Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Le Reich Ya Boraro

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver e tsamaea ka toro ho ea bokahohleng bo tšoanang. Ha a le moo o bona lidrakone 'me o tlameha ho ithuta hore ho na le Puso ea Boraro le Jeremane ea Hitler, e thusoang ke gnome ea tšōmo. Moshanyana e monyenyane oa hobbit o rometsoe ho thusa USSR. Empa o iphumana a le koloneng ea mosebetsi oa bana e sa khoneng ho thusa Soviet Russia. 'Me Majeremane a hapa USSR!

  GULLIVER LE REICH YA BORARO
  TLHOKOMELO
  Gulliver e tsamaea ka toro ho ea bokahohleng bo tšoanang. Ha a le moo o bona lidrakone 'me o tlameha ho ithuta hore ho na le Puso ea Boraro le Jeremane ea Hitler, e thusoang ke gnome ea tšōmo. Moshanyana e monyenyane oa hobbit o rometsoe ho thusa USSR. Empa o iphumana a le koloneng ea mosebetsi oa bana e sa khoneng ho thusa Soviet Russia. 'Me Majeremane a hapa USSR!
  . KHAOLO No. 1.
  A khathetse ke mosebetsi oa makhoba, motsamai ea sebete o ile a robala "me a lora toro e neng e thahasellisa haholo ho feta "nete.
  Moshanyana Gulliver o ne a fofa holim'a drakone, 'me haufi le eena ho ne ho e-na le ngoanana ea botle bo neng bo e-s'o ka bo e-ba teng. E se e le motho e moholo, empa a ntse a le monyenyane, 'me o na le mesifa e matla haholo ebile e le curvy. "Me moriring oa hae ho ne ho e-na le "mala oa lekhasi la khauta, ho ne ho e-na le moqhaka o nonneng oa litaemane le majoe a mang a khanyang, joaloka linaleli, hoo a neng a feta le litaemane tse khōlō le tse turang ka ho fetisisa.
  Mohlankana o ile a botsa:
  -U mang?
  Ngoanana a araba a bososela:
  - Ke Mofumahali Leia! Mme hona jwale ke laela lebotho la didrakone!
  Gulliver o ile a hetla morao. 'Me ha e le hantle, ho ne ho e-na le mohlape oohle oa lidrakone leholimong, 'me libōpuoa tsena kaofela li ne li le ntle. Mme ho ne ho na le banana ba batle ba dutseng hodima tsona.
  Empa e ntle ka ho fetisisa le e thabisang e ne e ntse e le mofumahali. 'Me drakone eo boraro ba bona ba neng ba fofa holim'a eona, hammoho le botle bo bong, e ne e le ntle haholo. Sehlopha se ne se le mona. 'Me ka nako e tšoanang, banana bohle ba roala lieta, le hoja bofeela ba bona bo koahetsoe ke majoe a bohlokoa le lifaha.
  Empa ha baa ka ba pata mekoallo ea chokolete ea abs ka mpeng, kapa libolo tsa mesifa e bilikang tlas'a letlalo la boronse. Ka nako e ts'oanang, li-soles li ne li e-na le bend e ntle le e ikhethang ea lirethe.
  Moshanyana oa mohlabani o ile a re:
  - O motle hakakang. Lona basetsana le mohlolo ruri!
  Leia o ile a sisinya moriri oa hae ka 'mala oa lekhasi la khauta mme a bina:
  Banana ba batle kaofela, ba sa roala lieta,
  Ba matla le bahlabani ba tsoang sejelong...
  Botle ba na le chebahalo e thata haholo,
  Ho hlakile hore pelo ea bona e thabile haholoanyane!
  Gulliver o ile a lumellana le sena. A sotha sabole matsohong a hae, a etsa setšoantšo sa borobeli ka eona, a re:
  - Ntle le pelaelo, ho monate le ho feta le uena!
  Sehlopha sa ba batle se ile sa fofa holim'a lidrakone. Ho na le lebotho lohle la bona, le tsotehang le le ikhethang. Mme didrakone di ne di na le mapheo a takilweng ka mebala yohle ya mookodi. 'Me ho ne ho bonahala eka li khabisitsoe ka majoe a bohlokoa.
  Gulliver o hlokometse:
  - Monna e mong le e mong ea nang le takatso e matla ke drakone ka tsela ea hae, empa eseng hlooho e supileng, empa hangata e se nang hlooho!
  Princess Leia o ile a tšeha mme a araba:
  - Ho fapana le drakone, monna ha a hloke ho khaola lihlooho; o se a ntse a lahleheloa ke tsona ha a sheba mosali!
  Moshanyana oa mohlabani o ile a akhela menoana ea hae e sa roala letho - o ne a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e 'meli a apere marikhoe a makhutšoanyane feela, ke ka lebaka leo a ileng a akhela nale. Kahoo e ile ea fofa "me ea phunya monang o moholo haholo, ea e bolaea ho fihlela e e-shoa.
  Gulliver o ile a ngola a bososela:
  - Ba halefileng joalo ka bobi 'me ba bohlale ba kokoanyana ba etsa molella ka leralla!
  Mohlabani Princess Leia o netefalitse:
  - Ho motho ea nang le bohlale ba ntsintsi, kokoanyana efe kapa efe ke tlou!
  Mme ba tsheha. E ne e shebahala e qabola haholo. Sehlopha sa likhantši se ile sa fofa ka pele ho tsona. Linonyana li ne li le khōlō haholo, li nonne, li na le mapheo a maholo. Moetapele oa pakete ho ne ho lutse banyalani: moshanyana le ngoanana, 'me ba tšoere litloloko tsa silevera matsohong a bona, tseo ba neng ba li bina ka thabo.
  Gulliver o hlokometse:
  - Batho ba baholo ba atisa ho bua leshano, bana ba etsa lintho, 'me batho ba baholo ka kakaretso ba bua leshano ho isa bohōleng ba puo ea bana!
  Ngoanana oa khosatsana o ile a oma ka hlooho mme a eketsa:
  - Botsofali ha se thabo, empa ho oela bongoaneng ke koluoa e kholo le ho feta!
  Bana ba moeta-pele oa likhantsi ba ile ba bina hang-hang:
  Bokhopo bo simolohile joang bokahohleng?
  Ke 'nete hore moetsi ka boeena ha a hopole ...
  Ho ka etsahala hore ebe ke ka ho sa feleng,
  Ha e time joaloka malakabe a lefatše le ka tlaase!
  
  Ha se uena oa pele oa ho tseba hore Adama o entse sebe.
  Eva ha se eena oa pele oa ho silafatsoa ke nama...
  Letahoa le tsoang motseng oa "Agdam",
  Mohlankana ea tsubang "leano" nakong ea phomolo ...
  
  E mong le e mong ya tsebang bobe ke eng
  Ho tlwaela ho tlola melao ntle le tshabo...
  Le eo molemo feela o leng moroalo ho eena.
  Ke mang feela ea batlang ho inamela!
  
  Ke ntse ke batla ho e hloibila ho lileiri,
  Le ha ke le ngoana ke na le takatso ea ho etsa bohlasoa bo joalo ...
  Ke hobane'ng ha 'mè ea khopo a rohaka ngoana?
  Ba ea hokae ntoeng ea lebotho le thata?
  
  Ke cherry e le 'ngoe feela e utsoitseng serapeng sa lehlabula,
  E 'ngoe e bolaea bahoebi ka sebaka sa tšepe ...
  O hloho ya hae e rekilweng ke selepe se kgopameng;
  Eo 'molai a mo lahlelang lebiling.
  
  Motho ea utsoang, o tšoela letsoalo la hae ka mathe;
  Mme ke mang ya utswitseng dikhoine tsa mokopi...
  Ke bile ke thabela karolo e le 'ngoe,
  Ba bang ba thabela li-curls tsa basali.
  
  E, ho na le lifahleho tse ngata, likarolo tse ngata tsa bobe,
  Lifahleho tsa hae li babatseha moriting ofe kapa ofe.
  Empa takatso e ntse e le ntle moeeng,
  Le hoja lefatše le re pota-potileng le hlaha, oho, le hlaha ka mokhoa o tšabehang!
  
  Mohlolohali oa lla, khutsana ea lla.
  Lefatshe la rona le ya diheleng...
  Na ehlile hoa khoneha hore pelo ea Molimo e be monolithic,
  Na batho ha ba na sebaka paradeiseng ea Molimo?
  
  U tla fumana karabo ho uena feela,
  Ha o khona ho khaola khalefo mehopolong ea hau...
  Ha o busetsa bobe ka botle;
  'Me u khaotse ho tlatsa popelo ea hao!
  Bana ba ile ba bina ka thabo le ka bokhabane, ka mor'a moo ba ntša maleme a bona Gulliver. Motsamaisi oa sekepe ea sebete o ile a ba ntša leleme ha a araba.
  Le litšeho le sebe...
  Gulliver o ile a ngola a bososela:
  - Kelello ea ngoana e tšoana le mohlolo. 'Me mona u tla lumellana, u ke ke ua ba le khanyetso!
  Mofumahali Leia o ile a tšeha 'me a bina:
  Maobane ke ne ke sa le ngoana,
  Ha ho letho le ka etsoang mona ...
  Letau la tau le molemo ho feta namane ea tlou e hlokang kelello
  'Me drakone e tla ba kaput!
  Mme ba thulana: moshanyana le ngwanana ka maoto a sa roala letho. E, ba na le liketsahalo tse monate mona. Le li-nuances tse ngata tse fapaneng. Kahoo bophelo bo tsamaya hantle feela.
  Gulliver o ile a hlokomela hore banana ba lidrakoneng ba qala ho lahlela ntho e 'ngoe bohareng ba menoana ea bona e hlobotseng. Sena ke setaele sa koporasi - ho nka lintsintsi le ho li pshatla. Ho lokile? Haeba ke seo ba se batlang, ho be joalo. Ntho e ka sehloohong ke hore u se ke ua lahleheloa ke hlooho.
  Empa Gulliver ha se mohlabani ea lihlong. Le hoja hona joale e se e le moshanyana feela.
  Mme Princess Leia o ile a botsa moshemane:
  - Na u rata mahe a linotsi?
  Mohlabani e monyenyane o ile a dumela ka hlooho:
  - Ka sebele!
  Ngoanana a araba ka bohlale:
  - Mahe a linotši a tlisa bophelo bo botle, lipuo tsa mahe a linotši tse tsoang ho bo-ralipolotiki li baka ho soetseha ha lefu la tsoekere feela!
  Gulliver o ile a eketsa ka bohlale:
  - Mahe a linotši a etsa hore matsoho a bona a khomarele, mahe a linotši a bo-ralipolotiki a etsa hore lichelete tsa tšepe tsa li- simpletons tse qhekellang li khomarele maruo a tsona!
  Mohlabani oa ngoanana o ile a lumellana le sena:
  - Ho sa tsotellehe hore na puo ea ralipolotiki e monate hakae, ntle le lefu la tsoekere, ha e bake masoabi leha e le afe ho ba se nang bohlale!
  Moshanyana oa mohlabani o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ha ho mohla motho a ka bang le bo-ntate ba fetang bonngoe, empa naha ena e na le bo-ntate ba ka bang leshome le metso e 'meli bakeng sa karolo ea ntate oa sechaba!
  Ka mor'a moo bahlabani ka bobeli: moshanyana le ngoanana, ba letsa mololi, ba kenya menoana ea bona e hlobotseng ka melomong ea bona. Ke eng e bakileng ho sisinyeha ha sepakapaka le ho tsoa ha motlakase oa tlhaho. 'Me li-midges tse tsielehileng li ile tsa oela fatše, tsa oela hang-hang lihloohong tse shaggy tsa li-orcs, tsa li phunya le ho li phunya.
  Mofumahali Leia o ile a bina ka tieo:
  - 'Mè, tšoara, ntate, tšoara.
  Haeba e ne e le mantsiboea a mang le a mang, bona e ka be e le bophelo!
  Li-orcs li ile tsa iphumana li le tlas'a lidrakone le banana, basebetsi ba bona ba sa roala lieta.
  'Me ho phatloha ha libomo ho sa lebelloang hoa qala, ho lahlela liqhomane tsa maiketsetso tse entsoeng ka lerōle la mashala, kapa ntho e batang le e senyang le ho feta.
  Haholo-holo, ho ne ho sebelisoa linale tse bohale haholo, tse chefo, tse hlabileng li-orcs le li-goblins ho isa lefung. Sena ke seo banana ba hlileng ba se nkileng mme ba se bulela.
  Mofumahali Leia le eena o ile a thunya ka nepo li-orcs tse moriri mme a bina:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Kgosi ya makgoa...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Bohloko bo ka pelong ea ka ha bo kokobele!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Banana ba litoro tse sa roala lieta,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Ke uena feela poloko!
  'Me mohlabani a bontša leleme la hae le lelelele le le bolaeang.
  Ka mor"a moo o tla e nka "me a e tšolle ka masiba a tukang a mollo. Ka sebele enoa ke ngoanana ea nang le matla a maholo le talenta e sa tloaelehang. E khonang haholo. Mme ha e ka robeha, ha ho letho le ka emang kgahlano le yona.
  Motsamai oa moshanyana Gulliver le eena o ile a thunya mollo o matla le o mabifi ho li-orcs tse tsoang ho drakone ea hae. O ile a sebetsa ka mafolofolo le ka katleho. 'Me ngoana oa mohlabani o ne a e-na le talenta e hlakileng ea tlhōlo le takatso ea ho tseba tsebo ea sesole.
  Che, o khahlanong le sena, li-orcs li ke ke tsa hanyetsa. 'Me banana ba thunya ka katleho e kholo, ba sa fe sera monyetla o monyenyane. Ruri ena ke ntoa e mahlo-mafubelu.
  Motsamai oa moshanyana Gulliver o bile a bina:
  Thabang, thabang;
  Ho matleng a letsatsi la mojari...
  Thabang, thabang;
  Ke hobane'ng ha ke sa ka ka palama pere ea ka?
  Ena ke pina ea ntoa e monate e le kannete. 'Me ka nako e ts'oanang ho na le timetso e feletseng ea li-orcs. 'Me banana ba tsoang lidrakoneng ba qala ho ba thunya ka liqha, ba ohla meropa ka menoana e sa roaloang letho.
  'Me tsohle li ne li shebahala li le monate ebile li nyarosa, ha e le hantle ho ne ho etsoa pale e ncha e ikhethang. Eo ho neng ho se sebaka sa ba fokolang le ba fokolang.
  Leka feela ho atamela ho banana ba kang bana mme ba tla pshatla mang kapa mang ka sengoathoana sa kuku.
  'Me ha ba ntse ba re, lefu la bohlanya ba likhomo le tšoaetsanoa. 'Me bahlabani ba ile ba khona ho bontša sena ka tlhaho. 'Me ba otla lira ka cheseho e kholo. Mme ba hlatsa metsu le diboutu tse tshekaletseng. Ho feta moo, ntho e 'ngoe le e' ngoe e etsoa ka matla a maholo.
  Kahoo u ke ke ua khona ho etsa ho hongata khahlanong le lebotho le joalo. 'Me bahlabani ba ile ba kena ka har'a li-orcs hoo ba neng ba sitoa ho baleha. Ena ke phello e senyang e le kannete ea metsu le liboutu tsa crossbow.
  Gulliver o ile a e nka 'me a bina:
  Thunya ka sebete 'me u senye
  Ho tla ba le bophelo bo tsoang pelong!
  Mofumahali Leia o itse:
  - Bana ba betere ho feta batho ba baholo hobane lilemo tsa bona li lokafatsa bothoto ba bona ba bocha!
  Moshanyana oa mohlabani o ile a re:
  - Bacha ba lokafatsa bothoto, empa eseng bokhopo; ho khetholla batho ba batšo ho ba basoeu ha ho hlokahale lilemo tse ngata le tsebo!
  Eaba moshanyana oa Terminator o letsa mololi, 'me maru a makhoaba a oela joaloka majoe a sefako lihloohong tsa li-orcs tse teteaneng.
  Mofumahali Leia o ngotse:
  - Ha ho bohlale, nahana ka motho ea holofetseng, kelello ha e itšetlehe ka lekholo la lilemo! Leha le ka ba le matla le se nang kelello, le a fokola kaofela!
  Ka ho utloahalang Gulliver o hlokometse:
  - Mesifa e entsoeng ka tšepe e ke ke ea lefella hlooho ea oak!
  E mong oa banana bao o ile a hlokomela ka thabo:
  - Ha se bothata ho ngoanana - haeba ho na le leoto le se nang letho, joale ho hobe le ho feta ho ngoanana - tlas'a serethe sa boot!
  Mofumahali Leia o boletse ka mokhoa o utloahalang:
  - Haeba u batla ho ba ace, e-ba le motlae hloohong ea hau!
  Gulliver o ile a lla ka ho tšeha:
  - Phiri e jeoa ke maoto a lebelo, mosali ka maoto a masesane, ha lipōli li nyanya!
  Yaba setsheho se matha mela. Mme Mofumahali Leia o itse:
  - Tsela e molemo ka ho fetisisa ea ho hula lichelete tsa tšepe ka sepacheng sa monna ke ka menoana e se nang letho ea maoto a ngoanana!
  Ngoanana oa Countess o ile a ngola:
  - Serethe se se nang letho sa ngoanana se tla fumana liaparo tse feshene ka ho fetisisa haeba monna a e-na le bootla bo hlokang kelello le bootle e feletseng!
  Gulliver o ile a ngola a soasoa:
  - Banana ba barefoot ha ba rate feela lirifi le lieta tse otlolohileng, empa ba ipeha tlas'a lirethe tse se nang letho tsa bophelo!
  Ka mor'a moo ba e nka 'me ba bina ka k'horase:
  'Me ho tloha thabeng e kholo ka ho fetisisa,
  Lintsu li ile tsa fofela Gulliver...
  Lula fatše Gulliver ka pere -
  Re tla u isa moo kapele!
  
