Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Le Reich Ya Boraro

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver o sepela ka toro go ya legohle leo le bapilego. Moo o bona didragone gomme o swanetše go ithuta gore go na le Third Reich le Jeremane ya Hitler, yeo e thušwago ke gnome ya dinaane. Mošemane yo monyenyane wa hobbit o rometšwe go yo thuša USSR. Eupša o ikhwetša a le koloning ya bana ya mošomo a sa kgone go thuša Soviet Russia. Gomme Majeremane a ile a thopa USSR!

  GULLIVER LE REICH YA BORARO
  TLHALOSO
  Gulliver o sepela ka toro go ya legohle leo le bapilego. Moo o bona didragone gomme o swanetše go ithuta gore go na le Third Reich le Jeremane ya Hitler, yeo e thušwago ke gnome ya dinaane. Mošemane yo monyenyane wa hobbit o rometšwe go yo thuša USSR. Eupša o ikhwetša a le koloning ya bana ya mošomo a sa kgone go thuša Soviet Russia. Gomme Majeremane a ile a thopa USSR!
  . KGAOLO YA No. 1.
  Ka ge a lapišitšwe ke mošomo wa bokgoba, mosepedi yo wa sebete o ile a robala gomme a lora toro yeo e bego e kgahliša kudu go feta ya kgonthe.
  Mošemane Gulliver o be a fofa godimo ga drakone, gomme kgauswi le yena go be go na le ngwanenyana wa botse bjo bo sa kago bja bonwa. E šetše e le motho yo mogolo kudu, eupša e sa le yo mofsa, e bile e na le mešifa kudu e bile e kobegile. Gomme moriri wa gagwe wa mmala wa letlakala la gauta, go be go na le mphapahlogo wo o humilego wa ditaamane le maswika a mangwe a phadimago kudu, bjalo ka dinaledi, mo e lego gore a be a phadima go feta le ditaamane tše kgolo le tše di bitšago kudu.
  Mošemane mosepedi o ile a botšiša gore:
  - Ke wena mang?
  Ngwanenyana o ile a araba ka go myemyela:
  - Ke nna Kgošigadi Leia! Gomme mo nakong ye ke laela madira a didragone!
  Gulliver o ile a lebelela morago. Gomme ge e le gabotse, go be go na le mohlape ka moka wa didragone leratadimeng, gomme dibopiwa tše ka moka di be di le botse. Gomme go be go na le banenyana ba go kgahliša bao ba bego ba dutše godimo ga bona.
  Eupša yo mobotse kudu le yo a thabišago e be e sa dutše e le mohumagadi. Gomme drakone yeo ba bego ba fofa ka yona ba bararo, mmogo le botse bjo bongwe, e be e tloga e le ya go makatša. Sehlopha e be e le se. Gomme ka nako ye e swanago, banenyana ka moka ba sa rwala dieta, le ge bofeela bja bona bo khupeditšwe ka maswika a bohlokwa le dipheta.
  Eupša ga se ba uta e ka ba ditšhitswana tša tšhokolete tša di-abs ka mpeng, goba dibolo tša mešifa tšeo di kgokologago ka tlase ga letlalo la boronse. Ka nako e swanago, ditlhako di be di e-na le go koba mo go kgahlišago le mo go kgethegilego ga direthe.
  Mošemane wa mohlabani a re:
  - O motle bjang. Lena banenyana le mohlolo e le ka kgonthe!
  Leia o ile a šišinya moriri wa gagwe ka mmala wa letlakala la gauta gomme a opela:
  Banenyana ka moka ba ba botse, ba sa rwala dieta, .
  Ba tiile ebile ke bahlabani go tšwa legopong...
  Ba botse ba na le ponagalo e thata kudu, .
  Go molaleng gore pelo e thabile kudu le bona!
  Gulliver o ile a dumelelana le se. O ile a dikologa tšhoša ka diatleng tša gagwe, a dira seswantšho sa seswai ka yona gomme a re:
  - Ntle le pelaelo, it"s more fun with you!
  Sehlopha sa batle ba fofa ka didragone. Go na le madira ka moka a bona, a kgahlišago le a moswananoši. Gomme didragone di be di na le maphego a pentilwego ka mebala ka moka ya molalatladi. Gomme go be go bonagala eka di be di kgabišitšwe ka maswika a bohlokwa.
  Gulliver o lemogile gore:
  - Monna yo mongwe le yo mongwe wa kganyogo ke drakone ka tsela ya gagwe, eupša e sego ya dihlogo tše šupago, eupša gantši ke yo a se nago hlogo!
  Kgošigadi Leia o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Go fapana le drakone, monna ga a hloke go kgaola dihlogo tša gagwe;o šetše a di lahlegetšwe ge a lebelela mosadi!
  Mošemane wa mohlabani o ile a lahlela menwana ya gagwe ya maoto ye e sa aparwago - o be a bonagala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi gomme a apere fela diborikhwe, ke ka fao a ilego a lahlela nalete. Ka gona e ile ya fofa ka gare gomme ya phunya monang o mogolo ka mo go lekanego, ya o bolaya go fihla lehung.
  Gulliver o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Bao ba befetšwego bjalo ka wasp le ka bohlale bja khunkhwane ba dira molehill ka molehill!
  Mohlabani Princess Leia o netefaditse:
  - Go motho yo a nago le bohlale bja ntsintsi, khunkhwane efe goba efe ke tlou!
  Gomme ba sega. E be e bonagala e segiša kudu. Mohlape wa dikhantši o ile wa fofa pele ga bona. Dinonyana e be e le tše kgolo kudu e bile di nonne, di na le maphego a magolo. Ka moetapele wa sehlopha go be go dutše banyalani ba bangwe: mošemane le ngwanenyana, gomme ba swere ditloloko tša silifera ka diatleng tša bona, tšeo ba bego ba di lla ka lethabo.
  Gulliver o lemogile gore:
  - Batho ba bagolo gantši ba bolela maaka, bana ba itlhamela dilo, gomme batšofadi ka kakaretšo ba bolela maaka go fihla bokgoleng bja go bolela masea!
  Ngwanenyana wa kgošigadi o ile a dumela ka hlogo gomme a tlaleletša ka gore:
  - Botšofadi ga se lethabo, eupša go wela bjaneng ke masetla-pelo a magolo le go feta!
  Bana ba godimo ga khantši ya moetapele gateetee ba opela:
  Bobe bo thomile bjang legohleng?
  It"s true gore mmopi ka boyena ga a gopole...
  Go a kgonega gore ke ya ka mo go sa felego, .
  Ga e time bjalo ka dikgabo tša lefase la bahu!
  
  Ga se wena wa mathomo go tseba gore Adama o dirile sebe, .
  Efa ga se wa mathomo go senywa ke nama...
  Letagwa leo le gogago motseng wa "Agdam", .
  Mothaka yo a kgogago "plan" during recess...
  
  Yo mongwe le yo mongwe yo a tsebago gore bobe ke eng
  O tlwaetše go roba melao ntle le poifo...
  Le yo e lego botse feela e lego morwalo go yena, .
  Ke mang yo a nyakago go no khunama!
  
  Ke sa nyaka go e phamola di- diaper, .
  Le ge ke sa le lesea ke na le kganyogo ya go dira tlhakatlhakano ye bjalo...
  Ke ka baka la"ng mma yo mobe a roga ngwana?
  Ba ya kae ntweng ya madira a thata?
  
  Ke tšheri e tee feela yeo e ilego ya utswa serapeng sa selemo, .
  Yo mongwe o bolaya bagwebi ka lefelo la tšhipi...
  Yo hlogo ya gagwe e kgaotšwego ke selepe se se kgopamego, .
  Yo mmolai a lahlelago leotwana.
  
  Motho yo a senyago o a utswa, a tshwela letswalo la gagwe ka mare, .
  Gomme ke mang yo a utswitšego ditšhelete tša tšhipi tša mokgopedi...
  I"m even glad ka seripa se tee sa seripa, .
  Ba bangwe ba thabela di-curl tša basadi.
  
  Ee, go na le difahlego tše dintši, dibopego tše dintši tša bobe, .
  Difahlego tša gagwe di a makatša moriting ofe goba ofe.
  Eupša kganyogo e sa le botse moyeng, .
  Gaešita le ge lefase leo le re dikologilego, ka maswabi, le hlaga ka mo go šiišago!
  
  Mohlologadi o a lla, tšhiwana o a tšhoša - .
  Lefase la rena le lebile diheleng...
  Na ruri go a kgonega gore pelo ya Modimo e be selo se tee, .
  Na batho ga ba na lefelo paradeiseng ya Modimo?
  
  O tla hwetša karabo go wena feela, .
  Ge o kgona go kgaola pefelo yeo e lego menaganong ya gago...
  Ge o lefa bobe ka botse, .
  Gomme o tlogele go tlatša popelo ya gago!
  Bana ba ile ba opela ka lethabo kudu le ka bothakga, ka morago ga moo ba ile ba ntšha maleme a bona kua Gulliver. Mosesiši yo a nago le sebete o ile a ba ntšha leleme e le ge a arabela.
  Le ditshego le sebe...
  Gulliver o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Mogopolo wa ngwana o swana le mohlolo. Gomme mo o tla dumela, o ka se be le dikganetšo!
  Kgošigadi Leia o ile a sega gomme a opela:
  Maabane ke be ke sa le ngwana, .
  Ga go selo seo se ka dirwago mo...
  Go kaone ngwana wa tau go feta namane ya tlou ya setlaela
  Gomme drakone e tla kaput!
  Gomme ba thulana: mošemane le ngwanenyana bao ba sa aparago maoto. Ee, ba na le diphihlelo tše kgolo mo. Le nuances tse ngata tse fapaneng. Ka gona bophelo bo sepela gabotse.
  Gulliver o ile a lemoga gore banenyana bao ba lego godimo ga didragone ba ile ba thoma go lahlela selo se sengwe go di- midge ka menwana ya bona ya maoto yeo e se nago selo. Ke mokgwa wa kgwebo gakaakang wo - go tšea dintšhi le go di pšhatlaganya. Gabotse? Ge e le gore seo ke seo ba se nyakago, gona a go be bjalo. Tabakgolo ke gore o se lahlegelwe ke hlogo ya gago.
  Eupša Gulliver ga se mohlabani yo a nago le dihlong. Le ge bjale e no ba mošemane.
  Gomme Kgošigadi Leia a botšiša mošemane gore:
  - Na o rata todi ya dinose?
  Mohlabani yo mofsa o ile a dumela ka hlogo:
  - Ka nnete!
  Ngwanenyana o ile a araba ka bohlale:
  - Todi ya dinose e tliša bophelo bjo bobotse, dipolelo tša todi ya boradipolotiki di hlola fela go nyamišwa ga bolwetši bja swikiri!
  Gulliver ka bohlale o ile a tlaleletša ka gore:
  - Todi ya dinose e dira gore diatla tša bona di kgomarele, todi ya boradipolotiki e dira gore ditšhelete tša tšhipi tša di-simpleton tše di sa dumelego di kgomaretše matsogong a tšona!
  Mohlabani wa ngwanenyana o ile a dumelelana le se:
  - Go sa kgathalege gore polelo ya radipolotiki e bose gakaakang, ka ntle le bolwetši bja swikiri, ga e bake go nyamišwa go bao ba se nago bohlale!
  Mošemane wa mohlabani o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - Motho a ka se tsoge a bile le botate ba go feta o tee, eupša naga e na le dime a dozen bonkgetheng ba tema ya ntate wa setšhaba!
  Ka morago ga moo bobedi bahlabani: mošemane le ngwanenyana, ba letša molodi, ba tsenya menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo ka melomong ya bona. Seo se bakilego go šikinyega ga lefaufau le go tšhollwa ga mohlagase wa tlhago. Gomme di- midge tše di makatšago di ile tša wela fase, tša wela gatee-tee dihlogong tša go ba le mašoba tša di-orc, tša di phunya le go di phunya.
  Kgošigadi Leia o ile a opela ka phišego:
  - Mma, swara, papa, swara.
  Ge nkabe e le mantšiboa a mangwe le a mangwe, se e be e tla ba bophelo!
  Di-orc di ile tša ikhwetša di le ka tlase ga didragone le banenyana, sehlopha sa tšona sa go hlobola dieta.
  Gomme go thuthupišwa ga dipomo mo go lebantšwego le mo go sa nepišwago gakaakaa go ile gwa thoma, go lahlela dipomo tša ka gae tšeo di dirilwego ka lerole la malahla, goba selo se sengwe se se fodilego le go feta le se se senyago kudu.
  Ka mo go kgethegilego, go ile gwa dirišwa dinalete tše bogale kudu le tše di nago le mpholo, tšeo ka kgonthe di ilego tša phunya di- orc le di- goblin go fihlela di e-hwa. Se ke seo banenyana ba ilego ba se tšea e le ka kgonthe gomme ba se bulela.
  Kgošigadi Leia le yena o ile a thuntšha ka mo go nepagetšego kudu go di-orc tša boya gomme a opela:
  - Nostradamus, Nostradamus, 1999, .
  Kgoši ya maleatlana a masweu...
  Nostradamus, Nostradamus, 1999, .
  Bohloko bja pelong ya ka ga bo kokobe!
  Nostradamus, Nostradamus, 1999, .
  Banenyana ba ditoro ba sa rwala dieta, .
  Nostradamus, N o s t r a d a m a s - .
  O phološo o nnoši!
  Gomme mohlabani a bontšha leleme la gagwe le letelele le le bolayago.
  Ka morago ga moo o tla e tšea a e tshwela ka mare ka mafofa a mollo a kgabo. Ye e tloga e le ngwanenyana yo a nago le matla a magolo le talente e sa tlwaelegago. Eo e kgonago go gontši. Gomme ge e ka thubega, gona ga go selo seo se ka emago kgahlanong le yona.
  Mošemane mosepedi Gulliver le yena o ile a thuntšha mollo o thata le o bogale go di-orc go tšwa go drakone ya gagwe. O ile a gata mogato ka mafolofolo ka mo go feteletšego le ka mo go atlegilego. Gomme ngwana mohlabani o be a na le talente ye e kwagalago ya phenyo le thato ya go tseba bokgabo bja tša bohlabani gabotse.
  Aowa, o kgahlanong le se, di-orc di ka se kgone go ganetša. Gomme banenyana ba ile ba thuntšha ka mo go atlegilego kudu, ba sa nee lenaba sebaka se senyenyane. Ye e tloga e le ntwa ya epiki.
  Mošemane mosepedi Gulliver o ile a ba a opela:
  Thaba, thaba, .
  Go maatla a letšatši la mojari...
  Thaba, thaba, .
  Ke ka baka la"ng ke se ka namela pere ya-ka?
  Ye e tloga e le koša ya go lwa le ya go ba le perky. Gomme ka nako ye e swanago go na le tshenyo ye e feletšego ya di-orc. Gomme banenyana ba go tšwa go didragone ba thoma go ba thuntšhetša ka dithunya tša sefapano, ba dikologa meropa ka menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo.
  Gomme ka moka di be di bonala di fodile kudu ebile di le grotesque, ka nnete kanegelo ye mpsha le ya moswananoši e be e hlolwa. Go yona go be go se na lefelo la bao ba fokolago le bao ba fokolago.
  E no leka gomme o batamele banenyana ba go swana le ba gomme ba tla pšhatlaganya mang le mang ka gare ga seripa sa kuku.
  Gomme bjalo ka ge ba bolela, bolwetši bja kgomo ya bohlanya bo a fetela. Gomme bahlabani ba ile ba kgona go bontšha se ka tlhago kudu. Gomme ba betha manaba ka phišego ye kgolo. Gomme ba tšholla mesebe le dibolutu tša sefapano. Go feta moo, dilo ka moka di dirwa ka matla a magolo.
  So you won"t be able to do much kgahlanong le madira a bjalo. Gomme bahlabani ba ile ba tsena kudu ka gare ga di-orc moo ba ilego ba palelwa ke go tšhaba. Ye ke mafelelo a senyago e le ka kgonthe a mesebe le dibolutu tša sefapano.
  Gulliver o ile a e tšea gomme a opela:
  Thunya ka sebete gomme o senye
  Go tla ba le bophelo bjo bo tšwago pelong!
  Kgošigadi Leia o lemogile:
  - Bana ba phala batho ba bagolo ka gore mengwaga ya bona e lokafatša bošilo bja bona bja bofsa!
  Mošemane wa mohlabani o ile a hlokomela gore:
  - Bofsa bo lokafatša bošilo, eupša e sego bobe;go kgetholla bathobaso le bašweu ga o hloke mengwaga ye mentši le tsebo!
  Gomme mošemane wa Terminator o ile a letša molodi, gomme maru a digwagwa a wela bjalo ka maswika a sefako dihlogong tša di-orc tša go ba le mašoba.
  Kgošigadi Leia o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Ga go na bohlale, nagana ka segole, monagano ga o ithekge ka ngwagakgolo! Le ge le ka ba le maatla ntle le bohlale, ka moka ga lena le fokola!
  Gulliver o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Mesifa e entsoeng ka tšepe e ke ke e lefela hlooho ea oak!
  Yo mongwe wa banenyana o ile a lemoga ka lethabo gore:
  - Ga se bothata go ngwanenyana - ge go na le leoto le le se nago selo, gona go mpe go ngwanenyana - ka fase ga serethe sa boot!
  Kgošigadi Leia o boletše ka mo go kwagalago gore:
  - Ge o nyaka go ba ace, ba le joker hlogong ya gago!
  Gulliver o ile a lla ka go sega:
  - Phiri e fepša ke maoto a go kitima, mosadi ka maoto a masesane, ge dipudi di anya!
  Ke moka go ile gwa kitima ditshego methaleng. Gomme Kgošigadi Leia a re:
  - Tsela ye kaone ya go ntšha ditšhelete tša tšhipi ka sepache sa monna ke ka menwana ya maoto ye e se nago selo ya maoto a ngwanenyana!
  Ngwanenyana wa Countess o lemogile gore:
  - A girl"s bare heel e tla hwetša diaparo tša fešene kudu ge monna a na le boot ya bošilo le boot ya felt ye e tletšego!
  Gulliver o ile a tweeta ka metlae:
  - Banenyana ba sa rwala dieta ga ba rate feela dibutse le dibutse tša go ikwa, eupša ba ikgorometša ka tlase ga direthe tše di se nago selo tša bophelo!
  Ka morago ga moo ba e tšea gomme ba opela ka khorase:
  Gomme ka morago go tšwa thabeng ye kgolo, .
  Eagles e ile ya fofela Gulliver...
  Dula fase Gulliver ka pere - .
  Re tla go fihliša moo ka pela!
  
  Gomme Gulliver a dula godimo ga lenong, .
  O bontšhitše mohlala o mogolo kudu...
  Gomme ga go bonolo go rwala mošemane, .
  Limpopo e tla be e le tseleng kgauswinyane!
  Gomme bahlabani ba tla tšea le go pepentšha ditete tše khubedu tša matswele a bona gomme ba hlaba di-orc ka legadima. Gomme se se tla fiša ka mo go feletšego di-orc tše dintši.
  Ye ke sehlopha sa bona e le ka kgonthe.
  Kgošigadi Leia o ile a botšiša Gulliver gore:
  - Na o a tseba gore nakong ye e tlago Ntwa ya Bobedi ya Lefase e tla direga gomme go tla ba le mošemane yo a fodilego bjalo ka Hitler!
  Gulliver o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ke be ke sa tsebe se, eupša bjale ke a tseba!
  Ngwanenyana o ile a hlobola meno gomme a tšwela pele ka gore:
  Gomme Hitler o be a na le bothata: mohlami o tee wa ditanka yo a fodilego kudu, gnome, o ile a tšwelela. Gomme o ile a dira tanka ya Mouse, e le boima bja ditone tše masomehlano-hlano fela le bophagamo bja dimithara tše tee le seripa ka dibetša tše di swanago, ditlhamo le entšene!
  Gulliver o ile a šikinya magetla gape gomme a araba ka potego:
  - I don"t know gore tanka ke eng le gatee! Gomme o e ja ka eng?
  Kgošigadi Leia o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Go lokile, ke kanegelo ye telele. Boemong le ge e le bofe, legohle le batho ba kopane le mathata a magolo. Gomme pele ga tšohle, USSR, yeo e ilego ya lwa le madira a magolo a Third Reich le balekane ba yona. Ntle le Italy. Towe ya ditone tše masomehlano-hlano ke eng? Ye ke ditlhamo tša ka pele tša dimilimetara tše 240, ditlhamo tša ka thoko tša dimilimetara tše 210, gomme ka mabopong, kanono ya 128-mm, le kanono ya 75-mm yeo e nago le entšene ya maatla a dipere a sekete le makgolo a mabedi le masomehlano. Se se ile sa nea lebelo la dikhilomithara tše ka bago tše masomešupa ka iri, sa dira gore koloi yeo e nyakile e sa tsenege go tšwa dikhutlo ka moka. Go tloga mathomong a 1944, motšhene wo o ile wa thoma go tšweletšwa ka bontši. Ka baka leo, ka selemo sa 1944, ma-Nazi a be a kgobokeditše difihla tše di kgahlišago tšeo di nago le dibetša.
  Le gona ka June 20 ba ile ba nea ditlhaselo tše pedi tše matla, e nngwe e e-tšwa Moldova, e nngwe e e-tšwa Bodikela bja Ukraine, ka mahlakoreng ao a kopanago. Le gona ka baka leo, tšhireletšo ya madira a Soviet e ile ya thubja, gomme ya hlabja bjalo ka ge eka ke pheleu yeo e bego e betha. Tanka ya Maus-2 e ile ya ipontšha e le yeo e sa tsenegego ke mehuta ka moka ya dithunya tša Soviet. Gomme ka ntle le moo, e tloga e sepelasepela gomme e na le dimelo tše botse tša go otlela. Koloi ye e be e le kotlo ya kgonthe.
  Ditšhaba tšeo di dirišanago le tšona le tšona di ile tša itshwara ka go se dire selo. Tlhaselo ya Italy e ile ya fela ka go fenywa gomme go fologa kua Normandy go ile gwa bušetšwa morago gape.
  Go oketša moo, Majeremane a ile a tsenya sefofane se se boifišago sa ME-262, seo go bego go le thata kudu go se thuntšha. E be e le sefofane sa ntwa sa jet, seo se nago le dikanono tše nne tša moya tša caliber ya 30-mm. Gomme ka fao o ile a ntšha difofane tša Soviet, a thunya makgolo a tšona fase. Le mohlakanelwa wa Bodikela le wona. Hitler gape o ile a diegiša lenaneo la V-2 ka tsela e itšego gomme go e na le dithuthupi tša ballistic le tša go sepela ka sekepe tšeo di bitšago tšhelete e ntši le tšeo di sa holego kudu, o ile a ithekga ka difofane tša go thuthupiša dipomo tša mohuta wa Arado.
  Churchill le Roosevelt ba be ba na le mesela ya bona magareng ga maoto a bona, gotee le gore ba be ba gateletšwe kudu ke sehlopha sa dikepe tša ka tlase ga meetse tša Jeremane. Le gona Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di ile tša nea bobedi Jeremane le Japane khutšo. Hitler o ile a dumelelana ka maemo a gore Ditšhaba tšeo di Dirilego Selekane di tloge Sicily le Sardinia. Seo se ilego sa fihlelelwa.
  Nakong ya khutšo le Third Reich, ditswalano tša kgwebo di ile tša thongwa gape. Bobedi USA le Brithania di ile tša thoma go aba oli moo. Gomme Majeremane, a swara tlhaselo kua Ukraine, a ile a tšea Kyiv gomme a tsena Odessa gape.
  Tanka ya Mouse-2 e ile ya ba yeo e sa fenywego. Mohlala o monyenyane wa Mouse le wona o ile wa tšwelela - Tiger-3, yeo e bego e le bobebe e bile e sepela kudu ka kanono e tee ya 88-mm.
  Ka gona madira a Soviet a ile a tšhollela ka gare. Gomme ye e be e le kgato ye bohlokwa...
  Gulliver o ile a šitiša Kgošigadi Leia:
  - O bolela mantšu a mantši kudu ao a sa kwešišegego. O se lebale ke ngwana fela wa mathomong a ngwagakgolo wa lesomeseswai. Gomme maemo a rena a tlhabollo ya theknolotši ga se a mabotse kudu!
  Kgošigadi Leia o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela.
  - Ke a e tseba! Eupša ke bolela ka bogareng bja ngwagakgolo wa masomepedi. Gomme se ke seo se dirilego dwarf e tee fela. Le gona o swanetše go dumela gore se ke se segolo!
  Gulliver o ile a opela ka lethabo:
  - Ka go agwa ga mafase a mabedi, lefase la kgale le hlotšwe... Ka gare ga seemo sa ntwa, go na le nna le bona, gomme se ke se segolo!
  Kgošigadi Leia o lemogile:
  - Mathoasong a lekholong la lilemo la mashome a mabeli a metso e 'ngoe, Vladimir ea batemona e ile ea hlaha, ka lefatla, ea neng e le sehloela se ileng sa hapa matla Russia, 'me o ile a boela a baka mathata a mangata. Eupša ntwa ya gagwe ke taba e arogilego. Gomme mo gnome e ile ya hlola boemo bjoo Majeremane a ilego a thopa gape Ukraine ya lebopong la le letona, gomme ka go wa ba ile ba thoma tlhaselo bogareng. Le gona ditanka tša bona di be di bonagala di sa hlaselege e bile di sa fenywe. Gomme kgahlanong le gnome o be o tla hloka bohlale bja gago bjo bongwe. Eupša ke mang yo a swanetšego go romelwa e le karabelo ya go leka-lekane goba yeo e sa leka-lekanego? Go be go na le kgopolo - elf goba troll? Eupša ba tla fokola thekinolotšing go feta gnome.
  Gomme Majeremane a ile a tšwela pele, ka fao Smolensk e ile ya wa, gomme ka morago ga yona Kalinin le Vyazma. Majeremane a be a šetše a batamela Moscow. Stalin, go ba gona, o ile a tloga. O be a sa nyake go hwa. Gomme Hitler o boletše gore USSR e swanetše go ba koloni ya Jeremane. Gomme ke go ineela fela mo go tlago mo swanela.
  Go lokile, ba ile ba feleletša ba romela gnome ya hobbit e le karabelo. Gomme yo gape ke mošemane, go bolela nnete, motho a ka re he"s a genius. Eupša ga se ba tšea mošemane yo a sa rwalago dieta, yo a bego a bonagala a e-na le nywaga e ka bago e lesome, ka hlogo. Gomme ba newa mpholo go fihla Gulag bakeng sa bana ba banyenyane.
  Go sa le bjalo, Majeremane a ile a tšea Moscow. Ke kamoo go diregilego ka gona!
  Moscow e ile ya wa gomme Leningrad le yona... Mariga a tla gomme Majeremane a robala metseng. Moo ba ile ba dula.
  Gomme banenyana ba Komsomol ba ile ba tšea sephetho sa go lwantšha ma-fascist ka go hloka kholofelo le go opela dikoša, go sa šetšwe go tonya le go hloka diaparo.
  Re banenyana ba babotse ba Soviet, .
  Re rata go lwa le go kitimiša bašemane...
  Go kwagala lentšu le lenyenyane le le phadimago, le le llago, .
  Gomme re na le pitšo ya go bolaya Krauts!
  
  Re dashing kudu banenyana ba Komsomol, .
  Re kitimela ka sebete ka gare ga tšhwaane re sa rwala dieta...
  Ga se ra tlwaela go ema ka boipoetšo ka thoko, .
  Gomme re putsa ma-fascist ka seatla sa rena!
  
  Ntumele, banenyana ba na le sephiri se segolo, .
  Tsela ya go fenya Manazi ka mo go atlegilego...
  Gomme ntumele, katlego ya banenyana ga se ya kotsi, .
  Ka gobane madira a Rus a na le sebete kudu!
  
  Le go banenyana ba rena bao ba se nago direthe, .
  Lehlwa la ngwaga o moswa le bose kudu...
  Go lokile, Fuhrer e fo ba scumbag, .
  A re se ke ra dumelela ma-fascist a keteka katlego!
  
  Rena banenyana re raloka maano ka tsela ya hlaga kudu, .
  Re ile ra hlobola matswele pele ga mašole...
  Gomme re tloga re rota Manazi, .
  Rena maloko a maatla a Komsomol re ka se pšhatlaganywe!
  
  Rena banenyana re ka dira go gontši, .
  Le go thuntšha Hitler go tšwa tankeng...
  Lenaba le ka se be le nako ya go ja dijo tša mosegare, .
  Banenyana ba tla tla bjalo ka lehodu!
  
  Re tloga re hlompha Russia, .
  Stalin o na le maatla bjalo ka tate wa go ba le mafolofolo, ntumele...
  Gomme ke dumela gore phenyo e tla tla ka kgwedi ya Motsheganong ye borutho, 2019.
  Mang le mang yo a dumelago go se e fo ba yo mogolo!
  
  Go banenyana ga go na pelaelo ebile ga go na lepheko, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o ikemišeditše go no ngangišana ka diatleng tša gagwe...
  Eka meputso e makatšago e ka tle go botse, .
  Komsomol matla a ka difihla tse matla!
  
  Rena bahlabani re akgofela kudu go butšwa, .
  Gomme ka diatleng tša dithunya tša nimble barrel e a tuka...
  Le mošomo ofe goba ofe wo banenyana ba ka o swarago, .
  Segwera sa rena ke selo se tee seo se sa belaetšego!
  
  Re banenyana ba go phadima gakaakaa
  Ga re na taba le go tšhologa ga lehlwa goba tšhwaane...
  Re sa apara dieta re ka se boloke matsogo a rena a fodile marega, .
  Gomme dipelo tša botse di na le seatla se bulegilego e bile di hlwekile!
  
  Seo re ka se dirago, re a godiša, .
  A re gallop bjalo ka di-kangaroo tša virtuoso...
  Gomme re atlegile go foka dihlogo tša mafasista, .
  Le go rata go itšhidulla mesong le gona!
  
  Banenyana ka moka ke bahlabani ba fodilego, .
  Ba ka no thula Krauts go ba hlama...
  Go lokile, go thwe"ng ka ma-fascist a fo ba a mabe?
  Ditho tša Komsomol di be di sa tsebe matla a magolo!
  
  Hitler le yena ga a kgone go dira selo.
  Re mo betha ka maatla kudu ka lepara, .
  Ba roba meno, ba kgaola letlalo difahlegong tša bona, .
  Gomme ka morago ka kitimela mollong ke sa rwala dieta!
  
  Ke Stalin feela yo a tlago go re laela gore re dire eng, .
  Tebelelo ya gagwe ye thata le ya potego e a bonagala...
  Gomme ntumele, ngwanenyana a ka se foše, .
  Go laetša sethunya se segolo sa motšhene!
  
  Ge e ba go nyakega, re tla fihla Mars, .
  Gomme re tla fenya Venus ka pela kudu...
  Mašole a nyaka go pholisha bakeng sa dibutšwana tša ona, .
  Rena banenyana re kitima re sa rwala dieta!
  
  Tsohle di botse ka rena banenyana, .
  Sefuba le ditheka, letheka di a bonagala...
  Gape ke mmulamadibogo, bjalo ka lefotwana la phiri, .
  Mmulamadibogo ke Sathane ka mo go feletšego!
  
  Go lokile, re banenyana - o a tseba gore re a fodilego, .
  Re tla gogola mafasista ka moka bjalo ka lefielo...
  Gomme go na le dinaledi tše talalerata leratadimeng, .
  Re tla pšhatlaganya Dinkwe ka diripana ka tšhipi!
  
  Seo o sa se dirego, dumela ga se kgonege, .
  Dumela, mokomonisi ke demiurge...
  Gomme ka dinako tše dingwe re sa kwešiše
  Gomme ba tšea botse gore ba ba tšhoše!
  
  Eupša le a tseba, re senya Majeremane ka lebelo, .
  Gomme ba kgona go gagola Krauts ka diripana...
  Le ge re na le meoya ya titanium, .
  Re tla feta steppe gomme ra tloša meboto!
  
  Re tla aga bokomonisi ntle le manala ka moka, .
  Gomme re tla fenya ka mafelelo mafasista...
  Maloko a Komsomol a rata go kitima ka sebopego, .
  Gomme kerubi o fofa godimo ga bona!
  
  Lenaba le ka se kgone go lebeletšana le ngwanenyana, .
  Ka gore ngwanenyana yo ke lenong...
  Gomme there"s no need gore Krauts e senye kudu, .
  Gomme Fuhrer ya gago e goeletša ka lefeela!
  
  Setho sa Komsomol se nang le maoto a hlobotseng, .
  O file Hitler lee...
  O se ke wa dirišana le Sathane
  Goba go ka no se be le taba!
  
  Modingwana o phadimago wa Bokomanisi, .
  Folaga ye khubedu e tla phadima ka godimo ga polanete...
  Heroda a lahlelwa diheleng tša dihele.
  Gomme banenyana ba ile ba hwetša tše hlano!
  
  Lenin, Stalin - letsatsi ka holimo ho polanete, .
  Go dikologa leratadimeng bjalo ka dintšhu tše pedi...
  Ditiro tša go dirišwa gampe tša bokomonisi di a opelwa, .
  Naga ya Botate e na le maatla a lephego la tšhipi!
  
  Re kgonne go phela go bona phenyo, .
  Gomme re ile ra sepela tsela ka moka go phatša Berlin...
  Masea a belegwe ka gare ga lesaka, .
  Gomme bjale naga e ka bogolo!
  . KGAOLO YA No. 2.
  Gulliver o ile a fofa godimo ga didragone gomme a kwa go gontši. Tabeng ye, re be re bolela ka ntwa yeo e bego e sa kwešišege go motho wa mo e nyakilego go ba mehleng ya magareng. Le ge go bonagala eka nako ye mpsha e šetše e fihlile. Eupša Kgošigadi Leia o ile a tšwela pele a bolela ka Ntwa ya Bobedi ya Lefase;
  Ka morago ga gore Moscow le Leningrad di wele, Japane le Turkey di ile tša tsena ntweng kgahlanong le USSR. Dilo di fetogile tšeo di se nago kholofelo ka mo go feletšego bakeng sa Soviet Russia. Le gona gaešita le hobbit e hlalefilego yeo e ilego ya ikhwetša e le koloning ya bana ya mošomo o be a sa kgone go ba thuša.
  Gomme go be go na le bašemane bao ba bego ba sešo ba na le mengwaga ye lesometshela, ba sa rwala dieta ebile ba apere di-overall, ka dipoleiti tša dinomoro, ba šoma ka thata ka Siberia. Bana ba koloning ya bafsa ba be ba beotšwe dihlogo. Ba ile ba ntšea dieta gomme ba nkgapeletša go rema sethokgwa ke sa rwala dieta. Lehlabuleng it"s still nothing, but ka marega ka direthe tše di se nago selo tšhwaane e loma bašemane ka moriri wa bona o segilwego lefatla. Mošemane wa hobbit o ile a swarwa. Ba ile ba mo tšea diswantšho ka profile, sefahlego se tletše, ba tšea dikgatišo tša menwana gomme ba beola hlogo ya gagwe. Ka morago ga go swarwa ga mošemane, o ile a phuruphutšwa ka botlalo;diatla tša baleti tšeo di bego di swere diatlana di ile tša tsena ka mekoti ka moka, gomme ba dira seo ka go hloka mekgwa kudu. Ka morago ga moo mošemane o ile a hlatswiwa gabotse gomme a romelwa seleng yeo e bego e tletše ka bana.
  Ka ge mošemane wa hobbit a be a bonagala a e-na le nywaga e ka bago e lesome, balemi ba lefelong leo ba be ba nyaka go mo bea kgaufsi le kgamelo. Eupša mogale wa dinaane o ile a ipontšha e le yo matla kudu le yo a lego lebelo go feta bana ba tlwaelegilego. Gomme o ile a betha bo-godfather, ka morago ga moo yena ka boyena a ba mmogedi wa sele gomme a ipea lefasetereng. Go bonolo go bafsa - ba na le maatla, ba tseba go lwa, gomme o kgoši.
  Lega go le bjalo, mošemane wa hobbit ga se a ka a diriša maemo a gagwe gampe. O be a šoma ka thata go feta motho le ge e le ofe yo mongwe ka kampeng, gomme gaešita le ge bagolegwa ba bangwe ba bana ba be ba newa dibutšwana tša felt go tonya, o be a dula a sa rwala dieta. Ke ka fao e lego hobbit. Le ge maoto a mošemane yo a se nago selo a le mahwibidu bjalo ka maoto a khantši. Eupša ka lehlakoreng le lengwe, o na le mafolofolo kudu ntle le dibutšwana tša felt.
  Ka gona ngwana yo a sa rwalago dieta o be a šoma lehlweng kua Siberia. Gomme Majeremane a ile a fihla Kazan ka marega, eupša a ema fao. Re be re letile selemo. Gomme go na le leraga. Le gona ke feela ka May ya 1945 bao ba ilego ba hudugela pele kua Urals.
  Ka nako e swanago, Caucasus le Asia Bogare di ile tša thopša nakong ya sehla sa go tonya.
  Madira a Soviet ga se a ka a ganetša ka manganga kudu. Ke be ke sa nyake go hwela Stalin. Lega go le bjalo, tanka e mpsha ya IS-3 e ile ya tšwelela kua USSR, yeo e ilego ya fihla ka pele ka tekanyo e nyenyane. Koloi ye e be e e-na le tšhireletšo e botse ya ka pele gomme e kgotlelela go otlwa ke dithunya tše dintši. Le ge ke be ke sa kgone go ganetša sethunya sa Maus-2.
  Metse ya Pali: Chelyabinsk le Sverdlovsk. Gomme ka fao e be e le ye botse kudu gomme go bile le tlhaselo ya ka pela.
  E šetše e le selemo. Bagolegwa ba bašemane ba šoma ba sa rwala dieta ka diborikhwe le melala e sa apara selo. Gomme ge go fiša, gona ka ditho tša bona tša mmele di hlobotše ka botlalo. Gomme bašemane ba ba sesane. Eupša mošemane wa hobbit o bonala a gagogile kudu e bile a pompšha. Le ge a swana le ngwana yo monnyane, mengwaga ye e ka bago ye lesome. Gomme go ba gona ga e gole goba go butšwa.
  Bašemane ga ba lomilwe ganyenyane ke menang go feta batho ba bagolo, eupša di- hobbit ga di lome le gatee.
  Gomme madira a Jeremane a batamela kgauswi le go batamela;Manazi a nyakile a se sa kopana le kganetšo. Ee, gomme Stalin o ile a nyamelela felotsoko. Go molaleng gore mo-Georgia yo a nago le bohwirihwiri ga a ye go hwa. Go bonagala kudu gore o ile a tšhabela Amerika. Majeremane ga se a e thopa ga bjale.
  Mošemane wa Hobbit le bagolegwa ba bangwe ba ile ba thoma go opela, ba ikgantšha e bile ba na le borata-naga. Le ge ka lehlakoreng le lengwe, borata naga ga bo fe selo ge ba go betha ka sefepi gomme ba go gapeletša go šoma bjalo ka tonki ka koloning ya mošomo wa bana. Le ge go na le selo se sebotse go se. Mohlala, o dira bagwera - bašemane ba bangwe. Mošemane wa hobbit ge e le gabotse o na le mengwaga ya go feta ye lekgolo, eupša o swana le ngwana, ke ka lebaka leo go nago le maikutlo a go se kwane ka yena.
  Gomme bana ba bagolegwa ba opela ka phišego ye kgolo;
  Ke mošemane wa mmulamadibogo yo mofsa ka mo go sa felego, .
  Ke tlile go lwantšha mo-fascist yo a nago le letšhogo...
  Go bea mohlala wa bogolo, .
  Ke rwele tayari yeo e nago le e botse kudu ka mokotleng wa ka wa mokokotlo!
  
  Ntwa ya tla, ka kitimela pele, .
  Gomme o ile a lelera a sa rwala dieta go bapa le ditsela...
  Gomme a thuntšhetša sethunya sa motšhene go ba ga Fritzes, .
  Bonyenyane mošemane yo a sekilego pelong ya gagwe pele ga Modimo!
  
  Ke ile ka thuntšha Fritz go tšwa lefelong la go lalela, .
  Ke tšere sethunya sa motšhene ka sethunya sa go thunya go tšwa go setlatla...
  Akere mošemane o na le maatla a mantši, .
  Re swanetše go lwela Naga ya rena ya Mma ka sebete!
  
  Mošemane ke mohlabani go tšwa go diabolo, ntumele, .
  O thuntšha ka tsela yeo e thibago ditsebe go Fritz...
  Ntweng o swana le sebata sa meno a saber, .
  Eo e sa hwetšego go fodile!
  
  Ke eng seo se ka dirwago ka Hitler?
  Bašemane ba tla mo boloka ka go rora ga hlaga...
  Gore mmolai a se bethe ka selepe, .
  Go ka se be le lefelo la gagwe legodimong le le sekilego!
  
  Se sengwe le se sengwe seo o ka se hwetšago gatee-tee
  Fuhrer ya go ja diphoofolo o be a nyaka moagi wa naga yo a nago le kgarebe...
  Eupša motsomi yo o ile a fetoga diphoofolo, .
  Ee, it"s true, ke kwela bohloko dikulo tšeo di lego godimo ga Adolf!
  
  Go šetše go na le tšhwaane, gomme ke sa rwala dieta ka mo go feletšego, .
  Mošemane wa ledimo wa mafolofolo le yo a galefilego...
  Gomme mosetsana o a nkgoeletša - ema, .
  Eupša o kgona go bona gore it"s too fast!
  
  Otla lephodisa ka seatla, .
  Knocked the bastard fase, a mo itia ka morago ga hlogo...
  Nka se romele thunyo ye ka maswi, .
  Gomme nka se rekiše Naga ya ka ya Botate ka lebotlelo!
  
  Ke mmulamadibogo gomme ke ikgantšha kudu ka yona, .
  Ka ge thae le yona e le ye khubedu kudu...
  Ke tla lwela Rus' yo Mokgethwa, .
  Le ge Adolf e le sehlopha se se šiišago gakaakaa!
  
  Eupša ke dumela gore re tla fenya Wehrmacht ka sebete, .
  Mošemane yo monnyane o tseba se gabotse kudu...
  Re kerubi wa maphego a gauta, .
  Le moetapele wa bohlokwa, Comrade Stalin!
  
  Re tla fenya Wehrmacht ka sebete, .
  Le ge Manazi a lwa kgauswi le Moscow...
  Eupša ke tla phasa tlhahlobo ka A e tiilego, .
  Gomme ke tla gafela sethunya sa ka go mogale!
  
  Na nka dira mošemane wa mmulamadibogo, .
  Selo seo Manazi a sa kago a se lora...
  Go na le ya rena bakeng sa mediro e mebotse, .
  Gomme Fuhrer a ka se amogele le kgaugelo!
  
  Se sengwe le se sengwe seo nka se dirago, ke kgona go se dira ka mehla, .
  A maru a phaphametše godimo ga Naga ya Botate gape...
  Eupša mmulamadibogo a ka se ineele lenaba, .
  Lešole la Russia le na le sebete e bile le na le matla!
  
  Ee, ke be ke tlwaetše go thopša, .
  Gomme ba mo eta pele a sa rwala dieta ka gare ga lehlwa...
  Horseradish ya maphodisa e ile ya tlotšwa dinthong, .
  Gomme ba betha mošemane ka terata!
  
  Gomme direthe tša ka le tšona di ile tša tuka ka mollo o fišago o mohwibidu, .
  Gomme ba fiša maoto a bona ka poker...
  Eupša ba ga Kraut ba ile ba amogela feela di- zero, .
  Le ge mollo leoto la mošemane!
  
  Ba roba menwana, ba fiša diphatla, .
  Gomme ba gagola malokololo magetleng a mošemane...
  Modimo o ile a lebala ka mmulamadibogo, go bonagala
  Ge mmolai a gaša pherefere dintho!
  
  Eupša ga se a ka a bolela selo go ma-fascist, .
  Le dinalete, di fiša ka fase ga manala...
  Taba ke gore, go nna Stalin ka boyena ke motho yo a loketšego, .
  Gomme Fuhrer yo mobe go kaone a hwe a le bohlokong bjo bo kwešago bohloko!
  
  Ka gona ba nkiša go bolawa lehlweng, .
  Mošemane o bethilwe ka sehlogo, a sa rwala dieta...
  Eupša ga ke dumele gore ke šetše ke robegile
  O ka se pheme go fenywa ke Manazi!
  
  Ba Fritz ba ile ba bea naledi sehubeng sa ka, .
  Go lokile, se se ntira gore ke ikgantšhe...
  Nka se ineele lenaba le bogale, .
  Gomme nka se retologele poifong le bokgopong bjo bobe!
  
  Nka gata kgato go ya lebitleng, .
  Gomme ka koša ya mmulamadibogo ye e llago bjalo...
  Akere Fuhrer e no ba tonki ya bohlanya, .
  Gomme ke tla kopana le mosetsana kua Edene, le a tseba!
  
  Eupša ka motsotso wa mafelelo e ile ya lla, .
  Trill ya clockwork ya dithunya tša rena tša motšhene...
  Sehlopha sa go thuntšha se dutše fase, .
  Manazi a fetogile mantle a digwagwa!
  
  Gomme bjale go mošemane wa ka wa mogale, .
  O tlile ka morago ga go feta ka gare ga tlhokofatšo le tlaišego...
  O ile a lwa le lešaba le legolo, .
  Ka morago ga go feta ditekong tše bjalo tše mpe!
  
  Mošemane o bolaya ba ga Kraut gape, .
  Mošemane yo a sa rwalago dieta o kitimela ka gare ga di- snowdrift...
  Gomme o dira kgato ya sebete kudu, .
  Ikwe o lokologile go loga moriri wa mogwera wa gago!
  
  Go bonagala Berlin e letetše mošemane yo kgauswinyane, .
  Jeremane e tla sega hlogo ya yona fase bakeng sa ma-Russia...
  Kerubi yo maatla o šišinya tšhoša, .
  Gomme ka sebete o kgopela bohle gore ba tšwe lepatlelong!
  
  Ke dumela gore kgauswinyane re tla tsoša bahu, .
  Mang le mang yo a bolokilwego o tla swana le morongwa...
  Morena wa rena o matla kudu, O tee, .
  Bonyenyane Sathane ka dinako tše dingwe o ikgogomoša kudu!
  
  A legohle e be go ya go ile
  Ka tlase ga sefoka sa bokomonisi bjo bokgethwa...
  Comrade Lenin ke naledi e phadimago, .
  Gomme Stalin ke mofenyi: bobe, bofasista!
  Therešo mo e na le se se fapanego: ma-Nazi a ile a e tšea gomme a fenya. Eupša košaneng yeo, bašemane ba holofela tše kaone. Le ge ka lehlakoreng le lengwe dikgopolo di phadima, mohlomongwe ka fase ga mmušo wo mofsa go tla ba le lefelo la bona?
  Mošemane wa hobbit o ile a ipontšha e le yo a sa nyakegego mmušong wa Stalin. Le gona se se ile sa kgoma maikwelo a gagwe ka mo go kwagalago.
  Eupša bana, e le gore ba ithabiše, ba ile ba thoma go opela gape, ka phišego ye kgolo, gomme ba gata maoto a bona a sa aparwago;
  Mošemane o tlile mehleng ya sebaka, .
  Ge dilo ka moka di homotše - khutšo...
  Ditoro tša gagwe mošemane ke lenong le le fodilego, .
  Se ga se mo kweše bohloko le gatee!
  
  Nako ya ntwa, nako ya go tshwenyega, .
  Mošemane o ile a imelwa bjalo ka tsunami...
  Lešaba le matla la gwantela ka gare ga Rus", .
  Gomme Fritz o ile a kgomaretša barele ya tšhipi ya tanka!
  
  Ke mošemane ke sa rwala dieta mo go tonya, .
  Mafasista a go šišimiša a ile a nrakelela...
  Ba ile ba swarwa bjalo ka di- gyrfalcon ka kgapeletšo, .
  Ke be ke nyaka go bona bokomonisi kgole!
  
  Ba ile ba nkgannela ka gare ga lehlwa nako ye telele, .
  Ke nyakile go gatsetša se sengwe le se sengwe...
  Ba fiša leoto la ka le le sa aparwago ka tšhipi, .
  Ba be ba nyaka go mo fega a sa apara magareng ga diphaene!
  
  Eupša ngwanenyana yo mobotse o ile a tla
  Gomme o ile a tloša ka go iketla mafasista ka moka...
  Akere leihlo la gagwe le swana le nalete e bogale, .
  Re sega le go maphodisa kudu ka nako e tee!
  
  Mošemane o be a nyakile go hwa
  Madi a mošemane a ile a gatsela ka methapong ya gagwe...
  Eupša e ka se fele bjale
  Go bjalo ka ge eka ngwanenyana o ile a phela!
  
  Ke ile ka fola go tšwa go go fišwa mo go šiišago, .
  Akere ka morago ga lehlwa ba ile ba ntšhuma then...
  Tseba seo mmolai yo a se nago pelo e lego pokolo, .
  Eupša le yena o tla lefa kotlo!
  
  Ngwanenyana o bohlale kudu, ntumele, .
  Gomme mmulamadibogo o ile a gwerana le yena ka pela...
  Bjale o tla ba mošemane wa sebata wa nnete, .
  Le gona difahlego tša bakerubi di tla re thekga!
  
  Ba thoma go lwa le yena gabotse kudu, .
  Re ile ra senya ma-fascist ka mo go sa felego...
  Re phasa ditlhahlobo, re hweditse di-A, .
  Go kitimela bokomonisi ka dikhilomithara tše dintši!
  
  Nna le ngwanenyana re sa rwala dieta lehlweng, .
  Dipoifo tše mmalwa, ntle le go tseba, re kitimela...
  Ke tla otla lenaba ka seatla, .
  Gomme Letšatši le dula le phadima godimo ga Naga ya Botate!
  
  Ba ga Kraut ba ka se kgone go nfenya, .
  Gomme mmogo le ngwanenyana re sa fenyege...
  Ke tiile bjalo ka bere ye e befetšwego
  Ge re kopane le Komsomol!
  
  Gomme mo ngwanenyana o kitima a sa rwala dieta, .
  Gomme o thuntšha ka bokgoni kudu go mafasista...
  Re tla bopelela Naga ya Mma kotse ye maatla, .
  Kaine yo mobe a a fedišwe!
  
  Russia ke naga e matla kudu, .
  Gomme o na le barrel ya sethunya...
  Sathane a ka se kgone go re fenya, .
  Tefetšo ya madi e tla tla go yena!
  
  Ka gona ngwanenyana yo mobotse o a opela, .
  Ge a sa rwala dieta a kitimela ka gare ga snowdrift...
  Gomme mmogo le mmulamadibogo o betha digagabi, .
  Re tla e fihlelela, eupša re tla fediša yo mongwe le yo mongwe wa rena!
  
  Gape ga ke mošemane yo a fokolago le gatee, .
  Ke pšhatlaganya ma-fascist ka pefelo e šoro...
  Fuhrer e tla amogela nikele go tšwa go nna, .
  Le gona re tla aga lefase le lefsa le legolo!
  
  Re lwa ka bogale bjo bjo bo fodilego, .
  Wehrmacht e ka se re khuname ka matolo...
  Hooray bakeng sa Nazi ka sebete sa hae, .
  Mang le mang yo e tlago go ba Lenin o tla re tlatša!
  
  O tla ba botse bjo bo fodilego kudu, .
  Mošemane o ratana le wena ka bohlanya...
  Ke tla go thuntšhetša, naga
  Le ka baka la motse o phadimago kudu!
  
  Ke dumela gore ke tla fihla ka nako bakeng sa Berlin, .
  Ntwa ye sehlogo e tla kokobela ka morago...
  Re tla fenya bogolo bja legohle, .
  Anke dikgabo tša mollo di galefile!
  
  Le gona ge e ba re reretšwe go hwa, .
  Ke rata yona e nnoši...
  Ngwanenyana a dire seo ke se nyakago, .
  Morwa wa ka o tla mpha mpho, gaešita le morwedi!
  
  O tla ba mosetsana yo mobotse
  O tla aga lefase le leo go lona go tlago ba le paradeise...
  Re na le matšoba a mabotse a melago mo, .
  Gomme ntumele, seetša ga se lešaka le gatee!
  
  Ke thuntšhitše Nkwe fase le ngwanenyana, .
  Gomme ka morago ga gagwe o ile a fetša go tšwa Panther.
  Mohlabani o fetoša tšhemo gore e be lefelo la go thuntšha, .
  Le ge ka dinako tše dingwe re sa tsebe le tekanyo!
  
  Re tla phetha selo se segolo ka nageng, .
  A re ageng bokomonisi gomme tolara e tla nyamelela...
  Gomme re tla fenya Sathane fao, .
  Eka kabelo ya rena e ka phadima!
  
  Ngwanenyana o ile a lema marega ka moka, .
  O ile a sepela a sa rwala dieta ka gare ga go tonya...
  Go lokile, ke ka lebaka la eng re le ntweng - ke ka lebaka la eng, .
  Re tla bjala rose e kgahlišago kudu!
  
  Tsela e bjalo e fodilego kudu, .
  Nna le ngwanenyana yo a sa rwalago dieta re emetše...
  Le gona ga go kgonege go fenya USSR, .
  Re tla be re gwanta ka Motsheganong wo o holofetšago!
  
  Gomme le ge May a sa tle, .
  Re sa tla sepela ka phenyo...
  Ka fao mošemane, e-ba le sebete gomme o be le sebete - .
  Letšatši le tla phadima ka godimo ga rena paradeiseng!
  
  Then don"t be afraid, re tla tsosa bafu, .
  Mahlale a na le keletšo ye maatla kudu...
  Morena wa rena ke o tee, ga se o tee, .
  Gomme re tla bitša Fuhrer gore a ikarabele!
  Ke kamoo bašemane bao ba sa aparago dieta bao ba aperego diborikhwe tša moriri wo o beotšwego ba bego ba opela ka gona. Gomme bontši bja bona le bona ba be ba na le di- tattoo mebeleng ya bona. Gaešita le mošemane wa hobbit o ile a betla seswantšho sa Stalin sehubeng sa gagwe.
  Eupša ka morago ditanka tša Jeremane di ile tša tšwelela, gomme bagolegwa bona ba bašemane ba ile ba ba dumediša ka phišego e kgolo gomme ba gata maoto a bona a se nago selo le a bjana.
  Mafelelong a 1945, madira a Jeremane le a Japane a ile a thopa mo e nyakilego go ba mafelo ka moka a magolo ao a nago le badudi a USSR. Gomme ke feela metseng e mengwe le metsaneng yeo dintwa le ditlhaselo tša go tšea lehlakore di bego di sa dutše di tšwela pele. Stalin o ile a tloga a tšhaba, gomme ga se a iponagatša, kua Brazil, moo a bego a iphihla gona. Eupša Molotov o ile a šala go e na le moo. Lega go le bjalo, ka May sekete le makgolo a senyane le masomenne-tshela, Molotov o ile a thopša ke madira a kgethegilego a tlhaselo a SS. Ka morago ga moo Beria, yo a tšerego sebaka sa Molotov, o ile a neela go ineela ka dipeelano tše di hlomphegago.
  Hitler o ile a dumela, gomme bophelo bja Beria bo ile bja phološwa gomme bja newa tokologo e lekanyeditšwego. Le gona kua USSR, ntwa ya go tšea lehlakore e ile ya nyakile e kgaotša. Go ile gwa ba le go homola.
  Reich ya Boraro e be e šila seo e se fentšego. Eupša thulano le USA le Brithania e be e sa phemegego. Ka mo go kgethegilego, Hitler o ile a nyaka gore dithoto tša bokoloniale di bušetšwe Italy le Fora, Belgium le Holland. Kudukudu mo Afrika. Gomme o di fe ka molao go Majeremane. Bjale Third Reich e be e e-na le seatla se se lokologilego. Gomme ge e ba go na le selo...
  Eupša USA e be e e-na le pomo ya athomo. Ke therešo gore Third Reich ga e na ditanka feela, eupša gape e hlamile difofane tša jet. Le gona e ka se dumelele go lahlelwa dipomo nageng ya Yuropa.
  Ka gona go ile gwa ba le go khutša lefaseng. Majeremane a be a aga dikepe tša go rwala difofane, dikepe tša ntwa le dikepe tše dikgolo tša godimo ga meetse ka lebelo le le akgofilego. Eupša sehlopha sa bona sa dikepe tša ka tlase ga meetse se be se šetše se tiile, gomme dikepe tša bona tša ka tlase ga meetse di be di sepela ka hydrogen peroxide. Ka gona...
  Mošemane wa hobbit o ile a hwetša lefelo bakeng sa gagwe ka go Third Reich. O ile a thoma go kaonafatša di-saucer tša go fofa - disk ya Belonce. Historing ya kgonthe, disk ye e ile ya kgona go fofa gomme ya fihlelela lebelo la mapheko a mabedi a modumo. Lega go le bjalo, ga se a ka a tšea karolo dintweng tšeo. E be e le kotsing kudu, e bile e le e kgolo e bile e bitša tšhelete e ntši. Historing ya kgonthe: le ge e le USSR goba USA ga se ya amogela di- saucer tše di fofago. Ka gobane papadi yeo e be e sa swanelwe ke kerese. Senya enjene e tee gomme gateetee disk ya Belonce e lahlegelwa ke taolo gomme ya wela fase.
  Eupša mošemane wa hobbit o ile a e dira gore go elela ga laminar go elela go dikologa di- saucer tše di fofago gomme di se hlaselege ke dibetša tše dinyenyane. Gomme bjale dithunya tša go lwantšha difofane, dikanono tša moya le dithunya tša motšhene di ka se kgone go di thuntšha fase e le ka kgonthe. Eupša mošemane yo a sa felego le yo a sa rwalago dieta o dirile gore, bona le bona, di-laser di ile tša tsenywa go bona. Gomme di-laser tše di ile tša fiša selo se sengwe le se sengwe e le ka kgonthe ka mollo le mahlasedi a phišo. Gomme o leke go lwantšha se.
  Ka gona Majeremane ge e le gabotse a be a e-na le dikarata tše matla tša diphalafala tša tša bohlabani. Ka nako e swanago, ditlhamo tše di tšwetšego pele kudu tše di šomago di ile tša tsenywa ditankeng, gomme ba ile ba ba ba thoma go dira dikoloi ka polasitiki.
  Ee, e be e bonagala e segiša ka mo go feteletšego gomme ka tsela ya yona, e le bogale ka mo go feteletšego.
  Kua USA, go ba gona, ba be ba nyaka go arabela Majeremane, eupša kgahlanong le di- saucer tše di fofago, ba na le feela ditefišo tša athomo tšeo ka kgopolo di bego di ka ba senya. Eupša ma-Nazi a be a šetše a e-na le difofane tše dikete tša disk. Fuhrer o ile a dira phetho ya go ya ntweng ka April 20, 1949, ka letšatši la gagwe la matswalo la bo-masometshela. Seo se ka bolelwago ga se kgopolo ya bošilo kudu.
  Go feta moo, ma-Nazi a be a ka hwetša semaka se se sa kgahlišego ge e ba thekinolotši ya dithuthupi e be e ka hlangwa kua United States.
  Pele ga tlhaselo, Hitler o ile a phetha ka go ipshina ka dintwa tša gladiator. Gomme se le sona ga se kgopolo ya bohlanya.
  Eupša yeo ke kanegelo ye nngwe...
  
  DIPAPADI TŠA DIHLOLO - GO SENYA RUSSIA
  TLHALOSO
  Mehuta e fapa-fapanego ya ditiro e dirwa ke ditirelo tša bohlale, kudu-kudu CIA, NSA, MI, MOSAD le tše dingwe, e lego seo se hlolago boemo bjo bo kgethegilego lefaseng ka bophara, bjoo gantši bo fetogago bjo bo sa tsebjego e sa le pele. Go na le ntwa kgahlanong le botšhošetši le bakeng sa mafelo a tutuetšo. Go na le dipadi tše di kgahlišago kudu tšeo di ineetšego go se, gammogo le go eka ga Mikhail Gorbachev.
  
  KGAOLO YA PELE
  
  
  Lehloyo leo le bego le le ka pelong ya gagwe le be le tuka kudu go feta tšhipi e qhibidišitšwego.
  
  Matt Drake o ile a ema, a namela godimo ga lebota, gomme a kotama ka setu. O ile a inama gare ga dihlašana tše di thekeselago, a theeleditše, eupša a se kwe phetogo setu seo se bego se mo dikologile. O ile a ema motsotswana gomme a lekola subcompact ya Glock gape.
  
  Se sengwe le se sengwe se be se lokile. Di-minions tša Kgoši ya Madi di tla ba le bothata bošegong bjo.
  
  Ntlo yeo e bego e le ka pele ga gagwe e be e le ka gare ga leswiswi. Kichine le phapoši ya bodulo lebatong la pele di be di apešitšwe ke dikgabo tša mollo. Lefelo ka moka le ile la nwelela leswiswing. O ile a ema motsotswana o mongwe, a hlahloba ka kelohloko seswantšho seo a se amogetšego go tšwa go mothuši wa peleng, yo ga bjale a hwilego, pele a tšwela pele ka setu.
  
  Tlwaetšo ya gagwe ya kgale e be e mo hlanketše gabotse gomme e be e boetše e šišinya ka methapong ya gagwe, bjale o be a na le lebaka la motho ka noši le nyakego ya lona. Ba bararo ba bašomi ba Kgoši ya Madi ba hwile ka mo go šiišago ka gare ga dibeke tše tharo.
  
  Go sa šetšwe gore o mmoditše eng, Rodriguez nkabe e bile nomoro ya bone.
  
  Drake o ile a fihla mojakong wa ka morago gomme a lekola senotlelo. Ka morago ga metsotso ye mmalwa o ile a retološa seswaro gomme a thelela ka gare. O ile a kwa go thuthupa go tšwa thelebišeneng gomme go hlaba mokgoši mo go kgaoditšwego. Rodriguez, Modimo a šegofatše mmolai wa kgale wa batho ba bantši, o be a bogetše papadi.
  
  O ile a sepela ka khitšhi, a sa nyake seetša sa totšhe ya gagwe ya go kopana ka lebaka la go phadima mo go tšwago ka phapošing ye kgolo yeo e bego e le ka pele. O ile a ema phapošing ya go sepela gore a theetše ka kelohloko.
  
  Na go be go na le bašemane ba go feta o tee moo? Go thata go dira ntle ka lebaka la lešata go tšwa go TV ya go hlabja. Ga go na taba. O be a tla ba bolaya ka moka.
  
  Go hloka kholofelo mo a go kwelego dibekeng tše tharo tša mafelelo ka morago ga lehu la Kennedy go ile gwa batamela go mo gateletša. O ile a tlogela bagwera ba gagwe ka ditheolelo tše pedi feela. O ile a thoma ka go leletša Torsten Dahl mogala go lemoša mo-Sweden ka tefetšo ya Kgoši ya Madi le go mo eletša gore a fihliše lapa la gagwe lefelong le le bolokegilego. Gomme sa bobedi, o ile a ngwadiša thušo ya bagwera ba gagwe ba kgale ba SAS. O be a ba bota gore ba tla hlokomela lapa la Ben Blake ka ge a be a sa kgone go dira seo ka boyena.
  
  Bjale Drake o ile a lwa a nnoši.
  
  O be a bolela ka sewelo. O be a enwa. Bošoro le leswiswi e be e le bagwera ba gagwe feela. Go be go se na kholofelo goba kgaugelo yeo e šetšego pelong ya gagwe
  
  O ile a sepela ka setu go theoga phapošing ya go sepela. Lefelo le be le nkga ka dijo tše di kolobilego, tša mofufutšo le tše di gadikilwego. Muši wa biri o be o nyakile o bonagala. Drake o ile a dira sefahlego se thata.
  
  Go bonolo go nna.
  
  Bohlale bja gagwe bo boletše gore go be go na le monna yo a dulago mo, monna yo a thušitšego go thopa bonyenyane ba bararo ba "mathopša" a tumilego gampe a Kgoši ya Madi. Ka morago ga go thula ga sekepe sa gagwe le go tšhaba ga monna yo mo go bonagalago go rulagantšwe gabotse, bonyenyane batho ba lesome-pedi ba maemo a godimo ba ile ba gata pele ka kelohloko le ka sephiring go hlalosa gore setho sa lapa la bona se be se swerwe ke batho ba lefase la bahu. Kgoši ya Madi e ile ya hlalefetša diphetho le ditiro tša United States, e holwa ke lerato le kwelobohloko ya hlogo ya bona ya sebopego.
  
  Leano la gagwe e be e le le lebotse kudu e le ka kgonthe. Ga go motho le o tee yo a bego a tseba gore baratiwa ba batho ba bangwe ba kotsing, gomme Kgoši ya Madi e ile ya ba tutuetša ka moka ka molamu wa tšhipi le madi. Se sengwe le se sengwe seo se bego se nyakega. Se sengwe le se sengwe seo se šomago.
  
  Drake o be a dumela gore ga se ba hlwa ba kgoma le yo a thopilwego. Ba be ba sa kgone go kwešiša gore taolo e šoro ya Kgoši ya Madi e ile ya fihla bokgoleng bofe e le ka kgonthe.
  
  Ka go la gagwe la nngele, lebati le ile la bulega gomme monna yo a sa beolwago yo a nonnego a tšwa. Drake o ile a gata mogato ka ponyo ya leihlo le ka matla a bolayago. O ile a kitimela monna yoo, a ntšha thipa gomme a e nweletša ka gare-gare ga mpa ya gagwe, ke moka, ka go se šome, a mo kgoromeletša ka mojako wo o bulegilego go tsena ka phapošing ya bodulo.
  
  Mahlo a monna yo a nonnego a ile a phatloga ka go se dumele le go tšhoga. Drake o ile a e swara ka thata, kotse ye e sephara, ye e goeletšago, a gatelela ka maatla ka gare ga legare pele a tlogela gomme a goga Glock.
  
  Rodriguez o ile a gata mogato ka pela, go sa šetšwe go tšhoga ga ponagalo ya Drake. O be a šetše a kgokologetše sofeng yeo e bego e kgokologetšwe fase gomme a tšholla lepanta la gagwe. Eupša tlhokomelo ya Drake e ile ya gogelwa go monna wa boraro ka phapošing.
  
  Monna wa go ba le setoko, wa moriri o motelele o be a bapala sekhutlong a swere di- headphone tše dikgolo tše ntsho tšeo di gateletšwego ditsebeng tša gagwe. Eupša gaešita le ge a be a gagamala, gaešita le ge a be a kgotla dithipa tša koša ka menwana ya gagwe yeo e bego e swere leraga, o ile a fihlelela sethunya seo se segilwego.
  
  Drake o ile a itira yo monyenyane. Thunyo e bolayago e ile ya gagola monna yo a nonnego. Drake o ile a kgoromeletša mmele wo o bego o šikinyega ka thoko gomme a ema, a thuntšha. Dithunya tše tharo di ile tša apola bontši bja hlogo ya seopedi sa mmino gomme tša lahlela mmele wa gagwe lebotong. Di- headphone di ile tša fofela ka thoko ka botšona, di hlalosa arc moyeng, gomme tša ema TV e kgolo kudu, di fegilwe gabotse mo ntlheng.
  
  Madi a ile a kitima go theoga skrineng se se bataletšego.
  
  Rodriguez o be a sa gagabela fase. Ditšhipi tše di lahlilwego le biri di ile tša kgorometšwa gomme tša gaša go mo dikologa. Drake o be a le ka thoko ga gagwe ka ponyo ya leihlo gomme a hlaba Glock ka maatla ka marulelong a molomo wa gagwe.
  
  "Na le tatso?"
  
  Rodriguez o ile a kgangwa, eupša a sa dutše a fihlelela lepanta la gagwe bakeng sa thipa e nyenyane. Drake o ile a lebelela ka lenyatšo, gomme ge mohlankedi wa Kgoši ya Madi a ba otla ka sehlogo, lešole la peleng la SAS le ile la e swara gomme la e otlela ka thata ka gare ga bicep ya mohlaselwa.
  
  "O se ke wa ba setlatla".
  
  Rodriguez o be a kwagala bjalo ka kolobe yeo e hlabjago. Drake o ile a mo retološa gomme a mo ithekga ka morago godimo ga sofa. O ile a kopana le mahlo a monna yoo, a tletše maru ka bohloko.
  
  "Mpotše se sengwe le se sengwe seo o se tsebago," Drake a hweshetša, "ka Kgoši ya Madi." O ile a ntšha Glock eupša a e boloka e bonagala gabotse.
  
  "Ka eng?" Segalo sa Rodriguez se be se le se se koto ebile go le thata go se hlatholla ka lebaka la lebelo la gagwe le bohloko.
  
  Drake o ile a thula Glock ka ganong ga Rodriguez. Bonyenyane leino le tee le a kgaolwa.
  
  "O se ke wa ntshega." Mpholo wo o bego o le lentšung la gagwe o be o eka go feta lehloyo le go itlhoboga feela. Se se ile sa dira gore monna wa Kgoši ya Madi a lemoge gore lehu le sehlogo e be le tloga le sa phemegego.
  
  "Go lokile mo gobotse." Ke tseba ka Boudreau. Na o nyaka gore ke go botše ka Boudreaux? Se nka se dira."
  
  Drake o ile a kgotla molomo wa Glock gabonolo phatleng ya monna yo. "Re ka thoma moo ge o nyaka."
  
  "Tefišo. Dula o iketlile ". Rodriguez o ile a tšwela pele ka bohloko bjo bo lego molaleng. Madi a ile a elela go theoga seledu sa gagwe go tšwa meno ao a robegilego. "Boudreaux ke sefebe sa go nyobana, monna. Na o tseba lebaka le nnoši leo ka lona Kgoši ya Madi e mo tlogetšego a phela?"
  
  Drake o ile a šupa sethunya leihlong la monna yo. "Na ke swana le mohuta wa motho yo a arabago dipotšišo?" Lentšu la gagwe le ile la grated bjalo ka tšhipi godimo ga tšhipi. "Na ke swanetše?"
  
  "Ee. E botse e botse. Go sa na le mahu a mantši ka pele. Ke seo Kgoši ya Madi a se boletšego, monna. Go na le lehu le legolo ka pele, gomme Boudreau o tla thabela go ba ka gare ga botenya bja lona. " .
  
  "Ka fao o šomiša Boudreau go hlwekiša. Ga go makatše. Mohlomongwe o senya polasa ka moka."
  
  Rodriguez o ile a panya mahlo. "Na o tseba ka polasa?"
  
  "O kae?" Drake o ile a kwa lehloyo le mo fenya. "Kae?" - Ke ile ka botšiša. Motsotswana o latelago o be a tlo thubega gomme a thoma go betha Rodriguez go fihla a makhura.
  
  Ga go na ditahlegelo. Seripa sa masepa ga se tsebe selo le ge go le bjalo. Go no swana le ba bangwe ka moka. Ge e ba go be go na le selo se tee seo se bego se ka bolelwa ka Kgoši ya Madi, e be e le ka fao a bego a uta ditsela tša gagwe gabotse ka gona.
  
  Ka yona nako yeo, tlhase e ile ya phadima mahlong a Rodriguez. Drake o ile a kgokologa ge selo se sengwe se boima se feta moo hlogo ya gagwe e bego e le gona.
  
  Monna wa bone, yo go bonagalago a ile a idibala ka phapošing e latelago gomme a tsošwa ke lešata, o ile a hlasela.
  
  Drake o ile a dikologa, a lahlela leoto la gagwe ka ntle gomme a nyakile go tloša hlogo ya moganetši wa gagwe yo mofsa. Ge monna a wela fase, Drake o ile a mo hlahloba ka pela - go lebelela ka thata, diporo tša terene diatleng ka bobedi, sekipa sa ditšhila - gomme a mo thuntšha gabedi hlogong.
  
  Mahlo a Rodriguez a ile a phatloga. "Aowa!"
  
  Drake o ile a mo thuntšha ka letsogong. "O be o se na mohola go nna."
  
  Thunyo e nngwe. Lengole la gagwe le ile la thuthupa.
  
  "Ga o tsebe selo".
  
  Kulo ya boraro. Rodriguez o ile a ipoeletša gabedi, a swere mpa ya gagwe.
  
  "Bjalo ka ba bangwe ka moka."
  
  Thunya ya mafelelo. Gona magareng ga mahlo.
  
  Drake o ile a nyakišiša lehu leo le mo dikologilego, a le nwa ka gare, a dumelela moya wa gagwe go nwa todi ya tefetšo motsotswana feela.
  
  O ile a tlogela ntlo, a tšhaba ka serapeng, a dumelela leswiswi le le tseneletšego gore le mo je.
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  Drake o ile a tsoga bošego kudu, a khupeditšwe ke mofufutšo. Mahlo a be a tswaletšwe ka baka la megokgo yeo e sa tšhollwago ka mo go sa felego. Toro e be e dula e swana.
  
  E be e le motho yo a bego a ba phološa ka mehla. Motho yo ka mehla e lego wa pele go bolela mantšu a rego "ntshepe." Eupša ka morago ga go na selo seo se ilego sa mo šomela.
  
  Bobedi bja bona ba nyamiše.
  
  Gabedi e šetše e le gona. Alison pele. Bjale Kennedy.
  
  O ile a thelela malaong, a fihlelela lepotlelo leo a le bolokilego kgauswi le sethunya seo se bego se le godimo ga nightstand. O ile a nwa sip ka lebotlelong le bulegile sekwahelo. Whisky ya theko ya fase e ile ya fiša tsela ya yona go theoga mometšong wa gagwe le ka gare ga mala a gagwe. Moriana wa ba fokolang le ba rogilwego.
  
  Ge go ipona molato go be go mo tšhošetša ka go mo khunama gape, o ile a letša megala e meraro ka pela. Ya pele kua Iceland. O ile a bolela ka boripana le Thorsten Dahl gomme a kwa kwelobohloko lentšung la mo-Sweden yo mogolo, gaešita le ge a be a mmotša gore a tlogele go leletša mogala bošego bjo bongwe le bjo bongwe, gore mosadi wa gagwe le bana ba bolokegile le gore ga go na kotsi yeo e bego e tla ba tlela.
  
  Ya bobedi e be e le ya Joe Shepard, monna yo a ilego a lwa le yena dintweng tše dintši nakong ya gagwe le sehlopha sa kgale sa madira. Shepard ka tlhompho o ile a hlalosa boemo bjo bo swanago le bja Dahl, eupša ga se a ka a bolela ka mantšu a Drake a go se loke goba go rora mo go makgwakgwa lentšung la gagwe. O ile a kgonthišetša Drake gore lapa la Ben Blake le be le hlokometšwe gabotse le gore yena le bagwera ba gagwe ba sego kae ba be ba dutše meriting, ba diša lefelo leo ka bokgoni.
  
  Drake o ile a tswalela mahlo ge a dira mogala wa mafelelo. Hlogo ya gagwe e be e dikologa gomme dikagare tša gagwe di be di tuka bjalo ka maemo a tlase kudu a dihele. Tše ka moka di be di amogetšwe. Selo se sengwe le se sengwe seo se ka tlošago tlhokomelo ya gagwe go Kennedy Moore.
  
  O bile o hlologetšwe poloko ya gagwe ya go hlabja...
  
  "Thobela?" Lentšu la Alicia le be le iketlile e bile le ikholofela. Le yena, o be a sa tšwa go lahlegelwa ke motho yo a lego kgaufsi le yena, gaešita le ge a be a sa bontšhe dika tša ka ntle.
  
  "Ke nna." Ba bjang?"
  
  "Tšohle di lokile." Hayden o fola gabotse. Dibeke tše mmalwa fela tše dingwe gomme o tla boela seswantšhong sa gagwe sa mokgethwa sa CIA. Blake o lokile, eupša o a go hlologela. Kgaetšedi ya gagwe e ile ya no iponagatša. Seboka sa kgonthe sa lapa. May ke AWOL, ke leboha Modimo. Ke ba lebeletše, Drake. O kae hele?"
  
  Drake o ile a khohlela gomme a phumola mahlo a gagwe. "Ke a leboga," o ile a kgona go bolela pele a kgaola kgokagano. Go segiša gore o boletše ka dihele.
  
  O ile a kwa eka o hlomile mešaša ka ntle ga tšona dikgoro tše.
  
  
  KGAOLO YA BORARO
  
  
  Hayden Jay o ile a bogela letšatši le hlaba godimo ga Lewatle la Atlantic. E be e le karolo yeo a bego a e rata kudu ya letšatši, yeo a bego a rata go e fetša a nnoši. O ile a thelela malaong ka kelohloko, a šikinyega ka baka la bohloko bja letheka la gagwe gomme a sepela ka kelohloko a ya lefasetereng.
  
  Khutšo e lekanyeditšwego e ile ya theogela godimo ga gagwe. Mollo wo o gagabago o ile wa kgoma maphoto, gomme ka metsotso e sego kae bohloko bja gagwe ka moka le dipelaelo tša gagwe di ile tša qhibidiga. Nako e ile ya ema e sa šišinyege gomme a sa hwe, gomme ka morago lebati ka morago ga gagwe la bulega.
  
  Lentšu la Ben. "Pono ye botse".
  
  O ile a dumela ka hlogo a lebile go hlaba ga letšatši gomme ka morago a retologa go mmona a mo lebeletše. "Ga go nyakege gore o hwetše yo mofsa, Ben Blake. Kofi feela le bagel ya botoro."
  
  Lesogana la gagwe le ile la tšholla lepokisi la dino le mokotla wa pampiri bjalo ka dibetša. "Kopana le nna mpeteng."
  
  Hayden o ile a lebelela New Dawn la mafelelo gomme ka morago a sepela ka go nanya a lebile mpeteng. Ben o ile a bea kofi le di- bagels moo a ka fihlelelwago gabonolo gomme a mo nea mahlo a mpša ya mpšanyana.
  
  "Bjang-"
  
  "Go swana le bošegong bja maabane," Hayden a realo ka pela. "Diiri tše seswai di ka se dire gore bogole bo fele." Ke moka a nolofala ganyenyane. "Se sengwe go tšwa go Drake?"
  
  Ben o ile a ithekga ka morago mpeteng gomme a šikinya hlogo. "Aowa. Ke boletše le papa gomme ka moka ba dira gabotse. Ga go na leswao-" O ile a ema gannyane. "Go tšwa go..."
  
  "Malapa a rena a bolokegile." Hayden o ile a bea seatla sa gagwe lengoleng la gagwe. "Kgoši ya Madi e paletšwe fao. Bjale sohle seo re swanetšego go se dira ke go mo hwetša gomme re fediše vendetta."
  
  Ben o ile a boeletša ka gore: "E paletšwe?" "O ka bolela bjang seo?"
  
  Hayden o ile a hemela godimo. "O a tseba seo ke bego ke se bolela."
  
  "Kennedy o hwile. Gomme Drake... ga se a ka a ya le polokong ya gagwe.
  
  "Ke a tseba".
  
  "O ile, o a tseba." Ben o ile a lebelela bagel ya gagwe ka mahlo a go tšhoša bjalo ka ge eka ke noga yeo e šišinyago. "A ka se boele morago".
  
  "Mo fe nako."
  
  "O be a na le dibeke tše tharo."
  
  "Ke moka o mo fe tše dingwe tše tharo."
  
  "O nagana gore o dira eng?"
  
  Hayden o ile a myemyela ganyenyane. "Go tšwa go seo ke se tsebago ka Drake... Khupetša mekokotlo ya rena pele. Ke moka o tla leka go hwetša Dmitry Kovalenko."
  
  "Kgoši ya Madi e ka no se tsoge e tšweletše gape." Boemo bja kgopolo bja Ben bo be bo gateletša kudu moo e lego gore gaešita le kholofetšo e phadimago ya mesong e mefsa e ile ya nyamelela.
  
  "O tla." Hayden o ile a gadima lesogana leo. "O na le leano, o a gopola? A ka se robale fase go swana le pele. Didirišwa tša go sepela ka nako e be e fo ba mathomo. Kovalenko o na le papadi e kgolo kudu yeo e rulagantšwego."
  
  "Kgoro ya Dihele?" Ben o ile a nagana ka taba yeo. "Na o dumela masepa a?"
  
  "Ga go na taba." O a e dumela. Seo CIA e swanetšego go se dira ke go hwetša seo."
  
  Ben o ile a nwa kofi ya gagwe nako ye telele. "Ke tšohle, akere?"
  
  "Go lokile..." Hayden a myemyela ka bohwirihwiri go yena. "Bjale matla a rena a geek a oketšegile gabedi."
  
  Ben o ile a dumela ka gore: "Karin ke bjoko. "Eupša Drake nkabe a thubile Boudreaux ka motsotso."
  
  "O se ke wa kgonthišega kudu. Kinimaka ga se a ka a dira se. Gomme ga se poodle gabotse."
  
  Ben o ile a ema ge go kokotwa mojakong. Mahlo a gagwe a ile a eka letšhogo.
  
  Hayden o ile a tšea motsotswana go mo homotša. "Re ka gare ga sepetlele se se šireletšegilego sa CIA, Ben. Maemo a tšhireletšego ao a dikologilego lefelo le a be a tla hlabiša mogwanto wa go hlongwa ga mopresidente dihlong. Fola fase."
  
  Ngaka e ile ya tsenya hlogo ya yona ka mojako. "Tšohle di lokile?" O ile a tsena ka phapošing gomme a thoma go hlahloba ditšhate tša Hayden le maswao a bohlokwa.
  
  Ge a tswalela lebati tseleng ya gagwe ya go tšwa, Ben o ile a bolela gape. "Na o nagana gore Kgoši ya Madi e tla leka go tšea didirišwa gape?"
  
  Hayden o ile a šikinya magetla. "O šišinya gore ga se a hwetša selo sa mathomo seo ke se lahlegetšwego. Mohlomongwe seo ke seo se diregilego. Ge e le wa bobedi re o hweditše ka seketswaneng sa gagwe?" O ile a myemyela. "Go kokotetšwe."
  
  "O se ke wa ikgotsofatša."
  
  "CIA ga e khutše ka maemo a yona, Ben," Hayden a realo gateetee. "Ga go sa le bjalo." Re ikemišeditše go kopana le yena."
  
  "Go thwe"ng ka bahlaselwa ba go thopša?"
  
  "Go thwe"ng ka bona?"
  
  "Ruri ba na le maemo a godimo. Kgaetšedi ya Harrison. Tše dingwe tšeo o di boletšego. O tla di šomiša."
  
  "Ke nnete o tla e dira. Gomme re ikemišeditše go kopana le yena."
  
  Ben o ile a fetša bagel ya gagwe gomme a latswa menwana ya gagwe. "Ke sa dutše ke sa kgolwe gore sehlopha ka moka se ile sa swanelwa ke go ya ka tlase ga mobu," a realo ka go nyama. "Gateetee ge re be re thoma go tuma."
  
  Hayden o ile a sega ka tsela ya bodiplomate. "Ee. E nyamišago."
  
  "Go lokile, mohlomongwe e tla re dira gore re tume gampe kudu."
  
  Go ile gwa kokotwa gape ka boleta gomme Karin le Kinimaka ba tsena ka phapošing. Mo-Hawaii o be a bonagala a gateletšegile.
  
  "Setlatla se ga se ye go lla. Go sa kgathalege gore re dira eng, a ka se re llele molodi."
  
  Ben o ile a khutšiša seledu sa gagwe matolo gomme a dira sefahlego se se nyamišago. "Damn, ke duma ge Matt a be a le mo."
  
  
  KGAOLO YA BONE
  
  
  Monna wa Hereford o ile a lebelela ka kelohloko. Go tloga lefelong la gagwe le lebotse la go lebelela godimo ga mmoto wa bjang ka go le letona la seema se se koto sa dihlare, o be a ka diriša pono ya thelesekoupu yeo e bego e nameditšwe sethunya sa gagwe go šupa ditho tša lapa la Ben Blake ka go lebanya. Sebaka sa maemo a sešole se be se akaretša reticle ye e bonešitšwego, kgetho yeo e bego e dumelela tšhomišo ye e nabilego maemong a mabe a mabone gomme e akaretša BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Ge e le gabotse, sethunya se be se hlometšwe go fihla seatleng ka sedirišwa se sengwe le se sengwe sa thekinolotši ya maemo a godimo sa go thuntšha ka sethunya seo se ka naganwago, eupša monna yo a bego a le ka morago ga sebaka seo, go ba gona, o be a sa di hloke. O ile a tlwaetšwa go fihla maemong a godimodimo. Bjale o ile a lebelela ge tatago Ben Blake a sepela go ya thelebišeneng gomme a e bulela. Ka morago ga go tlwaelana ganyenyane, o ile a bona mmago Ben Blake a šupa tatagwe ka seatla ka sedirišwa se senyenyane sa go laola kgole. Di- crosshair tša pono ya gagwe di be di sa šikinyege le ge e le milimetara.
  
  Ka motšhene wa go itlwaetša, o ile a swela pono ya gagwe go dikologa lefelo leo le dikologilego ntlo. E ile ya bušetšwa morago go tšwa tseleng, e utilwe ke mehlare le lebota le le phagamego, gomme monna wa Hereford o ile a tšwela pele ka setu a bala baleti bao ba bego ba iphihla gare ga dihlašana.
  
  E tee tše pedi Boraro. Se sengwe le se sengwe se a elwa hloko. O be a tseba gore go na le tše dingwe tše nne ka ntlong, gomme tše dingwe tše pedi di be di utilwe ka mo go feletšego. Go sa šetšwe dibe tša bona ka moka, CIA e dirile mošomo o mobotse kudu wa go šireletša ba ga Blake.
  
  Monna o ile a sosobana sefahlego. O ile a lemoga motšhene wa go šikinyega. Lefsifsi, le lentsho go feta bošego, le phatlaletše go bapa le motheo wa lebota le le phagamego. E kgolo kudu go ka ba phoofolo. Sephiri kudu gore o ka se be le molato.
  
  Na batho ba hweditše Kgoši ya Madi ya Blake? Gomme ge e ba go le bjalo, di be di le botse gakaakang?
  
  Phefo e bofefo e ile ya foka go tšwa ka go le letshadi, thwii go tšwa English Channel, ya tliša tatso ya letswai ya lewatle. Monna wa Hereford o ile a lefela monaganong bakeng sa tsela yeo kulo e fetotšwego gomme a godiša kgaufsi ganyenyane.
  
  Monna yo o be a apere ka moka ka mmala o motsothwa, eupša go be go le molaleng gore didirišwa tšeo di be di dirilwe ka gae. Mothaka yo e be e se profešenale, e no ba mohlabani wa go thwala.
  
  Dijo tša kulo.
  
  Monwana wa monna yo o ile wa gagamala motsotswana gomme ka morago wa lokollwa. Go ba gona, potšišo ya kgonthe e be e le gore o ile a tla le ba bakae?
  
  A boloka sepheo sa gagwe ka gare ga di- crosshair, o ile a hlahloba ntlo le tikologo ya yona ka pela. Motsotswana ka morago o be a kgodišegile. Tikologo e be e hlwekile. Monna yo wa go apara boso o ile a dira a nnoši, monna wa Hereford o be a itshepa.
  
  Mohlabani wa go thwala yo a bolayago bakeng sa mogolo.
  
  Ka thata go swanelwa ke kulo.
  
  O ile a goga sethunya ka boleta gomme a monya go boela morago. Modumo wa kulo yeo e tšwago ka gare ga barele ga o lemogege gabotse. O ile a bona mohlankedi yo a thwetšwego a wa ntle le lešata, a phuhlama gare ga dihlašana tšeo di metšego kudu.
  
  Baleti ba lapa la Blake ga se ba ka ba lemoga selo. Ka metsotso e sego kae, o be a tla leletša CIA mogala ka sephiring, a ba tsebiša gore ntlo ya bona e mpsha e šireletšegilego e thubja.
  
  Monna wa Hereford, mogwera wa kgale wa SAS wa Matt Drake, o ile a tšwela pele go diša baleti.
  
  
  KGAOLO YA BOHLANO
  
  
  Matt Drake o ile a lokolla kepisi lebotlelong le lefsa la Morgan"s Spiced gomme a leletša nomoro yeo e lego go daela ka lebelo mo founong ya gagwe ya sellathekeng.
  
  Lentšu la May le ile la kwagala le thabile ge a araba. "Drake? O nyaka eng?"
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego gomme a nwa sip ka lebotlelong. Go May, go bontšha maikwelo e be e le mo e nyakilego go ba mo go sa tlwaelegago go etša ge go be go tla ba bjalo gore radipolitiki a hlomphe dikeno tša gagwe tša dikgetho. "O lokile?"
  
  "Ke nnete ke lokile. Ke ka baka la"ng ke sa swanela go ba bjalo? Ke eng se?"
  
  O ile a nwa gape nako ye telele gomme a tšwela pele. "Sedirišwa seo ke go filego sona. E bolokegile?"
  
  Go ile gwa ba le go dikadika ga motsotswana. "Ga ke na yona." Eupša go bolokegile, mogwera wa ka." Di-intonation tše di homotšago tša Mai di ile tša boa. "Se se bolokegile ka mo se ka kgonago ka gona." Drake o ile a nwa sip e nngwe. Mai o ile a botšiša, "Na seo ke sohle?"
  
  "Aowa. Ke dumela gore ke nyakile ke fetša di-lead tša-ka ntlheng ye. Eupša ke na le kgopolo e nngwe. Yo mongwe o kgauswi le ... gae."
  
  Setu se ile sa kgotla gomme sa phaphasela ge a be a letile. Ye e be e se May e tlwaelegilego. Mohlomongwe o be a na le motho yo mongwe.
  
  "Ke nyaka gore o diriše dikgokagano tša gago tša Majapane. Le ma-China. Gomme kudu-kudu ma-Russia. Ke nyaka go tseba ge e ba Kovalenko a na le lapa."
  
  Go ile gwa kwagala mohemo o bogale. "O serious?"
  
  "Ke nnete I"m damn serious." O ile a e bolela ka bogale go feta kamoo a bego a rerile ka gona, eupša ga se a kgopela tshwarelo. "Gomme gape ke nyaka go tseba ka Boudreau. Le lapa la gagwe."
  
  Go tšere Mai motsotso o tletšego gore a arabe. "Go lokile, Drake. Ke tla dira ka mo nka kgonago ka gona."
  
  Drake o ile a hemela godimo ge kgokagano e be e hwile. Motsotso ka morago o ile a lebelela lebotlelo la ramu ya dinoko ka mahlo a go tšhoša. Ka mabaka a itšego e be e se na selo ka seripa. O ile a lebelela godimo lefasetereng gomme a leka go bona motse wa Miami, eupša galase e be e šilafetše kudu moo a bego a sa kgone go bona galase ka thata.
  
  Pelo ya gagwe e ile ya opa.
  
  O ile a kokotela lebotlelo morago gape. Ka ntle le go nagana ka mo go oketšegilego, o ile a gata mogato gomme a tobetša nomoro e nngwe ya go daela ka lebelo. Ka tiro, o ile a hwetša tsela ya go beela manyami ka thoko. Ka tiro, o ile a hwetša tsela ya go tšwela pele.
  
  Mogalathekeng wa lla gomme wa lla. Mafelelong lentšu le ile la araba. "Nnyoba, Drake!Eng?"
  
  "O bolela ka thelelo, sefebe," a goga, ke moka a ema gannyane. "Bjang... sehlopha se bjang?"
  
  "Sehlopha? Kreste. Go lokile, o nyaka tshwantšhišo ya kgwele ya maoto ya go hlabja? Motho a nnoši yo o ka mo šomišago ka mo go kwagalago bjalo ka mohlaselwa mo nakong ye ke Kinimaka. Hayden, Blake le kgaetšedi ya gagwe ba be ba ka se dire le panka." O ile a ema go se nene. "Ga go na go tsepamiša kgopolo. Molato wa gago."
  
  O ile a khutša. "NNA? Na o re ge nkabe go dirilwe maiteko go bona, nkabe a atlegile?" Hlogo ya gagwe, yeo e nago le mouwane gannyane, e ile ya thoma go thuthumela. "Ka gobane go tla dirwa maiteko."
  
  "Sepetlele se hlokometšwe gabotse. Baleti ba na le bokgoni bjo bo feletšego. Eupša go botse gore o nkgopetše gore ke dule. Gomme go botse gore ke rile ee.
  
  "Le Boudreau? Go thwe"ng ka setlatla se?"
  
  "Mo e ka bago go thabiša go swana le lee le le gadikilwego. E ka se thubege. Eupša gopola, Drake, mmušo ka moka wa Amerika o šoma ka se bjale. E sego rena feela."
  
  "O se ke wa nkgopotša." Drake o ile a šikinyega. "Mmušo wo o lego kotsing kudu. Tshedimošo e sepela godimo le fase methaleng ya dikgokagano tša mmušo, Alicia. Go nyakega feela lockdown e tee e kgolo gore e tlatše ka moka."
  
  Alicia o ile a homola.
  
  Drake o ile a dula gomme a nagana ka yona. Go fihlela ge Kgoši ya Madi e utollwa mmeleng, tsebišo le ge e le efe yeo ba bego ba e-na le yona e be e swanetše go lebelelwa e le yeo e sa botegego. Se se be se akaretša tsebišo mabapi le Dikgoro tša Dihele, kgokagano le Hawaii le ditaba le ge e le dife tšeo a di kgobokeditšego go tšwa go bathuši ba bane bao ba hwilego.
  
  Mohlomongwe selo se tee gape se be se tla thuša.
  
  "Ke na le ketapele e tee gape. Gomme May o hlahloba dikgokagano tša lapa la Kovalenko le Boudreaux. Mohlomongwe o ka kgopela Hayden gore a dire se se swanago?"
  
  "Ke mo bjalo ka mogau, Drake. Ga ke mpša ya gago ya dinku ya go hlabja."
  
  Mo nakong ye Drake o ile a homola.
  
  Alicia o ile a hemela godimo. "Bonang, ke tla e bolela. Gomme ge e le May, o se ke wa bota naledi yeo ya bohlanya go fihla bokgoleng bjo o ka kgonago go e lahlela."
  
  Drake o ile a myemyela ka tšhupetšo ya papadi ya bidio. "Ke tla dumelelana le se ge o mpotša gore ke mang wa lena di-bitch tša bohlanya yo a bolailego Wells. Gomme ka lebaka la eng."
  
  O be a letetše go homola nako ye telele gomme a e hwetša. O ile a diriša sebaka seo go nwa dihlare tše dingwe tše sego kae tša amber.
  
  Mafelelong Alicia a hweshetša ka gore: "Ke tla bolela le Hayden." "Ge e ba Boudreaux goba Kovalenko ba na le lapa, re tla ba hwetša."
  
  Kgokagano e ile ya šitišwa. Ka setu sa tšhoganetšo, hlogo ya Drake e ile ya thuthumela bjalo ka jackhammer. Ka letšatši le lengwe ba tla mmotša therešo. Eupša ga bjale go be go lekane gore o lahlegetšwe ke Kennedy.
  
  Go be go lekane gore o kile a dumela go selo seo bjale se bego se le kgole go swana le ngwedi, bokamoso bjo bo phadimago bjo bo fetogilego molora. Go hloka kholofelo ka gare ga gagwe go ile gwa sotha pelo ya gagwe. Lepotlelo le ile la wa go tšwa menwaneng yeo e fokolago, ga se la robega, eupša la tšhollela dikagare tša lona tša mollo lebatong le le šilafetšego.
  
  Ka motsotswana Drake o ile a nagana go e tšhela ka gare ga galase. Seela seo se tšholotšwego se ile sa mo gopotša ka ditshepišo, dikeno le dikgonthišetšo tšeo a di dirilego tšeo di ilego tša moyafala ka karolo ya motsotswana, tša tlogela maphelo a senyegile e bile a senyegile bjalo ka meetse a mantši kudu ao a tšholotšwego fase.
  
  O be a ka dira bjang se gape? Tshepiša go boloka bagwera ba gagwe ba bolokegile. Seo a bego a ka se dira gona bjale e be e le go bolaya manaba a mantši ka mo a bego a ka kgona ka gona.
  
  Hlolang lefase la bobe, o tlogele botse bo tšwele pele bo phela.
  
  O ile a dula fase mo ntlheng ya mpete. Robegile. Ga go selo se se šetšego. Se sengwe le se sengwe ge e se lehu se ile sa hwa ka gare ga gagwe, gomme khetla ye e robegilego yeo e šetšego e be e sa nyake selo se sengwe go tšwa lefaseng le.
  
  
  KGAOLO YA BOTSELA
  
  
  Hayden o ile a leta go fihlela Ben le Karin ba rola modiro go e nngwe ya diphapoši tša tirelo. Sehlopha sa ngwanabo rena le kgaetšedi se ile sa nyakišiša ka Hawaii, Diamond Head, Dikgoro tša Dihele le dinonwane tše dingwe tšeo di sepedišanago le Kgoši ya Madi, ka kholofelo ya go kopanya kgopolo.
  
  Ka ge seemo se hlwekišitšwe, Hayden o ile a apara diaparo tše foreše gomme a tsena ka ofising ye nnyane yeo Mano Kinimaka a bego a hlomile seteišene se sennyane sa mošomo. Mohawaii yo mogolo o be a kgotla go tloga dinotlelo, a bonala a nyamile gannyane.
  
  "O sa swara dinotlelo tše pedi ka nako e tee ka menwana ya gago ya soseji?" Hayden o ile a botšiša ka go se šetše gomme Kinimaka a retologa ka go myemyela.
  
  "Aloha nani wahine," a realo, gomme ka morago a nyakile a tšhošwa ke ge a bontšha tsebo ya tlhalošo ya mantšu.
  
  "Na o nagana gore ke yo mobotse? Na ke ka gobane ke hlabilwe ke motho wa lehlanya?"
  
  "Ka gobane ke thabile. Ke thabile kudu gore o sa na le rena."
  
  Hayden o ile a bea seatla sa gagwe legetleng la Kinimaki. "Ke a leboga, Mano." O ile a leta metsotswana ye mmalwa, ke moka a re, "Eupša bjale ka Boudreau re na le bobedi sebaka le bothata. Re swanetše go tseba seo a se tsebago. Eupša re ka mo roba bjang?"
  
  "Na o nagana gore setlatla se sa lehlanya se tseba moo Kgoši ya Madi e iphihlago gona?" Na motho yo a nago le šedi yo a swanago le Kovalenko o be a tla mmotša e le ka kgonthe?"
  
  "Boudreau ke mohuta o mobe kudu wa bohlanya. Monna wa bohlale. Ke nagana gore o tseba se sengwe."
  
  Lentšu la sardonic le ile la tšwa ka morago ga Hayden. "Drakey o nagana gore re swanetše go tlaiša lapa la gagwe." Hayden o ile a retologa. Alicia o ile a mo fa pososelo ya go nyatša. "Na o lokile ka se, CIA?"
  
  "Na o boletše le Matt gape?" Hayden o ile a re. "O bjang?"
  
  "Go bonagala bjalo ka motho wa gagwe wa kgale," Alicia a realo ka kgegeo yeo go lego molaleng gore o be a sa e bolele. "Ka tsela yeo ke kilego ka mo rata ka yona."
  
  "Se nago kholofelo? Tagilwe? Tee?" Hayden o be a sa kgone go uta lenyatšo lentšung la gagwe.
  
  Alicia o ile a šikinya magetla. "Tšhogile. Bothata. E bolayago." O ile a kopana le mahlo a moemedi wa CIA. "Ntumele, moratiwa, ye ke ka fao a swanetšego go ba ka gona. Ke tsela e nnoši yeo a tlago go tšwa molatong wo a phela. Gomme..." A ema gannyane, bjalo ka ge eka o ipotšiša gore a tšwele pele. "Gomme... ye e ka no ba tsela e nnoši yeo ka moka le tlago tšwa go se le phela le malapa a lena a sa senyega."
  
  "Ke tla bona ge e ba Boudreaux a na le lapa." Hayden o ile a boela morago go Kinimaka. "Eupša CIA sure as hell e ka se tlaiše motho."
  
  "Na pase ya gago e a šoma bakeng sa go tsena lefelong leo?" Kinimaka o ile a lebelela lešole la peleng la Sešole sa Brithania.
  
  "Efa goba tšea, mošemane yo mogolo." Alicia o ile a phadima ka pososelo ya bošoro gomme ka boomo a kgoromeletša go feta Hayden ka phapošing e nyenyane yeo e bego e dulwa kudu ke setopo sa Kinimaki. "O dira eng?"
  
  "Mošomo". Kinimaka o ile a tima skrine gomme a iphihla sekhutlong, kgole le Alicia ka mo go kgonegago.
  
  Hayden o ile a mo thuša. "O be o le lešole ge o be o le motho, Alicia. Na o na le ditšhišinyo le ge e le dife tšeo di ka re thušago go thuba Boudreaux?"
  
  Alicia o ile a retologela go Hayden ka tlhohlo mahlong a gagwe. "Ke ka baka la"ng re sa ye go bolela le yena?"
  
  Hayden o ile a myemyela. "Ke be ke no itokišetša."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a re eta pele go theogela lefelong la go swara. Go sepela ka metsotso e mehlano le go namela lifti ga se tša ka tša mo bakela bohloko le ge e le bofe, gaešita le ge a ile a bo tšea ka go iketla gomme maikwelo a gagwe a kaonefala. O ile a lemoga gore go hlabja ka thipa go be go swana le bolwetši le ge e le bofe bjo bongwe bjo bo dirago gore o ikhutše mošomong. Kapejana goba ka morago o ile wa no tšwafa bjalo ka dihele gomme wa nyaka go gogela dihele ntweng gape.
  
  Lefelo la go golegwa pele ga tsheko le be le na le methaladi ye mebedi ya disele. Ba ile ba sepela lebatong leo le phadimago ka kelohloko go fihlela ba fihla seleng e nnoši yeo e bego e swere mogolegwa, e lego sele ya mafelelo ka go le letshadi. Karolo ya ka pele ya sele e be e bulegile kudu, gomme modudi wa yona o be a dikologilwe ke methaladi ya dikota tšeo di bego di otlollwa go tloga fase go fihla siling.
  
  Moya o be o tletše ka monkgo wa bleach. Hayden o ile a šišinya hlogo go baleti bao ba itlhamilego bao ba bego ba eme ka ntle ga sele ya Boudreau ge a fihla go thulana le monna yo a lekilego go mmolaya ka makga a mantši dibeke tše tharo pejana.
  
  Ed Boudreaux o ile a robala godimo ga malao a gagwe a go robala. O ile a nyenya ge a mmona. "Serope sa gago se bjang, blonde?"
  
  "Eng?" Hayden o be a tseba gore ga se a swanela go mo hlohleletša, eupša o be a sa kgone go itshwara. "Lentšu la gago le kwagala le le lešata gannyane. Na o sa tšwa go kgangwa?" Dibeke tše tharo tša go golofala le kgateletšego ya lebadi la go hlabja di be di mo tlogetše a sa nagane.
  
  Kinimaka o ile a sepela godimo ka morago ga gagwe, a nyenya. Boudreau o ile a kopana le mahlo a gagwe ka tlala e šoro. "Ka dinako tše dingwe," a hweshetša. "A re retološeng tafola."
  
  Kinimaka o ile a otlolola magetla a gagwe a magolo ntle le go araba. Ke moka Alicia o ile a sepela go dikologa mmele wa monna yo mogolo gomme a sepela thwii go ya dibara. "Na setlatla seo se se sesane se hlakahlakanya borokgo bja gago bjo bonnyane?" O ile a lebiša go kwera go Hayden, eupša ga se a ka a tloša mahlo a gagwe go Boudreau. "Go be go ka se tšee go feta motsotso."
  
  Boudreau o ile a tsoga malaong gomme a sepela go ya dibara. O itše: "Mahlo a mabotse." "Molomo o šilafetšego. Ga se wena o nyobilego mošemane yola wa go nona ka ditedu? Yo setšhaba sa ka se se bolailego?"
  
  "Ke nna".
  
  Boudreaux o ile a swara dibara. "O ikwa bjang ka taba ye?"
  
  Hayden o ile a lemoga gore baleti ba be ba thoma go tšhoga. Mohuta wo wa go ela boima bja thulano ga se wa ba fihliša felo.
  
  Kinimaka o be a šetše a lekile go dira gore mohlabani yo a thwetšwego a bolele ka ditsela tše lesomepedi tše di fapanego, ka gona Hayden o ile a kgopela selo se bonolo. "O nyaka eng, Boudreau? Ke eng seo se tlago go go kgodiša gore o re botše seo o se tsebago ka Kovalenko?"
  
  "Mang?" Boudreau ga se a ka a tloša mahlo a gagwe go Alicia. Ba be ba arogantšwe ke bophara bja lattice magareng ga bona.
  
  "O a tseba gore ke ra mang. Kgoši ya Madi."
  
  "Oo, yena. Ke nonwane fela. Go be go nagana gore CIA e swanetše go tseba se."
  
  "Bolela theko ya gago."
  
  Boudreau mafelelong o ile a kgaotša go lebelela Alicia ka mahlong. "Go hloka kholofelo ke tsela ya Seisemane." Ka mantšu a Pink Floyd."
  
  "Ga re fihle felo," e ile ya gopotša Hayden ka go se phuthologa ka phadišano ya go kwera ya Drake le Ben ya Dinoroc, gomme o be a holofela gore Boudreau o be a fo bolela dipolelo tše di se nago mohola. "Rena-"
  
  "Ke tla mo tšea," Boudreau a šišinya gateetee. Hayden o ile a retologa go mmona a eme difahlego le Alicia gape. "E tee ka e tee." Ge a ka mpetha, ke tla bolela."
  
  "Dirilwe". Alicia o ile a nyakile a pitlela ka gare ga dibara. Baleti ba ile ba kitimela pele. Hayden o ile a kwa madi a gagwe a bela.
  
  O ile a otlolla seatla gomme a gogela Alicia morago: "Ema!" "O a hlanya? Sefebe se se ka se tsoge se boletše. Ga go swanelwe ke go ipea kotsing."
  
  Alicia o ile a hweshetša ka gore: "Ga go na kotsi. "Ga go na kotsi le gatee."
  
  "Re a tloga," Hayden a realo. "Eupša-" O ile a nagana ka seo Drake a se botšišitšego. "Re tla boa kgauswinyane".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake o ile a dula morago gomme a lebelela ge kgaetšedi ya gagwe e šomiša khomphutha yeo e fetotšwego ya CIA gabonolo. Ga se gwa mo tšea nako e telele go tlwaela tshepedišo e kgethegilego ya go šoma yeo e nyakegago ke mokgatlo wa mmušo, eupša ka morago e be e le bjoko bja lapa.
  
  Karin e be e le sassy, black belt, strip bar slacker yoo bophelo bo ilego bja kokota a na le mengwaga ye tshela mafelelong a mahlalagading, o ile a phutha bjoko bja gagwe le di-degree tša gagwe gomme a rulaganya go se dire selo ka mo go feletšego. Pakane ya gagwe e be e le go kweša bophelo bohloko le go hloya ka baka la seo bo mo dirilego sona. Go senya dimpho tša gagwe e be e le tsela e nngwe ya go bontšha gore ga a sa na taba.
  
  O ile a retologa go mo lebelela bjale. "Bonang gomme o rapele maatla a mosadi wa Blake. Se sengwe le se sengwe seo o kilego wa nyaka go se tseba ka Diamond Head ka go bala ga tee ka pela."
  
  Ben o ile a lebelela tshedimošo yeo. Ba be ba dutše ba dira se matšatši a mmalwa - ba hlahloba Hawaii le Diamond Head - thabamollo ye e tumilego ya Oahu - le go bala ka maeto a Mokapotene Cook, moutolli wa nonwane wa Dihlakahlakeng tša Hawaii morago kua ka 1778. Go be go le bohlokwa gore bobedi bja bona ba skene le go boloka tshedimošo ye ntši ka mo go kgonegago ka gobane ge go phuhlama go direga, balaodi ba be ba letetše gore ditiragalo di sepele ka lebelo kudu e le ka kgonthe.
  
  Lega go le bjalo, go bolelwa ga Kgoši ya Madi ka Dikgoro tša Dihele go ile gwa dula e le sephiri, kudu-kudu mabapi le Hawaii. Go be go bonagala eka bontši bja ma-Hawaii a be a sa dumele le phetolelong ya setšo ya dihele.
  
  Diamond Head ka boyona e be e le karolo ya lelokelelo le le raraganego la dikhone le mašoba ao a tsebjago e le Honolulu Volcano Series, e lego lelokelelo la ditiragalo tšeo di bopilego bontši bja mafelo a tumilego gampe a Oahu. Diamond Head ka boyona, mohlomongwe e lego leswao le le tumilego kudu, e ile ya thuthupa gatee feela mo e ka bago nywageng e 150 000 e fetilego, eupša ka matla a bjalo a go thuthupa a nako e tee moo e ilego ya kgona go boloka khoune ya yona yeo e lekanago ka mo go makatšago.
  
  Ben o ile a nyenya ganyenyane ge a lebelela tshwaelo e latelago. Go dumelwa gore Diamond Head e ka se tsoge e thuthupile gape. Hm...
  
  "Na o gopola karolo yeo e lego mabapi le Diamond Head e le lelokelelo la dikhone le mekoti?" Segalo sa Karin e be e le Yorkshire go ya phošong. O šetše a thabile kudu le batho ba lefelong leo ba CIA kua Miami ka se gomme ga go pelaelo gore o kgopišitše ba go feta o tee.
  
  E sego gore Karin o be a na le taba. "Na o sefoa, mogwera?"
  
  O ile a lla ka gore: "O se ke wa mpitša mogwera." "Ke seo banna ba se bitšago banna ba bangwe. Banenyana ga se ba swanela go bolela bjalo. Kudu-kudu kgaetšedi ya-ka."
  
  "Go lokile, moro. Khutšo, ga bjale. Eupša na o a tseba gore mašoba a go ntšha moya a bolela"ng? Bonyenyane lefaseng la gago?"
  
  Ben o ile a ikwa eka o boetše sekolong. "Diphaephe tša lava?"
  
  "Kwešišitše. Hei, ga o semumu bjalo ka lešoba la mojako go swana le ge tate a be a bolela."
  
  "Tate ga se a ke a re-"
  
  "Chill, sefebe. Ge re bolela ka tsela e bonolo, diphaephe tša seretse se segolo di bolela dithanele.Gohle Oahu."
  
  Ben o ile a šikinya hlogo, a mo lebelela. "Ke a e tseba." Na o re Kgoši ya Madi e khutile ka morago ga yo mongwe wa bona?"
  
  "Ke mang yo a tsebago? Eupša re mo go dira nyakišišo, akere?" O ile a kgotla dinotlelo khomphutheng ya CIA Ben ka noši. "Fihla go yona."
  
  Ben o ile a hemela godimo gomme a mo furalela. Go swana le lapa la gagwe ka moka, o be a ba hlologetšwe ge ba be ba arogane, eupša ka morago ga iri ya go swara, go lla ga kgale go ile gwa boa. Lega go le bjalo, o ile a thuša kudu.
  
  O ile a bula nyakišišo go The Legends of Captain Cook gomme a dula morago setulong sa gagwe go bona seo se tlilego, dikgopolo tša gagwe di swana kudu le tša Matt Drake le mogwera wa gagwe wa potego. Boemo bja monagano.
  
  
  KGAOLO YA BOSUPA
  
  
  Kgoši ya Madi e ile ya hlokomologa tšhemo ya yona ka lefasetere la seipone leo le fihlago fase, leo le hlotšwego ka morero o nnoši wa go hlola pono e kgolo yeo e bego e okametše moedi o tšweletšago le wo o kgokologago, e lego paradeise yeo go yona go se nago motho yo a kilego a bea leoto ka ntle le la gagwe.
  
  Mogopolo wa gagwe, wo gantši o bego o tsepame e bile o tsepame, o be o kitima ka dihlogo tše dintši lehono. Go lahlegelwa ke sekepe sa gagwe-legae la gagwe ka nywaga-some e mentši-gaešita le ge go be go letetšwe, go ile gwa mpefatša. Mohlomongwe e be e le tlhago ya tšhoganetšo ya go wa ga sekepe. O be a se na nako ya go laelana. Eupša ka nako yeo go laelana le yena e be e se ya ka ya ba ya bohlokwa goba ya maikutlo go yena pele.
  
  E be e le monna yo thata, yo a se nago maikwelo yo a goletšego dinakong tše dingwe tše thata kudu tša Russia le mafelong a mantši a thata kudu a naga. Go sa šetšwe se, o ile a atlega gabonolo ka tekanyo e itšego, a aga mmušo wa madi, lehu le vodka gomme a dira dibilione.
  
  O be a tseba gabotse gore ke ka lebaka la eng go lahlegelwa ke Stormcloak go mo befedišitše. O be a ipona e le yo a sa kgongwego, e le kgoši gare ga batho. Go gobošwa le go nyamišwa ka tsela ye ke mmušo o monyenyane wa United States e be e se selo ge e se go tšhošwa leihlong la gagwe. Eupša e be e sa dutše e le bohloko.
  
  Lešole la peleng, Drake, o ile a ipontšha e le mootlwa o itšego ka lehlakoreng la gagwe. Kovalenko o ile a ikwa gore Lekgowa ka noši le lekile go šitiša maano a gagwe ao a beilwego gabotse, ao a bego a dutše a tšwela pele ka nywaga e mmalwa, gomme a tšea go tšea karolo ga monna yo e le go nyefola ga motho ka noši.
  
  Ka fao e lego Vendetta ya Madi. Mokgwa wa gagwe wa motho ka noši e be e le go šomana le kgarebe ya Drake pele; O tla tlogela dibokwana tše dingwe ka moka go dikgokagano tša gagwe tša lefase ka bophara tša bahlabani ba go thwala. O be a šetše a lebeletše pele mogala wa mathomo. Yo mongwe o tla hwa kgauswinyane.
  
  Ka godimo ga mošito wa moedi, wo o bego o tsentšwe ka morago ga mmoto o motala wa kgole, go be go eme e nngwe ya dipolasa tša gagwe tše tharo. O be a kgona go bona feela marulelo ao a fihlilwego, ao a bonagalago go yena feela ka gobane a be a tseba gabotse moo a swanetšego go lebelela gona. Ranch ya sehlakahlakeng se e be e le e kgolo kudu. Tše dingwe tše pedi di be di le dihlakahlakeng tše di aroganego, tše dinyenyane le tšeo di šireleditšwego kudu, tšeo di hlametšwego feela go aroganya tlhaselo ya lenaba ka mahlakoreng a mararo ge e ba e ka tsoga e tlile.
  
  Mohola wa go bea batho bao ba thopilwego mafelong a fapa-fapanego e be e le gore lenaba le be le tla swanelwa ke go aroganya madira a lona gore le phološe yo mongwe le yo mongwe wa bona a phela.
  
  Go be go na le ditsela tše lesomepedi tše di fapanego tša gore Kgoši ya Madi e tloge sehlakahlaka se e sa lemogwe, eupša ge nkabe se sengwe le se sengwe se sepetše go ya ka peakanyo, nkabe a se a ya felo. O tla hwetša seo Cook a se hweditšego ka kua ga Dikgoro tša Dihele, gomme dikutollo ka nnete di tla fetoša kgoši modimo.
  
  Kgoro e nnoši e be e lekane go dira se, a bea mabaka.
  
  Eupša dikgopolo dife goba dife ka ga kgoro ka mo go sa phemegego di ile tša lebiša dikgopotšong tšeo di ilego tša tuka kudu - tahlegelo ya didirišwa tša dinamelwa ka bobedi, go hloka tlhompho mo go bego go tla itefeletša. Netweke ya gagwe e ile ya utolla kapejana lefelo la sedirišwa se tee-se sengwe seo se bego se le ka tlase ga tlhokomelo ya CIA. O be a šetše a tseba lefelo la yo mongwe.
  
  Ke nako ya go ba bušetša morago ka bobedi.
  
  O ile a thabela pono yeo ka motsotso wa mafelelo. Matlakala a matelele a be a thekesela ka morethetho le phefo ya tropike. Khutšo ye e tseneletšego ya khutšo e ile ya goga šedi ya gagwe ka motsotswana, eupša ga se ya mo šišinya. Seo a sa kago a ba le sona, a ka se tsoge a se fošitše.
  
  Gatee-tee ka cue, go ile gwa kokotwa ka kelohloko mojakong wa ofisi ya gagwe. Kgoši ya Madi ya retologa gomme ya re, "A re ye." Lentšu la gagwe le ile la kwagala bjalo ka modumo wa tanka yeo e otlelago godimo ga molete wa magakabje.
  
  Mojako o ile wa bulega. Bahlapetši ba babedi ba ile ba tsena, ba goga le bona ngwanenyana yo a tšhogilego eupša a e-na le mekgwa e mebotse wa setlogo sa Majapane. "Chica Kitano," Kgoši ya Madi ya rapa. "Ke tshepa gore o hlokometšwe?"
  
  Ngwanenyana o ile a lebelela fase ka manganga, a se be le sebete sa go emiša mahlo. Kgoši ya Madi e ile ya dumela. "O emetše tumelelo ya ka?" Ga se a ka a dumela. O ile a tšwela pele ka gore: "Ke boditšwe gore kgaetšedi ya gago ke moganetši yo kotsi kudu, Chica." "Gomme bjale e no ba mothopo wo mongwe go nna, go swana le Mma Lefase. Mpolelele... na o a go rata, Chika, kgaetšedi ya gago, Mai?"
  
  Ngwanenyana ga se a ka a hema le go hema. Yo mongwe wa baleti o ile a lebelela Kgoši ya Madi ka go botšiša, eupša a hlokomologa monna yoo. "Ga go nyakege gore re bolele. Ke kwešiša se go feta kamoo o ka naganago ka gona. Ke kgwebo fela gore ke go gwebiše. Le gona ke tseba gabotse mohola wa go homola ka kelohloko nakong ya kgwebišano ya kgwebo."
  
  O be a šišinya mogala wa sathalaete. "Kgaetšedi ya gago - Mai - o ile a ikgokaganya le nna. E bohlale kudu, le ka kgopolo ya tšhošetšo yeo e sa bolelwago. O kotsi, kgaetšedi ya gago." O ile a e bolela ka lekga la bobedi, a nyakile a thabela tebelelo ya go kopana difahlego ka difahlego.
  
  Eupša se se fo ba se sa kgone go direga. E sego bjale, ge a be a le kgaufsi kudu le pakane ya gagwe ya bophelo.
  
  "O ile a ithapela go gweba ka bophelo bja gago. O a bona, o na le letlotlo la ka. Sedirišwa se se kgethegilego kudu seo se tlago go go tšeela legato. Se se lokile. E bontšha bohlokwa bja gago lefaseng leo le putsago batho ba go hloka kwelobohloko ba go swana le nna."
  
  Ngwanenyana wa Mojapane o ile a emiša mahlo a gagwe ka dihlong. Kgoši ya Madi e ile ya kobela molomo wa yona go ba selo se sengwe sa go swana le pososelo. "Bjale re bona seo a ikemišeditšego go se gafa ka baka la gago."
  
  O ile a daela nomoro yeo. Mogala o ile wa lla gatee gomme wa arabja ke lentšu le le iketlilego la mosadi.
  
  "Ee?"
  
  "Mai Kitano, ke yena. Na o a tseba gore ke mang. O a tseba gore ga go na sebaka sa go latišiša mogala wo, akere?"
  
  "Ga ke na maikemišetšo a go leka."
  
  "Gabotse kudu". A hemela godimo. "Oo, ge nkabe re bile le nako ye ntši, nna le wena. Eupša ga go na taba. Kgaetšedi ya gago e botse, Chica, o mo." Kgoši ya Madi e ile ya šupa baleti gore ba mo tliše pele. "Dumela kgaetšedi ya gago, Chica."
  
  Lentšu la May le ile la kwagala ka mogala. "Chica? Le kae?" E bolokilwe. Ka ntle le go eka poifo le pefelo tšeo Kgoši ya Madi e bego e di tseba di swanetše go ba di tšhuma ka fase ga bokagodimo.
  
  Go tšere motsotswana, eupša Chika mafelelong a re, "Konnichiwa, shimai."
  
  Kgoši ya Madi ya sega. "Ke mo go makatšago go nna gore ma-Japane a kile a hlama motšhene o sehlogo wa ntwa go swana le wena, Mai Kitano. Morabe wa gago ga o tsebe mathata a go swana le a ka. Ka moka ga lena le reserved kudu. " .
  
  "Kgalefo le phišego ya rena di tšwa go seo se re dirago gore re ikwe," Mai a realo ka setu. "Le go tšwa go seo re dirwago."
  
  "O se ke wa nagana ka go rera go nna. Goba o a ntšhošetša?
  
  "Ga go nyakege gore ke dire le ge e le efe ya dilo tšeo. E tla ba bjalo ka ge e tla ba."
  
  "Ke moka e re ke go botše gore go tla ba bjang.O tla kopana le batho ba ka gosasa mantšiboa ka Coconut Grove, kua CocoWalk. Ka iri ya seswai mantšiboa ba tla ba ka gare ga lefelo la go jela, ka gare ga lešaba. O neela sedirišwa gomme wa tloga."
  
  "Ba tla ntemoga bjang?"
  
  "Ba tla go tseba, Mai Kitano, go no swana le nna. Ke sohle seo o swanetšego go se tseba. Ka iri ya seswai mantšiboa, e tla ba gabohlale gore le se ke la diega."
  
  Go ile gwa ba le lethabo la tšhoganetšo lentšung la May, leo le dirilego gore Kgoši ya Madi e myemyele. "Kgaetšedi ya ka." Go thwe"ng ka yena?
  
  "Ge ba na le sedirišwa, setšhaba sa ka se tla go fa ditaelo." Kgoši ya Madi e ile ya fetša tlhohlo gomme ya ipshina ka phenyo ya yona motsotswana. Merero ya gagwe ka moka e dumelelana.
  
  O ile a botša banna ba gagwe ka lentšu le le se nago maikwelo gore: "Lokišetša ngwanenyana leeto." "Gomme o dire gore dithupa di be godimo bakeng sa Kitano. Ke nyaka boithabišo. Ke nyaka go bona kamoo mohlabani yo wa nonwane a lego yo mobotse ka gona e le ka kgonthe."
  
  
  KGAOLO YA SOBEDI
  
  
  Mai Kitano o ile a lebelela mogala wo o hwilego ka diatleng tša gagwe gomme a lemoga gore pakane ya gagwe e be e le kgole le go fihlelelwa. Dmitry Kovalenko e be e se yo mongwe wa bao ba aroganago gabonolo le dilo tšeo a bego a e-na le tšona.
  
  Kgaetšedi ya gagwe, Chika, o ile a thopša go tšwa foleteng ya Tokyo dibeke pele Matt Drake a ikgokaganya le yena la mathomo ka dikgopolo tša gagwe tše hlaga mabapi le Khutlotharo ya Bermuda le motho wa nonwane wa lefase la ka tlase leo le bitšwago Kgoši ya Madi. Ka nako yeo, Mai o be a ithutile mo go lekanego go tseba gore monna yo e be e le wa kgonthe kudu e bile a bolaya kudu, kudu.
  
  Eupša o ile a swanelwa ke go uta maikemišetšo a gagwe a kgonthe gomme a ipolokele diphiri tša gagwe. Ge e le gabotse, wo ga se mošomo o thata go mosadi wa Mojapane, eupša o thatafatšwa kudu ke potego e lego molaleng ya Matt Drake le kgodišego ya gagwe e sa kgaotšego ya go šireletša bagwera ba gagwe.
  
  Ka makga a mantši o ile a nyakile a mmotša.
  
  Eupša Chica e be e le selo sa gagwe sa pele. Le mmušo wa gagwe ka noši o be o sa tsebe gore May o kae.
  
  O ile a tšwa tseleng ya Miami moo a bego a tšere mogala gomme a leba go putla tsela yeo e swaregilego go ya Starbucks yeo a e ratago kudu. Lefelo le lenyenyane la go iketla moo ba ilego ba ipha nako ya go ngwala leina la gago dikomiki gomme ba dula ba gopola seno seo o se ratago kudu. O ile a dula lebakanyana. O be a tseba CocoWalk gabotse, eupša o be a sa ikemišeditše go swara thekisi moo kgauswinyane.
  
  Ke ka baka la"ng o sepela ka bogare?
  
  Palo e kgolo ya batho, bobedi ba lefelong leo le baeng ba go boga naga, e tla mo šomela le go mo šomela. Eupša ge a dutše a nagana ka yona, ke moo a ilego a dumela kudu gore Kgoši ya Madi e dirile phetho e bohlale kudu. Mafelelong, ka moka go be go ithekgile ka gore ke mang yo a bego a tla fenya.
  
  Kovalenko o dirile bjalo ka ge a be a swere kgaetšedi May.
  
  Ka fao, gare ga lešaba, go be go ka se bonagale go tšwa lefelong gore a fetišetše mokotla go bašemane ba bangwe. Eupša ge e ba ka morago a be a ka hlohla bašemane bao gomme a ba gapeletša go bolela ka kgaetšedi ya bona, e be e tla hwetša tlhokomelo.
  
  Gomme selo se tee gape - o ile a ikwa gore bjale o tseba Kovalenko gakaone go se nene. O be a tseba gore monagano wa gagwe o šoma ka lehlakoreng lefe.
  
  Nkabe a ile a lebelela.
  
  
  * * * .
  
  
  Ka morago letšatšing leo, Hayden Jay o ile a leletša mong wa gagwe, Jonathan Gates mogala wa ka sephiring. Gateetee o ile a lemoga gore o be a le kgaufsi le go fihla.
  
  "Ee. Go diregile eng, Hayden?"
  
  "Morena?" Tswalano ya bona ya setsebi e be e le e botse kudu moo e lego gore ka dinako tše dingwe o be a ka e fetoša gore e be ya motho ka noši. "Tšohle di lokile?"
  
  Go be go na le go dikadika ntlheng ye nngwe ya mothaladi, selo se sengwe seo se bego se sa swane le Gates. Mafelelong Mongodi wa Tšhireletšo o ile a ngunanguna ka gore: "Se se sebotse ka mo go ka letelwago." "Leoto la gago le bjang?"
  
  "Ee mong wa ka." Phodišo e sepela gabotse." Hayden o ile a ithibela go botšiša potšišo yeo a bego a nyaka go e botšiša. Gatee-tee a tšhogile, o ile a phema sehlogo seo. "Go thwe"ng ka Harrison, mong wa ka? Boemo bja gagwe ke bofe?"
  
  "Harrison o tla ya kgolegong, go swana le basedimoši ka moka ba Kovalenko"s. E laolwa goba go se bjalo. Na seo ka moka, Mohumagatšana Jay?"
  
  Ka ge a be a hlabilwe ke medumo e tonyago, Hayden o ile a wela setulong gomme a tswalela mahlo a gagwe ka thata. "Aowa, mong wa ka. Ke swanetše go go botšiša se sengwe. E ka ba e šetše e khupeditšwe ke CIA goba setheo se sengwe, eupša ke tloga ke swanetše go tseba..." A ema gannyane.
  
  "Hle Hayden, botšiša feela."
  
  "Na Boudreau o na le lapa le ge e le lefe, mong wa ka?"
  
  "Seo se ra go reng?"
  
  Hayden o ile a hemela godimo. "E bolela tlwa seo o naganago gore e se bolela, Mna Mongodi. Ga re fihle felo mo, gomme nako e a fela. Boudreau o tseba se sengwe."
  
  "Damn it, Jay, re mmušo wa Amerika, gomme o CIA, e sego Mossad. O be o swanetše go tseba gakaone go feta go bolela pepeneneng gakaakaa."
  
  Hayden o be a tseba gakaone. Eupša go itlhoboga go ile gwa mo roba. "Matt Drake a ka kgona," a realo ka setu.
  
  "Agente. Se se ka se šome." Mongwaledi o ile a homola lebakanyana gomme ka morago a bolela. "Moemedi Jay, o filwe kgalemo ya molomo. Keletšo ya ka ke gore o bee hlogo fase lebakanyana."
  
  Kgokagano e ile ya šitišwa.
  
  Hayden o ile a lebelela lebota ka mahlo a go tšhoša, eupša go be go swana le go lebelela go lešela leo le se nago selo bakeng sa tlhohleletšo. Ka morago ga nako e itšego, o ile a retologa gomme a lebelela go sobela ga letšatši go wela godimo ga Miami.
  
  
  * * * .
  
  
  Tiego ye telele e be e ja moya wa May. Mosadi yo a ikemišeditšego le yo mafolofolo, nako le ge e le efe ya go se dire selo e be e mo tena, eupša ge bophelo bja kgaetšedi ya gagwe bo be bo le boemong bjo bo leka-lekanego, e be e tloga e gagola moya wa gagwe.
  
  Eupša bjale go leta go fedile. Mai Kitano o ile a batamela tsela ya khokhonate ka Coconut Grove gomme ka pela a hudugela lefelong la go lebelela leo a le kgethilego letšatši pele ga moo. Ka ge phapantšho e sa le diiri tše dintši, Mai o ile a dula ka gare ga bareng ya Cheesecake Factory yeo e bego e sa bonege gabotse gomme a bea mokotla wa gagwe wa ka morago wo o tletšego ka didirišwa khaonthareng ka pele ga gagwe.
  
  Mothaladi wa diskrini tša thelebišene o ile wa lla ka go lebanya ka godimo ga hlogo ya gagwe, o gaša dikanale tše di fapa-fapanego tša dipapadi. Baari e be e le lešata e bile e le e phatlaletšego, eupša go se na selo ge se bapetšwa le lešaba leo le bego le tlala mojako wa lebenkele la go jela le lefelo la kamogelo. O be a se a ka a bona lefelo la go jela leo le tumilego ka mo go sa kgahlišego gakaakaa.
  
  Mohlankedi wa bareng o ile a tla gomme a bea napkin godimo ga bareng. "Dumela gape," a realo a phadima ka leihlong la gagwe. "Tikologo ye nngwe?"
  
  Same guy as maabane bošego. Mai o be a sa nyake ditšhitišo le ge e le dife. "E boloke. Ke tla tšea meetse a mabotlelo le teye. O be o ka se kgone go swarelela metsotso ye meraro le nna, mogwera."
  
  A hlokomologa mahlo a mohlokomedi wa bareng, o ile a tšwela pele go ithuta mojako. Go hlahloba batho ba bantši ka nako e tee go be go se gwa ka gwa ba thata go yena. Batho ke dibopiwa tša mokgwa. Di na le tshekamelo ya go dula ka gare ga sediko sa tšona. Tše e be e le dilo tše di sa tšwago go fihla tšeo a bego a swanetše go di hlahloba ka mehla.
  
  Mai o ile a nwa teye ya gagwe gomme a lebelela. Go be go e-na le moya wa lethabo le monkgo o bose wa dijo tše bose. Nako le nako ge mohlankedi wa go nea dijo a be a feta a swere terei e kgolo ya oval yeo e bego e tletše go fihla moeding ka dipoleiti tše dikgolo le dino, o be a thatafalelwa ke go boloka tlhokomelo ya gagwe mejakong. Ditshego di ile tša tlala phapoši.
  
  Go fetile iri. Mafelelong a bareng mokgalabje o ile a dula a nnoši, a lebile fase, a nwa pint ya biri. Bodutu bo be bo mo dikologile bjalo ka legato la mahlaka, bo lemoša yo mongwe le yo mongwe ka kotsi. E be e le yena feela disenyi lefelong le ka moka. Ka morago ga gagwe feela, bjalo ka ge eka ba gatelela go ikgetha ga gagwe, banyalani ba Brithania ba ile ba kgopela mohlankedi wa go nea dijo yo a fetago gore a tšee senepe sa bona ba dutše gotee, ba dikologile matsogo. Mai o ile a kwa lentšu la monna yo a thabilego, "Re sa tšwa go hwetša gore re imile."
  
  Mahlo a gagwe ga se a ka a kgaotša go lelera. Mohlankedi wa bareng o ile a mo batamela ka makga a mmalwa, eupša ga se a tliša selo se sengwe. Mohuta o itšego wa papadi ya kgwele ya maoto o be o bapalwa diskrineng tša TV.
  
  Mai o ile a swara mokotla wa mokokotlo ka thata. Ge sešupo sa mogala wa gagwe se bontšha iri ya seswai, o ile a bona banna ba bararo bao ba aperego disutu tše lefsifsi ba tsena ka lebenkeleng la go jela. Ba be ba eme ka ntle bjalo ka Marines ka kerekeng. E kgolo, ya magetla a sephara. Di-tattoo tša molala. Dihlogo tše di beotšwego. Difahlego tše thata, tše di sa myemyelago.
  
  Batho ba Kovalenko ba be ba le mo.
  
  Mai o ile a ba lebelela ge ba šutha, a leboga bokgoni bja bona. Bohle ba be ba na le bokgoni, eupša diligi tše mmalwa ka morago ga gagwe. O ile a nwa teye ya gagwe ya mafelelo, a betla sefahlego sa Chika ka go tia monaganong wa gagwe gomme a thelela go tšwa setulong sa bareng. Ka bonolo bjo bo feletšego, o ile a khukhunela ka morago ga bona, a swere mokotla wa mokokotlo maotong a gagwe.
  
  O ile a leta.
  
  Motsotswana ka morago, yo mongwe wa bona o ile a mo lemoga. Tšhogo yeo e bego e le sefahlegong sa gagwe e be e kgahliša. Ba be ba tseba botumo bja gagwe.
  
  "Kgaetšedi ya ka e kae?"
  
  Go ile gwa ba tšea motsotswana gore ba boele ba be le boitshwaro bja bona bjo thata. Yo mongwe o ile a botšiša gore: "Na o na le sedirišwa?"
  
  Ba ile ba swanelwa ke go bolela ka go hlaboša gore ba kwena ka godimo ga lešata la batho bao ba fihlago le bao ba tlogago, ba bitšwa gore ba tšee ditafola tša bona.
  
  "Ee, ke na le yona. Mpontšhe kgaetšedi ya ka."
  
  Bjale yo mongwe wa bagolegwa o ile a gapeletša go myemyela. "Bjale se," a nyenya, "Nka kgona."
  
  Ge a leka go dula gare ga lešaba, yo mongwe wa dihlotlolo tša Kovalenko o ile a rea dihlapi ka iPhone e mpsha kudu gomme a leletša nomoro. Mai o ile a kwa ba bangwe ba babedi ba mo tsepeletše ge a be a bogetše, go bonagala kudu a be a ela gore karabelo ya gagwe e ka tšea sebopego sefe.
  
  Ge ba ka kweša Chika bohloko, o be a ka se be le taba le lešaba.
  
  Dinako tša kgatelelo di fedile. Mai o ile a bona ngwanenyana yo mobotse yo monyenyane a kitimela ka lethabo go leba pontšhong e kgolo ya dikuku tša tšhese, a latelwa ka lebelo le ka lethabo le le swanago ke batswadi ba gagwe. Ba be ba le kgaufsi gakaakang le lehu le tlhakatlhakano, ba be ba fo ba ba sa kgone go tseba, gomme Mai o be a se na kganyogo ya go ba bontšha.
  
  iPhone e ile ya phela ka go thunya. O ile a itapiša go bona skrine se senyenyane. E be e se sa tsepama. Ka morago ga metsotswana e sego kae, seswantšho seo se sa bonagalego gabotse se ile sa kopana go bontšha sefahlego sa kgaetšedi ya gagwe kgaufsi. Chica o be a phela ebile a hema, eupša o be a bonagala a tšhogile a tšwile monaganong wa gagwe.
  
  "Ge e ba go na le yo mongwe wa lena ditlatla a mo kweša bohloko..."
  
  "E no tšwela pele o lebeletše."
  
  Seswantšho se ile sa tšwela pele se nyamelela. Mmele ka moka wa Chica o ile wa bonagala, o tlemilwe ka thata kudu setulong se segolo sa oak moo a bego a sa kgone go šikinyega ka thata. Mai o ile a tsikitlanya meno. Khamera e ile ya tšwela pele e šutha kgole. Modiriši o ile a tloga Chica ka lefelong le legolo la polokelo leo le bonešitšwego gabotse. Ka nako ye nngwe ba ile ba ema lefasetereng gomme ba mmontšha pono ya ka ntle. Gatee-tee o ile a lemoga o mongwe wa meago ya seswantšhetšo kudu ya Miami, e lego Miami Tower, e lego moago wa mabato a mararo wo o tsebjago ka pontšho ya wona ya mebala yeo e fetogago ka mehla. Ka morago ga metsotswana e mengwe e sego kae, mogala o ile wa boela go kgaetšedi ya gagwe, gomme mong wa wona a thoma go boela morago gape go fihlela mafelelong a ema.
  
  "He"s at the door," Kovalenko, yo a bolelago kudu go feta batho, o ile a mmotša. "Ge o re fa sedirišwa seo, se tla tšwa. Ke moka o kgona go bona gabotse moo e lego gona."
  
  Mai o be a ithuta iPhone ya gagwe. Mogala o be o swanetše go ba e le wa bjale. O be a sa nagane gore ke kgatišo. Ka ntle le moo, o ile a mmona a daela nomoro yeo. Gomme kgaetšedi ya gagwe ruri e be e le Miami.
  
  Ke therešo gore ba be ba ka mmolaya gomme ba tšhaba gaešita le pele Mai a kgona go tšhaba Kokoshnik.
  
  "Sedirišwa, Mohumagatšana Kitano." Lentšu la mohlabani, gaešita le ge le be le le bogale, le be le e-na le tlhompho e kgolo.
  
  Bjalo ka ge go swanetše go ba bjalo.
  
  Mai Kitano e be e le mošomi yo bohlale, e lego yo mongwe wa ditsebi tše kaone kudu tša bohlale tša Japane tšeo di bego di ka di nea. O ile a swanelwa ke go ipotšiša gore Kovalenko o be a nyaka sedirišwa seo gampe gakaakang. Na e be e le e mpe go etša ge a be a nyaka gore kgaetšedi ya gagwe e boele morago?
  
  Ga o bapale roulette le lapa la gago. O tla di bušetša morago gomme o tla di hwetša le ka morago.
  
  Mai o ile a topa mokotla wa gagwe wa ka morago. "Ke tla go fa yona ge a etšwa ka mojako."
  
  Ge nkabe e le motho le ge e le ofe yo mongwe, ba ka be ba ile ba leka go e tšea. Ba ka be ba ile ba mo tlaiša go se nene go feta moo. Eupša ba be ba tšeela godimo maphelo a bona, dihlotlolo tše, gomme ka moka ba ile ba šišinya hlogo e le ba tee.
  
  Yo a nago le iPhone o ile a bolela ka gare ga maekrofouno. "E dire." Tšwa ka ntle."
  
  Mai o ile a lebelela ka kelohloko ge seswantšho se tlola go dikologa ka sediko, se gogela tlhokomelo kgole le kgaetšedi ya gagwe go fihlela foreime ya lebati ya tšhipi yeo e robegilego e tšwelela. Ke moka, ka ntle ga lefelo la polokelo leo le bonagalago le senyegile felotsoko leo le nyakago pente kudu le mošomi wa tšhipi ya matlakala.
  
  Khamera e ile ya boela morago le go feta. Mafelo a go emiša dikoloi setarateng le leswao le legolo le lešweu leo le bego le balega ka gore "Garage" di ile tša tšwelela ponong. Go fifala mo go khubedu ga koloi go ile gwa phadima go feta. Mai o ile a kwa go hloka kgotlelelo ga gagwe go thoma go bela, ke moka khamera gateetee ya lebiša tlhokomelo morago moagong gomme ka go lebanya ka go le letona la mojako go utolla leswao la kgale leo le gagogilego.
  
  Nomoro ya moago gomme ka morago ga moo mantšu a rego: Southeast 1st Street.O be a na le aterese ya gagwe.
  
  Mai o ile a lahla mokotla wa gagwe wa mokokotlo gomme a tšhaba bjalo ka cheetah yeo e swerwego ke tlala. Lešaba le ile la qhibidiga pele ga gagwe. Ge a šetše a tšwile ka ntle, o ile a kitimela go ya go manamelo a kgaufsi, a tlolela godimo ga seporo gomme a kotama ka leoto leo le ikholofelago mo e ka bago seripa-gare sa tsela ya go theoga. O ile a goeletša gomme batho ba tlolela ka thoko. O ile a kitimela fase gomme a dira tsela ya gagwe go ya koloing yeo a e emišitšego ka bothakga kua Grand Avenue.
  
  Retelehela senotlolo sa go gotetša. Ke ile ka šuthiša gear ya manual go ya go gear gomme ka tobetša accelerator fase. Fiša raba ye nngwe sephethephetheng sa Tigertail Avenue gomme a se dikadike go ipea kotsing. A retološa leotwana, o ile a retološetša dikotara tše tharo tša tlhokomelo ya gagwe go sat-nav, a thaepa aterese, pelo e betha.
  
  Mosesiši o ile a mo tliša ka borwa bja bo-27. Ka pele ga gagwe go be go e-na le tsela e otlologilego yeo e šupago ka leboa, gomme o ile a gatelela pedal e le ka kgonthe khapeteng. O be a tsepame kudu moo a bego a sa nagane le gore o tla dira eng ge a fihla lefelong la polokelo. Koloi yeo e bego e le ka pele e be e sa rate di- antics tša gagwe. O ile a goga ka ntle pele ga gagwe, mabone a gagwe a ka morago a phadima. Mai o ile a thula fender ya ka morago, a dira gore mootledi a lahlegelwe ke taolo gomme a romela koloi ya gagwe mothalong wa dithuthuthu tšeo di emišitšwego. Dipaesekele, dihelemete le dikarolo tša tšhipi di ile tša fofa ka mahlakoreng ka moka.
  
  Mai o ile a fokotša tsepamiso ya gagwe ya kgopolo. Mafelo a mabenkele le dikoloi di ile tša phadima go feta bjalo ka maboto a sa bonagalego gabotse a pono ya thanele. Bafeti ka tsela ba ile ba mo goeletša. Mopalami wa dipaesekele o ile a tšhošwa kudu ke ditiro tša gagwe tša lebelo le legolo moo a ilego a thekesela gomme a wela leboneng la sephethephethe.
  
  Mosesiši o ile a mo iša ka bohlabela, a lebile Flagler. Sešupo se ile sa mmotša gore o tla ba gona ka morago ga metsotso e mehlano. Mmaraka wa dihlapi o be o le ka gare ga mouwane wa mmala ka go le letshadi. Tug ya ka pela gomme a bona leswao leo le bego le re "SW1st Street".
  
  Metsotswana e masomehlano ka morago, segalo sa Ireland sa mosepediši wa sekepe se ile sa tsebiša gore: o fihlile moo o yago gona.
  
  
  * * * .
  
  
  Gaešita le gona bjale, Mai o be a se a gata megato le ge e le efe e kgolo ya tšhireletšo. O ile a gopola go notlela koloi gomme a tlogela dinotlelo ka morago ga leotwana la ka pele ka lehlakoreng la banamedi. O ile a kitimela go putla tsela gomme a hwetša leswao leo a le bonego nako ye e fetilego khamera yeo e bego e šikinyega.
  
  Bjale o ile a hema gore a itšhipile bakeng sa seo a ka se utollago. O ile a tswalela mahlo a gagwe, a boela a ba le teka-tekano gomme a homotša poifo ya gagwe le pefelo ya gagwe.
  
  Seswara se ile sa retologa ka bolokologi. O ile a sepela ka mojakong gomme a thelela ka pela ka go le letshadi. Ga go selo seo se ilego sa fetoga. Sebaka se be se ka ba dimithara tše masomehlano go tloga mojakong go ya lebotong la ka morago le bophara bja dimithara tše ka bago tše masometharo. Go be go se na fenitšhara moo. Ga go na diswantšho mabotong. Ga go na dikgaretene mafasetereng. Ka godimo ga gagwe go be go e-na le methaladi e mmalwa e phadimago le e fišago ya mabone.
  
  Chica o be a sa tlemilwe setulong ka morago ga phapoši, mahlo a gagwe a phatlogile gomme a leka go šikinyega. Gomme a katana, go be go le molaleng, go bolela se sengwe go Mai.
  
  Eupša moemedi wa tša bohlale wa Japane o be a tseba seo a swanetšego go se lebelela. O ile a lemoga dikhamera tša tšhireletšo tše seripa-gare sa dosene tšeo di bego di le lefelong ka moka gomme gatee-tee a tseba gore ke mang yo a bego a lebeletše.
  
  Kovalenko, o ile a re.
  
  Seo a bego a sa se tsebe e be e le gore ke ka lebaka la eng? Na o be a letetše mohuta o itšego wa pontšho? Go sa šetšwe gore e be e le eng, o be a tseba botumo bja Kgoši ya Madi. E be e ka se be ka lebelo goba e bonolo, yeo e bego e sa nagane ka pomo yeo e utilwego goba silindara ya gase.
  
  Leoto la mpša mafelelong a phapoši, thwi pele ga setulo sa kgaetšedi ya gagwe, ka ntle le pelaelo le ile la uta semaka goba tše pedi.
  
  Mai o ile a tšwela pele ka go nanya, a imologile gore Chika o be a sa phela, eupša ka tlase ga dikgopolo tša bofora tša gore Kovalenko o be a ikemišeditše gore se se swarelele nako e kaakang.
  
  Bjalo ka ge eka e arabela, lentšu le ile la duma go tšwa diboleding tše di utilwego. "Mai Kitano! Botumo bja gago ga bo bapišwe." E be e le Kovalenko. "A re boneng ge e ba e swanetše."
  
  Dipalo tše nne di ile tša thelela ka ntle go tšwa ka morago ga leoto la mpša ya sefofu. Mai o ile a lebelela ka motsotswana, a sa kgone go dumela mahlo a gagwe, eupša ka morago a gapeletšega go ema ge wa mathomo wa babolai a kitimela go yena.
  
  O ile a kitima ka pela, a itokišeletša go raga ka go fofa, go fihlela Mai a thelela gabonolo ka thoko gomme a dira go raga mo go phethagetšego ga go dikologa. Mohlabani wa pele o ile a wela fase, a tšhogile. Ditshego tša Kgoši ya Madi di be di etšwa diboleding.
  
  Bjale mohlabani wa bobedi o ile a mo hlasela, a se mo fe sebaka sa go fetša wa pele. Monna yo o ile a dikologa chakram-e lego palamonwana ya tšhipi yeo e nago le mošito wa ka ntle wo bogale bjalo ka legare-ntlheng ya monwana wa gagwe gomme a myemyela ge a batamela.
  
  Mai o ile a ema gannyane. Monna yo e be e le setsebi. E bolayago. Bokgoni bja go diriša sebetša se bjalo se kotsi gabonolo ka kgodišego bo boletše ka nywaga e mentši ya go itlwaetša ka thata. O be a ka lahlela chakram ka go tšholla letsogo le bonolo la gagwe. O ile a lekantšha ditšhitišo ka pela.
  
  O ile a kitimela go yena, a tswalela lefelo la gagwe la go sepela. Ge a bona letsogo la gagwe le šikinyega, o ile a thuma ka gare ga thelela, a thelela ka fase ga arc ya sebetša, a lahlela hlogo ya gagwe morago ka mo go kgonegago ge dithipa tše mpe di sega moyeng ka godimo ga gagwe.
  
  Senotlolo sa moriri wa gagwe se ile sa wela fase.
  
  Mai o ile a thula maoto pele go adept, a mo raga mangwele ka maatla a gagwe ka moka. Bjale e be e se nako ya go tšea bagolegwa. Ka go tšhošwa mo a ilego a go kwa le go go kwa, mangwele a monna yo a ile a kgokologa. Go goeletša ga gagwe go ile gwa tla pele ga go wa ga gagwe fase.
  
  Ka gona nywaga e mentši ya tlwaetšo e ile ya lahlega ka ponyo ya leihlo.
  
  Mahlo a monna yo a ile a utolla se se fetago bohloko bja motho ka noši. Mai o ile a ipotšiša motsotswana gore Kovalenko a ka ba le eng godimo ga gagwe, eupša ka morago mohlabani wa boraro o ile a tsena ntweng gomme a kwa wa mathomo a šetše a eme ka maoto.
  
  Wa boraro e be e le monna yo mogolo. O ile a gata lebato go ya go yena bjalo ka bere ye kgolo yeo e swarago phoofolo ya yona, maoto a sa aparwago a phasola sekontiri. Kgoši ya Madi e ile ya mo kgothatša ka lelokelelo la go ngunanguna gomme ka morago ya thunya ka ditshego, e le lehlanya ka elemente ya gagwe.
  
  Mai o ile a mo lebelela thwii mahlong. "Ga go nyakege gore o dire se. Re kgauswi le go thopa Kovalenko. Le go lokollwa ga batho bao ba thopilwego."
  
  Monna o ile a dikadika motsotswana. Kovalenko o ile a hwihwitla godimo ka godimo ga hlogo ya gagwe. "O ntira gore ke thothomele, Mai Kitano, ke thothomele ka poifo. Ka mengwaga ye masomepedi ke be ke no ba nonwane, gomme bjale ke roba setu sa ka ka dipeelano tša ka. O be o ka kgona bjang..." A ema gannyane. "Na go na le motho yo a swanago le wena yo a kilego a lekana le nna?"
  
  Mai o ile a tšwela pele go lebelela ka mahlong a mohlabani yo mogolo. O ile a ikwa gore yo a lego ka morago ga gagwe le yena o ile a ema, bjalo ka ge eka o be a letetše mafelelo a ntwa ya monagano.
  
  "Lwa!" Kgoši ya Madi gateetee ya goeletša. "Lwang, go sego bjalo ke tla dira gore baratiwa ba gago ba kgaolwe letlalo ba phela gomme ba fepša dishaka!"
  
  Tšhošetšo e be e le ya kgonthe. Le Mai o be a kgona go e bona. Monna yo mogolo o ile a tlolela tirong, a kitimela go yena a otlolotše matsogo. May o ile a nagana gape ka leano la gagwe. Otla le go kitima, otla ka lebelo le ka maatla a go pšhatlaganya, gomme ka morago o tšwe tseleng. Ge e ba go kgonega, diriša bogolo bja gagwe kgahlanong le yena. Mai o ile a mo dumelela gore a batamele, a tseba gore o tla letela go šutha mo gongwe ga go efoga go yena. Ge a fihla go yena gomme a mo swara setopo, o be a le kgauswi le go mo fihlelela gomme a mo phuthetše maotong.
  
  Modumo wa gagwe a thula fase o ile wa nwelela le go sega ga bohlanya ga Kgoši ya Madi.
  
  Mohlabani wa mathomo bjale o ile a mo itia ka maatla, a lebeletše ye nnyane ya mokokotlo wa gagwe, a tliša kotlo ye bohloko pele Mai a sotha le go kgokologa, a tla godimo ka morago ga monna yo a welego fase gomme a ipha sekgoba se sengwe.
  
  Bjale Kgoši ya Madi e ile ya ntšha sello. "Kgaola hlogo ya go nyobana ya kgaetšedi ya gagwe!"
  
  Bjale go ile gwa tšwelela monna wa bone, a itlhamile ka tšhoša ya samurai. O ile a sepela thwii go leba go Chika, dikgato tše tshela go tloga go fediša bophelo bja gagwe.
  
  Gomme Mai Kitano o be a tseba gore bjale e be e le nako ya go diragatša papadi ye kaone kudu bophelong bja gagwe. Tlwaetšo ya gagwe ka moka, maitemogelo a gagwe ka moka a ile a kopana ka maiteko a mafelelo a go hloka kholofelo a go phološa kgaetšedi ya gagwe - taba ya bophelo le lehu.
  
  Metsotswana e lesome ya mogau o bolayago le botse goba bophelo ka moka bja go itshola mo go tukago.
  
  Mai o ile a tlolela mokokotlong wa monna yo mogolo wo o bego o phagama, a mo diriša bjalo ka lepolanka la go tlolela go iša kgwele ya go fofa go mohlabani wa mathomo. O ile a kwa ka thata go tšhoga ge leoto le le bušago la May le roba marapo a mmalwa sefahlegong sa gagwe, eupša o ile a phuhlama bjalo ka boima bjo bo hwilego. Mai o ile a gogela morago hlogo ya gagwe gateetee gomme a kgokologa, a kotama ka thata mokokotlong wa gagwe, eupša lebelo la go tlola ga gagwe le ile la mo rwala kgole go putla lebato la sekontiri ka nako e nyenyane.
  
  O ile a kotama kgole le kgaetšedi ya gagwe le monna yo a swerego tšhoša.
  
  Eupša thwi kgauswi le chakran.
  
  Ka go khutša ga milisecond, o ile a tsepamiša semelo sa gagwe, a homotša moya wa gagwe gomme a retologa, a lokolla sebetša se se bolayago. O ile a methala moyeng, legare la gagwe le le bolayago le phadima, le šetše le methala ka mmala o mohwibidu go tšwa mading a May ka noši.
  
  Chakran e ile ya thula molaleng wa monna wa tšhoša, e thothomela. Monna o ile a phuhlama a se na modumo, a sa kwe selo le gatee. O be a sa dutše a sa kwešiše gore ke eng seo se mo thutšego. Tšhoša e ile ya lla go fihla fase.
  
  Monna yo mogolo e be e le yena fela mohlabani yo a bego a kgona go swara ya gagwe kgahlanong le yena bjale, eupša leoto la gagwe le ile la dula le kobega ge a be a leka go ema. Mohlomongwe o ile a gobatša tendon e tee goba tše pedi. Megokgo ya bohloko le go hloka thušo e ile ya elela sefahlegong sa gagwe, e sego bakeng sa gagwe ka noši, eupša bakeng sa baratiwa ba gagwe. Mai o ile a lebelela Chika ka mahlo a go tšhoša gomme a ikgapeletša go kitimela go kgaetšedi ya gagwe.
  
  O ile a diriša tšhoša go sega dithapo, a tsikitlanya meno ge a bona matsogo a maphepolo le go gohla ga madi mo go bakilwego ke go katana ka mehla. Mafelelong, o ile a ntšha gag molomong wa kgaetšedi ya gagwe.
  
  "Eya o golofetše. Ke tla go rwala."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya kgaotša go sega. "Mo thibele!" O ile a goeletša mohlabani yo mogolo. "E dire." Goba ke tla bolaya mosadi wa gago ka diatla tša ka!"
  
  Monna yo mogolo o ile a goeletša, a leka go gagabela go yena a otlolotše matsogo. Mai o ile a ema kgauswi le yena. O ile a re: "Etla le rena." "Eba le rena." Re thuše go senya phoofolo ye ya go tšhoša."
  
  Ka nakwana, sefahlego sa monna yo se ile sa phadima ka kholofelo. O ile a panya mahlo gomme a bonagala eka boima bja lefase bo tlošitšwe magetleng a gagwe.
  
  "O sepela le bona, gomme o tla hwa," Kgoši ya Madi ya rapa.
  
  Mai o ile a šikinya hlogo. "O sa hwile, monna. Tefetšo e nnoši yeo o tlago go e hwetša ke ka go ntatela."
  
  Mahlo a monna yoo a be a lopa. Ka motsotswana, Mai o ile a nagana gore ge e le gabotse o tla ikgoga le yena, eupša ka morago maru a pelaelo a ile a boa gomme mahlo a gagwe a theoga.
  
  "Nka se. Ge a sa phela. Ke no palelwa ".
  
  Mai o ile a furalela, a mo tlogela a robetše. O be a na le dintwa tša gagwe ka noši tšeo a bego a swanetše go di lwa.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya mo romela thunyo ya go arogana. "Tshaba, Mai Kitano. Ntwa ya ka e kgauswi le go tsebagatšwa. Gomme dikgoro di ntetile."
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  Matsogo a Kgoši ya Madi a ile a kitimela thipa ya gagwe. Sebetša se be se kgomaretše ntlha pele ka tafoleng yeo e bego e le ka pele ga gagwe. O ile a e batametša mahlong a gagwe, a hlahloba legare leo le kolobilego madi. O fedišitše maphelo a makae ka thipa ye?
  
  E tee ka nako, letšatši le lengwe le le lengwe la bobedi, mengwaga ye masomepedihlano. Bonnyane.
  
  Ge e ba feela go boloka nonwane, tlhompho le poifo e le tše mpsha.
  
  O ile a ipotša gore: "Moganetši yo bjalo yo a swanelegago." "Ke dihlong gore ga ke na nako ya go e leka gape." O ile a ema ka maoto, a dikologa thipa ka go nanya, legare la yona le bonagatša seetša ge a sepela.
  
  "Eupša nako ya-ka ya go gata mogato e nyakile e fihla."
  
  O ile a ema ntlheng e fapanego ya tafola, moo mosadi wa moriri o mohwibidu a bego a tlemilwe setulong. O be a šetše a lahlegetšwe ke khutšo ya gagwe. O be a nyoretšwe go lebelela mahlo a gagwe a mahwibidu, mmele wo o phagametšego le melomo yeo e thothomelago.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya šikinya magetla. "Se tshwenyege. Ga bjale ke na le sedirišwa sa-ka sa mathomo, gaešita le ge ke be ke hlologetšwe Kitano. Monna wa gago o swanetše go tliša sedirišwa sa bobedi mo e ka bago gona bjale. Ge e ka feta, o tla lokologa."
  
  "Bjang-re ka go bota bjang?"
  
  "Ke monna wa tlhompho. Ye ke tsela yeo ke ilego ka phologa bofseng bja-ka. Gomme ge tlhompho e be e ka belaelwa..." A mmontšha legare leo le nago le mabala. "Ka mehla go be go e-na le madi a oketšegilego."
  
  Ping yeo e kgaoditšwego e ile ya tšwa sekirining sa gagwe sa khomphutha. O ile a sepela gomme a tobetša dikonope tše mmalwa. Sefahlego sa molaodi wa gagwe go tšwa Washington, DC se ile sa tšwelela.
  
  "Re maemong, mong wa ka. Sepheo se tla ba se lokile ka morago ga metsotso e lesome."
  
  "Sedirišwa ke selo seo se tlago pele. Godimo ga se sengwe le se sengwe. Gopola se".
  
  "Morena". Sefahlego se ile sa boela morago go utolla pono ye e phagamego. Ba ile ba lebelela fase lefelong la go emiša dikoloi, ba tletše ka ditlakala gomme ba nyakile ba tlogetšwe. Seswantšho sa mabele se be se bontšha mosepedi yo a sepelago ka godimo ga skrine le Nissan ye talalerata e otlela ka para ya dikgoro tša go itiriša.
  
  "Tloša bore bjoo. E ka ba Maphodisa."
  
  "Re ile ra mo hlahloba, mong wa ka. O no ba mohlapetši."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya kwa pefelo e aga ka gare ga yona ka go nanya. "Mo tloše. Nkgopele gape gomme ke tla boloka lapa la gago le phela."
  
  Monna yo o ile a fo mo šomela. Eupša monna yo o be a tseba seo Dmitry Kovalenko a bego a kgona go se dira. Ka ntle le lentšu le lengwe, o ile a tšea sepheo gomme a thuntšha monna yo a se nago legae hlogong. Kgoši ya Madi e ile ya myemyela ge e bona letheba le lefsifsi le thoma go phatlalala go putla lefelo leo le nago le sekontiri ka makgwakgwa.
  
  "Go šetše metsotso ye mehlano go fihla leswao."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya gadima mosadi. E be e le moeng wa gagwe ka dikgwedi tše mmalwa. Mosadi wa Mongodi wa Tšhireletšo e be e se moputso o monyenyane. Jonathan Gates o be a tla lefa tšhelete e ntši bakeng sa tšhireletšego ya gagwe.
  
  "Mohlomphegi, Gates o fetile letšatši la gagwe la mafelelo."
  
  Boemong bjo bongwe le bjo bongwe, Kgoši ya Madi e be e tla šomiša thipa ya yona bjale. Ga go na go khutša. Eupša sedirišwa sa bobedi se be se le bohlokwa dithulaganyong tša gagwe, gaešita le ge e be e se sa bohlokwa. O ile a topa mogala wa sathalaete wo o bego o rapaletše kgauswi le khomphutha gomme a daela nomoro.
  
  Ke ile ka theeletša e lla le go lla. "Monna wa gago ga a bonagale a na le taba le polokego ya gago, Mohumagadi Gates." Kgoši ya Madi e ile ya kobela melomo ya yona go ba selo se sengwe sa go swana le pososelo. "Goba mohlomongwe o šetše a go tšere legato, hmm? Boradipolotiki ba ba Amerika..."
  
  Go ile gwa kwagala go kgotla, gomme mafelelong lentšu leo le tšhogilego la araba. "Ee?"
  
  "Ke tshepa gore o kgauswi le gore o na le sedirišwa, mogwera wa ka. Go sego fao..."
  
  Lentšu la Tona ya Tšhireletšo le be le gateletšegile go fihla bokgoleng bjo bo feletšego. O itše: "United States ga e khunamele bagateledi," gomme go molaleng gore mantšu ao a mo lahlegetše kudu ka pelo le moya wa gagwe. "Dinyakwa tša gago di ka se fihlelelwe."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya nagana ka Dikgoro tša Dihele le seo se bego se le ka kua ga tšona. "Ke moka theeletša mosadi wa gago a ehwa ka bohloko bjo bogolo, Gates. Ga ke nyake sedirišwa sa bobedi bakeng sa moo ke yago gona."
  
  Ka go kgonthišetša gore mokero o dula o bulegile, Kgoši ya Madi e ile ya emiša thipa ya yona gomme ya thoma go phethagatša boikgopolelo bja gagwe bjo bongwe le bjo bongwe bja polao.
  
  
  KGAOLO YA LESOME
  
  
  Hayden Jay o ile a tloga khomphutheng ya gagwe ge mogalathekeng wa gagwe o lla. Ben le Karin ba be ba swaregile ka go tsoša maeto a Mokapotene Cook a lewatleng, gomme kudu-kudu ao a bego a le mabapi le Dihlakahlakeng tša Hawaii. Cook, le ge a tsebja kudu bjalo ka monyakišiši yo a tumilego, e be e le monna wa ditalente tše ntši, go be go bonagala. Le gona e be e le mosesiši yo a tumilego le motšweletši wa dimmapa yo a nago le bokgoni. Monna yo a ilego a dira mmapa wa se sengwe le se sengwe, o ile a ngwala dinaga go tloga New Zealand go ya Hawaii gomme o be a tsebja kudu ka gore o ile a fologa ga gagwe la mathomo kua Hawaii, lefelo leo a le reetšego leina la Dihlakahlakeng tša Sandwich. Sehlwaseeme se se sa eme toropong ya Waimea, Kauai, e le bohlatse bja lefelo leo a kopanego le lona la mathomo ka 1778.
  
  Hayden o ile a boela morago ge a bona gore motho yo a ilego a mo leletša mogala e be e le mong wa gagwe, Jonathan Gates.
  
  "Ee, mong wa ka?"
  
  Ke feela go hema mo go kgaotšago mo go bego go kwagala go tšwa ntlheng e nngwe. O ile a ya lefasetereng. "O ka nkutlwa? Morena?"
  
  Ga se ba bolela ga e sa le a mo kgalema ka mantšu. Hayden o ile a ikwa a sa kgonthišege ganyenyane.
  
  Lentšu la Gates le ile la kwagala mafelelong. "Ba mmolaile. Ditlatla tšeo di mmolaile."
  
  Hayden o ile a lebelela ka ntle ka lefasetere, a sa bone selo. "Ba dirile eng?"
  
  Ka morago ga gagwe, Ben le Karin ba ile ba retologa, ba tšhošitšwe ke segalo sa gagwe.
  
  "Ba ile ba tšea mosadi wa-ka, Hayden. Dikgwedi tše di fetilego. Gomme bošegong bja maabane ba mmolaile. Ka gobane ke be nka se tšee ditaelo tša bona."
  
  "Aowa. E be e sa kgone-"
  
  "Ee". Lentšu la Gates le ile la phatloga ge go kitimela ga gagwe ga adrenaline mo go hlohleleditšwego ke whisky go be go thoma go phatlalala ka mo go kwagalago. "Seo ga se selo seo o tshwenyegilego ka sona, Jay, mosadi wa ka. N-ke be ke dutše ke le morata naga, ka fao Mopresidente o ile a hwetša ka gare ga diiri tša go thopša ga gagwe. I"m staying..." A ema gannyane. "Morata naga".
  
  Hayden o be a sa tsebe seo a swanetšego go se bolela. "Ke ka baka la"ng o mpotša bjale?"
  
  "Go hlaloša dikgato tša ka tše di latelago."
  
  "Aowa!" Hayden o ile a goeletša, a thula lefasetere ka letšhogo la tšhoganetšo. "O ka se kgone go dira se! Hle!"
  
  "Iketla. Ga ke na maikemišetšo a go ipolaya. Sa pele ke tla thuša go itefeletša Sara. Kgegeo, na ga go bjalo?
  
  "Eng?"
  
  "Bjale ke tseba kamoo Matt Drake a ikwago ka gona."
  
  Hayden o ile a tswalela mahlo, eupša megokgo e be e sa dutše e theoga sefahlegong sa gagwe. Kgopotšo ya Kennedy e be e šetše e nyamelela lefaseng, pelo, yeo e kilego ya tlala mollo kudu, bjale e fetogile bošego bjo bo sa felego.
  
  "Ke ka baka la"ng o mpotša bjale?" Hayden o ile a feleletša a boeletša.
  
  "Go e hlaloša." Gates o ile a ema gannyane, ke moka a re, "Ed Boudreau o na le kgaetšedi ye nnyane. Ke le romela dintlha. E Dira-"
  
  Hayden o ile a tšhoga kudu moo a ilego a šitiša mongwaledi pele a ka tšwela pele. "O na le bonnete bja gore?"
  
  "Dira sohle seo o ka se kgonago go fetša setlatla se."
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Hayden o ile a kwa imeile e lla mo founong ya gagwe. Ka ntle le go ema, o ile a retologa gateetee gomme a tšwa ka phapošing, a hlokomologa ditebelelo tša go tshwenyega tša Ben Blake le kgaetšedi ya gagwe. O ile a sepela go ya khaboteng ye nnyane ya Kinimaki gomme a mo hwetša a lokišetša kgogo ka moro wa chorizo.
  
  "Alicia o kae?"
  
  "Maabane pase ya gagwe e phumotšwe." Mantšu a mo-Hawaii yo mogolo a be a kgopame.
  
  Hayden o ile a inama kgauswi. "O se ke wa ba setlatla sa go nyobana. Bobedi bja rena re a tseba gore ga a hloke pase. Ka gona, Alicia o kae?"
  
  Mahlo a Kinimaki a ile a phatloga, a lebeletše dipoleiti ka mahlo a go tšhoša. "Hmm, motsotso o tee. Ke tla mo hwetša. Aowa, o na le temogo kudu bakeng sa seo. Ke tla-"
  
  "E no mo leletša mogala." Mpa ya Hayden e ile ya pitlagana gateetee ge a bolela mantšu ao, gomme boso bja apeša moya wa gagwe. "Mmotše gore a ikgokaganye le Drake. O ile a hwetša seo a se kgopetšego. Re ya go kweša motho yo a se nago molato bohloko gore re hwetše tsebišo."
  
  "Kgaetšedi Boudreau?" Kinimaka o be a bonagala a le bogale go feta ka tlwaelo. "Na ruri o na le yona? Gomme Gates a e saena?"
  
  "Le wena o be o tla dira bjalo," Hayden a phumola mahlo a gagwe, "ge motho a ka no tlaiša le go bolaya mosadi wa gago."
  
  Kinimaka o ile a šila se ka setu. "Gomme se se dumelela CIA go dira se se swanago go moagi wa Amerika?"
  
  "Ke sona bjale," Hayden a realo. "Re ntweng."
  
  
  KGAOLO YA LEŠOME NNGWE
  
  
  Matt Drake o thomile ka dilo tše di bitšago tšhelete e ntši. Lebotlelo la Johnnie Walker Black le be le laletša gomme le be le sa bonagale le senyegile kudu.
  
  Mohlomongwe selo se sengwe se sekaone se be se tla tloša kgopotšo ya sefahlego sa gagwe ka pela? Mo nakong ye, torong ya gagwe, na o tla tloga a mo phološa bjalo ka ge a be a fela a mo holofetša?
  
  Go tsoma go ile gwa tšwela pele.
  
  Whisky e ile ya tuka. O ile a ntšha meetse ka gare ga galase gateetee. A e tlatša gape. O ile a katana le go tsepamiša kgopolo. E be e le monna yo a bego a thuša ba bangwe, yo a bego a hwetša go botwa ga bona, yo a bego a eme go balwa gomme a se ke a nyamiša motho le ge e le ofe.
  
  Eupša o ile a palelwa ke Kennedy Moore. Gomme pele ga fao, o ile a palelwa ke Alison. Gomme o ile a palelwa ke ngwana wa bona yo a sa hlwago a belegwa, lesea leo le hwilego pele le ka ba le sebaka sa go phela.
  
  Johnnie Walker, go swana le lepotlelo le lengwe le le lengwe leo a le lekilego pele, o ile a dira gore go itlhoboga ga gagwe go tsenelele. O be a tseba gore se se tla direga. O be a nyaka gore e kweše bohloko. O be a nyaka gore e kgaole seripa sa bohloko kudu moyeng wa gagwe.
  
  Bohloko e be e le tshokologo ya gagwe.
  
  O ile a lebelela ka ntle ka lefasetere. E ile ya lebelela morago, e se na selo, e sa bone ebile e se na maikutlo - e na le letheba le lentsho, go swana le yena. Dimpshafatšo go tšwa go May le Alicia di ile tša ba sewelo ka mo go oketšegago. Megala go tšwa go bagwera ba gagwe ba SAS e ile ya tšwela pele go fihla ka nako.
  
  Kgoši ya Madi e bolaile batswadi ba Ben matšatšing a mmalwa a go feta. Ba be ba bolokegile. Ga se ba ke ba tseba ka kotsi yeo, gomme Ben a ka se tsoge a tsebile gore ba batametše gakaakang go ba bahlaselwa ba tefetšo ya Kgoši ya Madi.
  
  Gomme baemedi ba CIA bao ba bego ba dišitše ba ga Blake le bona ba be ba sa tsebe. SAS e be e sa nyake go lemogwa goba go phaphatha mokokotlong. Ba ile ba fo phetha modiro gomme ba tšwela pele go o latelago.
  
  Molodi o hloilego o ile wa thoma go bapala. Koša ye e be e šišinya go swana le ge e be e le ye botse - 'My Immortal' ka Evanescence - gomme e ile ya mo gopotša ka tšohle tšeo a kilego a di lahlegelwa.
  
  E be e le modumo wa gagwe wa go lla. O ile a fumbled go dikologa matlakala ka go gakanega go se nene, eupša mafelelong a feta ka mogala.
  
  "Ee?"
  
  "Ye ke Hayden, Matt."
  
  O ile a dula godimo a otlologile go se nene. Hayden o be a tseba ka ditiro tša gagwe tše di makatšago tša morago bjale eupša o ile a kgetha go di hlokomologa. Alicia e be e le modirišani wa bona. "Go diregile eng? Ben-?" O be a sa kgone le go itliša gore a bolele mantšu ao.
  
  "O lokile." Re lokile. Eupša go diregile selo se sengwe."
  
  "Na o hweditše Kovalenko?" Go hloka kgotlelelo go ile gwa sega mouwane wa bjala bjalo ka lebone le le phadimago.
  
  "Aowa, ga se bjale." Eupša Ed Boudreaux o na le kgaetšedi. Gomme re hweditše tumelelo ya go mo tliša mo."
  
  Drake o ile a dula fase, a lebala ka whisky. Lehloyo le mollo wa dihele di ile tša fiša maswao a mabedi pelong ya gagwe. "Ke tseba gabotse seo ke swanetšego go se dira."
  
  
  KGAOLO YA LESOME BOBEDI
  
  
  Hayden o ile a itokišeletša seo se bego se tla tla. Mošomo wa gagwe ka moka wa CIA o be o se wa mo lokišetša boemo bjo. Mosadi wa Tona ya Tšhireletšo o ile a bolawa. Motšhošetši wa ditšhaba-tšhaba yo a swerego palo e sa tsebjego ya ba leloko la batho ba matla e le bathopi.
  
  Na mmušo o be o tseba boitšhupo bja yo mongwe le yo mongwe yo a akaretšwago? Le gatee. Eupša o ka ba le bonnete bja go hlabja gore ba tseba go gontši go feta ka fao ba kilego ba dumelela go tšwela pele.
  
  Go be go bonagala go le bonolo kudu ge a be a ingwadiša la mathomo. Mohlomongwe dilo di be di le bonolo morago kua, pele ga September 11. Mohlomongwe mehleng ya tatagwe, James Jay, moemedi wa nonwane yo a bego a fagahletše go mo ekiša, dilo e be e le tše ntsho le tše tšhweu.
  
  Le go hloka kwelobohloko.
  
  E be e le mošito o bogale. Ntwa kgahlanong le Kgoši ya Madi e lwetšwe maemong a mantši, eupša ya gagwe e ka no ba e sa dutše e ipontšha e le yeo e šiišago kudu le yeo e atlegilego kudu go fihla ga bjale.
  
  Dimelo tše di fapa-fapanego tša batho bao ba bego ba le ka lehlakoreng la gagwe di ile tša mo nea mohola. Gates o ile a lemoga se pele. Ke ka lebaka leo a ba dumeletšego go dira dinyakišišo tša bona ka noši ka sephiri seo se dikologilego Khutlotharo ya Bermuda. Gates o be a le bohlale go feta kamoo a bego a nagana ka gona. Gateetee o ile a bona mohola wo batho bao ba fapanego ba go swana le Matt Drake, Ben Blake, May Kitano le Alicia Miles ba o filego. O ile a bona bokgoni bja sehlopha sa gagwe. Gomme a ba kopanya ka moka.
  
  Bohlale.
  
  Team ya bokamoso?
  
  Bjale monna yo a bego a lahlegetšwe ke dilo ka moka o be a nyaka gore toka e dirwe monna yo a bolailego mosadi wa gagwe ka sehlogo gakaakaa.
  
  Hayden o ile a batamela sele ya Boudreaux. Mohlankedi wa go thwala wa laconic o ile a mo lebelela ka botswa ka diatla tša gagwe tše di phuthetšwego.
  
  "Na nka go thuša, Moemedi Jay?"
  
  Hayden o be a ka se tsoge a itshwaretše ge nkabe a se a leka gape. "Re botše lefelo la Kovalenko, Boudreau. E no e neela gomme ka moka e tla fela." O ile a phurolla matsogo a gagwe. "Ke ra gore, it"s not like o fa masepa ka wena."
  
  "Mohlomongwe o a tseba." Boudreau o ile a retološa mmele wa gagwe gomme a thelela go tšwa malaong. "Mohlomongwe ga a tsebe. Mohlomongwe e sa le ka pela go bolela, akere?"
  
  "Marero a gagwe ke afe? Kgoro ye ya Dihele ke eng?
  
  "Ge nkabe ke tsebile..." Sefahlego sa Boudreaux se be se bontšha pososelo ya shaka ya monyanya.
  
  "O a dira e le ka kgonthe." Hayden o ile a dula a le taba ya therešo kudu. "Ke go fa sebaka se sa mafelelo."
  
  "Monyetla wa mafelelo? O ya go nthuntšha? Na mafelelong CIA e lemogile gore ke dibe dife tše lefsifsi tšeo ba swanetšego go di dira gore ba dule ba le papading?"
  
  Hayden o ile a šikinya magetla. "Go na le nako le lefelo la se."
  
  "Ka nnete. Ke be nka bolela maina a mafelo a mmalwa." Boudreau o ile a mo kwera, bohlanya bo phadima ka gare ga go gaša ga mathe. "Ga go selo seo o ka ntirago sona, Moemedi Jay, seo se ka dirago gore ke eka motho yo maatla go swana le Kgoši ya Madi."
  
  "Go lokile..." Hayden a ikgapeletša go myemyela. "Ke sona se re dirilego gore re nagane, Ed." O ile a oketša lethabo lentšung la gagwe. "Ga o na selo mo, monna. Ga go selo. Gomme le ge go le bjalo o ka se tšholle. O dula fao, o senya, o amogela phetho ka lethabo. Jwalo ka setlatla se feletseng. Jwalo ka motho yo a lahlehileng. Jwalo ka seripa sa masepa a Borwa." Hayden o ile a e fa ka moka ga gagwe.
  
  Molomo wa Boudreaux o ile wa bopa mola o mošweu wo o gateletšago.
  
  "O monna yo a gafilego. Quirk ya go swana. Ba sehlabelo. Go se kgone go šoma."
  
  Boudreau o ile a šuthelela go yena.
  
  Hayden o ile a gatelela sefahlego sa gagwe godimo ga dithipa, a mo kwera. "Go nyoba polo ya go fokola."
  
  Boudreau o ile a lahlela sethunya, eupša Hayden o ile a boela morago ka lebelo, a sa dutše a ikgapeletša go myemyela. Modumo wa seatla sa gagwe se betha tšhipi o be o swana le go phasola mo go kolobilego sefahlegong.
  
  "Ka gona re ile ra ipotšiša. Ke eng seo se dirago gore monna yo a swanago le wena, lešole, e be setho se se fokolago?"
  
  Bjale Boudreau o ile a mo lebelela ka mahlo ao a kwešišago ganyenyane-ganyenyane.
  
  "Ke seo ka moka". Hayden o ile a mo ekiša. "O fihlile moo, akere? Leina la gagwe ke Maria, akere?"
  
  Boudreau o ile a tswalela dibara ka go galefa mo go sa bolelegego.
  
  E be e le sebaka sa Hayden sa go nyenya. "Bjalo ka ge ke šetše ke boletše." Go se kgone go šoma."
  
  O ile a retologa. Dipeu di ile tša bjalwa. E be e le mabapi le lebelo le sehlogo. Ed Boudreau o be a ka se tsoge a ile a phatloga ka tlase ga maemo a tlwaelegilego. Eupša bjale...
  
  Kinimaka o ile a phuthela TV, yeo ba ilego ba e tlema setulong gore mohlabani wa go thwala a e bone. Go tshwenyega lentšung la monna yo go be go le molaleng, le ge a ile a leka go go uta.
  
  "Ke eng sa go makatša lena batho le leka go goga?"
  
  "Tšwela pele o lebeletše, setlatla." Hayden o ile a dira gore lentšu la gagwe le kwagale eka o no se sa na taba. Kinimaka a bulela TV.
  
  Mahlo a Boudreaux a ile a phatloga. "Aowa," a realo ka setu ka melomo ya gagwe fela. "Oh aowa".
  
  Hayden o ile a kopana le mahlo a gagwe ka go nyenya mo go kgolwago ka mo go feletšego. "Re ntweng, Boudreaux. O sa dutše o sa nyake go bolela? Kgetha appendage ya go nyobana."
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake o ile a kgonthišetša gore khamera e be e le boemong bjo bo šireletšegilego pele a tsena ka gare ga foreime. Balaclava e ntsho e ile ya gogelwa fase godimo ga sefahlego sa gagwe kudu bakeng sa mafelelo go feta go iphihla, eupša veste yeo e sa kgonego go thibela kulo yeo a bego a e apere le sebetša seo a bego a se rwele di ile tša dira gore go ba bohlokwa ga boemo bja ngwanenyana yo go be molaleng ka mo go feletšego.
  
  Mahlo a ngwanenyana e be e le matsha a go hloka kholofelo le poifo. O be a se na kgopolo ya seo a se dirilego. Ga ke na kgopolo ya gore ke ka baka la"ng ba be ba e nyaka. O be a sa tsebe gore ngwanabo o dira eng go iphediša.
  
  Maria Fedak o be a se na molato, Drake o ile a nagana, ge e ba go na le motho yo a se nago molato matšatšing a. E swerwe ka kotsi, e swerwe ke madimabe ka gare ga letlooa leo le phatlaletšego lefaseng ka bophara, leo le bego le šišinya le go phaphasela ka lehu, go hloka pelo le lehloyo.
  
  Drake o ile a ema kgauswi le yena, a šišinya thipa ka seatleng sa gagwe sa le letona, yo mongwe a ithekgile gabonolo ka sethunya. Go be go se sa le bohlokwa go yena gore ga a na molato. E be e le tefetšo, e sego ka tlase ga moo. Bophelo bakeng sa bophelo.
  
  O ile a leta ka go se fele pelo.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o itše: "Maria Fedak. "Ke kgaetšedi ya gago, o nyetše, Mna Boudreau. Kgaetšedi ya gago, ya lebala, Mna Mercenary. Kgaetšedi ya gago e tšhogile kudu, Mna Mmolai. Ga a tsebe gore ngwanabo ke mang goba gore o dira eng ka mehla. Eupša o tloga a go tseba. O tseba ngwanabo rena yo lerato yo a mo etelago gatee goba gabedi ka ngwaga a swere dikanegelo tša maaka le dimpho tše di naganetšwego bakeng sa bana ba gagwe. Mpolelele Ed, na o nyaka gore ba gole ba se na mma?"
  
  Mahlo a Boudreaux a be a phatlogile. Poifo ya gagwe ya go hlobola e be e le e matla kudu moo Hayden a ilego a mo kwela bohloko e le ka kgonthe. Eupša bjale e be e se nako. Bophelo bja kgaetšedi ya gagwe bo be bo le ka tekatekano e le ka kgonthe. Ke ka lebaka leo ba ilego ba kgetha Matt Drake, yo mongwe, go ba moamogedi wa baeti.
  
  "Maria". Lentšu le ile la tšwa go yena, le kwela bohloko e bile le itlhobogile.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o be a sa kgone go bona ngwanenyana yo a tšhogilego. O ile a bona Kennedy a hwile matsogong a gagwe. O ile a bona diatla tša Ben tšeo di tšholotšwego madi. O ile a bona sefahlego sa Harrison sa molato.
  
  Eupša go feta tšohle o ile a bona Kovalenko. Kgoši ya Madi, e lego mohlami, ke monna yo a se nago selo kudu le yo a se nago maikwelo moo e lego gore e be e ka se be selo ge e se setopo seo se phedišitšwego gape. Zombie ya go swana le. O ile a bona sefahlego sa monna yoo gomme a nyaka go kgama bophelo go tšohle tšeo di mo dikologilego.
  
  Matsogo a gagwe a ile a otlollela ngwanenyana gomme a mo tswalela mometšong.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a panya mahlo ka monitor. Drake o be a kitimiša dilo. Boudreau o be a se na nako ya go ineela. Kinimaka o ile a gata go yena, ka mehla e le mmoelanyi yo botho, eupša Alicia Miles o ile a mo gogela morago.
  
  "Aowa ka tsela, mošemane yo mogolo. A ditlatla tše di fufulelwa. Ga ba na selo diatleng tša bona ge e se lehu."
  
  Hayden o ile a ikgapeletša go kwera Boudreaux ka tsela yeo a bego a mo gopola a mo kwera ge a be a laela gore banna ba gagwe ba bolawe.
  
  "O ya go lla, Ed, goba o nyaka go tseba gore ba dira sushi bjang kua UK?"
  
  Boudreaux o ile a mo lebelela ka mahlo a polao. Palo e sesane ya mathe e ile ya elela go tšwa sekhutlong sa molomo wa gagwe. Maikutlo a gagwe a be a mo fenya, go fo swana le ge a be a dira ge a be a ekwa polao yeo e lego kgaufsi. Hayden o be a sa nyake gore a itswalele go yena.
  
  Alicia o be a šetše a le kgauswi le dibara. "O laetše gore lesogana la ka le bolawe. O swanetše go thabela gore ke Drake yo a dirago dicing e sego nna. Nkabe ke dirile gore sefebe seo se tlaišege gabedi."
  
  Boudreau o ile a lebelela go tšwa go yo mongwe go ya go yo mongwe. "Bobedi bja lena go kaone le kgonthišetše gore ga ke tsoge ke tšwile mo. Ke a ikana gore ke tla le sega ka bobedi ka diripana."
  
  "E boloke." Hayden o ile a lebelela ge Drake a pitlaganya molala wa Maria Fedak. "Ga a na nako ye ntši."
  
  Boudreau e be e le monna yo thata gomme sefahlego sa gagwe se be se tswaletšwe. "CIA e ka se gobatše kgaetšedi ya ka. Ke moagi wa United States."
  
  Bjale Hayden o be a dumela e le ka kgonthe gore lehlanya le be le tloga le sa e hwetše. "Ntheeletše, wena setlatla sa lehlanya," a šišinya. "Re ntweng. Kgoši ya Madi e bolaile ma-Amerika mobung wa Amerika. O ile a thopa ba bantši. Dozens.O nyaka go swara naga ye go topollo. Ga a feleletše ka wena goba kgaetšedi ya gago ya go nkga!"
  
  Alicia o ile a ngunanguna se sengwe ka gare ga sedirišwa sa gagwe sa ditsebe. Hayden o ile a kwa ditaelo tšeo. Kinimaka o ile a dira se se swanago.
  
  Go bjalo le ka Drake.
  
  O ile a lokolla molala wa mosadi gomme a ntšha sethunya ka gare ga sekhwama sa sona.
  
  Hayden o ile a pitlaganya meno ka thata kudu moo e lego gore ditšhika tšeo di bego di dikologile legata la gagwe di ile tša goeletša. Tlhago ya gagwe ya mala e nyakile e mo dira gore a goeletše gomme a mmotše gore a kgaotše. Tsepamiso ya gagwe e ile ya fifala motsotswana, eupša ka morago tlwaetšo ya gagwe e ile ya tsena, ya mmotša gore ye e be e le sebaka se sebotse kudu seo ba nago le sona sa go latišiša Kovalenko.
  
  Bophelo bjo tee go phološa ba makgolo goba go feta moo.
  
  Boudreau o ile a lemoga papadi ya maikutlo sefahlegong sa gagwe gomme gateetee a ikhwetša a le dibara, a kgodišegile, a otlolla seatla sa gagwe gomme a rora.
  
  "O se ke wa dira seo." Don"t you fucking dare go dira se go kgaetšedi ya ka ye nnyane!"
  
  Sefahlego sa Hayden e be e le sešira-sefahlego sa leswika. "Monyetla wa mafelelo, mmolai."
  
  "Kgoši ya Madi ke sepoko. Go tšohle tšeo ke di tsebago, e ka ba herring e khubedu. O rata selo sa mohuta wo."
  
  "Kwešišitše. Re leke."
  
  Eupša Boudreau e bile mohlabani wa go thwala ka nako e telele kudu, mmolai ka nako e telele kudu. Le gona lehloyo la gagwe la batho bao ba nago le matla a taolo le ile la foufatša kahlolo ya gagwe. "Eya diheleng, sefebe."
  
  Pelo ya Hayden e ile ya nwelela, eupša o ile a kgotla sedirišwa sa go hlokomela maekrofouno letsogong la gagwe. "Mo thuntšhe."
  
  Drake o ile a emiša sethunya gomme a se gatelela hlogong ya gagwe. Monwana wa gagwe o ile wa tobetša sethunya.
  
  Boudreaux o ile a rora ka letšhogo. "Aowa! Kgoši ya Madi ka-"
  
  Drake o ile a dumelela modumo o boifišago wa go thunya ga dithunya o nwelela medumo e mengwe ka moka. O ile a lebelela ge madi a gaša go tšwa ka lehlakoreng la hlogo ya Maria Fedak.
  
  "Leboa la Oahu!" Boudreaux o ile a fetša. "Rantšhe ya gagwe ye kgolo e gona..." Mantšu a gagwe a ile a gogela morago ge a nwelela fase, a lebelela kgaetšedi ya gagwe yeo e hwilego e wela fase setulong gomme a lebelela lebota leo le gašwago ke madi ka morago ga gagwe. O ile a lebelela ka go tšhoga ge sebopego seo se aperego balaclava se batamela sekerini go fihlela se se tlatša ka mo go feletšego. Ke moka a apola sešira-sefahlego sa gagwe.
  
  Sefahlego sa Matt Drake se be se tonya, se le kgole, sefahlego sa mmolai yo a bego a rata mošomo wa gagwe.
  
  Hayden o ile a thothomela.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE BORARO
  
  
  Matt Drake o ile a tšwa ka thekising gomme a tswalela mahlo go ithuta moago wo motelele wo o bego o tšwelela pele ga gagwe. Grey le nondescript, e be e le sekhurumetšo se se phethagetšego bakeng sa tshepedišo ya sephiri ya CIA. Baemedi ba lefelong leo ba ile ba swanelwa ke go tsena ka gare ga karatšhe ya ka tlase ga mobu, ba feta ka gare ga dillaga tše dintši tša tšhireletšo. Ba bangwe ka moka, e ka ba baemedi goba baagi, ba ile ba tsena ka mojako wa ka pele, ba itlhagiša ka boomo e le diphetho tše bonolo.
  
  O ile a hemela godimo, a nyakile a hlaphogetšwe monaganong ka lekga la mathomo ka nako ye telele yeo a bego a ka gopola, gomme a kgoromeletša go bula lebati la go dikologa la motho o tee. Bonyenyane go hlongwa mo go be go bonagala go tšea tšhireletšego ya yona ka hlogo. Ka pele ga gagwe go be go e-na le tafola e bonolo, yeo go yona go bego go dutše banna ba seripa-gare sa dosene bao ba bonagalago ba le thata. Ga go pelaelo gore ba bangwe ba bantši ba be ba bogetše.
  
  O ile a sepela go putla lebato la dithaele tše di phadimago. "Hayden Jay o emetše go kopana le nna."
  
  "Leina la gago o mang?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Ponagalo ya mohlapetši wa stoic e ile ya thekesela ganyenyane.
  
  "Ka nnete".
  
  Monna yo o ile a mo fa tebelelo yeo motho a ka e šomišago ge a bona motho yo a tumilego goba mogolegwa. Ke moka a letša mogala. Motsotswana ka morago, o ile a felegetša Drake go ya lifti ya temogo. O ile a tsenya senotlelo gomme a tobetša konope.
  
  Drake o ile a kwa lifti e fofela godimo, bjalo ka ge eka e le godimo ga mošwana wa moya. O ile a tšea sephetho sa gore a se nagane kudu ka seo se bego se tla direga, o ile a tlogela ditiragalo di itlhokomela. Ge lebati le bulega, o ile a lebana le phapoši ya go sepela.
  
  Mafelelong a phapoši ya go sepela go be go eme komiti ya go mo dumediša.
  
  Ben Blake le kgaetšedi ya gagwe Karin. Hayden o ile a re. Kinimaka. Alicia Miles o ile a ema felotsoko ka morago. Ga se a bona May, eupša ka morago le yena o be a sa e letela e le ka kgonthe.
  
  Ponagalo e be e fošagetše le ge go le bjalo. Se se be se swanetše go akaretša Kennedy. Ka moka di be di bonagala di makatša ntle le yena. O ile a tšwa ka lifti gomme a leka go gopola gore mohlomongwe le bona ba be ba ikwa ka tsela e swanago. Eupša na ba be ba robala malaong bošego bjo bongwe le bjo bongwe, ba mo lebelela ka mahlong, ba ipotšiša gore ke ka lebaka la eng Drake a be a se gona go mo phološa?
  
  Ben o ile a ema pele ga gagwe gomme Drake, ntle le go bolela selo, a gogela mošemane yo mofsa matsogong a gagwe. Karin o ile a myemyela ka dihlong legetleng la ngwanabo gomme Hayden a sepela go ya go bea seatla legetleng la gagwe.
  
  "Re go hlologetše".
  
  O ile a swara ka go hloka kholofelo. "Ke a leboga".
  
  Ben a re: "Ga go nyakege gore o be noši."
  
  Drake o ile a gata kgato morago. O itše: "Bonang, go bohlokwa go lokiša selo se tee. Ke motho yo a fetogilego. O ka se sa ithekga ka nna, kudu wena, Ben. Ge le kwešiša se, ka moka ga lena, gona go na le sebaka sa gore re kgone go šoma mmogo."
  
  "E be e se ya gago-" Ben o ile a ya thwii bothateng, go no swana le ge Drake a be a tseba gore o tla dira bjalo. Karin, ka mo go makatšago, e be e le seatla sa tlhaologanyo. O ile a mo swara gomme a mo gogela ka thoko, a tlogela Drake tsela ye e hlakilego ya go ya ofising ka morago ga bona.
  
  O ile a sepela ka gare ga bona, a šišinya hlogo go Kinimaka tseleng. Alicia Miles o ile a mo lebelela ka mahlo a go hlobaetša. Le gona o ile a lahlegelwa ke motho yo a mo ratago kudu.
  
  Drake o ile a ema. "Ga se ya fela, Alicia, le gatee. Setlatla se se swanetše go fedišwa. Ge e ba go se bjalo, a ka fiša lefase."
  
  "Kovalenko o tla hwa a goeletša."
  
  "Haleluya".
  
  Drake o ile a mo feta ka phapošing. Di- computer tše pedi tše dikgolo di be di dutše ka go le letona la gagwe, di- hard drive di be di lla le go kgotla ge di dutše di tsoma le go tsenya data. Ka pele ga yona go be go e-na le para ya mafasetere ao a sa tsenego kulo ao a fihlago fase ao a bego a lebeletše Lebopong la Miami. Gateetee o ile a kgahlwa ke seswantšho sa Wells a itira motho yo a kgopamego gomme a kgopela scope ya sniper gore a kgone go bona ditopo tšeo di tantšwego fase kua.
  
  Kgopolo ye e ile ya mo dira gore a nagane. E be e le la mathomo a nagana ka kgokagano ka Welles ga e sa le Kennedy a bolawa. Wells o hwile lehu le le šiišago diatleng tša Alicia goba May. O be a sa tsebe gore ke dife, ebile o be a sa tsebe gore ke ka lebaka la eng.
  
  O ile a kwa ba bangwe ba mo latela ka gare. "Ka fao..." A tsepamiša kgopolo go pono. "Re ya Hawaii neng?"
  
  "Mesong," Hayden a realo. "Bontši bja dithoto tša rena bjale di tsepame Oahu. Re lekola gape dihlakahlaka tše dingwe ka gobane go a tsebega gore Kovalenko e na le dipolasa tša go feta e tee. Ke therešo gore ga bjale go tsebja gape gore ke setsebi sa boradia, ka gona re tšwela pele go latišiša bao ba eteletšego pele ditikologong tše di fapa-fapanego tša lefase."
  
  "Tefišo. Ke gopola ditšhupetšo tša Mokapotene Cook, Hlogo ya Taemane le Kgoro ya Dihele. Na se ke sona seo o bego o se ikemišeditše?"
  
  Ben o ile a e tšea. "Go lekana kudu, ee. Eupša Cook o ile a kotama Kauai, e sego Oahu. Ya gagwe-" Poledišano ya motho o tee e ile ya fela gatee-tee. "Hmm, ka boripana. Ga se ra hwetša selo se se sa tlwaelegago. Šala gabotse."
  
  "Ga go na dikgokagano tše di lebanyago magareng ga Cook le Diamond Head?"
  
  "Re šoma ka yona". Karin o ile a bolela ka go itšhireletša go se nene.
  
  "Eupša o belegetšwe Yorkshire," Ben a tlaleletša, a leka lepheko le lefsa la Drake"s. "Wa tseba, Lefase la Modimo."
  
  Go be go bonagala eka Drake a sa kwe le seo mogwera wa gagwe a se bolelago. "O feditše nako e kaaka"ng a le Hawaii?"
  
  Karin o itše: "Dikgwedi. "O ile a boela morago kua bonyenyane gabedi."
  
  "Mohlomongwe o ile a etela sehlakahlaka se sengwe le se sengwe ka nako yeo. Seo o swanetšego go se dira ke go hlahloba dilog tša gagwe, e sego histori ya gagwe goba diphihlelelo tša gagwe. Re swanetše go tseba ka dilo tšeo a sa tumego ka tšona."
  
  "Se ke..." Karin a ema gannyane. "E tloga e kwagala."
  
  Ben ga se a ka a bolela selo. Karin o be a se a fetša. "Seo re se tsebago ke se: modimo wa mo-Hawaii wa mollo, legadima le dithaba-mollo ke mosadi yo a bitšwago Pele. Ke motho yo a tumilego dikanegelong tše dintši tša bogologolo tša Hawaii. Go thwe legae la gagwe le ka godimo ga e nngwe ya dithaba-mollo tše di šomago kudu lefaseng, eupša le Sehlakahlakeng se Segolo, e sego Oahu."
  
  "Tše ke ka moka?" Drake o ile a botšiša ka boripana.
  
  "Aowa. Le ge bontši bja dikanegelo di bolela ka dikgaetšedi tša gagwe, dinonwane tše dingwe di bolela ka Kgoro ya Pele. Kgoro e lebiša mollong le pelong ya thabamollo-na seo se kwagala bjalo ka Dihele go wena?"
  
  "Mohlomongwe ye ke tshwantšhišo," Kinimaka a realo a sa nagane, ke moka a tšhošwa ke go tšhošwa. "Go lokile, e ka ba bjalo. O a tseba..."
  
  Alicia e bile wa mathomo go sega. "Re leboga Modimo bonyenyane motho yo mongwe o na le metlae." O ile a hwihwitla, ke moka a tlaleletša ka gore, "Ga go kgopišege," ka lentšu leo le bego le bontšha gore o be a tloga a se na taba le kamoo batho ba mo swarago ka gona.
  
  "Kgoro ya Pele e ka ba le mohola," Drake a realo. "Tšwela pele ka modiro o mobotse. Re tla bonana mesong".
  
  "Na ga o dule?" Ben o ile a bolela ka go hlaboša, go molaleng gore o be a holofela gore o tla ba le sebaka sa go boledišana le mogwera wa gagwe.
  
  "Aowa". Drake o ile a lebelela ka lefasetere ge letšatši le thoma go sobela godimo ga lewatle. "Ke na le felo go ba gona bošegong bjo."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENNE
  
  
  Drake o ile a tšwa ka phapošing a sa lebelela morago. Bjalo ka ge go be go letetšwe, Hayden o ile a mo swara ge a be a le kgaufsi le go tsena ka lifti.
  
  "Drake, fokotša lebelo. O lokile gabotse?"
  
  "O a tseba gore o lokile. O mmone moela wa bidio."
  
  Hayden o ile a mo swara ka seatla. "O a tseba seo ke se bolelago."
  
  "O tla loka. E be e swanetše go lebelega gabotse, le a tseba seo. Boudreaux o swanetše go ba a ile a nagana gore e be e le ya kgonthe."
  
  "Ee".
  
  "Ke duma ge nkabe ke mmone a thubega."
  
  "Go lokile, ke nna yo a mo hlabilego, ka fao ke hweditše lethabo leo, ka lebaka la gago."
  
  Drake o ile a tobetsa konopo bakeng sa mokatong oa pele. "Kgaetšedi ya gagwe e swanetše go ba e šetše e na le baemedi ba gago. Ba tla mo iša sepetlele gomme ba mo hlwekiša. Madi a bofora ke diabolo yo a hlokomelago ditaba tša gagwe, le a tseba."
  
  "Boudreau o no hlanya, ge seo se kgonega. Ge kgaetšedi ya gagwe e ema, e phela-" Hayden o ile a šikinya hlogo. "Go phuhlama ga mafelelo."
  
  "Leano le ile la šoma. E be e le kgopolo ye e kwagalago," Drake a mmotša. "Re amogetše tsebišo. E be e swanetše ".
  
  Hayden o ile a dumela ka hlogo. "Ke a tseba. I"m just glad gore lehlanya le ka morago ga melato."
  
  Drake o ile a tsena ka lifti gomme a emela gore mamati a tswalelwe. "Ge nkabe e le go nna," a realo ge Hayden a nyamelela ponong. "Ke be ke tla thuntšha lešilo ka seleng ya gagwe."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a namela thekisi go ya Biscayne Boulevard gomme a leba lepatlelong la mabenkele la Bayside. Monna yo a ilego a mo leletša mogala, a kwagala a homotše, a sa kgonthišege e bile a tšwile semelo ka mo go feletšego, o be a nyaka go kopana ka ntle ga Bubba Gump. Drake o bile le motsotso wa metlae gomme a šišinya Hooters, lefelo leo mohlomongwe le bego le ba swanetše kudu, eupša May o ile a dira bjalo ka ge eka ga se a mo kwa le gatee.
  
  Drake o ile a kopanela le lešaba, a theeletša boithabišo bja lešata bjo bo mo dikologilego gomme a ikwa a se lefelong ka mo go feletšego. Batho ba ba be ba ka thaba bjang gakaakaa ge a lahlegetšwe ke selo se se rategago gakaakaa? Ba be ba ka se be le taba bjang?
  
  Mometšo wa gagwe o be o omile gomme melomo ya gagwe e phatlogile. Baari ya kua Bubba Gump e ile ya šupa ka seatla. Mohlomongwe a ka nwelela tše mmalwa pele a fihla. Lega go le bjalo, o be a se na dikgopolo tša bofora; se se ile sa swanelwa ke go kgaotša. Ge e ba a be a tla Hawaii go yo tsoma mmolai wa mosadi yo a bego a mo rata, ge e ba a be a tla nyaka tefetšo go e na le go ba mohlaselwa, le e be e swanetše go ba lekga la mafelelo.
  
  E be e swanetše go ba bjalo.
  
  O be a le kgauswi le go kgorometša lebati ge Mai a mo goeletša. O be a le thwi fao, a ithekgile ka kokwane yeo e lego bokgole bja ka fase ga dimithara tše tshela go tloga go nna. Ge nkabe e le lenaba, nkabe a hwile gona bjale.
  
  Boikemišetšo bja gagwe bja go dira sehlogo le go itefeletša e be e le bjo bo se nago mohola ka ntle le go tsepamiša kgopolo le phihlelo.
  
  Mai o ile a leba lebenkeleng la go jela, Drake a mo latela. Ba ile ba dula bareng gomme ba otara Lava Flows e le go hlompha leeto la bona le le tlago la go ya Hawaii.
  
  Drake o ile a homola. O be a se a ka a bona Mai Kitano a tšhogile pele. O be a se a ka a mmona a tšhogile pele. O be a sa kgone go nagana ka boemo bjo bo bego bo tla mo dira gore a sepele.
  
  Gomme ka morago lefase la gagwe la phuhlama gape.
  
  "Kovalenko o ile a thopa kgaetšedi ya-ka, Chika, go tšwa Tokyo. Go fetile dikgwedi tše dintši. O mo bolokile bothopša ga e sa le go tloga ka nako yeo." Mai o ile a hemela godimo.
  
  "Ke a kwešiša. Ke kwešiša seo o se dirilego," Drake a realo ka go sebela. Go be go le molaleng. Ka mehla lapa le be le tla pele.
  
  "O na le sedirišwa."
  
  "Ee".
  
  "Ke tlile US go mo hwetša. Go hwetša Kovalenko. Eupša ke ile ka palelwa go fihlela wena le bagwera ba gago le ikgokaganya le nna. Ke go kolota".
  
  "Ga se ra mo phološa. O dirile bjalo."
  
  "O mphile kholofelo, o ntirile karolo ya sehlopha."
  
  "O sa le karolo ya sehlopha. Gomme o se lebale gore mmušo o na le pheko ye nngwe. Ga ba ye go ineela."
  
  "Ka ntle le ge yo mongwe wa bona a be a na le moratiwa wa gagwe bothopša."
  
  Drake o be a tseba seo se diragetšego go mosadi wa Gates, eupša ga se a bolela selo. "Re tla go hloka kua Hawaii, Mai. Ge re nyaka go fenya monna yo, re tla hloka tše kaone. Mmušo o tseba se. Ke ka fao wena, Alicia le ba bangwe le ilego la dumelelwa go tloga."
  
  "Gomme wena?"
  
  "Le nna".
  
  "Go thwe"ng ka baratiwa ba gago, Drake? Na Kgoši ya Madi e be e leka go phethagatša tefetšo ya yona?"
  
  Drake o ile a šikinya magetla. "O paletšwe."
  
  "Gomme le ge go le bjalo o tla tšwela pele a leka."
  
  "Na kgaetšedi ya gago e šireletšegile?" Na o nyaka tšhireletšo e oketšegilego?" Ke tseba batho ba bangwe-"
  
  "Seo se hlokometšwe, ke a leboga."
  
  Drake o ile a ithuta seno seo se sa kgongwago. O itše: "Ke moka se ka moka se tla fela kua Hawaii." "Gomme bjale ka ge re nyakile go e hwetša, e tla ba kgauswinyane."
  
  Mai o ile a nwa seno sa gagwe se setelele. "O tla be a itokišitše, Drake. O na le mengwaga ye lesome a rulaganya se."
  
  O itše: "Ye ke naga ya mollo." "Oketša Kovalenko le rena ka moka go tekano yeo, gomme lefelo le ka moka le ka no thuthupa."
  
  
  * * * .
  
  
  O ile a lebelela May a sepela a lebile lefelong la go emiša dikoloi gomme a leba moo a bego a nagana gore thekisi e ka ba e le gona. Bophelo bja bošego bja Miami bo be bo le ka botlalo. Bjala e be e se mokgwa o nnoši wa go tagwa wo o bego o hwetšagala, gomme go kopanywa ga mašego a sa felego, a kgahlišago, banna le basadi ba babotse le melodi e nago le mafolofolo go ile gwa šoma ka thata go phagamiša gaešita le maikwelo a gagwe ao a bego a folaga.
  
  O ile a retologela sekhutlong gomme boema-kepe bja bulega pele ga gagwe - dikepe tša go sepela ka maoto di be di bristling go tšea boikgantšho bja lefelo, mašaba a tlatša ditsela tša go sepela, lefelo la go jela leo le bulegilego leo le tletšego ka batho ba ba botse bao ba bego ba sa nee selo ka selo lefaseng.
  
  Re leboga karolo e kgolo go batho ba go swana le Matt Drake.
  
  O ile a boela morago. Mogalathekeng wa gagwe o ile wa lla ka molodi woo o hloilego, wa melodi.
  
  Tobetsa konopo ka potlako. "Ee?"
  
  "Mat? Thobela. Thobela." Medumo e mebotse ya thuto ya Oxford e ile ya mo makatša.
  
  "Dal?" - a realo. "Torsten Dahl?"
  
  "Ka nnete. Ke mang yo mongwe yo a kwagalago gabotse gakaakaa?"
  
  Drake o ile a tšhoga. "Tšohle di lokile?"
  
  "O se tshwenyege, mogwera. Tsohle di lokile ka lehlakoreng lena la lefatše. Iceland e kgolo. Bana ba a makatša. Mosadi ke... mosadi. Dilo di sepela bjang le Kovalenko?"
  
  "Re e hweditše," Drake a realo ka go myemyela. "Nyakile. Re tseba moo re swanetšego go lebelela gona. Go na le go kgoboketša mo gongwe mo go tšwelago pele gona bjale gomme re swanetše go ba Hawaii gosasa."
  
  "Phethegilego. Go lokile, lebaka leo ke le leletšago mogala le ka ba le mohola o itšego go wena goba la se be le mohola o itšego go wena. O ka itirela phetho. Bjalo ka ge o tseba, go nyakišiša Lebitla la Badimo go tšwela pele ka kelohloko. Na o sa gopola ka fao ka mošate wa Frey ke ilego ka ema ka gona mo ntlheng ya lebitla la Odin ke lekeletše leleme? Na o sa gopola seo re se hweditšego?"
  
  Drake o ile a gopola poifo ya gagwe ya kapejana. "Ka nnete".
  
  "Ntumele ge ke re re hwetša matlotlo ao a lekanago goba gaešita le a fetago se mo e nyakilego go ba letšatši le lengwe le le lengwe. Eupša selo se sengwe se se tlwaelegilego kudu se ile sa goga tlhokomelo ya-ka mesong ye, kudu-kudu ka gobane se ile sa nkgopotša ka wena."
  
  Drake o ile a gata tsejaneng ye tshesane go kwa gakaone mo-Sweden. "E go gopotša ka nna? Na o hweditše Hercules?
  
  "Aowa. Eupša re ile ra hwetša maswao mabotong a niche e nngwe le e nngwe ka lebitleng. Di be di utilwe ka morago ga matlotlo, ka gona di be di sa lemogege mathomong."
  
  Drake o ile a khohlela. "Maswao?"
  
  "Di ile tša swana le senepe seo o nthometšego sona."
  
  Drake o ile a tšea motsotswana, gomme ka morago legadima la hlaba pelo ya gagwe. "Leta. O ra gore go no swana le seswantšho seo ke se rometšego? Seswantšho sa go dikologa seo re se hweditšego didirišweng tša go sepela ka nako?"
  
  "Ke be ke nagana gore se se tla go dira gore o lome, mogwera wa ka. Ee, maswao a - goba di-curl, bjalo ka ge o bolela."
  
  Drake o ile a hloka polelo ka motsotswana. Ge e ba maswao ao a lego ka Lebitleng la Badimo a be a swana le maswao ao ba a hweditšego didirišweng tša bogologolo tša dinamelwa, gona seo se be se bolela gore a be a e-tšwa mehleng e tee.
  
  Drake o ile a bolela ka molomo o omilego. "Go ra gore-"
  
  Eupša Thorsten Dahl o šetše a naganne ka selo se sengwe le se sengwe. "Gore medimo e hlotše didirišwa ka morero wa go sepela ka nako. Ge e ba o nagana ka yona, e a kwagala. Go tšwa go seo re se hweditšego lebitleng la Odin, re a tseba gore di be di le gona. Bjale re tseba ka fao ba ilego ba hlalefetša go feta ga nako."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTLANO
  
  
  Kgoši ya Madi e be e eme mo ntlheng ya lefelo la yona le lenyenyane la polokelo, e lebeletše ge dinkwe tša gagwe tše mmalwa tša Bengal di kitimiša kgama ye nnyane yeo e bego e lokolotšwe bakeng sa tšona. Maikutlo a gagwe a ile a gagoga. Ka lehlakoreng le lengwe, e be e le mo go thabišago go ba le le go bogela ka nako ya boiketlo o mongwe wa metšhene e megolo kudu ya go bolaya yeo e kilego ya bopša polaneteng. Ka lehlakoreng le lengwe, e be e le dihlong tše di llago gore ba ile ba swarwa bothopša. Ba be ba swanelwa ke tše kaone.
  
  E sego go swana le mathopša a gagwe a batho. Ba be ba swanelwa ke seo ba bego ba tla se hwetša.
  
  Boudreau.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya retologa ge e ekwa batho ba mmalwa ba sepela go putla bjang. O ile a rapa a re: "Mong Boudreau." "Go golegwa ga CIA go sepetše bjang?"
  
  Monna o ile a ema dimithara tše mmalwa go tloga moo, a mo fa tlhompho yeo a bego a e nyaka, eupša a mo lebelela ka ntle le poifo. O ile a dumela ka gore: "Go thata kudu go feta kamoo ke bego ke nagana ka gona." "Ke leboga go ntšhwa mo go homotšego."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya ema gannyane. O ile a kwa dinkwe di le ka morago ga gagwe, di kitimiša kgama yeo e tšhogilego. Kgama e ile ya lla gomme ya tšhaba, e fenywa ke letšhogo, e sa kgone go lebeletšana le lehu la yona ka noši. Boudreau o be a se bjalo. Kgoši ya Madi e ile ya mmontšha tekanyo e itšego ya tlhompho.
  
  "Na Matt Drake o go fetile?"
  
  "CIA e ile ya ipontšha e le yeo e nago le bokgoni bjo bogolo go feta kamoo ke bego ke letetše ka gona. Ke tšona ka moka".
  
  "Wa tseba gore ge nkabe ke na le sethunya, lehu la kgaetšedi ya gago le be le ka se be la bofora."
  
  Go homola ga Boudreaux go ile gwa bontšha gore o a kwešiša.
  
  "Nako e fihlile ya go gata mogato," a realo Kgoši ya Madi. "Ke nyaka motho yo a tlago go senya dipolasa tše dingwe. Tšeo di lego Kauai le Sehlakahlakeng se Segolo. Na o ka ntirela se?"
  
  Monna yo a ilego a laela gore a phološwe kgolegong ya bophelo ka moka gatee-tee o ile a hwetša kholofelo. "Nka kgona go dira se."
  
  "O swanetše go bolaya motho yo mongwe le yo mongwe yo a thopilwego. Monna yo mongwe le yo mongwe, mosadi le ngwana. O ka kgona go e dira?"
  
  "Ee, mong wa ka".
  
  Kgoši ya Madi e ile ya inama pele. "O na le bonnete bja gore?"
  
  "Ke tla dira se sengwe le se sengwe seo o nkgopelago gore ke se dire."
  
  Kgoši ya Madi ga se ya bontšha maikutlo a ka ntle, eupša e be e thabile. Boudreau e be e le mohlabani wa gagwe yo a nago le bokgoni kudu le molaodi. Ke mo gobotse gore o ile a dula a botega gakaakaa.
  
  "Ke moka eya o itokišetše. Ke letetše ditaelo tša gago."
  
  Banna ba gagwe ba ile ba eta pele Moamerika go tloga, gomme Kgoši ya Madi ya šupa monna o tee gore a eme ka morago. E be e le Claude, molaodi wa polasa ya gagwe kua Oahu.
  
  "Bjalo ka ge ke boletše, Claude, nako e fihlile. Na o itokišitše, akere?"
  
  "Tšohle di lokišitšwe. Re swanetše go swara nako e kaaka"ng?"
  
  "O tla swara go fihlela o ehwa," Kgoši ya Madi ya rora. "Ke moka sekoloto sa gago go nna se tla lefelwa. O karolo ya tšhitišo. Ke therešo gore ye ke karolo e nyenyane feela, eupša boikgafo bja gago bo swanetše."
  
  Molaodi wa gagwe wa Oahu o ile a homola.
  
  "Na e a go tshwenya?"
  
  "Aowa. Aowa mong wa ka."
  
  "Se ke se sebotse." Gomme ge re šetše re tsepamišitše tlhokomelo ya bona polaseng, o tla bula disele tša sehlakahlaka sa lefelong leo. Ke nna ke tlago go feta Dikgorong tša Dihele, eupša Hawaii e tla tuka."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSETSELA
  
  
  Sefofane sa poraebete sa CIA se be se fofa ka bophagamo bja dimithara tše dikete tše masometharo-senyane. Matt Drake o ile a dikologa leqhwa ka galaseng ya gagwe yeo e se nago selo gomme a pšhatla sekhurumetšo bakeng sa whisky e nngwe e nyenyane. O ile a dula a nnoši ka morago ga sefofane, a holofela gore ba tla hlompha bodutu bja gagwe. Eupša go lebelela ka thoko ka mehla le go sebela ka bogale di ile tša mmotša gore bene ya "go amogelwa morago" e be e tla tloga e goga kgauswi le yena.
  
  Gomme whisky e be e se ya thoma le go tsena methapong ya ka go fihla ga bjale.
  
  Hayden o ile a dula ka mošola wa phapoši ya go sepela go tloga go yena, Kinimaka a le kgauswi le yena. Go sa šetšwe mohuta wa thomo ya gagwe, mo-Hawaii o be a bonagala a thabile kudu ka go boela nageng ya gabo. Lapa la gagwe le be le hlokometšwe ka kelohloko, eupša senatla seo se bego se dula se e-na le kholofelo se be se bonagala se kgodišegile kudu gore se be se tla ba se sa dutše se e-na le sebaka sa go ba bona.
  
  Hayden o boletše le Jonathan Gates ka mogala wa sathalaete. "Tše dingwe tše tharo? Seo ke palomoka ya bagolegwa ba masomepedi tee, mong wa ka. Go lokile, ee, ke na le bonnete bja gore go na le tše ntši go feta tšeo. Gomme ga go na lefelo go fihla ga bjale. Ke a leboga".
  
  Hayden o ile a roba kgokagano gomme a theola hlogo ya gagwe. "Ga ke sa kgona go bolela le yena. Naa o bolela bjang le monna yo mosadi wa gagwe a sa tšwago go bolawa? O ya go reng?"
  
  Drake o ile a mo lebelela. Go tšere motsotswana, eupša ka morago o ile a retološetša mahlo a gagwe a go ba le meoya e mebe go yena. "Ke maswabi, Matt. Ga ke nagane. Go na le mo gontši kudu mo go diregago."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo gomme a ntšha galase ya gagwe. "Na Gates ga se a swanela go tšea maikhutšo?"
  
  "Boemo bo sa tsepama kudu." Hayden o ile a tobetsa mogala go fihla lengoleng la gagwe. "Ntweng, ga go na motho yo a ka fifalago ka morago."
  
  Drake o ile a myemyela ka kgegeo yeo. "Ke be ke sa nagane gore Hawaii e be e le ye kgolo gakaakaa."
  
  "O ra gore, ke ka lebaka la eng ba se ba hwetša bonyenyane e tee ya dipolasa tša gagwe tša diruiwa? Go lokile, ga se taba ye kgolo. Eupša go na le sethokgwa se se šiišago seo se sa tsenegego, meboto le meedi. Mohlomongwe dipolasa tša diruiwa le tšona di fihlilwe. Gomme Kgoši ya Madi e re lokišeleditše. Go bonagala Washington e nagana gore badudi ba moo ba tla re thuša kudu go feta bašomi ba ka mehla."
  
  Drake o ile a emiša sefahlego. "Ka mo go makatšago, mohlomongwe ba nepile. Ke mo senatla sa rena sa bogwera se tsenago gona."
  
  Mano o ile a mo fa pososelo e sephara, e iketlile. "Ke tloga ke tseba bontši bja batho ba Honolulu."
  
  Go ile gwa tšwelela selo seo se sa bonagalego gabotse, gomme gatee-tee Ben Blake a tšwelela kgaufsi le yena. Drake o ile a lebelela lesogana leo ka mahlo a go tšhoša. E be e le la mathomo ba bonana e le ka kgonthe ga e sa le Kennedy a e-hwa. Lephoto la maikutlo le ile la rotoga ka gare ga gagwe, leo a ilego a le gatelela ka pela gomme a le uta ka go nwa gape.
  
  "Ka moka di diregile ka lebelo kudu, molekane. Ke be ke sa kgone go itshwara. O ile a mphološa, eupša... eupša ke be ke sa kgone go mo phološa."
  
  "Ga ke go sole." E be e se molato wa gago."
  
  "Eupša o ile wa tloga."
  
  Drake o ile a lebelela Karin, kgaetšedi ya Ben, yo a bego a lebeletše ngwanabo ka mahlo a bogale. Go bonagala ba be ba ahla-ahla go huduga ga Ben ka go se šetše, gomme a ya kgahlanong le mabele. Drake o ile a bula whisky ye nngwe gomme a ithekga ka morago setulong sa gagwe, mahlo a gagwe a sa šikinyege. "Mo e ka bago nywaga e sekete e fetilego, ke ile ka tsenela SAS. Madira a ntwa a mabotse kudu lefaseng. Go na le lebaka leo ka lona ba lego kaone, Ben. Gare ga tše dingwe, se ke ka gobane e le batho ba sehlogo. Go hloka kwelobohloko. Babolai. Ga ba swane le Matt Drake yo o a tsebago. Goba le go swana le Matt Drake, yo a bego a nyaka marapo a Odin. Matt Drake yo o be a se ka go SAS. E be e le moagi wa setšhaba."
  
  "Gomme bjale?"
  
  "Ge feela Kgoši ya Madi e sa phela gomme Vendetta e sa le gona, nka se be moagi. Ga go na taba gore ke nyaka go ba yo mobe gakaakang."
  
  Ben o ile a lebelela thoko. "Ke a e kwešiša".
  
  Drake o ile a makala. O ile a retologa ka seripa ge Ben a ema gomme a boela setulong sa gagwe. Mohlomongwe mošemane yo mofsa o be a thoma go gola.
  
  Ge nkabe dikgwedi tše tharo tša mafelelo di se tša akgofiša tshepedišo ye, ga go selo seo se kilego sa dira bjalo.
  
  Hayden o ile a mo lebelela. "O be a na le yena, le a tseba. Ge a hwile. Le yena go be go le thata go yena."
  
  Drake o ile a metša gomme a se bolele selo. Mometšo wa gagwe o ile wa gagamala gomme e be e le sohle seo a bego a ka se dira gore a se ke a thunya ka megokgo. Mošemane yo mongwe go tšwa SAS. Whisky e ile ya tlogela mohlala o fišago ka moleteng wa mpa ya ka. Ka morago ga motsotswana a botšiša, "Leoto la gago le bjang?"
  
  "O a kweša bohloko." Ke kgona go sepela gaešita le go kitima. Nka se nyake go lwa le Boudreau dibeke tše mmalwa gape le ge go le bjalo."
  
  "Ge feela a sa le kgolegong, o ka se swanelwe ke go dira bjalo."
  
  Moferefere o ile wa mo tanya šedi. Mai le Alicia ba ile ba dula methaladi e mmalwa pele le ka mošola wa phapoši ya go sepela go tloga go yo mongwe le yo mongwe. Tswalano magareng ga basadi ba babedi e be e se ya ka ya ba go feta go tonya, eupša selo se sengwe se be se ba tena ka bobedi.
  
  "O re kwanantšha!" Alicia o ile a thoma go goeletša. "Go phološa kgaetšedi ya ka ya go hlabja. Ba be ba ka hwetša bjang hotele gape?"
  
  Drake o ile a thelela setulong sa gagwe gomme a leba fase ka phapošing ya go sepela. Selo sa mafelelo seo a bego a se nyaka ka sefofaneng e be e le ntwa magareng ga basadi ba babedi ba bolayago kudu bao a kilego a ba tseba.
  
  Alicia o ile a rora ka gore: "Hudson o hwile hoteleng yeo. "Ba mo thuntšhitše mola... mola-" A šikinya hlogo. "Na ye e be e le tshedimošo ya gago, Kitano? Ke go hlohla gore o bolele therešo."
  
  Alicia o ile a gata ka phapošing ya go sepela. Mai o ile a ema go mo lebelela sefahlegong. Basadi ba babedi ba be ba nyakile go ba nko go nko. Mai o ile a boela morago gore a itirele sebaka. Mobogedi yo a se nago phihlelo a ka ba a ile a nagana gore se e be e le pontšho ya bofokodi ka lehlakoreng la ngwanenyana wa Mojapane.
  
  Drake o be a tseba gore se e be e le leswao le le bolayago.
  
  O ile a kitimela pele. "Ema!"
  
  "Kgaetšedi ya ka e swanelwa ke di-Hudson tše lesome."
  
  Alicia o ile a rora. "Bjale ke tla hwetša nako ya May-time!"
  
  Drake o be a tseba gore May a ka se boele morago. Go be go tla ba bonolo go botša Alicia seo a bego a šetše a se tseba-gore Hudson o ile a ineela-eupša boikgantšho bja Mai Kitano bo be bo ka se mo dumelele go ineela. Alicia o ile a otla. Mai o ile a fetola. Alicia o ile a hudugela ka thoko gore a iphe sebaka se se oketšegilego. Mai o ile a mo hlasela.
  
  Drake o ile a kitimela go bona.
  
  Alicia o ile a ekiša go raga, a gata pele gomme a lahlela sekonokono sa gagwe sefahlegong sa May. Mohlabani wa Mojapane ga se a ka a šikinyega, eupša a retološa hlogo ya gagwe ganyenyane, a dumelela go itiwa go letša molodi milimetara kgole le yena.
  
  Mai o ile a otla Alicia ka thata dikgopong. Go ile gwa kwagala go šišinya mo go phagamego ga mohemo wa go tšhaba, gomme Alicia a thekesela morago kgahlanong le lešoba la go šireletša. May o ile a tšwela pele.
  
  Hayden o ile a tlolela maotong a gagwe, a goeletša. Ben le Karin le bona ba be ba eme ka maoto, bobedi bja bona ba be ba nyaka go tseba gore ke mang yo a tlago go fenya ntwa yeo. Drake o ile a kitimela ka gare ka maatla, a kgoromeletša May setulong sa kgauswi le yena gomme a sega seatla sa gagwe go putla kgokgokgo ya Alicia.
  
  "Ema." Lentšu la gagwe le be le homotše bjalo ka lebitla, eupša le tletše ka tšhošetšo. "Lesogana la gago la go nyobana leo le hwilego ga le amane le se. Le kgaetšedi ya gago le yona." O ile a gadima May ka mahlo a go tšhoša. "Kovalenko ke lenaba. Ge setlatla seo se fetogile FUBAR, o ka lwa le tšohle tšeo o di nyakago, eupša o di boloke go fihla ka nako yeo."
  
  Alicia o ile a sotha letsogo la gagwe. "Sefebe seo se swanetše go hwela seo se se dirilego."
  
  Mai ga se a panya leihlo. "O dirile tše mpe kudu, Alicia."
  
  Drake o ile a bona mollo o tuka gape mahlong a Alicia. O ile a tšholla selo se nnoši seo se ilego sa tla monaganong wa gagwe. "Go e na le go ngangišana, mohlomongwe le ka ntlhalosetša gore ke mang wa lena yo a bolailego Wells e le ka kgonthe. Gomme ka lebaka la eng."
  
  Ntwa e fetile go bona.
  
  Hayden o be a le ka morago ga gagwe thwii."Hudson o ile a latišišwa ka go diriša sedirišwa sa thekinolotši ya maemo a godimo sa go latišiša, Miles. O a e tseba. Ga go na motho mo yo a thabilego ka tsela yeo Mai a ilego a gafa sedirišwa seo." Go be go na le tšhipi lentšung la gagwe. "Re sa bolele ka gore o e hweditše bjang. Eupša gaešita le nna ke kwešiša lebaka leo ka lona a dirilego seo. Bahlankedi ba bangwe ba bagolo ba mmušo ga bjale ba feta ka gare ga selo se se swanago. Kovalenko o šetše a bapala papadi ya gagwe ya mafelelo, gomme re fihlile ka thata motheong wa bobedi. Le ge e ba makhura a sa tswalelwa-"
  
  Alicia o ile a rora gomme a boela setulong sa gagwe. Drake o ile a hwetša mokgobo o mongwe wa diswantšho tše dinyenyane gomme a boela morago ka phapošing ya go sepela go ya go ya gagwe. O ile a lebelela pele thwii, a sa nyake go thoma poledišano le ge e le efe le mogwera wa gagwe wa potego feela.
  
  Eupša tseleng, Ben o ile a inama go yena. "FUBAR?"
  
  "Fucked up go feta go lemogwa."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE SUPA
  
  
  Pele ba kotama, Hayden o ile a amogela mogala wa gore Ed Boudreau o tšhabile kgolegong ya CIA. Kgoši ya Madi e ile ya diriša motho wa ka gare gomme, kgahlanong le dikganyogo tša yona, ya ntšha Boudreau ka go buiwa ka temogo, mo go se nago lešata.
  
  "Lena batho ga le ke le ithuta selo," Drake a mmotša, gomme ga se a makala ge a be a se na selo seo a ka se bolelago ge a araba.
  
  Boema-fofane bja Honolulu bo ile bja phadima ka mo go sa bonagalego gabotse, go etša ge go ile gwa dira bjalo ka go namela koloi ka lebelo go tsena motseng. La mafelelo ge ba be ba le Hawaii, ba ile ba hlasela ntlo e kgolo ya Davor Babic gomme ba bewa lenaneong la bagononelwa ke morwa wa gagwe Blanca. Go be go bonagala e le mo go tseneletšego ka nako yeo.
  
  Ke moka Dmitry Kovalenko o ile a tšwelela.
  
  Honolulu e be e le motse o phatlaletšego, e sego go fapana le bontši bja metse ya Amerika goba ya Yuropa. Eupša ka tsela ye nngwe, kgopolo ye bonolo ya gore Lebopo la Waikiki le be le sa fete metsotso ye masomepedi e ile ya nolofatša gaešita le dikgopolo tše di nyamišago tša Drake.
  
  E be e le mantšiboa a mathomo gomme ka moka ba be ba lapile. Eupša Ben le Karin ba ile ba phegelela gore ba ye thwii moagong wa CIA gomme ba kgokagane le netweke ya lefelong leo. Bobedi bja bona ba be ba fagahletše go thoma go epa moo dipuku tša dijenale tša Mokapotene Cook di lego gona. Drake o ile a nyakile a myemyela ge a ekwa se. Ben o be a dutše a rata dithai.
  
  Hayden o ile a akgofiša dipampiri gomme kapejana ba ile ba ikhwetša ba le ka ofising ye nngwe ye nnyane, ye e swanago le yeo ba e tlogetšego kua Miami. Phapano e nnoši e be e le gore go tšwa lefasetereng ba be ba kgona go bona dihotele tša maemo a godimo tša Waikiki, lefelo la go jela leo le tumilego la Top of Waikiki leo le dikologago gomme, kgole, lefelo le legolo la go gogela la Oahu, thabamollo yeo e sa šomego nako e telele yeo e tsebjago e le Diamond Head.
  
  "Modimo, ke nyaka go dula mo," Karin a realo ka go hemela godimo.
  
  "Ke a dumela," Kinimaka a ngunanguna. "Le ge ke kgodišegile gore bontši bja batho bao ba yago maikhutšong ba fetša nako e ntši mo go mpheta."
  
  "Hee, o be o le Everglades e sego kgale kudu," Hayden o ile a dira metlae ge a be a kgokaganya dikhomphutha tša Ben le Karin le tshepedišo yeo e nago le tokelo. "Gomme a kopana le yo mongwe wa badudi ba lefelong leo."
  
  Kinimaka o ile a bonala a gakanegile motsotswana, ke moka a sega. "O ra gore alligator? E be e le mo go thabišago kudu, ee."
  
  Hayden o ile a fetša seo a bego a se dira gomme a lebelela go dikologa. "Go thwe"ng ka dijo tša mantšiboa tša ka pela le malao a ka pela? Re thoma mošomo e sa le mahube."
  
  Go ile gwa ba le go šišinya hlogo le go ngunanguna ga tumelelano. Ge May a dumela, Alicia o ile a tloga. Drake o ile a mo hlokomela pele a retologela go bašomi-gotee le yena. "Ka moka ga lena le swanetše go tseba selo seo ke ithutilego sona lehono. Ke na le maikutlo a gore se e ka ba ye nngwe ya dikarolo tše bohlokwa kudu tša tshedimošo tšeo re tlago go di utolla." O ile a khutša. "Dahl o ile a ikgokaganya le nna maabane."
  
  "Torsten?" Ben o ile a bolela ka go tšhoša. "Mo-Sweden yo a hlanyago o dira bjang? La mafelelo ge ke mmona, o be a lebeletše marapo a Odin ka mahlo a go tšhoša."
  
  Drake o ile a itira eka ga go na motho yo a mo šitišago. "Ge ba be ba hlahloba Lebitla la Badimo, ba ile ba hwetša maswao ao a bego a swana le di- swirl tšeo re di hweditšego didirišweng tša go fetišetša."
  
  "Ka go se fetoge?" - Hayden o ile a boeletša. "Go sa fetoge bjang?"
  
  "Ba a swana tlwaa."
  
  Bjoko bja Ben bo ile bja thoma go šoma ka bokgoni bjo bo tletšego. "Se se ra gore bona batho bao ba agilego Lebitla le bona ba bopile didirišwa tšeo. Se ke bohlanya. Kgopolo ke gore medimo e ile ya aga mabitla a yona gomme e tloga e robala fase gore e hwe, mola e lelefatša bophelo ka go fedišwa ga batho ka bontši. Bjale o re le bona ba hlotše didirišwa tša go sepela ka nako?" Ben o ile a ema gannyane. "Ge e le gabotse, go a kwagala-"
  
  Karin o ile a šikinya hlogo, a mo lebelela. "Setlaela. Ke therešo gore se se a kwagala. Ka gona ba ile ba sepela nakong, ba hlalefetša ditiragalo gomme ba bopa pheletšo ya batho."
  
  Matt Drake o ile a retologa ka setu. "Ke tla go bona mesong."
  
  
  * * * .
  
  
  Moya wa bošego o be o le balmy, o le borutho bja tropike e bile o na le tatso e fokolago ya Lewatle la Pacific. Drake o ile a lelera mebileng go fihlela a hwetša baari ye e bulegilego. Bareki ba swanetše go fapana le dibara tše dingwe dinageng tše dingwe, akere?o ile a nagana. Taba ke gore, e be e le paradeise. Bjale ke ka lebaka la eng ba lifers ba be ba sa bapala pool, ba bonagala eka ke bona mong wa lefelo leo? Ke ka baka la"ng go be go na le letagwa leo le bego le dutše mafelelong a baari a lahlilwe hlogo? Ke ka baka la"ng banyalani bao ba sa felego ba ile ba dula ka thoko, ba timetše mafaseng a bona a manyenyane, mmogo eupša ba le noši?
  
  Go lokile, dilo tše dingwe di be di fapane. Alicia Miles o be a le bareng, a fetša go nwa gabedi. Drake o be a nagana go tloga. Go be go na le dibara tše dingwe tšeo a bego a ka iphihla manyami a gagwe go tšona, gomme ge bontši bja tšona di be di bonagala ka tsela ye, o be a tla ikwa a le gae.
  
  Eupša mohlomongwe pitšo ya go gata mogato e ile ya fetoša pono ya gagwe ganyenyane. O ile a sepela go yena gomme a dula fase. Ga se a ka a lebelela le godimo.
  
  "Nnyoba, Drake." O ile a kgoromeletša galase ya gagwe yeo e se nago selo go yena. "Nthekele seno."
  
  "Tlogela lepotlelo," Drake a laela mohlokomedi wa bareng gomme a itšhela seripa sa galase ya Bacardi Oakheart. O ile a emiša galase ya gagwe ka gare ga tositi. "Alicia Miles o ile a re. Tswalano ya mengwaga ye lesome yeo e sa yego felo, akere? Gomme bjale re ikhwetša re le legodimong, re tagwa ka bareng."
  
  "Bophelo bo na le tsela ya go go senya."
  
  "Aowa. SRT e e dirile."
  
  "Ruri ga se ya thuša."
  
  Drake o ile a mo gadima ka thoko. "Na ye ke tšhišinyo ya potego? Go tšwa go wena? O nweletše ba bakae ba bona?"
  
  "Go lekane go imolla kgatelelo. E sego ka mo ke nyakago."
  
  "Gomme le ge go le bjalo ga se la dira selo go thuša batho bao. Motseng woo. Na o bile o gopola? O ile wa dumelela mašole a rena ka noši gore a ba botšološiše."
  
  "Ke be ke le lešole, go fo swana le bona. Ke be ke na le ditaelo."
  
  "Gomme ka morago wa ineela go yo a lefilego go feta."
  
  "Ke dirile mošomo wa ka, Drake." Alicia o ile a tlatša ramu ya gagwe gape gomme a thula lepotlelo ka thata tafoleng. "Ke nako ya go buna mehola."
  
  "Gomme lebelela gore e go fihlišitše kae."
  
  "O ra gore, lebelela gore se se re fihlišitše kae, akere?"
  
  Drake o ile a homola. Re ka bolela gore o ile a tšea tsela e phagamego. O ka bolela gape gore o tšere tsela ya tlase. Go be go se na taba. Ba ile ba feleletša ba le lefelong le tee ka ditahlegelo tše di swanago le bokamoso bjo bo swanago.
  
  "Re tla šomana le Bloody Vendetta pele. Le Kovalenko. Ke moka re tla bona moo re lego gona." Alicia o ile a dula a lebelela kgole. Drake o ile a ipotšiša ge e ba Tim Hudson a be a le monaganong wa gagwe.
  
  "Re sa swanetše go bolela ka Wells. E be e le mogwera wa ka."
  
  Alicia o ile a sega, a kwagala go swana le pele. "Motho yola wa kgale wa go kgopamiša? O be a se mogwera wa gago ka tsela efe goba efe, Drake, gomme wena o nyoba o a e tseba. Re tla bolela ka didiba. Eupša mafelelong. Ke mo go diregago."
  
  "Ka lebaka la eng?"
  
  Lentšu le boleta le ile la phaphamala legetleng la gagwe. "Ka gore ke mo go swanetšego go direga, Matt." E be e le medumo ye boleta ya May. O ile a šutha a lebile go bona ka bonolo bjo bo homotšego. "Ka gobane re hlokana gore re fete go se pele."
  
  Drake o ile a leka go uta go makala ga gagwe ka go mmona. "Na therešo ka Wells e tloga e šiiša gakaakaa?"
  
  Go homola ga bona go ile gwa bolela seo e bego e le sona.
  
  Mai o ile a gata magareng ga bona. "Ke mo ka gobane ke na le ketapele."
  
  "Kobi? Go tšwa go mang? Ke be ke nagana gore Majapane a ile a go tšeela legato."
  
  "Ke ya semmušo, ba e dirile." Go be go na le noutu ya lethabo lentšung la Mai. "Ka tsela yeo e sego ya semmušo, ba boledišana le ma-Amerika. Ba tseba kamoo go lego bohlokwa ka gona go thopa Kovalenko. O se ke wa nagana gore mmušo wa ka ga o na mahlo a go bona."
  
  "Ga se ka ka ka lora le ka yona." Alicia o ile a hwihwitla. "Ke no nyaka go tseba gore o re hweditše bjang." O ile a šišinya baki ya gagwe bjalo ka ge eka o nyaka go lahla lebone.
  
  "I"m better than you," Mai a realo gomme a sega bjale. "Gomme ke yona baari e nnoši ya diboloko tše tharo."
  
  "Se ke therešo?" Drake o ile a panya mahlo. "Ke kgegeo gakaakang."
  
  Mai o ile a boeletša ka gore: "Ke na le ketapele. "Naa o nyaka go tla le nna bjale gomme o e hlahlobje goba bobedi bja lena le tagilwe kudu gore le ka se tshwenyege?"
  
  Drake o ile a tlola setulong sa gagwe motsotswana ka morago gomme Alicia a dikologa. "Bontšha tsela, elf ye nnyane."
  
  
  * * * .
  
  
  Ka morago ga leeto le lekopana la thekisi, ba ile ba kgobokane sekhutlong sa setarateng seo se swaregilego, ba theeditše Mai ge a ba mpshafatša.
  
  "Se se tšwa ka go lebanya go motho yo ke mmotago ka go Intelligence Agency. Ranch ya Kovalenko e sepedišwa ke batho ba mmalwa bao a ba botago. E be e dutše e le bjalo, le ge e le gore e mo thuša bjale go feta le ge e le neng pele ge a nyaka nako ya go...go lokile, go dira seo a rulaganyago go se dira. Go sa šetšwe seo, polasa ya gagwe kua Oahu e laolwa ke monna yo a bitšwago Claude."
  
  Mai o ile a lebiša tlhokomelo ya bona mothalong wa bafsa bao ba fetago mojakong wo o nago le mapheko le wo o bonegilego kudu wa sehlopha sa maemo a godimo. O itše: "Claude ke mong wa sehlopha se. Mabone a go phadima a be a bapatša "Di-DJ tše di phelago, Mabotlelo a Kgethegilego a Labohlano le Baeng ba Kgethegilego". Drake o ile a lebelela go dikologa lešaba ka maikutlo a go hema. E be e bontšha masogana a ka bago sekete a mabotse kudu a Hawaii ao a lego maemong a fapa-fapanego a go apola.
  
  O itše: "Re be re ka tšwelela ganyenyane."
  
  "Bjale ke a tseba gore ka moka ga lena le hlwekišitšwe." Alicia o ile a mo nyenya. "Drake ya ngwaga wo o fetilego e be e tla ema kgauswi le basadi ba babedi ba go fiša bao a nago le bona bjale, ya cupa marama a bona ka diatla ka bobedi, gomme ya re kgoromeletša fao."
  
  Drake o ile a itlotša mahlo, a tseba gore o be a nepile ka mo go makatšago. "Bogareng bja masometharo bo fetoša motho," a pitlela ka ntle, gateetee a kwa boima bja tahlegelo ya Alison, polao ya Kennedy le botagwa bja ka mehla. O ile a kgona go lokiša mahlo a tšhipi go bona ka bobedi.
  
  "Go tsoma Claude go thoma mo."
  
  Ba ile ba feta baleti ba mojako, ba myemyela gomme ba ikhwetša ba le ka gare ga thanele e tshesane yeo e tletšego ka mabone a go phadima le muši wa bofora. Drake o ile a ferekane ka nakwana gomme a e tšhela ka tjhoko go fihla dibeke tša go tagwa. Ditshepedišo tša gagwe tša kgopolo di be di sa kwagale gabotse, dikarabelo tša gagwe di be di sa kwagale le go feta. O be a swanetše go swara ka pela.
  
  Ka kua ga thanele go be go e-na le mathudi a sephara ao a bego a nea pono ya leihlo la nonyana ya lebato la go tantsha. Mebele e be e sepela ka go dumelelana le merethetho e tseneletšego ya bass. Leboto leo le lego ka go le letona la bona le be le swere mapotlelo a dikete a bjala gomme le bonagatša seetša ka di- prism tše di phadimago. Bašomi ba lesomepedi ba bareng ba ile ba šoma go dibapadi, ba bala melomo, ba nea phetogo le go nea dino tše di fošagetšego go bao ba sa kgahlegelego dihlopha.
  
  Go swana le ka bareng efe goba efe ye nngwe. Drake o ile a sega ka kgegeo ye nngwe. "Ka morago". O ile a šupa, a sa nyake go iphihla gare ga lešaba. "Lefelo leo le tlemilwego ka dithapo. Ka morago ga tšona go na le dikgaretene."
  
  Alicia o itše: "Menyanya ya poraebete. "Ke a tseba gore go direga eng morago kua."
  
  "Ke nnete o a tseba." Mai o be a swaregile ka go hlahloba karolo e kgolo ya lefelo leo ka mo a bego a ka kgona ka gona. "Na go na le phapoši ya ka morago mo yeo o sa kago wa tsena ka gare ga yona, Miles?"
  
  "O se ke wa ya le kua, bitch. Ke tseba ka ditiro tša gago tše di makatšago kua Thailand. Gaešita le nna nka se leke le ge e le efe ya tše."
  
  "Seo o se kwelego se ile sa tšeelwa fase kudu." Mai o ile a thoma go theoga ka manamelo a sephara a sa lebelele morago. "Ntshepe".
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego go Alicia gomme a šišinya hlogo a lebile lebatong la go tantsha. Alicia o ile a bonagala a maketše, eupša ka morago a lemoga gore o be a ikemišeditše go tšea tsela e kopana gomme a leba lefelong la poraebete. Mosadi wa Lekgowa o ile a šikinya magetla. "O etelela pele tsela, Drake. Ke tla go latela."
  
  Drake o ile a kwa go kitimela ga madi ka tšhoganetšo, mo go se nago tlhaologanyo. Ye e be e le sebaka sa go batamela kgauswi le motho yo a ka tsebago moo Dmitry Kovalenko a lego gona. Madi ao a a tšholotšego go fihla ga bjale e be e fo ba lerothi ka lewatleng ge a bapetšwa le ao a bego a ikemišeditše go a tšholla.
  
  Ge ba dira tsela ya bona ka gare ga mebele yeo e segago, yeo e fufuletšwego lebatong la go tantsha, yo mongwe wa bašemane o ile a kgona go dikološa Alicia go dikologa. "Hee," a goeletša mogwera wa gagwe, lentšu la gagwe le sa kwagale gabotse godimo ga morethetho wo o bethago. "Ke be ke no ba le mahlatse".
  
  Alicia o ile a otla solar plexus ya gagwe ka menwana ya gagwe yeo e tšhogilego. "Ga se wa ke wa ba le mahlatse, morwa. Lebelela feela sefahlego sa gago."
  
  Ba ile ba tšwela pele ka pela, ba hlokomologa mmino o kwagalago, mebele yeo e thekeselago, bašomi ba bareng ba kitimela pele le morago gare ga lešaba ka diterei tšeo di leka-lekanego ka mo go sa tsepamago godimo ga dihlogo tša bona. Banyalani bao ba be ba ngangišana ka go hlaboša, monna a gateletšwe kholomong gomme mosadi a goeletša tsebeng ya gagwe. Sehlopha sa basadi ba nywaga ya magareng se be se fufulelwa e bile se budulela ge ba dutše ka sedikong ba swere jeli ya vodka le digarafo tše dinyenyane tše talalerata ka diatleng tša bona. Go be go na le ditafola tša tlase tšeo di phatlaletšego lebatong ka moka, bontši bja tšona di tletše ka dino tše di se nago tatso ka tlase ga diambrela. Ga go na motho yo a bego a le noši. Bontši bja banna ba ile ba dira go tšea gabedi ge Mai le Alicia ba hlokofala, e lego seo se ilego sa tena dikgarebe tša bona kudu. Mai ka bohlale o ile a hlokomologa tlhokomelo. Alicia o ile a e hlohleletša.
  
  Ba ile ba fihla lefelong leo le ageleditšwego ka dithapo, leo le bego le na le loga e koto ya gauta yeo e otlollwago magareng ga dikota tše pedi tše di tiilego tša dithapo tša koporo. Go be go bonagala go hlongwa go tšea gore ga go na motho yo ge e le gabotse a bego a tla hlohla dihlotlolo tše pedi ka mahlakoreng ka bobedi.
  
  Bjale yo mongwe wa bona o ile a gata pele a ntšhitše seatla gomme ka tlhompho a kgopela Mai gore a boele morago.
  
  Ngwanenyana wa Mojapane o ile a myemyela ka pela. "Claude o re rometše go yo bona..." A ema gannyane, bjalo ka ge eka o be a nagana.
  
  "Pilipo?" Sehlotlolo se sengwe se ile sa bolela ka lebelo. "Ke kgona go kwešiša gore ke ka lebaka la eng, eupša mošemane yo ke mang?"
  
  "Mohlapetši wa mmele".
  
  Bašemane ba babedi ba bagolo ba ile ba lebelela Drake bjalo ka dikatse tšeo di cornering towe. Drake o ile a myemyela kudu go bona. Ga se a ka a bolela selo ge e ba go ka direga gore segalo sa gagwe sa Seisemane se tsoša pelaelo. Alicia o be a se na dipelaelo tše bjalo.
  
  "Ka fao, Pilipo ye. O bjang? Na re ya go ipshina goba eng?"
  
  "Oo, ke yena yo mokaone," a realo bouncer ya mathomo ka pososelo ye e kgopamego. "Mohlomphegi yo a Phethagetšego".
  
  Bouncer ya bobedi e be e lebeletše diaparo tša bona. "Ga o apere ka mo go feletšego-bakeng sa tiragalo yeo. Na o na le bonnete bja gore Claude o go romile?"
  
  Go be go se na mohlala wa go kwera lentšung la Mai ge a re, "Ke na le bonnete bjo bo feletšego."
  
  Drake o ile a diriša phapanyetsano yeo go hlahloba di- niche tše di utilwego. Sefofane se se kopana sa manamelo se be se lebiša sethaleng se se phagamego seo go sona go bego go dutše tafola e kgolo. Go be go na le batho ba ka bago lesomepedi bao ba bego ba dutše go dikologa tafola, bao bontši bja bona ba bego ba bonagala ba fišegela ka mo go lekanego go šišinya gore ba sa tšwa go tšholla lerole le itšego le legolo. Ba bangwe ba be ba no bonagala ba tšhogile ebile ba nyamile, basadi ba bafsa le banyalani ba bašemane, go molaleng gore ga se karolo ya sehlopha sa monyanya.
  
  "Hee Pilipo!" - a goeletša bouncer ya bobedi. "Nama e foreše go wena!"
  
  Drake o ile a latela banenyana bao godimo ka manamelo a makopana. Go be go homotše kudu godimo mo. Go fihla ga bjale o be a badile batho ba babe ba lesomepedi bao ba sa belaetšego, bao go bonagalago ka moka ga bona ba be ba swere dithunya. Eupša ge a bapetša baphethiši ba selegae ba lesomepedi le May, Alicia, le yena ka noši, o be a sa tshwenyege.
  
  O ile a dula ka morago ga bona, a leka gore a se goge tlhokomelo go yena ka mo go kgonegago. Sepheo e be e le Pilipo, gomme bjale ba be ba le bokgole bja dimithara tše mmalwa. Nightclub ye e be e le kgauswi le go thoma go šikinyega e le ka kgonthe.
  
  Pilipo o ile a lebelela banenyana bao ka mahlo a go tšhoša. Modumo wa go kgotla ga gagwe mo go omilego mometšong wa gagwe o ile wa bontšha kgahlego ya gagwe. Drake o ile a bona ka go se bonagale seatla sa gagwe se fihlelela seno gomme a se kokotela morago.
  
  "Na Claude o go romile?"
  
  Pilipo e be e le monna yo mokopana, yo mosesane. Mahlo a gagwe a sephara, a go bontšha maikutlo a ile a botša Drake gateetee gore monna yo e be e se mogwera wa Claude. Re be re sa tsebane le gatee. E be e le popi kudu, hlogo ya sebopego sa sehlopha. Didirišwa tša go šomišwa.
  
  "E sego ka nnete". Mai le yena o ile a lemoga se gomme ka go panya ga leihlo a fetoga go tloga go mosadi yo a sa dirego selo go ba mmolai yo a makatšago. Menwana ye e hwibitšego e ile ya epa megolo ya banna ba babedi ba kgauswi kudu, gomme go otlwa mo go tseneletšego go tšwa ka pele go ile gwa romela wa boraro go lebaleng, a wa setulong sa gagwe. Alicia o ile a tlolela tafoleng yeo e bego e le kgauswi le yena, a kotama godimo ga sebono sa gagwe, maoto a le godimo moyeng, gomme a raga monna yo a nago le di-tattoo tša molala tšeo di elelago ka thata sefahlegong ka serethe sa gagwe. O ile a thula sebata seo se bego se le kgauswi le yena, a ba wiša ka bobedi maotong a bona. Alicia o ile a tlolela maemong a boraro.
  
  Drake o be a nanya ge a bapetšwa, eupša a senya kudu. Monna wa mo-Asia yo a nago le moriri o motelele o ile a mo ganetša pele gomme a tšwela pele a diriša motswako wa jab le frontal punch. Drake o ile a gata ka thoko, a swara leoto gomme a dikologa ka maatla a magolo, a tšhoganetšo go fihlela monna a goeletša gomme a wa, a fetoga kgwele ya go lla.
  
  Monna yo a latelago o ile a ntšha thipa. Drake o ile a nyenya. Legare le ile la kitimela pele. Drake o ile a swara letsogo, a le roba gomme a nweletša sebetša ka gare-gare ka mpeng ya mong wa sona.
  
  Drake o ile a tšwela pele.
  
  Ba hangers-on ba madimabe ba ile ba tšhaba tafoleng. Go be go se na taba. Ba be ba ka se tsebe selo ka Claude. Motho a nnoši yo a bego a ka kgona, bjalo ka ge go be go letetšwe, a iphihla ka mo go tseneletšego ka mo go kgonegago setulong sa gagwe sa letlalo sa maemo a godimo, mahlo a gagwe a phatlogile ka poifo, melomo ya gagwe e sepela ka setu.
  
  "Pilipo." Mai o ile a mo khukhunela gomme a bea seatla sa gagwe seropeng sa gagwe. "Sa pele o nyaka khamphani ya rena. Bjale ga o dire seo. Seo se makgwakgwa. Go nyakega eng gore ke be mogwera wa ka?
  
  "Ke... ke na le banna." Pilipo o ile a šišinya diatla ka tsela e hlagago, menwana ya gagwe e thothomela bjalo ka motho yo a lego kgaufsi le go lemalela bjala. "Gohle".
  
  Drake o ile a kopana le di- bouncer tše pedi tšeo di bego di nyakile go fihla godimo ga manamelo. Alicia o be a sweeping godimo ga stragglers ka go le letona la gagwe. Mmino o boima wa go tantsha o be o lla go tšwa ka tlase. Ditopo tšeo di lego megatong e fapa-fapanego ya go tagwa di be di phatlaletše lebatong ka moka la go tantsha. DJ e ile ya hlakana le go ngunanguna bakeng sa batheetši bao ba thopilwego.
  
  "Claude ga se a go romela," bouncer ya bobedi e ile ya hemela godimo, go le molaleng gore o tšhogile. Drake o ile a šomiša dithapo tša lere go šikinyega pele gomme a bjala maoto ka bobedi sehubeng sa monna, a mo romela a wela morago ka moleteng wa lešata.
  
  Monna yo mongwe o ile a tlola mogato wa mafelelo gomme a kitimela go Drake, matsogo a phaphamala. Lekgowa le ile la hwetša kotlo ya dikgopo yeo e bego e tla wiša monna yo a fokolago. Go be go le bohloko. Moganetši wa gagwe o ile a ema ganyenyane, a letetše mafelelo.
  
  Eupša Drake o ile a no hemela godimo gomme a tliša uppercut ya kgauswi, a šikinyega go tšwa go yona ditlhakong tša maoto a gagwe. Bouncer e ile ya emišwa fase gomme ya idibala gatee-tee. Lešata leo e ilego ya thula fase ka lona le ile la dira gore Pilipo a tlole ka tsela yeo e bonagalago.
  
  "Na o boletše se sengwe?" Mai o ile a kitimiša lenala la gagwe la menwana leo le bego le lokišitšwe ka mo go phethagetšego go putla lerameng la mo-Hawaii leo le bego le khupeditšwe ke mahlaka. "Mabapi le banna ba gago?"
  
  "O a hlanya? Na o bile o tseba gore ke mang mong wa sehlopha se?"
  
  Mai o ile a myemyela. Alicia o ile a ba batamela ka bobedi, a sa tshwenyege ka morago ga go romela baleti ba bane. "Go a segiša o swanetše go bolela seo." O ile a bea leoto la gagwe pelong ya Pilipo gomme a gatelela ka maatla. "Mothaka yo, Claude. O kae?"
  
  Mahlo a Pilipo a ile a kitimela go dikologa bjalo ka dintšhi tša mollo tšeo di swerego. "Ke... Ga ke tsebe. Ga a ke a tla mo. Ke sepetša lefelo le, eupša ke... Ga ke tsebe Claude."
  
  "Ke madimabe." Alicia o ile a raga Pilipo pelong. "Ya gago".
  
  Drake o ile a tšea motsotswana go skena pherimitha ya bona. Se sengwe le se sengwe se be se bonagala se šireletšegile. O ile a inama ka gare go fihlela a le nko go nko le mong wa sehlopha.
  
  "Re a e hwetša. O minion ya go hloka mohola. Ke bile ke dumela gore ga o tsebe Claude. Eupša o na le bonnete bja gore o tseba motho yo a mo tsebago. Motho yo a etelago nako le nako. Monna wa go kgonthiša gore o ipolokela. Bjale-" Drake o ile a swara Pilipo ka kgokgokgo, pefelo ya gagwe e sa utilwe ka thata. "O mpotša leina la motho yo. Goba ke tla sotha hlogo ya gago ya go nyobana."
  
  Ditshebetšo tša Pilipo di ile tša se kwewe le godimo mo, moo dibetšo tša go duma di bego di kgaotšwe ke maboto a boima a segalo. Drake o ile a šikinya hlogo ka tsela yeo nkwe e šišinyago hlogo ya gazelle ye e hwilego.
  
  "Eng?"
  
  "Buchanan. Leina la monna yo ke Buchanan."
  
  Drake o ile a pitlaganya ka maatla ge pefelo ya gagwe e thoma go tšea taolo. "Mpotše gore o ikgokaganya le yena bjang." Diswantšho tša Kennedy di ile tša tlatša pono ya gagwe. O ile a kwa ka thata Mai le Alicia ba mo goga kgole le mong wa sehlopha yo a bego a le kgaufsi le go hwa.
  
  
  KGAOLO YA LESOMESESOME
  
  
  Bošego bja Hawaii bo be bo sa dutše bo le ka botlalo. E be e sa tšwa go feta bošegogare ge Drake, May le Alicia ba khukhunetša ka ntle ga sehlopha gomme ba tumiša thekisi yeo e bego e emišitšwe. Alicia o ile a khupetša tsela ya bona ya go tšhaba ka go sepela ka lethabo go ya go DJ, a swara maekrofouno ya gagwe gomme a dira kgopolo ya gagwe ye kaone ya naletšana ya mmino wa rock. "Dumela Honolulu! O dira bjang go nyobana? Ke thabile kudu go ba mo bošegong bjo. Lena banna le ba botse kudu!" Ke moka a tloga ka thelelo, a tlogela dikakanyo tše sekete melomo e sekete.
  
  Bjale ba be ba boledišana ka bolokologi le mootledi wa thekisi. "O nagana gore go tla tšea nako ye kaakang pele Pilipo a lemoša Buchanan?" Alicia o ile a botšiša.
  
  "Ka mahlatse, ba ka no se mo hwetše ka nakwana. O kgokagane gabotse. Eupša ge e ba ba dira bjalo-"
  
  "A ka se bolele," Drake a realo. "Ke lekgopo. A ka se goge šedi tabeng ya gore o ile a retološetša monna wa Claude. Ke be ke tla bea mortgage ya ka godimo ga yona."
  
  "Ba-bouncers ba ka tšholla dinawa." Mai o ile a realo ka setu.
  
  "Bontši bja bona ga ba tsebe selo." Alicia o ile a sega, ke moka a bolela ka mo go tseneletšego kudu. "Eupša sprite e nepile. Ge ba kgona go sepela le go bolela gape, ba tla lla bjalo ka dikolobe."
  
  Drake o ile a kgotla leleme la gagwe. "Damn it, bobedi bja lena le nepile. Ke moka re swanetše go e dira ka pela. Bošegong bjo. Ga go na kgetho e nngwe."
  
  Mai o ile a botša mootledi wa thekisi gore: "North Kukui Street." "O ka re lahlela kgauswi le lefelo la go bolokela ditopo."
  
  Mootledi wa thekisi o ile a mo gadima ka lebelo. "Ka nnete?"
  
  Alicia o ile a goga šedi ya gagwe ka pososelo ya go tšhoša. "E boloke fase, hlano-o" E no otlela."
  
  Mootledi wa thekisi o ile a ngunanguna selo se sengwe sa go swana le "Fucking haole," eupša a lebiša mahlo a gagwe tseleng gomme a homola. Drake o ile a nagana gore ba ya kae. "Ge e le gore ye e tloga e le ofisi ya Buchanan, ga go bonagale a tla ba gona mo nakong ye."
  
  Alicia o ile a hwihwitla. "Drakey, Drakey, o no se theeletše ka kelohloko ka mo go lekanego. Ge mafelelong re lemoga gore monna wa setlaela, Pilipo, o be a swere kgokgokgo ya gagwe ka thata diatleng tša gago mo e lego gore e fetoge bophepolo, re ile ra thoma go phološa bophelo bja gagwe bja go segiša, gomme a re botša gore Buchanan o na le ntlo."
  
  "Ntlo?" Drake o ile a dira go šišinya sefahlego.
  
  "Mabapi le kgwebo. O tseba barekiši ba. Ba dula le go ja fao, ba bapala fao, ba rulaganya mešomo ya bona ya selegae go tloga fao. E boloka thulaganyo. O tla ba a boloka batho ba gagwe ba le kgauswi. Ke monyanya wo thata wo o sa emišego, monna."
  
  "Seo se tlago thuša go boloka ditiragalo tša nightclub e le sephiri, ga bjale." Mai o ile a realo ge thekisi e ema lefelong la go bolokela ditopo. "O sa gopola ge re be re thuba ofisi ya makenete woo wa go iša dilo kua Hong Kong? Re tsena ka pela, re tšwa ka lebelo. Se ke kamoo go swanetšego go ba ka gona."
  
  "Go no swana le ge re fihla lefelong leo kua Zurich." Alicia o ile a realo ka go hlaboša go Drake. "Ga se ka moka ka wena, Kitano. E sego kgole gakaakaa."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a tsena ka foleteng yeo a e filwego ka moagong wa CIA kua Honolulu gomme a ema a hwile ditseleng tša gagwe. Ben o be a mo letetše, a dutše mpeteng gomme a lekeletše maoto a gagwe.
  
  Lesogana le be le bonala le lapile. Mahlo a gagwe a be a tšholotšwe madi ka baka la go lebelela skrine sa khomphutha ka matšatši, gomme phatla ya gagwe e be e bonagala e tšhogile ganyenyane ka baka la go tsepamiša kgopolo mo gogolo gakaakaa. Hayden o ile a thabela go mmona.
  
  O ile a lebelela go dikologa phapoši ka go šupa. "Na wena le Karin le kgaotše thapo ya popelo mafelelong?"
  
  "Har, har. Ke lapa." O ile a e bolela bjalo ka ge eka go ba kgaufsi ga bona e be e le selo seo se lego molaleng kudu. "Gomme ruri o tseba tsela ya gagwe go dikologa khomphutha."
  
  "IQ ya maemo a bohlale e tla go thuša ka se." Hayden o ile a apola dieta tša gagwe. Khapete ye koto e be e kwagala bjalo ka mosamo wa mafofa ka fase ga maoto a gagwe a go opa. "Ke kgodišegile ka mo go feletšego gore gosasa le tla hwetša seo re se hlokago ka dipukung tša Cook."
  
  "Ge e ba re ka kgona go di lemoga le gatee."
  
  "Tšohle di Inthaneteng. O swanetše go fo tseba moo o swanetšego go lebelela gona."
  
  Ben o ile a mo sosobana sefahlego. "Naa... go kwagala eka re a laolwa mo? Sa pele ke hwetša Lebitla la Badimo, gomme ka morago ga moo didirišwa tša phetišetšo. Ga bjale re utolla gore tše pedi tše di a tswalana. Gomme-" A ema gannyane.
  
  "Le eng?" Hayden o ile a dula fase kgauswi le yena mpeteng.
  
  O ile a bea mabaka ka gore: "Didirišwa tšeo di be di ka kgokaganywa ka tsela e itšego le Dikgoro tša Dihele." "Ge Kovalenko a ba nyaka, ba swanetše go ba gona."
  
  "Ga se therešo". Hayden o ile a inama kgauswi. "Kovalenko o a hlanya. Re ka se kgone go itira eka re kwešiša tsela yeo a naganago ka yona."
  
  Mahlo a Ben a ile a bontšha gore o be a lahlegelwa ke dikgopolo tša gagwe ka pela gomme a bapala ka lerato le ba bangwe. O ile a atla Hayden ge a be a sekamela hlogo ya gagwe go ya go ya gagwe. O ile a goga ge a thoma go fumble ka selo se sengwe ka potleng ya gagwe.
  
  "Ke ikwa ke le kaone ge e etšwa ka zipper, Ben."
  
  "Eh? Aowa. Ke be ke nyaka se." O ile a ntšha mogalathekeng wa gagwe, a fetolela skrine go sebapala-MP3 gomme a kgetha alebamo.
  
  Fleetwood Mac o ile a thoma go opela "Second Hand News" go tšwa go mabarebare a kgale.
  
  Hayden o ile a panya mahlo ka go makala. "Dinorok? Ka kgonthe?"
  
  Ben o ile a mo lahlela mokokotlong wa gagwe. "Tše dingwe tša tše di kaone go feta kamoo o naganago ka gona."
  
  Hayden ga se a ka a foša manyami a phunyago segalo sa lesogana la gagwe. Ga se a foša sehlogo sa koša yeo, seo se lego molaleng sehlogong. Ka mabaka a swanago le a Ben, e ile ya mo dira gore a nagane ka Kennedy Moore le Drake le tšohle tšeo ba di lahlegetšwego. Ga se feela gore bobedi bja bona ba ile ba lahlegelwa ke mogwera yo mogolo kua Kennedy, eupša lehu la gagwe le šoro le ile la fokotša bagwera ka moka ba Drake gore e be lešata la ka morago feela.
  
  Eupša ge Lindsey Buckingham a thoma go opela ka bjang bjo botelele le go dira dilo tša gagwe, go se go ye kae maikutlo a ile a fetoga.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai o ile a kgopela mootledi wa thekisi gore a eme, eupša monna yoo ga se a theeletša. Gatee-tee ge ba fologa koloing, o ile a thoma entšene gomme a otlela a tloga, a gaša magakabje.
  
  Alicia o ile a mo hlokomela. "Ubula".
  
  Mai o ile a šupa magahlanong a ditsela ka pele ga bona. "Ntlo ya Buchanan e ka go la nngele."
  
  Ba ile ba sepela ka setu se se kgahlišago. Dikgweding tše di fetilego, Drake o be a tseba gore se se ka se tsoge se diregile. Lehono ba be ba na le lenaba le le swanago. Ka moka ba ile ba kgongwa ke bohlanya bja Kgoši ya Madi. Le gona ge e ba a ka dumelelwa go dula a lokologile, a sa dutše a ka ba bakela kotsi e šoro.
  
  Mmogo e be e le e nngwe ya dihlopha tše kaone kudu lefaseng.
  
  Ba ile ba tshela magahlano gomme ba fokotša lebelo ge thoto ya Buchanan e tšwelela. Lefelo leo le be le tletše ka seetša. Dikgaretene di theogile. Mejako e be e bulegile gore mmino o kgone go elela lefelong ka moka. Modumo wa mmino wa rap o be o kwagala gaešita le ka mošola wa mmila.
  
  Alicia o ile a akgela ka gore: "Moagišani wa mohlala. "Motho wa go swana le yoo - I"d just have to get close and smash their damn stereo system to smithereens."
  
  "Eupša bontši bja batho ga ba swane le wena," Drake a realo. "Se ke seo batho ba ba atlegago go sona. Ke bomphenyašilo pelong. Bophelong bja kgonthe, ba swere dithunya gomme ga ba na kwelobohloko goba letswalo."
  
  Alicia o ile a mo nyenya. "Ke moka ba ka se letele tlhaselo ya tekanyo e tletšego."
  
  Mai o ile a dumela. "Re tsena ka pela, re tšwa ka pela."
  
  Drake o ile a nagana kamoo Kgoši ya Madi e ilego ya laela gore batho ba bantši gakaakaa bao ba se nago molato ba bolawe. "A re ye go ba nyoba."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o be a hlobotše e bile a fufuletšwe ge mogalathekeng wa gagwe o lla. Ge nkabe e se modumo wa go lla wa go saena wa mong wa gagwe, Jonathan Gates, nkabe a o thibetše.
  
  Go e na le moo, o ile a fegelwa, a kgoromeletša Ben kgole gomme a kgotla konotswana ya karabo. "Ee?"
  
  Gates ga se a ka a lemoga le gore o be a feletšwe ke moya. "Hayden, ke kgopela tshwarelo ka iri ya morago ga nako. O ka kgona go bolela?"
  
  Hayden o ile a boela morago gatee-tee go ya kgonthe. Kgoro e be e swanelwa ke tlhokomelo ya gagwe. Tšhoša yeo a e kgotleletšego bakeng sa naga ya gabo e be e feta kgole maikwelo a gagwe a mošomo.
  
  "Ke nnete, mohlomphegi."
  
  "Dmitry Kovalenko o swere ditho tša lapa la Disenatoro tše seswai tša United States, Baemedi ba lesomenne le Meyara o tee bothopša. Sebata se se tla tlišwa toka, Jay, ka mokgwa ofe goba ofe wo o nyakegago. O na le matlotlo ka moka."
  
  Kgokagano e ile ya šitišwa.
  
  Hayden o ile a dula a lebeletše leswiswing, phišego ya gagwe e timilwe ka mo go feletšego. Megopolo ya gagwe e be e le go bagolegwa. Ba se nago molato ba be ba tlaišega gape. O ile a ipotšiša gore ke batho ba bakae ba bangwe bao ba bego ba tla tlaišega pele Kgoši ya Madi e ka sekišwa.
  
  Ben o ile a gagabela go putla mpete go yena gomme a no mo gokarela bjalo ka ge a be a nyaka.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tsena ka gare pele gomme a ikhwetša a le phapošing ye telele yeo e nago le mejako ye mebedi yeo e bulegilego ka go le letshadi le khitšhi ye e bulegilego mafelelong. Monna o ile a theoga ka manamelo, mahlo a gagwe gateetee a tlala ka go tšhoga ge a bona Drake a tsena ka ntlong.
  
  "Ke eng the-?"
  
  Letsogo la Mai le ile la sepela ka lebelo go feta kamoo leihlo le bego le ka bona ka gona. Motsotswana o mongwe monna yo o be a goga moyeng gore a goeletše temošo, gomme ka motsotswana o latelago o be a thelela manamelong a swere tšhoša e nyenyane mometšong wa gagwe. Ge a fihla tlase, Mai o ile a fetša mošomo wa gagwe gomme a bušetša tšhoša ya gagwe morago. Drake o ile a fallela phasejeng. Ba ile ba retologela ka go le letshadi ka phapošing ya pele. Dipara tše nne tša mahlo di ile tša lebelela godimo go tšwa mapokising a bonolo ao di bego di phuthetše dithuthupi ka gare ga ona.
  
  Dithuthupi?
  
  Drake o ile a lemoga C4 gateetee, eupša o be a se na nako ya go nagana ge banna ba be ba swara dibetša tšeo di lahlilwego ka go se šetše. Mai le Alicia ba ile ba bina go dikologa Drake.
  
  "Moo!" Drake o ile a šupa tšeo di lego lebelo kudu. Alicia o ile a mo wišetša fase ka go raga mo go sa botho go fihla lethekeng. O ile a wela fase, a ngunanguna se sengwe. Monna yo a bego a le ka pele ga Drake o ile a sepela ka pela a lebile go yena, a tlola godimo ga tafola go oketša bophagamo le maatla a tlhaselo ya gagwe. Drake o ile a dikologa mmele wa gagwe ka fase ga sefofane sa monna yo, gomme ge a kotama, o ile a kgaola mangwele a gagwe ka bobedi go tšwa ka morago. Monna o ile a goeletša ka pefelo gomme mathe a fofa molomong wa gagwe. Drake o ile a tliša kotlo ya selepe ye e pšhatlaganyago godimo ga hlogo ya gagwe ka maatla a gagwe ka moka a sehlogo le maatla.
  
  Monna o ile a phuhlama ntle le modumo.
  
  Ka go le letshadi la gagwe, Mai o ile a thoma diteraeke tše pedi ka go latelana ka lebelo. Bobedi bja bona ba be ba okeleditšwe gabedi ka dintho ka dimpa tša bona, go ngwadilwe ka go makala difahlegong tša bona ka moka. Drake o ile a diriša ka pela sedirišwa sa go swara lehu go dira gore yo mongwe a se kgone go šoma mola Mai a ile a kgaola yo mongwe.
  
  "Tloga". - Drake o ile a šišinya. Ba ka no se e tsebe, eupša ba e be e sa le banna ba Kgoši ya Madi. Ba bile le mahlatse gore Drake o be a itlhaganela.
  
  Ba ile ba boela phapošing ya go sepela gomme ba theogela phapošing e nngwe. Ge ba thelela ka gare, Drake o ile a bona khitšhi. E be e tletše ka banna, ka moka ba lebeletše selo se sengwe tafoleng ya tlase. Medumo ya rap yeo e bego e etšwa ka gare e be e le ye kgolo kudu mo e lego gore Drake o be a nyakile a letela gore ba tšwe go tla go mo gahlanetša. Mai o ile a kitimela pele. Ge Drake a tsena ka phapošing, o be a šetše a robaditše monna o tee gomme a tšwela pele go yo mongwe. Mothaka wa ditedu tše koto o ile a thulana le Drake, a šetše a swere sethunya ka seatleng.
  
  "O dirile eng-?"
  
  Tlwaetšo e be e le selo se sengwe le se sengwe bokgoning bja ntwa, gomme Drake o be a boile ka lebelo go feta kamoo radipolitiki a bego a ka phema potšišo e bohlokwa. Ka yona nako yeo, o ile a emiša leoto la gagwe, a kgaola sethunya diatleng tša monna yoo, ke moka a gata pele gomme a se swara moyeng.
  
  O ile a phetla sebetša seo.
  
  "Phela ka tšhoša." O ile a thuntšha. Monna wa Buchanan o ile a wela morago ka go phatloga ga bokgabo. Mai le Alicia ba ile ba topa sethunya se sengwe seo se lahlilwego gatee-tee ge motho yo mongwe a be a goeletša a le ka khitšhing. "Hee, mašilo! O dira eng?"
  
  Drake o ile a nyenya. Go bonagala go thunya ga dithunya e be e se mo go sa kwewego ka ntlong ye. Tefišo. O ile a sepela go ya mojakong.
  
  "Ba babedi," A hweshetša, a laetša gore sekgoba sa mojako se be se fa fela bona ba babedi sebaka sa go laola. Mai o ile a dula ka morago ga gagwe.
  
  "A re thapišeng dimpša tše." Drake le Alicia ba ile ba tšwa, ba thuntšha, ba lebeletše sethokgwa sa maoto seo se bego se dikologile tafola.
  
  Madi a gašwa gomme ditopo tša wela fase. Drake le Alicia ba ile ba tšwela pele, ba tseba gore go tšhoga le poifo di be di tla gakantšha le go tšhoša baganetši ba bona. Yo mongwe wa baleti ba Buchanan o ile a tlolela tafoleng ya tlase gomme a thula Alicia, a mo lahlela ka thoko. Mai o ile a gata ka gare ga sekgoba, a itšhireletša, ge mohlapetši a be a mo hlaba ka monwana gabedi. Mai o ile a swara kotlo e nngwe le e nngwe letsogong la gagwe la pele pele a mo itia ka matla leporogong la nko ya gagwe ka sethunya sa gagwe.
  
  Alicia o ile a tsena ntweng gape. "Ke be ke na le yona."
  
  "Oo, ke na le bonnete bja gore o dirile, moratiwa."
  
  "Nfokele." Alicia o ile a šupa sethunya banna bao ba bego ba lla, ba lla. "Go na le motho yo mongwe yo a nyakago go leka? Hm?"
  
  Drake o ile a lebelela tafola ya tlase le dikagare tša yona ka mahlo a go tšhoša. Dikgobo tša C4 di ile tša lahlela bokagodimo ka dikgatong tše di fapanego tša go lokišetša.
  
  Ke eng sa go loka seo Kgoši ya Madi e bego e se rulaganya?
  
  "Ke mang wa lena yo e lego Buchanan?"
  
  Ga go yo a ilego a araba.
  
  "Ke na le kwano ya Buchanan." Drake o ile a šikinya magetla. "Eupša ge a se mo, gona ke akanya gore re tla swanelwa ke go le thuntšha ka moka." O ile a thuntšha monna wa kgauswi ka mpeng.
  
  Lešata le ile la tlala phapoši. Le Mai o ile a mo tsepelela ka go makala. "Mat-" .
  
  O ile a mo rora. "Ga go na maina."
  
  "Ke nna Buchanan." Monna yo, a ithekgile ka morago ka setšidifatši se segolo, o ile a hemela godimo ge a be a gatelela ka thata lebadi la kulo. "Etla, monna. Ga se ra go gobatša."
  
  Monwana wa Drake o ile wa gagamala godimo ga sešušumeletši. Go ile gwa nyakega tekanyo e kgolo kudu ya go itaola gore a se thunye. "Ga se wa nkweša bohloko?" O ile a tlolela pele gomme ka boomo a bea lengwele la gagwe ntho yeo e bego e e-tšwa madi. "Ga se wa nkweša bohloko?"
  
  Kganyogo ya madi e ile ya tlatša pono ya gagwe. Manyami a sa homotšegego a ile a phunya bjoko le pelo ya gagwe. "Mpotše," a realo ka go hlaboša. "Mpotše gore Claude o kae goba, Modimo nthuše, I"ll blow your brains all over this fucking refrigerator."
  
  Mahlo a Buchanan ga se a ka a bolela maaka. Poifo ya lehu e ile ya dira gore go hloka tsebo ga gagwe go be pepeneneng. O ile a lla ka gore: "Ke tseba bagwera ba Claude. "Eupša ga ke tsebe Claude. Nka go botša bagwera ba gagwe. Ee, nka go fa tšona."
  
  Drake o ile a theeletša ge a bolela maina a mabedi le mafelo a ona. Scarberry le Peterson ba ile ba hlokomela. Ke feela ge tshedimošo ye e ntšhitšwe ka mo go feletšego moo a ilego a šupa tafoleng yeo e tletšego ka C4.
  
  "O dira eng mo? Na o itokišeletša go thoma ntwa?"
  
  Karabo e ile ya mo makatša. "Go lokile, ee." Ntwa ya Hawaii e kgauswi le go thoma, monna."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSEONE
  
  
  Ben Blake o ile a tsena ka ofising ye nnyane yeo a bego a e abelana le kgaetšedi ya gagwe go hwetša Karin a eme kgauswi le lefasetere. "Dumela kgaetšedi".
  
  "Thobela. Lebelela feela se, Ben. Go hlaba ga letšatši kua Hawaii."
  
  "Re swanetše go ba lebopong. Bohle ba ya moo bakeng sa go hlaba le go sobela ga letšatši."
  
  "Ao go bjalo? Karin o ile a lebelela ngwanabo ka kgegeo e nyenyane. "O e lebeledišišitše Inthaneteng, na ga go bjalo?"
  
  "Go lokile, bjale ka ge re le mo, nka rata go tšwa lefelong le leo le thibegilego gomme ke kopane le badudi ba bangwe ba lefelong leo."
  
  "Ka eng?"
  
  "Ga se nke ka kopana le mo-Hawaii."
  
  "Mano ke mo-Hawaii wa go hlabja, dumbo. Modimo, ka dinako tše dingwe ke ipotšiša ge e ba ke hweditše kabo ya rena ka bobedi ya disele tša bjoko."
  
  Ben o be a tseba gore ga go na mohola wa go thoma ntwa ya bohlale le kgaetšedi ya gagwe. O ile a kgahlwa ke pono ye e kgahlišago metsotso ye mmalwa pele a leba mojako go ba tšhela kofi ka bobedi. Ge a boa, Karin o be a šetše a thoma di- computer tša bona.
  
  Ben o ile a bea di-mug kgauswi le dikhiboto tša bona. "Wa tseba ke e lebeletše pele." O ile a itlotša diatla tša gagwe. "Ke ra gore, ke nyaka dikota tša Mokapotene Cook. Wo ke mošomo wa kgonthe wa go nyakišiša ka gobane re nyaka seo se utilwego, e sego seo se lego molaleng."
  
  "Re tseba ka kgonthe gore ga go na dikgokagano Inthaneteng tšeo di bego di tla kgokaganya Cook le Diamond Head goba Leahy le ma-Hawaii. Re a tseba gore Diamond Head e fo ba e nngwe ya lelokelelo la dikhone, mašoba a go ntšha moya, dithanele le diphaephe tša seretse se segolo tšeo di sepelago ka tlase ga Oahu."
  
  Ben o ile a nwa kofi ya gagwe e fišago. "Re a tseba gape gore Cook o ile a kotama kua Kauai, motseng wa Waimea. Hlahloba Waimea bakeng sa moedi o makatšago ka mo go lekanego go phadišana le Grand Canyon. Badudi ba lefelong leo ba Kauai ba ile ba hlama polelwana ya lefelo la mathomo la go etela Hawaii e le jab ya cheeky kua Oahu. Go na le sehlwaseeme sa Cook kua Waimea kgauswi le musiamo o monyenyane kudu."
  
  Karin o ile a araba ka gore: "Selo se sengwe seo re se tsebago. "Taba ke gore dikota tša Mokapotene Cook di gona mo." O ile a kgotla khomphutheng ya gagwe. "Inthaneteng".
  
  Ben o ile a hemela godimo gomme a thoma go phetla makasine wa mathomo wa dimakasine tše di nabilego. "A monate o thome." O ile a tsenya di-headphone tša gagwe gomme a ithekga ka morago setulong sa gagwe.
  
  Karin o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "E tima. Na le ke Leboto la Boroko? Le sekhurumetšo se sengwe? Ka letšatši le lengwe, ngwanešo yo monnyane, o tla swanelwa ke go rekota dipina tše tše mpsha gomme o tlogele go senya metsotso ya gago ye mehlano ya botumo."
  
  "O se ke wa mpotša gore o senya nako ya gago, sisi. Ka moka re a tseba gore o setsebi sa se."
  
  "Na o ya go tliša se gape? Gabjale?"
  
  "Go fetile mengwaga ye mehlano." Ben o ile a godiša mmino gomme a tsepamiša kgopolo khomphutheng ya gagwe. "Nywaga e mehlano ya tshenyo. O se ke wa dumelela seo se diregilego ka morago se senya tše lesome tše di latelago."
  
  
  * * * .
  
  
  Ka ge ba be ba šoma ntle le boroko le ka go khutša mo gonyenyane, Drake, May le Alicia ba ile ba tšea sephetho sa go khutša nako ye kopana. Drake o ile a amogela mogala go tšwa go Hayden le Kinimaka mo e ka bago iri ka morago ga go hlaba ga letšatši. Konopo ya go kgaotša semumu e ile ya rarolla bothata bjo kapejana.
  
  Ba ile ba hira phapoši kua Waikiki. E be e le hotele e kgolo yeo e bego e sepela ka maotwana, yeo e bego e tletše ka baeng, e ba nea tekanyo e phagamego ya go se tsebje. Ba ile ba ja ka pela kua Denny"s ya lefelong leo, ke moka ba leba hoteleng ya bona, moo ba ilego ba namela lifti go ya phapošing ya bona lebatong la seswai.
  
  Ge a šetše a tsene ka gare, Drake o ile a iketla. O be a tseba mehola ya go itšhela makhura ka dijo le go khutša. O ile a kobega setulong se bonolo kgauswi le lefasetere, a thabela tsela yeo letšatši le le sekilego la Hawaii le bego le mo hlatswa ka mafasetere a Fora.
  
  O ile a ngunanguna ntle le go retologa ka gore: "Lena ba babedi le ka lwa ka baka la mpete." "Motho o beile alamo ya iri ya bobedi."
  
  Ka seo, o ile a tlogela dikgopolo tša gagwe di aroga, a kgonthišetšwa ke tsebo ya gore ba be ba e-na le aterese ya banna ba babedi bao ba bego ba le kgaufsi le Claude ka mo ba ka kgonago ka gona. Khutšo ya go tseba gore Claude o ile a išwa thwii go Kgoši ya Madi.
  
  Khutšo ya monagano go tšwa go tsebo ya gore go be go šetše diiri tše sego kae feela pele ga tefetšo ya madi.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden le Kinimaka ba ile ba fetša mesong Lefapheng la Maphodisa la lefelong leo la Honolulu. Ditaba e be e le gore ba bangwe ba "badirišani" ba Claude ba be ba fedišitšwe bošego, eupša go be go se na ditaba tša kgonthe. Mong wa sehlopha, yo a bitšwago Pilipo, o boletše go se nene kudu. Di- bouncer tša gagwe tše mmalwa di ile tša feleletša di le sepetlele. Gape go ile gwa bonagala gore phepo ya gagwe ya bidio e ile ya fifala ka mohlolo ge monna le basadi ba babedi ba mo hlasela pele ga bošegogare.
  
  Okeletša go se go thuntšhwa ga madi felotsoko bogareng bja motse, mo go bego go akaretša ba bantši ba badirišani ba Claude bao ba tsebjago. Ge bahlankedi bao ba itlhamilego ba fihla lefelong la tiragalo, selo feela seo ba se hweditšego e be e le ntlo yeo e se nago selo. Ga go banna. Ga go na nomoro ya mogala. Madi fela fase le tafoleng ya khitšhi, yeo go yona go hweditšwego mehlala ya C4 ge go tšhelwa lerole.
  
  Hayden o ile a leka Drake. O ile a leka go leletša Alicia mogala. O ile a gogela Mano ka thoko gomme a mo hweshetša ka bogale tsebeng. "Damn bona! Ga ba tsebe gore re na le thekgo ya go dira ka fao re bonago go swanetše. Ba swanetše go tseba."
  
  Kinimaka o ile a šikinya magetla, magetla a gagwe a magolo a rotoga le go wa. "Mohlomongwe Drake ga a nyake go tseba. O tla e dira ka tsela ya gagwe, ka thekgo ya mmušo goba ka ntle le yona."
  
  "Bjale ke morwalo."
  
  "Goba mosebe wa mpholo o fofela thwii pelong." Kinimaka o ile a myemyela ge mong wa gagwe a mo lebelela.
  
  Hayden o ile a gakanega ka motsotswana. "Eng? Na mantšu a a tšwa koša goba se sengwe?"
  
  Kinimaka o be a bonala a kgopišitšwe. "Ga ke nagane bjalo, mongmošomo. Ka gona," a gadima maphodisa ao a bego a kgobokane, "maphodisa a tseba"ng ka Claude?"
  
  Hayden o ile a hemela godimo. "It"s not surprising gore go na le ba mmalwa kudu. Claude ke mong wa moriti wa dihlopha tše mmalwa tšeo di ka bago di akaretšwa goba di sa akaretšwa medirong yeo e sego molaong. Ga ba godimo lenaneong la go lebelela la maphodisa. Ka baka leo, mong wa tšona yo a homotšego o dula a sa tsebje."
  
  "Ka se sengwe le se sengwe seo, ka ntle le pelaelo, se hlamilwego ke Kovalenko."
  
  "Ntle le pelaelo." Ka mehla ke mo go holago gore sesenyi se tlošwe lefaseng la kgonthe ka makga a mmalwa."
  
  "Mohlomongwe Drake o dira tšwelopele. Ge nkabe seo se se bjalo, ke nagana gore o be a tla ba le rena."
  
  Hayden o ile a dumela ka hlogo. "A re holofeleng gore go bjalo. Mo nakong ye, re swanetše go tšhoša badudi ba sego kae ba lefelong leo. Gomme o swanetše go ikgokaganya le yo mongwe le yo mongwe yo o mo tsebago yo a ka re thušago. Kovalenko o šetše a hlotše go tšhologa ga madi. Ke hloile go nagana kamoo se ka moka se ka felago ka gona."
  
  
  * * * .
  
  
  Ben o ile a leka ka gohle go boloka tsepamiso ya gagwe e le godimo. Maikutlo a gagwe a be a hlakahlakane. E be e šetše e le dikgwedi bophelo bja gagwe bo sa tlwaelega. Pele ga taba ya Odin, kgopolo ya gagwe ya go rata go dira dilo tše di sa tlwaelegago e be e le go boloka sehlopha sa gagwe sa mmino wa rock sa mehleng yeno sa The Wall of Sleep e le sephiri go mmagwe le tatagwe. E be e le monna wa lapa, nerd ya pelo ye botho yeo e nago le talente ya dilo ka moka tša setegeniki.
  
  Bjale o ile a bona ntwa. A bona batho ba bolawa. O be a lwela bophelo bja gagwe. Kgarebe ya mogwera wa gagwe wa potego e ile ya hwa matsogong a gagwe.
  
  Phetogo magareng ga mafase e ile ya mo gagola.
  
  Okeletša go seo kgateletšo ya go ba le kgarebe ya gagwe e mpsha, moemedi wa CIA wa Amerika, gomme ga se a makala le gatee ge a ikhwetša a tšhogile.
  
  E sego gore o kile a botša bagwera ba gagwe. Lapa la gagwe, ee, o be a kgona go ba botša. Eupša Karin o be a sešo a itokišeletša se. Gomme o be a na le mathata a gagwe. O be a sa tšwa go mmotša gore ka morago ga mengwaga ye mehlano o be a swanetše go tšwela pele, eupša o be a tseba gore ge selo se se swanago se ka tsoga se mo diragalela, se be se tla senya bophelo bja gagwe ka moka.
  
  Gomme maloko ka moka a Leboto la Boroko ba be ba mo romela melaetša ka mehla. O kae heleng, Blakey? Na re tla kopana bošegong bjo? Bonyenyane nngwalele morago, wena setlatla!Ba be ba na le dipina tše mpsha tšeo di loketšego go rekotwa. E be e le toro ya gagwe ya go hlabja!
  
  Bjale sona selo seo se mo filego nako ya gagwe ye kgolo ya go khutša se ka fase ga tšhošetšo.
  
  O ile a nagana ka Hayden. Ge lefase le be le wa ka thoko, o be a kgona go retološetša dikgopolo tša gagwe go yena ka mehla, gomme dilo ka moka di be di tla ba bonolo go se nene. Mogopolo wa gagwe o ile wa lelera. O ile a tšwela pele a phetla matlakala a puku ya Inthaneteng yeo motho yo mongwe a e ngwadilego go tšwa go dingwalwa tša Cook ka noši.
  
  O ile a nyakile a e foša.
  
  Gobane gatee-tee, gona moo, gare ga dipego tša boemo bja leratadima, maina a longitude le latitude, le dintlha tše kopana tša gore ke mang yo a ilego a otlwa ka baka la go se je kabelo ya bona ya letšatši le letšatši ya nama ya kgomo le gore ke mang yo a hweditšwego a hwile ka gare ga rigging, go ile gwa tšwelela tšhupetšo e kopana ya Kgoro ya Pele.
  
  "Sesi". - Ben o ile a ntšha moya. "Ke nagana gore ke hweditše se sengwe." O ile a bala serapa se se kopana. "Wow, ye ke pego ya monna ya leeto la bona. Na o itokišeleditše se?"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tloga borokong bjo bo bofefo go ya go phafoga ka nako yeo e tšerego go bula mahlo a gagwe. Mai o ile a sepela ka lebelo pele le morago ka morago ga gagwe. Go be go kwagala eke Alicia o be a le ka shawara.
  
  "Re be re le ka ntle nako ye kaakang?"
  
  "Efa goba o tšee metsotso ye masomesenyane. Mo, hlahloba se." Mai o ile a mo lahlela e nngwe ya dithunya tšeo ba di tšerego go Buchanan le banna ba gagwe.
  
  "Sekoro ke eng?"
  
  "Dithunya tše hlano. Tsohle di lokile. Tše pedi tša 38 le tše tharo tša 45 caliber. Ka moka di na le dimakasine tše di tletšego dikotara tše tharo."
  
  "Go feta go lekana". Drake o ile a ema gomme a otlolla. Ba ile ba tšea sephetho sa gore go na le kgonagalo ya gore ba lebane le moganetši yo a tseneletšego kudu - batho ba kgauswi le Claude - ka fao go rwala dibetša e be e le kgapeletšo.
  
  Alicia o ile a tšwa ka phapošing ya go hlapela ka moriri wo o kolobilego, a goga baki ya gagwe. "O ikemišeditše go huduga?"
  
  Tshedimošo yeo ba e hweditšego go tšwa go Buchanan e be e le gore bobedi Scarberry le Peterson ba be ba na le lefelo la go rekiša dikoloi tše di sa tlwaelegago ka ntle ga toropo ya Waikiki. E be e bitšwa Exoticars, e be e le bobedi lefelo la mabenkele le lebenkele la go lokiša. Le gona o ile a hira mehuta e mentši ya dikoloi tša maemo a godimo.
  
  Sekhurumetšo seo se nago le poelo e kgolo kudu, Drake o ile a nagana. Ga go pelaelo gore e hlametšwe go thuša go uta mehuta ka moka ya mediro ya bosenyi. Scarberry le Peterson ka ntle le pelaelo ba be ba le kgaufsi le godimo ga ketane ya dijo. Claude e be e tla ba yo a latelago.
  
  Ba ile ba namela thekisi gomme ba nea mootledi aterese ya lefelo la go rekiša. E be e le metsotso ye e ka bago ye masomepedi go tloga.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben le Karin ba makatšwa ke go bala jenale ya Mokapotene Cook.
  
  Go bona ka mahlo a motho yo mongwe ditiragalo tšeo di diragetšego go molaodi wa lewatle yo a tumilego nywageng e fetago makgolo a mabedi e fetilego e be e le mo go makatšago kudu. Eupša go bala pego ya leeto la Cook leo le begilwego eupša e sa dutše e le la sephiri kudu ka tlase ga thabamollo e tumilego kudu ya Hawaii e be e nyakile e le mo go gateletšago.
  
  "E a makatša". Karin o ile a phetla kopi ya gagwe skrineng sa khomphutha. "Selo se tee seo o sa se lemogego ke ponelopele e phadimago ya Cook. O ile a sepela le batho go tšwa mafelong ka moka gore a ngwale dilo tšeo a di utolotšego. Boramahlale. Ditsebi tša dimela. Bataki. Bona-" O ile a kgotla skrine.
  
  Ben o ile a inama go bona seswantšho seo se bolailwego ka boleta sa semela. "Tonya".
  
  Mahlo a Karin a ile a phadima. "Se ke se segolo." Dimela tše ga se tša utollwa goba go ngwalwa go fihlela Cook le sehlopha sa gagwe ba di rekota gomme ba boela Engelane ka diswantšho tše tše di makatšago le ditlhalošo. Ba beile mmapa wa lefase la rena, batho ba.Ba penta diponagalo tša naga le mabopo ka tsela yeo re bego re tla no tšea diswantšho lehono. Nagana ka yona".
  
  Lentšu la Ben le ile la eka lethabo la gagwe. "Ke a tseba. Ke a tseba. Eupša theetša se-"
  
  "Ao". Karin o be a nweletše kanegelong ya gagwe ka noši. "Na o be o tseba gore yo mongwe wa sehlopha sa Cook e be e le William Bligh? Monna yo a ilego a ba molaodi wa sekepe sa Bounty? Le gore Mopresidente wa Amerika ka nako yeo, Benjamin Franklin, o ile a romela molaetša go balaodi ba gagwe ka moka ba lewatle gore ba tlogele Cook a nnoši, go sa šetšwe taba ya gore Maamerika a be a le ntweng le Mabrithania ka nako yeo. Franklin o ile a mmitša "mogwera yo a tlwaelegilego wa batho."
  
  "Sesi". - Ben o ile a šišinya. "Ke hweditše selo se sengwe. Theetša-go fihla nageng go dirilwe kua Owhihi, Hawaii, kgaufsi le ntlha e phagamego kudu ya sehlakahlaka. 21 likhato metsotso e 15 leboea latitude, 147 likhato leboea longitude, metsotso e 48 bophirimela. Bophahamo 762 maoto. Re ile ra gapeletšega go lahlela tshetledi kgauswi le Lihi gomme ra ya lebopong. Badudi ba setlogo bao re ba thwetšego ba be ba bonagala eka ba tla gagola mašela mekokotlo ya rena bakeng sa lepotlelo la ramu, eupša ge e le gabotse e be e le bao ba kgotlelelwago e bile ba e-na le tsebo."
  
  Karin o ile a ganetša ka gore: "Mphe phetolelo yeo e khutsofaditšwego." "Ka Seisemane".
  
  Ben o ile a mo rora. "Modimo, ngwanenyana, Indiana Jones ya gago e kae?"Luka Skywalker wa gago?O no ba o se na maikutlo a go sepela ka lebelo.Ka fao molaodiši wa rena, monna yo a bitšwago Hawksworth, o ile a thoma le Cook, basesiši ba bangwe ba tshela le badudi ba setlogo ba sego kae go yo hlahloba seo ma-natives bitsoa Pele's Gate ". Sena se ile sa etsoa ntle le tsebo ea khosi ea sebakeng seo le kotsing e khōlō. Haeba ba ile ba fumana ka eona, morena e ne e tla ba bolaea kaofela. Ma-Hawaii a ne a hlompha Kgoro ea Pele. Bahlahli ba setlogo ba be ba nyaka tše kgolo meputso."
  
  Karin o lemogile gore: "Kgoro ya Pelé e swanetše go ba e bakile go tshwenyega mo gongwe mo gogolo gore Cook a ipee kotsing e bjalo."
  
  "Go lokile, Pele e be e le modimo wa mollo, legadima, phefo le dithaba-mollo. Mohlomongwe modimo yo a tumilego kudu wa Hawaii. E be e le ditaba tše dikgolo. Bontši bja nonwane ya gagwe bo be bo lebišitšwe go buša ga gagwe mawatle. Tsela yeo ma-Hawaii a swanetšego go ba a boletše ka yena ka yona mohlomongwe e ile ya tsoša kgahlego ya Cook. Gomme go akanyetšwa gore e be e le monna wa boikgogomošo leetong le legolo la go utolla. O be a ka se tšhabe go tshwenya kgoši ya lefelong leo."
  
  "Monna wa go swana le Cook o be a ka se tšhabe go gontši."
  
  "Thwii. Go ya ka Hawksworth, badudi ba moo ba ile ba ba eta pele tseleng e lefsifsi ka tlase ga pelo e tseneletšego ya thabamollo. Gatee ge mabone a tuka gomme, bjalo ka ge Gollum a be a tla bolela, go dirilwe mapheko a mmalwa a bofora, ka moka ba ile ba ema gomme ba lebelela ka go makala Kgorong ya Pele."
  
  "Weirdo ya go makatša. Na go na le seswantšho seo se thadilwego?
  
  "Aowa. Motaki o ile a tlogelwa morago ka lebaka la leeto le. Eupša Hawksworth o hlalosa seo ba se bonego. Arch e kgolo yeo e ilego ya fofela godimo kudu moo e ilego ya fihla tlhoreng ka godimo ga sediko sa ka godimo kudu sa dikgabo tša rena. Foreime e dirilwego ka diatla yeo e tsentšwego ka matshwao a manyenyane. Di-notch ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe, dilo tše pedi tše dinyenyane di hlaela. Semaka se ile sa re tšea moya gomme re ile ra lebelela e le ka kgonthe go fihlela bogare bjo bo lefsifsi bo thoma go goga mahlo a rena."
  
  "Ka gona, moyeng wa batho ka moka, seo a se bolelago ke gore ba hweditše seo ba bego ba se nyaka, eupša ka morago ba lemoga gore ba nyaka tše dingwe." Karin o ile a šikinya hlogo.
  
  Ben o ile a mo kgokološetša mahlo. "Ke nagana gore seo o se bolelago ke gore, ka moya wa ba-adventurer ka moka, ba be ba nyaka tše dingwe. Eupša o nepile. Kgoro ya Pele e be e le sona seo. Mojako. E be e swanetše go lebiša felotsoko."
  
  Karin o ile a goga setulo sa gagwe godimo. "Bjale ke a ipotšiša. Se se ile sa lebiša kae?
  
  Ka yona nako yeo, mogalathekeng wa Ben o ile wa lla. O ile a lebelela skrine gomme a kgokološa mahlo. "Mma le Tate".
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI
  
  
  Mano Kinimaka o be a rata pelo ya Waikiki. O belegetšwe le go godišetšwa Hawaii, o feditše bjana bja gagwe bja mathomo kua Kuhio Beach pele lapa la gagwe le kgoboketša tšhelete gomme la hudugela lebopong le le homotšego la ka leboa. Go sesa ka maphoto moo e be e le ga maemo a lefase, dijo e be e le tša kgonthe le ge o be o eja ka ntle, bophelo bo be bo lokologile go etša ge o be o ka nagana.
  
  Eupša dikgopotšo tša gagwe tša mathomo tšeo di sa phumolegego e be e le tša Kuhio: lebopong le lebotse kudu le di-luaus tša mahala, di- barbecue tša lebopong la Sontaga, go sesa ka maphoto gabonolo, badudi ba lefelong leo bao ba nago le semelo se sebotse le letago la bošego la letšatši leo le sobelago.
  
  Bjale, ge a be a otlela go bapa le Kuhio Avenue gomme ka morago a otlela go bapa le Kalakaua, o ile a lemoga dilo tša kgale, tše di kgomago maikutlo. E sego baeng ba difahlego tše difsa. E sego badudi ba lefelong leo ba rwele fix ya bona ya mesong ya matutu a Jamba. Ga go na le morekiši wa ice cream kgauswi le Royal Hawaiian. E be e le dirumula tše telele tše ntsho tšeo ba bego ba di tšhuma bošego bjo bongwe le bjo bongwe, lefelo la mabenkele leo bjale le nyakilego le se na selo moo a kilego a lla, a sega leswao le bonolo la temošo la sebopego sa A leo le thibelago le lengwe la ditsela tšeo di bego di balega ka gore: Ge e ba o se Spider-Man, the borogo bo tswaletšwe.Ke bonolo gakaakaa. Ka gona se-Hawaii.
  
  O ile a feta lebenkeleng la kgale la Lassen, moo a kilego a lebelela diswantšho tša bona tše di kgahlišago kudu le dikoloi tše di makatšago. Bjale e fedile. Bjana bja gagwe bja mathomo bo be bo fedile. O ile a feta lefelo la mabenkele la Motse wa Kgoši, leo mmagwe a kilego a mmotša gore e kile ya ba bodulo bja Kgoši Kalakaua. O ile a feta seteišene sa maphodisa se sebotse kudu lefaseng, seo se lego thwii Lebopong la Waikiki moriting wa dipolanka tše makgolo tša go sesa ka maphoto. Gomme o ile a feta sehlwaseeme seo se sa senyegego sa Duke Kahanamoku, se khupeditšwe bjalo ka mehleng ka di-leis tše foreše, yona yeo a bego a e lebelele ge e be e sa le mošemane yo monnyane ka ditoro tše milione tšeo di bego di dikologa hlogong ya gagwe.
  
  Ga bjale lapa la gagwe le be le hlokometšwe bošego le mosegare. Ba be ba hlokometšwe ke ma-U.S. Marshals a maemo a godimo le mašole a crack Marines. Legae la lapa le be le se na selo, le dirišwa e le sehlare sa go swara babolai. Yena ka boyena e be e le monna yo a swailwego.
  
  Hayden Jay, mogwera wa gagwe wa potego le mong wa gagwe, o ile a dula kgauswi le yena setulong sa banamedi, mohlomongwe a bona se sengwe go tšwa go tebelelo ya sefahlego sa gagwe ka ge a be a sa bolele selo. O gobetše ka thipa, eupša bjale o nyakile a fola. Batho bao ba bego ba mo dikologile ba ile ba bolawa. Bašomimmogo. Bagwera ba bafsa.
  
  Gomme yo ke yena, o boetše legaeng la gagwe, lefelo la bjaneng bja gagwe. Dikgopotšo di ile tša mo tlatša bjalo ka bagwera bao e lego kgale ba lahlegile bao ba hlologetšwego go kgokagana gape le yena. Dikgopotšo di ile tša mo hlasela go tšwa sekhutlong se sengwe le se sengwe sa setarateng.
  
  Botse bja Hawaii e be e le gore e ile ya phela ka go wena ka mo go sa felego. Go be go se na taba ge o feditše beke fao goba mengwaga ye masomepedi. Semelo sa gagwe se be se sa felelwe ke nako.
  
  Hayden o ile a feleletša a senye maikutlo. "Mothaka yo, Capua yo. Na ruri o rekiša leqhwa le le pšhatlagantšwego ka bene?"
  
  "Go na le kgwebo ye botse mo. Motho yo mongwe le yo mongwe o rata leqhwa le le pšhatlagantšwego."
  
  "E lokile ka mo go lekanego".
  
  Mano a myemyela. "O tla bona".
  
  Ge ba dutše ba otlela ka gare ga botse bja Kuhio le Waikiki, mabopong a be a tšwelela nako le nako ka go le letona. Lewatle le ile la phadima gomme di- breakwater tše tšhweu di ile tša thekesela ka tsela e laletšago. Mano o ile a bona di-outrigger tše mmalwa di lokišetšwa lebopong. Kgalekgale, e be e le karolo ya sehlopha sa outrigger seo se thopilego dikgwele.
  
  "Re mo". O ile a gogela ka lefelong la go emiša dikoloi leo le kobegilego leo le nago le seporo ntlheng e nngwe seo se bego se lebeletše Lewatle la Pacific. Bene ya Capua e be e le mafelelong kudu, lefelong le lebotse kudu. Mano o ile a lemoga mogwera wa gagwe wa kgale gateetee, eupša a ema motsotswana.
  
  Hayden o ile a myemyela go yena. "Dikgopotšo tša kgale?"
  
  "Dikgopotšo tše di makatšago." Selo seo o sa nyakego go se hlakahlakanya ka go nagana gape ka selo se sefsa, o a tseba?"
  
  "Ke a tseba".
  
  Go be go se na tshepo lentšung la gagwe. Mano o ile a lebelela mong wa gagwe nako ye telele. E be e le motho yo mobotse - yo a otlologilego, yo a lokilego, yo thata. Na o be o tseba gore Hayden Jay o be a le ka lehlakoreng la mang, le gore ke mošomi ofe yo a ka nyakago mo gontši go mong wa gagwe? Ga e sa le ba kopana la mathomo, o be a mo tseba gabotse. Tatagwe, James Jay, e be e le motho wa maatla, nonwane ya nnete, gomme e be e le mo go swanetšego. Pakane ya Hayden e be e dutše e le go phethagatša kholofetšo ya gagwe, bohwa bja gagwe. Ye e be e le matla a gagwe a go mo tutuetša.
  
  Mo e lego gore Mano o ile a makatšwa ke ge a tsebiša kamoo a bego a le yo a tseneletšego ka gona ka Ben Blake yo mofsa wa nerd. O ile a nagana gore e tla ba nako ye telele, ye telele pele Hayden a tlogela go ikgorometša go gata mogato go phela go ya ka bohwa bjo Mano a bego a ikwa a šetše a bo fetile. Mathomong o be a nagana gore bokgole bjoo bo tla tima kgabo, eupša ka morago banyalani ba ile ba ikhwetša ba le gotee gape. Gomme bjale ba be ba bonagala ba tiile go feta le ge e le neng pele. Na geek e tla mo nea morero o mofsa, tlhahlo e mpsha bophelong? Ke dikgwedi tše sego kae tše di latelago feela tšeo di tlago go bontšha.
  
  "Eya". Hayden o ile a dumela ka hlogo a lebile bene. Mano o ile a bula lebati gomme a hemela godimo ka moya wo o hlwekilego wa lefelong leo. Ka go la gagwe la nngele go ile gwa rotoga Hlogo ya Taemane, sebopego se se makatšago seo se emego ka ntle kgahlanong le leratadima, seo se bego se le gona ka mehla.
  
  Go Mano, e be e dula e le gona. Ga se ya mo tšea ka go makala gore se se ka ba godimo ga mohlolo wo mongwe wo mogolo.
  
  Mmogo ba ile ba sepela go ya bene ya go sega leqhwa. Capua o ile a inama ka ntle, a ba lebeletše ka mahlo a go tšhoša. Sefahlego sa gagwe se ile sa tšhošwa ke go makala, gomme ka morago ka lethabo la kgonthe.
  
  "Mano? Monna! Hei!"
  
  Capua o ile a nyamelela. Motsotswana ka morago o ile a kitimela ka ntle go tšwa ka morago ga bene. E be e le monna wa magetla a sephara, wa go phela gabotse mmeleng wa moriri o mohwibidu le letlalo le leso. Gaešita le ge o be a lebelela la mathomo, Hayden o be a kgona go bona gore o be a fetša bonyenyane diiri tše pedi letšatši le lengwe le le lengwe a le lebotong la go sesa ka maphoto.
  
  "Kapua." Mano o ile a gokarela mogwera wa gagwe wa kgale. "Go be go na le tše mmalwa, ngwanešo."
  
  Capua o ile a boela morago. "O dirile eng? Mpotše, kgoboketšo ya galase ya go thuntšhwa ya Hard Rock e sepela bjang?"
  
  Mano o ile a šikinya hlogo gomme a šikinya magetla. "Ah, blah blah ye nnyane, le go feta. O a tseba. Wena?"
  
  "Nepagetše. Howli ke mang?"
  
  "Haole..." Mano o ile a fetogela morago go Moamerika yo a kwešišegago, go imologa kudu Hayden. "... yo ke mong wa ka. Kopana le Hayden Jay."
  
  Modudi wa lefelong leo o ile a otlologa. O ile a re: "Ke thabile go kopana le wena." "Na o Mong Mano? Ao. Mano a mahlatse, ke re."
  
  "A ga o na mosadi, Capua?" Mano o ile a dira sohle seo a ka se kgonago go uta kgobošo ye nnyane.
  
  "Ke ile ka ithekela poi-dog. Yena, haole e nngwe e fišago ya mo-Hawaii-China wa mo-Filipino, o ile a dira gore ke hlome tente bošego ka moka, monna." Bontši bja ma-Hawaii e be e le a morafo o tswakilwego.
  
  Mano o ile a hemela moya. Poy Dog e be e le monna wa morafe wo o hlakantšwego. Haole e be e le moeng, gomme e be e se lereo la go nyenyefatša.
  
  Pele a ka bolela selo, Hayden o ile a retologela go yena gomme a botšiša ka bose, "Go hloma tente?"
  
  Mano o ile a tšhošwa. Hayden o be a tseba gabotse gore Capua ke eng, gomme e be e sa amane le go kampa. "Se se a fodilego." O kwagala a le bose. Theeletša, Capua, ke swanetše go go botšiša dipotšišo tše dingwe."
  
  "Bathunyi".
  
  "Na o kile wa kwa ka motho yo mogolo wa lefase la bahu yo a tsebjago e le Kovalenko? Goba Kgoši ya Madi?
  
  "Seo ke se kwago ke seo se lego ditabeng, ngwanešo. Na o ka Oahu?"
  
  "Mohlomongwe. Go thwe"ng ka Claude?
  
  "Aowa. Ge nkabe o ile wa bitša Howley leina leo, nkabe ke le gopola." Capua o ile a dikadika.
  
  Hayden o ile a bona se. "Eupša o tseba se sengwe."
  
  "Mohlomongwe mookamedi. Mohlomongwe ke a tseba. Eupša bagwera ba gago moo," a šišinya hlogo ya gagwe a lebile seteišeneng sa maphodisa sa Waikiki Beach, "ga ba nyake go tseba." Ke šetše ke ba boditše. Ga se ba dira selo."
  
  "Nteke." Hayden o ile a kopana le mahlo a monna yo.
  
  "Ke kwa se sengwe, mongmošomo. Ke ka fao Mano a tlilego go nna, akere? Go lokile, tšhelete ye mpsha e be e dutše e fa di-wad tše dingwe tša makhura morago bjale, monna. Dibapadi tše mpsha gohle lefelong la tiragalo, di lahlela menyanya yeo ba ka se tsogego ba e bone bekeng ye e tlago."
  
  "Tšhelete e mpsha?" - Mano o ile a boeletša. "Kae?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ga go kae," Capua a realo ka hlogo. "Ke ra gore, thwi mo, monna. Gona mo. Ba be ba dutše ba kgaphelwa ka thoko, eupša ga bjale ke batho ba humilego."
  
  Hayden o ile a kitimiša seatla ka meriring ya gagwe. "Se se go botša eng?"
  
  "Ga ke amege tiragalong ye, eupša ke a e tseba. Selo se sengwe se a direga goba se kgauswi le go direga. Batho ba bantši ba ile ba lefša tšhelete e ntši. Ge seo se direga, o ithuta go bea hlogo ya gago fase go fihlela dilo tše mpe di feta."
  
  Mano o ile a lebelela lewatle le le phadimago ka mahlo a go tšhoša. "O na le bonnete bja gore ga o tsebe selo, Capua?"
  
  "Ke ikana ka mpša ya ka ya poit."
  
  Capua o ile a tšea poi ya gagwe ka hlogo. Hayden o ile a šupa bene. "Ke ka baka la"ng o sa re direle ba bangwe, Capua."
  
  "Ka nnete".
  
  Hayden o ile a dira sefahlego go Mano ge Capua a sepela. "Ke nagana gore e swanetše go leka. Na o na le kgopolo ya gore o bolela ka eng?"
  
  "Ga ke rate modumo wa seo se lego kgauswi le go direga motseng wa gešo," Mano a realo gomme a fihlelela aese ye nngwe ya go beola. "Kapua. Mpotše leina la gago ngwanešo. Ke mang yo a bego a ka tseba selo le ge e le sefe?
  
  "Go na le mošemane wa selegae, Danny, yo a dulago godimo kua mmotong." Tebelelo ya gagwe e ile ya kitimela go Diamond Head. "Humile. Batswadi ba gagwe, ba mo godiša bjalo ka howley." A myemyela go Hayden. "E bolele bjalo ka Moamerika. Ga ke nagane gore go na le selo se sengwe se se fošagetšego ka seo. Eupša o serious kudu ka di-scumbag. O hwetša raga ka go tseba masepa, na o a nkwešiša?"
  
  Mano o ile a diriša khaba gomme a epa seripa se segolo sa leqhwa la mmala wa molalatladi. "Na mošemane o rata go itira eka ke thunyo ye kgolo?"
  
  Capua o ile a dumela ka hlogo. "Eupša seo ga se therešo. Ke mošemane fela yo a bapalago papadi ya monna."
  
  Hayden o ile a kgoma seatla sa Mano. "Re tla lefa Danny yo ketelo. Ge e ba go e-na le tšhošetšo e itšego e mpsha, le rena re swanetše go tseba seo."
  
  Capua o ile a dumela ka hlogo go leba dikhone tša leqhwa. "Ba ka ditshenyagalelo tša go hlongwa. Eupša lena ga le ntsebe. Ga se wa ka wa tla go mpona."
  
  Mano o ile a dumela ka hlogo go mogwera wa gagwe wa kgale. "Go ya ntle le go bolela, ngwanešo."
  
  
  * * * .
  
  
  Capua o ile a ba nea aterese yeo, yeo ba ilego ba e rulaganya ka gare ga GPS ya koloi. Metsotso ye lesomehlano ka morago ba ile ba fihla kgorong ya tšhipi ye ntsho ye e betlilwego. Lotho e be e sekametše morago go theogela lewatleng, ka fao ba be ba kgona go bona fela mafasetere a lebato la ka godimo la ntlo ye kgolo.
  
  Ba fologa koloing, methopo ya tšhoša go tšwa ka lehlakoreng la Mano. Mano a bea seatla sa gagwe kgorong ye kgolo gomme a kgorometša. Serapa sa ka pele se ile sa dira gore Hayden a eme gomme a lebelele.
  
  Surfboard ema. Brand new bulehileng bethe teraka. Hammock e be e otlollwa magareng ga dihlare tše pedi tša mepalema.
  
  "Oh Modimo wa ka, Mano. Na dirapa ka moka tša Hawaii di bjalo?"
  
  Mano o ile a šikinyega. "E sego ka nnete, aowa."
  
  Ge ba be ba le kgauswi le go letša tšhipi, ba ile ba kwa lešata le etšwa ka morago. Ba be ba sepelasepela ka ntlong, ba beile diatla tša bona kgauswi le dibetša tša bona. Ge ba retologela sekhutlong sa mafelelo, ba ile ba bona lesogana le itloša bodutu ka letamong le mokgekolo.
  
  "Tshwarelo!" Hayden o ile a goeletša. "Re tšwa Lefapheng la Maphodisa la Honolulu. Mantšu a sego kae?" O ile a hweshetša, a sa kwagale gabotse: "Ke holofela gore ga se mmagwe."
  
  Mano o ile a kgangwa. O be a sa tlwaela mong wa gagwe a dira metlae. Ke moka a bona sefahlego sa gagwe. O be a le yo a tseneletšego ka mo go bolayago. "Ke ka baka la"ng o-?"
  
  "O nyaka eng?" Lesogana le ile la sepela le leba go bona, le šišinya diatla ka tsela e hlagago. Ge a batamela, Mano o ile a bona mahlo a gagwe.
  
  "Re na le bothata," Mano a realo. "O mo moeding."
  
  Mano a tlogele mošemane a swing ka hlaga. Di- hayride tše mmalwa tše kgolo gomme o be a feletšwe ke moya, diborikhwe tša gagwe di thoma go thelela fase. O ile a bontšha go se lemoge bothata bja gagwe.
  
  Ke moka mokgekolo yoo a kitimela go bona. Hayden o ile a panya mahlo ka go se dumele. Mosadi o ile a tlolela mokokotlong wa Kinimake gomme a thoma go mo namela bjalo ka pere ya pere.
  
  Ke eng sa go itšhireletša mo?
  
  Hayden o ile a tlogela Kinimaka a itlhokomele. O ile a lebelela go dikologa ntlo le mabala. Go be go se na leswao la gore go na le motho yo mongwe gae.
  
  Mafelelong, Mano o ile a kgona go šišinya phoofolo ya go tšhoša. O ile a kotama ka go phasola mo go kolobilego godimo ga magakabje ao a bego a dikologile letamo gomme a thoma go bokolla bjalo ka banshee.
  
  Danny, ge e be e le Danny, o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša a bulegile molomo, borokgo bja gagwe bjo bokopana bjale bo wela ka fase ga mangwele a gagwe.
  
  Hayden o be a bile le mo go lekanego. "Dani!" - a goeletša sefahlegong sa gagwe. "Re swanetše go boledišana le wena!"
  
  
  O ile a mo kgoromeletša morago setulong sa go khutša. Modimo, ge nkabe tatagwe a ka mmona bjale. O ile a retologa gomme a ntšha meetse digalase tša cocktail, ke moka a di tlatša ka bobedi ka meetse a go tšwa letamong.
  
  O ile a gaša meetse sefahlegong sa Danny gomme a mo itia gabonolo. Gateetee a thoma go nyenya. "Hee ngwana, o a tseba ke rata-"
  
  Hayden o ile a boela morago. Ge e ba se swarwa ka mo go nepagetšego, se se ka ba hola. "Na o noši, Danny?" O ile a myemyela ganyenyane.
  
  "Tina o mo. Felo gongwe." O be a bolela ka dipolelo tše kopana tše di hemago, bjalo ka ge eka pelo ya gagwe e šoma ka thata go thekga monna yo a fetago bogolo bja gagwe ka makga a mahlano. "Kgarebe ya ka."
  
  Hayden o ile a hemela godimo ka gare ka kimollo. "Tefišo. Bjale, ke kwa o motho yo a ka hwetšago ge e ba ke nyaka tsebišo."
  
  "Ke nna". Ego ya Danny e ile ya bontšha ka gare ga mouwane ka motsotswana. "Ke nna motho yoo."
  
  "Mpotše ka Claude."
  
  Go fokola go ile gwa mo swara gape, gwa dira gore mahlo a gagwe a bonagale a le boima. "Claude? Mothaka wa mothomoso yo a šomago kua Crazy Shirts?"
  
  "Aowa". Hayden o ile a itshwara meno. "Claude, mošemane yo a nago le dihlopha le dipolasa gohle Oahu."
  
  "Ga ke tsebe Claude yo." Botshepegi mohlomongwe e be e se e nngwe ya dintlha tše matla tša Danny, eupša Hayden o be a belaela gore o be a e fora bjale.
  
  "Go thwe"ng ka Kovalenko? Na o kwele ka yena?
  
  Ga go selo seo se ilego sa phadima mahlong a Danny. Ga go na maswao goba ditšhupetšo tša temogo.
  
  Ka morago ga gagwe, Hayden o be a kgona go kwa Mano a leka go homotša kgarebe ya Danny, Tina. O ile a tšea sephetho sa gore go ka se gobatše go leka mokgwa wo o fapanego. "Go lokile, a re lekeng se sengwe. Go na le tšhelete e mpsha kua Honolulu. Go na le tše ntši tša seo. Se se tšwa kae, Danny, gomme ka baka la"ng?"
  
  Mahlo a ngwana a ile a bulega kudu, gateetee a bonegela ka letšhogo kudu moo Hayden a ilego a nyakile a fihlelela sethunya.
  
  "Se se ka direga ka nako le ge e le efe!" - a goeletša. "O a bona? Nako efe goba efe!E no... dula gae fela. Dula ka gae, mošemane." Lentšu la gagwe le be le kwagala le tshwenyegile, bjalo ka ge eka o be a boeletša selo seo se boletšwego go yena.
  
  Hayden o ile a kwa go tonya mo go tseneletšego go kitima go theoga mokokotlong wa gagwe, gaešita le ge borutho bja legodimong bo be bo ruthetša mokokotlo wa gagwe. "Seo se ka diregago kgauswinyane, Danny. Etlang, o ka mpotša."
  
  "Tlhaselo," Danny a realo ka bošilo. "E ka se bušetšwe morago ka gobane e rekilwe le go lefša." Danny o ile a mo swara ka seatla, gateetee a bonagala a hlaphogetšwe monaganong ka mo go tšhošago.
  
  "Batšhošetši ba a batamela, Mohumagatšana Maphodisa. E no dira mošomo wa gago wa go hlabja gomme o se ke wa dumelela ditlatla tšeo di tla mo."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI MONGWE
  
  
  Ben Blake o tsopotše dingwalwa tša dimakasine tša Mokapotene Cook le molekane wa gagwe Hawksworth e le tšeo di hlalosago leeto le kotsi kudu leo le kilego la dirwa ke motho.
  
  "Ba ile ba sepela ka Kgorong ya Pele," Ben a realo ka go makala, "ba tsena leswiswing le legolo. Mo nakong ye, Cook o sa dutše a bolela ka mojako wo o nago le mapheko e le Kgoro ya Pele. Ke feela ka morago ga ge a itemogetše seo se lego ka kua ga - e re mo - moo ka morago a fetošago tšhupetšo ya Dikgoro tša Dihele."
  
  Karin o ile a retologela go Ben ka mahlo a go phatloga. "Ke eng seo se ka dirago gore monna wa go swana le Mokapotene Cook a bontšhe poifo ye bjalo ya go hlobola?"
  
  Ben o itše: "Mo e nyakilego go ba ga go selo." "Cook o ile a utolla go ja batho. Dihlabelo tša batho. O ile a tšea leeto la go ya meetseng ao a sa tsebjego ka mo go feletšego."
  
  Karin o ile a šupa skrine. "Bala selo sa go hlabja."
  
  "Ka kua ga Dikgoro tše ntsho go na le ditsela tše di rogilwego kudu tšeo di tsebjago ke motho..."
  
  Karin o ile a ganetša ka gore: "O se ke wa mpotša. "Kakaretšo."
  
  "Nka se"
  
  "Eng? Ka lebaka la eng?"
  
  "Ka gobane e re mo-mongwalo wo o latelago o tlošitšwe phetogong ye ka baka la dipelaelo mabapi le go nepagala ga wona."
  
  "Eng?"
  
  Ben o ile a sosobana sefahlego ka go nagana ge a be a lebelela khomphutha. "Ke nagana gore ge nkabe e buletšwe go bogelwa ke setšhaba, motho yo mongwe o be a tla ba a šetše a lekile go nyakišiša."
  
  "Goba mohlomongwe ba dirile gomme ba hwa. Mohlomongwe balaodi ba ile ba phetha ka gore tsebo yeo e be e le kotsi kudu gore ba ka abelana le setšhaba."
  
