa usa ka French nga rayna.
  
  "Kuhaa sila!" Milingi si Frey sa iyang mga guwardiya. "Dad-a sila sa puy-anan. Morag mas daghan ang imong mga higala kay sa among gihunahuna, minahal nga Kennedy. Mobalik ko aron tambalan ang imong mga samad unya."
  
  Uban niini nga mga pulong, ang nabuang nga Aleman dali nga milakaw. Nahibal-an kaayo ni Kennedy nga siya ug si Ben karon nag-inusara uban ang upat ka mga guwardiya. "Padayon," gitukmod siya sa usa kanila paingon sa pultahan sa tumoy sa koridor.
  
  Sa ilang pag-agi niini, natingala si Kennedy.
  
  Kini nga bahin sa kastilyo hingpit nga naguba, usa ka bag-ong arko nga atop ang gipatindog sa ibabaw ug ang gagmay nga mga 'balay' nga tisa naglinya sa matag kilid sa wanang. Dili mas dako kay sa dagkong mga kamalig, adunay mga walo niini. Diha-diha dayon naamgohan ni Kennedy nga labaw pa sa pipila ka mga binilanggo ang nakaagi niining dapita sa usa ka higayon.
  
  Usa ka mas daotan nga tawo kaysa Thomas Caleb?
  
  Himamata si Abel Frey.
  
  Nagkagrabe ang iyang kahimtang matag segundo. Giduso siya ug si Ben sa mga guwardiya paingon sa usa sa mga balay. Pag sulod na, game over na. pildi ka.
  
  Mahimo niyang kuhaon ang usa, tingali duha pa. Apan upat? Wala siyay kahigayonan.
  
  Kung pwede lang....
  
  Milingi siya pagbalik sa pinakaduol nga guwardiya ug namatikdan niya nga nagtan-aw kini kaniya. "Hoy, mao ni? Imo ba kaming ibutang didto?"
  
  "Kini ang akong mga order."
  
  "Tan-awa. Kini nga lalaki ania - siya mianhi dinhi aron sa pagluwas sa iyang igsoon nga babaye. Sa imong hunahuna, um, tingali siya makakita kaniya. One time nga lang."
  
  "Utos ni Frey. Bawal mi."
  
  Si Kennedy mitan-aw gikan sa usa ka guwardiya ngadto sa lain. "Ug unsa? Kinsa ang angay mahibalo? Ang kawalay-pagtagad mao ang panakot sa kinabuhi, di ba?"
  
  Ang guwardiya misinggit kaniya. "Buta ka? Wala ka ba nakakita sa mga camera niining daotan nga lugar?"
  
  "Si Frey nagkapuliki sa pagpakig-away sa kasundalohan," mipahiyom si Kennedy. "Ngano sa imong hunahuna nga dali ra siyang nilayas?" Guys, tan-awa si Ben sa iyang igsoon, unya basig putlon ko nimo og gamay inig-abot sa bag-ong mga amo."
  
  Ang mga guwardiya nagtinan-away sa usag usa. Gibutang ni Kennedy ang dugang nga kombiksyon sa iyang tingog ug usa ka gamay nga pagbiaybiay sa iyang body language, ug sa wala madugay giablihan nilang duha ang pultahan ni Karin.
  
  Paglabay sa duha ka minuto siya gikuha. Nagsuray-suray siya sa tunga nila, nga morag gikapoy, ang iyang blonde nga buhok nga nagkaguliyang ug ang iyang nawong gilaraw.
  
  Apan nakita niya si Ben ug ang iyang mga mata nagsiga sama sa kilat sa usa ka bagyo. Morag nibalik ang kusog sa iyang lawas.
  
  Nakuha ni Kennedy ang iyang mata samtang nagkita ang duha ka grupo, naningkamot nga dali nga ipaabot ang pagkadinalian, ang kapeligrohan, ang katapusan nga senaryo sa iyang buang nga ideya, tanan sa usa ka desperado nga pagtan-aw.
  