  Mme Gulliver a dula hodima ntsu,
  E fane ka mohlala o motle ...
  'Me ha ho bonolo ho jara moshanyana,
  Limpopo e tla kena tseleng haufinyane!
  'Me bahlabani ba tla nka' me ba pepese li-nipples tse khubelu tsa sefuba sa bona 'me ba otla li-orcs ka lehalima. 'Me sena se tla chesa li-orcs tse ngata ka ho feletseng.
  Ruri sena ke sehlopha sa bona.
  Mofumahali Leia o ile a botsa Gulliver:
  - Na ua tseba hore nakong e tlang Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e tla etsahala 'me ho tla ba le mohlankana ea pholileng joaloka Hitler!
  Gulliver o ile a tšeha mme a araba:
  - Ke ne ke sa tsebe sena, empa joale kea tseba!
  Ngoanana o ile a ntša meno 'me a tsoela pele:
  'Me Hitler o ne a e-na le bothata: ho ile ha hlaha moqapi a le mong ea pholileng haholo oa tanka, gnome. Mme a etsa tanka ya Tweba, boima ba ditone tse mashome a mahlano a metso e mehlano feela le bophahamo ba mithara e le nngwe le halofo ka dihlomo tse tshwanang, dihlomo le enjene!
  Gulliver o ile a hula mahetla hape 'me a araba ka botšepehi:
  - Ha ke tsebe hore na tanka ke eng ho hang! Mme o e ja ka eng?
  Princess Leia o ile a tšeha mme a araba:
  - Hantle, ke pale e telele. Leha ho le joalo, bokahohleng bona batho ba "nile ba thulana le mathata a mangata. 'Me pele ho tsohle, USSR, e neng e loana le mabotho a ka sehloohong a Reich ea Boraro le lilekane tsa eona. Ntle le Italy. Tweba ya ditone tse mashome a mahlano a metso e mehlano ke eng? Ena ke lihlomo tse ka pele tsa limilimithara tse 240, lihlomo tsa mahlakoreng a limilimithara tse 210, le matsoapong, cannon ea 128-mm, le cannon ea 75-mm e nang le enjene ea lipere tse sekete le makholo a mabeli le mashome a mahlano. Sena se ile sa fana ka lebelo la lik'hilomithara tse mashome a supileng ka hora, ho etsa hore koloi e se ke ea kena-kenana le mahlakoreng 'ohle. Ho tloha qalong ea 1944 mochine ona o ile oa qala ho hlahisa batho ba bangata. Ka lebaka leo, lehlabuleng la 1944, Manazi a ne a se a bokelletse litebele tse hlometseng tse hlometseng.
  'Me ka la 20 June li ile tsa etsa literaeke tse peli tse matla, e 'ngoe e le Moldova, e 'ngoe e le Ukraine Bophirimela, li lebile moo li neng li kopana teng. 'Me ka lebaka leo, tšireletso ea mabotho a Soviet e ile ea qhekelloa,' me ea hlajoa joalokaha eka ke pheleu e otlang. Tanka ea Maus-2 e ile ea bonahala e sa khonehe ho mefuta eohle ea lithunya tsa Soviet. Ntle le moo, e tsamaea hantle ebile e na le litšobotsi tse ntle tsa ho khanna. Koloi ena e ne e le kotlo ea sebele.
  Balekane le bona ba ile ba itšoara ka mokhoa o sa tsotelleng. Ntoa ea Italy e ile ea qetella e hlōtsoe 'me ho fihla Normandy ho ile ha chechisoa hape.
  Ho phaella moo, Majeremane a ile a hlahisa ME-262 e tšosang, eo ho neng ho le thata haholo ho e thunya. E ne e le sefofane sa jet fighter, se nang le likanono tse 'nè tsa 30-mm caliber air. Eaba o ntša lifofane tsa Soviet Union, a liha makholo a tsona. Le Western coalition le eona. Hitler le eena o ile a fokotsa lebelo la lenaneo la V-2 ka mokhoa o itseng, 'me, ho e-na le limisaele tse theko e boima le tse sa thuseng letho, o ile a itšetleha ka lifofane tsa libomo tsa mofuta oa Arado.
  Churchill le Roosevelt ba ne ba e-na le mehatla pakeng tsa maoto a bona, 'me ba ne ba hatelloa haholo ke likepe tsa likepe tsa Jeremane. 'Me Linaha tsa Selekane li ile tsa fana ka tumellano ea khotso Jeremane le Japane. Hitler o ile a lumellana le boemo ba hore Linaha tsa Selekane li tlohe Sicily le Sardinia. Se phethiloeng.
  Nakong ea khotso le Reich ea Boraro, likamano tsa khoebo li ile tsa tsosolosoa. Ka bobeli USA le Brithani li ile tsa qala ho fana ka oli moo. 'Me Majeremane, a hlasela Ukraine, a nka Kyiv' me a kena Odessa hape.
  Tanka ea Mouse-2 e ile ea fetoha e ke keng ea hlōloa. Ho ile ha boela ha hlaha mohlala o monyane oa Mouse - Tiger-3, e neng e le bobebe ebile e tsamaea le kanono e le 'ngoe ea 88-mm.
  Kahoo mabotho a Soviet a ile a kena. Mme ena e ne e le ts'ebetso e makatsang ...
  Gulliver o ile a sitisa Mofumahali Leia:
  - U bua mantsoe a mangata a sa utloisiseheng. U se ke ua lebala hore ke ngoana oa mathoasong a lekholo la leshome le metso e robeli. 'Me boemo ba rona ba tsoelo-pele ea theknoloji ha bo ntle haholo!
  Mofumahatsana Leia a dumela ka hlooho ka pososelo.
  - Kea e tseba! Empa ke bua ka dilemo tse bohareng ba mashome a mabedi. 'Me sena ke seo motlatsi a le mong feela a ileng a se etsa. 'Me u tlameha ho lumela hore sena se tebile!
  Gulliver o ile a bina ka thabo:
  - Ka ho hahoa ha linaha tse peli, lefats'e la khale le ile la bōptjoa ... Boemong ba ntoa, ho na le 'na le bona,' me sena se tebile!
  Mofumahali Leia o itse:
  - Mathoasong a lekholo la mashome a mabeli a metso e 'meli la lilemo, Vladimir oa modemona o ile a hlaha, a e-na le lefatla, eo e neng e le sehloela se ileng sa nka matla Russia, hape a baka mathata a mangata. Empa ntoa ea hae ke taba e fapaneng. 'Me mona gnome e ile ea theha boemo boo Majeremane a ileng a boela a hapa banka e nepahetseng Ukraine,' me ka hoetla ba qala ho khopisa bohareng. 'Me litanka tsa bona li ne li bonahala li sa hlaselehe ebile li ke ke tsa hlōloa. 'Me khahlano le gnome u tla hloka bohlale ba hau bo bong. Empa ke mang ea lokelang ho romelloa e le karabo ea symmetrical kapa asymmetrical? Ho ne ho e-na le mohopolo - elf kapa troll? Empa ba tla fokola ka theknoloji ho feta gnome.
  'Me Majeremane a tsoela pele, kahoo Smolensk e ile ea oa,' me ka mor'a eona Kalinin le Vyazma. Majeremane a ne a se a ntse a atamela Moscow. Ha e le hantle, Stalin o ile a tsamaea. O ne a sa batle ho shoa. 'Me Hitler o ile a re USSR e lokela ho ba kolone ea Jeremane. 'Me ke boitlamo feela bo tla mo tšoanela.
  Joale, ba ile ba qetella ba rometse gnome ea hobbit e le karabo. 'Me enoa hape ke moshanyana, ho bua 'nete, motho a ka re ke motho ea bohlale. Empa ha baa ka ba nka moshanyana ea sa roala lieta, ea neng a shebahala a le lilemo li ka bang leshome, ka ho teba. 'Me ba ne ba chefo ho Gulag bakeng sa ba banyenyane.
  Ho sa le joalo, Majeremane a ile a hapa Moscow. Ho etsahetse joalo!
  Moscow e ile ea oa 'me Leningrad le eona ... Mariha a tla' me Majeremane a qeta bosiu metseng. Ke moo ba ileng ba lula teng.
  'Me banana ba Komsomol ba ile ba etsa qeto ea ho loantša bo-fascists ka matla le ho bina lipina, ho sa tsotellehe serame le ho hloka liaparo.
  Re banana ba batle ba Soviet,
  Re rata ho loana le ho tsikinyetsa bashanyana...
  Ho utloahala lentsoe le lenyenyane le khanyang, le llang,
  'Me re na le pitso ea ho bolaea Krauts!
  
  Re mathateng haholo banana ba Komsomol,
  Ka sebete re matha ka har'a serame re sa roala lieta...
  Ha rea tloaela ho ema ka boinyenyefatso ka thoko,
  'Me re putsa ba fascists ka feisi ea rona!
  
  Nkholoe, banana ba na le lekunutu le leholo,
  Mokhoa oa ho hlola Manazi ka katleho ...
  'Me u nkholoe, katleho ea banana ha e etsahale,
  Hobane lebotho la Rus le sebete haholo!
  
  Le bakeng sa banana ba rona ba nang le lirethe tse se nang letho,
  Lehloa la Selemo se Secha le monate haholo ...
  Che, Fuhrer ke scumbag feela,
  Ha re lumelleng ba fascists ho keteka katleho!
  
  Rona banana re bapala maqheka hampe haholo,
  Re apola matsoele ka pel'a masole...
  'Me re hlile re khopisa Manazi,
  Rona litho tse matla tsa Komsomol re ke ke ra hatelloa!
  
  Rona banana re ka etsa ho hongata,
  Esita le ho thunya Hitler ho tloha tanka ...
  Mohanyetsi a ke ke a ba le nako ea ho ja lijo tsa mots'eare,
  Banana ba tla tla joalo ka lesholu!
  
  Re hlompha Russia haholo,
  Stalin o matla joalo ka ntate ea mathateng, nkholoe ...
  'Me ke lumela hore tlholo e tla tla ka Mots'eanong o futhumetseng,
  Mang kapa mang ea lumelang ho sena o moholo feela!
  
  Ho banana ha ho na lipelaelo ebile ha ho na tšitiso,
  Motho e mong le e mong o ikemiseditse ho tsekisana matsohong a hae...
  E se eka meputso e babatsehang e ka tla ho ba khabane,
  Matla a Komsomol a ka litebele tse matla!
  
  Rona bahlabani re potlakela ho hola,
  'Me matsohong a lithunya tsa nimble moqomo oa chesa ...
  Le mosebetsi ofe kapa ofe oo banana ba ka o etsang,
  Setsoalle sa rona ke monolith e sa tsitsang!
  