  "Eupša re lebelela bjang tokomane yeo e phumotšwego?" Ben o ile a phunya dinotlelo tše sego kae ka go se kgethe. Go be go se na dikgokagano tše di utilwego letlakaleng. Ga go selo se se solegago. O ile a Google leina la mongwadi gomme a hwetša matlakala a mmalwa ao a bolelago ka Cook"s Chronicle, eupša ga go sa bolelwa ka Hell"s Gate, Pele goba gaešita le Diamond Head.
  
  Karin o ile a retologa go lebelela pelo ya Waikiki. "Ka fao leeto la Cook ka dikgoro tša dihele le ngwadilwe go tšwa historing. Re be re ka tšwela pele re leka." O ile a šupa dikhomphuthara.
  
  "Eupša e ka se be le mohola," Ben o boletše ka kgopolo ya gagwe ye kaone ya Yoda. "Ga se ra swanela go senya nako ya rena."
  
  "Seo Hayden a se bonago go wena, nka se tsoge ke se tsebile." Karin o ile a šikinya hlogo pele a retologa ka go nanya. "Bothata ke gore ga re na tsela ya go tseba seo re tlago go se hwetša tlase kua. Re be re tla be re eya diheleng re sa bone."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden le Kinimaka ba kgonne go pitlela dipolelo tše dingwe tše mmalwa go tšwa go Danny pele ba tšea sephetho sa gore ke gabohlale go ba tlogela ba nnoši monyanyeng wa bona wa dihlare-tagi. Ka mahlatse afe goba afe, bobedi bja bona ba tla nagana gore ketelo ya CIA e be e le toro ye mpe.
  
  Kinimaka o ile a namela morago ka koloing, a bea seatla sa gagwe godimo ga leotwana la go otlela la letlalo le boleta. "Tlhaselo ya botšhošetši?" a boeletša. "Kua Waikiki? Ga ke dumele go se ".
  
  Hayden o be a šetše a daela nomoro ya mong wa gagwe. Kgoro e ile ya arabela gateetee. O ile a bolela ka dipolelo tše sego kae tše kopana tsebišo yeo ba e kgobokeditšego go Danny.
  
  Mano o ile a theeletša karabo ya Gates ka speakerphone. "Hayden, ke batamela. Diiri tše mmalwa gape gomme ke tla ba gona. Maphodisa a ithekgile kudu ka disenyi ka moka tšeo di tsebjago gore di hwetše lefelo leo polasa yeo e lego go lona. Re tla ba le yona kgauswinyane. Ke tla lemoša balaodi ba maleba ka tlhaselo ye yeo go thwego e dirilwe, eupša tšwela pele ke epa."
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Hayden o ile a hemela godimo ka go makala ka setu. "Na o tla mo? O na le bothata bja go lebeletšana le maemo ka ge go le bjalo. O tla dira mohola ofe?
  
  "Mohlomongwe mošomo o tla mo thuša go lebeletšana le boemo."
  
  "A re holofeleng." Ba nagana gore kgauswinyane ba tla hwetša lefelo la polasa. Re latišiša batšhošetši. Seo re se hlokago gona bjale ke batho ba ba nago le kgopolo e botse le ba ba lebanyago. Hee Mano, o nagana gore kanegelo ye ya botšhošetši ke karolo ya morero wa Kgoši ya Madi?"
  
  Mano o ile a dumela ka hlogo. "E ile ya tshela monagano wa ka." Mahlo a gagwe a ile a nwa ponong yeo e kgahlišago, bjalo ka ge eka a e boloka kgole bakeng sa go thuša go lwantšha leswiswi leo le tsenago.
  
  "Ge re bolela ka batho ba go otlologa, Drake le bagwera ba gagwe ba babedi ba sa dutše ba sa arabele melaetša ya ka. Gomme maphodisa le ona ga a tsebe."
  
  Mogalathekeng wa gagwe o ile wa lla, wa mo tšhoša. E be e le Kgoro. "Morena?"
  
  O ile a goeletša, a tšhogile ka mo go kwagalago gore: "Selo se se sa tšwa go hlanya." "Maphodisa a Honolulu a sa tšwa go amogela ditšhošetšo tše dingwe tše tharo tše di kwagalago tša botšhošetši. Ka moka ba le Waikiki. Tsohle di tla direga kgauswinyane. Go hlomilwe dikgokagano le Kovalenko."
  
  "Tharo!"
  
  Kgoro e ile ya tswalela gateetee motsotswana. Hayden o ile a metša, a kwa mpa ya gagwe e tšhošwa. Poifo yeo e bego e le mahlong a Mano e ile ya mo fufulelwa.
  
  Gates o ile a ikgokaganya gape. "A go be le ba bane. Tshedimošo e oketšegilego e sa tšwa go tiišetšwa. Ikgokaganye le Drake. O ka gare ga ntwa ya bophelo bja gago, Hayden. E ba yo a kgobokeditšwego."
  
  
  * * * .
  
  
  Kgoši ya Madi e ile ya ema mokatong wa sekepe wo o phagamišitšwego, pososelo ye e tonyago sefahlegong sa gagwe, balefotenente ba gagwe ba mmalwa bao a ba botago ba eme pele le ka fase ga gagwe. "Ke nako," a realo ka bonolo. "Se ke seo re bego re se letetše, seo re bego re se šomela. Se ke mafelelo a maiteko a ka ka moka le boikgafo bja gago ka moka. "Ke moo," a ema ka mo go atlegilego, "ka moka di a fela."
  
  O ile a hlahloba difahlego bakeng sa pontšho le ge e le efe ya poifo. Go be go se na le tše dingwe. Ka kgonthe, Boudreau o be a bonagala a nyakile a thabetše go dumelelwa go boela ntweng yeo e tšholotšego madi.
  
  "Claude, senya polasa ya diruiwa. Bolayang bagolegwa ka moka. Gomme..." A nyenya. "Lokolla dinkwe. Ba swanetše go tšea maatla ka nakwana. Boudreaux, e no dira seo o se dirago, eupša ka sehlogo kudu. Ke go mema go phethagatša dikganyogo dife goba dife tša gago. Ke le mema gore le nkgahle. Aowa, ntšhoše. E dire, Boudreau. Eya Kauai gomme o tswalele polasa ka kua."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya lebelela la mafelelo banna ba yona ba mmalwa bao ba šetšego. "Ge e le wena... eya o lokolle dihele ka Hawaii."
  
  O ile a retologa, a di borashe ka thoko, gomme a lebelela la mafelelo ka go sekaseka senamelwa sa gagwe le banna bao ba kgethilwego ka kelohloko bao ba bego ba tla mo felegetša ka botebong bjo bo bolayago ka fase ga Diamond Head.
  
  "Ga go monna yo a dirilego se ga e sa le go tloga Cook gomme a phela go anega kanegelo yeo. Ga go monna yo a kilego a lebelela ka kua ga maemo a bohlano a dihele. Ga go na motho yo a kilego a utolla seo tshepedišo ya melaba e agilwego go se uta. Re tla e dira."
  
  Lehu le tshenyo di be di le ka morago le pele ga gagwe. Go thoma ga tlhakatlhakano e be e le mo go sa phemegego. Kgoši ya madi e be e thabile.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake o ile a sepela ka lefelong la go emiša dikoloi la Exoticars, a swere diatla le "kgarebe" ya gagwe, Alicia Miles. Go be go na le koloi e tee ya khiro yeo e bego e emišitšwe moo, khiro ya Basic Dodge yeo mohlomongwe e bego e le ya banyalani ba baeng bao ba bego ba hirile e nngwe ya di-Lamborghini tše difsa ka iri. Ka nako yeo Drake le Alicia ba tsenago ka phapošing ya pontšho ya fešene, monna wa setoko yo a segilwego ke sehlopha sa basepediši o be a šetše a le ka tlase ga dinko tša bona.
  
  "Thobela. Na nka go thuša?"
  
  "Ke dife tšeo di lebelo kudu?" Drake o ile a dira sefahlego se se sa felego pelo. "Re na le Nissan ka gae gomme kgarebe ya ka e nyaka go itemogela lebelo la nnete." Drake o ile a šikinya mahlo. "E ka nthopa dintlha tše mmalwa tša bonase, ge e ba o tseba seo ke se bolelago."
  
  Alicia o ile a myemyela ka bose.
  
  Drake o be a holofela gore Mai ga bjale o dikologa ka morago ga phapoši ye kgolo ya pontšho, a dula a sa bonwe karatšhe ya ka morago gomme a lebile moago wa ka thoko wo o ageleditšwego ka legora. O tla leka go tsena go tšwa ka lehlakoreng le lengwe. Drake le Alicia ba bile le metsotso e ka bago e tshela.
  
  Pososelo ya monna yo e be e le ye kgolo gomme, ga go makatše, e be e le ya bofora. "Go lokile, bontši bja batho ba kgetha Ferrari 458 e mpsha goba Lamborghini Aventador, tšeo ka bobedi e lego dikoloi tše dikgolo." Pososelo e ile ya katološwa e le ka kgonthe ge morekiši a be a šupa dikoloi tšeo go bolelwago ka tšona, tšeo ka bobedi di bego di beilwe ka pele ga mafasetere a botelele ka moka a phapoši ya pontšho. "Eupša go ya ka diphihlelelo tša nonwane, ge e ba seo e le seo o se nyakago, nka kgothaletša Ferrari Daytona goba McLaren F1." O ile a šišinya seatla sa gagwe a lebile ka morago ga phapoši ya pontšho.
  
  Go be go na le diofisi ka morago kua le ka go le letona. Ka go le letshadi go be go e-na le mothaladi wa mafelo a poraebete moo tsebišo ya karata ya mokitlana e bego e ka kgoboketšwa gomme dinotlelo di newa. Go be go se na mafasetere ka ofising, eupša Drake o be a kgona go kwa dipopego di sepelasepela.
  
  O ile a bala metsotswana go ya fase. Mai o be a swanetše go fihla ka morago ga metsotso e mene.
  
  "Na o Mna Scarberry goba Mna Petersen?" a botšiša ka go myemyela. "Ke bone maina a bona leswaong ka ntle."
  
  "Ke nna James. Morena Scarberry le Morena Petersen ke beng ba bona. Ba ka morago ga ntlo."
  
  "MABAPI LE". Drake o ile a bea pontšho a lebelela Ferraris le Lamborghini. Sedirišwa sa go laola moya sa phapoši ya pontšho se ile sa phuhlama mokokotlong wa gagwe. Go be go se na modumo wo o tšwago ofising ya kgole. Alicia o ile a ipolokela, a bapala mosadi wa semelo se sebotse mola a hlola sekgoba.
  
  Motsotso o tee pele Mai a swanelwa ke go tšwa ka mamati a ka thoko.
  
  Drake o ile a itokišetša.
  
  
  * * * .
  
  
  Nako e ile ya fofa ya ba feta ka lebelo le le tšhošago, eupša Ben o be a holofela gore kgopolo ya bohlanya ya Karin e be e tla enywa dienywa. Mogato wa pele e bile go hwetša moo dikota tša mathomo tša Mokapotene Cook di bego di bolokilwe gona. Se se ile sa ipontšha e le modiro o bonolo. Ditokomane tšeo di be di bolokilwe National Archives, kgaufsi le London, moagong wa mmušo, eupša e sego di šireletšegile go swana le Bank of England.
  
  Go fihla ga bjale e botse kudu.
  
  Mogato o latelago e bile go tliša Hayden. Go tšere nako e telele go fetišetša ntlha ya bona. Mathomong, Hayden o be a bonagala a šitišitšwe ka mo go feteletšego ntle le go ba yo a hlokago mekgwa, eupša ge Karin, yo a thekgwago ke Ben, a be a tšweletša leano la bona, moemedi wa CIA o ile a homola go fihla lehung.
  
  "O nyaka eng?" a botšiša gateetee.
  
  "Re nyaka gore o romele lehodu la maemo a lefase go National Archives kua Kew gore le tšee diswantšho, e sego go utswa, ke moka o nthomele khopi ya karolo ye e lebanego ya dijenale tša Cook ka imeile. Karolo yeo e hlaelelago."
  
  "Na o be o tagilwe, Ben? Ka tiišetšo -"
  
  Ben o ile a phegelela gore: "Karolo e thata kudu e ka se be bohodu. Ke tla kgodišega gore lehodu le tla hwetša karolo ya maleba gomme la nthomela."
  
  "Go thwe"ng ge a ka swarwa?" Hayden o ile a tšholla potšišo yeo ka ntle le go nagana.
  
  "Ke ka fao a swanetšego go ba lehodu la maemo a lefase leo CIA e ka bago le lona ka lebaka la kwano ye. Gomme ke ka lebaka la eng, ka mo go swanetšego, a swanetše go ba a šetše a golegilwe. Oo, le Hayden, se ka moka se swanetše go dirwa mo diiri tše mmalwa tše di latelago. Ruri ga e kgone go leta."
  
  "Ke lemoga seo," Hayden a kgwatha, eupša ka morago segalo sa gagwe sa nolofala. "Bona, Ben, ke a tseba gore lena ba babedi le kgoromeditšwe ka ofising ye nnyane ye, eupša le ka nyaka go tsenya hlogo ya gago ka ntle ga mojako gomme wa hwetša tshedimošo ya moragorago. O swanetše go ba o itokišeditše ge e ba-"
  
  Ben o ile a lebelela Karin ka go tshwenyega. "Tabeng ya eng? O bolela bjalo ka ge eka lefase le kgauswi le go fela."
  
  Go homola ga Hayden go ile gwa mmotša tšohle tšeo a bego a swanetše go di tseba.
  
  Ka morago ga metsotswana e sego kae, kgarebe ya gagwe e ile ya bolela gape: "O nyaka dinoutse tše, dijenale tše gakaakang? Na go swanetše go rota Makgowa?"
  
  Ben o itše: "Ge e ba Kgoši ya Madi e fihla Dikgorong tša Dihele gomme re swanetše go e latela, go bonagala e tla ba mothopo wa rena o nnoši wa go sesa. Gomme ka moka re tseba ka fao Cook a bego a le botse ka gona ka dikarata tša gagwe. Ba be ba ka phološa maphelo a rena."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a bea mogala wa gagwe godimo ga hood ya koloi ya gagwe gomme a leka go homotša dikgopolo tša gagwe tše di tshwenyago. Mahlo a gagwe a ile a kopana le a Mano Kinimaki ka lebone la pele, gomme o ile a kwa gabotse letšhogo leo le bego le bubble ka monaganong wa gagwe. Ba sa tšwa go amogela ditaba tše di šiišago kudu, gape go tšwa go Jonathan Gates.
  
  Ga go bjalo ka ge eka batšhošetši ba be ba tla hlasela mafelo a mantši kua Oahu.
  
  Bjale ba be ba tseba gore e be e le ye mpe kudu go feta yeo.
  
  Mano o ile a namela ka ntle, a šikinyega ka mo go bonagalago. "E be e le mang yoo?"
  
  "Ben. O re re swanetše go thuba ka gare ga National Archives kua Engelane go mo hweletša khopi ya dilog tša Mokapotene Cook."
  
  Mano o ile a sosobana sefahlego. "E dire." E no se dira. Kovalenko yoo wa go nyobana o leka go senya se sengwe le se sengwe seo re se ratago, Hayden. O dira sohle seo o ka se kgonago go šireletša seo o se ratago."
  
  "Brithania-".
  
  "Ba nyobe." Mano o ile a lahlegelwa ke kgateletšego ya gagwe. Hayden o be a se na bothata. "Ge dikota di tla re thuša go bolaya setlatla se, di tšee."
  
  Hayden o ile a lokiša dikgopolo tša gagwe. O ile a leka go hlwekiša monagano wa gagwe. Go be go tla tšea megala e sego kae diofising tša CIA kua London le go goeletša mo gogolo go tšwa go mong wa gagwe Gates, eupša o ile a nagana gore mohlomongwe a ka dira gore mošomo o phethwe. Kudu-kudu ge go lebelelwa seo Gates a sa tšwago go mmotša sona.
  
  Gomme o be a tseba gabotse gore go be go na le moemedi wa CIA yo a kgahlišago ka mo go kgethegilego kua London yo a bego a ka dira mošomo ntle le go roba mofufutšo.
  
  Mano o be a sa mo lebelela, a sa tšhogile. "Na o ka dumela pitšo ye? Na o ka dumela seo Kovalenko a yago go se dira e le feela go šitiša tlhokomelo ya batho?"
  
  Hayden o ile a palelwa, eupša o ile a homola, a sa lokišetša polelo ya gagwe bakeng sa Gates le ofisi ya London. Ka metsotso e sego kae o be a loketše.
  
  "Go lokile, a re lateleng ye nngwe ya megala ye mebe kudu ya maphelo a rena ka yeo e tlago re thuša go fetoša dikarolo," a realo gomme a daela nomoro yeo go daela ka lebelo.
  
  Gaešita le ge a be a boledišana le mong wa gagwe gomme a boledišana ka thušo ya dinaga dišele bakeng sa go thuba Dipolokelo tša Setšhaba tša Brithania, mantšu a Jonathan Gates a nakong e fetilego a ile a tuka monaganong wa gagwe.
  
  Ga se Oahu feela. Batšhošetši ba Kgoši ya Madi ba rulaganya go hlasela dihlakahlaka tše mmalwa ka nako e tee.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI BOBEDI
  
  
  Drake o ile a hema ge Mai a thelela ka mojako wa ka thoko a bona mongwaledi ka botlalo.
  
  "Seo sa-".
  
  Drake o ile a myemyela. "Ke nako ya May," a hweshetša, gomme ka morago a roba mohlagare wa monna ka sedirišwa sa go dira furu. Ka ntle le modumo, morekiši o ile a retologa gomme a thula fase. Alicia o ile a feta Lamborghini, a lokišetša sebetša sa gagwe. Drake o ile a tlola godimo ga morekiši yo a sa šikinyegego. Mai o ile a sepela ka lebelo go bapa le lebota la ka morago, a feta ka morago ga McLaren F1 yeo e sa kgongwago.
  
  Ba be ba le lebotong la ofisi ka metsotswana e sego kae. Go hloka mafasetere go ile gwa ba šomela bobedi le kgahlanong le bona. Eupša go be go tla ba le dikhamera tša tšhireletšo. E be e fo ba potšišo- .
  
  Motho yo mongwe o ile a kitimela ka gare go tšwa mojakong wa ka morago, di-overall di šilafaditšwe ka makhura, moriri o motelele o motšo o tlemilwe morago ka bandana e tala. Drake o ile a gatelela marama a gagwe thwii kgahlanong le karoganyo ye sesane ya plywood, a theeletša medumo yeo e bego e etšwa ka gare ga ofisi mola May a be a itlwaetša metšhene ya go šikinyega ya makhenikhi.
  
  Ba be ba sa dutše ba sa dire modumo.
  
  Eupša ka morago batho ba bangwe ba mmalwa ba ile ba thunya ka mojako, gomme motho yo mongwe ka gare ga ofisi a ntšha mokgoši. Drake o be a tseba gore papadi e fedile.
  
  "A ba be le yona."
  
  Alicia o ile a rora "Fuck yeah" gomme a raga lebati la ofisi gateetee ge le bulega, a dira gore le thule hlogo ya monna ka go thula. Monna yo mongwe o ile a tšwa, mahlo a gagwe a phatlogile ka go tšhoga ge ba be ba lebeletše mosadi yo mobotse yo a swerego sethunya le boemo bja mmele bja mohlabani yo a mo letetšego. O ile a emiša sethunya sa go thunya. Alicia o ile a mo thuntšha ka mpeng.
  
  O ile a phuhlama mojakong. Go ile gwa goeletša mo go oketšegilego go tšwa ofising. Go tšhoga go ile gwa thoma go fetoga kwešišo. Go se go ye kae ba tla lemoga gore e tla ba gabohlale go bitša bagwera ba sego kae.
  
  Drake o ile a thuntšhetša yo mongwe wa makhenikhi, a mo itia gare ga serope gomme a mo wiša fase. Monna o ile a thelela fase ka McLaren, a tlogela mothalo wa madi ka morago ga gagwe. Le Drake o ile a šikinyega. Mai o ile a beeletša monna wa bobedi gomme Drake a boela morago go Alicia.
  
  "Re swanetše go tsena ka gare."
  
  Alicia o ile a batamela kgaufsi go fihlela a bona gabotse karolo ya ka gare. Drake o ile a khukhunela fase go fihlela a fihla mojakong. Ge a šišinya hlogo, Alicia o ile a thuntšha ka makga a mmalwa. Drake o ile a nyakile a ducked ka mojako, eupša ka nako yeo batho ba seripa-gare sa dosene ba ile ba tlolela ka ntle ba gogilwe dibetša gomme ba thunya ka bogale.
  
  Alicia o ile a retologa, a iphihla ka morago ga Lamborghini. Dikulo di ile tša letša molodi go theoga ka mahlakoreng a gagwe. Lebone la pele la pele la pšhatlaganywa. Drake o ile a thelela ka pela. O be a kgona go bona bohloko bjo bo lego mahlong a monna yo ge a be a thuntšha dikoloi tše dikgolo.
  
  Yo mongwe le yena o ile a mmona. Drake o ile a thunya karolwana ya motsotswana pele ga gagwe gomme a mmona a wa kudu, a tšea yo mongwe wa bašomi mmogo le yena.
  
  Alicia o ile a tlolela ka ntle go tšwa ka morago ga Lamborghini gomme a kotama dikotlo tše mmalwa tša sekhurumetšo. Drake o ile a kitimela go leba Ferrari, a duck ka morago ga dithaere tša yona tše kgolo. Bjale kulo e nngwe le e nngwe e a bala. O be a kgona go bona May, a utilwe gore a se bonwe ke sekhutlong sa lebota la ofisi, a lebelela ka morago moo makhenikhi a tšwago gona.
  
  Ba bararo ba bona ba robetše maotong a gagwe.
  
  Drake o ile a gapeletša go myemyela mo gonyenyane. E be e sa dutše e le motšhene o phethagetšego wa go bolaya. Ka motsotswana o ile a tshwenyega ka kopano yeo e sa phemegego magareng ga May le Alicia le tefo ya lehu la Wells, eupša ka morago o ile a notlela go tshwenyega ga gagwe sekhutlong se se swanago sa kgole le lerato leo a bego a le kwa go Ben, Hayden le bagwera ba gagwe ba bangwe ka moka.
  
  Le e be e se lefelo leo o bego o ka nea tokologo maikwelo a gago a setšhaba.
  
  Kulo e ile ya thula Ferrari, ya tsena ka mojako gomme ya tšwa ka lehlakoreng le lengwe. Ka go thulana mo go thibago ditsebe, lefasetere la ka pele le ile la thuthupa, galase ya wela ka phororo e nyenyane. Drake o ile a diriša mohola wa tšhitišo yeo go tlolela ka ntle gomme a thuntšha monna yo mongwe yo a bego a tletše kgaufsi le mojako wa ofisi.
  
  Amateurs, ya e le hantle.
  
  Ke moka o ile a bona banna ba babedi bao ba bonagalago ba le thata ba tšwa ka ofising ba swere dithunya tša motšhene. Pelo ya Drake e ile ya tlola go betha. O ile a phadima seswantšho sa banna ba bangwe ba babedi ka morago ga bona - mo e nyakilego go ba ka nnete Scarberry le Petersen, ba šireleditšwe ke bahlabani ba go thwala bao ba thwetšwego - pele a dira gore mmele wa gagwe o be o monyenyane ka mo go kgonegago ka morago ga thaere ye kgolo.
  
  Modumo wa dikulo tše di fofago o ile wa thuthupa meropa ya gagwe ya ditsebe. Ke moka leo e be e tla ba leano la bona. Boloka Alicia le yena ba golegilwe ka ntlong go fihlela beng ba babedi ba tšhaba ka mojako wa ka morago.
  
  Eupša ga se ba rulaganya ka May.
  
  Moemedi wa Mojapane o ile a topa para ya dithunya tšeo di lahlilwego gomme a tla sekhutlong, a thuntšha banna bao ka dithunya tša ka tlase ga motšhene. Yo mongwe o ile a fofela morago bjalo ka ge eka o thutšwe ke koloi, a thuntšha sethunya sa gagwe ka lešoka gomme a gaša di- confetti go putla siling ge a be a e-wa. Yo mongwe o ile a otlela baokamedi ba gagwe ka morago ga setopo sa gagwe ka noši gomme a fetolela mahlo a gagwe go Mai.
  
  Alicia o ile a tšholla godimo gomme a thuntšha thunyo e tee yeo e ilego ya phatša lerameng la mohlapetši, ya mo wiša ka yona nako yeo.
  
  Bjale Scarberry le Petersen ba ile ba ntšha dibetša tša bona ka bobona. Drake o ile a ikana. O be a di hloka di phela. Mo nakong ye, banna ba bangwe ba babedi ba ile ba tsena ka mamati a ka morago le a ka thoko, ba gapeletša Mai go khupetša ka morago ga McLaren gape.
  
  Kulo e ile ya phunya mmele wa koloi yeo e bohlokwa.
  
  Drake o ile a kwa yo mongwe wa beng ba yona a lla bjalo ka kolobe ya kalua ya Hawaii.Banna ba mmalwa bao ba šetšego ba ile ba kgobokana go dikologa baokamedi ba bona gomme, ba thuntšha dikoloi gomme ka fao bahlasedi, ba kitima ka lebelo la go thuba molala go leba karatšheng ya ka morago.
  
  Drake o ile a makala ka nakwana. Mai o ile a bolaya ba babedi ba baleti ba mmele, eupša Scarberry le Petersen ba ile ba nyamelela ka pela ka ntle ga mojako wa ka morago ka tlase ga sefako sa mollo wo o khupetšago.
  
  Drake o ile a ema gomme a thuntšha, a gata pele. Nakong ye ka moka a tšwela pele, o ile a inama gore a tšee dibetša tše dingwe tše pedi. Yo mongwe wa baleti ba mojako wa ka morago o ile a wa, a mo swere legetla. Yo mongwe o ile a boela morago ka moela wa madi.
  
  Drake o ile a kitimela mojakong, Mai le Alicia ba le ka thoko ga gagwe. May o ile a thuntšha mola Drake a ile a lebelela ka pela ka makga a sego kae, a leka go hlahloba lefelo la diphapoši tša ditirelo le karatšhe.
  
  "E no ba lefelo le legolo le le bulegilego," a realo. "Eupša go na le bothata bjo tee bjo bogolo."
  
  Alicia o ile a khukhuna fase kgauswi le yena. "Eng?"
  
  "Ba na le Shelby Cobra morago kua."
  
  Mai o ile a mo kgokološetša mahlo. "Ke ka baka la"ng se e le bothata?"
  
  "Se sengwe le se sengwe seo o se dirago, o se ke wa se thuntšha."
  
  "Na e tletše ka dithuthupi?"
  
  "Aowa".
  
  "Bjale ke ka baka la"ng ke sa kgone go e apola?"
  
  "Ka gore ke Shelby Cobra!"
  
  "Re no thuntšha godimo ga phapoši ya pontšho yeo e tletšego ka dikoloi tše dikgolo tša bošilo." Alicia o ile a mo elbow ka thoko. "Ge o se na sebete sa go e dira, nyobana."
  
  "Mongongoregi". Drake o ile a tlolela go yena. Kulo e ile ya hwihwitla e feta phatleng ya gagwe gomme ya phunya lebota la polasetara, ya mo hlasela mahlo ka ditšhitswana tša polasetara. Bjalo ka ge a be a letetše, banna ba babe ba ile ba thuntšha ge ba kitima. Ge ba ka thula selo le ge e le sefe, e tla ba mahlatse a sefofu.
  
  Drake o ile a tšea sepheo, a hemela godimo, gomme a ntšha banna ba ka mahlakoreng ka bobedi a bo-ra-mošomo ba babedi. Ge baleti ba bona ba mafelelo bao ba šetšego ba wa, bobedi Scarberry le Petersen ba ile ba bonagala ba lemoga gore ba be ba lwa ntwa ya go lahlegelwa. Ba ile ba ema, dibetša di fegilwe ka mahlakoreng a bona. Drake o ile a kitimela go bona, monwana wa gagwe o šetše o le godimo ga sethunya.
  
  O ile a re: "Claude." "Re hloka Claude, e sego wena. O kae?"
  
  Ge ba le kgaufsi, baokamedi ba babedi ba be ba bonagala ba swana ka mo go makatšago. Bobedi bja bona ba be ba e-na le difahlego tše di lapilego, tšeo di nago le methalo e thata yeo e belegwego ka nywaga e mentši ya go dira diphetho ka go hloka kwelobohloko. Mahlo a bona a be a tonya, mahlo a di-piranha tšeo di bego di dira monyanya. Matsogo a bona, a sa dutše a swere dipistola tša bona, a ile a inama ka kelohloko.
  
  Mai o ile a šupa sebetša. "Di lahlele kgole."
  
  Alicia o ile a šišinya fene ya gagwe ka bophara, a dira gore go be thata kudu go e nepiša. Drake o be a nyakile a bona go fenywa mahlong a bo-ra-mošomo. Dithunya di ile tša thula fase mo e nyakilego go ba ka nako e tee.
  
  "Dihele tša madi," Alicia a ngunanguna. "Ba lebelega ba swana e bile ba dira dilo ka tsela e swanago. Na ba babe ba legodimong ba go fetoša clones? Gomme ge ke sa le tabeng ye, ke ka lebaka la eng motho yo a ka fetogago mošemane yo mobe? Lefelo le le phala letšatši la maikhutšo legodimong la bošupa."
  
  "Ke mang wa lena yo e lego Scarberry?" Mai o ile a botšiša, a fihla ntlheng gabonolo.
  
  "Ke nna," a realo yo a nago le moriri wo motsothwa. "Na lena banna le be le dutše le nyaka Claude toropong ka moka?"
  
  "Ke rena yo," Drake a hweshetša. "Gomme se ke setopong sa rena sa mafelelo."
  
  Go kgotla mo go fokolago go ile gwa kwagala ka setu. Drake o ile a retologa, a tseba gore Alicia o tla thula sepheo, bjalo ka mehleng. Karatšhe e be e bonagala e se na selo, setu gateetee se be se le boima bjalo ka thaba.
  
  Scarberry o ile a ba fa pososelo e mosehla. "Re ka gare ga thuto-semmotwana. Ka dinako tše dingwe dilo ka moka di a wa."
  
  Drake ga se a lebelela Alicia, eupša o ile a mo šupa gore a dule a phafogile. Se sengwe se be se fošagetše. O ile a tsena ka gare gomme a swara Scarberry. Ka go sepela ka lebelo ga judo, Drake o ile a mo kuka gomme a mo lahlela legetleng la gagwe, a thula monna yo ka maatla ka gare ga sekontiri. Ka nako yeo bohloko bja mahlong a Scarberry bo bego bo fetile, Drake o be a na le sethunya se se šupago seledu sa gagwe.
  
  "Claude o kae?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ga se nke ka kwa-".
  
  Drake o ile a roba nko ya monna. "O na le sebaka se tee gape."
  
  Go hema ga Scarberry go be go le ka lebelo. Sefahlego sa gagwe se be se thata bjalo ka granite, eupša mešifa ya gagwe ya molala e be e šoma ka thata, e eka go tšhoga le poifo.
  
  "A re thomeng go thuntšha diripana." Lentšu la Mai le bofefo le ile la fihla go bona. "Ke tšwafa".
  
  "E lokile ka mo go lekanego". Drake o ile a kgorometša, a gata ka thoko gomme a goga sethunya.
  
  "NOOO!"
  
  Go goeletša ga Scarberry go ile gwa mo thibela ka motsotso wa mafelelo wo o kgonegago. "Claude o dula polaseng ya diruiwa! ka gare ga naga go tšwa lebopong la ka leboa. Nka go fa di- coordinate."
  
  Drake o ile a myemyela. "Bjale tšwela pele."
  
  Tobetsa e nngwe. Drake o ile a bona motšhene o monyenyane gomme pelo ya gagwe ya nwelela.
  
  Oh aowa.
  
  Alicia o ile a thuntšha. Kulo ya gagwe e ile ya bolaya mošemane yo mobe wa mafelelo ka ponyo ya leihlo. O be a iphihla ka gare ga kutu ya Shelby.
  
  Drake o ile a mo gadima ka mahlo a go tšhoša. O ile a myemyela morago ka bošoro bjo bonyenyane bja kgale. Drake o ile a bona gore bonyenyane o tla ikhwetša gape. O be a na le semelo se se tiilego seo se bego se kgona go lebeletšana le tahlegelo.
  
  O be a se na bonnete bjo bogolo ka boyena. O ile a kgorometša Scarberry gore a akgofe. "Phakiša. Mogwera wa gago, Claude, o ka gare ga semaka se segolo."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI A BORARO
  
  
  Hayden le Kinimaka ba be ba se na le nako ya go thoma koloi ge Drake a letša mogala. O ile a bona nomoro ya gagwe sekirining sa gagwe gomme a hemela godimo ka kimollo.
  
  "Drake, ke yena. O mo kae-"
  
  "Ga go na nako." Ke na le lefelo la Claude."
  
  "Ee, le rena re nagana bjalo, mošemane yo bohlale. Go a makatša seo disenyi tše dingwe di se gafago bakeng sa bophelo bjo bo homotšego."
  
  "O tseba nako ye kaakang? O mo kae?" Drake o ile a thuntšha dipotšišo bjalo ka sajenene wa go itlwaetša yo a neago ditaelo.
  
  "Fokotša lebelo, nkwe. Re amogetše ditaba tšeo motsotsong feela o fetilego. Theeletša, re itokišeletša khuetšo ya ka pela. Gomme ke ra gona bjale.Na o a bapala?"
  
  "Ke nepile ka damn. Ka moka re bjalo. Setlatla se se ka morago ga Kovalenko mogato o tee."
  
  Hayden o ile a mmotša ka ditemošo tša botšhošetši ge a be a šupa Kinimaka gore a otlele. Ge a fetša, Drake o ile a homola.
  
  Ka morago ga motsotswana a re, "Re tla kopana le wena ntlongkgolo."
  
  Hayden o ile a daela nomoro ya Ben Blake ka pela. "Go buiwa ga gago e bile katlego. Re holofela gore moemedi wa rena kua London o tla go hweletša seo o se hlokago mo diiri tše mmalwa tše di tlago, ka morago ga moo o tla go romela dikopi ka go lebanya. Ke holofela gore se ke seo o se hlokago, Ben."
  
  "Ke tshepa gore e tloga e le gona." Lentšu la Ben le be le kwagala le tšhogile kudu go feta kamoo a kilego a mo kwa a bolela. "Ke phopholetšo ye e phetšego gabotse, eupša e sa le phopholetšo."
  
  "Le nna ke tshepa bjalo".
  
  Hayden o ile a lahlela mogala wa gagwe godimo ga dashboard gomme a lebelela ka go se be le selo ditarateng tša Waikiki ge Kinimaka a otlela a boela ntlong-kgolo. "Gates o nagana gore ge e ba re ka kgona go lebeletšana le Claude ka pela, re ka emiša ditlhaselo. Ba holofela gore Kovalenko a ka ba a le moo."
  
  Mano o ile a tima meno. "Motho yo mongwe le yo mongwe o a e dira, mongmošomo. Maphodisa a selegae, mašole a kgethegilego. Se sengwe le se sengwe se a fokotšega go fihlela se thuthupa. Bothata ke gore banna ba babe ba šetše ba le gona. Ba swanetše go ba bjalo. Go swanetše go ba go tloga go sa kgonege go thibela tlhaselo le ge e le efe yeo e lego kgaufsi, re sa bolele ka ditlhaselo tša seripa-gare sa lesome-pedi dihlakahlakeng tše tharo tše di fapanego."
  
  Bohle bao ba bego ba le mmušong o be a kgodišegile gore Kovalenko o be a tloga a laetše ditlhaselo tše ntši go boloka bohle ba swaregile ge a be a eya go nyaka toro ya gagwe - leeto leo a ilego a gafela karolo ya mafelelo ya bophelo bja gagwe go lona.
  
  Latela dikgatong tša Mokapotene Cook. Go kaone go sepela ka o tee ka o tee. Hlahloba ka kua ga dikgoro tša dihele.
  
  Hayden o ile a dikologa ge ntlokgolo e be e tšwelela ka ntle. Ke nako ya go gata mogato.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tliša May le Alicia moagong wa CIA gomme ba felegetšwa ka godimo gateetee. Ba ile ba išwa ka phapošing yeo e bego e tletše ka mediro. Mafelelong a kgole, Hayden le Kinimaka ba ile ba ema gare ga lešaba la maphodisa le bašomi ba tša bohlabani. Drake o be a kgona go bona SWAT le Sehlopha sa HPD Burglar. O be a kgona go bona diyunifomo tšeo ka ntle le pelaelo e bego e le tša dihlopha tša CIA tša Mešomo e Kgethegilego. Mohlomongwe le Delta ye nngwe kgauswi.
  
  Diabolo ka ntle le pelaelo o moseleng wa Kgoši ya Madi gomme o tšwile go nyaka madi.
  
  "Na o sa gopola ge Kgoši ya Madi e be e roma banna ba yona go hlasela Mofediši yoo go utswa sedirišwa?" A realo. "Gomme ba lekile go thopa Kinimaka ka nako ye tee? Ke becha gore e be e le go tšea ka kotsi. Ba be ba fo nyaka go tseba leleme la Sehawaii la Kinimaki."
  
  Ke moka Drake o ile a gopola gore May goba Alicia ba be ba se gona ge banna ba Kovalenko ba be ba kgomaretša sefetši. A šikinya hlogo. "Ga go na taba".
  
  Drake o ile a lemoga Ben le Karin ba phaka kgauswi le lefasetere. Yo mongwe le yo mongwe wa bona o be a swere galase ka seatleng, gomme ba be ba bonagala bjalo ka dipampiri tše di kgokologago diskong ya sekolo.
  
  Drake o ile a nagana ka go timela gare ga lešaba. Go be go tla ba bonolo. Tahlegelo ya Kennedy e be e sa bela mading a gagwe, e dira gore go se kgonege gore a boledišane. Ben o be a le gona. Ben o ile a mo swara ge a be a ehwa.
  
  E be e swanetše go ba Drake. E sego se feela. Drake o ile a swanelwa ke go thibela lehu la gagwe. Seo e be e le seo a se dirilego. Nako e ile ya fifala gomme ka motsotswana a ikhwetša a le gae kua York le Kennedy, a apea selo se sengwe ka khitšhing. Kennedy o ile a gaša ramu ye ntsho ka paneng ya go gadika gomme a lebelela godimo ge e tšhuma. Drake marinated steak ka konofolo botoro. E be e le selo se se tlwaelegilego. E be e le mo go thabišago. Lefase le ile la fetoga le le tlwaelegilego gape.
  
  Dinaledi di ile tša phadima pele ga mahlo a gagwe bjalo ka dithuthupi tša mollo tšeo di paletšwego. Khutšo e ile ya boa gateetee gomme mantšu a thoma go kwagala go mo dikologa. Motho yo mongwe o ile a mo swara ka di- elbow. Monna yo mongwe o ile a tšhollela kofi e fišago go yo mongwe wa baokamedi ba gagwe gomme a kitimela ntlwaneng ya boithomelo bjalo ka legotlo leo le tšwago diheleng.
  
  Alicia o ile a mo lebelela ka kelohloko. "Go direga eng, Drakes?"
  
  O ile a kgorometša gare ga lešaba go fihlela a lebana le Ben Blake. Ye e be e le motsotso o phethagetšego wa tshwaelo ya ka pela go tšwa go Dinorock. Drake o be a tseba se. Mohlomongwe Ben o be a tseba se. Eupša bobedi bja bona ba ile ba homola. Seetša se ile sa elela ka lefasetere ka morago ga Ben; Honolulu e be e eme e foreimilwe ke letšatši, leratadima le letala-lerata le le phadimago le maru a sego kae a melala ka ntle.
  
  Drake o ile a feleletša a hweditše lentšu la gagwe. "Na dikhomphutha tše tša CIA di be di e-na le mohola?"
  
  "Re holofela". Ben o ile a akaretša kanegelo ya leeto la Mokapotene Cook go ya Hlogong ya Taemane gomme a feleletša ka kutollo ya gore CIA e dirišitše moemedi wa Brithania go thuba Bolokelo bja Setšhaba.
  
  Alicia o ile a tšwela pele ka go nanya ka morago ga go kwa ditaba go tšwa go mošemane yo mofsa. "Lehodu la super la Brithania? Leina la gagwe ke mang?"
  
  Ben o ile a panya mahlo ka tlhokomelo ya tšhoganetšo. "Hayden ga se a ke a mpotša."
  
  Alicia o ile a gadima ka boripana go mošomi wa CIA, ke moka a thuba ka pososelo ya go tšhoša. "Oo, ke petšha gore ga se a dira seo."
  
  "Go ra go reng?" Karin o ile a bolela.
  
  Pososelo ya Alicia e ile ya fetoga e šoro go se nene. "Ga ke tsebje kudu ka bodiplomate bja ka. O se ke wa e tobetsa."
  
  Drake o ile a khohlela. "E no ba sesenyi se sengwe sa boditšhabatšhaba seo Alicia a se nyobilego. Leano e be e dutše e le go hwetša seo a se nago sona."
  
  "Ke therešo," Alicia a realo ka go nyenya. "Ke be ke dutše ke ratwa."
  
  Mai o ile a tsena ditaba gare poledišanong ya bona gore: "Go lokile, ge e ba yo e le moemedi yo ke naganago ka yena, o tsebja ke bahlalefetši ba Japane. Ke... sebapadi. Le mošomi yo mobotse kudu, kudu."
  
  "Ka fao mohlomongwe o tla hlokomela bofelo bja gagwe." Drake o ile a ithuta lethabo la motse wa Pacific wo o phatlaletšego pele ga gagwe gomme a hlologela khutšo e nyenyane ka boyena.
  
  Alicia o itše: "Le ka mohla ga se ya ka ya ba bothata go yena. "Gomme ee, o tla tliša dimakasine tša lena."
  
  Ben o be a sa lebelela magareng ga Alicia le Hayden, eupša o ile a swara leleme la gagwe. Temogo e be e le karolo ye kaone ya go utolla mo nakong ye. O itše: "E sa dutše e le phopholetšo e rutegilego." "Eupša ge e ba re ka feleletša re le Dikgorong tša Dihele, ke kgodišegile gore direkhoto tše di ka phološa maphelo a rena."
  
  "Ke tshepa" - Drake o ile a retologa gomme a lebelela go dikologa tlhakatlhakano - "It won"t come to that. Kgoši ya Madi e sa tlo ba polaseng. Eupša ge e ba ditlatla tše di sa akgofe, Kovalenko o tla phonyokga."
  
  "Kovalenko." Alicia o ile a latswa melomo ya gagwe ge a bolela se, a latswa tefetšo ya gagwe. "Ke tla hwela seo se diragetšego go Hudson. Le Boudreau? Ke yo mongwe yo a swailwego e le ka kgonthe." Le yena, o ile a lebelela go dikologa lešaba leo le bego le le lešata. "Le ge go le bjalo, ke mang yo a ikarabelago mo?"
  
  Bjalo ka ge eka e arabela, lentšu le ile la tšwa lešabeng la bahlankedi bao ba dikologilego Hayden Jay. Ge lešata le ehwa gomme monna a kgona go bonwa, Drake o ile a thabela go bona Jonathan Gates. O be a rata senator. A lla le yena.
  
  "Bjalo ka ge o tseba, re na le lefelo la Kovalenko Ranch kua Oahu," Gates a realo. "Ka fao, thomo ya rena e swanetše go ba le dikarolo tše nne. Sa pele, šireletša batho ka moka bao ba thopilwego. Sa bobedi, kgoboketša tsebišo mabapi le ditlhaselo tšeo go gononwago gore di dirilwe ke botšhošetši. Sa boraro, hwetša monna yo, Claude le Kovalenko. Gomme sa bone, hwetša lefelo la dipolasa tše dingwe tše pedi."
  
  Gates o ile a ema go se nene go dumelela se se nwelela ka gare, gomme ka morago ka tsela ye nngwe a kgona go dira gore monna le mosadi yo mongwe le yo mongwe ka phapošing ba nagane gore o ba lebelela ka go šišinya leihlo le tee. "Se se swanetše go dirwa ka tsela le ge e le efe yeo e nyakegago. Kovalenko ka go rata o ile a bea maphelo a mantši kotsing nakong ya go tsoma ga gagwe ka letšhogo. E fela lehono."
  
  Dikgoro tša bulega. Gateetee tlhakatlhakano ka phapošing e ile ya ema gomme yo mongwe le yo mongwe a thoma go boela mafelong a gagwe ka pela. Dintlha ka botlalo di naganišišitšwe ka kelohloko.
  
  Drake o ile a swara leihlo la Hayden. O ile a mo šišinya seatla sa gagwe, a mo laletša gore a tle.
  
  "Hlomelang le go rwala dipere tša lena, banna. Re tla fihla polaseng ya Claude ka morago ga metsotso ye masometharo."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-NE
  
  
  Drake o ile a dula le bagwera ba gagwe ka go e nngwe ya dihelikoptara tše bofefo tša Lefapha la Maphodisa la Hawaii gomme a leka go hlwekiša hlogo ya gagwe ge ba fofela ka pela ba lebile polaseng ya Claude. Leratadima le be le tletše ka dihelikoptara tše di swanago le tše boima tša tša bohlabani. Batho ba makgolo ba be ba le moyeng. Ba bangwe ba be ba le tseleng ya bona ya go feta naga, ba sepela ka lebelo ka mo ba bego ba ka kgona ka gona. Bontši bja maphodisa le bašomi ba tša bohlabani ba ile ba gapeletšega go dula Honolulu le tikologong ya Waikiki ge e ba ditlhaselo tša botšhošetši di ka direga e le ka kgonthe.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya aroganya madira a bona.
  
  Seswantšho sa sathalaete se ile sa bontšha modiro o montši polaseng, eupša bontši bja sona se be se khupeditšwe, e lego seo se dirago gore go se kgonege go bolela seo se diregago e le ka kgonthe.
  
  Drake o be a ikemišeditše go emiša maikutlo a gagwe ka Kovalenko. Gates o be a nepile. Batho bao ba thopilwego le tšhireletšego ya bona e be e le dilo tšeo di dirago phetho mo. Tše dingwe tša dipono tše di makatšago kudu tšeo a kilego a di bona di ile tša phutholla ka fase le go mo dikologa ge di fofela go leba Lebopong la Leboa, eupša Drake o šomišitše onse ye nngwe le ye nngwe ya thato ya gagwe go tsepamiša kgopolo. E be e le lešole leo a kilego a ba lona.
  
  O be a ka se kgone go ba motho yo mongwe.
  
  Ka go le letshadi la gagwe, Mai o ile a bolela ka boripana le kgaetšedi ya gagwe, Chika, a lekola gabedi tšhireletšego ya gagwe gomme a fapantšha mantšu a sego kae a homotšego ge ba be ba kgona. E be e se sephiri gore ba be ba ka thoma ntwa ya tekanyo e tletšego goba ba leba lefelong la ntwa leo le lokišeditšwego.
  
  Ka go le letona la Drake, Alicia o ile a fetša nako a hlahloba le go hlahloba gape dibetša tša gagwe le didirišwa. O be a sa nyake go hlaloša selo. Drake o be a se na pelaelo gore o tla phethagatša tefetšo ya gagwe.
  
  Hayden le Kinimaka ba ile ba dula ba lebane, ba dula ba tobetša dimaekrofouno tša bona gomme ba tšholla goba ba amogela dimpshafatšo le ditaelo. Ditaba tše dibotse e be e le gore ga go selo seo se diregilego kua Oahu goba sehlakahlakeng le ge e le sefe se sengwe. Ditaba tše mpe e be e le gore Kgoši ya Madi e be e na le mengwaga ya go itokišeletša se. Ba be ba se na kgopolo ya gore ba sepela ka gare ga eng.
  
  Ben le Karin ba ile ba tlogelwa ntlong-kgolo. Ba ile ba laelwa go leta imeile ya moemedi gomme ka morago ba itokišeletše kgonagalo ye e tšhošago ka tsela ye nngwe ya gore ba ka swanelwa ke go ya ka fase ga Hlogo ya Taemane gomme mohlomongwe ba thuba Dikgoro tša Dihele.
  
  Lentšu la tšhipi le ile la tšwa go tshepedišo ya modumo ya Choppers. "Metsotso e mehlano go fihla pakaneng."
  
  Go sa šetšwe gore o a e rata goba ga o rate, Drake o ile a nagana. Re ka go yona bjale.
  
  Helikopotara e ile ya tšhabela fase godimo ga moedi wo o tseneletšego, e lego pono ye e makatšago ge e fofa e dikologilwe ke dihelikoptara tše dingwe tše dintši. Ye e be e le lephoto la mathomo leo le bopilwego ka mašole a madira a kgethegilego. Mošomi yo mongwe le yo mongwe wa bobedi wa sešole wa United States wa poraebete o be a ikemišeditše go thuša. Sesole sa Moea. Sesole sa Lewatle. Sešole.
  
  Lentšu la tla gape. "Tebanyo".
  
  Ba ile ba tsoga e le ba tee.
  
  
  * * * .
  
  
  Dibutšwana tša Drake di ile tša kgoma bjang bjo boleta gomme a ba ka fase ga mollo ka ponyo ya leihlo. E be e le motho wa bobedi go ya go wa mafelelo go tšwa ka mojako. Marine wa madimabe, a sa lwantšha morago, o ile a tšea go thuthupa ka botlalo sehubeng gomme a hwa pele a thula fase.
  
  Drake o ile a phatlalala fatše. Dikulo di ile tša letša molodi godimo ga hlogo ya gagwe. Dikotlo tše di kgaoditšwego di ile tša thula dikota tšeo di bego di le kgaufsi le yena. O ile a thuntšha volley. Banna ba ka mahlakoreng ka bobedi a gagwe ba ile ba gagabela bjanyeng, ba diriša meboto ya tlhago yeo e kgokologago bakeng sa go khupetša.
  
  Ka pele o ile a bona ntlo, moago wa mabato a mabedi wa ditena, go se na selo se se kgethegilego, eupša ga go pelaelo gore se swanetše dinyakwa tša lefelong leo tša Kovalenko. Ka go le letshadi o ile a lemoga lefelo la polasa. Ke eng seo...?
  
  Dipopego tše di tšhogilego, tše di sa itlhametšego di ile tša kitimela go yena. Ba phatlalala ka go le letshadi le ka go le letona, ka mahlakoreng ka moka. O ile a kwa go šišinya ka gare ga earphone ya gagwe
  
  "Dipapadi tša bogwera".
  
  A thelela pele. May le Alicia ba be ba hudugela ka go le letona la gagwe. Mafelelong Mašole a Lewatle a ile a ikgoga gomme a thoma go bitša mokgwa wa mollo wo o rulagantšwego. Drake o ile a thoma go sepela ka lebelo. Batho bao ba bego ba le ka pele ga bona ba ile ba thoma go boela morago, ba tšwa lefelong la bona la go khuta gomme ba kitimela ntlong.
  
  Diphetho tše bonolo
  
  Drake bjale o ile a tsoga le madira a tlhaselo gomme a bolaya batho ge a kitima, a emiša sethunya sa gagwe. A bona mogolegwa a tlolela bjang, a lebile ntlong. Ba be ba sa tsebe gore banna ba ba botse ba fihlile.
  
  Mogolegwa o ile a sotha gateetee gomme a wa. Banna ba Kgoši ya Madi ba ba thuntšhetša bjang. Drake o ile a rora, a lebiša sethunya, gomme a foka hlogo ya lešilo. O be a thuntšha nako le nako, a kgomaretša batho fase goba a hlahla batho e le gore ba bangwe ba ba fetše.
  
  O be a nyaka Claude. Pele ba tloga ka helikopotara, ka moka ba ile ba bontšhwa senepe sa motlatša Kgoši ya Madi. Drake o be a tseba gore o tla laola ditiragalo a le ka morago ga ditiragalo, a hlama leano la go tšhaba. Mohlomongwe go tšwa gae.
  
  Drake o ile a kitima, a sa skena lefelo leo, a thuntšha ka dinako tše dingwe. Yo mongwe wa ba babe o ile a tsoga ka morago ga mmoto gomme a tla go yena ka machete. Drake o ile a fo theoša legetla la gagwe, a dumelela lebelo la moganetši wa gagwe go mo rwala thwii go ya go yena, gomme a wela fase. Monna o ile a sega. Boot ya Drake e ile ya pšhatlaganya mohlagare wa gagwe. Boot e nngwe ya Drake e ile ya gata seatleng seo se swerego machete.
  
  Monna wa peleng wa SAS o ile a lebiša sethunya sa gagwe gomme a thuntšha. Gomme ka morago ra tšwela pele.
  
  Ga se a ka a lebelela morago. Ntlo e be e le ka pele, e be e bonagala e le ye kgolo kudu, lebati le bulegile gannyane, bjalo ka ge eka le laletša go tsena. Go molaleng gore ye ga se tsela ya go sepela. Drake o ile a raka mafasetere ge a kitima, a lebeletše godimo. Khalase e ile ya thuthupa ka ntlong.
  
  Bjale bagolegwa ba oketšegilego ba be ba tšhollela ka gare ba e-tšwa polaseng. Ba bangwe ba be ba eme bjanyeng bjo botelele, ba fo goeletša goba ba bonagala ba tšhogile ka dikgapetla. Ge Drake a ba lebelela, o ile a lemoga gore bontši bja bona ba be ba kitima ka lebelo, ba fofela pele bjalo ka ge eka ba tšhaba selo se sengwe.
  
  Gomme ka morago a e bona, gomme madi a gagwe a fetoga leqhwa.
  
  Hlogo, hlogo ye kgolo ka mo go sa kgonegego ya nkwe ya Bengal, e ile ya elela go putla bjang ka go phegelela ka bofefo. Drake o be a sa kgone go dumelela dinkwe go swara phoofolo ya tšona. A kitimela go bona.
  
  Ka tobetsa earphone. "Dinkwe mohlakeng."
  
  Go ile gwa ba le lešata la go bolela ka go arabela. Ba bangwe le bona ba ile ba lemoga diphoofolo tšeo. Drake o ile a lebelela ge e nngwe ya diphoofolo e tlolela mokokotlong wa monna yo a kitimago. Sebopiwa e be e le se segolo, se se šoro gomme ge se fofa e le seswantšho se se phethagetšego sa tlhakatlhakano le polao. Drake o ile a gapeletša maoto a gagwe go sepela ka lebelo.
  
  Hlogo e nngwe e kgolo e ile ya thuba bjang dimithara tše sego kae pele. Nkwe e ile ya mo tlolela, molomo wa gagwe wa fetoga go rora mo gogolo, meno a gagwe a hlobotše gomme a šetše a šilafaditšwe ke madi. Drake o ile a wela mokatong wa sekepe gomme a kgokologa, methapo ye nngwe le ye nngwe mmeleng wa gagwe e phela e bile e goeletša. Le ka mohla a se a ka a thelela ka mo go phethagetšego gakaakaa. Le ka mohla a se a ka a tsoga ka lebelo le ka mo go nepagetšego gakaakaa. Go be go le bjalo ka ge eka moganetši yo bogale kudu o ile a ntšha mohlabani yo mokaone ka go yena.
  
  O ile a ntšha sethunya, a retologa gomme a thuntšha kulo point-blank hlogong ya nkwe. Sebata se ile sa wa ka ponyo ya leihlo, sa thuntšhwa ka bjokong.
  
  Drake ga se a ka a swara moya. O ile a tlola ka pela go putla bjang go thuša monna yo a mmonego a theoga metsotswana pejana. Nkwe e ile ya mo lekelela, e rora, mešifa ya yona e megolo e kobega le go tšhologa ge e theoša hlogo ya yona gore e lome.
  
  Drake o ile a mo thuntšha ka morago, a leta go fihlela a retologa, gomme ka morago a mo thuntšha magareng ga mahlo. E ile ya kotama, ka moka ga dikhilograma tše makgolo a mahlano, godimo ga monna yo e bego e le kgauswi le go mo ja.
  
  ga se ye botse, Drake a nagana. Eupša go kaone go feta go gagolwa diripana gomme wa jewa o phela.
  
  Go be go kwagala megokgo ka gare ga sedirišwa sa gagwe sa ditsebe. "Nnyoba, ditlatla tše ke tše kgolo!" "E nngwe, Jacko! E tee gape bakeng sa tše tshela tša gago!"
  
  O ile a ithuta tikologo ya gagwe. Ga go na leswao la dinkwe, e fo ba mathopša a tšhogilego le madira a tšhogilego. Drake o ile a kitimela morago go putla bjang, a ikemišeditše go khupetša ge a bona lenaba le ge e le lefe, eupša ka metsotswana e sego kae o be a boetše ka ntlong.
  
  Mafasetere a ka pele a be a robegile. Mašole a Lewatle a be a le ka gare. Drake o ile a latela, leswao la gagwe la Bluetooth la go hloka megala le mo swaya bjalo ka yo a nago le bogwera. Ge a gata godimo ga lefasetere leo le robegilego, o ile a ipotšiša gore Claude ka boyena a ka ba a le kae. O be a tla ba kae gona bjale?
  
  Lentšu le ile la mo sebela tsebeng. "Ke be ke nagana gore o tlogile monyanyeng ka pela, Drakey." Medumo ya Alicia ya silika. "Go lena ka bobedi."
  
  O ile a mmona. Karolo e utilwe ke oteropo yeo a bego a phuruphutša ka gare. Jesu, na o be a lebelela ka gare ga kgoboketšo ya gagwe ya di-DVD?
  
  Mai o be a le ka morago ga gagwe a swere sethunya ka seatleng. Drake o ile a lebelela ge mosadi wa Mojapane a emiša sebetša sa gagwe gomme a se šupa hlogong ya Alicia.
  
  Lentšu la gagwe la go hloka kholofelo le ile la goeletša ditsebeng tša bona gore: "Mai!"
  
  Alicia o ile a tlola. Sefahlego sa May se ile sa kobega go ba pososelo ye nnyane. "E be e le boitšhišinyo bja mmele, Drake. Ke be ke šupa segokanyimmediamentsi sa sebolokigolo sa alamo, e sego go Alicia. Sa tšwa go ".
  
  "Tlalelo?" Drake o ile a sega. "Re šetše re le ka gare."
  
  "Go bonagala madira a sepelago ka maoto a nagana gore gape a kgokagane le lefelo le legolo la polokelo leo le lego ka morago ga ntlo."
  
  Alicia o ile a boela morago gomme a lebiša sethunya sa gagwe. "Damned ge ke tseba." O ile a thuntšha volley ka gare ga oteropo. Ditlhase di ile tša fofa.
  
  Alicia o ile a šikinya magetla. "Seo se swanetše go ba se lekane."
  
  Hayden, ka Kinimaka a fiša direthe, o ile a boela ka phapošing. "Lešaka le tswaletšwe ka thata. Matšoao a maraba a booby. Bafana ba tech ba šoma ka yona bjale."
  
  Drake o ile a lemoga phošo ya tšohle. "Gomme le ge go le bjalo re tsena mo gabonolo gakaakaa? Se-"
  
  Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala mpherefere le modumo wa motho yo a theogago godimo ga manamelo. Potlako. Drake o ile a topa sethunya gomme a lebelela godimo.
  
  Gomme a gatsela ka go tšhoga.
  
  Yo mongwe wa banna ba Claude o ile a fologa manamelo ka go nanya, seatla se sengwe se pitlaganya mogolo wa mothopša. Ka seatleng sa gagwe se sengwe o be a na le Lenong la Leganata, le lebišitšwe hlogong ya gagwe.
  
  Eupša seo e be e se tekanyo e feletšego ya go tšhoga ga Drake. Maikwelo a go lwatša a ile a rotoga ge a be a lemoga mosadi yoo. E be e le Kate Harrison, morwedi wa mothuši wa peleng wa Gates. Monna yo a bego a na le molato ka karolo ya lehu la Kennedy.
  
  E be e le morwedi wa gagwe. A sa phela.
  
  Monna wa Claude o ile a gatelela sethunya ka matla lethekeng la gagwe, a dira gore a tswalele mahlo ka baka la bohloko. Eupša ga se a ka a goeletša. Drake, gotee le ba bangwe ba lesomepedi ka phapošing, ba ile ba šupa dithunya tša bona go monna yo.
  
  Gomme le ge go le bjalo e be e sa ikwe e lokile go Drake. Why the hell mošemane yo a be a le ka godimo le mogolegwa o tee? Go be go bonagala eka- .
  
  "Boa!" - monna o ile a goeletša, ka hlaga a darting mahlo a gagwe ka mahlakoreng ka moka. Mofufutšo o ile wa rotha go tšwa go yena ka marothodi a magolo. Tsela yeo a bego a rwala seripagare le seripa sa go kgorometša mosadi e be e bolela gore boima bja gagwe ka moka bo be bo le leotong la gagwe la ka morago. Mosadi yoo, go mo tumiša, ga se a ka a mo nolofaletša.
  
  Drake o ile a bala gore kgatelelo godimo ga sešušumeletši e be e šetše e le seripagare sa tsela go fihla sepheong. "Khuduga kgole! A re tšwe!" Monna o ile a mo theoša fase mogatong o mongwe. Mašole a madira a kgethegilego a ile a boela morago ka tlwaelo, eupša feela maemong a holago go se nene.
  
  "Ke a le lemoša, marete." Monna yo a fufuletšwego o be a hema ka maatla. "Tšwa ka tsela ya go nyobana."
  
  Gomme mo nakong ye, Drake o be a kgona go bona gore o be a e bolela. Go be go na le go hloka kholofelo mahlong a gagwe, selo seo Drake a se lemogilego. Monna yo o lahlegetšwe ke tšohle. Se sengwe le se sengwe seo a se dirilego, se sengwe le se sengwe seo a se dirilego, se be se dirwa ka tlase ga kgapeletšo e šiišago.
  
  "Morago!" monna o ile a goeletša gape gomme ka makgwakgwa a kgoromeletša mosadi go theoga legatong le lengwe. Seatla seo se bego se mo gokarela molala se be se swana le lepara la tšhipi. O ile a boloka karolo e nngwe le e nngwe ya mmele wa gagwe ka morago ga gagwe e le gore a se itlhagiše e le sepheo. O kile a ba lešole, go bonagala e le lešole le lebotse.
  
  Drake le bašomi-gotee le yena ba ile ba bona bohlale bja go boela morago. Ba ile ba fa monna yoo sebaka se senyenyane. O ile a theoga ka dikgato tše dingwe tše mmalwa. Drake o ile a swara leihlo la May. O ile a šikinya hlogo gannyane. Le yena o be a tseba. Se se be se fošagetše. E be e le...
  
  Herring e khubelu. Mohuta o šiišago kudu. Claude, ka ntle le pelaelo ka ditaelo tša Kovalenko, o ile a diriša monna yo go ba šitiša. Boitshwaro bja Archetypal bja Kgoši ya Madi. Go ka ba go na le pomo ka ntlong. Moputso wa kgonthe, Claude, mohlomongwe e be e le go tšhaba ka katlego ka lefelong la go bolokela diruiwa.
  
  Drake o ile a leta, a itokišitše ka mo go phethagetšego. Methapo e nngwe le e nngwe mmeleng wa gagwe e ile ya gatsela. O ile a lekalekantšha kotlo. Go hema ga gagwe go ile gwa ema. Mogopolo wa gagwe o ile wa se na selo. Go be go se na selo bjale, e sego phapoši yeo e bego e gateletšegile yeo e tletšego ka mašole, e sego motho yo a thopilwego yo a tšhogilego, gaešita le ntlo le bahlanka bao ba bego ba mo dikologile.
  
  Milimetara feela. Sefapano sa pono. Ka tlase ga intshi go ya go sepheo. Khudugo e tee. Ke sohle seo a bego a se hloka. Gomme setu e be e le sohle seo a bego a se tseba. Monna yo o ile a kgoromeletša Kate Harrison fase mogatong o mongwe, gomme karolwaneng yeo ya motsotswana ya go šikinyega, leihlo la gagwe la nngele le ile la lebelela ka ntle go tšwa ka morago ga legata la mosadi.
  
  Drake o ile a e foka ka thoko ka thunyo e tee.
  
  Monna o ile a tlolela morago, a thulana le lebota gomme a thelela a feta mosadi yo a bego a goeletša. O ile a kotama ka go thula, hlogo pele, dibetša di lla ka morago ga gagwe, gomme ka morago ba bona veste ya gagwe, mpa ya gagwe.
  
  Kate Harrison o ile a goeletša ka gore: "O mo swere pomo!"
  
  Drake o ile a tlolela pele, eupša Mai le Marine yo mogolo ba be ba šetše ba tlolela godimo ga mošito wa manamelo. Marine e ile ya swara Kate Harrison. Mai o ile a tlola godimo ga mohlabani wa go thwala yo a hwilego. Hlogo ya gagwe e ile ya retologela go veste, go ya go sešupo.
  
  "Metsotswana e seswai!"
  
  Bohle ba ile ba kitimela lefasetereng. Bohle ntle le Drake. Lekgowa le ile la kitimela pele ka ntlong, le kitimela phapošing e tshesane ya go ya khitšhing, le rapela gore motho yo mongwe a tlogele lebati la ka morago le bulegile. Ka tsela yeo o be a tla ba kgauswi le Claude ge pomo e thuthupa. Ka fao o ile a ba le sebaka.
  
  Ka phapošing ya go sepela. Metsotswana e meraro e ile ya feta. Go ya ka khitšhing. Go lebelela ka pela go dikologa. Metsotswana e mengwe e mebedi. Mojako wa ka morago o tswaletšwe.
  
  Nako e fedile.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-BOHLANO
  
  
  Drake o ile a thunya gateetee ge a ekwa go thuthupa ga mathomo. Go be go tla tšea motsotswana goba tše pedi go fihla moo. Lebati la khitšhi le ile la pšhatlaganywa ka baka la dikotlo tše dintši. Drake o ile a kitimela thwii go yena, a thuntšha ka mehla. Ga se a fokotša lebelo, a no mo itia ka legetla gomme a wela moyeng.
  
  Go thuthupa go ile gwa mo gogola bjalo ka noga yeo e hlaselago. Leleme la kgabo le ile la thunya ka mojako le mafasetereng, la thuntšha godimo leratadimeng. Drake o be a kgokologa. Moya wa mollo o ile wa mo kgoma motsotswana gomme ka morago wa boela morago.
  
  Ka ntle le go fokotša lebelo, o ile a tlolela godimo gape gomme a kitima. A gobaditšwe e bile a bethilwe, eupša a ikemišeditše ka mo go šiišago, o ile a kitimela go leba lešakeng le legolo. Selo sa pele seo a se bonego e be e le ditopo. Ke tše nne tša tšona. Dithekniki tšeo Hayden a di tlogetšego gore di hwetše phihlelelo. O ile a ema kgauswi le bona gomme a hlahloba yo mongwe le yo mongwe bakeng sa maswao a bophelo.
  
  Ga go na go otla ga pelo e bile ga go na dintho tša kulo. Na maboto a a hlabjago a be a tsentšwe mohlagase?
  
  Ka motsotso o mongwe go be go se sa na taba. Karolo ya ka pele ya lešaka e ile ya thuthupa, dikota tše di phatlogilego le dikgabo tša mollo tša thunya ka go thuthupa mo go makatšago. Drake o ile a wela mokatong wa sekepe. O ile a kwa go duma ga entšene gomme a lebelela godimo ka nako go bona go fifala mo go serolane go thunya ka mamati ao a robegilego gomme ya fofa ka maatla tseleng ya nakwana ya go tsena ka koloi.
  
  Drake o ile a tlolela godimo. Mohlomongwe o be a lebile go helikopotara ye e utilwego, sefofane, goba sefero se sengwe sa booby sa go hlabja. O be a sa kgone go leta go tiiša. O ile a kitimela ka gare ga lešaka leo le senyegilego gomme a lebelela go dikologa. O ile a šikinya hlogo ka go se dumele. Go phadima mo go tseneletšego ga koloi e kgolo yeo e phadimago go ile gwa phadima ka mahlakoreng ka moka.
  
  Ge a kgetha yeo e lego kgaufsi, Drake o ile a fetša metsotswana e bohlokwa a tsoma senotlelo gomme ka morago a bona sete ya tšona e fegilwe ka ntle ga ofisi ya ka gare. Aston Martin Vanquish e thomile ka kopanyo ya senotlelo le maatla yeo, le ge e be e sa tlwaelega go Drake, e hweditšego adrenaline ya gagwe e pompa ge entšene e rora ka bohlanya.
  
  Sekepe sa Aston Martin se ile sa fofela ka ntle ga lešaka ka dithaere tša sona di lla. Drake o ile a mo šupa ka lehlakoreng leo a bego a holofela gore ke koloi ya Claude yeo e bego e sepela ka lebelo. Ge e ba se e be e le feela tikologo e nngwe ya go se tsepame, Drake o screwed. Go swana le, mohlomongwe, ka moka ga Hawaii. Ba be ba hloka ka mo go feteletšego go thopa motlatša Kgoši ya Madi.
  
  Go tšwa sekhutlong sa leihlo la gagwe, Drake o ile a bona Alicia a ema gateetee. Ga se a ka a leta. Seiponeng sa go lebelela ka morago, o ile a mmona a kitimela ka morero ka gare ga lešaka. Modimo, se se ka tsena mathateng.
  
  Go fifala mo go serolane mo go bego go le ka pele go ile gwa thoma go bonagala bjalo ka koloi ya maemo a godimo, yeo ka tsela e itšego e gopotšago ka di-coupe tša kgale tša Porsche Le Mans tšeo di thopilego lebelo. Kgauswi le fase, o ile a gokarela mašoba a tsela, a tlola bjalo ka ge eka o kitima methopong. E sa swanela mafelo a makgwakgwa, eupša ka morago tsela ya nakwana e ile ya ba yeo e betlilwego ka mo go feletšego dikhilomithara tše mmalwa godimo.
  
  Drake o ile a thuntšhetša Vanquish, a bea sebetša ka kelohloko setulong ka morago ga gagwe gomme a theeletša medumo ya Bluetooth yeo e bego e tlola-tlola bjokong bja gagwe. Tiragatšo ya polasa e be e sa dutše e tšwela pele ka lebelo. Batho bao ba thopilwego ba ile ba lokollwa. Ba bangwe ba be ba hwile. Dihlopha tše mmalwa tša banna ba Claude di be di sa dutše di khupeditšwe maemong a maano, di kgomaretša balaodi fase. Gomme go be go sa na le dinkwe tša seripa sa dosene tšeo di bego di ralala go dikologa, di hlola tshenyo.
  
  Sekgoba magareng ga Aston Martin le Porsche se fokoditšwe go fihla go lefela. Koloi ya Seisemane e be e le kaone kudu ditseleng tše di makgwakgwa. Drake o ile a ipea thwii ka morago ga gagwe, a ikemišeditše go dula kgauswi le yena, ge a bona seiponeng sa go lebelela ka morago gore koloi ye nngwe ye kgolo e be e mo batamela.
  
  Alicia o otlela koloi ya kgale ya Dodge Viper. Mo tshepe gore a dire se sengwe ka mešifa.
  
  Dikoloi tše tharo di ile tša kitima go phatša mafelo a makgwakgwa, di refošana le go retologela ditseleng tše ditelele tše di otlologilego. Gravel le ditšhila di ile tša fofa go dikologa le ka morago ga bona. Drake o ile a bona tsela yeo e betlilwego e batamela gomme a tšea sephetho. Ba be ba nyaka go dira gore Claude a phele, eupša ba be ba swanetše go mo swara pele. O be a le šedi kudu go tšwela pele go theeletša go bolela ka gare ga di-headphone tša gagwe ge e ba go ka direga gore motho a bege gore o swere Claude, eupša ge go kitimiša mo go tšwela pele nako e telele, ke moo Drake a ilego a kgonthišega kudu gore monna yo a lego ka pele e be e le wa bobedi wa Kgoši ya Madi.
  
  Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe gomme a thuba lebone la pele la Aston. Ka morago ga motsotswana wa go thelela mo go kotsi, o ile a boela a laola gomme a thuntšha ka lebelo la bobedi go Porsche yeo e bego e tšhaba. Dikulo di ile tša gagola mokokotlo wa gagwe.
  
  Koloi e ile ya fokotša lebelo ka thata. O ile a fologela tseleng e mpsha. Drake o ile a thunya ge mootledi wa Le Mans a be a akgofiša, di- casings tša dikulo di phatlaletše setulong sa letlalo seo se bego se le kgaufsi le yena. Ke nako ya go tšea aim ka dithaere.
  
  Eupša thwi ka yona nako yeo, e nngwe ya dihelikoptara e ile ya godiša go feta ka moka, dipopego tše pedi di ithekgile ka ntle ga mejako yeo e bulegilego. Helikopotara e ile ya retologa ka pele ga Porsche gomme ya phaphamala ka thoko. Dithunya tša temošo di ile tša gagola dikarolo tseleng ka pele ga gagwe. Drake o ile a šikinya hlogo ka go se dumele ge seatla se tšwelela ka lefasetereng la mootledi gomme se thoma go thuntšha helikopotara.
  
  Ka yona nako yeo, ka nako e tee, o ile a tloša leoto la gagwe go tšwa go accelerator gomme diatla tša gagwe go tšwa leotwana la go otlela, a tšea sepheo gomme a lokolla tefo ya go nyaka maemo, bokgoni le go se šetše. Viper ya Alicia e ile ya thula koloi ya gagwe ka noši. Drake o ile a boela a laola, eupša a bona sethunya se fofa ka lebone la pele.
  
  Eupša thunyo ya gagwe ya bohlanya e ile ya šoma. O ile a thuntšha mootledi yo a bego a tšhaba ka sekonokono, gomme bjale koloi e be e fokotša lebelo. Ema. Drake o ile a emiša Aston gateetee, a tlolela ka ntle gomme a kitimela mojakong wa banamedi wa Porsche ka pela, a ema go emiša sethunya sa gagwe gomme a boloka mahlo a gagwe hlogong ya sebopego nako yeo ka moka.
  
  "Lahlela sebetša sa gago! E dire!"
  
  "Nka se kgone," gwa tla karabo. "O nthuntšhitše ka letsogong go nyoba, wena kolobe ya setlaela."
  
  Helikopotara e ile ya phaphamala pele, di- rotor tša yona di duma ge entšene ya yona yeo e bego e duma e be e šišinya fase lona.
  
  Alicia o ile a batamela gomme a thuntšha seipone sa ka thoko sa Porsche. Bjalo ka sehlopha, ba ile ba retologela ka go le letshadi le ka go le letona, bobedi bja bona ba khupetša monna yo a bego a le ka morago ga leotwana.
  
  Go sa šetšwe go tšhošwa ke bohloko bjo bogolo sefahlegong sa monna yo, Drake o ile a mo lemoga go tšwa seswantšhong. E be e le Claude.
  
  Ke nako ya go lefa godimo.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake o ile a tlola ka go tšhoga ge mogalathekeng wa gagwe o lla. Ka go ekiša Drake, o ile a boela a fetogela go Evanescence. Mantšu a go šiiša a Amy Lee go "Lost in Paradise" a be a swana ka mo go phethagetšego le maikwelo a yo mongwe le yo mongwe ka motsotso woo.
  
  Mongwalo wa International o ile wa tšwelela sekirining.Mogala o be o ka se tšwe go setho sa lapa la gagwe. Eupša, ka lebaka la mošomo wa National Archives, e ka ba go tšwa go palo efe goba efe ya ditheo tša mmušo.
  
  "Ee?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Poifo e ile ya mo ngwatha mokokotlo ka menwana e bogale. "Ke mang yo?"
  
  "Mpotše". Lentšu le be le na le setšo, la Seisemane e bile le itshepa ka mo go feletšego. "Gonabjale. Na ke swanetše go bolela le Ben Blake?"
  
  Karin o ile a mo batamela, a bala dilo tše di tšhošago sefahlegong sa gagwe. "Ee".
  
  "Tefišo. O šomile gabotse. Na go be go le thata gakaakaa? Leina la ka ke Daniel Belmonte."
  
  Ben o ile a nyakile a lahlela mogala wa gagwe. "Eng? O bjang hele-"
  
  Moela wa ditshego tše di kgahlišago o ile wa mo thibela. "Iketla. E no iketla mogwera wa ka. Ke makala, go bolela bonnyane, gore Alicia Miles le kgarebe ya gago ga se ba bolela ka bokgoni bja ka...."
  
  Molomo wa Ben o ile wa bulega, a sa kgone go bolela le lentšu. Karin o ile a bolela mantšu ka molomo, lehodu? Go tšwa London? Ke yena?
  
  Sefahlego sa Ben se boletše ka moka.
  
  "Na katse e lomile leleme la gago, Mna Blake? Mohlomongwe o swanetše go apara kgaetšedi ya gago e botse. Karin o bjang?"
  
  Go bolelwa ga leina la kgaetšedi ya gagwe go ile gwa mo thabiša ganyenyane. "Nomoro ya ka o e hweditše kae?"
  
  "O se ke wa ikokobetša go nna. Na o tloga o nagana gore go tla tšea diiri tše pedi go dira go buiwa mo go bonolo mo o nkgopetšego gore ke go dire? Goba na ke feditše metsotso ye masomenne ya mafelelo ke ithuta go se nene ka... bathuši ba ka? Hm? Iphe nako ya gago ka se, Blakey."
  
  "Ga ke tsebe selo ka wena," Ben a realo ka go itšhireletša. "Ke go eleditše-" A ema gannyane. "Go-"
  
  "Kgarebe ya gago? Ke na le bonnete bja gore e be e le bjalo. O ntseba gabotse."
  
  "Go thwe"ng ka Alicia?" Karin o ile a goeletša, a leka go lahlela monna yoo ka ntle ga tekatekano. Bobedi bja bona ba ile ba makala kudu e bile ba se na phihlelo kudu moo e lego gore ga se gwa ba gwa tla monaganong wa bona go lemoša CIA.
  
  Go ile gwa ba le setu motsotswana. "Mosetsana yo gabotse o a ntšhoša, go go botša nnete."
  
  Bjoko bja Ben bo be bo bonagala bo thoma go šoma. "Mong Belmonte, selo seo o kgopetšwego go se kopiša ke sa bohlokwa kudu. E bohlokwa gakaakaa-"
  
  "Ke a e kwešiša." E ngwadilwe ke Mokapotene Cook le yo mongwe wa banna ba gagwe. Nakong ya maeto a gagwe a mararo, Cook o dirile dilo tše dintši tšeo a di utolotšego go feta motho le ge e le ofe yo mongwe historing."
  
  Ben o ile a ganetša ka gore: "Ga ke bolele bohlokwa bja histori." "Ke ra gore, e ka phološa maphelo. Gabjale. Lehono."
  
  "Ka kgonthe?" Belmonte o be a bonagala a kgahlegela e le ka kgonthe. "Ke kgopela o mpotše".
  
  "Nka se". Ben o ile a thoma go ikwa a itlhobogile ganyenyane. "Hle. Re thuše".
  
  "E šetše e le imeileng ya gago," Belmonte a realo. "Eupša nkabe ke se seo ke lego sona ge nkabe ke sa go bontšhe seo ke lego bohlokwa, na ga go bjalo? Ipshina."
  
  Belmonte o ile a fetša mogala. Ben o ile a lahlela mogalathekeng wa gagwe tafoleng gomme a kgotla khomphutheng ya gagwe metsotswana e sego kae.
  
  Matlakala ao a hlaelelago go tšwa go dijenale tša moapei a ile a tšwelela ka mmala o tletšego, wa letago.
  
  Ben o ile a bala ka go hlaboša gore: "Maemo a Dihele." "Cook o ile a fihla feela maemong a bohlano gomme ka morago a boela morago. Oh Modimo wa ka, na o ka kwa seo, Karin? Le Captain Cook ga se a dira gore e fete level five. Se... se..."
  
  "Tshepedišo e kgolo ya melaba." Karin o ile a bala ka lebelo legetleng la gagwe, kgopotšo ya gagwe ya go tšea diswantšho e šoma nako e oketšegilego. "Tshepedišo e kgolo kudu, ya go hlanya kudu ya maraba yeo e kilego ya akanya."
  
  "Gomme ge e le ye kgolo gakaakaa ebile e kotsi ebile e raragane..." Ben a retologela go yena. "Nagana ka bogolo le bohlokwa bja mohlolo wo se se lebišago go wona."
  
  Karin a realo gomme a bala go ya pele: "Go sa kgolwege."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a goga Claude ka ntle ga koloi yeo e thuntšhitšwego gomme a mo lahlela tseleng ka makgwakgwa. Go goeletša ga gagwe ga bohloko go gagola moya, go nwelela gaešita le go duma ga helikopotara.
  
  "Mašilo! O ka se tsoge o e emišitše. Ka mehla o a fenya. Damn it, letsogo la ka le bohloko, wena setlatla!"
  
  Drake o ile a tliša sethunya sa gagwe sa motšhene go fihla bokgoleng bja letsogo gomme a khunama sehubeng sa Claude. "Dipotšišo tše mmalwa fela, mogwera. Ke moka dingaka di tla go pompa o tletše ka masepa a mangwe a bose e le ka kgonthe. Kovalenko o kae? O mo?"
  
  Claude o ile a mo fa sefahlego sa leswika, a nyakile a tena.
  
  "Go lokile, a re leke selo se sengwe se bonolo. Ed Boudreau o ile a hlokomela. O kae?"
  
  "O ile a namela sefofane sa wiki-wiki sa go boela Waikiki."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Di polasa tše dingwe tše pedi di kae?"
  
  "E nyameletše." Sefahlego sa Claude se ile sa thubega ka go nyenya. "Tšohle di lahlegile".
  
  "Go lekane". Alicia o ile a theeletša ka legetleng la Drake. O ile a sepela go dikologa, a šupa sethunya sefahlegong sa Claude, gomme ka kelohloko a bea boot ya gagwe godimo ga sekonokono sa Claude seo se pšhatlagantšwego. Mokgoši wa ka pela o ile wa aroganya moya.
  
  "Re ka iša se go fihla moo o nyakago," Drake a hweshetša. "Ga go na motho yo a lego ka lehlakoreng la gago mo, mogwera. Re tseba ka ditlhaselo tša botšhošetši. E ka ba go bolela goba go goeletša. Ga go na taba go nna."
  
  "Ema!" Mantšu a Claude a be a nyakile a sa kwešišege. "Puh...ke kgopela."
  
  "Seo se kaone". Alicia o ile a fokotša kgateletšo ganyenyane.
  
  "Ke... ke bile le Kgoši ya Madi mengwaga ye mentši, ye mentši." Claude o ile a tshwela mathe. "Eupša bjale o ntlogela morago. O ntlogela gore ke hwe. Bola ka nageng ya dikolobe. Go khupetša lerete la gago. Mohlomongwe ga go bjalo." Claude o ile a leka go dula godimo. "Mongongoregi".
  
  Bohle ba ile ba ba šedi, Drake a ntšha sethunya gomme a lebiša legata la Claude. "Ka go iketla".
  
  "O tla itshola ka se." Claude o be a tloga a tšhologa ka pefelo. "Ga ke sa na taba le tefetšo ya gagwe e boifišago." Kgegeo e ile ya tšhologa go tšwa segalo sa gagwe. "Ga ke na taba." Bjale ga go sa na bophelo bja ka."
  
  "Re a kwešiša." Alicia o ile a hemela godimo. "O hloile lesogana la gago la go nyobana. Araba fela dipotšišo tša lešole la sexy."
  
  Go ile gwa kwagala modumo wa go lla ka gare ga sedirišwa sa ditsebe sa Drake. Lentšu la tšhipi le ile la re: "Go hweditšwe sedirišwa sa mathomo sa kgoro. Go bonagala Kovalenko a tlogetše seo."
  
  Drake o ile a panya mahlo gomme a gadima Alicia ka boripana. Ke ka lebaka la eng Kgoši ya Madi e be e tla tlogela sedirišwa sa kgoro ka nako ya go swana le ye?
  
  Karabo e bonolo. O be a sa e hloke.
  
  "Kovalenko o hlooho Diamond Head, akere? Go ya Dikgorong tša Pele, goba Dihele, goba se sengwe. Ke yona pakane ya gagwe ya mafelelo, akere?"
  
  Claude o ile a dira sefahlego. "Nonwane ye yeo a e hweditšego e ile ya ba selo seo a se tshwenyegilego kudu. Monna yo a humilego go feta ditoro ka moka. Monna yo a kgonago go hwetša se sengwe le se sengwe seo a se nyakago. O dira eng?
  
  "O tshwenyegile kudu ka selo seo a ka se tsogego a bile le sona?" Alicia o ile a šišinya.
  
  "Monna yo bohlale kudu, yo a nago le bokgoni bjo bogolo, o ile a fetoga setlatla se se nago le methapo ka bošego bjo tee. O a tseba gore go na le selo se sengwe ka fase ga thabamollo yeo ya go hlabja. Ka mehla o be a ngunanguna ka gore ke yena moapei yo mokaone. Moapei yo o ile a tloga a boela morago ka poifo. Eupša e sego Dmitry Kovalenko, e sego Kgoši ya Madi; nkabe a ile a tšwela pele."
  
  Gaešita le Drake o ile a kwa lephoto la go bolela e sa le pele. "Na Cook o ile a boela morago? Ke eng sa go loka tlase kua?"
  
  Claude o ile a šikinya magetla, ke moka a fegelwa ka bohloko. "Ga go yo a tsebago." Eupša ke nagana gore Kovalenko e tla ba wa mathomo go tseba. O tseleng ya gagwe go ya gona bjale."
  
  Pelo ya Drake e ile ya tlola ka tshedimošo ye. O tseleng ya gagwe kua bjale. Go be go na le nako.
  
  Ka nako ye, Mai le mašole a seripa-gare sa dosene ba be ba ba batametše. Bohle ba ile ba theetša ka tlhokomelo e fišegago.
  
  Drake o ile a gopola mošomo wo o bego o tla. "Re hloka mafelo a dipolasa tša diruiwa. Gomme re nyaka Ed Boudreau."
  
  Claude o ile a fetišetša tsebišo yeo. Dipolasa tše dingwe tše pedi, e nngwe e le Kauai, e nngwe e le Sehlakahlakeng se Segolo. Boudreau o be a le tseleng ya go ya Kauai.
  
  "Go thwe"ng ka ditlhaselo tša botšhošetši?" Mai o ile a botšiša ka setu. "Na se e no ba leano le lengwe?"
  
  Gomme bjale sefahlego sa Claude se be se tloga se otlollwa ka go hloka kholofelo le tlaišego mo e lego gore mpa ya Drake e ile ya wela fase.
  
  "Aowa". Claude o ile a fegelwa. "Ke tša kgonthe. Di ka bula ka nako le ge e le efe."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SETSELA
  
  
  Ben le Karin ba ile ba sepela go ya lefasetereng, yo mongwe le yo mongwe a swere kopi ya dimakasine tša sephiri tša Mokapotene Cook. Ge ba dutše ba bala le go bala gape bohlanya bjo bo bego bo e-na le bjona, Ben o ile a botšiša kgaetšedi ya gagwe ka boitshwaro bjo bo makatšago bja Kgoši ya Madi.
  
  "Kovalenko o swanetše go ba a be a rulaganya go ya leetong le ge didirišwa tše di rwalago di be di hwetšwa. O itokišeditše gabotse kudu gore a ka ba a rulagantše dilo ka moka dibekeng tše sego kae tša mafelelo."
  
  Karin o ile a ngunanguna ka gore: "Nywaga." "Nywaga ya go rulaganya, go itlwaetša le go tlotša maotwana a maleba. Eupša ke ka baka la"ng a ile a ipea kotsing ya go buiwa mo mo gogolo gore a ye leetong le lenyenyane la go ya Bermuda?"
  
  Ben o ile a šikinya hlogo ka e nngwe ya ditemana tšeo a bego a di bala. "Dilo tša bohlanya. E no hlanya. Go be go na le selo se tee fela seo se bego se ka mo dira gore a dire se, sis."
  
  Karin o ile a lebelela lewatle leo le lego kgole. "O bone se sengwe ka didirišwa tšeo di bego di amana le Diamond Head."
  
  "Ee, eupša eng?"
  
  "Go lokile, mafelelong, go molaleng gore ga go selo sa bohlokwa kudu." Ba ile ba lebelela dihlogo tše di šikinyegago ge diswantšho tša khamera di gašwa go tšwa polaseng ya Kgoši ya Madi. Ba be ba tseba gore megalomaniac e tlogetše sedirišwa sa kgoro. "Ga a e hloke."
  
  "Goba o dumela gore a ka no e bušetša morago ka go rata."
  
  Ka morago ga bona, godimo ga uplink ya tshepedišo, ba ile ba kwa Drake a goeletša tshedimošo yeo a bego a e ntšha go Claude nako ye telele gakaakaa.
  
  Ben o ile a panya mahlo a lebeletše Karin. "O re Kgoši ya Madi e šetše e le Hlogong ya Taemane. Go ra gore-"
  
  Eupša go goeletša ga Karin mo go sa letelwago go ile gwa gatsela mantšu a latelago ka kgokgotheng ya gagwe. O ile a latela mahlo a gagwe, a tshesa mahlo a gagwe gomme a kwa lefase la gagwe le phuhlama.
  
  Muši o motšo go tšwa go dithuthupi tše dintši o ile wa tšhologa go tšwa mafasetereng a hotele go bapa le Lebopo la Waikiki.
  
  A hlokomologa lešata leo le bego le etšwa diofising tšeo di mo dikologilego, Ben o ile a kitimela lebotong gomme a bulela TV.
  
  Mogalathekeng wa gagwe wa lla. Mo nakong ye e be e le tatagwe. Le bona ba swanetše go ba ba bogetše TV.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake le mašole, ao a bego a sa swaregile ka go tšea batho bao ba thopilwego goba go fenya dipotla tše sego kae tše di šetšego tša kganetšo, ba bone kgašo yeo go di-iPhone tša bona. Molaodi wa bona wa yuniti, monna yo a bitšwago Johnson, o ile a thuba didirišwa tša Android tša sešole gomme a ikgokaganya le poso ya taelo ya sellathekeng kua Honolulu ka go lebanya ge ditiragalo di dutše di direga.
  
  Molaodi o ile a boeletša ka gore: "Dipomo di ile tša thuthupa dihoteleng tše tharo kua Waikiki. "Ke a boeletša. Tharo. Re sesa ka sekepe go ya bodikela go tšwa lebopong. Kalakuau Waikiki ya go swana le yona. Wave go Ohana." Molaodi o ile a theeletša motsotso. "Go bonagala di thuthupile ka diphapošing tše di se nago selo, tša baka letšhogo... go hudušwa ga batho... go lekana... tlhakatlhakano. Ditirelo tša tšhoganetšo tša Honolulu di otlollwa go fihla bokgoleng bjo bo feletšego."
  
  "Tše ke ka moka?" Drake o ile a tloga a ikwa a imologile ka tsela e itšego. E ka be e bile mpe kudu.
  
  "Ema-" Sefahlego sa molaodi se ile sa wa. "Oh aowa".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben le Karin ba ile ba bogela ka letšhogo ge ditiragalo di be di bulela skrine sa TV. Dihotele di ile tša hudušwa ka pela. Banna le basadi ba ile ba kitima, ba kgorometša gomme ba wa. Ba ile ba goeletša, ba lwela baratiwa ba bona gomme ba lla mola ba gokarela bana ba bona ka thata. Bašomi ba hotele ba ile ba tla ka morago, ba bonagala ba le thata e bile ba tšhogile, eupša ba boloka taolo. Maphodisa le bo-raditima-mollo ba ile ba tsena le go tšwa mafelong a go amogela baeng le diphapošing tša hotele, gomme go ba gona ga bona go ile gwa kwagala pele ga hotele e nngwe le e nngwe. Seswantšho sa thelebišene se ile sa fifala ge helikopotara e be e fofela ka gare, sa utolla pono e kgahlišago ya Waikiki le meboto e kgokologago ka mošola, bogolo bja Thaba-mollo ya Diamond Head le Lebopo la Kuhio leo le tumilego lefaseng ka bophara, leo ga bjale le sentšwego ke pono e makatšago ya dihotele tša maemo a godimo tšeo di tšhollago muši le dikgabo tša mollo tšeo di tšwago mabotong le mafasetereng a tšona ao a senyegilego.
  
  Skrine sa TV se ile sa tobetsa hape. Ben o ile a hemela godimo gomme pelo ya Karin ya tlola. Ba be ba sa kgone le go boledišana.
  
  Hotele ya bone, yeo e bego e bonagala ka botlalo ke lefase ka moka, e ile ya thopša ke batšhošetši bao ba aperego dišira-sefahlego. Mang le mang yo a bego a ba šitiša o be a thuntšhwa ka thoko ga tsela. Monna wa mafelelo o ile a retologa gomme a šišinya seatla sa gagwe go helikopotara yeo e bego e phaphamala. Pele a tsena ka hoteleng gomme a notlela lebati ka morago ga gagwe, o ile a thuntšha le go bolaya moagi yo a bego a khukhunetše kgauswi le thekisi yeo e bego e emišitšwe.
  
  "Oh Modimo wa ka". Lentšu la Karin le be le homotše. "Go thwe"ng ka batho ba ba diilago ka gare?"
  
  
  * * * .
  
  
  Molaodi o ile a ba botša gore: "Mohumagadi Ala Moana o hlasetšwe ke banna bao ba itlhamilego." "Ka go dira phetho. Go apara mask. Ga ke tšhabe go bolaya." O ile a lebiša mahlo a gagwe a polao go Claude. "Go tla ba le ditlhaselo tše kae gape, wena setlatla se sebe?"
  
  Claude o be a bonagala a tšhogile. "Ga go le e tee," a realo. "Ka Oahu."
  
  Drake o ile a retologa. O ile a swanelwa ke go nagana. O ile a swanelwa ke go itshepelela gape. Se e be e le seo Kovalenko a bego a se nyaka, go ba boloka ka moka ba šitišitšwe. Taba e be e le gore Kovalenko o be a tseba gore go na le selo se sengwe se se makatšago seo se utilwego ka gare-gare ka fase ga Hlogo ya Taemane, gomme o be a le tseleng ya go bea boipiletšo go yona.
  
  Selo seo se ka ba sa phadima go feta go tšhoša ga ditlhaselo tše.
  
  Go tsepamiša kgopolo ga gagwe go ile gwa boa. Ga go selo seo se fetogilego mo. Ditlhaselo di be di beilwe ka nako ka mo go phethagetšego. Ba ile ba golofatša mašole, madira le ditirelo tša tšhoganetšo ka nako e tee. Eupša ga go selo seo se fetogilego.Ga se ba hwetša Kgoši ya Madi, ka fao- .
  
  Leano B le ile la tsenywa tirišong.
  
  Drake o ile a šupa May le Alicia ka seatla. Hayden le Kinimaka ba be ba šetše ba le kgauswi. Mo-Hawaii yo mogolo o be a bonagala a tšhogile ka dikgapetla. Drake a re ka go mo šupa: "Na o itokišeleditše se, Mano?"
  
  Kinimaka a nyakile a rora. "Ke nepile ka go hlapanywa."
  
  "Leano B," Drake a realo. "Kovalenko ga a gona mo, ka fao re e kgomarela. Mašole a mangwe ka moka a tla kwešiša se ka motsotso. Hayden le May, le tsenela tlhaselo ya Kauai. Mano le Alicia, le tsenela tlhaselo ya Sehlakahlakeng se Segolo. Eya dipolaseng tšeo. Boloka tše dintši ka mo o ka kgonago. Gomme Alicia..." Sefahlego sa gagwe sa fetoga leqhwa le le betlilwego. "Ke ithekgile ka wena gore o dire polao. Anke setlatla seo Boudreaux a hwe lehu le sehlogo."
  
  Alicia o ile a dumela ka hlogo. E be e le kgopolo ya Drake go boloka Mai le Alicia ba arogane ge ba lemoga gore ba tla swanelwa ke go aroganya sehlopha sa bona. O be a sa nyake gore lehu la Wells le diphiri tše dingwe di tle magareng ga go phološa maphelo le go thibela lenaba.
  
  Lentšu la Claude la godimo le ile la goga šedi ya Drake. "Kovalenko o ile a thekga ka ditšhelete ditlhaselo tša Oahu, Kauai le Sehlakahlakeng se Segolo e le feela gore o hwetše tlhokomelo ya gago. Go aroganya gomme o go fenye. O ka se kgone go fenya monna yo. O na le mengwaga a itokišeletša."
  
  Matt Drake o ile a emiša sebetša sa gagwe. "Ke ka fao ke yago go mo latela ka Dikgoro tša Dihele gomme ke mo fepe diabolo wa go nyobana." O ile a leba helikopotara ya merwalo. "Etlang, batho. Morwalo godimo."
  
  
  * * * .
  
  
  Ben o ile a retologa ka pela ge mogalathekeng wa gagwe o lla. E be e le Drake
  
  "Itokišitše?"
  
  "Dumela Matt. O na le bonnete? Na ruri re tloga?"
  
  "Re tloga re tloga. Gonabjale. Na o hweditše seo o bego o se hloka go Daniel Belmonte?"
  
  "Ee. Eupša o fokola ganyenyane-"
  
  "Tefišo. Na o šupeditše mojako wa kgaufsi kudu wa phaephe ya seretse se segolo?"
  
  "Ee. Go na le setšhaba seo se nago le dikgoro mo e ka bago dikhilomithara tše pedi go tloga Diamond Head. Mmušo wa Hawaii ka mo go swanago o ile wa tswalela mojako o mongwe le o mongwe wo o tsebjago. Mabakeng a mantši, se ga se thibele gaešita le ngwana yo a ikemišeditšego go tsena."
  
  "Ga go selo seo se thušago. Theeletša, Ben. Tšea Karin gomme o hwetše motho yo a tlago go go iša go tube yeo ya seretse se segolo. Nthomele di-coordinate. E dire bjale ".
  
  "O serious? Ga re na kgopolo ya gore ke eng seo se lego tlase kua. Le tshepedišo ye ya go swara? Se se feta sehlogo."
  
  "Sebete, Ben. Goba, bjalo ka ge Def Leppard a e beile - A re šikinyeng. " .
  
  Ben o ile a bea mogala wa gagwe tafoleng gomme a hemela godimo. Karin o ile a bea seatla sa gagwe legetleng la gagwe. Bobedi bja bona ba ile ba lebelela TV. Lentšu la motšweletši le be le gateletšegile.
  
  "...se ke botšhošetši ka tekanyo yeo e sa kago ya bonwa pele."
  
  "Drake o nepile," Ben a realo. "Re ntweng. Re swanetše go menola molaodi yo mogolo wa manaba a rena."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI SUPA
  
  
  Drake o ile a kgoboketša ditho tše seswai tša Sehlopha sa Delta, tšeo di bego di abetšwe yena ge e ba go ka nyakega gore go nyakišišwe magaga a tseneletšego. E be e le bagale ba leloko ba lefapha, bao ba nago le phihlelo kudu, gomme motho yo mongwe le yo mongwe o kile, lefelong le itšego leo le tlogetšwego ke modimo, a dira go buiwa ga gagwe.
  
  Pele ba namela helikopotara, Drake o ile a tšwa le bagwera ba gagwe motsotswana. Kgoši ya Madi e be e šetše e arotše madira a Hawaii le a mmušo, gomme bjale o be a tlo ba aroganya.
  
  "E ba polokego." Drake o ile a lebelela bohle ka mahlong ka go latelana. Hayden o ile a re. Mai. Alicia. Kinimaka. "Re tla swanelwa ke go fetša bošego bjo tee gape diheleng, eupša gosasa ka moka re tla lokologa."
  
  Go be go na le go šišinya hlogo le go ngunanguna go tšwa go Mano.
  
  "Dumela," Drake a realo gomme a otlolla seatla sa gagwe. Matsogo a mangwe a mane a tla go yena. "E no dula o phela, banna."
  
  Ka seo, o ile a retologa gomme a kitimela go leba helikopotara yeo e bego e letile. Delta Squad e be e fetša didirišwa tša bona gomme bjale e tšere mafelo a bona ge a namela. "Dumela banna". O be a na le segalo se se tiilego sa Yorkshire. "O ikemišeditše go gagola kolobe ye ya go kolobiša vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Nnyoba." Drake o ile a šišinya seatla go mokgweetsi wa sefofane, yo a ilego a ba emišetša moyeng. O ile a lebelela morago polaseng ya diruiwa la mafelelo gomme a bona gore bagwera ba gagwe ba be ba sa eme ka sedikong se se swanago, ba mo lebeletše ge a sepela.
  
  Na o tla tsoga a ba bone ka moka ba phela gape?
  
  Ge e ba a be a ka dira se, go be go tla ba le go balwa mo go tseneletšego. O be a tla swanelwa ke go kgopela tshwarelo ka tsela e itšego. Dilo tše dingwe tše di šiišago tša kgonthe tšeo a tlago go swanelwa ke go di amogela. Eupša ka lehu la Kovalenko, go be go tla ba bonolo. Kennedy nkabe a ile a itefeletša, ge nkabe a sa phološwa. Gomme bjale ka ge a be a tiile tseleng ya Kgoši ya Madi, meoya ya gagwe e be e šetše e hlatlogetše godimo go se nene.
  
  Eupša go bala ga mafelelo magareng ga May le Alicia go ka fetoša tše ka moka hlogong ya yona. Go be go na le selo se sengwe se segolo magareng ga bona, selo se sengwe se se šiišago. Gomme eng kapa eng yeo e lego yona, Drake o a akaretšwa. Le didiba.
  
  Ga se gwa tšea nako e telele gore helikopotara e fihle di- coordinate tša Ben. Mokgweetsi wa sefofane o ile a di bea fase mobung o bataletšego mo e ka bago dimithara tše lekgolo go tloga lefelong le lenyenyane le le raraganego. Drake o ile a bona gore Ben le Karin ba šetše ba dutše ba swere mekokotlo ya bona legora le le phagamego. Difahlego tša bona di be di tšhweu ka mo go feletšego ka baka la kgatelelo.
  
  O be a hloka go ba Drake wa kgale ka nakwana. Thomo ye e be e nyaka Ben Blake ka bokgoni bja gagwe bjo bobotse, ka go fola ga gagwe, gomme ge Ben a be a thuntšha godimo ga disilinda ka moka, Karin o be a iphepa go tšwa go yona. Katlego ya thomo e be e ithekgile ka gore ka moka ga bona ba be boemong bjo bobotse kudu bja maphelo a bona.
  
  Drake o ile a šupa mašole a Delta, a tšwa ka helikopotara, a dikologilwe ke diphefo tše šoro tša moya gomme a kitimela go Ben le Karin. "Tšohle di lokile?" a goeletša. "Na o tlišitše dikota?"
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo, a sa dutše a sa kgonthišege ganyenyane gore a ikwa bjang ka mogwera wa gagwe wa kgale. Karin o ile a thoma go tlema moriri wa gagwe ka morago ga hlogo ya gagwe. "Re imelwa ka botlalo, Drake. Ke tshepa gore o tlišitše selo se sebotse sa go hlabja morago."
  
  Mašole a Delta a ile a ba pitlagana. Drake o ile a opa diatla bakeng sa monna o tee, motho yo mogolo wa ditedu yo a nago le di- tattoo molaleng le matsogong a gagwe bjalo ka mopalami wa dipaesekele. "Ye ke mogwera wa ka yo mofsa, leswao la go bitša ke Komodo, gomme se ke sehlopha sa gagwe. Sehlopha, kopana le bagwera ba ka ba kgale, Ben le Karin Blake."
  
  Go be go e-na le go šišinya hlogo le go ngunanguna gohle. Mašole a mabedi a be a swaregile ka go kgetha senotlelo sa seswantšhetšo seo se bego se thibela batho go theoga go e nngwe ya diphaephe tše di tumilego tša seretse se segolo sa Hawaii. Ka morago ga metsotso ye mmalwa ba ile ba boela morago gomme kgoro ya dula e bulegile.
  
  Drake o ile a tsena ka moago. Sefala sa sekontiri se be se lebiša mojakong wa tšhipi wo o bego o notletšwe ka mo go šireletšegilego. Ka go le letona go be go eme poso e telele, yeo godimo ga yona khamera ya tšhireletšo yeo e dikologago e bego e hlahloba lefelo leo. Komodo o ile a šišinya mašole a swanago a mabedi pele gore a hlokomele mojako.
  
  "Na lena banna le na le ditšhupetšo tša seo nna le banna ba ka re lego kgauswi le go tsena go sona?" Lentšu la Komodo la go se kwagale le ile la dira gore Ben a šikinyege.
  
  Ben o itše: "Ka mantšu a Robert Baden-Powell. "Itokišetše".
  
  Karin o okeditše ka gore: "Bakeng sa selo le ge e le sefe."
  
  Ben a re, "Ke yona seema sa Boy Scout."
  
  Komodo o ile a šikinya hlogo gomme a ngunanguna ka gore "Geeks" ka fase ga mohemo wa gagwe.
  
  Ben o ile a ipea ka morago ga lešole leo le bego le bonagala le le makgwakgwa. "Le ge go le bjalo, ke ka lebaka la eng ba go bitša Komodo? Na go loma ga gago go na le mpholo?"
  
  Drake o ile a tsena ditaba gare pele molaodi wa Delta a ka arabela. "Ba ka e bitša phaephe ya seretse se segolo, eupša e sa dutše e le thanele e bonolo ya sebjalebjale. Nka se go nyefole ka go beakanya diprothokhole tše di tlwaelegilego, eupša ke tla go botša se. Hlokomela maraba a booby. Bloody King e mabapi le dipontšho tše kgolo le dithekniki tša karogano. Ge e ba a ka re arola, re batho ba ba hwilego."
  
  Drake o ile a sepela pele, a šupa Ben gore a ye ka morago gomme Karin a latele Komodo. Ntlo e nyenyane ya baleti e be e se na selo ge e se dilokara tše mmalwa tše dikgolo le mogala wo o nago le lerole. E be e nkga mollo le monola gomme e kwagala ka setu se se tseneletšego, sa mathomo seo se bego se fegilwe moyeng ka pele. Drake o ile a tšwela pele gomme kapejana a hwetša lebaka.
  
  Mojako wa phaephe ya seretse se segolo o be o le maotong a bona, e lego lešoba le legolo le le theogelago leswiswing le le gagabago.
  
  "E bokgole bokae?" Komodo o ile a gata pele gomme a lahlela thupa ya go phadima. Sedirišwa se ile sa phadima gomme sa kgokologa ka metsotswana e sego kae pele se thula leswika le thata. "Kgauswi. Tiiša dithapo tše dingwe, banna. Phakiša."
  
  Ge mašole a be a šoma, Drake o ile a theeletša ka mo a bego a ka kgona ka gona. Ga go modumo wo o ilego wa tšwa leswiswing la enke. O ile a tšea gore ba be ba le ka morago ga Kovalenko diiri tše mmalwa, eupša o be a ikemišeditše go swara ka pela.
  
  Gatee ge ba theogile gomme ba bjetše maoto a bona ka go tia lebatong le le boreledi la phaephe ya seretse se segolo, Drake o ile a hwetša dibering tša gagwe gomme a leba Diamond Head. Phala e ile ya tshesane, ya nwelela gomme ya koba. Gaešita le sehlopha sa Delta ka dinako tše dingwe se be se lahlegelwa ke teka-tekano goba se gohla dihlogo tša sona ka baka la go se tsebje e sa le pele ga shaft ya thabamollo. Ka makga a mabedi e ile ya retologa ka bogale, ya dira gore Drake a tšhoge go fihlela a lemoga gore koba ye boleta e be e dula e le ka lehlakoreng la Diamond Head.
  
  O ile a dula a lebeletše sedirišwa sa go bona lebelo. Lefsifsi la ka tlase ga mobu le ile la ba tswalela go tšwa ka mahlakoreng ka moka. "Seetša pele," Drake a realo gateetee gomme a ema.
  
  Selo se sengwe se ile sa tlola ka ntle ga leswiswing. Ledimo la moya o tonyago go tšwa ka tlase. O ile a ema gomme a ithuta lešoba le legolo leo le bego le le ka pele. Komodo o ile a sepela gomme a lahlela thupa ye nngwe ya go phadima.
  
  Mo nakong ye o ile a wa mo e ka bago dimithara tše lesomehlano.
  
  "Tefišo. Komodo, wena le sehlopha sa gago itokišetšeng. Ben, Karin, anke re lebelele dimakasine tše."
  
  Ge sehlopha sa Delta se be se hloma tripode e tiilego godimo ga lešoba leo le nago le mapheko, Drake o ile a bala mengwalo ya ka tlase ka pela. Mahlo a gagwe a ile a phatloga pele a ka fetša le go bala letlakala la mathomo gomme a hemela godimo.
  
  "Dihele tša madi. Ke nagana gore re hloka dibetša tše kgolo."
  
  Ben o ile a emiša sefahlego. "Ga se dikulo tšeo re di hlokago tlase kua. Tše ke bjoko."
  
  "Go lokile, ka mahlatse ke na le tšona ka bobedi." Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe. "Ke nagana gore ge re swanetše go theeletša mmino wa masepa tseleng, we"ll turn to you."
  
  "Mae." Ga bjale ke na le Fleetwood Mac go iPod ya-ka."
  
  "Ke tšhogile." Ke phetolelo efe?
  
  "Na go feta e tee?"
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. "Ke nagana gore bana ka moka ba swanetše go thoma thuto ya bona felotsoko." O ile a tšhoša mahlo go Karin. "Re phela bjang, Komodo?"
  
  "Phethilwe".
  
  Drake o ile a gata pele, a swara thapo yeo e kgomareditšwego go tripode, gomme a kgoromeletša fase phaephe yeo e phadimago ka tsela ye e makatšago. Gateetee ge dibutšwana tša gagwe di kgoma tlase, o ile a goga gomme tše dingwe tša thelela fase ka e tee ka e tee. Karin, e lego ramabelo yo a tlwaeditšwego, o ile a laola go theoga gabonolo. Ben o ile a katana ganyenyane, eupša o be a sa le yo monyenyane e bile a phetše gabotse mmeleng gomme mafelelong a kotama ntle le go roba mofufutšo.
  
  "Pele". Drake o ile a sepela ka lebelo ka lehlakoreng la Diamond Head. "Lebelela mokokotlo wa gago." Re batamela kgauswi."
  
  Temana e ile ya thoma go theoga. Drake ka boripana o ile a ipotšiša kamoo phaephe ya seretse se segolo e ka fapošwago go tšwa go go elela ga yona ga tlhago, eupša ka morago a lemoga gore magma ka boyona e be e tla gapeletša tsela ya yona tseleng ya go ganetša mo gonyenyane ka matla a dihele ka morago ga yona. Seretse se segolo se be se ka tšea khutlo le ge e le efe yeo e bego e e nyaka.
  
  Metsotso ye mengwe ye mmalwa e ile ya feta gomme Drake a ema gape. Go be go na le lešoba le lengwe lebatong ka pele, mo nakong ye e be e le le lenyenyane e bile le le nkgokolo ka mo go phethagetšego. Ge Komodo a lahlela thupa ya go phadima, ba ile ba phopholetša gore shaft e be e le botebo bja dimithara tše ka bago tše masometharo.
  
  Drake o itše: "E kotsi le go feta." "Itlhokomeleng, lena ba babedi."
  
  Ke moka o ile a lemoga gore seetša seo se tšwago lepara la go phadima se be se sa bonagale ke maboto le ge e le afe a maswika. Seetša sa yona sa mmala wa namune se ile sa monywa ke leswiswi le le dikologilego. Ka tlase ga bona go be go na le phapoši e kgolo.
  
  O ile a bontšha gore a homole. Bjalo ka yo mongwe, ba ile ba theetša ka kelohloko medumo le ge e le efe yeo e bego e e-tšwa ka tlase. Ka morago ga motsotswana wa go homola ka mo go feletšego, Drake o ile a swara thapo ya rappel gomme a itšhikinyega godimo ga shaft yeo e se nago selo. O ile a thelela ka pela ka botelele bja yona go fihlela a le ka tlase ga siling.
  
  E sa dutše go se na lešata. O ile a thuba dithupa tše dingwe tša go phadima tša seripa-gare sa dosene gomme a di lahlela ka seleng yeo e lego ka tlase. Ganyenyane-ganyenyane, seetša seo e sego sa tlhago se ile sa thoma go thunya.
  
  Gomme Matt Drake o ile a feleletša a bone seo batho ba mmalwa ba se bonego pele. Kamore e kgolo ya khutlonne ka botelele bja dimithara tše masomehlano. Ka mo go phethagetšego boreledi mokatong. Maboto a mararo a kobegilego, ao go ona go betlilwego maswao a mangwe a bogologolo, ao a sa hlaolegego bokgoleng bjo bjalo.
  
  Le gona se se bušago lebota le tee ke tsela e kobegilego yeo e ilego ya kgahliša Mokapotene Cook kudu. Mojako ka gare ga gagwe wo o bego o thopile Kgoši ya Madi gakaakaa. Gomme dilo tše di tšhošago le dimakatšo tšeo di ka lego ka kua ga tšona di ile tša tlatša Matt Drake le bagwera ba gagwe ka poifo ye bjalo.
  
  Ba hwetša Dikgoro tša Dihele.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-seswai
  
  
  Hayden o ile a swara ka thata ge helikopotara e be e panka leratadimeng, e fetoša tsela ka pela. Pono ya gagwe ya mafelelo ya Kinimaki e bile Alicia Miles yo a bego a dula a bapala a mo kgoromeletša ka gare ga helikopotara ye nngwe. Pono yeo e ile ya mo dira gore a šikinyege, eupša lehlakore la gagwe le le šomago le be le tseba gore ge go tliwa ntweng, Mano o be a na le thekgo ye kaone kudu kgwebong ka mokgwa wa mosadi wa Leisemane wa go hlanya.
  
  Go bjalo le ka Hayden. Mai o ile a dula kgauswi le yena, a homotše e bile a na le khutšo, bjalo ka ge eka ba lebile Lebopong la Napali go yo bona dipono tša maemo a lefase. Ditulo tše dingwe ka moka di ile tša tšewa ke mašole a crack. Kauai e be e le bokgole bja metsotso e ka bago e masomepedi. Gates o be a sa tšwa go ikgokaganya le yena go bega tlhaselo ya botšhošetši lefelong la mabenkele la go bulega la Kukui Grove kua Kauai. Monna o ile a itlama ka diketane go seporo ka ntle ga lefelo la mohlakanelwa la Jamba Juice/Starbucks ka lehlakoreng la ka leboa la moago wo o raraganego. Motho yo a nago le diripana tša jamtex tšeo di tlemilwego mmeleng wa gagwe gomme monwana wa gagwe o le godimo ga sešušumeletši sa sedirišwa sa pele sa go thuthupiša.
  
  Monna yo gape o be a na le dibetša tše pedi tša go itiriša le sedirišwa sa go theeletša sa Bluetooth gomme a thibela le ge e le ofe wa barekiši ba lebenkele la go jela go tloga.
  
  Ka mantšu a Gates ka noši. "Setlatla se se tla leketla ka kua ka mo go kwagalago ge se kgona, ke moka ge balaodi ba dira kgato ya bona, se tla thuthupa. Bontši bja maphodisa a Kauai bo ile bja romelwa lefelong la tiragalo, kgole le wena."
  
  "Re tla boloka polasa e bolokegile, mong wa ka," Hayden a mo kgonthišetša. "Re be re letetše se."
  
  "Re dirile se, Mohumagatšana Jay. Ke nagana gore re tla bona gore maano a Kovalenko ke afe bakeng sa Sehlakahlakeng se Segolo se se latelago."
  
  Hayden o ile a tswalela mahlo. Kovelenko o be a dutše a rulaganya tlhaselo ye ka nywaga e mentši, eupša dipotšišo di ile tša šala. Ke ka baka la"ng o tlogela sedirišwa sa kgoro? Ke ka baka la"ng o tloga ka go rora mo go bjalo? Na ye e ka ba e le leano la gagwe la B? Gore, go sa šetšwe taba ya gore balaodi ba ile ba pepentšha maitapišo a gagwe ka moka ka pela gomme ba hlohleletša Vendetta ya Madi kgahlanong le Drake, bagwera ba gagwe le malapa, o ile a kgetha tsela ye go hwetša botumo bjo bogolo kudu.
  
  Goba, a nagana, mohlomongwe o be a šomiša leano la kgale, la kgale la go hlola khuduego ye e lekanego mo gore ditiro tša gago di ka se lemogwe fao.
  
  Ga go na taba, a nagana. Megopolo ya gagwe e be e le ka Ben le modiro o kotsi wo a bego a le go wona. O be a ka se tsoge a boletše se ka baka la mošomo, eupša o be a thoma go mo rata kudu. Mošomo wo a bego a o kwa go tatagwe ga se wa nyamelela, eupša o ile wa se sa akgofa kudu ka morago ga lehu le le šiišago la Kennedy Moore. Bophelo bja kgonthe bo fenya dikholofetšo tša kgale letšatši le ge e le lefe.
  
  Ge helikopotara e be e phatša leratadimeng le letala-lerata le le phadimago la Hawaii, Hayden o ile a rapelela Ben Blake.
  
  Ke moka mogalathekeng wa gagwe wa lla. Ge a lebelela skrine, dintshi tša gagwe di ile tša thunya godimo ka go makala.
  
  O ile a araba gatee-tee ka gore: "Dumela." "Le tsogile?"
  
  "E botse kudu, ke a leboga, eupša kgwebo ye ya go nyakišiša mabitla e na le ditla-morago tše tee tše šoro. Tan ya ka e nyakile e fedile."
  
  Hayden o ile a myemyela. "Go lokile, Torsten, go na le di-salon tša selo sa mohuta wo."
  
  "Magareng ga lefelo la taelo le lebitla? E sego ka nnete."
  
  "Ke therešo gore nka thabela go boledišana, Torsten, eupša lena ma-Sweden le ikgethela dinako tša lena."
  
  "Kwešišitše. Ke lekile go leletša Drake mogala pele, eupša e ile ya ya thwii go voicemail. O lokile?"
  
  "Go kaone go feta kamoo a bego a le ka gona, ee." Hayden o ile a bona leratadima la Kauai le tšwelela ka go le letona. "Theeletša-"
  
  "Ke tla akgofela. Go buiwa mo go ile gwa atlega. Ga go selo se se solegago. Se sengwe le se sengwe se be se le bjalo ka ge se be se letetšwe e bile se le ka nako. Eupša..." Torsten o ile a ema gannyane, gomme Hayden a mo kwa a hema. "Go diregile selo se sengwe lehono. Nka re selo se sengwe se bonala se 'off'. Lena ma-Amerika le ka e bitša selo se sengwe."
  
  "Ee?"
  
  "Ke amogetše mogala go tšwa mmušong wa ka. Go tloga go motsenagare wa ka go ya go Tona ya Mmušo. Tlhohlo ya maemo a godimo. Ke-" Go khutša mo gongwe mo go dikadikago, go sa swane le Dahl le gatee.
  
  Lebopo le le makgwakgwa la Kauai le ile la kitimela ka tlase ga bona. Mogala o ile wa tla ka radio. "Go šetše metsotso ye seswai go ya."
  
  "Ke boditšwe gore tshepedišo ya rena - tshepedišo ya rena ya Scandinavia - e be e le kgauswi le go fetišetšwa go setheo se sefsa. Sehlopha sa mošomo sa mohlakanelwa seo se bopilwego ka maloko a maemo a godimo eupša a sa bolelwago ka maina a CIA ya Amerika, DIA le NSA. Ka gona Hayden, ke lešole gomme ke tla phethagatša ditaelo tša mogolo wa ka yo a phagamego, eupša na seo se kwagala se lokile go wena?"
  
  Hayden o ile a tšhoga go sa šetšwe yena ka noši. "Go nna se se kwagala e le bošilo bjo bo feletšego. Leina la motho yo mogolo ke mang? Yo o ineelago diatleng go yena."
  
  "Russell Cayman o ile a re. Na o a mo tseba?"
  
  Hayden o ile a phuruphutša kgopotšo ya gagwe. "Ke tseba leina leo, eupša ke tseba mo gonyenyane kudu ka lona. Ke na le bonnete bja gore o tšwa go DIA, Defense Intelligence Agency, eupša bontši ba kgwebo ya go hwetša ditshepedišo tša dibetša. Ke eng sa ruri seo Russell Cayman yo a se nyakago ka wena le Lebitla?"
  
  "O bala monagano wa ka".
  
  Go tšwa sekhutlong sa leihlo la gagwe, Hayden o ile a bona hlogo ya May e šikinyega bjalo ka ge eka o thuntšhitšwe ka legata. Eupša ge Hayden a retologela go yena ka go mmotšiša, moemedi wa Mojapane o ile a lebelela thoko.
  
  Hayden o ile a nagana metsotswana ye mmalwa gomme ka morago a botšiša ka lentšu le le homotšego, "Na o bota batho ba gago ka moka, Torsten?"
  
  Go khutša ga Dahl nako e telele kudu go ile gwa araba potšišo ya gagwe.
  
  "Ge e ba DIA e ile ya lemošwa ka selo se itšego, gona ba na le khupetšo e kgolo kudu. Selo sa bona seo se tlago pele se ka ba sa feta sa CIA. Gata ka kelohloko, mogwera. Mothaka yo, Cayman, ga se selo go feta sepoko. Black ops tharollo ya mathata, Gitmo, September 11th. Ge e ba selo se sengwe se segolo le se se nago le kwelobohloko se sa sepele gabotse, ke yena motho yo o retologelago go yena."
  
  "Nnyobe. Ke duma ge nkabe ke se ka kgopela."
  
  "Ke swanetše go ya bjale, Torsten. Eupša ke go tshepiša gore ke tla bolela le Jonathan ka masepa a ka pela ka mo nka kgonago. Fega ka kua."
  
  Torsten o ile a saena konteraka ka go hemela godimo mo go lapilego ga lešole la setsebi leo le bego le di bone ka moka gomme le be le nyoretšwe ke go kgethwa go ba mohlankedi yo mongwe wa mošomo go motho yo a thomilego wa Amerika. Hayden o ile a mo kwela bohloko. O ile a retologela go Mai, a le kgauswi le go botšiša gore o tseba eng.
  
  Eupša mogala wa "Target" o ile wa tla ka radio.
  
  Mašemo a ka pele le a ka tlase a be a tuka. Ge helikopotara e dutše e theoga, dipopego tše dinyenyane di be di ka bonwa di kitima ka go se kgethe ka mahlakoreng ka moka. Dithapo di ile tša atološwa go tšwa ka khabineng gomme batho ba tlolela ka morago ga bona, ba thelela ka lebelo go leba naga ye e fišitšwego ka fase. Hayden le May ba ile ba leta nako ya bona, ponagalo ya May e se na selo ge ba ekwa banna ba bona ka noši ba thunya.
  
  Hayden o ile a lekola go itokišetša ga Glock ya gagwe ka lekga la boraro gomme a re, "Budro tlase kua."
  
  Mosadi wa Mojapane o ile a re: "O se ke wa tshwenyega. "O ya go hwetša gore Mai-time e ra go reng."
  
  Basadi ba babedi ba ile ba theoga thapo mmogo, ba kotama ka nako e tee, gomme ba sepela ka go sepela ka mokgwa wa kgale wa sekhurumetšo se tee-pedi. Mokgwa wo o be o nyaka go botana ka mo go feletšego, ka ge motho yo mongwe a be a kitima, yo mongwe a be a lebeletše didirišwa tša bona tša ka thoko. E tee, tše pedi, bjalo ka leapfrog. Kago. Eupša e be e le tsela e akgofilego le e senyago ya go tšwela pele.
  
  Hayden o ile a hlahloba lefelo leo ge a be a kitima. Meboto e mmalwa e boleta e be e fela moago wo o ageleditšwego ka legora woo go wona go bego go eme ntlo e kgolo le meago e mmalwa e megolo ya ka ntle. Ye e be e tla ba polasa ya bobedi ya Kovalenko. Ge re ahlola ka mollo le tlhakatlhakano, Boudreau o be a fihlile kapejana pele ga bona.
  
  Goba, go bonagala kudu, o be a tšea nako ya gagwe ka tsela ya sehlogo ka tšohle.
  
  Hayden o ile a kitima, a thuntšha sethunya sa gagwe sa tlhaselo sa Marine M16 seo a se adimilego ka go phadima ga molomo le banna bao a ba bonego ba khupeditšwe. Metsotso e mebedi ka morago e be e le sebaka sa gagwe, gomme a goeletša ka gore: "Laetša gape!" gomme a tšea metsotswana e mengwe e sego kae go tsenya makasine o mofsa ka sebetša sa gagwe. Ke ka sewelo ba bego ba bušetšwa mollo, gomme ge ba be ba le bjalo, o be o sa rulaganywa kudu moo ba bego ba ba foša ka dimithara tše mmalwa.
  
  Ka mahlakoreng ka bobedi, dihlopha tša crack Marine di ile tša tšwela pele ka lebelo le le lekanago. Bjale legora le be le tšwelela pele, kgoro e ile ya dula e bulegile ka mo go laletšago, eupša dihlopha di ile tša hudugela ka go le letshadi. Sethunya seo se bego se beilwe gabotse se ile sa senya dithekgo tša legora, sa tlogela sehlopha se tsena ka polaseng ka mo go sa šitišwego.
  
  Dikulo bjale di be di letša molodi kgaufsi ka tsela e kotsi.
  
  Hayden o ile a khupetša ka morago ga sehlomathišo sa jenereithara. Kgahlamelo e ile ya romela ditlhase go tšwa mošomong wa ditena ge Mai a be a thuma bakeng sa go khupetša. Dikarolwana tša letsopa le tša tšhipi di phatlaletše gohle.
  
  Mai o ile a phumola lerotho la madi lerameng la gagwe. "Mašole a Boudreau a be a tlwaeditšwe dikolong tša lena tša bana ba banyenyane."
  
  Hayden o ile a tšea motsotswana go hema, ke moka a gadima ka pela ntlong. "Maoto a lesomepedi. Na o itokišitše?"
  
  "Ee".
  
  Hayden o ile a phonyokga. Mai o ile a gata pele gomme a hloma lebota la lloto, a gapeletša lenaba la bona go duck bakeng sa khupetšo. Hayden o ile a fihla sekhutlong sa ntlo gomme a ikgateletša lebotong. O ile a lahlela flashbang lefasetereng gomme ka morago a khupetša Mai.
  
  Eupša ka yona nako yeo, tekanyo e makatšago ya go bolela e ile ya tla ka sedirišwa sa gagwe sa ditsebe. Moetapele wa sehlopha o ile a kgothaletša batho go leba polokelong ya kgole. Se sengwe se se šiišago se be se le kgaufsi le go direga moo. Ge Hayden a dutše a theeditše, o ile a lemoga gore banna ba Boudreaux ba be ba dikologile moago ka seripagare gomme ba be ba le kgaufsi le go thuntšha selo le ge e le sefe seo se ka bago se le ka gare.
  
  Mathopša, ga go pelaelo. Batho bao ba thopilwego.
  
  Hayden o ile a kitima ka morago ga May, a kitimela ka gare ga lefelo le le se nago selo gomme a thuntšha mmogo. Mašole a mangwe a ile a ba tlatša, a tšholla ka mahlakoreng ka bobedi, a bopa lebota le le bolayago, le le hlaselago la sebete le lehu.
  
  Polao e se nago tlhaologanyo yeo e bego e le kgaufsi le go direga e be e le karata ya go bitša ya Boudreau. O be a tla ba gona.
  
  Mašole ao a bego a tšhaba ga se a ka a kgaotša go thuntšha. Dikulo di ile tša sega moyeng, tša kgorometšwa mabotong le metšheneng gomme tša hwetša bonyenyane seripa-gare sa lesome-pedi diphetho tša manaba. Banna ba Boudreaux ba ile ba boela morago gomme ba boela morago ka baka la go tšhoga le poifo. Ge mašole a dutše a feta mafelong a ona a go šireletša, a ile a leka go thuntšha ka go se šetše go tšwa ka thoko, eupša Mašole a Lewatle a be a itokišeditše gomme a ba thunya ka dipomo.
  
  Go thuthupa go ile gwa thuntšha godimo moyeng ka mahlakoreng ka bobedi a batamelane. Dithuthupi di ile tša romela di- shrapnel di fofa; maleme a mollo a ile a phatlalatša lehu le le fišago ka lebelo kudu moo leihlo le bego le sa kgone go latela ka thata. Batho ba go goeletša ba rapaletše tseleng ya bona.
  
  Hayden o ile a bona lešaka ka pele. Pelo ya gagwe e ile ya nwelela ka letšhogo le le feletšego. E be e le therešo. Bonyenyane banna ba lesomehlano ba Boudreaux ba ile ba ema go dikologa lešaka leo le notletšwego, ba lebiša dibetša tša bona mabotong a masesane a pampiri, gomme ge Hayden a be a lebiša monna wa mathomo, ka moka ba ile ba thuntšha.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia Miles o ile a kitima gomme a thuntšha ge madira a Hawaii le balekane ba ona ba thoma tlhaselo go Kovalenko Ranch Sehlakahlakeng se Segolo. Sebopego sa naga se be se sa lekalekane. Di-canyon ka moka tše di tseneletšego, meboto e megolo le dithota tša dihlare. Pele ga ge ba bile ba batamela polaseng ya diruiwa, sethunya sa dipomo se ile sa thuntšhetšwa go e nngwe ya dihelikoptara tša tlhaselo, sa e swara eupša sa e senya, sa ba gapeletša ka moka go theoga ka pela.
  
  Bjale ba ile ba kitimela e le sehlopha, ba boledišana ka sethokgwa se se kitimago le meboto e makgwakgwa. Ba šetše ba lahlegetšwe ke monna o tee ka booby trap. Tlhaselo e be e lokišitšwe ke banna ba Kgoši ya Madi. Di-RPG di ile tša fofa ka ntle le morero ka gare ga dihlare.
  
  Bahlabani ba go thwala ba ipshina.
  
  Eupša Marines a ile a gatela pele, bjale a arogantšwe le legora ka dimithara tše ka bago tše masometharo feela le moedi o tee wa mafelelo wo o phagamego. Alicia o be a kgona go kwa difahlego tše di nyenyago tša manaba a bona. Madi a gagwe a thoma go bela. Go bapa le yena, moemedi yo mogolo wa CIA, Kinimaka, o be a kitima ka lebelo kudu bakeng sa senatla. O ile a ipontšha e le yo a holago kudu.
  
  Didirišwa tša poledišano ditsebeng tša bona di be di fetišetša ditaba tša ditiro tše sehlogo tšeo di bego di tsena. Hotele ya Ala Moana Queen kua Oahu e ile ya tswalelwa. Moeng wa maeto o ile a lahlelwa go fihla lehung go tšwa lefasetereng la lebato la lesome. Dipomo tša go thuthupišwa di ile tša lahlelwa setarateng. Sehlopha sa madira a kgethegilego se be se itokišeletša tshepedišo yeo go bonagalago e tla fiwa seetša se setala kgauswinyane ka baka la lehu le tlhakatlhakano yeo e bakilwego ke bahlabani bao ba thwetšwego. Kua Kauai, motho yo a ipolayago a nnoši o ile a thuntšhetša dikulo tše mmalwa dibene tšeo babegi ba ditaba ba bego ba kgobokane go tšona, a gobatša mmegi wa ditaba. Gomme bjale, Sehlakahlakeng se Segolo, pese yeo e tletšego ka baeng e thopilwe gomme pomo e bjetšwe ka gare ga sehlopha sa yona. Ba be ba notletšwe ka gare mola mathopša a bona a dutše ka ntle ditulong tša godimo, a enwa biri le go bapala dikarata. Go be go sa tsebje gore ke ofe wa bona yo a nago le sethuthupi, goba gore ke tše kae.
  
  Alicia o ile a tlolela ka lehlakoreng la moedi. RPG e ile ya thuthupa ka pele ga gagwe, ya romela ditšhila le maswika godimo moyeng. O ile a tlolela godimo ga bona, a sega, gomme a retologa ge a lemoga go dikadika ga Kinimaki.
  
  "Etla, o nonne," a realo, a koba melomo ya gagwe ka go bapala. "Dula le nna. Ke mo dilo di hlakahlakanego e le ka kgonthe."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a thuntšha leboelela, a leka go dula a iketlile gomme ka go rialo a boloka go nepagala ga gagwe. Dihlogo tše tharo di ile tša thuthupa ponong ya gagwe. Mai o be a sa kitima kgauswi le yena, a sa bolele selo. Mašole a mangwe a ile a wela fase ka lengwele le tee, a phema dithunya gomme a kgaola bahlabani bao ba thwetšwego pele ba ka retologa.
  
  Hayden o be a le gare ga bona ka nako yeo. Monna yo mongwe o ile a retologa gomme a mo itia leporogong la nko ya gagwe ka sethunya. O ile a wa a goeletša, eupša a mo raga maoto, a dira gore a fofe hlogo godimo ga direthe godimo ga gagwe.
  
  O ile a namela godimo ka pela, eupša mmele wa gagwe wa wela godimo ga gagwe, wa mo kgomaretša fase. Ge a lebelela godimo, o ile a lebelela thwii mahlong a gagwe ao a tletšego lehloyo, ao a kolobilego bohloko. Ka go rora ga go theoga, o ile a mo itia gomme a mo phuthela diatla tša gagwe tše koto kgokgotheng ya gagwe.
  
  Gateetee o ile a bona dinaledi, eupša ga se a ka a dira maiteko a go mo thibela. Go e na le moo, diatla tša gagwe tše pedi tše di lokologilego di ile tša hwetša sebetša ka botšona. Ka go le letona ke Glock ya gagwe. Ka go le letshadi ke thipa ya gagwe. O ile a tsenya barele ya sethunya dikgopong tša gagwe, a mo tlogela a e kwa.
  
  Go swara ga gagwe go ile gwa lokologana gomme mahlo a gagwe a phatloga.
  
  Hayden o ile a thuntšha dithunya tše tharo tše di lešago bodutu. Monna o ile a mo kgokologa. Ge pono yeo e lego ka godimo ga gagwe e dutše e hlaka, sefahlego sa mohlabani yo mongwe yo a thwetšwego se ile sa bonagala. Hayden o ile a thuntšha nkong, a bona monna a fofela morago gomme a nyamelela.
  
  O ile a dula godimo gomme a bona Mai. Mohlabani wa mafelelo yo a šetšego wa go thwala o thulana le yena. Hayden o ile a panya mahlo. Monna yo e be e le sekepe se se senyegilego. Sefahlego sa gagwe se be se bonagala eka se pentilwe ka mmala wo mohwibidu. Go be go se na meno a lekanego. Mohlagare wa gagwe o be o bonagala o fokola. Letsogo le lengwe le be le phatlogile, le lengwe le robegile sekonokono. O ile a ema ka maoto a šikinyegago gomme ka morago a wela ka matolo ka gare ga leraga leo le nago le madi.
  
  "O kgethile motho yo a fošagetšego gore o hlohle," Mai a realo ka pososelo ye bose ge a tšea sepheo ka Glock ya gagwe yeo a e adimilego gomme a mo foka hlogo.
  
  Hayden o ile a metša ka go se rate. Ye e be e le mosadi yo mongwe yo a tseneletšego.
  
  Mašole a lewatle a ile a bula lebati la lešaka, a bitša go ba gona ga ona. Pelo ya Hayden e ile ya nwelela ka baka la palo ya mekoti mabotong ao a nago le di- rig. A re tshepeng gore batho bao ba thopilwego ba ile ba phonyokga.
  
  Gare ga dikgopolo tša gagwe tšeo di bego di hlatswa ka lebelo, selo se sengwe se ile sa bonagala go feta tšohle. Boudreaux o be a se gona mo. O ile a lebelela morago ka ntlong. E be e le lefelo la mafelelo leo a bego a tla letela gore a iphihle go lona, eupša go sa dutše go le bjalo- .
  
  Moferefere wa tšhoganetšo o ile wa mo tanya tlhokomelo. Mašole a Lewatle a ile a kgopša ka ntle ga lešaka, yo mongwe a mo swere legetla bjalo ka ge eka o hlabilwe ka thipa.
  
  Ke moka Boudreaux le lešaba la bahlabani bao ba thwetšwego ba ile ba tšhollela ka ntle ga lešaka, ba thuntšha dithunya gomme ba goeletša bjalo ka batemona. Na se se be se bolela gore bahlabani ba bangwe bao ba thwetšwego ba ile ba gafa maphelo a bona gore e be difora? Na ba ile ba thuntšha diphapoši tše di se nago selo goba ba tšwa boemong bjo bo itšego?
  
  Nnete e ile ya mo hlaba bjalo ka go thuthupa ga nuclear. Banna ba Kgoši ya Madi bjale ba be ba le gare ga Mašole a Lewatle, ba elwa, gomme Boudreau a kitimela go Hayden, thipa e emišitšwe ka go se kwe.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia o ile a hlohleletša sehlopha go tšwela pele ka bokgoni bja gagwe bja go hlama le moya wa gagwe ka fase ga mollo. Metsotso e sego kae ka morago ba ile ba fihla godimo ga go tsoga ga mafelelo gomme ba neša halo ya mollo godimo ga bašireletši bao ba epilwego. Alicia o ile a lemoga ntlo e kgolo, lešaka le legolo le karatšhe ya dikoloi tše pedi. Lefelo le le be le okametše noka e nabilego, ka ntle le pelaelo e be e šoma e le mokgwa wa go tšhaba, gomme kgaufsi le lešaka go be go e-na le lefelo la go emiša dihelikoptara leo le nago le helikopotara e tee yeo e bethilwego.
  
  O ile a lebelela morago. "Dithuthupi tša dipomo."
  
  Moetapele wa sehlopha o ile a sosobana sefahlego. "Ke šetše ke dira se."
  
  Alicia o ile a šupa maemo a lenaba. "Go na le lebota la fase fao. Lehlakore la ka morago la ntlo. Ka morago ga Rolls-Royce. Ka go le letona la sediba."
  
  Moetapele wa sehlopha o ile a latswa melomo ya gagwe. "Raka ditlatla ka ntle."
  
  Go thuthupa ga mmalwa go ile gwa dira gore lefase le šišinyege. Bahlasedi ba ile ba thuntšha dipomo tše tharo gomme ka morago ba kitimela pele ka sebopego se tee-pedi, ba sa dutše ba thuntšha e le yuniti eupša ba fenya ka arc e bolayago.
  
  Ka sehlogo se se senyago ba ile ba hlasela polasa ya Kgoši ya Madi.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SENYENE
  
  
  Maoto a Drake ao a nago le dibutse a ile a kgoma lebato la sele. Pele ba bangwe ba thoma go theoga, o ile a hloma lebone la go boneša tsela ya bona. Gateetee maboto a ile a phela, dilo tše di betlilwego tša ona bjale di bonagala gabotse mahlong a Drake ao a tšhogilego.
  
  Curls tšoanang le tse ka disebediswa tse peli nkehang habobebe. Ga bjale di tiišeditšwe gore di swana tlwaa le tšeo Thorsten Dahl le sehlopha sa gagwe ba di utolotšego ka Lebitleng la Badimo kua Iceland.
  
  Ke tlhabologo efe ya bogologolo yeo ba ilego ba kgopša go yona morago bjale? Le gona tše ka moka di be di tla fela bjang?
  
  Ben, Karin le ba bangwe ka moka ba Team Delta ba ile ba kgoromeletša thapo ya go theoša go fihlela bohle ba pitlagana go dikologa lešoba le legolo la Kgoro ya Pele. Drake o ile a leka ka gohle gore a se ke a lebelela ka mo go tseneletšego kudu ka gare ga boso bja enke bjo bo lego ka kua.
  
  Ben le Karin ba ile ba wela fase ka matolo. Arch ka boyona e be e na le mohuta o itšego wa tšhipi e borashe, e boreledi ka mo go phethagetšego e bile e lekana. Bokagodimo bja tšhipi bo be bo betlilwe ka maswao a manyenyane a swanago le a legaga ka moka.
  
  Karin o ile a a kgoma ka kelohloko: "Maswao a ga se a kotsi. Lebelela. Ke bona curl e swanago e boeletša leboelela. Le legaga ka moka..." A lebelela go dikologa. "Go a swana".
  
  Ben o ile a fumble bakeng sa mogala wa gagwe. "Se ke senepe seo Dahl a re rometšego sona." O ile a e swara godimo go fihla seetšeng. Drake o ile a inama pele, a kgodišegile gore Delta Team e tla ba e phafogetše bašwahledi.
  
  "Ka fao, Lebitla la Badimo le na le kgokagano ye nngwe le Dikgoro tša Dihele," Drake o ile a nagana ka go hlaboša. "Eupša di-curl di bolela"ng?"
  
  Karin o ile a bolela ka setu gore: "Go boeletša dipaterone." "Mpotše. Ke maswao a mohuta mang, a bogologolo goba
  
  Sebjalebjale, seo se bopilwego ka dipaterone tše dintši tšeo di ipoeletšago?"
  
  "Bonolo." Komodo e Kgolo e ile ya khukhuna fase kgauswi le bona. "Polelo".
  
  "Go lokile." Ka gona, ge e ba se e le polelo-" O ile a šupa maboto a sele. "Ke moka ba anega kanegelo ka moka."
  
  "Go swana le tšeo Dahl a di hweditšego." Drake o ile a dumela ka hlogo. "Eupša ga re na nako ya go e sekaseka bjale. Kovalenko o ile a feta ka dikgoro tše."
  
  "Leta". Ben o ile a pitla leporogo la nko ya gagwe. "Maswao a..." A kgoma arch. "Go swana tlwaa le go didirišwa. Go nna se se šišinya gore kgoro ye ke phetolelo ye e boeleditšwego ya sedirišwa se se swanago. Motšhene wa go sepela ka nako. Re šetše re phethile ka gore medimo e ka ba e dirišitše didirišwa tša go swara ka seatla go sepela nakong le go tutuetša pheletšo. Mohlomongwe selo se ke tshepedišo e kgolo."
  
  "Bona," Drake a realo ka setu, "se ke se segolo. O tla kwešiša se. Eupša ka morago ga dikgoro tše-" O ile a šupa ka monwana wa gagwe leswiswing le legolo. "Kgoši ya Madi. Monna yo a ikarabelago ka lehu la Kennedy, gare ga ba bangwe ba makgolo. Ke nako ya go tlogela go bolela gomme o thome go sepela. Eya".
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo gomme a ema, a bonagala a le molato gannyane ge a be a iphora. Bohle ka phapošing ba ile ba hemela godimo. Go be go na le selo se sengwe ka morago ga kgoro seo go se nago le o tee wa bona yo a bego a nyaka go se bolela:
  
  Lebaka leo ka lona Mokapotene Cook a fetotšego leina la arch go tšwa go "Pele's Gate" go ya go "Hell's Gate".
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO
  
  
  Mmušo wa Hawaii o ile wa thothomela ka tlase ga matla a lehlanya.
  
  Ge e ba helikopotara e be e ka fofa godimo, e kgona go nea pono e nabilego ya ditiragalo tše lefsifsi, tša boitshwaro bjo bo gobogilego tšeo di bego di direga dihlakahlakeng, e be e tla thoma ka go fofa godimo ga Oahu go yo thopa Hotele ya Ala Moana Queen yeo e dikantšwego, moo ditho tše di nago le phihlelo tša dihlopha tše mmalwa tša SWAT di bego di le gona just beginning to take action against heavily armed , tutueletšegago bahlabani ba go thwala bao ba bego ba swere mafelo ka moka a phagamego le batho ba sa balegego bao ba thopilwego. O ile a kitimela go feta, a efoga maru a dihele a muši o motšo wo o bego o tšhologa go tšwa bonyenyane mafasetereng a lesomepedi ao a robegilego, ka kelohloko a šupa mafelo ao a bulegilego moo banna bao ba aperego mask bao ba nago le dithunya le dithunya tša dipomo ba bego ba ka bonwa ba diša banna bao ba se nago thušo, basadi le bana ka dihlopha tšeo go bego go le bonolo go di senya .
  
  Gomme ka morago e be e tla kgokologela kgole, godimo le ka go le letona ka arc ye kgolo, pele go leba letšatšing, kgwele yeo ye serolane ya go nona e dira tsela ya yona ka go nanya go leba bokamoso bjo bo sa kgonthišegego le bjo mohlomongwe bja masetla-pelo, gomme ka morago ya itahlela fase le go ya ka go le letshadi leetong la yona le le šiišago ya kutollo go leba Kauai. O tla feta kgauswi le Diamond Head, a sa lemoge bagale le ba babe bao ba tsomago diphiri le go hlola ditoro tše di šiišago magageng a lefsifsi kudu le a kotsi kudu a ka tlase ga mobu a thabamollo yeo e hwilego.
  
  Kua Kauai, o be a tla dira mothaladi wa dinose bakeng sa monna yo a kolobilego ka mofufutšo yo a bego a itlama ka diketane legora la lebenkele la kofi, a swara bathekgi ka gare gomme a bontšha gabotse veste yeo e tletšego ka dynamite le seatla seo se thothomelago seo se swerego sedirišwa sa go thuthupiša sa monna yo a hwilego. Ge o be o ka godiša seswantšho, o be o ka bona go hloka kholofelo mahlong a monna yo. Se se be se tla bontšha gabotse therešo ya gore a ka no se kgone go swarelela nako e telele. Gomme ka morago ya fofela godimo, ya rotogela ka godimo ga marulelo gape go latela go kobega mo go kgahlišago ga lebopong le le sa tlwaelegago. Go ya polaseng yeo e tukago, moo Hayden Jay a bego a sa tšwa go lwa le Ed Boudreau, mola Mai Kitano le ba bangwe ka moka ba Marines ba ile ba lwa ntweng ya kgaufsi ya diatla le mašole a mantši a go thwala a Boudreaux. Gare ga lešata le le boifišago la lehu le ntwa, batho bao ba gobetšego bao ba thopilwego ba ile ba lla.
  
  Le go ya pele. Nako e fetilego le ya bokamoso di šetše di thulana. Bagologolo le ba avant-garde ba notletšwe ka thulano.
  
  Lehono e be e le letšatši leo ka lona badimo ba bego ba ka hwa gomme bagale ba bafsa ba ka thunya le go tsoga.
  
  Helikopotara e tla dira tsela ya yona ya mafelelo ya go fofa, e tšea diponagalo tša naga tše di fapanego le ditshepedišo tša tswalano ya diphedi le tikologo ya tšona tše di fetogago tšeo di bopago Sehlakahlakeng se Segolo. Ge ba kitima ka polaseng ye nngwe, go be go na le dinako tše mmalwa tšeo di swanetšego go tsepelela go tšona ge Alicia Miles, Mano Kinimaka le sehlopha sa bona sa Marines ba hlasela moago wo o šireleditšwego kudu moo batho bao ba thopilwego, bahlabani ba go thwala le banna bao ba nago le difaha tša dynamite ba ilego ba thulana ka thulano e tee ya maatla ohle. Go bapa le mapheko a ntwa, metšhene ye maatla e ile ya thoma go šoma, e ikemišeditše go huduša batho ba Kgoši ya Madi ka naga, moya le meetse. Khamera e ile ya thoma go godiša ge Alicia le Kinimaka ba lebelela godimo, ba lemoga batšhabi gomme ba šetše ba beile ditsela tša go ba thibela le go ba senya.
  
  Gomme mafelelong helikopotara e ile ya fapoga, e no ba motšhene, eupša e sa le motšhene, o tletše ka diswantšho tša bošilo bja batho, sebete seo ba ka se kgoboketšago le go se utolla, le bobe bjo bobe kudu bjo ba ka bo dirago.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-TEE
  
  
  Drake o ile a tsena ka fase ga arch, yeo Mokapotene Cook a e biditšego Dikgoro tša Dihele, gomme a ikhwetša a le tseleng ye tshesane yeo e betlilwego ka makgwakgwa. O ile a tšhuma lebone la sethunya gomme a le kgomaretša mogopong. Le gona o ile a kgomaretša lebone legetleng la gagwe gomme a le lokiša e le gore le boneše maboto. Ka nakwana go be go e-na le seetša se segolo gomme go se na kotsi e lego molaleng.
  
  Ge ba tshela temana ye e sobeletšego, Drake o ile a re ka legetleng la gagwe, "Mpotše, Ben, ka dijenale tša Cook."
  
  Ben o ile a ntšha moya ka pela. "Se ga se selo ge e se kakaretšo ya tshepedišo ye e kgolo ya maraba. Cook o ile a e bitša "Dikgoro tša Dihele" ka lebaka la tlhago ya maraba. Ga se a ka a bona le seo se bego se tla direga mafelelong."
  
  "Bjale ke mang yo a agilego melaba?" Drake o ile a botšiša. "Gomme ka lebaka la eng?"
  
  "Ga go yo a tsebago." Maswao ao re a hweditšego ka ntle le ao a lego ka Lebitleng la Badimo ga a gona mabotong a a ka gare." O ile a hlatswa kgokgokgo ya gagwe gomme a tlaleletša, "Bye."
  
  Lentšu la Komodo le ile la duma ka morago ga bona. "Ke ka baka la"ng Cook a se a bona bofelo?"
  
  Karin o ile a bolela ka setu gore: "O ile a tšhaba. "Ka poifo".
  
  "Oo, masepa."
  
  Drake o ile a ema motsotswana. "Ka fao, ka ge ke no ba lešole la semumu gomme lena ba babedi le le bjoko bja tshepedišo ye, e re ke hlakiše dilo. Ge e le gabotse, dikota ke senotlelo sa tshepedišo ya go swara. Gomme lena ba babedi le na le dikopi."
  
  "Re na le e tee," Ben a realo. "Karin o na le motho yo mongwe hlogong ya gagwe."
  
  "Ke moka re na le e tee," Komodo a ngunanguna.
  
  "Aowa..." Ben a thoma, eupša Drake a mo thibela. "Seo a se bolelago ke gore ge a ka hwa, re tla ba le khopi e tee, ngwana. Megopolo ya diswantšho ga e na mohola kudu ge o hwile."
  
  "Ga ke... Ee, go lokile, tshwarelo, ga re nagane bjalo ka mašole."
  
  Drake o ile a lemoga gore thanele e ile ya thoma go katološwa. Moya o bofefo kudu o ile wa foka sefahlegong sa gagwe. O ile a emiša seatla sa gagwe gore a ba thibele gomme ka morago a phunya hlogo ya gagwe sekhutlong.
  
  Bona pono e makatšago.
  
  O be a le mojakong wa phapoši e kgolo, ya sebopego sa oblong, ka siling yeo e timetšego leswiswing. Seetša se se fokolago se be se etšwa go dithupa tša go phadima tšeo di swanetšego go ba di tlogetšwe ke banna ba Kgoši ya Madi. Ka go lebanya pele ga gagwe, a letile thanele yeo e ilego ya tšwela pele go ya botebong bja thaba, go be go na le pono yeo e ilego ya dira gore pelo ya gagwe e tlole go betha.
  
  Sefahlego se segolo se be se betlilwe leswikeng ka godimo ga thanele ka boyona. Ka mahlo a yona a sekamego, nko yeo e nago le sekgoketšane le seo se bego se ka hlaloswa feela e le dinaka tšeo di tšwelelago hlogong ya yona, Drake o ile a phetha gatee-tee gore e be e le sefahlego sa diabolo goba sa motemona.
  
  A hlokomologa sefahlego ka motsotswana, o ile a hlahloba lefelo leo. Maboto a be a kobegile, metheo ya ona e apešitšwe ke leswiswi. Ba be ba swanetše go oketša seetša se senyenyane se se oketšegilego mo.
  
  O ile a šupa ba bangwe ka go nanya gore ba tšwele pele.
  
  Gomme ka morago, gateetee, lešata le ile la kwagala ka gare ga legaga, bjalo ka dithunya tša kgabo tše lekgolo di thuntšha ka nako e tee, goba, bjalo ka ge Ben a e beile, "le kwagala bjalo ka Batmobile ye e hlabilwego."
  
  Mollo o ile wa thuthupa ka dinko tša go betlwa, wa hlola sebešo go dikologa lebato la leswika. Di- jet tše pedi tše di aroganego tša kgabo di ile tša thuthupa go tšwa lešobeng le lengwe le le lengwe la nko, gomme ka morago, metsotswana e sego kae ka morago, e tee go tšwa leihlong le lengwe le le lengwe.
  
  Drake o ile a e ithuta ka go tshwenyega. "Mohlomongwe re bea mohuta o itšego wa mokgwa wo o šomago. Switšhi ya go kwa kgateletšo goba se sengwe." O ile a retologela go Ben. "Ke tshepa gore o itokišitše molekane, ka gobane bjalo ka ge ye nngwe ya dihlopha tša Dinorock tšeo ke di ratago kudu, Poison, e be e tlwaetše go bolela, ga se selo ge e se nako ye botse."
  
  Melomo ya Ben e ile ya kobega ya ba pososelo ya nakwana ge a be a lebelela dintlha tša gagwe. "Ye ke maemo a mathomo a dihele. Go ya ka mongwadi wa dingwalwa, monna yo a bitšwago Hawksworth, ba ile ba bitša maemo a Kgalefo. Ke nagana gore lebaka le molaleng. Ka morago ba mo bapetša le diabolo, Amone, motemona wa bogale."
  
  "Ke leboga thuto, potsanyane." Komodo o ile a rora. "Na ka kotsi le ge e le efe e bolela ka tsela ya go ya nakong e fetilego?"
  
  Ben o ile a bea mongwalo fase gomme a o otlolola. "Lebelela. Ke bone se pele eupša ga se ka se kwešiša. Mohlomongwe se ke leswao."
  
  Drake o ile a khukhuna fase kgauswi le mogwera wa gagwe yo mofsa. Dimakasine tšeo di kopišitšwego di be di hlamilwe ka kelohloko le go ba le diswantšho, eupša monwana wa Ben o ile wa lebiša tlhokomelo ya gagwe mothalong o makatšago wa mongwalo.
  
  1 (||) - go 2 (||||) - go 3 (||) - go 4 (|||||/) .
  
  Gomme mongwalo o nnoši wo o ilego wa latela se e be e le, "Ka pefelo, kgotlelela. Motho yo a nago le šedi o tla rulaganya tsela ya gagwe ge e ba go na le methaladi ya go sesa ka pele ga gagwe."
  
  Ben o itše: "Cook e be e le mosesiši yo mogolo kudu wa dikepe. "Mothaladi wo o re botša dilo tše pedi. Moapei yo o logile tsela ya go feta motemona le gore tsela yeo e fetago go yona e nyaka go rulaganywa ka kelohloko."
  
  Karin o ile a lebelela mollo o phadima. O ile a bolela ka go nagana gore: "Ke badile tše nne." "Go thuthupa mo go nne ga kgabo. Tšhelete e swanago le-"
  
  Thunyo e ile ya lla, ya šišinya setu. Kulo e ile ya ricocheta go tšwa lebotong kgauswi le hlogo ya Drake, ya dira gore dikarolwana tše bogale tša leswika di kgaole moyeng. Millisecond ka morago, Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe gomme a thuntšha, gomme millisecond ka morago o ile a lemoga gore ge e ba a ka dutla morago ka gare ga tsejana, mohlabani wa go thuntšha a ka di boloka di kgomaretšwe lebotong ka mo go sa felego.
  
  Ka kgopolo ye, o ile a kitima, a thuntšha, ka seleng. Komodo, yo go bonagalago a fihla phethong e swanago, o ile a mo latela. Mollo wo o kopantšwego o ile wa kgaola ditlhase lebotong leo le le dikologilego. Mofihla o ile a duck ka go tšhoga, eupša a sa kgona go thuntšha kulo ye nngwe, yeo e ilego ya letša molodi magareng ga Drake le Komodo.
  
  Drake o ile a wela fase ka lengwele le tee, a tšea sepheo.
  
  Monna o ile a tlolela ka ntle go tšwa sekhurumelong sa gagwe, a emišetša sebetša sa gagwe godimo, eupša Komodo o ile a thuntšha pele - lephoto la go thuthupa le ile la lahlela mohlaselwa morago. Go ile gwa kwagala mokgoši wo o phunyago gomme monna a kotama ka gare ga tlhakatlhakano ye e raraganego, sethunya se lla fase. Komodo o ile a sepela gomme a kgonthiša gore monna yo o hwile.
  
  Drake o ile a ikana. "Bjalo ka ge ke be ke nagana, Kovalenko o ile a tlogela di-sniper gore di re fokotše lebelo."
  
  "Le go re sesa," Komodo a tlaleletša.
  
  Karin o ile a phunya hlogo ya gagwe sekhutlong, moriri wa gagwe o motsothwa o wela mahlong a gagwe. "Ge ke nepile, gona polelo ye e makatšago ke lešoba la senotlelo, gomme lentšu "go se fele pelo" ke senotlelo. Methaladi yeo ye mebedi ya diterene yeo e swanago le di-self tše pedi? Mmino, direto le dingwalong tša kgale di ka bolela go khutša. Ka fao, go se fele pelo go ra gore 'go khutša'.
  
  Drake o ile a lebelela tšhišinyo yeo ka mahlo a go tšhoša ge sehlopha sa Delta se be se fenya go putla legaga, se hlohleletšwa ke Komodo gomme se ikemišeditše go se dire diphošo tše dingwe.
  
  Komodo o ile a goeletša ka gore: "Go thwe"ng ka batho? Hlokomela maraba a booby. Nka se dumelele setlatla seo sa Russia se rig selo se itšego go jury."
  
  Drake o ile a itlotša seatla sa gagwe seo se fufuletšwego lebotong le le makgwakgwa, a kwa leswika la mašobana ka fase ga seatla sa gagwe, le tonya bjalo ka ka gare ga setšidifatši. "Ka gona ke gore: "Ema go thuthupa ga mathomo, ke moka o eme go se nene ka tše pedi gomme o ye go tše pedi. Ka morago ga go thuthupa ga bobedi, emiša ya bone gomme o tšwele pele go ya go ya boraro. Ka morago ga go thuthupa ga boraro, ema go se nene gomme o tšwele pele go ya go tše nne. Gomme ka morago ga go thuthupa ga bone, ema ka lekga la botshelela, ke moka o tšwe."
  
  "Bonolo." Ben o ile a šikinya mahlo. "Eupša go khutša go tšea nako e kaaka"ng?"
  
  Karin o ile a šikinya magetla. "Mopeleto o mokopana."
  
  "Oo, seo se a thuša, sis."
  
  "Gomme o bala bjang dithuthupi?"
  
  "Ke nagana gore yeo e fihlago lefelong la kgole pele ke nomoro ya pele, gomme nomoro ya bone ke ye kopana kudu."
  
  "Go lokile, seo se kwagala go itšego, ke a gopola. Eupša e sa dutše e le-"
  
  "Ke seo ka moka". Drake o be a bile le mo go lekanego. "Go se fele pelo ga ka go šetše go lekwa ge ke theeditše ngangišano ye. Ke tla ya pele. A re direng se pele caffeine high ya ka e apara."
  
  O ile a feta sehlopha sa bašomi ba Komodo, a ema dimithara tše sego kae go tloga kgabo e telele kudu. O ile a kwa monna yo mongwe le yo mongwe a retologa go lebelela. O ile a lemoga go tshwenyega ga Ben. O ile a tswalela mahlo, a kwa themperetšha e hlatloga ge go tšhollwa mo gongwe mo go fišago kudu go be go gadika moya ka pele ga gagwe.
  
  Sefahlego sa Kennedy se ile sa sesa pele ga leihlo la gagwe la monagano. O ile a mmona bjalo ka ge a be a le bjalo pele. Bob ye e tiilego meriring ya gagwe, disutu tša borokgo bjo bo se nago polelo - e tee ya letšatši le lengwe le le lengwe la beke. Boiteko bjo bo lemogago bja go šitiša selo se sengwe le se sengwe tabeng ya gore e be e le mosadi.
  
  Gomme ka morago Kennedy a tlogela moriri wa gagwe fase, gomme a gopola mosadi yo a feditšego le yena dikgwedi tše pedi tše di thabišago. Mosadi yo a thomilego go mo thuša go tšwela pele ka morago ga lehu le le senyago la mosadi wa gagwe Alison le bohloko bjo bo bakilwego ke kotsi yeo ya pheletšo ya koloi nywageng e mentši e fetilego.
  
  Mahlo a gagwe a ile a phadima thwii pelong ya gagwe.
  
  Go be go tuka mollo ka pele ga gagwe.
  
  O ile a leta gore phišo ya dikgabo tša mollo e kokobetše gomme a ema metsotswana e mebedi. Ge a sa letile, o ile a lemoga gore go phadima ga mollo go tšwa leihlong la bobedi go be go šetše go phadima fase. Eupša ka morago ga metsotswana ye mebedi o ile a šuthelela ntlheng ye, le ge tlhale ye nngwe le ye nngwe ya sephedi sa gagwe e be e goeletša gore ga se a swanela.
  
  Mollo o ile wa mo fediša- .
  
  Eupša e ile ya gatsela motsotsong wo a ilego a fetša motšhene wa gagwe wa go sepela. Moya wo o mo dikologilego o be o sa fiša, eupša o kgotlelelwa. Drake o be a hema, mofufutšo o mo rotha ka maphoto. Ka ge a be a sa kgone go iketla motsotswana, o ile a thoma go bala gape.
  
  Metsotswana e mene.
  
  Kgabo e ile ya phaphasela kgauswi le yena, e leka go tšhuma mollo lefelong lona leo a bego a le kgaufsi le go le tšea.
  
  Drake o ile a dira mogato wa gagwe. Mollo wa tima. Molomo wa gagwe o ile wa kwa bjalo ka kuku ya letswai. Di- eyeball tša gagwe ka bobedi di ile tša tuka bjalo ka ge eka di ile tša kitimišwa ke pampiri ya santa.
  
  Le ge, ke nagana bjalo. Nagana, nagana ka mehla. Metsotswana ye mengwe ye mebedi gomme re tla šutha. A re tšweleng pele go ya go manoeuvre ya mafelelo. Bjale o be a na le kgodišego.
  
  Khutša metsotswana e tshela gomme ka morago- .
  
  Ka iri ya botshelela o ile a huduga, eupša mollo ga se wa kokobela! Dintshi tša gagwe di ile tša tuka. O ile a wela fase ka matolo gomme a lahlela setopo sa gagwe morago. Ben o ile a goeletša leina la gagwe. Phišo e ile ya ba e kgolo kudu moo a ilego a leka go goeletša. Eupša ka yona nako yeo e ile ya nyamelela gatee-tee. O ile a lemoga ganyenyane-ganyenyane gore diatla tša gagwe le mangwele di be di gohla go bapa le lebato la leswika le le makgwakgwa. A emiša hlogo ya gagwe, o ile a gagaba ka lebelo go bapa le thanele yeo e lego ka morago ga sele.
  
  Ka morago ga motsotswana, o ile a retologa gomme a goeletša ba bangwe ka gore: "Go kaone gore le tšee nako yeo ya mafelelo ya go khutša ya metsotswana e šupago, banna. 'Selo sa mafelelo seo o nyakago go se tseba ke gore Kentucky Fried e bjang.'
  
  Go ile gwa kwagala ditshego tše di kgaoditšwego. Komodo o ile a sepela gateetee gomme a botšiša Karin le Ben gore ba rata go tšea sebaka sa bona neng. Ben o ile a rata gore mašole a mangwe a sego kae a mo etele pele, eupša Karin o be a ikemišeditše go latela Drake. Go tšere Komodo ka boyena go mo iša ka thoko gomme a bolele ka setu ka bohlale bja go kgonthiša gore Drake ga se a no ba le mahlatse ka nako ya gagwe pele ba ipea kotsing ya go lahlegelwa ke ye nngwe ya bjoko bja go buiwa ga bona.
  
  Drake o ile a bona Karin a nolofala gaešita le go myemyela ganyenyane. Go be go le bose go bona motho a na le mafelelo a homotšago go ngwana wa hlaga wa lapa la Blake. O ile a lekola thanele yeo e mo dikologilego gomme a lahlela thupa ya go phadima meriting. Mmala wa yona wa amber wo o bego o katološwa ga se wa boneša selo ge e se thanele yeo e betlilwego le go feta, e fifala go ba boso.
  
  Lešole la mathomo la Delta le ile la wela kgauswi le yena, la latelwa kapejana ka morago ga moo ke la bobedi. Drake ga se a senya nako ka go ba romela ka gare ga thanele go yo nyakišiša. Ge a boela morago go leba phapošing ya kgalefo, o ile a bona Ben Blake a dira kgato ya gagwe.
  
  Ben o ile a swara mokotla wa gagwe mo e nyakilego go ba bjalo ka mošemane wa sekolo, a kgonthišetša gore moriri wa gagwe o motelele o tsentšwe ka tlase ga ntlha ya sekipa sa gagwe gomme a gata pele. Drake o ile a lebelela melomo ya gagwe e sepela ge a bala metsotswana go ya fase. Ka ge a be a sa bontšhe maswao a ka ntle a maikutlo, pelo ya Drake e ile ya tlola ka nnete molomong wa gagwe gomme ya dula moo go fihlela mogwera wa gagwe a wela maotong a gagwe, a budulela.
  
  Drake o ile a mo neela seatla sa gagwe. Ben o ile a lebelela godimo, "O ya go reng, sefebe? Ge o sa kgone go kgotlelela phišo?"
  
  "Ga ke tsopole Bucks Fizz," Drake a realo ka segalo sa go tena. "Ge o nyaka-aowa, ema-"
  
  Drake o ile a lemoga Karin a batamela moela wa mathomo wa mollo. Molomo wa Ben o ile wa tswalela ka yona nako yeo gomme mahlo a gagwe a latela kgato e nngwe le e nngwe ya dikgaetšedi tša gagwe. Ge a dutše a thekesela, meno a Ben a ile a šila ka maatla kudu moo Drake a ilego a nagana gore e kwagala bjalo ka dipoleiti tša tectonic tšeo di šilanago. Gomme ge a thelela magareng ga lefelo le tee le le bolokegilego le le latelago, Drake o ile a swanelwa ke go swara Ben ka thata go mo thibela go kitimela ka ntle go mo swara.
  
  "Leta! O ka se mo phološe"
  
  Karin o ile a ema gannyane. Go wa ga gagwe go ile gwa mo tlogela a ferekane ka mo go feletšego. O be a lebelela ka lehlakoreng le le fošagetšego mo e ka bago metsotswana e mebedi pele ga ge go thuthupa mo gongwe go mo fiša.
  
  Ben o ile a katana le Drake, yo a ilego a swara mošemane ka makgwakgwa ka morago ga hlogo ya gagwe gomme a šomiša mmele wa gagwe go šireletša mogwera wa gagwe gore a se bone tiragalo ye e latelago ye e šiišago.
  
  Karin o ile a tswalela mahlo.
  
  Ke moka Komodo, moetapele wa sehlopha sa Delta, o ile a mo kuka ka seatla se tee se segolo, a tlola ka bokgoni magareng ga go khutša. Ga se a ka a roba morethetho wa gagwe, o ile a fo lahlela Karin magetleng a gagwe, a mo lahlela hlogo pele gomme a mo theošetša fase ka boleta kgauswi le ngwanabo yo a befetšwego.
  
  Ben o ile a nwelela fase kgauswi le yena, a ngunanguna se sengwe ge a mo swere kgauswi. Karin o ile a lebelela ka magetleng a Ben thwii go Komodo gomme a bolela mantšu a mabedi ka molomo. "Ke a leboga".
  
  Komodo o ile a dumela ka hlogo ka go nyama. Metsotso ye mmalwa ka morago banna ba gagwe ka moka ba ile ba fihla ba šireletšegile, gomme ba babedi bao Drake ba ba romilego ka gare ga thanele ba ile ba boa.
  
  Yo mongwe wa bona o ile a bolela le bobedi Drake le Komodo ka nako e tee. "Molaba o mongwe, mong wa ka, mo e ka bago khilomithara pele. Go be go se na maswao ao a lego molaleng a di-sniper goba maraba a booby, eupša ga se ra kgomarela go dikologa go hlahloba gabedi. Ke ile ka nagana gore re swanetše go boa mo."
  
  Karin a itloša lerole gomme a ema. "Molaba o lebega bjang?"
  
  "Mohumagatšana, seo se swana le setlatla se tee se segolo."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-PEDI
  
  
  Ba ile ba kitimela godimo tsejaneng ye tshesane, ba hlohleletšwa ke ditiro tša bošoro tšeo di ka bago di be di direga lefaseng leo le lego ka godimo ga bona le ke maikemišetšo a mabe a monna yo a bego a khukhunetše leswiswing la ka fase ga mmu pele ga bona.
  
  Tsela ya makgwakgwa e ile ya ba iša ka legageng le le latelago. Le mo nakong ye, dithupa tša go phadima di ile tša boneša karolo ya sebaka se segolo, bobedi tše difsa le tšeo di fifalago ganyenyane-ganyenyane, eupša Drake o ile a thuntšha ka pela diphadima tše pedi tša amber lebotong la kgole.
  
  Sebaka seo se bego se le ka pele ga bona se be se makatša. Ditsela di be di bopegile bjalo ka trident. Shaft e kgolo e be e le tsela ya go feta yeo e nago le bophara bjo bo lekanego go ka amogela batho ba bararo bao ba lekanago. E ile ya fela lebotong la kgole ka arch ye nngwe ya go tšwa. Go tloga makala go tšwa go shaft ye kgolo gomme ya bopa diphego tše dingwe tše pedi tša trident, go be go na le ditemana tše dingwe tše pedi, ke tše fela tšeo di bego di le tše tshesane kudu, tše kgolo go se nene go feta di-ledge. Ditekanyetšo tše di ile tša fela ka go kobega mo go sephara lebotong la legaga.
  
  Dikgoba magareng ga ditsela tša trident di be di tletše ka leswiswi le le tseneletšego le la bofora. Ge Komodo a lahlela leswika leo ka gare ga go se be gona ga seetša kgauswi, ga se ba ke ba kwa le thula fase.
  
  Ka kelohloko, ba ile ba tšwela pele ka go nanya. Magetla a bona a ile a gagamala ka baka la go gagamala gomme methapo ya bona ya tšhika ya thoma go gagoga. Drake o ile a kwa go tšhologa mo go sesane ga mofufutšo go kgokologa go theoga botelele bja mokokotlo wa gagwe, a hlohlona go fihla fase. Para e nngwe le e nngwe ya mahlo sehlopheng e ile ya lebelela go dikologa gomme ya phuruphutša moriti o mongwe le o mongwe, sekhutlwana se sengwe le se sengwe go fihlela Ben mafelelong a hwetša lentšu la gagwe.
  
  "Ema," a realo, a sa kwagale gabotse, ke moka a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe gomme a goeletša, "Ema."
  
  "Ke eng se?" Drake o ile a gatsela, leoto la gagwe le sa le moyeng.
  
  "Re swanetše go hlahloba dikota tša Cook pele, ge e ba go ka direga."
  
  "O kgetha dinako tša gago tša go hlabja."
  
  Karin o ile a bolela. "Ba e bitša Megabaru, sebe sa bobedi se se bolayago. Motemona yo a tswalanywago le megabaru ke Mamon, yo mongwe wa dikgošana tše šupago tša dihele. O ile a bolelwa ka pukung ya Milton"s Paradise Lost gomme a ba a bitšwa motseta wa dihele kua Engelane."
  
  Drake o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Ga go segiše".
  
  "E be e sa rerelwa go ba bjalo. Se ke seo ke kilego ka se bala le go se boloka. Leswao le nnoši leo Hawksworth a le fago mo ke polelo ye: Megabaru ye e fapanego e dutše kgaugelo. Anke monna yo a latelago a be le seo o se nyakago."
  
  Drake o ile a lebelela legaga le le tonyago, le le kolobilego. "Ga go na tše ntši mo tšeo nka di ratago, ntle le mohlomongwe Krispy Kremes."
  
  "Ye ke tsela e lebanyago ya go ya go tšwa." Komodo o ile a emiša yo mongwe wa banna ba gagwe ge a be a pitlaganya a feta. "Ga go na selo seo se kilego sa ba bonolo gakaakaa. Hei! Ke eng se se nyoba, dude-"
  
  Drake o ile a retologa go bona monna wa Delta a kgoromeletša Komodo ka thoko gomme a sepela thwi go feta molaodi wa gagwe.
  
  "Wallis! Boloka lerete la gago le le mothalong, lešole."
  
  Drake o ile a lemoga mahlo a monna yo ge a batamela. E glazed. E lokišitšwe ntlheng e itšego ka go le letona. Drake o ile a latela mahlo a gagwe.
  
  Gomme ka bona di-niche gateetee. Go segiša ka fao a bego a sa di lemoge pele. Mafelelong a lefelo la ntwa la go le letona, moo le bego le thulana le lebota la legaga, Drake bjale o bone di-niche tše tharo tše di tseneletšego tšeo di betlilwego ka leswikeng le lentsho. Selo se sengwe se be se phadima ka gare ga niche ye nngwe le ye nngwe. Selo sa bohlokwa, se dirilwego ka gauta, safire le diemerald. Selo seo se ile sa swara seetša se se fokolago le se se phatlaletšego seo se bego se phadima go putla legaga gomme sa se bušetša morago ka makga a lesome. Go be go swana le go lebelela ka pelong ya kgwele ya disco ye e phadimago yeo e dirilwego ka di- carat tše lesome tša ditaamane.
  
  Karin o ile a hweshetša, "Go na le kgoro ye e se nago selo ka lehlakoreng le lengwe."
  
  Drake o ile a kwa go gogwa ga lehumo leo le holofeditšwego. Ge a be a lebelela kgaufsi, ke moo dilo tšeo di bego di bonagala gabotse gomme a di nyaka kudu. Go tšere motsotswana gore tshwaelo ya Karin e nwele ka gare, eupša ge e nwelela, o ile a lebelela alcove yeo e se nago selo ka mona le poifo. Mohlomongwe moya o mongwe wa mahlatse o ile wa itlhama godimo ga lešoba gomme wa sepela le dithebola? Goba na o ile a e swara ge a be a nwelela, a goeletša, ka botebong bjo bo sa balegego ka tlase?
  
  Tsela e nngwe ya go hwetša.
  
  Drake o ile a bea leoto le tee pele ga le lengwe gomme ka morago a ithibela. Mongongoregi . Bait ka ledges e be e tiile. Eupša go phegelela ga gagwe Kovalenko go be go kgahliša kudu. O ile a khukhunela morago go ya kgonthe, a ipotšiša kamoo sete ya mabone e ka bago e kgahlišago gakaakaa. Ka yona nako yeo, Komodo o ile a kitimela go mo feta, gomme Drake a otlolla seatla sa gagwe go mo thibela.
  
  Eupša molaodi wa Delta Force o be a sa tšwa go wela godimo ga mošomi-gotee le yena gomme a mo wiša fase. Drake o ile a retologa go bona sehlopha ka moka se khuname ka matolo, a se silila mahlo goba a phema meleko ka mo go feletšego. Ben le Karin ba ile ba ema ba loile, eupša go se go ye kae monagano wa Karin wa kapejana o ile wa lokologana.
  
  O ile a retologela go ngwanabo ka pela. "O lokile? Ben?
  
  Drake o ile a lebelela ka kelohloko mahlong a mošemane yo mofsa. "Re ka ba le mathata. O hwetša tebelelo ye e swanago ya galase ge Taylor Momsen a tšea sefala."
  
  Karin o ile a šikinya hlogo. "Bašemane," a ngunanguna gomme a phasola ngwanabo ka maatla.
  
  Ben o ile a panya mahlo gomme a emišetša seatla sa gagwe lerameng la gagwe. "Ao!"
  
  "O lokile?"
  
  "Aowa, hele aowa! O fo ba o nyakile go roba mohlagare wa ka."
  
  "Tlogela go ba mofokodi. Botša mma le tate nakong e tlago ge ba letša mogala."
  
  "Damn right, ke tla e dira. Ke ka baka la"ng o ile wa ba wa mpetha?"
  
  Drake o ile a šikinya legetla ge Komodo a emiša monna wa gagwe fase gomme a mo lahlela morago mothalong. "Motho yo mofsa."
  
  Karin o ile a lebelela ka go kgahlwa.
  
  Drake a re, "Na ga o gopole? Mabone a mabotse? Ba nyakile go go hwetša, mogwera."
  
  "Ke gopola..." Tebelelo ya Ben gateetee e ile ya boela lebotong la leswika le di-niche tša lona tše di raraganego. "Oo, wow, ke go kgahliša gakaakang. Gauta, ditaamane le mahumo. Ke gopola se."
  
  Drake o ile a bona dilo tšeo di phadimago di thoma go hwetša matlakgogedi a tšona gape. "A re hudugeng," a realo. "Gabedi. Ke kgona go bona seo legaga le le se dirago, gomme ge re feta kapejana go lona, go kaone."
  
  O ile a sepela ka lebelo, a bea seatla sa gagwe legetleng la Ben gomme a šišinya hlogo go Karin. Komodo o ile a latela ka setu, a lebelela banna ba gagwe ka kelohloko ge ba feta kgauswi le mašoba ao a bego a lokeleditšwe ka mahlakoreng ka bobedi.
  
  Ge ba sepela kgauswi le di-niche, Drake o ile a ipea kotsing ya go gadima ka pela. Ka gare ga niche e nngwe le e nngwe go be go eme selo se senyenyane sa sebopego sa sekotlelo, seo bokagodimo bja sona bo bego bo tsentšwe ka maswika a bohlokwa. Eupša se se nnoši se be se sa lekana go hlola pontšho e makatšago ya seetša yeo e bego e goga mahlo gakaakaa. Ka morago ga sekotlelo se sengwe le se sengwe, maboto a makgwakgwa a di- niche ka botšona a be a tletše ka methaladi ya dirubi, di- emerald, di- safire, ditaamane le maswika a mangwe a bohlokwa a sa balegego.
  
  Megopo e be e ka bitša lehumo, eupša di- niche ka botšona e be e le tša bohlokwa bjo bo sa lekanywego.
  
  Drake o ile a ema ge a batamela lešoba la go tšwa. Phefo e tonyago e ile ya mo foka go tšwa go le letshadi le ka go le letona. Lefelo ka moka le be le nkga sephiri sa bogologolo le diphiri tše di utilwego. Go be go na le meetse ao a bego a tšhologa felotsoko, e no ba go elela mo gonyenyane, eupša mo go lekanego go oketša bogolo bja tshepedišo ya magaga yeo ba bego ba e hlahloba.
  
  Drake o ile a lebelela bohle ka kelohloko. Molaba o ile wa fenywa. O ile a retologa go feta ka gare ga arch ya go tšwa.
  
  Gomme lentšu la motho yo mongwe le ile la goeletša ka gore: "Ema!"
  
  O ile a gatsela ka yona nako yeo. Tumelo ya gagwe go sello le tlhago yeo e belegwego ke tlwaetšo ya kgale ya SAS e ile ya phološa bophelo bja gagwe. Leoto la gagwe la le letona le ile la kgoma terata ye sesane ka thata, eupša go kgorometša gape go be go ka thoma molaba wa booby.
  
  Mo nakong ye Kovalenko ga se a ka a tlogela mohlabani wa go thuntšha. O ile a ahlola ka nepo gore sehlopha seo se bego se le ka morago ga gagwe se tla be se goga lerete ka Greed Hall. Tgala ya leeto e ile ya lebiša moepong wo o utilwego wa M18 Claymore, wo o nago le mantšu a "Front to the Enemy" godimo ga wona.
  
  Mafelelo a ka pele a be a lebišitšwe go Drake gomme a be a tla mo foka ka thoko ka dibering tša kgwele tša tšhipi gotee le Ben le Karin ge nkabe Komodo a se a goeletša temošo.
  
  Drake o ile a theoha mme a tima sesebediswa ka potlako. O ile a fetišetša se go Komodo. "Ke leboga kudu, mogwera. Boloka se se le seatleng gomme ka morago re tla se kgoromeletša godimo ga lerete la Kovalenko."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-RARO
  
  
  Go sepela ka maoto mo go latelago e be e le mo go kopana gomme go theoga ka pela go theoga. Drake le ba bangwe ba ile ba swanelwa ke go sepela ka direthe, ba ithekgile ka mebele ya bona morago gore ba dule ba eme thwii. Drake o ile a nagana gore ka motsotso ofe goba ofe a ka thelela gomme a wela fase a se na thušo, Modimo o tseba fela gore ke pheletšo efe ye e šiišago yeo e letetšego ka fase.
  
  Eupša metsotso e sego kae feela ka morago ba ile ba bona lešoba leo le tlwaelegilego. Drake o ile a lokiša thupa ya gagwe ya go phadima gomme a ema mojakong. Ka ge a be a nagana ka di- sniper, o ile a dutla hlogo ya gagwe ka pela gomme a tšwa.
  
  "Oo, dibolo," a hemela godimo ka pelong. "Go mpefala le go feta."
  
  "O se ke wa mpotša," Ben a realo. "Go be go na le kgwele ye kgolo ya sekontiri yeo e bego e fegilwe godimo ga dihlogo tša rena."
  
  Drake o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Bophelo ga se filimi, Blakey. Modimo, o freak."
  
  O ile a hemela godimo gomme a ba eta pele ka legageng la boraro le legolo. Lefelo le le makatšago leo ba le bonego le ile la emiša yo mongwe le yo mongwe wa bona ditseleng tša bona. Melomo ya bulega. Ge Kgoši ya Madi e be e ka kgetha ntlha efe goba efe leetong la bona go fihla ga bjale go bea molaba, ye e be e le yona, Drake o ile a nagana metsotso ye mmalwa ka morago, sebaka se se phethagetšego. Eupša, ka mahlatse go banna ba ba botse, ga go selo seo se rapaletšego. Mohlomongwe go be go na le lebaka le lebotse la se...
  
  Gaešita le Komodo o ile a bula mahlo ka poifo le go se dumele, eupša o ile a kgona go pitlela mantšu a sego kae. "Ke moka ke akanya gore ke kganyogo."
  
  Go khohlela le go ngunanguna e be e le karabelo ya gagwe e nnoši.
  
  Tsela yeo e bego e le ka pele ga bona e be e latela mola o tee o otlologilego go ya lešoba la go tšwa. Lepheko e be e le gore tsela e be e lekantšwe ka mahlakoreng ka bobedi ke di- pedestal tše kopana tšeo di bego di na le difihlolo ka godimo ga tšona le di- pedestal tše ditelele tšeo di bego di na le diswantšho tše di pentilwego godimo ga tšona. Sehlwaseeme se sengwe le se sengwe le seswantšho se sengwe le se sengwe di be di emela dibopego tše mmalwa tša go tsoša kganyogo ya botona le botshadi, go tloga go tšeo di nago le tatso e makatšago go ya go tšeo di gobogilego ka mo go feletšego. Go tlaleletša, diswantšho tša magaga di ile tša tlatša intšhi ye nngwe le ye nngwe ye e lego gona ya maboto a magaga, eupša e sego diswantšho tša pele tšeo gantši di hwetšwago magageng a bogologolo - tše e be e le diswantšho tše di makatšago, tšeo di lekanago gabonolo le motaki ofe goba ofe wa Tsošološo goba wa sebjalebjale.
  
  Taba yeo e be e tšhoša ka tsela ye nngwe. Diswantšho di be di bontšha orgy e tee ye kgolo, ka monna le mosadi yo mongwe le yo mongwe ba thadilwego ka dintlha tše di kwešago bohloko, ba dira sebe se sengwe le se sengwe sa kganyogo seo se tsebjago ke monna... le tše dingwe.
  
  Ka kakaretšo, e be e le kotlo e makatšago go dikwi, kotlo yeo e ilego ya tšwela pele e sa fokotšege ge ditiragalo tše oketšegilego tše di makatšago di be di phutholla bakeng sa go phadima leihlo le monagano wa motho.
  
  Drake o ile a nyakile a tšholla megokgo ya kwena bakeng sa mogwera wa gagwe wa kgale Wells. Mokgoši yo wa kgale o be a tla ba ka elementeng ya gagwe mo. Kudu ge e ba a ile a e utolla le May.
  
  Kgopolo ya May, mogwera wa gagwe wa kgale yo a phelago, e ile ya thuša go šitiša monagano wa gagwe go tšwa go morwalo o feteletšego wa dikwi wa diswantšho tše di kgothaletšago bootswa wo o mo dikologilego. O ile a lebelela morago go sehlopha.
  
  "Mathaka. Guys, se e ka se be se sengwe le se sengwe. Go swanetše go ba le mohuta wo mongwe wa tshepedišo ya go swara mo. Dula o bulegile ditsebe tša gago." O ile a khohlela. "Gomme ke ra ka melaba."
  
  Tsela e ile ya ya pele. Drake bjale o lemogile gore le go lebelela fase ka mahlo a go tšhoša go ka se go thuše. Dipalopalo tše di nago le dintlha tše di kgahlišago le tšona di ile tša sothoga moo. Eupša tše ka moka ka ntle le pelaelo e be e le herring e khubedu.
  
  Drake o ile a hemela godimo gomme a gata pele. O ile a lemoga gore go be go na le mošito wo o phagamišitšwego wa disenthimithara tše nne ka mahlakoreng ka bobedi a tsela mo e ka bago dijarata tše lekgolo.
  
  Ka nako e swanago, Komodo o ile a bolela. "O a bona se, Drake? E ka be e se selo."
  
  "Goba se sengwe le se sengwe." Drake o ile a bea leoto le tee ka kelohloko pele ga le lengwe. Ben o ile a latela kgato ka morago, ke moka mašole a mmalwa, gomme ka morago Karin, yo a bego a hlokometšwe kgaufsi ke Komodo. Drake o ile a kwa Komodo yo mogolo, yo a nago le mmele o mogolo a hweshetša dikgopelo tša tshwarelo ka setu go Karin ka diswantšho tša go hloka mekgwa le go hloka mekgwa ga batho ba gagwe bao ba lebeletšego, gomme a gatelela pososelo.
  
  Motsotsong woo leoto la gagwe la lloto le ilego la kgoma fase mathomong a mahlakore ao a phagamišitšwego, modumo o tseneletšego wa go duma o ile wa tlala moyeng. Ka go lebanya pele ga gagwe, lebato le ile la thoma go šikinyega.
  
  "Thobela". Mokgwa wa gagwe wa Yorkshire wo o nabilego o ile wa tšwelela dinakong tša kgateletšego. "Ema banna."
  
  Tsela e be e arotšwe ka lelokelelo la dishelofo tša maswika tše di rapaletšego tše di sephara. Ganyenyane-ganyenyane, šelefo e nngwe le e nngwe e ile ya thoma go sepela ka thoko, e le gore motho le ge e le ofe yo a emego go yona a ka wa ge e ba a sa gata e latelago. Tatelano e be e nanya kudu, eupša Drake o ile a šišinya gore bjale ba hweditše lebaka la ditšhitišo tše di nago le sebete tša Chambers.
  
  O itše: "Gata ka kelohloko." "Ka bobedi ka bobedi. Gomme o tloše monagano wa gago ditšhila gomme o tšwele pele, "ntle le ge o nyaka go leka papadi ye e mpsha ya "go itahlela sekoting"."
  
  Ben o ile a mo tlatša rakeng ya mathomo yeo e bego e sepela. O ile a fegelwa ka gore: "Go thata kudu go tsepamiša kgopolo."
  
  Drake a mmotša gore: "Nagana ka Hayden. "Se se tla go thuša go feta."
  
  "Ke nagana ka Hayden." Ben o ile a panya mahlo a bona sehlwaseeme sa kgauswi, e lego boraro bjo bo sothogago bja dihlogo tše di logaganego, matsogo le maoto. "Ke bothata bjoo."
  
  "Le nna". Drake o ile a gata ka kelohloko šelefong ya bobedi ya go goga, a šetše a hlahloba motšhene wa boraro le wa bone. "Wa tseba, ke thabile kudu gore ke ile ka feleletša ke feditše diiri tšeo ka moka ke bapala Tomb Raider."
  
  "Ga se nke ka nagana gore ke tla feleletša ke le sprite papading," Ben a ngunanguna morago, gomme ka morago a nagana ka May. Bontši bja setšhaba sa bahlalefetši sa Japane bo ile bja mo bapetša le moanegwa wa dipapadi tša bidio. "Hee Matt, ga o nagane gore ge e le gabotse re a lora, akere? Gomme se ka moka ke toro?"
  
  Drake o ile a lebelela ge mogwera wa gagwe a gata ka kelohloko rakeng ya boraro. "Ga se nke ka lora toro ye e bonagalago gakaakaa." O be a sa nyake go šišinya hlogo go tikologo ya gagwe gore a tšweletše ntlha ya gagwe.
  
  Bjale, ka morago ga bona, sehlopha sa bobedi le sa boraro sa batho se ile sa thoma leeto la sona le bohloko. Drake o ile a bala dishelofo tše masomepedi pele a fihla mafelelong gomme, ka mahlatse, a tlolela fase mo go tiilego. Re leboga Modimo pelo ya gagwe yeo e bego e kitima e kgonne go khutša. O ile a lebelela lešoba la go tšwa motsotso, ke moka, a kgotsofetše gore ba noši, a retologa go lekola tšwelopele ya ba bangwe.
  
  Ka nako e swanetšego ya go bona yo mongwe wa banna ba Delta a lebelela thoko siling yeo e pentilwego ka tsela e kgahlišago-
  
  Gomme o hlologetšwe šelefo yeo a bego a le kgauswi le go e gata. O be a ile ka karolo ya motsotswana, kgopotšo e nnoši ya gore o kile a ba moo e be e le mokgoši wa go tšhoga wo o ilego wa latela go wa ga gagwe.
  
  Khamphani ka moka e ile ya ema, gomme moya wa šikinyega ka baka la go tšhoga le poifo. Komodo o ile a ba fa ka moka motsotso gomme ka morago a ba kgoromeletša pele. Ka moka ba be ba tseba go feta go yona. Lešole leo le welego e be e le lešilo go lona.
  
  Le mo, gomme mo nakong ye ka kelohloko kudu, ka moka ba ile ba thoma go šutha. Drake o ile a nagana motsotswana gore o be a sa kgona go kwa go goeletša ga mašole a wela ka mo go sa felego sekoting seo se sa felego, eupša o ile a e nyatša e le go bona dilo ka leihlo la kgopolo. O ile a lebiša tlhokomelo morago go batho ka nako ya go bona Komodo ye kgolo e tšea go wa mo go swanago.
  
  Go bile le motsotso o tee wa go hloka kholofelo wa go phaphasela matsogo a gagwe, sello se tee sa bogale sa go itshola ka baka la go lahlegelwa ga gagwe mo go šiišago ga go tsepamiša kgopolo, gomme moetapele wa sehlopha sa Big Delta o ile a thelela go tšwa moeding wa šelefo. Drake o ile a goeletša, a nyakile a ikemišeditše go kitimela go mo thuša, eupša ka manyami a kgodišegile gore a ka se kgone go dira bjalo ge nako e dutše e eya. Ben o ile a goeletša bjalo ka ngwanenyana- .
  
  Eupša seo e be e le ka gobane Karin a fo thuma bakeng sa monna yo mogolo!
  
  Ka ntle le go dika-dika, Karin Blake o ile a tlogela sehlopha ka moka sa Delta seo se tlwaeditšwego kudu go yo mo lebelela a tloga gomme a kitimela ka hlogo go leba Komodo. O be a le ka pele ga gagwe, ka fao lebelo la gagwe le be le swanetše go thuša go mo lahlela morago godimo ga letlapa la sekontiri. Eupša Komodo e be e le monna yo mogolo, gomme a le boima, gomme go tlola ga Karin mo go se nago selo go ile gwa mo šišinya ka thata.
  
  Eupša o ile a mo kgoma ganyenyane. Gomme seo se be se lekane go thuša. Komodo o ile a kgona go retologa, ka ge Karin a mo file metsotswana ye mebedi ye e oketšegilego ya nako ya moya, gomme a swara mošito wa sekontiri ka menwana ya go swana le ya bobe. O ile a kgomarela, a itlhobogile, a sa kgone go ikgogela godimo.
  
  Gomme šelefo ya go thelela e ile ya sepela ka go nanya ka bohloko go leba pherimitha ya yona ya le letshadi, ka morago ga moo ya nyamelela, ya tšea moetapele wa sehlopha sa Delta.
  
  Karin o ile a swara letsogo la nngele la Komodo ka thata. Mafelelong, ditho tše dingwe tša sehlopha sa gagwe di ile tša arabela gomme tša mo swara ka letsogo le lengwe. Ka maiteko a magolo ba ile ba mo gogela godimo le godimo ga letlapa feela ge le be le nyamelela tsejaneng yeo e utilwego.
  
  Komodo o ile a šikinya hlogo ka sekontiri seo se nago le lerole. O ile a re: "Karin." "Nka se sa hlwa ke lebelela mosadi yo mongwe gape."
  
  Moithuti wa peleng wa genius wa mmala wo motsothwa yo a tlogetšego sekolo o ile a nyenya. "Lena banna, ka mahlo a lena a lelera, le ka se tsoge le ithutile."
  
  Gomme ka go kgahlwa ga Drake go ile gwa tla temogo ya gore maemo a a boraro a "dihele", phapoši ye e bitšwago kganyogo, e be e se selo ge e se seswantšho sa tlaišego ye e sa felego ya monna yo a nago le leihlo le le lelera. Cliché é ka ga gore go thwe"ng ge monna a be a dutše ka khefing & # 233; le mosadi wa gagwe goba kgarebe ya gagwe, gomme para ye nngwe ya maoto a mabotse e ile ya feta - o be a nyakile go ba ka nnete a be a tla lebelela.
  
  Ntle le gore tlase mo, ge nkabe a ile a lebelela, nkabe a hwile.
  
  Basadi ba bangwe ba be ba ka se be le bothata ka seo, Drake a naganišiša. Gomme ka lebaka le le kwagalago, le lona. Eupša Karin o ile a phološa Komodo, gomme bjale banyalani ba be ba lekana. Go ile gwa tšea metsotso e mengwe e mehlano ya go leta ka go tshwenyega, eupša mafelelong sehlopha ka moka se ile sa kgona go feta ka dishelofong tšeo di thelelago.
  
  Ka moka ba ile ba khutša. Monna yo mongwe le yo mongwe khamphaning o be a bona e le mošomo wa gagwe go swara Karin ka seatla le go bontšha tebogo ya bona bakeng sa sebete sa gagwe. Le Ben.
  
  Ke moka go ile gwa lla thunyo. Yo mongwe wa mašole a Delta o ile a wela fase ka matolo, a mo swara ka mpa. Gateetee ba ile ba hlaselwa. Seripa-gare sa dosene sa banna ba Kgoši ya Madi ba ile ba tšhollela ka ntle ga arch, ba swere dibetša tša bona ba itokišitše. Dikulo di ile tša hwihwitla moyeng.
  
  Ba šetše ba khuname ka matolo, Drake le sehlopha sa gagwe ba ile ba wela mokatong wa sekepe, ba swara dibetša tša bona. Monna yo a ilego a bethwa o ile a dula a khuname gomme a hwetša dikulo tše dingwe tše nne sehubeng le hlogong. Ka metsotswana ya ka tlase ga e mebedi o be a hwile, mohlaselwa yo mongwe wa morero wa Kgoši ya Madi.
  
  Drake o ile a topa sethunya sa gagwe sa go hlasela sa M16 seo a se adimilego gomme a thuntšha. Ka go le letona la gagwe, se sengwe sa difikantswe se be se tletše ka lloto, dikarolwana tša alabaster di phatlaletše moyeng. Drake o ile a ducked.
  
  Kulo e nngwe e ile ya letša molodi ya feta hlogong ya gagwe.
  
  Sehlopha ka moka se be se sa šišinyege, se iketlile e bile se kgona go lebiša ka kelohloko ka dithunya tša sona fase. Ge ba thuntšha, e bile polao ya polao, dikulo tše dintši di ile tša hlakahlakanya banna ba Kovalenko bao ba bego ba tšhaba gomme tša ba gapeletša go bina bjalo ka dipopaye tša madi. Monna yo mongwe o ile a bulldozer tsela ya gagwe go feta, ka mohlolo a sa gobala, go fihlela a kopana le Matt Drake.
  
  Monna wa peleng wa SAS o ile a mo hlasela ka hlogo, a tliša go thunya ga hlogo mo go pšhatlaganyago le lelokelelo la go otlwa ka thipa ka lebelo dikgopong tša gagwe. Banna ba mafelelo ba Kovalenko ba ile ba thelela lefelong leo banna ka moka ba babe ba ilego ba fela go lona.
  
  Hele.
  
  Drake o ile a ba šupa ka seatla gore ba fete, a lahlela mahlo a go itshola go setho sa sehlopha sa Delta seo se welego. Ba tla topa setopo sa gagwe tseleng ya go boela morago.
  
  "Re swanetše go ba re swara lešilo."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-NE
  
  
  Hayden o ile a lebana le Ed Boudreaux gomme lefase la qhibidiga.
  
  Boudreau o ile a boeletša mantšu ao a mmoditšego ona gatee pele: "Ke thabela go go bolaya." "Gape".
  
  "O paletšwe la mafelelo, psycho. O tla palelwa gape."
  
  Boudreau o ile a gadima fase leotong la gagwe. "Letheka la gago le bjang?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ka moka ga tšona di kaone". Hayden o ile a ema ka dintlha tša maoto, a letile tlhaselo ya legadima. O ile a leka go hlahla Moamerika gore lerete la gagwe le gateletšwe lebotong la lešaka, eupša o be a le bohwirihwiri kudu bakeng sa seo.
  
  "O madi." Boudreaux o ile a ekiša a latswa thipa ya gagwe. "E be e le bose. Ke nagana gore ngwana wa-ka o nyaka tše dingwe."
  
  Hayden o ile a rora ka gore: "Go fapana le kgaetšedi ya gago." "O be a tloga a sa kgone go e tšea."
  
  Boudreau o ile a kitimela go yena. Hayden o be a letetše se gomme a phema ka kelohloko, a pepentšha legare la gagwe go otlwa ga lerameng la gagwe. O ile a re: "Madi a pele."
  
  "Ketapele". Boudreaux o ile a tšholla maswafo gomme a boela morago, ke moka a mo itia ka dikotlo tše mmalwa tše kopana. Hayden o ile a di thibela ka moka gomme a fetša ka go otla ka seatla go fihla nkong. Boudreau o ile a thekesela, megokgo e tšhologa mahlong a gagwe.
  
  Hayden o ile a ikhola gatee-tee, a hlaba ka thipa ya gagwe. O ile a kgomaretša Boudreaux lebotong, ke moka a boela morago ka go itiwa ga tee- .
  
  Boudreau o ile a tšholla maswafo.
  
  Hayden o ile a duck gomme a tsenya thipa ka seropeng sa gagwe. O ile a goga ge a goeletša, a sa kgone go thibela go nyenya ga bohwirihwiri mo go bego go tšwelela mahlong a gagwe.
  
  "Na o ka e kwa, sefebe?"
  
  "Bitch!" Boudreaux o ile a hlanya. Eupša se e be e le bohlanya bja mohlabani, mohlabani, mohlabani yo a nago le nako. O ile a mo kokota mokokotlong ka go otla ka morago ga go otlwa, a ipea dikotsi tša bohlanya eupša a boloka matla le lebelo le le lekanego feela go mo dira gore a nagane gabedi ka go tsena ditaba gare. Gomme bjale, ge ba boela morago, ba ile ba kopana le dihlopha tše dingwe tša banna ba ntwa, gomme Hayden a lahlegelwa ke tekatekano ya gagwe.
  
  O ile a wa ge a be a namela godimo ga lengwele la monna yo a welego, a kgokologa gomme a ema, a loketše thipa.
  
  Boudreau o ile a qhibidiga gare ga lešaba, go nyenya sefahlegong sa gagwe go fetoga go nyenya ge a be a latswa madi a gagwe ka noši gomme a šišinya thipa.
  
  O ile a goeletša ka godimo ga lešata gore: "Re tla bonana." "Ke a tseba moo o dulago gona, Mohumagatšana Jay."
  
  Hayden o ile a lahlela yo mongwe wa banna ba Kgoši ya Madi tseleng, a roba leoto la monna bjalo ka lekala ge a be a bulela Boudreau tsela. Go tšwa sekhutlong sa leihlo la gagwe o ile a bona Mai, yo ka ntle le pelaelo e bego e le mofetoledi wa papadi ntweng ye, a lwa a sa itlhama kgahlanong le banna bao ba nago le dibetša tše bogale, ntwa e be e le kgauswi kudu bakeng sa go thunywa ga dithunya gomme a ba tlogela ba le mokgobo maotong a gagwe. Hayden o ile a lebelela bahu le bao ba hwago bao ba bego ba šikinyega go mo dikologa.
  
  O ile a lemoga gore gaešita le Boudreau o be a nagana gape ka boemo ge a be a latela mahlo a Hayden gomme a bona moemedi wa nonwane wa Japane a šoma.
  
  May o ile a lebelela Hayden ka mahlo a go tšhoša. "Thwii ka morago ga gago."
  
  Hayden o ile a tšholla Boudreaux.
  
  Psycho e kgolo ya Kgoši ya Madi e ile ya fologa bjalo ka ge eka mongoose ya Hawaii e be e gata direthe tša gagwe. Hayden le May ba be ba phegelela. Ge a be a feta, Mai o ile a otla yo mongwe wa banna ba Kovalenko ka tsela e šoro, ka go rialo a phološa bophelo bja lešole le lengwe.
  
  Ka mošola wa lešaka go be go e-na le tšhemo e bulegilego, lefelo la go emiša dihelikoptara leo le nago le helikopotara le boema-kepe bjo bo sesane moo dikepe tše mmalwa di bego di emišitšwe gona. Boudreau o ile a kitimela go feta helikopotara, a lebile seketswana se segolo sa lebelo, gomme ga se a ka a ba a kgaotša kgato ge a be a tlolela ka sekepeng, a wela moyeng. Pele Hayden a ka feta helikopotara, seketswana se segolo se be se šetše se lahlile gomme sa thoma go intšhila pele.
  
  May o ile a thoma go fokotša lebelo. "Ke Baja yo. Ka lebelo kudu, gomme banna ba bararo ba šetše ba letile ka gare. Ge di bapetšwa le tšona, dikepe tše dingwe di bonala di iketlile." Mahlo a gagwe a ile a lebelela helikopotara ka mahlo a go tšhoša. "Bjale se ke seo re se hlokago."
  
  Hayden o ile a duck ge kulo e whizz go feta go bona, a sa lemoge ka thata. "Na o ka e laola?"
  
  Mai o ile a mmotšiša, "Na ruri o mpotšiša potšišo yeo?" lebelela pele o gata skid gomme o tlolela ka gare Pele Hayden a fihla moo, Mai o be a šetše a thomile rotor ye kgolo, gomme seketswana sa Boudreaux se ile sa kitimela go theoga nokeng ka go rora mo gogolo.
  
  "E-ba le tumelo," Mai a realo ka setu, a bontšha go se fele pelo ga nonwane mo a bego a tsebja ka gona ge Hayden a šila meno a gagwe ka go nyamišwa. Ka morago ga motsotso koloi e be e loketše go fofa. May o ile a ntlafatsa sehlopha. Selei se ile sa tloga fase. Kulo e ile ya thula kholomo yeo e bego e le kgaufsi le hlogo ya Hayden.
  
  O ile a gogela morago, ke moka a retologa go bona banna ba mafelelo ba Kgoši ya Madi ba wela ka fase ga mollo. Yo mongwe wa mašole a Mašole a Kgethegilego a Hawaii o ile a ba nea monwana o mogolo ge helikopotara e thoma go theoga le go retologa, e itokišeletša go phegelela sekepe. Hayden o ile a šišinya seatla morago.
  
  E no ba letšatši le lengwe la bohlanya bophelong bja gagwe.
  
  Eupša o be a sa le mo. E sa dutše e phologa. Moano wa kgale wa Jay o ile wa tšwelela hlogong ya gagwe gape. Phologa letšatši le lengwe. E no phela.Le dinakong tša go swana le tše, o be a hlologetšwe tatagwe kudu.
  
  Motsotso ka morago, helikopotara e ile ya thekesela gomme ya kitimela go e phegelela ka phišo. Mpa ya Hayden e ile ya šala felotsoko ka kampeng, gomme a swara seporo go fihlela dikonotswana tša gagwe di opa. Mai ga se a fetwa ke beat.
  
  "Dula o apere borokgo bja gago."
  
  Hayden o ile a leka go tloša monagano wa gagwe go namela mo go dikološago ka go hlahloba boemo bja sebetša sa gagwe. Thipa ya gagwe e ile ya boela go moswari wa yona. Sethunya sa gagwe se nnoši seo se šetšego e be e le Glock e tlwaelegilego go e na le Caspian yeo a e ratilego morago bjale. Eupša ke eng sa go makatša, sethunya ke sethunya, akere?
  
  Mai o ile a fofela fase ka mo go lekanego moo spray e ilego ya thula lebone la pele. Sekepe se segolo se se serolane se ile sa sepela go bapa le noka e nabilego yeo e bego e le ka pele. Hayden o ile a bona dipopego di eme ka morago ga gagwe, a di bogetše di batamela. Ga go pelaelo gore ba be ba itlhamile.
  
  Mai o ile a theola hlogo ya gagwe gomme ka morago a lebelela Hayden ka mahlo a go tšhoša. "Sebete le Kgalalelo."
  
  Hayden o ile a dumela ka hlogo. "Go fela".
  
  May o ile a otla sehlopha, a romela helikopotara go thuma ka bogale, tseleng ya go thulana go ya Bayeux ye serolane. Bjalo ka ge go be go letetšwe, batho bao ba bego ba eme ka mahlakoreng ba ile ba boela morago ka go tšhoga. Hayden o ile a inama ka lefasetere gomme a thuntšha. Kulo e ile ya ya kgole ka go hloka kholofelo.
  
  Mai o ile a mo nea M9 yeo e bego e se na selo ka seripa. "Dira gore ba bale."
  
  Hayden o ile a thuntšha gape. Yo mongwe wa banna ba Boudreau o ile a thuntšha morago, kulo e kgorometšwa go tšwa sekhurumelong sa helikopotara. Mai o ile a dira sediko sa zigzag go dikologa sehlopha, a romela hlogo ya Hayden e pšhatlaganya kgahlanong le poso ya thekgo. Mai ka morago a thuma gape, ka bogale, a sa nee kotara. Hayden o ile a tšholla Glock ya gagwe gomme a bona yo mongwe wa banna ba Boudreau a feta lewatleng ka go gaša madi.
  
  Ke moka helikopotara e ile ya thulwa ke kulo e nngwe, ya latelwa ke lešaba la tše dingwe. Koloi e kgolo e be e emela sepheo se segolo. Hayden o ile a bona Boudreau a le leotwana la sekepe, a swere thipa ka thata meno a gagwe, a ba thuntšha ka sethunya sa motšhene wa ka tlase.
  
  "Oo," go goeletša ga May e be e le go nyatša ge muši o motsothwa o be o tšhologa gateetee ka gare ga helikopotara gomme modumo wa entšene gateetee o fetoga go tloga go go rora go ya go go lla. Ka ntle le tlhahlo, helikopotara e ile ya thoma go thekesela le go šikinyega.
  
  May o ile a panya mahlo a lebeletše Hayden.
  
  Hayden o ile a leta go fihlela ba le ka godimo ga seketswana sa Boudreau gomme a bula lebati la sona ge helikopotara e theoga.
  
  O ile a lebelela ka gare ga bona bašweu ba mahlo a Boudreau, a re, "Sekurufu se," gomme a tlolela ka ntle ga helikopotara yeo e bego e wa.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-HLANO
  
  
  Go wa ga Hayden ka bolokologi e bile ga nako e kopana. Sekepe sa Boudreaux se be se se kgole, eupša tseleng o ile a otla monna yo ka go gadima pele a wela mokatong wa sekepe. Moya o ile wa tšwa mmeleng wa gagwe ka lešata. Lebadi la kgale la seropeng sa gagwe le be le opa. O ile a bona dinaledi.
  
  Helikopotara e ile ya theogela fase ka nokeng yeo e sepelago ka lebelo mo e ka bago dimithara tše masometharo ka go le letshadi, modumo wo o thibago ditsebe wa lehu la yona o nwelela dikgopolo ka moka tše di kgokaganego gomme wa romela lephoto le legolo go putla bora bja sekepe.
  
  Lephoto le matla ka mo go lekanego go ka fetoša tsela yeo sekepe se sepelago ka yona.
  
  Sekepe se ile sa lahlegelwa ke lebelo, sa romela bohle ba fofela pele gomme sa thoma go lokeletša. Ke moka, mafelelong a tšhišinyego ya gagwe ya go ya pele, o ile a phetla gomme a kotama mpa godimo ka meetseng a mašweu.
  
  Hayden o ile a swara ge sekepe se sekama. Ge a dutše a eya ka tlase ga meetse, o ile a raga ka matla, a lebiša thwii fase, gomme ka morago a raga a lebile lebopong la kgaufsi. Meetse a tonyago a ile a mo opša ke hlogo, eupša a ile a homotša ditho tša gagwe tšeo di bego di opa ganyenyane. Go kitimela ga moela wa meetse go ile gwa mo dira gore a lemoge kamoo a bego a lapile ka gona.
  
  Ge a tšwelela, o ile a hwetša gore o be a se kgole le lebopo, eupša a lebane le Ed Boudreaux. O be a sa swere thipa magareng ga meno a gagwe gomme a rora ge a mmona.
  
  Ka morago ga gagwe, dithotobolo tša helikopotara yeo e bego e kgoga di ile tša thoma go nwelela ka nokeng. Hayden o ile a bona May a kitimiša banna ba babedi ba Boudreau bao ba šetšego go leba lebopong leo le nago le leraga. Ka ge a tseba gore a ka se phologe ntwa ka meetseng, o ile a kitimela go feta lehlanya gomme ga se a ema go fihlela a thula lebopong. Leraga le le koto le ile la phatlalala go mo dikologa.
  
  Go be go na le go gaša mo gogolo kgauswi le yena. Boudreaux, a felelwa ke moya. "Ema. Go nyobana. Ngwega." O be a hema ka maatla.
  
  "O e hweditše," Hayden a swara gomme a lahlela sehlopha sa ditšhila sefahlegong sa gagwe gomme a namela lebopong. Leraga le ile la mo kgomarela gomme la leka go mo gogela fase. Seo se bego se swanetše go ba go gagabela gabonolo mobung o omilego se ile sa mo tlišetša dimithara tše mmalwa feela ka godimo ga mothaladi wa noka.
  
  O ile a retologa gomme a thula serethe sa gagwe sa ditšhila sefahlegong sa Boudreaux. O ile a bona thipa yeo a e swerego magareng ga meno a gagwe e segilwe ka gare ga marama a gagwe, e dira gore a myemyele ka bophara go feta ya Joker. Ka go goeletša le go gaša madi le mucus, mpa o ile a tšholla maotong a gagwe, a diriša lepanta la gagwe e le mokgwa wa go ikgogela godimo mmeleng wa gagwe. Hayden o ile a itia hlogo ya gagwe yeo e sa šireletšwago, eupša dikotlo tša gagwe di be di se na mafelelo a manyenyane.
  
  Ke moka a gopola thipa ya gagwe.
  
  O ile a fihlelela ka fase ga gagwe ka seatla sa gagwe se sengwe, a kgorometša, a gateletšega, a emiša mmele wa gagwe ka intšhi ge ditšhila di tšhošwa gomme di leka go mo swara.
  
  Menwana ya gagwe e ile ya tswalela go dikologa seswaro. Boudreaux o ile a nyakile a gagola borokgo bja gagwe ge a šikinyega gape, a ema thwi mokokotlong wa gagwe, hlogo ya gagwe le melomo gateetee thwi kgauswi le tsebe ya gagwe.
  
  "Leka go nyobana mo gobotse." O ile a kwa madi a rotha sefahlegong sa gagwe lerameng la gagwe. "O tla e kwa. Go direga gabotse le ka go nanya."
  
  O ile a bea boima bja gagwe bjo bo tletšego mmeleng wa gagwe ka moka, a mo kgoromeletša ka mo go tseneletšego ka gare ga leraga. Ka seatla se tee o ile a epela sefahlego sa gagwe ka gare ga slime, a mo thibela go hema. Hayden o ile a katana ka go hloka kholofelo, a raga le go kgokologa ka mo a bego a ka kgona ka gona. Nako le nako ge a lebelela godimo, sefahlego sa gagwe se khupeditšwe ke leraga le le kgomaretšego, o be a bona May ka pele ga gagwe, a lwa a nnoši le ba babedi ba bathuši ba Boudreau.
  
  E nngwe e ile ya wa ka metsotswana e meraro yeo ba swerego sefahlego sa Hayden. Yo mongwe o ile a boela morago, a lelefatša bohloko bjo bogolo. Ka nako yeo sefahlego sa Hayden se ilego sa rotogela godimo bakeng sa moya ka lekga la bone, May mafelelong o be a mo khupeditše sekhutlong gomme o be a le kgaufsi le go mo roba mokokotlo mohlareng wo o welego.
  
  Matla a Hayden ao a šetšego a be a nyakile a fedile.
  
  Thipa ya Boudreau e ile ya phunya letlalo go dikologa kgopo ya gagwe ya boraro. Ka go kgorometšwa mo go nanyago ka mo go kwešago bohloko le mo go lekantšwego, legare le ile la thoma go thelela ka mo go tseneletšego. Hayden o ile a godiša gomme a raga, eupša a palelwa ke go lahlela mohlaselwa wa gagwe.
  
  "Ga go na mo nka yago gona." Sesebela se sebe sa Boudreaux se ile sa hlasela hlogo ya gagwe.
  
  Gomme o be a nepile, Hayden o ile a lemoga gateetee. O ile a swanelwa ke go kgaotša go lwa gomme a e tlogele e direge. E no robala fao. Iphe nako- .
  
  Legare le ile la nwelela ka mo go tseneletšego, tšhipi e gohla lerapong. Go sega ga Boudreaux e be e le pitšo ya Grim Reaper, pitšo ya motemona yo a mo kwerago.
  
  Thipa yeo e bego e le ka tlase ga mmele wa gagwe e ile ya lokologana ka modumo o boima wa go tšholla. Ka tšhišinyego e tee, o ile a retološa tšhoša yeo e bego e le ka seatleng gomme a e hlaba ka thata ka morago ga mokokotlo wa gagwe dikgopong tša Boudreaux.
  
  Psycho e ile ya thekesela morago e goeletša, seswaro sa thipa se tšwelela ka sehubeng sa gagwe. Le ka nako yeo, Hayden o be a sa kgone go šikinyega. O be a gateletšwe kudu ka gare ga leraga, mmele wa gagwe ka moka o be o gogelwa fase. O be a sa kgone le go šišinya seatla sa gagwe se sengwe.
  
  Boudreau o ile a hemela godimo gomme a mo kgama. Ke moka a kwa thipa e kgolo e ntšhwa. Ke ka fao go bego go le ka gona morago kua. O be a tla mmolaya bjale. Go otlwa ga tee ka thata ka morago ga molala goba mokokotlo wa gagwe. Boudreau o ile a mo betha.
  
  Hayden o ile a bula mahlo a gagwe ka mo go feletšego, a ikemišeditše go bona seetša sa letšatši la mafelelo. Megopolo ya gagwe e be e le ka Ben, gomme o ile a nagana gore: Nkahlola ka tsela yeo ke phetšego ka yona, e sego ka tsela yeo ke hwilego ka yona.
  
  Gape.
  
  Ke moka, e le e kgolo le e tšhošago bjalo ka tau yeo e tšhabelago, Mai Kitano o ile a kitimela ka gare. Mo e ka bago dimithara tše tharo go tloga Hayden, o ile a kgoromeletša go tloga fase, a bea onse e nngwe le e nngwe ya lebelo go raga mo go fofago. Motsotswana ka morago, matla ao ka moka a be a pšhatlagantše setho sa ka godimo sa Boudreaux, a roba marapo le ditho, a romela meno a aroganego le go gašwa ga madi ka arc e sephara.
  
  Boima bo ile bja tlošwa mokokotlong wa Hayden.
  
  Motho yo mongwe o ile a mo emišetša ka ntle ga leraga ka bonolo bjo bo bonagalago. Motho yo mongwe o ile a mo rwala, a mo robatša ka kelohloko lebopong la bjang gomme a mo inama.
  
  Motho yoo e be e le Mai Kitano. O ile a bolela gabonolo gore: "Iketle." "O hwile." Re fentše".
  
  Hayden o be a sa kgone go šikinyega goba go bolela. O ile a no lebelela leratadima le letalalerata, dihlare tše di thekeselago, le sefahlego sa May se se myemyelago.
  
  Gomme ka morago ga lebakanyana, a re, "Nkgopotše gore le ka mohla ke se ke ka go galefiša. Ka nnete, ge o se yo mokaone kudu yo a kilego a ba gona, ke..." Megopolo ya gagwe e be e sa le kudu go Ben, ka fao o ile a feleletša a boletše seo a ka se bolelago. "Ke tla bontšha lerete la ka kua Asda."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SETSELA
  
  
  Kgoši ya Madi e ile ya kgoromeletša batho ba yona mellwaneng ya bona e feletšego.
  
  Taba ya gore bao ba ba hlomarelago ba be ba nyakile ba tswalela sekgoba e ile ya mo galefiša. E be e le batho ba bantši kudu ba mo fokotša lebelo. E be e le mohlahli wa bona wa monagano o mosesane, a hlakahlakanya dilo tše dinyenyane ge ba be ba ka ba ba dira tšwelopele. Palo ya batho bao ba hwilego ba nyaka moputso wo e be e se na taba. Kgoši ya Madi e ile ya nyaka le go letela boikgafo bja bona. O be a letetše gore ka moka ga bona ba robale fase gomme ba mo hwele. Malapa a bona a be a tla hlokomelwa. Goba bonyenyane ba be ba ka se tlaišwe.
  
  Se sengwe le se sengwe e be e le moputso.
  
  Mohlahli wa gagwe, monna yo a bitšwago Thomas, o ile a ngunanguna se sengwe ka se e le maemo ao setlatla se sengwe seo se bitšwago Hawksworth se se biditšego mona. E be e le phapoši ya bone, Kgoši ya Madi e be e tšhologa ka pefelo. Ya bone feela. Nonwane e tlwaelegilego e ile ya bolela ka maemo a šupago a dihele. Na ruri go ka ba le tše dingwe tše tharo ka morago ga se?
  
  Gomme Hawksworth o tsebile bjang? Mongwadi le Moapei ba ile ba retologa gomme ba tšhaba, dibolo tša bona di fokotšega go fihla bogolong bja matokomane ge ba bona tshepedišo ya go swara ka morago ga maemo a bohlano. Dmitry Kovalenko, o ile a nagana, go ba gona a ka se dire bjalo.
  
  "O emetše eng?" - a rora ka Thomas. "Re tla huduga. Gabjale."
  
  "Ga se ka hlatha gabotse tshepedišo ya go swara, mong wa ka," Thomas o ile a thoma go bolela.
  
  "Go ya diheleng ka tshepedišo ya go swara. Romela batho ka gare. Ba tla e hwetša ka pela." Kgoši ya Madi e ile ya tšholla melomo ya yona ka boithabišo ge e ithuta phapoši.
  
  Ka go se swane le tše tharo tše di fetilego, phapoši ye e be e sekametše fase go fihla lefelong le le sa tsepamago la bogareng leo le bego le bonagala eka le betlilwe ka leswikeng ka bolona. Dithekgo tše mmalwa tše koto tša tšhipi di be di tšwelela lebatong le thata, di nyakile di swana le dikgato. Ge re dutše re tšwela pele, maboto a phapoši a ile a tshesane go fihlela, ka morago ga letamo, a thoma go katološwa gape.
  
  Letamo le be le bonagala e le "ntlha ya go kgangwa".
  
  Mona?Kgoši ya madi ya nagana. Sebe se se bjalo se ile sa fetišetšwa bjang bophelong bja kgonthe, lefaseng le la ka tlase moo meriti e ka se go šireletšego feela, eupša gape e go bolaya? O ile a lebelela ge Thomas a nea taelo ya go tšwela pele. Mathomong dilo ka moka di ile tša sepela gabotse. Kgoši ya Madi e ile ya gadima morago moo ba tšwago gona ge e ekwa medumo ya kgole ya go thunya ga dithunya. Drake le madira a gagwe a mannyane ba rogwe. Ge a šetše a tšwile mo, yena ka noši o tla kgonthišetša gore tefetšo ya madi e fihlelela pakane ya yona e sehlogo.
  
  Go thuntšhwa go ile gwa mo tsošološa. "Sepela!" - a goeletša, feela ka motsotso wo moetapele a gata ntlha ye nngwe ya kgatelelo ye e utilwego. Go ile gwa ba le go thula bjalo ka leswika leo le wago, go lla ga moya, gomme gateetee hlogo ya moetapele ya thula lebato la leswika pele e kgokologa go theoga lebopong le le phagamego bjalo ka kgwele ya maoto. Mmele wo o se nago hlogo o ile wa phuhlama ka mokgobo wa madi.
  
  Le Kgoši ya Madi o ile a lebelela ka go tsepelela. Eupša o be a sa ikwe a sa boife. O be a nyaka feela go bona gore ke eng seo se bakilego kgobalo e bjalo go monna wa gagwe yo a eteletšego pele. Thomas o ile a goeletša kgauswi le yena. Kgoši ya Madi e ile ya mo kgoromeletša pele, e latela dikgato tša gagwe, e thabela poifo ya monna yo kudu. Mafelelong, kgauswi le mmele wo o bego o šikinyega, o ile a ema.
  
  A dikologilwe ke batho bao ba tšhogilego, Kgoši ya Madi e ile ya ithuta mokgwa wa bogologolo. Terata e sesane bjalo ka legare e be e otlollwa ka bophagamo bja hlogo magareng ga dikota tše pedi tša tšhipi tšeo di swanetšego go ba di swerwe ke mohuta o itšego wa sedirišwa sa go gagamala. Ge motho wa gagwe a goga sethunya, dikota di ile tša lokollwa gomme terata ya retologa le tšona, ya kgaola hlogo ya monna wa gagwe molaleng.
  
  Bohlale. Sethibela-maemo se se makatšago, o ile a nagana, gomme a ipotšiša ge e ba a ka diriša sedirišwa se se bjalo ka dikotara tša bahlanka tša legae la gagwe le lefsa.
  
  "O emetše eng?" a goeletša batho bao ba šetšego. "Sepela!"
  
  Banna ba bararo ba ile ba tlolela pele, gomme ba bangwe ba lesomepedi ba ile ba latela. Kgoši ya Madi e ile ya bona e le gabohlale go tlogela ba bangwe ba seripa-gare sa dosene ka morago ga gagwe ge e ba Drake a ka mo feta ka pela.
  
  "Bjale ka pela," a realo. "Ge re sepela ka lebelo, re tla fihla fao ka lebelo, akere?"
  
  Banna ba gagwe ba ile ba tšhaba, ba tšea sephetho sa gore ba be ba tloga ba se na kgetho gomme go be go na le kgonagalo ye nnyane ya gore mong wa bona yo a hlakahlakanego o be a nepile. Molaba o mongwe o ile wa hlohleletšwa, gomme hlogo ya bobedi ya kgokologa go theoga lebopong. Setopo se ile sa wa gomme monna yo a bego a le ka morago ga sona a kgopša ke sona, a ibala a le mahlatse ge terata ye nngwe ye e gateletšwego e sega moya thwii ka godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  Ge sehlopha sa bobedi se thoma go theoga, Kgoši ya Madi e ile ya ba tlatša. Melaba e mefsa e ile ya bewa. Dihlogo tše dingwe le matlalo a dihlogo di ile tša thoma go wa. Ke moka gwa kwagala go thuthupa mo gogolo mo go ilego gwa kwagala legageng ka moka. Diipone di ile tša tšwelela ka mahlakoreng ka bobedi a tsejana yeo e bego e tshesane, di beilwe e le gore motho yo a lego ka pele a bonagale go tšona.
  
  Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala modumo wa meetse a go kitima, gomme letamo leo le lego ka tlase ga leroba la thoma go tlala.
  
  Ke meetse a feela e be e se meetse feela. E sego go ahlola ka tsela yeo e bego e kgoga ka yona.
  
  Thomas o ile a goeletša ge ba kitimela go bona. "E fepša ke letsha la esiti. Se ke ge kgase ya sebabole taeoksaete e tologa ka meetseng gomme ya bopa esiti ya sebabole. Ruri ga o nyake go kgoma se!"
  
  "O se ke wa ema," Kgoši ya Madi ya rora ge e bona batho ba thoma go fokotša lebelo. "Šomiša dikota tša tšhipi, ditlatla."
  
  Sehlopha ka moka se ile sa kitimela fase moeding ka lešaba. Ka go le letshadi le ka go le letona, maraba a sa rulaganyetšwago a ile a bulega ka modumo o swanago le bora bjo bo thuntšhwago. Mebele yeo e se nago dihlogo e ile ya wa gomme dihlogo tša kgokologa bjalo ka diphaenapole tše di lahlilwego gare ga banna, ba bangwe ba bona ba kgopša, ba bangwe ba ba raga ka phošo. Kgoši ya Madi e ile ya lemoga e sa le ka pela gore go be go na le batho ba bantši kudu bakeng sa palo ya dikota, gomme ya lemoga gore monagano wa pack o be o tla dira gore bao ba se nago tsebo kudu gare ga bona ba tlole ntle le go nagana gape.
  
  Ba be ba tla swanelwa ke pheletšo ya bona. Ka mehla go be go le kaone gore setlatla se hwe.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya fokotša lebelo gomme ya thibela Thomas. Banna ba bangwe ba mmalwa le bona ba ile ba fokotša lebelo, ba tiišetša gape tumelo ya Kgoši ya Madi ya gore ke feela bao ba phadimago kudu le ba ba kaone kudu bao ba bego ba tla phologa. Moetapele wa sehlopha o ile a tlolela godimo ga kota ya mathomo ya tšhipi gomme ka morago a thoma go tlola go tloga kotareng e nngwe go ya go e nngwe godimo ga meetse ao a bego a kitimela. Mathomong o ile a dira tšwelopele e itšego, eupša ka morago lephoto le le nago le mpholo le ile la thula maoto a gagwe. Moo meetse a esiti a bego a kgoma gona, diaparo tša gagwe le letlalo di ile tša tuka.
  
  Ge maoto a gagwe a kgoma poso ye e latelago, bohloko bo ile bja mo dira gore a fete gabedi gomme a wa, a gaša thwii ka letamong leo le tletšego kudu. Go goeletša mo go galefilego le mo go kwešago bohloko go ile gwa kwagala holo ka moka.
  
  Monna yo mongwe o ile a wa khaonthareng gomme a wela ka gare. Monna wa boraro o ile a ema mo ntlheng ya letamo, ka morago ga nako a lemoga gore go be go se na khaonthara ye e kwagalago yeo a ka tlolelago go yona, gomme a kgorometšwa ka gare ge monna yo mongwe a be a thula ka bofofu mokokotlong wa gagwe.
  
  Diipone di be di bonagatša motho yo a lego ka pele. Na o ka hufegela monna yo a lego ka pele ga gago?
  
  Kgoši ya madi e ile ya bona morero wa diipone le go senywa ga molaba. "Lebelela fase!" Thomas o ile a goeletša ka nako e swanago. "Lebelela maoto a gago, e sego motho yo a lego ka pele. Boitšhidullo bjo bjo bonolo bo tla go thuša go feta diposo ka polokego."
  
  Kgoši ya Madi e ile ya ema mo ntlheng ya letsha leo le sa tšwago go bopša. Ge a ahlola ka taba ya gore meetse a be a sa dutše a hlatloga, o ile a bona gore go se go ye kae ditlhora tša dithekgo di be di tla ba ka tlase ga bokagodimo bjo bo fišago. O ile a kgoromeletša monna yo ka pele ga gagwe gomme a goga Thomas gotee le yena. Molaba o ile wa tloga feela ka ntle ga lefelo, kgauswi kudu moo a ilego a kwa phefo ge kota ya tšhipi e fofa go feta legetleng la gagwe.
  
  Sepela ka ntle godimo ga dikota gomme o bine ka lebelo ka tatelano ya go se kgethe. Go ile gwa khutša nako e kopana ge meetse a be a gaša pele. Kokwane ye nngwe, gomme monna yo a bego a le ka pele ga yona a kgopša. A goeletša, o ile a dira mehlolo, a kgona go thibela go wa ga gagwe ka go kotama godimo ga kokwane e nngwe. Meetse ao a nago le esiti a ile a gašana go mo dikologa eupša ga se a mo kgoma.
  
  Šala gabotse.
  
  Kgoši ya Madi e bone sebaka sa yona. Ka ntle le go nagana goba go ema, o ile a gata mmele wo o sekamego wa monna yo, a o diriša e le leporogo bakeng sa go tshela le go fihla lefelong le le šireletšegilego la lebopong la kgole. Boima bja gagwe bo ile bja kgoromeletša monna yoo fase le go feta, bja nweletša sehuba sa gagwe ka gare ga esiti.
  
  Motsotswana o latelago o ile a lahlega ka gare ga ledimo.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya mo tsepelela morago. "Setlaela".
  
  Thomas o ile a kotama kgauswi le yena. Batho ba oketšegilego ba ile ba tlolela ka bokgoni magareng ga dikota tša tšhipi go ya lefelong le le šireletšegilego. Kgoši ya Madi e ile ya lebelela pele tseleng ya go tšwa yeo e nago le mapheko.
  
  "Gomme go ya pele go fihla maemong a bohlano," a realo ka go ikgogomoša. "Ke tla ekiša kae seboko se, Cook. Gomme kae, mafelelong," a rora. "Ke tla fediša Matt Drake."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SUPA
  
  
  Sehlakahlakeng se Segolo sa Hawaii se reeletšwe ka tsela ye bakeng sa go phema kgakanego. Leina la yona la kgonthe ke Hawaii, goba Sehlakahlakeng sa Hawaii, gomme ke sehlakahlaka se segolo kudu kua United States. Ke legae la e nngwe ya dithaba-mollo tše di tumilego kudu lefaseng, e lego Kilauea, e lego thaba yeo e bego e dutše e thuthupa ka mo go tšwelago pele ga e sa le go tloga ka 1983.
  
  Lehono, mabopong a ka tlase a thabamollo ya kgaetšedi ya Mauna Loa, Mano Kinimaka le Alicia Miles, gotee le sehlopha sa Mašole a Lewatleng a United States, ba ile ba thoma go raka parasite yeo e bego e tsemile medu menaganong ya badudi ba sehlakahlakeng.
  
  Ba ile ba thuba pherimitha ya ka ntle, ba bolaya banna ba bantši ba Kgoši ya Madi ka dithunya gomme ba thuba ka gare ga lefelo le legolo la go ba le mahlakore feela ge baleti ba be ba lokolla batho ka moka bao ba thopilwego. Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala go duma mo go kwagalago ga dikoloi, go akgofa ka morago ga moago. Alicia le Kinimaka ga se ba senya nako ka go kitima go dikologa.
  
  Alicia o ile a ema ka kgakanego. "Damn, marete a a tšhaba." Di-ATV tše nne di ile tša kitimela go tloga, di kgorometšwa dithaere tša tšona tše dikgolo.
  
  Kinimaka o ile a emiša sethunya sa gagwe gomme a tšea sepheo. "E sego ka nako ye telele." O ile a thuntšha. Alicia o ile a lebelela ge motho wa mafelelo a wa gomme ATV ya ema ka pela.
  
  "Wow, mošemane yo mogolo, ga se yo mobe go lephodisa. A re."
  
  "Ke tšwa go CIA." Kinimaka o be a fela a tšea sebjana sa go swara dihlapi, e lego seo se ilego sa thabiša Alicia kudu.
  
  "Dikhutsofatšo tša ditlhaka tše tharo feela tšeo di lego bohlokwa ke tša Brithania. Gopola se".
  
  Kinimaka o ile a ngunanguna se sengwe ge Alicia a batamela ATV. O be a sa šoma. Ka nako e swanago, bobedi bja bona ba ile ba leka go tšea setulo sa ka pele. Alicia o ile a šikinya hlogo gomme a šupa ka morago.
  
  "Ke rata batho ba ka ka morago ga ka, molekane, ge ba se fase."
  
  Alicia o ile a thoma entšene gomme a otlela a tloga. ATV e be e le sebata se segolo se se gobogilego, eupša e be e sepela ka thelelo gomme e kgorometšwa ka boiketlo godimo ga diphuphu. Mo-Hawaii yo mogolo o ile a phuthela matsogo a gagwe lethekeng la gagwe gore a mo sware, e sego gore o be a swanetše go mo swara. Go be go na le dipene moo a bego a dutše gona. Alicia o ile a nyenya gomme a se bolele selo.
  
  Batho bao ba bego ba tšhaba ka pele ba ile ba lemoga gore ba be ba hlomarwa. Badudi ba ba babedi ba bona ba ile ba retologa gomme ba thuntšha. Alicia o ile a sosobana sefahlego, a tseba gore go be go sa kgonege ka mo go feletšego go thula selo le ge e le sefe ka tsela ye. Di-amateur, o ile a nagana. Ka mehla go ikwa eka ke lwa le di-amateur.Ntwa ya mafelelo ya kgonthe yeo a e lwetšego e bile kgahlanong le Drake ka sebo sa Abel Frey. Gomme le ka nako yeo monna o be a rusitše, a šitišwa ke mekgabišo ya mengwaga ye šupa ya maitshwaro.
  
  Ga bjale a ka ba a e-na le pono e fapanego.
  
  Alicia o ile a otlela ka bohlale go e na le go otlela ka lebelo. Ka nako e kopana, o ile a tliša ATV ya bona bokgoleng bjo bo amogelegago bja go thuntšha. Kinimaka a goeletša ka tsebeng ya gagwe. "Ke ya go thuntšha!"
  
  O ile a pitlela ka ntle otla. Mohlabani yo mongwe yo a thwetšwego o ile a goeletša gomme a kgorometšwa ka bogale ditšhila. "Ke tše pedi go tše pedi," Alicia a goeletša. "E tee gape gomme o tla hwetša blo-"
  
  ATV ya bona e ile ya thula mmotong wo o utilwego gomme ya fapogela ka bohlanya ka go le letshadi. Ka motsotswana ba ile ba ikhwetša ba nametše maotwana a mabedi, ba phethola, eupša koloi e ile ya kgona go boloka teka-tekano ya yona gomme ya boela fase. Alicia ga se a ka a senya nako ka go bula throttle gore a fologe.
  
  Kinimaka o bone mokero pele a bona. "Mongongoregi!" A goeletša a re "Tswara!"
  
  Alicia o be a ka oketša feela lebelo la gagwe ge mokero o sephara le o tseneletšego o be o batamela ka lebelo. ATV e ile ya fofa godimo ga sekoti, ya dikologa maotwana a yona le go rora entšene ya yona, gomme ya kotama ka lehlakoreng le lengwe, e leka go dula e le lefelong la yona. Alicia o ile a otla hlogo ya gagwe godimo ga baara ye boleta. Kinimaka o ile a mo swara ka thata kudu mo a sa ba dumelelego go retologa ka bobedi, gomme ge lerole le dula ba lemoga gore gateetee ba be ba le gare ga lenaba.
  
  Go bapa le bona, ATV e ntsho e ile ya dikologa leraga, ya kotama ka go se loke gomme bjale e katana le go itokiša. Kinimaka o ile a tlola ntle le go dikadika, a kitimela mootledi thwii gomme a mo kgaola le monamedi wa gagwe ka ntle ga koloi ka gare ga leraga leo le tšholotšwego.
  
  Alicia o ile a phumola lerole mahlong a gagwe. ATV yeo e bego e e-na le motho a nnoši yo a bego a nametše yona e ile ya oketša lebelo pele ga gagwe eupša e be e sa dutše e le kgaufsi le go fihla. O ile a topa sethunya sa gagwe, a lebiša le go thuntšha, ke moka, ka ntle le go swanelwa ke go hlahloba, a šuthišetša dipono tša gagwe moo molekane wa gagwe wa mo-Hawaii a bego a katana leraga.
  
  Kinimaka o ile a goga motho o tee ka gare ga leraga. "Legae la ka le!" Alicia o ile a mo kwa a rora pele a sotha gomme a roba letsogo la moganetši wa gagwe. Ge monna wa bobedi a mo tšholla, Alicia o ile a sega gomme a theoša sethunya sa gagwe. Kinimaka o be a sa hloke thušo ya gagwe. Monna wa bobedi o ile a mo tlola ka tsela yeo ditaelo di kgorometšago ka yona ngwana wa nywaga e mene, e se na mafelelo. Monna o ile a wela fase gomme Kinimaka a mo fetša ka go otla sefahlegong.
  
  Alicia o ile a mo dumela ka hlogo. "A re fedišeng se."
  
  ATV ya mafelelo e ile ya tšwela pele ka bothata. Mootledi wa gagwe o swanetše go ba a ile a gobala nakong ya go tlola moo ka moka. Alicia o ile a thoma go hwetša maemo ka pela, bjale a nyamišitšwe ganyenyane ke bonolo bjoo ba ilego ba tšea polasa gape ka bjona. Eupša bonyenyane ba ile ba phološa batho ka moka bao ba thopilwego.
  
  Ge e ba go be go na le selo se tee seo a bego a se tseba ka Kgoši ya Madi, e be e le taba ya gore batho ba mo, bao go thwego ke bahlabani ba go thwala, e be e le ditšhila tša sehlopha sa gagwe, ba rometšwe mo go šitiša le go šitiša balaodi. Aroganya le go fenya.
  
  O ile a fokotša lebelo ge a batamela ATV ya mafelelo. Ka ntle le go khutša, ntle le go swara le kholomo ya go otlela, o ile a thuntšha dithunya tše pedi gomme banna ba babedi ba wa.
  
  Ntwa yeo e bego e sa tšwa go thoma e be e fedile. Alicia o ile a lebelela kgole ka motsotso. Ge e ba dilo ka moka di sepela go ya ka thulaganyo, ge e ba May le Hayden, Drake le ba bangwe ba phologa dikarolo tša bona tša ntwa, gona ntwa e latelago e ka ba e thata kudu le ya mafelelo ya gagwe.
  
  Ka gobane e be e tla ba kgahlanong le Mai Kitano. Gomme o tla swanelwa ke go botša Drake gore May o bolaile Wells.
  
  Tonya.
  
  Kinimaka o ile a mo phaphatha legetleng. "Ke nako ya gore re boele morago."
  
  "Ah, fa ngwanenyana nako ya go khutša," a ngunanguna. "Re kua Hawaii. E re ke lebelele ge letšatši le sobela."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-seswai
  
  
  "Bjale se ke kamoo mona o lebelegago ka gona?"
  
  Drake le sehlopha sa gagwe ba ile ba tsena ka phapošing ya bone, ba gata megato e nngwe le e nngwe ya tšhireletšo. Gaešita le ka nako yeo, go ile gwa tšea metsotswana e sego kae gore ba kwešiše ka mo go feletšego pono yeo e bego e le pele ga bona. Mebele yeo e se nago dihlogo e rapaletše gohle. Madi a be a gašane go putla lebato gomme a sa dutše a elela ka botenya mafelong a mangwe. Dihlogo ka botšona di be di gašane fase bjalo ka dibapadišwa tša bana tše di lahlilwego.
  
  Melaba ya selemo e be e eme ka mahlakoreng ka bobedi a tsela e tshesane. Drake o ile a lebelela terata ye sesane bjalo ka legare gomme a phopholetša seo se diregilego. Komodo o ile a letša molodi, a sa dumele ditsebe tša gagwe.
  
  Ben o itše: "Ka nako e nngwe melaba ye e ka thuthupa." "Re swanetše go huduga."
  
  Karin o ile a dira modumo wa go nyonya.
  
  "Re swanetše go sepela ka lebelo gomme re dule ka godimo ga dilo," Drake a realo. "Aowa, ema".
  
  Bjale ka kua ga melaba o ile a bona letamo le le nabilego leo le tletšego meetse, le budulela e bile le foma. Meetse a ile a gaša le go phadima go bapa le mabopong a letamo.
  
  "Se e ka ba bothata. Na o a bona dikokwane tša tšhipi?"
  
  "Ke petšha gore batho ba Kgoši ya Madi ba be ba di šomiša bjalo ka maswika a go gata," Ben a realo ka sephiri. "Seo re swanetšego go se dira ke go leta meetse a gomela morago."
  
  "Ke ka baka la"ng o sa no feta go tšona." Le ge Komodo a be a bolela mantšu a, go be go na le pelaelo sefahlegong sa gagwe.
  
  Karin o hlalositše gore: "Letamo le le be le ka fepša ke letsha le itšego la esiti goba sediba." "Digase di ka fetoša meetse gore e be esiti ya sebabole ka gare ga thabamollo goba kgaufsi le yona. Gaešita le e lego kgale e nyameletše."
  
  "Na esiti e be e ka se šilafatše dikota tša tšhipi?" Drake o ile a šupa.
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo. "Ka nnete".
  
  Ba ile ba lebelela meetse ao a bego a kitimela ka metsotso e mmalwa. Ge ba dutše ba bogetše, go ile gwa kwagala modumo o tšhošago wa go kgotla. Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe ka pela. Bahlabani ba tshela ba Delta bao ba phologilego ba ile ba boeletša ditiro tša gagwe karolo ya motsotswana ka morago.
  
  Ga go selo seo se ilego sa šutha.
  
  Ke moka modumo wa tla gape. Tobetsa e boima. Modumo wa thapo ya mojako wa karatšhe yeo e kitimago go bapa le diporo tša tšhipi. Feela e be e se mojako wa karatšhe.
  
  Ka go nanya, ge Drake a lebeletše, o mongwe wa melaba o ile wa thoma go loma morago lebotong. Tiego ya nakwana? Eupša thekinolotši e bjalo e be e sa hwetšagale go merafo ya bogologolo. Goba na setimela se sa kgopolo se be se swana le bohlanya bja motho yo a tsebatšago gore ga go na bophelo bjo bongwe bjo bohlale legohleng?
  
  Ke boikgogomošo bjo bokaakang.
  
  Ke mang yo a bego a tseba gore ke ditlhabologo dife tšeo di bego di le gona pele ga ge direkoto di ka dirwa? Drake o be a sa swanela go dikadika bjale. Ke nako ya go gata mogato.
  
  O itše: "Meetse a a gomela morago." "Ben. Dimakatšo le ge e le dife?"
  
  Ben o ile a lebelela dintlha tša gagwe gomme Karin ka kholofelo o ile a e bapala gape monaganong wa gagwe. "Hawksworth ga a bolele kudu." Ben o ile a ruthetša dipampiri tše dingwe. "Mohlomongwe mošemane wa modiidi o be a tšhogile. Gopola gore ba be ba ka se letele selo se se swanago le se morago kua."
  
  "Ke moka maemo a bohlano e swanetše go ba ledimo la nnete la masepa," Komodo a realo ka go se kwagale. "Ka gobane e bile ka morago ga se moo Cook a ilego a boela morago."
  
  Ben o ile a tšholla melomo ya gagwe. "Hawksworth o re ke seo Cook a se bonego ka morago ga maemo a bohlano seo se dirilego gore a boele morago. E sego phapoši ka boyona."
  
  Yo mongwe wa mašole a Delta o ile a bolela ka setu gore: "Ee, go bonagala kudu e le maemo a tshela le a šupago."
  
  "O se ke wa lebala ka diipone." Karin o ile a ba šupa. "Ba šupa pele, go molaleng gore ba šupa motho yo a lego ka pele. Go bonagala kudu ye ke temošo."
  
  "Go swana le go sepedišana le ba ga Jones." Drake o ile a dumela ka hlogo. "Kwešišitše. Ka fao, ka moya wa Dinorock le David Coverdale ka mo go kgethegilego, ke tla botšiša potšišo ya go bula yeo ke bego ke dutše ke mo kwa a e botšiša khonsatheng ye nngwe le ye nngwe yeo ke kilego ka ya go yona. Na o itokišitše?"
  
  Drake o ile a etelela pele tsela. Sehlopha ka moka se ile sa wela mothalong ka ge le bona ba be ba tlwaetše. Ge a tsena tseleng ya bogareng, Drake o be a sa letela bothata le ge e le bofe ka maraba gomme ga se a thulana le motho, le ge a ile a hwetša dintlha tše mmalwa tša kgatelelo tšeo di dirišitšwego. Ge ba fihla moeding wa letamo, meetse a be a elela ka lebelo.
  
  O itše: "Dikota di bonala di lokile." "Lebelela mokokotlo wa gago." Gomme o se ke wa lebelela fase. Go na le dilo tše dingwe tše di šišimišago tšeo di phaphametšego go dikologa mo."
  
  Drake o ile a ya pele, a hlokolosi e bile a nepahetse. Sehlopha ka moka se ile sa di tshela gabonolo ka metsotso e sego kae gomme sa leba lebatong la go tšwa.
  
  "Go bile bose ka Kgoši ya Madi go re bušetša melaba ka moka." Ben o ile a sega gannyane.
  
  "Bjale re ka se be kgole ka morago ga lešilo." Drake o ile a kwa diatla tša gagwe di kgomaretše difihla gomme hlogo ya gagwe e kitima ka tebelelo ya go lebeletšana le motho wa bosenyi yo a boifišago kudu historing ya morago bjale.
  
  
  * * * .
  
  
  Arch e latelago e ile ya bulega ka legaga le legolo. Tsela ya kgaufsi e be e theoga le tshekamelo gomme ka morago ya ba tseleng e sephara ka tlase ga lefelo le le phagamego la leswika.
  
  Eupša go be go e-na le lepheko le legolo leo le ilego la ba thibela tsela ka mo go feletšego.
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "Dihele tša madi."
  
  O be a se a ka a lora le ka selo sa go swana le se. Thibelo ge e le gabotse e be e le sebopego se segolo seo se betlilwego leswikeng le le phelago. O ile a robala a khuditše, a ithekgile ka mokokotlo wa gagwe lebotong la nngele, mpa ya gagwe ye kgolo e tšwelela ka mošola wa tsela. Diswantšho tše di betlilwego tša dijo di be di rapaletše ka mokgobo ka mpeng ya gagwe, gomme gape di be di phatlaletše go putla maoto a gagwe gomme di kgobokane tseleng.
  
  Sebopego se sebe se be se rapaletše maotong a seswantšho seo se betlilwego. Mmele wa motho o hwilego. Setho sa mmele se be se bonagala se sothegile bjalo ka ge eka se le bohlokong bjo bo feteletšego.
  
  Ben o ile a bolela ka poifo: "Se ke go ja kudu." "Motemona yo a tswalanywago le bojalo ke Beeletsebube."
  
  Leihlo la Drake le ile la šikinyega. "O ra bjalo ka go Beelzebub go tšwa go Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben o ile a hemela godimo. "Ga se ka moka ka ga rock 'n" roll, Matt. Ke ra motemona Beelsebub. Letsogo le letona la Sathane."
  
  "Ke kwele gore seatla sa le letona sa Sathane se šomile ka mo go feteletšego." Drake o ile a lebelela lepheko le legolo. "Gomme ge ke sa hlompha bjoko bja gago, Blakey, tlogela go bolela bošilo. Ke therešo gore dilo ka moka di amana le mmino wa rock and roll."
  
  Karin o ile a tlogela moriri wa gagwe o motelele wa mmala o motsothwa fase gomme ka morago a thoma go o tlema morago ka thata le go feta. Mašole a mmalwa a Delta a be a mo lebeletše, go akaretša le Komodo. O lemogile gore Hawksworth o file dintlha tše dingwe tše di kgahlišago mabapi le legaga le le itšego ka dinoutse tša gagwe. Ge a dutše a bolela, Drake o ile a dumelela mahlo a gagwe go lelera ka phapošing.
  
  Ka morago ga sebopego se segolo, bjale o ile a lemoga go se be gona ga lešoba la go tšwa. Go e na le moo, lešoba le le sephara le be le kitima go bapa le lebota la ka morago, le kobega go leba siling e phagamego go fihlela le felela lefelong le le phagamego la mafsika. Ge Drake a lebelela ka ntle godimo ga selete se se phagamego, o ile a bona seo se bego se bonagala bjalo ka mathudi mafelelong a kgole, se nyakile go swana le lefelo la go lebelela leo le bego le hlokomologa...maemo a mabedi a mafelelo?
  
  Megopolo ya Drake e ile ya šitišwa ge go lla thunyo. Kulo e ile ya ricocheted godimo ga dihlogo tša bona. Drake o ile a wela fase, eupša ka morago Komodo ka setu o ile a šupa go leba lefelong le le phagamego la leswika leo a sa tšwago go le hlahloba gomme a bona dipopego tša go feta tše lesomepedi di kitima go ya go yena go tšwa go lešoba le le sobeletšego.
  
  Batho ba Kovalenko.
  
  E be e bolela eng...
  
  "Hwetša tsela ya go feta lešilo leo," Drake a šišinya go Ben, a šišinya hlogo go leba seswantšhong se boima seo se bego se thibile tsela ya bona pele, gomme ka morago a lebiša tlhokomelo ya gagwe ka botlalo go lefelo la go tšwelela la leswika.
  
  Lentšu leo le nago le kgatelelo e kgolo le ile la duma, le ikgogomoša e bile le ikgogomoša. "Matt Drake, ke yena! Nemesis ya ka e mpsha! Ka fao o leka go nthibela gape, akere? Nna!Na lena batho ga le ke le ithuta selo?"
  
  "O leka go fihlelela eng, Kovalenko? Tše ka moka di ra go reng?"
  
  "Tše ka moka di ra go reng? Ke ka ga go tsoma bophelo ka moka. Mabapi le taba ya gore ke bethile Cook. Mabapi le ka fao ke ithutilego le go tlwaetša ka go bolaya monna letšatši le lengwe le le lengwe mengwaga ye masomepedi. Ga ke swane le banna ba bangwe. Ke ile ka fenya pele ke dira bilione ya-ka ya mathomo."
  
  "O šetše o fentše Cook," Drake a realo ka go iketla. "Ke ka baka la"ng o sa boele mo? Re tla bolela, nna le wena."
  
  "O nyaka go mpolaya? Nkabe ke se na yona ka tsela ye nngwe. Gaešita le batho ba gešo ba nyaka go mpolaya."
  
  "Mohlomongwe ke ka gobane o setsebi se segolo."
  
  Kovalenko o ile a sosobana sefahlego, eupša o ile a išwa kudu ke polelo ya gagwe ya go ikgogomoša moo e lego gore nyefolo yeo ga se ya ka ya tšewa le gabotse. "Ke be ke tla bolaya ba dikete gore ke fihlelele dipakane tša-ka. Mohlomongwe ke šetše ke e dirile. Ke mang yo a itshwenyago ka go bala? Eupša gopola se, Drake, gomme o se gopole gabotse. Wena le bagwera ba gago le tla ba karolo ya dipalo-palo tše. Ke tla phumola dikgopotšo tša gago sefahlegong sa Lefase."
  
  "Tlogela go ba melodramatic gakaakaa," Drake a goeletša morago. "Theogela mo gomme o hlatsele gore o na le sete, mokgalabje." O ile a bona Karin le Ben kgaufsi, ba boledišana ka kelohloko, bobedi bja bona bjale ba thoma go šišinya hlogo ka matla ge selo se sengwe se ba hlaba.
  
  "Don"t think gore ke tla hwa gabonolo gakaakaa, le ge go ka direga gore re kopane. Ke goletše ditarateng tše thata kudu tša motse o thata kudu kua Mma Russia. Gomme ke ile ka sepela go tšona ka bolokologi. E be e le tša ka. Mabrithania le ma-Amerika ga a tsebe selo ka ntwa ya kgonthe." Monna yo a bego a bonagala a le thata o ile a tshwela mare fase.
  
  Mahlo a Drake a be a bolaya. "Oo, ke holofela ka pelo ka moka gore ga o hwe gabonolo."
  
  "Ke tla go bona kgauswinyane, Mobrithania.Ke tla go lebelela o tuka ge ke dutše ke kgopela letlotlo la ka. Ke tla bona o goeletša mola ke tšea yo mongwe wa basadi ba gago. Ke tla go lebelela o bola ge ke dutše ke e-ba modimo."
  
  "Ka baka la legodimo". Komodo o lapišitšwe ke go theeletša go hlasela ga bagateledi. O ile a thuntšha volley a lebile lebatong la leswika, a lahlela banna ba Kgoši ya Madi ka gare ga letšhogo. Le bjale, Drake o bone, banna ba senyane go ba lesome ba be ba sa kitima go mo thuša.
  
  Dithunya tša go boela morago di ile tša kwagala gatee-tee. Dikulo di ile tša hwihwitla mabotong a maswika a kgaufsi.
  
  Ben o ile a goeletša, "Seo re swanetšego go se dira ke go namela godimo ga mošemane yo a nonnego. Ga se thata kudu..."
  
  Drake o ile a kwa the eupša e batamela. O ile a emiša sefahlego ge seripa sa leswika se wela legetleng la gagwe.
  
  "Eupša," Karin a tsena ditaba gare, go swana ga gagwe le Ben go be go bonagala kudu ge Drake a fetša nako ye telele le yena. "Seo se swerego ke dijo. Tše dingwe tša tšona ga di na selo. Gomme e tladitšwe ka mohuta o itšego wa kgase."
  
  "Ke a phopholetša gore ga se kgase ya go sega." Drake o ile a lebelela setopo seo se se nago sebopego.
  
  Komodo o ile a thuntšha volley ya go boloka go boloka banna ba Kgoši ya Madi ba le koung. "Ge go le bjalo, gona ke dilo tše botse e le ka kgonthe, e le ka kgonthe."
  
  Karin o itše: "Diphofo tše di lokilego." "E lokollwa ge dihlohleletši di gogwa. Mohlomongwe e swana le tšeo di bolailego bontši bja baepi ba marope bao ba ilego ba utolla lebitla la Tutankhamun. O tseba ka thogako yeo go thwego ke yona, akere? Go lokile, batho ba bantši ba dumela gore dihlare tše itšego goba dikgase tšeo re di tlogetšwego lebitleng ke baperisita ba bogologolo ba Egipita di be di reretšwe feela go fediša bahlakodi ba mabitla."
  
  "Ke tsela efe yeo e bolokegilego?" Drake o ile a botšiša.
  
  "Ga re tsebe, eupša ge re kitima ka lebelo, ka o tee ka o tee, ge motho a lokolla lerole le lennyane ka morago ga bona, e swanetše go ba tekanyo ye nnyane yeo e tlago moyafala ka pela. Molaba o mo kudu-kudu go šitiša mang le mang yo a namelago seswantšho se se betlilwego &# 184; , o se ke wa fenya."
  
  "Go ya ka Hawksworth," Karin a realo ka pososelo ye e tiilego.
  
  Drake o ile a hlahloba boemo. Se se be se bonagala e le phetogo go yena. Ge go be go na le mathudi a go lebelela godimo kua, gona ba be ba swanetše go ba kgauswi le mafelelong. O ile a nagana gore go tloga fao go tla ba le tsela ye e lebanyago ya go ya diphapošing tša botshelela le tša bošupa, gomme ka morago go ya go "letlotlo" la nonwane.O ile a tšea motsotswana go godiša sehlopha.
  
  "Ke moo re yago gona ka se," a realo. "Ka moka goba selo." Godimo kua," a šišinya seatla sa gagwe ka bogale go leba go Kovalenko, "sefofu se thuntšha dikulo lefaseng. Gomme, Ben, bakeng sa tshedimošo ya gago, ye ke Dinoroc ya kgonthe. Eupša ke mo re yago gona ka se. Ka moka goba selo. Na o itokišeleditše se?"
  
  O ile a amogelwa ka go rora mo go thibago ditsebe.
  
  Matt Drake o ile a tšhaba, a eta pele banna ba gagwe maemong a tlase a Dihele mogatong wa mafelelo wa go tsoma ga gagwe ka noši go itefeletša mosadi yo a bego a mo rata le go tloša lefase monna yo mobe kudu yo a kilego a mo tseba.
  
  Nako ya go rock out.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SENYENE
  
  
  Drake o ile a tlolela godimo ga seswantšho se segolo, a leka go dula ka maoto a gagwe gomme a swara dijo tše di betlilwego gore a ikgogele godimo. Seswantšho se se betlilwego se be se ikwa se tonya, se le makgwakgwa e bile se le mošele ka fase ga menwana ya gagwe, go swana le go kgoma lee la moeng. O ile a swara moya ge a goga ka maatla a gagwe ka moka go boloka tekatekano ya gagwe, eupša dienywa, borotho bjo bo hlwekilego le marago a kolobe di ile tša swara.
  
  Ka tlase ga gagwe le ka go le letona go be go robetše setopo sa monna yo a bego a se na mahlatse gakaakaa.
  
  Dikulo di ile tša letša molodi go mo dikologa. Komodo le setho se sengwe sa Delta Team ba ile ba fana ka mollo wa go khupetša.
  
  Ka ntle le go senya motsotswana, Drake o ile a tlolela karolong e kgolo ya sebopego seo se bopilwego gomme a theoga ka lehlakoreng le lengwe. Ge maoto a gagwe a kgoma lebato la leswika, o ile a retologa gomme a nea motho yo a latelago mothalong monwana o mogolo godimo.
  
  Gomme ka morago a bula mollo le yena, a bolaya yo mongwe wa banna ba Kgoši ya Madi ka thunyo ya mathomo. Monna o ile a kgokologa go tšwa leweng, a kotama kgauswi le setopo sa modirišani wa gagwe yo ga bjale a hwilego ka go tšhošwa mo go šiišago.
  
  Motho wa bobedi mothalong o ile a e dira.
  
  Ben o be a latela.
  
  
  * * * .
  
  
  Metsotso e mehlano ka morago, sehlopha ka moka se ile sa utilwe ka mo go šireletšegilego moriting wa Gluttony. Ke seripa se tee feela sa dijo seo se ilego sa pšhatlaganywa. Drake o ile a lebelela ge leru la lerole le rotogela moyeng, le dikologa bjalo ka setopo sa noga ye e bolayago, yeo e loilwego, eupša ka morago ga metsotswana ye mmalwa e ile ya moyafala ntle le go kgoma le dibutšwana tša sesenyi seo se tšhabago.
  
  "Ledge."
  
  Drake o ile a šupa tsela gabedi go ya go tshekamelo ye kopana yeo e bopilego mathomo a lešoba. Go tšwa ntlheng ye ya go lebelela ba ile ba e bona e kobega ka botho godimo ga lebota pele e tšwelela godimo ga selete se se phagamego sa maswika.
  
  Banna ba Kgoši ya Madi ba ile ba boela morago. E be e le lebelo la go lwantšha nako.
  
  Ba thunya go ya godimo, faele e tee. Lešoba le be le le sephara ka mo go lekanego gore le ka lebalela diphošo tše sego kae. Drake o ile a thuntšha ge a kitima, a bolaya yo mongwe wa banna ba Kovalenko ge ba nyamelela ka fase ga arch ya tsela ye e latelago ya go tšwa. Ge ba fihla godimo ga lešoba gomme ba bona lefelo le legolo la maswika a go tšwelela, Drake o ile a bona selo se sengwe se rapaletše ka go lalela.
  
  "Grenade ya go thunya!"
  
  Ka lebelo le le tletšego, o ile a itahlela ka hlogo pele fase, a šomiša lebelo la gagwe go sotha mmele wa gagwe ge o thelela go putla leswika le le boreledi, gomme a lahlela sethunya ka thoko.
  
  E ile ya wa go tšwa seleteng se se phagamego, ya thuthupa metsotswana e sego kae ka morago. Go thuthupa go ile gwa šišinya phapoši.
  
  Komodo o ile a mo thuša go tsoga. "Re ka go šomiša sehlopheng sa rena sa kgwele ya maoto, monna."
  
  "Yankees ga e tsebe go bapala kgwele ya maoto." Drake o ile a kitimela mathudi, a fagahletše go bona seo se lego ka kua ga yona le go swara Kovalenko. "Ga go na molato".
  
  "Hm." Ga ke bone sehlopha sa Seisemane se tliša dikgwele tše dintši gae."
  
  "Re tla tliša gauta gae." Drake o ile a tliša Moamerika ka thulaganyo. "Dipapading tša Diolimpiki. Beckham o tla fetola seemo."
  
  Ben o ile a ba swara. "O nepile." Sehlopha se tla mo bapalela. Lešaba le tla mo emelela."
  
  Karin o ile a ntšha mokgoši wa go tena ka morago ga gagwe. "Na go na le lefelo leo monna a ka se bolelego ka kgwele ya maoto ya go hlapaola!"
  
  Drake o ile a fihla mathudi gomme a bea seatla sa gagwe lebotong la maswika la tlase le le senyegilego. Pono pele ga gagwe e ile ya dira gore maoto a gagwe a nee tsela, a thekesela, a lebala manyami a gagwe ka moka gomme gape a ipotšiša gore ke sebopiwa sa mohuta mang seo se tlogago se agile lefelo le le le hlohleletšago poifo.
  
  Pono yeo ba e bonego e ile ya tlatša dipelo tša bona ka poifo le poifo.
  
  Mathudi a be a le mo e ka bago kotara ya tsela ya go namela legaga le legolo e le ka kgonthe. Ka ntle le pelaelo e kgolo kudu yeo le ge e le efe ya bona a kilego a e bona. Seetša se be se etšwa go diphadima tša amber tše lefsifsi tše di sa balegego tšeo banna ba Kgoši ya Madi ba di lokolotšego pele ba tsena maemong a botshelela. Gaešita le ka nako yeo, karolo e kgolo ya legaga le dikotsi tša lona di be di sa dutše di utilwe leswiswing le moriting.
  
  Ka go la bona ka go le letshadi le go ya go tšwa go lešoba la go tšwa, manamelo a khupeditšwego a zigzag a be a theogela fase mo e ka bago dimithara tše lekgolo. Go tšwa botebong bja manamelo a, Drake le sehlopha sa gagwe ba ile ba kwa modumo o boima, wa go duma, wa latelwa ke go goeletša mo go ilego gwa dira gore dipelo tša bona di kgomarele go ba difihla tša letšhogo.
  
  Ben o ile a hemela godimo. "Dude, ga ke rate modumo wa seo."
  
  "Ee. Go kwagala bjalo ka matseno a e nngwe ya dikoša tša gago." Drake o ile a leka go thibela meoya gore e se wele kgole kudu, eupša go be go sa le thata go emiša mohlagare wa gagwe fase.
  
  Maneelo a be a fela ka lešoba le le sesane. Ka kua ga lešoba le legaga le ile la bulega go ba le legolo kudu. O be a kgona go bona tsela ye tshesane, ye e sobeletšego yeo e kgomaretšego lebotong la go ja, tsela ye kopana yeo e išago ka legageng ka godimo ga botebo bjo bo sa felego, le ye e swanago yeo ka morago e ilego ya tšwela pele go ya ka go la nngele, eupša go be go se na leporogo goba mokgwa ofe goba ofe wo mongwe wa go di kgokaganya go putla sekgoba se segolo.
  
  Mafelelong a kgole kudu a legaga go be go eme leswika le legolo, le lentsho, le le nago le mapheko. Ge Drake a šikinya mahlo, o ile a nagana gore a ka kgona go dira sebopego se se ka bago seripagare sa tsela godimo ga leswika, selo se segolo, eupša bokgole le leswiswi di ile tša mo thibela.
  
  Ga bjale.
  
  "Kgorometšo ya mafelelo," a realo, a holofela gore ke therešo. "Ntatele".
  
  Gatee lešole ka mehla le dula e le lešole. Ke seo Alison a mmoditšego sona. Gateetee pele a mo tlogela. Thwi pele ga ge a...
  
  O ile a kgoromeletša dikgopotšo kgole. O be a sa kgone go ba lwantšha bjale. Eupša o be a nepile. Ke therešo ka mo go tšhošago. Ge nkabe a be a phela, se sengwe le se sengwe se be se ka ba se fapane, eupša bjale madi a lešole, mohlabani, a ile a elela ka go yena; semelo sa gagwe sa nnete ga se a ke a mo tlogela.
  
  Ba ile ba tsena tseleng e tshesane: baagi ba babedi, mašole a tshela a Delta le Matt Drake. Mathomong thanele e be e bonala e fapane gannyane le ya peleng, eupša ka morago, ka seetšeng sa diphadima tša amber tšeo ba ilego ba tšwela pele go thuntšha pele, Drake o ile a bona tsela yeo gateetee e arogana le go katološwa go fihla bophara bja dikoloi tše pedi, gomme a lemoga gore mokero o bile bjalo phuntšwe ka lebatong la leswika.
  
  Tlhahlo mokero?
  
  "Hlokomela bao ba roba maqaqailaneng." Drake o ile a lemoga lešoba le lenyenyane le le tšhošago ka pele, leo le lego gona tlwa moo motho a bego a ka bea leoto la gagwe gona. "Ga se ya swanela go ba thata kudu go tšhaba ka lebelo le."
  
  "Aowa!" - Ben o ile a goeletša ntle le metlae. "O lešole la go hlabja. O be o swanetše go tseba gakaone go feta go bolela dilo tše bjalo."
  
  Bjalo ka ge eka go kgonthišetša, go ile gwa ba le go thuthupa mo go matla gomme fase ka tlase ga bona la šikinyega. Go be go kwagala eka selo se sengwe se segolo le se boima se wele ka gare ga temana yeo e bego e aroganya yeo ba bego ba sepela go yona. Di ka boela morago gomme tša thibelwa goba- .
  
  "Kitima!" - Drake o ile a goeletša. "Go nyobana fela go kitima!"
  
  Diaduma tše di tseneletšego di ile tša thoma go tlatša tsejana, bjalo ka ge eka selo se sengwe se boima se lebile go bona. Ba ile ba tšhaba, Drake a thuntšha di- flare ge a kitima gomme a holofela ka go hloka kholofelo gore Ben goba Karin ga se ba tsena ka gare ga le ge e le efe ya melaba e gobogilego.
  
  Ka lebelo le...
  
  Modumo o ile wa gola le go feta.
  
  Ba ile ba tšwela pele go kitima, ba se na sebete sa go lebelela morago, ba dula ka go le letona la mokero wo o nabilego gomme ba holofela gore Drake ga se a felelwa ke di- flare. Ka morago ga motsotso ba ile ba kwa go ngunanguna ga bobedi mo go tšhošago go tšwa felotsoko ka pele.
  
  "Jesu!"
  
  Drake ga se a ka a fokotša lebelo. Ge nkabe a dirile bjalo, ba be ba tla ba ba hwile. O ile a kitimela go feta lešoba le legolo lebotong leo le lego ka go le letona la bona. Lešata le ile la tšwa godimo. O ile a ipea kotsing ya go gadima ka pela.
  
  AOWA!
  
  Blakey o be a nepile, geek ye nnyane ya go hlanya. Rolling Stones e be e duma go leba go bona, gomme e sego ka mokgwa wa Dinoroc. Tše e be e le dibolo tše dikgolo tša maswika tša nkgokolo, tšeo di lokolotšwego ka mekgwa ya bogologolo gomme di laolwa ke mekero yeo e lego molaleng le yeo e utilwego. Yo a lego ka go le letona la bona o ile a hlasela Drake.
  
  O ile a topa lebelo le legolo. O ile a retologa, a goeletša ka gore: "Matha!" "Oh Modimo wa ka".
  
  Ben o ile a mo tlatša. Mašole a mabedi a Delta, e lego Karin le Komodo, a ile a kitimela go feta moleteng ka intšhi yeo e šetšego. Mašole a mangwe a mabedi a ile a kgorometša go feta, a kgopša ka maoto a ona gomme a thulana le Komodo le Karin, a feleletša a raragane ka go fegelwa.
  
  Eupša monna wa mafelelo go tšwa Delta o be a se na mahlatse gakaakaa. O ile a nyamelela ntle le modumo ge kgwele ye kgolo e fofa go tšwa tseleng ya sefapano, ya mo thula ka maatla a lori ya Mack gomme ya lla ka lebotong la thanele. Go ile gwa ba le go thula gape ge kgwele yeo e bego e ba kitimiša e thula yeo e bego e thibela tsela ya bona ya go tšhaba.
  
  Sefahlego sa Komodo se boletše ka moka. O ile a rora ka gore: "Ge e ba re ka akgofa, re be re ka tlola melaba e mengwe pele e ka thuthupa."
  
  Ba ile ba fologa gape. Ba ile ba feta magahlanong a mangwe a mararo, moo mekgwa ya metšhene e megolo e bego e duma, e phaphasela le go lla. Moetapele wa Delta o be a nepile. Drake o ile a theeletša ka kelohloko, eupša ga se a kwa modumo go tšwa go Kovalenko goba banna ba gagwe bao ba bego ba le ka pele.
  
  Ke moka ba ile ba kopana le lepheko leo a bego a le boifa kudu. Le lengwe la maswika a magolo le be le phagametše pele, le thibela tsela ya go ya pele. Ba ile ba kgobokana mmogo, ba ipotšiša ge e ba go be go kgonega gore selo se se be se le kgauswi le go thoma go thoma gape.
  
  "Mohlomongwe e senyegile," Ben a realo. "Ke ra molaba."
  
  "Goba mohlomongwe..." Karin o ile a wela fase ka matolo gomme a gagabela pele maoto a mmalwa. "Mohlomongwe e be e swanetše go ba e le mo."
  
  Drake o ile a wela kgauswi le yena. Moo, ka fase ga leswika le legolo, go be go na le sekgoba se sennyane sa go namela. Go be go na le sekgoba se se lekanego gore motho a ka pitlaganya ka fase ga yona.
  
  "Ga se ye botse". Komodo le yena o ile a khukhuna fase. "Ke šetše ke lahlegetšwe ke motho o tee molaba wo wa masepa. Hwetša tsela ye nngwe, Drake."
  
  "Ge ke nepile," Drake a realo, a lebelela ka godimo ga legetla la gagwe, "ge maraba a a šetše a sepetše gape, a tla thuma gape. Di swanetše go ba di šoma ka tshepedišo ya go swana le ya dipad tša kgatelelo le tše dingwe. Re tla swaragana mo." O ile a kopana le mahlo a Komodo ka mahlo a thata. "Ga re na kgetho."
  
  Ka ntle le go leta karabo, o ile a thelela ka tlase ga kgwele. Sehlopha ka moka se ile sa pitlagana ka morago ga gagwe, ba sa nyake go ba ba mafelelo mothalong, eupša banna ba Delta ba be ba na le tayo gomme ba ipea moo molaodi wa bona a bontšhitšego gona. Drake o ile a kwa kganyogo ye e tlwaelegilego e rotoga ka sehubeng sa gagwe, kganyogo ya go re: O se tshwenyege, ntshepe. Ke tla go sepetša go yona, eupša o be a tseba gore a ka se tsoge a e boletše gape.
  
  E sego ka morago ga lehu la Kennedy leo le se nago tlhaologanyo.
  
  Ka morago ga motsotswana wa go tšhošwa, o ile a ikhwetša a thelela ka hlogo go theoga lebopong le le phagamego, gomme gateetee a kwa ba bangwe ba mo latela. Botlase bo be bo se kgole, eupša bo ile bja tlogela sebaka se se lekanego gore a eme thwii ka fase ga kgwele ye kgolo ya leswika. Ba bangwe ka moka ba ile ba pitlagana ka morago ga gagwe. Ka ge a be a nagana ka mo go tseneletšego, ga se a ka a ba le sebete sa go šišinya le mešifa e tee. Ge selo se se ka phuhlama, o be a nyaka gore bohle ba be maemong a go lekana.
  
  Eupša ka morago modumo o tlwaelegilego wa go fegelwa wa metšhene ya go šila o ile wa šišinya setu, gomme kgwele ya šikinyega. Drake o ile a fologa bjalo ka legotlo le le tšwago diheleng, a goeletša gore bohle ba mo latele. O ile a fokotša lebelo gomme a thuša Ben go sepela, a lemoga gore gaešita le morutwana yo mofsa o be a e-na le mafokodi a mmele e bile a se na matla a go swana le a lešole. O be a tseba gore Komodo o be a tla be a thuša Karin, gaešita le ge ka ge e be e le setsebi sa bokgoni bja go lwa, go swanelega ga gagwe mmeleng go be go ka lekana gabonolo le ga monna.
  
  Bjalo ka sehlopha, ba ile ba kitima go theoga tsejaneng yeo e betlilwego ka tlase ga kgwele yeo e kgokologago yeo e bolayago, ba leka go diriša mohola wa go thoma ga yona ka go nanya ka gobane ba ka kopana le tshekamelo e phagamego ka pele yeo e bego e tla ba gapeletša go lebeletšana le yona gape.
  
  Drake o ile a lemoga leqaqailaneng leo le robegilego gomme a goeletša ka temošo. O ile a tlolela godimo ga lešoba leo le bego le beilwe ka tsela ya bodiabolo, a nyakile a goga Ben le yena. Ke moka a thula lebopong.
  
  E be e le bogale. O ile a epa ka gare, hlogo ya fase, maoto a thunya, letsogo la go ja le phuthetšwe lethekeng la Ben, a phagamiša ka kgato ye nngwe le ye nngwe. Mafelelong o ile a otla kgwele bokgole bjo itšego, eupša ka morago a swanelwa ke go fa yo mongwe le yo mongwe ka morago ga gagwe sebaka.
  
  Ga se a ineela, o ile a no tšwela pele go fa ba bangwe sekgoba gomme a thuntšha di-flare tše dingwe tše mmalwa pele.
  
  Di ile tša kgorometšwa lebotong le le tiilego la leswika!
  
  Lefsika le legolo le ile la kgokologela go bona ka go rora. Sehlopha ka moka se ile sa kgona go feta, eupša bjale se ile sa ikhwetša se le tseleng e sa šomego. Ntšukantšu.
  
  Mahlo a Drake a ile a lemoga boso bjo bo tseneletšego magareng ga go phadima mo go phadimago ga "Go na le lešoba. Mošoba mobung."
  
  Ka pela, ka maoto a bona a raragane gomme methapo ya bona ya tšhika e gagogile ka baka la go hloka kholofelo, ba ile ba kitimela moleteng. E be e le e nyenyane, e lekana le motho e bile e le e ntsho ka mo go feletšego ka gare.
  
  Karin o itše: "Go tlola ga tumelo." "Mohuta wa go swana le go dumela go Modimo."
  
  Go duma mo gogolo ga kgwele ya leswika go ile gwa gola le go feta. E be e le ka gare ga motsotso wa go ba pšhatlaganya.
  
  "Glow stick," Komodo a realo ka lentšu la go gagamala.
  
  "Ga go na nako". Drake o ile a roba thupa ya go phadima gomme a tlolela ka moleteng ka tšhišinyego e tee ya lebelo. Go wa go be go bonagala go sa fele. Boso bo ile bja phadima, bo bonagala bo otlolla seatla ka menwana ye e kgopamego. Ka metsotswana o ile a fihla tlase, a dumelela maoto a gagwe go ineela gomme a itia hlogo ya gagwe ka maatla leswikeng le thata. Dinaledi di ile tša sesa pele ga mahlo a gagwe. Madi a ile a kitima phatleng ya gagwe. Ka ge a be a nagana ka bao ba bego ba tla mo latela, o ile a tlogela lepara la go phadima le le lefelong la lona gomme a gagabela ka ntle ga lefelo.
  
  Motho yo mongwe o ile a kotama ka go thula. Ke moka Ben o be a le kgauswi le yena. "Mat. Matt! Na o lokile?"
  
  "Oh yeah, ke lokile ka tsela ya go hlabja." O ile a dula fase, a swere ditempele tša gagwe. "Na o na le aspirin?"
  
  "Di tla bola dikagare tša gago."
  
  "Mai Tai ya Polynesia? Phallo ya seretse se segolo sa Hawaii?"
  
  "Modimo, o se ke wa bolela lentšu la L-mo, mogwera."
  
  "Go thwe"ng ka metlae ye nngwe ya bošilo?"
  
  "Le ka mohla o se ke wa felelwa ke tšona. Dula o iketlile."
  
  Ben o ile a hlahloba lebadi la gagwe. Ka nako ye, sehlopha ka moka se be se fihlile fase ka polokego gomme se be se pitlagana go dikologa. Drake o ile a šišinya mošemane yo mofsa ka thoko gomme a ema ka maoto. Go be go bonagala dilo ka moka di šoma gabotse. Komodo o ile a thuntšha para ya di- flare tšeo di ilego tša thula marulelo gomme tša kgorometšwa go theoga lebopong le le phagamego.
  
  Gomme ba wa kgafetšakgafetša go fihlela ba etšwa ka lešoba la ka fase.
  
  "Ke yona," Drake a realo. "Ke nagana gore ye ke maemo a mafelelo."
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE
  
  
  Drake le Delta Team ba ile ba tšwelela ka gare ga thanele, ba thuntšha kudu. Go be go se na kgetho. Ge e ba ba be ba tla emiša Kovalenko, lebelo le be le le bohlokwa kudu. Drake o ile a lebelela ka go le letona gateetee, a gopola peakanyo ya legaga, gomme a bona gore banna ba Kgoši ya Madi ba tloletše godimo go ya go lešoba la mathomo la sebopego sa S gomme ba kgobokane go dikologa ntlha ya kgole kudu ya lona. Mathomong a lešoba la bobedi la sebopego sa S a ile a thoma dikgato tše sego kae ka pele ga bona, eupša ka lehlakoreng le lengwe la legaga le legolo, lešoba le le bulegilego la botebo bjo bo sa tsebjego le ile la ba aroganya. Bjale ka ge a be a le kgauswi, gomme ge banna ba Kgoši ya Madi ba be ba bonagala ba lokolla diphadima tše mmalwa tše dingwe tša amber, mafelelong o ile a kgona go lebelela gabotse mafelelong a kgole a legaga.
  
  Selete se segolo sa leswika se be se tšwelela lebotong la ka morago boemong bjo bo swanago le bja mapheko ka bobedi a sebopego sa S. Go betlilwe lebotong la ka morago kudu go be go e-na le manamelo a magolo ao a bego a bonagala a le kgaufsi kudu le go ema thwii moo e lego gore gaešita le mo-maverick o be a tla dikologela.
  
  Sebopego se segolo se se ntsho se ile sa inama ka ntle ka godimo ga manamelo. Drake o bile le motsotswana fela, go bona ka leihlo la kgopolo, eupša... na e be e le setulo se segolo kudu seo se dirilwego ka leswika? Mohlomongwe sedulo sa bogoši seo se sa kgonegego, seo se sa tlwaelegago?
  
  Moya o be o tletše ka dikulo. Drake o ile a wela ka lengwele le tee, a lahlela monna ka thoko gomme a kwa go goeletša ga gagwe mo go šiišago ge a wela ka sekoting. Ba ile ba kitimela go leba sekhurumelong se nnoši seo ba bego ba ka se bona, e lego lešaba le le robegilego la maswika a magolo ao mohlomongwe a bego a wele go tšwa mathudi a ka godimo. Ge ba dutše ba bogetše, yo mongwe wa banna ba Kovalenko o ile a thuntšha sebetša seo se bego se bolela ka go hlaboša, seo se ilego sa thuntšha seo se bego se bonagala bjalo ka mosebe o mogolo wa tšhipi ka gare ga lefelo leo le phatlaletšego. O ile a thula lebota la kgole ka go phatloga mo gogolo gomme a kgotlelela leswikeng.
  
  Ge mosebe o dutše o fofa, thapo e koto e ile ya phutholla ka morago ga wona.
  
  Ke moka ntlha e nngwe ya mothaladi e ile ya tsenywa ka gare ga sebetša sona seo gomme ya thuntšhetšwa lebotong la kgaufsi, ya kgomarela dimithara tše mmalwa ka godimo ga ya pele. Thapo e ile ya gogwa ka thata ka pela.
  
  Ba ile ba hlola mola wa poso.
  
  Drake o ile a nagana ka pela. "Ge re tla mo thibela, re hloka leswao leo," a realo. "Go be go tla tšea nako e telele kudu go hlama ya rena. Ka gona o se ke wa e thuntšha. Eupša gape re swanetše go ba thibela ge ba tshela mollwane."
  
  Karin a realo ka go nyonya gore: "Nagana kudu go swana le Kgoši ya Madi." "Nagana ka yena a sega mothaladi ka banna ba gagwe ba mmalwa ba mafelelo ba sa le godimo ga wona."
  
  "Ga re eme," Drake a realo. "Le gatee".
  
  O ile a tlolela ka ntle go tšwa ka morago ga sekhurumetšo gomme a thunya. Mašole a Delta Force a be a kitimela ka go le letshadi le ka go le letona, a thuntšha ka kelohloko eupša ka nepo.
  
  Wa pele wa banna ba Kovalenko o ile a kitimela go putla sekoti, a topa lebelo ge a dutše a sepela, gomme a kotama ka bokgoni ka lehlakoreng le lengwe. O ile a retologa ka pela gomme a thoma go hloma lebota la mollo wa go khupetša ka full automatic.
  
  Lešole la Delta le ile la lahlelwa ka thoko, la gagolwa diripana. Mmele wa gagwe o ile wa phuhlama pele ga Drake, eupša Lekgowa le ile la tlolela ntle le go thuba kgato. Ge a dutše a batamela lešoba la mathomo la sebopego sa S, lešoba le legolo la lefeela le ile la bulega pele ga gagwe. Ba be ba tla swanelwa ke go mo tlolela!
  
  A tšwela pele go thuntšha, o ile a tlolela godimo ga sekgoba. Wa bobedi wa banna ba Kovalenko o ile a fofa go bapa le mothaladi. Mafsika a magolo a ile a lahlelwa lebotong la kgaufsi la legaga ge dikulo di be di thula ka matla a senyago.
  
  Sehlopha sa Drake se ile sa kitima gomme sa tlolela morago ga gagwe.
  
  Sebopego sa boraro se ile sa tlolela mothalong wo o otlollwago ka thata. Kovalenko, o ile a re. Bjoko bja Drake bo be bo mo goeletša gore a tšee thunyo. Tšea sebaka!Tloša setlatla se gona bjale.
  
  Eupša go gontši kudu go ka se sepele gabotse. A ka roba mothaladi gomme Kovalenko a ka no ba a sa bolokegile. A ka kweša setlatla bohloko feela. Gomme - sa bohlokwa kudu - ba be ba hloka sefebe sa Russia se phela go emiša vendetta ya madi.
  
  Kovalenko o ile a kotama ka polokeho. Banna ba gagwe ba bangwe ba bararo ba ile ba kgona go di tshela. Drake o ile a lahlela tše dingwe tše tharo ge madira a mabedi a kopana. Dithunya tše tharo ka kgauswi. Dipolao tše tharo.
  
  Ke moka sethunya sa fofa hlogong ya gagwe. O ile a inama, a lahlela mohlaselwa wa gagwe legetleng la gagwe gomme a mo kgoromeletša go tloga lešobeng go ya leswiswing. O ile a retologa gomme a thuntšha go tšwa lethekeng. Monna yo mongwe o ile a wa. Komodo o be a le ka lehlakoreng la gagwe. Go ile gwa gogwa thipa. Madi a ile a gaša lebotong la legaga. Banna ba Kovalenko ba ile ba boela morago ganyenyane-ganyenyane, ba otlelwa leweng leo le lego ka morago ga bona.
  
  Mašole a mane ao a šetšego a Delta a ile a khunama moeding wa legaga, a thuntšha ka kelohloko go le ge e le ofe wa banna ba Kovalenko bao ba ilego ba diega kgaufsi le mothaladi. Lega go le bjalo, e be e le taba ya nako feela pele yo mongwe wa bona a nagana go boela morago gomme a thome go tšea dithuntšho tša pitša.
  
  Lebelo e be e le sohle seo ba bego ba e-na le sona.
  
  Banna ba bangwe ba babedi ba Kgoši ya Madi ba be ba nameletše godimo ga zipline gomme bjale ba be ba kgorometša go tloga. Drake o ile a bona yo mongwe a thoma go namela mafelo a ntwa gomme a thuntšha, a mo swat a tloga bjalo ka ntsintsi yeo e swatted. Monna o ile a kitimela go yena, a theogile hlogo, a goeletša, ka ntle le pelaelo a bona gore o kgaotšwe. Drake o ile a boela morago lebotong. Komodo o ile a goga monna yoo go tšwa lebatong.
  
  "Godimo!"
  
  Drake o ile a fetša metsotswana e bohlokwa a lebelela go dikologa. Ke eng sa go swana le seo ba šomišitšego go swara mola woo wa go hlapaola?Ke moka a bona. Monna yo mongwe le yo mongwe o swanetše go ba a ile a newa boloko e nyenyane e kgethegilego, e bjalo ka yeo ditsebi di e dirišago. Go be go na le tše mmalwa tšeo di rapaletšego go dikologa. Kgoši ya Madi e ile ya tla e itokišeditše ditiragalo ka moka.
  
  Go bjalo le ka Drake. Ba be ba rwele didirišwa tša profešenale tša speleological ka mekotla ya bona ya ka morago. Drake o ile a ntšha boloko ka pela gomme a kgomaretša lepanta la polokego mokokotlong wa gagwe.
  
  "Ben!"
  
  Ge lesogana le batamela ka go utswa, Drake o ile a retologela go Komodo. "Na o tla tliša Karin?"
  
  "Ka nnete". Makgwakgwa, ka sefahlego se thata le mabadi a ntwa, monna yo mogolo o be a sa kgona go uta taba ya gore o be a šetše a otilwe.
  
  Go mafelo ka moka...
  
  Ka go bota banna ba Delta gore ba boloke dihlotlolo tša Kovalenko di le koung, Drake o ile a oketša kgateletšo ka go kgomaretša pulley ya gagwe ka pela thapong yeo e otlollwago ka thata. Ben o ile a kgomaretša lepanta la gagwe la polokego gomme Drake a mo nea sethunya.
  
  "Thunya bjalo ka ge eka maphelo a rena a ithekgile ka yona, Blakey!"
  
  Ba goeletša, ba ile ba kgorometša gomme ba kitima go bapa le zipline. Go tloga bophagamong bjo le ka lebelo le sekgala se be se bonagala se le se segolo, gomme lešoba la kgole le be le bonagala le boela morago. Ben o ile a bula mollo, dithunya tša gagwe di fofa godimo le ka bophara, gomme diripana tša maswika di ile tša nela fase godimo ga banna ba Kgoši ya Madi ka fase.
  
  Eupša go be go se na taba. E be e le lešata, kgatelelo le tšhošetšo yeo e bego e nyakega. A topa lebelo, Drake o ile a emiša maoto a gagwe ge moya o kitimela go feta, o utolla sekoti se segolo seo se se nago motheo ka fase. Go tšhoga le go thaba di ile tša dira gore pelo ya gagwe e bethe. Modumo wa pulley ya tšhipi yeo e gogwago godimo ga letlooa la terata o ile wa šišinya ka go hlaboša ditsebeng tša gagwe.
  
  Dikulo tše mmalwa di ile tša letša molodi tša feta, tša sega moyeng go dikologa banyalani bao ba bego ba kitimela. Drake o ile a kwa mollo wa go boela morago go tšwa go Delta Team. Yo mongwe wa banna ba Kovalenko o ile a phuhlama ka lešata. Ben o ile a rora gomme a boloka monwana wa gagwe o le godimo ga sethunya.
  
  Ge ba be ba batamela kgaufsi, ke moo go ilego gwa ba kotsi kudu. E be e le tšhegofatšo go tšwa go Modimo gore banna ba Kovalenko ba be ba se na sekhurumetšo, gomme lešata la ka mehla la dikulo tšeo di tšwago go Delta Team e be e le tše ntši kudu go ka di kgotlelela. Le ka lebelo leo, Drake o be a kgona go kwa go tonya go kitima ka maotong a gagwe. Nywaga-kgolo ya boso e ile ya šišinya ka tlase ga gagwe, e bela, e šikinyega gomme mohlomongwe e otlolla seatla ka menwana ya spectral go leka go mo gogela fase go mo gokarela ka mo go sa felego.
  
  Ledge e ile ya kitimela go yena. Ka motsotso wa mafelelo, Kgoši ya Madi e ile ya laela banna ba yona gore ba boele morago, gomme Drake a lokolla boloko. O ile a kotama ka maoto, eupša lebelo la gagwe le be le sa lekana go boloka teka-tekano magareng ga go kgorometšwa pele le boima bjo bo lebišitšwego morago.
  
  Ka mantšu a mangwe, boima bja Blakey bo ile bja ba kokotela morago. Go ya sekoting.
  
  Drake o ile a wela ka thoko ka boomo, a tsenya mmele wa gagwe ka moka ka gare ga mokgwa wa go se loke. Ben o ile a swara leswika la manganga ka go hloka kholofelo, eupša a sa dutše a swere sethunya sa gagwe ka sebete. Drake o ile a kwa modumo wa tšhoganetšo wa zipline yeo e gagamalago gomme a lemoga gore Komodo le Karin ba be ba šetše ba le godimo ga yona, ba mo batamela ka lebelo la go thuba molala.
  
  Banna ba Kgoši ya Madi ba ile ba dira tsela ya bona go bapa le lešoba go ya ka morago ga holo, ba nyakile ba kgona go dira go tlola ga mafelelo godimo ga lefelo le legolo la leswika moo manamelo a sephiri a thomilego gona. Ditaba tše dibotse e be e le gore go be go šetše batho ba ka bago ba lesome-pedi feela.
  
  Drake o ile a gagabela godimo ga lešoba pele a lokolla Ben, ke moka a itumelela metsotswana ye mmalwa ya go hema pele a dula fase. Ka go panya ga leihlo, Komodo le Karin ba ile ba fofa pele ga mahlo a gagwe, bobedi bjo bo kotama ka botho e sego ntle le pososelo e nyenyane ya bohwirihwiri.
  
  "Mothaka o oketšegile boima bjo bonyenyane." Drake o ile a šupa Ben. "Dijo tša mesong tše dintši kudu tše di tletšego. Go se tantsha mo go lekanego."
  
  "Sehlopha ga se bine" Ben o ile a otla morago ka ponyo ya leihlo ge Drake a hlahloba kgato ya bona ye e latelago. Na ke swanetše go leta sehlopha ka moka goba ke fe chase?
  
  "Hayden o re ge o bina o swana le Pixie Lott."
  
  "Masepa a masepa".
  
  Komodo o ile a hlokomela le batho ba Kovalenko. Thapo e ile ya gagamala gape gomme ka moka ba ikgateletša lebotong. Mašole a mangwe a mabedi a Delta a ile a fihla ka go latelana ka lebelo, dibutšwana tša ona di gohla ka go hlaboša lešabašabeng ge a be a fokotša lebelo go fihla go ema ka pela.
  
  "Tšwela pele o sepela." Drake o ile a tšea sephetho sa gagwe. "Go kaone gore o se ba fe nako ya go nagana."
  
  Ba ile ba kitimela go bapa le lešoba, ba swere dibetša tša bona di loketše. Kgatelopele ya Kgoši ya Madi e ile ya širwa ka nakwana gore e se bonwe ke go kobega lebotong la maswika, eupša ge Drake le sehlopha sa gagwe ba hlwekiša go kobega, ba ile ba bona Kovalenko le banna ba gagwe ba bangwe ba šetše ba le lefelong le le phagamego la maswika.
  
  O ile a lahlegelwa ke batho ba bangwe ba babedi felotsoko.
  
  Gomme bjale, go be go bonagala, ba be ba laetšwe go tšea magato a feteletšego. Batho ba mmalwa ba ile ba ntšha dithuthupi tša dipomo tša RPG tše di rwalago.
  
  "Damn, ba imetšwe ka molomo!" Drake o ile a goeletša, ke moka a ema gomme a retologa, pelo ya gagwe gateetee e wela fase. "Oh aowa-".
  
  Go ile gwa kwagala pop le molodi wa mathomo wa sethunya seo se bego se laetšwa go tšwa molomong. Mašole a mabedi a mafelelo a Delta a be a kitima ka lebelo go bapa le zipline, a lebeletše lešoba ge sethunya se le thula. E ile ya thula lebotong ka godimo ga ditshetledi tša zip-line gomme ya di senya ka go thuthupa ga leswika, lerole le shale.
  
  Mothaladi o ile wa theoga. Mašole a ile a fofela fase go ya go lebaleng ga bathobaso ntle le go dira le modumo. Ka tsela le ge e le efe, se se be se le sebe le go feta.
  
  Komodo o ile a rogana, pefelo e kgopamiša dibopego tša gagwe. Ba e be e le batho ba ba botse bao a bego a ba tlwaeditše le go lwa le bona ka nywaga e mentši. Bjale go be go na le ba bararo fela ba maatla sehlopheng sa Delta, gotee le Drake, Ben le Karin.
  
  Drake o ile a goeletša gomme a ba kitimiša go theoga le lešoba, a hlanya ke tsebo ya gore di-RPG tše difsa di be di tla thakgolwa kgaufsinyane. Baphologi ba ile ba kitima go bapa le lešoba, ba hlahlwa ke dithupa tša go phadima le diphadima tše dintši tša amber. Kgato ye nngwe le ye nngwe e be e ba batametša kgauswi le lefelo le le phagamego la maswika, manamelo a makatšago le pono ya sephiri eupša ye e makatšago ya sedulo se segolo sa bogoši seo se tšwelelago go tšwa lebotong la leswika.
  
  Thunyo ya bobedi ya RPG e ile ya thuntšhwa. Ye e ile ya thuthupa godimo ga lešoba ka morago ga batamelane, ya senya eupša ya se senye tsela. Gaešita le ge a be a kitima, a kgoromeletša mešifa ya gagwe yeo e šomilego ka mo go feteletšego go fihla moeding, Drake o be a kgona go kwa Kovalenko a goeletša banna ba gagwe gore ba hlokomele-lešoba e ka ba tsela e nnoši ya bona ya go tšwa moo.
  
  Bjale Drake o ile a tla maotong a lešoba gomme a bona sekgoba seo a bego a swanetše go tlolela godimo ga sona gore a fihle lefelong le le phagamego la leswika gomme a thulana le banna ba Kgoši ya Madi.
  
  E be e le e kgolo kudu.
  
  Ge e le gabotse, yo mogolo kudu moo a ilego a nyakile a thekesela. Go nyakile go ema. E sego bakeng sa ka, eupša bakeng sa Ben le Karin. Ge a lebelela la mathomo, o be a sa nagane gore ba tla dira go tlola. Eupša ka morago o ile a thatafatša pelo ya gagwe. Ba ile ba swanelwa ke go dira bjalo. Gomme go be go ka se be le go fokotšega ga lebelo, go se be le go boela morago. E be e le bona feela batho bao ba bego ba kgona go thibela Kgoši ya Madi le go fediša leano la gagwe la bohlanya. Batho ba nnoši bao ba kgonago go senya moetapele wa botšhošetši bja boditšhabatšhaba le go kgonthiša gore ga a sa ba le sebaka sa go gobatša motho gape.
  
  Eupša o be a sa dutše a retologa ka seripa ge a kitima. O ile a goeletša Ben ka gore: "O se ke wa ema." "Dumela. O ka e dira".
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo, adrenaline e tšea maoto a gagwe le mešifa gomme ya di tlatša ka maatla a thato, bogolo le maatla. Drake o ile a otla sekgoba pele, a tlola a otlolotše matsogo a gagwe gomme maoto a sa dutše a pompa, a arcing godimo ga sekgoba bjalo ka moatlelete wa Diolimpiki.
  
  Ben o ile a latela, a otlolotšwe letsogo, hlogo e lahletšwe ka mahlakoreng ka moka, methapo ya tšhika e thuntšha ka maikutlo a gagwe a tekatekano. Eupša o ile a kotama ka lehlakoreng le lengwe ka disenthimithara tše sego kae tše di šetšego.
  
  "Ee!" O ile a goeletša gomme Drake a mo nyenya. "Jessica Ennis a ka se kgone go dira selo ka wena, molekane."
  
  Ke moka Komodo o ile a kotama ka maatla, a nyakile a retološa mmele wa gagwe ka gare ka ntle ge a retologa gateetee gomme a lebelela Karin. Go tlola ga gagwe go be go le botse. Maoto a phagamišitšwe godimo, mokokotlo o arched, boima bja go sepela pele.
  
  Le go kotama mo go phethagetšego. Ba bangwe ka moka ba Delta Team ba ile ba latela.
  
  Drake o ile a retologa go bona pono ye e tšhošago kudu yeo a kilego a e bona.
  
  Kgoši ya Madi le banna ba yona, ba goeletša le go lla, bontši ba khupeditšwe ke madi le dintho tše di bulegilego, ka moka ba ile ba kitimela thwii go bona gomme ba tšholla dibetša tša bona bjalo ka batemona ba go tšwa diheleng.
  
  Ke nako ya ntwa ya mafelelo.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE MONE
  
  
  Matt Drake o ile a phologa gomme a lebana le Kgoši ya Madi.
  
  Banna ba gagwe ba ile ba fihla pele, go ile gwa lla ge dithunya di be di lla gomme dithipa di kgaoga le go phadima bjalo ka ditšhoša, di bonagatša seetša sa amber gomme di lahlela mollo wa tšona ka mahlakoreng a mantši. Go ile gwa thuntšhwa dithunya tše mmalwa, eupša bokgoleng bjo le ledimo le la testosterone le poifo, ga go le e tee yeo e bego e lebišitšwe gabotse. Gomme le ge go le bjalo go be go na le sello se bogale go tšwa ka morago ga Drake, lešole le lengwe la Delta leo le welego.
  
  Mešifa ya Drake e be e opa bjalo ka ge eka o be a lwa le korilla ya boima bja dikhilograma tše makgolo a mararo. Madi le ditšhila di ile tša khupetša sefahlego sa gagwe. Batho ba senyane ba ile ba mo hlasela, bona, empa a ba hlola kaofela, hobane Kgosi ya Madi e eme ka morao wa bona, mme ha ho selo se neng se tla mo thibela ho tsebahatsa tefetso ya hae.
  
  Lešole la kgale le be le boile, sefahlego sa setšhaba bjale se be se fokotšegile, gomme o be a le morago kua, ka maemo a godimo, ka mašole a go nyobana a mabe kudu a phela.
  
  O ile a thuntšha banna ba bararo ba šupa, thwi ka pelong. O ile a tsena go ya bone, a phetla sethunya, a pšhatlaganya nko ya monna ka mo go feletšego gomme ka nako e swanago a roba karolo ya lerapo la gagwe la marama. Metsotswana e meraro e ile ya feta. O ile a kwa sehlopha sa Delta se boela morago kgole le yena mo e nyakilego go ba ka poifo, se mo fa sebaka sa go šoma. O ile a ba tlogela gore ba lwe le bahlabani ba bararo bao ba thwetšwego mola a be a lebile go monna o tee le Kovalenko ka boyena.
  
  Komodo o ile a thula monna yo ka hlogo gomme a hlaba yo mongwe go fihlela a ehwa ka kgato e tee. Karin o be a le kgauswi le yena gomme ga se a ka a boela morago. E sego le motsotswana. O ile a šomiša seatla sa gagwe sa sefahlego go kgoromeletša monna yo a hlabilwego morago gomme motswako wa dikotlo wa latela. Ge mohlankedi yo a thwetšwego a be a rora gomme a leka go itšhireletša, o ile a tsena ditaba gare gomme a diriša mokgwa wa taekwondo go mo lahlela legetleng la gagwe.
  
  Go leba mošito wa sheer.
  
  Monna o ile a thelela, a goeletša, a išwa ke sekoti. Karin o ile a lebelela Komodo ka mahlo a go tšhoša, gateetee a lemoga seo a se dirilego. Moetapele wa sehlopha se segolo o ile a nagana ka pela gomme a mo nea pontšho ya tebogo, a leboga ditiro tša gagwe gatee-tee gomme a di nea go swanela.
  
  Karin o ile a hemela godimo.
  
  Drake o ile a lebana le Kgoši ya Madi.
  
  Mafelelong.
  
  Monna wa mafelelo o be a phologile ntwa ye kopana gomme bjale o be a robetše a sothoga maotong a gagwe ka phaephe ya gagwe ya go hema e pšhatlagantšwe gomme matsogo ka bobedi a robegile. Kovalenko o ile a fa monna tebelelo ya lenyatšo.
  
  "Setlaela. Le go fokola."
  
  "Batho ka moka ba ba fokolago ba iphihla ka morago ga lehumo la bona gomme ponagalo ya maatla e ba tlišetša yona."
  
  "Go swana?" Kovalenko o ile a ntšha sethunya gomme a thuntšha monna yo a bego a sothoga sefahlegong. "Na se ga se matla? Na o be o nagana gore e be e swana? Ke bolaya monna ka madi a tonyago letšatši le lengwe le le lengwe ka gobane ke kgona.Na seo ke ponagalo ya maatla?"
  
  "Ka tsela yeo o laeditšego Kennedy Moore gore a bolawe ka yona? Go thwe"ng ka malapa a bagwera ba-ka? Karolo e nngwe ya lefase e ka ba e go belege, Kovalenko, eupša e be e se karolo yeo e bego e hlaphogetšwe monaganong."
  
  Ba ile ba sepela ka lebelo le ka nako e tee. Dibetša tše pedi, sethunya le sethunya, di kgotla ka nako e tee.
  
  Bobedi bja tšona ga di na selo. Klika gabedi.
  
  Go goeletša ga Kovalenko go be go tletše ka pefelo ya bjana gore: "Aowa!" O ile a ganwa.
  
  Drake o ile a hlaba ka thipa ya gagwe. Kgoši ya Madi e ile ya bontšha bohlale bja yona bja setarateng ka go phema ka thoko. Drake o ile a mo lahlela sethunya. Kovalenko o ile a tšea kotlo phatleng ntle le go tšhošwa, gomme ka nako ye e swanago a ntšha thipa.
  
  "Ge ke swanetše go go bolaya ka bonna, Drake..."
  
  "Oo ee, o tla dira," a realo Lekgowa. "Ga ke sa bona motho a le kgauswi. Ga o na le shilling e tee ya go nyobana, molekane."
  
  Kovalenko o ile a tšholla. Drake o bone e direga ka go sepela ka go nanya. Kovalenko a ka ba a ile a nagana gore o gotše ka thata, a ka ba a ile a nagana gore o tlwaeditše ka thata, eupša tlwaetšo ya gagwe e be e se selo ge e bapetšwa le dinyakwa tše thata le diteko tšeo SAS ya Brithania e bego e le ka tlase ga tšona.
  
  Drake o ile a tsena go tšwa ka lehlakoreng ka go otla ka lengole ka pela mo go ilego gwa golofatša Kovalenko ka nakwana gomme ya roba dikgopo tše mmalwa. Go hemela godimo mo go ilego gwa phonyokga molomong wa mo-Russia go ile gwa gatelelwa gatee-tee. O ile a boela morago.
  
  Drake o ile a itira eka o hlasela ka lebelo, a leta karabelo ya Kgoši ya Madi, gomme ka ponyo ya leihlo a swara seatla sa le letona sa monna yo ka sa gagwe. Go retologela fase ka pela gomme letsogo la Kovalenko la robega. Gomme gape mo-Russia o ile a no šišinya.
  
  Ba be ba hlokometšwe ke Komodo, Karin, Ben le lešole la Delta leo le šetšego.
  
  Kgoši ya Madi e ile ya ba lebelela ka mahlo a go tšhoša. "O ka se mpolaye. Ka moka ga lena. O ka se kgone go mpolaya. Ke Modimo!"
  
  Komodo o ile a rora. "Re ka se go bolaye, setlatla. O ya go swanelwa ke go goeletša hele ya kudu. Eupša ke kgodišegile gore ke fagahletše go go thuša go kgetha gore ke moleteng ofe wa dihele wo o tlago go fetša bophelo bja gago ka moka go wona."
  
  "Kgolego" Kgoši ya madi e ile ya tshwela mare. "Ga go kgolego yeo e ka ntshwarago. Ke tla mong wa yona beke."
  
  Molomo wa Komodo o ile wa thubega ka pososelo. O ile a bolela ka setu gore: "Dikgolegong tše mmalwa." "Ga ba gona le go ba gona."
  
  Kovalenko o ile a bonala a maketše motsotswana, eupša ka morago boikgogomošo bo ile bja apeša sefahlego sa gagwe gape gomme a boela morago go Drake. "Gomme wena?" - a botšiša. "O ka no ba o hwile ge nkabe ke sa swanela go go kitimiša seripagare sa tsela lefaseng."
  
  "Hlokofetše?" - Drake o ile a boeletša. "Go na le mehuta e fapanego ya bahu. O swanetše go tseba se."
  
  Drake o ile a mo raga ka pelong ya gagwe ye e tonyago, ye e hwilego. Kovalenko o ile a thekesela. Madi a be a elela molomong wa gagwe. Ka sello se se kwešago bohloko, a wela fase ka matolo. Bofelo bjo bo hlabišago dihlong go Kgoši ya Madi.
  
  Drake o ile a mo sega. "O feditše. Bofa diatla tša gagwe re sepele."
  
  Ben o ile a bolela. "Ke ile ka rekota mekgwa ya gagwe ya go bolela." A realo ka setu, a topa mogala wa gagwe. "Re ka diriša didirišwa tše di kgethegilego tša khomphutha go tšweletša lentšu la gagwe gape. Matt, ge e le gabotse ga re mo hloke a phela."
  
  Motsotso o be o gateletšegile go swana le motsotswana wa mafelelo pele ga go thuthupa. Ponagalo ya Drake e ile ya fetoga go tloga go go itokolla go ya go lehloyo le le sekilego. Komodo o be a dika-dika go tsena ditaba gare, e sego ka baka la poifo, eupša ka baka la tlhompho yeo a e hweditšego ka thata-e lego tlhompho e nnoši yeo lešole le bego le tla e lemoga. Mahlo a Karin a ile a phatloga ka letšhogo.
  
  Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe gomme a kgotla tšhipi ye thata phatleng ya Kovalenko.
  
  "O na le bonnete bja gore?"
  
  "Ka tsela e botse." Ke mmone a ehwa. Ke be ke le gona. O ile a nea ditaelo tša ditlhaselo tša botšhošetši Hawaii.Ben o ile a lebelela go dikologa phapoši. "Le Dihele di tla mo tshwela ka mathe."
  
  "Ke mo o lego wa gona." Pososelo ya Drake e be e tonya e bile e le leswiswi, bjalo ka moya wa Kgoši ya Madi. "Ka mošola wa dikgoro tša dihele. Ke mo o swanetšego go dula gona, gomme mo ke mo o swanetšego go hwa gona."
  
  Kovalenko"s jaw clenched tightly;ka morago ga se go be go na le mengwaga ye masomenne ya lehu, go hloka le go fokotšega ga madi. "O ka se tsoge o ntšhošitše."
  
  Drake o ile a ithuta monna yo a welego. O be a nepile. Lehu le be le ka se mo gobatše. Go be go se selo mo lefaseng seo se bego se ka tšhoša monna yo.
  
  Eupša go be go na le selo se tee seo se bego se tla mo roba.
  
  "Ka fao re go tlema fase mo." O ile a theola sethunya sa gagwe, seo se ilego sa imologa kudu Komodo. "Gomme re tšwela pele go kgopela letlotlo leo. E be e le go tsoma bophelo bja gago gomme o ka se tsoge o tsebile gore e be e le eng. Eupša swaya mantšu a ka, Kovalenko, ke tla e dira. " .
  
  "Aowa!" Go lla ga mo-Russia e be e le ka pela. "Dingongorego tša gago ke dife? Aowa! Le gatee. Ke ya ka. Se e be e dutše e le sa-ka."
  
  Ka go rora mo go itlhobogilego, Kgoši ya Madi e ile ya dira kgorometšo ya mafelelo ya go hloka kholofelo. Sefahlego sa gagwe se be se kgopamišitšwe ke bohloko. Madi a ile a elela sefahlegong le diatleng tša gagwe. O ile a ema gomme a tsenya onse ye nngwe le ye nngwe ya thato le bophelo bjo bo tletšego lehloyo le polao ka gare ga go tlola ga gagwe.
  
  Mahlo a Drake a ile a phadima, sefahlego sa gagwe sa ba thata bjalo ka granite. O ile a dumelela Kgoši ya Madi go mo otla, a ema a tiile ge mo-Russia yo a hlanyago a diriša onse e nngwe le e nngwe ya mafelelo ya matla ka dikotlo tše lesomepedi, a tiile mathomong eupša a fokola ka pela.
  
  Ke moka Drake o ile a sega, modumo wo o fetago leswiswi, modumo wo o se nago lerato ebile o timetše, o kgomaretše seripagare magareng ga pakatori le dihele. Ge maatla a mafelelo a Kgoši ya Madi a fedile, Drake o ile a mo kgoromeletša ka seatla sa gagwe gomme a ema sehubeng sa gagwe.
  
  "Ka moka e bile lefeela, Kovalenko. O lahlegelwa".
  
  Komodo o ile a kitimela go mo-Russia gomme a mo tlema pele Drake a ka fetoša kgopolo ya gagwe. Karin o ile a thuša go mo šitiša ka go mo šupa manamelo ao a nyakilego a eme thwii le pono e makatšago ya sedulo sa bogoši se se ntsho seo se tšwelelago. E be e makatša le go feta go tloga mo. Sebopiwa e be e le se segolo kudu e bile se betlilwe ka mo go phethagetšego, se fegilwe ka dimithara tše lekgolo ka godimo ga dihlogo tša bona.
  
  "Ka morago ga gago".
  
  Drake o ile a hlahloba lepheko le le latelago. Manamelo a ile a rotoga ka khutlo ye nnyane mo e ka bago dimithara tše lekgolo. Lehlakore la ka tlase la sedulo sa bogoši e be e le se se ntsho se se tseneletšego, go sa šetšwe dintlha tše dintši tša amber tšeo di bego di phatlaletše go e dikologa.
  
  "Ke swanetše go ya pele," Komodo a realo. "Ke na le phihlelo e itšego ya go namela. Re swanetše go namela dikgato tše sego kae ka nako e tee, re tsenye di- carabiner ge re dutše re sepela, ke moka re katološetše mothaladi wa tšhireletšego go sehlopha sa rena."
  
  Drake a mo tlogele a etelela pele. Kgalefo e be e sa dutše e le e matla monaganong wa gagwe, e nyakile e le e feteletšego. Monwana wa gagwe o be o sa ikwa o le bose godimo ga sethunya sa M16. Eupša go bolaya Kovalenko bjale go be go tla bolela go ntšha mpholo moyeng wa gagwe ka mo go sa felego, go bjala leswiswi leo le ka se tsogego le phatlaletše.
  
  Bjalo ka ge Ben Blake a ka bolela, e be e tla mo retološetša ka lehlakoreng le lefsifsi.
  
  O ile a thoma go namela lebota ka morago ga Komodo, a nyaka tšhitišo ge go nyakega mo go sa felego ga tefetšo go gola gomme a leka go mo laola. Go tsoga ga tšhoganetšo go ile gwa tsepamiša monagano wa gagwe gatee-tee. Dillo le dillo tša Kgoši ya Madi di ile tša hwa ge setulo sa bogoši se batamela gomme manamelo a thoma go ba thata kudu.
  
  Ba ile ba ya godimo, Komodo a etelela pele, a tiiša ka kelohloko kharabiner e nngwe le e nngwe pele a hlahloba boima bja yona gomme ka morago a tsenya thapo ya tšhireletšego gomme a e lahlela sehlopheng sa gagwe ka tlase. Ge ba be ba namela godimo, ke moo go ilego gwa ba lefsifsi. Mogato o mongwe le o mongwe wa manamelo o be o betlilwe leswikeng le le phelago. Drake o ile a thoma go ikwa a tšhogile ge a tsoga. Letlotlo le lengwe le le makatšago le be le ba letetše; a e kwa ka gare ga mala a gagwe.
  
  Eupša sedulo sa bogoši?
  
  Ka ge a be a ikwa a se na selo ka mo go feletšego ka morago ga gagwe, o ile a ema, a kgoboketša sebete sa gagwe gomme a lebelela fase. Ben o ile a katana, mahlo a gagwe a phatlogile e bile a tšhogile. Drake o ile a kwa lephoto la kwelobohloko le lerato go mogwera wa gagwe yo mofsa tšeo di bego di sa kwewe ga e sa le Kennedy a ehwa. O ile a bona lešole la Delta leo le šetšego le leka go thuša Karin gomme a myemyela ge a mo šišinya seatla. O ile a otlollela Ben seatla sa go thuša.
  
  "Tlogela go e dira go tšwa go wena, Blakey. A re."
  
  Ben o ile a mo lebelela gomme go be go le bjalo ka ge eka dithuthupi tša mollo di ile tša thuthupa bjokong bja gagwe. Selo se sengwe mahlong a Drake goba segalo sa lentšu la gagwe se ile sa mo thabiša, gomme tebelelo ya kholofelo ya tšwelela sefahlegong sa gagwe.
  
  "Ke leboga Modimo gore o boile."
  
  Ka thušo ya Drake, Ben o ile a namela ka lebelo. Lefeela le le bolayago leo le bego le le ka morago ga bona le ile la lebalwa, gomme mogato o mongwe le o mongwe o ile wa fetoga mogato wa go ya go utolla, e sego go ya kotsing. Lehlakore la ka tlase la sedulo sa bogoši le ile la batamela kgaufsi le go feta go fihlela le le bokgoleng bjo bo kgomago.
  
  Komodo o ile a theoga manamelo ka kelohloko gomme a namela sedulong sa bogoši ka bosona.
  
  Ka morago ga motsotso, tlhokomelo ya bona e ile ya gogelwa ke segalo sa gagwe sa go goga sa Amerika. "Oh my God, lena banna le ka se dumele se."
  
  
  KGAOLO YA MASOMENNE-PEDI
  
  
  Drake o ile a tlola godimo ga sekgoba se sennyane gomme a kotama thwii godimo ga boloko ya leswika ye sephara yeo e bego e bopa leoto la setulo sa bogoši. O ile a emela Ben, Karin le lešole la mafelelo la Delta gore ba fihle pele a lebelela Komodo.
  
  "O na le eng godimo kua?"
  
  Moetapele wa Delta Team o ile a namela setulong sa terone. Bjale o ile a sepela go ya moeding gomme a ba lebelela fase
  
  "Mang le mang yo a agilego sedulo se sa bogoši o ile a nea tsela yeo e sego ya sephiri kudu. Mo, ka morago ga setulo sa bogoši, go na le mojako wa ka morago. Gomme di be di bulegile."
  
  "O se ke wa ya kgauswi le yona," Drake a realo ka pela, a nagana ka ditshepedišo tša maraba tšeo ba di fetišitšego. "Go tšohle tšeo re di tsebago, se se phetla switšhi yeo e romelago sedulo se sa bogoši thwii fase."
  
  Komodo o be a bonala a le molato. "Mogala o mobotse. Bothata ke gore ke šetše ke e-na le yona. Ditaba tše dibotse ke gore..." A nyenya. "Ga go na melaba."
  
  Drake o ile a otlolla seatla sa gagwe. "Nthuše go tsoga."
  
  Ka o tee ka o tee, ba ile ba namela setulong sa sedulo sa bogoši sa obsidian. Drake o ile a tšea motsotswana go retologa gomme a kgahlwa ke pono ya sekoti.
  
  Ka go lebana thwii, go putla lešoba le legolo, o ile a bona mathudi a swanago a leswika ao ba bego ba dutše go ona pejana. Mathudi ao Mokapotene Cook a tlogilego go ona. Mathudi ao Kgoši ya Madi go nago le kgonagalo e kgolo ya gore e ile ya lahlegelwa ke dikarolwana tša mafelelo tša tlhaologanyo yeo e bego e e-na le tšona. Go be go bonagala eka ba be ba le bokgole bja go lahlela leswika fela, eupša e be e le maele ya boradia.
  
  Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. "Sedulo se sa bogoši," a realo ka setu. "Se se agilwe bakeng sa-"
  
  Go goeletša ga Ben go ile gwa mo šitiša. "Mat! Dihele tša madi. O ka se dumele se."
  
  E be e se tšhogo lentšung la mogwera wa gagwe yeo e ilego ya romela poifo ka mafelelo a methapo ya Drake, eupša maikutlo a go bolela e sa le pele. Temogo ya pele.
  
  "Ke eng se?"
  
  A retologa. O ile a bona seo Ben a se bonego.
  
  "Nnyobe."
  
  Karin o ile a ba kgoromeletša ka ntle. "Ke eng se?" Ke moka le yena o ile a e bona. "Le gatee".
  
  Ba ile ba lebelela ka morago ga sedulo sa bogoši, kota e phagamego yeo motho a ka ithekgago ka yona le karolo yeo e bopago mojako wa ka morago.
  
  E be e khupeditšwe ka di-swirl tšeo bjale di tlwaelegilego - maswao a bogologolo ka mo go makatšago ao a bonagalago e le mohuta wo mongwe wa go ngwala - le maswao a go swana ao a bego a ngwadilwe go didirišwa tša go sepela ka nako ka bobedi, gammogo le tseleng ye kgolo ya mapheko ka fase ga Taemane.Hlogo, yeo Cook e bitšwago Dikgoro tša Dihele.
  
  Maswao a swanago ao Thorsten Dahl a sa tšwago go a utolla lebitleng la medimo, kgole kua Iceland.
  
  Drake o ile a tswalela mahlo. "Se se ka direga bjang? Ga e sa le re thoma go kwa ka dikarolo tše senyane tša madi tša Odin, ke ikwa eka ke be ke phela torong. Goba toro e bohloko."
  
  "Ke petšha gore ga se ra fetša ka dikarolo tše senyane ga bjale," Ben a realo. "Se e swanetše go ba go dirišwa gampe. Ya tatelano e phagamego kudu. Go swana le ge re kgethilwe goba se sengwe."
  
  "Go feta go swana le go rogwa." Drake o ile a rora. "Gomme ema ka masepa a Star Wars."
  
  "Ke be ke nagana go se nene ka fase ga Skywalker, go se nene go feta Chuck Bartowski," Ben a realo ka go myemyela go se nene. "Ka gobane re di-geek le ka moka."
  
  Komodo o ile a lebelela mojako wa sephiri ka tebelelo. "Na re swanetše go tšwela pele? Batho ba gešo ba ile ba gafa maphelo a bona go re thuša go fihla bokgoleng bjo. Seo re ka se dirago ka go bušetša ke go hwetša mafelelo a lešoba le la dihele."
  
  "Komodo," Drake a realo. "Bofelo bjo ke bjona." Go swanetše go ba gona."
  
  O ile a kgoromeletša go feta moetapele wa sehlopha se segolo gomme a tsena tsejaneng e kgolo. Sebaka se be se šetše se le se segolo go feta mojako wo o tsenago ka gare ga wona, gomme ge seo se be se kgonega, Drake o ile a kwa tsela yeo e katološwa, maboto le siling di ya pele le pele, go fihlela-
  
  Phefo e tonyago le e bogale e ile ya mo phophola sefahlego.
  
  O ile a ema gomme a lahlela thupa ya go phadima. Seetšeng se se fokolago, o ile a thuntšha rokete ya amber. O ile a fofela godimo, godimo, godimo, ke moka a fofela fase le fase, a sa hwetše thekgo. Go se hwetše siling, ledge goba gaešita le lebato.
  
  O ile a thuntšha lebone la bobedi, mo nakong ye ka go le letona. Gomme gape infusion ya amber e ile ya nyamelela ntle le mohlala. O ile a thuba dithupa tše mmalwa tša go phadima gomme a di lahlela pele gore di boneše tsela ya tšona.
  
  Mošito o feletšego wa legaga o ile wa theoga ka dimithara tše tshela pele ga bona.
  
  Drake o ile a ikwa a dikologela kudu, eupša a ikgapeletša go tšwela pele. Megato ye mmalwa gape gomme a ikhwetša a lebane le lefeela.
  
  "Ga ke bone selo. Bullshit".
  
  "Re be re ka se kgone go tla tsela ye ka moka ntle le gore leswiswi le le hlabjago le re thibele." Karin o ile a hlaboša dikgopolo tša bohle. "Leka gape, Drake."
  
  O ile a romela go phadima ga boraro ka gare ga lefeela. Go be go na le dintlha tše mmalwa tše di fokolago tše dikgolo thuntšhong ye ge a be a fofa. Go be go na le selo se sengwe ka lehlakoreng le lengwe la sekoti. Moago o mogolo kudu.
  
  "E be e le eng?" Ben o ile a hemela godimo ka poifo.
  
  Phadima e ile ya fela ka pela, tlhase e kopana ya bophelo ya lahlega ka mo go sa felego leswiswing.
  
  "Ema fao," a realo lešole la mafelelo la Delta leo le šetšego, monna yo a nago le leswao la go bitša Merlin. "Re šetše le diphadima tše kae tša amber?"
  
  Drake o ile a hlahloba mapanta a gagwe le mokotla wa gagwe wa mokokotlo. Komodo o ile a dira se se swanago. Palo yeo ba tlilego ka yona e be e le go dikologa masometharo.
  
  "Ke tseba seo o se naganago," Komodo a realo. "Dithuthupi tša mollo, akere?"
  
  Merlin, setsebi sa dibetša sa sehlopha, o ile a bolela ka go nyamišwa gore: "Ka nako e nngwe." "Hwetša seo re lebeletšanago le sona gomme ka morago o se bušetše lefelong leo re ka leletšago mogala bakeng sa go dira backup."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Dumela". O ile a beela ka thoko di- flare tše lesomepedi bakeng sa leeto la go boela morago, gomme ka morago a itokišetša. Komodo le Merlin ba ile ba tla gomme ba ema kgauswi le yena mo ntlheng.
  
  "Itokišitše?"
  