  Giwara-wara ni Karin ang mga guwardiya ug mibagulbol. "Sige ug kuha, kamong mga bastos. "
  
  
  ***
  
  
  Gipangunahan ni Thorsten Dahl ang pag-atake, nga nagkupot sa iyang pistola sama sa gipataas nga espada, nagsinggit sa tumoy sa iyang mga baga. Diha ra sa iyang tupad si Drake, kusog kaayong nagdagan bisan sa wala pa mahugno ang tibuok bungbong sa vault. Ang aso ug mga tinumpag nagkatag sa gamay nga lugar. Samtang nagdagan si Drake, namatikdan niya ang ubang mga tropa sa koalisyon nga nagdagan sa duha ka direksyon. Sila maoy usa ka nagdali nga phalanx sa kamatayon, nga misulong sa ilang mga kaaway uban sa mamumuno nga tuyo.
  
  Misulod ang instincts ni Drake samtang nagtuyok-tuyok ug ninipis ang aso. Sa wala nagbarug ang usa ka pungpong sa mga guwardiya, nagyelo sa kahadlok, hinay nga molihok. Gipabuthan niya ang usa ka pagbuto sa ilang taliwala, nga nakaguba sa labing menos tulo ka mga lawas. Nabatian sa unahan ang balos nga pagpabuto. Ang mga sundalo nahulog sa iyang wala ug tuo, nga naigo sa nahugno nga bungbong sa ilang kusog.
  
  Ang dugo nagsabwag sa atubangan mismo sa iyang mga mata samtang ang ulo sa Italyano nahimong alisngaw, ang tawo dili igo nga kusog nga makalikay sa bala.
  
  Drake dove alang sa pagtabon. Mga hait nga bato ug semento ang naggisi sa unod sa iyang mga bukton dihang nahagba siya sa sawog. Nagligid, nagpabuto siya daghang mga pagbuto sa mga eskina. Misinggit ang mga tawo. Ang eksibit mibuto ubos sa grabeng kalayo. Ang daan nga mga bukog nagtuyok-tuyok sa hangin sa hinay nga paglihok sama sa mga tipik sa abog.
  
  Ang mga buto milanog pag-usab sa unahan, ug nakita ni Drake ang daghang mga tawo nga naglihok. Jesus!Ang kasundalohan ni Frey didto mismo, nga gilaraw sa ilang makamatay nga pormasyon, nag-abante nga mas paspas ug mas paspas samtang ilang gibati nga sila adunay bintaha.
  
  
  ***
  
  
  Gigamit ni Karin ang pagbansay sa martial arts aron dili makaya ang iyang mga guwardiya sa pipila lang ka segundo. Gihatod ni Kennedy ang usa ka hait nga backhand sa suwang sa iyang guwardiya, dayon milakaw sa unahan ug gibunal pag-ayo ang iyang ulo nga ang mga bituon mikidlap atubangan sa iyang mga mata. Paglabay sa usa ka segundo, nakita niya ang iyang ikaduhang kaatbang, ang ikaupat nga guwardiya, nga milukso sa kilid aron makahimog gamay nga luna tali kanila.
  
  Nahugno ang iyang kasingkasing. Busa ang ikaupat nga guwardiya usa ka tulay nga layo kaayo. Bisan sa duha nila.
  
  Ang guwardiya morag nagkurog samtang giisa niya ang iyang riple. Uban sa nagkurog nga mga tudlo, iyang gitan-aw ang dapit alang sa tabang. Gituyhad ni Kennedy ang iyang mga bukton, mga palad.
  
  "Manahimik ka nga dude. Kalma lang."
  
  Ang iyang tudlo sa gatilyo mikunot sa kahadlok. Usa ka buto milanog ug milambo sa kisame.
  
  Mikurog si Kennedy. Ang tensiyon nagpabaga sa hangin, nga nahimo kini nga sabaw sa nerbiyos.
  
  Hapit mosiyagit si Ben dihang misugod na sa pagpatukar ang iyang selpon sa usa ka gahi nga ringtone tungod sa iyang kabalaka. Ang imahe ni Sizer gi-crank hangtod sa maximum.
  
  Milukso usab ang guwardiya, nga napasimang sa laing involuntary shot. Nabatyagan ni Kennedy ang hangin gikan sa bala nga milapos sa iyang bagolbagol. Ang lunsay nga kahadlok nakapabugnaw kaniya sa dapit.
  