  Re banana ba joalo ba phatsimang
  Ha re tsotelle lehloa kapa serame ...
  Barefoot e ke ke ea boloka maroo a rona a pholile mariha,
  'Me lipelo tsa botle li fana ka seatla se bulehileng li hloekile!
  
  Seo re ka se etsang, re se phahamise,
  Ha re phalleng joalo ka virtuoso kangaroos...
  'Me re atlehile ho tlosa lihlooho tsa bo-fascists,
  Le ho rata ho ikoetlisa hoseng haholo!
  
  Banana bohle ke bahlabani ba pholileng,
  Ba ka tula li-Krauts hlama ...
  Joale, ho thoe'ng ka bo-fascists ba mpe?
  Litho tsa Komsomol li ne li sa tsebe matla a maholo!
  
  Hitler le eena ha a khone ho etsa letho.
  Re mo otla ka molamu haholo,
  'Me ba robile meno a bona, ba ntša letlalo lifahlehong tsa bona.
  Eaba ke matha mollong ke sa roala lieta!
  
  Ke Stalin feela ea tla re laela hore re etse eng,
  Tebello ea hae e tiileng le e tiileng ea bonahala...
  'Me u nkholoe, ngoanana a ke ke a hloloheloa,
  E kenya sethunya se seholo sa mochini!
  
  Haeba ho hlokahala, re tla fihla Mars,
  Mme re tla hlola Venus kapele haholo ...
  Masole a hloka polish bakeng sa lieta tsa bona,
  Rona banana re matha re sa roala lieta!
  
  Tsohle li ntle ka rona banana,
  Sefuba le letheka, letheka lia bonahala...
  Hape ke pula-maliboho, joaloka malinyane a phiri,
  Pula-maliboho ke Satane ka ho feletseng!
  
  Che, re banana - ua tseba hore re pholile,
  Re tla fiela bohle ba fascists joalo ka lefielo ...
  'Me ho na le linaleli tse putsoa leholimong,
  Re tla pshatla Li-Tigers likoto ka tšepe!
  
  Seo u sa lokelang ho se etsa, lumela hore ha se khonehe,
  Kea lumela, makomonisi ha a na matla...
  Mme ka nako tse ding ha re utlwisise
  'Me ba nka botle ho ba tšosa!
  
  Empa ua tseba, re timetsa Majeremane ka potlako,
  'Me ba khona ho hahola li-Krauts likotoana ...
  Leha re na le meea ea titanium,
  Re tla feta ka har'a litepisi 'me re tlose mekhoabo!
  
  Re tla haha bokomonisi ntle le lipekere,
  'Me re tla hlola ba fascists ka tieo ...
  Litho tsa Komsomol li rata ho matha ka sebopeho,
  Mme kerubime e fofa hodima tsona!
  
  Sera se ke ke sa khona ho sebetsana le ngoanana,
  Hobane ngoanana ke ntsu ...
  'Me ha ho na tlhoko ea hore li-Krauts li senyehe haholo,
  'Me Fuhrer ea hau e hoeletsa lefeela!
  
  Setho sa Komsomol se nang le maoto a se nang letho,
  O file Hitler lehe...
  O seke wa sebetsana le Satane
  Kapa ha ho na taba!
  
  Setšoantšo se benyang sa Bokomonisi,
  Folakha e khubelu e tla khanya ka holim'a polanete ...
  Mme Heroda a lahlelwa diheleng;
  Mme basetsana ba ile ba fumana tse hlano!
  
  Lenin, Stalin - letsatsi le ka holim'a polanete,
  Ho potoloha lehodimong jwaloka ntsu tse pedi...
  Liphello tsa bokomonisi lia binoa,
  Naha ea Bo-Ntate e na le matla a lepheo la tšepe!
  
  Re khonne ho phela ho bona tlholo,
  Mme re tsamaile tsela yohle ho haola Berlin...
  Bana ba ile ba tsoalloa betheng,
  'Me joale naha e kholo!
  . KHAOLO No. 2.
  Gulliver e ile ea fofa holim'a lidrakone 'me ea utloa haholo. Tabeng ena, re ne re bua ka ntoa e neng e sa utloisisehe ho motho oa mehleng ea boholo-holo. Le hoja ho bonahala eka nako e ncha e se e fihlile. Empa Mofumahali Leia o ile a tsoela pele ho bua ka Ntoa ea Bobeli ea Lefatše;
  Ka mor'a hore Moscow le Leningrad li oe, Japane le Turkey li ile tsa kena ntoeng khahlanong le USSR. Lintho li fetohile tse hlokang tšepo ka ho feletseng bakeng sa Soviet Russia. 'Me esita le hobbit e khanyang e ileng ea iphumana e le sebakeng sa mosebetsi oa bana e ne e sitoa ho ba thusa.
  Mme ho ne ho e-na le bashanyana ba neng ba e-s"o be lilemo li leshome le metso e tšeletseng, ba sa roala lieta "me ba apere liofarolo, ba nang le lipoleiti tsa linomoro, ba sebetsa ka thata Siberia. Bana ba kolone ea bacha ba ne ba kuta lihlooho. Ba ile ba nkamoha lieta "me ba nqobella hore ke reme moru ke sa roala lieta. Lehlabuleng ho ntse ho se letho, empa nakong ea mariha ka lirethe tse se nang letho serame se loma bashanyana ba nang le lefatla la moriri. Moshanyana oa hobbit o ile a tšoaroa. Ba ile ba mo nka senepe ka profil, sefahleho se tletse, ba nka menoana, 'me ba mo kuta hlooho. Ka mor"a hore moshemane a tšoaroe, o ile a phenya-phenngoa ka ho feletseng; matsoho a litlelafo a balebeli a ile a kena mekoting eohle, "me ba ile ba etsa joalo ka mokhoa o se nang mekhoa e metle haholo. Ka mor"a moo moshanyana eo o ile a hlatsuoa ka botlalo "me a isoa seleng e tletseng bana.
  Kaha moshanyana oa hobbit o ne a shebahala a le lilemo li ka bang leshome, lihoai tsa moo li ne li batla ho mo beha haufi le bakete. Empa mohale oa pale e ile ea e-ba matla haholo le ka potlako ho feta bana ba tloaelehileng. 'Me o ile a otla li-godfathers, ka mor'a moo a fetoha moshebelli oa sele 'me a ipeha fensetereng. Ho bonolo ho bacha - ba na le matla, ba tseba ho loana, 'me u morena.
  Leha ho le joalo, moshanyana oa hobbit ha aa ka a sebelisa boemo ba hae hampe. O ne a sebetsa ka thata ho feta motho leha e le ofe kampong, "me esita le ha batšoaruoa ba bang ba bana ba ne ba fuoa libutsi tse koetsoeng serameng, o ne a lula a sa roala lieta. Ke ka lebaka leo a leng hobbit. Le hoja maoto a sa roala letho a moshanyana a le khubelu joalo ka maoto a khantsi. Empa ka lehlakoreng le leng, u se u le matjato ho feta ntle le lirifi tse otlolohileng.
  Kahoo ngoana ea sa roala lieta o ne a sebetsa lehloeng Siberia. 'Me Majeremane a fihla Kazan mariha, empa a emisa moo. Re ne re emetse selemo. Mme ho na le seretse. 'Me feela ka May 1945 ba ile ba fallela ho feta Urals.
  Ka nako e ts'oanang, Caucasus le Asia Bohareng li ile tsa haptjoa nakong ea serame.
  Masole a Soviet ha aa ka a hanyetsa ka manganga haholo. Ke ne ke sa batle ho shoela Stalin. Leha ho le joalo, ho ile ha hlaha tanka e ncha ea IS-3 USSR, e ileng ea fihla ka pele ka bongata bo fokolang. Koloi ena e ne e sirelelitsoe hantle ka pele 'me e khona ho mamella ho otla ha lithunya tse ngata. Le hoja ke ne ke sa khone ho hanela sethunya sa Maus-2.
  Litoropo tsa Pali: Chelyabinsk le Sverdlovsk. 'Me ho ne ho le molemo haholo' me ho ne ho e-na le tlhaselo e potlakileng.
  E se e le lehlabula. Batšoaruoa ba bashanyana ba sebetsa ba sa roala lieta ka marikhoe a makgutshwane le melala e hlobotseng. 'Me haeba ho chesa, joale ka li-torso tsa bona li hlobotse ka ho feletseng. Mme bashanyana ba otile. Empa moshanyana oa hobbit o shebahala a tabohile haholo a bile a pompetsoe. Le hoja a shebahala joaloka ngoana e monyenyane, a ka ba lilemo li leshome. 'Me ha e le hantle ha e hōle kapa e hōlile.
  Bashemane ba longoa hanyane ke menoang ho feta batho ba baholo, empa li-hobbit ha li longoe ho hang.
  'Me mabotho a Jeremane a ntse a atamela haufi le bona; Manazi ha a sa hlola a tobana le khanyetso. E, 'me Stalin o ile a nyamela kae-kae. Ho hlakile hore Mogeorgia ea mano a ke ke a shoa. Ho ka etsahala hore ebe o ile a balehela Amerika. Majeremane ha a so ka a e hapa.
  Hobbit Boy le batshwaruwa ba bang ba ile ba qala ho bina, motlotlo le lerato la naha. Le hoja ka lehlakoreng le leng, lerato la naha ha le fane ka matla ha ba u otla ka sephali le ho u qobella ho sebetsa joaloka tonki sebakeng sa mosebetsi oa bana. Le hoja ho na le ntho e ntle ho sena. Ka mohlala, u etsa metsoalle - bashanyana ba bang. Moshanyana oa hobbit ha e le hantle o feta lilemo tse lekholo, empa o shebahala joaloka ngoana, ke kahoo ho nang le boikutlo bo sa tsitsang ho eena.
  Mme bana ba batshwaruwa ba bina ka tjantjello e kgolo;
  Ke moshanyana ea sa feleng oa pula-maliboho,
  Ke tlile ho tla loantša fascist e bohale...
  Ho beha mohlala oa boholo,
  Ke na le bukana e ntle ka mokotleng oa ka!
  
  Ntoa ea fihla, ka mathela ka pele,
  'Me a lelera a sa roala lieta litseleng...
  Mme a thunya sethunya sa mochini ho ba ha Fritze,
  Bonyane moshanyana ea hloekileng pelong ea hae ka pel'a Molimo!
  
  Ke ile ka thunya Fritz ho lalla,
  Ke nkile sethunya sa mochini se nang le seqhomane ho tsoa ho bastard...
  Etsoe, moshanyana o na le matla a mangata,
  Re tlameha ho loanela 'M'e oa rona ka sebete!
  
  Moshanyana ke mohlabani ea tsoang ho satane, nkholoe,
  O thunya Fritz ka mokhoa o sa utloeng litsebeng ...
  Ntweng o jwaloka sebata se meno a matle;
  E leng hore ha e pholile!
  
  Ho ka etsoa eng ka Hitler?
  Bashanyana ba tla mo pata ka lerata le hlaha...
  E le hore 'molai a se ke a otla ka selepe;
  Ho ke ke ha e-ba le sebaka sa hae leholimong le hloekileng!
  
  Eng kapa eng eo u ka e fumanang hang-hang
  Mohlankana ea bitsoang Fuhrer o ne a batla monna oa naha le moroetsana ...
  Empa setsomi sena se ile sa fetoha phoofolo,
  E, ke 'nete, ke utloela likulo tsa Adolf bohloko!
  
  E se e le serame, 'me ke sa roala lieta ho hang,
  Moshanyana ea mahlahahlaha le ea bohale...
  'Me ngoanana o hoeletsa ho' na - ema,
  Empa u ka bona hore e potlakile haholo!
  
  Otla lepolesa ka feisi,
  O ile a liha ngoana oa litlokotsebe, a mo otla ka mor'a hlooho ...
  Nke ke ka romela thunya ena ka lebese,
  'Me nke ke ka rekisa Ntate oa ka bakeng sa botlolo!
  
  Ke pula-maliboho 'me ke motlotlo ka eona,
  Kaha thae le eona e khubelu haholo ...
  Ke tla loanela Holy Rus ',
  Le hoja Adolf e le senokoane se tšabehang!
  
  Empa ke lumela hore re tla hlola Wehrmacht ka sebete,
  Moshanyana e monyenyane o tseba sena hantle ...
  Re likerubime tse mapheo a khauta;
  Le moetapele oa bohlokoa, Comrade Stalin!
  
  Re tla hlola Wehrmacht ka sebete,
  Le hoja Manazi a loana haufi le Moscow ...
  Empa ke tla fetisa tlhahlobo ka A e tiileng,
  'Me ke tla beha sethunya sa ka ho mohale!
  
  A na nka etsa moshanyana oa pula-maliboho,
  Ntho eo Manazi a neng a sa e lore ...
  Ho na le ea rona bakeng sa mesebetsi e metle,
  Mme Fuhrer a ke ke a fumana mohau!
  
  Eng kapa eng eo nka e etsang, nka e etsa kamehla,
  Maru a ke a phahamise holim'a Naha ea Ntate hape...
  Empa pula-maliboho a ke ke a inehela ho sera;
  Lesole la Russia le sebete ebile le matla!
  
  Ee, ke ne ke atisa ho tšoaroa,
  'Me ba mo tsamaisa a sa roala lieta har'a lehloa le hoholehang...
  Ho ne ho sebelisoa horseradish ea mapolesa ho maqeba,
  Mme ba otla moshanyana ka terata!
  
  Le lirethe tsa ka li ne li tuka ke mollo o mofubelu;
  Mme ba tjhesa maoto a bona ka poker...
  Empa ba ha Kraut ba fumane zero feela,
  Le hoja mollo o le teng leotong la moshanyana!
  
  Ba robile menoana ea bona, ba chesa liphatla tsa bona;
  Mme ba kgaola manonyeletso mahetleng a moshanyana ...
  Molimo o ile a lebala ka pula-maliboho, kamoo ho bonahalang kateng
  Ha 'molai a tšela pepere maqebeng!
  