  Ka go latelana, ka go latelana ka lebelo, ba ile ba thuntšha dithuthupi ka morago ga dithuthupi godimo moyeng. Seetša sa amber se ile sa tuka ka mo go phadimago ntlheng ya sona e phagamego kudu gomme sa lokolla go phadima mo go phadimago mo go ilego gwa fediša leswiswi.
  
  Ka lekga la mathomo historing, seetša sa mosegare se ile sa tla leswiswing le le sa felego.
  
  Pontšo ya phirotechnic e ile ya thoma go ba le mafelelo. Ge mollo ka morago ga mollo o tšwela pele go fofela godimo le go thuthupa pele o theoga ganyenyane-ganyenyane, sebopego se segolo seo se lego ntlheng e nngwe ya legaga le legolo se ile sa bonegela.
  
  Ben o ile a hemela godimo. Karin o ile a sega. "Ka bohlale".
  
  Ge ba dutše ba bogetše ka go makala, leswiswi le legolo le ile la tšhungwa gomme sebopego se se makatšago sa thoma go tšwelela. Sa pele mothaladi wa di-arch o betlilwe lebotong la ka morago, ke moka mothaladi wa bobedi ka tlase ga ona. Ke moka go ile gwa ba molaleng gore di-arch e be e tloga e le diphapoši tše dinyenyane - di-niche.
  
  Ka tlase ga mothaladi wa bobedi ba ile ba bona wa boraro, ke moka wa bone, gomme ka morago ba bona methaladi godimo ga methaladi ge mabone a foufatšago a thelela lebotong le legolo. Gomme ka gare ga niche ye nngwe le ye nngwe matlotlo a magolo a phadimago a be a bontšha letago la nakwana la dihele tša amber tše di gogolago.
  
  Ben o ile a makala. "Se... se..."
  
  Drake le Delta Team ba ile ba tšwela pele go thuntšha dithuthupi ka morago ga dithuthupi. Go be go bonagala di dira gore phapoši e kgolo e thunye dikgabo tša mollo. Mollo o mobotse kudu o ile wa tuka gomme wa tuka pele ga mahlo a bona.
  
  Mafelelong, Drake o ile a thuntšha flare ya gagwe ya mafelelo. Ke moka o ile a tšea motsotswana go leboga kutollo yeo e makatšago.
  
  Ben o ile a kgokologa. "Ke ye kgolo kudu... ke-"
  
  "Lebitla le lengwe la medimo." Drake o ile a fetša ka go tshwenyega kudu lentšung la gagwe go feta go makala. "Bonyenyane ka makga a mararo go feta kua Iceland. Jesu Kriste, Ben, ke eng sa go direga?"
  
  
  * * * .
  
  
  Leeto la go boela morago, gaešita le ge le be le sa dutše le tletše ka kotsi, le ile la tšea seripa-gare sa nako le seripa-gare sa boiteko. Lepheko le nnoši le legolo e be e le sekgoba se segolo moo ba ilego ba swanelwa ke go hloma mothaladi o mongwe wa zip gore ba boele go putla, le ge e le gore phapoši ya Lust e be e dula e le bothata go bašemane, bjalo ka ge Karin a bontšhitše ka go lebelela Komodo ka thoko.
  
  Ge ba boela morago ka lešoba la Kgoro ya Dihele ya Cook, ba ile ba gata ka phaephe ya seretse se segolo ba boela godimo.
  
  Drake o ile a roba setu se setelele. "Wow, ye ke monkgo wo mokaone kudu lefaseng gona bjale. Mafelelong moya o mobotse."
  
  Lentšu la Mano Kinimaki le be le etšwa leswiswing leo le le dikologilego. "Tšea mohemo woo wa Hawaii wa moya o hlwekilego, monna, gomme o be o tla ba kgauswi le pakane ya gago."
  
  Batho le difahlego di ile tša tšwelela ka gare ga seka-lefsifsing. Jenereithara e ile ya thongwa, ya boneša sete ya mabone a dithapo ao a hlomilwego ka lepotlapotla. Tafola ya tšhemo e be e hlongwa. Komodo o ile a bega lefelo la bona ge ba thoma go namela phaephe ya seretse se segolo. Letshwao la Ben le ile la boa gomme mogalathekeng wa gagwe wa lla ka makga a mane ka motšhene wa go araba. Karin o ile a dira se se swanago. Batswadi ba ile ba dumelelwa go leletša mogala.
  
  "Ka makga a mane feela?" Drake o ile a botšiša ka go nyenya. "Ba swanetše go ba ba go lebetše."
  
  Hayden o ile a sepela go ya go bona bjale, Hayden yo a lebelegago a senyegile, a lapile. Eupša o ile a myemyela gomme a gokarela Ben ka dihlong. Alicia o ile a latela, a gadima Drake ka mahlo a polao. Gomme meriting yeo Drake a e bonego May, kgatelelo ye e šiišago e ile ya bonagala sefahlegong sa gagwe.
  
  E be e nyakile e le nako ya go bala ga bona. Mosadi wa Mojapane, e sego mosadi wa Leisemane, o be a bonagala a hlabja ke dihlong kudu ke se.
  
  Drake o ile a šišinya leru le leso la kgateletšego magetleng a gagwe. O ile a e phagamiša ka moka ka go lahlela sebopego se se tlemilwego le se se kgaotšwego sa Kgoši ya Madi mobung wo o sa lekalekanego maotong a bona.
  
  "Dmitry Kovalenko" o ile a re: "Dmitry Kovalenko." O ile a rora. "Kgoši ya tšhipi ya mafelelo. E gobogilego kudu ya mohuta wa yona. Go na le yo a nyakago go raga?"
  
  Ka yona nako yeo, sebopego sa Jonathan Gates se ile sa bonagala ka baka la lešata leo le bego le gola go dikologa kampa ya nakwana. Drake o ile a tshesa mahlo a hae. O be a tseba gore Kovalenko ka boyena o bolaile mosadi wa Gates. Gates o be a e-na le mabaka a mantši a go kweša mo-Russia bohloko go feta gaešita le Drake le Alicia.
  
  "Leka". - Drake o ile a šišinya. "Le ge go le bjalo, setlatla se ka se hloke matsogo le maoto ka moka kgolegong."
  
  O ile a bona Ben le Karin ba šikinyega gomme ba furalela. Ka yona nako yeo, o ile a bona monna yo a fetogilego yena. O ile a bona go baba, pefelo ya tefetšo, go dikologa ga lehloyo le sekgopi seo se bego se tla mo dira gore e be motho yo a swanago le Kovalenko ka boyena, gomme o be a tseba gore maikutlo a ka moka a be a tla mo ja gomme mafelelong a mo fetola, a mo fetoša motho yo a fapanego. E be e le mafelelo ao go se nago le o tee wa bona yo a bego a a nyaka...
  
  ... Ke gore, Alison goba Kennedy.
  
  Le yena o ile a retologa gomme a bea letsogo magetleng a mangwe le a mangwe a Blake. Ba ile ba lebelela ka bohlabela, ba feta mothaladi wa dihlare tša mepalema tše di thekeselago, ba lebile maboneng a kgole a phadimago le lewatleng leo le šišinyago.
  
  "Go bona selo sa go swana le se go ka fetoša motho," Drake a realo. "E ka mo nea kholofelo e mpsha. Nako e filwe."
  
  Ben o ile a bolela ntle le go retologa. "Ke a tseba gore o nyaka setsopolwa sa Dinoroc gona bjale, eupša ga ke ye go go fa sona. Go e na le moo, nka tsopola mela ye mmalwa ya maleba go tšwa go "Haunted". Go thwe"ng ka se?"
  
  "Na o tsopola Taylor Swift bjale? Ke eng seo se ilego sa fošagetše moo?"
  
  "Pina ye e botse go swana le efe goba efe ya Dinorock ya gago. Gomme o a e tseba".
  
  Eupša Drake o be a ka se tsoge a e amogetše. Go e na le moo, o ile a theetša dipolelo tšeo di bego di etla le morago ka morago ga bona. Merero ya botšhošetši e ile ya šitišwa ka bohlale le ka pela, eupša go be go sa dutše go e-na le mahu a mangwe. Mafelelo ao a sa phemegego ge o dirišana le ba fišegelago thoko le bahlanya. Naga e be e lla. Mopresidente o be a le tseleng gomme o be a šetše a holofeditše go lokišwa gape ka botlalo ga United States. tshepedišo ya bohlale, le ge go be go sa dutše go sa kwagale gore motho le ge e le ofe a ka thibela bjang Kovalenko go phethagatša leano leo le bego le le medirong ka nywaga e masomepedi, mola nako ye ka moka a be a lebelelwa e le motho wa nonwane feela.
  
  Go swana kudu le badimo le mašaledi a bona ba be ba a hwetša bjale.
  
  Lega go le bjalo, dithuto di be di ithutilwe, gomme U.S. le dinaga tše dingwe di be di ikemišeditše go e ela hloko ka moka.
  
  Taba ya ditatofatšo tšeo di tlišitšwego kgahlanong le bao ba bego ba le mmušong bao ba ilego ba gata mogato ka tlase ga kgapeletšo le ka baka la go boifa bophelo bjo bobotse bja baratiwa ba bona e be e tla tlema tshepedišo ya boahlodi ka nywaga e mentši.
  
  Eupša mathopša a Kgoši ya Madi a ile a lokollwa gomme a kopanywa gape le baratiwa ba bona. Gates o ile a holofetša gore Kovalenko o tla gapeletšega go tlogela tefetšo ya gagwe ya madi, ka tsela ye nngwe goba ye nngwe. Harrison o ile a kopanywa gape le morwedi wa gagwe, le ge e le ka nako ye kopana, gomme ditaba tšeo di ile tša no nyamiša Drake.
  
  Ge nkabe morwedi wa gagwe ka noši a belegwe le go ratwa gomme ka morago a thopša, na o be a tla dira selo se se swanago le sa Harrison?
  
  Go ba gona o be a tla dira bjalo. Tate le ge e le ofe o be a tla šuthiša legodimo le lefase le se sengwe le se sengwe magareng ga tšona gore a phološe ngwana wa gagwe.
  
  Hayden, Gates le Kinimaka ba ile ba sepela kgole le lešata go fihlela ba le kgauswi le Drake le sehlopha sa gagwe. O ile a thabela go bona Komodo le lešole la Delta leo le bego le phologile, Merlin, le bona ba na le bona. Ditlemo tšeo di bopilwego ka bogwera le tiro e be e le tša ka mo go sa felego.
  
  Hayden o be a botšiša Gates ka mošemane yo mongwe yo a bitšwago Russell Cayman. Go be go bonagala eka monna yo o tšere legato la Torsten Dahl bjalo ka hlogo ya tshepedišo ya Iceland, ditaelo tša gagwe di tšwa godimo kudu... gomme mohlomongwe le go tšwa lefelong la mouwane le la kgole ka godimo ga yona. Go be go bonagala eka Cayman e be e le monna yo thata le yo a se nago kwelobohloko. Ka mehla o be a laola ditiro tša sephiring gomme a bolela ka mabarebare a ditiro tša sephiring le tše di kgethilwego le go feta bobedi ka gae le dinageng dišele.
  
  "Cayman ke mohlabolli wa mathata," Gates a realo. "Eupša e sego seo feela. O a bona, go bonagala go se na motho yo a tsebago gore ke motharogi wa mathata wa mang.Tlhokomelo ya gagwe e feta maemo a godimodimo. Phihlelelo ya gagwe ke ya ka pela ebile ga e na mabaka. Eupša ge a kgorometšwa, ga go na yo a tsebago gore o tloga a šomela mang hele."
  
  Mogalathekeng wa Drake o ile wa lla gomme a kgaola mogala. O ile a hlahloba skrine gomme a thabela go bona gore motho yo a ilego a mo leletša mogala e be e le Thorsten Dahl.
  
  "Hee, ke Mosweden wa bohlanya! Go direga eng, mogwera? O sa bolela bjalo ka setlatla?"
  
  "Go be go tla bonagala go le bjalo. Ke na le diiri tše mmalwa ke leka go ikgokaganya le motho gomme ke a kwešiša. Phelelo ga e botho go nna."
  
  "O na le mahlatse o hweditše yo mongwe wa rena," Drake a realo. "E bile matšatši a mmalwa a thata."
  
  "Go lokile, e kgauswi le go ba makgwakgwa le go feta." Dahl o boile.
  
  "Ke belaela seo-"
  
  "Theeletša. Re ile ra hwetša seswantšho sa go thalwa. Mmapa go ba o nepagetšego kudu. Re kgonne go decipher bontši bja yona pele ga ge setlatla seo Cayman se e classified e le taba ya maemo a godimo ya tšhireletšo. Ka tsela, na Hayden goba Gates ba ile ba hwetša selo se sengwe ka yena?"
  
  Drake o ile a panya mahlo ka kgakanego. "Kaimane? Ke mang hele mošemane yo wa Cayman? Gomme Hayden le Gates ba tseba eng?"
  
  "Ga go na taba." Ga ke na nako e ntši." Ka lekga la mathomo, Drake o ile a lemoga gore mogwera wa gagwe o be a bolela ka go sebela le ka lebelo. "Lebelela. Mmapa wo re o hweditšego bonyenyane o bontšha lefelo leo mabitla a mararo a lego go lona. Na o ile wa kwešiša se? Go na le mabitla a mararo a medimo."
  
  "Re sa tšwa go hwetša ya bobedi." Drake o ile a kwa phefo e mo kgaola. "Ke ye kgolo kudu."
  
  "Ke be ke nagana bjalo." Ke moka go bonagala mmapa o nepagetše. Eupša, Drake, o swanetše go kwa se, lebitla la boraro ke le legolo go feta ka moka, gomme ke le lebe kudu."
  
  "Gampe kudu?"
  
  "E tletše ka medimo e šiišago kudu. Ruri e šišimiša. Dibopiwa tše mpe. Lebitla la boraro e be e le selo se sengwe sa kgolego, moo lehu le bego le gapeletšwa go e na le go amogelwa. Le Drake..."
  
  "Eng?"
  
  "Ge e ba re nepile, ke nagana gore e swere senotlelo sa mohuta o itšego wa sebetša sa letšatši la tshenyego."
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE BORARO
  
  
  Ka nako yeo leswiswi le lengwe le bego le theogile godimo ga Hawaii gomme dikgato tše di latelago tša megaplan ye nngwe ya bogologolo di thomile, Drake, Alicia le May ba be ba e tlogetše ka moka gore ba fediše mathata a bona ka noši gatee ya ba moka.
  
  Ka kotsi, ba ile ba kgetha lefelo leo le makatšago kudu go feta tšohle. Lebopo la Waikiki leo le nago le Lewatle le borutho la Pacific, leo le bonešitšwego kudu ke ngwedi o tletšego wo o sobelago ka lehlakoreng le lengwe le methaladi ya dihotele tša baeti tše di tukago mollo ka go le lengwe.
  
  Eupša bošegong bjo e be e le lefelo la batho ba kotsi le dikutolwana tše šoro. Matla a mararo a tlhago a ile a kopana kopanong yeo e bego e tla fetoša tsela ya maphelo a bona ka mo go sa felego.
  
  Drake o ile a bolela pele. "Lena ba babedi le swanetše go mpotša. Ke mang yo a bolailego Wells le gore ke ka lebaka la eng. Ke ka fao re lego mo, ka fao ga go sa na mohola wa go betha go dikologa sethokgwa."
  
  "Leo ga se lona lebaka le nnoši leo re lego mo." Alicia o ile a gadima Mai ka mahlo a go tšhoša. "Elf ye e thušitše go bolaya Hudson ka go homola ka kgaetšedi ya gagwe ye nnyane. Ke nako ya gore nna le monna wa ka re hwetše tefetšo ya segologolo."
  
  Mai o ile a šikinya hlogo ka go nanya. "Ga se therešo." Lesogana la gago le le nonnego le la setlatla-"
  
  "Ke moka ka moya wa Wells." Alicia o ile a šišinya. "Ke duma ge nkabe ke na le nako ya go se šome!"
  
  Alicia o ile a gata pele gomme a itia May ka matla sefahlegong. Ngwanenyana yo monnyane wa Mojapane o ile a thekesela, ke moka a lebelela godimo gomme a myemyela.
  
  "O gopola".
  
  "O mpoditše eng gore nakong ye e latelago ge ke go betha, ke swanetše go go itia bjalo ka monna? Ee, ga o na tshekamelo ya go lebala selo sa go swana le seo."
  
  Alicia o ile a lokolla lešata la dikotlo. Mai o ile a boela morago, a swara e nngwe le e nngwe ya matsogo a bona. Lešabašaba leo le ba dikologilego le be le šišinywa godimo, le phatlaletše ka dipaterone tše di sa rulaganyetšwago ke maoto a bona a lebelo. Drake o ile a leka go tsena ditaba gare gatee, eupša go itiwa tsebeng ya gagwe ya le letona go ile gwa mo dira gore a nagane gabedi.
  
  "E no se nyobana le bolayane."
  
  Alicia a ngunanguna ka gore: "Nka se tshepiše selo." O ile a wa gomme a kgopša leoto la le letona la May. Mai o ile a kotama ka go ngunanguna, santa e mo pšhatlaganya hlogo. Ge Alicia a batamela, Mai o ile a lahlela santa e tletšego seatla sefahlegong sa gagwe.
  
  "Bitch" ya go swana le yona.
  
  "Tšohle di lokile-" Mai o ile a tšholla. Basadi ba babedi ba ile ba lebana le difahlego. Alicia o be a dirišetšwa go tswalela ntwa gomme a lahlela dikotlo tše matla ka di- elbow, difihla le meomo, eupša Mai o ile a swara goba a phema e nngwe le e nngwe ya tšona gomme a arabela ka tsela e swanago. Alicia o ile a swara lepanta la May gomme a leka go mo lahlela ka ntle ga tekatekano, eupša sohle seo a se fihleletšego e bile go gagola karolo ya godimo ya borokgo bja May.
  
  Gomme o tlogele tšhireletšo ya Alicia e bulegile kudu.
  
  Drake o ile a panya mahlo ge a be a bogetše ditiragalo di direga. "Bjale se se swana kudu le therešo." O ile a boela morago. "Tšwela pele".
  
  May o ile a diriša phošo ya Alicia ka mo go feletšego, gomme go be go ka ba le e tee feela kgahlanong le mohlabani wa sehlopha sa May. Dikotlo di ile tša nela Alicia, gomme a thekesela morago, letsogo la gagwe la le letona le fegilwe le golofala ka baka la bohloko bjo bogolo, gomme sternum ya gagwe e tuka ka baka la dikotlo tše dintši. Bontši bja bahlabani ba be ba tla ineela ka morago ga go thulwa gabedi goba gararo, eupša Alicia o be a dirilwe ka dilo tše thata kudu, gomme gaešita le mafelelong o ile a nyakile a ikgoga.
  
  O ile a itahlela morago moyeng, a raga le go makatša Mai ka go raga ka maoto a mabedi go ya ka mpeng. Alicia o ile a kotama ka mokokotlo lešabašabeng gomme a retološa mmele wa gagwe ka moka fase.
  
  Feela go kopana le sefahlego sa dimela sa tatelano ye e raraganego kudu. Go phunya ka mpeng go ka be go ile gwa kgaola Hulk, eupša ga se ya ka ya thibela le Mai. Mešifa ya gagwe e ile ya tšea kotlo gabonolo.
  
  Alicia o ile a wa, lebone le nyakile le tima. Dinaledi di be di sesa pele ga mahlo a gagwe, gomme e sego tšeo di bego di phadima leratadimeng la bošego. O ile a lla. "Damn lehlohonolo thunngoa."
  
  Eupša May o be a šetše a retologetše go Drake.
  
  "Ke bolaile Wells, Drake. Ke dirile bjalo".
  
  O itše: "Ke e lemogile e sa le ka pela. "O swanetše go ba o bile le lebaka. E be e le eng?"
  
  "O be o ka se bolele seo ge nka bolaya setlatla sa kgale." Alicia o ile a lla ka tlase ga bona. "O be o tla mpitša psycho bitch."
  
  Drake o ile a mo hlokomologa. Mai o ile a šišinya santa go tšwa meriring ya gagwe. Ka morago ga motsotso, o ile a hemela godimo gomme a mo lebelela ka mo go tseneletšego mahlong.
  
  "Ke eng se?"
  
  "Mabaka a mabedi. Selo sa pele le se bonolo ke gore o ile a hwetša ka go thopša ga Chika gomme a go tšhošetša ka gore o tla go botša."
  
  "Eupša re be re ka bolela ka-"
  
  "Ke a tseba. Ye e fo ba karolo e nyenyane."
  
  Karolo e nyenyane feela, a nagana. Na kgaetšedi ya May e ile ya thopša karolo e nyenyane?
  
  Bjale Alicia o ile a katana le go ema ka maoto. Le yena o ile a retologa go lebana le Drake, mahlo a gagwe a tletše poifo yeo e sego ya semelo.
  
  "Ke a tseba," May o ile a thoma, ke moka a šupa Alicia. "Re tseba selo se sengwe se sebe kudu. Selo se sengwe se se šiišago..."
  
  "Jesu, ge o sa beye se ka ntle kua, ke tla thuntšha dihlogo tša gago tša go nyobana ka bobedi."
  
  "Sa pele, o swanetše go tseba gore Welles a ka se tsoge a go boditše therešo. E be e le SAS. E be e le mohlankedi. Le gona o ile a šomela mokgatlo o monyenyane wo o phagamego kudu ketaneng ya dijo moo o sepetšago mmušo."
  
  "Ka kgonthe? Ka eng?" Madi a Drake a ile a gatsela gateetee.
  
  "Gore mosadi wa gago-Alison-o bolailwe."
  
  Molomo wa gagwe o ile wa šikinyega, eupša ga o dire modumo.
  
  "O ile wa batamela kudu le motho yo mongwe. Ba be ba go hloka gore o tlogele regiment ye. Gomme lehu la gagwe le ile la go dira gore o tlogele."
  
  "Eupša ke be ke tlo tloga. Ke be ke tlo mo tlogela SAS!"
  
  "Ga go na motho yo a bego a tseba," Mai a realo ka setu. "Le yena o be a sa e tsebe."
  
  Drake o ile a panya mahlo, a kwa monola wa tšhoganetšo dikhutlo tša mahlo a gagwe. "O be a na le ngwana wa rena."
  
  Mai o ile a mo tsepelela ka sefahlego se se pududu. Alicia o ile a furalela.
  
  O itše: "Ga se nke ka botša motho pele." "Le gatee".
  
  Bošego bja Hawaii bo ile bja lla go ba dikologa, maphoto a matla a hweshetša dikoša tšeo e lego kgale di lebetšwe tša batho ba bogologolo, dinaledi le ngwedi di ile tša lebelela fase ka go hloka phišego go swana le pele, di boloka diphiri le go theeletša dikholofetšo tšeo motho a ka di dirago gantši.
  
  "Gomme go na le se sengwe," Mai a realo ka leswiswing. "Ke ile ka fetša nako e ntši le Wells ge re be re tlola go dikologa Miami. Ge re be re le ka hoteleng yeo, le a tseba, yeo e ilego ya fokwa ka diripana, ke ile ka mo kwa a bolela ka mogala bonyenyane makga a seripa-gare sa dosene le monna...
  
  "Motho wa mohuta mang?" Drake o ile a realo ka pela.
  
  "Leina la monna yo e be e le Cayman. Russell Cayman."
  
  
  MAFELELO
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ya go betha lloto
  Dikhutlo tše nne tša Lefase
  
  
  KGAOLO YA PELE
  
  
  Mongodi wa Tšhireletšo Kimberly Crow o ile a dula fase ka maikwelo a golago a go tshwenyega pelong ya gagwe yeo e šetšego e kitima. Ke therešo gore o be a se a ba mošomong nako e telele, eupša o ile a phopholetša gore e be e se letšatši le lengwe le le lengwe moo mojenerale wa dinaledi tše nne wa Sešole le mohlankedi wa maemo a godimo wa CIA ba bego ba nyaka batheetši le motho yo a swanago le yena.
  
  E be e le phapoši e nyenyane, e sa bonagalego gabotse eupša e kgabišitšwe hoteleng ya toropong ya Washington; lefelo leo a bego a le tlwaetše ge dilo di be di nyaka bohlale bjo bonyenyane go feta ka mo go tlwaelegilego. Mabone a fokolago a be a bonagatša ka go fokola go tšwa go dilo tše makgolo tša gauta le tše di tiilego tša oak, a fa phapoši maikutlo a go se be le mohola kudu le go gatelela dibopego le dipolelo tše di fetogago ka mehla tša bao ba kopanego mo. Qrow o ile a emela gore wa mathomo wa bona a bolele.
  
  Mark Digby, monna wa CIA, o ile a fihla thwii ntlheng. "Sehlopha sa gago se a hlanya, Kimberly," a realo, segalo sa gagwe se sega lefaufau bjalo ka esiti ka gare ga tšhipi. "O ngwala thekethe ya gagwe."
  
  Qrow, yo a bego a dutše a lebeletše tlhaselo ye ya go bolaya, o be a hloile go ya go itšhireletša, eupša o be a tloga a se na kgetho. Le ge a be a bolela, o be a tseba gore ke sona seo Digby a bego a se nyaka. "Ba ile ba dira pitšo ya gore ba sekišwe. Ka tšimong. Nka no se e rate, Mark, eupša ke e kgomarela."
  
  "Gomme bjale re salela morago," Mojenerale George Gleason a ngunanguna a sa kgotsofala. Go beeletšana mo gofsa e be e le sohle seo a bego a tshwenyegile ka sona.
  
  "Lebelong la go nyaka seo se bitšwago "mafelo a maikhutšo"? Banamedi ba banamedi? Hle. Menagano ya rena e mebotse kudu ga se ya ka ya phatlola khoutu yeo go fihla ga bjale."
  
  "E kgomarela, ee?" Digby o ile a tšwela pele bjalo ka ge eka Gleeson ga se a tsena ditaba gare. "Go thwe"ng ka phetho ya bona ya go bolaya moagi?"
  
  Qrow o ile a bula molomo eupša a se bolele selo. Go kaone gore o se dire se. Digby o be a tseba gabotse go feta kamoo a bego a tseba ka gona gomme o be a tla diriša karolo e nngwe le e nngwe ya mafelelo ya yona.
  
  O ile a mo tsepelela thwii. "Go thwe"ng ka yona, Kimberly?"
  
  O ile a mo lebelela morago, a sa bolele selo, moya bjale o be o phaphasela magareng ga bona. Go be go le molaleng gore Digby o be a tlo thubega pele. Monna yo o be a tloga a šikinyega ka tlhokego ya gagwe ya go abelana, go tšhollela moya wa gagwe le go o bopa go ya ka tsela ya gagwe ya go nagana.
  
  "Monna yo a bitšwago Joshua Vidal o ile a ba thuša ka dinyakišišo tša bona. Sehlopha sa ka fase se be se sa tsebe gore ke ka lebaka la eng se mo nyaka, goba ke ka lebaka la eng se tima dikhamera ka moka ka phapošing ya go bea leihlo," a ema gannyane, "go fihlela ba lekola ka morago gomme ba hwetša..." A šikinya hlogo, a itira eka chagrin e mpe go feta bontši bja dinaletšana tša soap opera.
  
  Qrow o ile a bala magareng ga mela, a kwa dillaga tše dintši tša masepa. "Na o na le pego ye e tletšego?"
  
  "Ke a dumela". Digby o ile a dumela ka hlogo ka go dira phetho. "E tla ba tafoleng ya gago ka mantšiboa."
  
  Qrow o ile a homola ka se sengwe le se sengwe seo a bego a se tseba ka thomo ya moragorago. Sehlopha sa SPEAR se ile sa dula se ikgokaganya - ka thata - eupša se be se tseba go se nene ka seo se diregilego. Le ge go le bjalo, polao ya Joshua Vidal yo, ge e le gore e bile e le therešo ya kgole, e tla ba le ditlamorago tše di tseneletšego le tše di fihlago kgole go sehlopha. Okeletša go se Mark Digby, yo e bego e le mohuta wa monna yo a bego a thabela go lokiša phošo le ge e le efe yeo e tšwetšago pele dipakane tša gagwe ka noši, gomme sehlopha sa Hayden se be se ka bitšwa gabonolo gore ke dihlong go United States. Ba ka phatlalatšwa, ba arolwa bjalo ka batšhabi bao ba ka swarwago, goba... se sebe le go feta.
  
  Se sengwe le se sengwe se be se ithekgile ka leano la Digby.
  
  Crowe o ile a swanelwa ke go gata ka kelohloko kudu, a dula a gopola mošomo wa gagwe ka noši wo o bego o le thata kudu. Go fihla bokgoleng bjo, go fihla godimo mo, e be e se ka ntle le dikotsi tša yona-gomme ba bangwe ba be ba sa dutše ba lalela ka morago ga gagwe.
  
  Mojenerale Gleason o ile a sega. "Ga e tšwetše pele selo. Kudu-kudu banna bao ba šomago mašemong."
  
  Qrow o ile a dumela ka hlogo go mojenerale. "Ke a dumela, George. Eupša SPEAR e be e na le ebile e tšwela pele go ba le ye nngwe ya dihlopha tša rena tše di šomago kudu, gotee le Dihlopha tša SEAL 6 le 7. Di... di ikgethile ka ditsela tše ntši. Ke ra gore, ka go lebanya, ga go na sehlopha se sengwe lefaseng se se swanago le bona."
  
  Tebelelo ya Digby e be e le thata. "Ke lebelela se e le boemo bjo bo sa tsepamago kudu go e na le go ba bjo bo phagamego. Dihlopha tše tša SWAT di nyaka dithapo tše kopana, e sego diketane tše di lokologilego."
  
  Qrow o ile a kwa moya o mpefala gomme a tseba gore go tla ba le tše mpe le go feta ka pele. "Sehlopha sa gago se tlogile diporong. Ba na le mathata a ka gare. Diphiri tša ka ntle tšeo di ka bago di sa tla go re loma ka moka ka lerete..." A ema gannyane.
  
  Mojenerale Gleason o ile a ngunanguna gape. "Selo sa mafelelo seo re se hlokago ke sehlopha sa dikoporasi tša dinaga tše dintši tša bofora tšeo di thwetšwego ke United States tšeo di hlanyago moše wa mawatle, di hlola ledimo le lengwe la masepa. Go kaone go kgaola ditlemo ge re sa kgona."
  
  Qrow o be a sa kgone go uta go makala ga gagwe. "O bolela ka eng?"
  
  "Ga re bolele selo." Digby o ile a lebelela maboto bjalo ka ge eka o be a letetše go bona ditsebe tša Dumbo.
  
  "O re ba swarwe?" a gatelela.
  
  Digby o ile a šikinya hlogo ya gagwe mo e nyakilego go ba ka tsela yeo e sa lemogegego; e sa lemogegego gabotse, eupša motšhene wo o ilego wa lla ditloloko tša temošo ka gare-gare moyeng wa Qrow. O be a sa e rate, e sego le ganyenyane, eupša tsela e nnoši ya go imolla kgatelelo ye e šiišago ka phapošing gomme a tloga e be e le go tšwela pele.
  
  "Tsenya pini ka gare ga yona," a realo ka lentšu le bofefo ka mo a bego a ka kgona go kgoboketša. "Gomme a re ahlaahleng lebaka le lengwe leo re lego mo. Dikhutlo tše nne tša lefase."
  
  Mojenerale a re: "A re boleleng ka go lebanya." "Gomme lebelela dintlha, e sego dinonwane. Dintlha di bolela gore sehlopha se sengwe sa di- psycho se ile sa kgopša ke mangwalo a seatla a nywaga e masometharo ao a ngwadilwego ke disenyi tša ntwa tšeo di bego di iphihla kua Cuba. Dintlha di bolela gore sehlopha se sa di-psycho se ile sa tšwela pele gomme go nyobana gwa ba dutlela godimo ga Network ya go hlabja, yeo e lego ya tlhago kudu go sehlopha se. Tše ke dintlha."
  
  Crow o be a tseba ka go hloya ga mojenerale ditšo tša boepi bja marope le go hloka ga gagwe boikgopolelo ka mo go feletšego. "Ke nagana bjalo, George."
  
  "Na o ka rata tše dingwe gape?"
  
  "Go lokile, ke na le bonnete bjo bogolo gore re kgauswi le go di kwa."
  
  "Rathutamahlale yo mongwe le yo mongwe yo a hlanyago, yo mongwe le yo mongwe wa Indiana yo a nyobago Jones wannabe le sesenyi sa go tšea menyetla lefaseng bjale o na le phihlelelo ya tshedimošo ye e swanago le yeo re e dirago. Mmušo o mongwe le o mongwe, sehlopha se sengwe le se sengwe sa mašole a kgethegilego, yuniti e nngwe le e nngwe ya black ops e e bone. Le tšeo di sego gona. Gomme gona bjale... ka moka ba ile ba tsepamiša šedi ya bona ya ditšhila kudu lefelong le tee."
  
  Qrow o be a se na bonnete bja gore o rata tshwantšhišo ya gagwe, eupša o ile a botšiša gore, "Ke efe?"
  
  "Rulaganya tatelano ya Kahlolo ya Mafelelo. Rulaganya bofelo bja lefase."
  
  "Bjale seo se kwagala se le terama go se nene se etšwa go wena, Mojenerale."
  
  "Ke e badile ka mantšu, that"s all."
  
  "Ka moka ga rena re e badile. Tše ka moka," gwa tsena ditaba gare Digby. "Ke therešo gore se se swanetše go tšewa ka hlogo gomme se ka se theošwe mo nakong ye. Lengwalo le legolo, leo ba le bitšago "Thulaganyo ya Kahlolo ya Mafelelo," le šupa go Banamedi ba Dipere gomme, re dumela, tatelano yeo ba swanetšego go tsongwa ka yona."
  
  "Eupša-" Go molaleng gore Gleason o be a sa kgone go itshwara. "Dikhutlo tše nne. Se ga se kwagale ka mo go feletšego."
  
  Qrow o ile a mo thuša go tšwela pele. "Ke akanya gore se se ngwadilwe ka khoutu ka boomo, George. Go raraganya sephetho. Goba e dire gore e hwetšagale feela go bao ba kgethilwego ke Taelo."
  
  "Ga ke e rate". Gleason o be a bonagala eka o a hlanya.
  
  "Ke na le bonnete bja gore". Qrow o ile a kgotla tafola yeo e bego e le ka pele ga gagwe. "Eupša lebelela - mongwalo wa seatla o rotoša dipotšišo tše ntši, tšeo ka moka ga tšona di se nago dikarabo go fihla ga bjale. Ge e le gabotse, ba kae bjale... Taelo?"
  
  Digby o ile a se dumelelane le seo: "Se ga se sephiri se segolo kudu seo re lebeletšanego le sona le gatee." "Leano le ke lona re swanetšego go retologela go lona ka lepotlapotla ka moka."
  
  Qrow o ile a thabela phenyo ya go dirišwa gampe mo mo go kgethegilego. O ile a tiišetša gore: "MARUMO a šetše a le Egipita." "Go tšea mongwalo wa seatla ka boleng bja sefahlego le go tšea gore ditlhathollo tša rena tša mathomo di nepagetše ke moo re swanetšego go ba gona."
  
  Digby o lomile molomo wa gagwe wa ka fase. O itše: "Se ka moka se sebotse, eupša gape se re tliša sediko se se tletšego moo re nyakago go ba gona. Go swanetše go dirwa phetho bjale, Kimberly."
  
  "Gabjale?" O ile a makala e le ka kgonthe. "Ga ba ye felo gomme e tla ba phošo go ba tloša lebaleng. Ke tšea gore o kwešišitše mongwalo wa seatla? Banamedi ba dipere ba bane? Dibetša tše nne tša mafelelo? Ntwa, phenyo, tlala, Lefu. Ge e ba se e le kgopelo e kwagalago, re nyaka gore ba dire seo ba se dirago gabotse kudu."
  
  "Kimberly." Digby o ile a itlotša mahlo. "Nna le wena re na le dipono tše di fapanego ka mo go feletšego mabapi le seo e lego sona."
  
  "Ruri o ka se hlohle katlego ya bona ya peleng?"
  
  "O hlalosa bjang katlego?" Digby o ile a phurolla diatla tša gagwe ka mokgwa wa go ikgogomoša ka mo go befedišago. "Ee, ba ile ba senya ditšhošetšo tše mmalwa, eupša go bile bjalo le ka SEALs, Rangers, CIA Special Activities Division, SOG, Marine Raiders..." A ema gannyane. "Bona gore ke ya kae?"
  
  "O re ga re hloke SPIR."
  
  Digby o ile a kgokološa mahlo a gagwe ka boomo. "Ga se ya ka ya direga".
  
  Qrow o ile a tšea nako e fetago motsotswana go ela hloko go gobošwa mo go bego go reretšwe. O ile a gadima go tloga Digby go ya Gleason, eupša mojenerale o ile a arabela feela ka tebelelo e sa dirego selo, ya stoic, ka ntle le pelaelo e le pontšho ya ka ntle ya mothalo wa gagwe wa go hlama. Go be go le molaleng go yena gore SPIR e atlegile kae. Gleeson ka potego o be a sa kwešiše se, gomme Digby o ile a phegelela pakane e fapanego.
  
  O itše: "Ga bjale re na le mantšu le dipego feela, bontši e le mabarebare. Sehlopha se se beile maphelo a sona kotsing, se lahlegetšwe ke banna ba sona gomme se ikgafa nako le nako bakeng sa naga ye. Ba na le tshwanelo ya go bolela."
  
  Digby o ile a dira sefahlego, eupša ga se a bolela selo. Qrow o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe, a ipshina ka moya o khutšitšego wo o bego o sa dutše o aparetše dikhutlo tše nne tša phapoši e le ge a leka go dula a tsepame. E nngwe e be e nyaka go tsepamiša kgopolo le go iketla ge e dirišana le dinoga tše di nago le mpholo.
  
  "Ke šišinya go romela batho go TerraLeaks ka maitekelo a go emiša go elela mo ga tshedimošo," a realo. "Go fihlela ge go hlongwa bonnete bja Taelo ye. Seo se tlago direga kgauswinyane," a tlaleletša. "Re nyakišiša bunker ya Cuba moo e hweditšwego gona. Gomme re tlogela Team SPEAR e dira mošomo wa yona. Ga go yo a tlago go e dira ka lebelo go feta."
  
  Mojenerale Gleason o ile a dumela ka hlogo. "Ba gona," a duma.
  
  Digby o ile a myemyela ka bophara go yena, a šupa katse yeo e hweditšego tranelate. O itše: "Ke amogela ditšhišinyo tša gago ka moka." "Ke nyaka go tsena rekotong ka gore ga ke dumelelane le bona, eupša ke tla dumela. Gomme ka go bušetša, ke nyaka gore o amogele tšhišinyo ya ka ye nnyane."
  
  Modimo yo a rategago, aowa. "Ke mang wa bona?"
  
  "Re romela sehlopha sa bobedi. Go ba khupetša gomme mohlomongwe ke ba thuše."
  
  Qrow o be a tseba seo a se bolelago. "Go khupetša" go be go bolela go lebelela, gomme "go thuša" go tloga go be go bolela go phethagatša.
  
  "Ke sehlopha sefe?"
  
  "SEAL Team 7. Ba batamela."
  
  "Makatšago." Qrow o ile a šikinya hlogo. "Re na le dihlopha tše pedi tša rena tše kaone lefelong le tee ka nako e tee. Se se diregile bjang?
  
  Digby o ile a kgona go dula a sa dire selo. "Go itiragalela mo go sekilego. Eupša le swanetše go dumelelana gore ba babedi ba kaone go feta o tee."
  
  "Tefišo". Qrow o be a tseba gore ga a na kgetho ge e se go dumela. "Eupša ka fase ga mabaka afe goba afe dihlopha tše pedi tšeo di ka se kopanego. E sego ka lebaka le ge e le lefe. Ka moka di hlakile?"
  
  "Fela ge lefase le ithekgile ka lona." Digby o ile a myemyela, a phema potšišo gomme a dira gore Gleeson a fege.
  
  "Dula setsebi," Gleason a realo. "Nka ba le tše šupa lefelong le le swanetšego ka diiri tše sego kae. Ge feela re ka fetša se kapejana kudu."
  
  "E naganišiše godimo." Qrow o ile a ithiba go botša banyalani bao gore ba se dumelele lebati le ba thula ka maragong ge ba le tseleng ya go tšwa. Go SPEAR, e be e ka se be ye bohlokwa kudu. Go monna yo a bolailego Joshua Vidal, e be e le sehlogo. Go yena, e ka be e bile le ge e le efe ya tše di lego ka mo godimo le tše mpe le go feta. Eupša sa pele, a re phološeng lefase, a nagana.
  
  Gape.
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  Alexandria e rapaletše ka letago la yona ka moka la mehleng yeno ka morago ga lefasetere la galase ya poleiti; toropokgolo e atlegago ya sekontiri yeo e dikologilwego ke lewatle le le phadimago, leo le swailwego ka dihlare tša mepalema le dihotele, lebopong le le kobegilego le Bokgobapuku bjo bo kgahlišago ka mo go makatšago bja Alexandria.
  
  Ntlo e šireletšegilego ya CIA e be e okametše ditsela tše tshela tšeo di kgangwago ke sephethephethe tšeo di bego di kobega ganyenyane-ganyenyane go dikologa bora bja lebopo. Phihlelelo ka moka ya mathudi a rickety go tšwa ka ntle e be e lekanyeditšwe ke digalase tše boima le dibara. Ke feela phapoši e kgolo ya go thalela yeo e bego e nea maswao le ge e le afe a boiketlo; khitšhi e be e le e nyenyane e bile e le ya nakwana, diphapoši tše pedi tša go robala e be e le kgale e fetogile dihoko tša tšhipi. Ke motho o tee feela yo a bego a šoma ntlong e šireletšegilego ka nako e tletšego, gomme go molaleng gore o be a le ka ntle ga lefelo la gagwe la boiketlo.
  
  Alicia o ile a otara komiki ya kofi. "Hee monna, tše ke tše nne tše ntsho, tše pedi di na le maswi, tše tharo di na le tranelate gomme o tee ka tatso ya sinamone. Kwešišitše?"
  
  "I don"t..." Monna wa mengwaga ye masometharo wa go ba le digalase tša go ba le rim tše sesane le dintshi tša go ba le dihlašana o ile a panya ka bogale. "Ga ke... dire kofi. Na o kwešiša se?
  
  "Ga o kwešiše? Go lokile, o dira eng mo?"
  
  "Kgokagano." Ikgokaganye ya selegae. Mohlokomedi wa ntlo. NNA-"
  
  Alicia o ile a tshesa mahlo a gagwe ka go gagamala. "Mohlokomedi wa ntlo?"
  
  "Ee. Eupša e sego ka tsela ye.Ke-"
  
  Alicia o ile a furalela. "Nyoba, dude. Ga o dire malao. Ga o dire kofi. Re go lefa ka eng?"
  
  Drake o ile a leka ka gohle go hlokomologa mosadi wa Leisemane, go e na le moo a lebiša tlhokomelo kopanong magareng ga Smith le Lauren. Sekepe sa New York se be se itokišeditše gomme se fofela Egipita ka nako yeo tšhošetšo e mpsha e ilego ya fetoga go tloga go yeo e tšhošago ka tsela e itšego go ya go yeo e tlago pele. A eme bogareng bja phapoši ka moriri wa gagwe fase le ponagalo ya go bapala sefahlegong sa gagwe, o be a ikemišeditše go mpshafatša sehlopha, eupša ge Smith a batamela Lauren, mohuta ka moka wa maikutlo o ile a tla a mo thula.
  
  O ile a araba gatee-tee ka gore: "E sego bjale."
  
  "Ke a phela," Smith a rora. "Ke be ke nagana gore o ka ba o na le kgahlego."
  
  Go e na le go kgaotša morago, Lauren o ile a hemela godimo. "Ke tshwenyega ka wena letšatši le lengwe le le lengwe, motsotso o mongwe le o mongwe. Ke a dumela. Na o a e rata, Smith?"
  
  Lešole le ile la bula molomo wa lona gore le ganetše, eupša Alicia o ile a tsena ditaba gare ka bokgoni. "Damn, ga se wa kwa? Leina la gagwe ke Lancelot. O e rata go feta Smith. Bjale ka moka ga rena re mmitša bjalo."
  
  Lauren o ile a swarwa ka go se lemoge ka lekga la bobedi ka motsotso. "Lance-a-what?Na ga se leina la knight ya kgale?"
  
  "Ke nnete," Alicia a realo ka lethabo. "Mothaka yo a swanago yo a dirilego go se botege le mosadi wa kgoši."
  
  "Na o re ke swanetše go tshwenyega? Goba na o na le taba?"
  
  Alicia o ile a lebelela Smith ka mahlo a go tšhoša. "Aowa. Ge a ka lahlegelwa ke wena, se se kaone seo a tlago go se hwetša ke lepogo, gomme ga go na ditšhwene tša difahlego tše khubedu kua Egipita." O ile a lebelela ka phapošing ka tebelelo ya go botšiša. "Bonyenyane e sego ka ntle ga phapoši ye."
  
  Mai bjale o be a eme kgauswi le Lauren, ka ge a ile a gata ka thoko ka morago ga go hlahloba gabedi tshepedišo ya tšhireletšo ya ntlo yeo e šireletšegilego. "Na re swanetše go swaragana le go buiwa? Ke nagana gore ke ka lebaka leo Lauren a lego mo?"
  
  "Ee Ee". Mo-New York o ile a boela a iketlile ka pela. "Na ka moka ga lena le ka rata go dula fase? Go ka tšea nako ye nngwe".
  
  Yorgi o ile a hwetša setulo se se se nago selo. Drake o ile a dula fase godimo ga setulo sa matsogo sa setulo, a lebelela ka kelohloko go dikologa phapoši. Go be go le molaleng go yena, a lebelela a le ka thoko, ka fao Dal le Kenzi ba gotšego kgauswi, ka fao Hayden a ilego a thelela go tloga go Kinimaki, gomme, ka mahlatse, ka fao Alicia le May bjale ba bego ba bonagala ba amogela kudu go ba gona ga yo mongwe le yo mongwe. Drake o ile a imologa kudu ke sephetho se, eupša selo se segolo se se latelago se be se le kgauswi le go direga. Yorgi o dutše a nyakile a homotše ka mo go feletšego ga e sa le a utollwa matšatšing a mararo feela a fetilego.
  
  Ke nna ke bolailego batswadi ba ka ka madi a tonyago.
  
  Ee, se se ile sa nyenyefatša monyanya, eupša ga go na motho yo a ilego a gateletša ma-Russia. O ile a tloga a dira boiteko bjo bogolo bja go amogela seo a se dirilego; Bjale o be a nyaka nako ya go fetolela kgopotšo mantšung a kgonthe.
  
  Lauren o be a bonagala a sa phuthologa gannyane ge a eme hlogong ya phapoši, eupša ge Smith a boela morago, o ile a thoma go bolela. "Sa pele, re ka ba le ketapele mabapi le lefelo la stash ya Tyler Webb. Gopola - o tshepišitše gore diphiri tše dingwe di tla utollwa?"
  
  Drake o ile a gopola se gabotse. Ba be ba tshwenyegile ka ditlamorago tšeo di ka bago gona ga e sa le go tloga ka nako yeo. Goba bonyenyane ba babedi goba ba bararo ba be ba le bjalo.
  
  "Eupša bjale ga re na nako ya seo. Ka morago, ke holofela gore ka moka re ka ya leetong. Eupša se... tšhošetšo ye e mpsha e thomile ge mokgatlo wa TerraLeaks o be o tsenya sehlopha ka moka sa ditokomane Inthaneteng." O ile a šišinya mahlo. "Go swana kudu le pomo ya kgonthe yeo e lahlilwego motheong wa dijithale. Ditokomane ka moka di be di ngwadilwe ka seatla, go le molaleng gore e be e le tšeo di fišegelago thoko e bile e le tšeo di ikgodišago feela. Ditlakala tša kgale tša ka mehla. Bašomi ba TerraLeaks ba di hweditše ka gare ga bunker ya kgale kua Cuba, e lego selo seo se šetšego go tšwa mengwagengsomeng ye e fetilego. Go bonagala bunker e be e le ntlokgolo ya sehlopha sa mahlanya ao a bego a ipitša Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo."
  
  "Go kwagala bjalo ka ditshego tše ntši," Drake a realo.
  
  "Ke therešo gore e be e le bjalo. Eupša ge e le gabotse, dilo di mpefala kudu. Batho ba ka moka e be e le disenyi tša ntwa tšeo di tšhabilego Jeremane ya Nazi gomme di be di khutile Cuba. Bjale, bjalo ka ge ka moka le tseba, go bonolo go dira lenaneo la masepa a makatšago ao Manazi a bego a se na kgahlego go ona go feta lenaneo la seo e bego e le sona. Taelo ye e hlotšwe go fetišetša dilo go meloko ye e tlago. Ge e ba ba be ba ka swarwa goba ba bolawa, ba be ba tla nyaka go ba le modumo o itšego wa letago felotsoko nakong e tlago."
  
  "Gomme o re ba na le yona?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Go lokile, ga se bjale. Ga go selo seo se hlatsetšwego. Taelo yeo e be e na le bajenerale ba babedi, batho ba babedi ba mmušo bao ba nago le tutuetšo le borakgwebo ba babedi ba ba humilego. Mmogo ba be ba tla ba le matla a bohlokwa le methopo."
  
  "Re tseba bjang se?" Mai o ile a botšiša.
  
  "Oo, ba be ba sa uta selo. Maina, ditiragalo, mafelo. Tše ka moka di ka gare ga ditokomane. Gomme TerraLeaks e ile ya latela mohlala," Lauren a šikinya hlogo, "bjalo ka ge ba dira."
  
  "Na o re bohle ba a tseba?" Drake o ile a realo ka setu. "Mokgatlo o mongwe le o mongwe wa madi lefaseng? Mongongoregi." O ile a retološa hlogo ya gagwe go leba lefasetereng, bjalo ka ge eka o naganišiša ka lefase ka moka ka ntle, le kopana.
  
  Lauren o ile a thoma ka gore: "Tokomane yeo go bolelwago ka yona ga se ya fetšwa ka mo go feletšego.
  
  Alicia o ile a hwihwitla. "Ntle le ge, go ba gona, go bjalo."
  
  "Ka gona ga re na tsebišo ka moka. Re ka fo tšea gore disenyi tše tša ntwa, tšeo di ilego tša nyamelela lefaseng nywageng e ka bago e masomepedi-šupa e fetilego, ga se tša ka tša newa sebaka sa go phetha modiro wa tšona."
  
  "O nyameletše?" Dahl o ile a ngunanguna, a šutha gannyane go tloga leoto go ya go le lengwe. "Gantši se se bolela maphodisa a sephiri. Goba Madira a Kgethegilego. Go a kwagala ka ge e be e le disenyi tša ntwa."
  
  Lauren o ile a dumela ka hlogo. "Ye ke kwano. Eupša yo a "nyamelelago" ga se a ka a nagana go tsoma lefelo la go bolokela dilo ka sephiring."
  
  "Ke moka mohlomongwe SAS." Dahl o ile a lebelela Drake. "Ditlatla tše di nonnego."
  
  "Bonyenyane mašole a rena a kgethegilego ga a bitšwe ABBA."
  
  Kinimaka o ile a ya lefasetereng go yo lebelela. "Go kwagala bjalo ka mmago diphošo ka moka," a duma ka galaseng ya gagwe. "Ke dumelela tsebišo ye gore e phatlalale ka bolokologi. Ke mebušo e mekae yeo e tlago go tsoma se ka nako e tee?"
  
  Lauren o itše: "Bonyenyane tše tshela. "Eo re tsebago ka yona. Mo nakong ye go ka ba go e-na le se se fetago se. Lebelo le thomile ge le fetša kua Peru."
  
  "Na o a fetša?" Smith o ile a boeletša. "Re phološitše maphelo."
  
  Lauren o ile a šikinya magetla. "Ga go na motho yo a go solago ka se."
  
  Drake o ile a gopola gabotse dikgopelo tša Smith tše di boeletšwago tša go akgofiša dihele nakong ya thomo ya mafelelo. Eupša bjale e be e se nako ya go rotoša taba ye. Go e na le moo, o ile a goga tlhokomelo ya mo-New York ka setu.
  
  "Ka gona," a realo. "Ke ka baka la"ng o sa re botše gabotse seo Taelo ye ya Letšatši la Kahlolo e se rulagantšego le kamoo e rulaganyago go senya lefase ka gona?"
  
  Lauren o ile a hemela godimo. "Ke moka go lokile. Ke tshepa gore o itokišeleditše se."
  
  
  KGAOLO YA BORARO
  
  
  "Ka disathalaete tša dihlodi, baemedi le dikhamera tše di utilwego, di-drones, NSA... o e bitša leina, re a tseba gore bonyenyane dinaga tše dingwe tše tshela di kitima go ba tša mathomo go hwetša dikhutlo tše nne tša lefase. Maamerika..." a ema gannyane, a nagana, "go lokile... go ba Maamerika... o nyaka go fihla fao pele ga ba bangwe. E sego fela ka lebaka la botumo, eupša gape le ka lebaka la gore re fo ba re sa kgone go bolela seo motho yo mongwe a tlago go se dira ka seo a se hwetšago. Maikutlo ke gore... go thwe"ng ge Israele e ka hwetša mmolai wa sephiri go tšwa ka gare ga naga? Go thwe"ng ge e ba China e ka hwetša tše nne ka moka?"
  
  "Ka gona tše ke dinaga tšeo di tiišeditšwego tšeo di tšeago karolo mo protšekeng ye?" Kensi o ile a botšiša ka setu. "Israele?"
  
  "Ee. Go oketša moo China, Fora, Sweden, Russia le Brithania e Kgolo."
  
  Drake o ile a nagana gore mohlomongwe o tseba ba bangwe ba batho bao ba akaretšwago. E be e le phošo gore a swanetše go šoma kgahlanong le bona.
  
  "Go na le bofora," a realo. "Ke ditaelo dife tše di nepagetšego?"
  
  Lauren o ile a hlahloba laptop ya gagwe go kgonthišetša. "Di na le bontši bjo bo šiišago bja "go se palelwe" le "ka ditshenyagalelo le ge e le dife"."
  
  Hayden o itše: "Ba e bona e le tšhošetšo ya lefase ka bophara." "Ka lebaka la eng go se bjalo? Ka mehla go šetše matšatši a sego kae feela go fihla apokalipse e latelago."
  
  "Gomme le ge go le bjalo," Drake a realo, "ka moka gabotse re ka lehlakoreng le tee."
  
  Hayden o ile a mo panya mahlo. "Ao. Tlogela go dira diokobatši, dude."
  
  "Aowa, ke be ke ra gore-"
  
  "Dikotlo tše dintši kudu mafelelong di ile tša mo hlanya." Dahl o ile a sega.
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "Tswalela molomo wa gago." O ile a khutša. "Na o dirile dipotšišo ka Yorkshire ya gago? Anyway, seo ke bego ke se bolela e be e le gore ka moka re madira a kgethegilego. Khaola go tšwa go lešela le le swanago. Re sure as hell ga se ra swanela go kitimišana lefaseng ka bophara."
  
  Hayden o ile a bolela ka ntle le maikwelo gore: "Ke a dumela." "Bjale o ya go boledišana le mang ka taba ye?"
  
  Drake o ile a phurolla diatla tša gagwe. "Mopresidente Coburn?"
  
  "Sa pele o be o tla swanelwa ke go feta Tona ya Tšhireletšo. Le ba bangwe. Cole ga e dikologilwe ke se se fetago feela maboto a kgonthe, gomme a mangwe a ona ga se ao a se nago di- crenellation."
  
  Kenzie o okeditše ka kgodišego gore: "Ga se dihlopha ka moka tšeo di tlago go bapala dipapadi tša bogwera."
  
  "Ka nnete". Drake o ile a ineela gomme a dula fase. "Tshwarelo, Lauren. Tšwela pele."
  
  "Nepagetše. Ka gona, yo mongwe le yo mongwe o badile ditokomane tšeo di dutlilego. Bontši bja yona ke masepa a Nazi, go bolela nnete. Gomme ke bala se ka mantšu. Letlakala leo le reeletšwego ka sehlopha se sa madimabe, seo se nago le sehlogo se se rego "Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo", le laetša gabotse seo se bitšwago "mafelo a go khutša" a Banamedi ba Dipere ba Bane: Ntwa, Phenyo, Tlala le Lehu."
  
  "Go tšwa Pukung ya Kutollo?" Hayden o ile a botšiša. "Banamedi bao ba bane ba dipere?"
  
  "Ee." Lauren o ile a dumela ka hlogo, a sa dutše a lebelela ka gare ga dintlha tše dintši tšeo di tiišeditšwego ke ba bangwe ba di-geek tše kaone kudu kua Amerika. "Kwana ya Modimo e bula ditiiso tše nne tša mathomo tša ditiiso tše šupago, tšeo di ntšhago dibopiwa tše nne tšeo di nametšego dipere tše tšhweu, tše khubedu, tše ntsho le tša sefahlego se se phadimago. Go ba gona, di be di kgomaretše selo se sengwe le se sengwe go theoša le nywaga gomme di ile tša hlathollwa gape nako le nako setšong se se tumilego. Di bile di hlalositšwe e le seka sa Mmušo wa Roma le histori ya wona yeo e ilego ya latela. Eupša hei, Manazi a be a ka bapala ka yona ka tsela efe goba efe yeo a e nyakago, akere? Bjale mohlomongwe go kaone ge nka neela se. O ile a ntšha mokgobo wa dipampiri ka mokotleng wa gagwe wa dipuku, a bonagala a swana le kgwebo go feta kamoo Drake a kilego a mmona ka gona. Phetogo ye e kgahlišago go Lauren, le yeo go bonagalago a e tšere ka pelong. O ile a gadima ka lebelo pampiring.
  
  "Na se ke selo seo se dirilego gore bohle ba tantšwe? Tatelano?
  
  "Ee, bala se."
  
  Dahl o ile a e bala ka go hlaboša mola ba bangwe ba e tšea ka gare.
  
  "Dikhutlong tše nne tša Lefase re ile ra hwetša Banamedi ba Dipere ba Bane gomme ra ba hlalosetša leano la Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo. Bao ba phologago Ntwa ya Bodumedi ya Kahlolo le ditla-morago tša yona ba tla buša ka mo go swanetšego. Ge o bala se, re timetše, ka fao bala gomme o latele ka kelohloko. Nywaga ya rena ya mafelelo e dirišitšwe re kgoboketša dibetša tše nne tša mafelelo tša diphetogo tša lefase: Ntwa, Phenyo, Tlala le Lehu. Ba kopane, ba tla senya mebušo ka moka gomme ba bula bokamoso bjo bofsa. Itokišetše. Di hwetše. Sepela go ya dikhutlo tše nne tša Lefase. Hwetša mafelo a go khutša a Ntate wa Leano gomme ka morago ga moo Khagan; Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela, gomme ka morago Leuba la Modimo. Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, re bea Conquest ka lekeseng la gagwe. Re hweditše Leuba leo le dišago Kahlolo ya Mafelelo ya nnete. Gomme khoutu ya go bolaya e nnoši ke ge Banamedi ba Dipere ba tšwelela. Ga go na maswao a go hlaola marapong a Tate. Moindia o dikologilwe ke dibetša. Thulaganyo ya Kahlolo ya Mafelelo bjale e phela ka wena gomme e tla buša ka mo go sa felego."
  
  Drake o ile a e kolobiša ka moka. Ditšhupetšo tše dintši, ditherešo tše dintši. Mošomo o montši. Le ge go le bjalo, Dahl o ile a mo betha go fihla a mo hlaba ka tshwaelo ya gagwe ya mathomo. "Go tsoga? Na ba ka se rabele?
  
  "Ee, selo se sengwe se bonala se fošagetše." Lauren o ile a dumela. "Eupša seo ga se phošo ya go thaepa."
  
  Mai o ile a akgela ka gore, "Go bonagala e bontšha tatelano yeo go bogelwago ka yona, gaešita le ge e le ka tsela e sa lemogegego."
  
  Lauren o ile a dumela ka hlogo. "Se ke therešo." Eupša na o kwešiša gape gore ke ka baka la"ng ba bitša a "mafelo a go khutša"?E sego mabitla goba mafelo a poloko goba eng kapa eng?"
  
  Dahl o ile a bala ka go hlaboša gore: "Tšohle ga di bjalo ka ge di bonagala."
  
  "Ee. Go molaleng gore go nyakega nyakišišo e oketšegilego ya tone."
  
  Alicia o ile a bala ka go hlaboša gore: "Moindia o dikologilwe ke dibetša. "Seo se ra go reng?"
  
  "A re se ke ra fihla kgole kudu pele ga rena," Hayden a realo.
  
  "Go dumelwa gore tsebo ya mafelo a ka moka a mafelelo a go khutša e hwile ka taelo ya Nazi." Lauren a realo. "Mohlomongwe ba be ba rulaganya go rekota selo se itšego. Mohlomongwe ke go ngwala dikhoutu. Goba go fetišetša tsebo go meloko ye mengwe. Ga re tsebe ka nnete, eupša re a tseba gore seo ke sohle seo re swanetšego go tšwela pele," a šikinya magetla, "gomme yo mongwe le yo mongwe o ka seketswaneng se tee. O ile a lebelela Drake ka mahlo a go tšhoša. "Seketswana. Raft ya go phologa. O hwetša kgopolo."
  
  Mo-Yorkshire o ile a dumela ka hlogo ka boikgantšho. "Ke nnete ke a nyaka." SAS e ka dira gore leswika le phaphamele."
  
  "Go lokile, mang le mang yo re thulanago le yena, ba na le ditšhupetšo tše di swanago le tšeo re nago le tšona," Hayden a realo. "Go thwe"ng ge re ka thoma?"
  
  Kinimaka o ile a furalela lefasetereng. "Dikhutlong tše nne tša lefase?" a botšiša. "Di hwetšwa kae?"
  
  Kamore e be e bonagala e se na selo. "Go thata go bolela," Dahl a realo. "Ge lefase e le nkgokolo."
  
  "Go lokile, go bjang ka Monamedi wa Pere wa mathomo yo ba mo šupago. Tate yo wa Leano." Kinimaka o ile a tsena ka phapošing, a thibela seetša ka moka go tšwa lefasetereng ka morago ga gagwe. "Ke ditšhupetšo dife tšeo re nago le tšona bakeng sa yona?"
  
  "Bjalo ka ge o ka letela," Lauren a kgotla skrine, "tanka ya go nagana morago gae le yona e dira se..." A tšea motsotswana go bala.
  
  Drake o ile a tšea motsotso o swanago go naganišiša. Go bolelwa ga Lauren ka "tanka ya go nagana morago gae" go ile gwa fo hlakiša seo se bego se se gona.
  
  Karin Blake o ile a re.
  
  Go ba gona, nako e ile ya feta ge o be o le karolo ya sehlopha sa SPEAR, eupša e be e le kgale e fetile letšatši goba gaešita le beke yeo Karin a bego a swanetše go ba a le mošomong. Nako le nako ge a tšea sephetho sa go ikgokaganya le yena, selo se sengwe se be se mo thibela - e ka ba sehlopha sa manaba, mathata a lefase, goba nyakego ya gagwe ka noši ya gore a se ke a tena. Karin o be a nyaka sekgoba sa gagwe, eupša-
  
  O kae heleng?
  
  Lauren o ile a thoma go bolela, gomme gape dikgopolo tša Karin di ile tša swanelwa ke go bewa ka thoko.
  
  "Go bonagala motho yo wa histori o be a tsebja e le Tate wa Leano. Hannibal."
  
  Smith o be a bonagala a sa kgonthišege. "Ke mang wa bona?"
  
  Alicia o ile a tšholla melomo ya gagwe. "Ge e le gore yo ke dude ya Anthony Hopkins, ga ke tloge ka phapošing ye."
  
  "Hannibal Barca e be e le moetapele wa sešole wa nonwane yo a tšwago Carthage. O belegwe ka 247 BC, e be e le monna yo a ilego a etelela pele madira ka moka, go akaretša le ditlou tša ntwa, go putla Pyrenees le Alps go tsena Italy. O be a e-na le bokgoni bja go lemoga matla a gagwe le mafokodi a manaba a gagwe gomme a fenya bagwera ba bantši ba Roma. Tsela e nnoši yeo a ilego a feleletša a paletšwe e bile ge mošemane yo mongwe a ithuta maano a gagwe a go hlalefa gomme a hlama tsela ya go a diriša kgahlanong le yena. E be e le kua Carthage."
  
  "Bjale mošemane yo ke Ntate wa Leano?" - O ile a botšiša Smith. "Hannibal yo?"
  
  "O lebelelwa e le yo mongwe wa ditsebi tše dikgolo kudu tša maano a tša bohlabani historing le yo mongwe wa bajenerale ba ba tšwetšego pele ba bogologolo gotee le Alexander yo Mogolo le Kesara. O ile a bitšwa Tate wa Leano ka gobane lenaba la gagwe le legolo, e lego Roma, mafelelong le ile la amogela maano a gagwe a tša bohlabani dithulaganyong tša bona."
  
  Dahl o itše: "Ye ke phenyo, ge e ba go kile gwa ba le e tee."
  
  Lauren o ile a dumela ka hlogo. "Kaone. Hannibal o be a lebelelwa e le toro e bohloko kudu bakeng sa Roma moo ba bego ba diriša polelo yeo nako le nako ge masetla-pelo le ge e le afe a direga. Ge e fetolelwa, se se bolela gore Hannibal o dikgorong!Polelwana ya Selatine e ile ya amogelwa ka kakaretšo gomme e sa dutše e dirišwa le lehono."
  
  Hayden o ile a ba hlohleletša gore: "Go boela morago taelong." "E lekana bjang?"
  
  "Go lokile, re ka bolela ka kgodišego gore Hannibal ke yo mongwe wa Banamedi ba Dipere ba Bane. Ka ntle le taba ya gore go bonagala a be a nametše pere, o ile a bitšwa Tate wa Leano historing ka moka. Se se ra gore Ke Ntwa, Monamedi wa Pere wa mathomo. Ruri o ile a tliša ntwa Mmušong wa Roma."
  
  Drake o ile a skena sengwalwa seo. "Ka fao e bolela mo gore leano la Taelo ya Letšatši la Kahlolo le beilwe fase ke Banamedi ba Dipere. Na re swanetše go tšea gore Taelo e ile ya boloka sebetša se se senyago lebitleng la Hannibal? Tlogela moloko wo o latelago se?"
  
  Lauren o ile a dumela ka hlogo. "Ke maikutlo a kakaretšo. Dibetša ka lebitleng le lengwe le le lengwe. Go na le lebitla dikhutlong ka moka tša lefase."
  
  Kinimaka o ile a emiša sefahlego. "Seo, gape, se kwagalago kudu go swana le mosese wa bjang."
  
  Hayden o ile a mo šišinya seatla gore a eme. O ile a re: "E lebale." "Ga bjale." Ruri monna yo a swanago le Hannibal o swanetše go ba le lebitla goba lebitla?"
  
  Lauren o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe. "Ee, mo ke moo dilo di raraganago gona. Mokgalabje wa modiidi Hannibal o ile a rakwa gomme a hwa lehu le le nyamišago, mohlomongwe ka baka la mpholo. O bolokilwe ka lebitleng leo le sa swaiwago."
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "Masepa a masepa".
  
  "E go dira gore o nagane, akere?"
  
  "Na re na le lefelo?" Mai o ile a botšiša.
  
  "Oh yeah". Lauren o ile a myemyela. "Afrika".
  
  
  KGAOLO YA BONE
  
  
  Alicia o ile a sepela go ya khabineteng ya ka thoko gomme a ntšha lepotlelo la meetse go tšwa setšidifatšing se senyenyane ka godimo. Go thoma go buiwa mo gofsa e be e dula e le mo go gateletšago. Forte ya gagwe e be e le ntwa; lega go le bjalo, mo nakong ye go molaleng gore ba be ba nyaka leano. Hayden o be a šetše a kopane le Lauren ka laptop, gomme Smith o be a leka go bonagala a na le kgahlego, ka ntle le pelaelo ka gobane mo-New York o be a tšea karolo e fapanego. Oh yeah, le ka gore ga a kgolegong a etela setšhošetši sa go hlanya.
  
  Alicia o be a e-na le kgopolo ya gagwe, eupša o be a thatafalelwa ke go kwešiša tlhaologanyo ya Lauren. Go sa dutše go le bjalo, e be e se lefelo la gagwe la go ahlola, e sego ka morago ga bophelo bjo a bego a šetše a bo phetše. Lauren Fox o be a le bohlale e bile a na le temogo ka mo go lekanego go bona seo se bego se tla.
  
  Tshepo go bjalo. Alicia o ile a nwa seripa sa lebotlelo, ke moka a retologela go Drake. Motho wa Yorkshire ga bjale o be a eme kgauswi le Dahl le Kensi. O be a le kgauswi le go tsena ge go be go na le motšhene wa go šišinya kgauswi le yena.
  
  "Oo, thomela Yogi. Dilo di sepela bjang moo?
  
  "Tefišo". Lehodu la Russia le ile la gateletšega ga e sa le le pepentšhwa gatee-tee. "O nagana gore ba ntlhoile bjale?"
  
  "Mang? Bona? Na o a dira metlae? Ga go na motho yo a go ahlolago, kudu nna. O ile a sega gomme a lebelela go dikologa. "Goba May. Goba Drake. Gomme kudu e sego Kenzi. Mohlomongwe bitch e na le kgolego yeo e tletšego ka diphiri tše dinyenyane tše di šišimišago."
  
  "MABAPI LE".
  
  "E sego gabotse sephiri sa gago se sennyane se se gobogilego." Mongongoregi! "Hee, ke sa leka go fetoga mo. Ga ke tsebe masepa ka go hlaba mokgoši."
  
  "Ke a e bona".
  
  O ile a otlolla seatla sa gagwe a re: "Etla mo!" - gomme a kitimela hlogong ya gagwe ge a thelela, a leka go mo swara hlogo. Yorgi o ile a tlolela mafelelong a phapoši, maoto a gagwe a le bofefo. Alicia o ile a bona go hloka mohola ga go kitimiša.
  
  "Nako ye e latelago, mošemane."
  
  Drake o ile a mo lebelela a batamela. "Wa tseba, o a go tšhaba."
  
  "Ke be ke sa nagane gore ngwana o be a tšhaba selo. E sego ka morago ga go fetša nako kgolegong yeo ya Russia le go aga maboto. Ke moka o hwetša gore o a e boifa." O ile a ikgotla hlogong.
  
  Dahl o itše: "Sebetša se matla kudu go feta tšohle." "Botšiša Hannibal feela."
  
  "Oo, Torsti o dira metlae. A re retologeleng ka moka go almanaka. Eupša ka mo go tseneletšego," Alicia a tlaleletša. "Ngwana o swanetše go bolela ka go lebanya. Ga ke swanelege gakaone."
  
  Kensi a bogola. "Ka kgonthe? Ke a makala".
  
  "Na o boletšwe polelong ya Webb? Oo ee, ke nagana bjalo."
  
  Moisraele o ile a šikinya magetla. "Ke thatafalelwa ke go robala bošego. Bjale eng?"
  
  "Ke ka lebaka leo," Alicia a realo. "Ga go selo."
  
  "Ke akanya ka lebaka le le swanago le la gago."
  
  Go ile gwa ba le setu se se tseneletšego. Dahl o ile a kopana le mahlo a Drake godimo ga dihlogo tša basadi gomme a khunama gannyane. Drake o ile a lebelela thoko ka pela, a sa nyenyefatše basadi bao, eupša a sa nyake gore ba gogelwe fase sedibeng sa masetla-pelo. Alicia o ile a lebelela godimo ge Hayden a thoma go bolela.
  
  "Go lokile," a realo mong wa bona. "E kaone go feta kamoo Lauren a bego a nagana ka gona mathomong. Ke mang yo a lego bakeng sa leeto la go ya Hellespont?
  
  Alicia o ile a hemela godimo. "E kwagala e phethagetše bakeng sa sehlopha se sa go hlabja. Nsaene."
  
  
  * * * .
  
  
  Sa pele ka helikopotara gomme ka morago ka seketswana sa lebelo, sehlopha sa SPEAR se ile sa batamela Dardanelles. Letšatši le be le šetše le nwelela go leba lefaufaung, seetša se ile sa fetoga go tšwa go kgwele ye e phadimago go ba mothalo wa panorama ka morago le go sega ka go rapalala. Drake o ile a ikhwetša a sa fetoge ka thata magareng ga mekgwa ya dinamelwa nakong ya go namela ka maphoto, gomme a hwetša nako ya go makatšwa ke ka fao bakgweetsi ba difofane ba ilego ba feta letšatši ka polokego. Alicia, ka ge a be a le kgauswi le yena ka gare ga helikopotara, o ile a hlakiša maikutlo a gagwe gannyane.
  
  "Hee banna, le nagana gore dude ye e leka go re bolaya?"
  
  Kinimaka, a tlemilwe ka thata ka gare gomme a kgomaretše mabanta a mantši a go se šomišwe ka mo a bego a ka kgona go swara, o boletše ka meno a go kgomaretša, "I"m pretty sure he thinks they bounce."
  
  Dikgokagano di be di šoma ka botlalo e bile di bulegile. Setu se ile sa tlala moyeng ge sehlopha sa bona se be se hlahloba dibetša tšeo di bego di newa ke CIA. Drake o ile a hwetša bagononelwa ba ka mehla, bao ba bego ba akaretša Glocks, HKS, dithipa tša ntwa le assortment ya dipomo. Didirišwa tša go bona bošego le tšona di ile tša newa. Metsotso e sego kae feela ka morago, Hayden o ile a thoma go bolela ka mokgokaganyi.
  
  "Ka fao, batho, ke nako ya go ela hloko lehlakore le lengwe, la motho ka noši kudu la thomo ye. Dihlopha tšeo di phadišanago. CIA e sa re go na le tše tshela, ka fao a re lebogeng gore ga se tše ntši kudu. Sele ya Alexandria e dula e amogela tshedimošo yeo e tšhologago go tšwa diseleng tša CIA lefaseng ka bophara, go tšwa go NSA le baemedi ba ka sephiring. Di ntsebiša ditherešo le ge e le dife tše di swanetšego-"
  
  Kensi o ile a tsena ditaba gare: "Ge e ba go le kgahlegong ya bona."
  
  Hayden o ile a khohlela. "Ke kwešiša gore o bile le maitemogelo a mabe le mekgatlo ya mmušo, gomme CIA e hwetša boraditaba ba babe e le ka kgonthe, eupša ke ile ka ba šomela. Gomme bonyenyane ke dirile mošomo wa ka gabotse. Ba na le setšhaba ka moka seo ba swanetšego go se šireletša. Kgonthišega gore ke tla go nea ditherešo."
  
  "Ke ipotšiša gore ke eng seo se emišago mosese wa gagwe," Alicia a hweshetša godimo ga mokgokaganyi. "Ke na le bonnete bja gore ga se selo se sebotse."
  
  Kensi o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Ke eng seo se ka bago se sebotse seo se dirago gore mosese wa gago o namele godimo?"
  
  "Ga ke tsebe". Alicia o ile a panya mahlo ka lebelo. "Molomo wa Johnny Depp?"
  
  Hayden o ile a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe gomme a tšwela pele. "Dihlopha tše tshela tša madira a kgethegilego. Go thata go tseba gore ke mang yo a nago le kwelobohloko le gore ke mang yo a nago le bonaba ka mo go feletšego. O se ke wa tšea gore. Re swanetše go swara yo mongwe le yo mongwe bjalo ka manaba. Ga go le e tee ya dinaga tšeo re di tsebago yeo e akaretšwago go se yeo e tlago go amogela se. Ke a kwešiša gore o ka ba o tseba ba bangwe ba banna ba, eupša koša e dula e le bjalo."
  
  Ge Hayden a ema ganyenyane, Drake o ile a nagana ka sehlopha sa madira a Brithania. SAS e be e na le dihlopha tše mmalwa kudu tša madira gomme o be a se gona mengwaga ye mentši, eupša le ge go le bjalo lefase la mašole a maemo a godimo e be e se le legolo gabotse. Hayden o be a nepile ge a be a bolela ka dithulano tšeo di ka bago gona le dipeeletšo bjale, go e na le go swarwa ka go se lemoge ke tšona lebaleng la ntwa. Dahl a ka ba a kgahlegela sehlopha sa Sweden, gomme Kenzie a kgahlegela sa Isiraele. Mošomo o mobotse, go be go se na go ba gona ga setšo sa Amerika moo.
  
  O itše: "Ga ke kgone go nagana gore China e na le bogwera." "Le ge e le Russia."
  
  "Ka lebelo le," Mai a realo, a lebelela ka ntle ka lefasetere. "Di tla ba dibopego leswiswing."
  
  "Na re na le kgopolo ya maemo a bjale a naga ye nngwe le ye nngwe?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "Ee, ke be ke no leba go se. Go ya kamoo re ka tsebago ka gona, ma-Sweden a bokgoleng bja diiri tše mmalwa. Mafora a sa le ka gae. Mossad e kgauswi kudu, e kgauswi kudu."
  
  "Ke nnete," a realo Dahl. "Ga go na motho yo a tlogago a tseba gore ba ya kae."
  
  Drake o ile a khohlela hanyenyane. "Na o leka go lokafatša maiteko ao a paletšwego a Sweden?"
  
  "Bjale o kwagala okare o Eurovision. Gomme ga go na motho yo a boletšego ka Brithania. Di hwetšwa kae? O sa dira teye?" Dahl o ile a emiša komiki ya boikgopolelo, monwana wa gagwe o monnyane o tšwelela ka khutlo.
  
  E be e le ntlha e lokilego. "Go lokile, Sweden mohlomongwe e thomile go boela morago."
  
  "Bonyenyane ba thomile."
  
  Hayden o ile a tsena ditaba gare ka gore: "Bašemane. "O se ke wa lebala gore le rena re karolo ya se. Gomme Washington e lebeletše gore re fenye."
  
  Drake o ile a sega. Dahl o ile a nyenya. Smith o ile a lebelela godimo ge Lauren a thoma go bolela.
  
  "Tlaleletšo e kgahlišago go tše ka moka ke gore tše dingwe tša dinaga tše di ipelaetša ka matla tsenogare le ge e le efe. Ke therešo gore tekanyo ya masepa e dula e le e phagamego, eupša re ka lebeletšana le dilo tše dingwe tše di sa botegego."
  
  "Ka tsela yeo e sego ya semmušo? Dihlopha tše di aroganego?" - Kinimaka o ile a botšiša.
  
  "Go a kgonega."
  
  Hayden o itše: "E fo re bušetša tsebišong ya motheo." "Motho yo mongwe le yo mongwe o na le bonaba."
  
  Drake o ile a ipotšiša gore Smith a ka ba a ile a nagana eng ka polelo ya gagwe. Morago kua Cusco, Joshua o be a e-na le bonaba, eupša ka ge lehu la gagwe le be le se la dumelelwa ke mmušo gomme go dula ga bona nageng yeo go be go dula go fetoga le go phenkgišana, ga go na motho yo a bego a tseba seo se bego se tla direga. Lehu la monna yo e bile kotsi, eupša le bakilwe ke go se šetše le phišego e feteletšego. Ee, e be e le parasite le mmolai, eupša maemo a be a fapane.
  
  Ka morago ga helikopotara ba tlatša dikepe. Ba apere diaparo tše ntsho, difahlego tša bona di iphihlile, di tlola ka thelelo go putla meetse a Hellespont, bošego mafelelong bo tletše ka leswiswi. Tsela yeo ba e tšerego e be e se na selo, mabone a phadima ka kua ga lebopong la kgole. Hellespont e be e le mokero o bohlokwa wo o bopago karolo ya mollwane magareng ga Yuropa le Asia. Moedi o mosesane, Gallipoli e be e le mabopong a yona a ka leboa, mola bontši bja mellwane ya yona e mengwe e be e e-na le badudi ba sego kae. Ge ba dutše ba thelela ka meetseng, Hayden le Lauren ba ile ba diriša sedirišwa sa bona sa go boledišana.
  
  "Hannibal ga se a ka a ba le lebitla, gaešita le leswao la lebitla. Ka morago ga mošomo o hlalefilego, mojenerale yo wa nonwane o ile a hwa mo e nyakilego go ba a nnoši, a tsentšwe mpholo a tšofetše. Bjale o hwetša bjang lebitla leo le sa swaiwago?"
  
  Drake o ile a lebelela godimo ge Lauren a ema ganyenyane. Na o ile a ba botšiša?
  
  Smith o ile a ikemišetša ka sebete go yo hwetša tharollo. "Sonar?"
  
  Dahl o ile a araba ka gore: "Go a kgonega, eupša o swanetše go ba le kgopolo e botse kudu ya moo o ka lebelelago gona."
  
  "Ba hweditše lengwalo leo le sa tsebjego gabotse, lengwalo leo le ka rekotwago, ee, eupša ba lahlegetšwe ke nako," Hayden a realo. "Phelelo ya Hannibal e be e dutše e tena bao ba bego ba rata mogale yo a bego a ganetša bo-imperiale bja Roma. Yo mongwe wa batho ba bjalo e be e le Mopresidente wa Tunisia, yo a ilego a etela Istanbul ka bo-masometshela. Nakong ya ketelo ye, selo se nnoši seo a bego a se nyaka e be e le go kgona go tšea mašaledi a Hannibal le yena Tunisia. Ga go selo se sengwe seo se bego se le bohlokwa. Mafelelong ma-Turkey a ile a ineela ka tsela e itšego gomme a mo tšea leetong le lekopana."
  
  "Masometshela?" Dahl a realo. "Na ga se ge disenyi tša ntwa di thoma go thunya leano la tšona le lenyenyane le le gobogilego?"
  
  "Go na le kgonagalo ye kgolo". Hayden o ile a re. "Ka morago ga gore ba dule Cuba gomme ba thome bophelo bjo bofsa. Ke moka thulaganyo ya bona e mpsha e ile ya tšea mo e nyakilego go ba nywaga e masomepedi."
  
  Alicia o itše: "Nako e ntši ya go ba le bokgoni bja go hlama."
  
  "Gomme o ba kgethele Banamedi ba Dipere ba Bane," Mai a tlaleletša. "Hannibal - Mopalami wa Pere wa Ntwa? Go a kwagala. Eupša ke bomang hele Phenyo, Tlala le Lehu? Le gona ke ka baka la"ng Dardanelles kua Afrika e le e nngwe ya ditsela tše nne tše dikgolo?"
  
  "Ntlha e botse," Alicia o ile a boeletša May, a dira gore Drake a oketše maiteko a gagwe gabedi. "O swanetše go bušetša kepisi yeo ye nnyane ya go nagana morago, Foxy."
  
  Lauren o ile a myemyela. Drake o be a kgona go bona ka segalo sa lentšu la gagwe. "Ka gona ma-Turkey, ao a bego a hlabja ke dihlong kudu-kudu ka baka la go hloka tlhompho ga ona ka noši go Hannibal, a ile a iša mopresidente wa Tunisia lefelong le itšego kua Hellespont. E re 'mo mmotong moo go nago le moago wo o senyegilego'. Le ke lefelo le le tumilego la go khutša la Hannibal Barca."
  
  Drake o ile a leta, eupša ga go na tsebišo e nngwe yeo e ilego ya tla. "Gomme le ge go le bjalo," a realo, "seo e be e le mengwaga ye masometharo ya go feta."
  
  Lauren o itše: "E ile ya ema moo nako e telele gakaakaa, gomme ga go pelaelo gore ma-Turkey a ile a bea selo se sengwe sa mohlapetši wa tlhompho."
  
  Drake o be a bonagala a belaela. "Ge e le gabotse, e ka fo ba lebitla la tlhompho."
  
  "Ba ile ba tšea mopresidente wa Tunisia moo, Matt. O ile a ba a tšea ditšhitswana tša santa tšeo di tiišeditšwego ke baleti ba gagwe, a di bitša "lehlabathe le le tšwago lebitleng la Hannibal" ge a boela gae. Boemong bjoo, ngwageng woo, na ma-Turkey a be a tla fora Mopresidente wa Tunisia e le ka kgonthe?"
  
  Drake o ile a šišinya hlogo pele a lebile go kobega mo go batamelago mo go lefsifsi ga lebopong. "Re ya go hwetša."
  
  
  KGAOLO YA BOHLANO
  
  
  Drake o ile a thuša go goga seketswana sa lebelo sa mmala wa sable ka ntle ga meetse, a se emiša lefelong la kgaufsi la medu ya kgale gomme a hloma entšene ya ka ntle. May, Alicia le Smith ba ile ba kitimela go hloma lefelo la ka ntle. Kinimaka o ile a emiša mekotla ye boima ka thušo ya Dahl. Drake o ile a kwa santa ka fase ga dibutšwana tša gagwe. Moya o be o nkga lefase. Maphoto a ile a kitimela lebopong ka bogale ka go le letshadi la gagwe, a newa matla ke dikepe. Ga go na modumo o mongwe wo o ilego wa roba setu ge bašomi ba marumo ba be ba tšea setoko.
  
  Hayden o be a swere sedirišwa sa go sepela sa GPS seo se rwalago. "Tefišo. Ke na le di-coordinate tšeo di rulagantšwego. Na re ikemišeditše go sepela?"
  
  Mantšu a mmalwa a ile a hema ka go arabela ka gore: "O itokišeditše."
  
  Hayden o ile a tšwela pele, gomme Drake a dula ka morago ga gagwe, a tshela santa ye e phelago ka fase ga maoto a gagwe. Ba be ba dula ba hlahloba lefelo leo, eupša ga go na methopo e mengwe ya seetša yeo e bego e bonagala. Mohlomongwe ba fihlile mo pele ka morago ga tšohle. Mohlomongwe dihlopha tše dingwe di ile tša itshwara, tša tlogela motho yo mongwe a dira diphagamišo ka moka tše boima. Mohlomongwe le gona bjale ba be ba hlokometšwe.
  
  Dikgonagalo di be di sa fele. Drake o ile a šišinya hlogo go Alicia ge ba feta gomme mosadi wa Leisemane a tsenela mothaladi. "May e feto-fetoga go tloga ka lehlakoreng le lengwe go ya go le lengwe."
  
  "Go thwe"ng ka Smith?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ke gona mo. Tsela e hlakile".
  
  Oo ee, eupša re lebile ka gare ga naga, Drake o ile a nagana, eupša ga se a bolela selo. Lešabašaba le boleta le ile la fa sebaka go lefase leo le tletšego ka thata, ke moka ba namela godimo ga lebota. Dimithara tše sego kae feela ka botelele le ka ntlha e sekamego, kapejana ba ile ba tshela mollwane wa leganateng gomme ba ikhwetša ba le karolong ya naga e sephaphathi. Hayden o ile a šupa tsela gomme ba tshela naga ya lešope yeo e se nago meetse. Bjale ga go nyakege gore o romelwe baleti. Ba be ba kgona go bona dikhilomithara tše dintši, eupša May le Smith ba ile ba dula kgole kudu, ba oketša lefelo la bona la go bogela.
  
  Sekirini sa GPS se ile sa panya ka setu, sa ba hlahla kgaufsi le go feta le seo ba se lebeletšego, gomme lešoba le lefsifsi la bošego le ile la otlollela ka tsela e kgolo ka godimo ga bona. Ka sekgoba se segolo gakaakaa, leratadima e be e le le legolo kudu; dinaledi ga di bonagale gabotse, gomme ngwedi ke mothalo o monyenyane. Metsotso ye lesome e ile ya fetoga masomepedi, ke moka ye masometharo, gomme ba be ba sa sepela ba nnoši. Hayden o ile a dula a ikgokaganya ka mokgokaganyi le bobedi sehlopha le Alexandria. Drake o ile a dumelela tikologo e mo tšea ka gare, a hema ka morethetho wa mašoba wa tlhago. Medumo ya diphoofolo, phefo, go duma ga lefase - ka moka di be di le gona, eupša go se selo se se sa swanelago. O ile a lemoga gore dihlopha tšeo ba bego ba lebane le tšona di ka ba tše dibotse go swana le bona, eupša o be a bota bokgoni bja gagwe le bja bagwera ba gagwe.
  
  "Pele," Hayden a hweshetša. "GPS e bontšha sebopego sa naga se hlatloga mo e ka bago dimithara tše masomenne. Ye e ka ba mmoto wo re o nyakago. Lebelela godimo."
  
  Mmoto o ile wa tšwelela ganyenyane-ganyenyane leswiswing, e le mmoto wa lefase wo o rotogago ka go se kgaotše wo o nago le medu e raraganego le mafsika a magolo ao a bego a lahlela ditlakala mobung o omilego ge ba be ba betla tsela e sa fetogego go phatša mapheko. Drake le Alicia ba ile ba tšea motsotswana go ema gomme ba lebelela morago, ba lemoga boso bjo bo boreledi bjo bo bego bo otlollela tseleng ka moka go fihla lewatleng la go phatloga. Gomme kgole ka kua ga seo, mabone a go phadima a boemakepe, go ba gona mo go fapanego ka mo go feletšego.
  
  "Ka letšatši le lengwe?" Alicia o ile a botšiša ka go makala.
  
  Drake o be a holofela bjalo. "Re tla fihla moo," a realo.
  
  "Se se swanetše go ba bonolo."
  
  "Le lerato." Go swana le go namela paesekele. Eupša o wa gomme wa segwa, o tšhošwa le go gohla nako e telele pele o ka boela wa leka-lekana."
  
  "Ka fao, seripa sa tsela se šetše se fetilwe." O ile a mo kgoma ka boripana gomme ka morago a tšwela pele go namela mmoto.
  
  Drake o ile a mo latela ka setu. Bokamoso ka nnete bo be bo swere lehumo le lefsa la dikgonagalo bjale ka ge Alicia Miles a lokologile modikologong wa gagwe wa go itshenya. Seo ba bego ba swanetše go se dira e be e le go fenya sehlopha se sengwe gape sa mahlanya le ma-megalomaniacs ao a bego a ikemišeditše go dira gore batho ba lefase ba tlaišege.
  
  Gomme ke ka lebaka leo mašole a go swana le yena a beago se sengwe le se sengwe mothalong. Go Adrian wa kgauswi le Graham ka mošola wa mmila. Go Chloe, yo a ilego a katana le go iša bana ba gagwe ba babedi sekolong ka nako letšatši le lengwe le le lengwe. Go banyalani bao ba bego ba lla le go lla tseleng ya go ya lebenkeleng le legolo. Bakeng sa go hola bao ba bego ba dutše ka maitshwaro a mabotse ka gare ga pitlagano ya sephethephethe tseleng ya ring, le bao ba tlolago methaladi. E sego bakeng sa ditšhila tša gutter tšeo di bego di namela ka bene ya gago goba karatšheng ka morago ga ge go fihlile, di tloga ka selo le ge e le sefe seo di bego di ka se kgona. E sego bakeng sa bomphenyašilo, bao ba nyakago matla le bao ba hlabago ka mokokotlo. Bao ba lwetšego tlhompho, lerato le tlhokomelo ba hlokomelwe. Bao ba lweletšego bokamoso bja bana ba bona a ba itshepe ka polokego ya bjona. Anke bao ba thušitšego ba bangwe ba thušwe.
  
  Hayden o ile a goga tlhokomelo ya gagwe ka go ngunanguna ga tlase. "Le e ka ba lefelo leo. GPS e re ke yona, gomme ke bona moago wo o tlogetšwego ka pele."
  
  O ile a bona marontho a mebala ao a lekelelanago. E be e le bogare bja ditiragalo ka nako yeo. Go be go se na nako ya dilo tše di sa lemogegego bjale. Ba ka be ba ile ba thunya dithuthupi tša mollo ge ba tsoma lebitla la Hannibal ge nkabe ba be ba ka le hwetša ka lebelo bjale ka ge ba le mo. Ka gobane Drake o be a kgodišegile gore ge ba ka e hwetša, gona dihlopha tše dingwe ka moka di ka kgona go e hwetša.
  
  Hayden o ile a lemoga lefelo leo le akanyetšwago. Kinimaka le Dahl ba ile ba theošetša mekotla ya bona e boima fase. May le Smith ba ile ba tšea maemo a mabotse kudu a go lebelela. Drake le Alicia ba ile ba hudugela kgauswi le Hayden go thuša. Ke Yorgi fela yo a ilego a fega morago, a bontšha go se kgonthišege ge a be a letile go botšwa seo a swanetšego go se dira.
  
  Kinimaka le Dahl ba hlotše dithotšhe tše dingwe tše kgolo ka go hloma boraro bjo godimo ga diema tša tlhale ya khapone le go neela le go feta. Tše e be e se di- bulb tše di phadimago feela, di be di dirilwe go ekiša seetša sa letšatši kgaufsi ka mo go kgonegago. Ke therešo gore gaešita le bokgoni bjo bo nabilego bja CIA bo be bo lekanyeditšwe kua Egipita, eupša Drake o be a nagana gore sedirišwa seo se be se sa bonagale se le sebe kudu. Kinimaka o ile a diriša lebone leo le bego le hlomilwe godimo ga seema go boneša lefelo le legolo, gomme ka morago Hayden le Dahl ba ile ba ya go hlahloba fase.
  
  Hayden o ile a ba botša gore: "Bjale ela hloko. "Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo e bolela gore dibetša di bolokilwe mo nako e telele ka morago ga lehu la Hannibal. Le ke lebitla leo le sa swaiwago, e sego leswika la hlogo. Ka fao re nyaka mobu wo o tshwenyegilego, e sego marapo, diboloko goba dikholomo. Re nyaka dilo tšeo di sa tšwago go bolokwa, e sego mašaledi a bogologolo. Ga se ya swanela go ba thata kudu-"
  
  "O se ke wa bolela seo!" Dahl o ile a bogola. "O tla jinx se sengwe le se sengwe, damn it."
  
  "Ke no bolela gore ga se ra swanela go nyaka Hannibal. Dibetša feela."
  
  "Ntlha e botse." Kinimaka o ile a beakanya mabone go dikologa pherimitha gannyane.
  
  Hayden o ile a swaya mafelo a mararo fase. Ka moka ba be ba bonagala eka ba fetotšwe ka tsela ye nngwe, gomme ga go le e tee morago bjale. Yorgi o ile a batamela ka kelohloko, a swere garafo. Drake le Alicia ba ile ba mo tlatša, ba latelwa ke Kinimaka.
  
  "E no epa," Hayden a realo. "Phakiša".
  
  "Go thwe"ng ge go na le molaba wa booby?" Alicia o ile a botšiša.
  
  Drake o ile a lebelela moago wo o senyegilego. Maboto a be a fegilwe ka manyami, a theoga, bjalo ka ge eka a swere boima bja lefase. Lehlakore le lengwe le be le segilwe ka bogare bjalo ka ge eka ke sedirišwa se segolo sa go kgaola, diboloko tšeo bjale di tšwelela ka mahlakoreng ka bobedi bjalo ka meno a nago le mašobana. Marulelo a be a phuhlame kgale, go be go se na mejako goba mafasetere. "Go lokile, ga go bonagale eka re tla kgona go hwetša bodulo fao."
  
  "Ke a leboga".
  
  "O se tshwenyege, lerato. Boloka hlogo ya gago godimo."
  
  Drake o ile a hlokomologa go phadima mo go befetšwego gomme a thoma mošomong. "Bjale bohlokwa bja Banamedi ba Dipere ba Bane ke bofe le ge go le bjalo?" a botšiša Hayden ka godimo ga mokgokaganyi.
  
  "Phopholetšo e kaone ya think tank? Di sepelelana le dipalopalo tša histori tšeo re di nyakago le dibetša tšeo re holofelago go di hwetša. Ka gona, Hannibal, yo a godišeditšwego go hloya Baroma, o ile a thoma ntwa yeo e nyakilego e sa fele kua Roma, akere? Ke mo re tla hwetšago dibetša tša ntwa."
  
  "E ka ba gape gore ke banamedi ba dipere," Kinimaka a tsena ditaba gare. "Ke ra gore, Hannibal o be a le bjalo."
  
  "Ee, go se nene go se kwagale kudu, Mano."
  
  "Ka gona ga e amane le Beibele?" Drake o ile a epa mmoto o mongwe wa lefase. "Ka gobane ga re hloke le ge e le efe ya dikhoutu tše tša bošilo."
  
  "Go lokile, ba tšweletše go Kutollo gomme-"
  
  "Ao!" Alicia o ile a goeletša gateetee. "Ke nagana gore ke thutše se sengwe!"
  
  "Le tlhokomelo," lentšu la May le ile la hweshetša godimo ga mokgokaganyi. "Mabone a maswa a tšweletše godimo ga meetse, a batamela ka lebelo."
  
  
  KGAOLO YA BOTSELA
  
  
  Drake o ile a lahlela garafo fase gomme a sepela go lebelela Alicia. Yorgi o be a šetše a le gona, a mo thuša go epa. Kinimaka le yena o ile a tšwela pele ka lebelo.
  
  "Re na le nako ye kaakang?" Hayden o ile a botšiša ka bjako.
  
  "Ge re ahlola ka lebelo la bona, metsotso ye masometharo e phagame," Smith a araba.
  
  Dahl o ile a lebelela ka kelohloko. "Ditšhupetšo dife goba dife?"
  
  Kensi o ile a araba ka gore: "Mohlomongwe Mossad." "E be e le bona ba kgauswi kudu."
  
  Drake o ile a ikana. "Nako e nnoši yeo ke bego ke duma eka ma-Sweden a go hlabja a ka tla pele."
  
  Alicia o ile a ema go fihla lengoleng ka moleteng, a epa mošito wa garafo ya gagwe lefaseng le boleta, a leka go lokolla selo seo. O ile a katana, a goga ka ntle le lethabo mabopong ao a sa kwagalego. Kinimaka o be a hlwekiša fase go tšwa godimo ge Yorgi a be a kopanela le Alicia lebadi leo le bego le dula le katološwa fase.
  
  "Ke eng se?" - Ke ile ka botšiša. Drake o ile a botšiša.
  
  Hayden o ile a khukhuna fase a swere diatla tša gagwe ka mangwele. "Ga ke kgone go bolela ka nnete ga bjale."
  
  "Ikgogele mmogo, Alicia." Drake o ile a nyenya.
  
  Go phadima ga mahlo le monwana wo o emišitšwego e be e le karabelo ya gagwe e nnoši. Selo seo go bolelwago ka sona se be se khupeditšwe ke ditšhila gomme se khupeditšwe ke ditšhila ka mahlakoreng ka moka, eupša se be se na le sebopego. Oblong, e lekana mo e ka bago dimithara tše pedi ka metara o tee, e be e na le sebopego se se tiilego sa lepokisi gomme e sepela gabonolo, e bontšha gore e be e se boima le gatee. Bothata e be e le gore e be e dikologilwe le go kgomarelwa ke lefase le thata le medu. Drake o ile a lebelela go tšwa lepokising go ya lewatleng, a lebelela mabone a batamela le go feta gomme a ipotšiša gore ke bjang hele sebjana se senyenyane gakaakaa, se boima bjo bonyenyane se bego se ka swara sebetša sa sešole se se senyago.
  
  Smith o ile a bega gore: "Metsotso e lesomehlano." "Ga go na maswao a mangwe a go batamela."
  
  Alicia o ile a katana le fase, a roga le go se fihle felo mathomong, eupša mafelelong o ile a lokolla selo seo ka seširo gomme a dumelela Yorgi go se ntšha. Gaešita le ka nako yeo, merara yeo e metšego kudu le medu e raraganego e ile ya mo kgomarela ka tsela yeo e bonagalago e thabile, e le sehlopha se thata le se se sothegilego seo se ilego sa gana go lokolla. Bjale ba be ba fihla lethekeng ka gare ga leraga, ba šišinya diaparo tša bona gomme ba ithekgile ka digarafo. Drake o ile a ithibela mothalong wo o lego molaleng wa "Banna mošomong" gomme a inama go thuša go phagamiša. Dahl le yena o ile a inama, gomme mmogo ba ile ba kgona go hwetša thekgo ka lehlakoreng la selo seo gomme ba se ntšha. Medu e ile ya ipelaetša, ya thubega le go phutholla. Ba bangwe ba ile ba swara bophelo bjo bo rategago. Drake o ile a gatelela gomme a kwa e gagabela godimo ga lešoba le godimo ga mošito. Dinoka tša mmu wo o hudušitšwego di be di elela go tšwa godimo. Ke moka yena le Dahl ba ile ba ema mmogo gomme ba lebelela Alicia le Yorgi ka mahlo a go tšhoša. Bobedi bja bona ba be ba na le difahlego tše di hwibitšego gomme ba hema ka thata.
  
  "Eng?" - Ke ile ka botšiša. Drake o ile a botšiša. "Na lena ba babedi le rulaganya go ba le nako ya go khutša ya teye? Tloša dihele go tšwa mo."
  
  Alicia le Yorgi ba ile ba hlahloba gabedi tlase ga lešoba, ba nyaka mapokisi a oketšegilego goba mohlomongwe marapo a kgale. Ga go selo seo se ilego sa hwetšwa. Motsotswana ka morago, mofsa wa mo-Russia o ile a kitima go bapa le mošito wa lešoba, a hwetša thekgo moo go bego go bonagala go se na yona, e le gore a kgone go tlolela godimo ga tshekamelo le go feta mošito wa lešoba. Alicia o ile a lebelela seo se diregago ka go nyamišwa, gomme ka morago a tlolela ka go se loke go se nene ka thoko. Drake o ile a mo swara ka seatla gomme a mo gogela godimo.
  
  O ile a cackled. "O lebetše garafo ya gago."
  
  "Na o nyaka go ya go e tšea? Ke neela hlogo pele."
  
  "Tlhokomelo, thibelo."
  
  Hayden o ile a tšwela pele go lebelela fase ka moleteng. "Ke ile ka nagana gore e tla ba nako ye botse ya go tšea motsotswana go fetša motsotswana le Hannibal Barca ya kgale ya go hloka. Ga re nyake go se hlomphe lešole-gotee le rena."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Nonwane".
  
  "Ge a bile a le tlase kua."
  
  Hayden o itše: "Manazi a ile a dira nyakišišo ya ona. "Gomme, ke dumela ka go se rate, ba e dirile gabotse. Hannibal o ile a fihlelela botumo bjo bo swarelelago feela ka gobane a be a le bokgoni mošomong wa gagwe. Leeto la gagwe la go phatša dithaba tša Alps e sa dutše e le le lengwe la dilo tše di makatšago kudu tšeo a di fihleletšego tša tša bohlabani dintweng tša pele. O ile a tsebagatša maano a tša bohlabani ao a sa dutšego a tumišwa le lehono."
  
  Ka morago ga motsotswana ba ile ba lebelela godimo. Dahl o be a na le bona. Kinimaka o ile a swipa selo seo go tloga go utolla lepokisi le le tiilego leo le dirilwego ka kota ye ntsho. Go be go na le seaparo se senyenyane sa matsogo ka godimo, gomme mo-Hawaii o ile a leka go se bontšha.
  
  Hayden o ile a inama go nna. "Ke tšohle tšeo." Letshwao la bona la gae. Tatelano ya Kahlolo ya Mafelelo."
  
  Drake o ile a e ithuta, a swara leswao ka hlogo. E be e swana le sediko se senyenyane sa bogareng seo se nago le dilo tše nne tše di sothegilego tšeo di bego di beilwe go e dikologa dintlheng tše di fapanego khamphaseng. Sediko e be e le seka sa go se fele.
  
  Hayden o itše: "Ditšhipi ke dibetša. "Go šireletša lefase la gago la ka gare?" O ile a šikinya magetla. "Re tla lebeletšana le se ka morago ge e ba go nyakega. A re."
  
  Mabone a be a se sa le lewatleng, seo se bego se ra gore Mossad, ge e be e le mang le mang yo a bego a le kgauswi kudu, e be e fihlile mobung wo o tiilego gomme e be e le bokgole bja ka fase ga metsotso ye lesomehlano ka lebelo le le tletšego. Drake o ile a ipotšiša gape gore thulano yeo e tla fela bjang. SPEAR e ile ya laelwa gore e šireletše dibetša ka moka tše nne ka ditshenyagalelo ka moka, eupša ke ka sewelo ditaelo di bego di phethwa ka mo go phethagetšego lebaleng la ntwa. O ile a bona ponagalo ya go tšhoga difahlegong tša ba bangwe gomme a tseba gore ba ikwa ka tsela ye e swanago, gaešita le Hayden, yo a bego a le kgauswi kudu le sebopego sa taelo.
  
  Ba be ba itokišeletša go tloga.
  
  Hayden o itše: "Leka go phema go thulana." "Go pepeneneng".
  
  "Go thwe"ng ge re sa kgone?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "Go lokile, ge e le Mossad, mohlomongwe re ka bolela."
  
  "Ke belaela gore ba tla ba le diveste tša ID," Alicia a ngunanguna. "Ye ga se pontšho ya maphodisa."
  
  Hayden o ile a fetoša sedirišwa sa gagwe sa go boledišana ka nakwana boemong bja go tima. O itše: "Ge e ba re thuntšhwa, re a lwa." "Ke eng se sengwe seo re ka se dirago?"
  
  Drake o ile a bona se e le kwano e kaone-kaone. Lefaseng le le swanetšego, ba be ba tla thelela ba feta mašole ao a bego a batamela gomme ba boela dinamelwa tša bona ba sa gobala e bile ba sa lemogwe. Ke therešo gore SPEAR e be e ka se be gona lefaseng le le loketšego. O ile a hlahloba dibetša tša gagwe gape ge sehlopha se be se itokišeletša go huduga.
  
  Hayden o ile a šišinya gore: "Tšea tsela e telele. "Ba ka se dire bjalo".
  
  Ditšhireletšo ka moka. Maano ka moka a go efoga thulano.
  
  Lentšu la Lauren e be e le mootlwa tsebeng ya gagwe. "Re sa tšwa go hwetša ditaba, batho. Ma-Sweden le ona a a batamela."
  
  
  KGAOLO YA BOSUPA
  
  
  Drake o ile a etelela pele tsela, a thoma ka go sepela go dikologa moago wo o senyegilego gomme ka morago a leba go theoga lebopong. Lefsifsi le be le sa apere naga, eupša mahube a be a le kgauswi le go fihla sekhutlong. Drake o hlalositše tsela ya gagwe ka go se lekalekane go fihlela a ikhwetša a le ka lehlakoreng le le fapanego le lewatle.
  
  Dikwi di phafogile, dihlogo di emišitšwe, sehlopha se re latela.
  
  Dahl o ile a tšea lepokisi leo, a swara sekhurumetšo ka kelohloko ka tlase ga letsogo la gagwe. Kenzi o ile a kitimela ka thoko ga gagwe, a mo thuša go hwetša tsela ya gagwe. Sehlopha se be se apere didirišwa tša go bona bošego, ka moka ka ntle le Smith, yo a bego a rata go lemoga ka botlalo tikologo ya bona. E be e le motswako o mobotse. Ba bapile le ka faele e tee ba ile ba kitima go fihlela ba fihla maotong a mmoto le lebala le le bataletšego moo go bego go se na lefelo la go šireletša. Drake o ile a kgomarela loop ya gagwe, a ba eta pele ka lehlakoreng la kakaretšo la dikepe. Ga go lentšu le tee leo le boletšwego - yo mongwe le yo mongwe o be a šomiša dikwi tša gagwe go lekola tikologo ya gagwe.
  
  Ba be ba tseba kamoo manaba a bona a bego a bolaya ka gona. Ga go na bahlabani ba go thwala bao ba nago le kgahlego ya seripa-gare mo nakong ye. Lehono, le le le latelago, le le le latelago, ba ile ba thulana le mašole ao a bego a se ka tlase ga bona.
  
  Nyakile.
  
  Drake o ile a fokotša lebelo, a ikwa gore ba sepela ka lebelo le lenyenyane kudu. Sebopego sa naga se be se sa ba hole. Go phadima mo go phadimago mo go phadimago go be go gagabela go leba lefaufaung la ka bohlabela. Go se go ye kae go ka se be le sekhurumetšo. Smith o ile a ema ka go le letona la gagwe gomme Mai ka go le letshadi la gagwe. Sehlopha se ile sa dula se le tlase. Mmoto wo o nago le moago wo o senyegilego ka godimo o ile wa fokotšega, wa tšwelela ka morago ga bona. Mothaladi wa dihlašana tšeo di nago le dihlare tše mmalwa o ile wa tšwelela ka pele, gomme Drake a kwa a imologa ka tsela e itšego. Ba be ba le kgole ka leboa-bohlabela bja moo ba bego ba swanetše go ba gona, eupša mafelelo e bile a bohlokwa.
  
  Boemo bjo bobotse bja molato? Ga go na go lwa.
  
  O ile a tšwela pele, a lebelela kotsi gomme a boloka polelo ya gagwe ya mmele e sa tšee lehlakore. Kgokagano e ile ya dula e iketlile. Ge ba batamela lefelo la go šireletša, ba ile ba fokotša lebelo, ge e ba go ka direga gore motho yo mongwe a šetše a le gona, a letile. Bjalo ka ma-commando, ba be ba ka letela temošo, eupša ga go selo seo se bego se ka tšewa gabohwefo thomong ye.
  
  Drake o ile a bona lefelo le legolo leo le lekantšwego ke dihlare tše mmalwa le dihlašana tše di sa tlwaelegago gomme a ema, a šupa ba bangwe gore ba khutše. Go hlahlobja ga naga ga se gwa utolla selo. Ntlha ya mmoto e be e le lešope go fihla moo a bego a kgona go bona. Ka go le letshadi la bona, sekhurumetšo se se sesane se be se lebiša tseleng ka moka go ya lebaleng le le bataletšego gomme ka morago go ya mabopong a lewatle. O ile a phopholetša gore dikepe tša bona di ka ba di le metsotso ye lesomehlano ya go sepela. O ile a bulela kgokagano ka setu.
  
  "Lauren, na go na le ditaba ka ma-Sweden?"
  
  "Aowa. Eupša ba swanetše go ba kgaufsi."
  
  "Dihlopha tše dingwe?"
  
  "Russia e moyeng." O be a bonagala a hlabja ke dihlong. "Nka se go fe maemo."
  
  "Lefelo le le kgauswi le go fetoga lefelo la go fiša," Smith a realo. "Re swanetše go huduga."
  
  Drake o ile a dumela. "A re hudugeng ka ntle."
  
  O ile a ema gomme a kwa mokgoši wo o tšhošago go swana le kulo le ge e le efe.
  
  "E emiše moo! Re hloka lepokisi. O se ke wa šutha."
  
  Drake ga se a dikadika, eupša o ile a theoga ka pela, bobedi a leboga temošo gomme a tšhoga gore ba fošitše lenaba. Dahl o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša gomme Alicia a bonagala a gakanegile. Le Mai o ile a bontšha go makala.
  
  Kensi o ile a kgotla leleme. "E swanetše go ba Mossad."
  
  "Na o ba tšere ka dithunya?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Ee," a realo Drake. "Seboledi se otlologile pele gomme mohlomongwe se na le bathuši ka mahlakoreng ka bobedi. Tlwa moo re nyakago go ba gona."
  
  "Re ka se kgone go tšwela pele," Mai a realo. "Re boela morago. Ka lehlakoreng leo." O ile a šupa ka bohlabela. "Go na le lefelo la go šireletša le tsela, dipolasa tše mmalwa. Motse ga o kgole kudu. Re ka tsebiša ka go hudušwa."
  
  Drake o ile a gadima Hayden. Mong wa bona o be a bonagala a ela kgetho magareng ga go leba leboa go bapa le lebopo, bohlabela go leba tlhabologong goba go lebana le ntwa.
  
  "Ga go selo se sebotse seo se tlago direga ge re ka dula mo," Dahl a realo. "Go lwantšha lenaba le tee la maemo a godimo e tla ba tlhohlo, eupša re a tseba gore tše dingwe di tseleng."
  
  Drake o be a šetše a tseba gore May o nepile. Leboa ga se la neela tsela le ge e le efe ya phološo. Ba be ba tla kitima go bapa le Hellespont ba se na khupetšo gomme ba ithekga ka mahlatse a sekilego gore ba ka kgopša ke mohuta o itšego wa dinamelwa. Go sepela ka bohlabela go netefaditšwe sebaka.
  
  Go oketša moo, dihlopha tše dingwe di be di ka se tšwe motseng le ge e le ofe.
  
  Hayden o ile a e bitša gomme ka morago a retologela bohlabela, a hlahloba sebopego sa naga le dibaka tša go tšhaba ka pela. Motsotsong wo, lentšu le ile la tla gape.
  
  "Dula gona fao!"
  
  "Masepa," Alicia a hemela godimo. "Dude ye ke psychic."
  
  "Ke fo ba le pono e botse," Smith o boletše, a šupa thekinolotši ya go bona. "Ipata ka morago ga selo se sengwe se se tiilego. Re ya go tšea mollo."
  
  Sehlopha se ile sa tloga, se lebile bohlabela. Ba-Isiraele ba ile ba thunya, dikulo godimo ga dihlogo tša bahlabani ba marumo di thula dikutu tša dihlare le magareng ga makala. Matlakala a nela pula. Drake o ile a namela ka lebelo, a tseba gore dithunya di be di lebišitšwe godimo ka boomo, gomme a ipotšiša gore ke ntwa efe ye mpsha ya hele yeo ba bego ba itlhama go yona mo.
  
  "E no swana le tlwaetšo ya madira ya go nyobana," Alicia a realo.
  
  Dahl o ile a araba ka gore: "Ke tloga ke holofela gore ba diriša dikulo tša raba."
  
  Ba ile ba namela le go itlhamela, ba šuthelela bohlabela, ba fihla mehlareng ye maatla gomme ba swara leihlo. Drake o ile a thuntšha morago, a le godimo ka boomo. Ga se a bona leswao la go šikinyega.
  
  "Ditlatla tša go hlalefetša."
  
  "Sehlopha se senyenyane," Kenzie a realo. "Ka tlhokomelo. Mechine ya go itiriša. Ba tla letela phetho."
  
  Drake o be a fagahletše go diriša mohola ka botlalo. Sehlopha se ile sa tšea tsela ya sona ka kelohloko ka bohlabela, se lebile thwii mahube a go phadima ao a bego a sa dutše a tšhošetša lebaka la kgole. Ka ge a fihlile lefelong le le latelago leo le hlwekilego, Drake o ile a kwa gomme a tloga a kwa molodi wa kulo.
  
  "Mongongoregi". O ile a thuma bakeng sa khupetšo. "Yo o be a le kgauswi."
  
  Go thuntšha mo go oketšegilego, go tšhollwa ga lloto mo go oketšegilego gare ga mafelo a go šireletša. Hayden o ile a lebelela ka mo go tseneletšego mahlong a Drake. "Ditsela tša bona di fetogile."
  
  Drake o ile a hemela godimo, a sa dumele ka thata. Ma-Isiraele a ile a thuntšha ka bogale gomme ka ntle le pelaelo a ile a tšwela pele ka kelohloko eupša ka lebelo le le holago. Kulo e nngwe e ile ya gagola seripa sa makwapi a sehlare seo se bego se le ka morago ga hlogo ya Yorga, ya dira gore mo-Russia a šikinyege o šoro.
  
  "Ga se ye botse," Kensi a ngunanguna ka bogale. "Ga se ye botse le gatee".
  
  Mahlo a Drake a be a swana le flint. "Hayden, ikgokaganye le Lauren. A kgonthišetše Qrow gore re bušetša mollo!"
  
  Kensi a goeletša ka gore: "Re swanetše go bušetša mollo morago." "Lena banna ga se la ke la hlahloba pele."
  
  "Aowa! Ke mašole a go thwala, madira a maemo a godimo ao a tlwaeditšwego le go latela ditaelo. Ke bagwera ba go nyobana, bagwera bao ba ka bago gona. E hlahlobje, Hayden. E hlahlobje gona bjale! " .
  
  Dikulo tše difsa di ile tša phunya dimela tša ka tlase. Lenaba le ile la dula le sa bonagale, le sa kwewe;SPIR e be e tseba ka tšwelopele ya bona fela go tšwa maitemogelong a yona. Drake o ile a lebelela ge Hayden a kgotla konope ya comm gomme a bolela le Lauren, ke moka a rapelela karabo ya ka pela.
  
  Mašole a Mossad a ile a batamela.
  
  "Netefatša maemo a rena." Gaešita le lentšu la Dahl le be le kwagala le gateletšegile. "Lauren! Na o dira phetho? Na re ya go lwa? " .
  
  
  * * * .
  
  
  Sehlopha sa SPEAR, ka ge se be se šetše se rakilwe diketswaneng tša bona, se ile sa gapeletšega go ya pele ka bohlabela. Ba bile le bothata ka tlase ga mollo. Ka ge ba be ba sa nyake go lwa le bagwera bao ba tsebjago, ba ile ba ikhwetša ba le kotsing go fihla melaleng ya bona.
  
  Ba tšhogile, ba ngwatha e bile ba tšholotšwe madi, ba ile ba diriša leano le lengwe le le lengwe ka sebokeng sa bona sa dibetša, leano le lengwe le le lengwe go bea sekgala se se oketšegilego magareng ga bona le Mossad. Go boa ga Lauren go tšere metsotso e sego kae feela, eupša metsotso yeo e tšere nako e telele go feta CD ya Justin Bieber.
  
  "Qrow ga a thaba. O re o amogetše taelo. Boloka dibetša tša gago ka ditshenyagalelo ka moka. Ka moka ga bona ba bane."
  
  "Gomme ke ka moka?" Drake o ile a botšiša. "Na o mmoditše gore re dirišana le mang?"
  
  "Ka nnete. O be a bonagala a galefile. Ke nagana gore re ile ra mo kgopiša."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. Ga e kwagale. Re swanetše go šoma ka se mmogo.
  
  Dahl o ile a bolela kgopolo ya gagwe. "Ge e le gabotse re ile ra ya kgahlanong le ditaelo tša gagwe kua Peru. Mohlomongwe se ke go lefa."
  
  Drake o be a sa e dumele. "Aowa. E tla ba e nyenyane. Ga se radipolotiki wa mohuta woo. Re ganetšwa ke balekane. Mongongoregi. " .
  
  "Re na le ditaelo," Hayden a realo. "A re phologe lehono gomme re lwe gosasa."
  
  Drake o be a tseba gore o nepile, eupša o be a sa kgone go itshwara a nagana gore mohlomongwe Baisraele ba boletše selo se se swanago. Ka go rialo go ile gwa thoma dingongorego tša nywaga-kgolo e mentši. Bjale, bjalo ka sehlopha, ba ile ba šoma tsela ya bona ya go ya bohlabela, ba dula ka gare ga kotse ya bona ya sethokgwa, gomme ba rulaganya baleti ba ka morago, e sego ba bogale kudu, eupša ba lekana go diegiša ba-Isiraele. Smith, Kinimaka le Mai ba be ba tšwelela ka go laetša gore bjale ba be ba bolela kgwebo, ba tlema baganetši ba bona ka ditlemo go retologeng go gongwe le go gongwe.
  
  E ile ya tšwa ka morago ga bona ge Drake a be a fofa ka gare ga mehlare. Helikopotara e ile ya duma ka godimo, ke moka ya sekama gomme ya kotama lefelong le lengwe leo le sa bonagalego. Hayden o be a sa nyake go bolela le lentšu.
  
  "Ma-Sweden? Ma-Russia? Modimo, se ke masepa feela, banna!"
  
  Gateetee Drake o ile a kwa dithunya di etšwa ka lehlakoreng leo. Yo a sa tšwago go fologa helikopotara o ile a thuntšhwa, e sego ke Mossad.
  
  Se se be se bolela gore dihlopha tše nne tša madira a kgethegilego bjale di be di le ntweng.
  
  Ka pele sethokgwa se ile sa fela, sa utolla ntlo ya kgale ya polasa ka kua ga tšhemo ye e nabilego yeo e lekantšwego ke maboto a maswika.
  
  O ile a goeletša ka gore: "Iphe nako. "Dira ka thata le ka lebelo. Re ka kgobokana gape moo."
  
  Sehlopha se ile sa kitima bjalo ka ge eka dimpša tša dihele di fiša direthe tša tšona.
  
  
  * * * .
  
  
  E sepela ka lebelo le le tletšego eupša e laolwago, sehlopha se ile sa tšwa sekhurumelong ka go se kgethe gomme sa kitimela ntlong ya polasa. Maboto le mafasetere ao a bulegilego a be a nyakile a senyegile go swana le ntlo yeo e lego mmotong, e lego seo se bontšhago go se be gona ga batho. Dihlopha tše tharo tša madira a kgethegilego di be di le ka morago ga tšona, eupša ke kgaufsi gakaakang?
  
  Drake o be a sa tsebe. O ile a kitima ka matla go putla mobu wo o nago le mapheko, a apola pono ya gagwe ya bošego gomme a diriša leratadima leo le phadimago go swaya tsela ya gagwe. Seripa-gare sa sehlopha se ile sa lebelela pele, seripa-gare se ile sa lebelela ka morago. Mai o ile a hweshetša gore o bone sehlopha sa Mossad se fihla moeding wa sethokgwa, eupša ka morago Drake o ile a fihla lebotong la mathomo la fase gomme Mai le Smith ba bula tekanyo ye nnyane ya mollo wa go gatelela.
  
  Mmogo ba ile ba kgobokana ka morago ga lebota la leswika.
  
  Ntlo ya polasa e be e sa le dikgato tše masomepedi pele. Drake o be a tseba gore go ka se ba thuše selo go dumelela ba-Isiraele le ba bangwe go dula le go hloma mela e swanetšego ya go bona. Go oketša moo, dihlopha tše dingwe bjale di be di tla ba šedi ka tše dingwe. O ile a bolela ka gare ga mokgokaganyi.
  
  "Go kaone le goge marete a lena, bašemane."
  
  Alicia o ile a retologa go mo lebelela. "Na yeo ke segalo sa gago se sebotse kudu sa Amerika?"
  
  Drake o be a bonagala a tshwenyegile. "Masepa." Mafelelong ke ile ka retologa." Ke moka a bona Dahl. "Eupša hei, e ka ba ye mpe le go feta, ke a gopola."
  
  Bjalo ka e tee ba ile ba thuba sekhurumetšo. May le Smith ba ile ba bula gape ba swere mollo gomme ba amogela dithunya tše pedi feela e le karabelo. Ga go medumo ye mengwe yeo e ilego ya kwewa. Drake o ile a hwetša lebota le le tiilego gomme a ema. Hayden o ile a abela May, Smith le Kinimaka gateetee go diša pherimitha, gomme ka morago a kitimela go tlatša ba bangwe.
  
  "Re lokile metsotso e sego kae. Seo re nago le sona?"
  
  Dahl o be a šetše a phutholla mmapa ge lentšu la Lauren le tlala ditsebe tša bona.
  
  "Leano B le sa dutše le kgonega. Hlogo ya ka gare ga naga. Ge o le lebelo, o ka se hloke dinamelwa."
  
  "Rula go nyobana B." Drake o ile a šikinya hlogo. "Ka mehla rulaganya B."
  
  Bahlapetši ba pherimitha ba begile gore dilo ka moka di be di le molaleng.
  
  Hayden o ile a šupa lepokisi leo Dahl a bego a le rwele. "Re swanetše go tšea maikarabelo mo. Ge o ka e lahlegelwa, ga re na kgopolo ya gore ke eng seo se lego ka gare. Gomme ge o ka lahlegelwa ke se go lenaba..." O be a sa nyake go tšwela pele. Mosweden o ile a bea lepokisi fase gomme a khunama kgauswi le lona.
  
  Hayden o ile a kgoma leswao leo le betlilwego sekwahelong. Dithipa tše di dikologago di romela temošo e tšhošago. Dahl o ile a bula sekwahelo ka kelohloko.
  
  Drake o ile a swara moya wa gagwe. Ga go selo seo se diregilego. Ka mehla e be e tla ba kotsi, eupša ba be ba sa kgone go bona dinotlelo tše di utilwego goba mekgwa. Bjale Dahl o ile a emiša sekhurumetšo ka mo go feletšego gomme a lebelela ka gare ga sekgoba seo se lego ka gare.
  
  Kensi o ile a sega. "Ke eng se? Dibetša tša ntwa? O kgokagane le Hannibal gomme o utilwe ke taelo? Seo ke se bonago ke mokgobo wa pampiri."
  
  Dahl o ile a dula morago ka di- haunches tša gagwe. "Ntwa le yona e ka lwewa ka mantšu."
  
  Hayden o ile a ntšha matlakala a mmalwa a pampiri ka kelohloko gomme a skena mongwalo. O ile a dumela ka gore: "Ga ke tsebe. "Go bonala bjalo ka faele ya nyakišišo le... rekoto ya..." A ema gannyane. "Diteko? Teko?" O ile a phetla matlakala a mangwe a sego kae. "Ditlhalošo tša Kopano."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Bjale seo se kwagala se le se sebe. Ba e bitša Protšeke ya Babilona, Lauren. A re boneng gore o ka epa eng ka taba ye."
  
  Motho wa New York o itše: "Ke e hweditše." "Se sengwe le se sengwe?"
  
  "Ke sa tšwa go thoma go kwešiša dika tše," Dahl o ile a thoma. "Ke e kgolo kudu-"
  
  "Fase!" Smith o ile a goeletša. "Go batamela."
  
  Sehlopha se ile sa fokotša lebelo gomme sa itokišeletša. Ka morago ga maboto a maswika, volley ya sethunya sa motšhene e ile ya duma, e le bogale e bile e thiba ditsebe. Smith o ile a bušetša mollo go tšwa ka go le letona, a lebišitše go tšwa go niche ka lebotong. Hayden o ile a šikinya hlogo.
  
  "Re tla swanelwa ke go fediša se. Tšwa mo".
  
  "Goga lerete?" Drake o ile a botšiša.
  
  "Tšea lerete la gago."
  
  "Leano B," Alicia a realo.
  
  Ka ge ba dula ba bolokegile, ba ile ba tloga lebotong le lengwe go ya go le lengwe ba lebile ka morago ga ntlo ya polasa. Lebato le be le tletše ka ditlakala, gomme diripana tša masenke le kota di swaya moo marulelo a bego a tšholotše gona. Mai, Smith le Kinimaka ba ile ba khupetša ka morago. Drake o ile a ema ge ba fihla mafasetereng a ka morago gomme a gadima tseleng yeo e lego ka pele.
  
  O itše: "Go ka fo ba thata le go feta."
  
  Letšatši leo le hlabago le ile la thelela godimo ga leratadima ka go phatloga ga mmala.
  
  
  KGAOLO YA SOBEDI
  
  
  Lebelo le ile la tšwela pele, eupša bjale dikgonagalo di be di fokotšega. Ge Drake le Alicia, bao ba bego ba etelela pele tsela, ba tloga khupetšo gomme ba leba ka gare ga naga, ba boloka ntlo ya polasa magareng ga bona le bao ba ba hlomarelago, sehlopha sa Mossad mafelelong se ile sa tšwa sethokgweng. Ba apere ka moka diaparo tše ntsho e bile ba rwele dimaske difahlegong tša bona, ba ile ba batamela tlase le ka kelohloko, ba emiša dibetša tša bona gomme ba thuntšha. Mai le Smith ba ile ba khupetša ka pela ka morago ga ntlo ya polasa. Hayden o ile a kitimela pele.
  
  "Sepela!"
  
  Drake o ile a lwantšha tlhago ya go ema le go lwa; Dahl ka go le letshadi la gagwe go be go le molaleng gore le yena o be a katana le se. Gantši ba be ba lwa le go fenya baganetši ba bona - ka nako ye nngwe go be go theogela go maatla a sehlogo le dipalo. Eupša gantši ka moka di be di theogela bošilo bja baganetši ba bona. Bontši bja bahlabani ba go thwala bao ba bego ba lefša ba be ba nanya ebile ba le lerootho, ba ithekgile ka bogolo bja bona, bogale le go hloka boitshwaro go dira gore mošomo o phethwe.
  
  E sego lehono.
  
  Drake o be a lemoga gabotse go nyakega ga go šireletša moputso. Dahl o ile a rwala lepokisi leo gomme a le boloka le šireletšegile ka mo a bego a ka kgona ka gona. Yorgi bjale o be a tšwela pele, a leka fase gomme a leka go hwetša ditsela tšeo di nago le khupetšo kudu. Ba ile ba tshela tšhemo yeo e nago le meboto gomme ka morago ba theoga ka gare ga mohlare o monyenyane wa dihlare wo o sa tlwaelegago. Ba-Isiraele ba ile ba kgaotša mollo ka nakwana, mohlomongwe ba lemoga ditaelo tše dingwe gomme ba sa nyake go tsebiša boemo bja bona.
  
  Bjale go ile gwa bontšhwa maano a fapa-fapanego.
  
  Eupša go Drake, Alicia o ile a e akaretša gabotse kudu. "Ka baka la Modimo, Yogi. Bea hlogo ya gago ya Serussia fase gomme o kitime!"
  
  Lauren o ile a latela tšwelopele ya bona go GPS gomme a tsebiša gore lefelo la kopano la Leano B le be le le ka godimo ga lebaka le le latelago.
  
  Drake o ile a hemela godimo gabonolo go se nene. Sethokgwa se ile sa fela, gomme Yorgi e bile wa mathomo go namela mmoto wo monnyane, Kinimaka a latela direthe tša gagwe. Marokgo a mo-Hawaii a be a khupeditšwe ke leraga moo a ilego a wela gona - ka makga a mararo. Alicia o ile a gadima May, yo a bego a sepela ka lebelo magareng ga mafofa a lefase.
  
  "Sprite ya go hlabja. Go bonala e le kwana ya selemo yeo e itlošago bodutu nageng."
  
  "Selo se sengwe le se sengwe seo a se dirago, o se dira gabotse," Drake a dumela.
  
  Alicia o ile a thelela letlapa, eupša a kgona go dula a eme ka maoto. "Ka moka ga rena re e dira gabotse."
  
  "Ee, eupša ba bangwe ba rena re swana kudu le marete."
  
  Alicia o ile a emiša sebetša sa gagwe. "Ke tshepa gore ga o bolele nna, Drakes." Go be go na le noutu ya temošo lentšung la gagwe.
  
  "Oo, go ba gona ga go bjalo, moratiwa. Go molaleng gore ke be ke bolela mo-Sweden."
  
  "Tura?"
  
  Dithunya di ile tša lla ka morago, tša fediša polelo ya Dahl pele ga ge e ka ba ya thoma. Maitemogelo a boditše Drake gore dithuntšho tšeo di be di sa rerelwa bona gomme di be di na le dinoutse tše pedi tše di fapanego. Mossad e ile ya dirišana le e ka ba ma-Russia goba ma-Sweden.
  
  Mohlomongwe o be a nagana gore ma-Sweden a ile a kitimela Mossad ka hlogo.
  
  O ile a palelwa ke go itshwara a nyenya.
  
  Dahl o ile a lebelela go dikologa, bjalo ka ge eka o be a kwa kgalefo. Drake o ile a dira tebelelo e se nago molato. Ba ile ba namela mmoto o monyenyane gomme ba thelela ka lehlakoreng le lengwe.
  
  Lauren o itše: "Dinamelwa di a fihla.
  
  "Ka mokgwa wo!" Hayden o ile a šupa leratadimeng, kgole, kgole, moo letheba le lentsho le bego le sepela. Drake o ile a hlahloba lefelo leo gomme a gogela Yorgi fase feela ge kulo e be e letša molodi godimo ga mmoto. Gatee-tee motho yo mongwe o ile a thoma go ba kgahlegela kudu.
  
  "Ka moeding," a realo Kinimaka. "Ge re ka kgona go fihla mehlareng yeo..."
  
  Sehlopha se be se itokišeletša lebelo la mafelelo. Drake o ile a lebelela gape letheba leo le bego le batamela. Ka motsotswana o ile a nagana gore a ka ba a bona moriti, eupša ka morago a bona therešo.
  
  "Batho, ye ke helikopotara ye nngwe."
  
  Kinimaka o ile a lebelela kgauswi. "Masepa".
  
  "Le gona fao". Mai o ile a šupa ka go le letshadi, godimo godimo go leba lebopong la maru. "Boraro".
  
  Hayden o ile a bolela ka go akgofa gore: "Lauren." "Lauren, bolela le rena!"
  
  "Go no hwetša tiišetšo." Lentšu le le iketlilego la boa. "O na le ma-China le Mabrithania moyeng. Russia, ma-Sweden le ma-Israele lefaseng. Theeletša, ke tla go kgokaganya le chatter bjale gore o kgone go hwetša tshedimošo la mathomo. Tše dingwe tša tšona ke masepa, eupša ka moka ga tšona e ka ba tša bohlokwa."
  
  "Batho ba Mafora?" Kinimaka o ile a thoma go nagana ka mabaka a itšego.
  
  Lauren o ile a araba ka gore: "Ga go selo.
  
  "Mošomo o mobotse, ga ba swane le Bo ka moka," Alicia a realo ka go ba le go baba le go nyama. "Ke ra Mafora. Mothaka e be e le moeki, eupša o be a le yo mobotse kudu mošomong wa gagwe."
  
  Dahl o ile a dira sefahlego. "Ge ba swana le Bo," a realo ka setu. "Ba ka no ba ba šetše ba le mo."
  
  Alicia o ile a panya mahlo ge a ekwa mantšu ao, a ithuta mekgobo ya ditšhila yeo e bego e le kgaufsi. Ga go selo seo se ilego sa šutha.
  
  "Re dikologilwe," Hayden a realo.
  
  Drake o ile a dumela ka gore: "Dihlopha tša madira a kgethegilego ka mahlakoreng ka moka." "Ditoeba ka molaba."
  
  "Ipulele." Mai o ile a leboga se sengwe le se sengwe ka pela. "Tšea metsotso e mebedi. Gopola seo se lego ka gare ga lepokisi le ka mo o ka kgonago." O ile a emiša diatla tša gagwe. "E dire".
  
  Drake o ile a hwetša moko wa yona. Lepokisi le be le sa swanelwe ke maphelo a bona ka morago ga tšohle. Ge e ba dilo di thoma go gateletšega e le ka kgonthe gomme sehlopha seo se nago le bogwera se feta go seo, e sego mabole a ka fo phološa maphelo a bona. Dahl o ile a bula sekwahelo gomme sehlopha sa leba thwii go dihelikoptara tšeo di bego di batamela.
  
  O ile a aba di- ream tša pampiri go yo mongwe le yo mongwe.
  
  "Wow, seo se a makatša," Alicia a realo.
  
  Kenzi o ile a hlakahlakanya matlakala a mmalwa a pampiri. "Go tsena ntweng ge o bala lengwalo la go tloga mengwageng ye masometharo go ya go ye masomehlano ye e fetilego, yeo e ngwadilwego ke Manazi gomme ya utilwe ka lebitleng la Hannibal Barca? Ke eng se se makatšago ka se?
  
  Drake o ile a leka go gafela ditemana tšeo go gopola. "Mantšu a gagwe a a kwagala. Ye e swana le tsela ya SPEAR."
  
  Protšeke ya nyakišišo ya bophagamo bjo bo phagamego, o ile a bala. Mathomong e hlotšwe ka nepo ya go ithuta ballistics ya go tsena gape ka theko ya fase. Go e na le dirokete tše di bitšago tšhelete e ntši...
  
  "Ga ke tsebe gore se ke eng sa go makatša."
  
  Launch sebakabakeng ntle le ho sebelisa rokete. Protšeke ye e šišinya gore sethunya se segolo kudu se ka šomišwa go thuntšha dilo ka lebelo le legolo maemong a godimo...
  
  "Oh masepa".
  
  Difahlego tša Dahl le Alicia di be di fo swana le molora. "Se se ka se be se sebotse."
  
  Hayden o ile a šupa dihelikoptara tšeo di bego di batamela, tšeo ga bjale di bego di bonagala ka botlalo ke bohle. Ba be ba kgona go bona dithunya ka o tee ka o tee di fegilwe dihelikoptara.
  
  "Gomme seo le sona ga se therešo!"
  
  Drake o ile a neela dipampiri gomme a lokišetša sebetša sa gagwe. Nako ya seo a bego a se tlwaetše le seo a bego a le bokgoni go sona. O ile a hlaselwa ka dipolelo tša go hlaboša go tšwa go Hayden, May le Smith, gotee le go tšwa tshepedišong ya dikgokagano yeo Lauren a e lokišitšego.
  
  "Ba-Isiraele ba ile ba tsena ntweng le ma-Sweden. Russia ga e tsebje..." Ke moka gwa tla go thuthupa ga tšhitišo le diphetišetšo tša ka pela go tšwa dikgašong tše di phelago tšeo NSA le mekgatlo ye mengwe di kgonnego go di theeletša.
  
  Sefora: "Re batamela lefelo leo..."
  
  British: "Ee, mong wa ka, diphetho di bonwe. Re na le manaba a mantši lebaleng la ntwa..."
  
  Ma-China: "Na o na le bonnete bja gore ba na le lepokisi?"
  
  Hayden o ile a etelela pele tsela. Ba tšhaba tšhemong. Ba ile ba kitima ba se na leano. Mollo o hlokolosi o ile wa gapeletša dihelikoptara go gata mogato wa go efoga gomme wa gapeletša go phegelela ga tšona fase go sepela ka kelohloko e feteletšego.
  
  Gomme ka morago, ge Drake a be a le kgauswi le go zone out gomme a tsepamiša kgopolo tseleng ya bona ye mpsha ya go tšhaba, lentšu le lengwe le ile la sega ka gare ga static.
  
  Ka boripana feela.
  
  Ka karolo e itšego e utilwe ka morago ga lešata, modumo wo o sa kwagalego gabotse, o tseneletšego, wo o gogilwego o ile wa segwa ka ditsebeng tša gagwe.
  
  Moamerika: "Sehlopha sa SEAL sa 7 se mo. Re tloga re le kgauswi bjale..."
  
  Tšhogo e ile ya mo šišinya go fihla motheong. Eupša go be go se na nako. Ga go na tsela ya go bolela. Ga go na le motsotswana wa go e monya.
  
  Lega go le bjalo, mahlo a gagwe a ile a kopana le a Thorsten Dahl.
  
  Ke eng seo...?
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  "Botša helikopotara gore e nyobe!" Hayden o ile a kgotla sedirišwa sa gagwe sa kgokagano. "Re ya go hwetša tsela ye nngwe."
  
  "Na o nyaka gore se se fege?" Lauren o ile a botšiša, a segiša Alicia gaešita le ge a be a kitima go phološa bophelo bja gagwe.
  
  "Ka nnete. Duck fase gomme o ikhupetše. O se ke wa re bitša, re tla go bitša!"
  
  Drake o ile a ipotšiša ge e ba letšatši le le tla tsoga le fedile, ke moka a bona disk ye e tletšego ya letšatši e fegilwe godimo ga leratadima gomme a lemoga kgegeo. Lefelo leo e be e le lelokelelo la meboto, yeo e nngwe le e nngwe e bego e le e phagamego go feta ya mafelelo. LERUMO le ile la khupetša marete a bona ge ba fihla ntlheng ya mmoto, ba gata ka kelohloko, ke moka ba kitima ka lebelo le le feletšego go theoga ka lehlakoreng le lengwe.
  
  Dithunya di be di kwagala nako le nako go tšwa ka morago, eupša di be di sa lebišwa go bona, mohlomongwe ma-Isiraele le ma-Sweden ba be ba fapantšha dikotlo. Meago e mmalwa gape yeo e senyegilego e ile ya tšwelela ka go le letshadi le ka go le letona, bontši bja yona e agilwe meeding yeo e sa tsepamago, ka moka e tlogetšwe. Drake o be a se na bonnete bja gore ke eng seo se dirilego gore batho ba tloge, eupša go diregile kgale.
  
  Meboto e mengwe gomme ka morago ga moo sehlopha sa dihlare ka go le letshadi. Go fana ka bodulo, botala le makala di ile tša gola ka botenya. Hayden o ile a lebiša sehlopha ka lehlakoreng leo, gomme Drake a hemela godimo gabonolo go se nene. Mohuta le ge e le ofe wa go khupetša o be o le kaone go feta go se khupetše le gatee. Sa mathomo Hayden gomme ka morago Alicia o ile a phadima ka gare ga mehlare, bjale a latelwa ke Dal, Kenzi le Kinimaka. Drake o ile a tsena ka sethokgweng, a tlogela May, Yorgi le Smith ka morago. Dithunya di ile tša lla, kgauswi bjale, tša dira gore Drake a hlokomele bagwera ba gagwe.
  
  Ge a retologa, a bona gore Mai o kgopša.
  
  O ile a lebelela sefahlego sa gagwe se tlola fase.
  
  "Aowa!"
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a thibela diporiki gateetee gomme a retologa. Ka motsotso wo, Mai o be a robetše fase a idibetše, Drake a mo batamela, Smith o be a šetše a inama. Dikulo di ile tša thula dihlare tšeo di lego ka ntle ga toropo ka go thunya. Motho yo mongwe o be a le kgauswi.
  
  Ke moka underbrush e ile ya thoma. Dipalo di ile tša tlolela ka ntle, e nngwe e otla Hayden ka tlase ga mmele. O ile a thekesela, eupša a dula a eme ka maoto. Kutu ya sehlare e ile ya mo thula mokokotlong. O ile a hlokomologa go phadima ga bohloko gomme a emiša sethunya. Ke moka sebopego se se ntsho sa mo hlasela gape, sa mo itia ka sekonokono, lengole, thipa...
  
  Hayden o ile a tšholla gomme a kwa legare le etla ka gare ga bophara bja moriri bja mpa ya gagwe. O ile a lwantšha ka sekonokono go ya sefahlegong le lengwele go ya ka mpeng gore a bee sekgala se se oketšegilego magareng ga bona. O bone Kinimaka le Alicia ba lwa ka go le letona, gomme Dal a raga seripa seo a se wišitšego fase.
  
  Drake o topa Mai yo a fokolago.
  
  Dikulo di ile tša fofa magareng ga dihlare, di pšhatla matlakala le dimela. Yo mongwe o ile a fenya lenaba, eupša e sego ka nako e telele. Monna yo o ile a ema kapejana, go le molaleng gore o apere mohuta o itšego wa Kevlar. Ke moka pono ya Hayden e ile ya tlala ka lenaba la gagwe ka noši - monna wa Mossad yoo dibopego tša gagwe di bego di tletše ka boikemišetšo bjo sehlogo le bjo sehlogo.
  
  O ile a re: "Ema." "Re letlakaleng le tee-"
  
  Go otlwa mohlagare go ile gwa mo thibela. Hayden o ile a latswa madi ao.
  
  "Taelo," gwa tla karabo yeo e sa kwagalego.
  
  O ile a thibela dikotlo tše difsa, a kgoromeletša monna ka thoko, a leka gore a se emiše sethunya, gaešita le ge a be a swere thipa. Legare le ile la latswa makhapetla, ke moka a šilafala. Hayden o ile a raga maoto a monna ge Drake a kitimela go feta, a kitima go theoga tseleng le go tsena ka gare ga mehlare. Smith o ile a khupetša mokokotlo wa gagwe, a itia mo-Isiraele sefahlegong gomme a mo romela morago ka gare ga underbrush. Kenzi o be a latela, mo nakong ye a na le ponagalo ya go dikadika sefahlegong sa gagwe le mahlo a go phatloga, bjalo ka ge eka o nyaka motho yo a mo tlwaetšego.
  
  Hayden o ile a kgoromeletša tsela ya gagwe go leba go Drake.
  
  "Mai?"
  
  "O lokile." Kulo fela ka mokokotlong gomme ke tšona. Ga go selo se se makatšago."
  
  Hayden o ile a fetoga yo mohwibidu. "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Baki e ile ya e emiša. O ile a wa gomme a thula legata la gagwe. Ga go selo se se kgethegilego".
  
  "MABAPI LE".
  
  Alicia o ile a phema tlhaselo e sehlogo ya di- elbow gomme a diriša go lahlela ga judo go romela moganetši wa gagwe gore a fofele dihlareng. Kinimaka o ile a bulldozer tsela ya gagwe ka lešole le lengwe la Mossad. Ka metsotswana e sego kae tsela e be e le molaleng, gomme sehlopha sa SPEAR se ile sa diriša mohola ka botlalo.
  
  Onse ye nngwe le ye nngwe ya maitemogelo e ile ya tsena mošomong ge ba kitima ka lebelo le le tletšego, ba se na kgopolo ya go fokotša lebelo, ka gare ga dihlopha tša mehlare tše di sothago, tša go thuma, tše kotsi. Sekgoba se be se butšwe magareng ga bona le sehlopha sa Mossad, gomme matlakala a matelele a be a nea khupetšo e botse.
  
  "Ba kgonne bjang go re feta?" Drake o ile a goeletša.
  
  Hayden o itše: "E swanetše go ba e bile ge re be re ema go hlahloba lepokisi."
  
  Smith o ile a ngunanguna ka go hlaboša. "Re ile ra lebelela."
  
  "Don"t beat yourself up..." Hayden a thoma.
  
  "Aowa, mogwera wa ka," Kensi a realo. "Ke bona ba kaone go seo ba se dirago."
  
  Smith o ile a sega, bjalo ka ge eka o bolela gore le rena re dirile bjalo, eupša ka tsela ye nngwe a homola. Hayden o ile a bona Kinimaka a kgopša, maoto a gagwe a magolo a kotama ka gare ga mokgobo wa loam ya elastic, gomme a šutha go thuša, eupša Dal o be a šetše a thekga monna yo mogolo. Mo-Sweden o ile a fetišetša lepokisi seatleng sa gagwe se sengwe, a kgoromeletša mo-Hawaii ka le letona.
  
  Gomme bjale kotsi ye nngwe e okeditšwe motswakong - modumo wo o sa belaetšego wa helikopotara yeo e fofago godimo ga hlogo.
  
  Na ba tla thunya mollo?
  
  Na ba be ba tla kama sethokgwa ka dikulo?
  
  Hayden o be a sa nagane bjalo. Diketekete tša dilo di ka sepela gabotse ka lebaka la tiro ye bjalo ya go hloka maikarabelo. Go ba gona, banna ba ba be ba latela ditaelo tša mebušo ya bona, gomme ba bangwe ba di-clown tšeo di bego di dutše ka gae diofising tša bona tše borutho, tšeo di nago le di-air conditioner di be di sa kgone go se tshwenyege ka seo se diregago ka ntle ga ditora tša bona tša manaka a tlou.
  
  Go phaphamala ga di- propeller go be go e-tšwa godimo. Hayden o ile a tšwela pele go kitima. O be a šetše a tseba gore Mossad e tla ba le mahlo a bona sehlopheng sa bona, gomme mohlomongwe ma-Sweden le ma-Russia ka morago ga bona. Go be go e-na le lešata ka go le letshadi , gomme o ile a nagana gore o bone dipopego tše dingwe-e swanetše go ba e le ma-Russia, o ile a nagana.
  
  Goba mohlomongwe Mabrithania?
  
  Mongongoregi!
  
  Ba be ba bulegile kudu. Go sa itokišetša kudu. Ge e le gabotse, go bile bjalo le ka dihlopha ka moka tšeo di bego di le moo. Ga go yo a bego a letetše gore bohle ba fihle ka nako e tee - gomme seo e be e le phošo. Eupša mpotše leano leo le bego le tla ela hloko se?
  
  Drake Trail e be e le ka pele, e sa fokotšwe le gatee ke boima bja May. Alicia o ile a latela direthe tša gagwe, a lebelela go dikologa. Tsela e be e sobeletša ka ntle le morero, eupša ka kakaretšo e be e sepela ka tsela e nepagetšego, gomme Hayden o ile a leboga seo. O ile a kwa Smith a thuntšha dikulo ka morago ga bona, a nola bao ba ba hlomarelago moko. O ile a kwa go goeletša ga mmalwa go tšwa ka go le letshadi, bjalo ka ge eka madira a mabedi a be a kopana.
  
  Damn, ye ke masepa a mangwe a bohlanya.
  
  Drake o ile a tlolela godimo ga sehlare seo se welego. Kinimaka o ile a thuba ka go ngunanguna ka thata. Dikarolwana di ile tša phatlalala ka mahlakoreng ka moka. Sebopego sa naga se ile sa thoma go theoga gomme ka morago ba bona mošito wa sethokgwa. Hayden o ile a bogola ka gare ga comm gore ba swanetše go fokotša lebelo-ga go na motho yo a bego a tseba seo fase seo se ka bago se letetše ka kua ga mothaladi wa dihlare.
  
  Drake o ile a fokotša lebelo go se nene feela. Alicia o ile a mo feta ka go le letona, gomme Dahl a mo itia ka go le letshadi; ge ba kopane ka boraro bja bona ba ile ba fenya sekhurumetšo gomme ba tsena moeding o mosesane, wo o šireleditšwego ka mahlakoreng ka bobedi ke maphoto a magolo a maso. Kinimaka le Kenzi ba ile ba kgotla direthe tša bona mmogo ka maitekelo a go fa thekgo, gomme ka morago Hayden a tšwa go iphihla le yena, bjale a leka go hlokomologa maikutlo a go fiša ao a golago ka sehubeng sa gagwe.
  
  Ba ile ba kitima nako e telele go feta kamoo a bego a rata go nagana ka gona.
  
  Gomme motse wa kgauswi o be o le bokgole bja dikhilomithara.
  
  
  KGAOLO YA LESOME
  
  
  Drake o ile a kwa Mai a thoma go katana gannyane. O ile a mo fa motsotso, a tseba gore o tla hlaphogelwa ka pela. Motsotsong woo wa go feta, o ile a lemoga selo se sengwe se se bataletšego, se setala le se se sothegilego seo se dirilego gore pelo ya gagwe yeo e bego e kitima e tlole go betha.
  
  "Nngele!"
  
  Sehlopha ka moka se ile sa thubega ka go le letshadi, ka kelohloko eupša go sa nyakege se khupetša mahlakore a sona ka ge baganetši ba sona ba be ba sa dutše ba sa bonagale. Drake o ile a tlogela May a katana gannyane, eupša a swara. Go se go ye kae o be a mo itia dikgopong ka seatla sa gagwe.
  
  "Ntumelele ke sepele".
  
  "Motsotswana o tee, moratiwa wa ka..."
  
  Alicia o ile a mo lebelela ka bogale. "Na o e rata kudu?"
  
  Drake o ile a dikadika, ke moka a nyenya. "Ga go na karabo ye e kgonthišeditšwego potšišong ye, moratiwa wa ka."
  
  "Ka kgonthe?"
  
  "Go lokile, nagana ka yona go ya ka pono ya ka."
  
  Mai o ile a rarolla bothata bja gagwe ka go diriša mokokotlo wa gagwe go kgoromeletša go tloga le go kgokologela fase. O ile a kotama ka katlego, eupša a thekesela lefelong la gagwe, a mo swere hlogo.
  
  "Bona," a realo Drake. "Ge ke itšhireletša, o bonagala a sa šireletšega."
  
  "Hlogo ya gago e tla šikinyega ge re sa akgofe." Alicia o ile a kgoromeletša go feta gomme Drake a latela, a lebelela May nako ye telele go fihlela a otlologa gomme a tsena ka gare ga morethetho. Sehlopha se ile sa kitimela godimo ga lebota go ya sekontiri.
  
  "Kgakanego ya mathomo le Mossad." Dahl o ile a otlolla. "Ga go selo se se makatšago."
  
  Kenzie o itše: "Ba be ba itshwaretše. "Tsela yeo o bego o le ka yona."
  
  "Kgakanego ya bobedi," Drake a realo. "Na o sa gopola motsana woo kua Engelane? Mengwaga ye mentši ye e fetilego."
  
  "Yonks?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Mengwagakgolo".
  
  "MABAPI LE". Dahl o ile a ema motsotswana, ke moka a re: "BC goba AD?"
  
  "Ke nagana gore ba e bitša BC bjale."
  
  "Masepa a masepa".
  
  Tsela e be e otlollwa ka mahlakoreng ka bobedi, e le lešope, e na le melete e bile e nyaka go lokišwa. Drake o ile a kwa pop ya sethunya sa go lwantšha difofane se batamela helikopotara, gomme ka morago a thuntšha gape. O ile a retologa go bona gore o be a thuntšhwa go tšwa sethokgweng, a nagana gore o no lahlela lefelo leo ka dikulo, gomme ka morago a mmona a fapogela ka bogale ka thoko.
  
  "Nka se kgone go e ipea kotsing," Dahl a realo. "Ke nagana gore e swanetše go ba e le ma-China gomme ga ba kgone go kwa go bolela ka go hlaboša go swana le rena."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo ka setu. Ga go selo se sefsa seo se utolotšwego dipoledišanong morago bjale. Go tloga...
  
  Hayden o ile a ntšha tumedišo e homotšego. "Ke bona koloi."
  
  Drake o ile a inama gomme a hlahloba lefelo leo. "Bjale re na le eng ka morago ga rena? Mossad le ma-Russia ka dihlareng, ba tsena tseleng ya yo mongwe le yo mongwe. Na ma-Sweden a kae-kae kgaufsi le ma-Russia? SAS? A šikinya hlogo. "Ke mang yo a tsebago? Phopholetšo ya gago ye kaone ke go dikologa sethokgwa. Ka moka ba a tseba gore ge ba ka ineela, ba hwile. Ke ka fao re bego re sa phela."
  
  "Ma-China ka helikopotara," Smith a realo. "Go kotama fao." O ile a šupa lelokelelo la dikgateletšego tše di sa tsepamago.
  
  "Sefora?" Yorgi o ile a botšiša.
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. Metlae ka thoko, Mafora a ka ba a ile a itshwara go leka meetse le go dumelela baganetši ba ona go a sesa. Phenyo ya bohwirihwiri ka motsotso wa mafelelo. O ile a lebelela bene yeo e bego e batamela ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Matsogo godimo."
  
  Smith le Kenzie ba ile ba tšea tlhahlo, ba ema ka thoko ga tsela gomme ba šupa dithunya tša bona bene yeo e bego e batamela. Dahl le Drake ba ile ba bea mafsika a mmalwa a boima tseleng. Ge bene e dutše e fokotša lebelo, sehlopha ka moka se ile sa rotoga ka morago, se khupetša koloi ka kelohloko gomme sa laela banamedi ba yona gore ba fologe.
  
  Alicia o ile a bula lebati la ka morago.
  
  "Wow, e nkga ka mo!"
  
  Eupša e be e se na selo. Gomme Drake o ile a kwa Kensi a botšiša potšišo ka Seturkey. O ile a šikinya hlogo ge Dahl a myemyela ka phenyo. Ngwanenyana yo o tletše ka dimakatšo. "Na go na le polelo yeo a sa kgonego go e bolela?"
  
  Mosweden o ile a thunya ka ditshego. "Etla, monna. O se ke wa itlogela o bulegile gakaakaa."
  
  "Oo," Drake a dumela ka hlogo. "Ee. Polelo ya badimo."
  
  "Tsoga, lerato. Na o nyaka go robalana? Ee, ke no kwa segalo sa gago se se bose se kgokologa go tšwa lelemeng la Odin."
  
  Drake o ile a hlokomologa se, a lebiša tlhokomelo go banna ba babedi ba ma-Turkey bao ba bego ba bonagala ba tšhogile e le ka kgonthe.
  
  Le ka nnete Turkish.
  
  Hayden o ile a ba kgoromeletša morago ka loring, a ba latela kgauswi ka morago. Dahl o ile a nyenya gape gomme a mo latela, a šupa ba bangwe gore ba tlolele setulong sa ka morago. Drake o ile a lemoga lebaka la boithabišo bja gagwe motsotswana ka morago, ke moka a lebelela Alicia gape.
  
  "Go mpe bjang morago kua?"
  
  
  * * * .
  
  
  Lori e ile ya kgorometšwa le go šikinyega gomme ya leka go itshenya tseleng yeo e senyegilego.
  
  Alicia o ile a swara ka maatla a gagwe ka moka. "Na o leka go otla dibetšo tše mpe tša madi?"
  
  "Mohlomongwe," Smith a realo ka manyami, a swere nko ya gagwe le lepanta la ditšhila leo le tlemilwego go raka ka gare ga bene. "Ke nkga dipudi."
  
  Alicia o ile a tshesa mahlo. "Oh ee? Mogwera wa gago?"
  
  Kinimaka o ile a dula ka morago ga lori, ka go hloka kholofelo a metša maswafo a moya o hlwekilego ka mapetšong moo mamati a ka morago a kopanago gona. "E swanetše go ba... ba... balemi, ke a gopola."
  
  Alicia o okeditše ka gore: "Goba basepediši ba dipudi ka sephiring." "Nka se tsoge ke boditše."
  
  Smith o ile a rora ka pefelo. "Ge ke be ke re "dipudi," ke be ke bolela ka kakaretšo."
  
  "Ee Ee Ee".
  
  Drake o ile a dula ka ntle ga yona, a hema ka mo go sa tsepamago gomme a leka go tsepamiša kgopolo dilong tše dingwe. Ba ile ba swanelwa ke go bota Hayden le Dahl, bao ba ilego ba hlokomela tšhireletšego ya bona e sa le pele gomme ba hwetša lefelo le lebotse kudu bakeng sa leeto. Poledišano e ile ya homola, ka ntle le go thuthupa ga ka dinako tše dingwe ga static. Gaešita le Lauren o ile a homola, e lego seo se ilego sa thuša ka tsela ya sona. Se se ile sa ba botša gore ba be ba šireletšegile ka tekanyo e itšego.
  
  Bašomi ba sekepe ba ile ba ngongorega ka go hlaboša go mo dikologa, tsela ya bona ya go lebeletšana le maemo le go itšhitiša monkgong wa diphoofolo. Dipapišo le dihlape tša Sweden, diresetšhurente tša Amerika le dihotele tša London di ile tša newa ka metlae.
  
  Drake o ile a tlogela dikgopolo tša gagwe di lelera go tšwa go go thuthupa ga morago bjale ga Yorga le go nyakega ga go abelana ka sephiri se se šiišago, go ya go kwešišo ye mpsha magareng ga Alicia le May, go ya go mathata a mangwe ao a tlaišago sehlopha sa SPEAR. Hayden le Kinimaka ba ile ba dula ba sa dumelelane, go etša ge Lauren le Smith ba dirile, gaešita le ge ba morago ba be ba arogantšwe ke se se fetago diphapano feela. Dahl o ile a šoma ka thata ka mo a bego a ka kgona ka gona le Joanna, eupša gape mošomo o ile wa tsena tseleng.
  
  Selo se sengwe se se akgofilego kudu le seo se sa thibelegego se ile sa phunya bjoko bja gagwe. Go tenega ga Mongodi Crow gore ga se ba latela ditaelo kua Peru, le tsebo e ikholofelago ya gore sehlopha sa bobedi sa Amerika sa sephiri, sa sephiri se segolo se mo. Felo go gongwe.
  
  Sehlopha sa SEAL 7.
  
  Go be go na le dipotšišo tše di sa balegego gomme di be di sa hlalosege. Karabo e bile efe? Qrow o be a se sa tshepa sehlopha sa SPEAR? Na e be e le ba backup?
  
  O be a se a lebala leswao le legolo la potšišo leo le bego le sa fegilwe godimo ga hlogo ya Smith, eupša o be a sa kgone go nagana ka boemo bjo bongwe. Qrow o ile a romela batho ba šupago go ba bea leihlo.
  
  Drake o ile a gatelela pefelo ya gagwe. O be a na le mošomo wa gagwe ka noši wo a bego a swanetše go o dira. Bathobaso le bašweu e be e le pono ya bophelo yeo e abelanwago feela ke mašilo le mahlanya. Dikgopolo tša gagwe tše di tseneletšego di ile tša šitišwa ke Hayden.
  
  "Tšohle di hlakile ka morago le ka pele. Go bonagala re batamela lefelo leo le bitšwago Ç Anakkale, mo lebopong la lewatle. Ke tla leta go fihlela re hwetša lefelo pele re ikgokaganya le helikopotara. Oo, gomme Dahl o bile le sebaka sa go aroganya lepokisi leo."
  
  Mo-Sweden o ile a ba šitiša boemong ka nakwana ka go hlalosa seo di- ream tša pampiri di bego di bonagala e le sona. E be e feta ntwa, e be e le yona tsebišo ya yona. Hannibal o be a bonagala a kgethilwe feela e le seka.
  
  
  * * * .
  
  
  "Na go na le ditšhupetšo tša kamoo Afrika e bilego e nngwe ya dikhutlo tše nne tša lefase?" Mai o ile a botšiša.
  
  "Ga go selo sa go hlabja go swana le seo. Ka gona, re ka se kgone go bolela e sa le pele gore Monamedi wa Pere yo a latelago o tla ba kae."
  
  "Lebelela nakong e fetilego," Kenzi a bolela. "Mošomong wa ka, mošomong wa ka wa kgale, dikarabo di be di dula di utilwe nakong ye e fetilego. O swanetše go fo tseba moo o swanetšego go lebelela gona."
  
  Ke moka Lauren o ile a tsena ditaba gare. "Ke tla leka se."
  
  Drake o ile a katana kgahlanong le go sekama ga lori. "Go fihla bokgoleng bofe go ya Çanakkale?"
  
  "Bjale re tsena ka ntle ga toropo. Ga e bonagale e le e kgolo kudu. Ke bona lewatle."
  
  "Oo, o a fenya." Drake o ile a gopola papadi yeo a e ralokilego ge e be e sa le ngwana.
  
  "Ke e bone pele," Dahl a realo ka pososelo lentšung la gagwe.
  
  "Ee, le rena re ralokile seo."
  
  Lori e ile ya ema gomme kapejana ka mo go lekanego mejako ya ka morago ya bulega ka ntle. Sehlopha se ile sa tlolela ka ntle gomme sa tsenya moya o hlwekilego ka maswafo. Alicia o ile a ngongorega ka gore ga a ikwe gabotse, gomme Kenzi a itira eka o idibala ka mokgwa wa Seisemane. Se se ile sa thabiša Alicia gatee-tee. Drake o ile a ikhwetša a lebeletše ka go tsepelela e bile a lebeletše ka go makala.
  
  "Damn it," a ngunanguna ka boomo. "Go lokile, ke tla ba malome wa tšhwene."
  
  Dahl o ile a makala kudu gore a ka swaya diphošo.
  
  Ka pele ga bona go be go eme pere e kgolo ya kota, yeo ka mabaka a itšego e tlwaelegilego, e tshwenyegile sekwere se senyenyane seo se dikologilwego ke meago. Thapo e be e bonagala e tlema maoto a gagwe gomme e otlollwa hlogong ya gagwe. Drake o be a nagana gore e bonala e rwele dibetša e bile e le e kgolo, phoofolo ya go ikgantšha yeo e hlotšwego ke motho.
  
  "Ke eng sa go makatša?"
  
  Mašaba a ile a kgobokana go mo dikologa, a mo tsepeletše, a iponatša le go tšea diswantšho.
  
  Lauren o ile a bolela ka mokgokaganyi. "Ke nagana gore o sa tšwa go hwetša Pere ya Trojan."
  
  Smith o ile a sega. "Se se kgole le go ba sebapadišwa."
  
  "Aowa Troy. O a tseba? Brad Pitt?"
  
  Alicia o ile a nyakile a roba molala a lebelela go dikologa ka mahlakoreng ka moka. "Eng? Kae?"
  
  "Ao". Kensi a sega. "Ke bone dinoga di hlasela ka go nanya kudu."
  
  Alicia o be a sa dutše a ithuta lefelo leo ka kelohloko. "Lauren o kae? Na o nametše pere?"
  
  Mo-New York o ile a ntšha go sega. "Go lokile, o kile a ba bjalo. Gopola filimi ya sebjalebjale ya "Troy"? Go lokile, ka morago ga go tšea difilimi, ba tlogetše pere thwi mo o emego gona, kua Çanakkale."
  
  "Masepa a masepa". Alicia o ile a ntšha maikwelo a gagwe. "Ke be ke nagana gore Keresemose ya ka ka moka e tlile ka nako e tee." O ile a šikinya hlogo.
  
  Drake o ile a hlatswa kgokgokgo ya gagwe. "Ke sa le mo, lerato."
  
  "Oh yeah." Makatšago".
  
  "Gomme o se tshwenyege, ge Brad Pitt a ka tlola ka ntle ga lerete la pere yeo gomme a leka go go thopa, ke tla go phološa."
  
  "Don"t you go nyobana go iteta sebete."
  
  Lentšu la Lauren le ile la kgaola go bolela ga bona bjalo ka go itiwa mo go thata ga tšhoša ya samurai. "Kamogelo, banna! Dira tše dintši. Re batamela Canakkale gona bjale. Di swanetše go kgokaganywa le tshepedišo ya dikgokagano, go swana le rena. Sepela! " .
  
  "O a bona se?" Drake o ile a šupa sebo. "Bitsa helikopotara. Ge re ka kgona go namela mošate gomme ra itšhireletša, a ka re tšea go tloga moo."
  
  Hayden o ile a gadima morago ka ntle ga Canakkale. "Ge e ba re ka kgona go šireletša mošate toropong ya baeti go tšwa go dihlopha tše tshela tša SWAT."
  
  Dahl o ile a topa lepokisi. "Go na le tsela e tee fela ya go hwetša."
  
  
  KGAOLO YA LEŠOME NNGWE
  
  
  Ka tlhago, ba ile ba šuthelela tseleng ya lebopong, ba tseba gore e tla phefola go leba sebo se se kgahlišago sa motse. Lauren o be a kgobokeditše tshedimošo ye nnyane kudu go tšwa go dikarolwana tša dipoledišano tša comm, gomme Drake o be a kwele ka fase le go feta go tšwa go baetapele ba sehlopha ba go fapafapana, eupša kwano ya kakaretšo e be e le gore ka moka ba be ba tswalela ka pela.
  
  Tsela e be e feta meago ye mentši ya ka pele ye tšhweu: dintlo, mabenkele le diresetšhurente tšeo di lebeletšego meetse a matala a maphoto a Hellespont. Ka go le letshadi go be go eme dikoloi, gomme ka morago ga tšona go be go na le diketswana tše mmalwa tše dinyenyane, tšeo ka godimo ga tšona go bego go na le maboto a matelele a sebo sa mmala wa santa. Dipese tša baeti di ile tša feta, di duma ganyenyane-ganyenyane ditarateng tše di sesane. Dinaka di ile tša lla. Badudi ba lefelong leo ba ile ba kgobokana kgaufsi le khefi yeo e tumilego, ba kgoga e bile ba boledišana. Sehlopha se ile sa akgofela ka pela ka mo se bego se ka kgona ka gona ntle le go tsoša pelaelo.
  
  Ga go bonolo go apara didirišwa tša ntwa, eupša kudu-kudu bakeng sa thomo ye, ba be ba apere ka moka ka mmala o motsothwa gomme ba be ba ka tloša le go uta dilo tšeo tšeo di ka gogago tlhokomelo. Le ge go le bjalo, sehlopha sa batho ba sepela ge ba retološitšwe dihlogo, gomme Drake o ile a bona gore megala ya go feta e tee e butšwe.
  
  "Ka pela bitša helikopotara ya go hlabja," a realo. "Re tšwile nageng le nako ya go hlabja mo."
  
  "Tseleng ya ka." Ka metsotso e lesome go ya go e lesomehlano."
  
  O be a tseba gore ye e be e le mehla ya dintwa. Dihlopha tše dingwe tša SWAT di be di ka se dikadike go lokolla dihele motseng, di kgodišegile ka ditaelo tša tšona le bokgoni bja tšona bja go tšhaba, di tseba gore balaodi gantši ba be ba tla bea go dikologa ga botšhošetši boemong le ge e le bofe bjo bo tšhošetšago kudu.
  
  Maboto a mmala wa santa a ile a rotoga ka bogale ka pele ga bona. Fort Ç Anakkale e be e na le maboto a mabedi a nkgokolo, a lebilego lewatleng a sebo le citadel ya bogareng, gomme ka morago ga ona go be go na le letsogo le le sephara la mafelo a ntwa ao a kitimago go theoga le tshekamelo go leba lewatleng. Drake o ile a latela mothaladi wa lebota la mathomo le le kobegilego, a ipotšiša gore ke eng seo se bego se le moo se le kgaetšedi ya sona e kopanago gona. Hayden o ile a ema pele gomme a lebelela morago.
  
  "Re a tsoga."
  
  Phetho ya sebete, eupša selo se tee seo Drake a ilego a dumelelana le sona. Go ya godimo go be go bolela gore ba be ba tla kgotlelela ka seboeng, ba šireleditšwe go tšwa godimo eupša ba se na tšhireletšo, ba swere ke molaba. Go tšwela pele go be go bolela gore ba be ba e-na le dikgetho tše dingwe ka ntle le go tšhabela lewatleng: ba be ba ka iphihla motseng, ba hwetša koloi, ba ka robala fase goba ba arogana ka nakwana.
  
  Eupša go kgethwa ga Hayden go ile gwa ba dumelela go etelela pele. Go be go na le Banamedi ba bangwe moo le bona. Go be go tla ba bonolo gore helikopotara e di hwetše. Bokgoni bja bona bo be bo dirišwa gakaone ntweng ya maano.
  
  Maboto a makgwakgwa a ile a nea tsela ya go tsena mojakong wa go ba le mapheko gomme ka morago ga moo manamelo a go dikologa. Hayden o ile a ya pele, a latelwa ke Dal le Kensi, ke moka ba bangwe ka moka. Smith o ile a tliša ka morago. Lefsifsi le ile la hlola kobo ya mahlo a bona, le fegilwe ka koto e bile ba sa tsenege go fihlela ba e tlwaela. Go sa dutše go le bjalo, ba ile ba sepela ba ya godimo, ba namela manamelo gomme ba boela morago ba lebile seetšeng. Drake o ile a leka go sefa tshedimošo ka moka ya maleba bjokong bja gagwe gomme a e dira gore e be le tlhaologanyo.
  
  Hannibal o ile a re. Mopalami wa pere wa ntwa. Taelo ya Letšatši la Kahlolo le leano la bona la go hlola lefase le le kaone bakeng sa bao ba phologilego. Mebušo lefaseng ka bophara e be e swanetše go šoma gotee tabeng ye, eupša batho ba se nago kwelobohloko, ba megabaru ba be ba nyaka dithebola le tsebo bakeng sa bona ka noši.
  
  Dikhutlo tše nne tša lefase? E ile ya šoma bjang? Gomme ke eng sa go direga ka morago ga moo?
  
  "E a kgahliša..." Ka yona nako yeo, lentšu la Lauren le ile la tla ka mokgokaganyi. "Ç Anakkale e hwetšwa dikontinenteng tše pedi gomme e bile e nngwe ya dintlha tša mathomo tša Gallipoli. Bjale ma-Russia a ile a tsena motseng, go etša ge ma-Isiraele a ile a tsena. Ga ke tsebe gore ke kae. Go sa dutše go le bjalo, go bolela ka maphodisa ga lefelong leo go tlwaelegile. Yo mongwe wa badudi o swanetše go ba a go begile gomme bjale o bitša bao ba sa tšwago go fihla. E ka se tšee nako e telele pele ma-Turkey a bitša madira a ona a maemo a godimo."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. Masepa a go se loke.
  
  "Ka nako yeo re tla be re le kgole le mo." Hayden o ile a sepela ka kelohloko go leba seetšeng seo se lego ka godimo. "Metsotso ye lesome, banna. A re."
  
  Letšatši la mesong le ile la boneša lefelo leo le bulegilego ka bophara, leo le sa tlwaelegago mo e nyakilego go ba ka godimo ga tora. Mošito wa godimo wa nkgokolo wa tora o ile wa rotogela dimithara tše dingwe tše seswai ka godimo ga dihlogo tša bona, eupša seo se be se le godimo ka mo ba bego ba ka kgona go tsena ntle le go tsena ka gare. Mafelo a ntwa a sentšwego a be a rapaletše gohle, a tšwelela bjalo ka menwana ya mašobana, gomme tsela ya lerole e be e le mollwaneng wa lelokelelo la meboto ya tlase ka go le letona. Drake o ile a bona maemo a mantši ao a šireleditšwego gomme a hema gabonolo go se nene.
  
  Hayden o ile a botša Lauren gore: "Re mo." "Botša helikopotara gore e itokišetše go kotama ka go fiša."
  
  "Go fiša go feta ka fao o naganago," Smith a realo.
  
  Sehlopha ka moka se ile sa lebelela fase.
  
  "E sego fase," Smith a realo. "Godimo. Godimo."
  
  Ka godimo ga mošate motse o sa dutše o rapaletše mebotong. Dintlo di ile tša rotogela godimo ga dikota tša ntwa, gomme maboto a matelele le a matelele a otlollwa go ona. E bile ka mabotong a moo sehlopha sa ba bane se ilego sa kitima se khupeditšwe difahlego gomme dibetša tša sona di gogilwe ka mo go feletšego.
  
  Drake o ile a lemoga setaele se. "Damn, se ke bothata. SAS."
  
  Dahl e bile wa mathomo go lwa, eupša go e na le go lokolla sebetša sa gagwe, o ile a se uta, a swara lepokisi gomme a tlolela godimo ga mafelo a ntwa ka bowona. "Mabrithania a na le kgopolo e nepagetšego ya go fapa-fapana. Lebelela..."
  
  Drake o ile a latela mahlo a gagwe. Mafelo a ntwa a be a otlollwa ka arc e sephara tseleng ka moka go fihla lebopong le lewatleng le le sa kgaotšego. Ge e ba ba be ba e bea nako e swanetšego, chopper e be e ka di gagola thwii godimo goba thwi mafelelong. Drake o ile a e tšea godimo ga gagwe go thuntšha dithunya tše mmalwa ka gare ga sekontiri se se makgwakgwa ka fase ga maoto a Brithania, a a fokotša lebelo gomme a fa sehlopha nako ya go namela godimo ga sebo se se rickety go se nene.
  
  Alicia o ile a thekesela. "Ga ke tsene ka gare ga diphagamišo!"
  
  "Na o tla tsoga o tlogetše go lla?" Kensi o ile a mo kgoromeletša go feta ka boomo, a mo kgorometša ganyenyane tseleng.
  
  "Oh bitch, o ya go lefela se." Alicia o be a kwagala a sa kgonthišege.
  
  "Na ke tla kgona? E no kgonthiša gore o dula ka morago ga ka. Ka tsela yeo, ge o thuntšhwa gomme ke ekwa o goeletša, ke tla tseba go topa lebelo."
  
  Alicia o be a tšhologa ka pefelo. Drake o ile a mo thekga. "Go no kwera Mossad." A phurolla matsogo a gagwe.
  
  "Nepagetše. Go lokile, ge re theoga go tšwa mo, ke ya go mo nyoba lerete gabotse."
  
  Drake o ile a mo hlahla megatong e sego kae ya mathomo. "Na se se swanetše go kwagala se kgahliša?"
  
  "Nyoba, Drake."
  
  O ile a bona go le kaone gore a se bolele gore mafelo a ntwa ao a lego kgole ka tlase a fetogile mafelo a ntwa ao a arotšwego moo ba bego ba tla swanelwa ke go tlola go tloga go e nngwe go ya go e nngwe. Dahl e bile wa mathomo go kitima go bapa le lebota la bophara bja dimithara tše tharo, a etelela pele sehlopha. Kinimaka mo nakong ye o ile a tšea taolo go tšwa go Smith ka morago, a lebeletše Makgowa. Drake le ba bangwe ba ile ba dula ba bulegile ditsebe bakeng sa maswao le ge e le afe a mangwe a manaba.
  
  Lebelo la go theoga mafelong a ntwa le thomile. Mašole a SAS a ile a boloka sebopego gomme a fa go kitimiša, dibetša di phagamišitšwe, eupša ntle le go dira modumo. Ke therešo gore go ba bonolo ga setsebi e ka ba lebaka le tee feela; Go tlaleletša go baeng ba go boga naga, badudi ba lefelong leo ba rata ditaelo tša sephiri le tše di šireletšegilego kudu.
  
  Drake o ile a hwetša gore o be a nyaka go tsepamiša kgopolo ka botlalo bakeng sa maoto a gagwe. Legaga leo le lego ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe le go theogela lewatleng ganyenyane-ganyenyane ga se tša dira phapano, e be e le feela lefelo le le šireletšegilego ka tlase ga maoto a gagwe. E ile ya kobega ganyenyane-ganyenyane, ka mo go kgahlišago ka go lekana, ka go kobega mo go sa fetogego. Ga go yo a ilego a fokotša lebelo, ga go yo a ilego a thelela. Ba be ba le seripa-gare sa tsela ya go fihla pakaneng ya bona ge modumo wa diphefo tše di dikologago o tlala ditsebe tša bona.
  
  Drake o ile a fokotša lebelo gomme a lebelela leratadime. O ile a goeletša ka gore: "E sego ya rena." "Sefora sa go hlabja!"
  
  Ye e be e se phetho ye e tiilego, eupša e be e tla hlaloša go se be gona ga bona go fihla ga bjale. Re kitimela ka gare ka motsotso wa mafelelo. Sehlopha sa SPEAR se ile sa gapeletšega go fokotša lebelo. Drake o ile a bona difahlego tša mašole a mabedi a lebeletše ka ntle ka bogale go tšwa mafasetereng, mola a mangwe a mabedi a be a fegilwe mejakong yeo e bulegilego ka seripagare, ba retološa dibetša tša bona gore ba kgotle senotlelo gabotse.
  
  "Go bolela therešo," Dahl a realo ka go hema. "E ka no ba e be e se kgopolo e kaone-kaone. Ditloloko tša madi tša Brithania di a fela."
  
  Bjalo ka o tee, Drake, Smith, Hayden le May ba ile ba emiša dibetša tša bona gomme ba thuntšha. Dikulo di ile tša ricocheta go tšwa helikopotara yeo e bego e batamela. Khalase e ile ya thubega gomme monna o tee a wa go tšwa thapong ya gagwe, a thula fase ka maatla ka fase. Helikopotara e ile ya fapoga, ya phegelelwa ke dikulo tša Hayden.
  
  O ile a bolela ka go nyamišwa gore: "Mafora ga se barati."
  
  Alicia o ile a ngunanguna ka gore: "Re botše selo seo re sa se tsebego."
  
  Yorgi o ile a feta Dahl ka pela, a mo feta ka lešoba la ka ntle la lebota, gomme a fihlelela morago bakeng sa lepokisi. "Mo, mphe se," a realo. "Ke ikwa ke le kaone lebotong, akere?"
  
  Dahl o be a bonagala eka o nyaka go ngangišana eupša a fetiša lepokisi gare ga inning. Mo-Sweden e be e se yo mofsa go parkour, eupša Yorgi e be e le setsebi. Mo-Russia o ile a fologa ka lebelo le legolo, a kitima lebotong gomme a šetše a batamela mafelo a ntwa.
  
  Alicia o ile a ba lemoga. "Oo masepa, nthuntšhe bjale."
  
  "E be e sa dutše e ka direga." Drake o ile a bona helikopotara ya Fora e sekama gomme ya tsena bakeng sa go kotama. Bothata e be e le gore ge ba ka ema go tšea sepheo, Makgowa a be a tla ba swara. Ge e ba ba be ba kitima go yo thuntšha, ba ka wa goba ba thuntšhwa gabonolo.
  
  Dahl o ile a šišinya sebetša sa gagwe. Bobedi yena le Hayden ba ile ba thuntšha helikopotara ge e boela go bapala. Mo nakong ye mašole ao a bego a le ka sekepeng a ile a bušetša mollo morago. Dikgopa di ile tša phunya maboto a mošate ka mokgwa o bolayago, di thula ka tlase ga mošito. Mollo wa Hayden ka boyena o ile wa thula phapoši ya go sepetša helikopotara, wa lla go tšwa go di- strut tša tšhipi. Drake o ile a bona mokgweetsi wa sefofane a tsikitlanya meno ka motswako wa pefelo le poifo. A super quick look back e utolotše gore sehlopha sa SAS le sona se be se bogetše helikopotara - leswao le lebotse? Mohlomongwe ga go bjalo. Ba be ba nyaka go ikhwetša diatla tša bona dibetša tša ntwa.
  
  Goba go motho yo a lego godimo mmušong wa bona.
  
  Volley ya dithunya e ile ya nela nonyana yeo, ya dira gore e thumele le go yaw. Dahl o ile a diriša mohola wa dimithara tše lekgolo tša mafelelo tša lebota go wa le go thelela ge a be a thuntšha, eupša ga se a fihla kgole. Bokagodimo bo be bo le makgwakgwa kudu. Lega go le bjalo, ditiro tša gagwe di ile tša romela salvo e nngwe ka gare ga helikopotara, yeo mafelelong e ilego ya dira gore mokgweetsi wa sefofane a lahlegelwe ke pelo gomme a fofiša nonyana yeo kgole le lefelo la tiragalo.
  
  Alicia o ile a kgona go goeletša ka go fokola.
  
  "E sego go tšwa go yona ga bjale." Drake o ile a tlola godimo ga mafelo a ntwa ka e tee ka e tee, a kotama ka polokego le ka kelohloko.
  
  Lentšu la Lauren le ile la roba setu seo se ilego sa apeša kgokagano yeo. "Helikoptara e a batamela. Metsotswana e masometharo."
  
  Alicia o ile a goeletša ka gore: "Re lebotong."
  
  "Ee, ke a go kwešiša. Selete sa Columbia se ile sa romela sathalaete modirong wo."
  
  Go tšere Drake motsotswana o mongwe go kwa go tšhoga. "Go thuša?" a botšiša ka pela.
  
  "Ke ka baka la"ng gape?" Hayden o ile a arabela ka yona nako yeo.
  
  Drake o ile a nyakile a iraga pele a lemoga gore mohlomongwe ye e be e le kgopolo ye mpe ge go lebelelwa seemo sa bjale. Ka nnete, o be a sa tsebe gore ke mang yo mongwe yo a kwelego di-intonation tšeo tše di homotšego tša Amerika le mantšu a SEAL Team 7.
  
  Go molaleng gore ga se Hayden.
  
  Helikopotara e ile ya bonagala ka pele, nko e theogile, e fofa ka lebelo godimo ga lewatle. Yorgi o be a šetše a letile mafelelong a mafelo a ntwa, moo tora e nyenyane ya nkgokolo e bego e lebeletše lebopong le le sesane. Kapejana Dahl o ile a fihla go yena, gomme ka morago Hayden. Helikopotara e ile ya batamela.
  
  Drake o ile a tlogela Alicia gomme ka morago a thuša Kinimaka go feta. A sa dutše a sepela ka go nanya, o ile a otlolla letsogo la gagwe ka go šupa, a bontšha SAS. Dimithara tše masometharo go tloga toreng o ile a ema.
  
  SAS le yona e ile ya ema, e nngwe ya dimithara tše masometharo godimo.
  
  O ile a goeletša ka gore: "Ga re nyake bahlaselwa." "E sego magareng ga rena. Re ka lehlakoreng le tee la go hlapanywa!"
  
  Dithunya di šupša mmeleng wa gagwe. Go tšwa ka fase o ile a kwa Dahl a rora: "Tlogela go ba..."
  
  Drake o ile a mo theeletša ka ntle. O ile a re: "Hle. "Ga se ya loka." Ka moka re mašole mo, gaešita le Mafora a go hlabja."
  
  Se se ile sa baka go sega mo go sa tsebjego. Mafelelong, lentšu le le tseneletšego la re, "Laela."
  
  "Dude, ke a tseba," Drake a realo. "E bile mo o lego gona. Re amogetše ditaelo tše di swanago, eupša ga re ye go thuntšha madira a kgethegilego a bogwera... ntle le ge ba thuntšha pele."
  
  E nngwe ya dipalo tše hlano e ile ya hlatloga ganyenyane. "Cambridge," a realo.
  
  O ile a araba ka gore: "Drake." "Mat Drake" o ile a re.
  
  Setu seo se ilego sa latela se ile sa anega kanegelo. Drake o be a tseba gore standoff e fedile... ga bjale. Bonyenyane, o be a swanelwa ke go emišwa gape go tšwa thulanong e latelago gomme mohlomongwe gaešita le poledišano e iketlilego. Ge ba kgona go kopana go feta mašole a a maemo a godimo, ke moo go tlago go ba mo go šireletšegilego.
  
  Go bohle.
  
  O ile a dumela ka hlogo, a retologa gomme a sepela, a fihlelela seatla seo se thušitšego go mo gogela ka gare ga helikopotara.
  
  "Ba phodile?" Alicia o ile a botšiša.
  
  Drake o ile a itira gore a phuthologe ge helikopotara e sekama, e šutha. O ile a araba ka gore: "Re tla hwetša." "Nakong e tlago re tla thulana."
  
  Ka mo go makatšago, Lauren o be a dutše go lebana le yena. O ile a bolela ka tsela ya go hlalosa gore: "Ke tlile ka helikopotara."
  
  "Eng? O rata bjang kgetho?"
  
  O ile a myemyela ka go ikgotsofatša. "Aowa. Ke tlile ka gobane mošomo wa rena mo o fedile." Helikopotara e ile ya rotogela godimo ka godimo ga maphoto ao a bonešitšwego ke letšatši. "Re lebile go tšwa Afrika go ya sekhutlong se se latelago sa lefase."
  
  "Ke efe yeo e lego kae?" Drake o ile a tlema lepanta la gagwe la polokego.
  
  "China." Gomme mošemane, na re na le mošomo wo montši wo re swanetšego go o dira."
  
  "Monamedi yo mongwe? Ke nako efe mo nakong ye?"
  
  "Mohlomongwe se sebe kudu go feta tšohle. Buckle godimo, bagwera ba ka. Re ya go latela dikgatong tša Genghis Khan."
  
  
  KGAOLO YA LESOME BOBEDI
  
  
  Lauren o ile a botša sehlopha gore se phuthologe ka mo go kgonegago ka morago ga helikopotara e kgolo ya merwalo gomme a hlakahlakanya mokgobo wa dipampiri. "Sa pele, a re ntšheng dibetša tša ntwa le Hannibal tseleng. Seo o se hweditšego ka lepokising ke maano a go bopa Project Babylon, e lego kanono e kgolo ya ditone tše pedi, ya botelele bja dimithara tše lekgolo. E laetšwe ke Saddam Hussein, e be e theilwe godimo ga dinyakišišo go tšwa go bo-60 gomme e hlamilwe ka bo-80. Moya wa Hollywood o ile wa kwagala tabeng ye ka moka. Dibetša tše dikgolo tšeo di bego di ka romela merwalo ya mohola sebakabakeng. Bajenerale bao ba bolailwego. Ba bolaile baagi. Ditheko tše di fapa-fapanego go tšwa dinageng tše lesomepedi go e boloka e le sephiri. Diswantšho tša ka morago di bontšha gore sethunya se sa lefaufau se ka ba se rulagantšwe gore se kgone go thula sepheo sefe goba sefe, kae goba kae, gatee feela."
  
  Dahl o ile a inama pele ka kgahlego. "Ka letšatši le lengwe? Ka lebaka la eng?"
  
  "Le ka mohla e be e se ya rerelwa go ba sebetša se se rwalago. Go thomišwa ga yona go be go tla tlogela kgatišo yeo e bego e tla bonwa gatee-tee ke madira a fapa-fapanego gomme ka morago ya senywa. Eupša... tshenyo e ka ba e šetše e dirilwe."
  
  "Go ithekgile ka pakane." Kensi a dumela ka hlogo. "Ee, dika tše dintši di ile tša agwa go dikologa kgopolo ya ntwa ya lefase ya go hlaselwa ga tee. Tsela ya go gapeletša mmušo wa nuclear go gata mogato ka mo go sa thibelegego. Lega go le bjalo, ka thekinolotši ya mehleng yeno, kgopolo ye e thoma go ngangišanwa kudu."
  
  "Go lokile, go lokile," Smith a rora, a sa otlolla mešifa ya gagwe gomme a lekola dišo tša gagwe go tšwa go go kitima mo go telele, ka thata. "Ka gona, lebitleng la monamedi wa pele wa pere go be go bolokilwe dithulaganyo tša kanono e kgolo ya sebaka-baka. Re a e hwetša. Dinaga tše dingwe ga se tša ka tša dira se. Ke eng se se latelago?"
  
  Lauren o ile a kgokološa mahlo a gagwe. "Sa pele, leina le re ka go lebanya "mafelo a go khutša." Ke tshepa gore le gopola gore Hannibal o bolokilwe ka lebitleng leo le sa swaiwago gomme a ka no se sa ba gona. Go bogela e tla ba go hloka tlhompho go ba bantši. Go e tlogela e sa fetoge ke go bontšha go hloka tlhompho go ba bangwe."
  
  Hayden o ile a hemela godimo. "Gomme ka fao go tšwela pele. Kanegelo e tee, lenaneo le le fapanego lefaseng ka bophara."
  
  "Akanya ge e ba tsebišo e be e ka wela diatleng tša batšhošetši. Nka re dinaga ka moka tšeo ga bjale di phegelelago Banamedi ba Dipere di be di ka hlama gabonolo kanono ya tšona ya super. Eupša..."
  
  Drake o phethile ka gore: "Ke yo dihlopha tše itšego tša mmušo wo di rekišetšago maano go yena." "Ka gobane re sa dutše re se na bonnete bja gore sehlopha se sengwe le se sengwe se dumeletšwe semmušo." O be a sa nyake go oketša le ge ba be ba nagana gore o dirile bjalo.
  
  Helikopotara e ile ya fofa magodimo a matala-lerata a hlakilego, go se na khuduego le borutho bja boiketlo. Drake o ile a ikhwetša a kgona go iketla ka lekga la mathomo mo e ka bago ka letšatši. Go be go le thata go dumela gore bošegong bjo bo fetilego feela o be a khuname lefelong la go khutša la Hannibal yo mogolo.
  
  Lauren o ile a tšwela pele go ya faeleng e latelago. "Na o sa gopola tatelano ya Kahlolo ya Mafelelo? E re ke go lapološe. 'Dikhutlong tše nne tša Lefase re hweditše Banamedi ba Dipere ba Bane gomme ra ba beela leano la Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo.' Bao ba phologago Ntwa ya Bodumedi ya Kahlolo le ditla-morago tša yona ba tla buša ka mo go swanetšego. Ge o bala se, re timetše, ka fao bala gomme o latele ka kelohloko. Mengwaga ya rena ya mafelelo e ile ya fetšwa re kgoboketša dibetša tše nne tša mafelelo tša diphetogo tša lefase - Ntwa, Phenyo, Tlala le Lehu. Ba kopane, ba tla senya mebušo ka moka gomme ba bula bokamoso bjo bofsa. Itokišetše. Di hwetše. Sepela go ya dikhutlo tše nne tša Lefase. Hwetša mafelo a go khutša a Ntate wa Leano gomme ka morago ga moo Khagan; Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela, gomme ka morago Leuba la Modimo. Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, re bea Conquest ka lekeseng la gagwe. Re hweditše Leuba leo le dišago Kahlolo ya Mafelelo ya nnete. Gomme khoutu ya go bolaya e nnoši ke ge Banamedi ba Dipere ba tšwelela. Ga go na maswao a go hlaola marapong a Tate. Moindia o dikologilwe ke dibetša. Thulaganyo ya Kahlolo ya Mafelelo bjale e phela ka wena gomme e tla buša ka mo go sa felego."
  
  Drake o ile a leka go kopanya dintlha tše di lebanego. "Khoutu ya tshenyo? Ruri ga ke rate modumo wa se. Le 'Kahlolo ya Mafelelo ya nnete'. Ka gona gaešita le ge re ka senya tše tharo tša mathomo, ya mafelelo e tla ba humdinger ya kgonthe."
  
  "Ga bjale," Lauren a realo, a šupa thutong yeo e bego e le ka pele ga gagwe. "Lekgotla la go nagana la Washington le tšweleditše dikgopolo tše mmalwa."
  
  Drake o ile a fifala ka motsotswana feela. Nako le nako ge a ekwa go bolelwa ka nyakišišo, nako le nako ge go bolelwa ka sehlopha sa go nagana, mantšu a mabedi feela a be a phadima bjokong bja gagwe bjalo ka mabone a neon a mahwibidu a bogolo bja boto ya papatšo.
  
  Karin Blake o ile a re.
  
  Go se be gona ga gagwe ka nako e telele go be go sa bolele gabotse. Karin e ka ba gabotse kudu thomo ya bona e latelago. O ile a kgoromeletša go tshwenyega ka thoko ka boleta mo nakong ye.
  
  "... monamedi wa pere wa bobedi ke Mofenyi. Tlhaloso ya bobedi e bolela ka kagan. Go tšwa go se re phetha ka gore Genghis Khan ke Mofenyi. Genghis Khan o hlahile ka 1162. Ke, ka tsela ya kgonthe, phenyo. O ile a thopa karolo e kgolo ya Asia le China, gotee le dinaga tša ka kua ga yona, gomme Mmušo wa Mamongolia e be e le mmušo o mogolo kudu wo o latelanago historing. Kahn e be e le mobuni; o ile a feta karolong e kgolo ya lefase la bogologolo, gomme bjalo ka ge go boletšwe pejana, o tee go banna ba bangwe le ba bangwe ba makgolo a mabedi bao ba phelago lehono o tswalana le Genghis Khan."
  
  Mai o ile a lla. "Wow, Alicia, o swana le phetolelo ya monna ya gago."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Mothaka yo ruri o be a tseba go tšweletša gape."
  
  "Leina la kgonthe la monna yo e be e le Temujin. Genghis Khan ke sereto sa tlhompho. Tatagwe o ile a tsenywa mpholo ge mošemane a be a e-na le nywaga e senyane feela, a tlogela mmago bona gore a godiše barwa ba šupago a nnoši. Yena le mosadi wa gagwe yo monyenyane le bona ba ile ba thopša, gomme bobedi bja bona ba ile ba fetša nako e itšego e le makgoba. Go sa šetšwe tše ka moka, gaešita le mathomong a nywaga ya gagwe ya masomepedi, o be a itlhomile e le moetapele yo bogale. O ile a mothofatša polelwana ye "boloka manaba a gago kgauswi" ka ge bontši bja bajenerale ba gagwe ba bagolo e be e le manaba a peleng. Ga se a ka a tlogela akhaonto e tee e sa rarollwa gomme go thwe o be a ikarabela ka mahu a batho ba dimilione tše 40, e lego seo se ilego sa fokotša baagi ba lefase ka 11 lekgolong. O ile a amogela madumedi a go fapafapana gomme a hlola tshepedišo ya mathomo ya poso ya boditšhabatšhaba, a šomiša diofisi tša poso le diteišene tša tsela tšeo di lego mmušong wa gagwe ka moka."
  
  Drake o ile a šutha setulong sa gagwe. "Go na le tshedimošo ye ntši yeo o swanetšego go e tšea."
  
  "E be e le Khagan ya mathomo ya Mmušo wa Mamongolia."
  
  Dahl o ile a furalela go naganišiša ka lefasetere. "Le lefelo la gagwe la go khutša?"
  
  "Go lokile, o bolokilwe kua China. Ka lebitleng leo le sa swaiwago."
  
  Alicia o ile a hwihwitla. "Ee, damn, go ba gona o be a le bjalo!"
  
  "Ka gona, pele Afrika gomme bjale China e emela dikhutlo tše pedi go tše nne tša lefase," Mai o ile a nagana ka go hlaboša. "Ntle le ge e le Asia gomme re bolela ka dikontinente."
  
  Smith o ile a mo gopotša gore: "Go na le tše šupago.
  
  Lauren o ile a araba ka tsela ya sephiri gore: "E sego ka mehla." "Eupša re tla tla go se ka morago. Dipotšišo ke gore: dibetša tša phenyo ke dife gomme lefelo la go khutša la Genghi le kae?"
  
  Kenzi o ile a ngunanguna ka gore: "Ke nagana gore karabo e tee ke China."
  
  "Genghis Khan o hwile ka tlase ga maemo a sa kwešišegego mo e ka bago ka 1227. Marco Polo o ile a bolela gore e be e le ka baka la tshwaetšo, ba bangwe ka baka la mpholo, gomme ba bangwe gape ka baka la kgošigadi yeo e tšerwego e le dithebola tša ntwa. Ka morago ga lehu, setopo sa gagwe se be se tla bušetšwa nageng ya gabo, go aimag ya Khenti, go ya ka mokgwa. Go dumelwa gore o bolokilwe Thabeng ya Burkhan Khaldun kgauswi le Noka ya Onon. Lega go le bjalo, nonwane e bolela gore motho le ge e le ofe yo a ilego a kopana le mokoloko wa poloko o ile a bolawa. Ka morago ga se, noka e ile ya fapošetšwa godimo ga lebitla la Caen, gomme mašole ka moka ao a bopilego mokoloko le ona a ile a bolawa." Lauren o ile a šikinya hlogo. "Bophelo le go phela di be di e-na le morero o monyenyane morago kua."
  
  Dahl o itše: "Bjalo ka ge go le bjalo gona bjale mafelong a mangwe lefaseng."
  
  "Bjale re thuma gape?" Alicia o ile a sosobana sefahlego. "Ga go na motho yo a boletšego selo ka go thuma gape. Ye ga se talente ya ka ye kaone."
  
  Mai ka tsela ye nngwe o ile a kgona go metša polelo yeo e bego e bonagala e ikemišeditše go tšhaba melomo ya gagwe, go e na le moo o ile a khohlela. Mafelelong o ile a re: "Ga ke thume." "E ka be e bile thabeng. Na mmušo wa Mongolia ga se wa arola lefelo le itšego ka nywaga e makgolo?"
  
  "Tlhoko, gomme ke ka fao re beilego mahlo a rena go China," Lauren a realo. "Le lebitla la Genghis Khan. Bjale, go le tsebiša, NSA le CIA di sa šomiša mekgwa ye mentši go kgoboketša tshedimošo ka ga baphadišani ba rena. Mafora a ile a lahlegelwa ke monna e le ka kgonthe. Makgowa a ile a tloga ka nako e tee le rena. Ka morago ma-Russia le ma-Sweden a ile a akaretšwa go hlwekišweng ga lefelo leo ka lebelo go feta kamoo go bego go letetšwe ka gona ke Turkey. Ga re na bonnete ka ga Mossad goba ma-China. Ditaelo di dula di swana. Le ge go le bjalo, go na le selo se tee... Ge e le gabotse ke na le Mongodi Qrow mo mothalong gona bjale."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. Go be go se gwa ka gwa tla monaganong wa gagwe gore Qrow a ka ba a theeditše dipoledišano tša gagwe le tša Lauren ka sephiring, eupša e ile ya swanelwa ke go tla. Sehlopha sa bona, lapa la bona, se be se e-na le diphiri go fo swana le tše dingwe. Ge a dutše a lebelela go dikologa, go ile gwa ba molaleng gore ba bangwe ba be ba ikwa ka tsela e swanago le gore ye e be e le tsela ya Lauren ya go ba tsebiša.
  
  Washington e be e dutše e e-na le lenaneo la yona.
  
  Lentšu la Qrow le be le kwagala le kgodiša. "Nka se itire eka ke tseba go feta wena ka thomo ye e itšego. E sego mo lefaseng. Eupša ke a tseba gore le ke lefelo la dithuthupi tša dipolitiki, leo le nago le dilo tše di raraganego le dilo tše di raraganego maemong a phagamego kudu a ditšhaba tše dingwe tša rena tšeo di phenkgišanago le rena."
  
  Re sa bolele ka USA, Drake o ile a nagana. Ke eng le ka mohla!
  
  "Go bolela nnete, ke makatšwa ke tše dingwe tša ditaolo tšeo di akaretšwago," Crowe o boletše pepeneneng. "Ke be ke nagana gore ba ka šoma le rena, eupša bjalo ka ge ke boletše, dilo di ka no se be ka tsela yeo di bonagalago ka yona."
  
  Le mo nakong ye, Drake o ile a tšea mantšu a gagwe ka tsela ye e fapanego. Na o be a bolela ka thomo ya Monna wa Pere? Goba selo se sengwe sa motho ka noši kudu?
  
  "Na go na le lebaka la seo, Mohumagadi Mongodi?" Hayden o ile a botšiša. "Selo seo re sa se tsebego?"
  
  "Go lokile, e sego seo ke se lemogago. Eupša gaešita le nna ga se gore ke tseba tše ka moka. "Ga go na dithibelo" ke lentšu leo le sa tlwaelegago dipolitiking."
  
  "Ke moka ke sebetša ka bosona," Hayden a realo. "Ye ke sethunya sa mathomo sa supergun. Ge nkabe e agilwe, ge nkabe e rekišeditšwe batšhošetši, lefase ka moka le be le ka nyaka topollo bakeng sa yona."
  
  "Ke a tseba. Se... Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo," a realo leina ka go nyonya, "e hlamile ka mo go kwagalago leano le legolo, la le tlogelela meloko ye e tlago. Ka mahlatse, ma-Isiraele a ile a di tswalela kgale. Ka manyami, ga se ba hwetša leano leo le itšego. Leano le."
  
  Go fihla ga bjale, Drake ga se a bona ntlha mo pitšo ye. O ile a inama morago, a tswalela mahlo, a theeletša poledišano.
  
  "O dira go tlolela go ba bangwe. Ke Israel le China fela tšeo e lego MIA. Melao e tlwaelegilego e a šoma, eupša fihla sebetša seo gomme o se hwetše pele. Amerika e ka se kgone gore se se wele diatleng tše di fošagetšego, mohuta ofe goba ofe. Gomme o hlokomele, LERUMO. Se se na le se se fetago seo se kopanago le leihlo."
  
  Drake o ile a dula fase. Dahl o ile a inama pele. "Na ye ke mohuta o fapanego wa temošo?" a hweshetša.
  
  Drake o ile a ithuta ka Hayden, eupša mong wa bona ga se a bontšha maswao a go tshwenyega. Khupetša mekokotlo ya gago? Ge nkabe a se a ka a kwa polelosemmotwana ye ya Amerika pele, le yena nkabe a se a kgomaretša tlhalošo le ge e le efe polelwana ye. Megopolo ya gagwe e ile ya retologela lehung la Smith le Joshua kua Peru. Se se ile sa ela botebo bja go se kwe ga bona. Bjalo ka lešole le le tlwaelegilego, ka pono ya lešole, o be a tla tshwenyega kudu. Eupša e be e se sa le mašole - ba be ba gapeletšega go dira dikgetho tše thata letšatši le lengwe le le lengwe, ka tšhemong, ka fase ga kgatelelo. Ba be ba rwala boima bja maphelo a dikete, ka dinako tše dingwe a dimilione, magetleng a bona. Ye e be e le sehlopha se se sa tlwaelegago. Ga go sa le gona.
  
  O lokile feela go swana le phošo ya gago ya mafelelo. O gopolwa fela ka phošo ya gago ya mafelelo. Boitshwaro lefelong la mošomo la lefase. O be a rata go tšwela pele a šoma, a tšwela pele a lwa. Boloka hlogo ya gago ka godimo ga meetse - ka gobane go na le dimilione tša dishaka tšeo di dikologago lefase ka mehla, gomme ge o be o ka ema o sa šišinyege, o be o tla nwelela goba wa gagolwa diripana.
  
  Qrow o ile a fetša ka polelo ya pep ye e gateletšago gomme ka morago Hayden a retologela go bona. O ile a kgoma sedirišwa sa gagwe sa go boledišana gomme a dira sefahlego.
  
  "O se ke wa lebala".
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. Bula mokero.
  
  "Ke nagana gore e tla fapana kudu le dilo tše di tlwaelegilego tša Tomb Raider." Yorgi o ile a bua. "Re lebane le mašole a mmušo, ditsebi. Dihlopha tše di sa tsebjego, mohlomongwe baeki. Re nyaka batho bao ba timetšego ka nako, bao ba belegwego mengwaga ka thoko. Re latela seporofeto sa sesenyi se sengwe sa kgale sa ntwa, ka tsela yeo a bego a nyaka gore re e dire." O ile a šikinya magetla. "Ga re na taolo godimo ga boemo."
  
  "Ke kgauswi le Tomb Raider ka fao o ka kgonago go hwetša," Kensi a realo ka go nyenya. "Se... se fapane ka botlalo."
  
  Alicia le Mai ba ile ba lebelela mo-Isiraele ka mahlo a go tšhoša. "Ee, re na le tshekamelo ya go lebala ka bosenyi bja gago bjo bo gobogilego bja go feta, akere... Twisty?"
  
  Mosweden o ile a panya mahlo. "Ke... um... ke... eng?"
  
  Kensi o ile a tsena ditaba gare. "Gomme ke akanya gore maemo ga se a ke a go gapeletša go tsena maemong afe goba afe a go kwanantšha, akere, Alicia?"
  
  Mosadi wa Lekgowa o ile a šikinya magetla. "Go ithekgile ka gore re sa bolela ka bosenyi. Maemo a mangwe a go kwanantšha a kaone go feta a mangwe."
  
  Hayden o itše: "Ge e ba re sa dutše re phafogile e bile re phafogile, na re ka thoma go bala ka Genghis Khan le lefelo leo lebitla la gagwe le lego go lona?" Tanka ya go nagana ka Washington ka moka e lokile ebile e botse, eupša re gona gomme re tla bona seo ba ka se se bonego. Ge o kgona go monya tsebišo e ntši, ke moo re bago le sebaka se sekaone sa go hwetša sebetša sa bobedi."
  
  "Gomme tswa go se o phela," Dahl a dumela.
  
  Diphaphathi di ile tša fetišetšwa go dikologa, di sa lekana ka mo go lekanego go abelana. Alicia e bile wa mathomo go goeletša ka go lekola imeile ya gagwe le letlakala la Facebook. Drake o be a tseba gore ga a na le aterese ya imeile, re sa bolele ka tšhupetšo ya mathomo ya ditaba tša leago, gomme a mo lebelela.
  
  O ile a pouted. "Nako e tebileng?"
  
  "Seo, goba hwetša khutšo ye nngwe, lerato. Ruri China e ka se re amogele ka matsogo a bulegilego."
  
  "Ntlha e botse." Hayden o ile a hemela godimo. "Ke tla ikgokaganya le dihlopha tša selegae gomme ka di kgopela gore di nolofatše go tsena ga rena. Na bohle ba ka sekepeng ka leano le go fihla ga bjale?"
  
  "Go lokile," Dahl o ile a bolela ka go se šetše. "Ga se ka ka ka nagana gore ke tla be ke kitimiša Genghis Khan ka China mola ke leka go se tsene ntweng le ditšhaba tše di phenkgišanago tša seripa-gare sa dosene. Eupša, hei," a šikinya magetla, "o a tseba gore ba bolela ka go leka selo se sengwe se se fapanego."
  
  Alicia o ile a lebelela go dikologa, ke moka a šikinya hlogo. "Ga go na ditshwayotshwayo." Go bonolo kudu."
  
  "Gona bjale," Drake a realo, "Ke rata go ba le tshedimošo ye nnyane ye ntši."
  
  "Nna le wena bobedi, Yorkies." Dahl o ile a dumela ka hlogo. "Nna le wena, bobedi."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE BORARO
  
  
  Diiri di ile tša feta di sa lemogwe. Helikopotara e ile ya gapeletšega go tšhela makhura. Go hloka ditaba ka dihlopha tše dingwe go fetogile mo go nyamišago. Hayden o ile a hwetša gore kgetho ya gagwe ye kaone e be e le go nwelela ka gare ga lehumo la tshedimošo yeo e amanago le Lebitla la Genghis, eupša o ile a hwetša go le thata go utolla selo se sengwe se sefsa. Go molaleng gore ba bangwe ba be ba dutše ba leka go dira se se swanago ka nakwana, eupša ba bangwe ba be ba lapile gomme ba phetha ka go tšea nako e itšego ya go khutša, mola ba bangwe ba ile ba hwetša go le bonolo go rarolla ditaba tša bona tša motho ka noši.
  
  Go be go sa kgonege go e hlokomologa sebakeng sa bona se se pitlaganego, gomme ge e le gabotse, mo nakong ye sehlopha se be se le kgauswi e bile se tlwaelegile ka mo go lekanego go ka e tšea ka moka ka kgato.
  
  Dahl o ile a leletša gae mogala. Bana ba ile ba thabela go mo kwa, e lego seo se ilego sa dira gore Dahl a myemyele ka bophara. Joanna o ile a botšiša gore o tla fihla neng gae. Kgateletšego e be e le molaleng, mafelelo e be e se a magolo gakaakaa. Hayden o ile a tšea motsotswana go lebelela Kinimaka ge mo-Hawaii yo mogolo a be a swipa monwana wa gagwe go putla skrine sa letlapa. O ile a myemyela. Sedirišwa se be se bonagala bjalo ka karata ya poso diatleng tša gagwe tše dikgolo, gomme o ile a gopola kamoo diatla tšeo di ilego tša kgoma mmele wa gagwe ka gona. Botho. Lethabo la go fetišiša. O be a mo tseba gabotse kudu gomme seo se ile sa godiša tswalano ya bona ya kgauswi. Bjale o be a lebeletše ntlha yeo e senyegilego ya monwana wa gagwe, yeo a bego a gapeletšegile go e metša nakong ya thomo ya bona ya mafelelo. Go tšhoga ga seemo go ile gwa mo bula mahlo. Bophelo e be e le bjo bokopana kudu ka mo go sa felego gore o ka lwantšha thato ya yo o mo ratago.
  
  O ile a hema go se nene, a sa kgonthišege ge e ba a tloga a e dumela. Damn, ga o swanelwe ke se. E sego ka morago ga tšohle tšeo o di boletšego. O be a sa lokafatše go boela morago gomme o be a se na kgopolo ya gore a thome kae. Mohlomongwe e be e le ntwa, seemo, mošomo. Mohlomongwe se se be se le bjalo motsotsong o mongwe le o mongwe historing ya bophelo bja gagwe.
  
  Batho ba dirile diphošo. Ba be ba kgona go lefela.
  
  Alicia o ile a e dira.
  
  Kgopolo ye e ile ya mo dira gore a lebelele go leba go mosadi wa Leisemane ge helikopotara e dira tsela ya yona leratadimeng. Khuduego ya tšhoganetšo e ile ya mo dira gore a sware lepanta la gagwe ka thata. Motsotswana wa go wa ka bolokologi, gomme pelo ya gagwe ya nwelela maotong a gagwe. Eupša dilo ka moka di be di lokile. E be e ekiša bophelo.
  
  Ditshekamelo tša tlhago tša Hayden e be e dutše e le go eta pele, go dira gore dilo di dirwe. Bjale o ile a bona gore ditshekamelo tše tša tlhago di be di šitišana le dibopego tše dingwe tše bohlokwa tša bophelo bja gagwe. O ile a bona bokamoso bjo bo nyamišago.
  
  Drake le Alicia ba be ba thabile, ba myemyela, ba kgotla letlapa le le tlwaelegilego. Mai o ile a adima Kenzi ya gagwe, gomme basadi ba babedi ba ile ba refošana ka go e tšea. E be e le mo go kgahlišago kamoo batho ba fapanego ka mo go kgethegilego ba ilego ba lebeletšana le maemo a swanago.
  
  Smith o ile a hudugela kgauswi le Lauren. "Le tsogile?"
  
  "Ka ge e le botse, wena setlatla se se boreledi. Bjale ga se nako, Smith."
  
  "O nagana gore ga ke tsebe se? Eupša mpotše. Nako e tla fihla neng?"
  
  "E sego gabjale".
  
  "Le ka mohla," Smith a realo ka go nyamišwa.
  
  Lauren o ile a rora. "Ka tiišetšo? Re mo tseleng ye e hwilego, monna. O thula lebota la ditena gomme wa palelwa ke go le feta."
  
  "Leboto?"
  
  Lauren o ile a hwihwitla. "Ee, e na le leina."
  
  "Ao. Leboto le."
  
  Hayden o ile a bona bobedi bja bona ba šoma go dikologa bothata bjo. E be e se lefelo la gagwe la go ahlola goba go tsena ditaba gare, eupša e be e bontšha gabotse kamoo lepheko le ge e le lefe le ka senyago tswalano le ge e le efe. Smith le Lauren e be e le, ge re e bea ka boleta, banyalani bao ba sa tlwaelegago, bao ba sa tlwaelegago kudu moo ba ka bago ba šomile gabotse mmogo.
  
  Lega go le bjalo mapheko ao a sa tlwaelegago kudu bjale a be a ba šitiša.
  
  Smith o ile a leka mokgwa o fapanego. "Go lokile, go lokile, bjale o go file eng morago bjale?"
  
  "NNA? Ga go selo. Ga ke ye moo go hwetša tshedimošo. Ke mošomo wa CIA goba FBI goba mang le mang."
  
  "Bjale o bolela ka eng?"
  
  Go Smith, ye e be e le kgato ya go ya pele. Potšišo ye e bulegilego, yeo e sa thulanago. Hayden o ile a ikwa a ikgantšha ka lešole leo.
  
  Lauren o ile a dikadika go se nene. "Masepa," a realo. "Re bolela bošilo. Thelebišene. Difilimi. Dipuku. Batho ba tumilego. Ditaba. He"s a builder, so o botšiša ka diprotšeke."
  
  "Ke diprotšeke dife?"
  
  "Tše ka moka di dira gore o botšiše potšišo ya kelohloko. Ke ka baka la"ng e se gore ke batho bafe bao ba tumilego goba ke difilimi dife? Na o kgahlegela meago, Lance?"
  
  Hayden o be a nyaka go e tima, eupša a hwetša gore o be a sa kgone. Khabinete e be e pitlagane kudu; potšišo e kgolo kudu; go bolelwa ga leina la Smith go kgahliša kudu.
  
  "Fela ge motho a nyaka go ba gobatša."
  
  Lauren o ile a mo šišinya seatla gomme poledišano ya fela. Hayden o ile a ipotšiša ge e ba Lauren a be a roba mohuta o itšego wa molao ka go khukhunela go yo bolela le setšhošetši seo se tsebjago, eupša a palelwa ke go dira phetho ka mo go feletšego gore a ka hlaloša potšišo ya Lauren ka dipolelwana bjang. Bonyane ga se ya hlwa e le gona.
  
  "Go šetše ka tlase ga iri." Lentšu la mokgweetsi wa sefofane le ile la tla godimo ga tshepedišo ya poledišano.
  
  Drake o ile a lebelela godimo. Hayden o ile a bona boikemišetšo sefahlegong sa gagwe. Selo se se swanago le Dahl. Sehlopha se be se swaregile ka mo go feletšego, se dula se kaonefatša bokgoni bja sona. Lebelela tshepedišo ya mafelelo mohlala. Ka moka ba ile ba feta baromiwa ba fapanego ka mo go feletšego, ba ile ba lebeletšana le go tšweletšwa ga bobe gomme ga se ba amogela le go ngwatha le gatee.
  
  Bonyane ka lehlakoreng la mmele. Mabadi a maikutlo - kudukudu a gagwe - a ka se tsoge a fodile.
  
  O ile a fetša motsotso a lebelela ka gare ga dipampiri tšeo di bego di le ka pele ga gagwe gomme a leka go monya tše dingwe tša histori ya Genghis Khan. O ile a lebelela ka gare ga sengwalwa sa Taelo, a gatelela methalo ye: Eya dikhutlo tše nne tša lefase. Hwetša mafelo a go khutša a Ntate wa Leano gomme ka morago ga moo Khagan; Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela, gomme ka morago Leuba la Modimo. Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, re bea Conquest ka lekeseng la gagwe.
  
  Dikhutlo tše nne tša lefase? E sa dutše e le sephiri. Ka mahlatse, ditšhupetšo tša boitšhupo bja Banamedi ba Dipere di be di le molaleng go fihla ga bjale. Eupša na Taelo e ile ya hwetša lebitla la Genghis Khan? Go be go bonagala bjalo.
  
  Ge helikopotara e dutše e tšwela pele go sega moya o mosesane, Yorgi o ile a ema gomme ka morago a gata pele. Sefahlego sa lehodu se be se bonagala se gogetšwe, mahlo a lona a tswaletšwe, bjalo ka ge eka ga se a robala le go tšhoša leihlo ga e sa le a thuthupa kua Peru. "Ke go boditše gore ke karolo ya polelo ya Webb, bohwa bja gagwe," mo-Russia a realo, segalo sa gagwe se utolla gore o be a tšhošitšwe ke seo a bego a le kgauswi le go se bolela. "Ke go boditše gore ke nna yo mobe go feta tšohle tšeo go boletšwego ka tšona."
  
  Ka go ngunanguna mo go tenago, Alicia o ile a leka go tloša sedirišwa sa tšhoganetšo sa go kokobetša lefaufau. "Ke sa letile go kwa gore lesbian ya go hlabja ke mang," a realo ka lethabo. "Go go botša therešo, Yogi, ke be ke holofela gore e tla ba wena."
  
  "Bjang..." Yorgi o ile a ema gare ga polelo. "Ke monna".
  
  "Ga ke kgodišege. Matsogo ao a mannyane. Sefahlego se. Tsela yeo o sepelago ka yona."
  
  "A a bolele," Dahl a realo.
  
  "Gomme ka moka ga lena le swanetše go tseba gore ke lesbian," Lauren a realo. "Wa tseba, ga go na selo se sebe goba se se hlabišago dihlong ka yona."
  
  Alicia a re: "Ke a tseba. "O swanetše go ba seo o nyakago go ba sona gomme o se amogele. Ke a tseba gore ke a tseba. Ke be ke no holofela gore e tla ba Yogi, ke sona feela."
  
  Smith o ile a lebelela Lauren ka ponagalo ye e gakanegilego eupša ka tsela ye nngwe e se na selo. Drake o ile a nagana gore karabelo e be e makatša ge re nagana ka go makala.
  
  "Seo se tlogela o tee fela," Kinimaka a realo.
  
  "Motho yo a hwago," Drake a realo, a lebeletše fase ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Mohlomongwe re swanetše go dumelela mogwera wa rena a bolela?" Dahl o ile a phegelela.
  
  Yorgi o ile a leka go myemyela. Ke moka o ile a kgomaretša diatla tša gagwe pele ga gagwe gomme a lebelela marulelong a mokutwana ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Ga se kanegelo ye telele," a realo ka segalo se se koto. "Eupša ye ke potšišo e thata. Ke... Ke bolaile batswadi ba ka ka madi a tonyago. Gomme ke leboga letšatši le lengwe le le lengwe. Ke a leboga gore ke dirile bjalo."
  
  Drake o ile a emiša seatla sa gagwe go hwetša tlhokomelo ya mogwera wa gagwe. "Ga go nyakege gore o hlaloše selo, o a tseba. Mona re lapa. E ka se bake mathata afe goba afe."
  
  "Ke a kwešiša. Eupša se ke sa nna le nna. O a kwešiša?"
  
  Sehlopha, se sengwe le se sengwe, se ile sa dumela ka hlogo. Ba ile ba kwešiša.
  
  "Re be re dula motsaneng o monyenyane. Motse o tonyago. Marega? E be e se nako ya ngwaga, e be e le go thubja, go bethwa, go phopholwa go tšwa go Modimo. E ile ya gateletša malapa a rena, gaešita le bana ba rena. Ke be ke le yo mongwe wa ba tshela, gomme batswadi ba ka, ba be ba sa kgone go lebeletšana le boemo. Ba be ba sa kgone go nwa ka lebelo le le lekanego go dira gore matšatši a fete gabonolo. Ba be ba sa kgone go bušetša morago mo go lekanego go dira gore mašego a phologe. Ba be ba sa hwetše tsela ya go šomana le rena le go re hlokomela, ka fao ba ile ba hwetša tsela ya go fetoša seswantšho."
  
  Alicia o be a sa kgone go thibela maikutlo a gagwe. "Ke tshepa gore ga se ka fao go kwagalago ka gona."
  
  "Mathapama a mangwe ka moka ga rena re ile ra kgobela ka koloing. Ba re ba tshepišitše leeto la go ya motseng. Ga se ra etela motse mengwaga ye mentši gomme re be re swanetše go kgopela, eupša..." A šikinya magetla. "Re be re le bana. E be e le batswadi ba rena. Ba tlogile motsaneng wo monnyane gomme ga se ra ka ra mmona gape."
  
  Hayden o ile a bona manyami a kgole sefahlegong sa May. Bophelo bja gagwe bja bofsa bo ka ba bo fapane le bja Yorga, eupša go be go e-na le go swana mo go nyamišago.
  
  "Letšatši ka ntle ga koloi le be le tonya, le fifala. Ba ile ba otlela ba otlela ba sa bolele. Eupša re e tlwaetše. Ba be ba se na lerato la go rata bophelo, go rena goba go ratana. Ke nagana gore ga se ra ke ra tseba lerato, e sego ka tsela yeo le swanetšego go ba ka yona. Lefsifsing ba ema, ba re koloi e senyegile. Re ile ra kgobokana mmogo, ba bangwe ba lla. Kgaetšedi ya-ka e nyenyane e be e e-na le nywaga e meraro feela. Ke be ke na le mengwaga ye senyane, ke le yo mogolo kudu. Ke be ke swanetše go ba...ke be ke swanetše go ba ke..."
  
  Yorgi o ile a lwantšha megokgo, a lebelela marulelong, bjalo ka ge eka e na le matla a go fetoša nako e fetilego. O ile a otlolla seatla se se tiilego pele ga ge motho a ka tsoga go mo batamela, eupša bonyenyane Hayden o be a tseba gore se e be e le selo seo a bego a swanetše go feta go sona a nnoši.
  
  "Ba ile ba re goketša ka ntle. Ba ile ba sepela ka nako e itšego. Leqhwa le be le thata kudu e bile le tonya moo e lego gore maphoto a matla le a bolayago a be a tšwa go lona. Ke be ke sa kgone go hlatha seo ba bego ba se dira, ke moka ka ikwa ke tonya kudu gore nka nagana ka go otlologa. Ke bone ba re retološa kgafetšakgafetša. Re be re timetše e bile re fokola, re šetše re hwile. Re be re le bana. Re... tshepile."
  
  Hayden o ile a tswalela mahlo. Go be go se na mantšu.
  
  "Go bonagala ba hweditše koloi yeo. Ba tloga. Rena... gabotse, re hwile... ka o tee ka o tee." Yorgi o be a sa dutše a sa kgone go hlama dintlha ka mo go kwagalago. Ke feela tlalelo yeo e bego e hlasetšwe ke manyami sefahlegong sa gagwe yeo e ilego ya utolla therešo ya se.
  
  "Ke nna ke nnoši yo a phologilego. Ke be ke le yo matla kudu. Ke lekile. Ka rwala, gomme ka goga, gomme ka gokarela, eupša ga go selo se se tšwago go yona. Ke ile ka ba palela ka moka. Ke bone bophelo bo tšhologa go yo mongwe le yo mongwe wa bana bešo le dikgaetšedi gomme ka ikana gore ke tla phologa. Mahu a bona a ile a mpha maatla, bjalo ka ge eka meoya ya bona yeo e tlogilego e kopane le ya ka. Ke tshepa gore ba dirile bjalo. Ke sa dumela. Ke dumela gore ba sa na le nna. Ke ile ka phologa kgolego ya Russia. Ke ile ka phela nako e telele go feta Matt Drake," a kgona go myemyela mo go fokolago, "gomme ka mo ntšha moo."
  
  "O kgonne bjang go boela motseng?" Kinimaka o be a nyaka go tseba. Hayden le Dahl ba ile ba mo lebelela ka kelohloko, eupša gape go be go le molaleng gore Yorgi o be a swanetše go bolela.
  
  "Ke be ke apere diaparo tša bona," a šišinya ka lentšu la tlase ka bohloko. "Dihempe. Dijase. Masokisi. Ke be ke ruthetše gomme ka ba tlogela ka moka ba nnoši lehlweng le leqhwa gomme ka fihla tseleng."
  
  Hayden o be a sa kgone go nagana ka bohloko bja pelo, molato wo o lemogwago wo o bego o sa swanela go ba wa gagwe.
  
  "Koloi yeo e bego e feta e ile ya nthuša. Ke ile ka ba anegela kanegelo, ka boela motseng matšatši a mmalwa ka morago," a hemela godimo, "gomme ka ba tlogela ba bona sepoko sa manyami ao ba a bakilego. Anke ba bone le go kwa kamoo kgalefo ya gagwe e bego e tseneletšego ka gona. Ka gona ee, ke bolaile batswadi ba-ka ka madi a tonyago."
  
  Go ile gwa ba le setu seo se sa swanelago go kgaolwa le ka mohla. Hayden o be a tseba gore ditopo tša bana babo Yorga di be di rapaletše moo di welego gona gona bjale, di gatsetše ka mo go sa felego, di sa khutše le ka mohla.
  
  "Ke ile ka ba lehodu." Yorgi o ile a fokodiša resonance e roba pelo. "Gomme ka morago o ile a swarwa. Eupša le ka mohla ga se a ka a bonwa molato wa polao. Gomme re še."
  
  Lentšu la mokgweetsi wa sefofane le ile la tla moyeng. "Metsotso ye masometharo go ya sebakeng sa difofane sa China, banna, gomme ka morago it"s anyone"s guess."
  
  Hayden o ile a thaba ge Lauren a leletša sehlopha sa go nagana sa Washington mo nakong ye. Tsela e nnoši ya go tšwela pele e be e le ka tšhitišo.
  
  Ge re be re kopana o ile a botša Way gore: "Re kgaufsi le pakane." "Se sengwe se sefsa?"
  
  "Re šoma ka dikhutlo tše nne, ditšhupetšo tša matšatšikgwedi a matswalo a banamedi ba dipere, Mongolia, Khagan le Order ka boyona, o nyaka eng pele?"
  
  
  KGAOLO YA LESOMENNE
  
  
  "Oooh," Alicia a realo ka lethabo, a bapala karolo yeo. "A re theetšeng gore dinomoro tša letšatši-kgwedi la matswalo ke dife. Ke fo rata go pšhatlaganya dipalo."
  
  "Tonya. Go bose go kwa seo go tšwa go mohlabani wa go sepela ka maoto wa tšhemo." Lentšu le ile la tšwela pele ka lethabo, le emiša dintshi tše mmalwa ka salon, eupša ka lethabo le sa tsebe: "Ka fao, Hannibal o belegwe ka 247 BC, o hlokofetše go dikologa 183 BC. Genghis Khan 1162, o hwile ka 1227-"
  
  "Ke dipalo tše ntši kudu," Alicia a realo.
  
  Dahl o itše: "Bothata ke gore. "O feletšwe ke menwana le menwana ya maoto."
  
  Rathutamahlale wa di- computer o ile a tšwela pele ka gore: "Ga ke kgonthišege gore seo se bolela"ng." "Eupša dihlopha tše tša bodumedi tša bohlanya di tloga di rata dipapadi tša tšona tša dinomoro le dikhoutu. Dula o gopola seo."
  
  Kensi o itše: "Ka gona Hannibal o belegwe nywaga e 1 400 pele ga Genghis." "Re kwešiša seo."
  
  "O tla makatšwa ke palo ya di-shithead tšeo di sa dirego se," nerd a realo ka go se šetše. "Efe le efe-"
  
  "Hee motswalle?" Drake o ile a tsena ditaba gare ka pela: "Na o kile wa otlwa sefahlegong?"
  
  "Go lokile, ge e le gabotse, ee. Ee, ke na le yona."
  
  Drake o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe. "Go lokile," a realo. "Bjale o ka kgona go tšwela pele o nyobana."
  
  "Rena, go ba gona, re ka se kgone go šoma ka dipalo tše ga bjale, ka ge re sa tsebe banamedi ba bangwe. Le ge ke guessing le lena banna le ka kgona go figure out ya bone? Aowa? Ga go na batšea? Gabotse. Ka fao, mo nakong ye, banna, go na le palo ye kgolo ya maatla a mollo ao a romelwago Repabliking ya Mongolia. Supa, goba e sa le tše tshela? Ee, dihlopha tše tshela tša mašole a maemo a godimo ao a emelago dinaga tše tshela di phegelela Monamedi wa Pere wa Phenyo. Ke nepile? Hooray!"
  
  Drake o ile a lebelela Hayden ka mahlo a go tšhoša. "Na mošemane yo ke moemedi yo mokaone kua Washington?"
  
  Hayden o ile a šikinya magetla. "Go lokile, bonyenyane ga a utele maikwelo a gagwe. Ga se ya utega ka tlase ga diphuthelwana tše dintši tša kobo ya boradia go swana le bontši bja Washington."
  
  "Pele pele go monamedi wa pere wa phenyo. Go molaleng gore Taelo e na le lenaneo la yona, ka fao phenyo e ka ba selo se sengwe le se sengwe go tloga go sebapadišwa sa bana go ya go papadi ya bidio... ha ha. Pušo ya lefase e ka tla ka dibopego tše dintši, na ke nepile?"
  
  "E no tšwela pele ka taelo," Hayden a realo.
  
  "Ke nnete go ba gona." Ka gona a re tseneng thwii ntlheng, na re tla dira bjalo? Gaešita le ge ba-Isiraele ba be ba dika-dika ka mo go makatšago go re nea tsebišo le ge e le efe mabapi le borapedi bja bosenyi bja ntwa bja Nazi bjo ba bo sentšego kua Cuba, re ile ra ithuta seo re bego re swanetše go se tseba. Gatee-tee ge lerole le dutše, ma-Nazi a ile a phetha ka mo go kwagalago gore a hlakahlakane gomme a tla le kgopolo ye e raraganego ya go laola lefase. Ba hlotše Taelo, gotee le seaparo sa matsogo, dikhoutu tša sephiri, maswao le tše dingwe tše ntši. Ba ile ba hlama leano - go tloga go kgonega gore ke lona leo ba bego ba šoma go lona mengwaga ka fase ga Reich. Ba ile ba boloka mehuta ye mene ya dibetša gomme ba tla ka tharollo ye. Mohlomongwe ba be ba nyaka go e dira gore e se tsebje gabotse, ke mang yo a tsebago? Eupša Mossad e ile ya ba fediša ntle le mohlala gomme, go bonagala go nna, ka pela kudu. Bunker yeo e utilwego e ile ya dula e sa utollwe ka nywaga e masometharo."
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a araba ka go hloka mekgwa gore: "Metsotso e lesomehlano."
  
  "Na se ke sebetša?" Hayden o ile a botšiša. "Ba di hweditse kae?"
  
  "Go lokile, ma-Nazi a be a e-na le dikgokagano tše ka bago tše dintši go etša ge motho le ge e le ofe a ka ba le tšona. Sethunya se Segolo ke tlhamo ya kgale yeo e mpshafaditšwego bakeng sa sebaka le go nepagala. Ba be ba ka bea diatla tša bona ka mo go feletšego godimo ga selo se sengwe le se sengwe go tloga go masomenne go ya go masomeseswai. Tšhelete le ka mohla e be e se lepheko, eupša motšhene e be e le lepheko. Le go tshepa. Ba be ba ka se tshepe moya o tee wo o phelago gore o ba direle se. Mohlomongwe go tšere di-sneak tše dinyenyane nywaga go uta dibetša ka moka tše nne le ditirelo tše mmalwa tše masome-pedi. Mabaka a go bota le ona ke le lengwe la mabaka ao ba ilego ba uta dithunya mathomong. Ba be ba sa kgone go ba boloka kua Cuba bjale, na ga go bjalo?" Monna wa Washington o ile a thunya ka go sega, ke moka ka tsela ye nngwe a kgona go hlaphogelwa.
  
  Alicia o ile a kgokološa mahlo a gagwe gomme a kgomaretša diatla tša gagwe ka bobedi bjalo ka ge eka di ka phuthela molala wo mosesane wa motho yo mongwe.
  
  "Anyway, na le sa na le nna? Ke a kwešiša nako e kopana gomme o a hlohlona go tšwa ka ditšhila gomme o thuntšhe selo, eupša ke na le tshedimošo ye nnyane. E sa tšwa go tsena..."
  
  Ema nakwana.
  
  "Bjale se se a kgahliša."
  
  Go homola mo go oketšegilego.
  
  "Na o ka rata go abelana?" Hayden o ile a kgorometša monna yoo, a lebelela lehlakore le le tiilego la helikopotara bjalo ka ge eka o be a bona lefelo la bona la go kotama le batamela.
  
  "Go lokile, ke be ke tlo bolela ka mahlakore a mane a lefase-goba bonyenyane kamoo re le bonago ka gona-eupša ke bona gore re felelwa ke nako. Bona, mphe high five, eupša eng kapa eng yeo o e dirago," a ema gannyane, "don"t land!"
  
  Kgokagano e ile ya šitišwa gatee-tee. Hayden o ile a thoma ka go lebelela fase gomme ka morago a lebelela ka gare ga helikopotara.
  
  Drake o ile a emišetša diatla ka bobedi godimo. "O se ke wa ntebelela." Ga ke na molato!"
  
  Alicia o ile a sega. "Ee, le nna."
  
  "O se ke wa kotama?" Dahl o ile a boeletša. "Seo se ra go reng?"
  
  Alicia o ile a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe bjalo ka ge eka o be a nyaka go hlalosa, eupša ka morago lentšu la mokgweetsi wa sefofane le ile la bogola go tšwa diboleding. "Metsotso e mebedi, banna."
  
  Hayden o ile a retologela go modumedi wa kgale bakeng sa thušo. "Mano?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ke lerete, eupša e sa le ka lehlakoreng la rena," gwa duma mo-Hawaii yo mogolo. "Nka re tšea lentšu la gagwe."
  
  "Go kaone go tšea sephetho ka pela," Smith a tsena ditaba gare. "Re ya fase."
  
  Tshepedišo ya poledišano e ile ya phela gatee-tee. "Ke boletše eng? O se ke wa kotama! " .
  
  Drake o ile a ema gomme a bulela intercom ya helikopotara. "Fuck off, mogwera," a realo. "Bohlale bjo bofsa tseleng."
  
  "Eupša re ka gare ga sebaka sa difofane sa China. Ga go na go bolela gore go tla tšea nako e kaaka"ng pele ba re lemoga."
  
  "Dira seo o ka se kgonago, eupša o se ke wa kotama."
  
  "Hee mogwera, ke boditšwe gore ye e tla ba thomo ya go fihla le go tloga ka pela. Ga go na masepa. O ka kgonthišega gore ge re ka dula mo nako ye telele go feta metsotso ye mmalwa, re tla ba le di-J-20 tše mmalwa godimo ga lerete la rena."
  
  Alicia o ile a inama go Drake gomme a hweshetša, "Se se mpe-"
  
  Mo-Yorkshire o ile a mo šitiša, a bona go akgofa ga boemo. "Go lokile, go molaleng gore Knobend go tšwa Washington e ka re kwa le ge kgokagano e le fase," a realo, a lebelela Dahl ka go šupa. "Na o kwele seo, Nobend? Re na le metsotswana ye e ka bago ye masometshela."
  
  Monna yoo o ile a araba ka gore: "Go tla tšea nako e telele." "Ebang sebete, batho. Re molatong wo."
  
  Drake o ile a kwa difihla tša gagwe di kgomaretše. Boitshwaro bjo bja go ikokobetša bo ile bja tsoša feela thulano. Mohlomongwe seo e be e le maikemišetšo? Ga e sa le ba hwetša lebitla la Hannibal, Drake o be a ikwa gore go na le selo se sengwe se se fošagetšego ka thomo ye. Selo se sengwe seo se sa utollwago. Na ba kile ba lekwa? Na ba be ba beilwe leihlo? Na mmušo wa United States o ile wa hlahloba ditiro tša bona? Ge e ba go le bjalo, gona ka moka di ile tša theogela go seo se diregilego kua Peru. Gomme ge e ba go le bjalo, Drake o be a sa tshwenyege kudu ka tiragatšo ya bona.
  
  O be a tshwenyegile ka maanomabe, maanomabe le maanomabe ao batheetši ba ka a apeago ka morago ga tshekatsheko. Naga le ge e le efe yeo e bego e bušwa ke bo-radipolitiki le ka mohla e be e se seo e bego e bonagala, gomme ke feela bao ba bego ba le ka morago ga batho bao ba bego ba buša bao ba bego ba tseba seo se bego se direga e le ka kgonthe.
  
  "Metsotswana ye masomehlano," a realo ka go hlaboša. "Ke moka re tla tšwa mo."
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a ba botša gore: "Re leka go dira stunt." "Re šetše re le tlase kudu moo o ka tšwelago ka ntle ga mojako wa ya mohlareng, eupša ke uta nonyana yeo moeding wa dithabeng. Ge o ka kwa selo se sengwe se gohla ka tlase, e tla ba leswika goba yeti."
  
  Alicia o ile a metša ka go hlaboša. "Ke be ke nagana gore ba lekeletše Tibet ka moka?"
  
  Dahl o ile a šikinya magetla. "Maikhutšo. Leeto la tsela. Ke mang yo a tsebago?"
  
  Mafelelong, kgokagano yeo e ile ya boela bophelong. "Go lokile, batho. Na re sa phela? E botse e botse. Mošomo o mogolo. Bjale... o sa gopola ngangišano ka moka mabapi le lefelo la go khutša la Genghis Khan? Yena ka noši o be a nyaka lebitla leo le sa swaiwago. Yo mongwe le yo mongwe yo a agilego lebitla la gagwe o ile a bolawa. Lefelo la poloko le be le gatakelwa ke dipere gomme la bjalwa dihlare. Ka kgonthe, ga e fihlelelege ka ntle le ka kotsi. Kanegelo ye nngwe yeo ke e hwetšago e kgoma maikutlo ka ge e no phušola maano a ka moka a bohlanya ke gore Kahn o bolokilwe le kamela ye nnyane - gomme lefelo le ile la šupša ge mmago kamela a hwetšwa a lla lebitleng la namane ya gagwe."
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a kgaola poledišano gatee-tee. "Re nyakile re le ntlheng ya go se boele morago, mogwera. Metsotswana ye masometharo gomme re tla tšwa mo ka lebelo ka mo re ka kgonago bjalo ka ge eka e tuka mollo, goba re tla romela bana fao."
  
  "Oo," a realo monna yo a tšwago Washington. "Ke lebetše ka wena. Ee, tšwela ka ntle kua. Ke tla go romela lefelo le lefsa."
  
  Drake o ile a šikinyega, a abelana ka bohloko bja mokgweetsi wa sefofane, eupša a tšholla ka go arabela ka gore: "Jesu, dude. Na o leka go re thopša goba go re bolawa?"
  
  O be a dira metlae ka karolo e itšego feela.
  
  "Hee Hee." Homola. Bona - Manazi a - Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo - a be a nyaka Banamedi ba Dipere - lefelo la go khutša - magareng ga masomehlano le masomeseswai, akere? Go bonagala ba di hweditše ka moka. Se sengwe se mpotša gore ga se ba hwetša lebitla la Genghis Khan. Ke dumela e le ka kgonthe gore go ka bolelwa mo gontši ka selo se se bjalo seo se hweditšwego. Ke moka go latela Taelo ka boyona le mantšu a rego: "Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, ra bea Conquest ka lekeseng la gagwe." Ruri Kahn o be a se na lebitla le ge e le lefe leo le agilwego ka 1955. Eupša, kudu-kudu ka baka la go hloka lebitla, le gape go thuša badumedi le go oketša go elela ga baeti, China e ile ya mo agela lebitla."
  
  "Na se se kua China?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Ke therešo gore se se kua China. O nagana ka selo se ka moka sa dikhutlo tše nne, akere? Go lokile, boloka taba ya gago ya bohlokwa e le mafolofolo. Mohlomongwe ka letšatši le lengwe go tla ba le mošomo wa gago mo."
  
  Hayden o ile a metša modumo wa go kgangwa. "E no hlaloša teori ya gago."
  
  "Go lokile, go fodile. Lebitla la Genghis Khan le agilwe ka 1954. Ye ke tempele e kgolo yeo e agilwego go bapa le noka kua Ejin Horo, ka borwa-bodikela bja Inner Mongolia. Bjale mausoleum ge e le gabotse ke cenotaph - ga go na setopo ka gare ga yona. Eupša ba bolela gore e na le seširo sa hlogo le dilo tše dingwe tšeo e bego e le tša Genghis. Chinggis, yo ka mehla a bego a tswalanywa le kgopolo ya lebitla go e na le lebitla le le tumilego le leswika la lebitla, mathomong o be a rapelwa ka di- yurt tše seswai tše tšhweu, e lego dintlo tša bogoši tša ditente moo a bego a dula gona mathomong. Mabitla a a rwalago a be a šireleditšwe ke dikgoši tša Darkhad tša Jin gomme ka morago a ba seka sa setšhaba sa Mamongolia. Mafelelong, go ile gwa dirwa phetho ya go fediša mabitla ao a rwalago gomme go fetišetšwa mašaledi a bogologolo go a mafsa, a sa ruri. Lenaneo le dumelelana gabotse le leano la Taelo. Sebetša le ge e le sefe seo ba kgethago go se fenya se ka gare ga lepokisi la Genghis"s, ka lebitleng leo."
  
  Hayden o ile a ela mantšu a gagwe. "Damn dumbass," a realo. "Ge o fošitše..."
  
  "Cur?"
  
  "Ye ke ye kaone yeo o ka e hwetšago."
  
  Dahl o itše: "Taelo e be e e-na le phihlelelo." "Se se hlaloša mothalo wo o lego mo sengwalong."
  
  Hayden o ile a dumela ka hlogo ka go nanya. "Re bokgole bokae le naga?"
  
  "Metsotso ye masomepedi-šupa."
  
  "Go thwe"ng ka dihlopha tše dingwe?"
  
  "Ke tšhaba gore ga go na tsela ya go tseba ge e ba ba bohlale go swana le ba gago e le ka kgonthe. Mohlomongwe ba na le setsebi sa thekinolotši ya maemo a godimo seo se ba eletšago." Kgaotša go se nene go bontšha tebogo.
  
  "Damn mongrel," Alicia a rora.
  
  "Aowa". Hayden o ile a laola pefelo ya gagwe. "Ke be ke bolela gore-ke eng sa moragorago ka go bolela ka gare?"
  
  "Oo, gabotse. Go bolela ka mo go kwagalago e bile go a ikgantšha. Dihlopha tše dingwe di ile tša hwetša marete a tšona a raga ke balaodi. Ba bangwe ba ile ba newa mošomo wa go epa go dikologa lefelo la Hannibal gape. Ke a tseba gore ma-Russia le ma-Sweden a be a lebile Burkhan Khaldun, go fo swana le wena mathomong. Mossad le ma-China ba homotše kudu. Batho ba Fora? Go lokile, ke mang yo a tsebago, akere?"
  
  "Go kaone o nepile ka se," Hayden a realo, lentšu la gagwe le tlemilwe ka mpholo. "Ka gobane ge o sa dire bjalo... lefase le tla tlaišega."
  
  "E no fihla lebitleng le, Mohumagatšana Jay. Eupša e dire ka pela. Dihlopha tše dingwe di ka ba di šetše di le gona."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTLANO
  
  
  "Ejin Horo Banner," mokgweetsi wa sefofane a realo, a sa tšhogile. "Go šetše metsotso ye seswai."
  
  Go ile gwa dirwa dithulaganyo tša gore sehlopha se fologe ka ntle ga motse gomme se thome leeto. Moepi wa marope wa lefelong leo o ile a thwala gore a ba thuše, yo a bego a swanetše go ba iša lebitleng. Drake o ile a phopholetša gore o be a se na kgopolo ya seo go nago le kgonagalo ya gore se direge ka nako yeo.
  
  Go fihlelela se, helikopotara e be e tla dula e fiša e bile e itokišitše, go sa šetšwe go tshwenyega mo go tšwelago pele ga mokgweetsi wa sefofane ka difofane tša ntwa tša China tša go utswa.
  
  Kotlo le thogako, gomme ka morago helikopotara ya ema, ya fa sehlopha nako ya go tlola. Ba ile ba ikhwetša ba le gare ga dithokgwa tša dihlašana, dithokgwa tša dithokgwa tšeo di hwago, eupša ba be ba kgona go bona tsela ya go ya pele gabonolo.
  
  Mo e ka bago khilomithara go theoga mmotong go na le ka ntle ga motse o mogolo. Hayden o ile a rulaganya sat nav ya gagwe go di-coordinate tše di nepagetšego gomme sehlopha ka morago sa itira ba ba tšweletšwago ka mo go kgonegago. Ma-China a be a nyaka baeng ba go boga naga, ka gona lehono a hweditše ba bangwe ba senyane. Lauren o ile a kgodišega gore a dule le helikopotara gomme a lokiše dipolelo tšeo di bego di tšwela pele.
  
  O ile a letša mogala ge sehlopha se akgofela go tloga gore: "Nakong e tlago, Alicia a ka dira di- networking tše itšego."
  
  Mosadi wa Lekgowa o ile a hwihwitla. "Na ke lebega bjalo ka mongwaledi wa go hlabja?"
  
  "Mmm, ka nnete?"
  
  Drake o ile a kgorometša Alicia gomme a hweshetša, "Go lokile, o dirile seo bekeng ya go feta, o a gopola? Bakeng sa go bapala karolo?"
  
  "Oo ee," a myemyela ka go phadima, "e be e le mo go thabišago. Ke belaela gore tema ya Lauren e tla swana."
  
  "A re holofeleng e sego."
  
  Ba babedi ba ile ba fapantšha pososelo e borutho ge ba be ba etšwa lefelong la bona la go šireletša la nakwana gomme ba leba mmotong wo o gagabago ganyenyane-ganyenyane. Go se go ye kae dimela tše di sa tlwaelegago le leganateng di ile tša nea ditsela le meago sebaka, gomme dihotele tše mmalwa tša maemo a godimo le meago ya diofisi di ile tša thoma go tšwelela kgole. Dikhubedu, tše tala le di-pastel di ile tša lwantšha magodimo a matala le maru a go phadima. Drake o ile a kgahlwa gateetee ke kamoo ditarateng le motse ka bowona di bego di hlwekile ka gona, kamoo tše dingwe tša ditsela tše dikgolo di bego di nabile ka gona. Bohlatse bja bokamoso, ba boletše bjalo.
  
  Ka ge ba be ba bonagala ba makatša mathomong, eupša ba sa kgone go ithuša, baeng ba ile ba leba lefelong la kopano, ba kgonthiša gore diatla tša bona ga di ke tša tlogela mekotla ya bona ya mokokotlo ya bogolo bjo bo fetago tekanyo. Moepi wa marope o ile a ba dumediša moriting wa sehlwaseeme se segolo se se ntsho sa monna yo a nametšego pere.
  
  "E a swanela". Dahl o ile a dumela ka hlogo go monamedi.
  
  Ka pele ga bona go be go eme mosadi yo mosesane yo motelele wa moriri wo o kamago mokokotlo le go lebelela ka go lebanya. "Na o karolo ya sehlopha sa baeti?" O ile a bolela ka kelohloko, a kgetha mantšu a gagwe. "Tshwarelo ka Seisemane sa ka." Se ga se se sebotse". O ile a sega, sefahlego sa gagwe se sennyane se tšhogile.
  
  "Ga go na bothata," Dahl a realo ka pela. "E hlakile go feta phetolelo ya Drake."
  
  "Go segiša monate-"
  
  "Ga o swane le baeng ba go boga naga," mosadi a realo, a mo thibela. "Na o na le phihlelo?"
  
  "Oo, ee," a realo Dahl, a mo swara ka seatla gomme a mo eta pele ka boitšhišinyo bja mmele bja botho. "Re sepela lefaseng re tsoma mafelo a mafsa a go gogela le metse."
  
  Mosadi o ile a bolela ka botho kudu gore: "Tsela e fošagetšego." "Lebitla le ka lehlakoreng le lengwe."
  
  "Ao".
  
  Drake o ile a sega. O ile a re: "Mo swarele." "Gantši o no rwala merwalo."
  
  Mosadi o ile a sepela ka pele, a otlolola mokokotlo, ka moriri wo o otlologilego o kgobokane ka gare ga seširo se se tiilego sa hlogo. Sehlopha se ile sa phatlalala ka mo se ka kgonago ka gona, gape se sa nyake go baka khuduego goba go tlogela dikgopotšo le ge e le dife tše di swarelelago. Dahl o ile a hwetša gore leina la mosadi yo ke Altan le gore o belegetšwe kgaufsi, a tloga China bofseng bja gagwe gomme ka morago a boa nywageng e mebedi feela e fetilego. O ile a ba etelela pele ka go lebanya le ka tlhompho gomme go se go ye kae a bontšha gore ba batamela pakane ya bona.
  
  Drake o bone godimo ga lebitla le phagame pele, difikantswe, dikgato le dielemente tše dingwe tša seswantšho go dikologa. Lehu le ka lalela kae le kae. Ka ge sehlopha se be se šoma gotee, se ile sa fokotša lebelo la mosadi yoo ge se be se lekola dihlopha tše dingwe le mašole a mangwe, nakong ye ka moka se itira eka se kgahlwa ke pono yeo. Smith a lebelela ka morago ga ditlakala le dipankeng a ka ba a ile a tshwenya Altan, eupša tlhalošo ya Drake ya "kgatišo ya gagwe ye e lekanyeditšwego kudu" e ile ya godiša fela go rata ga gagwe go tseba.
  
  "Na o kgethegile?"
  
  "Oo ee, ke yo mongwe wa ba tee."
  
  "Ke kgona go go kwa ka kgokagano ya go nyobana," Smith a rora.
  
  "Bjang?"
  
  "Mabapi le dikoloi, ye ke kgatišo ya Pagani Huayra Hermes, yeo e hlametšwego Manny Koshbin ke Pagani le Hermes."
  
  "Ke maswabi. Ga ke tsebe gore tše ka moka di ra go reng."
  
  "Go molaleng". Drake o ile a hemela godimo. "Smith ke yo mongwe wa mehuta. Eupša mpotše ka mošomo wa gago wa go itloša bodutu wo o o ratago kudu."
  
  "Ke tloga ke thabela go sepela ka maoto. Go na le mafelo a mangwe a mabotse leganateng."
  
  "Ka mantšu a go kampa, nagana ka Smith e le kota ya tente yeo e thekeselago. Yeo e dulago e go tsenya mathateng, eupša e sa dutše e šoma gabotse ge o šetše o e bopile, gomme ka mehla, eupša ka mehla, e kgona go go kgopiša."
  
  Smith o ile a ngunanguna se sengwe godimo ga di-comm, a feditše go hlola ga gagwe. Lauren o ile a tsena ka gare ga go sega mo go sa laolegego.
  
  Altan o ile a lebelela mo-Yorkshire ka go belaela, gomme ka morago a lebiša mahlo a gagwe go sehlopha ka moka. Mai, ka mo go kgethegilego, o ile a phema mosadi yo, bjalo ka ge eka o be a leka go uta setlogo sa gagwe. Drake o ile a kwešiša seo ba bangwe ba bego ba sa kgone. Selo se sengwe se ile sa lebiša go se sengwe, gomme Mai o be a sa nyake go ahlaahla gore o tšwa kae goba gore o feleleditše bjang mo. Altan o ile a šupa megato e mmalwa.
  
  "Ka lehlakoreng leo." Lebitla le godimo kua."
  
  Drake o bone tsela ya sekontiri ye e nabilego ka mo go makatšago le ye telele ka mo go makatšago yeo e išago thwii dikgatong tše telele le tše di phagamego tša sekontiri. Pele ga ge manamelo a thoma, tsela e ile ya katološwa ya ba sediko se segolo, seo bogareng bja sona go bego go eme sehlwaseeme seo se sa belaetšego.
  
  "Go lokile, dude ye ruri e be e le monamedi," Kinimaka o lemogile.
  
  Genghis Khan, a nametše pere yeo e kitimago, o be a eme godimo ga letlapa le legolo la leswika.
  
  Yorgi o itše: "Monamedi wa pere wa bobedi. "Phenyo ya go fenya".
  
  Altan o swanetše go ba a kwele polelo ya mafelelo ka gobane o ile a retologa gomme a re, "Ee. Khagan o ile a thopa bontši bja lefase leo le tsebjago pele ga lehu la gagwe. Go ka ganetšwa gore e be e le kgoši ya polao ya molokwanarite, gape o ile a kopanya Tsela ya Silika ka dipolitiking nakong ya bophelo bja gagwe, a oketša kgwebo le dikgokagano karolong ka moka ya ka bodikela ya lefase. E be e le moetapele wa madi, yo a šiišago, eupša o be a swara mašole a gagwe a botegago gabotse gomme a a akaretša dithulaganyong tša gagwe ka moka."
  
  "Na o ka re botša gannyane ka seo se lego ka lebitleng?" Drake o be a nyaka go ba a itokišeditše. Dimišeneng tše, lebelo e be e le selo se sengwe le se sengwe.
  
  "Go lokile, ga se selo ge e se mabitla a khutlonne, a kgabišitšwe ka mekgabišo ya ka ntle." Bjale Altan o ile a bolela bjalo ka ge eka o tsopola mohlahli wa baeti. "Mošate o mogolo o na le dikhutlo tše seswai gomme o na le sehlwaseeme sa dimithara tše hlano sa Genghis seo se dirilwego ka jade e tšhweu. Go na le diphapoši tše nne le diholo tše pedi, tšeo di swanago le di- yurt tše tharo. Go na le mapokisi a šupago ka Mošate wa Khutšo. Kang, basadi ba bararo, morwa wa gagwe wa bone le mosadi wa morwa yoo."
  
  "Mošate wa maikhutšo," Smith a realo. "Gape e kwagala bjalo ka lefelo la go khutša."
  
  "Ee ee". Altan o ile a e ntšha, a lebelela Smith ka go se fele pelo gomme a sa tsebe selo ka sengwalwa seo ba bego ba se latela.
  
  "Lebitla le hlokometšwe ke di- darkhad, e lego bao ba nago le tokelo. Se ke se sekgethwa ka mo go feteletšego go ma-Mongolia a mantši."
  
  Drake o ile a ntšha go hemela godimo mo go tseneletšego, mo go thabilego. Ge ba be ba fošitše, gomme le e be e se lefelo la sebetša sa bobedi... O be a tšhaba le go nagana ka ditlamorago.
  
  Bophelo kgolegong ya ma-China e be e tla ba mathata a manyenyane kudu a bona.
  
  Leeto le letelele le ile la tšwela pele, sa pele leeto la bodumedi go bapa le tsela e kgolo, ke moka go arolwa ga nkgokolo, go gadima ka pela sefahlegong sa mojenerale wa bogologolo gomme ka morago ga moo go namela manamelo a maswika ka mo go sa felego. Sehlopha se ile sa dula se le maemong, e le ka sewelo se bego se thuba kgato gomme se dula se phafogile ka mehla. Drake o ile a thabela go bona baeti ba sego kae ba lebitleng lehono, e lego seo se ilego sa thuša kudu.
  
  Sebopego se se kgahlišago mafelelong se ile sa bonagala. Sehlopha se ile sa ema ge se fihla mogatong wa godimo go e tšea ka moka. Altan o ile a leta, mohlomongwe a tlwaetše baeng ba go boga naga bao ba swerwego ka dinako tša poifo. Drake o ile a bona moago o mogolo kudu wo o nago le di- dome tše dinyenyane kudu ntlheng e nngwe le e nngwe le o mogolo kudu bogareng. Marulelo a tšona e be e le a mphiri, a na le dipaterone. Ka pele ga moago go be go e-na le mafasetere a mantši a mahwibidu le bonyenyane matseno a mararo a magolo. Go be go na le lebota la tlase la leswika ka pele ga moago.
  
  Altan o ile a sepela pele. Dahl o ile a lebelela morago sehlopheng.
  
  "Thwii ka lebitleng," Hayden a realo. "Bula se, hwetša lepokisi gomme o tšwe. Ka mahlatse ga go na mmele wo o ka lwantšhanago le wona. Bjalo ka ge mokgweetsi wa rena wa sefofane a bolela, ga go na masepa."
  
  Drake o ile a theeletša ge Lauren a abelana ka ditaba tša moragorago ka ga go bolela.
  
  "Ke na le lefela le legolo, le le nonnego mo bjale, banna. Ke kgodišegile ka mo go feletšego gore ma-Isiraele le ma-Russia ba tšwile menaganong ya bona, sengwalwa se ile sa šupa tsela e fošagetšego. DC e nagana gore Mafora a batamela, mohlomongwe seripa sa iri ka morago ga gago. Go theetša go thoma go ba thata kudu gona bjale. Re na le methopo ye mengwe le maano a mmalwa fela ao NSA e ka se tsogego e a utollotše. Ma-Sweden, ma-China le ma-Brithania ga a tsebje. Bjalo ka ge ke boletše, ke ntwa."
  
  "Motho yo mongwe?" Drake o ile a kgorometša.
  
  "Go a segiša o swanetše go bolela seo. Ke amogela tšhitišo ya sepoko go tšwa mothopong wo o sa tsebjego. Ga go na dibouto, ga go na tsela ya go tiišetša, eupša ka dinako tše dingwe go bonagala eka go na le motho yo mongwe tshepedišong."
  
  Alicia a re: "O se ke wa bolela ka dipoko. "Re bile le dikanegelo tše di tšhošago tše di lekanego ka go buiwa ga mafelelo."
  
  Altan o ile a ema gomme a retologa. "O itokišitše? Ke tla go iša ka gare."
  
  Sehlopha se ile sa dumela ka hlogo gomme sa tšwela pele. Gomme ka morago Drake o ile a bona mašole a China a tloga lebitleng, yo mongwe wa bona a swere lepokisi le legolo ka fase ga letsogo la gagwe, gare ga bona go be go na le baepi ba marope.
  
  Ma-China a ile a tšea dibetša, gomme bjale go se be gona ga baeng go be go le hola ka mo go kwagalago.
  
  Go tšere motsotswana feela pele moetapele wa bona a lebiša tlhokomelo ya gagwe go bona.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSETSELA
  
  
  Drake o bone Dal a swara Altan gomme a mo gogela morago, a tšea go tlola mo go telele go theoga manamelong go fihlela ba šireletšwa ke mašole a China. O ile a lahlela mokotla wa gagwe wa mokokotlo fase gomme a phumola zip ya potleng ya ka ntle ka pela. Ka ge a be a šoma ka pela gomme le ka mohla a sa lebelele ma-China, le ge go le bjalo o ile a ikwa a šireletšegile. Hayden, Smith le May ba be ba itlhamile ka dithunya.
  
  Sekwere ka pele ga lebitla la Genghis Khan, dibetša di ile tša emišwa gomme baphenkgišani ba ile ba thulana. Monna yo a bego a rwele lepokisi o be a bonagala a tshwenyegile. Sehlopha sa ma-China se be se na le batho ba bahlano gomme se be se šetše se kgoromeletša baepi ba marope bao ba naganelago ka thoko. Drake o ile a emiša sethunya sa gagwe se senyenyane sa motšhene gomme a leta. Sehlopha ka moka se be se phatlaletše ka lehlakoreng la gagwe.
  
  Hayden o ile a goeletša ka gore: "Seo re se nyakago feela ke lepokisi." "E beye fase o tloge."
  
  Moetapele wa sehlopha sa ma-China o be a e-na le mahlo a mmala wa letlapa le letala-lerata. "Ke wena yo o swanetšego go sepela ka tsela ya gago mola o sa na le sebaka."
  
  Hayden o ile a boeletša ka gore: "Re nyaka lepokisi. "Gomme re tla e tšea."
  
  "Ke moka o leke." Motšweletši o ile a fetolela, gomme ma-China ka moka a mahlano a ile a tšwela pele ka go sepelelana.
  
  "Ao. Re ka lehlakoreng le tee la go hlabja."
  
  "Oo, e no ba metlae. Segišago. Amerika le China le ka mohla di ka se be ka lehlakoreng le tee."
  
  "Mohlomongwe ga go bjalo," Drake a bolela. "Eupša re mašole ao a lwelago batho. " .
  
  O ile a bona go se kgonthišege mo tseleng ya moetapele, go se kgonthišege mo gonyenyane sefahlegong sa gagwe. E swanetše go ba e ile ya ba kgoma ka moka ka gobane sehlopha sa ma-China se ile sa ema ka mo go feletšego. Hayden o ile a theoša sebetša sa gagwe gomme a tswalela sekgoba le go feta.
  
  "Na re ka se hwetše selo seo re dumelelanago ka sona?"
  
  Go šišinya hlogo. "Ee, re be re ka kgona. Eupša baetapele ba mmušo le ba dipolitiki, batšhošetši le bagateledi ba tla dula ba ema tseleng ya rena."
  
  Drake o ile a bona manyami sefahlegong sa monna yo le tumelo ye e feletšego mantšung a gagwe ka noši. Ga go sethunya goba barrel yeo e ilego ya emišwa ge dihlopha tšeo di bego di phenkgišana di be di thulana ka bogale. Ka moka e be e le ka baka la tlhompho.
  
  Drake o ile a ema, a tlogela sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase ka mokotleng wa gagwe wa mokokotlo, gomme a kopana le tlhaselo yeo ka hlogo. Difihla di ile tša kgokagana sehubeng sa gagwe gomme matsogo a emiša. Lengole le ile la sega ka thata dikgopong tša gagwe. Drake o ile a kwa moya o kitimela go tšwa mmeleng wa gagwe gomme a wela ka lengwele le tee. Tlhaselo e be e se na kgaugelo, mangwele le difihla di be di otla ka maatla gomme pula e nela fase, bogale bo be bo balwa go se mo fe sebaka sa tefetšo goba kimollo. O ile a kgotlelela bohloko gomme a bitša nako ya gagwe. Ditiragalo tše dingwe di ile tša phadima ge a be a sotha le go retologa. Alicia o ile a katana le monna yo motelele; Hayden le Kinimaka ba ile ba lwa le moetapele. Mai o ile a romela moganetši wa gagwe legetleng la gagwe gomme ka morago a mo itia ka bohloko ka gare ga sternum.
  
  Drake o ile a bona sebaka gomme a se tšea. Ka morago ga gagwe o ile a kwa Thorsten Dahl a tšwelela bjalo ka mehleng, a tlola godimo ga manamelo; go ba gona mo go lemogegago mo go ka se hlokomologwego. Mohlasedi wa Drake o ile a ema motsotswana feela.
  
  Lešole la peleng la SAS le ile la tšhabela fase, la šišinya maoto a lona gomme la swara moganetši wa lona ka morago ga lengwele. O ile a wela pele, a wela ka matolo. Ge a dutše a wela maemong a Drake, mo-Yorkshire o ile a lokolla hlogo e matla. Go goeletša le mahlo a go phatloga di ile tša bontšha feela kamoo a ilego a otla ka gona. Commando ya China e ile ya thekesela gomme ya ithekga ka seatla se tee. Drake o ile a tsoga gomme a bušetša mogau ka botlalo ka mangwele le go phunya hlogo. Go be go e-na le dišo tše dingwe le madi a mangwe, eupša go be go se na selo seo se beago bophelo kotsing.
  
  Dahl o ile a kitimela go feta, a lebeletše moganetši wa Alicia. Mosweden o ile a otla bjalo ka poo go fo etša ge Alicia a be a otla. Mohlasedi wa gagwe o ile a wišwa maotong gomme a itiwa ka matla ka morago ga molala, a thothomela e bile a kgakgetšwe. Ba ile ba retologa ka nako go bona Mai a kokota moganetši wa gagwe a idibala gomme ka morago a hwetša monna yo a nago le lepokisi.
  
  "Thobela!" Alicia o ile a lla ge a ba bona gomme a thoma go kitima.
  
  Ba ile ba thoma go kitima, eupša Smith le Yorgi ba be ba šetše ba tlogile ntweng. "Bona?" Alicia a realo. "Matla a rena a ka dipalo. Ke be ke tseba gore go na le lebaka leo ka lona re ilego ra tlaišega kudu sehlopheng se sa go hlabja."
  
  Pele, Kenzi o ile a thibela tsela e nngwe feela ya monna yo - go boela morago lebitleng. Bjale ka tebelelo e nyamišago le boemo bja go ikokobeletša, o ile a ntšha sebetša seo a bego a se bolokile pele.
  
  Drake o ile a hlahloba lefelo leo gomme a bona gore mafelelong Hayden o kokobeditše moetapele wa sehlopha.
  
  "O se ke wa dira seo!" - a goeletša monna. "O feta ka palo, mogwera."
  
  Hayden o ile a lebelela godimo, a hlahloba boemo gomme ka morago a phumola madi lerameng la gagwe. Drake bjale o bone Altan a khukhunela morago godimo ga manamelo go lebelela gomme a hemela godimo ka pelong. Ba le phišego...
  
  Sethunya se ile sa dula se sa šikinyege, lepokisi le be le sa swere ka thata, le nyakile le le ka gare ga tshwaro ya lehu. Hayden o ile a ema gomme a emiša seatla sa gagwe, seatla sa gagwe se lebeletše ka ntle. Sebjana se setelele sa diorelo se be se eme magareng ga gagwe le monna yoo, eupša a šutha go fihlela a bona.
  
  Kenzi o ile a tšwela pele go tšwa ka morago. Smith le Kinimaka go tšwa ka lehlakoreng. Go be go se na leswao la go tšhoga mahlong a lešole, e be e le feela go itokolla.
  
  "Ga go yo a hwilego." Hayden o ile a šupa mašole a ma-China ao a idibetšego le ao a bego a fegelwa. "Ga go na motho yo a gapeletšegago. E no tlogela lepokisi."
  
  Alicia o ile a goga šedi ya gagwe. "Gomme ge o nyaka go phasola, e no dira gore e bonagale gabotse," a realo. "Ke gona mo".
  
  Mogopolo wa lešole o be o sa akaretše go ineela. Gomme mošemane yo o be a se na mo a ka yago gona, a se na tsela ya go tšhaba.
  
  Drake o itše: "Sethunya ke kholofelo ya maaka. O a tseba gore ke yona."
  
  Tlhaloso e ile ya thula sepheo, seatla seo se nago le sethunya sa thothomela ka lekga la mathomo. Setu se segolo se ile sa otlolla, gomme Drake a lemoga gore banyalani ba banna bao ba fentšwego ba ile ba thoma go šišinya. "O swanetše go tšea sephetho, mogwera," a realo. "Sešupanako se a lla."
  
  Mo e nyakilego go ba gateetee monna yo o ile a ntšha sethunya gomme a thoma go kitima. O ile a lebiša Hayden, gomme ka morago, ge a šetše a le kgauswi le sebjana sa diorelo, a betha seatla sa gagwe godimo ga sekhurumetšo, a holofela go se wišetša godimo ga gagwe. Go duma le go fegelwa e be e le moputso wa gagwe o nnoši ge selo seo se be se kgomaretšwe ka mo go šireletšegilego, eupša o ile a tšwela pele a kitima.
  
  Hayden o ile a leta, a boloka tlhokomelo ya gagwe.
  
  Alicia o ile a hlasela go tšwa ka lehlakoreng la gagwe la sefofu, a thuma gomme a mo swara lethekeng ka go swara rakbi. Monna o ile a inama, a nyakile a thubega ka bogare, hlogo ya gagwe ya thula legetla la Alicia, gomme lepokisi la fofela ka thoko. Hayden o ile a leka go mo swara, a mo swara pele tshenyo e ntši kudu e ka dirwa. Go lebelela ka pela go ile gwa tiišetša go ba gona ga seaparo sa matsogo sa Taelo.
  
  Alicia o ile a phaphatha monna yo a bego a idibetše. "Ke go boditše gore ke tla ba gona bakeng sa gago."
  
  Sehlopha se ile sa hlahloba. Ma-China a be a šetše a huduga. Mafora a swanetše go ba a be a le kgaufsi. Lentšu le le tšwago go Hayden le ile la bušetša Lauren poledišanong.
  
  "Ditaba tše mpe, banna. Mafora ga a go tloše mahlo a ona, gomme Marussia ga a ba tloše mahlo. Sepela!"
  
  Masepa a go se loke!
  
  Drake o ile a lebelela tsela ka moka morago go theoga manamelong le go bapa le tsela ye e otlologilego yeo e bego e lebile lebitleng. O ile a bona batho ba kitima, sehlopha sa ba bane seo mo e nyakilego go ba ka kgonthe se bego se swanetše go ba Mafora. "Ba botse kudu," a realo. "Ge e le gabotse, it"s been twice now gore ba fihlile go rena pele."
  
  "Re swanetše go ya," Smith a realo. "Ba tla ba le rena ka morago ga metsotso e sego kae."
  
  "Ke ya kae?" Alicia o ile a botšiša. "Ba thibetše tsela e nnoši ya go tšwa."
  
  Drake o ile a lemoga mehlare ka mahlakoreng le mehlašana ka pele. Ge e le gabotse kgetho e be e lekanyeditšwe.
  
  "Etlang," a realo. "Le Lauren, romela helikopotara."
  
  "Tseleng ya ka".
  
  "E dire ka pela," Smith a realo. "Mafora a a eme ka maoto."
  
  Drake o ile a kitimela pele, a nagana gore Marussia a ka se be kgole kudu morago. Ka manyami, ga se gwa tšea nako pele motho a thoma go thuntšha. Go fihla ga bjale, dilo ka moka di be di ba sepetše gabotse, ba be ba bone tše kaone kudu ditswalanong tša lešole le lešole le motho le motho, eupša dibaka tša gore khutšo e bjalo e fokolago e swarelele e be e le e nyenyane.
  
  A re lebane le dintlha: Ge nkabe dinaga tše di be di nyaka go šoma mmogo le go abelana meputso, banna le basadi bao ba lego matleng a taolo ba tseba gabotse gore e be e tla ba tsela ye bonolo - gomme le ge go le bjalo ba tšwela pele go lwa.
  
  A thelela magareng ga dihlare. Sehlopha se ile sa kitimela morago ga gagwe, Hayden a swere lepokisi le le kgabišitšwego leo le nago le sephiri sa gagwe seo se sa utollwago. Dahl o ile a fegilwe ka morago, a latela tšwelopele ya Mafora.
  
  "Metsotso e mehlano ka morago ga rena. Ga go na leswao la ma-Russia. Gomme ma-China a a tsoga. Go lokile, seo se ka ba swara ka moka godimo gannyane."
  
  Lauren o ile a ba botša gore: "Helikoptara e ka morago ga metsotso e lesome."
  
  "Mmotše gore a akgofe," Alicia a realo. "Mothaka yo o swanetše go ba a fiša."
  
  "Ke tla fetišetša se."
  
  Drake o ile a tšea tsela e lebanyago kudu, a holofela mothaladi o mobotse wa khupetšo. Dihlare di be di otlollwa ka mahlakoreng ka moka, mmu o be o le boleta e bile o le loamy gomme o nkga kudu ka lefase. Kensi o ile a topa lekala le le koto, a šikinya magetla ge a kitima bjalo ka ge eka o re, 'Re tla swanelwa ke go kgotsofala ka se.' Sa pele go theoga nako e telele, ke moka go namela mo go bogale gomme tsela yeo e bego e le ka morago ga bona ya nyamelela. Leratadima le be le sa bonagale gabotse gomme medumo ka moka e be e kgaoditšwe.
  
  "Ke no holofela gore ga go na motho pele ga rena," Dahl a realo.
  
  Kinimaka o ile a ngunanguna, a tobetsa ka thata. "Bota batheetši," a realo, a lla ka mo go kwagalago morago mehleng ya gagwe ya CIA. "Ba kaone go feta kamoo o naganago ka gona."
  
  Drake le yena o ile a bona gore ba be ba se gona mo lefaseng, gomme o be a na le maikutlo a tšhemo a fokolago. O ile a hlahloba lebaka le lengwe le le lengwe, a kgodišegile gore Dahl o tla dira se se swanago a le ka morago. Ka morago ga metsotso e mene ba ile ba ema ka boripana gore ba theeletše.
  
  "Go hwetša tsela ka helikopotara ye?" Hayden o ile a hweshetša Lauren.
  
  Mo-New York o be a kgona go bona maemo a bona e le marontho a matala-lerata a panyago godimo ga skena. "Tšwela pele thwii. Tšwela pele."
  
  Se sengwe le se sengwe se be se homotše; e be e ka ba batho ba nnoši lefaseng. Drake o ile a tšwela pele ka morago ga nako e itšego, a kgetha dikgato tša gagwe ka kelohloko. Alicia o ile a khukhunela kgauswi le yena, Hayden a le morago ga mogato. Sehlopha ka moka bjale se ile sa phatlalala go oketša lefelo la sona. Sebetša se ile sa gogwa gomme sa swarwa ka go lokologana.
  
  Dihlare di be di sesane pele. Drake o ile a ema kgauswi le pherimitha ya ka ntle, a hlahloba sebopego sa naga.
  
  "Ke go theoga mo go kopana go ya tšhemong ya sephaphathi," a realo. "E loketše shredder. Dihele, gaešita le mo-Sweden a ka thula sepheo se segolo gakaakaa."
  
  Lauren o itše: "Metsotso e meraro go fihla sebokeng."
  
  Hayden o ile a inama kgauswi le Drake. "E lebega bjang?"
  
  "Ga go na leswao la manaba." O ile a šikinya magetla. "Eupša ge re lebelela bao re dirišanago le bona, ke ka baka la"ng ba swanetše go ba?"
  
  Dahl o ile a batamela. "Go a swana mo. Di, go ba gona, ka ntle kua felotsoko, eupša di utilwe gabotse."
  
  "Gomme o ka kgonthišega gore ba lebile ka tsela ye," Mai a realo. "Ke ka baka la"ng re letile?"
  
  Dahl o ile a lebelela Drake. "Pudding ya Yorkshire e nyaka go khutša."
  
  "Ka letšatši le lengwe," Drake a realo, a lebelela lefelo la mafelelo. "O kgauswi le go bolela selo se sengwe seo se tlogago se segiša ka mo go makatšago, eupša go fihla ka nako yeo, hle no bolela ge o boledišana le yena."
  
  Di ile tša tšwelela mothalong wa mohlare, di theoga lebopong le bogale le bja bjang. Phefo e borutho e ile ya dumediša Drake, maikwelo a kgahlišago ka morago ga sethokgwa se se tšhologago sa dihlare. Lefelo ka moka le be le se na selo gomme le ageleditšwe ka legora e sego kgole le moo le bego le felela gona ka lešoba la sekontiri kgole ka pele.
  
  "Fhuduga bjale," Drake a realo. "Re ka hloma pherimitha mobung o bataletšego."
  
  Eupša ka morago khutšo le lefeela tikologong ka moka di ile tša senywa. Sehlopha sa SPEAR se ile sa kitima go theoga lebopong mola ka go le letshadi la bona ma-Russia a be a tšhollela go tšwa moo a bego a utilwe gona. Pele ga bona ka bobedi, ba šireleditšwe ke mohlare wa kgole wa dihlare, Mafora le ona a ile a tšwelela.
  
  Bonyenyane yeo e be e le pono ya Drake ka dilo. Ruri ba be ba sa apara ditšhupetšo tša maina, eupša dibopego tša bona tša sefahlego le boitshwaro bja bona di be di fapane ka mo go makatšago.
  
  Ka nako e swanago, helikopotara ya bona e ile ya tšwelela leratadimeng ka godimo ga bona.
  
  "Oh masepa".
  
  Ka go le letshadi la gagwe, mo-Russia o ile a wela fase ka lengwele le tee gomme a tlema sethunya sa go tšhuma legetleng la gagwe.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE SUPA
  
  
  Drake o ile a retologa gare ga kgato gomme a thunya. Dikulo tša gagwe di ile tša gagola bjang go dikologa lešole la maemo a godimo, eupša ga se tša senya ditokišetšo tša gagwe. Sethuthupi sa dirokete ga se sa ka sa thekesela; lever yeo e mo swerego e ile ya dula e tiile. Di-comrade tša gagwe di ile tša mo hlasela, di bušetša mollo morago. Drake gateetee o ile a ikhwetša a le lefaseng leo le tletšego dikotsi.
  
  Mafora a ile a kitimela ka maatla a ona ka moka thwii go leba helikopotara yeo e bego e theoga. Drake, gotee le Dahl le Smith, ba ile ba boloka ma-Russia a le koung e bile a le šedi. Sefahlego sa mokgweetsi wa sefofane se be se bonagala, se lebišitšwe lefelong la go kotama. Alicia le May ga se ba fokotša lebelo le gatee gomme ba šišinya seatla gore ba mo hwetše tlhokomelo.
  
  Dikulo di ile tša sega moyeng.
  
  Drake o ile a otla yo mongwe wa ma-Russia ka lephego la gagwe, a mo romela lengoleng le tee. Lentšu la Hayden le ile la duma godimo ga mokgokaganyi.
  
  "Mokgweetsi wa sefofane, tšea kgato ya go efoga! Lauren, mmotše gore ba na le dithuthupi!"
  
  Drake, Dahl le Smith ba ile ba betha sehlopha sa Russia, eupša ba ile ba dula kgole kudu gore ba ka bopa gabotse, kudu-kudu ge ba be ba sepela. Mokgweetsi wa sefofane o ile a lebelela godimo, sefahlego sa gagwe se tšhogile.
  
  RPG e ile ya thunya, sethunya sa fofela ka ntle ka whoosh ya moya le go thunya mo gogolo. Drake le ba bangwe ba be ba kgona go lebelela feela ba se na thušo ge a tlogela tsejana moyeng gomme a fofa ka go se foše thwii a lebile helikopotara. A tšhogile kudu, mokgweetsi wa sefofane o ile a dira mokgwa o bogale wa go efoga, a sekamiša helikopotara, eupša sethunya seo se fetago se be se le lebelo kudu, se thula lehlakore la ka tlase gomme sa thuthupa ka lerung la muši le kgabo. Helikopotara e ile ya sekama gomme ya wa, diripana tša wa gomme tša išwa ka kua ga tsela ya yona ya go fofa.
  
  E bile fela ge a lebelela ka go se dumele, go hloka kholofelo le pefelo ya leswiswi moo a ilego a bona moo tsela ya gagwe ye e šiišago e bego e tla lebiša gona.
  
  Mafora a ile a e bona e etla gomme a leka go phatlalala, eupša helikopotara yeo e thutšego e ile ya thula fase gare ga bona.
  
  Drake o ile a wela fase, a epela hlogo ya gagwe ka gare ga mohlašana. Malakabe a mahwibidu le a mmala wa namune a ile a thuntšha godimo le ka ntle, gomme muši o motsothwa o ile wa tšhologa leratadimeng. Bogolo bja helikopotara bo ile bja kotama godimo ga motho o tee; yena le mokgweetsi wa sefofane ba ile ba hwa ka yona nako yeo. Legare le legolo la rotor le ile la fologa gomme la feta thwi ka gare ga mofenyi wa boraro, ka lebelo kudu le gateetee moo a bego a sa tsebe selo ka yona. Drake o ile a lebelela godimo gomme a bona seripa se segolo sa ditlakala tše di tukago se wela ka go le lengwe. Matla a go itiwa a ile a mo wiša maotong a gagwe gomme a mo lahlela morago dikgato tše lesomepedi, ka morago ga moo a emiša motšhene ka moka.
  
  Ke mafora a mabedi feela ao a ilego a phologa; bontši bja sehlopha bo ile bja fenywa tiragalong e tee e sa kgahlišego. Drake o bone yo mongwe wa bona a gagabela kgole le mollo wo o befetšwego ka seatla se se fišitšwego, gomme yo mongwe, a thekesela, a batamela. Ka tsela e itšego wa bobedi o ile a kgona go swara sebetša gomme ka nako e swanago a thuša modirišani wa gagwe go tšhaba.
  
  Drake o ile a metša pefelo ya gagwe gomme a tšwela pele go swara tsepamiso ya gagwe ka thata. Mokgwa wa bona o nnoši wa go tšweletša o ile wa senywa. Hayden o be a sa dutše a swere free kick, eupša bjale ma-Russia a be a kitimela go bona ka maikemišetšo ao a lego molaleng ka mo go feletšego. Monna yo a nago le RPG o be a sa dutše a lebeletše marope, bjalo ka ge eka o be a nagana ka go hlasela ga bobedi.
  
  Drake o ile a ema, gomme sehlopha sa tsoga le yena. Ge ba huduga kgole le ma-Russia ba lebile mollong, ba ile ba hloma netweke ya mafelo a go šireletša ao a ilego a gapeletša manaba a bona go robala fase. Drake le Dahl ka bobedi ba ile ba itia banna bao ba aperego di-vest, ba ba romela ba phatlaletše fase. Malakabe a go fiša a ile a ba apeša ge ba batamela, go ile gwa kwagala di- pop tše bogale le di- creak tše boima go tšwa ka gare. Drake o ile a kwa e hlatswa sefahlegong sa gagwe gomme ka morago a duck ka morago ga lehlakore la gagwe la sefofu. Mafora a šetšego a be a šetše a le kgole, a katana le dintho tša ona le ditahlegelo, gomme go le molaleng gore a tšwile thulanong mo nakong ye.
  
  Drake o ile a retologa ka lengwele le tee, a tobetša konope ya comm.
  
  "Helikoptara e a kotama," a realo go tiišetša se go Lauren, ka morago, "Re nyaka mokgwa o mongwe wa go huduša gona bjale."
  
  Karabelo e ile ya kgaotšwa. "Go yena".
  
  Sehlopha se ile sa tšwela pele se boela morago, sa oketša sekgala magareng ga lepheko leo le tukago mollo le lenaba leo le bego le batamela. Ka mo go makatšago le ka go hloka kwelobohloko, RPG ya Russia e ile ya thuntšhetša rokete e nngwe helikopotara yeo e šetšego e sentšwe, ya romela dikholomo tše oketšegilego tša kgabo le di- shrapnel moyeng.
  
  Drake o ile a kwa seripa sa tšhipi se tšwa legetleng la gagwe gomme a dikologa go tšwa go thulano. Dahl o ile a lebelela morago, eupša mo-Yorkshire a dumela ka hlogo, "Ke lokile."
  
  Alicia o ile a ba šupa go leba legora la kgole. "Tsela ye ke yona feela kgetho. Khudugang, batho!"
  
  Hayden o ile a lekalekantšha lepokisi gomme a kitima. Smith le Kinimaka ba ile ba šala morago, ba boloka mollo magareng ga bona le ma-Russia. Drake o ile a hlahloba lefelo leo le lego ka pele, ka mehla a itokišeleditše dimakatšo tše difsa gomme a letetše tše mpe kudu. Ma-China a be a le felotsoko, gomme ma-Isiraele, ma-Sweden le ma-Brithania a be a phafogile.
  
  Lebelo la bona le ile la ba aroganya le ma-Russia ao a bego a ba hlomarela, gomme ba fihla legora ka nako e šetšego. Alicia le May ba ile ba tšea tsela e kopana gomme ka morago ba ikhwetša ba le ka lehlakoreng le lengwe, kgaufsi le lešoba la sekontiri la mela e mebedi leo le ilego la nyamelela ka mahlakoreng ka bobedi go ya leganateng leo le bonagalago e le leganateng. Lauren o be a sešo a boela go bona, eupša ba ile ba mo tlogela a iketlile, ba tseba gore DC e tla thuša.
  
  Drake o be a sa tlala ka boitshepo bjo bogolo. Ga se a ka a sola Lauren-The New Yorker e be e le ka meetseng a hlwekilego, eupša ga go selo thomong ye go fihla ga bjale seo se mmoditšego gore banna le basadi bao ba dutšego ba šireletšegile e bile ba ruthetše ka Capitol ba be ba khupeditšwe mekokotlo ya bona ka mo go feletšego.
  
  Alicia o ile a ya go kitima. E be e le boemo bjo bo makatšago ka mo go oketšegago. Drake o be a tseba gore Marussia a swanetše go ba a bile le mohuta o itšego wa sekhurumetšo. Mohlomongwe e be e le tseleng.
  
  "Lebelela ka kua," Kenzi a bolela godimo.
  
  Mo e ka bago seripa-gare sa khilomithara pele, SUV e ntsho e ile ya ema go tšea Mafora ao a bego a katana. Ge ba dutše ba bogetše, koloi e ile ya akgofa ka lebelo go fihla go dikhilomithara tše lekgolo le masomeseswai ka iri, ya laetša bašomi ba babedi gomme ya sepela ka lebelo ka go lla.
  
  "Ditlatla tše di diilago," Dahl a realo.
  
  "Re swanetše go tshwenyega ka rena," Smith a realo. "Goba le rena re tla fetoga 'ditlatla tša go hloka'."
  
  "Grumpy o na le ntlha," Alicia a realo, a lebelela ka mahlakoreng ka moka. "Ka botebo, ga re na mo re ka yago gona."
  
  "Epela lepokisi." Kinimaka o ile a šupa mohlare wa dihlare go tloga tseleng. "Boa bakeng sa se ka morago. Goba kgopela Lauren gore a romele sehlopha se sengwe."
  
  Drake o ile a lebelela Dahl. "Ga se ya swanela go ba thata kudu, akere?"
  
  Hayden o itše: "E kotsi kudu." "Ba ka e hwetša. Thibela molaetša. Ka ntle le moo, re hloka tsebišo ye. Dihlopha tše dingwe di ka ba di šetše di lebile go monamedi wa boraro."
  
  Drake o ile a panya mahlo. Ga se a ka a nagana ka yona. Lefito la kgatelelo le ile la thoma go thuthumela thwii gare ga phatla ya gagwe.
  
  "Ga se nke ka nagana gore I"d be broke ka go nyoba China," Alicia a ngongorega.
  
  Dahl o ile a mmotša gore: "Ye ke e nngwe ya dikhutlo tše nne tša lefase." "Ka gona homotšega ka se."
  
  "Oo, ke a leboga, monna. Re leboga se. Mohlomongwe ke tla reka condominium."
  
  Marussia a šetše a le tseleng. Drake o be a bona yo mongwe wa bona a goeletša ka gare ga radio. Ke moka mahlo a gagwe a ile a feta ma-Russia gomme a leka go lebiša tlhokomelo go selo se sengwe seo se sepelago kgole.
  
  "Mohlomongwe ye ke koloi ya bona," Dahl a realo, a kitima le go lebelela morago ka nako ye e swanago.
  
  Yorgi o ile a sega, mahlo a gagwe a swana le ntšhu. "Ke nagana bjalo. Gomme nywageng e lesome e fetilego o ka ba o be o nepile."
  
  Drake o ile a tshesa mahlo a hae. "Hee, ke pese."
  
  "Tšwela pele o kitima," Hayden a realo. "Leka gore o se ke wa bonagala o na le kgahlego."
  
  Alicia o ile a sega. "Bjale o e dirile. Ga ke kgone go kgaotša go bogela. Na o kile wa dira se? Wa tseba gore ga se wa swanela go lebelela motho ka mahlo a go tšhoša wa hwetša gore o ka se kgone go nyobana go lebelela thoko?"
  
  "Ke e hwetša ka mehla," Dahl a realo. "Ka tlhago".
  
  "Go lokile, Muppet yeo e aperego letlalo ke pono ya sewelo," Drake a tsena ditaba gare.
  
  Pese e be e le e serolane e phadimago e bile e le ya mehleng yeno gomme e ile ya kitimela go feta ma-Russia ntle le go fokotša lebelo. Drake e ile ya leboga lebelo la yona, mootledi le banamedi, eupša e be e tseba gore ga ba na kgetho. Ba be ba le dikhilomithara tše sego kae tše dibotse go tloga motseng le ge e le ofe o mogolo. Ge pese e batamela gomme ma-Russia a e lebelela ka mahlo a go tšhoša, sehlopha sa SPEAR se ile sa thiba tsela.
  
  Alicia o ile a bolela ka molomo gore: "Fokotša lebelo."
  
  Smith o ile a sega gateetee. "Ye ga se Kansas. A ka se go kwešiše."
  
  "Ke moka polelo ya legohle." Alicia o ile a emiša sebetša sa gagwe go sa šetšwe go phadima ga Hayden.
  
  "Ka lebelo," a realo Dahl. "Pele a tlolela radiong."
  
  Pese e ile ya fokotša lebelo gomme ya fapoga ganyenyane, mafelelo a ka pele a sephara a thelela ka thoko. Marussia a be a šetše a tšhabile. Drake o ile a kgoromeletša lebati gore le bulege, a šupa mootledi gore a le bule. Sefahlego sa monna yo se be se tšhogile, mahlo a gagwe a phatlogile e bile a kitima magareng ga mašole le banamedi ba gagwe. Drake o ile a leta go fihlela lebati le bulega gomme ka morago a gata pele, a otlolla seatla sa gagwe.
  
  "Re nyaka go no ya go namela," a realo ka go homola ka mo a bego a ka kgona.
  
  Sehlopha se ile sa namela bohareng ba pese. Dahl e bile wa mafelelo go tlolela godimo gomme a phaphatha mootledi seatleng.
  
  "Pele!" O ile a šupa go theoga tseleng.
  
  Marussia a be a se ka morago ga dimithara tše fetago tše lekgolo, dithunya di emišitšwe ge mootledi a be a gatelela leoto la gagwe fase. Go bonagala a be a beile leihlo diipone tša gagwe tša ka mahlakoreng. Pese e ile ya thoma go sepela, banamedi ba tlolela morago. Drake o ile a swara ka. Alicia o ile a sepela ka morago ga pese go yo hlahloba go kitimišwa.
  
  "Ba hwetša matla" .
  
  Drake o ile a šišinya seatla go Dahl. "Botša Keanu gore a akgofetše dihele godimo!"
  
  Mosweden o be a bonagala a hlabja ke dihlong go se nene, eupša a bolela le mootledi wa pese. Koloi e ile ya topa lebelo ka go nanya. Drake o ile a bona Alicia a šikinyega gomme ka morago a retologa ka pela, a goeletša banamedi ba dipese.
  
  "Letata fase! Gabjale!"
  
  Ka go boifa RPG, Drake le yena o ile a wa. Ka mahlatse, dikulo di ile tša thula feela ka morago ga koloi, ka moka di ile tša tsena ka gare ga tšhese. O ile a hemela godimo ka kimollo. Go molaleng gore ma-Russia a ile a lemošwa ka mahu a baagi. Bonyenyane e be e le selo se sengwe.
  
  Le mo nakong ye, maano a dipolitiki ao a bego a le ka morago ga dithulaganyo tša sehlopha se sengwe le se sengwe sa maemo a godimo a ile a tla monaganong. Ga se dihlopha ka moka tšeo di bego di thekgwa ka tšhelete ke mmušo; gomme baetapele ba bangwe ba be ba sa tsebe le gore go direga eng. Le mo nakong ye dikgopolo tša gagwe di ile tša boela go Mafora - le mašole ao a hwilego.
  
  Ba dira mošomo wa bona.
  
  Pese e ile ya goga go tloga go ma-Russia, ya oketša lebelo tseleng, foreime ya yona ka moka e thothomela. Drake o ile a iketla go se nene, a tseba gore ba lebile morago go leba Ejin Horo ka lehlakoreng leo ba lebilego go lona. Mootledi o ile a boledišana ka go retologa mo go nabilego le mo go sweelago. Drake o ile a retologa ge Alicia a ntšha mokgoši wa tlase go tšwa setulong sa ka morago.
  
  Gomme ba bona helikopotara ye ntsho yeo e bego e le ya Marussia, e kitimela fase go ba tšea.
  
  Lentšu la Hayden le ile la tlatša kgokagano. "Ba ka se hlasele."
  
  Drake o ile a purs melomo ya gagwe. "Seela sa op. Ditaelo di a fetoga."
  
  Dahl o ile a araba ka gore: "Gomme ba sa kgona go kgoromeletša pese tseleng." "Go fihla bokgoleng bofe go fihla motseng?"
  
  Lauren o ile a araba ka gore: "Metsotso e seswai.
  
  "E telele kudu". Dahl o ile a theoga phapošing ya go sepela go ya ka morago ga koloi yeo e bego e sepela ka lebelo gomme a thoma go hlalosetša banamedi gore ba swanetše go tšwela pele. Go ile gwa feta metsotswana e sego kae gomme ka morago a kopanela le Alicia.
  
  "Dumela Torsti. Le gona ka mehla ke be ke nagana gore ditulo tša ka morago e be e le tša go atlana feela."
  
  Mosweden o ile a dira modumo wa go kgangwa. "Na o leka go ntira gore ke sepele ke babja? Ke tseba moo melomo yeo e bego e le gona."
  
  Alicia o ile a mo foka ka katlo. "Ga o tsebe gore ba bile kae."
  
  Dahl o ile a gatelela pososelo gomme a dira leswao la sefapano. Helikopotara ya Russia e ile ya kotama ka nakwana ge mašole a be a namela, a phaphamala godimo ga tsela ya go fofela. Pese e ile ya sepela bokgole bjo itšego gomme ya retologa magareng ga bona, gomme Alicia le Dahl ba hlahloba moya.
  
  Drake o ile a lebelela Mafora ao a bego a tšhaba ka pele, eupša a belaela ge e ba a tla leka go hlasela. Ba be ba le ba sego kae ka palo gomme ba katana le ditahlegelo. Ba ile ba akanyetša ka mo go feteletšego. Go be go tla kwagala kudu ge nkabe ba ile thwii go leswao la boraro.
  
  Go sa dutše go le bjalo, o ile a lebelela.
  
  Lentšu la Lauren le ile la tla ka mokgokaganyi. "Metsotso e tshela. Na lena banna le na le nako ya go bolela?"
  
  "Ka eng?" Smith o ile a rora, eupša a ithiba go bolela selo le ge e le sefe seo se hlohleletšago.
  
  "Monamedi wa Pere wa Boraro ke sephiri, motho yo Taelo e mo lahlilego ka kua go tšhela meetse ka leraga. Ma-India a tumilego a akaretša Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, eupša o hwetša bjang motho yo mobe kudu yo a kilego a phela? Gomme o be a tumile." O ile a hemela godimo. "Re sa dutše re lekola. Lega go le bjalo, sehlopha sa go nagana kua Washington se sa dutše se le tseleng e sa šomego. Ke ile ka ba botša gore e ka no se be e mpe gakaakaa."
  
  Drake o ile a hemela godimo ka kimollo. "Ee moratiwa. E sego selo se sebe kudu seo se ka diregago," a realo. "Se se swanetše go diegiša ditšhaba tše dingwe."
  
  "Ruri go tla direga. Ditabeng tše dingwe, re nagana gore re phatlogile dikhutlo tše nne tša lefase."
  
  "O na le yona?" Mai a realo. "Tše ke ditaba tše dibotse."
  
  Drake o ile a rata go nyatša ga gagwe mo go tlwaelegilego. "Leketla ka kua, Mai."
  
  "Ee, ga ke nyake go tlola setulong sa ka ka lethabo," Alicia a tlaleletša ka go oma.
  
  Mai ga se a ka a ithaopela go araba. Lauren o ile a tšwela pele bjalo ka ge eka ga go selo seo se boletšwego, "Ema motsotso, banna. Ke sa tšwa go botšwa gore ma-China a boetše go yona. Bonyenyane dihelikoptara tše pedi di lebile ka lehlakoreng la gago."
  
  Yorgi o itše: "Re ka pese ya ma-China. "Na re ka se bolokege go bona bonyenyane?"
  
  "Ke naive go se nene," Kenzie a realo. "Mebušo ga e na taba."
  
  Hayden o okeditše ka gore: "Go sa šetšwe go akaretšwa mo go feteletšego." "Kenzie o nepile. Re ka se tšee gore ba ka se namele pese."
  
  Mantšu a seporofeto, Drake o ile a nagana, ge letheba le lentsho le gola leratadimeng le letalalerata ka pele ga pese.
  
  Alicia a re, "MaRussia a mona."
  
  Go fetogile mo go thata kudu.
  
  
  KGAOLO YA LESOMESESOME
  
  
  Dihelikoptara di ile tša fofa ka pele le ka morago. Drake o ile a lebelela ge nonyana ya China e theogela fase mo e nyakilego go ba sekontiri pele e lekalekana gomme e leba peseng thwii.
  
  "Ba re gapeletša go thula," a realo, ke moka a šupa mootledi yo a tšhogilego. "Aowa aowa." tšwela pele!"
  
  Entšene ya pese e ile ya rora gomme dithaere tša duma fase. Batho ba mmalwa bao ba bego ba tletše ka pele ba be ba šetše ba thomile go goeletša. Drake o be a tseba gore ma-China a ka se thunye helikopotara ka boomo, eupša go be go le thata go fetišetša tsebo ya gagwe go banamedi.
  
  Mootledi o ile a tswalela mahlo a gagwe ka thata. Pese e ile ya retologa.
  
  Drake o ile a roga gomme a goga monna yo kgole le perch ya gagwe, a swara leotwana la go otlela. Smith o ile a thuša monna yoo gomme ka makgwakgwa a mo eta pele ka ntle ka gare ga temana. Drake o ile a tlola ka morago ga leotwana la pese, a bea leoto la gagwe godimo ga pedale ya khase gomme a boloka diatla tša gagwe di tiile leotwana la go otlela, a le boloka le le mothalong o otlologilego ka mo go phethagetšego.
  
  Nko ya helikopotara e be e ba šupa thwii, sekgoba se be se tswalela ka pela.
  
  Go ile gwa kwagala go goeletša go tšwa ka morago le ka mahlakoreng. Bjale Smith o ile a swanelwa ke go thibela mootledi. Drake o ile a swara ka.
  
  Mokgokaganyi o ile a thoma go tšhoša. "Etla, Keanu wa ka wa go hloka mekgwa," Alicia a hemela godimo. "Ma-Russia a tloga a le godimo ga ya rena-"
  
  "Bitch," Kenzi a boela morago. "Dula o iketlile." Na o ile wa lebelela façade?"
  
  Go lla ga Alicia go ile gwa kwagala peseng ka moka.
  
  "Dikgopolo?" Drake o ile a botšiša ka motsotswana wa mafelelo.
  
  "Ge e le gabotse ye ga se kopano ya boto!"
  
  Drake o ile a swara ka thata tumelo ya gagwe, phihlelo ya gagwe le lešoba la gagwe la go sepetša. Boipelaetšo bjo bo hlabošago bo ile bja tlala ditsebe tša gagwe. Ditopo di wela fase ga pese. Le Smith o ile a tšhoga. Ka motsotso wa mafelelo kudu, helikopotara ya China e ile ya sekama ka go le letona, gomme helikopotara ya Russia ya thibela diporiki, di- skid di nyakile di thula ka morago ga pese. Alicia o ile a letša molodi gomme Dal a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe.
  
  "Ke dumela ka nnete gore re fentše tikologo ye ya kgogo."
  
  Drake o ile a tšwela pele go otlela, a bona go retologa mo gongwe mo go nabilego mo go sweeping pele. "Gomme bonase ke gore we"re not fried or crunchy."
  
  "E tlogele," Kinimaka a realo. "Ke šetše ke swerwe ke tlala."
  
  Alicia o ile a khohlela. "Ke helikopotara ya bohlanya ya China feela."
  
  "Ba a boa," Hayden a realo.
  
  "Lena banna le batamela ka ntle ga toropo gona bjale," Lauren a realo. "Eupša e sa le bokgole bja metsotso e meraro ka koloi go tloga lefelong le ge e le lefe le le hlomphegago la baagi."
  
  Drake o ile a kitimela go mokgokaganyi. "Etlang, batho! O swanetše go ba dira gore ba e boife!"
  
  Kenzi o ile a sepela a lebile mejakong ya ka morago, a goeletša, "Na go na le motho yo a nago le katana mo?"
  
  Mantšu a gagwe a ile a gahlana le go lebelela ka go se be le selo, gomme batho ba babedi goba ba bararo ba ile ba neela ditulo tša bona. Mokgalabje yo a bego a phatlogile mahlo o ile a otlolla seatla seo se thothomelago a swere mokotla wa malekere.
  
  Kenzi a hemela godimo. Drake o ile a tšholla switšhi go bula mejako. Ka ponyo ya leihlo, mosadi wa mo-Isiraele o ile a ntšha mmele wa gagwe, a swara mošito wa lefasetere, ke moka a swara marulelo gomme a ikgogela godimo ga marulelo a pese. Drake o ile a otlela koloi ka thelelo ka mo a bego a ka kgona, a efoga molete wo mogolo, a hema ka mo go tseneletšego ge a kwešiša maikarabelo a gagwe ao a tšwago ditiro tša Kensi.
  
  Ke moka, seiponeng sa go lebelela ka morago, o ile a bona Dal a tlola gore a mo tlatše.
  
  Ao masepa.
  
  Ka go tsepamiša kgopolo mo go tseneletšego, o ile a e boloka e sa fetoge.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl o ile a namela marulelong a pese. Kensi o ile a otlolla seatla sa gagwe, eupša a dumela ka hlogo a mo feta.
  
  "Ka lebelo!"
  
  Helikopotara ya Russia e ile ya hwetša bophagamo gomme bjale e be e thuma gape, mo nakong ye e le ka khutlo ya dikotara tše tharo go bapa le ka pele. O be a kgona go bona monna a fegilwe ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe, a lebiša sebetša, mohlomongwe a lebiša maotwana goba gaešita le mootledi.
  
  Gateetee o ile a retologa, a nyaka helikopotara ya China. E be e se kgole. Ge ba thuma ka go le letshadi, go be go bile go e-na le batho bao ba bego ba lebiša dibetša tša bona go tšwa mejakong. Taba ya gore ma-China a be a sa thuntšhe kudu pese ya ona ka noši mathomong e be e kgothatša, eupša e ile ya galefišwa ke go lemoga gore a be a nyaka lepokisi leo Hayden a bego a le swere, gomme ba be ba le nyaka le sa senyega.
  
  Kensi o ile a dula marulelong a pese, a theeleditše phefo le motšhene wa go šikinyega, gomme a phurolla mangwele. Ke moka o ile a emiša sebetša sa gagwe, a lebiša tlhokomelo go helikopotara. Dahl o be a holofela gore a ka se leke le go e tšea filiming, o be a tla fo tšhoša bathunyi. Marussia ga se a bontšha go itshwara mo go bjalo, eupša Kenzi o be a nyaka go fetoga ka matla.
  
  Dahl o ile a hlahloba helikopotara yeo e bego e batamela. E phuthetšwe go fihla moeding, e be e se feela agile, eupša e bolayago. Selo sa mafelelo seo a bego a se nyaka e be e le go baka mohuta le ge e le ofe wa kotsi, re sa bolele ka yeo e ka akaretšago go thula pese.
  
  Dithaere tša ka pele di ile tša kgorometšwa godimo ga molete, tša tsoša "tshwarelo" go tšwa go Drake. Dahl ga se a ka a kwa selo se sengwe ge e se lešata la moya wo o kitimelago le go duma ga helikopotara. Thunyo e ile ya kgorometšwa go tšwa tšhipi yeo e bego e le kgaufsi le leoto la gagwe la le letona. Moswede o ile a hlokomologa se, a tšea sepheo gomme a thuntšha.
  
  Kulo e swanetše go ba e ile ya thula sepheo sa yona ka gobane monna yoo o ile a lahlela sethunya gomme a boela morago. Dahl ga se a ka a dumelela se se roba go tsepamiša kgopolo ga gagwe gomme a fo thuntšha sethunya se sengwe ka mojako wo o bulegilego. Helikopotara e ile ya retologela go yena ka go lebanya, ya batamela ka pela, gomme mo nakong ye Dahl o ile a lemoga gore go bapala lekgopo e be e le kgopolo e mpe.
  
  O ile a itahlela marulelong a pese.
  
  Helikopotara e ile ya goeletša ka godimo ga hlogo, ya sega sekgoba seo e bego e sa tšwa go se tlogela. O be a se na bokgoni bja go laola bja go retologela go Kensi, eupša o ile a batamela ka mo go lekanego go mo lahlela ka thoko.
  
  Go ya mo ntlheng ya marulelo a pese!
  
  Dahl o ile a thelela gomme a gagabela pele, a leka go mo fihlelela ka nako. Kenzi o ile a thibela go wa ga gagwe, eupša a lahlegelwa ke taolo ya sebetša sa gagwe; lega go le bjalo, lebelo le ile la mo romela gore a fofe ka ntle ga pese yeo e bego e sepela ka lebelo gomme a tsene tseleng e se nago kgaugelo yeo e lego kgole ka tlase.
  
  Nonyana ya China e ile ya sekama ka bogale, ya tla ka gare ga sediko. Mo-Russia o ile a thuntšha ka godimo, kulo yeo e arogilego e phunya tšhipi kgaufsi le serope sa le letona sa Dahl. Mmele wa Kenzi o ile wa thelela ka thoko ga pese, gomme a tsenya mmele wa gagwe ka moka go tloleng ga tee ga mafelelo ka go hloka kholofelo, a otlolotše letsogo.
  
  O ile a kgona go phuthela seatla sa gagwe sa le letona letsogong la gagwe leo le bego le šikinyega; a pitlaganya ka thata gomme a leta go šikinyega mo go sa phemegego.
  
  E ile ya tla, eupša o ile a swara, e otlollotšwe go fihla moeding. Tšhipi ye e phadimago, ye boreledi e ile ya šoma kgahlanong le yena, ya dumelela mmele wa gagwe go thelela go leba mošito, boima bja Kenzi bo ba gogela fase ka bobedi.
  
  Go ile gwa tla godimo ga di-comms. Sehlopha se be se kgona go bona maoto a Kenzi a kitima ka ntle ga le lengwe la mafasetere a ka thoko. Dahl o ile a swara ka maatla a gagwe ka moka, eupša ka motsotso o mongwe le o mongwe mmele wa gagwe o be o thelela kgauswi le kgauswi le mošito woo o thata.
  
  Go be go se na selo seo se swarago marulelong a pese e bile go se na selo seo se ka se swarago. O be a kgona go swara, o be a ka se tsoge a lokolotše, eupša gape o be a sa hwetše thekgo le ge e le efe ya go mo phagamiša. Lentšu la Drake le ile la tla ka mokgokaganyi.
  
  "O nyaka gore ke kgaotše?" Go hlaboša lentšu, go se kgonthišege, go tshwenyega go se nene.
  
  Dahl o ile a bala maikutlo gabotse. Ge nkabe ba ile ba ema, nkabe ba ile ba hlaselwa o šoro ke bobedi ma-Russia le ma-China. Ga go na motho yo a tsebago gore mafelelo e tla ba afe.
  
  Lentšu la Lauren le ile la thubega. "Tshwarelo, ke sa tšwa go amogela molaetša wa gore ma-Sweden a tla go lena. Bjale ke go phatlalala ga ditsela tše nne, batho."
  
  Dahl o ile a kwa boima bjo bo otlolla mešifa ya gagwe. Nako le nako ge pese e be e kgorometšwa, intšhi ye nngwe ya mmele wa gagwe e be e thelela go ya moeding, gomme Kenzi o be a wela go se nene. O ile a kwa lentšu la Moisiraele go tšwa felotsoko ka tlase.
  
  "Tlogela go sepela! Nka e dira!"
  
  Le gatee. Ba be ba sepela ka lebelo la dikhilomithara tše masometshela ka iri. Kensi o be a tseba gore a ka se mo tlogele gomme a sa nyake gore bobedi bja bona ba wele. Dahl o ile a ikwa a mo hlompha le go feta. Pelo yeo a bego a tseba gore e epetšwe ka gare e ile ya no rotoga go se nene kgauswi le bokagodimo.
  
  Modumo wa dibutšwana tša gagwe tšeo di bego di thula mafasetere o ile wa dira gore pelo ya gagwe ka noši e bethe ka lebelo.
  
  Ba ile ba thelela mmogo, Kenzi a theoga ka lehlakoreng gomme Dahl a bapa le marulelo a pese. O ile a leka go swara mošito wo o makgwakgwa wo o bego o kitima go bapa le mošito, eupša o be o le wo monnyane kudu gomme wa mo sega nama. Ka ge a be a sa bone kholofelo, o ile a e kgomarela ka nako e telele kamoo a bego a ka kgona ka gona, a bea selo se sengwe le se sengwe kotsing.
  
  Sefuba sa gagwe se ile sa sepela go leba leweng, se thelela ka mo go sa thibelegego. Mahlo a gagwe a ile a kopana le a Kenzi, a lebelela godimo. Phapantšho ya bona e be e se na mantšu, e se na polelo, eupša e le e tseneletšego.
  
  O swanetše go ntumelela ke sepele.
  
  Le gatee.
  
  O ile a goga gape, feela go thelela go feta ntlheng ya go se boele morago.
  
  Matsogo a maatla a ile a swara dinamane tša gagwe ka bobedi, diatla tšeo e bego e ka ba tša Mano Kinimaka fela.
  
  "Gotcha," a realo mo-Hawaii. "Lena banna ga le ye felo."
  
  Mo-Hawaii o ile a thekga Dahl gomme ka morago a mo goga ganyenyane-ganyenyane go wa ga gagwe. Dahl o ile a swara Kensi ka thata. Mmogo ba ile ba tšea tsela ya bona ya go ya polokego ganyenyane-ganyenyane.
  
  Ka godimo, dihelikoptara di ile tša nwelela ka lekga la mafelelo.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o be a tseba gore Kinimaka o swere bagwera ba gagwe ka thata, eupša o be a sa dikadika go retološa pese ka bogale kudu. Ma-Russia le ma-China a ile a tšwela pele go tšwa mahlakoreng a fapanego, ka ntle le pelaelo a tseba gore ye e be e tla ba mokgwa wa bona wa mafelelo.
  
  Modumo wa go thubega ga mafasetere o ile wa mmotša gore ba bangwe ga se ba ema ba sa dire selo. Ba be ba na le leano.
  
  Go tšwa ka morago, Alicia, Smith, May, Hayden le Yorgi yo mongwe le yo mongwe o ile a tšea lefasetere go tšwa mahlakoreng a fapanego a pese gomme a le thuba. Ka ge ba be ba lebeletše dihelikoptara tšeo di bego di batamela, ba ile ba thunya mollo o mogolo, e lego seo se ilego sa ba gapeletša go fapogela ka thoko ka pela. Mothaladi wa mohlare o ile wa fela gomme Drake a bona meago ka pele.
  
  Neteweke ya tsela, go dikologa. Dithunya di ile tša lla ka morago ga gagwe, tša tlatša pese; dihelikoptara tše ntsho di ile tša tšea leratadimeng.
  
  O ile a hemela godimo ka kimollo.
  
  O itše: "Re a phologa. "Go lwa nako ye nngwe."
  
  Lauren o ile a tsena ditaba gare. O itše: "Ma-Sweden le ona a ile a boela morago. "Eupša ke sa dutše ke hwetša halo e nyenyane ka gare ga leswao. Selo se sengwe magareng ga Washington, tšhemo le nna. Se se a makatša. Mo e nyakilego go ba bjalo ka ge eka... bjalo ka ge eka..."
  
  "Eng?" - Ke ile ka botšiša. Drake o ile a botšiša.
  
  "It"s like there"s a different set ya dikgokagano tšeo di diregago. Go na le se sengwe gape seo se bapalago. E tee gape..." a dikadika.
  
  "Sehlopha?" Drake o ile a fetša.
  
  Hayden o ile a ngunanguna ka go hlaboša. "Se se kwagala e le go segiša."
  
  Lauren o ile a araba ka gore: "Ke a tseba. "Ke tloga ke dira bjalo, gomme ga ke setsebi. Ge nkabe Karin a be a le mo, ke kgodišegile gore re be re tla ba le selo se sengwe se sekaone."
  
  "Na o ka swara poledišano efe goba efe?" Hayden o ile a botšiša. "Le ge e le go se nene feela?"
  
  Drake o ile a gopola go bolelwa ga pejana ga Sehlopha sa SEAL 7, seo se kwelwego feela ke Dahl le yena ka noši. Go ile gwa tla monaganong wa gagwe gape gore dikgokagano ka moka di be di beilwe leihlo.
  
  "Na re ka diegiša se lebakanyana?" - a botšiša. "Gomme na o ka hwetša tsela ye kaone ya gore re tšwe mo?"
  
  Lauren o be a kwagala a imologile. O itše: "Ke therešo gore ke therešo." "Mphe motsotso."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSEONE
  
  
  Hayden Jay o ile a leta diiri tše mmalwa go fihlela sehlopha se šireletšegile lefelong le lenyenyane la go šireletša sa sathalaete kua Taiwan pele a tloga mafelong a pitlaganego go yo dira mogala.
  
  Pakane ya gagwe: ikgokaganye le Kimberly Crowe.
  
  Go tšere nako e itšego, eupša Hayden o ile a phegelela. O ile a hwetša sekhutlwana se se homotšego ka morago ga ntlo, a inama gomme a leta, a leka go thibela hlogo ya gagwe gore e se dikologa. Go be go le thata go hwetša selo le ge e le sefe sa sa ruri bophelong bja gagwe seo a ka se kgomarelago ka ntle ga sehlopha. SPIR e ile ya ba bophelo bja gagwe, tlhalošo ya bophelo bja gagwe, gomme, ka lebaka la se, o be a fo ba a se na dikgokagano tša motho ka noši, a se na selo ge e se mošomo. O ile a nagana morago go ledimo la ditiragalo tša go makatša tšeo ba di abetšego mmogo - go tloga go Odin le Dikgoro tša Dihele, go ya go Babele le Pandora, go thuthupa ga nuclear mo go bego go nyakile go senya New York, go arogana ga gagwe ga kgale le Ben Blake, le go kgaogana ga gagwe ga morago bjale le Mano Kinimaka . O be a tiile, a tiile kudu. O be a sa nyake go ba yo matla gakaakaa. Tiragalo ya morago bjale ya letlotlo la ma-Inca kua Peru e mo kgomile bobedi monaganong le mmeleng. Le ka mohla a se a ka a tšhoga gakaakaa go fihla motheong.
  
  Bjale o ile a nagana gape ka go iketla. Maporogo a ka ba a fišitšwe gomme e be e swanetše go ba e le ye kgolo. Eupša ge e ba a be a tloga a nyaka go fetoga, ge a be a nyaka tše ntši bophelong bja gagwe, o be a swanetše go ba le bonnete bja go hlabja pele a tšea kgato gomme a ipea kotsing ya go kweša motho bohloko gape. E ka ba Mano yo goba motho yo mongwe.
  
  Ke na le taba. Ke tloga ke nyaka. Le gona nakong e tlago ke swanetše go kgonthišetša gore ke dula ke botegela seo mafelelong ke se nyakago.
  
  Go tšwa bophelong. E sego ntle le mošomo. Sehlopha sa SPEAR se ile sa kopana gomme sa dira mošomo o mobotse, eupša ga go selo seo se ilego sa swarelela go ya go ile. Nako e tla fihla- .
  
  "Mohumagatšana Jay?" - a realo lentšu la roboto. "Ke a go thuša bjale."
  
  Hayden o ile a e kopanya ka moka. Lentšu le le latelago mothalong e be e le la Tona ya Tšhireletšo.
  
  "Bothata ke eng, Moemedi Jay?" Laconic, e khutsitseng, e arohaneng. Crowe o be a bonagala a le ka thoko.
  
  Hayden o ile a ipha nako ya go hwetša kamoo a ka hlalošago potšišo ya gagwe e kgolo ka dipolelwana. O ile a tšea sephetho sa go e boloka ka masepa gomme a bone gore Qrow o topa eng.
  
  "Re tšwile China gomme ra amogela lepokisi la bobedi. Ga bjale sehlopha se leka se. Dipego di tla tla kgauswinyane, ga go pelaelo. Go be go se na bao ba gobetšego, gaešita le ge go be go e-na le dišo tše dintši le dišo. Ga se dihlopha ka moka tša phenkgišano tšeo di nago le bonaba..." O ile a ipotšiša ka boripana ge e ba Qrow a tla tšea sebjana sa go swara dihlapi, gomme ka morago a tšwela pele, "Dinaga tše dingwe di na le bogale go feta tše dingwe. Mafora a ile a lahlegelwa ke bonyenyane tše tharo. Mo-Russia o tee o gobetše. Na go ka ba le sehlopha se sengwe seo se nago le sephiri kudu? Re kwele dikarolwana tša go bolela ka sephiring ga Amerika, tšeo, go ba gona, di sa hlatselego selo. Mabrithania a ka lehlakoreng la rena, goba go bonagala bjalo, gomme Drake o na le khuetšo ye nngwe godimo ga bona. Bjale re ntlong ye e bolokegilego, re emetše sehlopha sa go nagana gore se hwetše moo Monamedi wa Pere wa boraro a lego gona."
  
  Bjale o ile a ema gomme a leta.
  
  Qrow o ile a boloka polokelo ya gagwe. "Se sengwe le se sengwe?"
  
  "Ga ke dumele go se". Hayden o ile a ikwa a nyamile ge maiteko a gagwe a be a fela. O ile a ipotšiša ge e ba a swanetše go ba yo a lebanyago kudu.
  
  Crowe o itše: "Ke ikgokaganya ka mehla le batho kua Washington." "Ga go nyakege gore o dule o phatlalatša."
  
  "Oo, go lokile. Ke a leboga".
  
  Hayden o ile a thoma go saena. E bile feela ka nako yeo moo Qrow a ilego a romela kgopelo yeo e bonagalago e se na molato go theoga mothalong.
  
  "Leta. O rile o nagana gore motho a ka ba a itira ma-Amerika? Felo gongwe tšhemong?
  
  Hayden ga se a ka a bolela selo sa go swana le seo. Eupša go tsebišo ye ka moka e swanetšego, Qrow o ile a swara selo se tee feela. O ile a gapeletša go ntšha ditshego. "Go bonagala go le bjalo. Re e kwele mo lefaseng." Ga se a tliša Lauren ka gare ga se. "Ke therešo gore re a tseba gore ga go na sehlopha sa bobedi, ka gona mohlomongwe ye ke e nngwe ya dinaga tše dingwe tšeo di dirišago madira a kgethegilego a peleng a Amerika goba gaešita le bahlabani ba go thwala."
  
  "Element e nyenyane ya mmušo wa dinaga dišele wo o dirišago bašomi ba United States?" Qrow o ile a šišinya. "E ka ba bjalo, Moemedi Jay. Mohlomongwe o nepile. Go ba gona," a sega, "go ka se be le sehlopha sa bobedi."
  
  Hayden o ile a theetša go feta mantšu. "Gomme re tla boa neng? Re boela morago go eng?
  
  Qrow o ile a homola, e lego seo se ilego sa botša Hayden gore o tseba gabotse seo se botšišwago. Mafelelong o ile a re: "Selo se tee ka nako." "Sa pele, bao go thwego ke Banamedi ba Taelo ba swanetše go hwetšwa le go se tšee lehlakore."
  
  "Ka nnete". Hayden o be a tseba gape gore ye e be e le sebaka sa gagwe sa mafelelo sa go bolela ka go lebanya le Qrow, ka fao o ile a tšea sephetho sa go ya pele go se nene. "Go thwe"ng ge e ba re ka kwa go bolela ga ma-Amerika gape?"
  
  "Ke nna mang, moemedi wa tšhemo? Sebetsana le yona."
  
  Qrow o ile a kgaola mogala, a tlogela Hayden a lebelela skrine sa gagwe sa mogalathekeng ka metsotso e mmalwa, bjale a sa hlahloba gape e sego yena feela, eupša maikemišetšo a naga ya gabo.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tšea sebaka sa go khutša mola Yorgi, Mai le Kinimaka ba be ba šomana le lepokisi le lefsa. Taba ya gore e be e e-tšwa lebitleng la Genghis Khan gomme e be e le gare ga dilo tša motho ka noši tša motho wa nonwane e ile ya oketša feela tlhompho yeo ba bego ba e swara ka yona. Letshwao le le kwagalago le le lwatšago leo le lego ka godimo le ile la hlatsela gore le kile la ba la Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo.
  
  Kinimaka o ile a ithuta mošate. "Ke kgodišegile gore Taelo e kile ya ba le leano la go fa dinotlelo," a realo. "Eupša bophelo bo ile bja tsena tseleng." A myemyela.
  
  "Lehu," Mai a realo ka setu. "Lehu le ile la ema tseleng."
  
  "Na o ka rata gore ke e bule ka botho?" Yorgi o ile a botšiša.
  
  "Ee, a re lebelele tše dingwe tša bokgoni bjoo bja bohodu, Yogi." Alicia o ile a bolela, a dutše ka mokokotlo wa gagwe lebotong kgauswi le Drake, a swere lepotlelo la meetse ka seatleng se sengwe, sethunya ka se sengwe.
  
  "Ga e kwagale". Kinimaka o ile a tšholla senotlelo ka letsogo la gagwe la nama. "Ga se bokgabo e le ka kgonthe."
  
  Kenzi o ile a gagabela go yena ge Mai a emiša sekhurumetšo. E be e le boemo bjo bo makatšago, Drake o ile a nagana, mašole a notletšwe ka phapošing ye nnyane yeo e bego e se na lefelo la go dula, go se na lefelo la go gwerana le batho, go se na lefelo la go apea. E no ba setšidifatši se senyenyane seo se tletšego ka meetse le mapokisi a sego kae a dikuku. Mafasetere a be a na le dikgaretene, lebati le be le tiišitšwe ka dibolutu tše dikgolo kudu. Khapete e be e se na ditlhale e bile e nkga mouta, eupša mašole a be a bile le phihlelo e mpe le go feta. Se se be se lekane go khutša.
  
  Smith, yo a bego a letile mojako, o ile a dumelela Hayden gore a boele ka gare, a tsena feela ge May a be a fihlelela lepokisi. Drake o be a nagana gore mongmošomo o be a bonagala a lapile e bile a tshwenyegile, a le ka thoko. Ke tshepa gore o tla hlaloša poledišano ya gagwe ka botlalo ka morago.
  
  Mai o ile a hlakahlakanya go tloga leoto go ya go le lengwe metsotswana e sego kae pele a goga matsogo a gagwe ka ntle. O be a swere mokgobo o koto wa dipampiri, a phuthetšwe ka gare ga foltara ye koto gomme a tlemilwe ka seripa sa thapo yeo e kgomaretšwego, e lego seo se dirilego gore ba bangwe ba ditho tša sehlopha ba emiše dintshi tša bona.
  
  "Ka kgonthe?" Kinimaka o ile a dula morago ka dithapo tša gagwe. "Na se ke sebetša seo se ka beago lefase kotsing?"
  
  Kenzie o itše: "Lentšu leo le ngwadilwego le ka ba le matla kudu."
  