  Palihog, naghunahuna siya. Ayaw pagbinuang. Hunahunaa ang imong pagbansay.
  
  Gilabay dayon ni Ben ang iyang telepono sa guwardiya. Nakita siya ni Kennedy nga nagkurog ug dali nga nahulog sa salog aron makamugna pa og makabalda. Sa dihang gihulog sa guwardiya ang telepono ug gilingi ang iyang pagtagad, giabaga na ni Kennedy ang armas sa ikatulong guwardiya.
  
  Apan si Karin, nagpuyo siya dinhi sa makadiyot. Siya nakakita ug nakasinati og mga kalisdanan. Nagpabuto dayon siya. Miatras ang guwardiya dihang mibuto ang pula nga panganod gikan sa iyang dyaket. Unya usa ka itom nga bahin mikaylap sa iyang abaga ug siya naglibog, unya nasuko.
  
  Gipusil niya si Ben.
  
  Apan ang buto wala molampos, usa ka sipyat sa walay duhaduha natabangan sa kamatuoran nga ang iyang ulo mibuto usa ka millisecond sa wala pa niya gibira ang gatilyo.
  
  Sa iyang luyo, nga gikuwadro sa mga pagsabwag sa iyang dugo, nagbarug si Hayden nga adunay Glock sa iyang kamot.
  
  Gitan-aw ni Kennedy si Ben ug Karin. Nakita nako kung giunsa nila pagtan-aw ang usag usa nga adunay kalipay, gugma ug kasubo. Daw makatarunganon nga hatagan sila sing isa ka minuto. Unya si Hayden diha sa iyang tupad, miyango kang Ben sa kahupayan.
  
  "Naunsa siya?"
  
  Mikidhat si Kennedy. "Mas malipayon na siya karon nga niabot ka."
  
  Unya siya nahilom. "Kinahanglan natong luwason ang ubang mga binilanggo dinhi, Hayden. Atong kuhaon sila ug biyaan kining impyerno."
  
  
  ***
  
  
  Ang duha ka kasundalohan nag-engkwentro, ang mga pwersa sa koalisyon mipusil sa ilang mga kaatbang diha-diha dayon, ang mga Germans nagwara-wara sa mga kutsilyo ug misulay sa pagduol dayon.
  
  Sa makadiyot naghunahuna si Drake nga kini nga dula sa kutsilyo wala"y kapuslanan, hingpit nga buang, apan pagkahuman nahinumdom siya kung kinsa ang ilang amo. Abel Frey. Ang buang dili gusto nga ang iyang kaugalingon nga partido mogamit og mga bala kung madaot ang iyang bililhon nga mga artifact.
  
  Lakip kanila, giputol ni Drake ang mga kaaway. Ang mga sundalo nag-agulo ug nagsumbag sa usag usa sa iyang palibot, gamit ang kusog nga nakabali sa mga bukog. Misinggit ang mga tawo. Ang away usa ka bug-os nga kamot-sa-kamot nga away. Ang pagkaluwas nagdepende sa lunsay nga suwerte ug instinct kaysa bisan unsang kahanas.
  
  Samtang siya nagpusil, nagsumbag ug naglakaw, nakabantay siya nga usa ka tawo sa unahan. Ang nagtuyok nga dervish sa kamatayon.
  
  Si Alicia Miles nakig-away sa iyang paagi sa han-ay sa internasyonal nga mga super tropa.
  
  Nilingi siya ni Drake. Ang tingog sa gubat nahanaw. Anaa sila sa luyo sa vault, ang sarcophagus ni Odin tupad nila, karon bukas, nga adunay usa ka rack sa mga spotlight nga gitaod sa ibabaw niini.
  
  "Aw, maayo," mikatawa siya. "Drakester. Kumusta ka, higala?"
  
  "Parehas sa kanunay."
  
  "Mmm, nahinumdom ko. Bisag dili ko makaingon nga nagbitay kini og dugay, ha? Pinaagi sa dalan, dako nga iring away sa mga pisi. Dili daotan alang sa usa ka kanhing sundalo nga nahimong sibilyan. "
  
  "Ikaw sab. Asa imong BBF?"
  