  Empa ha a ka a bua letho ho ba fascists,
  Le linale, li chesa tlas'a lipekere ...
  Ntle le moo, ho 'na Stalin ka boeena ke ea loketseng,
  'Me Fuhrer ea khopo ho molemo hore a shoe ka mahlomola!
  
  Kahoo ba nkisa polaong lehloeng;
  Moshanyana ea shapuoa ka sehlōhō, a sa roala lieta...
  Empa ha ke lumele hore ke se ke robehile
  U ke ke ua qoba ho hlōloa ke Manazi!
  
  Fritz o ile a beha naleli sefubeng sa ka,
  Che, sena se etsa hore ke be motlotlo...
  Nke ke ka inehela ho sera se bohale;
  'Me nke ke ka retelehela tšabong le bobeng bo bobe!
  
  Nka nka mohato ho ea lebitleng,
  'Me ka pina e joalo e llang ea pula-maliboho ...
  Etsoe, Fuhrer ke esele e hlanyang feela,
  'Me ke tla kopana le ngoanana e mong Edene, ua tseba!
  
  Empa motsotsong oa ho qetela ho ile ha lla,
  The clockwork trill ea lithunya tsa rona tsa mochini ...
  Sehlopha sa lithunya se lutse fatše,
  Manazi a fetohile marotholi a makhoaba!
  
  'Me joale ho moshanyana oa ka oa mohale,
  O tlile ka mor'a ho feta har'a tlhokofatso le mahlomola ...
  Ho loana le letšoele le leholo,
  Ka mor'a ho feta litekong tse mpe joalo!
  
  Moshanyana o ntse a bolaea Krauts hape,
  Moshanyana ea sa roala lieta o matha har'a lehloa...
  Mme o etsa qeto e matla haholo,
  Ikutloe u lokolohile ho loha moriri oa motsoalle oa hau!
  
  Berlin e bonahala e emetse moshanyana haufinyane,
  Jeremane e tla theola hlooho bakeng sa Marussia ...
  Kerubime e matla e tsokotsa sabole;
  Mme ka sebete o kopa bohle hore ba tswe lepatlelong!
  
  Ke lumela hore haufinyane re tla tsosa bafu.
  Mang kapa mang ea patoang o tla tšoana le lengeloi ...
  Morena oa rona o matla haholo, O mong,
  Bonyane Satane ka linako tse ling o ikhohomosa haholo!
  
  A bokahohle bo be teng ka ho sa feleng
  Tlas'a folaga ea bokomonisi bo halalelang...
  Comrade Lenin ke naleli e khanyang,
  'Me Stalin ke eena ea hlōlang: bobe, fascism!
  'Nete mona e fapane le eona: Manazi a ile a e nka mme a hlola. Empa pina, bashanyana ba na le tšepo ea hore lintho li tla loka. Le hoja ka lehlakoreng le leng mehopolo e phatsima, mohlomong tlas'a 'muso o mocha ho tla ba le sebaka sa bona?
  Moshanyana oa hobbit o ne a sa hlokahale bakeng sa puso ea Stalinist. 'Me sena se ile sa ama maikutlo a hae ka ho hlaka.
  Empa bana, e le hore ba ithabise, ba qala ho bina hape, ka cheseho e kholo, le ho hatakela ka maoto a sa roala letho;
  Moshanyana o hlahile mehleng ea sebaka,
  Ha tsohle li ne li khutsitse - khotso ...
  Litorong tsa hae moshanyana ke ntsu e phodileng,
  Sena ha se mo utloise bohloko ho hang!
  
  Nako ea ntoa, nako ea matšoenyeho,
  Moshanyana o ne a sithabetse joalo ka tsunami ...
  Letšoele le matla la kena Rus,
  Mme Fritz o ile a kenya moqomo oa tšepe oa tanka!
  
  Ke moshanyana a sa roala lieta serameng,
  Li-fascists tse mpe li ile tsa nteleka ...
  Ba ile ba tšoaroa joaloka li-gyrfalcons ka matla,
  Ke ne ke batla ho bonela bokomonisi hole!
  
  Ba ntsamaisa lehloeng nako e telele;
  Ke batlile ke emisa tsohle...
  Ba tjhesitse leoto la ka le hlobotseng ka tshepe;
  Ba ne ba batla ho mo fanyeha a hlobotse pakeng tsa lifate tsa phaene!
  
  Empa ngoanana e motle a tla
  'Me o ile a tlosa bohle ba fascists ka bo eona ...
  Etsoe, leihlo la hae le tšoana le nale e bohale.
  Re fokotsa le mapolesa haholo hang-hang!
  
  Moshanyana o ne a batla a shoele
  Madi a moshemane a ile a hoama methapong ya hae...
  Empa e ke ke ea fela hona joale
  Ho joalokaha eka ngoanana eo o ile a phela!
  
  Ke ile ka fola maqebeng a tšabehang,
  Etsoe, ka mor'a lehloa ba ile ba nchesa ka nako eo ...
  Tseba seo mmolai a se nang pelo e leng sona.
  Empa le eena o tla lefa kotlo!
  
  Ngoanana o bohlale haholo, nkholoe,
  'Me pula-maliboho eo e ile ea e-ba motsoalle oa hae kapele ...
  Joale u tla ba moshanyana oa sebata oa 'nete,
  "Me lifahleho tsa likerubime li tla re tšehetsa!
  
  Ba qala ho loana le eena hantle haholo,
  Re ile ra senya li-fascists ka ho sa feleng ...
  Re pasa litlhahlobo, re na le A,
  Ho matha ka har'a bokomonisi lik'hilomithara tse ngata!
  
  'Na le ngoanana re sa roala lieta lehloeng,
  Matsoalo a 'maloa, ntle le ho tseba, re potlakela ...
  Ke tla otla sera ka feisi,
  'Me Letsatsi le chabela Naha ea Ntate kamehla!
  
  Ba-Krauts ba ke ke ba khona ho ntlhola,
  'Me hammoho le ngoanana eo re ke keng ra hloloa ...
  Ke matla jwaloka bere e halefileng
  Ha re kopane le Komsomol!
  
  Mona ngoanana o matha a sa roala lieta,
  'Me o thunya ka bohlale ho ba fascists ...
  Re tla etsetsa naha ea 'M'e thebe e matla,
  A Kaine e mobe a timele!
  
  Russia ke naha e matla haholo,
  Mme o na le moqomo wa sethunya...
  Satane a ke ke a re hlola,
  Phetetso ea mali e tla tla ho eena!
  
  Kahoo ngoanana e motle oa bina,
  Ha motho a sa roala lieta a matha lehloeng...
  'Me hammoho le pula-maliboho o otla lihahabi;
  Re tla e fihlela, empa re tla felisa e mong le e mong oa rona!
  
  Hape ha ke moshanyana ea fokolang ho hang,
  Ke sithabetsa ba fascists ka khalefo e matla ...
  The Fuhrer o tla fumana nickel ho 'na,
  'Me re tla haha lefatše le lecha le leholo!
  
  Re loana khalefong ena e pholileng,
  Wehrmacht e ke ke ea re khumama ka mangole ...
  Hooray bakeng sa Manazi ka sebete sa hae,
  Mang kapa mang ea fetohang Lenin o tla ikopanya le rona!
  
  U tla ba botle bo botle haholo,
  Moshanyana o hlanya ka lerato le uena...
  Ke tla u thunya, naha
  Le molemong oa motse o khanyang haholo!
  
  Ke lumela hore ke tla fihla Berlin ka nako,
  Joale ntoa e sehlōhō e tla kokobela...
  Re tla hlola boholo ba bokahohle,
  Malakabe a ke a tuke ka ho phatsimang!
  
  'Me haeba re reretsoe ho shoa,
  Ke e rata e le mong...
  Tlohela ngoanana a etse seo ke se batlang,
  Mora oa ka o tla mpha mpho, esita le morali!
  
  U tla ba ngoanana ea lokileng
  U tla haha lefatše lena leo ho lona ho tla ba le paradeise ...
  Re na le lipalesa tse ntle tse melang mona,
  'Me u nkholoe, leseli ha se moliko ho hang!
  
  Ke ile ka thunya Nkoe le ngoanana,
  'Me ka mor'a hae o ile a qeta Panther.
  Mohlabani o fetola lebala sebaka sa ho thunya,
  Le hoja ka linako tse ling re sa tsebe le boholo!
  
  Re tla phethela taba ea mantlha ka har"a naha,
  Ha re aheng bokomonisi mme dolara e tla nyamela...
  Mme re tla hlola Satane moo,
  E se eka karolo ea rona e ka khanya!
  
  Ngoanana o ne a lema mariha kaofela,
  Ke tsamaile ke sa roala lieta har'a serame...
  Hobaneng re le ntoeng - hobaneng,
  Re tla holisa rosa e ntle haholo!
  
  Mokhoa o motle haholo,
  'Na le ngoanana ea sa roala lieta re emetse...
  'Me ho ke ke ha khoneha ho hlōla USSR,
  Re tla be re tsamaea ka May re ts'episang!
  
  Mme leha May a sa tle,
  Re ntse re tla tsamaya ka tlholo...
  Kahoo moshanyana, e-ba sebete 'me u be sebete -
  Letsatsi le tla phatsima ka holimo ho rona paradeiseng!
  
  Joale u se ke ua tšoha, re tla tsosa bafu,
  Saense e na le likeletso tse matla haholo ...
  Morena oa rona o mong, ha a mong,
  'Me re tla bitsa Fuhrer ho ikarabella!
  Ke kamoo bashemane ba sa roalang lieta ba apereng marikhoe a makgutshwane a beotsoeng ba neng ba bina. 'Me ba bangata ba bona ba ne ba e-na le li-tattoo' meleng ea bona. Esita le moshanyana oa hobbit o ile a betla setšoantšo sa Stalin sefubeng sa hae.
  Empa joale ho ile ha hlaha litanka tsa Majeremane, "me batšoaruoa ba tšoanang ba moshanyana ba ba lumelisa ka cheseho e khōlō "me ba hatakela maoto a bona a hlobotseng, a bongwana.
  Qetellong ea 1945, masole a Jeremane le Majapane a ne a hapa hoo e ka bang libaka tsohle tse kholo tse nang le baahi ba USSR. 'Me ke metseng le metsaneng feela moo lintoa le litlhaselo tsa mekha li ntse li tsoela pele. Ha e le hantle, Stalin o ile a baleha, 'me ha aa ka a hlaha, Brazil, moo a neng a ipatile teng. Empa ho e-na le hoo, Molotov o ile a sala. Leha ho le joalo, ka May sekete le makholo a robong le mashome a mane a metso e tšeletseng, Molotov o ile a tšoaroa ke mabotho a khethehileng a tlhaselo ea SS. Ka mor'a moo, Beria, ea ileng a nka sebaka sa Molotov, o ile a ithaopela ho inehela ka maemo a hlomphehang.
  Hitler o ile a lumela, "me bophelo ba Beria bo ile ba bolokoa "me ba fuoa tokoloho e lekanyelitsoeng. 'Me USSR, lintoa tsa lihlopha li ne li batla li emisa. Ho ne ho e-na le khutso.
  "Muso oa Boraro o ne o sileha seo o se hapileng. Empa likhohlano le USA le Brithani li ne li ke ke tsa qojoa. Ka ho khetheha, Hitler o ile a batla hore thepa ea bokolone e khutlisetsoe Italy le Fora, Belgium le Holland. Haholo-holo Afrika. 'Me ba fane ka molao ho Majeremane. Joale Reich ea Boraro e ne e e-na le letsoho le lokolohileng. Mme haeba ho na le ...
  Empa USA e ne e na le bomo ea athomo. Ke 'nete hore Reich ea Boraro ha e na litanka feela, empa e boetse e na le lifofane tsa jete. 'Me e ke ke ea lumella hore libomo li liheloe sebakeng sa Europe.
  Kahoo ho ne ho e-na le khefu lefatšeng. Majeremane a ne a haha likepe tsa lifofane, likepe tsa ntoa, le likepe tse khōlō tse holim'a metsi ka lebelo le potlakileng. Empa likepe tsa bona tse tsamaeang ka tlas"a metsi li ne li se li ntse li le matla, "me likepe tsa bona tse tsamaeang ka tlas"a metsi li ne li tsamaea ka hydrogen peroxide. Kahoo...
  Moshanyana oa hobbit o ile a iphumanela sebaka Reich ea Boraro. O ile a qala ho ntlafatsa lisosa tse fofang - disk ea Belonce. Historing ea 'nete, disk ena e ile ea khona ho tloha' me ea fihla lebelo la mekoallo e 'meli ea molumo. Leha ho le joalo, ha aa ka a nka karolo lintoeng. E ne e fokola haholo, 'me e le khōlō ebile e turu. Nalane ea 'nete: USSR kapa USA ha lia ka tsa amohela li-saucers tse fofang. Hobane papali eo e ne e sa tšoanela kerese. Senya enjene e le 'ngoe' me hang-hang disk ea Belonce e lahleheloa ke taolo ebe e oela fatše.
  Empa moshemane oa hobbit o ile a etsa hore laminar e phalle ho pota-potile lijana tse fofang 'me li se ke tsa hlaseloa ke matsoho a manyenyane. 'Me joale lithunya tse thibelang sefofane, likanono tsa moea le lithunya tsa mochini li ke ke tsa li thunya. Empa moshanyana ea sa feleng le ea sa roala lieta o ile a etsa hore, bonang, le bona, li-lasers li kenngoe ho tsona. 'Me li-laser tsena li ile tsa chesa ntho e' ngoe le e 'ngoe ka mollo le mahlaseli a mocheso. Mme leka ho lwana kgahlano le sena.
  Kahoo Majeremane a ne a hlile a e-na le likarete tse matla tsa terompeta ea sesole. Ka nako e ts'oanang, litanka tsa lihlomo tse tsoetseng pele tse sebetsang li ile tsa kenngoa, 'me ba qala ho etsa likoloi ka polasetiki.
  Ee, e ne e shebahala e qabola haholo, 'me, ka tsela ea eona, e le mabifi haholo.
  Ha e le hantle, USA, ba ne ba batla ho arabela Majeremane, empa khahlanong le li-saucers tse fofang, ba na le liqoso tsa athomo feela tse ka ba senyang. Empa Manazi a ne a se a ntse a e-na le lifofane tse likete tsa li-disc. Fuhrer o ile a etsa qeto ea ho ea ntoeng ka la 20 April, 1949, ka letsatsi la hae la tsoalo la mashome a tšeletseng. Se ka 'nang sa boleloa hase maikutlo a booatla ka ho fetisisa.
  Ho feta moo, Manazi a ne a ka makala a sa thabiseng haeba theknoloji ea limisaele e ne e ka hlahisoa United States.
  Pele ho tlhaselo, Hitler o ile a etsa qeto ea ho ithabisa ka lintoa tsa gladiator. Hape sena ha se mohopolo oa bohlanya.
  Empa ke pale e 'ngoe ...
  