  "Ke eng se?" - Ke ile ka botšiša. Lauren o ile a botšiša. "Bašemane ka moka ba go tšwa Washington ba re emetše."
  
  Nako e ile ya tšwela pele e šoma kgahlanong le bona. Bjalo ka mehleng, se e be e le senotlelo sa go dula pele ga papadi gomme-kudu-kudu, lebelo. Drake o ile a bona ditsela tše pedi tša go ya pele. "May, Hayden le Dal, ke ka lebaka la eng le sa hwetše gore ke eng? Lauren - o na le eng ka monamedi wa pere wa boraro, ka ge re nyaka tsela yeo re ka yago go yona?"
  
  Lauren o be a šetše a ba boditše gore o tla kopana le bona lefelong la boraro. Bjale o ile a hemela godimo ka go hlaboša. "Go lokile, ga go na motho yo a kgonthišegilego ka 100 lekgolong, banna. Go le tsebiša seswantšho, ke ya go le tsebiša tlhathollo ya bona ya ditaelo tše nne tša dikadinale."
  
  Drake o ile a lebelela May le ba bangwe ba sosobana sefahlego ge ba dira tsela ya bona go ya sebetša sa phenyo. "Re na le nako".
  
  "Go lokile, se se tloga se kgahliša. Pele ga go utollwa ga seo se bitšwago Lefase le Lefsa ngwagakgolong wa lesometshela, go be go dumelwa gore lefase le arotšwe ka dikarolo tše tharo - Yuropa, Asia le Afrika. Karogano magareng ga dikontinente tše e be e le Hellespont, yeo e tsenago gabotse ka gare ga leano la Taelo leo o le latetšego go fihla ga bjale. Ka gona Asia e ile ya thoma ka kua ga Hellespont, e lego naga yeo e sa tsebjego ya mahumo a sa tlwaelegago, yeo ba bego ba e bitša Bohlabela. Go ba gona, ka morago ba ile ba hwetša Amerika, gomme ka morago ya ba Lefase le Lefsa, leo le kganyogegago, leo le sa tsebjego e bile le tletše ka kholofelo. Puku ya diswantšhetšo yeo e bontšhago ditaelo tše difsa tše nne tša dikadinale e ile ya gatišwa. Asia, Yuropa, Afrika le Amerika. Go bonagala Taelo e tšere sephetho sa go phethagatša kgopolo ye ya bogologolo ka mmapeng wa bona ka mabaka ao a sa tsebjego - le ge e le gore go na le kgonagalo ya gore ba be ba sa dumela gore ke bapatriareka ba maatla ka moka bao ba tsomago mašaledi." Lauren o ile a hemela godimo.
  
  "Ka gona ye ke thuto lefsa ya lefase yeo e diregilego gape ge ba hwetša Australia gomme ka morago ba hwetša Antarctica?" Kenzi a realo.
  
  "Ee, go rutwa gape ganyenyane-ganyenyane go theoša le nywaga-kgolo, yeo batho ba bangwe ba naganago gore e sa dutše e direga. Eupša yeo ke kanegelo ye e fapanego ka mo go feletšego. E be e se lethabo ka moka le dirosa. Polelwana "dikhutlo tše nne tša lefase" e ka ba e bile polelo yeo go ngangišanwago ka yona kudu historing. Ka Sehebere e fetolelwa bjalo ka "e feteletšego". Go Numeri 15:38 ye ke mellwane; ka Hesekiele - dikhutlo; gomme Jobo o na le mafelelo. Se se ka fetolelwa gape bjalo ka dikarogano. Go molaleng gore Beibele e itlogetše e bulegile go kwerwa gona mo..."
  
  Drake o ile a kwešiša se. "Ka gobane e tšea gore lefase le bataletšego?"
  
  "Ee. Eupša Beibele e e hlalosa ka pukung ya Jesaya, e e bitša nkgokolo. Ka gona, tšhupetšo ya ka boomo. Taba ke gore ba ka be ba dirišitše palo le ge e le efe ya mantšu-e ka bago a lesome-pedi-go hlalosa khutlo. Go dumelwa gore lentšu le "feteletšego" le šomišitšwe ka boomo go fetišetša, gabotse, sona seo. Le gona ga go mo-Juda yo a bego a ka hlatholla tlhaloso ya kgonthe ka mo go fošagetšego, ka gobane ka nywaga e 2 000 ba be ba lebeletšane le motse wa Jerusalema gararo ka letšatši gomme ba goeletša ba re, "Leletša phalafala e kgolo bakeng sa tokologo ya rena." Emiša folaga ya go kgoboketša mathopša a rena, gomme o re kgoboketše dikhutlo tše nne tša lefase nageng ya gabo rena."
  
  "Ka gona ga se ba no kgetha polelwana ka go se kgethe?" - O ile a botšiša Smith.
  
  "Aowa. Puku ya Moporofeta Jesaya e hlaloša ka fao Mesia a tlago go kgoboketša batho ba gagwe go tšwa dikhutlong tše nne tša lefase. Ba tla kgobokana Isiraele go tšwa gohle."
  
  Kensi ga se a šišinya mešifa goba go bolela lentšu. Drake o be a se na kgopolo ya gore ditumelo tša gagwe tša bodumedi ke eng, ge e ba a bile a na le tšona, eupša o be a tseba gore ka mo go sa phemegego e be e tla ba karolo e kgolo ya bophelo bja gagwe le ge go le bjalo. Mo nakong ye o ile a mo ithuta go se nene ge ba be ba letile gore Lauren a tšwele pele. Tumelo ya Dahl ya gore ka tlhago o be a le yo mobotse gomme ka mehla o be a tla boela pelong ya gagwe ya boitshwaro e be e lokafaditšwe go fihla bokgoleng bjo itšego. O be a sa dutše a bona mošito go yena-mošito wa go hloka molao-eupša seo e be e se selo se sebe.
  
  Nako le nako.
  
  Eupša o be o sa kgone go ba le yona ka ditsela tše ka bobedi. Gomme seo ke seo a se bonego kua Kensi - mmolai yo a se nago kwelobohloko ge a be a nyakega, le moya wa go lwa ge a be a sa nyakege. Ka baka la gagwe, ba ile ba swanelwa ke go mo dumelela gore a fetoge.
  
  "Ke nnete go a kwagala," Kinimaka a realo. "Sa pele Afrika, ka morago China. Ka gona ke eng seo se latelago?
  
  Lauren o ile a arabela ka pela. "Ee, re nagana gore tlhalošo ya Beibele e be e le ka go felela, go swana le Taelo. Ba ile ba dira gore go be thata go mang le mang yo a tlago go latela. Go ya ka sengwalwa... gabotse... Ke tla bala setsopolwa se se lebanego: 'Hwetša mafelo a go khutša a Ntate wa Leano, gomme ka morago ga moo Kagan; Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela, gomme ka morago Leuba la Modimo. Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, re bea Conquest ka lekeseng la gagwe. Re hweditše Leuba leo le dišago Kahlolo ya Mafelelo ya nnete. Gomme khoutu ya go bolaya e nnoši ke ge Banamedi ba Dipere ba tšwelela. Ga go na maswao a go hlaola marapong a Tate. Moindia o dikologilwe ke dibetša..."
  
  Drake o ile a e monya. "Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela? Gomme o dikologilwe ke dibetša? Ke therešo gore e ka ba kae le kae kua India. Ye ke naga yeo e dikologilwego ke dibetša."
  
  "Morago ge Taelo e uta Banamedi?"
  
  Drake o ile a nagana ka yona. "Go lokile, ee, ke nagana bjalo. Le ge go le bjalo, monamedi wa pere wa boraro ke eng?"
  
  "Tlala".
  
  O ile a hemela godimo gomme a lebelela Alicia. "E ka se be Kgošigadi ya Boya, akere?"
  
  Alicia o ile a šišinya seatla sa gagwe pele le morago. "Mohlomongwe. Ke tla ela hloko se."
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "O nyoba go sa kgonege."
  
  "Dikgetho dife goba dife?"
  
  "Ka eng?"
  
  "Ke kgošigadi efe? Ngwanenyana o swanetše go tseba, o a tseba."
  
  O ile a ithuta dieta tša gagwe. "Gabotse. Ke be ke dutše ke sa tšee karolo go Cleopatra. Ke a tseba gore ga se kgošigadi, eupša..."
  
  "Kgošigadi? Ka fao go kaone le go feta".
  
  Lauren o be a sa bolela. "Bjalo ka ge ke boletše pejana, bašemane le banenyana ba sa dutše ba hlahloba gore ke Moindia ofe yo Taelo e ka bago e bolela ka yena. Ge e le gabotse, se se sa kwagale kudu. Ke ra gore, gaešita le go ipea dieteng tša bona ka nako ya bona, e ka be e bile e nngwe ya tše lesomepedi."
  
  "Gomme ka moka ba dikologilwe ke dibetša?" - O ile a botšiša Smith.
  
  "Ke dula India, ee. Kudukudu."
  
  "Go lokile, bonyenyane re na le lefelo leo re yago go lona," Alicia a realo.
  
  Drake o ile a lebelela May, Hayden le Dahl, bao ba bego ba hlopha dikagare tša lepokisi la bobedi, Conquest.
  
  "Kgatelopele efe goba efe?"
  
  Hayden o ile a šišinya seatla sa gagwe go bontšha gore ba nyakile go ba gona. O ile a lebelela godimo. "Se se bonala e le polane ya boemo bja letšatši la tshenyego. Na o sa gopola mafelelo a molamu? Tiragalo e nngwe e nyenyane e baka e nngwe le e nngwe, e nngwe le e nngwe e kgolo?"
  
  Dahl o itše: "Kgopolo ya tlhakatlhakano. "Se ke sebetša sa phenyo, gomme Genghis Khan e be e le motho yo a naganago ka mo go tseneletšego. Ka se o be o ka fenya lefase ka moka."
  
  Drake o ile a wiša lepotlelo la gagwe la meetse.
  
  Alicia a re, "Sebetša sa mafelelo a domino?"
  
  "Thwii. Kamoo polao ya Franz Ferdinand e ilego ya lebiša go naledi ya Ntwa ya I ya Lefase. Ka kgonagalo, leano le la go oketša tlhakatlhakano le ka thoma Ntwa ya III ya Lefase."
  
  "Gomme," Drake a tima sedirišwa sa gagwe sa kgokagano motsotswana gomme a bolela ka setu, "it"s quite complicated. Re tla e nea mang?"
  
  Bohle ba ile ba lebelela ka go tsepelela. E be e le potšišo e kwagalago. Hayden o ile a hlalosa gabotse gore ga se a swanela go bolela selo se sengwe gape. O be a tseba gore Washington le Mongodi wa Tšhireletšo ba be ba šetše ba sa thabele bona, gomme a boela go nagana ka Sehlopha sa SEAL 7.
  
  Sewelo?
  
  Le gatee.
  
  Hayden o ile a ithuta matlakala a pampiri metsotso e mengwe e sego kae, ke moka a a tsenya ka tlase ga baki ya gagwe. Ge a bolela le sehlopha ka moka, o ile a šikinya magetla, a bontšha gore phetho ga se ya hlwa e dirwa gomme ka mo go feletšego selo le ge e le sefe se ka direga ka ditokomane tšeo di sa šireletšwago.
  
  Ka go hlaboša a re, "Re tla šomana le se ka pela ka mo re ka kgonago. Gona bjale re nyaka lefelo leo la boraro. Lauren?"
  
  "Ke a go kwa." Re sa letile ".
  
  "Bjale ema motsotso," Kensi a realo, go sosobana sefahlego sa gagwe go tšwa metsotsong ye lesome ya mafelelo go sa le molaleng. "Lena batho le re go na le dikhutlo tše nne tša lefase, akere?"
  
  Lauren o itše: "Go lokile, Beibele e e bolela. "Gomme ye ke tatelano ya Kahlolo ya Mafelelo."
  
  "Go lokile, selo se sengwe se fošagetše. Na ga o e bone?
  
  Drake o ile a panya mahlo, bjale a gakanegile go feta le ge e le neng pele. Dahl o ile a ithuta Kenzi ka kelohloko.
  
  "Mohlomongwe tlhaloso e itšego e ka thuša?"
  
  "Dikhutlo tše nne? Afrika, Asia, Yuropa le Amerika."
  
  "Ka nnete. Ke seo ba mpotšago sona."
  
  Kensi o ile a phurolla diatla tša gagwe ka bobedi. "India e kae?"
  
  Hayden o ile a ema ka maoto. "Damn, India ke karolo ya kontinente ya Asia."
  
  "Eo re šetšego re šomane le yona."
  
  Lauren o ile a nagana ge a eme ka maoto. O itše: "Seo se tlogelago Yuropa le Amerika feela." "Hee banna, na le nagana se se swanago le seo ke se naganago?"
  
  Alicia o ile a lla ka gore: "Mohlomongwe." "Na sebono sa gago se thata ka lebaka la go dula fase lebatong la go hloka mekgwa, le wena?"
  
  "Kgogo," Kinimaka a realo. "Eupša ka morago ke dula ke nagana "kgogo"."
  
  "Taelo ke disenyi tša ntwa tša masomenne. Ka nako yeo ba bego ba uta dithunya, lereo la "Maamerika a Setlogo" le be le le fešeneng, eupša ba be ba ka se e nagane ka tsela yeo. Ba belegwe nywageng ya masomepedi goba pele ga moo, ka baka la Modimo."
  
  "Maindia a Mahwibidu?" Drake a realo. "Go tšwa Bodikela bja Lešoka? Damn it".
  
  Lauren o itše: "Go a kgonega. "Seo think tank e bego e se lebelela lefelong le le fošagetšego."
  
  "Ka gona, ke mang yo e bego e le motho yo mobe kudu yo a kilego a phela?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "E re ke boele morago go wena ka taba ye. Ga bjale, namela sefofane feela."
  
  Drake e be e se yena a nnoši yo a bego a lebeletše Hayden ka mahlo a go tšhoša.
  
  Go boela Amerika?
  
  Mongongoregi.
  
  Hayden, ka mo go kgethegilego, o ile a lebelela Smith. Ba be ba se na kgopolo ya seo se ka bago se diregile ka morago ga ditiragalo tša kua Peru, goba seo balaodi ba bego ba se nagana. Lešole, go mo tumiša, gateetee le ile la thoma go tsoga gomme la hlahloba mokotla wa lona wa ka morago.
  
  Monamedi wa pere wa boraro? Tlala? Le Amerika? Na baphenkgišani ba rena ba a tseba?
  
  Na o tla tsoga a hweditše motsotswana wa khutšo gore a lokiše bophelo bja gagwe?
  
  E sego lehono, Hayden, e sego lehono.A šupa ba bangwe gore ba bee kgole dikgokagano tša bona gomme ba di time, ka go se kwe o ile a ema gare ga bona.
  
  O itše: "Re a e dira." "Gomme re e dira gabotse. Bjalo ka ge re swanetše, bjalo ka ge re dira ka mehla. Eupša banna, ke na le dipeeletšo. Ke a dumela," a ema go se nene, "gore Crow le mmušo wa Amerika ba na le sehlopha sa bobedi papading." SEAL Team 7, gomme go bonagala ba le botse kudu. Sehlopha se se ka no se be papading e le feela go kgonthišetša gore re hwetša banamedi ka moka."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego ge a ekwa se. "Ke maswabi?"
  
  "Go lokile, na o be o nagana gore go ka ba le boemo bja bobedi? Go thwe"ng ge e ba ba le mo bakeng sa go re fediša ge e le gabotse?"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI
  
  
  Karin Blake o ile a dula ka dibutšwana tša gagwe tše ntsho tafoleng, mogalathekeng wa gagwe o swere magareng ga molala le seledu, a kgotla khiiboto ka diatla tša gagwe tše di lokologilego. O be a apere sekipa sa go phatloga le dijesi, gomme a tlemilwe moriri wa gagwe morago ka thae ya moriri wo motete. Lentšu leo le bego le bolela tsebeng ya gagwe ya nngele le be le nyakile go nwelela ke ditshego tša Palladino.
  
  "Homola dihele, Dino!" a retologa gomme a goeletša.
  
  "Ee Ee". Lešole le ile la retologa ka go nyenya gomme ka morago la bona sefahlego sa gagwe. "Go lokile mo gobotse." Modimo, ke mang yo a go beilego molaodi?"
  
  Karin o ile a kgopela tshwarelo go seboledi. O itše: "Bana ba na le bošoro. "Go se nene gape gomme ba tla ikhwetša ba le ka ntle mogatong wo o sa laolegego."
  
  Mosadi o ile a sega ka setu. "Oo ee, ke rekile tše pedi tša tše."
  
  Karin o ile a lebelela Dinosaur ye telele, ya mešifa le modirišani wa bona wa matsogo, Wu yo monnyane, yo mosesane. Mašole ka bobedi a be a lokolla mouwane, a tšwafa ke go cooped ka ntlong leganateng bekeng e fetilego, a hloma ditshepedišo tše di fapa-fapanego. Seo ba bego ba se nyaka e be e le tiro e itšego ya kgonthe.
  
  Karin o ile a botšiša gore: "Gomme ba tšhaba?"
  
  "Ka nnete. Ke be ke le karolo ya yuniti ya dikgokagano. Ba ile ba re abela ditšhift. Sehlopha sa SPEAR se ile sa tšea lepokisi go tšwa go ma-China gomme sa kgona go tšhabela Taiwan. Karolo ya mahlatse, karolo ya go boloka ka lehlakoreng la dihlopha tše dingwe, ke nagana gore."
  
  Karin o be a tseba gore se e be e se se fetago mahlatse feela. Go be go se na sehlopha se sekaone lefaseng lehono go feta SPEAR. O kile a ikgantšha ka go ba karolo ya yona.
  
  O ile a dumela gore: "Masepa a a monamedi wa dipere ga a bolele mo gontši go nna." "Ke tsepamiša kgopolo dilong tše dingwe. Eupša mpotše, ba ya kae ka morago?"
  
  "Go lokile, ga ke tsebe le bjale. Go bonagala e le India. Eupša go bonagala go e-na le go se dumelelane mo gongwe. Bona, ke ile ka dumela go thuša go se nene ka lebaka la seo se diragetšego go batswadi ba Palladino ba ba diilago le ka lebaka la gore re ka lehlakoreng le tee, eupša go na le moedi go seo nka se bolelago."
  
  Karin o ile a kwa pelaelo e golago. "Ga re nyake tše dingwe tše dintši. Se feela - ge ke leletša mogala, ke swanetše go tseba maemo a sehlopha sa Drake. E tla ba gosasa goba ka morago ga kgwedi. O ka kgona go e dira?"
  
  Karabelo e be e sa fetoge. "Ee, ge feela ke dula ka yuniting e tee. Ke a dumela."
  
  "Ke a leboga". Karin o ile a fediša poledišano ka pela pele go ka botšišwa dipotšišo tše dingwe. O ile a tšea motsotswana go hlahloba phapoši gomme a bona gore ba kae. Ga e sa le ba tšea lefelo le morago go tšwa sehlageng sa barekiši ba diokobatši, ba le hlwekišitše go tšwa go se sengwe le se sengwe se sebe, ba hwetša didirišwa tša go šomišwa mafelong a mehuta ka moka, go tloga go dipolanka tša fase go ya ka fase ga ntlo, gammogo le ka dikhutlo le dikhutlo go ralala le sekgoba sa ka godimo. Go fiša seripa se sengwe le se sengwe sa mafelelo e be e le go ikgotsofatša. Ge ba be ba sa dutše ba se Inthaneteng, Karin, Dino le Wu ba ile ba hloma di- computer, dikgokagano, didirišwa tša go bea leihlo le tše dingwe. Ge ntlo ya leganateng e be e tla ba HQ ya bona, e be e swanetše go ba ye e ageleditšwego, yeo e ka šireletšwago, e le mošate ka boyona.
  
  Karin o be a nagana gore ba nyakile ba le moo.
  
  Kgopolo e mpsha, e bohloko bjale e ile ya tla monaganong wa gagwe.
  
  O ile a lebelela ge Dino le Wu ba šoma dikhomphutha, ba kgokaganya megala go ya ka ditaelo tša gagwe ka noši le go tsenya disoftware, di-firewall le tše dingwe. O be a le dynamite go selo sa mohuta wo pele a thoma tlwaetšo ya gagwe. Bjale o be a le go feta kudu. Ee, ba be ba sa dutše ba hlaelelwa ke dilo tše sego kae, eupša tšhelete ya gona bjale e be e tla ba e lekanego feela go akaretša seo. Ba be ba nyaka mothopo o itšego wa letseno le le tsepamego.
  
  O se ke wa e hlokomologa. O ka se kgone go e kgorometša, e epela ka gare.
  
  Karin o be a tseba se sengwe le se sengwe ka SEAL Team 7. O be a tseba gore ke ka lebaka la eng ba le moo, gore dipakane tša bona e be e le dife; matla le mafokodi a bona; lenaneo la bona le ditaelo tša mafelelo tša sephiri. Ke moka, ka ge a file thekgo ka mo go atlegilego, bjale o be a ka lemoša Matt Drake.
  
  E be e kgahliša, e be e sotha, e be e hlola esiti ka gare ga mala a gagwe.
  
  Tiragalo ye nngwe le ye nngwe yeo ba fetilego go yona, dinako tše di phadimago le dinako tše thata, matšatši a bohlanya ka botlalo, di ile tša kgoma maikutlo a gagwe bjalo ka nonyana yeo e kgwathago seboko sa manganga. Karin o be a gobetše o šoro gakaakaa gatee pele gomme a gafile bophelo, feela gore a bo hwetše gape mafelong ao a bego a sa letelwa kudu. O ile a newa morero o mofsa.
  
  Le mo, ka ntle le go se loke, o ile a itemogela tshenyo ge ngwanabo le lapa ba ehwa, gomme ka morago a rata ge Komodo a mo rata. Mohlomongwe tiragalo yeo ya mathomo kudu ge e be e sa le yo monyenyane gakaakaa e ile ya mo senya gomme ya mo bea tseleng ya bophelo.
  
  Tshenyo.
  
  Bjale sohle seo a bego a tloga a nyaka go se dira e be e le go senya dilo ka moka tše dibotse tšeo a bego a na le tšona. Ge e ba selo se sengwe se be se sepela gabotse, o be a nyaka gore se palelwe. Ge e ba selo se segolo se be se mo tlela, o be a tla kgonthišetša gore se wela ka thoko ka kgethollo.
  
  Ge sehlopha se sefsa se be se ka thoma go atlega, go gola kgauswi, se be se tla se gagola.
  
  Go itshenya e be e se mokgwa o mofsa wa bophelo go Karin Blake. Ye ke mokgwa wa bophelo wo ke o kgethilego. Kobo ya ka ya go iketla.O be a fela a ipotšiša ge e ba e tla tla sediko se se tletšego, thwi go dikologa le go boela morago go se.
  
  Gomme ka fao o ile a dula, a iketlile, ka tshedimošo yeo le sehlopha sa SPEAR se bego se e hloka ge ba tshela dintlha tše nne tša dikadinale maitekong a bona a go hwetša dibetša tše nne tša toro ye bohloko. Mapatlelo a be a eme a bulegile mojakong wa gagwe.
  
  Tsela e tee e ile ya lebiša topollong ya mafelelong, go bagwera, go ba le bogwera le bohlokong bja bophelo.
  
  Tsela ye nngwe e be e tla senya histori ye ka moka, bokamoso bjo ka moka bjo bo sa kgonthišegego, gomme ya mo fa se sengwe le se sengwe seo a bego a se hloka: tlhakatlhakano.
  
  Karin o ile a kgoboketša dilo tša gagwe gomme a tšwa a ya mathuding. Moya wa leganateng o be o omile, o hlakane le lerole. Kgwele ye e phadimago e ile ya phadima godimo leratadimeng. Felo gongwe kgole, yuniti ya mašole a kgethegilego a Amerika a maemo a godimo kudu yeo e bitšwago SEAL Team 7 e be e phegelela bagwera ba gagwe ba kgale - Matt Drake le Alicia Miles, Torsten Dahl le May Kitano le ba bangwe - ka maikemišetšo a go bolaya.
  
  Karin o ile a nagana ka go ba lemoša.
  
  Ke moka a kgomaretša hlogo ya gagwe morago ka mojako. "Hee bafenyi, fološa marete a lena. Re na le mafelo ao re ka yago go ona le batho bao re swanetšego go ba bona. Stash ya sephiri ya Tyler Webb e ka se dule e utilwe go ya go ile."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI MONGWE
  
  
  Karin o ile a namela sethunya sa go thunya, a bogetše Dino ge a be a sepetša Dodge Ram ya bona ka kelohloko dinoga tše di sothogago tšeo di bego di bopa ditsela tše dikgolo le ditarateng tša ka morago tša Los Angeles.
  
  O ile a re ge lešole le lefsa le feta koloi e khubedu ya tsela ya go sepela ka tsela: "Dula tsela ya gago." "Na o sa gopola gore re a tsongwa?"
  
  Dino o ile a mo nyenya ka lethabo leo le sa golelago pele. "Ke thabile fela go tšwa ka ntlong, mma. Ka tsela efe goba efe, o swanetše go tseba gore ke go feta. Go kaone ka ditsela ka moka."
  
  "Ka gona o tšwela pele o bolela."
  
  "Sešole se ka se re dumelele go sepela," Wu a realo. "Nako le nako ge re eya godimo, re hlaselega gabonolo."
  
  "Theoša segalo sa gago, Mna Misery. Modimo, lena ba babedi le be le ka dira mediro e mebedi."
  
  "A re bone kamoo o tlago go thaba ka gona ge ba kgokaganya dinate tša gago le betri ya koloi."
  
  "O se ke wa ba lerete, Wu. Ye ke madira, e sego CIA."
  
  Karin o be a thabela dipono tše di sa kgaotšego tše di bonagalago ka mahlakoreng ka bobedi a koloi; Los Angeles ka letago la yona ka moka. Motsotswana wa go iketla le go se nagane ka selo. Botala bjo bo koto le ditšhaba tše dikgolo tša sekontiri di be di phadišana bakeng sa go phagama, gomme ka morago ga tšona go be go e-na le dikago tša leratadima tša tšhipi tšeo di bego di phadima ka tlase ga letšatši le le fišago. Mouwane wo bofefo o be o fegilwe maemong a maru, o fifatša letšatši, eupša o be o sa lemogege gabotse. Batho ba be ba etla le go tloga, ba sa lemogege gabotse ditsejaneng tša maoto le mafelong a mabenkele, ba zipa ba ya pele le morago ka dikoloing tša bona. Hollywood Hills e ile ya feta ka go nanya ka go le letona, e sa lemogwe, ka gobane ka yona nako yeo Dino o ile a lemoga koloi ya go paterola ye ntsho le ye tšhweu e tsena tseleng ya lebelo gomme a fokotša lebelo go swana le mošemane yo mobotse yo a bego a le yena, a beile mahlo a gagwe tseleng, a tsepamiša kgopolo thwii pele.
  
  Ge nkabe o sa ba lebelele, ba be ba ka se go lemoge.
  
  Mafelelong tsela ya lebopong e ile ya bulega gomme ba be ba le tseleng ya go ya San Francisco.
  
  "Go phala leganateng." Wu o ile a ithuta maqhubu a phadimago le a kgokologago.
  
  Karin o ile a sekaseka mošomo wo o bego o le ka pele. Ga se ba senya nako ya bona ntlong-kgolo. Sa pele, ba ile ba tsenya di- computer, e lego di- Mac tše pedi tša maemo a godimo tšeo di nago le dibapadišwa tše dintši tše di kgethegilego ka mo ba bego ba ka kgona ka gona. Thapo ya faeba ya optic e be e le karolo ya go hlalefetša kudu, eupša gatee-tee ge ba hweditše seo gomme Karin a tsentše sehlopha sa di- firewall, ba be ba ikemišeditše go sepela. Gaešita le ka nako yeo, gaešita le ka Karin a le khiibotong gomme a diriša tlhaologanyo ya gagwe ya bohlale, ba be ba se na bokgoni bja go thuba ka bohlanya. Ba be ba lekanyeditšwe, ba gapeletšega go diriša bohlale.
  
  Karin o be a tseba ka diakhaonto tše di sa balegego tša panka tša sephiri tša Tyler Webb. O be a ba lebelela ge a be a šomela SPIR. O be a tseba seo ba bangwe ba se bitšago bohwa bja gagwe; ka diphiri tše mmalwa tšeo a bego a na le tšona sehlopheng sa gagwe sa kgale. Gomme o be a lemoga lefelo le legolo la go khuta; selo seo mohlaselwa yo a humilego kudu, yo a atlegilego kudu lefaseng a bego a se kgobokeditše kgahlanong le batho ba makgolo, gape go akaretša le ditho tša sehlopha sa gagwe sa kgale.
  
  Bontši bo be bo dumela gore ka ge Webb a hwile, ba be ba ka mo hwetša nakong ya bona ya boiketlo.
  
  Bothata e be e le gore Karin o be a se na dikgopolo tše bjalo. Go tsena lefelong la go khuta go be go tla mo nea matla a sa bolelwago-gomme mafelelong a dilo ka moka, matla e be e le moo ka moka a bego a le gona. Boraro bja bona ba be ba ka tšwela pele go tloga fao; go hwetša tšhelete, go se tsebje, tšhireletšo le khuetšo. Go ba gona, ge e ba go be go e-na le batho ba makgolo bao ba bego ba tsoma stash ya Webb, go be go tla ba thata kudu go utswa.
  
  Gona bjale ga go na motho yo a bego a tseba gore e kae.
  
  Ntle le Karin Blake.
  
  Bonyenyane seo ke seo a bego a se nagana. Diiri tše mmalwa tše di latelago di tla bontšha. Tshedimošo ya ka gare e ile ya thuša kudu. O be a tseba ka moka ka Nicholas Bell le ka fao mohlapetši wa ditaba, a dutše ka seleng ya gagwe ya kgolego, a bego a bolela se sengwe le se sengwe - maina, mafelo, botho, lefelo ka moka la go tšhela meetse leo le bodilego. O be a tseba kamoo Lauren Fox a bego a rata go etela ka gona. O be a tseba batho bao ba theeletšago le go bolela le Lauren Fox.
  
  Go lokile, o be a ba tseba, ga se gore ba be ba mo tseba.
  
  O ka ba a ile a diega ganyenyane monyanyeng-tlwaetšo ya Karin ya tša bohlabani le go tloga ga gagwe ka morago ga moo go tšere nako e itšego-eupša o ile a e lefa ka talente e nyenyane ya maemo a godimo ya go thuba. Dipoledišano tša Bell di be di bugged. Smith o be a bonagala a na le sebete sa go amogela khopi ya dipoledišano tše ka mehla - mošemane wa go hloka mekgwa - le go di swara ka fao a nyakago. Ke mang yo a bego a tseba seo lešole leo le bego le galefile gabonolo le ba dirilego sona? O ile a šireletša tšhireletšo ya setšhaba, go molaleng.
  
  Taba e be e le gore Karin o be a ka thuba mothalong wo o bego o lebiša ka go lebanya go netweke ya Smith. E be e le mošomo o bonolo go yena. O ile a ipha nako ya go kgoboketša dithebola tše di humilego. Tyler Webb o kile a ba le diofisi tše di sa balegego, dintlo, dintlo tša godimo gaešita le sehlakahlaka lefaseng ka bophara. Maina a mafelo ao a ilego a mo kwagala a be a akaretša Washington, D.C., Niagara le Monte Carlo. Bell o ile a bolela le Lauren, eupša o ile a bolela gape le baleti ba tšhireletšo le boramolao, gomme dintlha tša Smith di be di akaretša dikarolwana go tšwa go bona ka moka.
  
  Smith ga a na bokamoso bjo bo phadimago, a nagana.
  
  Go sa šetšwe gore o e sega bjang, tiragalo ya Peru-goba ditiragalo-di ile tša nweletša sehlopha sa SPEAR lefaseng la masetla-pelo.
  
  Karin o ile a fetoša boemo bja gagwe ge leswao le phadima go feta leo le rego ba dikhilomithara tše 130 go tloga San Francisco. Bell o ile a ba yo a nago le bokgoni bja go bolela kudu le Lauren - kgafetšakgafetša a bolela dintlha tšeo mohlomongwe di bego di nepagetše, a rea maina, mafelo, diakhaonto tša panka. Ga bjale, Karin o be a se na sebete sa go diriša le ge e le efe ya dipego tšeo, a boifa gore balaodi ba ka ba hlola ka setu go bona gore ke mang yo a iponagatšago. Sa pele ba be ba nyaka leano le le ka botwago la go gata mogato le go tšhaba.
  
  Ka baka leo leeto la go ya San Francisco.
  
  Ge a be a gatelelwa, Bell o ile a hlalosa kamoo ka dinako tše dingwe Webb a bego a ikgantšha ka seo a bego a se tseba. Monna yo e be e le mohlaselwa wa meetlo, moriti wo o humilego wo o nago le methopo ya go pepentšha, go kweša bohloko le go swara mo e nyakilego go ba motho le ge e le ofe lefaseng ge e ba a nyaka. Webb o be a fela a fa Bell tidbits, a mo hloma, eupša gape a šišinya seo a se bitšago "mma lode."
  
  "Mothapo wo wa mma" o ile wa ipontšha e le ofisi ye e kgethegilego moo megalomaniac e bego e boloka ditšhila ka moka tšeo a kilego a di kgoboketša go motho le ge e le ofe. Go ba gona, ga se a ka a botša Bell gore e kae.
  
  Lega go le bjalo, Karin o ile a nagana ka tšohle. O be a e-na le mohola o kgethegilego wa go kgona go e bona ka moka go tšwa ka gare. Gomme o ile a gopola dinako tšeo ka tšona Webb a ilego a utswa tshedimošo go tšwa go bontši bja sehlopha gomme a ba etela ka sephiring. Kgopotšo ya gagwe ya eidetic e ile ya tšea taolo thwi fao. Go ba gona, go be go se bonolo, eupša Karin o be a tseba gore ka nako yeo Webb o be a šoma ofising yeo e tsebegago kudu kua Washington gomme o kgonne go latišiša mangwalo ao, ao ga bjale a bego a ngwadilwe.
  
  Difaele tše dikgolo di ile tša romelwa atereseng e itšego ya San Francisco ka makga a seripa-gare sa lesomepedi. Dinyakišišo tše dingwe di utollotše gore difaele tše dingwe tše dikgolo di hweditšwe go tšwa diofising tše dingwe tše di tsebjago. Ka gona, ge balaodi ba be ba epa ka gare ga data e koto, Karin o ile a kgona go bona gabotse seo a bego a se nyaka.
  
  Dino o ile a ba eta pele ka gare ga sephethephethe, ka Kgoro ya Gauta gomme a feta Boemakepeng bja Dihlapi. Baeng ba ile ba tlala lefelo leo ka dikhamera tšeo di bego di itokišeditše, ba itlhama ditseleng ba sa itlhokomele kudu. Dino o ile a kopana le sephethephethe, a se nee maphodisa lebaka la go ba lemoga. Mmoto wo o phagamego o ile wa ba iša go ya pele motseng, gomme go se go ye kae ba be ba dikologa Union Square, ba feta dipanka le dikhemisi, dikepe le diresetšhurente, maitekong a bona a thata kudu go fihla ga bjale: go hwetša lefelo le lebotse la go emiša dikoloi.
  
  "E no e tlogela mo." Wu o ile a šupa sekgoba se senyenyane kgaufsi le Walgreens. "Aterese e metsotso e mehlano ka maoto go tloga mo."
  
  "Metsotso e mehlano?" Karin o ile a realo. "E ka be e bile ka mo go sa felego ge nkabe Webb a ile a tlogela ditiragalo le ge e le dife tšeo di sa letelwago."
  
  "Plus," Dino a realo ge a batamela ka go nanya mo a yago gona, "it"s a Dodge Ram." Ke be ke tla ba le bothata bja go phaka lerete la ka lefelong leo."
  
  "Na o nyaka gore ke dire se? Ke kgona go otlela."
  
  "Ao go bjalo? Go lokile, go ba gona, Toretto. A re boneng kamoo o swaraganago le-"
  
  Karin o ile a hema ka gore: "Bana. "Khutša go nyobana. Le a bona kua?"
  
  "Re hloka phihlelelo ye botse bakeng sa go tšhaba ka pela. Re hloka phihlelelo ya ka pela. Re hloka..." Dino a ema gannyane. "Damn, re tlo hloka karatšhe nako ye telele, akere?"
  
  Karin o ile a dumela ka hlogo. "Gona mo." Ge go nyakega, re tla robala fase ka nakwana; ka mehla re ka tloga mo letšatšing le lengwe ge lerole le dula."
  
  "Damn, ke holofela gore ga go bjalo," Wu a ngunanguna. "Go fetša nako ye e lekanego le lena ba babedi matšatšing a."
  
  "Se ke bothata?" Karin o ile a nagana ge Dino a be a otlela Ram go ya lefelong la go emiša dikoloi la ka tlase ga mobu.
  
  "Go lokile, testosterone e phagame go se nene. Lena ba babedi le phadišana bjalo ka bana babo rena ka mehla. Go lapiša ganyenyane ka dinako tše dingwe."
  
  "Rena? Phadišana?" Karin o ile a lebelela Dino ka bogale. "Ka nnete rena?"
  
  Lešole le lefsa le ile la sega ka go hlaboša. "Fela ka gobane ga o nyake go dumela gore ke go phala."
  
  "Ga ke e bone." Karin o ile a mo lebelela ka go swaya diphošo, ke moka a retologela go Wu. "O bona se?"
  
  "E re ke e beye ka tsela ye. Ge lena ba babedi le ka tsoga le tagwa ka mo go feletšego gomme la tšea sephetho sa go nyalana, le tla swanelwa ke go e dira le eme ka gobane bobedi bja lena le tla nyaka go ba ka godimo."
  
  Karin o ile a sega ka go hlaboša ge Dino mafelelong a hwetša lefelo leo a le ratago. "O tagilwe bjalo ka hele? Damn, go no se be le bjala bjo bo lekanego lefaseng gore seo se direge, Woo."
  
  Dino o ile a ntšha dinotlelo gomme a bula lebati. "Ke nako ya go tsepamiša kgopolo. Bošilo bjo ka moka bja go nyalana ga bo thuše."
  
  "Ga o rate banenyana, Dino?" Karin o ile a kopanela le banna ba babedi bao ba bego ba eme ka pele. "Go na le serapa sa diphoofolo kua San Francisco. Re ka dula re go iša moo ka morago ga ge re feditše."
  
  Dino o ile a mo hlokomologa, a ntšha mogalathekeng wa gagwe gomme a leta aterese yeo ba bego ba e hloka gore ba e laetše. "Metsotso ye meraro," a realo. "Re itokišitše?"
  
  Karin o ile a tsenya magetla a gagwe ka mokotleng wa gagwe wa mokokotlo. "Bjalo ka dihele."
  
  
  * * * .
  
  
  E be e le moago wa diofisi wa maemo a godimo, gomme ofisi ya Webb e be e le lebatong la masometharo-hlano. Karin o be a nagana gore se se be se sa tlwaelega go yena - lehlanya gantši le be le rata go phela maemong a godimodimo gore a lebelele bohle ka fase - eupša o be a nagana gore a ka boloka aterese ye e le ya fase le sephiri ka mo go kgonegago - seo e be e le seo a se tšeelago godimo le polokelo ya maemo a godimo ya mošomo wa gagwe wa bophelo.
  
  Ditšhireletšo ka moka, a nagana.
  
  Seo se dirilego gore seo ba bego ba le kgauswi le go se dira le go feta...
  
  Lešilo? Bokangwana? Botse? Botse?
  
  O ile a myemyela ka leswiswi ka pelong ge a lemoga gore karabo e ithekgile ka mafelelo.
  
  Boraro bjo bo ile bja tsena ka mojako wo o dikologago lebatong la ka tlase, ba bona dilifti tše mmalwa gomme ba leba moo. Banna le basadi bao ba aperego disutu tše ntsho ba be ba lelera pele le morago. Sekhutlong sa kgole go be go e-na le tafola ya tsebišo yeo e bego e šomišwa ke bangwaledi ba babedi ba moriri o motšo. Boemo bja lešata bo be bo le fase, yo mongwe le yo mongwe o be a leka gore a se dire lešata. Karin o ile a bona mohlapetši o tee yo a nonnego kudu sekhutlong, yo a bego a lebeletše sephethephethe seo se bego se feta le dikhamera tše tharo tša tšhireletšo. O ile a eta pele Dino go ya boto ya tshedimošo.
  
  "Masometharo-hlano". O ile a dumela ka hlogo. "Khamphani e nngwe ke mong wa lebato ka moka."
  
  "E na le tlhalošo".
  
  Wu o ile a lebelela sehlogo ka mahlo a go tšhoša. O ile a bala gore: "Ditshepedišo tša Minmak?", "Tšohle di a swana, dilo ka moka di a swana."
  
  Dikoporasi tše di se nago sefahlego tšeo di bego di buša lefase.
  
  Karin o ile a tšwela pele, a fihla dilift gomme a hlahloba gabedi. Go be go ka se mo makatše ge a ka hwetša nomoro ye e se nago selo ya 35-goba nomoro yeo e hlaelelago ka moka ga yona-eupša e be e le moo, e tšhweu e bile e phadima go swana le tše dingwe ka moka. Badudi ba ile ba tobetša dikonotswana mabatong a fapa-fapanego, gomme Karin o ile a leta go fihla motsotsong wa mafelelo, eupša ke yena feela yo a ilego a tobetša 35.
  
  Ba be ba sa swanela go leta nako e telele. O ile a apola mokotla wa gagwe wa mokokotlo, a itira eka o phuruphutša ka gare bakeng sa selo se itšego. Dino le Wu le bona ba ile ba itokišetša. Ge lifti e be e ding gomme mejako e bulega ka leswao la 35, boraro bjo bo ile bja leta metsotswana e sego kae feela go bona seo ba bego ba le kgahlanong le sona.
  
  Phapoši ya go sepela yeo e phadimago e be e otlollwa kgole, e e-na le mamati le mafasetere ka mahlakoreng ka bobedi. Ntlheng ya kgole go be go na le tafola ya kota. Maboto a be a kgabišitšwe ka diswantšho, a se na tatso e bile a tena. Karin o ile a phopholetša gore go na le motho yo a bego a letile ga e sa le a tobetša konotswana, eupša bjale ba be ba le mo. Ba be ba itokišitše, ba fišegela, ba bafsa e bile ba na le bokgoni.
  
  O ile a šupa tsela, a tsena lefaseng le le makatšago leo ka tsela ye nngwe e bego e sa le la monna yo a hwilego. Ge e ba selo le ge e le sefe, seo e be e le bohwa bja Webb. Mmagwe mothapo.
  
  Ga go na dikhamera tša CCTV. Ga go na tšhireletšo. Lebati la mathomo leo a le lekilego le ile la šikinyega ka bogale kudu ka gare ga foreime ya lona moo le ilego la tloga. Ka moka e be e le bakeng sa pontšho, e no ba sekhurumetšo. O ile a ntšha sethunya gomme a tlatša dipotla tša gagwe ka dimakasine. Veste yeo a bego a e apere ka fase ga kobo ya gagwe e be e ikwa e le ye kgolo tseleng ka moka mo, eupša bjale e be e mo šireletša. Sehlopha se ile sa phatlalala ge se be se batamela tafoleng ka kelohloko.
  
  Karin o ile a ema gomme a lebelela ka mahlakoreng ka bobedi diphapošing tše pedi tše difsa. O ile a makala ge lentšu la roboto le bolela.
  
  "Na nka go thuša?"
  
  O ile a lemoga sensara yeo e kgomareditšwego mošito wa ka pele wa tafola. Lega go le bjalo, ga se a ka a bona dikhamera le ge e le dife.
  
  "Thobela? Na go na le motho moo? Ke bapala setlaela.
  
  Nako ye ka moka o be a naganišiša ka leano hlogong ya gagwe. Moela o mogolo wa data wa Webb ga se wa mo iša feela atereseng ye, o ile a kgona go šupa lefelo la terminal yeo e tlilego go yona a diriša tlhamo ya foreime ya dijithale ya moago. O be a tseba gore ba swanetše go retologa ka go le letshadi gomme ka morago ka go le letona, eupša o be a ipotšiša gore diroboto di ka dira eng...
  
  "Ke nagana gore re timetše." O ile a šikinya magetla, a lebelela Dino le Wu. "Ema feela, Mna Roboto, ha re leka ho fumana motho."
  
  E be e swanetše go leka. Karin o ile a leba ka go le letshadi, bašemane ba le ka morago ga gagwe. Monna wa mathomo wa thaba o ile a tšwelela ka go le letshadi, a tšwa ka ofising, a swere lepara la baseball ka thata ka seatleng se sengwe gomme a phasola hlogo ka se sengwe. Motsotswana o ile wa tšwelela pele, wa latelwa ke wa boraro, ke moka wa bone o ile wa tšwelela ka go le letshadi, mo nakong ye ka hamore.
  
  Wu o ile a sega. "Ba bararo ka morago."
  
  Karin o ile a šišinya sethunya sa gagwe. "Etlang banna, ke hlaelelwa eng?"
  
  Thaba ya mathomo, monna wa hlogo ya lefatla, o ile a nyenya. "Go na le radar kua, mosetsana, gomme re dula ka fase ga yona."
  
  "Ke a bona. Ka fao, go tseba Tyler Webb bjalo ka ge ke dira - monna yo a ratago go dira lešata ka nako ye e swanetšego le lefelong le le swanetšego - na se serapa sa gagwe sa khutšo? Kgopolo? Go lokile, ga go bonagale re tla mo tshwenya bjale, bašemane, akere?"
  
  "Sethunya se thuntšhitšwe gomme maphodisa a tla ba mo ka morago ga metsotso ye lesome," monna a realo. "FOKA ka masomepedi."
  
  "Go thwe"ng ka go aga tšhireletšego?"
  
  Monna o ile a sega. "Ga go na taba".
  
  "Ke leboga info".
  
  Karin o ile a mo thuntšha ka letsogong ntle le temošo gomme a mmona a thekesela. O ile a thuntšha nakong ye e latelago, ka mpeng, gomme a leta go fihlela a thula fase pele a tlola godimo ga mokokotlo wa gagwe gomme a šomiša mokokotlo wa gagwe go kgorometša go tloga.
  
  Lepara la baseball le ile la fofa kgaufsi le hlogo ya gagwe, la mo hlologela gomme la tsena ka mojako, la pšhatlaganya galase le foreime. O ile a e hlokomologa. Wu o be a le ka morago ga gagwe gomme Dino a sepela ka lehlakoreng le lengwe. Go nona ga boraro go ile gwa mo thibela tsela. O ile a thuntšhetša lešaba leo ka dithunya tše pedi, a phema go šikinyega mo go tiilego gomme ka morago a se na kgetho ge e se go thula lešaba leo le sa šikinyegego ka hlogo.
  
  O ile a tlolela morago, a tšhogile.
  
  O be a swere sethunya ge a wela ka mokokotlo. Ge a lebelela godimo, o ile a bona sefahlego se segolo sa nkgokolo se mo tsepeletše fase - senatla se se hwibitšego, se sehlogo seo se nago le mekoti ya kulo yeo a bego a sa kgone go e kwa, melapo ya madi yeo a bego a sa kgone go e bona, le lepara le legolo kudu la kota, leo le šilafaditšwego ka dithipa tša legare, gore yena had ever -ke e bone.
  
  "Motho wa legaga wa go nyobana."
  
  Karin o ile a thuntšha godimo ge sehlopha se theoga. Dikulo tše pedi di ile tša feta ka mpeng yeo e bego e lekeletše godimo, tša thula siling, eupša lepara la tšwela pele le theoga. Karin o ile a retološa hlogo ya gagwe. Tlelapo e ile ya kotama kgauswi le yena, ya aroganya lebato, ya romela ditlhase go tšwa go dithipa tše di tukago mollo. O ile a robala fao motsotswana, ke moka seatla seo se mo swerego sa gagamala gomme a thoma go iphagamiša fase.
  
  Karin o ile a gogela morago, a bona sefahlego se se šiišago gomme a se thuntšha thwii. Mo nakong ye mong o ile a e kwa gomme a thekesela gateetee, ka mahlatse a wela ka go le letona gomme a otlologa ka mošomi-gotee le yena yo mongwe, a swara monna yo monyenyane ka tlase.
  
  Wu o ile a tlolela godimo ga yona, a thuntšha di-hulk tše dingwe tše pedi tše dikgolo. Batho ba ba wela fase ka matolo. Lepara le ile la otla bicep ya Wu, ya mo dira gore a yelp. Karin o ile a retologa gomme a bona monna wa mathomo - mošemane wa lefatla yo a mo thuntšhitšego leotong - a latela kgauswi le yena, a tlogela mothalo wa madi ka morago ga gagwe.
  
  "O no senya se sengwe le se sengwe, mohumagadi. Go bohle."
  
  "Oo, ka fao bjale ka ge ke go thuntšhitše, ke mohumagadi, akere? Ke a e tšea wa tseba gore re mo ka eng?"
  
  O ile a fihlelela lepara la gagwe le thipa yeo e bego e fegilwe lepanteng la gagwe.
  
  "O a dira metlae? Go na le selo se tee fela mo, le a se tseba."
  
  Karin o ile a dumela ka hlogo. "Ka nnete".
  
  "Eupša o ka se tsoge o e hweditše."
  
  O ile a gadima ka pela go dikologa diphapoši tše dintši tšeo di bego di tletše ka ditheminali tša khomphutha, ka moka ka ntle le pelaelo di be di šoma, di sepetša mohuta o itšego wa lenaneo gomme ka moka di swana le baagišani ba tšona.
  
  Eupša o be a tseba gakaone. "Oo, ke nagana gore nka kgona."
  
  Le gona o be a tseba gore monna yo a swanago le Webb a ka se tsoge a naganne go tsenya switšhi. E sego ka morago ga mošomo ka moka o thata wo a bego a o dirile go hwetša dilo tše bjalo, e sego ge phegelelo ye nngwe le ye nngwe ye bose yeo a kilego a e tšea e be e direga thwi mo.
  
  O ile a phema legotlo, a emiša go itiwa ka thipa gomme a tlogela lešoba la bobedi la kulo go monna yo. O ile a tlolela godimo gomme a latela Wu, ke moka a lebelela morago go bona gore Dino o phela bjang. Ka moka e be e le tše dibotse. Bothata bjo tee feela bjo ba bego ba lebeletšane le bjona gona bjale e be e le maphodisa.
  
  Wu o ile a dikadika; phasejeng e be e se na selo. "O ya kae?"
  
  Karin o ile a kitimela go feta, lefelo le le be le betlilwe kgopolong ya gagwe. O itše: "Go ya leweng la e nngwe ya diphoofolo tša go tšhoša tše mpe kudu tšeo di kilego tša phela." "Ka gona a e be le tšhwaane. Ka tsela ye, bašemane."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI BOBEDI
  
  
  Kamore ka boyona e be e šišimiša, mohlala wa mafelelo wa Tyler Webb, e tletše ka diswantšho tša ka ntle tšeo di hlatselago bohlanya bja ka gare bjo bo gobogilego. Ba ile ba kgetha dinotlelo ka metsotswana e sego kae, ba bona diswantšho tšeo di foreimilwego mabotong-bahlaselwa le ditlaišo tšeo ba di ratago, pele le ka morago ga go thuntšhwa ga dithunya-le kgoboketšo e makatšago ya didirišwa tša dihlodi tšeo di tšwago lefaseng ka bophara tšeo di bego di rulagantšwe ditafoleng go dikologa phapoši.
  
  Karin o ile a e hlokomologa ka mo a ka kgonago ka gona, a šetše a e-kwa di- sairene ka mafasetere a galase. Wu le Dino ba ile ba ema ba letile ge a kitima a lebile boema-fofaneng.
  
  Ka morago ga go hlahloba gabedi, o ile a tiišetša gore ke yona yeo e bego e amogela melapo ye megolo ya data yeo e kgokagantšwego le flash drive ya sebopego se se kgethegilego, gomme a lebelela lebone le lenyenyane le letala leo le bego le tla tiišetša go rwala ga dikagare tša terminal ka go itiriša. Karin o be a lebeletše pele gore tsebišo e ntši e ka fetišetšwa gomme a rulaganya flash drive ka mo go swanetšego. E be e le ka lebelo ka mo a bego a ka kgona ka gona.
  
  "Re phela bjang?" O ile a lebelela godimo.
  
  Wu o ile a šišinya magetla. "Tšohle di iketlile mo."
  
  "Ntle le go lla," Dino a realo. "Go na le tše ntši tša tšeo."
  
  Karolo ya leano la bona e be e le go tlogela bahlaselwa morago. Se se be se tla gakantšha le go diegiša maphodisa. Karin o be a thabile gore bonyenyane e be e le dihlotlolo gomme ba swanelwa ke kabelo ya bona e mpsha yeo e tlago bophelong. O ile a lebelela lebone le letala leo le panyago, a bona gore le panya ka lebelo gomme a tseba gore mošomo o nyakile o phethilwe.
  
  "Itokišetše".
  
  Disaerene di ile tša lla ka ntle ga lefasetere.
  
  Sešupo se ile sa kgaotša go panya, se bontšha gore dilo ka moka di phethilwe. O ile a ntšha disk e nyenyane gomme a e bea ka potleng ya ka gare yeo e nago le zipper. "Ke nako ya go sepela".
  
  Ka yona nako yeo, bašemane ba ile ba tšwela pele, ba sepela ka kelohloko go dikologa banna bao ba welego, bao ba tšwago madi gomme ba raga ba babedi bao ba ilego ba leka go tsoga. Karin o ile a ba tšhošetša ka sethunya sa gagwe, eupša o be a ka se se diriše. Go sa dutše go ka ba le kgakanego e itšego mabapi le gore go thuntšhwa go tšwa kae. Ba be ba tla ba ba šetše ba swaregile ka dikhamera tša go bea leihlo le go botšiša dipotšišo tše dintši. Senotlelo sa go tšhaba e be e se go gata mogato ka pela, gaešita le go ba šedi.
  
  Se se be se swanetše go ba se tlile e le semaka.
  
  Ba ile ba phumola zip ya mekotla ya bona ya ka morago, ba ntšha dikagare tša yona gomme ka morago ba lahla mekotla ya bona yeo e se nago selo. Ba ile ba lebelelana ka mahlo a go tšhoša gomme ba dumela ka hlogo.
  
  "Mohlankedi". Wu o ile a dumediša Dino.
  
  "Mohlankedi". Dino o ile a dumela ka hlogo ka matla go Karin.
  
  "Sajene," a kotofatša segalo sa gagwe sa Seisemane gomme a leba dilift tša tirelo.
  
  O swere ka potleng ya gagwe senotlelo sa maatla, sa mmušo le go dirišwa gampe ga bogoši, sa phetogelo ya mmušo ka morago ga phetogelo ya mmušo, sa tokologo ya ditšhelete le taolo ya phethagatšo ya molao.
  
  Seo ba bego ba se nyaka feela e be e le lefelo le le šireletšegilego la go thomiša.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI A BORARO
  
  
  Letšatši le lengwe, go namela sefofane se sengwe, gomme Matt Drake o be a ekwa go šalela morago mo gongwe mo gogolo ga jet. Go fofa go be go diregile feela iri e fetilego, gomme ba be ba swara letšatši le lebile Atlantic, ba lebile United States of America.
  
  Ka ntle le kgopolo e kwagalago ya gore o ya kae.
  
  Monamedi wa pere wa boraro ke Tlala. Drake o be a tšhaba go nagana gore ke ntwa ya mohuta mang yeo Taelo e e hlamilego bakeng sa tlala. Ba be ba sa dutše ba nweletše kudu go hlameng sebetša sa pele, e lego sethunya sa lefaufaung, gomme kudu-kudu sebetša sa bobedi, e lego khoutu ya master. Hayden o be a sa dutše a boloka tsebišo ka moka a nnoši, eupša kgateletšo ya go abelana e be e le e kgolo kudu. Ke feela kgakanego ya tšhoganetšo le lefelo leo le sa kwagalego gabotse leo le ilego la dira gore go se dire selo ga gagwe mo go amogelegago.
  
  Khoutu ya mong wa yona e ile ya hlama ditiragalo go ralala le seripagare sa Yuropa gomme mafelelong ya Amerika go menola dihlogo tša mmušo tša lefase, go senya mananeokgoparara a naga, go tlema madira a bona ka ditlemo le go lokolla di-psycho tšeo di bego di nyaka go romela Lefase morago mengwageng ya leswiswi. E be e bonagala e le ya kgonthe ka mo go tšhošago le e bonolo ka mo go tšhošago. Ka letšatši le lengwe domino yeo ya mathomo e ile ya wa...
  
  Hayden o ile a homola ge a be a bala go fihla mafelelong. Drake o ile a dumelela monagano wa gagwe go bapala gape dikutolwana ka moka tša morago bjale: SEAL Team 7; dihlopha tša mabotho a kgethegilego tšeo di kopanelago; Tahlegelo ya Fora, kudu-kudu ka lebaka la ma-Russia; gomme bjale kgokagano le Ma-Amerika a Setlogo. Ke nnete, ma-native e be e le banamedi ba dipere ba ba botse kudu - mohlomongwe ba kaone kudu bao ba kilego ba phela. Eupša tlala e tšwa kae go tše ka moka?
  
  Alicia o ile a rora ka setu kgauswi le yena, leihlo le lengwe le bulegile ganyenyane. Kenzie o ile a leka ka gohle go tšea tiragalo yeo ka bidio, eupša Dahl o ile a kgona go mo thibela. Drake o lemogile gore e be e se kgodišo ya mmele ka boleta, eupša go e na le moo e be e le mantšu ao a ilego a mo dira gore a fetoše kgopolo ya gagwe. O be a se na bonnete bja gore Dal le Kensi ba tla batamela. It"s none of his business, of course, gomme yena, ge e le gabotse, o be a sepela go bapa le diporo tše di swanago tša seporo, eupša...
  
  Drake o be a nyaka seo se lego kaone go Mad Swede gomme seo e bile sona.
  
  Lauren o ile a dula ka pele, ka Smith kgauswi ka mo a ka kgonago ntle le go mo dira gore a ikwe a sa kgahliše kudu. Yorgi, Kinimaka le Mai ba be ba bolela ka mantšu a tlase ka morago ga sefofane; lefelo la go swara merwalo leo ba bego ba le go lona e be e le selo se senyenyane go feta sinki yeo e nago le siling e phagamego yeo e nago le moya, yeo e bego e lla, yeo e nago le siling e phagamego. Bonyenyane gatee o be a tla rata go fofa ka sefofane sa maemo a pele. Gaešita le mohlahli o ile a feta sehlopha sa merwalo.
  
  Lauren o ile a lebiša tlhokomelo go mangwalo ao ba bego ba sa dutše ba a tšwetša pele magareng ga bona le Washington. Gona bjale poledišano e be e le ya go diega e bile e sa tsepama, e le yeo e nago le dikgopolo tše dintši go feta poledišano ya kgonthe. Le ge go na le di-geek tše dintši kudu?Drake o be a se na pelaelo gore ba tla hwetša sona seo ba bego ba se nyaka.
  
  Diiri di ile tša feta gomme States ya batamela kgaufsi. Lauren o ile a thoma go kgahlegela didirišwa tše di fapa-fapanego tšeo di tšwago dinageng tšeo di phadišanago. Go bonagala ma-Isiraele a ile a lokiša dikgokagano tša Amerika mo e nyakilego go ba ka nako e tee le SPIR. Makgowa le ona. Ma-China a ile a homola, gomme Mafora, go bonagala kudu, a ile a tšwa go yona. Drake o be a tseba gore ba ka se kwe selo go tšwa go di-SEAL. Ge e le gabotse, go ba gona, ba be ba se gona.
  
  "E tla ba mo go kgahlišago go bona ge e ba ba romela dihlopha tše Amerika ka setu," Dahl a realo. "Goba diriša ditaelo tša ka gare."
  
  "Na batho ba šetše ba tsenelele setšhabeng?" Hayden o ile a lebelela godimo. "Ke a belaela." Baemedi ba boroko ba tšea nywaga e mentši go bopa."
  
  "Gomme ga go thata go fofela ka gare o sa lemogwe," Smith a realo. "Bagwebi ba dihlare-tagi ba be ba dutše ba dira se ka nywaga-some."
  
  "Di-lead le ge e le dife go Moindia yo yo mobe kudu yo a kilego a phela?" Mai o ile a botšiša.
  
  "E sego go tšwa Washington, gomme ge e ba baphadišani ba rena ba tseba, ba e boloka e le sephiri."
  
  "Masepa a masepa".
  
  Drake o ile a lebelela nako yeo gomme a lemoga gore ba batamela States. O ile a šišinya Alicia ka boleta gore a phafoge.
  
  "Ao?"
  
  "Nako ya go tsoga".
  
  Kenzi o ile a inama kgauswi. "Ke lokile lebotlelo la gago, ngwana."
  
  Alicia o ile a mo šišinya diatla. "Damn, nyoba! Tloša selo se go nna!"
  
  "Ke nna feela!"
  
  Alicia o ile a hudugela morago go fihla moo sešireletši se bego se tla dumelela. "Fizzog ya clown ya diserekising ya madi."
  
  "Pop ke eng?" Kinimaka o be a bonagala a kgahlegela e le ka kgonthe.
  
  "E ra gore "sefahlego" ka Seisemane," Drake a realo. Gomme ge a arabela go itlhoboga mo go lego molaleng ga Kensi, o ile a re, "Ga ke dumelelane le seo. O rit Bobby Dazzler."
  
  "Ka kgonthe?" Alicia o ile a rora.
  
  "Eng? " .
  
  "Go ra gore ga o yo mobe go lebelela, lerato."
  
  Kensi o ile a sosobana sefahlego ge Alicia a thoma go rora, gomme Drake a lemoga gore mohlomongwe o tshetše mothaladi le basadi ka bobedi. Go lokile, bonyenyane le Kenzi. O ile a dumela ka hlogo ka lebelo go Lauren.
  
  "Le gatee. O na le bonnete? " .
  
  Tlhokomelo e ile ya retologela go New Yorker.
  
  "Oo ee, ke na le bonnete." Lauren o ile a akgofela go uta go makala ga gagwe gomme a ya thwii go bega ditaba. "Mphe se sengwe."
  
  Gateetee, bjalo ka ge eka ke pheletšo, ditaba tše dibotse di ile tša boa. Lauren o e beile go speakerphone. "Hee batho, go bose go bona re sa ipshina." Mr. Obnoxious o mo moleng gape. "Go lokile, ditaba tše dibotse ke gore ge lena banna le be le hwetša kabelo ya lena ya zi, ke be ke šoma kgole ka khomphutha ye e fišago ka mmala wo mohwibidu. Ka gona pele mopalami wa pere wa bobedi le phenyo. Mohumagatšana Jay? Dimpša tše dikgolo di a bogola."
  
  Hayden o ile a šikinya hlogo. "Bolela Seamerika, sefebe, goba ke tla go raka."
  
  Drake o ile a gadima ka mošola wa tafola, a tseba gore o sa eme. Taba ke gore, khoutu ya senotlelo e be e le ka diatleng tša bona, gomme ma-Amerika a be a e tseba. Ke moka kgopolo e ile ya mo hlaba, gomme a mo šupa gore a mo tlatše ka morago ga sefofane.
  
  Ba ile ba kgomarelana ka setu.
  
  "Na go ka kgonega go fo lahlegelwa ke le lengwe la matlakala?" a botšiša. "Ya bohlokwa kudu go tšona."
  
  O ile a lebelela ka go tsepelela. "Ke therešo gore ge e ba o nyaka go thala sepheo go rena. Ga se ditlaela gakaakaa."
  
  O ile a šikinya magetla. "Ke a tseba, eupša lebelela tsela e nngwe."
  
  Hayden o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe. "Go lokile, ke nagana gore re šetše re screwed. Tiro e nngwe ya go se ikokobeletše e ka baka kotsi efe?"
  
  "A re botšišeng SEAL Team 7 ge ba fihla mo."
  
  Ba babedi ba ile ba lebelelana ka motsotswana, bobedi bja bona ba ipotšiša gore ge e le gabotse ditaelo tša sehlopha se sengwe e be e le eng. Sephiri sa tšohle se ile sa ba tshwenya. Hayden o ile a kwa monna yo a šišimišago a thoma go bolela gape gomme a retologa.
  
  "Moemedi Jay, Washington o nyaka go tseba dintlha tše di nepagetšego tša Lepokisi la Phenyo."
  
  "Ba botše gore ke tla ikgokaganya le bona."
  
  "Mmm, ka nnete? Tefišo."
  
  "Na o na le selo se sefsa?"
  
  "Ee, ee, re a nyaka. Mphe sec".
  
  Hayden o ile a boela morago go Drake. "Ke nako ya go tšea sephetho, Matt. Go fela?"
  
  Drake o ile a šikinyega morago direthe tša gagwe gomme a myemyela. "Ka mehla".
  
  Hayden o ile a goga pampiri go tšwa mokgobong.
  
  "Na o sa hwetša letlakala leo o le hlokago?"
  
  "Ke be ke nagana ka se diiri tše pedi tše di fetilego."
  
  "Ao".
  
  Mmogo, le ntle le motsotswana o mongwe wa tlaišego, ba ile ba senya ketapele ya bohlokwa kudu ketaneng ye kgolo. Ke moka Hayden o ile a phutha matlakala ka moka gomme a a bušetša ka lepokising la ditaelo. Sehlopha ka moka se ile sa ba lebelela ka bobedi ntle le ditshwayotshwayo.
  
  Mmogo ba be ba swana le ba tee.
  
  "Tefišo". Monna yo a tšwago Washington o boile. "Bjale re tloga re apea ka gase. Go bonagala Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo e ile ya otla sepekere hlogong ka ditlhalošo tša yona tša Monamedi wa Pere wa boraro - Tlala. Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela le gore o dikologilwe ke dithunya."
  
  "Maamerika a setlogo?" - Kinimaka o ile a botšiša.
  
  "Oo ee, o belegwe ka 1829; se ke mengwaga ye makgolo a šupago ka morago ga Genghis Khan le sekete le makgolo a lesomenne ka morago ga Hannibal. Mo e nyakilego go ba gabotse..." A ema gannyane.
  
  "Go makatša," Kinimaka a tlatša sekgoba.
  
  "Mohlomongwe, mohlomongwe," a realo setsebi sa dimela. "Motho yo mongwe o kile a bolela gore ga go na ditiragalo tšeo di diregago ka kotsi. Go lokile, a re bone. Anyway, ke rerouted sefofane gomme bjale o lebile Oklahoma."
  
  "Na re a tseba gore monamedi yo wa dipere wa kgale e ka ba e le mang?" Drake o ile a botšiša.
  
  "Nka re ke Moamerika wa Setlogo yo a tumilego kudu go bona ka moka, e sego yo mobe kudu, eupša ke tseba eng?"
  
  Alicia o ile a šišinya, a sa robetše seripagare. "E sego kudu, dammit."
  
  "Go lokile, ke a leboga. Go lokile, Goyaale, yeo e bolelago "yo a llago," e be e le kgošana e tumilego ya morafo wa ma-Apache. Ba ile ba ganetša US le ma-Mexico bophelong bja gagwe ka moka, ditlhaselo tša gagwe tša fetoga mootlwa wo o šiišago ka lehlakoreng la Amerika."
  
  Mai o itše: "Ma-Amerika a mantši a setlogo a ile a dira bjalo.
  
  "Ke nnete, gomme that"s right. Eupša monna yo o be a hlompšha e le moetapele yo a phagamego kudu le setsebi sa maano, e lego mohlala wa kgale wa ntwa ya go hlasela le ya tefetšo. Na se se kwagala se tlwaelegile?
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Go swana le Hannibal le Genghis Khan."
  
  "O e hweditše, ngwanaka. O ile a ineela gararo gomme ka morago a phonyokga gararo. Ba ile ba dira difilimi tše mmalwa mabapi le ditiro tša gagwe tše di makatšago. Ka morago o ile a swarwa bjalo ka mogolegwa wa ntwa gomme a thoma ka go išwa Fort Bowie gotee le ba bangwe ba bantši."
  
  "Mme a tshaba gape?" Alicia o be a bonagala eka o tla rata go nagana bjalo.
  
  "Aowa. Botšofading bja gagwe, Geronimo o ile a ba motho yo a tumilego."
  
  "Ah, bjale ke a kwešiša," a realo Drake. "Gotee le Sitting Bull le Crazy Horse, mohlomongwe ke yena yo a tumilego kudu."
  
  "Go lokile, ee, gomme o be o tseba gore ba bararo bao ba be ba kopana? Wow-wow, re dutše kgauswi le mollo. Aga se le sela? Bolela ka go kgetha motho yo o tumilego yo o mo ratago gore o ye go nwa kofi le yena - ke be ke tla sepela le ba bararo ba."
  
  Alicia o ile a dumela ka hlogo. O ile a dumela ka gore: "E tla ba phihlelo yeo e sa lebalegego." "Go tšea gore, go ba gona, gore Depp le Boreanaz ba be ba se ba lokologile."
  
  "Ka 1850? Mohlomongwe ga go bjalo. Eupša mošemane yo Depp? Ga a ke a bonagala a tšofala, ka gona ke mang yo a tsebago? Gopola kanegelo ya banna ba dihlare bao ba bego ba kgona go šišinya manitou ya bona - meoya ya bona - ka nako? Anyway...Geronimo o tšweletše go 1904 World's Fair le dipontšhong tše dingwe tše mmalwa tše nnyane. Modiidi yo ga se a ka a dumelelwa go boela gae, gomme o ile a hwa kua Fort Sill, a sa dutše e le mogolegwa wa ntwa, ka 1909. O bolokilwe ka Mabitleng a Maindia a Fort Sill, a dikologilwe ke mabitla a ba leloko le bagolegwa ba bangwe ba ntwa ba ma-Apache."
  
  "Sebetša". Dahl a realo. "Banna ba sebete."
  
  "Oo, gomme, go ba gona, dithunya tše dintši tša Fort Sill ka boyona, yeo lehono e šomago e le sekolo sa dithunya sa Sešole sa United States. E sa dutše e le sebo se nnoši se se šomago dithoteng tša ka borwa, ka ge e kgathile tema go seo se bitšwago Dintwa tša ma-India gomme e bile mafolofolo ntweng e nngwe le e nngwe e kgolo ga e sa le go tloga ka 1869." Geek o ile a ema gannyane pele a tlaleletša ka gore, "Taelo e kgethile lefelo le le monamedi yo ka lebaka."
  
  "Ntle le dibetša?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "Le go tuma le gona," gwa tla karabo. "Tlhaselo ya mathomo ya go tsena Tšhemong ya India e ile ya etwa pele go tloga mo ke Buffalo Bill le Wild Bill Hickok. Sebo se be se akaretša Madira a 10 a Dipere, ao gape a tsebjago e le Mašole a Buffalo."
  
  "Ka gona, a re e akaretšeng." Dahl o ile a hemela godimo. "Lebitla la Geronimo le ka gare ga Fort Sill. Taelo e kgonne go utega dithulaganyo tša go aga dibetša tše di senyago ka gare ga yona bonyenyane nywageng e masomenne e fetilego, gomme bjale seripa-gare sa tše lesome-pedi tša dihlopha tše di bolayago kudu tša madira a kgethegilego polaneteng di kitimela go yona ka hlogo."
  
  Ka setu se se tseneletšego, geek e ile ya bolela ka lethabo: "Ee, monna, dilo tše di fodilego, akere?"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-NE
  
  
  Ge sefofane se be se tsena bakeng sa leoto la mafelelo la sefofane sa go ya Oklahoma, sehlopha sa basepediši se ile sa ahla-ahla seo se bego se se tseba go fihla ga bjale-bontši bja dikutolwana mabapi le dikhutlo tše nne tša lefase, Banamedi ba Dipere le dibetša tše di bolayago tšeo disenyi tša ntwa tša Nazi di bego di epetše ka gare ga tšona mabitla a marena a kgale a ntwa. Leano le be le le legolo, le raragane, gomme le be le sa phemegego - ka gobane Taelo e be e nyaka gore le kgonege mengwaga ye lekgolo. Gomme le bjale, go ya ka sengwalwa, Monamedi wa Pere wa bone e be e le "Kahlolo ya Mafelelo ya nnete."
  
  Ka lebaka la dibetša tšeo di utolotšwego go fihla ga bjale, e ka ba eng sa go makatša?
  
  Drake o ile a ela hloko se. Sa pele ba ile ba swanelwa ke go fihla Fort Sill gomme ba thibela yo mongwe le yo mongwe go hwetša diatla tša gagwe sebetša sa tlala. Gomme o tshwenyege ka ba bangwe ba lebile thwii go Monamedi wa Pere wa bone - Leuba la Modimo. Ke ra gore...ke leina la mohuta mang le?
  
  "Nka botšiša potšišo?" - a realo ge sefofane se thoma go theoga.
  
  "O šetše o dirile," geek e ile ya sega, ya dira gore Hayden, Alicia le May ba tswalele mahlo, go se fele pelo ga bona go fela.
  
  "Geronimo o hweditše bjang sereto sa gagwe?"
  
  "Geronimo e be e le mohlabani wa kgonthe. Gaešita le ge a be a le malaong a gagwe a lehu, o ile a dumela gore o be a itshola ka phetho ya gagwe ya go ineela. Mantšu a gagwe a mafelelo e be e le a rego: "Le ka mohla ke be ke sa swanela go ineela. Ke ile ka swanelwa ke go lwa go fihlela ke e-ba wa mafelelo yo a emego." Le gona o be a na le basadi ba senyane, ba bangwe ka nako e tee."
  
  "Eupša Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela?"
  
  "Nakong ya mošomo wa gagwe wa tša bohlabani, Geronimo o be a tumile ka ditiro tša gagwe tša go se be le sebete le go tšhaba mo go sa balegego. O ile a nyamelela magageng ao go bego go se na tsela ya go tšwa go ona, fela a bonwa ka ntle ka morago. O ile a fenya ka go se fetoge, gaešita le ge a be a dula a le sehlopheng se senyenyane. Go na le lefelo kua New Mexico leo le sa dutšego le tsebja go fihla le lehono e le Geronimo Cave. E nngwe ya dikanegelo tše kgolo e bolela ka fao a ilego a etelela pele sehlopha se senyenyane sa banna, basadi le bana ba masometharo-seswai bao ba ilego ba tsongwa ka tsela ye e šiišago ke madira a dikete a Amerika le Mexico ka nako ya go feta ngwaga. Ka go realo, o ile a ba Moamerika wa setlogo yo a tumilego kudu wa nako ka moka gomme a ikhweletša sereto sa "Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela" gare ga badudi ba bašweu ba nako yeo.Geronimo e be e le yo mongwe wa bahlabani ba mafelelo kudu go amogela go thopša ga dinaga tša bona ka United States."
  
  Alicia o ile a gopola ka go nyama gore: "Ke kile ka bitšwa "sefebe se sebe kudu seo se kilego sa phela." "Ga ke gopole go tšwa go mang."
  
  "Nako e tee fela?" Kenzi o ile a botšiša. "Se se a makatša".
  
  "Go bonagala kudu e be e le nna." Mai o ile a myemyela ganyenyane go yena.
  
  "Goba nna," Drake a realo.
  
  Dahl o be a bonagala eka bjoko bja gagwe bo a thubega. "Go lokile, ke nagana gore ke a gopola..."
  
  "Fort Sill," mokgweetsi wa sefofane a realo. "Go šetše metsotso ye lesome. Re na le tumelelo ya go kotama gomme it"s hot in the area."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego, a itokišeletša. "Fiša? Na o bala go tšwa mongwalong wo o rulagantšwego goba eng?"
  
  "Go swanetše go ba le batho ba ka bago masomeseswai tlase kua." Kinimaka o ile a lebelela ka ntle ka lefasetere le lenyenyane kudu.
  
  Yorgi o ile a bolela ka gore: "Ke nagana gore o bolela gore o tshwenyegile." "Goba ka tlase ga tlhaselo."
  
  "Aowa, o ra maemo a gagwe," Smith a ba botša. "E lokišeditšwe gabotse kudu."
  
  Sefofane se ile sa kgoma fase gomme sa ema ka pela. Mo e nyakilego go ba gatee-tee mamati a ka morago a go rwala merwalo a ile a thoma go bulega. Sehlopha seo se bego se šetše se otlollotše e bile se eme ka maoto, se ile sa kitimela ka ntle seetšeng sa letšatši, seo se bego se bonagala gabotse go tšwa sekontiri. Helikopotara e be e ba letetše, yeo e ilego ya ba iša tšhemong ya Fort Sill. Ge ba fihla, mokoronele yo a tšwago Fort Sill o ile a ba tsebiša ka boemo bjo.
  
  "Re mo re itokišeditše ntwa ka botlalo. Dibetša ka moka di lokile, di imetšwe e bile di lebišitšwe. Lebitla la Geronimo le lona, gomme re ikemišeditše go tšea difilimi."
  
  "Re šetše ba bahlano." Hayden o ile a re. "I"m aggressively advancing lefelong la poloko. Ke na le bonnete bja gore o tseba ka baganetši ka moka bao ba ka bago gona."
  
  "Ke be ke itokišeditše ka botlalo, mohumagadi. Ke tlhomelo ya Sešole sa United States, tlhomo ya Marine Corps le motheo wa tšhireletšo ya difofane le ya sehlopha sa mollo. Ntshepe ge ke go botša gore re khupeditše dikhutlo tša rena ka moka."
  
  Hayden o ile a zoned out gomme a lebelela ge Fort Sill e tšwelela ka fase. Drake o ile a hlahloba lefelo leo gomme a hlahloba sebetša sa gagwe la mafelelo.
  
  Ke sure as hell kholofelo bjalo.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-BOHLANO
  
  
  Boemo bja leratadima e be e le bja mohlagase, lešole le lengwe le le lengwe le be le gateletšegile gomme le letetše mohuta o itšego wa ntwa. Sehlopha se ile sa sepela magareng ga dikokwane tše diphara tša ditena gomme sa sepela gare ga maswika a mantši a mabitla, ao le lengwe le le lengwe la ona e bego e le lefelo la go khutša la mogale yo a welego. Lebitla la Geronimo le be le le ka ntle ga tsela yeo e bethilwego gomme go ba tšere metsotso ye mentši ya tlaleletšo go fihla go lona. Hayden o ile a etelela pele tsela, gomme Kinimaka a tliša ka morago.
  
  Drake o ile a theeletša, a tlwaela tikologo ya gagwe. Lefelo la mephato e mentši gakaakaa ya dithunya le be le se la ka la homola, eupša lehono motho o be a nyakile a kwa letlakala le duma phefong. Gohle motheong batho ba be ba letile. Ba be ba itokišeditše. Taelo e ile ya romelwa fase go tšwa godimo gore e eme ka go tia pele ga seo se bego se le kgauswi le go direga. Maamerika a be a ka se lahlegelwe ke sefahlego.
  
  Ba ile ba sepela tseleng e tshesane yeo e nago le letlapa, dibutšwana tša bona di tšhošwa. Go be go bonagala go makatša go dula o phafogile kudu ka gare ga motheo o bjalo, eupša dinaga le dihlopha tšeo ba bego ba lebane le tšona ka ntle le pelaelo di be di kgona selo le ge e le sefe.
  
  Drake o ile a sepela kgauswi le Lauren, yo a ilego a boloka sehlopha se mpshafaditšwe ka tshedimošo efe goba efe ye mpsha.
  
  "Mafora a sa dutše a le mafolofolo. Tše pedi tša tšona mo nakong ye, gomme tše dingwe di le tseleng."
  
  "Dipego tša go thuntšhwa kua Oklahoma City. E ka ba Mabrithania. Ga go kgonege go bolela mo nakong ye."
  
  Le karabo: "Ee, re na le dibetša tša phenyo. E gona mo. Ge o ka bea motho motheong, ke kgodišegile gore re ka kgona go e fetiša."
  
  Drake o ile a phopholetša gore mohlomongwe ba bolokegile go tšwa go SEAL Team 7, bonyenyane mo ka gare. Taba e bonolo ya gore ba ile ba dumelelwa go tsena United States gomme ka morago ba tsena lefelong la Madira e ile ya mmotša gore selo se sengwe se be se fošagetše kudu.
  
  Ke mang yo a romilego ditiiso?
  
  Ka lebaka la eng?
  
  Hayden o ile a fokotša lebelo ge mohlahli wa bona a ba eta pele tseleng e nngwe, le go feta e tshesane. Go se go ye kae o ile a ema pele ga maswao a seripa-gare sa dosene.
  
  O ile a re: "Yo ke ya Geronimo."
  
  Ke therešo gore e be e le mo go sa belaetšego kudu. Lefsika la lebitla e be e se leswika la lebitla le le tlwaelegilego, eupša e be e le cairn; mokgobo wo mogolo, wo o dirilwego ke motho wa maswika ka sebopego sa phiramiti ye tala yeo e nago le letlapa leo le beilwego bogareng leo le nago le leina leo le sa belaetšego ka boomo la "Geronimo". E be e le lefelo la bogologolo ka mo go makatšago gomme le swanetše go ba le be le kgahliša mehleng ya lona. O be a dikologilwe ke lebitla la mosadi wa gagwe Zi-ye le morwedi wa gagwe Eva Geronimo Godley.
  
  Drake o ile a kwa mohuta wa poifo ya semoya ge a bona lebitla la mohlabani yo mogolo, gomme a tseba gore ba bangwe ba ikwa ka go swana. Monna yo e be e le lešole leo le ilego la lwa kudu le ma-Mexico gomme le lwela lapa la gagwe, dinaga tša gagwe le tsela ya gagwe ya bophelo. Ee, o ile a lahlegelwa, go no swana le ge Cochise, Sitting Bull le Crazy Horse ba lahlegetšwe, eupša maina a bona a ile a phela mengwaga ye mentši.
  
  Moepi yo monyenyane o be a eme a itokišeditše.
  
  Hayden o ile a šišinya hlogo go molaodi wa motheo, yo a ilego a šišinya hlogo go mootledi wa sedirišwa sa go epa. Go se go ye kae moepi yo mogolo o ile a thoma go šoma, a phagamiša diripana tše dikgolo tša mmu gomme a di gašana fase fase kgaufsi. Drake o be a tseba gape ka go šilafatšwa le ditatofatšo tšeo di bego di ka dirwa malebana le madira, eupša go ba gona ga mašole a mantši gakaakaa kgaufsi go be go bolela gore go be go sa bonagale gore go be le motho yo a tlago go hwetša seo. Mohlomongwe ba be ba tla tswalela Fort Sill go setšhaba ka nakwana.
  
  Taelo e dirile se bjang?
  
  Ke a ipotšiša... mengwaga ye mentši kudu ya go feta? Mohlomongwe go fihlelela go be go le bonolo ka nako yeo. Hayden o ile a botša mootledi wa backhoe gore a epe gabonolo, ka ntle le pelaelo a gopola lebitla la Hannibal leo le sa tsepamago moo go bego go se na lekese. Sehlopha se ile sa lebelela ge lešoba le be le tsenelela gomme mmoto wa lefase o be o phagame.
  
  Mafelelong moepi o ile a ema gomme banna ba babedi ba tlolela ka moleteng go tloša diripana tša mafelelo tša lefase.
  
  Drake o ile a sepela ka go nanya go leba mošito wa molete. Alicia o ile a utswa le yena. Bjalo ka ge go be go letetšwe, Kinimaka o ile a dula morago, a sa nyake go feleletša a le ka tlase. Banna ba babedi ba ile ba hlwekiša sekhurumetšo sa lekese sa mmu gomme ba goeletša gore dithapo tša go phagamiša di kgomaretšwe kgamelong ya moepi. Go se go ye kae lekese le ile la thoma go tsoga ka go nanya, gomme Drake a lebelela go dikologa gape.
  
  O be a tseba gore go be go na le batho bao ba emego gohle ka difahlego tša stoic gomme ba dikologile kampa. Bjale gwa thoma go mo hlaba gore go ka se be le ntwa. Lepokisi la Geronimo le ile la theošetšwa fase ka kelohloko, diripana tše dinyenyane tša maswika le mmu di phuhlama. Hayden o ile a lebelela molaodi wa motheo, yo a ilego a šišinya magetla.
  
  "Mokgatlo wa gago, Moemedi Jay. Ke laelwa gore ke le nee tšohle tšeo le di hlokago."
  
  Hayden o ile a tšwela pele ge yo mongwe wa baepi a bula sekhurumetšo sa lekese. Sehlopha se ile sa etelela pele. Sekwahelo se ile sa phahamisa ka tsela e makatsang habonolo. Drake o ile a lebelela ka godimo ga foreime ka gare ga botebo bja lepokisi.
  
  Bona e nngwe ya dimakatšo tše dikgolo bophelong bja gago.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a goga, a gatsetše motsotswana; thomo e lebetšwe, bophelo bja gagwe bo lebetšwe, bagwera ba gagwe ba ile gateetee ge bjoko bja gagwe bo fetoga leswika.
  
  Le gatee...
  
  Go be go sa kgonege. Se ruri e be e le therešo. Eupša ga se a ka a ba le sebete sa go lebelela thoko.
  
  Ka gare ga lekese, yeo e bego e nameditšwe godimo ga bracket ya thaethaniamo, go be go fegilwe skrine sa maemo a godimo sa dijithale, gomme ge ba dutše ba bogetše, e ile ya phela.
  
  Ditshego tše di kgaoditšwego di ile tša tšwa diboleding. Hayden le ba bangwe ba ile ba wela morago, ba sa kgone go bolela. Ditshego tša maitirelo di ile tša kwagala go tšwa sekirining seo se kaonefaditšwego ge mebala e mentši e be e se tlatša, go phadima ka morago ga go phadima ga dinaledi tšeo di bego di tšwelela ka ntle. Sehlopha se ile sa thoma go hlaphogelwa, gomme Drake a retologela go bona.
  
  "Na seo se lokile... ke ra gore... eng the-"
  
  Dahl o ile a batamela go hwetša pono e kaone. "Na Geronimo wa kgale wa modiidi o sa le mo?"
  
  Hayden o ile a mo goga. "Ka tlhokomelo! Na ga o kwešiše ditlhaloso ka moka tša se?"
  
  Dahl o ile a panya mahlo. "Se se bolela gore motho yo mongwe o re tlogetše sekirini go e na le lepokisi. Na o nagana gore se ke sebetša?"
  
  "Taelo ga se ya ineela go se," Hayden a realo. "Bonyenyane e sego ge go tliwa disenyi tša ntwa tša Nazi. Se se ra gore Taelo ke-"
  
  Eupša ka morago ditshego di ile tša kgaotša.
  
  Hayden o ile a gatsela, a sa kgonthišege gore a ka letela eng. O ile a lebelela fase, a ikemišeditše go duck le go iphihla. O ile a ema pele ga Lauren. O be a duma eka Kinimaka, Drake le Dal ba be ba se kgauswi kudu. Yena...
  
  Letshwao le ile la phadima skrineng, le lehubedu le le phadimago godimo ga boso, e se selo ge e se mothalo wa madi monaganong wa gagwe.
  
  "Ye ke leswao la taelo," Alicia a realo.
  
  I don"t understand," May o ile a dumela. "Ba be ba ka dira bjang gore sekerini seo se be gona? Le gona e be e sa dutše e ka šoma bjang?"
  
  Yorgi o itše: "Ga se ba e dira.
  
  Letshwao le ile la fifala gomme Hayden a ntšha tše dingwe ka moka monaganong wa gagwe. Sekirini se se ntsho se ile sa tšwelela gape gomme lentšu leo le theošitšwego ka maitirelo la thoma go tšholla ka gare ga diboledi.
  
  E be e balega ka gore: "Le amogetšwe torong ya lena e bohloko, bašemane le banenyana," gomme ka morago gwa ba le go khutša bakeng sa go thuthupa ga ditshego tše di gateletšwego. "Tlala e a go dumediša, gomme o swanetše go tseba gore Banamedi ba Dipere ba babedi ba mafelelo ke ba babe kudu go feta ka moka. Ge tlala e sa go fete, lehu le tla go swara! Ha, ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden o ile a tšea motsotswana go ipotšiša gore ke monagano ofe wo o sothegilego le monagano wo o sothegilego wo o tlilego ka masepa a.
  
  "Ke moka a re tseneng thwii ntlheng. Monamedi wa Pere wa Boraro o be a tla rata go le fediša ka moka go e na le go le dumelela go senya yo mongwe le yo mongwe. Tlala e dira seo, na ke nepile? "- ya tšwetša pele lentšu la gutural. "Gomme bjale ka ge o hudugetše mehleng ya elektroniki, go tla direga ka lebelo kudu, kudu. Na o kile wa kwa ka Strask Labs?"
  
  Hayden o ile a sosobana sefahlego, a lebelela ka pela go dikologa gomme a bulela molaodi wa motheo. O ile a dumela ka hlogo gomme a le kgauswi le go bolela ge lentšu le tšwela pele.
  
  "Ye ke e nngwe ya di- conglomerate tše dikgolo kudu, tšeo di ikemišeditšego go tšea lefase. Maatla. Khuetšo. Lehumo le legolo, ba le nyaka ka moka gomme ba thoma go hudugela diligi tše kgolo. Morago bjale mmušo wa Amerika o ile wa bota Strask Labs."
  
  Go ra go reng? Hayden o ile a nagana ka taba yeo. Le gona morago bjale bjang?
  
  "Kua Dallas, Texas, e sego kgole le mo, Strask e na le laboratori ya go dira diteko tša diphedi. Di tšweletša dihlare, malwetši, dipheko le dibetša. Ba matha gamut. Ge go na le tshwaetšo ye e bolayago ka ntle kua, twatši ye e bolayago lefase, lepotlelo la kgase ya methapo, goba sebetša se sefsa sa thutaphedi, Strask ka Dallas e tla ba le yona. Ka go lebanya," a ngunanguna, "it"s a general store."
  
  Hayden o be a nyaka go e thibela thwi fao. Dilo di be di sepela ka tsela e mpe kudu.
  
  "Laporatori ya tša thutaphedi e fetogile sepheo. Tlala e tla lokollwa. Dibjalo tša gago le tšeo di lego lefaseng ka bophara di tla pona gomme tša hwa. Ke mpholo wo o dirilwego ke motho wo o nepišago ka boomo mohuta wo o itšego wa dibjalo gomme o ka se emišwe. Re Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo. Gomme bjalo ka ge ke boletše, ye ke toro ya gago ya bošego."
  
  Go rekhota go ile gwa ema. Hayden o ile a panya mahlo gomme a lebelela ka go tsepelela, a sa tsebe lefase le mathata a gagwe ka mo go feletšego. Ge e le gore Taelo e be e nepišitše biolab yeo e bego e bontšhitše tšhilafatšo ya dibjalo gomme e rulagantše go senya ditlabakelo ka moka, gona...
  
  Go be go kgonega. Le kgonego. Ka ntle le pelaelo, bolwetši bjo bo be bo tla kgoma le mmu, e le gore go se be le dibjalo tše di jegago tšeo di bego di tla tsoga di gola gape.
  
  Ke moka, gatee-tee, sekerini se ile sa phela gape.
  
  "Oo, gomme bjale ka ge re phela mehleng ya elektroniki, e re ke go botše se. Ka go bula lepokisi le, ka go thoma go gatiša mo, o bea selo ka moka gore se sepele-ka mokgwa wa elektroniki!"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SETSELA
  
  
  Fort Sill e ile ya tsena ka gare ga ntwa. Molaodi wa motheo o ile a goeletša gore setsebi sa tša thekinolotši se tle se phumole rekoto, sekirini le selo le ge e le sefe se sengwe seo ba bego ba ka se hwetša ka gare ga lekese. Hayden o ile a bona dihlopha tša diaparo tša kgale le marapo ka fase gomme a swanelwa ke go tšea gore Taelo e no bea sekerini ka gare gomme ya se tlogela gore motho yo mongwe a se hwetše. Na leswao leo le kgokagantšwego le Wi-Fi ya motheo le ka ba le ile la tima motsotsong wo ba ilego ba bula lekese?
  
  Ke swanetše go dumela bjalo. Kgatišo e ile ya swaya mathomo a go gatiša. Go bonagala kudu gore disensara di be di akaretšwa. Mang le mang yo a dirilego tše ka moka e be e le tech savvy. Seo se ilego sa rotoša potšišo e nngwe.
  
  "Na re sa tšwa go tlolela pele go tšwa go disenyi tša ntwa tša Nazi tša nywaga e masomehlano e fetilego go fihla ga bjale?"
  
  "Ga ke e kwešiše," Smith a realo.
  
  Sehlopha se be se hudugile lebitleng la Geronimo go dumelela ba bangwe go tšea karolo, gomme bjale se eme ka sehlopha ka fase ga mehlare.
  
  Hayden o itše: "Ke be ke nagana gore go be go le molaleng kudu." "Mothaka o rile re Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo. Di sa le gona."
  
  Molaodi wa motheo o ile a batamela. "Ka fao batho, re okeditše gabedi le gararo go lekola pherimitha ya rena. Ga go na leswao la manaba a gago a madira a kgethegilego. Go bonagala ba fošitše letshwao ka mo go kwagalago mo nakong ye gomme ke tloga ke ba sola. Go na le maatla a mollo a mantši mo." O ile a šupa mašole ao a bego a eme go dikologa sebo.
  
  Lauren o lemogile gore: "Se ga se bolele gore leswao leo le tšwago lebitleng leo ga se la gašwa mafelong a mangwe." "Palo le ge e le efe ya batho e be e ka e bona ka sebopego se sengwe goba se sengwe."
  
  Molaodi o ile a dumela ka hlogo ka gore: "Le ge se e le therešo, ga go na mo gontši mo re ka go dirago ka sona. Bjale seo re ka se dirago ke go leletša Strask Labs mogala gomme, bjalo ka ge ba bolela, re lemoša banna ba."
  
  O ile a šupa monna yo a bego a le kgaufsi yo a bego a šetše a gateletše mogala wa gagwe tsebeng.
  
  Hayden o be a tseba gore o swanetše go leletša Mongodi Crowe mogala, eupša o ile a ithiba ge mogala wa lešole o etla ka sepikara, go lla mo go sa felego go dira gore sehlopha sa SPEAR se lebelele go dikologa ka go tshwenyega.
  
  Molaodi wa lefelo la motheo o itše: "Ye ke laboratori yeo e šomago diiri tše 24 yeo e nago le bašomi." "Ka pitšo go madira le White House. Ga ke kgone go bolela kamoo e lego mo go mpe ka gona." O ile a sola mogala wo o bego o lla.
  
  "Ga go nyakege gore o dire bjalo." Hayden o ile a re. "Na o ka ikgokaganya le balaodi ba lefelong leo? Ba romele Strask o ba botše gore re tseleng."
  
  "Ka yona nako yeo, Moemedi Jay."
  
  Hayden o ile a kitimela go leba helikopotara. "Re swanetše go fihla Dallas! Gabjale! " .
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI SUPA
  
  
  Karin o ile a fetša nako e sa lekanywego yeo e bego e le bohlokwa go yena pele ga ge a ka ba a bontšha flash drive go theminali ya khomphutha. O be a tseba gabotse gore motho yo a nago le lehumo le khuetšo ya Tyler Webb a ka tsenya theknolotši efe goba efe khomphutheng ya gagwe - kudu yeo e nago le diphiri ka moka tša ditšhila tšeo a di kgobokeditšego go theoša le mengwaga.
  
  Gomme mo o be a le gona.
  
  Mosadi yo mofsa. Khomphutha. Flash-karata ya.
  
  Ba mpitša maina a makae nakong ye e fetilego? Ngwanenyana le ya data. Hlogo ka gare ga web. Khakaz.Kgalekgale, kgole, eupša e sa le maleba.
  
  Dino le Wu ba ile ba ema gomme ba lebelela, go bewa leihlo ga ntlo go šetše go le botse ka mo go ka bago gona. Ba be ba na le disensara bakeng sa mokgwa o mongwe le o mongwe le dithulaganyo tšeo di nago le maano a go boloka bakeng sa maemo a thata le a boleta a go huduša. Mašole ka moka a mararo ga bjale a be a le maemong a mabe - a bethilwe, a gobaditšwe, a fola ka go nanya go tšwa go go sepela ga ona kua San Francisco. Gape ba be ba fiša, ba swerwe ke tlala e bile ba hlaeletšwe ke tšhelete. Ka tlase ga tiišetšo ya Karin, ba petšha se sengwe le se sengwe go yona. Go tloga mathomong.
  
  O itše: "Ke nako ya go hlatsela bohlokwa bja gago."
  
  Mengwaga ya gagwe ya mathomo ga se ya ka ya mo tlogela;ka nako ye telele o ile a furalela lefase. Go itshenya e be e le ye nngwe ya ditsela tša poelano.
  
  "Re dumela go wena," Dino a realo.
  
  O ile a myemyela ka go nyamišwa ge a tsenya flash drive gomme a lebelela skrine se segolo. O ile a hlama selo se sengwe le se sengwe gore se kitime ka lebelo ka mo go kgonegago, gomme bjale go be go se na tiego le gatee ge kgoeletšo e phadima skrineng:
  
  Tšwela pele?
  
  Damn akere.
  
  O ile a dula fase gomme a thoma mošomong. Keyboard e ile ya lla, menwana ya gagwe ya phadima, skrine sa phadima. O be a sa letela go e hwetša goba gaešita le go e kwešiša ka moka ga yona ka nako e tee-go be go e-na le di-gigabyte tše dintši tša tsebišo ka moo-gomme ke ka baka leo a ilego a dira gore dilo ka moka di šireletšege kudu ka mo go kgonegago pele a tsenya drive. Le gona o ile a bula diakhaonto tše sego kae tša ka ntle ga lewatle le diakhaonto tše mmalwa kua Los Angeles tšeo ba ka kgonago go tsenya tšhelete e itšego go tšona ka pela. Go ba gona, o ile a gopola se sengwe le se sengwe go tloga nakong ya gagwe kua SPEAR; ke seo se diregilego ka morago ga lehu la Webb seo se ka tlaleletšago molatong wo.
  
  A hlokomologa ditokomane tša tawdry eupša e le tše di tšhošago ga bjale gomme a lebiša tlhokomelo ditšheleteng tša gagwe, o ile a fetoša menwana ya gagwe le sekirini gore e be ledimo la tsebišo. Dino o ile a hemela godimo ge a be a katana le go sepedišana.
  
  "Damn it, ke be ke nagana gore ke genius go Sonic. Ke petšha gore o dira gore masepa ao a mannyane a go hlaba a thunye lefelong ka moka, akere?"
  
  "Na o a tseba Sonic? Go tšwa go Master System goba Mega Drive? Na ka moka ga rena ga se ba banyenyane kudu bakeng sa se?"
  
  Dino o be a bonagala a gakanegile. "Seteišene sa go bapala, monna. Gomme retro e kaone."
  
  Karin o ile a šikinya hlogo, a ikgapeletša go myemyela. "Oh yeah, ke retro ka botlalo, monna."
  
  Ge a epa ka mo go tseneletšego ka gare ga faele ya tša ditšhelete, go se go ye kae o ile a utolla dinomoro tša akhaonto, dikhoutu tša go hlopha le ditaelo tša senotlelo. O ile a hwetša dipanka tša mothopo, bontši bja tšona di le ka ntle ga lewatle. O ile a hwetša dipego tša go feta tše masomešupa-hlano tše di fapanego.
  
  "Makatšago."
  
  Dino o ile a goga setulo godimo. "Ee, ke na le bothata bja go hlokomela tše pedi tšeo. Gomme bobedi bja tšona ga di na selo!"
  
  Karin o be a tseba gore ga a na nako ya go hlahloba akhaonto e nngwe le e nngwe. O be a swanetše go e fokotša gomme a kgethe ye kaone. Ka bohlale, o be a šetše a ngwadile lenaneo le bonolo leo le bego le tla feta ka gare ga faele gomme la gatelela diakhaonto tšeo di nago le dipalo tše di phagamego kudu. O ile a e lokolla bjale gomme a leta metsotswana ye mehlano.
  
  Methalo ye meraro ye mepududu ye e phadimago e be e bonala e holofetša.
  
  "A re go lebelele."
  
  Pego ya mathomo e ile ya phadima. E be e theilwe Dihlakahlakeng tša Cayman, e sa šomišwe, gomme e bontšhitše tekatekano ya diranta tše dikete tše masometharo. Karin o ile a panya mahlo. O swanetše go ba o dira metlae! O be a tseba gore Webb o feleleditše a kgaotše ditlemo ka go phegelela ga gagwe ka go se šetše letlotlo la Saint Germain - o be a le ile a nnoši gomme o dirišitše tšhelete ye ntši go dula a sa lemogwe le go thwala madira go ya mafelelong, o be a lefile dikete go nyaka mogau o tee wa mafelelo, - eupša o be a sa letela gore diakhaonto tša gagwe di tla fela gakaakaa.
  
  Boemong le ge e le bofe, o ile a romela ka pela dikete tše masometharo akhaontong ya panka ya lefelong leo ya Los Angeles yeo a bego a šetše a e butše.
  
  Go na le kotsi, eupša ge e ba re akgofela, re ka ntšha tšhelete yeo gomme ra e tšea. Ge e ba motho yo mongwe a be a hlola akhaonto yeo, yeo e bego e bonagala e sa kgonege ge go elwa hloko tekanyo ya yona ya tlase, o swanetše go kgona go dira bjalo pele ga ge motho le ge e le ofe a ka tseba.
  
  O ile a hudugela akhaontong ye e latelago, a bona mašaledi e be e le diranta tše dikete tše masomeseswai, gomme a swanelwa ke go dumela gore go be go le kaone ka tsela ye. Eupša ga go selo se se swanago le dimilione tšeo a bego a di letetše. Go bapa le yena, Dino o ile a homola. O ile a tšea tšhelete gomme, a swere moya, a gatelela tefo ya mafelelo.
  
  Damn it. Dikete tše lesomehlano?
  
  O ile a gapeletšega go lebelela ka gare ga ditšhelete tše di šetšego, a ntšha tšhelete mafelelong a palomoka ya diranta tše ka bago dikete tše lekgolo le masometharo. E be e se ye mpe, eupša e be e se tšhelete ya mohuta wa tiišetšo ya bophelo ka moka. Se se be se tla tšea nako, gomme o be a hlokometše go dula a kgokagane nako e telele, eupša ga bjale tlhaelelo ya ditlabakelo e ile ya dira gore mogato o latelago o nyakege.
  
  O itše: "Dijo tša go dira gore batho ba tšhošetše."
  
  "Ga ke thabele se," Dino a realo.
  
  Karin o lemogile gore: "Go ithekgile ka gore ke mang. "Gomme ba dirile eng. Re ka pepentšha ditlatla tše mpe e le ka kgonthe - mohlomongwe ka weposaete ye nngwe ye mpsha ya ditsebi - gomme ra ahlaahla seo re ka se dirago ka bao ba ka fokotšago dikhilograma tše mmalwa."
  
  Wu o ile a šikinya hlogo. "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ditolara tše mmalwa.. Tsentarinos. Wonga. Damn, re thoma kae?"
  
  Faele e mpsha e be e e-na le matlakala a mantši a maina, e nngwe le e nngwe e ngwadilwe ka mongwalo o motenya gomme e sepedišana le seswantšho le letšatši-kgwedi. Karin o ile a phetla lelokelelo. "Go lokile, gabotse, di ka tatelano ya dialefabete. Bonyane seo ke selo se sengwe. Dikgetho le ge e le dife?"
  
  "Ga ke tsebe banna ba humilego," Dino a realo. "Re sa bolele ka go blackmail motho."
  
  "Ke lemoga a mangwe a maina a," Wu o boletše ge Karin a be a phetla ka kgodišego letlakaleng la AC. "Batho ba tumilego." Dinaledi tša dipapadi. Batšweletši ba TV. Modimo, mošemane yo wa Webb e be e le mang?"
  
  "E be e le mang?" Karin o ile a kwa lehloyo le tuka ka matla a mpshafaditšwego. "E nngwe ya dibopiwa tše mpe kudu, tše di tšhošago kudu le tše matla kudu tšeo di kilego tša phela. Bobe bo fetogile motho, bjo bo kgonago go kgoma bophelo bjo bongwe le bjo bongwe polaneteng."
  
  "Nka bolela maina a banyalani ba bona gona bjale," Dino a realo.
  
  "Ee, motho le ge e le ofe o be a ka dira seo. Eupša tše ke tlwa mohuta wa marete ao re nyakago go dula ka fase ga ona."
  
  Karin o ile a hlahloba di- firewall tša tshepedišo ya gagwe, a nyaka maswao le ge e le afe a temošo ya ka pela a gore motho yo mongwe o be a snooping go dikologa. Ga go selo seo se bego se ka naganwa, eupša o be a se wa lefeela kudu mo a bego a ka dumela gore motho yo mongwe ka ntle kua o be a se bohlale kudu go mo feta.
  
  "Lekola lefelo ka moka," a realo, a tloša flash drive. "Re swanetše go hlokomela se sengwe le se sengwe letšatši goba go feta moo go tšwa Setšeng sa B. Then we"ll see."
  
  
  * * * .
  
  
  Se ka moka e be e le karolo ya go lokišetša ga gagwe ka kelohloko. Ge selo se sengwe se sa sepele gabotse gomme ba bonwa, ba thopša goba ba bolawa, e ka se be ka lebaka la go hloka go itokišetša. Karin o ile a diriša leano le lengwe le le lengwe ka sebokeng sa gagwe se segolo sa dibetša le onse e nngwe le e nngwe ya tlhaologanyo ya gagwe e kgolo go di šireletša.
  
  Le leano la ka. Tefetšo ya ka ye nnyane.
  
  Dino, Wu le yena ba ile ba tlogela legae la bona leganateng gomme ba ikarola ka mokhukhung o monyenyane wo ba o hweditšego gare ga lefelo leo ba se nago selo. Go tšere dibeke tša go tsoma ka mokgwa, eupša ge e šetše e hweditšwe, e ile ya ipontšha e le lefelo le lebotse bakeng sa lefelo la go šireletša. Wu o feditše diiri tše masomepedi-nne a bogetše ntlo ka CCTV. Karin le Dino ba ile ba otlela go ya Los Angeles, ba goga tšhelete yeo e bolokilwego gomme ba bea seo se šetšego felotsoko, nako le nako ba hlahloba di-firewall tša gagwe tša netweke, go botega ga tšona le boemo bjo ba bego ba le go bjona. Nako le nako o be a sa bone leswao la gore se se ile sa lekwa ka tsela le ge e le efe.
  
  Lega go le bjalo, ka mokgwa le ka kelohloko; e be e le tsela e nnoši yeo ba bego ba ka dula ba lokologile.
  
  Diiri tše masometharo tše di tletšego di be di fetile ge ba boela ka ntlong. Ditšheke tše dingwe tše mmalwa gomme Karin o be a ikemišeditše go šoma ka flash drive gape.
  
  "Na o lekile dikhamera?" - a botšiša.
  
  "Ee, e no e dira."
  
  Go tšere metsotswana ye mmalwa fela gomme ka morago, gape, a sepelasepela lenaneong la maina. Ka morago ga C, go ba gona, go ile gwa tla D.
  
  Matt Drake o be a se lenaneong.
  
  Eupša go be go e-na le karolo e arogilego bakeng sa SPEAR. Leina la Drake le be le le lenaneong. Go bile bjalo le ka Alicia Miles. Hayden Jay le Mano Kinimaka o be a ba letetše. O bone Bridget Mackenzie - ga go makatše. Lancelot Smith o ile a re? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Phokojwe. Yorgi. Se se kgahlišago ke gore go be go se na tšhupetšo ya Thorsten Dahl.
  
  Eupša go be go e-na le tšhupetšo ya Karin Blake.
  
  O ile a mo lebelela ka go mo tsepelela motsotswana, ke moka a tšea sephetho sa go mo hlokomologa ga bjale. Dikgokagano tše dingwe tšeo di amanago le sehlopha sa SPEAR gomme di okeditšwe ka fase ga letlakala la mathomo e be e le go tšwa go Kimberly Crow, Mongodi wa Tšhireletšo; Go Nicholas Bell, mogolegwa; le menu ya ka fasana ka moka yeo e nago le sehlogo se se rego "Lapa/Metswalle".
  
  Damn, this guy o tloga a ile toropong ka bona.
  
  Tefišo.
  
  Tobetsa ya mathomo e be e swanetše go ba e le feela leineng: Matt Drake.
  
  Tebelelo ya gagwe e ile ya phadima, ya thekesela gomme ka morago ya thoma go katološwa; mahlo a gagwe a ile a phatloga go fihla bogolong bja di- saucer.
  
  "Nnyobe," a hweshetša ka poifo. "Ao. Go nyobana. nna."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-seswai
  
  
  Matt Drake o bone leswao la Strask Laboratories nako ye telele pele ba fihla moo. Ka ntle ga Dallas, e be e sa le moago o motelele, gomme leswao la wona la "S" la setaele sa mmala wo mopududu le wo mošweu o be o hlomilwe ka godimo kudu ga sebopego. Lega go le bjalo, dikoloi tša bona di be di sepela ka lebelo, gomme go se go ye kae o ile a bona gore naga ka moka e bulega ka pele.
  
  Strask Labs e be e bonagala e se bohlokwa, e sa kgahliše, e le thupa ka leotwana, gomme seo, ntle le pelaelo, e be e le kgopolo. Mafasetere a yona a be a sa tsenege, eupša a mantši a be a le bjalo. Lefelo la gagwe la go emiša dikoloi le be le khupeditšwe ke sehlaga sa dikhamera tša CCTV, eupša leo e be e le lefase. Ga go na motho yo a bego a kgona go tseba kamoo dikhamera di bego di tšwetše pele ka gona goba gore di atologile bokgoleng bofe. Go be go se na kgoro e nngwe ge e se lepheko le le fokolago. Ga go na tšhireletšego yeo e bonagalago le gatee.
  
  "Karabo efe goba efe ga bjale?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  Hayden o ile a pitla leporogo la nko ya gagwe. "Setu se se hwilego," e be e le sohle seo a se boletšego.
  
  Drake o ile a ithuta ponagalo ya naga. Lefelo la go emiša dikoloi le be le na le sebopego sa L go dikologa moago, ka pele le ka lehlakoreng la ka bohlabela. Ka bodikela go be go na le lešaka le le phagamego le le nago le bjang. Ga go na legora. Lefelo ka moka le be le bulegile. Neteweke ya ditsela e be e kitima go e dikologa, gomme meago ye mentši ye mennyane ya diofisi, mafelo a polokelo le mafelo a mabenkele a go hlobola di ile tša dira pono ya ka pela.
  
  "Maphodisa," Dahl a realo.
  
  Bahlankedi ba DPD ba be ba šetše ba le lefelong la tiragalo, ba emišitšwe ka ntle ga lefelo leo ka thoko ga tsela. Hayden o ile a botša baotledi ba bona gore ba phaka kgaufsi gomme a tlolela ka ntle.
  
  Drake o ile a ntatela ka pela.
  
  "Na lena banna le bone selo? Se sengwe le se sengwe?" Hayden o ile a botšiša.
  
  Mohlankedi yo motelele yo a nago le di- sideburn o ile a lebelela godimo. "Seo o se bonago ke seo re nago le sona, mohumagadi. Re ile ra laelwa gore re hlokomele gomme re se ke ra gata mogato."
  
  Hayden o ile a rogana. "Ka fao ga re na kgopolo ya gore re itsenya go eng. Tshepišo ya motho wa lehlanya fela ya gore dilo di mpe ka mo di ka kgonago."
  
  Alicia o ile a šikinya magetla. "Dumela, ke eng se sefsa?"
  
  "Ge ba na le sebetša sa thutaphedi goba sedirišwa sa thutaphedi ka ntle kua seo se hlamilwego ka go lebanya go senya dibjalo tša rena, gona ga re na kgetho," Dahl a realo.
  
  "Gomme o šišinya gore re tsene bjang ka gare?"
  
  "Hlogo ya pele," Dahl a realo ka go myemyela. "Na go na le tsela ye nngwe?"
  
  "E sego bakeng sa rena," Drake a realo. "O itokišitše?"
  
  "Damn," Alicia a ngunanguna. "Ke tloga ke holofela gore lena ba babedi ga le ye go swarana ka diatla."
  
  Hayden o ile a kgopela dilo tšeo ba di kgopetšego gomme a di nea. Drake o ile a tšea mask a gagwe a kgase gomme a e apara. Go be go se na kotsi ka laboratoring.
  
  Ke moka Drake o ile a thelela fase ka lebopong la bjang gomme a tlolela godimo ga moedi wo o lego ka fase go ya lefelong la go emiša dikoloi. Dikoloi tše ka bago tše masomenne di be di phatlaletše gohle, e lego batseta ba tlwaelegilego ba nywaga e fapa-fapanego le bohlweki. Ga go selo se se sa tlwaelegago. Dahl o ile a kitima kgauswi le yena, Alicia le May ka go le letona la gagwe. Ba be ba itokišitše ka botlalo gomme dibetša tša bona di lokile. Drake o be a letetše se sebe kudu, eupša ga bjale sohle seo se bego se ba dumediša e be e le setu se se šiišago.
  
  "Na o nagana gore tshedimošo e fihlile go dihlopha tše dingwe?" Kinimaka o ile a lebelela go dikologa pherimitha. "Ge e ba tše dingwe tša dinaga tše di hwetša phefo ya gore dibetša tše bjalo tša thutaphedi di mo gomme di hlaselega gabonolo ka laboratoring ye, re ka lebeletšana le tlhaselo. Le gona Strask ga e šireletšege kudu go feta Fort Sill."
  
  "Dihlopha tše dingwe?" Lauren o ile a hemela godimo ka gare ga mokgokaganyi. "Ke tshwenyegile ka gore go gatišwa ga Taelo ye go gašitšwe ntle le dithibelo. Le gore ledimo la masepa le ka ba le le ka botlalo."
  
  Molomo wa Kinimaki o ile wa fetoga sediko se segolo. "Oooh."
  
  Drake le Dahl ba ile ba tšwela pele, ba laola magareng ga dikoloi gomme ba bea mahlo a bona mafasetereng ka moka. Ga go selo seo se ilego sa šutha. Ga go na dialamo tšeo di ilego tša lla ka gare. Ba ile ba fihla ditseleng tšeo di išago phapošing e kgolo ya go amogela baeng gomme ba bona gore gaešita le mafasetere ao a manyenyane a be a fifetše.
  
  "Ge nka tliša mo," Dahl a realo. "Ke be ke tla tšea gatee-tee gore ye e be e se laboratori e tlwaelegilego."
  
  "Ee, mogwera. Ka mehla go kaone go ba le kamogelo e nyenyane e botse."
  
  Dahl o ile a leka ditshwaro tša lebati gomme a bonagala a maketše. "E notletšwe."
  
  Drake o ile a leta taelo le taelo ya Hayden. "Eya."
  
  Ka sešira-sefahlego sa kgase seo se bego se thibela pono ya gagwe, o ile a lebelela ge Dahl a bula mejako ka bophara gomme ka morago a thelela ka gare. Drake o ile a levela HK ya gagwe ye mpsha ge a be a nyaka manaba. Selo sa pele seo ba se bonego e be e le ditopo tšeo di rapaletšego kgaufsi le tafola ya kamogelo le diphapošing tša ka morago.
  
  "Potlako". Dahl o ile a kitimela go ya pele, a khupeditšwe ke Alicia. Mai o ile a kitimela go ya bobedi, a khupeditšwe ke Drake. Moswede o ile a hlahloba pulse ya gagwe ka pela.
  
  O ile a re: "Ke leboha Modimo." "O a phela".
  
  "Le ye le yona," Mai a tiišetša gomme a emiša lephego la leihlo la mohlaselwa. "Ke nagana gore o be a dirišitšwe dihlare-tagi. Gase ya go robala, goba lereo le ge e le lefe la go makatša leo ba le bitšago."
  
  Hayden o be a rwele sedirišwa sa go lemoga kgase, mouwane le muši. "Ke selo se sengwe sa go swana le seo. Ga e na mpholo. E sego yeo e bolayago. Mohlomongwe selo se sengwe se bofefo go ba robatša?"
  
  "Vodka e ile ya fetoga sebetša," Alicia a realo, lentšu la gagwe le kgopamišitšwe ke sešira-sefahlego. "Seo se tla ba se lekane."
  
  Kensi o ile a mo lebelela, a šikinya hlogo ka go nanya.
  
  "O lebelela eng, Bridget?"
  
  "Go lokile, bonyenyane ka sešira-sefahlego se nka go lebelela ntle le go lahla."
  
  Hayden o itše: "Kgase yeo e swanetše go ba e be e le kgase yeo e šomago ka lebelo, yeo e khupetšago ka mo go feletšego." "Ba dirile bjang seo?"
  
  Lauren o itše: "Mafelo a go ntšha moya. "Tshepedišo ya go ruthetša, sedirišwa sa go laola moya, selo se sengwe sa go swana le seo. Le ge, mohlomongwe, felotsoko go na le boramahlale bao ba notletšwego ka dilaboratoring tša bona. Ge go elwa hloko mohuta wa lefelo, ga se laboratori goba lefelo le lengwe le le lengwe la polokelo leo le tlago go kgokaganywa le node e kgolo."
  
  "Go lokile," Hayden a realo. "Bjale ke ka lebaka la eng ? Ba ile ba fihlelela"ng ka go robatša bašomi ka moka?"
  
  Lentšu le lefsa le ile la thuba poledišanong ya bona, e sego ka tshepedišo ya poledišano, eupša ka mohuta o itšego wa tshepedišo ya dipikara yeo mohlomongwe e bego e akaretša moago ka moka.
  
  "O mo? Go thwe"ng ka tše dingwe? Oh go lokile. Ke moka re ka thoma ka metsotswana e ka bago e lesomepedi."
  
  Drake o ile a retologa ka pela, a lebeletše lebati. Lentšu la Lauren le ile la gogola ka gare ga mokgokaganyi bjalo ka lephoto la maphoto.
  
  "Re batamela kgauswi! Ke nagana gore Baisraele. A re thubeng ka gare ga bjale. Le ma-Sweden!"
  
  "Ge nkabe go kile gwa ba le lefelo leo go bego go se na ntwa ya dithunya..." Alicia a šupa.
  
  Go thuntšhwa go šetše go thomile; Ga go pelaelo gore maphodisa a Dallas a be a le tseleng ya bašwahledi. Go sa šetšwe se, tlhaselo e diregile ka lebelo le le makatšago. Drake o be a šetše a sepela phapošing ya go sepela gomme a kgokagana le sedirišwa sa gagwe sa kgokagano, a kgopela khoutu ya go tima ya tšhoganetšo yeo e bego e tla bula bontši bja mamati a ka gare. Ka yona nako yeo, mothaladi o mogolo wa mafasetere ka morago ga mothaladi wa pele wa mejako o ile wa thuthupa, dipomo tša senya ka pela di- glazing tše tharo. Drake o ile a bona dithuthupi tše bogale bjalo ka legare di thuthupa ka lephoto le le bolayago, leo le sa thibelegego, le tšhologa go putla diphapoši. Shards embedded ka bokagodimo bjo bongwe le bjo bongwe. Dikarolo tša ka gare le mafasetere a ofisi le tšona di robegile goba di a wela fase. Drake o ile a šupa sethunya mejakong.
  
  Lentšu la Lauren: "Ba babedi, ba bararo, ba bahlano, ba seswai, ba šupa."
  
  O ile a tsenya khoutu ya go phaela ka thoko ka pela, ke moka a kitimela go yona, a latelwa ke sehlopha ka moka. Go be go e-na le ditopo kae le kae, tšeo di ilego tša idibala ke kgase yeo e robetšego.
  
  "Na go bolokegile gore re apole dimaske?" a botšiša.
  
  Hayden o ile a hlokomela boleng ba moea. "Ga ke e kgothaletše. Ee, go molaleng gona bjale, eupša mang le mang yo a tsebagaditšego kgase yeo a ka e dira gape."
  
  Dahl o okeditše ka gore: "Ka tše mpe kudu.
  
  "Damn it".
  
  Drake o ile a thunya ge a bona dipopego tše di aperego mask di tsena. Ba bahlano ka nako e tee, ka gona mohlomongwe e be e le ma-Russia, ba itokolla dikulo tša bona gomme ba sa tshwenyege gore ba kwešitše mang bohloko tseleng. Drake o ile a otla e tee godimo ga vest, ba bangwe ka moka ba tšhaba.
  
  "Ke nagana gore re ka bolela ka kgodišego gore sehlopha sa Russia ga se ka tlase ga dikiletšo tša mmušo. Ga go mmušo wo o nago le monagano wa wona o nepagetšego wo o bego o tla dumelelana le se."
  
  Kinimaka a sega. "Re bolela ma-Russia mo, mogwera. Go thata go bolela."
  
  "Gomme ge ba be ba nagana gore ba ka phonyokga," Kenzie a realo. "Ba-Isiraele le bona."
  
  Drake o ile a tšhabela ka morago ga tafola. Dikarolo tšeo di dikologilego pherimitha ya labyrinth ye ya ka gare ya diofisi e be e le tše di fokolago ge e le gabotse. Di swanetše go tšwela pele di sepela.
  
  O ile a šišinya seatla go Alicia le May ge a feta. O ile a re: "Lauren." "Na re tseba moo dibetša tša thutaphedi di lego gona?"
  
  "Sa tšwa go. Eupša tsebišo e a tla."
  
  Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. Mohlomongwe bahlankedi ba babolai ba ile ba ela ditshenyagalelo tša maphelo le ditseno. Hayden o ile a kgorometša go feta. O ile a re: "Tsena ka mo go tseneletšego." "Go tla ba bjalo."
  
  Marussia a ile a thuntšha diofisi tša ka gare. Dikulo di ile tša gagola letlalo la fiberglass, tša dira gore diphanele di phuhlame gomme di- stud tša aluminiamo di fofe gohle. Drake ga se a emiša hlogo ya gagwe. Hayden o ile a gagabela pele.
  
  Drake o ile a lebelela magareng ga marope. "Ga ke kgone go hwetša mahlo a ka go bona."
  
  Dahl o ile a dula go tšwa ponong e fapanego. "Nka kgona". O ile a thuntšha; monna o ile a wa, eupša Dahl o ile a šikinya hlogo ka go nyamišwa.
  
  "Vest." E sa dutše e le tše hlano tše matla."
  
  Lauren o ile a fediša mogala. "Karolwana fela ya tshedimošo, batho. Taelo yeo e lokolotšego moemedi wa go robala ruri e tšwa ka gare ga moago."
  
  "Ke e hweditše," Hayden a realo. "Lauren, ma-Sweden a kae?"
  
  Ka gona, go homola: "Go tšwa tseleng yeo ba tsenego ka yona, ke be ke tla re ke le ka lehlakoreng le lengwe la moago, ke lebile thwii go wena."
  
  "Damn, gona re swanetše go fihla ntlheng ya bogareng pele. Go tšea gore ye ke tsela ya go theogela maemong a tlase, Lauren?"
  
  "Ee, eupša ga re tsebe gore dibetša tša thutaphedi di kae go fihla ga bjale."
  
  "Ke tlase kua," Hayden a realo. "Ba be ba tla swanelwa ke go ba ditlaela gore ba e boloke kae goba kae."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo go Dahl. "O lokile?"
  
  "Ka nnete. Eupša bjalo ka ge o boletše pejana, ga go mmušo wo o bego o tla dumelela tlhaselo ye."
  
  "Bjale o nagana gore ma-Sweden a dira ka go ikemela?"
  
  Dahl o ile a sosobana sefahlego, eupša a se bolele selo. Ka nako yeo, selo se sengwe le se sengwe se be se kgonega, gomme kutollo ye mpsha ya gore Taelo e ka ba e sa šoma, yeo e mpshafaditšwego go mananeokgoparara a sebjalebjale, le yona e ile ya bea maswao a dipotšišo letlakaleng ka moka. Ke dikgato tše kae tšeo di lego pele ga rena?
  
  Le ya bone? Ge tlala e sa go fete, lehu le tla go swara!
  
  Drake o ile a kgokologa. Kinimaka o ile a khukhunela ka lehlakoreng la kgole la ofisi gomme a ikgateletša lebotong la ka ntle, a latelwa ke Smith ge ba kopana bogareng bja ka gare. Hayden, Mai le Yorgi ba ile ba sepela thwii bogareng. Drake o ile a thuntšha thunyo ka morago ga thunyo go kgomaretša ma-Russia fase. Kenzi o ile a gagaba gare ga bona, a swere sethunya, eupša le ge go le bjalo o be a bonagala a nyamile. Ngwanenyana wa modiidi o be a hlologetšwe katana ya gagwe.
  
  Drake o ile a fihla mafelelong a lefelo la ofisi leo le bulegilego. Hayden o be a šetše a le gona, a lebelela go dikologa lefelo le le bulegilego leo le bego le lebiša pankeng ya lifti le lefelong le lengwe le legolo la diofisi ka kua ga yona. Go be go na le ma-Sweden felotsoko moo.
  
  Lauren o ile a bolela ka ditsebeng tša bona gore: "Ke hloile go le nea ditaba tše mpe." "Eupša ba-Isiraele le bona ba no dira go phuhlama. Le ke lefelo la ntwa. O na le mahlatse a go ba gona. " .
  
  Bjale Kensi o boile. "Ke belaela kudu gore ma-Isiraele a na le thekgo ya mmušo. Eupša ke dumela gore tše ke Mašole a Kgethegilego. Na ga o na thekgo le ge e le efe?"
  
  "Tseleng ya ka." Sekepe se se tletšego ka yona. Ga ke na kgopolo ya gore dihlopha tše di lebeletše bjang go tšwa go yona ka morago."
  
  "Ga o dumele se," Kensi a realo. "Ka mehla go na le tsela. O swanetše go thoma go boloka batšwasehlabelo ba bolokegile mo. Go ba nea thušo yeo ba e nyakago."
  
  Hayden o boile. "Tshwarelo, ga ke kgone go dumelelana le se go fihla ga bjale. Ga re tsebe gore re šomana le eng. Ga re tsebe ge e ba Taelo e ka lokolla selo se sengwe se se bolayago go feta seo."
  
  "Na seo ga se lebaka la go ba ntšha?"
  
  "Taelo e ka nyaka gore re dire sona seo. Bula mejako."
  
  "Mmm, dude," Alicia a realo. "Setlatla se sengwe se šetše se butše mafasetere."
  
  Hayden o ile a nagana ka taba yeo. "Damn, o nepile, eupša se se no go mpefatša. Go thwe"ng ge e ba leano la Taelo e le go lokolla selo se sengwe se se bolayago go ralala le Dallas?
  
  Drake o ile a gadima dilift. "Re swanetše go tseba gore bioweapon ya go nyobana e kae."
  
  Dikulo di ile tša thuthupa go sehlopha sa ma-Russia, tša se fetoša "papier-mâché" yeo e dirilwego ka diphanele tše di fapa-fapanego. Dilo tša go ngwala di ile tša fofela moyeng: sete ya diphensele, mogala, mokgobo ka moka wa pampiri.
  
  Sehlopha se fihlile fase.
  
  Lentšu la Lauren le be le sa kwagale gabotse. "Maemo a ka fasana a bone, laboratori 7. Ke moo e lego gona. Phakiša!"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SENYENE
  
  
  Ka go šomiša mothaladi wa dilifiti bjalo ka kotse kgahlanong le ma-Sweden, sehlopha sa SPEAR se ile sa dula se tšhuma mollo wo o sa fetogego go ma-Russia ge a be a kitima go leba mamati a tšhipi. Hayden le Jorgi ba ile ba lokollwa mola Kinimaka le Smith ba be ba hlokomela ma-Sweden gomme sehlopha ka moka se be se lebišitše tlhokomelo go ma-Russia.
  
  Hayden o ile a tobetsa konopo e ngwadilwego SL4.
  
  Ge e ba dilifiti di be di lla, modumo o be o lahlega ka baka la go thunya mo gogolo ga dithunya. Drake o ile a duck, eupša lenaba le be le sa kgona go bušetša mollo morago gomme la gagabela pele, le sepela go dikologa tafola ka morago ga tafola gomme le šomiša dilo tše maatla go ikhupetša ka morago ga bona. Gaešita le ka nako yeo, monna yo mongwe o ile a wa a swere kulo hlogong. Yo mongwe o ile a goeletša ka bohloko ge a be a na le maphego, gomme yo mongwe a thuntšhwa leotong. Lega go le bjalo, ba ile ba tla.
  
  Mabone a ile a phadima ka godimo ga mamati a tšhipi gomme ka morago a bulega ka lebelo. Hayden o ile a tlolela ka gare gomme sehlopha ka moka sa latela. Go be go le thata go bona, eupša ba ile ba kgona go feta.
  
  Drake o ile a gatelelwa kgahlanong le Dahl, mo-Hong Kong magareng ga bona.
  
  Alicia o ile a ikhutša seledu sa gagwe mokokotlong wa gagwe. "Ke mang yo ka morago ga ka? Ka menwana e lelera?
  
  "Ke nna". Kenzi o ile a huffed ge sekgoba se se pitlaganego se ba pitlela ka gare, sa tlogela sebaka sa go sepela ge se be se kitima go fihla maemong a bone. "Eupša diatla tša ka di swere molaleng wa ka. Ka mo go makatšago, menwana ya-ka le yona e gona." O ile a di šišinya seatla.
  
  Alicia o ile a kwa go šikinyega. "Go lokile, motho o ile a kgomaretša selo se sengwe godimo ga lerete la ka. Gomme ga se panana."
  
  "Oo, e swanetše go ba e le nna," a realo Yorgi. "Go lokile, se ke sethunya sa ka."
  
  Alicia o ile a emiša sefahlego. "Sethunya sa gago, akere?"
  
  "Sethunya sa ka. Sethunya sa ka, ke seo ke se bolelago."
  
  "Na e tladitšwe ka botlalo?"
  
  "Alicia..." Drake a lemoša.
  
  "Mmm, ee, ke ka fao go swanetšego go ba ka gona."
  
  "Ke moka go kaone gore ke se šuthe. Ga re nyake gore e šome lefelong le le tswaletšwego gakaakaa gona bjale, na ga go bjalo?"
  
  Ka mahlatse, ge Kensi a be a bonagala eka o be a le kgauswi le go fa karabo ye e kwagalago, lifti e ile ya ema gomme ya dira modumo wa go fihla. Mejako e ile ya bulega gomme sehlopha se ile sa nyakile se wela ka ntle ka phapošing ya go sepela. Drake o ile a hlahloba maboto bakeng sa leswao. Go ba gona go be go se na selo moo.
  
  "Lab 7 e kae?"
  
  "Retologela ka go le letona, mojako wa boraro go ya pele," Lauren a realo.
  
  "Phethegilego".
  
  Dahl o ile a sepela pele, a sa dutše a le šedi, eupša a bonagala a ikholofela. Tšhošetšo e be e le ye kgolo kudu, eupša Drake ga se a ke a lebala le ka motsotswana lebaka leo ba bego ba le mo. Tatelano ya Kahlolo ya Mafelelo. Ke eng se sengwe seo ba se rulagantšego?
  
  Yorgi o ile a apola mask a gagwe, a hemela godimo a nyaka moya. Kensi o ile a kopanela, a roba melao, gomme ka morago Smith a latela mohlala, a fa Hayden tebelelo ye e se nago selo ge a lahlela matsogo a gagwe godimo a se na thušo.
  
  "Marabele," Dahl a realo, a tšwela pele go sepela.
  
  Kenzi a re: "Nka re dihlotlolo." "Go kwagala go le kaone."
  
  O ile a ema kgauswi le yena.
  
  "Ge nkabe ke se ka laya gabotse gakaakaa, nkabe ke tla go tlatša gabotse."
  
  "Se tshwenyege. Re ka šoma go se."
  
  Drake o ile a mo kgorometša ka morago. "O a tseba gore o tsene sekolo sa praebete, akere, Kenz? O ka se tsoge o mo robile."
  
  "Mossad e na le mekgwa ya yona."
  
  Dahl o ile a lebelela ka magetleng a gagwe. "Na lena ba babedi le be le tla homola? Ke leka go tsepamiša kgopolo."
  
  "O a bona seo ke se bolelago?" Drake a realo.
  
  "Tsepamiša kgopolo go eng?" Alicia o ile a botšiša. "Dinomoro tša pele go fihla go tše nne?"
  
  "Ke rena ba," Dahl a realo. "Laporatori ya 7".
  
  "Na o bala se sengwe le se sengwe ka bowena, Torsti? Ema, ke nagana gore ke na le setikara felotsoko."
  
  Hayden o ile a kgoromeletša pele. "Sebopego, batho. Lebelela morago. Hlokomela dilifti ka mahlakoreng ka bobedi. Ke hloka Lauren mo founong gore a nkgokagantše le bioweapon, gomme ke nyaka lab gore e bolokege. Na o nagana gore o ka kgona?"
  
  Ka ntle le go khutša, ba ile ba phatlalala gomme ba tšea maemo a bona. Drake le Hayden ba ile ba swanelwa ke go tsena ka laboratoring ba nnoši. Ba ile ba thoma ka go tsena ka ofising ya ka ntle, yeo e bego e tletše ka ditlabakelo, bokagodimo bjo bongwe le bjo bongwe bjo bo lego gona bo khupeditšwe ka mehuta ka moka ya didirišwa. Drake o be a se na kgopolo ya gore ke eng, eupša di be di bonagala di le bohlokwa e bile di bitša tšhelete e ntši.
  
  Ka morago ga lebota la galase go be go e-na le phapoši ya ka gare le e šireletšegilego.
  
  O ile a re: "Lauren." "Laporatori ya 7 e na le diphapoši tše pedi. Ka ntle le ka gare. Go bonagala karolo ya ka gare e le phapoši ya go laola dikhemikhale yeo e ka tswalelwago gomme ya lokollwa."
  
  Ga go selo. Poledišano e ile ya kgaolwa.
  
  Drake o ile a lebelela Hayden ka mahlo a go tšhoša. "Seo sa-".
  
  "Tshwarelo, Matt. Hayden o ile a re. Dilaboratori di dula di šireleditšwe ka maqhubu, ka gona ditšhupetšo di ka se kgone go tsena le go tšwa. Lab 7 e boemong bjo bo fapanego le bja lefelo ka moka, gomme go re tšere nako go šitiša tšhireletšo e oketšegilego."
  
  "O se tshwenyege," Hayden a realo. "Ke ya kae?"
  
  "Kamore ya ka gare. Go swanetše go ba le khabinete ya galase moo. Na o bona se?"
  
  Drake o ile a sepela go fihla lebotong le legolo la galase. "Ee. Gona sekhutlong sa kgole."
  
  "Go molaleng gore dibetša tša diphedi ga di swane le dibetša. E swanetše go bolokwa ka gare ga canister yeo e ka bago bogolo bja flask ya kofi. E ka hlaolwa ka khoutu ya PD777. O hweditše seo?"
  
  "Kwešišitše". O ile a ya phaneleng ya khoutu ya mojako gomme a phunya khoutu ya go phaela ka thoko. "Ga go selo". A hemela godimo. "Na phapoši ye e ka ba le khoutu ye e fapanego?"
  
  "E re ke hwetše. Bothata ke gore bo-ra-mošomo ka moka, dithekniki le bathuši ba laboratori ba robala moo le wena."
  
  "Re sa bolele ka ma-Russia, ma-Sweden le ma-Isiraele. Phakiša".
  
  Drake o ile a theeletša ge Hayden a be a rerišana le sehlopha. Se sengwe le se sengwe se be se homotše, eerily so. Smith o ile a rora ka morago ka comm ya gagwe.
  
  "Go sepela manamelong a ka bohlabela. Ke bona ba tla!"
  
  May o begile gore: "Ke ile ka lemoga motšhene wa go sepela go ya ka bodikela. "Phakiša".
  
  "Swara dilifiti tšeo," Hayden a realo. "Re tla di hloka kgauswinyane kudu."
  
  Drake o ile a nagana ka go thuntšha ka galase. Ga go pelaelo gore e be e tla ba yeo e sa kgonego go thulwa ke kulo le yeo e ka bago kotsi. Ka phapošing ya ka ntle gape e be e e-na le dikhabethe tša galase tšeo di bego di tletše ka diphaephe tša go dira diteko le di- canisters tšeo di bego di ka ba le palo le ge e le efe ya mpholo.
  
  Lauren o ile a goeletša khoutu e mpsha. Drake o ile a mo itia. Lebati le ile la bulega ka go šikinyega. O ile a kitimela mafelelong a kgole a phapoši, a bula oteropo gomme a thoma go nyaka canister. Hayden o ile a tlogelwa morago. Ge ba dutše ba khupeditše mekokotlo ya bona, setho se sengwe le se sengwe sa sehlopha se boloka se se latelago se bonala.
  
  Drake o ile a feta ka gare ga canister ka morago ga canister. E nngwe le e nngwe e be e e-na le kgatišo ya ditlhaka tše ntsho, tše di nago le motenya le dinomoro go yona, gomme di be di se sa thulaganyo. Motsotso o ile wa feta. Smith o ile a bula mollo godimo ga manamelo, gomme May o ile a dira se se swanago metsotswana e sego kae ka morago. Ba ile ba hlaselwa, ba rapela gore go se be le motho yo e lego setlatla ka mo go lekanego go ka romela sethunya sa go thunya ntweng.
  
  "Kwešišitše!"
  
  O ile a topa sebjana, a tšea seripa sa motsotswana go gopola gore se be se na le sebetša sa thutaphedi seo se bego se ka senya bonyenyane Amerika, gomme a se tsenya ka fase ga letsogo la gagwe. "Ke nako ya go sepela".
  
  Bjalo ka ba tee, ba rulagantšwe, ba ile ba thoma go boela morago. May le Smith ba ile ba khupetša manamelo go fihlela Drake le Hayden ba fihla phapošing ya go sepela, gomme ka morago Yorgi le Dal ba a khupetša. May le Smith ba ile ba boela morago ka pela ge Alicia a be a tobetša konotswana ya lifti.
  
  Mejako e ile ya bulega ka ponyo ya leihlo.
  
  "Ka lebelo!" - Mai o ile a goeletša, a tšwelela ka pela sekhutlong. "Ba metsotswana e sego kae ka morago ga ka."
  
  O ile a bušetša mollo morago, a di kgomaretša fase.
  
  Smith o ile a tšea tsela ye e fapanego, bjale e khupeditšwe ke Dahl, banna ka bobedi ba boela morago go leba mejako.
  
  Gomme ka morago dialamo di ile tša thoma go lla, go rora mo go maatla mo go swanago le lenaka mo go ilego gwa tlatša ditsebe gomme gwa romela dikwi go otlela ka mo go feteletšego.
  
  "Ke eng sa go makatša se?" Drake o ile a goeletša.
  
  "Aowa. Ao aowa!" Lauren o ile a goeletša morago. "Tloga go tšwa fao. Tšwa moo bjale! Ba no lokolla selo se sengwe ka tshepedišong." O ile a ema go se nene. "Oh Modimo wa ka... ke sarin."
  
  E be e šetše e tšhologa ka mašoba a go ntšha moya marulelong a phapoši ya go sepela le mašoba a ka thoko a lifti.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO
  
  
  Drake o ile a gatelela lephoto la mathomo la poifo ge go bolelwa ga leina Sarin. O be a tseba gore e a bolaya. Ke be ke tseba gore e be e lebelelwa e le sebetša sa go senya batho ba bantši. O be a tseba gore Smith, Yorgi le Kenzi ba apola dimaske tša bona.
  
  Gomme o ile a bona seo go bego go thwe ke seela seo se se nago mmala, seo se se nago monkgo se dutlela ka gare ga mašoba a go ntšha moya.
  
  "Ga se nke ka belaela gore ba be ba boloka sarin mo." Hayden o ile a hlasela Yorgi. "Eupša se..." A mo swara mask.
  
  Drake o be a tseba gore mo e nyakilego go ba selo se sengwe le se sengwe se ka laolwa, sa hlangwa goba gaešita le go naganwa gape. Moedi o nnoši e be e le boikgopolelo. Moemedi wa methapo ya seela o be a fetofetoga ka mo go sa felego. Bjale o be a kitimela ka maatla a gagwe ka moka go fihla Kenzi, eupša o ile a bona gore Alicia le May ba šetše ba le gona. Mosadi wa mo-Isiraele o be a apere sešira-sefahlego, eupša mahlo a gagwe a be a šetše a tswaletšwe gomme mmele wa gagwe o be o golofetše.
  
  Sarin e ka bolaya ka metsotso e tee go ya go e lesome, go ithekgile ka tekanyo.
  
  "Aowa," Drake a realo. "Aowa aowa aowa".
  
  Smith o ile a thelela ka lehlakoreng la lifti, a šetše a idibetše, pele Dahl a kgona go goga mask ka mo go feletšego godimo ga sefahlego sa gagwe.
  
  Lifti e ile ya kitimela godimo, ya boela lebatong la pele.
  
  "Re swanetše go dira eng?" Hayden o ile a goeletša ka godimo ga di-comms. "Ba na le nako ye kaakang?"
  
  "Mang?" Lauren o ile a arabela ka tlhago. "Ke mang yo a gobaditšwego?"
  
  "E no hwetša legotlo la lab la go hlabja goba ngaka gomme o re botše gore re dire eng!"
  
  Kinimaka o ile a emišetša Smith legetleng ge mejako e bulega. Drake o ile a mmona a le kgauswi le go kitima, ke moka a kitimela ka gare pele, a tseba gore mo-Hawaii mohlomongwe o lebetše ka ma-Sweden, ma-Russia le ma-Isiraele ao a bego a letile. Gatee-tee o ile a bona seo se bego se bonagala e le mouwane o fokolago o tšhologa ka mašoba ka moka a maemo a godimo a go ntšha moya. Pelo ya gagwe ya nwelela. "E lokolotšwe le mo."
  
  Lauren o itše: "Moago ka moka o raraganego." "Ke na le sethekniki sa lab gona mo."
  
  "Ga ke mo hloke," Kinimaka a hema. "Re hloka atropine. Atropine ye ya go hlabja e kae?
  
  Lentšu le lefsa le ile la tla mothalong. "Ke batho ba bakae bao ba fetetšwego ke twatši? Gomme go fihla maemong afe?"
  
  Drake o ile a hlahloba lefelo leo gomme a kitimela go nyaka khupetšo, a lebiša sebetša sa gagwe. Alicia o ile a mo thekga. Go sepela pele go ile gwa ba dira gore ba eme.
  
  "Go ya diheleng ka se!" Hayden o be a lla. "Re na le ba bararo ba rena le batho ba bantši bao ba šetšego ba idibetše ka laboratoring. O swanetše go tla mo o swere sebolaya-ditwatši, gomme o se dire gona bjale!"
  
  Monna yoo a re: "Sarin o a bolaya. "Eupša go ka tšea iri go bolaya. Re tseleng ya maleba, ntumele. Re be re itokišeleditše se. Mpotše, na bahlaselwa ba na le bothata bja go hema?"
  
  Drake o ile a lebelela morago. Hayden o ile a tšea motsotswana go lekola. "Ee," a realo ka legogo mo kgokgotheng ya gagwe. "Ee go bjalo".
  
  Drake o ile a lebelela ge Dal a sepela go ya go Kenzi, a mo goga ka boleta go tloga go Alicia, gomme a mo gokarela ka matsogong a gagwe. O ile a lebelela Kinimaka ka go otlologa. Ga go motho yo mongwe. Ga go na mo gongwe. Lefase le ile la nyamelela, gomme go ile gwa šala selo se tee feela letswalong la mo-Swede.
  
  "Mano. Re swanetše go dira eng?"
  
  Mohawaii yo mogolo o ile a hwihwitla. "Atropine le Sedirišwa sa go Enta ka Bowena."
  
  Lentšu le ile la araba gateetee. "Mafelo a tša kalafo a le lebatong le lengwe le le lengwe. Lefelo le lengwe le le lengwe le na le dibolaya-ditwatši tše mmalwa, gomme atropine ke e nngwe ya tšona. Moo o tla hwetša gape le di-injector tša go itiriša. E no e kgomaretša mešifeng ya serope."
  
  "Ke a tseba gore ke dire eng!"
  
  Drake o ile a emela gore sethekniki a botše Kinimaka gore a ye kae, ke moka a ya pele. Ga go na go khukhunetša go dikologa, ga go na go phema ditafoleng; mo nakong ye ba be ba le dihlogo ka ntle, ba thekga bagwera ba bona bao ba welego, ba hlohla setšhaba le ge e le sefe sa bomenetša seo se bego se le mašilo ka mo go lekanego go ka ba tšea. Lebato le be le sa tletše ka ditopo, fela bjale mebele ye ya go robetše e be e kobegile, e tlaišwa ke bohloko, ye mengwe e be e šetše e šikinyega.
  
  Mabati a go tsena a ile a senywa. Banna bao ba aperego dimaske le disutu ba ile ba kitimela ka gare.
  
  Drake o ile a raga setulo sa gagwe ka thoko gomme ka morago a lemoga lefelo la kalafo go e nngwe ya dikhutlo tša phapoši. O ile a kitima. Ka go le letona go be go rapaletše setopo sa mo-Russia, seo se aperego Kevlar, yeo ba bego ba mo thuntšhitše. Ba bangwe ba babedi ba be ba rapaletše kgauswi le yena; ba ile ba šikinyega gomme ba hwa. Sarin le yena o ile a ba otla ka thata. Go lokollwa ga dikhemikhale go ile gwa emiša ntwa ka mo go atlegilego gomme SPIR e be e sa na le sebetša sa thutaphedi.
  
  Hayden o ile a kitimela pele a se na sebetša ka diatleng tša gagwe gomme a lahlela lebati la go ya lefelong la tša kalafo. Ka gare, ka pele ga bona go be go eme di- ampoule tše lesomepedi tšeo di tletšego ka seela se se phadimago. Di be di swailwe gabotse, gomme Kinimaka a goeletša atropine; Mai o ile a ntšha auto-injector gomme a e tlatša. Kinimaka o ile a kgomaretša nalete sefahlegong sa Smith metsotswana feela pele Dal a dira se se swanago go Kenzie. Alicia le Mai ba ile ba dirišana le Yorgi, gomme ka morago sehlopha se ile sa hunkered fase, se lapile, se tšhogile, se tšhogile gore kholofelo yeo e bego e tladitše dipelo tša bona bjale e be e bonagala e itlhobogile kudu.
  
  Metsotso e ile ya feta. Drake o ile a retologela go Kinimaka. "Go direga eng bjale?"
  
  "Go lokile, atropine e thibela ditla-morago tša sarin. Ba swanetše go retologa."
  
  Setsebi sa tša thekinolotši se itše: "Hlokomela ditla-morago tše mpe." "Ge e le gabotse dipono tša dipono. Eupša go tsenwa ke phefo, go nyema moko, pono ye e sa bonagalego gabotse..."
  
  Alicia a re: "O se ke wa tshwenyega. "Ga go selo se sebe go feta dijo tša matena tša sebjana sa go nwa bakeng sa Team SPEAR."
  
  "Molomo o omilego. Go oketšega ga go betha ga pelo..."
  
  "Ee."
  
  Metsotso e mengwe e sego kae e ile ya feta, gomme Drake a lebelela sefahlego sa Yorga ka go hloka thušo, a duma ka makga a lekgolo ka motsotswana gore bonyenyane lerothi la bophelo le boele go yena. Hayden o ile a botšiša sethekniki ge e ba ba ka tloša sarin tshepedišong gomme ba dumelela yo mongwe le yo mongwe go tloša dimaske tša bona, eupša boemo bo be bo sa laolege. Mang le mang yo a lokollotšego sarin a ka no ba a sa na le maano a mangwe.
  
  Lauren o ile a ba kgonthišetša gore: "Le rena re tshepedišong gona bjale." "FBI e golegile bo-rathutamahlale ba mmalwa ba maemo a godimo ba di- computer bao ba bego ba dutše ba epa molato wo ka nako e itšego."
  
  "Ditaba le ge e le dife ka dihlopha tše dingwe tša madira a kgethegilego?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Re nagana bjalo. Ke no hwetša tiišetšo. Ka moka ga tšona di gakantšha gannyane fao."
  
  Drake o ile a phaphatha lerameng la Yorgi, ka ho le letona la mask a hae. "Mpotše ka yona".
  
  Mo-Russia o ile a hlohleletša ganyenyane, a emiša diatla tša gagwe. Mahlo a gagwe a ile a fofa a bulega gomme a lebelela Drake thwii ka go se be le selo. O ile a khohlela gomme a leka go apola sešira-sefahlego sa gagwe, eupša Drake o ile a se swara lefelong la sona. Ka atropine goba ka ntle le yona, go kaone gore o se tlogele selo ka kotsi. Smith le yena o ile a katana, gomme ka morago Kenzie; Dahl o ile a ntšha go hemela godimo mo go telele mo go kwagalago ga kimollo. Sehlopha se ile sa tšea sebaka sa go fapantšha pososelo e kopana le e fokolago.
  
  "A re di tsenye moyeng," Hayden a realo. "Re feditše mo bakeng sa lehono."
  
  Lauren o ile a ikgokaganya gape. "Tšohle di lokile ka bona? Ka moka ga bona?" O be a sa dutše a se na kgopolo ya gore ke mang yo a fetetšwego.
  
  "Go fihla ga bjale e botse kudu, lerato," Drake a realo. "Le ge e ka ba mo gobotse gore ngaka e di hlahlobe."
  
  "Re na le tše lesomepedi tša tšona mo."
  
  "Ke tla go wena bjale," Hayden a realo.
  
  Sehlopha se ile sa hlopha gape gomme sa thušana go tšwa ka mojako. Hayden o ile a swara sebetša sa bio-sebetša sehubeng sa gagwe, gaešita le bjale a sa kgonthišege gore a ka mmota mang. O ile a botšiša Lauren potšišo ka comms.
  
  Lauren o itše: "O swanetše go išwa lefelong le le šireletšegilego kua Dallas." "Mo ke na le dintlha. Ba go emetše".
  
  Hayden o ile a lebelela Drake ka mahlo a lapilego ka morago ga mask a gagwe.
  
  Ga e ke e fela.
  
  Drake o be a tseba gabotse seo a bego a se nagana. Ge ba fihla phapošing ya tšhoganetšo, ba tloša dimaske tša bona gomme ba hwetša Lauren, ba be ba thoma go ikwa ba khuditše ganyenyane. Drake o ile a thabela go tlišwa kofi ye e fišago gomme Alicia a lla ka lepotlelo la meetse. Mai o ile a mo tšeela galase, a nwa, ke moka a mo laletša gore a nwe lebotlelo leo le dirišitšwego.
  
  Kenzi o ile a otlolla seatla gomme a e tšea go tšwa go May gomme a hemela godimo. "Ke ka baka la"ng ke le bona ba bane?"
  
  Alicia o ile a bušetša meetse a gagwe. "Ka gona, o sa phela? Hee, na se se balwa bjalo ka sa boraro?"
  
  Drake o ile a lebelela. "O tseba se sengwe? Ke tla tseba ge e le nako ya go tlogela mošomo wo, ge lena ba babedi le tlogela go leka go kgopišana. Ke mo ke tlago go rola modiro."
  
  Lauren o ile a gata kgole le Smith ka nakwana ge lešaba la tshedimošo le be le thula tshepedišo ya gagwe ya dikgokagano ya bogareng. Se se akaretša dikgokagano go tšwa go mošemane yo a šišimišago kua Washington, tshepedišo ya lefelong leo kua Dallas, gomme, ka tekanyo e nyenyane, Mongodi wa Tšhireletšo.
  
  O ile a šišinya seatla sa gagwe gore sehlopha se theeletše pele a gopola gore a ka šomiša kgokagano. "Hee, uh, gabotse, thomela. Ke tla go fa aterese kua Dallas gomme o swanetše go ba tseleng ya gago. Ge dibetša tše tša thutaphedi di dula di le nageng nako e telele, ke moo kotsi e bago e kgolo. Bjale re na le tlhathollo ye nnyane. Go bonagala gore sehlare sa mathomo sa go homotša seo se ilego sa newa gore se kgome mo e nyakilego go ba motho yo mongwe le yo mongwe yo a šomago ka lapeng la go dira diteko se ile sa hlohleletša ka khoutu yeo e sa nyakegego gatee-tee ge o bula lekese la Geronimo. Go bonagala ba nagana gore borapedi bjo bo ka no se sa ba gona gona bjale, eupša bonyenyane motho o tee a ka ba a sa dutše a ba šomela. Sarin le yena o ile a tsenywa tirišong ke khoutu e swanago gomme, ka ntle le pelaelo, ke motho yo a swanago. Motho wa ka gare? Mohlomongwe. Eupša o se ke wa lebala gore re ile ra swanelwa ke go tloša diskrini tša tšhireletšo tša laboratori e le gore leswao le kgone go tsena ka gare."
  
  "O swanetše go kgonthiša gore batho ga ba tloge pele moemedi wa go robala a dira mošomo wa gagwe," Hayden a realo.
  
  "Go yena." Eupša ga se seo feela. Ditopo di badilwe." O ile a hemela godimo. "Bašomi ba rena ba laboratori le baagi bao ba se nago molato ba dirile mošomo o mobotse. Ka moka ga bona go bonagala ba arabela go atropine. Go tšewa gore ka ge ba be ba robala fase ba ile ba hwetša fela ditekanyo tše di fokolago gomme thušo e tlile ka pela. Bjale ga go na bothata bja go hlaola, eupša ka ge re be re tseba maemo a ma-Russia le ma-Sweden, re swanetše go tšea gore re nepile. Ma-Russia a mararo a ile a bolawa, a mabedi a timetše. Ma-Sweden a mabedi a hwile, o tee o timetše. Gomme Baisiraele ba bararo ba hwa, ba babedi ba timetše."
  
  "Ga se ba hwetša atropine?" Dahl o ile a botšiša ka go tshwenyega.
  
  "Ke nnete ba e dirile, eupša ka morago ga badudi. Le gona e ile ya ba otla e le ka kgonthe ka bogale kudu."
  
  Mo nakong ye, Smith, Yorgi le Kenzi ba be ba eme ka maoto, ba bonagala ba khuditše e bile ba fagahletše go tšea kgato. Drake o ile a ipotšiša ge e ba se e ka ba e nngwe ya ditla-morago tšeo di boletšwego pejana.
  
  O ile a re: "Yorgi." "Lebelela Alicia. O bona eng?"
  
  Mo-Russia o ile a nyenya. "Aice cream le chili e fišago?"
  
  Drake o ile a nyenya. "O lokile".
  
  Alicia o ile a sosobana sefahlego ka mo go tseneletšego. "Seo se ra go reng. Yogi? Yogi? Etla, mogwera. O a tseba gore ke a go rata, eupša ge o sa tšholle dinawa, ke tla swanelwa ke go go bolaya."
  
  Drake o ile a mo goga a lebile dikoloing tšeo di bego di mo emetše. "O dirile gabotse lerato la ka, o no hlatsela ntlha ya gagwe."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-TEE
  
  
  Lebelo e be e le kgetho ya bona, mophološi wa bona, Modimo wa bona le tsela ya bona e kaone ya go dula ba phela gona bjale.
  
  Ba be ba se na dikgopolo tša bofora mabapi le seo se ka ba letelago tseleng ya bona ya go ya Dallas. Go be go se na taba gore ke bahlankedi ba bakae ba maphodisa bao ba ilego ba thuša; go sa šetšwe gore ke di-SUV tše kae tša FBI le dibene tša SWAT tšeo di bego di lokeleditšwe tseleng, batho bao ba bego ba lebeletšana le bona e be e le ba bangwe ba ba kaone kudu lefaseng, gomme ba be ba tla hwetša tsela ya go tšwa.
  
  Go ithekgile ka gore ba be ba šomela mang e le ka kgonthe.
  
  Drake o ile a bona dikoloi tšeo ba bego ba di neilwe bakeng sa leeto le lekopana la go phatša Dallas-dikoloi tše pedi tšeo di ntšhitšwego ke mmušo tšeo di nago le maotwana a mane-gomme a thula diporiki.
  
  "Se ka nnete se ka se šome."
  
  Ge a gopola lefelo la go emiša dikoloi le dikagare tša lona, o ile a šišinya hlogo a lebile mafelong a mmalwa a go emiša dikoloi kgauswi le tsela ya go tšwa.
  
  "Ba tla".
  
  Lauren o ile a bontšha go dumelelana ga gagwe. "Ke tla kgopela FBI gore e lebelele se."
  
  "Potlako". Drake o be a šetše a lebile ka lehlakoreng leo. "Ka moka? Laetša go nyobana godimo. Re tla tloga re hloka di ammo ka moka tšeo re nago le tšona."
  
  Ka Hayden a le bogareng, ba ile ba kitimela dikoloing, Dodge Challenger ya mmala o motsothwa wa go utswa le Mustang ya mmala wo mopududu wo bofefo yeo e nago le methalo ye mebedi ye mešweu go bapa le hood. Dahl o ile a fetoša Mustang, yeo e bego e le e kgolo ka gobane Drake o be a nyaka Challenger. Dikoloi tša maphodisa di ile tša goeletša di tloga, di itokišeletša go phumola tsela yeo e phatšago toropong ya Dallas. Helikopotara e be e phaphamala kgauswi, e lemoša gore go na le kgonagalo ye kgolo ya gore e thuntšhetšwe fase ke dihlopha tša SWAT. Dikoloi tše ka bobedi e be e le tše difsa ka mo go lekanego gore di ka thubja-FBI e be e sa nyake dinotlelo.
  
  Drake o ile a namela ka gare le Yorgi, yo a ilego a tšea setulo sa banamedi, Hayden, Alicia le May. O ile a thoma entšene, a myemyela ka lethabo.
  
  O itše: "Wo ke modumo wo ke bego ke tla tsoga malaong ka wona pele ga iri ya botshelela mesong."
  
  Alicia o ile a e hlokomologa. O ile a tlwaela bjana bja gagwe gomme a tsebiša bohle.
  
  Drake o ile a qala enjene. Dahl o ile a thoma Mustang kgauswi le yena gomme banna ba babedi ba nyenya ka methaladi ye mebedi ya mafasetere, mmogo mafelelong.
  
  Hayden o ile a kgotla canister ka morago ga setulo sa gagwe. "Dibetša tša thutaphedi".
  
  "Mmm, ee. Tefišo."
  
  O ile a ikgateletša fase, a retološa leotwana la go otlela gomme a otlela koloi lefelong le le sesane la lefelo la go emiša dikoloi gomme a kitimela tseleng ya go tšwa. Koloi e ile ya kgorometšwa tseleng yeo e sa lekalekanego, ya ka pele ya phagamišwa gomme ya ka morago ya gohla. Ditlhase di ile tša fofa.
  
  Ka morago ga Drake, Dahl o ile a bona ditlhase di phadima go putla lebone la gagwe la pele, di mo apeša ka mollo motsotswana. Go molaleng gore o be a sa thaba.
  
  "Keenell, Drake, o ile a hlokomela. Na o be o leka go tsena ka gare ga se?"
  
  Hayden o ile a araba ka gore: "E no otlela." "Moago wo o šireletšegilego o bokgole bja metsotso e senyane feela."
  
  "Ee, mohlomongwe lepatlelong la mabelo," Smith a realo. "Eupša ye ke Dallas, gomme ba babedi ba ga se babetši ba mabelo."
  
  "O nyaka go thuntšha, Lancelot?" Drake o ile a hemela godimo. "Namela godimo ga Mosweden yo gomme o mo tšee."
  
  "Ga go na taba".
  
  "O befetšwe?" Alicia o ile a kopanela. "Ke nnete ga go bjalo, Lancelot."
  
  "Na re ka-" Hayden o ile a leka gape.
  
  Lentšu la Lauren le ile la nwelela la gagwe. "Lenaba le a batamela," a realo, ka morago: "O se ke wa thuntšhwa, Lancelot."
  
  Drake o ile a thibela oversteer e kgolo ka go lokiša gabotse go otlela ga gagwe le go diriša ditsela ka bobedi tša tsela. Koloi ya maphodisa e be e eme ka pele, e thibela baotledi ba bangwe go tshela tsela ya bona. Di-Challenger di ile tša feta ka lebelo magahlanong a ditsela, ao ga bjale a dikologilwego ke meago e phagamego. Mustang e ile ya kitimela go feta seripa-gare sa motsotswana ka morago, ya foša ka mo go sesane sešireletši sa ka morago sa Dodge. Drake o ile a lebelela seiponeng sa go lebelela ka morago gomme sohle seo a bego a ka se bona e be e le meno a Dahl ao a bego a pitlagane.
  
  "Bjale ke tseba gore go bjang go kitimišwa ke shaka."
  
  Felotsoko pele e be e le sehlopha se se šetšego sa ma-Russia, ma-Sweden le ma-Israele, bao ka moka ga bona ba bego ba e-na le mošomo o tee - go hwetša sebetša sa thutaphedi seo se bego se hlametšwe ka go lebanya go senya kabo ya dijo ya Amerika.
  
  "Ke ka baka la"ng re sa no e senya?" Kinimaka o ile a realo ge a swere sešireletši sa seatla.
  
  "Ke potšišo ye e lokilego," Dahl o lemogile.
  
  Lauren o itše: "Ke yona. "Eupša ke sa tšwa go botšwa gore go na le diprothokhole tšeo di lego gona. Ditshepetšo. E dire ka tsela e fošagetšego gomme o ka ipolaya le ba bangwe ba sa balegego."
  
  Drake o ile a nolofatša kgase ge go tšwelela go retologa mo go bogale ka pele. Le mo nakong ye, maphodisa a be a tswaletše ditsela tše dingwe ka moka, gomme a laola koloi ka botho sekhutlong, a lahla dithaere gomme a sepela ka lebelo leboneng le lehubedu. Dahl o be a le dimithara tše mmalwa ka morago ga gagwe. Basepelaka maoto ba be ba lokela ditarateng, ba gawking le go šupa diatla, eupša ba ile ba thibelwa ke maphodisa ka megaphone. Drake o be a dula a lemoga gabotse gore ba bangwe ba ka no se theetše.
  
  Hayden o itše: "Maphodisa ga a kgone go swaragana le tše ka moka." "Fokotša lebelo, banna. Re šetše metsotso e mehlano."
  
  Ka yona nako yeo, lori ya go rwala dithoto e ile ya fofa e e-tšwa setarateng sa ka thoko, e nyakile e thula mohlankedi wa maphodisa yo a bego a sa lemoge. O ile a retologela tseleng ya bona gomme ka morago a ba swara. Yorgi o be a šetše a kgokologetše lefasetereng la gagwe, gomme Mai o ile a thuba galase ka morago.
  
  Lori ya go rwala dithoto, e lego F-150 ya silifera, e ile ya sepela ka lebelo ge e dutše e batamela. Sefahlego se se nyenyago ka morago ga leotwana se ile sa ba lebelela ka mahlo a go tšhoša, se ba lebeletše gabedi go feta tsela. Yorgi o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe.
  
  "Oo aowa, aowa, aowa. Se ga se se sebotse. Ke a mo tseba. Ke a mo tseba. " .
  
  Drake o ile a gadima ka lebelo. "Go ya ka nna, o swana le mo-Russia wa go rwala boima bja mmele."
  
  Yorgi o itše: "O be a le Diolimpiking. "Se e bile pele a e-ba mmolai wa sephiri wa tša bohlabani, yo mongwe wa ba kaone kudu bao ba kilego ba tšwa Russia. Ke yena Olga."
  
  Drake o ile a fokotša lebelo ge sehlopha sa basepelaka maoto se be se tšwela ka ntle pele ga dikoloi tšeo di bego di sepela ka lebelo, bontši bja bona ba swere megala ya cellular disenthimithara go tloga mahlong a bona.
  
  "Olga?"
  
  "Ee, Olga. Ke nonwane. Na ga se wa ka wa kwa ka yena?
  
  "E sego ka gare ga taba ye. Aowa".
  
  F-150 ya silifera e ile ya fapoga ka bogale, ya thula ka lehlakoreng la Challenger ya yona. A lokolotšwe mohlapeng wo o lelera, Drake o ile a gata kgase gape gomme a kitimela pele, Challenger e arabela ka go rora mo go kgotsofatšago. Olga o ile a dira go retologa gape, a lebeletše lephego la ka morago la dikotara tše tharo, eupša a foša ka disenthimithara tše mmalwa. F-150 ya gagwe e ile ya tshela go ya ka lehlakoreng le lengwe, thwii magareng ga Drake le Dahl. Moswede o ile a laola Mustang ya gagwe ka morago ga gagwe.
  
  "Nka se kgone go e ram," a realo. "E kotsi kudu."
  
  "Nka se kgone go mo thuntšha," Mai a realo. "Bothata bjo bo swanago".
  
  "O letetše go phonyokga bjang?" Kinimaka o ile a nagana ka yona.
  
  Yorgi o ile a ba kgonthišetša gore: "Olga ga a fenywe. "Gomme ga a ke a palelwa."
  
  Alicia o itše: "Se ke se segolo go yena." "Mohlomongwe lena ba babedi le be le ka iphihla ka fase ga materase a tee."
  
  Dikoloi tše tharo di ile tša tšwela pele ka lebelo, dikoloi tše dingwe di ile tša thibelwa kudu gomme basepelaka maoto ba ile ba lemošwa ke go lla mo go sa kgaotšego ga di- sairene tša maphodisa. Drake o ile a latela ditaelo tša Hayden mola Hayden a dutše a kgomaretše skrineng sa sat-nav yeo e rwalago.
  
  Drake o ile a bona nako e telele e otlologilego pele ga gagwe.
  
  "Dula le nna, Dal," a realo. "Krometša sefebe sekhutlong."
  
  O ile a akgofiša, a dula a le bogareng bja tsela. Koloi yeo e arogilego ge e le gabotse e ile ya thoma go goga go tšwa setarateng sa ka thoko, eupša ya ema ge mootledi a bona go phegelela go batamela. Drake o ile a boloka hamore e le fase, a lebeletše Olga le Dahl ka morago ga gagwe. Dientšene di ile tša rora gomme dithaere tša thoma go rora. Mabenkele a digalase le meago ya diofisi di ile tša phadima bjalo ka ge eka ke mouwane. Basepelaka maoto ba ile ba tlolela tseleng go yo tšea dinepe. Koloi ya maphodisa e ile ya kopanela le go kitimiša, ya goga go bapa le Olga, moo e lego gore Drake bjale o be a na le dikoloi tše pedi ka pono ya gagwe ya ka morago.
  
  "Metsotso ye meraro," Hayden a realo.
  
  "Tšea dithunya tša lena, batho," Alicia a realo.
  
  "A re holofeleng gore bitch ya Russia ga e tloge ka setu," Kenzie a realo.
  
  Yorgi o ile a metša ka thata kgauswi le Drake.
  
  Ke moka, godimo pele, selo se se makatšago kudu le se se tšhošago kudu se ile sa direga. Dipalopalo di ile tša kitimela gare ga tsela, tša wela ka lengoleng le tee gomme tša thunya.
  
  Dikulo di ile tša gagola karolong ya ka pele ya Challenger, di lla kgahlanong le tšhipi gomme di phunya ka dibolutu. Ditlhase di ile tša fofela moyeng. Drake o ile a otlela koloi ka go otlologa ka mo go feletšego.
  
  "Otla mokatong wa go nyobana!" - a goeletša.
  
  Dithunya tše dingwe. Maphodisa a ile a tšhabela go tšwa tsejaneng ya maoto go leka go thibela bathunyi. Baagi ba ile ba ducked bakeng sa khupetšo. Sehlopha sa SWAT se ile sa tlogela khupetšo gomme sa kitima le maphodisa, dibetša di lebišitšwe eupša di sa šomišwe ka lebaka la kgonagalo ya go thula batho ka lehlakoreng le lengwe la tsela.
  
  Lebone la pele la Drake le ile la thuthupa, di- shrapnel tša wela baki ya gagwe, magetleng le mangweleng a gagwe. Kulo e ile ya thula setulo sa hlogo disenthimithara feela ka go le letona la tsebe ya gagwe. Mo-Yorkshire o ile a leta metsotswana e mengwe e mebedi, a dumelela bathunyi go lokela gape, ke moka a fapoša Challenger ka matla a magolo.
  
  Go tlogela F-150 ya Olga mothalong wa mollo.
  
  O ile a sotha leotwana la gagwe la go otlela, a thula lephodisa ka lehlakoreng le letona, eupša dikulo di sa dutše di thula. Monna yo a bego a dutše kgauswi le yena gateetee o ile a golofala; khubelu e ile ya tlala ka gare ga koloi. Mo-Russia yo mongwe o hwile, gomme go šetše o tee feela.
  
  Gatee-tee Dahl o ile a ikhwetša a le mothalong o lebanyago wa mollo.
  
  Eupša ka nako yeo bathunyi ba be ba tsepeletše maphodiseng ao a bego a batamela le SWAT, ke ba babedi feela ba bona bao ba ilego ba retologa gomme ba bula ba khupetša mollo, ba itokišeletša go tšhaba. Drake o bone dikulo di phunya lešaba, a bona lenyatšo leo batho ba - go akanyetšwa gore ke ma-Isiraele - ba bego ba swara badudi ka lona.
  
  "Go ya diheleng ka se sengwe le se sengwe," a realo. "Se se ka se kgotlelelelwe."
  
  "Drake!" Hayden o ile a lemoša. "Metsotso ye mebedi".
  
  Mai o ile a mo swara legetla. "Se se swanetše go dirwa."
  
  Drake o ile a gata pedal ya khase gomme a metša fase magareng ga koloi le bahlolampherefere bao ba bego ba tšhaba. Yorgi o ile a inama ka lefasetere le lengwe, gomme Mai a inama ka ntle ga le lengwe. Ba lebišitše dibetša tša bona, ba ile ba thuntšha dithunya tše tharo yo mongwe le yo mongwe go bapa le setarateng se se otlologilego seo se hwilego, go se na kgonagalo ya go lahlegelwa ke ba bangwe, gomme ba lahlela batho bao ba tšhabago.
  
  Drake o ile a fapoga ka bogale, a efoga mebele ya bona yeo e bego e wa.
  
  "Ditlatla."
  
  Seiponeng sa go lebelela ka morago, maphodisa a ile a ba swara. Ke moka Olga le Dal ba ile ba boa, ba kitima ka matla ka mo ba bego ba ka kgona ka gona, ba kitimišana bogareng bja tsela. Koloi ya Olga e be e khupeditšwe ke madi, lebone la pele le be le se gona, di- fender, mahlakore le mabone a pele di senyegile gomme raba e wele go tšwa go e nngwe ya dithaere. Eupša o tlile go le bjalo, a sa thibelege, bjalo ka ledimo.
  
  Hayden o ile a bala ka go hlaboša gore: "Metsotswana e masomesenyane."
  
  "Kae?" - Ke ile ka botšiša. Drake o ile a botšiša.
  
  O ile a goeletša ka aterese yeo. "Tšea ka go le letona ka bogale, ke moka o tšee ka go le letshadi, gomme moago o thwi ka pele ga gago, o thiba tsela."
  
  Lauren o ile a tsena ditaba gare ka gore: "Ka noutu e fapanego." "Ke Baisraele bao ba tlogetšego ntwa. Le morabe."
  
  "Go sa dumelelwa," Kensi a realo. "Bjalo ka ge ke be ke nagana." Se se be se ka se tsoge se diregile ge nkabe mmušo wa rena o ile wa akaretšwa."
  
  Dahl ga se a ka a tloša mahlo a gagwe tseleng. "Se se tšwago go wena se a mmakatša."
  
  "Ga se ya swanela go ba bjalo." Ga ke re ba ka se dire, ba bolaya le go golofatša mobung wa dinaga dišele. Tšhemo ya bogwera. Ke re ba be ba ka se e dire pepeneneng gakaakaa."
  
  "Ah, seo se kwagala kudu."
  
  Drake o ile a fokotša lebelo, a thula diporiki, gomme a retološetša Challenger yeo e bego e rora ka bogale ka go le letona. Ge a nyakile a fihla tseleng ya kgole, o ile a bulela entšene gomme a kwa dithaere di goeletša di nyaka go goga. Ka motsotso wa mafelelo ba ile ba swara gomme ba tshwela ka mare lehlabathe gomme ba thuša go kgoromeletša koloi pele. Kholofelo e be e le gore Dahl a ka kgoromeletša mošireletši wa Olga ge a retologa, eupša mo-Russia o be a le bohlale kudu gomme ka go se šetše a ile a sega sekhutlong gomme a etelela pele. Lepokisi la ditlakala le ile la tlolela godimo ka morago ga gagwe, la thula ka pele.
  
  "Metsotswana ye masometharo," Hayden a realo.
  
  Ke moka dilo ka moka di ile tša ya diheleng.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-PEDI
  
  
  Olga o ile a ipea kotsing ya selo se sengwe le se sengwe, a batamela ka lebelo kutu ya Challenger.
  
  Drake o ile a bona tsela ya go fapogela ka go le letshadi e batamela ka lebelo gomme a itokišeletša go retološa koloi.
  
  Ka morago ga monagano wa gagwe tseleng ye ka moka o be a hloilwe ke go tshwenyega ka gore Mosweden wa mafelelo yo a šetšego o be a le felotsoko ka ntle kua. Eupša ga se a ka a iponagatša.
  
  Sa.
  
  Lešole le ile la tlolela ka ntle ga lebenkele, le swere sethunya sa motšhene sa ka tlase seo se bonagalago e le se se tšhošago ka sethunya, sefahlego sa madi se kgopamišitšwe ke go tšhošwa ke bohloko. O be a le bohlokong, eupša o ile a dula a le thomong. Tlhaselo e nngwe yeo e sa dumelelwago. Mokga o mongwe wa boraro o diriša batho ba madira a kgethegilego.
  
  Drake o ile a arabela ka yona nako yeo. Dikgetho e be e le dife? Go be go bonagala eka ka go sepela ka tsela e kotsi go ya ka lehlakoreng la nngele, a leka go tsenya Challenger ka mo go phethagetšego setarateng se sefsa se se sesane, a ka lahlela mafelelo a ka morago go Mosweden yo a hlaselago. Ye e be e le yona feela papadi, gomme e be e sa nagane ka go ba le sebetša se bolayago sa monna yoo.
  
  Hayden le Yorgi ba be ba dutše ka lehlakoreng le lengwe la koloi. Moswede o be a bonagala eka o tlo gaša koloi ka moka ge e thelela e feta ka thoko. Monwana wa gagwe o ile wa gagamala. Drake o ile a katana le leotwana la go otlela, a le swere ka thata, leoto la gagwe la le letona le gatelela kgase ka lebelo le le swanetšego.
  
  Moswede o ile a bula mollo hoo e ka bang point-blank - metsotswana e seng mekae pele mosela oa koloi o ne o lokela ho mo thula.
  
  Gomme ka morago lefase ka moka le ile la hlanya, la retologa ka go thulama, ge Olga a thula ka gare ga Challenger ye e gogolago ka maatla a gagwe ka moka. Ga se a ka a fokotša lebelo le ganyenyane. O ile a thula koloi ya gagwe ka lehlakoreng la Dodge, a dira gore e dikologa, a pšhatlaganya Moswede gomme a romela setopo sa gagwe seripagare sa tsela go putla tsela. Drake o ile a swara leotwana la go otlela, a sa kgone go bona thwii ge koloi e dikologa; go retologela gabedi, ke moka a thula tsela e phagamego ya go sepela gomme a menoga.
  
  O ile a thula marulelong, a sa thelela le go gohla go putla sekontiri go fihlela a thula ka pele ga lebenkele. Khalase e ile ya thubega gomme pula ya thoma go na. Drake o ile a katana le teka-tekano. Alicia o ile a makala, Yorgi a makala.
  
  Olga o ile a thula diporiki gomme ka tsela e itšego a kgona go tliša F-150 go ema gatee-tee.
  
  Drake o ile a mmona seiponeng sa lehlakore se thulametseng. Mafasetere a be a robegile ka mahlakoreng ka moka, eupša mapetšo e be e le a manyenyane kudu gore motho le ge e le ofe a ka gagabela ka gare gabonolo. O ile a kwa Mai a katana le lepanta la gagwe la polokego, a le lahlela. O be a tseba gore o be a le mafolofolo, eupša o be a sa dumele gore o tla tsena ka lefasetere la ka morago. Ba be ba sa kgone go itšhireletša.
  
  Olga o ile a gata a lebile go bona, matsogo a gagwe a magolo le maoto a šoma, sefahlego sa gagwe se tletše pefelo kudu moo se bego se ka gotša lefase ka moka mollo. Madi a ile a khupetša dibopego tša gagwe gomme a elela go tšwa molaleng wa gagwe go ya menwaneng ya gagwe, a rotha fase. O be a swere sethunya sa motšhene ka seatleng se sengwe gomme a swere sethunya sa dirokete ka se sengwe. Drake o ile a bona makasine wa go se šomišwe o kgomaretšwe magareng ga meno a gagwe le legare la sešole ka thoko ga gagwe.
  
  A tswalela sekgoba, o be a sa kgaotše. Go batamela lehu. Mahlo a gagwe ga se a ke a panya. Mouwane le bjale mollo di ile tša tšwa ka koloing ka morago ga gagwe, di latswa sebopego sa gagwe. Drake o ile a bona flash ya mmala wo mopududu gomme a lemoga gore Mustang e fihlile. O ile a bona Olga a nyenya. O ile a bona sehlopha se tlola ka ntle ga koloi ye nngwe ka go thuthupa ga kgato.
  
  Olga o ile a wela fase ka lengwele le tee, a šupa sethunya sa rokete legetleng la gagwe le legolo gomme a lebiša go Challenger yeo e thulamego.
  
  Na ka morago o tla senya sebetša sa thutaphedi?
  
  O ile a e lahlegelwa. Ga go na kgopolo e nago le tlhaologanyo ka morago ga sefahlego se sa batemona.
  
  Ba be ba se na thušo. Basadi bao ba bego ba le setulong sa ka morago bjale ba ile ba tsoga, ba itokolla gomme ba leka go hwetša sebaka se itšego sa go laola. Ba be ba sa bone seo se tlago, gomme Drake ga se a ba botša. Go be go se na tsela yeo ba bego ba ka dira selo ka yona.
  
  Olga o ile a goga sethunya gomme rokete ya tuka.
  
  Bagwera, ba lapa, ke ka fao re sepelago ka gona...
  
  Torsten Dahl o ile a dira tsela ya gagwe bjalo ka pheleu ye e šiišago ya go betha; a kitima ka lebelo le le tletšego, ka maatla a gagwe ka moka, o ile a thulana le Olga go tšwa ka morago. Sethuthupi sa dithuthupi se ile sa thelela, dithunya tša sona tša fapoga gomme tša thuntšha tseleng e fapanego. Dahl ka boyena, a phološa boemo, o swanetše go ba a ile a itemogela tšhogo e matla kudu bophelong bja gagwe, ka ge Olga a se a šutha.
  
  Mo-Sweden o ile a fo kitimela ka hlogo ka lebotong le le tiilego kudu la ditena lefaseng.
  
  Dahl o ile a wela ka mokokotlo ka nko yeo e robegilego gomme a idibala.
  
  Olga o ile a šišinya Mosweden yo a Hlanyago go tloga, a sa lemoge tlhaselo e kgahlišago ka thata. O ile a tsoga bjalo ka thaba ye mpsha, a lahlela sethunya sa rokete fase gomme a emiša sethunya sa motšhene ka seatla se tee, madi a sa rotha go tšwa ka fase, a gaša fase.
  
  Drake o ile a bona tše ka moka gomme a retologa go kgoromeletša Yorgi ka ntle, ke moka Hayden. Hlogo ya gagwe e be e sa dikologa, eupša o ile a kgona go swara leihlo la Alicia.
  
  "Re lokile?" O be a tseba gore go na le selo se sengwe seo se fošagetšego.
  
  "Ke sa tšwa go bona kamoo Dal a ilego a otla Olga ka matla a gagwe ka moka, a boela morago a idibetše gomme a se lemoge ka thata."
  
  Alicia o be a sa kgone go hema ka thata. "Nyoba. Nna".
  
  "Gomme bjale o na le sethunya sa motšhene."
  
  Hayden o ile a lokollwa. Mai o ile a tlolela ka morago ga gagwe, a pitlaganya sekgoba se senyenyane. Drake o ile a boela morago, a lebelela seipone le ge a be a leka go pitlela ka mafasetere a gagwe a mannyane a sebaka. Olga o ile a lekalekantšha sethunya, a nyenya gape, a emiša seatla sa gagwe se se lokologilego gomme a ntšha leino molomong wa gagwe, a le lahlela fase. Ka yona nako yeo, ba bangwe ka moka bao a bego a bapala le bona sehlopheng ba ile ba fihla.
  
  Gomme yo mongwe wa bona e be e le Mano Kinimaka.
  
  Mo-Hawaii, ka mokgwa wa kgonthe, o ile a ithuntšha ka lebelo le le tletšego, maoto a tloga fase, matsogo a otlolotšwe, sethunya sa motho se thuba kgwele ya mešifa le marapo. O ile a otla Olga magetleng, ka nepo, kaone go feta Dahl, gomme a pitlaganya ka thata. Olga o ile a thekesela pele ka dimithara tše tshela, gomme seo ka bosona e be e le mohlolo.
  
  Kinimaka o ile a retoloha ka pele, a tobane le Russia.
  
  Sethunya sa motšhene se ile sa wela fase.
  
  Drake o ile a bala melomo ya gagwe.
  
  "O swanetše go khunama, monna yo monnyane."
  
  Kinimaka o ile a šišinya sedirišwa sa go dira furu, seo Olga a ilego a se phema ka bokgoni, ka lebelo go feta kamoo Drake a bego a ka nagana ka gona. Ke moka seatla sa gagwe ka noši se ile sa thula ka gare-gare ga dipshio tša Mano, sa dira gore mo-Hawaii a wele ka matolo gatee-tee gomme a hemela godimo.
  
  Kenzi le Smith ba ile ba fihla lefelong la ntwa. Drake o be a sa kgone go šišinya maikutlo a gore e ka se lekane.
  
  O ile a šikinyega go fihlela nama e gagoga ka mpeng ya gagwe, go fihlela lerapo la gagwe la pelvic le lla. O ile a thubega ka koloing gomme a hlokomologa madi a mafsa. A bontšha bohle ka ntle le Hayden, o ile a thoma go kgopša ke go leba ntweng ge disaerene di be di lla go ba dikologa, mabone a matala a phadimago a tlala tšhemo ya gagwe ya pono, gomme go duma ga banna, maphodisa le mašole go ile gwa tlala moyeng.
  
  O ile a hobbled godimo setarateng, a batamela Olga. Mo-Russia o ile a hlokomologa Smith ge a be a mo thuntšha ka mpeng; a swara Kenzi ka moriri a mo lahlela ka thoko. Dikgopa tše sootho di ile tša dula di kgomaretše diatleng tša mo-Russia, gomme Kenzi, a tšhogile, a kgokologa gomme a kgokologela fase ka mokerong, a hlobola nama ya gagwe. Ke moka Olga o ile a betha seatla sa gagwe fase letsogong la Smith, a wiša sethunya fase gomme a dira gore lešole le goeletše.
  
  "Na o a nthuntšha? Ke tla go gagola letsogo ka go kgama ka mafelelo a madi."
  
  Drake o ile a kgoboketša maatla a gagwe gomme a mo itia ka morago, a otla dipshio le sehubeng tše tharo. O be a tla šomiša sethunya sa gagwe, eupša a se lahlegelwa kotsing yeo. Olga ga se a ka a lemoga le tlhaselo yeo. Go be go swana le go thula kutu ya mohlare. O ile a lebelela go dikologa go nyaka sebetša, selo seo a bego a ka se šomiša.
  
  O ile a e bona.
  
  Mai o ile a kitimela godimo, a latelwa ke Alicia, gomme ka morago Yorgi, yo mošweu bjalo ka letlakala. Drake o ile a topa sethuthupi sa rokete, a se emiša ka godimo ga hlogo ya gagwe gomme a se theoša ka maatla a gagwe ka moka mokokotlong wa mo-Russia.
  
  Mo nakong ye o ile a huduga.
  
  Kinimaka o ile a tlolela ka thoko ge thaba ye kgolo e phuhlama lengoleng le tee. Makasine wa go se šomišwe o ile wa wa ka ntle ga meno a gagwe. RPG e ile ya wa lepanta la gagwe. Drake o ile a lahlela sebetša sa gagwe, a hema ka maatla.
  
  Olga o ile a ema, a retologa gomme a myemyela. "Ke tla go gatakela go fihlela o le ditlakala godimo ga sekontiri."
  
  Drake o ile a thekesela a tloga. Sethunya sa Olga se ile sa fula serope sa gagwe gomme sa romela go thuthupa ga bohloko go tloga ntlheng e nngwe ya mmele wa gagwe go ya go e nngwe. Alicia o ile a tsena ka meetseng eupša a lahlelwa godimo moyeng gomme a thula Kenzi. Kinimaka o ile a tsoga pele ga headbutt yeo e ilego ya mo romela thwii sebotong sa gagwe. Smith o ile a kotama dikotlo tše di sa balegego mmeleng gomme ka morago a fihla tše tharo kgokgotheng le nkong, a dira gore Olga a thunye ka ditshego.
  
  "Oo, ke a leboga ngwana, ge o nthušitše go tloša sekgohlela. E tee gape hle."
  
  O ile a pepentšha sefahlego sa gagwe go otlwa ga Smith.
  
  Alicia o ile a thuša Kenzi go tsoga. Maphodisa a be a kitimela go bona. Drake o ile a palelwa ke go itshwara eupša a duma ge nkabe ba ka dula kgole. Se se ka fetoga go tšhollwa ga madi. O ile a leka go tsoga gomme a atlega ka leoto le tee.
  
  Olga o ile a swara Smith ka kgokgokgo gomme a mo lahlela ka thoko. Kinimaka o ile a šikinya hlogo ya gagwe ye kgolo, bjale e le maotong a Olga, gomme a tliša dikotlo tša seripagare sa dosene tše di makatšago dirope tša gagwe tše koto.
  
  O ile a itia Kinimaka hlogong, a mo theola. O ile a fapoša tlhaselo ye e latelago ya Drake gomme a mo kokotela morago, gaešita le ge madi a be a elela ka bolokologi go tšwa ditsebeng tša gagwe, leihlong la gagwe la le letona le dišo tše di sa balegego le dišo phatleng ya gagwe. Lešoba le ile la bulega ka mpeng ya gagwe moo Smith a ilego a mo thuntšha, gomme Drake a ipotšiša ge e ba ye e ka ba tsela ya go mo thibela.
  
  May o ile a tanya tlhokomelo ya Olga. O ile a re: "Ntebelele." "Ntebelele." Ga se nke ka fenywa."
  
  Pontšho ya kgahlego e ile ya tshela moepo wo o tšholotšego madi. "Eupša ga o fete e tee ya dikgeleswa tša ka tša mofufutšo. Na o Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen wa go swana le yena?
  
  "Ke nna Mai Kitano."
  
  Olga o ile a tšwela pele ka go se loke, a kgoromeletša Smith le Alicia yo a bego a batamela ka thoko. Mai o ile a khukhuna fatše. Olga o ile a tšholla maswafo. Mai o ile a bina kgole, kgole, ke moka a šupa legetleng la le letona la Olga.
  
  "Gomme ge ke sa go šitiša, mogwera wa ka Yorgi o tla go fediša."
  
  Olga o ile a retologa ka lebelo le le makatšago. "Eng..."
  
  Yorgi o ile a tlema sethunya sa rokete magetleng a gagwe, a kgonthišetša gore sethunya sa mafelelo se beilwe gabotse gomme ka morago a thuntšhetša mmele wa Olga ka go lebanya.
  
  Drake o ile a ducked.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-RARO
  
  
  Sehlopha sa SPEAR se ile sa nyamelela ka morago. Ka morago ga go neela sebetša sa thutaphedi, ba ile ba tšhollwa go tloga lefelong la bosenyi gomme ba išwa ka gare ga pelo ya motse wo o homotšego ka tsela yeo e sego ya tlhago go ya go e nngwe ya dintlo tše di šireletšegilego kudu tša FBI nageng. E be e le polasa, yeo e swanetšego go ba ye nnyane ka mabaka a tšhireletšo, eupša polasa le ge go le bjalo, yeo e nago le ntlo ya yona, distaleng le dikorale. Ba be ba boloka dipere go rekiša boikgopolelo le seatla sa polasa go di tlwaetša, eupša gape o be a šomela di-feds.
  
  Sehlopha se be se thabile ka mo go makatšago go fihla ntlong ye e bolokegilego, gomme se thabile le go feta go arogana le go tswalela mejako ya diphapoši tše di fapanego. Go motho ba be ba bethwa, ba lapile, ba bethwa, ba gobatšwa, ba tšwa madi.
  
  Madi a ile a ba kolobiša ka moka, dišo le moriri le tšona. Bao ba sa kago ba lahlegelwa ke tlhaologanyo ba be ba duma ge nkabe ba dirile bjalo; gomme bao ba e dirilego ba ile ba itshola ka gore ba be ba sa kgone go thuša. Drake le Alicia ba ile ba tsena ka phapošing ya bona, ba apola gomme ba leba thwii shawara. Moela wa meetse a fišago o ile wa thuša go hlatswa se se fetago madi feela. Drake o ile a thuša Alicia gomme Alicia a thuša Drake mafelong ao matsogo a bona a bego a robegile kudu gore a ka thuša.
  
  Sehlopha se be se se sa robega, eupša se be se imetšwe go se nene.
  
  "There"s always someone," Drake a hemela godimo ge meetse a mo thula ka maatla ka moka, "yo a ka go wišago maotong a gago."
  
  "Ke a tseba". Alicia o ile a tšhela sesepa sa seela ka diatla ka seatleng sa gagwe. "O bone Dahl a mo tlola?"
  
  Drake o ile a thoma go khohlela. "Oo, aowa, hle. O se ke wa ntshegiša. Hle".
  
  Drake ga se a hwetša go makatša gore a ka hwetša metlae ka pela gakaakaa ka morago ga seo a sa tšwago go se bona. Monna yo e be e le lešole leo le tlwaeditšwego go lebeletšana le masetla-pelo le bohloko bja pelo, lehu le bošoro; o ile a dira se karolo e kgolo ya bophelo bja gagwe, eupša mašole a ile a lebeletšana le boemo ka tsela e fapanego. E nngwe ya ditsela tše bjalo e be e le go boloka bogwera le bašomi-gotee le wena; ba bangwe ba be ba swanetše go lebelela ka mehla ka lehlakoreng le le phadimago la dilo.
  
  Ge go kgonega. Go be go e-na le maemo a mangwe ao a ilego a dira gore gaešita le lešole le khuname ka matolo.
  
  Bjale Alicia, yo a segilwego ka lona lešela, o ile a gopola ntwa ya Kinimaki le Olga yo mogolo. "Damn, e be e swana le lesea la Godzilla versus Godzilla. Bloody Mano o ile a tšhoga kudu go feta go gobala."
  
  "Ka nnete a ka tšea go thunya ka hlogo." Drake o ile a nyenya.
  
  "Aowa!" Alicia o ile a sega gomme ba iketlile mmogo ka nakwana, ba nyaka go tloša bohloko.
  
  Ka morago, Drake o ile a fologa shawara, a lahlela lešela la go hlapa gomme a boela ka phapošing ya go robala. Maikwelo a go se be a kgonthe a ile a mo hlaba. Iri ye e fetilego ba be ba le bogareng bja Dihele, ba nweletše go ye nngwe ya dintwa tše thata kudu le tše di tšholotšego madi maphelong a bona, gomme bjale ba be ba itlhatswa polaseng ya diruiwa kua Texas, ba dikologilwe ke baleti.
  
  Ke eng seo se latelago?
  
  Ebu, lehlakore le lebotse e bile gore ba ile ba thopa ditaelo tše tharo go tše nne tša dikadinale. Le ba bararo ba Banamedi ba Dipere ba bane. Taelo e be e utile dibetša tše nne, ka gona ka go balwa ga Drake mo go amogelegago ganyenyane, mo go sa dumelelanego le mo go sa kgonthišegego ka mo go feletšego, go be go šetše e tee feela. O ile a itshega.
  
  Damn, ke tshepa gore ke hweditše se gabotse.
  
  Go ile gwa kwagala dikgato ka morago ga gagwe gomme a retologa.
  
  Alicia o ile a ema fao, a hlobotše ka mo go feletšego e bile a phadima ka meetse a shawara, moriri wa gagwe o kgomaretše legetleng la gagwe leo le gobetšego. Drake o ile a lebelela ka go tsepelela gomme a lebala ka mošomo.
  
  "Damn," a realo. "Ka gona go na le dinako tšeo ka tšona go le bona ba babedi e lego mo gobotse."
  
  O ile a sepela gomme a mo apola toulo. "O nagana gore re na le nako?"
  
  "O se tshwenyege," a realo a myemyela lentšung la gagwe. "Ga go tšee nako ye ntši".
  
  
  * * * .
  
  
  Ka morago, ka morago ga ge ba utollotše le go leka go phema dišo mebeleng ya bona, Drake le Alicia ba ile ba apara diaparo tše difsa gomme ba theogela khitšhing e kgolo. Drake o be a se na bonnete bja gore ke ka lebaka la eng ba kgethile khitšhi; e be e bonagala e le lefelo la tlhago la go kopana. Mahlasedi a sekamego a letšatši leo le sobelago a ile a tsenelela ka mafasetereng ao a bonagalago gabotse, a nea mmala wa gauta lebatong la kota le didirišwa tša ka khitšhing. Kamore e be e ruthetše e bile e nkga bogobe bjo bo sa tšwago go apewa. Drake o ile a dula fase setulong sa bareng gomme a iketla.
  
  "Nka fetša kgwedi mo."
  
  "Monamedi yo mongwe," Alicia a realo. "Gomme ka morago re khutša?"
  
  "Na re ka dira se? Ke ra gore ga go kwagale bjalo ka mafelelo a lentšu "khutša, lerato."
  
  "Go lokile, re sa swanetše go araba Qrow," a šikinya magetla, "ka Peru. Gomme Smith a ka ba le mathata. Ga se ra swanela go ya thomong ge setho sa lapa la rena se le mathateng."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Ee, ke a dumela. Gomme ka morago go na le Sehlopha sa SEAL 7."
  
  "Ka letšatši le lengwe," Alicia a hemela godimo, a dutše fase godimo ga setulo sa go dula kgauswi le yena, "matšatši a rena a maikhutšo a tla tla."
  
  "Hee, lebelela gore katse e tlišitše eng!" - Drake o ile a goeletša ge a bona Dahl.
  
  Mosweden o ile a sepela ka kelohloko ka mojako. "Bullshit, I"m trying to walk, eupša se sengwe le se sengwe se gabedi pele ga mahlo a ka."
  
  "Na o nagana gore go sepela go thata?" Drake a realo. "Na o nyaka go leka go robala?"
  
  Dahl o ile a phopholetsa tsela ya gagwe go ya setulong sa bareng. "Motho yo mongwe o ntlišetše seno."
  
  Alicia o ile a kgoromeletša lepotlelo la meetse go yena. "Ke tla ya go tšea tše dingwe."
  
  Drake o ile a lebelela mogwera wa gagwe ka go tshwenyega. "O tla swanelwa ke go leta go fihla mafelelong, mogwera?"
  
  "Nnete e bolelwa, it"s getting better by the minute."
  
  "Oo, ka gobane ke gopola ka fao o ilego wa dula ka ntle nakong ya ngangišano le Olga."
  
  "Nyoba, Drake. Le ka mohla ga ke nyake go gopola se."
  
  Drake o ile a sega. "As if we"ll ever let you o lebetše ka taba ye."
  
  Sehlopha ka moka se ile sa fihla ganyenyane-ganyenyane, gomme metsotso ye masomepedi ka morago ka moka ba be ba dutše bareng, ba theoša kofi le meetse, dienywa le dithipa tša bacon, le dintho tše ntši go feta tšeo ba bego ba ka di bala. Kinimaka o be a sa lebelele motho, gomme Smith o be a sa kgone go swara selo ka seatleng sa gagwe sa le letona. Yorgi o be a gateletšegile kudu. Kensi a palelwa ke go tlogela go ngongorega. Ke May, Lauren le Hayden feela bao ba bego ba bonagala e le bona ka noši.
  
  "Wa tseba," Hayden a realo. "Ke no thaba gore ka moka ga rena re fetile go se mmogo. E ka be e bile mpe kudu. Atropine e ile ya dira mošomo wa yona. Na go na le ditlamorago tša ka morago, banna?"
  
  Yorgi, Smith le Kenzi ba ile ba panya mahlo. Kensi o ile a ba bulela ka moka. "Ke nagana gore Olga o fetile ditlamorago tša ka morago."
  
  Hayden o ile a myemyela. "Go lokile, ka baka la gore ga se ra fetša go fihla ga bjale. Dihlopha tšeo tšeo di sa etelego Fort Sill le Dallas di be di nyaka leswao le tee la mafelelo. Ka mahlatse, sehlopha sa go nagana sa Washington le NSA di ile tša kgona go hlokomela dibapadi tše dikgolo."
  
  "SAS?" - Drake o ile a šišinya.
  
  "Go lokile, Mabrithania, ee. Ba tla latelwa ke China le tšohle tše di šetšego tša Fora-"
  
  "Sehlopha sa SEAL sa 7?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  Hayden o itše: "Ga e tsebje, ga e tsebagatšwe e bile e sa dumelelwa." "Go ya ka Crowe."
  
  "Go na le dibopego tša godimo go feta Tona ya Tšhireletšo," Kinimaka a realo.
  
  Drake o ile a ipelaetša ka gore: "Mopresidente Coburn o be a ka se re fege gore re ome." "Ke swanetše go dumela gore ga a tsebe selo ka ditiiso."
  
  Hayden o itše: "Ke a dumela. "Gomme le ge ke dumelelana le Mano gore go na le diphedi tše di phagamego go feta Crow, go na le tše ntši tše dingwe tša bofora. Mohuta wo o tlago go wena ka thoko, ka ntle ga botalalerata, gomme wa go tlogela o na le kgetho ye nnyane. Ke swanetše go dumela gore go na le mo gontši mo go diregago go feta kamoo re tsebago ka gona."
  
  "Se ga se thuše bothata bja rena." Smith o ile a sega gomme a katana le go emiša galase ya maswi.
  
  "Nepagetše". Hayden o ile a tšea dienywa tše di tletšego seatla gomme a itira gore a phuthologe. "Ka gona, a re tsepamišetšeng kgopolo go fedišeng mma yo yo mobe gomme re ye gae. Re sa le sehlopha se segolo le ba kaone. Gaešita le bjale, Mabrithania a ile a hwetša feela go thoma ga hlogo ya letšatši le tee. MaChina le ona. Bjale, go bonagala, go tše dingwe ka moka, ke Mafora feela ao a perked up. Ba ile ba romela sehlopha se sengwe sa ba bararo go ikgokaganya le sa mathomo se nnoši seo se šetšego."
  
  "It"s the same in a special operations forces ntweng," Dahl a realo. "Re ka godimo."
  
  "Ee, eupša ga go bonagale se se tla ba sa maleba. Le maaka. Ga go bjalo ka ge eka re swere diatla goba re le mmogo leganateng."
  
  "Ke ntwa ye makgwakgwa, yeo e sa letelwago," Dahl a realo. "Se ke sa kgonthe go etša ge se hwetša."
  
  Hayden o ile a dumela ka hlogo gomme ka morago a tšwela pele ka pela. "A re akaretšeng sengwalwa sa Taelo. 'Dikhutlong tše nne tša Lefase re hweditše Banamedi ba Dipere ba Bane gomme ra ba beela leano la Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo.' Bao ba phologago Ntwa ya Bodumedi ya Kahlolo le ditla-morago tša yona ba tla buša ka mo go swanetšego. Ge o bala se, re timetše, ka fao bala gomme o latele ka kelohloko. Nywaga ya rena ya mafelelo e dirišitšwe re kgoboketša dibetša tše nne tša mafelelo tša diphetogo tša lefase: Ntwa, Phenyo, Tlala le Lehu. Ba kopane, ba tla senya mebušo ka moka gomme ba bula bokamoso bjo bofsa. Itokišetše. Di hwetše. Sepela go ya dikhutlo tše nne tša Lefase. Hwetša mafelo a go khutša a Ntate wa Leano gomme ka morago ga moo Khagan; Moindia yo mobe kudu yo a kilego a phela, gomme ka morago Leuba la Modimo. Eupša dilo ka moka ga di bjalo ka ge di bonagala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, nywaga e mehlano ka morago ga go phethwa, re bea Conquest ka lekeseng la gagwe. Re hweditše Leuba leo le dišago Kahlolo ya Mafelelo ya nnete. Gomme khoutu ya go bolaya e nnoši ke ge Banamedi ba Dipere ba tšwelela. Ga go na maswao a go hlaola marapong a Tate. Moindia o dikologilwe ke dibetša. Thulaganyo ya Kahlolo ya Mafelelo bjale e phela ka wena gomme e tla buša ka mo go sa felego."
  
  O ile a fetša gomme a nwa go nwa.
  
  "Tšohle di lokile? Ke nagana gore e kwagala kudu bjale. Taelo e hwile, e le kgale e fetile, eupša go sa na le elemente ye nnyane ya bona mo go se. Mohlomongwe mole. Tee. Mohlomongwe selo se sengwe. Eupša e botse ka mo go lekanego go thuba lab kua Dallas, gomme e botse ka mo go lekanego go ntšha sehlopha ka moka sa madira a kgethegilego, ka fao re ka se kgone go e nyatša."
  
  O ile a ema gannyane ge Drake a šišinya seatla. "Ee?"
  
  "Na o a tseba gore go kaone gore a be kae?" - a botšiša. "Ka gare ga tanka ya go nagana kua Washington. Goba go šomela NSA."
  
  Mahlo a Hayden a ile a phatloga. "Damn, yeo ke ntlha ye botse e le ka kgonthe. E re ke nagane ka yona." O ile a tšhela kofi e ntsho go tšwa ka gare ga nkgo ya galase.
  
  "Nako e a fofa, bagwera ba ka," a realo Mai.
  
  "Ee ke na le wena". Hayden o ile a tlatša molomo wa gagwe. "Ke moka a re sekasekeleng sengwalwa: sekhutlwana sa mafelelo sa lefase ke Yuropa. Re swanetše go hwetša lebitla la Leuba la Modimo, yo e lego Monamedi wa Pere wa Lehu gomme a diša Kahlolo ya Mafelelo ya nnete. Se sebe kudu go feta ka moka. Gomme na go be go na le khoutu ya go bolaya ge Banamedi ba Dipere ba iponagatša? Ga ke sa kwešiše se, tshwarelo."
  
  "Ke tšea gore think tank e be e dutše e dira se ka lebakanyana?" Yorgi o ile a re.
  
  Bjale Lauren, yo a bego a ithekgile ka setšidifatši se segolo, o ile a bolela. "Ke nnete ba na le." Moetapele wa bogologolo o kile a fiwa sereto se se belaetšago sa "Flagellum of God" ke Baroma bao a ilego a lwa le bona le go ba bolaya.Mohlomongwe e be e le yo a atlegilego kudu go babuši ba barbarian gomme a hlasela Mebušo ya Roma ya ka bohlabela le ya bodikela ge a be a phela go dikologa 406-453.O e be e le lenaba le le boifišago kudu la Roma gomme le kile la tsopolwa ka gore: "Mo ke fetile gona, bjang bo ka se sa hlwa bo mela."
  
  Dahl o itše: "Mmolai yo mongwe wa bogologolo yo a tagafaditšwego ka bontši."
  
  Lauren o itše: "Attila mo-Hun o ile a bolaya ngwanabo ka 434 gore e be mmuši a nnoši wa ma-Hun. A tsebja ka go lebelela ga gagwe ka bogale, Attila o be a tsebja ka go kgokološa mahlo a gagwe gantši, "bjalo ka ge eka o thabela letšhogo leo a le hlohleleditšego," go ya ka radihistori Edward Gibbon. Gape go thwe o be a ipolela gore o swere tšhoša ya kgonthe ya Mars, modimo wa ntwa wa Roma.Wena a ka akanya ka poifo yeo se se bego se tla e bjala lefelong la ntwa la Roma."
  
  "Re e hweditše," Drake a realo. "Attila e be e le mošemane yo mobe goba mošemane yo mobotse, go ithekgile ka gore o ka lehlakoreng lefe. Le gore ke mang yo a ngwadilego dipuku tša histori. O hwile bjang le gona kae?
  
  "Dipego tše mmalwa tšeo di thulanago di hlalosa kamoo a hwilego ka gona. Go tloga go go tšwa madi ka nko go ya go thipa diatleng tša mosadi wa gagwe yo mofsa. Ge ba hwetša setopo sa gagwe, banna bao, go ya ka mokgwa wa ma-Hun, ba ile ba gagola moriri dihlogong tša bona gomme ba ba bakela dintho tše di tseneletšego le tše di šišimišago difahlegong. Go be go thwe Attila, ka ge e be e le lenaba le le šiišago gakaakaa, o ile a amogela molaetša go tšwa go medimo mabapi le lehu la gagwe e le semaka se se makatšago. Tšhegofatšo. Setopo sa gagwe se be se beilwe bogareng bja lebala le legolo, ka gare ga tente ya silika, gore bohle ba e bone le go e kgahlwa. Banamedi ba dipere ba bakaone ba meloko ba be ba namela go dikologa gomme ba anega dikanegelo tša ditiro tša gagwe tše dikgolo go dikologa mello ya kampa. E be e le lehu le legolo. E tšwela pele ka gore go ile gwa swarwa monyanya godimo ga lebitla la gagwe." Lauren o ile a tšwela pele go boeletša dintlha tše di swanetšego tšeo lephodisa le ilego la di mo sebela tsebeng. Go be go se na mohola wa go tsenya sepikara.
  
  "Ba tiiša mabitla a gagwe ka gauta, silifera le tšhipi, ka gobane o be a na le a mararo. Gomme ba be ba dumela gore didirišwa tše tše tharo di be di swanetše dikgoši tše kgolo go feta tšohle. Go ba gona, dibetša, mahumo le mabenyabje a sewelo di ile tša okeletšwa. Gomme, go bonala, gape go ya ka mokgwa, ba ile ba bolaya bohle bao ba bego ba šoma lebitleng la gagwe, e le gore ba boloke lefelo la lona e le sephiri."
  
  Alicia o ile a lebelela go dikologa go bao ba bego ba dutše tafoleng. O ile a re: "Yo mongwe wa lena o tla hwa." "O se ke wa nkgopela gore ke go boloke. E sego sebaka sa go hlabja."
  
  "O tla nyamišwa le go thabela go kwa gore lebitla la Attila ke le lengwe la mafelo a magolo kudu a poloko ao a timetšego historing. Ke nnete, go tšwa go ba bangwe - setopo seo e lego kgale se timetše sa Kgoši Richard III seo se utolotšwego ka fase ga lefelo la go emiša dikoloi la Leicester mengwageng ye mmalwa ye e fetilego - re dumela gore di sa dutše di ka hwetšwa. Mohlomongwe Cleopatra? Mohlomphegi Francis Drake? Mozart ke yena? Boemong le ge e le bofe, ge e le mabapi le Attila, go dumelwa gore baentšeneare ba ma-Hunnic ba ile ba fapoša Noka ya Tisza nako e telele ka mo go lekanego go omiša lefelo le legolo la noka. Attila o ile a bolokwa moo ka lepokising la gagwe le lebotse kudu, le le sa rego selo la boraro. Ke moka Tisza o ile a lokollwa, a uta Attila ka mo go sa felego."
  
  Ka yona nako yeo ba ile ba kwa modumo wa helikopotara yeo e bego e batamela. Hayden o ile a lebelela go dikologa phapoši.
  
  "Ke tshepa gore le itokišeleditše ntwa ye nngwe, bašemane le banenyana, ka gobane se se kgole le go fela."
  
  Drake o ile a otlolla mešifa ya gagwe yeo e bego e opa. Dahl o ile a leka go boloka hlogo ya gagwe magetleng a gagwe. Kensi o ile a šikinyega ge a kgoma go ngwatha mokokotlong wa gagwe.
  
  "Go ba le toka," Drake a realo. "Ke be ke sa tšwafa mo."
  
  Hayden o ile a myemyela. Dahl o ile a dumela ka hlogo ka mo a bego a ka kgona ka gona. May o be a šetše a eme ka maoto. Lauren o ile a leba mojakong.
  
  O ile a re: "Etlang." "Ba ya go re tsebiša ka boripana tseleng."
  
  "Yuropa?" Yorgi o ile a botšiša.
  
  "Ee. Le bakeng sa Monamedi wa Pere wa mafelelo wa Lehu."
  
  Alicia o ile a tlola setulong sa bareng. O ile a bolela ka kgegeo gore: "Polelo e kgolo ya tlhohleletšo." "Go tšwa go wena, go kwagala go kgahliša kudu mo e lego gore le menwana ya ka ya maoto e thoma go tšhošwa."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-NE
  
  
  Go fofa mo gongwe, ntwa e nngwe yeo e lego kgaufsi. Drake o ile a dula setulong sa boiketlo gomme a theeletša ge Lauren a be a hlaboša lentšu dikahlolo le diphetho tša Selete sa Columbia molatong wa Attila the Hun. Sehlopha se ile sa dula maemong a go fapafapana, se tšea seo se bego se ka se kgona gomme se leka go hlokomologa bohloko bjo bo tšwago go "tiragalo ya Olga" yeo e sa tšwago go bitšwa.
  
  Lauren o phethile ka gore: "Lebitla la Attila"s le lahlegile historing." "Ga se ya ka ya hwetšwa, gaešita le ge go bile le dilo tše mmalwa tša bofora tšeo di utolotšwego. Ka gona," a ema ganyenyane, a theeditše, "na o kwele ka go se swane ga matlakgogedi?"
  
  Dahl o ile a lebelela morago. "Lereo le le na le ditlhaloso tše mmalwa."
  
  "Go lokile, yeo ke ntlha ya rena. Morago bjale feela, bo-rathutamahlale ba ile ba utolla selo se segolo le sa sephiri seo se sa tlwaelegago seo se epetšwego ka tlase ga leqhwa la polar. O be o tseba seo? E kgolo kudu ka bogolo - 151 miles go putla le go nyakile go ba dimithara tše sekete botebo. E lemogilwe ke disathalaete tša NASA, e be e le go se swane ga maatlakgogedi ka ge diphetogo tikologong ya yona di be di bontšha go ba gona ga selo se segolo seo se lego ka gare ga legaga. Bjale, dikgopolo tša hlaga ka thoko, selo se ke go se swane ga maatlakgogedi. E beilwe ka mo go fošagetšego, ga e sepele go swana le dilo ka moka tše di e dikologilego, gomme ka baka leo e ka lemogwa ka radar e matla."
  
  "O bolela ka radar yeo e tsenelelago fase," Dahl a realo. "Selo sa ka sa kgale se se kgethegilego."
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "O na le bonnete? Ke be ke nagana gore ke striptease ya tona meletlong ya dikgogo. Ba ile ba go bitša Viking ya go bina."
  
  Dahl o ile a mo lapiša. "Emiša seo".
  
  Alicia o ile a inama go nna. O ile a hweshetša ka tsela ya teatere ka gore: "O bonagala a sona."
  
  "Go tlola mohumagadi wa mokgekolo yo a sa belaelego go tla go dira seo."
  
  Ka mo go makatšago, Smith o be a e-na le megokgo mahlong a gagwe. O ile a hemela godimo ka gore: "Ke swanetše go bolela, ga se nke ka bona motho a kgorometšwa ka matla gakaakaa go tšwa go motho yo a se nago trampoline yeo e akaretšwago." O ile a uta sefahlego sa gagwe, a leka go homola.
  
  Kinimaka o ile a mo phaphatha legetleng. "O lokile, ngwanešo? Ga se nke ka go bona o sega pele, monna. Se se a makatša".
  
  Lauren o ile a tsena ditaba gare, a phološa mo-Sweden gore a se ke a kwerwa mo go oketšegilego. "GPR, eupša ka tekanyo e tseneletšego. Ke ra gore, go na le selo se se makatšago go Google Maps seo se bitšwago Antarctica. O ka bona se go tšwa go laptop ya gago. Eupša go hwetša selo se senyenyane go swana le lebitla la Attila? Go lokile, seo se akaretša go šomiša metšhene le disoftware tšeo NASA e sego ya dumela le go ba mong wa tšona ga bjale."
  
  "Na ba diriša sathalaete?" Yorgi o ile a botšiša.
  
  "Oo ee, ditšhaba ka moka tše di fodilego di na le se."
  
  "Go akaretša China, UK le Fora." Drake o ile a šupa lenaneo la bona la baganetši.
  
  "Ka nnete. Ge a le sebakabakeng, ma-China a be a ka kgona go hlaola motho yo a dutšego ka koloing ya gagwe, a hlahloba mafelo a Inthanete ao a a phetla gomme a hlopha dikagare tša sandwich yeo a e jago. Monna ofe goba ofe. Mo e nyakilego go ba kae le kae."
  
  "Banna fela?" Kenzi o ile a botšiša. "Goba basadi le bona?"
  
  Lauren o ile a nyenya gomme a hweshetša, "Ke na le monna tsebeng ya ka yo a e fetišago. Go kwagala e le yo mofsa go se nene, bjalo ka ge eka ga se a utolla basadi go fihla ga bjale."
  
  Drake o ile a theeletša helikopotara yeo e segilwego go putla leratadima magareng ga Amerika le Yuropa, e lego mafelelo a boraro le a bone a lefase.
  
  "Go lokile, gabotse, go le bjalo..." Lauren a šišinya mahlo. "Ge e ba re kopanya thutafase ya Piscara yeo e sa tsebjego kudu, lengwalo le lengwe le bolela gore mošate o tumilego wa Attila o be o le magareng ga Danube le Tisza, mebotong ya Carpathian, dithoteng tša ka godimo ga Hungary le Zazberin ya kgaufsi. Temana yeo e sa bonagalego gabotse kudu e bolela gore lebitla la Attila le be le lebane le mošate wa gagwe."
  
  Mai o boletše gore: "Eupša e bolokilwe ka tlase ga noka.
  
  "Ee, Tisza e tshela Hungary go tloga leboa go ya borwa, e le lekala le legolo la Danube ka boyona. Tsela ya noka e tla thuša boramahlale ba rena. Ka kholofelo dinyakišišo tša bona ka go šomiša theknolotši ya geophysical di tla kopanya sathalaete, makenete, MAG le radar yeo e tsenelelago fase. Dinyakišišo tša makenete di tlaleletšwa ke diprofaele tša GPR tša diphapano tše di kgethilwego. Gape ba re ba kgona go bona ge e ba noka e kile ya fapošwa." O ile a šikinya magetla. "Re bolela ka diswantšho tše dikete le tše dikete tšeo khomphutha e swanetšego go di lebelela gomme ka morago e dire phetho."
  
  "Go lokile, go lokile, ka fao re lebile Hungary." Alicia o ile a itira eka o opša ke hlogo. "E no e bolela."
  
  Sehlopha se ile sa dula morago, se ipotšiša gore bašomi-gotee le bona ba bogale ba phela bjang.
  
  
  * * * .
  
  
  Hungary, Danube le Tisza di be di bonala di le ntsho bošego go swana le Yuropa ka moka, eupša Drake o be a tseba gore gona bjale e be e le khuduego kudu mo. Ba maatla kudu ba Banamedi ba Dipere ba Bane ba be ba robetše fao - Lehu - gomme bao ba mo hweditšego ba ka laola gabotse bokamoso bja lefase.
  
  Sehlopha se ile sa kotama, sa fologa gape, sa kotama gape, gomme ka morago sa tlolela ka gare ga bene e kgolo yeo e sa bonagalego go phetha leoto la mafelelo la leeto la bona. Di- calculator di be di se tša hlwa di hlatha selo, mafelo a be a sa dutše a le a magolo gomme nepišo e le e nyenyane, re sa bolele ka ya kgale le yeo e ka bago e senyegile. Go be go tla ba mo gobotse go hwetša gore Taelo e šoma bjang ka go ikemela, eupša dipolao tša bona tša tšhoganetšo nywageng-someng e mentši e fetilego di ile tša fediša go boela morago le ge e le gofe.
  
  Ba hloma mešaša dithoteng, ba bea bahlapetši ka ntle gomme ba dula ka gare. Phefo e matla e ile ya foka, ya phaphamala ditente; therešo ya kgonthe kudu ya selo se sengwe le se sengwe seo ba se dirilego matšatšing a sego kae a fetilego e be e sa dutše e leka go nwelela ka gare.
  
  Na re tloga re le mo bjale, re hlomile mešaša seripagare sa tsela godimo ga mmoto wa Hungary? Drake o ile a nagana ka yona. Goba na Olga o sa re betha?
  
  Lešela leo le thunyago la tente le be le bolela therešo, go etša ge go dirile sebopego se se sothogago kgaufsi le yena. Alicia, a phuthetšwe ka mokotleng wa gagwe wa go robala a bontšha mahlo a gagwe fela.
  
  "Na go tonya, lerato?"
  
  "Ee, etla mo o nthuthufatše."
  
  "Hle," Dahl a realo go tšwa felotsoko ka borwa bja maoto a Drake, "e sego lehono."
  
  "Ke a dumela," a realo Kenzi a le ka bohlabela. "Botša bitch gore o opša ke hlogo goba se sengwe. Ke mang yo a tsebago gore o be a le kae? Palo ya malwetši bjalobjalo le tše dingwe."
  
  "Bjale ga go na potšišo ya batho ba bane?"
  
  Mai yo a bego a eme mojakong wa tente o okeditše ka gore: "Ke yona. "Kudu-kudu ka ge re le ba bahlano."
  
  "Bohlanya, ke lebetše gore o be o le mo, Sprite. Ke sa dutše ke sa kgolwe gore ba re notletše ka moka ka tenteng e tee ya go hlabja."
  
  "Nna, go yo mongwe, ke rata go robala dithoteng," Dahl a realo, a tsoga. "Ke moka mohlomongwe ke tla robala."
  
  Drake o ile a lebelela mo-Sweden a lebile tseleng ya go tšwa, a tšea gore o tla tšea sebaka sa go leletša Joanna mogala. Tswalano ya bona e ile ya dula e le godimo moyeng, eupša letšatši le be le tla tla, kgauswinyane, leo motho yo mongwe a bego a tla tšea sephetho sa sa ruri.
  
  Dawn e ile ya tla, gomme ditsebi tše di tšwago Washington di ile tša šišinya mafelo a seripa-gare sa dosene. Sehlopha se ile sa arogana gomme sa thoma go epa, sa lahlela ka ntle diponagalo tše di kgahlišago tša naga go tšwa dihlogong tša bona le dipelong tša bona: noga ye talalerata ye e phadimago ya Tisza, ka dinako tše dingwe e sephara, ka dinako tše dingwe e le ye tshesane ka mo go makatšago mafelong, meboto ya bjang ya Carpathians, leratadima le le hlakilego ka mo go sa felego. Phefo e fodilego yeo e bego e foka go putla mafelo a sephara e be e amogelwa, e imolla go lapa le dišo tše di homotšago. Drake le ba bangwe ba be ba dula ba ipotšiša gore manaba a bona a kae. Brithani, Sechaena le Sefora. Kae? Ka godimo ga mmoto wa kgauswi? Ga go na motho yo a kilego a bona le ganyenyane leswao la go bewa leihlo. Go be go le bjalo ka ge eka dihlopha tše dingwe di ile tša ineela.
  
  Drake o kile a bolela gore: "E sego go tsoma ga gago dilo tše di šetšego ka mo go tlwaelegilego." "Ga ke tsebe gabotse gore ke tla feleletša kae ka morago."
  
  Dahl o itše: "Ke a dumela. "Motsotso o mongwe ka moka re a lwa, gomme o latelago ka moka go bonolo. Gomme le ge go le bjalo go ka be go bile mpe le go feta."
  
  Letšatši la pele le ile la feta ka lebelo, ke moka la bobedi. Ga se ba hwetša selo. Pula ya thoma go na, gomme ka morago letšatši le le foufatšago. Sehlopha se ile sa refošana ka go khutša gomme ka morago sa dumelela bašomi ba sego kae bao ba thwetšwego gore ba ba imolle ka nakwana. Banna le basadi bao ba bego ba sa bolele Seisemane ba be ba kgethwa go tšwa motsaneng wa kgaufsi. Ka letšatši le lengwe, Alicia o ile a utolla lešoba mobung, mohlomongwe e le thanele ya kgale, eupša lethabo la gagwe le ile la fela kapejana ge go tsoma ga gagwe go fihla tseleng.
  
  O ile a re: "Ga go na mohola." "Re ka ba bokgole bja metara go tloga go yena gomme ra sa dutše re sa mo hwetše."
  
  "O nagana gore se se ile sa se lemogwe bjang mengwaga ye ka moka?"
  
  Dahl o ile a tšwela pele go ngwatha hlogo, a kgodišegile gore ga ba kwešiše selo se itšego. "It"s on the tip of my tongue," o ile a boeletša ka makga a fetago a tee.
  
  Drake o ile a palelwa ke go itshwara. "O ra gore Olga, na ga go bjalo? E bile phihlelo e kopana kudu, molekane."
  
  Dahl o ile a rora, a sa dutše a skena.
  
  Bošego bjo bongwe le diiri tše dingwe tše mmalwa ka tenteng. Seo se bego se gateletšegile kudu mantšiboeng a e bile ge Drake a thoma go bolela ka polelo ya Webb, bohwa bja gagwe le polokelo ya gagwe ya sephiri ya tshedimošo.
  
  "Re swanetše go lebiša tlhokomelo go seo nakong e tlago. Diphiri tšeo a di kgobokeditšego e ka ba tše di senyago. Tumišegago".
  
  "Bakeng sa mang?" Dahl a realo. "Bao ba bego ba le kgahlanong le rena ba be ba se ba babe gakaakaa."
  
  "Ntle le e tee yeo re sa e tsebego ga bjale," Mai a realo.
  
  "Damn, ka nnete? Ke lebetše. Ke efe?"
  
  Mosadi wa Mojapane o ile a theoša lentšu gomme a bolela ka setu. "Yo mongwe wa lena o a hwa."
  
  Ka motsotswana o motelele, o bohloko go ile gwa ba le setu.
  
  Alicia o ile a e thuba. "S swanetše go dumelelana le Drake. Se ga se šome go rena feela. Webb e be e le setsebi sa go swara ka go swara dilo e bile e le sefebe sa mega-rich. O swanetše go ba a bile le ditšhila go yo mongwe le yo mongwe."
  
  Alamo ya maaka e ile ya dira gore ba kitimela ka ntle ga tente, ba wela fase le leraga, gare ga marope le santa ya lefelo la bogologolo la poloko. Go tenega ga bona mo go tseneletšego, go ile gwa hwetšwa gore e be e se ya Attila. Bonyenyane e sego go fihla moo ba bego ba ka kgona go bona.
  
  Ka morago, ka tenteng, ba ile ba boela menaganong ya bona.
  
  "There"s so much to deal with," Hayden a realo. "Mohlomongwe go tsoma mo ga lefelo la go khuta la Webb le seo re se utollago ka morago go ka re šireletša go seo se ka bago se tla."
  
  "Lehu la Joshua kua Peru? Go se kwe ga rena? Kahlolo e belaetšago le leash yeo e sa kgonthišegego? Re swanetše go araba motho yo mongwe. Go bitša leina le tee o ka phonyokga. Eupša tše tharo? Ba bane? Ditšhelete tša rena di ka gare ga mmala o mohwibidu, batho, gomme ga ke bolele go diriša tšhelete ka mo go feteletšego."
  
  "Ka fao, Sehlopha sa SEAL sa 7?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "Mohlomongwe," Hayden a ngunanguna. "Ke mang yo a tsebago? Eupša ge e ba ba re hlasela ka kgethollo, ke ikana go Modimo gore ke tla otla ka matla a go bapetša. Gomme go tla ba bjalo ka lena ka moka. Ke taelo yeo."
  
  Letšatši le lengwe le ile la tla gomme go tsoma gwa tšwela pele. Pula e ile ya šitiša maiteko a bona. Sehlopha sa go nagana sa Washington se ile sa boa ka mafelo a mangwe a šupago bakeng sa palomoka ya masomepedi-tharo. Bontši bja tšona ga se tša tšweletša selo ge e se mafelo a se nago selo goba metheo ya kgale, meago yeo e lego kgale e se gona, marapo a fokotšegile go ba mašela. Bontši bja letšatši le lengwe bo ile bja feta gomme maitshwaro a sehlopha sa SPEAR a thoma go fokotšega.
  
  "Na re bile re le lefelong le le swanetšego?" Kenzi o ile a botšiša. "Ke ra Hungary. Go lebana le mošate wa Attila. Ke kgale motho yo a belegwe? Mengwaga ye sekete ye makgolo a tshela ye e fetilego, akere? Ke eng se? Mengwaga ye lesomenne pele ga Geronimo. Mohlomongwe Attila ke 'leuba' le le fošagetšego. Ke nagana gore Kereke ya Katholika e swaya ba bantši."
  
  Kinimaka o itše: "Re hwetša dilo tše di sa swanego tše di fapa-fapanego." "Ke tše dintši kudu tša tšona, gomme ga go le o tee wa tšona yo a nepagetšego."
  
  Dahl o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Re hloka tsela ya go fokotša go tsoma ga rena."
  
  Lauren, yo ka mehla a bego a tsentšwe ka gare ga tanka ya go nagana, o ile a lebelela ka lehlakoreng le lengwe. "Ee, ba re. Ee."
  
  Phefo e ile ya foka moriri wa mo-Sweden ka boleta, eupša sefahlego sa gagwe se ile sa dula se sa dire selo. "Ga ke na selo".
  
  "Mohlomongwe re swanetše go lebelela Attila gape?" May o ile a šišinya. "Se sengwe le se sengwe mo taodišophelong ya gagwe?"
  
  Lauren o ile a botša sehlopha sa disenyi sa Washington gore se e hlokomele. Sehlopha se ile sa khutša, sa robala, sa nyaka diphošo gomme sa se hwetše le e tee, gomme sa tšea karolo dialamo tše dingwe tše pedi tša maaka.
  
  Mafelelong, Drake o ile a kgoboketša sehlopha. "Ke nagana gore re tla swanelwa ke go bitša se gore ke go palelwa, batho. Taelo e re ba e hweditše, mohlomongwe ¸ eupša ge re sa kgone, gona dinaga tše dingwe le tšona di ka se kgone. Mohlomongwe Monamedi wa Pere wa bone go be go tla kaone gore a tlogelwe moo a bolokilwego gona. Ge e ba a bile a sa le gona."
  
  "Mohlomongwe lebitla le ile la thukhuthwa," Hayden a realo, a phurolla diatla tša gagwe, "kapejana ka morago ga poloko. Eupša ka morago, go ba gona, mašaledi a be a tla be a utolotšwe. Lešela. Lerumo. Mafsika a bohlokwa. Mebele e mengwe."
  
  "Go thata go tlogela sebetša se maatla gakaakaa fao," Kenzi a realo ka ponagalo ye e se nago selo sefahlegong sa gagwe. "Ke a tseba gore mmušo wa ka o be o ka se dire bjalo. Ba be ba ka se tsoge ba kgaoditše go phuruphutša."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Ke therešo, eupša ka ntle le pelaelo re na le mathata a mangwe ao a tšwelelago. Re ka se kgone go dula mo go ya go ile."
  
  "Ba boletše selo se se swanago kua Peru," Smith a realo.
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo go Lauren. "Na ba na le selo sa rena?"
  
  "Ga se ya hlwa e le gona, ka ntle le mafelo a mangwe a seswai ao a ka bago gona. Ditšhupetšo di sa dutše di swana. Ga go selo se thata."
  
  "Eupša na se e ka se be sona seo re se nyakago?" Dahl o ile a realo ka setu kudu.
  
  Hayden o ile a hemela godimo. "Ke nagana gore nka swanelwa ke go leletša motho yo mogala gomme ke ikgokaganye le mongwaledi. Re kaone-"
  
  Alicia o ile a lemoša ka gore: "E-ba šedi. "Mohlomongwe se ke leswao leo ditiiso di le letetšego."
  
  Hayden o ile a homola, go se kgonthišege go tšwelela mahlong a gagwe.
  
  Dahl o ile a feleletša a hweditše tlhokomelo ya bona. O itše: "Radar yeo e tsenelelago fase." "E nyaka dilo tše di sa tlwaelegago, matlakgogedi, makenete goba eng kapa eng. Ka tlhago, o hwetša lefelo le le šiišago, ka ge ye e le polanete ya kgale kudu. Eupša re ka fokotša go tsoma ga rena. Re ka kgona. Oh damn, re ka ba bjang mašilo a bjalo?"
  
  Drake o ile a abelana ka tebelelo ya Alicia yeo e tshwenyegilego. "O lokile, mogwera? O sa dutše o sa kwe ditlamorago tša Olga yoo o lekilego go mo thopa, akere?"
  
  "Ke lokile.Ke phethagetše bjalo ka mehleng. Theeletša - gopola ditlatla tšeo di hweditšego mabitla a badimo?
  
  Sefahlego sa Drake se ile sa thoma go ba serious bjale. "E be e le rena, Torsten. Go lokile, bontši bja rena."
  
  "Ke a e tseba." Re hweditše marapo a Odin, gammogo le Thor, Zeus le Loki." O ile a khutša. "Aphrodite, Mars le tše dingwe tše ntši. Go lokile, dibetša tša bona le ditlhamo tša bona di be di dirilwe ka eng? A mangwe a mabenyabje a bona?"
  
  Drake o itše: "Selo seo se sa tsebjego seo ka morago se ilego sa re thuša thomong e nngwe."
  
  "Ee." Dahl o be a sa kgone go tlogela go nyenya. "Tšhoša ya mang yeo e bolokilwego le Attila?"
  
  Lauren o ile a tlolela go yona. "Mars!" - a goeletša. "Modimo wa ntwa wa Roma o ile a phunya Attila ka tšhoša ya gagwe ka Baskithe. E be e bitšwa Tšhoša ya Ntwa e Kgethwa. Eupša ge e ba e tloga e etšwa seatleng sa Mars ka noši..."
  
  Dahl o itše: "O ka rulaganya lefsa radar yeo e tsenelelago fase gore e nyake elemente yeo e itšego." "Gomme e no ba elemente ye ya sewelo ka mo go makatšago."
  
  "Le boom!" Drake o ile a mo dumela ka hlogo. "Ke bonolo gakaakaa. Mosweden wa lehlanya o boile."
  
  Alicia o be a sa bonala a nyamile. "O be o ka se nagane ka se, damn it, matšatši a mmalwa a go feta?"
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-HLANO
  
  
  Diiri tše dingwe tše seswai gomme ba be ba itokišitše. Sehlopha sa DC se ile sa thoma gape radar yeo e tsenelelago fase ka morago ga go ikgokaganya le yuniti ya boepi bja marope ya Iceland yeo e bego e sa dutše e hlahloba seo se šetšego sa lebitla la mathomo la medimo. Ka mehla e boela morago go Odin, Drake a nagana ge a letile. Go molaleng gore ma-Iceland a ile a boloka bontši bja dintlha tša selo seo se hweditšwego le dišupo ka moka. Go romela ya data mabapi le elemente yeo e sa tlwaelegago Washington e be e le taba ya metsotso.
  
  Bonyenyane ke seo ba se boletšego, Drake o ile a nagana ka morago. O be a tla tšhoga ge e ba ma-Amerika a be a sešo a ba le se faeleng.
  
  Go ile gwa dirwa teko gomme ka morago gwa romelwa leswao le le fišago. Ping lefelong leo ba bego ba šetše ba sepetše go lona, gomme Tšhoša ya bogologolo ya Mars e ile ya ba ntlha e kwagalago mmapeng.
  
  "Ke yona," a realo Mai. "Lebitla la Attila wa Hun."
  
  Go epolla go ile gwa thoma ka go tia. Badudi ba motse ba ile ba thoma go katološa lešoba leo ba bego ba šetše ba le epile. Pele ba fihla sekgobeng seo se bego se kitima ka mo go phethagetšego go bapelana le tšhoša, ba ile ba lefa badudi ba motse gomme ba itira eka ba gateletšegile ge ba ba bogetše ba tloga.
  
  Mai o itše: "Lehlakore le lengwe la se ke selo se segolo seo se hweditšwego ka setšo."
  
  "Re ka se tshwenyege ka seo bjale," Hayden a realo. "Se ke sebetša sa Lehu. Se se swanetše go senya pele re tsebiša selo le ge e le sefe."
  
  Smith, Yorgi le Kinimaka ba ile ba tlolela ka gare, ba hlasela fase. Dahl o be a sa lebelega ebile a ikwa a le woozy go se nene, le ge e le gore Alicia le Kenzi ba ile ba tšea sebaka sa go mmitša se sengwe le se sengwe go tloga go "idle ass" go ya go "Crazy Sloth".
  
  Ga se gwa tšea nako go thunya ka gare ga sekgoba.
  
  Drake o ile a lebelela ge boraro bjo bo katološa sekgoba. Mai le Alicia ba ile ba hlahloba lefelo leo go kgonthišetša gore ga go na dimakatšo bjanyeng bjo botelele bjo bo bego bo le kgaufsi le go khukhunela. Lauren o be a tlo dula kgauswi le lešoba; mola wa pono magareng ga basadi ba babedi le bao ba lego ka fase.
  
  Drake o itše: "Ka ge re sa tsebe gore re theogela bokgoleng bofe, poledišano e ka ba e se na mohola. Eupša ke nagana gore re tla e bapala ka tsela yeo re e hwetšago ka yona."
  
  Hayden o ile a tiišetša gore: "Seo re se hlokago feela ke lepokisi." "Ga re senye nako re lebeletše selo le ge e le sefe goba motho yo mongwe ka mahlo a go tšhoša. Na o a dumela?"
  
  Ba ile ba dumela ka hlogo. Yorgi o ile a ya pele, e le yo a nago le mafolofolo kudu sehlopheng. Kinimaka o ile a latela, a sa amuša lebadi la hlogo, a latelwa ke Smith. Drake o ile a tlolela ka moleteng, a latelwa ke Hayden le Dahl. Mo-Sweden o ile a swanelwa ke go dula mojakong. Drake o ile a thuma ka tlase ga mobu wo o sa lekalekanego gomme a ikhwetša a le ka gare ga thanele ye lefsifsi. Motsotso o tee wa go gagabela le go pitlaganya magareng ga maboto o ile wa lebiša lefelong le le nabilego moo sehlopha se ilego sa retologela ka go le letshadi. Yorgi o ile a kgokaganya tšhoša le mosesiši yo a rwalago gomme a bitša sekgala magareng ga bona le yena metsotsong e mengwe le e mengwe e sego kae.
  
  Drake o ile a swara totšhe ya gagwe e sa fetoge, a kgokaganya mahlasedi le ao a lego ka pele. Temana ga se ya ka ya fapoga, eupša e ile ya dikologa lefelo la go khutša la tšhoša go fihlela ba leba kgole le lona ka go nanya.
  
  Yorgi o ile a ema pele. "Re ka swanelwa ke go thuba."
  
  Drake o ile a ikana. "Ke leswika le le tiilego. Re be re tla nyaka didirišwa tše dikgolo gore re thube moo. Na o bona kamoo a nonnego ka gona?"
  
  Yorgi o ile a dira modumo o sa kgotsofalago. "Bophara bja temana ye gabedi."
  
  "Le tšhoša?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Fela ka lehlakoreng le lengwe."
  
  Drake o be a na le kgopolo ye e hlaolago ya gore di be di bapalwa ka tšona. Badimo ba kgale ba ipshina gape. Ka dinako tše dingwe go be go bonagala eka ba be ba mo latela tseleng ka moka, ba mo gogela go ya leetong le lengwe goba le lengwe, ka dinako tše dingwe ba boela morago go yo itsebiša.
  
  Go swana le bjale.
  
  O ile a dira phetho ya gagwe. "Tšwela pele," a realo. "Re swanetše go bona gore temana ye e lebiša kae."
  
  Yorgi o ile a romela karabo ka gore: "Go lokile, go na le e nngwe ya dilo tše di sa tlwaelegago tšeo di lego ka pele." "Sebopego se segolo seo se sa tsebjego."
  
  Lentšu la Alicia le ile la phaphasela ka gare ga mokgokaganyi. "Na e a šutha?"
  
  Drake o be a tseba segalo se sebe sa metlae. "Emiša seo".
  
  "O na le maoto a makae?"
  
  "Alicia!"
  
  Bohle bao ba bego ba le ka tlase ga mobu ba ile ba ntšha dithunya tša bona. Drake o ile a leka go crane molala wa gagwe gore a lebelele pele, eupša Kinimaka o ile a thibela pono ya gagwe. Selo se tee fela seo a kgonnego go se dira e bile go thula ntlha ya hlogo ya gagwe kgahlanong le thanele.
  
  Lerole le ile la sefa moyeng. Drake o be a fufulelwa, dišo tša gagwe tše difsa di be di thuthumela. Sehlopha se ile sa gagabela pele ka lebelo ka mo se bego se ka kgona ka gona. Yorgi o ile a ba etelela pele go dikologa go koba ka go nanya. Ke feela ka nako yeo moo mofsa wa mo-Russia a ilego a ema.
  
  "Ao! Ke na le se sengwe."
  
  "Eng?" - Ke ile ka botšiša. Go ile gwa kwagala mantšu a mmalwa.
  
  "Leta. O ka tla godimo mo le nna."
  
  Go se go ye kae Drake o ile a dikologa go koba gomme a bona gore lehlakore la tsela le katološwa, le fetoga lepheko la leswika la bophagamo bja dimithara tše seswai le bophara bjo bo fetago bja motho ka makga a mane. E be e le ya mmala wo motsothwa, e le boreledi gomme e rotogela ka godimo ga lešoba le le sesane leo le bego le segilwe ka leswikeng ka bolona, mojako wo monnyane bjalo ka mojako.
  
  Drake o ile a lebelela ka gare ga boso bja lešoba le. "Ka fao mohlomongwe ba ile ba tšholla leswika gannyane, ba netefatša gore Attila o tla dula mo go ya go ile?"
  
  Yorgi o itše: "Eupša ga go na noka ka godimo ga rena." "E be e le monaganong wa ka."
  
  Hayden o itše: "Ditsela tša dinoka di a fetoga ge nywaga e dutše e e-ya. "Mo nakong ye re ka se bolele ge e ba Tisza e kile ya elela ka tsela ye. Le ge go le bjalo, ke dimithara tše mmalwa fela ka borwa."
  
  Drake o ile a sepela a lebile leswiswing. "Ke mo papading." Na re tla lebelela?
  
  Yorgi o ile a tlolela godimo, a boloka boemo bja gagwe ka pele. Mathomong mojako o mofsa e be e fo ba thulaganyo ya boso bjo bo feletšego, eupša ge ba batamela gomme ba boneša dithotšhe tša bona, ba ile ba bona ditšhupetšo tša phapoši e kgolo ka lehlakoreng le lengwe. Kamore yeo e be e se e kgolo go feta phapoši ya go jela e hlomphegago, yeo e tletšego ka dikarolwana tša lerole le setu se se feletšego, yeo e nago le setulo sa go fihla lengoleng bogareng.
  
  Go be go na le lekese la leswika godimo ga pedestal.
  
  Yorgi o ile a hema ka gore: "Go sa kgolwege."
  
  "O nagana gore Attila o gona?" Kenzi o ile a botšiša.
  
  "Tšhoša ke, ke nagana." Yorgi o ile a hlahloba radar ya gagwe yeo e tsenelelago fase. "Go bolela bjalo selo se."
  
  "Re dula re le thomong." Hayden ga se a ka a lebelela le lekese. O be a swaregile ka go ithuta ka bong. "Gomme e gona fao? Ke tšona ka moka".
  
  Drake o ile a lebelela moo a bego a šupa gona. Sehlopha se ile sa sepela ka gare ga lešoba la mojako gomme sa ikhwetša se le ka gare ga phapoši ka mo go feletšego. Lepokisi la kota leo le tlwaelegilego leo le nago le tiišo ya Taelo sekwahelong le be le eme godimo ga pedestal ka boyona, maotong a lekese. Hayden o ile a gata go yena.
  
  "Itokišetše," a botša Lauren ka comms. "Re tseleng ya rena. Botša Washington gore re hweditše lepokisi la mafelelo."
  
  "Na o e butše?"
  
  "Sa thabišego. Ga ke nagane gore ke kgopolo ye botse tlase mo. Re tla leta go fihlela re fihla godimo."
  
  Drake o ile a lebelela lekese ka mahlo a go tšhoša. Yogi o ile a batamela kgauswi. Kenzi o ile a namela pedestal gomme a lebelela fase.
  
  "Na go na le yo a tlago go nthuša?"
  
  "E sego bjale," Hayden a realo. "Re swanetše go ya".
  
  "Ka lebaka la eng?" Kenzi o ile a dula a le mogolo. "Ga go swane le dihlopha tše dingwe mo. Go bose go ba le motsotswana go wena, ga o nagane? Ke phetogo e botse go se be le motho yo a lekago go nthibela."
  
  Drake o ile a bulela comms. "Dal? O setlatla."
  
  "Eng?"
  
  Kenzi a hemela godimo. "Ke sekwahelo sa leswika feela."
  
  Drake o ile a mmona e le mosepediši wa dilo tše di šetšego yo a nago le lerato la go rata letlotlo. Ke therešo gore se se ka se tsoge se kokobetše. E be e le karolo ya gagwe. O ile a dumela ka hlogo go Hayden.
  
  "Re tla go swara. Ke a tshepiša".
  
  O ile a kitimela ka lehlakoreng le lengwe la pedestal, a swara leswika gomme a goga.
  
  Hayden o ile a kitimela ka ntle ga lebitla, Yorgi le Kinimaka ba mo latela. Smith o ile a ema gannyane mojakong. Drake o ile a lebelela ge matlotlo a tšwago lebitleng la Attila the Hun a be a utollwa.
  
  Seetšeng sa totšhe mahlo a gagwe a be a foufaditšwe; ditala tše di phadimago le tše khubedu, dipududu tša safire le tše serolane tše di phadimago; meriti ya molalatladi, e phadimago le e lokologilego ka lekga la mathomo mo e nyakilego go ba nywaga e sekete. Lehumo le ile la šuthišwa, tšhoša e ile ya kgaolwa ka ntle ga go logaganya ke motšhene wo. Dithipa tše dingwe di ile tša phadima. Difaha, maqaqailaneng le masale rapaletse ka mekgobo.
  
  Ka fase ga tšohle, e sa phuthetšwe ka mašaledi a mmalwa a diaparo, go be go rapaletše setopo sa Attila. Drake o ile a e dumela ka tsela yeo. Lefelo leo ga se la ka la utollwa ke bahlakodi ba mabitla; ke ka baka leo go ba gona ga lehumo. Manazi a be a e nyaka feela bakeng sa dithulaganyo tša ona tše dikgolo, gomme go lebiša tlhokomelo go selo se segolo seo se hweditšwego go be go tla fo lebiša tlhokomelo go bona. A swere moya wa gagwe, o ile a tlolela go mokgokaganyi.
  
  "Lauren," a hweshetša. "O swanetše go thwala motho gore a e diše ka moka. O swanetše go no dira gore e direge. Se ke... se se makatšago. Selo se tee fela ke gore..." A ema gannyane, a phuruphutša.
  
  "Ke eng se?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ga go na ditšhoša mo. Tšhoša ya Mars e timetše."
  
  Lauren o ile a ntšha moya. "Oo aowa, se ga se se sebotse."
  
  Sefahlego sa Drake se ile sa thoma go gagamala. O itše: "Ka morago ga dilo ka moka tšeo re fetilego go tšona." "Ke e tseba gabotse kudu."
  
  Kensi o ile a sega. Drake o ile a lebelela morago. "Tšhoša ya Mars e mo."
  
  "Damn, o lokile. Relic smuggler le mong'a lehodu. O e utswitše thwi ka tlase ga nko ya ka." O ile a lebelela ka mahlo a go tšhoša. "E a makatša".
  
  "O ka se tšee selo." O ile a mmona a ntšha selo seo se nago le mabenyabje. "Eupša ke go bota gore o tla ya moo bakeng sa dithoto tša bohlokwa kudu."
  
  "Go feta Attila?"
  
  "Ee, ruri." O ka e topa. Eupša selo le ge e le sefe seo o se dirago, ipolokele tšhoša."
  
  Kenzi o ile a sega gomme a mo tloša seatla, a tlogela letlotlo leo le nago le mabenyabje eupša a boloka tšhoša. O ile a bolela ka tlhompho e itšego gore: "Bjale ke e bone ka moka." "Re ka ya."
  
  Drake o be a thabile gore o bontšhitše kganyogo ya ka gare le gore o mo thušitše go e phethagatša. "Ke moka go lokile. A re boneng gore Monamedi wa Pere wa Lehu ke eng."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SETSELA
  
  
  Ba khuname seetšeng sa letšatši ka go lebanya, sehlopha sa SPEAR se ile sa hlahloba lepokisi la mafelelo la Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo.
  
  Kinimaka o ile a leta tumelelo ge Alicia le Mai ba batamela mellwane, bjale ka ge dihelikoptara tša bogwera di be di ka bonwa lefaufaung. Hayden o ile a šupa Kinimaka.
  
  "Tšwela pele ka mošomo o mobotse, Mano. Re swanetše go bona seo se lego ka gare pele khamphani e fihla; mogwera goba lenaba."
  
  Mo-Hawaii o ile a dumela ka hlogo gomme a kgotla senotlelo. Drake o ile a inama pele ge sekwahelo se phagama, a thulana dihlogo le Dahl.
  
  "Mongongoregi!" - a goeletša, a panya mahlo.
  
  "Na yeo e be e le maiteko a gago a go atlana, Yorkie?"
  
  "I"ll kiss you ge o ka kgorometša mop yeo ya shaggy yeo o e bitšago hlogo sefahlegong sa ka gape. Katlo ya Yorkshire ya Madi."
  
  Ke therešo gore ga go na motho yo a ilego a mo kwa. Ka moka ga bona ba be ba tsepeletše kutollong e mpsha.
  
  Hayden o ile a lebelela ka gare, a ithekgile ka Kensi. "Sheeeit," a realo ka go se šetše. "Ga se ka ka ka nagana gore e tla ba ka tsela ye."
  
  "Le nna le nna". May o ile a ema.
  
  "Kahlolo ya Mafelelo ya Nnete," Lauren a realo, a bolela sengwalwa gape. "Se sebe go feta tšohle."
  
  "Go lokile, ga ke tsebe ka lena banna," Alicia a ngunanguna. "Eupša sohle seo ke se bonago ka gare ke pampiri ya go nyobana. Go kwagala bjalo ka lelokelelo la-ka la mabenkele."
  
  Mai o ile a lebelela morago. "Ka tsela e itšego ga ke kgone go go akanya ka gare ga lebenkele le legolo."
  
  Alicia o ile a šikinyega. "Nako e tee fela." Dikoloyana tše ka moka, mapheko a diphapoši tša go sepela le dikgetho di ile tša ntahlela tseleng ka mo go feletšego." O ile a ithuta dihelikoptara tša tlhaselo tšeo di bego di batamela ka go hlologela. "E kaone kudu".
  
  Kinimaka o ile a fihlelela ka gare ga lepokisi gomme a ntšha pampiri gomme a e emišetša godimo gore bohle ba bone. "Ke sehlopha sa dinomoro feela."
  
  "Ka kotsi," Smith a realo.
  
  Drake o ile a ikwa a galefile. "Ka fao, Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo e re rometše seripagare sa tsela go dikologa lefase go hwetša seripa sa pampiri ka lebitleng seo se bego se utilwe mengwaga ye makgolo? Lefelo leo re ka se tsogego re le hweditše ge nkabe re se na maitemogelo ka mabitla a badimo? Ga ke kwešiše se ".
  
  Kenzie o itše: "Manazi e be e le batsomi ba dilo tše di šetšego le matlotlo. "Na o tseba ka boima bjo bjo bo makatšago bjo ba sa tšwago go bo utolla ka tlase ga leqhwa la polar? Ba bangwe ba re ke motheo wa Nazi. Ba ile ba hula selo se sengwe le se sengwe go tloga go mabenyabje go ya go mangwalo a go phuthwa le diswantšho. Ba ile ba leka go bopa di-zombi, ba tsoma bophelo bjo bo sa felego gomme ba lahlegelwa ke batho ba dikete ka go tsoma mo go kotsi. Ge e ba ba ile ba kgetha go e tlogela lebitleng la Attila wa Hun go e na le go utswa mahumo, go na le lebaka le le boifišago la seo."
  
  Lauren o ile a šupa ditsebeng tša gagwe. "Setereke sa Columbia se nyaka go tseba gore ke eng."
  
  Hayden o e tšere go Kinimaki. "Ka fao, banna, se ke seripa sa kgale sa pampiri ya go ngwalela dintlha, ye koto kudu ebile e gagogile ka mahlakoreng ka bobedi. E na le mmala o mosehla gomme e bonagala e fokola kudu. Ka gona, bogareng go na le mothaladi wa mongwalo wo o bopilwego ka dinomoro feela." O ile a di bala ka ntle: "483794311656..." A hemela godimo. "Ga se seo fela..."
  
  "Toro e kolobilego ya geek." Alicia o ile a hemela godimo. "Eupša re swanetše go dira eng?"
  
  "Tšwa mo," Drake a realo, a ema ge dihelikoptara di kgoma fase. "Pele ma-Hun a re hwetša."
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a kitima godimo. "Na lena banna le itokišitše? Re tla swanelwa ke go bea leihlo go seo."
  
  Sehlopha se ile sa mo felegetša morago dihelikoptara. Hayden o ile a fetša polelo ya gagwe gomme a fetiša pampiri yeo go dikologa ge ba tšea madulo a bona. "Dikgopolo dife goba dife?"
  
  "O ka se kgone le go bapala lothari le bona," Alicia a realo. "Hlokago mohola".
  
  "Gomme di amana bjang le lehu?" Drake a realo. "Le banamedi ba dipere ba bane? Ka ge dipalo di bonala di le bohlokwa, na di ka ba le se sengwe seo se sepedišanago le matšatši-kgwedi a matswalo? Matšatšikgwedi a lehu?
  
  "Re mo," lentšu la realo tsebeng ya gagwe, gomme a gopola gape gore ba be ba kgokagantšwe le lefase ka moka ntle le ge ba be ba swanetše go tswalela DC go phetha thomo, boemong bjoo ba be ba kgokagantšwe fela le Lauren.
  
  "E sego godimo ga gagwe fela," gwa realo lentšu le lengwe. "Re e hweditše."
  
  Drake o ile a theeletša dihelikoptara di rotogela moyeng ka go nanya.
  
  "Dinomoro tše tša go arogana ke dihlomathišo. Gabonolo. Manazi a le tlogetše o le sepheo se se phethagetšego, batho."
  
  Drake o ile a thoma go hlahloba le go lokišetša dibetša tša gagwe. "Tebanyo?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Ee, sete ya mathomo ya dipalo e šupa Ukraine. Tatelano ke palo e tee e telele e tšwelago pele, ka gona go re tšere nako go e hlatholla."
  
  Alicia o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. "Ga ke leletše metsotso e mehlano ka letšatši."
  
  "Ga o na IQ ya lekgolo le masometshela."
  
  "O tseba bjang hele, mošemane yo bohlale? Ga se nke ka e leka."
  
  Motsotso wa go homola, gomme ka morago: "Go sa šetšwe seo. Re ile ra tsena tatelano ka moka gomme ra e kgokaganya le sathalaete. Seo re se lebelelago bjale ke lefelo le legolo la intasteri, mohlomongwe disekwere-maele tše seswai ka palomoka. E tletše kudu ka mafelo a polokelo, re badile ka godimo ga masometharo, gomme go bonagala a se na selo. Selo se sengwe go tšwa mehleng yeo e tlogetšwego ya ntwa. Ye e ka ba lefelo la kgale la polokelo ya tša bohlabani ya Soviet, leo ga bjale le tlogetšwego."
  
  "Le dihlomathiso?" Hayden o ile a botšiša. "Na ba šupa selo le ge e le sefe se se lebanyago?"
  
  "Ke sa lekola." Go ile gwa ba le setu mothalong.
  
  Hayden o be a sa nyake go tsebiša bakgweetsi ba difofane; ba be ba šetše ba lebile Ukraine. Drake o ile a ikwa a iketlile ganyenyane; bonyenyane dihlopha tša bona tša baphenkgišani di be di sa kgone go ba fenya go fihla go yona. O ile a lebelela Hayden gomme a tšholla molomo.
  
  Na re ka tima se?
  
  O ile a dira sefahlego. E be e tla bonagala e le e belaetšago.
  
  Serunya? O ile a e ekiša ka go nanya, a inama pele.
  
  Hayden le yena o ile a nagana bjalo. Ga go na motho yo re ka mmotago.
  
  Alicia o ile a sega. "Damn it, Drake, ge o nyaka go mo atla, e no e dira."
  
  Monna wa Yorkshire o ile a ithekga ka morago ge helikopotara e be e sega leratadima. Go be go nyakile go sa kgonege go šoma ka bokgoni bjo bo tletšego mola o be o se na bonnete bja gore gaešita le baokamedi ba gago ka noši ba be ba tla ba le mokokotlo wa gago. Boima bo ile bja wela pelong ya gagwe. Ge e ba motho a be a rulaganya selo se itšego kgahlanong le bona, o kgaufsi le go hwetša seo.
  
  Mokgokaganyi o ile a letša modumo.
  
  "Ao".
  
  Hayden o ile a emiša hlogo ya gagwe. "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  Lentšu la super geek go tšwa Washington le be le kwagala le tšhogile. "Na o na le bonnete, Jeff? Ke ra gore, nka se kgone go ba botša se gomme ka morago ka hwetša gore ke phopholetšo fela."
  
  Setu. Ke moka moratiwa wa bona a hemela godimo. "Wow, ke swanetše go bolela. Se se mpe. Se se tloga se le sebe. Di- coordinate di bonala di lebiša ka go lebanya go Monamedi wa Pere wa Lehu.
  
  Dahl o ile a ema ganyenyane gare ga tsela a tsenya makasine ka sethunya sa gagwe. O itše: "Go a kwagala." "Eupša ke eng?"
  
  "Hlogo ya ntwa ya nuclear."
  
  Hayden o ile a itshwara meno. "Na o ka šupa se ka go lebanya? Na se se phela? Na go na le-"
  
  "Ema," geek e ile ya ntšha moya, e swara moya. "Hle emela feela. Seo ga se sohle. Ke be ke sa bolele "hlogo ya ntwa ya nuclear"."
  
  Hayden o ile a sosobana sefahlego. "Bjale o be o ra go reng?"
  
  "Go na le dihlogo tše tshela tša nuclear ka mafelong a mararo a polokelo. Ga re kgone go bona ka maboto ka gobane meago e tletše ka lloto, eupša re kgona go bona ka marulelo ka thušo ya disathalaete tša rena. Diswantšho di bontšha gore sebetša sa nuclear se thomile mehleng ya masomeseswai, go bonagala se swanelwa ke lehumo go moreki yo a swanetšego gomme se hlokometšwe ka kelohloko. Tšhireletšo e ka gare kudu, ka dinako tše dingwe ba otlela go dikologa motheo wo o se nago selo."
  
  "Ka gona, Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo e ile ya uta dibetša tše tshela tša nuclear ka mafelong a mararo a polokelo bakeng sa go dirišwa ka morago?" Mai o ile a botšiša. "E tloga e bonagala e le selo sa Nazi."
  
  Geek o itše: "Sebetša le sona se šoma gabotse."
  
  "O tsebile bjang seo?"
  
  "Tshepedišo ya khomphutha e a šoma. Ba ka itlhama, ba hlahlwa, ba lokollwa."
  
  "Na o na le lefelo le le nepagetšego?" Kenzi o ile a botšiša.
  
  "Ee, re a dira. Ka moka ga bona ba tshela ba be ba tlemilwe ka morago ga dilori tša diphaphathi tšeo di bego di le ka gare ga mafelo a polokelo. Ka mo go makatšago, modiro ka gare o sa tšwa go oketšega gabedi. Ke therešo gore le bona ba be ba ka hudušwa."
  
  Drake o ile a lebelela Hayden, yo a ilego a mo lebelela morago.
  
  "Mole," Kensi a realo ka go hlaboša.
  
  "Go thwe"ng ka dihlopha tšeo di phenkgišanago?" - o ile a botšiša Dahl.
  
  "Go ya ka NSA, palo ya mabarebare e oketšegile. Ga e bonagale e le botse."
  
  Mai a re: "Ke rata go tseba seo ba holofelago go se hwetša." "Go sa akaretšwe dihlogo tše tshela tša kgale tša nuclear."
  
  "Tšhoša ya Mars".
  
  Drake o ile a retološa molala wa gagwe ka pela. "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Motho yo mongwe le yo mongwe o ile a hwetša di- coordinate, a tšea gore mole wo o be o šoma mo. Motho yo mongwe le yo mongwe ipeela mošomo wa go hlama sathalaete. Software ya rena ya go tšea diswantšho e hlometšwe ka mehuta ka moka ya disensara, gomme go thoma ka kanegelo ya Odin le go foša ga morago ga moo, re ka lemoga elemente yeo e sa tlwaelegago yeo e amanago le mabitla le medimo. Diletšo tša rena di bontšha bogolo bjo bo akanyetšwago le sebopego sa selo seo, gomme se swana le tšhoša yeo e hlaelelago. Ka moka ba a tseba gore re hweditše tšhoša gomme re lebile ditatofatšong tša nuclear. Re swanetše go dira se."
  
  "Tlogela tšhoša godimo ga chopper." Smith o ile a šikinya magetla.
  
  Drake, Dal le Hayden ba ile ba fapantšha mahlo. "E sego sebaka ka diheleng. Tšhoša e dula e na le rena."
  
  Drake o ile a theola hlogo ya gagwe. "Selo se nnoši sa madi seo se lego bohlokwa go feta Genghis Khan, Attila, Geronimo le Hannibal ge ba kopane," a realo. "Le gona re gapeletšega go fetogela go dibetša tša nuclear."
  
  Mai o itše: "Go nagana e sa le pele." "Gomme ba e hloka ka mabaka a mantši. Lehumo."
  
  "Moputso," Smith a realo.
  
  "Megabaru," Kensi a realo.
  
  Hayden o boletše ka kgodišego gore: "Ga a na mathata." "Ka mabaka a ka moka a kopane. Dibetša tše tshela tša nuclear di kae?"
  
  "Go na le tše pedi ka gare ga lefelo la polokelo 17," mošemane wa khomphutha a realo. "Ditlhomo tše dingwe tša nuclear di hwetšwa ka Lesomeseswai le Lesomesenyane, gomme ke le botša lefelo la tšona le le nepagetšego gona bjale. Ke motheo wo mogolo gomme re bala go tšweletšwa ga phišo go tšwa go bonyane mebele ye dosene ye mebedi, ka fao e ba šedi."
  
  Drake o ile a ithekga ka morago, a lebelela marulelong. "Gape?"
  
  Hayden o be a tseba seo a bego a se nagana. "Na o dumela gore dilo ka moka di tla fetoga ka morago ga se?"
  
  O ile a myemyela ka manyami. "Ke a dumela".
  
  "Ke moka a re e betheng ka maatla," Dahl a realo. "Bjalo ka sehlopha, bjalo ka bašomi mmogo. A re direng se la mafelelo."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SUPA
  
  
  Go be go se bonolo go sehlopha sa SPEAR. Motheo wa kgale wo o tlogetšwego e be e fo ba kgoboketšo e hlakahlakanego ya mafelo a magolo a polokelo a matelele ao a nago le netweke ya ditsela tše boreledi tša lerole tšeo di sepelago magareng ga tšona. Ditsela di be di nabile kudu gore di ka amogela dilori tše dikgolo. Drake o ile a bolela ka kgopolo ya gore e kile ya ba mohuta o itšego wa lefelo la polokelo, e lego lefelo leo go lona go bego go ka bolokwa didirišwa tše dintši kudu tša tša bohlabani. Dihelikoptara di ile tša kotama ka ntle ga toropo, ka morago ga legora leo le ruthetšego le le senyegilego gomme mo e nyakilego go ba gatee-tee tša tima dientšene tša tšona.
  
  "Sehlopha se itokišitše," Hayden a realo ka gare ga mokgokaganyi wa gagwe.
  
  "Eya," Constable DC o ile a mmotša. "Kgonthiša gore dihlogo tša ntwa di golofetše gomme selo se sengwe se bolokegile."
  
  Dahl o ile a ngunanguna fase. "A re boleleng ka go notlela lebati la setaleng ka morago ga ge pere e tšhabile."
  
  Sehlopha se be se šetše se dirile mmapa wa mafelo a mafelo ka moka a mararo a polokelo menaganong ya sona gomme se be se e-na le kgopolo e botse ya netweke ya ditsela tše di sobeletšego. Ge e le gabotse, selo se sengwe le se sengwe se be se swana le se sengwe le se sengwe. Go be go se na ditsela tše di sa šomego, go se na ditsela tša go fapoga, go se na ditsela tša go tšhaba, ka ntle le e tee. Mafelo ka moka a polokelo a pherimitha a be a dikologilwe ke sethokgwa se se kitimago, eupša a ka gare - a mararo a bohlokwa - a be a le gare ga tše dingwe ka tatelano ya go se kgethe.
  
  Ba ile ba kitima mmogo.
  
  "Re ya go swanelwa ke go arogana, go senya dibetša tša nuclear, ke moka re hwetše tsela ya go di ntšha mo go ya lefelong le lebotse," Hayden a realo. "Romania ga e kgole."
  
  Bjale Lauren o be a na le bona, a tsentšwe ka botlalo Washington, gomme ka ge a hlatsetše gore o be a ka nagana ka fase ga kgateletšo, ba ka mo hloka ge go tliwa tabeng ya go swara dibetša tša nuclear. Hlogo ye e tsepamego yeo e kgonago go fetišetša tshedimošo ka dikanale e ka se tšeelwe fase. Ba ile ba sepela fase, ka lebelo gomme ba leba mafelong a polokelo.
  
  Tsela ya lerole e ile ya bulega pele ga bona, e se na batho. Ka kua ga se lefelo ka moka le be le khupeditšwe ke lefase le le se nago selo le shale, ka dihlopha tše sego kae feela tša bjang bjo boso bjo bo sa tlwaelegago. Drake o ile a hlahloba lefelo leo gomme a fa taelo ya go tšwela pele. Ba ile ba kitimela ntle ba itokišitše dibetša tša bona. Monkgo wa ditšhila le makhura o ile wa hlasela dikwi tša gagwe, gomme phefo e tonyago ya mo hlasela sefahlegong. Gear ya bona e ile ya lla gomme dibutšwana tša bona tša thula fase ka maatla.
  
  Ba ile ba batamela lebota la mathomo la lefelo la polokelo gomme ba ema, ba ithekga ka mekokotlo ya bona go lona. Drake o ile a gadima go bapa le mothaladi.
  
  "Itokišitše?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Eya."
  
  O ile a skena leoto le le latelago la tsela ya bona, a tseba gore ba be ba se na dikhamera tša CCTV tšeo ba swanetšego go tshwenyega ka tšona ka ge didirišwa tšeo di be di se tša topa ditšhupetšo tšeo di tšwago motheong ntle le megala ya cellular. Ditefišo tša nuclear ka botšona di ile tša ntšha modumo wa maqhubu a tlase. Ka kua ga se lefelo e be e le moopa.
  
  Matha a mangwe gomme ba kopana le lefelo le lengwe la polokelo. Yo mongwe le yo mongwe wa bona o be a e-na le nomoro yeo e ngwadilwego go putla yona ka mongwalo o motsothwa. Yo mongwe le yo mongwe wa tšona o be a bonagala a senyegile, a se na tatso, a e-na le melapo ya moruswi yeo e theogago go tloga marulelong go ya fase. Diphaephe tša meetse di be di šikinyega ka bolokologi, dikarolo tše di nago le mapheko di šupa fase, di rotha meetse a ditšhila.
  
  Drake bjale o be a kgona go bona sekhutlwana sa nngele sa Warehouse 17 ka pele."Re tshela tsela ye," a realo. "Re dira tsela ya rena go bapa le lehlakore la lefelo le la polokelo go fihlela re fihla mafelelong. Ka gona re bokgoleng bja dimithara tše masomepedi feela go tloga go tše lesomešupa."
  
  O ile a tšwela pele, ke moka a ema. Koloi ya tšhireletšo e ile ya otlela tseleng yeo e bego e le ka pele, e sepela tseleng yeo e ba tshelago. Lega go le bjalo, ga go selo seo se ilego sa direga. Drake o ile a hemela godimo ka kimollo.
  
  Dahl o ile a ba gopotša ka gore: "Ga go na bagwera mo. "O se ke wa bota motho ka ntle ga sehlopha." O be a sa hloke go oketša ka "Le Maamerika."
  
  Bjale Drake o ile a huduga lefelong la gagwe, a ikgateletša lebotong la lefelo la polokelo gomme a tšwela pele. Polokelo ya 17 e be e e-na le mafasetere a mabedi a manyenyane ao a lebeletšego ka pele. Drake o ile a roga ka setu, eupša a lemoga gore ga go na tsela ye nngwe ya go tšwa.
  
  "Fhuduga," a realo ka go akgofa. "E šuthiše bjale."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-seswai
  
  
  Ba kitimela mejakong ya lefelo la polokelo, ba arogana ka dihlopha tše tharo. Drake, Alicia le May yo mongwe le yo mongwe o ile a hwetša dintlha tše lesomešupa; Dal, Kenzie le Hayden yo mongwe le yo mongwe o ile a hwetša dintlha tše lesomeseswai, a tlogela Smith, Lauren, Kinimaka le Yorgi ka lesomesenyane yo mongwe le yo mongwe. Bjalo ka yo mongwe ba ile ba thula ka mamati a magolo.
  
  Drake o ile a raga lebati, a le gagola go tšwa go dihinge tša lona. Monna yo o be a sa tšwa go tšwa ka ofising ka gare. Drake o ile a mo tšea ka fase ga letsogo la gagwe, a mo goga ka maatla gomme a mo lahlela lebotong le le fapanego la ofisi. Tsela e tshesane yeo ba bego ba le go yona e ile ya bulega ka go lebanya lefelong la polokelo, ka gona Alicia le May ba ile ba sepela go le dikologa.
  
  Drake o ile a fetša monna yoo, a mo tlogela a le comatos, gomme a lebelela diofisi tše nnyane pele a kopanela le basadi. Pono e kgahlišago e ile ya kopana le mahlo a gagwe. Lefelo la polokelo e be e le le legolo, le letelele e bile le le telele. Bogareng bja yona, e lebeletše panka ya mamati a roller, go be go eme lori e telele le ya tlase ya flatbed-khabetšhe yeo e nago le entšene e kgolo ka pele. Dihlogo tše pedi tša nuclear di be di rapaletše ka morago ga lori, di hlakile bjalo ka mosegare, dinko tša tšona di lebeletše pele, mabanta a mantsho a di tiiša ka dinako tše dingwe. Drake o šišinya gore mabanta a be a tla nea go feto-fetoga le maemo ka ntle le go sepela kudu-kgopolo e botse bakeng sa dinamelwa, ka ge go be go se na motho yo a bego a nyaka gore sethunya se se bolayago se thule selo seo se sa šišinyegego. Sehlopha se segolo sa dikgaretene tša ka mahlakoreng se be se rapaletše ka thoko ga lori e kgolo, yeo a bego a tšea gore e kgomareditšwe pele e tloga.
  
  "Ga go na tšhireletšo," Mai a realo.
  
  Alicia o ile a šupa ofisi e nngwe ka go le letona la lori. "Tšhišinyo ya ka".
  
  "O be o tla nagana gore ba tla tshwenyega kudu," Mai a realo.
  
  Drake o ile a palelwa ke go itshwara eupša a hlahloba dikhamera tša tšhireletšo, a hwetša go le thata go ithekga ka mo go feletšego ka sehlopha sa barati bao ba dutšego ka ofising yeo e nago le di-air conditioner. O itše: "Mogwera wa rena wa kgale, go ikgotsofatša mohlomongwe go mošomong." "Ba ile ba e boloka e le sephiri ka nako e telele."
  
  Ka mekero ya poledišano ba ile ba kwa medumo ya ntwa, dihlopha tše dingwe di be di swaregile.
  
  Alicia o ile a kitimela loring. "Modimo ga ka!"
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl o ile a swara monna wa kgauswi gomme a mo lahlela ka gare ga diphaphathi, a hwetša nako ye e hlomphegago ya moya pele a mo lebelela a phuhlama ka go se loke fase. Marapo a be a robegile. Madi a ile a elela. Kenzi o ile a thelela a feta, a thuntšha sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase, a thula banna bao ba bego ba tšhaba, bao ka morago ba ilego ba thula difahlego tša bona ka thata fase. Hayden o ile a fetola mahlakore, a rata Glock ya gagwe. Lori e kgolo yeo ba e hweditšego e be e emišitšwe bogareng bja lefelo la polokelo, kgaufsi le diofisi tše tharo le methaladi e mmalwa ya mapokisi. Ba be ba se na kgopolo ya gore ke eng seo se lego ka gare, eupša ba be ba nagana gore e tla ba gabohlale go hwetša.
  
  Hayden o ile a sepela a lebile loring, mahlo a gagwe a hlahloba para ya ditefišo tša nuclear tšeo di bego di nameditšwe ka godimo ga hlogo ya gagwe. Damn, di be di le tše kgolo kudu bokgoleng bjoo. Diphoofolo tša go tšhoša tšeo di se nago morero o mongwe ge e se go senya. Ke moka, ka ntle le pelaelo, e be e le Lehu gomme go molaleng gore e be e le karolo ya Monamedi wa Pere wa bone. Attila e be e le motho wa bobedi wa kgale kudu go ba bane, yo a belegwego nywaga e makgolo a šupago ka morago ga Hannibal gomme, ka kotsi, nywaga e makgolo a šupago pele ga Genghis Khan. Geronimo o hlahile ka 1829. Banamedi ka moka ba nepile ka tsela ya bona. Dikgoši ka moka, babolai, bajenerale, bo-ra-maano bao ba sa bapišwego le selo. Yo mongwe le yo mongwe o ile a hlohla seo go thwego ke se se kaone-kaone.
  
  Na le e be e le lebaka leo ka lona Taelo e di kgethilego?
  
  O be a tseba gore mole wa Washington o be o ba kwera ka bokgoni.
  
  Ga go na nako ya go fetoša selo bjale. O ile a sepela ka morago ga sefala, a lebile mapokisi. Dikhurumelo tše dingwe di be di sothegile, tše dingwe di ithekgile ka maboto a kota. Mahlaka le didirišwa tše dingwe tša go paka di ile tša dutlela go tšwa godimo. Hayden o ile a thuntšha monna yo mongwe, ke moka a fapantšha dikulo le yo mongwe gomme a gapeletšega go itahlela fase bakeng sa go khupetša.
  
  O ile a ikhwetša a le ka morago ga lori, mosela wa hlogo ya nuclear o fegilwe godimo ga gagwe.
  
  "Ke eng sa go tla direga ge kulo e ka thula se sengwe sa dilo tše?"
  
  "O se tshwenyege, e swanetše go ba thunyo ye botse ya go thula mokokotlo goba go thuthupa," lentšu le ile la mmotša ka comm. "Eupša ke nagana gore there"s always a chance ya go khutša ka mahlatse."
  
  Hayden o ile a itshwara meno. "Oo, ke a leboga, mogwera."
  
  "Ga go bothata. O se ke wa tshwenyega, seo ga go bonagale se ka direga."
  
  Hayden o ile a hlokomologa tlhaloso e boleta le e se nago phišego, a phurolla pepeneneng gomme a thuntšhetša makasine ka moka go moganetši wa gagwe. Monna o ile a wa, a etšwa madi. Hayden o ile a tsenya makasine o mongwe ge a kitimela go leba di- drawer.
  
  Lefelo le legolo la polokelo le ile la mo dikologile, le kwagala ka go thunya ga dithunya, le legolo ka mo go lekanego gore le ka se tsepame, diphaphathi tša tšona di phagame kudu moo e lego gore lenaba leo le se nago bogwera le be le ka iphihla gabonolo ka go tšona. O ile a lebelela ka ntle a le ka morago ga mapokisi.
  
  O itše: "Ke nagana gore re dira gabotse." "Go bonagala ba na le go buiwa ga go feta e tee mo go diregago mo."
  
  Kenzi o ile a kitimela godimo, a tšholla Tšhoša ya Mars. "Ke eng se?" - Ke ile ka botšiša.
  
  Dahl o ile a inama leotwana le legolo la sefala. "Lebelela mokokotlo wa gago." Re na le manaba a fetago a tee mo."
  
  Hayden o ile a sefa lehlaka. O itše: "Dithoto tše di utswitšwego." "Ye e swanetše go ba ntlha ya tsela. Go na le kgetho e kgolo mo."
  
  Kenzi o ile a ntšha seswantšho sa gauta. "Ba na le dihlopha tšeo di dirago ditlhaselo tša ntlo le ntlo. Go thuba ka ntlo. Ye ke kgwebo ye kgolo kudu. Se sengwe le se sengwe se romelwa ntle, se rekišwa goba se qhibidišwa. Boemo bja temogo bjo bo lego ka morago ga bosenyi bjo bo ka tlase ga lefela."
  
  Dahl o ile a hweshetša ka gore: "Ka go le letshadi la gago."
  
  Hayden o ile a khukhunela ka morago ga lepokisi, a bona mohlaselwa wa gagwe gomme a thunya.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren Fox o ile a latela Mano Kinimaka ka moleteng wa tau. O bone ka fao Smith a ilego a šomana le lenaba gomme a mo tlogela a le bjalo ka ge a hwile. O ile a bona Yorgi a kgetha senotlelo sa mojako wa ofisi, a tsena gomme a se tsebatša gore ga se sa šomišwa ka nako ya ka fase ga motsotso. Letšatši le lengwe le le lengwe o be a leka ka matla go sepedišana le yona. Letšatši le lengwe le le lengwe o be a tshwenyegile ka gore a ka lahlegelwa ke maemo a gagwe sehlopheng. E be e le karolo ya lebaka leo ka lona a ilego a ratana le Nicholas Bell, lebaka leo ka lona a ilego a dula a ikgokaganya le go nyaka ditsela tše dingwe tša go thuša.
  
  O be a rata sehlopha seo gomme a nyaka go dula e le karolo ya sona.
  
  Bjale o ile a dula morago, Glock a swere seatleng, a holofela gore a ka se swanelwe ke go e šomiša. Dithaba tše di phagamego di be di tšea bontši bja pono ya gagwe, tše dikgolo le tše di šiišago. Dihlogo tša ntwa e be e le mmala o motala o lerootho wo o bego o sa bonagatše seetša, ka ntle le pelaelo e le e nngwe ya dibopego tše di tšhošetšago kudu tšeo monagano wa motho wa mehleng yeno o ka di naganago. Smith o ile a katana le mohlapetši yo mogolo, a tšea di-hit tše mmalwa, gomme ka morago a ntšha mošemane feela ge Lauren a be a khukhunetša go thuša. Ka go le letona la gagwe, Kinimaka o ile a thuntšha tše dingwe tše pedi. Dikulo di ile tša thoma go fofa go dikologa lefelo la polokelo ge ba bangwe ba lemoga gore ba hlasetšwe.
  
  Ka morago, o ile a bona baleti ba mmalwa ba thuba ka gare ga khabetšhe ya lori.
  
  "Hlokomela," a bulela kgokagano, "Ke bona batho ba lebile ka pele. Ao modimo wa ka, na ba ya go leka go ba ntšha mo?"
  
  "Oh aowa," e bile karabo go tšwa go DC gore bohle ba e bone. "O swanetše go senya dibetša tše tša nuclear. Ge e ba banna ba ba na le dikhoutu tša go thomiša, gona le e tee ya tše yeo e lokollwago e tla ba masetla-pelo. Bona, tše tshela ka moka di swanetše go se tšee lehlakore. Gabjale!"
  
  
  * * * .
  
  
  "Go bonolo bjalo ka hele gore o bolele," Alicia a ngunanguna. "Ke phuthetšwe ka kobo ya-ka gomme ke nwa cappuccino ya-ka yeo e nago le mafofa. Ema, ke bona ba lebile thekising le mo."
  
  Drake o ile a fetoša tsela, a bona gore a ka kitima ka lehlakoreng le la sefala ntle le go kopana le kganetšo le ge e le efe. O ile a šišinya seatla go Alicia gomme a tloga ka pela.
  
  Lentšu la Mai le ile la roba go tsepamiša kgopolo ga gagwe. "Lebelela kgato ya gago!"
  
  Eng...?
  
  Monna yo a aperego baki ye koto ya letlalo ye ntsho o ile a thelela ka fase ga sefala, maoto a otlolotšwe. Ka mahlatse goba tlhamo ya bohlale, ba ile ba otla Drake ka ditlhakong gomme ba mo romela a wa. Sethunya sa motšhene wa ka tlase se ile sa thelela pele. Drake o ile a hlokomologa dišo tše difsa gomme a gagabela ka tlase ga lori ge feela mohlapetši a be a thuntšha. Dikulo di ile tša phunya sekontiri ka morago ga gagwe. Mohlapetši o ile a mo kitimiša, a goga sethunya sa gagwe.
  
  Drake o ile a namela thwi ka tlase ga lori, a ekwa sebetša se segolo ka godimo ga hlogo ya gagwe. Mohlapetši o ile a dutla, ke moka a inama. Drake o ile a thuntšha Glock ya gagwe gomme a sega phatla ya monna yo. A kwa modumo wa dikgato ka morago ga gagwe, ke moka boima bja monna yo mongwe bo theogela godimo ga gagwe. Seledu sa Drake se ile sa thula fase, sa dira gore dinaledi le boso di dikologa pele ga mahlo a gagwe. Meno a gagwe a ile a kgotla mmogo, a kgaola diripana tše dinyenyane. Bohloko bo ile bja thuthupa gohle. O ile a kgokologa gomme a thula sekonokono sa gagwe sefahlegong sa motho yo mongwe. Sethunya se ile sa tsoga gomme sa thuntšha; dikulo di ile tša foša legata la Drake ka intšhi gomme tša ya godimo thwii motheong wa tefo ya nuclear.
  
  Drake o ile a kwa go kitimela ga adrenaline. "Se..." A swara hlogo ya monna yoo gomme a e tšholla godimo ga sekontiri ka maatla a gagwe ka moka."... nyoba." Nuclear ya dilo. Rokete." Lentšu le lengwe le le lengwe ke kotlo. Mafelelong hlogo e ile ya wela morago. Drake o ile a namela morago ka ntle go tšwa ka fase ga lori gomme a kopana le Alicia a kitima go ya pele.
  
  "Ga go na nako ya go robala, Drakes. Ye ke masepa a mangwe a magolo."
  
  Mo-Yorkshire o ile a swara sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase gomme a leka go emiša go lla ditsebeng tša gagwe. Lentšu la Alicia le ile la thuša.
  
  "Mai? Na o lokile?"
  
  "Aowa! Ba gateletšwe kgahlanong le yo mongwe le yo mongwe."
  
  Go ile gwa rora modumo go tšwa entšeneng ya sefala.
  
  "Matha ka lebelo," Drake a realo. "Metsotswana ye mmalwa gape gomme dihlogo tše tša ntwa di tla ba di tšwile mo!"
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SENYENE
  
  
  Drake o ile a oketša lebelo la gagwe. Matšatšing a go be go sa tlwaelega gore a bone thwii, ka fao lehono dilo ka moka di be di le bjalo ka mehleng. Lebati la khabinete ka pele le ile la rotogela go fihla bophagamo bja hlogo. Drake o ile a otlolla seatla, a swara seswaro gomme a goga. Alicia o ile a tšea sepheo ka Glock ya gagwe.
  
  Sethunya sa seatla se ile sa kgorometšwa.
  
  Drake o ile a mo tsepelela, a sa dumele mahlo a gagwe. "O eng, ngwana wa go nyobana-"
  
  Alicia o ile a mo itia sehubeng, a mo romela a fofela morago le go dikologa ka pele ga lori. Sethunya se ile sa thuthupa ka bogale, sa romela di- shrapnel di fofa ka mahlakoreng ka moka. Drake o ile a namela le Alicia, ba babedi ba kgomaretše mmogo. Lebati la lori le ile la thoma go dikologa le go wa ka pele ga koloi. Ge Drake a lebelela godimo, go be go na le motho o tee fela yo a bego a dutše ka khabineng, godimo ka godimo, a nyenya ka bobe fase go yena. O ile a tobetsa pedal ya khase.
  
  Drake o be a tseba gore ga go na tsela yeo ka diheleng koloi e bego e ka sepela ka lebelo le le lekanego go ba kitima godimo. O ile a lebelela ka thoko gomme a bona baleti ba bangwe ba bararo ba ba kitimela. Lori e ile ya rora e phela ge maotwana a yona a thoma go notlela gomme a e šuthišetša pele, intšhi e tee ka nako. Mabati a go thelela ga se a ka a šikinyega, eupša seo se be se ka se mo thibele.
  
  Mokgokaganyi o ile a phela.
  
  "Ba huduša dilori ka ntle ga mo! Dikhukhu ga di kgone go thibela kulo. Gomme go thata kudu go fihla go yona." E be e le lentšu la Hayden."
  
  "Ga go tsela ya go tsena?" - Kinimaka o ile a botšiša.
  
  "Aowa. E tswaletšwe. Gomme ga ke nyake go šomiša maatla a mantši, ge o tseba seo ke se bolelago."
  
  Gomme le ge Drake a be a tseba gore lori ya bona ka noši bjale e be e se na lebati la ka thoko, go be go sa na le tše dingwe tše pedi tšeo di swanetšego go tshwenyega ka tšona.
  
  O itše: "Tlolela sethaleng." "Thoma go kgaola ditefišo tše tša nuclear. Ba tla gapeletšega go kgaotša."
  
  "Go na le kotsi. Damn kotsi, Drake. Go thwe"ng ge e ba e nngwe ya dihlogo tša ntwa e ka fologa?"
  
  Drake o ile a kitimela ka ntle go tšwa ka morago ga khabine, a thuntšhetša bahlasedi. "Bothata bjo tee bja go hlabja ka nako. Re bomang-batho ba go makatša?"
  
  Alicia o ile a thuntšha motho yo a bego a mo hlomarela. "Ke tšhaba gore ba swana kudu le 'ditlatla tša moriti' matšatšing a."
  
  Mmogo ba ile ba tlolela sethaleng gomme ba ikhwetša ba lebane le pomo ya nuclear.
  
  
  * * * .
  
  
  "E šoma ka mahlakore a mabedi," Drake o boletše bjale godimo ga di-comms. "Re ka senya le go kgaola kgokagano ka nako e tee."
  
  Hayden o ile a sega. "Leka gore o se ke wa kwagala o ikgogomoša gakaakaa ka yona."
  
  "Batho ba Yorkshire ga ba itshware ka go ikgogomoša, moratiwa wa ka. Re dira dilo ka moka ka tsela e makatšago ka boikokobetšo bjo bonyenyane feela."
  
  "Gotee le dilo tše dikete tše mmalwa tša masepa." Lentšu la Dahl le be le kwagala eka o a kitima. "Di- pudding tša Yorkshire. Di- terrier. Piri. Dihlopha tša dipapadi. Gomme segalo seo?"
  
  Drake o ile a kwa lori e thoma go sepela ka fase ga gagwe. "Phanele ya taolo e kae, batho?"
  
  Sethekniki se ile sa arabela ka pela. "O a bona kamoo hlogo ya ntwa e bopilwego ka diphanele tše ka bago tše masometharo tše di kobegilego? Ye ke ya seswai go tloga mafelelong a ntlha."
  
  "Polelo ya ka ye e kgethegilego."
  
  Dithunya tše dingwe di ile tša lla. Alicia o be a šetše a tsepeletše go phegeleleng. Mai o ile a no tlolela ka morago ga sefala. Bjale o ile a lebelela backend ya nuke.
  
  "Ditaba tše mpe." Mabrithania a mo."
  
  Dahl o ile a bolela ka gore: "Ke nagana gore re na le ma-China."
  
  "Sefora," a realo Kinimaka. "Sehlopha se secha".
  
  Drake o ile a tlolela phaneleng ya taolo. Na re tseba moo Tšhoša ya Mars e lego gona?"
  
  "Ee, Mat. Eupša ga ke kgone go e bolela ka go hlaboša bjale, akere?" - a araba lentsoe.
  
  "Ee," Dahl a realo.
  
  Drake o ile a šišinya mahlo gomme a ntšha sekurufu se senyenyane sa mohlagase seo se nago le seripa sa merero e mentši. O ile a lokolla dibolutu tše seswai ka pela gomme a di tlogela di wela ka ntle. O ile a ikhwetša a le ka pele ga diphanele tše pedi tše nnyane tša taolo tša bogolo bja diskrini tša sat-nav tša koloi, keypad le maswao a mantši a mašweu a go phadima.
  
  O ile a re: "Cyrillic." "Ke nnete go bjalo."
  
  "Na letšatši le le ka mpefala le go feta?" Alicia o ile a goeletša go ralala le lefase.
  
  Mo-Yorkshire o ile a theola hlogo ya gagwe. "Go nyobana go tlo direga bjale."
  
  Lori e ile ya topa lebelo, ya leba mojakong wo o thelelago. Mabrithania a ile a tšwela pele ka sebopego sa kgauswi go tšwa ka morago ga lefelo la polokelo. Bahlapetši ba be ba phatlaletše go ba dikologa.
  
  Pomo ya nuclear e ile ya phadima, ya šoma ka mo go feletšego, e letetše khoutu ya go thuntšha goba khoutu ya go bolaya.
  
  Drake o be a tseba gore ba swanetše go huduga. O be a tseba gore ba ka se kgone go šutha. Selo se tee fela seo a bego a sa se tsebe e be e le gore ke mang yo a bego a tla hwa pele?
  
  
  * * * .
  
  
  Baleti ba ile ba kitimela ka gare pele, ba thuntšha. Drake e be e le sepheo se segolo, gomme dikulo tše di sa šišinyegego di ile tša zipa go feta Alicia, tša thula hlogo ya ntwa. Ka motsotswana, bophelo bja Drake bo ile bja phadima pele ga mahlo a gagwe, ke moka Alicia a theola mohlapetši yo mongwe, gomme Mai yo mongwe. O ile a bona selo se sengwe gape se etla, le ge a be a tseba gore se sengwe se be se etšwa ka lehlakoreng la bona la sefofu. Maswao a masweu a ile a phadima, khesara ya panya gomme ya leta.
  
  "Na o nagana gore tšhireletšo e ka thuthupa?" Smith gateetee a realo ka setu. "Mohlomongwe ye ke taelo ya bona?"
  
  "Ke ka baka la"ng ba ile ba swanelwa ke go hwa?" Kenzi o ile a botšiša.
  
  "Re bone se pele," Kinimaka a realo. "Malapa ao a amogelago ditefo tše dikgolo a be a nyaka thušo ya tša kalafo goba go hudušwa ka go hloka kholofelo ge hlogo ya lapa la ona e e-hwa. Ge e ba e le ba, mohlala, ba mafia goba triad. Go a kgonega."
  
  Drake o be a tseba gore ba ka se kgone go dula ba thabile nako ye telele. Alicia o ile a kgona go lokolla lepanta ge lori e dutše e kgokologa. Ke tshepa gore mootledi o a bona. Eupša ka nako yeo na o be a ka se be le taba? Drake ga se a bona kgetho e nngwe.
  
  O ile a kitima go bapa le sefala a lebile ka morago, a šišinya matsogo a gagwe ka bohlanya.
  
  "Leta! Ema, ema. O se ke wa thunya. Ke Sekgowa!"
  
  Go ngunanguna ga Dahl go boletše ka moka, ga go na mantšu ao a bego a nyakega.
  
  Drake o ile a wela ka matolo ka morago ga lori, mosela wa nuke o le ka go la nngele, diatla tša gagwe moyeng gomme a lebane le yuniti ya SAS ya banna ba bahlano yeo e bego e batamela, a sa itlhama ka mo go feletšego.
  
  O itše: "Re nyaka thušo ya lena." "Go na le mo gontši kudu mo go lego kotsing gore re ka lwa ntwa."
  
  O bone lesogana le fetogela go comms, a bona banna ba babedi ba bagolo ba mo tsepeletše sefahlegong. Mohlomongwe ba be ba tla mo lemoga. Mohlomongwe ba be ba tseba ka Michael Crouch. O ile a bolela gape.
  
  "Ke nna Matt Drake. Lešole la peleng la SAS. Lešole la peleng. Ke šomela sehlopha sa madira a kgethegilego sa boditšhabatšhaba seo se bitšwago SPEAR. Ke ile ka itlwaetša kua Hereford. Ke be ke tlwaetšwa ke Crouch."
  
  Ke gopola leina, ka moka ga lona. Dithunya tše pedi go tše hlano di ile tša theošetšwa fase. Drake o ile a kwa lentšu la Alicia godimo ga di-comms.
  
  "Le wena o ka be o ile wa bolela leina la ka."
  
  O ile a šikinyega ganyenyane. "Ye e ka no se be kgopolo ye kaone, lerato."
  
  Mai le Alicia ba ile ba boloka baleti ba le kgole. Metsotswana e ile ya feta. Mašole a Brithania a SAS a ile a thuntšha baleti ba oketšegilego bao ba bego ba batamela bao ba ilego ba dutla ka morago ga meropa ya oli yeo e bego e tlatša mpete wa sephaphathi. Drake o be a letile. Monna wa radio o ile a feleletša a feditše.
  
  "Matt Drake ke yena? Ke tšwa Cambridge. Re kopane pele. O hloka eng?"
  
  Letšatši le lebotse, a nagana. SAS ka sekepeng.
  
  O itše: "Re thuše go šireletša lefelo le la polokelo, emiša lori ye le go hlobola pomo ye ya nuclear dibetša." "Ka tatelano ye".
  
  Mabrithania a ile a thopa se.
  
  Ba arogana gomme ba kitima ka mahlakoreng ka bobedi a sefala, ba ile ba theola baleti bao ba bego ba batamela, ba šoma gabotse e le sehlopha. Drake o ile a bona se gomme a ipshina ka dikgopotšo tša mehleng ya kgale. Go be go na le mogau wa seela, go rwala ga bogoši le tshepo ye e sa ineelego ka metsamaong ya sehlopha. O be a nagana gore SPIR ke sehlopha se sebotse kudu lefaseng, eupša bjale...
  
  "Drake! Mai o be a lla. "Bomo ya nyutlelie!"
  
  Oh yeah . O ile a kitimela morago go phanele ya taolo, a lebeletše diskrini, khiiboto le dinomoro ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Di-Geek?" a botšiša. "Na re tseba khoutu?"
  
  Motho yo mongwe o ile a araba ka gore: "E ka ba selo le ge e le sefe sa kgonthe."
  
  "Se ga se go thuša go nyobana e le ka kgonthe, wena semumu sa go nyobana."
  
  "Ke maswabi. Ge nkabe re tseba maina a maloko a Taelo, na re ka hwetša matšatši a bona a matswalo?"
  
  Drake o be a tseba gore o bolela le monna yo a bego a se na taba. E be e le monna yo ba bego ba bolela le yena pejana, sefebe se se šišimišago.
  
  Lauren o ile a goeletša, "O boletše ka Taelo. Ge e ba ba be ba le mo, mohlomongwe ba ile ba rulaganya dibetša tša nuclear. Ga ke kgolwe gore ga se ba tlogela lengwalo leo le nago le dikhoutu."
  
  "Mohlomongwe ga go na khoutu mo, ngwana," lerete la realo. "O sa gopola leswao leo o le filego ge o bula lebitla la Geronimo? Mohlomongwe se se diregile le mo gomme sa lebiša tabeng ya go thuthupišwa ga dihlogo tša nuclear."
  
  Drake o ile a boela morago. "Damn, na ba itlhamile?"
  
  "Ka botlalo." Maswao a mašweu a phadimago ao o a bonago ke dinomoro tša go bala morago."
  
  Meetse a bogale le a leqhwa a ile a tlala mmeleng wa gagwe gomme o be a sa kgone go hema ka thata. "Bjang... nako ye kaakang?"
  
  Gohlola. "Metsotswana ye masometshela-nne. Ke moka wena le bana beno bao ba sego molaong le tla fetoga histori. Taelo e tla buša ka mo go phagamego ka mo go sa felego! Ba phela ka nna! Ke nna Taelo!"
  
  Go ile gwa latela ngangišano le go goeletša mo gogolo. Drake o ile a hlokomela metsotswana yeo e bego e le sešupanakong sa gagwe sa letsogo.
  
  "Thobela? O gona?" - gwa botšiša lentšu le lefsa.
  
  "Hee, mogwera," Drake a ngunanguna. "Re na le metsotswana ye masometharo-tee."
  
  "Ke ile ka nagana ka yona." Mogwera wa gago Lauren o boletše ka Taelo. Go lokile, ba swanetše go ba le khoutu ya go bolaya. Gomme ka ge tše dingwe ka moka e le karolo ya sengwalwa, ke no skimmed. Na o a gopola? E re mo: "Khoutu e nnoši yeo e swanetšego go bolaya ke ge banamedi ba tsogile." Na se se bolela selo go wena?
  
  Drake o ile a šišinya bjoko bja gagwe, eupša a sa kgone go nagana ka selo ge e se palo yeo e fokotšegago ya metsotswana. "Go tsoga?" - a pheta. "O phafogile? O tsogile? Nagana ka tsela yeo Taelo e naganago ka yona? Nazi a be a bolela"ng? Ge Monamedi wa Pere a ka tšwelela, o-"
  
  "Go belegwa," gwa realo lentšu le lefsa. "Mohlomongwe tše ke matšatšikgwedi a bona a matswalo? Eupša se se ka se be bjalo. Dipomo tše tša nuclear tša mehleng ya masomeseswai gantši di na le khoutu ya go bolaya ya dinomoro tše tharo." Go be go na le go hloka kholofelo lentšung la gagwe.
  
  Metsotswana ye lesomesenyane go fihla tshenyegong.
  
  Kensi o ile a bolela. "Dinomoro tše tharo o re? Ka tlwaelo?"
  
  "Ee".
  
  Lesometshela.
  
  Drake o ile a lebelela morago go Alicia gomme a bona gore o be a inama godimo ga lepanta la gagwe, a leka go le lokolla le go thuntšha mohlapetši ka nako ye tee. Ke bone moriri wa gagwe, mmele wa gagwe, moya wa gagwe wo o makatšago. Alicia...
  
  Metsotswana e lesome.
  
  Ke moka Kenzi o ile a goeletša, a tiišetša tumelo ya Dahl go yena. "Ke na le yona." Leka makgolo a šupago."
  
  "Supa-o-o-o. Ka lebaka la eng?"
  
  "O se ke wa botšiša." E no se dira!"
  
  Mofsa wa thekinolotši o ile a fa Drake maswao a dinomoro tša Cyrillic gomme Yorkshireman a tobetša dikonope.
  
  Ba bane - ba bararo - ba babedi - .
  
  O itše: "Ga se ya šoma.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE
  
  
  Kensi a araba ka gore: "Ee. "Go diregile".
  
  Ke therešo gore o ile a hlobola tša bona dibetša, gomme Lauren a hlobola tša bona dibetša. Drake o ile a lebelela go tšwa mmeleng wa nuke go ya go Mai, moo a ilego a ema pele ga khiiboto ye nngwe. Ditefišo ka moka tše tshela tša nuclear di ile tša fedišwa.
  
  O ile a lebelela sešupanako sa gagwe. O itše: "Re be re šetše re ka tlase ga motsotswana.
  
  Kae le kae SAS e ile ya dira mošomo wa ka pela wa baleti. Alicia o ile a lokolla lepanta la bobedi gomme hlogo ya ntwa ya sepela ganyenyane. Drake o ile a kwa a topa lebelo ge a batamela mamati a di-roller.
  
  "Na go na le yo a emišitšego lori ya bona go fihla ga bjale?"
  
  "Ke tla e hlokomela!" - Kenzi a goeletša. "Ntšukantšu!"
  
  "Aowa ka tsela," Kinimaka a realo. "Mafora a gohle moo go se nago tšhireletšego. Go na le moferefere wa nnete mo."
  
  Drake o ile a lebelela ge SAS e romela baleti; Alicia o goga lepanta le lengwe ge Mai a lahlela mohlapetši ka thaere ya ka morago ya lori.
  
  "Ee, ke tseba seo o se bolelago." Sehlopha sa SPEAR se be se gateletšegile ka mo go makatšago.
  
  Mofsa wa sethekniki o ile a thoma ka gore: "Ke bona selo se sengwe se direga." "NNA-"
  
  Kgokagano ya bona le Washington e ile ya kgaolwa.
  
  "Na ke tla e bolela gape?" Drake o ile a leka.
  
  Go homola mo go tšhošago e be e le karabo ya gagwe e nnoši.
  
  "Damn, se se ka se be se sebotse." Drake o ile a kama lefelo ka moka la polokelo.
  
  SEAL Team 7 e ile ya theogela godimo ga bona bjalo ka ge eka dihele ka moka di thuthupile.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl o ile a kitimela morago ga lori ge e batamela mamati a go thelela a Warehouse 18. Monna wa mo-China o ile a kitimela ka pele ga lori yeo e bego e duma, a lebile mojakong wa ka thoko ya kgole. Ba ile ba thuntšha go putla ge ba kitima. Baleti ba ile ba leka go ba thibela. Madira a kgethegilego a China a ile a ba senya ka dikulo le ntwa ya diatla. Hayden o bile le madimabe a go ba ka pele ga sefala ge tiro e thoma.
  
  O ile a roba molala wa mohlapetši, ke moka a diriša mmele wa gagwe go ikhupetša ge ma-China a be a thuntšha ka go se kgethe. Dikulo di ile tša phunya mmele wa gagwe ka lešata le le sa kwagalego gomme tša mo lahlela morago. Thebe ya gagwe e ile ya phuhlama. A e lahla, o ile a tlolela ka morago ga e nngwe ya dithaere tša ka pele, di duma, a e feta go tšwa ka morago ge e kgokologela pele. Ma-China a ile a tshela ka pele ga lori.
  
  Dahl o ile a gotša mollo, a di phatlalatša bjalo ka diphini tša bowling. E sa kgolwegego go e bogela, e ile ya šoma e le pontšho ya dikarabelo tša bona tšeo di nyakilego e le tšeo e sego tša botho. Gaešita le ka morago ga go tlolela morago, ba ile ba bula mollo morago.
  
  Dahl o ile a ikhupetša ka pela, a inama ka morago ga lori, ke moka a lebelela ka ntle gomme a thuntšha dikulo tše dingwe tše sego kae. Ma-China a ile a kgomarelwa fase ka nakwana ge bahlapetši ba be ba ba batamela ka morago. Dahl o ile a lebelela Kensi.
  
  E sego moo a bego a swanetše go ba gona.
  
  "Kenz? Na o lokile?"
  
  "Oh yeah, go no topa mogwera wa kgale."
  
  Dahl ka tlhago o ile a retologa gomme a mmona a phuruphutša ka gare ga di-drawer, hlogo ya gagwe e tsene ka gare, mpa ya gagwe e dutše mo ntlheng ya sekhurumetšo, lerete la gagwe le emišitšwe godimo.
  
  "Ke go tšhoša go se nene."
  
  "Eng? Ao, o hlologetšwe mosadi wa gago? A ka ba a go fiša go feta, Torst, eupša gopola, seo se no dira gore o fiše go mo feta."
  
  O ile a lebelela thoko, a ikwa a gagogile. O be a phela boemong bjo magareng ga lenyalo le tlhalo, gomme le ge go le bjalo o bile le sebaka sa go dira se sengwe ka tšona ka moka. Ke eng sa go makatša seo a bego a se dira mo?
  
  Mošomo wa ka.
  
  Ma-China a ile a tsenela gape, a sega baleti bao ba bego ba batamela ka mollo wa dithunya tša motšhene gomme a kgomaretša Dahl le Hayden fase. Mosweden o ile a retologa gomme a bona Kensi a thelela ka ntle ga lepokisi la kota.
  
  "Oo, mae. Ka kgonthe?"
  
  O ile a swere katana ye mpsha ye e phadimago ka pele ga mahlo a gagwe, legare le le godimo. "Ke be ke no tseba gore ke tla hwetša e tee ge nka epa ka mo go tseneletšego ka mo go lekanego. Bahlakodi ba ka se kgone go ganetša tšhoša."
  
  "Tšhoša ya madi ya Mars e kae?"
  
  "Oo, ke e lahlile ka laeboraring."
  
  "Damn it!"
  
  O ile a kitima a swere tšhoša ka seatleng se sengwe, a swere sethunya sa motšhene ka se sengwe, ke moka a tlolela morago ka morago ga lori, a phadima pele ga mahlo a Dahl e le go fifala. A lahla katana, o ile a thuntšha ma-China ao a bego a tšhaba.
  
  "Ba ya kae?"
  
  "Lefelo la polokelo la 17," Dahl a realo. "Gomme re swanetše go ba latela."
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren o bone tlhaselo ya sehlopha sa Fora go tšwa ka lehlakoreng le letona la Warehouse 19. Kinimaka le Smith ba be ba šetše ba le ka lehlakoreng leo gomme ba tsenela gateetee. Yorgi o ile a khukhuna ka morago ga megopo, a thuntšha baleti. Lauren o ile a kwa pelo ya gagwe e phaphasela ge lori yeo e nago le dihlogo tše pedi tša nuclear e tšwela pele.
  
  A gopola se sengwe le se sengwe seo se boletšwego, o ile a tlolela marulelong a lori, a diriša maotwana e le thekgo. Ke moka a thoma go lokolla lepanta la mathomo. Ge e ba ba be ba ka dira gore morwalo o se tsepame kudu, dilori di be di tla gapeletšega go ema. O ile a lebelela godimo go tšwa ka morago ga pomo ya nuclear, a gata ye nngwe ya dikota tše kgolo, gomme a bona Smith a lwa ka seatla le yo mongwe wa bašemane ba Mafora.
  
  Lephodisa le ile la ikgokaganya. "E sa tšwa go tiišetšwa ke moemedi kua Paris. Na o sa gopola Armand Argento? O le thušitše banna makga a mmalwa go theoša le mengwaga. Go lokile, o re go ba gona ga sehlopha sa Fora ga go dumelelwa. Ka botlalo. Go ka ba le mohuta o itšego wa ntwa e sehlogo yeo e tšwelago pele ka gare."
  
  Lauren o ile a metša gomme a lebelela ge Smith a wela morago, a wela fase go fihla lengoleng le tee. Mofora yo a bego a eme godimo ga gagwe o ile a mo swara ka moriri, a gagola lešela go tšwa medung gomme a le lahlela ka thoko. Smith o ile a goeletša. Lengole go fihla nkong le ile la mo romela a thekesela. Mohlankana wa Mofora o ile a tlolela ka holimo. Smith o ile a katana. Lauren o ile a lebelela go tšwa go yena go ya Kinimaka, ke moka a lebelela Yorgi, hlogo ya ntwa ya nuclear le mamati a go šikinyega ao a bego a batamela.
  
  Ke swanetše go dira"ng?
  
  Dira lešata le lengwe la go hlabja.
  
  O ile a tšholla makasine wa Glock ya gagwe godimo ka godimo ga dihlogo tša manaba a gagwe, a dira gore a tšhoge le go duta.Se se ile sa fa Smith le Kinimaka metsotswana ye bohlokwa.Smith o ile a bona sekgoba gomme a mo thuntšhetša, a kokota mohlaselwa fase.Kinimaka o ile a roba molala wa monna , sefahlego sa yo mongwe gomme a thuntšhwa ka point-blank range.ka ya boraro, a dira gore a thekesele gomme a tlogele ntweng.
  
  Go šetše Mofora o tee feela.
  
  Lauren o ile a wa ge kulo e be e lla mmeleng wa sethunya sa nuclear. Go be go tšhoša gakaakang gore ga se ya ka ya mo tshwenya le gatee? O tlwaetše bjang? Eupša e be e le karolo ya sehlopha se gomme o be a ikemišeditše go dula le sona ge feela ba be ba e-na le sona. O hweditše lapa le gomme o tla le thekga.
  
  Lori e kgolo e ile ya topa lebelo ka pela, ya akgofa ka matla, ya tsena ka go lebanya mojakong wa go tswalela ka rolara, ya thula ka gare ga yona, ya dira gore khabetšhe ya ka pele e kgorome ganyenyane gomme ka morago ya thula ka go otlologa ka lona.
  
  Lauren o ile a itahlela ka morago ga lori.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a šikinyega ge di-SEAL di be di tsenela SAS le SPEAR kgaufsi le hlogo ya ntwa ya nuclear yeo e sepelago, a ipotšiša ge e ba ntwa le ge e le efe e ka ba e gakantšhago goba e bolayago go feta ye. Mantšu a sego kae a tšwago go mokgokaganyi a ile a mmotša gore se ruri se be se kgonega.
  
  Dilori ka moka tše tharo, tšeo di bego di rwele dibetša tše tshela tša nuclear, di ile tša thunya ka mamati a roller shutter ka nako e tee. Di- shrapnel tša tšhipi di ile tša fofa gohle ge mamati ao a gagogilego a be a nwelela. Dilori di ile tša feta. Banna ba ile ba hlasela dilori, ba tlolela ka gare, ba ikwa gore ba tla hwetša lebelo feela. Bjale Drake o ile a bona mašole a mabedi a China a kitima kgauswi. O ile a dula sethaleng gomme a bona Alicia le May kgolenyana, ba khutile ka morago ga e nngwe ya dithekgo tša kota. Pomo ya nuclear e ile ya šuthišwa ge e be e thula o mongwe wa melete e megolo kudu lefaseng.
  
  Drake o ile a tšhošwa. Ge e ba sebetša se segolo le se boima se be se ka lokologana mafelong a sona a go khutša gomme sa roba mabanta, ka moka ba be ba tla ba mathateng.
  
  Ba ile ba tšwa ba tsena mosegare gomme ba kitimela go tloga. Dikhilomithara tše masomepedi ka iri, ke moka tše masometharo, diforamo tše tharo di ile tša rora di phela ge baotledi ba tšona ba gata pedale ya kgase. Go be go na le tsela ye e bulegilego ka bophara ka pele, mo e nyakilego go ba thwii go ya lefelong la go tšwa la motheo, mo e ka bago dikhilomithara tše pedi go tloga. Bjale, ka ge ba le kgauswi le yo mongwe le yo mongwe, Drake o be a kgona go lebelela go tšwa loring ya gagwe go ya go lori ya Dahl, gomme ka morago go ya Kinimaka. Pono ya dithuthupi tše dikgolo tša nuclear tše di sepelago, batho ba lwa ba bapile, batho ba thuntšha dithunya, dithipa le difihla di dirišwa, batho ba lahlwa, go se na kotara yeo e neilwego, tsela e kobega le dilori ka moka tše tharo di theoga ge di retologa, di ile tša mo makatša mokokotlo.. . E be e le lebone la megabaru le bošoro, go bona Dihele ka leihlo la kgopolo.
  
  Eupša bjale tlhokomelo ya gagwe ka moka e be e lebišitšwe ditiisong.
  
  Ba bane ba matla, ba ile ba hlasela SAS pele, ba bolaya e tee ntle le mathata. Mabrithania a ile a kgobokana gomme a otla morago, a gapeletša ma-SEAL go khupetša. Banna ba bane ba ile ba kitimela ka morago ga dilori, ba holofetše go tlolela ka gare ga tšona. Molaodi wa SAS, Cambridge, o ile a lwa ka diatla le Navy SEAL gomme bobedi bja bona ba ile ba thulwa. Mai le Alicia ba be ba swaregile ka go lwantšha baleti le go leka go hwetša lefelo leo le bulegilego ka gare ga melee.
  
  Drake o ile a lebana le moetapele wa sehlopha sa SEAL. "Ka lebaka la eng?" - a botšiša.
  
  "O se ke wa botšiša dipotšišo," monna a rora gomme a sepela go ya go Drake. Dikotlo di be di nepagetše e bile di le thata ka mo go makatšago, di swana kudu le tša gagwe. O ile a thibela, a kwa bohloko bja diboloko tšeo gomme a otla morago. O ile a raga ka thata. Thipa e ile ya tšwelela seatleng sa monna yo mongwe. Drake o ile a thibela kotlo yeo ka ya gagwe, a lahlela dibetša ka bobedi ka thoko gomme a fofela kgole le lori.
  
  "Ka lebaka la eng?" - a pheta.
  
  "O ile wa senya. Wena le sehlopha sa gago."
  
  "Bjang?" - Ke ile ka botšiša. Drake o ile a boela morago go hwetša sekgoba se itšego.
  
  "Gomme ke ka lebaka la eng ditlatla tše di ka nyaka go re bolaya?" Alicia o ile a botšiša ge a tšwelela ka morago ga monna yo.
  
  O ile a otla ka pela, a mo itia ka tempeleng. Drake o ile a mo raga ka dipshiong gomme a mo lebelela a wa. Alicia o ile a šišinya leoto la gagwe sefahlegong sa gagwe. Mmogo ba ile ba mo lahlela, ba dikologa, ka lewatleng.
  
  Tsela e ile ya katološwa pele.
  
  Mai o ile a romela baleti ba babedi. Monna yo mongwe wa SAS o ile a bolawa, gomme bjale Mabrithania le ma-Amerika ba be ba lekana ka matla. Ba bararo kgahlanong le ba bararo. Drake o ile a bona ma-China a mabedi ao a a bonego pejana a gagabela bjalo ka digokgo godimo ga pomo ya nuclear.
  
  "Lebelela se!"
  
  Morago ga nako kudu. Ba wela godimo ga gagwe.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl o be a tseba, ge e le gabotse, gore ba be ba lebile Romania. E be e le mo gobotse. E be e le leeto la seripa sa iri la go otlela leo le bego le ka ba bolaya pele ba fihla moo.
  
  O ile a lwa le ma-China le baleti, a ba kgoromeletša morago gomme a ba hwetša ba tlolela godimo, ba nyaka tše dingwe. Ma-China a ile a tlola ditšhireletšo tša gagwe, a mo itia ka matla gomme a nyakile a mo kokotela gabedi ka dithipa tša gagwe tše di šiišago. Bahlapetši ba oketšegilego ba ile ba mo dikanetša. Hayden o ile a retologela go di lahlela loring go fihlela palo ya tšona e fokotšega.
  
  Ka morago, Kenzi o ile a šomana le manaba a gagwe a mafelelo. Motšhene o be o se na selo, bohwibidu bo be bo rotha go tšwa katana. O ile a boela morago sethaleng, bjale a tshesa mahlo ge ma-China a mabedi a be a mo hlasela mmogo, a šišinya dithipa. O ile a ganetša, a sepela go dikologa. Ba ntšha dibetša. O ile a itahlela difahlegong tša bona, a ba makatša. Thunyo e ile ya feta ka tlase ga letsogo la gagwe, ya kgorometšwa pomo ya nuclear. O ile a ikhwetša a le kgauswi le yo mongwe wa masogana a swere sethunya se mo šupa sefahlegong.
  
  "Masepa".
  
  Tsela e nnoši e be e le godimo. O ile a raga seatla seo se swerego sethunya, a se romela se fofa, ke moka a namela godimo ga thekgo godimo ga khetla ya sebetša sa nuclear. O ile a fihla godimo, a hwetša gore godimo kua e be e no ba go kobega mo go boleta, eupša go le kotsi go lekalekanya. Go e na le moo, o ile a dula a nametše pomo ya nuclear a swere katana ka seatleng.
  
  "Etla o nyoba o ntšee!" - a goeletša. "Ge o ka iteta sebete."
  
  Di ile tša fologa ka lebelo, di leka-lekane ka mo go phethagetšego. Kenzi o ile a ema godimo ga hlogo ya ntwa, a dikologa tšhoša ya gagwe, ge ba mo hlasela ka dithipa. Strike le swing. O ile a ganetša, eupša ba ntšha madi. O ile a thula rokete. Lori e be e šikinyega ka lebelo la dimaele tše masometharo ka iri. Ma-China a tlwaetše go fihla bokgoleng bjo bo phagamego kudu. Kenzi o ile a lahlegelwa ke tekatekano, a thelela gomme a wela morago godimo ga rokete.
  
  "Ao".
  
  Ledimo la phefo le ile la foka meriring ya gagwe, le tonya bjalo ka sehatsetsing. Thipa e ile ya wela godimo ga gagwe. O ile a fetolela katana ka seatleng sa gagwe se sengwe, a mo swara ka letsogo ka menwana ya gagwe gomme a e šišinya ka bogale ka thoko. Letsogo la robega gomme thipa ya wa ka ntle. Le gona o ile a sotha setopo ka tsela ye gomme a se bona se fofa hlogo pele ka ntle ga lori. Motho wa bobedi o be a šetše a hlasetše. Kenzi o ile a šuthiša katana morago seatleng sa gagwe sa le letona gomme a e tlogela e thula ntlha ka go lebanya. O ile a phaphamala motsotswana pele Kenzi a mo lahlela ka thoko.
  
  Ke moka o ile a lebelela fase a le lefelong la gagwe la go dula godimo ga pomo ya nuclear, legare la katana ya gagwe le rotha madi go bao ba lwago ka tlase.
  
  "Ma-China a mabedi a ile a bolawa. Ba bararo ba šetše."
  
  Alicia o ile a mo lebelela a le ka loring ya gagwe yeo a e fentšego, a bogetše ntwa godimo ga hlogo ya ntwa. "E be e bonala e fodile kudu," a realo. "Ke tloga ke dumela gore ke na le go tsoga ga monna."
  
  Dahl o ile a mo lebelela a le ka loring ya gagwe ka noši. "Le nna".
  
  Eupša ka morago hlogo ya ntwa e ile ya thoma go sepela.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE MONE
  
  
  Dahl o ile a lemoga phetogo gatee-tee, a bona mabanta a mabedi ao ba kgonnego go a lokolla a phaphasela phefong, ke moka ya boraro ya arogana bjalo ka sehlopha sa raba sa bohlanya kudu lefaseng, se phasola ka bogale kgahlanong le tefo ya nuclear le tlase ga sefala. Ka lunge ya mathomo ye maatla, o ile a thula mohlapetši ka mpeng, a dira gore a fofe, matsogo akimbo, thwii go tšwa ka lehlakoreng la lori gomme a thula dithaere tša ka morago tša yo a bego a otlela kgauswi le yena point-blank. Dahl o ile a šišinya sefahlego ka baka la sephetho seo.
  
  Pomo ya nuclear e ile ya šutha gape. Dal o ile a kwa mouwane wo mohwibidu o theoga godimo ga gagwe ge Kenzi a katana godimo ga gagwe gomme Hayden a katana thwi ka fase ga moriti wa gagwe, a se na kgopolo ya gore go tla latela eng. O ile a goeletša le go rora, eupša ga se gwa atlega. Go duma ga dithaere, go goeletša, go tsepamiša kgopolo mo go nyakegago bakeng sa go lwa; tše ka moka di be di šitišana le go kwa ga bona. O ile a tlolela go mokgokaganyi.
  
  "Sepela." Pomo ya nuclear e kgauswi le go thuthupa!"
  
  Kenzi o ile a lebelela fase. "Ke ya kae? Na o ra gore o fologe?"
  
  "Aowa!"
  
  Mafelelong a tether ya gagwe, Moswede o ile a kitima bjalo ka lehlanya kgauswi le Hayden gomme a gatelela legetla la gagwe kgahlanong le boima bjo bo makatšago bja projectile. "Pomo ya nuclear e a wa!"
  
  Hayden o ile a kgokologa ka lebelo, gomme go bile bjalo le ka mohlapetši. Hlogo ya ntwa e ile ya sepela intšhi e nngwe. Dahl o ile a mo emiša ka onse ye nngwe le ye nngwe ya maatla ao a kilego a a kgoboketša, mešifa ye nngwe le ye nngwe e goeletša.
  
  Go ile gwa kwagala go kokota mo gogolo kgauswi le yena.
  
  Masepa a.
  
  Eupša e be e le Kenzi, a sa swere katana gomme a na le pososelo ya kgegeo sefahlegong sa gagwe. "Damn it, o no ba mogale wa go nyobana wa go hlanya. Na ruri o nagana gore o ka kgona go swara se le ge e le motsotswana?"
  
  "Um, aowa. E sego ka nnete."
  
  "Ke moka o huduge."
  
  Mosweden wa lehlanya o ile a thuma ka nepo.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake le Alicia ba kgonne go tšea motsotswana go tšea karolo pontšhong yeo.
  
  "Dal o dira eng?" Alicia o ile a botšiša. "Na o gokarela pomo ya nuclear ya go hlabja?"
  
  "Don"t be a fool," Drake a kgwatha, a šikinya hlogo. "Go molaleng gore o a mo atla."
  
  Drake o ile a tlolela ka thoko go thuša bašemane ba SAS, a phamola SEAL go lesogana gomme a le lahlela ka fase ga pomo ya nuclear. Mmele wa monna yo ka moka o ile wa šikinyega. Ba ile ba fapantšha dikotlo, gomme ka morago TIiso e robala e idibetše, e lebeletše fase, eupša e phela. Drake o be a ikemišeditše go e tlogela ka tsela yeo.
  
  SEAL e nngwe e hwile, ya latelwa ke lešole la SAS, bobedi bja bona ba hlabilwe kgauswi. Cambridge le lesogana ke sohle seo se šetšego. Ba ile ba kopana le Drake go lwantšha SEAL ya mafelelo. Ka nako e swanago, Alicia le May ba ile ba ba tlatša. Lori e ile ya duma tseleng ya lerole, ya thula moagišani gatee gomme ya otlela. Thulano e ile ya dumelela pomo ya nuclear ya Dahl gore e tsepame ka go e tiišetša dithekgong tša yona tše dikgolo kudu. Dikoloi ka moka tše tharo, bjalo ka e tee, di ile tša thuba kgoro ya go tšwa gomme tša tšwela pele di otlela, di lebile Romania. Tšhipi le sekontiri di ile tša senywa ka mo go feletšego, di gagoga pele le morago. Ka nako ye, dihelikoptara di be di fologile gomme di fofa go bapa le dilori, gomme banna bao ba nago le dithunya tše boima ba be ba ithekgile ka ntle ga mejako gomme ba lebiša tlhokomelo go baotledi.
  
  Drake o ile a emiša tlhaselo ya SEAL. "Leta. O lešole la madira a kgethegilego. Basadi ba Amerika. Ke ka baka la"ng o ka leka go re bolaya?"
  
  Ge e le gabotse, ga se a ka a letela karabo, eupša monna yoo o ile a arabela ka go hlasela. O ile a ntšha Cambridge gomme ka morago a fetša Drake. Lesogana la SAS le ile la wela ka lehlakoreng la gagwe. SEAL e be e le sehlogo e bile e se na kgaugelo, e tliša kotlo e pšhatlaganyago ka morago ga kotlo. Eupša ka morago Mai o ile a retologa gore a lebane le yena.
  
  Metsotswana ye seswai e ile ya feta gomme ntwa ya fela. Le mo nakong ye ba ile ba mo tlogela a phela, a fegelwa ka mokgobo, a hlobotšwe dibetša.
  
  Drake o ile a retologela go Cambridge. "Nka se kgone go bolela kamoo re lebogago thušo ya gago ka gona, Major. Ke maswabi kudu ka go lahlegelwa ke batho ba gago. Eupša hle, ge o nyaka, tlogela batho ba ba phela, ba be ba fo latela ditaelo."
  
  Ditiiso tše pedi tšeo di šetšego di ile tša lebelela godimo, di maketše gomme mohlomongwe di gakanegile.
  
  Cambridge o ile a dumela ka hlogo. "Ke a kwešiša ebile ke dumelelana le wena, Drake. Mafelelong a letšatši, ka moka ga rena re di- pawn."
  
  Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. "Go lokile, e sego gape. Mmušo wa Amerika o ile wa no leka go re bolaya. Ga ke bone tsela ya go boela morago go se."
  
  Cambridge o ile a šikinya magetla. "Otla morago."
  
  Drake o ile a myemyela ka go nyamiša. "Monna ka morago ga pelo ya ka. Go bile bose go kopana le wena, Major Cambridge."
  
  "Le wena, Matt Drake."
  
  O ile a šišinya hlogo go Mai le Alicia, ke moka a sepela ka kelohloko a lebile ka morago ga lori. Drake o ile a mo lebelela ge a tloga, a lekola go tsepama ga hlogo ya ntwa ka nako e tee. Se sengwe le se sengwe se be se bonagala se le botse.
  
  "Na o a tseba gore ba tla boa ba tšea tšhoša?" Alicia o ile a mo hlohleletša.
  
  "Ee, eupša o a tseba eng? Ga ke fe go nyobana. Tšhoša ya Mars ke mathata a manyenyane a rena." O ile a bulela kgokagano. "Hayden? Go fihla bokgoleng bofe? O phela bjang moo?"
  
  Hayden o ile a araba ka gore: "Go lokile. "Wa mafelelo wa ma-China o sa tšwa go tlola. Ke ya go nyaka tšhoša."
  
  Kenzi o ile a sega. "Aowa, ba mpone ka tiro."
  
  "Na ga se rena ka moka?" Drake o ile a myemyela. "Ga ke ye go lebala pono ye lebakanyana."
  
  Alicia o ile a mo itia ka sekwere legetleng. "Chill out, lešole. Nakong e tlago o nyaka gore ke tsenye pomo ya nuclear magareng ga maoto a-ka."
  