  "WWF?"
  
  Ang duha ka nag-away nga mga sundalo nabangga kang Drake. Iyang gitukmod sila palayo sa tabang ni Alicia, silang duha nalingaw sa mahitabo.
  
  "Best boyfriend forever? Nakahinumdom ka niya? Cute?"
  
  "Oo nga. Kinahanglang patyon ko siya. Nasakpan kami sa bastos nga si Frey nga naglibotlibot sa luyo sa balay." Nagngisi siya. "Nasuko ko. Namatay sila." Naghimo siya og nawong. "Laing patay nga buang."
  
  "Kinsa may nagtuo nga makapaaghop nimo," ni Drake nga miyango. "Nahinumdom ko".
  
  "Nganong nia ka man karon, Drake? Dili gyud ko gusto nga patyon ka."
  
  Nakalingo-lingo si Drake, nakugang. "Adunay termino nga gitawag nga matahum nga bakakon. Kanang duha ka mga pulong nagsumaryo sa tanan bahin kanimo, Miles, labi ka maayo kaysa mahimo ni Shakespeare."
  
  "Ug unsa?" Gilukot ni Alicia ang iyang mga manggas nga nagngisi ug gihubo ang iyang sapatos. "Andam ka na ba nga ihatag ang imong mga bola kanimo?"
  
  Sa suok sa iyang mata, nakita ni Drake si Abel Frey nga nagkamang palayo kanila ug gisinggitan ang usa nga ginganlan og Hudson. Dayag nga gipanalipdan sila ni Miles sa dihang gipaagi niya ang ilang mga gahum, apan karon aduna na siyay laing mga prayoridad. Si Torsten Dahl, kanunay nga kasaligan, nagtindog sa atubangan sa buang nga Aleman ug nagsugod sa pag-atake.
  
  Gikuyom ni Drake ang iyang mga kumo. "Dili ni mahitabo, Miles."
  
  
  KWARTA SINGKO
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Nakurat siya ni Alicia pinaagi sa paggisi sa iyang T-shirt, giputos kini sa iyang kaugalingon hangtod nga ingon ka hugot sa pisi, dayon gigamit ang duha ka mga kamot sa pagputos niini sa iyang liog. Nakigbisog siya, apan ang iyang makeshift harness mibira kaniya sa sulod.
  
  Diha mismo sa iyang pagtaas sa mga tuhod - Muay Thai nga estilo. Sa usa ka. Duha. Tulo.
  
  Nilingi siya sa una. Milingi kami pag-usab. Ang ikaduha mikuyos ilalom sa iyang gusok. Ang ikatulo nga hampak miigo kaniya sa mga bola. Kasakit nibuto sa iyang tiyan, nga nagpabati kaniya og kasukaon ug siya nahulog sa iyang likod.
  
  Si Alicia mibarog sa ibabaw niya, nga nagngisi. "Unsay akong gisulti? Sultihi ko, Drakey, kung unsa gyud ang akong gisulti." Mihimo siya og motion nga hatagan siya og butang.
  
  "Ang imong mga bola."
  
  Gipaubos niya ang iyang bat-ang ug gikuniskunis aron maghatag usa ka sipa sa kilid nga gitumong sa iyang ilong. Giisa ni Drake ang duha ka kamot ug gibabagan ang hampak. Gibati nako nga nadislocate ang usa ka tudlo. Milingi siya nga naatubang kaniya, giisa ang usa ka paa nga taas sa usa ka arko, dayon gipaubos ang iyang tikod sa iyang agtang.
  
  Hampak sa wasay.
  
  Mibalikos si Drake, apan naigo gihapon siya sa dughan. Ug sa kadaghan nga kusog nga makuha ni Miles, nakahatag kini og dili maagwanta nga kasakit.
  
  Iyang gitumban ang iyang buolbuol.
  
  Misinggit si Drake. Ang iyang lawas sistematikong nabali, nabun-og ug giputolputol. Gibuak niya kini, tipik sa tipik. Ang mga tuig sa sibil mahimong panghimaraut. Apan unya, mabasol pa kaha niya ang pagpalagpot? Kanunay siyang maayo. Kanunay ba siya nga maayo?
  