  LIPAPALI TSA LIHLOELA - HO SENYA RUSSIA
  TLHOKOMELO
  Mefuta e fapaneng ea ts'ebetso e etsoa ke lits'ebeletso tsa bohlale, haholo-holo CIA, NSA, MI, MOSAD, le tse ling, ho theha boemo bo ikhethang lefatšeng ka bophara, boo hangata bo fetohang bo sa lebelloang. Ho na le ntoa khahlanong le bokhukhuni le bakeng sa likarolo tsa tšusumetso. Ho na le libuka tse thahasellisang haholo tse fanoeng ho sena, hammoho le ho eka Mikhail Gorbachev.
  
  KHAOLO PELE
  
  
  Lehloyo le ka pelong ya hae le ne le tuka ho feta tshepe e tsholotsweng.
  
  Matt Drake o ile a ema, a hloella leboteng, 'me a lula a khutsitse. O ile a inama har"a lihlahla tse thekeselang, a mamela, empa ha aa ka a utloa phetoho ho khutso ho mo potolohileng. A thola sebakanyana mme a sheba Glock subcompact hape.
  
  Tsohle di ne di lokile. Bahlankana ba Morena oa Mali ba tla ba le bothata bosiung bona.
  
  Ntlo e ka pel"a hae e ne e le ka shoalane. Kichine le kamore ea ho phomola mokatong oa pele li ne li chesitsoe ke malakabe. Sebaka se seng kaofela se ile sa aparela lefifi. O ile a khefutsa motsotsoana o mong, a hlahloba ka hloko setšoantšo seo a se fumaneng ho monna ea fetileng, ea seng a shoele, pele a tsoela pele ka khutso.
  
  Koetliso ea hae ea khale e ne e mo thusitse hantle 'me o ne a boetse a phunyeletsa methapong ea hae, joale o ne a e-na le lebaka la botho le tlhoko ea eona. Bahlankana ba bararo ba Morena oa Mali ba ile ba shoa habohloko nakong ea libeke tse tharo.
  
  Ho sa tsotellehe hore na o ile a mo bolella eng, Rodriguez e ka be e le oa bone.
  
  Drake o ile a fihla monyako o ka morao mme a sheba senotlolo. Kamora metsotso e seng mekae a phethola mofeng mme a nyenyelepa ka hare. O ile a utloa ho phatloha ho tsoa thelevisheneng 'me mehoo ea thabo e sa utloahaleng. Rodriguez, Molimo a hlohonolofatse 'molai oa khale oa batho ba bangata, o ne a shebeletse papali eo.
  
  O ile a pota-pota ka kichineng, a sa hloke khanya ea toche ea hae e nyenyane ka lebaka la khanya e tsoang phaposing e khōlō e ka pele. O ile a ema phasejeng ho mamela ka hloko.
  
  Ho ne ho na le mathaka a fetang a le mong moo? Ho thata ho tseba ka lebaka la lerata le tsoang ho TV e nyarosang. Ha ho na taba. O ne a tla ba bolaea kaofela.
  
  Ho nyahama hoo a bileng le hona libekeng tse tharo tse fetileng ka mor"a lefu la Kennedy ho ile ha batla ho mo sithabetsa. O ile a siea metsoalle ea hae ka litumello tse peli feela. O ile a qala ka ho bitsa Torsten Dahl ho lemosa Moswede ka vendetta ea Morena oa Mali le ho mo eletsa hore a ise lelapa la hae sebakeng se sireletsehileng. Mme sa bobedi, o ile a kopa thuso ho metswalle ya hae ya kgale ya SAS. O ne a ba tšepa hore ba tla hlokomela lelapa la Ben Blake hobane o ne a sa khone ho e etsa ka boeena.
  
  Joale Drake o ne a loana a le mong.
  
  O ne a bua seoelo. O ne a noa. Pefo le lefifi e ne e le metsoalle ea hae feela. Ho ne ho se na tšepo kapa mohau pelong ea hae
  
  A sisinyeha ho theosa le phaseje ka khutso. Sebaka seo se nkga ke mongobo, mofufutso le dijo tse halikiloeng. Mosi oa biri o ne o batla o bonahala. Drake o ile a etsa sefahleho se thata.
  
  Ho bonolo ho 'na.
  
  Bohlale ba hae bo ile ba re ho na le monna ea lulang mona, monna ea thusitseng ho koetela bonyane ba bararo ba "batšoaruoa" ba Morena oa Mali ba neng ba tumme hampe. Ka mor"a ho soahlamana ha sekepe sa hae le ho phonyoha ha monna eo ho bonahalang ho reriloe hantle, bonyane batho ba leshome le metso e "meli ba boemo bo phahameng ba ile ba tsoela pele ka hloko le ka sekhukhu ho hlalosa hore setho sa lelapa la bona se ne se tšoeroe ke batho ba lefatše la bafu. Morena ea Mali o ile a fetola liqeto le liketso tsa United States, a rua molemo leratong le kutloelo-bohloko ea lihlooho tsa bona.
  
  Leano la gagwe le ne le le molemo tota. Ha ho le ea mong ea neng a tseba hore baratuoa ba batho ba bang ba kotsing, 'me Morena oa Mali a ba susumetsa bohle ka molamu oa tšepe le mali. Sohle se neng se hlokahala. Eng kapa eng e sebetsang.
  
  Drake o ne a lumela hore ba ne ba e-so ka ba ama motho ea neng a koeteloa. Ba ne ba sa utloisise hore na taolo e sehlōhō ea Morena oa Mali e ile ea fihla hokae.
  
  Ka letsohong la hae le letšehali, lemati le ile la buleha eaba ho tsoa monna ea nonneng, ea sa beoloang. Drake o ile a nka khato hang-hang le ka matla a bolaeang. O ile a potlakela ho monna eo, a ntša thipa 'me a e kenya ka hare ho mpeng ea hae, joale, ka ho hloka matla, a mo sutumelletsa ka lemati le bulehileng ka kamoreng ea ho phomola.
  
  Mahlo a monna e motenya a ile a buduloha ke ho se kgolwe le ho tshoha. Drake o ile a e tšoara ka thata, e le thebe e sephara, e hoeletsang, a hatella ka thata lehare pele a tlohela ho hula Glock.
  
  Rodriguez o ile a nka khato ka potlako, ho sa tsotellehe tšabo ea ponahalo ea Drake. O ne a se a pitikolotse sofa e petsohileng fatše "me a ntse a phopholetsa lebanta la hae. Empa tlhokomelo ea Drake e ile ea hoheloa ho monna oa boraro ka kamoreng.
  
  Monna e mong ea motenya, ea moriri o molelele o ne a ntse a ipapalla hukung a petelitse li-headphone tse ntšo tse khōlō litsebeng tsa hae. Empa le ha a ntse a tiisitse, leha a ntse a ntša litšepe tsa pina ea sechaba ka menoana ea hae e entsoeng ka seretse, o ile a ntša sethunya se khaotsoeng.
  
  Drake o ile a iketsa e monyenyane. Thunya e bolaeang e ile ea arola monna ea nonneng. Drake o ile a sutumelletsa 'mele o tetemang ka thōko' me a ema, a thunya. Lithunya tse tharo li ile tsa ntša boholo ba hlooho ea sebini 'me tsa lahlela setopo sa hae leboteng. Li-headphone li ile tsa fofela lehlakoreng ka botsona, li hlalosa arc moeeng, 'me tsa emisa TV e kholo, e leketlileng ka bokhabane ho tloha moeling.
  
  Madi a ile a theoha sekirining se sephara.
  
  Rodriguez o ne a ntse a khasa fatše. Lichipisi tse lahliloeng le biri li ile tsa qhoma 'me tsa hasana ho mo pota-pota. Drake o ne a le lehlakoreng la hae hanghang mme a hlaba Glock ka thata marulelong a molomo oa hae.
  
  "E monate?"
  
  Rodriguez o ile a bipetsa, empa a ntse a kenya letsoho lebanteng la hae bakeng sa thipa e nyane. Drake o ile a shebella ka lenyatso, 'me ha sehlopha sa Morena oa Mali se ba otla ka sehlōhō, lesole la mehleng la SAS le ile la e tšoara' me la e khanna ka thata ka har'a bicep ea mohlaseli.
  
  "U se ke ua ba sethoto".
  
  Rodriguez o ne a utloahala eka ke kolobe e hlajoang. Drake o ile a mo fetola 'me a mo tšeha ka morao sofeng. O ile a kopana le mahlo a monna, a aparetsoe ke bohloko.
  
  "Mpolelle tsohle tseo o di tsebang," ha hweshetsa Drake, "ka Morena ya Madi." O ile a ntša Glock empa a e boloka e le pepeneneng.
  
  "Ho eng?" Polelo ea Rodriguez e ne e le boima ebile e le thata ho e hlalosa ka lebaka la morabe le bohloko ba hae.
  
  Drake o ile a otla Glock ka hanong la Rodriguez. Bonyane leino le le leng le ntšoa.
  
  "O se ke wa soma ka nna. Bohloko bo lentsoeng la hae bo ne bo sa bontše lehloeo le ho nyahama feela. Sena se ile sa etsa hore monna oa Morena oa Mali a elelloe hore lefu le sehloho le ke ke la qojoa.
  
  "Ho lokile. Ke tseba ka Boudreau. O batla ke u joetse ka Boudreaux? Sena nka se etsa. "
  
  Drake o ile a otla molomo oa Glock hanyenyane phatleng ea monna eo. "Re ka qala moo haeba u batla."
  
  "Ho lokile. Lula u khobile matšoafo ". Rodriguez o ile a tsoela pele ka bohloko bo totobetseng. Madi a ne a phalla seledung sa hae ho tswa ho meno a robehileng. "Boudreaux ke lesela le makatsang, monna. Na u tseba lebaka feela leo ka lona Morena oa Mali a ileng a mo siea a phela?"
  
  Drake a supa sethunya ka leihlong la monna. "Na ke shebahala joaloka motho ea arabang lipotso?" Lentswe la hae le ne le kgapha jwaloka tshepe hodima tshepe. "Na ke lokela?"
  
  "Ee. E ntle hantle. Ho sa ntsane ho e-na le mafu a mangata ka pele. Ke seo Morena oa Mali a se buileng, monna. Ho na le lefu le lengata ka pele, 'me Boudreau o tla thabela ho ba har'a eona. "
  
  Kahoo o sebelisa Boudreau ho hloekisa. Ha ho makatse. Mohlomong o senya polasi eohle. "
  
  Rodriguez o ile a panya. "Na u tseba ka ranch?"
  
  "O hokae?" Drake o ile a utloa lehloeo le mo hlōla. "Kae?" - Ke botsitse. Motsotsoaneng o latelang o ne a tl'o itokolla 'me a qale ho otla Rodriguez ka sekhahla.
  
  Ha ho na tahlehelo. Leha ho le joalo, sekoahelo ha se tsebe letho. Joalo ka ba bang kaofela. Haeba ho na le ntho e ka buuoang ka Morena oa Mali, e ne e le kamoo a neng a patile litsela tsa hae kateng.
  
  Ka nako eo, tlhase e ile ea phatsima mahlong a Rodriguez. Drake o ile a bilika ha ntho e boima e feta moo hlooho ea hae e neng e le teng.
  
  Monna oa bone, eo e ka "nang eaba o ile a akheha ka kamoreng e latelang "me a tsosoa ke lerata, a hlaseloa.
  
  Drake o ile a bilika, a lahlela leoto la hae mme a batla a tlosa hlooho ea mohanyetsi oa hae e mocha. Ha monna a ntse a oela fatše, Drake o ile a mo hlahloba kapele - a mo shebile ka thata, liporo tsa tram matsohong a mabeli, T-shirt e litšila - 'me a mo thunya hloohong habeli.
  
  Mahlo a Rodriguez a ile a putsoa. "Che!"
  
  Drake o ile a mo thunya letsohong. "O ne o se na thuso ho nna."
  
  E 'ngoe e thunya. lengole la hae la phatloha.
  
  "Ha o tsebe letho".
  
  Lerumo la boraro. Rodriguez o ne a imenne habeli, a tšoere mpa ea hae.
  
  "Joaloka ba bang kaofela."
  
  Lehlomela la ho qetela. Hantle pakeng tsa mahlo.
  
  Drake o ile a hlahloba lefu le mo potileng, a le noa, a lumella moea oa hae hore o noe lero la phetetso nakoana feela.
  
  O ile a tloha ntlong eo, a phonyoha ka serapeng, a lumella lefifi le lefifi hore le mo aparele.
  
  
  KHAOLO EA BOBELI
  
  
  Drake o ile a tsoha bosiu haholo, a tletse mofufutso. Mahlo a ne a koetsoe ke meokho e sa fellang. Toro e ne e lula e tšoana.
  
  E ne e le motho ea neng a lula a ba pholosa. Motho eo kamehla e leng eena oa pele oa ho bua mantsoe a reng, "Ntšepe." Empa joale ha ho letho le ileng la mo tsoela molemo.
  
  Ba theohele fatše ka bobeli.
  
  Ka makhetlo a mabeli. Alison pele. Hona joale Kennedy.
  
  O ile a thella betheng, a nanabela botlolo eo a neng a e bolokile haufi le sethunya se setulong sa bosiu. A nwa botlolo ka sekwahelo se butswe. Whisky e theko e tlase e ile ea chesa ho theosa mmetso oa hae le maleng a hae. Moriana bakeng sa ba fokolang le ba tsuoeng.
  