  "Aowa, o se tshwenyege," Drake a realo, a retologa. "Ke tla go direla yona ka morago."
  
  
  * * * .
  
  
  Dihelikoptara di ile tša kwera, di tšhošetša le go hlohleletša baotledi go fokotša lebelo la dikoloi tša bona. Ke therešo gore ga se ya šoma mathomong, eupša ka morago ga ge motho yo mongwe a tsenye kulo ya maemo a godimo ka le lengwe la digalase tša pele, batho bao ba bego ba nagana gore ga ba kgomege gatee-tee ba ile ba thoma go ba le dipelaelo. Metsotso e meraro ka morago, dilori di ile tša fokotša lebelo, diatla tša tšwelela ka mafasetereng gomme sephethephethe ka moka sa ema.
  
  Drake o ile a boela a ba le teka-tekano, a tlwaetše go kgorometša ka mehla le go sepela pele. O ile a tlolela fase, a lemoga gore tshepedišo ya kgokagano e phetše gateetee, gomme bjale o be a beile bakgweetsi ba gagwe ba difofane leihlo kgauswi kudu.
  
  Go be go se na modumo wo o tšwago go mokgokaganyi. Washington, mo nakong ye, e ile ya homola.
  
  Sehlopha se ile sa kgobokana ka morago ga go senya di-headphone tša bona. Ba ile ba dula mmotong wa bjang wo o lebeletšego dikepe tše tharo tša dithuthupi, ba ipotšiša gore lefase le baanegwa ba lona ba babe kudu ba ka ba lahlela eng ka morago.
  
  Drake o ile a lebelela mokgweetsi wa sefofane. "Na o ka re fofiša ka sefofane go ya Romania?"
  
  Mahlo a monna yo ga se a ka a thekesela. O ile a re: "Ke nnete." "Ga ke kwešiše gore ke ka baka la"ng go se bjalo. Boemong le ge e le bofe, dibetša tša nuclear di romelwa moo gore di bolokwe motheong. Re tla ba le mohola."
  
  Mmogo ba ile ba tloga lefelong le lengwe la ntwa.
  
  Mmogo ba ile ba dula ba tiile.
  
  
  * * * .
  
  
  Diiri tše sego kae ka morago, sehlopha se ile sa tloga ntlong e šireletšegilego ya Romania gomme sa namela pese ya go ya Transylvania, sa fologa kgaufsi le Bran Castle, e lego lefelo leo go thwego ke lefelo la bodulo la Count Dracula. Mo, gare ga dihlare tše ditelele le dithaba tše di phagamego, ba ile ba hwetša ntlo ya baeng ye lefsifsi le ye e homotšego gomme ba dula ka gare ga yona. Mabone a be a fifala. Sehlopha bjale se be se apere diaparo tša setšhaba tšeo di tšerwego ntlong ye e bolokegilego, gomme se rwele fela dibetša le dithunya tšeo ba bego ba ka di rwala, gammogo le stash ye botse ya tšhelete go tšwa sefeng yeo Yorgi a e tšerego. Ba be ba se na phasepoto, ditokomane, dikarata tša boitšhupo.
  
  Ba kgobokana ka phapošing e tee. Batho ba lesome, ga go na kgokagano. Batho ba lesome ba tšhaba mmušong wa Amerika ba se na kgopolo ya gore ba ka mmota mang. Ga go na lefelo le le kwagalago la go retologela. Ga go sa na lerumo e bile ga go sa na motheo wa sephiri. Ga go na ofisi ka Pentagon, ga go na legae kua Washington. Mohuta wa malapa ao ba bego ba na le ona o be o feta seo se bego se dumeletšwe. Dikgokagano tšeo ba bego ba ka di diriša di ka bewa kotsing.
  
  Lefase ka moka le fetogile ka lebaka la tatelano ye nngwe ye e sa tsebjego, ye e sa kwešišegego ya lekala la khuduthamaga.
  
  "Ke eng se se latelago?" Smith o ile a rotoša taba ye pele, lentšu la gagwe le le fase ka phapošing yeo e bego e sa bonege gabotse.
  
  "Sa pele re phetha thomo," Hayden a realo. "Taelo ya Kahlolo ya Mafelelo e ile ya nyaka go fediša lefase ka go uta dibetša tše nne tše di šiišago. Ntwa, ka lebaka la Hannibal, yo e bego e le sebetša se segolo. Phenyo ka thušo ya Genghis Khan, yeo e bego e le khoutu ya senotlelo yeo re e sentšego. Tlala, ka Geronimo, yeo e bego e le sebetša sa thutaphedi. Gomme mafelelong, Lehu, ka Attila, yo a bego a na le dihlogo tše tshela tša nuclear. Mmogo dibetša tše di be di tla fokotša setšhaba sa rena bjalo ka ge re se tseba go ba tshenyo le tlhakatlhakano. Ke nagana gore re ka bolela ka kgodišego gore re fedišitše tšhošetšo."
  
  Lauren o itše: "Ka mafelelo a nnoši a lokologilego e lego Tšhoša ya Mars." "Bjale ka diatleng tša e ka ba ma-China goba Mabrithania."
  
  "Ke tloga ke holofela gore ke rena," Drake a realo. "SAS e re phološitše moo gomme ya lahlegelwa ke banna ba bangwe ba ba lokilego. Ke tshepa gore Cambridge e ka se kgalemelwe."
  
  "Go tšwela pele..." Dahl a realo. "Le rena re ka se kgone go dira se re nnoši. Sa mathomo, ke eng sa go makatša seo re yago go se dira bjale? Le gona sa bobedi, ke mang yo re ka mmotago gore a re thuše go dira se?"
  
  "Go lokile, sa mathomo re tla hwetša seo se dirilego gore ma-Amerika a re retologele," Hayden a realo. "Ke nagana gore go buiwa ka Peru le... dilo tše dingwe... tšeo di diregilego. Na e fo ba batho ba sego kae ba matla kgahlanong le rena? Sehlopha se se aroganego seo se tutuetšago ba bangwe? Ga ke kgolwe le motsotswana gore Coburn o be a tla dumelela se."
  
  "O re re swanetše go ba le poledišano ya sephiri le Mopresidente?" Drake o ile a botšiša.
  
  Hayden o ile a šikinya magetla. "Ka lebaka la eng go se bjalo?"
  
  "Gomme ge e le sehlopha sa go arogana," Dahl a realo. "Re a ba fediša."
  
  "O a phela," Mai a realo. "Tsela e nnoši ya go phologa se ke go swara manaba a rena a phela."
  
  Sehlopha se ile sa dula ka phapošing e kgolo maemong a fapanego, dikgaretene di be di gogwa ka thata, di ba šireletša bošegong bjo bo sa tsenegego. Ka gare-gare ga Romania ba ile ba boledišana. E rulagantšwe. Go se go ye kae go ile gwa ba molaleng gore ba be ba tloga ba e-na le methopo, eupša methopo yeo e be e le e nyenyane. Drake o be a kgona go di bala ka seatla se tee.
  
  "Ke ya kae?" Kenzi o ile a botšiša, a sa swere katana ya gagwe, a tlogela legare le tšhuma seetšeng se se fokolago.
  
  "Tšwela pele," Drake a realo. "Re dula re tšwela pele."
  
  Dahl o itše: "Ge e ba re ka tsoga re emišitše." "Re a hwa."
  
  Alicia o ile a swara Drake ka seatla. "Gomme ke be ke nagana gore matšatši a ka a go tšhaba a fedile."
  
  "Se se fapane," a realo, ke moka a hemela godimo. "Ke nnete o tseba seo. Ke maswabi."
  
  "Tšohle di lokile." Bošilo eupša bo ratega. Mafelelong, ke ile ka lemoga gore wo ke mohuta wa-ka."
  
  "Na se se ra gore re tšhaba?" Kenzi o ile a botšiša. "Ka gobane ke be ke tloga ke nyaka go tloga go tšohle."
  
  "Re tla šomana le seo". Dahl o ile a inama kgauswi le yena. "Ke a go tshepiša." Gape ke na le bana baka, le se lebale. Ke tla ba fenya se sengwe le se sengwe."
  
  "Ga se wa bolela ka mosadi wa gago."
  
  Dahl o ile a lebelela ka go tsepelela gomme ka morago a dula morago setulong sa gagwe, a nagana. Drake o ile a bona Kensi a batamela go se nene le Moswede yo mogolo. O ile a e ntšha monaganong wa gagwe gomme a lebelela go dikologa phapoši.
  
  O itše: "Gosasa ke letšatši le lengwe." "O nyaka go ya kae pele?"
  
  
  MAFELELO
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ya go betha lloto
  Mo moeding wa Haramagedone
  
  
  KGAOLO YA PELE
  
  
  Julian Marsh e be e dutše e le monna wa mebala e fapanego. Lehlakore le lengwe ke le lentsho, le lengwe ke le bohlokwa... ad infinitum. Se se makatšago ke gore ga se a ke a bontšha kgahlego le ge e le efe ya gore ke ka lebaka la eng a hlagoletše ka tsela ye e fapanego gannyane le ba bangwe ka moka, a no e amogela, a ithuta go phela le yona, a e thabela. Ka kgopolo e nngwe le e nngwe se se ile sa mo dira gore e be selo seo se kgahlišago; e ile ya tloša tlhokomelo go maano ao a bego a lalela ka morago ga mahlo ao a bontšhago maikutlo le moriri wa letswai le pherefere. March e be e dula e tla ba ye e tšwetšego pele - ka tsela ye nngwe goba ye nngwe.
  
  Ka gare e be e le motho yo a fapanego gape. Go tsepamiša kgopolo ka gare go ile gwa lebiša tlhokomelo ya gagwe go moko o tee. Kgweding ye e be e le lebaka la ma-Pythian, goba go e na le moo seo se bego se šetše go bona. Sehlopha se se sa tlwaelegago se ile sa goga tlhokomelo ya gagwe gomme ka morago sa fo tswalela go mo dikologa. Tyler Webb e be e le mega-stalker ya psychopathic go feta moetapele wa cabalist. Eupša Marsh o ile a thabela sebaka sa go ya go yona a nnoši, a hlama meralo ya motho ka noši, ya go makatša. Go ya diheleng le Zoe Shears le yo mongwe le yo mongwe yo a bego a sa le mafolofolo ka gare ga sehlotswana, le go ya diheleng tše di tseneletšego le go feta le Nicholas Bell. A tlemilwe, a tlemilwe ka dithapo tša diatla e bile a tlemilwe ka dithapo tša meetse, ga go pelaelo gore mošomi wa peleng wa tša kago o be a tla bea se sengwe le se sengwe go balaodi gore a hwetše gaešita le go khutša ganyenyane kahlolong ya gagwe.
  
  Go Marsh, bokamoso bo be bo bonagala bo phadima, gaešita le ge bo be bo e-na le tint e nyenyane. Go be go na le mahlakore a mabedi kanegelong ye nngwe le ye nngwe, gomme e be e le monna wa mahlakore a mabedi kudu. Ka morago ga ge re tlogile ka manyami Ramses Bazaar yeo e sa phelego gabotse - re tloga re ratile diphapoši tša go dira dilo ka dihlabelo tša tšona ka moka - March e ile ya ya magodimong ka thušo ya helikopotara ya mmala wa sekoti. A kitimela go tloga, o ile a lebiša tlhokomelo ka pela leetong le lefsa la go sepela ka pele.
  
  NEW YORK ya go swana le yona.
  
  Marsh o ile a leka sedirišwa seo ka lehlakoreng la sona, a se batametša kgaufsi, a sa kgonthišege ka seo a se bonago eupša a kgodišegile ka seo se ka se dirago. Ngwana yo e be e le sedirišwa se segolo sa go rerišana. Big daddy wa kgodišego ye e feletšego. Ke mang yo a ka ngangišanago le pomo ya nuclear? Marsh o ile a tlogela sedirišwa se nnoši, a hlahloba mokotla wa ka ntle gomme a lokolla mabanta a magetla gore a kgone go amogela foreime ya gagwe e boima. Ke therešo gore o be a tla swanelwa ke go dira diteko tša selo seo gomme a kgonthišetše go nepagala ga sona. Taba ke gore, bontši bja dipomo di be di ka apewa gore di bonagale bjalo ka selo seo di bego di se sona-ge e ba moapei a be a le yo mobotse ka mo go lekanego. Ke feela ka nako yeo moo White House e bego e tla khunama.
  
  Risky, lehlakore le lengwe la gagwe la realo. E kotsi.
  
  Eupša go thabiša! yo mongwe o ile a phegelela. Gomme e be e swanetše go tsenywa mpholo wa mahlasedi a mannyane, bakeng sa taba yeo.
  
  March o ile a itshega. Sebodu se se bjalo. Eupša khaonthara ya Geiger ye nnyane yeo a bego a tlile le yona e ile ya homola, ya hlohleletša sebete sa gagwe.
  
  Eupša, go bolela nnete ka mo go feletšego, go fofa e be e se selo sa gagwe. Ee, go be go na le lethabo, eupša gape go be go na le kgonagalo ya lehu le le fišago - gomme gona bjale seo se be se tloga se sa mo kgahliše. Mohlomongwe nako e nngwe. Marsh o be a feditše diiri tše dintši tše di kwešago bohloko a rulaganya thomo ye, a kgonthišetša gore dintlha ka moka tša tsela di be di le lefelong la tšona e bile di bolokegile ka mo go kgonegago, le ge e le gore ge go elwa hloko mafelo ao a bego a tla ema go ona, kgopolo yeo e be e nyakile e segiša.
  
  A re tšeeng gona bjale mohlala. Ba be ba lebile ka tlase ga seširo sa sethokgwa sa Amazon ge ba le tseleng ya go ya Colombia. Go be go na le monna yo a bego a mo letetše - go feta o tee, ge e le gabotse, gomme Marsh o ile a setempe semelo sa gagwe kopanong ka go gapeletša gore ba apare bošweu. Tumelelo e nyenyane feela, eupša e bohlokwa bakeng sa Pythia.
  
  Na se ke sohle seo ke lego sona gona bjale?
  
  Marsh o ile a sega ka go hlaboša, a dira gore mokgweetsi wa helikopotara a lebelele go dikologa ka go tšhoga.
  
  "Tšohle di lokile?" - gwa botšiša monna yo mosesane yo a nago le mabadi.
  
  "Go lokile, seo se ithekgile ka pono ya gago." March o ile a sega. "Le gona ke dipono tše kae tšeo o nago le tšona. Ke rata go thabiša ba fetago o tee. Wena?"
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a retologa, a ngunanguna selo se sengwe seo se sa kwešišegego. March o ile a šikinya hlogo. Ge nkabe mašaba ao a sa hlatswiwago a be a tseba gore ke maatla afe ao a bego a swere, a dutla le go tšhošwa ka fase ga ona, a sa kgomege goba a sa ele hloko tshenyo yeo a e hlotšego.
  
  Marsh o ile a bogela ponagalo yeo e lego ka mo tlase, a ipotšiša ka lekga la milione ge e ba ntlha ye ya go tsena United States e be e le tsela e nepagetšego. Ge go fihla go yona, go be go na le dikgetho tše pedi fela tša nnete - ka Canada goba ka Mexico. Naga ya mafelelo e be e le kgaufsi kudu le Amazon gomme e tletše ka bomenetša; ba tletše ka jeme ka batho bao ba bego ba ka lefša gore ba thuše le go boloka melomo ya bona e tswaletšwe. Canada e ile ya nea mafelo a sego kae a šireletšegilego bakeng sa batho ba bjalo ka Marsh, eupša a be a sa lekana gomme ga se ya ba ya batamela go swana le go fapa-fapana mo go bego go le gona Amerika Borwa. Ge ponagalo ya naga yeo e sa swanego e tšwela pele go phutholla ka tlase, Marsh o ile a hwetša monagano wa gagwe o lelera.
  
  Mošemane o goletše maemong a tokelo, a e-na le mo gontši kudu ka ganong go feta khaba ya silifera; go feta go swana le lepara la gauta le le tiilego. Dikolo tše kaone le barutiši ba kaone-ba bala "ba kaone" e le "ba rategago kudu," Marsh o be a fela a phošolla-di ile tša leka go mo bea tseleng e nepagetšego , eupša tša palelwa.Mohlomongwe go dula sekolong se sengwe se se tlwaelegilego go be go tla thuša, eupša batswadi ba gagwe ba be ba humile dikokwane setšhaba sa Borwa gomme ba be ba le kgole le go se kgokagane le nnete.Marsh o ile a godišwa ke bahlanka gomme a bona batswadi ba gagwe kudu nakong ya dijo le dikamogelo tša maemo a godimo, moo a ilego a laelwa gore a se bolele.Ka mehla ka fase ga mahlo a go swaya diphošo a tatagwe, yo a ilego a netefatša boitshwaro bjo bo se nago bosodi. Gomme ka mehla pososelo ya gagwe ya molato mma yo a bego a tseba gore morwa wa gagwe o gotše a se na lerato e bile a nnoši, eupša o be a sa kgone ka mo go feletšego go itliša go itlhohla ka sebopego sefe goba sefe.Gomme ka fao Julian Marsh o ile a gola, a hlabolla, gomme a ba seo tatagwe a se bitšago pepeneneng "a mošemane yo a sa tlwaelegago."
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a bolela, gomme Marsh a e hlokomologa ka mo go feletšego. "Na ke tla e bolela gape?"
  
  "Re batamela Cali, mong wa ka. Colombia."
  
  Marsh o ile a inama gomme a lebelela pono e mpsha e phutholla ka tlase. Cali e be e tsebja e le o mongwe wa metse yeo e nago le bošoro kudu dinageng tša Amerika le legae la Cali Cartel, e lego e nngwe ya baabi ba bagolo kudu ba cocaine lefaseng. Letšatšing le ge e le lefe le le tlwaelegilego, monna yo a swanago le Marsh o be a tla tšea bophelo bja gagwe ka diatleng tša gagwe, a sepela ditarateng tša ka morago tša El Calvario, moo di- ragamuffin di bego di phuruphutša ditarateng bakeng sa ditlakala gomme di robala ka dintlong tša flophouse, moo badudi ba moo ba bego ba tlaišwa ke go bitšwa "lefelo la kgotlelelo" . ka go dumelela diokobatši tša tšhomišo ya kgwebo le thobalano di ka atlega ka tsenogare ye nnyane ya maphodisa.
  
  Marsh o be a tseba gore le ke lefelo la gagwe le pomo ya gagwe ya nuclear.
  
  Ge a dutše fase, mokgweetsi wa sefofane o ile a bontšha Marsh lori ya go rwala dithoto ye talalerata yeo go yona go bego go dutše banna ba bararo bao ba nonnego kudu bao ba nago le mahlo a tonyago, a hwilego le difahlego tše di se nago ponagalo. Ba itlhamile pepeneneng ka dithunya, ba ile ba felegetša Marsh ka gare ga lori ka tumedišo e kopana feela. Ke moka ba ile ba otlela ka mebileng ye e kolobilego, ye e hlakahlakanego, meago ye e šilafetšego le di-awning tše di rusitšego, ba fa leihlo la gagwe leo le tlwaeditšwego pono ye nngwe ye nngwe ya lefase, lefelo leo karolo ya baagi e bego e "phaphamala" go tšwa mokhukhung o mongwe go ya go o mongwe, ntle le legae la sa ruri. March o ile a gogela morago gannyane, a tseba gore ga a na selo seo a ka se bolelago ka seo se diregilego ka morago. Lega go le bjalo, go ema mo go be go nyakega ge e ba a be a nyaka go tsenya dibetša tša nuclear ka sephiring ka katlego ka US, gomme di be di swanelwa ke go ipea kotsing le ge e le efe. Gomme go ba gona, Marsh o be a bonagala a sa tšee lehlakore ka mo a bego a ka kgona, ka maano a mmalwa godimo ga matsogo a gagwe a mebalabala.
  
  Koloi e ile ya dikologa mebotong e mengwe e kgokologago yeo e khupeditšwego ke mouwane, mafelelong ya fetoga tsela ya go tsena yeo e betlilwego yeo e nago le ntlo e kgolo le e homotšego ka pele ga yona. Leeto le be le dirilwe ka setu, eupša bjale yo mongwe wa baleti o ile a retološetša sefahlego se se sa ineelego go Marsh.
  
  "Re mo".
  
  "Go pepeneneng. Eupša "mo" o kae?"
  
  E sego go hloka tlhompho kudu. E sego go whiny kudu. E boloke ka moka e le mmogo.
  
  "Tšea mokotla wa gago wa mokokotlo." Mohlapetši o ile a tlolela ka ntle gomme a bula lebati. "Mong Navarro o go emetše."
  
  March o ile a dumela ka hlogo. E be e le leina le le swanetšego le lefelo le le swanetšego. O be a ka se dule mo nako ye telele, e no dula nako ye telele ka mo go lekanego go kgonthiša gore mokgwa wa gagwe wo o latelago wa dinamelwa le lefelo la gagwe la mafelelo le be le le boreledi e bile le bolokegile. O ile a latela mohlapetši ka tlase ga tsela ya tlase ya mapheko yeo e bego e rotha mouwane gomme ka morago a tsena mojakong o lefsifsi wa ntlo ya kgale. Go be go se na mabone a tukago ka gare, gomme ponagalo ya sepoko se tee goba tše pedi tša kgale e be e ka se be selo se se makatšago goba seo se tshwenyago. Marsh gantši o be a bona dipoko tša kgale leswiswing gomme a boledišana le tšona.
  
  Mohlapetši o ile a šupa lešoba leo le bulegilego ka go le letona. "O ile wa itefeletša phapoši ya poraebete ka palomoka ya diiri tše nne. Etla thwii ka gare."
  
  March o ile a inamiša hlogo ya gagwe ka tebogo gomme a kgoromeletša go bula lebati le boima. "Ke ile ka kgopela gape tumelelo ya go kotama mokgwa o latelago wa dinamelwa. Helikopotara ya?"
  
  "Ee. Gape e botse. Mpitše ka intercom ge nako e fihla ke tla go bontšha go dikologa ntlo."
  
  March o ile a dumela ka hlogo ka kgotsofalo. Tšhelete yeo a e lefilego go feta yeo e bego e nyakega e be e le go nea tirelo e kaone, gomme go fihla ga bjale, e dirile bjalo. Go ba gona, go lefa tšhelete e ntši go feta theko yeo e kgopelwago le gona go ile gwa tsoša dipelaelo, eupša dikotsi e be e le tše bjalo.
  
  Mahlakore a mabedi gape, a nagana. Yin le yang. Mogwapo le mogwapo. Ba batsho le... ba batsho ka diphadima tše khubedu ba kitimela ka gare ga...
  
  Ka gare ga phapoši e be e le ya maemo a godimo. Lehlakore la kgole le be le dulwa ke sofa ya sekhutlong yeo e dirilwego ka letlalo le lentsho le plush e tseneletšego. Tafola ya galase yeo e nago le kharafe ya dino, beine le dipiriti e be e dutše kgauswi, mola sekhutlong se sengwe motšhene o be o nea kofi le teye. Dijo tše dinyenyane di beakantšwe tafoleng ya khalase. Marsh o ile a myemyela ka tše ka moka.
  
  E phutholohile, empa ka nako e khutšoanyane feela. Kgonthe.
  
  O ile a tšhela ka gare ga pod ya kofi ye maatla kudu gomme a emela go se nene gore e tswale. Ke moka o ile a dula sofeng gomme a ntšha laptop ya gagwe, a bea mokotla wa gagwe wa mokokotlo ka kelohloko godimo ga dilo tša go apeša tša letlalo kgauswi le yena. O ile a nagana gore le ka mohla pomo ya nuclear e se ya ka ya phopholwa gakaakaa, a ipotšiša ka boripana ge e ba a swanetše go itirela beine ya gagwe bakeng sa yona. Go ba gona, go monna yo a swanago le Marsh, se se be se se thata, gomme ka metsotso e sego kae go be go e-na le komiki yeo e tšhumago ka mokotleng wa mokokotlo le kuku e nyenyane yeo e nago le frosting ka lehlakoreng.
  
  March o ile a myemyela. Ka moka e be e le tše dibotse.
  
  Ke ile ka tsena Inthaneteng; di-imeile tša go tiišetša di ile tša mo tsebiša gore helikopotara ya Forward e šetše e tsena Colombia. Ga go na difolaga tšeo di bego di sa dutše di emišitšwe kae goba kae, eupša go be go fetile diiri tše sego kae feela ga e sa le a tloga bazaar a le ka lebelo le legolo. Marsh o ile a fetša seno sa gagwe gomme a phutha mokotla o monyenyane wa disangwetši bakeng sa sefofane se se latelago, ke moka a tobetša konotswana ya intercom.
  
  "Ke itokišeleditše go tloga."
  
  Metsotso ye masomepedi ka morago gomme a le moyeng gape, go fofa ga mokotla wa nuclear go sothegile eupša go phuthologile. Ba be ba lebile Panama, moo a bego a tla fetša difofane tša gagwe tša lebelo gomme a thoma leoto le le lapišago la leeto la gagwe la go sepela ka nageng. Mokgweetsi wa sefofane o ile a dira tsela ya gagwe moyeng le go phatša dipaterole le ge e le dife, e le yo mokaone kudu go seo a se dirilego, gomme o ile a lefša gabotse bakeng sa seo. Ge thulaganyo ya Panama e thoma go tšwelela lefasetereng la ka go le letshadi, Marsh o ile a thoma go lemoga kamoo a bego a šetše a le kgaufsi kudu le United States of America.
  
  Go na le ledimo leo le tlago, batho, gomme le ka se tloge gabonolo...
  
  O ile a dula Panama City ka diiri tše sego kae, a fetola diaparo gabedi gomme a hlapa ka makga a mane, nako le nako a diriša shampoo ya monkgo o fapanego. Menkgo e ile ya hlakana ka mo go kgahlišago gomme ya fenya monkgo o fokolago wa mofufutšo. O ile a ja dijo tša mesong le tša mosegare, le ge e be e le nako ya dijo tša mantšiboa, gomme a nwa digalase tše tharo tša beine, ye nngwe le ye nngwe e tšwa lebotlelong le le fapanego le mmala wo o fapanego. Bophelo bo be bo le botse. Pono ka ntle ga lefasetere e ile ya dula e sa fetoge e bile e sa hlohleletše, ka gona Marsh o ile a ntšha lepokisi la lipstick leo a bego a le bolokile bakeng sa tiragalo e bjalo feela gomme a penta galase e khubedu e phadimago. Se se ile sa thuša, bonyenyane ka nakwana. Ke moka Marsh o ile a thoma go nagana gore go tla ba bjang go latswa phanele yeo e hlwekile, eupša ka yona nako yeo ping ya molaetša wo o tsenago e ile ya šitiša ditoro tša gagwe.
  
  Nako e akanyetšwago ya go fihla ke metsotso e 15.
  
  March o ile a šišinya sefahlego, a thabile eupša a tshwenyegile ka nako e swanago. Leeto la diiri tše masomenne le be le le ka pele go bapa le tše dingwe tša ditsela tše mpe kudu tikologong yeo. Kgopolo ye ga go bonagale e tla hlohleletša. Lega go le bjalo, ge e šetše e phethilwe, mogato o latelago e be e tla ba o kgahlišago kudu ka mo go sa felego. March o ile a kgoboketša dilo tša gagwe, a beakanya diphotlwa tša kofi, mapotlelo a beine le dibjana ka tatelano ya mmala, sebopego le bogolo, gomme ka morago a leba ka ntle.
  
  SUV e be e letile, e purring ka thoko ga tsela, gomme e bonala e phuthologile ka mo go makatšago. Marsh o ile a phušola pomo ya nuclear, a e tlema lepanta la polokego gomme ka morago a itlhokomela. Mootledi o ile a boledišana go se nene pele a lemoga gore Marsh o be a se na taba le bophelo bja gagwe bjo bonnyane bja masepa, gomme ka morago a tsena ka morago ga leotwana. Tsela e be e otlollwa ka mo go sa felego ka pele.
  
  Diiri di ile tša feta. SUV e ile ya thelela, ke moka ya šikinyega, gomme ya thelela gape, ya ema ka makga a mmalwa bakeng sa go hlahlobja gase le mafelo. Mootledi o be a ka se ipee kotsing ya go gogwa ka baka la molato o monyenyane. Taba ke gore, e be e fo ba koloi e nngwe gare ga tše dintši, tlhase e nngwe ya bophelo yeo e sepelago tseleng e kgolo ya ka mo go sa felego go ya mafelong ao a sa tsebjego, gomme ge e ba e be e ka dula e sa makatše, e be e tla feta e sa lemogwe.
  
  Gomme ka morago Monterrey o ile a robala pele. March o ile a myemyela ka bophara, a lapile eupša a thabile, ka gobane leeto le letelele le be le feditšwe go feta seripagare.
  
  Mokotla wa dipuku wa nuclear o be o rapaletše kgauswi le yena, bjale e le diiri tše sego kae feela go tloga mollwaneng wa United States.
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  March o ile a dira leoto le le latelago la leeto la gagwe ka tlase ga khupetšo ya leswiswi le le feletšego. E be e le lefelo leo selo le ge e le sefe se bego se ka fenywa goba sa lahlegelwa go lona; lebaka leo le sa tsebjego, leo le phagamišitšwego go fihla bokgoleng bjo bo sa lekanywego ke baokamedi ba di- cartel tša lefelong leo, le ile la tlišwa seswantšhong. Ke mang yo a bego a ka phopholetša dikgopolo tša batho ba bjalo? Ke mang yo a bego a tseba seo ba bego ba tla se dira ka morago ga moo?
  
  Ke nnete e sego bona... goba Julian Marsh. O ile a sepetšwa ka tsela e hlabišago dihlong gotee le batho ba bangwe ba lesome-pedi ka morago ga lori yeo e bego e lebile mollwaneng. Felo go gongwe tseleng, lori ye e ile ya tima tsela e kgolo gomme ya nyamelela leswiswing. Ga go na mabone, ga go na maswao, mootledi o be a tseba tsela ye a tswaletšwe mahlo - and it"s good that he knew.
  
  Marsh o ile a ema morago ka morago ga lori, a theeleditše go bolela le go se kgotsofale ga malapa. Tekanyo ya leano la gagwe e be e tšwelela pele ga gagwe. Motsotso wa go fihla ga gagwe New York o be o sa kgone go tla ka pela ka mo go lekanego. Ge lori e be e thibela diporiki gomme mejako ya ka morago e bulega ka di- hinge tše di tloditšwego, o ile a tšwa pele, a nyaka moetapele wa banna bao ba itlhamilego bao ba bego ba eme ba letile.
  
  "Diablo," a realo, a šomiša lentšu la khoutu leo le mo hlaolago bjalo ka mosepedi wa VIP le gore o dumeletše go lefa. Monna o ile a dumela ka hlogo, eupša ka morago a mo hlokomologa, a diša yo mongwe le yo mongwe ka gare ga sehlopha se senyenyane ka tlase ga makala a phatlaletšego a sehlare seo se lekeletšego godimo.
  
  O itše ka Sepaniši gore: "Go bohlokwa gona bjale gore o šuthe ka setu, o se ke wa bolela selo gomme o dire kamoo o botšwago ka gona. Ge o sa dire se, ke tla go kgaola kgokgokgo. O a kwešiša?"
  
  Marsh o ile a lebelela ge monna yo a kopana le mahlo a bohle, go akaretša le a gagwe. Mogwanto o ile wa thoma motsotswana ka morago, go bapa le tsela yeo e nago le mapheko le go phatša dithokgwa tša dihlare. Seetša sa ngwedi se be se phadima godimo ga hlogo, gomme mo-Mexico yo a eteletšego pele gantši o be a leta go fihlela maru a uta go phadima pele a tšwela pele. Mantšu a sego kae kudu a ile a bolelwa, gomme ao a bolelwa feela ke banna bao ba nago le dithunya, eupša gatee-tee Marsh o ile a ikhwetša a duma eka a ka bolela Sepaniši se senyenyane-goba mohlomongwe a mantši.
  
  O ile a sepela ka maoto gare ga mothaladi, a sa ele hloko difahlego tše di tšhogilego tšeo di mo dikologilego. Ka morago ga iri ba ile ba fokotša lebelo, gomme Marsh o ile a bona pele lebala la santa leo le kgokologago leo le nago le mehlare ye e sego gona, di-cacti le dibjalo tše dingwe tše mmalwa. Sehlopha ka moka se ile sa khukhuna fase.
  
  "Go fihla ga bjale e botse kudu," moetapele a hweshetša. "Eupša bjale ke karolo e thata kudu. Border Patrol e ka se kgone go hlokomela mollwane ka moka ka dinako tšohle, eupša e dira ditlhahlobo tša go se kgethe. Ka mehla. Gomme wena," a dumela ka hlogo ka Mopitlo, "o kgopetše go tshela Diablo. Ke tshepa gore o itokišeleditše se."
  
  March o ile a sega. O be a se na kgopolo ya gore mošemane yo monnyane o bolela ka eng. Lega go le bjalo, go se go ye kae batho ba ile ba thoma go nyamelela, yo mongwe le yo mongwe a e-na le sehlopha se senyenyane sa bafaladi, go fihlela go šala Marsh, moetapele le mohlapetši o tee feela.
  
  Moetapele o ile a re: "Ke nna Gomez. "Ye ke Lopez. Re tla go hlahla ka polokego ka gare ga thanele."
  
  "Go thwe"ng ka banna bao?" Marsh o ile a šišinya hlogo go bafaladi bao ba tlogago, a apara segalo sa gagwe se sebotse kudu sa bofora sa Amerika.
  
  "Ba lefa fela dikete tše hlano hlogong." Gomez o ile a dira boitšhišinyo bja mmele bja go nyatša. "Ba ipea kotsing ya dikulo. O se ke wa tshwenyega, o ka re bota."
  
  Marsh o ile a thothomela ge a bona pososelo ya bohwirihwiri e tsepame ka go tia sefahlegong sa mohlahli wa gagwe. Ke therešo gore leeto ka moka le ile la sepela gabotse kudu gore le ka letela gore le tšwele pele. Potšišo e be e le gore: ba be ba tla mo hlasela neng?
  
  "A re tseneng ka gare ga thanele," a realo. "Ke kwa go gadima ka go rata go tseba mo."
  
  Gomez o ile a palelwa ke go thuša go phadima ga go tshwenyega mo go bego go phadima go putla sefahlego sa gagwe, gomme Lopez a hlahloba leswiswi leo le mo dikologilego. Bjalo ka o tee, banna ba babedi ba ile ba mo eta pele ka lehlakoreng la ka bohlabela, ka khutlo ye nnyane, eupša ba lebile mollwaneng. March o ile a tšholla pele, a gata ka phošo ka boomo gomme a bonagala a sa lekana. Ka nako e nngwe, Lopez o ile a ba a mo nea letsogo la go thuša, leo Marsh a le lokeletšego ka morago, a le ngwala e le bofokodi. E be e se setsebi le gatee, eupša akhaonto ya panka yeo e se nago motheo e kile ya mo dumelela kudu go feta mekgabišo ya dilo tše di bonagalago, phihlelo ya bommampodi ba lefase ba bokgoni bja go lwa le bao e kilego ya ba mašole a madira a kgethegilego gare ga bona. Marsh o be a tseba maano a sego kae, go sa šetšwe gore e be e le a maemo a godimo gakaakang.
  
  Ba ile ba sepela nako ye nngwe, leganateng le otlollwa go ba dikologa, le nyakile le homola. Ge mmoto o tšwelela ka pele, Marsh o be a itokišeditše ka mo go feletšego go thoma go namela, eupša Gomez o ile a ema gomme a šupa sebopego seo a bego a ka se tsoge a se bone ka tsela e nngwe. Moo mmu wa santa o ilego wa kopana le maoto a meboto ao a sekamego ka boleta, dihlare tše mmalwa tše dinyenyane di ile tša kopana le sethokgwa sa borashe. Le ge go le bjalo, Gomez ga se a ya lefelong le, eupša o ile a tšea dikgato tše masometharo ka kelohloko go ya ka go le letona, gomme ka morago a tšea dikgato tše dingwe tše lesome godimo ga tshekamelo ye e phagamego kudu. Ge a fihla moo, Lopez o ile a hlahloba lefelo leo ka tlhokomelo e sa felego.
  
  "Hlwekiša," a realo mafelelong.
  
  Ke moka Gomez o ile a hwetša seripa sa thapo yeo e epetšwego gomme a thoma go goga. Marsh o ile a bona karolo e nyenyane ya mmoto e tsoga, e šuthiša maswika le borashe go utolla lešoba la bogolo bja motho leo le bego le betlilwe ka leswikeng le le phelago. Gomez o ile a thelela ka gare, gomme ka morago Lopez a šupa moruswi wa sethunya sa gagwe go Marsh.
  
  "Bjale wena." Le wena."
  
  March o ile a mo latela, a beile hlogo ya gagwe fase ka kelohloko gomme a lebelela molaba wo a bego a tseba gore o be o le bokgole bja dikgato tše sego kae feela gore o tloge. Ke moka, ka morago ga go nagana, monna yo a nago le mahlakore a mabedi o ile a fetoša mekero, a phetha ka go boela morago leswiswing.
  
  Lopez o ile a leta, sethunya se emišitšwe. March o ile a thelela, dibutšwana tša gagwe di gohla go bapa le leroba la maswika. Lopez o ile a otlolla seatla, a lahlela sebetša, gomme Marsh a šišinya legare la disenthimithara tše tshela, a nweletša ntlha ka gare ga mothapo wa carotid wa monna yo mongwe. Mahlo a Lopez a ile a phatloga gomme a emiša seatla sa gagwe go emiša go elela, eupša Marsh o be a se na maikemišetšo a go dira bjalo. O ile a otla Lopez magareng ga mahlo, a mo phamola sethunya gomme ka morago a raga mmele wa gagwe wo o bego o ehwa mmotong.
  
  Go nyoba wena.
  
  Marsh o ile a lahlela sethunya, a tseba gore Gomez o tla se lemoga ka lebelo go feta kamoo go nyakegago ka gona ge a ka se bona ka seatleng sa Marsh. Ke moka o ile a tsena gape ka gare ga thanele gomme a sepela ka pela tsejaneng ya mathomo. E be e le makgwakgwa e bile e lokile, e thekgwa ke dikota tše di šikinyegago le lerole le sekontiri di rotha go tšwa marulelong. Marsh o be a letetše ka mo go feletšego gore a bolokwe ka nako le ge e le efe. Lentšu la Gomez le ile la fihla ditsebeng tša gagwe tšeo di bego di gagamala.
  
  "Se tshwenyege. Ke feela mojako wa maaka go tšhoša mang le mang yo a ka kgopšago ka gare ga thanele ye. Eya tlase le go feta, mogwera wa ka."
  
  Marsh o be a tseba gabotse seo se bego se tla mo letetše "go ya fase," eupša bjale o be a na le elemente ye nnyane ya go makala. Karolo ya go hlalefetša e be e tla ba go šitiša sebetša sa Gomez ntle le go mo gobatša o šoro. New York e be e sa dutše e le bokgole bja dikhilomithara tše dikete.
  
  Gomme go be go bonagala go le kgole kudu ge a eme ge a be a eme ka fase ga leganateng la Mexico, a ekwa ditšhila di kitima go theoga mokokotlong wa gagwe, a dikologilwe ke monkgo wa mofufutšo le dimela, mahlo a gagwe a hlaba ke lerole.
  
  March o ile a itlhama pele, ka nako e nngwe a gagaba le go goga ka morago ga gagwe mokotla wa ka morago, woo lepanta la wona le bego le phuthetšwe leqaqailaneng la gagwe. Go na le diaparo tše ntši mo, a nagana ka nako ye nngwe. Diaparo fela gomme mohlomongwe borashe bja meno. Cologne e ntle. Mokotla wa kofi... o ile a ipotšiša gore Maamerika a ka ba a beile kae didirišwa tša ona tša go ela mahlasedi, ke moka a thoma go tshwenyega ka mahlasedi ka bowona. Gape.
  
  Se mohlomongwe ke selo seo o bego o swanetše go ba o se hlahlobje pele o eya.
  
  Go lokile, o swanetše go phela le go ithuta.
  
  March o ile a ikgapeletša go sega ge a be a e-tšwa thanele e tshesane a tsena ka gare ga e kgolo kudu. Gomez o ile a inama, a otlolla seatla sa gagwe go thuša.
  
  "Se sengwe se se segišago?"
  
  "Ee, meno a gago a go nyobana."
  
  Gomez o ile a lebelela, a tšhogile e bile a sa dumele. Polelo ye e be e bonagala e le selo sa mafelelo seo a bego a letetše go se kwa mogatong wo wa leeto la bona. Marsh o ile a bala seo e ka bago e le sona. Ge Gomez a leka go e hlatha, Marsh o ile a ema, a dikologa sethunya ka diatleng tša Gomez gomme a otlela sebono ka ganong ga monna yo mongwe.
  
  "Bjale o kwešiša seo ke se bolelago?"
  
  Gomez o ile a lwa ka maatla a gagwe ka moka, a kgoromeletša Marsh kgole gomme a bušetša barrel go yena. Madi a ile a gaša molomong wa gagwe ge a be a rora gomme meno a gagwe a wela fase. Marsh o ile a thuma ka tlase ga moruswi o motelele gomme a otla mohlagare ka matla gomme a otla o mongwe ka lehlakoreng la hlogo. Gomez o ile a thekesela, mahlo a gagwe a utolla gore o be a sa dutše a sa kgolwe gore letata le le makatšago le mo fenya.
  
  Marsh o ile a goga thipa ka gare ga seširo ka lehlakoreng la mo-Mexico ge ba be ba katana. Gomez o ile a kitimela, a tseba seo se bego se tla direga ka morago. O ile a thula lebota la leswika, a roba legetla le legata ka go fegelwa mo gogolo. Marsh o ile a lahlela punch yeo e ilego ya tlola go tšwa go Momexico gomme ka morago ya thula roca. Madi a ile a tšhologa go tšwa matsogong a gagwe ka noši. Sethunya se ile sa tsoga gape, eupša Marsh o ile a otlologa gore se be magareng ga maoto a gagwe, karolo ya kgwebo bjale e fetotšwe e se na mohola.
  
  Gomez o ile a mo thula ka hlogo, madi a bona a hlakane gomme a gašana mabotong. March o ile a thekesela, eupša a phema go itiwa mo go latelago, gomme ka morago a gopola thipa yeo a bego a sa e swere ka seatleng sa gagwe sa nngele.
  
  Kgorometšo e matla, gomme thipa e ile ya fula dikgopo tša Gomez, eupša mo-Mexico o ile a lahlela sethunya gomme a bea diatla ka bobedi seatleng sa Marsh ka thipa, ka go rialo a emiša matla a go otla gomme a boloka legare. Bohloko bo ile bja kgopamiša dibopego tša gagwe, eupša monna yo o ile a kgona go thibela lehu leo le sa phemegego.
  
  Gatee-tee March o ile a tsepamiša kgopolo seatleng sa gagwe se se lokologilego, a se diriša go otla leboelela, a nyaka mafelo a fokolago. Mmogo, banna ba ile ba katana ka mo ba bego ba ka kgona ka gona, ba sepela ka go nanya godimo le fase ka thanele, ba thulana le dikota gomme ba phatša dithota tša leraga. Meela ya mofufutšo e ile ya kitima lešabašabeng; go ngunanguna mo go boima, mo go swanago le go rutting ga dikolobe, go ile gwa tlatša sekgoba sa maitirelo. Go be go se na kgaugelo, eupša go be go se na naga yeo e fihleletšwego. Gomez o ile a tšea punch e nngwe le e nngwe go swana le mohlabani wa setarateng yo a nago le phihlelo yo a bego a le yena, gomme Marsh o ile a thoma go fokola pele.
  
  "Ka phišego...ke emetše gore ke...sege...go sega..." Gomez o be a hema ka maatla, mahlo a gagwe a hlaga, melomo ya gagwe e tšholotšwe madi ebile e lahletšwe morago.
  
  Marsh o ile a gana go hwa lefelong le la bodutu, la dihele. O ile a gogela thipa morago, a e sotha kgole le mmele wa Gomez, gomme ka morago a boela morago, a fa banna ba babedi bokgole bja dimithara tše mmalwa. Sethunya se rapaletše fase, se lahlilwe.
  
  Gomez o ile a mo hlasela bjalo ka diabolo, a goeletša, a duma. Marsh o ile a fapoša tlhaselo bjalo ka ge a rutilwe, a retološa legetla la gagwe gomme a dumelela lebelo la Gomez ka noši go thula hlogo ya gagwe lebotong le le fapanego. Ke moka Marsh o ile a mo raga mokokotlong. Ga se a ka a diriša thipa gape go fihlela mafelelong e le phetho yeo e bego e sa le pele. Le gona o ile a rutwa gore sebetša seo se lego molaleng kudu ga se ka mehla e lego se se kaone kudu seo se ka se dirišago.
  
  Gomez o ile a emiša setopo sa gagwe lebotong, a fega hlogo ya gagwe gomme a retologa. March o ile a tsepelela sefahlegong se sehwibidu sa madi sa motemona. Ka motsotswana e ile ya mo kgahliša, phapano ya sefahlego se sehwibidu le molala wo mošweu, mekoti ye metšo yeo meno a masehla a kilego a tšhologa go yona, ditsebe tše di phadimago di tšwelela mo e nyakilego go ba ka tsela ya metlae ka mahlakoreng ka bobedi. Gomez o ile a swing ka otla. Marsh o ile a otlwa ka lehlakoreng la hlooho.
  
  Bjale Gomez o be a bulegile kudu.
  
  Marsh o ile a gata pele, hlogo ya gagwe e dikologa, eupša o ile a dula a lemoga ka mo go lekanego gore a ka hlaba ka thipa e le ka kgonthe, a šupa legare pelong ya monna yo mongwe. Gomez o ile a šikinyega, mohemo wa gagwe o letša molomo go tšwa molomong wa gagwe wo o robegilego, gomme ka morago a kopana le mahlo a March.
  
  March o ile a hema ka gore: "Ke go lefile ka boikemišetšo bjo bobotse." "O be o swanetše go no tšea tšhelete."
  
  O be a tseba gore batho ba e be e le baeki ka tlhago gomme ka ntle le pelaelo, le ka thuto. Go eka e be e tla ba kgopolo ya bona ya bobedi goba ya boraro ya letšatši, ka morago ga gore "ke ka baka la"ng go na le madi diatleng tša-ka?" le "ke mang ka go fetša ke bolaile bošegong bja maabane?" Mohlomongwe gape go na le kgopolo ka ditla-morago tša tekanyo ya cocaine. Eupša Gomez... o be a swanetše go no tšea tšhelete.
  
  Marsh o ile a lebelela ge monna a thelela fase, ke moka a tšea setoko. O be a gobaditšwe e bile a opa, eupša a sa gobala ka tekanyo e itšego. Hlogo ya gagwe e be e betha. Ka mahlatse, o ile a nagana go tsenya paracetamol ka go o mongwe wa mekotla e menyenyane ka mokotleng wa gagwe wa ka morago, wo o bego o le kgaufsi le pomo ya nuclear. Ka gona go lokile gore. Gape o be a na le sephuthelwana sa diphumula tša masea moo.
  
  March o ile a e phumola gomme a metša dipilisi di omile. O ile a lebala go tšea meetse le yena. Eupša go dula go na le selo se sengwe, na ga go bjalo?
  
  Ka ntle le go lebelela morago setopong, o ile a theola hlogo ya gagwe gomme a thoma leeto le letelele ka thanele ya ka tlase ga mobu go ya Texas.
  
  
  * * * .
  
  
  Diiri di ile tša goga. Julian Marsh o ile a sepela ka maoto ka tlase ga Amerika a swere sebetša sa nuclear seo se tlemilwego mokokotlong wa gagwe. Sedirišwa se ka ba se be se le se senyenyane go feta kamoo a bego a letetše ka gona - le ge e le gore mokotla wa mokokotlo o be o sa buduletše - eupša diphapoši tša ka gare di be di se boima ka fase ga moo. Sebopiwa se ile sa mo kgomarela bjalo ka mogwera goba ngwanabo rena yo a sa nyakegego, se mo gogela morago. Mogato o mongwe le o mongwe o be o le thata.
  
  Lefsifsi le ile la mo dikologa gomme la nyakile le mo metša, le robegile feela ke seetša seo se bego se fegilwe ka dinako tše dingwe. Ba bantši ba be ba robegile, ba bantši kudu. Go be go kolobile fase mo, sehlopha sa diphoofolo tše di sa bonagalego ka mehla se lora diswantšho tša ditoro tše mpe monaganong wa gagwe tšeo di bego di bapala ka kwano ye e šiišago le go hlohlona ga ka dinako tše dingwe mo go kitimago godimo magetleng a gagwe le go theoga mokokotlong wa gagwe. Moya o be o le ka tekanyo e lekanyeditšwego, gomme seo se bego se le gona e be e le sa boleng bjo bo fokolago.
  
  O ile a thoma go ikwa a lapile kudu gomme a thoma go bona dilo ka leihlo la kgopolo. Ka letšatši le lengwe o ile a kitimišwa ke Tyler Webb gomme ka morago a kitimišwa ke troll e mpe. O ile a wa gabedi, a gohla mangwele le dikhutlo tša gagwe, eupša a katana le go ema ka maoto. Troll e ile ya fetoga ma-Mexico a galefilego gomme ka morago ya ba taco ya go sepela yeo e tletšego ka dipherefere tše khubedu le tše tala le guacamole.
  
  Ge dikhilomithara di dutše di feta, o ile a thoma go ikwa gore a ka no se fihle, gore dilo di tla ba kaone ge a ka no robala fase lebakanyana. Robala boroko bjo bonyenyane. Selo se nnoši seo se bego se mo thibela e be e le lehlakore la gagwe le le phadimago kudu-karolo yeo e kilego ya phologa ka manganga bjaneng bja gagwe ge batho ba bangwe ka moka ba be ba nyaka gore a se sa le gona.
  
  Mafelelong mabone a go phadima kudu a ile a tšwelela ka pele gomme a kgona go putla ntlheng ye nngwe ya thanele gomme ka morago a fetša metsotso ye mentši a hlahloba gore ke kamogelo ya mohuta mang yeo a ka e hwetšago. Ge e le gabotse, o be a sa letela komiti le ge e le efe ya kamogelo-le ka mohla ga se a ka a letelwa gore a fihle nageng ya bao ba lokologilego.
  
  Go ya ka leano la gagwe, o ile a rulaganya dinamelwa tše di arogilego ka mo go feletšego mafelelong a. Marsh o be a le šedi e bile e se lešilo. Helikopotara e swanetše go bewa dikhilomithara tše mmalwa bokgole, e letetše pitšo ya gagwe. Marsh o ile a tloša e nngwe ya disele tše tharo tše di tukago tšeo di bego di abetšwe go dikologa mmele wa gagwe le ka mokotleng wa gagwe wa ka morago gomme a letša mogala.
  
  Sebokeng seo, ga se gwa bolelwa le lentšu, ga go na ditlhaloso tšeo di dirilwego mabapi le madi le ditšhila tšeo di bego di khupeditše sefahlego le moriri wa Marsh. Mokgweetsi wa sefofane o ile a emišetša nonyana moyeng gomme a leba Corpus Christi, e lego lefelo le le latelago le la pele la mafelelo la go ema leetong le legolo la Marsh. Selo se tee e be e le sa nnete, o be a tla ba le kanegelo yeo a swanetšego go e anega...
  
  Gomme ga go na motho yo a ka ba botšago. Selo se nnoši seo o sa kago wa se abelana le baeng ba monyanya e bile kamoo o kgonnego go sepetša mokotla wa nyuklea ka sephiring go tšwa Brazil go ya Lebopong la Bohlabela la Amerika.
  
  Corpus Christi e ile ya nea nako e kopana ya go khutša, go hlapa ka nako e telele le go robala boroko bjo bokopana. Se se latelago e tla ba leeto la diiri tše masomepedi-nne go ya New York, gomme ka morago...
  
  Haramagedone. Goba bonyenyane mošito wa yona.
  
  Marsh o ile a myemyela ge a robala a lebeletše fase mpeteng a epetše hlogo ka mosamo. O be a sa kgone go hema ka thata, eupša o be a tloga a rata maikwelo ao. Leano e be e tla ba go kgodiša balaodi gore o be a le yo a tseneletšego le gore pomo yeo e be e le ya kgonthe. E sego thata - go lebelela ga tee go di-canister le dilo tšeo di ka aroganago go be go tla dira gore di dule godimo gomme di kgopele. Gatee ge seo se dirilwe... Marsh o ile a akanya ditolara di tšhollela ka gare, go swana le motšhene wo mongwe wa go bapala ka Las Vegas o tshwela tšhelete ka mathe ka lebelo la difihla. Eupša ka moka ka baka la morero o mobotse. Taba ya Webb.
  
  Mohlomongwe ga go bjalo. Marsh o be a na le maano a gagwe ka noši a go phethagatša mola moetapele yo a makatšago wa ma-Pythian a be a kitimiša melalatladi.
  
  O ile a thelela mpeteng, a kotama ka matolo pele a ema. O ile a tlotša lipstick e itšego. O ile a rulaganya lefsa dilo tša ka phapošing yeo e le gore di kwagale. O ile a fologa gomme a namela lifti go theogela ka phapošing ya ka tlase, moo koloi ya khiro e bego e mo letetše gona.
  
  Chrysler 300. Bogolo le mmala wa leruarua leo le sofetšwego.
  
  Next stop... motse wo o sa kago wa robala.
  
  
  * * * .
  
  
  Marsh o ile a otlela koloi ntle le maiteko ge Skyline yeo e tumilego lefaseng ka bophara e be e tšwelela. Go be go bonagala go le bonolo ka mo go segišago go otlela koloi ye go ya New York, eupša ka morago ke mang yo a bego a tseba gore e tla ba e fapanego? Go lokile, motho yo mongwe a ka no. Go be go fetile matšatši a fetago a mararo ga e sa le a tloga bazar ya Ramses. Go thwe"ng ge e ba ditaba tšeo di be di ka tšhologa? Mogwanto ga se wa fetoša selo. E be e fo ba mosepedi yo mongwe, a lelera bophelong tseleng e sobeletšego. Ge papadi e fedile, o tla e tseba kgauswinyane kudu. Go sego bjalo... Webb o holofeditše gore Ramses o tla fa batho bao ba ikemišeditšego go thuša ka se. March o be a ba bala.
  
  Marsh o ile a otlela ka bofofu, a sa tsebe goba a sa tshwenyege kudu ka seo se bego se tla direga ka morago. O be a le šedi ka mo go lekanego gore a eme pele a tsena motseng o mogolo, a tšhabela bošego ka lehlakoreng le lengwe la noka ge letšatši le thoma go sobela, a raraganya tsela ya go se loke ya leeto la gagwe. Motel ya sebopego sa L e be e lekane, gaešita le ge malao a be a ngwatha e bile a šilafetše ka mo go sa ganetšegego, gomme diforeime tša mafasetere le mapheko a mabato a be a tloditšwe ka disenthimithara tše mmalwa tša leraga le lentsho. Lega go le bjalo, e be e sa makatše, e sa rulaganyetšwa e bile e nyakile e sa lemogege.
  
  Ke ka fao, go dikologa bošegogare, o ile a dula godimo a otlologile, pelo e betha, ge motho yo mongwe a kokota mojakong wa phapoši ya gagwe. Lebati le ile la bulega lefelong la go emiša dikoloi, ka gona ka potego ka moka, e ka be e bile motho le ge e le ofe go tloga go moeng yo a arogilego yo a tagilwego go ya go mo-prankster. Eupša gape e ka ba maphodisa.
  
  Goba SEAL Sehlopha sa Botshelela.
  
  Marsh o ile a bea dithipa, digarafo le digalase gomme ka morago a gogela morago seširo gore a lebelele ka ntle. Seo a se bonego se ile sa mo tlogela a sa kgone go bolela motsotswana.
  
  Ke eng seo...?
  
  Go kokota go ile gwa kwagala gape, go le bofefo e bile go le mofsa. Marsh ga se a ka a dikadika go bula lebati gomme a dumelela monna yoo gore a tsene.
  
  O ile a re: "O mmakaditse. "Gomme seo ga se direge gantši kudu matšatšing a."
  
  Moeng o itše: "Ke ikwa ke thabile ka ge go le bjalo." "E nngwe ya dika tša-ka tše dintši."
  
  March o ile a ipotšiša ka ba bangwe, eupša ga se a swanela go lebelela kgole kudu gore a lemoge bonyenyane tše lesomepedi. "Re kopane gatee fela pele."
  
  "Ee. Le gona gateetee ke ile ka ikwa ke e-na le tswalano ya leloko."
  
  March o ile a otlologa, bjale a duma eka nkabe a ile a hlapa ka bone. "Ke be ke nagana gore ma-Pythia ka moka a hwile goba a thopilwe. Ka ntle le nna le Webb."
  
  Moeng o ile a phurolla diatla tša gagwe ka gore: "Bjalo ka ge o bona, o be o fošitše."
  
  "Ke thabile." March o ile a fak pososelo. "Ke kgotsofetše kudu."
  
  "Oo," moeng wa gagwe le yena a myemyela, "o kgauswi le go ba yo mongwe."
  
  March o ile a leka go kgoromeletša maikwelo a gore matšatši a gagwe ka moka a matswalo a fihlile ka nako e tee. Mosadi yo o be a makatša, mohlomongwe a makatša go swana le yena. O be a na le moriri o motsothwa wo o segilwego ka mokgwa wa go ba le ditlhale; mahlo a gagwe e be e le a matala-botalalerata, tlwaa go swana le a gagwe. E be e le e tšhošago gakaakang? Seaparo sa gagwe se be se na le pullover ya wulu ye tala, dijesi tše khubedu tše di phadimago le Doc Martins ya mmala wo mopududu wa lewatleng. Ka seatleng se sengwe o be a swere galase ya maswi, ka seatleng se sengwe a swere galase ya beine.
  
  O fihlile kae...?
  
  Eupša go be go se na taba e le ka kgonthe. O be a rata gore o be a ikgethile, gore ka tsela ye nngwe o be a mo kwešiša. O be a rata gore o tšwile go se kae. O be a rata gore o be a fapane ka mo go feletšego. Matla a leswiswi a ile a ba bea kgahlanong le yo mongwe le yo mongwe. Beine e khubedu ya madi le maswi a mašweu ao a sofetšago di be di le kgaufsi le go hlakana.
  
  March o ile a mo tšeela digalase. "O nyaka go ba ka godimo goba ka fase?"
  
  "Oo, ga ke na bothata. A re boneng gore maikutlo a re iša kae."
  
  Ka gona Marsh o ile a bea pomo ya nuclear hlogong ya mpete moo bobedi bja bona ba bego ba ka e bona gomme a bona ka mahlong a Zoe Shears tlhase e oketšegilego yeo e bego e bonagala bjalo ka naledi ya mosela. Mosadi yo o be a le matla, a bolaya e bile a le freaky ka mo go feletšego. Mohlomongwe e hlanya. Selo seo se bego se mo swanetše go se fele.
  
  Ge a dutše a apola diaparo tša gagwe, monagano wa gagwe wo o aroganego o ile wa lelera go yo naganišiša ka seo se bego se le kgaufsi le go direga. Kgopolo ya lethabo ka moka leo le holofeditšwego bakeng sa gosasa le letšatši la ka morago ga gosasa, ge ba tla tliša Amerika ka matolo gomme ba thabe ka pomo ya nuclear, e ile ya mo dira gore a itokišeletše Zoey ka mo go feletšego ge a be a gogela borokgo bja gagwe fase gomme a namela ka sekepe.
  
  "Ga go na papadi ya pele?" a botšiša.
  
  "Go lokile, ge o bea mokotla woo wa mokokotlo ka mokgwa woo," a realo, a lebelela pomo ya nuclear bjalo ka ge eka a ka e lebelela. "Ke ile ka lemoga gore ga ke e hloke."
  
  March o ile a myemyela ka go makala ka lethabo. "Le nna".
  
  "Na o a bona, lerato?" Zoe o ile a ikokobeletša godimo ga gagwe. "Re diretšwe yo mongwe le yo mongwe."
  
  Ke moka Marsh o ile a lemoga gore o be a kgona go mmona lerete le sepela ka go nanya, le le phadimago kudu ka ponagatšo ya seipone seo se bego se fegilwe lebotong thwii ka godimo ga sehuba sa kgale sa di-drawer, gomme ka morago ga sona mokotla wa mokokotlo ka bowona, o be o tsentšwe gare ga mosamo wa mpete. O ile a lebelela sefahlego sa gagwe seo se bego se tšwile gabotse.
  
  "Damn," a tšholla ka go hlaboša. "Ga go tšee nako ye ntši".
  
  
  KGAOLO YA BORARO
  
  
  Matt Drake o itokišeletša go namela sehlopha sa hlaga kudu go fihla ga bjale. Maikutlo a sa kgahlišego, a go lwatša a ile a dula ka moleteng wa mpa ya ka, gomme a be a se na selo le ge e le sefe sa go dira le go fofa ga maphoto, e no ba sephetho sa kgatelelo, go tshwenyega le go nyonya batho bao ba bego ba ka leka go dira bosenyi bjo bo bjalo bjo bo šiišago. O be a kwela bohloko batho ba lefase bao ba bego ba dira mediro ya bona ya letšatši le letšatši, ba sa tsebe selo eupša ba kgotsofetše. E be e le batho bao a bego a ba lwela.
  
  Dihelikoptara di be di tletše ka mašole ao a bego a hlokomela le go ipea kotsing bakeng sa batho bao ba dirilego lefase lefelo le lebotse la go dula. Sehlopha ka moka sa SPEAR se be se le gona, ntle le Karin Blake le Beauregard Alain le Bridget McKenzie - aka Kenzie, yo a swerego katana, yo a sepetšago dilo tša kgale, moemedi wa peleng wa Mossad. Sehlopha se ile sa tloga "bazaar ya mafelelo" ya Ramses yeo e sentšwego ka lebelo kudu moo ba ilego ba gapeletšega go tšea bohle le bona.Go be go se na motsotso wa go lahlegelwa, gomme sehlopha ka moka se be se itokišeditše, se tsebišitšwe e bile se ikemišeditše go thula ditarateng tša New York ka a go kitima.
  
  Go tloga sethokgweng sa kgonthe go ya sethokgweng sa sekontiri, Drake o ile a nagana. Ga re ke re tswalela.
  
  Go mo dikologa go be go e-na le mela e ka botwago yeo e kopanago le maphoto a ledimo a bophelo bja gagwe. Alicia le Bo, May le Kenzi, le Torsten Dahl. Ka helikopotara ya bobedi go be go na le Smith le Lauren, Hayden, Kinimaka le Yorgi. Sehlopha se ile sa kitimela sebakeng sa difofane sa New York, seo se šetšego se hlwekišitšwe ke Mopresidente Coburn, gomme sa panka ka bogale, sa kitimela ka gare ga dikgoba magareng ga dikago tše di phagamego tša leratadima gomme sa theogela go leba marulelong a sebopego sa sekwere. Khuduego e ile ya ba betha. Radio e ile ya lla ge tsebišo e dutše e feta. Drake o be a kgona go nagana feela ka lešata la ditarateng tše di lego ka mo tlase, baemedi bao ba kitimelago le dihlopha tša SWAT tšeo di tšhogilego, kgopolo ya dihele ya go kitimela ka hlogo go phološa New York le Lebopo la Bohlabela.
  
  O ile a hemela godimo, a ikwa gore diiri tše sego kae tše di latelago e be e tla ba tša khuduego.
  
  Dal o ile a mo swara leihlo. "Ka morago ga se ke tšea maikhutšo."
  
  Drake o ile a kgahlwa ke boitshepo bja Moswede. "Ka morago ga se, ka moka re tla hloka e tee."
  
  "Go lokile, ga o tle le nna, Yorkie."
  
  "Ga go bothata. Ke na le bonnete bjo bogolo gore Joanna o tla ba a ikarabela go le bjalo."
  
  "Ke eng sa go makatša seo se swanetšego go bolela?"
  
  Helikopotara e ile ya theoga ka lebelo, ya romela dimpa tša bona ka gare ga stratosphere.
  
  Alicia o ile a sega. "Ke feela gore re tseba gore ke mang yo a sepetšago ntlo ya Daley, Torsti. Re a tseba".
  
  Mo-Sweden o ile a šišinya sefahlego, eupša ga se a ka a bolela gape. Drake o ile a fapantšha pososelo le Alicia gomme ka morago a lemoga gore Mai o be a ba lebeletše ka bobedi. Damn, go swana le ge re se na selo sa go tshwenyega ka sona le ge go le bjalo.
  
  Alicia o ile a šišinya seatla go Mai. "Na o na le bonnete bja gore o ka kgona go swaragana le tiro ya mohuta wo, Sprite, ka morago ga go itshega ge o beola morago bjale feela?"
  
  Ponagalo ya May ga se ya ka ya fetoga, eupša o ile a otlolla seatla ka go dikadika go kgoma lebadi le lefsa sefahlegong sa gagwe. "Ditiragalo tša morago bjale di dirile gore ke be šedi kudu ka batho bao ke ba botago. Le beng leihlo go bao ba ekago."
  
  Drake ka gare o ile a tšhošwa.
  
  Ga go selo seo se diregilego. O ile a ntlogela, a e fediša! Ga go selo seo se ilego sa holofetšwa. .
  
  Maikutlo le dikgopolo di ile tša hlakana, tša fetoga bile e bolila, yeo e ilego ya hlakana le maikwelo a mangwe a sekete. O ile a lemoga gore Dahl o ile a tloga Kenzi ganyenyane-ganyenyane, gomme Bo o ile a tloša mahlo a gagwe go Alicia ka thata. Modimo, o be a holofela gore dilo di homotše gannyane ka helikopotara ya bobedi.
  
  Diphefo tše difsa tša lešoka di ile tša ba hlasela ge go thelela ga helikopotara go be go kgoma marulelo a moago. Nonyana e ile ya kotama, gomme ka morago mejako ya bulega ka go šikinyega, banamedi ba tlolela fase gomme ba kitimela mojakong wo o bulegilego. Banna bao ba swerego dithunya ba be ba letile mojako, gomme batho ba bangwe ba mmalwa ba be ba eme ka gare. Drake o ile a itahlela ka gare pele, a fofa maoto pele gomme a ikwa a sa itokišetša go se nene ntle le sebetša, eupša a tseba gabotse gore ba tla itlhama kgauswinyane. Sehlopha se ile sa kitimela fase manamelong a masesane ka o tee ka o tee go fihlela se ikhwetša se le phapošing e nabilego, se fifetšego e bile se dikologilwe ke bahlapetši ba oketšegilego le go feta. Mo ba ile ba ema motsotswana pele ba amogela ditaelo tša go tšwela pele.
  
  Tsohle di hlakile.
  
  Drake o ile a kitima, a lemoga gore ba lahlegetšwe ke matšatši a bohlokwa a go ntšha tsebišo bazar gomme ka morago ba botšološišwa ke baemedi bao ba belaetšago, kudu-kudu go tšwa go CIA. Mafelelong, Coburn ka boyena o ile a tsena ditaba gare, a laela gore sehlopha sa SPEAR se romelwe ka pela lefelong leo le fišago kudu polaneteng.
  
  Motse wa New York.
  
  Bjale, ba theoga ka manamelo a mangwe, ba ile ba tšwelela godimo ga mathudi ao a lebeletšego ka gare ga seo a boditšwego gore ke seteišene sa maphodisa sa lefelong leo sekhutlong sa setarateng sa bo-3 le sa bo-51. Ka ge setšhaba se be se sa tsebje, lefelo le le be le šoma gape e le ofisi ya tšhireletšo ya setšhaba-ge e le gabotse, e be e le le lengwe la tše pedi tšeo di bego di bitšwa "motse-mošate" wa motse, e lego motheo wa mediro ka moka ya mokgatlo. Drake bjale o ile a lebelela maphodisa a lefelong leo a sepela ka dikgwebo tša ona tša letšatši le letšatši, seteišene se le lešata, se le lešata e bile se tletše, go fihlela monna yo a aperego sutu ye ntsho a batamela go tšwa mafelelong a kgole.
  
  "A re hudugeng," a realo. "Ga go na nako ya go senya mo."
  
  Drake o be a sa kgone go dumelelana go feta moo. O ile a kgoromeletša Alicia pele, a sa thabiše kudu mo-blonde, a hwetša go phadima ka baka la mathata a gagwe. Ba bangwe ba ile ba pitlagana ka gare, Hayden o ile a leka go batamela motho yo mofsa, eupša o ile a felelwa ke nako ge a nyamelela ka morago ga mojako wa kgole. Ge ba sepela, ba ile ba tsena ka phapošing ya nkgokolo yeo e nago le mabato a dithaele tše tšhweu le maboto, le ditulo tšeo di rulagantšwego ka methaladi pele ga sefala se senyenyane se se phagamišitšwego. Monna o ile a ba bona ba tloga ka pela ka mo a bego a ka kgona ka gona.
  
  O ile a bolela ka go hloka phišego gore: "Ke leboga ge o tlile." "E no ba gore o tsebe, banna bao o ba thopilego-mofora Ramses le Robert Price-ba išitšwe diseleng tšeo di lego ka fase ga rena go letela dipoelo tša rena... go tsoma batho. Re be re nagana gore di ka ba di e-na le tsebišo e bohlokwa gomme di swanetše go ba gona."
  
  Alicia o ile a bolela ka go nyamišwa gore: "Kudu-kudu ge e ba re palelwa."
  
  "Ka kgonthe. Gomme disele tše tša kgolego tša ka fase ga mobu tšeo di nago le tšhireletšo ye e oketšegilego ka gare ga karolo ya Tšhireletšo ya Naga di tla boloka go ba gona ga Ramses go sa lemogwe, bjalo ka ge ke na le bonnete bja gore o ka leboga."
  
  Drake o ile a gopola gore diyuniti tša lefelong leo tša Ramses, ka morago ga ge di utswitše goba di tšere pomo ya nuclear ka kgapeletšo diatleng tša Marsh, di ile tša laelwa gore di lete tumelelo ya Ramses gore e thuthupe. Ba be ba sa tsebe gore o thopilwe, goba gore o be a nyakile go hwa. Disele tša New York tša mokgatlo wa Ramses di be di sa tsebe selo le gatee.
  
  Bonyenyane seo e be e le sona feela seo se ilego sa bolela ka go thekga sehlopha sa SPEAR.
  
  "O ya go ba le mohola," Hayden a realo. "Ke na le bonnete bjo bobotse."
  
  "Ee," Smith a tlaleletša. "Ka fao diegiša go kgorometša dikgomo mo nakong ye."
  
  Moemedi wa Home Office o ile a šikinyega. "Leina la ka ke Moore. Ke nna moemedi wa tšhemo yo a eteletšego pele mo. Bohlale ka moka bo tla feta ka go nna. Re hloma sehlopha se sefsa sa mošomo sa go akaretša le go aba mediro. Re na le setsi gomme bjale re rulaganya makala. Moemedi yo mongwe le yo mongwe le mohlankedi wa maphodisa-a hwetšagala goba aowa-ba šoma kgahlanong le tšhošetšo ye, gomme re kwešiša ka mo go feletšego ditla-morago tša go palelwa. It can"t..." a thekesela gannyane, a bontšha kgateletšego yeo ka tlwaelo e bego e ka se kwewe. "Se se ka se dumelelwa go direga mo."
  
  "Ke mang mookamedi mo lefaseng?" Hayden o ile a botšiša. "Ke mang yo a dirago diphetho mo moo go lego bohlokwa e le ka kgonthe?"
  
  Moore o ile a dikadika gomme a ngwatha seledu. "Go lokile, re a tseba. Naga ya gabo. Ka tirišano le Yuniti ya go Lwantšha Botšhošetši le Yuniti ya Taolo ya Tšhošetšo."
  
  "Gomme ka "rena," o ra nna le wena?"Goba o no ra Naga ya Bomme?"
  
  Moore o dumetše ka gore: "Ke nagana gore seo se ka fetoga ge boemo bo nyaka."
  
  Hayden o be a bonagala a kgotsofetše. "Kgonthiša gore betri ya gago ya mogalathekeng e tladitšwe."
  
  Moore o ile a lebelela go dikologa sehlopha bjalo ka ge eka o ile a lemoga go akgofa ga bona gomme a go rata. "Bjalo ka ge o tseba, re na le lefasetere le lekopana. Go be go ka se tšee ditlatla tše nako ye telele go lemoga gore Ramses o be a ka se nee taelo yeo. Ka fao, dilo tša pele pele. Re lemoga bjang sele ya botšhošetši?"
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. "Le go gwanta. Naa March ga se ya swanela go ba priority ge a rwele pomo?"
  
  "Bohlodi bo bega gore March e tla kopana le disele tša lefelong leo. Ga re tsebe gore go tla ba ba bakae. Ka gona go ba gona re lebiša tlhokomelo go bobedi bja tšona."
  
  Drake o ile a gopola pego ya Beau ya poledišano magareng ga Marsh le Webb. Go ile gwa tla monaganong wa gagwe ka nako yeo gore Mofora wa go ba le lerole yo ba kopanego le yena la mathomo ge ba be ba gapeletšega go tsena phadišanong ya Last Man Standing, gomme a lwela gantši kudu go tloga ka nako yeo, o ile a phadima seetša sa botse ge go be go le bohlokwa. E phadima bjalo ka naledi. O tloga a swanetše go fa mošemane yeo phapoši ya go hema ye e oketšegilego.
  
  Felo gongwe go bapa le shin...
  
  Moore o ile a bolela gape. "Go na le ditsela tše mmalwa tša go lemoga sele e tseneletšego goba gaešita le sele ya go robala. Re fokotša bagononelwa. Re hlahloba dikgokagano le disele tše dingwe tše di tsebjago tšeo di šetšego di beilwe leihlo. Hlahloba mafelo a tukago a borapedi moo ma-jihadist a tumilego a tšhollago mpholo wa ona. Re lebelela batho bao ba sa tšwago go ineela ditirelong-bao gatee-tee ba kgahlegelago bodumedi, ba itokollago setšhabeng goba ba bolelago ka diaparo tša basadi. NSA e theeletša metadata yeo e kgobokeditšwego go tšwa go dimilione tša megala ya cellular gomme e e hlahloba. Eupša ba atlegago kudu ke banna le basadi bao ba ipeago kotsing letšatši le lengwe le le lengwe la beke-bao re tsenego ka gare ga baagi bao go bona go thwetšwego ma-jihadist a mafsa ka mehla."
  
  "Ka tlase ga sekhurumetšo". Smith o ile a dumela ka hlogo. "Se se lokile".
  
  "Se ke therešo." Mo nakong ye, tshedimošo ya rena e tshesane go feta Barbie ya Iggy Pop. Re leka go kgonthišetša palo ya batho ka seleng e nngwe le e nngwe. Bogolo bja sele. Dilete. Menyetla le go itokišetša. Re sekaseka direkhoto ka moka tša morago bjale tša megala. Na o nagana gore Ramses o tla bolela?"
  
  Hayden o be a sa kgone go leta go fihla mošomong. "Re ya go e fa teko ye botse ya go hlabja."
  
  Kinimaka o itše: "Tšhošetšo e kgauswi. "A re abeleng dihlopha gomme re ntšhe dihele mo."
  
  "Ee, ee, seo se lokile," Moore a hlaloša. "Eupša o tla ya kae? New York ke motse o mogolo kudu. O ka se fihlelele selo ka go tšhaba ge o se na mo o ka yago gona. Ga re tsebe le ge e ba pomo yeo e le ya kgonthe. Batho ba bantši ba ka dira pomo... lebelela ka go le letona la gago."
  
  Alicia o ile a šutha setulong sa gagwe. "Nka tiišetša seo."
  
  "Dikoloi di emetše," Moore a realo. "Dikoloi tša madira a kgethegilego. Dihelikoptara. Dikoloi tša lebelo tšeo di se nago maswao. Dumela goba o se dumele, re na le maano a se, ditsela tša go hlwekiša mebila. Bahlankedi le malapa a bona ba šetše ba hudušwa. Seo re se hlokago gona bjale ke ntlha ya mathomo."
  
  Hayden o ile a retologela sehlopheng sa gagwe. "Ka fao, a re abjang dihlopha ka pela gomme re fihle Ramses. Bjalo ka ge monna yoo a boletše, lefasetere la rena ke le lenyenyane, gomme le šetše le tswalela."
  
  
  KGAOLO YA BONE
  
  
  Julian Marsh o ile a tloga motseleng a ikwa a lapološitšwe, gaešita le go thaba, eupša gape a nyamile ganyenyane. O be a apere gabotse: dijesi tše talalerata, tšeo leoto le lengwe la tšona le bego le le lefifi go se nene go feta le lengwe, dillaga tše mmalwa tša dihempe le katiba yeo e kgoromeleditšwego ka lehlakoreng le lengwe la hlogo ya gagwe. Pono e be e le ye botse gomme o be a nagana gore o fetile Zoe. Mosadi o ile a tšwelela ka phapošing e nyenyane ya go hlapela, a bonagala a phatlogile ganyenyane, moriri wa gagwe o kama seripa-gare feela gomme lipstick e dirišitšwe seripa-gare. Ke feela ka morago ga metsotso e mmalwa ya go hlahloba moo Marsh a ilego a lemoga gore o be a leka go mo ekiša ka boomo.
  
  Goba go mo lefiša lekgetho?
  
  Mohlomongwe e be e le ya mafelelo, eupša e tloga e ile ya kgoromeletša Marsh godimo ga mošito. Selo sa mafelelo seo a bego a se nyaka e be e le gore phetolelo ya mosadi ya gagwe e lekanyetše setaele sa gagwe sa moswananoši. Mo e nyakilego go ba e le kgopolo ya ka morago, o ile a topa mokotla wa mokokotlo mpeteng, a phophola dilo tšeo gomme a kwa thulaganyo ya sebata se se phelago ka gare.
  
  Ka .
  
  Mesong e be e le ye mebotse, e mefsa, e phadima e bile e thabile. Marsh o ile a leta go fihlela koloi ya ditulo tše hlano e goga gomme banna ba babedi ba tlolela ka ntle. Bobedi bja bona ba be ba na le letlalo le leso e bile ba apere ditedu tše koto. March o ile a bolela phasewete ya mafelelo bakeng sa leeto la mafelelo gomme a ba dumelela go bula lebati la ka morago. Zoey o ile a tšwelela ge a namela ka gare.
  
  "Leta". Yo mongwe wa banna bao o ile a ntšha sethunya ge mosadi a batamela. "Go swanetše go ba le o tee feela."
  
  March o be a sekametše go dumela, eupša lehlakore le lengwe la gagwe le be le nyaka go tseba mosadi yo gakaone le go feta. "Ke tlaleletšo ya morago ga nako. O lokile".
  
  Seatla seo se nago le sethunya se be se sa dikadika.
  
  "Theeletša, ke na le matšatši a mararo ke sa ikgokaganye, mohlomongwe a mane." Marsh o be a sa kgone go gopola gabotse. "Dithulaganyo di a fetoga. Ke go file phasewete, bjale theeletša mantšu a ka. O lokile. Gaešita le go ba le mohola."
  
  "Gabotse kudu". Ga go monna le o tee yo a bego a bonagala a kgodišegile.
  
  Koloi e ile ya fologa ka pela, ya emiša kholomo ya ditšhila go tšwa ka tlase ga dithaere tša ka morago, gomme ya retologela motseng. Mogwanto o ile wa gogela morago ge dikago tše di phagamego tša leratadima di be di bonagala di le tše dikgolo le go feta gomme sephethephethe se gakala. Bokagodimo bjo bo phadimago le bjo bo bonatšago bo be bo dikologile koloi, bo foufatša mafelong a mangwe ge a be a lebiša seetša sa maitirelo gape. Mašaba a ile a tlala ditsejana tša maoto gomme meago e phadima ka tsebišo. Dikoloi tša maphodisa di be di otlela ditarateng. Marsh ga se a ka a lemoga maswao le ge e le afe a tlhokomelo e oketšegilego ya maphodisa, eupša ka nako yeo o be a sa kgone go bona ka godimo ga marulelo a koloi. O ile a bolela se go mootledi.
  
  Monna yoo o ile a araba ka gore: "Tšohle di bonala di tlwaelegile. "Eupša lebelo le sa dutše le le bohlokwa. Se sengwe le se sengwe se tla phuhlama ge e ba re sepela ka go nanya kudu."
  
  "Ramses?" Marsh o ile a botšiša.
  
  "Re letetše lentšu la gagwe."
  
  March o ile a sosobana sefahlego, a kwa go ikokobetša mo gongwe karabong. Leano le e be e le la gagwe ka mo go feletšego, gomme bašomi ba Ramses ba swanetše go bina go ya ka molodi wa gagwe. Gatee ge ba fihlile lefelong leo Marsh a le kgethilego le go lokišetša dikgwedi pele ba ka thoma.
  
  "Dula ka tlase ga radar," a realo, go tiišetša taolo. "Le ka tlase ga tekanyo ya lebelo, akere? Ga re nyake go thibelwa."
  
  Mootledi o ile a re: "Re New York," gomme ka morago banna ka bobedi ba ile ba sega ge a kitima lebone le lehubedu. Marsh o ile a kgetha go ba hlokomologa.
  
  Ke moka mootledi a oketša ka gore: "Eupša." "Mokotla wa gago wa mokokotlo? Se... diteng di swanetše go netefatšwa."
  
  "Ke a e tseba," Marsh a šišinya. "O nagana gore ga ke tsebe se?"
  
  Webb o ile a mo rwala tšhwene ya mohuta mang?
  
  Mohlomongwe ka ge a be a lemoga kgatelelo yeo e bego e gola, Zoey o ile a mo thelela. Magareng ga bona go be go e-na le pomo ya nuclear feela. Seatla sa gagwe se ile sa thelela ka go nanya mokotla wa mokokotlo, ntlha ya monwana o tee ka nako, gomme sa theogela diropeng tša gagwe, sa dira gore a tšhoge gomme ka morago a mo lebelele ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Na se se swanetše e le ka kgonthe?"
  
  "Ga ke tsebe, Julian. Na go bjalo?"
  
  Marsh o be a se na bonnete ka botlalo, eupša go ile gwa kwagala gabotse ka mo go lekanego moo a ilego a e tlogela e nnoši. Go ile gwa tla monaganong wa gagwe ka motsotswana gore Shears o be a kgahliša go se nene, a na le maatla go swana le Mopapa wa Moriti, gomme ga go pelaelo gore o be a kgona go bitša mohlala ofe goba ofe wa tona wo a o nyakago.
  
  Ke ka baka la"ng nna?
  
  Pomo ya nuclear mohlomongwe e ile ya thuša, o be a tseba. Ngwanenyana yo mongwe le yo mongwe o be a rata monna yo a nago le dibetša tša nuclear. Selo se sengwe seo se amanago le maatla... Oo, gabotse, mohlomongwe o be a rata kgopolo ya gore o be a boifiša go se nene go mo feta. Quirkiness ya gagwe? Ruri, ke ka baka la"ng hele e sego bjalo? Setimela sa gagwe sa kgopolo se ile sa tloga seporong ge ba ema ka thoko ga tsela, mootledi a šupa ka go se kgaotše moago wo Marsh a o kgethilego ketelong ya gagwe ya nakong e fetilego. Letšatši la ka ntle le be le sa dutše le le borutho e bile le sa letelwa ka mo go feletšego. Marsh o ile a akanya ka dipere tše di nonnego tša mmušo, di dutše ka go tia ditulong tša tšona tša letlalo tša maemo a godimo, di le kgauswi le go amogela go bethwa ga maphelo a tšona.
  
  E tla kgauswinyane bjale. Ka gona go se go ye kae ke tla kgona go itshwara ka thata.
  
  O ile a swara Zoe ka seatla gomme a nyakile a tlola go bapa le tsejana ya maoto, a tlogela mokotla wa mokokotlo o lekeletše sekonokono sa gagwe seo se kobegilego. Ka morago ga go feta moleti wa mojako le go amogela ditaelo ka go le letshadi, sehlopha sa ba bane se ile sa namela lifti go ya lebatong la bone gomme ka morago sa hlahloba folete e nabilego ya diphapoši tše pedi tša go robala. Ka moka e be e le tše dibotse. March o ile a bula mamati a mathudi gomme a hema gape moya wa motse.
  
  Ke ka no ba gabotse ge ke sa dutše ke kgona.
  
  Kgegeo yeo e ile ya mo dira gore a itshege. Se se be se ka se tsoge se diregile. Seo ma-Amerika a bego a swanetše go se dira feela e be e le go dumela, go lefa, ke moka a ka senya pomo ya nuclear ka Hudson bjalo ka ge a be a rulagantšwe. Ka morago, leano le lefsa. Bophelo bjo boswa. Le bokamoso bjo bo kgahlišago.
  
  Lentšu le ile la tšwa ka morago ga legetla la gagwe. "Go romelwa motho go rena yo a ka hlahlobago dikagare tša mokotla wa gago wa ka morago. O swanetše go fihla ka iri."
  
  March o ile a dumela ka hlogo ntle le go retologa. "Bjalo ka ge go be go letetšwe." Gabotse kudu. Eupša go na le tše dingwe tše sego kae tšeo di swanetšego go elwa hloko. Ke hloka motho yo a tlago go nthuša go fetišetša tšhelete yeo gateetee ge White House e lefa. Ke hloka thušo ya go hloma go kitimiša go hlola tšhitišo. Le gona re swanetše go dira gore disele ka moka di šome le go thuthupiša pomo ye."
  
  Monna yo a bego a le ka morago ga gagwe o ile a šikinyega. "Ka moka di ka go peakanyo," a realo. "Re itokišitše." Dilo tše di tla kopana kgauswinyane kudu."
  
  March o ile a retologa gomme a sepela morago ka phapošing ya hotele. Zoe o ile a dula a nwa champagne, maoto a gagwe a masesane a emišitšwe gomme a khuditše ka phapošing ya go khutša ya chaise. "Bjale bjale re no leta?" - a botšiša mohlankana.
  
  "E sego ka nako ye telele".
  
  Marsh o ile a myemyela go Zoe gomme a otlolla seatla sa gagwe. "Re tla ba ka phapošing ya go robala."
  
  Banyalani ba ba ile ba tšea lepanta mokotleng o mongwe le o mongwe wa mokokotlo gomme ba ba rwala ba ba iša phapošing e kgolo kudu ya go robala. Ka motsotso bobedi ba be ba hlobotše e bile ba tšhoša godimo ga yo mongwe le yo mongwe godimo ga mašela. Marsh o ile a leka go hlatsela gore o be a e-na le matla a nyakegago mo nakong ye, eupša Zoe o be a fo ba a le bohwirihwiri go se nene kudu. Sefahlego sa gagwe se se sephara, se se se nago bosodi se ile sa dira mehuta ka moka ya dilo go kganyogo ya gagwe ya kganyogo ya botona le botshadi. Mafelelong, e bile selo se sebotse seo Marsh a ilego a se fetša ka pela, ka gobane go se go ye kae go ile gwa kokotwa mojakong wa phapoši ya go robala.
  
  "Monna yo o mo."
  
  Šetše? Marsh o ile a apara le Zoe ka pela, gomme ka morago bobedi bja bona ba boela ka phapošing, ba sa hwile e bile ba fufuletšwe gannyane. Marsh o ile a swarana ka diatla le yo a sa tšwago go fihla, a lemoga moriri wa gagwe o mosesane, letlalo le le phadimago le diaparo tše di kgokologilego.
  
  "Ga o tšwe gantši?"
  
  "Ba ntira gore ke notletšwe."
  
  "Oo, gabotse, le ka mohla go se na taba. Na o mo go lekola pomo ya ka?"
  
  "Ee, mohlomphegi, ke dirile."
  
  Marsh o ile a bea mokotla wa gagwe wa mokokotlo tafoleng ya galase ya tlase yeo e bego e dutše bogareng bja phapoši e kgolo. Zoe o ile a feta, a tanya šedi ya gagwe ge a gopola ka nakwana sebopego sa gagwe sa go hlobola metsotso ye mmalwa fela ye e fetilego. O ile a lebelela thoko, a retologela go yo mofsa.
  
  "Leina la gago ke mang, mošemane?"
  
  "Adama, mohlomphegi."
  
  "Go lokile, Adama, o a tseba seo e lego sona le seo se ka se dirago. Na o a tšhogile?"
  
  "Aowa, e sego mo nakong ye."
  
  "Lebaka?"
  
  "Ga ke nagane bjalo".
  
  "Na o a tšhogile? Lebaka? Mohlomongwe o lapile go feta tekano?"
  
  Adam o ile a šikinya hlogo, a lebelela mokotla wa ka morago.
  
  "Ge go le bjalo, ke na le bonnete bja gore Zoey a ka go thuša." O boletše se ka seripa sa metlae.
  
  Pythian o ile a retologa ka pososelo ya bohwirihwiri. "Thaba".
  
  Marsh o ile a panya mahlo, go swana le Adam, eupša pele lesogana le ka fetoša kgopolo ya lona, mootledi wa bona wa ditedu o ile a bolela. O ile a re: "Akgofa ka yona." "Re swanetše go ba re itokišeditše..." a goga morago.
  
  March o ile a šišinya magetla. "Go lokile, ga go nyakege gore o thome go gata maoto a gago. A re theogeng re šilafatše." O ile a retologela go Adama. "Ke ra gore, ka pomo."
  
  Lesogana le ile la lebelela mokotla wa mokokotlo, la gakanega, gomme ka morago la o retološa gore dithapo di lebane le lona. O ile a di lokolla ka go nanya gomme a bula sekhurumetšo. Ka gare go be go rapaletše sedirišwa sa kgonthe, se dikologilwe ke mokotla wa mokokotlo wo o swarelelago kudu le wo o phagamego ka kakaretšo.
  
  "Go lokile," a realo Adam. "Ka gona ka moka re tseba ka MASINT, e lego protocol ya bohlale ya go ela le ya go saena yeo e hlahlobago ditšhupetšo tša mahlasedi le ditiragalo tše dingwe tša mmele tšeo di sepedišanago le dibetša tša nuclear. Sedirišwa se, le bonyenyane se sengwe se se swanago le seo ke se tsebago, di be di hlametšwe go thelela ka tlase ga tšhemo ye. Ga bjale go na le ditshepedišo tše dintši tša go utolla le go hlokomela didirišwa tša nuclear lefaseng, eupša ga se ka moka ga tšona tšeo di tšwetšego pele, gomme ga se ka moka ga tšona tšeo di nago le bašomi ka moka." O ile a šikinya magetla. "Lebelela go palelwa ga morago bjale dinageng tše di hlabologilego. Na ruri go na le motho yo a ka thibelago motho yo a ikemišeditšego goba sele yeo e kopanego kgaufsi gore e dire dilo e nnoši? Ke therešo gore ga go bjalo. Go nyakega feela glitch e tee goba mošomo wa ka gare." A myemyela. "Mošomi yo a sa thabago goba gaešita le yo a hwilego a lapile. Bontši e nyaka tšhelete goba leverage. Tše ke ditšhelete tše kaone kudu tša botšhošetši bja ditšhaba-tšhaba."
  
  Marsh o ile a theeletša kanegelo ya lesogana leo, a ipotšiša ge e ba go tšerwe mogato o tee goba tše pedi tše dingwe tše dikgolo tša tšhireletšo ge a be a hlalosa tsela ya gagwe go ya Ramses le Webb. E be e tla ba dikgahlego tša bona ka noši. O be a ka se tsoge a tsebile, gomme ka potego, o be a se na taba. Bjale o be a le thwi mo gomme a le kgauswi le go bula mojako wa go ya Diheleng.
  
  Adam o itše: "Ge e le gabotse ke seo re se bitšago "pomo e šilafetšego."" "Lereo le le be le dutše le le gona, eupša le sa šoma. Ke na le alpha scintillator, sedirišwa sa go lemoga tšhilafalo le dilo tše dingwe tše sego kae tše dibotse. Eupša ge e le gabotse," Adam o ile a ntšha sekurufu ka potleng ya gagwe, "Ke na le se."
  
  O ile a tloša ka pela diphuthelwana tše di tiilego gomme a lokolla dithipa tša Velcro tšeo di bego di pepentšha pontšho e nyenyane le khiboto e nyenyane. Phanele e be e swaretšwe lefelong la yona ka dikurufu tše nne, tšeo Adam a ilego a di tloša ka pela. Ge phanele ya tšhipi e be e lokologile, lelokelelo la megala le ile la phutholla ka morago ga yona, la lebiša pelong ya sedirišwa seo se sa tšwago go utollwa.
  
  March o ile a swara moya wa gagwe.
  
  Adama o ile a myemyela ka lekga la mathomo. "Se tshwenyege. Selo se se na le di-fuse tše dintši gomme ga se sa hlwa se itlhama le gatee. Ga go yo a tlago go thoma se mo mo."
  
  March o ile a ikwa a se na selo go se nene.
  
  Adam o ile a lebelela motšhene le dintlha tšeo di lego ka gare ga wona, a o tsenya ka moka. Ka morago ga motsotswana, o ile a lekola skrine sa laptop yeo e bego e le kgauswi le yena. "It"s leaking," a dumela. "Eupša ga se se sebe gakaakaa."
  
  March o ile a fidgeted ka go se iketle. "E mpe bjang?"
  
  Adam o ile a bolela ka ntle le maikwelo gore: "Ke tla go eletša gore le ka mohla o se ke wa ba le bana." "Ge e ba o sa kgona. Gomme o thabele nywaga e sego kae e latelago ya bophelo bja gago."
  
  Marsh o ile a lebelela Zoey ka mahlo a go tšhoša ge a šikinya magetla. Ka tsela le ge e le efe, le ka mohla ga se a ka a letela gore o tla phela go feta tatagwe wa boithati goba bana babo ba ba ikgogomošago.
  
  "Bjale nka e šireletša gakaone," Adam a realo, a ntšha sephuthelwana ka sutukheiseng yeo a bego a tlile le yona. "Bjalo ka ge ke be ke tla dira ka sedirišwa le ge e le sefe sa mohuta wo."
  
  March o ile a lebelela motsotswana gomme ka morago a lemoga gore ba be ba nyakile ba fetša. O ile a kopana le mahlo a hwilego a mootledi wa bona. "Dikhamera tše tšeo Ramses a boletšego ka tšona. Na ba itokišitše? Go kitimiša go kgauswi le go thoma gomme ga ke nyake go diega."
  
  Pososelo e omilego e ile ya phadima ge e arabela. "Gomme re dira bjalo. Disele ka moka tše hlano bjale di a šoma, go akaretša le disele tše pedi tša go robala tšeo ma-Amerika a ka bago a sa di tsebe." Monna o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. "Ke 6:45 a.m. Se sengwe le se sengwe se tla ba se lokile ka iri ya bošupa."
  
  "Makatšago". Marsh o ile a kwa kganyogo ya gagwe ya kganyogo ya botona le botshadi e hlatloga gape gomme a nagana gore a ka ba a ikhola ka taba ye mola a sa kgona. Ka go tseba Zoey, bjalo ka ge a sa tšwa go dira, ba be ba tla fela ka pela go sa šetšwe seo. "Le diprothokhole tša phetišetšo ya tšhelete?"
  
  "Adam o tla lebiša tlhokomelo go phetheng lenaneo leo le tlago gaša lefelo la rena lefaseng ka bophara ka tsela e sa felego. Le ka mohla ba ka se latišiše kgwebišano yeo."
  
  March ga se a lemoga go makala sefahlegong sa Adam.
  
  O be a tsepeletše kudu go Zoe, gomme yena a tsepeletše go yena. O ile a tšea metsotso e mengwe e mehlano go bogela Adam a thunya pomo gomme a theeletša ditaelo tša kamoo a ka hlobolago selo seo se hlabjago dibetša, ke moka a kgonthišetša gore monna yo o tšere dinepe tše di swanetšego tša sedirišwa seo se šoma. Diswantšho di kgathile tema ye bohlokwa go kgodišeng White House ka go nepagala ga sedirišwa le go hloma go phegelela mo go bego go tla hlola tšhitišo le go aroganya madira ao a hlophišitšwego kgahlanong le yena. Ka ge a thabile, mafelelong o ile a retologela go Adama.
  
  "Ya mosehla. Na ye ke terata ya go hlobola dibetša?"
  
  "Um, ee mohlomphegi, go bjalo."
  
  Marsh o ile a myemyela ka potego go mootledi. "Ka gona, na re itokišitše?"
  
  "Re itokišitše".
  
  "Ke moka o tloge."
  
  Marsh o ile a otlolla seatla gomme a eta pele Zoe ka phapošing ya go robala, a goga dijesi tša gagwe le borokgo bja gagwe ge a eya gomme a leka go gatelela go sega. Lefula la phišego le lethabo le ile la nyakile le mo gateletša ge a be a lemoga gore ditoro tša gagwe ka moka tša maatla le bohlokwa di be di le kgauswi le go phethagala. Ge nkabe lapa la gagwe le be le ka mmona bjale.
  
  
  KGAOLO YA BOHLANO
  
  
  Ge Drake a otlologa, boima bjo bo tletšego bja seo se bego se direga bo ile bja mo thula. Go akgofa go ile gwa sepela ka methapong ya gagwe, ya gagola mafelelo a gagwe a methapo ya tšhika, gomme go gadima ga tee go bao a bego a bapala le bona sehlopheng go ile gwa mmotša gore le bona ba ikwa ka tsela e swanago-gaešita le Kenzi. O be a tloga a nagana gore moemedi wa peleng wa Mossad o be a šetše a mo dirile gore a huduge, eupša ka morago, ka nnete, ka lebaka la kgokagano magareng ga mašole, o be a sa nyake le go mmotšiša gore ke ka lebaka la eng a sa e dire. Batho bao ba se nago molato bao a bego a ba lwela, baagi ba swanago, ba be ba le kotsing. Mang le mang yo a nago le seripa sa pelo o be a ka se dumelele se se direga, gomme Drake o ile a belaela gore go ka ba le tše ntši go Kensi go feta seripa sa pelo, go sa šetšwe gore e be e utilwe ka mo go tseneletšego gakaakang.
  
  Sešupanako sa lebota se be se bontšha tše šupago tše masomenne-hlano, gomme sehlopha ka moka se be se sepela. Khutšo e tšhošago, ya tlhakatlhakano e ile ya buša seteišeneng sa maphodisa;maphodisa a be a ikarabela, eupša go le molaleng gore a be a le ka thoko. Dipego tša ditaba di ile tša phadima diskrineng tša thelebišene, eupša ga go le e tee ya tšona yeo e bego e amana le tšona. Moore o ile a sepela le go sepela, a letile ditaba go tšwa go baemedi ba ka sephiring, dihlopha tša go bea leihlo goba dikoloi tša go otlela. Hayden o ile a swara sehlopha ka moka.
  
  "Nna le Mano re tla šomana le Ramses. Re nyaka dihlopha tše dingwe tše pedi, e nngwe e tla hlahloba tsebišo mabapi le go thuthupa ga nuclear ge e dutše e direga, gomme e nngwe e tsome disele tše. Homola, eupša le se ke la tšea bagolegwa. Lehono, bagwera ba ka, ga se letšatši la go fora. Hwetša seo o se hlokago gomme o se hwetše ka lebelo le ka thata. Go bolela maaka go ka re bitša tšhelete e ntši."
  
  Moore o ile a swara seo a bego a se bolela gomme a lebelela morago. O itše: "Lehono, go ka se be le kgaugelo."
  
  Dahl o ile a dumela ka hlogo ka go nyamišwa, a phasola ditlhako tša gagwe bjalo ka ge eka a ka pšhatla legata la monna. Drake o ile a leka go iketla. Gaešita le Alicia o be a sepela go dikologa bjalo ka panther yeo e lego ka lesakaneng.
  
  Ke moka, ka iri ya seswai mesong, bohlanya bo ile bja thoma.
  
  Megala e ile ya thoma go tsena, megala yeo e ineetšego e lla gape le gape, lešata la yona le tlala phapoši ye nnyane. Moore o ile a ba lwantšha ka mo go atlegilego ka o tee ka o tee, gomme bathuši ba babedi ba ile ba tla ba kitima go yo thuša. Le Kinimaka o ile a amogela tlhohlo yeo, le ge tafola yeo a bego a dutše go yona e be e sa bonagale e thabile ka mo go kgethegilego.
  
  Moore o ile a bapetša tsebišo le lebelo la seetša. "Re mojakong," a realo. "Dihlopha ka moka di itokišitše. Baemedi ba ka sephiring ba ile ba bega dipoledišano tša morago bjale mabapi le diboka tša ka sephiring le go bolela ka go bolela. Metsamao ya go dikologa mafelo a tumilego a bodumedi e ile ya gakala. Le ge re be re sa tsebe seo se diregago, re be re tla tshwenyega. Difahlego tše difsa di ile tša bonwa mafelong a tšona a tlwaelegilego, ka moka di ikemišeditše e bile di sepela ka lebelo, ka morero. Go disele tšeo re di tsebago, tše pedi di ile tša nyamelela radar." Moore o ile a šikinya hlogo. "It"s like ga se ra šomana le se e šetše e le gona. Eupša re na le ditšhupetšo. Sehlopha se tee se swanetše go leba boemakepeng - ye nngwe ya disele tše di tsebjago e šoma go tšwa moo."
  
  "Ke rena yo," Dahl a rasped. "Tsogang, lena ditlatla."
  
  "Ipulele." Kensi o ile a mo šišinya ka thoko. "Oo, gomme ke na le wena."
  
  "Oo, na o swanetše go dira se?"
  
  "Tlogela go bapala ka thata gore o hwetše."
  
  Drake o ile a ithuta dihlopha tšeo, tšeo di bego di arotšwe ka dipara ka tsela e kgahlišago. Dahl le Kenzie ba be ba na le bagwera - Lauren, Smith le Yorgi. O ile a feleletša a dula le Alicia, May le Bo. E be e le risepe ya selo se itšego; seo e be e le sa kgonthe.
  
  "Mahlatse le mahlogonolo, mogwera," Drake a realo.
  
  Dahl o ile a retologa go bolela se sengwe ge Moore a emiša seatla sa gagwe. "Leta!" O ile a khupetša seamogedi ka seatla sa gagwe motsotswana. "Se se sa tšwa go lokišwa mothalong wa rena wa go lla."
  
  Dihlogo ka moka di ile tša retologa. Moore o ile a amogela mogala o mongwe gomme bjale a otlolla seatla, a ekwa konotswana ya sepikara.
  
  "O ka gare," Moore a realo.
  
  Lešoba leo le se nago mmele le ile la tlala phapoši, mantšu a ile a tšwa ka lebelo kudu go be go le bjalo ka ge eka maoto a Drake a nyaka go fa go kitimiša. "Ye ke Julian Marsh, gomme ke a tseba gore o tseba mo e nyakilego go ba se sengwe le se sengwe. Ee, ke a tseba. Potšišo ke gore, o ka rata go e bapala bjang?"
  
  Hayden o ile a tšea taolo ge Moore a šišinya seatla sa gagwe gore a tšwele pele. "Tlogela go ba lešilo, Marsh. E kae?"
  
  "Go lokile, yeo ke potšišo ye e thuthupago, na ga go bjalo? Ke tla go botša se, moratiwa wa ka, se mo. Ka NYC."
  
  Drake ga se a ka a ba le sebete sa go hema ka ge dipoifo tša bona tše mpe kudu di be di tiišetšwa ka ntle le pelaelo.
  
  "Bjale potšišo ye nngwe ke gore ke nyaka eng ka morago?" March o ile a ema ka nako e telele.
  
  "Tsamaya mošomong, sefebe," Smith a rora.
  
  Alicia o ile a sosobana sefahlego. "A re se ganetše setlatla se."
  
  March o ile a sega. "A re se dire bjalo, ka nnete. Ka gona, pomo ya nuclear e imetšwe, dikhoutu ka moka di tsentšwe ka kelohloko. Bjalo ka ge ba bolela, tšhupamabaka e a lla. Bjale sohle seo o swanetšego go se dira ke go kgonthišetša gore ke ya kgonthe gomme o go fe nomoro ya akhaonto ya panka. Ke nepile?"
  
  "Ee," Hayden a realo ka bonolo.
  
  "Na o hloka bohlatse? O tla swanelwa ke go e šomela."
  
  Drake o ile a inama pele. "O nyaka go reng?"
  
  "Ke ra gore go kitimiša go tšwela pele."
  
  "Na o ya go fihla ntlheng nako efe goba efe kgauswinyane?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Ah, re tla fihla moo. Sa pele, lena ditšhošwane tše nnyane tša bašomi le swanetše go dira mošomo wa lena. Ge nkabe ke le wena, nkabe ke ile. O a bona...o bona gore ke tlile bjang ka mothalotheto wo? Ke be ke tlo e dira gore ka moka e be mothalotheto, wa tseba, eupša mafelelong... gabotse, ke ile ka lemoga gore ga ke na taba."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo ka go hloka kholofelo. "Damn, molekane. Bolela Seisemane sa maleba."
  
  "Leswao la mathomo le šetše le le papading. Foromo ya tiišetšo. O na le metsotso ye masomepedi go fihla Hoteleng ya Edison, phapoši ya 201. Ke moka go tla ba le ditšhupetšo tše dingwe tše nne, tše dingwe tša tšona di mabapi le tiišetšo gomme tše dingwe di mabapi le dinyakwa. Bjale o a nkwešiša?"
  
  May o ile a boa pele. "Bohlanya".
  
  "Go lokile, ke motho wa menagano ye mebedi. E tee go tšwa go tlhokego, yo mongwe go tšwa go bobe. Mohlomongwe ditlhase tša bohlanya di fofa magahlanong a tšona."
  
  "Metsotso ye masomepedi?" Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. "Na re ka ba ra dira se?"
  
  "Motsotsong o mongwe le o mongwe o diegile, ke be ke laela e nngwe ya disele tša Ramses gore e bolaye baagi ba babedi."
  
  Gape, go tšhoga mo go lahlelago mohlagare, go tšhoga, kgatelelo ye e golago. Drake o ile a pitlaganya difihla tša gagwe ge adrenaline e rotoga.
  
  Marsh o ile a boeletša ka gore: "Metsotso e masomepedi." "Go tloga... bjale."
  
  Drake o ile a kitimela ka ntle ga mojako.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden o ile a kitimela fase ka manamelo gomme a tsena ka phapošing ya ka tlase ya moago, Kinimaka a le ka morago ga gagwe. Kgalefo e ile ya mo swara gomme ya mo betha bjalo ka maphego a diabolo. Pefelo e ile ya dira gore maoto a gagwe a sepele ka lebelo gomme a nyakile a mo dira gore a kgopše. Molekane wa gagwe wa mo-Hawaii o ile a ngunanguna, a thelela gomme a ema mo e nyakilego go ba a sa kgaotše. O ile a nagana ka bagwera ba gagwe, bao ba lego kotsing e šiišago, ba phatlalala dikarolong tše di fapanego tša motse ntle le kgopolo e nyenyane ya seo ba ka se letelago, ba ipea mothalong ntle le pelaelo. O ile a nagana ka badudi ka moka ba moo le seo White House e ka bago e se nagana gona bjale. E be e le mo gobotse go ba le diprothokhole, maano le difomula tše di šomago, eupša ge lefase la nnete, la go šoma le fetoga sepheo sa tšhošetšo ye e feteletšego - dipeeletšo ka moka di be di timilwe. Maoto a manamelo o ile a kitimela ka phapošing ya go sepela gomme a thoma go kitima. Mejako e ile ya phadima ka mahlakoreng ka bobedi, bontši bja yona e sa bonešwa. Mafelelong a kgole, mothaladi wa dithipa o ile wa gogelwa ka thoko ka pela bakeng sa gagwe.
  
  Hayden o ile a otlolla seatla sa gagwe. "Sethunya".
  
  Mohlapetši o ile a tšhoga, eupša ka morago a kwa, taelo yeo e tšwago godimo e šetše e fihlile ditsebeng tša gagwe.
  
  Hayden o ile a tšea sebetša, a lekola gore se imetšwe gomme polokego e timilwe, gomme a thunya ka phapošing ye nnyane.
  
  "Ramses!" - a goeletša. "Ke eng sa go makatša seo o se dirilego?"
  
  
  KGAOLO YA BOTSELA
  
  
  Drake o ile a kitimela ka ntle ga moago a na le Alicia, May le Beau ka thoko ga gagwe. Ba bane ba bona ba be ba šetše ba kolobile mofufutšo. Boikemišetšo bo be bo tšwa go pore e nngwe le e nngwe. Bo o ile a rea dihlapi ka sedirišwa sa maemo a godimo sa go sepela ka GPS ka potleng ya gagwe gomme a šupa lefelo la Edison ka go lebanya.
  
  "Times Square area," a realo, a ithuta tsela. "A re tsheleng boraro gomme re tshele Lexington Avenue. Hlogo ya go ya Waldorf Astoria."
  
  Drake o ile a thunya ka moela o kitimago wa dikoloi. Ga go na selo seo se bapetšwago le go leka go phološa bophelo bja mootledi wa thekisi wa New York ge a be a leka ka go hloka kholofelo go go roba maoto ka mangwele, a kgoromeletša pele ka matla a gagwe ka moka. Drake o ile a tlola ka motsotswana wa mafelelo, a thelela go putla ka pele ga thekisi ye serolane ya kgauswi gomme a kotama ka go sekama ka botlalo. Dinaka di ile tša rora. Setho se sengwe le se sengwe sa sehlopha se be se kgonne go commandeer sethunya tseleng ya go tšwa gomme bjale se be se se šišinya go dikologa, se duma ge se ka ba le se sengwe. Eupša nako e be e šetše e sentšwe. Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe ge a wela tsejaneng ya maoto.
  
  Metsotso ye lesomešupa.
  
  Ba ile ba tshela Lexington gomme ka morago ba sepela ka lebelo go bapa le Waldorf, ba ema ka thata ge dikoloi di be di gagabela go theoga Park Avenue. Drake o ile a lwantšha tsela ya gagwe gare ga lešaba leboneng la go emiša, mafelelong a kopana le sefahlego se sehwibidu se se befetšwego.
  
  "Theeletša, mogwera, ke tla tshela mo pele, le ge e ka mpolaya. Boss bagels e ya go tonya, gomme ga go na tsela ka diheleng yeo e tlago go direga."
  
  Drake o ile a gata go dikologa monna yo a befetšwego ge Alicia le May ba kitimela go feta ka ntle. Ditšhupetšo di ile tša fetoga gomme tsela e be e hlakile. Bjale, ka ge ba uta dibetša tša bona, ba ile ba leba ka boikemišetšo go leba setarateng se segolo se se latelago - Madison Avenue. Le mo nakong ye mašaba a ile a tlala tsejana ya maoto. Bo o ile a thelela ka gare ga maemo a bo-49, a laola magareng ga dikoloi gomme a hwetša mohola. Ka mahlatse, sephethephethe bjale se be se nanya, gomme go be go e-na le sekgoba se itšego magareng ga di- bumper tša ka morago le di- fender tša ka pele. Basadi ba ile ba latela Beau gomme ka morago Drake a tsena mothalong.
  
  Baotledi ba ile ba ba goeletša ka maroga.
  
  Go šetše metsotso ye lesomepedi.
  
  Ge nkabe ba diegile kudu, disele tša batšhošetši di be di tla hlasela kae? Drake o ile a nagana gore e tla ba kgauswi le Edison. Marsh o tla rata gore sehlopha sa basepediši se tsebe gore ditaelo tša gagwe di phethilwe go fihla bokgoleng bjo bo itšego. Lebati la koloi le ile la bulega ka pele-feela ka gobane mootledi a be a kgona-gomme Beau o ile a tlolela marulelo ka nako e swanetšego. Alicia o ile a swara mošito wa foreime gomme a o thula morago sefahlegong sa monna yo.
  
  Bjale ba retologela ka go le letshadi, ba batamela 5th Avenue le mašaba a oketšegilego le go feta. Beau o ile a thelela ka gare ga tše mpe kudu bjalo ka mohlakodi wa dipotla khonsatheng ya pop, a latelwa ke Alicia le May. Drake o be a sa tšwa go goeletša bohle, go se fele pelo ga gagwe ga Yorkshireman mafelelong go be go fedile. Bobedi banna le basadi ba ile ba thibela tsela ya gagwe, banna le basadi bao ba bego ba se na taba le ge e ba o be a kitimela go phološa bophelo bja gagwe, bophelo bja yo mongwe wa bana ba gagwe, goba gaešita le bona ka noši. Drake o ile a kgoromeletša tsela ya gagwe ka gare, a tlogela monna o tee a otlollotše. Mosadi yo a nago le ngwana o ile a mo lebelela ka kelohloko ka mo go lekanego gore a ikwe a le molato go fihlela a gopola seo a bego a se kitima.
  
  O tla nteboga ka morago.
  
  Eupša go ba gona a ka se tsoge a tsebile. Go sa kgathalege gore go direga eng.
  
  Bo bjale o ile a thuntšha ka go le letshadi, a kitima go theoga Avenue of the Americas go leba 47th Street. Magnolia Bakery e ile ya feta ka go le letona, ya dira gore Drake a nagane ka Mano, gomme ka morago ka seo mo-Hawaii a ka bago a šetše a ithutile sona go Ramses. Metsotso e mebedi ka morago, ge di be di thuthupa Setarateng sa bo-47, gatee-tee Times Square e ile ya tšwelela ka go le letshadi la bona. Ka go le letona la bona go be go na le Starbucks ya ka mehla, moo go bego go na le lešata le methaladi mojakong. Drake o ile a hlahloba difahlego ge a kitima a feta, eupša o be a sa letela go lebana le le ge e le ofe wa bagononelwa.
  
  Metsotso e mene.
  
  Nako e ile ya feta ka lebelo gomme e be e le ya bohlokwa le go feta metsotso ya mafelelo ya mokgalabje yo a bego a e-hwa. Ka go le letshadi, go lebeletše tsejana ya maoto, bokapele bjo botala bja leratadima bja hotele yeo e nago le mojako wa yona wa gauta bo ile bja tšwelela, gomme Beau e bile wa mathomo go tsena ka mamati a ka pele. Drake o ile a phaela ka thoko koloyana ya merwalo le thekisi ye serolane yeo e fetotšwego ka tsela ye kotsi gore a latele Mai ka gare. Ba ile ba amogelwa ke foyer e sephara yeo e nago le khapete e khubedu yeo e nago le dipaterone.
  
  Beau le Alicia ba be ba šetše ba tobetša dikonotswana go bitša dilifiti ka o tee ka o tee, ba boloka diatla tša bona di le kgaufsi le dibetša tša bona tše di utilwego ge mohlapetši a be a ba lebeletše. Drake o ile a nagana go bontšha ID ya gagwe ya Team SPEAR, eupša seo se be se tla lebiša feela dipotšišong tše oketšegilego, gomme go bala morago go be go šetše go le godimo go fihla metsotsong e meraro ya mafelelo. Tšhipi e ile ya bontšha gore lifti ya Alicia e fihlile gomme sehlopha sa namela. Drake o ile a thibela lesogana go ba tlatša, a le kgoromeletša kgole ka seatla se se bulegilego. Re leboga Modimo gore e šomile ka gobane boitšhišinyo bjo bo latelago e be e tla ba seatla se se kgomaretšego.
  
  Sehlopha sa banna ba bane se ile sa kgobokana ge koloi e be e rotoga, sa emiša go sepela ga yona le go goga dibetša tša yona. Gateetee ge lebati le bulega, ba ile ba tšhologa, ba nyaka phapoši ya 201. Gateetee, lešata la difihla le maoto le ile la tšwelela gare ga bona, la tšhoša gaešita le Bo.
  
  Motho yo mongwe o be a letile.
  
  Drake o ile a šikinyega ge seatla se kgokagantšwe ka godimo ga socket ya gagwe ya mahlo, eupša a hlokomologa go phadima ga bohloko. Leoto la motho yo mongwe le ile la leka go swara la gagwe, eupša a gata ka thoko. Sebopego sona seo se ile sa huduga gomme sa dikanetša Alicia, sa thula mmele wa gagwe lebotong la polasetara. Mai o ile a emiša dikotlo a emišitše diatla, gomme ka morago Bo a lokolla sethunya sa ka pela sa e tee-pedi seo se ilego sa emiša lebelo ka moka gomme sa tliša mohlaselwa ka matolo.
  
  Drake o ile a tlola gomme ka morago a phunya fase ka maatla a gagwe ka moka. Nako e be e fela. Sebopego, monna wa go ba le setoko ka baki ye koto, se ile sa thothomela ka fase ga go otlwa ga Yorkshireman, eupša ka tsela ye nngwe se ile sa kgona go fapoša karolo ye maatla kudu ya sona. Drake o ile a wela ka lehlakoreng la gagwe, a lahlegelwa ke tekatekano ya gagwe.
  
  "Mokotla wa go phunya," Mai a realo. "Ke mokotla wa go phunya. E beilwe maemong a go re diegiša."
  
  Bo o ile a otlela ka gare ka thata go feta pele. "Ke wa ka." Na o ya."
  
  Drake o ile a tlola godimo ga sebopego seo se khunamego, a lekola dinomoro tša phapoši. Go be go šetše diphapoši tše tharo feela go ya moo ba yago gona, gomme ba be ba šetše motsotso o tee. Ba ile ba dula metsotswaneng ya mafelelo. Drake o ile a ema ka ntle ga phapoši gomme a raga lebati. Ga go selo seo se diregilego.
  
  Mai o ile a mo kgoromeletša ka thoko. "Sepela."
  
  Go bethwa ga tee mo go phagamego gomme sehlare sa arogana, sa bobedi gomme foreime ya phuhlama. Drake o ile a khohlela. "Seo se swanetše go ba se go fokoditše."
  
  Ka gare, ba ile ba phatlalala, dibetša di gogwa le go tsoma ka lebelo, eupša selo seo ba bego ba se nyaka se be se bonagala ka mo go tšhošago. E be e rapaletše bogareng bja mpete - senepe sa go phadima sa A4. Alicia o ile a sepela go ya mpeteng, a lebelela go dikologa.
  
  Mai o itše: "Kamore yeo ga e na bosodi. "Ke petšha gore ga go na di-lead."
  
  Alicia o ile a ema mo ntlheng ya mpete, a lebelela fase gomme a hema ka go se tsepame. O ile a šikinya hlogo gomme a fegelwa ge Drake a mo tlatša.
  
  "Oh Modimo wa ka." Ke eng se-"
  
  O ile a šitišwa ke mogala. Drake o ile a sepela go dikologa mpete, a ya nightstand gomme a tšea mogala go tšwa go lever.
  
  "Ee!"
  
  "Ah, ke a bona o e dirile. Go be go ka se be bonolo."
  
  "Matšhe! Wena setlatla sa lehlanya. Na o re tlogeletše senepe sa pomo? Senepe sa go nyobana?"
  
  "Ee. Leswao la gago la mathomo. Ke ka baka la"ng o be o nagana gore ke tla go dumelela go ba le selo sa kgonthe? So setlaela. Romela se go baetapele ba gago le dihlogo tša mae. Ba tla lekola dinomoro tša serial le masepa a mangwe a ka moka. Canisters ya plutonium E. Fissile thepa. Ke selo se se tenago, ka nnete. Sešupo se se latelago e tla ba se se bolelago gabotse le go feta."
  
  Ka yona nako yeo, Bo o ile a tsena ka phapošing. Drake o be a holofela gore o tla goga Monna wa Punch le yena, eupša Beau o ile a thala mola wa boikgopolelo ka mothapo wa gagwe wa carotid. Mofora o ile a bolela ka lentšu le le makatšago gore: "O ile a ipolaya." "Pilisi ya go Ipolaya."
  
  Mongongoregi.
  
  "O a bona?" Marsh a realo. "Re hlobaetšago kudu."
  
  "Hle, Marsh," Drake a leka. "E no re botša seo o se nyakago. Re tla e dira gona bjale, roga."
  
  "Oo, ke na le bonnete bja gore o be o tla dira bjalo. Eupša re tla tlogela seo ka morago, go lokile? Go thwe"ng ka se? Matha bakeng sa leswao la nomoro ya bobedi. Go kitimiša mo go dula go kaonefala le go ba thata. O na le metsotso ye masomepedi go fihla lebenkeleng la go jela la Marea. Ka tsela, se ke sejo sa Setaliana gomme ba dira Nduyu calzone ye bose kudu, ntshepe. Eupša a re se felele fao, bagwera ba ka, ka gobane le tla hwetša leswao le ka fase ga ntlwana ya boithomelo. Ipshina."
  
  "Mogwapo"-
  
  "Metsotso ye masomepedi".
  
  Mothaladi o ile wa hwile.
  
  Drake o ile a roga, a retologa gomme a kitima ka lebelo ka mo a bego a ka kgona.
  
  
  KGAOLO YA BOSUPA
  
  
  Ka ge ba be ba se na kgetho e nngwe, Torsten Dahl le sehlopha sa gagwe ba ile ba phetha ka go tlogela koloi gomme ba tloga. O be a sa nyake selo ge e se go swara ka thata ge Smith a lahlela SUV ye maatla go dikologa go retologa ga seripa sa dosene, dithaere di lla, di šišinya dilo, eupša New York e be e se selo ge e se go rora ka bogale ga dikhabetšhe tše serolane le dipese le dikoloi tša khiro. Lentšu "Deadlock" le ile la tla monaganong wa Dahl, eupša le be le direga letšatši le lengwe le le lengwe, bontši bja letšatši, gomme dinaka di be di sa lla gomme batho ba be ba goeletša go tšwa mafasetereng ao a kgokološitšwego fase. Ba ile ba kitima ka lebelo ka mo ba bego ba ka kgona, ba latela ditaelo. Lauren le Yorgi ba ile ba goga diveste tša bona tšeo di sa tsenego kulo. Kensi o ile a kitima kgauswi le Dahl, melomo ya gagwe e pouting.
  
  O ile a botša Dahl gore: "Ke be ke tla ba le mohola kudu go wena."
  
  "Aowa".
  
  "Oo etla, go ka ba bohloko bjang?"
  
  "Le gatee".
  
  "Oo, Torsti-" .
  
  "Kenzi, ga o hwetše katana ya gago ya go hlabja gape. Gomme o se ke wa mpitša bjalo. Go ba le mosadi o tee wa lehlanya yo a mphago maina a sereto go mpe ka mo go lekanego."
  
  "Oh yeah? Go no swana le wena le Alicia le kile la... wa tseba?"
  
  Smith o ile a rora ge ba tshela magahlano a mangwe, a bona basepelaka maoto le bapalami ba dipaesekele ba pitlagana tseleng leboneng le letala, ka moka ga bona ba swere maphelo a bona ka diatleng tša bona, eupša ba be ba na le bonnete bja gore ga se bona bao ba bego ba tla tlaišega lehono. Ba ile ba theoga ka lebelo setarateng se se latelago, mašole a be a sa kwe phišo ya go kitima ka lebelo ge a feta di-Priuse tše pedi tšeo di sepelago ka go nanya, a pšhatlaganya diipone tša ona tša ka thoko. GPS e ile ya lla.
  
  Yorgi o ile a akanyetša gore: "Metsotso e mene go ya boemakepeng." "Re swanetše go fokotša lebelo."
  
  "Ke tla fokotša lebelo ka tše tharo," Smith a kgaola. "O se ke wa ntšhupa mošomo wa ka."
  
  Dahl o ile a fa Kenzie Glock le sethunya sa Hong Kong - ga go mošomo wo bonolo, ga go bonolo go o phethagatša ka sephiring kua New York. O ile a šikinyega ge a dira se. Kgahlanong le kahlolo ya gagwe e kaone, ba ile ba tloga ba gapeletšega go amogela thušo ya moemedi wa bofora. E be e le letšatši le le sa tlwaelegago, gomme megato ka moka, gaešita le yeo e itlhobogilego, e be e nyakega. Gomme, ka nnete, o be a sa ikwa gore ba ka ba le tswalano ya leloko, selo se sengwe sa go swana le meoya ya sešole ye e bapilego, yeo e okeditšego maemo a gagwe a go bota.
  
  O be a dumela gore ba ka phološa Bridget Mackenzie, go sa šetšwe gore o ile a lwa ka thata gakaakang.
  
  Smith bjale o ile a tshela ditsela tše pedi tša sephethephethe, a borashe legetla la gagwe kgahlanong le F150 yeo e bego e eme, eupša a tšwela pele go otlela ntle le go lebelela morago. Ka ge nako e felelwa ke nako, ba be ba sa kgone go lefelela dilo tše di kgahlišago, gomme leru le le šiišago le le fegilwego godimo ga bona le be le ra gore ba be ba gapeletšega go tsena ka moka ka gare, ka mehla.
  
  Dahl o ile a kokota hamore ya sebetša sa gagwe. O itše: "Lefelo la polokelo le bokgole bja ka tlase ga motsotso." "Ke ka baka la"ng hele ba sa lokiše melete ye ka moka?"
  
  Smith o ile a mo kwela bohloko. Ditsela e be e le lefelo le le sa felego, le le nago le mapheko, la boradia moo dikoloi di bego di sepela ka go nanya go dikologa melete yeo e sa lekalekanego gomme mešomo ya tsela e tšwelela ka motsotso le ge e le ofe, go bonagala e sa kgomege ka nako ya letšatši goba go pitlagana ga sephethephethe. E be e tloga e le mpša godimo ga mpša, gomme ga go motho le o tee yo a bego a nyaka go thuša motho yo mongwe.
  
  Ba ile ba sepela ka lebelo GPS gomme ba lebiša hlogong ya mosebe. Go ba mofsa ga mesong e sa le ka pela go ile gwa romela go thothomela letlalong la bona leo le se nago selo, go ba gopotša ka moka gore e be e sa le ka pela. Seetša sa letšatši se ile sa sefa ka gare ga mafelo a go kgaotša maru, a fetoša dikou le noka ya kgaufsi gore e be gauta e phadimago. Batho bao Dahl a bego a kgona go ba bona ba be ba dira kgwebo ya bona ya ka mehla. O be a naganne gore lefelo la boemakepe le le lefsifsi le le le šilafetšego, eupša ka ntle le mafelo a polokelo, le be le hlwekile e bile le se na batho ka mo go kgethegilego. Gomme e be e se swaregile, ka ge mafelo a magolo a dikepe a be a le ka mošola wa koung kua New Jersey. Lega go le bjalo, Dahl o ile a bona dibjana tše dikgolo tše di bethilwego le sekepe se setelele le se sephara se dutše se sa šikinyege meetseng, le di- crane tše dikgolo tša ditshelo, tšeo di pentilwego ka mmala o mopududu, tšeo di bego di ka kitima go bapa le boema-kepe diporong tša seporo gomme di kgoboketša ditshelo tša tšona di diriša di- spreader.
  
  Ka go le letshadi go be go na le mafelo a polokelo, gotee le lebala leo le tletšego ka dibjana tše di phadimago kudu. Dahl o ile a šupa moago wo o lego bokgole bja dimithara tše lekgolo le masomehlano.
  
  "Ke mošemane wa rena yo. Smith, Kenzi, tla pele. Ke nyaka Lauren le Yorgi ka morago ga rena."
  
  O ile a sepela, bjale a tsepame, a tsepeletše go lwantšha tlhaselo e tee ka morago ga bona pele ba tšwela pele go ya go ye e latelago... gomme ka morago ye e latelago, go fihlela toro ye e bohloko e fela gomme a kgona go boela lapeng la gagwe. Mabati ao a sa tšwago go pentwa a ile a bewa go bapa le lehlakore la moago, gomme Dahl o ile a lebelela godimo ge a bona lefasetere la mathomo.
  
  "Ofisi e se nago selo. A re lekeng ye e latelago."
  
  Go ile gwa feta metsotso e mmalwa ge sehlopha se be se khukhunela ka thoko ga moago, se gogilwe dibetša, se hlahloba lefasetere ka morago ga lefasetere, lebati ka morago ga mojako. Dahl o ile a lemoga ka go nyamišwa gore di be di thoma go goga tlhokomelo ya bašomi ba lefelong leo. O be a sa nyake go tšhoša phoofolo ya bona.
  
  "A re".
  
  Ba ile ba kitimela pele, mafelelong ba fihla lefasetereng la bohlano gomme ba lebelela ka pela. Dahl o ile a bona sekgoba se se nabilego seo se bego se tletše ka mapokisi a khatebote le mapokisi a kota, eupša kgauswi le lefasetere o ile a bona gape le tafola ya khutlonne. Banna ba bane ba ile ba dula go dikologa tafola, dihlogo fase, bjalo ka ge eka ba be ba bolela, ba rulaganya le go nagana. Dahl o ile a tlolela fase gomme a dula fase, a ithekgile ka mokokotlo wa gagwe lebotong.
  
  "Re lokile?" Smith o ile a botšiša.
  
  "Mohlomongwe," Dahl a realo. "E ka be e se selo... eupša-"
  
  "Ke a go bota," Kenzi a realo ka go šupa kgegeo. "O etelela pele, ke tla latela," Ke moka a šikinya hlogo. "Na lena batho le tloga le hlanya gakaakaa? E no kitimela ka kua gomme o thome go thuntšha pele?"
  
  Monna o ile a batamela, a ba lebelela ka thoko. Dahl o ile a emiša HK ya gagwe gomme monna a gatsela, a emiša diatla tša gagwe moyeng. Sephetho se ile sa tšewa kudu ka gobane mošemane o be a le mothalong wa pono e lebanyago ya bohle ka lefelong la polokelo. Ka tlase ga motsotswana o ile wa feta pele Dal a ema, a dikologa gomme a thula legetla la gagwe mojakong wa ka ntle. Smith le Kensi ba be ba na le yena, ba bala dikgopolo tša gagwe.
  
  Ge Dahl a tsena ka lefelong le legolo la polokelo, banna ba bane ba ile ba tlolela godimo go tšwa tafoleng. Dibetša di be di rapaletše ka mahlakoreng a tšona, gomme bjale di ile tša di bea kgole, di thuntšha ka go se kgethe batho bao ba sa ba tsebego bao ba bego ba batamela. Dikulo di ile tša fofa gohle, tša thuba lefasetere gomme tša feta ka mojako wo o dikologago. Dahl o ile a thuma ka hlogo, a kgokologa, a tšwelela, a thuntšha. Banna bao ba bego ba le tafoleng ba ile ba boela morago, ba thuntšha morago, ba thuntšha magetleng a bona gaešita le magareng ga maoto a bona ge ba be ba kitima. Ga go na mo go bego go bolokegile. Go thunya ga dithunya ka go se kgethe go ile gwa tlala sebaka sa cavernous. Dahl o ile a ithekga ka dikhutlo ka bobedi go fihlela a fihla tafoleng gomme a e phetla, a e diriša e le kotse. Ntlha e nngwe e ile ya pšhatlaganywa ge kulo e kgolo ya caliber e feta thwii.
  
  "Mongongoregi".
  
  "Na o leka go mpolaya?" Kenzi a ngunanguna.
  
  Mo-Sweden yo mogolo o ile a fetoša maano, a topa tafola e kgolo gomme ka morago a e thuntšhetša moyeng. Mapheko ao a bego a wa a ile a swara maqaqailaneng a monna yo mongwe, a mo romela a fofa gomme a romela sethunya sa gagwe se fofa. Ge Dal a be a batamela ka lebelo, lentšu la Kensi le ile la mo dira gore a fokotše lebelo.
  
  "Hlokomela ka ditlatla tšeo tše nnyane. Ke šomile gohle Bohlabela bja Magareng gomme ke bone dikete tša bona ba apere diveste."
  
  Dahl o ile a dikadika. "Ga ke nagane gore o ka no-"
  
  Go thuthupa go ile gwa šišinya maboto a lefelo la polokelo. Mosweden o ile a fofa maotong a gagwe, a fofela moyeng gomme a thula lefasetereng leo le šetšego le robegile. Lešata le lešweu le ile la tlala hlogo ya gagwe, go duma mo go feteletšego ditsebeng tša gagwe, gomme ka motsotswana o be a sa kgone go bona selo. Ge pono ya gagwe e thoma go hlaka, o ile a lemoga gore Kensi o be a khukhunetše pele ga gagwe, a mo phaphatha marama.
  
  "Tsoga, monna. E be e se mmele ka moka, e be e fo ba sethunya."
  
  "Ao. Go lokile, go dira gore ke ikwe ke le kaone."
  
  O itše: "Ye ke sebaka sa rena." "Go šikinyega ga mmele go ile gwa wiša ditlatla-gotee le yena maotong a tšona le tšona."
  
  Dahl o ile a katana le go ema ka maoto. Smith o be a eme ka maoto, eupša Lauren le Yorgi ba be ba dutše ka matolo, menwana ya bona e gateletšwe ditempele tša bona. Dahl o ile a bona gore batšhošetši ba be ba thoma go hlaphogelwa. Go akgofa go ile gwa mo hlaba bjalo ka pini yeo e phunyago seripa sa nama yeo e nolofaditšwego. A emiša sethunya sa gagwe, o ile a thuntšhwa gape, eupša a kgona go gobatša yo mongwe wa batšhošetši bao ba bego ba hlatloga gomme a lebelela ge monna yo a be a oketšega gabedi gomme a wa.
  
  Smith o ile a kitimela go feta. "O mo swere."
  
  Dahl o ile a etelela pele. Kensi o ile a pitlela dithunyana tšeo di bego di le kgauswi le yena. Batšhošetši ba babedi bao ba šetšego ba ile ba retologa sekhutlong, gomme Dahl o ile a lemoga gore ba be ba lebile tseleng ya go tšwa. O ile a fokotša lebelo ka nakwana, ke moka a retologa sekhutlong sona seo, a thuntšha ka kelohloko, eupša dikulo tša gagwe di ile tša thula moya le sekontiri feela. Lebati le be le bulegile kudu.
  
  Sethunya se ile sa boela morago ka gare.
  
  Bjale go thuthupa e be e le mo go filwego, sehlopha sa SPIR se ile sa khupetša gomme sa emela gore dithuthupi di ba fete. Maboto a ile a šikinyega gomme a phatloga ka fase ga khuetšo ye maatla. Ke moka ba be ba eme ka maoto, ba pitlela ka mojako ka lefelong la go šireletša le go tsena letšatšing le le phadimago.
  
  "Ke iri ya pele mesong," Smith a realo.
  
  Dahl o ile a lebelela ka lehlakoreng le le bontšhitšwego, a bona dipopego tše pedi tše di kitimago, gomme ka morago ga tšona Hudson, yeo e išago Upper Bay. "Masepa, ba ka ba le diketswana tša lebelo."
  
  Kensi o ile a wela ka lengoleng le tee, a nepiša ka kelohloko. "Ke moka re tla tšea-"
  
  "Aowa," Dahl a theoša moruswi wa sebetša sa gagwe fase. "Na ga o bone baagi ba kua?"
  
  O ile a roga ka Sehebere ka gore: "Sezubi," e lego leleme leo Dahl a bego a sa le kwešiše. Mmogo, Smith, Kenzie le Swede ba ile ba thoma go phegelela. Batšhošetši ba ile ba gata mogato ka pela;ba be ba nyakile ba le boema-kepeng. Kenzi o ile a kwanantšha ka go thuntšha HK ya gagwe moyeng, a letetše gore badudi ba tšhabe goba ba iphihle.
  
  O ile a kgaola ka gore: "O ka nteboga ka morago ga ge re phološitše letšatši."
  
  Dahl o ile a bona gore tsela ya sebaka e butšwe pele ga gagwe. Batšhošetši ka bobedi ba be ba eme ba le batelele kgahlanong le lemorago la meetse, diphetho tše dibotse kudu gomme mollo wa Kenzi wa go tšea sebaka o ile wa ba bulela tsela. O ile a fokotša lebelo gomme a bea sebono legetleng la gagwe, a nepiša ka kelohloko. Smith o ile a latela mohlala wa gagwe kgauswi le yena.
  
  Batšhošetši ba ile ba retologa bjalo ka ge eka ba itlwaetša telepathy, ba šetše ba thuntšha. Dahl o ile a dula a tsepame ge ketapele e be e letša molodi magareng ga bašomi ba marumo. Kulo ya gagwe ya bobedi e ile ya thula sepheo sehubeng, ya boraro - phatleng, gabotse bogareng. Monna o ile a wela fase, a šetše a hwile.
  
  "Tlogela e tee e phela," lentšu la Lauren"s le ile la tla ka sedirišwa sa gagwe sa ditsebe.
  
  Smith o ile a thuntšha. Motšhošetši wa mafelelo o be a šetše a tloletše ka thoko, kulo e fula baki ya gagwe mola Smith a be a itlwaetša. Ka motsamao wa ka pela, setšhošetši se ile sa lahlela sethunya se sengwe - mo nakong ye go bapa le boema-kepe ka bosona.
  
  "Aowa!" Dahl o ile a thuntšha a se thuše selo, pelo ya gagwe e tlolela mometšong wa gagwe.
  
  Pomo e nyenyane e ile ya thuthupa ka modumo o mogolo, lephoto la go thuthupa le kwagala go putla dikou. Dahl o ile a iphihla ka morago ga sebjana motsotswana, gomme ka morago a tlolela morago ka ntle - eupša lebelo la gagwe le ile la thekesela ge a bona gore bjale e be e se fela setšhošetši seo se šetšego seo a bego a swanetše go tshwenyega ka sona.
  
  E nngwe ya di- crane tša dikhontheina e ile ya senyega motheong ka baka la go thuthupa gomme ya sekama ka tsela e kotsi godimo ga noka. Medumo ya go šila, go gagola tšhipi e ile ya tsebiša go phuhlama mo go lego kgaufsi. Batho ba ile ba lebelela godimo gomme ba thoma go tšhaba foreime e telele.
  
  Motšhošetši o ile a ntšha sethunya se sengwe.
  
  "E sego mo nakong ye, setlatla." Smith o be a šetše a le ka lengwele le tee, a tšhogile go bapa le pono. O ile a goga sethunya, a lebelela setšhošetši sa mafelelo se wa pele a ka goga pini godimo ga sethunya.
  
  Eupša crane e be e sa kgone go emišwa. Ka ge e be e sekama le go phuhlama go bapa le botelele ka moka bja foreime, sefala se se boima sa tšhipi se ile sa wela godimo ga boema-kepe, sa senya foreime gomme sa fetoša mokutwana o monyenyane wo e ilego wa wela go wona go ba lerole. Ditshelo di ile tša senyega gomme tša kgoromeletšwa morago ka maoto a mmalwa. Dithupa le ditšhipi tša sefapano di ile tša fofela fase, di kgorometšwa fase bjalo ka ditšhitswana tše di bolayago. Kota e talalerata e phadimago yeo e lekanago le lebone la setarateng e ile ya elela magareng ga Smith le Dahl-selo seo se bego se ka ba gagola ka bogare ge nkabe e ile ya e thula-gomme ya ema dimithara tše sego kae feela go tloga moo Lauren le Yorgi ba bego ba eme gona ba lebeletše lefelo la polokelo.
  
  "Ga go na go huduga." Kensi o ile a tšea sepheo go setšhošetši, a hlahloba gabedi. "O hwile kudu."
  
  Dahl o ile a kgoboketša dikgopolo tša gagwe gomme a lebelela go dikologa dikepe. Go hlahlobja ka pela go bontšhitše gore, ka mahlatse, ga go na motho yo a gobetšego ke crane ya dikhontheina. O ile a bea monwana wa gagwe maekrofouno ya gagwe ya kgokgokgo.
  
  O itše: "Khamera e timilwe." "Eupša ba hwile ka moka."
  
  Lauren o boile. "Go lokile, ke tla e fetiša."
  
  Letsogo la Kenzi le ile la ikhutša legetleng la Dahl. "O be o swanetše go ntumelela go tšea thunyo. Ke be ke tla pšhatlaganya mangwele a setlatla seo; ke moka re be re tla mo dira gore a bolele, ka tsela e nngwe goba e nngwe."
  
  "E kotsi kudu." Dahl o ile a kwešiša lebaka leo ka lona a bego a sa kwešiše se. "Gomme it"s doubtful re ka mo dira gore a bolele ka nako ye kopana yeo re nago le yona."
  
  Kensi o ile a huffed ka go tena. "O bolela legatong la Yuropa le Amerika. Ke Moisraele."
  
  Lauren o ile a boa ka godimo ga comms. "Re swanetše go ya." Khamera e ile ya bonwa moo. Ga se botse."
  
  Dahl, Smith le Kenzie ba ile ba utswa koloi ya kgauswi, ba nagana gore ge e ba go ka ba tšea metsotso e mehlano feela go feta go sepela, go boloka nako e ka ba mo go fetago mo gogolo.
  
  
  KGAOLO YA SOBEDI
  
  
  Drake o ile a thula sekontiri sa 47th Street, a lapile, go šetše metsotso ye lesomeseswai fela go tšhupamabaka. Gateetee ba ile ba thulana le bothata.
  
  "Bošupa, Boseswai goba Broadway?" Mai a goeletša.
  
  Bo o ile a mo šišinya GPS. "Marea e kgauswi le Central Park."
  
  "Ee, eupša ke mmila ofe wo o re išago thwii go feta go wona?"
  
  Ba ile ba phaphamala tsejaneng ya maoto ge metsotswana e dutše e sepela, ba tseba gore March o be a sa lokišetše pomo ya nuclear feela, eupša gape le dihlopha tšeo di bego di tla tšea maphelo a baagi ba babedi motsotsong o mongwe le o mongwe wo ba diegilego bakeng sa kopano e latelago.
  
  "Broadway e dula e swaregile," Drake a realo. "A re direng ya seswai."
  
  Alicia o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "O be o tla tseba bjang hele?"
  
  "Ke kwele ka Broadway. Ga se a ka a kwa ka ya Boseswai."
  
  "Oo, go lokile ka mo go lekanego. Kae-"
  
  "Aowa! Ye ke Broadway!" Beau gateetee o ile a goeletša ka segalo sa gagwe seo se nyakilego go ba sa mmino. "Restorante e ka godimo kudu... e nyakile."
  
  "Nyakile?"
  
  "Ka nna!"
  
  Bo o ile a fologa bjalo ka mobelo wa dimithara tše lekgolo, a tlola godimo ga koloi yeo e emišitšwego bjalo ka ge eka ga e gona. Drake, Alicia le May ba ile ba latela direthe tša gagwe, ba retologela ka bohlabela go leba Broadway le magahlanong a ditsela moo Times Square e bego e phadima le go phadima le go nyatša dipontšho tša yona tše di phadimago.
  
  Le mo nakong ye lešaba le ile la hwetša go le thata go phatlalala, gomme gape Beau a ba eta pele ka thoko ga tsela. Gaešita le mo go be go e-na le baeng ba go boga naga, ba ithekgile ka morago, ba lebeletše meago e metelele le dipolanka tša papatšo, goba ba leka go dira phetho ya ge e ba ba tla bea maphelo a bona kotsing gomme ba kitimela go phatša tsela yeo e tletšego batho. Mašaba a ile a hlokomelwa ke ba-barker bao ba bego ba nea dithekethe tša theko e tlase tša dipontšho tše di fapa-fapanego tša Broadway. Maleme a mebala ka moka a ile a tlala moya, e lego motswako wo o nyakilego o gateletša le wo o raraganego. Go be go e-na le batho ba sego kae bao ba se nago magae, eupša bao ba bego ba ba bulela ba ile ba dira lesolo ka go hlaboša kudu le ka mafolofolo bakeng sa meneelo.
  
  Ka pele go be go e-na le Broadway, yeo e bego e tletše ka ma-New York le baeng, yeo e bego e tletše ka ditsela tša go tshela maoto gomme e tletše ka mabenkele a mebalabala le mabenkele a go jela ao a nago le maswao a ona a fegilwego, a bonegilego le dipontšho tša foreime ya A. Bafeti ka tsela ba be ba fifala ge Drake le lehlakore la gagwe la sehlopha sa SPEAR ba kitima go ya pele.
  
  Metsotso ye lesomehlano.
  
  Bo o ile a mo lebelela morago ka mahlo a go tšhoša. "GPS e re ke metsotso ye masomepedi-pedi ya go sepela, eupša ditsela tša maoto di tletše kudu mo e lego gore yo mongwe le yo mongwe o sepela ka lebelo le le swanago."
  
  Alicia o ile a mo kgothaletša gore: "Ke moka o kitime." "Šišinya mosela wa gago o mogolo. Mohlomongwe e tla dira gore o sepele ka lebelo."
  
  Pele Beau a ka bolela selo, Drake o ile a kwa pelo ya gagwe yeo e šetšego e theoga e nwelela le go feta. Tsela yeo e lego ka pele e be e thibetšwe ka mo go feletšego ka mahlakoreng ka bobedi, bontši bja yona ke dithekisi tše serolane. Go ile gwa robega ga fender, gomme bao ba bego ba sa leke go e phema ba ile ba šuthiša dikoloi tša bona ganyenyane-ganyenyane gore ba bone gabotse. Tsela ya maoto ka mahlakoreng ka bobedi e be e tletše ka batho.
  
  "Dihele tša madi."
  
  Eupša Bo ga se a ka a fokotša le gatee. Go tlola mo go bofefo go ile gwa mo rwala godimo ga kutu ya thekisi ya kgauswi, gomme ka morago a kitima go bapa le marulelo a yona, a tlolela godimo ga hood gomme a kitimela go ye e latelago mothalong. May o ile a latela ka pela, a latelwa ke Alicia, a tlogela Drake gore a goeletše le go hlaselwa ke beng ba dikoloi.
  
  Drake o ile a gapeletšega go tsepamiša kgopolo go feta ka mo go tlwaelegilego. Ga se metšhene ye ka moka yeo e bego e swana, gomme tšhipi ya yona e ile ya fetoga, e mengwe e bile e kgokologela pele ganyenyane-ganyenyane. Lebelo le be le le thata, eupša ba ile ba tlola go tloga koloing e nngwe go ya go e nngwe, ba diriša mothaladi o motelele gore ba tšwele pele. Mašaba a be a tsepeletše ka mahlakoreng ka bobedi. It"s good gore ga go na motho yo a ba tshwenyago mo gomme ba be ba kgona go bona magahlano a batamelago a Broadway le 54th, then 57th streets. Ge go pšhatlaganywa ga dikoloi go kokobetše, Bo o ile a kgokologela ka ntle ga koloi ya mafelelo gomme a thoma gape go kitima ga gagwe tseleng ka boyona, Mai a le kgauswi le yena. Alicia o ile a lebelela morago go Drake.
  
  "Go no lekola go bona ge e ba o wele ka gare ga lešoba leo le bulegilego ka morago."
  
  "Ee, ke kgetho yeo e nago le kotsi. I"m just grateful gore go be go se na di convertible morago kua."
  
  Ka kua ga magahlano a mangwe le Setarateng sa bo-57, ditswaki tša samente, dibene tša go iša dilo le mapheko a mahwibidu le a masweu di be di lokeleditšwe. Ge e ba sehlopha se be se nagana gore se atlegile, goba gore go kitima mo go be go tla ba mo go otlologilego go swana le mo go fetilego, dikgopolo tša bona tša bofora di ile tša pšhatlaganywa gatee-tee.
  
  Banna ba babedi ba ile ba tšwelela ka morago ga lori ya go iša dilo, dithunya di šupa batamelane ka go lebanya. Drake ga se a ka a foša le ge e le beat. Ntwa ya ka mehla, mengwaga ya dintwa e ile ya loutša dikwi tša gagwe go fihla bokgoleng bjo bo phagamego gomme ya di boloka moo - diiri tše masomepedi-nne ka letšatši. Dibopego tše di tšhošetšago di ile tša tšwelela gatee-tee, gomme ka ntle le go dika-dika, o ile a kitimela go tšona ka hlogo, thwii pele ga lori ya samente yeo e bego e batamela. E nngwe ya dithunya e ile ya fofela ka thoko ka go rora, gomme e nngwe ya kgotlelela ka tlase ga ditopo tša yo mongwe wa banna bao. Drake o ile a thekesela morago ge kotlo e be e thula lehlakore la legata la gagwe. Ka morago ga bona, o ile a kwa go šila ga maotwana a lori ya samente ge e be e thibela ka bogale, le go rogana ga mootledi wa yona...
  
  O ile a bona mmele o mogolo o moputswa o retologela go yena...
  
  Gomme ka kwa go goeletša ga Alicia ka go tšhoga.
  
  "Mat!"
  
  
  KGAOLO YA BOBEDI
  
  
  Drake o be a kgona go lebelela fela ge lori yeo e bego e sa laolege e retologela go yena. Bahlasedi ga se ba ka ba boela morago le motsotswana, ba mo hlapiša ka sefako sa dikotlo, ka gobane ba be ba sa tshwenyege ka polokego ya bona ka noši. O ile a otlwa ka kgokgothe, sehubeng le solar plexus. O ile a lebelela setopo se šikinyega gomme se raga ge se fofa thwii godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  Motšhošetši wa mathomo o ile a wela morago, a kgopša gomme a thulwa ke le lengwe la maotwana, go thulana mo go mo roba mokokotlo gomme gwa fediša tšhošetšo ya gagwe. Ya bobedi o ile a panya mahlo, bjalo ka ge eka o ile a makatšwa ke sebete sa Drake, ke moka a retološetša hlogo ya gagwe ka morago ga lori yeo e bego e batamela.
  
  Modumo wa go phasola wo o kolobilego o be o lekane. Drake o ile a lemoga gore o tšwile botebong bja gagwe, gomme ka morago a bona legata la motšhošetši wa mathomo le pšhatlagantšwe ka fase ga maotwana a go thelela ge mmele wa lori o be o šikinyega go dikologa ka godimo ga gagwe. Foreime e be e bataletšego, o be a kgona go holofela fela. Ka karolo ya motsotswana, leswiswi le ile la metša selo se sengwe le se sengwe, gaešita le modumo. Lehlakore la ka tlase la lori le ile la sepela ka godimo ga gagwe, le fokotša lebelo, le fokotša lebelo gomme ka morago la ema gatee-tee.
  
  Letsogo la Alicia le ile la fihlelela ka tlase ga yona. "O lokile?"
  
  Drake o ile a kgokologela go yena. "Go kaone go feta banna bao."
  
  Beau o ile a leta, a nyakile a hlakahlakanya maoto ge a lebelela sešupanako sa gagwe. "Go šetše metsotso e mene!"
  
  A lapile, a robegile, a ngwatha le go bethwa, Drake o ile a gapeletša mmele wa gagwe go šoma. Mo nakong ye Alicia o ile a dula le yena, bjalo ka ge eka o be a lemoga gore a ka tšea nako e itšego ya go khutša ka morago ga go foša mo go lego kgaufsi le go foša. Ba ile ba betha mašaba a baeng, ba hwetša Central Park South le Marea gare ga diresetšhurente tše dingwe tše dintši.
  
  May o ile a šupa leswao leo, leo e bego e le la temogo ka tekanyo e itšego bakeng sa New York.
  
  Bo o ile a kitimela pele. Drake le ba bangwe ba ile ba mo swara mojakong. Mohlankedi wa go ba nea dijo o ile a ba lebelela ka mahlo a go tšhoša, ponagalo ya bona e arogilego, dijase tša bona tše boima gomme a boela morago. Go be go le molaleng mahlong a gagwe gore o bone tshenyo le tlaišego pele.
  
  "O se tshwenyege," Drake a realo. "Re Maisemane."
  
  Mai o ile a romela go phadima ka lehlakoreng la gagwe. "Sejapane".
  
  Gomme Bo a emiša go tsoma ga gagwe phapoši ya banna ka sefahlego se se emišitšwego. "Ruri ga se Seisemane."
  
  Drake o ile a kitima ka botho ka mo a bego a ka kgona ka gona ka lefelong la go jela leo le bego le sa tswalelwa, a thula setulo le tafola tseleng. Ntlwana ya boithomelo ya banna e be e le e nyenyane, e na le mafelo a mabedi feela a go rota le ntlwana ya boithomelo. O ile a lebelela ka fase ga sekotlelo.
  
  "Ga go selo mo," a realo.
  
  Sefahlego sa Beauregard se ile sa bontšha kgatelelo. O ile a kgotla dikonotswana tša sešupanako sa gagwe. "Nako e fedile".
  
  Mohlankedi wa go nea dijo yo a bego a eme kgauswi o ile a tlola ge mogala o lla. Drake o ile a mo otlollela seatla sa gagwe. "O se ke wa kitimela." Hle iphe nako ya gago."
  
  O be a nagana gore a ka tšhaba, eupša boikemišetšo bja gagwe bja ka gare bo ile bja mo lebiša phaepheng. Ka yona nako yeo, Alicia o ile a tšwa ka ntlwaneng ya boithomelo ya basadi a na le ponagalo ya go tshwenyega sefahlegong sa gagwe. "Ga a gona." Ga re na seo!"
  
  Drake o ile a tšhošwa bjalo ka ge eka o bethilwe. O ile a lebelela go dikologa. Na go ka ba go e-na le ntlwana e nngwe ya boithomelo lefelong le le lenyenyane la go jela? Mohlomongwe cubicle bakeng sa bašomi? Ba be ba tla swanelwa ke go lekola gape, eupša mohlankedi wa go nea dijo o be a šetše a le mo founong. Mahlo a gagwe a ile a phadima go leba go Drake gomme a kgopela mogala gore a eme.
  
  "Yo ke monna yo a bitšwago Marsh. Ya gago."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Na o mpiditše ka leina?"
  
  "O rile Lekgowa." Mohlankedi wa go nea dijo o ile a šikinya magetla. "Ke sohle seo a se boletšego."
  
  Bo o ile a diega kgauswi le yena. "Gomme ka ge o gakanega gabonolo, mogwera wa ka, ke wena."
  
  "Go bophelo bja gago bjo bobotse".
  
  Drake o ile a fihlelela mogala wa gagwe, seatla se sengwe se mo silila lerameng ge lephoto la go lapa le kgatelelo le mo hlatswa. Ba be ba ka palelwa bjang bjale? Ba fentše mapheko ka moka, gomme le ge go le bjalo Marsh a ka ba a sa dutše a bapala le bona ka tsela e itšego.
  
  "Ee?"
  
  "Mogwa mo. Bjale mpotše gore o hweditše eng?"
  
  Drake o ile a bula molomo wa gagwe, ke moka a o tswalela ka pela. Karabo e nepagetšego e be e le efe? Mohlomongwe Marsh o be a letetše lentšu "ga go selo." Mohlomongwe...
  
  O ile a ema gannyane, a dikadika go araba go ya go go araba.
  
  "Mpotše seo o se hweditšego, goba ke tla nea taelo ya go bolaya ma-New York a mabedi mo motsotsong o latelago."
  
  Drake o ile a bula molomo wa gagwe. Damn it! "Re hweditše-".
  
  Mai o ile a kitimela ka ntle ga ntlwana ya basadi, a thelela godimo ga dithaele tše di kolobilego gomme a wela ka lehlakoreng la gagwe. Go be go swere enfelopo ye nnyane ye tšhweu ka seatleng sa gagwe. Beau o be a le ka thoko ga gagwe ka karolo ya motsotswana, a topa enfelopo gomme a e neela Drake. Mai o robetše fase, a hema ka maatla.
  
  Alicia o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša a bulegile molomo. "O hweditše kae se, Sprite?"
  
  "O dirile seo ba se bitšago "boy look", Taz. Gomme se ga se sa swanela go makatša motho, ka ge o le monna wa dikotara tše tharo go sa šetšwe seo."
  
  Alicia o ile a seethed ka pefelo ka setu.
  
  Drake o ile a khohlela ge a bula enfelopo. "Re... hweditše... se... flash drive ya go hlabja, Marsh. Damn, dude, ke eng se?"
  
  "Mošomo o mogolo. Mošomo o mogolo. Ke nyamile go se nene, eupša hei, mohlomongwe nakong ye e tlago. Bjale e no lebelela ka kelohloko USB. Ye ke teko ya gago ya mafelelo, gomme go swana le pele, o ka nyaka go e gafela motho yo a nago le bohlale go feta wena goba NYPD."
  
  "Na se ke ka gare ga... kuku?" Drake o ile a lemoga gore mohlankedi wa go nea dijo o be a sa eme kgauswi.
  
  Marsh o ile a sega ka go hlaboša. "Oo e botse, oo e botse kudu. A re se ke ra ntšha katse ka mokotleng, akere? Ee go bjalo. Bjale theeletša, ke tla go fa metsotso ye lesome gore o romele dikagare tša flash drive go bao ba go fetago, ke moka re tla thoma ka moka gape."
  
  "Aowa, aowa, ga re tsebe." Drake o ile a šupa May, yo a bego a rwele mokotla wo monnyane wo ba bego ba uta laptop ye nnyane ka gare ga wona. Mosadi wa Mojapane o ile a iphagamiša fase gomme a batamela.
  
  "Re ka se be re kitimiša mesela ya rena motseng wo ka moka, Marsh."
  
  "Umm, ee o tla dira bjalo. Ka gobane ke bolela bjalo. Ka fao, nako e a feta. A re boot up laptop re ipshine ka seo se tlago morago, na re tla dira bjalo? Tše hlano, tše nne..."
  
  Drake o ile a thula seatla sa gagwe tafoleng ge go thuthupa go ehwa. Kgalefo ya bela mading a gagwe. "Theeletša, Marsh-"
  
  Lefasetere la lebenkele la go jela le ile la thuthupa ge fender ya ka pele ya bene e thula ka phapošing ya go jela. Khalase e ile ya pšhatlaganywa gomme diripana tša fofela moyeng. Ditšweletšwa tša kota, polasetiki le sekontiri di ile tša thunya ka phapošing. Bene ga se ya ema, e thula dithaere tša yona gomme ya rora bjalo ka morutwana wa lehu ge e be e sepela ka lebelo ka phapošing ye nnyane.
  
  
  KGAOLO YA LESOME
  
  
  Julian Marsh o ile a kwa bohloko bjo bo bogale ka mpeng ya gagwe ge a kgokologela ka go le letona. Dikarolwana tša pizza di ile tša wela fase gomme sekotlelo sa salate sa wela sofeng. O ile a mo swara ka mahlakoreng ka pela, a sa kgone go kgaotša go sega ka mo go feletšego.
  
  Tafola ya tlase yeo e bego e eme ka pele ga gagwe le Zoe e ile ya šikinyega ge leoto la hlaga la motho yo mongwe le le raga ka phošo. Zoey o ile a otlolla seatla go mo thekga, a mo phaphatha ka pela magetleng ge tiragalo ye nngwe ye e kgahlišago e thoma go direga. Go fihla ga bjale ba be ba bogetše Drake le sehlopha sa gagwe ba tšhologa ka ntle ga Edison - ba bogetše gabonolo ka mo go lekanego ge monna yo a aperego bjalo ka moeng a be a tšea filimi ya tiragalo yeo go tšwa ka mošola wa seterata - ke moka ba bone go kitimela ga bohlanya godimo Broadway - pono ye ya hysterical e be e le ya go se kgaotše kudu , ka ge go be go se na dikhamera tše ntši tša tšhireletšo tšeo setšhošetši sa lefelong leo se bego se ka thuba go tšona - gomme ka morago a lebelela ka mohemo wo o bated ge tlhaselo ka tsela ye nngwe e gola go dikologa motswako wa samente.
  
  Tše ka moka ke tšhitišo e kgahlišago. Marsh o be a swere mogalathekeng wo o lahlwago ka seatleng se tee gomme serope sa Zoe ka se sengwe ge a be a eja dilae tše mmalwa tša ham le di-mushroom gomme a boledišana go Facebook.
  
  Ka pele ga bona go be go na le diskrini tše tharo, e nngwe le e nngwe ya disenthimithara tše lesomeseswai. Bobedi bjo bjale bo be bo bontšha tlhokomelo e kgolo ge Drake le Company ba be ba thunya ka lebenkeleng le lenyenyane la go jela la Setaliana. Marsh o ile a hlahloba nako gomme a lebelela dithuthupi tša mebalabala.
  
  "Damn, se se kgauswi."
  
  "Na o thabile?"
  
  "Ee, ga go bjalo?"
  
  "Ke filimi ya go loka." Zoey o ile a pout. "Eupša ke be ke holofetše madi a oketšegilego."
  
  "Ema feela motsotso, moratiwa wa ka. Go ba kaone".
  
  Banyalani ba ile ba dula gomme ba bapala foleteng yeo e hirišwago yeo e bego e le ya e nngwe ya disele tša batšhošetši; e kgolo, a nagana Marsh. Go be go e-na le batšhošetši ba bane moo, bao yo mongwe wa bona, ka kgopelo ya nakong e fetilego, a bego a hlomile lefelo la go bogela Marsh leo le swanago le cinema. Ge banyalani ba Pythian ba be ba thabela go bogela, banna ba ile ba dula ka thoko, ba kgobokane go dikologa thelebišene e nyenyane, ba phetla dikanale tše dingwe tše dintši, ba nyaka ditaba tše dinyenyane goba ba leta mogala o itšego. Marsh o be a sa tsebe e bile a se na taba. O ile a hlokomologa gape le mahlo a makatšago a sephiring, a tseba gabotse gore e be e le monna yo mobotse yo a nago le semelo se se sa tlwaelegago, gomme batho ba bangwe - gaešita le banna ba bangwe - ba be ba rata go leboga semelo se se bjalo.
  
  Zoey o ile a mmontšha tebogo ye nnyane ka go thelela diatla tša gagwe go theoga ka pele ga mabole a gagwe. Damn, o be a na le manala a bogale.
  
  Spicy and yet ka tsela ye nngwe... e a thabiša.
  
  O ile a lebelela mokotla wa dipuku tša nuclear motsotswana - lereo leo a bego a sa kgone go le ntšha gabotse hlogong ya gagwe, le ge e le gore pomo ye nnyane e be e le ka mokotleng wo mogolo wa mokokotlo - gomme ka morago a tšholla caviar ye nngwe ka ganong ga gagwe. Tafola yeo e bego e le ka pele ga bona, go ba gona, e be e le e kgahlišago kudu, e bopilwe ka ditšweletšwa tše di sa rekwego le tšeo di se nago tatso, eupša ka moka di be di le bose.
  
  Na yeo e be e le pomo ya nuclear yeo e bego e goeletša leina la gagwe?
  
  Marsh o ile a lemoga gore e be e le nako ya go gata mogato gomme a leletša mogala, a bolela le mohlankedi wa go nea dijo yo a kgahlišago gomme ka morago a bolela le lekgowa leo le nago le segalo se segolo. Mothaka o be a na le ye nngwe ya ditimbre tšeo tše makatšago tša lentšu la gagwe - selo seo se bego se nkga sa balemi - gomme Marsh a dira difahlego tše di kgopamego, a leka go ntšha tumanoši go tšwa go tumanoši. Ga se mošomo wo bonolo, gomme go ba thata go se nene ge diatla tša basadi di swere sete ya gago ya Nutcracker.
  
  "Mpotše seo o se hweditšego, goba ke tla nea taelo ya go bolaya ma-New York a mabedi mo motsotsong o latelago." Marsh o ile a nyenya ge a bolela se, a hlokomologa ditebelelo tša go tena tšeo barutwana ba gagwe ba bego ba di romela go putla phapoši.
  
  Lekgowa le ile la dikadika go se nene gape. Marsh o ile a hwetša selae sa likomkomere seo se welego ka ntle ga sekotlelo sa salate gomme a se kgomaretša ka gare-gare ga meriri ya Zoe. E sego gore o kile a lemoga. Metsotso e ile ya feta gomme Marsh a boledišana ka phapošing ya go tšhuma, a thoma go ferekana le go feta. Go be go na le lepotlelo la Bollinger ye e tonyago kgauswi, gomme o ile a tšea seripa sa motsotso go tšhela galase ye kgolo. Zoe o ile a snuggled godimo go yena ge a šoma, gomme ba nwa go tšwa galaseng ye e swanago, mahlakore a go fapana go ba gona.
  
  "Tše hlano," Marsh a realo ka mo founong. "Ba bane, ba bararo..."
  
  Matsogo a Zoya a ile a thoma go phegelela ka mo go kgethegilego.
  
  "Pedi".
  
  Lekgowa le ile la leka go rerišana le yena, go molaleng gore le ipotšiša gore go direga eng ka hele. Marsh o ile a akanya ka koloi yeo a e rulagantšego e thula ka lefasetere la ka pele ka nako yeo e beilwego e sa le pele, e lebeletše bjale, e akgofiša, e batamela lefelo la go jela leo le sa belaelego.
  
  "Tee".
  
  Gomme ka morago se sengwe le se sengwe se ile sa thuthupa.
  
  
  KGAOLO YA LEŠOME NNGWE
  
  
  Drake o ile a kitimela lebotong la lebenkele la go jela, a swara mohlankedi wa go mo nea dijo ka letheka gomme a mo goga le yena. Dikarolo tša galase le ditena di ile tša wa mmeleng wa gagwe wo o kgokologago. Bene yeo e bego e batamela e ile ya goeletša gore e hwetše go gogwa ge dithaere tša yona di be di thula lebato la lebenkele la go jela gomme bogare bja koloi bo feta lešira la lefasetere, mafelelong a ka morago bjale a phagametše godimo gomme a thula lintel ka godimo ga galase. Metal e gohla. Ditafola di ile tša phuhlama. Ditulo di ile tša kgobokana bjalo ka ditlakala ka pele ga gagwe.
  
  Alicia le yena o ile a arabela ka yona nako yeo, a sepela go dikologa tafola gomme a thelela, lebadi la gagwe le nnoši e be e le go segwa mo gonyenyane ga letheka la gagwe ka baka la kota yeo e fofago ka lebelo. Mai ka tsela ye nngwe o ile a kgona go kgokologa go putla godimo ga tafola ye e sepelago ntle le go tšea tshenyo efe goba efe, gomme Bo o ile a ya mogato o tee go ya pele, a tlolela godimo ga gagwe gomme a tlola go tloga godimo go ya godimo, mafelelong a bea nako ya go tlola ga gagwe gore maoto le matsogo a gagwe a thule lebota la ka thoko gomme a thuša yena a kotama a bolokegile.
  
  Drake o ile a lebelela godimo, mohlankedi wa go nea dijo o be a goeletša kgauswi le yena. Alicia o ile a lebelela ka go latofatša.
  
  "Ka gona o mo swere, akere?"
  
  "Hlokomela!"
  
  Bene e be e sa dutše e tšwela pele, e fokotša lebelo ka ya bobedi, eupša bjale moruswi wa sethunya o be o tšwelela ka ntle ga lefasetere la banamedi leo le kgokologetšwego fase. Alicia o ile a dutla fase gomme a khupetša. May o ile a kgokologela morago go se nene gape. Drake o ile a ntšha sethunya sa gagwe gomme a thuntšha dikulo tše tshela seatleng seo se se nago mmele, medumo e le e kgolo lefelong leo le tswaletšwego, e phadišana le go duma mo go thibago ditsebe ga bene. Bo o be a šetše a sepela, a dikologa mokokotlo wa koloi. Mafelelong maotwana a ile a kgaotša go retologa gomme a ema. Ditafola le ditulo tše di robegilego di ile tša elela go tšwa hood gaešita le marulelong. Drake o ile a kgonthiša gore mohlankedi wa go nea dijo ga se a gobala pele a tšwela pele, eupša ka nako yeo Bo le May ba be ba šetše ba le koloing.
  
  Beau o ile a thuba lefasetere la mootledi gomme a katana le sebopego seo. Mai o ile a hlahloba lefelo ka lebone la pele leo le robegilego gomme ka morago a topa seripa sa kota seo se arogilego.
  
  "Aowa," Drake a thoma, lentšu la gagwe le le lešata gannyane. "Re hloka-".
  
  Eupša Mai o be a se boemong bja kgopolo bja go theetša. Go e na le moo, o ile a lahlela sebetša sa nakwana ka lebone la pele ka matla kudu moo se ilego sa tsena ka go tia phatleng ya mootledi, se šikinyega lefelong la sona. Mahlo a monna yo a ile a kgokologela morago gomme a kgaotša go katana le Beau, Mofora a bonala a maketše.
  
  "Ke be ke tloga ke e-na le yona."
  
  Mai o ile a šikinya magetla. "Ke be ke nagana gore ke swanetše go thuša."
  
  "Thušo?" Drake o ile a boeletša. "Re hloka bonyenyane e tee ya ditlatla tše e phela."
  
  "Le ka noutu yeo," Alicia a lla ka gare. "Ke lokile, ta. Le ge go le bose go go bona o phološa lerete la Wendy la waitress."
  
  Drake o ile a loma leleme la gagwe, a tseba maemong a mangwe a tseneletšego gore Alicia o be a no mo kwera. Beauregard o be a šetše a ntšhitše mootledi ka koloing gomme a phuruphutša dipotleng tša gagwe. Alicia o ile a ya laptop yeo e sa kgongwago ka mohlolo. USB drive e ile ya fetša go laetša gomme ya tliša sehlopha sa diswantšho-diswantšho tše di tshwenyago tša dikanister tša silifera tšeo di dirilego gore madi a Drake a tonya.
  
  O ile a hlahloba dithapo le di- relay gore: "E bonala bjalo ka dikagare tša pomo." "Romela se go Moore pele selo se sengwe se direga."
  
  Alicia o ile a ithekga ka motšhene, a kgotla kgole.
  
  Drake o ile a thuša mohlankedi wa go nea dijo go ema ka maoto. "O lokile, lerato?"
  
  "Ke... ke nagana bjalo."
  
  "Mint." Bjale go thwe"ng ge o ka re direla lasagna?"
  
  "Moapei... moapei ga se a fihla." Tebelelo ya gagwe e ile ya tšea tshenyo ka poifo.
  
  "Damn, ke be ke nagana gore o no di lahlela ka gare ga microwave."
  
  "Se tshwenyege". Mai o ile a sepela gomme a bea seatla sa gagwe legetleng la mohlankedi wa go nea dijo. "Di tla agwa lefsa. Khamphani ya inšuranse e swanetše go hlokomela se."
  
  "Ke nagana bjalo".
  
  Drake o ile a loma leleme gape, mo nakong ye gore a se ke a rogana. Ee, e be e le tšhegofatšo gore yo mongwe le yo mongwe o be a sa hema, eupša Marsh le bagwera ba gagwe ba be ba sa senya maphelo a batho. Ntle le twinge ya letswalo. Ga go na boitshwaro le go se tshwenyege.
  
  Go be go le bjalo ka ge eka mogala o ile wa lla ka kgokagano ya psychic. Mo nakong ye Drake o ile a araba mogala.
  
  "O sa raga?"
  
  Lentšu la Marsh le ile la mo dira gore a nyake go otla selo se itšego, eupša o ile a se dira ka mokgwa wa setsebi ka go tia. "Re fetišeditše dinepe tša gago."
  
  "Oo, e kgahliša kudu. Ka fao, re ile ra hlopha se gannyane. Ke holofela gore o ile wa swara selo sa go ja seneke ge o sa letile, ka gobane karolo ye e latelago-go lokile, e ka go bolaya."
  
  Drake o ile a khohlela. "Wa tseba gore ga se ra leka pomo ya gago go fihla ga bjale."
  
  "Gomme ka go kwa seo, ke kgona go bona gore o nyaka go diegiša dilo mola o leka go swara. Se se ka se direge, mogwera wa ka yo mofsa. Se ga se direge le gatee. Maphodisa le baemedi ba gago, madira le boraditimamollo e ka ba karolo ya motšhene wo o tloditšwego gabotse, eupša e sa dutše e le motšhene, gomme go ba tšea nako gore ba tsoge ka lebelo. Ka fao ke šomiša nako ye go le gagola. Go tloga go thabiša, ntshepe."
  
  "Ba Pythia ba hwetša eng go tše ka moka?"
  
  Marsh o ile a lla. "Oo, ke nagana gore o a tseba gore sehlopha se sa lefeela sa di- ragamuffin se sa tšwa go thuthupa. Na go kile gwa ba le selo se sengwe se se kgonthišeditšwego kudu? Ba be ba eteletšwe pele ke mmolai wa tatelano, mohlaselwa wa psycho, megalomaniac le overlord ya lehufa. Ka moka ga bona ba ile ba ipontšha e le motho o tee."
  
  Mo nakong ye, Alicia o ile a inama kgauswi le Drake. "Bjale re botše - setlatla se se kae?"
  
  "Oo, ngwanenyana yo moswa. Na o blonde goba o mo-Asia? Mohlomongwe blonde go tšwa ka tsela yeo e kwagalago ka yona. Moratiwa, ge nka tseba gore o kae, nkabe ke go dumelele go mo letlalo a phela. Tyler Webb o be a dula a nyaka selo se tee. O ile a tlogela ma-Pythian motsotsong wo a ilego a lemoga moo a ka ba hwetšago gona."
  
  "Ke efe yeo e bego e le mmarakeng?" - Drake o ile a botšiša, bjale o hwetša bobedi nako le tshedimošo.
  
  "Lefelo le ke lešaka la go šišimiša, na ke nepile? Akanya ka ditumellano ka moka tšeo di dirilwego moo tšeo di tlago go kgoma lefase ka nywaga-some e tlago."
  
  "Ramses o mo rekišitše se sengwe," Drake a realo, a se leka.
  
  "Ee. Gomme ke na le bonnete bja gore pâté ya soseji ya Sefora ya go hlalefetša e šetše e go boditše seo e bego e le sona. Goba o ka dula o mmotšiša gona bjale."
  
  Ka gona se se ile sa e tiišetša. Marsh o ile a ba lebelela, le ge a be a se na mahlo ka resturanteng. Drake o ile a romela molaetša o mokopana go Moore. "Go bjang ge o ka re botša gore Webb o ile kae?"
  
  "Go lokile, ka hlogo, ke nna mang, Fox News? Se se latelago o tla nkgopela tšhelete."
  
  "Ke tla kgotsofalela sefebe se sa botšhošetši."
  
  "Le go boela mošomong wo o lego ka seatleng." Marsh o ile a bolela mantšu a gomme ka morago a bonagala a ithabiša, gateetee a sega. "Tshwarelo, metlae ya motho ka noši. Eupša bjale re feditše ka karolo ya taolo ya go kitimiša. Bjale ke nyaka go le bea dilo tšeo ke di nyakago."
  
  "Ka gona re botše feela." Lentšu la Alicia le be le kwagala le lapile.
  
  "Ke eng seo se segišago gakaakaa ka se? Pomo ye e tla thuthupa ge e ba ke sa kgotsofala ka mo go feletšego. Ke mang yo a tsebago, moratiwa, nka ba ka tšea sephetho sa go ba mong wa gago."
  
  Ka ponyo ya leihlo, Alicia o ile a bonagala a ikemišeditše go sepela, mahlo a gagwe le ponagalo ya gagwe di tuka ka mo go lekanego go ka tšhuma sethokgwa se se omilego ka mollo.
  
  O ile a hweshetša ka gore: "Ke rata go ba noši le wena."
  
  March o ile a ema ganyenyane, ke moka a tšwela pele ka pela. "Musiamo wa Histori ya Tlhago, metsotso e masomepedi."
  
  Drake o ile a bea sešupanako sa gagwe. "Gomme ka morago?"
  
  "Hmmm, eng?"
  
  "Ye ke seripa se segolo sa tša meago."
  
  "Oo, gabotse, ge e ba o fihlile bokgoleng bjo, nka šišinya go hlobola mohlapetši wa monna wa tšhireletšo yo a bitšwago Jose Gonzalez. Yo mongwe wa balekane ba rena o rokile dinyakwa tša ka ka gare ga lera la baki ya gagwe bošegong bja maabane. Tsela ya mathomo ya go sepetša ditokomane, ee, le ka ntle le go boela go moromedi."
  
  Drake ga se a ka a araba, bontši a gakanegile.
  
  "Ke tseba seo o se naganago," Marsh a realo, gape a bontšha bohlale bjo bo makatšago. "Ke ka baka la"ng o sa fo go romela dinepe ka poso gomme o ntsebiše seo o se nyakago? Go lokile, ke motho wa go ikgetha. Ba mpoditše gore ke na le mahlakore a mabedi, menagano ye mebedi le difahlego tše pedi, eupša ke rata go di bona e le dika tše pedi tše di aroganego. Karolo e nngwe e kobegile, e nngwe e kobegile. O a tseba gore ke ra eng?"
  
  Drake o ile a khohlela. "Ke nnete ke a tseba gore o mang."
  
  "E kgolo, gona ke a tseba gore o tla kwešiša gore ge ke bona ditopo tša gago tše nne tše di gagogilego ka metsotso ye e ka bago ye lesomešupa, ke tla ikwa ke thabile ka mo go makatšago le go tena ka mo go makatšago. Ka wena. Gomme bjale, laelana."
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Drake o ile a kgotla sešupanako sa gagwe.
  
  Metsotso ye masomepedi.
  
  
  KGAOLO YA LESOME BOBEDI
  
  
  Hayden le Kinimaka ba ile ba fetša nako le Ramses. Kgošana ya Botšhošetši e be e bonagala e se gona ka seleng ya yona ya sekwere sa dimithara tše tshela: e šilafetše, e arogile gomme le ge e le gore e lapile ka mo go kwagalago, e sepela pele le morago bjalo ka tau yeo e lego ka lesakaneng. Hayden o ile a apara ditlhamo tša gagwe tša mmele, a lekola Glock ya gagwe le dikulo tša gagwe tša go se šomišwe, gomme a kgopela Mano gore a dire se se swanago. Go tloga bjale go ya pele go ka se be le sebaka. Bobedi Ramses le March ba ile ba ipontšha e le ba bohlale kudu gore ba ka tšeelwa fase.
  
  Mohlomongwe nonwane ya botšhošetši e be e le gabotse moo a bego a nyaka go ba gona.
  
  Hayden o ile a e belaela, a e belaela kudu. Ntwa ka gare ga mošate le lehu la go hloka kholofelo la mohlapetši wa gagwe di ile tša bontšha kamoo a bego a nyaka go tšhaba ka gona. Le gona, na botumo bja gagwe bo ile bja senyega? Na ga se a swanela go itlhoboga go lokiša tshenyo? Mohlomongwe, eupša motho ga se a ka a fedišwa go fihla bokgoleng bjoo a ka se kgonego go aga lefsa. Hayden o ile a mo lebelela a sepela ka lebelo ge Kinimaka a ba tlišetša para ya ditulo tša polasitiki.
  
  Hayden o itše: "Go na le dibetša tša nuclear motseng wo. "Seo ke kgodišegilego gore o a se tseba ga e sa le o dira kwano le Tyler Webb le Julian Marsh. O motseng wo, gomme ge nako e fihla, re tla kgonthiša damn gore ga o ka fase ga mmu. Ke nnete balatedi ba gago ga ba tsebe gore re na le wena..." A e tlogela e fegilwe thwi fao.
  
  Ramses o ile a ema, a mo tsepeletše ka mahlo a lapilego. "O ra gore, go ba gona, boradia moo batho ba ka ba tlago go bolaya Marsh kgauswinyane, ba tšea maikarabelo a pomo gomme ba e thuthupiša. O swanetše go tseba se go tšwa go Webb le mohlapetši wa gagwe, ka ge e le bona feela bao ba bego ba tseba. Le gona le a tseba gore ba fo letela taelo ya ka." O ile a dumela ka hlogo, bjalo ka ge eka a ipotša.
  
  Hayden o ile a leta. Ramses o be a le bohlale, eupša seo se be se sa bolele gore o be a ka se kgopše.
  
  "Di tla thuthupa," a realo Ramses. "Ba tla itirela phetho."
  
  Kinimaka o itše: "Re ka dira gore diiri tša gago tše mmalwa tša mafelelo di nyake tšeo di sa kgotlelelegego."
  
  "O ka se dire gore ke phumole se," a realo Ramses. "Gaešita le ka tlhokofatšo. Nka se emiše go thuthupa mo."
  
  "O nyaka eng?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Go tla ba le ditherišano."
  
  O ile a mo ithuta, a lebelela ka kelohloko sefahlegong sa lenaba la lefase le lefsa. Batho ba ba be ba sa nyake selo ka go bušetša, ba be ba sa nyake go rerišana, gomme ba be ba dumela gore lehu e be e le kgato fela go ya go ponagalo ye nngwe ya Legodimo. Se se re tlogela kae?
  
  Ka nnete, kae? O ile a fumbled bakeng sa sebetša sa gagwe. O itše: "Motho yo a sa nyakego selo ge e se go dira polao ya batho ba bantši go bonolo go lebeletšana le yena." "Ka kulo hlogong."
  
  Ramses o ile a gatelela sefahlego sa gagwe go dibara. "Bjale tšwela pele, sefebe sa Bodikela."
  
  Hayden o be a sa nyake go ba setsebi gore a bale bohlanya le phišego tšeo di phadimago mahlong ao a se nago moya. Ka ntle le lentšu le lengwe, o ile a fetoša taba gomme a tšwa ka phapošing, a notlela lebati la ka ntle ka kelohloko.
  
  Le ka mohla o ka se kgone go ba šedi kudu.
  
  Ka phapošing e latelago go be go e-na le sele ya Robert Price. O be a hweditše tumelelo ya go boloka mongwaledi mo ka lebaka la tšhošetšo yeo e bego e le kgauswi le tema yeo a ka e kgathago go yona. Ge yena le Kinimaka ba tsena ka phapošing, Price o ile a mo lebelela ka go ikgogomoša.
  
  "O tseba eng ka pomo?" - a botšiša. "Gomme ke ka baka la"ng o be o le Amazon, o etela bazara ya batšhošetši?"
  
  Price o ile a dula fase godimo ga bunk ya gagwe. "Ke hloka ramolao. Gomme o ra go reng? Bomo ya?"
  
  Hayden o itše: "Pomo ya nuclear. "Mo New York. Ithuše, wena seripa sa masepa. Ithuše gona bjale ka go re botša seo o se tsebago."
  
  "Ka tiišetšo". Mahlo a Price a ile a phatloga. "Ga ke tsebe selo".
  
  "O dirile bofetogedi," Kinimaka a realo, a šuthišetša mmele wa gagwe kgauswi le khamera. "Na ye ke tsela yeo o nyakago go gopolwa ka yona? Epitaph bakeng sa ditlogolo tša gago. Goba na o ka rata go tsebja e le mosokolodi yo a thušitšego go phološa New York?"
  
  "Go sa šetšwe gore o e bolela ka bose gakaakang," lentšu la Price"s le ile la lla bjalo ka noga ye e kgokologilego. "Ga se ka tšea karolo ditherišanong le ge e le dife mabapi le "pomo" gomme ga ke tsebe selo. Bjale hle, ramolao wa ka."
  
  "Ke tla go fa nako ye nngwe," Hayden a realo. "Ke moka ke ya go bea Ramses le wena mmogo, ka seleng e tee. O ka lwantšha se. A re boneng gore ke mang yo a bolelago pele. O ka rata go hwa go e na le go phela, gomme o nyaka go tšea moya o mongwe le o mongwe o phelago le yena. Wena? E no kgonthiša gore ga o ipolaye."
  
  Price o be a bonagala a ferekane ke bonyenyane a mangwe a mantšu a gagwe. "Ntle le ramolao?"
  
  Hayden o ile a retologa. "Go nyoba."
  
  Mongwaledi o ile a mo hlokomela. Hayden o ile a mo notlela ka gare gomme ka morago a retologela go Mano. "Dikgopolo dife goba dife?"
  
  "Ke ipotšiša ge e ba Webb a akaretšwa go se. O bile figurehead nako ye ka moka."
  
  "E sego mo nakong ye, Mano. Webb ga a sa le ka morago ga rena. Ke na le bonnete bja gore ka moka ke Ramses le March."
  
  "Bjale go latela eng?"
  
  "Ga ke tsebe gore re ka thuša bjang gape Drake le bašemane," Hayden a realo. "Sehlopha se šetše se le gare ga tšohle. Homeland e ile ya hlokomela tše dingwe ka moka, go tloga go maphodisa ao a bego a raga mejako, go ya go dihlodi tšeo di iphihlago ka morago ga tšhelete ya tšona yeo e e hweditšego ka thata, go ya go go aga madira le go fihla ga NEST, e lego Sehlopha sa Thekgo ya Tšhoganetšo ya Nyutlelia. Maphodisa a gohle, ka se sengwe le se sengwe seo a nago le sona. Di-sapper di phafogile kudu. Re swanetše go hwetša tsela ya go thuba Ramses."
  
  "Na o mmone." O thuba bjang monna yo a se nago taba le gore o a phela goba o a hwa?"
  
  Hayden o ile a ema ka bogale. "Re swanetše go leka. Goba na o ka rata go fo ineela? Motho yo mongwe le yo mongwe o na le sešušumeletši. Seboko se se na le taba le selo se sengwe. Lehumo la gagwe, mokgwa wa gagwe wa bophelo, lapa la gagwe le le utilwego? Go swanetše go ba le selo seo re ka se dirago go thuša."
  
  Kinimaka o be a duma ge ba ka bitša bokgoni bja Karin Blake bja khomphutha, eupša mosadi yo o be a sa swere mmušo wa gagwe wa Fort Bragg. "A re ye go nyaka mošomo."
  
  "Le rapele gore re be le nako."
  
  "Ba emetše gore Ramses a nee tumelelo ya go ya pele. Re na le nako ye nngwe."
  
  "O e kwele gabotse go swana le nna, Mano. Kapejana goba ka morago ba tla bolaya Marsh gomme ba mo thuthupiša."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE BORARO
  
  
  Dahl o ile a theetša melaetša ya dikgokagano yeo e thulanago ge Smith a be a otlela koloi ya bona ditarateng tšeo di tletšego batho tša Manhattan. Ka mahlatse, ga se ba swanela go ya kgole, gomme ga se ka moka ga ditšhika tša sekontiri tšeo di bego di thibetšwe ka mo go feletšego. Go be go bonagala eka sehlopha ka moka sa basedimoši se be se akaretšwa, go tloga go snitch ya tlase kudu ka mafelong a diilago go ya go raradibilione yo a humilego kudu, yo a kgopamego le yo mongwe le yo mongwe magareng. Se se ile sa lebiša go mokgobo wa dipego tšeo di thulanago, eupša ka gae ba ile ba dira sohle seo se kgonegago go aroganya tšeo di ka botwago le tše di kgopamego.
  
  Moore o boditše Dahl ka sedirišwa sa gagwe sa go tsenya ditsebe gore: "Disele tše pedi tšeo di tsebjago di na le ditlemo tša kgaufsi le mošate wa kgaufsi." O ile a laela aterese. "Re na le moemedi wa sephiring moo, le ge e le gore ke yo mofsa ka mo go lekanego. E re lefelo le le be le le lekatana letšatši ka moka."
  
  Dahl le ka mohla e be e se motho yo a kgonago go tšea selo le ge e le sefe. "Ge e le gabotse se se bolela"ng ka mareo a mošate?"
  
  "Go ra go reng? Seo se ra gore, go roga, eya kua gomme o hlwekiše bonyenyane e tee ya disele tša Ramses."
  
  "Go tsenela ga setšhaba?"
  
  "Ga go na mo gontši mo go ka bolelwago ka gona. Eupša mang le mang yo a lego moo ga go bonagale a tla bolela dithapelo. Batla diphapoši ka moka tša ditirelo le diphapoši tša ka tlase ga mobu. Gomme o itokišetše. Lesogana la-ka ga le dire diphošo gantši, gomme ke bota tlhaologanyo ya lona tabeng ye."
  
  Dal o ile a fetišetša tsebišo yeo gomme a tsenya di- coordinate ka gare ga GPS. Ka mahlatse, ba be ba nyakile ba le ka godimo ga mošate, gomme Smith a retološetša leotwana la go otlela go leba mothalong wa go sepela.
  
  Lauren o itše: "Providence.
  
  "Leina leo ke le filego katana ya ka ya kgale." Kensi o ile a hemela godimo, a gopola.
  
  Dahl o ile a tiiša dipheta tša veste ya gagwe. "Re itokišitše? Tshepedišo e swanago. Re otla ka maatla le ka lebelo, batho. Go ka se be le kgaugelo".
  
  Smith o ile a tima entšene. "Ga go na mathata ka nna."
  
  Morning o be a sa ba dumediša ge ba be ba namela ka ntle ga koloi gomme ba hlahloba mošate wa mošate ka mošola wa mmila. Kgaufsi le moo go be go e-na le lešoba la go ntšha moya le lehubedu le le lešweu leo le nago le mouwane wo o bego o tšhologa. Moago wo, wo o lego magahlanong a ditsela, o be o lokile ditarateng ka bobedi, mafasetere a wona a mebalabala le bokapele bjo botelele bja karolo ya setšhaba. Marulelong a moago go be go eme minaret e nyenyane, e makatšago le yeo e nyakilego e phadima kgahlanong le mokokotlo wa difasetere tša sekontiri tše di dikologilego. Mojako wa go tsena go tšwa setarateng o be o feta ka para ya mamati a galase.
  
  "Re tsena," Dahl a realo. "Bjale huduga."
  
  Ba ile ba tshela tsela ka morero, ba emiša sephethephethe ka matsogo a otlolotšwego. Go khutša bjale go ka ba bitša selo se sengwe le se sengwe.
  
  Smith o ile a akgela ka gore: "Lefelo le legolo." "Go thata go hwetša sehlopha se se ikemišeditšego ka ntle kua."
  
  Dahl o ile a ikgokaganya le Moore. "Re mo lefelong." Na o na le se sengwe bakeng sa rena?"
  
  "Ee. Monna wa ka o nkgonthišetša gore dikhamera di ka tlase ga mobu. O kgauswi le go amogelwa, eupša ga se kgauswi ka mo go lekanego go ka re thuša lehono."
  
  Dahl o ile a fetišetša ditaba ge ba tshela tsejana e nngwe ya maoto gomme ba kgoromeletša go bula mejako ya ka pele ya mošate. Ka dikwi tša bona di phagamišitšwe, ba ile ba tsena ka gare ganyenyane-ganyenyane, mahlo a bona a tlwaela mabone ao a bego a fifala ganyenyane. Maboto a mašweu le siling di be di bonagatša seetša, gotee le didirišwa tša mabone tša gauta le khapete yeo e nago le mohlala o mohwibidu le gauta. Tše ka moka di be di le ka morago ga lefelo la go ingwadiša, moo monna yo a ilego a ba lebelela ka pelaelo yeo e sa iphihlego.
  
  "Na nka go thuša?"
  
  Dahl o ile a bontšha ID ya gagwe ya SPEAR. "Ee, mogwera, o ka kgona. O ka re iša mojakong wa gago wa ka sephiring wa ka tlase ga mobu."
  
  Moamogedi wa baeng o be a bonagala a gakanegile. "Ke eng se, metlae?"
  
  "Thudugela ka thoko," Dahl a otlolla seatla sa gagwe.
  
  "Hee, nka se go dumelele-"
  
  Dahl o ile a emiša monna yo ka hempe ya gagwe gomme a mo bea khaonthareng. "Ke nagana gore ke rile gata ka thoko."
  
  Sehlopha se ile sa feta ka lebelo gomme sa tsena moagong o mogolo wa mošate. Lefelo leo le be le se na selo gomme mejako ya ka morago e be e notletšwe. Dahl o ile a emela khupetšo go tšwa go Smith le Kenzie gomme ka morago a ba raga gabedi. Dikota tša arogana gomme diphanele tša wela fase. Ka yona nako yeo, lešata le mpherefere di ile tša kwagala go tšwa foyer ka morago. Sehlopha se ile sa tšea maemo, sa akaretša tšhemo. Metsotswana e meraro e ile ya feta, ke moka sefahlego le kefa ya molaodi wa madira a kgethegilego di ile tša tšwelela ka morago ga lebota la ka thoko.
  
  "Na o Dal?"
  
  Mosweden o ile a sega. "Ee?"
  
  "Moore o re romile. BETHA. Re mo go thekga papadi ya gago."
  
  "Papala ya rona?"
  
  "Ee. Tshedimošo ye mpsha. O ka mošate wa go hlapanywa wo o fošagetšego, gomme ba epilwe ka gare ga botebo bjo bobotse. Go tla tšea tlhaselo ya ka pele go ba knock out. Gomme re lebeletše maoto."
  
  Dahl o be a sa e rate, eupša o be a kwešiša tshepedišo, mekgwa ya go šoma mo. Ga se gwa gobatša gore madira a kgethegilego a be a šetše a e-na le lefelo le le kaone.
  
  "Bontšha tsela," a realo Dahl.
  
  "Re a. Mošate o nepagetšego o ka mošola wa tsela."
  
  "Ka lehlakoreng le lengwe..." Dahl o ile a ikana. "Masepa a GPS."
  
  "Ba kgauswi kudu le yo mongwe le yo mongwe." Mohlankedi o ile a šikinya magetla. "Gomme lentšu leo la go rogana la Seisemane le a ruthetša pelo, eupša ga se nako ya gore re šuthiše marete a rena a go hlapaola?"
  
  Metsotso e ile ya feta ge dihlopha di hlakana gomme di hloma sehlopha sa go hlasela ge di tshela tsela gape. Gatee-tee ge di kgobokeditšwe, ga go na motsotso o mongwe wo o ilego wa senywa. Tlhaselo e feletšego e ile ya thoma. Banna ba ile ba hlasela ka pele ga moago, ba wiša mejako gomme ba thuba ka phapošing ya go amogela baeng. Lephoto la bobedi le ile la feta go bona, le phaphamala ka ntle go nyaka maswao a naga ao ba bego ba boditšwe ka ona. Gatee-tee ge lebati le letala-lerata le hweditšwe, monna yo o ile a bea tefo ya go thuthupa godimo ga lona gomme a le thuthupiša. Go ile gwa ba le go thuthupa, mo go phatlaletšego kudu go feta kamoo Dahl a bego a letetše ka gona, eupša ka radius yeo go lego molaleng gore madira a kgethegilego a be a ithekgile ka yona.
  
  Moetapele o ile a mmotša gore: "Booby trap." "Go tla ba le ba bantši ba bona."
  
  Moswede o ile a hemela godimo gabonolo go se nene, a šetše a tseba mohola wa baemedi ba ka sephiring gomme bjale a sa lebale go ba nea tshwanelo ya bona. Mošomo wa ka sephiring e be e le o mongwe wa mekgwa ya bofora kudu le ya pheletšo ya maphodisa. Ye e be e le moemedi wa sewelo le wa bohlokwa yo a bego a ka tsena ka gare ga lenaba gomme ka go rialo a phološa maphelo.
  
  Madira a kgethegilego a ile a tsena ka phapošing yeo e nyakilego e senyegile, ke moka a retologela mojakong wa kgole. E be e bulegile gomme e khupeditše seo go bego go le molaleng gore e be e le mojako wa ka phapošing ya ka tlase. Ge monna wa pele a batamela, dithunya di ile tša lla go tšwa ka tlase gomme kulo ya ricochet go putla phapoši.
  
  Dahl o ile a lebelela Kensi. "Dikgopolo dife goba dife?"
  
  "O mpotšiša? Ka lebaka la eng?"
  
  "Mohlomongwe ka gobane ke kgona go akanya o na le phapoši ya go swana le ye ka bowena."
  
  "O se ke wa betha go dikologa sethokgwa, go se hlabe, Dal, go lokile? Ga ke mosepetši wa gago wa diphoofolo tša lapeng. Ke mo feela ka gobane... ka gobane-"
  
  "Ee, ke ka lebaka la eng o le mo?"
  
  "Ke tloga ke rata go tseba. Mohlomongwe ke swanetše go tloga..." A dikadika, ke moka a hemela godimo. "Theeletša, mohlomongwe go na le tsela ye nngwe ya go tsena. Sesenyi se bohlale se be se ka se theogele fase kua ntle le tsela ye e ka botwago ya go tšhaba. Eupša ka disele tša kgonthe tša botšhošetši? Ke mang yo a tsebago ka ditlatla tše bjalo tša go ipolaya?"
  
  "Ga re na nako ya go nagana," a realo molaodi wa madira a kgethegilego, a dutše fase kgauswi le yena. "Ke rollerball go banna ba."
  
  Dahl o ile a lebelela ge sehlopha se ntšha dipomo tša sona tša flashbang ge se dutše se naganišiša ka mantšu a Kenzi. Ka ge a be a le bogale ka boomo, o be a dumela gore ka morago ga bona go be go na le pelo yeo e nago le taba, goba bonyenyane mašaledi a robegilego a e tee. Kensi o be a hloka selo se sengwe go thuša go kopanya diripana tše - eupša o be a ka tsoma nako ye kaakang ntle le go lahlegelwa ke kholofelo ka moka? Mohlomongwe sekepe se se šetše se senyegile.
  
  Sehlopha sa SWAT se ile sa bontšha gore se loketše gomme ka morago sa lokolla sebopego sa bohlanya sa inferno se diriša lere la kota. Ge dipomo di be di kgorometšwa fase gomme ka morago di thuthupa, dihlopha di ile tša etelela pele, Dahl a kgoromeletša molaodi bakeng sa boemo bja dikota.
  
  Smith o ile a kgoromeletša go feta. "Suthiša marago a gago."
  
  Ge ba kitima fase, gateetee ba ile ba gahlana le mollo wa dithunya tša motšhene. Dahl o ile a bona ka leihlo la kgopolo lebato la ditšhila, maoto a tafola le mapokisi a dibetša pele a thelela ka boomo mabatong a mane ka go latelana, a goga sethunya sa gagwe gomme a bušetša mollo morago. Smith o ile a sotha ka pele ga gagwe, a thelela fase gomme a gagabela ka thoko. Sehlopha sa SWAT se ile sa tšwela pele go tšwa ka morago, se khuname e bile se sa šikinyege mothalong wa mollo. Dikulo di ile tša boa di thuntšhitšwe ka morago ga go thuntšhwa, di- volley tše di bolayago di ile tša phunya phapoši ya ka tlase gomme tša gagola diripana mabotong a matelele. Ge Dahl a be a thula fase ka tlase kudu, o ile a leboga mongwalo gatee-tee.
  
  Go be go na le ditho tše nne tša sele mo, tšeo di bego di swana le seo ba se bonego ka seleng ya peleng. Ba bararo ba be ba khuname ka matolo, madi a elela ditsebeng tša bona, diatla tša bona di gateletšwe diphatleng tša bona, mola wa bone a be a bonagala a sa gobala gomme a thuntšhetša bahlasedi ba gagwe ka matla. Mohlomongwe ba bangwe ba bararo ba be ba mo khupeditše, eupša Dahl o ile a hwetša tsela ya go hwetša mogolegwa yo a phelago gatee-tee gomme a lebiša go mothunyi.
  
  "Oh aowa!" Moetapele wa madira a kgethegilego o ile a kitimela go mo feta ka mo go sa hlalosegego.
  
  "Hei!" Dahl o ile a bitša. "Eng-"
  
  Gare ga mohuta o mobe kudu wa dihele, ke feela bao ba kilego ba e itemogela pele bao ba ka gatago mogato ka ntle le go khutša. Moetapele wa madira a kgethegilego o ile a lemoga gabotse leswao leo, e lego selo seo a se tlwaetšego, gomme a nagana feela ka maphelo a bašomi-gotee le yena. Ge Dahl a dutše a goga sethunya sa gagwe ka noši, o ile a bona setšhošetši se lahlela sethunya seo se tletšego ka seatleng se sengwe gomme a lahlela sebetša sa gagwe ka se sengwe.
  
  "Bakeng sa Ramses!" - a goeletša.
  
  Kamore ya ka tlase e be e le molaba wa lehu, e lego phapoši e nyenyane moo dibopiwa tše di bego di goketša phoofolo ya tšona. Go na le maraba a mangwe ao a phatlaletšego go dikologa phapoši, e lego maraba ao a tlago go hlohleletša ge dithuthupi di thuthupa. Dahl o ile a thuntšha setšhošetši magareng ga mahlo, le ge a be a tseba gore boitšhišinyo bja mmele e be e le bja thuto fela - bo be bo ka se ba phološe.
  
  E sego ka phapošing ye e nyenyane yeo e nago le maboto a ditena, maemong a pitlaganego, ge metsotswana ya mafelelo e bala fase pele sethunya se thuthupa.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENNE
  
  
  Dahl o bone lefase le nwelela leswiswing. O ile a bona kamoo nako e ilego ya fokotšega go fihla lebelong la go gagaba, kamoo go betha ga pelo e nngwe le e nngwe e phelago go bego go elwa ka gona ka dinako tše di sa felego. Ge sethunya se be se tlola, se rotoša lerole le ditšhila fase ka lerung le lenyenyane la di- mushroom, kulo ya gagwe e ile ya tsena ka legata la motšhošetši, e lla pele e thuthupa ka ntle ga mokokotlo wa gagwe gomme ya thula lebota gare ga sediba se se nabilego sa madi. Mmele o fokola, bophelo bo šetše bo fedile. Sethunya se ile sa wela bakeng sa ricochet ya bobedi, gomme Dahl a thoma go tloša sethunya sefahlegong sa gagwe.
  
  Metsotswana e bohlokwa e ile ya šala.
  
  Batšhošetši ba bararo ba be ba sa dutše ba khuname ka matolo, ba lla e bile ba fentšwe, gomme ba sa bone seo se tlago. Bašemane ba mašole a kgethegilego ba ile ba leka go thibela tutuetšo ya bona goba go namela morago godimo ga manamelo.
  
  Smith o ile a lebiša mahlo a gagwe go Dahl, pono ya mafelelo ya bophelo bja gagwe.
  
  Dahl o be a tseba gore Kensi, Lauren le Yorgi ba be ba le ka godimo ga manamelo, gomme ka nakwana o ile a holofela gore ba be ba le kgole ka mo go lekanego le bogare bja leratadima.
  
  Gomme le ge go le bjalo, se ka moka ke sa bana ba ka...
  
  Sethunya se ile sa thuthupa tlhoreng ya ricochet ya bobedi, modumo wo ka nakwana e bego e le o mogolo kudu wo mo-Sweden a kilego a o kwa. Ke moka medumo ka moka e ile ya hwa gateetee ge kgopolo yeo e nyamelela...
  
  Mahlo a gagwe a be a tsepeletše pele gomme a sa kgolwe seo ba se bonago.
  
  Moetapele wa SWAT o ile a kitima ka lebelo ka mo a ka kgonago, a tseba seo se tlago gomme a ikemišeditše go phološa batho ba bantši ka mo go kgonegago, gateetee a lemoga gore ke yena motho a nnoši yo a bego a ka kgona go dira seo. Go kitima ga gagwe go ile gwa mo phagamiša ka godimo ga sethunya, sa mo dumelela go wela ka go lebanya godimo ga sona karolwana ya motsotswana pele se thuthupa. Ka Kevlar, nama le lerapo, e ile ya thuthupa, eupša ga se ya thula bao ba bego ba eme, ba tlemilwe ka diketane lefelong la bona ka phapošing. Go thuthupa go ile gwa kgaotšwa gomme ka morago gwa hwa.
  
  Dahl o ile a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe, a sa kgone go dumela mahlo a gagwe ka noši. Boineelo bja bašomi-gotee le yena ka mehla bo be bo mo kokobetša, eupša se se be se le maemong a mangwe.
  
  Ga se ka... Ke be ke sa tsebe le leina la gagwe.
  
  Gomme le ge go le bjalo batšhošetši ba ile ba khunama pele ga gagwe.
  
  Dahl o ile a kitimela fase dikgatong tše mmalwa tša mafelelo, megokgo e fifala mahlo a gagwe gaešita le ge a be a raga banna bao ba bararo mekokotlo ya bona. Smith o ile a gagola dijase tša bona. Go be go se na diveste tša go thuthupa tšeo di bego di bonagala, eupša monna yo mongwe o be a foma molomong le ge Smith a be a khunama kgauswi le yena. Yo mongwe o be a sothoga ka baka la bohloko bjo bogolo. Ya boraro e be e kgomaretšwe fase, e sa šikinyege. Dahl o ile a kopana le mahlo a monna yo a šiišago, bjalo ka kepisi ya polar, ka lehloyo la gagwe ka noši. Kenzi o ile a sepela gomme a goga šedi ya mo-Sweden, a lebelela Dahl, mahlo a gagwe a matala-lerata a leqhwa a hlakile kudu, a tonya e bile a tletše maikutlo moo a bego a bonagala bjalo ka naga ye kgolo, ye e qhibidigago, gomme a bolela mantšu a nnoši ao a bego a ka a bolela.
  
  "O re phološitše ka go ikgafa. Ke... ke ikwa ke na le diphošo kudu, ke nyamiša kudu ge ke bapetšwa le yena."
  
  Dahl, mehleng ya gagwe ka moka, ga se a ka a ikhwetša a sa kgone go nea ditlhaloso. O e dirile bjale.
  
  Smith o ile a phuruphutša banna ka moka ba bararo, a hwetša dipomo tše dingwe, dikulo le dibetša tše nnyane. Dipampiri le dinoutse tšeo di bego di le ka dipotleng di be di kgopame, ka gona banna bao ba bego ba kgobokane ba ile ba thoma go di phuruphutša.
  
  Ba bangwe ba ile ba batamela moetapele wa bona yo a welego, ba inamiša dihlogo tša bona. Monna yo mongwe o ile a khunama gomme a otlolla seatla go kgwatha mokokotlo wa mohlankedi.
  
  Motšhošetši wa boraro o ile a hwa, go sa šetšwe gore o nwe mpholo ofe, go ile gwa fo tšea nako e telele gore mpholo o thome go šoma go feta bašomi-gotee le yena. Dahl o ile a lebelela ka go se dire selo. Ge sedirišwa sa gagwe sa go tsenya ditsebe se lla gomme lentšu la Moore le tlala hlogo ya gagwe, o ile a theeletša eupša a palelwa ke go nagana ka karabo.
  
  Moore o ile a mmotša gore: "Dikhamera tše hlano." "Methopo ya rena e hweditše gore Ramses o na le dikhamera tše hlano fela. O lebane le tše pedi, seo se tlogelago tše tharo tše di šetšego. Na o na le tshedimošo ye mpsha go nna, Dal? Thobela? O gona? Ke eng sa go direga?"
  
  Crazy Swede o ile a tobetsa konopo e nyenyane e ileng ea khutsisa Moore. O be a nyaka go bontšha tlhompho ya gagwe ka setu bonyenyane metsotswana e sego kae. Go swana le banna le basadi ka moka tlase kua, o ile a phologa feela ka baka la boikgafo bjo bogolo bja monna o tee. Monna yo a ka se tsoge a bone seetša sa mosegare goba letšatši le le sobelago, goba a kwa phefo ye borutho e foka go putla sefahlego sa gagwe. Dahl o be a tla itemogela yona bakeng sa gagwe.
  
  Ge feela a be a sa phela.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTLANO
  
  
  Metsotso ye lesomešupa.
  
  Drake o ile a latela boetapele bja Bo, a sega ka go le letshadi ka 59th gomme a leba thwii ka gare ga tlhakatlhakano yeo e bego e le Columbus Circle. Difolaga di be di phaphamala go tšwa meagong ka go le letshadi la gagwe, gomme ka go le letona la gagwe go be go na le lešoba le letala leo le nago le dihlare. Ka pele ga bona go be go eme moago wa difolete, wo bontši bja wona o dirilwego ka galase, mafasetere a wona a phadima ka mo go amogelegago ka mahlasedi a letšatši leo le sa dutšego le hlaba. Thekisi ye serolane e ile ya gogela ka thoko ga tsela, mootledi wa yona a letetše go bona babelo ba bane bao ba aperego gabotse ba kitima tsejaneng ya maoto ka morago ga gagwe, eupša Beau ga se a ka a fa monna yo go lebelela la bobedi. Sediko e be e le sebaka se sephara sa sekontiri seo se nago le diphororo, difihlolo le madulo. Baeng ba be ba lelera mo le mo, ba phuthela mekotla ya bona ya ka morago le go nwa meetse. Drake o ile a sega bogareng bja sehlopha sa baatlelete bao ba fufuletšwego, ke moka a kitima ka tlase ga dihlare tšeo di bego di nea bonyenyane moriti o monyenyane.
  
  Ka ntle ga pono ya mahlo a prying.
  
  Phapano magareng ga ditarateng tše thata, tše di phatlaletšego ka dilo tša tšona tše ntši tše di feteletšego - dikago tša godimo tša leratadima tše kgolo, tše di hlakahlakanego tšeo di phenkgišanago ka sebaka gare ga dikereke tša setšo go bapa le keriti - le khutšo ye e feletšego le khutšo tšeo di bego di buša ka botala ka go le letona la gagwe di ile tša tlatša Drake ka maikutlo a go se be ga kgonthe. Lefelo le le be le hlanya gakaakang? Se ke toro e kaakang? Diphapano e be e le tše di feteletšego ka mo go sa naganegego.
  
  O ile a ipotšiša gore Marsh o be a ba lebeletše kgauswi gakaakang, eupša a se tshwenyege kudu. Se se ka lebiša lehung la motho. Ge ba boela gae, gaešita le bjale ba be ba leka go hwetša mokero e le gore ba kgone go o latišiša morago mothopong wa wona.
  
  Orb ye e phadimago e ile ya retologela ka go nanya ka go le letshadi ge sehlopha se be se oketša lebelo. Alicia le May ba be ba kitima kgauswi le morago, ba lebeletše eupša ba sa kgone go diriša bokgoni bja bona ka moka ka lebelo le. Lenaba le ka ba kae kapa kae, mang kapa mang. Sedan yeo e fetago yeo e nago le mafasetere a nago le mmala e be e nyaka go hlahlobja ka kelohloko, eupša e ile ya nyamelela kgole.
  
  Drake o ile a hlahloba nako. Go šetše metsotso ye lesometee.
  
  Gomme le ge go le bjalo metsotso e ile ya tšhika, ya bobedi ka motsotswana. Bo o ile a fokotša lebelo ge moago wa bohlokwa bjo bo bofefo wo Drake a o lemogilego gateetee o tšwelela godimo ga tsela. A sa kitima, o ile a retologela go Alicia le May. "Ka moagong wona woo re ilego ra lwa go wona nakong ya kanegelo le Odin. Damn, go ikwa eka bophelo ka moka bo fetile."
  
  "Na helikopotara ga se ya thula ka thoko?" Alicia o ile a botšiša.
  
  "Oh yeah, gomme re ile ra hlaselwa ke Tyrannosaurus Rex."
  
  Musiamo wa Histori ya Tlhago o be o bonagala o le o monyenyane ge o bapetšwa go tšwa sekhutlong se, e lego kgopolo e fošagetšego ge e ba go kile gwa ba le yona. Go be go e-na le manamelo ao a bego a rotogela godimo go tloga tsejaneng ya maoto go ya mejakong ya ka pele, yeo ga bjale e bego e tletše ka sehlopha sa baeng. Menkgo e hlakahlakanego ya disele le peterole e ile ya ba hlasela ge ba ema ka thoko ga tsela. Lešata la dientšene, dinaka tše di llago le go goeletša ka dinako tše dingwe di be di sa dutše di tlaiša dikwi tša bona, eupša bonyenyane go be go e-na le sephethephethe se segolo go dikologa mo.
  
  "O se ke wa ema bjale," Alicia a realo. "Ga re na kgopolo ya gore tšhireletšo e tla ba kae."
  
  Drake o ile a leka go emiša sephethephethe gomme a ba dumelela go tshela. "A re holofeleng gore ga se a re o a babja."
  
  Ka mahlatse, go be go na le sephethephethe se senyenyane gomme sehlopha se ile sa kgona go tshela tsela gabonolo kudu. Ge ba šetše ba le ka tlase ga manamelo a musiamo, ba ile ba thoma go namela, eupša gateetee ba ema ge ba ekwa go lla mo gogolo ga dithaere ka morago ga bona.
  
  Drake o ile a nagana gore: Metsotso ye šupa.
  
  Di ile tša fetoga lefelo la bohlanya bjo bo sa laolegego. Banna ba bane ba ile ba tlolela ka ntle ga koloi, dithunya di itokišeditše. Drake o ile a leka go efoga, a tlolela kgole le mejako ya musiamo gomme a phatlalatša baeti. Bo o ile a goga sebetša sa gagwe ka pela gomme a lebiša lenaba. Dithunya di ile tša lla. Go goeletša go ile gwa gagola mesong ya ba diripana.
  
  Drake o ile a tlolela godimo gomme a lahlela punch ya fase, a kgokologa ge a thula tsejana ya maoto gomme a hlokomologa bohloko moo legetla la gagwe le tšerego maatla ka botlalo a mmele wa gagwe. Mohlasedi o ile a tlolela godimo ga hood ya sedan gomme o be a šetše a swere Mai ka sethunya. Drake o ile a kgokologela koloing gomme ka morago a ema, ka mahlatse a le ka gare ga go fihlelelwa ga letsogo la sethunya. O ile a otlolla seatla sa gagwe, a ba tšhošetšo kudu gomme a nyaka tlhokomelo.
  
  Alicia o ile a thuma ka tsela e nngwe, a hlwekiša manamelo gomme a bea sehlwaseeme sa go namela dipere sa Theodore Roosevelt magareng ga gagwe le bahlasedi ba gagwe. Lega go le bjalo, ba ile ba thuntšha, dikulo di thula lefelong la go lahlela la mphiri. Alicia o ile a ntšha sebetša sa gagwe gomme a khukhunela ka lehlakoreng le lengwe. Banna ba babedi bjale ba be ba le ka godimo ga dikoloi, ba dira diphetho tše di phethagetšego. Baagi ba ile ba kitimela ka mahlakoreng ka moka, ba hlwekiša lefelo leo. O ile a lebiša setšhošetši, seo se ilego sa wela fase ka matolo, eupša moela o tšwelago pele wa mollo wa gagwe o ile wa šuthelela go yena, wa mo gapeletša go khupetša.
  
  May le Bo ba ile ba pitlaganya ka gare ga lešoba le lenyenyane leo le tsentšwego ka gare kgaufsi le mojako o mogolo wa musiamo, ba kgobokana ka thata bakeng sa go phema moela wa dikulo tšeo di ilego tša gagola tsela ya bona ka gare ga mošomo wa maswika. Beau o ile a ema a lebeletše lebota, a sa kgone go šikinyega, eupša May o be a lebeletše ka ntle, mokokotlo wa gagwe o retologetše go Mofora.
  
  "Se ke... se se sa kgahlišego," Beauregard a ngongorega.
  
  "Gomme it"s very lucky gore o mosesane bjalo ka lehlaka," Mai a araba. O ile a ntšha hlogo ya gagwe gomme a thuntšha volley. "Wa tseba, ge re be re kopana le wena la mathomo, o be o bonagala o gagaba gantši magareng ga mapetšo a mabotong."
  
  "Seo se tla ba le thušo gona bjale."
  
  "Bjalo ka muši." Mai o ile a inama gape, a bušetša mollo. Dikulo di ile tša latišiša tsela yeo e bego e le ka godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  "Na re ka huduga?"
  
  "E sego ntle le ge o nyaka go bethwa."
  
  Drake o ile a lemoga gore o be a se na nako ya go diriša sebetša sa gagwe, ka gona o ile a leka go thibela sebetša sa moganetši wa gagwe. O ile a lemoga morago ga nako gore ga a kgone go mo fihlelela - mošemane o be a le godimo kudu - gomme ka morago a bona barrel e retologela go yena.
  
  Ga go na mo o ka yago gona.
  
  Tlhago ya tlhago e ile ya mo phunya bjalo ka sethunya. Ge a boela morago, o ile a raga lefasetere la koloi, a thuba galase gomme ka morago a thuma ka gare feela ge setšhošetši se be se thunya. Ka morago ga gagwe, tsela ya maoto e ile ya foma. Drake o ile a pitlaganya ka sekgoba ka setulong sa mootledi, letlalo le lla, sebopego sa ditulo se dira gore go be thata gore a fete. O be a tseba seo se bego se tla. Kulo e ile ya tsenelela marulelong, setulo le lebatong la koloi. Drake o ile a hlakahlakanya ka lebelo. Lefelo la bogareng le be le na le lefelo la diatlana le ditshwaro tše pedi tše dikgolo tša komiki tšeo di bego di mo nea selo seo a bego a ka se swara ge a be a emišetša setopo sa gagwe setulong sa banamedi. Dikulo tše dingwe di ile tša gagola marulelo ka go hloka kgaugelo. Drake o ile a goeletša, a leka go reka nako. Phallo e ile ya ema motsotswana, eupša ka morago, ge Drake a ithekgile morago gomme a laetša lefasetere, e ile ya thoma gape ka lebelo le legolo le go feta.
  
  Drake o ile a namela setulong sa ka morago, kulo e fiša lešoba go theoga bogareng bja mokokotlo wa gagwe. O ile a ikhwetša a le mokgobong wo o sa hlokomelwego, a feletšwe ke moya e bile a feletšwe ke dikgopolo. Motsotswana wa go dikadika o swanetše go ba o dirile gore mothunyi le yena a eme, ke moka monna yoo a tla ka tlase ga mollo wa Alicia. Drake o ile a notlolla lebati la ka morago go tšwa ka gare gomme a thelela ka ntle, sefahlego se epetšwe ka gare ga sekontiri gomme a sa kgone go bona gore a ye kae.
  
  Ntle le...
  
  Ka tlase ga koloi. O ile a kgokologa, a sa tsene ka fase ga koloi ka thata. Bjale o bone tšhese ye ntsho, diphaephe le tshepedišo ya go ntšha moya. Kulo e nngwe e ile ya thunya go tšwa godimo, ya phunya sekgoba magareng ga mešifa yeo e phatlaletšego ya sebopego sa V ya maoto a gagwe. Drake o ile a ntšha moya, a letša molodi ka boleta.
  
  Batho ba babedi ba ka bapala papadi ye.
  
  A šišinya maoto a gagwe, o ile a gapeletša mmele wa gagwe go sepela go bapa le fase go leba ka pele ga koloi, a goga Glock ya gagwe ge a sepela. Ke moka, a lebišitše ka gare ga mekoti ya kulo ya nakong e fetilego, o ile a batamela moo monna yo a swanetšego go ba a be a le gona. O ile a thuntšha dithunya tše tshela ka go latelana, a fetoša boemo bja gagwe ganyenyane nako le nako, ke moka a fologa ka pela ka tlase ga koloi.
  
  Motšhošetši o ile a wela kgauswi le yena, a mo swara ka mpa. Sethunya se ile sa wa ka go thula kgauswi le yena. Ge a dutše a e fihlelela ka go hloka kholofelo, gammogo le lepanta la gagwe, Drake o ile a mo thuntšha ka bokgole bjo bo se nago selo. Dikotsi e be e le tše kgolo kudu gore di ka ipea dikotsi, baagi ba be ba le kotsing kudu. Bohloko mešifeng ya gagwe bo ile bja mo tlaiša ge ka morago a be a katana le go ema a eme thwii, a lebelela ka godimo ga hood ya koloi.
  
  Alicia o ile a tlolela ka ntle go tšwa ka morago ga sehlwaseeme sa Roosevelt, a thuntšha dikulo tše mmalwa pele a nyamelela gape. Sepheo sa gagwe se be se le mafelelong a ka pele a koloi e nngwe. Batšhošetši ba bangwe ba babedi ba ile ba leka go lebiša May le Bo, bao ba bego ba bonagala ka tsela e itšego ba gateletšwe lebotong, eupša go thuntšhwa ga May ka mo go nepagetšego go ile gwa boloka batšhošetši ba le kotsing.
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe.
  
  Metsotso e mebedi.
  
  Ba be ba nyobilwe gabotse le ka nnete.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSETSELA
  
  
  Drake o ile a nka batšhošetši. Ge a lokolla HK ya gagwe, o ile a tsepamiša kgopolo go ba babedi bao ba bego ba tshwenya Bo le May. Yo mongwe o ile a wa ka yona nako yeo, bophelo bja gagwe bo phatlalala ka sekontiri, lehu le thata bakeng sa pelo yeo e thatafaditšwego. Yo mongwe o ile a retologa ka motsotso wa mafelelo, a tšea kulo, eupša a sa kgona go bušetša mollo morago. Drake o ile a latela molato wa monna yo ka dikulo, a tlogela lehu ka morago ga gagwe. Mafelelong, monna yo o be a se na mo a ka yago gona gomme a ema, ke moka a dula fase gomme a thuntšha go thuthupa ga mafelelo ka lehlakoreng la May ge sethunya sa Drake se fediša tšhošetšo ya gagwe.
  
  May o bone se se etla gomme a tackle Bo go fihla fase. Mofora o ile a ipelaetša, a kotama ka mokgobong wo o sa kgahlišego, eupša May o ile a mo kgomaretša fase ka dikhutlo tša gagwe ka godimo, a mo thibela go šikinyega. Dikarolwana di ile tša tšwa lebotong thwi moo dihlogo tša tšona di bego di le gona.
  
  Bo o ile a lebelela godimo. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake mo nakong ye o be a gogetše tlhokomelo ya setšhošetši sa mafelelo seo se šetšego, eupša ga go le se tee sa tšeo seo se bego se le bohlokwa. Ke feela poifo e boifišago yeo e bego e le moyeng wa gagwe yeo e bego e le bohlokwa. Ke feela go betha ga pelo ya gagwe ka go hloka kholofelo mo go bego go le bohlokwa.
  
  Ba ile ba foša letšatši la mafelelo.
  
  Meoya ya gagwe e ile ya phagama gannyane ge a bona May le Bo ba kitimela ka musiamong, gomme ka morago Alicia a tšwa go khuta go romela setšhošetši sa mafelelo diheleng tše di befetšwego tšeo di bego di mo swanetše. Monna yo mongwe o tšwa madi tsejaneng ya maoto. Moya o mongwe o ile wa lahlega gomme wa dira sehlabelo.
  
  Ba be ba sa fele, batho ba. E be e le lewatle la ledimo.
  
  Ke moka Drake o ile a bona setšhošetši sa mafelelo, seo go akanyetšwago gore se hwile, se ema gomme se thekesela. Drake o ile a nagana gore o swanetše go ba a apere veste. O ile a lebiša magetleng ao a thekeselago gomme a thuntšha, eupša kulo e ile ya foša sepheo dimilimetara feela. A ntšha moya ka go nanya, o ile a lebiša tlhokomelo bakeng sa go thuntšha ga bobedi. Bjale monna yo o ile a wela ka matolo gomme ka morago a ema gape, gomme motsotsong wo o latelago a thunya ka gare ga lešaba la batho, babogedi, badudi ba lefelong leo le bana bao ba nago le dikhamera bao ba bego ba leka go tšea motsotso wa bona wa botumo go Facebook goba Instagram.
  
  Drake o ile a thekesela a lebile Alicia. "Bjale ye e be e le ye nngwe ya disele tša Ramses?"
  
  "Banna ba bane. Tlwa bjalo ka ge Dahl a hlalositše. Ye e tla ba sele ya boraro yeo re lebanego le yona bjalo ka sehlopha."
  
  "Gomme re sa dutše re sa tsebe dipeelano tša Mopitlo."
  
  Alicia o ile a lebelela go dikologa ditarateng, tsela le dikoloi tšeo di emišitšwego, tšeo di tlogetšwego. Ke moka o ile a retologa ge mokgoši wa May o be o goga šedi ya bona.
  
  "Re na le mohlapetši!"
  
  Drake o ile a kitimela godimo ga manamelo, a theoga fase, a sa leke le go bea sebetša sa gagwe kgole. Se e be e le se sengwe le se sengwe, se e be e le lefase la bona ka moka. Ge nkabe Marsh a ile a leletša mogala, ba ka be ba- .
  
  Jose Gonzalez o ile a mo nea mogalathekeng. "Na o lekgowa le le swanago?"
  
  Drake o ile a tswalela mahlo a gagwe gomme a bea sedirišwa tsebeng ya gagwe. "Mogwapo." O bitša s-" .
  
  Ditshego tša Pythia di ile tša mo šitiša. "Bjale, bjale, o se ke wa retologela mantšung a tlwaelegilego a thogako. Dithogako ke tša bao ba sa rutegago, goba ke boditšwe bjalo. Goba na ke ka tsela e fapanego? Eupša ke a lebogiša mogwera wa ka yo mofsa, o a phela!"
  
  "Go tla tšea go feta dikotlo tše sego kae gore re fenye."
  
  "Oo, ke na le bonnete. Na pomo ya nuclear e ka dira se?
  
  Drake o ile a ikwa eka a ka tšwetša pele dipolelo tša gagwe tša bogale ka mo go sa felego, eupša o ile a dira maiteko a go lemoga go tswalela molomo. Alicia, May le Beau ba ile ba kgobokana mo founong ge Jose Gonzalez a be a bogetše ka maikutlo a go bolela e sa le pele.
  
  "Katse e metše leleme la gago? Oo, gomme hei, ke ka baka la"ng hele o be o sa arabe megala ya Gonzalez?"
  
  Drake o lomile molomo wa gagwe wa ka godimo go fihlela madi a thoma go elela. "Ke gona mo."
  
  "Ee, ee, ke a e bona. Eupša o be o le kae... um... metsotso ye mene ya go feta?"
  
  Drake o ile a homola.
  
  "Mokgalabje wa modiidi Jose o ile a swanelwa ke go araba mogala ka boyena. Ke be ke se na kgopolo ya seo ke bego ke bolela ka sona."
  
  Drake o ile a leka go šitiša Marsh. "Re na le baki. Kae-"
  
  "Ga o ntheeletše, Lekgowa. O diegile. Na o sa gopola kotlo ya go diega?"
  
  "Mogwapo." Tlogela go dira bošilo. Na o nyaka gore dinyakwa tša gago di phethagale goba aowa?"
  
  "Dinyakwa tša-ka? Go lokile, go ba gona di tla dirwa ge ke tšea sephetho sa gore ke lokile e bile ke itokišitše. Bjale, lena ba bararo, eba mašole a mabotse gomme le lete thwi fao. Ke tla no otara dijo tše mmalwa tša go tšea dijo."
  
  Drake o ile a ikana. "O se ke wa dira seo." Don"t you fucking dare go dira seo!"
  
  "Bolela ka pela."
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Drake o ile a lebelela ka gare ga dipara tše tharo tša mahlo ao a nago le meoya e mebe gomme a lemoga gore e be e fo ba diponagalo tša gagwe. Ba ile ba palelwa.
  
  Ka maiteko a magolo, o ile a kgona go itšhireletša go pšhatlaganya mogala. Alicia o ile a ikarabela go bega tšhošetšo yeo e bego e le kgaufsi go Homeland. Mai o ile a dira gore Gonzales a apole baki ya gagwe.
  
  "A re fedišeng se," a realo. "Re šomana le seo se lego ka pele ga rena gomme re itokišeletša seo se ka tlago ka morago."
  
  Drake o ile a hlahloba mahlo, a sekontiri le a dihlare, a le kgole monaganong le pelong, a pšhatlagantšwe ke yona kgopolo ya maikemišetšo a March. Batho bao ba se nago molato ba be ba tla hwa metsotsong e sego kae e latetšego, gomme ge e ba a be a ka palelwa gape, go be go tla ba le tše dingwe.
  
  O itše: "Mopitlo o ya go thuthupiša pomo ye." "Se sengwe le se sengwe seo a se bolelago. Ge re sa e hwetše, lefase ka moka le tla tlaišega. Re ema ka thoko kudu..."
  
  
  KGAOLO YA LESOMENTŠE SUPA
  
  
  March o ile a sega gomme a fega mogala ka go atlega. Zoey o ile a ikgateletša le go feta kgauswi le yena. O ile a rora ka gore: "Ruri o mmontšhitše."
  
  "Oh yeah, gomme bjale ke ya go mmontšha le go feta."
  
  Marsh o ile a ntšha mogalathekeng o mongwe wa go fiša gomme a lekola nomoro yeo a bego a šetše a e bolokile ka gare ga memori ya gagwe. Ka ge a be a kgodišegile gore se ke sona seo a bego a se nyaka, o ile a daela nomoro yeo ka pela gomme a leta. Lentšu leo le ilego la araba, le le makgwakgwa le le gapeletšago, le ile la tiišetša ditebelelo tša gagwe.
  
  O ile a re: "O a tseba seo o swanetšego go se dira."
  
  "Tee? Goba tše pedi?
  
  "Tše pedi, bjalo ka ge re ile ra dumelelana. Ke moka o tšwele pele ge e ba nka go nyaka gape."
  
  "Ke nnete, mookamedi. Ke be ke dula ke tseba ka tirišo ya-ka ya mogalathekeng. Ruri ke be ke tla thabela tše dingwe tša tiro yeo."
  
  March o ile a hwihwitla. "Na o motšhošetši, Stefano?"
  
  "Go lokile, aowa, nka se ipee ka klaseng yeo. E sego ka nnete."
  
  "Dira mošomo wo o lefilwego gore o o dire. Gonabjale."
  
  Marsh o ile a fetoša e nngwe ya diskrini gore e be khamera ya toropong, e fo ba sedirišwa se senyenyane sa go bea leihlo seo dikgwebo tša kgaufsi di bego di se diriša go bea leihlo gore ke mang yo a tlago le go tloga tsejaneng ya maoto. Stephen o be a tla baka tlhakatlhakano setarateng se se itšego, gomme Marsh o be a nyaka go bogela.
  
  Zoe o ile a inama, a leka go lebelela gakaone. "Bjale, ke eng se sengwe seo re yago go se dira lehono?"
  
  Mahlo a March a ile a phatloga. "Na se ga se sa go lekana? Gomme gateetee o bonala o le boleta go se nene, o kobega gannyane go mosadi yo a laleditšwego go tsenela Pythias ye kgolo ye mpe, Mohumagatšana Zoe Shears. Ke ka baka la"ng se se le bjalo? Na ke ka gobane o rata bohlanya bjo bo lego go nna?"
  
  "Ke nagana bjalo." Le go feta go fo ba go se nene. Mohlomongwe champagne e ile ya ya hlogong ya ka."
  
  "Tefišo. Bjale homola o lebelele."
  
  Metsotso e sego kae e latetšego e ile ya phutholla feela kamoo Marsh a bego a nyaka gore e dire bjalo. Banna le basadi ba tlwaelegilego ba be ba tla tšhošwa ke seo ba se bonego, gaešita le ba thata, eupša Marsh le Shears ba ile ba se lebelela ka go ikarola mo go tonyago. Ke moka go tšere Marsh metsotso e mehlano feela go boloka difotage gomme a di romele go Leisemane ka molaetša wa bidio ka lengwalo leo le kgomareditšwego: Romela se go Homeland. Ke tla ikgokaganya le wena kgauswinyane.
  
  O ile a phuthela letsogo le tee go dikologa Zoey. Mmogo ba ile ba ithuta boemo bjo bo latelago bja go kitimiša, bjoo go bjona Lekgowa le bathuši ba gagwe ba bararo ba bego ba tloga ba tseba gore ba tla fihla ka morago ga nako kudu pele ba ka thoma le gatee. Phethegilego. Gomme tlhakatlhakano mafelelong... ke ya bohlokwa kudu.
  
  Marsh o ile a gopola gore go be go e-na le batho ba bangwe ka phapošing yeo. Sele e kgolo ya Ramses le ditho tša yona. Ba ile ba dula ba homotše kudu sekhutlong sa kgole sa folete moo a bego a sa kgone go gopola difahlego tša bona ka thata.
  
  "Hee," a bitša. "Mohumagadi o feletšwe ke champagne. Na yo mongwe wa lena bahlakodi a ka e hlwekiša?"
  
  Monna o ile a ema, mahlo a gagwe a tletše lenyatšo kudu moo Marsh a ilego a thothomela. Eupša ponagalo yeo e ile ya širwa ka pela gomme ya fetoga go šikinya hlogo ka pela. "Ka nnete a ka kgona".
  
  "Phethegilego. Lepotlelo le tee gape le swanetše go lekana."
  
  
  KGAOLO YA LESOMESESOME
  
  
  Drake o ile a lebelela ge Mai a phumola zip ya baki ya mohlapetši ge a be a tsoma lelokelelo la dinyakwa. Alicia le Beau ba ile ba hlahloba lešaba leo le bego le kgobokane, ba nyakile ba kgodišegile gore setho sa mafelelo seo se šetšego sa sele ya boraro se be se tla dira mohuta o itšego wa go huduga. Homeland e be e le tseleng go šetše metsotso e mebedi feela. Kgaufsi le moo, disaerene di ile tša lla ge maphodisa a be a kgobokana. Drake o be a tseba gore mo nakong ye ditiragalo tša seremo di be di tla ba le ma-New York ka moka a le ka thoko gomme baeng ba go boga naga ba be ba tšhogile. E ka ba kgopolo e botse ge batho ba be ba ka dula ba se gona ditarateng, eupša ke eng se sengwe seo White House e bego e ka se dira e le ka kgonthe?
  
  Di-drones tšeo di nago le didirišwa tša go lemoga mahlasedi di ile tša dikologa leratadima. Didirišwa tša go lemoga tšhipi di ile tša emiša yo mongwe le yo mongwe yo a bego a swanelwa ke tlhokomelo, le ba bantši bao ba bego ba sa dire bjalo. Madira le NEST di be di le mo. Go be go na le baemedi ba bantši kudu bao ba bego ba ralala ditarateng moo e bego e swana le kopano ya bagale. Ge nkabe Lefapha la tša ka Gare, FBI, CIA le NSA di dirile mešomo ya tšona ka mo go nepagetšego, go bonagala Marsh a be a tla hwetšwa.
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. Go fetile nako e fetago e nyenyane ya iri ga e sa le toro ye e bohloko e thoma.
  
  Se ke sohle?
  
  Alicia o ile a mo kgorometša. "O hweditše se sengwe."
  
  Drake o ile a lebelela ge Mai a tšea pampiri yeo e menegilego go tšwa baki ya Gonzalez yeo e senyegilego.
  
  Mo-New York o ile a šikinyega ge a mmona gomme a tšea sleeve yeo e gagogilego ka seatleng se sengwe le se sengwe. "Na motse o tla mpha tefo... tefo-"
  
  Alicia o ile a bolela ka go dira phetho gore: "Motse o ka go nea keletšo e itšego." "Nakong e tlago diriša oli e nyenyane e borutho. O se ke wa lefa khamphani e mpe."
  
  Gonzales o ile a homola gomme a thelela.
  
  Drake o ile a sepela go fihla go May. Dinyakwa tša Marsh di ile tša gatišwa letlakaleng le lešweu la A4 ka fonte ye kgolo kudu. Ka kakaretšo ba be ba le ba batla ba otlologilego.
  
  Mai o ile a bala gore: "Diranta tše dimilione tše makgolo a mahlano." "Gomme ga go selo se sengwe go feta seo".
  
  Ka tlase ga nyakego yeo go be go e-na le polelo yeo e ngwadilwego ka mongwalo o monyenyane o fapanego.
  
  "Dintlha di tla latela kgauswinyane."
  
  Drake o be a tseba gabotse gore seo se ra go reng. "Ba ya go re romela go phegelela gape mo go sa kgonegego."
  
  Beauregard o ile a lebelela lešaba. "Gomme rena, ntle le pelaelo, re dula re beilwe leihlo. Ruri re tla palelwa gape mo nakong ye."
  
  Drake o ile a lahlegelwa ke go bala palo ya megala ya cellular yeo e bego e godišwa ke lešaba leo le bego le kgobokane, ke moka a kwa modumo o lerootho wa molaetša mo founong ya gagwe ya sellathekeng gomme a hlahloba skrine. Gaešita le pele a kgotla kgokagano ya bidio, letlalo la gagwe la hlogo le ile la thoma go hlohlona ka maikwelo a go bolela e sa le pele. "Bašemane," a realo gomme a swara sedirišwa ka botelele bja letsogo ge ba be ba pitlagana go dikologa.
  
  Seswantšho se be se na le mabele le se se ntsho le se sešweu, eupša khamera e be e sa fetoge gomme e bontšha gabotse e nngwe ya ditoro tše mpe kudu tša Drake. O itše: "Ga go kwagale." "Go bolaya batho bao ba se nago kgopolo ya gore go direga eng. Se ga se go tšhoša, se ga se sa go dira poelo. Se ke sa..." A palelwa ke go tšwela pele.
  
  "Go bose," Mai a hema. "Re epa tše ntši le tše ntši tša difepi tše tša ka fase letšatši le letšatši. Le gona karolo e mpe kudu ke gore ba dula ka gare-gare ga ditšhaba tša rena."
  
  Drake ga se a senya motsotso gomme a romela kgokagano go Homeland. Taba ya gore Marsh o be a bonagala a kgona go goga nomoro ya gagwe ya mogalathekeng moyeng o mosesane e be e sa makatše kudu ge go lebelelwa tšohle tšeo a di fihleletšego go fihla ga bjale. Go molaleng gore batšhošetši bao ba bego ba mo thuša e be e le ba fetago mašole a maoto ao a ka dirišwago.
  
  Drake o ile a lebelela maphodisa a dira mošomo wa ona. Alicia o ile a batamela kgauswi le yena, ke moka ka go se kgethe a goga leoto la borokgo bja gagwe. "O bona se?" - a realo ka lentšu la go opela-koša. "Got it ge o be o leka go raga lerete la ka leganateng. Gomme e sa le ye foreše ya go hlabja. Ke kamoo selo se se tšwelago pele ka lebelo ka gona."
  
  Mantšu a gagwe a ile a dira gore Drake e be le dikgopolo tše fetago e tee. Go be go na le kgopotšo ya kgokagano ya bona, kgogedi ya bona ye mpsha; phetho ya May le Bo ya gore go diregile selo se sengwe magareng ga bona; le tšhupetšo ye e lego molaleng kudu ya bophelo bja gagwe ka noši go fihla ga bjale - gore bo sepela ka lebelo gakaakang le ka fao a lekilego go diegiša dilo.
  
  Ka mola o tobileng wa mollo.
  
  O itše: "Ge e ba re ka phologa se." "Team SPEAR e tšea beke ya go khutša."
  
  Alicia o itše: "Torsty o šetše a beile dithekethe tša go ya Barbados.
  
  "Go diregile eng leganateng?" Mai o ile a nagana ka yona.
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe, ke moka a lebelela mogala wa gagwe, a swere ke motsotso wo o makatšago, wa go feta wa kgonthe. Ka ge ba be ba lebeletšane le lehu le le sa nyakegego le tšhošetšo e oketšegago, ka go phegelela mo go sa felego le ntwa e sehlogo, bjale ba be ba raga direthe tša bona gomme ba gapeletšega go tšea metsotso e sego kae ya go khutša. Go ba gona, ba be ba nyaka nako ya go tloša kgatelelo, go tshwenyega mo go golago mo go ka feleletšago go lebišitše lehung la bona... Eupša tsela ya Alicia ya go dira se e be e dutše e le yeo e sa tlwaelegago ka tsela ye nngwe.
  
  "Bikini." Lebopo. Maphoto a matala," Alicia a realo. "Ke nna".
  
  "Na o tšea mogwera wa gago yo mofsa wa potego?" Mai o ile a myemyela. "Kenzie?"
  
  "Wa tseba, Alicia, ga ke nagane gore Dahl o beile maikhutšo a sehlopha," Drake a realo, a dira metlae ka seripagare fela. "Go swana kudu le maikhutšo a lapa."
  
  Alicia o ile a rora. "Ke lešilo gakaakang. Re Lapa".
  
  "Ee, eupša e sego ka tsela yeo a e nyakago. Wa tseba, Joanna le Dahl ba hloka nako e itseng."
  
  Eupša Alicia bjale o be a lebeletše May ka mahlo a go tšhoša. "Gomme go arabela go kwerwa moo ga mathomo, Sprite, aowa, ke be ke nagana go tšea Drakey. Na e go swanetše?"
  
  Drake o ile a lebelela thoko ka pela, a tšholla melomo ya gagwe ka molodi wa setu. Ka morago ga gagwe, o ile a kwa Bo a swaya diphošo.
  
  "Na se se ra gore nna le wena re feditše bjale?"
  
  Lentšu la May le ile la dula le iketlile. "Ke nagana gore go go Matt go tšea sephetho."
  
  Ao ke a leboga. Ke leboga kudu, damn it.
  
  O ile a kwagala a nyakile a imologile ge mogala wa gagwe ka noši o lla. "Ee?"
  
  "Mogwa mo. Na mašole a ka a manyenyane a itokišeleditše go kitima ka lebelo?"
  
  "O bolaile batho bao ba se nago molato. Ge re kopana, ke tla bona gore o tla araba se."
  
  "Aowa, mogwera, o ya go araba. O badile dinyakwa tša ka, akere? Dimilione tše makgolo a mahlano. Yeo ke tšhelete ye e lekanego go toropo yeo e tletšego ka banna, basadi le di-nerd tše nnyane."
  
  Drake o ile a tswalela mahlo, a tsikitlanya meno. "Ke eng se se latelago?"
  
  "Dintlha tša tefo, go ba gona. Eya seteišeneng sa bogareng. Ba letile ka gare ga e nngwe ya dikhefi tša bogareng." O ile a bolela leina. "E phuthilwe ka bothakga gomme ya tsenywa ka gare ga enfelopo yeo moya o itšego o botho o e theipilego ka tlase ga tafola ya mafelelo mafelelong a kgole a khaonthara. Ntshepe, o tla kwešiša ge o fihla moo."
  
  "Go thwe"ng ge re sa dire se?" Drake ga se a ka a lebala ka setho sa sele seo se tšhabilego, goba go ba gona ga bonyenyane disele tše dingwe tše pedi.
  
  "Ke moka ke tla bitša pokolo ye e latelago gore e rwale morwalo wa ka gomme e thuthupiše lebenkele la di- donut. Na e go swanetše?"
  
  Drake o ile a lora ka boripana ka seo a ka se dirago go Marsh ge ba šetše ba mo thopile. "Ke nako ye kaakang?"
  
  "Oo, metsotso ye lesome e swanetše go lekane."
  
  "Metsotso e lesome? Ye ke masepa, Mopitlo, gomme o a e tseba. Seteišene sa Bogare se metsotso e fetago e masomepedi ka koloi go tloga mo. Mohlomongwe go feta gabedi."
  
  "Ga se nke ka re o swanetše go ya."
  
  Drake o ile a kgomaretša difihla tša gagwe. Ba be ba hlongwa gore ba palelwe, gomme ka moka ba be ba e tseba.
  
  "Ke tla go botša gore ke eng," Marsh a realo. "Go hlatsela gore nka amogela baeng, ke tla fetola se go metsotso ye lesomepedi. Le go bala..."
  
  Drake o ile a thoma go kitima.
  
  
  KGAOLO YA LESOMENSEONE
  
  
  Drake o ile a kitimela ka ntle tseleng ge Beau a be a thaepa di- coordinate tša Seteišene sa Grand Central ka gare ga GPS ya gagwe. Alicia le May ba ile ba kitimela morago ka kgato. Lega go le bjalo, mo nakong ye Drake o be a sa rulaganyetša go tšea leeto ka ditlhako. Go sa šetšwe lenaneo le le thata ka mo go makatšago leo le beilwego ke Marsh, boiteko bo ile bja swanelwa ke go dirwa. Dikoloi tše tharo di ile tša tlogelwa kgauswi le musiamo, di-Corolla tše pedi le Civic. Mo-Yorkshire ga se a ka a ba fa go lebelela ga bobedi. Seo a bego a se nyaka e be e le selo se sengwe...
  
  "Tsena!" Alicia o ile a ema mojakong o bulehileng wa Civic.
  
  "Ga go fodile ka mo go lekanego," a realo.
  
  "Re ka se senye nako re eme mo re letile-"
  
  "Seo se lekane," Drake o ile a bona ka morago ga go namela pere le koloyana yeo e bego e sepela ka go nanya yeo e bego e sa tšwa go goga go tšwa Central Park go ya moo lori ya go rwala dithoto ye maatla ya F150 e bego e sa šome ka thoko ga tsela.
  
  O ile a kitimela go yena.
  
  Alicia le May ba ile ba kitimela morago. "Na o nyoba a ntshega?" Alicia o ile a thoma go tšhoša ka May. "Ga go na tsela yeo ke tlago go namela pere ka yona. Le gatee!"
  
  Ba ile ba thelela ba feta phoofolo yeo gomme ka pela ba kgopela mootledi gore a ba adime koloi ya gagwe. Drake o ile a gata pedale ya kgase, a tuka raba ge a goga kgole le mothaladi wa tsela. Beau o ile a šupa ka go le letona.
  
  "E namele ka Central Park. Ye ke 79th Street transverse gomme e lebiša Madison Avenue."
  
  "Rata koša ye," Alicia a bogola. "Ya Tiffany e kae? Ke swerwe ke tlala."
  
  Beau o ile a mo fa tebelelo e makatšago. "Ye ga se lefelo la go jela, Miles."
  
  "Gomme Madison Avenue e be e le sehlopha sa pop," Drake a realo. "Ka tlase ga boetapele bja Cheney Coates. Bjalo ka ge eka motho le ge e le ofe a ka tsoga a mo lebetše." O ile a metša, gateetee a gopola.
  
  Alicia o ile a sega. "Masepa a masepa." Ke no tlogela go leka go fokotša maikutlo. Lebaka le ge e le lefe la se, Drakes? Na e be e le sefebe?"
  
  "Hee, leketla!" O ile a lebiša koloi yeo e bego e kitima ka lebelo go ya Setarateng sa bo-79, seo e bego e le tsela e tee e sephara yeo e dikologilwego ke lebota le le phagamego leo le nago le dihlare tše di lekeletšego godimo. "Pinup mohlomongwe. Le motšweletši yo a makatšago."
  
  "Hlokomela!"
  
  Temošo ya May e ile ya phološa koloi ya bona ge Silverado e be e streaked godimo ga inch-high center reserve gomme e leka go ba thula. Drake o ile a lemoga sefahlego ka morago ga leotwana - setho sa mafelelo sa sele ya boraro. O ile a gata pedal ya gase, a gapeletša bohle go boela ditulong tša bona ge koloi ye nngwe e retologa gomme e fa go kitimiša. Gatee-tee lebelo la bona la go phatša Central Park le ile la tšea tlhago e bolayago kudu.
  
  Mootledi wa Silverado o ile a otlela ka go lahlwa ka go se šetše. Drake o ile a fokotša lebelo gore a fete dithekisi tše mmalwa, eupša yo a di phegelelago o ile a diriša sebaka seo go di thula ka morago. F150 e ile ya šikinyega gomme ya fapoga, eupša ka morago ya itokiša ntle le mathata. Silverado e ile ya thula thekisi, ya e romela go dikologa tseleng ye nngwe moo e ilego ya thula lebota la go thibela. Drake o ile a retologela ka bogale ka go le letshadi, ke moka a retologa ka go le letona go feta mothaladi wa dithekisi, gomme ka morago a akgofiša go tsena karolong ye e bulegilego ya tsela.
  
  Motšhošetši yo a bego a le ka morago ga bona o ile a inama ka lefasetere la gagwe a swere sethunya ka seatleng.
  
  "Theoga!" Drake o ile a goeletša.
  
  Dikulo di ile tša tsenelela bokagodimo bjo bongwe le bjo bongwe - koloi, tsela, maboto le mehlare. Monna yo o be a hlakahlakane ka pefelo, lethabo gomme mohlomongwe le lehloyo le yena, a sa tshwenyege ka tshenyo yeo a e bakilego. Beau, yo a bego a dutše setulong sa ka morago sa F150, o ile a ntšha Glock gomme a thuntšha ka lefasetere la ka morago. Moya o tonyago o ile wa kitimela ka gare ga khabine.
  
  Mothaladi wa meago o ile wa tšwelela ka go le letshadi, gomme ka morago basepelaka maoto ba mmalwa ba sepelasepela tsejaneng ya maoto ka pele. Drake bjale o bone fela kgetho ya Diabolo - lehu la kotsi la mofeti ka tsela goba go diega go fihla Seteišeneng sa Grand Central le go lebana le ditlamorago.
  
  Go šetše metsotso e seswai.
  
  Ge a retologela go 79th Street, Drake o ile a lemoga thanele ye kopana ka pele yeo e nago le makala a matala ao a lekeletšego godimo ga yona. Ge ba dutše ba tsena leswiswing la nakwana, o ile a thula pedale ya diporiki, a holofela gore motho yo a ba hlomarelago o tla thula lebota goba bonyenyane a lahlegelwe ke sethunya sa gagwe tlhakatlhakanong yeo. Go e na le moo, o ile a otlela go ba dikologa, a otlela ka thata, a thuntšha ka lefasetere la ka thoko ge a feta.
  
  Ka moka ba ile ba dutla ge lefasetere la bona ka noši le foka, molodi wa kulo o nyakile go hwa pele ba o kwa. Bjale Alicia ka boyena o ile a ntšha hlogo ya gagwe, a lebiša sethunya gomme a thuntšhetša Silverado. Pele o ile a oketša lebelo gomme ka morago a fokotša lebelo. Drake o ile a tswalela sekgoba ka pela. Leporogo le lengwe le be le tšweletše gomme bjale sephethephethe se be se tsepame ka mahlakoreng ka bobedi a mela ye mesehla ye mebedi. Drake o ile a tswalela sekgoba go fihlela lephego la bona ka noši le nyakile le kgoma ka morago ga koloi ye nngwe.
  
  Setšhošetši se ile sa retološa mmele wa sona gomme sa šupa sethunya legetleng la gagwe.
  
  Alicia o ile a thuntšha pele, kulo ya pšhatlaganya lefasetere la ka morago la Silverado. Mootledi o swanetše go ba a ile a tšhoga kudu ka gobane koloi ya gagwe e ile ya fapoga, ya nyakile e otlela sephethephetheng seo se bego se etla gomme ya dira gore dinaka di lla ka melodi. Alicia o ile a inama ka ntle le go feta.
  
  "Seripa se sa moriri wo motsothwa se fofa go dikologa," May a realo. "E no nkgopotša selo se sengwe. Ba di bitša eng bjale? Na se... ke collie?"
  
  Dithunya tše dingwe. Motšhošetši o ile a bušetša mollo morago. Drake o ile a diriša mekgwa ya go otlela ka go efoga ka mo go šireletšegilego ka mo a bego a ka kgona ka gona. Sephethephethe seo se bego se le ka pele se be se fokotšegile gape, gomme a tšea sebaka sa go feta Silverado, a retologela tseleng yeo e bego e etla ya tsela. Ka morago ga gagwe, May o ile a kgokologela fase ka lefasetere gomme a fološa klip ka koloing e nngwe. Drake o ile a ithekga ka morago gomme a ithuta pono yeo go tšwa ka morago.
  
  "E sa etla."
  
  Gateetee Central Park e ile ya fela gomme magahlano a ditsela a Fifth Avenue ao a swaregilego a ile a bonagala a tlolela ka ntle go bona. Dikoloi di ile tša fokotša lebelo, tša ema gomme basepelaka maoto ba sepelasepela magahlanong a ditsela gomme ba lokela ditsejaneng tša maoto. Drake o ile a gadima ka pela mabone a diporiki ao a pentilwego ka mmala o mosehla, ao ga bjale e bego e le a matala.
  
  Dipese tše tšhweu tše ditelele kudu di be di le ka mahlakoreng ka bobedi a Fifth Avenue. Drake o ile a thula diporiki, eupša setšhošetši se ile sa thula mabone a bona a ka morago gape. Ka ditshwaro, o ile a kwa mafelelo a ka morago a šikinyega, a bona kgonagalo ya masetla-pelo gomme a goga ka ntle ga go dikologa gore a hwetše taolo gape. Koloi e ile ya otlologa ka magahlanong a ditsela, Silverado e ile ka morago ga intšhi feela.
  
  Pese e ile ya leka go goga ka ntle pele ga bona, ya tlogela Drake a se na kgetho ge e se go otlela tsela ka moka go theoga ka lehlakoreng la yona la nngele le go tsena gare ga tsela. Tšhipi e ile ya gogwa gomme galase ya pšhatlaganywa go putla diropeng tša gagwe. Silverado e ile ya thulana le yena ka morago.
  
  "Metsotso ye mehlano," Bo a realo ka setu.
  
  Ka ntle le go senya nako le ge e le efe, o ile a oketša lebelo la gagwe. Madison Avenue e ile ya tšwelela kapejana, bokapele bjo botala bja leratadima bja Chase Bank le J.Crew ye ntsho di tlatša tšhemo ya pono ka pele.
  
  "Tše dingwe tše pedi," Bo a realo.
  
  Mmogo, dikoloi tša mabelo di be di kitima go tloga sekgobeng se senyenyane go ya go sekgoba se senyenyane, di thuba dikoloi ka thoko le go dikologa mapheko a nanyago. Drake o be a dula a tobetša lenaka, a duma ge nkabe a na le mohuta o itšego wa sairene, gomme Alicia o ile a thuntšha moyeng go gapeletša basepelaka maoto le baotledi go huduga ka pela. Dikoloi tša NYPD di be di šetše di duma, di tlogela mothalo wa tshenyo ka morago ga tšona. O be a šetše a lemogile gore dikoloi feela tšeo di bego di bonagala di swarwa ka tlhompho e be e le dientšene tše dikgolo tše dikhwibidu tša mollo.
  
  "Pele," Bo a realo.
  
  "Ke e hweditše," Drake o ile a bona tsela yeo e išago Lexington Avenue gomme a kitimela go yona. A thoma entšene, o ile a otlela koloi ka pela sekhutlong. Muši o ile wa tšhologa dithaere, wa dira gore batho ba goeletše tsejaneng ka moka ya maoto. Mo tseleng ye mpsha, dikoloi di be di emišitšwe kgauswi ka mahlakoreng ka bobedi, gomme tlhakatlhakano ya diforamo, dibene le ditarateng tša tsela e tee e be e boloka gaešita le baotledi ba kaone ba phopholetša.
  
  "Ga se kgole," Bo a realo.
  
  Drake o ile a bona sebaka sa gagwe pele ge sephethephethe se fokotšega. "Motse," a realo. "Na o sa gopola Bangkok?"
  
  Ka boreledi go swana le go fetoša di- gear ka koloing e kgolo, Mai o ile a tsenya makasine o mofsa ka gare ga Glock ya gagwe gomme a lokolla lepanta la gagwe la polokego, a šuthiša setulong sa gagwe. Alicia o ile a lebelela Drake ka mahlo a go tšhoša gomme Drake a lebelela seipone sa go lebelela ka morago. Silverado e ile ya tswalela ka matla a yona ka moka, ya leka go ba tšhoša ge ba batamela Seteišene sa Grand Central le lešaba leo le bego le tletše.
  
  Mai o ile a dula godimo setulong sa gagwe, a inama ka ntle ga lefasetere la ka morago leo bjale le robegilego gomme a thoma go kgorometša.
  
  Alicia o ile a kgorometša Drake. "Bangkok ya go dira?"
  
  "Ga se seo o se naganago."
  
  "Oo, seo ga se ke se direga. O tla mpotša gore seo se diregilego kua Thailand se tla tšwela pele se direga kua Thailand."
  
  Mai o ile a thelela ka sekgobeng se senyenyane, a gagola diaparo tša gagwe eupša a gapeletša mmele wa gagwe go tšwela pele. Drake o bone motsotso wo phefo e mo hlabago, santa e mo hlaba mahlo. O ile a bona motsotso woo motšhošetši yo a bego a mo hlomarela a ilego a panya mahlo ka baka la go tšhoga.
  
  Silverado e ile ya batamela, ya batamela ka mo go tšhošago.
  
  Mai o ile a tlolela ka morago ga lori, maoto a phatlogile gomme a emiša sebetša sa gagwe. O ile a lebiša sepheo gomme ka morago a thoma go thuntšha a le ka morago ga lori, dikulo di pšhatlaganya mafasetere a koloi e nngwe. Meago, dipese le dikota tša mabone di be di feta ka go iketla. Mai o ile a goga sethunya gape le gape, a sa lemoge phefo le go sepela ga koloi, a lebiša tlhokomelo feela go monna yo ka tsela e nngwe a bego a tla ba bolaya.
  
  Drake o ile a boloka leotwana la go otlela le sa fetoge ka mo go kgonegago, a boloka lebelo le sa fetoge. Mo nakong ye, ga go koloi le e tee yeo e ilego ya feta pele ga bona, bjalo ka ge a be a rapeletše. May o ile a ema a tiile maotong a gagwe, go tsepamiša kgopolo ga gagwe ka mo go sa phemegego go be go lebišitšwe selong se tee ka nako. Drake e be e le mohlahli wa gagwe.
  
  "Gabjale!" - a goeletša ka godimo ga lentšu la gagwe.
  
  Alicia o ile a retologa bjalo ka ngwana yo a lahlilego malekere ka morago ga setulo sa gagwe. "O ya go dira eng?"
  
  Drake o ile a diriša diporiki ka bonolo kudu, milimetara e tee ka nako. Mai o ile a tsenya sekotwana sa bobedi gomme ka morago a kitimela godimo mpeteng wa lori, a lebile mojakong wa ka morago. Mahlo a mootledi wa Silverado a ile a phatloga le go feta ge a bona ninja ya hlaga e kitima thwii go leba koloing ya gagwe yeo e bego e sepela ka lebelo go tšwa go e nngwe!
  
  Mai o ile a fihla mojakong wa ka morago gomme a tlolela moyeng, a šišinya maoto a gagwe gomme a phaphasela matsogo a gagwe. Go bile le motsotswana pele maatlakgogedi a mo gogela fase, ge a be a arce ka botho moyeng wo mosesane, e lego mohlala wa go utswa, bokgoni le botse, eupša ka morago a nwelela kudu godimo ga hood ya koloi ya monna yo mongwe. O ile a inama gatee-tee, a dumelela maoto a gagwe le mangwele go tšea kotlo le go boloka teka-tekano ya gagwe. Go kotama godimo ga tšhipi yeo e sa ineelego go be go se bonolo, gomme Mai o ile a fofela pele ka pela a lebile leboneng la pele leo le nago le mapheko.
  
  Mootledi wa Silverado o ile a thula diporiki, eupša a sa kgona go šupa sethunya sefahlegong sa gagwe.
  
  Mai o ile a phurolla mangwele a gagwe ge khuetšo ya tšhoganetšo e feta ka gare ga gagwe, a tiiša mokokotlo le magetla a gagwe. Sebetša sa gagwe se ile sa dula se le diatleng tša gagwe, se šetše se šupeditše setšhošetši. Dithunya tše pedi gomme a hemela godimo, leoto la gagwe le sa le godimo ga pedale ya diporiki, madi a kolobiša ka pele ga hempe ya gagwe gomme a wela pele.
  
  Mai o ile a gagabela godimo ga hood ya koloi, a fihlelela ka gare ga lebone la pele gomme a goga mootledi ka ntle. Go be go se na tsela yeo a bego a tla mo dumelela maitshwaro a go tsošološa matla a gagwe. Mahlo a gagwe ao a bego a tletše bohloko a ile a kopana le a gagwe gomme a leka go tsepama.
  
  "O bjang...bjang-"
  
  Mai o ile a mo itia sefahlegong. Ke moka o ile a swara ge koloi e thula ka morago ga Drake. Lekgowa le ile la fokotša lebelo ka boomo gore le "sware" koloi yeo e itšhidullago pele e retologela ka tsela e itšego e kotsi, yeo e sa rulaganyetšwago.
  
  "Bjale se ke seo o se dirilego kua Bangkok?" Alicia o ile a botšiša.
  
  "Selo sa go swana le seo".
  
  "Gomme go diregile eng ka morago?"
  
  Drake o ile a lebelela thoko. "Ga ke na kgopolo, lerato."
  
  Ba ile ba bula mejako, ba phaka gabedi kgaufsi le thekisi, kgaufsi le Seteišene sa Grand Central ka mo ba bego ba ka kgona ka gona. Baagi ba ile ba boela morago, ba ba gawking. Ba bohlale ba ile ba retologa go kitima. Ba bangwe ba bantši ba ile ba ntšha megala ya bona ya cellular gomme ba thoma go tšea dinepe. Drake o ile a tlolela ka ntle tsejaneng ya maoto gomme a thoma go kitima ka yona nako yeo.
  
  "Nako e fedile," Beauregard a ngunanguna kgauswi le yena.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI
  
  
  Drake o ile a thunya ka holong e kgolo ya seteišene sa bogareng. Sebaka se segolo se ile sa lla ka go le letshadi le ka go le letona le godimo ka godimo. Bokagodimo bjo bo phadimago le mabato a phadimago di ile tša tšhoša tshepedišo, dipolanka tša go tloga le tša go fihla di ile tša phadima gohle gomme go tšhologa ga batho go be go bonagala go sa kgaotše. Beau o ile a ba gopotša ka leina la Cafe é gomme a ba bontšha polane ya fase ya terminal.
  
  "Lefelo le legolo la go amogela baeng," Mai a realo. "Retologela ka go le letona, go feta di-escalator."
  
  Go kitima, go sotha le go dira ditiro tše di makatšago tša acrobatic e le feela go phema go thulana, sehlopha se ile sa gagola seteišene. Metsotso e ile ya feta. Mabenkele a kofi, mabenkele a tšhokolete a Belgium le diema tša bagel di be di hwihwitla, menkgo ya tšona e hlakahlakanego e dira gore hlogo ya Drake e dikologa. Ba ile ba tsena tseleng yeo go thwego ke Lexington Passage gomme ba thoma go fokotša lebelo.
  
  "Ka mokgwa wo!"
  
  Alicia o ile a kitimela pele, a pitlaganya ka mojako o mosesane wa e nngwe ya dikhefi tše dinyenyane kudu tšeo Drake a kilego a di bona. Mo e nyakilego go ba a sa lemoge, monagano wa gagwe o be o bala ditafola. Ga go thata, go be go e-na le tše tharo feela tša tšona.
  
  Alicia o ile a kgoromeletša monna yo a aperego kobo ye talalerata ka thoko, ke moka a wela ka matolo kgauswi le bokagodimo bjo bo ntsho. Tafola e be e tletše ka ditlakala tše di sa nyakegego, ditulo di be di rulagantšwe ka go se šetše. Alicia o ile a phuruphutša ka fase gomme kapejana a tšwelela, a swere enfelopo ye tšhweu ka diatleng tša gagwe, mahlo a gagwe a tletše kholofelo.
  
  Drake o ile a lebelela a le dikgatong tše mmalwa kgole, eupša e sego mosadi wa Leisemane. Go e na le moo, o ile a lebelela bašomi le bareki, bao ba fetago ka ntle le lefelo le lengwe ka mo go kgethegilego.
  
  Mojako wa go ya phapošing ya ditirelo.
  
  Bjale e ile ya bulega, sebopego sa mosadi sa go rata go tseba se ile sa ntšha hlogo ya gagwe. Mo e nyakilego go ba gateetee, o ile a lebelela monna a nnoši yo a bego a mo lebelela ka go lebanya ka mahlong: Matt Drake.
  
  AOWA...
  
  O ile a topa mogala wo o rwalago. "Ke nagana gore se ke sa gago," a realo ka melomo ya gagwe fela.
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo ge a tšwela pele go lebelela lefelo ka moka. Alicia o ile a gagola enfelopo gomme ka morago a sosobana sefahlego.
  
  "Se e ka se be therešo."
  
  Mai o ile a katološa mahlo. "Eng? Ka lebaka la eng go se bjalo?"
  
  "E re boom!"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI MONGWE
  
  
  Drake o ile a kitimela mogala gomme a o phamola go mosadi. "O bapala eng?"
  
  Marsh o ile a sega mafelelong a mothaladi. "Na o ile wa lekola ka tlase ga ditafola tše dingwe tše pedi?"
  
  Ke moka mothaladi o ile wa hwile. Drake o ile a kwa se sengwe le se sengwe ka gare ga gagwe se phuhlama ge moya wa gagwe le pelo di gatsela, eupša ga se a ka a kgaotša go šikinyega. "Go ya ditafoleng!" a goeletša gomme a thoma go kitima, a wa gomme a thelela ka matolo ka fase ga a kgauswi.
  
  Alicia o ile a goeletša bašomi le baeng gore ba tšwe gomme ba huduge. Bo o ile a phuhlama ka tlase ga tafola e nngwe. Drake ga go pelaelo gore o bone kopi ye e nepagetšego ya seo Mofora a se lemogilego - sedirišwa se senyenyane sa go thuthupa seo se theipišitšwego ka lehlakoreng la ka fase la tafola. Bogolo le sebopego sa lepotlelo la meetse, le be le phuthetšwe ka go se nene ka pampiri ya kgale ya go phuthela ya Keresemose. Molaetsa Ho-ho-ho! Drake ga se a ka a sa lemogwe.
  
  Alicia o ile a dula fase kgauswi le yena. "Re dira bjang gore monyobi o senya? Gomme, sa bohlokwa kudu, na re ka hlobola monyobi dibetša?"
  
  "O a tseba seo ke se tsebago, Miles. Ka madireng re be re tlwaetše go thuthupiša pomo ka morago ga e nngwe. Ge e le gabotse, ye ke tsela e šireletšegilego kudu. Eupša mošemane yo o be a tseba seo a se dirago. E phuthetšwe gabotse ka gare ga diphuthelwana tše di se nago kotsi. Na o bona megala? Ka moka ga tšona ke tša mmala o swanago. Kepisi ya detonator. Fuse ya kgole. Ga se thata, eupša e kotsi kudu."
  
  "Ka fao aga khiti gomme o se ke wa dumelela kepisi yeo ya go thuthupiša ya go hlabja e thuthupa."
  
  "Go bjala sete? Damn, re ka botlalo godimo ga roll mo." Drake o ile a lebelela godimo gomme ka mahlo a go se dumele a bona lešaba la batho ba gatelela difahlego tša bona mafasetereng a khefi. Ba bangwe ba ile ba ba ba leka go tsena ka mojako wo o bulegilego. Difouno tša motheo tša Android di ile tša rekota seo e ka bago lehu la beng ba tšona ka metsotso e sego kae feela.
  
  "Tšwa!" - a goeletša, gomme Alicia a mo tlatša. "Hloša moago wo ka pela!"
  
  Mafelelong, difahlego tšeo di tšhogilego di ile tša furalela gomme molaetša wa thoma go ba fihlelela. Drake o ile a gopola bogolo bja holo ye kgolo le lešaba la batho ka gare gomme a pitlaganya meno go fihlela medu e bohloko.
  
  "O nagana nako e kaaka"ng?" Alicia o ile a khukhuna fase kgauswi le yena gape.
  
  "Metsotso, ge e le gore."
  
  Drake o ile a lebelela sedirišwa seo ka mahlo a go tšhoša. Ge e le gabotse, e be e sa bonagale e raragane, e fo ba pomo e bonolo yeo e hlametšwego go tšhoša go e na le go golofatša. O be a bone dipomo tša dithuthupi tša mollo tša bogolo bjo gomme mohlomongwe di e-na le sedirišwa sa go thuthupiša sa motheo ka mo go swanago. Phihlelo ya gagwe ya madira e ka ba e ile ya fela ganyenyane, eupša ge a be a lebeletšane le boemo bja terata e talalerata ya terata e khubedu, go se go ye kae o ile a boa.
  
  Ntle le gore megala ka moka ke ya mmala o swanago.
  
  Moferefere o ile wa apeša se sengwe le se sengwe go dikologa cocoon ya gagwe yeo a e hlotšego ka boithatelo. Go swana le go sebela ga boradia, ditaba tša pomo di ile tša aparela diholo tše dikgolo, gomme kganyogo ya monna yo mongwe ya tokologo e ile ya fetetša yo a latelago le yo a latelago, go fihlela ge banamedi ka moka ka ntle le bao ba tiilego kudu-goba ba ditlaela-ba leba tseleng ya go tšwa. Lešata le be le thiba ditsebe, le fihla diphapošing tše di phagamego gomme la elela morago go theoga mabotong. Banna le basadi ba ile ba wa ka lebelo, gomme bafeti ka tsela ba ba thuša go tsoga. Ba bangwe ba ile ba tšhoga, mola ba bangwe ba ile ba dula ba iketlile. Bo-ra-mošomo ba ile ba leka go boloka bašomi ba bona ba le lefelong la bona eupša ka mo go swanetšego ba be ba lwa ntwa ya go lahlegelwa. Mašaba a ile a tšhollela ka ntle ga ditsela tša go tšwa gomme a thoma go tlatša 42nd Street.
  
  Drake o ile a dikadika, mofufutšo o bea dipheta phatleng ya gagwe. Go huduga go tee mo go fošagetšego mo go ka feleletša ka go lahlegelwa ke setho, goba go feta moo. Gomme se sebe le go feta, e be e tla mo ntšha ntweng ya go senya Marsh. Ge Pythian a ka di sesa, gona o tla ba le sebaka se sekaone kudu sa go fihlelela pakane ya gagwe ya mafelelo - go sa šetšwe gore hele ye e ka ba e kgopame gakaakang.
  
  Ke moka Beauregard o ile a khukhuna fase kgauswi le yena. "O lokile?"
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. "Ke eng sa go makatša... Ke ra gore, na ga o dire le motho yo mongwe-"
  
  Bo o ile a otlolla sedirišwa se sengwe, seo a bego a šetše a se timilwe. "Ke mokgwa wo bonolo gomme o tšere metsotswana ye mmalwa fela. Na o hloka thušo?"
  
  Drake o ile a lebelela ka go tsepelela mekgwa ya ka gare yeo e bego e fegilwe ka pele ga gagwe, ka go ikgogomoša go se nene sefahlegong sa Mofora gomme a re, "Damn. Ga go na motho yo mokaone go botša mo-Sweden gore se se diregile."
  
  Ke moka o ile a ntšha kepisi ya go thuthupiša.
  
  Se sengwe le se sengwe se dula se swana. Maikutlo a kimollo a ile a mo hlatswa gomme a tšea motsotswana go ema gomme a hema. Tlhaelelo e nngwe e ile ya rarollwa, phenyo e nngwe e nyenyane bakeng sa bašemane ba babotse. Ke moka Alicia, ntle le go tloša mahlo a gagwe khaonthareng ya khefi, o ile a bolela mantšu a mahlano ao a fapanego kudu.
  
  "Mogala wa go hlabja o lla gape."
  
  Gomme go dikologa ka moka Seteišene sa Grand Central, gohle New York City, ka gare ga ditlakala le ka fase ga mehlare - gaešita le go tlemilwe go diporo gomme mafelelong tša lahlelwa ke bapalami ba dithuthuthu - dipomo di ile tša thoma go thuthupa.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI BOBEDI
  
  
  Hayden o ile a ema pele ga mothaladi wa dimonitara tša thelebišene, Kinimaka a le kgauswi le yena. Megopolo ya bona ya go thuba Ramses e ile ya emišwa ka nakwana ke go kitimišwa ka Central Park gomme ka morago ga moo bohlanya bja Seteišeneng sa Grand Central. Ge ba dutše ba bogetše, Moore o ile a sepela go bona gomme a thoma go swaya diphošo go monitor o mongwe le o mongwe, diswantšho tša khamera di ngwadilwe gomme di kgona go godiša go gatelela moriri wa motho letsogong le le nago le mabala. Kgašo e be e se ye e feletšego go etša ge e be e swanetše go ba, eupša e ile ya kaonefala ge Drake le sehlopha sa gagwe ba batamela seteišene sa setimela se se tumilego. Mohlokomedi yo mongwe o ile a bontšha Ramses le Price ka diseleng tša bona, wa pele a sepela ka go hloka kgotlelelo bjalo ka ge eka o be a swanetše go ba mafelong a mangwe, wa mafelelo a dutše a gateletšegile bjalo ka ge eka sohle seo a bego a tloga a se nyaka e be e le mpho ya thapo.
  
  Sehlopha sa Moore se šomile ka mafolofolo go ba dikologa, se bega dipono, diphopholetšo le go kgopela bahlankedi ba maphodisa le baemedi setarateng go etela mafelo a itšego. Ditlhaselo di ile tša šitišwa pele ga Hayden, gaešita le ge Drake le Beau ba be ba šitiša dipomo kua Grand Central. Tsela e nnoši yeo Moore a bego a ka kgonthišega ka mo go feletšego gore Midtown e ile ya hlokomelwa e be e tla ba go tšholla lefelo ka moka gabotse.
  
  "Ga ke na taba le ge e le koko wa kgale wa sefoa yo a sa tšwago go lahlegelwa ke katse ya gagwe," a realo. "Bonyenyane ba kgodiše."
  
  "Dikhamera di be di ka hwetša bjang dipomo ka didirišwa tša go lemoga tšhipi kua Seteišeneng sa Grand Central?" Kinimaka o ile a botšiša.
  
  "Dithuthupi tša polasitiki?" Moore o ile a itlhama.
  
  "Na ga o na magato a mangwe a se?" Hayden o ile a botšiša.
  
  "Ke nnete, eupša lebelela go dikologa. Diphesente tše masomesenyane tša batho ba rena di nyaka pomo ya nuclear ya go hlabja. Ga se nke ka bona lefelo le le se na selo gakaakaa."
  
  Hayden o ile a ipotšiša gore Marsh o be a dutše a rulaganya se ka nako e kaaka"ng. Le Ramses? Kgošana ya botšhošetši e be e e-na le disele tše ka bago tše hlano kua New York, mohlomongwe tše dingwe, gomme tše dingwe tša tšona e be e le disele tša go robala. Dithuthupi tša mohuta le ge e le ofe di be di ka tsenywa ka sephiring ka nako le ge e le efe gomme tša fo epelwa, tša utollwa ka sethokgweng goba ka phapošing ya ka tlase ka nywaga e mentši ge e ba go nyakega. Lebelela ma-Russia le kanegelo yeo e hlatsetšwego ka ga disutukheise tša bona tša nuclear tšeo di timetšego - e be e le Moamerika yo a šišinyago gore palo yeo e timetšego e be e le palo ye e nepagetšego yeo e nyakegago go senya United States. E be e le mofaladi wa Russia yo a ilego a tiišetša gore ba šetše ba le Amerika.
  
  O ile a gata kgato morago, a leka go tšea seswantšho ka moka. Bontši bja bophelo bja gagwe bja go ba motho yo mogolo, Hayden e be e le mohlankedi wa phethagatšo ya molao; o ile a ikwa eka o bone boemo bjo bongwe le bjo bongwe bjo bo ka naganwago. Eupša bjale... se e be e se sa ka sa ba gona pele. Drake o be a šetše a kitimile go tloga Times Square go ya Grand Central, a phološa maphelo motsotsong o mongwe le o mongwe gomme ka morago a lahlegelwa ke ba babedi. Dahl o ile a phušola dikhamera tša Ramses go retologeng mo gongwe le mo gongwe. Eupša o ile a kgahlwa ke bogolo bjo bo feletšego le bjo bo tšhošago bja tiragalo ye.
  
  Gomme lefase le ile la mpefala le go feta. O be a tseba batho bao ba sa hlwego ba itshwenya ka go bogela ditaba, batho bao ba bego ba phumotše di apps megaleng ya bona ka ge se sengwe le se sengwe seo ba se bonago se be se šišimiša gomme ba be ba ikwa eka ga ba kgone go dira selo. Diphetho tšeo di bego di le molaleng e bile di le molaleng go tloga mathomong, kudu-kudu ka go tšwelela ga ISIS, ga se tša ka tša dirwa, di khupeditšwe ke dipolitiki, poelo le megabaru, le go nyatša botebo bja tlaišego ya batho. Seo setšhaba se bego se se nyaka bjale e be e le potego, motho yo ba bego ba ka mmota, motho yo a tlilego ka go ba pepeneneng go swana le ge go bolokegile go ka buša.
  
  Hayden o ile a e amogela ka moka. Maikwelo a gagwe a go hloka thušo a be a swana le maikwelo ao Tyler Webb a bego a mo bea go ona morago bjale. Maikutlo a gore o tlaišwa ka bohlale kudu gomme ga o na matla a go dira selo ka seo. Bjale o ile a kwa maikutlo a go swana, a bogetše Drake le Dahl ba leka go bušetša New York le lefase ka moka morago go tšwa moeding.
  
  O ile a re: "Ke tla bolaya Ramses ka baka la se."
  
  Kinimaka o ile a bea letsogo le legolo magetleng a gagwe. "Ntumelele." Ke mobotse kudu go feta wena, gomme nka ba kaone kgolegong."
  
  Moore o ile a šupa skrine se se itšego. "Lebelela ka kua, banna. Ba ile ba fediša pomo."
  
  Lethabo le thuntšhitše ka Hayden ge a bona Matt Drake a tloga ka khefing &# 233; ka ponagalo ya go imologa le ya phenyo sefahlegong sa gagwe. Sehlopha seo se bego se kgobokane se ile sa hlaba mokgoši gomme ka morago gatee-tee sa ema gatee ge ditiragalo di be di thoma go dikologa ka ntle ga taolo.
  
  Di- monitor tše dintši, Hayden o ile a bona ditlakala di thuthupa, dikoloi di fapoga bakeng sa go phema go thuthupa ga dikhurumelo tša mašoba a batho. O ile a bona bapalami ba dithuthuthu ba nametše tseleng gomme ba lahlela dilo tša sebopego sa ditena meagong le mafasetereng. Motsotswana ka morago go ile gwa ba le go thuthupa mo gongwe. O bone koloi e phagamišwa dimithara tše mmalwa go tloga fase ge pomo e thuthupa ka fase ga yona, muši le dikgabo tša mollo di tšhologa go tšwa ka mahlakoreng. Go dikologa Seteišene sa Grand Central, ditlakala di ile tša tuka mollo gare ga banamedi bao ba bego ba tšhaba. Pakane e be e le letšhogo, e sego mahu. Go be go e-na le mello maporogong a mabedi, e lego seo se bakago pitlagano e kgolo kudu moo e lego gore gaešita le dithuthuthu di be di sa kgone go a tshela.
  
  Moore o ile a lebelela ka go tsepelela, sefahlego sa gagwe se lokologile motsotswana feela pele a thoma go goeletša ditaelo. Hayden o ile a leka go boloka pono ya gagwe e tiilego gomme a kwa legetla la Mano le kgoma la gagwe.
  
  Re tla tšwela pele.
  
  Ditiro di ile tša tšwela pele lefelong la ditiro, ditirelo tša tšhoganetšo di ile tša romelwa gomme ba phethagatšo ya molao ba ile ba lebiša mafelong ao a hlasetšwego kudu. Sehlopha sa mollo le ba-sapper ba be ba akaretšwa ka kua ga mellwane ka moka. Moore o ile a laela gore go dirišwe dihelikoptara go paterola ditarateng. Ge sedirišwa se sengwe se senyenyane se kotama kua Macy"s, Hayden o be a sa kgotlelele go se lebelela gape.
  
  O ile a retologa, a nyaka ka maitemogelo a gagwe ka moka bakeng sa leswao le ge e le lefe la gore a dire eng ka morago, a gopola Hawaii le Washington, D.C. nywageng ya morago bjale, a tsepamiša kgopolo... eupša ka morago modumo o šiišago, lešata le le šiišago leo le sa felego, le ile la bušetša tlhokomelo ya gagwe morago go diskrini.
  
  "Aowa!"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI A BORARO
  
  
  Hayden o ile a thuba batho bao ba bego ba mo dikologile gomme a kitimela ka ntle ga phapoši. A nyakile a rora ka pefelo, o ile a theoga manamelong, a kgomaretša difihla tša gagwe gore e be dithotobolo tše thata tša nama le marapo. Kinimaka o ile a goeletša ka temošo, eupša Hayden o ile a mo hlokomologa. O be a tla dira se, gomme lefase e be e tla ba lefelo le le kaone, le le bolokegilego.
  
  Ge a dira tsela ya gagwe go bapa le phapoši yeo e bego e kitima ka tlase ga lefelo leo, mafelelong o ile a fihla seleng ya Ramses. Setlatla se be se sa sega, modumo e be e se selo ge e se go rora mo go šiišago go tšwa go phoofolo ya go tšhoša. Ka tsela e itšego o be a tseba seo se diregago. Go rulaganya pele ga nako go be go le molaleng, eupša go nyatša ka mo go feletšego bophelo bjo bobotse bja batho e be e se selo seo a bego a ka se swara gabonolo.
  
  Hayden o ile a bula lebati la phapoši ya gagwe. Mohlapetši o ile a tlola gomme ka morago a thuntšha ka ntle e le go arabela taelo ya gagwe. Hayden o ile a sepela thwii go ya ditšhipi tša tšhipi.
  
  "Mpotše gore go direga eng. Mpotše bjale gomme ke tla go boleta."
  
  Ramses o ile a sega. "Go direga eng?" O ile a faked segalo sa Amerika. "Taba ke gore lena batho le tlišwa ka matolo. Gomme o tla dula fao," monna yo mogolo o ile a inama fase go lebelela thwii mahlong a Hayden"s go tšwa bokgoleng bja dimilimetara tše mmalwa. "Ka leleme la gagwe le lekeletše. O dira tšohle tšeo ke go botšago gore o di dire."
  
  Hayden o ile a notlolla lebati la sele. Ramses, ntle le go senya motsotswana, o ile a mo kitimela gomme a leka go mo lahlela fase. Matsogo a monna yo a be a tlemilwe ka dithapo tša diatla, eupša seo ga se sa mo thibela go diriša boima bja gagwe bjo bogolo kudu. Hayden o ile a phema ka bokgoni gomme a mo kgokološetša ka hlogo go e nngwe ya dithipa tša tšhipi tše di emego thwii, molala wa gagwe o kgaoga morago ka baka la go thulana. Ke moka o ile a mo itia dipshio le mokokotlo ka matla, a dira gore a šikinyege le go fegelwa.
  
  Ga go sa na ditshego tša bohlanya.
  
  Hayden o ile a mo diriša bjalo ka mokotla wa go phunya, a sepela-sepela mmeleng wa gagwe gomme a thula mafelo a fapanego. Ge Ramses a rora gomme a retologa, o ile a bala dikotlo tše tharo tša mathomo - nko yeo e tšwago madi, mohlagare le mogolo wo o robegilego. Ramses o ile a thoma go kgangwa. Hayden ga se a ka a ineela, le ge Kinimaka a mo batamela gomme a mo kgothaletša gore a be šedi go se nene.
  
  "Emiša go lla ga gago ga go nyobana, Mano," Hayden a mo kgwatha. "Batho ba a hwa ka ntle kua."
  
  Ramses o ile a leka go sega, eupša bohloko bja larynx bja gagwe bo ile bja mo thibela. Hayden o ile a latela se ka go raga ka pela ga mmutla. "Tsega bjale."
  
  Kinimaka a mo goga. Hayden o ile a retologela go yena, eupša ka morago Ramses yo a bego a bonagala a senyegile o ile a ba tšhošetša ka bobedi. E be e le monna yo mogolo, gaešita le go feta Kinimaki, boima bja bona bja mešifa bo be bo ka swana, eupša mo-Hawaii o be a phagametše setšhošetši lefelong le tee le bohlokwa.
  
  Phihlelo ya ntwa.
  
  Ramses o ile a thulana le Kinimaka gomme ka morago a kgorometšwa ka bogale, a thekesela morago ka seleng ya gagwe. "O bopilwe ka eng?" a ngunanguna.
  
  "Sedirišwa se tiile go go feta," Kinimaka a realo, a silila lefelo la khuetšo.
  
  "Re nyaka go tseba seo se diregago ka morago," Hayden o ile a phegelela, a latela Ramses morago seleng ya gagwe. "Re nyaka go tseba ka pomo ya nuclear. E kae? Ke mang yo a laolago? Ditaelo tša bona ke dife? Gomme, ka baka la Modimo, maikemišetšo a gago a nnete ke afe?"
  
  Ramses o ile a katana le go dula a eme thwii, go molaleng gore o be a sa nyake go wela fase ka matolo. Kgateletšego e ile ya kwagala ka gare ga tendon e nngwe le e nngwe. Lega go le bjalo, ge mafelelong a ema, hlogo ya gagwe e ile ya theoga. Hayden o ile a dula a le šedi go etša ge a be a tla ba šedi ka noga yeo e gobetšego.
  
  "Ga go selo seo o ka se dirago. Botšiša monna wa gago, Price. O šetše a tseba se. O tseba tšohle. New York e tla tuka, mohumagadi, gomme batho ba ka ba tla bina jig ya rena ya phenyo gare ga molora wo o nkgago muši."
  
  Theko? Hayden o ile a bona go eka go retologeng mo gongwe le mo gongwe. Motho yo mongwe o be a bolela maaka, gomme seo se ile sa dira gore pefelo ya gagwe e bela le go feta. A sa ineele mpholo wo o bego o rotha melomo ya monna yo, o ile a otlollela Mano seatla sa gagwe.
  
  "Eya o ntšeele sethunya sa go tšhoša."
  
  "Hayden-" .
  
  "E no se dira!" O ile a retologa, pefelo e etšwa ka gare ga pore ye nngwe le ye nngwe. "Nkhwetše sethunya sa go stun gomme o ntšhe go nyobana."
  
  Nakong ya gagwe ya nakong e fetilego, Hayden o ile a senya ditswalano tšeo go tšona a bego a lebelela molekane wa gagwe a fokola kudu. Kudu-kudu yeo a e abetšego Ben Blake, yo a hwilego diatleng tša banna ba Kgoši ya Madi dikgwedi tše sego kae feela ka morago. Ben, o be a nagana gore o be a le yo monyenyane kudu, a se na maitemogelo, a sa gole ka tsela ye nngwe, eupša le ka Kinimaka bjale o be a thoma go beakanya pono ya gagwe. O ile a mmona e le yo a fokolago, yo a hlokago gomme ruri a nyaka go agwa lefsa.
  
  "O se ke wa lwa le nna, Mano. E no se dira".
  
  Go sebela, eupša go ile gwa fihla ditsebeng tša mo-Hawaii ka mo go phethagetšego. Monna yo mogolo o ile a tšhaba, a mo uta sefahlego sa gagwe le maikutlo a gagwe. Hayden o ile a bušetša mahlo a gagwe morago go Ramses.
  
  O ile a re: "Bjale o fo swana le nna." "Ke hweditše morutwana yo mongwe."
  
  "O nagana gore?" Hayden o ile a thula lengwele la gagwe ka mpeng ya yo mongwe, ke moka sekonokono sa gagwe sa thula ka go hloka kgaugelo ka morago ga molala wa gagwe. "Na moithuti o be a tla go betha masepa?"
  
  "Ge nkabe diatla tša ka di lokologile..."
  
  "Ka kgonthe?" Hayden o be a foufetše ka baka la pefelo. "A re boneng seo o ka se dirago, na re?"
  
  Ge a dutše a fihlelela dithapo tša Ramses, Kinimaka o ile a boa, sethunya sa go makatša sa sebopego sa sekere se swere seatla sa gagwe seo se kgomaretšwego. O ile a kwešiša maikemišetšo a gagwe gomme a boela morago.
  
  "Eng?" - a goeletša.
  
  "O dira seo o swanetšego go se dira."
  
  Hayden o ile a roga monna yoo gomme ka morago a roga ka go hlaboša le go feta sefahlegong sa Ramses, a ikwa a nyamile kudu ka ge a be a sa kgone go mo thuba.
  
  Lentšu le le tlase le le iketlilego le ile la kgaola pefelo ya gagwe: Lega go le bjalo, mohlomongwe o ile a go nea leswao.
  
  Mohlomongwe.
  
  Hayden o ile a kgoromeletša Ramses go fihlela a wela godimo ga bunk ya gagwe, kgopolo ye mpsha e tšwelela hlogong ya gagwe. Ee, mohlomongwe go na le tsela. A lebeletše Kinimaka ka mahlo a go tšhoša, o ile a tšwa ka seleng, a e notlela, ke moka a leba mojakong wa ka ntle.
  
  "Go na le selo se sefsa seo se diregago ka godimo?"
  
  "Dipomo tše dintši tša ditlakala, eupša bjale ke tše sego kae tša tšona. Mopalami yo mongwe wa sethuthuthu, eupša ba mo swara."
  
  Tshepedišo ya kgopolo ya Hayden e ile ya ba molaleng kudu. O ile a tšwa ka phapošing ya go sepela gomme ka morago a ya mojakong o mongwe. Ka ntle le go ema, o ile a kgorometša gare ga lešaba, a kgodišegile gore Robert Price o be a tla kwa lešata leo le tšwago seleng ya Ramses. Tebelelo yeo e bego e le mahlong a gagwe e ile ya mmotša gore go bjalo.
  
  O ile a galefa ka gore: "Ga ke tsebe selo." "Ke kgopela o ntumele." Ge a go boditše gore ke tseba se sengwe, selo se sengwe le se sengwe, ka pomo ya nuclear, gona o bolela maaka."
  
  Hayden o ile a fihlelela sethunya sa gagwe sa go makatša. "Ke mang yo a swanetšego go dumela? Motšhošetši wa lehlanya goba radipolitiki wa moeki. Ge e le gabotse, anke re boneng seo taser e re botšago sona."
  
  "Aowa!" Price o ile a emiša diatla ka bobedi.
  
  Hayden o ile a tšea sepheo. "O ka no se tsebe seo se diregago kua New York, Robert, ka fao ke tla go botša ka moka. Nako e tee feela. Disele tša botšhošetši di laola dibetša tša nuclear, tšeo re dumelago gore di kgona go di thuthupa ka nako le ge e le efe. Bjale Pythian wa lehlanya o nagana gore ge e le gabotse o laola seemo. Go thuthupa mo gonyenyane go direga gohle Manhattan. Dipomo di ile tša bjalwa Seteišeneng sa Bogare. Gomme, Robert, ye ga se bofelo."
  
  Mongodi wa peleng wa Mmušo o ile a buša mahlo, a sa kgone go bolela le lentšu le tee ka mo go feletšego. Ka go hlaka ga gagwe mo go sa tšwago go hwetša, Hayden o be a nyakile a kgodišegile gore o bolela therešo. Eupša karolwana ye e tee ya pelaelo e ile ya šala, e dula e mo tlaiša bjalo ka ngwana yo monyenyane.
  
  Monna yo e be e le radipolitiki yo a atlegilego.
  
  O ile a thuntšha sethunya sa go makatša. E ile ya thuntšha ka thoko, ya foša monna ka intšhi. Price o ile a thoma go thothomela ka dibutšwana tša gagwe.
  
  Hayden o ile a holofetša gore: "Go otlwa mo go latelago go tla ba ka tlase ga lepanta."
  
  Ke moka, ge Price a gagola, ge Mano a ngunanguna, gomme a gopola ditshego tša Ramses tša batemona, ge a nagana ka dilo ka moka tše di tšhošago tšeo bjale di bego di le Manhattan, le ka bašomi mmogo le yena ka gare ga botenya bja yona, ka pelong ya Jeopardy, e be e le bjalo Hayden Jay yo a ilego a thubega.
  
  Ga go sa le gona. Nka se kgotlelele se motsotso o mongwe.
  
  A swara Price, o ile a mo lahlela lebotong, maatla a go itiwa a dira gore a wele ka matolo. Kinimaka o ile a e topa, a mo fa tebelelo ya go botšiša.
  
  "E no tšwa tseleng ya ka."
  
  O ile a lahlela Price gape, mo nakong ye ka mojako wa ka ntle. O ile a tlolela morago, a hwihwitla, a wa, gomme ka morago a mo swara gape, a mo eta pele ka phapošing ya go sepela le go leba seleng ya Ramses. Ge Price a bona setšhošetši se notletšwe ka seleng ya gagwe, o ile a thoma go lla le go lla. Hayden o ile a mo kgoromeletša pele.
  
  "Hle, hle, o ka se kgone go dira se."
  
  "Ge e le gabotse," Kinimaka a realo. "Se ke selo seo re ka se dirago."
  
  "Aowa!"
  
  Hayden o ile a lahlela Price godimo ga dibara gomme a notlolla sele. Ramses ga se a ka a šikinyega, a sa dutše malaong a gagwe gomme a lebelela seo se diregago a le ka tlase ga mahlo a gagwe ao a tswaletšwego. Kinimaka o ile a ntšha Glock ya gagwe gomme a lebiša banna ka bobedi ge Hayden a rarolla ditlemo tša bona.
  
  "Monyetla o tee," a realo. "Sele e tee ya kgolego. Banna ba babedi. Motho wa mathomo yo a mpitšago gore re boledišane o ikwa a le kaone. O a kwešiša?"
  
  Price bleated bjalo ka namane yeo e jelwego ka seripa. Ramses o be a sa dutše a sa šikinyege. Go Hayden, go mmona e be e le mo go sa tšhošego. Phetogo ya tšhoganetšo go yena e be e le yeo e sa kwagalego. O ile a sepela gomme a notlela sele, a tlogela banna ka bobedi ba le mmogo ge mogala wa gagwe o thoma go lla gomme lentšu la Moemedi Moore le tla mothalong.
  
  "Etla mo, Jay. O swanetše go bona se."
  
  "Ke eng se?" O ile a kitima le Kinimaka, a kitimiša meriti ya bona ka ntle ga diboloko tša disele gomme a boela morago godimo ga manamelo.
  
  O ile a bolela ka manyami gore: "Dipomo tše dingwe." "Ke rometše bohle go yo hlwekiša tlhakatlhakano. Le gona senyakwa se sa mafelelo ga se seo re bego re se letetše gore e be sona. Oo, gomme monna wa gago Dahl o na le ketapele go sele ya bone. O e kitimiša gona bjale."
  
  "A re thuleng tsela!" Hayden o ile a kitimela moagong wa seteišene.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-NE
  
  
  Dahl o ile a itahlela setulong sa banamedi gomme a dumelela Smith go otlela; Kenzie, Lauren le Yorgi ba boetše setulong sa ka morago. Gaešita le ge ba be ba boela seteišeneng, go ile gwa ba le dipego tša gore Drake o hlasele Seteišene sa Grand Central, eupša ga se a ka a kwa selo se sengwe gape. Moore o be a sa tšwa go amogela keletšo ye nngwe go tšwa go mosedimoši - sele ya bone ya botšhošetši e be e šoma ka ntle ga moago wa difolete tša maemo a godimo kgauswi le Central Park, gomme bjale ka ge Dahl a naganne ka yona, go a kwagala gore tše dingwe tša disele tše di be di thekgwa ka ditšhelete ka go fapana le tše dingwe - yona e ile ya ba thuša go kopana le lešaba-eupša Dahl o ile a ipotšiša kamoo sehlopha sa batho se bego se ka ba gona gabonolo gakaakaa setšhabeng se itšego ka ntle le go gopola thuto ya bona ya go hlatswa bjoko. Go hlatswa bjoko e be e le bokgabo bjo bo kgethegilego, gomme o be a belaela gore setšhošetši se se tlwaelegilego se be se sa dutše se bo tseba gabotse.
  
  O se ke wa ba naive gakaakaa.
  
  Baemedi ba Moore ba ile ba ipea kotsing e fetago go fo pepentšhwa bakeng sa go hwetša ditšhupetšo tše. Ditlamorago tša letšatši le di be di tla kwagala ka mo go sa felego, gomme o be a holofela gore Homeland e tseba kamoo ka moka di bego di tla foka ka gona. Ge e ba moemedi wa ka sephiring a ka fišwa lehono, mathata a gagwe a be a sa tšwa go thoma.
  
  Maphodisa a sephethephethe, ao ka mehla a bego a buša magahlano a ditsela, a ile a leka ka gohle go sefa sephethephethe, a lebeletšane le mathata a magolo kudu le ao mohlomongwe a sa fenywego, eupša dikoloi tša tšhoganetšo tšeo di lemogago di be di swanetše go ba di etilwe pele. Dahl o ile a bona diforamo tše mmalwa tše dinyenyane tša go bogela-tšeo di nyakilego di swana le di- mini cherry pickers-moo bahlankedi ba maphodisa ba bego ba lebiša bašomi-gotee le bona go tšwa lefelong le le phagamego la go lebelela, gomme a dumela ka hlogo ge a be a leboga ge ba be ba dumelelwa go feta.
  
  Dahl o ile a hlahloba GPS ya koloi. O ile a re: "Metsotso e seswai." "Re itokišitše?"
  
  Sehlopha ka moka sa boa ka gore: "E itokišeditše."
  
  "Lauren, Yorgi, dula le koloi mo nakong ye. Re ka se sa go ipea kotsing."
  
  "Ke a tla," Lauren a realo. "O hloka thušo."
  
  Dahl o ile a raka diswantšho tša phapoši ya ka tlase le lehu la moetapele wa madira a kgethegilego. "Re ka se beye maphelo a sa nyakegego kotsing. Lauren, Yorgi, o na le mohola wa gago ka noši dikarolong tše di fapanego. Lebelela feela ponagalo. Le gona moo re nyaka mahlo."
  
  Yorgi o itše: "O ka nyaka bokgoni bja-ka."
  
  "Ke belaela gore re tla be re tlola mathudi, Yorgi. Goba go diriša diphaephe tša go ntšha meetse. E no..." A hemela godimo. "Hle dira ka fao ke kgopelago ka gona gomme o lebelele ponagalo ya madi. O se ke wa ntira gore ke fetoše se gore e be taelo."
  
  Go ile gwa ba le setu se se sa kgahlišego. Setho se sengwe le se sengwe sa sehlopha se ile sa lemoga ditiragalo tša tlhaselo ya nakong e fetilego ka tsela e fapanego ka mo go feletšego, eupša ka ge tše ka moka di diregile seripa-gare sa iri feela e fetilego, bontši bo be bo sa dutše bo tšhogile. Ditebelelô di be di sa fele - di be di le kgauswi gakaakang go thuthupa. Kamoo monna a ilego a ikgafa ka go hloka boithati gakaakaa gore a phološe maphelo a bona. Batšhošetši ba ba ile ba swara mehuta ka moka ya bophelo ka theko e tlase gakaakang.
  
  Dahl o ile a hwetša dikgopolo tša gagwe di boela saga yeo ya kgale-motho yo mogolo a ka bjala bjang dika tše bjalo tša lehloyo go ngwana yo monyenyane? Mogopolo o se nago molato kudu? Motho yo mogolo, yo a nago le boikarabelo a ka dumela bjang gore e be e le mo go swanetšego go sotha menagano e bjalo e fokolago, go fetoša tsela ya bophelo bjo bo holofetšago ka mo go sa felego? Go e tšeela legato ka... eng?... lehloyo, go se fetoge, go fišegela thoko.
  
  Go sa šetšwe gore re e lebelela bjang, go sa šetšwe gore dipono tša rena ka bodumedi, Dahl o ile a nagana gore diabolo o tloga a sepela gare ga rena.
  
  Smith o ile a thula diporiki ge ba batamela moago wa maemo a godimo. Go tšere metsotswana gore ba itokišetše le go fologa koloing, ba tlogela ka moka ba sa kgone go itšhireletša tsejaneng ya maoto. Dahl o ile a ikwa a sa iketla ka go tseba gore sele ya bone e nyakile e le ka gare le kamoo ba bego ba bonagala ba e-na le bokgoni ka gona. Tebelelo ya gagwe e ile ya wela go Lauren le Yorgi.
  
  "Ke eng sa go makatša seo o se dirago? Boela ka koloing."
  
  Ba ile ba batamela moleti wa mojako, ba bontšha di-ID tša bona gomme ba botšiša ka difolete tše pedi lebatong la bone. Bobedi bja bona e be e le ba banyalani ba bafsa bao ba bego ba ipolokela e bile ba dula ba e-na le maikwelo a borutho. Moleti wa mojako o be a se a ka a ba a bona banyalani ka bobedi ba le gotee, eupša ee, e nngwe ya difolete e be e amogela baeng ba ka mehla. O be a nagana gore e be e le mohuta o itšego wa mantšiboa a tša leago, eupša ka morago ga se a ka a lefša ka baka la go rata go tseba kudu.
  
  Dahl o ile a mo kgoromeletša ka thoko ka boleta gomme a leba manamelong. Moleti wa mojako o ile a botšiša ge e ba ba nyaka senotlelo.
  
  Dahl o ile a myemyela ka boleta. "Seo se ka se nyakege."
  
  Mabato a mane a ile a fenywa gabonolo, ke moka mašole a mararo a ile a sepela ka kelohloko phapošing ya go sepela. Ge Dal a bona nomoro e nepagetšego ya folete e tšwelela, mogalathekeng wa gagwe o ile wa thoma go thothomela.
  
  "Eng?" Smith le Kenzi ba ile ba leta, ba khupetša pherifere ya bona.
  
  Lentšu la Moore leo le lapilego le ile la tlala hlogo ya Dahl. "Tsebišo yeo ke maaka. Mosedimoši yo mongwe o foreima batho ba fošagetšego gore a hwetše tefetšo ye nnyane. Maswabi, ke sa tšwa go hwetša."
  
  Dahl o ile a ntšha moya ka gore: "Maaka. "O a ntshega? Re ile ra ema ka ntle ga mojako wa bona wa go nyobana le di-HK."
  
  "Ke moka o tloge. Mosedimoši o rata yo mongwe wa basadi. Ga go na taba, e no boela tseleng, Dal. Tsebišo ye e latelago e fiša kudu."
  
  Mo-Sweden o ile a roga gomme a bitša sehlopha sa gagwe morago, a uta dibetša tša bona gomme ka morago a akgofela go feta mohlapetši yo a bego a maketše. Dahl ge e le gabotse o be a naganne ka go kgopela moleti wa mojako gore a dire go hudušwa ka setu pele ba rotogela lebatong la bone-a tseba seo se ka diregago moo-gomme bjale o be a ipotšiša gore badudi ba ka ba ba ile ba arabela bjang ka morago ga go tseba gore keletšo ya gagwe e be e le ya bofora.
  
  Potšišo e kgahlišago ya tša leago. Ke motho wa mohuta mang yo a ka ngongoregago ka go lahlelwa ka ntle ga legae la gagwe mola maphodisa a be a nyaka batšhošetši... ge go phuruphutša moo go ka feleletša go theilwe godimo ga maaka?
  
  Dahl o ile a šikinya magetla. Moore o be a se gona gabotse lenaneong la gagwe la masepa, eupša monna yo o be a thekesela mobung wa leswika. "Leswao le le latelago le tla šoma, akere?" O ile a bolela ka gare ga mothaladi wo o bego o sa bulegile.
  
  "Ke ka fao go swanetšego go ba ka gona. The same guy ya ama khamera ya boraro. E no fihla Times Square gomme o itima dijo."
  
  "Na Times Square e ka tlase ga tšhošetšo? Ke madira afe a tšhireletšo ao a šetšego a le gona?"
  
  "Ka moka ga bona".
  
  "Go lokile, re šetše metsotso ye lesome."
  
  "A go be ba bahlano."
  
  Smith o ile a otlela bjalo ka motemona, a sega dikhutlo gomme a pitlaganya, gaešita le go borashe, magareng ga dikoloi tšeo di bego di sa eme gabotse. Ba ile ba tlogela koloi yeo ka 50th Street gomme ba kitima, bjale kgahlanong le mašaba ao a bego a kitima ka lebelo kgole le Times Square, mabenkele a thabilego a M&M"s World, Hershey"s Chocolate World gaešita le Starbucks sekhutlong sa setarateng, bjale e nyenyefaditšwe ke tšhošetšo yeo e bego e le kgauswi. Dipolanka tše dikgolo tša papatšo tšeo di lekanago le batho di be di boneša setarateng ka diswantšho tše dikete tša mebalabala, e nngwe le e nngwe e phenkgišana ka tlhokomelo gomme e tsenela ntwa e phelago le e thothomelago. Bašomi ba ile ba goga sethokgwa sa diphaphathi ka ge mo e nyakilego go ba lebenkele le lengwe le le lengwe le lengwe le be le bonagala le le ka tlase ga mohuta o itšego wa mpshafatšo. Dal o ile a leka go nagana ka tsela ya go boloka Lauren le Yorgi ba šireletšegile, eupša leeto le go tšhaba di ile tša dira gore go nyakile go se kgonege. Go rata goba go se rate, ka moka e be e le mašole bjale, sehlopha se matlafaditšwe ke go ba gona ga bona.
  
  Ka pele, maphodisa a be a tiiša lešaka go dikologa sekwere. Badudi ba New York ba ile ba lebelela ka go se dumele, gomme baeng ba ile ba botšwa gore ba boele dihoteleng tša bona.
  
  "Ke feela tšhireletšo, mohumagadi," Dahl o ile a kwa yo mongwe wa maphodisa ao a aperego yunifomo a bolela.
  
  Gomme ka morago lefase le ile la retologela diheleng gape. Baeng ba bane, ba reka ka mafasetere go dikologa Levis le Bubba Gump, ba ile ba lahlela mekotla ya bona ya ka morago, ba phuruphutša ka gare gomme ba ntšha dibetša tša go itiriša. Dahl o ile a dutla ka morago ga kiosk ya setarateng, a lokolla sebetša sa gagwe ka noši.
  
  Dithunya di ile tša kwagala go putla Times Square. Mafasetere a robegilego le dipolanka tša papatšo di be di khupeditšwe ka santa, di sentšwe, ka gobane bontši bja tšona bjale e be e le diskrini, e lego tše dikgolo kudu lefaseng le mothofatšo wa bokapitalise. Sebjana sa sekontiri se ile sa na fase godimo ga tsejana ya maoto. Bao ba ilego ba šala le madira a tšhireletšo ba ile ba kitimela go nyaka khupetšo. Dahl o ile a ntšha hlogo ya gagwe gomme a thuntšha morago;dithunya tša gagwe di be di sa nepišwe, eupša a dira gore batšhošetši ba roga ka go hlaboša gomme ba nyake sekhurumetšo sa bona.
  
  Mo nakong ye a go lebanya go wena, Dahl o ile a nagana ka kgotsofalo e nyamišago. Ga go na kholofelo go wena.
  
  Dahl o ile a bona lesaka le thuma ka morago ga thekisi yeo e bego e eme gomme a lemoga pese yeo e tlogetšwego kgaufsi. O be a se a ka a ya Times Square pele gomme o be a e bona ka leihlo la kgopolo feela go TV, eupša go bona lefelo le bjalo leo go bonagalago e le la bogwera bja basepelaka maoto le se na selo gakaakaa e be e le mo go nyamišago. Dithunya tše dingwe di ile tša lla ge ditho tša sele ka ntle le pelaelo di be di bona batho ba hudugela ka gare ga mabenkele le meago ya diofisi. Dahl o ile a tšwa setarateng ka setu.
  
  Ka morago ga pese le go bapa le tsejana ya kgole, madira a mangwe a tšhireletšo a be a tšea maemo a ona. Mašole a oketšegilego a SWAT, baemedi bao ba aperego disutu tše ntsho le maphodisa a NYPD a ile a laola go dikologa go ya ka morethetho o homotšego le wo o rulagantšwego. Dahl o ile a ba šupa gore ba lokele. Seo se ilego sa fetišetšwa e le leswao mo go molaleng gore ga se sa fetolelwa, ka gobane ga go na motho yo a ilego a ela hloko le ganyenyane mo-Sweden yo a hlanyago.
  
  "Na re emetše dinyo tše tša ditlhaka tše tharo goba tše nne, goba re ya go dira gore bomme ba ba fiše?" Kensi o ile a itlotša lehlakore la gagwe.
  
  Dahl o ile a furalela baemedi ba Amerika. "Ke tloga ke rata mareo a gago a mebalabala," a realo, a gagabela moriting wa pese. "Eupša ka tša boiphedišo."
  
  "Ka fao o nnyaka mo bjale. Ke a kwešiša."
  
  "Ga se ka bolela seo".
  
  Smith o ile a phatlalala fase, a lebelela ka fase ga dikoloi. "Ke bona maoto."
  
  "Na o ka kgonthišega gore tše ke maoto a batšhošetši?" Dahl o ile a botšiša.
  
  "Ke nagana bjalo, eupša e bonnete bjalo ka dihele ga se bjalo ka ge eka ba swailwe."
  
  "Ba tla ba mo kgauswinyane," Kenzi a emiša sethunya sa gagwe bjalo ka ge eka ke tšhoša yeo a bego a e kganyoga, gomme a ema ka morago ga le lengwe la maotwana a magolo a pese. Sehlopha se ile sa hema mohemo o tee wa kopanelo.
  
  Dahl o ile a lebelela ka ntle. "Ke tloga ke dumela gore ke nako yeo gape."
  
  Kenzi o ile a ya pele, a dikologa ka morago ga pese gomme a hlasela thekisi ye serolane. Go ile gwa kwagala mollo wa dithunya tša motšhene, eupša o be o lebišitšwe mafasetereng, mafelong a go emiša dipese le mafelong a mangwe ka moka moo, go ya ka kgopolo ya batšhošetši, batho bao ba sa kgonego go itšhireletša ba bego ba ka iphihla. Dahl o ile a leboga dinaledi tša gagwe tša mahlatse gore ga go na mohlapetši yo a bego a beilwe, a tseba gore lebelo e be e le modirišani wa bona wa go senya sele, yeo e bego e swanetše go dirwa pele ba fetogela go dipomo goba se sebe le go feta. Yena le Kensi ba ile ba dikologa thekisi, ba lebelela banna ba bane, bao ba ilego ba arabela ka pela ka mo go makatšago. Go e na le go šišinya dibetša tša bona, ba ile ba fo hlasela, ba thula Dahl le Kenzi gomme ba ba wiša fase. Ditopo di ile tša otlollwa go putla tsela. Dahl o ile a swara seatla seo se theogago gomme a se fapoša, a ekwa dikonotswana tša gagwe di thula sekontiri ka thata. Lega go le bjalo, seatla sa bobedi se ile sa theoga, mo nakong ye ka sebono sa sethunya se emišitšwe. Dahl o be a sa kgone go e swara goba go e lebelela thoko, ka gona o ile a boela tirong e nnoši yeo a bego a e-na le yona.
  
  O ile a theola phatla ya gagwe gomme a tšea kotlo legata la gagwe.
  
  Boso bo ile bja sothoga pele ga mahlo a gagwe, bohloko bo ile bja ricocheted go tloga methapong e nngwe go ya go e nngwe, eupša mo-Sweden ga se a ka a dumelela selo le ge e le sefe sa tše go šitiša mošomo wa gagwe. Sebetša se ile sa hlaba gomme ka morago sa gogela morago, se hlaselega gabonolo. Dahl o ile a mo swara gomme a mo gogela go monna yo a bego a mo swere. Madi a ile a theoga ka mahlakoreng ka bobedi a sefahlego sa gagwe. Monna o ile a emiša seatla sa gagwe gape, mo nakong ye ka dihlong go se nene, gomme Dahl a se swara ka seatla sa gagwe gomme a thoma go se pitlaganya.
  
  Tlhale ye nngwe le ye nngwe ya semelo sa gagwe, mothapo wo mongwe le wo mongwe wa lelokololo le lengwe le le lengwe, e gagamala.
  
  Marapo a ile a robega bjalo ka makala ao a robegilego. Motšhošetši o ile a goeletša gomme a leka go goga seatla sa gagwe kgole, eupša Dahl o be a sa nyake go kwa ka taba yeo. Ba be ba swanetše go šitiša khamera ye. Potlako. A pitlaganya le go feta, o ile a kgonthiša gore tlhokomelo ya monna e monywa ka botlalo ke bohloko bjo bo feteletšego bja seatla sa gagwe, gomme a ntšha Glock ya gagwe.
  
  Yo mongwe o ile a bolawa.
  
  Sethunya se ile sa thuntšha dikulo tše tharo pele mahlo a motšhošetši a phadima. Dahl o ile a mo lahlela ka thoko gomme ka morago a tsoga bjalo ka morongwa yo a itefeletšago, madi a tšhologa go tšwa legata la gagwe gomme tebelelo ya boikemišetšo e senya dibopego tša gagwe.
  
  Kenzi o be a lwa le monna yo mogolo, dithunya tša bona di tsentšwe magareng ga mebele ya bona gomme difahlego tša bona di nyakile di kgokagane. Smith o ile a theoga ka ya boraro, a gapeletša mošemane go khunama ge a be a otla ka bogale bjo bo nyakilego bo phethagetše, bjo bo nepagetšego. Setšhošetši sa mafelelo se ile sa fenya Lauren, sa mo wiša fase, gomme se be se leka go tšea sepheo ge Yorgi a itahlela ka pele ga barele.
  
  Dahl o ile a swara moya.
  
  Sethunya se ile sa thunya. Yorgi o ile a phuhlama, a otlwa ke ditlhamo tša gagwe tša mmele. Ke moka Dahl o ile a bona gore boemo bo be bo fapane ganyenyane le ge a be a e bala la mathomo. Yorgi ga se a ka a tlola ka tsela ya diatleletiki pele ga kulo, o ile a thula seatla sa go thuntšha sa motšhošetši ka mmele wa gagwe ka moka.
  
  E fapane, eupša e sa dutše e šoma.
  
  Dahl o ile a kitimela go thuša mo-Russia, a otla mohlabani ka tlase ga letsogo la nngele gomme a emiša maoto a gagwe fase. Mo-Sweden o ile a aga lebelo le lebelo, a koba mešifa ya gagwe, a rwala morwalo wa gagwe ka bogale bjo bo belegwego ke go se thabele. Maoto a mararo, ke moka a tshela, gomme setšhošetši se ile sa lahlelwa morago ka pela ge mafelelong a be a thula hlogo ya gagwe ka gare ga boto ya lenaneo la dijo la Hard Rock Cafe é. Polasetiki e ile ya phatloga, e kolobile madi, ge tutuetšo ya bohlanya ya Dahl e be e phatloga legata la moganetši wa gagwe gomme e gagola nama. Kinimaka a ka no ba a se a e rata, eupša mo-Sweden o ile a diriša seswantšho sa Amerika go senya setšhošetši.
  
  Karma.
  
  Dahl o ile a dikologa gape, bjale madi a rotha ditsebeng le seledu sa gagwe. Kenzi le moganetši wa gagwe ba be ba sa notletšwe ntweng ya go hwa, eupša Smith o ile a kgona go tswalela sekgoba magareng ga gagwe le lešole ka go lahlela ga mmalwa. Ka go retologela ga mafelelo o ile a katana le go šišinya sebetša sa gagwe go dikologa, a ba le mahlatse gomme a feleletša ka mafelelo a bogale a šupeditšwego thwii go Smith.
  
  Dahl o ile a rora, a kitimela pele, eupša o be a sa kgone go dira selo ka go thuntšhwa. Ka go panya ga leihlo, setšhošetši se ile sa thuntšha, gomme mohlaselwa, Smith, o ile a amogela kulo yeo e ilego ya mo thibela ditseleng tša gagwe, ya mo romela ka matolo.
  
  Ke batametša phatla ya gagwe kgauswi le mothaladi wa thunyo ye e latelago.
  
  Setšhošetši se ile sa goga sethunya, eupša ka nako yeo Dahl o ile a tšwelela - thaba ye e bešago, ye e sepelago - gomme a kgomaretša setšhošetši magareng ga gagwe le lebota. Marapo a ile a robega gomme a šila kgahlanong le a mangwe, madi a tšhologa gomme sethunya sa fofela ka thoko ka go rora. Ge Dahl yo a tšhogilego a sepela a lebile Smith, o ile a bona le go kwa lešole leo le befetšwego le rogana ka go hlaboša.
  
  Ke moka o lokile.
  
  Ka ge a phološitšwe ke veste ya Kevlar, Smith o be a sa dutše a thuntšhwa kgauswi gomme o be a tla nyakile go hwa ka lebaka la go tšhošwa, eupša ditlhamo tša bona tše mpsha tša mmele tša pele di ile tša nolofatša kotlo. Dahl o ile a phumola sefahlego sa gagwe, bjale a lemoga go batamela ga sehlopha sa madira a kgethegilego.
  
  Kensi o ile a lwantšha moganetši wa gagwe ka tsela ye le ye, monna yo mogolo a katana le go swana le mafolofolo a gagwe le mešifa ya kgonthe. Dahl o ile a boela morago ka pososelo e fokolago sefahlegong sa gagwe.
  
  Yo mongwe wa bašemane ba mašole a kgethegilego o ile a kitimela godimo. "Na o hloka thušo?"
  
  "Aowa, o no dira bošilo. Mo tlogele a nnoši".
  
  Kensi o ile a swara phapantšho yeo ka sekhutlong sa leihlo la gagwe gomme a šila meno a gagwe ao a bego a šetše a kgomaretše. Go be go le molaleng gore bobedi bja bona ba be ba lekana, eupša mo-Sweden o be a mo leka, a hlahloba boineelo bja gagwe sehlopheng gaešita le go yena ka noši. Na o be a swanelega?
  
  O ile a swara sethunya gomme ka morago a se lokolla ge moganetši wa gagwe a be a šikinyega morago, a dira gore a lahlegelwe ke teka-tekano ya gagwe ka lengwele go ya dikgopong le ka sekonokono go ya nkong. Go otla ga gagwe mo go latelago e bile go sega letsogong, gomme gwa latelwa ke go swara ka lebelo la legadima. Ge monna a dutše a katana le go fegelwa, o ile a koba letsogo la gagwe morago ka thata, a kwa go kgotla gomme a bona sethunya se wela fase. O be a sa katana, a ntšha thipa gomme a e hlaba ka sehubeng sa gagwe. Kensi o ile a e pitlela ka moka, a kwa legare le sela nama ka godimo ga dikgopo tša gagwe, gomme a dikologa, a e goga le yena. Thipa e ile ya boela morago bakeng sa go otlwa ga bobedi, eupša mo nakong ye o be a loketše. O ile a swara letsogo leo le tlošitšwego, a dikologa ka tlase ga lona gomme a le sotha ka morago ga mokokotlo wa monna yo. Ka go hloka kwelobohloko o ile a gatelela go fihlela le yena a thubega gomme a tlogela motšhošetši a se na thušo. O ile a gagola dipomo tše pedi ka pela lepanteng la gagwe gomme ka morago a tsenya e nngwe ya tšona ka pele ga borokgo bja gagwe le ka gare ga borokgo bja gagwe bjo bokopana bja mabole.
  
  Dahl, a lebeletše, o ile a hwetša gore mokgoši o be o mo gagola kgokgokgo. "Aowa!"
  
  Menwana ya Kenzi e ile ya lokolla mohlaselwa.
  
  "Ga re dire seo, wena-"
  
  "O ya go dira eng bjale," Kenzi a hweshetša kgauswi kudu, "ka matsogo a robegilego le ka moka?" O ka se kweše motho bohloko bjale, wena setlatla?"
  
  Dahl o be a sa tsebe ge e ba a swanetše go swara goba go phema, go kitima goba go thuma ka hlogo, go swara Kenzi goba go tlola bakeng sa khupetšo. Mafelelong, metsotswana e ile ya feta gomme ga go selo seo se ilego sa thuthupa ka ntle le fuse ya Smith ye kopana ka mo go kgethegilego.
  
  "O a ntshega?" a rora. "Ke eng sa hele-".
  
  "Fake," Kenzi o ile a lahlela mohlaselwa hlogong ya Dahl yeo e bego e etšwa madi. "Ke be ke nagana gore mahlo ao a phethagetšego a ntšhu a be a tla lemoga bothata."
  
  "Ga se ka e dira." Mosweden o ile a hemela godimo ka go imologa. "Damn, Kenz, o mosadi o tee wa maemo a lefase wa go nyobana wa go hlanya."
  
  "E no mpušetša katana ya ka. Ka mehla e nkhomotša."
  
  "Oh yeah." Ke becha,"
  
  "Gomme o bolela se, Mosweden wa Lehlanya."
  
  Dahl o ile a inamiša hlogo ya gagwe. Kgoma. Eupša damn, ke nagana gore ke kopane le motswako wa ka.
  
  Ka nako ye, dihlopha tša SWAT le baemedi bao ba kgobokanego di be di le gare ga tšona, di šireletša mafelo ao a dikologilego Times Square. Sehlopha se ile sa hlopha gape gomme sa tšea metsotso e sego kae go hema.
  
  Lauren o itše: "Disele tše nne di theogile." "Go šala o tee feela."
  
  "Re nagana," Dahl a realo. "It"s better gore o se ke wa ipeela pele. Gomme gopola, phapoši ye ya mafelelo e boloka Marsh a bolokegile gomme mohlomongwe e a laola..." Ga se a bolela lentšu "pomo ya nyuklea" ka go hlaboša. E sego mo. Ye e be e le pelo ya Manhattan. Ke mang yo a bego a tseba gore ke mohuta ofe wa dimaekrofouno tša parabolic tšeo di ka bago di phatlaletše go dikologa?
  
  "Mošomo wo mogolo, banna," a realo ka bonolo. "Letšatši le la dihele le nyakile go fela."
  
  Eupša ge e le gabotse, e sa tšwa go thoma.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI-BOHLANO
  
  
  Julian Marsh o be a dumela gore, ka ntle le pelaelo, e be e le monna yo a thabilego kudu lefaseng. Thwi ka pele ga gagwe go be go robetše sebetša sa nuclear seo se imetšwego, se se tlemilwego, se le kgaufsi ka mo go lekanego gore se ka se kgoma, gore se ka bapala ka sona ka go rata. Go be go kobegile ka go la nngele ga gagwe go be go na le mosadi wa Modimo, yo mobotse yo le yena a bego a ka bapala le yena ka go rata. Gomme yena, go ba gona, o ile a bapala le yena, le ge e le gore lefelo le le itšego le be le thoma go kweša bohloko gannyane go tšwa go tlhokomelo ka moka. Mohlomongwe go se nene ga whipped cream yeo...
  
  Eupša go tšwetša pele terene ya gagwe ya pele le ya bohlokwa kudu ya kgopolo - sele ya botšhošetši ye e sa dirego selo e be e dutše kgauswi le lefasetere, gomme gape o be a bapala ka yona ka go rata ga gagwe. Gomme ka morago go be go na le mmušo wa Amerika, o kitimiša mesela ya wona motseng ka moka, o kitima o tšhogile e bile o foufetše go bapala- .
  
  "Julian?" Zoe o be a hema bophara bja moriri feela go tloga tsebeng ya gagwe ya nngele. "O nyaka gore ke ye borwa gape?"
  
  "Ruri, eupša o se ke wa hema lešilo go swana le la mafelelo. Mo fe nako ya go khutša go se nene, na o tla dira bjalo?"
  
  "O, ruri".
  