  Broken civilian or not, SAS gihapon siya, ug nabulit sa iyang dugo ang salog.
  
  Miatras siya. Gidasmagan siya sa tulo ka mga manggugubat, nga nagdugmok sa tanan sa iyang palibot. Nalingaw si Drake sa pagpahuway gikan sa siko sa German sa tutunlan. Nabati niya ang pagkurog sa cartilage ug medyo maayo ang iyang gibati.
  
  Mitindog siya, nakaamgo nga gitugotan siya niini. Nagsayaw siya, nagbalhinbalhin gikan sa tiil ngadto sa tiil, ang iyang mga mata nagsiga gikan sa sulod nga adunay yawan-on ug ubanon. Sa iyang luyo, sila si Dahl, Frey ug Hudson nag-uban, nakigbisog sa ngilit sa lungon ni Odin, ang ilang mga nawong nagkurog sa kasakit.
  
  Gilabay ni Alicia ang iyang T-shirt kaniya. Naigo kini sama sa latigo, hinungdan nga nasunog ang wala nga bahin sa iyang nawong. Gibunalan niya pag-usab ug nadakpan siya. Gibira niya sa dili katuohan nga kusog. Napandol siya ug migakos sa iyang kaugalingon.
  
  "Hello".
  
  Gibutang niya ang duha ka kumagko sa ilawom sa iyang dalunggan, gipugos pag-ayo. Diha-diha dayon nagsugod siya sa pagkurog, nawala ang tanan nga dagway sa pagsukol. Gipilit niini pag-ayo ang nerve node aron ang bisan kinsa nga normal nga tawo mamatay.
  
  Miles bucked sama sa usa ka rodeo toro.
  
  Mipilit siya pag-ayo. Sa kataposan, siya mibalik sa iyang hugot nga paggakos, mitugot kaniya sa pagkuha sa iyang gibug-aton, nga nagluya, naningkamot sa pagpakigbahin sa kasakit. Unya mibarog siyag tarong ug gisulod ang duha ka kumagko ilalom sa iyang mga ilok.
  
  Diretso sa iyang kaugalingon nga nerve bundle. Midagan ang kasakit sa iyang lawas.
  
  Ug mao nga gi-lock sila. Duha ka makalilisang nga mga kaaway, nag-away sa mga balud sa kasakit, halos dili molihok, nagtan-aw sa usag usa sama sa dugay nang nawala nga mga managhigugmaay hangtod sa kamatayon ang magbulag kanila.
  
  Nagmug-ot si Drake, wala makatago sa iyang kaguol. "Buang... bitch. Ngano...nganong magtrabaho alang niini...kini nga tawo?"
  
  "Nagpasabot ... aron ... makaabot ... sa katapusan."
  
  Ni si Drake ug si Miles dili moatras. Sa ilang palibot, ang gubat nagsugod sa pagtapos. Mas daghang tropa sa koalisyon ang nagpabilin sa ilang mga tiil kaysa mga Aleman. Apan nagpadayon sila sa pagpakig-away. Ug si Drake dili kaayo makakita ni Dal ug Frey nga nagkandado sa parehas nga makamatay nga paggakos, nga nag-away hangtod sa katapusan.
  
  Walay bisan usa ka sundalo nga mibabag kanila. Dako kaayo ang respeto. Sa pribasiya ug walay gidapigan, kini nga mga panagsangka pagahukman.
  
  Napaluhod si Drake, gibira si Alicia uban kaniya. Ang mga itom nga spots misayaw atubangan sa iyang mga mata. Iyang naamgohan nga kon makakita siyag paagi nga maputol ang iyang pagkupot, mahuman gayod siya. Ang kusog nagbilin kaniya sa matag segundo.
  
  Miduko siya. Gipugos niya pag-ayo, kanang hingpit nga killer instinct nga nagdunggab kaniya. Ang iyang mga kumagko nadula. Natumba si Alicia sa unahan, naigo siya sa suwang gamit ang iyang siko. Nakita kini ni Drake nga nagpadulong, apan wala siyay kusog sa pagpugong niini.
  