  Ha molato o ne o tšosoa ka hore o tla mo khumamisa hape, o ile a letsetsa ka potlako ka makhetlo a mararo. Ea pele ka Iceland. O ile a bua hakhutšoanyane le Thorsten Dahl 'me a utloa kutloelo-bohloko ka lentsoe le leholo la Swede, esita le ha a ne a mo bolella hore a khaotse ho letsetsa bosiu bo bong le bo bong, hore mosali oa hae le bana ba sireletsehile le hore ha ho kotsi e tla ba hlahela.
  
  Ea bobeli e ne e le ea Joe Shepard, monna eo a kileng a loana le eena lintoeng tse ngata nakong ea hae le sehlopha sa khale sa sesole. Ka tlhompho Shepard o ile a hlalosa boemo bo tšoanang le ba Dahl, empa ha aa ka a fana ka maikutlo mabapi le mantsoe a hlabang a Drake kapa ho lla ha lentsoe la hae. O ile a tiisetsa Drake hore lelapa la Ben Blake le ne le lebetsoe hantle le hore eena le metsoalle ea hae e seng mekae ba lutse moriting, ba lebela sebaka seo ka botsebi.
  
  Drake o ile a koala mahlo ha a etsa mohala oa ho qetela. Hlooho ea hae e ne e bilika "me bokahare ba hae bo tuka joaloka boemo bo tlaase ka ho fetisisa ba lihele. Sena sohle se ile sa amoheloa. Ntho efe kapa efe e ka tlosang maikutlo a hae ho Kennedy Moore.
  
  U bile u hlolohetsoe lepato la hae le leholo ...
  
  "Lumela?" Lentsoe la Alicia le ne le khutsitse ebile le itšepa. Le eena o ne a sa tsoa lahleheloa ke motho ea haufi le eena, leha a ne a sa bontše matšoao a ka ntle.
  
  "Ke 'na. Ba joang?"
  
  "Tsohle di lokile. Hayden o ntse a fola. Libeke tse ling tse 'maloa feela mme o tla khutlela setšoantšong sa hae se halalelang sa CIA. Blake o phetse hantle, empa oa u hloloheloa. Kgaitsedi ya hae e sa tswa hlaha. Seboka sa sebele sa lelapa. E se eka ke AWOL, ke leboha Molimo. Ke ba shebile, Drake. O kae dihele?"
  
  Drake o ile a khohlela 'me a hlakola mahlo a hae. "Kea leboha," o ile a khona ho bua pele a khaoha. Hoa makatsa hore ebe o buile ka lihele.
  
  O ne a ikutloa eka o hlomme liahelo ka ntle ho liheke tsona tsena.
  
  
  KHAOLO THARO
  
  
  Hayden Jay o ile a shebella ha letsatsi le chaba holim"a Leoatle la Atlantic. E ne e le nako eo a neng a e rata haholo ea letsatsi, eo a neng a rata ho e qeta a le mong. O ile a theoha betheng ka hloko, a thothomela ka lebaka la bohloko ba noka ea hae, "me ka hloko a ea fensetereng.
  
  Khotso e lekanyelitsoeng e ile ea theohela ho eena. Mollo o hahabang o ile oa ama maqhubu, 'me ka metsotso e seng mekae bohloko bohle ba hae le matšoenyeho a ile a qhibiliha. Nako e ile ea ema 'me o ne a sa shoe, eaba monyako o ka mor'a hae oa buleha.
  
  Lentswe la Ben. "Pono e ntle".
  
  A dumela tjhaba sa letsatsi mme a hetla ho mmona a mo shebile. "Ha ua tlameha ho nchafala, Ben Blake. Kofi feela le bagel e tšetsoeng botoro."
  
  Mohlankana oa hae o ile a ntša lebokose la seno le mokotlana oa pampiri o kang oa libetsa. "Kopana le nna betheng."
  
  Hayden o ile a sheba New Dawn la ho qetela eaba o ea betheng butle. Ben o ile a beha kofi le lipekere moo ho leng bonolo ho fihla teng eaba o fa ntja ea hae mahlo.
  
  "Joang-"
  
  "Ho tshwana le bosiung ba maobane," Hayden a rialo kapele. "Lihora tse robeli li ke ke tsa etsa hore bofokoli bo fele." Yaba o kokobetsa hanyane. "Na ho na le ntho e tsoang ho Drake?"
  
  Ben a itshetleha hodima bethe mme a sisinya hlooho. "Che. Ke buile le ntate mme kaofela ba ntse ba phela hantle. Ha ho letshwao-" A kgefutsa. "Ho tloha..."
  
  Malapa a rona a bolokehile. Hayden a beha letsoho la hae lengoleng. "Morena oa Mali o hlotsoe moo. Hona joale seo re lokelang ho se etsa ke ho mo fumana 'me re khaotse ho iphetetsa. "
  
  "O hlolehile?" Ben a bua jwalo. "O ka rialo jwang?"
  
  Hayden a hemela holimo. "O tseba seo ke neng ke se bolela."
  
  "Kennedy o hlokahetse. Mme Drake ... ha a ka a ya le lepatong la hae.
  
  "Kea tseba".
  
  "O tsamaile, o a tseba." Ben a sheba mokotla oa hae joalokaha eka ke noha e llang. "A ke ke a khutla".
  
  "Mo fe nako."
  
  "O ne a e-na le libeke tse tharo."
  
  Ebe u mo fa tse ling tse tharo.
  
  "O nahana hore o etsang?"
  
  Hayden a bososela hanyenyane. "Ho ea ka seo ke se tsebang ka Drake ... Koahela mekokotlo ea rona pele. Joale o tla leka ho fumana Dmitry Kovalenko.
  
  "Morena oa Mali a kanna a se hlole a hlaha hape." Maikutlo a Ben a ne a nyahame hoo esita le tšepiso e khanyang ea hoseng e ncha e ileng ea nyamela.
  
  "O tla etsa joalo." Hayden o ile a sheba mohlankana eo. "O na le morero, o a hopola? A ke ke a robala fatshe jwaloka pele. Lisebelisoa tsa ho tsamaea ka nako e ne e le qalo feela. Kovalenko o na le papali e kholoanyane e reriloeng. "
  
  "Hell Gate?" Ben o ile a nahana ka eona. "Na u lumela taba ee?"
  
  "Ha ho na taba. O a e dumela. Sohle seo CIA e lokelang ho se etsa ke ho tseba. "
  
  Ben a nwa kofi ya hae nako e telele. "Ho lokile?"
  
  "Be..." Hayden a bososela ho yena ka bolotsana. "Hona joale matla a rona a geek a imenne habeli."
  
  Ben o ile a lumela: "Karin ke boko. Empa Drake a ka be a robehile Boudreaux ka motsotsoana.
  
  "U se ke ua kholiseha haholo. Kinimaka ha a ka a etsa sena. Ebile ha se leqheka hantle. "
  
  Ben o ile a ema ha motho a kokota monyako. Mahlo a hae a ne a bontša tšabo.
  
  Hayden o ile a nka nako ho mo khutsisa. "Re ka hare ho sepetlele se sireletsehileng sa CIA, Ben. Maemo a ts'ireletso a pota-potileng sebaka sa marang-rang a ka hlabisa mokete oa ho khakoloa ha mopresidente lihlong. Theola maikutlo."
  
  Ngaka e ile ea kenya hlooho ea eona monyako. "Tsohle di hantle?" O ile a kena ka kamoreng 'me a qala ho sheba lichate le matšoao a bohlokoa a Hayden.
  
  Ha a koala lemati ha a tsoa, Ben a bua hape. "Na u nahana hore Morena oa Mali o tla leka ho nka lisebelisoa hape?"
  
  Hayden o ile a thothomela. "U fana ka maikutlo a hore ha aa ka a fumana ntho ea pele eo ke e lahlehetsoeng. Mohlomong ke sona se etsahetseng. Ha e le oa bobeli re ile ra mo fumana sekepeng sa hae?" A bososela. "E kokobetse."
  
  "Le se ke la iketla.
  
  "CIA ha e phomole, Ben," ho boletse Hayden hang-hang. "Ha e sa le eo. Re itokiselitse ho kopana le eena."
  
  Ho thoe'ng ka bahlaseluoa ba koeteloa?
  
  "Ho thoe"ng ka bona?"
  
  "Ka sebele ke boemo bo phahameng. Khaitseli ea Harrison. Tse ling tseo u li boletseng. O tla li sebelisa. "
  
  "Ehlile o tla e etsa. Mme re itokiseditse ho kopana le yena."
  
  Ben a qeta mokotla oa hae mme a nyeka menoana ea hae. O ile a re: "Ke ntse ke sa kholoe hore sehlopha sohle se ile sa tlameha ho etsa sekhukhu. "Hantle feela ha re qala ho tsebahala."
  
  Hayden o ile a tšeha ka lipuisano. "Ho joalo. Ho bohloko."
  
  "Ho lokile, mohlomong ho tla etsa hore re be le botumo bo bobe le ho feta."
  
  Ho ile ha kokota hape ha bonolo mme Karin le Kinimaka ba kena ka phaposing. Motho oa Hawaii o ne a bonahala a tepeletse maikutlo.
  
  "Senyatsi sena se ke ke sa lla. Ho sa tsotellehe hore na re etsa eng, a ke ke a re letsetsa mololi."
  
  Ben a beha seledu sa hae mangoleng a hae mme a etsa sefahleho se sosobaneng. "Damn, ke lakatsa eka Matt a ka be a le teng."
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Monna oa Hereford o ile a shebella ka hloko. Ho tloha sebakeng seo a neng a le ho sona tlhōrōng ea leralla le nang le joang ho ea ka letsohong le letona la sefate se teteaneng sa lifate, o ne a ka sebelisa pono ea telescopic e palamisitsoeng sethunya sa hae ho supa litho tsa lelapa la Ben Blake. Sebaka sa boemo ba sesole se ne se kenyelletsa reticle e bonesitsoeng, khetho e neng e lumella ho sebelisoa haholo maemong a mabe a mabone 'me e kenyelletsa BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Ha e le hantle, sethunya se ne se e-na le sesebelisoa se seng le se seng sa theknoloji e phahameng ea sniper se ka nahanoang, empa monna ea ka morao ho sebaka seo, ehlile, o ne a sa li hloke. O ne a kwetlisitswe ho isa boemong bo phahameng ka ho fetisisa. Joale o ile a shebella ha ntat"a Ben Blake a atamela thelevishene "me a e bulela. Ka mor'a ho etsa liphetoho tse nyenyane, o ile a bona 'mè oa Ben Blake a bontša ntate oa hae ka letsoho le lenyenyane. Lithako tsa pono ea hae li ne li sa sisinyehe le milimithara.
  
  Ka ho itloaetsa ho sisinyeha, o ile a fiela pono ea hae sebakeng se potolohileng ntlo. E ne e behiloe morao ho tloha tseleng, e patiloe ke lifate le lerako le phahameng, "me monna oa Hereford a tsoela pele ho bala ka khutso balebeli ba ipatileng har"a lihlahla.
  
  Ngoe peli tharo. Tsohle di elwa hloko. O ne a tseba hore ho na le tse ling tse "nè ka tlung, "me tse ling tse peli li ne li patiloe ka ho feletseng. Ho sa tsotellehe libe tsohle tsa bona, CIA e entse mosebetsi o babatsehang ho sireletsa ba ha Blakes.
  
  Monna o ile a sosobanya sefahleho. A hlokomela motsamao. Lefifi, le letšo ho feta bosiu, le nametse motheong oa lerako le phahameng. E kholo haholo ho ba phoofolo. Ho pata haholo ho hloka molato.
  
  Na batho ba fumane Morena ea Mali oa Blake? 'Me haeba ho joalo, li ne li le molemo hakae?
  
  Ho ne ho foka moea o bobebe ho tloha ka letsohong le letšehali, ka ho toba ho tloha English Channel, o tlisa tatso ea letsoai la leoatle. Monna oa Hereford o ile a lefa kelello bakeng sa tsela e fetotsoeng ea kulo 'me a atamela haufinyana.
  
  Monna eo o ne a apere liaparo tse ntšo, empa ho hlakile hore thepa eo e ne e le ea hae. Mohlankana enoa e ne e se setsebi, empa e le mercenary.
  
  Lijo tsa likulo.
  
  Monoana oa monna o ile oa tiea nakoana eaba oa lokolloa. Ha e le hantle, potso ea sebele e ne e le hore na o tlile le ba bakae?
  
  Ka ho boloka sepheo sa hae se le har'a liphapang, o ile a potlakela ho lekola ntlo le mathōko a eona. Motsotsoana hamorao o ne a kholisehile. Tikoloho e ne e hlwekile. Monna enoa ea apereng botšo o ne a itšoere a le mong, monna oa Hereford o ne a itšepa.
  
  Motho wa mercenary ya bolayang bakeng sa tefo.
  
  Ha e na thuso ho hang.
  
  O ile a hula sethunya ka bonolo 'me a monya lehetla. Ho utloahala molumo oa kulo o tlohang ka har'a moqomo. O ile a bona mercenary a oa ntle le mofere-fere, o oela har'a lihlahla tse holileng.
  
  Balebeli ba lelapa la Blake ha baa ka ba hlokomela letho. Ka mor'a metsotso e seng mekae, o ne a tla letsetsa CIA ka sekhukhu, a ba tsebise hore ntlo ea bona e ncha e sireletsehileng e senyehile.
  
  Monna oa Hereford, motsoalle oa khale oa SAS oa Matt Drake, o ile a tsoela pele ho lebela balebeli.
  
  
  KHAOLO EA BOHLANO
  
  
  Matt Drake o ile a khoasolla kepisi ka botlolong e ncha ea Morgan's Spiced 'me a letsetsa nomorong eo ka ho daela kapele fonong ea hae.
  
  Lentswe la May le ne le utlwahala le thabile ha a araba. "Drake? U batla eng?"
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho mme a nwa ho tswa botlolong. Ka Mots'eanong, ho bonts'a maikutlo ho ne ho batla ho se na sebopeho joalo ka ha ralipolotiki a ka hlompha likano tsa hae tsa likhetho. "Na u hantle?"
  
  "Ehlile ke phela hantle. Ke hobane'ng ha ke sa lokela ho ba joalo? Ke eng hoo?"
  
  A nwa hape nako e telele mme a tswela pele. "Sesebediswa seo ke o fileng sona. E bolokehile?"
  