  March o ile a mo dumelela gore a ipshina gomme ka morago a nagane ka seo se bego se tla direga ka morago. E be e šetše e le gare ga mesong gomme matšatši a mafelelo a be a batamela. Nako e be e nyakile e fihlile yeo ka yona a ilego a swanelwa ke go bula mogalathekeng o mongwe wo o lahlwago gomme a leletše naga ya gabo mogala ka dinyakwa tše di akgofilego. Ke nnete, o be a tseba gore go ka se be le "go uta" ga nnete, bonyenyane e sego ka phapantšho ya dimilione tše makgolo a mahlano, eupša molaotheo o be o swana gomme o be o ka phethagatšwa ka tsela ye e swanago. March o ile a leboga medimo ya sebe le bokgopo. Ka banna ba ka lehlakoreng la gago, ke eng seo se bego se ka se fihlelelwe?
  
  Go swana le ditoro ka moka tše dibotse, ye e be e tla fela mafelelong, eupša Marsh o ile a phetha ka gore o tla e thabela ge e sa dutše e tšwela pele.
  
  A phaphatha hlogo ya Zoey gomme ka morago a ema, o ile a lokolla e nngwe ya dithapo tša gagwe tša dieta gomme a sepela go ya lefasetereng. Ka menagano e mebedi gantši go be go e-na le dintlha tše pedi tše di fapanego tša pono, eupša bobedi bja semelo sa Marsh e be e le sa therešo boemong. Le ge e le ofe wa bona o be a ka lahlegelwa bjang? O be a phamotše e nngwe ya dikhontomo tša Zoe gomme bjale o be a leka go e thelela seatleng sa gagwe. Mafelelong o ile a ineela gomme a kgotsofala ka menwana e mebedi. Dihele, e be e sa kgotsofatša quirkiness ya gagwe ya ka gare.
  
  Ge Marsh a be a ipotšiša gore a dire eng ka thapo ya go se šomišwe, moetapele wa sele o ile a ema gomme a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša, a mo fa pososelo ye e se nago selo. E be e le Alligator, goba bjalo ka ge Marsh a e bitša ka sephiring - Alligator - gomme le ge e be e homotše ebile go le molaleng gore e nanya, go be go na le maikutlo a nnete a kotsi ka yona. Marsh o ile a šišinya gore mohlomongwe e be e le yo mongwe wa bao ba bego ba apara diveste. Pawn. Ntho e tšoanang consumable e le nako e telele rota. Marsh o ile a sega ka go hlaboša, a kgaola go lebelela ka mahlo le Alligator ka motsotso wo o swanetšego.
  
  Zoe o ile a latela dikgatong tša gagwe, a lebelela ka ntle ka lefasetere.
  
  "Ga go selo sa go bona," Marsh a realo. "Gore o se rate go ithuta dinta tša botho."
  
  "Oo, di ka ba tše di segišago ka dinako tše dingwe."
  
  March o ile a lebelela go dikologa bakeng sa katiba ya gagwe, yeo a bego a rata go e apara ka khutlo. Go ba gona, e be e se gona, mohlomongwe gaešita le pele a fihla New York. Beke ya go feta e fetile ka go fifala go yena. Tšhoko e ile ya batamela gomme ya botšiša ka tlhompho ge e ba e nyaka selo le ge e le sefe.
  
  "E sego mo nakong ye." Eupša ke tla ba leletša mogala kgaufsinyane gomme ka ba nea dintlha tša gore ba fetišetše tšhelete yeo."
  
  "O tla dira se?"
  
  "Ee. Na ga se ka le fa batho tsela?" Potšišo e be e le ya go hlaboša lentšu.
  
  "Oo, seripa se sa masepa. Ke ile ka e diriša e le sehlatswa-ntšhi."
  
  Marsh a ka ba a be a sa tlwaelega, a hlanya e bile a tutuetšwa ke kganyogo ya madi, eupša karolo e nyenyane ya gagwe le yona e be e le bohlale, e bala e bile e swaregile ka mo go feletšego. Ke ka lebaka leo a ilego a phologa gabotse go swana le ge a dirile ka dithanele tša Mexico. Ka morago ga motsotswana, o ile a lemoga gore o ile a ahlola Alligator le boemo ka mo go fošagetšego. E be e se yena yo mogolo mo - ba be ba le bjalo.
  
  Gomme e be e le motsotso wo o šetšego kudu.
  
  Marsh o ile a hlasela Alligator, a tseba gabotse moo a tlogetšego sethunya, thipa le sethunya sa go stun seo se sa šomišwago. Ka ge a be a lebeletše katlego, o ile a makala ge Gator a thibela dikotlo gomme a bušetša e nngwe ya gagwe. March o ile a e tšea ka go iketla, a hlokomologa bohloko gomme a leka gape. O be a tseba gore Zoey o mo lebeletše ka mahlo a go tšhoša, gomme a ipotšiša gore ke ka lebaka la eng sefebe sa go tšwafa se sa kitimela go mo thuša.
  
  Kgokolo gape e ile ya thibela go otlwa ga gagwe gabonolo. Ke moka Marsh o ile a kwa lešata ka morago ga gagwe - modumo wa lebati la folete leo le bulegago. O ile a tlolela morago, a makala ge Alligator a mo dumelela, gomme a retologa.
  
  Go hemela godimo ga go tšhoga go ile gwa tšhaba mometšong wa gagwe.
  
  Banna ba seswai ba ile ba tsena ka foleteng, ka moka ba apere diaparo tše ntsho, ka moka ba rwele mekotla, gomme ba bonagala ba galefile bjalo ka diphokojwe ka ntlong ya dikgogo. Marsh o ile a lebelela ka go tsepelela gomme ka morago a retologela go Gator, mahlo a gagwe le bjale a sa dumele gabotse seo a bego a se bona.
  
  "Go direga eng?"
  
  "Eng? Na o be o nagana gore ka moka re tla dula re homotše mola bahumi bao ba aperego disutu tše di rulagantšwego ba thekga dintwa tša bona ka ditšhelete? Go lokile, ke go swere ditaba, monna yo mogolo. Ga re sa go emetše. Re thekga tša rena ka ditšhelete."
  
  March o ile a thekesela go tšwa go go otlwa gabedi sefahlegong. Ge a wela morago, o ile a swara Zoe, a letetše gore a mo swarele godimo, gomme ge a sa dire bjalo, bobedi bja bona ba ile ba wela fase. Go tšhoga ga tšohle go ile gwa romela mmele wa gagwe ka gare ga overdrive, dikgeleswa tša gagwe tša mofufutšo le mafelelo a methapo di ile tša tsena ka gare ga overdrive, gomme tic ye e tenago ya thoma sekhutlong sa leihlo le tee. O ile a mo iša thwi morago mehleng ye mebe ya kgale ge e be e sa le mošemane gomme go se na motho yo a nago le taba le yena.
  
  Alligator e ile ya sepela go dikologa folete, e rulaganya sele ya batho ba lesomepedi. Zoey e ile ya ba e nyenyane ka mo go kgonegago, e nyakile e le seripa sa fenitšhara, ge dipistola le dibetša tše dingwe tša sešole di be di utollwa - dipomo, dipomo tše di fetago e tee tša RPG, Kalashnikov yeo e ka botwago ka mehla, khase ya megokgo, di-flashbang le mehutahuta ya dirokete tšeo di swarwago ka seatla tšeo di nago le dintlha tša tšhipi . Se e be e le se se nyamišago ka tsela e itšego.
  
  March o ile a hlwekiša kgokgokgo ya gagwe, a sa dutše a kgomaretše mašaledi a mafelelo a seriti le boithati ao a bego a kgonthišetša gore e be e le pudi ya Sathane ya dinaka tše dikgolo kudu ka phapošing ye.
  
  "Bonang," a realo. "Tloša diatla tša gago tše di šilafetšego pomo ya ka ya nuclear. Na o bile o tseba gore se ke eng, mošemane? Alligator ya go swana le yona. Alligator ya go swana le yona! Re swanetše go fihlelela letšatši la mafelelo."
  
  Moetapele wa sele ya bohlano mafelelong o ile a lahlela laptop ka thoko gomme a batamela Marsh. Bjale, ka ntle le thekgo le ka nnete ntle le diatlana, Alligator e be e le motho yo a fapanego. "O nagana gore ke go kolota se sengwe ooo?" Lentšu la mafelelo e be e le go lla. "Matsogo a ka a hlwekile! Dibutse tša ka di a fodile! Eupša ba tla khupetšwa ke madi le molora soooo kgauswinyane!"
  
  March o ile a panya ka lebelo. "O bolela ka eng?"
  
  "Go ka se be le tefo. Ga go na tšhelete yeo e šetšego! Ke šomela Ramses yo mogolo, yo a hlompšhago le yo a nnoši, gomme ba mpitša Modiri wa Bomo. Eupša lehono ke tla ba mothomi. Ke tla mo nea bophelo!"
  
  March o ile a leta go lla mo go sa phemegego mafelelong, eupša mo nakong ye go be go se na. Alligator o be a tlogetše tlhaselo ya maatla go ya hlogong ya gagwe ka mo go kwagalago, gomme Marsh o be a sa dutše a sa kwešiše gore ke ka lebaka la eng batho ba ba be ba swara pomo ya gagwe. "Bašemane, ye ke pomo ya ka ya nuclear. Ke rekile se ka le tlišetša sona. Re emetše tefo ye botse. Bjale, ebang bašemane ba ba lokilego gomme le bee pomo ya nuclear tafoleng."
  
  E bile feela ge Alligator a mo itia ka maatla ka mo go lekanego go ntšha madi moo Marsh a ilego a thoma go kwešiša e le ka kgonthe gore selo se sengwe se sepetše gabotse ka mo go šiišago mo. Go ile gwa tla monaganong wa gagwe gore ditiro tša gagwe ka moka tša nakong ye e fetilego di mo išitše ntlheng ye bophelong bja gagwe, se sengwe le se sengwe se se lokilego le se se fošagetšego, lentšu le lengwe le le lengwe le lebotse le le lebe le tshwaelo. Palomoka ya diphihlelo tša gagwe ka moka e ile ya mo tliša thwii phapošing ye ka nako ye.
  
  "O ya go dira eng ka pomo ye?" Letšhogo le ile la theoga gomme la kotofatša lentšu la gagwe, bjalo ka ge eka o be a gatelelwa ka gare ga grater bjalo ka tšhese.
  
  "Re ya go thuthupiša pomo ya gago ya nuclear gatee-tee ge re ekwa go tšwa go Ramses yo mogolo."
  
  March o ile a anya mohemo wa gagwe ntle le go hema. "Eupša e tla bolaya dimilione."
  
  "Gomme ka fao ntwa ya rena e tla thoma."
  
  "E be e le mabapi le tšhelete," Marsh a realo. "Lefa. Monate go se nene. Go boloka Ditonki tše Kopanego tša Amerika di kitimiša mosela wa tšona. E be e le mabapi le go hwetša tšhelete, e sego polao ya batho ba bantši."
  
  "Ouuu... u... o bolailwe!" Tirade ya go fišegela thoko ya Alligator e ile ya oketšega godimo ka notch.
  
  "Go lokile, ee, eupša e sego kudu."
  
  Alligator e ile ya mo raga go fihlela a kobega go ba kgwele yeo e sa šikinyegego; dikgopo tša ka, maswafo, mokokotlo le maoto di a opa. "Re emetše fela ditaba go tšwa go Ramses. Bjale, yo mongwe o mpheta mogala."
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SETSELA
  
  
  Ka gare ga Grand Central Terminal, diripana tša mafelelo tša tharollo ya tharollo ya Marsh di ile tša thoma go lokela. Drake o be a se a lemoga pele, eupša se ka moka e be e le karolo ya leano le legolo la motho yo mongwe, motho yo ba bego ba nagana gore ba šetše ba mo senya. Lenaba leo ba bego ba sa le balele e be e le nako-gomme kamoo le ilego la feta ka pela ka gona le ile la lahlela kgopolo ya bona tlhakatlhakanong.
  
  Ka ge lefelo leo le tsebagaditšwe gore le šireletšegile ebile le na le badudi ba bantši ke bahlankedi ba maphodisa, Drake le sehlopha sa gagwe ba ile ba fiwa sebaka sa go hlahloba tleleimi ya bone, yeo mafelelong ba e hweditšego e theipilwe ka lehlakoreng la ka fase la tafola ya khefi. Lelokelelo la dinomoro tšeo di ngwadilwego ka fonte ye kgolo, go be go sa kgonege go hwetša gore e ka ba eng ntle le ge o kgonne go tšholla mahlo go thaetlele, yeo gantši e bego e ngwadilwe ka fonte ye nnyane kudu yeo e lego gona.
  
  Dikhoutu tša go tsenya tirišong ga nuclear.
  
  Drake o ile a tshesa mahlo a gagwe ka go se dumele, a lahlegelwa ke tekatekano ya gagwe gape, gomme ka morago a panya mahlo go Alicia. "Ka kgonthe? Ke ka baka la"ng a be a tla re romela se?"
  
  "Nka fopholetša gore ke bokgoni bja go bapala papadi yeo. O a e thabela, Drake. Ka lehlakoreng le lengwe, e ka ba e le tša bofora."
  
  May o okeditše ka gore: "Goba dikhoutu tša go akgofiša."
  
  "Goba gaešita le," Beau o ile a šira sehlogo ka mo go oketšegilego, "dikhoutu tšeo di bego di ka dirišetšwa go thunya mohuta o mongwe wa sebetša se se utilwego."
  
  Drake o ile a lebelela Mofora motsotswana, a ipotšiša gore o na le kae dikgopolo tše di kgopamego gakaakaa, pele a leletša Moore mogala. O itše: "Re na le senyakwa se sefsa." "Ka ntle le gore go bonagala e le sete ya dikhoutu tša go thibela dibetša tša nuclear go e na le moo."
  
  "Ka lebaka la eng?" Moore o ile a tšhoga kudu. "Eng? Se ga se kwagale. Na se seo a go boditšego sona?"
  
  Drake o ile a lemoga kamoo ka moka go bego go kwagala e le mo go segišago ka gona. "Go romela bjale." A di-spacesuit di e hlophile ka moka.
  
  "Tefišo. Re tla ba nea mafolofolo a swanetšego."
  
  Ka morago ga gore Drake a tsenye mogala ka potleng ya gagwe, Alicia o ile a iphora ka borashe gomme a lebelela go dikologa nako ye telele. "Re na le mahlatse mo," a realo. "Ga go na bao ba gobetšego. Gomme ga go na ditaba go tloga ka Mopitlo, go sa šetšwe go diega ga rena. Ka gona na o nagana gore se e be e le senyakwa sa mafelelo?"
  
  "Ga ke na bonnete bja gore seo se ka ba bjang," May a realo. "O re boditše gore o nyaka tšhelete, eupša ga se a re botša neng goba kae go fihla ga bjale."
  
  "Ka fao bonyenyane e tee gape," Drake a realo. "Mohlomongwe ba babedi. Re swanetše go hlahloba sebetša gomme re se laetše gape. Ka tsela efe goba efe, ka dipomo tše ka moka tše nnyane di thuthupa motseng ka moka, ke nagana gore re kgole le go fetšwa ka se."
  
  O ile a ipotšiša ka morero wa dipomo tše dinyenyane. O se ke wa bolaya goba wa golofatša. Ee, ba be ba hlabile letšhogo moyeng wa setšhaba, eupša ka lebaka la pomo ya nuclear, Julian Marsh, le dikhamera tšeo ba bego ba di senya, o be a sa kgone go itshwara eupša a nagana gore mohlomongwe go be go na le lenaneo le lengwe. Dipomo tša bobedi di be di šitiša e bile di tena. Bothata bjo bogolo bo bakilwe ke batho ba sego kae bao ba bego ba nametše dithuthuthu ba lahlela dipomo tša mollo tšeo di dirilwego ka gae Wall Street.
  
  Alicia o ile a lemoga lefelo la go rekiša dilo leo le utilwego sekhutlong sa kgole. O itše: "Motswako wa swikiri." "Na go na le yo a nyakago malekere?"
  
  "Nkhweletše di-Snickers tše pedi," Drake a hemela godimo. "Ka gobane dikramo tše masometshela-hlano e be e le tša masomesenyane feela."
  
  Alicia o ile a šikinya hlogo. "Wena le malekere a gago a go hlabja."
  
  "Ke eng se se latelago?" Beau o ile a batamela, gomme Mofora a imolla mmele wa gagwe bohlokong ka go otlolla ga mmalwa.
  
  "Moore o swanetše go oketša papadi ya gagwe," Drake a realo. "E-ba yo a nago le mafolofolo. Nna, go yo mongwe, ga ke ye go bina ka molodi wa Marsh"s letšatši ka moka."
  
  "E otlollotšwe," Mai a mo gopotša. "Bontši bja baemedi ba gagwe le maphodisa ba maphodisa ditarateng."
  
  "Ke a tseba," Drake a hema. "Ke tseba damn well."
  
  O be a tseba gape gore go ka se be le thekgo ye kaone go Moore go feta Hayden le Kinimaka, bobedi bja bona ba na le dipolelo go Mopresidente, bobedi bja bona ba itemogetše bontši bja seo lefase le ka ba lahlelago sona. Motsotsong wo wa go iketla mo go lekanyeditšwego, o ile a hlahloba, a nagana ka bothata bja bona, ke moka a ikhwetša a tshwenyegile ka sehlopha se sengwe-sehlopha sa Dahl.
  
  Mohlomongwe setlatla se sa go hlanya sa Sweden se be se lwantšha bareng ya Marabou ge se be se bogetše dinako tša Alexander Skarsga tša go hlobola kudu.
  
  Drake o ile a šišinya hlogo ka ditebogo tša gagwe go Alicia ge a boa gomme a mo fa diripana tše pedi tša tšhokolete. Ka motsotswana sehlopha se ile sa no ema fao, se nagana, se tšhogile. Ke leka gore ke se nagane ka seo se ka diregago ka morago. Ka morago ga bona go na le khefi &# 233; e be e eme bjalo ka kgwebo ya kgale yeo e tlogetšwego, mafasetere a yona a robegile, ditafola di menogile, mejako e arogane gomme e fegilwe go dihinge tša yona. Gaešita le gona bjale, dihlopha di be di kama lefelo leo ka kelohloko bakeng sa didirišwa tše difsa.
  
  Drake o ile a retologela go Bo. "O kopane le Marsh, akere? Na o dumela gore o tla bona se go fihla bofelong?"
  
  Mofora o ile a dira boitšhišinyo bjo bo raraganego. "Hmm, ke mang yo a tsebago? Mogwanto o a makatša, o bonagala o tsepame motsotsong o mongwe gomme o hlanya motsotswana o latelago. Mohlomongwe ka moka e be e le bofora. Webb o be a sa mo tshepe, eupša seo ga se makatše. Ke ikwa gore ge nkabe Webb a be a sa na le kgahlego molatong wa Pythia, gona Marsh o be a ka se dumelelwa le go itira eka o amega molatong wo."
  
  "Ga se Marsha re swanetšego go tshwenyega ka yena," Mai a tsena ditaba gare ka lethabo. "Se..."
  
  Gomme gateetee ka moka ga tšona di ile tša kwagala.
  
  Drake o ile a lemoga se ka nako ye e swanago, a lemoga leina la motho yo a bego a le kgauswi le go mo bitša. Mahlo a gagwe a ile a kopana le a gagwe bjalo ka dithuthupi tšeo di nyakago phišo, eupša ka motsotswana a be a sa kgone go bolela selo.
  
  Ke nagana ka yona. Mohlahlobi. Go fihla mafelelong a boifišago.
  
  "Damn," Drake a realo. "Re ile ra bapalwa go tloga mathomong."
  
  Alicia o ile a ba lebelela. "Ka tlwaelo ke be ke tla re "hwetša phapoši", eupša..."
  
  Mai o ile a lla ka gore: "O be a ka se tsoge a tsene nageng ye." "E sego ntle le rena."
  
  "Bjale," a realo Drake. "Ke tlwa mo a nyakago go ba gona."
  
  Gomme ka morago mogala wa lla.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a nyakile a lahlela tšhokolete ya gagwe ka go tšhoga, o be a nweletše kudu ka gare ga terene ye nngwe ya kgopolo. Ge a lebelela sekirini gomme a bona palo yeo e sa tsebjego, go thuthupa ga phirotechnic ga dikgopolo tše di thulanago go ile gwa ricochet go dikologa hlogo ya gagwe.
  
  Go reng?
  
  E swanetše go ba e be e le Marsh yo a bego a letša mogala go tšwa mogalathekeng wa gagwe o mofsa wo o lahlwago. Na o swanetše go ganetša kganyogo ya go mo hlalosetša gore o be a bapalwa, gore o be a fo forwa ka leano le legolo? Ba be ba nyaka gore disele le dibetša tša nuclear di dule di sa tšee lehlakore ka nako e telele ka mo go kgonegago. Efa yo mongwe le yo mongwe bonyenyane iri e nngwe sebaka sa go e latišiša ka moka. Bjale le ge go le bjalo...bjale papadi e fetogile.
  
  Go dira"ng?
  
  "Matšhe?" a araba ka morago ga palamonwana ya bone.
  
  Lentšu leo a sa le tlwaelago le ile la bolela le yena. "Aowa! Ke Gatorrrr!"
  
  Drake o ile a goga mogala go tloga tsebeng ya gagwe, go goeletša, segalo se hlatloga mafelelong a lentšu le lengwe le le lengwe se goboša meropa ya gagwe ya ditsebe.
  
  "Ke mang yo? Marsh o kae?
  
  "Ke rile - Gatorrrr! Masepa a šetše a gagabela godimo. Moo a swanetšego go ba gona. Eupša ke na le nyakego e tee gape go wena, uhhh. E tee gape, gomme ka morago pomo e tla thuthupa goba ya se thuthupa. Go ithekgile ka wena!"
  
  "Nnyobe." Drake o bile le bothata bja go tsepamiša kgopolo mantšung ka lebaka la go goeletša ka go se kgethe. "O swanetše go homola gannyane, mogwera."
  
  "Matha, mmutla, matha, matha, matha. Eya o nyake seteišene sa maphodisa sekhutlong sa 3rd le 51st o bone gore re go tlogeletše diripana dife tša nama ooooo. O tla kwešiša senyakwa sa mafelelo ge o fihla moo."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego, a phuruphutša kgopotšo ya gagwe. Go na le selo se sengwe seo se tlwaelegilego kudu ka aterese ye...
  
  Eupša lentšu le ile la šitiša gape setimela sa gagwe sa dikgopolo. "Bjale kitima! Kitima! Mmutla, kitima o se ke wa lebelela morago! E tla thuthupa ka motsotso goba iri, rrr! Gomme ka morago ga moo ntwa ya rena e tla thoma!"
  
  "Marsh o be a nyaka topollo feela. Tšhelete ya pomo ke ya gago."
  
  "Ga re hloke tšhelete ya gago, yyyy! Na o nagana gore ga go na mekgatlo-gaešita le mekgatlo ya gago ka noši-yeo e re thušago? Na o nagana gore ga go na bahumi bao ba re thušago? Naa o nagana gore ga go na baloga maanomabe ka ntle kua bao ba thekgago morero wa rena ka ditšhelete ka sephiring? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake o be a nyaka go otlolla seatla gomme a kgaola molala wa lehlanya, eupša ka ge a be a sa kgone go dira seo-le ge go le bjalo-o ile a dira selo se se latelago se sebotse kudu.
  
  Mogala o ile wa šitišwa.
  
  Gomme mafelelong, bjoko bja gagwe bo ile bja šoma karolwana ye nngwe le ye nngwe ya tshedimošo. Ba bangwe ba be ba šetše ba tseba. Difahlego tša bona di be di tšhweu ka poifo, mebele ya bona e gagamala ka baka la kgatelelo.
  
  "Ye ke lefelo la rena, akere?" Drake a realo. "Moo Hayden, Kinimaka le Moore ba lego gona bjale."
  
  "Le Ramses," Mai a realo.
  
  Ge nkabe pomo e ile ya thuthupa ka yona nako yeo, sehlopha se be se ka se kgone go kitima ka lebelo le legolo.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BABEDI SUPA
  
  
  Hayden o ile a ithuta ka di-monitor. Ka ge karolo e kgolo ya seteišene e be e se na selo, gomme gaešita le baemedi bao ba abetšwego Moore ka noši ba romelwa ditarateng go yo thuša, lefelo la lefelong leo la Tšhireletšo ya Naga le ile la ikwa le imelwa go fihla bokgoleng bja go thubega. Ditiragalo tšeo di bego di direga motseng ka moka di ile tša tla pele go feta go kopana gape ga Ramses le Price mo nakong ye, eupša Hayden o ile a lemoga go hloka kgokagano magareng ga bona, gomme a ipotšiša ge e ba bobedi bja bona ba be ba tloga ba se na selo seo ba ka se bolelago. Ramses e be e le monna wa tsebo yo a bego a na le dikarabo ka moka. Price e be e fo ba moferefere yo mongwe yo a bego a kitimiša ditolara.
  
  Kinimaka o ile a thuša go šomiša dimonitara. Hayden o ile a ya godimo ga seo se diregilego magareng ga bona pejana, ge mo-Hawaii a be a eleditše kgahlanong le go ntšha tshedimošo go tšwa go banna ka bobedi, gomme bjale a ipotšiša ka karabelo ya gagwe.
  
  Na o be a nepile? Na o be a kwela bohloko?
  
  Selo seo o swanetšego go nagana ka sona ka morago.
  
  Diswantšho di ile tša phadima pele ga gagwe, ka moka di fokotšegile go diskrini tše dintši tša sekwere, ka mmala o motsothwa le o mošweu le wa mmala, ditiragalo tša di-fender bender le mello, di-ambulensi tše di phadimago le mašaba ao a tšhogilego. Letšhogo gare ga ma-New York le ile la bolokwa le le tlase ka mo go feletšego; le ge ditiragalo tša 9-11 e be e sa dutše e le tše di tšhošago tše difsa menaganong ya bona gomme di tutuetša phetho e nngwe le e nngwe. Go batho ba bantši kudu bao ba bilego le kanegelo ya go phologa 9-11, go tloga go bao ba sa kago ba ya mošomong letšatšing leo go ya go bao ba diegilego goba ba kitima mešomo, poifo ga se ya ka ya tlogela dikgopolo tša bona. Baeng ba ile ba tšhaba ka letšhogo, gantši ba lebeletšana le kotlo e latelago yeo e sa letelwago. Maphodisa a ile a thoma go hlwekiša ditarateng ka go tia, go se na kganetšo e nyenyane go tšwa go badudi ba lefelong leo bao ba bego ba dula ba tenega.
  
  Hayden o ile a lekola nako...e be e le ka thata ka iri ya lesometee mesong. E ile ya kwagala ka morago. Sehlopha ka moka se be se le monaganong wa gagwe, mpa ya gagwe e šikinyega ka poifo ya gore ba ka lahlegelwa ke maphelo a bona lehono. Why the hell re dula re dira se? Letšatši ka morago ga letšatši, beke ka morago ga beke? Dikgonagalo di ba tše di sa kgahlišego nako le nako ge re e-lwa.
  
  Le Dhl ka mo go kgethegilego; Monna yo o ile a dula bjang go se? Ka mosadi le bana ba babedi, monna o swanetše go ba le mokgwa wa mošomo wo o lekanago le Thaba ya Everest. Tlhompho ya gagwe go lešole e be e se ya ka ya ba e phagamego gakaakaa.
  
  Kinimaka o ile a kgotla e nngwe ya dimonitara. "E ka be e bile mpe."
  
  Hayden o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Ke eng se... ao masepa."
  
  A maketše, o ile a lebelela ge Ramses a tšea kgato, a kitimela go Price gomme a thula hlogo ya gagwe fase. Ke moka kgošana ya botšhošetši e ile ya ema godimo ga mmele wo o bego o katana gomme ya thoma go o raga ka go hloka kgaugelo, go otla mo gongwe le mo gongwe go tsoša sello sa bohloko. Hayden o ile a dikadika gape, gomme ka morago a bona letamo la madi le thoma go phatlalala go putla lebato.
  
  "Ke ya fase."
  
  "Le nna ke tla ya". Kinimaka o ile a thoma go tsoga, eupša Hayden o ile a mo thibela ka boitšhišinyo bja mmele.
  
  "Aowa. O a nyakega mo."
  
  A hlokomologa go lebelela ka go tsepelela, o ile a kitimela morago ka phapošing ya ka tlase, a šupa baleti ba babedi bao ba bego ba eme phapošing ya ka pele gomme a bula lebati la ka ntle la seleng ya Ramses. Ba kitimela ka gare mmogo, dithunya di gogilwe.
  
  Leoto la nngele la Ramses le ile la thula lerameng la Price, la roba lerapo.
  
  "Ema!" Hayden o ile a goeletša ka pefelo. "O a mmolaya."
  
  "You don"t care," Ramses a šomiša sebetša sa gagwe gape, a pšhatlaganya mohlagare wa Price. "Ke ka lebaka la eng ke swanetše? O nkgapeletša go abelana sele le scum ye. Na o nyaka gore re boledišane? Go lokile, ye ke tsela yeo thato ya ka ya tšhipi e phethagatšwago ka yona. Mohlomongwe bjale o tla hwetša."
  
  Hayden o ile a kitimela dibara, a tsenya senotlelo ka gare ga senotlelo. Ramses o ile a itlhokomela, gomme ka morago a thoma go gata legata le magetla a Price, bjalo ka ge eka o nyaka mafelo a fokolago gomme a thabela tshepedišo yeo. Price o be a kgaoditše go goeletša gomme a kgona go dira feela dillo tša tlase.
  
  Hayden o ile a bula lebati ka bophara, a thekgwa ke baleti ba babedi. O ile a hlasela ntle le moletlo, a itia Ramses ka morago ga tsebe ka sethunya gomme a mo kgoromeletša kgole le Robert Price. Ke moka o ile a wela fase ka matolo kgauswi le monna yo a bego a lla.
  
  "O a phela?" Ruri o be a sa nyake go bonagala a tshwenyegile kudu. Batho ba go swana le yena ba be ba bona go tshwenyega e le bofokodi bjo bo ka dirišwago gampe.
  
  "Go bohloko?" O ile a ikgateletša dikgopong tša Price.
  
  Go lla go ile gwa mmotša gore "ee, go diregile."
  
  "Go lokile, go lokile, tlogela go lla. Retologa ke go bone."
  
  Price o ile a katana le go kgokologa, eupša ge a dira bjalo, Hayden o ile a šikinyega ge a bona sešira-sefahlego sa madi, meno a robegilego le melomo yeo e gagogilego. O ile a bona gore tsebe ya gagwe e be e le ye khubedu gomme leihlo la gagwe le rurugile kudu mo e lego gore le ka no se sa šoma gape. Go sa šetšwe dikganyogo tša gagwe tše dibotse, o ile a šikinyega.
  
  "Mongongoregi".
  
  O ile a leba Ramses. "Dude, ga ke swanela le go botšiša ge e ba o hlanya, akere? Ke lehlanya feela leo le bego le tla dira seo o se dirago. Hlola? Maikemišetšo? Tebanyo? Ke belaela gore e ile ya ba ya tshela monagano wa gago."
  
  O ile a emiša Glock, a se a ikemišetša ka botlalo go thunya e le ka kgonthe. Baleti bao ba bego ba le kgauswi le yena ba ile ba khupetša Ramses ge e ba a ka mo hlasela.
  
  "Thunya," a realo Ramses. "Iphološe lefaseng le le tletšego bohloko."
  
  "Ge nkabe ye e be e le naga ya gago, legae la gago, o be o tla mpolaya gona bjale, akere? O be o tla e fediša ka moka."
  
  "Aowa. Ke eng seo se thabišago go bolaya ka pela gakaakaa? Sa pele ke be ke tla senya seriti sa gago ka go go hlobola le go go tlema ditho. Ke moka ke be ke tla roba thato ya gago ke diriša mokgwa wa go se kgethe, go sa šetšwe seo se bego se bonagala se lokile ka motsotso woo. Ke moka nkabe ke hlamile tsela ya go go bolaya le go go bušetša morago, gape le gape, mafelelong ke ineetše ge o be o nkgopela ka lekga la lekgolo gore ke fediše bophelo bja gago."
  
  Hayden o ile a lebelela, a bona therešo mahlong a Ramses gomme a sa kgone go ithibela go thothomela. Mo e be e le monna yo, ka ntle le go nagana gabedi, a bego a tla thuthupiša pomo ya nuclear kua New York. Tlhokomelo ya gagwe e be e monywa kudu ke Ramses, gotee le baleti ba gagwe, moo ba ilego ba se arabele dikgatong tše di hlakahlakanego le go hema mo go tšhogilego mo go bego go etšwa ka morago ga bona.
  
  Mahlo a Ramses a ile a phadima. Hayden o be a tseba gore ba forilwe. O ile a retologa, eupša e sego ka lebelo le le lekanego. Price e ka ba e be e le Mongodi wa Tšhireletšo, eupša gape o be a e-na le mošomo o hlomphegago wa tša bohlabani gomme bjale o be a phela ka seo a se gopolago ka wona. O ile a thula diatla ka bobedi letsogong leo le otlolotšwego la mohlapetši, a dira gore sethunya sa gagwe se lla fase, ke moka a thula seatla sa gagwe ka mpeng ya monna yoo, a mo koba ka bogare. Ge a dutše a dira se, o ile a wa, a petšha gore Hayden le mohlapetši yo mongwe ba ka se mo thuntšhe, ba petšha maemo a gagwe ka ditsela tše mmalwa, gomme a wela godimo ga sethunya.
  
  Gomme a thuntšha ka fase ga makhwaphene a gagwe, kulo e thula mohlapetši yo a bego a maketše ka leihlong. Hayden o ile a beela maikutlo a gagwe ka thoko gomme a šupa Glock ya gagwe go Price, eupša Ramses o ile a mo hlasela bjalo ka poo ka terekere, maatla ka moka a mmele wa gagwe a golofatša, a mo wiša maotong a gagwe. Ramses le Hayden ba ile ba thekesela ka seleng, ba fa Price sebaka sa go kotama go thula mo go hlwekilego go mohlapetši wa bobedi.
  
  O ile a ikhola ka se, a diriša kgakanego yeo go mo hola. Mohlapetši wa bobedi o ile a hwa pele ga modumo wa kulo yeo e mmolailego. Mmele wa gagwe o ile wa thula fase maotong a Price, o hlokometšwe ke leihlo le tee leo le šomago la mongwaledi. Hayden o ile a namela ka ntle go tšwa ka fase ga mmele wo mogolo wa Ramses, a sa swere Glock ya gagwe, mahlo a hlaga, gomme a swere Price ka sethunya.
  
  "Ka lebaka la eng?"
  
  Price o ile a bolela ka manyami gore: "Ke thabela go hwa." "Ke nyaka go hwa".
  
  "Go thuša go phološa seripa se sa masepa?" O ile a kgopša go putla lebato, a katana.
  
  "Ke šetše ke papadi e tee gape," Ramses a ngunanguna.
  
  Hayden o ile a kwa fase le thothomela ka fase ga gagwe, maboto a phapoši ya ka fase a thothomela gomme a lahlela maru a sekontiri. Dithipa tšona tša lesaka di ile tša thoma go thothomela. A beakanya diatla le mangwele a gagwe lefsa, o ile a homola gomme a lebelela godimo le fase, ka go le letshadi le ka go le letona. Hayden o ile a lebelela mabone ka mahlo a go tšhoša ge a be a phadima kgafetšakgafetša.
  
  Bjale go thwe"ng? Ke eng sa go makatša se...
  
  Eupša o be a šetše a tseba.
  
  Lefelo le le be le hlaselwa fase.
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-seswai
  
  
  Hayden o ile a hemela godimo ge maboto a tšwela pele go šikinyega. Ramses o ile a leka go tsoga, eupša phapoši e ile ya šikinyega go mo dikologa. Motšhošetši o ile a wela fase ka matolo. Price o ile a lebelela ka poifo ge yona sekhutlwana sa phapoši e fetoga, malokololo a sepela le go rulaganywa lefsa, maphoto a kgopamišwa ka motsotswana o mongwe le o mongwe. Hayden o ile a phema seripa sa sekontiri seo se bego se wa ge karolo ya siling e phuhlama. Dithapo le diphaephe tša moya di be di fegilwe marulelong, di šikinyega bjalo ka di- pendulum tša mebala e mentši.
  
  Hayden o ile a leba mojakong wa sele, eupša Ramses o be a le bohlale ka mo go lekanego go ka thibela tsela ya gagwe. Go tšere motsotswana pele a lemoga gore o be a sa swere Glock, gomme ka nako yeo bontši bja siling e be e phuhlama gomme dithipa ka botšona di be di khunama ka gare, di nyakile go phuhlama.
  
  "Ke nagana gore... o feteleditše," Price a realo ka go hema.
  
  "Lefelo le ka moka la go hlabja le a wa," Hayden a goeletša sefahlegong sa Ramses.
  
  "Sa tšwa go".
  
  Motšhošetši o ile a ema gomme a kitimela lebotong la kgole, maru a sekontiri le diripana tša sekontiri le polasetara di fofa le go wa go mo dikologa. Lebati la ka ntle le ile la retologa gomme ka morago la bulega. Hayden o ile a swara baara gomme a ikgogela godimo, a swara lehlanya, Price a kgokologa ka morago. Ba be ba na le batho ka godimo. Ramses o be a kgona go ya kgole gakaakaa feela.
  
  Ka kgopolo yeo, Hayden o ile a nyaka mogala wa gagwe, eupša o ile a kgona go sepedišana le Ramses ka thata. Monna yo o be a le lebelo, a le thata e bile a se na kwelobohloko. O ile a gata manamelo, a hlatswa tlhohlo ya lephodisa le tee gomme a mo lahlela hlogo pele go Hayden. O ile a swara mošemane, a mo swara, gomme ka nako yeo Ramses o be a šetše a pitlela ka mojako wa ka godimo.
  
  Hayden o ile a kitimela ka go phegelela ka phišo. Lebati la ka godimo le be le eme le bulegile kudu, galase ya lona e phatlogile, diforeime tša lona di arogane. Mathomong, sohle seo a bego a ka se bona a le ka phapošing ya go hlokomela e be e le Moore, yo a bego a tsoga fase gomme a fihlelela go otlolla diskrini tše mmalwa tše di kgopamego. Tše dingwe di ile tša gagolwa mafelong a tšona a go emiša dikepe, tša aroga lebotong gomme tša thula ge di kotama. Kinimaka bjale o ile a ema ka sekerini se wela magetleng, galase le polasitiki di swere meriring ya gagwe. Baemedi ba bangwe ba babedi ka phapošing ba be ba leka go ikgoga mmogo.
  
  "Ke eng seo se re hlabilego?" Moore o ile a kitimela ka ntle ga phapoši ge a lemoga Hayden.
  
  "Kae hele Ramses?" a goeletša. "Na ga se wa mmona?"
  
  Molomo wa Moore o ile wa bulega. "O swanetše go ba ka gare ga boloko ya sele."
  
  Kinimaka o ile a borashe galase le ditlakala tše dingwe magetleng a gagwe. "Ke ile ka lebelela... Ke moka dihele ka moka tša phuhlama."
  
  Hayden o ile a roga ka go hlaboša ge a lemoga manamelo a ka go la nngele ga gagwe, gomme ka morago a lemoga mathudi a ka pele ao a bego a lebeletše ofisi ye kgolo ya lefelo la go hlokomela lefelo. Go be go se na tsela ye nngwe ya go tšwa moagong ge e se go o tshela. O ile a kitimela go seporo, a se swara gomme a hlahloba phapoši yeo e lego ka tlase. Bašomi ba ile ba fokotšwa, bjalo ka ge batšhošetši ba be ba rulagantše, eupša mešomo e mengwe lebatong la ka tlase e ile ya swarwa. Bobedi banna le basadi ba be ba kgoboketša dilo tša bona, eupša bontši bo be bo lebile mojakong o mogolo ba gogilwe dibetša, bjalo ka ge eka ba letetše tlhaselo. Ramses o be a ka se kgonege gore a be gare ga bona.
  
  Bjale kae?
  
  Tebelelo. Ke a lebelela. E be e se...
  
  "Se ga se mafelelo!" - a goeletša. "Tloga mafasetereng!"
  
  Morago ga nako kudu. Blitzkrieg e ile ya thoma ka go thuthupa mo gogolo kudu; mafasetere a ka pele a ile a thuthupa gomme karolo ya lebota ya phuhlama. Pono ka moka ya Hayden e ile ya šutha, mothaladi wa marulelo wa wa. Ditlakala di ile tša thuthupa seteišeneng ka moka ge maphodisa a be a wa. Ba bangwe ba ile ba ema ka matolo goba ba gagabela ba tloga. Ba bangwe ba ile ba gobala goba ba ikhwetša ba swere ke molaba. RPG e ile ya šišinya ka gare ga bokapele bjo bo robegilego gomme ya thula ka gare ga khonsule ya mohlokomedi, ya romela diphuphu tša kgabo, muši le ditlakala go putla lefelo la kgauswi. Ke moka Hayden o ile a bona maoto a kitima ge banna ba bantši bao ba aperego mask ba tšwelela, ka moka ba tlemilwe dithunya magetleng. Ba phatlalalela ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe, ba be ba lebiša go selo le ge e le sefe seo se sepelago, ke moka, ka morago ga go ela hloko ka kelohloko, ba thunya. Hayden, Kinimaka le Moore ba ile ba bušetša mollo morago gateetee.
  
  Dikulo di ile tša phunya seteišene seo se sentšwego. Hayden o ile a bala batho ba lesometee ka tlase pele mathudi a kota ao a bego a mo šireletša a thoma go pšhatlaganywa diripana. Dikgopa di ile tša feta thwii. Dikarolwana di ile tša kgaoga, tša fetoga dikarolwana tše kotsi. Hayden o ile a wela morago godimo ga gagwe go tšwa ka morago gomme ka morago a kgokologa. Vese ya gagwe e be e tšere dithunya tše pedi tše dinyenyane, e sego go tšwa dikulo, gomme bohloko bjo bogolo bja namane ya gagwe ya ka tlase bo ile bja mmotša gore tlhale ya kota e hlabile nama yeo e pepentšhitšwego. Kinimaka le yena o ile a hemela godimo, gomme Moore a ema go apola baki ya gagwe le go tloša ditšhitswana legetleng la gagwe.
  
  Hayden o ile a gagabela morago mathuding. Ka gare ga dikgoba, o ile a lebelela tšwelopele ya sehlopha sa bahlasedi gomme a kwa go ngunanguna ga mala ge ba be ba bitša moetapele wa bona. Ramses o ile a kitima bjalo ka tau ya go tsoma, ka ntle ga pono ya Hayden ka nako ya ka fase ga motsotswana. O ile a pitlela sebaka sa go thuntšha, eupša o be a šetše a tseba gore kulo e be e ka se fofele kgauswi.
  
  "Mongongoregi!"
  
  Hayden o ile a ema, a lebelela Kinimaka ka mahlo a go tšhoša gomme a kitimela manamelong. Ba be ba sa kgone go dumelela kgošana ya botšhošetši go tšhaba. Ka lentšu la gagwe pomo e be e tla thuthupišwa. Hayden o be a na le maikutlo a gore a ka se lete nako ye telele.
  
  "Tloga, tloga!" - o ile a bokolla Mano. "Re swanetše go bušetša Ramses morago ka pela!"
  
  
  KGAOLO YA MASOME BOBEDI-SENYENE
  
  
  Mapatlelo ao a bego a le ka ntlenyana ga lefelo leo gantši a be a tletše ka batho, tsela ya go tshela e be e tletše ka basepelaka maoto gomme ditsela di be di duma ka morethetho o sa kgaotšego wa dikoloi tšeo di fetago. Meago e metelele yeo e nago le mafasetere a mantši gantši e be e bontšha medumo ya dinaka tšeo di llago le ditshego magareng ga yona, e lego seo se bontšhago go oketšega ga tirišano ya batho, eupša lehono pono e be e fapane kudu.
  
  Muši o ile wa dikologa go putla tsela gomme wa rotogela leratadimeng. Mafasetere ao a pšhatlagantšwego a be a tletše ditsejaneng tša maoto. Mantšu a kgaoditšwego a ile a sebela go dikologa lefelo la go khutša ge bao ba tšhogilego ke dikgapetla le bao ba gobetšego ba be ba hlaphogelwa goba ba etšwa go khuta. Di- sairene di ile tša lla bokgoleng bjo bo lego kgaufsi. Lehlakore la 3rd Avenue la moago wa bona le be le bonagala eka towe ye kgolo e e fošitše ka gore ke seripa sa tšhese ye talalerata gomme ya ntšha diloma tše kgolo go yona.
  
  Hayden o ile a lemoga mo gonyenyane ga se, a kitimela ka ntle ga seteišene gomme ka morago a fokotša lebelo ge a be a lebelela go dikologa bakeng sa bao ba tšhabilego. Ka go lebanya pele, kua 51st Street, e be e le bona feela bao ba bego ba kitima-banna ba lesometee ba apere diaparo tše ntsho, ka Ramses yo a sa belaetšego a phagame ka godimo ga ba bangwe ka moka. Hayden o ile a kitimela magahlanong a ditsela ao a bego a gašane ke marope, a makaditšwe ke setu seo se bego se mo dikologile, mokgoši wa setu le maru a lerole ao a bego a tšhologa ao a bego a leka go mo foufatša. Godimo ka godimo, dikgoba magareng ga marulelo a meago ya diofisi-dikokwane tše di otlologilego tša sekontiri tšeo di swayago tsela e otlologilego go swana le mela godimo ga keriti-seetša sa letšatši sa mesong se ile sa katana le go phadišana. Letšatši le be le tšwelela ka sewelo ditarateng pele ga mosegare wa sekgalela, le be le bonagatša go tšwa mafasetereng nako ye nngwe pejana gomme le boneša fela magahlano a ditsela go fihlela le rotoga godimo ga hlogo gomme le sa hwetše tsela ya lona go theoga magareng ga meago.
  
  Kinimaka, mpša ya kgale ye e botegago, e ile ya kitimela ka thoko ga gagwe. O itše: "Ke tše lesomepedi feela tša tšona." "Moore o beile boemo bja rena leihlo. We"ll follow them go fihlela re hwetša di reinforcement, go lokile?"
  
  O ile a re: "Ramses." "Se ke selo seo re tlago pele. Re tla mo bušetša morago go sa šetšwe ditshenyagalelo le ge e le dife."
  
  "Hayden," Kinimaka o ile a nyakile a thulana le bene yeo e bego e eme. "Ga o nagane ka se gabotse. Ramses o ile a rulaganya se sengwe le se sengwe. Gomme le ge a se a dira bjalo - le ge lefelo la gagwe le be le dutlile ka tsela ye nngwe ka phapošing ya bohlano - ga go na taba bjale. Ye ke pomo yeo re swanetšego go e hwetša."
  
  "Lebaka le lengwe la go thopa Ramses."
  
  "A ka se tsoge a re boditše," Kinimaka a realo. "Eupša mohlomongwe yo mongwe wa barutwana ba gagwe o tla e dira."
  
  Hayden o itše: "Ge nako e telele re ka boloka Ramses a sa leka-lekane." "Monyetla o mokaone wo motse wo o nago le wona wa go phologa tše ka moka."
  
  Ba ile ba kitima go bapa le tsejana ya maoto, ba dula ka gare ga meriti e sego kae yeo e bego e lahlelwa ke meago e phagamego gomme ba leka go se dire lešata le ge e le lefe. Ramses o be a le bogareng bja pakete ya gagwe, a nea ditaelo, gomme bjale Hayden o ile a gopola gore morago kua mmarakeng o be a biditše banna ba "mašole a gagwe a madira." Yo mongwe le yo mongwe wa bona o be a bolaya e bile a botegela morero wa gagwe, a le megato e mentši ka godimo ga bahlabani ba tlwaelegilego ba go thwala. Mathomong, batho ba lesomepedi ba ile ba kitimela ntle le go nagana kudu, ba bea sekgala se sennyane magareng ga bona le lefelo, eupša ka morago ga motsotso ba ile ba thoma go fokotša lebelo, gomme ba babedi ba lebelela morago, ba lekola ge e ba go na le bao ba ba phegelelago.
  
  Hayden o ile a thunya, a bogola ka bogale go tšwa go Glock ya gagwe. Monna yo mongwe o ile a wa, gomme ba bangwe ka moka ba retologa, ba thuntšha morago. Baemedi ba babedi ba peleng ba CIA ba ile ba dutla ka morago ga lefelo la matšoba la sekontiri. Hayden o ile a lebelela go dikologa mošito wa yona wa nkgokolo, a sa nyake go lahlegelwa ke pono ya lenaba la gagwe. Ramses o be a le kgauswi le go thubega, a khupeditšwe ke batho ba gagwe. Bjale o ile a bona gore Robert Price o tlogetšwe pheletšong ya gagwe, a sa kgone go ema ka thata, eupša a sa dutše a dira gabotse go monna yo a bethilwego, yo a tšofetšego. Tlhokomelo ya gagwe e ile ya boela morago go Ramses.
  
  "O thwi fao, Mano. A re fedišeng se ka. Na o nagana gore di sa tlo thuthupa ge a ka hwa?"
  
  "Damn, ga ke tsebe. Go mo tšea a phela go be go tla šoma gakaone. Mohlomongwe re ka mo swara e le topollo."
  
  "Ee, go lokile, re swanetše go batamela ka mo go lekanego pele."
  
  Khamera e ile ya godiša gape, mo nakong ye e khupetša go tšhaba ga bona. Hayden o ile a kitima go tloga malaong a matšoba go ya go malao a matšoba, a ba kitimiša setarateng. Dikulo di ile tša lla magareng ga dihlopha tše pedi, tša pšhatlaganya mafasetere gomme tša thula dikoloi tšeo di bego di eme. Mothaladi wa dithekisi tše serolane tše di phatlaletšego o ile wa nea Hayden khupetšo e kaone le sebaka sa go batamela kgaufsi, gomme ga se a dika-dika go e tšea.
  
  "A re!"
  
  O ile a namela thekisi ya mathomo, a thelela ka thoko gomme a šomiša ye nngwe yeo e šetšego ka thoko ga tsela go ikhupetša ge a kitimela go ye e latelago. Mafesetere a ile a thuthupa go mo dikologa ge baleti ba gagwe ba kgolego ba be ba leka go di tloša, eupša sekhurumetšo se be se bolela gore mašole a mafsa a Ramses a be a sa tsebe gore a kae e le ka kgonthe. Dithekisi tše nne ka morago gomme ba be ba gapeletša batamelane go khuta, ba ba fokotša lebelo.
  
  Sedirišwa sa ditsebe sa Kinimaki se ile sa thoma go phaphasela. "Thušo e bokgoleng bja metsotso ye mehlano."
  
  Eupša gaešita le se se be se sa kgonthišege.
  
  Le mo nakong ye, sele e ile ya šoma e le sehlopha se se kopanego. Hayden o ile a fa go kitimiša, a sa kgone go tswalela sekgoba ka polokego gomme gape a gapeletšega go boloka dithunya. Go ile gwa bonagala gore sele le yona e be e thoma go tshwenyega ka kgonagalo ya gore dithušo tša matlafatšo di fihle ge metšhene ya tšona e be e thoma go tšhoga kudu, e se šedi kudu. Hayden o ile a lebiša go yo mongwe wa baleti ba ka morago gomme a foša feela ka gobane o ile a feta sehlare seo se betlilwego ge a be a thuntšha.
  
  Pure mahlatse a mabe.
  
  "Mano," a realo gateetee. "Na re lahlegetšwe ke e tee ya tšona felotsoko?"
  
  "Bala gape."
  
  O be a kgona go bala dinomoro tše lesome feela!
  
  O ile a tšwelela a sa le gona, a kgokologa go tšwa ka tlase ga koloi yeo e bego e eme ka setaele. Sethunya sa gagwe sa mathomo se ile sa kgokagana le mokokotlo wa lengwele la Kinimaki, sa dira gore monna yo mogolo a inama. Ge a dutše a raga, seatla sa gagwe sa le letona se ile sa tliša PPK e nyenyane, yeo bogolo bja yona bo ilego bja dira gore e se ke ya bolaya ka tlase ga moo. Hayden o ile a lahlela Kinimaka ka thoko, mmele wa gagwe wo monnyane o be o le maatla e bile o na le mafolofolo go swana le moatlelete ofe goba ofe wa maemo a lefase, eupša le seo se be se ka šišinya monna yo mogolo go se nene.
  
  Kulo e ile ya fofa magareng ga bona, e makatša, e hema, motsotso o mokopana kudu wa dihele tše di hlwekilego, gomme ka morago legionnaire ya šutha gape. Kotlo e nngwe e ile ya kgokagana le lengwele la Hayden, gomme Mano a tšwetša pele go wa ga gagwe, a thula sehuba-pele ka koloing yona yeo e emišitšwego yeo lenaba la bona le bego le e dirišitše bakeng sa go khupetša. Go ile gwa mo tšhabela go ngunanguna ge a ikhwetša a leka ka go hloka kholofelo go dikologa ka matolo.
  
  Hayden o ile a kwa bohloko bjo bonyenyane lengoleng la gagwe gomme sa bohlokwa kudu, a lahlegelwa ke teka-tekano gatee-tee. O be a tseba kudu ka go tšhaba ga Ramses le buffet ye e šiišago yeo e ilego ya latela go feta ka legionnaire ya go lwa, gomme tlhale ye nngwe le ye nngwe ya sephedi sa gagwe e be e nyaka go fetša se ka pela. Eupša monna yo e be e le mohlabani, mohlabani wa kgonthe gomme go molaleng gore o be a nyaka go phologa.
  
  O ile a thuntšha sethunya gape. Bjale Hayden o be a thabile gore o lahlegetšwe ke tekatekano ya gagwe ka ge a be a se mo a bego a letetše gore a be gona. Lega go le bjalo, kulo e ile ya mo fula legetleng. Kinimaka o ile a itahlela ka seatleng ka sethunya, a se epela ka tlase ga thaba ya mešifa.
  
  Legionnaire e ile ya mo lahla gatee-tee, e bona go hloka mohola ga go lwa le mo-Hawaii. Ke moka o ile a ntšha legare le le boifišago la disenthimithara tše seswai gomme a tšholla Hayden. O ile a sotha ka go se loke, a hwetša sekgoba se itšego gore a pheme go itiwa mo go bolayago. Kinimaka o ile a šišinya sethunya sa gagwe, eupša legionnaire o be a lebeletše pele se gomme a se šišinya ka lebelo kudu, thipa e ile ya sega mo-Hawaii o šoro sehubeng, seo se ilego sa fetoga se se sa rego selo ka baka la veste ya monna yoo, eupša e sa dutše e mo lahlela godimo ga di- haunches.
  
  Phapanyetsano e ile ya nea Hayden sebaka seo a bego a se nyaka. Ge a dutše a ntšha sethunya sa gagwe, o ile a phopholetša seo legionnaire e bego e tla se dira-go retologa gomme a lahlela thipa godimo ga bohwirihwiri-ka gona o ile a gata ka thoko, a goga sethunya.
  
  Dikulo tše tharo di ile tša gagoga sehubeng sa monna yo ge thipa e be e kgorometšwa mojakong wa koloi gomme e lla fase, e sa bake kotsi le ge e le efe.
  
  "Mo tšee Walter," Hayden a botša Kinimake, "Re tla hloka kulo ye nngwe le ye nngwe."
  
  Ge a eme, o ile a bona sehlopha seo se sa belaetšego sa banna bao ba itlhamilego ba kitimela setarateng, dimithara tše makgolo a sego kae go tloga moo. Go be go raragana kudu bjale - dihlopha tša batho di be di tšwelela le go lelera mebileng, di lebile gae goba di lekola tshenyo, goba gaešita le go ema ka pono ye e bonagalago gomme di kgotla didirišwa tša bona tša Android - eupša pono ya hlogo ya Ramses yeo e tšwelelago maotong a mangwe le a mangwe a mmalwa e be e lemogwa ka ponyo ya leihlo .
  
  "Bjale šutha," a realo, a gapeletša ditho tša gagwe tše di opago le tše di robegilego gore di šome ka mo go fetago bokgoni bja tšona.
  
  Khamera e ile ya nyamelela.
  
  "Seo sa-".
  
  Kinimaka o ile a sepela go dikologa koloi, a tlola godimo ga hood.
  
  "Lebenkele le legolo la dipapadi," mo-Hawaii a realo ka go hema. "Ba ile ba thuma ka gare."
  
  "Mafelelo a tsela, Kgošana Ramses," Hayden a tshwela mantšu a mabedi a mafelelo ka lenyatšo. "Potlaka, Mano. Go swana le ge ke boletše, re swanetše go boloka setlatla se swaregile gomme re tloše tlhokomelo ya sona pomo ye ya nuclear. Motsotso o mongwe le o mongwe, motsotswana o mongwe le o mongwe o a bala."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO
  
  
  Mmogo ba ile ba sepela ka mamati a ka pele ao a sa dutšego a šikinyega a lebenkele la dipapadi gomme ba tsena ka gare ga lona le legolo le le homotšego. Dipontšho, diraka le difega tša diaparo di be di le gohle, go bapa le phapoši ye nngwe le ye nngwe ya go sepela. E hlomilwe siling yeo e bulegilego, mabone a be a newa ke dithaele tše di phadimago. Hayden o ile a lebelela lebatong le lešweu leo le bonatšago gomme a bona mehlala ya maoto ya lerole yeo e išago pelong ya lebenkele. Ka lepotlapotla, o ile a hlahloba lebenkele la gagwe gomme a lokiša veste ya gagwe. Sefahlego seo se bego se lebelela ka ntle go tšwa ka tlase ga raka ya diaparo se ile sa mo dira gore a tšhoge, eupša poifo yeo e bego e ngwadilwe dibopegong tša yona e ile ya mo dira gore a nolofale.
  
  O ile a re: "O se ke wa tshwenyega. "Theoga o homole."
  
  O be a sa nyake go kgopela ditaelo. Gaešita le ge ba ka ba ba be ba latela ditsela tša leraga, lešata leo le bego le le ka pele le ile la nea maemo a diphetho tša bona. Go lla ga Price ka mehla e bile mohola o oketšegilego. Hayden o ile a thelela ka tlase ga setulo sa matsogo sa tšhipi seo se tletšego ka di- legging gomme a kgoromeletša go feta mannequin ya lefatla yeo e aperego yunifomo ya go itšhidulla ya Nike lefelong leo le bego le beetšwe didirišwa tša dipapadi. Diraka tša di-barbell, diterei tša boima bja mmele, di- trampoline le di-treadmill di be di lokeleditšwe ka methaladi e lekanago. Ge re fo hudugela karolong e nngwe, go be go e-na le sehlopha sa batšhošetši.
  
  Monna yo mongwe o ile a mmona, a tsoša alamo gomme a thunya. Hayden o ile a kitima ka thata le ka sekhutlong, a kwa kulo e kgorometšwa go tšwa letsogong la tšhipi la mosesiši wa sekepe disenthimithara feela go ya ka go le letshadi la gagwe. Kinimaka o ile a tlolela ka thoko, a kotama kudu karolong ya conveyor ya treadmill gomme a kgokologa ka sekgobeng. Hayden o ile a bušetša theto go legionnaire ka go dira lešoba ka rakeng ya di- sneaker ka godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  Monna yo o ile a boela morago ganyenyane-ganyenyane ge bašomi-gotee le yena ba be ba phatlalala. Hayden o ile a lahlela mokotla wa duffel wo mopinki moyeng go lekola dinomoro tša bona gomme a šišinya sefahlego ge dithunya tše nne tše di aroganego di o thula ka maatla.
  
  "Mohlomongwe go khupetša go tšhaba ga Ramses," Kinimaka a hema.
  
  Hayden o ile a hema ka gore: "Ge e ba re kile ra nyaka Torsten Dahl."
  
  "O nyaka gore ke leke mokgwa wa bohlanya?"
  
  Hayden o be a sa kgone go gatelela ditshego tša gagwe. O itše: "Ke nagana gore ke kgetho ya mokgwa wa bophelo go feta go fetoša gear."
  
  "Se sengwe le se sengwe seo e lego sona," Kinimaka a realo. "A re akgofeleng."
  
  Hayden o ile a mo betha go fihla go punch, a tlola ka ntle ga sekhurumetšo gomme a bula mollo ka pela. Yo mongwe wa dipopego o ile a hemela godimo gomme a wela ka thoko, ba bangwe ka moka ba duma fase. Hayden o ile a ba hlasela, a tlogela mapheko tseleng ya bona, eupša a tswalela sekgoba ka pela ka mo a bego a ka kgona. Mašole a madira a ile a boela morago, a thuntšha godimo gomme a nyamelela ka morago ga raka ya go fihla siling ya di- sneaker tša leina le lengwe le le lengwe le mmala o mongwe le o mongwe wo o bego o le gona. Hayden le Kinimaka ba ile ba dula fase ka lehlakoreng le lengwe, ba ema motsotswana.
  
  "Itokišitše?" - Ke ile ka botšiša. Hayden o ile a hemela godimo ge a lokolla setho sa sele seo se welego sebetša sa gagwe.
  
  "Eya," Kinimaka a realo.
  
  Ge ba dutše ba tsoga, go thuthupa ga mollo wa dithunya tša motšhene go ile gwa pšhatlaganya ganyenyane raka ya tlwaetšo ka godimo ga dihlogo tša bona. Dikarolwana tša tšhipi le khatebote, lešela le polasitiki di ile tša nela godimo ga bona. Hayden o ile a namela moeding gaešita le ge sebopego ka moka se be se thekesela.
  
  "Oh..." Kinimaka a thoma.
  
  "Mongongoregi!" Hayden o ile a fetša gomme a tlola.
  
  Seripa ka moka sa ka godimo sa khaonthara ye sephara se ile sa phuhlama, sa gagoga diripana gomme sa wela godimo ga tšona. Leboto le legolo le le lekeletšego la dishelofo, le ile la lahlela ka thoko di- strut tša tšhipi, mapokisi a khatebote le mekgobo ya dieta tše difsa tša lešela ge di fihla. Kinimaka o ile a emiša seatla sa gagwe bjalo ka ge eka o be a nyaka go itšhireletša moagong gomme a tšwela pele go sepela ka kgodišego, eupša ka lebaka la boima bja gagwe o ile a wela ka morago ga Hayden yo a bego a tšhaba. Ge a kgokologela kgole le lešaba leo le wago, leoto la gagwe la go goga le swara thekgo ya tšhipi, Kinimaka o ile a epela hlogo ya gagwe ka fase ga matsogo a gagwe gomme a itlhama ge a wela godimo ga gagwe.
  
  Hayden o ile a fetša go lahlela a swere sethunya ka seatleng gomme a lebelela morago. "Mano!"
  
  Eupša mathata a gagwe a be a sa tšwa go thoma.
  
  Mašole a mane a madira a ile a mo hlasela, a raga sethunya gomme a betha mmele wa gagwe ka dikotlo tša dithunya tša ona. Hayden o ile a ikhupetša gomme ka morago a kgokološa tše dingwe gape. Raka ya di- basketball e ile ya wa, ya romela dibolo tša mmala wa namune di fofa ka mahlakoreng ka moka. Hayden o ile a lebelela ka magetleng a gagwe, a bona meriti e sepela, gomme a lebelela go dikologa bakeng sa Glock ya gagwe.
  
  Thunyo e ile ya lla. O ile a kwa kulo e thula selo se sengwe kgauswi le hlogo ya gagwe.
  
  "Ema thwi mo," a realo lentšu.
  
  Hayden o ile a gatsela gomme a lebelela godimo ge meriti ya banna ba Ramses e theogela godimo ga gagwe.
  
  "Bjale o na le rena."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-TEE
  
  
  Drake o ile a thunya ka lefelong leo le senyegilego, Alicia a le ka thoko ga gagwe. Motšhene wa mathomo wo ba o bonego e be e le go tšwa go Moore ge a be a retologa mathudi a ka godimo gomme a ba šupa ka sethunya. Ka morago ga seripa sa motsotso, kimollo e ile ya bonagala sefahlegong sa gagwe.
  
  "Mafelelong," a hema. "Ke nagana gore lena banna le fihlile mo pele."
  
  "Re hweditše temošo ye nnyane ya e sa le pele," Drake a realo. "Clown ye nngwe yeo e bitšwago Alligator?"
  
  Moore o ile a bonagala a gakanegile gomme a ba šupa ka seatla gore ba ye ka godimo. "Ga se nke ka kwa ka yena. Na ke yena moetapele wa sele ya bohlano?"
  
  "Re nagana bjalo, ee. Ke wazzok ya go nyobana ka lerete leo le tletšego ka masepa, eupša bjale o okametše pomo ye ya nuclear."
  
  Moore o ile a lebelela a bulegile molomo.
  
  Alicia o ile a fetolela. "Alligator e kwagala e hlanya go feta Julian Marsh ka morago ga dilithara tše lesome tša kofi, gomme nkabe ke boletše gore seo se be se sa kgonege go fihlela ke ekwa seo a bego a swanetše go se bolela. Ka gona, Hayden o kae gomme go diregile eng mo?"
  
  Moore o ile a ba beela ka moka, a swaya diphošo ka ntwa magareng ga Ramses le Price gomme ka morago a tšhaba. Drake o ile a šikinya hlogo ka boemo bja seteišene le kabo e sa lekanego ya baemedi.
  
  "Na a ka be a ile a rulaganya se? Go tla tseleng ka moka go tšwa mošate woo wa go hlapanywa kua Peru? Gaešita le ge re be re hlahloba bazaar?"
  
  Mai o be a bonagala a belaela. "Go kwagala e le mo go lego kgole ganyenyane gaešita le go e nngwe ya dikgopolo tša gago."
  
  "Gomme ga go na taba," Alicia a realo. "Ka kgonthe? Ke ra gore ke mang yo a nago le taba? Re swanetše go kgaotša go itšhela gase gomme re thome go phuruphutša."
  
  "Mo nakong ye," May a realo. "Ke dumelelana le Taz. Mohlomongwe moratiwa wa gagwe wa mafelelo o ile a mo kokotela tlhaologanyo e itšego." O ile a lahlela mahlo ka botho go Bo.
  
  Drake o ile a tšhošwa ke ge Moore a mo lebelela, mahlo a gagwe bjale a phatlaletše le go feta. Moemedi wa Home Office o ile a ba lebelela ka mahlo a go tšhoša ba bane.
  
  "Go kwagala bjalo ka monyanya wo mogolo, banna."
  
  Drake o ile a e šišinya magetla. "Ba ile kae? Hayden le Kinimaka?"
  
  Moore o ile a šupa. "ya bo-51. Latela Ramses, balatedi ba gagwe ba lesometee le setlatla seo Price ka muši. Ke ile ka lahlegelwa ke pono ya bona ka morago ga metsotso e sego kae feela."
  
  Alicia o ile a šupa mothalong wa diskrini. "Na o ka di hwetša?"
  
  "Bontši bja dikanale di golofetše. Diskrini di a senywa. Re be re tla gatelelwa ka thata go hwetša Battery Park gona bjale."
  
  Drake o ile a sepela go ya go seporo sa mathudi seo se robegilego gomme a lebelela go dikologa seteišene le setarateng ka ntle. E be e le lefase le le makatšago leo le bego le rapaletše pele ga gagwe, le thulana le motse wo a bego a o nagana, morago direthe tša wona, bonyenyane bakeng sa lehono. O be a tseba tsela e tee feela ya go thuša batho ba gore ba kaone.
  
  Di boloke di bolokegile.
  
  "Na o na le ditaba tše dingwe?" Moore o ile a botšiša. "Ke dumela gore o be o bolela le Marsh le mošemane yo wa Alligator."
  
  "E no ba seo re go boditšego sona," Alicia a realo. "Na o lekotše dikhoutu tša go thibela go šoma?"
  
  Moore o ile a šupa leswao leo le panyago leo le bego le sa tšwa go thoma go phadima go e nngwe ya diskrini tšeo di šetšego. "A re lebelele".
  
  Drake o ile a boa ge Beau a lebile setšidifatšing sa meetse go yo tšea seno. Moore o ile a bala imeile ka go hlaboša, a fihla ntlheng ka pela gomme a tiišetša go nepagala ga dikhoutu tša go thibela go šoma.
  
  "Ka gona," Moore o ile a bala ka kelohloko. "Dikhoutu ge e le gabotse ke tša kosher. Ke swanetše go bolela gore se se a makatša. Na o nagana gore Marsh o be a tseba gore o tla thopša?"
  
  Drake o itše: "Go ka ba le palo le ge e le efe ya mabaka." "Polokego go wena ka noši. Go leka-lekanya mo moeding. Taba e bonolo ke gore monna yo o kopana ka dipotologo tše tshela go feta seripa se se tletšego. Ge nkabe Alligator yeo e be e sa kwagale e le ya go itira eka ke yona, ge e le gabotse ke be ke tla ikwa ke bolokegile gona bjale."
  
  "Whappie?"
  
  "Dinate?" Drake o ile a leka. "Ga ke tsebe. Hayden o bolela leleme la geno gakaone go mpheta."
  
  "Seisimane". Moore o ile a dumela ka hlogo. "Polelo ya rena ke Seisemane."
  
  "Ge o ka bolela bjalo." Eupša se ke selo se sebotse, banna. Dikhoutu tša kgonthe tša go thibela go šoma ke selo se sebotse."
  
  "Na o a kwešiša gore re ka be re ile ra ikgokaganya le bona go sa šetšwe seo gatee-tee ge bo-rathutamahlale ba šetše ba bone setlogo sa tefo ya nuclear?" Beau o ile a realo ge a boa gomme a nwa go nwa komiki ya polasitiki.
  
  "Um, ee, eupša ga se ya direga go fihla ga bjale. Le gona go ya kamoo re tsebago ka gona, ba ile ba fetoša dikhoutu goba ba oketša selo se sefsa seo se hlohleletšago."
  
  Beau o ile a amogela se ka go šišinya hlogo go se nene.
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. Ba be ba bile seteišeneng mo e nyakilego go ba metsotso e lesome, gomme go be go se na lentšu le tee go tšwa go Hayden goba Dahl. Lehono metsotso ye lesome e ile ya kwagala bjalo ka go sa felego.
  
  "Ke leletša Hayden mogala." O ile a ntšha mogalathekeng wa gagwe.
  
  Mai a re: "O se ke wa tshwenyega. "A ga se Kinimaka yo?"
  
  Drake o ile a retologa ka bogale go ya moo a ilego a šupa gona. Sebopego se se sa belaetšego sa Mano Kinimaki se ile sa kgokologa ka go se kgaotše setarateng, se inama, go le molaleng gore se le bohloko, eupša ka manganga se ile sa kitima se lebile seteišeneng. Drake o ile a metša dipotšišo tše lesomepedi gomme go e na le moo a kitimela thwii go motho yo a bego a ka di araba. Ge ba šetše ba le ka ntle, sehlopha se ile sa swara Mano magahlanong a ditsela ao a tletšego marope.
  
  "Go direga eng, mogwera?"
  
  Kimollo ya mo-Hawaii ge a kopana le bona e ile ya širwa ke bohloko bjo bongwe bjo bo šiišago bja monagano bjo bo bego bo lalela ka tlase ga meetse. "Ba na le Hayden," a hweshetša. "Re ile ra theola tše tharo tša tšona, eupša ga se ra batamela kgauswi le Ramses goba Price. Gomme ka morago ba re lalela mafelelong. O ile a nntšha papading, gomme ka nako yeo ke tšwago ka tlase ga tone ya marope, Hayden o be a se gona."
  
  "O tseba bjang gore ba mo hweditše?" Beau o ile a botšiša. "Mohlomongwe o sa swara?"
  
  Kinimaka o itše: "Matsogo le maoto a ka a ka ba a gobetše. "Eupša ditsebe tša ka di ile tša kwa gabotse. Ba ile ba mo hlobola dibetša gomme ba mo goga. Selo sa mafelelo seo ba se boletšego ke gore..." Kinimaka a metša ka pelo ye boima, a sa kgone go tšwela pele.
  
  Drake o ile a swara mahlo a monna yo. "Re tla mo phološa. Ka mehla re dira se."
  
  Kinimaka o ile a šikinyega. "E sego ka mehla".
  
  "Ba mmoditse eng?" Alicia o ile a phegelela.
  
  Kinimaka o ile a lebelela godimo leratadimeng, bjalo ka ge eka o nyaka tlhohleletšo go tšwa seetšeng sa letšatši. "Ba boletše gore ba tla mo lebelela ka kelohloko pomo ye ya nuclear. Ba re ba tlo e tlema mokokotlong."
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-PEDI
  
  
  Thorsten Dahl o ile a tlogela sehlopha se mmalwa sa bašomi go hlwekiša lefelo leo le dikologilego Times Square gomme a iša sehlopha sa gagwe ka gare-gare meriting yeo e hlotšwego ke tsejana e tshesane. E be e homotše e bile e se na go tshwenyega, e le lefelo le le phethagetšego la go letša mogala o bohlokwa. O ile a leletša Hayden mogala pele, eupša ge a sa arabe, o ile a leka go ikgokaganya le Drake.
  
  "Sekgala se mo. Ke ditaba dife tša moragorago?
  
  "Re ka gare ga masepa, mogwera-"
  
  "Go fihla go dibolo tša gago gape?" Dahl o ile a tsena ditaba gare. "Ke eng se sefsa?"
  
  "E sego go fihla molaleng wa ka mo nakong ye. Ditlatla tšeo tša bohlanya di ile tša thubega, goba tša thubega, ka ntle ga disele tša tšona. Ramses le Price ga ba sa le gona. Sele ya bohlano e na le - goba e be e le - batho ba lesomepedi. Mano o re ba na le tše tharo."
  
  Dahl o ile a swara segalo. "Mano a bolela?"
  
  "Ee, mogwera. Ba ile ba swara Hayden. Ba mo tšea le bona."
  
  Dahl o ile a tswalela mahlo.
  
  "Eupša re sa na le nako ye nngwe." Drake o ile a leka lehlakore le letle. "Ba be ba ka se e tšee le gatee ge nkabe ba nyaka go e thuthupiša ka pela."
  
  Ba ga Yorkies ba be ba nepile, Dahl o ile a swanelwa ke go dumela. O ile a theeletša ge Drake a tšwela pele go hlaloša gore Marsh bjale o tlošitšwe temaneng ya gagwe bjalo ka Kgošana ya Lefsifsi gomme ka nakwana a tšeelwa legato ke yeo e bitšwago Alligator. Homeland e ile ya no kgona go hlaola monna yo bjalo ka mothekgi wa Amerika.
  
  "Ka kgonthe?" Dahl a realo. "Ka eng?"
  
  Drake o itše: "Mo e nyakilego go ba selo le ge e le sefe seo se ka bakago tlhakatlhakano." "He"s a mercenary, fela mo nakong ye a lahlegetšwe ke bogale bja gagwe."
  
  "Ke be ke nagana gore Ramses o be a fela a sepetša kgwebo ya gagwe 'ka ntlong'."
  
  "Alligator ke setlogolwana sa New York. O be a ka nea tsebo e bohlokwa kudu ya dithulaganyo go tshepedišo yeo."
  
  "Ee, seo se a kwagala." Dahl o ile a hemela godimo gomme a itlotša mahlo a gagwe ka go lapa. "Bjale ke eng seo se latelago? Na re na le di- coordinate tša Hayden"s?"
  
  "Ba tšere khamera ya gagwe. Ba swanetše go ba ba tšere bonyenyane tše dingwe tša diaparo tša gagwe ka gobane tag yeo e rokilwego ka hempeng ya gagwe e re o ka tlase ga tafola kua Chipotle Mexican Grill, yeo re sa tšwago go e tiišetša gore ke masepa. Dikhamera tša tšhireletšo di a šoma, eupša baamogedi ba ka lehlakoreng la rena bontši bja bona ba ile ba kgaolwa ka ntle ka lebaka la tlhaselo ya lefelong leo. Ba kopanya se sengwe le se sengwe seo ba ka se kgonago. Gomme ba fo ba ba se na mašole a lekanego. Dilo di ka sepela gampe e le ka kgonthe go tloga mo, molekane."
  
  "Ka?" Dahl o ile a boeletša. "Nka re re fetile ba babe gomme re lebile setarateng sa ba babe, akere?"
  
  Drake o ile a ema motsotswana, ke moka a re, "Re holofela gore ba tšwela pele go dira dinyakwa," a realo. "Senyakwa se sengwe le se sengwe se sefsa se re nea nako e oketšegilego."
  
  Dahl o be a sa nyake go bolela gore ga se ba dira tšwelopele le ge e le efe go fihla ga bjale. Taba yeo e be e iponatša. Mo ba be ba ithekgile ka Homeland go utolla lefelo la pomo ya nuclear, ba kitima go dikologa bjalo ka di-turkey tša Keresemose tšeo di lemošitšwego e sa le pele, feela gore Moore a šupe lefelo leo, eupša kgwebo ka moka e ile ya palelwa.
  
  O itše: "Seo re se dirilego feela e bile go senya dilo tše sego kae tšeo di dirišwago." "Ga re kgauswi le go ba kgauswi le leano la nnete la Ramses, gomme kudukudu papadi ya gagwe ya mafelelo."
  
  "Why don"t you guys go theogela seteišeneng? Re ka ba re le gotee ge go etla pele mo go latelago."
  
  "Ee, re tla e dira." Dahl o ile a šišinya seatla go sehlopha sa gagwe ka moka gomme a ikemišetša ka tsela e nepagetšego ya go ba eta pele go ya 3rd Avenue. "Dumela, Mano o swere bjang?"
  
  "Mothaka o ile a thulwa kudu lebotong leo le nago le dishelofo. O se ke wa botšiša. But he"s eager to fight, o no emela gore motho a mo fe sepheo."
  
  Dahl o ile a thoma go kitima ge ba fetša poledišano. Kensi o ile a ema kgauswi le yena gomme a dumela ka hlogo. "Khudugo ye mpe?"
  
  "Ka baka la boemo bja rena, ke nagana gore e ka be e bile mpe le go feta, eupša, ee, e be e le kgetho e mpe. Ba ile ba thopa Hayden. O ile a mo iša moo pomo e lego gona."
  
  "Go lokile, seo ke se segolo! Ke ra gore, na ka moka ga lena banna ga le na mabone a utilwego?"
  
  "Re a dira." Ba e lahla gotee le diaparo tša gagwe."
  
  "Mossad e tsene ka fase ga letlalo la gago," Kensi a realo ka setu. "Go lokile go bona, eupša e sego go nna. O dirile gore ke ikwe eka ke wa gagwe."
  
  "E be e tla ba". Dahl o ile a dumela ka hlogo. "Ka moka ga rena re swanetše go ikwa gore re laola pheletšo ya rena, le gore phetho ye nngwe le ye nngwe ge e le gabotse e lokologile. Se ga se go diriša dilo ka tsela ya go se loke."
  
  "Matšatšing a," menwana ya Kensi e ile ya kobega gomme ka morago ya kgomarela ka difihla, "o a ntlhasela ka kotsi ya gago," ke moka a mo fa pososelo ye nnyane. "Ntle le wena mogwera wa ka, o ka ntaola nako efe goba efe le kae goba kae mo o nyakago."
  
  Dahl o ile a lebelela thoko. Bridget McKenzie o be a sa thibelwe. Mosadi yoo o be a tseba gore e be e le monna yo a nyetšwego, tate, gomme le ge go le bjalo o be a sa dutše a ineela molekong. Go ba gona, ka tsela ye nngwe goba ye nngwe, o be a ka se dule mo nako ye telele.
  
  Bothata bo rarolotšwe.
  
  Smith le Lauren le bona ba ile ba kitima gotee, ba fapantšha ditlhaloso tše di homotšego. Yorgi o ile a tliša ka morago, a lapile e bile a gašane ke ditlakala, eupša a loping ka boikemišetšo bja go bapala. Dahl o be a tseba gore ye e be e le phihlelo ya gagwe ya mathomo ya kgonthe ya ntwa ya letšhogo, ya go se loke, gomme o be a nagana gore o e swara gabotse. Ditarata di ile tša phadima gomme ka morago tša retologela ka go le letshadi go ya go 3rd Avenue, di lebile magahlanong a ditsela le 51st.
  
  E be e le metsotso e sego kae e makatšago go Dahl. Mafelo a mangwe a motse a be a sa gobala, gomme gaešita le ge mabenkele a mantši a be a dula a bulegile gomme batho ba tsena ka gare ka maikwelo a go tšhoga, a mangwe a be a se na batho, a nyakile a se na bophelo. Ditarata tše mmalwa di be di dikologilwe ke dikoloi tša maphodisa a meferefere le dikoloi tša madira tša maotwana a mane tšeo di bego di phatlaletše gohle. Mafelo a mangwe a ile a tšhoga ka dihlong ka baka la go ba gona ga bahlakodi. Ka karolo e kgolo, batho bao a bego a ba bona ba be ba sa kwešiše seo ba swanetšego go se dira, ka gona o ile a oketša lentšu la gagwe go seo a bego a dumela gore ke balaodi gomme a ba laletša gore ba tšhabele kae le kae moo ba bego ba ka kgona.
  
  Gomme ka morago ba fihla lefelong leo Drake le ba bangwe ba bego ba letile, ba holofetše, gomme ba rulaganya go phološa Hayden Jay.
  
  Go fetile diiri tše sego kae feela ga e sa le go tloga mathomong a letšatši le. Gomme bjale ba be ba nyaka ka go hloka kholofelo tsela ya go hwetša pomo ya nuclear. Dahl o be a tseba gore go ka se be le go boela morago, o be a ka se kgone go tšhaba goba go iphihla ka gare ga dibunker. Sehlopha sa SPEAR se be se le ka go yona go fihla mafelelong. Ge motse o ka hwa lehono, e ka se be ka lebaka la go hloka bagale bao ba lekago go o phološa.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-RARO
  
  
  Hayden o ile a homola ge Ramses a be a lebiša tiro le karabelo, a gopotša banna ba gagwe bao ba bego ba ikarabela, a leka potego ya bona e feletšego. Ka morago ga go mo goga go tloga lebenkeleng la dithoto tša dipapadi, ba ile ba mo gapeletša go kitima gare ga bona kua 3rd Avenue, ke moka ba tšea nako ya go hwetša le go lahla mogalathekeng wa gagwe le go gagola veste ya gagwe ya go thibela kulo. Ramses o be a bonagala a e-na le tsebo e itšego mabapi le didirišwa tša go latela le mafelo a tšona gomme a laela banna ba gagwe gore ba mo apole hempe. Sedirišwa se senyenyane se ile sa hwetšwa ka pela gomme sa lahlwa, ka morago ga moo sehlopha se ile sa tšwetša pele go kitima ga sona go bapa le seo se bego se bonagala e le tsela yeo e sa rulaganyetšwago ka mo go feletšego.
  
  Hayden o ile a hwetša kgopolo ya gore se ga se bjalo le gatee.
  
  Go tšere nako. Sehlopha se ile sa tšholla dibetša tša sona tše dikgolo le diaparo tša ka ntle tše ntsho, sa utolla yunifomo ya bona e tlwaelegilego ya baeti ka tlase. Gatee-tee ba be ba phadima, ba se kotsi, e le karolo ya mašaba a makgolo a tshwenyegilego ao a bego a ralala ditarateng tša motse. Maphodisa le madira a go paterola a be a lokeleditšwe ka tše dingwe tša ditsela, eupša dikhamera di ile tša fo retologela fase tsejaneng e nngwe e lefsifsi gomme ka morago e nngwe go fihlela di hlakile. Hayden o ile a newa baki ya go se šomišwe gore a e apare. Ka nako e itšego, ba ile ba namela dithuthuthu tšeo di bego di lokišeditšwe e sa le pele gomme ba namela ganyenyane-ganyenyane go tšwa toropong ya Manhattan.
  
  Eupša e sego kgole kudu. Hayden o ile a duma ka matla a gagwe ka moka gore a ka fihlelela molaetša go motho yo mongwe-motho le ge e le ofe-bjale ka ge a tseba lefelo leo pomo e lego go lona. Go be go se na taba gore ba ka mmolaya - se se bego se le bohlokwa e be e le gore ba fišegelago thoko ba ba emišitšwe.
  
  Dipaesekele di ile tša kgokologa karolong ya tsela go theoga tsejaneng, gomme ka morago batho ba lesome-mašole a seswai ao a šetšego, e lego Ramses le Price-ba ile ba latelana ka mojako wa ka thoko wa tšhipi wo o ruthetšego. Hayden o ile a ikhwetša a le gare ga bona, moputso wa ntwa, gomme le ge a be a šetše a tseba pheletšo ya gagwe, o ile a leka go swara mahlo a mangwe le a mangwe, phetogo ye nngwe le ye nngwe ya tsela le lentšu le lengwe le le lengwe leo le sebelago.
  
  Ka kua ga mojako wa ka ntle wo o robegilego, phapoši ya ka gare yeo e nkgago e be e lebiša manamelong a sekontiri. Mo yo mongwe wa banna o ile a retologela go Hayden gomme a mo swara thipa ya gagwe mometšong.
  
  "Go homola," a realo Ramses, ntle le go retologa. "Nka rata go se go bolaye ga bjale."
  
  Ba ile ba namela mabato a mane gomme ka morago ba ema motsotswana feela pele ga mojako wa folete. Ge e bulega, sehlopha se ile sa pitlagana ka gare, sa kitimela ka ntle ga phapoši ya go sepela ka lebelo ka mo ba bego ba ka kgona ka gona. Ramses o ile a ema bogareng bja phapoši, a otlolotše matsogo.
  
  "Gomme ke rena ba," a realo. "Ka mafelelo a milione le bonyenyane mathomo a tee. Badudi ba motse wo ba tla tlogela bophelo bjo ba sa tsebe gore ye ke mathomo a tsela ya rena ye mpsha, ntwa ya rena ye kgethwa. Se-"
  
  "Ka kgonthe?" Lentšu le le omilego le ile la šitiša tirade. "Karolo ya ka e nyaka go go dumela, Ramses, eupša karolo ye nngwe, karolo ye mpe kudu, e nagana gore o tletše ka yona."
  
  Hayden o ile a hwetša tebelelo ya gagwe ya mathomo ye botse go Julian Marsh. Pythian o be a bonagala a makatša, a kgopame, bjalo ka ge eka karolo ya gagwe e phuthetšwe go ba ye nngwe. O be a apere diaparo tšeo di bego di ka se tsoge di lekana, go sa šetšwe ngwaga goba mokgwa wa gona bjale. Leihlo le lengwe le be le ntshofetše, le lengwe le bulegile kudu e bile le sa panya, mola seeta se sengwe se ile sa wa. Ka go le letona la gagwe go be go dutše brunette ye e makatšago yeo Hayden a bego a sa e lemoge, eupša go tšwa tseleng yeo ba bego ba gatelelana ka yona, go be go le molaleng gore ba be ba kgokagane ka ditsela tše dintši go feta e tee.
  
  Ka gona, e sego modirišani.
  
  Hayden o ile a lebelela ka lenyatšo ge Ramses a arabela go kwerwa ga March. "O be o tseba?" - o ile a botšiša kgošana ya botšhošetši. "Gore re go forile pele ga ge re ka kopana le wena. Pele re tseba le leina la lešilo leo le bego le tla rwala kgabo ya rena ya go ya go ile pelong ya Amerika. Gaešita le wa gago, Tyler Webb, o go eka."
  
  "Nnyoba Webb," Marsh a realo. "Gomme go tloga o ya."
  
  Ramses o ile a retologa a sega. "A re boele morago go seo ke bego ke se bolela. Gaešita le batho bao ba šomago mo ba hloile motse wo. E tura kudu, baeng ba bantši kudu. Banna le basadi ba tlwaelegilego ga ba kgone go dula mo gomme ba katana le go fihla mošomong. Na o ka akanya ka bogale bjo bo golago kgahlanong le tshepedišo le batho bao ba tšwelago pele ba e thekga? Ditefelo di lefišwa maporogong le dithanele. Ga o selo ge o se na tšhelete. Megabaru, megabaru, megabaru e gohle. Gomme e a nkgobatša."
  
  Hayden o be a homotše, a sa bala kgato ya gagwe ye e latelago, a sa lebeletše karabelo ya Marsh.
  
  Ramses o ile a gata kgato go ya ka thoko. "Le Alligator, mogwera wa ka wa kgale. Go thabiša go go bona gape."
  
  Hayden o ile a lebelela ge monna yo a bitšwago Alligator a gokarela mong wa gagwe. A leka go dula e le yo monyenyane, a homotše gomme mohlomongwe a sa lemogwe, o ile a bala gore go be go tla tšea megato e mekae gore a fihle mojakong. Go gontši kudu mo nakong ye. Ema, emela feela.
  
  Eupša o be a ka kgona go e lefelela nako e kaaka"ng? Go sa šetšwe mantšu a Ramses, o ile a ipotšiša ge e ba a be a bile a nyaka go phema go thuthupa ga nuclear. Ditaba tše dibotse e be e le gore balaodi ba be ba tswaletše lefelo la moya, ka gona monna yo o be a sa itlhaganele.
  
  Robert Price o ile a itahlela setulong ka go fegelwa. O ile a kgopela legionnaire ya kgauswi lepotlelo la aspirin, eupša a hlokomologwa ka go lebanya. Marsh o ile a pitlaganya mahlo a gagwe go Tona ya Tšhireletšo.
  
  "Na ke a go tseba?"
  
  Price o ile a khukhunela ka mo go tseneletšego ka mosamo wa gagwe.
  
  Hayden o ile a gadima go dikologa phapoši ka moka, feela bjale a lemoga tafola ya go jela yeo e bego e eme kgauswi le lefasetere leo le nago le dikgaretene kgole.
  
  Damn, ke eng se...?
  
  E be e le e nyenyane go feta kamoo a bego a nagana ka gona. Mokotla wa mokokotlo o be o le mogolo go feta mohlala wa maemo, o mogolo kudu gore o ka tsena ka phapošing ya ka godimo ya sefofane, eupša o be o ka se bonagale o sa kgahliše kudu ka morago ga motho yo mogolo.
  
  "Ke go rekišeditše yona, Mopitlo," a realo Ramses. "Ka kholofelo ya gore o tla tliša se New York. Ka se ke tla leboga ka mo go sa felego. E tšee e le mpho ge ke go botša gore wena le mogwera wa gago le tla dumelelwa go kwa mollo wo o jago tšohle. Ye ke ye kaone kudu yeo nka go fago yona, gomme e kaone kudu go feta thipa go putla kgokgokgo ya gago."
  
  Hayden o ile a swara pomo ya nuclear ka hlogo - bogolo bja yona, sebopego le ponagalo ya mokotla wa ka morago - ge e ba a ka e hloka. Go be go se na tsela yeo a bego a swanetše go hwa mo lehono.
  
  Ke moka Ramesses o ile a retologela go banna ba gagwe. O ile a re: "Mo lokise." "Gomme o se ke wa šireletša sefebe sa Amerika le onse ya bohloko."
  
  Hayden o be a tseba gore e a tla. Ba be ba paletšwe ke go mo tlema diatla tseleng ya mo, gomme bjale o ile a diriša seo ka botlalo. Ka fao dilo tše ntši di be di ithekgile ka yena ka nako yeo - pheletšo ya motse, setšhaba, bontši bja lefase le le hlabologilego. Nkgo yeo e lego ka go le letona la gagwe e ile ya thuša, molala wa yona e le bophara bjo bo phethagetšego bakeng sa seatla sa gagwe le boima bjo bo swanetšego feela bja go dira tshenyo e itšego. E ile ya pšhatlaganywa tempeleng ya monna wa kgaufsi, diripana tše di nago le mapheko di wela fase. Ge a emiša seatla sa gagwe, Hayden o ile a swara sethunya, eupša ge a se bona se phuthetšwe ka mo go šireletšegilego legetleng la gagwe, o ile a ineela gatee-tee, go e na le moo a diriša go swara ga gagwe mogopo go mo lahlela ka ntle le teka-tekano le go feta. Dibetša di be di lebišitšwe, eupša Hayden o ile a di hlokomologa ka moka. Bjale e be e le Saloon ya Monyetla wa Mafelelo fela... go se sa lwela bophelo bja gagwe - go swana kudu le ntwa ya go phologa ga toropo. Gomme na ga se ba no mo sepetša ka sephiring mo ka sephiring? Se se ile sa mmotša gore dithunya di be di tla sosobana sefahlego.
  
  Tšhoko e ile ya mo batamela go tšwa ka thoko, eupša Ramses o ile a mo thibela. Kutollo e nngwe e kgahlišago. Alligator e be e le bohlokwa go Ramses. Motsotsong o latelago, o ile a jewa, a sa kgone go tsepamiša kgopolo ka kua ga matsogo le maoto ao a bego a mo hlaba. Ke ganetša go otlwa ga tee goba tše pedi, eupša ka mehla go be go e-na le e nngwe. Ba ga se ba babe ba TV - ka tlhompho ba emela gore yo mongwe a thulwe gore yo mongwe a kgone go tsena ditaba gare. Aowa, tše di ile tša mo dikanetša gomme tša mo hlasela ka moka ga tšona ka nako e tee, ka gona go sa šetšwe gore o ile a ema gomme a thula ba bakae, ba bangwe ba babedi ba be ba mo thula. Bohloko bo ile bja thuthupa mafelong a mantši go feta kamoo a bego a ka a bala, eupša o ile a diriša mohola wa go kgopša ga gagwe go topa seripa sa mašobana sa nkgo gomme a sega banna ba babedi go putla sefahlego le matsogo. Ba ile ba boela morago, ba tšwa madi. O ile a kgokologela godimo ga para ya maoto, a romela mong wa ona a wa. O ile a leka go lahlela mogopo wo boima lefasetereng, a nagana gore o tla goga šedi, eupša selo sa go hlabja se ile sa fofa mo e ka bago seripa sa metara go tloga lefasetereng.
  
  Drake o be a tla dira"ng?
  
  O be a e tseba. Tlwa se. O tla lwa go fihla mohemo wa gagwe wa mafelelo. Ka sethokgweng sa maoto o ile a tsoma sebetša. Mahlo a gagwe a ile a kopana le mahlo a March le mosadi, eupša a ile a no kgomarelana ka thata le go feta, a hwetša khomotšo poledišanong yeo e makatšago. Hayden o ile a raga le go sotha, a hlaba mokgoši bakeng sa mokgoši o mongwe le o mongwe wo o bego o sa gatelelwa ka thata, ke moka a hwetša sofa ka morago ga gagwe. A diriša se e le selo se segolo, o ile a ikgapeletša go ema ka maoto.
  
  Seatla se ile sa mo thula sefahlegong gomme dinaledi tša thuthupa. Hayden o ile a šikinya hlogo, a tloša madi gomme a otla morago, a dira gore moganetši wa gagwe a wele. Seatla se sengwe se ile sa mo thula ka lehlakoreng la hlogo, gomme ka morago monna a mo swara lethekeng, a mo wiša maotong a gagwe gomme a mo bea morago sofeng. Hayden o ile a mo lahlela ka godimo ga mokokotlo wa gagwe a diriša lebelo la gagwe ka noši. Ka motsotswana o be a boetše maotong a gagwe, hlogo e theogile, a lahlela dikotlo dikgopong, molaleng, lethekeng le mangweleng, a lahlela go otla ka morago ga go otla, go raga ka morago ga go otla.
  
  O ile a bona Ramses a gata a lebile go bona. "Batho ba seswai!" - a goeletša. "Banna ba seswai le ngwanenyana o tee yo monnyane. Boikgantšho bja gago bo kae?
  
  "Lefelong le tee le mae a bona," Hayden a realo a sa hemele, a ba tlišetša tshenyo, a ikwa a lapile, bohloko bjo bo tšwago go dikotlo tše dintši, go lwantšha pefelo bo kokobela. Se se be se ka se swarelele go ya go ile, gomme o be a se na kholofelo ya go tšhaba.
  
  Eupša ga se a ka a kgaotša go leka. Le ka mohla ga se a ka a ineela. Bophelo e be e le ntwa ya letšatši le letšatši, go sa šetšwe gore e be e le ya kgonthe goba go se bjalo. Ge maatla a dutše a fela go tšwa go diteraeke tša gagwe gomme maatla a fela go tšwa ditho tša gagwe, Hayden o be a sa dutše a otla, le ge e le gore diteraeke tša gagwe di be di se sa lekana.
  
  Banna ba ile ba mo emišetša maotong gomme ba mo goga go putla phapoši. O ile a kwa maatla a mangwe a boela go yena gomme a kitimiša boot ya gagwe go putla leoto la gagwe, a dira gore a tšhoše. Matsogo a ile a gagamala go dikologa mešifa ya gagwe, a mo kgoromeletša go leba lefasetereng la kgole.
  
  Ramses o ile a ema godimo ga tafola yeo go yona go bego go robetše mokotla wa dipuku tša nuclear.
  
  "E nyenyane kudu," a realo ka go nagana. "Ka gona ga se mo go swanetšego. Gomme le ge go le bjalo e sa lebalegego kudu. Na o a dumela?"
  
  Hayden o ile a tshwela madi molomong wa gagwe. "Ke dumela gore o mošomo wa bohlanya wa ngwagakgolo."
  
  Ramses o ile a mo fa tebelelo ya go gakanega. "O a dira? O lemoga gore ke Julian Marsh le Zoe Shears go tšwa go The Pythians ba gokarela tlase kua, akere? Gomme moetapele wa bona - Webb - o kae? Go ya go phuruphutša lefase bakeng sa letlotlo la bogologolo la boepi bja marope, ke a gopola. Ke latela tsela yeo e lego kgale e hwile ya mohlomphegi yo e lego kgale a hwile. O latela dikgato tša gagwe tša bohlanya mola lefase le tuka. Ga ke batamele mošomo wa bohlanya wa ngwagakgolo, Mohumagatšana Jay."
  
  Gomme le ge Hayden ka gare a ile a dumela gore o be a nepile ka selo se sengwe, o ile a homola. Mafelelong a letšatši, phapoši yeo e nago le felt e swanetše go ba e ba emetše ka moka.
  
  "Bjale what"s next, o na le kgahlego ya go tseba?" Ramses o ile a mmotšiša, a myemyela. "Go lokile, e sego kudu, go bolela nnete. Ka moka re mo re nyakago go ba gona. O na le pomo ya nuclear. Ke na le Alligator, setsebi sa ka sa pomo. Setšhaba sa gešo se ka lehlakoreng la ka. Pomo ya nuclear? E nyakile go ba e loketše go... - a ema gannyane - go ba setee le lefase. Na re swanetše go re...iri go tloga bjale?"
  
  Mahlo a Hayden a ile a mo eka.
  
  "Oh haha. Bjale o a ipotšiša. Na nako ye e ntši kudu go wena? Ka gona metsotso e lesome?"
  
  "Aowa," Hayden o ile a hema. "O ka se kgone." Hle. Go swanetše go ba le selo seo o se nyakago. Selo seo re ka dumelelanago ka sona."
  
  Ramses o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša bjalo ka ge eka, kgahlanong le thato ya gagwe, gateetee o ile a mo kwela bohloko. "Kakaretšo ya se sengwe le se sengwe seo ke se nyakago e ka phapošing ye. Phedišo ya seo go thwego ke Lefase la Pele."
  
  "O dira bjang kwano le batho bao ba nyakago go go bolaya fela goba go hwa ba leka?" Hayden o ile a realo ka go hlaboša. "Goba go di emiše ntle le go retologela tšhollong ya madi ka bowena. Bothata bja Mafelelo bakeng sa Lefase le Lefsa."
  
  Ramses o ile a sega. "Lena batho le ditlaela kudu." A sega. "Karabo ke gore: 'Ga se wa swanela go re bolaya goba o re rapele. Re thibele goba o re lebelele go tshela mellwane ya gago. Yeo ke bothata bja gago bo nnoši."
  
  Hayden o ile a katana gape ge banna ba goga hempe ya gagwe ye mpsha gomme ka morago ba bea pomo gore e tlemilwe ka pele ga gagwe. Ke Alligator yo a ilego a tla pele gomme a lokolla mokotla wa mokokotlo gomme a kgaola megala ye mmalwa go tšwa ka gare. Di be di swanetše go kgomaretšwa motšheneng wa go bala nako, Hayden o be a kgodišegile. Gaešita le batšhošetši ba bjalo ba hlanya ba be ba ka se ipee kotsing ya go kgaola didirišwa tša kgonthe tša go thuthupa.
  
  O ile a holofela.
  
  Alligator e ile ya goga megala gomme ka morago ya lebelela Ramses, e letetše tumelelo ya go tšwela pele. Senatla se ile sa dumela ka hlogo. Banna ba ile ba swara matsogo a Hayden gomme ba mo kgoromeletša pele go putla tafola, ba koba mmele wa gagwe go fihlela pomo ya nuclear e mo gatelela ka mpeng. Ke moka ba ile ba mo swara lefelong la gagwe mola Alligator a phuthetše megala pele go dikologa mokokotlo wa gagwe le sehubeng, ke moka a theoga magareng ga maoto a gagwe gomme mafelelong a ya godimo go fihlela di kopana ka fase ga mokokotlo wa gagwe. Hayden o ile a kwa go gogwa mo gongwe le mo gongwe ga megala, motšhene o mongwe le o mongwe wa mokotla wa mokokotlo. Mafelelong, ba ile ba diriša mapanta a matla a magareng le theipi ya duct go kgonthišetša gore pomo ya nuclear e kgomaretše mmele wa gagwe ka go tia le gore e phuthetšwe go yona. Hayden o ile a leka ditlemo tša gagwe gomme a hwetša gore o be a sa kgone go šikinyega ka thata.
  
  Ramses o ile a ema morago go kgahlwa ke mošomo wa diatla wa Alligator. O itše: "E phethagetše." "Diabolo wa Amerika o tšere boemo bjo bobotse bja go senya naga ya gagwe. Ke sekgethwa se se swanetšego, go etša motse wo wa sebe, go bona ka moka. Bjale, Alligator, bea sešupanako gomme o re fe nako ye e lekanego ya go ya serapeng sa diphoofolo."
  
  Hayden o ile a hemela godimo tafoleng, a thoma ka go tšhoga gomme ka morago a gakantšhwa ke mantšu a motšhošetši. "Hle. O ka se kgone go dira se. O ka se kgone. Re tseba moo o lego gona le seo o rulaganyago go se dira. Re ka go hwetša ka mehla, Ramses."
  
  "O ra gore bagwera ba gago!" Alligator e ile ya goeletša tsebeng ya gagwe, ya mo dira gore a tlole le go šišinya nuke. "Mokgoma... Khmannnn! Se tshwenyege. O tla mmona gape. Marsh o ile a ipshina le yena e le ka kgonthe, mmm, eupša le rena re tla dira bjalo!"
  
  Ramses o ile a inama kgauswi le tsebe ya gagwe ye nngwe. "Ke le gopola ka moka ke le bazare. Ke dumela gore o e sentše, wa senya botumo bja ka bonyenyane mengwaga ye mebedi. Ke a tseba gore ka moka le ile la hlasela mošate wa ka, la bolaya mohlapetši wa ka Akatash, la bolaya mašole a ka a madira gomme la ntšea ka diketane. Bakeng sa Amerika. Naga ya mašilo. Morena Price ka kua o mpotša gore ka moka le karolo ya sehlopha, eupša e sego seo fela. O ipitša lapa. Go lokile, na ga go swanela gore ka moka ga lena le kopane mafelelong?"
  
  "Damn," Hayden a hema ka godimo ga mokotla wa gagwe wa mokokotlo. "Wena. Sefebe sa marete."
  
  "Oh aowa." Ke wena le lapa la gago bao le tlogago le screw up. Gopola fela - Ramses o e dirile. Le gore le ye ga se endgame ya ka. Go botega ga-ka go kgahliša le go feta. Eupša tseba gore ke tla ba felotsoko ke šireletšegilego, ke sega, mola Amerika le bagwera ba yona ka moka ba ka Bodikela ba thuthupa."
  
  O ile a inama moo mmele wa gagwe o ilego wa mo pšhatlaganya le dikagare tša mekotla ya ka morago. "Bjale ke nako ya ketelo ya gago ya mafelelo serapeng sa diphoofolo. Ke tla fa Matt Drake tlhompho ya go go hwetša," a hweshetša. "Ge pomo e thuthupa."
  
  Hayden o ile a kwa mantšu ao, ditlamorago tšeo di utilwego ka gare ga ona, eupša a ikhwetša a ipotšiša gore ke kgato efe ya kgonthe yeo e bego e tla kgahliša kudu go feta seo a bego a šetše a se rulagantše.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-NE
  
  
  Hayden o ile a thelela gomme a kitimela ka morago ga lori e nyenyane. Mašole a madira a ile a mo robatša, a sa dutše a tlemilwe pomo, ka morago ga bona maotong a bona ge ba be ba dula dipankeng ka mahlakoreng ka bobedi. Karolo e thata kudu ya leeto ka moka e be e le go mo ntšha moagong wa difolete. Mašole a madira ga se a ka a senya nako a leka go mo iphihla; ba ile ba mo kgoromeletša mo ba bego ba nyaka gomme ba sepela ka dibetša tša bona ba itokišitše. Mang le mang yo a di bonago o tla bolawa. Ka mahlatse go bona, bontši bja batho ba be ba bonagala ba ela hloko ditemošo gomme ba dula gae pele ga di-TV goba dilaptop tša bona. Ramses o ile a kgonthiša gore Hayden o bone lori e gogela godimo go ya ka thoko ga tsela kgauswi le tsejana ye lefsifsi, a nyenya nako yeo ka moka.
  
  Black le matšoao a mabotho a khethehileng.
  
  Ke mang yo a bego a tla ba thibela? Go ba botšološiša? Mohlomongwe ge nako e dutše e e-ya. Eupša yeo e be e le ntlha ka moka ya selo se sengwe le se sengwe seo se diregilego go fihla ga bjale. Lebelo le phethagatšo ya karolo e nngwe le e nngwe ya leano di ile tša leka karabelo ya Amerika mellwaneng ya yona. Dikarabelo di be di letetšwe, gomme bothata bja kgonthe e be e le gore batšhošetši ba be ba fo ba ba se na taba. Pakane ya bona e nnoši e be e le lehu la setšhaba.
  
  Ba ile ba diriša 57th Street go leba bohlabela, ba phema go paterola le di- cordon moo ba bego ba ka kgona. Go be go e-na le marope, koloi e makatšago yeo e tlogetšwego le dihlopha tša babogedi, eupša Alligator ka boyena e be e le mo-New York wa setlogo gomme e be e tseba ditsela ka moka tše di homotšego, tšeo di bonagalago di se na meetse. Tshepedišo ya kabo ya mohlagase ya motse e ile ya thuša, ya dumelela mootledi go boela gabonolo tseleng yeo e bego e rulagantšwe e sa le pele. Ba ile ba gata mogato ka go nanya, ka kelohloko, ba tseba gore ma-Amerika a be a sa arabela, a sa letile, gomme ke feela ka morago ga diiri tše mmalwa moo ba ilego ba lemoga gore pomo e ka ba e šetše e le gona.
  
  Hayden o be a tseba gore gaešita le gona bjale bahlankedi ba White House ba be ba tla kgothaletša tlhokomelo, ba sa kgone ka mo go feletšego go amogela gore mellwane ya bona e gatakilwe. Go be go tla ba le ba bangwe bao ba lekago go ikhola ka boemo. A re tlošeng Dodge le go feta gomme re screw balefela motšhelo. Lega go le bjalo, o be a tseba Coburn gomme a holofela gore baeletši ba gagwe ba kgaufsi kudu ba be ba ka botwa e bile ba na le tsebo go swana le yena.
  
  Leeto le ile la mo tlogela a na le dišo. Mašole a madira a ile a mo thekga ka maoto a ona. Go ema gatee-tee le melete e megolo go ile gwa mo dira gore a ikwe a hlatša. Mokotla wa mokokotlo o ile wa sepela ka fase ga gagwe, dikagare tša wona tše thata di dula di sa tšhoge. Hayden o be a tseba gore se ke seo Ramses a bego a se nyaka-gore dinako tša gagwe tša mafelelo di tlale ka letšhogo ge sešupanako se dutše se theoga.
  
  Go ile gwa feta nako ya ka tlase ga seripa-gare sa iri. Ditsela di be di homotše, ge e ba di se na selo. Hayden o be a sa kgone go bolela ka nnete. Ka go sotha gape mo gofsa ga leano la gagwe, Ramses o ile a laela Gator gore a tleme Marsh le Shears pomong, gotee le Hayden. Ba babedi ba ile ba ngongorega, ba lwa, gomme ba ba ba thoma go goeletša, ka fao Alligator o ile a tswalela melomo le dinko tša bona ka theipi, a dula fao go fihlela ba homola, gomme ka morago a tlogela mašoba a dinko a bona a anya moya wo mongwe. Ke moka Marsh le Shears ba ile ba thoma go lla mo e nyakilego go ba ka kwano. Mohlomongwe ba be ba boloka ditoro tša tokologo. Marsh o ile a lla bjalo ka lesea leo le sa tšwago go belegwa, gomme Shears a fofonela bjalo ka mošemane yo a nago le man flu. Bjalo ka kotlo go bona ka bobedi - gomme, ka bomadimabe, go Hayden le yena - Ramses o ile a ba tlema ba sa apara pomo ya nuclear, yeo e hlotšego mehuta ka moka ya mathata, go kgopamišwa, le go fofonela mo go oketšegilego. Hayden o ile a e tšea gabotse, a akanya ka go tšhoša ga Lovecraftian mo bjale ba ka swanago le gona gomme a ipotšiša gore ke bjang hele ba bego ba tla feta ka serapeng sa diphoofolo.
  
  "Re tla fetša ka gare," Alligator a lebelela mmisa ka go swaya diphošo. "Metsotso e mehlano palo e kahodimodimo."
  
  Hayden o ile a lemoga gore modiri wa pomo o be a bolela gabotse ge a be a dirišana le mong wa gagwe. Mohlomongwe go tshwenyega go ile gwa dira gore lentšu la gagwe le hlatloge gatee-tee. Mohlomong lethabo. O ile a lebiša tlhokomelo ya gagwe ge lori e ema gomme mootledi a sa šome ka entšene ka metsotso e sego kae. Ramses o ile a fologa thekising, gomme Hayden a šišinya gore ba ka ba ba le mojakong wa serapa sa diphoofolo.
  
  Monyetla wa mafelelo.
  
  O ile a katana ka go hloka kholofelo, a leka go thekesela go tloga ka lehlakoreng le lengwe go ya go le lengwe gomme a gohla theipi ya duct molomong wa gagwe. Marsh le Shears ba ile ba lla, gomme mašole a madira a mo gata ka dibutšwana tša ona, a dira gore go be thata go šikinyega, eupša Hayden o ile a ganetša. Seo se bego se nyakega feela e be e le go duma mo go makatšago, go thekesela mo go sa swanelago gomme difolaga di be di tla emišwa.
  
  Yo mongwe wa mašole a madira o ile a mo roga gomme a mo tlolela, a mo kgomaretša le go feta kgahlanong le tefo ya nuclear le ka morago ga koloi. O ile a lla ka gare ga theipi ya duct. Matsogo a gagwe a ile a phuthela mmele wa gagwe, a mo thibela go šikinyega, gomme ka nako yeo Ramses a boilego, o be a sa kgone go hema.
  
  Ka go rora mo gonyenyane go tšwa entšeneng, lori e ile ya tšwela pele gape. Koloi e ile ya otlela ka go nanya, gomme legionnaire ya tloga. Hayden o ile a hemela godimo, a roga mahlatse a gagwe le difahlego tša bohle bao ba bego ba mo dikologile. Go se go ye kae koloi e ile ya ema gomme mootledi a tima entšene. Go ile gwa ba le setu ge Ramses, yo ga bjale a bego a apere yunifomo ya motheo ya madira a kgethegilego, a be a tsenya hlogo ya gagwe setulong sa ka morago.
  
  O ile a bolela ka go hloka phišego gore: "Pakane e fihleletšwe." "Ema leswao la ka gomme o itokišetše go di rwala magareng ga lena."
  
  Ka ge a be a sa thuše selo, Hayden o be a kgona go hema feela ge mašole a mahlano a madira a be a ipea go dikologa sehlopha se se makatšago gomme a itokišeletša go se emiša. Ramses o ile a kokota mojako, dilo ka moka di be di hlakile gomme monna o tee a le bula. Ke moka mašole a madira a ile a emišetša sehlopha seo moyeng, a se ntšha ka bene gomme a se eta pele tseleng yeo e nago le mehlare. Hayden o ile a panya ge seetša sa mosegare se be se mo hlasela mahlo, ke moka a bona moo a bego a le gona.
  
  Sekhurumetšo sa kota seo se thekgilwego ke dikokwane tše koto tša ditena se be se otlollwa ka godimo, se dikologilwe ke botala. Molaba wa letšatši wo o rulagantšwego gabotse le wo o betlilwego, ga bjale o be o se na batho, go etša ge Hayden a be a letetše gore serapa sa diphoofolo ka moka se tla ba bjalo. Baeng ba sego kae ba sebete ba ka ba ba ile ba diriša mohola wa mafelo a go gogela ao a se nago badudi ba bantši, eupša Hayden o be a belaela gore serapa sa diphoofolo se tla dumelelwa go amogela motho le ge e le ofe diiri tše sego kae tše di latelago. Go bonagala kudu gore Ramses o ile a kgodiša tšhireletšo ya serapa sa diphoofolo gore madira a kgethegilego a be a le gona bakeng sa go kgonthišetša tšhireletšego e feletšego ya tšhemo. Di be di rwalwa tseleng yeo e bego e tletše ka mapheko le botala bjo bo fegilwego go fihlela di emišwa ke mojako wa ka thoko. Alligator e ile ya hwetša go tsena ka kgapeletšo, gomme ka morago ya ikhwetša e le ka gare ga phapoši ya siling ye e phagamego yeo e bopilwego ka ditsela tša kota, maporogo le mehlare ye mentši yeo e thušitšego go lebeletšana le moya wa monola.
  
  "Lefelo la tropike," Ramses a dumela ka hlogo. "Bjale, Alligator, tšea sephuthelwana gomme o se tsenye go ya pele ka gare ga sehlašana sa ka fase. Ga re nyake go lebelela ka pela ka kotsi."
  
  Hayden le sehlopha sa gagwe ka moka seo se bego se sa tsepama ba ile ba feleletša ba le lebatong la kota. Alligator e ile ya beakanya mabanta a sego kae, ya oketša ka theipi e oketšegilego ya duct bakeng sa go tsepama, ke moka ya fiddle ka roll ya terata e oketšegilego go fihlela a tsebiša gore detonator e phuthetšwe ka mo go šireletšegilego go dikologa bagolegwa.
  
  "Le switšhi ya go dikološa?" Ramses o ile a botšiša.
  
  "Na o na le bonnete bja gore o nyaka go oketša se?" Alligator o ile a botšiša. "Marsh le Shears ba ka thoma se pele ga nako."
  
  Ramses o ile a dumela ka hlogo ka go nagana go monna yoo. "O nepile". O ile a inama fase kgauswi le sephuthelwana, mokotla wa mokokotlo o rapaletše fase, Hayden a tlemilwe thwii ka godimo, gomme ka morago Marsh le Zoey godimo ga gagwe. Mahlo a Ramses a be a lekana le hlogo ya Julian Marsh.
  
  "Re tla tlaleletša ka switšhi ya go kwa," a realo ka setu. "Sedirišwa seo se dikologago seo ge e ba o phagamišwa goba o dira metšhene le ge e le efe e megolo, se dirago gore pomo e thunye. Ke le eletša gore le dule le eme gomme le emele gore bao a bapalago le bona sehlopheng sa Miss J ba fihle. O se ke wa tshwenyega, e ka se tšee nako e telele."
  
  Mantšu a gagwe a ile a romela go thothomela mmeleng wa Hayden. "Ke nako ye kaakang?" o ile a kgona go ntšha moya.
  
  "Sešupanako se tla bewa iri e tee," Ramses a realo. "Nako e lekanego feela go dumelela nna le Alligator go fihla lefelong le le šireletšegilego. Banna ba ka ba tla šala le pomo, e lego semaka sa mafelelo go bagwera ba gago ge e ba ba ka kgona go go hwetša."
  
  Ge?
  
  Ramses o ile a ema, a lebelela la mafelelo sephuthelwana seo a se lokišitšego, nama ya motho le ledimo la mollo ka fase, diponagalo tša go boifa difahlegong tša bona le maatla ao a a bontšhitšego godimo ga ka moka.
  
  Hayden o ile a tswalela mahlo a gagwe, bjale a sa kgone go šikinyega, kgateletšo ye e šiišago e ile ya gatelela sehuba sa gagwe ka pomo yeo e sa thibelegego gomme ya dira gore go be thata go hema. Tše e ka ba dinako tša gagwe tša mafelelo gomme go be go se na selo seo a bego a ka se dira ka morago ga go kwa Alligator a gloat ka go beakanya switšhi ya go kwa, eupša o be a tla rogakwa ge e ba a be a tla e fetša ka Tropical Zone ya New York"s Central Park Zoo. Go e na le moo, o be a tla išwa morago dinakong tše kaone tša bophelo bja gagwe, go ba ga Mano le nakong ya bona ya kua Hawaii, go ya ditseleng tša Diamond Head, maphoto a North Beach le dithabeng tša thabamollo ya Maui. Restaurant ka thaba-mollo e mafolofolo. Lefelo ka godimo ga maru. Tšhila ye khubedu ka morago ga ditsela. Mabone a go phadima go bapa le Kapiolani gomme ka morago ga moo lebopong la lewatle mafelelong a mabopong ka moka, a foma ka fase ga mabone a mahwibidu a go phatlalala a mantšiboa le go se tshwenyege, lefelo le nnoši la nnete lefaseng leo a bego a ka phonyokga dikgateletšego ka moka le matshwenyego a bophelo.
  
  Hayden o ile a ya fao bjale, ka tšhupamabaka e lla.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-HLANO
  
  
  Drake o ile a leta seteišeneng sa maphodisa, a ikwa a se na thušo ka mo go feletšego ge ba be ba fegilwe ntlheng e nngwe le e nngwe, go bona go gongwe le go gongwe, tšhupetšo e nngwe le e nngwe e nyenyane ka Ramses, Hayden goba pomo ya nuclear. Therešo e be e le gore New York e be e le e kgolo kudu gore e ka khupetšwa ka diiri tše sego kae, gomme megala e be e lla ka ntle ga sekgoketšane. Badudi ba yona e be e le ba bantši kudu gomme baeng ba yona e le ba bantši kudu. Go ka tšea madira metsotso e lesome go fihla White House, eupša go sa šetšwe bahlapetši ka moka le megato ya tšhireletšo, go be go tla tšea nako e kaaka"ng go phuruphutša lefelo le le lenyenyane? Bjale, Drake o ile a nagana, tšea boemo bjo go ya New York gomme o hwetša eng? E be e le tiragalo yeo e diregago ka sewelo moo madira a tšhireletšo a ilego a swara batšhošetši bao ge e le gabotse ba ilego ba dira bosenyi bja bona. Lefaseng la kgonthe, batšhošetši ba ile ba phegelelwa le go latišišwa ka morago ga meferefere.
  
  Dahl o ile a feleletša a fihlile, a bonagala a phatlogile e bile a lapile lefaseng, ka sehlopha ka moka sa SPEAR ka morago ga gagwe. Kenzi ka mo go sa hlalosegego o ile a thoma go lebelela gohle gomme a botšiša gore lefelo la polokelo ya bohlatse le kae. Dahl o ile a fo kgokološetša mahlo a gagwe go yena gomme a re, "Mo tlogele a sepele, go sego bjalo a ka se tsoge a kgotsofetše." Sehlopha ka moka se ile sa pitlagana gomme sa theeletša seo Drake a bego a swanetše go se bolela, seo, ntle le go tshwenyega ka Hayden, e bego e se se segolo.
  
  Moore o ile a nolofatša taba yeo. "Batho ba tseba ka tšhošetšo ya botšhošetši motseng. Re ka se kgone go huduga, le ge re sa thibele bao ba lekago go tloga. Go direga"ng ge e ba pomo e thuthupa? I don"t know, but it"s not for us go nagana ka ditatofatšo tša bobedi bjale. Ditshepedišo tša rena di theogile, eupša ditheo tše dingwe le mafelo di na le phihlelelo go dikanale tše dingwe. Re di bapetša ge re dutše re bolela. Bontši bja ditshepedišo di a šoma. Ditarata tša New York di homotše eupša di sa dutše di swaregile ge di bapetšwa le metse e mentši. Ditsela le tšona."
  
  "Eupša ga go selo go fihla ga bjale?" Smith o ile a botšiša ka go makala.
  
  Moore o ile a hemela godimo. "Mogwera wa-ka, re araba megala e makgolo ka motsotso. Re šomana le psycho e nngwe le e nngwe, prankster e nngwe le e nngwe, le moagi yo mongwe le yo mongwe yo mobotse yo a tšhogilego ka mo go feletšego toropong. Sebaka sa moya se tswaletšwe bohle ntle le rena. Re be re tla tima Wi-Fi, Inthanete gaešita le megala ya megala, eupša kwešiša gore go na le kgonagalo ya gore re khutše tseleng ye go fo swana le ge re tšea nako ya go khutša go tšwa tseleng ye go swana le ge re tšea nako ya go khutša go tšwa go lephodisa la setarateng, moemedi wa FBI goba, go na le kgonagalo e kgolo ya gore, . setho sa setšhaba."
  
  "Ka tlase ga sekhurumetšo?" Dahl o ile a botšiša.
  
  "Go ya kamoo re tsebago ka gona, ga go na sele e tee yeo e šetšego. Re ka tšea feela gore sele yeo ga bjale e šireletšago Ramses e ile ya thwala nageng le lefelong leo. Ga re dumele gore baemedi ba rena ba sephiring ba ka thuša, eupša ba hlahloba dikgetho ka moka tše di kgonegago."
  
  "Bjale se se re tlogela kae?" Lauren o ile a botšiša. "Ga re kgone go hwetša khamera, Ramses, Price goba Hayden. Ga se ra hwetša pomo ya nuclear," o ile a ithuta sefahlego se sengwe le se sengwe, a sa le ka pelong e le moagi yo a godišeditšwego dipontšhong tša sindikheiti moo diripana ka moka tša tharollo di bego di lokeleditšwe go fihla tirong ya mafelelo.
  
  Moore o itše: "Go tšhela ditšhelete ke seo gantši se se dirago." "Motho o bona selo se itšego gomme o a se baka. Na o tseba gore ba bitša eng hot tip series mo? Dithekethe tše pedi tša go ya legodimong, ka morago ga koša ya kgale ya Eddie Money."
  
  "Ka gona, na re emetše mogala?"
  
  Drake o ile a eta pele Lauren ka ntle ka mathudi. Tiragalo yeo e lego ka mo tlase e be e le ya go tšhoga, ka maphodisa a sego kae le baemedi bao ba bego ba sa phela ba katana le go tšhoga ga dikgapetla ge ba be ba kgetha tsela ya bona ka gare ga marope le digalase tše di robegilego, ba araba megala le dinotlelo tše di bethago, ba bangwe ba phuthetšwe ditlhale tša madi matsogong le dihlogong tša bona, ba bangwe ba phuthetšwe ka maoto godimo, a nyenya sefahlego ka bohloko.
  
  "Re swanetše go theogela fase kua," Lauren a realo. "Ba thuše."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Ba lwa ntwa ya go lahlegelwa gomme ga e sa le le hub. Bašemane ba ba ile ba fo gana go tloga. Se se bolela mo gontši go bona go feta leeto la go ya sepetlele. Se ke seo maphodisa a mabotse a se dirago gomme ke ka sewelo setšhaba se se bonago. Boraditaba ba ntšha feela ditaba tše mpe gape le gape, ba mebala kgopolo ya kakaretšo. Ke re le rena re ya go ba thuša."
  
  Ba ile ba leba lifti gomme ka morago Drake a retologa, a makaditšwe ke go bona sehlopha ka moka ka morago ga gagwe. "Eng?" - a botšiša. "Ga ke na tšhelete".
  
  Alicia o ile a myemyela ka go lapa. Le Beau o ile a kgona go myemyela. Sehlopha sa SPEAR se be se fetile go gontši ka bosona lehono, eupša se be se sa tiile, se loketše tše dingwe. Drake o ile a bona dišo tše dintši le dintho tše dingwe tšeo di bego di utilwe gabotse.
  
  "Ke ka baka la"ng lena banna le sa recharge? Gomme o tšee ammo e oketšegilego le wena. Ge mafelelong re fihla go dikologa go fediša se, re ya go ba le nako ye thata."
  
  "Ke tla e hlatha," Kinimaka a realo. "E tla nea tšhitišo."
  
  Yorgi o itše: "Gomme ke tla thuša." "Ke na le bothata le go kwešiša segalo sa Drake, ka fao se be se tla lahlega ka segalo sa Amerika."
  
  Dahl o ile a sega ge a kopanela le Drake ka lifti. "Mogwera wa ka wa mo-Russia, o na le yona morago ka mo go feletšego."
  
  Drake o ile a itia Moswede, a baka dišo tše dingwe, gomme a namela lifti go theogela lebatong la pele. Ke moka sehlopha sa SPEAR se ile sa tsena ditaba gare moo se bego se ka kgona, sa araba megala ye mefsa le go rekota tshedimošo, sa boledišana le badudi le go botšiša dipotšišo, le go fapoša megala yeo e bego e sa amane le boemo bja tšhoganetšo go ya diteišeneng tše dingwe tšeo di abetšwego. Gomme le ge ba be ba tseba gore ba a nyakega ebile ba thušwa, ga go le o tee wa bona yo a bego a thabile ka yona fela ka lebaka la gore Hayden o be a sa timetše gomme Ramses a dula a lokologile. Go fihla ga bjale o ba fentše.
  
  Ke maano afe a mangwe ao a bego a na le ona godimo ga letsogo la gagwe?
  
  Drake o ile a fetišetša mogala mabapi le wa leloko yo a timetšego gomme a romela yo mongwe mabapi le tsela yeo e sa lekalekanego. Switchboard e ile ya dula e šoma, gomme Moore o be a sa bala ka ntlha, thekethe ya gagwe ya go ya legodimong. Eupša go se go ye kae go ile gwa ba molaleng go Drake gore nako e be e fela ka lebelo go feta maswi ao a tšhologago go tšwa sebjaneng seo se robegilego. Selo se tee fela seo se ilego sa mo boloka a tšwela pele e be e le gore o be a letetše gore Ramses a leletše mogala bonyenyane gatee. Monna yo o be a sa ipontšha. Drake o be a belaela gore nkabe a ile a tobetša konope ntle le gore bonyenyane a leke go ba yo a nago le teatere go se nene.
  
  Maphodisa a ile a sepetša seteišene, eupša sehlopha se ile sa thuša ka go dula ditafoleng le go fetišetša melaetša. Dahl o ile a ya go dira kofi. Drake o ile a mo tlatša ka pele ga ketlele, a ikwa a se na thušo ka mo go feteletšego e bile a se lefelong ge ba be ba letile tshedimošo.
  
  "A re boleleng ka ya mathomo," Drake a realo. "Na se se kile sa go diragalela pele?"
  
  "Aowa. Ke kwešiša kamoo Ramses a kgonnego go iphihla mengwaga ye ka moka. Gomme ke phopholetša gore sedirišwa ga se tšweletše mosaeno wa mahlasedi ka gobane ga se ba e lemoga go fihla ga bjale. Monna yo a ilego a phuthela pomo yeo gape ruri o be a tseba seo a se dirago. Phopholetšo ya-ka ke ya peleng ya madira a United States."
  
  "Eupša ka lebaka la eng? Go na le batho ba bantši bao ba kgonago go šireletša mahlasedi."
  
  "Se se šoma le dilong tše dingwe. Tsebo ya selegae. Sehlopha sa sephiri seo a se kgobokeditšego. Swaya mantšu a ka, Drake wa kgale, ke di-SEAL tša peleng. Tshepedišo e kgethegilego."
  
  Drake o ile a tšhela meetse mola Dahl a be a tšhela ka khaba ka gare ga dikhemikhale. "E dire gore e tie. Ge e le gabotse, na o bile o tseba gore ke eng? Na "Instant" e fihlile North Pole go fihla ga bjale?
  
  Dahl o ile a hemela godimo. "Kofi ya ka pela ke mošomo wa diabolo. Gomme ga se nke ka ya North Pole."
  
  Alicia o ile a thelela ka lebati le le bulegilego la phapoši. "E be e le eng? O kwele se sengwe ka kota gomme ka no tseba gore leina la ka le godimo ga yona."
  
  Drake o be a sa kgone go uta pososelo ya gagwe. "O phela bjang, Alicia?"
  
  "Maoto a a opa." Hlogo ya ka e a opa. Pelo e bohloko. Ntle le seo ke fo ba ke lokile."
  
  "Ke ra gore-"
  
  Mogala wa X-Ambassadors o ile wa nwelela mantšu a gagwe a latelago, ao a tšwago go sepikara sa mogalathekeng wa gagwe. A sa swere ketlele, o ile a tliša sedirišwa seledung sa gagwe.
  
  "Thobela?"
  
  "O a nkgopola?"
  
  Drake o ile a apara ketlele ka matla kudu moo meetse ao a sa tšwago go bedišwa a ilego a gaša seatleng sa gagwe. Ga se a ke a lemoga.
  
  "O kae setlatla?"
  
  "Gabjale. Na potšišo ya gago ya mathomo ga se ya swanela go ba "dibetša tša nuclear di kae" goba "ke tla thuthupa ka pela gakaakang"? Go rora mo go makatšago kudu go ile gwa kitima ka gare ga mothaladi.
  
  "Ramses," Drake a realo, a gopola go bulela sepikara. "Ke ka baka la"ng o sa tsene thwii ntlheng?"
  
  "Oo, ke eng seo se segišago gakaakaa ka seo? Gomme ga o mpotše gore ke dire eng. Ke kgošana, mong wa mebušo. Ke bušitše mengwaga ye mentši gomme ke tla buša mengwaga ye mentši. Nako e telele ka morago ga ge o fetogile crispy. Nagana ka yona".
  
  "Bjale na o na le di-hoop tše dingwe tšeo re ka tlolago ka tšona?"
  
  "E be e se nna. E be e le Julian Marsh. Monna yo o a hlanya go bolela ka mo gonyenyane, ka gona ke ile ka mo ikgokaganya le moemedi wa gago Jay."
  
  Drake o ile a thothomela, a gadima Dahl. "O lokile?"
  
  "Ga bjale." Le ge a bonala a thatafetše go se nene ebile a le bohloko. O leka ka gohle go dula a sa šišinyege ka mo go feletšego."
  
  Maikutlo a go bolela e sa le pele a ile a sotha ka mpeng ya Drake. "Gomme ke ka baka la"ng se?"
  
  "E le gore, go ba gona, ga e senye sensara ya tšhišinyego."
  
  Modimo wa ka, Drake a nagana. "Wena setlatla. Na o mo tlemile ka pomo?"
  
  "Ke yena pomo, mogwera wa ka."
  
  "E kae?"
  
  "Re tla fihla moo. Eupša ka ge wena le bagwera ba gago le thabela go kitima gabotse, gomme ka ge le šetše le ruthetše, ke ile ka nagana gore ke ka baka la"ng ke sa go fe sebaka? Ke holofela gore o rata dithai."
  
  "Se ke bohlanya." O a hlanya, o bapala ka maphelo a mantši kudu. Dithai? E rarollele nna, sefebe. Ke mang yo a tlago go rota mmeleng wa gago ge ke o tšhuma?"
  
  Ramses o ile a homola motsotswana, a bonagala a nagana. "Ka gona diatlana di tloga di timilwe. Se se lokile. Ruri ke na le mafelo ao nka yago go ona, go ba gona dibokeng, go tutuetša ditšhaba. Ka gona theetša-"
  
  "Ke tloga ke holofela gore o tla ba gona o letile," Drake a tsena ditaba gare, a rea dihlapi ka pela "Ge re fihla fao."
  
  "Ka bomadimabe aowa." Mo re laelana. Bjalo ka ge mohlomongwe o tseba, ke go šomiša go dira go tšhaba ga ka. Ka fao, bjalo ka ge lena batho le bolela - ke leboga se."
  
  "Ugh-" .
  
  "Ee Ee." Nnyobe, batswadi baka le bana bešo ka moka. But it"s you and this city le tla feleletša le screwed. Gomme nna, yo a tlago tšwela pele. Ka gona nako bjale e fetoga taba. Na o ikemišeditše go kgopela sebaka sa gago, Lekgowa le lennyane?"
  
  Drake o ile a hwetša bokgoni bja gagwe bja profešenale a tseba gore ye e be e le kgetho ya bona e nnoši. "Mpotše".
  
  "Sebolaya-ditwatši sa-ka se tla hlwekiša lefase ka ditwatši ka Bodikela. Go tloga sethokgweng sa pula e ntši go ya sethokgweng sa pula e ntši, se ke karolo ya lebato la canopy. Ke tšona ka moka ".
  
  Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. "Gomme ke ka moka?"
  
  "Ee, gomme ka ge se sengwe le se sengwe seo o se dirago lefaseng leo go thwego le hlabologile se lekantšwe ka metsotso, diiri, ke tla beakanya nako ya metsotso ye masometshela. Nomoro e botse, e tumilego ya nkgokolo go wena."
  
  "Re hlobola bjang se?" Drake o be a holofela gore Marsh ga se a bolela ka dikhoutu tša go thibela go šoma.
  
  "Oh damn, ga o tsebe? Ebe feela gopola se - pomo ya nyutlelie, haholo-holo sutukheise pomo ya nyutlelie, ke mokgwa o nepahetseng le ka ho phethahetseng teka-tekano. Se sengwe le se sengwe se miniaturized le go nepagala kudu, bjalo ka ge ke kgodišegile gore o tla leboga. Se se tla nyaka... go raragana."
  
  "Go raragana?"
  
  "Go raragana. Lebelela se".
  
  Ka mantšu a, Ramses o ile a kgaola mogala, a tlogela mogala o hwile. Drake o ile a kitimela morago ofising gomme a goeletša seteišene ka moka gore se eme. Mantšu a gagwe, segalo sa gagwe sa lentšu, se ile sa dira gore dihlogo, mahlo le mebele di retologele go yena. Megala e ile ya tsenywa ka gare ga diema, megala e ile ya hlokomologwa gomme dipoledišano tša emišwa.
  
  Moore o ile a lebelela sefahlego sa Drakes, ke moka a re, "Tima megala ya lena."
  
  "Ke na le yona," Drake a goeletša. "Eupša re swanetše go dira tlhaologanyo ye nngwe..." A boeletša thadi lentšu ka lentšu. O ile a re: "Potlaka." "Ramses o re file metsotso ye masometshela."
  
  Moore o ile a ithekga ka mathudi a rickety, a kopanywa le Kinimaka le Yorgi. Ba bangwe ka moka ba ile ba retologa go lebana le yena. Ge mantšu a gagwe a thoma go fihla bathong, ba thoma go goeletša.
  
  "Go lokile, sebolaya twatši ke pomo. Go molaleng ".
  
  "Gomme o ikemišeditše go e thuthupiša," motho yo mongwe a hweshetša. "Ga se bluff."
  
  "Go tloga sethokgweng sa pula e ntši go ya sethokgweng sa pula e ntši?" Mai a realo. "Ga ke kwešiše".
  
  Drake o ile a e phuthela hlogong ya gagwe. O itše: "Wo ke molaetša go rena." "Tšohle di thomile sethokgweng sa pula e ntši sa Amazon. Re mmone la mathomo mmarakeng. Eupša ga ke kwešiše gore e šomela New York bjang."
  
  "Eupša tše dingwe?" Smith a realo. "Karolo ya lebato ka tlase ga sekhurumetšo? Ga ke-"
  
  Moore o ile a goeletša fase ka gore: "Ye ke tšhupetšo e nngwe ya sethokgwa sa pula e ntši." "Na canopy ga se seo ba se bitšago sekhurumetšo se se tiilego sa mohlare? Lebato le khupeditšwe ka dihlašana tša ka tlase."
  
  Drake o be a šetše a le gona. "Se ke therešo." Eupša ge o amogela se, gona o re botša gore pomo yeo e utilwe ka sethokgweng sa pula e ntši. Kua New York," A šišinya sefahlego. "Ga e kwagale."
  
  Setu se ile sa buša seteišeneng, e lego mohuta wa setu seo se ka makatšago motho go fihla bokgoleng bja go hloka thušo goba sa mo tsenya mohlagase go fihla bokgoleng bja go phadima.
  
  Drake o be a se a ka a lemoga ka mo go tseneletšego gakaakaa ka go feta ga nako, motsotswana o mongwe le o mongwe o tletše ka go lla ga pheletšo ga tšhipi ya Letšatši la Kahlolo.
  
  Moore mafelelong o itše: "Eupša New York e tloga e e-na le sethokgwa sa pula e ntši." "Ka Serapa sa Diphoofolo sa Central Park. Ke ye nnyane, e bitšwago "Tropical Zone," eupša ke phetolelo ye nnyane ya selo sa nnete."
  
  "Ka tlase ga seširo?" Dahl o ile a gatelela.
  
  "Ee, go na le mehlare fao."
  
  Drake o ile a dikadika motsotswana o mongwe, a lemoga ka bohloko gore gaešita le se se ka ba lahlegelwa ke maphelo a mantši. "Se sengwe le se sengwe? Ditšhišinyo le ge e le dife tše dingwe?
  
  Ke feela setu le ditebelelo tše di se nago selo tšeo di ilego tša amogela potšišo ya gagwe.
  
  "Ke moka re ka gare ka moka," a realo. "Ga go na diphetogo. Ga go na metlae. Ke nako ya go fediša lešilo le la nonwane. Go fo swana le ge re dirile nakong e fetilego."
  
  Kinimaka le Yorgi ba ile ba kitimela manamelong.
  
  Drake o ile a etelela pele sehlopha ka moka ditarateng tša New York tšeo di tletšego poifo.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SETSELA
  
  
  Ka go latela ditaelo tša Moore, sehlopha sa banna ba lesome se ile sa senya metsotso e bohlokwa le go feta ka go fetoga tsejana ya go sepela bakeng sa go laola dikoloi tše mmalwa tša maphodisa. Mogala o be o dirilwe ka nako yeo ba fihlago moo, gomme maphodisa a be a letile, maiteko a ona a go hlwekiša ditarateng a thoma go enywa dienywa. Smith o ile a dula fase leotwana le lengwe, Dahl ka go le lengwe, dikoloi di ile tša tšhuma disaerene tša tšona le mabone a go phadima gomme tša kitimela sekhutlong sa 3rd Avenue, di tuka raba, di lebile thwii serapeng sa diphoofolo. Meago le difahlego tše di tšhogilego di ile tša kitimela go feta ka masomenne, ke moka dimaele tše masomehlano ka iri. Smith o ile a lahlela thekisi yeo e tlogetšwego ka thoko, a thula ka pele ga yona, a e romela thwii. Go be go e-na le cordon e tee feela ya maphodisa tseleng ya bona, gomme ba be ba šetše ba amogetše ditaelo tša go ba dumelela go feta. Ba ile ba kitima ka magahlanong a ditsela ao a hlwekišitšwego ka lepotlapotla, ba batamela masometshela.
  
  Drake o ile a nyakile a hlokomologa mogala wo mofsa mo founong ya gagwe ya sellathekeng, a nagana gore e ka ba Ramses a letša mogala gape gore a thabe. Eupša ka morago o ile a nagana gore: gaešita le se se ka re nea ditšhupetšo tše itšego.
  
  "Eng?" - o ile a bogola ka boripana.
  
  "Drake? Ye ke Mopresidente Coburn. Na o na le motsotso?"
  
  Mo-Yorkshire o ile a tlola ka go makala, ke moka a hlahloba GPS ya gagwe. "Metsotso ye mene, mong wa ka."
  
  "Ke moka o theetše. Ke a tseba gore ga go nyakege gore ke le botše kamoo dilo di tlago go ba tše mpe ka gona ge e ba pomo ye e ka dumelelwa go thuthupa. Tefetšo ga e phemege. Gomme ga re tsebe le botšhaba bja nnete goba ditshekamelo tša dipolotiki tša moanegwa yo Ramses. E nngwe ya mathata a magolo ao a tšwelelago ke gore moanegwa yo mongwe - Alligator - o etetše Russia ka makga a mane ngwageng wo."
  
  Molomo wa Drake o ile wa fetoga santa. "Russia?"
  
  "Ee. Se ga se sa mafelelo, eupša..."
  
  Drake o be a tseba gabotse seo go khutša moo go bego go se bolela. Ga go selo seo se bego se swanetše go ba sa mafelelo lefaseng leo le laolwago ke dikanale tša ditaba le mekero ya ditaba ya leago. "Ge e ba tsebišo ye e ka tšwa-"
  
  "Ee. Re lebelela tiragalo ya maemo a godimo."
  
  Drake, go ba gona, o be a sa nyake go tseba gore seo se ra go reng. O be a tseba gore go na le batho lefaseng le le nabilego mo nakong ye, batho ba matla kudu, bao ba bego ba e-na le ditsela tša go phologa ntwa ya nuclear, gomme gantši ba be ba nagana kamoo go bego go tla ba ka gona ge e ba ba be ba ka phela lefaseng le lefsa ka mo go feletšego, leo le sa dulwego ke badudi ba bantši. Ba bangwe ba batho ba e be e šetše e le baetapele.
  
  "Dimolla pomo ge go nyakega, Drake. Ke boditšwe gore NEST e tseleng, eupša e tla fihla ka morago ga gago. Bjalo ka ba bangwe. Ka moka. Ye ke iri ya rena e mpsha e lefsifsi kudu."
  
  "Re tla emiša se, mong wa ka. Motse wo o tla phela go bona gosasa."
  
  Ge Drake a fetša mogala, Alicia o ile a bea seatla sa gagwe legetleng la gagwe. "Ka fao," a realo. "Ge Moore a be a re ke Rainforest le mini rainforest, na o be a ra gore le gona go tla ba le dinoga?"
  
  Drake o ile a khupetša seatla sa gagwe ka sa gagwe. "Go dula go na le dinoga, Alicia."
  
  Mai o ile a khohlela. "Ba bangwe ke ba bagolo go feta ba bangwe."
  
  Smith o ile a retološa koloi ya bona go dikologa pitlagano ya sephethephethe, a feta ambulense yeo e phadimago yeo e bulegilego mejako ya yona gomme ba thušo ya pele ba šoma bathong bao ba akaretšwago tiragalong yeo, gomme a boela a bea leoto la gagwe godimo ga pedal ya kgase.
  
  "Na o hweditše seo o bego o se nyaka, Mai?" Alicia o ile a realo ka go lekana le ka tlhompho. "O tlogetše sehlopha neng?"
  
  Ka moka di diregile kgale kudu, eupša Drake o ile a gopola gabotse Mai Kitano a tloga, hlogo ya gagwe e tletše ka go ipona molato ka mahu ao a a bakilego ka go se ikemišetše. Ga e sa le go tloga ka tiragalo yeo e tee nakong ya ge a be a tsoma batswadi ba gagwe-polao ya mohlaselwa wa tšhelete wa yakuza-go fetogile mo gontši.
  
  Mai o itše: "Batswadi ba-ka ba šireletšegile gona bjale. "Go swana le Grace. Ke ile ka fenya kgoro. Chica. Fa. Ke ile ka hwetša tše dintši tša seo ke bego ke se nyaka."
  
  "Bjale ke ka lebaka la eng o boile?"
  
  Drake o ile a hwetša mahlo a gagwe a kgomaretše ka go tia tseleng gomme ditsebe tša gagwe di gateletšwe setulong sa ka morago. E be e le nako ye e sa tlwaelegago ya go ahlaahla ditlamorago le go hlohla diphetho, eupša e be e le ye e tlwaelegilego kudu go Alicia, gomme e ka ba sebaka sa bona sa mafelelo sa go lokiša dilo.
  
  "Ke ka baka la"ng ke boile?" - Eng? - May pheta blithely. "Ka gobane ke na le taba. Ke na le taba le sehlopha se."
  
  Alicia o ile a letša molodi. "Karabo ye botse." Le ke lona lebaka le nnoši?"
  
  "O botšiša ge e ba ke boile bakeng sa Drake. Ge nkabe ke letetše gore bobedi bja lena le age kwešišo ye nngwe ye mpsha. Ge nkabe ke ile ka nagana le motsotswana gore nkabe a ile a tšwela pele. Le ge a ka mpha sebaka sa bobedi. Go lokile, karabo e bonolo - ga ke tsebe."
  
  Alicia o ile a bontšha gore: "Sebaka sa boraro." "Ge nkabe a le setlaela go go bušetša morago, ye e be e tla ba sebaka sa gago sa boraro."
  
  Drake o ile a bona mojako wa serapa sa diphoofolo o batamela gomme a kwa kgatelelo ye e golago setulong sa ka morago, maikutlo a bogale le ao a sa botegego a befetšwe ka gare ga gagwe. Bakeng sa tše ka moka ba be ba nyaka phapoši, go kaone yeo e nago le dilo tše boleta tša go apeša.
  
  "E phuthele, banna," a realo. "Re mo".
  
  "Ga se ya dirwa go fihla ga bjale, Sprite. Alicia ye ke mohlala o mofsa. O ile a phetha ka gore a se sa tšhabela ge letšatši le sobela. Bjale re a ema, re a ithuta gomme re feta go se."
  
  Mai o itše: "Ke a e bona e bile ke a e kgahlwa." "Ke tloga ke rata wena yo mofsa, Alicia, go sa šetšwe seo o ka se naganago."
  
  Drake o ile a furalela, a tletše ka tlhomphano gomme a gakanegile ka mo go feletšego mabapi le kamoo boemo bjo bo ka feleletšago bo ralokile ka gona. Eupša e be e le nako ya go e bea ka moka kgole bjale, go e bea ka rakeng, ka baka la gore ba be ba batamela ka lebelo Haramagedone ye nngwe, mašole, baphološi le bagale go fihla mafelelong.
  
  Le gona ge nkabe ba be ba lebeletše, mohlomongwe ba bapala chess, gaešita le Modimo le Diabolo ba be ba tla lahlegelwa ke moya.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SUPA
  
  
  Smith o ile a lla dithaere tša gagwe ge a retologa la mafelelo gomme ka morago a gata pedale ya diporiki ka leoto le boima. Drake o ile a bula lebati pele koloi e ema gomme a šišinya maoto a gagwe ka ntle. Mai o be a šetše a tšwile ka mojako wa ka morago, Alicia a le ka morago ga kgato. Smith o ile a dumela ka hlogo go maphodisa ao a bego a letile.
  
  "Ba rile o swanetše go tseba tsela ya lebelo kudu ya go ya Lefelong la Tropical?" Yo mongwe wa maphodisa o ile a botšiša. "Go lokile, latela tsela ye thwii fase." O ile a šupa. "E tla ba ka go la nngele."
  
  "Ke a leboga". Smith o ile a tšea mmapa wa tlhahlo gomme a o bontšha ba bangwe. Dahl o ile a kitimela godimo ka go kitima.
  
  "Re itokišitše?"
  
  Alicia o itše: "Tsela yeo re ka bago ka yona." "Oo lebelela," a šupa mmapa. "Ba bitša lebenkele la dimpho leo le lego lefelong leo gore ke serapa sa diphoofolo."
  
  "Bjale a re sepele."
  
  Drake o ile a tsena ka serapeng sa diphoofolo ka dikwi tša gagwe di phagamišitšwe, a letetše tše mpe kudu e bile a tseba gore Ramses o be a na le maano a go feta a tee a mabe godimo ga letsogo la gagwe ao a bego a sa amane le yena. Sehlopha se ile sa phatlalala gomme sa sesafala, se šetše se sepela ka lebelo go feta kamoo se bego se swanetše go sepela ka gona le ka ntle le tlhokomelo e swanetšego, eupša se tseba gore motsotswana o mongwe le o mongwe wo o fetago e be e le modumo o mofsa wa lehu. Drake o ile a ela hloko maswao gomme kapejana a bona Lefelo la Tropical ka pele. Ge ba dutše ba batamela, ponagalo ya naga yeo e ba dikologilego e ile ya thoma go sepela.
  
  Batho ba seswai ba ile ba kitimela ka ntle ga go khuta, ba goga dithipa ge ba be ba laelwa gore ba dire gore ntwa ya mafelelo ya bahlakodiši e be bohloko le e tšholotšego madi ka mo go feteletšego. Drake o ile a thuma ka fase ga swiki gomme a lahlela mong wa yona godimo ga mokokotlo wa gagwe, ke moka a kopana le tlhaselo ye e latelago ka hlogo. Bo le May ba tlile pele, bokgoni bja bona bja go lwa bo a nyakega lehono.
  
  Bahlasedi ka moka ba seswai ba be ba apere ditlhamo tša mmele le dimaske, gomme ba ile ba lwa ka bokgoni go etša ge Drake a be a letetše. Ramses ga se a ke a kgetha go tšwa tlase ga qubu. Mai o ile a thibela jab ya ka pela, a leka go roba letsogo la gagwe, eupša a hwetša le sothegile, tekatekano ya gagwe ka noši e lahlilwe. Kotlo ye e latelago e ile ya foša legetla la gagwe, e monywa ke veste ya gagwe ka noši, eupša ya mo fa go khutša motsotswana. Beau o ile a sepela gare ga bona ka moka, moriti wa kgonthe wa lehu. Mašole a Ramses a ile a boela morago goba a tlolela ka thoko go efoga Mofora.
  
  Drake o ile a ithekga ka morago kgahlanong le lepheko, a emiša diatla tša gagwe. Legora leo le bego le le ka morago ga gagwe le ile la phatloga ge moganetši wa gagwe a be a raga ka maoto ka bobedi go tloga fase. Banna ba ka bobedi ba ile ba kgokologela tseleng e nngwe, ba katana ge ba dutše ba kgokologa. Lekgowa le ile la otla seatla ka morago ga seatla hlogong ya legionnaire, eupša a atlega feela go otla seatla seo se emišitšwego bakeng sa tšhireletšo. O ile a emišetša mmele wa gagwe mo a bego a o nyaka, a ema ka matolo gomme a thula seatla sa gagwe fase. Thipa e ile ya thelela godimo gomme ya mo phunya dikgopo, e sa dutše e le bohloko go sa šetšwe ditšhireletšo tša gagwe. Drake o ile a oketša tlhaselo ya gagwe gabedi.
  
  Ntwa ya kgauswi mojakong wa Lefelo la Tropical e gateletšwe. May le Bo ba ile ba hwetša difahlego tša baganetši ba bona. Madi a ile a gašana sehlopheng ka moka. Mašole a madira a ile a wa ka ditho tše di robegilego le go šikinyega, gomme mosenyi yo mogolo e be e le Mano Kinimaka. Mo-Hawaii yo mogolo o ile a pšhatlaganya bahlasedi ba gagwe ka bulldozer, bjalo ka ge eka o be a leka go ganetša maphoto ka bowona, a a pšhatlaganya diripana. Ge e ba legionary e be e ka ema tseleng ya gagwe, Kinimaka o be a otla ka go hloka kgaugelo, mogale wa bogareng yo a phagametšego motho, mogoma wo o sa senyegego. Tsela ya gagwe e be e fošagetše ka mo go feletšego, mo e lego gore bobedi Alicia le Smith ba be ba le kgaufsi le go thuma ka ntle ga tsela ya gagwe. Mašole a madira a ile a kotama kgauswi le bona, a ngunanguna, eupša go be go le bonolo go a fetša.
  
  Dahl o ile a fapantšha dikotlo go tšwa seatleng go ya go se sengwe ka bokgoni bjo itšego. Dithunya tša thipa di be di bethwa ka thata le ka lebelo, pele di bethwa fase, ke moka di bethwa godimo, ke moka di bethwa sehubeng le sefahlegong; mo-Sweden o ile a ba thibela ka moka ka di- reflex tše di akgofilego bjalo ka legadima le bokgoni bjo bo bo hweditšego ka thata. Moganetši wa gagwe ga se a ka a ineela, e le wa tša kalafo tiragatšong ya gagwe, a lemoga ka pela gore o kopane le yo a lekanago le yena gomme o be a swanetše go dira phapano.
  
  Dahl o ile a gata ka thoko ge legionnaire e be e šomiša maoto a gagwe le dikhutlo bjalo ka tšwelopele ya ditlhaselo tša thipa. Sekonokono sa mathomo se ile sa mo thula tempeleng, sa godiša temogo ya gagwe le go mo thuša go lebelela pele ditlhaselo tše dintši kudu. O ile a wela ka lengwele le tee, a hlaba ka tlase ga makhwaphene a gagwe ka go lebanya ka moleteng le sehlopha sa methapo ya tšhika moo, a dira gore legionnaire e lahlele legare la gagwe ka bohloko bjo bogolo. Le ge go le bjalo, mafelelong, e bile Kinimaka wa ntwa yo a ilego a wiša mohlabani fase, a tjhaja mešifa ka mo go hlwekilego, a roba marapo le go gagola ditšhika. Mano o be a na le dišo tše di ntshofetšego go bapa le mohlagare wa gagwe le marapo a marama gomme a sepela ka go golofala, eupša ga go selo seo se bego se ka mo thibela. Dahl o ile a nagana gore o tla thula ka lehlakoreng la moago go swana le Hulk ya Hawaii ge e ba lebati le be le notletšwe.
  
  Kenzi o ile a hwetša go le bonolo go fofa ka mapheko a ntwa, a senya mang le mang yo a bego a ka kgona le go lla ka taba ya gore o be a sa dutše a se na katana ya gagwe. Dahl o be a tseba gore o be a e-na le bokgoni bjo bo kgethegilego bjo a ithutilego bjona gomme a ka hlasela madira a mangwe ka morago ga a mangwe, a bolaya yo mongwe le yo mongwe ka go otla ga tee, a phološa nako e bohlokwa ya sehlopha. Eupša letšatši le be le nyakile le fela.
  
  Efe le efe.
  
  Drake o ile a hwetša seatla sa gagwe sa Flurry se fapoša kotlo. O ile a wela ka lehlakoreng la gagwe ge legionnaire e swara letsogo la gagwe gomme la le sotha. Bohloko bo ile bja kgopamiša dibopego tša gagwe. O ile a kgokologa ka go sekama mo go sa tlwaelegago, a lokolla kgatelelo gomme a ikhwetša a lebane le moganetši wa gagwe.
  
  "Ka lebaka la eng?" a botšiša.
  
  "Mo feela go go fokotša lebelo," legionnaire a nyenya. "Tick tock ya go swana le yona. Tick tock."
  
  Drake o ile a kgorometša ka maatla, bjale a eme ka maoto. "Le wena o tla hwa."
  
  "Ka moka re ya go hwa, setlaela."
  
  Ge a lebeletšane le go fišegela thoko mo go bjalo, Drake o ile a otla ka ntle le kgaugelo, a roba nko le mohlagare wa monna yo, gotee le dikgopo tša gagwe. Batho ba ba be ba tseba gabotse seo ba bego ba se dira, gomme le ge go le bjalo ba ile ba tšwela pele ba lwa. Ga go monna le o tee gare ga bona yo a bego a swanelwa ke go hemela godimo gape.
  
  A hemela godimo, legionnaire e ile ya šupa Thipa ya yona go Drake. Mo-Yorkshire o ile a e swara, a e sotha gomme a e phetla gore legare le tsene ka legata la monna yo mongwe go fihla seatleng. Pele setopo se thula bjang, Drake o ile a tsenela ntwa ye kgolo.
  
  E be e le ntwa ye e makatšago le ya bohlanya. Foka ka morago ga go otla le tšhireletšo ka morago ga tšhireletšo, go dikološa mo go sa felego maemong. Madi a ile a phumolwa mahlong, di- elbow le di-knuckles di ile tša fedišwa gare ga bout, gomme gaešita le legetla le tee leo le phatlogilego le ile la bušetšwa lefelong la lona ka baka la boima bja Smith ka noši. E be e le ye tala, ya kgonthe bjalo ka ge e hwetša.
  
  Gomme ka morago Kinimaka o ile a e dikologa ka moka, a hlaba, a kitimela ka gare, a senya kae le kae mo a bego a ka kgona. Bonyenyane ba bararo ba mašole ao a welego le a robegilego e be e le dilo tšeo a di dirago. Beau o ile a ntšha tše dingwe tše pedi, gomme ka morago May le Alicia ba šoma mmogo go fetša ya mafelelo. Ge a dutše a wa, ba ile ba lebana le difahlego, difihla di emišitšwe, pefelo ya ntwa le kganyogo ya madi di tuka magareng ga bona, di phadima bjalo ka di-laser mahlong a bona, eupša e be e le Beau yo a ba arogantšego.
  
  "Bomo," a realo.
  
  Gomme ka morago, gateetee, difahlego ka moka di ile tša retologela go Drake.
  
  "Re šetše nako e kaaka"ng?" Dahl o ile a botšiša.
  
  Drake o be a sa tsebe le gatee. Ntwa e ile ya ntšea go tsepamiša kgopolo ka moka mo go šetšego. Bjale o ile a lebelela fase, a tšhogile seo a bego a tla se bona, a gogela morago letsogo la gagwe gomme a lebelela sešupanako sa gagwe.
  
  "Ga se ra bona le pomo yeo go fihla ga bjale," Kensi a realo.
  
  "Metsotso ye lesomehlano," Drake a realo.
  
  Gomme ka morago dithunya tša lla.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-seswai
  
  
  Kensi o ile a kwa khuetšo bjalo ka go hlaselwa ke dithuthupi. E ile ya mo wiša maotong, ya mo thula maswafong gomme ka nakwana ya mo tšea temogo ka moka monaganong wa gagwe. Drake o ile a bona kulo e thulwa gomme ya wela ka matolo, a thibela go wa ga gagwe mo go sa phemegego. Ga se a ke a bona se se etla, eupša le motho yo mongwe ga se a ka a bona. Smith le yena o ile a tšea hit. Ka mahlatse, dikulo ka bobedi di ile tša thula diveste.
  
  Thorsten Dahl e bile yo a arabelago ka pela kudu, a sa dutše a e-na le mantšu a "metsotso e lesomehlano" a hlasela bjoko bja gagwe. Ge mašole a mabedi a madira a rotoga fase, dikulo di ile tša thuntšha ka lebelo, gomme bjale, ka nepo ye kaone, o ile a ba hlasela, matsogo a otlolotšwe, a rora bjalo ka setimela seo se rwelego meoya ye e timetšego go tšwa botebong bjo bo kolobilego madi bja Dihele. Ba ile ba dikadika ka go makala, gomme ka morago mo-Sweden a ba betha, yo mongwe ka seatla se sengwe le se sengwe, gomme a ba lahlela morago ka bobedi lebotong la mokutwana wa kota.
  
  Sebopego se ile sa thubega go dikologa batho, mapolanka a kota a thubega, a phatloga le go wela moyeng. Banna ba ile ba wela ka mekokotlo gare ga dikagare tša yona, e lego seo se ilego sa ipontšha e le se se holago kudu go mo-Sweden yo a hlanyago.
  
  E be e le lešaka la mošomo, lefelo leo le tletšego ka didirišwa. Ge mašole a madira a be a katana le go emiša dibetša tša ona, yo mongwe a lla gomme yo mongwe a tshwela meno ka mare, Dahl o ile a emiša noto ya go swara selemo yeo e bego e tlwaeditšwe gabotse. Batho bao ba welego ba ile ba mmona a etšwa sekhutlong sa mahlo a bona gomme ba gatsela, go se dumele go ba amoga sebete.
  
  Bo o ile a sepela go yena gomme a bona karabelo ya bona. "Di fetše. Gopola gore ke bomang."
  
  Kinimaka le yena o ile a ema gannyane, a sega morero, bjalo ka ge eka o nyaka go ba gatakela lerole. "Ba thuntšhitše Kensi. Gomme Smith."
  
  "Ke a tseba," Dahl a realo, a lahla sledgehammer gomme a ithekga ka seswaro sa yona. "Ke a e tseba".
  
  Banna ba ka bobedi ba ile ba tšea go khutša e le pontšho ya bofokodi gomme ba fihlelela dibetša tša bona. Dahl o ile a fofela moyeng mola ka nako e tee a emiša sledgehammer, gomme a e theoša ge mmele wa gagwe o theoga. Kotlo e tee e ile ya otla legionnaire bogareng bja phatla ya gagwe, gomme o be a sa na le maatla le bokgoni bjo bo lekanego bjo bo šetšego go retologa, go emiša shaft le go pšhatlaganya tempele ya monna yo mongwe. Ge a fetša, o ile a ema ka matolo, a tsikitlanya meno, gomme a lahlela noto ya selemo legetleng la gagwe.
  
  Ke moka legionnaire ye nngwe e ile ya dula godimo, e lla, hlogo e theoga ka lehlakoreng le tee bjalo ka ge eka e kwele bohloko, gomme e topa sethunya seo a bego a se swere ka diatleng tša gagwe tše di šišinyago. Karolwana yeo ya motsotswana, Kensi o ile a arabela ka lebelo go feta motho le ge e le ofe gomme a ipea kotsing e kgolo ya motho ka noši. Ka ntle le go ema ganyenyane, o ile a šišinya dišo tša gagwe tša nakong e fetilego, a thibela sepheo sa monna yoo gomme a mo tšholla. Sethunya seo a bego a se swere ka seatleng se ile sa thuntšhwa bjalo ka setena, mafelelong ka mafelelo, go fihlela se mo thula bogareng bja sefahlego sa gagwe. O ile a thuntšha, a wela morago, kulo e feta godimo ga hlogo ya gagwe. Gatee ge a fihla go yena, Kenzi o ile a tšea sebetša sa gagwe, eupša e sego pele a se tšhollela ka sehubeng sa gagwe.
  
  "Ke nako ye kaakang?" Dahl o be a hema ka maatla, a kitimela mojakong wo o bego o lebiša Lefelong la Tropical.
  
  Drake o ile a kitimela go feta.
  
  "Metsotso e šupa."
  
  Se ga se sa lekana go hlobola dibetša tša dibetša tša nuclear tšeo di sa tlwaelegago.
  
  
  KGAOLO YA MASOMARARO-SENYENE
  
  
  Metsotso e tshela.
  
  Drake o ile a kitimela ka Lefelong la Tropical, a goeletša go fihlela mogolo wa gagwe o opa, a leka ka go hloka kholofelo go hwetša pomo. Sello sa tlase seo e bego e le karabo ga se sa tšwa go Hayden, eupša o ile a se latela ka mo a bego a ka kgona ka gona. Methapo e ile ya phatloga phatleng ya gagwe ka moka. Matsogo a gagwe a ile a kgomarela difihla ka baka la kgatelelo. Ge sehlopha ka moka se tsena ka moagong, se lebane le ditsela tše di sobeletšego tša go sepela tša kota le mafelo a bodulo ao a nago le dihlare, di ile tša phatlalala bakeng sa go ikhola ka palo ya tšona.
  
  "Mongongoregi!" Kinimaka o be a lla, kgateletšego e be e nyakile e mo senya bjale. "Hayden!"
  
  Go goeletša mo gongwe mo go kgaoditšwego. Drake o ile a lahlela diatla tša gagwe godimo ka go nyamišwa mo go feteletšego, a sa kgone go tseba lefelo le le nepagetšego. Metsotswana e ile ya feta. Papagadi ya mmala o phadimago e ile ya ba hlasela, ya dira gore Alicia a gate mogato wa go boela morago. Drake o ile a palelwa ke go itshwara eupša a lebelela sešupanako sa gagwe gape.
  
  Metsotso e mehlano.
  
  White House bjale e be e tla hlabiša go tshwenyega mo gogolo moo e bego e tla hlatswiwa thwii go tloga Capitol Hill. Sehlopha sa NEST seo se bego se batamela, sehlopha sa dipomo, maphodisa, baemedi le boraditimamollo bao ba bego ba lemoga ba be ba tla kitima go fihlela maoto a bona a ineela goba a wela ka matolo, ba hlahloba leratadima gomme ba rapelela maphelo a bona. Ge nkabe baetapele ba lefase le ge e le bafe ba ile ba tsebišwa, le bona ba be ba tla ema ka maoto, ba lebelela dišupanako tša bona gomme ba lokišetša ditšhišinyo tše sego kae.
  
  Lefase le be le swere maatla.
  
  Drake o ile a šikinyega ka kimollo ge a ekwa go goeletša ga Mai, ke moka a tšea metsotswana e mengwe e sego kae go hwetša mothopo wa yona. Sehlopha se ile sa kopana e le se tee, eupša seo ba se utolotšego se be se feta ditebelelo tša bona. Yorgi o ile a ema ka morago ga gagwe kgauswi le Lauren; Bo le Kenzi ba ile ba leka go e hlatha ba le kgole, mola sehlopha ka moka se ile sa wela fase ka matolo goba sa gagabela go bapa le lešaba.
  
  Mahlo a Drake a ile a phatloga. Selo sa mathomo seo a se bonego e be e le setopo sa mosadi yo a sa aparago, se phuthetšwe ka theipi ya duct le terata ye talalerata, se rapaletše se phatlaletše dimithara tše ka bago tše pedi go tloga fase. A sa dutše a gakanegile, o ile a bona gore ka tlase ga ditlhako tša maoto a gagwe go be go e-na le para e nngwe ya maoto yeo e bego e le ya monna, ge re ahlola ka maoto a boya ao a bego a kgomaretše go ona.
  
  Hayden ke pomo, Ramses o ile a mmotša.
  
  Eupša... ke eng sa go makatša...
  
  Ka tlase ga monna yo a sa aparago bjale o ile a bona dibutšwana tšeo a ilego a di lemoga. Hayden o be a bonagala a le ka tlase ga mokgobo.
  
  Ke moka pomo ya nuclear e kae?
  
  Alicia o ile a lebelela godimo a le setulong sa gagwe kgauswi le mosadi yo a sa tsebjego. "Theeletša ka kelohloko." Zoey o re pomo e šireleditšwe ka tlase ga Hayden, ka tlase ga tšobotsi ye. O itlhamile, o na le sensara ya tšhišinyego yeo e ka botwago ka mo go lekanego gomme o šireleditšwe ke mokotla wa mokokotlo. Dithapo tšeo di phuthetšwego mebeleng ya bona di kgomareditšwe go sešušumeletši sa madi." O ile a šikinya hlogo. "Ga ke bone tsela ya go tšwa. Ke nako ya dikgopolo tše dingwe tše di phadimago, banna."
  
  Drake o ile a lebelela ditopo ka mahlo a go tšhoša, mothalo wo o sa felego wa megala, e sa dutše e le mmala o swanago o mopududu. Karabelo ya gagwe ya mathomo e bile go dumela.
  
  "Na e na le thulaganyo ya go phuhlama?" Kinimaka o ile a botšiša.
  
  Dahl o itše: "Phopholetšo ya-ka e kaone ke "aowa." E tla ba kotsi kudu ka gobane batho bao ba sepedišanago le yona ba ka fetoga. Tikologo yeo e phuhlamago-sedirišwa sa go thibela dibetša-e be e tla lemoga motšhene wa Hayden, re tšea gore motho yo mongwe-ke moka o kgoma pomo , le boom."
  
  "O se ke wa bolela seo". Alicia o ile a tšhoga.
  
  Drake o ile a wela ka matolo kgauswi le moo a ilego a tšea gore hlogo ya Hayden e gona. "Ke moka, ka molao o swanago wa motheo, sedirišwa sa go lemoga tšhišinyego se be se tla ba se lokologile kudu. Le mo, go dumelela bagolegwa go huduga ganyenyane."
  
  "Ee".
  
  Hlogo ya gagwe e be e opa ka baka la go imelwa kudu ke kgateletšego. O itše: "Re na le dikhoutu tša go thibela go šoma."
  
  "Eo e sa dutšego e ka ba ya bofora. Le gona go mpefatša ditaba le go feta, re swanetše go di tsenya ka keypad yeo e kgomareditšwego go sethunya ka tlase ga Hayden."
  
  "Go kaone lena banna le akgofa," Kensi a realo ka setu. "Re šetše le metsotso ye meraro."
  
  Drake o ile a itlotša hlogo ya gagwe ka bogale. Bjale e be e se nako ya go thabiša dipelaelo. O ile a fapantšha go gadima le Dahl.
  
  Ke eng se se latelago, mogwera wa ka? Na mafelelong re fihlile mafelelong a tsela?
  
  Julian Marsh o ile a bolela. O itše: "Ke bone ba mo hloma dibetša." "Nka e fokodiša. Se se be se sa swanela go direga le ka mohla. Tšhelete e be e le pakane e nnoši... E sego masepa a ka lehu la dimilione, bofelo bja lefase."
  
  Lauren o itše: "Webb o be a tseba. "Mong wa gago. O be a tseba nako ye ka moka."
  
  Marsh o ile a no khohlela. "E no nntšha mo."
  
  Drake ga se a ka a šikinyega. E le gore ba hwetše pomo yeo, ba be ba tla swanelwa ke go retološa mokgobo wa batho. Ba be ba se na nako ya go sega theipi ka moka. Eupša ka mehla go be go e-na le tsela e akgofilego ya go šitiša pomo. Ba be ba sa e bontšhe TV ka gobane e be e sa swanelege ka mo go feletšego bakeng sa go bogela ka thoko.
  
  Ga se wa kgaola terata. O no ba goga ka moka ka ntle.
  
  Eupša e be e le kotsi go swana le go sega terata e fošagetšego. O ile a khunama go fihlela mahlo a gagwe a lekana le a Marsh.
  
  "Julian." Na o nyaka go hwa?"
  
  "Aowa!"
  
  O ile a hema ka gore: "Ga ke bone tsela e nngwe." "Bafana, a re ba hudušeng."
  
  Ge a eteletše pele sehlopha, o ile a retološa ka go nanya, ka boomo, mokgobo wa ditopo go fihlela mpa ya Hayden e phagama fase gomme mokotla wa mokokotlo o utollwa. Moans o ile a phonyokga Zoey, Marsh gaešita le Hayden ge ka moka ba kgokologela ka mahlakoreng a bona, gomme Kinimaka a ba kgothaletša ka moka gore ba dule ba sa šišinyege. Go sa šetšwe dipolelo tša Zoe, ga go na motho yo a bego a tseba kamoo sedirišwa sa go lemoga tšhišinyego se bego se na le kwelobohloko ka gona ge e le gabotse, gaešita le ge go be go bonagala go le molaleng gore ge e ba se be se dutše se šoma nako e telele gakaakaa, se be se sa bewa go selo le ge e le sefe seo se lego kgaufsi le sešušumeletši. Ka kgonthe, e ile ya swanelwa ke go rulaganywa gore e nyakile e sa tsenege bakeng sa go kgonthišetša go fihla ga Drake pele e thuthupa.
  
  Dithapo di be di swanetše go kgaolwa mmeleng wa Marsh gomme di tlošwe ditho tša Zoe, e lego mošomo o hlakahlakanego woo sehlopha se bego se sa o lemoge ka thata. Tšeo di bego di phuthetšwe mmeleng wa Hayden di ile tša fologa gabonolo ka ge di be di le tseleng ya diaparo tša gagwe. Bjale a kwa ditaelo gomme a sa swere fase ke theipi ya duct, Marsh o ile a emiša matsogo a gagwe gore a phuthele lehlakore la le letona la Hayden gomme a phaphamala godimo ga mokotla wa mokokotlo. Pythian o ile a koba menwana ya gagwe.
  
  "Diphini le dinalete."
  
  Mai o ile a bea diatla tša gagwe mokotleng wa gagwe wa mokokotlo, godimo ga pomo ya nuclear. Ka menwana ye e nago le bokgoni o ile a phumola di- buckle gomme a gogela morago lephego la ka godimo. Ke moka, a diriša matla a magolo le a bokgoni, o ile a swara mapheko a mokotla wa mokokotlo gomme a goga pomo, gotee le seširo sa yona sa tšhipi, thwii ka ntle.
  
  Kgapetla ye ntsho e ile ya mo dikanetša. Mai o ile a lahlela mokotla wa gagwe wa mokokotlo ka thoko gomme a dikološa pomo ka go nanya kudu, a fufulelwa kudu ge metsotswana e dutše e feta. Mahlo a Hayden a ile a phadima ge a lebelela pomo, gomme Kinimaka o be a šetše a khuname kgauswi le yena, a mo pitla seatla.
  
  Phanele ya go bala morago e ile ya tšwelela ponong, yeo e kgomareditšwego ka dikurufu tše nne ka ntle ga pomo. Dithapo tše talalerata di ile tša noga ka tlase ga gagwe ka pelong ya masetla-pelo a feletšego. Marsh o ile a lebelela dithapo ka mahlo a go tšhoša, tše nne tša tšona, di logagane ebile di kgokagantšwe mmogo.
  
  "Rola phanele. Ke swanetše go bona gore ke mang yo e lego mang."
  
  Drake o lomile leleme ge a gadima sešupanako sa gagwe.
  
  Go šetše metsotswana.
  
  Masomehlano senyane, masomehlano seswai...
  
  Smith o ile a wela fase ka matolo kgauswi le bona, lešole le šetše le goga legare la lona la utility. A tšea maphelo a motho yo mongwe le yo mongwe ka diatleng tša gagwe, o ile a rwala boikarabelo bja go fediša mafokodi. Go ngwatha ga tee, tlhale e tee ya manganga, go hloka tsepamiso e tee, gomme di be di tla senya nako goba tša baka go thuthupa mo go šiišago. Drake o ile a tswalela mahlo a gagwe motsotswana ge monna a šoma. Ka morago ga gagwe, Dal o be a hema ka thata, gaešita le Kensi o be a šikinyega.
  
  Ge Smith a be a šoma ka sekurufu sa mafelelo, gateetee Alicia o ile a goeletša. Sehlopha ka moka se ile sa thothomela, dipelo tša bona tša tlolela melomong ya bona.
  
  Drake o ile a retologa ka bogale. "Ke eng se?"
  
  "Noga! Ka bona noga! E be e le setlatla se segolo se se serolane."
  
  Smith o ile a rora ka bogale ge a emiša rekoto gomme ka kelohloko a tloša phanele ya go bala morago ka dial ya yona ye khubedu ye e phadimago. "Ke terata efe?"
  
  Ba be ba šetše metsotswana ye masometharo-šupa.
  
  March o ile a khukhunela kgauswi, mahlo a gagwe a hlahloba go raragana mo go raraganego ga megala ye talalerata, a nyaka lefelo leo a ilego a gopola Alligator a bulela sedirišwa.
  
  "Ga ke e bone! Ga ke nyoba ke e bone!"
  
  "Ke tšohle," Drake a mo lahlela ka thoko. "Ke ntšha megala ka moka!"
  
  "Aowa," Dahl a kotama ka boima kgauswi le yena. "Ge o ka dira se, pomo ye e tla thuthupa."
  
  "Bjale re swanetše go dira eng, Torsten? Re swanetše go dira eng?"
  
  Masomepedi senyane... masomepedi seswai... masomepedi šupa...
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE
  
  
  Kgopotšo ya Drake e ile ya kitimela pele. Ramses o ile a mmotša ka boomo gore Hayden ke pomo. Eupša seo se be se bolela"ng e le ka kgonthe?
  
  Ge a lebelela bjale, o ile a bona dithapo tše tharo di phuthetšwe go yona. Ke efe yeo e e hlohleleditšego? Dahl o ile a ntšha pampiri ka potleng ya gagwe.
  
  "Dikhoutu," a realo. "Bjale ga go na tsela ye nngwe."
  
  "A Marsh a leke gape. Ramses o ile a bolela ka mo go kgethegilego ka Hayden."
  
  "Re diriša dikhoutu."
  
  "Di ka ba tša bofora tša go hlabja! Sehlohleletši sa bona ka noši!"
  
  March o be a šetše a lebeletše setopo sa Hayden. Drake o ile a namela godimo ga yona gomme a tanya šedi ya Kinimaki. "Mo fetole."
  
  Hayden o ile a thuša ka mo a ka kgonago ka gona, mešifa le ditšhika ka ntle le pelaelo di be di goeletša ka bohloko, eupša di be di sa hwetše kimollo. Sešupanako se be se tšhoša. Pomo e be e le kgaufsi le go phethwa. Gomme lefase la leta.
  
  Marsh o ile a inama, a latela megala go dikologa mmele wa gagwe ge Drake a emiša letsogo le tee, ke moka a emiša leoto, gomme mafelelong a lokolla lepanta la gagwe moo dithapo tše pedi di tshelago gona. Ge a bona para yeo e kgomaretšwego e feta diropeng tša gagwe gape, a šupa Kinimaka. "Go swana le se".
  
  Ka ge a be a tlaišwa ke papadi ya toro e bohloko ya Twister, Hayden o ile a lebelela ge Marsh a latišiša tsela ya terata e nngwe le e nngwe morago go ya go sešupanako.
  
  "Ka nnete," a realo, a tšholla mahlo ka maatla, leihlo le lengwe le bulegile, le lengwe le tswaletšwe. "Ke ye e lego ka go le letona."
  
  Drake o ile a gadima mokotla wa dipuku wa nuclear. Kensi o ile a mo tlatša le Dahl fase thwi kgauswi le yena. "Go thuthupiša selo se go nyaka peakanyo e kgethegilego ya dikarolo le mekgwa. Ke... e bonolo kudu. Na re tloga re bota motho yo a tlišitšego se ka nageng mo nakong ye?"
  
  Drake o ile a hemela godimo kudu bophelong bja gagwe.
  
  "Ga go na kgetho".
  
  A goga terata.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE MONE
  
  
  Drake o ile a goga ka lebelo, gomme terata ya gagoga seatleng sa gagwe, ya pepentšha ntlha ya koporo. Ka thipa, yo mongwe le yo mongwe yo a bego a le gona o ile a inama pele go lekola go bala morago.
  
  Lesomepedi... lesometee... lesome...
  
  "O sa itlhamile!" Alicia o be a lla.
  
  Drake o ile a wela mokokotlong wa gagwe, a maketše, a sa swere terata bjalo ka ge eka le bjale a ka gotetša tlhase gomme a senya pomo. "Se... se..."
  
  "E sa dutše e tšhoša!" Alicia o be a lla.
  
  Dahl o ile a thuma, a kgoromeletša mo-Yorkshire kgole ka mopalema phatleng ya gagwe. "Ke nagana," a realo. "Re tla ba le mahlatse ge re ka ba le nako bjale."
  
  Seswai...
  
  Zoe o ile a thoma go lla. Marsh o ile a lla, a kgopela tshwarelo ka phošo e nngwe le e nngwe yeo a kilego a e dira. Hayden le Kinimaka ba ile ba lebelela sehlopha se šoma ka ntle le maikutlo, ba swara diatla tša bona tše tšhweu, ba dumela gore go be go se na seo ba ka se dirago. Smith o ile a lokolla thipa gomme a lebelela Lauren, a otlolla menwana ye e thothomelago go mo kgoma. Yorgi o ile a nwelela fase. Drake o ile a lebelela Alicia, gomme Alicia a lebelela May ka mahlo a go tšhoša, a sa kgone go mo tloša mahlo. Bo o ile a ema magareng ga bona, ponagalo ya gagwe e hlaka ge a be a bogetše Dahl a šoma.
  
  The Sweden kenya dikhoutu deactivation ka phanele. Yo mongwe le yo mongwe wa bona o ngwadišitšwe ka leswao la mamelwang. Go be go šetše metsotswana feela pele a tsenya nomoro ya mafelelo.
  
  Hlano...
  
  Dahl o ile a tobetša konope ya "Tsena" gomme a kgaotša go hema.
  
  Eupša tšhupamabaka e be e sa dutše e lla.
  
  Tše tharo tše pedi e tee...
  
  
  * * * .
  
  
  Motsotswaneng wa mafelelo, Thorsten Dahl ga se a ka a itlhoboga. Ga se a ka a ineela goba a furalela gore a hwe. O be a na le lapa leo a bego a swanetše go boela go lona - mosadi le bana ba babedi - gomme ga go selo seo se bego se tla mo thibela go netefatša polokego ya bona bošegong bjo.
  
  Ka mehla go be go na le Leano B. Drake o ile a mo ruta seo.
  
  O be a itokišitše.
  
  Mokgwa wa bohlanya o ile wa raga ka gare, bohlanya bjo bo balwago bo ile bja mo swara, bja mo fa maatla a go feta a tlwaelegilego. Ka iri ya mafelelo o be a theeditše ge monna yo mongwe goba yo mongwe a gatakela didirišwa tše di phethagetšego, tše di nepagetšego le tše di se nago diphošo tšeo di bego di bopa mokotla wa dipuku wa nuclear. O ile a kwa kamoo ka moka di bego di nepagetše ka gona.
  
  Go lokile, go thwe"ng ge nkabe e be e le bohlanya bjo bonyenyane bja Dahl. Seo se be se tla šoma bjang?
  
  Ge pontšho e be e bontšha e tee, mo-Sweden o be a šetše a swere hamore ya go swara ka seatleng. O ile a e theoša ka mohemo wa gagwe wa mafelelo, motšhene wa gagwe wa mafelelo, a šikinyega ka maatla a gagwe ka moka. Sledgehammer e ile ya thula pelong ya pomo ya nuclear, gomme gaešita le motsotswana woo o sa felego o ile a bona go tšhoša ga Drake, e lego tumelelano ya Alicia. Gomme ka morago a se sa bona selo.
  
  Sešupanako se be se tšhoša
  
  Lefeela.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENNE-PEDI
  
  
  Nako ga se ya ema go motho le ge e le ofe, gomme kudu-kudu e sego ka iri ye ya mafelelo.
  
  Drake o ile a bona Dahl a otlollotšwe godimo ga pomo, bjalo ka ge eka a ka šireletša bagwera ba gagwe le lefase ka moka mollong o boifišago. O ile a bona foreime ya tšhipi yeo e kobegilego, dikagare tše di kgopamego tšeo di dikologilego noto ya go swara selei; gomme ka morago a bona sešupanako sa go bala morago.
  
  E kgomaretše go lefela.
  
  "Oo, damn," a realo ka mokgwa wa borutho kudu wo o kgonegago. "Oh modimo wa ka."
  
  Ka o tee ka o tee, sehlopha se ile sa lemoga. Drake o ile a hema moya o mofsa wo a bego a sa letela gore o tla o latswa gape. O ile a gagabela go fihla go Dahl gomme a phasola mo-Sweden mokokotlong wa gagwe o sephara. "Mothaka yo mobotse," a realo. "E bethe ka hamore e kgolo. Ke ka baka la"ng ke sa nagane ka seo?"
  
  Dahl o ile a bolela ka pelong ya pomo gore: "Go ba mo-Yorkshire." "Le nna ke ile ka ipotšiša se."
  
  Drake o ile a mo gogela morago. O ile a re: "Theeletša." "Selo se se kgomaretše, akere? Mohlomongwe e robegile ka gare. Eupša ke eng seo se tlago go e thibela go thoma gape?"
  
  "Rena," gwa realo lentšu le le tšwago ka morago.
  
  Drake o ile a retologa gomme a bona sehlopha sa NEST le sa dipomo se ba batamela ka mekotla ya ka morago le dilaptop tše di bulegilego ka diatleng tša bona. "Lena banna le diegile," a hemela godimo.
  
  "Ee dude." Gantši go bjalo."
  
  Kinimaka, Yorgi le Lauren ba ile ba thoma go rarolla Hayden go tšwa go wepe ya go makatša yeo a e abetšego Zoe Shears le Julian Marsh. Di-Pythia tše pedi di be di khupeditšwe ka mo go kgonegago, eupša di be di sa bonagale di tshwenyegile kudu ka bofeela bja tšona.
  
  Marsh o ile a boeletša leboelela gore: "Ke thušitše. "O se lebale go ba botša gore ke thušitše."
  
  Hayden o ile a ikhwetša a khuname ka matolo, a kgokološa setho se sengwe le se sengwe go tsošološa go elela ga madi le go silila mafelo ao bohloko bja manonyeletšo bo kgobokeditšwego go ona. Kinimaka o ile a mo fa baki ya gagwe, yeo a ilego a e amogela ka tebogo.
  
  Alicia o ile a swara Drake ka magetla, megokgo e tšhologile mahlong a gagwe. "Re a phela!" - a goeletša.
  
  Gomme ka morago a mo gogela kgauswi, a hwetša melomo ya gagwe ka melomo ya gagwe, a mo atla ka maatla ka mo a bego a ka kgona. Drake o ile a goga mathomong, eupša ka morago a lemoga gore o be a le mo a bego a nyaka go ba gona. O ile a mo atla mokokotlo. Leleme la gagwe le ile la kitimela ka ntle gomme la mo hwetša, gomme kgatelelo ya bona ya fokotšega.
  
  "Ke mo re bego re eya gona nako ye telele," Smith a realo. Maswabi, May."
  
  "Oo monna, ke hlologetšwe mosadi wa ka," Dahl a realo.
  
  Bo o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša, sefahlego sa gagwe e le leswika bjalo ka granite eupša ka tsela e nngwe se be se sa balege.
  
  Mai o ile a pitlela pososelo e fokolang. "Ge nkabe dikarolo di be di ka bušetšwa morago, Alicia bjale o be a tla ba a ngunanguna se sengwe ka go tsenela."
  
  "O se ke wa ba le dihlong". Alicia o ile a goga kgole le Drake ka go sega ga megolo. "Ga se nke ka atla naletšana ya difilimi pele."
  
  Smith o ile a tšhošwa ke go bolelwa ka mehla ya kgale. "Ah, bjale ke amogetše taba ya gore May ga se Maggie Q yo mogolo e le ka kgonthe. Maswabi ka yona ".
  
  "Ke phala Maggie Q," Mai a myemyela.
  
  Smith o ile a retologa, maoto a gagwe a ineela. Lauren o ile a otlolla seatla sa gagwe go mo thekga.
  
  Alicia o ile a koba hlogo ya gagwe ka thoko. "Oo ema, ke atla naletšana ya difilimi. Mohuta wo mongwe wa Jack. Goba na leo e be e le leina la gagwe la skrine? Oo, tše pedi ka nnete. Goba mohlomongwe tše tharo..."
  
  Kensi a hudugela gare ga bona. "Katlo ye botse," a realo. "Ga se wa ke wa nkatla ka mokgwa woo."
  
  "Ke fela ka lebaka la gore o sefebe."
  
  "Oh ke a leboga".
  
  "Ema," Drake a realo. "O atle Kensi? Neng?"
  
  "Ke kanegelo ya kgale," Alicia a realo. "Ke sa gopole gabotse."
  
  O ile a e dira ntlha ya go goga tlhokomelo ya gagwe ka moka ka mahlo a gagwe. "Ka gona e be e le katlo ya "go thabela gore re a phela"? Goba selo se sengwe gape?
  
  "O nagana eng?" Alicia o be a bonagala a le šedi.
  
  "Ke nagana gore nka rata gore o e dire gape."
  
  "GO LOKILE..."
  
  "Moragonyana".
  
  "Ka nnete. Ka gobane re na le mošomo wo re swanetšego go o dira."
  
  Drake bjale o ile a lebelela Hayden, moetapele wa sehlopha sa bona. "Ramses le Alligator ba sa le ka ntle kua," a realo. "Re ka se kgone go ba dumelela go tšhaba."
  
  "Um, ntshwarele?" - a realo yo mongwe wa bašemane go tšwa sehlopheng sa sapper.
  
  Hayden o ile a lebelela Marsh le Shears. "Lena ba babedi le ka hwetša dintlha tše oketšegilego ge e ba le e-na le tsebišo."
  
  "Ramses o be a sa bolele le nna ka thata," Shears a realo. "Gomme Alligator e be e le motho yo mogolo wa lehlanya yo ke kilego ka kopana le yena. Ke duma ge nkabe ke tseba moo ba lego gona."
  
  Drake o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Kgokgo e be e le lehlanya le legolo kudu-"
  
  "Ke maswabi. Mathaka?" moetapele wa NEST o boletše.
  
  Mahlo a March a ile a phadima. "Ramses ke seboko," a realo. "Ke be ke swanetše go ba ke e gata ge ke be ke e-na le sebaka. Tšhelete ye ka moka e fedile. Matla, botumo - nyamela. Ke swanetše go dira eng?"
  
  "Ke tshepa gore ke bola kgolegong," Smith a realo. "Ka sehlopheng sa mmolai."
  
  "Theeletša!" - batho ba ile ba goeletša go tšwa sehlageng.
  
  Hayden o ile a ba lebelela, ke moka a ba lebelela Dahl. Drake o ile a lebelela ka godimo ga legetla la Alicia. Moetapele wa Team NEST o be a eme ka maoto gomme sefahlego sa gagwe se be se le lešweu, mmala wa poifo ye e feletšego.
  
  "Bomo ye ga e na mohola."
  
  "Eng?"
  
  "Ga go na dithuthupi tša mohlagase. Dilense di ile tša phatloga, ke nagana gore mohlomongwe ka baka la go bethwa ka hamore. Eupša uranium? Le ge re ka hwetša mehlala yeo e re botšago gore e kile ya ba mo, yona... e a hlaela."
  
  "Aowa". Drake o ile a kwa mešifa ya gagwe e thothomela. "Aowa ka tsela, o ka se mpotše se. O re pomo yeo e be e le ya bofora ya go nyobana?"
  
  "Aowa," moetapele a realo, a kgotla laptop ya gagwe. "Ke go botša gore ga se pomo yeo. E ile ya kgaotša go šoma ka go tloša dikarolo ka moka tšeo di dirago gore e šome. Ka fao, ye ke ya bofora. Monna yo-Ramses-mohlomongwe o na le wa kgonthe."
  
  Sehlopha ga se sa dikadika le motsotswana.
  
  Hayden o ile a fihlelela mogala gomme a daela nomoro ya Moore. Drake o ile a goeletša gore o swanetše go bitša dihelikoptara.
  
  "Re hloka bokae?"
  
  "Tlatša magodimo a go nyobana," a realo.
  
  Ka ntle le go ngongorega, ba ile ba emiša mebele ya bona yeo e bego e opa gomme ba sepela ka lebelo ba lebile mojakong. Hayden o ile a bolela ka lebelo ge a be a kitima, a sa bontšhe ditla-morago tša mmele go tšwa kalafong ya gagwe. Tše e be e le ditla-morago tša monagano tšeo di bego di e-na le matla a go mo dira mabadi ka mo go sa felego.
  
  "Moore, pomo ya Central Park ke ya bofora. E hlwekišitšwe, e tswaletšwe. Re nagana gore di- innards le di- detonator di ile tša tlošwa gomme ka morago tša tsenywa ka gare ga sedirišwa se sengwe."
  
  Drake o ile a kwa Moore a hemela godimo a le bokgole bja dimithara tše tharo.
  
  "Gomme re be re nagana gore toro ye mpe e fedile."
  
  "Le e be e le leano la Ramses go tloga mathomong." Hayden o ile a gagola lebati la ka ntle go tšwa go dihinge tša lona ntle le go thuba kgato. "Bjale o thuthupa ka nako ya gagwe gomme o a tšhaba. Na go na le dihelikoptara tšeo di fofago ka ntle ga New York?"
  
  "Sešole. Maphodisa. Go buiwa mo go kgethegilego, ke a gopola."
  
  "Thoma ka se. O na le leano, Moore, gomme re dumela gore Alligator ke commando ya peleng. Dikhamera tša CCTV di lebelega bjang?"
  
  "Re kgoboketša sefahlego se sengwe le se sengwe, sebopego se sengwe le se sengwe. Re bile mo ntlheng ka diiri tše dintši. Ge Ramses a ka kitima motseng, re tla mo swara."
  
  Drake o ile a tlola godimo ga lepokisi la ditlakala, Dahl o be a le kgauswi le yena. Dihelikoptara di ile tša duma ka godimo, tše pedi tša tšona di ile tša kotama tseleng mojakong wa serapa sa diphoofolo. Ge a lebelela godimo, Drake o ile a bona ka morago ga di- rotor tše di dikologago tša meago ya diofisi, moo gare ga difoufatšo tše tšhweu difahlego tše dintši di bego di gateletše mafasetere. Methopo ya ditaba ya leago e be e tla thuthupa lehono, gomme ge e ba e be e ka tšwela pele, dipoelo e be e tla ba lefela. Ge e le gabotse, mohlomongwe e ile ya šitiša maiteko a bona.
  
  Hayden o ile a kitimela helikopotara ya kgauswi, a ema ka ntlenyana ga lefelo la go hlatswa rotor. O ile a botša Moore gore: "Mo nakong ye. "Ramses a ka se ipontšhe. Ka moka e be e le tšhitišo go mo thuša go phologa. Ke ka botumo bja gagwe - Kgošana ya Mofapahlogo ya Tšhošo e hwetša maemo a yona gape gomme e dira histori. O tliša dibetša tša nuclear New York, o a di thuthupiša gomme o tšhaba a sa otlwe. Ge o ka mo tlogela a sepela bjale, Moore, o ka se tsoge o mmone gape. Gomme papadi e tla fela."
  
  "Ke a tseba seo, Moemedi Jay. Ke a e tseba".
  
  Drake o ile a phaphamala legetleng la Hayden, a theeleditše, mola sehlopha ka moka se be se šikinyega ka go tenega kgauswi. Dahl o ile a ithuta lefelo leo le dikologilego, a kgetha mafelo a mabotse kudu a go lalela, ke moka a hlahloba le lengwe le le lengwe ka digalase tša gagwe tša tšhemo. E makatšago, eupša bonyenyane e ile ya mo boloka a swaregile. Drake o ile a mo elbowed.
  
  "Selei se kae?"
  
  "E tlogetše morago." Dahl ge e le gabotse o be a bonagala a sa thaba ganyenyane. "Ke sebetša se sebotse sa go hlabja."
  
  Kensi o ile a tsena ditaba gare. "Ke ile ka mo gopotša gore ke sa dutše ke se na sebetša seo ke se ratago kudu. Ge a ka hwetša noto ya go swara, ke swanetše go hwetša katana."
  
  Drake o ile a lebelela Mosweden. "Go kwagala bjalo ka kwano."
  
  "Oo etla, tlogela go mo fa lebaka. Ke be ke tla hwetša kae le katana mo?"
  
  Lentšu la re, "Ga ba kgole le Sehlakahlakeng sa Staten, Hayden."
  
  Hlogo ya Drake e ile ya retologa ka lebelo kudu moo a ilego a šikinyega. "E be e le eng?"
  
  Hayden o ile a kgopela Moore gore a ipoeletše gomme ka morago a retologela sehlopheng. "Re na le sepheo, banna. Moagi yo a ilego a bitša, bjalo ka ge Moore a boletše e sa le pele, gomme a tiišetša ka khamera. Suthiša marago a gago!"
  
  Ba beile dihlogo tša bona fase, sehlopha se ile sa kitimela go putla tsejana ya maoto tseleng ye e sekilego le yeo e thibetšwego, sa tlola ka mamati a bulegilego a helikopotara gomme sa itlama ditulong. Dinonyana tše pedi di ya moyeng, di- rotor di sega matlakala go tšwa dihlareng tša kgaufsi gomme di phatlalatša ditlakala go putla setarateng. Drake o ile a ntšha dipistola le sethunya, legare la sešole le sethunya sa go makatša, a lekola gore dilo ka moka di be di šoma gabotse e bile di itokišeditše ka botlalo. Dahl o ile a hlahloba kgokagano.
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a hlwekiša marulelo gomme ka morago a retologela ka bogale ka borwa, a oketša lebelo la gagwe. Alicia o ile a hlahloba dibetša tša gagwe ka noši, a lahla yeo a e tšerego go legionnaire gomme a boloka e nngwe bakeng sa gagwe. Kinimaka o ile a utswa mahlo a Hayden, ao a ilego a leka go a hlokomologa, a sa amogela tshedimošo go tšwa go Moore le baemedi ba gagwe. Beau o ile a homola, a kgobokane sekhutlong bjalo ka ge a be a le bjalo ga e sa le Drake le Alicia ba atlana. Ka lehlakoreng la gagwe, Mai o ile a dula a iketlile, dibopego tša gagwe tša Sejapane di sa tsenege, a tsepame ka go tia pakaneng ya gagwe. Sehlopha ka moka se ile sa hlahloba se sengwe le se sengwe gabedi, yo mongwe le yo mongwe ka ntle le Kenzie, yo a ilego a ngongorega ka go namela helikopotara, phefo e lomago, monkgo wa mofufutšo, le taba ya gore o kile a bona sehlopha sa SPEAR.
  
  Alicia o ile a bolela ka setu gore: "Ga go na motho yo a go kgopetšego gore o dule le rena."
  
  "Ke eng se sengwe seo nka se dirago? Tšhaba bjalo ka towe ya kereke ye e tšhogilego?"
  
  "Bjale se ke go hlatsela gore o na le sebete?"
  
  Mahlo a Kenzi a ile a phadima. "Ga ke nyake go bona Haramagedone. Gomme wena?"
  
  "Ke šetše ke bone se. Ben Affleck ke gay ka mo go makatšago, gomme Bruce Willis o tšhoša go feta asteroid ya go hlabja. Eupša damn, na o leka go re botša gore ge e le gabotse o na le pelo?"
  
  Kensi o ile a lebelela ka ntle ka lefasetere.
  
  "Lehodu la dilo tša kgale tša boepi bja marope le na le pelo. Ke mang yo a bego a tla tseba?
  
  "Ke no leka go boela kgwebong ya-ka kua Bohlabela bja Magareng. Tee. Go le thuša mašilo go tla thuša kudu go fihlelela se. Nyoba pelo ya gago ya go hlabja."
  
  Helikopotara e ile ya fofa godimo ga marulelo a Manhattan ge Hayden a amogela tlhathollo ya gore Ramses le Gator ga se ba hlwa ba tloga sehlakahlakeng, ka ge ba be ba bonwe kgauswi le Staten Island Ferry.
  
  "Dikarolwana tšeo di timelago phetolelong di ka re bolaya ka moka," Hayden o ile a hemela godimo, gomme Drake o ile a dumela gore e be e le therešo. Go tloga go ngangišano e nyenyane kudu ka jarateng ya sekolo go ya ntweng magareng ga bapresidente le matona-kgolo, nuance e be e le selo se sengwe le se sengwe.
  
  Lefelo leo ba yago go lona le ile la batamela kgaufsi ge meago e be e phadima e feta. Mokgweetsi wa sefofane o ile a thuma magareng ga dikago tše pedi tše di phagamego tša leratadima gore a boloke lebelo ge a be a lebile sepheong sa gagwe. Drake o ile a itshwara ka morero o nyamišago. Meetse a bohlokwa a go dikologa a koung a be a le ka pele. Ka tlase ba be ba kgona go bona sehlopha sa dihelikoptara tšeo di kotamago, ka moka di lwela maemo.
  
  "Ka mokgwa wo!" Hayden o be a lla.
  
  Eupša mokgweetsi wa sefofane o be a šetše a theoga ka bogale, a dira gore helikopotara e katanele go kotama gore e tšee maemo a magolo pele ga mothaladi wa dipitša tša matšoba le boema-pese. Drake o ile a kwa mpa ya gagwe e tšhošwa ka molomo wa gagwe. Hayden o ile a goeletša ka seleng ya gagwe.
  
  O itše: "Ke therešo gore terminal e tswaletšwe." "Ge Ramses a le mo, o holofela go fihlelela eng?"
  
  "Go swanetše go ba le legora ka morago ga gago le mothaladi wa dikoloi tšeo di emišitšwego ka tlase ga dihlare. Maphodisa a na le mosadi moo yo e bilego motho wa mafelelo go mmona."
  
  "Kgolo. Ka gona bjale re-"
  
  "Leta!" Ditsebe tša Alicia di ile tša topa medumo pele ga tša motho yo mongwe. "Ke kwa go thuntšhwa."
  
  "Eya."
  
  Ge sehlopha se fologa koloing, se ile sa leba boema-fofaneng, se kitima go bapa le moago. Drake o ile a lemoga gore go dikologa go kobega mo go nabilego ga mojako o mogolo, tsela e telele ya sekontiri e be e lebiša lefelong la go emiša dikepe. Dithunya di be di etšwa fao, di thuntšhitšwe go putla lefelo le le bulegilego, di sa kgaotšwe, bjalo ka ge eka di thuntšhitšwe ke maboto.
  
  "Morao kua," a realo. "E tšwa go thelela."
  
  Dihelikoptara di ile tša tlala leratadima ka morago ga bona. Tseleng ya bona go be go robetše setopo se se fegelago sa lephodisa, eupša le ile la šišinya seatla sa lona gore ba tšwele pele, a sa bontšhe maswao a go gobala. Dithunya tše dingwe di ile tša lla moyeng. Sehlopha se ile sa goga dibetša tša sona, sa kitima ka go latelana gomme sa phuruphutša lefelo leo le lego ka pele. Lephodisa le lengwe le ile la khunama pele ga bona, hlogo e theogile, le swere seatla sa lona.
  
  "Ga go na bothata," a realo. "Eya. Lebadi feela nameng. Re le hloka banna. Ba... ba a tloga."
  
  "E sego lehono," Hayden a realo gomme a kitimela go feta.
  
  Drake o ile a lemoga mafelelo a tsela ya go thelela le ditekanyetšo ka go le letshadi la yona - di-slipway ka moka tša sekontiri tšeo di dirišetšwago dikepe. Maphoto a ile a gaša motheong wa bona. "Na o ka kwa seo?" a realo ge go thuntšhwa go thoma gape. "Ramses o ile a hwetša sehlopha sa go itiriša."
  
  Lauren e be e le yena a nnoši yo a ilego a šikinya hlogo. "Ke mang wa bona?"
  
  "Dipotologo tše dintši ka motsotso go feta AK. Clip go tloga go makgolo a tshela go ya go makgolo a seswai dipotologo. Megopo yeo e ka tšeelwago legato ge e ba e ka fiša kudu. Ga se ya nepagala gabotse, eupša e a tšhoša ka tsela ya go hlabja."
  
  "Ke holofela gore lešilo leo le qhibidiga ka diatleng tša lona," Alicia a realo.
  
  Sehlopha sa maphodisa se ile sa khunama ka pele, se dula se dutla bakeng sa go khupetša ge SAW e be e tshwela dikulo tša yona ka mathe. Mothaladi wa dikulo o ile wa phadima ka godimo ga hlogo. Maphodisa a mabedi a ile a bušetša mollo morago, a lebišitše mafelelong a kgole a tsela ya go thelela moo sekepe se bego se emišitšwe gona.
  
  "O se ke wa mpotša..." Dahl a realo.
  
  "Re nagana gore o namela seketswana thwi fao ka ye nngwe ya dithekethe tša tlhokomelo," yo mongwe wa maphodisa a realo. "Bašemane ba babedi." Yo mongwe o be a re lebišitše, yo mongwe o be a thoma seketswana."
  
  Hayden o ile a ipelaetša ka gore: "A ka se kgone go tšhaba ka tsela yeo." "Ke... ke... papadi e fedile." Mahlo a gagwe a ile a phadima ka letšhogo.
  
  "Go yena," Alicia a realo ka go ikgogomoša.
  
  "Aowa, aowa," Hayden a hweshetša. "Go rena." Re e hweditše ka moka e fošagetše. Ramses o tloga a tšwela ka ntle ka go thunya. Ke tiiša bohwa bja gagwe. Guys, o ya go thuthupiša pomo ye ya nuclear."
  
  "Neng?"
  
  "Ga ke tsebe. Phopholetšo e kaone? O lebile Sehlakahlakeng sa Liberty le seema, gomme o ya go se bea gohle go dikgokaganyo tša leago. Oh Modimo, oo Modimo, akanya-" a kgangwa. "Ga ke kgone... Ke no palelwa..."
  
  Kinimaka o ile a mo šišinya maotong a gagwe, monna yo mogolo a rora ka morero. "Re ka se dumelele se se direga. Re swanetše go dira se sengwe. Gabjale."
  
  Gomme Drake o bone go phadima ga SAW mo e ka bago dimithara tše masomehlano go tloga, go bolaya ga dithunya tša yona, selo se nnoši se se emego magareng ga bona le Ramses, le pomo ya nuclear.
  
  "Ke mang yo a nyakago go phela ka mo go sa felego, akere?"
  
  "Aowa," Alicia a realo ka setu. "E be e tla dula e le mo go tenago bjalo ka dihele."
  
  Gomme Dahl o ile a lebelela sehlopha sa mafelelo. "Ke tla etelela pele."
  
  Karolong yeo ya mafelelo ya motsotswana, bagale ba New York ba ile ba itokišeletša; sehlopha sa SPEARERS, gomme ka morago lephodisa le lengwe le le lengwe le moemedi ka gare ga tsebe. Yo mongwe le yo mongwe o ile a ema ka maoto, a lebeletšana le sebetša sa go tshwela mare gomme a dira kgetho ya mafelelo ya maphelo a gagwe.
  
  Dahl o ile a e thoma. "Hlasela!"
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE BORARO
  
  
  Drake o ile a kitima gare ga bagwera ba gagwe, tlwa moo a bego a nyaka go ba gona, a emiša sethunya sa gagwe gomme a thuntšha ka maatla. Dikulo di thuntšhwa go tšwa sethunya se sengwe le se sengwe seo se kitimago ka lebelo la dimithara tše dikete tše pedi le makgolo a mahlano ka motsotswana, go thuthupa mo go ntši go kwagala ka gare ga ditokomane. Mafasetere a ile a pšhatlaganywa gohle seketswaneng.
  
  Ka metsotswana e sego kae, ba ile ba kgaola sekgoba ka bogare, ba tšwela pele ba thuntšha ka matla. Modiriši wa SAW o ile a fetoša dipeakanyo tša gagwe gatee-tee, a tšhošwa ke sehlogo sa tlhaselo yeo. Ga se gore o ile a kgaotša go thuntšha; dikulo tša gagwe di ile tša latišiša motsejana ditokomane gomme tša tšwa lewatleng ge go tloga go kgonega gore a thekesela morago. Drake o ile a tliša pono ya thelesekoupu mahlong a gagwe, a bea monwana wa gagwe godimo ga sethunya gomme a dira dibopego tša monna yo a swerego SAW.
  
  "Ye ke Alligator," Hayden a realo ka godimo ga mokgokaganyi. "O se ke wa fetwa."
  
  SAW o ile a retologa, a leba morago go bona, a sa tshwela lloto ka mathe. Drake o ile a nagana gore keg bjale e swanetše go fiša kudu mo e lego gore e tla qhibidiga, eupša e sego ka lebelo le le lekanego. Kulo e ile ya thula lephodisa leo le bego le le ka gare ga veste yeo e sa tsenego kulo, ke moka ya bobedi ya roba letsogo la yo mongwe. Motsotsong wo, dipelo tša bona di be di ikemišeditše go tlola dihubeng tša bona, eupša ga se ba ka ba thibela tlhaselo goba go fokotša go thuntšhwa. Mokokotlo wa ka tlase wa sekepe o be o wele, o pšhatlagantšwe, mokokotlo wo o bulegilego o phunyegile kudu moo o bego o swana le sedirišwa sa go tšhela tšhese. Alligator e ile ya šišinya SAW ka thata, e leka go lefela. Dikulo di ile tša phunya sekgoba ka godimo ga dihlogo tša bona.
  
  Modumo o lerootho wa entšene ya sekepe o ile wa fetoga go rora ka go nanya, gomme seo sa fetoša dilo ka moka. Aligator e ile ya tlolela ka sekepeng, ya tšwela pele e thuntšha ka tsela e hlagago. Meetse a ile a thoma go tšhologa ka morago, gomme sekepe sa sekama pele. Drake o bone ba sa le dimithara tše masomepedi go tloga ka morago, a mmona a retologa ka go le letshadi le ka thoko, gomme a tseba gore ba ka se tsoge ba fihlile ka nako.
  
  A goeletša ge a e-wa, o ile a wela ka lehlakoreng la gagwe, a ema gatee-tee. Dahl o ile a wela kgauswi. Hayden o ile a kgokologa, tšeo ka moka di ile tša dira gore nepo ya Alligator e be thata le go feta, eupša monna yo o be a bonagala a se na taba. Sebopego sa gagwe se be se bonwa se boela morago, se lebile ka gare-gare ka seketswaneng.
  
  Drake o ile a šupa Hayden ka seatla, gomme Hayden a bitša dihelikoptara.
  
  Dinonyana tše ntsho di ile tša kitimela go leba tseleng ya go thelela, tša theoga ka bogale gomme tša phaphamala ka maoto a mararo ka godimo ga fase ge sehlopha sa SPEAR se namela. Ge maphodisa le baemedi ba dutše ba dumediša, go ile gwa bopša tlemo e mpsha yeo e bego e ka se tsoge e kgaotšwe, ba ile ba dumediša morago ka mo ba bego ba ka kgona, ke moka dihelikoptara di ile tša tloga di fofela moyeng. Bakgweetsi ba difofane ba ile ba kgoromeletša dikoloi go fihla moeding, ba kitimiša seketswana seo se bego se bela gomme kapejana ba feleletša ba le ka godimo ga hlogo. E be e le pono yeo Drake a bego a ka se tsoge a e naganne: dinonyana tšeo di fegilwego bjalo ka diphoofolo tše ntsho tše di bolayago tšeo di jago diphoofolo magodimong a New York, leratadima le le tumilego e le lefelo la ka morago, di itokišeletša go fofa ka seketswana sa Sehlakahlakeng sa Staten.
  
  "Ba bethe ka maatla," Hayden a realo ka gare ga radio ya helikopotara. "Le ka lebelo".
  
  Ge di theoga, dihelikoptara tše pedi di ile tša kitimela ka morago ga sekepe. Mo e nyakilego go ba gatee-tee, Alligator yeo e sa iketlago e ile ya ntšha hlogo ya yona ka lefasetereng la ka thoko gomme ya thuntšha volley e galefile. Go thuthupa ga yona ga boraro go ile gwa thula letlalo la ka ntle la dihelikoptara, gwa tsenelela dikarolong tše dingwe gomme gwa kgorometšwa go tšwa go tše dingwe. Dihelikoptara di ile tša wa go tšwa leratadimeng bjalo ka mafsika a magolo. Dahl o ile a thuba lebati gomme a bušetša mollo morago, dikulo di ile tša foša ka go hloka kholofelo.
  
  "Go thuntšha bjalo ka ge eka o a nyobana," Drake a ngunanguna. "Le ka mohla ga a ke a thula sepheo se se nepagetšego."
  
  "Khutlela morago". Dahl o ile a ineela go leka go otla Alligator gomme a itokišeletša go otlwa mo go bego go etla.
  
  Metsotswana ye meraro ka morago e ile ya direga, fela e be e se go itiwa, eupša e no ba go ema ga tšhoganetšo. Helikopotara ya mathomo e be e phaphamala godimo ga mokatong wa ka godimo wa sekepe, mola ya bobedi e be e phaphamala kgauswi le lehlakore la boemakepe, maloko a šetšego a sehlopha sa SPIR a be a nametše. Ba ile ba tloga ka pela, dibutšwana di lla ka mokatong wa sekepe gomme di kgobokana ka dihlopha. Ke moka dihelikoptara di ile tša tsoga gore di kopanele le balekane ba tšona moyeng ba latišiša sekepe.
  
  Hayden o ile a ikhwetša a lebane le sehlopha ka metsotswana e sego kae. "Re tseba moo a lego gona. Kamore ya enjene. A re fedišeng se bjale."
  
  Ba ile ba kitima, adrenaline e pompa go feta tekanyo ka moka, gomme ka morago Alligator e ile ya fetoša maano ka mo go kwagalago mokatong wa sekepe ka tlase.
  
  RPG e ile ya letša molodi moyeng, ya thulana le helikopotara gomme ya thuthupa. Nonyana e ile ya lahlegelwa ke taolo, tšhipi e phatlaletše ka mahlakoreng ka moka, mollo wa apeša sekepe se se ntsho gomme ya wela e lapile mokatong wa ka godimo wa sekepe.
  
  Go taelo ya "matha SPEAR".
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE NENE
  
  
  Drake o ile a kwa phetogo ya modumo wa entšene ya helikopotara gomme a tseba ntle le go lekola gore koloi e be e lebile go bona ka lebelo. Ge nkabe seo se be se sa lekana, moriti wo o lelefaditšwego, wa go ja diphoofolo wo o phatlaletšego go putla mokatong wa sekepe o be o le thwii sepheong.
  
  Matha goba o hwe.
  
  O ile a thula legetla la gagwe mojakong wa ka ntle, a gagola foreime ka moka go tšwa go dihinge tša yona gomme a wela sebakeng seo se lego ka kua. Mebele e ile ya kitimela morago ga gagwe, e kgokologa, e otlolla, e namela le go kgorometša. Helikopotara e ile ya kotama kudu, di- rotor tša fologa gomme mmele wa tšhipi wa phatloga. Se sengwe le se sengwe go tloga go di- shrapnel go ya go marumo ao a fihlago letsogong di be di sega moyeng, di o sega ka diripana. Sekepe se ile sa šikinyega gomme sa fegelwa, meetse a foma ka go le letshadi le ka go le letona.
  
  Kgwele ya mollo e ile ya thuntšha go leba dihelikoptara tše dingwe, tšeo gatee-tee di ilego tša tšea kgato ya go efoga, mahlatse a feletšego a di thibela go thulana. Meela ya mollo e ile ya latswa mokatong wa ka godimo, ya baka mello e mefsa, ya tšhuma mošomo wa pente le dikokwane tša tšhipi gomme ya qhibidiša pente. Rotor e ile ya koba ge e be e thula poso ka go le letona la Drake, e tlolela fase ka lebelo la yona ka moka le ile la ema gateetee. Dikgopa tše dingwe tše di fofago di ile tša thuba mafasetere gomme tša phunya foreime, gomme tlhale e tee e boifišago ya tsena thwii ka lehlakoreng la sekepe gomme ya tšwa lewatleng. Drake o ile a kwa go kgoma ga dikgabo tša mollo ge phišo e feta go yena, a lebelela ka fase ga legetla la gagwe gomme a bona sehlopha ka moka se rapaletše se sekame, gaešita le Smith a robetše godimo ga Lauren. Go thuthupa go ile gwa feta gomme ba lebelela phetogelo gomme ka morago Alligator a iša dilo maemong a bohlanya bjo bo feletšego.
  
  Bohlanya.
  
  RPG e latelago e ile ya feta thwii ka seketswaneng ka bosona, ya tlogela sethunya sa dithuthupi gomme ya pšhatlaganya di- deck ge se be se fofa. Go ile gwa lla ge khetla e gagola mokatong wa sekepe, e romela di- gout tše oketšegilego tša mollo le ditlakala tše di bolayago tseleng ya tšona. Drake o ile a fegelwa ge dithuthupi di mo phunya hlogo le magetla, a imologile gore bohloko bo mmontšha gore o sa phela. A tšea motsotswana gore a heme, o ile a lebelela tikologo e mpsha yeo e bego e le ka pele.
  
  Go be go na le lešoba la go phatloga ka mokatong wa sekepe. Go be go na le mekgobo ya dikgong gohle. Muši le mollo di ile tša elela ka mokatong wa magareng-ka godimo wo o kilego wa tswalelwa.
  
  O itše: "Tsela e hlakile."
  
  "Go wena fela!" Lauren o ile a nyakile a goeletša.
  
  "Ke moka o dule," Kenzi a tshwela mathe, a goga legetla la Dahl"s. "Na o lokile, Thorst?"
  
  "Ee, ee, ke lokile. Ntumelele ke sepele".
  
  Drake o ile a sepela ka lebelo la seripa-gare sa pelo, a le šedi kudu go feta kamoo a bego a ka gopola ka gona bophelong bja gagwe ka moka. Sehlopha seo se bego se le ka morago ga gagwe se ile sa kgobokana, se tseba gabotse moo a bego a eya gona. Ka motsotso wa mafelelo, bjalo ka ge a be a letetše, Dal o ile a tšwelela thwii legetleng la gagwe.
  
  "Na re dira se, molekane?"
  
  "Re nepile ka go hlapanywa."
  
  Gomme ba tlolela fase ka moleteng wo mofsa, maoto a pele le mahlo a nyaka manaba. Ba ile ba thula ka matla mokatong wa ka tlase, ba kgokologa, ba sa kgongwa gomme ba tsoga ba tlwaeditšwe dithunya tša bona.
  
  "Ka go hlweka!" Drake o be a lla.
  
  Dibutšwana tša bona di ile tša thula mokatong o thata ka morago ga bona.
  
  Kensi o tlile la mafelelo, gomme Drake a bona, pele, gore o apola baki ya gagwe ye boima ya ka gare gomme, sa bobedi, gore o e phuthetše go dikologa motheo wa karolo ye e arogilego ya maoto a mararo ya rotor ya helikopotara. Sefahlego sa gagwe se be se ikgogomoša ge a retologela go Mosweden.
  
  O ile a re: "Bjale, ke na le sebetša sa ka."
  
  "A badimo ba re thuše."
  
  Ba ile ba kitimela sekepeng e le ba tee, ba lwa le Ramses le Gator ntweng. Sekepe se ile sa oketša lebelo motsotsong o mongwe le o mongwe wo o bego o feta. Sehlakahlakeng sa Liberty le sona se ile sa gola, se bonagala se le se segolo le go feta lefaufaung.
  
  "Na lehlanya ga a kwešiše gore a ka se fihle sehlwaneng?" Kinimaka o be a hema ka maatla.
  
  "O se ke wa bolela seo," Hayden a bušetša morago. "O se ke wa bolela seo."
  
  "Oo ee, ke a kwešiša."
  
  "Ba ka se nwele sekepe se," Dahl a ba kgonthišetša. "Kou ga se ya tsenelela go ka monya... gabotse, o a tseba eng."
  
  Mo mokatong o latelago go theoga mafelelong ba ile ba hwetša phoofolo ya bona. Tšhoko e ile ya diša mojako mola Ramses a be a sepetša seketswana. Ka go dumelelana le go rata ga gagwe bohlanya mo go šetšego go hlomilwe, modiri wa pomo o lokolotše RPG yeo a e lokišeditšego motsotswana o bjalo feela. Drake o ile a palelwa ke go itshwara eupša a hemela godimo le go goeletša gore bohle ba ikhupetše, gomme ka morago sethunya se ile sa tšhabela bogareng bja sekepe ka bophagamo bja hlogo, sa tlogela mothalo wa muši ka morago ga sona, se sepedišwa ke ditshego tša bohlanya tša Alligator.
  
  "Na o e rata sooooo kudu? Na o ile wa swara seo? Re šetše re ehwa!"
  
  Drake o ile a lebelela godimo go hwetša Alligator a nyakile go ba ka godimo ga gagwe, a kitima ka morago ga rokete, a rwele sethuthupi sa gagwe sa rokete le yena. Rokete ka boyona e ile ya fofa ka seketswaneng gomme ya tšwa ka morago, ya thuthupa moyeng. Alligator e ile ya šišinya sethunya sa rokete hlogong ya Drake.
  
  Mo-Yorkshire o ile a dutla ge Ramesses mafelelong a retologa, seatla sa gagwe se iketlile ka go se šetše leotwana la go otlela.
  
  "O šetše o diegile," a realo.
  
  Drake o ile a otla Alligator ka mpeng, eupša a tlolela morago, a sa dutše a šišinya sebetša sa gagwe se segolo. Go bolela nnete, e ile ya diegiša sehlopha motsotswana o oketšegilego. Ga go na motho yo a bego a nyaka go thulwa ke thupa e bjalo ya nama, eupša go be go e-na le sekgoba se segolo ka gare ga sekepe, e lego seo se ilego sa nea Dahl le ba bangwe bokgoni bjo bogolo bja go sepela. Alligator e ile ya rora gomme ya retologa, ke moka ya kitimela thwii go Ramses, kgošana ya botšhošetši, yeo bjale e bego e swere sethunya sa semi-automatic. Drake o ile a lemoga mokotla wa mokokotlo wo o tlemilwego mokokotlong wa Alligator.
  
  Ramses o ile a bolela ka segalo: "O diegiša feela seo se sa phemegego."
  
  Ka seatla se sengwe se gaša mouwane go tšwa ka gare, ka se sengwe o ile a fetoša tsela ganyenyane, a lebišitše Sehlakahlakeng sa Tokologo.
  
  "Na o kile wa tshwenyega ka gore o tla phela bjang?" Drake o ile a realo a le ka morago ga khaonthara. "Bazaar? Senotlelo? Leano le le raraganego la go tšhaba? Ke eng sa go makatša seo ka moka?"
  
  "Ah, bazaar e be e no ba - ke swanetše go e bea bjang - thekišo ya go tšea dijo? Go tloša dithoto tša ka ka moka tša lefase. Mošate ke go laelana gomme o bolela mafelelo. Taba ke gore, o ile wa nkiša thwii New York. Gomme leano la go tšhaba ke, ee, le raraganego gannyane, ke a dumela seo. Eupša na o a bona bjale? O šetše o diegile. Sešupanako se a lla."
  
  Drake o be a sa tsebe gabotse seo Ramses a bego a se bolela, eupša seo se bolelwago se be se le molaleng. A etšwa ka ntle ga sekhurumetšo, o ile a hlapiša ntlo ya maotwana ka dikulo gomme a di kitima, sehlopha sa gagwe se le kgauswi. Go se sa bolela; ye e be e le papadi ya gagwe ya mafelelo. Ramses o ile a thekesela morago, madi a tšhologa magetleng a gagwe bjalo ka sediba. Alligator e ile ya goeletša ge dikulo di tsena mmeleng wa yona. Khalase e ile ya khupetša batšhošetši ka bobedi ka go gaša ga mašobana.
  
  Drake o ile a thuba lebati gomme ka morago a thelela, a tlola foreime gomme a thelela go fihla a ema, a roga mahlatse a gagwe. Dahl o ile a tlolela godimo ga gagwe, Kenzi o be a le kgauswi le yena. Ba babedi ba ile ba tsena ka ntlong ya maotwana gomme ba emiša dibetša tša bona gore ba bolaye. Ramses o ile a ba kopana le bona ka maatla ka moka a lehlanya la maoto a šupago, a tlemilwego ka mešifa, a nyenya bjalo ka mpša ya naga; a kitimela ka gare gomme a leka go ba phatlalatša go dikologa.
  
  Dahl ga se a ka a kgotlelela selo le ge e le sefe sa tše, a ganetša matla a sehlogo gomme a tšea dikotlo ka moka. Kensi o ile a bina go ba dikologa ka bobedi, a otla ka mahlakoreng a Ramses bjalo ka phiri ye kotsi. Kgošana ya radical e ile ya betha mo-Sweden. Sekepe sa magetla se ile sa dira gore Dahl a thothomele. Matsogo a matla ka mo go makatšago a ile a swara Mosweden ka kgokgokgo gomme a thoma go pitlaganya. A emiša diatla tša gagwe, Dahl o ile a lokolla go swara ga gagwe seripagare gomme ka morago a tšea e tee ka boyena; banna ba ka bobedi ba ile ba šikinyega le go pitlagana go fihlela go se na le o tee yo a kgonago go hema. Ramses o ile a retološa Dahl gomme a mo thula morago lebotong, eupša karabelo e nnoši ya mo-Swede e bile go myemyela mo go nabilego.
  
  Kensi o ile a tlolela moyeng, a emiša sekonokono sa gagwe, seo a se tlišitšego fase ka maatla a go pšhatlaganya, thwii godimo ga lebadi la kulo la Ramses leo le bego le tšwa madi. Ka ge a be a sa letela gore go itiwa ga tee go tla fediša ntwa e bjalo, ke moka o ile a hlaba monna yo kgokgokgo gaešita le ge a be a goeletša, a dira gore mahlo a gagwe a phatloge.
  
  Ke moka Ramses a thekesela a tloga, a khupeditšwe ke madi, a hlatša. Dahl o ile a mo tlogela a sepela, a lemoga bofelo. Mahlo a motšhošetši a ile a notlela a Mosweden, gomme go be go se na maswao a go fenywa go ona.
  
  O ile a rora ka gore: "Ke tla tšea motsotso wo e le motsotso wa phenyo." "Le go pšhatlaganya pelo ya bokapitalise."
  
  O ile a otlolla seatla sa gagwe bjalo ka ge eka o nyaka go kgoma Alligator.
  
  Dahl o ile a thuntšha morago. Kulo e ile ya thula Ramses ka mpeng, ya mo lahlela morago.
  
  Alligator e ile ya tlola gomme ya wela godimo ga Ramses.
  
  Kgošana ya Setšhošetši e kgonne go swara mokotla wa ka morago wo o tlemilwego ka morago ga Alligator yeo e bego e wa, seatla sa gagwe se se otlolotšwego se swere terata ye talalerata yeo e pepentšhitšwego ge bobedi bja bona ba phuhlama.
  
  Kenzi o ile a kitimela pele, a lebeletše seatla seo se swerego terata ka sebetša se nnoši seo a bego a na le sona ka seatleng, sebetša se se kaone kudu seo a bego a na le sona, katana ye tala. Legare la gagwe le ile la sega ka pela, la kgaola letsogo la Ramses legetleng, la dira gore setšhošetši se bontšhe ponagalo ya go makala mo go feteletšego.
  
  Seatla se ile sa thula fase ka nako e tee le Alligator, eupša menwana e be e sa swere ntlha yeo bjale e bulegilego ya terata ye talalerata.
  
  "Ga a na mathata," Ramses a khohlela. "O be o nepile ge o ntlhasela ka tsela yeo. Sešupanako se be se sa tšhoše. Eupša..." Go tšhošwa go ile gwa mo sotha, madi a elela ka lebelo go tšwa ka mpeng ya gagwe, letsogong le legetleng la nngele.
  
  "Se... se a direga... bjale."
  
  
  KGAOLO YA MASOMENNE BOHLANO
  
  
  Drake o ile a gagabela go putla lebato, a kgokološetša Alligator ka mpeng ya gagwe ge lehlanya le sega ka gare ga mokatong wa sekepe wa madi. Dahl o ile a wela kgauswi le yena, bohloko, go tšhoga le go bolela e sa le pele di ngwadilwe sefahlegong sa gagwe. Lebanta le ile la kgomarelwa, eupša Drake o ile a le phumola ka ponyo ya leihlo, gomme ka morago a lokolla kgetse ya tšhipi go tšwa go dilo tše di makgwakgwa.
  
  Sešupanako sa go bala morago se be se eme pele ga bona, dinomoro tša sona tše khubedu tše di phadimago e le tše di tšhošetšago le tše di šiišago go swana le madi ao a phatlaletšego lebatong ka fase ga mangwele a bona.
  
  "Metsotso ye masomenne," Hayden o ile a bolela pele, lentšu la gagwe le kgaotšwe. "O se ke wa bapala ka yona, Drake. Hlobola dibetša selo se gona bjale."
  
  Drake o be a šetše a retološa pomo, go swana le nako ya go feta. Kinimaka o ile a mo fa thipa ye e bulegilego ya utility, yeo a ilego a e aroganya ka seripa, a sepela ka kelohloko, a hlokometše maraba a mantši a booby ao modiri wa pomo wa go swana le Gator a ka a lokollago. Ge a dutše a šuthiša sedirišwa seo go tloga go setšhošetši seo se hlanyago, o ile a gadima Alicia.
  
  "O se sa bolela," a realo, a swara monna yo ka fase ga matsogo gomme a mo goga. Go be go ka se be le kgaugelo go mmolai yo bjalo.
  
  Ka seatla se se sa fetogego, o ile a tloša phanele ya ka pele ya pomo. Go be go kgomareditšwe go yona dithapo tše talalerata tše di kgokologilego tšeo di bego di otlolla ka tsela e tšhošago.
  
  Dahl o ile a hweshetša ka gore: "Ye ga se pomo yeo e dirilwego ka gae." "Hlokomela".
  
  Drake o ile a ema go se nene go lebelela mogwera wa gagwe ka mahlo a go tšhoša. "Na o nyaka go dira se?"
  
  "Le go ba le maikarabelo a go e thakgola? E sego ka nnete. Aowa."
  
  Drake o lomile molomo wa gagwe wa ka tlase, a lemoga ka mo go feletšego mabaka ka moka ao a akaretšwago. Go bala morago mo go phadimago e be e le kgopotšo ya ka mehla ya kamoo ba šetšego nako e nyenyane ka gona.
  
  Hayden o ile a leletša Moore mogala. Kinimaka o ile a bitša di-sapper. Motho yo mongwe o ile a bitša NEST. Ge Drake a lebelela sedirišwa seo, karolo e nngwe le e nngwe e ile ya naganišišwa gomme tsebišo ya tšhollelwa ka pela.
  
  Dahl o ile a šišinya gore: "Goga dithapo gape."
  
  "E kotsi kudu."
  
  "Ke akanya gore ga go na sensara ya tšhišinyego mo nakong ye, ge re ahlola ka tsela yeo Alligator e bego e kitima ka yona."
  
  "Nepagetše. Gomme re ka se kgone go šomiša gape kgopolo ya gago ya sledgehammer."
  
  "Potologo e phuhlame?"
  
  "Ke bothata bjoo. Ba be ba šetše ba šomiša selo se sefsa - terata yeo e bolokegilego go palelwa. Gomme setlatla se ke sa nnete. Ge e ba ke tsenela se, se ka šoma."
  
  Tšhoko e ile ya dira mašata ao e sego a lefaseng go tšwa phapošing e latelago mola Alicia a be a šoma. Ga se gwa tšea nako pele a tsenya hlogo ya gagwe ka lebati leo le robegilego. "O re pomo yeo ge e le gabotse e na le switšhi ya anti-tamper." O ile a šikinya magetla. "Eupša ka nako yeo ke nagana gore nkabe a e dirile."
  
  "Ga go na nako," Dahl a realo. "Ga go na nako ya go hlabja ya se."
  
  Drake o ile a gadima sešupanako sa nako. Ba be ba šetše ba šetše ba na le metsotso ye masometharo-hlano. O ile a dula morago ka di- haunches tša gagwe. "Damn, re ka se kgone go ipea kotsing yeo. Sehlopha sa dipomo se tla fihla kapejana bjang mo?"
  
  "Metsotso ye mehlano palomoka," Kinimaka a realo ge dihelikoptara di thula diphapoši tša dikepe kae le kae moo di bego di kgona. Ba bangwe ba be ba phaphamala godimo ganyenyane ge bahlakodiši ba be ba tlola. "Eupša go thwe"ng ge e ba ba sa kgone go mo hlobola dibetša?"
  
  "Go thwe"ng ge re ka e lahlela ka koung?" Lauren o ile a šišinya.
  
  "Ke kgopolo ye botse, eupša ke ye nnyane kudu," Hayden o be a šetše a botšišitše Moore. "Meetse a šilafetšego a be a tla kgotsofatša motse."
  
  Drake o ile a šikinyega pele le morago, a naganišiša ka bohlanya, gomme ka morago a swara leihlo la Dahl. Mosweden o be a na le kgopolo ye e swanago, o be a tseba. Ka baka la go lebelela ga bona, ba ile ba boledišana ka go lebanya le gabonolo.
  
  Re ka kgona go e dira. Ye ke yona tsela e nnoši.
  
  Re be re tla ba difofu. Mafelelo ga a tsebje. Ge e šetše e thomile, ga go na go boela morago. Re be re tla ya leetong la tsela e tee.
  
  So o emetše eng sa go makatša? Tsoga, motherfucker.
  
  Drake o ile a arabela tlhohlong yeo e bego e le mahlong a Dahl gomme a otlologa. A hema ka mo go tseneletšego, o ile a tlema sethunya sa gagwe, a tsenya dithunya tša gagwe ka sekhwameng gomme a goga pomo ya nuclear ka mokotleng wa gagwe. Hayden o ile a mo lebelela ka mahlo a go phatloga, a sosobana sefahlego ka mo go tsenelelago.
  
  "O dira eng sa go makatša?"
  
  "O tseba gabotse seo re se dirago."
  
  "Bokgole bjo bo šireletšegilego bo ka no se swane. Go wena, ke ra."
  
  "Ke moka ba ka se e dire." Drake o ile a šikinya magetla. "Eupša ka moka re a tseba gore go na le tsela e tee feela ya go phološa motse wo."
  
  Drake o ile a topa pomo ya nuclear gomme Dahl a sepela pele. Alicia o ile a mo thibela motsotso o mongwe o bohlokwa.
  
  "O tloga ka morago ga go atlana ga tee feela? O se ke wa dumelela ye e be tswalano e kopana kudu bophelong bja-ka."
  
  "Ke makala gore o be o se na tše kopana."
  
  "Ke theolela ka boomo mošemane yo ke tšerego sephetho sa gore ke a mo rata, yo ke ilego ka nyoba gomme ka morago ka tšwafa ka yena ka morago ga metsotso ye e ka bago ye seswai."
  
  "Oh go lokile." Re tla bonana ka morago ga tše sego kae ka nako yeo."
  
  Alicia o ile a mo swara ka mahlo a gagwe a nnoši, a boloka mmele wa gagwe ka moka o sa šišinyege ka mo go feletšego. "Boa kgauswinyane".
  
  Hayden o ile a pitlaganya magareng ga Drake le Dahl, a bolela ka lebelo, a fetišetša tshedimošo go tšwa go Moore gomme a bea leihlo go bao ba bego ba ka nea thušo ya pele.
  
  "Ba re morwalo wa pomo ye o magareng ga dikhilotone tše hlano le tše seswai. Ge re lebelela bophagamo bja yona, boima bja yona le lebelo leo e tlago nwelela ka lona..." A ema gannyane. "Botebo bjo bo bolokegilego ke maoto a sekete le makgolo a seswai..."
  
  Drake o ile a kwa, eupša a leba godimo ga manamelo a kgauswi go ya mokatong wa ka godimo. O ile a botša mokgweetsi wa sefofane yo a bego a batamela gore: "Re nyaka helikopotara yeo e lego lebelo kudu yeo o nago le yona." "Ga go na masepa. Ga go na go lla. E no re fe dinotlelo tša go hlabja."
  
  "Ga re-"
  
  Hayden o ile a tsena ditaba gare. "Ee, maoto a makgolo a lesomeseswai, go senya mahlasedi a ka moka, go ya ka taelo ya NEST. Damn, o swanetše go ba dimaele tše masomeseswai ka ntle ga lewatle."
  
  Drake o ile a kwa mmele wa tšhipi wa pomo o thelela ganyenyane ka gare ga mofufutšo wo o apešitšego menwana ya gagwe. "Ka metsotso e mashome a mararo? Se se ka se direge. O na le eng se sengwe?"
  
  Hayden o ile a fetoga yo mohwibidu. "Ga go selo, Drake. Ga ba na selo."
  
  Dahl o ile a akgela ka gore: "Bjale hamore ye ya go swara selemo e thoma go bonagala gabotse."
  
  Drake o bone Alicia a kitimela go feta, a lebile mokatong wa ka godimo gomme a lebelela ka ntle lewatleng. O be a nyaka eng fao, ka ntle?
  
  Mokgweetsi wa sefofane o ile a batamela, sedirišwa sa Bluetooth se panya motheong wa kefa ya gagwe. "Re na le helikopotara ya lebelo kudu ya go hlabja ka madireng," a goga. "Bell SuperCobra ya go swana le yona. Dimaele tše makgolo a mabedi ka iri ge o ka mo kgorometša."
  
  Drake o ile a retologela go Hayden. "Na se se tla šoma?"
  
  "Ke nagana gore ee". O ile a dira dipalo tše dingwe tša dipalo tša monagano hlogong ya gagwe. "Ema, se e ka se be therešo."
  
  Drake o ile a swara pomo ya nuclear, dinomoro tše khubedu di sa phadima, Dahl a le ka thoko ga gagwe. "A re!"
  
  "Dimaele tše masomeseswai," a realo ge a kitima. "Ee, o ka kgona. Eupša seo se tla go tlogela fela... metsotso ye meraro go ntšha dihele kua. O ka se phonyokge lefelo la go thuthupa!"
  
  Drake o ile a batamela Super Cobra ntle le go fokotša lebelo, a lebelela dibopego tše boreledi tša bohlokwa, di-turret, dikanono tša megopo e meraro, mafelo a dithuthupi le dithuthupi tša Hellfire.
  
  "Go lekane," a realo.
  
  "Drake," Hayden a mo thibela. "Gaešita le ge o ka lahlela pomo ya nuclear ka mo go šireletšegilego, go thuthupa go tla go senya."
  
  Motho wa Yorkshire o itše: "Ke moka le tlogele go senya nako ya rena." "Ntle le ge wena goba Moore goba mang le mang yo mongwe hlogong ya gago a tseba tsela ye nngwe?"
  
  Hayden o ile a theeletša ya data, keletšo le bohlale tšeo Moore a bego a di fetišetša ka mehla. Drake o ile a kwa seketswana se šikinyega maphotong a go phatloga, a bona leratadima la Manhattan kgauswi, a ba a dira lešata le le swanago le la tšhošwane la batho bao ba šetšego ba boela maphelong a bona. Dikepe tša sešole, diketswana tša lebelo le dihelikoptara di be di le gohle, di sepedišwa ke ba bantši bao ba bego ba tla gafa maphelo a bona go phološa letšatši le.
  
  Eupša ka moka ga tšona di ile tša theogela go tše pedi feela.
  
  Drake le Dahl ba ile ba namela Super Cobra, ba amogela thuto ya go thula ya ditaolo go tšwa go mokgweetsi wa sefofane yo a tlogago.
  
  "Eba le leeto le lebotse," a realo ge a tloga. "Le mahlatse le mahlogonolo".
  
  
  KGAOLO YA MASOMENNE-TSELA
  
  
  Drake o ile a neela pomo ya nuclear go Dahl a myemyela go se nene sefahlegong sa gagwe. "Ke ile ka nagana gore o ka nyaka go dira ditlhompho, molekane."
  
  Mosweden o ile a topa pomo gomme a namela ka morago ga helikopotara. "Ga ke na bonnete bja gore nka go bota gore o otlele ka mothaladi wo o otlologilego."
  
  "Ye ga se koloi. Le gona ke dumela e le ka kgonthe gore re šetše re hlomile gore nka otlela gakaone go go feta."
  
  "Ke ka lebaka la eng se? Ga ke e gopole ka tsela yeo."
  
  "Ke Sekgowa." Ga o bjalo."
  
  "Gomme gabotse botšhaba bo amana bjang le se?" Dahl o ile a thelela setulong.
  
  "Lešika," Drake a realo. "Stuart, ke yena. Hamilton. Go tsoma. Kunope. Mmoto. Le tše dingwe tše dintši. Sweden e ile ya batamela kudu go thopa Formula 1 ge Finland e be e tšea maemo a pele."
  
  Dahl o ile a sega, a kgomarela gomme, a bea kgetse ya tšhipi ye ntsho ka mangwele a gagwe, a tswalela lebati. "O se ke wa bolela ka go hlaboša gakaakaa, Drake. Pomo e ka ba e na le sensara ya "masepa"."
  
  "Ke moka re šetše re screwed."
  
  A goga lepara la gear, o ile a emišetša helikopotara kgole le sekepe, ka morago ga go kgonthišetša gore leratadima le le lego ka godimo le be le hlakile. Seetša sa letšatši se ile sa phadima go tšwa ka morago gomme sa kgorometšwa go tšwa mafelong a dimilione ao a bonatšago a motse, a mo nea kgopotšo e nyenyane ya lebaka leo ka lona ba bego ba dira se. Difahlego di be di mo lebelela godimo go tšwa ka fase ga mokatong wa sekepe, bontši bja bona bagwera ba gagwe le ba lapa, bao a bego a bapala le bona sehlopheng. Kenzi le Mai ba ile ba ema magetla ka magetla, difahlego tša bona di se na ponagalo, eupša e bile mo-Isiraele yo mafelelong a ilego a mo dira gore a myemyele.
  
  O ile a kgotla sešupanako sa gagwe gomme a re ka melomo ya gagwe fela: Move the fuck further.
  
  Alicia o be a se gona kae le kae, gomme le Beau a be a se gona. Drake o ile a romela helikopotara ya tša bohlabani tlase godimo ga maphoto tseleng e lebanyago ya go putla Atlantic. Diphefo di ile tša tshela tsela ya tšona, gomme seetša sa letšatši se ile sa phadima godimo ga go ruruga mo gongwe le mo gongwe mo go kgokologago. Dipono tša mahlo di be di otlollwa ka mahlakoreng ka moka, di- arch tša magodimo a matala-lerata a bofefo a phadišana le mafelo a magolo a makatšago a mawatle. Lefaufau la epic ka morago ga bona le ile la nyamelela ge metsotso le metsotswana di be di batamela lefela ganyenyane-ganyenyane.
  
  "Metsotso ye lesomehlano," Dahl a realo.
  
  Drake o ile a lebelela odometer. "Go thwi ka nako yeo e rulagantšwego."
  
  "Re tla šala nako ye kaakang?"
  
  "Metsotso ye meraro," Drake a emiša seatla sa gagwe. "Go tlaleletša goba go tloša."
  
  "Se ke bokae ka dimaele?"
  
  "Ka dimaele tše makgolo a mabedi ka iri? Mo e ka bago ba šupa."
  
  Dahl o ile a bontšha kholofelo sefahlegong sa gagwe. "Ga e gampe".
  
  Drake o ile a šikinya magetla ka gore: "Lefaseng le le swanetšego." "Ga e akaretše mekgwa ya go retologa, go akgofiša, tlhaselo ya dishaka. Se sengwe le se sengwe sa dihele seo ba ilego ba re lahlela sona."
  
  "Na selo se se na le inflatable?" Dahl o ile a lebelela go dikologa, menwana ya gagwe e swere pomo ya nuclear ka thata.
  
  "Ge e ka direga, ga ke tsebe gore ke kae." Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe.
  
  Metsotso e lesomepedi go fihlela go thuthupa.
  
  "Itokišetše".
  
  "Ka mehla ka mokgwa wo."
  
  "Ke becha gore o be o sa letela gore o tla ba o dira se ge o tsoga lehono."
  
  "Eng? Go lahlela pomo ya nuclear Lewatleng la Atlantic go phološa New York? Goba go bolela le wena re lebane difahlego ge o le ka gare ga helikopotara ya Marine?"
  
  "Go lokile, bobedi."
  
  "Karolo ya pele e ile ya tla monaganong wa ka."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo, a sa kgone go uta pososelo ya gagwe. "Ke nnete go diregile. O Thorsten Dahl, mogale yo mogolo."
  
  Mo-Sweden o ile a lokolla go swara ga gagwe pomo ya nuclear ka motsotswana feela gore a bee seatla sa gagwe legetleng la Drake. "Gomme o Drake, Matt Drake, motho yo a nago le taba kudu yo ke kilego ka mo tseba. Ga go na taba gore o leka go e uta ka thata gakaakang."
  
  "Na o ikemišeditše go lahlela pomo ye ya nuclear?"
  
  "Ke nnete go bjalo, wena setlatla go tšwa Leboa."
  
  Drake o ile a gapeletša helikopotara go thuma, nko-pele ka gare ga go ruruga ga bohlokwa. Dahl o ile a šišinya lebati la ka morago la bula, a retologa gore a hwetše boemo bjo bokaone. Moela wa moya o ile wa kitimela ka gare ga Super Cobra. Drake o ile a tiiša go swara ga gagwe lever ya taolo gomme a gatelela di- pedal, a tšwela pele go wa ka lebelo. Dahl o ile a šuthiša pomo ya nuclear ka lekga la mafelelo. Maphoto a ile a rotoga, a thulana gomme a romela go gaša ga tlhakatlhakano go ya go ona, a phadima ka mafofa a mašweu, a tletše ka diphadima tša taemane tša seetša sa letšatši. Tensing mesifa e nngwe le e nngwe, Drake mafelelong o ile a ikgogela godimo ka thata, a otlolola halo ya gagwe gomme a retološa hlogo ya gagwe go bogela Dal a lahlela sebetša sa tšhipi-case sa tshenyo ya mafelelo ka ntle ga mojako.
  
  E ile ya wela ka maphotong, e lego pomo yeo e dikologago yeo e ilego ya tsena ka meetseng gabonolo ka baka la bophagamo bja tlase bjoo e lokolotšwego go bjona, e lego tsela e nngwe e kgonthišeditšwego ya go kgonthišetša gore sensara yeo e sa šitišwego e dula e sa tšee lehlakore. Drake o ile a ba goga gatee-tee go tloga thulanong, a namela maphoto tlase kudu moo a ilego a gateletša go thelela ga gagwe, a se senye nako ka go hwetša bophagamo le go nea helikopotara sebaka se senyenyane sa go wa ge e ba go ka ba le masetla-pelo.
  
  Dahl o ile a hlahloba sešupanako sa gagwe ka noši.
  
  Metsotso e mebedi.
  
  "Bea leoto la gago fase."
  
  Drake o ile a nyakile a bušeletša gore ge e le gabotse o be a sa otlele koloi, eupša go e na le moo o be a tsepeletše go hwetša nonyana ka lebelo ka mo e ka kgonago, a tseba gore Moswede o be a no tloša kgatelelo. Bjale ka moka di ile tša theogela metsotswana-nako ya pele ga go thuthupa ga nuclear, dikhilomithara tšeo ba ilego ba tlošwa go tšwa radius ya go thuthupa, botelele bja bophelo bja bona.
  
  "Metsotswana ye lesomeseswai," Dahl a realo.
  
  Drake o ile a itokišeletša dihele. "E be e le bose, molekane."
  
  Lesome... tše senyane...
  
  "Re tla bonana kgauswinyane, Yorkie."
  
  Tše tshela... tše hlano... tše nne...
  
  "E sego ge nka bona setlaela sa gago-"
  
  Lefeela.
  
  
  KGAOLO YA MASOME A MANE A SUPA
  
  
  Drake le Dahl ga se ba bona selo ka go thuthupa ga mathomo ga ka tlase ga meetse, eupša lebota le legolo la meetse leo le ilego la thuthupa go tšwa lewatleng ka morago ga bona le be le lekane go dira gore dipelo tša bona di phaphametše. Leru la seela la di- mushroom le rotogela moyeng ka dimithara tše dikete, le fifala se sengwe le se sengwe, le kitimela lefaufaung bjalo ka ge eka le leka go nwelela letšatši ka bolona. Dome ya go gaša e ile ya rotoga, selelekela sa maphoto a go tšhoga, leru la nkgokolo, maphoto a godimo a bokagodimo le lephoto la motheo leo le bego le tla rotogela go bophagamo bja go feta dimithara tše makgolo a mahlano.
  
  Lephoto la go thuthupa le be le sa kgone go emišwa, e be e le maatla a tlhago ao a dirilwego ke motho, go bola ka mafolofolo. E ile ya thula ka morago ga helikopotara bjalo ka go itiwa ka hamore, ya fa Drake kgopolo ya gore o be a kgorometšwa ke seatla sa senatla se sebe. Mo e nyakilego go ba gatee-tee, helikopotara e ile ya thuma, ya tsoga gomme ka morago ya retologela ka thoko. Hlogo ya Drake e ile ya thula tšhipi. Dahl o ile a kgomarela bjalo ka popi ya lešela yeo e lahlelwago go dikologa ke mpša e sehlogo.
  
  Helikopotara e ile ya šikinyega gomme ya kgokologa, ya šišinywa ke go thuthupa mo go sa felego, lephoto le le fetogago. E ile ya dikologa gape le gape, diphefo tša yona tša go šuthiša di ile tša fokotša lebelo, mmele wa yona o thekesela. Ka morago ga gagwe, seširo se segolo sa meetse se ile sa tšwela pele se rotoga, se tutuetšwa ke matla a titanic. Drake o ile a katana le go dula a lemoga, a tlogela taolo ka moka godimo ga pheletšo ya gagwe gomme a fo leka go swara, go dula a phafogile e bile a feletše.
  
  Nako e be e se sa le ya motheo, gomme ba be ba kgona go serethe le go raga ka diiri tše dintši ka gare ga lephoto la go thuthupa, eupša e bile feela ge le gogola go feta gomme ba ikhwetša ba nametše lephoto la lona moo ditlamorago tša kgonthe tša matla a lona a go senya di ilego tša ba molaleng.
  
  Helikopotara, yeo e nyakilego e thulametse, e ile ya kitimela go leba Atlantic.
  
  Ka ge a lahlegetšwe ke taolo, Drake o ile a itokišeletša go thulana, a tseba gore gaešita le ge ba ka phologa masetla-pelo, ba be ba se na seketswana sa go phološa bophelo, ba se na dijase tša go phološa bophelo e bile ba se na kholofelo ya go phološwa. Ka tsela e itšego a boloka temogo e lekanego gore a ka fega bophelo bjo bo rategago, o ile a lebelela ge ba nwelela ka lewatleng.
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE A SOBEDI
  
  
  Alicia o bone Drake a dira kgokagano hlogong ya gagwe mo e ka bago metsotswana ye meraro ka morago ga gagwe. Dahl le yena. Bašemane ba be ba nanya, eupša o be a ka se tsoge a boditše. Go be go le kaone kudu go boloka dilo tše dingwe di boloketšwe. Bjalo ka ge ba bangwe ba be ba kwešiša, gomme Hayden a retologela go Moore le bagwera ba gagwe ba mmušo bakeng sa keletšo, Alicia o ile a kgahlwa ke tsebo ya pheletšo ya gore molao wa bokgole bjo bo šireletšegilego o be o tla dira gore ka moka ba tlaišege kudu seripa-gare sa iri se se latelago. Ge Drake a be a šoma go laola helikopotara, Alicia o ile a lebiša mahlo a gagwe le tlhokomelo ya gagwe felotsoko.
  
  Helikopotara e be e tla thula, o be a tseba seo, ka fao kgetho ye e lego molaleng ya go e latišiša ka nonyana ye nngwe e be e sa kwagale. Eupša ge e ba helikopotara ya gagwe e be e fofa ka lebelo la dimaele tše makgolo a mabedi ka iri...
  
  Alicia o ile a tšea Beau ka thoko, a hlalosa leano la gagwe, ke moka a hwetša lešole leo le ilego la ba tsebiša moemedi wa U.S. Coast Guard.
  
  "Sekepe sa gago se se lebelo kudu ke eng?"
  
  Ka nako yeo Drake a ilego a goga, Alicia o be a le ka fase ga mokatong wa sekepe gomme a tlolela ka sekepeng sa go sega sa maemo a Defender seo se fetotšwego ka lepotlapotla, se fihlelela lebelo la go feta dimaele tše masomeseswai ka iri. Bjalo ka ge yo mongwe wa sehlopha sa basepediši ba dinku a hlatsetše, ba ile ba dira diphetogo tše dingwe tšeo di ka bago di okeditše lebelo la sekepe go fihla go ka godimo ga lekgolo goba go se bjalo. Ge Alicia a be a ba botša ka mantšu a sego kae feela a makopana seo a bego a nyaka go se dira, monna yo mongwe le yo mongwe yo a bego a le gona o ile a phegelela go dula le go thuša.
  
  Metsotso e sego kae ka morago, Mošireletši o ile a rora a tloga, a sega maphoto ka sekepe sa sona se se thata, a leka go tswalela sekgoba magareng ga go thuthupa mo go sa phemegego le nako ya go fihla ga ona.
  
  Bjalo ka ge Alicia a ba boditše, "Re lebile go thuthupa ga nuclear, banna. Swara di- plum tša gago."
  
  Le gona go sa šetšwe gore ba ile ba lemoga goba go se bjalo, sehlopha sa basepediši se be se kgoromeletša lebelo le legolo ka ntle ga sekepe. A nametše maphoto le go a hlohla, seketswana sa sehlopha sa Defender se ile sa nea se sengwe le se sengwe seo se bego se e-na le sona. Alicia, yo a nago le dikotlo tše tšhweu le sefahlego se sešweu, o ile a swara seporo ka gare ga salon, a lebeletše ka mafasetere. GPS e ile ya loga tsela ya helikopotara ka go rekota leswao la yona la transponder. Bašomi ba sekepe ba be ba dula ba ela hloko phapano ya nako, ba bolela gore ba tswaletše sekgoba go fihla go metsotso ye masomepedi, ke moka go fihla go lesomeseswai.
  
  Lesomešupa.
  
  E sa le nako e telele kudu. Alicia o ile a swara seporo gomme a tšhošwa ke ge Beau a mo swara legetla.
  
  O itše: "E tla šoma." "Re tla phološa letšatši le."
  
  Sekepe se ile sa kitima ka lebelo ka mo se bego se ka kgona, se kitimiša helikopotara yeo e bego e kitima ka lebelo, bobedi bja bona ba kitimiša ka mo go makatšago go thuthupa mo go bego go batamela mo go bego go sešo gwa direga. Lefaufau e be e le mola wo o fetogago ka mehla, le ka mohla o sa otlologile. Sehlopha se ile sa fufulelwa, sa katana gomme sa tsenelela ka gare-gare ga tsebo ya sona. Sekepe se be se tsena tšhemong yeo e sa kago ya hlangwa, dientšene di be di le matla kudu moo di bego di bonagala di phela.
  
  Ge molaodi wa sekepe a retologela go Alicia, o be a šetše a kgona go bona leru la go dikologa lefaufaung, e sego kgole kudu, eupša kgole kudu go feta helikopotara ya Drake le Dahl. Mošireletši yo a akgofilego o ile a tšhabela godimo ga go gaša ga meetse go tee mo gogolo, a bona lephoto la go thuthupa leo le bego le batamela, a le hlaba gomme a thuba, a šišinya bolutu ye nngwe le ye nngwe yeo e bego e swere sebopego sa yona. Kgojana lesale le legolo la meetse a masweu le be le ka bonwa, pono yeo e ile ya tšea le mohemo wa Alicia motsotswana.
  
  Eupša ka motsotswana feela.
  
  "Shuduga," a hema, a lemoga gore Drake le Dal bjale ba be ba nyakile ba thula meetse a bonaba. "Shuduga, šutha, šutha!"
  
  
  * * * .
  
  
  Go tšere metsotso ye mengwe ye lesometharo go fihla lefelong la go thula. Alicia o be a itokišitše, a tlemilwe baki ya bophelo mmeleng gomme e nngwe e tlemilwe ka seatleng sa gagwe. Bo o be a le kgauswi le yena le maloko a go feta seripa-gare sa dosene ya sehlopha sa basepediši, a hlahloba meetse ka mahlo a gagwe. Ditlakala tša mathomo tšeo ba di hweditšego e be e le seripa se se phaphametšego sa legare la sephephediši, sa bobedi e be e le skid ya botelele bjo bo tletšego. Ka morago ga se, dikarolo tšeo di bego di sa nwele di ile tša tšwelela gantši, di feta ka sehlopha.
  
  Eupša e sego Drake goba Dahl.
  
  Alicia o ile a lebelela maphoto, a eme letšatšing le le phadimago eupša a phela diheleng tše lefsifsi kudu. Ge e ba pheletšo e be e ka phetha ka gore bagale ba ba babedi ba ka phološa New York gomme ba phologa go thuthupa, feela gore ba lahlege ka Atlantic, o be a se na bonnete bja gore a ka kgona go e swara. Metsotso e ile ya feta. Dithoto di ile tša phaphamala di feta. Ga go yo a boletšego lentšu goba a šikinyega le intšhi. Ba tla dula go fihla bošego ge e ba go nyakega.
  
  Radio e be e dula e lla. Lentšu la Hayden la go botšiša. Ke moka Moore le Smith ba mothalong o mongwe. Le Kensi o ile a bolela. Metsotswana e ile ya feta ka go nanya ga khuduego le letšhogo le le golago. Ge se se tšwela pele nako ye telele...
  
  Beau o ile a ema ka dintlha tša gagwe tša maoto, a lemoga selo se sengwe se rotogela godimo ka lehlakoreng la lephoto. O ile a šupa se gomme a hlaboša potšišo yeo. Ke moka Alicia le yena o ile a e bona, lešaba le le makatšago le le ntsho le sepela ka go nanya.
  
  "Ge e le gore ke Kraken," ge e le gabotse a hweshetša, a sa lemoge le seo a se boletšego. "Ke tloga mo."
  
  Molaodi wa sekepe o ile a sepetša sekepe ka lehlakoreng leo, a thuša gore foromo e tsepamiše kgopolo. Go tšere metsotso e sego kae gomme ya kgeloga ganyenyane, eupša ge Alicia a šikinya mahlo, o ile a bona gore e be e le ditopo tše pedi, di tlemilwe gotee gore di se fifala gomme di tlemilwe setulong sa mokgweetsi wa sefofane yo a bego a sa dutše a phaphametše. Ntwa magareng ga go gata meetse le go thuma e be e bonagala e sekametše go ya morago, ka fao Alicia o ile a hlohleletša Mošireletši gore a akgofe.
  
  Gomme a tlolela ka lewatleng.
  
  A sesa ka go se kgaotše, o ile a swara lešaba leo le bego le tlola gomme a le šišinya, a leka go le kwagala. Sefahlego sa motho yo mongwe se ile sa retologa.
  
  "Dal. Na o lokile? Drake o kae?
  
  "Go swere di- coattail tša ka. Bjalo ka mehleng."
  
  Ge moela o dutše o retološa Dahl ka meetseng, sefahlego sa bobedi se ile sa bonagala, se ithekgile ka mokokotlo wa baki ya yo mongwe.
  
  "Go lokile, lena ba babedi le phuthologile ka tsela ya go hlabja mmogo," Alicia a ipelaetša ka bofora. "Ga go makatše ge o se wa bitša thušo. Na re tla go nea metsotso e mengwe e lesome goba go feta moo?"
  
  Seatla sa Drake seo se thothomelago se ile sa tsoga ka meetseng. "E sego le go ba noši. Go bonala go nna eka ke metše seripa-gare sa lewatle leo le tletšego madi."
  
  "Gomme ke nagana gore re ya go theoga," Dahl a hema, metsotswana pele setulo sa mokgweetsi wa sefofane se thelela morago gomme hlogo ya gagwe ya nyamelela ka fase ga meetse.
  
  Sedirišwa sa go sega sa Baleti ba Lebopo se ile sa batamela ka mo se bego se na le sebete. "Tšohle di lokile ka bona?" mantšu a goeletša.
  
  Alicia o ile a šišinya seatla. "Tšohle di lokile ka bona." Ditlatla di no ba ditlaela."
  
  Ke moka Drake le yena a thelela ka fase ga meetse.
  
  "Mmm," Alicia a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Gabotsebotse..."
  
  
  KGAOLO YA MASOMENE A SENYANE
  
  
  Ka morago ga moo, lefase le ile la tlwaela, le tšhošwa ke go tšhoša ga seo se diregilego, eupša, ka bomadimabe, le lona la se tlwaela. Bjalo ka ge United States e hlalositše ka botlalo morago kua ka bo-1960, e be e le taba ya nako feela pele ga ge setšhošetši se sengwe se thuthupiša pomo ya nuclear go o mongwe wa metse e megolo kudu lefaseng. Ba bile ba hlama tokomane le karabelo go yona - boemo bja karabelo ya bosetšhaba ya nomoro ya pele.
  
  Ge nkabe sehlopha sa batho bao ba gobetšego kudu, bao ba gobetšego, bao ba opago le bao ba ngongoregago se be se kgobokane go ahla-ahla ditla-morago le go phadima ka baka la go palelwa ga New York, go be go ka se tsoge go amogetšwe. Le ge go le bjalo, sehlopha se, SPIR le ba bangwe ba mmalwa, ba ile ba ikgokaganya le Mopresidente, Molaodi wa Tšhireletšo ya Naga le Meyara wa New York.
  
  Alicia o be a dula a tla ngongorega ka yona. "Gomme sohle seo ke bego ke tloga ke se nyaka e be e le mogala go tšwa go Lawrence."
  
  "Fishburne?" Drake o ile a botšiša.
  
  "O se ke wa ba ditlaela." Jennifer, go ba gona."
  
  "Na a ka go utswa go nna?"
  
  Alicia o ile a sega. "Ka go panya ga leihlo."
  
  "Go lokile, go dula go le bose go tseba gore o ka lehlakoreng la mang."
  
  "Ge o nyaka, nka go ngwalela lelokelelo la baphenkgišani ba maemo a godimo."
  
  Drake o ile a šišinya seatla sa gagwe, a sa leka go fola go tšwa go katlo yeo ba e abelanago. Se se diregile thwi ka morago ga motsotswana wa kgateletšego ye kgolo, monyanya wa bophelo, eupša se ile sa hlohleletša maikutlo ka go yena, maikutlo a kgale ao a bego a nagana gore ke kgale a hwile. Bjalo ka ge dilo di eme gona bjale, go be go na le dilo tše dingwe tše ntši tšeo di swanetšego go nagana ka tšona - Mai le Bo kgoši gare ga bona.
  
  Eupša bophelo ga se bja fokotšega ka baka la gago feela, a nagana. Le ge ba bantši ba be ba letetše se, gomme dibaka tše dibotse kudu bontši di tlile gatee fela. Go ba hlologela gantši go be go bolela go itshola bophelo ka moka, go se tsoge o tsebile. Monyetla wo o fošitšwego le ka mohla ga se sebaka seo se fošitšwego.
  
  Go kaone go leka le go palelwa go e na le go se leke le gatee.
  
  Alicia o be a raragane go swana le tshepedišo ya letšatši, eupša gaešita le yena o be a sepela ka sekepe. O ile a tima dikgopolo tša gagwe ka nakwana, a sa dutše a fokola mmeleng le monaganong ka baka la kgateletšego ka moka ya letšatši le gomme ge e le gabotse, dibeke tše sego kae tša mafelelo. Bagwera ba gagwe ba be ba dutše go mo dikologa, ba thabela dijo go le lengwe la mabenkele a mabotse kudu a go jela a Italy kua New York. Moemedi Moore o ile a hira lefelo ka moka ka ditshenyagalelo tša Homeland, bjalo ka leswao la tebogo go sehlopha, gomme a le notlela ka gare.
  
  O itše: "Se sengwe le se sengwe seo se diregago." "Ga ke nyake gore lena batho le kitimela go thibela se."
  
  Drake o ile a e leboga.
  
  Gomme sehlopha se ile sa leboga dijo tše di kgahlišago, moya wa go iketla le nako ye telele ya go khutša ka morago ga kgateletšego ye ntši gakaakaa. Ditulo e be e le tša maemo a godimo, phapoši e be e le borutho gomme bašomi ba be ba sa lemogege gabotse. Dahl o be a apere hempe ye tšhweu le borokgo bjo bo ntsho, bjo bo nyakilego bo sa lemogege go Drake, yo a bego a tlwaetše go mmona a apere didirišwa tša ntwa. Eupša ka morago o ile a apere ka mo go swanago, a tšeela marokgo legato ka dijesi tša Levi tšeo di botegago.
  
  Dahl o lemogile gore: "Ga e swane le Bond.
  
  "Ga ke James Bond."
  
  "Ke moka tlogela go nagana ka mo go feteletšego le go leka go bonagala o raragane kudu nako le nako ge Alicia a feta. O šetše a tseba gore o dv ya Yorkshire feela-"
  
  "Ke nagana gore ke nako ya gore o ye maikhutšong, molekane. Ge o sa kgone go tšea sephetho sa gore o ye kae, nka thabela go go laletša bekeng ye e tlago." O ile a emiša seatla sa gagwe.
  
  "Gomme mo ke tebogo ya ka ya go phološa bophelo bja gago."
  
  "Ga ke gopole se. Gomme ge ke sa e gopole, gona ga se ya ka ya direga."
  
  "Go swana kudu le ge o be o gola."
  
  Bo le May ba ile ba dula kgauswi le yo mongwe le yo mongwe, Mofora a ipshina ka dijo tša gagwe gomme a boledišana ge a boledišana le yena; mosadi wa Mojapane o ile a lebelela ka ntle ga lefelo, a swere magareng ga mafase a mabedi. Drake o ile a ipotšiša gore o tloga a nyaka eng le gore lefelo la gagwe la nnete le kae. Ka dinako tše dingwe o ile a bona mollo ka go yena wo o mo hlohleleditšego go mo lwela, go tše dingwe - pelaelo yeo e ilego ya mo gapeletša go homola, a nwelela ka gare ga gagwe. Go ba gona, ba bane ba bona ba be ba sa kgone go rarolla selo ka letšatši, eupša o ile a bona selo se sengwe se batamela, se apeša leratadima ka pele.
  
  Go swana kudu le go thuthupa ga nuclear mo a go bonego maabane.
  
  Smith le Lauren bjale e be e le batee. Mohlomongwe ba ile ba hlohleletšwa ke go atlana ga Drake le Alicia, goba mohlomongwe borashe bja bona ka phedišo. Ka tsela efe goba efe, ga se ba senya letšatši le lengwe ba nagana ka yona. Hayden le Kinimaka ba ile ba dula mmogo, gomme Drake a ipotšiša ge e ba a bone selo se sengwe go feta metara ya sekgoba magareng ga bona, selo se sengwe seo se nago le mohola kudu. E be e amana kudu le polelo ya mmele go feta selo le ge e le sefe se sengwe, eupša o be a lapile monaganong ka nako yeo gomme a e tšhela ka tjhoko go fihla a lapa.
  
  "Gosasa," a emiša galase ya gagwe, "le ntweng ye e latelago."
  
  Dino di ile tša tšhologa gomme dijo tša tšwela pele. E bile ka morago ga ge sejo se segolo se jelwe gomme bontši bo ithekgile morago ditulong tša bona, ba tsene ka gare ga boroko bjo bo kgotsofetšego, moo Kenzi a ilego a tšea sephetho sa go bolela le sehlopha ka moka.
  
  "Ke"ng seo se nthatšago?" - a botšiša. "Na pheletšo ya ka e tloga e sa kgonthišege gakaakaa?"
  
  Hayden o ile a šutha, kobo ya boetapele e mo apeša gape. "Go lokile, ke tla botega go wena, e lego seo ke kgodišegilego gore o tla se leboga. Ga go selo seo nka se ratago go feta go go thibela ka ntle ga sele ya kgolego, Kensi, eupša ke swanetše go bolela-ga ke kgone go nagana gore seo se direga."
  
  "Ke be nka tloga."
  
  Hayden o ile a dumela ka gore: "Ke be ke sa kgone go go thibela. "Gomme nka se nyake go dira bjalo. Eupša bosenyi bjo o bo dirilego kua Bohlabela bja Magareng," o ile a šišinya sefahlego, "go bolela bonyenyane, bo kgopišitše batho ba bantši ba matla." Ba bangwe ba bona ke ba ma-Amerika."
  
  "Go bonagala kudu e le banna le basadi bao ke ba rekeletšego dilo tše dingwe."
  
  "Ntlha e botse. Eupša ga se ya thuša ".
  
  "Ke moka ke tla tsenela sehlopha sa gago. Thoma ka letlapa le le hlwekilego. Matha kgauswi le gazelle ya mmala wo motsothwa, yeo leina la yona e lego Thorsten Dahl. I"m yours now, Hayden, ge o ka mpha sebaka sa go šoma ka sekoloto sa ka."
  
  Moetapele wa sehlopha sa SPEAR o ile a panya mahlo ka lebelo ge polelo ya potego ya Kenzi e mo hlaba. Drake o ile a kgangwa ke meetse ka lekga la bobedi ka matšatši a mabedi. "Ga se ka ka ka nagana ka Dal e le gazelle. Le go feta-"
  
  "O se ke wa bolela seo," mo-Sweden o ile a lemoša, a bonagala a hlabja ke dihlong ganyenyane.
  
  Alicia o ile a lebelela mo-Isiraele ka kelohloko. "Ga ke na bonnete bja gore ke nyaka go šoma le sefebe se."
  
  "Oo, ke tla ba yo mobotse go wena, Miles. Ipoloke o le ka menwana ya gago ya maoto. Nka go ruta kamoo o ka lahlelago sethunya seo ge e le gabotse se kwešago bohloko."
  
  "Gape nka swanelwa ke go dula le wena mo nakong ye," Bo a bolela. "Ka Tyler Webb a le phefong le Tomb Raider, ga go na moo nka bago gona."
  
  "Ke a leboga," Drake a ngunanguna. "Re tla nagana ka yona gomme ra go romela lengwalo le le kopana kudu la karabo."
  
  Hayden o ile a mmotša gore: "Batho ba ba lokilego ba dula ba amogelwa sehlopheng se." "Ge feela ba bapala gabotse le rena ba bangwe ka moka. Ke kgodišegile gore Beau e tla ba tlaleletšo e kgolo."
  
  "Go lokile, nna ka noši ke a tseba gore o na le mohola o mogolo," Alicia a realo ka go nagana. "Le ge ke se na bonnete bja gore e be e tla bapala gabotse le sehlopha."
  
  Ba bangwe ba ile ba sega, ba bangwe ga se ba sega. Bošego bo ile bja oketšega le go fokotšega, gomme le ge go le bjalo mašole ao a phološitšego New York a ile a fokotša kgateletšo ka khamphani ye botse le gare ga dikanegelo tše dibotse. Motse ka bowona o ile wa keteka le bona, gaešita le ge bontši bja badudi ba wona ba be ba sa tsebe lebaka. Maikutlo a carnival a ile a aparetša moyeng. Lefsifsing gomme ka morago ge letšatši le hlaba, bophelo bo ile bja tšwela pele.
  
  Ge letšatši le lefsa le hlaba, sehlopha se ile sa sepela ka ditsela tša sona tše di aroganego, sa boela diphapošing tša sona tša hotele gomme sa dumela go kopana thapama.
  
  "O ikemišeditše go lwa nako ye nngwe?" Dahl o ile a hwihwitla go Drake ge ba tšwela ka ntle go ya mesong ye mefsa, ye mefsa.
  
  "Kgauswi le wena?" Drake o ile a nagana ka go kwera mo-Sweden gomme ka morago a gopola se sengwe le se sengwe seo ba fetilego go sona. E sego lehono fela, eupša go tloga letšatšing leo ba kopanego ka lona.
  
  "Ka mehla," a realo.
  
  
  MAFELELO
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ya go betha lloto
  Marapo a Odin
  
  
  KABELO
  
  
  Ke rata go neela puku ye go morwedi wa ka, .
  
  Kira, .
  
  ditshepišo tša go di phethagatša
  
  le dimaele tše dingwe tše ntši pele...
  
  Le go yo mongwe le yo mongwe yo a kilego a nthekga mo mongwalong wa ka.
  
  
  Karolo ya 1
  Ga se nke ka nyaka go thoma ntwa...
  
  
  TEE
  
  
  
  YORK, Engelane
  
  
  Lefsifsi la thuthupa.
  
  "Ke yona ye". Matt Drake o ile a gadima sebonela-kgole gomme a leka go hlokomologa pono yeo gomme a tšea seswantšho ge mohlala wo o aperego ka tsela ye e makatšago o be a tšhabela go theoga catwalk go leba go yena.
  
  Ga go bonolo. Eupša e be e le setsebi, goba bonyenyane o ile a leka go ba bjalo. Ga go na motho yo a kilego a bolela gore phetogo go tloga go lešole la SAS go ya go setšhaba e tla ba bonolo, gomme o be a katana nywageng e šupago e fetilego, eupša senepe se be se bonagala se hlaba thapo e nepagetšego ka gare ga gagwe.
  
  Kudu bošegong bjo. Mohlala wa mathomo o ile wa šišinya seatla gomme wa myemyela ka boikgogomošo go se nene, ke moka wa sepela ka thelelo go ya modumo wa mmino le go hlaba mokgoši. Drake o ile a tšwela pele go kgotla khamera ge Ben, modudi wa gagwe wa mengwaga ye masomepedi, a thoma go goeletša tsebeng ya gagwe.
  
  "Lenaneo le re e be e le Milla Yankovic. Ke nagana gore ke kwele ka yena! Ke tsopola: 'chic moqapi mohlala Freya'. Wow, ke Bridget Hall yeo? Go thata go tseba ka tlase ga didirišwa tšeo ka moka tša ma-Viking."
  
  Drake o ile a hlokomologa tshwaelo yeo gomme a tšwetša pele papadi ya gagwe, karolo ya yona ka lebaka la gore o be a se na bonnete bja gore mogwera wa gagwe yo mofsa o be a goga thapo ya gagwe, ge re ka bolela bjalo. O ile a tšea diswantšho tše di bonagalago gabotse tša go sepela ga katse le papadi e phatlaletšego ya seetša gare ga lešaba. dikai ba ne ba apere liaparo tsa Viking, feletseng ka ditšhoša le dikotse, dihelemete le dinaka - diaparo tša retro tšeo di hlamilwego ke moqapi yo a tumilego lefaseng ka bophara Abel Frey, yo ka go hlompha mantšiboa a ilego a tlaleletša fešene ya sehla se sefsa ka sutu ya ntwa ya Scandinavia.
  
  Drake o ile a lebiša tlhokomelo ya gagwe go hlogo ya go sepela ga katse le selo sa monyanya wa lehono - selo sa go šala seo se sa tšwago go utollwa, seo se bitšwago ka maikemišetšo a magolo "Shield of Odin". Thebe yeo e sa tšwago go utollwa, yeo e amogetšwego theto e apareditšego lefaseng ka bophara, e šetše e tumišitšwe e le selo se segolo kudu seo se hweditšwego dinonwaneng tša Norse gomme ge e le gabotse e thomile kgale pele ga mathomo a histori ya ma-Viking.
  
  E makatšago, ditsebi di boletše bjalo.
  
  Sephiri seo se ilego sa latela e be e le se segolo e bile se kgahliša gomme se goga tlhokomelo ya lefase ka moka. Boleng bja Thebe bo ile bja oketšega feela ge bo-rathutamahlale ba tsenela diserekising tša phatlalatšo ka morago ga gore go utollwe elemente yeo e sa arolwago tlhamong ya yona.
  
  Nerds ba swerwe ke tlala ya metsotso ya bona ye lesomehlano ya botumo, lehlakore la go nyatša la semelo sa gagwe le ile la bolela. O ile a e šišinya. Go sa šetšwe gore o ile a e lwantšha gakaakang, go nyatša mo go bego go fetogile karolo ya gagwe ge e be e le mohlologadi go be go thunya bjalo ka rosa ya mpholo neng le neng ge a be a theola mohlapetši wa gagwe.
  
  Ben o ile a goga seatla sa Drake, gateetee a fetoša tlhamo ya gagwe ya bokgabo go ba thunyo ya ngwedi wo o tletšego.
  
  "Oops". A sega. "Tshwarelo, Matt. E bose kudu. Ka ntle le mmino... ke masepa. Ba be ba ka hira sehlopha sa-ka sa mmino ka dikhilograma tše makgolo a sego kae. Na o ka dumela gore York o kgonne go hwetša diatla tša gagwe go selo se sengwe se se makatšago go swana le se?"
  
  Drake o ile a šišinya khamera ya gagwe moyeng. "Ka potego? Aowa." O be a tseba Lekgotla la Motse wa York ka dikgopolo tša bona tše di gobogilego. Bokamoso bo nakong e fetilego, ka gona ba re. "Eupša lebelela, York e lefa mong wa gago wa ntlo di-quid tše sego kae gore a tšee dika tša diswantšho, e sego leratadima bošego ka September. Gomme sehlopha sa gago ke masepa. Ka gona, fola."
  
  Ben o ile a kgokološa mahlo a gagwe. "Masepa? Leboto la Boroko le bjale le nagana ka uh... ditšhišinyo tše ntši, mogwera wa ka."
  
  "Go fo leka go lebiša tlhokomelo dikaong tše dibotse." Drake o be a tloga a tsepeletše go Thebe, a bonešitšwe ke mabone a go sepela ga katse. E be e na le didiko tše pedi, ya ka gare e be e khupeditšwe ka seo se bonagalago bjalo ka diswantšho tša diphoofolo tša bogologolo, gomme ya ka ntle e be e le motswako wa maswao a diphoofolo.
  
  Sephiri kudu, a nagana. E kgolo bakeng sa dienywa tše di fodišitšwego le dinate.
  
  "E ratega," a hweshetša ge mohlala a feta, gomme a swara phapano ya bofsa le mengwaga filiming ya dijithale.
  
  Mabelo a katse a ile a hlongwa ka pela kgauswi le York"s famous Jorvik Center - musiamo wa histori ya Viking - ka morago ga gore Musiamo wa Sweden wa Dilo tša Kgale tša Setšhaba o file kadimo ye kopana ya mathomong a September. Bohlokwa bja tiragalo ye bo ile bja gola kudu ge moqapi wa dinaletšana tše kgolo Abel Frey a be a ithaopela go thekga ka tšhelete tiragalo ya go sepela ka dikatse go keteka go bulwa ga pontšho.
  
  Mohlala o mongwe o ile wa sepela ka lebelo dithaele tša nakwana ka ponagalo ya katse yeo e nyakago sekotlelo sa yona sa bošego sa tranelate. Wena setlatla, cynicism e tsogile gape. Ye e be e le mohlala wa go nyobana wa naledi yeo e bego e reretšwe go tšwelela lenaneong la nakong e tlago la "batho ba tumilego" la TV ya kgonthe gomme e tweeted ka yona go Twitter le Facebook ke ditlatla tše milione tšeo di nwago biri, tšeo di kgogago tše lesome ka letšatši.
  
  Drake o ile a panya mahlo. E be e sa le morwedi wa motho yo mongwe...
  
  Mabone a mabone a be a dikologa le go elela go putla leratadima la bošego. Seetša se se phadimago se be se bonagatša go tloga lebenkeleng go ya pele, sa senya seo aura e nyenyane ya bokgabo yeo Drake a kgonnego go e bopa. Mmino wa go tantsha wo o šitišago wa Cascada o ile wa mo hlasela ditsebe. Morena, a nagana. Kua Bosnia maikwelo a be a le bonolo go feta go se.
  
  Lešaba la gola. Go sa šetšwe mošomo wa gagwe, o ile a tšea motsotswana go lebelela difahlego tšeo di mo dikologilego. Banyalani le malapa. Batšweletši ba go otlologa le ba basodoma ba holofela go swara ponelopele ya modingwana wa bona. Batho ba apere majabajaba moaparo, phaella ka ho re ka carnival sepakapaka. A myemyela. Ke therešo gore kganyogo ya go ba šedi e ile ya fokola matšatšing a-go itokišetša ga Madira a ntwa go be go fetile-eupša o be a sa dutše a e-kwa a mangwe a maikwelo a kgale. Ka kgopolo ye e sothegilego, ba be ba hweditše maatla ga e sa le Alison, mosadi wa gagwe, a hwile mengwaga ye mebedi pejana ka morago ga go mo tlogela, a befetšwe, a robegetšwe ke pelo, a tsebagatša gore a ka ba a tlogetše SAS, eupša SAS e be e se ya ka ya mo tlogela. Seo se be se bile se bolela"ng?
  
  Nako ga se ya kgoma bohloko ka thata.
  
  Ke ka baka la"ng a ile a thula? Na e be e le ponagatšo e mpe tseleng? Kahlolo e mpe? Megokgo mo mahlong a gagwe? Akanya? Karabo yeo e bego e tla mo efoga ka mo go sa felego; therešo e boifišago yeo a ka se tsogego a e tsebile.
  
  Taelo ya bogologolo e ile ya bušetša Drake morago bjale. Se sengwe se ile sa gopolwa go tloga mehleng ya gagwe ya madira - go kokota-go kokota ga kgole, go lebetšwe kgale... bjale dikgopotšo tša kgale... go kokota....
  
  Drake o ile a šišinya mouwane gomme a tsepamiša kgopolo pontšhong ya go sepela ka dikatse. dikai tše pedi di ile tša bea ntwa ya bofora ka tlase ga kotse ya Odin: ga go selo se se makatšago, e fo ba dilo tša papatšo. Lešaba le ile la hlaba mokgoši, dikhamera tša thelebišene di ile tša lla gomme Drake a kgotla bjalo ka dervish.
  
  Gomme ka morago a sosobana sefahlego. O ile a theola khamera. Mogopolo wa gagwe wa lešole, o diegile eupša o sa bola, o ile wa swara go kokota moo ga kgole, wa kokota gape, gomme wa ipotšiša gore ke ka lebaka la eng hele dihelikoptara tše pedi tša madira di be di batamela lefelo la tiragalo.
  
  "Ben," a realo ka kelohloko, a botšiša potšišo e nnoši yeo e ilego ya tla monaganong wa gago, "nakong ya nyakišišo ya gago, na o kwele ka baeng le ge e le bafe bao ba sa letelwago bošegong bjo?"
  
  "Ao. Ke be ke sa nagane gore o lemogile. Go lokile, ba be ba tweeta gore Kate Moss a ka dira ponagalo."
  
  "Kate Moss?"
  
  Dihelikoptara tše pedi, e lego modumo wo tsebe yeo e tlwaeditšwego e ka o lemogago ka mo go sa belaetšego. Gomme e sego feela dihelikoptara. Tše e be e le dihelikoptara tša tlhaselo tša Apache.
  
  Ke moka dihele ka moka di ile tša lokologana.
  
  Dihelikoptara di ile tša fofa godimo ga hlogo, tša dira sediko gomme tša thoma go phaphamala ka kwano. Lešaba le ile la hlaba mokgoši ka phišego, le letetše selo se sengwe se se kgethegilego. Mahlo ka moka le dikhamera di ile tša retologela leratadimeng la bošego.
  
  Ben o ile a goeletša, "Wow..." Eupša ka morago mogalathekeng wa gagwe wa lla. Batswadi ba gagwe le kgaetšedi ya gagwe ba be ba letša mogala ka mehla, gomme yena, mošemane wa lapa yo a nago le pelo ya gauta, o be a fela a araba.
  
  Drake o tlwaetše go khutša ka nako ye kopana ya lapa. O ile a hlahloba ka kelohloko maemo a helikopotara, mafelo a dithuthupi ao a tletšego ka botlalo, sethunya sa ketane sa 30mm seo go bonagalago se le ka fase ga sefofane sa ka pele sa sefofane, gomme a hlahloba seemo. Mongongoregi...
  
  Kgonagalo ya tlhakatlhakano e feletšego.Lešaba le le fišegago le be le tletše ka sekwere se senyenyane seo se dikologilwego ke mabenkele ao a nago le ditsela tše tharo tše di sesane tša go tšwa. Ben le yena ba be ba na le kgetho e tee fela ge... ge... go kitima go thoma.
  
  Hlogo thwii bakeng sa go sepela katse.
  
  Ka ntle le temošo, dithapo tše dintši di ile tša thelela go tšwa helikopotara ya bobedi, yeo Drake bjale a ilego a lemoga gore e swanetše go ba e le motswako wa Apache: motšhene wo o fetotšwego gore o amogele ditho tše dintši tša sehlopha sa basepediši.
  
  Banna bao ba aperego dišira-sefahlego ba ile ba theoga methaleng yeo e thekeselago, ba nyamelela ka morago ga go sepela ga katse. Drake o ile a lemoga dithunya tšeo di tlemilwego dihubeng tša bona ge setu sa šedi se thoma go phatlalala gare ga lešaba. Mantšu a mafelelo e be e le mantšu a bana ao a botšišago gore ke ka baka la"ng, eupša go se go ye kae gaešita le ona a ile a hwa.
  
  Ke moka Apache yeo e eteletšego pele e ile ya thuntšha sethunya sa Hellfire go e nngwe ya dimakasine tšeo di se nago selo. Go be go na le modumo wa go šišinya, bjalo ka dilitara tše milione tša mouwane di tšhaba, ke moka gwa duma bjalo ka di-dinosaur tše pedi tšeo di kopanago. Dikarolwana tša mollo, galase le ditena di phatlaletše godimo go ralala le lefelo leo.
  
  Ben o ile a lahlela mogalathekeng wa gagwe ka letšhogo gomme a kitimela morago ga wona. Drake o ile a kwa go goeletša go rotoga bjalo ka lephoto la maphoto gomme a kwa tlhago ya sehlopha sa bahlolampherefere e tšea lešaba. Ka ntle le go nagana le motsotswana, o ile a swara Ben gomme a mo lahlela godimo ga seporo, ke moka a itahlela. Ba ile ba kotama kgauswi le tsela ya katse.
  
  Modumo wa sethunya sa ketane sa Apache o ile wa lla, o tseneletšego e bile o bolaya, dithunya tša sona di fofa godimo ga lešaba eupša di sa dutše di baka letšhogo le le sekilego.
  
  "Ben! Dula kgauswi le nna." Drake o ile a kitima go dikologa tlase ga tsela ya katse. Mehlala e mmalwa e ile ya inama gore e thuše. Drake o ile a ema ka maoto gomme a lebelela morago go lešaba le le belago la batho bao ba kitimago ka letšhogo ba lebile mafelong a go tšwa. Batho ba bantši ba ile ba namela catwalk, ba thušwa ke dika le bašomi. Go goeletša mo go tšhogilego go ile gwa phunya moya, gwa dira gore letšhogo le phatlalale. Mollo o ile wa boneša leswiswi, gomme go lla mo gogolo ga di- rotor tša helikopotara go ile gwa nwelela bontši bja lešata.
  
  Sethunya sa ketane se ile sa lla gape, sa romela lloto e boima moyeng ka modumo wa toro e bohloko woo go se nago moagi yo a swanetšego go o kwa kae goba kae.
  
  Drake o ile a retologa. Dikao di ile tša tšhoga ka morago ga gagwe. Thebe ya Odin e be e le ka pele ga gagwe. Ka go kwa tutuetšo, o ile a ipea kotsing ya go tšea diswantšho tše sego kae feela ka yona nako yeo ka yona mašole ao a aperego dijase tšeo di sa kgonego go thunywa ke dikulo a bego a tšwelela ka morago ga ditiragalo. Selo sa mathomo seo Drake a bego a tshwenyegile ka sona e be e le go ipea magareng ga Ben, dika, le mašole, eupša o ile a dula a kgotla, a fokotša sedirišwa sa gagwe sa go lebelela....
  
  Ka seatla sa gagwe se sengwe o ile a kgoromeletša mohiri wa gagwe yo mofsa go ya kgole.
  
  "Hei!"
  
  Yo mongwe wa mašole o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša gomme a šišinya sethunya sa gagwe sa motšhene ka go mo tšhošetša. Drake o ile a gatelela maikutlo a go se dumele. Mohuta wo wa selo ga se sa direga ka York, lefaseng le. York e be e le legae la baeng ba go boga naga, barati ba ice cream le basepedi ba letšatši ba Amerika. E be e le tau yeo le ka mohla e bego e sa dumelelwa go rora, gaešita le ge Roma e be e buša. Eupša e be e šireletšegile, e bile e le bohlale. Le e be e le lefelo leo Drake a le kgethilego go tšhaba go tšwa go SAS ya go hlabja mathomong.
  
  Go ba le mosadi wa ka. Go efoga... masepa!
  
  Lešole le ile la tšwelela gateetee sefahlegong sa gagwe. "Mphe seo!" o ile a goeletša ka segalo sa Sejeremane. "Mphe yona!"
  
  Lešole le ile la kitimela khamera. Drake o ile a sega letsogo la gagwe la ka pele gomme a sotha sethunya sa gagwe sa motšhene. Sefahlego sa lešole se ile sa phadima ka go makala. Drake o ile a neela Ben khamera ka setu ka mogato wo o bego o tla dira gore mohlankedi le ge e le ofe wa go nea dijo wa hlogo ya New York a ikgantšhe. Ke ile ka mo kwa a tšhaba ka lebelo le legolo.
  
  Drake o ile a šupa sethunya sa motšhene fase ge mašole a mangwe a mararo a tšwela pele go leba go yena.
  
  Yo mongwe wa mašole o ile a emiša sebetša sa gagwe ka gore: "Wena!" Drake o ile a tswalela mahlo a gagwe ka seripagare, eupša ka morago a kwa sello se se kwagalago.
  
  "Leta! Ditahlegelo tše dinyenyane, setlatla. Na ruri o nyaka go thuntšha motho ka madi a tonyago thelebišeneng ya setšhaba?"
  
  Lešole le lefsa le ile la šišinya hlogo go Drake. "Mphe khamera." Go be go e-na le seka sa nko sa go tšwafa go segalo sa gagwe sa Sejeremane.
  
  Drake o ile a nagana ka leano la B gomme a tlogela sethunya se lla fase. "Ga ke na tšona".
  
  Molaodi o ile a šišinya hlogo go bao ba bego ba le ka tlase ga gagwe. "Mo hlahlobe."
  
  "Go be go na le motho yo mongwe fao..." lešole la mathomo la emiša sethunya sa lona, le bonala le gakanegile. "Yena... o ile a tloga."
  
  Molaodi o ile a gata thwii sefahlegong sa Drake. "Khudugo e mpe."
  
  Barrele e ile ya gatelela phatleng ya gagwe. Pono ya gagwe e be e tletše ka Majeremane a befetšwego le mathe a fofago. "Mo hlahlobe!"
  
  Ge ba be ba mo phuruphutša, o ile a bona bohodu bjo bo rulagantšwego bja Thebe ya Odin yeo e bego e eteletšwe pele ke monna yo a sa tšwago go fihla yo a aperego mask yo a aperego sutu e tšhweu. O ile a šišinya seatla sa gagwe ka tsela ye nngwe ya go bontšha gomme a ngwatha hlogo, eupša a se bolele selo. Gatee-tee ge Thebe e utilwe ka polokego, monna yo o ile a šišinya radio ka lehlakoreng la Drake, go le molaleng gore a goga tlhokomelo ya molaodi.
  
  Molaodi o ile a bea radio ya gagwe tsebeng ya gagwe, eupša Drake ga se a ka a tloša mahlo a gagwe go monna yo a aperego seaparo se sešweu.
  
  "go ya Paris," monna a realo ka melomo ya gagwe fela. "Gosasa ka iri ya botshelela."
  
  Tlwaetšo ya SAS, Drake o ile a naganišiša, e be e sa le mohola.
  
  Molaodi a re: "Ee." Le mo nakong ye o ile a ikhwetša a le sefahlegong sa Drake, a šišinya dikarata tša gagwe tša mokitlana le di-ID tša motsea diswantšho. "Lucky nutcracker," a goga ka botswa. "Mongmošomo o re ditahlegelo ke tše nnyane, ke ka fao o phelago. "Eupša," a šišinya sepache sa Drake, "re na le aterese ya gago, gomme ge o ka tšholla dinawa," a tlaleletša, a phadima ka pososelo ye e tonyago go feta setho sa pelego sa bere ya polar, "mathata a tla go hwetša."
  
  
  PEDI
  
  
  
  YORK, Engelane
  
  
  Ka morago, ka gae, Drake o ile a alafa Ben ka kofi ya go sefa yeo e se nago khafi gomme a mo tlatša go bogela go phatlalatšwa ga ditiragalo tša bošego.
  
  Thebe ya Odin e ile ya utswiwa ka gobane motse wa York o be o fo ba o sa itokišeletša tlhaselo e bjalo e sehlogo. Mohlolo wa kgonthe e be e le gore ga go na motho yo a hwilego. Dihelikoptara tšeo di tukago di ile tša hwetšwa dikhilomithara tše dintši bokgoleng, di tlogetšwe moo ditsela tše tharo tše dikgolo di bego di kopana gona, badudi ba tšona e le kgale ba se gona.
  
  "Go senya pontšho ya Frey," Ben a realo, seripagare sa hlogo. "Dikao di šetše di tletše e bile di ile."
  
  "Damn, le nna ke fetotše malao. Go lokile, ke na le bonnete bja gore Frey, Prada le Gucci ba tla phologa."
  
  "Leboto la Boroko le be le tla bapala go yona ka moka."
  
  "O thomile ka filiming ya lapa ya Titanic gape?"
  
  "Seo se nkgopotša-ba ile ba kgaola tate gare ga noka."
  
  Drake o ile a tlatša mogopo wa gagwe. "Se tshwenyege. He"ll call back ka morago ga metsotso ye e ka bago ye meraro goba go feta fao."
  
  "O a ntshega, Krusty?"
  
  Drake o ile a šikinya hlogo gomme a sega. "Aowa. O no ba yo monyenyane kudu gore o ka kwešiša."
  
  Ben o be a na le dikgwedi tše ka bago tše senyane a dula le Drake. Ka dikgwedi tše sego kae feela, ba ile ba tloga go batho bao ba sa ba tsebego go ya go bagwera ba babotse. Drake o ile a thekga rente ya Ben ka go ananya tsebo ya gagwe ya go tšea diswantšho - lesogana le be le le tseleng ya go aloga - gomme Ben o ile a thuša ka go abelana ka se sengwe le se sengwe.E be e le mohuta wa mošemane yo a bego a sa uta maikutlo a gagwe, mohlomongwe e le seka sa go hloka molato, eupša gape e swanelwa ke go kgahlwa.
  
  Ben o ile a bea mogopo wa gagwe fase. "Bošego bjo bobotse, mogwera. Ke nagana gore ke tla ya go bitša kgaetšedi ya ka."
  
  "Bošego".
  
  Lebati le ile la tswalela gomme Drake a lebelela Sky News ka go se be le selo motsotswana. Ge seswantšho sa kotse ya Odin se tšwelela, o ile a boela nakong ya bjale.
  
  O ile a tšea khamera yeo e ilego ya mo nea mošomo wa gagwe wa boiphedišo, a tsenya karata ya go gopola ka potleng ya gagwe, a ikemišeditše go hlahloba diswantšho gosasa, ke moka a leba khomphutheng yeo e bego e hwihwitla. A fetola kgopolo ya gagwe, o ile a ema go hlahloba mejako le mafasetere gabedi. Ntlo ye e be e šireleditšwe kudu nywageng e mentši e fetilego ge a be a sa dutše a hlankela madireng. O be a rata go dumela go botse bja motheo bja motho yo mongwe le yo mongwe, eupša ntwa e go rutile selo se tee - le ka mohla o se ke wa bota selo ka bofofu. Ka mehla ba le leano le kgetho ya bekapo - Leano B.
  
  Go be go fetile nywaga e šupago, gomme bjale o be a tseba gore monagano wa lešole o be o ka se tsoge o mo tlogetše.
  
  O ile a Google 'Odin' le 'Shield of Odin'.Ka ntle ga ntlo, phefo e ile ya rotoga, e kitimela go putla mašoba gomme e bokolla bjalo ka mopanka wa dipeeletšo yoo bonase ya gagwe e bego e lekanyeditšwe go dimilione tše nne. Kapejana o ile a lemoga gore Thebe e be e le ditaba tše kgolo.E be e le bjalo e lego selo se segolo seo se hweditšwego ke boepi bja marope, e lego se segolo kudu historing ka moka ya Iceland.Mehuta e mengwe ya Indiana Jones e ile ya tloga tseleng yeo e bethilwego go yo hlahloba moela wa bogologolo wa leqhwa.Matšatši a sego kae ka morago, ba ile ba epa Thebe, eupša ka morago e nngwe ya dithaba-mollo tše dikgolo kudu tša Iceland e ile ya thoma go duma, gomme ya tšwela pele go nyakišiša go ile gwa swanelwa ke go emišwa.
  
  Drake o ile a naganišiša ka yona thabamollo yona yeo e sa tšwago go romela leru la molora go phatša Yuropa, e šitiša sephethephethe sa difofane le matšatši a maikhutšo a batho.
  
  Drake o ile a nwa kofi ya gagwe gomme a theeletša go bokolla ga phefo. Sešupanako sa mantel se ile sa hlaba bošegogare. Go gadima tekanyo e kgolo ya tsebišo yeo e neilwego ke Inthanete go ile gwa mmotša gore Ben o be a tla e kwagala kudu go feta kamoo a bego a ka kgona ka gona. Ben o be a swana le moithuti ofe goba ofe - a kgona go kwešiša ka pela tlhakatlhakano yeo e tšweletšego gotee le theknolotši. O ile a bala gore kotse ya Odin e be e kgabišitšwe ka meralo e mentši e raraganego, yeo ka moka ga yona e ilego ya ithutwa ke ditsebi tša diphapoši tša ka tlase ga mobu, le gore J.R.R. Tolkien o ile a thea moloi wa gagwe yo a lelera Gandalf go Odin.
  
  Dilo tša go se kgethe. Go be go dumelwa gore maswao goba di- hieroglyph tšeo di dikologilego karolo ya ka ntle ya kotse e be e le sebopego sa bogologolo sa Thogako ya Odin:
  
  
  Legodimo le Dihele ke go hloka tsebo ga nakwana fela, .
  
  Ke Moya wo o sa Hwego wo o sekamelago go ya go Se se Lokilego goba se se Fošagetšego.
  
  
  Go be go se na mongwalo wa go hlaloša thogako yeo, eupša yo mongwe le yo mongwe o be a sa dutše a dumela go nepagala ga yona. Bonyenyane se se be se akaretša ma-Viking, e sego Odin.
  
  Drake o ile a dula morago setulong sa gagwe gomme a kitima ditiragalong tša bošego.
  
  Selo se tee se ile sa mo bitša, eupša ka nako ye e swanago se ile sa mo dira gore a nagane. Mothaka yo a aperego molomo wo mošweu o ile a re: "go ya Paris, gosasa ka iri ya botshelela" Ge Drake a ka theoga tseleng ye, a ka bea bophelo bja Ben kotsing, re sa bolele ka bja gagwe.
  
  Moagi o be a tla hlokomologa se. Lešole le be le tla bea mabaka ka gore ba šetše ba beilwe kotsing, gore maphelo a bona a šetše a le kotsing le gore tsebišo le ge e le efe e be e le tsebišo e botse.
  
  O ile a Google: E tee + Paris.
  
  Tseno e tee ya sebete e ile ya mo tanya leihlo.
  
  Pere ya Odin, Sleipnir, e ile ya bontšhwa kua Louvre.
  
  Pere ya Odin?Drake o ile a ngwatha mokokotlo wa hlogo ya gagwe. Go Modimo, mošemane yo o be a bea claim ya dilo tše dingwe tše di bonagalago kudu. Drake o ile a bula letlakala la gae la Louvre. Go be go bonagala eka seswantšho se se betlilwego sa pere ya nonwane ya Odin se ile sa utollwa nywageng e mentši e fetilego dithabeng tša Norway. Dikanegelo tše dingwe di ile tša latela. Drake kapejana o ile a tšewa kudu ke dikanegelo tše dintši ka Odin moo a ilego a nyakile a lebala gore ge e le gabotse e be e le Modimo wa ma-Viking, e lego nonwane feela.
  
  Louvre ya? Drake o ile a e hlafuna. O ile a fetša kofi ya gagwe, a ikwa a lapile gomme a šutha kgole le khomphutha.
  
  Motsotsong o latelago o be a šetše a robetše.
  
  
  * * * .
  
  
  O ile a tsoga ka modumo wa segwagwa se se rorago. Mohlapetši wa gagwe yo monnyane. Lenaba le ka be le letetše alamo goba ponagalo ya mpša, eupša le ka mohla le be le ka se belaela mokgabišo wo monnyane wo motala wo o bego o dutše kgauswi le lepokisi la di-wheelie, gomme Drake o be a tlwaeditšwe go ba motho yo a robalago gabonolo.
  
  O ile a robala tafoleng ya khomphutha a swere hlogo ka diatleng; Bjale o ile a tsoga gateetee gomme a thelela ka phapošing ya leswiswi. Lebati la ka morago le ile la lla. Khalase e ile ya thubega. Go be go fetile metsotswana e sego kae feela ga e sa le segwagwa se rora.
  
  Ba be ba le ka gare.
  
  Drake o ile a inama ka fase ga maemo a mahlo gomme a bona banna ba babedi ba tsena, ba swere dithunya tša motšhene ka bokgoni, eupša ka go se šetše go se nene. Metsamao ya bona e be e hlwekile, eupša e se ya botho.
  
  Ga go bothata.
  
  Drake o ile a leta meriting, a holofela gore lešole la kgale leo le lego ka go yena le ka se mo nyamiše.
  
  Batho ba babedi ba ile ba tsena, sehlopha sa pele. Se se be se bontšha gore motho yo mongwe o be a tseba seo a se dirago. Leano le le feletšego la Drake bakeng sa boemo bjo le be le rulagantšwe nywageng e mentši e fetilego, ge monagano wa lešole o be o sa dutše o tiile e bile o le go dira diteko, gomme o be a fo ba a se a ka a swanelwa ke go o fetoša. Bjale e be e lebišitšwe lefsa monaganong wa gagwe. Ge molomo wa lešole la mathomo o tšwelela ka khitšhing, Drake o ile a o swara, a o gogela go yena, ke moka a o bušetša morago. Ka nako e swanago, o ile a gata go ya go moganetši wa gagwe gomme a dikologa, ka mo go atlegilego a phamola sethunya gomme a feleletša a le ka morago ga monna yoo.
  
  Lešole la bobedi le ile la makala. Seo e be e le sohle seo se bego se nyakega. Drake o ile a thuntšha ntle le go khutša ga milisekonde, ke moka a retologa gomme a thuntšha lešole la mathomo pele la bobedi a ka wela ka matolo.
  
  Matha!a nagana. Lebelo e be e le selo se sengwe le se sengwe bjale.
  
  O ile a kitimela godimo ga manamelo, a goeletša leina la Ben, ke moka a thuntšha mollo wa motšhene wa motšhene legetleng la gagwe. O ile a fihla lefelong la go kotama, a goeletša gape, ke moka a kitimela mojakong wa Ben. E ile ya thunya. Ben o ile a ema ka borokgo bja gagwe bjo bokopana bja boxer, a swere mogalathekeng, a ngwadilwe dilo tše di tšhošago tša kgonthe sefahlegong sa gagwe.
  
  "O se tshwenyege," Drake a šikinya mahlo. "Ntshepe." Wo ke mošomo wa ka o mongwe."
  
  Se se mo tumišago ke gore Ben ga se a ka a botšiša dipotšišo. Drake o ile a tsepamiša kgopolo ka maatla a gagwe ka moka. O ile a šitiša lešoba la mathomo la ka phapošing ya ka tlase ya legae gomme ka morago a tsenya la bobedi ka phapošing yeo. Ka morago ga moo, o ile a tiiša lebati la phapoši ya go robala. E be e ka se thibele lenaba leo le ikemišeditšego, eupša ruri e be e tla mo diegiša.
  
  Ka moka ke karolo ya leano.
  
  O ile a kgomaretša lebati ka dibolote, a kgonthišetša gore dikota tšeo di ageleditšwego ka gare di kgomaretšwe foreimeng yeo e matlafaditšwego, ke moka a theošetša lere ka phapošing ya ka tlase. Ben o ile a thuntšha pele, Drake motsotswana ka morago. Sebaka sa ka godimo e be e le se segolo e bile se na le khapete. Ben o ile a no ema fao, molomo wa gagwe o agape. Mapokisi a magolo a dipuku a go ikgetha a be a tlatša sekgoba ka moka sa lebota la bohlabela-bodikela, a tletše ka di-CD le mapokisi a kgale a dikhasete.
  
  "Na se ke sa gago ka moka, Matt?"
  
  Drake ga se a ka a araba. O ile a sepela go ya go mokgobo wa mapokisi ao a bego a uta lebati le le phagamego ka mo go lekanego gore le ka gagabela ka gare; mojako wo o bego o lebiša marulelong.
  
  Drake o ile a retološa lepokisi khapeteng. Mokotla wa mokokotlo wo o tletšego ka botlalo, wo a bego a o kgomaretše magetleng a gagwe, o ile wa wa.
  
  "Lešela?" Ben o ile a hweshetša.
  
  O ile a phaphatha mokotla wa mokokotlo. "Ke di hweditše."
  
  Ge Ben a bonala a se na selo, Drake o ile a lemoga ka fao a bego a tšhogile ka gona. O ile a lemoga gore o fetogile gabonolo kudu morago go ba mošemane yoo wa SAS. "Lešela. Megala ya cellular. Tšhelete. Diphasepoto. Ke-pad ya. Tlhaolelo".
  
  Ga se a bolela ka sethunya. Dikulo. Thipa...
  
  "Ke mang yo a dirago se, Matt?"
  
  Go ile gwa ba le go thula go tšwa ka tlase. Lenaba la bona leo le sa tsebjego le kokota mojakong wa phapoši ya go robala ya Ben, mohlomongwe bjale le lemoga gore ba be ba nyatša Drake.
  
  "Ke nako ya go sepela".
  
  Ben o ile a retologa a se na ponagalo le ge e le efe gomme a gagabela ka ntle bošegong bjo bo bego bo swere ke phefo. Drake o ile a mo thuma ka morago gomme, a lebelela la mafelelo mabotong ao a bego a tletše ka di-CD le ditheipi, a thula lebati.
  
  O ile a lokiša marulelo ka mo a ka kgonago ka gona ntle le go goga tlhokomelo ya batho. Ka tlase ga lebaka la go tsenya mokero o mofsa, o ile a tsenya tsejana ya go sepela ya bophara bja dimithara tše tharo yeo e bego e sepela botelele ka moka bja marulelo a gagwe. Bothata bo be bo tla ba ka lehlakoreng la moagišani wa gagwe.
  
  Phefo e ile ya ba goga ka menwana yeo e sa felego pelo ge ba be ba tshela marulelo ao a sa tsepamago. Ben o ile a sepela ka kelohloko, maoto a gagwe a se nago selo a thelela le go šikinyega godimo ga dithaele tša sekontiri. Drake o ile a mo swara ka seatla ka thata, a duma ge nkabe ba ka ba le nako ya go hwetša di-sneaker tša gagwe.
  
  Ke moka ledimo le matla la phefo le ile la bokolla godimo ga tshimini, la thula Ben square sefahlegong gomme la mo romela a kgopša godimo ga mošito. Drake o ile a goga ka kgapeletšo, a kwa sello sa bohloko, eupša ga se a lokolla go swara ga gagwe. Motsotswana ka morago o ile a laola mogwera wa gagwe.
  
  "E sego kgole," a hweshetša. "Mo e nyakilego go ba gona, mogwera."
  
  Drake o be a kgona go bona gore Ben o be a tšhogile kudu. Tebelelo ya gagwe e ile ya kitimela magareng ga lebati la ka phapošing ya ka tlase le mošito wa marulelo, ke moka ya ya serapeng le morago. Letšhogo le ile la kgopamiša dibopego tša gagwe. Go hema ga gagwe go ile gwa akgofa; ba be ba ka se tsoge ba e dirile ka lebelo le.
  
  Drake o ile a utswa go gadima mojakong, a kgoboketša sebete sa gagwe gomme a o furalela. Ge nkabe go na le motho yo a fetilego, nkabe ba mmone pele. O ile a swara Ben ka magetla gomme a kopana le mahlo a gagwe.
  
  "Ben, o swanetše go ntshepa. Ntshepe. Ke tshepiša gore ke tla go thuša go feta mo."
  
  Mahlo a Ben a ile a tsepama gomme a dumela ka hlogo, a sa tšhogile eupša a bea bophelo bja gagwe diatleng tša Drake. O ile a retologa gomme a gata pele ka kelohloko. Drake o ile a lemoga gore madi a be a rotha maotong a gagwe, a elela ka moleteng. Ba ile ba tshela marulelo a moagišani, ba theogela ka ntlong ya gagwe ya go godiša dimela gomme ba thelela fase. Ben o ile a thelela gomme a wa seripagare sa tsela, eupša Drake o be a le moo pele gomme a khupetša bontši bja go wa ga gagwe.
  
  Ba be ba le mobung o tiilego ka nako yeo. Lebone le be le tuka ka phapošing ye e latelago, eupša go be go se na motho go dikologa. Mohlomongwe ba ile ba kwa go thunya ga dithunya tša motšhene. Ke tshepa gore maphodisa a tseleng.
  
  Drake o ile a gokarela Ben ka thata gomme a re, "Dilo tše di makatšago. Tšwela pele ka mošomo o mobotse ke tla go hweletša foreime ye mpsha ya go namela. Bjale a re sepele."
  
  E be e le metlae ya go kitima. Nako le nako ge ba be ba nyaka go ntšea, Ben o be a tla dira polelo go Drake ka mengwaga ya gagwe, gomme Drake o be a kwera bofsa bja Ben. Phenkgišano ya bogwera.
  
  Ben o ile a hwihwitla. "Ke mang yo a lego godimo kua?"
  
  Drake o ile a lebelela phapoši ya ka tlase le mojako wa yona wa sephiri. Ga go yo a gogilego selo go tšwa moo go fihla ga bjale.
  
  "Majeremane".
  
  "Huh? Go swana le leporogo la Jeremane la Ntwa ya II ya Lefase godimo ga Noka ya Kwai?"
  
  "Ke nagana gore e be e le ma-Japane. Gomme aowa, ga ke nagane gore ke selo se sengwe go swana le Majeremane a WWII."
  
  Ba be ba šetše ba le ka morago ga serapa sa moagišani. Ba ile ba ducked ka gare ga lepheko gomme ba pitlela ka gare ga karolo ya dummy ya fencing yeo Drake a e agilego nakong ya o mongwe wa meketeko ya ngwaga le ngwaga ya Swift.
  
  Re tšwela ka ntle thwii setarateng seo se swaregilego.
  
  Ka go lebanya go lebana le lefelo la dithekisi.
  
  Drake o ile a sepela a lebile dikoloing tšeo di bego di letile ka polao monaganong wa gagwe. Temogo ya gagwe ya bošole e ile ya ipontšha gape. Go swana le Mickey Rourke, go swana le Kylie, go swana le Hawaii Five-O... E be e no robetše, e letile nako ya maleba go dira go boela morago ga yona mo go makatšago.
  
  O be a kgodišegile gore tsela e nnoši ya go ba šireletša ba babedi e be e le go fihla go mošemane yo mobe pele.
  
  
  THARO
  
  
  
  PARIS, FORA, E TLHOKOMELISO
  
  
  Sefofane sa go ya Charles De Gaulle se ile sa kotama ka morago ga iri ya senyane mesong letšatšing leo. Drake le Ben ba ile ba kotama ba se na selo ge e se mokotla wa mokokotlo le dilo tše sego kae go tšwa dikagare tša wona tša mathomo. Ba be ba apere diaparo tše mpsha, megala ye mefsa ya sellathekeng e be e lokile. I-pad e ile ya lefišwa. Bontši bja tšhelete yeo e be e hlaela - e be e dirišitšwe go dinamelwa. Sebetša se ile sa lahlwa gatee-tee ge Drake a be a bona morero wa sona.
  
  Nakong ya sefofane, Drake o ile a tsebiša Ben ka dilo ka moka tša Majeremane le ma-Viking gomme a mo kgopela gore a thuše ka nyakišišo. Tlhaloso ya Ben ya kgegeo e be e le, "Bang bang, yeo ke degree ya ka."
  
  Drake o ile a dumelela boemo bjo bja kgopolo. Ba ga Griffin ga se ba thubega, ke leboga Modimo.
  
  Ba ile ba tšwa boema-fofaneng ba tsena ka gare ga pula e tonyago ya Paris. Ben o ile a hwetša thekisi gomme a šišinya puku ya tlhahlo yeo a mo rekilego yona. Gatee ge ba le ka gare, a re, "Umm... Rue... Croix?Hotel go lebana le Louvre?"
  
  Thekisi e ile ya thoma go sepela, e otlelwa ke monna yo sefahlego sa gagwe se bego se bontšha gore ga go selo seo se mo šišinyago. Hotele, ge a fihla metsotso e masomenne ka morago, e be e sa tlwaelega ka mo go lapološago bakeng sa Paris. Go be go e-na le phapoši e kgolo ya go amogela baeng, dilifiti tšeo di bego di ka amogela batho ba fetago o tee le diphapoši tše mmalwa tšeo di nago le diphapoši.
  
  Pele ba tsena, Drake o ile a diriša ATM yeo e bego e le ka phapošing ya go amogela baeng go ntšha tšhelete yeo e šetšego-e ka bago di-euro tše makgolo a mahlano. Ben o ile a sosobana sefahlego, eupša Drake o ile a mo kgonthišetša ka go mo tšhoša. O be a tseba seo mogwera wa gagwe yo bohlale a bego a se nagana.
  
  Go bewa leihlo ga elektroniki le ditsela tša tšhelete.
  
  O ile a lefa phapoši e tee ka karata ya mokitlana gomme ka morago a reka phapoši yeo e lego ka mošola wa mmila ka tšhelete. Ge ba šetše ba le ka godimo, bobedi bja bona ba ile ba tsena ka phapošing ya "tšhelete" gomme Drake a hloma go bea leihlo.
  
  "Ye ke sebaka sa rena sa go bolaya dinonyana tše mmalwa ka leswika le tee," a realo, a lebelela Ben a gadima go dikologa phapoši ka leihlo le le swayago diphošo.
  
  "A?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Re bona kamoo ba lego botse ka gona. Ge ba ka tla ka pela, seo se lokile, gomme mohlomongwe ke bothata. Ge ba sa dire bjalo, gabotse, seo se bohlokwa go tseba, le sona. Gomme o na le sebaka sa go ntšha sebapadišwa sa gago se sefsa."
  
  Ben o ile a bulela I-pad. "Na se se tlo direga ka nnete lehono ka iri ya botshelela?"
  
  "Ke phopholetšo ye e rutegilego." Drake o ile a hemela godimo. "Eupša e dumelelana le ditherešo tše sego kae tšeo re di tsebago."
  
  "Hmm, ke moka o gate ka thoko, Krusty..." Ben ka pontšho a phasola menwana ya gagwe. Boitshepo bja gagwe bo ile bja phadima bjale ka ge a be a thuša go e na le go phološwa, eupša o be a se a ke a ba mošemane wa "tiro" ka nako yeo. Go e na le moo, mohuta wa semelo seo se hlaolwago ka leina la gagwe goba leina la gagwe la sereto - bontši bja Blakey - ga se nke o fetoga ka mo go lekanego go swanelwa ke sefane seo.
  
  Drake o ile a lebelela ka gare ga lešoba la go lebelela. O ile a ngunanguna ka gore: "Ke moo go tlago go tšea nako e telele." "Ke moo re nago le dibaka tše dintši."
  
  Ga se gwa tšea nako e telele. Ge Ben a be a kgotla kgole go I-pad ya gagwe, Drake o ile a bona seripa sa dozen ya banna ba bagolo ba kgobokane mojakong ka mošola wa mmila. Senotlelo se ile sa thubega gomme phapoši ya thubja. Metsotswana e masometharo ka morago sehlopha se ile sa tšwelela gape, sa lebelela go dikologa ka bogale gomme sa phatlalala.
  
  Drake o ile a pitla mohlagare wa gagwe.
  
  Ben a realo. "Se se tloga se kgahliša, Matt. Go dumelwa gore ge e le gabotse go na le diripana tše senyane tša mašaledi a Odin tšeo di phatlaletšego lefaseng ka bophara. Thebe ke selo se sengwe, pere ke se sengwe. Ga se ka ka ka tseba se."
  
  Drake o ile a mo kwa ka thata. O ile a senya bjoko bja gagwe. Ke mo ba bilego le mathata.
  
  Ka ntle le go bolela lentšu, o ile a tloga mojakong gomme a leletša nomoro mo founong ya gagwe ya sellathekeng. Mo e nyakilego go ba gatee-tee mogala o ile wa arabja.
  
  "Ee?"
  
  "Yo ke Drake."
  
  "Ke tšhogile. Nako e telele ga go bona, mogwera."
  
  "Ke a tseba".
  
  "Ke be ke fela ke tseba gore o tla leletša mogala."
  
  "E sego seo o se naganago, Wells. Ke hloka selo se sengwe."
  
  "Ke nnete o a tseba. Mpolelele ka Mai."
  
  Damn.Wells o be a mo leka ka selo seo a bego a ka se tseba fela. Bothata e be e le gore Mai e be e le kgabo ya bona ya kgale go tloga nakong ya bona ya go se šome kua Thailand, pele a nyala Alison - gomme le Ben o be a sa nyake go kwa dintlha tšeo tša ditšhila.
  
  "Leina la gare ke Sheeran. Sebaka - Phuket. Mohuta - hmm... e sa tlwaelegago..."
  
  Ditsebe tša Ben di ile tša šikinyega. Drake o e badile ka polelo ya gagwe ya mmele ka mo go kwagalago go etša ge a be a kgona go bala maaka a radipolitiki. Molomo wo o bulegilego e be e le leswao...
  
  Drake o be a nyakile go kwa ditshego lentšung la Wells. "E sa tlwaelegago? Na se ke se se kaone kudu seo o ka se dirago?"
  
  "Mo nakong ye, ee."
  
  "Na go na le motho fao?"
  
  "Ka nnete go rata".
  
  "Gotcha, ke a go rata. Go lokile mogwera, o nyaka eng?"
  
  "Ke hloka therešo, Wells. Ke nyaka tsebišo e tala yeo e sa dumelelwago go gašwa ditabeng goba Inthaneteng. Thebe yeo ya Odin e ile ya utswiwa. Mabapi le Majeremane ao a e utswitšego. Kudu-kudu Majeremane. Tshedimošo ya nnete ya SAS. Ke swanetše go tseba gore go direga eng ka nnete, mogwera, e sego go tšhologa ga setšhaba."
  
  "Na o mathateng?"
  
  "Kgolokgolo." Ga o bolele molaodi wa gago maaka, wa pele goba aowa.
  
  "Go nyakega thušo?"
  
  "Sa tšwa go".
  
  "O hweditše seatla sa gago, Drake. E no bolela lentšu gomme SAS ke ya gago."
  
  "Ke tla dira".
  
  "Tefišo. Mphe tše dingwe. Gomme ka tsela, na o sa ipotša gore o be o no ba SAS ya kgale ya go se be le selo?"
  
  Drake o ile a dikadika. Polelo "good old SAS" ga se ya swanela le go ba gona. "Ke lereo le le amogelegago la tlhalošo, ke sona feela."
  
  Drake o ile a idibala. Go kgopela thušo ya molaodi wa gagwe wa peleng go be go se bonolo, eupša tšhireletšego ya Ben e be e fenya maikwelo le ge e le afe a boikgantšho. O ile a hlahloba lešoba la go lebelela gape, a bona phapoši ya go sepela yeo e se nago selo, gomme ka morago a sepela gomme a dula fase kgauswi le Ben.
  
  "O re dikarolo tše senyane tša Odin? Seo se ra go reng?
  
  Ben o ile a tloga ka pela letlakala la Facebook la sehlopha sa gagwe, a ngunanguna gore ba na le dikgopelo tše pedi tše mpsha tša bagwera, a dira gore palomoka ya bona e be lesomešupa.
  
  O ile a ithuta Drake motsotswana. "Ka fao o mokapotene wa peleng wa SAS le mofišegela-thoko wa theipi. Go a makatša, molekane, ge o sa tshwenyege ka gore ke re."
  
  "Tsepamiša kgopolo, Ben. O na le eng?"
  
  "Go lokile... Ke latela mothalo wa dikarolo tše tše senyane tša Odin. Go bonagala gore senyane ke palo ye e kgethegilego dinonwaneng tša Norse. Yo mongwe o be a iphapotše godimo ga selo se sengwe seo se bitšwago Sehlare sa Lefase, matšatši a senyane le mašego a senyane, a ikona dijo, a swere lerumo ka lehlakoreng la gagwe, go no swana le Jesu Kriste, le mengwaga ye mentši pele ga Jesu. Se ke selo sa nnete, Mat. Bo-rathutamahlale ba kgonthe ba e ngwadile ka lelokelelo. E ka ba le kanegelo yeo e hlohleleditšego kanegelo ya Jesu Kriste. Go na le dikarolo tše senyane tša Odin. Lerumo ke seripa sa boraro gomme le kgokagantšwe le Sehlare sa Lefase, le ge ke sa hwetše go bolelwa ga lefelo la lona. Lefelo la tšhomišo ya tšhelete la Sehlare le kua Sweden. Lefelo leo le bitšwago Apsalla."
  
  "Fokotša lebelo, fokotša lebelo. Na e bolela selo ka kotse ya Odin goba pere ya gagwe?"
  
  Ben o ile a šikinya magetla. "Ke feela gore Thebe e be e le e nngwe ya dilo tše dikgolo kudu tšeo di hweditšwego ke boepi bja marope tša mehleng ka moka. Gomme gore go bapa le mošito wa yona go na le mantšu: Legodimo le Dihele e no ba go hloka tsebo ga nakwana. Ke Moya wo o sa Hwego wo o sekamelago go ya go Se se Lokilego goba se se Fošagetšego. Go molaleng gore ye ke thogako ya Odin, eupša ga go na motho yo a lego kgopolong e phelago yo a kilego a kgona go kwešiša seo e ikemišeditšego go sona."
  
  "Mohlomongwe ke ye nngwe ya dithogako tšeo moo o swanetšego go no ba gona," Drake a myemyela.
  
  Ben o ile a mo hlokomologa. "E re mo gore Pere ke seswantšho se se betlilwego. Seswantšho se sengwe se se betlilwego, "Diphiri tša Odin", ga bjale se bontšhitšwe kua New York."
  
  "Diphiri tša gagwe? Gabjale?" Bjoko bja Drake bo be bo thoma go gadika.
  
  "O ile a namela diphiri tše pedi go ya ntweng. Go pepeneneng."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Na dikarolo ka moka tše senyane di a balwa?"
  
  Ben o ile a šikinya hlogo. "Ba mmalwa ba a hlaela, eupša..."
  
  Drake o ile a ema gannyane. "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Go lokile, go kwagala e le bošilo, eupša go na le diripana tša nonwane mo yeo e tšeago sebopego. Selo se sengwe ka diripana ka moka tša Odin tšeo di kopanago le go thoma karabelo ya ketane yeo e tlago go lebiša bofelong bja lefase."
  
  "Dilo tša maemo," Drake a realo. "Medimo ye ka moka ya bogologolo e na le mohuta o itšego wa nonwane ya "bofelo bja lefase" yeo e tswalanywago le yona."
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo gomme a lebelela sešupanako sa gagwe. "Nepagetše. Lebelela. Rena baloi ba Inthanete re hloka dijo," a nagana motsotswana. "Gomme ke nagana, ke ikwa eka mantšu a maswa go tšwa sehlopheng a tla kgauswinyane. Di-croissant le Brie bakeng sa brunch?"
  