  Mibuto ang mga aligato atubangan sa iyang mga mata. Natumba siya nga natumba, nagtutok sa gothic nga kisame ni Frey. Mikamang si Alicia ug gibabagan ang iyang panan-aw sa iyang nawong, natuis sa kasakit.
  
  Walay usa sa mga sundalo sa ilang palibot ang misulay sa pagpahunong kaniya. Dili kini matapos hangtod nga ang usa sa mga manggugubat modeklarar ug hunong-buto o mamatay.
  
  "Dili daotan," miubo siya. "Nakasabot ka pa, Drake. Pero mas maayo gihapon ko nimo."
  
  Mipiyong siya. "Kabalo ko".
  
  "Unsa?" - Nangutana ko.
  
  "Adunay ka... anang sidsid. Kanang killer instinct. Kasuko sa gubat. Dili igsapayan. Importante kini. Kini... mao nga niundang ko."
  
  "Nganong mohunong man kana kanimo?"
  
  "Nabalaka ko bahin sa usa ka butang gawas sa trabaho," ingon niya. "Kini nagbag-o sa tanan".
  
  Giisa ang iyang kumo, andam sa pagdugmok sa iyang tutunlan. Milabay ang usa ka gutlo. Unya miingon siya, "Usa ka kinabuhi alang sa usa ka kinabuhi?"
  
  Nabatyagan ni Drake ang kusog nga inanay nga mibalik sa iyang mga bukton. "Pagkahuman sa tanan nakong gibuhat karon, sa akong hunahuna dako silag utang kanako."
  
  Miatras si Alicia ug gituy-od ang iyang kamot aron tabangan siya nga makabarog. "Akong gilabay ang mga atabay paingon sa mga pisi sa atabay ni Mimir. Wala ko siya gipatay sa lubnganan ni Odin. Gipalayo nako ang atensyon ni Frey kang Ben Blake. Wala ko dinhi aron gub-on ang kalibutan, Drake, ania lang ko aron maglingaw-lingaw."
  
  "Gikumpirma ko." Nabawi ni Drake ang iyang balanse dihang giisa ni Thorsten Dahl ang luya nga lawas ni Abel Frey gikan sa lapad nga ngilit sa lungon ni Odin. Nahulog siya sa salog nga adunay basa nga crunch, nga wala"y kinabuhi nga nahulog sa mga bato sa marmol nga Italyano.
  
  Nilanog ang mga hugyaw ug milanog sa tibuok tropa sa koalisyon.
  
  Gikumot ni Dahl ang iyang kumo, mitan-aw sa sulod sa lungon.
  
  "Kanang bastardo wala gayod makakita niana nga premyo," mikatawa siya. "Buhat sa iyang kinabuhi. Jesu-Kristo, kamo kinahanglan nga makakita niini."
  
  
  KAP-ATAN UG UNOM KA
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Usa ka adlaw ang milabay, si Drake nakahimo sa pag-ikyas sa walay katapusan nga hugna sa mga interogasyon aron matulog sulod sa pipila ka oras sa duol nga hotel, usa sa labing karaan ug pinakamaayo sa Stockholm.
  
  Sa lobby, naghulat siya sa elevator ug nahibulong kung nganong gi-film ang tanan niyang proseso sa panghunahuna. Nabuang sila tungod sa kakulang sa tulog, kanunay nga pagbunal ug grabe nga pressure. Nagkinahanglan siya og pipila ka adlaw aron maulian.
  
  Mibagting ang elevator. Usa ka tawo ang nagpakita sa iyang tupad.
  
  Si Kennedy, nagsul-ob og kaswal nga pantsuit sa Sabado, gisuklay pag-ayo ang buhok, gitun-an siya nga gikapoy ang mga mata.
  
  "Hello".
  
  Ang mga pulong dili igo. Ang pagpangutana kaniya kung okay ba siya dili lamang bakol, kini usa ka tanga.
  
  "Kumusta usab kanimo."
  
  "Sa samang andana?"
  
  "Sigurado. Gipadayon nila kaming tanan nga nag-inusara, apan managsama. "
  
  Nisulod sila. Nagtutok sa ilang nabuak nga repleksyon sa samin. Likayi ang pagkontak sa gikinahanglan nga video camera. Gipindot ni Drake ang nineteen button.
  