  Ho bile le ho qea-qea nakoana. "Ha ke na eona. Empa ho bolokehile, motsoalle oa ka. Maikutlo a Mai a ile a khutla. "Sena se bolokehile kamoo se ka khonang." Drake o ile a noa hape. Mai a botsa, "Na ke phetho?"
  
  "Che. Kea kholoa ke batlile ke felloa ke matla a ka ntlheng ena. Empa ke na le mohopolo o mong. E 'ngoe e haufi le ... lapeng. "
  
  Ho khutsa ho ile ha lla 'me ha lla ha a ntse a emetse. Ena e ne e se May ea tloaelehileng. Mohlomong o ne a e-na le motho.
  
  Ke hloka hore u sebelise mabitso a hau a Majapane. Le Machaena. 'Me haholo-holo Marussia. Ke batla ho tseba hore na Kovalenko o na le lelapa.
  
  Ho ile ha utloahala moea o bohale. "Na u tiile?"
  
  "Ehlile ke tiile haholo." O ile a e bua hampe ho feta kamoo a neng a rerile kateng, empa ha aa ka a kōpa tšoarelo. Hape ke batla ho tseba ka Boudreau. Le lelapa la hae."
  
  Ho ile ha nka Mai motsotso o tletseng ho araba. "Ho lokile, Drake. Ke tla etsa sohle seo nka se khonang."
  
  Drake o ile a phefumoloha haholo ha khokahano e felile. Motsotso hamorao a sheba botlolo ea rum e tšetsoeng linōko. Ka lebaka le itseng e ne e se na letho. O ile a sheba holimo ka fensetere "me a leka ho bona motse oa Miami, empa khalase e ne e le litšila hoo a neng a sitoa ho bona khalase eo.
  
  Pelo ea hae e ile ea utloa bohloko.
  
  A heletsa botlolo hape. Ntle le ho nahana ho feta, o ile a nka khato eaba o tobetsa nomoro e 'ngoe ea lebelo. Ka liketso, o ile a fumana tsela ea ho behella ho sareloa ka thōko. Ka liketso, o ile a fumana tsela ea ho tsoela pele.
  
  Sellathekeng sa lla, sa lla. Qetellong lentsoe la araba. "Sheba, Drake!
  
  "O bua ka thelelo, lematla," a huleha, mme a kgefutsa. "Joang ... sehlopha se joang?"
  
  "Sehlopha? Kreste. Ho lokile, o batla papiso e mpe ea bolo ea maoto? Motho a le mong feela eo u ka mo sebelisang e le mohlaseli sebakeng sena ke Kinimaka. Hayden, Blake le khaitseli ea hae ba ne ba sa khone ho etsa benche. A thola hanyenyane. "Ha ho na maikutlo. Phoso ya hao."
  
  O ile a etsa khefu. "Ke? A o re fa go ne go ka dirwa maiteko ape mo go bone, go ka bo go ile ga atlega?" Hlooho ea hae, e le moholi hanyenyane, e ile ea qala ho lla. "Hobane teko e tla etsoa."
  
  "Sepetlele se sirelelitsoe hantle. Balebeli ba na le bokhoni. Empa ho molemo hore ebe u nkopile hore ke lule. Mme ho hotle hore ebe ke itse e.
  
  "Le Boudreau? Ho thoe"ng ka mosali enoa oa sehlola?"
  
  "Ho monate joalo ka lehe le halikiloeng. E ke ke ea robeha. Empa hopola, Drake, mmuso kaofela oa US o ntse o sebetsa ho sena hona joale. Eseng rona feela. "
  
  "O se ke oa nkhopotsa. Drake o ile a hlonama. "Mmuso o sekiseditsweng haholo. Tlhahisoleseding e ea holimo le tlase mehala ea likhokahano ea mmuso, Alicia. Ho nka feela senotlolo se le seng se seholo ho e tlatsa kaofela. "
  
  Alicia a lula a khutsitse.
  
  Drake o ile a lula a nahana ka eona. Ho fihlela Morena oa Mali a fumanoa ka 'mele, boitsebiso leha e le bofe boo ba neng ba e-na le bona bo ne bo lokela ho nkoa bo sa tšepahale. Sena se ne se kenyelletsa tlhahisoleseling mabapi le Liheke tsa Lihele, ho hokahana le Hawaii, le litaba life kapa life tseo a li fumaneng ho tsoa ho banna ba bane ba shoeleng.
  
  Mohlomong ntho e 'ngoe hape e ka thusa.
  
  "Ke na le moetapele e mong hape. Mme May o lekola likhokahano tsa lelapa tsa Kovalenko le Boudreau. Mohlomong u ka kopa Hayden hore a etse se tšoanang?"
  
  "Ke mona ka mohau, Drake. Ha ke ntja ea hau e mpe. "
  
  Lekhetlong lena Drake o ile a khutsa.
  
  Alicia o ile a feheloa. "Bona, ke tla e bolela. Ha e le ka May, u se ke ua tšepa tšōmo eo ea bohlanya kamoo u ka e lahlelang kateng."
  
  Drake o ile a bososela ha a bona sesupo sa papali ea video. "Ke tla dumellana le taba ena ha le mpolella hore na ke ofe hara lona dinyatsi tse hlanyang tse bolaileng Wells. Mme hobaneng."
  
  O ile a lebella ho thola nako e telele mme a ho fumana. O ile a nka monyetla oo ho noa hape moriana oa amber.
  
  "Ke tla bua le Hayden," Alicia a qetella a hoeshetsa. Haeba Boudreaux kapa Kovalenko ba e-na le lelapa, re tla ba fumana.
  
  Khokahano e ile ea sitisoa. Ka khutso ea tšohanyetso, hlooho ea Drake ea rotha joalo ka hamore. Ka tsatsi le leng ba tla mmolella nnete. Empa hajoale ho ne ho lekane hore o lahlehetsoe ke Kennedy.
  
  Ho ne ho lekane hore ebe o kile a lumela nthong eo joale e seng e le hole joalo ka khoeli, bokamoso bo khanyang bo fetohileng molora. Ho hloka tšepo ka hare ho eena ho ile ha sotha pelo ea hae. Botlolo e ile ea oela ho tloha menoaneng e fokolang, e sa robehe, empa e tšollela likahare tsa eona tse tukang fatše fatše.
  
  Ka motsotsoana Drake a nahana ho e tšela ka khalase. Mokelikeli o tšolotsoeng o ile oa mo hopotsa ka litšepiso, likano le litšepiso tseo a li entseng tse ileng tsa fetoha mouoane ka motsotsoana o arohaneng, oa siea bophelo bo senyehile 'me bo senyehile joaloka metsi a mangata a tšolotsoeng fatše.
  
  O ne a ka etsa see joang hape? Tšepisa ho boloka metsoalle ea hae e sireletsehile. Seo a neng a ka se etsa joale e ne e le ho bolaea lira tse ngata kamoo a neng a ka khona kateng.
  
  Hlōla lefatše la bobe, 'me botle bo tsoele pele ho phela.
  
  A dula fatshe pheletsong ya bethe. E robehile. Ha ho letho le setseng. Ntho e "ngoe le e "ngoe haese lefu e ile ea shoa ka hare ho eena, "me khetla e robehileng e neng e setse e ne e sa batle letho ho tsoa lefatšeng lena.
  
  
  KHAOLO TSELA
  
  
  Hayden o ile a ema ho fihlela Ben le Karin ba se ba tlohetse ho ea ho e "ngoe ea likamore tsa tšebeletso. Bara le barali babo rōna ba ile ba etsa lipatlisiso ka Hawaii, Diamond Head, Gates of Hell le litšōmo tse ling tse amanang le Bloody King, ka tšepo ea ho kopanya khopolo.
  
  Ha boemo bo se bo lokisitsoe, Hayden a apara liaparo tse ncha 'me a kena ka ofising e nyenyane moo Mano Kinimaka a neng a thehile setsi se senyenyane sa mosebetsi. Monna e moholo oa Hawaii o ne a ntse a kokota linotlolo, a shebahala a ferekane hanyane.
  
  "U ntse u tšoara linotlolo tse peli hang ka menoana ea hau ea boroso?" Hayden a botsa a sa tsilatsile mme Kinimaka a hetla a bososela.
  
  "Aloha nani wahine," a rialo, mme a batla a swaba ha a bontsha tsebo ya moelelo wa mantswe.
  
  "O nahana hore ke motle? Ke hobane ke hlabiloe ke motho ea hlanyang?"
  
  "Hobane ke thabile. Ke thabile haholo hore ebe u ntse u e-na le rōna."
  
  Hayden o ile a beha letsoho la hae lehetleng la Kinimaki. "Kea leboha, Mano." O ile a ema nakoana, eaba o re, "Empa joale le Boudreau re na le monyetla le bothata. Re tlameha ho tseba seo a se tsebang. Empa re ka mo senya joang?"
  
  "Na u nahana hore lehlanya lee le tseba moo Morena oa Bloody a ipatileng teng?" Na motho ea hlokolosi joaloka Kovalenko a ka mo bolella e le kannete?
  
  "Boudreau ke mofuta o mobe ka ho fetisisa oa bohlanya. Monna ya masene. Ke nahana hore o tseba ho hong. "
  
  Ho ile ha utloahala lentsoe le hlabang ka mor'a Hayden. Drakey o nahana hore re lokela ho hlokofatsa lelapa la hae. Hayden o ile a hetla. Alicia a mo fa pososelo e soabisang. "Na u hantle ka see, CIA?"
  
  "Na o kile wa bua le Matt hape?" Hayden o boletse. "O joang?"
  
  "O shebahala joaloka motho oa hae oa khale," Alicia o ile a bua ka mokhoa o makatsang oo ho hlakileng hore o ne a sa bolele. "Kamoo ke neng ke mo rata ka teng pele."
  
  "Ha ke na tšepo? U tahiloe? One?" Hayden o ne a sitoa ho pata nyeliso lentsoeng la hae.
  
  Alicia o ile a thothomela. "Ke tšohile. E thata. E bolaeang." O ile a kopana le mahlo a moemeli oa CIA. "Nkholoe, moratuoa, ke kamoo a lokelang ho ba kateng. Ke eona feela tsela eo a tla tsoa nyeoeng ena a phela. Mme..." A thola hanyenyane, eka o ne a ipotsa hore na a tswele pele. "Mme ... ena e ka 'na ea e-ba eona feela tsela eo bohle le tla tsoa ka eona le phela le malapa a lōna a ntse a tiile."
  
  Ke tla bona hore na Boudreaux o na le lelapa. Hayden o ile a khutlela Kinimaka. Empa CIA ehlile e ke ke ea hlokofatsa mang kapa mang.
  
  "Na pasa ea hau e nepahetse bakeng sa ho kena setsing?" Kinimaka o ile a sheba lesole la mehleng la Sesole sa Brithani.
  
  "Fana kapa nka, moshanyana e moholo." Alicia o ile a benya pososelo e mpe mme ka boomo a sutumelletsa Hayden ka phaposing e nyane e neng e lula haholo ke 'mele oa Kinimaki. "U ntse u etsang?"
  
  "Mosebetsi". Kinimaka o ile a tima skrini mme a ipata hukung, hole le Alicia kamoo ho ka kgonehang.
  
  Hayden o ile a tla ho mo thusa. "O ne o le lesole ha o ne o le motho, Alicia. O na le litlhahiso tse ka re thusang ho senya Boudreaux?
  
  Alicia o ile a retelehela ho Hayden ka phephetso mahlong a hae. "Hobaneng re sa ye ho bua le yena?"
  
  Hayden a bososela. "Ke ne ke ntse ke itokisetsa."
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a re isa sebakeng sa bolulo. Ho tsamaea metsotso e mehlano le ho palama lift ha hoa ka ha mo utloisa bohloko, le hoja a ile a e nka a khobile matšoafo "me maikutlo a hae a ntlafala. O ile a hlokomela hore ho hlajoa ka thipa ho ne ho batla ho tšoana le boloetse leha e le bofe bo neng bo etsa hore u ee mosebetsing. Ha nako e ntse e ea u ile ua teneha joaloka lihele 'me u batla ho hula lihele ntoeng hape.
  
  Sebaka sa botlamuoa pele ho nyeoe se ne se e-na le mela e 'meli ea lisele. Ba ile ba tsamaea mokatong o bentšitsoeng ka hloko ho fihlela ba fihla seleng e le "ngoe feela e neng e tšoere motšoaruoa, sele ea ho qetela e ka letsohong le letšehali. Karolo e ka pele ea sele eo e ne e butsoe haholo, "me motho ea ka ho eona o ne a pota-potiloe ke mekoallo e neng e tloha fatše ho ea siling.
  
  Moea o ne o tletse monko oa bleach. Hayden o ile a ōma ka hlooho ho balebeli ba hlometseng ba emeng ka ntle ho sele ea Boudreau ha a fihla ho tla tobana le monna ea lekileng ho mo bolaea ka makhetlo a mangata libeke tse tharo tse fetileng.
  
  Ed Boudreaux o ne a lula setulong sa hae sa boroko. O ile a lla ha a mmona. "Serope sa hao se joang, blonde?"
  
  "Eng?" Hayden o ne a tseba hore ha aa lokela ho mo qholotsa, empa o ne a sitoa ho ithiba. "Lentsoe la hao le utloahala le hlaba hanyenyane. A na u sa tsoa khangoa?" Libeke tse tharo tsa ho hlotsa le bohloko ba leqeba la ho hlajoa li ne li mo siile a le bohlasoa.
  
  Kinimaka o ile a tla ka mor'a hae, a ntse a lla. Boudreau o ile a kopana le mahlo a hae ka tlala e matla. "Ka dinako tse ding," a hweshetsa. "Ha re phetleng tafole."
  
  Kinimaka a otlolla mahetla a hae a maholo a sa arabe. Alicia o ile a tsamaea ho pota-pota setopo sa monna e moholo 'me a tsamaea a toba libareng. "Na letlapa leo le lesesane le senye penty ea hau e nyane?" O ile a lebisa sesomi ho Hayden, empa ha a ka a tlosa mahlo a hae ho Boudreau. E ne e ke ke ea nka nako e fetang motsotso.
  