  "Ge o le Paris..."
  
  Drake o ile a bula lebati ka go phatloga, a lebelela go dikologa, ke moka a šupa Ben ka seatla gore a tšwe. O ile a bona pososelo sefahlegong sa mogwera wa gagwe, eupša gape a bala kgatelelo ye e šiišago mahlong a gagwe. Ben o ile a e uta gabotse, eupša o ile a tšhabela gampe.
  
  Drake o ile a boela ka phapošing gomme a tsenya dilo tša bona ka moka ka mokotleng wa mokokotlo. Ge a dutše a tiišetša lepanta le boima, o ile a kwa Ben a dumediša ka go kgaotša gomme a kwa pelo ya gagwe e ema ka poifo ka lekga la bobedi feela bophelong bja gagwe.
  
  Ya pele e bile ge Alison a mo tlogela, a tsopola phapano yeo e sa boelanywego - o lešole go feta boot camp ya go hlabja.
  
  Bošegong bjoo. Ge pula ye e sa felego e be e tlatša mahlo a gagwe ka megokgo go feta le ge e le neng pele.
  
  O ile a kitimela mojakong, mešifa e nngwe le e nngwe mmeleng wa gagwe e gateletšegile e bile e itokišeditše, ke moka a bona banyalani ba ba tšofetšego ba katana ka phapošing ya go sepela.
  
  Gomme Ben o ile a lemoga letšhogo le le feletšego leo le ilego la tlala mahlo a Drake pele ga ge lešole la peleng le ka hwetša sebaka sa go e iphihla. Phošo ya bošilo.
  
  "Se tshwenyege". Ben o ile a realo ka pososelo ye e phadimago. "Ga ke na molato".
  
  Drake o ile a hema ka go šikinyega gomme a ba eta pele go theoga manamelong, ba dula ba letile. O ile a hlahloba phapoši ya go amogela baeng, a bona go se na tšhošetšo gomme a tšwa ka ntle.
  
  Restorante ya kgaufsi e be e le kae? O ile a dira phopholetšo gomme a leba Louvre.
  
  
  * * * .
  
  
  Monna yo a nonnego yo a tšwago Munich yo a nago le bokgoni bja ngaka ya go bua ditšhika o ile a ba bona gatee-tee. O ile a hlahloba go swana ga gagwe ga diswantšho gomme ka gare ga go betha ga pelo gabedi a lemoga mo-Yorkshire yo a agilwego gabotse, yo a nago le bokgoni le mogwera wa gagwe wa moriri o motelele, wa setlatla gomme a ba notlela ka gare ga di- crosshair.
  
  O ile a fetoša boemo bja gagwe, a sa rate lefelo le le phagamego la go bona goba mašobana a mašweu ao a bego a epa ka ditho tša gagwe tša nama.
  
  O ile a hweshetša ka gare ga maekrofouno ya magetla a re: "Ke di swere ka tlhale."
  
  Karabelo e bile ya kapejana ka mo go makatšago. "Ba bolaye bjale."
  
  
  BONE
  
  
  
  PARIS, FORA, E TLHOKOMELISO
  
  
  Dikulo tše tharo di ile tša thuntšhwa ka go latelana ka lebelo.
  
  Kulo ya mathomo e ile ya fapoga foreime ya lebati ya tšhipi kgauswi le hlogo ya Drake, ke moka ya ricocheted setarateng, ya thula mokgekolo ka letsogong. O ile a sotha gomme a wa, a gaša madi moyeng ka mokgwa wa leswao la potšišo.
  
  Go otlwa ga bobedi go ile gwa dira gore meriri yeo e bego e le hlogong ya Ben e eme ka thoko.
  
  Ya boraro e ile ya thula sekontiri moo a bego a eme gona nanosecond ka morago ga gore Drake a mo sware ka letheka ka makgwakgwa. Kulo e ile ya tlola tseleng ya maoto gomme ya pšhatlaganya lefasetere la hotele ka morago ga bona.
  
  Drake o ile a kgokologa gomme a sepela ka makgwakgwa Ben ka morago ga mothaladi wa dikoloi tšeo di bego di eme. "Ke go swere". O ile a hweshetša ka bogale. "E no tšwela pele." A khuname, o ile a ipea kotsing ya go lebelela ka lefasetereng la koloi gomme a bona motšhene wa go šikinyega marulelong feela ge lefasetere le be le pšhatlaganywa.
  
  "Go thuntšha masepa!" Segalo sa gagwe sa Yorkshire le slang ya madira di ile tša dira gore lentšu la gagwe le be le legolo ge adrenaline e be e oketšega. O ile a skena lefelo leo. Baagi ba be ba kitima, ba goeletša, ba baka mehuta ka moka ya ditšhitišo, eupša bothata e be e le gore mothunyi o be a tseba gabotse moo ba lego gona.
  
  Gomme o be a ka se be noši.
  
  Le bjale, Drake o ile a lemoga bašemane ba bararo bao a ba bonego pejana nakong ya go kgetha dinotlelo, bao ba ilego ba tšwa ka gare ga Mondeo ye lefsifsi gomme ka morero ba sepela go leba go bona.
  
  "Nako ya go huduga."
  
  Drake o ile a ba eta pele ka dikoloi tše pedi go fihla moo a bego a šetše a lemogile kgarebe e lla ka hysterically ka koloing ya gagwe. O ile a makatšwa ke gore o ile a bula lebati la gagwe ka go phatloga gomme a kwa go kitimela ka pela ga go ipona molato ge a bona ponagalo ya gagwe ya go tšhoga.
  
  O ile a dula a na le ponagalo ya go se kgomege sefahlegong sa gagwe. "Ntle."
  
  Le ge go le bjalo ga go na dithunya tšeo di thuntšhitšwego. Mosadi o ile a gagabela ka ntle, poifo e gatsetša mešifa ya gagwe, ya e fetoša matlapa a hwilego. Ben o ile a thelela ka gare, a boloka boima bja mmele bja gagwe bo le tlase ka mo go kgonegago. Drake o ile a mo latela ka lebelo gomme ka morago a retološa senotlelo.
  
  A hemela godimo, o ile a bea koloi ka morago gomme ka morago a gogela pele go tšwa lefelong la go emiša dikoloi. Raba e be e tuka muši ka mošola wa tsela ka morago ga bona.
  
  Ben o ile a goeletša ka gore: "Rue Richelieu!"
  
  Drake o ile a fapoga, a letile kulo, a kwa modumo wa tšhipi ge e be e kgorometšwa go tšwa entšeneng, ke moka a thula sedirišwa sa go akgofiša. Ba ile ba feta bahlakodi bao ba bego ba maketše tsejaneng ya maoto gomme ba ba bona ba kitimela morago koloing ya bona.
  
  Drake o ile a dikološa leotwana ka go le letona, ke moka ka go le letshadi, gomme ka morago ka go le letshadi gape.
  
  "Rue Saint-Honoré" Ben o ile a goeletša, a craning molala wa gagwe go bona leina la tsela.
  
  Ba ile ba kopanela le phallo ya sephethephethe. Drake o ile a kitimela ka lebelo ka mo a bego a ka kgona, a loga koloi-yeo, ka go mo thabiša, e ilego ya ipontšha e le Mini Cooper-ka gare le ka ntle ga ditsejana gomme a bea leihlo le le tseneletšego pono ya ka morago.
  
  Mothunyi wa marulelong e be e le kgale a nyameletše, eupša Mondeo e be e le morago kua, e sego kgole ka morago.
  
  O ile a retologa ka go le letona gomme ka morago a retologa ka go le letona gape, a hwetša mahlatse maboneng a sephethephethe. Musiamo wa Louvre, wo o tšerwego go tšwa ka go le letshadi. Go be go se na mohola: ditsela di be di tletše kudu, mabone a sephethephethe a be a le gantši kudu. Ba be ba swanetše go tloga bogareng bja Paris.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego ka thata go Ben. "Ke ka baka la"ng hele o dula o goeletša maina a mebila?"
  
  Ben o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. "Ga ke tsebe! Ba... ba e bontšha mo TV! Go a thuša?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Aowa!" - o ile a goeletša morago, ka godimo ga go duma ga entšene ge a be a kitima tseleng ye e thelelago kgole le Rue de Rivoli.
  
  Kulo e ile ya ricocheted go tšwa boot. Drake o bone mofeti ka tsela a phuhlama ka bohloko bjo bogolo. E be e le ye mpe; e be e le mo go tseneletšego. Batho ba ba be ba ikgogomoša e bile ba na le maatla ka mo go lekanego gore ba se na taba le gore ba kweša mang bohloko, gomme go molaleng gore ba be ba kgona go phela le ditlamorago.
  
  Ke ka baka la"ng dikarolo tše senyane tša Odin di be di le bohlokwa gakaakaa go bona?
  
  Dikulo di ile tša tsenelela sekontiri le tšhipi gomme tša tlogela dipaterone go dikologa Mini.
  
  Ka yona nako yeo, mogalathekeng wa Ben o ile wa lla. O ile a dira mokgwa o raraganego wa go sotha magetla gore a e ntšhe ka potleng. "Mma?"
  
  Drake o ile a roga ka setu gore: "Oh Modimo wa ka!"
  
  "Ke lokile, ta. Wena? Jwalo ka Tate?"
  
  Mondeo e dirile tsela ya yona ka gare ga boot ya Mini. Mabone a foufatšago a ile a tlala pono yeo e tšwago ka morago, gotee le difahlego tša Majeremane a mararo ao a bego a kwera. Ditlatla di be di e rata.
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo. "Le kgaetšedi yo monnyane?"
  
  Drake o ile a lebelela ge Majeremane a be a thula dashboard ka dithunya tša ona ka lethabo le le hlakahlakanego.
  
  "Aowa. Ga go selo se se kgethegilego. Um...lešata leo ke eng?" O ile a khutša. "Oh... Xbox."
  
  Drake o ile a tobetsa accelerator fatše. Entšene e ile ya arabela ka pela. Dithaere di be di lla le ka dikhilomithara tše masometshela ka iri.
  
  Thunyo e latelago e ile ya pšhatlaganya lefasetere la ka morago. Ben o ile a theogela lefelong la go namela ka pele ntle le go leta taletšo. Drake o ile a itumelela motsotswana wa go hlahloba, ke moka a sepetša Mini tseleng ya maoto yeo e se nago selo pele ga mothaladi o motelele wa dikoloi tšeo di emišitšwego.
  
  Banamedi ba ka Mondeo ba ile ba thuntšha ka go se šetše, ka dikulo di thuba mafasetere a dikoloi tše di emišitšwego, tša thula Mini gomme tša tlola go tšwa go yona. Ka metsotswana e sego kae, o ile a thula diporiki, a dikologa ka go lla, a lahlela koloi e nyenyane ka 180 degrees, ke moka a boela morago ka lebelo tseleng yeo ba tlilego ka yona.
  
  Go tšere metsotswana e bohlokwa gore banamedi ba Mondeo ba lemoge seo se diregilego. Go retologa ga 180-degree e be e le go se šetše e bile go le kotsi, gomme go ntšha dikoloi tše pedi tše di emišitšwego ka crunch ye e šiišago. Maphodisa a be a le kae ka leina la tšohle tše kgethwa?
  
  Bjale ga go na kgetho. Drake o ile a otlela go dikologa dikhutlo tše dintši ka mo a bego a ka kgona. "Itokišetše, Ben. Re ya go kitima."
  
  Ge nkabe Ben a se gona, nkabe a ile a ema gomme a lwa, eupša polokego ya mogwera wa gagwe e be e le selo seo se tlago pele. Gomme go timela e be e le kgato ye bohlale bjale.
  
  "Go lokile mma, re tla bonana ka morago." Ben o ile a tswalela mogalathekeng wa gagwe gomme a šikinya magetla. "Batswadi".
  
  Drake o ile a gogela Mini morago godimo go ya mothalong wa tsela gomme a thibela gateetee seripagare sa tsela go putla mohlašana wo o bego o lokišitšwe gabotse. Pele koloi e ema, ba ile ba bula mejako ka bophara gomme ba tlolela ka ntle, ba leba ditarateng tša kgauswi. Ba ile ba hlakana le ma-Paris ao a bjetšwego gae pele ga ge Mondeo e bile e ka bonagala.
  
  Ben o ile a kgona go rora selo se sengwe gomme a panya mahlo go Drake. "Mogale wa ka".
  
  
  * * * .
  
  
  Ba ile ba iphihla ka khefing ye nnyane ya inthanete kgauswi le lefelo leo le bitšwago Harry's New York Bar. Ye e be e le kgato e bohlale kudu go Drake. E be e sa bonagale e bile e le theko e tlase, e be e le lefelo leo ba bego ba ka tšwetša pele nyakišišo ya bona gomme ba dira phetho ya seo ba swanetšego go se dira ka tlhaselo yeo e lego kgaufsi ya Louvre ntle le go tshwenyega goba go šitišwa.
  
  Drake o ile a lokišetša dimafene le kofi mola Ben a tsena. Drake ga se a hwetša kgobalo le ge e le efe go fihla ga bjale, eupša o ile a phopholetša gore Ben o swanetše go ba a tshwenyegile ganyenyane. Lešole leo le bego le le ka go yena le be le se na kgopolo ya gore le ka mo swara bjang. Mogwera o be a tseba gore ba swanetše go bolela. Ka fao o ile a kgoromeletša dijo le dino go leba go lesogana, a dula ka lefelong la go iketla gomme a swara mahlo a lona.
  
  "O phela bjang ka masepa a ka moka?"
  
  "Ga ke tsebe". Ben o boletše therešo. "Ga se ka ba le nako ya go e lemoga go fihla ga bjale."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Se se lokile." Go lokile, ge o dira seo..." a šupa khomphutha. "O na le eng?"
  
  "Ke ile ka boela wepesaeteng e swanago le ya pele. Se se makatšago sa boepi bja marope... dikarolwana tše senyane... yada, yada, yada... oh yeah - ke badile ka ga teori ya maanomabe ya "bofelo bja lefase" ye e makatšago ya Odin."
  
  "Mme ka re..."
  
  "E be e le masepa. Eupša e sego gore, Mat. Theeletša se. Bjalo ka ge ke boletše, go na le nonwane gomme e fetoletšwe ka maleme a mantši. E sego feela tša ma-Scandinavia. Go bonagala e le ya legohle kudu, e lego seo se sa tlwaelegago kudu go balemi bao ba ithutago selo sa mohuta wo. Go thwe mo gore ge e ba diripana tše senyane tša Odin di ka tsoga di kgobokeditšwe nakong ya Ragnarok, di tla bula tsela ya go ya Lebitleng la Badimo. Gomme ge lebitla le le ka tsoga le šilafaditšwe... gabotse, sebabole le Dihele ka moka tšeo di lokolotšwego ke mathomo fela a mathata a rena. Hlokomela ke rile Badimo?"
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Aowa. Go ka ba bjang lebitla la Badimo mo? Ga se ba ke ba ba gona Ragnarok ga se ba ke ba ba gona. E be e fo ba lefelo la Norway bakeng sa Haramagedone."
  
  "Thwii. Le gona go thwe"ng ge e ba e be e le gona e le ka kgonthe?"
  
  "Ka gona nagana ka mohola wa selo seo se hweditšwego ka tsela ye."
  
  "Lebitla la Badimo? E be e tla ba ka kua ga selo se sengwe le se sengwe. Atlantis ya Atlantis. Camelot wa go swana le yena. Edene. Ba be ba ka se be selo ge ba bapetšwa le se. So o re Odin's Shield e no ba mathomo?"
  
  Ben o lomile godimo ga maffin ya gagwe. "Ke nagana gore re tla bona. Go sa na le diripana tše seswai tšeo di swanetšego go ya go tšona, ka fao ge di thoma go nyamelela," a ema gannyane. "Wa tseba, Karin ke bjoko bja lapa, gomme sis o ka rata go hlatha masepa a ka moka a Inthanete. Ka moka ga sona ka diripana."
  
  "Ben, ke ikwa ke le molato kudu ge ke go akaretša. Gomme ke tshepiša gore ga go selo seo se tlago go diragalela, eupša nka se kgone go akaretša motho yo mongwe mo go se. Drake o ile a sosobana sefahlego. "Ke ipotšiša gore ke ka lebaka la eng Majeremane a go hlabja a thomile go dira se bjale. Ga go pelaelo gore dikarolo tše dingwe tše seswai di bile gona ka nako e itšego."
  
  "Ditshwantšhišo tše sego kae le kgwele ya maoto. Gomme ba na le yona. Mohlomongwe go be go na le selo se sengwe se se kgethegilego ka Thebe? Selo se sengwe ka seo se ile sa dira gore dilo tše dingwe ka moka di be le mohola."
  
  Drake o ile a gopola a tšea diswantšho tša kgauswi tša Thebe, eupša ba be ba ka emiša nyakišišo yeo bakeng sa ka morago. O ile a kgotla skrine. "E bolela mo gore seswantšho sa Odin"s Horse se hweditšwe ka seketswana se setelele sa ma-Viking, seo ge e le gabotse e lego pontšho e kgolo ya Louvre. Bontši bja batho ba be ba ka se lemoge le seswantšho sa Pere ka bosona ge ba sepela ka Louvre."
  
  "Seketswana se setelele," Ben o ile a bala ka go hlaboša. "Ke sephiri ka bosona - e agilwe ka dikota tšeo di bilego gona pele ga histori ye e tsebjago ya Viking."
  
  "Go no swana le Thebe," Drake a goeletša.
  
  Ben o ile a bala ka mo go oketšegilego gore: "E hweditšwe kua Denmark. "Gomme o a bona mo," a šupa sekerini, "se se lebišitše tlhokomelo dikarolong tše dingwe tša Odin tšeo ke boletšego ka tšona pejana? Diphiri di New York, gomme phopholetšo ye kaone ke gore Lerumo le Uppsala, Sweden, ka ge le wele mmeleng wa Odin ge a theoga go tšwa Sehlareng sa Lefase."
  
  "Ka gona ke tše hlano." Drake o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe sa boiketlo gomme a nwa kofi ya gagwe. Go ba dikologa, khefi ya inthanete e be e duma ka modiro wa maemo a tlase. Ditsela tša maoto ka ntle di be di tletše ka batho bao ba bego ba zigzag tseleng ya bona bophelong.
  
  Ben o belegwe a e-na le molomo wa tšhipi gomme a nwa seripa-gare sa kofi ya gagwe e fišago ka go metša gatee. "Go na le se sengwe mo," a repa. "Modimo, ga ke tsebe. E bonala e raragane. Mabapi le selo se sengwe seo se bitšwago Volva. Seer e ra go reng? " .
  
  "Mohlomongwe ba ile ba reela koloi leina la gagwe."
  
  "Segišago. Aowa, go bonagala Odin a be a na le Velva ye e kgethegilego.Ema - se se ka tšea nako."
  
  Drake o be a swaregile kudu ka go fetoša tlhokomelo ya gagwe magareng ga Ben, khomphutha, go elela ga tshedimošo le tsejana ya maoto yeo e swaregilego ka ntle moo a bego a sa lemoge mosadi yo a batamela go fihlela a eme thwi kgauswi le tafola ya bona.
  
  Pele a ka šikinyega, o ile a emiša seatla sa gagwe.
  
  "Le se ke la tsoga, bašemane," a realo ka segalo sa Amerika. "Re hloka go bolela".
  
  
  HLANO
  
  
  
  PARIS, FORA, E TLHOKOMELISO
  
  
  Kennedy Moore o ile a fetša nako e itšego a hlahloba banyalani bao.
  
  Mathomong o be a nagana gore ga e kotsi. Ka morago ga nako e itšego, ka morago ga go sekaseka polelo ya mmele ya lesogana yeo e boifago eupša e le e ikemišeditšego le boitshwaro bja go phafoga bja dude yo mogolo, o ile a fihlelela phetho ya gore mathata, maemo le Diabolo di gogetše ba babedi ba boraro botee bjo bo sa kgethwa bja kotsi.
  
  E be e se mohlankedi wa maphodisa mo. Eupša e be e le lephodisa kua New York, gomme go be go se bonolo go gola sehlakahlakeng se se senyenyane kudu seo se nago le ditora tša sona tše dikgolo tša sekontiri. O bile le leihlo la lephodisa pele o tseba gore ke pheletšo ya gago go tsenela NYPD. Ka morago o ile wa loutša le go bala gape, eupša o be o dula o e-na le mahlo ao. Tebelelo yeo e thata, ya go bala.
  
  Gaešita le ge a be a le maikhutšong, o ile a nagana ka bogale.
  
  Ka morago ga iri ya go nwa kofi le go sesa ka maphoto ka ntle le morero, o ile a palelwa ke go itshwara. O ka ba a be a le maikhutšong-e lego seo se bego se kwagala se le kaone go yena go feta maikhutšo a gapeletšwago-eupša seo se be se sa bolele gore lephodisa leo le bego le le ka go yena le ile la fo ineela ka lebelo go feta kamoo Brithania e ilego ya tlogela bokwala bja yona bošegong bja gagwe bja mathomo kua Vegas.
  
  O ile a siddled godimo go ya tafoleng ya bona. Maikhutšo a gapeletšwago, o ile a nagana gape. Se se ile sa bea mošomo wa gagwe wo o tumilego wa NYPD ponong.
  
  Mothaka yo mogolo o ile a mo hlahloba ka pela, a emiša di-antenna tša gagwe. O ile a mo hlahloba ka lebelo go feta kamoo Mošomi wa Lewatleng wa United States a bego a tla hlahloba ka gona lefelo la bagweba-ka-mmele la Bangkok.
  
  "Le se ke la tsoga, bašemane," a realo ka go hlobola dibetša. "Re hloka go bolela".
  
  "Moamerika?" a realo mošemane yo mogolo ka go makala. "O nyaka eng?"
  
  O ile a mo hlokomologa. "O lokile ngwana?" O ile a phadima kotse ya gagwe. "Ke lephodisa." Bjale o tla botega go nna."
  
  Mothaka yo mogolo o ile a kgotla gateetee gomme a myemyela ka kimollo, e lego seo se bego se makatša. Yo mongwe o ile a panya mahlo ka baka la kgakanego.
  
  "A?" - Ke ile ka botšiša.
  
  Mohlankedi wa maphodisa kua Kennedy o ile a gatelela taba ye. "Na o mo ka boithatelo bja gago?" E be e le sohle seo a bego a ka nagana ka sona go ba kgauswi le bona.
  
  Mošemane yo mofsa o be a bonagala a nyamile. "Go lokile, go bona mafelo ke mo gobotse, eupša thobalano ya makgwakgwa ga e thabiše kudu."
  
  Mothaka yo mogolo o be a bonagala a leboga ka mo go makatšago. "Ntshepe." Ga go na mathata mo. Ke mo gobotse go bona gore ba bangwe setšhabeng sa phethagatšo ya molao ba sa hlompha mošomo wo. Ke nna Matt Drake."
  
  O ile a otlolla seatla sa gagwe.
  
  Kennedy o ile a hlokomologa se, a sa dutše a sa kgodišege. Mogopolo wa gagwe o ile wa kgomarela polelwana yeo, o sa hlompha mošomo, gomme wa phetla kgweding ya go feta. Ba ile ba ema mo ba bego ba fela ba ema gona. Ka Kalebe. Ka godimo ga bahlaselwa ba gagwe ba sehlogo. Bakeng sa go lokollwa ga gagwe ka ntle le mabaka.
  
  Ge e ba feela.
  
  "Go lokile...ke a leboga, ke a gopola."
  
  "Ka fao, o lephodisa go tšwa New York? " Lesogana le ile la tlaleletša nuance ka dintshi tše di emišitšwego, tšeo le ilego la di lebiša go monna yo mogolo.
  
  "Bohwirihwiri bja go hlabja." Matt Drake o ile a sega gabonolo. O be a bonagala a ikholofela, gomme le ge a be a dutše a iketlile, Kennedy o be a kgona go bona gore o na le bokgoni bja go arabela ka motsotswana. Le gona tsela yeo a bego a dula a hlahloba tikologo ya gagwe e ile ya mo dira gore a nagane ka lephodisa. Goba madira.
  
  O ile a dumela ka hlogo, a ipotšiša ge e ba a swanetše go italetša gore a dule fase.
  
  Drake o ile a šupa setulo seo se se nago selo mola a mo tlogela tsela ya go tšwa ye e kwagalago. "Le maitshwaro le yena. Ke kwele gore ma-New York e be e le batho bao ba ikholofelago kudu lefaseng."
  
  Mothaka o ile a sosobana sefahlego ka gore: "Matt!"
  
  "Ge e ba ka go ikholofela ka mo go feteletšego o bolela boithati le boikgogomošo, I"ve heard that too." Kennedy o ile a thelela ka lefelong la go emiša dikoloi, a ikwa a sa kgahliše go se nene. "Ke moka ke ile ka tla Paris gomme ka kopana le Mafora."
  
  "Ka maikhutšong?"
  
  "Ke seo ba mpoditšego sona."
  
  Mothaka ga se a gapeletša, o ile a no otlolla seatla sa gagwe gape. "Ke sa le Matt Drake. Gomme yo ke modudi wa ka, Ben."
  
  "Dumela, ke nna Kennedy. Ke kwele seo o bego o se bolela, bonyenyane dihlogo tša ditaba, ke a tšhaba. Se ke sona se ilego sa mmakatša. Gomme go thwe"ng ka Diphiri tša kua New York?" O ile a emiša dintshi tša gagwe, a ekiša Ben.
  
  "Tee". Drake o ile a mo ithuta ka kelohloko, a letetše karabelo. "Na o tseba selo ka yena?"
  
  "E be e le tatago Thor, akere? Le a tseba, ka gare ga metlae ya Marvel."
  
  "O gohle ditabeng." Ben o ile a dumela ka hlogo go khomphutha.
  
  "Ke be ke dutše ke leka go dula ka ntle ga dihlogo tša ditaba morago bjale." Mantšu a Kennedy a ile a tla ka pela, a gateletšegile ka bohloko le go nyamišwa. Go ile gwa feta motsotswana pele a ka tšwela pele. "Ka gona, e sego kudu. Go lekane feela."
  
  "Go kwagala eka o dirile tše mmalwa."
  
  "Go feta go loka bakeng sa mošomo wa-ka." O ile a boa gomme ka morago a lebelela ka ntle ka mafasetere a ditšhila a khefi setarateng.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a latela mahlo a gagwe, a ipotšiša ge e ba a swanetše go mo kgorometša, gomme mahlo a gagwe a kopana le a yo mongwe wa mahodu a peleng yo a bego a lebelela ka galase.
  
  "Masepa." Bašemane ba ba phegelela kudu go feta lefelo la megala la ma-India."
  
  Sefahlego sa mošemane se ile sa bonegela ka temogo ge Drake a šutha, eupša bjale Drake o ile a tšea sephetho sa gore ga a sa hloka go nyobana. Diatlana di be di timilwe e le ka kgonthe gomme molaodi wa SAS a boa. O ile a sepela ka lebelo, a swara se sengwe sa ditulo gomme a se lahlela ka lefasetere ka go thulana mo go šiišago. Mojeremane o ile a fofela morago, a phuhlama mo tseleng ya maoto bjalo ka nama ye e hwilego.
  
  Drake o ile a šišinya Ben ka thoko. "Etla le rena goba aowa," a goeletša Kennedy ge a kitima. "Eupša dula kgole le tsela ya ka."
  
  O ile a sepela ka pela go ya mojakong, a o bula gomme a ema ge e ba go ka ba le go thunya ga dithunya. Ma-Paris ao a tšhogilego a ile a ema go dikologa. Baeng ba ile ba tšhaba ka mahlakoreng ka moka. Drake o ile a gadima ka go nyaka go bapa le setarateng.
  
  "Go ipolaya". O ile a thuma morago.
  
  "Monyako wa ka morago". O ile a phaphatha Ben magetleng gomme ba leba khaonthareng. Kennedy o be a sa swanetše go huduga, eupša ga se gwa tšea monagano wa go sekaseka wa mohlankedi wa maphodisa go lemoga gore batho ba ba be ba le mathateng a kgonthe.
  
  "Ke tla go khupetša."
  
  Drake o ile a feta morekiši yo a tšhogilego ka phapošing ya go sepela yeo e lefsifsi yeo e bego e tletše ka mapokisi a kofi, swikiri le dithupa tša go šišinya. Mafelelong go be go na le lefelo la go tšhaba mollo. Drake o ile a otla bareng, ke moka a lebelela ka ntle ka kelohloko. Letšatši la thapama le ile la fiša mahlo a-ka, eupša lebopo le be le hlakile. Seo go yena se bego se bolela gore go be go na le lenaba le tee fela ka ntle kua felotsoko.
  
  Drake o ile a šupa ba bangwe gore ba eme, ke moka a sepela ka morero go leba go Mojeremane yo a bego a letile. Ga se a ka a phema go otlwa ga monna yoo, eupša o ile a go tšea ka thata ka gare ga solar plexus ntle le go šikinyega. Go tšhoga sefahlegong sa moganetši wa gagwe go ile gwa mo tlišetša kgotsofalo ya kapejana.
  
  "Dinnyo di ikemišeditše go plexus." A hweshetša. Maitemogelo a be a mo rutile gore monna yo a tlwaeditšwego o be a tla otla ye nngwe ya dintlha tša kgatelelo tše di lego molaleng mmeleng gomme a ema go se nene bakeng sa mafelelo, ka fao Drake o ile a abelana bohloko - bjalo ka ge a rutilwe ka mo go sa felego - gomme a kgoromeletša ka gare ga bjona. O ile a roba nko ya mošemane, a pšhatlaganya mohlagare wa gagwe gomme a nyakile a kgaola molala ka dikotlo tše pedi, gomme ka morago a mo tlogela a phatlaletše tsejaneng ya maoto ntle le go thuba kgato. O ile a šišinya ba bangwe pele.
  
  Ba ile ba tloga ka khefing gomme ba lebelela go dikologa.
  
  Kennedy o rile, "Hotele ya ka e diboloko tše tharo go tloga mo."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Damn cool. Eya."
  
  
  TSHELA
  
  
  
  PARIS, FORA, E TLHOKOMELISO
  
  
  Ka morago ga motsotso Ben o ile a re, "Ema."
  
  "O se ke wa re o swanetše go ya ntlwaneng ya boithomelo, mogwera, goba re tla swanelwa ke go go rekela di- diaper."
  
  Kennedy o ile a uta nyenya ya gagwe ge Ben a be a tšhogile.
  
  "Ke a tseba gore ke nako ya gore o robale boroko, mokgalabje, eupša e nyakile go ba nako... um... go etela Louvre."
  
  Damn, Drake o ile a lahlegelwa ke tsela ya nako. "Masepa a masepa".
  
  "Ka Louvre?"
  
  "Mabapi le go retologela." Drake o ile a šišinya seatla go thekisi yeo e bego e feta. "Kennedy, ke tla hlalosa."
  
  "O ikwa o le kaone. Ke šetše ke ile Louvre lehono."
  
  "E sego ka baka la se..." Ben a ngunanguna ge ba tsena ka thekising. Drake o ile a bolela lentšu la maleatlana gomme koloi ya sepela ka lebelo. Leeto le ile la tšewa ka setu gomme la tšea metsotso e lesome ditarateng tšeo di bego di thibetšwe ke sephethephethe. Ditsela tša maoto di be di se kaone ge ba bararo ba be ba leka go dira tsela ya bona ya go ya musiamong ba phegelela ka phišo.
  
  Ge ba sepela, Ben o ile a tliša Kennedy gore a tsebiše nako. "Motho yo mongwe o ile a hwetša kotse ya Odin kua Iceland. Motho yo mongwe o ile a di utswa pontšhong ya York, a senya ka mo go feletšego pontšho e makatšago ya go sepela ka dikatse ya Frey."
  
  "Frey?"
  
  "Mohlami wa fešene. Na ga o tšwe New York?"
  
  "Ke tšwa New York, eupša ga ke motho yo mogolo wa fešene. Gomme I"m not a big fan ya go gogelwa ka bofofu go mohuta wo mongwe wa thulano. Ruri ga ke nyake mathata a mangwe gona bjale."
  
  Drake o nyakile go re "go na le mojako" eupša a ithibela ka motsotswana wa mafelelo. Lephodisa le ka ba le mohola bošegong bjo ka mabaka a mantši, kudukudu go tšwa United States. Ge ba batamela phiramiti ya galase yeo e bego e swaya mojako wa Louvre, o ile a re, "Kennedy, batho ba ba lekile go re bolaya bonyenyane gararo. Ke na le maikarabelo a go netefatša gore se ga se direge. Bjale re hloka tshedimošo ye ntši ka ga gore ke eng sa hele seo se diregago mo, gomme ka mabaka a itšego ba na le kgahlego go seo Ben a hweditšego gore se bitšwa "Dikarolo tše Senyane tša Odin". Ruri ga re tsebe lebaka, eupša mo," a šupa ka morago ga phiramiti ya galase, "ke karolo ya bobedi."
  
  "Ba ya go e utswa bošegong bjo," Ben a realo, ke moka a tlaleletša, "Mohlomongwe."
  
  "Gomme khutlo ye ya New York ke eng?"
  
  "Go na le seripa se sengwe sa Odin seo se bontšhitšwego fao. Diphiri. Musiamong wa Histori ya Tlhago."
  
  Drake o ile a ithuta mmapa. "Go bonagala Louvre ga se gantši e bontšhago dikgoboketšo tša ma-Viking. Se le sona se ka khiro, go swana le yeo e lego kua York. E bolela mo gore selo se se kgahlišago kudu ke seketswana se setelele sa ma-Viking, e lego se sengwe sa tše dibotse kudu tšeo di kilego tša utollwa, le go tuma ga sona gampe."
  
  "Go ra go reng?" Kennedy o ile a ema ka godimo ga manamelo bjalo ka lehlaka kgahlanong le ledimo ge dipara tše ntši tša maoto di mo gatakela.
  
  "Go se swane mo go emetšwego ke nywaga ya gagwe. Se se bile gona pele ga histori ya ma-Viking."
  
  "Go lokile, seo se a kgahliša."
  
  "Ke a tseba. Di bontšhitšwe lebatong la ka fase la lephego la Denon, kgauswi le ba bangwe ba Egepeta... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...never go na le taba. Selo ke se."
  
  Diphasejeng tše di sephara le tše di phadimago di be di phadima go ba dikologa ge ba dutše ba kopana le lešaba. Badudi ba lefelong leo le baeng ba nywaga ka moka ba ile ba tlatša lefelo le legolo la kgale gomme ba le phediša letšatši ka moka. Motho o be a ka phopholetša feela tlhago ya yona ya go swana le lebitla, yeo e šiišago bošego.
  
  Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala go duma mo go thibago ditsebe, bjalo ka ge eka lebota la sekontiri le be le phuhlama. Ka moka ba ile ba ema. Drake o ile a retologela go Ben.
  
  "Ema mo, Ben. Re fe seripa sa iri. Re tla go hwetša." O ile a ema go se nene, ke moka a oketša ka gore, "Ge e ba ba huduga, gona leta kgaufsi le phiramiti ya galase ka mo go kgonegago."
  
  Ga se a emela karabo. Ben o be a tseba ka mo go feletšego kotsi yeo. Drake o ile a lebelela ge a ntšha mogalathekeng wa gagwe gomme a daela nomoro ka lebelo. E be e tla ba mma, goba tate, goba kgaetšedi. O ile a šupa Kennedy ka seatla gomme ba theoga ka kelohloko manamelo a go dikologa go ya lebatong la ka fase. Ge ba lebile holong yeo e bego e na le pontšho ya ma-Viking, batho ba ile ba thoma go kitima. Leru le le koto le ile la dikologa ka morago ga bona.
  
  "Kitima!" Mothaka yo a bego a swana le mohlala wa Hollister o ile a goeletša. "Go na le banna bao ba swerego dithunya ka gare!"
  
  Drake o ile a ema mojakong gomme a ipea kotsing ya go lebelela ka gare. O ile a kopana le tlhakatlhakano e feletšego. Ponagalo go tšwa filiming ya ditiro ya Michael Bay, feela weirder. O ile a bala bašemane ba seswai bao ba aperego diyunifomo tša go iphihla, ka dimaske tša sefahlego le dithunya tša motšhene, ba namela ka seketswana se segolo kudu sa ma-Viking seo a kilego a se bona. Ka morago ga bona, ka tiro ya go se šetše mo go makatšago, lešoba la go kgoga le be le thuthupišitšwe lebotong la musiamo.
  
  Bafana ba ba be ba hlanya. Seo se ba filego mošito wa bona e bile gore ba be ba na le go lebanya mo go tšhošago ga go fišegela thoko. Go thuthupiša ditsela tša go tsena tša meago le go thuntšhetša dirokete mašabeng go be go bonagala e le mokgwa wa bona. Ga go makatše ge ba ile ba kitimiša Ben le yena gohle Paris pejana. Go kitimiša dikoloi mohlomongwe e be e fo ba boithabišo bja bona bja pele ga ge ba robala.
  
  Kennedy o ile a bea seatla sa gagwe legetleng la gagwe gomme a lebelela go dikologa. "Modimo".
  
  "E hlatsela gore re tseleng e nepagetšego. Bjale re swanetše go fo batamela molaodi wa bona."
  
  "Ga ke ye kae goba kae kgauswi le le ge e le efe ya ditlatla tše. " O ile a ikana ka segalo se sebotse sa Seisemane ka mo go makatšago.
  
  "Botse. Eupša ke swanetše go hwetša tsela ya go re tloša lenaneong la bona la masepa."
  
  Drake o ile a lemoga badudi ba bantši ba kitima ba lebile tseleng ya go tšwa. Majeremane ga se a ka a ba lebelela le gatee, a ile a fo phethagatša leano la ona ka kgodišego.
  
  "A re". Drake o ile a thelela ka gare ga foreime ya lebati ka phapošing. Ba ile ba diriša dipontšho tša pherimitha bakeng sa go khupetša gomme ba dira tsela ya bona kgaufsi le go kwa ka mo go bego go šireletšegile.
  
  "Beat dikh!" motho yo mongwe o ile a goeletša ka go phegelela.
  
  "Selo se sengwe ka ga "go kitimela". Drake a realo. "Ditlatla tša madi di tla swanelwa ke go gata mogato ka pela. Louvre e swanetše go ba godimo lenaneong la dikarabelo tša Sefora."
  
  Yo mongwe wa Majeremane o ile a goeletša selo se sengwe gomme a topa letlapa la leswika leo le lekanago le terei ya dijo tša mantšiboa. Ba be ba bonagala ba le boima. Lešole le ile la bitša ba bangwe ba babedi gore ba thuše go e fološa seketswaneng se setelele.
  
  Drake o ile a akgela ka gore: "Go molaleng gore ga se SAS."
  
  Kennedy o lemogile gore: "Goba Moamerika." "Ke be ke na le mošemane wa Marine yo a bego a kgona go kgomaretša trinket ye ka fase ga letlalo la gagwe la pele."
  
  Drake o ile a kgangwa ganyenyane. "Seswantšho se sebotse." Re leboga tsenyo ya gago. Lebelela." O ile a dumela ka hlogo go leba lefelong leo le bulegilego lebotong moo monna yo a aperego mask yo a aperego ka moka ka bošweu a bego a sa tšwa go tšwelela.
  
  "Mothaka yo a swanago yo a ilego a thuba Shield kua York. Mohlomongwe."
  
  Monna yo o ile a hlahloba seswantšho seo ka boripana, ke moka a dumela ka hlogo gomme a retologela go Molaodi wa gagwe. "Ke nako ya go..."
  
  Go ile gwa lla go thuntšha ka ntle. Majeremane a ile a gatsela ka motsotswana, go bonagala a be a lebelelana ka go gakanega. Ke moka phapoši e be e tletše ka dikulo gomme yo mongwe le yo mongwe a thuma bakeng sa go khupetša.
  
  Banna ba oketšegilego bao ba aperego mask ba ile ba tšwelela mojakong wo o sa tšwago go thuthupišwa. Lebotho le lecha, le apere ka tsela e fapaneng le Majeremane.
  
  Drake o ile a nagana gore: Maphodisa a Fora?
  
  Yo mongwe wa Majeremane o ile a goeletša ka lenyatšo a re: "Ma-Canada!" "Bolaya! Bolaya!"
  
  Drake o ile a khupetša ditsebe tša gagwe ge dithunya tša motšhene tše lesomepedi di be di thunya ka nako e tee. Dikulo di ile tša ricocheted go tšwa mmeleng wa motho, go tšwa pontšhong ya kota, go tšwa lebotong la polasetara. Khalase e ile ya pšhatlaganywa, gomme dipontšho tše di sa rego selo di ile tša gagoga gomme tša wela fase ka go thula. Kennedy o ile a ikana ka go hlaboša, e lego seo Drake a ilego a thoma go lemoga gore e be e se "fase se sefsa" gabotse go yena. "Mafora a go nyobana a kae, roga!"
  
  Drake o ile a ikwa a dikologela. MaCanada?Ke mohuta ofe wa dihele tše di sothegilego tšeo ba lego ka mo?
  
  Pontšo yeo e bego e le kgaufsi le bona e ile ya pšhatlaganywa ya ba diripana tše sekete. Digalase le diripana tša kota di ile tša nela fase mekokotlo ya bona. Drake o ile a thoma go gagabela morago, a goga Kennedy le yena. Sekepe se setelele se be se tletše ka lloto. Ka nako ye ma-Canada a be a tšwetše pele ka phapošing gomme Majeremane a mmalwa a robetše a hwile goba a šikinyega. Ge Drake a dutše a bogetše, yo mongwe wa ma-Canada o ile a thuntšha Mojeremane ka bokgole bjo bo sa bonagalego hlogong, a pšhatlaganya bjoko bja gagwe go putla nkgo ya nywaga e 3 000 ya letsopa ya Egipita.
  
  "Ga go na lerato leo le lahlegilego magareng ga batsomi ba mašaledi ba hlanya." Drake o ile a šikinyega. "Gomme nako ka moka yeo ke e feditšego ke bapala Tomb Raider, seo ga se sa ka sa direga."
  
  "Ee," Kennedy a šišinya dikarolwana tša galase go tšwa meriring ya gagwe. "Eupša ge o be o tloga o ralokile papadi yeo, go e na le go mo lebelela ka mahlo a go mo tsepelela ka lerete diiri tše lesomešupa, o ka no tseba gabotse gore go direga eng."
  
  "Forte ya Ben. E sego ya ka. Go bapala papadi, ke gore." O ile a ipea kotsing ya go gadima godimo.
  
  Yo mongwe wa Majeremane o ile a leka go tšhaba. O ile a kitimela thwii go leba go Drake a sa mo lemoge, ke moka a tlola ka go makala ge tsela ya gagwe e thibetšwe. O ile a emiša sethunya sa gagwe ka gore: "Bewegen!"
  
  "Ee, le ya gago." Drake o ile a emiša diatla tša gagwe.
  
  Monwana wa monna o ile wa gagamala godimo ga sethunya.
  
  Kennedy o ile a dira motšhene wa tšhoganetšo ka thoko, a dira gore tlhokomelo ya Mojeremane e thekesele. Drake o ile a batamela gomme a mo swara ka di- elbow sefahlegong. Seatla se ile sa šikinyega hlogong ya Drake, eupša a gata ka thoko, ka nako e tee a raga lešole lengoleng. Mokgoši o ile wa khupetša ka thata modumo wa go robega ga lerapo. Drake o be a le godimo ga gagwe ka motsotswana, mangwele a gatelela ka maatla sehubeng sa gagwe seo se bego se phagama. Ka go šikinyega ka lebelo, o ile a gagola sešira-sefahlego sa lešole.
  
  Gomme a ngunanguna. "Uh. Ga ke tsebe seo ke bego ke se letetše e le ka kgonthe."
  
  Moriri o moputsoa. Mahlo a matala. Diponagalo tša sefahlego tše di tiilego. Ponagalo ya sefahlego ye e gakanegilego.
  
  "Moragonyana". Drake o ile a mo kokota a idibala ka chokehold, a bota Kennedy gore a bee leihlo go bagwera ba gagwe. Ge Drake a lebelela godimo, ntwa e ile ya tšwela pele. Ka yona nako yeo, Mojeremane yo mongwe o ile a sepela go dikologa pontšho yeo e bego e wa. Drake o ile a mo rwala ka magetla ka thoko gomme Kennedy a mo khunama ka gare ga plexus ya letšatši. Monna yo o ile a ineela ka lebelo go feta sehlopha se sefsa sa bašemane go X Factor.
  
  Bjale yo mongwe wa ma-Canada o be a goga seswantšho se se betlilwego sa Odin kgole le menwana yeo e hwilego le yeo e tšholotšego madi ya lenaba la gagwe. Mojeremane yo mongwe o ile a mo ka thoko gomme a mo hlasela go tšwa ka thoko, eupša mo-Canada o be a le botse, a sotha le go kotama ka dikotlo tše tharo tša go bolaya, ke moka a lahlela mmele wo o fokolago magetleng a gagwe gomme a mo wiša fase. Mo-Canada o ile a thuntšha gararo kgaufsi bakeng sa kgodišego e kgolo, gomme ka morago a tšwela pele go goga seswantšho seo se betlilwego go leba lefelong la go tšwa. Gaešita le Drake o ile a kgahlwa. Ge mo-Canada a fihla go bagwera ba gagwe, ba ile ba goeletša gomme ba ba thuntšha pele ba boela morago ka gare ga dithotobolo tšeo di bego di sa dutše di kgoga.
  
  Mo-Canada wa maemo a pele o ile a thoma go lla gomme a emiša seatla sa gagwe go Majeremane ao a bego a šetše a re: "Upsalla!" Drake o ile a thopa boikgogomošo, go se kwe le lethabo ka lentšu leo le tee. Ka mo go makatšago, lentšu ke la mosadi.
  
  Ke moka mosadi o ile a ema ganyenyane gomme a tloša sešira-sefahlego sa gagwe ka boitšhišinyo bja lenyatšo ka mo go feletšego. O ile a llela Majeremane gape ka gore: "Upsalla!" "Eba gona!"
  
  Drake nkabe a ile a thekesela ge nkabe a se a hlwa a khuname ka matolo. O be a nagana gore o bethilwe ke kulo, tšhogo e be e le bjalo. O ile a lemoga yo go thwego ke mo-Canada. O be a mo tseba gabotse. E be e le Alicia Miles, mo-London yo a bego a lekana le yena kua SRT.
  
  Khamphani ya sephiri ka gare ga SAS.
  
  Tlhaloso ya Wells ya peleng e ile ya rotoša dikgopotšo tša kgale tšeo di swanetšego go dula di epetšwe ka mo go tseneletšego go feta histori ya tšhomišo ya tšhelete ya radipolitiki. O be o feta SAS. Ke ka baka la"ng o nyaka go e lebala?
  
  Ka baka la seo re se dirilego.
  
  Alicia Miles e be e le yo mongwe wa mašole a mabotse kudu ao a kilego a a bona. Basadi ba madira a kgethegilego ba be ba tla swanelwa ke go ba kaone go feta banna gore ba fihle seripa-gare sa bokgole bja go fihla bokgoleng bjo ba dirilego. Gomme Alicia a rotogela thwii godimo.
  
  O be a dira eng gore a amege go tše ka moka, gomme a kwagale bjalo ka mokgantšhi, seo a bego a tseba gore ruri ga se yena? Go be go e-na le selo se tee feela seo se ilego sa tutuetša Alicia: tšhelete.
  
  Mohlomongwe ke ka lebaka leo a ilego a šomela ma-Canada?
  
  Drake o ile a thoma go gagabela go leba tseleng ya kgonthe ya go tšwa ka phapošing. O ile a hemela godimo ka gore: "Ka gona go e na le go re phumola lelokelelong la go bolaya le go pepentšha manaba a rena, bjale re na le manaba a oketšegilego, gomme ga se ra fihlelela selo ge e se go itira gore re gakanege le go feta."
  
  Kennedy, a gagaba ka morago ga gagwe, a tlaleletša ka gore: "Bophelo bja ka... ka mantšu a mabedi a go hlapaola."
  
  
  SUPA
  
  
  
  PARIS, FORA, E TLHOKOMELISO
  
  
  Kamore ya hotele ya Kennedy e be e le kaone go se nene go feta yeo Drake le Ben ba feditšego diiri tše mmalwa go yona.
  
  "Ke be ke nagana gore lena maphodisa ka moka le robegile," Drake a ngunanguna, a lekola mafelo a go tsena le a go tšwa.
  
  "Re a. Eupša ge nako ya gago ya maikhutšo e nyakile e se gona ka nywaga e lesome, gona ke nagana gore akhaonto ya gago ya go hlahloba e thoma go tlala."
  
  "Na ye ke laptop?" Ben o ile a fihla go yena pele potšišo ya polelo ya go hlaboša e arabja. Ba ile ba mo hwetša a iphihla kgauswi le phiramiti ya galase ka morago ga ge ba tlogile musiamong, a dira bjalo ka baeng ba bangwe ba babedi bao ba tšhogilego, ba tšhogile kudu gore ba ka gopola dintlha le ge e le dife.
  
  "Ke ka baka la"ng re sa botše Mafora seo re se tsebago?" Kennedy o ile a botšiša ge Ben a bula laptop.
  
  "Ka gobane ke Mafora," Drake a realo ka go sega, ke moka a fetoga yo a tseneletšego ge go se na motho yo a tsenelago. O ile a dula mo ntlheng ya mpete wa Kennedy, a bogetše mogwera wa gagwe a šoma. "Ke maswabi. Mafora a ka se tsebe selo. Go feta ka gare ga se le bona bjale go tla re diegiša. Gomme ke nagana gore nako ke taba. Re swanetše go ikgokaganya le ma-Sweden."
  
  "Na o tseba motho yo a lego tirelong ya sephiri ya Sweden?" Kennedy o ile a emiša sefahlego go yena.
  
  "Aowa. Lega go le bjalo, ke swanetše go leletša molaodi wa-ka wa kgale mogala."
  
  "O tlogile neng SAS?"
  
  "Ga se wa ke wa tlogela SAS." Ge Ben a lebelela godimo, o ile a tlaleletša ka gore, "Ka tshwantšhišo."
  
  "Dihlogo tše tharo di swanetše go ba tše kaone go feta tše pedi." Ben o ile a lebelela Kennedy motsotswana. "Go thwe"ng ge e ba o sa le kgwebong?"
  
  Go šišinya hlogo go se nene. Moriri wa Kennedy o ile wa wela mahlong a gagwe gomme a tšea motsotso go o kgoromeletša morago. "Ke kwešiša gore go na le dikarolo tše senyane tša Odin, ka gona potšišo ya ka ya mathomo ke gore ke ka baka la"ng? Potšišo ya bobedi ke gore ke eng?"
  
  "Re be re no e hlatha ka khefing." Ben o ile a kgotla khiboto ka bogale. "Go na le nonwane, yeo Mna Krusty a e ganetšago mo, yeo e bolelago gore go na le Lebitla la nnete la Badimo - ka go lebanya, lefelo leo Badimo ka moka ba bogologolo ba bolokilwego go lona. Gomme ye ga se nonwane ya kgale fela; bo-rathutamahlale ba mmalwa ba e ahla-ahlile, gomme dipampiri tše dintši di gatišitšwe go theoša le nywaga. Bothata ke gore," Ben a realo, a itlotša mahlo, "go thata go bala. Bo-rathutamahlale ga ba tume ka polelo ya bona ya prosa."
  
  "Sebopego sa prosaic? " Kennedy o ile a boeletša ka go myemyela. "O ya kholetšheng?"
  
  "Ke seopedi sa mantšu se segolo sehlopheng," Drake a deadpanned.
  
  Kennedy o ile a emiša sefahlego. "Ka fao o na le Lebitla la Badimo leo le sa kago la ba gona. GO LOKILE. Bjale eng?"
  
  "Ge e ka tsoga e šilafaditšwe, lefase le tla nwelela mollong...bj.bj. bjalobjalo."
  
  "Ke a kwešiša. Go thwe"ng ka dikarolo tše senyane?
  
  "Go lokile, ka ge ba kgobokane ka nako ya Ragnarok, ba bontšha tsela ya go ya lebitleng."
  
  "Ragnarok o kae?"
  
  Drake o ile a raga khapete. "Herring ye nngwe ye khubedu. Le ga se lefelo leo. Ge e le gabotse ke lelokelelo la ditiragalo, ntwa e kgolo, lefase leo le hlwekišitšwego ke moela wa mollo. Dikotsi tša tlhago. Mo e nyakilego go ba Haramagedone."
  
  Kennedy o ile a sosobana sefahlego. "Ka gona gaešita le ma-Viking ao a bego a hwa ka thata a be a boifa apocalypse."
  
  Ge a lebelela fase, Drake o ile a lemoga kopi ye mpsha eupša e tšhogile gampe ya USA Today fase. E be e phuthetšwe ka hlogo ya ditaba - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'.
  
  E sa kgahlišego, eupša e sego yeo e sa tlwaelegago gakaakaa bakeng sa letlakala la pele la kuranta. Seo se dirilego gore a lebelele gape, bjalo ka ge eka mahlo a gagwe a fišitšwe, e be e le senepe sa Kennedy ka yunifomo ya maphodisa ka gare ga sengwalwa. Gomme hlogo ya ditaba ye nnyane kgauswi le senepe sa gagwe - Lephodisa le a thubega - e ya AWOL.
  
  O ile a kgokaganya dihlogo tša ditaba le lebotlelo la vodka leo le nyakilego le se na selo tafoleng ya go apara, dihlare tša go okobatša bohloko tafoleng ya ka thoko ga malao, go hloka merwalo, mebapa ya baeti, dikgopotšo le lenaneo la leeto.
  
  Mongongoregi.
  
  Kennedy o itše: "Ka gona Majeremane a le ma-Canada a nyaka go hwetša lebitla le leo le sego gona, mohlomongwe bakeng sa letago? Bakeng sa lehumo leo e ka le tlišago? Gomme go dira se ba swanetše go kgoboketša diripana tše senyane tša Odin lefelong leo e sego lefelo. Go lokile?"
  
  Ben o ile a nyenya sefahlego. "Go lokile, koša ga se koša go fihlela e gatelelwa godimo ga vinyl," bjalo ka ge tate a be a fela.Ka Seisemane, re sa na le mošomo wo montši wo re swanetšego go o dira."
  
  "Ke go otlolla. " .
  
  "E swana kudu le yona." Ben o ile a retološa skrine sa laptop. "Dipopego tše senyane tša Odin ke Mahlo, Diphiri, Valkyries, Pere, Thebe le Lerumo."
  
  Drake o ile a bala. "Ke tše tshela fela tša tšona, ngwanaka."
  
  "Mahlo a mabedi." Diphiri tše pedi. Di-Valkyry tše pedi. Ee."
  
  "Ke efe yeo e lego mo Apsalla?" Drake o ile a tšhošetša Kennedy mahlo.
  
  Ben o ile a kgokologa motsotswana, ke moka a re, "E re mo gore Lerumo le ile la phunya lehlakore la Odin ge a be a ikona dijo ge a be a fegilwe Sehlareng sa Lefase, a utolla diphiri tša gagwe ka moka tše ntši go Volva ya gagwe - Mmoni wa gagwe. Theeletša tsopolo e nngwe: "Go bapa le Tempele kua Upsalla go na le sehlare se segolo kudu seo se nago le makala a phatlaletšego kudu, ao ka mehla e lego a matala bobedi marega le lehlabuleng.Ke sehlare sa mohuta mang, ga go na yo a tsebago, ka ge go se na se sengwe se se swanago le sona e kile ya hwetšwa.E na le mengwaga ye makgolo. tšhupetšo ye nngwe - 'sehlare se sekgethwa ka Uppsala. Yo mongwe o be a etela moo gantši, kgauswi le molora wo mogolo wo o bitšwago Ygdrassil, wo badudi ba lefelong leo o o tšeago e le o mokgethwa. Eupša bjale o ile.'
  
  O ile a bala ka mo go oketšegilego gore: "Bangwadi ba ditaba ba Scandinavia ke kgale ba lebelela Gamla Upsalla e le e nngwe ya mafelo a kgale kudu le a bohlokwa kudu historing ya Yuropa Leboa."
  
  "Gomme ka moka di gona," Kennedy a realo. "Moo motho le ge e le ofe a bego a ka e hwetša."
  
  "Go lokile," Ben a realo, "ka moka di swanetše go tlemiwa mmogo. O se ke wa nyatša bokgoni bja ka bo foša, ke bokgoni go seo ke se dirago."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo ka go leboga. "Ke therešo, ntumele. O be a nthuša go sepela tseleng ya ka mošomong wa ka wa go tšea diswantšho dikgweding tše tshela tše di fetilego."
  
  "O swanetše go kopanya direto tše dintši tše di fapanego le di-saga tša histori. Saga ke sereto sa Viking sa tobogan e phahameng. Gape go na le selo seo se bitšwago Poetic Edda, seo se ngwadilwego ke ditlogolo tša batho bao ba bego ba tseba batho bao ba tsebago bangwadi ba ditaba tša nako yeo. Go na le tshedimošo ye ntši moo."
  
  "Gomme ga re tsebe selo ka Majeremane. Re sa bolele ka ma-Canada. Goba ke ka baka la"ng Alicia Miles-" Mogalathekeng wa Drake o ile wa lla. "Tshwarelo... akere?"
  
  "NNA".
  
  "Dumela, Wells."
  
  "Namela yona, Drake." Wells o ile a hemela godimo. "SGG ke Madira a Kgethegilego a Sweden gomme dikarolo tša Sešole sa Sweden di gogetšwe morago lefaseng ka bophara."
  
  Drake o ile a hloka polelo ka motsotswana. "O a dira metlae?"
  
  "Ga ke dire metlae ka mošomo, Drake. Basadi feela."
  
  "Na se se kile sa direga pele?"
  
  "Go ya ka fao ke gopolago, aowa."
  
  "Na di bontšha lebaka?"
  
  "Bošilo bjo bo tlwaelegilego, ke a tšhaba. Ga go selo sa sekontiri."
  
  "Se sengwe le se sengwe?"
  
  Go ile gwa kwagala go hemela godimo. "Drake, o tloga o nkolota dikanegelo tše dingwe tša May, mogwera. Na Ben o sa le gona?"
  
  "Ee, gomme o gopola Alicia Miles?"
  
  "Jesu." Ke mang yo a bego a ka se dire bjalo? Na o na le wena?
  
  "E sego ka nnete." Ke sa tšwa go kopana le yena kua Louvre mo e ka bago iri e fetilego."
  
  Ka gona, metsotswana e lesome ya go homola: "Na e be e le karolo ya se? Ga go kgonege." Le ka mohla o be a ka se eka batho ba gabo."
  
  "Ga se ra ke ra ba "ba gagwe", goba go bonagala bjalo."
  
  "Bona, Drake, o re o thušitše go thuba musiamo?"
  
  "Ke nna yoo, mong wa ka. Ke nna. Drake o ile a sepela go ya lefasetereng gomme a lebelela mabone a koloi ao a phadimago ka fase. "Go thata go šila, na ga go bjalo? A ka ba a ile a dira tšhelete ka pitšo ya gagwe e mpsha."
  
  Ka morago ga gagwe, o be a kgona go kwa Ben le Kennedy ba ngwala dintlha ka mafelo ao a tsebegago le ao a sa tsebjego a Dikarolwana tše Senyane tša Odin.
  
  Wells o be a hema ka maatla. "Alicia o nyoba Miles! Go namela le lenaba? Le gatee. Ga go ka tsela yeo, Drake."
  
  "Ke bone sefahlego sa gagwe, mong wa ka. E be e le yena."
  
  "Jesu ka koloyana ya bana. Leano la gago ke eng?"
  
  Drake o ile a tswalela mahlo a gagwe gomme a šikinya hlogo. "Ga ke sa le karolo ya sehlopha, Wells.Ga ke na leano, damn it. Ke be ke sa swanela go nyaka leano."
  
  "Ke a tseba. Ke tla kopanya sehlopha, mogwera, gomme ka thoma go se hlahloba go tloga mafelelong a. Ka tsela yeo dilo di sepelago ka yona, re ka nyaka go hlama maano a mangwe a magolo. Dula o ikgokaganya le rena ".
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Drake o ile a retologa. Bobedi Ben le Kennedy ba ile ba mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. O ile a re: "O se ke wa tshwenyega. "Ga ke hlanye. O na le eng?"
  
  Kennedy o ile a diriša khaba go thuba matlakala a mmalwa a pampiri, ao a bego a a khupeditše ka mongwalo o mokopana wa maphodisa. "Lerumo - Upsalla. Diphiri - New York. Ka morago ga moo, e sego leswao le lenyenyane."
  
  "Ga re bolele ka moka okare re belegwe re na le digarafo tša silifera godimo ga marete a rena," Drake a kgaola pele a ka ithibela. "OK OK." Re ka lebeletšana feela le seo re se tsebago."
  
  Kennedy o ile a mo fa pososelo e makatšago. "Ke rata setaele sa gago".
  
  Ben o ile a boeletša ka gore: "Seo re se tsebago ke gore Apsalla e tla ba yo a latelago."
  
  "Potšišo ke gore," a ngunanguna Drake, "na Karata ya ka ya Gauta e ka kgona go swaragana le se?"
  
  
  SESWAI
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Nakong ya sefofane sa go ya Stockholm, Drake o ile a tšea sephetho sa go ikhola ka Kennedy.
  
  Ka morago ga lelokelelo la go swarana ka diatla ka bogale magareng ga Drake le Ben, lephodisa la New York le ile la feleletša le dutše kgauswi le lefasetere le Drake kgauswi le lona. Ka tsela ye go na le kgonagalo ye nnyane ya go tšhaba.
  
  "Ka fao," a realo ge sefofane mafelelong se lekana gomme Ben a bula laptop ya Kennedy. "Ke kwa moya o itšego. Ga ke na bothata bja kgwebo ya ka, Kennedy, ke no ba le molao. Ke swanetše go tseba ka batho bao ke šomago le bona."
  
  "Ke be ke swanetše go tseba... ka mehla o swanetše go lefa setulo sa lefasetere, akere? Mpotše pele gore vibe ye e šomile bjang le Alicia Miles?"
  
  "E botse kudu," Drake o ile a dumela.
  
  "Na e ka kgona. O nyaka go tseba eng?"
  
  "Ge e le bothata bja motho ka noši, ga go selo sa go hlabja. Ge e ba wo e le mošomo, kakaretšo ya kapejana."
  
  "Go thwe"ng ge e ba e le bobedi?"
  
  "Mongongoregi. Ga ke nyake go pry ka kgwebo ya batho ba bangwe, ke tloga ke sa nyake, eupša ke swanetše go etiša Ben pele. Ke mo tshepišitše gore re tla feta go se, gomme ke tla bolela se se swanago go wena. Re ile ra amogela ditaelo tša go re bolaya. Selo se tee fela seo o sego setlaela ka sona ke Kennedy, ka fao o a tseba gore ke swanetše go kgona go go bota gore o šome le nna tabeng ye."
  
  Mohlokomedi wa sefofane o ile a inama, a neela komiki ya pampiri yeo e bego e ngwadilwe gore "Re Proudly Brew Starbucks Coffee."
  
  "Khefeine". Kennedy o ile a amogela se ka lethabo le le lego molaleng. O ile a otlolla seatla, a kgoma lerameng la Drake mo tshepedišong yeo. O ile a lemoga gore o be a apere pantsuit ya gagwe ya boraro yeo e sa hlalosegego ga e sa le a kopana le yena. Se se ile sa mmotša gore e be e le mosadi yo a bego a fiwa tlhokomelo ka mabaka a fošagetšego; mosadi yo a bego a apara ka tsela ya boipoetšo gore a swane le moo a bego a nyaka go ba wa gagwe ka mo go tseneletšego.
  
  Drake o ile a itshwara e tee. Kennedy o ile a nwa motsotso, ke moka a tsenya legare la moriri ka morago ga tsebe ya gagwe ka boitšhišinyo bja mmele bjo boleta bjo bo ilego bja goga šedi ya Drake. Ke moka a retologela go yena.
  
  "Ga go le e tee ya kgwebo ya gago ya go hlabja, ka nnete, eupša nna... Ke feditše lephodisa la ditšhila. Setsebi sa forensiki. Ba ile ba mo swara a tsenya diranta tše mmalwa ka potleng lefelong la bosenyi gomme ba botša I.A. ka taba yeo. Ka baka leo, o ile a hwetša leswao la go otlolla. Mengwaga ye mengwe."
  
  "Ga go na selo se se fošagetšego." Na bašomi-gotee le yena ba go tšhošeditše masepa?"
  
  "Dude, damn, nka kgona go swaragana le se. Ke be ke dutše ke nwa se go tloga ge ke be ke e-na le nywaga e mehlano. Seo se fošagetšego, seo se bethago bjoko bja ka bjalo ka sedirišwa sa go nyobana, ke nnete yeo o sa naganego ka yona - gore ye nngwe le ye nngwe ya ditiro tša peleng tša lešilo le la lehodu e gona e belaelwa. Mang le mang. Bodutu. Tee."
  
  "Ka semmušo? Ka mang?"
  
  "Boramolao bao ba jago masepa. Boradipolotiki ba go ja masepa. Boramotse ba ka moso. Babapatši bao ba tshwenyegilego kudu ka botumo bao ba foufaditšwego kudu ke go hloka tsebo ga bona gore ba ka tseba se se lokilego le se se fošagetšego. Bo-ra-bureaucrats."
  
  "Ga se molato wa gago".
  
  "Oh yeah! Botša seo malapa a mmolai yo mobe kudu wa go latelana yo New York State e kilego ya mo tseba. E botše bo-mma ba lesometharo le bo-tate ba lesometharo, ka moka ba tseba dintlha ka moka tše di šiišago mabapi le kamoo Thomase Kalebe a bolailego barwedi ba bona ba banyenyane ka gona, ka gobane ba be ba le gona tshekong ya gagwe ka moka kgorong ya tsheko."
  
  Drake o ile a itshwara difihla ka pefelo. "Na ba ya go lokolla mošemane yo?"
  
  Mahlo a Kennedy e be e le melete ye e se nago selo. "Ba mo lokolotše dikgweding tše pedi tše di fetilego. Ga e sa le go tloga ka nako yeo o bolaile gape gomme bjale o nyameletše."
  
  "Aowa".
  
  "Ka moka di go nna."
  
  "Aowa, seo ga se therešo. E mo tshepedišong."
  
  "Ke nna tshepedišo. Ke šomela tshepedišo yeo. Ye ke bophelo bja ka".
  
  "Bjale ba go rometše maikhutšong?"
  
  Kennedy o ile a mo phumola mahlo. "Tlogelo ya go gapeletšwa. Mogopolo wa ka ga o sa... seo e bego e le sona. Mošomo o nyaka go hlaka motsotsong o mongwe le o mongwe wa letšatši le lengwe le le lengwe. Go hlaka mo ke fo bago ke sa kgone go go fihlelela."
  
  O ile a bontšha boemo bja gagwe bja kgopolo bja go hloka mekgwa. "Le eng? Na o thabile bjale? Na o ka šoma le nna bjale?"
  
  Eupša Drake ga se a ka a araba. O be a tseba bohloko bja gagwe.
  
  Ba ile ba kwa lentšu la molaodi wa sekepe le hlaloša gore ba metsotso ye masometharo go tloga moo ba yago gona.
  
  Ben o itše: "Bohlanya. Ke sa tšwa go bala gore Odin"s Valkyries ke karolo ya kgoboketšo ya poraebete, lefelo ga le tsebje." O ile a ntšha lengwalo la go ngwalela dintlha. "Ke ya go thoma go ngwala masepa a fase."
  
  Drake o ile a kwa le ge e le efe ya yona ka thata. Kanegelo ya Kennedy e be e le ya masetla-pelo, gomme e sego yeo a bego a swanetše go e kwa. O ile a boloka dipelaelo tša gagwe gomme, ka ntle le go dika-dika, a khupetša seatla sa gagwe seo se bego se thothomela ka sa gagwe.
  
  O ile a hweshetša ka gore: "Re nyaka thušo ya gago ka se, e le gore Ben a se ke a kwa le go mmotšiša dipotšišo ka morago. "Ke a dumela." Thekgo e botse e bohlokwa modirong le ge e le ofe."
  
  Kennedy o be a sa kgone go bolela, eupša pososelo ya gagwe ye kopana e be e bolela kudu.
  
  
  * * * .
  
  
  Sefofane le terene ya lebelo ka morago gomme ba be ba batamela Apsalla. Drake o ile a leka go šišinya go lapa ga go sepela mo go bego go apešitše bjoko bja gagwe maru.
  
  Ka ntle, go tonya ga thapama go ile gwa mo tliša tlhaologanyo. Ba emiša thekisi gomme ba namela ka gare. Ben o ile a hlwekiša mouwane wa go lapa ka go re:
  
  Gamla Uppsalla ya go swana le yona. Ye ke Upsalla ya kgale. Lefelo le," o ile a šupa Uppsalla ka kakaretšo, "le agilwe ka morago ga ge kereke e kgolo ya Gamla Uppsalla e fišitšwe kgale. Ge e le gabotse ye ke Uppsalla e mpsha, gaešita le ge e na le nywaga e makgolo."
  
  "Wow," Kennedy a realo. "Seo se dira gore Uppsalla e be ya mengwaga ye mekae?"
  
  "Thwii."
  
  Thekisi ga se ya šikinyega. Mootledi bjale o retologile ka seripagare. "Dithoba?"
  
  "Na o tla ntshwarela?" Lentšu la Kennedy le be le kwagala le kgopišitšwe.
  
  "Na o bona dithota? Dithota tša poloko ya bogoši?" Seisemane se se kgokologago ga se sa thuša.
  
  "Ee". Ben o ile a dumela ka hlogo. "Dithota tša poloko ya bogoši. E lefelong le le swanetšego."
  
  Ba ile ba feleletša ba ile leetong le lenyenyane la Uppsalla. Ka ge a be a bapala moeng, Drake o be a sa kgone go amogela tsela ya go dikologa. Ka lehlakoreng le lengwe, Saab e be e phuthologile gomme motse o be o kgahliša. Mehleng yeo Apsalla e be e le toropo ya yunibesithi gomme ditsela di be di tletše ka dipaesekele. Ka nako e nngwe, mootledi wa bona yo a bolelago eupša a le thata go mo hlatholla o ile a hlalosa gore paesekele e ka se go emele tseleng. E be e tla go theoša ntle le go nagana gape.
  
  "Dikotsi". O ile a šupa diatla tša gagwe matšoba ao a bego a kgabiša ditsejana tša maoto. "Dikotsi tše dintši."
  
  Meago ya kgale e be e phaphamala ka mahlakoreng ka bobedi. Mafelelong motse o ile wa ineela gomme naga ya thoma go gagabela ka gare ga naga.
  
  "Go lokile, ka fao Gamla Apsalla ke motsana wo monnyane bjale, eupša ka dipapatšong tša mathomo e be e le motsana wo mogolo," Ben o boletše ka go gopola. "Dikgoši tše bohlokwa di ile tša bolokwa moo. Gomme Odin o ile a dula moo lebakanyana."
  
  Drake o ile a gopola ka nonwane yeo gore: "Ke mo a ilego a iphahla."
  
  "Ee. O ile a ikgafa Sehlareng sa Lefase mola Mmoni wa gagwe a be a lebeletše le go theeletša sephiri se sengwe le se sengwe seo a kilego a se boloka. O swanetše go ba a be a bolela mo gontši go yena." O ile a sosobana sefahlego, a nagana gore: Ba swanetše go ba ba be ba le kgaufsi ka mo go makatšago.
  
  Drake o ile a itlhama ka gore: "Se ka moka se kwagala bjalo ka boipolelo bja Bokriste."
  
  "Eupša Odin ga se a hwa mo?" Kennedy o ile a botšiša.
  
  "Aowa. O hwile kua Ragnarok gotee le barwa ba gagwe Thor le Frey."
  
  Thekisi e ile ya dikologa lefelo le le nabilego la go emiša dikoloi pele e ema. Ka go le letona, tsela ya ditšhila yeo e bego e apere gabotse e be e lebile gare ga dihlare tše di sa tlwaelegago. Mootledi wa bona o itše: "Go ya dithobeng."
  
  Ba ile ba mo leboga gomme ba tšwa ka gare ga Saab ba tsena letšatšing le le phadimago le phefo e mpsha. Kgopolo ya Drake e be e le go hlohlomiša lefelo leo le dikologilego le motse ka bowona go bona ge e ba go na le selo seo se tlotšego ka ntle ga mošomo wa kota. Taba ke gore, ge marete a mantši gakaakaa a ditšhaba-tšhaba a bea di-ego tša ona tšeo di ineetšego gabotse ka morago ga seo se ka hlaloswago feela e le tokologo ya lefase ka bophara bakeng sa bohle, selo se sengwe se swanetše go tšwelela.
  
  Ka kua ga dihlare, ponagalo ya naga e ile ya fetoga tšhemo e bulegilego, yeo e robegilego feela ke dithota tše dinyenyane tše dintši le dithota tše tharo tše dikgolo tšeo di bego di rapaletše thwii pele. Ka kua ga se, kgojana, ba ile ba lemoga marulelo a bofefo le moago o mongwe ka go le letona la wona, wo o bego o swaya mathomo a motse.
  
  Kennedy o ile a ema gannyane. "Ga go na mehlare kae goba kae, banna."
  
  Ben o be a nweletše ka pukung ya gagwe ya go ngwalela dintlha. "Ga ba ye go bea leswao bjale, akere?"
  
  "Na o na le kgopolo?" Drake o ile a lebelela mašemo a bulegilego ka bophara bakeng sa pontšho le ge e le efe ya modiro.
  
  "Ke gopola ke bala gore go kile gwa ba le dithota tše di fihlago go dikete tše tharo mo. Lehono go na le makgolo a mmalwa a tšona. Na o a tseba gore e ra go reng?"
  
  "Ga se ba di aga gabotse kudu?" Kennedy o ile a myemyela. Drake o ile a imologa ka gore o be a bonagala a tsepeletše ka mo go feletšego mošomong wo a bego a le ka seatleng.
  
  "Mehleng ya bogologolo go be go e-na le mediro e mentši ya ka tlase ga mobu. Gomme ka morago dithota tše tše tharo tša "bogoši". Lekgolong la lesomesenyane la lilemo ba ile ba rehiloe ka marena a mararo a tšōmo ea Ntlo ea Yngling - Aun, Adil le Egil - e mong oa malapa a tummeng ka ho fetisisa a borena a Scandinavia. Eupša..." a ema gannyane, a ipshina, "e bolela gape gore dinonwaneng tša pele le dikanegelong tša setšo, dithota tša poloko di be di šetše di le gona - le gore e be e le tlhompho ya bogologolo go ya pele - ya mathomo - Dikgoši tše tharo - goba Badimo bjalo ka ge re tseba bona Bjale. Ye ke Freyr, Thor le Odin."
  
  "Go na le tsenyo ya go se kgethe mo," Kennedy a realo. "Eupša na o lemogile gore ke ditšhupetšo tše kae tša dikanegelo tša Beibele tšeo re dulago re di hwetša dikanegelong tše ka moka tša bogologolo."
  
  "Ke Sagi yo. " Ben o ile a mo phošolla. "Theto. Di-doodle tša thuto. Selo se sengwe seo se ka bago bohlokwa - go na le ditšhupetšo tše mmalwa tšeo di kgomareditšwego go dithota go lentšu la Seswedishe falla, le manga fallor - ga ke na bonnete bja gore seo se ra go reng. Gomme, Kennedy, na ga se ka bala felotsoko gore kanegelo ya Kriste e be e swana kudu le kanegelo yeo e akaretšago Zeus?"
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo. "Gomme modimo wa Egipita Horus e be e le moetapele yo mongwe. Bobedi bja bona e be e le Badimo bao go thwego ga se ba ka ba ba gona." Drake o ile a dumela ka hlogo go leba dithoteng tše tharo tša bogoši tšeo di bego di eme ka ntle kgahlanong le ponagalo ya naga ye e bataletšego. "Frey, Thor le Odin, akere? Ka gona ke mang yo bjale, Blakey? A?"
  
  "Ga ke na kgopolo, mogwera."
  
  "O se tshwenyege, munchkin. Re ka tlaiša tsebišo go tšwa go badudi ba ba motse ge e ba go nyakega."
  
  Ba ile ba feta dithota, ba bapala karolo ya baeng ba bararo bao ba lapilego e le selo seo se fapošago. Letšatši le be le betha fase dihlogong tša bona, gomme Drake o ile a bona Kennedy a roba digalase tša gagwe tša letšatši.
  
  A šikinya hlogo. Maamerika.
  
  Ke moka mogala wa Ben wa lla. Kennedy o ile a šikinya hlogo, a šetše a imetšwe ke kgafetšakgafetša ya go kopana ga lapa. Drake o ile a no nyenya.
  
  Ben o ile a bolela ka lethabo: "Karin. "Kgaetšedi ya ka e kgolo e phela bjang?"
  
  Kennedy o ile a phaphatha Drake legetleng. "Seopedi se se eteletšego pele sehlopheng?" - a botšiša.
  
  Drake o ile a šikinya magetla. "Pelo ya gauta, ke yona fela. O be a tla go direla selo se sengwe le se sengwe ntle le go ngongorega. O na le bagwera goba bašomi mmogo ba bakae ba go swana le ba?"
  
  Motse wa Gamla Uppsalla o be o le o mobotse e bile o hlwekile, o e-na le ditarateng tše mmalwa tšeo di bego di tletše ka meago yeo e sa tsenego naga, ya marulelo a magolo yeo e nago le nywaga e makgolo, yeo e bolokilwego gabotse e bile e se na badudi ba bantši. Moagi wa motse yo a sa rulaganyetšwago o ile a ba lebelela ka go rata go tseba.
  
  Drake o ile a leba kerekeng. "Baemedi ba lefelong leo ba dula ba thuša."
  
  Ge ba batamela lethuding, mokgalabje yo mongwe yo a aperego diaparo tša kereke o ile a nyakile a ba wiša maotong. O ile a ema ka go makala.
  
  "Thobela. Kan jag hjalpa epa?"
  
  "Ga ke na bonnete ka seo, molekane." Drake o ile a apara pososelo ya gagwe ye kaone. "Eupša ke efe ya dithota tše ka kua yeo e lego ya Odin?"
  
  "Ka Seisemane?" Moruti o ile a bolela gabotse ka lefase, eupša a katana le go kwešiša. "Vad? Eng? Tee?"
  
  Ben o ile a gata pele gomme a lebiša tlhokomelo ya moemedi dithoteng tša bogoši. "Tee?"
  
  "O a bona." Mokgalabje o ile a dumela ka hlogo. "Ee. Hm. Storsta..." A katana le go hwetša lentšu. "Ba bagolo."
  
  "E kgolo kudu?" Ben o ile a phurolla matsogo a gagwe ka bophara.
  
  Drake o ile a myemyela go yena, a kgahlilwe.
  
  "Dipalo." Kennedy o ile a thoma go furalela, eupša Ben o be a na le potšišo e tee ya mafelelo.
  
  "Falla?"A realo ka melomo ya gagwe fela ka go makala, a lebelela moemedi, gomme a šikinya magetla a gagwe ka go feteletša. "Goba manga fallor?"
  
  Go tšere nako, eupša karabo, ge e etla, e ile ya tsidifatša Drake go fihla lerapong.
  
  "Melaba... melaba e mentši."
  
  
  SENYANE
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Drake o ile a latela Ben le Kennedy go ya dithoteng tše kgolo tša bogoši, a bapala ka mabanta a mokotla wa gagwe wa mokokotlo gore a kgone go hlahloba lefelo leo ka khutšo. Sekhurumetšo se nnoši se be se le mo e ka bago maele ka morago ga mmoto o monyenyane kudu, gomme ka motsotswana o ile a nagana gore o bone motšhene moo. Motsamao ka potlako. Eupša nyakišišo e oketšegilego ga se ya utolla selo se sengwe gape.
  
  Ba ile ba ema maotong a mmoto wa Odin. Ben o ile a hemela godimo. "Ya mafelelo go fihla godimo o tla hwetša masepa letlakaleng la ka la Facebook!" - a goeletša, a tloga ka lebelo. Drake o ile a latela ka go iketla kudu gomme a myemyela go Kennedy, yo a bego a sepela ka lebelo le lenyenyane go mo feta.
  
  Ka gare-gare, o ile a thoma go ferekana le go feta. O be a sa e rate. Ba be ba hlobotše ka mo go se nago kholofelo. Palo le ge e le efe ya dithunya tše matla e be e ka ba latela, ya ba boloka ba šupa dithunya, e fo letela ditaelo. Phefo e ile ya letša molodi ka go hlaboša gomme ya betha ditsebeng, ya oketša maikwelo a go se šireletšege.
  
  Go tšere metsotso ye e ka bago ye masomepedi go namela godimo ga mmoto wa bjang. Ge Drake a fihla fao, Ben o be a šetše a dutše bjanyeng.
  
  "Seroto sa pikiniki se kae, Krusty?"
  
  "O tlogetše se ka koloyaneng ya gago ya bana." O ile a lebelela go dikologa. Go tloga godimo mo, pono e be e kgahliša: mašemo a matala a sa felego a go kgokologa, meboto le melapo gohle, le dithaba tše pherese kgole. Ba be ba kgona go bona motsana wa Gamla Uppsalla, wo o bego o atologela mellwaneng ya motse wa New Uppsalla.
  
  Kennedy o ile a bolela se se lego molaleng. "Ka gona ke tla no bolela selo seo se bego se ntshwenya lebakanyana bjale. Ge e le gore ye ke Odin's Mound, gomme Sehlare sa Lefase se utilwe ka gare ga yona - yeo e tla bago kutollo ye e rogago - ke ka lebaka la eng go se na motho yo a e hweditšego pele? Ke ka baka la"ng re swanetše go e nyaka gona bjale?"
  
  "Go bonolo". Ben o be a lokiša di-curl tša gagwe tšeo di sa laolegego. "Ga go na motho yo a ilego a nagana go lebelela pele. Go fihlela ge Thebe e utollwa kgwedi ye e fetilego, ka moka e be e le nonwane ya lerole. Nonwane. Gomme go be go se bonolo go kgokaganya Lerumo le Sehlare sa Lefase, seo ga bjale se nyakilego se bitšwa ka gohle Yggdrasil, gomme ka morago ka matšatši a senyane a makopana a go dula ga Odin moo."
  
  Gomme-" Drake a lla ka gare, "sehlare seo se ka se be bonolo go se hwetša ge se le gona. Ba be ba ka se nyake gore lešilo le lengwe la kgale le kgopša ke se."
  
  Bjale mogalathekeng wa Drake o ile wa lla. O ile a lebelela Ben ka mock seriousness ge a e ntšha ka mokotleng wa gagwe wa ka morago. "Jesu." Ke thoma go ikwa ke swana le wena."
  
  "Didiba?"
  
  "Sehlopha sa batho ba lesome se a go diriša. E no bolela lentšu."
  
  Drake o ile a metša go makala ga gagwe. "Batho ba lesome. Se ke sehlopha se segolo." Sehlopha sa batho ba lesome sa SAS se ka romela Mopresidente ka Ofising ya gagwe ya Oval gomme sa sa hwetša nako ya go tšwelela ka bidiong ye mpsha ya Lady Gaga pele se leba gae go nwa teye.
  
  "Dithupa tše kgolo, ke a kwa. Boemo bo mpefala iri e nngwe le e nngwe."
  
  "Se ke therešo?"
  
  "Mebušo ga e ke e fetoga, Drake. Ba ile ba thoma ka go nanya gomme ka morago ba leka go bulldozer tsela ya bona go feta, eupša ba tšhaba go fetša. Ge e le khomotšo efe goba efe, se ga se selo se segolo seo se diregago lefaseng mo nakong ye."
  
  Polelo ya Wells e be e hlametšwe go swarwa bjalo ka ge tau e swara pitsi, gomme Drake ga se a ka a nyamiša. "Jwalo ka eng?"
  
  "Bo-rathutamahlale ba NASA ba sa tšwa go kgonthišetša go ba gona ga thabamollo e mpsha e kgolo. Gomme..." Wells gabotse o be a bonagala a tšhogile: "It"s active."
  
  "Eng?"
  
  "E mafolofolo go se nene. Go se nene.Eupša nagana ka yona, selo sa mathomo seo o se naganago ge o bolela ka thabamollo ye kgolo ke...
  
  "...bofelo bja polanete," Drake a fetša, mogolo wa gagwe o omile gateetee. E be e le ka kotsi gore Drake bjale o be a kwele polelwana ye gabedi ka matšatši a mantši gakaakaa. O ile a lebelela Ben le Kennedy ba dikologa lebopong, ba raga bjang, gomme a kwa poifo yeo e tsemilego medu yeo e swanago le yona yeo a bego a se a ka a e kwa.
  
  "E kae?" a botšiša.
  
  Wells o ile a sega. "E sego kgole, Drake. E sego kgole le moo ba hweditšego Thebe ya gago gona. Se se kua Iceland."
  
  Drake o be a le kgauswi le go loma la bobedi ge Ben a goeletša, "Ke hweditše se sengwe!" ka lentšu la godimo leo le bego le bontšha go hloka tlhaologanyo ga gagwe ge le phatlalala gohle.
  
  "Ke swanetše go ya". Drake o ile a kitimela go Ben, a lahlela mantšu a go loya ka mo a bego a ka kgona. Kennedy le yena o ile a lebelela go dikologa, eupša selo se tee fela seo ba bego ba kgona go se bona e be e le motseng.
  
  "E boloke fase, mogwera. O na le eng?"
  
  "Tše". Ben o ile a khunama gomme a borashe bjang bjo bo raraganego go utolla letlapa la leswika leo le ka bago bogolo bja pampiri ya A4. "Di lokela pherimitha ka moka ya mmoto, dimithara tše dingwe le tše dingwe tše sego kae, ka methaladi go tloga godimo go ya mo e ka bago seripa-gare sa tsela go theoga motheong. E swanetše go ba e le makgolo a bona."
  
  Drake o ile a lebelela ka kelohloko. Bokagodimo bja leswika bo be bo sentšwe kudu ke boemo bja leratadima, eupša bo be bo šireleditšwe ka bontši ke bjang bjo bo metšego kudu. Go be go na le maswao a mangwe godimo ga tšona.
  
  "Mengwalo ya runic, ke nagana gore e bitšwa," Ben a realo. "Matshwao a Viking".
  
  "O tseba bjang hele?"
  
  A nyenya. "Ka sefofaneng, ke ile ka hlahloba maswao a kotse. Ba a swana. Botšiša feela Google."
  
  "Potsanyane e re go na le makgolo a tšona," Kennedy a goga, a lebelela godimo le fase moeding wo o phagamego, wa bjang. "Bjale eng? Ga e thuše."
  
  "Potsana e re e ka šoma," Ben a realo. "Re swanetše go hwetša di- rune tšeo di tswalanago le seo re se nyakago. Rune e emelago lerumo. Rune e emelago sehlare. Le rune ya -"
  
  "E tee," Kennedy a fetša.
  
  Drake o be a na le kgopolo. "Ke petšha gore re ka šomiša mola wa pono. Ka moka ga rena re swanetše go bonana gore re tsebe gore e šomile, akere?"
  
  "Mabaka a lešole," Kennedy a sega. "Eupša ke nagana gore it"s worth a try."
  
  Drake o be a fagahletše go mmotšiša ka tlhaologanyo ya lephodisa, eupša nako e be e thelela. Dihlopha tše dingwe di ile tša tšwela pele gomme di be di se gona ka mo go makatšago, gaešita le gona bjale. Ka moka ba ile ba thoma go tloša bjang leswikeng le lengwe le le lengwe, ba kitimela mmotong o motala. Mathomong e be e le modiro o sa lebogego. Drake o ile a dira maswao ao a bego a bonagala bjalo ka dikotse, dithunya tša sefapano, pokolo, seketswana se setelele, ke moka lerumo!
  
  "Go na le e tee". Lentšu la gagwe le le tseneletšego le ile la rwala go tše dingwe tše pedi, eupša ga se la tšwela pele. O ile a dula fase ka mokotla wa gagwe wa mokokotlo gomme a beakanya ditlabakelo tšeo ba di rekilego nakong ya ge ba be ba namela thekisi go phatša Apsalla. Dirumula, totšhe ye kgolo, ditšhitswana, meetse, dithipa tše mmalwa tšeo a boditšego Ben gore ke tša go hlwekiša ditlakala. O ile a hwetša go lebelela morago, ga ke na go se dumele gakaakaa, eupša tlhokego ya bona e be e le ye e gateletšago go feta go tshwenyega ga Ben gona bjale.
  
  "Mohlare". Kennedy o ile a wela fase ka matolo, a ngwatha leswika.
  
  Go tšere Ben metsotso e mengwe e lesome yeo e gateletšegilego gore a hwetše selo se itšego. O ile a ema ganyenyane, ke moka a boeletša megato ya gagwe ya morago bjale. "O sa gopola seo ke se boletšego ka Tolkien a thea Gandalf godimo ga Odin?" O ile a kgotla leswika ka leoto la gagwe. "Go lokile, yo ke Gandalf. O bile o na le lepara. Hei!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a mo lebelela ka kelohloko. O ile a kwa modumo wa go šila, bjalo ka ge eka dišate tše boima di be di bulega ka modumo wa go šila.
  
  "Na o e hlotše ka go gata leswika?" - O ile a botšiša ka kelohloko.
  
  "Ke nagana gore ee".
  
  Ka moka ba ile ba lebelelana, dipolelo tša bona di fetoga go tloga go lethabo go ya go go tshwenyega go ya go poifo, gomme ka morago, bjalo ka ba tee, ba gata pele.
  
  Lefsika la Drake le ile la fa tsela hanyenyane. O ile a kwa modumo o swanago wa go šila. Fase ka pele ga leswika le ile la nwelela, gomme ka morago ga moo go gateletšega go ile gwa kitima go dikologa lebota bjalo ka noga ya turbocharged.
  
  Ben a goeletša, "Go na le se sengwe mo."
  
  Drake le Kennedy ba ile ba sepela go putla naga yeo e nweletšego go fihla moo a bego a eme gona. O ile a inama fase, a lebelela ka gare ga lešoba la fase. "Mohuta wo mongwe wa thanele."
  
  Drake o ile a šišinya totšhe. "Ke nako ya go godiša para, batho," a realo. "Ntatele".
  
  
  * * * .
  
  
  Motsotsong wo ba bego ba se bonagale, madira a mabedi a fapanego ka mo go feletšego a ile a thoma go kgoboketšwa. Majeremane, ao go fihla ga bjale a bego a kgotsofetše go robala fase toropong yeo e robetšego ya Gamla Apsalla, a ile a itokišetša gomme a thoma go latela dikgatong tša Drake.
  
  Sehlopha se sengwe, e lego sehlopha sa madira a maemo a godimo a Madira a Sweden-e lego Sarskilda Skyddsgrupen goba SSG-se ile sa tšwela pele se lebelela Majeremane gomme sa ahla-ahla mathata a makatšago ao a šišintšwego ke baagi ba bararo bao ba bego ba sa tšwa go theogela ka moleteng.
  
  Ba swanetše go botšišwa ka botlalo. Ka mokgwa ofe goba ofe wo o nyakegago.
  
  Ke gore ge e ba ba ile ba phologa seo se bego se le kgaufsi le go direga.
  
  
  LESOME
  
  
  
  MOLITA WA LEFATŠE LA SEFARE, SWEDEN
  
  
  Drake o ile a inama ka holim'a. Tsela ya leswiswi e be e thomile bjalo ka lefelo la go gagaba gomme bjale e be e le ka fase ga dimithara tše tshela ka godimo. Siling e be e dirilwe ka leswika le ditšhila gomme e be e tletše ka diloupu tše dikgolo tše di fegilwego tša bjang bjo bo metšego kudu tšeo ba bego ba swanetše go di sega tseleng.
  
  Go swana le go sepela ka sethokgweng, Drake a nagana. Ka tlase ga mobu feela.
  
  O ile a lemoga gore tše dingwe tša merara e tiilego di be di šetše di remilwe. Lephoto la go tshwenyega le ile la kitima ka gare ga gagwe.
  
  Di ile tša fihla lefelong leo medu e bego e le e kitlanego kudu moo di ilego tša swanelwa ke go gagaba gape. Ntwa e be e le thata e bile e le ditšhila, eupša Drake o ile a bea sekonokono pele ga sekonokono, lengwele pele ga lengwele, gomme a kgothaletša ba bangwe gore ba mo latele. Ge ka nako ye nngwe gaešita le go kgodiša go be go sa thuše Ben, Drake o ile a retologela go bomphenyašilo.
  
  Kennedy o ile a ngunanguna ka gore: "Bonyenyane themperetšha e a theoga." "Re swanetše go ba re theogela fase."
  
  Drake o ile a ithibela karabelo ya lešole la maemo, mahlo a gagwe gateetee a ile a swarwa ke selo se sengwe seo se utolotšwego seetšeng sa totšhe ya gagwe.
  
  "E lebelele".
  
  Runes betliloeng leboteng. Maswao a makatšago ao a ilego a gopotša Drake ka ao a bego a kgabišitše kotse ya Odin. Lentšu la Ben leo le kgangwago le ile la kwagala phapošing ya go sepela.
  
  "Di- rune tša Scandinavia. Pontšho e botse."
  
  Drake o ile a ba furalela seetša sa gagwe ka go itshola. Ge nkabe ba ka di bala. SAS, o ile a nagana ka boripana, e tla ba le methopo e mentši. Mohlomongwe e be e le nako ya go ba tliša mo.
  
  Maoto a mangwe a masomehlano gomme o be a rotha ka mofufutšo. O ile a kwa Kennedy a hema ka maatla gomme a roga gore o apere pantsuit ya gagwe ye kaone. O be a se a kwa selo go tšwa go Ben le gatee.
  
  "Na o lokile, Ben? Na moriri wa gago o raragane modung?"
  
  "Ha, go roga, ha. Tšwela pele, sefebe."
  
  Drake o ile a tšwela pele go gagabela ka gare ga leraga. O ile a hemela godimo magareng ga go hema ka gore: "Selo se tee seo se ntshwenyago ke gore go na le "meraba e mentši." Ba-Egipita ba ile ba aga melaba e raraganego bakeng sa go šireletša matlotlo a bona.Ke ka baka la"ng ma-Norway e se ma-Norway?"
  
  "Ga ke kgone go nagana gore Viking e nagana ka thata kudu ka molaba," Kennedy o ile a huffed ge a araba.
  
  "Ga ke tsebe," Ben o ile a goeletša go theoga mothalong. "Eupša ma-Viking le ona a be a na le ba naganego ba bagolo, le a tseba. Go no swana le Bagerika le Baroma. Ga se ka moka ga bona bao e bego e le ma-barbarian."
  
  Diphetogo tše mmalwa gomme temana ya thoma go katološwa. Dimithara tše dingwe tše lesome le marulelo a ka godimo ga bona a ile a nyamelela. Ka motsotso wo ba ile ba otlolla gomme ba khutša. Totšhe ya Drake e ile ya boneša tsela yeo e bego e le ka pele. Ge a e šupa Kennedy le Ben, o ile a sega.
  
  "Damn, lena ba babedi le bonala eka le sa tšwa go boa lebitleng!"
  
  "Gomme ke nagana gore o tlwaetše masepa a?" Kennedy o ile a šišinya seatla sa gagwe. "Go ba SAS le tšeo ka moka?"
  
  E sego SAS, Drake o be a sa kgone go šišinya mantšu ao a nago le mpholo. "Ba be ba le bjalo." A realo gomme a sepela pele ka lebelo bjale.
  
  Go retologa gape mo go bogale, gomme Drake a kwa phefo e foka sefahlegong sa gagwe. Maikutlo a go dikologela a ile a mo hlaba bjalo ka go opa magofsi ga tšhoganetšo ga seaduma, gomme ya feta ya bobedi pele a lemoga gore o be a eme godimo ga lešoba leo le nago le legaga la go swana le legaga ka fase ga gagwe.
  
  Pono ye e makatšago e ile ya kopana le mahlo a gagwe.
  
  O ile a ema gateetee kudu moo Kennedy le Ben ba ilego ba thulana le yena. Ke moka le bona ba bona pono ye.
  
  "OMFG." Ben o ile a laela sehlogo sa pina ya go saena Leboto la Boroko.
  
  Sehlare sa Lefase se ile sa ema pele ga bona ka letago la sona ka moka. Ga se ya ka ya ba ka godimo ga fase. Sehlare se be se thulametse, medu ya sona ye maatla e atologela thabeng ya lefase ka godimo ga bona, e swere ka go tia ke mengwaga le dibopego tša maswika tše di e dikologilego, makala a yona e be e le boso bja gauta, matlakala a yona e le botala bjo bo sa felego, kutu ya yona e otlollela dimithara tše lekgolo go ya fase botebong ya molete o mogolo.
  
  Tsela ya bona e ile ya fetoga manamelo a masesane ao a betlilwego mabotong a maswika.
  
  "Melaba," Ben o ile a hema. "O se ke wa lebala ka maraba."
  
  "Go ya diheleng ka maraba," Kennedy a hlaboša lentšu kgopolo ya Drake ka noši. "Seetša se tšwa kae heleng?"
  
  Ben o ile a lebelela go dikologa. "Ke mmala wa namune."
  
  "Dithupa tša go phadima," Drake a realo. "Kriste." Lefelo le le lokišitšwe."
  
  Matšatšing a gagwe a SAS ba ile ba romela batho go lokišetša lefelo la go swana le le; sehlopha sa go hlahloba tšhošetšo le go senya goba go e ngwala ka lelokelelong pele ba boela motheong.
  
  O itše: "Ga re na nako e ntši. Tumelo ya gagwe go Kennedy e be e sa tšwa go oketšega. "A re".
  
  Ba ile ba theoga manamelong ao a onaletšego le ao a phuhlamago, lerothi la tšhoganetšo le dula le le ka go le letona la bona. Dimithara tše lesome fase gomme manamelo a thoma go sekama ka bogale. Drake o ile a ema ge sekgoba sa maoto a mararo se bulega. Ga go selo se se makatšago, eupša se se lekanego go mo nea go khutša-ge lešoba le le bulegilego ka tlase le be le bonagala le go feta.
  
  "Mongongoregi".
  
  A tlola. Maneelo a leswika a be a le bophara bja mo e ka bago dimithara tše tharo, a le bonolo go a sepela, a tšhoša ge mogato le ge e le ofe o fošagetšego o be o bolela lehu le le kgonthišeditšwego.
  
  O ile a kotama e le therešo gomme gateetee a retologa, a ikwa gore Ben o tla ba a le kgaufsi le go lla. "O se tshwenyege," o ile a hlokomologa Kennedy gomme a lebiša tlhokomelo go mogwera wa gagwe. "Ntshepe, Ben. Ben. Ke tla go swara."
  
  O ile a bona tumelo mahlong a Ben. Go bota mo go feletšego, mo go swanago le ga ngwana. E be e le nako ya go e hwetša gape, gomme ge Ben a tlola gomme ka morago a thekesela, Drake o ile a mo thekga ka seatla godimo ga sekonokono sa gagwe.
  
  Drake o ile a šikinya mahlo. "Go bonolo, akere?"
  
  Kennedy o ile a tlola. Drake o ile a lebelela ka kelohloko, a itira eka ga a lemoge. O ile a kotama ntle le mathata, a bona go tshwenyega ga gagwe gomme a sosobana sefahlego.
  
  "Seo ke maoto a mararo, Drake. E sego Grand Canyon."
  
  Drake o ile a šikinya Ben ka mahlo. "O itokišitše, mogwera?"
  
  Maoto a mangwe a masomepedi, gomme lešoba le le latelago ka manamelong le be le sephara, dimithara tše masometharo mo nakong ye, gomme le thibetšwe ke lepolanka le le koto la kota leo le bego le thekesela ge Drake a sepela go bapa le lona. Kennedy o ile a latela, gomme ka morago Ben wa modiidi, a gapeletšwa ke Drake go lebelela godimo, go lebelela pele go e na le go lebelela fase, go ithuta lefelo leo a yago go lona go e na le maoto a gagwe. Lesogana le be le šikinyega ka nako yeo le fihlago mobung wo o tiilego, gomme Drake o ile a bitša go khutša ka nako ye kopana.
  
  Ge ba ema, Drake o ile a bona gore Sehlare sa Lefase se phatlaletše mo ka bophara mo e lego gore makala a sona a matelele a nyakile a kgoma manamelo. Ben o ile a otlolla seatla ka tlhompho gore a phophole setho seo, seo se bego se thothomela ka tlase ga go kgoma ga gagwe.
  
  "Se... se se a gateletša," a hema.
  
  Kennedy o šomišitše nako ye go setaela moriri wa gagwe le go hlahloba mojako wa ka godimo ga wona. O itše: "Go fihla ga bjale dilo ka moka di molaleng." "Ke swanetše go bolela gore ka fao e emego ka gona, it sure as hell wasn"t the Germans who prepared this place. Ba be ba tla e hula gomme ba e fiša ka dithuthupi tša kgabo."
  
  Dikgaotšo tše mmalwa gape gomme di ile tša theoga ka maoto a masomehlano, mo e nyakilego go ba seripagare sa tsela. Drake mafelelong o ile a itumelela go nagana gore ma-Viking a bogologolo e be e se a go lekana le ba-Egipita ka morago ga tšohle, gomme dikgoba e be e le tše kaone kudu tšeo ba bego ba ka di dira ge a be a gata manamelong a leswika, ao ge e le gabotse e bego e le karolo e raraganego ya hemp, thapo le mmala . O ile a wa, a bona go wa mo go sa felego gomme a itshwara ka dintlha tša menwana ya gagwe.
  
  Kennedy o ile a mo gogela godimo. "Lerete le thekesela phefong, SAS guy?"
  
  O ile a gagabela morago mobung o tiilego gomme a otlolla menwana ya gagwe yeo e gobetšego. "Ke a leboga".
  
  Ba ile ba sepela ka kelohloko kudu, bjale ba feta seripa-gare sa tsela. Ka kua ga lefelo le le se nago selo ka go le letona la bona, sehlare se segolo se be se eme ka mo go sa felego, se sa kgongwa ke phefo le seetša sa letšatši, e lego semaka seo se lebetšwego sa dinako tše di fetilego.
  
  Ba ile ba fetišetša maswao a oketšegilego le a mantši a ma-Viking. Ben o ile a phopholetša ka mo go makatšago. O itše: "E swana le lebota la mathomo la dingwalwa tša go ngwalwa." "Batho ba be ba fo kgaola maina a bona gomme ba tlogela melaetša-diphetolelo tša pele tša "John o be a le mo!"
  
  "Mohlomongwe babopi ba legaga," Kennedy a realo.
  
  Drake o ile a leka go gata mogato o mongwe, a kgomarela lebotong la leswika le le tonyago, gomme go rora mo go tseneletšego le mo go šilago go ile gwa kwagala ka legageng. Noka ya ditlakala e ile ya wa go tšwa godimo.
  
  "Kitima!" - Drake o ile a goeletša. "Gabjale!"
  
  Ba ile ba kitimela fase manamelong, ba hlokomologa maraba a mangwe. Lefsika le legolo le ile la wa go tšwa godimo ka go thula mo gogolo, la thuba maswika a kgale ge le be le thula fase. Drake o ile a khupetša setopo sa Ben ka sa gagwe ge leswika le legolo le thula ka manamelo ao ba bego ba eme go ona, le tšea dikgato tša bohlokwa tša dimithara tše ka bago tše masomepedi le lona.
  
  Kennedy o ile a borashe ditšhipi tša maswika magetleng a gagwe gomme a lebelela Drake ka pososelo ye e omilego. "Ke a leboga".
  
  "Hee, ke be ke tseba gore mosadi yo a phološitšego lerete la mošemane wa SAS a ka kitima go feta leswika le le bonolo. " .
  
  "Go a segiša, monna. Go a segiša kudu."
  
  Eupša e be e se ya fela. Go ile gwa kwagala modumo o bogale wa go lla, gomme thapo ye sesane eupša e le ye maatla ya thubega mo legatong leo le aroganyago Ben le Kennedy.
  
  Kennedy o ile a goeletša ka gore: "Fuuuck!" Seripa sa thapo se ile sa tšwa ka matla a magolo moo se bego se ka aroganya leqaqailaneng la gagwe gabonolo le mmele wa gagwe ka moka.
  
  Tobetsa e nngwe dikgato tše pedi fase. Drake o ile a bina lefelong leo. "Masepa!"
  
  Go duma mo gongwe go tšwa godimo go be go bolela go wa mo go latelago ga leswika.
  
  Ben o ile a ba botša gore: "Ke molaba wo o ipoeletšago." "Selo se se swanago se dula se direga leboelela. Re swanetše go fihla karolong ye."
  
  Drake o be a sa kgone go tseba gore ke dikgato dife tšeo di bego di gakantšha le gore ke dife tšeo di sa gakantšhago, ka fao o ile a bota mahlatse le lebelo. Ba ile ba kitima ka hlogo go theoga ka dikgato tše ka bago tše masometharo, ba leka go dula moyeng nako ye telele ka mo go kgonegago. Maboto a manamelo a ile a phuhlama ge a tshela tsela ya bogologolo, a tsena ka gare ga botebo bja legaga la maswika.
  
  Modumo wa ditlakala tšeo di welago fase o ile wa thoma go hlaboša le go feta.
  
  Go fofa ga bona go ile gwa latelwa ke go phatloga ga thapo e thata.
  
  Drake o ile a gata manamelong a mangwe a maaka, eupša lebelo la gagwe le ile la mo rwala go putla sekgoba se se kopana. Kennedy o ile a tlolela godimo ga gagwe, a kgahliša bjalo ka gazelle yeo e fofago ka botlalo, eupša Ben o ile a wela ka morago ga gagwe, bjale a thelela ka sekoting.
  
  "Maoto!" Drake o ile a goeletša, ke moka a wela morago ka gare ga lefeela, a fetoga fase. Kimollo e ile ya hlatswa kgatelelo bjokong bja gagwe ge Kennedy a gogela maoto a gagwe morago lefelong la gagwe. O ile a kwa Ben a betha mmele wa gagwe gomme ka morago a wela sehubeng sa gagwe. Drake o ile a lebiša lebelo la mošemane ka diatla tša gagwe, ke moka ka tlaleletšo a mo kgoromeletša fase mo go tiilego.
  
  O ile a dula fase ka pela, ka go tšhošwa.
  
  "Tšwela pele!"
  
  Moya o be o tletše ka diripana tša maswika. E nngwe e ile ya tlola hlogong ya Kennedy, ya tlogela lefelo le le segwago le sediba sa madi. E nngwe e ile ya otla Drake leqaqailaneng. Bohloko bjoo bo ile bja mo dira gore a šikinye meno gomme bja mo hlohleletša go kitima ka lebelo.
  
  Dikulo di ile tša phunya lebota ka godimo ga dihlogo tša bona. Drake o ile a inama gomme a gadima ka boripana mojakong.
  
  Ke ile ka bona madira ao a tlwaelegilego a kgobokane moo. Majeremane.
  
  Bjale ba be ba kitima ka lebelo le le tletšego, ka kua ga go se šetše. Go tšere Drake metsotswana ye bohlokwa go tlolela ka morago. Ge volley ye nngwe ya dikulo e phunya leswika kgauswi le hlogo ya gagwe, o ile a thuma pele, a tlolela manamelong, a dira sediko se se tletšego, a kgomaretša diatla tša gagwe gomme a ema go fihla botelele bja gagwe ka botlalo ntle le go lahlegelwa ke onse ya lebelo.
  
  Ah, matšatši a mabotse a kgale a boile.
  
  Dikulo tše dingwe. Ke moka ba bangwe ba phuhlama pele ga gagwe. Letšhogo le ile la gagola lešoba pelong ya gagwe go fihlela a lemoga gore ba fo fihla tlase ga legaga ge ba be ba kitima gomme, ba sa itokišeletša, ba thula thwii fase.
  
  Drake o ile a fokotša lebelo. Botlase bja legaga e be e le tlhakatlhakano ye koto ya maswika, lerole le ditlakala tša kota. Ge ba tsoga, Kennedy le Ben e be e le pono yeo e swanetšego go bonwa. Ga se feela gore di khupeditšwe ke ditšhila, eupša bjale di khupeditšwe ka lerole leo le khekilwego le mouta wa matlakala.
  
  "Ah, bakeng sa khamera ya ka yeo ke e botago," a bolela ka segalo. "Nywaga ya go tšhošwa e lebane le nna."
  
  Drake o ile a tšea thupa ya go phadima gomme a gokarela go kobega ga legaga leo le bego le tšhaba banna bao ba itlhamilego. Go tšere metsotso e mehlano go fihla mellwaneng ya ka ntle ya sehlare. Ba be ba dula ba le moriting wa go homola ga gagwe mo go kgahlišago.
  
  Drake o ile a phaphatha Ben legetleng. "Go kaone go feta sesh efe goba efe ya bošego bja Labohlano, eh mate?"
  
  Kennedy o ile a lebelela mošemane yo mofsa ka mahlo a mafsa. "Na o na le barati ba bangwe? Naa sehlopha sa gago se na le balatedi? Re tla ba le poledišano ye kgauswinyane kudu, ngwanešo. Bota yona".
  
  "Ba babedi feela-" Ben o ile a thoma go kgokologa ge ba dikologa karolo ya go koba ga mafelelo, gomme ka morago a homola ka go tšhoga.
  
  Ka moka ba ile ba ema.
  
  Ditoro tša bogologolo tša go makala di ile tša tšwelela pele ga bona, tša ba tlogela ba sa kgone go bolela, ba tloga ba tima bjoko bja bona mo e ka bago seripa-gare sa motsotso.
  
  "Bjale se... se..."
  
  "Go makatša," Drake a hema.
  
  Mothaladi wa diketswana tše dikgolo kudu tša ma-Viking tšeo ba kilego ba di nagana o be o otlollela kgole le bona ka faele e tee, o eme mafelelong go ya mafelelong bjalo ka ge eka o kgomaretše gare ga pitlagano ya sephethephethe ya kgale. Mahlakore a tšona a be a kgabišitšwe ka silifera le gauta, diseila tša tšona di kgabišitšwe ka silika le maswika a bohlokwa.
  
  "Diketswana tše telele," Kennedy a realo ka bošilo.
  
  "Dikepe tša bokgole bjo botelele." Ben o be a sa dutše a e-na le tlhaologanyo e lekanego go mo phošolla. "Damn, dilo tše di be di lebelelwa e le matlotlo a magolo kudu a mehleng ya bona. E swanetše go ba... eng? Na go na le ba masomepedi mo?"
  
  "E botse kudu," Drake a realo. "Eupša ye ke Lerumo leo re tlilego ka lona. Dikgopolo dife goba dife?"
  
  Ben bjale o be a lebeletše Sehlare sa Lefase. "Oh Modimo wa ka, banna. O ka akanya? E nngwe e be e fegilwe mohlareng woo. Go nyobana yo mongwe."
  
  "Ka fao bjale o dumela go Badimo, hmm? Mothekgi?" Kennedy o ile a šuthiša lehlakore la gagwe go leba go Ben ka go se nene, a dira gore a tšhoge.
  
  Drake o ile a namela godimo ga lešoba le le sesane leo le bego le kitima botelele ka moka bja mosela wa sekepe se setelele. Lefsika le be le bonagala le tiile. O ile a swara mošito wa kota gomme a inama. "Dilo tše di tletše ka dithebola. It"s safe to say gore ga go na motho yo a kilego a ba mo pele ga lehono."
  
  O ile a ithuta mothaladi wa dikepe gape. Pontšho ya lehumo leo le sa naganegego, eupša letlotlo la kgonthe le be le le kae? Mafelelong? Bofelo bja molalatladi? Maboto a legaga a be a kgabišitšwe ka diswantšho tša bogologolo. O ile a bona seswantšho sa Odin se fegilwe Sehlareng sa Lefase le mosadi a khuname pele ga gagwe.
  
  "Se se bolela ka eng?" O ile a šupa Ben ka seatla a lebile go yena. "Etlang, akgofela. Ditlatla tšeo tša go senya ga di kgoromeletše disosetše fase megolo ya tšona godimo kua. A re hudugeng."
  
  O ile a šupa go dikologa mo go makgwakgwa ga mongwalo ka tlase ga sebopego sa mosadi yo a kgopelago. Ben o ile a šikinya hlogo. "Eupša thekinolotši e tla hwetša tsela. " O ile a kgotla mogala wa gagwe wa I wo o botegago, wo ka mahlatse o ilego wa ipontšha o se na leswao tlase mo.
  
  Drake o ile a tšea motsotswana go bulela Kennedy. O itše: "Kgopolo ya-ka e nnoši ke go latela diketswana tše tše ditelele." "Naa e go swanetše?"
  
  "Bjalo ka ge morati wa sehlopha sa kgwele ya maoto a boletše, I"m in the game, guys. Bontšha tsela."
  
  O ile a tšwela pele, a tseba gore ge thanele ye ya super e ka fihla tseleng ye e sa hwego, ba tla swaragana. Majeremane a be a tla swara ka thata ka mosela, go e na le go khutša godimo ga di- laurel tša ona. Drake o ile a arola kgopolo yeo ka dikarolo, a lebiša tlhokomelo go lešoba leo le betlilwego ka leswikeng. Nako le nako ba be ba kopana le lepara le lengwe la go phadima. Drake o ile a ba iphihla goba a ba šušumeletša go hlola tikologo ye lefsifsi e le go itokišeletša ntwa yeo e bego e le ka pele. O ile a tsoma ka mehla gare ga dikepe tše ditelele gomme mafelelong a bona tsela e tshesane yeo e sobeletšego magareng ga tšona.
  
  Leano b.
  
  Dikepe tše pedi, tše nne gomme ka morago ga moo dikepe tše lesome tše ditelele di ile tša feta. Maoto a Drake a ile a thoma go opa ka baka la maiteko ao a ilego a boledišana ka ona ka tsela e tshesane.
  
  Modumo o fokolago wa leswika leo le wago gomme ka morago wa goeletša mo gogolo o ile wa kwagala ka legageng le legolo, leo tlhalošo ya lona e bego e le molaleng. Ka ntle le go dira modumo, ba ile ba inama le go feta modirong wa bona.
  
  Drake mafelelong o ile a fihla mafelelong a mothaladi. A bala dikepe tše masomepedi-tharo, e nngwe le e nngwe e sa kgongwa e bile e rwele dithebola. Ge ba batamela ka morago ga thanele, leswiswi le ile la thoma go tsenelela.
  
  Kennedy o lemogile gore: "Ga ke nagane gore ba kile ba ya bokgoleng bjoo."
  
  Drake o ile a phuruphutša go dikologa bakeng sa lebone le legolo. O ile a re: "Go na le kotsi." "Eupša re swanetše go tseba."
  
  O ile a e bulela gomme a šuthiša hlase go tloga ka lehlakoreng le lengwe go ya go le lengwe. Tsela yeo e ile ya tshesane kudu go fihlela e e-ba tsela e bonolo ya go ba le mapheko ka pele.
  
  Gomme ka morago ga arch go be go na le manamelo a tee.
  
  Ben gateetee o ile a gatelela mokgoši, ke moka a bolela ka go sebela ga theatre, "Ba mo lebatong!"
  
  Se e be e le sona Drake o ile a tšea kgato. O itše: "Re arogane." "Ke tla ya manamelong. Lena ba babedi le theogele kua dikepeng gomme le boele morago ka tsela yeo re tlilego ka yona."
  
  Kennedy o ile a thoma go ipelaetša, eupša Drake o ile a šikinya hlogo. "Aowa. E dire. Ben o hloka tšhireletšo, nna ga ke dire bjalo. Gomme re hloka Lerumo."
  
  "Gomme re tla fihla neng mafelelong a dikepe?"
  
  "Ke tla boa ka nako yeo."
  
  Drake o ile a tlolela morago ntle le lentšu le lengwe, a tlola go tšwa lešobeng gomme a leba manamelong a sefofu. O ile a lebelela morago gatee gomme a bona meriti e batamela go bapa le lešoba. Ben o ile a latela Kennedy go theoga lebopong leo le gašantšwego ke marope go fihla motheong wa sekepe sa mafelelo sa ma-Viking. Drake o ile a rapela thapelo ya kholofelo gomme a kitimela godimo ga manamelo ka lebelo ka mo a bego a ka kgona, a tlola dikgato tše pedi ka nako e tee.
  
  Etlang.A namela go fihlela dinamane tša gagwe di opa gomme maswafo a gagwe a tuka. Eupša ka morago a ya ka bophara. Ka morago ga bona go be go elela moela o mogolo wo o nago le moela o galefile, gomme go ya pele go be go sa dutše go rotoga aletare ya leswika leo le betlilwego ka makgwakgwa, mo e nyakilego go swana le barbecue ya kgale.
  
  Eupša seo se ilego sa goga šedi ya Drake e be e le leswao le legolo leo le betlilwego lebotong ka morago ga aletare. Dikhutlotharo tše tharo tšeo di lekelelanago. Diminerale tše dingwe ka gare ga seswantšho se se betlilwego di ile tša swara seetša sa maitirelo gomme tša phadima bjalo ka di-sequin godimo ga seaparo se se ntsho.
  
  Ga go na nako ya go senya. O ile a tshela moela, a hemela godimo a nyaka moya ge meetse a leqhwa a be a rotogela dirope tša gagwe. Ge a batamela aletare, o ile a bona selo se sengwe se rapaletše godimo ga yona. Selo se se kopana, se se nago le ntlha, seo se sa makatšego goba se se kgahlišago. Ge e le gabotse, tša lefase...
  
  ... Lerumo la Odin.
  
  Selo seo se ilego sa phunya lehlakore la Modimo.
  
  Lephoto la lethabo le la go bolela e sa le pele le ile la feta go yena. Ye e be e le tiragalo yeo e dirilego gore ka moka ga yona e be ya kgonthe. Go fihla ga bjale e bile phopholetšo ye ntši, e no ba phopholetšo ye bohlale. Eupša ka kua ga motsotso woo, e be e le ya kgonthe ka mo go tšhošago.
  
  Ka tsela e tšhošago ya kgonthe. Ba ile ba ema pele ga go bala morago go fihla bofelong bja lefase.
  
  
  LESOMETEE
  
  
  
  MOLITA WA LEFATŠE LA SEFARE, SWEDEN
  
  
  Drake ga se a ema ka moletlo. O ile a swara Lerumo gomme a leba morago ka tsela yeo a tlilego ka yona. Ka moela wa leqhwa, go theoga manamelong ao a phuhlamago. O ile a tima totšhe seripagare gomme a fokotša lebelo ge leswiswi le legolo le mo apešitše.
  
  Mahlasedi a fokolago a seetša a ile a boneša mojako wa ka tlase.
  
  O ile a tšwela pele a sepela. E be e se ya fela. O be a ithutile kgale gore gantši kudu, monna yo a bego a nagana nako e telele kudu ntweng ga se a ke a fihla gae.
  
  O ile a ema a hwile mogatong wa mafelelo, ke moka a khukhunela leswiswing le le tseneletšego la temana. Majeremane a be a šetše a le kgaufsi, a nyakile a le mafelelong a lešoba, eupša dithotšhe tša ona tšeo di lego bokgoleng bjo bjalo di be di tla mo hlaola feela e le moriti o mongwe. O ile a tlola godimo ga tsejana, a ikgapeletša lebotong gomme a leba lebopong leo le bego le lebiša motheong wa dikepe tša ma-Viking.
  
  Lentšu la monna le ile la bogola, "Bonang se! Boloka mahlo a gago a ebola, Stevie Wonder!" Lentšu le ile la mo makatša;le be le na le segalo se se tseneletšego sa Borwa bja Amerika.
  
  Damn it.Setlatla sa mahlo a ntšhu se ile sa mmona - goba bonyenyane moriti wo o sepelago - selo seo a bego a sa nagane gore se a kgonega leswiswing le. O ile a kitima ka lebelo le legolo. Thunyo e ile ya lla, ya thula leswika kgauswi le moo a bego a sa tšwa go ba gona.
  
  Sebopego se se lefsifsi se ile sa ithekga ka lešoba - mohlomongwe e le Moamerika. "Go na le tsela tlase kua gare ga dikepe. Suthiša dipolo tša gago pele ke di kgoromeletša fase megolo ya gago ya go tšwafa."
  
  Mongongoregi. Yankees e ile ya bona tsela yeo e utilwego.
  
  Stern, e ikgogomošago, e ikgogomošago. Yo mongwe wa Majeremane o ile a re, "Fuck you, Milo," gomme ka morago a goeletša ge a be a gogwa ka makgwakgwa go theoga lebopong.
  
  Drake o ile a leboga dinaledi tša gagwe tša mahlatse. Ka motsotswana e be e le godimo ga monna, e pšhatlaganya dithapo tša gagwe tša lentšu gomme e mo kgaola molala ka go tšhošwa mo go kwagalago pele motho yo mongwe a ka mo latela.
  
  Drake o ile a topa sethunya sa Mojeremane - e lego Heckler le Koch MG4 - gomme a thuntšha dithunya tše mmalwa. Hlogo ya monna yo mongwe e ile ya thuthupa.
  
  Oo ee, a nagana. E sa dutše e thuntšha gakaone ka sethunya go feta ka khamera.
  
  "Ma-Canada!" gomme gwa latela lelokelelo la go šišinya ka nako e tee.
  
  Drake o ile a myemyela ka go sebela ka bogale. A ba nagane bjalo.
  
  Ka ge a be a se sa ipshina, o ile a kitima tseleng ka lebelo ka mo a bego a na le sebete ka gona. Ben le Kennedy ba be ba le pele gomme ba be ba nyaka tšhireletšo ya gagwe. O ile a ikana gore o tla ba ntšha mo ba phela, gomme a ka se ba nyamiše.
  
  Ka morago ga gagwe, Majeremane a ile a theoga ka kelohloko lebopong. O ile a thuntšha dithunya tše sego kae gore di dule di swaregile gomme a thoma go bala dikepe.
  
  Ba bane, tše tshela, lesometee.
  
  Motsejana o ile wa thoma go se tsepame, eupša mafelelong wa lekalekana. Ka nako ye nngwe e ile ya sesafala kudu moo e lego gore motho le ge e le ofe yo a fetago leswika le lesomehlano mohlomongwe o be a tla roba kgopo yeo e bego e pitlela magareng ga dikota, eupša e ile ya katološwa gape ge a bala sekepe sa lesometshela.
  
  Dibjana di be di phagame ka godimo ga gagwe, e le tša bogologolo, tše di tšhošago, di nkga makwapi a kgale le mouta. Motšhene wa go feta o ile wa goga šedi ya gagwe gomme a lebelela ka go la nngele go bona sebopego seo e ka bago feela gore newbie Milo a kitima morago go bapa le lešoba le le sesane leo bontši bja batho ba bego ba sa kgone go sepela godimo ga lona. Drake o be a se na le nako ya go thuntšha - Moamerika o be a sepela ka lebelo kudu.
  
  Damn it! Ke ka baka la"ng a ile a swanelwa ke go ba yo mobotse gakaakaa? Motho a nnoši yo Drake a bego a mo tseba-ka ntle le yena ka noši-yo a bego a ka fihlelela modiro o bjalo o mogolo e be e le Alicia Miles.
  
  Ke ikhweditše ke le gare ga phadišano ye e tlago ya gladiatorial mo...
  
  O ile a tlolela pele, bjale a feta dikepe, a diriša lebelo la gagwe go tlola go tloga mogatong o mongwe go ya go o mongwe, a kitima mo e nyakilego go ba ka bolokologi go tšwa dithobeng tše di sa rulaganyetšwago go ya mašobeng a tseneletšego gomme a tlola ka dikhutlo go tšwa mabotong a santa. Gaešita le go diriša dikota tše di feto-fetogago tša dikepe bakeng sa go hwetša matla magareng ga go tlola.
  
  "Leta!"
  
  Lentšu le le se nago mmele le ile la tšwa felotsoko pele. O ile a ema gannyane ge a bona sebopego sa Kennedy se se sa bonagalego gabotse, a imologile go kwa twang yeo ya Amerika. "Ntatele," a goeletša, a tseba gore a ka se dumelele Milo go mo betha go fihla mafelelong a phapoši ya go sepela. Di be di ka gatelelwa ka diiri tše dintši.
  
  O ile a hlasela go feta sekepe sa mafelelo ka lebelo la go thuba molala, Ben le Kennedy ba wela ka morago ga gagwe, go fo swana le ge Milo a tlola go tšwa go lešoba gomme a kgaola karolo ya ka pele ya sekepe sona seo. Drake o ile a mo swara lethekeng, a kgonthiša gore o kotama ka thata godimo ga sternum ya gagwe.
  
  O ile a fetša motsotswana a lahlela sethunya go Kennedy.
  
  Ge sethunya se sa fofa, Milo o ile a thula dikere gomme a itokolla, a phetla diatleng tša gagwe gomme gateetee a lebana le yena.
  
  A rora, "Matt Drake, yo. O be a lebeletše pele go se, molekane."
  
  O ile a lahlela dikotlo le di-elbow. Drake o ile a tšea dikotlo tše mmalwa matsogong a gagwe, a šikinyega ge a boela morago. Mothaka yo o be a mo tseba, eupša ke mang yo a bego a mo tseba? Lenaba la kgale leo le se nago sefahlego? Sepoko sa moriti go tšwa nakong e fetilego e lefsifsi ya SAS? Milo o be a le kgaufsi e bile a thabile go dula moo. Go tšwa ponong ya gagwe ya ka thoko, Drake o ile a lemoga thipa yeo e bego e le lepanteng la Moamerika, e no letile go šitišwa.
  
  O ile a amogela go raga ka sehlogo go fihla dikgatong tša gagwe ka noši.
  
  Ka morago ga gagwe, o be a kgona go kwa metšhene ya mathomo ya go se loke ya madira a Jeremane ao a bego a tšwela pele. Ba be ba le dikepe tše sego kae feela go tloga moo.
  
  Ben le Kennedy ba ile ba lebelela ka go makala. Kennedy o ile a emiša sethunya sa gagwe.
  
  Drake o ile a itira eka ka tsela e nngwe, ke moka a retološa ka tsela e nngwe, a efoga go raga ga Milo ka sehlogo leotong. Kennedy o ile a thuntšha, a raga disenthimithara tša ditšhila go tloga leotong la Milo.
  
  Drake o ile a nyenya gomme a sepela, a itira eka o phophola mpša. "Dula," a realo ka go kwera. "Ke mošemane yo mobotse."
  
  Kennedy o ile a thuntšha thunyo e nngwe ya temošo. Drake o ile a retologa gomme a kitimela go ba feta, a swara letsogo la Ben gomme a goga ge lesogana le le retologela ka go itiragalela go leba manamelong ao a bego a phuhlama.
  
  "Aowa!" - Drake o ile a goeletša. "Ba tla re ntšha ka o tee ka o tee."
  
  Ben o ile a bonagala a kgakgetšwe. "Kae gape?"
  
  Drake o ile a šišinya magetla ka go hlobola dibetša. "O be o nagana eng?"
  
  O ile a leba thwii go leba Sehlareng sa Lefase.
  
  
  LESOMEPEDI
  
  
  
  SEFARE SA LEFATSHE, SWEDEN
  
  
  Gomme ba tsoga. Drake o ile a petšha gore Sehlare sa Lefase se be se le kgale kudu e bile se tiile moo makala a sona a swanetšego go ba a be a le a mantši e bile a tiile. Gatee-tee ge o amogetše gore o namela sehlare seo se bego se thulametse e le ka kgonthe, fisiks e be e se ya bohlokwa le gatee.
  
  "Go fo swana le go ba mošemane gape," Drake o ile a kgothaletša Ben, a mo kgothaletša ka lebelo ntle le go mo dira gore a tšhoge. "Ga se ya swanela go ba bothata go wena, Blakey. Na o lokile, Kennedy?
  
  Mo-New York e bile wa mafelelo go namela, a swere sethunya se se šupa ka tlase ga gagwe. Ka mahlatse, go lekana mo gogolo ga makala le matlakala a Sehlare sa Lefase go ile gwa uta tšwelopele ya tšona.
  
  "Ke nametše mahlaka a mmalwa nakong ya ka," a realo ka pelo ye bofefo.
  
  Ben o ile a sega. Pontšo e ntle. Drake o ile a leboga Kennedy ka setu, a thoma go ikwa a le kaone le go feta gore o be a le gona.
  
  Damn it, a nagana. O nyakile a tlaleletša ka gore: ka thomong ye.Re tla boela polelosemmotwana ya kgale ka nako ya ka fase ga beke.
  
  Drake o ile a namela go tloga lekaleng go ya go le lengwe, a ya godimo le godimo, a dutše goba a ema a nametše lekala le tee gomme ka nako ye e swanago a fihlelela le lengwe. Kgatelopele e be e le ka lebelo, e lego seo se bego se bolela gore matla a bona a karolo ya ka godimo ya mmele a ile a tšea nako e telele go feta kamoo go bego go letetšwe ka gona. Lega go le bjalo, mo e ka bago seripa-gare sa tsela, Drake o ile a lemoga gore Ben o be a fokola.
  
  "Na Tweenie o a lapa?" - o ile a botšiša gomme a bona go ipoeletša gabedi ka pela ga maitapišo. Nako le nako Kennedy o be a thuntšha kulo ka makala. Ka makga a mabedi ba ile ba kgona go bona manamelo a leswika a rotoga kgauswi le bona, eupša ga se ba bona pontšho ya bao ba ba hlomarelago.
  
  Mantšu a a kwagala go bona. "Mo-Leisemane ke Matt Drake." Lešole la peleng la SAS le kile la kwa lentšu leo le kgopamego ka segalo se matla sa Sejeremane, seo, bjalo ka ge tlhaologanyo ya gagwe ya botshelela e mmoditše, e swanetšego go ba ya monna yo a aperego seaparo se sešweu. Monna yo a mmonego gabedi pele o amogela dilo tšeo di utswitšwego.
  
  Nako ye nngwe o ile a kwa, "SRT e a fedišwa" Lentšu la go goga e be e le la Milo, le utolla nako ya gagwe ya go feta, le utolla yuniti yeo ba e bolokilego e le sephiri le ka gare ga SAS. Ke mang ka leina la tše kgethwa ka moka e be e le mošemane yo?
  
  Dithunya arola makala a boima. Drake o ile a ema go se nene go beakanya mokotla wa mokokotlo wo o nago le matlotlo ao a sepelago ka gare, ke moka a lemoga lekala le le sephara leo a bego a le lebeletše. E nngwe yeo e ilego ya fihla mo e nyakilego go ba lefelong la manamelo moo ba bego ba khuditše go lona pejana.
  
  "Ka kua," a šupa Ben. "Namela lekala gomme o sepele... ka lebelo!"
  
  Ba be ba tla ba ba sa apara mo e ka bago metsotso e mebedi. Go tloša nako ya go makala le ya go arabela, yeo e sa dutšego e tlogetše ka godimo ga motsotso wa kotsi e feteletšego.
  
  Ben e bile wa mathomo go tloga lefelong la go šireletša, Drake le Kennedy motsotswana ka morago, ka moka ba tlola ka diatla tša bona gomme ba khukhunela go bapa le lekala go leba manamelong. Ge ba be ba bonwa, Kennedy o ile a ba rekela metsotswana e bohlokwa ka go thuntšha go thuthupa ga lloto, a phunya mekoti bonyenyane mohlaselwa o tee wa lebitla yo a se nago mahlatse.
  
  Gomme bjale ba bone gore Milo ka nnete o rometše taelo ya go kitima godimo ga manamelo. Banna ba bahlano. Gomme sehlopha se be se le lebelo. Ba tla fihla mafelelong a lekala pele ga Ben!
  
  Mongongoregi! Ba be ba sa eme sebaka.
  
  Ben le yena o ile a bona se gomme a thothomela. Drake o ile a goeletša tsebeng ya gagwe ka gore: "Le ka mohla o se ke wa ineela! Le gatee!"
  
  Kennedy o ile a goga sethunya gape. Banna ba babedi ba ile ba wa: yo mongwe o ile a fofela ka moleteng, yo mongwe a mo swara lehlakore gomme a goeletša. O ile a e pitlela gape, gomme ka morago Drake a kwa makasine o fela.
  
  Majeremane a mabedi a ile a šala, eupša bjale a be a eme a lebane le bona, a swere dibetša tša ona ka go itokišetša. Drake o ile a dira sefahlego se se thata. Ba ile ba lahlegelwa ke lebelo.
  
  "Ba thuntšhe!" Lentšu la Milo le ile la kwagala. "Re tla lebelela ka gare ga ditlakala tlase mo."
  
  Segalo se matla sa Sejeremane se ile sa thoma gape gore: "Nein!" "Der Lerumo! "Der Lerumo!"
  
  Megopo ya dithunya ga se ya ka ya thekesela. Yo mongwe wa Majeremane o ile a kwera ka gore: "Gagaba, maeba a manyenyane. Etla mo."
  
  Ben o ile a sepela ka go nanya. Drake o be a bona magetla a gagwe a šikinyega. "Ntshepe," a hweshetša tsebeng ya mogwera wa gagwe gomme a gatelela mešifa ye mengwe le ye mengwe. O be a tla tlola gateetee ge Ben a fihla mafelelong a lekala, papadi ya gagwe e nnoši e be e le go hlasela le go diriša sete ya gagwe ya bokgoni.
  
  "Ke sa na le thipa," Kennedy a ngunanguna.
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo.
  
  Ben o ile a fihla mafelelong a lekala. Majeremane a ile a leta ka go iketla.
  
  Drake o ile a thoma go tsoga.
  
  Ke moka, bjalo ka ge eka ka gare ga mouwane, Majeremane a ile a fofela ka thoko, bjalo ka ge eka a ile a thulwa ke torpedo. Mebele ya bona, e gagogile e bile e tšholotšwe madi, e ile ya kgoromeletša go tloga lebotong gomme, e kolobile, ya kgokologela fase ka moleteng bjalo ka koloyana.
  
  Dimithara tše mmalwa ka godimo ga lekala, moo manamelo a bego a kobegile, go be go eme sehlopha se segolo sa banna bao ba nago le dibetša tše boima. Yo mongwe wa bona o be a swere sethunya sa tlhaselo sa AK-5 seo se sa dutšego se kgoga.
  
  "Mo-Sweden," Drake o ile a lemoga sebetša seo e le seo se dirišwago ka tlwaelo ke madira a Sweden.
  
  Go hlaboša lentšu, a re, "Damn timing."
  
  
  LESOMETHARO
  
  
  
  MOTHEO WA SESOLE, SWEDEN
  
  
  Ka phapošing yeo ba ilego ba ikhwetša ba le go yona-phapoši ya spartan ya lesomepedi ka lesomepedi yeo e nago le tafola le lefasetere leo le nago le leqhwa-e ile ya bušetša Drake morago mengwaga ye mmalwa.
  
  "Iketle," a kgotla matsogo a mašweu a Ben. "Lefelo le ke lefelo la go bolokela dilo tše di tlwaelegilego la tša bohlabani. Ke bone diphapoši tša hotele tše mpe kudu, mogwera, ntshepe."
  
  "Ke bile difoleteng tše mpe kudu." Kennedy o be a bonagala a iketlile, a tlwaetša mohlankedi wa maphodisa mošomong woo.
  
  "Marapo a mošemane yo mongwe?" Drake o ile a emiša sefahlego.
  
  "Ka nnete. Ka lebaka la eng?"
  
  "Oo, ga go selo." Drake o ile a bala go fihla go lesome menwaneng ya gagwe, ke moka a lebelela fase bjalo ka ge eka o be a le kgauswi le go thoma go šoma ka menwana ya gagwe ya maoto.
  
  Ben o ile a gapeletša go myemyela mo go fokolago.
  
  "Bona, Ben, ke a dumela gore go be go se bonolo mathomong, eupša o bone ka fao mošemane yoo wa Sweden a ilego a dira megala. Re lokile. Anyway, re hloka go boledišana go se nene. Re lapile."
  
  Lebati le ile la bulega gomme mong wa bona, mo-Sweden yo a agilwego gabotse yo a nago le moriri o motsothwa le go lebelela mo go thata bjalo ka manala mo go bego go tla dira gore gaešita le Shrek a fetoge yo mošweu, a kgokologa go putla lebato la sekontiri. Gatee ge ba thopilwe gomme Drake a hlalositše ka kelohloko gore ke bomang le gore ba dira eng, monna yo o ile a itsebiša bjalo ka Thorsten Dahl gomme ka morago a sepela go ya ka lehlakoreng la kgole la helikopotara ya gagwe go dira megala ye mengwe.
  
  "Matt Drake," a realo. "Kennedy Moore o ile a re. Le Ben Blake le yena. Mmušo wa Sweden ga o na ditleleimi kgahlanong le wena..."
  
  Drake o ile a tšhošwa ke segalo, seo e bego e se sa Sweden le gatee. "O ya go se sengwe sa dikolo tšeo tša marete a go phadima, Dal? Eton goba se sengwe sa go swana le seo?"
  
  "Lerete le le phadimago?"
  
  "Dikolo tšeo di godišago bahlankedi ba tšona ka lešika, tšhelete le kgodišo. Ka nako e swanago, o ile wa ya bokgoning, bokgoning le phišego."
  
  "Ke nagana gore go bjalo." Segalo sa Dahl se be se lekana.
  
  "Kgolo. Go lokile... ge e le gore ke ka moka..."
  
  Dahl o ile a emiša seatla sa gagwe mola Ben a be a fa Drake tebelelo ya go kgopišwa. "Tlogela go ba pudi ya sehlabelo, Mat. Go fo ba o le molemi wa Yorkshire yo makgwakgwa ga go bolele gore ba bangwe ka moka ke setlogolo sa bogoši, na ga go bjalo?"
  
  Drake o ile a lebelela mohiri wa gagwe ka go tšhoga. Kennedy o dirile tšhišinyo ya "go e lahlela". Ke moka gwa tla monaganong wa gagwe gore Ben o hweditše selo se sengwe thomong ye seo se tlogago se mo goketša, gomme o be a nyaka tše dingwe.
  
  Dahl o itše: "Ke tla thabela go abelana tsebo, bagwera. Ruri nka rata go dira bjalo."
  
  Drake e be e le ka moka bakeng sa go abelana, eupša bjalo ka ge ba bolela, tsebo ke matla, gomme o be a leka go hwetša tsela ya go hwetša thekgo go tšwa mmušong wa Sweden mo.
  
  Ben o be a šetše a itokišeletša kanegelo ya gagwe ka ga Dikarolwana tše Senyane tša Odin le Lebitla la Badimo ge Drake a mo šitiša.
  
  "Bonang," a realo. "Nna le mošemane yo, gomme bjale mohlomongwe Gronk, re dihlogo tša ditaba tša disenthimithara tše seswai lenaneong le lengwe la go bolaya..."
  
  "Ga ke gronk, wena lerete la Seisemane." Kennedy seripa se ile sa tsoga maotong a gagwe.
  
  "Ke kgahlilwe ke gore o tseba lentšu le." Drake o ile a theola mahlo a hae. "Ke maswabi. Ke jargon. Le ka mohla ga e go tlogele." O ile a gopola mantšu a Alison a go arogana: o tla dula o le SAS.
  
  O ile a ithuta diatla tša gagwe, a sa khupeditšwe ke mabadi a ntwa ya gagwe le Milo le go namela Sehlare sa Lefase, gomme a nagana ka dikarabelo tša gagwe tša ka pela le tše di nepagetšego matšatšing a mmalwa a go feta.
  
  O be a nepile gakaakang.
  
  "Gronk ke eng?" - Ben o ile a makala.
  
  Dahl o ile a dula fase setulong sa tšhipi e thata gomme a gata dibutšwana tša gagwe tše boima tafoleng. "Mosadi yo...uh..."a thabelago go ba le bašomi ba sešole." - o ile a araba ka tsela ya bodiplomate.
  
  "Tlhaloso ya ka ka noši e be e tla ba makgwakgwa go se nene," Drake a gadima Ben, ke moka a re, "Lenaneo la go bolaya. Majeremane a nyaka gore re hwile ka baka la bosenyi bjo bo sa dirwago. O ka thuša bjang, Dahl?"
  
  Mosweden ga se a ka a araba ka nakwana, o ile a fo lebelela ka lefasetere la leqhwa lefelong leo le apešitšwego ke lehlwa le ka kua ga lona, maswikeng ao a phuhlamago ao a ilego a rotoga a nnoši ka morago ga lewatle leo le befetšwego.
  
  Kennedy a re, "Dal, ke lephodisa. Ke be ke sa tsebe ba babedi ba go fihla matšatšing a mmalwa a go feta, eupša ba na le dipelo tše dibotse. Ba tshepe."
  
  Dahl o ile a dumela ka hlogo. "Botumo bja gago bo go etelela pele, Drake. Se sebotse le se sebe ka yona. Re tla go thuša, eupša pele-" a dumela ka hlogo go Ben. "Tšwela pele".
  
  Ben o ile a tšwela pele bjalo ka ge eka ga se a ke a šitišwa. Drake o ile a utswa go gadima Kennedy gomme a bona a myemyela. O ile a lebelela thoko, a tšhogile ka mabaka a mabedi. Sa mathomo, go šupa ga Dahl botumo bja gagwe, gomme sa bobedi, go thekgwa ga Kennedy ka potego.
  
  Ben o ile a fetša. Dahl o itše: "Majeremane ke mokgatlo o mofsa go tše ka moka, wo o sa kago wa re lemoga go fihla tiragalo yeo kua York."
  
  "Mpsha?" Drake a realo. "Ba lokile." Gomme e rulagantšwe gabotse kudu; e laolwago ke poifo le tayo ya tšhipi. Gomme ba na le karata ya trump ye kgolo go mošemane yo a bitšwago Milo - American Special Forces, go bonagala. Lekola sehlogo."
  
  "Re tla dira." Ditaba tše dibotse ke gore re na le tsebišo ka ma-Canada."
  
  "Na o e beile leihlo?"
  
  "Ee, eupša a na le leeme, a se na maitemogelo e bile a lewa ke bodutu," Dahl o ile a gadima ka sephiring go ya Kennedy. "Tswalano ya mmušo wa Sweden le mmušo wa gago o mofsa wa Obama ga se seo nka se bitšago maemo a pele. " .
  
  "Tshwarelo ka seo," Kennedy a itira pososelo, ke moka a lebelela go dikologa ka go šupa. "Theeletša, dude, ge re tlo ba mo lebakanyana, o nagana gore re ka hwetša se sengwe sa go ja?"
  
  "E šetše e lokišitšwe ke moapei wa rena wa sous," Dahl o ile a apara pososelo ya bofora ge a arabela. "Eupša ka hlogo, go tla ba le di-burger le ditšhipi kgauswinyane."
  
  Molomo wa Drake o ile wa nošetša. O be a sa kgone go gopola nako ya mafelelo yeo a ilego a ja.
  
  "Ke tla go botša seo nka se kgonago. MaCanada a thomile bophelo bjalo ka borapedi bja sephiri bjo bo ineetšego go Viking - Eric the Red. O se ke wa sega, dilo tše di gona e le ka kgonthe. Batho ba ba diriša cosplay go diragatša gape ditiragalo, dintwa gaešita le maeto a lewatle ka mehla."
  
  "Ga go na kotsi ya kgonthe go yona," Ben o ile a kwagala a itšhireletša ganyenyane. Drake o ile a boloka nugget ye e makatšago bakeng sa ka morago.
  
  "E sego le gatee, Mna Blake. Cosplay e tlwaelegile, e thabelwa ke batho ba bantši dikopanong lefaseng ka bophara, gomme e thomile go tlwaelega kudu ge nywaga e dutše e e-ya. Eupša tshenyo ya kgonthe e thoma ge rakgwebo wa dibilione e e-ba moetapele wa mehleng yeno wa borapedi bjo gomme ka morago a lahlela diranta tše dimilione ka gare ga lesale."
  
  "E ba boithabišo bjo bo bjalo bjo bo sa tshwenyegego-"
  
  "Sa šetšego selo". Dahl o ile a fetša ge lebati le bulega. Drake o ile a lla ge sebjana sa maemo a godimo sa burger le ditšhipi se bewa ka pele ga gagwe. Monkgo wa dieie o be o le wa bomodimo go mpa ya gagwe yeo e swerwego ke tlala.
  
  Dahl o ile a tšwela pele ge ba dutše ba eja: "Rakgwebo wa mo-Canada yo a bitšwago Colby Taylor o ile a neela bophelo bja gagwe go Viking yo a tumilego, Erik the Red, yoo, bjalo ka ge ke kgodišegile gore o a tseba, a ilego a kotama Canada kapejana ka morago ga go utollwa ga Greenland. Go tšwa nyakišišong ye go ile gwa belegwa go kgahlwa ga manic ka dinonwane tša Norse. Dinyakišišo, go epolla, dikutollo. Go tsoma mo go sa felego. Monna yo o ile a hwetša bokgobapuku bja gagwe ka noši gomme a leka go reka dingwalwa ka moka tšeo di bego di le gona tša Scandinavia."
  
  "Ke mošomo wa bohlanya," Kennedy a realo.
  
  "Dumela. Eupša "nate" yeo e thekgago ka ditšhelete "mašole a tšhireletšo" a gagwe - bala seo bjalo ka madira. Le gona o dula a le poraebete ka mo go lekanego gore a dule a le ka tlase ga radar ya batho ba bantši. Leina la gagwe le ile la tšwelela gape le gape go theoša le mengwaga mabapi le Dikarolwana tše Senyane tša Odin, ka fao ka tlhago bohlale bja Sweden bo be bo dutše bo mo folaga bjalo ka "motho wa kgahlego".
  
  "O utswitše Pere," a realo Drake. "O a tseba se, akere?"
  
  Mahlo a Dahl ao a phatlaletšego a be a bontšha gore ga se a dira se. "Bjale re a tseba."
  
  "O ka se kgone go mo swara?" Kennedy o ile a botšiša. "Ka pelaelo ya bohodu goba selo se sengwe sa go swana le seo?"
  
  "Mo nagane bjalo ka yo mongwe wa... dihlopha tša gago tša disenyi. Baetapele ba gago ba Mafia goba Triad. He"s untouchable-monna yo a lego ka godimo-ga bjale."
  
  Drake o ile a rata maikutlo ao a akaretšwago. O ile a botša Dahl ka go tšea karolo ga Alicia Miles gomme a botša Dahl kanegelo ye ntši ya ka morago yeo a bego a dumeletšwe go e utolla.
  
  "Ka gona," a realo ge a fetša. "Na re na le mohola goba eng?"
  
  "Ga se ye mpe," Dahl o ile a dumela ge lebati le bulega gape gomme monna yo mogolo yo a nago le boya bjo bo koto ka mo go makatšago bja moriri o motelele le ditedu tša go ba le dihlašana a tsena. Go Drake o be a bonagala e le Viking ya mehleng yeno, yeo e tšofetšego.
  
  Dahl o ile a dumela ka hlogo. "Oo, ke be ke go emetše, moprofesara. E re ke tsebiše Moprofesara Roland Parnevik," a myemyela. "Setsebi sa rena sa dinonwane tša Norse."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo, ke moka a bona Ben a lekanyetša monna yo mofsa bjalo ka ge eka ke mophenkgišani wa lerato. Bjale o ile a kwešiša lebaka leo ka lona Ben a bego a rata thomo ye ka sephiring. O ile a phaphatha mogwera wa gagwe yo mofsa legetleng.
  
  "Go lokile, mošemane wa lapa la rena mo e ka no se be moprofesara, eupša ruri o tseba tsela ya gagwe go dikologa Inthanete-mohuta wa kalafo ya mehleng yeno go bapetšwa le dilo tša kgale, akere?"
  
  "Goba ye kaone ya mafase ka bobedi," Kennedy a šupa ka foroko ya gagwe ka mahlakoreng ka bobedi ao go bolelwago ka ona.
  
  Lehlakore la Drake la go nyatša le ile la bala gore Kennedy Moore a ka laola thomo ye ka tsela yeo e bego e tla phološa mošomo wa gagwe. Ka mo go makatšago, lehlakore le boleta le be le rata go bogela dikhutlo tša molomo wa gagwe di tšwelela godimo ge a myemyela.
  
  Mošemane o ile a kgopša ka phapošing, a swere letsogo le le tletšego ka mangwalo a go phuthwa gomme a lekalekanya dipuku tše mmalwa tša go ngwalela dintlha godimo ga mokgobo. O ile a lebelela go dikologa, a lebelela Dahl ka mahlo a go tšhoša bjalo ka ge eka ga a kgone go gopola leina la lešole, ke moka a lahlela morwalo wa gagwe tafoleng.
  
  "E gona," a realo, a šupa le lengwe la mangwalo a go phuthwa. "Yo a swanago. Nonwane ke ya nnete... go no swana le ge ke go boditše dikgweding tše di fetilego."
  
  Dahl o ile a ntšha lengwalo la go phuthwa leo le bontšhitšwego ka go atlega. "O bile le rena beke, moprofesara. Beke feela."
  
  "O... o na le bonnete?"
  
  "Oo, ke na le bonnete." Segalo sa Dahl se be se fetiša tekanyo e makatšago ya go se fele pelo.
  
  Lešole le lengwe le ile la tsena ka mojako. "Morena. "Ye," a dumela ka hlogo go Ben, "e be e lla ka go se kgaotše. Hela tiden...mmm...e sa kgaotše." Go ile gwa latela go myemyela. "Yo ke mmagwe."
  
  Ben o ile a tlolela godimo motsotswana ka morago gomme a tobetša konotswana ya go daela ka lebelo. Drake o ile a myemyela ka lerato, mola Kennedy a be a bonagala a le bošoro. "Modimo, nka nagana ka ditsela tše ntši kudu tša go senya mošemane yo."
  
  Dahl o ile a thoma go bala go tšwa lengwalong la go phuthwa gore:
  
  "Ke kwele gore o hwile kua Ragnarok, a jelwe ka mo go feletšego ke pheletšo ya gagwe. Ka phiri-monna Fenrir - kile a retelehela ke ngwedi.
  
  Gomme ka morago Thor le Loki ba robala ba tonya kgauswi le yena. Badimo ba bagolo gare ga medimo ye e sa balegego, maswika a rena kgahlanong le lephoto.
  
  Dikarolwana tše senyane di ile tša phatlalala go fihla phefong ditseleng tša Volva e tee ya Therešo. O se ke wa tliša dikarolo tše Ragnarok goba wa ipea kotsing ya bofelo bja lefase.
  
  Go ya go ile le tla boifa se, ntheetšeng, bana ba batho, gobane go šilafatša lebitla la Badimo ke go thoma Letšatši la go Bala."
  
  Dahl o ile a šikinya magetla. "Bjalo bjalo." Gomme bjalobjalo. Gomme bjalobjalo. Ke šetše ke hweditše moko wa yona go tšwa go mošemane wa mma ka kua, moprofesara. Go bonagala Web e tloga e le matla go feta Scroll. Le ka lebelo."
  
  "O na le yona? Go lokile, bjalo ka ge ke boletše... Dikgwedi, Torsten, dikgwedi. Le gona ke ile ka hlokomologwa ka nywaga e mentši. Esita le institutionalized. Lebitla le be le dutše le le gona, le a tseba, ga se la no phethagala kgweding ya go feta. Agnetha o mphile lengwalo le la go phuthwa mengwageng ye masometharo ya go feta, gomme bjale re kae? Hm? Na re felotsoko?
  
  Dahl o ile a leka ka gohle go dula a iketlile. Drake o ile a tsena ditaba gare. "O bolela ka Ragnarok, Moprofesara Parnevik. Lefelo leo le sego gona."
  
  "E sego gape, mong wa ka. Eupša ka letšatši le lengwe - ee. Se ruri se be se le gona ka nako e nngwe. Go sego bjalo, Odin, Thor le Badimo ba bangwe ka moka ba hwile kae?"
  
  "Na o dumela gore di be di le gona ka nako yeo?"
  
  Mošemane yo o ile a tloga a goeletša ka gore: "Ke therešo!"
  
  Lentšu la Dahl le ile la homola. O itše: "Ga bjale, re emiša go se dumele."
  
  Ben o ile a boela tafoleng, a tsenya mogalathekeng wa gagwe ka potleng. "Bjale o tseba ka Valkyries?" a botšiša ka sephiri, a lebelela Drake le Kennedy ka bohwirihwiri. "Na o a tseba gore ke ka lebaka la eng e le lehlwa la mphapahlogo wa Odin?"
  
  Dahl o ile a no bonagala a tennwe. Mothaka o ile a panya mahlo gomme a dikadika. "Se... se... lehlwa ka... se... eng?"
  
  
  LESOMENNE
  
  
  
  MOTHEO WA SESOLE, SWEDEN
  
  
  Ben o ile a myemyela ge phapoši e thoma go homola. O itše: "Ye ke thekethe ya rena ya go tsena." "Le tiišetšo ya ka ya tlhompho. Dinonwaneng tša Norse go bolelwa nako le nako gore Valkyries "e ya mafelong a Badimo. " Bona - e gona."
  
  Kennedy o ile a kgotla foroko ya gagwe poleiting ya gagwe. "Go ra go reng?"
  
  "Ba bontšha tsela," Ben a realo. "O ka kgoboketša diripana tše senyane tša Odin nakong ya Ragnarok ka kgwedi ka moka, eupša ke ma-Valkyry ao a bontšhago tsela ya go ya lebitleng la medimo."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Gomme o e bolokile go wena, akere?"
  
  "Ga go na motho yo a tsebago gore di-Valkyry di kae, Matt. Di ka gare ga kgoboketšo ya poraebete, ke Modimo fela yo a tsebago gore ke kae. Diphiri tša kua New York ke diripana tša mafelelo tšeo re nago le lefelo la tšona."
  
  Dahl o ile a myemyela ge Parnevik a be a tloga a hlasela mangwalo a gagwe a go phuthwa. Diphaephe tše tšhweu di ile tša fofa gohle gare ga ledimo la go ngunanguna. "Di-Valkyry. Di-valkyry tša go swana le. Ga go na. Moo - mohlomong. Ah, mo re yago. Hm."
  
  Drake o ile a tanya tlhokomelo ya Dahl. "Le kgopolo ya Apocalypse? Mollo wa dihele Lefaseng le diphedi ka moka di sentšwe, bj.bj. bjalobjalo."
  
  "Nka go botša nonwane e swanago bakeng sa mo e nyakilego go ba Modimo yo mongwe le yo mongwe ka gare ga pantheon. Shiva. Zeus. Sehlopha. Eupša, Drake, ge maCanada a ka hwetša lebitla le, ba tla le šilafatša, go sa šetšwe ditlamorago tše dingwe."
  
  Drake o ile a boela go Majeremane a hlanyago. "Go swana le bagwera ba rena ba bafsa," a dumela ka hlogo gomme a myemyela ganyenyane go Dahl. "Ga ke na kgetho..."
  
  "Dibolo kgahlanong le lebota." Dahl o ile a fetša mantra ye nnyane ya sešole gomme ba lebelelana.
  
  Ben o ile a inama ka mošola wa tafola go hwetša tlhokomelo ya Dahl. "Tshwarelo, mogwera, eupša re senya nako ya rena mo. Mphe laptop yeo. E re ke ye go sesa ka maphoto. Goba go kaone le go feta, re romele tseleng ya rena ya go ya Apole ye Kgolo gomme re tla sesa moyeng."
  
  Kennedy o ile a dumela ka hlogo. "O nepile." Nka thuša. Sepheo se se latelago se se kwagalago ke Musiamo wa Histori ya Setšhaba, gomme a re boleleng nnete, US ga se ya lokela."
  
  "Ke kanegelo yeo e tlwaelegilego," Dahl a realo. "Go kgoboketšwa ga batho go šetše go thomile." O ile a lebelela Ben ka kelohloko. "Na o ithaopela go thuša, lesogana?"
  
  Ben o ile a bula molomo wa gagwe, eupša ka morago a ema gannyane, bjalo ka ge eka o lemoga bohlokwa bja karabo ya gagwe. "Go lokile, re sa le lenaneong la go bolaya, akere? Gomme Leboto la Boroko le ka hiatus kgweding ye."
  
  "Mma o na le kiletšo ya mosepelo bakeng sa morutwana wa rena yo monyenyane?" Drake o ile a kgorometša.
  
  "Leboto la- ?" Dahl o ile a sosobana sefahlego. "Na ye ke klase ya tlwaetšo ya go hloka boroko?"
  
  "Ga go na taba." Bona seo ke se utolotšego go fihla ga bjale. Le SAS ya Matt. Kennedy ke lephodisa la New York. Ge e le gabotse re sehlopha se se phethagetšego!"
  
  Mahlo a Dahl a ile a tshesane, bjalo ka ge eka o be a ela phetho ya gagwe. O ile a thelela mogalathekeng wa Drake ka setu go putla tafola gomme a šupa skrine. "O tšere kae diswantšho tša di- rune mo seswantšhong se?"
  
  "Ka Moleteng. Go bapa le dikepe tše ditelele go be go na le morako wo o nago le diswantšho tše makgolo tše di betlilwego. Mosadi yo," a kgotla skrine, "o ile a khunama kgauswi le Odin ge a be a tlaišega Sehlareng sa Lefase. Na o ka fetolela mongwalo?"
  
  "Mo e ka bago Ee." E re mo - Odin le Velva - Heidi ba gafetšwe diphiri tša Modimo.Moprofesara bjale o nyakišiša se...." Dahl o ile a lebelela Parnevik ge a leka go kgoboketša mangwalo a gagwe ka moka a go phuthwa ka nako e tee.
  
  "Diphiri tsa Modimo". Mothaka o ile a retologa okare hellhound e ile ya kotama mokokotlong wa gagwe. "Goba diphiri tša badimo. Na o ka kwa nuance? Kwešiša? Ntumelele go feta." O ile a retologela mojakong wo o se nago selo gomme a nyamelela.
  
  Dahl o ile a ba botša gore: "Re tla le tšea." "Eupša tseba se. Ditherišano le mmušo wa gago ga se tša hlwa di thoma. Ka kholofelo se se tla hlokomelwa nakong ya sefofane sa rena. Eupša bjale re lebile New York ka mašole a lesomepedi a Mašole a Kgethegilego gomme ga go na tumelelo ya tšhireletšo. Re iša dibetša Musiamong wa Histori ya Setšhaba." O ile a khutša. "O sa nyaka go tla?"
  
  "SAS e tla thuša," Drake a realo. "Ba na le sehlopha seo se emego ka thoko."
  
  "Ke nagana gore ke tla leka go ikgokaganya le molaodi wa lefelo, go bona ge e ba re ka hwetša maotwana a mangwe a tloditšwe." Phetogo e nyamišago ya boitshwaro bja Kennedy ge a be a nagana ka go boela gae e be e bonagala. Drake o ile a itshepiša gateetee gore o tla mo thuša ge a ka kgona.
  
  Ntshepe, o be a nyaka go bolela. Ke tla go thuša go feta go se.Eupša mantšu a ile a hwa ka kgokgotheng ya gagwe.
  
  Ben o ile a koba menwana ya gagwe. "E no mpha I-pad goba se sengwe. Ka lebelo le legolo."
  
  
  LESOMEHLANO
  
  
  
  SEBAKA SA MOYA
  
  
  Sefofane sa bona se be se na le sedirišwa seo se bitšwago picocell, e lego tora ya megala ya cellular yeo e dumelelago gore megala ka moka ya cellular e dirišwe difofaneng. E hlokahala bakeng sa sesole sa mmuso, empa habeli hlokahala bakeng sa Ben Blake.
  
  "Hee sis, ke na le mošomo wa gago. O se ke wa botšiša. Theeletša, Karin, theeletša! Ke nyaka tshedimošo ka ga Musiamo wa Histori ya Setšhaba. Dipontšho, dilo tša Viking. Dipolane tša go dira dipolane. Bašomedi. Kudu-kudu bo-ra-mošomo. Gomme..." lentšu la gagwe la theoga di-octave tše mmalwa, "... dinomoro tša mogala."
  
  Drake o ile a kwa metsotswana e sego kae ya go homola, ka gona: "Ee, yo a lego New York! Ke ba bakae ba bona?... Ao... ka nnete? Go lokile, go lokile, kgaetšedi ye nnyane. Ke tla go fetišetša tšhelete ye nngwe go akaretša se. Ke a go rata".
  
  Ge mogwera wa gagwe a kgaola mogala, Drake o ile a botšiša gore, "Na o sa tšwa mošomong?"
  
  "O dula ka gae letšatši ka moka, mogwera. O šoma bjalo ka 'mošemane wa mafelelo' ka bareng ye e belaetšago. Mohlolo wa dipolitiki tša kgale tša Labour."
  
  Karin o ile a katana ka nywaga e šupago gore a hwetše lengwalo la thuto ya go rulaganya mananeo a khomphutha. Ge mmušo wa Labour o phuhlama mafelelong a pušo ya Blair, o ile a tlogela Yunibesithi ya Nottingham - mošomi yo a itshepago, yo a nago le bokgoni bjo bogolo - fela go utolla gore ga go na motho yo a mo nyakago. Go wa ga ekonomi go tsene.
  
  Tšwa Mothalong wa Yunibesithi - retologela ka go le letshadi go ya lefelong la go lahlela ditšhila, retologela ka go le letona go ya go boimana le thušo ya mmušo. Tswela pele thwii tseleng ya ditoro tše di robegilego.
  
  Karin o be a dula foleteng kgaufsi le bogare bja Nottingham. Balemaledi ba dihlare-tagi le matagwa ba be ba hira dithoto tšeo di e dikologilego. Ke ka sewelo a bego a tšwa ka ntlong mosegare gomme a namela thekisi ye e ka botwago go ya bareng moo a bego a šoma tšhift ya seswai go ya go bošegogare. Dinako tše di tšhošago kudu bophelong bja gagwe e bile ge a boela foleteng ya gagwe, leswiswi, mofufutšo wa kgale le menkgo ye mengwe ye e sa kgahlišego e mo dikologile, bosenyi bja go sepela bjo bo no emetšego go direga.
  
  Nageng ya bao ba rogilwego le bao ba hlokomologilwego, monna yo a dulago meriting ke kgoši.
  
  "Na o tloga o mo hloka bakeng sa se?" Go ile gwa botšiša Dahl, yo a bego a dutše ka lehlakoreng le lengwe la sefofane. "Goba..."
  
  "Bona, se ga se botho, molekane. Ke swanetše go tsepamiša kgopolo dilong ka Odin. Karin a ka tšea mošomo wa musiamo. Go kwagala ka mo go feletšego."
  
  Drake o ile a itirela mogala wa gagwe wa go daela ka lebelo. "A a šome, Dal. Ntshepe. Re mo go thuša."
  
  Wells o ile a arabela gatee-tee. "Go swara di-zed, Drake? Ke eng sa go direga?"
  
  Drake o ile a mo tliša go tseba.
  
  "Go lokile, mo ke seripa sa gauta ye e hlwekilego. Re ile ra tsena le Alicia Miles. O a tseba gore ke eng, Mat. O ka se tsoge o tlogile SAS ka nnete," a ema gannyane. "Aterese ya mafelelo yeo e tsebjago: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Jeremane? Eupša o be a na le ma-Canada."
  
  "Ee. Seo ga se sohle. O be a dula Munich le lesogana la gagwe - Milo Noxon yo a itšego - moagi yo a sa kgahlišego kudu wa Las Vegas, USA. Gomme ke mohlankedi wa peleng wa bohlale wa Marine. Se se kaone kudu seo Yankees e nago le sona go se nea."
  
  Drake o ile a nagana motsotswana. "Ke ka fao a bego a ntseba ka gona morago kua, ka Miles. Potšišo ke gore, na o ile a fetola mahlakore go mo tena goba go mo thuša?"
  
  "Karabo ga e tsebje. Mohlomongwe o ka mmotšiša."
  
  "Ke tla leka." Lebelela, re swere ka dibolo mo, Wells. Naa o nagana gore o ka ikgokaganya le bagwera ba gago ba kgale kua States? Dahl o šetše a ikopanya le FBI, eupša ba bapala ka nako. Re na le diiri tše šupago ka gare ga sefofane... gomme re batamela ka bofofu."
  
  "Na o a ba bota? Di- turnip tše? Na o nyaka gore banna ba rena ba hlwekiše go nyobana ga dihlopha tše di sa phemegego?"
  
  "Ke ma-Sweden. Gomme ee, ke a ba bota. Gomme ee, ke nyaka gore masogana a rena a tšee karolo."
  
  "Go molaleng". Wells o ile a šitiša kgokagano.
  
  Drake o ile a lebelela go dikologa. Sefofane e be e le se senyenyane eupša se na le phapoši. Mašole a Lesometee a Mašole a Kgethegilego a Lewatleng a ile a dula ka morago, a lounging, a otsela gomme ka kakaretšo a heckling yo mongwe le yo mongwe ka Seswedishe. Dahl o be a dula a bolela ka mogala go putla phapoši ya go sepela ge moprofesara a be a phutholla lengwalo la go phuthwa ka morago ga lengwalo la go phuthwa pele ga gagwe, a bea yo mongwe le yo mongwe ka kelohloko ka morago ga setulo sa gagwe, a lebelela diphapano tša bogologolo magareng ga therešo le ya boikgopolelo.
  
  Ka go la gagwe la nngele, Kennedy, gape a apere borokgo bja gagwe bja nomoro ya pele bjo bo se nago sebopego, o ile a letša mogala wa gagwe wa mathomo. "Na Mokapotene Lipkind o gona?... ah, mmotše gore ke Kennedy Moore."
  
  Go ile gwa feta metsotswana e lesome, ke moka: "Aowa. Mmotše gore a ka se kgone go mpitša gape. Se se bohlokwa.Mmotše gore ke ka ga tšhireletšo ya setšhaba, ge o nyaka, mo leletše mogala feela."
  
  Metsotswana e mengwe e lesome, ka morago: "Moore!" Drake o ile a kwa go bogola gaešita le go tšwa moo a bego a dutše gona. "Na se se ka se kgone go leta?"
  
  "Ntheeletše, molaodi wa sekepe, go tšweletše seemo. Sa pele, boledišana le Mohlankedi Swain go tšwa go FBI. Ke mo le Torsten Dahl go tšwa go SGG ya Sweden le mohlankedi wa SAS. Musiamo wa Histori ya Setšhaba o ka tlase ga tšhošetšo e lebanyago. Lekola dintlha gomme o mpitše gape ka pela. Ke hloka thušo ya gago."
  
  Kennedy o ile a tswalela mogala gomme a hemela godimo. "Bang - gomme phenšene ya ka e a fela."
  
  Drake o ile a lebelela sešupanako sa gagwe. Diiri tše tshela go fihlela e kotama.
  
  Mogalathekeng wa Ben o ile wa lla gomme a o swara. "Sesi?"
  
  Moprofesara Parnevik o ile a inama ka mošola wa phapoši ya go sepela, a swara lengwalo la go phuthwa leo le welego ka seatla sa gagwe seo se nago le methapo. "Potsanyane e tseba Valkyries ya yona." O ile a realo, a sa bolele le motho ka mo go kgethegilego. "Eupša di kae? Le Mahlo - ee, ke tla fumana Mahlo."
  
  Ben o ile a bolela. "Ntlha e kgolo, Karin. Nthomele ka imeile diswantšho tša musiamo gomme o nkabe phapoši ye. Ke moka o romele tsebišo ya mohlokomedi ka lengwalo le le arogilego. Hee kgaetšedi ye nnyane, re hi go mma le tate. Ke a go rata".
  
  Ben o ile a thoma gape go kgotla ga gagwe, ke moka a thoma go ngwala dintlha tše dingwe gape. O ile a goeletša ka gore: "Ke hweditše nomoro ya mohlokomedi wa musiamo." "Dal? O nyaka gore ke mo tšhoše masepa?"
  
  Drake o ile a thuba ka pososelo e sa dumelego ge mohlankedi wa tša bohlale wa Sweden a be a šišinya diatla tša gagwe ka letšhogo Aowa! Go be go le bose go bona Ben a bontšha boitshepo bjo bjalo. Geek e ile ya boela morago go se nene go fa motho yo a lego ka phapošing ye nngwe sebaka sa go hema.
  
  Mogala wa Kennedy o ile wa thunya ka koša. O ile a e bula ka pela, eupša e sego pele a swara sefofane ka moka ka seripa sa papadi yeo e sego ya go se šetše ya Goin" Down.
  
  Ben o ile a dumela ka hlogo ge nako e dutše e eya. "Botse. Phetolelo ya rena e latelago ya sekhurumetšo ka kgonthe."
  
  "Moore." Kennedy o ile a bea mogala wa gagwe godimo ga sepikara.
  
  "Ke eng sa go direga? Half a dozen marete di ile tša thiba tsela ya ka gomme ka morago tša mpotša, e sego ka tlhompho kudu, gore nko ya ka e se ke ya tsena ka gare ga mokero moo e bego e swanetše go ba gona. Se sengwe se ile sa dira gore dimpša tše kgolo ka moka di bogole, Moore, gomme ke petšha gore ke wena." O ile a ema gannyane, ke moka a re ka go nagana, "E sego la mathomo, ke a gopola."
  
  Kennedy o ile a mo nea phetolelo e khutsofaditšwego, yeo e ilego ya fela ka sefofane seo se tletšego ka Mašole a Lewatle a Sweden le sehlopha sa SAS seo se sa tsebjego tseleng, yeo ga bjale e lego sefofane sa diiri tše hlano go tšwa mobung wa United States.
  
  Drake o ile a ikwa a tšhogile. Diiri tše hlano.
  
  Motsotsong wo Dahl o ile a goeletša ka gore: "Tsebišo e mpsha! Ke sa tšwa go kwa gore ma-Canada a be a se a bile a le Sweden. Go bonagala ba ile ba gafa Sehlare sa Lefase le Lerumo gore ba tsepamiše kgopolo go Valkyries." O ile a šišinya hlogo a leboga ka lehlakoreng la Ben, a kgapeletša moprofesara yo a bego a nyenya sefahlego ka go lebanya. "Eupša... ba ile ba boa ba se na selo. Mokgoboketši yo wa poraebete o swanetše go ba motho wa nnete wa go ikarola... Goba..." Drake a šikinya magetla, "e ka ba sesenyi.
  
  "Neelo e ntle." Banna ke moo e bago e mpe le ge go le bjalo. Ma-Canada a itokišeletša go hlasela musiamo e sa le ka pela mesong ye ka nako ya New York."
  
  Sefahlego sa Kennedy se ile sa tšea ponagalo ya polao ge a be a theeleditše mong wa gagwe le Dahl ka nako e tee. "Ba šomiša letšatši," gateetee o ile a šišinya go mahlakore ka bobedi ge go mo hlaba. "Ditlatla tše tše di feletšego - le Majeremane, ga go pelaelo - di uta maikemišetšo a tšona a nnete ka morago ga letšatši la go nyobana."
  
  Ben o ile a lebelela godimo. "Ke lahlegetšwe ke tsela."
  
  Drake o ile a mo boeletša. "Ke letšatšikgwedi lefe?"
  
  Dahl o hlalositše gore: "Ge re kotama New York, e tla ba mo e ka bago ka iri ya seswai mesong ka September 11th."
  
  
  LESOMETSHELA
  
  
  
  SEBAKA SA MOYA
  
  
  Go šetše diiri tše nne. Sefofane se ile sa tšwela pele se duma leratadimeng leo le nago le maru.
  
  Dahl o rile, "Ke tla leka FBI gape. Eupša go a makatša. Ga ke kgone go feta maemo a a netefatšo. Ke lebota la leswika la go hlabja. Ben - bitsa mookameli. Drake ke mookamedi wa gago wa kgale. Sešupanako se a lla banna, gomme ga re kae. Iri ye e nyaka tšwelopele. Eya."
  
  Kennedy o ile a lopa mong wa gagwe ka gore: "Masepa go Thomas Caleb, Lipkind," a realo. "Se ga se amane le yena goba mošomo wa ka wa go hlabja. Ke go botša seo FBI, CIA, le ditlatla tše dingwe ka moka tša ditlhaka tše tharo di sa di tsebego. Ke a kgopela..." a ema gannyane, "Ke nagana gore ke go kgopela gore o ntshepe."
  
  "Marete a ditlhaka tše tharo," Ben a ngunanguna. "Ka bohlale".
  
  Drake o be a nyaka go batamela Kennedy Moore gomme a nee mantšu a mangwe a kgothatšo. Moagi yo a bego a le ka go yena o be a nyaka go mo gokarela, eupša lešole le ile la mo gapeletša go dula kgole.
  
  Eupša baagi ba setšhaba ba ile ba thoma go fenya ntwa ye. Pele, o be a šomišitše lentšu "gronk" go mo "tame", go lwantšha tlhase yeo e golago ya maikutlo yeo a e lemogilego, eupša ga se ya šoma.
  
  Wells o ile a araba mogala wa gagwe. "Bolela bjale".
  
  "Go theeletša Taylor gape? Lebelela gore re kae, mogwera? Na o sa dutše o re kgodišitše gore re tsene sebakeng sa difofane sa United States?"
  
  "Go lokile... ee... gomme aowa. Ke šomana le di-ream tša thepi e khubedu ya bureaucracy, Drake, gomme ga e tsene diropeng tša ka-" O ile a leta motsotswana, ke moka a sega ka go nyamišwa. "Yeo e be e le tšhupetšo ya May, molekane. Leka go sepedišana."
  
  Drake o ile a myemyela ka go se rate. "Damn wena, Wells. Theeletša, kopanya tiro ya gago bakeng sa thomo ye - re thuše - gomme ke tla go botša ka sehlopha sa ditšhila kudu ka Hong Kong seo Mai a kilego a šoma ka sephiring go sona, seo se bitšwago Spinning Top.
  
  "Nnyobe, seo se kwagala se kgahliša. O godimo ga yona, mogwera. Bona, re tseleng, dilo ka moka di lokile go ya ka melao ka moka, gomme batho ba ka ka mošola wa letamo ga ba na mathata ka se."
  
  Drake o ile a kwa a le 'eupša'. "Ee?"
  
  "Motho yo a lego mmušong o gana ditokelo tša go kotama gomme ga go na motho yo a kilego a kwa ka sefofane sa gago, gomme seo, mogwera wa ka, se nkga bomenetša bja ka gare."
  
  Drake o ile a mo kwa. "Go lokile, dula ke phatlalatša." Go tobetsa konotswana ka bonolo go ile gwa fediša mogala.
  
  O ile a kwa Kennedy a re, "Tlase ke ye e loketšego, Mokapotene. Ke kwa dipoledišano mo tšeo di bolelago ka leano. Eba... hlokomela, Lipkind."
  
  O ile a tswalela mogala wa gagwe. "Go lokile, o a hlaba, eupša o ntšea ka lentšu la ka. O romela baanegwa ba bantši ba bathobaso le bašweu sefaleng ka mo go kgonegago, ka go itshwara. Gomme o tseba motho yo mongwe ka ofising ya Selegae ya Tšhireletšo ya Naga," a realo, a boreletša blouse ya gagwe ye boleta. "Dinawa di a tšhologa."
  
  Modimo, Drake a nagana. Go na le shitload ya firepower yeo e lebilego ka musiamong wo.Go lekane go thoma ntwa ya go hlabja. Ga se a bolela selo ka go hlaboša, eupša a lebelela sešupanako sa gagwe.
  
  Go šetše diiri tše tharo.
  
  Ben o be a sa dutše a akaretšwa le mohlokomedi wa dilo: "Bonang, ga re bolele ka mpshafatšo e kgolo mo, re fo huduša pontšho. Ga go nyakege gore ke go botše gore musiamo o mogolo gakaakang, mong wa ka. E no e šuthiša gomme dilo ka moka di tla loka. Ee... SGG... Madira a Kgethegilego a Sweden. FBI e tsebišwa ka gore re bolela...aowa ! O se ke wa emela gore ba letše mogala. O ka se kgone go dikadika."
  
  Ka gona, metsotswana e lesomehlano ya go homola: "Na ga se wa ka wa kwa ka SGG? Go lokile, Google it!" Ben o ile a šupa mogala wa gagwe ka go hloka kholofelo. "O a ema," Ben a realo. "Ke no e tseba. O ile a bolela ka go efoga, bjalo ka ge eka o be a sa kgone go tla ka mabaka a lekanego."
  
  "Theipi ye nngwe ye khubedu." Drake o ile a šupa Dahl. "Se se fetoga go phulega ga bolwetši ka pela."
  
  Go ile gwa ba le setu se segolo, ke moka mogalathekeng wa Dahl wa lla. Ge a araba a re: "Oh Modimo wa ka." "Modiredi wa Dipalopalo tša Den."
  
  Drake o ile a dira sefahlego go Kennedy le Ben. "Tonakgolo".
  
  Go ile gwa bolelwa mantšu a mmalwa a tlhompho, eupša a bolela ka go lebanya, ao a ilego a nweletša tlhompho ya Drake go Thorsten Dahl. Mohlankedi wa madira a kgethegilego o ile a botša mong wa gagwe seo se diregilego. Drake o be a kgodišegile ka mo go nyamišago gore o tla feleletša a rata mošemane yo.
  
  Dahl o ile a fediša mogala gomme ka morago a tšea motsotswana go kgoboketša dikgopolo tša gagwe. Mafelelong o ile a lebelela godimo gomme a retologela sefofaneng.
  
  "Ka go lebanya go tšwa go leloko la kabinete ya mopresidente, baeletši ba gagwe ba kgauswi," Dahl o ba boditše. "Sefofane se se ka se dumelelwa go kotama."
  
  
  * * * .
  
  
  Go šetše diiri tše tharo.
  
  "Ba be ba ka se tsebiše mopresidente," Dahl a realo. "Washington, D.C. le Capitol Hill di tsene ka gare ga se, bagwera ba ka. Tona ya Mmušo e re bjale e fetogile ya lefase ka bophara, e le maanomabe ka tekanyo ya boditšhabatšhaba, gomme ga go na yo a tsebago gore ke mang yo a thekgago mang. Se se nnoši," a realo, a sosobana sefahlego, "se bolela ka bohlokwa bja thomo ya rena."
  
  "Screw sehlopha," Drake a realo. "Se ke seo re bego re se bitša go palelwa mo gogolo."
  
  Go sa le bjalo, Ben o ile a leka gape go ikgokaganya le mohlokomedi wa Musiamo wa Histori ya Setšhaba. Seo a se hweditšego feela e be e le voicemail. O ile a re: "Go fošagetše." "O be a swanetše go ba a lekole selo se sengwe mo nakong ye." Menwana ya Ben yeo e nago le bokgoni e ile ya thoma go fofa gatee-tee godimo ga khiiboto ya kgonthe.
  
  O ile a bolela ka go hlaboša gore: "Ke na le kgopolo." "Ke rapela Modimo gore ke fošitše."
  
  Ke moka Wells o ile a letša mogala gape, a hlalosa gore sehlopha sa gagwe sa SAS se ile sa kotama ka sephiring lepatlelong la difofane leo le tlogetšwego kua New Jersey. Sehlopha se ile sa leba toropong ya New York, se sepela ka tsela le ge e le efe yeo e nyakegago.
  
  Drake o ile a hlahloba nako. Diiri tše pedi pele o kotama.
  
  Gomme ka morago Ben o ile a goeletša ka gore: "Otla leswao!" Bohle ba ile ba tlola. Gaešita le mašole a lewatle a Sweden a ile a mo nea tlhokomelo ya ona e feletšego.
  
  "Ke mo!" - a goeletša. "E phatlaletše gohle inthaneteng ge o na le nako ya go lebelela." O ile a šupa skrine ka bogale.
  
  "Colby Taylor," a realo. "Rabilione wa Canada ke moabi yo mogolo kudu Musiamong wa Histori ya Setšhaba le yo mongwe wa baabi ba bagolo ba tša ditšhelete ba New York. Ke petšha gore o ile a dira megala e sego kae?"
  
  Dahl o ile a šikinyega. O ile a fegelwa ka gore: "Le ke lepheko la rena." "Monna yo ba bolelago ka yena o na le batho ba bantši go feta mafia." Ka lekga la mathomo, mohlankedi wa Sweden o ile a bonagala a tšhogile setulong sa gagwe.
  
  Kennedy o be a sa kgone go uta lehloyo la gagwe. O ile a šišinya gore: "Disutu tša mekotla ya tšhelete di a fenya gape." "Ke petšha gore setlatla le sona ke mopanka."
  
  "Mohlomongwe, mohlomongwe ga go bjalo," Drake a realo. "Ke dula ke na le leano la B."
  
  Go šetše iri e tee.
  
  
  LESOMEŠUPA
  
  
  
  New York, U.S.A., e lego gona
  
  
  Bolaodi bja Boemakepe bja Lefapha la Maphodisa la New York mohlomongwe bo tsebja kudu ka sebete sa bjona se se nyenyefatšago le mahu nakong ya ditiragalo tša 9/11. Seo e sa tsebjego kudu ka sona ke go swara ga yona ka sephiring bontši bja difofane tša SAS tšeo di tlogago Yuropa. Gaešita le ge go se na sehlopha se se ineetšego seo se tlago go hlokomela karolo ye ya mošomo wa bona, bašomi ba magareng ga dikontinente bao ba akaretšwago ke ba sego kae kudu moo e lego gore go theoša le nywaga ba bantši e bile bagwera ba kgaufsi.
  
  Drake o ile a dira mogala o mongwe. "Go tla fiša bošegong bjo," o boditše mohlahlobi wa CAPD Jack Schwartz. "Na o nhlologetše, mogwera?"
  
  "Modimo, Drake e be e le... eng? Mengwaga ye mebedi?"
  
  "Tharo. Bošego bja Ngwaga o Mofsa, '07."
  
  "Mosadi wa gago o lokile?"
  
  "Nna le Alison re ile ra kgaogana, molekane. Na se se lekane go hlalosa boitšhupo bja-ka?"
  
  "Ke be ke nagana gore o tlogetše tirelo."
  
  "Ke dirile bjalo." Wells o ile a mpitša morago bakeng sa mošomo wa mafelelo. Na o go biditše?"
  
  "O dirile bjalo." O boletše gore o mo tshepišitše gore o tla leta go se nene."
  
  "Na o e dirile bjale? Schwartz, ntheeletše. Ye ke pitšo ya gago. O swanetše go tseba gore masepa a a tlo fofela ka ntle go ya go balatedi le gore go tsena ga rena go tla feleletša go go iša go wena. Ke na le bonnete bja gore ka nako yeo ka moka re tla ba bagale gomme se se tla tšewa bjalo ka tiro ya mahlatse, eupša..."
  
  "Wells o ile a ntliša ka lebelo," Schwartz a realo, eupša Drake o ile a kwa sešupo sa go tshwenyega. "O se tshwenyege, mogwera. Ke sa na le matla a lekanego gore ke hwetše tumelelo ya go kotama."
  
  Sefofane sa bona se ile sa hlasela sebaka sa difofane sa United States.
  
  
  * * * .
  
  
  Sefofane se ile sa kotama mosegare o mobotse gomme sa thekisi ka go lebanya moagong o monyenyane wa boema-fofane. Motsotsong wo lebati le ilego la bulega ganyenyane, ditho tše lesomepedi tšeo di bego di imetšwe ka mo go feletšego tša SGG ya Sweden di ile tša kitimela fase manamelong a tšhipi ao a tšhogilego gomme tša namela dikoloing tše tharo tšeo di bego di letile. Drake, Ben, Kennedy le Moprofesara ba mo latela, Ben o ile a nyakile a rota ge a bona dinamelwa tša bona.
  
  "Di swana le di-humvee!"
  
  Motsotso ka morago, dikoloi di ile tša kitima tseleng ya go fofela yeo e se nago selo, di tšea lebelo go ya tseleng yeo e utilwego ka morago ga lefelo la difofane leo le sa hlalosegego leo, ka morago ga go fapoga ga mmalwa, le ilego la tšwelela tseleng ya naga yeo e sa bonagalego yeo e bego e kgokagana le e nngwe ya melapo e megolo ya Manhattan.
  
  New York e ile ya phatlalala pele ga bona ka letago la yona ka moka. Dikago tša sebjalebjale tša godimodimo, maporogo a kgale, meago ya kgale. Koloi ya bona e ile ya tšea tsela e kopana e lebile thwii bogareng bja motse, e ipea kotsing e diriša tsela e nngwe le e nngwe e hlalefetšago yeo baotledi ba bona ba lefelong leo ba bego ba e tseba. Dinaka di ile tša lla, dithogako di ile tša tlala moyeng, dithibelo le ditlakala di ile tša segwa. Ka nako e nngwe, go ile gwa akaretšwa setarata sa tsela e tee, sa fokotša leeto la bona ka metsotso e šupago gomme sa baka go palelwa ga di- fender tše tharo.
  
  Ka gare ga dikoloi tiro e be e nyakile e le yeo e phatlaletšego. Mafelelong Dahl o ile a amogela mogala go tšwa go Tonakgolo ya Sweden, yeo mafelelong e bego e thopile thato e botse ya FBI le tumelelo ya go tsena musiamong ge e ba ba fihla moo pele.
  
  Dahl o ile a retologela go mootledi wa bona. "Ka lebelo!"
  
  Ben o ile a nea Dahl mmapa wa musiamo wo o bontšhago lefelo leo Diphiri di lego go lona.
  
  Tshedimošo e oketšegilego e dutlile. Batho ba baso le ba bašweu ba fihlile. Dihlopha tša go arabela ka lebelo di tsebišitšwe.
  
  Drake o ile a fihla Wells. "Sitch?"
  
  "Re ka ntle. Madira a maphodisa a go namela dipere a ile a fihla metsotsong e mebedi e fetilego. Wena?"
  
  "Dikgato tše masomepedi go tloga. Re goeletše ge e ba go ka direga selo le ge e le sefe." Se sengwe se ile sa mo tanya šedi gomme a tsepamiša kgopolo motsotswana go selo se sengwe ka ntle ga lefasetere. Maikutlo a matla a déj à vu a ile a romela go thothomela dikgopong tša gagwe ge a bona letlapa le legolo la papatšo leo le tsebišago go fihla ga moqapi wa fešene Abel Frey kua New York ka pontšho ya gagwe e makatšago ya go sepela ka dikatse.
  
  Se ke bohlanya, Drake a nagana. Ruri ke hlanya.
  
  Ben o ile a tsoša kgaetšedi ya gagwe kua UK gomme, a sa hema ka baka la go bona dinamelwa tša bona, o kgonne go mo ngwadiša ka go Project Valkyrie - bjalo ka ge a be a e bitša. O boditše Dahl gore: "E boloka nako. "A ka tšwetša pele nyakišišo ya gagwe ge re le ka ntle kua re phološa diphiri tše. O se tshwenyege, o nagana gore ke ka gobane ke nyaka go ba tšea diswantšho bakeng sa degree ya-ka."
  
  "O botša kgaetšedi ya gago maaka?" Drake o ile a sosobana sefahlego.
  
  "O a gola." Kennedy o ile a phaphatha seatla sa Blake. "Efa ngwana sekgoba."
  
  Mogalathekeng wa Drake o ile wa lla. O be a sa nyake go lekola caller ID go tseba gore ke Wells. "O se ke wa mpotša, mogwera. Ma-Canada?
  
  Wells o ile a sega ka setu. "O a lakatsa."
  
  "A?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Bobedi ma-Canada le Majeremane a diriša ditsela tše di fapanego. Ntwa ye e kgauswi le go thoma ntle le lena."
  
  Dahl o itše: "Sehlopha sa SWAT se bokgoleng bja metsotso e meraro. Kgafetšakgafetša ke 68."
  
  Drake o ile a lebelela ka ntle ka lefasetere le le sephara. "Re mo".
  
  
  * * * .
  
  
  "Central Park West Entrance," Ben a realo ge ba fologa dikoloing tša bona. "E lebiša manamelong a mabedi feela ao a rotogago go tloga maemong a tlase go fihla lebatong la bone."
  
  Kennedy o ile a gata ka ntle ka phišong ya mesong. "Diphiri di dula lebatong lefe?"
  
  "Wa bone".
  
  "Dipalo." Kennedy o ile a šikinya magetla gomme a mo phaphatha ka mpeng. "Ke be ke tseba gore ke tla feleletša ke itshola ka dikuku tše tša maikhutšo."
  
  Drake o ile a šala morago ge mašole a Sweden a kitima ka lebelo ka mo a bego a ka kgona ka gona go theoga manamelong a musiamo. Ge ba fihla moo, ba ile ba thoma go tloša dibetša tša bona. Dahl o ile a ba emiša moriting wa mojako o phagamego, sehlopha se dikologilwe ke dikokwane tša nkgokolo.
  
  "Di-twitter di bulegile. " .
  
  Go ile gwa kwagala "Ditšheke!" "Re ya pele," a gadima Drake ka mahlo a go tšhoša. "O a latela. E tšee."
  
  O ile a nea Drake dilo tše pedi tša silindara tšeo di lekanago le di-lighter le di- headphone tše pedi. Drake o ile a retološa dikutu tša silindara 68 gomme a leta go fihlela bobedi bja tšona di thoma go ntšha seetša se setala go tšwa metheong ya tšona. O ile a fa Kennedy ye nngwe gomme a ipolokela ye nngwe.
  
  "Twitters," a realo ka go lebelela ka go se be le selo. "Ye ke thušo e mpsha ya bogwera ya mollo. Dipapadi ka moka tša bogwera di tuned ka maqhubu a swanago. Lebelela mošomi mmogo gomme go na le modumo wa go tšhoša wo o tenago tsebeng ya gago, lebelela mošemane yo mobe gomme ga o kwe selo..." A apara sedirišwa sa gagwe sa go tsenya ditsebe. "Ke a tseba gore ga e botege, eupša e thuša maemong ao o nago le mo gontši mo o swanetšego go go dira. Go swana le se."
  
  Ben a re, "Go thwe"ng ge e ba maqhubu a thulana le a mangwe?"
  
  "Go ka se direge." Ye ke theknolotši ya moragorago ya Bluetooth - sepektheramo sa go phatlalala sa go fetoga ga maqhubu. Didirišwa di "hop" ka maqhubu a masomešupa-senyane ao a kgethilwego ka go se kgethe ka dihlopha tšeo di abetšwego pele - mmogo.E na le lefelo la go ka ba maoto a makgolo a mabedi."
  
  "Go fodile," Ben a realo. "Ba ka ba kae?"
  
  Drake o ile a mmotša gore: "Wena le moprofesara le tla fetša nako e itšego kua Central Park." "Dilo tša baeti. Chill mate, se se tlo ba se se sa kgahlišego."
  
  Ka ntle le lentšu le lengwe, Drake o ile a retologa go latela lešole la mafelelo la Sweden ka tseleng e phagamego ya mapheko gomme a tsena ka gare ga lefsifsi ga musiamo. Kennedy o ile a lebelela ka kelohloko.
  
  O ile a ngunanguna ka gore: "Sethunya se tla ba se sebotse."
  
  "Maamerika," Drake a bolela ka segalo, eupša ka morago a myemyela ka pela. "Iketla. Ma-Sweden a swanetše go fediša ma-Canada, le ka pela gabedi."
  
  Ba ile ba fihla manamelong a magolo a sebopego sa Y, ao a bego a laolwa ke mafasetere a go ba le mapheko le siling yeo e nago le mapheko, gomme ba kitimela ka godimo ntle le go ema. Ka tlwaelo manamelo a a be a tla tlala ka baeng ba mahlo a magolo, eupša lehono lefelo ka moka le be le homotše ka mo go makatšago.
  
  Drake o ile a sepela ka lebelo gomme a dula a phafogile. Batho ba bantši ba kotsi ba be ba kitimela lefelong le le legolo la kgale gona bjale. E be e le taba ya nako feela pele ba kopana.
  
  Ba ile ba kitimela godimo, dibutšwana tša bona di kwagala ka go hlaboša go tšwa mabotong a phagamego, di sa fetoge di etšwa go dimaekrofouno tša bona tša megolo, di kwagala le modumo wa tlhago wa moago. Drake o ile a tsepamiša kgopolo ka thata, a gopola tlwaetšo ya gagwe, eupša o ile a leka go bea Kennedy leihlo kudu ntle le go e dumelela gore e bontšhe. Moagi le lešole ba ile ba tšwela pele ba thulana ka gare ga gagwe.
  
  Ge a batamela lebatong la boraro, Dahl o ile a dira boitšhišinyo bja mmele bja "go ya pele-go nanya". Kennedy o ile a hudugela kgauswi le Drake. "Ba kae bagwera ba gago ba SAS?"
  
  "Go dula kgole," Drake a realo. "Akere ga re nyake go dira dipolao tše di sa nyakegego gona bjale, na ga go bjalo?"
  
  Kennedy o ile a gatelela go sega. "O mothekgi wa metlae, Drake. Mothaka wa nnete wa go segiša."
  
  "O swanetše go mpona ka go intšha."
  
  Kennedy o ile a foša thunyo, ke moka a re, "O se ke wa nagana gore ke tla dumela." Letsogo la gagwe la le letona le be le tlwaetše go otlolla seatla go boreletša karolo ya ka pele ya blouse ya gagwe.
  
  "O se ke wa nagana gore ke botšišitše."
  
  Ba thoma go namela manamelo a mafelelo. Ge lešole le le eteletšego pele le batamela go koba ga mafelelo, go ile gwa lla go thunya gomme seripa sa polasetara sa thuthupa disenthimithara go tloga hlogong ya gagwe.
  
  "Theoga!"
  
  Sefako sa dithunya se ile sa phunya maboto. Dahl o ile a gagabela pele ka mpeng ya gagwe, a dira lelokelelo la metšhene ya go šišinya ka matsogo a gagwe.
  
  Drake a re, "Mokgwa wa go tšhoša."
  
  Lešole le lengwe le ile la thuntšha volley ya ka pela gore lenaba la lona le dule le swaregile. Yo mongwe o ile a apola kefa ya gagwe, a goketša sethunya sa gagwe lepanta la gagwe gomme a se tšwetša pele ganyenyane-ganyenyane mothalong wa mollo. Ba ile ba kwa lešata le le fokolago la go šikinyega. Lešole la boraro le ile la tlolela ka ntle go tšwa sekhurumelong ka tlase ga manamelo gomme la thula mohlapetši magareng ga mahlo. Monna o ile a wa a hwile pele a ka thuntšha.
  
  "Cute," Drake o ile a rata go huduga mo go rulagantšwego gabotse.
  
  Ba ile ba namela manamelo, ba gogilwe dibetša gomme ba fenya ka ntle go dikologa mojako wa mapheko wa lebatong la bone, ke moka ba lebelela ka kelohloko ka phapošing yeo e lego ka kua.
  
  Drake o ile a bala matšoao. Ye e be e le holo ya di-dinosaur tša ditšhošane. Morena, a nagana. Na e be e se moo Tyrannosaurus ya go hlabja e bego e bolokilwe gona?
  
  O ile a gadima ka phapošing ka sephiring. Bašemane ba mmalwa ba go lebelega ba profešenale ba apere diaparo tša setšhaba ba be ba bonagala ba swaregile, ka moka ga bona ba itlhamile ka mohuta wo mongwe wa sethunya sa motšhene se boima, go na le kgonagalo ye kgolo ya gore e be e le Mac-10 "go gaša le go rapela". Lega go le bjalo, Tyrannosaurus e ile ya ema pele ga gagwe, e phagame ka bogolo bja toro e bohloko, e lego mothofatšo o sa felego wa toro e bohloko gaešita le nywaga e dimilione ka morago ga go nyamelela ga yona.
  
  Gomme thwi go mo feta - ka bokgoni a thelela go feta mehlagare ya gagwe - gwa sepela Alicia Miles, phoofolo ye nngwe ye e bolayago. O ile a goeletša ka mokgwa wa gagwe wa go saena: "Lebelelang nako, bašemane! Thelela e tee mo gomme nna ka noši ke tla le ntšha ka moka ga lena di-bugger papading! Phakiša!"
  
  "Bjale there"s a lady there," Kennedy a hweshetša ka go kwera go tšwa bokgoleng bja milimetara. Drake o ile a kwa monkgo wa gagwe wa temogo wa senkgiša-bose le go hema ka bofefo. "Mogwera wa kgale, Drake?"
  
  O itše: "O mo rutile se sengwe le se sengwe seo a se tsebago." "Ka tsela ya kgonthe, mathomong. Ke moka o ile a feta go nna. Masepa a makatšago a ninja-Shaolin. Gomme ga se a ke a ba mohumagadi, seo ke sa nnete."
  
  Lešole le begile gore: "Go na le ba bane ka go le letshadi. "Tše hlano ka go le letona. Plus mosadi. Pontšo ya Odin e swanetše go ba ka morago ga phapoši, mohlomongwe ka alcove ye e arogilego, ga ke tsebe."
  
  Dahl o ile a hemela godimo. "Nako ya go huduga."
  
  
  LESOMESESWAI
  
  
  
  MUSEUM WA HISTORI YA SETŠHABA YA NEW YORK
  
  
  Ma-Sweden a tlola ka ntle ga sekhurumetšo, a thuntšha ka mo go nepagetšego. Ma-Canada a mane a ile a wa, ke moka a wa, a mararo a ona a thula pontšho ya galase, yeo ka morago e ilego ya wa gomme ya thula fase ka lešata le le swanago le go thuthupa.
  
  Ma-Canada a šetšego a ile a retologa gomme a thunya lefelong leo. Ma-Sweden a mabedi a ile a goeletša. Yo mongwe o ile a wa gomme madi a elela go tšwa lebadi hlogong ya gagwe. Yo mongwe o ile a phuhlama ka mokgobo wo o sothogago, a swere serope sa gagwe.
  
  Drake o ile a thelela ka phapošing go putla lebato le le phadimago gomme a gagabela ka morago ga pontšho e kgolo ya galase yeo e bontšhago di- armadillo tše dikgolo. Gatee ge a kgonthišegile gore Kennedy o bolokegile, o ile a emiša hlogo ya gagwe gore a lebelele ka galase.
  
  Ke bone Alicia a bolaya ma-Sweden a mabedi ao a tšhabago ka dithunya tše pedi tše di phethagetšego.
  
  Ma-Canada a mangwe a mane a ile a tšwelela ka morago ga Tyrannosaurus. Ba swanetše go ba ba be ba le ka gare ga alcove moo Diphiri di bego di bontšhitšwe gona. Ba be ba na le mapanta a letlalo a makatšago ao a tlemilwego mebeleng ya bona le mekotla ya ka morago ya mošomo o boima.
  
  Le gape Mac-10. Ba tlatša phapoši ka dikulo.
  
  Ma-Sweden a ile a thuma bakeng sa go khupetša. Drake o ile a wela fase, a kgonthiša gore o phuthela letsogo la gagwe go dikologa hlogo ya Kennedy gore e dule e le fase ka mo go kgonegago. Khalase yeo e bego e le ka godimo ga gagwe e ile ya pšhatlaganywa, dikarolwana tša galase tša phatlalala go dikologa gomme tša nela pula godimo ga tšona. Difosele tša Armadillo le dikopi di ile tša thuthupa le go phatloga go di dikologa.
  
  "Hlwekiša ka pela ka nnete, go lokile?" Kennedy o ile a ngunanguna. "Ee, ke nnete."
  
  Drake o ile a itšhišinya, a lahlela dikarolwana tša galase gohle, gomme a hlahloba lebota la ka ntle la ka thoko la musiamo. Mo-Canada o ile a wela moo gomme Drake a mo swaya gateetee.
  
  "Ke šetše ke dira se."
  
  A diriša pontšho yeo e robegilego bjalo ka sekhurumetšo, o ile a batamela mošemane yo a bolelago maaka. O ile a fihlelela sethunya sa motšhene, eupša gatee-tee mahlo a monna yoo a bulega!
  
  "Jesu!" Pelo ya Drake e ile ya betha ka lebelo go feta diatla tša Noage ge a be a aga Areka.
  
  Monna o ile a fegelwa, mahlo a gagwe a phatloga ka baka la bohloko. Drake o ile a hlaphogelwa ka pela, a tšea sebetša gomme a mo hlaba ka dithupa gore a lebalwe. "Zombie ya Madi."
  
  O ile a dikologa ka lengwele le tee, a ikemišeditše go otla, eupša ma-Canada a ile a boela morago ka morago ga mpa ya T. rex yeo e nago le dikgopo. Damn it! Ge nkabe ba se ba sa tšwa go fetoša boemo bja gagwe bja mmele, ba dira gore a sepele a sa eme thwii go feta pele. Seo a bego a se bona feela e be e le maoto a sego kae ao a kgaotšwego.
  
  Kennedy o ile a šuthelela go yena, a thelela go ema kgauswi le yena.
  
  "Slaete se sebotse," a realo, a thekesela ka go le letshadi le ka go le letona, a leka go bona seo maCanada a bego a le go sona.
  
  Mafelelong, o ile a bona motšhene magareng ga dikgopo tše tharo tšeo di robegilego gomme a hemela godimo ka go se dumele. "Ba na le Diphiri," a ntšha moya. "Mme ba di pšhatlaganya!"
  
  Kennedy o ile a šikinya hlogo. "Aowa. Ba di thuba ka diripana," a šupa. "Lebelela. Lebelela mekotla ya ka morago. Ga go yo a boletšego gore dikarolo ka moka tša Odin di swanetše go ba tše di feletšego, na ga go bjalo?"
  
  "Gomme go bonolo go di ntšha ka dikarolo," Drake a dumela ka hlogo.
  
  O be a le kgauswi le go tšwela pele go ya letlakaleng la ka ntle la pontšho ye e latelago ge dihele ka moka di phuhlama. Go tšwa sekhutlong sa kgole sa phapoši, ka mojako wo o swailwego "Vertebrate Origins", di-banshee tše lesomepedi tše di goeletšago di ile tša thunya ka gare. Ba ile ba hooted, ba thuntšha ka hlaga, ba sega bjalo ka balatedi ba overdosing ka multi-double Yeager ka spring break.
  
  "Majeremane a mo." Drake o ile a realo ka go oma pele a wela fase.
  
  Tyrannosaurus e ile ya šikinyega ka lebelo ge sethunya sa lloto se be se phunya thwii ka gare ga yona. Hlogo ya gagwe e be e fegilwe, meno a gagwe a šilafaditšwe, bjalo ka ge eka bošoro bjo bo mo dikologilego bo mo befedišitše ka mo go lekanego go mo bušetša bophelong. MoCanada o ile a fofela morago ka lerung la gore. Madi a ile a gaša mohlagare wa dinosaur ka moka. Lešole la Sweden le ile la lahlegelwa ke letsogo la lona go fihla sekonokono gomme le be le kitima le goeletša.
  
  Majeremane a ile a thunya, a hlanya.
  
  Go tšwa ka morago ga lefasetere leo le lego kgaufsi kudu le Drake go ile gwa tla boom-boom-boom e tlwaelegilego ya diphego tša rotor tša helikopotara.
  
  E sego gape!
  
  Go tšwa ponong ya gagwe ya ka thoko, Drake o ile a lemoga sehlopha sa dipopego tša madira a kgethegilego tšeo di aperego leswiswi di khukhunetša go yena. Ge Drake a lebelela ka lehlakoreng leo, di-tweeter ditsebeng tša gagwe di ile tša hlanya.
  
  Bafana ba ba botse.
  
  MaCanada a ile a ya bakeng sa yona, a baka tlhakatlhakano. Ba ile ba thunya go tšwa ka tlase ga mpa e kgolo ya T. rex, ba thuntšha ka bogale. Drake o ile a swara Kennedy ka legetla.
  
  "Sepela!" Ba be ba le mothalong wa go fofa. O ile a kgoromeletša Kennedy kgole feela ge Alicia Miles a be a tšwelela ponong. Drake o ile a emiša sebetša sa gagwe, ke moka a bona Milo e kgolo ya Mojeremane e batamela go tšwa ka go le letshadi.
  
  Ka motsotswana o tee wo o abelanwago wa go khutša, ka boraro bja bona ba ile ba theoša dibetša tša bona.
  
  Alicia o ile a bonala a maketše. "Ke be ke tseba gore o tla tsena ka gare ga se, Drake, wena setlatla sa kgale!"
  
  Milo o ile a ema a hwile ditseleng tša gagwe. Drake o ile a lebelela go tšwa go yo mongwe go ya go yo mongwe. "Ke be ke swanetše go dula Sweden, mohemo wa mpša." Drake o ile a leka go egg mošemane yo mogolo godimo. "Miss bitch ya gago, huh?"
  
  Dikulo di ile tša phunya moya wo o ba dikologilego ka ntle le go tsenelela ka gare ga legogo la bona leo le gateletšegilego.
  
  "Nako ya gago e tla fihla," Milo a hweshetša ka go hlaboša. "Go swana le mošemane wa gago yo monnyane fao, le kgaetšedi ya gagwe. Le marapo a Parnevik."
  
  Gomme ka morago lefase le ile la boa, gomme Drake ka tlhago a duck milisecond ka morago ga go bona Alicia a wela fase ka tsela ye e sa hlalosegego.
  
  Rokete ya RPG e ile ya phunya mpa ya T-Rex, ya romela dithipa tša marapo di fofa ka mahlakoreng ka moka. O ile a kitimela go putla holo, thwi ka le lengwe la mafasetere a ka thoko. Ka morago ga go khutša kudu, go ile gwa ba le go thuthupa mo gogolo mo go ilego gwa šišinya phapoši, gomme gwa latelwa ke modumo o kwešago bohloko wa tšhipi yeo e phuhlamago le malokololo a go lla.
  
  Lehu la tšhipi le ile la thula lebota la Musiamo wa Histori ya Setšhaba.
  
  Drake o be a phatlaletše godimo ga Kennedy ge lebelo la helikopotara le be le dira gore e thule lebotong la musiamo, gomme seo sa baka go phuhlama ga mašoba a magolo. Nko e ile ya thubega thwii, ya lahlela ditlakala pele ka mekgobo ya maphoto. Ke moka phapoši ya go sepetša sefofane e ile ya thula mo e nyakilego go ba ka go otlologa lebotong leo le phuhlamago, gomme mokgweetsi wa sefofane o ile a bonwa a šišinya lepara la gear ka letšhogo le legolo pele a tlotšwa bjalo ka ntšhi go putla lebone la gagwe ka noši la pele.
  
  Ke moka dithipa tša propeller di ile tša thula... gomme tša fologa!
  
  Marumo a tšhipi ao a fofago a ile a hlola lefelo la go bolaya ka gare ga phapoši. Spike ya maoto a tshela e ile ya dira modumo wa go duma ge e fofela go leba Drake le Kennedy. Lešole la peleng la SAS le ile la robala ka mo go bataletšego ka mo go kgonegago gomme ka morago la kwa ntlha ya tsebe ya gagwe e kgaolwa pele ga ge sethunya se sega seripa sa letlalo la hlogo la Kennedy gomme sa nwelela ka maoto a mararo lebotong la kgole kudu.
  
  O ile a robala a maketše motsotswana, ke moka gateetee a retološa hlogo ya gagwe. Helikopotara e ile ya ema gomme ya lahlegelwa ke lebelo. Motsotsong o latelago o ile a thelela fase ka lehlakoreng la musiamo, go swana le Wile E. Coyote a thelela ka lehlakoreng la thaba yeo a sa tšwago go thulana le yona.
  
  Drake o ile a bala metsotswana e mene pele go e-ba le go tšhošwa mo go thibago ditsebe ga tšhipi e boima. O ile a tšea motsotswana go lebelela go dikologa phapoši. Ma-Canada ga se a ka a kgaotša kgato, gaešita le ge e nngwe ya ona e ile ya segwa diripana ka legare la rotor. Ba ile ba fihla ka lehlakoreng la phapoši, bašemane ba bane bao ba nago le mekotla e boima ya ka morago, gotee le Alicia le mohlabani o tee wa go khupetša. Ba be ba retologa seo se bego se bonagala bjalo ka diyuniti tše di theogago.
  
  Go tšhoga go be go ngwadilwe difahlegong tša Majeremane, e sego go khupetšwa ka dimaske. Drake ga se a lemoga monna yo a aperego seaparo se sešweu gomme a ipotšiša ge e ba thomo ye e be e le kotsi kudu go yena. O ile a bona madira a kgethegilego a ba batamela ka lebelo;ma-Sweden a ile a gafa matla ge ma-Amerika a fihla.
  
  MaCanada a ile a iphološa ka Diphiri! Drake o ile a leka go tsoga, eupša a hwetša go le thata go emiša mmele wa gagwe, a šišinywa kudu ke go foša mo go lego kgauswi le go foša le pono ye e makatšago.
  
  Kennedy o ile a thuša ka go mo swara ka di-elbow ka maatla pele a tšholla go tšwa ka fase ga gagwe, a dula godimo gomme a phumola madi hlogong ya gagwe.
  
  "Hlanoša". - a ngunanguna ka pefelo ya go kwera.
  
  Drake o ile a gatelela seatla sa gagwe tsebeng ya gagwe go emiša go tšwa madi. Ge a dutše a bogetše, madira a mararo go a mahlano ao a šetšego a madira a kgethegilego a Sweden a ile a leka go lwantšha ma-Canada ge wa pele a be a diriša sethuthupi sa gagwe go tlola ka lefasetereng leo le sentšwego.
  
  Eupša Alicia o ile a retologa, pososelo ya go bapala sefahlegong sa gagwe, gomme Drake ka gare a tšhošwa. O ile a tlolela pele gomme a ba gogola, mohlologadi yo motšo wa polao ye sehlogo, a koba mašole a bokgoni bjo bogolo ka tsela yeo a ilego a roba marapo a ona ka bonolo bjo bo sa bapišwego, gomme gwa mo tšea metsotswana ya ka fase ga ye lesomepedi go senya sehlopha.
  
  Ka nako yeo, ma-Canada a mararo a be a tlotše ka setu le ka bokgoni ka ntle ga moago.
  
  Lešole leo le šetšego la Canada le ile la thunya le le khupetšo.
  
  Sehlopha sa New York SWAT se ile sa lefiša Majeremane, sa a kgoromeletša ka morago ga phapoši, sa a tlogela ka moka ga bona ka ntle le ba bararo moo ba bego ba eme gona. Ba bararo bao ba šetšego, go akaretša le Milo, ba ile ba lahlela dibetša tša bona gomme ba kitima.
  
  Drake o ile a šikinyega ge Tyrannosaurus mafelelong e gafa sepoko gomme e phuhlama ka gare ga mokgobo wa marapo a kgale le lerole.
  
  Kennedy o ile a roga ge mo-Canada wa bone a tlola, a latelwa ka pela ke Alicia. Lešole la mafelelo le ile la thuntšhwa legata ge le be le itokišeletša go tlola. O ile a wela morago ka phapošing gomme a robala a phatlaletše gare ga marope a tukago, e no ba mohlaselwa yo mongwe wa ntwa ya lehlanya le lebelo la gagwe la go ya apocalypse.
  
  
  LESOMESENYANE
  
  
  
  NEW YORK ya go swana le yona
  
  
  Mo e nyakilego go ba gatee-tee, monagano wa Drake o ile wa thoma go hlahloba le go sekaseka. Milo o ile a dira diphetho tše itšego mabapi le Ben le Moprofesara Parnevik.
  
  O ile a rea dihlapi ka mogalathekeng wa gagwe gomme a o hlahloba ge e ba o senyegile pele a tobetša speed dial.
  
  Mogala wa lla gomme wa lla. Ben o be a ka se e tlogele nako ye telele gakaakaa, e sego Ben...
  
  Pelo ya gagwe ya nwelela. O ile a leka go šireletša Ben, a tshepiša mošemane gore o tla loka. Ge e ba selo le ge e le sefe...
  
  Lentšu le ile la araba ka gore: "Ee?" Hwenahwena.
  
  "Ben? Na o lokile? Ke ka baka la"ng o sebela?"
  
  "Mat, ke leboga Modimo. Tate o ile a mpitša, ka tloga go bolela, ke moka ka lebelela morago gomme ka bona dihlotlolo tše tše pedi di betha moprofesara. Ke ile ka kitimela go bona gomme ba otlela ka dithuthuthu le ba bangwe ba sego kae."
  
  "Na ba tšere moprofesara?"
  
  "Tshwarelo, mogwera. Ke be ke tla mo thuša ge nka kgona. Damn tate!"
  
  "Aowa! Pelo ya Drake e be e sa fola. "Ga se molato wa gago, Blakey. Le gatee. Na bapalami ba ba dipaesekele ba be ba na le mekotla e megolo yeo e tlemilwego mekokotlo ya bona?"
  
  "Ba bangwe ba dirile bjalo."
  
  "GO LOKILE. Dula moo."
  
  Drake o ile a hemela godimo gomme a leka go homotša methapo ya gagwe ya tšhika. Ma-Canada a be a tla akgofela. Ben o ile a phema kotlo ye mpe, ka lebaka la tatagwe, eupša Moprofesara o be a le ka gare ga masepa a tseneletšego. "Leano la bona e be e le go tšhaba go tšwa mo ka dipaesekele tše di letilego," a botša Kennedy, ke moka a lebelela go dikologa phapoši ya ditlakala. "Re swanetše go hwetša Dahl. Re na le bothata."
  
  "E tee fela?"
  
  Drake o ile a nyakišiša tshenyo yeo ba e bakilego musiamong. "Selo se se no thuthupa nako ye kgolo."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tloga musiamong a dikologilwe ke bašomi ba mmušo. Ba be ba hloma lefelo la go beakanya sefala mojakong wa ka bodikela wa Central Park, woo a ilego a o hlokomologa ka boomo ge a lemoga Ben a dutše pankeng yeo e lego ka mošola wa gagwe. Ngwana o ile a lla a sa laolege. Bjale go thwe"ng? Kennedy o ile a kitima go bapa le lefelo la bjang kgauswi le yena.
  
  "Ye ke Karin," mahlo a Ben"s a be a tletše go swana le Diphororo tša Niagara. "Ke mo rometše imeile go mmotšiša gore o tšwela pele bjang le Valkyries gomme ka... hwetša MPEG ye ka gare... go arabela."
  
  O ile a retološa laptop ya gagwe gore ba kgone go bona. Faele e nyenyane ya bidio e ile ya tšwelela skrineng, e bapala ka go boeletšwa. Seripa se ile sa tšea metsotswana ye e ka bago ye masometharo.
  
  Foreime ya go gatsetša ya mmala o motsothwa le o motsothwa e be e bontšha diswantšho tše di sa bonagalego gabotse tša kgaetšedi ya Ben, Karin, yo a fegilwego ka go fokola matsogong a banna ba babedi ba ba nago le mmele o mogolo le bao ba aperego dišira-sefahlego. Mabala a lefsifsi ao e bego e ka ba madi fela a be a tloditšwe phatleng le molomo wa gagwe. Monna wa boraro o ile a emišetša sefahlego sa gagwe khamera, a goeletša ka segalo se se koto sa Sejeremane.
  
  "O ile a ganetša, minx ye nnyane, eupša kgonthišega gore re tla be re mo ruta ka fao se e lego bošilo ka gona mo dibekeng tše mmalwa tše di tlago!" Monna o ile a šišinya monwana, mathe a gaša go tšwa molomong wa gagwe. "Tlogela go ba thuša, mošemane yo monnyane. Tlogela go ba hlasela.... issss.... Ge o ka dira seo, o tla mo bušetša morago a bolokegile e bile a phetše gabotse" - setshego se se sa kgahlišego. "Go feta goba ka fase".
  
  Seripa se ile sa thoma go ipoeletša.
  
  "Ke Dan wa bobedi," Ben a lla. "O nyaka go bula sekolo sa gagwe sa bokgoni bja go lwa. Ke be ke sa nagane gore go na le motho yo a ka mo b-b-beat, wa ka-kgaetšedi ya-ka e kgolo."
  
  Drake o ile a gokarela Ben ge mogwera wa gagwe yo mofsa a thubega. Tebelelo ya gagwe, yeo e lemogilwego ke Kennedy eupša e sa rerelwa yena, e be e tletše ka lehloyo lebaleng la ntwa.
  
  
  MASOMEPEDI
  
  
  
  NEW YORK ya go swana le yona
  
  
  Abel Frey, moqapi wa fešene yo a tumilego lefaseng, ramamilione le mong wa monyanya wo o tumilego gampe wa diiri tše 24 wa Chateau-La Verein, o ile a dula ka morago ga sefala kua Madison Square Garden gomme a bogela bašomi ba gagwe ba kitimela go dikologa bjalo ka diphelakadingwe tšeo di rwalago ka bolokologi tšeo e bego e le tšona e le ka kgonthe.
  
  Nakong ya ge letšatši la letšatši goba la go theoga, o ile a di nea ka gare ga mellwane ya legae la gagwe le le phatlaletšego la Alpine-yo mongwe le yo mongwe go tloga go dika tše di tumilego lefaseng ka bophara, go fihla go sehlopha sa mabone le bašomi ba tšhireletšo-menyanya ga se ya ema ka dibeke tše dintši. Eupša ge leeto le tšwela pele gomme leina la Frey le be le le ka gare ga mabone, ba ile ba tšhoga le go tshwenyega gomme ba hlokomela go rata ga gagwe ka moka.
  
  Tiragalo yeo e be e tšea sebopego. Mabelo a katse a be a phethilwe ka seripagare. Mohlami wa gagwe wa mabone o šomile le sehlopha sa The Garden go tla ka leano la maleatlana leo le hlomphago: lenaneo la mabone le modumo leo le sepelelanago bakeng sa pontšho ya diiri tše pedi.
  
  Frey o be a ikemišeditše go e hloya gomme a dira gore ditlatla di fufuletšwe gomme di thome lefsa.
  
  Di-supermodel di be di sepela pele le morago ka megato e fapa-fapanego ya go apola. Ka morago ga sefala pontšhong ya fešene e be e le se se fapanego le pontšho ya sefala-o be o nyaka dilo tše dinyenyane, e sego tše dintši-gomme dika tše-bonyenyane bao ba bego ba dula le yena kua La Vereina-ba be ba tseba gore o kile a e bona ka moka pele go sa šetšwe seo.
  
  O ile a kgothaletša go dira dipontšho. Ge e le gabotse, o ile a e nyaka. Poifo e ile ya ba thibela, diphoofolo tše. Poifo, megabaru le go ja kudu, le dibe tše dingwe ka moka tše di makatšago tše di tlwaelegilego tšeo di bego di tlemile banna le basadi ba tlwaelegilego ka diketane go bao ba nago le maatla le lehumo - go tloga go barekiši ba malekere ba Victoria's Secret go ya go diswantšho tše di betlilwego tša leqhwa tša Yuropa Bohlabela le bahlanka ba gagwe ba bangwe ka moka ba mahlatse - yo mongwe le yo mongwe wa bona a lla ba go anya madi.
  
  Frey o ile a bona Milo a tsenelela mebeleng ya lenyalo. Ke bone kamoo dikai di ilego tša tšhaba monna yo sehlogo yo a hlokago mekgwa. Ke ile ka myemyela ka gare ka kanegelo ya bona yeo e lego molaleng.
  
  Milo o be a sa bonagale a thabile. "Morao kua!" O ile a dumela ka hlogo go leba ofising ya nakwana ya sellathekeng ya Frey.
  
  Sefahlego sa Frey se ile sa thatafala ge ba be ba le noši. "Go diregile eng?"
  
  "Ke eng seo se sa diregago?Re lahlegetšwe ke helikopotara. Ka creaked out of there le bašemane ba babedi. Ba be ba na le SWAT, SGG, setlatla seo Drake le sefebe se sengwe. E be e le dihele ka ntle kua, monna." Di- intonation tša Milo tša Amerika di ile tša kweša ditsebe tša Frey bohloko e le ka kgonthe. Sebata se be se sa tšwa go mmitša "motho".
  
  "Spinter ya go arogana?"
  
  "O lahlegile go sefebe seo sa go hloka moko, Miles." Milo o ile a nyenya.
  
  "Na ma-Canada a e hweditše?" Frey o ile a swara matsogo a setulo sa gagwe ka pefelo, a dira gore a kgopame.
  
  Milo o ile a itira eka ga a lemoge, a eka go tshwenyega ga gagwe ka gare. Boithati bja Frey bo ile bja ruruga sehuba sa gagwe. "Fucking useless bastards!"O ile a goeletša ka go hlaboša kudu moo Milo a ilego a tšhoga. "Lena ditlatla tše di se nago mohola le lahlegetšwe ke sehlopha sa banamedi ba dipere ba go nyobana!"
  
  Mathe a ile a fofa go tšwa melomo ya Frey, a gaša tafola yeo e ba aroganyago. "Na o a tseba gore ke kgale ke letile motsotso wo? Mo nakong ye? Gomme wena?"
  
  Ka ge a be a sa kgone go itshwara, o ile a otla commando ya Amerika sefahlegong. Milo o ile a retološa hlogo ya gagwe ka bogale gomme marama a gagwe a fetoga a mahwibidu, eupša ga se a ka a arabela ka tsela ye nngwe.
  
  Frey o ile a gapeletša legogo le le phagamego la khutšo go mo apeša. "Bophelo bja ka," a realo ka maitapišo a magolo kudu ao a bego a tseba gore ke banna ba matswalo a godimo fela bao ba ka a dirago, "bo ineetše-aowa, bo neetšwe-go nyaka Lebitla le... Lebitla le la Badimo. Ke tla di sepetša - seripa ka seripa - go ya mošate wa ka. "Ke nna mmuši," a realo, a šišinya seatla sa gagwe go leba mojakong, "gomme ga ke bolele mmuši wa ditlatla tše. Nka hwetša di-supermodel tše hlano gore di nyobe mohlapetši wa-ka yo mokopana wa tšhireletšo feela ka gobane ke be ke e-na le kgopolo. Nka dira gore monna yo botse a lwe go fihla lehung lepatlelong la ka la ntwa, eupša seo ga se ntira mmuši. O a kwešiša?"
  
  Lentšu la Frey le be le tšhologa go phagama ga tlhaologanyo. Milo o ile a dumela ka hlogo, eupša mahlo a gagwe a be a se na selo. Frey o ile a tšea se e le bošilo. A hemela godimo.
  
  "Go lokile, ke eng se sengwe seo o nago le sona go nna?"
  
  "Se". Milo o ile a ema gomme a kgotla khiboto ya laptop ya Frey metsotswana e sego kae. Kgašo ye e phelago e tšweletše, yeo e lebišitšwego lefelong leo le lego kgauswi le Musiamo wa Histori ya Setšhaba.
  
  "Re na le batho bao ba itirago sehlopha sa thelebišene. Ba be ba na le mahlo a bona go Drake, mosadi le mošemane - Ben Blake. Seo gape se tlogela SPECIAL le ba bangwe ka moka ba SGG, gomme lebelela, ke dumela se," a kgotla skrine gabonolo, a tlogela mabala a sa nyakegego a mofufutšo gomme Modimo o a tseba gore ke eng se sengwe gape, "se ke sehlopha sa SAS."
  
  "O a dumela..." Frey a realo. "Na o leka go mpotša gore bjale re na le morafo wa merafo e mentši diatleng tša rena? Le gona ga re sa na le matlotlo a magolo kudu." A hemela godimo. "E sego gore e re thušitše go fihla ga bjale."
  
  Milo o ile a abelana pososelo ya sephiri le mong wa gagwe. "O a tseba gore ke yona."
  
  "Ee. Kgarebe ya gago. Ke letlotlo la rena le lebotse kudu gomme nako ya gagwe e a batamela. Go lokile, a re holofeleng gore o gopola gore o bega go mang."
  
  "Ke kudu ka tšhelete yeo a tlago go e gopola," Milo a realo ka temogo ye kgolo.
  
  Mahlo a Frey a ile a phadima gomme go phadima ga lecherous go ile gwa tšwelela mahlong a gagwe. "Hm." Nka se lebale se."
  
  "Re bile re na le kgaetšedi ya Ben Blake. Go bonagala e le katse ya lešoka."
  
  "Tefišo. Mo romele Mošate. Re tla boela moo kgauswinyane." O ile a khutša. "Ema... Ema... Mosadi yoo o na le Drake. Ke mang yena?"
  
  Milo o ile a ithuta sefahlego sa gagwe gomme a šikinya magetla. "Ga ke na kgopolo".
  
  "Go lokile, hwetšeng!"
  
  Milo o ile a bitša sehlopha sa TV, a rora a re: "Šomiša softwere ya go lemoga sefahlego go mosadi wa Drake."
  
  Ka morago ga metsotso e mene ya go homola, o ile a hwetša karabo. O ile a botša Frey gore: "Kennedy Moore. "Lephodisa la New York".
  
  "Ee. EE.Ga ke lebale go hloka mekgwa. Gata ka thoko, Milo. E re ke šome."
  
  Frey o ile a Google sehlogo gomme a latela dikgokagano tše mmalwa. Ka metsotso ya ka fase ga ye lesome o ile a tseba se sengwe le se sengwe, gomme pososelo ya gagwe ya ba ye kgolo le go kgopamišwa le go feta. Ditwatši tša kgopolo e kgolo di ile tša gola monaganong wa gagwe ka morago ga go tsena mahlalagading.
  
  "Kennedy Moore," o be a sa kgone go ganetša go hlalosetša mohlabani wa go sepela ka maoto, "e be e le yo mongwe wa ba kaone kudu kua New York. Ga bjale o maikhutšong a kgapeletšo. O ile a swara lephodisa leo le šilafetšego gomme a le romela kgolegong. Go bonwa ga gagwe molato go ile gwa lebiša go lokollweng ga ba bangwe ba batho bao a thušitšego go ba bona molato, e lego selo seo se sepedišanago le ketane e robegilego ya bohlatse." Frey o ile a ema gannyane. "Ke naga ya mohuta mang ya morago yeo e bego e tla phethagatša tshepedišo ya go swana le ye, Milo?"
  
  "USA," Sehlotlolo sa gagwe se be se tseba seo se bego se letetšwe go yena.
  
  "Go lokile, ramolao yo a makatšago o ile a kgonthišetša go lokollwa ga monna yo a bitšwago Thomas Caleb, "mmolai yo mobe kudu wa go latelana historing ya Leboa la United States," bjalo ka ge e bolela mo. Ya ka, ya ka. E šišimiša ka mo go bose. Theeletša!
  
  'Caleb o bula mahlo a mohlaselwa wa gagwe, a šomiša sedirišwa sa go swara ditšhipi go thuntšha dikotwana ka lepheko la leihlo le phatleng, ke moka a gapeletša dikhunkhwane tše di phelago go theoga megolo ya tšona, a di gapeletša go hlafuna le go metša go fihlela di kgangwa go fihlela di ehwa.' Frey o ile a lebelela Milo ka mahlo a go phatloga. "Nka re go se nene go swana le go ja kua McDonald"s."
  
  Milo ga se a ka a myemyela. O itše: "Ke mmolai wa batho bao ba se nago molato." "Metlae ga e sepele gabotse le polao."
  
  Frey o ile a myemyela go yena. "O bolaile batho ba se nago molato, akere?"
  
  "Ke feela ge ke dira mošomo wa-ka. Ke lešole."
  
  "Hmm, gabotse, ke mola wo mobotse, akere? Ga go na taba. A re boeleng mošomong wa bjale. Kalebe yo o bolaile batho ba bangwe ba babedi bao ba se nago molato ga e sa le a lokollwa. Nka re sephetho se se kwagalago sa thuto ya boitshwaro le sete ya ditekanyetšo tša boitshwaro, eh, Milo? Boemong le ge e le bofe, Kalebe yo bjale o nyameletše."
  
  Hlogo ya Milo e ile ya šikinyega go leba skrineng sa laptop, go leba Kennedy Moore. "Tše dingwe tše pedi?"
  
  Bjale Frey o ile a sega. "Ha, ha. Ga o setlaela kudu mo o sa kwešišego se, akere? Akanya ka manyami a gagwe. Akanya ka tlalelo ya gagwe!"
  
  Milo o ile a swara gomme, go sa šetšwe yena, a hlobola meno a gagwe bjalo ka bere ya polar yeo e gagolago tshwaro ya yona ya mathomo ya letšatši.
  
  "Ke na le leano". Frey o ile a sega ka lethabo. "Oh masepa... Ke na le leano."
  
  
  MASOMEPEDI-TEE
  
  
  
  NEW YORK ya go swana le yona
  
  
  Ntlo-kgolo ya diselefouno e be e le tlhakatlhakanong. Drake, Kennedy le Ben ba ile ba latela Thorsten Dahl le molaodi wa Madira a Kgethegilego yo a befetšwego go namela manamelo gomme ba feta mpherefere. Ba ile ba sepela ka diphapošing tše pedi pele ba ema ka setu se se lekanyeditšwego seo se bego se newa ke alcove mafelelong a lešaka la tšhipi.
  
  Molaodi wa madira a kgethegilego o ile a lahla sebetša sa gagwe ka bogale: "Re ile ra hwetša mogala." "Re hweditše mogala wa go hlabja gomme metsotso ye lesomehlano ka morago banna ba ka ba bararo ba hwile! Ke eng seo...?"
  
  "Ba bararo fela?" Dahl o ile a botšiša. "Re lahlegetšwe ke tše tshela. Tlhompho e nyaka gore re iphe nako..."
  
  "Fuck respect," mošemane wa SWAT o ile a galefa kudu. "O tsena ka ntle ga tšhemo ya ka, wena sefebe sa Leisemane. O mobe go swana le batšhošetši ba go hlabja!"
  
  Drake o ile a emiša seatla sa gagwe. "Ge e le gabotse, ke sefebe sa Leisemane. Setlatla se ke sa Sweden."
  
  Moamerika o be a bonagala a gakanegile. Drake o ile a tiiša go swara ga gagwe magetleng a Ben. O ile a kwa mošemane a thothomela. "Re thušitše," a botša mošemane wa madira a kgethegilego. "Ba ile ba thuša. Go ka be go bile mpe kudu."
  
  Gomme ka morago, ge pheletšo e theoša hamore ya yona ya kgegeo, go be go na le modumo wo o tšhošago wa dikulo tšeo di bego di nela fase ntlongkgolo. Bohle ba ile ba wela fase. Modumo wa tšhipi o ile wa kgorometšwa lebotong la ka bohlabela. Pele go thuntšhwa go fela, molaodi wa madira a kgethegilego o ile a ema. "Ga e kgone go thibela kulo," a realo ka dihlong tše nnyane.
  
  "Re swanetše go ya," Drake o ile a nyaka Kennedy, eupša a se mo hwetše.
  
  "Mothalong wa mollo?" mohlankana wa mabotho a khethehileng o ile a re. "O mang ka mo go sa kgahlišego?"
  
  "Ga se khamphani goba dikulo tšeo di ntshwenyago," Drake a realo. "Ye ke sethunya seo se šuthišwago ka dirokete seo se ka latelago kgaufsinyane."
  
  Prudence e ile ya laela go hudušwa. Drake o ile a tšwa ka nako go bona bathobaso le bašweu ba kitima ba goeletša ka lehlakoreng leo dikulo di tšwago go lona.
  
  O ile a lebelela go dikologa gape bakeng sa Kennedy, eupša go be go bonagala a nyameletše.
  
  Ke moka gateetee sefahlego se sefsa sa tšwelela gare ga bona. Molaodi wa Biro, ge a ahlola ka maswao a gagwe a dinaledi tše tharo gomme, bjalo ka ge eka seo ga se sa lekana, a mo kgorometša go feta, e be e le monna yo a bego a apere dinaledi tše hlano tšeo di sa tlwaelegago tša khomišinare ya maphodisa. Drake o ile a tseba gateetee gore yo ke mošemane yo ba swanetšego go bolela le yena. Bakhomišinare ba maphodisa ba be ba akaretšwa ntweng ya go lwantšha botšhošetši.
  
  Radio ya molaodi wa madira a kgethegilego e ile ya goeletša ka gore: "Ka moka di hlakile. Go na le sebetša seo se laolwago ka kgole mo marulelong. Ye ke herring ye khubedu."
  
  "Ditlatla!" Drake o be a nagana gore ma-Canada le Majeremane a be a tšwela pele le go ya pele le bagolegwa ba ona.
  
  Thorsten Dahl o ile a bolela le motho yo mofsa. "O tloga o swanetše go bolela le Tona ya ka ya Mmušo."
  
  Mokhomišinare o itše: "Mošomo o phethilwe. "O tswa mo."
  
  "Aowa, ema," Drake a thoma, a thibela Ben mmeleng gore a se kitimela pele. "Ga o kwešiše...."
  
  "Aowa, aowa," a realo khomišinare ka meno a go pitlagana. "Ga ke tsebe. Gomme ke ra gore o tloga mo, o lebile Washington, DC. Capitol Hill e nyaka seripa sa lena banna, gomme ke holofela gore ba e tšea ka dikarolo tše kgolo. " .
  
  
  * * * .
  
  
  Sefofane se ile sa tšea metsotso e masomesenyane. Drake o be a tshwenyegile ka go nyamelela ga Kennedy ka tsela ya sephiri go fihlela a tšwelela gape ge sefofane se be se le kgauswi le go fofa.
  
  O ile a tla a kitima ka phapošing ya go sepela, a felelwa ke moya.
  
  "Ke be ke nagana gore re go lahlegetšwe," Drake a realo. O ile a kwa kimollo ye kgolo kudu, eupša a leka go e boloka e le bofefo.
  
  Kennedy ga se a ka a araba. Go e na le moo, o ile a dula fase setulong sa lefasetere, kgole le poledišano. Drake o ile a ema go nyakišiša, eupša a ema ge a goga kgole le yena, sefahlego sa gagwe se le sešweu bjalo ka alabasta.
  
  O be a le kae gomme go diregile eng moo?
  
  Ga go na megala goba di-imeile tšeo di bego di dumelelwa nakong ya sefofane. Ga go na thelebišene. Ba fofa ka setu; bahlapetši ba mmalwa ba ile ba ba lebelela ntle le go ba šitišana.
  
  Drake o be a kgona go e tlogela e elela godimo ga gagwe. Tlwaetšo ya SAS e be e nyaka diiri, matšatši le dikgwedi tša go leta. Bakeng sa go lokišetša. Bakeng sa go lebelela. Go yena, iri e be e ka fofa ka milisecont. Ka nako ye nngwe ba ile ba fiwa bjala ka mapotlelo a a mannyane a polasitiki gomme Drake a dikadika go feta motsotswana.
  
  Whisky e ile ya phadima, e lego amulet ya amber ya masetla-pelo, sebetša sa gagwe seo a se kgethilego la mafelelo ge dilo di be di thatafala-ge Alison a tloga. O ile a gopola bohloko, go itlhoboga, gomme le ge go le bjalo mahlo a gagwe a ile a dula a mo lebeletše.
  
  "E sego mo, ke a leboga." Ben o be a phafogile ka mo go lekanego gore a ka romela mong wa gagwe. "Re banna ba Phoka ya Thaba. E tliše."
  
  Ben o ile a ba a leka go ntšha Drake boemong bjo ka go itira geek. O ile a inama ka ntle ka phapošing ya go sepela, a lebelela ge motšweletši, a thekesela, a boela lefelong la gagwe. "Ka polelo ya go hlaboša ya bana babo rena ba ma-Amerika, nkabe ke ile ka tsena go yona!"
  
  Sefahlego sa gagwe se ile sa fetoga se sehwibidu ge moamogedi wa gagwe wa baeng a mo lebelela morago ka go makala. Ka morago ga motsotswana a re, "Ye ga se moya wa Hooters, ngwana."
  
  Ben o ile a nwelela morago setulong sa gagwe. "Mongongoregi".
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. "Bophelo bja gago bjo bobotse, mogwera. Go nyenyefatšwa ga gago ka mehla go šoma e le kgopotšo e thabišago ya gore ga se ka ka ka ba lekana le wena."
  
  "Masepa a masepa".
  
  "Ka mo go tseneletšego-ke a leboga."
  
  "Se tshwenyege".
  
  "Le Karin - o tla loka. Ke a tshepiša."
  
  "O ka tshepiša bjang seo, Matt?"
  
  Drake o ile a ema gannyane. Seo se ilego sa bontšhwa e be e le boikgafo bja gagwe bja tlhago bja go thuša bao ba hlokago, e sego kahlolo e kwagalago ya lešole.
  
  O itše: "Ba ka se mo kweše bohloko ga bjale." "Le gona kgauswinyane kudu re tla ba le thušo e ntši go feta kamoo o ka naganago ka gona."
  
  "O tseba bjang gore ba ka se mo kweše bohloko?"
  
  Drake o ile a hemela godimo. "Go lokile, go lokile, yeo ke phopholetšo ye e rutegilego. Ge nkabe ba be ba nyaka gore a hwile, nkabe ba mmolaile gateetee, akere? Ga go na go phopholetšwa. Eupša ga se ba ka ba dira bjalo. Ka gona..."
  
  "Ee?"
  
  "Majeremane a mo hloka bakeng sa selo se itšego. Ba tla mo boloka a phele." Drake o be a tseba gore ba ka mo iša dipotšišong tše di arogilego goba selo se sengwe se se tlwaelegilego le go feta - go mookamedi yo a swanago le mmušiši yo a ratago go laola tiragalo ye nngwe le ye nngwe. Go theoša le nywaga, Drake o ile a ratana le mohuta wo wa mogale. Bobuši bja bona bo be bo fela bo fa bašemane ba ba botse sebaka sa bobedi.
  
  Ben o ile a gapeletša go myemyela ka kgapeletšo. Drake o ile a kwa sefofane se thoma go theoga gomme a thoma go sekaseka dintlha hlogong ya gagwe. Ka ge sehlopha sa gagwe se senyenyane se be se wa ka thoko, o ile a swanelwa ke go gata mogato gomme a ba šireletše le go feta.
  
  
  * * * .
  
  
  Ka metsotso e mebedi ya go tloga sefofaneng, Drake, Ben, Kennedy le Dahl ba ile ba tsenywa ka mamati a mmalwa, ba namela ka seteišene se se homotšego, ba theoga phapošing ya go sepela ya maemo a godimo yeo e bego e tletše ka diphanele tše koto tše talalerata, gomme mafelelong ka lebati le boima leo Drake a lemogilego gore le notletšwe ka morago ka go naganelwa bona.
  
  Ba ile ba ikhwetša ba le ka phapošing ya go khutša ya maemo a pele, ya maemo a pele, ba se na selo ka ntle le bona le ba bangwe ba seswai: bahlapetši ba bahlano bao ba itlhamilego le disutu tše tharo-basadi ba babedi le monna yo mogolo.
  
  Monna o ile a gata pele. "Jonathan Gates," a realo ka setu. "Tona ya Tšhireletšo."
  
  Drake o ile a kwa go kitimela gateetee ga letšhogo. Modimo, mošemane yo o be a na le mega-powerful, mohlomongwe wa bohlano goba wa botshelela mothalong wa bopresidente. O ile a hemela godimo gomme a gata pele, a lemoga metšhene yeo e tšwelago pele ya baleti, ke moka a phurolla matsogo a gagwe.
  
  O itše: "Bagwera ka moka ba mo." "Bonyane... ke nagana bjalo."
  
  "Ke dumela gore o nepile." Tona ya Tšhireletšo e ile ya gata pele gomme ya otlolla seatla sa yona. "E le gore ke boloke nako, ke be ke šetše ke le nakong. United States e ikemišeditše e bile e kgona go thuša. Ke mo go... nolofatša... thušo ye."
  
  Yo mongwe wa basadi bao o ile a neela bohle seno. O be a na le moriri wo motsothwa, tebelelo ye e phunyago, gomme o be a le bogareng bja mengwaga ye masomehlano, ka mela ya go tshwenyega ye koto ka mo go lekanego go uta diphiri tša mmušo le mokgwa wa go hlokomologa baleti bao ba bego ba bolela ka go se iketle ga gagwe le bona.
  
  Dino di ile tša qhibidiša leqhwa ganyenyane. Drake le Ben ba ile ba dula kgauswi le Gates, ba nwa dino tša dijo. Kennedy o ile a sepela go ya lefasetereng, a dikologa beine ya gagwe gomme a lebelela ka ntle go difofane tša dithekisi, a bonagala a timetše ka kgopolo. Thorsten Dahl o ile a nwelela setulong sa boiketlo le Evian, polelo ya gagwe ya mmele e kgethilwe gore e se tšhošetše.
  
  Ben o ile a bolela ka gore: "Kgaetšedi ya-ka. "Na o ka mo thuša?"
  
  "CIA e ikgokagantše le Interpol, eupša ga re na ditšhupetšo le ge e le dife ka Majeremane ga bjale." Ka morago ga motsotswana, a lemoga tlalelo ya Ben le maiteko ao a mo tšerego go fihlelela setho sa Congress, mongwaledi o ile a oketša ka gore: "Re a leka, morwa. Re tla di hwetša."
  
  "Batswadi ba ka ga ba hlwe ba tseba." Ben o ile a lebelela fase mogalathekeng wa gagwe ka go se rate. "Eupša go ka se tšee nako e telele-"
  
  Bjale mosadi yo mongwe o ile a gata pele - motho yo a thabilego, yo a ikholofelago, yo monyenyane kudu, ka tsela ye nngwe le ye nngwe a gopotša Mohumagadi wa peleng wa Mmušo wa ka moso, sebata sa nnete goba, bjalo ka ge Drake a ipoditše, phetolelo ya dipolotiki ya Alicia Miles.
  
  "Naga ya gešo ga se selo se senyenyane go feta yeo e sego ya kgonthe, Mna Dahl, Mna Drake. Re a tseba gore re šale morago kudu go se, gomme re tseba gore dithupa ke eng. Sehlopha sa gago sa SAS se hlwekišitšwe gore se šome. SGG le yena. Re na le sehlopha sa Delta seo se ikemišeditšego go thuša. E no kopanya dinomoro..." A šišinya menwana ya gagwe. "Dikgokagano".
  
  "Le Moprofesara Parnevik?" Dahl o ile a bolela ka lekga la mathomo. "Ke ditaba dife ka ma-Canada?"
  
  Mongwaledi o ile a bolela ka go tia ganyenyane gore: "Go a ntšhwa di-warrant." "Ye ke boemo bja bodiplomate-"
  
  "Aowa!" Drake o ile a goeletša, ke moka a ntšha moya gore a ikhomotše. "Aowa, mong wa ka. Ye ke mokgwa wo o fošagetšego. Selo se se thakgotšwe... eng?... matšatši a mararo a go feta? Nako ke se sengwe le se sengwe mo, kudu bjale. O itše, matšatši a sego kae a latelago ke moo re fenyago goba re lahlegelwago gona."
  
  Mongodi Gates o ile a mo lebelela ka go makala. "Ke kwa o sa na le tše dingwe tša lešole ka go wena, Drake. Eupša e sego ka baka la karabelo ye."
  
  "Ke fetola magareng ga lešole le moagi ge go swanetše," Drake a šikinya magetla. "Mehola ya go ba lešole la peleng."
  
  "Ee. Go lokile, ge e ba e go dira gore o ikwe o le kaone, di warrant di ka se thuše. Colby Taylor o ile a nyamelela ntlong ya gagwe e kgolo ya Canada gotee le bontši bja bašomi ba gagwe. Phopholetšo ya ka ke gore o be a dutše a rulaganya se ka nako ye telele gomme a fetogela go ditiragalo tše dingwe tša tšhoganetšo tšeo di rulagantšwego e sa le pele. Ge e le gabotse - he"s off the grid."
  
  Drake o ile a tswalela mahlo. "Ditaba le ge e le dife tše dibotse?"
  
  Kgarebe e ile ya bolela. "Go lokile, re go fa methopo ka moka ya Bokgobapuku bja Congress go thuša nyakišišo ya gago." Mahlo a gagwe a ile a phadima. "Bokgobapuku bjo bogolo kudu lefaseng. Dipuku tše dimilione tše masometharo-pedi. Diprintwa tša sewelo. Le Bokgobapuku bja Lefase bja Ditšitale."
  
  Ben o ile a mo lebelela bjalo ka ge eka o sa tšwa go dumela go tsenela phadišano ya cosplay ya Princess Leia. "Methopo ka moka? Ka gona - ka teori - o be o ka kgona go hwetša gore ke Mojeremane ofe yo a tshwenyegilego kudu ka dinonwane tša Norse? O ka hwetša dingwalwa ka ga Odin le lebitla le la Badimo. Dilo tšeo di sego gona inthaneteng?"
  
  "O be o ka kgona, ka go fo kgoma konotswana," mosadi a realo. "Gomme, go palelwa ke seo, re na le borakgoboketši ba bangwe ba kgale kudu."
  
  Mahlo a Ben a ile a phadima ka kholofelo ge a be a lebelela Matt. "Re iše moo."
  
  
  * * * .
  
  
  Bokgobapuku bja Congress bo be bo buletšwe bona ka iri ya pele kudu ya Sontaga mesong. Mabone a tuka, bašomi ba ela hloko, bokgobapuku bjo bogolo kudu lefaseng ruri bo ile bja kgahliša. Mathomong, meago le maikutlo a lefelo leo di ile tša gopotša Drake ka musiamo, eupša ge a dutše a lebelela methaladi ya diphapoši tša dipuku le mathudi a go bala a nkgokolo, go se go ye kae o ile a kwa moya wa tlhompho wa tsebo ya bogologolo, gomme maikutlo a gagwe a ile a fetoga gore a swane le tikologo ya gagwe.
  
  Ge Drake a be a fetša nako e itšego a lelera diphapošing tša go sepela, Ben ga se a senya nako ka go itahlela nyakišišong. O ile a khukhunela mathudi, a laetša laptop gomme a romela molaodi wa bona wa madira a kgethegilego a Sweden go yo nyaka go hwetša kofi le dikuku.
  
  "Lefelo le lebotse," Drake a realo ge a dikologa. "Ke ikwa eka Nicolas Cage a ka tšwelela motsotso ofe goba ofe."
  
  Ben o ile a pitla leporogo la nko ya gagwe. O ile a dumela ka gore: "Ga ke tsebe gore ke thome kae. "Hlogo ya ka ke lešaka, mogwera."
  
  Thorsten Dahl o ile a kgotla diporo tšeo di bego di dikologile mathudi. "Thoma ka seo o se tsebago," a realo ka segalo seo sa Oxford seo se ithutilwego. "Thoma ka nonwane."
  
  "Nepagetše. Go lokile, re tseba sereto se. E bolela kudu gore mang le mang yo a šilafatšago lebitla la Badimo o tla tliša mollo wa dihele fase godimo ga Lefase. Gomme ke mollo, ka nnete. Polanete ya rena e tla tuka. Le gona re a tseba gore nonwane ye e na le go swana mo go kgethegilego ga histori le dinonwane tše dingwe tše di tswalanago le tšona tšeo di ngwadilwego ka Badimo ba bangwe."
  
  Dahl o itše: "Seo re sa se tsebego ke gore ke ka baka la"ng? Goba bjang?"
  
  "Mollo," Drake a realo ka bogale. "Mothaka o no bolela seo."
  
  Ben o ile a tswalela mahlo. Dahl o ile a retologela go Drake ka pososelo ye e tiilego. O itše: "E bitšwa go hlama dikgopolo." "Go sekaseka ditherešo gantši go thuša go utolla therešo. Ke be ke bolela kamoo masetla-pelo a diregago ka gona. Hle thuša goba o tloge."
  
  Drake o ile a nwa kofi ya gagwe gomme a homola. Bobedi bja banna ba ba lahlegetšwe ke batho gomme ba swanelwa ke sebaka. O ile a sepela go ya go seporo gomme a lebelela morago, mahlo a gagwe a kitima go dikologa phapoši ya nkgokolo, a lemoga maemo a bašomi le baemedi ba Amerika. Kennedy o ile a dula mabato a mabedi ka fase, a kgotla laptop ya gagwe ka bogale, a arotšwe ke ya gagwe... eng?Drake o ile a nagana. Go ipona molato? Tšhoga? Kgatelelo ya monagano? O be a tseba ka moka ka yona, gomme o be a sa ye go thoma go rera.
  
  Ben o itše: "Nonwane e bontšha gore tšhilafatšo e tee ya lebitla la Odin"s e tla thoma go elela ga dinoka tša mollo. Nka re se se bohlokwa go se tseba go swana le selo le ge e le sefe se sengwe mo."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego ge dikgopotšo tša gagwe tša morago bjale di tšwelela. Dinoka tša mollo?A e bone.
  
  Eupša kae?
  
  "Ke ka lebaka la eng o e boletše bjalo?" a botšiša. "Dinoka tša Mollo?"
  
  "Ga o tsebe." Mohlomongwe ka lebaka la gore ke lapišitšwe ke go re 'mollo wa dihele o a thuthupa' le gore 'bofelo bo kgauswi'. Ke ikwa ke le kgarameletšo ya difilimi tša Hollywood."
  
  "Ka gona o ile wa latela dinoka tša mollo?"Dahl a emiša sefahlego."Go swana le seretse se segolo?"
  
  "Aowa, ema," Drake a kgaola menwana ya gagwe. "Ee! Thaba-mollo e kgolo! Ka... ka Iceland, akere?" O ile a lebelela mo-Swede bakeng sa tiišetšo.
  
  "Bona, go fo ba ke le mo-Scandinavia ga go bolele gore ke"
  
  "Ee". Ka yona nako yeo, Mothuši yo Monyenyane wa Mongodi wa Tšhireletšo o ile a bonagala a le ka morago ga lepokisi la dipuku la kgaufsi. "Ka lehlakoreng la borwa-bohlabela la Iceland. Lefase ka moka le a tseba ka se. Ka morago ga go bala nyakišišo ye mpsha ya mmušo, ke nagana gore ye ke thabamollo ya bošupa ye e lego gona."
  
  "E tumilego kudu e Yellowstone Park," Ben a realo.
  
  "Eupša na Thaba-mollo e Kgolo e tliša tšhošetšo e bjalo?" Drake o ile a botšiša. "Goba na ye na nonwane ye nngwe ya Hollywood?"
  
  Bobedi Ben le mothuši wa mongwaledi ba ile ba dumela ka hlogo. "Polelwana "go fedišwa ga mehuta ya diphedi" ga se ye e feteletšego tabeng ye," mothuši o boletše. "Dinyakišišo di re botša gore go thuthupa ga dithaba-mollo tše pedi tša nakong e fetilego go sepelelana le ditiragalo tše pedi tše dikgolo kudu tša go fedišwa ga batho ka bontši tšeo di kilego tša direga polaneteng ya rena. Go ba gona, sa bobedi ke di- dinosaur."
  
  "Ke ka kotsi gakaakang?" Drake o ile a botšiša.
  
  "Kgauswi kudu moo e lego gore ge e ba e diregile gatee, o be o tla makatšwa ke yona. Eupša gabedi? A re..."
  
  "Mongongoregi".
  
  Ben o ile a emiša diatla tša gagwe moyeng. "Bonang, re thoma go fapoga mo. Seo re se hlokago ke go laetša Odin ka masepa." O ile a gatelela dihlogo tše mmalwa sekirining. "Se, se le wow ̧ ruri se. Voluspa - moo Odin a bolelago ka dikopano tša gagwe le Moboni."
  
  "Diketelo?" Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. "Viking porn, akere?"
  
  Mothuši o ile a ithekga ka Ben gomme a tobetša dikonope tše mmalwa, a tsenya phasewete gomme a thaepa mothaladi. Pantsuit ya gagwe e be e le yeo e fapanego le sutu ya Kennedy, yeo e hlamilwego ka tatso go gatelela sebopego sa gagwe go e na le go se uta. Mahlo a Ben a ile a phatloga, mathata a gagwe a lebetšwe motsotswana.
  
  Drake o ile a bolela ka molomo, "Talente e sentšwego."
  
  Ben o ile a mo fa monwana wa gare ge mothuši a ema. Ka mahlatse, ga se a ka a mmona. O itše: "Di tla tlišwa go wena ka metsotso e mehlano."
  
  "Ke a leboga, mohumagatšana." Drake o ile a dikadika. "Tshwarelo, ga ke tsebe leina la gago."
  
  O ile a re: "Mpitse Hayden.
  
  Dipuku di ile tša bewa kgauswi le Ben metsotso ye mmalwa ka morago, gomme gateetee a kgetha yeo e bitšwago Voluspa.O ile a phetla matlakala bjalo ka monna yo a nago le moya; bjalo ka phoofolo yeo e nkgago madi. Dahl o ile a kgetha bolumo e nngwe, Drake - ya boraro. Hayden o ile a dula kgauswi le Ben, a ithuta sengwalwa le yena.
  
  Gomme ka morago Ben a goeletša ka gore "Eureka! Ke na le yona!" Kgokagano ye e hlaelelago. Ke Heidi! Damn Heidi ya go hlabja! Puku ye e latela, gomme ke tsopola, "maeto a mmoni yo a ratwago kudu wa Odin, Heidi."
  
  "Bjalo ka pukung ya bana?" Go molaleng gore Dahl o be a gopola matšatši a gagwe a sekolo.
  
  Drake o ile a no bonagala a gakanegile. "A? Ke mošemane wa mohuta wa Heidi Klum kudu."
  
  "Ee, puku ya bana! Ke dumela gore nonwane ya Heidi le kanegelo ya maeto a gagwe di swanetše go ba di tšweletše go theoša le mengwaga go tšwa go saga ya Norse go ya go nonwane ya Norse, gomme ka morago mongwadi go tšwa Switzerland o tšere sephetho sa go šomiša kanegelo yeo bjalo ka motheo wa puku ya bana."
  
  "Go lokile, e reng?" Drake o ile a kwa pelo ya gagwe e betha ka lebelo.
  
  Ben o ile a bala motsotswana. "Oo, seo se bolela mo gontši," a tšwela pele ka lepotlapotla. "Seo se sebotse sa go hlabja se bolela ka moka."
  
  
  MAŠOME A MABEDI A BOBEDI
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., e lego gona
  
  
  Kennedy Moore o ile a dula a lebeletše skrine sa gagwe sa khomphutha, a sa bone selo, gomme a nagana ka fao ge o šila bophelo ka fase ga monwana wa gago o mogolo, gabotse e lego kgwele ya thenese fela yeo e laolwago ke mong. Go boela morago mo gonyenyane go ile gwa fetoša pheletšo ya gago, go retologa mo gongwe mo go sa letelwago go ile gwa go romela ka gare ga sedikologo sa go itshenya, ke moka matšatši a sego kae a kgato ya lebelo e ile ya go bušetša papading.
  
  O ile a ikwa a e-na le matla tseleng ya go ya New York, a le kaone le go feta ka morago ga bohlanya bja musiamo. O be a thabile ka yena gomme mohlomongwe le go thaba gannyane ka Matt Drake.
  
  O ile a ipotša gore o kgopame gakaakang. Eupša ka morago, na motho yo mongwe ga se a ka a bolela gore mathateng a magolo go tšwa tšwelopele e kgolo? Selo se sengwe sa go swana le seo.
  
  Ke moka Moprofesara o ile a thopša. Kgaetšedi ya Ben Blake e thopilwe. Gomme Kennedy o ile a sepela ka boikemišetšo go leba ntlongkgolo ye ya sellathekeng, hlogo e otlologile gomme gape a nweletše ka mo go feletšego papading, dikgopolo tša gagwe di be di lebišitšwe go dira gore kgakanego yeo e be le tlhaologanyo.
  
  Ke moka, ge a thoma go namela manamelo, Lipkind o ile a iponatša go tšwa lešabeng gomme a mo thibela gatee-tee.
  
  "Mokapotene?"
  
  "Dumela Moore. Re hloka go bolela ".
  
  "Tsena ka gare," Kennedy a šišinya seatla a lebile ntlong-kgolo, "re ka diriša thušo ya gago."
  
  "Uh, eh. Aowa. Ga se ka lebaka la musiamo, Moore. Sekepe sa go sesa se ka lehlakoreng leo."
  
  O ile a sepela gare ga lešaba, mokokotlo wa gagwe wo o gateletšegilego bjale o mo lebeletše bjalo ka tatofatšo ya setu. Kennedy o ile a swanelwa ke go akgofela go swara.
  
  "Eng... go diregile eng, mokapotene?"
  
  "Tsena."
  
  Cruiser e be e se na selo ka ntle le bobedi bja bona. Lešata la setarateng le fifetše, ditiragalo tšeo di šišinyago lefase ka ntle bjale di notletšwe kgole go feta bokwala bja motho yo a yago moletlong wa leago.
  
  Kennedy o ile a retologa ka seripa setulong sa gagwe go lebana le Lipkind. "O se ke wa mpotša...ke kgopela o se mpotše..." Legoba leo le bego le le kgokgotheng la gagwe le ile la dira gore Lipkind a lahlegelwe ke ponagalo ya gagwe ya go ba thata, a mmotša tšohle pele mantšu a tloga melomo ya gagwe.
  
  Eupša ba ile ba wa, gomme lentšu le lengwe le le lengwe e be e le lerothi la mpholo moyeng wa gagwe wo o bego o šetše o ntshofetše.
  
  "Caleb o ile a otla gape. Re bile le go diega ga kgwedi - ke moka maabane thapama re ile ra hwetša mogala. Ngwanenyana... ahh... ngwanenyana wa go tšwa Nevada," lentšu la gagwe la thoma go kwagala. "E mpsha mo toropong. Moithuti."
  
  "Aowa. Hle..."
  
  "Ke be ke nyaka gore o tsebe bjale, pele o ka kwa masepa afe goba afe a legotlo."
  
  "Aowa".
  
  "Ke maswabi, Moore."
  
  "Ke nyaka go boa." E re ke boele morago, Lipkind. Ntumelele go tsena. " .
  
  "Ke maswabi".
  
  "Nka go thuša." Wo ke mošomo wa ka. Bophelo bja ka."
  
  Lipkind o be a loma molomo wa gagwe wa ka tlase, e lego pontšho e kgonthišeditšwego ya kgateletšego. "Sa tšwa go. Gaešita le ge ke be ke nyaka, balaodi ba be ba ka se dumele. O a e tseba."
  
  "Na ke swanetše? Go tloga neng nka tseba dikgopolo tša boradipolotiki? Motho mang le mang dipolotiking ke setlatla, Lipkind, gomme go tloga neng ba thomile go dira selo se se nepagetšego? " .
  
  "O ntshwaretše," go rora ga Lipkind"s go ile gwa eka pelo ya gagwe. "Eupša ditaelo, bjalo ka ge ba bolela, ke ditaelo. Gomme tša ka ga se tša ka tša fetošwa."
  
  "Molomo, se... se ntshenya."
  
  O ile a metša ka go oma. "E fe nako. Na o tla boa".
  
  "Ga se nna ke nago le taba le yena, damn it! Ke bahlaselwa ba gagwe ba go nyobana! Malapa a bona!"
  
  "Le nna ke nagana bjalo, Moore. Ntshepe."
  
  Ka morago ga motsotswana a botšiša, "Kae?" E be e le sohle seo a bego a ka se dira, sohle seo a bego a ka se kgopela, sohle seo a bego a ka nagana ka sona.
  
  "Moore, "Moore. Mo o ka se swanelwe ke go lefa tshokologo efe goba efe. Ga se molato wa gago gore psycho ye ke psycho ya go nyobana."
  
  "Kae?" - Ke ile ka botšiša.
  
  Lipkind o be a tseba seo a se hlokago gomme a mmotša lefelo leo.
  
  
  * * * .
  
  
  Lefelo la go aga le le bulegilego. Dibloko tše tharo ka borwa bja Ground Zero. Mohlami o bitšwa Silke Holdings.
  
  Kennedy o ile a hwetša lefelo la bosenyi ka metsotso ye masomepedi, a lemoga theipi yeo e phaphametšego lebatong la bone la moago wo o bulegilego gomme a romela thekisi. O ile a ema ka pele ga moago, a lebelela godimo ka mahlo a go hloka moya. Lefelo leo le be le se na batho-e sa dutše e le lefelo le mafolofolo la bosenyi-eupša e be e le ka morago ga nako ya Mokibelo gomme tiragalo yeo e diregile diiri tše fetago tše 24 tše di fetilego.
  
  Kennedy o ile a raga ditlakala, ke moka a tšwela ka ntle a ya lefelong la go aga. O ile a namela manamelo a bulegilego a sekontiri godimo ka lehlakoreng la moago go ya lebatong la bone gomme a namela letlapa la sekontiri.
  
  Phefo e matla e ile ya goga blouse ya gagwe yeo e lokologilego. Ge nkabe moriri wa gagwe o se wa kama morago ka lenti le le tiilego, o be o tla fofa go dikologa bjalo ka selo seo se nago le moya. Dipono tše tharo tša New York di ile tša bulega pele ga gagwe, tša mo dira gore a ikwe a dikologela - boemo bjoo a bilego le bjona bophelo bja gagwe ka moka, eupša, ka mo go makatšago, bo ile bja gopolwa fela bjale.
  
  Gomme le ge go le bjalo o ile a namela Yggdrasil, Sehlare sa Lefase.
  
  Ke moka ga go na go tsenwa ke phefo.
  
  E ile ya mo gopotša ka molato wa Odin le Matt Drake ka mo go kgethegilego. O be a nyaka go boela morago go se, go yena, eupša o be a se na bonnete bja gore o na le sebete.
  
  O ile a itlhama go putla letlapa leo le nago le lerole, a phema mekgobo ya marope le didirišwa tša borakontraka. Phefo e ile ya goga matsogo le marokgo a gagwe, ya dira gore di ruruge ka lebaka la dilo tše di feteletšego. O ile a ema e sego kgole le moo Lipkind a hlalositšego lefelo la setopo. Go fapana le thelebišene ye e tumilego, mebele ga e swaya ka tjhoko - e tšewa diswantšho, ke moka lefelo la yona le le nepagetšego le lekantšwe go tšwa dintlheng tše di fapafapanego tše di sa fetogego.
  
  Ka tsela efe goba efe, o be a fo nyaka go ba moo. Koba, wela ka matolo, tswalela mahlo gomme o rapele.
  
  Gomme ka moka ga yona ya kitimela morago. Jwalo ka diabolose a wa legodimong. Go swana le tlholo ya morongwa yo mogolo, dilo ka moka di ile tša phadima monaganong wa gagwe. Motsotso wo a bonego Chuck Walker a tsenya tone ya tšhelete ya ditšhila ka potleng. Modumo wa gavel ya moahlodi yeo e tsebatšago molato wa gagwe. Ditebelelo tša bahu go tšwa go bašomi-gotee le yena, diswantšho tše di gobogilego tšeo di thomilego go tšwelela lokhareng ya gagwe, di kgomareditšwe go hood ya koloi ya gagwe, di kgomareditšwe mojakong wa folete ya gagwe.
  
  Lengwalo leo a le amogetšego go tšwa go mmolai wa go latelana, leo go lona a ilego a mo leboga ka thušo ya gagwe ka moka.
  
  O be a swanetše go sokologa ka baka la polao e nngwe yeo a ilego a thuša Thomas Caleb go e dira.
  
  O be a swanetše go kgopela tshwarelo go bahu le go lla.
  
  
  MAŠOME A MABEDI A BORARO
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., e lego gona
  
  
  "Selo se se utolla go feta Britney," Ben a akgofela mantšu a gagwe, a thibela lethabo la gagwe. "E re mo- "Ge a sa le Sehlareng sa Lefase, Volva o utollela Odin gore o tseba diphiri tša gagwe tše dintši. Gore o ile a ikgafa godimo ga Yggdrasil ka go phegelela tsebo. Gore o ikona dijo matšatši a senyane le mašego a senyane ka morero o tee. O mmotša gore o tseba moo mahlo a gagwe a utilwego gona le kamoo a a neilego ka gona bakeng sa go ananya tsebo e oketšegilego le go feta."
  
  Dahl o ile a tsena ditaba gare ka gore: "Mohlalefi o tee." "Parnevik o boletše gore ka mehla o be a lebelelwa e le yo bohlale go feta Medimo ka moka."
  
  Drake a ngunanguna, "Ga go ke go ba bohlale go botša mosadi diphiri tša gago."
  
  Ben o ile a mo kgokološetša mahlo. "Odin o ile a ikona dijo Sehlareng sa Lefase matšatši a senyane le mašego a senyane ka lerumo le phunya lehlakore la gagwe, go swana le Kriste sefapanong. Heidi o re ka gare ga delirium ya gagwe, Odin o ile a mmotša moo bagwera ba gagwe ba bego ba utilwe gona. Gomme kotse ya gagwe e be e utilwe kae? Le gore lerumo la gagwe le dule moo. Le gore o be a nyaka gore a phatlalatše bagwera ba gagwe - Ditho tša gagwe - gomme a bee setopo sa gagwe ka lebitleng."
  
  Ben o ile a nyenya go Drake, mahlo a a phatlogile. "Ke ka no ba ke se ka fetša go tsoma ga-ka clitoris ya nonwane, mogwera wa-ka, eupša mošomo wa-ka mo o feletše."
  
  Ke moka Ben o ile a gopola moo a bego a le gona le mosadi yo a bego a eme kgauswi le yena. O ile a swara leporogo la nko ya gagwe. "Damn le masepa."
  
  Dahl ga se a ka a panya leihlo. "Go ya ka fao ke tsebago - gomme se se šoma fela go seo ke ilego ka itshwenya go se theeletša nakong ya polelo ya Parnevik - ba Volva, go swana le bofarao ba Egepeta, ba be ba dula ba bolokwa mabitleng a humilego kudu, kgauswi le ona go be go na le dilo tše ntši tša bohlokwa. Dipere, dikoloyana, dimpho tše di tšwago dinageng tša kgole."
  
  Hayden o be a bonagala a uta go nyenya. "Ge re latela kanegelo ya gago ka moka ka tsela ye e kwagalago, Mna Blake, gona ke dumela gore maeto a Heidi ao go thwego a tloga a le tlhalošo ya moo diripana ka moka tša Odin di bego di phatlaletše gona... goba di utilwego gona."
  
  "Mpitse... Ben. Ee, Ben. Gomme ee, o nepile. Ka nnete."
  
  Drake o ile a thuša mogwera wa gagwe go tšwa. "E sego gore go bohlokwa bjale. Dikarolwana ka moka di ile tša hwetšwa, ntle le di-Valkyry le..." a ema gannyane.
  
  "Mahlo" Ben a realo ka pososelo ya go gagamala. "Ge re ka hwetša Mahlo, re ka emiša se gomme ra hweletša Karin ditšhipi tša ditherišano."
  
  Drake, Dahl le Hayden ba ile ba homola. Drake mafelelong a re, "Valkyries e swanetše go ba ka ntle kua felotsoko le yona, Blakey. Na o ka hwetša gore di hweditšwe kae? Go swanetše go ba go e-na le pego e itšego ya kgale ya kuranta goba se sengwe."
  
  "Heidi o tlile ka nonwane ya Ragnarok," Ben o be a sa nagana, a nweletše nyakišišong ya gagwe. "Odin o swanetše go ba a mo tlwaeditše pele a ehwa kua Ragnarok."
  
  Drake o ile a šišinya hlogo gomme a romela Dahl le Hayden ka thoko. O ile a ba botša gore: "Di-Valkyry." "Na o gopola go hloka tsebišo ka mo go feletšego gomme ka baka leo lehlakore leo le ka bago gona la bosenyi? Na go na le sebaka sa gore Interpol e ka kopana le CIA gomme ya mo fa sebaka?"
  
  "Ke tla ya go e dumelela bjale," Hayden a realo. "Gomme ke tla tšwetša pele dinyakišišo tšeo ditsebi tša rena tša IT di di dirilego kgahlanong le Majeremane. Bjalo ka ge mogwera wa gago yo monnyane yo bose a nyakile a bolela - mehlala ya elektroniki e swanetše go re iša go yona."
  
  "Botse?" Drake o ile a myemyela go yena. "O feta seo. Inela go tšeeng diswantšho. Seopedi sa mantšu sehlopheng. Monna wa lapa, gomme..." a šikinya magetla, "ee... mogwera wa ka."
  
  O ile a inama kgauswi, a re, "A ka tšea seswantšho sa ka nako efe goba efe," ke moka a sega gabonolo gomme a sepela. Drake o ile a mo latela, a gakanegile e bile a maketše ka mo go kgahlišago. O be a fošitše ka yena. Modimo, o be a le thata go bala go feta Kennedy.
  
  Drake o be a ikgantšha ka bokgoni bja gagwe bja go bala batho. Na o ile a thelela? Na nywaga ya gagwe ya tirelo ya setšhaba e be e mo dirile gore a be boleta?
  
  Lentšu le ile la bolela tsebeng ya gagwe, la dira gore pelo ya gagwe e tlole. "Ke eng se?" - Ke ile ka botšiša.
  
  Kennedy!
  
  "Masepa!" O ile a tlola gomme a leka go iphihla go tlola ga gagwe mo gonyenyane moyeng e le go otlolla ga ditho tša gagwe mo go tlwaelegilego.
  
  Lephodisa la New York le ile la e bala bjalo ka puku. "Ke kwele gore SAS ga se ya ka ya lalela tšhemong ya lenaba. Ke nagana gore ga se wa ke wa ba karolo ya sehlopha se, akere?"
  
  "Ke eng?" Ben o ile a botšiša a sa nagane, a araba potšišo ya gagwe.
  
  "Se?" Kennedy o ile a inama pele gomme a kgotla lehlakore la monitor, a šupa leswao le lenyenyane leo le utilwego gare ga tlhakatlhakano ya maswao ka mongwalong wa seatla.
  
  Ben o ile a sosobana sefahlego. "Ga o tsebe." Go bonala bjalo ka leswao leo le lego seswantšhong."
  
  Ge Kennedy a otlologa, moriri wa gagwe o ile wa lokologa ditlemong tša wona gomme wa wela magetleng a gagwe. Drake o ile a lebelela ge di theogela fase go fihla go ye nnyane ya mokokotlo wa gagwe.
  
  "Ao. Seo ke moriri o montši kudu."
  
  "O ka e dira, freak."
  
  Ben o ile a tobetsa habeli letšoao la setšoantšo. Skrine se ile sa retologela go mongwalo, sehlogo sa sona se se nago le sebete sa go goga mahlo. Odin le Seer, ba lokeleditšwe nakong ya Ragnarok. Gomme ka fase ga seo go na le methalo ye mmalwa ya kgale ya sengwalwa sa tlhalošo.
  
  Seswantšho se, seo se pentilwego ke Lorenzo Bacche ka 1795 gomme sa tšewa kgoboketšong ya poraebete ya John Dillinger ka 1934, go dumelwa gore se theilwe seswantšhong sa kgale gomme se bontšha bagwera ba modimo wa Norse Odin ba rulagantšwe ka tatelano ye e kgethegilego lefelong leo Odin a hwilego go lona - lefelo la ntwa la nonwane la Ragnarok . Moboni wa gagwe yo a rategago o lebelela se gomme o a lla.
  
  Ka ntle le go bolela lentšu, Ben o ile a gatelela gape gomme seswantšho sa bonagala pele ga bona.
  
  "Modimo wa ka!" Ben o ile a ngunanguna. "Mošomo o mogolo."
  
  Kennedy a re, "Le ke leano... la kamoo diripana di ka rulaganywago ka gona."
  
  
  MAŠOME A MABEDI A BONE
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., e lego gona
  
  
  "A re direng dikopi tše dingwe." Drake yo a bego a dula a le šedi o ile a tšea diswantšho tše mmalwa tša ka pela ka mogala wa gagwe. Ben o ile a mo ruta gore ka mehla a boloke khamera e botse, yeo e šomago e le kgaufsi, gomme se e be e le tahlegelo e sa letelwago ya tšhelete. "Seo re se hlokago gona bjale ke Valkyries, Mahlo le mmapa wa Ragnarok." O ile a ema gateetee, a hlabja ke seripa sa kgopotšo.
  
  Ben o ile a botšiša, "Eng?"
  
  "Ga ke na bonnete." Mongongoregi. Kgopolo. Mohlomongwe selo seo re se bonego matšatšing a mmalwa a go feta, eupša re bone mo gontši kudu moo nka se kgonego go se fokotša."
  
  Dahl a re, "Go lokile, Drake. Mohlomongwe o be o nepile. Mohlomongwe Dillinger ya mehleng yeno e na le kgoboketšo ya yona e kgahlišago ya poraebete."
  
  Ben o ile a tšwela pele go bala ka gore: "Bona mo." "E bolela mo gore seswantšho se ke sa moswananoši, e lego therešo yeo e sa kago ya lemogwa go fihla mathomong a bo-1960, ka morago ga moo se ile sa akaretšwa pontšhong ya dinonwane tša Norse gomme sa romelwa leetong le lekopana la lefase. Ka morago ga se, le ka lebaka la kgahlego ye e fokotšegago, seswantšho se be se notletšwe ka polokelong ya musiamo gomme... gabotse, se lebetšwe. Go fihla le lehono".
  
  "Mošomo o mobotse re tlile le lephodisa." Drake o ile a leka go godiša go ipona ga Kennedy, a sa dutše a sa kgonthišege gore hlogo ya gagwe e kae ka morago ga New York.
  
  Kennedy o ile a thoma go tlema moriri wa gagwe morago, ke moka a dikadika. Ka morago ga motsotswana, o ile a tsenya diatla tša gagwe ka dipotleng tša gagwe, bjalo ka ge eka o leka go di swara. Drake o ile a mo phaphatha legetleng. "Ka fao, go bjang ge o ka ya go tšea seswantšho se gomme o se tliše mo. Go ka ba le selo se sengwe moo seo re sa se bonego seswantšhong. Nna le mogwera wa ka wa kgale Dahl re ya go hlahloba lehlakore la moriti la go kgoboketša bokgabo. Tšhošiša dihlare tše dingwe." O ile a ema gannyane, a nyenya. "Dihlare tše dingwe."
  
  Kennedy o ile a fegelwa pele a sepela.
  
  Dahl o ile a mo lebelela ka mahlo a tshesane. "Ka gona. Re swanetše go thoma kae?
  
  "Re tla thoma ka Valkyries," Drake a realo. "Gatee-tee ge munchkin ya rena ya bogwera e re boditše gore di hweditšwe kae le gore di hweditšwe neng, re ka leka go di latišiša."
  
  "Mošomo wa go nyakišiša?" Dahl o ile a botšiša. "Eupša o no romela monyakišiši wa rena yo mokaone."
  
  "Gona bjale o nyaka tšhitišo mmeleng, e sego monaganong. O na le shabby ye botse."
  
  Ben o ile a bolela. "Phopholetšo ye botse, Matt. Di-Valkyry di ile tša utollwa gare ga matlotlo a mangwe a magolo lebitleng la mmoni wa Viking, Volva, ka 1945 kua Sweden."
  
  "Lebitla la Heidi?" Drake o ile a tšea sebaka.
  
  "E be e swanetše go ba bjalo. Damn tsela e ntle ya go pata e nngwe ya dikotwana. Kgopela bahlanka ba gago gore ba e boloke le wena ka morago ga ge o hwile."
  
  "Fetišetša sehlogo se khomphutheng e nngwe." Drake le Dahl ba ile ba dula kgauswi le yo mongwe le yo mongwe, ba bonagala ba sa kgahliše.
  
  Drake o be a tseba gore tšhupamabaka e sa dutše e lla. Bakeng sa Karin. Bakeng sa Parnevik. Bakeng sa manaba a bona le bakeng sa lefase ka moka. O ile a thula motšhene ka bogale, a feta ka gare ga dipolokelo tša musiamo gomme a leka go hwetša gore di-Valkyry di nyameletše neng lenaneong la dithoto.
  
  "Na o belaela gore go na le motho yo a šomago go tšwa ka gare?" Dahl o ile a kwešiša gateetee moo a bego a eya gona.
  
  "Phopholetšo ye kaone ke mohlapetši wa tšhireletšo wa musiamo yo a sa lefelwego gabotse goba mohlokomedi yo a swerego... selo se sengwe sa go swana le seo. Ba be ba tla leta go fihlela mohlomongwe Valkyries e theošetšwa maemong a polokelo gomme ka morago ba e romela ka setu. Ga go na motho yo a lemogago se ka nywaga e mentši, ge e ba a lemoga le gatee."
  
  "Goba go thubja," Dahl a šikinya magetla. "Jesu, monna, re na le mengwaga ya go feta ye masometshela go hlatha se." O ile a kgoma palamonwana ya lenyalo yeo a e aperego gape ga e sa le ba tsena ka Bokgobapukung. Drake o ile a ema motsotswana. "Mosadi?"
  
  "Le bana".
  
  "Na o a ba hlologela?"
  
  "Motsotswana o mongwe le o mongwe".
  
  "Tefišo. Mohlomongwe ga o jerk yeo ke bego ke nagana gore o yona."
  
  "Go nyoba, Drake."
  
  "Go feta go swana le yona. Ga ke bone go thubja le ge e le gofe. Eupša lebelela mo - ba Valkyries ba ile ba ya leetong ka 1991 bjalo ka karolo ya lesolo la dikamano tša setšhaba bakeng sa Motheo wa Bohwa wa Sweden. Ka 1992 di be di se gona ka gare ga lelokelelo la dipuku tša Musiamo.Seo se go botša eng?"
  
  Dahl o ile a tšholla melomo ya gagwe. "Gore motho yo a tswalanywago le leeto o ile a tšea sephetho sa go di utswa?"
  
  "Goba... motho yo a bego a ba bogetše leetong o ile a tšea sephetho!"
  
  "Go lokile, seo se na le kgonagalo ye kgolo." Hlogo ya Dahl e ile ya šikinyega. "Bjale leeto le ile kae?" Menwana ya gagwe e ile ya kgotla skrine ka makga a mane. "Engelane." NEW YORK ya go swana le yona. Hawaii. Australia."
  
  "Seo se tloga se e fokotša," Drake a realo ka kgegeo. "Mongongoregi".
  
  Dahl o ile a goeletša ka gore: "Aowa, ema." "Se ke therešo." Go thopša ga Valkyrie go be go swanetše go sepela gabotse, akere? E rulagantšwe gabotse, e bolailwe gabotse. Kgonthe. Go sa dutše go nkga go akaretšwa bosenying."
  
  "Ge nkabe o le bohlale go se nene, o be o tla..."
  
  "Theetša!Mathomong a bo-90, mafia a Serbia a ile a thoma go epa manala a ona ka tlase ga mpa ya Sweden. Bosenyi bjo bo tswalanago le go tšea ka kgang bo oketšegile gabedi nywageng ya ka tlase ga e lesome, gomme ga bjale go na le dihlopha tše dintši tše di rulagantšwego tšeo di šomago nageng ka moka. Ba bangwe ba ipitša Bandidos. Ba bangwe, go swana le Hells Angels, e fo ba dihlopha tša disenyi tša dipaesekele."
  
  "Na o re mafia ya Serbia e na le Valkyries?"
  
  "Aowa. Kere ba be ba rulaganyeditše go di utswa gomme ka morago ba di rekišetše tšhelete. Ke bona fela bao ba nago le dikgokagano tša go goga se. Batho ba ba dira se sengwe le se sengwe, e sego feela go tšea ka kgang. Go sepetšwa ka sephiring ga ditšhaba-tšhaba go be go ka se be ka kua ga bona."
  
  "GO LOKILE. Bjale re ka hwetša bjang gore ba di rekišeditše mang?"
  
  Dahl o ile a topa mogala wa gagwe. "Ga re dire seo. Eupša bonyenyane ba bararo ba baetapele ba bagolo ba sehlopha bjale ba ka morago ga melato kgaufsi le Oslo." O ile a sepela go yo dira mogala.
  
  Drake o ile a itlotša mahlo a gagwe gomme a ithekga ka morago. O ile a lebelela tšhupamabaka gomme a tšhoga ge a bona gore e be e nyakile go ba iri ya botshelela mesong.Ba robala neng la mafelelo? O ile a lebelela go dikologa ge Hayden a boa.
  
  Mothuši yo mobotse wa mongwaledi wa tšhireletšo o be a bonagala a gateletšegile. "Tshwarelo banna." Ga go na mahlatse go Majeremane."
  
  Hlogo ya Ben e ile ya otla go dikologa, kgatelelo e bontšha. "Ga go na motho?"
  
  "Sa tšwa go. Ke maswabi e le ka kgonthe."
  
  "Eupša bjang?Mothaka yo o swanetše go ba a le felotsoko." Megokgo e ile ya tlala mahlo a gagwe gomme a e tsepamiša go Drake. "A ga se yona?"
  
  "Ee, mogwera, ke nnete. Ntshepe, re tla mo hwetša." O ile a swara mogwera wa gagwe ka go gokarela bere, mahlo a gagwe a kgopela Hayden gore a dire kgato. "Re swanetše go khutša gomme re je dijo tša mesong tše dibotse," a realo, segalo sa gagwe sa Yorkshire se phadima ka gare.
  
  Hayden o ile a šikinya hlogo, a mo lebelela bjalo ka ge eka o sa tšwa go bolela Sejapane.
  
  
  MAŠOME A MABENE A HLANO
  
  
  
  LAS VEGAS YA LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles o ile a lebelela ra-dibilione tše dintši Colby Taylor ge a dutše lebatong le legolo la e nngwe ya difolete tše dintši tšeo a bego a e-na le tšona, ye e be e le mabatong a masomepedi-pedi ka godimo ga Las Vegas Boulevard. Leboto le lengwe e be e le galase ka mo go feletšego, le nea pono e makatšago ya didiba tša Bellagio le mabone a gauta a Tora ya Eiffel.
  
  Colby Taylor ga se a ka a e nagana la bobedi. O be a nweletše go selo sa gagwe sa morago bjale seo a se hweditšego, e lego The Wolves of Odin, yeo a e feditšego diiri tše pedi a e kopanya ka kelohloko. Alicia o ile a sepela go ya go yena, a ebola diaparo tša gagwe ka e tee ka e tee go fihlela a hlobotše, gomme ka morago a theoga ka maoto a mane go fihlela mahlo a gagwe a lekana le a gagwe, leoto go tloga fase.
  
  Matla le kotsi e be e le dilo tše pedi tšeo di ilego tša mo bulela. Matla a Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - le kotsi yeo e hlotšwego ke temogo ye bose ya gore lesogana la gagwe Milo, bruiser yeo ye kgolo, ye maatla go tšwa Vegas, o be a tloga a mo rata.
  
  "O ya go khutša, mongmošomo?" a botšiša a sa hema. "Ke bareback. Ga go na tefo e oketšegilego."
  
  Taylor o ile a mo lebelela godimo le fase. "Alicia," a realo, a ntšha diranta tše lesome ka sepache sa gagwe. "Bobedi bja rena re a tseba gore e be e tla go bulela kudu ge nkabe ke lefa." O ile a gatelela tšhipi magareng ga meno a gagwe pele a tšea boemo ka morago ga gagwe.
  
  Alicia o ile a emiša hlogo ya gagwe godimo, a nyakile a rothiša mare, a kgahlwa ke mabone a go phadima a Strip ao a otlollwago pele ga gagwe. "O se ke wa kitimela." Ge o ka kgona."
  
  "Dilo di sepela bjang le Parnevik?" Taylor o ile a bolela potšišo ya gagwe e le go ngunanguna.
  
  Alicia o ile a araba ka Seisemane sa gagwe se se senyegilego gore: "Gatee-tee ge o feditše." "Ke ya go e arola ka diripa tše pedi."
  
  "Tshedimošo ke maatla, Miles. Re... re swanetše go tseba seo ba se tsebago. ... Lerumo. Ba bangwe ka moka. Mo nakong ye re pele. Eupša Valkyries le Mahlo ke... meputso ya nnete."
  
  Alicia o ile a e theeletša. Go duma. Go ngunanguna. Sa šetšego selo. O be a phelela dilo tše pedi - kotsi le tšhelete. O be a e-na le bokgoni le sekgobo sa go tšea selo le ge e le sefe seo a bego a se nyaka, e lego seo a bego a se dira letšatši le lengwe le le lengwe ntle le go nagana gape goba go itshola. Matšatši a gagwe a le SAS e be e fo ba tlwaetšo. Dimišene tša gagwe kua Afghanistan le Lebanon e be e le mošomo o bonolo wa gae.
  
  Ye e be e le papadi ya gagwe, mokgwa wa gagwe wa go ikemela. Mo nakong ye e be e le mo go thabišago le Colby Taylor le madira a gagwe, eupša Majeremane a be a tla tloga a fa letšatši le legolo la mogolo - Abel Frey o be a emela maatla a nnete, e sego Colby Taylor. Hlakanya seo le kotsi ya hlogo ya go ba le Milo yo a dulago a rata kgauswi, gomme ga se a bona selo ge e se dithuthupi tša mollo tše di makatšago lefaufaung la gagwe.
  
  O ile a gadima go dikologa Strip, a lemoga maatla a feletšego ka maboneng ao a phadimago le dikhasino tše kgolo, gomme a šomiša boithabišo bjo bonnyane bjoo Colby Taylor a bego a swanetše go bo fa, nako ye ka moka a nagana ka Matt Drake le mosadi yo a mmonego le yena.
  
  
  * * * .
  
  
  O ile a tsena ka phapošing ya go robala ya baeng ya folete gomme a hwetša Moprofesara Roland Parnevik a tlemilwe, a phatlaletše, mpeteng tlwaa bjalo ka ge a mo tlogetše. Ka phišo ya Taylor e sa tuka magareng ga dirope tša gagwe le go tšhošwa marama a gagwe, o ile a goeletša ka ntle go Geronimo! gomme a tlolela godimo ga materase, a kotama kgauswi le mokgalabje.
  
  O ile a tlolela ka matolo gomme a gagola theipi ya silifera ya duct melomo ya gagwe. "O re kwele, akere, Moprofesara? Go ba gona o dirile bjalo." Tebelelo ya gagwe e ile ya dula godimo ga letheka la gagwe. "Na go sa na le bophelo bjo bongwe tlase kua, mokgalabje? Thušo e a nyakega?"
  
  O ile a sega ka bohlanya gomme a tlola mpeteng. Mahlo a moprofesara ao a tšhogilego a ile a mo latela kgato e nngwe le e nngwe ya tlala ya matla, a tuka ego ya gagwe, a mo tutueletša go dipontšho tše di hlagago le go feta. O ile a bina, a dikologa, a ba le dihlong.
  
  Eupša mafelelong, o ile a dula sehubeng sa mokgalabje, a mo dira gore a heme ka maatla, gomme a šišinya dikere tša rose.
  
  O ile a bolela ka lethabo gore: "Nako ya go kgaola menwana ya gago." "Ke thabela tlhokofatšo ya-ka go swana le ge ke thabela thobalano ya-ka, intšhi ka intšhi. Gomme ge e tšea nako ye telele, go kaone. Seriously buddy, ke no mo ka lebaka la madi le mayhem."
  
  "Eng... o nyaka... go tseba eng?" Segalo sa Parnevik sa Seswedis e be e le se se koto ka poifo.
  
  "Mpotše ka Matt Drake le sefebe seo se mo thušago."
  
  "Drake? Ke... ga ke kwešiše... ga o nyake - Odin?"
  
  "I don"t give a fuck ka masepa a ka moka a Norway. Ke ka gare ga yona ka lebaka la lethabo le le hlwekilego la go tšhoga la tšohle." O ile a kgaola dikere tša rose ka pela kgauswi le ntlha ya nko ya gagwe.
  
  "Umm... Drake o be a le - SAS, ke kwele. O tsenetše se...ka kotsi."
  
  Alicia o ile a kwa lephoto la leqhwa le mo hlatswa. O ile a namela ka kelohloko mmeleng wa Parnevik, a bea dithipa ka bobedi go dikologa nko ya gagwe gomme a pitlaganya go fihlela go tšwelela go tšhologa ga madi.
  
  "Ke kwa eke o a šitiša, mokgalabje."
  
  "Aowa! Aowa! Hle!" Bjale segalo sa gagwe e be e le se se koto kudu e bile se kgopame ke kgateletšo nkong ya gagwe moo a bego a sa kgone go kwa mantšu ka thata. O ile a sega. "O kwagala bjalo ka moapei yoo wa go tšwa go The Muppets." Blah blah bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Mosadi wa gagwe-o ile a mo tlogela. Molato SAS!" - Parnevik o ile a tšholla gomme a kgokološa mahlo a gagwe ka letšhogo. "Mogwera wa gagwe o na le kgaetšedi yo a re thušago! Mosadi yo ke Kennedy Moore, mohlankedi wa maphodisa go tšwa New York. O ile a lokolla mmolai wa go latelana!"
  
  Alicia o ile a šišinya dithipa tša gagwe ka bogale. "Kaone. Go kaone kudu, moprofesara. Ke eng se sengwe gape?"
  
  "O... o ka... um... Maikhutšo. Ga go na matšatši a maikhutšo a gapeletšwago. O a bona, mmolai wa tatelano-o bolaile gape."
  
  "Modimo, Prof, o thoma go mpulela."
  
  "Hle. Nka re Drake ke motho wa go loka!"
  
  Alicia o ile a ntšha didirišwa tša gagwe tša go sega dirosa. "Go lokile, ruri o feta go yona. Eupša ke ile ka thulana le yena ka SRT, e sego wena. Ke a tseba gore ke eng seo se hlolago setlatla seo."
  
  Go ile gwa ba le mokgoši le go thulana, gomme ka morago Colby Taylor a phunya hlogo ya gagwe ka mojako. "Miles! Ke sa tšwa go hwetša mogala go tšwa go modirišani wa rena mmušong wa Sweden. Ba ile ba hwetša gore ba ga Valkyry ba kae. Re swanetše go akgofa. Gabjale!"
  
  Alicia o ile a tšea di-rose cutters gomme a kgaola ntlha ya monwana wa mokgalabje.
  
  E no ba ka gobane o be a kgona.
  
  Gomme ge a dutše a goeletša le go sothoga, o ile a mo phaphamala mokokotlong gomme a mo kgomaretša ka sedirišwa sa go hlaba sa jet, sering ye e se nago nalete, a tsenya sensara ye nnyane ka fase ga letlalo la gagwe.
  
  Leano B, Alicia o ile a nagana gore tlwaetšo ya gagwe ya go ba lešole e be e sa le godimo ga tekanyo.
  
  
  MAŠOME A MABENE A BOSETSELA
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., e lego gona
  
  
  Ge mogalathekeng wa Thorsten Dahl o lla, molomo wa Drake o be o tletše ka muffin ya blueberry. O ile a e hlatswa fase ka kofi ye foreše, a theeleditše ka tebelelo.
  
  "Ee, Tona ya Mmušo" Ka morago ga go makala mo, poledišano ka moka ka lehlakoreng la Dahl e be e le ya go sepela ka lebelo, lelokelelo la "Ke a bona", dipolelo le go homola ka tlhompho. E ile ya fela ka "Nka se go nyamiše, mong wa ka", yeo e bego e kwagala e le yeo e tšhošago go se nene go Drake.
  
  "Gabotse?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Mmušo wa-ka o ile wa swanelwa ke go holofetša yo mongwe wa di- scumbag tše tša Serbia kahlolo e fokoditšwego ya kgolego bakeng sa go ananya thušo, eupša re na le tiišetšo." Drake o be a kgona go bona gore ka fase ga bokantle bja Dahl bjo bo bolokago go be go na le monna yo a bego a nyaka go thaba.
  
  "Le eng?"
  
  "Sa tšwa go. A re kopanyeng bohle." Metsotswana ka morago, Ben o ile a gogwa kgole le skrine sa laptop, Hayden a dula intšhi go tloga sekonokono sa gagwe, gomme Kennedy a eme ka tebelelo kgauswi le Drake, moriri wa gagwe o motelele o sa le fase.
  
  Dahl o ile a hemela godimo. "Phetolelo ye kopana ke gore moetapele wa mafia ya Sweden ya Serbia ka masomesenyane - monna yo ga bjale a lego ka tlase ga tlhokomelo ya rena - o file Valkyries go molekane wa gagwe wa Amerika bjalo ka boitšhišinyo bja botho. Ka fao, Davor Babic o amogetše Valkyries ka 1994. Ka 1999, Davor o ile a fologa setulong sa go ba moetapele wa Mafia gomme a gafela taolo go morwa wa gagwe Blanca, a rola modiro lefelong leo a bego a le rata kudu lefaseng-gaešita le naga ya gabo."
  
  Dahl o ile a ema motsotswana. "Hawaii".
  
  
  MAŠOME A MABENE A SUPA
  
  
  
  New York, U.S.A., e lego gona
  
  
  Abel Frey o ile a lebelela fase go tšwa lefasetereng la folete ya gagwe ya lebatong la ka godimo go dimilione tša ditšhošwane tše dinyenyane tšeo di bego di kitimela ditsejaneng tša maoto ka tlase. Lega go le bjalo, ka go se swane le ditšhošwane, batho ba ba be ba se na monagano, ba se na morero e bile ba hloka boikgopolelo bja go lebelela ka kua ga maphelo a bona a madimabe. O šišinya gore lereo le "dikgogo tše di se nago dihlogo" le hlamilwe ke monna yo a emego ka botelele bjona ge a be a nyakišiša lefelo la go tšhela meetse leo le nyamilego leo e bego e le botho.
  
  Frey ke kgale a file tokologo ya go laola ditoro tša gagwe. Phetolelo e nyenyane kudu ya gagwe e ile ya lemoga gore go kgona go dira selo le ge e le sefe go be go dira gore dilo ka moka di tšwafa. O be o swanetše go tla ka mediro e mefsa, e fapa-fapanego kudu le e thabišago.
  
  Ka baka leo lepatlelo la ntwa. Ka fao kgwebo ya fešene - mathomong e be e le tsela ya go ba mong wa basadi ba ba botse, ka morago ga moo e le ka pele bakeng sa lesale la go sepetša dilo ka sephiring la boditšhabatšhaba, gomme bjale e le tsela ya go uta kgahlego ya gagwe ka Lebitleng la Badimo.
  
  Mošomo wa gagwe wa bophelo.
  
  Thebe e be e se na bosodi, e le modiro wa kgonthe wa bokgabo, gomme, go tlaleletša mmapeng wo o šitišitšwego wo o betlilwego ka gare ga bokagodimo bja wona bjo bo kgopamego, o be a sa tšwa go utolla polelo e sa kwešišegego yeo e ngwadilwego go bapa le mošito wa yona wa ka godimo. Moepi wa marope yo a bego a mo rata kudu o be a šoma ka thata go yona. Gomme rathutamahlale yo a mo ratago kudu o ile a leka go utolla semaka se sengwe sa morago bjale - kotse e be e dirilwe ka sedirišwa sa go rata go tseba, e sego tšhipi ye e tlwaelegilego, eupša selo se sengwe se segolo kudu, eupša ka nako ye e swanago se bobebe ka mo go makatšago. Frey o ile a thaba e bile a nyamile ge a utolla gore go be go e-na le mo gontši le go feta ka sephiring sa Odin go feta kamoo a bego a nagana ka gona la mathomo.
  
  Go nyamišwa ga gagwe go bakilwe ke go hloka nako ya go di ithuta. Kudu-kudu bjale ka ge e be e le karolo ya lebelo le la ditšhaba-tšhaba. Kamoo a bego a duma ge a ka romela bohle morago La Veraine, gomme mola batho bao ba sa swanelago ba leago ba be ba ipshina, yena le ba bangwe ba sego kae ba kgethilwego ba be ba tla sekaseka diphiri tša Badimo.
  
  Ke moka a nyenya ka phapošing yeo e se nago selo. Ka mehla tshekatsheko e be e swanetše go sepedišana le dinako tše sego kae tše bohlokwa tša go khutša ka makgwakgwa. Mohlomong pit banyalani ba bang ba dikai banna khahlanong le e mong le e mong lebaleng la lipapali, ba fana ka tsela ea tsoa. Se se kaone le go feta, pit ba mmalwa ba mathopša a gagwe kgahlanong le yo mongwe le yo mongwe. Go hloka tsebo ga bona le go itlhoboga ka mehla go be go tšweletša pono e kaone-kaone.
  
  Imeile ya gagwe e a ping. Bidio e ile ya tšwelela sekirining, e bontšha ngwanenyana yo mofsa, Karin Blake, a dutše malaong a gagwe a tlemilwe ka diketane.
  
  "Mafelelong". Frey o ile a mo lebelela ka lekga la mathomo. Mosadi wa Blake o be a swaya yo mongwe le yo mongwe wa bahlabani ba bararo bao a ba thwetšwego bao a bego a ba rometše go mo thopa, yo mongwe ka tsela e šoro kudu. O be a le bohlale kudu, e le letlotlo la kgonthe, gomme o be a sa tšwa go notlelwa kgolegong ya gagwe ye nnyane kua La Vereina, a letetše go fihla ga Frey.
  
  Nama e foreše bakeng sa go ipshina ga gagwe. Mading a yo a se nago molato go tšwa lethabo la gagwe la ka mo go sa felego. Bjale e be e le thoto ya gagwe. O be a na le moriri o motsothwa wo o kgaotšwego, di- bang tše dibotse le para ya mahlo a sephara-gaešita le ge Frey a be a sa kgonthišege ka mmala ge go elwa hloko boleng bja seswantšho. Mmele o motle - eseng o mosesane joaloka mohlala; e goketšago kudu, yeo ka ntle le pelaelo e bego e tla ipiletša go batho ba bong bjo bo lokilego.
  
  O ile a kgoma sefahlego sa gagwe sa dijithale. "O tla fihla gae kgauswinyane, yo monnyane wa ka..."
  
  Ka yona nako yeo, lebati le ile la bulega gomme Milo yo a se nago mekgwa a tsena, a šišinya mogalathekeng wa gagwe ka seatla se tee. "Ke yena," a goeletša. "Alicia!" O be a na le nyenya ya bošilo sefahlegong sa gagwe sa bošilo.
  
  Frey o ile a uta maikutlo a gagwe. "Ja? Halo?Ee, mpotše. Seripa seo sa mafelelo kua New York, e be e swanetše go ba e le sa ka." O be a sa tshepe bitch ya Seisemane le ganyenyane.
  
  O ile a mo theeletša, a myemyela ge a hlaloša moo ba swanetšego go ya gona ka morago, a sosobana sefahlego ge a ekwa gore ma-Sweden le bagwera ba ona ba tseleng, gomme ka morago a palelwa ke go itshwara eupša a phadima ge a holofetša gore kgauswinyane o tla be a swere bobedi ma-Canada dipalopalo.
  
  Ke moka o be a kgona go hlatholla mongwalo wo o makatšago mabopong a Thebe gomme a bona ge e ba dikarolo tše dingwe di dirilwe ka selo se se swanago seo se sa tlwaelegago. Ke moka o be a tla ba le diripana tše tharo le mohola.
  
  "Bonyenyane o na le bokgoni," a realo ka mo founong, a lebelela Milo ka kelohloko. "Ke fagahletše go diriša bokgoni bjo bja go hlama ge re kopana gape kgaufsinyane." E be e šetše e le nako e telele ga e sa le a phunya rose ya Seisemane.
  
  Frey o ile a nyenya ka gare ge mahlo a Milo a phadima ka kgopolo ya go kopana gape le kgarebe ya gagwe. Karabo ya Alicia e be e sa dutše e kwagala monaganong wa gagwe.
  
  Bjalo ka ge o rata, mong wa ka.
  
  
  MAŠOME A MABEDI a SOBEDI
  
  
  
  OAHU, HAWAII, ya go swana le yona
  
  
  th Ka September 12, letšatši la mosegare wa sekgalela godimo ga Hawaii le ile la fifala ke pula e lefsifsi ya dipharachute tša Jellyfish, e lego parachute ya go saena ya sešole sa United States. Ka tshepedišo ya moswananoši, Delta Commandos e ile ya kotama e dikologilwe ke SGG ya Sweden le SAS ya Brithania - le lephodisa le tee la New York - lebopong le le lego kgole ka lehlakoreng la ka leboa la sehlakahlaka.
  
  Drake o ile a thoma ka go kitima go ya lebopong, santa e nolofatša go kotama ga gagwe, a lokolla parachute ya gagwe gomme a retologa ka pela go lekola tšwelopele ya Kennedy. O ile a kotama gare ga bašemane ba mmalwa ba Delta, a wela ka lengwele le tee, eupša kapejana a ema ka maoto.
  
  Ben o be a swanetše go dula le sefofane mola a tšwetša pele nyakišišo ya gagwe ka thušo ya Hayden, yo a ilego a romelwa bjalo ka "moeletši" go US thomong.
  
  Phihlong ya Drake, baeletši gantši e be e le diphetolelo tše di tlwaeditšwego gakaone tša baokamedi ba bona-dihlodi tšeo di aperego diaparo tša dinku, ge re ka bolela bjalo.
  
  Ba ile ba kitima go bapa le lebopo letšatšing le le fišago la Hawaii, mašole a masometharo ao a tlwaeditšwego kudu a Mašole a Kgethegilego, pele ba fihla lebopong le boleta leo le šireleditšwego ke sekhurumetšo sa dihlare.
  
  Mo Thorsten Dahl o ile a ba thibela. "O tseba melao. E homotše e bile e tiile. Pakane ke phapoši ya polokelo. Pele!"
  
  Go ile gwa dirwa phetho ya go otla ntlo e kgolo ya moetapele wa peleng wa mafia ya Serbia ka matla a magolo kudu. Nako e be e le kgahlanong le bona ka mo go tšhošago - baphenkgišani ba bona le bona ba be ba ka tseba lefelo la Valkyries mo nakong ye, gomme go hwetša maatla a godimo lebelong le go be go le bohlokwa.
  
  Le gona nakong ya pušo ya gagwe, Davor Babic e be e se motho yo a nago le kgaugelo.
  
  Ba ile ba namela leroba gomme ba kitimela go putla tsela, ba ya thwii kgorong ya motho ka noši ya Babich. Gaešita le phefo ya moya ga se ya ba kgoma. Tlhaselo e ile ya dirwa, gomme ka nako ya ka tlase ga motsotso dikgoro tše ditelele tša tšhipi e betlilwego di ile tša fokotšwa go ba diripana tša tšhipi. Ba ile ba thunya ka kgoro gomme ba phatlalala lefelong ka moka. Drake o ile a khupetša ka morago ga sehlare se se koto sa mopalema, a ithuta mohlašana wo o bulegilego wo o bego o lebile godimo go ya manamelong a magolo a mmabole. Ka godimo ga bona go be go na le mojako wa ntlo ya Babich. Ka mahlakoreng ka bobedi go be go eme difihlolo tše di sa tlwaelegago le matlotlo a setšo sa Hawaii, gaešita le seswantšho sa Moai seo se tšwago Sehlakahlakeng sa Paseka.
  
  Ga go na mošomo ga bjale.
  
  Motho yo a rotšego modiro wa mafia wa Serbia o be a ikholofela ka mo go bolayago.
  
  Monna wa SAS, sefahlego sa gagwe se utilwe seripagare, o ile a thelela kgauswi le Drake.
  
  "Dumedišo, mogwera wa kgale. Letšatši le lebotse, akere? Ke e rata ge seetša sa letšatši se se lebanyago se thula dilentshe. Wells o romela dikganyogo tša gagwe tše dibotse."
  
  "Setlaela seo sa kgale se kae?" Drake ga se a ka a tloša mahlo a gagwe serapeng.
  
  "O re o tla ikgokaganya le wena ka morago. Se sengwe ka wena o mo kolota nako e itšego."
  
  "Setlatla sa kgale sa ditšhila."
  
  "May ke mang?" - o ile a botšiša Kennedy. O ile a kama moriri wa gagwe morago gape gomme a apara yunifomo ya madira yeo e se nago sebopego godimo ga sutu ya borokgo. O be a na le banyalani ba bang ba Glocks.
  
  Drake, bjalo ka mehleng, ga se a ka a rwala dibetša le ge e le dife, ka ntle le thipa ya gagwe ya morero o kgethegilego.
  
  Mošemane yo mofsa wa SAS o rile, "Old Drake Flame e mo. Sa bohlokwa le go feta, wena o mang?"
  
  "Etlang, banna. Tsepamiša kgopolo go se. Re kgauswi le go thoma ye nngwe ya ditlhaselo tše kgolo go badudi ba setšhaba historing."
  
  "Setšhaba?" Kennedy o ile a sosobana sefahlego. "Ge mošemane yo e le moagi, gona ke lerete la Claudia Schiffer."
  
  Delta Team e be e šetše e le manamelong. Drake o ile a tšwa go iphihla motsotsong wo ba thomilego, gomme a kitimela go putla fase le le bulegilego. Ge a le seripagare sa tsela, go ile gwa thoma go goeletša.
  
  Dipopego di ile tša tšwelela ka godimo ga manamelo, di apere disutu tše di fapa-fapanego, dikhipha tša mabole le dikipara tše di segilwego.
  
  Dithunya tše tshela tše kopana di ile tša lla. Ditopo tše tshela di ile tša wa di sa phele manamelong. Delta Team e be e le seripagare sa tsela godimo. Go goeletša mo go akgofilego bjale go be go etšwa felotsoko pele ge Drake a fihla tlase ga manamelo gomme a gagabela ka go le letona, moo seporo sa leswika se se kobegilego se bego se nea khupetšo ye nnyane.
  
  Thunyo e ile ya lla, ka go hlaboša, go ra gore e be e etšwa go ma-Serbia. Drake o ile a retologa go lekola Kennedy gape, ke moka a gata gabedi godimo.
  
  Ka kua ga bona, lešela le lenyenyane la magakabje le be le lebiša mojakong wa ntlo e kgolo, yeo e bego e le magareng ga dihalofo tše pedi tša moago wa sebopego sa H. Banna bao ba itlhamilego ba ile ba tšwelela mejakong e bulegilego le go tšwa mejakong ya Sefora yeo e bego e thula ka mahlakoreng ka bobedi a mojako.
  
  Go na le tše dintši tša tšona.
  
  Ba tšewa ka go makala - eupša ka pela ba hlopha gape. Mohlomongwe ga se smug gakaakaa ka morago ga tšohle. Drake o ile a bona seo se tlago gomme a tšhabela gare ga kgoboketšo ye e makatšago ya difikantswe. O ile a feleletša a goga Kennedy ka seripa go tšwa Sehlakahlakeng sa Paseka.
  
  Go ile gwa kwagala mollo wa bobedi ka morago ga sethunya sa motšhene. Baleti bao ba tšhogilego ba ile ba hloma dikgaretene tša lloto ka mahlakoreng ka moka. Drake o ile a wela ka mpeng ya gagwe ge dikulo tše mmalwa di be di thula sehlwaseeme ka go thunya.
  
  Baleti ba kitimela pele. Ba be ba thwetšwe mešifa, ba kgethilwe kudu ka baka la bošilo bja bona bjo bo nago le matla go feta bokgoni bja bona bja tlhaologanyo. Ba ile ba kitimela thwii methaleng ya mollo yeo e hlokometšwego go tšwa go bašemane ba Delta gomme ba wa, ba sothoga gare ga melapo ya madi.
  
  Digalase di ile tša pšhatlaganywa ka morago ga bona.
  
  Go ile gwa kwagala dithunya tše dingwe go tšwa mafasetereng a ntlo e kgolo. Lešole la Delta leo le se nago mahlatse le ile la amogela kulo molaleng gomme gatee-tee la wela a hwile.
  
  Baleti ba babedi ba ile ba kgopša ke difikantswe, yo mongwe wa bona o gobetše gannyane. Drake o ile a goga legare la gagwe ka setu gomme a emela gore yo mongwe wa bona a sepele go dikologa sehlwaseeme.
  
  Selo sa mafelelo seo mo-Serbia yo a gobetšego a se bonego e bile madi a gagwe ka noši ao a bego a tšhologa ge Drake a be a mo sega kgokgokgo. Kennedy o ile a thuntšhetša mo-Serbia wa bobedi, a foša, ke moka a thuma bakeng sa go khupetša ge a be a emiša sebetša sa gagwe.
  
  Hamore e ile ya kgotla e se na selo.
  
  Kennedy o ile a ema. Go sa šetšwe gore sebetša se be se fološitšwe goba go se bjalo, o be a sa dutše a lebeletšane le moganetši yo a galefilego. Mohlapetši o ile a šišinya sedirišwa sa go sega, a koba mešifa ya gagwe.
  
  Kennedy o ile a gata ka ntle ga lebelo, ke moka a tlolela pele ge lebelo la gagwe le mo tlogela a pepentšhitšwe. Go raga ka pela go ya lethekeng le sekonokono go ya ka morago ga molala wa gagwe go ile gwa mo wiša fase. O ile a kgokologa, legare gateetee le le ka seatleng sa gagwe, gomme a sega ka arc ye sephara. Kennedy o ile a šikinyega morago ka mo go lekanego gore ntlha ye e bolayago e fete lerameng la gagwe pele a otlela menwana ya gagwe ye e tšhogilego ka gare ga phaephe ya gagwe ya phefo.
  
  O ile a kwa lefufuru le boleta le kgaoga, a mo kwa a thoma go kgangwa.
  
  O ile a retologa. O be a feditše. O be a se na kganyogo ya go mo lebelela a ehwa.
  
  Drake o ile a ema gomme a lebelela. "Ga e gampe".
  
  "Mohlomongwe o tla tlogela go nbabying bjale."
  
  "Nka se..." A ema gateetee. Na e be e le yena?O ile a khupetša dihlong tša gagwe ka go ikgantšha ka sebete. "Ga go selo se se kaone go feta go lebelela mosadi a swere sethunya."
  
  "Ga go na taba". Kennedy o ile a khukhunela ka morago ga kota ya totem, e lego sebopego se sengwe seo se bego se le ka ntle ga lefelo sa ntlo e kgolo, gomme a hlahloba lefelo leo.
  
  O ile a mmotša gore: "Re sepela ditseleng tša rena tše di aroganego." "O ya go hwetša phapoši ya polokelo. Ke boela morago."
  
  O ile a dira mošomo o kwagalago wa go uta go dika-dika ga gagwe. "O na le bonnete bja gore?"
  
  "Hee monna, ke lephodisa mo, o a gopola? O moagi wa setšhaba. Dira kamoo o boditšwego ka gona."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a lebelela ge Kennedy a gagabela ka go le letona, a lebile ka morago ga ntlo e kgolo, moo go bewa leihlo ga sathalaete go bontšhitšego lefelo la go emiša dihelipi le meago e mmalwa ya tlase. Sehlopha sa SAS se be se šetše se rometšwe moo gomme se be se swanetše go tsena ka gare ka wona motsotso woo.
  
  O ile a hwetša mahlo a gagwe a diegile godimo ga sebopego sa gagwe, bjoko bja gagwe gateetee bo duma ge diaparo tšeo a bego a di apere di tla bontšha lerete la gagwe.
  
  Tšhogo e ile ya mo šišinya. Boikokobetšo le go se kgonthišege di ile tša kopanya matla hlogong ya gagwe, tša baka ledimo la go ipelaetša. Nywaga e mebedi ga e sa le Alison a tloga, matšatši a fetago makgolo a šupago a go se tsepame. Botebo bjo bo sa tlwaelegago bja botagwa bjo bo sa kgaotšego, bjo bo latelwago ke go phuhlama, gomme ka morago ga moo go hlatlogela bophelong bjo bo tlwaelegilego ka go nanya, ka go nanya kudu.
  
  Ga se ba ba gona le gona bjale. Ga go na mo go lego kgauswi.
  
  Na e be e le go bolela ga gagwe go hlaselega gabonolo?
  
  Leano b.
  
  Mošomo o lego ka seatleng. Leka go bušetša tsepamiso ya gago ya sešole morago gomme o tlogele dilo tša setšhaba tša go hlabja morago ka nakwana. O ile a tšea dithunya go baleti ka bobedi gomme a khukhunela magareng ga difihlolo go fihlela a ema mo ntlheng ya tsela ya go tsena ya magakabje. O ile a bona diphetho tše tharo mafasetereng a mararo a fapanego gomme a thuntšha dithuthupi tše tharo ka go latelana ka lebelo.
  
  Go goeletša gabedi le go goeletša. Ga e gampe. Ge hlogo ye e šetšego e tšholla morago ka ntle, e nyaka lefelo la yona, Drake o ile a e fetoša mouwane wo mohwibidu.
  
  Ke moka o ile a kitima, feela go thelela ka matolo a gagwe gore a eme ka ntlenyana ga ka pele ga ntlo e kgolo, hlogo ya gagwe e thula mošomo wa maswika wo o makgwakgwa. O ile a lebelela morago go sehlopha sa Delta, seo se ilego sa kitimela go mo swara. O ile a dumela ka hlogo go moetapele wa bona.
  
  "Go". Drake o ile a dumela ka hlogo a lebile mojakong, ke moka a leba ka go le letona. "Kamore ya polokelo."
  
  Ba ile ba tsena ka gare, Drake wa mafelelo, a gatelela kgahlanong le go kobega ga lebota. Manamelo a sephara a tšhipi e betlilwego a ile a dikologa ka pele ga bona go ya maemong a bobedi a ntlo e kgolo.
  
  Ge ba dutše ba gagabela lebotong, ma-Serbia a oketšegilego a ile a tšwelela mathudi a lebatong la ka godimo ka go lebanya ka godimo ga ona. Ka ponyo ya leihlo, sehlopha sa Delta se ile sa fetoga phoofolo e bonolo.
  
  Ka ge a be a se na mo a ka yago gona, Drake o ile a wela fase ka matolo gomme a thunya.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy o ile a kitimela mothalong wa mohlare wo o bego o le mollwaneng wa lebota la ka ntle la ntlo e kgolo gomme a thoma go sepela ka lebelo. Ka go panya ga leihlo, o ile a fihla ka morago ga ntlo pele lešole la SAS leo le se nago sefahlego le wela ka mpeng pele ga gagwe.
  
  Bjalo ka mmutla, o ile a ema a sa šikinyege, a theeleditšwe ke moruswi wa sethunya. Ka lekga la mathomo ka morago ga dikgwedi, dikgopolo ka moka tša Thomas Caleb di ile tša mo tlogela.
  
  "Mongongoregi!"
  
  "It"s okay," gwa realo lentšu kgauswi le tsebe ya gagwe ya go ja. O ile a kwa legare le le tonyago le le bokgole bja dimilimetara feela go tloga go yena. "Ye ke nonyana ya Drake."
  
  Tlhaloso yeo e ile ya fediša poifo ya gagwe. "Nonyana ya Drake? Ke ile!"
  
  Monna o ile a sepela pele ga gagwe, a myemyela. "Go lokile, ka gona, go ya ka mopresidente wa gago, Mohumagatšana Moore ga a bohlokwa.Nka rata go itsebiša gabotse, eupša bjale ga se nako goba lefelo. Mpitse Wells."
  
  Kennedy o ile a lemoga leina leo, eupša ga se a bolela selo se sengwe ge sehlopha se segolo sa mašole a Brithania se bonagala go mo dikologa gomme sa thoma go tlogela maswao. Ka morago ga lefelo la Babich e be e na le lebala le legolo leo le bego le tletše ka leswika la ma-India, letamo la go thuma la bogolo bja Diolimpiki leo le dikologilwego ke ditulo tša go khutša le di- cabana tše tšhweu, le meago e mmalwa ya go squat, e mpe yeo e bego e sa swane le mokgabišo ka moka. Go bapa le moago o mogolo kudu go be go e-na le lefelo la go emiša difofane la nkgokolo leo le bego le e-na le helikopotara ya setšhaba.
  
  Ka morago ga nywaga e mentši ya go sepela ditarateng tša New York, Kennedy o ile a swanelwa ke go ipotšiša ge e ba bosenyi bo tloga bo lefa. Bafana ba le Kalebe ba ile ba e lefa. Chuck Walker nkabe a e lefile ge nkabe Kennedy a se a mmona a tsenya mokgobo ka potleng.
  
  Ditulo tša go robala tša letšatši di be di tletše. Banna le basadi ba mmalwa bao ba sa aparago seripa-gare bjale ba be ba eme go dikologa ka go tšhoga, ba swere diaparo tša bona gomme ba leka go bipa nama yeo e feteletšego. Kennedy o lemogile gore banna ba bangwe ba bagolo ba be ba ka se kgone go swara letlalo la kubu, mola bontši bja basadi ba bafsa ba be ba ka dira seo ka diatla tše pedi feela le go retologa ka go le letshadi.
  
  "Batho ba... a re ba bitšeng baeng... mohlomongwe ga se karolo ya sehlopha sa Serbia," Wells a realo ka setu ka gare ga maekrofouno ya kgokgokgo. "Ba tloše," a dumela ka hlogo go banna ba bararo ba bagolo. "Ba bangwe ka moka le lebile ka lehlakoreng la lewatle la meago ye."
  
  Ge sehlopha se thoma go arogana, dilo tše mmalwa di ile tša direga ka nako e tee. Dithipa tša helikopotara di ile tša thoma go dikologa; medumo ya dientšene tša yona e ile ya nwelela gatee-tee go goeletša ga bao ba bego ba le kgaufsi. Ke moka go duma mo go tseneletšego, go swana le modumo wa go bulega ga lebati la roller shutter, go ile gwa tla pele ga go duma ga gatee-tee ga koloi e matla. Go tšwa ka morago ga lehlakore la lewatle la meago ye mpe, go ile gwa tšwelela lešela le lešweu la tšhipi - Audi R8 yeo e bego e akgofiša ka lebelo le legolo.
  
  Ge a fihla ka lebatong, e be e le tone e bolayago ya dikulo. E ile ya thula mašole a SAS ao a bego a maketše, ya a romela a phatlaletše le go wela moyeng. Koloi ye nngwe e ile ya goga ka morago ga gagwe, mo nakong ye e ntsho le ye kgolo.
  
  Dithipa tša helikopotara di ile tša thoma go dikologa ka lebelo gomme dientšene tša yona tša thoma go bokolla. Motšhene ka moka o ile wa šikinyega, o itokišeletša go fofa.
  
  Kennedy, a maketše, o be a kgona go theeletša fela ge Welles a goeletša ditaelo. O ile a tšhoga ge mašole a šetšego a SAS a be a thuntšha.
  
  Dihele ka moka di ile tša thubega ka serapeng.
  
  Mašole a ile a thuntšha Audi R8 yeo e bego e sepela ka lebelo, dikulo tša phunya mmele wa yona wa tšhipi, tša phunya letlalo la fender le mejako. Koloi e ile ya lebile sekhutlong sa ntlo ka lebelo, ya retologa ka motsotso wa mafelelo go dira go retologa ka bogale.
  
  Gravel o ile a thuntšha go tšwa ka tlase ga dithaere tša gagwe bjalo ka dirokete tše dinyenyane.
  
  Kulo e ile ya pšhatlaganya lebone la pele, ya le senya. Koloi e ile ya hwa e le ka kgonthe gare ga sefofane, entšene ya yona e ile ya ema ge mootledi a be a wela fase kudu ka morago ga leotwana.
  
  Kennedy o ile a kitimela pele, a emiša sethunya sa gagwe. "O se ke wa šutha!"
  
  Pele a fihla koloing, go be go le molaleng gore mootledi e be e le yena a nnoši monamedi wa gagwe.
  
  Segoketšo.
  
  Helikopotara e be e le ka godimo ga fase ka dimithara tše pedi, e dikologa ka go nanya. Lešole la SAS le ile la goeletša, eupša le se na pefelo ya kgonthe lentšung la lona. Koloi ya bobedi, e lego Cadillac e ntsho ya mabati a mane, bjale e be e sepela ka lebelo go bapa le letamo le legolo, dithaere tša yona di lahlela maphoto a maphoto a meetse ka mahlakoreng ka moka. Mafasetere a be a fifetše. Ga go kgonege go bona gore ke mang yo a bego a le ka gare.
  
  Entšene ya boraro e ile ya thoma, ga bjale e sa bonwe.
  
  Mašole a ile a thuntšha Cadillac, a senya dithaere le mootledi ka dithunya tše tharo. Koloi e ile ya thelela gomme ntlha ya yona ya ka morago ya thula letamong. Wells le mašole a mangwe a mararo ba ile ba kitimela go yena, ba goeletša. Kennedy o ile a dula a lebeletše helikopotara, eupša go swana le Caddy, mafasetere a yona a be a sa bonagale gabotse.
  
  Kennedy o ile a bolela gore se ka moka e be e le karolo ya leano le itšego le le raraganego la go tšhaba. Eupša Davor Babic wa kgonthe o be a le kae?
  
  Helikopotara e ile ya thoma go rotogela godimo. SAS e ile ya feleletša e lapišitšwe ke ditemošo gomme ya thuntšha rotor ya ka morago. Motšhene o mogolo o ile wa thoma go dikologa, gomme ka morago monna yo mongwe a khunama ka tlase ga wona a swere sethunya sa dipomo se se loketšego.
  
  Wells o ile a fihla Caddy. Go ile gwa thuntšhwa dithunya tše pedi. Kennedy o ile a kwa ka maekrofouno gore Babich o be a sa lokologile. Bjale koloi ya boraro e ile ya tla go dikologa sekhutlong, entšene e rora bjalo ka mobetši wa Formula 1, eupša e be e le Bentley, ye kgolo e bile e na le sebete, go ba gona ga yona go goeletša go ntšha dihele tseleng ya ka!
  
  Kennedy o ile a tlolela ka gare ga dihlare. Mašole a mmalwa a ile a mo latela. Wells o ile a retologa gomme a thuntšha dithunya tše tharo tša ka pela tšeo di ilego tša kgorometšwa thwii mafasetereng a ka thoko.
  
  Khalase yeo e sa tsenego kulo!
  
  "Se ke sefebe!"
  
  Mantšu a boletšwe karolwana ya motsotswana morago ga nako kudu go phološa helikopotara - sethunya se lokolotšwe - tefo ya yona ya go thuthupa e ile ya thuthupa ka fase ga helikopotara. Helikopotara e ile ya thubega ka diripana, ya phatlalatša dikarolwana tša tšhipi gohle. Seripa se se sothegilego sa tšhipi yeo e robegilego se ile sa thula ka go lebanya letamong, sa šuthiša dilitara tše dikete tša meetse ka matla a magolo kudu.
  
  Kennedy o ile a leta go fihlela Bentley ya go tšhoša e mo feta ka lebelo, ke moka a mo kitimiša. Go gogwa ka pela go ile gwa mmotša gore go be go e-na le sebaka se tee feela sa go swara mo-Serbia yo a tšhabago.
  