  "Maayo ka ba niini sama kanako, Kennedy?"
  
  Mikatawa siya sa kinasingkasing. "Buang nga semana, o mga semana. Dili sigurado. Nabuang ko nga natapos nako ang pagpakig-away sa akong kaaway ug gilimpyohan ang akong ngalan sa katapusan sa tanan.
  
  Mikiyod si Drake. "Ingon nga ako. Ironic, dili ba?"
  
  "Diin siya miadto? Alicia."
  
  "Sa gabii diin ang tanan nga labing kaayo nga mga sekreto moadto, siya ug ang geek nga si Hudson," mikibo si Drake. "Nawala ang bisan kinsa nga hinungdanon kaayo nga nakamatikod kanila. Lagmit mag-utak-utak ang usag usa samtang nag-estorya mi."
  
  "Sakto ang imong gibuhat. Dili sila ang nag-unang tigdasig dinhi. Si Alicia delikado, apan dili buang. Oh, ug dili ba imong gipasabot nga "sa kahilom sa kagabhion".
  
  Migahin siyag kadiyot sa pagproseso sa iyang reperensiya sa Dinosaur Rock. Nikatawa siya. Ang iyang pagbati mas paspas kay sa mercury sa usa ka masidlak nga adlaw.
  
  "Unsa man si Hayden?" Miingon si Kennedy samtang nagsira ang mga pultahan sa elevator ug ang karaang awto nagsugod sa hinay nga pagbangon. "Sa imong hunahuna magpabilin ba siya kang Ben?"
  
  "Naglaum gyud ko. Kung dili, nan labing menos sa akong hunahuna siya nakigsekso karon.
  
  Gisumbag siya ni Kennedy sa abaga. "Ayaw pag-ihap anang mga manok, buddy. Basin magsulat siya og kanta para niya."
  
  "Ingalan nimo-tulo ug tunga ka minuto uban nimo!"
  
  Hinay silang milupad sa ikapitong andana. "Nagpahinumdom kanako. Didto, sa lubnganan ni Odin, unsay imong gisulti didto? Usa ka butang bahin sa akong pagpabilin sa York ug, uh, pagpangita sa akong kaugalingon nga panginabuhi.
  
  Gitutokan siya ni Drake. Gihatagan niya siya og madanihon nga pahiyom.
  
  "Aw... I... I..." Nanghupaw siya ug nihumok. "Wala ako'y paglaum nga wala"y praktis bahin niini."
  
  "Unsa?" Ang mga mata ni Kennedy misidlak sa pagkadaotan.
  
  "Gitawag kini sa karaang dino-rock band nga Heart nga ultimate seduction. Sa Yorkshire moingon lang mi og 'chat to the bird'. Kami mga yanong tawo."
  
  Samtang ang elevator mi-click sa ikanapulog-upat nga andana, gihukas ni Kennedy ang iyang kamiseta ug gipasagdan kini nga mahulog sa salog. Sa ilawom nagsul-ob siya og pula nga transparent bra.
  
  "Unsa imong gibuhat?" Nabatyagan ni Drake nga milukso ang iyang kasingkasing nga morag nakuryentihan.
  
  "Nangita ko sa akong panginabuhi."
  
  Giablihan ni Kennedy ang iyang karsones ug gipasagdan kini nga mahulog sa salog. Nagsul-ob siyag paresan nga pula nga panty. Mitingog ang elevator pag-abot niini sa ilang floor. Gibati ni Drake ang iyang espiritu ug ang tanan nga nabayaw. Ang pultahan midasmag sa kilid, miabli.
  
  Naghulat ang batan-ong magtiayon. Mikagik-ik ang babaye. Gingisi sa lalaki si Drake. Gibira ni Kennedy si Drake gikan sa elevator ug paingon sa hallway, gibiyaan ang iyang pantsuit.
  
  Milingi si Drake sa likod. "Dili ka ba gusto niini?"
  
  "Dili na nako kinahanglan kini."
  
  Gikuha siya ni Drake. "Maayong trabaho, dali ra nga lakaw paingon sa akong kuwarto."
  
  Gipaubos ni Kennedy ang iyang buhok.
  
  
  KATAPUSAN
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"