  Wells o ile a bona se ka nako e tee gomme a tlolela tirong. R8 e be e senyegile ka mo go feletšego, eupša Caddy e be e sa dutše e sa senyega, maotwana a yona a le intšhi feela ka tlase ga meetse manamelong a mmabole a letamo.
  
  Wells le mašole a gagwe a mabedi ba ile ba kitimela go Caddy. Kennedy o ile a tloga a phegelela ka phišo, a ikemišeditše go tšea taolo. Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala go šišinya mo go makatšago ga moya, bjalo ka ge eka go fetile ledimo, gomme gateetee sekhutlwana sa ntlo ya Babich"s sa thuthupa.
  
  Wells o ile a wela ka gare ga leraga ge gaešita le khutšo ya gagwe e be e pšhatlagantšwe ka gore: "Oh Modimo wa-ka!" Matlakala a ile a fofela ka mahlakoreng ka moka, a nela letamong le lebatong. Kennedy o ile a tšhoša. O ile a retološa hlogo ya gagwe go leba mafsikeng.
  
  Helikopotara ye ntsho e be e phaphamala moo, sebopego se šišinya go tšwa mojakong wa yona wo o bulegilego.
  
  "O a e rata?"
  
  Wells o ile a emiša hlogo ya gagwe. "Alicia Miles ke yena? O dira"ng ka leina la tšohle tše kgethwa?"
  
  "O ka ba wa gagola dibolo tša gago tše nnyane ka thunyo yeo, wena mosebe wa kgale. O nkolota. Alicia o ile a sega ge helikopotara e tsoga ka nakwana pele e retologa go kitimiša Bentley.
  
  MaCanada a be a le mo.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a kgokologela pele pele ga ge lebota ka morago ga gagwe le fetoga tšhese ya Switzerland. Bonyenyane kulo e tee e ile ya fofa kgaufsi kudu moo a ilego a kwa go lla ga yona ga modumo. O ile a dira flip ya ka pele gore a tsene sethaleng ka tlase ga mathudi ka nako e tee le bontši bja sehlopha sa Delta. Ge a fihla moo, o ile a lebiša godimo gomme a thunya.
  
  Bjalo ka ge go be go letetšwe, lebato la mathudi le be le fokola ka tekanyo e itšego. Go thuntšhwa mo go lego ka mo godimo go ile gwa ema gomme go goeletša gwa thoma.
  
  Molaodi wa Delta o ile a šišinya seatla sa gagwe ka go la nngele ka lehlakoreng la lefelo la polokelo. Ba ile ba kitima ka pela ka diphapošing tše pedi tšeo di nago le dithoto tše dibotse eupša di se na selo. Molaodi o ile a ba šupa ka seatla gore ba eme kgauswi le ye nngwe yeo go bewa leihlo ga bona ga sathalaete go e lemošitšego gore e na le selo se sengwe se se kgethegilego go se nene - phapoši ya ka fase ga mobu yeo e utilwego.
  
  Dipomo tša go makatša di ile tša lahlelwa ka gare, tša latelwa ke mašole a Amerika ao a ilego a goeletša ka letšhogo bakeng sa go oketša mafelelo a go ferekanya tsela. Lega go le bjalo, gatee-tee ba ile ba tsenela ntwa ya diatla ka diatla ke bahlapetši ba seripa-gare sa dosene ba Serbia. Drake o ile a hemela godimo gomme a tsena ka gare. Moferefere le kgakanego di ile tša tlala phapoši go tloga mafelelong go ya mafelelong. O ile a panya mahlo gomme a ikhwetša a lebane le mohlapetši yo mogolo, yo a ilego a nyenya le go tšholla pele a tšholla pele bakeng sa go gokarela bere.
  
  Drake o ile a phema ka pela, a otla dipshio gomme a otla plexus ya letšatši ka seatla se thata ka tšhoša. Motho-sebata ga se ya ka ya ba ya tšhošwa.
  
  Ke moka a gopola polelo ya kgale ya dintwa tša dibara - ge moganetši wa gago a tšea punch go ya plexus ntle le go wincing, gona go kaone o thome go kitima, monna, ka gore o fihla molaleng wa gago ka masepa...
  
  Drake o ile a boela morago, a sepela ka kelohloko go dikologa lenaba la gagwe leo le sa šikinyegego. Mo-Serbia e be e le yo mogolo, a e-na le makhura a go tšwafa godimo ga mešifa e tiilego, gomme phatla e le e kgolo ka mo go lekanego go ka pšhatlaganya diboloko tša sekontiri tša disenthimithara tše tshela. Monna o ile a tšwela pele ka go se loke, matsogo a phatlaletše. Thelela e tee gomme Drake nkabe a pšhatlagantšwe go fihla a ehwa, a pitlagantšwe le go pšhatlaganywa bjalo ka morara. O ile a phaela ka thoko ka pela, a itira eka a le ka go le letona gomme a tla pele ka dihlaba tše tharo tša ka pela.
  
  Leihlo. Tsebe. Mogolo.
  
  Ka boraro bja bona ba kgokagane. Ge mo-Serbia a tswalela mahlo a gagwe ka bohloko, Drake o ile a phethagatša go lahlela ga dummy mo go nago le kotsi ka go raga mo go fofago mo go ilego gwa hlola lebelo le le lekanego go kokota gaešita le brontosaurus ye go tšwa maotong a gagwe a sephara.
  
  Monna o ile a wela fase ka modumo wa go swana le thaba yeo e phuhlamago. Diswantšho di ile tša wa go tšwa lebotong. Matla ao a a tšweleditšego go tšwa go go tlolela ga gagwe morago ga gagwe ka noši a ile a mo kokota a idibala ge hlogo ya gagwe e be e thula mokatong wa sekepe.
  
  Drake o ile a itlhama go ya pele ka phapošing. Bašemane ba babedi ba Delta ba ile ba bolawa, eupša ma-Serbia ka moka a ile a neutralized. Karolo ya lebota la ka bohlabela e ile ya bulega, gomme bontši bja ma-Amerika bo ile bja ema go dikologa lešoba, eupša bjale ba be ba boela morago ganyenyane-ganyenyane, ba roga poifo.
  
  Drake o ile a kitimela go ba tlatša, a sa kgone go nagana gore ke eng seo se bego se ka dira gore lešole la Delta le tšhoge. Selo sa pele seo a se bonego e be e le manamelo a maswika ao a theogelago ka phapošing ya ka tlase ga mobu yeo e bonešitšwego gabotse.
  
  Ya bobedi e be e le Panther ye ntsho, e namela manamelo ganyenyane-ganyenyane, molomo wa yona o sephara o utolla mothaladi wa meno a bogale bjalo ka legare.
  
  "Fuuuuck..." yo mongwe wa Maamerika a goga. Drake o be a sa kgone go dumelelana go feta moo.
  
  Panther e ile ya šišinya, e duck gore e hlabe. Drake o ile a boela morago ge sebata se tlolela moyeng, dikhilograma tše 100 tša mešifa ye e bolayago ka pefelo. O ile a kotama legatong la ka godimo gomme a leka go fega, nako ye ka moka a beile mahlo a gagwe a matala a go robatša a lebeletše mašole ao a bego a boela morago.
  
  "Ke hloile go dira se," molaodi wa Delta a realo, a tšea sepheo ka sethunya sa gagwe.
  
  "Leta!" Drake o ile a bona selo se sengwe se phadima seetšeng sa mabone. "Ema feela. O se ke wa šutha."
  
  Panther e ile ya tšhabela pele. Delta Team e ile ya mo swara ka sethunya ge a feta magareng ga bona, gomme ya tšholla ka lenyatšo go baleti ba Serbia bao ba sa kgonego go šoma ge ba be ba etšwa ka phapošing.
  
  "Ke eng the- ?" yo mongwe wa ma-Amerika o ile a sosobana sefahlego go Drake.
  
  "Na ga se wa bona? O be a apere sefaha seo se bego se tletše ka ditaamane. Ke nagana gore katse e bjalo, yeo e dulago ka ntlong ya go swana le ye, e tlwaeditšwe go hlasela feela ge e ekwa lentšu la mong wa yona."
  
  "Mogala o mobotse. Nka se nyake go bolaya phoofolo ya go swana le yeo." Molaodi wa Delta o ile a šišinya seatla go ma-Serbia. "Ke be ke tla fetša letšatši ka moka ke ipshina le ditlatla tše."
  
  Ba thoma go theoga manamelong, ba tlogela banna ba babedi ba letile. Drake e bile wa boraro go fihla lebatong la polokelo, gomme seo a se bonego se ile sa mo dira gore a šikinye hlogo ka go makala.
  
  "Ditlatla tše tša bohlanya di kgopame bjang?"
  
  Kamore e be e tletše ka seo a bego a ka se hlaloša fela bjalo ka "dikgwele". Dilo tšeo Davor Babic a bego a di tšea e le tša bohlokwa ka gobane - ka go kgopamišwa ga gagwe - di be di le bohlokwa go batho ba bangwe.Go be go na le dikhabethe gohle, tše kgolo le tše nnyane, di beakantšwe ka go se loke.
  
  Tyrannosaurus rex lerapo la mohlahare. Mongwalo wo o lego kgauswi le yona o be o balega ka gore "Go tšwa go Kgoboketšo ya Edgar Fillion - Sefoka sa Bophelo ka Moka".Go tlaleletša, senepe se se utollago sa sebapadi sa go tuma seo se nago le mongwalo wa "O be a nyaka go phela".Go bapa le se, go khutša ka tsela ya go makatša godimo ga pedestal ya boronse e be e le mummified seatla seo se hlaotšwego bjalo ka 'Molaodi wa Selete No. 3'.
  
  Le tše dingwe tše dintši. Ge Drake a sepela go dikologa mafelo a dipontšho, a leka go lebeletšana le go kgahlwa ga gagwe mo go sa kgahlišego le go tsepamiša kgopolo, mafelelong o ile a lemoga dilo tše di makatšago tšeo ba bego ba di nyaka.
  
  Valkyries: Para ya difikantswe tše tšhweu bjalo ka lehlwa tšeo di nameditšwego godimo ga boloko ye koto ya nkgokolo. Diswantšho tše ka bobedi di be di le botelele bjo bo ka bago dimithara tše hlano, eupša e be e le dintlha tše di makatšago ka go tšona tšeo di ilego tša tšea moya wa Drake. Basadi ba babedi ba busty, ba hlobotše e bile ba bonagala bjalo ka ma-Amazon a matla a bogologolo, bobedi bja bona ba phurotše maoto, bjalo ka ge eka ba dutše ba nametše selo se itšego. Mohlomongwe pere ya maphego, Drake a nagana. Ben o be a duma ge nkabe a tseba mo gontši, eupša o ile a gopola gore ma-Valkyry a di diriša go fofa go tloga ntweng e nngwe go ya go e nngwe. O ile a lemoga ditho tša mešifa, dibopego tša sefahlego tša kgale le dihelemete tša dinaka tše di gakantšhago.
  
  "Ao!" - gwa goeletša mohlankana wa go tšwa Delta. "Ke duma ge nkabe ke na le sephuthelwana sa tše tshela sa se."
  
  Se se bolelago le go feta, bobedi bja di-Valkyry di be di šupa godimo go selo seo se sa tsebjego ka diatla tša tšona tša nngele. Go šupa, bjalo ka ge Drake bjale a be a nagana, thwii go Lebitleng la Badimo.
  
  Ge nkabe ba ka hwetša Ragnarok.
  
  Ka yona nako yeo, yo mongwe wa mašole o ile a leka go hwetša selo se sengwe ka lefelong la go bontšha dilo. Tšhipi e kgolo e ile ya lla gomme kgoro ya tšhipi ya phuhlama motheong wa manamelo, ya thibela tsela ya bona ya go tšwa.
  
  Maamerika a ile a fihlelela dimaske tša kgase gatee-tee. Drake o ile a šikinya hlogo. "Se tshwenyege. Se sengwe se mpotša gore Babich ke mohuta wa setlatla seo se ka ratago gore lehodu le swarwe le phela le raga."
  
  Molaodi wa Delta o ile a lebelela dibara tšeo di bego di sa dutše di thothomela. "Foka dithupa tše ka diripana."
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy o ile a lebelela ka go makala ka morago ga helikopotara le Bentley yeo e bego e boela morago. Wells le yena o be a bonagala a gakanegile ge a be a lebeletše leratadima ka mahlo a go tšhoša.
  
  "Bitch," Kennedy a mo kwa a hema. "Ke mo tlwaeditše gabotse kudu. O iteta sebete bjang go fetoga moeki?"
  
  "Good thing she"s gone," Kennedy o ile a kgonthiša gore moriri wa gagwe o sa tlemilwe morago go tšwa go go tlola moo ka moka gomme a lebelela thoko ge a lemoga banna ba mmalwa ba SAS ba mo size up. "O be a na le lefelo le le phagamego. Bjale, ge e ba Drake le Delta Team ba thopile Valkyries, re ka khukhunela mola Alicia a swaregile ka Babich."
  
  Wells o be a bonagala eka o gagogile magareng ga dikgetho tše pedi tše bohlokwa, eupša ga se a bolela selo ge ba kitima go dikologa ntlo ba lebile mojakong wo mogolo. Ba bone helikopotara e retologa go thulana ka hlogo le Bentley. Dithunya di ile tša lla gomme tša kgorometšwa koloing yeo e bego e tšhaba. Ke moka gatee-tee koloi e ile ya thibela diporiki ka bogale gomme ya ema lerung la magakabje.
  
  Selo se be se kgomaretšwe ka ntle ga lefasetere.
  
  Helikopotara e ile ya wela fase kudu go tšwa leratadimeng, modiriši wa yona a e-na le maikwelo ao a nyakilego a phagametše tlhago, ge RPG e be e lla ka godimo. Gatee-tee ge selei sa gagwe se kgoma fase, bahlabani ba go thwala ba Canada ba ile ba tšhollela ka ntle ga mejako. Go ile gwa tsoga go thunya.
  
  Kennedy o be a nagana gore o bone Alicia Miles, sebopego se se nonnego seo se aperego ditlhamo tša mmele tšeo di swanetšego sebopego, a tlolela ka gare ga ntwa bjalo ka tau ya seema. Sebata seo se agilwego bakeng sa ntwa, se lahlegile bošorong le bogale bja tšohle. Go sa šetšwe yena ka noši, Kennedy o ile a kwa madi a gagwe a tonya.
  
  Na ye e be e le poifo yeo a bego a e kwa?
  
  Pele a ka nagana ka yona, sebopego se se sesane se ile sa wa go tšwa ka lehlakoreng le le fapanego la helikopotara. Sebopego seo a ilego a se lemoga ka ponyo ya leihlo.
  
  Moprofesara Parnevik!
  
  O ile a golofala pele, ka go dikadika mathomong, eupša ka morago ka boikemišetšo bjo bo mpshafaditšwego, gomme mafelelong a gagabela ge dikulo di be di tšhologa moyeng ka godimo ga hlogo ya gagwe, ye nngwe e feta ka gare ga bophara bja seatla bja legata la gagwe.
  
  Parnevik mafelelong o ile a batamela ka mo go lekanego gore SAS le Kennedy ba mo gogele lefelong le le šireletšegilego, ma-Canada a sa tsebe, a tsenetše ntweng ka mo go feletšego
  
  "Ke nnete," Wells a realo, a šupa ntlo. "A re fedišeng se."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a thuša go gogela Valkyries pele mola bašemane ba mmalwa ba kgomareditše palo ye nnyane ya dithuthupi go grate. Ba ile ba dira tsela ya bona tseleng e tshesane magareng ga dipontšho tše di tšhošago, ba leka gore ba se lebelele kgaufsi kudu. Yo mongwe wa bašemane ba Delta o boile go tšwa go tšheke ya go tšhoša metsotso ye mmalwa ye e fetilego gomme a bega lepokisi le lentsho le dutše ka morago ga phapoši.
  
  Boemo bja go lebelela pele bo ile bja tšea metsotswana e lesome e tletšego. Go tšere tlhaologanyo ya lešole go emiša se. The less o tseba...
  
  Ye ga e sa le tlhaologanyo ya Drake. Eupša ka mo go tseneletšego o be a sa nyake go tseba. O ile a ba a šikinyega, go swana le moagi yo a tlwaelegilego, ge dibara di be di fokwa ka thoko.
  
  Go ile gwa kwagala go thuntšhwa go tšwa ka phapošing ya ka godimo. Baleti ba Delta ba ile ba thula manamelo, ba hwile ka meleteng ya madi. Motsotswana o latelago, banna ba lesome-pedi bao ba itlhamilego ka dithunya tša motšhene ba ile ba tšwelela ka godimo ga manamelo.
  
  E le ka thoko le go feta dithunya, e khupeditšwe go tšwa lefelong le le phagamego la go lebelela, Sehlopha sa Delta se be se paletšwe gomme bjale se be se le kotsing. Drake o ile a dira tsela ya gagwe ka go nanya go leba ka phapošing ya go bea diaparo le polokego ya yona ya go lekana, a leka go se nagane ka bošilo bja go swarwa ka tsela yeo, le ka fao se se bego se ka se direge go SAS, gomme a tshepa mahlatse gore manaba a a mafsa a ka se be bjalo setlaela ka mo go lekanego go ka thuntšha Valkyries.
  
  Go bile le dinako tše mmalwa tša kgatelelo ye e sa kgaotšego, yeo e itemogetšwego ka setu se se thibelago, go fihlela sebopego se fologa manamelo. Sebopego se se aperego seaparo se sešweu gomme se apere mask a mašweu.
  
  Drake o ile a mo lemoga ka yona nako yeo. Monna yo a swanago yo a thopilego Thebe go York cat walk. Monna yo a mmonego kua Apsall.
  
  "Ke a go tseba," a hemela godimo ka pelong, ke moka a hemela godimo. "Majeremane a go hlapanywa a mo."
  
  Monna yo o ile a topa sethunya sa .45 caliber gomme a se šišinya go dikologa. "Lahlela sebetša sa gago. Ka moka ga lena. Gabjale!"
  
  Lentšu la go ikgogomoša. Lentšu leo e bego e le la diatla tše boreledi, mong wa lona o be a na le maatla a nnete, mohuta wo o ngwadilwego pampiring gomme o fiwa ka dihlopha tša maloko fela. Mohuta wa motho yo a bego a se na kgopolo ya gore mošomo wa kgonthe wa lefase le go lapiša e be e le eng. Mohlomongwe mošomi wa panka, yo a belegetšwego intastering ya dipanka, goba radipolotiki, morwa wa boradipolotiki.
  
  Banna ba Delta ba ile ba swara dibetša tša bona ka go tia. Ga go yo a boletšego le lentšu le tee. Thulano yeo e be e tšhošetša.
  
  monna o ile a goeletša gape, kgodišo ya gagwe e sa mo dumelele go tseba ka kotsi.
  
  "Na o sefoa? Ke rile bjale!"
  
  Lentšu la mo-Texan le ile la bolela ka lentšu la go goga: "Go ka se direge, lešilo."
  
  "Eupša... eupša..." monna o ile a ema gannyane ka go makala, ke moka gateetee a gagola mask a gagwe."O tla e dira!"
  
  Drake o ile a nyakile a phuhlama. Ke a go tseba!Abel Frey, moqapi wa fešene wa Mojeremane. Shock e ile ya hlatswiwa godimo ga Drake bjalo ka lephoto la mpholo. Go be go sa kgonege. Go be go swana le go bona Taylor le Miley godimo kua, ba sega ka go tšea lefase.
  
  Frey o ile a kopana le mahlo a Drake. "Le wena, Matt Drake!" seatla sa gagwe ka sethunya se ile sa thothomela. "O ntšere mo e nyakilego go ba selo se sengwe le se sengwe!Ke tla mo tšeela go wena. Ke tla e dira! Gomme o tla lefa. Oo, o tla lefa bjang!"
  
  
  Pele a ka lemoga, Frey o ile a šupa sethunya magareng ga mahlo a Drake gomme a thuntšha.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy o ile a kitimela ka phapošing gomme a bona banna ba SAS ba wela fase ka matolo, ba bitša gore go homole. O ile a bona pele ga gagwe sehlopha sa banna bao ba aperego dišira-sefahlego, ba apere ditlhamo tša mmele, ba šupa dibetša tša bona go seo a bego a ka nagana feela gore ke polokelo ya sephiri ya Davor Babic.
  
  Ka mahlatse, banna bao ga se ba ka ba ba lemoga.
  
  Wells o ile a mo lebelela morago gomme a bolela ka molomo, "Ke mang?"
  
  Kennedy o ile a dira sefahlego se se gakanegilego. O be a kgona go kwa motho a rora, o be a kgona go bona profaele ya gagwe ya ka thoko, .45 a tšwela pele go šišinya matsogo a gagwe ka go se loke. Ge a mo kwa a goeletša leina la Matt Drake, o ile a tseba, gomme Wells o ile a tseba, gomme metsotswana ka morago ba ile ba thuntšha.
  
  Nakong ya metsotswana e masometshela ya ntwa ya mollo yeo e ilego ya latela, Kennedy o ile a e bona ka moka ka go sepela ka go nanya. Monna yo a aperego tše tšhweu o thuntšha .45 ya gagwe, thunyo ya gagwe e fihla karolo ya motsotswana ka morago gomme e goga molala wa kobo ya gagwe ge e feta ka gare ga sedirišwa seo se fegilwego. Sefahlego sa gagwe sa go tšhoga ge a retologa. Boleta bja bona bjo bo nonnego, bjo bo fokolago.
  
  Monna yo a senyegilego.
  
  Ke moka banna ba ba aperego mask ba dikologa le go thuntšha. Mašole a SAS a bušetša dikotlo tšeo di beilwego gabotse ka go nepagala le ka go iketla. Mollo o oketšegilego o tšwa ka polokelong. Mantšu a Amerika. Mantšu a Sejeremane. Mantšu ka Sepedi.
  
  Moferefere wa go diega, wo o swanago le di-intonation tša direto tša Taylor Swift, o hlakane le leswika la kgale la Metallica. O ile a otla bonyane Majeremane a mabeli - ba bang kaofela ba ile ba wa. Mothaka yo a aperego bošweu o ile a goeletša gomme a šišinya matsogo a gagwe, gomme a gapeletša sehlopha sa gagwe go boela morago ka lepotlapotla. Kennedy o ile a ba bona ba mo khupetša gomme ba hwa mo tshepedišong yeo, ba wa bjalo ka go bola go tšwa ntho, eupša lebadi le ile la phela. Mafelelong o ile a tšhabela ka phapošing ya ka morago gomme banna ba gagwe ba bane feela bao ba ilego ba šala ba phela.
  
  Kennedy o ile a kitimela fase ka holong ka go hloka kholofelo ka legogo le le makatšago mometšong wa gagwe le go kgetha leqhwa ka pelong ya gagwe, a sa lemoge le ka fao a bego a tshwenyegile ka gona go fihlela a bona Drake a phela gomme a kwa lephoto le le fodilego la lethabo le mo hlatswa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tsoga fase, a leboga gore morero wa Abel Frey o be o sa bonagale gabotse go swana le go kwešiša ga gagwe dilo tša kgonthe. Selo sa mathomo seo a se bonego e be e le Kennedy a kitima go theoga manamelong, sa bobedi e be e le sefahlego sa gagwe ge a kitimela go yena.
  
  "Ke leboga Modimo gore o lokile!" - a goeletša gomme a mo gokarela pele a gopola thibelo ya gagwe.
  
  Drake o ile a tsepelela mahlong a Wells ao a tsebago pele a tswalela a gagwe. O ile a mo gokarela motsotswana, a kwa mmele wa gagwe o mosesane, sebopego sa gagwe se maatla, pelo ya gagwe ye e fokolago e betha kgauswi le ya gagwe. Hlogo ya gagwe e be e gateletšwe molaleng wa gagwe, maikutlo a makatša ka mo go lekanego go tšhoša di- synapse tša gagwe.
  
  "Hee, ke lokile. Wena?"
  
  O ile a goga, a myemyela.
  
  Wells o ile a sepela go bona gomme a uta pososelo ya gagwe ya bohwirihwiri motsotso. "Drake, ke yena. Lefelo le le makatšago la go kopana gape, chap ya kgale, e sego sebjana sa sekhutlong ka Earl's Court ke be ke e-na le kgopolong. Ke swanetše go go botša se sengwe, Matt. Se sengwe ka Mai."
  
  Drake o ile a lahlelwa morago ka ponyo ya leihlo. Wells o boletše selo sa mafelelo kudu seo a bego a se letetše. Motsotswana ka morago o ile a lemoga pososelo ya Kennedy yeo e bego e fela gomme a ikgoga mmogo. O ile a bontšha gore: "Di-valkyry." "Etlang ge re sa na le sebaka."
  
  Eupša molaodi wa Delta o be a šetše a rulaganya se gomme a ba bitša godimo. "Ye ga se Engelane, banna. A re hudugeng. Ke ile ka ja mo e nyakilego go ba Hawaii ka moka yeo ke bego nka kgona go e swara maikhutšong a."
  
  
  MAŠOME A MABEDI a SENYANE
  
  
  
  SEBAKA SA MOYA
  
  
  Drake, Kennedy le sehlopha ka moka sa tlhaselo ba ile ba kopana le Ben le Hayden diiri tše mmalwa ka morago lefelong la sešole kgauswi le Honolulu.
  
  Ge nako e dutše e eya. Bureaucratic theipi e khubelu e ile ya kgaolwa. Ditsela tšeo di nago le maphoto di boreleditšwe. Mebušo e ile ya ngangišana, ke moka ya tšhošwa ke moka mafelelong ya thoma go bolela. Bahlankedi ba mmušo ba phetogelo ba ile ba homotšwa ka selo seo se lekanago le maswi le todi ya dipolitiki.
  
  Gomme bofelo bja lefase bo be bo batamela.
  
  Dibapadi tša kgonthe di be di bolela, di tshwenyegile le go fopholetšwa, gomme di robala meagong yeo e se nago di- air conditioner kgaufsi le Pearl Harbor. Drake o ile a tšea gateetee gore tumedišo ya Ben yeo e naganetšwego e be e bolela gore ba be ba na le tšwelopele ye nnyane yeo ba swanetšego go e bega go tsomeng ga bona seripa se se latelago sa Odin - mahlo a Gagwe. Drake o ile a uta go makala ga gagwe; o be a dumela e le ka kgonthe gore phihlelo ya Ben le tlhohleletšo ya gagwe di be di tla rarolla ditšhupetšo ka moka mo nakong ye.
  
  Hayden, Mothuši wa Mongodi wa Tšhireletšo yo a nago le tsebo, o ile a mo thuša, eupša ba ile ba dira tšwelopele e nyenyane.
  
  Kholofelo ya bona e nnoši e be e le gore batšea-karolo ba bangwe ba apocalyptic-ma-Canada le Majeremane-ba be ba dira gabotse ganyenyane.
  
  Tlhokomelo ya Ben mathomong e ile ya arošwa ke kutollo ya Drake.
  
  "Abel Frey?Mokgwa wa go hlama dilo wa Jeremane? Lahlega, sefebe."
  
  "Ka botebo, mogwera. Na nka go botša maaka?"
  
  "O se ke wa tsopola Whitesnake ka pele ga ka, Matt. Wa tseba, sehlopha sa rena se na le mathata a go diragatša mmino wa bona, gomme ga go segiše. Ke no palelwa ke go e dumela... Abel Frey?"
  
  Drake o ile a hemela godimo. "Go lokile, ke thoma gape. EE. Abel Frey."
  
  Kennedy o ile a mo thekga. "Ke e bone gomme ke sa nyaka go botša Drake gore a tlogele go bolela dilo tša bošilo. Mothaka yo ke recluse. Beha ka Jeremane Alps - "Party Castle". Supermodels. Tjhelete. Bophelo ba Superstar."
  
  "Beine, basadi le koša," Drake a realo.
  
  Ben o ile a re: "E tlogele!" "Ka tsela e itšego," a naganišiša, "ke sekhurumetšo se se phethagetšego."
  
  "Go bonolo go fora bao ba sa tsebego selo ge o tumile," Drake a dumela. "O ka kgetha moo o yago gona-kae le kae mo o nyakago go ya gona. Go sepetša dilo ka sephiring go swanetše go ba bonolo go batho ba. E no hwetša selo sa gago sa bogologolo, kgetha mokotla wa gago wa diplomate gomme..."
  
  "...Tsenya se." Kennedy o ile a fetša ka thelelo gomme a lebiša mahlo a gagwe a go sega go Ben.
  
  "Lena ba babedi le swanetše go..." a tšholla. "...Lena ba babedi le swanetše go hwetša phapoši ya go nyobana."
  
  Ka yona nako yeo Wells o ile a batamela. "Selo se le Abel Frey... go tšerwe sephetho sa go se boloka e le sephiri ga bjale. Lebelela gomme o eme. Re bea madira go dikologa mošate wa gagwe, eupša re mo fe tokologo ge e ba a ka ithuta selo seo re sa se tsebego."
  
  "Ge o lebelela la mathomo, se se kwagala se kwagala," Drake a thoma, "eupša..."
  
  "Eupša o na le kgaetšedi ya ka," Ben a šišinya. Hayden o ile a emiša seatla sa gagwe gore a mo homotše. "Ba nepile, Ben. Karin o bolokegile... ga bjale. Lefase ga le bjalo."
  
  Drake o ile a tshesa mahlo a gagwe eupša a swara leleme la gagwe. O ka se fihlelele selo ka go ipelaetša. E be e tla šoma feela go šitiša mogwera wa gagwe le go feta. Le mo nakong ye o be a na le bothata bja go kwešiša Hayden. Na e be e le go nyatša ga gagwe mo go sa tšwago go mo hwetša go mo ja? Na o ile a nagana ka pela bakeng sa Ben, goba na o ile a nagana ka bohlale bakeng sa mmušo wa gagwe?
  
  Boemong le ge e le bofe, karabo e be e swana. Leta.
  
  Drake o ile a fetola taba yeo. O ile a phunya e nngwe kgauswi le pelo ya Ben. "Mmago le papago ba phela bjang?" - a botšiša ka kelohloko. "Na ba sa dutše ba dula?"
  
  Ben o ile a hemela godimo ka bohloko. "Aowa, mogwera. Mogala wa mafelelo ba ile ba bolela ka yena, eupša ke ile ka mmotša gore o hweditše mošomo wa bobedi. Go tla thuša, Matt, eupša e sego ka nako e telele."
  
  "Ke a tseba". Drake o ile a lebelela Wells le Hayden. "Bjalo ka baetapele mo, lena ba babedi le swanetše go thuša." Ke moka, ka ntle le go leta karabo, o ile a re: "Ke ditaba dife ka Heidi le Mahlo a Odin?"
  
  Ben o ile a šikinya hlogo ka go nyonya. O ile a ngongorega ka gore: "Go gontši." "Go na le dikarolwana gohle. Mona - theeletša se: e le gore o nwe go tšwa Sedibeng sa Mimir - Sediba sa Bohlale ka Valhalla - yo mongwe le yo mongwe o swanetše go dira sehlabelo sa bohlokwa. Yo mongwe o ile a gafa mahlo a gagwe, e lego seo se bontšhago go ikemišetša ga gagwe go hwetša tsebo mabapi le ditiragalo tša gona bjale le tša nakong e tlago. Ka ge a be a nwele, o ile a bona e sa le pele diteko ka moka tšeo di bego di tla tshwenya batho le Badimo go ya go ile. Mimir o ile a amogela Mahlo a Odin, gomme a rapaletše moo ga e sa le go tloga ka nako yeo, e lego seka sa gore gaešita le Modimo o swanetše go lefa bakeng sa go bona bohlale bjo bo phagamego."
  
  "Go lokile," Drake a šikinya magetla. "Dilo tša histori tša maemo, akere?"
  
  "Nepagetše. Eupša seo ke sona ka fao go lego ka gona. Edda ya Sereto, Saga ya Flenrich, ke ye nngwe yeo ke e fetoletšego bjalo ka "Ditsela tše Ntši tša Heidi." Di hlaloša seo se diregilego, eupša ga di re botše gore Mahlo a kae bjale."
  
  "Kua Valhalla," Kennedy o ile a nyenya sefahlego.
  
  "Ke lentšu la Senorway la Legodimo."
  
  "Ke moka nka se be le sebaka sa go tsoga ke di hweditše."
  
  Drake o ile a e nagana ka yona. "Gomme ga go na selo se sengwe? Jesu, mogwera, se ke seripa sa mafelelo!"
  
  "Ke ile ka latela leeto la Heidi"s-maeto a gagwe. O etela mafelo ao re tsebago ka ona ke moka a boela legaeng la gagwe. Ye ga se Playstation, molekane. Ga go na ditla-morago, ga go na diphihlelelo tše di utilwego, ga go na ditsela tše dingwe, zilch."
  
  Kennedy o ile a dula fase kgauswi le Ben gomme a mo tšholla moriri. "Na o be a ka bea diripana tše pedi lefelong le tee?"
  
  "Go a kgonega, eupša e be e ka se dumelelane gabotse le seo re se tsebago mo nakong ye. Ditšhupetšo tše dingwe tšeo di ilego tša latelwa go theoša le nywaga ka moka di be di šupa karolwana e tee lefelong le lengwe le le lengwe."
  
  "Bjale o re ye ke leswao la rena?"
  
  "Senotlelo e swanetše go ba Valhalla," Drake a realo ka pela. "Ye ke yona feela polelwana yeo e bontšhago lefelo. Gomme ke gopola o boletše se sengwe pejana ka Heidi a botša Odin gore o tseba moo mahlo a gagwe a utilwego gona ka gobane o ile a gafa diphiri tša gagwe ka moka ge a be a fegilwe sefapanong."
  
  "Sehlare," - ka nako yeo Thorsten Dahl o ile a tsena ka phapošing. Mo-Sweden o be a bonagala a lapile, a lapile kudu ka lehlakoreng la taolo la mošomo wa gagwe go feta la mmele. "E nngwe e fegilwe Sehlareng sa Lefase."
  
  "Oops," Drake a ngunanguna. "Kanegelo ye e swanago." Ke kofi?"
  
  "Macadamia," Dahl o ile a bonagala a ikgogomoša. "Se se kaone kudu seo Hawaii e nago le sona."
  
  "Ke be ke nagana gore ke spam," Kennedy a realo, a bontšha go ikokobetša ga gagwe go New Yorker.
  
  Dahl o ile a dumela ka gore: "Spam e ratwa kudu kua Hawaii." "Eupša kofi e buša selo se sengwe le se sengwe. Gomme nate ya macadamia ya Kona ke kgoši."
  
  "Bjale o re Heidi o be a tseba gore Valhalla o kae?" Hayden o ile a leka ka gohle go bonagala a gakanegile kudu go e na le go belaela ge Drake a be a šupa motho yo mongwe gore a ba tlišetše kofi e ntši.
  
  "Ee, eupša Heidi e be e le motho. E sego Modimo. Ka gona seo a bego a tla itemogela sona e be e tla ba paradeise ya lefase?"
  
  "Tshwarelo, monna," Kennedy a dira metlae. "Vegas ga se ya hlongwa go fihla ka 1905."
  
  "Go Norway" Drake a tlaleletša, a leka go se myemyele.
  
  Go ile gwa latela setu. Drake o ile a lebelela ge Ben a hlahloba ka monagano se sengwe le se sengwe seo a ithutilego sona go fihla ga bjale. Kennedy o ile a purs melomo ya gagwe. Hayden o ile a amogela terei ya dimug tša kofi. Wells e be e le kgale a rotše modiro sekhutlong, a itira eka o robetše. Drake o ile a gopola mantšu a gagwe a kgahlišago - ke swanetše go go botša se sengwe. Selo se sengwe ka May.
  
  Go tla ba le nako ya se ka morago, ge e ba go le bjalo.
  
  Ben o ile a sega gomme a šikinya hlogo. "E bonolo." Modimo, e bonolo kudu. Legodimo go motho ke... legae la gagwe."
  
  "Thwii. Lefelo leo a bego a dula go lona. Motse wa gagwe. Khabinete ya gagwe," Drake a tiišetša. "Megopolo ya ka le yona."
  
  "Sediba sa Mimir se ka gare ga motsana wa Heidi!" Kennedy o ile a lebelela go dikologa, lethabo le phadima mahlong a gagwe, ke moka ka go bapala a phunya Drake ka seatla sa gagwe. "E sego mpe go mohlabani wa go sepela ka maoto."
  
  "Ke godišitše bjoko bja kgonthe ga e sa le ke tlogela." Drake o ile a lemoga Wells a tšhošwa gannyane. "Khudugo e kaone-kaone bophelong bja-ka."
  
  Thorsten Dahl o ile a ema ka maoto. "Ke moka o ye Sweden bakeng sa karolo ya mafelelo." O be a bonagala a thabile go boela nageng ya gabo. "Umm... ntlo ya Heidi e be e le kae?"
  
  "Ostergotland," Ben a realo ntle le go lekola. "Gape legae la Beowulf le Grendel ke lefelo leo ba sa bolelago ka diphoofolo tša go tšhoša tšeo di ralalago dinageng bošego."
  
  
  MASOMETHARO
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  La Veraine, e lego Mošate wa Mokgatlo, e be e le ka borwa bja Munich, kgaufsi le mollwane wa Bavaria.
  
  Go swana le sebo, e be e eme seripa-gare sa tsela godimo ga thaba e boleta, maboto a yona a na le mapheko gaešita le go na le marontho a mesebe mafelong a fapa-fapanego. Ditora tša ditlhora tša nkgokolo tšeo di bego di rotoga ka mahlakoreng ka bobedi a dikgoro tšeo di nago le mapheko le tsela e nabilego ya go tsena di ile tša dumelela dikoloi tše di bitšago tšhelete e ntši go goga ka setaele le go bontšha dilo tšeo di di fihleletšego morago bjale mola paparazzi yeo e kgethilwego ka diatla e be e khunama fase gore e di tšee diswantšho.
  
  Abel Frey o ile a etelela pele monyanya ka o tee ka o tee, a lebogiša baeng ba mmalwa ba bohlokwa kudu le go kgonthišetša gore dika tša gagwe di itshwara bjalo ka ge go be go letetšwe go bona. Go pitla mo, go ngunanguna fao, gaešita le metlae ya ka dinako tše dingwe e ile ya ba dira gore ka moka ba phele go ya ka ditebelelo tša gagwe.
  
  Ka diphapošing tša go robala tša poraebete, o ile a itira eka ga a lemoge batamelane ba bašweu bao ba bego ba rapaletše ditafoleng tša galase tšeo di fihlago lengoleng, balaodi ba inama ka mahlaka ka dinkong tša bona. Dikao le batšeakarolo ba bafsa ba tumilego ba apere bjalo ka dipopi tša masea tšeo di dirilwego ka satin, silika le lace. Nama e pinki, moans le monko o hlooho oa kganyogo. Diphanele tša plasma tša disenthimithara tše masomehlano tšeo di bontšhago MTV le porn e thata.
  
  Chateau e be e tletše ka mmino wo o phelago, ka Slash le Fergie ba diragatša "Beautiful Dangerous" sefaleng kgole le mafelo ao a senyegilego - mmino wa rock wo o nago le kholofelo o hema bophelo bjo bo oketšegilego le go feta monyanyeng wa Frey wo o šetšego o fetoga.
  
  Mohlami wa fešene o ile a tloga, a sa lemogwe ke motho, gomme a leba godimo ga manamelo a magolo go ya lephegong le le homotšego la mošate. Sefofane se sengwe gape le baleti ba gagwe ba be ba tswaletše lebati le le šireletšegilego ka morago ga gagwe, leo le bego le fihlelelwa feela ka motswako wa senotlelo le go lemoga lentšu. O ile a tsena ka phapošing yeo e bego e tletše ka didirišwa tša poledišano le mothaladi wa diskrini tša thelebišene tša maemo a godimo.
  
  Yo mongwe wa barati ba gagwe bao a ba botago kudu o itše: "Ka nako e swanetšego, mong wa ka. Alicia Miles o bolela ka mogala wa sathalaete."
  
  "E botse kudu, Hudson. Na e šitišitšwe?"
  
  "Ke nnete, mohlomphegi."
  
  Frey o ile a amogela sedirišwa seo se šišintšwego, a pursing melomo ya gagwe ka go gapeletšega go tliša molomo wa gagwe kgauswi kudu le lefelo leo lackey ya gagwe e bego e šetše e gaša mathe.
  
  "Miles, se se kaone e be se se bose. Ke na le ntlo yeo e tletšego ka baeng bao ke swanetšego go ba hlokomela." Maaka a mabapi le go ba bonolo a be a sa bonagale e le selo seo se hlamilwego go yena. E be e le feela seo ma-nobodies a a bego a swanetše go se kwa.
  
  "Bonase e swanetšego, nka re," segalo sa Seisemane seo se beilwego gabotse se be se kwagala e le kgegeo. "Ke na le aterese ya wepe le phasewete ya go nyaka Parnevik."
  
  "Ka moka ke karolo ya kwano, Miles. Le gona o šetše o tseba gore go na le tsela e tee feela ya go hwetša bonase."
  
  "Na Milo o gona?" Bjale segalo se fetogile. Sedirišwa sa go sega megolo. Naughtier ka go se loke...
  
  "Nna feela le morati wa ka yo mokaone."
  
  "Mmm... Le yena mo meme ge o nyaka," lentšu la gagwe la fetoga. "Eupša ka bomadimabe ke swanetše go akgofa. Tsena go www.locatethepro.co.uk gomme o tsenye phasewete ka ditlhaka tše nnyane: bonusmyles007,"lol. "Ke be ke nagana gore o ka e leboga, Frey. Sebopego sa tracker sa maemo se swanetše go tšwelela. Parnevik e rulagantšwe bjalo ka ya bone. O swanetše go kgona go mo latišiša kae le kae."
  
  Abel Frey o ile a dumediša ka setu. Alicia Miles e be e le mošomi yo mokaone kudu yo a kilego a mo diriša. "E botse ka mo go lekanego, Miles. Ge mahlo a gago a šetše a laolwa, o tla ba o tšwile leash. Ke moka o boele go rena gomme o tliše dikarolwana tša ma-Canada. Ke moka re tla... bolela."
  
  Mothaladi o ile wa hwile. Frey o ile a bea mogalathekeng wa gagwe fase, a thabile ga bjale. "Go lokile, Hudson," a realo. "Thoma koloi. Romela bohle Ostergotland ka pela." Seripa sa mafelelo se be se le ka gare ga go fihlelela ga gagwe, go swana le diripana tše dingwe ka moka ge e ba di be di bapala dipapadi tša mafelelo ka mo go nepagetšego. "Milo o tseba seo a swanetšego go se dira."
  
  O ile a ithuta mothaladi wa dimonitara tša thelebišene.
  
  "Ke mang wa bona yo e lego Mothopša wa 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson o ile a ngwatha ditedu tša gagwe tšeo di sa hlokomelwego pele a šišinya seatla. Frey o ile a inama pele go ithuta ngwanenyana wa mmala wo motsothwa yo a dutšego gare ga mpete wa gagwe, maoto a gagwe a gogetšwe go fihla seledu sa gagwe, .
  
  Goba, ka go nepagala, go dula mpeteng wo e bego e le wa Frey. Gomme go ja dijo tša Frey ka mokutwaneng wo o notletšwego le go hlokomelwa wo Frey a o laetšego. Go šomiša mohlagase wo Frey a o lefilego.
  
  Leqaqailaneng go na le ketane yeo a e hlamilego.
  
  Bjale e be e le wa gagwe.
  
  "Gatee-tee romela bidio yeo ka phapošing ya-ka sekirining se segolo. Ke moka o botše moapei gore a direle dijo tša mantšiboa moo. Metsotso e lesome ka morago ga se, ke nyaka setsebi sa-ka sa bokgoni bja go lwa." O ile a ema gannyane, a nagana.
  
  "Ken?"
  
  "Ee, yo a swanago. Ke nyaka gore a ye moo a mo tšee dieta. Ga go selo se sengwe ga bjale. Ke nyaka gore tlhokofatšo ya monagano e be ye telele ka tsela ye bose go fihlela ye e pšhatlaganywa. Ke tla leta letšatši gomme ka morago ke mo išetše selo se sengwe sa bohlokwa kudu."
  
  "Le mogolegwa 7?"
  
  "Modimo yo a rategago, Hudson, mo sware gabotse, bjalo ka ge o be o tla itshwara. Se se kaone go feta se sengwe le se sengwe. Nako ya gagwe ya go re kgahliša e a batamela..."
  
  
  MAŠOME A MARARO E MONGWE
  
  
  
  SEBAKA SA MOYA KA GODIMO GA SWEDEN
  
  
  Sefofane se ile sa sekama. Kennedy Moore o ile a tsoga ka go thoma, a imologile gore o tsošitšwe ke khuduego, letšatši le lefsa le ile la raka Dark Chaser ya gagwe ka noši.
  
  Kalebe o be a le gona ditorong tša gagwe go fo swana le ge a be a le gona lefaseng la kgonthe, eupša bošego o ile a mmolaya leboelela ka go mo kgoromeletša diphepheng tše di phelago mometšong wa gagwe go fihlela a kgangwa gomme a gapeletšega go hlafuna le go metša, go eka ga gagwe go nnoši go ile gwa tlaišwa ke go tšhoga mahlong a gagwe , e sa fetogego go fihlela tlhase ya mafelelo e tima.
  
  Gateetee ge a tsogile gomme a gagogile go tšwa ka fase ga mpa ya dihele, o ile a lebelela go dikologa khabine ka mahlo a hlaga. Go be go homotše; baagi le mašole ba be ba otsela goba ba bolela ka setu. Gaešita le Ben Blake o ile a robala a swere laptop ya gagwe, mela ya go tshwenyega ga se ya boreletša ke boroko gomme ka mo go nyamišago e se gona sefahlegong sa gagwe sa mošemane.
  
  Ke moka a bona Drake gomme a mo lebeletše ka mahlo a go tšhoša. Bjale mela ya gagwe ya go tshwenyega e ile ya fo godiša sefahlego sa gagwe seo se bego se šetše se hlaba. Botshepegi bja gagwe le go hloka boithati di be di le molaleng, go sa kgonege go uta, eupša bohloko bjo bo utilwego ka morago ga go iketla ga gagwe bo ile bja mo dira gore a nyake go mo homotša... bošego ka moka.
  
  O ile a myemyela ka pelong. Ditšhupetšo tše dingwe tša leswika la dinosaur. Nako ya Drake e be e le e thabišago kudu. Go ile gwa feta motsotswana pele a lemoga gore pososelo ya gagwe ya ka gare e ka ba e fihlile mahlong a gagwe, ka gobane o ile a myemyela morago go yena.
  
  Gomme ka morago, ka lekga la mathomo mo mengwageng ka moka ga e sa le a tsena Sekolong sa Thuto, o ile a itshola gore pitšo ya gagwe e be e nyaka gore a tloše thobalano ya semelo sa gagwe. O be a duma ge nkabe a tseba go setaela moriri wa gagwe ka tsela yeo. O duma ge nkabe e le Selma Blair go se nene le Sandra Bullock ye nnyane.
  
  Ka ge re boletše tšeo ka moka, go be go tloga go le molaleng gore Drake o be a mo rata.
  
  O ile a myemyela morago go yena, eupša ka yona nako yeo sefofane se ile sa sekama gape gomme bohle ba tsoga. Mokgweetsi wa sefofane o ile a tsebiša gore ba be ba le bokgole bja iri go tloga moo ba bego ba e-ya gona. Ben o ile a tsoga gomme a sepela bjalo ka zombie go yo tšea kofi ya Kona yeo e šetšego. Thorsten Dahl o ile a ema gomme a lebelela go dikologa.
  
  "Nako ya go bulela radar yeo e tsenelelago fase," a realo ka go myemyela ka seripagare.
  
  Ba ile ba romelwa go fofa godimo ga Östergotland, ba lebiša mafelong ao Moprofesara Parnevik le Ben ba bego ba dumela gore motsana wa Heidi o tla ba gona. Moprofesara yo a diilago o be a le bohlokong ka mo go kwagalago go tšwa ntlheng ye e kgaotšwego ya monwana wa gagwe gomme o be a tšhošitšwe kudu ke ka fao mohlokofatši wa gagwe a bego a hloka pelo ka gona, eupša o be a thabile bjalo ka mpšanyana ge a ba botša ka mmapa wo o betlilwego Thebeng ya Odin.
  
  Tsela ya go ya Ragnarok.
  
  Go akanyetšwa gore.
  
  Go fihla ga bjale ga go na motho yo a kgonnego go e fetolela. Na ye e be e le tsela e nngwe e fošagetšego ka lehlakoreng la Alicia Miles le sehlopha sa gagwe seo se gakanegilego?
  
  Gatee-tee ge sefofane se thubile pherimitha e makgwakgwa ya Dahl, o ile a šupa seswantšho seo se ilego sa tšwelela thelebišeneng ya sefofane. Radar yeo e tsenelelago fase e ile ya romela go thuthupa mo go kopana ga maphoto a radio fase. Ge e be e thula selo seo se epetšwego, mollwane goba lefeela, e be e bonagatša seswantšho leswao la yona la go boela morago. Mathomong go thata go di hlaola, eupša ka phihlelo go ba bonolo.
  
  Kennedy o ile a šikinya hlogo go Dahl. "Na madira a Sweden a na le tšohle?"
  
  Dahl o ile a mmotša ka mo go tseneletšego gore: "Selo sa mohuta wo se a nyakega." "Re na le phetolelo ya motswako ya motšhene wo wo o lemogago meepo le diphaephe tše di utilwego. Theknolotši ya maemo a godimo kudu."
  
  Dawn e ile ya thubega godimo ga leratadima, gomme ka morago ya rakwa ke maru a bohlokwa a go phatloga ge Parnevik a ntšha sello. "Mo! Seswantšho se se swana le bodulo bja kgale bja ma-Viking. Na o bona rim ya ka ntle ya nkgokolo - tše ke maboto a tšhireletšo - le dilo tša khutlonne ka gare? Tše ke madulo a manyenyane."
  
  "Ka fao, a re laetšeng ntlo ye kgolo kudu..." Ben a thoma ka lepotlapotla.
  
  "Aowa," Parnevik a realo. "Ye e swanetše go ba ntlo ye telele ya setšhaba - lefelo la kopano goba monyanya. Heidi, ge nkabe a tloga a le mo, nkabe a na le ntlo ya bobedi ka bogolo."
  
  Ge sefofane se dutše se theoga ganyenyane-ganyenyane, go ile gwa tšwelela diswantšho tše di kwagalago kudu. Go se go ye kae lefelo la bodulo le ile la swaiwa gabotse ka dimithara tše mmalwa ka tlase ga mobu, gomme ntlo ya bobedi e kgolo kudu kapejana e ile ya bonagala.
  
  "O a bona se," Dahl o ile a šupa mmala wo o tseneletšego, wo o fokolago kudu mo e lego gore o ka no se lemogwe ntle le ge motho yo mongwe a be a o nyaka. "Se se bolela gore go na le sekgoba, gomme se hwetšwa thwii ka tlase ga ntlo ya Heidi. "Damn," a realo, a retologa. "O ile a aga ntlo ya gagwe thwi ka godimo ga sediba sa Mimir!"
  
  
  MASOME A MARARO PEDI
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Gatee-tee ge ba be ba le fase gomme ba sepetše dikhilomithara tše mmalwa mafulong a kolobilego, Dahl o ile a laela gore ba eme. Drake o ile a lebelela go dikologa go seo a bego a ka se hlaloša fela bjalo ka, ka moya wo mofsa wa Dino-Rock wo yena le Kennedy ba o abelanago, sehlopha sa motley. Ma-Sweden le SGG ba be ba emetšwe ke Thorsten Dahl le banna ba gagwe ba bararo, SAS ke Wells le mašole a lesome. Yo mongwe o ile a tlogelwa kua Hawaii, a gobetše. Delta Team e ile ya fokotšwa go fihla go batho ba tshela; ke moka go be go e-na le Ben, Parnevik, Kennedy le yena ka noši. Hayden o ile a dula le sefofane.
  
  Go be go se na motho le o tee gare ga bona yo a bego a sa tshwenywe ke mathata a mošomo wa bona. Taba ya gore sefofane se be se letile, se tšhetšwe makhura ka botlalo e bile se itlhamile, ka Dipalo ka gare, di ikemišeditše go di iša kae goba kae lefaseng, e ile ya gatelela feela go ba ga boemo bjo bo tseneletšego.
  
  "Ge e ba e thuša," Dahl a realo ge yo mongwe le yo mongwe a mo lebelela ka tebelelo, "Ga ke bone gore ba ka re hwetša bjang mo nakong ye," a šupa. "Thoma ka go diriša dithuthupi tše bofefo go hlwekiša dimithara tše sego kae fase, ke moka ke nako ya go rake."
  
  "Hlokomela," Parnevik o ile a pitla diatla tša gagwe. "Ga re nyake go phuhlama."
  
  "Don"t worry," Dahl a realo ka lethabo. "Magareng ga maatla a go fapafapana mo, ke nagana gore re na le sehlopha seo se nago le maitemogelo, Moprofesara."
  
  Go ile gwa ba le setshego sa go ngunanguna. Drake o ile a nyakišiša tikologo ya bona. Ba ile ba hloma pherimitha e nabilego, ba tlogela banna godimo ga meboto e mmalwa yeo e dikologilego lefelo leo radar yeo e tsenelelago fase e bego e bontšha gore ntlo ya kgale ya baleti e kilego ya ema. Ge nkabe e le botse ka mo go lekanego go ma-Viking le ka moka...
  
  Dithota di be di na le bjang e bile di iketlile, phefo e bofefo e be e sa šišinyege ka thata dihlare tšeo di bego di mela ka bohlabela bja boemo bja tšona. E ile ya thoma go roola gabonolo gomme ya ema pele e leka gape.
  
  Mogalathekeng wa Ben o ile wa lla. Mahlo a gagwe a ile a tšea tebelelo ya go ba le meoya e mebe. "Papa? E no swaregile. Ke tla go bitša morago ka morago ga sekepe. " A tswalela sedirišwa, a lebelela Drake. O ile a ngunanguna ka gore: "Ga ke na nako. "Ba šetše ba tseba gore go na le selo se sengwe seo se diregago, ba no se tsebe gore ke eng."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo gomme a lebelela go thuthupa ga mathomo ntle le go tšhoga. Bjang, mohlašana le ditšhila di ile tša fofela moyeng. Se se ile sa latelwa gatee-tee ke go hlaselwa gape, mo go tseneletšego ganyenyane, gomme leru la bobedi la rotoga go tšwa fase.
  
  Banna ba mmalwa ba ile ba tla ba duma pele, ba swere garafo ge ba swere dibetša. Pono ya Surreal.
  
  Parnevik o ile a ngunanguna ka gore: "E-ba šedi. "Re ka se nyake gore motho a kolobiše maoto." O ile a sega bjalo ka ge eka ke metlae ye kgolo kudu historing.
  
  Seswantšho sa kakaretšo se se kwagalago se be se bontšha lešoba ka tlase ga ntlo e telele ya Heidi yeo e bego e lebiša leweng le legolo. Go molaleng gore go be go se na sediba se se rapaletšego moo, gomme sehlopha se ile sa dira phošo ka lehlakoreng la tlhokomelo. Go tšere iri e nngwe ya go epa ka kelohloko le go khutša ka makga a mmalwa ge Parnevik a be a lla le go ithuta dilo tša kgale tšeo di epolotšwego pele di nyamelela moyeng o mosesane.
  
  Drake o ile a diriša nako ye go rulaganya dikgopolo tša gagwe. Go fihla ga bjale, o be a ikwa eka o be a le ka gare ga roller coaster a se na diporiki. Gaešita le ka morago ga nywaga ye ka moka, o be a sa dutše a tlwaetše go latela ditaelo go e na le go phethagatša leano la tiro, ka gona o be a nyaka nako e ntši ya go nagana go feta, re re, Ben Blake. O be a tseba dilo tše pedi ka nnete - ba be ba dula ba le morago, gomme manaba a bona a be a ba gapeletša go arabela maemong go e na le go a hlola; ga go pelaelo gore se ke mafelelo a taba ya gore ba tsene lebelong le ka morago ga baganetši ba bona.
  
  Bjale ke nako ya go thoma go thopa lebelo le. Go feta moo, go be go bonagala e le sehlopha se nnoši seo se ineetšego go phološeng lefase go e na le go le bea kotsing.
  
  Ka fao na o dumela dikanegelong tša dipoko?Lentšu la bogologolo le ile la mo sebela ka monaganong.
  
  Aowa, o ile a araba ka tsela e swanago le ya nako yeo. Eupša ke dumela dikanegelong tše di tšhošago...
  
  Nakong ya thomo ya gagwe ya mafelelo bjalo ka setho sa SRT ya sephiri, e lego yuniti e kgethegilego ya SAS, yena le ditho tše dingwe tše tharo tša sehlopha sa gagwe, go akaretša le Alicia Miles, ba ile ba kgopša ke motsana o lego kgole ka Leboa la Iraq, badudi ba wona ba tlaišwa le go bolawa. Ge re tšea gore se se lego molaleng, seo ba bego ba se nyakišiša... e be e le go hwetša mašole a Brithania le Mafora a sa le ka gare ga masetla-pelo a go botšološišwa ga bona.
  
  Seo se ilego sa latela se ile sa fifatša matšatši ka moka a Matt Drake Lefaseng. A foufaditšwe ke pefelo, yena le ditho tše dingwe tše pedi tša sehlopha ba ile ba emiša tlhokofatšo.
  
  Tiragalo ye nngwe ya "mollo wa bogwera" gare ga ba bantši.
  
  Alicia Miles o ile a ema gomme a lebelela, a sa šilafatšwa ke dilo le ge e le dife tša go makatša ka tsela e nngwe goba e nngwe. O be a sa kgone go thibela tlhokofatšo yeo, e bile o be a sa kgone go thibela lehu la bahlokofatši. Eupša o ile a latela ditaelo tša molaodi wa gagwe.
  
  Matt Drake o ile a hlokomela.
  
  Ka morago ga se, bophelo bja lešole bo ile bja fela go yena, dikamano ka moka tša lerato tšeo a bego a di thekga di ile tša pšhatlaganywa diripana. Eupša go tlogela tirelo go be go sa bolele gore dikgopotšo di ile tša fela. Mosadi wa gagwe o be a mo tsoša bošego le bošego gomme ka morago a thelela malaong a gagwe ao a kolobilego ke mofufutšo, a lla ka mokatong wa ka tlase ge a gana go ipobola.
  
  Bjale o ile a lemoga Kennedy a eme go lebana le yena, a myemyela bjalo ka ge eka o ka sefofaneng. Moriri wa gagwe o be o fegilwe ka go lokologana gomme sefahlego sa gagwe sa fetoga se se phelago le sa bošoro ka pososelo ya gagwe. Mahlo a tsepamego le mmele wa Victoria"s Secret di kopantšwe le boitshwaro bja morutiši wa sekolo le go thibela kgwebo. E hlakane kudu.
  
  O ile a nyenya morago. Thorsten Dahl o ile a goeletša ka gore: "Tsena ka mo go tseneletšego go bala! Re hloka tlhahlo ya Ditlogolo."
  
  Ge Ben a mmotšiša gore Descender ke eng, o ile a no nyenya. "Thwii go tšwa go nonwane ya Hollywood, mogwera wa ka. O sa gopola ka fao lehodu le ilego la tlola moagong gomme go tlola ga lona go beakantšwe go milimetara pele go wa ga lona go emišwa? Go lokile, Blue Diamond Lander ke sedirišwa seo ba se dirišago."
  
  "Tonya".
  
  Drake o ile a lemoga Molaodi wa gagwe wa kgale a sepela ka go nanya gomme a tšea flask ya kofi yeo e filwego. Poledišano ye e bile nako e itšego e dirwa. Drake o be a nyaka go e fediša.
  
  "Mai?" O ile a botšiša, a theoša melomo ya gagwe fase ka go tia gore go se be le yo a kwešišago potšišo ya gagwe.
  
  "Hm?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "E no mpotša".
  
  "Goodness gracious, dude, ka morago ga go hloka tshedimošo mo go lego molaleng mo o go fago mabapi le mošomo wa gago wa kgale wa go itloša bodutu, ga ke kgone go ithekga ka go fa dilo tša mahala bjale, akere?"
  
  Drake o ile a palelwa ke go itshwara eupša a gatelela pososelo. "O mokgalabje wa ditšhila, o a tseba seo?"
  
  "Se ke sona se ntirago gore ke dule ke le maemong a godimo a papadi ya ka. Bjale mpotšeng kanegelo go tšwa go e nngwe ya baromiwa ba gagwe ba ka sephiring-e nngwe le e nngwe ya tšona."
  
  "Go lokile... nka foka sebaka sa gago mo gomme ka go fa selo se sengwe se se tamegilego," Drake a realo. "Goba o ka leta go fihlela se se fela gomme ke tla go fa gauta...o tseba yona fela."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con ya go dira dilo. Ge Mai a be a eya ka sephiring kopanong e kgolo kudu ya cosplay kua Japane gore a tsenelele le go swara Fuchu Triads yeo e bego e sepetša intaseteri ya diswantšho tše di kgothaletšago bootswa ka nako yeo."
  
  Wells o be a bonagala eka o be a le kgauswi le go ba le go thothomela. "Jesu, Drake. O setlatla. Go lokile gona, eupša ntshepe, o nkolota bjale," a hema. "Majapane a ile a fo mo goga ka ntle ga Hong Kong, thwii ka tlase ga boitšhupo bja maaka, ntle le temošo, a senya ka mo go feletšego sekhurumetšo seo a bego a se agile ka nywaga e mebedi."
  
  Drake o ile a mo fa tebelelo ya molomo o bulegilego, ya go se dumele. "Le gatee".
  
  "Mantšu a ka le ona."
  
  "Ka lebaka la eng?"
  
  "Gape potšišo ya-ka e latelago. Eupša, Drake, na ga go molaleng?"
  
  Drake o ile a nagana ka yona. "Fela gore ke yena yo mokaone kudu yo ba nago le yena. Se se kaone kudu seo ba kilego ba ba le sona. Gomme ba swanetše go ba ba itlhobogile ka baka la yona."
  
  "Re be re dutše re tšea megala go tšwa go Kgoro ya bona ya Toka le Ditonakgolo diiri tše ka bago tše lesomehlano bjale, go swana le Yankees. Ba tla amogela se sengwe le se sengwe go rena - ba mo rometše go yo scout out La Veraine ka gobane yeo ke yona kgokagano e nnoši yeo ba e hweditšego go tlhakatlhakano ye yeo e šetšego e oketšegile go ba tiragalo ye kgolo yeo e diregago mo polaneteng gona bjale. Ke taba ya diiri feela pele re gapeletšega go ipobola go bona."
  
  Drake o ile a sosobana sefahlego. "Na go na le lebaka le ge e le lefe la go se ipobola gona bjale? May e tla ba go hwetša mo go makatšago."
  
  "Ke a dumela, molekane, eupša mebušo ke mebušo, gomme go sa šetšwe gore lefase le kotsing goba go se bjalo, e rata go bapala dipapadi tša yona tše dinyenyane, na ga go bjalo?"
  
  Drake o ile a šupa lešoba leo le lego fase. "Go bonala eka ba itokišitše."
  
  
  * * * .
  
  
  Sekgahla sa go theoga sa Drake se be se beilwe go maoto a 126. Sedirišwa seo se bitšwago molomo wa go lokolla ka pela se ile sa bewa ka seatleng sa gagwe gomme a fiwa mokotla wa mokokotlo. O ile a goga kefa ya motima-mollo ka totšhe yeo e kgomareditšwego hlogong ya gagwe gomme a phuruphutša mokotla wa gagwe wa ka morago. Totšhe ye kgolo, tanka ya oksitšene, sebetša, dijo, meetse, radio, ditlabakelo tša thušo ya pele - se sengwe le se sengwe seo a se hlokago bakeng sa go tsena ka magageng. O ile a goga para ya diatlana tša mošomo o boima gomme a sepela go ya moeding wa molete.
  
  "Geronimo?" o ile a kgopela Kennedy, yo a ilego a dula ka mokatong wa ka godimo le Ben le Moprofesara, gore a thuše go hlokomela pherimitha ya bona.
  
  "Goba swara maqaqailaneng a gago, ntšha sebono sa gago gomme o holofele," a realo.
  
  Drake o ile a nyenya ka bobe go yena, "Re tla boela go se ka morago," a realo gomme a tlolela leswiswing.
  
  Gateetee o ile a kwa sešušumeletši sa go lokollwa ga taemane e khubedu. Lebelo la go wa ga gagwe le ile la fokotšega ge a dutše a wa, gomme leotwana la gagwe le lenyenyane le ile la tšhika ka makga a lekgolo ka motsotswana. Maboto a sediba - ka mahlatse bjale a omile - a phadima go feta ka go phadima ga kaleidoscopic, go swana le ka filiming ya kgale ya bathobaso le bašweu. Mafelelong go theoga go ile gwa fokotšega go fihla go go gagaba, gomme Drake a kwa dibutšwana tša gagwe di kgorometšwa ka boleta go tšwa leswikeng le thata. O ile a pitlela molomo gomme a kwa sethunya se lokollwa lepanta la gagwe la polokego. Drake o ile a sekaseka tshepedišo ya go mo fetoša Ascendant pele a leba moo Dal le banna ba seripa-gare sa dosene ba bego ba eme ba letile.
  
  Lebato le ile la pšhatlaganya ka mo go tšhošago, eupša o ile a bolela gore le bakilwe ke ditlakala tšeo di dirilwego mummy.
  
  Dahl o itše: "Legaga le ke le lenyenyane ka mo go makatšago ge le bapetšwa le seo re se bonego go radar yeo e tsenelelago fase." "O ka be a ile a bala ka phošo. Phatlalatša gomme o nyake... thanele... goba se sengwe sa go swana le seo."
  
  Mosweden o ile a šikinya magetla, a thabišwa ke go hloka tsebo ga gagwe ka noši. Drake o ile a e rata. O ile a sepela ka go nanya go dikologa legaga, a ithuta maboto ao a sa lekalekanego gomme a thothomela, go sa šetšwe kobo ye koto yeo a e filwego. Ditone tše dikete tša leswika le lefase di be di mo gatelela fase, gomme o be a le yo, a leka go tsenelela ka gare. Go yena go be go kwagala bjalo ka bophelo bja lešole.
  
  Dahl o ile a boledišana le Parnevik ka mogala wa bidio wa ditsela tše pedi. Moprofesara o ile a goeletša "ditšhišinyo" tše dintši kudu moo Dahl a ilego a tima modumo ka morago ga metsotso e mebedi. Mašole a ile a gatakela legaga go fihlela yo mongwe wa bašemane ba Delta a goeletša ka gore: "Ke na le diswantšho tše di betlilwego mo. Le ge e le selo se senyenyane."
  
  Dahl o ile a tima mogala wa bidio. Lentšu la Parnevik le ile la kwagala le legolo e bile le kwagala gabotse, gomme ka morago la ema ge Dahl a tliša mogalathekeng lebotong.
  
  "O bona se?"
  
  "Ja! Det ar bra bra! Bra!" Parnevik o ile a lahlegelwa ke Seisemane sa gagwe ka baka la lethabo. "Walknott... mmm... lefito la bahlabani bao ba bolailwego. Ye ke seka sa Odin, khutlotharo ya gararo, goba khutlotharo ya Borromean, yeo e tswalanywago le kgopolo ya lehu la letago ntweng."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo. "Ma-Viking a Madi."
  
  "Letshwao le gantši le hwetšwa godimo ga 'maswika a seswantšho' ao a bontšhago mahu a bahlabani ba bagale bao ba sepelago ka sekepe goba ka dipere go ya Valhalla - mošate wa Odin. Se se tiišetša gape kgopolo ya gore re hweditše Valhalla ya letšatši le letšatši."
  
  "Tshwarelo go senya parade ya gago, molekane," a realo monna wa SAS wa go otlologa, "eupša lebota le le koto go swana le mmatswale wa ka."
  
  Ka moka ba ile ba gata mogato morago, ba tšholla mabone a bona a kefa go putla bokagodimo bjo bo sa kgongwago.
  
  "E swanetše go ba morako wa maaka." Mothaka o ile a nyakile a goeletša ka lethabo. "E swanetše go ba bjalo!"
  
  "Ema," Drake a kwa lentšu la Ben la mofsa. "E bolela gape gore Valknoth e bitšwa gape Lefito la Lehu, e lego seka sa balatedi ba Odin bao ba bego ba rata lehu le šoro. Ke tloga ke dumela gore se e ka ba temošo."
  
  "Masepa a masepa". Go hemela godimo ga Drake e be e le ga potego.
  
  "Kgopolo ke ye, banna," gwa tla lentšu la Kennedy. "Go thwe"ng ka go hlahloba maboto ka moka ka mo go tseneletšego kudu. Ge o ka hwetša di- Walknott tše dingwe, eupša ka morago wa hwetša lebota le le se nago selo, ke be ke tla kgetha le."
  
  "Go bonolo gore o bolele," Drake a ngunanguna. "Go ba godimo kua le se sengwe le se sengwe."
  
  Ba ile ba arogana, ba kama maboto a maswika intšhi ka intšhi. Ba ile ba gohla lerole la nywaga-kgolo e mentši, ba hlatswa di- cobweb gomme ba raka mouta. Mafelelong, ba ile ba hwetša di-Valknot tše dingwe tše tharo.
  
  "E kgolo," Drake a realo. "Ke maboto a mane, dilo tše nne tša go ba le difihla. Re dira"ng ga bjale?"
  
  "Na ka moka ga bona ba a swana?" - moprofesara o ile a botšiša ka go makala.
  
  Yo mongwe wa mašole o ile a bontšha seswantšho sa Parnevik skrineng sa mogala wa bidio. "Go lokile, ga ke tsebe ka lena banna, eupša ke na le bonnete bja gore ke lapišitšwe ke go mo theeletša.The damn Swede nkabe a re feditše kgale."
  
  "Ema," lentšu la Ben la realo. "Mahlo a ka sedibeng sa Mimir, e sego..." lentšu la gagwe le ile la lahlega ka morago ga go šišinya ga static, gomme ka morago skrine sa fifala. Dahl o ile a e šišinya, a e bulela le go e tima, eupša ga se gwa atlega.
  
  "Mongongoregi. O be a leka go bolela"ng?
  
  Drake o be a le kgauswi le go dira phopholetšo ge mogala wa bidio o boela bophelong gomme sefahlego sa Ben sa tlala skrine. "Ga ke tsebe gore go diregile eng. Eupša theeletša - Mahlo a ka sedibeng sa Mimir, e sego ka legageng ka fase ga sona. Kwešiša?"
  
  "Ee. Ka gona re ile ra ba feta tseleng ya go theoga?"
  
  "Ke nagana gore ee".
  
  "Eupša ka lebaka la eng?" Dahl o ile a botšiša ka go se dumele. "Bjale ke ka baka la"ng legaga le le ile la hlolwa le gatee? Le gona radar yeo e tsenelelago fase e ile ya bontšha gabotse gore go be go e-na le sekgoba se segolo ka tlase. Go ba gona, Seripa se be se swanetše go ba tlase kua."
  
  "Ntle le ge-" Drake o ile a kwa go tonya mo go šiišago. "Ntle le ge lefelo le e le molaba."
  
  Gateetee Dahl o ile a bonagala a sa kgonthišege. "Go bjalo bjang?"
  
  "Na sekgoba se se ka tlase ga rena? Go thwe"ng ge e ba e le molete wo o se nago botlase?"
  
  "Se se ra gore o eme godimo ga mosamo wa letsopa!" Mothaka o ile a goeletša ka letšhogo. "Molaba! E be e ka phuhlama ka motsotso le ge e le ofe. Tšwang gona bjale!"
  
  Ba ile ba lebelelana ka mahlo a go tšhoša ka motsotso o tee o sa felego wa go hwa mo go itlhobogilego. Ka moka ba be ba nyaka go phela gampe gakaakaa. Gomme ka morago se sengwe le se sengwe se ile sa fetoga. Seo e kilego ya ba lešoba lebatong la sekontiri bjale e be e le phanele e thata yeo e phatlogilego. Modumo wo o makatšago wa go gagola o be o sa tšwa go go šuthišwa ga leswika, eupša o be o etšwa tabeng ya gore lebato le be le arogana ganyenyane-ganyenyane go tloga mafelelong go ya mafelelong.
  
  Ka molete wo o sa felego ka fase ga bona....
  
  Banna ba tshela ba ile ba hlasela ka bogale go Ascendants ba babedi. Ge ba fihla moo, ba sa phela, Dahl o ile a goeletša gore a bušetše thulaganyo.
  
  "Lena ba babedi le ya pele. Ka baka la Modimo, eba yo bogale."
  
  Parnevik o boletše gore: "Le ge o le tseleng ya go ya godimo, ela hloko ka mo go kgethegilego tikologo ya gago. Ga re nyake go foša selo seo sa kgale."
  
  "O se ke wa ba setlatla, Parnevik." Dahl o be a hlakahlakane ka dipono tša e sa le pele. Drake o be a se a ka a mmona ka tsela ye pele. "Ba babedi ba mafelelo ba rena re tla lekola ge re sepela," a realo, a lebeletše Drake ka mahlo a go tšhoša. "Ke nna le wena".
  
  Mogala wa bidio o ile wa lla gape gomme wa tima. Dahl o ile a e šišinya bjalo ka ge eka o be a leka go mo kgama. "O rogilwe ke Yankees, ga go pelaelo."
  
  Go tšere banyalani ba pele metsotso e meraro go fihla boemong bja fase. Ke moka tše dingwe tše tharo bakeng sa para ya bobedi. Drake o ile a nagana ka dilo ka moka tšeo di bego di ka direga ka metsotso e tshela-phihlelo ya bophelo ka moka, goba go se dire selo le gatee. Go yena e be e le ya mafelelo. Ga go selo ge e se go lla ga letsopa, go lla ga leswika le le šuthago, go lla ga kotsi, go dira phetho ya ge e ba a tla mo putsa ka bophelo goba lehu.
  
  Lebato leo le lego ka tlase ga leswao la mathomo leo ba le hweditšego le be le phuhlame. Go be go se na temošo; bjalo ka ge eka lebato le fo gafa sepoko gomme la wela lebaleng. Drake o ile a namela godimo ga sediba ka mo a bego a ka kgona. E ile ya leka-lekanya ka mahlakoreng a yona go e na le lebatong le le fokolago la legaga. Dahl o ile a gokarela lehlakore le lengwe la sediba, a swere seripa sa thapo ye tala ka diatla ka bobedi, palamonwana ya monwana wa gagwe wa lenyalo e bonagatša lebone leo le lego kefa ya Drake.
  
  Drake o ile a lebelela godimo, a nyaka diripana le ge e le dife tše di tiilego tša thapo tšeo ba bego ba ka di kgomaretša dithapong tša bona. Ke moka a kwa Dahl a goeletša ka gore: "Masepa!" gomme a lebelela fase ka nako go bona mogala wa bidio o dikologa go tloga mafelelong go ya mafelelong ka tšhišinyego ye kgopo ya go nanya pele o wela ka go tšhošwa lebatong la legaga.
  
  E fokola, hard drive e ile ya ineela, ya wela ka moleteng o motšo go swana le ditoro tša kgale tša Drake tša go thoma lapa. Ledimo le ile la tla le leba go bona, la lokolla moya o hlakahlakanego wo o tletšego ka leswiswi leo le sa bolelegego go tšwa lefelong leo dibopiwa tša difofu di bego di iphihla le go thelela go lona.
  
  Gomme, a lebelela fase ka sekoting seo sa moriti wo o se nago leina, Drake o ile a utolla gape tumelo ya gagwe ya bjaneng go diphoofolo tša go tšhoša.
  
  Go ile gwa kwagala modumo o fokolago wa go thelela, gomme thapo ya theoga go tšwa godimo, e phaphatha. Drake o ile a e swara ka tebogo gomme a e kgomaretša thapong ya gagwe. Dahl o ile a dira se se swanago, a bonagala a le yo mošweu ka mo go swanago, gomme bobedi bja bona ba ile ba tobetša dikonotswana tša bona ka go latelana.
  
  Drake o ile a lebelela altimeter. O ile a ithuta seripa sa gagwe sa sediba mola Dahl a se kopiša ka lehlakoreng le lengwe. Ka makga a mmalwa ba ile ba ema gomme ba inama pele gore ba lebelele ka kelohloko, eupša nako le nako ba be ba sa hwetše selo. Maoto a lekgolo a ile, gomme ka morago a masomesenyane. Drake o ile a ebola diatla tša gagwe ka madi, eupša ga se a hwetša selo. Ba ile ba sepela pele, bjale dimithara tše masomehlano, gomme ka morago Drake a bona go se be gona ga seetša, go fifala mo go ilego gwa no monya seetša seo a se lahletšego godimo ga gagwe.
  
  Letlapa le le sephara la kota, leo le nago le mapheko go bapa le mapheko, leo le sa kgongwago ke monola goba mouta. Drake o be a kgona go bona diswantšho tše di betlilwego godimo ga yona gomme go mo tšere nako go bea kefa ka nepagalo.
  
  Eupša ge a e dira...
  
  Mahlo. Seswantšho sa seka sa mahlo a Odin, seo se betlilwego ka kota gomme se tlogetšwe mo... ke mang?
  
  Ka Odin ka boyena? Nywageng e dikete e fetilego? Mongwadi: Heidi? Na e be e le mo go kwagalago kudu goba ka tlase ga moo?
  
  Dahl o ile a gadima ka go tshwenyega fase. "Ka baka la rena ka moka, Drake, o se ke wa lahlela se."
  
  
  MAŠOME A MARARO RARO
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Drake o ile a tšwelela ka sedibeng sa Mimir, a swere letlapa la kota godimo bjalo ka sefoka. Pele a ka bolela lentšu, o ile a gogwa ka makgwakgwa go tšwa thapong ya gagwe gomme a lahlelwa fase.
  
  "Hee, homola..." A lebelela fase ka gare ga kutu ya motšhene wa ditoro go tšwa Hong Kong, o mongwe wa tše mpsha. O ile a kgokologa gannyane gomme a bona mašole ao a hwilego le ao a hwago a rapaletše bjanyeng - Delta, SGG, SAS - gomme ka morago ga bona Kennedy, a khuname ka sethunya seo se mo šupeditšwego hlogong.
  
  O bone Ben a gapeletšega go ema thwii ka gare ga chokehold, diatla tša Alicia Miles tše di se nago kgaugelo di mo swere molala ka thata. Pelo ya Drake e nyakile go robega ge a bona Ben a sa swere mogalathekeng wa gagwe ka seatleng. Go kgomarela go fihla mohemo wa ka wa mafelelo...
  
  "A Brit e eme," Colby Taylor wa Canada o ile a tla ka mahlong a Drake"s. "A a bogele bagwera ba gagwe ba e-hwa-bohlatse bja gore nka tšea karolo e nngwe le e nngwe ya gagwe pele ke tšea bophelo bja gagwe."
  
  Drake o ile a dumelela mello ya ntwa go tšhologela ditho tša gagwe. "Seo o se hlatselago ke gore lefelo le le phela go ya ka seo le se bolelago ka pukung ya tlhahlo ya go hlabja - gore ke naga ya diphoofolo tša go tšhoša."
  
  Ra-dibilione o ile a sega ka gore: "Ke sereto gakaakang." "Gomme ke therešo." Mphe Mahlo." O ile a otlolla diatla tša gagwe bjalo ka ngwana a kgopela tše dingwe. Mohlabani wa go thwala o ile a fetišetša seswantšho sa mahlo a Odin. "Tefišo. Seo se lekane. Ka gona sefofane sa gago se kae, Drake? Ke nyaka diripana tša gago gomme ka morago ke tšwe ka moleteng wo wa masepa."
  
  "O ka se fihlelele selo ntle le Thebe," Drake a realo... selo sa mathomo seo se ilego sa tla monaganong wa gagwe. "Gomme ka morago o hlalose gore e fetoga bjang mmapa wa Ragnarok."
  
  "Lešilo," Taylor a sega ka tsela ye e šišimišago. "Lebaka le tee fela leo re lego mo lehono e sego mengwaga ye masomepedi ya go feta ke ka lebaka la gore Thebe e sa tšwa go hwetšwa. Ke na le bonnete bja gore o šetše o tseba se, le ge go le bjalo. Na o leka go nthibela lebelo? O nagana gore ke tla thelela godimo ka go fa sebaka se sengwe? Go lokile, Mna Drake, e re ke go botše. She..." a šupa Alicia, "ga a thelele godimo. Yena. . lerete le thata la gauta, ke seo a lego sona!"
  
  Drake o ile a lebelela ge mošomi-gotee le yena wa peleng a kgama Ben go fihlela a e-hwa. "O tla go rekišetša moabi yo a phagamego kudu."
  
  "Ke nna moabi wa godimodimo, wena seripa sa masepa se se feletšego."
  
  Gomme ka thato ya Providence, motho yo mongwe o ile a šomiša motsotso wo go thuntšha kulo. Thunyo e ile ya kwagala ka go hlaboša ka sethokgweng. Yo mongwe wa bahlabani ba Taylor bao ba thwetšwego o ile a phuhlama ka leihlo le lefsa la boraro, a hwa ka yona nako yeo.
  
  Colby Taylor o ile a bonagala a sa dumele motsotswana. O be a bonagala bjalo ka ge eka Bryan Adams o sa tšwa go tlola ka ntle ga sethokgwa gomme a thoma go bapala "Summer of '69." Mahlo a gagwe a ile a fetoga di- saucer. Ke moka yo mongwe wa bahlabani ba gagwe ba go thwala o ile a mo thula, a mo wiša fase, mohlabani yo a thwetšwego a tšwa madi, a goeletša e bile a katana, a hwa. Drake o be a le ka thoko ga bona ka ponyo ya leihlo ge lloto e gagola moya ka godimo ga bona.
  
  Se sengwe le se sengwe se diregile ka nako e tee. Kennedy o ile a lahlela mmele wa gagwe godimo. Bokagodimo bja legata la gagwe bo be bo kgomagana ka go tia le seledu sa mohlapetši yo a bego a mo khupeditše moo a bego a sa lemoge le gore go diregile eng. Kgaola mogala ka pela.
  
  Lešaba la dikulo le ile la fofela pele le morago; bahlabani ba go thwala, bao ba swerwego pepeneneng, ba ile ba fedišwa.
  
  Thorsten Dahl o ile a lokollwa ge mohlabani yo a thwetšwego yo a bego a mo swere a lahlegelwa ke dikotara tše tharo tša hlogo ya gagwe go thunyo ya boraro yeo e ilego ya kwagala go tšwa sethunya. Molaodi wa SGG o ile a batamela Moprofesara Parnevik bjalo ka gagaba gomme a thoma go gogela mokgalabje go leba mokgobong wa dihlašana.
  
  Kgopolo ya mathomo ya Drake e be e le ka Ben. Ge a be a itokišeletša go petšha ka go hloka kholofelo, go se dumele go ile gwa mo šišinya bjalo ka pulse ya mohlagase ya makenete ya diwatt tše sekete. Alicia o ile a lahlela mošemane ka thoko gomme a tšwela pele go Drake ka boyena. Gateetee sethunya se ile sa tšwelela ka seatleng sa gagwe; go be go se na taba gore ke efe. O be a bolaya ka go lekana le bobedi.
  
  O ile a e topa, a tsepamiša kgopolo go yona.
  
  Drake o ile a phurolla matsogo a gagwe ka mahlakoreng ka boitšhišinyo bja dihlong. Ka lebaka la eng?
  
  Pososelo ya gagwe e be e le ya lethabo, e swana le ya motemona yo a utollotšego nama yeo e sa kgongwago ka leweng leo a bego a nagana gore ke kgale le dirišitšwe.
  
  O ile a goga sethunya. Drake o ile a šikinyega, a letetše phišo gomme ka morago a tšhošwa gomme ka morago a kwa bohloko, eupša leihlo la monagano la gagwe le ile la swara bjoko bja gagwe gomme a bona gore o fetotše maikemišetšo a gagwe ka motsotso wa mafelelo... gomme a tsenya dikulo tše tharo ka gare ga mohlabani wa go thwala a khupetša sebopego se se galefilego sa Colby Taylor. A re se ke ra ipea kotsing.
  
  Mašole a mabedi a SAS le mašole a mabedi a Delta Marines a ile a phologa. SAS e ile ya swara Ben gomme ya mo goga. Seo se bego se šetše sa Delta Team se ile sa itokišeletša go bušetša mollo mohlareng wa dihlare wa kgaufsi.
  
  Dithunya tše dingwe di ile tša lla. Mothaka wa Delta o ile a retologa a wa. Yo mongwe o be a gagabela ka mpeng ya gagwe go ya moo Wells a welego gona, ka lehlakoreng le lengwe la Sediba sa Mimir. Mmele wa Wells wo o sekamego o ile wa šikinyega ge Moamerika a mo goga, e lego bohlatse bja gore o be a phela.
  
  Metsotso e sego kae e latetšego e ile ya feta ka tsela e sa bonagalego gabotse. Alicia o ile a goeletša ka pefelo gomme a tlolela ka morago ga lešole la Amerika. Ge a retologa gomme a lebana le yena ka difihla tša gagwe, o ile a ema motsotswana.
  
  "Fela," Drake a mo kwa a bolela. "E no sepela."
  
  "Nka se tlogele monna yo."
  
  "Lena ma-Amerika, e no e khutšiše," a realo pele a lokolla dihele ka moka. Sebapadi se sebotse kudu sa Amerika se ile sa boela morago, sa kgopša ka bjang bjo bo koto, sa thoma ka go swara letsogo le tee gomme ka morago sa thekesela ge se be se robegile pele se lahlegelwa ke pono leihlong le tee gomme mafelelong sa phuhlama ntle le go šikinyega le gatee.
  
  Drake o ile a goeletša, a kitimela go Alicia ge a topa Wells ka molala.
  
  "O a hlanya?" - a goeletša. "Na o hlanya ka botlalo?"
  
  "O tsena ka sedibeng," mahlo a Alicia e be e le a polao. "O ka mo kopanela goba wa se mo kopanele, Drake. Sephetho sa gago."
  
  "Ke ka baka la"ng ka leina la Modimo? Ka lebaka la eng?"
  
  "Ka letšatši le lengwe, Drake. Ka letšatši le lengwe, ge o ka phologa se, o tla tseba."
  
  Drake o ile a ema go se nene gore a heme. O be a bolela"ng? Eupša go lahlegelwa ke go tsepamiša kgopolo gona bjale e tla ba go laletša lehu ka mo go kgonthišeditšwego bjalo ka ge eka o ipolaile. O ile a bitša dikgopotšo tša gagwe tša tlwaetšo, monagano wa gagwe, bokgoni bja gagwe ka moka bja SAS. O ile a mo otla ka punch ya mabole ya go otlologa, jab, sefapano. O ile a ganetša, a kgonthišetša gore o betha letsogo la gagwe ka matla a go pšhatlaganya nako le nako, eupša bjale o be a le kgaufsi kudu.
  
  Moo a bego a nyaka go ba gona.
  
  O ile a mo šupa ka monwana molaleng. O ile a gata mogato wa ka thoko, ka go lebanya lengoleng la gagwe leo le bego le hlatloga, a lebišitšwe go roba dikgopo tše sego kae le go diegiša go wa ga gagwe.
  
  Eupša o ile a kgokologa magareng ga mangwele a gagwe go fihlela a le kgauswi ka mo go tšhošago, a arogane ka disenthimithara, leihlo le leihlo.
  
  Mahlo a magolo. Mahlo a makatšago.
  
  E be e le tša e nngwe ya diphoofolo tše dikgolo tše di jago diphoofolo tša lefase.
  
  "O fokola bjalo ka lesea la wicker, Matt."
  
  Go sebela ga gagwe go ile gwa tonya marapo a gagwe ge a be a gata pele, a otlolla letsogo la gagwe gomme a mo lahlela moyeng. O ile a kotama ka mokokotlo, a felelwa ke moya. Gaešita le motsotswana ka morago o be a le godimo ga gagwe, mangwele a thula ka gare ga plexus ya gagwe ya letšatši, phatla e betha kgahlanong le ya gagwe, e mo dira gore a bone dinaledi.
  
  Ge a lebelelana ka mahlong gape, a hweshetša, "Robala fase."
  
  Eupša e be e se yena yo a ilego a swanelwa ke go dira kgetho. E be e le sohle seo a bego a ka se dira go emiša seatla sa gagwe, a kgokologela ka thoko go lebelela ge a goga ka seripagare sa Wells yo a bego a sa tsebe selo go leba mošito wa molete wo o se nago motheo wo o tsebjago bjalo ka Sediba sa Mimir.
  
  Drake o ile a goeletša, a katana go fihla ka matolo. A hlabja ke dihlong ke go fenywa, a tšhošitšwe ke kamoo a lahlegetšwego ke mehola e mentši ga e sa le a tsenela moloko wa batho, o be a kgona go lebelela feela.
  
  Alicia o ile a kgokološetša Wells godimo ga mošito wa sediba. Molaodi wa SAS ga se a ka a ba a goeletša.
  
  Drake o ile a thekesela ge a ema ka maoto, hlogo le mmele di goeletša. Alicia o ile a batamela Colby Taylor, a sa le yo mofsa e bile a le mafolofolo go swana le kwana ya selemo. Drake, ka mokokotlo wa gagwe go Majeremane, o ile a ikwa a sa kgone go itšhireletša go swana le mosesiši wa sekepe wa sekepe yo a lebanego le Kraken ya pele ga histori, eupša ga se a ka a tšhoga.
  
  Alicia o ile a goga setopo sa mohlabani yo a thwetšwego yo a hwilego kgole le Taylor. Radibilione o ile a ema, mahlo a a phatlogile, a lebelela go tloga go Miles go ya go Drake go ya dihlareng.
  
  Go tšwa ka morago ga dikutu tšeo di apešitšwego ke mouwane, dipopego di ile tša thoma go tšwelela, tše di swanago le dipoko, di ikwa di le gae nageng ye ya nonwane. Boikgopolelo bo ile bja pšhatlaganywa ge ba batamela ka mo go lekanego go bona dibetša tša bona.
  
  Drake o šetše a sepetše go dikologa. O be a kgona go bona batho ba batamela, a tseba gore e be e le Majeremane a go swana le manong ao a tlilego go tšea dithebola ka moka.
  
  Drake o ile a lebelela ka go gakanega sebetša sa phenyo ya bona. Alicia o ile a fo swara ramabilione wa mo-Canada ka setho sa ka gare gomme a pitlaganya go fihlela mahlo a gagwe a tšholla hlogong ya gagwe. O ile a myemyela ka baka la kgakanego ya gagwe pele a mo iša sedibeng sa Mimir gomme a ithekga ka hlogo ya gagwe godimo ga mošito.
  
  Drake o ile a lemoga gore o be a e-na le dilo tše dingwe tšeo di tlago pele. O ile a phaela ka thoko tiro yeo, a diriša Alicia le Taylor bjalo ka kotse. O ile a fihla sethokgweng gomme a tšwela pele go sepela, a namela ka go nanya mmoto wo monnyane wa bjang.
  
  Alicia o ile a šupa ka moleteng gomme a šišinya Taylor go fihlela a kgopela kgaugelo."Mohlomongwe o tla hwetša selo sa go kgoboketša fao, wena setlatla sa megalomaniac," a šišinya gomme a lahlela mmele wa gagwe ka gare ga lefeela leo le sa felego. Go goeletša ga gagwe go ile gwa kwagala ka nakwana, ke moka gwa ema. Drake o ile a ipotšiša ge e ba monna yo a welego ka moleteng wo o se nago motheo a ile a goeletša ka mo go sa felego, gomme ge e ba go se na motho yo a bego a le kgauswi go mo kwa, na e be e tloga e le bohlokwa?
  
  Ka nako ye Milo o be a fihlile go kgarebe ya gagwe. Drake a mo kwa a re, "Ke ka lebaka la eng hele o dirile seo? Mookamedi o be a tla rata sefebe se se phela."
  
  Le karabo ya Alicia: "Homola, Milo. Ke be ke fagahletše go kopana le Abel Frey. Na o ikemišeditše go sepela?"
  
  Milo o ile a nyenya ka bobe a lebile ntlheng ya mmoto. "Ga re ye go di fetša?"
  
  "O se ke wa ba lerete. Ba sa itlhamile e bile ba swere lefelo le le phagamego. Na o na le seo re tlilego ka sona?"
  
  "Dikarolo ka moka tše senyane tša Odin di gona e bile di a šoma. Sefofane sa gago se gadikilwe!" - a goeletša. "Ipshina bošego mo nageng ye e hwilego!"
  
  Drake o ile a lebelela ge Majeremane a boela morago ka kelohloko. Lefase le ile la no thekesela moeding. Ba tlile tseleng ye ka moka gomme ba dira boikgafo bjo bontši. Ba ile ba ikgorometša fase.
  
  Feela go lahlegelwa ke se sengwe le se sengwe go Majeremane mothalong wa mafelelo.
  
  "Ee," Ben o ile a mo swara leihlo ka go nyenya mo go se nago lethabo, bjalo ka ge eka o bala dikgopolo tša gagwe. "Bjalo ka ge bophelo bo ekiša kgwele ya maoto, akere?"
  
  
  MAŠOME A MARARO NENE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Letšatši le be le sobela ka tlase ga lebaka le le kwagalago ge ma-Yuropa le modirišani wa ona a nnoši yo a šetšego wa Amerika ba be ba golofala ba ya mafelong a phagamego. Phefo e fokolago le e tonyago e be e foka. Tekolo ya ka pela e utollotše gore yo mongwe wa mašole a SAS o gobetše gomme Moprofesara Parnevik o be a tlaišwa ke go tšhoga. Se ga se makatše ge re lebelela seo a fetilego go sona.
  
  Dahl o ile a ikgokaganya le lefelo la bona ka mogala wa sathalaete. Thušo e be e le bokgole bja diiri tše ka bago tše pedi.
  
  Drake o ile a plopped fase kgauswi le Ben ge ba ema ka gare ga mohlare wo monnyane wa mehlare ye e se nago selo yeo e nago le lebala le le bulegilego go ba dikologa.
  
  Mantšu a mathomo a Ben: "Ke a tseba gore batho ba bangwe ba hwile, Matt, eupša ke fo holofela gore Karin le Hayden ba lokile. Ke maswabi e le ka kgonthe."
  
  Drake o ile a hlabja ke dihlong go dumela gore o lebetše gore Hayden o be a sa na le sefofane. "Se tshwenyege. Ke ` ka tlhago. Dikgonagalo di botse kudu go Karin, di lokile go Hayden le yena," o ile a dumela, ka ge a lahlegetšwe ke bokgoni bja gagwe bja go kgabiša felotsoko go bapa le thomo. "O swere bjang, mogwera?"
  
  Ben o ile a topa mogalathekeng wa gagwe. "O sa phela".
  
  "Re fihlile kgole ga e sa le go tloga pontšhong ya fešene."
  
  Ben o ile a bolela ka mo go tseneletšego gore: "Ke sa e gopole gabotse." "Matt, ke sa gopole gabotse gore bophelo bja-ka bo be bo le bjang pele se se thoma. Gomme e šetše e bile... matšatši?"
  
  "Nka go gopotša ge e ba o nyaka. Frontman ya Lebota la Boroko. Go robala ka godimo ga Taylor Momson. Mogalathekeng o imelwa kudu. Dikoloto tša rente. Ke a idibala ka Taylor.
  
  "Re lahlegetšwe ke tšohle."
  
  "Ga go na maaka mo, Ben-re be re ka se fihle bokgoleng bjo ntle le wena."
  
  "O a ntseba, mogwera. Ke be ke tla thuša motho le ge e le ofe." E be e le karabo ye e tlwaelegilego, eupša Drake o be a kgona go bona gore o thabile ka theto yeo. Ga se a ka a lebala se ge Ben a be a fenya disutu gaešita le moprofesara wa mo-Scandinavia.
  
  Ga go pelaelo gore seo e be e le seo Hayden a se bonego go yena. O ile a bona motho yo a lego ka gare a thoma go phadima ka gare. Drake o ile a rapelela polokego ya gagwe, eupša go be go se na seo a bego a ka mo direla sona gona bjale.
  
  Kennedy o ile a wela kgauswi le bona. "Ke tshepa gore ga se ka le tshwenya banna. O bonala o swanelega kudu."
  
  "E sego wena," Drake a realo gomme Ben a dumela ka hlogo. "Bjale o yo mongwe wa rena."
  
  "Hmm, ke a leboga, ke a gopola. Ke theto?"
  
  Drake o ile a phahamisa maikutlo. "Motho le ge e le ofe yo a ka bapalago dipapadi tše sego kae tša Dino Rock le nna ke ngwanešo bophelo ka moka."
  
  "Bošego ka moka, monna, bošego ka moka."
  
  Ben o ile a fegelwa. "Ka fao," a lebelela go dikologa. "Go no fifala."
  
  Drake o ile a lebelela mafulo a sa felego. Mothaladi wa mafelelo wa mmala o mohwibidu o mohwibidu o be o fo rotha go tšwa lefaufaung la kgole kudu. "Damn, ke becha gore go a tonya mo bošego."
  
  Dahl o ile a ba batamela. "Bjale ye ke mafelelo, banna? Na re feditše? Lefase le a re hloka."
  
  Phefo e phunyago e ile ya gagola mantšu a gagwe ka diripana, ya a phatlalatša dithoteng.
  
  Parnevik o ile a bolela a le moo a bego a khuditše gona, a ithekgile ka mokokotlo wa gagwe mohlareng. "Theeletša, umm, o mpoditše gore o bone seswantšho se nnoši se se tsebjago sa dikarolo ka thulaganyo ya tšona ya nnete. Seswantšho seo se kilego sa ba sa John Dillinger."
  
  "Ee, eupša selo se ile sa ya leetong ka bo-'60," Dahl a hlaloša. "Re ka se kgonthišege gore ga se ya kopišwa, kudu-kudu ke yo mongwe wa ma-Viking ao a tshwenyegilego kudu ka histori."
  
  Moprofesara o be a phetše gabotse ka mo go lekanego go ka ngunanguna, "Oo. Ke a leboga."
  
  Lefsifsi le le feletšego, gomme dinaledi tše milione di ile tša phadima godimo ga hlogo. Makala a ile a thekesela gomme matlakala a ruthetša. Ben ka tlhago o ile a batamela kgauswi le lehlakore le tee la Drake. Kennedy o ile a dira se se swanago ka yo mongwe.
  
  Moo serope sa Kennedy se ilego sa kgoma sa gagwe, Drake o ile a kwa mollo. E be e le sohle seo a bego a ka se dira go lebiša tlhokomelo go seo Dahl a bego a se bolela.
  
  Mosweden o itše: "Thebe ke kholofelo ya rena ya mafelelo."
  
  Na o dutše kgaufsi gakaakaa ka boomo? Drake o ile a nagana ka yona. Kgoma....
  
  Modimo, e be e le kgale a se a ikwa ka tsela ye. E ile ya mo bušetša morago mehleng yeo banenyana e bego e le banenyana gomme bašemane ba be ba tšhogile, ba apara dikipara lehlweng gomme ba iša dikgarebe tša bona toropong ka Mokibelo thapama pele ba ba rekela CD yeo ba e ratago le go itshwara ka dipopcorn le lehlaka kua cinema .
  
  Matšatši a se nago molato, a fetile kgale. Kgale o gopotšwe gomme, ka bomadimabe, o lahlegile.
  
  "Kotse?" O ile a tsena ditaba gare poledišanong. "Eng?"
  
  Dahl o ile a mo sosobana sefahlego. "Tšwela pele, wena setlatla se se nonnego sa Yorkshire. Re boletše gore Thebe ke dintlha tše kgolo mo. Ntle le yona ga go selo seo se ka fihlelelwago ka ge e laola lefelo la Ragnarok. E dirilwe gape ka sedirišwa se se fapanego go feta dikarolo tše dingwe - bjalo ka ge eka e na le tema ye e fapanego yeo e swanetšego go e kgatha. Tebanyo. " .
  
  "Jwalo ka eng?"
  
  "Fuuuuck," a realo Dahl ka segalo sa gagwe se sebotse kudu sa Oxford. "Mpotse se sengwe ka dipapadi."
  
  "GO LOKILE. Ke ka baka la"ng Leeds United e ile ya saena Thomas Brolin go le bjalo?
  
  Sefahlego sa Dahl se ile sa telefala gomme ka morago sa thatafala. O be a le kgauswi le go ipelaetša ge lešata le le makatšago le roba setu.
  
  Goeletša. Go fegelwa go tšwa leswiswing.
  
  Modumo wo o ilego wa tsoša poifo ya mathomo. "Kreste o a phela," Drake a hweshetša. "Eng- ?"
  
  Go ile gwa direga gape. Go bokolla, go swana le phoofolo, eupša ka gare ga mala, bjalo ka ge eka go tšwa go selo se segolo. E ile ya dira gore bošego bo gagaba.
  
  "O sa gopola?" Ka go sebela mo e sego ga tlhago ka letšhogo, Ben o itše: "Ye ke naga ya Grendel. Sebata sa go tšhoša go tšwa go Beowulf. Go sa na le dinonwane tša gore diphoofolo tša go tšhoša di phela dikarolong tše."
  
  "Selo se tee fela seo ke se gopolago go tšwa go Beowulf e be e le lerete la Angelina Jolie," Drake a realo ka lerato. "Eupša ka morago, ke nagana gore go ka bolelwa se se swanago ka bontši bja difilimi tša gagwe."
  
  "SHH!" - Kennedy o ile a šišinya. "Ke eng sa go makatša lešata leo?"
  
  Go bokolla go ile gwa tla gape, kgauswi bjale. Drake o ile a leka ka go hloka kholofelo go ntšha selo le ge e le sefe leswiswing, a akanya ka meno a a hlobotšego a kitimela go yena, mathe a rotha, dithipa tša nama ye e bodilego di kgomaretše magareng ga meno a bona a go ba le mašobana.
  
  O ile a emiša sethunya, a sa nyake go tšhoša ba bangwe, eupša a sa kgonthišege kudu gore a ka se ipea kotsing.
  
  Torsten Dahl o ile a lebiša sethunya sa gagwe ka noši. Lešole la SAS leo le swanetšego le ile la ntšha thipa. Setu se ile sa tlema bošego ka ditlemo go feta kamoo Gordon Brown a ilego a tlema moruo wa UK ka ditlemo, a e pitlela e omile.
  
  Modumo o fokolago. Clank.Selo seo se bego se kwagala bjalo ka dikgato tše bofefo....
  
  Eupša a e be e le maoto a mohuta mang? Drake o ile a nagana ka yona. Monna goba...?
  
  Ge nkabe a ile a kwa go kgotla ga manala, a ka be a ile a lokolla makasine wa gagwe ka moka ka letšhogo.
  
  Damn ditaba tše tša kgale tša dinaane.
  
  Di- ventricle tšona tšeo di lego pelong ya gagwe di ile tša nyakile di thuthupa ge mogalathekeng wa Ben o be o thoma go phela gatee-tee. Ben o ile a e lahlela moyeng ka go makala, eupša ka morago ka mo go retegago a e swara tseleng ya go theoga.
  
  O ile a hweshetša pele a lemoga seo a se arabilego ka gore: "Masepa!" "Oo, thomela, mma."
  
  Drake o ile a leka go thibela go betha ga madi bjokong bja gagwe. "E kgaole. E kgaole!"
  
  Ben o itše: "Ka ntlwaneng ya boithomelo. Ke tla go leletša mogala ka morago!"
  
  "Botse". Lentšu la Kennedy le be le iketlile ka mo go makatšago.
  
  Drake o ile a theeletša. Go fegelwa go ile gwa tla gape, mo go sesane e bile go le bohloko. Se se ile sa latelwa ke go kokota ga kgole, bjalo ka ge eka modiri wa lešata o lahlile leswika. Sello se sengwe sa go lla, gomme ka morago ga moo go bokolla....
  
  Ruri ke motho mo nakong ye! Gomme Drake a kitimela ntweng. "Ke Wells!" O ile a kitimela leswiswing, tlhago e mo iša thwii sedibeng sa Mimir gomme ya mo emiša mo ntlheng.
  
  "Nthuše," Wells a lla, a fihlelela mošito wa mašobana wa legaga ka menwana ye e phatlogilego le ye e nago le madi. "Ke ile ka swara ke ye nngwe ya dithapo... tseleng ya go theoga. Go nyakile go roba letsogo la ka. Sefebe se se na le... se sengwe gape seo se swanetšego go se dira go bolaya... nna."
  
  Drake o ile a tšea boima bja gagwe, a mo phološa go wa ka bolokologi morago bošegong bjo bo sa felego.
  
  
  * * * .
  
  
  Ge Wells a phuthela ka borutho gomme a khutša, Drake o ile a fo mo šikinya hlogo.
  
  Wells o ile a rora: "Ga se nke ka nyaka go thoma ntwa...ka gare ga SAS."
  
  "Bjale go lokile, ka gobane nna le Alicia ga re sa le karolo ya SAS."
  
  Go bapa le yena, Ben o ile a botšološiša Parnevik bjalo ka ge eka ga se gwa direga selo. "Na o nagana gore Thebe ke mohuta wo mongwe wa senotlelo?"
  
  "Thebe ke selo se sengwe le se sengwe. Se e ka ba senotlelo, eupša ruri ke sohle seo re se šetšego."
  
  "Sepetše?" Drake o ile a boeletša, a emiša sefahlego. O ile a tsepamiša kgopolo go I-phone ya Ben. "Ke nnete re a tseba!"
  
  Ben o be a le kgato e tee pele, a googlela "Shield of Odin" ka lebelo la geek. Seswantšho seo se ilego sa tšwelela e be e le se senyenyane, eupša Ben o ile a godiša ka lebelo go feta kamoo Drake a bego a ka ba a nagana ka gona. O ile a leka go gopola gore Thebe e be e le bjang. Kgolokwe, ka bogare bja nkgokolo bjo bo phagamišitšwego, molala wa ka ntle o arotšwe ka dikarolo tše nne tše di lekanago.
  
  Ben o ile a swara mogala wa I ka botelele bja letsogo, a dumelela bohle go kgobokana go dikologa.
  
  "Go bonolo," Kennedy a realo. "Ragnarok kua Vegas. Bohle ba Vegas."
  
  Mothaka o ile a itlotša seledu. "Go bewa ga Thebe go bontšha dikarolo tše nne tše di fapanego tšeo di dikologilego karabo bogareng. O a bona? A re di swayeng Leboa, Bohlabela, Borwa le Bodikela gore re tsebe seo re bolelago ka sona."
  
  "E kgolo," Ben a realo. "Go lokile, Bodikela bo molaleng. Ke bona Lerumo le Mahlo a mabedi."
  
  "Borwa ke Pere le tše pedi, um, Diphiri, ke nagana." Drake o ile a tshesa mahlo a gagwe ka mo a bego a ka kgona.
  
  "Ka nnete!" Mothaka o be a lla. "O nepile." Ka gobane go swanetše go ba le di-Valkyry tše pedi ka Bohlabela. Ee? O a bona?"
  
  Drake o ile a panya mahlo ka thata gore a tsepamiše kgopolo, gomme a bona seo se bego se ka tšewa e le bahlabani ba basadi bao ba nameditšwego para ya dipere tše di nago le maphego. "Damn Starbucks!" O ile a ikana. "Khefi yeo e nago le Wi-Fi ya mahala kae goba kae lefaseng ka ntle le ye!"
  
  "Ka fao..." Kennedy a tšhoša, "the uh, Shield ga e na Shield godimo ga yona?"
  
  "Hmmm...!" Moprofesara o ile a ithuta ka thata, a tsena mothalong wa pono ya Ben gomme a amogela go bethwa ka bogwera. "Na o ka godiša go se nene?"
  
  "Aowa. Ye ke moedi wa gagwe."
  
  "Ga ke bone maswao a mangwe ka Lehlakoreng la Bohlabela," Dahl a realo a le setulong sa gagwe. "Eupša Leboa le tloga le kgahliša."
  
  Drake o ile a šuthiša tlhokomelo ya gagwe gomme a kwa a kitimela go tšhoga. "Morena, se ke seka sa Odin. Dikhutlotharo tše tharo tše di kgokagantšwego. Selo sona seo re se bonego ka sedibeng."
  
  "Eupša se ke eng? Dahl o ile a šupa leswao le lenyenyane leo le lego sekhutlong sa ka tlase sa le letshadi sa e nngwe ya dikhutlotharo. Ge Ben a batamela, ka moka ga bona ba ile ba goeletša ka gore, "Ke Thebe!"
  
  Setu sa dihlong se ile sa buša. Drake o ile a senya bjoko bja gagwe. Ke ka baka la"ng leswao la Thebe le be le beilwe ka gare ga dikhutlotharo? Go molaleng gore se ke leswao, e fo ba le le sa kwagalego.
  
  "Go be go tla ba bonolo kudu sekirining se segolo!" Moprofesara o ile a hwihwitla.
  
  "Tlogela go lla," Ben a realo. "O se ke wa e dumelela e go fenya."
  
  "Mona ke kgopolo," Kennedy a realo. "Na dikhutlotharo di ka emela selo se sengwe ntle le "lefito la Odin" le goba selo se sengwe?"
  
  "Morero wa sephiri wa seka sa sephiri seo se tswalanywago le Modimo, seo pele se bego se lebelelwa e le nonwane feela?" Mothaka o ile a nyenya. "Ke nnete ga go bjalo".
  
  Drake o ile a itlotša dikgopo moo Alicia Miles a mo rutilego gore mengwaga ye šupa ntle le tlwaetšo e tšere tefo maemong a gago a go lwa. O be a mo nyenyefaditše, eupša o ile a hwetša khomotšo ka taba ya gore o be a phela gomme ba be ba sa - feela - papading.
  
  Dahl o ile a leka go kgonthišetša bohle gore: "Helikoptara e tla ba le Inthanete yeo e ageleditšwego ka gare." "Mo e ka bago... oo, metsotso ye masometharo."
  
  "Go lokile, go lokile, go thwe"ng ka sedirišwa sa bogareng?" Drake o ile a dira karolo ya gagwe. "Dithalwa tše pedi tšeo di swanago le seswantšho sa ngwana seo se nago le matswele a mararo le jellyfish."
  
  "Le Thebe gape," Ben a godiša leihlo la "jellyfish". "Seswantšho se se swanago le sa karolong ya Leboa. Ka fao re na le diswantšho tše pedi tša Thebe godimo ga Thebe ka boyona. Karolo ya bogareng, yeo e nago le dibopego tše pedi tša go lokologile, le dikhutlotharo tše tharo tše tee," a realo, a šišinya hlogo go Kennedy. "Mohlomongwe tše ga se dikhutlotharo le gatee."
  
  Parnevik o lemogile gore: "Go lokile, bonyenyane se se tiišetša kgopolo ya-ka ya gore Thebe ke karolo e kgolo."
  
  Dahl o ile a naganišiša ka gore: "Dithulaganyo tše di nkgopotša selo se itšego." "Ke no palelwa ke go bolela eng."
  
  Drake a ka be a tlile ka ditlhaselo tše dingwe tše di šišimišago tša motho ka noši, eupša o ile a ipolokela a le ka tlase ga taolo. Kgatelopele, a nagana. Mo-Sweden yo a ikgantšhago o tlile kgole le bona gomme bjale o hweditše tlhompho e nyenyane.
  
  "Lebelela!" Ben o ile a goeletša, a dira gore ka moka ba tlole. "Go na le mothaladi o mosesane, wo o nyakilego o se na mohola wo o kgokaganyago diswantšho ka bobedi tša Thebe!"
  
  "Seo se sa re botšego selo e le ka kgonthe," Parnevik a ngunanguna.
  
  "Goba..." Drake a naganišiša, a gopola matšatši ao a bego a bala mebapa ya madira, "goba... ge o ka tla go yona ka tsela ye nngwe, re a tseba gore Thebe ke karata ya Ragnarok. Diswantšho tše tše pedi e ka ba ntlha e tee ya go tsepama diswantšhong tše pedi tše di fapanego... Ke pono e tee fela yeo e lego bophagamo, gomme ye nngwe..."
  
  Ben o itše: "Leano ke lona!"
  
  Ka yona nako yeo, go ile gwa kwagala modumo wa helikopotara yeo e bego e batamela. Dahl o boletše ka se ka go bontšha temalelo ya gagwe ya sekolo sa kgale ka go tima GPRS. O ile a tšhošwa ke mahlo leswiswing gotee le ba bangwe ka moka ge sebopego se segolo sa mothomoso se batamela.
  
  "Go lokile, ga re na kgetho ye ntši," a realo ka go myemyela ka seripa. "Re tla swanelwa ke go, uh, go tšea molato wo."
  
  
  * * * .
  
  
  Ge a šetše a tsene ka sekepeng gomme a dutše, Dahl o ile a thoma laptop ya Sony Vaio ya disenthimithara tše 20, yeo e bego e diriša modem ya yona yeo e rwalago, yeo e swanago le I-phone. Go ithekgile ka go akaretšwa ga netweke ya diselefouno, ba be ba tla ba le phihlelelo ya Inthanete.
  
  "Wo ke mmapa," Drake a tšwetša pele setimela sa gagwe sa kgopolo. "Ka gona a re e sware ka tsela yeo. Go molaleng gore bogareng, dintlha tša bogareng, ke pono ya peakanyo. Ka gona, kopiša seswantšho, diriša software e itšego ya go lemoga lefelo gomme o bone seo se diregago."
  
  "Hmm," Parnevik o ile a hlahloba pono yeo e godišitšwego ka pelaelo. "Ke ka lebaka la eng o akaretša seswantšho se sengwe seo se swanago le letswele mola leswao la kotse le le godimo, uh, Medusa. " .
  
  "Ntlha ya go thoma?" Kennedy o ile a tšea sebaka.
  
  Helikopotara e be e šikinyega, e sepedišwa ke phefo e matla. Mokgweetsi wa sefofane o ile a laelwa gore a fofele Oslo go fihlela a hwetša ditaelo tše dingwe. Sehlopha sa bobedi sa SGG se be se ba emetše moo.
  
  "Leka lenaneo, Thorsten."
  
  Dahl o ile a araba ka go makala gatee-tee gore: "Ke šetše ke e-na le yona, eupša ga ke e hloke." "Ke be ke tseba gore dibopego tše di be di bonagala di tlwaelegile. Ye ke Scandinavia mmapeng! Letswele ke Norway, Sweden le Finland. Medusa ke Iceland. Makatšago."
  
  Karolwana ya motsotswana ka morago, laptop e ile ya ping ka dipapadi tše tharo tšeo di ka bago gona. Di- algorithm tša didirišwa tša khomphutha tša go lemoga di be di le boima bja kgaufsi kudu ka diperesente tše masomesenyane-seswai-yeo e be e le Scandinavia.
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo ka tlhompho go leba go Dahl.
  
  "Ragnarok kua Iceland?" Mothaka o ile a nagana ka yona. "Eupša ka lebaka la eng?"
  
  "Efa mokgweetsi wa sefofane di- coordinate tše," Drake o ile a šupa ka monwana wa gagwe lebopong la Iceland le boemo bja leswao la Shield. "Ka gona. Re šetše re sa le morago diiri tše mmalwa."
  
  "Eupša ga re na diripana tša go hlabja," Ben a realo ka go lla. "Majeremane a na le tšona. Gomme ke bona fela bao ba ka hwetšago Lebitla la Badimo ba šomiša Dikarolo."
  
  Gomme bjale Thorsten Dahl o ile a sega ka nnete, a dira gore Drake a nagane. "Oo, aowa," a realo Mosweden, gomme setshego sa gagwe se be se nyakile go ba se sebe. "Ke na le kgopolo ye kaone kudu go feta go hlakahlakanya ka diripana tše tša go hlabja. Ka mehla e be e le bjalo. A ba dule ka gare ga sauerkraut!"
  
  "O a dira? E re ke nagane - na Thebe ga se ya hwetšwa ka Iceland?"" Ben o ile a botšiša, a kgahliša Drake gape ka kgopolo ya gagwe ye e kwagalago ka fase ga kgatelelo.
  
  Parnevik o itše: "Ee, gomme ge e ba le e le lefelo la bogologolo la Ragnarok, seo se a kwagala. Thebe ya Odin e be e tla wa moo a hwilego gona."
  
  "Oo, seo se a kwagala bjale, Moprofesara," Kennedy a kwera. "Bjale banna ba ba go diretše se sengwe le se sengwe."
  
  "Go lokile, ge e ba e thuša, re sa na le sephiri se segolo kudu seo re swanetšego go se rarolla," Ben a realo ka go myemyela go se nene. "Moelelo wa letshwao la bogologolo la Odin - dikhutlotharo tše tharo."
  
  
  MAŠOME A MARARO TŠE HLANO
  
  
  
  Iceland ya go swana le
  
  
  Lebopo la Iceland le na le leqhwa, le na le makgwakgwa e bile le na le mebalabala, mafelong a mangwe le betlilwe ke di- glacier tše dikgolo, gomme mafelong a mangwe le boreletša ke maphoto a bogale le diphefo tše di phunyago. Go na le mabopong a seretse se segolo le mafsika a mantsho, dithaba tša aese tše kgolo gomme ka kakaretšo mohuta wa khutšo ya zen. Kotsi le botse di sepela gotee, di ikemišeditše go homotša mosepedi yo a sa hlokomelego le go mo tliša bofelong bjo bo sa lekanywego.
  
  Reykjavik e ile ya ba feta ka metsotso e sego kae, marulelo a yona a mahwibidu a phadimago, meago e mešweu le dithaba tše di dikologilego tšeo di apešitšwego ke lehlwa di kgonthišeditšwe gore di tla kgahliša gaešita le dipelo tšeo di lapilego kudu.
  
  Ba ile ba ema ka nako e kopana lefelong la tša bohlabani leo le bego le se na badudi ba bantši bakeng sa go tšhela makhura le go rwala disutu tša marega, dithunya le dijo tša kabelo, le selo le ge e le sefe se sengwe seo Dahl a bego a ka se nagana metsotsong e lesome yeo ba bego ba kgakgetšwe ka yona.
  
  Eupša banna bao ba bego ba nametše helikopotara ya tša bohlabani ya bathobaso ga se ba bona le se tee sa tše. Ba be ba hlophilwe mmogo-ba ahlaahla pakane ye e swanago-eupša dikgopolo tša bona tša ka gare di be di le mabapi le go hwa ga bona ka noši le go hwa ga lefase-kamoo ba bego ba tšhogile le go tšhoga ka gona, le kamoo ba bego ba boifa ba bangwe ka gona.
  
  Drake o ile a tšhoga. O be a sa kgone go hwetša gore a ka boloka bjang bohle ba bolokegile. Ge e ba e be e le Ragnarok yeo ba e hweditšego, gona Lebitla la Badimo la nonwane le be le latela, gomme maphelo a bona a be a sa tšwa go fetoga papadi ya roulette-mohuta wo o bego o o bapala tshwantšhišong yeo Kennedy a e ratago kudu, Vegas-moo tafola e bego e rigged.
  
  E agilwe ka tšhupetšo ye e itšego ke merero ya sephiri ya sebapadi se sengwe le se sengwe sa sephiri le merero yeo e sa tsebjego ya manaba a bona a mantši.
  
  Gomme bjale, go tlaleletša go Ben le Kennedy - batho ba babedi bao a bego a tla ba šireletša ka bophelo bja gagwe - Drake o ile a swanelwa ke go nagana ka bobedi Hayden le Karin.
  
  Na dipoifo tše ka moka di tla tsena tseleng ya go phološa lefase? Ke nako feela yeo e tlago go bontšha.
  
  Endgames e ile ya bapala sekhutlong se sengwe le se sengwe. Abel Frey o šetše a thomile ya gagwe. Alicia le Milo ba ka ba le tša bona, eupša Drake o ile a belaela gore mošomi mmogo le yena wa peleng wa SRT o be a na le semaka sa mmolai seo se bego se boloketšwe seo gaešita le lesogana la gagwe le bego le sa se letela.
  
  Torsten Dahl le Wells ba be ba boledišana ka sewelo mogala ga e sa le ba tshela lebopong la Iceland, ba amogela ditaelo, ditšhupetšo le keletšo ya go sebela go tšwa mebušong ya bona ka go latelana. Mafelelong, Kennedy o ile a araba mogala, e lego seo se ilego sa mo dira gore a dule a otlologile metsotso e sego kae gomme a šikinya hlogo ka go lapa ka baka la go tšhoga.
  
  O ile a bolela le Drake feela. "O sa gopola Hayden? Mongodi?Ee, o no dira mošomo wa gagwe gabotse."
  
  "Go ra go reng?"
  
  "O tšwa go CIA, e a roga. Gomme tlwa moo a nyakago go ba gona. Gare ga masepa a ka moka."
  
  "Masepa a masepa". Drake o ile a fa Ben tebelelo ya go tshwenyega, eupša a sa dumela gore o na le lefelo le boleta go mogwera wa gagwe. Na e be e fo ba pelo ya Drake yeo e bego e mo fepa dikgopolo tša lerato e mmotša gore maikwelo a Hayden ke a therešo, goba na e be e le wa kgonthe?
  
  "E be e le Mongodi wa Tšhireletšo," Kennedy o ile a tšwela pele bjalo ka ge eka ga se gwa direga selo. "Go nyaka go ba, um, 'ka tsebong.'"
  
  "Ka kgonthe". Drake o ile a dumela ka hlogo go Dahl le Wells. "Gomme ka kua, ke histori fela yeo e ipoeletšago." O ile a lebelela ka lefasetere la kgauswi ka go lapa. "Na o ka dumela, Kennedy, ka morago ga beke ya mafelelo goba go feta moo gore re sa le mo papading?"
  
  Kennedy o itše: "Na o ka dumela gore yo mongwe le yo mongwe o dumela kgopolong ya letšatši la tshenyego ya "mollo o tla re fiša"?"
  
  Drake o be a le kgauswi le go araba ka aplomb ye e lapilego ge tlase e wela ka ntle ga lefase la gagwe. Madi a ile a gatsela methapong ya gagwe ge selo se sengwe se segolo se be se tšwelela ka ntle ga lefasetere.
  
  Selo se sengwe se segolo kudu...
  
  "Bjale ke a tseba," a šišinya ka lentšu le le tletšego letšhogo la monna yo gateetee a ilego a lemoga gore se sengwe le se sengwe seo a se ratago se ka hwa lehono. "Damn it... Kennedy... Bjale ke a tseba."
  
  
  * * * .
  
  
  Ge a šupa kutollo ya gagwe gomme Kennedy a inama gore a lebelele, o ile a kwa mmele wa gagwe ka moka o gateletšegile.
  
  "Oh Modimo wa ka!" - a realo. "Se...'
  
  "Ke a tseba," Drake a tsena ditaba gare. "Dal!Bona se. Lebelela!"
  
  Mo-Sweden o ile a swara pontšho yeo e sego ya semelo ya poifo gomme a fediša poledišano ka pela. Go gadima ka nako e kopana ka lefasetere go ile gwa mo sosobana sefahlego ka baka la kgakanego. "Ke Eyjafjallajokull fela. Gomme ee, ee, Drake, ke a tseba, go bonolo go nna go bolela, gomme ee, ee, yo ke yena a dirilego ditaba ka moka ka 2010..." A ema gannyane, a transfixed, a lebeletše.
  
  Mahlo a Parnevik a ile a phatloga. Dithogako tša Sweden di ile tša fofa go tšwa go yena bjalo ka mesebe yeo e nago le mpholo.
  
  Bjale Ben o ile a batamela lefasetere. "Ao. Ye ke thabamollo ye e tumilego kudu ya Iceland gomme go bonagala e sa dutše e thuthupa, le ge e le ka boleta."
  
  "Ee!" Drake o be a lla. "Mollo o tla re fiša. Damn thaba-mollo e kgolo. " .
  
  "Eupša sa bohlokwa kudu," Kennedy bjale o kgonne go tšwela pele, "lebelela pono ya leihlo la nonyana ya Thebe, Matt. E lebelele!"
  
  Bjale Parnevik o kgonne go hwetša pono ya gagwe: "Dithaba tše tharo ga se dikhutlotharo tše tharo, bjalo ka ge go be go dumelwa ka mehla. Bo-rathutamahlale ba bogologolo ba be ba fošitše. Letshwao le le tumilego kudu la Odin le hlathollwa ka mo go fošagetšego. Ao Modimo wa ka!"
  
  Drake o ile a lebelela ka kua ga thabamollo yeo e bego e thuthupa gomme a bona dithaba tše pedi tše di phagamego le go feta ka mahlakoreng ka bobedi a yona, tšeo ge di lebelelwa go tšwa godimo, di bego di swana kudu le seka sa Odin.
  
  "Oo Modimo wa ka," Parnevik a realo. "Ke mo mahlo a rena a tlogago a bapala maano go rena, ka gobane le ge dithaba tše di bonagala di le kgauswi le Eyjafjallajokull, ge e le gabotse di bokgole bja dikhilomithara tše makgolo. Eupša ke karolo ya ketane ya dithaba-mollo tša Iceland. Se sengwe le se sengwe se kgokagane".
  
  "Ka fao ge e tee e tsoga ka maatla a lekanego gomme e kgokagantšwe thwii le tše dingwe tše pedi..." Kennedy a tšwela pele.
  
  "O na le mathomo a Supervolcano," Drake a fetša.
  
  Dahl o ile a ntšha moya ka gore: "Lebitla la Badimo le ka gare ga thabamollo yeo e thuthupago."
  
  "Gomme go tloša marapo a Odin go dira gore e boom!" Kennedy o ile a šikinya hlogo, moriri wa gagwe o elela. "Na o be o tla letela selo se sengwe se senyenyane?"
  
  "Leta!" Dahl bjale o be a lebeletše seswantšho sa sathalaete, seo se bego se ba botša gore ba tla fihla neng leihlong la Medusa. "Re sa hloka thušo ye nnyane ka ditaelo, gomme seo e be e dutše e le leano la ka la B. Go na le thaba e tee ye kgolo ka ntle kua, gomme Abel Frey o ya go re bontšha thwi ka mojako wa ka pele."
  
  "Bjang?" Bonyenyane mantšu a mabedi a ile a botšiša.
  
  Dahl o ile a šikinya mahlo gomme a bolela le mokgweetsi wa sefofane. "Re phagamišetše godimo."
  
  
  * * * .
  
  
  Bjale di be di le godimo kudu moo Drake a bego a sa kgone le go bona dithaba ka gare ga maru. Tlhompho ya gagwe ye mpsha go molaodi wa SGG e be e nyaka thekgo kudu.
  
  "Go lokile, Torvill, ntšha balemi masetlapelong a bona, na o tla dira bjalo?"
  
  "Thorsten," a phošolla Dahl, pele a lemoga gore o be a egged on. "Oh ke a kwešiša." Go lokile, gona leka go sepedišana le yona ge e ba o kgona. Ye ke specialty ya ka ya army, goba bonyenyane e bile pele ke tsenela SGG. Go tšea diswantšho ka sefofane, kudu-kudu di-orthophoto. " .
  
  "Se se hlalefile," Drake a realo. "Ke eme thwii ge re bolela. Ke eng sa go makatša se?"
  
  "Tše ke diswantšho tšeo di tšerwego bokgoleng bjo bo "sa felego", tšeo di lebelelago thwii fase, tšeo ka morago di fetošwago ka thutafase gore di swane le tekanyetšo yeo e amogelwago ya mmapa. Ge senepe se šetše se tsentšwe, se re swanetšego go se dira ke go se logaganya le dihlomathišo tša "lefase la kgonthe", ke moka..." a šikinya magetla.
  
  "Boom!" Kennedy o ile a sega. "O ra selo se sengwe sa go swana le Google Earth, akere? Feela ntle le 3D?"
  
  "Ka kgonthe". Drake o ile a dira go šišinya sefahlego. "Ke tshepa gore se se a šoma, Dal. Ye ke sebaka sa rena se nnoši sa go tšwela pele ga papadi ya mafelelo."
  
  "Go tla ba bjalo. E sego seo feela, eupša ge khomphutha e bala dihlomathišo, re tla tseba gabotse gore mojako wa Lebitla la Badimo o kae. Gaešita le Majeremane, ao a nago le dikarolwana ka moka tše senyane ka mo go feletšego, a tla swanelwa ke go e leboga."
  
  Ben o ile a myemyela ka manyami gore: "Ge feela Majeremane a bea diripana ka moka ka mo go nepagetšego."
  
  "Go lokile, ke therešo. Re ka holofela fela gore Abel Frey o tseba seo a se dirago. Ruri o be a e-na le nako e ntši ya go itlwaetša."
  
  Drake o ile a thelela setulong sa gagwe gomme a nyaka Wells. Ke ile ka mmona a betha mogalathekeng wa gagwe lefasetereng ka go hloka kholofelo.
  
  "Ditaba le ge e le dife ka mošate wa Frey, molekane?"
  
  Molaodi wa SAS o ile a hwihwitla. "E dikologilwe. Eupša ka sephiring - Castle ga e tsebe tlhokomelo ya yona ye mpsha. Go na le maphodisa a Jeremane moo. Interpol ya ditaba. Baemedi ba bontši bja mebušo lefaseng. Eupša e sego Mai, ka mabaka a itšego. Nka se go botše maaka Matt, le e tla ba leswika le thata go le thuba ntle le tone ya tahlegelo."
  
  Drake o ile a dumela ka hlogo, a nagana ka Karin. O be a tseba ditšhitišo, ka ge a di ralokile gantši. "Ka fao, re tla dira lebitla pele... Gomme ka morago re tla bona gore re felela kae."
  
  Ka motsotso wo feela go be go e-na le lethabo le itšego karolong ya ka pele ya helikopotara yeo e pitlaganego. Dahl o ile a retologa ka pososelo ya lethabo sefahlegong sa gagwe. "Frey o tlase kua bjale! Re e bea ka diripana. Ge re ka bušetša lesea le ka go thuthupa ka botlalo gomme ra thuntšha ka foreime e tee ka motsotswana, re tla ba ka gare ga lebitla le ka gare ga iri! " .
  
  Parnevik o ile a hema ka tlhompho gore: "E-ba le tlhompho e nyenyane." "Ke Ragnarok tlase kua. E nngwe ya mafelo a magolo kudu a ntwa historing yeo e tsebjago le lefelo la bonyenyane Haramagedone e tee. Badimo ba hwa ba goeletša ka gare ga leqhwa le. Badimo. " .
  
  "Le Abel Frey le yena," Ben Blake a realo ka setu. "Ge a ka kweša kgaetšedi ya ka bohloko."
  
  
  
  KAROLO YA 2
  apara ditlhamo tša gago...
  
  
  MAŠOME A MARARO TŠE SELETE
  
  
  
  LEBITLA LA BADIMO
  
  
  Papadi e be e fedile.
  
  Ge Drake le bagwera ba gagwe ba fofa godimo ga sehlopha sa Ragnarok le Abel Frey, ba lebile thabeng yeo e kgogago, ba be ba tseba gore Majeremane a tla ba a phegelela ka phišo. Helikopotara e ile ya theoga ka lebelo go leba lefelong le boleta la lehlwa, e šišinywa ka bogale ke diphefo tša ka dinako tše dingwe le go tšhologa mo go oketšegago. Mokgweetsi wa sefofane o ile a laola sehlopha go fihlela helikopotara e phaphamala kgauswi ka mo e ka kgonago, dimithara tše tshela go tloga fase, ke moka a goeletša bohle gore ba ntšhe dihele.
  
  "Sešupanako se a lla!" - Dahl o ile a goeletša gateetee ge dibutšwana tša gagwe di kgoma lehlwa. "A re hudugeng!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a otlolla seatla sa gagwe go thekga Ben pele a lebelela tikologo ya bona. Kgateletšego ye nnyane e be e bonagala bjalo ka lefelo le le kaone la go kotama, e le maele fela go tloga mojakong wo monnyane wo ba bego ba o hlahloba, le naga e nnoši yeo e lego bokgoleng bjo bo kwagalago yeo e bego e se ya leswika kudu goba phaephe ya magma yeo e ka bago gona. Bonase e oketšegilego e bile gore e ka thuša go gakantšha Frey mabapi le lefelo le le nepagetšego la Lebitla.
  
  E be e le ponagalo ya naga ye e lefsifsi, e sego go fapana le seo bofelo bja lefase bo ka lebelegago bjalo ka sona, Drake o ile a nagana. Dikarolo tša molora wo moputswa, mabopong a dithaba a lerootho le dipeeletšo tša seretse se segolo tše di ntshofetšego di ile tša mo fa boitshepo bjo bonyenyane ge a be a letile gore Dal a bontšhe mojako ka sedirišwa sa gagwe sa GPRS. O be a letetše ka seripagare gore hobbit ya go se loke e tšwelele mouwaneng wo o sa bonagalego gabotse, e ipolela gore e fihlile Mordor. Phefo e be e se matla, eupša diphefo tša yona tša ka dinako tše dingwe di mo lomile sefahlegong bjalo ka poo ya molete.
  
  "Mo". Dahl o ile a kitima ka gare ga di- drift tša molora. Godimo ka godimo ga bona, leru la di- mushroom le ile la rotogela leratadimeng ka khutšo e khutšitšego. Dahl o ile a lebiša lešoba le le koto le le ntsho thabeng yeo e lego ka pele.
  
  "Ke ka baka la"ng motho le ge e le ofe a ka bea lefelo le bohlokwa gakaakaa le le lekgethwa ka gare ga thabamollo?" Kennedy o ile a botšiša ge a be a sepela ka maoto kgauswi le Drake.
  
  O ile a šikinya magetla ka gore: "Mohlomongwe e be e sa rerelwa go swarelela ka mo go sa felego." "Iceland e be e dutše e thuthupa ka nywaga-kgolo e mentši. Ke mang yo a bego a ka nagana gore thabamollo ye e tla thuthupa gantši gakaakaa ka ntle le go fihlelela bokgoni bja yona ka botlalo?"
  
  "Ntle le ge... ntle le ge e thuthupa gabotse go tšwa marapong a Odin. Na ba ka e boloka e le ka tlase ga taolo?"
  
  "A re holofeleng e sego."
  
  Leratadima leo le bego le le ka godimo ga hlogo le be le khupeditšwe ke lehlwa le molora wo o gogolago, e lego seo se tlaleletšago go sobela ga pele ga nako. Letšatši ga se la phadima mo; go be go le bjalo ka ge eka Dihele di be di swere Mmušo wa Lefase ka lekga la mathomo gomme di o swere ka go tia.
  
  Dal o ile a dira tsela ya gagwe go bapa le mobu wo o sa lekalekanego, ka dinako tše dingwe a kgopša ke go gogolega mo go tseneletšego mo go sa letelwago ga lerole le letala-lerata. Ge Dahl a fihla maswikeng ao a se nago selo, poledišano ka moka sehlopheng se sa motley e ile ya kgaotša - ba be ba pitlagantšwe ke lešoka le le lerootho.
  
  "Godimo mo," Mosweden a šupa ka sethunya sa gagwe. "Mo e ka bago dimithara tše masomepedi." O ile a tshesa mahlo. "Ga ke bone selo se se lego molaleng."
  
  "Bjale, ge nkabe Cook a boletše seo lebopong la Hawaii, re be re ka se tsoge re bile le poroto ya phaenapole," Drake a kgalema ka boleta, a holofela go sega.
  
  "Goba kofi ya Kona," Kennedy a latswa melomo ya gagwe ge a mo lebelela, ke moka a tšhošwa ka bogale ge a šišinya mahlo morago.
  
  "Ka morago ga gago," a realo, a šupa ka go atlega go tshekamelo ya dikgato tše masometharo.
  
  "Aowa tsela, mokgopa." Ke bjale feela moo a ilego a kgona go myemyela.
  
  "Go lokile, ge o ka tshepiša gore o ka se lebelele lerete la ka ka mahlo a go tšhoša." Drake o ile a lefiša leroba la leswika ka lethabo, a leka go swara mo gongwe le mo gongwe pele a aba boima bja gagwe, a bea leihlo le le tseneletšego go Dahl le lešole la SAS leo le lego noši leo le lego ka godimo ga gagwe. Se se latelago e bile Kennedy, ke moka Ben gomme mafelelong Moprofesara le Wells.
  
  Ga go na motho yo a bego a nyaka go tlogelwa ka ntle ga thomo ye e itšego.
  
  Ka nako e itšego Dahl o ile a tšwela pele ka go rora. Drake o ile a gadima ka morago ga gagwe, eupša ga se a bona leswao la go phegelela ka kua ga lebaka la go bona, le le se nago kotsi go feta polelo ya Tonakgolo. Motsotswana ka morago, lentšu la Dahl le ile la tsenelela ka gare ga seširo sa setu.
  
  "Wow, go na le se sengwe mo, banna. Go na le go tšwelela ga leswika, ke moka go fapogela ka go le letshadi ka morago ga yona..." lentšu la gagwe la goga morago. "Shaft ya go ema thwii ka... ee, ka dikgato tše di betlilwego ka leswikeng. E thata kudu. Helvite!Medimo yeo ya kgale e swanetše go ba e be e le yo mosesane!"
  
  Drake o ile a fihla lefelong leo le tšwelelago gomme a thelela ka morago ga lona. "Na o no roga, Dahl, gomme wa dira metlae? Goba leka, go le bjalo. Ka fao mohlomongwe o motho ka morago ga tšohle. Damn, ke lešoba le le tiilego gakaakang. Ke holofela gore ga re itlhaganele go tloga."
  
  Ka kgopolo ye e sa tsepamago, o ile a thuša Dahl go šireletša mothaladi wa tšhireletšego pele a kgoromeletša mo-Sweden ka moleteng o motšo. Ditlhaselo tše mmalwa tša go itefeletša di ile tša tla monaganong, eupša bjale e be e se nako goba lefelo. Ka ge a be a sa kgone go lebiša totšhe fase, Torsten Dahl wa modiidi o ile a theoga ka bofofu, kgato ka kgato.
  
  "Ge o ka nkga sebabole," Drake o ile a palelwa ke go itshwara. "Ema."
  
  Dahl o ile a tšea nako ya gagwe, a bea leoto le lengwe le le lengwe ka kelohloko. Ka morago ga metsotso ye mmalwa o ile a nyamelela gomme sohle seo Drake a bego a se bona e be e le go phadima mo go sa bonagalego go tšwa go kefa ya gagwe ya molli go fokola le go feta.
  
  "O lokile?"
  
  "Ke bethile botlase bja leswika!" Lentšu la Dahl le ile la kwagala.
  
  Kennedy o ile a lebelela go dikologa. "Na ye ke metlae ye nngwe?"
  
  "Go lokile, a re tšweng go tonya mo," Drake a swara mošito wa leswika le lentsho gomme ka kelohloko a ikokobeletša godimo ga mošito. A diriša maoto a gagwe go hwetša maoto a gagwe pele, o ile a ikokobeletša fase ka kelohloko, intšhi ka intšhi e kotsi. Lešoba le be le le le sesane kudu moo a ilego a ngwatha nko le marama ka motšhene o mongwe le o mongwe. "Mongongoregi! E no tšea nako ya gago," a realo go ba bangwe. "Leka go šišinya karolo ya gago ya ka godimo ya mmele ganyenyane ka mo go kgonegago."
  
  Metsotso ye mmalwa ka morago o ile a kwa Dahl a re, "Maoto a tshela," gomme a kwa leswika ka morago ga gagwe le fetoga sekgoba se se se nago selo.
  
  Dahl o ile a lemoša ka gore: "E-ba šedi. "Bjale re mo ntlheng ya sekoti. Ka bophara bja maoto a ka bago a mabedi. Leboto la leswika le le feletšego ka go le letona la rena, molete wa ka mehla wo o se nago motheo ka go la nngele ga rena. Go šetše tsela e tee fela."
  
  Drake o ile a diriša seetša sa gagwe go leka dilo tšeo di hweditšwego ke mo-Sweden mola ba bangwe ba be ba dira go theoga ga bona mo go telele. Gatee-tee ge yo mongwe le yo mongwe a lemošitšwe e bile a itokišeditše, Dahl o ile a thoma go tšwela pele ganyenyane-ganyenyane go bapa le lešoba. Ba be ba apešitšwe ke leswiswi le legolo, ba bonešitšwe feela ke dirumula tšeo di bego di le dihemeteng tša bona, tšeo di bego di bina bjalo ka dintšhi tša mollo ka moela. Lefeela le le feletšego le ile la ba homotša bjalo ka mogala wo o bolelago wa sairene ka go le letshadi la bona, la dira gore leswika le le boima leo le lego ka go le letona la bona le amogele le go feta.
  
  Moprofesara Parnevik o itše: "E nkgopotša e nngwe ya difilimi tšeo tša kgale tša dinosaur." "O a gopola? Naga yeo Nako e e lebetšego, ke a gopola? Di sepela ka magageng, di dikologilwe ke dibopiwa tše di bolayago. Filimi e kgolo ".
  
  "Yo a nago le Raquel Welch?" - Wells o ile a botšiša. "Aowa? Go lokile, batho ba mehla ya ka, ba nagana gore ke dinosaur - ba nagana gore Raquel Welch. Ga go na taba."
  
  Drake o ile a gatelela mokokotlo wa gagwe leswikeng gomme a gata pele a otlolotše matsogo, a kgonthiša gore Ben le Kennedy ba latela mohlala pele ba tloga gabotse. Sekgoba se se lefsifsi se ile sa tšwelela pele ga bona, gomme bjale go duma mo go fokolago, mo go tseneletšego le mo go lego kgole, go ile gwa fihla ditsebeng tša bona.
  
  Moprofesara Parnevik o ile a hweshetša go bapa le mothaladi gore: "Ye e swanetše go ba Eyjafjallajökull, thaba yeo e thuthupago ka boleta." "Phopholetšo ya-ka e kaone ke gore re ka phapošing ya ka thoko, re arotšwe gabotse go tšwa phapošing ya magma le go tšwa mokerong wo o fepago dithuthupi. Go ka ba le dillaga tše dintši tša molora le seretse se segolo magareng ga rena le magma yeo e hlatlogago, yeo e re šireletšago le Lebitla. Re ka ba re le ka gare ga selo se se sa tlwaelegago sa leswika moo se rotogago ka khutlo e phagamego go feta mahlakoreng a thaba."
  
  Dahl o ile a goeletša a tsena leswiswing. "Gelvit!Dihele le thogako! Leboto la tlase le a re batamela, le tshela tsela ya rena ka khutlo ya likhato tše masomesenyane. Ga se godimo, ka gona o se ke wa tshwenyega, e no ba šedi."
  
  "Mohuta o itšego wa molaba?" Mothaka o ile a tšea kotsi.
  
  Drake o ile a bona lepheko leo gomme a nagana se se swanago. Ka kelohloko e kgolo, o ile a latela molaodi wa SGG ka lepheko leo le fihlago lengoleng. Bobedi bja bona ba bone lebitla la mathomo ka nako e tee.
  
  "Oooh," Dahl o be a se na mantšu a lekanego go a kwešiša.
  
  Drake o ile a no letša molodi, a makaditšwe ke pono yeo.
  
  Niche e kgolo e be e betlilwe ka thokong ya thaba, e atologela mohlomongwe dimithara tše lekgolo ka gare ga mokokotlo wa thabamollo-go leba phapošing ya magma. E be e bopilwe ka sebopego sa lešoba, mohlomongwe bophagamo bja dimithara tše lekgolo. Ge yo mongwe le yo mongwe a be a kgobokana go dikologa gomme a ntšha dithotšhe tša bona tše boima, pono e makatšago ya lebitla la mathomo e ile ya phutholla.
  
  "Ao!" - a realo Kennedy. Seetša sa yona se ile sa boneša šelefo e nngwe ka morago ga e nngwe, se betlilwe ka gare ga foreime ya leswika, šelefo ye nngwe le ye nngwe e kgabišitšwe le go tlala ka matlotlo: difaha le marumo, diphaphathi tša sefuba le dihelemete. Ditšhoša....
  
  "Ke mang yo mothaka yo?"
  
  Parnevik, bjalo ka ge motho a ka letela, o ile a ithuta leboto la kgole, leo le bego le lebane le bona, ge e le gabotse e le leswika la lebitla la Modimo leo le nago le mapheko. Go be go e-na le diswantšho tše di betlilwego tše di makatšago ka kimollo e kwagalago, tšeo di lekanago ka bokgoni le le ge e le ofe wa banna ba mehleng yeno ba Tsošološo, gaešita le Michelangelo.
  
  Moprofesara o itše: "Ye ke Mars." "Modimo wa Ntwa wa Roma".
  
  Drake o ile a bona sebopego sa mešifa ka seaparo sa sefuba le mosese, a swere lerumo le legolo legetleng le lengwe le legolo, a lebelela ka godimo ga le lengwe. Ka morago go be go eme pere e kgolo le moago wa nkgokolo wo o bego o gopotša kudu ka Colosseum kua Roma.
  
  Kennedy o ile a ngunanguna ka gore: "Ke makatša kamoo ba ilego ba dira phetho ya gore ke mang yo a tlago go bolokwa mo." "Medimo ya Roma. Badimo ba Scandinavia..."
  
  "Le nna," Parnevik a realo. "Mohlomongwe e be e fo ba go rata ga Zeus."
  
  Gatee-tee mahlo ka moka a ile a gogelwa go lepokisi le legolo leo le bego le eme ka tlase ga fresco yeo e betlilwego. Boikgopolelo bja Drake bo ile bja tšea taolo. Ge ba ka lebelela ka gare, na ba be ba tla hwetša marapo a Modimo?
  
  "Damn it, eupša ga re na nako!" Dahl o be a kwagala a nyamile, a lapile e bile a lapile. "A re ye go." Ga re na kgopolo ya gore ke Badimo ba bakae bao ba ka bolokwago mo."
  
  Kennedy o ile a sosobana sefahlego go Drake gomme a lebelela go bapa le lešoba ge a nyamelela leswiswing. "Ke tsejana ya leswika ye e fokolago yeo re e latelago, Matt. Gomme I"m willing to bet my 401 thousand gore palo ya Badimo ga se e tee goba tše pedi fela."
  
  O itše: "Re ka se tshepe selo bjale." "E mong le e mong feela. A re. Majeremane a tla tla kgauswinyane."
  
  Di ile tša tšwelela ka phapošing ya poloko ya Mars, monna yo mongwe le yo mongwe a utswa go gadima ka go nyama morago tšhireletšego ya yona e lekanyeditšwego le bohlokwa bja yona bjo bo sa balegego. Sekgoba se ile sa šupa gape, gomme bjale Drake o ile a thoma go kwa bohloko bjo bo lešago bodutu maqaqailaneng le mangweleng a gagwe, e lego setšweletšwa sa ka thoko sa go sepela ga bona ka go nanya go bapa le lešoba. Moprofesara Parnevik yo a diilago le Ben yo mofsa ba swanetše go ba ba be ba le bohlokong bja kgonthe.
  
  Go duma mo gongwe go ile gwa šišinya legaga le legolo gomme gwa kwagala gohle go la bona. Drake o ile a lebelela godimo gomme a nagana gore o bone lešoba le le swanago kgole ka godimo ga gagwe. Bullshit.Selo se sa go hlabja se ka dikologa bošego ka moka!
  
  On the plus side, ga se ba kwa maswao a tlaišo go fihla ga bjale. Drake o ile a tšea gore ba be ba le pele ga Majeremane ka iri ye botse, eupša o be a tseba gore thulano e be e nyakile e sa phemegego. O be a fo holofela gore ba ka senya tšhošetšo ya lefase ka bophara pele e direga.
  
  Lešoba la bobedi le ile la tšwelela ka pele, gomme ka morago ga lona go ile gwa tšwelela lefelo la bobedi le le kgahlišago, leo le lego botebong bja thaba. Ye e be e kgabišitšwe ka dilo tše dintši tša gauta, maboto a ka mahlakoreng a tloga a phadima ka seetša sa gauta.
  
  Kennedy o ile a hemela godimo ka gore: "Oo Modimo!" "Ga se nke ka bona selo sa go swana le seo. Ke mang yo? Letlotlo Modimo?
  
  Parnevik o ile a šišinya mahlo a lebeletše diswantšho tše di betlilwego tša maswika tšeo di bego di buša lepokisi le legolo. O ile a šikinya hlogo motsotswana, a sosobana sefahlego. "Ema, na mafofa a?"Na Modimo yo o apere mafofa?"
  
  "Mohlomongwe, Moprofesara," Ben o be a šetše a lebelela go feta niche go ya lefelong le legolo la bošego bjo bo ntsho bjo bo bego bo ba letetše. "Na go na le taba? Yo ga se Motee."
  
  Mothaka o ile a mo hlokomologa. "Ke Quetzalcoatl! Modimo wa ma-Aztec!Tše ka moka di mabapi le eng..." a šupa maboto a go phadima.
  
  "Gauta ya ma-Aztec." Wells o ile a hemela godimo, a tšhogile go sa šetšwe yena ka noši. "Ao".
  
  "Lefelo le..." Kennedy a nyakile a tsenya moya ka phapošing ka botlalo, "ke selo se segolo kudu seo se hweditšwego ke boepi bja marope sa nako ka moka.Na o kwešiša seo? Mo modimo ga se wa tlhabologo e tee fela, eupša ke wa ba bantši. Le ditšo ka moka le matlotlo ao a tlago le tšona. Ke... go gateletša."
  
  Drake o ile a lebelela kgole le seswantšho sa Quetzalcoatl, a kgabišitšwe ka mafofa gomme a tšholla selepe. Parnevik o boletše gore modimo wa ma-Aztec o be a tsebja-go ya ka methopo e tlwaelegilego ya kereke-e le Modimo wa Mmuši, e lego polelwana yeo e šišinyago gore ruri e be e le wa kgonthe.
  
  "Quetzalcoatl" e ra gore "segagabi se se fofago" goba "noga ya mafofa".Eo..." Parnevik o ile a ema gannyane ka tsela ye e makatšago, ke moka a bonagala a lemoga gore ba bangwe ka moka ba ile ba boela morago go ya lešokeng, "drakone," a realo ka pelong, a thabile.
  
  "Na e na le selo seo e swanago le Mars?" gwa botšiša lešole la SAS leo le lego noši leo le bitšwago Jim Marsters.
  
  Drake o ile a lebelela ge Parnevik a gata godimo ga lešoba ka molomo wa gagwe o phuthetšwe. "Hmm," kakanyo ya gagwe ya go hema e ile ya fihla go yo mongwe le yo mongwe yo a bego a le ka lešokeng. "Fela gore di ka bolela lehu gomme di kile tša bolela."
  
  
  * * * .
  
  
  Niche ya boraro, gomme ye e no ba e kgahlišago go swana le ya peleng. Drake o ile a ikhwetša a lebeletše mohumagadi yo a makatšago yo a sa aparago yo a betlilwego ka kota.
  
  Maboto a be a khupeditšwe ka diswantšho tša go swana le tša lehumo. Didolphin, diipone, di-swan. Sefaha sa maeba a betlilwego a magolo ka mo go lekanego go ka dikologa molala wa Sehlwaseeme sa Tokologo.
  
  "Go lokile," a realo Drake. "Le nna ke tseba gore ke mang."
  
  Kennedy o ile a dira go šišinya sefahlego. "Ee, o be o tla dira bjalo."
  
  "Sefebe sa kgonthe," Parnevik a realo ka bogale. "Aphrodite ya mosadi".
  
  "Dumela," Wells a realo. "Na o bitša Modimo Aphrodite sefebe? Tlase mo? Kgauswi kudu le lebitla la gagwe?"
  
  Parnevik o ile a tšwela pele ka bošoro bjo bo tlwaelegilego bja sekolo sa tlasana: "O be a tsebja ka go robala le Badimo le batho, go akaretša le Adonis. O ile a neela Helen wa Troy Paris, ke moka a tiiša kwano yeo ka go gotetša phišego ya Paris ka motsotso wo a ilego a mo bea mahlo. E belegwe kgaufsi le Paphos go tšwa ditho tša pelego tšeo di sa tšwago go kgaolwa tša Uranus. Ke swanetše go bolela gore o..."
  
  "Re hweditše molaetša," Drake a realo ka go oma, a sa lebelela seswantšho se se betlilwego. O ile a myemyela ge a lemoga Kennedy a mo šikinya hlogo.
  
  "Na o na le lehufa, moratiwa?"
  
  "O nyamile kudu ka thobalano?" O ile a mo kgorometša go feta gore e be wa bobedi mothalong ka morago ga Dahl.
  
  O ile a mo lebelela ka morago. "Go lokile, bjale ka ge o e bolela..."
  
  "Etla, Matt," Ben a mo feta ka borashe le yena. "Ao!"
  
  Go goeletša ga gagwe go ile gwa ba dira gore ka moka ba tlole. Ba ile ba retologa gomme ba mmona a gagabela morago ka maoto a mane, go ngwadilwe letšhogo sefahlegong sa gagwe ka moka. Drake o ile a ipotšiša ge e ba a sa tšwa go bona Diabolo ka boyena, a tsoga maphegong a batemona thwii go tšwa khitšhing ya dihele.
  
  "Niche ye-" a ntšha moya. "E sethaleng... e phaphametše moyeng... Ga go selo ka lehlakoreng le lengwe! " .
  
  Drake o ile a kwa pelo ya gagwe e tlola go betha. O ile a gopola sediba sa Mimir le lebato la sona la maaka.
  
  Dahl o ile a tlola ka makga a mmalwa. "Lefsika le le rogilwego le bonala le tiile ka mo go lekanego. Ye e ka se be mafelelo a mothaladi."
  
  Ben o ile a hwihwitla a re: "O se ke wa dira se!" "Go thwe"ng ge e ka kgaogana?"
  
  Go ile gwa buša setu. Bohle ba ile ba lebelelana ka mahlo a go phatloga. Ba bangwe ba ile ba itlhama go lebelela morago tseleng yeo ba e tšerego, tsela e šireletšegilego yeo e bego e akaretša didiba le Marsters.
  
  Ka yona nako yeo, bokgoleng bja kgole kudu bja go kwa, go ile gwa kwagala modumo o fokolago wa go duma. Modumo wa leswika le welago ka sedibeng.
  
  Dahl o boletše ka kgodišego gore: "Ba ke Majeremane." "Go hlahloba botebo bja shaft. Bjale re tla hwetša tsela ya go tloga sethaleng se goba re tla hwa go sa šetšwe seo."
  
  Drake o ile a kgwatha Kennedy ka di- elbow. "Lebelela ka kua," a šupa ka godimo ga bona. "Ke be ke dula ke bulegile ditsebe tša ka. Ke nagana gore go swanetše go ba le sete ye nngwe ya di-niche goba magaga ka godimo ga rena. Eupša lebelela... Bona ka fao mošito wa legaga o bonalago o kobega.
  
  "Nepagetše". Kennedy o ile a kitimela mo ntlheng ya niche ya Aphrodite. Ke moka, a ikgateletša leswikeng leo le nago le mapheko, o ile a lebelela sekhutlong. "Go na le mohuta wo mongwe wa sebopego mo... Modimo! Oh Modimo wa ka."
  
  Drake o ile a mo swara ka magetla gomme a lebelela leswiswing. "Ke nagana gore o ra gore o nnyoba!"
  
  Moo, yeo e bego e fetela kgole go feta tekanyo ya mabone a bona, go be go e-na le lešoba le lesesane leo le ilego la fetoga manamelo a masesane le go feta a go dikologa. Manamelo a ile a otlollela godimo ka godimo ga bona, a lebile maemong a latelago.
  
  "Bolela ka go dikologela," Drake a realo. "E no tšea kuku le nkgo."
  
  
  MASOMARARO A SUPA
  
  
  
  LEBITLA LA BADIMO
  
  
  Maneelo a go dikologa a be a bonagala a tiile ka mo go lekanego, eupša taba e bonolo ya gore a ile a dikologa ka sekgoba ka godimo ga molete wo o sa felego, re sa bolele ka taba ya gore bo-rathuta-dipolane ba ona ba paletšwe ke go tsenya diporo le ge e le dife, e ile ya dira gore gaešita le methapo ya Drake yeo e tlwaeditšwego gabotse e thothomele ka lebelo go feta kamoo flea e bego e le godimo ga yona sedirišwa sa go thothomela .
  
  Sediko se tee se se tletšego se ile sa ba tliša mo e ka bago kotara ya tsela go ya alcove ya Aphrodite, ka fao Drake o ile a akanyetša gore ba swanetše go dira didiko tše nne goba tše hlano. O ile a tšwela pele kgato ka kgato, a latela Ben, a leka go gatelela poifo ya gagwe, a hema ka mo go tseneletšego gomme ka mehla a lebeletše pele pakane ya bona.
  
  Maoto a masometshela godimo. Masomehlano. Masomenne.
  
  Ge a batamela dimithara tše masometharo, o ile a bona Ben a ema gomme a dula fase motsotswana. Mahlo a mošemane a be a tšhogile ka baka la poifo. Drake o ile a dula fase ka kelohloko legatong leo le lego ka tlase ga gagwe gomme a mo phaphatha lengole.
  
  "Dude, ga go na nako ya go thoma go ngwala pina ye mpsha, Wall of Sleep. Goba go lora ka Taylor Momson."
  
  Ke moka lentšu la lešole la SAS le ile la kwagala go theogela go bona. "Ke eng seo se diregago godimo kua? Re a itshega mo. Sepela."
  
  Mašole a SAS, Drake a nagana. Ke di dirile gore di fapane le tša pele.
  
  O ile a goeletša morago ka gore: "Ikhutše." "E no ba mo."
  
  "Thuba! Ugh..." Drake o ile a kwa lentšu le le tseneletšego la Wells, ke moka a homola. O ile a kwa Kennedy a dutše maotong a gagwe, a bona pososelo ya gagwe ye e tiilego gomme a kwa mmele wa gagwe wo o thothomelago ka menwana ya gagwe ya maoto.
  
  "Ngwana o phela bjang?"
  
  "Go tlola kholetšhe," Drake a ikgapeletša go sega. "Batho bao ba bapalago le bona sehlopheng. Di-pub tša York. Free filimi bosiu. KFC ya. Pitšo ya Mošomo. Le a tseba, dilo tša baithuti."
  
  Kennedy o ile a lebelela ka kelohloko. "Go ya ka phihlelo ya-ka, se ga se seo bašemane le banenyana ba kholetšheng ba se dirago."
  
  Bjale Ben o ile a bula mahlo a gagwe gomme a leka go myemyela ka thata. O ile a sepela ka go nanya ka diatla le mangwele. A lebeletše godimo gape, a sa dutše a le ka diatleng le mangwele, o ile a namela dikgato tše di lapišago ka morago ga tše dingwe.
  
  Intshi ka intshi, kgato ka kgato e kotsi, ba ile ba tsoga. Drake o ile a kwa hlogo le pelo ya gagwe di opa ka baka la kgatelelo. Ge nkabe Ben a wele, nkabe a ile a thibela go wa ga mošemane ka go rata ka mmele wa gagwe, ge e ba a be a tla mo phološa.
  
  Ga go na dipotšišo goba go dika-dika.
  
  Sediko se sengwe se se tletšego gomme ba be ba le dimithara tše ka bago tše masomepedi go tloga sepheong sa bona, lešoba leo le bego le bonagatša leo ba sa tšwago go le tshela. Drake o ile a mo ithuta ka leboneng la totšhe leo le phadimago. E ile ya lebiša morago go shaft ya go tsena, eupša go molaleng gore e be e le maemong a tee a godimo.
  
  Level up?A nagana. Modimo, o ile a "sebjalebjale" se kudu ka Sonic the damn Hedgehog.
  
  Ka godimo ga gagwe, o ile a bona Dahl a dikadika. Mo-Sweden o ile a ema ka lebelo kudu, a lahlegelwa ke teka-tekano gomme bjale a bea boima bjo bogolo kudu leotong la gagwe la ka morago. Go be go se na medumo, e be e le feela ntwa e homotšego. O be a kgona go akanya feela ka tlhokofatšo yeo e ilego ya gateletša monagano wa Dahl. Sebaka ka morago, polokego pele, kgopolo ya go wa mo go telele, mo go bohloko.
  
  Ke moka mo-Sweden o ile a kitimela pele, a thula manamelo gomme a swara bophelo bjo bo rategago. Drake o be a kgona go kwa go hema ga gagwe mo go boima go tšwa go dimithara tše lesome godimo.
  
  Go ile gwa feta metsotso e mmalwa gomme go namela mo go thata gwa tšwela pele. Mafelelong, Dahl o ile a fologa lere go ya godimo ga lešoba, ke moka a gagabela pele ka diatla tša gagwe le mangwele gore a bule sebaka. Drake o ile a latela kapejana, a goga Kennedy gotee le yena, a ikwa a imologile kudu gore ba boetše godimo ga lešoba le le sesane leo le bego le sa le kgato e tee fela go tloga go lehu la go goeletša.
  
  Ge ka moka ba be ba akanywa, Dahl o ile a hemela godimo. "A re tšweleng pele go niche ye e latelago gomme re bitše nako ya go khutša," a realo. "Nna, ka e tee, ke fedišitšwe ka mo go feletšego."
  
  Ka morago ga metsotso e mengwe e mehlano ya go hlakahlakanya mebele ya bona yeo e lapilego le go katana le go tšhošwa mo go oketšegago ga mešifa, ba ile ba kgopša go ya lefelong la bone, leo le lego ka go lebanya ka godimo ga lebitla la Aphrodite.
  
  Mathomong ga go na motho yo a ilego a bona Modimo wa sa ruri. Ka moka ba be ba khuname ka matolo, ba khuditše e bile ba hema ka thata. Drake o ile a nagana ka go nyenya gore se ke sona seo bophelo bja gagwe bja setšhaba bo mo išitšego go sona, gomme a lebelela godimo fela ge Parnevik a be a bolela polelo ya go hlaboša yeo e bego e tla bonagala e makatša yeo e tšwago go motho yo mongwe ge e se yena.
  
  "Woof!"
  
  "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "Woof! Hlogo ya ntja. Ye ke Anubis."
  
  "Phoko e tšoanang?" Wells o ile a ithekga ka morago setulong sa gagwe gomme a gogela mangwele a gagwe sehubeng sa gagwe. "Gabotse. Ke tla....."
  
  Parnevik o itše: "Modimo wa Egipita." "Gomme ruri e amana le lehu."
  
  Drake o ile a lebelela methaladi ya di- mummy le difikantswe tša diphokojwe tša magala. Mapokisi ao a manegilwego ka gauta le di-ankh tšeo di nago le emeralda.A sa kgahlwe, o ile a furalela phapoši ya poloko ya Modimo gomme a thunya ka gare ga KitKat. Motsotswana ka morago Kennedy o ile a dula kgauswi le yena.
  
  "Ka fao," a realo, a phutholla dijo le dino tša gagwe.
  
  "Damn, o na le bokgoni bja go bolela," Drake a sega. "Ke šetše ke ikwa ke thabile."
  
  "Theeletša, mogwera, ge nkabe ke nyaka go go bulela, o be o tla ba putty ka diatleng tša ka." Kennedy o ile a mo fa nyenya yeo e bego e le ya go ikgogomoša e bile e tena. "Damn, lena banna le ka se kgone go ema le motsotso, akere?"
  
  "Go lokile, go lokile, ke maswabi. Go no bapala. Go diregile eng?"
  
  O ile a lebelela Kennedy a lebeletše sebakabakeng. Ke bone mahlo a gagwe a phatloga ge a swara modumo wo o fokolago wa mašole a Frey ao a ba swarago. "Se... selo... re be re betha go dikologa sethokgwa lebakanyana. Na o nagana gore, uh, ge e le gabotse re na le se sengwe, Drake?"
  
  "Ruri ke nagana gore Odin o tlase mo."
  
  Kennedy o ile a ema gore a sepele, eupša Drake o ile a bea seatla sa gagwe lengoleng la gagwe go mo thibela. Go kgoma go nyakile go baka ditlhase.
  
  "Mo," a realo. "O nagana eng?"
  
  O ile a hweshetša ka gore: "Ga ke nagane gore ke tla ba le mošomo o montši wo ke swanetšego go o dira ge re boa." "Mabapi le mmolai wa go latelana Thomas Caleb le se sengwe le se sengwe. Letlapa leo le bolaile gape, le a tseba, letšatši pele re fihla Manhattan."
  
  "Eng? Aowa."
  
  "Ee. Ke moo ke ilego go sepela go dikologa lefelo la polao. Le lefa tlhompho ya lena."
  
  "Ke maswabi kudu". Drake o ile a ithibela go gokarela, a tseba gore se e be e le selo sa mafelelo seo a bego a se hloka gona bjale.
  
  "Ke a leboga, ke a tseba. O yo mongwe wa batho ba go botega kudu bao ke kilego ka ba tseba, Drake. Le bao ba se nago boithati kudu. Mohlomongwe ke ka baka leo ke go ratago kudu."
  
  "Go sa šetšwe ditlhaloso tša ka tše di tenago?"
  
  "Ka maatla kudu, go sa šetšwe se."
  
  Drake o ile a fetša tšhokolete ya gagwe ka moka gomme a tšea sephetho sa go se lahlele sephuthedi sa KitKat ka gare ga sekgoba. Ka ge a be a tseba mahlatse a gagwe, a ka ba a ile a thoma molaba wa bogologolo wa ditlakala goba selo se sengwe sa go swana le seo.
  
  Kennedy o ile a tšwela pele ka gore: "Eupša go se be le mošomo go bolela gore ga go na dikgokagano." "Ga ke na bagwera ba kgonthe kua New York. Ga go na lapa. Ke nagana gore go ka nyakega gore ke nyamelele mahlong a setšhaba go sa šetšwe seo."
  
  "Go lokile," Drake a realo ka go nagana, "Ke a bona o le tebelelo ye e goketšago." O ile a mo fa mahlo a bošilo. "Mohlomongwe o ka re bollox go jolly old Paris gomme wa tla go etela jolly old York."
  
  "Eupša ke be ke tla dula kae?"
  
  Drake o ile a kwa Dal a kgoboketša madira a gagwe. "Go lokile, re swanetše go no hwetša gore o ka hwetša bjang keep ya gago." O ile a leta go fihlela a ema ka maoto, ke moka a mo swara magetla gomme a lebelela ka mahlong a gagwe a go phadima.
  
  "Ka botebo, Kennedy, karabo ya dipotšišo tša gago ka moka ke ee. Eupša ga ke kgone go hlatha tše ka moka gona bjale. Ke na le merwalo ya-ka yeo re swanetšego go boledišana ka yona gomme ka gona ke swanetše go dula ke tsepame." O ile a dumela ka hlogo a lebile sekgobeng. "Go na le Alicia Miles tlase kua. O ka nagana gore leeto la rena go fihla mo e be e le kotsi, gore Lebitla le le be le le kotsi, eupša ntumele, ga se selo ge ba bapetšwa le sefebe seo."
  
  "O nepile," Wells o ile a sepela gomme a swara tshwaelo ya mafelelo. "Gomme ga ke bone tsela ye nngwe ya go tšwa mo, Drake. Ga go na tsela ya go e phema."
  
  "Gomme re ka se kgone go thibela tsela ka gobane re nyaka tsela ya go tšwa," Drake a dumela ka hlogo. "Ee, le nna ke ile ka lebelela dingwalwa ka moka."
  
  "Ke tsebile gore o tla dira se." Wells o ile a myemyela bjalo ka ge eka o be a tseba nako ye ka moka gore Drake e sa le yo mongwe wa bašemane ba gagwe. "Etlang, di- turnip di a rora."
  
  Drake o ile a latela mong wa gagwe wa kgale go ya lešokeng, ke moka a tšea lefelo la gagwe ka morago ga Ben le Dahl. Tebelelo e nngwe ya go hlahloba e ile ya bona gore yo mongwe le yo mongwe o be a khuditše, eupša a tšhogile ka seo se bego se le ka pele.
  
  "Ba bane ba bolailwe," Dahl a realo gomme a hlakahlakanya go tloga go bapa le lešoba, thaba ka morago ga gagwe.
  
  Niche ye e latelago e be e le semaka gomme ya ba fa ka moka kgothatšo. Ye e be e le lebitla la Thor, morwa wa Odin.
  
  Mothaka o ile a bleated okare o utollotše yeti e hlomile mešaša ka Death Valley. Gomme, go yena, o be a na le. Moprofesara wa dinonwane tša Norse o utollotše lebitla la Thor, mohlomongwe motho yo a tumilego kudu wa Norse wa mehleng ka moka, ka karolo e itšego ka baka la metlae ya Marvel.
  
  Thabo e hlwekileng.
  
  Gomme go Drake, go ba gona ga Thor gateetee go ile gwa dira gore e be ya kgonthe le go feta.
  
  Go ile gwa ba le setu sa tlhompho. Bohle ba be ba tseba ka Thor, goba bonyenyane mothofatšo yo mongwe wa Modimo wa Viking wa Diaduma le Legadima. Parnevik o ile a nea polelo mabapi le Labone, goba, bjalo ka ge re mo tseba ga bjale, Labone. Se se tswalanywa le Laboraro - goba Letšatši la Meetse, goba Letšatši la Odin. Thor e be e le modimo yo mogolo wa mohlabani yo a tsebjago ke motho, a swere hamore, a pšhatlaganya manaba a gagwe ka tour de force. The hloekileng embodiment ya Viking bonna.
  
  E be e le sohle seo ba bego ba ka se dira go goga Parnevik kgole le go mo thibela go leka go hlahloba marapo a Thor thwi ka nako yeo le fao. Niche ye e latelago, ya botshelela, e be e na le Loki, ngwanabo Thor le yo mongwe wa barwa ba Odin.
  
  "Tsela e a ruthetša," Dahl a realo, a lebelela ka thata ka gare ga alcove pele a tšwela pele go bapa le lešoba leo le felelago ka lehlakoreng la thaba, e lego lešaba le le tiilego la bathobaso.
  
  Drake o ile a kopanela le ma-Swede, Ben le Kennedy ge ba feta dirumula go bapa le leswika.
  
  "Mafelo a go ema," Ben a realo. "Gomme seatla se a khutša. Go bonagala re ya godimo."
  
  Drake o ile a cran molala wa gagwe gore a lebelele godimo. Manamelo a leswika a ile a rotogela leswiswing le le sa felego, gomme ka morago ga bona go be go ka se be le selo ge e se moya.
  
  Sa pele teko ya methapo ya tšhika, go thwe"ng bjale? Gapeletša? Go kgonagala?
  
  Gomme gape Dahl o ile a ya pele. Go hlatloga ka lebelo dimithara tše masomepedi goba go feta moo pele go bonagala go fokotša lebelo ge boso bo e apeša. Ben o ile a tšea sephetho sa go ya ka morago, ke moka Kennedy.
  
  "Ke nagana gore o ka bea leihlo lerete la ka bjale," a realo ka go myemyela ka seripa, "Netefatša gore ga e fofe go go feta."
  
  O ile a šikinya mahlo. "Nka se kgone go tloša mahlo a ka go se."
  
  Drake o ile a latela, a fihlelela ditshwaro tše tharo tše di phethagetšego pele a šuthiša appendage ya gagwe ya bone. Ge a tsoga ka mokgwa wo, o ile a namela legaga le legolo ganyenyane-ganyenyane moyeng wa thabamollo.
  
  Go duma go ile gwa tšwela pele go ba dikologa: sello sa kgole sa thaba. Drake o ile a akanya ka phapoši ya magma ya kgaufsi e bela, e tšholla mollo wa dihele ka mabotong, e thuthupa magodimong a kgole a matala-lerata a Iceland.
  
  Leoto le ile la ruthetša ka godimo ga gagwe, la thelela go tšwa go lešoba la lona le lenyenyane. O ile a swara a sa šišinyege, a tseba gore go be go na le mo gontši mo a bego a ka go dira ge motho a ka kitimela go feta, eupša o be a itokišeditše, ge e ba go ka direga.
  
  Leoto la Kennedy le ile la šikinyega sebakeng mo e ka bago metara ka godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  O ile a otlolla seatla, a thekesela go se nene ka go se tsepame, eupša a kgona go swara leoto la seeta sa gagwe gomme a mo gogela morago godimo ga lešoba. Sefebe se se kopana sa tebogo se ile sa fihla go rena.
  
  O ile a tšwela pele, di- biceps tša gagwe di tuka, menwana ya gagwe e opa lelokololong le lengwe le le lengwe. Dintlha tša menwana ya gagwe ya maoto di be di tšea boima bja mmele wa gagwe ka go namela mo gongwe le mo gongwe mo gonyenyane. Mofufutšo o ile wa thelela fase pore ya gagwe ye nngwe le ye nngwe.
  
  O ile a akanyetša dimithara tše makgolo a mabedi tša go swara diatla le mafelo a go swara maoto ao a šireletšegilego eupša a boifišago pele di fihla lefelong le le šireletšegilego leo le bapetšwago la lešoba le lengwe.
  
  Mošomo o lapišago. Bofelo bja Lefase, Apocalypse ke mošomo wa ka morago. Go phološa botho ka kgato ye nngwe le ye nngwe ya kotlo ya go ya pele.
  
  "Bjale eng?" Wells o robetše ka mokokotlo, a lla. "Go sepela gape ga madi go bapa le lešoba?"
  
  "Aowa," Dahl o be a se na le maatla a go dira metlae. "Thunele".
  
  "Mae a".
  
  Ka mangwele a bona ba ile ba gagabela pele. Thanele e ile ya lebiša leswiswing la enke leo le dirilego gore Drake a thome go dumela gore o a lora pele gateetee a thulana le Kennedy yo a sa šikinyegego go tšwa ka morago.
  
  Retolla sefahlego sa gago pele.
  
  "Ao! O ka be o ile wa ntemoša."
  
  "It"s difficult ge pheletšo ye e swanago e ntlhasela," gwa tla lentšu le le omilego ge le arabela. "Ke nagana gore ke Dahl fela yo a tšwilego mokgobong wo ntle le nko ye e robegilego."
  
  "Ke tshwenyegile ka pelo ya ka ya go hlabja," Dahl o ile a araba ka go lapa. "Thanele e fela thwii go lebana le kgato ya mathomo ya manamelo a mangwe ka, um, nka phopholetša khutlo ya dikgato tše masomenne-hlano. Ga go selo sa ka go le letshadi goba ka go le letona, bonyenyane ga go selo seo ke kgonago go se bona. Itokišetšeng."
  
  "Dilo tše di swanetše go kgomaretšwa felotsoko," Drake a ngunanguna, a gagabela ka mangwele a gagwe a go gobala. "Ka baka la Modimo, di ka se no fegwa moyeng."
  
  "Mohlomongwe ba ka kgona," Parnevik a realo. "Ka baka la legodimo." Ha ha. Ke be ke dira metlae, eupša ka mo go tseneletšego, phopholetšo ya-ka e kaone-kaone ke lelokelelo la di- buttress tše di fofago."
  
  "E utilwe ka fase ga rena," Drake a realo. "Ka nnete. Go swanetše go ba go tšere hele ya bašomi ba bantši. Goba banyalani ba medimo e matla e le ka kgonthe."
  
  "Mohlomongwe ba ile ba kgopela thušo ya Hercules le Atlas."
  
  Drake o ile a gata ka kelohloko mogatong wa mathomo, maikutlo a go makatša a go tšhoša a hlasela bjoko bja gagwe, gomme a namela godimo ga leswika le le makgwakgwa. Ba ile ba namela ka nakwana, mafelelong ba tšwelela ka gare ga alcove e nngwe yeo e bego e le go dikologa sefala se se fegilwego.
  
  Dahl o ile a mo dumediša ka go šikinya hlogo ka go lapa. "Poseidon".
  
  "Kgahlišago."
  
  Drake o ile a khunama gape. Morena, a nagana. Ke tshepa gore Majeremane a na le yona ka thata go swana. Mafelelong, mohlomongwe go e na le go lwa ba ka be ba e hlophišitše ka leswika, pampiri, dikere.
  
  Modimo wa lewatle wa Bagerika o be a rwele trident ya gagwe ya ka mehla le phapoši yeo e tletšego ka mahumo a makatšago. Ye e be e le Modimo wa bošupa yo ba ilego ba feta go yena. Nomoro ya senyane e ile ya thoma go mo loma monaganong.
  
  Na nomoro ya senyane e be e se e kgethwa kudu dinonwaneng tša ma-Viking?
  
  O ile a bolela se go Parnevik ge ba be ba khuditše.
  
  "Ee, eupša go molaleng gore lefelo le ga se la Nordic feela," moprofesara o ile a šupa ka monwana wa gagwe go monna yo a nago le trident ka morago ga bona. "Go ka ba le lekgolo la bona."
  
  "Go lokile, go molaleng gore re ka se phologe lekgolo la tšona," Kennedy a ngangišana le yena. "Ntle le ge motho a agile Ho-Jo ka ntle ka pele."
  
  "Goba, go kaone le go feta, lebenkele la sandwich ya bacon," Drake a itia melomo ya gagwe. "Ruri nka bolaya yo mongwe wa banna ba ba babe gona bjale."
  
  "Crunchy," Ben a sega gomme a mo phasola leoto. "O bolela ka selo seo se fetilwego ke nako ka mengwaga ye lesome. Eupša o se ke wa tshwenyega-o sa dutše o e-na le mohola wa boithabišo."
  
  Go ile gwa feta metsotso e mengwe e mehlano pele ba ikwa ba khuditše ka mo go lekanego gore ba ka tšwela pele. Dahl, Wells le Marsters ba ile ba fetša metsotso e mmalwa ba theeditše bao ba ba hlomarelago, eupša ga go le modumo le o tee wo o ilego wa šitiša bošego bjo bo sa felego.
  
  "Mohlomongwe ka moka ba ile ba wa," Kennedy a šikinya magetla. "E ka direga. Ge nkabe ye e be e le filimi ya Michael Bay, motho o be a tla ba a šetše a wele."
  
  "Ka kgonthe". Dahl o ile a re eta pele go namela manamelo a mangwe ao a fegilwego. Bjalo ka ge pheletšo e be e tla nyaka, ke mo moo Wells a ilego a lahlegelwa ke go swara ga gagwe gomme a thelela fase manamelong a mabedi a go thelela, a thula leswika ka seledu sa gagwe nako le nako.
  
  Madi a ile a tšhologa ka melomo ya gagwe go tšwa lelemeng la gagwe leo le lomilwego.
  
  Drake o ile a mo swara ka magetla a kobo ya gagwe ye kgolo. Monna yo a bego a le ka tlase ga gagwe-Marsters-o ile a swara dirope tša gagwe ka matla a phagametšego a motho.
  
  "Ga go na go tšhaba, mokgalabje. Sa tšwa go."
  
  Monna wa mengwaga ye masomehlanohlano o ile a gogwa ka makgwakgwa morago godimo ga manamelo, Kennedy a swere mokokotlo wa Drake gomme Marsters a kgonthiša gore ga a thelele mogatong wo mongwe. Ge ba fihla alcove ya seswai, Wells o be a le moyeng o mobotse gape.
  
  "Ee, ba e dirile ka boomo, banna. Ke be ke fo nyaka tše dingwe."
  
  Eupša o ile a pitla seatla sa Marsters gomme a hweshetša ditebogo tša gagwe tše di tšwago pelong go Drake ge go se na motho yo a bego a lebelela.
  
  "O se tshwenyege, mokgalabje. E no fega ka kua. Ga se wa ba le nako ya gago ya May go fihla ga bjale."
  
  Niche ya seswai e be e le mohuta wa pontšho.
  
  "Oh Modimo wa ka". Mohlolo wa Parnevik o ile wa ba fetetša ka moka. "Ye ke Zeus. Ntate wa motho. Le medimo e mo bua e le modimo - sebopeho sa ntate. E...ka kua ga Odin...go ya pele kudu, gomme e tšwa go Norse."
  
  "Na Odin ga se a hlaolwa e le Zeus gare ga meloko ya pele ya Majeremane?" Ben o ile a botšiša, a gopola nyakišišo ya gagwe.
  
  "O be a le, monna, eupša ke ra gore, etla. Ye ke Zeus. " .
  
  Monna yo o be a nepile. Kgoši ya Badimo e be e eme e le e telele e bile e sa arogana, e swere legadima ka seatleng sa yona se segolo. Ka gare ga niche ya gagwe go be go na le lešaba la matlotlo a phadimago, a tletše ka lekgetho go feta selo le ge e le sefe seo motho o tee a bego a ka se kgoboketša lehono.
  
  Gomme ka morago Drake o ile a kwa thogako, ka go hlaboša, ka Sejeremane. E ile ya kwagala go tšwa ka tlase.
  
  "Ba no thuba thanele," Dahl o ile a tswalela mahlo a gagwe ka go tenega. "Ke metsotso ye lesomehlano fela ka morago ga rena. Damn it, re tšwile mahlatseng! Ntatele!"
  
  Manamelo a mangwe a ile a šupa, mo nakong ye a be a tšwela ka ntle le go feta lebitleng la Zeus pele a ema thwii manamelong a lesome a mafelelo. Ba ile ba e lwantšha ka mo ba bego ba ka kgona ka gona, sebete sa bona se fetogile molora ka baka la leswiswi le le gagabago. Go be go le bjalo ka ge eka go se be gona ga seetša go be go gatelela moya wa go kgopa. Poifo e ile ya tla mogala gomme ya tšea sephetho sa go dula fase.
  
  Bolela ka go dikologela, Drake a nagana. Bolela ka fao dibolo tša gago di fokotšegago go fihla bogolong bja matokomane. Megato yeo e lesome ya mafelelo, yeo e fegilwego ka godimo ga leswiswi le legolo, e namela bošegong bjo bo gagabelago, e nyakile e mo gateletša. O be a se na kgopolo ya gore ba bangwe ba e laola bjang - se a bego a ka se dira e be e le go phela gape diphošo tša nako ya gagwe ya go feta le go di kgomarela ka thata - Alison, ngwana yo ba sa kago ba ba le yena ebile ba ka se tsoge ba bile le yena; lesolo la SRT ka Iraq leo le ilego la senya se sengwe le se sengwe - o ile a bea phošo ye nngwe le ye nngwe ka pele ga monagano wa gagwe go fediša poifo ye kgolo ya go wa.
  
  Gomme a bea seatla se sengwe godimo ga se sengwe. Leoto le lengwe le phagame go feta le lengwe. O ile a tsoga a eme thwii, ka morago ga gagwe ka go se fele, diphefo tše dingwe tše di se nago leina di ile tša šišinya diaparo tša gagwe. Modumo wa kgole wa go duma e ka ba koša ya thabamollo, eupša e ka ba dilo tše dingwe. Dilo tše di tšhošago tšeo di sa bolelwago, tše di šiišago kudu moo di ka se tsogego di bone seetša sa mosegare. Dibopiwa tše di šiišago tšeo di thelelago godimo ga maswika, leraga le mantle, di ntšha melodi ye e šiišago yeo e tsošago dipono tše khubedu tša madi tša bohlanya.
  
  Drake, a nyakile a lla, o ile a gagabela godimo ga kgato ya mafelelo ya leswika godimo ga bokagodimo bjo bo lekanago. Lefsika le le makgwakgwa le ile la ngwatha diatla tša gagwe tše di gohlago. Ka maiteko a tee a mafelelo a bohloko, o ile a emiša hlogo ya gagwe gomme a bona gore ba bangwe ka moka ba be ba khuname go mo dikologa, eupša ka morago ga bona o ile a bona Torsten Dahl - mo-Sweden wa lehlanya - yo a bego a gagabela pele ka nnete ka mpeng ya gagwe go ya go niche ye kgolo go feta selo le ge e le sefe seo ba se bonego bjalo kgole .
  
  Seswede sa bohlanya. Eupša Modimo, mošemane o be a lokile.
  
  Niche e be e fegilwe ka lehlakoreng le lengwe, eupša e kgomareditšwe pelong ya thaba ka go le lengwe.
  
  "Ke leboga Modimo," Dahl a realo ka go fokola. "Ke e tee." Re hweditše lebitla la Odin."
  
  Ke moka a phuhlama ka baka la go lapa.
  
  
  MAŠOME A MARARO SOBEDI
  
  
  
  LEBITLA LA BADIMO
  
  
  Go ile gwa tsoga mokgoši ka baka la go thekesela ga gagwe.
  
  Aowa, goeletša. Mokgoši wo o tšhošago madi wo o bego o bolela ka letšhogo le le sekilego. Drake o ile a bula mahlo a gagwe, eupša bokagodimo bja leswika bo be bo le kgauswi kudu gore a ka tsepamiša kgopolo. A tshwela mare fase gomme a fegelwa.
  
  Gomme ka ikhwetša ke nagana gore: motho a ka wela bokgoleng bofe ka gare ga go se fele pele a ehwa?
  
  Majeremane a be a le mo. Yo mongwe wa bana babo bona o be a sa tšwa go wa manamelong.
  
  Drake o ile a katana le go ema a eme thwii, mešifa e nngwe le e nngwe e be e opa, eupša adrenaline e ile ya thoma go gotetša madi a gagwe le go hlwekiša dikgopolo tša gagwe. O ile a sepela ka go nanya a lebile go Ben. Mogwera wa gagwe o be a robetše a lebeletše fase go le lengwe la mapheko a sefala. Drake o ile a mo gogela go niche ya Odin. Go lebelela ka pela ka morago ga gagwe go ile gwa mmotša gore Majeremane ga se a hlwa a fihla, eupša ditsebe tša gagwe di ile tša mmotša gore di be di le kgole le metsotso.
  
  O ile a kwa modumo wa Abel Frey a rogana. The clang ya gear tšireletso. Milo a goeletša polao ya madi go yo mongwe wa mašole.
  
  Monyetla wa go bontšha bokgoni bja gagwe, o ile a nagana, a gopola ye nngwe ya dipolelo tša Wells tšeo a di kgethilego nakong ya tlwaetšo ya bona ya SAS.
  
  O ile a goga Ben go dikologa, a ithekga ka mokokotlo wa gagwe godimo ga lepokisi le legolo la Odin. Mahlo a mošemane a ile a phaphamala. Kennedy o ile a kgopša ka gore: "O ba itokišetše. Ke tla šomana le yena." O ile a mo phasola lerameng gabonolo.
  
  Drake o ile a ema gannyane, a kopana le mahlo a gagwe motsotswana. "Moragonyana".
  
  Ya pele ya Majeremane ya go fenya tlhora. Lešole leo le ilego la phuhlama ka pela ka baka la go lapa, la latelwa gatee-tee ke la bobedi. Drake o ile a dikadika go dira seo a bego a tseba gore o swanetše go dira sona, eupša Torsten Dahl o ile a mo gogola, a sa bontšhe go itshola mo go bjalo. Wells le Marsters le bona ba ile ba hlakahlakanya pele.
  
  Sefofane sa boraro sa ntwa sa lenaba se ile sa gagabela godimo ga godimo, mo nakong ye e le setopo se segolo sa tona seo se bego se tšholla dikota. Botse. Madi, mofufutšo le megokgo ya kgonthe di ile tša fetoša sešira-sefahlego sa go makatša sefahlegong sa gagwe seo se bego se šetše se tshwenya. Eupša o be a le thata e bile a le lebelo ka mo go lekanego go tlola godimo, a kgokologa le go topa sethunya se sennyane.
  
  Thunyo e tee e ile ya fofa ka ntle ga barele. Drake le bašomi-gotee le yena ka tlhago ba ile ba duck, eupša thunyo e ile ya foša sepheo sa yona.
  
  Lentšu le le hlabago la Abel Frey le ile la pšhatlaganya setu seo se ilego sa latela go thuntšhwa. "Ga go na dibetša, dumbass. Nar! Nar! Ntheeletše!"
  
  Milo o ile a dira sefahlego gomme a fa Drake pososelo ye mpe. "Go nyobana ka marago a Kraut. Hee mogwera?
  
  Sethunya se ile sa metšwa ke seatla se se koto gomme sa tšeelwa legato ke legare leo le nago le mašobana. Drake o ile a e lemoga e le thipa ya madira a kgethegilego. O ile a gata ka thoko go leba go senatla, a fa Dahl sebaka sa go raga yo mongwe wa mašole ao a welego sebakabakeng.
  
  Lešole la bobedi le ile la katana go fihla ka matolo. Marsters o ile a mo fa pososelo ye nngwe, ke moka a lahlela mmele wo o fokolago ka thoko. Ka nako ye, mašole a mangwe a mararo a be a fihlile lefelong le le lekanago, ke moka Alicia o ile a tlolela ka ntle go tšwa ka tlase gomme a kotama bjalo ka katse, a swere thipa ka seatleng se sengwe le se sengwe. Drake o be a se a ke a mmona a lapile gakaakaa gomme o be a sa bonala eka a ka tšea maemo a godimo a ninja.
  
  "Aowa... dibetša?" Dahl o ile a kgona go bolela magareng ga go hema mo go gateletšegilego. "Na mafelelong o... dumela teori ya Haramagedone, Frey?"
  
  Mohlami yo mogolo wa Mojeremane bjale o ile ka godimo ga mošito. "O se ke wa ba setlaela, mošemane wa lešole," a realo ka go hema. "Ke no se nyake go swaya lekese le. Go na le sebaka feela sa phethego kgoboketšong ya-ka."
  
  "Seo o se bonago e le ponagatšo ya gago, ke nagana gore," Dahl a realo, a ema gannyane ge sehlopha sa gagwe se swara moya.
  
  Go ile gwa ba le go khutša, motsotswana wa kgatelelo ye e šiišago ge moganetši yo mongwe le yo mongwe a be a hlahloba sepheo sa gagwe sa kapejana. Drake o ile a boela morago go Milo, a sa lemoge a leba lebitleng la Odin, moo Ben le Moprofesara ba bego ba sa dutše ba bapile, ba hlokometšwe ke Kennedy fela. O be a letile e tee gape...
  
  ...ka holofela...
  
  Gomme ka morago go ile gwa fegelwa mo go kgaoditšwego go tšwa manamelong, kgopelo ye e fokolago ya thušo. Frey o ile a lebelela fase. "O fokola!" a tshwela motho ka mare. "Ge nkabe e se ka Thebe, nkabe ke..."
  
  Frey o ile a šupa Alicia. "Mo thuše". Mohlabani wa mosadi o ile a sega ka boikgogomošo, ke moka a otlolla seatla sa gagwe ka lehlakoreng. Ka go šikinyega ga tee o ile a gogela Hayden godimo. Moemedi wa CIA wa Amerika o be a lapile ka baka la go namela mo go telele, eupša le go feta ka baka la go rwala morwalo o boima woo Majeremane a bego a o tlemilwe mokokotlong wa gagwe.
  
  Thebe ea Odin phuthetsoe ka lesela.
  
  Lentšu la Parnevik le ile la kwagala. "O tlišitše Thebe! Karolo e kgolo! Eupša ka lebaka la eng?"
  
  "Ka gore yeo ke karolo ye kgolo, wena setlatla." Frey o ile a mo thuntšha. "Selo se se segolo se be se ka se be gona ge nkabe se se na morero o mongwe." Mohlami wa fešene o ile a šikinya hlogo ka lenyatšo gomme a retologela go Alicia. "Feta di- cretin tše tše di kwešago bohloko. Ke swanetše go homotša Odin gomme ke boele monyanyeng."
  
  Alicia o ile a sega ka bohlanya. O ile a goeletša, a bolaya go feta Noka ya Tam, gomme a lahlela didirišwa tša gagwe tša tšhireletšo bogareng bja sefala sa maswika ka gore: "Sephetho sa ka!" Ka kgakanego yeo, o ile a kitimela go Wells, a sa bontšhe go makala ke go ba gona ga gagwe. Drake o ile a tsepamiša kgopolo ntweng ya gagwe ka noši, a tšholla go leba go Milo go mo makatša, a ka thoko ka go šikinyega ka bokgoni ga legare la gagwe, ke moka a iša sekonokono se thata mohlagare wa Milo.
  
  Lerapo le phatlogile. Drake o ile a bina, a thekesela gomme a dula a le bofefo maotong a gagwe. Ke moka se e be e tla ba leano la gagwe - go otla le go kitima, a otla dintlheng tše thata kudu tša mmele wa gagwe, a ikemišeditše go roba marapo le lefufuru. O be a le lebelo go feta Milo, eupša e sego maatla go swana le yena, ka fao ge senatla se ka mo swara...
  
  Diaduma di ile tša kwagala go putla thaba, go rora le mapetšo a magma ao a hlatlogago le leswika le le šuthago.
  
  Milo o ile a sothoga ka bohloko bjo bogolo. Drake o ile a etelela pele ka go raga ka lehlakoreng le lebedi, dipompo tše pedi - selo seo o ka bonago Van Damme ka bokgoni se dira go TV ga se na mohola ka mo go feletšego bakeng sa go lwa setarateng bophelong bja kgonthe. Milo o ile a tseba se gomme a fapoša tlhaselo yeo ka go rora. Eupša Drake le yena o be a e tseba, gomme ge Milo a lahlela mmele wa gagwe ka moka pele, Drake o ile a tliša go hlaba gape mo go maatla ga sekonokono thwii sefahlegong sa moganetši wa gagwe, a pšhatlaganya nko ya gagwe le socket ya mahlo, a mo kokota ka maatla fase.
  
  Milo o ile a wela fase bjalo ka tšhukudu ye e segilwego. Gatee ge a lahlegetšwe ke moganetši wa maemo a Drake, go be go se na go boela morago. Drake o ile a gata letsogo la gagwe le lengwele, a roba marapo a magolo ka bobedi, ke moka a roba dibolo tša gagwe bakeng sa tekanyo e botse, gomme ka morago a topa thipa ya madira yeo e lahlilwego.
  
  Hlahloba lefelo la tiragalo.
  
  Marsters, e lego lešole la SAS, o be a dirile mošomo o mokopana wa Majeremane a mabedi gomme bjale o be a lwa le wa boraro. Go bolaya batho ba bararo ka metsotso e sego kae e be e se modiro o bonolo go motho le ge e le ofe, gaešita le lešole la SAS, gomme Marsters o be a gobetše ganyenyane feela. Wells o ile a bina le Alicia go bapa le mošito wa sefala, a kitima kudu go feta go bina e le ka kgonthe, eupša a mo šitiša. Leano la gagwe e be e le bohlale. Ge a le kgauswi, o be a tla mo tšholla mala ka motsotswana.
  
  Kennedy o ile a goga mmele wa Hayden wo o lapilego go tloga bogareng bja ntwa. Ben o ile a kitimela go mo thuša. Parnevik ga se a robala, o ile a ithuta lebitla la Odin - setlatla.
  
  Abel Frey o ile a thulana le Thorsten Dahl. Mo-Sweden o be a phagametše Mojeremane ka ditsela ka moka, metšhene ya gagwe ya go šikinyega e be e hlwekišwa kudu ka ya bobedi ge matla a be a boela ditho tša gagwe tše di opago.
  
  Morena!Drake o ile a nagana. Re raga lerete mo! Goba ka moya wo mobotse wa kgale wa Dino Rock... E re ke go thabiše!
  
  Ka ge a be a sa thabele go thulana le Alicia, le ge go le bjalo o ile a leba Wells, a dumela gore mosadi wa mengwaga ye masomehlano o be a nyaka thušo kudu. Ge modirišani wa gagwe wa peleng wa sehlopha a mmona, o ile a boela morago ntweng.
  
  "Ke šetše ke raga dibolo tša gago gatee bekeng ye, Drake. Na o sadistic kudu mo o nyakago se gape?"
  
  "O na le mahlatse, Alicia. Ka tsela, na o tlwaetša lesogana la gago?" o ile a dumela ka hlogo ge a arabela mo-Amerika yo a bego a sa šikinyege gabotse.
  
  "Fela ka go kwa," o ile a lahlela dithipa ka bobedi godimo gomme a di swara ka motšhene o tee. "A re! Ke fo rata go ratana ga batho ba bararo!"
  
  Tlhago ya gagwe e ka ba e be e le ya hlaga, eupša ditiro tša gagwe di be di laolwa le go balwa. O ile a phunya Drake, mola ka bohwirihwiri a leka go khupetša Wells ka mokokotlo go ya lefelong le le sa felego. Molaodi o ile a lemoga maikemišetšo a gagwe motsotswaneng wa mafelelo gomme a kitimela go mo feta.
  
  Drake o ile a fapoša dithipa tša gagwe ka bobedi, a šuthišetša legare le lengwe le le lengwe ka thoko mola a le šedi gore a se ke a roba matsogo a gagwe. E be e se fela gore o be a le botse... e be e le gore o be a le botse ka go se fetoge.
  
  Abel Frey gateetee o ile a ba feta. Go be go bonagala eka, ka ge a paletšwe ke go feta Dahl, o ile a retologela go kitimeng go feta mo-Sweden go tsomeng ga gagwe ka lebelo lebitla la Odin.
  
  Gomme ka karolo yeo ya motsotswana, Drake o bone Marsters le lešole la mafelelo la Jeremane ba notletšwe ntweng ye e hwago thwi mo ntlheng ya lerole ya sefala. Ke moka, ka tšhoganetšo e tšhošago, banna ba ka bobedi ba ile ba kgopša gomme ba fo wa.
  
  Dillo tša lehu di ile tša kwagala lefelong le le se nago selo.
  
  Drake o ile a e aroganya, a rapelela Wells, gomme ka morago a retološa mmele wa gagwe gomme a kitimela morago ga Frey. O be a sa kgone go tlogela Ben moo a sa kgone go itšhireletša. Kennedy o ile a thibela tsela ya moqapi, a kgoboketša sebete sa gagwe, eupša ge a kitimela pele, Drake o ile a lemoga selo se senyenyane se se ntsho se swere ka seatleng sa Frey.
  
  Radio goba sellathekeng. Mohuta o itšego wa sefetši.
  
  Ke eng sa go makatša?
  
  Seo se diregilego ka morago se be se sa kwešišege. Ka tiro e makatšago ya go se šetše, lebopong la thaba le ile la thuthupa gatee-tee! Go ile gwa kwagala go thunya mo gogolo, gomme ka morago mafsika a magolo le diripana tša shale ya dithaba di ile tša phatlalala gohle. Maswika a dibopego ka moka le bogolo ka moka a ile a kitimela le go letša molodi ka gare ga lefeela bjalo ka dikulo.
  
  Go ile gwa tšwelela lešoba le legolo ka lehlakoreng la thabamollo, bjalo ka ge eka hamore e ile ya phunya ka gare ga drywall e sesane. Seetša sa mosegare se se fokolago se ile sa sefa ka gare ga lešoba. Go otlwa gape, gomme lešoba la katološwa le go feta. Thaba ya marope e ile ya tšhologa ka moleteng wo o se nago motheo ka setu se se šiišago le se se tseneletšego.
  
  Drake o ile a wela fase a swere hlogo ya gagwe ka diatleng. Tše dingwe tša leswika le leo le thuthupago di swanetše go ba di sentše mabitla a mangwe a bohlokwa kudu. Ke eng sa hele seo se bego se direga?
  
  
  MAŠOME A MARARO SESENYENE
  
  
  
  LEBITLA LA BADIMO
  
  
  Helikopotara e ile ya tšwelela ka moleteng wo o sa tšwago go dirwa, ya phaphamala motsotswana pele e fofa ka gare ga wona!
  
  Go be go e-na le megala e mene e koto le dithapo tše mmalwa tšeo di bego di fegilwe motheong wa motšhene.
  
  Go be go sa kgonege go dumela. Abel Frey o sa tšwa go laela gore lehlakore la thaba le arolwe. Lebopong la thaba leo e bego e le karolo ya thabamollo e šomago gomme ka tsela e itšego le be le ka baka go hwelela ga batho ba bantši mo go tsebjago e le thabamollo e kgolo.
  
  Go phetha kgoboketšo ya gagwe.
  
  Monna yo o be a hlanya go swana le Drake le moloko ka moka wa batho ba mo file moputso. O be a sega ka bohlanya le bjale, gomme ge Drake a lebelela godimo, o ile a bona gore Frey ga se a šikinyega le intšhi, eupša o eme ka go tia a otlologile ge thaba yeo e thuthupago e mo šišinya.
  
  Alicia o ile a tlogela Wells gomme a kgopša a lebile go Frey, gaešita le boitshwaro bja gagwe bja bohlanya bo ile bja thekesela ganyenyane. Ka morago ga bona, Moprofesara Parnevik, Ben le Kennedy ba be ba šireleditšwe ke maboto a alcove ya Odin. Hayden o be a sekame, a sa šikinyege. Na o be a tloga a tlile tseleng ye ka moka gore a hwe ka bohlanya bjo bo tukago mollo? Wells o ile a khunama ka lehlakoreng la gagwe, a mo swara ka mpa.
  
  Helikopotara e ile ya phaphamala kgauswi, entšene ya yona e bokolla. Frey o ile a emiša sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase gomme a šupa bohle gore ba tloge le lepokisi le legolo la Odin. Go thuthupa mo go kopana ga mollo go ile gwa tiiša kgopelo ya gagwe, dikulo di lla ge di be di thula mašaledi a gauta a bohlokwa kudu a Viking ka mokgwa wa dikotse, ditšhoša, diphaphathi tša sefuba le dihelemete tša dinaka. Ditšhelete tša gauta, tšeo di bego di šuthišwa ke ketane ya ditiragalo, di ile tša thoma go wa go tšwa dishelofong go swana le di- confetti kua Times Square.
  
  Frey o ile a šišinya helikopotara.
  
  Drake o ile a khunama fase. "O šuthiša lepokisi le, o bea lefase ka moka kotsing!" - a goeletša, lentšu la gagwe le sa kwagale gabotse godimo ga modumo o boima wa dithipa tša sephephediši.
  
  "O se ke wa ba wimp!" Frey o ile a goeletša morago, sefahlego sa gagwe se kgopame bjalo ka clown ye mpe yeo e lemaletšego heroin. "E amogele, Drake. Ke go fentše!"
  
  "Ga se taba ya go fenya!" Drake o ile a goeletša morago, eupša bjale helikopotara e be e le thwii godimo ga hlogo gomme o be a sa kgone le go kwa lentšu la gagwe ka noši. O ile a lebelela ge Frey a mo laela, a mo gašetša dikulo ka go rata ge a be a šišinya matsogo a gagwe. Drake o ile a rapela gore bagwera ba gagwe ba se ke ba swarwa ke sethunya seo se arogilego.
  
  Mojeremane o ile a e lahleheloa ke. Ka ge a be a le kgaufsi kudu le go tshwenyega ga gagwe ga bophelo ka moka, o ile a fo thubega.
  
  Bjale Dahl o be a le kgauswi le yena. Ba ile ba lebelela ge Frey le Alicia ba theoša diketane tše boima fase le fase go fihlela mafelelong di lokišitšwe go dikologa mafelelong ka bobedi a lepokisi. Frey o ile a kgonthiša gore ba bolokegile.
  
  Helikopotara e ile ya tšea boima. Ga go selo seo se diregilego.
  
  Frey o ile a goeletša ka gare ga seamogedi sa gagwe sa mogala. Helikopotara e ile ya leka gape, mo nakong ye dientšene tša yona di ile tša rora bjalo ka dinosaur yeo e befetšwego. Diketane di ile tša tšea boima bja tšona, gomme gwa ba le lešoba le le hlaolago, e lego modumo wa go thubega ga leswika.
  
  Lepokisi la Odin le ile la šutha.
  
  "Ye ke sebaka sa rena sa mafelelo!" - Dhl o ile a goeletša ka tsebeng ya Drake. "Re ya go šila! Go tšwa go sethunya sa Milo!"
  
  Drake o ile a matha script. Ba ka be ba ile ba senya helikopotara gomme ba phološa Lebitla. Eupša Ben le Kennedy, gotee le Hayden le Parnevik, mohlomongwe ba tla hwa.
  
  Dahl o ile a goeletša ka gore: "Ga go na nako!" "E ka ba se goba Apocalypse!"
  
  Mosweden o ile a tlolela bakeng sa sebetša sa Milo. Drake o ile a pitlela mahlo a gagwe ge bohloko bjo bogolo bo phunya pelo ya gagwe. Tebelelo ya gagwe e ile ya wela go Ben le Kennedy, gomme bohloko bja go dira phetho bo ile bja mo sotha ka gare bjalo ka thapo. Ge o ka lahlegelwa ka seatla se sengwe, o tla lahlegelwa ka se sengwe. Gomme ka morago o ile a tšea sephetho sa gore o be a fo ba a sa kgone go dumelela Dahl go dira se. Na a ka gafa bagwera ba babedi gore a phološe lefase?
  
  Aowa.
  
  O ile a tlolela pele bjalo ka segwagwa ge Dahl a thoma go phuruphutša diaparo tša Milo. Mo-Sweden o ile a boela morago ka go makala ge Milo a otlolola mmele wa gagwe, Moamerika a inama ka bohloko bjo bogolo, eupša a be a sepelasepela gomme a golofala go fihla moeding wa sefala. Go e nngwe ya mela ya go theoga.
  
  Drake o ile a ema ka letšhogo. Dientšene tša helikopotara di ile tša lla gape gomme go thula mo go sa kgethwago gwa tlala legaga. Motsotsong o latelago, lepokisi le legolo la Odin le ile la šutha gomme la kgaoga go tšwa go di- mooring tša lona, le šikinyega ka tšhošetšo go leba go Drake le mošito wa sefala, tone ya lehu la go šikinyega.
  
  Sello sa Dahl se ile sa boeletša sello sa Parnevik gore: "Nooo!"
  
  Go ile gwa ba le mokgoši, mokgoši wa go tšhoga bjalo ka ge eka lešoba la go ntšha moya le fišitše kudu, modumo wa bjalo ka ge eka batemona ka moka ba Diheleng ba be ba fišwa ba phela. Moela wa moya wa sebabole o ile wa tšhaba moleteng wo o sa tšwago go bulwa ka tlase ga lebitla la Odin.
  
  Frey le Alicia ba ile ba kitimela, ba nyakile ba fišwa ba phela ge ba be ba namela lekeseng leo le bego le šikinyega. Frey o ile a goeletša ka gore: "O se ke wa re latela, Drake!" Ke na le inšorense!" ke moka kgopolo e ile ya bonagala e tla go nna, e lego kgonthišetšo ya tšhireletšego. O ile a goeletša bagwera ba Drake ka gore: "Bjale! Latela lekese goba le tla hwa!" Frey o ile a ba kgothatša, a šišinya sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase, gomme ba be ba se na kgetho ge e se go dikologa kholomo ya mouwane.
  
  Dahl o ile a retološetša mahlo a gagwe a go ba le meoya e mebe go Drake. O ile a bolela ka go kgopela gore: "Re swanetše go emiša se." "Gobane... go bana ba ka."
  
  Drake o be a se na karabo ye nngwe ge e se go šišinya hlogo. Ka nnete. O ile a latela molaodi wa SGG, a phaela ka thoko ka kelohloko Sarcophagus yeo e bego e šikinyega ge e fofa ka godimo ga bona, manaba a bona ao a nyenyago a le ka godimo ka polokego mola dikhomarate tša gagwe di be di latela tsela ya gagwe ka lehlakoreng le lengwe.
  
  A khupeditšwe ka dibetša le whim ya lehlanya.
  
  Drake o ile a fihla moleteng lebatong la leswika. Mouwane e be e le tora yeo e fišago le yeo e sothogago. E sa gatakelwego. Drake o ile a batamela ka mo a ka kgonago pele a retologa go lebelela manaba a gagwe a tšwela pele.
  
  Hayden o ile a dula fase, a itira eka ga a idibetše. Bjale o ile a dula godimo gomme a tloša mabanta ao a bego a kgomaretša kotse ya Odin mokokotlong wa gagwe. "Nka dira eng?"
  
  Drake o ile a mo gadima ka boripana. "Na CIA e na le dithulaganyo le ge e le dife tša tšhoganetšo tša go tswalela Supervolcano?"
  
  "Mongwaledi" yo mobotse o ile a bonagala a gakanegile motsotswana pele a šikinya hlogo. "Ke feela tšeo di lego molaleng. Bea Mojeremane ka phaepheng ya go tsenya moya." O ile a lahlela Thebe kgole ka sello sa kimollo. Ka boraro bja bona ba ile ba mo lebelela a kgokologa go bapa le molala bjalo ka tšhelete ya tšhipi.
  
  Na ruri ba paletšwe?
  
  Kgateletšo yeo e bego e etšwa ka phaephe e ile ya oketšega ge thabamollo e be e thoma go ba le matla. Dahl o itše: "Gatee-tee ge karabelo ya ketane e thomile." "Re ka se kgone go tswalela se. Re swanetše go dira se bjale!"
  
  Tebelelo ya Drake e ile ya gogelwa ka nakwana go Thebe ge e kgokologa ka lešata go dikologa mošito wa yona. Rim ya gagwe.Mantšu a tšwa go yena bjalo ka ge eka a ngwadilwe mollong.
  
  
  Legodimo le Dihele ke go hloka tsebo ga nakwana fela, .
  
  Ke Moya wo o sa Hwego wo o sekamelago go ya go Se se Lokilego goba se se Fošagetšego.
  
  
  "Leano B," a realo. "O sa gopola thogako ya Odin? Go be go bonagala go sa swanela, na ga go bjalo? Ga go na lefelo la go bea se, akere? Go lokile, mohlomongwe ke sona."
  
  "Na Odin"s Curse ke tsela ya go phološa lefase?" Dahl o ile a e belaela.
  
  "Goba hele," Drake a realo. "Go ithekgile ka gore ke mang yo a dirago phetho. Ye ke karabo. Motho yo a beago Thebe o swanetše go ba le moya wo o hlwekilego. Ke molaba wa maraba. Ga re sa tseba selo ka ge re tlošitše lebitla. Ge re ka palelwa, lefase le tla fedišwa."
  
  "Rogako e sepetše bjang?" Hayden, yo a bego a bonagala a sa le yo mobe go feta kamoo a bilego le ka gona ka morago ga masetla-pelo a gagwe diatleng tša lenaba, o ile a lebelela lešoba la go ntšha moya bjalo ka ge eka a ka jewa a phela.
  
  Drake o ile a roga ge a emiša Thebe gomme a e swara ka pele ga gagwe. Dahl o ile a ema gomme a mo lebelela ge a sepela a lebile lefelong la go ntšha moya leo le šišinyago. "Motsotso wo o kgomago mouwane woo ka Thebe ye, o tla gagolwa thwi diatleng tša gago."
  
  Ke moka, ka modumo o swanago le go duma ga mohlape wa diphoofolo tšeo di swerego ke sethokgwa se se tukago, mouwane o oketšegilego o ile wa thuthupa go tšwa ka tlase, go goeletša mo go phagamego ga go thuthupa ga yona go nyakile go thiba ditsebe. Monkgo wa sebabole bjale o ile wa thoma go kotofatša moya, wa o fetoša miasma yeo e nago le mpholo. Go duma mo go fokolago ga thaba yeo e bego e le modirišani wa bona wa ka mehla ka nako e telele gakaakaa bjale e ile ya swana kudu le diaduma. Drake o ile a ikwa eka maboto ka bowona a be a šikinyega.
  
  "Ditaba tše difsa, Dal. Leano B ka tiro. Bakeng sa tšhupetšo ya nakong e tlago, se se bolela gore ga ke tsebe gore ke eng se sengwe seo se swanetšego go se dira."
  
  "Ga o na bokamoso," Dahl o ile a ema ka lehlakoreng le lengwe la Thebe. "Goba nna."
  
  Mmogo ba ile ba sepela ka maoto ba lebile lefelong la go ntšha moya. Shale e ile ya thoma go thelela go theoga leswikeng leo le lego kgaufsi le bona. Go goeletša le go rora, tšeo Drake a bego a se a ka a di kwa tše di swanago le tšona, di ile tša tšwa botebong bjo bo sa felego bja sekoti.
  
  "Thaba-mollo e kgolo e a batamela!" Hayden o ile a goeletša. "E tima!"
  
  
  * * * .
  
  
  E sa bonwe ke Drake, Dahl goba gaešita le Abel Frey, thaba e tumilego ya Iceland yeo e bitšwago Eyjafjallajokull, yeo go fihla ga bjale e kgotsofetšego go ntšha melapo e boleta e talalerata le go tšhoša sephethephethe sa difofane, gatee-tee e ile ya thuthupa moeding wa yona. E be e tla bonwa kgauswinyane go Sky News le BBC gomme ka morago go You Tube ke dimilione tše di makatšago - maleme a mollo a didragone tše sekete tšeo di gotetšago ledimo la mollo leratadimeng. Ka nako e swanago, dithaba-mollo tše dingwe tše pedi tša Iceland di ile tša thuthupa, ditlhora tša tšona di fofa go tloga bjalo ka dikhokho tša champagne ka tlase ga kgateletšo. Go ile gwa begwa, ka tsela e itšego e tlemilwe ka leleme, gore Haramagedone e fihlile.
  
  Ke ba sego kae feela bao ba kgethilwego bao ba bego ba tseba kamoo e bego e le kgaufsi ka gona e le ka kgonthe.
  
  
  * * * .
  
  
  Bagale bao ba sa bonwego le bao ba sa tsebjego ba ile ba lwa ka botebong bjo bo lefsifsi bja thaba. Drake le Dahl ba ile ba hlasela lefelo la go ntšha mouwane ka Shield, ba šomiša selo sa nkgokolo go fapoša mouwane go ya lefelong la kgauswi ge ba be ba o bea thwii ka godimo ga lešoba leo le tlogetšwego ke go phušolwa ga lebitla la Odin.
  
  "Phakiša!" Dahl o ile a katana le go boloka Thebe e le lefelong la yona. Drake o ile a kwa diatla tša gagwe di thothomela ka baka la maiteko ao a ilego a fenya matla a mathomo a thaba ka ona. "Ke no nyaka go tseba gore selo se se dirilwe ka eng!"
  
  "Ke mang yo a nago le taba!" Hayden o ile a leka go ba thibela, a ba swara maoto gomme a kgorometša ka maatla ka mo a bego a ka kgona. "E no tsenya setlatla ka gare!"
  
  Dahl lunged, a tlolela godimo ga moleteng. Ge nkabe Thebe e ile ya foša goba gaešita le go sepela ganyenyane, e be e tla moyafala gatee-tee, eupša morero wa bona o be o nepagetše, gomme karolo e kgolo e ile ya tsena ka kelohloko lešobeng la maitirelo ka tlase ga Lebitla la Odin.
  
  Molaba o raraganego, wo o hlamilwego nywageng-kgolong e makgolo le e dikete e fetilego. Ke ikana badimo.
  
  Molaba wa maraba!
  
  "Molaba o mogolo kudu wa bogologolo woo lefase la mehleng yeno le kilego la o tseba." Dahl o ile a wela ka matolo. "Yo a bego a ka fediša se."
  
  Drake o ile a lebelela ge Thebe e bonala e sesane, e monya kgatelelo ye kgolo yeo e bego e rotoga go tšwa ka fase. E ile ya batalatša gomme ya bopega go bapa le mapheko a lešoba, ya tšea mmala wa obsidian. Go-ya-go-ile. E ka se tsoge e phumotšwe.
  
  "Modimo a šegofatše".
  
  Job done, o ile a ema motsotswana pele a bušetša tlhokomelo ya gagwe morago go Frey. Letšhogo le ile la tlala pelo ya gagwe go feta kamoo a bego a ka nagana ka gona, gaešita le gona bjale.
  
  Helikopotara e ile ya tsoga, e itapiša go thekga boima bja lekese la Odin, leo le bego le šikinyega ka boleta ka tlase ga lona. Bobedi Frey le Alicia ba be ba dutše godimo ga sekhurumetšo sa lekese, diatla tša bona di phuthetšwe ka thata go dikologa mabanta ao a bego a le kgomareditše helikopotara.
  
  Eupša Ben, Kennedy le Moprofesara Parnevik ba be ba fegilwe dithapong tše dingwe tše tharo tšeo di bego di lekeletše ka tlase ga helikopotara, ka ntle le pelaelo ba swerwe moo ka go šupa sethunya mola Drake a be a elwa go phološa polanete.
  
  Ba ile ba fegilwe ka godimo ga sekgoba, ba thekesela ge helikopotara e namela, ba thopša thwii go tšwa ka fase ga nko ya Drake.
  
  "Aowa!"
  
  Gomme, ka mo go makatšago, o ile a kitima - monna wa bodutu, a kitima ka maatla ao a belegwego ke pefelo, tahlegelo le lerato - monna yo a ilego a itahlela go putla molete wo o se nago motheo sebakeng se se ntsho, a nyaka seo se tšerwego go yena, a swere ka go hloka kholofelo ye nngwe ya megala yeo e šikinyegago , ge a wa.
  
  
  MASOMENE a mane
  
  
  
  LEBITLA LA BADIMO
  
  
  Lefase la Drake le ile la ema ka go tlolela ga gagwe leswiswing - sekgoba se se sa felego ka godimo, molete wo o se nago motheo ka fase - disenthimithara tše tharo tša thapo ya go šikinyega, phološo ya gagwe e nnoši. Mogopolo wa gagwe o be o khutšišitše; o ile a e direla bagwera ba gagwe. Ga go ka lebaka le lengwe ge e se go ba phološa.
  
  Go hloka boithati.
  
  Menwana ya gagwe e ile ya kgoma thapo gomme ya palelwa ke go tswalela!
  
  Mmele wa gagwe, wo mafelelong o ilego wa lebeletšana le matlakgogedi, o ile wa thoma go wa ka lebelo. Motsotswaneng wa mafelelo, seatla sa gagwe sa nngele seo se šikinyegago se ile sa tswalela thapong yeo e bego e le e telele go feta tše dingwe ka moka gomme sa kgomarela ka baka la lehufa la go naganišiša.
  
  Go wa ga gagwe go ile gwa ema ge a be a e swara ka matsogo ka bobedi gomme a tswalela mahlo a gagwe go homotša pelo ya gagwe yeo e bego e betha ka lebelo. Go opa magofsi mo go kwagalago go ile gwa tšwa felotsoko ka godimo. Alicia o tšhollela kgegeo ya gagwe.
  
  "Na se ke seo Wells a bego a se bolela ka "bontšha bokgoni bja gago"? Ka mehla o be a ipotšiša gore fossil yeo ya bohlanya e ra go reng!"#
  
  Drake o ile a lebelela godimo, a lemoga ka mo go tseneletšego sekoti seo se lego ka mo tlase, a ikwa a dikologela go feta le ge e le neng pele. Eupša mešifa ya gagwe e be e tuka mollo ka matla a sa tšwago go a hwetša le adrenaline, gomme bontši bja mollo wa kgale o be o boetše ka gare ga gagwe bjale, o e-hwa gore o tšwe.
  
  O ile a namela thapo, seatla godimo ga seatla, a e swara ka mangwele, a sepela ka lebelo. Frey o ile a tšholla sethunya sa gagwe sa motšhene wa ka tlase gomme a sega, a nepiša ka kelohloko, eupša ka morago Hayden o ile a goeletša a le lebitleng la Odin. Drake o ile a mmona a eme fao, a lebišitše sethunya sa Wells go Frey - molaodi wa kgale o be a wele kgauswi le yena, eupša, re leboga Modimo, o be a sa hema.
  
  Hayden o ile a šupa sethunya seripagare go Frey. "A a tsoge!"
  
  Helikopotara e be e sa le moyeng, mokgweetsi wa yona a sa kgonthišege ka ditaelo tša gagwe. Frey o ile a dikadika, a rora bjalo ka ngwana yo a arogilego le sebapadišwa seo a se ratago kudu. "GO LOKILE. Hundin!Bitch ya go swana le yona! Ke be ke swanetše go go fološa sefofaneng seo sa go hlabja!"
  
  Drake o ile a nyenya ge a ekwa karabo ya Hayden. "Ee, gantši ke kwešiša se."
  
  Kennedy, Ben le Parnevik ba ile ba lebelela ka mahlo a go phatloga, ba se na sebete sa go hema ka thata.
  
  "Eya o e tšee!" - Frey o ile a goeletša ka morago go Alicia. "Go tloga seatleng go ya go seatleng. Mo tšee re sepele. Bitch ye e ka se go thuntšhe. Ke yena bothata bja mmušo. " .
  
  Drake o ile a metša ge Alicia a tlola go tšwa ka gare ga lepokisi gomme a swara thapo ya go bapelana ya Drake, eupša le ge go le bjalo o ile a ipha nako ya go gadima Ben, a ela ka fao mošemane a ilego a arabela ka gona go utollweng ga maemo a Hayden.
  
  Ben, ge e ba go na le selo, o ile a mo lebelela ka bonolo bjo bo oketšegilego.
  
  Alicia o ile a thelela thapong bjalo ka tšhwene gomme kapejana a lekana le Drake. O ile a mo lebelela, sefahlego se se phethagetšego se se tletšego pefelo.
  
  "Nka kgona go šikinyega ka mahlakoreng ka bobedi." O ile a tlolela moyeng, maoto a pele, ka arc e kgahlišago go phatša leswiswi, a fegilwe ka mo go feletšego moyeng ka motsotswana. Ke moka maoto a gagwe a ile a kgokagana ka go tia le sternum ya Drake gomme a šišinya mmele wa gagwe pele, ka boripana a swara thapo ya gagwe ka noši pele a e šišinya go ya go ye e latelago.
  
  "Fucking baboon," Drake a ngunanguna, sehuba sa gagwe se tuka, go swara ga gagwe go lokologile.
  
  Alicia o ile a diriša lebelo la gagwe go šikinyega go dikologa thapo, maoto a phatlaletše boemong bja sehuba gomme a mo thula ka mpeng. Drake o kgonne go šikinyega ka go le letona go nolofatša go itiwa, eupša o sa dutše a ekwa dikgopo tša gagwe di robegile.
  
  O ile a mo rora, a abelana bohloko gomme a rotogela godimo. Go ile gwa tšwelela go phadima mahlong a gagwe, gotee le tlhompho e mpsha.
  
  O ile a hema ka gore: "Mafelelong." "O boile. Bjale re tla bona gore ke mang yo a phalago bohle."
  
  O ile a hlakahlakanya thapo, boitshepo bo phadima ka motšhene o mongwe le o mongwe. Ka go tlola go tee o ile a tlola thapo ya Drake ka noši gomme gape a šomiša lebelo la gagwe go otla morago, a lebiša maoto a gagwe mo nakong ye hlogong ya gagwe.
  
  Eupša Drake o be a boile gomme o be a itokišitše. Ka bokgoni bjo bogolo, o ile a lokolla thapo ya gagwe, a gatelela go dikologela mo gogolo gomme a e swara ka botebong bja dimithara tše pedi. Alicia o ile a phaphamala ka ntle le kotsi ka godimo ga gagwe, a makaditšwe ke motšhene wa gagwe wa go šikinyega, matsogo a gagwe a sa dutše a phaphamala.
  
  Drake o ile a tlolela godimo ga thapo ka leoto ka nako. Ge moganetši wa gagwe a lemoga seo a se dirilego, o be a mo feta. O ile a mo gata ka maatla hlogong.
  
  Ka bona menwana ya gagwe e lokolla thapo. O ile a wa, eupša disenthimithara tše mmalwa fela. Nate ye thata yeo e bego e le ka gare ga gagwe e ile ya šoma gomme a boela a swara.
  
  Frey o ile a rora go tšwa godimo. "Ga go selo se sebotse! Hwa, wena Moisemane yo a sa dumelego!"
  
  Ke moka, ka nako ya ka tlase ga go panya ga leihlo, Mojeremane o ile a ntšha thipa gomme a sega thapo ya Drake!
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a e bona ka moka ka go sepela ka go nanya. Go phadima ga legare, go phadima mo go mpe ga bokagodimo bja go sega. Go phuthollwa ga gatee-tee ga mogala wa gagwe wa bophelo-tsela yeo o ilego wa thoma go phatloga le go šikinyega ka godimo ga gagwe.
  
  Go hloka boima bja mmele ka pela ga mmele wa gagwe. Motsotso o gatseditšwego wa go tšhoga le go se dumele. Ka go tseba gore dilo ka moka tšeo a kilego a di kwa le dilo ka moka tšeo a ka di dirago nakong e tlago di be di sa tšwa go senywa.
  
  Gomme ka morago ga fao go wa... go bona nemesis ya gagwe, Alicia, a namela ka seatla sa gagwe go boela godimo ga sarcophagus... go bona molomo wa Ben o sotha ka go goeletša... Sefahlego sa Kennedy se fetoga mask wa lehu... le ka pono ya gagwe ya pheriferale... Sekgala... .seo. ?
  
  Torsten Dahl, mo-Sweden wa lehlanya, a kitima, aowa, a kitima, go putla sefala ka lepanta la polokego leo le tlemilwego mmeleng wa gagwe, ka nnete a itahlela ka moleteng wo motšo, go no swana le ge Drake ka boyena a dirile metsotswana pejana.
  
  Thapo ya polokego yeo e bego e phutholla ka morago ga gagwe, yeo e bego e kgomaretšwe go dikologa kokwane ka phapošing ya go robala ya Odin, yeo e bego e swerwe ka thata ke Hayden le Wells, bao ba bego ba itokišeleditše maiteko a magolo.
  
  Dahl's mad leap...go mo tliša kgauswi ka mo go lekanego go swara matsogo a Drake gomme a mo swara ka thata.
  
  Go thuthupa ga kholofelo ga Drake go ile gwa fela ge yena le Dahl ba wela mmogo, mothaladi wa polokego o tiile...ke moka go goga ga tšhoganetšo, mo go bohloko ge Hayden le Wells ba amogela kgatelelo.
  
  Ke moka kholofelo. Maiteko a go nanya, a bohloko a go phološa. Drake o ile a lebelela ka mahlong a Dahl, a sa bolele lentšu, a sa ntšhe onse ya maikutlo ge ba be ba gogwa intšhi ka intšhi go ya polokegong.
  
  Mokgweetsi wa sefofane sa helikopotara o swanetše go ba a amogetše taelo yeo, ka gobane o ile a thoma go namela go fihlela a loketše go thuntšha sethunya sa boraro, mo nakong ye go tšwa thabeng, seo se hlametšwego go katološa sekgoba ka mo go lekanego gore lepokisi la letopo le kgone go tsena ka gare ntle le kotsi ya tshenyo.
  
  Ka metsotso e meraro, lepokisi la Odin le ile la nyamelela. Thud ya diphego tša helikopotara ke kgopotšo ya kgole. Ben, Kennedy le Parnevik ba be ba swana le bjale.
  
  Mafelelong, Dahl le Drake ba ile ba gogwa godimo ga mabopong a maswika a sekoti. Drake o be a nyaka go fa chase, eupša mmele wa gagwe ga se wa arabela. E be e le sohle seo a bego a ka se dira go robala fao, a tlogela kgateletšego e nwelela ka gare, a lebiša bohloko karolong ye e lego lekatana ya bjoko bja gagwe.
  
  Gomme ge a robetše fao, modumo wa helikopotara o ile wa boa. Ke feela mo nakong ye e be e le chopper ya Dahl. Gomme se e be e le ka nako ye e swanago mokgwa wa bona wa phološo le tlaišo.
  
  Drake o be a kgona go lebelela fela ka mahlong a Torsten Dahl ao a bego a tlaišwa. "O Modimo, mogwera," gomme bohlokwa bja lefelo leo ba bego ba le go lona ga se bja lahlega go yena. "Modimo wa nnete".
  
  
  MASOMENE A MONENE
  
  
  
  JEREMANE
  
  
  Nako le nako ge Kennedy Moore a be a retološa lerete la gagwe setulong se thata, mahlo a Alicia Miles a bogale a be a ela hloko. Bitch ya Seisemane e be e le mohlabani wa Uber, yeo e filwego maikutlo a botshelela a lephodisa - tebelelo ya ka mehla.
  
  Nakong ya sefofane sa diiri tše tharo go tloga Iceland go ya Jeremane, ba ile ba ema gatee feela. Sa pele, metsotso e lesome feela ka morago ga ge ba tlogile thabamollo, ba ile ba winch lekese gomme ba le tiiša gomme ba tliša bohle ka sekepeng.
  
  Abel Frey o ile a ya phapošing ya ka morago gateetee. Ga se a ka a mmona ga e sa le go tloga ka nako yeo. Mohlomong greases mabili a bohodu le indasteri. Alicia o ile a tloga a lahlela Kennedy, Ben le Parnevik ditulong tša bona, ke moka a dula fase kgauswi le lesogana la gagwe, Milo yo a gobetšego. Moamerika wa setoko o be a bonagala a swere karolo e nngwe le e nngwe ya mmele wa gagwe, eupša bontši bja dibolo tša gagwe, e lego therešo yeo Alicia a bego a bonagala a e hwetša e le yeo e segišago le yeo e tšhošago ka go fapantšha.
  
  Baleti ba bangwe ba bararo ba be ba le ka gare ga helikopotara, ba retološa mahlo a hlokolosi go tšwa go bagolegwa go ya poledišanong ye e makatšago yeo e bego e le gona magareng ga Alicia le Milo - ka go fapantšhwa e nyamiša, ka morago e be e na le mohola, gomme ka morago ya tlala pefelo.
  
  Kennedy o be a se na kgopolo ya gore ba kae ge helikopotara e thoma go theoga. Mogopolo wa gagwe o be o lelera iri ya mafelelo, go tšwa go Drake le ditiragalo tša bona tša go sepela ka lebelo kua Paris, Sweden le thabamollo, go ya bophelong bja gagwe bja kgale le NYPD, gomme go tloga fao, ka mo go sa phemegego, go ya go Thomas Caleb.
  
  Caleb ke mmolai wa go latelana yo a mo lokolotšego gore a mmolaye gape. Dikgopotšo tša bahlaselwa ba gagwe di ile tša mo hlasela. Lefelo la bosenyi leo a ilego a sepela go lona matšatšing a sego kae a fetilego-lefelo la gagwe la bosenyi-le ile la dula le le lefsa monaganong wa gagwe, go swana le madi ao a sa tšwago go tšhollwa. O ile a lemoga gore ga se a ka a bona pego le e tee ya ditaba ga e sa le go tloga ka nako yeo.
  
  Mohlomongwe ba mo swere.
  
  Ditoro tša gago....
  
  Aowa. Ditoro tša ka ga ba ke ba mo swara, ga ba ke ba mo batamela. O a mpolaya le go nkgoboša, gomme molato wa ka o ntshwenya bjalo ka motemona wa go hlabja go fihlela ke o gafa ka moka.
  
  Helikopotara e ile ya theoga ka lebelo, ya mo šišinya go tšwa ponong yeo a bego a sa kgone go lebeletšana le yona. Lefelo la motho ka noši ka morago ga helikopotara le ile la bulega gomme Abel Frey a tšwa, a bogola ditaelo.
  
  "Alicia, Milo, o tla ba le nna. Tliša bagolegwa. Baleti, le tla felegetša lekese go ya phapošing ya ka ya go bogela. Mohlokomedi wa moo o na le ditaelo tša go ikgokaganya le nna gateetee ge dilo ka moka di loketše go bonwa. Gomme ke nyaka gore se se direge ka pela, baleti, ka fao le se ke la dikadika. Odin a ka ba a letetše Frey ka nywaga e dikete, eupša Frey ga a emele Odin."
  
  "Lefase ka moka le tseba seo o se dirilego, Frey, o a hlanya," Kennedy a realo. "Mohlami wa fešene, e a roga. O nagana gore o tla dula ka ntle ga kgolego nako ye kaakang?"
  
  Frey o ile a kgaola ka gore: "Maikutlo a Amerika a go ipona o le bohlokwa." "Gomme bošilo bo dira gore o dumele gore o ka bolela ka go hlaboša, hmm? Mogopolo o phagamego o dula o fenya. Na o tloga o nagana gore bagwera ba gago ba ile ba tšwa? Re bea maraba fao, wena setlaela sefebe. Ba ka se fete ka Poseidon."
  
  Kennedy o ile a bula molomo wa gagwe go ipelaetša, eupša a bona Ben a šikinya hlogo ka boripana gomme a tswalela molomo wa gagwe ka pela. E tlogele. Phologa pele, lwa ka morago.O tsopotše Vanna Bonta monaganong."Ke tla rata go ba le mokgwa wa go ba le maemo a tlasana gomme ke makale ka mo go kgahlišago go e na le go ba le mokgwa wa go phagama gomme ka tsošwa ka go hloka mekgwa."
  
  Frey o be a se na tsela ya go tseba gore helikopotara ya bona e be e dula e utilwe bophagamong bjo bo phagamego. Le gona boikgogomošo bo ile bja mo kgodiša gore tlhaologanyo ya gagwe e phagametše ya bona.
  
  A a nagane bjalo. Go makala go be go tla ba bose le go feta.
  
  
  * * * .
  
  
  Helikopotara e ile ya kotama ka go šikinyega. Frey o ile a gata pele gomme a tlolela fase pele, a goeletša ditaelo go banna bao ba bego ba le fase. Alicia o ile a ema ka maoto gomme a dira tšhišinyego ka monwana wa gagwe wa tšhupa. "Sa pele lena ba bararo. Dihlogo di theogile. Tšwela pele o sepela go fihlela ke bolela se se fapanego."
  
  Kennedy o ile a tlola go tšwa helikopotara ka morago ga Ben, a kwa bohloko bja go lapa mešifeng ye nngwe le ye nngwe. Ge a lebelela go dikologa, pono ye e makatšago e ile ya mo dira gore a lebale ka go lapa ga gagwe motsotso, ge e le gabotse, e ile ya mo tšea moya.
  
  Tebelelo e tee gomme a lemoga gore e be e le mošate wa Frey kua Jeremane; lešaka la moqapi la bokgopo moo monate o sa kago wa ema. Lefelo la bona la go kotama le be le lebeletše mojako o mogolo, mamati a mabedi a moeike ao a manegilwego ka ditšhipi tša gauta gomme a foreimilwe ka dikokwane tša mmabole tša Italy tšeo di bego di lebile ka holong e kgolo ya go tsena. Ge Kennedy a lebeletše, dikoloi tše pedi tša go tura, Lamborghini le Maserati, di ile tša goga, go tšwa go tšona bašemane ba bane ba fišegago ba masomepedi-se sengwe ba ilego ba kgokologa gomme ba thekesela godimo ga manamelo go ya Mošate. Merethetho e boima ya mmino wa go tantsha e be e e-tšwa ka morago ga mojako.
  
  Ka godimo ga mejako go be go na le bokapele bjo bo apešitšwego ka maswika bjo bo bego bo na le mothaladi wa ditorret tša khutlotharo le ditora tše pedi tše ditelele mafelelong ka bobedi, go fa sebopego se segolo ponagalo ya Tsošološo ya Gothic. E kgahliša, Kennedy o ile a nagana, gomme e le yeo e gateletšago go se nene. O ile a nagana gore go laletšwa moletlong lefelong le e be e tla ba toro ya mohlala wa nakong e tlago.
  
  Gomme ka fao Abel Frey o ile a holega go tšwa ditorong tša bona.
  
  O ile a kgorometšwa go leba mejakong, Alicia a ba lebeletše ka kelohloko ge ba feta dikoloi tše dikgolo tšeo di bego di duma le go namela manamelo a mmabole. Ka mamati le ka gare ga phapoši ya go amogela baeng yeo e kwagalago. Ka go le letshadi, kgoro ye e bulegilego yeo e khupeditšwego ka letlalo e be e lebiša ka lefelong la bošego leo le bego le tletše ka mmino o thabišago, mabone a mebalabala le mafelo ao a bego a šikinyega ka godimo ga lešaba, moo yo mongwe le yo mongwe a bego a ka hlatsela kamoo a bego a kgona go bina gabotse ka gona. Kennedy o ile a ema gateetee gomme a goeletša.
  
  "Thušo!" O ile a lla, a lebelela baeng thwii. "Re thuše!"
  
  Batho ba mmalwa ba ile ba tšea motsotso wa go theoša digalase tša bona tšeo di bego di tletše seripa-gare gomme ba ntebelela ka mahlo a go tšhoša. Motsotswana ka morago ba ile ba thoma go sega. Motho wa kgale wa mo-Sweden wa mmala o motsothwa o ile a emiša lepotlelo la gagwe e le go dumediša, gomme monna wa Motaliana wa letlalo le leso a thoma go mo lebelela. Ba bangwe ba ile ba boela diheleng tša bona tša disco.
  
  Kennedy o ile a lla ge Alicia a mo swara ka moriri gomme a mo goga go putla lebato la mmabole. Ben o ile a goeletša ka go ipelaetša, eupša go phasola go ile gwa nyakile go mo wiša. Go ile gwa ba le ditshego tše oketšegilego gare ga baeng ba monyanya, gomme gwa latelwa ke ditlhaloso tše sego kae tše di gobogilego. Alicia o ile a lahlela Kennedy ka manamelong a magolo, a mo itia ka maatla dikgopong.
  
  O ile a šišinya gore: "Tshadi ya setlaela." "Na ga o bone gore ba ratana le mong wa bona? Ba ka se tsoge ba mo nagane gampe. Bjale...eya."
  
  O ile a šupa godimo ka sethunya se senyenyane seo se ilego sa tšwelela ka seatleng sa gagwe. Kennedy o be a nyaka go ganetša, eupša go ahlola ka seo se sa tšwago go direga, o ile a tšea sephetho sa go no sepela le sona. Ba ile ba išwa godimo ga manamelo le go ya ka go le letshadi, ka lephegong le lengwe la Mošate. Gateetee ge ba tloga manamelong gomme ba tsena ka phapošing ye telele, yeo e se nago dithoto - leporogo magareng ga maphego - mmino wa go tantsha o ile wa ema, gomme e ka ba e be e le bona fela batho bao ba phelago ka motsotso woo wa nako.
  
  Ge ba sepela phapošing ya go sepela, ba ile ba ikhwetša ba le ka phapošing yeo e kilego ya ba phapoši e kgolo ya go bapala dipapadi. Eupša bjale lefelo le be le arotšwe ka diphapoši tše di aroganego tša seripagare sa dosene - diphapoši tšeo di nago le dibara ka ntle go e na le maboto.
  
  Disele.
  
  Kennedy, gotee le Ben le Parnevik, ba ile ba kgorometšwa ka seleng ya kgaufsi. Go lla mo gogolo go be go bolela gore lebati le be le tswalela. Alicia o ile a šišinya seatla. "Le a hlokomelwa. Ipshina."
  
  Ka setu se se thibago ditsebe seo se ilego sa latela, Kennedy o ile a kitimiša menwana ya gagwe ka meriring ya gagwe ye metelele ye ntsho, a boreletša sutu ya gagwe ya borokgo ka mo a bego a ka kgona, gomme a hemela godimo.
  
  "Go lokile..." a thoma go bolela.
  
  "Hee, di bitches!"Abel Frey o ile a tšwelela pele ga khamera ya bona, a nyenya bjalo ka Modimo wa Mollo wa Dihele. "O amogetšwe mošate wa ka wa monyanya. Ka tsela e itšego ke belaela gore o tla e thabela go swana le baeng ba-ka, uh, ba humilego kudu."
  
  O ile a šišinya mpho yeo pele ba arabela. "Ga go na taba." Ga go nyakege gore o bolele. Mantšu a gago a nkgahla ganyenyane. Ka fao," a itira eka o a naganišiša, "re na le mang... gabotse, ee, go ba gona, ke Ben Blake. Ke na le bonnete bja gore e tla go fa lethabo le legolo."
  
  Ben o ile a kitimela dibara gomme a di goga ka maatla ka mo a bego a ka kgona. "Kgaetšedi ya ka e kae, wena setlatla?"
  
  "Hm? O ra gore saucy blonde ka..." a lahlela leoto la gagwe ka ntle ka hlaga. "Tsenya mokgwa wa go lwa le drakone? Na o nyaka dintlha ka botlalo? Go lokile, go lokile, ka ge e le wena, Ben. Bošegong bja mathomo ke ile ka romela monna wa ka yo mokaone fao go topa dieta tša gagwe, le a tseba, go mo nolofatša godimo gannyane. O ile a mo swaya, a gobatša dikgopo tše sego kae, eupša o ile a hwetša seo ke bego ke se nyaka."
  
  Frey o ile a tšea motsotswana go rea dihlapi tša remote control ka potleng ya kobo ya silika ye e makatšago yeo a bego a e apere. O ile a e fetolela go thelebišene ye e rwalago, yeo Kennedy a bego a sa e lemoge le gatee. Seswantšho se tšweletše moyeng - SKY News - go bolela ka sekoloto sa bosetšhaba seo se golago sa UK.
  
  "Bošego bja bobedi?" Frey o ile a ema gannyane. "Na ngwanabo o tloga a nyaka go tseba?"
  
  Ben o ile a goeletša, modumo wa guttural o tšhaba ka gare-gare ka mpeng ya gagwe. "O lokile? O lokile gabotse?"
  
  Frey o ile a kgotla taolo ya kgole gape. Skrine se ile sa fetogela seswantšhong se sengwe, sa grainier. Kennedy o ile a lemoga gore o be a lebeletše phapoši ye nnyane yeo e nago le ngwanenyana yo a tlemilwego mpeteng.
  
  "O nagana eng?" Frey o ile a hlohleletša. "Bonyenyane o a phela. Ga bjale."
  
  "Karin!" Ben o ile a kitimela TV eupša ka morago a ema, gateetee a fenywa. Sobs e ile ya šišinya mmele wa gagwe ka moka.
  
  Frey o ile a sega. "Ke eng se sengwe seo o se nyakago?" O ile a itira eka o nagana gape gomme ka morago a fetoša mokero gape, mo nakong ye a fetolela CNN. Gateetee ditabeng go ile gwa ba le molaetša ka ga mmolai wa go latelana go tšwa New York - Thomas Caleb.
  
  "Ke go ngwaletše se pejana," lehlanya Kennedy a realo ka lethabo. "Ke ile ka nagana gore o ka nyaka go lebelela."
  
  O ile a theetša ka go se rate. O kwele ditaba tše di šiišago tša gore Caleb o ile a tšwela pele go ralala ditarateng tša New York, a lokolotšwe, e le sepoko.
  
  "Ke dumela gore o mo lokolotše," Frey a realo ka mo go nago le mohola mokokotlong wa Kennedy"s. "Mošomo o mogolo. Sebata se boetše moo se swanetšego go ba gona, ga e sa le phoofolo ya ka lesaka serapeng sa diphoofolo sa motse."
  
  Pego e ile ya bapala ka ditshwantšho tša polokelo ya molato wo-dilo tše di tlwaelegilego-sefahlego sa gagwe, sefahlego sa lephodisa se se šilafetšego, difahlego tša bahlaselwa. Ka mehla difahlego tša bahlaselwa.
  
  Tšona tšeo di bego di mo hlola ditoro tše mpe letšatši le lengwe le le lengwe.
  
  "Ke petšha gore o tseba maina a bona ka moka, akere?" Frey o ile a kwera. "Diaterese tša malapa a bona. Tsela... ba hwile."
  
  Kennedy o ile a bea hlogo ya gagwe ka diatleng tša gagwe gore: "Homola!" Tlogela seo! Hle!
  
  "Le wena," a kwa Frey a sebela. "Moprofesara Parnevik," a tshwela mantšu a ka mare bjalo ka ge eka ke nama ye e bodilego yeo e welego ka ganong ga gagwe. "O be o swanetše go dula o ntšhomela."
  
  Thunyo e ile ya lla. Kennedy o ile a goeletša ka go tšhoga. Motsotswana o latelago, o ile a kwa setopo se phuhlama, gomme, ge a retologa, a bona gore mokgalabje o wele fase, lešoba le be le ahlame sehubeng sa gagwe, madi a elela ka ntle gomme a gaša mabotong a sele.
  
  Mohlagare wa gagwe o ile wa wa, go se dumele go tswalela bjoko bja gagwe. O be a kgona go lebelela fela ge Frey a retologela go yena gape.
  
  "Le wena, Kennedy Moore. Nako ya gago e a tla. Go se go ye kae re tla hlahloba botebo bjoo o kgonago go theogela go bjona."
  
  A retologa ka serethe gomme a nyenya, a sepela.
  
  
  MASOMENNE-PEDI
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Abel Frey o ile a sega ka pelong ge a lebile lefapheng la gagwe la tšhireletšo. Metsotso ye mmalwa ya go hlama gomme a gata ditlatla tše fase. Bobedi bja bona ba robegile. Gomme mafelelong, o ile a bolaya setlatla seo sa kgale Parnevik Stone go fihla lehung.
  
  Makatšago. Bjale go ya medirong e thabišago le go feta.
  
  O ile a bula lebati la lefelo la gagwe la poraebete go hwetša Milo le Alicia ba rapaletše sofeng ya gagwe, go fo swana le ge a ba tlogetše. Moamerika yo mogolo o be a sa dutše a tlaišwa ke kgobalo, a šikinyega ka kgato ye nngwe le ye nngwe, ka lebaka la Mosweden yoo, Torsten Dahl.
  
  "Ditaba dife goba dife go tšwa ntlong ya kgauswi?" - Frey o ile a botšiša ka pela. "Na Hudson o ile a leletša?"
  
  Mojako o latelago go be go e-na le lefelo la taolo la CCTV, leo ga bjale le bego le beilwe leihlo ke yo mongwe wa bathekgi ba Frey ba feteletšego kudu, e lego Tim Hudson. E tsebja go dikologa mošate bjalo ka "monna yo a nago le kgopotšo" ka tsebo ya gagwe ye e nabilego ya khomphutha, Hudson e be e le yo mongwe wa baithuti ba mathomo ba Frey, monna yo a ikemišeditšego go feteletša dilo le ge e le dife bakeng sa mong wa gagwe yo a fišegelago thoko. Bontši ba be ba beile leihlo tšwelopele ya go hlongwa ga lebitla la Odin, gomme Hudson o be a le ka go laola - a roga, a fufulelwa gomme ka go tšhoga a metša Yeagers bjalo ka ge eka ke maswi. Frey o be a fagahletše go bona Lebitla le hlomilwe lefelong la lona le le swanetšego, gomme o ile a dira ditokišetšo tše di tletšego bakeng sa ketelo ya gagwe ya mathomo e lemogegago. Bagolegwa ba gagwe, dikotara tša Karin le disele tša bagolegwa ba gagwe ba bafsa le tšona di ile tša hlahlobja.
  
  Le monyanya, go ba gona. Hudson o ile a hloma tshepedišo yeo e bego e bea intšhi e nngwe le e nngwe ya sehlopha ka tlase ga taolo e itšego, e ka ba e le infrared goba segalo se se tlwaelegilego, gomme motšhene o mongwe le o mongwe wa baeng ba maemo a godimo ba Frey o ile wa ngwalwa le go hlahlobja bakeng sa boima bja wona ka leverage.
  
  O ile a kwešiša gore maatla ga se tsebo ka morago ga tšohle. Matla e be e le bohlatse bjo bo tiilego. Go tšea diswantšho ka temogo. High tlhaloso video. Go thopša go ka ba go be go se molaong, eupša go be go sa kweše bohloko ge e ba mohlaselwa a be a tšhogile ka mo go lekanego.
  
  Abel Frey o be a ka rulaganya "bošego bja go intšha" le starlet goba lefotwana la leswika ka nako efe goba efe yeo e mo loketšego.O be a ka reka seswantšho goba seswantšho se se betlilwego, a hwetša ditulo tša mothaladi wa ka pele pontšhong ye e fišago kudu motseng wo o phadimago kudu, a fihlelela seo se sa fihlelelegego neng le neng o be a nyaka.
  
  "Ga go selo go fihla ga bjale. Hudson o swanetše go ba a idibetše sofeng gape," Alicia a realo ge a robala a swere hlogo ya gagwe ka diatleng tša gagwe gomme maoto a gagwe a lekeletše godimo ga mošito wa sofa ya gagwe. Ge Frey a mo lebelela, o ile a phurolla mangwele a gagwe gannyane.
  
  Ka nnete. Ka tlhago, Frey o ile a hemela godimo ka pelong. O ile a lebelela ge Milo a lla gomme a swara dikgopo tša gagwe. O ile a kwa go šikinyega ga mohlagase go akgofiša go betha ga pelo ya gagwe ge kgopolo ya thobalano e tswakana le kotsi. O ile a emiša sefahlego ka lehlakoreng la Alicia, a mo fa leswao la legohle la "tšhelete".
  
  Alicia o ile a theola maoto a gagwe fase. "Ge o nagana la bobedi, Milo, ke ka baka la"ng o sa ye go hlahloba gape. Gomme o hwetše pego ye e tletšego go tšwa go setlatla seo Hudson, hmm? Mong," a dumela ka hlogo a lebile sebjaneng sa silifera sa dijo tša go kgahliša. "Se sengwe le se sengwe seo se sa tlwaelegago?"
  
  Frey o ile a ithuta poleiti mola Milo, a sa lemoge seo se diregago, bjalo ka radipolotiki go bošilo bja gagwe, a romela mahlo a boikaketši ka lehlakoreng la kgarebe ya gagwe, ke moka a fegelwa gomme a golofala ka ntle ga phapoši.
  
  Frey o rile, "Dibiscotti di bonala di le bose."
  
  Gateetee ge lebati le kgotla lefelong la lona, Alicia o ile a nea Frey poleiti ya dipisikiti gomme a namela tafoleng ya gagwe. A eme ka maoto a mane, o ile a retološetša hlogo ya gagwe go yena.
  
  "O nyaka lerete le lebotse la Seisemane ka biscuit ye?"
  
  Frey o ile a tobetsa konopo ya sephiri ka tlase ga tafola ya gagwe. Gatee-tee, seswantšho sa bofora se ile sa hudugela ka thoko, sa utolla mothaladi wa diskrini tša bidio. A re, "Tše tshela," gomme se sengwe sa diskrini sa phela.
  
  O ile a latswa kuku ge a be a bogetše, a phophola marago a nkgokolo a Alicia ka go se šetše.
  
  O ile a hema ka gore: "Lepatlelo la-ka la ntwa." "E šetše e apeilwe. Ee?"
  
  Alicia o ile a tšhošwa ka go goketša. "Ee".
  
  Frey o ile a thoma go phophola kgateletšego magareng ga maoto a gagwe. "Ke moka ke na le metsotso e ka bago e lesome. O tla swanelwa ke go kgotsofala ka e tee ya ka pela ga bjale."
  
  "Kanegelo ya bophelo bja ka".
  
  Frey o ile a lebiša tlhokomelo ya gagwe go yena, ka mehla a gopola Milo dimithara tše masomepedi fela go tloga ka morago ga lebati leo le sa notlelwago, eupša le ka seo, le go ba gona ga maikutlo ga Alicia Miles, o be a sa dutše a sa kgone go tloša mahlo a gagwe go tšwa seleng ya maemo a godimo ya ye nngwe ya gagwe yeo e sa tšwago go thoma mathopša ao a hweditšwego .
  
  Mmolai wa tatelano - Thomas Caleb.
  
  Thulano ya mafelelo e be e le yeo e sa phemegego.
  
  
  
  Karolo ya 3
  Lebala la ntwa...
  
  
  MASOMENNE BORARO
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Kennedy o ile a kitimela dibara ge Abel Frey le baleti ba gagwe ba tšwelela ka ntle ga sele ya bona. O ile a ba goeletša gore ba tloše setopo sa moprofesara goba ba ba tlogele ba lokologile, ke moka a kwa lephoto la go tšhoga ge ba dira sona seo.
  
  O ile a ema mojakong wa sele, a sa kgonthišege gore a dire eng. Yo mongwe wa baleti o ile a šupa ka sethunya sa gagwe. Ba ile ba sepela ka mo go tseneletšego ka gare ga moago wa kgolego, ba feta disele tše dingwe tše mmalwa, ka moka di se na motho. Eupša tekanyo ya yona ka moka e ile ya mo tsidifatša go fihla lerapong. O ile a ipotšiša gore ke mohuta ofe wa bokgopo bjo bo gobogilego bjo mošemane yo a bego a kgona go bo dira.
  
  Ke mo a ilego a lemoga gore a ka ba yo mobe go feta Kalebe. Se sebe go feta ka moka ga bona. O be a holofela gore Drake, Dahl le madira a thekgo ba be ba batamela, eupša o ile a swanelwa ke go lebeletšana le bothata bjo gomme a bo fenya, a dumela gore ba be ba le noši. O be a ka holofela bjang go šireletša Ben ka tsela yeo Drake a dirilego ka yona? Mošemane yo moswa o ile a sepela kgauswi le yena. Ga se a bolela kudu ga e sa le Parnevik a ehwa. Ge e le gabotse, Kennedy o ile a nagana gore mošemane o be a boletše mantšu a sego kae feela ga e sa le a thopša ka Lebitleng.
  
  Na o ile a bona sebaka sa gagwe sa go phološa Karin se thelela? O be a tseba gore mogalathekeng wa gagwe o be o sa dutše o šireletšegile ka potleng ya gagwe, o beakantšwe go thothomela le gore o amogetše megala ya seripa-gare sa dosene go tšwa go batswadi ba gagwe yeo a bego a se a e araba.
  
  "Re lefelong le le swanetšego," Kennedy a hweshetša go tšwa sekhutlong sa molomo wa gagwe. "Boloka monagano wa gago go wena."
  
  "Homola, Moamerika!" Frey o ile a tshwela lentšu la mafelelo bjalo ka ge eka ke thogako. O ile a nagana gore go yena go bonagala kudu e be e le bjalo. "O swanetše go tshwenyega ka pheletšo ya gago."
  
  Kennedy o ile a gadima morago. "Se se swanetše go bolela"ng? Na o ya go ntira gore ke apare ye nngwe ya diaparo tša gago tše nnyane tšeo o di dirilego?" O be a ekiša go sega le go roka.
  
  Mojeremane o ile a emiša sefahlego. "Botse. A re boneng gore o dula o le feisty nako ye kaakang."
  
  Ka kua ga disele tše di raraganego ba ile ba tsena karolong e nngwe, e lefsifsi kudu ya ntlo. Bjale di be di sepela ka khutlo ye bogale ya go ya fase, diphapoši le diphaseje tšeo di mo dikologilego di be di senyegile. Le ge e le gore, ka go tseba Frey, ka moka e be e le herring ye khubedu go gakantšha dimpša tša madi.
  
  Ba ile ba sepela phapošing ya mafelelo ya go sepela, yeo e bego e lebiša mojakong wa kota wo o nago le mapheko wo o nago le dipoleiti tše dikgolo tša tšhipi godimo ga di- hinge tša wona. Yo mongwe wa baleti o ile a phunya nomoro ya dinomoro tše seswai godimo ga senotlelo sa dinomoro sa go hloka megala, gomme mamati a boima a thoma go bulega ka go lla.
  
  Gateetee o ile a bona diporo tša tšhipi tšeo di bego di fihla sehubeng tšeo di bego di dikologile phapoši e mpsha. Batho ba ka bago masometharo go ya go masomenne ba be ba eme go mo dikologa ba swere dino ka diatleng, ba sega. Playboy le marena a dihlare-tagi, bagweba-ka-mmele ba maemo a godimo ba banna le basadi, badulasetulo ba bogoši le ba Fortune 500. Bahlologadi bao ba nago le bohwa bjo bogolo, di-sheikh tše di humilego ka oli le barwedi ba bo-radimilione.
  
  Bohle ba ile ba ema go dikologa lepheko, ba nwa Bollinger le Romani Conti, ba kgwatha dijo tše bose le go ntšha setšo sa bona le maemo a bona.
  
  Ge Kennedy a tsena, ka moka ba ile ba ema gomme ba mo lebelela ka go mo tsepelela motsotswana. Kgopolo ya gagwe ye e tonyago e be e le go mo sekaseka.Ditshesetšo di ile tša kitima go bapa le maboto a lerole gomme tša mo tsoša ditsebe.
  
  Ke yena yoo? Mohlankedi wa maphodisa?
  
  O ya go mo senya ka gare, oo, metsotso ye mene ditlhora.
  
  Ke tla e tšea. Ke tla go fa tše dingwe tše lesome, Pierre. O ya go reng?
  
  Supa. Ke petšha gore o tiile go feta kamoo a bonagalago ka gona. Gomme, gabotse, o tla be a rota gannyane, ga o nagane?
  
  Ba be ba bolela ka eng sa go makatša?
  
  Kennedy o ile a kwa go raga ka makgwakgwa maragong a gagwe gomme a kgopša ka phapošing. Phuthego e ile ya sega. Frey o ile a mo kitima ka pela.
  
  "Batho!" A sega. "Bagwera ba ka!Ye ke sehlabelo se se kgahlišago, na ga o nagane bjalo? Gomme o ya go re fa bošego bjo tee bjo bo kgahlišago!"
  
  Kennedy o ile a lebelela go dikologa, a tšhogile ka mo go sa laolegego. Ba be ba bolela ka eng sa go makatša? Dula o hlaba, o ile a gopola polelo yeo Mokapotene Lipkind a e ratago kudu. Tšwela pele ka papadi ya gago. O ile a leka go tsepamiša kgopolo, eupša tikologo ya go tšhoga le ya go feta ya kgonthe e ile ya mo tšhošetša go hlanya.
  
  "Nka se diragatše pele ga gago," a ngunanguna ka mokokotlong wa Frey. "Ka tsela efe goba efe yeo o e lebeletšego."
  
  Frey o ile a retologela go yena, gomme pososelo ya gagwe ya go tseba e be e makatša. "A ga se yona? Ka baka la selo sa bohlokwa?Ke nagana gore o itšeela godimo le dithaka tša gago. Eupša e tlwaelegile. O ka nagana ka tsela ye nngwe, eupša ke nagana gore o tla e dira, Kennedy yo a rategago. Ke tloga ke nagana gore o ka kgona. Tla." O ile a mo šupa ka seatla gore a tle go yena.
  
  Kennedy o ile a gata go leba seporo sa ring. Mo e ka bago dimithara tše lesomepedi ka tlase ga gagwe go be go e-na le lešoba la nkgokolo leo le epilwego ka mo go sa lekalekanego fase, lebato la lona le gašane ka maswika gomme maboto a lona a khupeditšwe ke ditšhila le maswika.
  
  Lepatlelo la gladiator la sebjalebjale. Molete wa go lwa.
  
  Maneelo a tšhipi a ile a gogelwa godimo kgauswi le yena gomme a phagamišetšwa godimo ga diporo ka moleteng. Frey o ile a bontšha gore o swanetše go theoga.
  
  "Ga go na tsela," Kennedy a hweshetša. Dithunya tše tharo di ile tša šupša go yena le Ben.
  
  Frey o ile a šikinya magetla. "Ke a go hloka, eupša ka serious ga ke nyake mošemane. Re be re ka thoma ka kulo go fihla lengoleng, ke moka ra fihla sekonokono. Dira gomme o bone gore go go tšea nako e kaakang go phethagatša kgopelo ya ka." Pososelo ya gagwe ya dihele e ile ya mo kgodiša gore o tla thabela go tiišetša mantšu a gagwe.
  
  O ile a tsikitlanya meno gomme a fetša motsotswana a boreletša sutu ya gagwe ya borokgo. Lešaba la bahumi le ile la mo lebelela ka kgahlego, bjalo ka phoofolo yeo e lego ka lesakaneng. Digalase di be di se na selo gomme di-appetizer di be di jewa. Bašomi ba go nea dijo le bašomi ba go nea dijo ba be ba phaphasela gare ga bona, ba sa bonwe ke bona, ba tlatša e bile ba lapološa.
  
  "Molete wa mohuta mang?" o be a rekišetšana ka nako, a sa bone tsela ya go tšwa go yona, a leka go fa Drake motsotswana o mongwe le o mongwe wa bohlokwa wa tlaleletšo.
  
  Frey o boletše ka botho gore: "Le ke lepatlelo la-ka la ntwa." "O phela ka kgopotšo ya letago goba o hwa ka dihlong. Kgetho, Kennedy wa ka yo a rategago, e diatleng tša gago. " .
  
  Dula o na le ditlhale.
  
  Yo mongwe wa baleti o ile a mo kgorometša ka molomo wa sethunya sa gagwe. Ka tsela e itšego o ile a kgona go porojeketša go lebelela Ben ka tsela e botse gomme a fihlelela manamelo.
  
  "Ema," mahlo a Frey"s a ile a phadima ka bogale. "Mo apola dieta. Se se tla godiša kganyogo ya gagwe ya madi go se nene."
  
  Kennedy o ile a ema fao, a kokobeditšwe ebile a galefile, gomme a thekesela gannyane ge yo mongwe wa baleti a khunama pele ga gagwe gomme a mo apola dieta. O ile a namela manamelo, a ikwa e se wa kgonthe e bile a le kgole, bjalo ka ge eka kopano ye e makatšago e direga le Kennedy yo mongwe sekhutlong sa kgole sa lefase. O ile a ipotšiša gore yo yo yo yo mongwe le yo mongwe a bego a dula a bolela ka yena e be e le mang e le ka kgonthe.
  
  E be e sa kwagale gabotse kudu. Go be go kwagala eke o tla swanelwa ke go lwela bophelo bja gagwe.
  
  Ge a dutše a theoga manamelong, go ile gwa kwagala molodi go tšwa lešabeng, gomme lephoto le matla la go kganyoga madi le ile la tlala moyeng.
  
  Ba ile ba goeletša mehuta ka moka ya dilo tše di gobogilego. Dipeeletšo di ile tša bewa, tše dingwe tša gore o tla hwa ka nako ya ka fase ga motsotso, tše dingwe tša gore o tla lahlegelwa ke thong ya gagwe ka metsotswana ya ka fase ga ye masometharo. Yo mongwe goba ba babedi ba ile ba ba ba mo nea thekgo. Eupša kotsi e kgolo e be e le gore o be a tla šilafatša setopo sa gagwe ka morago ga go mo fetoša lerole.
  
  E humilego kudu go bahumi, scum e matla kudu Lefaseng. Ge e ba se e be e le seo lehumo le matla di go filego sona, gona lefase le ile la fedišwa e le ka kgonthe.
  
  Ka pela kudu maoto a gagwe a se nago selo a ile a kgoma mobu o thata. O ile a fologa pere, a ikwa a tonya e bile a pepentšhitšwe, gomme a lebelela go dikologa. Go lebana le yena, go ile gwa segwa lešoba lebotong. Ga bjale e be e khupeditšwe ke sete ya dithipa tše koto.
  
  Sebopego seo se bego se swere ka lehlakoreng le lengwe la dithipa tše gatee-tee se ile sa kitimela pele, sa di thula ka mokgoši wa pefelo wo o tšhošago madi. O ile a di šišinya ka maatla kudu moo di ilego tša kgorometšwa, sefahlego sa gagwe se se nnyane go feta go rora mo go kgopamego.
  
  Eupša go sa šetšwe se, le go sa šetšwe tikologo ya gagwe ye e makatšago, Kennedy o ile a mo lemoga ka lebelo go feta kamoo go ilego gwa mo tšea gore a gopole leina la gagwe.
  
  Thomas Caleb, mmolai wa go latelana. Mona Jeremane, le yena. Manaba a mabedi a hwago a ile a tsena lepatlelong la ntwa.
  
  Leano la Abel Frey, leo le hlamilwego morago kua New York, le a phethagatšwa.
  
  Pelo ya Kennedy e ile ya tlola, gomme go kitimela mo go sekilego ga lehloyo go ile gwa thunya go tloga menwaneng ya gagwe ya maoto go ya bjokong bja gagwe le mokokotlong bjalo ka mosebe.
  
  O ile a lla, a tšhologa ka pefelo ka gore: "Wena setlatla!" "O setlatla se feletseng!"
  
  Ke moka dithipa tša rotoga gomme Kalebe a tlolela go yena.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a tšwa ka helikopotara pele e kgoma fase, e sa le kgato ka morago ga Torsten Dahl, gomme a kitimela go leba hoteleng yeo e swaregilego, yeo e bego e tšerwe ke mohlakanelwa wa mohlakanelwa wa madira a boditšhabatšhaba. Madira ka nnete a hlakahlakane, eupša a na le mafelelo e bile a ikemišeditše go lwa.
  
  Di be di le dikhilomithara tše 2,2 ka leboa la La Vereina.
  
  Dikoloi tša madira le tša setšhaba di be di lokeleditšwe, dientšene di be di duma, di eme di itokišeditše.
  
  Foyer e be e le lešata la mediro: di-commando le madira a kgethegilego, baemedi ba bohlale le mašole ka moka ba be ba kgobokana, ba lokiša le go itokišeletša.
  
  Dahl o ile a tsebiša go ba gona ga gagwe ka go tlolela phapošing ya go amogela baeng ya hotele gomme a goeletša ka go hlaboša kudu moo e lego gore yo mongwe le yo mongwe o ile a retologa. Go ile gwa ba le setu sa tlhompho.
  
  Ba be ba šetše ba mo tseba, le Drake, le ba bangwe, gomme ba be ba tseba gabotse seo ba se fihleletšego kua Iceland. Motho yo mongwe le yo mongwe mo o ile a tsebišwa ka kgokagano ya bidio yeo e gašitšwego magareng ga hotele le helikopotara.
  
  "Re itokišitše?" Dahl o ile a goeletša. "Go senya setlatla se?"
  
  Molaodi o ile a goeletša ka gore: "Didirišwa di lokile." Ka moka ba ile ba swara Dahl a ikarabela ka tshepedišo ye. "Di-sniper di lefelong la tšona. Re fiša kudu re ka thoma thabamollo ye gape, mong wa ka!"
  
  Dahl o ile a dumela ka hlogo. "Bjale re emetše eng?"
  
  Boemo bja lešata bo ile bja hlatloga ka di-notch tše lekgolo. Mašole a ile a faela ka ntle ga mejako, a phasolana ka mokokotlo gomme a rulaganya go kopana bakeng sa biri ka morago ga ntwa go tšwela pele ka sebete. Dientšene di ile tša thoma go duma ge dikoloi tšeo di kopantšwego di be di goga.
  
  Drake o ile a kopanela le Dahl ka koloing ya boraro yeo e sepelago, e lego Humvee ya sešole. Diiri tše mmalwa tša mafelelo tša ditlhagišo o be a tseba gore ba na le banna ba ka bago 500, ba lekanego go nwelela madira a mannyane a Frey a banna ba 200, eupša Mojeremane o be a le maemong a godimo gomme go be go letetšwe gore a be le maano a mantši.
  
  Eupša selo se tee seo a bego a se na sona e be e le elemente ya go makala.
  
  Drake o ile a kgorometšwa setulong sa ka pele, a swere sethunya sa gagwe, dikgopolo tša gagwe di lebišitšwe go Ben le Kennedy. Hayden o be a le setulong ka morago ga bona, a hlometše ntwa. Wells o ile a tlogelwa hoteleng yeo a e-na le ntho e šoro ya ka mpeng.
  
  Koloi e ile ya dikologa go koba mo go bogale, gomme ka morago La Veraine ya tla ponong, e bonegile bjalo ka sehlare sa Keresemose kgahlanong le leswiswi leo le e dikologilego, le pele ga legaga le lentsho la thaba yeo e bego e phagame ka godimo ga yona. Dikgoro tša yona di be di bulegile kudu, di bontšha sebete sa sebete sa monna yo ba tlilego go mo menola.
  
  Dahl o ile a bulela maekrofouno. "Mogala wa mafelelo." Re thoma go fiša. Lebelo le tla phološa maphelo mo, batho. O tseba dipakane, gomme o tseba phopholetšo ya rena ye kaone ya gore lekese la Odin le tla ba kae. A re šomane le KOLOBE ye, mašole."
  
  Kgokagano e be e emela Mohlomphegi yo Bohlale wa Maitshwaro. Kgegeo e ntši kudu. Drake o be a sweu-knuckled ge Hummer e barreled ka ntlong ya baleti ya Frey ka go se nene intshi yeo e šetšego ka mahlakoreng ka bobedi. Baleti ba Jeremane ba ile ba thoma go tsoša alamo go tšwa ditora tša bona tše di phagamego.
  
  Dithunya tša mathomo di ile tša thuntšhwa, di tlola dikoloi tša lloto. Ge koloyana e ema gateetee, Drake o ile a bula lebati la gagwe gomme a otlela a tloga. Ba be ba sa šomiše thekgo ya moya ka gobane Frey a ka ba a na le RGPS. Ba be ba swanetše go tloga dikoloing ka pela ka lebaka le le swanago.
  
  Gata ka gare gomme o fetoše naga ya DIKOLOBE gore e be feketori ya bacon.
  
  Drake o ile a kitimela go dihlašana tše koto tšeo di bego di gola ka fase ga lefasetere la lebato la pele. Sehlopha sa SAS seo ba se rometšego metsotso ye masometharo ye e fetilego se be se swanetše go ba se šetše se dikanetša lefelo la nightclub le baeng ba yona ba "civililian". Dikulo di ile tša fofa go tšwa mafasetereng a mošate, di tšholla maboto a ntlo ya kgoro ge dikoloi di tšhologa ka gare. Madira a mohlakanelwa a ile a bušetša mollo ka tefetšo, a pšhatlaganya galase, a otla nama le marapo gomme a fetoša bokapele bja leswika gore e be mush. Go be go na le go goeletša, go goeletša le dipitšo tša go tiiša.
  
  Go be go na le tlhakatlhakano ka gare ga mošate. Go thuthupa ga RPG go ile gwa tšwa lefasetereng la lebatong la ka godimo, gwa thula ntlo ya baleti ya Frey gomme gwa senya karolo ya lebota. Matlakala a ile a theogela fase godimo ga mašole ao a bego a hlasela. Mollo wa dithunya tša motšhene o ile wa boa gomme mohlabani yo mongwe wa go thwala wa Mojeremane o ile a wa go tšwa lebatong la ka godimo, a goeletša le go wa go fihlela a thula fase ka go thula mo go boifišago.
  
  Dahl le lešole le lengwe ba ile ba thuntšha mejako ya ka pele. Dikulo tša bona goba di- ricochet di ile tša bolaya batho ba babedi. Dahl o ile a kitimela pele. Hayden o be a le felotsoko ka gare ga ntwa ka morago ga gagwe.
  
  "Re swanetše go tsena ka moleteng wo wa dihele! Gabjale!"
  
  Dithuthupi tše difsa di ile tša šišinya bošego. RPG ya bobedi e ile ya phunya crater e kgolo dimithara tše mmalwa ka bohlabela bja Drake"s Hummer. Pula ya ditšhila le maswika e ile ya wela leratadimeng
  
  Drake o ile a kitima, a khuname, a dula ka fase ga mokgwa wa go tshela ka go phatloga wa dikulo tšeo di bego di phunya moya ka godimo ga hlogo ya gagwe.
  
  Ntwa e thomile e le ka kgonthe.
  
  
  * * * .
  
  
  Lešaba le ile la bontšha kganyogo ya lona ya madi le pele Kennedy le Caleb ba kgoma. Kennedy o ile a dikologa ka kelohloko, menwana ya gagwe e swere ditšhila, maoto a gagwe a leka leswika le lefase, a sepela ka go se tsepame e le gore a se ke a bolelelwa pele. Bjoko bja gagwe bo be bo katana le go dira gore tšohle di kwagale, eupša o be a šetše a lemogile bofokodi go moganetši wa gagwe-tsela yeo mahlo a gagwe a bego a tšea sebopego seo borokgo bja gagwe bjo bo se nago sebopego bo bego bo se khupeditše ka tsela ya go boloka.
  
  Ka gona ye e be e le tsela e nngwe ya go bolaya mmolai. O ile a lebiša tlhokomelo go hwetšeng motho yo mongwe.
  
  Kalebe o ile a dira mogato wa mathomo. Mathe a ile a fofa go tšwa melomo ya gagwe ge a be a mo tšholla, matsogo a phaphasela. Kennedy o ile a mo lwantšha gomme a gata ka thoko. Lešaba le be le tšwetše ka ntle bakeng sa madi. Motho yo mongwe o ile a tšhollela beine e khubedu fase, e lego boitšhišinyo bja seswantšhetšo bja madi ao ba bego ba nyaka go a tšholla. O ile a kwa Frey, lešilo le le babjago, a hlohleletša Caleb, molwetši wa monagano yo a se nago pelo, go dira se.
  
  Bjale Kalebe o ile a tšhošwa gape. Kennedy o ile a mo hwetša a ithekgile ka lebota. O ile a lahlegelwa ke go tsepamiša kgopolo, a šitišwa ke lešaba.
  
  Ke moka Kalebe o be a le godimo ga gagwe, matsogo a gagwe a go hloka selo a phuthetšwe molaleng wa gagwe - diatla tša gagwe tše di fufuletšwego, tše di šišimišago... tše di se nago selo.Matsogo a mmolai...
  
  ... sehlogo le lehu...
  
  ...a tlotša ditšhila tša gagwe tše di bodilego letlalong la gagwe ka moka. Ditloloko tša temošo di ile tša lla hlogong ya gagwe. O swanetše go tlogela go nagana ka tsela yeo! O swanetše go tsepamiša kgopolo le go lwa! Lwantšhana le mohlabani wa kgonthe, e sego nonwane yeo o e hlotšego.
  
  Lešaba leo le bego le sa fele pelo le ile la bokolla gape. Ba ile ba pšhatlaganya mapotlelo le digalase kgahlanong le legora, ba rora bjalo ka diphoofolo tšeo di fišegelago go bolaya.
  
  Gomme Kalebe, kgauswi kudu ka morago ga se sengwe le se sengwe seo se diregilego. Bogare bja gagwe bja go tsepamiša kgopolo bo ile bja thuntšhwa, bja fokelwa diheleng. Sebata se ile sa mo itia ka lehlakoreng, mola ka nako e tee se gatelela hlogo ya gagwe sehubeng sa gagwe. Sefuba sa gagwe se se se nago selo se se šilafetšego, se se fufuletšwego. Ke moka a mo itia gape. Bohloko bo ile bja thuthupa ka sehubeng sa gagwe. O ile a thekesela. Beine e khubedu e ile ya mo tšhollela, e tšhologa go tšwa godimo.
  
  "Ke yona," Kalebe a mo kwera. "Theogela mo o lego gona."
  
  Lešaba la rora. Kalebe o ile a phumola diatla tša gagwe tše di šišimišago moriri wa gagwe o motelele gomme a sega ka lehufa le le homotšego le le bolayago.
  
  "Gonna rota setopo sa gago, sefebe."
  
  Kennedy o ile a wela fase ka matolo, a tšhaba ka boripana go swarwa ga Caleb. O ile a leka go mo phema, eupša a mo swara ka thata ka borokgo bja gagwe. O ile a mo gogela morago go yena, a nyenya bjalo ka sehlogo sa hlogo ya lehu. O be a se na kgetho. O ile a lokolla dikonope tša borokgo bja gagwe, borokgo bja gagwe bjo bo se nago sebopego, bjo bo utago sebopego, gomme a bo tlogela bo thelela maotong a gagwe. O ile a diriša mohola wa go makala ga gagwe ga nakwana go gagabela godimo ga sebono sa gagwe. Maswika a ile a mo ngwatha letlalo. Lešaba le ile la bokolla. Caleb o ile a tšholla pele, a fihlelela ka gare ga letheka la diaparo tša gagwe tša ka gare, eupša o ile a mo raga ka sehlogo sefahlegong, diaparo tša ka gare di lla morago feela ge nko ya gagwe, yeo e bego e tletše madi e bile e robegile, e be e lekeletše ka thoko. O ile a dula fao motsotswana, a lebelela nemesis ya gagwe gomme a ikhwetša a sa kgone go lebelela kgole le mahlo a gagwe a go tšhologa madi, a go ja nama.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake o ile a kgokologela ka mojako wa maemo a godimo a tsena ka phapošing e kgolo ya go amogela baeng. SAS e ile ya tloga e dikanetša lefelo la di- nightclub gomme ya khupetša manamelo a magolo. Mošate ka moka o be o ka se be le bogwera gakaakaa.
  
  Dahl o ile a phaphatha potla ya gagwe ya letswele. "Dithalwa di bontšha phapoši ya polokelo ka go le letona la rena le ka lephegong la ka bohlabela bja kgole. O se ke wa belaela selo bjale, Drake. Hayden o ile a re. Re ile ra dumelelana gore le e be e le lefelo leo le kwagalago kudu go Frey, bagwera ba rena le Lebitla."
  
  Hayden o ile a bolela ka go dira phetho gore: "Ga se ka ka ka lora le ka yona."
  
  Ka sehlopha sa banna ba tšhabela ka morago ga gagwe, Drake o ile a latela Dahl ka mojako go ya lephegong la ka bohlabela. Gatee-tee ge lebati le bulega, dikulo tše dingwe di ile tša phunya moya. Drake o ile a kgokologa gomme a ema, a thuntšha.
  
  Gomme gateetee batho ba Frey ba be ba le gare ga bona!
  
  Dithipa di ile tša phadima. Dipistola tša seatla di ile tša thuntšhwa. Mašole a be a theoga go tšwa ka go le letshadi le ka go le letona. Drake o ile a gatelela molomo wa sethunya sa gagwe tempeleng ya yo mongwe wa baleti ba Frey, ke moka a šišinya sebetša boemong bja go thuntšha ka nako e swanetšego gore a tsenye kulo sefahlegong sa mohlaselwa. Mohlapetši o ile a mo hlasela a le ka go le letshadi. Drake o ile a phema lunge gomme a elbowed mohlankana sefahlegong. O ile a inama godimo ga monna yo a idibetšego, a topa thipa ya gagwe gomme a nweletša ntlha ya yona hlogong ya yo mongwe yo a bego a le kgauswi le go sega mogolo wa Delta Commandos.
  
  Thunyo ya sethunya e ile ya lla kgauswi le tsebe ya gagwe; Sebetša seo SGG a se ratago kudu. Hayden o ile a diriša Glock le thipa ya madira. Matla a dinaga tše dintši bakeng sa tiragalo ya dinaga tše dintši, Drake o ile a nagana. Dithunya tše dingwe di ile tša lla mafelelong a kgole a phapoši. Dira gore Mataliana a amege.
  
  Drake o ile a kgokologa a bataletšego ka tlase ga go itiwa ga lehlakore la lenaba. O ile a retološa mmele wa gagwe ka moka, maoto pele, a kokota mošemane maotong a gagwe. Ge monna yo a kotama ka thata mokokotlong wa gagwe, Drake o ile a ipolaya.
  
  Mohlankedi wa peleng wa SAS o ile a ema gomme a bona Dahl dikgato tše lesomepedi pele. Manaba a bona a be a fokotšega le go feta - mohlomongwe ke bahwelatumelo ba mmalwa fela bao ba bego ba šetše, bao ba rometšwego go yo apara bahlasedi. Madira a kgonthe a be a tla ba lefelong le lengwe.
  
  "Ga se se sebe bakeng sa go ruthetša," mo-Sweden a nyenya, madi a dikologa molomo wa gagwe. "Bjale tšwela pele!"
  
  Ba ile ba feta ka mojako o mongwe, ba hlwekiša phapoši ya maraba a booby, ke moka ka phapošing ye nngwe moo di-sniper di ilego tša topa tše tshela tša bašemane ba ba botse pele ba fedišwa. Mafelelong ba ile ba ikhwetša ba le ka pele ga lebota le le phagamego la leswika leo le nago le mašoba ao ka ona dithunya tša motšhene di bego di thuntšha. Bogareng bja lebota la leswika go be go e-na le lebati la tšhipi leo le kgahlišago le go feta, leo le gopotšago ka polokelo ya panka.
  
  "Ke sona," Dahl a realo, a inama morago. "Kamore ya go lebelela ya Frey."
  
  "Go bonala bjalo ka motherfucker yo thata," Drake a realo, a khupetša kgauswi le yena, a emiša seatla sa gagwe ge mašole a mantši a kitimela go yena. O ile a lebelela go dikologa go nyaka Hayden, eupša a palelwa ke go lemoga sebopego sa gagwe se se sesane gare ga banna. O ile kae heleng? Oh hle, hle o se ke wa mo dumelela a robala fao gape... a tšwa madi...
  
  "Fort Knox ke nate ye thata go e phatloga," commando ya Delta a realo ge a tšea loma.
  
  Drake le Dal ba ile ba lebelelana. "Baboledi!" - bobedi bja bona ba boletše ka nako e tee, ba kgomarela pholisi ya bona ya 'lebelo gomme o se ke wa fora'.
  
  Dithunya tše pedi tše dikgolo di ile tša fetišwa ka kelohloko go bapa le mothaladi, mašole a nyenya ge a dutše a bogetše. Digwegwe tše matla tša go swara ditšhipi di be di kgomareditšwe megopong ya dikanono tše matla, tšeo di swanago le dithuthupi tša dirokete.
  
  Mašole a mabedi a ile a kitimela morago tseleng yeo a tlilego ka yona, a swere megala ya tlaleletšo ya tšhipi ka diatleng tša ona. Dithapo tša tšhipi tšeo di kgomareditšwego ka phapošing yeo e nago le sekoti ka morago ga dithuthupi.
  
  Dahl o ile a kgotla kgokagano ya gagwe ya Bluetooth gabedi. "Mpotše gore re ka thoma neng."
  
  Metsotswana e sego kae e ile ya feta, ke moka karabo ya tla. "Pele!"
  
  Go ile gwa hlongwa lešaka. Drake le Dahl ba ile ba tšwa ba swere dithuthupi tša dipomo tšeo di bego di fegilwe magetleng a bona, ba tšea sepheo gomme ba goga dithunya.
  
  Digwegwe tše pedi tša go swaragana tša tšhipi di ile tša fofela ka ntle ka lebelo la rokete, tša epa ka gare-gare lebotong la leswika la polokelo ya Frey pele di thuba ka lehlakoreng le lengwe. Gatee-tee ge di kopana le sebaka, sensara e ile ya dira gore sedirišwa seo se dikološago digwegwe ka botšona, sa di gapeletša ka go tia lebotong ka lehlakoreng le lengwe.
  
  Dahl o ile a ikgotla tsebeng. "E dire".
  
  Gomme gaešita le go tšwa ka fase, Drake o be a kgona go kwa modumo wa di-Hummer tše pedi tšeo di šuthišetšwago morago, megala yeo e kgomareditšwego go di- bumpers tša tšona tše di matlafaditšwego.
  
  Leboto la Frey leo le sa tsenegego le ile la thuthupa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy o ile a raka ka ntle ka temošo ge Caleb a be a kgokologa go ya go yena, a swara lengwele la gagwe gomme a mo romela a thekesela. O ile a diriša mohola wa nako ya go khutša ya motsotso woo gore a tlole maotong a gagwe. Kalebe o ile a tla gape gomme a mo phasola tsebeng ka mokokotlo wa seatla.
  
  Lešaba leo le bego le le ka godimo ga gagwe le ile la lla ka lethabo. Beine e sa tlwaelegago ya diranta tše dikete le whisky e botse di ile tša tšhollela ditšhila tša lepatlelo. Para ya basadi ya lace panty e ile ya phaphamala fase. Thae ya Banna. Para ya di-cufflink tša Gucci, e nngwe ya tšona e kgorometšwa mokokotlong wa Caleb wo o nago le boya.
  
  "Mmolaye!" Frey o ile a goeletša.
  
  Caleb o be a tšholla a lebile go yena bjalo ka setimela sa go rwala merwalo, matsogo a otlolotšwe, mašata a guttural a etšwa ka gare-gare ga mpa ya gagwe. Kennedy o ile a leka go tlola, eupša o ile a mo swara gomme a mo emišetša fase, a mo emišetša fase.
  
  Ge a be a le moyeng, Kennedy o be a kgona go tšhoga fela ge a be a letile go kotama. Gomme e be e le thata, leswika le lefase di thula mokokotlong wa gagwe, di kokota moya go tšwa maswafong a gagwe. Maoto a gagwe a ile a raga godimo, eupša Kalebe o ile a gata ka gare ga ona gomme a dula godimo ga gagwe, a khutšiša dikhutlo tša gagwe pele.
  
  Mmolai a ngunanguna ka gore: "Go swana kudu le yona." "Bjale o ya go goeletša. Eeeeeee!" Lentšu la gagwe e be e le la manic, bjalo ka go lla ga kolobe ka lefelong la go bolaya ditsebe ditsebeng tša gagwe. "Eeeeeeeee!"
  
  Bohloko bjo bo tukago bo ile bja dira gore mmele wa Kennedy o šikinyege. Setlatla bjale se be se le kgole le yena ka intšhi, mmele wa gagwe o rapaletše godimo ga gagwe, mare a rotha go tšwa melomo ya gagwe godimo ga marama a gagwe, mahlo a gagwe a tuka ka mollo wa dihele, a gatelela crotch ya gagwe kgahlanong le a gagwe.
  
  O ile a hloka thušo ka nakwana, a sa leka go hema. Seatla sa gagwe se ile sa mo thula ka mpeng. Letsogo la gagwe la nngele le be le le kgauswi le go dira se se swanago ge le ema. Kgopolo ye e bethago pelo, gomme ka morago ya šuthelela godimo go fihla kgokgotheng ya gagwe gomme ya thoma go pitlaganya.
  
  Kennedy o ile a kgangwa, a hemela godimo a nyaka moya. Kalebe o be a sega bjalo ka lehlanya. O ile a pitlaganya ka thata. O ile a ithuta mahlo a gagwe. O ile a ithekga ka mmele wa gagwe, a mo pšhatlaganya ka boima bja gagwe.
  
  O ile a raga ka maatla ka mo a bego a ka kgona, a mo kokotela ka thoko. O ile a kwešiša gabotse ka mo go phethagetšego gore o be a sa tšwa go hwetša pase. Dinyakwa tše di sothegilego tša lešilo di ile tša phološa bophelo bja gagwe.
  
  O ile a thelela gape. Lešaba le ile la mo kwera-ka tiragatšo ya gagwe, ka diaparo tša gagwe tše di šilafetšego, ka lerete la gagwe leo le ngwapilego, maotong a gagwe ao a bego a e-tšwa madi. Caleb o ile a tsoga, go swana le Rocky, go tšwa moeding wa go fenywa gomme a phurolla matsogo a gagwe, a sega.
  
  Gomme ka morago a kwa lentšu, le fokola eupša le sega ka gare ga cacophony ye e kwagalago.
  
  Lentšu la Ben: "Drake o a batamela, Kennedy. O batamela kgauswi. Ke hweditše molaetša!"
  
  Damn it... o be a ka se di hwetše mo. O be a sa kgone go nagana gore, go mafelo ka moka ka mošate, o be a tla phuruphutša ye. Sepheo sa yona seo go bonagalago kudu e be e tla ba polokelo goba disele. Se se ka tšea diiri....
  
  Ben o be a sa mo hloka. Bahlaselwa ba Kalebe ba be ba sa mo hloka.
  
  Ema o goeletše ge ba sa kgone.
  
  Kalebe o ile a mo kitimela, a sa naganele boithati bja gagwe. Kennedy o ile a itira eka o tšhogile, ke moka a emiša leoto la gagwe gomme a thula sekonokono sa gagwe thwii sefahlegong sa gagwe seo se bego se batamela.
  
  Madi a ile a tšhologa seatleng sa gagwe ka moka. Kalebe o ile a ema bjalo ka ge eka o ile a thulana le lebota la ditena. Kennedy o ile a gatelela mohola wa gagwe, a mo phunya ka sehubeng, a phunya nko ya gagwe yeo e šetšego e robegile, a mo raga ka mangwele. O ile a diriša mokgwa o mongwe le o mongwe wo o kgonegago go dira gore mmolai yo a kgone go šoma.
  
  Go duma ga lešaba go ile gwa oketšega, eupša o ile a se kwa ka thata. Go otla mo gongwe ka pela go dibolo go ile gwa romela lerete ka matolo, go gongwe seledu gwa mo retološetša mokokotlong wa gagwe. Kennedy o ile a wela ka gare ga ditšhila kgauswi le yena, a hemela godimo ka lebaka la go lapa, gomme a lebelela ka mahlong a gagwe a go se dumele.
  
  Go ile gwa kwagala modumo kgauswi le lengwele la gagwe la le letona. Kennedy o ile a lebelela morago gomme a bona lepotlelo la beine leo le robegilego le kgomaretše ka go thulama ka gare ga ditšhila. A merlot hore ntse oozes mokelikeli khubelu tshepiso.
  
  Kalebe o ile a mo šikinyega. O ile a tšea kotlo sefahlegong ntle le go tšhoga. O ile a šišinya gore: "O swanetše go hwa." "Go Olivia Dunn," a goga lepotlelo leo le robegilego fase. "Go Selena Tyler," a e emišetša godimo ga hlogo ya gagwe. O okeditše ka gore: "Miranda Drury, go itiwa ga gagwe ga mathomo go ile gwa pšhatlaganya meno, lefufuru le marapo. "Le go Emma Silke," go otlwa ga gagwe ga bobedi go ile gwa mo tloša leihlo. "Go Emily Jane Winters," kotlo ya gagwe ya mafelelo e ile ya fetoša molala wa gagwe gore e be nama ya go gadika.
  
  Gomme o ile a khunama fao fase ga madi, a fenya, adrenaline e pompa ka methapong ya gagwe gomme e thuthumela ka bjokong bja gagwe, a leka go thopa gape botho bjo bo bego bo mo tlogetše ka nakwana.
  
  
  MASOMENE A MONENE
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Kennedy o ile a laelwa gore a boele godimo ka manamelo a šupa sethunya. Setopo sa Thomas Caleb se ile sa šala se šikinyega moo se bego se swanetše go hwa gona.
  
  Frey o be a bonagala a sa thaba, a bolela ka mogalathekeng wa gagwe. "Vault," a rora. "Boloka polokelo ka ditshenyagalelo ka moka, Hudson. Ga ke na taba le selo se sengwe, wena setlatla. Fologa sofeng ye ya go hlabja gomme o dire seo ke go lefago gore o se dire!"
  
  O ile a tima kgokagano gomme a lebelela Kennedy ka mahlo a go tšhoša. "Go bonagala bagwera ba gago ba thubile ntlong ya ka."
  
  Kennedy o ile a mo fa tebelelo ya bohwirihwiri pele a e fetolela go maemo a godimo ao a kgobokanego. "Go bonagala lena mašilo le tla hwetša tše dingwe tša tšeo di le swanetšego."
  
  Go be go na le ditshego tše di homotšego le go lla ga digalase. Frey o ile a kopanela motsotswana pele a re, "Nwang godimo, bagwera ba ka. Ke moka o tloge ka tsela e tlwaelegilego."
  
  Kennedy o ile a itira eka o na le sebete se itšego, se se lekanego go tšhošetša Ben ka leihlo. Damn ge mmele wa gagwe o be o sa kwe bohloko bjalo ka bitch. Lerete la gagwe la tuka gomme maoto a gagwe a thuthumela; hlogo ya gagwe e be e opa gomme diatla tša gagwe di khupeditšwe ke madi a go kgomarela.
  
  O ile a di neela go Frey. "Na nka hlwekiša se?"
  
  "Šomiša hempe ya gago," a sega. "Boemong le ge e le bofe, se ga se selo ge e se lešela. Ka ntle le pelaelo, e bonagatša oteropo ya gago ka moka."
  
  O ile a šišinya seatla sa gagwe ka mokgwa wa bogoši. "Mo tlišetšeng. Le mošemane."
  
  Ba ile ba tloga lepatlelong, Kennedy a ikwa a lapile gomme a leka go homotša hlogo ya gagwe yeo e bego e dikologa. Ditlamorago tša seo a se dirilego di be di tla phela le yena ka nywagasome, eupša bjale e be e se nako ya go dula. Ben o be a le kgauswi le yena gomme, ge re ahlola ka ponagalo ya sefahlego sa gagwe, go molaleng gore o be a leka go mo kgonthišetša ka telepathically.
  
  "Ke a leboga, mošemane," a realo, a hlokomologa baleti. "E be e le tsela ya go sepela ka kuku."
  
  Ba latela foroko ya le letshadi, ba ile ba leba fase phapošing e nngwe yeo e ilego ya aroga makala go tšwa go boloko ya bona ya disele. Kennedy o ile a kgoboketša dikgopolo tša gagwe.
  
  E no phologa, a nagana. E no dula o phela.
  
  Frey o ile a amogela mogala o mongwe. "Eng? Na di ka polokelong? Sethotho! Wena... wena..." a ngunanguna ka pefelo. "Hudson, wena... romela madira ka moka mo!"
  
  Go goeletša ga elektroniki go ile gwa kgaola kgokagano gatee-tee, go swana le guillotine yeo e kgaolago hlogo ya mohumagadi wa Fora.
  
  "Ba tšee!" Frey o ile a retologela go baleti ba gagwe. "Ba iše mafelong a bodulo. Go bonagala go na le bagwera ba gago ba bantši go feta kamoo re bego re nagana ka gona la mathomo, Kennedy yo a rategago. Ke tla boa go yo alafa dintho tša gago ka morago."
  
  Ka mantšu a, Mojeremane yo a hlakahlakanego o ile a sepela ka pela. Kennedy o be a lemoga ka mo go tseneletšego gore yena le Ben bjale ba be ba le noši le baleti ba bane. "Tšwela pele," yo mongwe wa bona a mo kgoromeletša go leba mojakong mafelelong a phapoši ya go sepela.
  
  Ge ba dutše ba feta go se, Kennedy o ile a panya mahlo ka go makala.
  
  Karolo ye ya mošate e ile ya phušolwa ka botlalo, marulelo a maswa a go ba le mapheko a ile a hlongwa godimo ga hlogo gomme "dintlo" tše nnyane tša ditena di be di lokeleditšwe ka mahlakoreng ka bobedi a sekgoba. E sego tše dikgolo kudu go feta mašaka a magolo, go be go e-na le tše ka bago tše seswai tša tšona. Kennedy o ile a lemoga gatee-tee gore bagolegwa ba fetago ba sego kae ba fetile lefelong le ka nako e tee.
  
  Motho yo mobe go feta Thomas Caleb?
  
  Kopana le Abel Frey.
  
  Boemo bja gagwe bo be bo mpefala motsotswana o mongwe le o mongwe. Baleti ba be ba mo kgoromeletša le Ben go leba go e nngwe ya dintlo. Ge re šetše re tsene ka gare, e be e le papadi e fedile. O a lahlegelwa.
  
  O be a ka ntšha e tee, mohlomongwe le tše pedi. Eupša ba bane? O be a sa eme sebaka.
  
  Ge e ba feela....
  
  O ile a lebelela morago go mohlapetši wa kgaufsi gomme a lemoga gore o be a mo lebelela ka go mo hlahloba. "Hee, na ke yona ye? Na o ya go re bea moo?"
  
  "Tše ke ditaelo tša ka."
  
  "Lebelela. Mothaka yo o mo - o tlile tsela ye ka moka go phološa kgaetšedi ya gagwe. O nagana, um, mohlomongwe o be a kgona go mmona. Nako e tee fela."
  
  "Ditaelo go tšwa go Frey. Ga re dumelelwa."
  
  Kennedy o ile a lebelela go tšwa go mohlapetši yo mongwe go ya go yo mongwe. "Le eng? Ke mang yo a swanetšego go tseba? Go se šetše ke senoko sa bophelo, akere?"
  
  Mohlapetši o ile a mo bogola. "Na o foufetše? Na ga se wa bona dikhamera lefelong le la go hlapaola?"
  
  "Frey o swaregile ka go lwantšha madira," Kennedy o ile a myemyela. "Ke ka lebaka la eng o nagana gore o tšhabile ka pela gakaakaa?"Bašemane, dumelela Ben a bone kgaetšedi ya gagwe, gona mohlomongwe ke tla le sega ka go fokola gannyane ge bo-ra-mošomo ba bafsa ba fihla."
  
  Baleti ba ile ba gadimana ka sephiring. Kennedy o ile a tsenya kgodišego e oketšegilego lentšung la gagwe le go bapala ka lerato go se nene polelong ya gagwe ya mmele, gomme go se go ye kae bobedi bja bona ba be ba notlolla lebati la Karin.
  
  Metsotso e mebedi ka morago o ile a ntšhwa. O ile a thekesela magareng ga bona, a bonagala a lapile, moriri wa gagwe wo motsothwa o gagogile gomme sefahlego sa gagwe se gogilwe.
  
  Eupša ka morago o ile a bona Ben gomme mahlo a gagwe a bonegile bjalo ka legadima ledimo. Go be go bonagala eka matla a boetše mmeleng wa gagwe.
  
  Kennedy o ile a mo tanya leihlo ge dihlopha tše pedi di kopana, a leka go fetišetša ka pela go akgofa, kotsi, boemo bja mafelelo bja kotsi ya kgopolo ya gagwe ya bohlanya, ka moka ka tebelelo e tee ya go hloka kholofelo.
  
  Karin o ile a šišinya bahlapetši gomme a rora. "Tšwela pele gomme o tšee tše dingwe, lena ditlatla. " .
  
  
  * * * .
  
  
  Thorsten Dahl o ile a etelela pele molato, a swere sethunya sa gagwe bjalo ka tšhoša ye e emišitšwego, a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe. Drake o be a le thwii kgauswi le yena, a kitima ka lebelo le le tletšego le pele ga ge lebota ka moka la polokelo le phuhlama. Muši le ditlakala di ile tša phatlalala lefelong le lenyenyane. Ge Drake a kitima, o ile a kwa madira a mangwe a mohlakanelwa a be a phaphamala ka mahlakoreng ka bobedi. E be e le phalanx ya lehu yeo e kitimelago, e tšwela pele godimo ga manaba a bona ka maikemišetšo a polao.
  
  Ditshekamelo tša tlhago tša Drake di ile tša raga ka gare ge muši o dikologa le go sesafala. Ka go le letshadi go be go eme sehlopha sa baleti, ba gatsetše ka baka la poifo, ba diega go arabela. O ile a thuntšha ka go thuthupa gare ga bona, a senya bonyenyane ditopo tše tharo. Mollo wa go boela morago o ile wa kwagala pele. Mašole a ile a wela ka go le letshadi le ka go le letona la gagwe, a thula lebota leo le phuhlamego ka matla ka lebelo la ona.
  
  Madi a ile a gaša thwii pele ga mahlo a gagwe ge hlogo ya Motaliana e fetoga mouwane, monna yo a se na lebelo le le lekanego go phema kulo.
  
  Drake leeba bakeng sa sekoahelo. Maswika a bogale le sekontiri di ile tša gagola nama matsogong a gagwe ge a be a wela fase. A kgokologa, o ile a thuntšha dithuthupi tše mmalwa dikhutlo. Batho ba ile ba goeletša. Pontšo e ile ya thuthupa ka tlase ga mollo o mogolo. Marapo a kgale a be a dikologa moyeng ka go sepela ka go nanya bjalo ka mabala a lerole.
  
  Dithunya di ile tša lla gape pele, gomme Drake a bona lešaba la batho le sepela. Jesu!Madira a Frey a be a le gona fao, a gogetšwe godimo ka sebopego sa ona se se bolayago, a tšwela pele ka lebelo le ka lebelo ge ba ikwa ba na le mohola.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin o ile a diriša tlwaetšo ya bokgoni bja go lwa go dira gore baleti ba gagwe ba kgone go šoma ka metsotswana e sego kae. Kennedy o ile a iša backhand ye bogale seledu sa mohlapetši wa gagwe, ke moka a gata pele gomme a thula hlogo ya gagwe ka maatla kudu moo dinaledi di ilego tša phadima pele ga mahlo a gagwe. Motsotswana ka morago, o ile a bona moganetši wa gagwe wa bobedi, e lego mohlapetši wa bone, a tlolela ka thoko go hlola sekgoba se itšego magareng ga bona.
  
  Pelo ya gagwe e ile ya nwelela. Ka gona mohlapetši wa bone e be e le leporogo le le lego kgole kudu. Le go ba babedi ba bona.
  
  Mohlapetši o be a bonagala a tšhogile ge a emiša sethunya sa gagwe. Ka menwana yeo e thothomelago, o ile a hlahloba lefelo leo bakeng sa thušo. Kennedy o ile a otlolla matsogo a gagwe, meomo ya gagwe e tšweleditšwe.
  
  "Khutšo, dude. E no dula o iketlile."
  
  Monwana wa gagwe wa go hlohleletša o ile wa kobega ka poifo. Thunyo e ile ya lla gomme ya kgorometšwa siling.
  
  Kennedy o ile a tšhoga. Kgateletšego e ile ya kotofatša moya, ya o fetoša moro wa methapo.
  
  Ben o ile a nyakile a goeletša ge mogalathekeng wa gagwe o thoma go bapala modumo wa go lla wa raspy ka go tshwenyega ga gagwe. Seswantšho sa Sizer se be se cranked go fihla go palomoka.
  
  Mohlapetši le yena o ile a tlola, a fapoša thunyo e nngwe yeo e sa ratego. Kennedy o ile a kwa phefo yeo e tšwago kulo e feta legata la gagwe. Poifo e hlwekilego e ile ya mo gatsetša go fihla lefelong leo.
  
  Hle, a nagana. O se ke wa ba setlatla. Ela hloko tlwaetšo ya gago.
  
  Ke moka Ben o ile a lahlela mogala wa gagwe go mohlapetši. Kennedy o ile a mmona a šikinyega gomme a wela fase ka pela go hlola tšhitišo go ya pele. Ka nako yeo mohlapetši a ilego a lahlela mogala gomme a lebiša tlhokomelo ya gagwe, Kennedy o be a rwele sebetša sa mohlapetši wa boraro magetleng.
  
  Lega go le bjalo, Karin o ile a dula mo ka nakwana. O bone le go itemogela mathata. O ile a thuntšha ka yona nako yeo. Mohlapetši o ile a boela morago ge leru le lehubedu le thuthupa baki ya gagwe. Ke moka letheba le leso le ile la phatlalala legetleng la gagwe gomme a bonagala a gakanegile, ke moka a befetšwe.
  
  O ile a thuntšha Ben point-blank.
  
  Eupša go thuntšhwa ga se gwa atlega, go foša ga go pelaelo gore go thušitšwe ke taba ya gore hlogo ya gagwe e ile ya thuthupa milisekonde pele a goga sethunya.
  
  Ka morago ga gagwe, a foreimilwe ke go gaša ga madi a gagwe, go be go eme Hayden a swere Glock ka seatleng.
  
  Kennedy o ile a lebelela Ben le Karin. Ke bone ka fao ba bego ba lebelelana ka lethabo, lerato le manyami. Go be go bonagala go kwagala go ba nea motsotso. Ke moka Hayden o be a le kgauswi le yena, a šišinya hlogo go Ben ka go imologa.
  
  "O phela bjang?"
  
  Kennedy o ile a šikinya mahlo. "O tla thaba kudu bjale ka ge o fihlile."
  
  Ke moka a hlaphogelwa monaganong. "Re swanetše go phološa bagolegwa ba bangwe mo, Hayden. A re di tšeeng re tlogele lešoba le la dihele."
  
  
  * * * .
  
  
  Madira a mabedi a ile a thulana, madira a mohlakanelwa a ile a thuntšha baganetši ba ona lefelong leo, Majeremane a ile a tšholla dithipa gomme a leka go batamela ka pela.
  
  Ka motsotswana Drake o ile a nagana gore papadi ye ya thipa e be e le ya lefeela, e hlanya ka mo go feletšego, eupša ka morago o ile a gopola gore mong wa bona ke mang. Abel Frey o ile a re. Lehlanya le be le ka se nyake gore mokgatlo wa gagwe ka noši o diriše dikulo ge e ba di ka senya dilo tša gagwe tša kgale tšeo di sa rego selo.
  
  Gare ga bona, Drake o ile a sega lenaba ka morago ga lenaba. Mašole a ile a ngunanguna le go itiana gohle go mo dikologa, a diriša matla ao a ilego a roba marapo. Batho ba ile ba goeletša. Ntwa e be e le ntwa ya diatla ka diatla ka moka. Go phologa go be go ithekgile ka mahlatse a sekilego le tlhago go e na le bokgoni le ge e le bofe.
  
  Ge a be a thuntšha, a phunya le go dira tsela ya gagwe, o ile a lemoga sebopego ka pele. Dervish e dikologago ya lehu.
  
  Alicia Miles o lwa tsela ya gagwe ka maemo a mašole a magolo a boditšhabatšhaba.
  
  Drake o ile a retologela go yena. Modumo wa ntwa o ile wa hwa. Ba be ba le ka morago ga polokelo, lepokisi la Odin le le kgauswi le bona, bjale le bulegile, ka raka ya mabone a go boneša a nameditšwego ka godimo ga yona.
  
  "Go lokile, gabotse," a sega. "Drakester wa go swana le yena. O phela bjang mogwera?"
  
  "Go swana le ka mehla."
  
  "Mmm, ke a gopola. Le ge nka se bolele gore e fegilwe nako ye telele kudu, huh? Ka tsela, katse e kgolo e lwa ka dithapo. Ga se se sebe go lešole la peleng leo le fetogilego moagi."
  
  "Le wena. BBF ya gago e kae?"
  
  "WWF?"
  
  Mašole a mabedi ao a bego a elwa a ile a thulana le Drake. O ile a ba kgoromeletša kgole ka thušo ya Alicia, bobedi bja bona ba thabela seo se bego se le kgaufsi le go direga.
  
  "Lesogana le le kaone ka mo go sa felego? Na o a mo gopola? Botse?"
  
  "Oh yeah." Ke ile ka swanelwa ke go mmolaya. Setlatla se ile sa swara nna le Frey re hlakahlakanya ka morago ga ntlo." O ile a sega. "Ke ile ka galefa. Ba hwile." O ile a dira sefahlego. "E no ba lešilo le lengwe le le hwilego."
  
  "Ke mang yo a bego a nagana gore a ka go thapiša," Drake a dumela ka hlogo. "Ke gopola".
  
  "Ke ka lebaka la eng o be o swanetše go ba mo bjale, Drake? Ruri ga ke nyake go go bolaya."
  
  Drake o ile a šikinya hlogo, a kgakgetšwe. "Go na le lereo leo le bitšwago moaketši yo mobotse.Mantšu ao a mabedi a akaretša se sengwe le se sengwe ka wena, Miles, gakaone go feta kamoo Shakespeare ofe goba ofe a bego a ka kgona ka gona."
  
  "Le eng?" Alicia o ile a phutha matsogo a gagwe ka go nyenya gomme a rola dieta tša gagwe. "Na o ikemišeditše go go neelwa dibolo tša gago?"
  
  Go tšwa sekhutlong sa leihlo la gagwe, Drake o ile a bona Abel Frey a gagabela kgole le bona gomme a goeletša motho yo a bitšwago Hudson. Go molaleng gore Miles o be a dutše a ba šireletša ge a be a lebiša matla a bona, eupša bjale o be a e-na le dilo tše dingwe tšeo di tlago pele. Torsten Dahl, yo ka mehla a ka botwago, o ile a ema pele ga Mojeremane yo a hlanyago gomme a thoma go hlasela.
  
  Drake o ile a kgomaretša difihla tša gagwe. "Go ka se direge, Miles."
  
  
  MASOMENE A MANENE HLANO
  
  
  
  LA VEREIN YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Alicia o ile a mo tšhoša ka go gagola sekipa sa gagwe, a se phuthela go fihlela se tiile bjalo ka thapo, ke moka a šomiša diatla ka bobedi go se phuthela molaleng wa gagwe. O ile a katana, eupša thapo ya gagwe ya nakwana e ile ya mo gogela ka gare.
  
  Thwii ka gare ga mangwele a gagwe a go hlatloga - Muay Thai style. Tee. Pedi. Tharo.
  
  O ile a retologa ya mathomo. Re ile ra retologa gape. Ya bobedi e ile ya pšhatlaganya ka tlase ga dikgopo tša gagwe. Sethunya sa boraro se ile sa mo otla ka sekwere ka dibolo. Bohloko bo ile bja thuntšha ka mpeng ya gagwe, bja mo dira gore a ikwe a hlatša gomme a wela mokokotlong wa gagwe.
  
  Alicia o ile a ema godimo ga gagwe, a nyenya. "Ke boletše eng? Mpotše, Drakey, tlwa seo ke se boletšego." O ile a dira tšhišinyo ya gore a mo fe selo se itšego.
  
  "Dibolo tša gago."
  
  O ile a theola letheka la gagwe gomme a sotha go tliša kgwele ya ka thoko yeo e bego e lebišitšwe nkong ya gagwe. Drake o ile a emiša diatla ka bobedi gomme a thibela go itiwa. Ke ile ka kwa monwana o tee o phatlogile. O ile a retologa gore a lebane le yena, a emišetša leoto le tee godimo ka arc, ke moka a theoša serethe sa gagwe phatleng ya gagwe.
  
  Selepe se foka.
  
  Drake o ile a kgokologela morago, eupša kotlo e be e sa mo thula sehubeng. Le gona ka matla a mantši kamoo Miles a bego a ka kgona go a kgoboketša, e ile ya baka bohloko bjo bo sa kgotlelelegego.
  
  O ile a gata leqaqailaneng la gagwe.
  
  Drake o ile a goeletša. Mmele wa gagwe o be o robegile ka mo go rulagantšwego, o robegetšwe le go kgaolwa ditho. O ile a e thuba, seripa ka seripa. Mengwaga ya setšhaba e be damned. Eupša ka morago, na a ka ba a sola go rakwa mošomong? O be a dula a le botse. Na o be a dutše e le yo mobotse ka tsela ye?
  
  Broken civilian or not, o be a sa le SAS, gomme o ile a šilafatša fase ka madi a gagwe.
  
  O ile a boela morago. Bahlabani ba bararo ba ile ba wela godimo ga gagwe, ba pšhatlaganya selo se sengwe le se sengwe seo se mo dikologilego. Drake o be a thabela go khutša go tšwa go go tšholla Mojeremane ka di-elbo mometšong. O ile a kwa go tšhošwa ke lefufuru gomme a ikwa a le kaone go se nene.
  
  O ile a ema, a lemoga gore o mo dumeletše. O ile a bina, a šutha go tloga leoto go ya go le lengwe, mahlo a gagwe a phadima go tšwa ka gare ka bodiabolo le bohlokwa. Ka morago ga gagwe, Dahl, Frey le Hudson ba be ba notletšwe mmogo, ba katana godimo ga mošito wa lekese la Odin, difahlego tša bona di kgopame ka bohloko.
  
  Alicia o ile a mo lahlela sekipa sa gagwe. E ile ya thula bjalo ka sefepi, ya dira gore lehlakore la nngele la sefahlego sa gagwe le fiše. O ile a otla gape gomme a mo swara. O ile a goga ka maatla a makatšago. O ile a kgopša gomme a itahlela matsogong a gagwe.
  
  "Thobela".
  
  O ile a bea menwana ya menwana ka bobedi ka fase ga ditsebe tša gagwe, a gatelela ka maatla. Gateetee o ile a thoma go sothoga, ponagalo ka moka ya go se kwe. E ile ya gatelela ka matla ka mo go lekanego godimo ga node ya methapo go dira gore motho le ge e le ofe yo a tlwaelegilego a idibale.
  
  Miles o ile a bucked bjalo ka poo ya rodeo.
  
  O ile a gatelela ka maatla. Mafelelong, o ile a ithekga morago ka go gokarela ga gagwe ka thata, a mo tlogela a tšea boima bja gagwe, a ya a golofala, a leka go abelana bohloko. Ke moka a ema a otlologile gomme a kgomaretša menwana e megolo ka bobedi ka tlase ga makhwaphene a gagwe.
  
  Thwii ka gare ga sehlopha sa gagwe sa methapo ya tšhika. Mahloko a ile a kitima mmeleng wa gagwe.
  
  Gomme ke ka fao ba bego ba notletšwe. Manaba a mabedi a boifišago, a lwa ka gare ga maphoto a bohloko, a sa šikinyege ka thata, a lebelelana ka mahlong bjalo ka baratani bao e lego kgale ba timetše go fihlela lehu le ba aroganya.
  
  Drake o ile a ngunanguna, a sa kgone go uta masetla-pelo a gagwe. "Bohlanya... bitch. Ke ka lebaka la eng...ke ka lebaka la eng o šomela yo...monna yo?"
  
  "Go ra gore... go... fihla... bofelong."
  
  Drake goba Miles ba be ba ka se boele morago. Go ba dikologa, ntwa e ile ya thoma go fela. Mašole a mantši a mohlakanelwa a ile a dula a eme ka maoto go feta Majeremane. Eupša ba ile ba tšwela pele ba lwa. Gomme Drake o be a kgona go bona ka go se bonagale Dal le Frey ba notletšwe ka go gokarela mo go swanago mo go bolayago, ba lwa go fihla mafelelong.
  
  Ga go lešole le tee leo le ilego la ba šitiša. Tlhompho e be e le e kgolo kudu. Ka sephiring le ka go se bebe sefahlego, dintwa tše di be di tla dirwa phetho.
  
  Drake o ile a wela ka matolo, a goga Alicia le yena. Matheba a mantsho a ile a bina pele ga mahlo a gagwe. O ile a lemoga gore ge a ka hwetša tsela ya go kgaola go mo swara, o be a tla ba a fedile e le ka kgonthe. Matla a be a mo tlogela ka motsotswana o mongwe le o mongwe.
  
  O ile a theoha. O ile a gatelela ka maatla, tlhago yeo ya mmolai ye e feletšego e mo hlaba ka gare. Menwana ya gagwe ya menwana e ile ya thelela. Alicia o ile a wela pele, a mo itia seledu ka sekonokono sa gagwe. Drake o ile a e bona e etla, eupša o be a se na maatla a go e thibela.
  
  Ditlhase di ile tša thuthupa pele ga mahlo a gagwe. O ile a wela fase ka mokokotlo, a lebeletše siling ya gothic ya Frey. Alicia o ile a gagabela godimo gomme a thibela pono ya gagwe ka sefahlego sa gagwe, a kgopamišitšwe ke bohloko.
  
  Ga go le o tee wa mašole ao a bego a ba dikologile yo a ilego a leka go mo thibela. E ka se fele go fihlela ge yo mongwe wa bahlabani a tsebatša khutšo goba a ehwa.
  
  "Ga se ye mpe," a khohlela. "O sa e hweditše, Drake. Eupša ke sa go phala."
  
  O ile a panya mahlo. "Ke a tseba".
  
  "Eng?" - Ke ile ka botšiša.
  
  "O na le... mošito woo. Tlhago yeo ya mmolai. Kgalefo ya ntwa. Ga go na taba. Go bohlokwa. Se... ke ka lebaka leo ke tlogetšego."
  
  "Ke ka baka la"ng seo se swanetše go go thibela?"
  
  O itše: "Ke be ke tshwenyegile ka selo se sengwe ka ntle ga mošomo. "E fetola se sengwe le se sengwe".
  
  Seatla sa gagwe se be se emišitšwe, se ikemišeditše go mo pšhatlaganya mogolo. Motsotswana o ile wa feta. Ke moka a re: "Bophelo bja bophelo?"
  
  Drake o ile a thoma go kwa maatla a boela ditho tša gagwe ganyenyane-ganyenyane. "Ka morago ga tšohle tšeo ke di dirilego lehono, ke nagana gore ba nkolota kudu."
  
  Alicia o ile a boela morago gomme a otlolla seatla sa gagwe go mo thuša go ema ka maoto. "Ke ile ka lahlela ba ga Wells go leba dithapong tša sedibeng sa Mimir"s. Ga se ka mmolaya lebitleng la Odin. Ke ile ka goga tlhokomelo ya Frey kgole le Ben Blake. Ga ke mo go senya lefase, Drake, ke mo go no ipshina."
  
  "Ke a tiišetša." Drake o ile a boela a hwetša teka-tekano ya gagwe feela ge Thorsten Dahl a be a emiša mmele wa Abel Frey wo o fokolago go tšwa mošito o sephara wa lekese la Odin. O ile a wela fase ka go tšhošwa mo go kolobilego, a plopping ka go hloka bophelo godimo ga maswika a go sepetša mmabole a Italy.
  
  Dithabo di ile tša lla gomme tša kwagala madireng ka moka a mohlakanelwa.
  
  Dahl o ile a kgomaretša seatla sa gagwe, a lebelela ka gare ga lekese.
  
  "Setlatla seo ga se sa ka sa bona moputso woo," a sega. "Mošomo wa gagwe wa bophelo. Jesu Kriste, lena banna le swanetše go bona se."
  
  
  MAŠOME A MANENE A SETSELA
  
  
  
  STOCKHOLM YA GO TLHOMAMISA
  
  
  Letšatši ka morago, Drake o ile a kgona go tšhaba tikologo e sa felego ya dipotšišo gore a robale diiri tše sego kae hoteleng ya kgaufsi, e lego e nngwe ya tša kgale kudu le tše dibotse kudu kua Stockholm.
  
  Ka phapošing ya go amogela baeng, o ile a leta lifti gomme a ipotšiša lebaka leo ka lona ditshepedišo tša gagwe ka moka tša kgopolo di ilego tša tšewa filiming. Ba ile ba hlanya ka baka la go hloka boroko, go bethwa ka mehla le kgateletšo e kgolo. Go mo tšere matšatši a mmalwa gore a fole.
  
  Lifti e ile ya lla. Sebopego se ile sa tšwelela kgauswi le yena.
  
  Kennedy, a apere pantsuit ya Mokibelo ya go se be le mohola, moriri o kama ka thata morago, o mo ithuta ka mahlo a lapilego.
  
  "Thobela".
  
  Mantšu a be a sa lekana. Go mmotšiša ge e ba a lokile e be e se feela go golofala, e be e le bošilo bjo bo feletšego.
  
  "Dumela le wena."
  
  "Mo lebatong le tee?"
  
  "Ka nnete. Ba re boloka ka moka re le noši, eupša re le mmogo."
  
  Ba ile ba tsena ka gare. Go lebelela ponagatšo ya bona ye e robegilego seiponeng. Phema go kopana le khamera ya bidio yeo e nyakegago. Drake o ile a tobetsa konopo ya lesomesenyane.
  
  "Na o na le bokgoni go se bjalo ka nna, Kennedy?"
  
  O ile a sega ka pelo ka moka. "Beke ya bohlanya, goba dibeke. Ga ke na bonnete. Go a ntlhanya gore ke ile ka feleletša ke lwa le nemesis ya-ka gomme ka hlwekiša leina la-ka mafelelong a tšohle."
  
  Drake o ile a šikinya magetla. "Bjalo ka nna." Kgegeo, akere?"
  
  "O ile kae? Alicia."
  
  "Go tsena bošegong moo diphiri ka moka tše kaone di yago gona, yena le geek yeo Hudson," Drake a šikinya magetla. "Ba ile pele ga ge motho le ge e le ofe yo a bego a tloga a le bohlokwa a ba lemoga. Mohlomongwe go foka bjoko bja yo mongwe le yo mongwe ge re bolela."
  
  "O dirile selo se se nepagetšego. E be e se bona bahlohleletši ba bagolo mo. Alicia o kotsi, eupša ga se wa hlanya. Oo, gomme ga o re "ka gare ga khutšo ya bošego".
  
  O ile a tšea motsotswana go šoma tšhupetšo ya gagwe ya Dinosaur Rock. A sega. Boemo bja gagwe bja kgopolo bo ile bja hlatloga ka lebelo go feta mercury letšatšing la letšatši.
  
  "Go thwe"ng ka Hayden?" Kennedy o ile a realo ge mamati a lifti a tswalela gomme koloi ya kgale e thoma go hlatloga ganyenyane-ganyenyane. "O nagana gore o tla dula le Ben?"
  
  "Ke tloga ke holofela bjalo. Ge e ba go se bjalo, gona bonyenyane ke nagana gore o be a robalana bjale."
  
  Kennedy o ile a mo itia legetleng. "O se ke wa bala dikgogo tšeo, mogwera. Mohlomongwe o tla mo ngwalela koša."
  
  "O e bitša leina-metsotso e meraro le seripa le wena!"
  
  Ba ile ba fofa ka go nanya ba feta lebatong la bošupa. "E a nkgopotša." Moo, ka lebitleng la Odin, o boletše eng fao? Se sengwe ka nna go dula York gomme, uh, go iphediša."
  
  Drake o ile a mo lebelela ka mahlo a go tšhoša. O ile a mo fa pososelo ya go goketša.
  
  "Go lokile... ke... ke..." A hemela godimo gomme a nolofala. "I"m hopelessly out of practice ka se."
  
  "Eng?" Mahlo a Kennedy a ile a phadima ka bošoro.
  
  "Sehlopha sa kgale sa dino-rock sa Heart se ile sa e bitša go goketša ga mafelelo. Kua Yorkshire re no re 'boledišana le nonyana'. Re batho ba bonolo."
  
  Ge lifti e kgotla go feta lebatong la lesomenne, Kennedy o ile a lokolla dikonotswana tša hempe ya gagwe gomme a e tlogela e wela fase. Ka tlase o be a apere bra ye khubedu ya go bonagala.
  
  "O dira eng?" Drake o ile a kwa pelo ya gagwe e tlola bjalo ka ge eka o hlabilwe ke mohlagase.
  
  "Ke iphediša."
  
  Kennedy o ile a phumola zip ya borokgo bja gagwe gomme a bo tlogela bo wela fase. O be a apere para ya borokgo bjo bohwibidu bjo bo swanago le bjona. Lifti e ile ya ding ge e fihla lebatong la bona. Drake o ile a kwa meoya ya gagwe le tše dingwe ka moka di phagama. Mojako o ile wa thelela ka thoko, wa bulega.
  
  Banyalani ba bafsa ba be ba letile. Mosadi o ile a sega. Mothaka o ile a nyenya ka Drake. Kennedy o ile a goga Drake ka ntle ga lifti gomme a tsena ka phapošing ya go sepela, a tlogela pantsuit ya gagwe.
  
  Drake o ile a lebelela morago. "Na ga o nyake se?"
  
  "Ga ke sa hloka se."
  
  Drake o ile a mo kuka. "Mošomo o mobotse, ke go sepela ka lebelo go ya phapošing ya ka."
  
  Kennedy o ile a tlogela moriri wa gagwe fase.
  
  
  MAFELELO
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"