  Boudreau o ile a tsoha betheng 'me a ea libareng. "Mahlo a matle," a rialo. "Molomo o ditshila. Ha se uena ea hlabileng thaka leo le nonneng ka litelu? Ke mang eo batho ba heso ba mo bolaileng?"
  
  "Ke 'na".
  
  Boudreaux o ile a tšoara mekoallo. "O ikutlwa jwang ka see?"
  
  Hayden o ile a utloa hore balebeli ba qala ho tšoha. Boima ba mofuta ona oa likhohlano ha boa ka ba ba isa kae kapa kae.
  
  Kinimaka o ne a se a lekile ho etsa hore mercenary a bue ka litsela tse fapaneng tse fapaneng, kahoo Hayden o ile a botsa ntho e bonolo. "O batla eng, Boudreau? Ke eng e tla u kholisa hore u re bolelle seo u se tsebang ka Kovalenko?"
  
  "WHO?" Boudreau ha a ka a tlosa mahlo a hae ho Alicia. Li ne li arotsoe ka bophara ba lesela pakeng tsa tsona.
  
  "Ua tseba hore na ke bolela mang. Kgosi ya madi."
  
  "Oh, eena. Ke tšōmo feela. Ke ne ke nahana hore CIA e tlameha ho tseba sena. "
  
  "Bolela theko ea hau."
  
  Qetellong Boudreau o ile a khaotsa ho shebana le Alicia. "Ho nyahama ke tsela ea Senyesemane." Ka mantsoe a Pink Floyd. "
  
  "Ha ho moo re eang teng," e ile ea hopotsa Hayden a sa phutholoha ka tlholisano ea Drake le Ben ea Dinoroc, 'me o ne a tšepa hore Boudreau o ne a bua lipuo tse se nang thuso. "Re-"
  
  "Ke tla mo nka," Boudreau a hoeletsa hang-hang. Hayden a reteleha ho mmona a eme ba shebane le Alicia hape. "E mong ho e mong. Haeba a nkotla, ke tla bua."
  
  "E entsoe". Alicia o ile a phunyeletsa ka har'a mekoallo. Balebeli ba ile ba potlakela pele. Hayden a utloa mali a hae a bela.
  
  "Ema!" A otlolla letsoho mme a hulela Alicia morao. "Oa hlanya? Esele ena e ke ke ea bua. Ha ea tšoanela ho ipeha kotsing. "
  
  "Ha ho kotsi," ho rialo Alicia. "Ha ho kotsi ho hang."
  
  Hayden o ile a re: "Rea tsamaea. "Empa-" O ile a nahana ka seo Drake a ileng a se botsa. "Re tla khutla haufinyane".
  
  
  ******
  
  
  Ben Blake o ile a lula fatše 'me a shebella ha khaitseli ea hae e ntse e sebelisa k'homphieutha e fetotsoeng ea CIA habonolo. Ha hoa ka ha mo nka nako e telele hore a tloaele tsamaiso e khethehileng ea tšebetso e neng e hlokoa ke lekala la "muso, empa joale e ne e se e le likelello tsa lelapa.
  
  Karin e ne e le monna ea sassy, lebanta le letšo, lesela le letšo, leo bophelo ba hae bo ileng ba kokota ha a le lilemo li ts'eletseng ha a le lilemong tsa bocha, a paka kelello ea hae le li-degree tsa hae mme a rera ho se etse letho. Sepheo sa hae e ne e le ho utloisa bohloko le ho hloea bophelo ka lebaka la seo bo mo entseng sona. Ho senya limpho tsa hae e ne e le mokhoa o mong oa ho bontša hore ha a sa na taba.
  
  A reteleha ho mo sheba jwale. "Bona 'me u khumamele matla a mosali oa Blake. Ntho e ngoe le e ngoe eo u kileng oa batla ho e tseba ka Diamond Head ha u bala hang hang. "
  
  Ben o ile a sheba boitsebiso boo. Ba ne ba qetile matsatsi a 'maloa ba etsa sena - ba hlahloba Hawaii le Diamond Head - sebaka se tummeng sa seretse se chesang sa Oahu - 'me ba bala ka maeto a Captain Cook, mofuputsi ea tummeng oa Lihlekehleke tsa Hawaii morao koana ka 1778. Ho ne ho le bohlokoa hore ka bobeli ba hlahlobe le ho boloka tlhahisoleseling e ngata kamoo ho ka khonehang hobane ha ts'ebetso e etsahala, ba boholong ba ne ba lebelletse hore liketsahalo li tla tsamaea kapele haholo.
  
  Leha ho le joalo, ha Morena oa Mali a bua ka Liheke tsa Lihele e ile ea lula e le sephiri, haholo-holo mabapi le Hawaii. Ho ne ho bonahala eka batho ba bangata ba Hawaii ba ne ba sa lumele le ho lumela hore ho na le lihele tse tloaelehileng.
  
  Diamond Head ka boeona e ne e le karolo ea letoto le rarahaneng la li-cones le li-vents tse tsejoang e le Honolulu Volcano Series, letoto la liketsahalo tse entseng boholo ba libaka tse tummeng hampe tsa Oahu. Diamond Head ka boeona, eo mohlomong e leng letšoao le tummeng ka ho fetisisa, e ile ea phatloha hanngoe feela lilemong tse ka bang 150,000 tse fetileng, empa ka matla a ho phatloha ha nako e le 'ngoe hoo e ileng ea khona ho boloka khoune ea eona e leka-lekaneng ka mokhoa o makatsang.
  
  Ben o ile a nyenya hanyenyane ha a utloa tlhaloso e latelang. Ho lumeloa hore Diamond Head ha e sa tla hlola e phatloha. Hm...
  
  "Na u hopola karolo ea Diamond Head e le letoto la li-cones le masoba?" Polelo ea Karin e ne e le phoso ea Yorkshire. O se a ntse a ithabisa haholo le batho ba lehae ba CIA ba Miami mabapi le sena mme ha ho pelaelo hore o khopisitse ba fetang a le mong.
  
  Eseng hore Karin o ne a tsotella. "A na u setholo, motsoalle?"
  
  "Se mpitse tsala," a ngongorega jalo. "Ke seo banna ba se bitsang banna ba bang. Banana ha baa lokela ho bua joalo. Haholo-holo khaitseli ea ka."
  
  "Ho lokile, moro. Ke 'nete, hajoale. Empa na ua tseba hore li-vents li bolela'ng? Bonyane lefatšeng la hau? "
  
  Ben o ne a utloa eka o khutletse sekolong. "Li-tubes tsa lava?"
  
  "Utloisisa. Hei, ha u semumu joalo ka kotopo ea monyako joalo ka ha ntate a ne a bua."
  
  "Ntate ha a ka a re-"
  
  "Phola, sethole. Ka mantsoe a bonolo feela, liphaephe tsa seretse se chesang li bolela lithanele.
  
  Ben a sisinya hlooho, a mo sheba. "Kea e tseba. A na u re Morena oa Mali o ipatile ka mor"a e mong oa bona?"
  
  "Ke mang ea tsebang? Empa re mona ho tla etsa lipatlisiso, na? " A tlanya linotlolo komporong ea CIA Ben. "Tlohela ho eona."
  
  Ben a feheloa mme a mo furalla. Joaloka ba lelapa labo kaofela, o ne a ba hlolohetsoe ha ba ne ba arohane, empa ka mor"a hore a qete hora a ntse a ba tšoara, bosholu ba khale bo ile ba khutla. Leha ho le joalo, o ile a nka nako e telele ho thusa.
  
  O ile a bula phuputso ho The Legends of Captain Cook mme a lula setulong sa hae ho bona se hlahileng, mehopolo ea hae e tšoana haholo le ea Matt Drake le motsoalle oa hae oa hlooho ea khomo. Boemo ba kelello.
  
  
  KHAOLO SUPI
  
  
  Morena oa Mali o ne a shebile sebaka sa hae ka fensetere e seiponeng e fihlang fatše, e etselitsoeng morero o le mong feela oa ho etsa pono e ntle e shebaneng le phula e tlokomang, e matsutla-tsutla, paradeise eo ho seng motho ea kileng a beha leoto haese la hae.
  
  Kelello ea hae, hangata e tsitsitse ebile e tsepamisitse maikutlo, e ne e matha har'a lihlooho tse ngata kajeno. Ho lahleheloa ke sekepe sa hae-e leng lehae la hae ka lilemo tse mashome-le hoja ho ne ho lebelletsoe, ho ile ha mpefatsa boemo. Mohlomong e ne e le tlhaho ea tšohanyetso ea ho timela ha sekepe. O ne a sena nako ya ho dumedisa. Empa joale ho lumelisa hantle ho ne ho se mohla e kileng ea e-ba ntho ea bohlokoa kapa e mo utloisang bohloko pele.
  
  E ne e le monna ea thata, ea se nang kutloelo-bohloko ea hōletseng linakong tse thata ka ho fetisisa Russia le libakeng tse ngata tse thata ka ho fetisisa naheng eo. Ho sa tsotellehe sena, o ile a atleha ka boiketlo, a haha 'muso oa mali, lefu le vodka, 'me a etsa limilione tse likete.
  
  O ne a tseba hantle hore na ke hobane'ng ha tahlehelo ea Stormcloak e mo halefisitse. O ne a inka e le ea sa ameheng, morena har"a batho. Ho rohakoa le ho soabisoa ka tsela ena ke 'muso o monyenyane oa United States e ne e se letho haese ho phophoma mahlong a hae. Empa ho ne ho ntse ho le bohloko.
  
  Lesole la mehleng, Drake, le ipakile e le moutloa o itseng ho eena. Kovalenko o ile a ikutloa hore Lenyesemane le ile la leka ka boeena ho nyopisa merero ea hae e hlophisitsoeng hantle, e neng e bile teng ka lilemo tse ngata, 'me a nka ho kenya letsoho ha monna eo e le nyeliso ea botho.
  
  Ka hona, Bloody Vendetta. Mokhoa oa hae oa botho e ne e le ho sebetsana le kharebe ea Drake pele; O tla siea li-larvae tse ling ho likhokahano tsa hae tsa mercenary lefatšeng ka bophara. O ne a se a ntse a lebeletse mohala oa pele. E mong o tla shoa haufinyane.
  
  Ka holim'a moeli oa phula, e lutseng ka mor'a leralla le hōle le letala, ho ne ho eme e 'ngoe ea lirapa tsa hae tse tharo. O ne a khona feela ho etsa marulelo a patiloeng, a bonahalang ho eena hobane feela a ne a tseba hantle hore na a shebe hokae. Ranch sehlekehlekeng sena e ne e le eona e kholo ka ho fetisisa. Tse ling tse peli li ne li le lihlekehlekeng tse arohaneng, tse nyane ebile li sirelelitsoe haholo, tse etselitsoeng feela ho arola tlhaselo ea sera ka mahlakoreng a mararo haeba e ka fihla.
  
  Molemo oa ho beha baholehuoa libakeng tse fapaneng e ne e le hore sera se tla tlameha ho arola mabotho a sona ho pholosa e mong le e mong oa bona a ntse a phela.
  
  Ho ne ho e-na le litsela tse fapaneng tsa hore Morena oa Mali a tlohe sehlekehlekeng sena a sa lemohuoe, empa haeba tsohle li ne li tsamaile ho ea ka morero, o ka be a sa ea kae kapa kae. O tla fumana seo Cook a se fumaneng ka nqane ho Liheke tsa Lihele, "me ka sebele litšenolo li tla fetola morena molimo.
  
  Heke feela e ne e lekane ho etsa sena, a beha mabaka.
  
  Empa menahano efe kapa efe ka heke e ile ea lebisa mehopolong e tukang haholo - tahlehelo ea lisebelisoa tsa lipalangoang ka bobeli, bokhopo bo neng bo tla phetetsoa. Marang-rang a hae a ile a fumana kapele sebaka sa sesebelisoa se le seng-se neng se le litlamong tsa CIA. O ne a se a ntse a tseba sebaka sa e mong.
  
  Ke nako ea ho li khutlisa ka bobeli.
  
  O ile a hlasimoloha ponong motsotsong oa ho qetela. Makhasi a teteaneng a ne a thekesela ka morethetho le moea oa tropike. Khutso e tebileng ea khutso e ile ea hapa tlhokomelo ea hae ka motsotsoana, empa ea se ke ea mo sisinya. Seo a sa kang a ba le sona, a ke ke a se hloloheloa.
  
  Hang ha a utloa, ho ile ha kokota ka hloko monyako oa ofisi ea hae. Morena Madi a reteleha mme a re, "Ha re yeng." Lentswe la gagwe le ne le utlwala jaaka modumo wa tanka e e kgweetsang mo khuting ya letlhotlho.
  
  Lemati la buleha. Ho ile ha kena balebeli ba babeli, ba hulanya le bona ngoanana ea tšohileng empa a le mekhoa e metle oa leloko la Majapane. "Chica Kitano," Morena ea Mali o ile a beta. "Ke tšepa hore u hlokometsoe?"
  
  Ngoanana a manganga a sheba fatše, a sa iteta sefuba ho phahamisa mahlo. Morena oa Mali o amohetse. "Na u emetse tumello ea ka?" Ha a ka a dumela. "Ke ile ka bolelloa hore khaitseli ea hau ke mohanyetsi ea kotsi ka ho fetisisa, Chica," a tsoela pele. "Mme jwale ke mohlodi o mong feela wa ka, jwaloka Mme Lefatshe. Mpolelle ... na oa u rata, Chika, khaitseli ea hau, Mai?"
  
  Ngoanana eo ha aa ka a hema le ho hema. E mong oa balebeli a sheba Morena Mali ka lipotso, empa a iphapanyetsa monna eo. "Ha ho hlokahale ho bua. Ke utloisisa sena ho feta kamoo u ka nahanang. Ke khoebo feela hore ke u rekisetse. 'Me ke tseba hantle bohlokoa ba ho khutsa ka hloko nakong ea khoebo. "
  
  O ne a tsoka mohala oa sathelaete. "Khaitseli ea hau - Mai - o ile a ikopanya le 'na. E bohlale haholo, 'me ka kutloisiso ea tšokelo e sa buuoeng. O kotsi, kgaitsedi ya hao." O e buile lekhetlo la bobeli, a batla a natefeloa ke tebello ea ho kopana lifahleho li talimane.
  
  Empa sena se ne se ke ke sa etsahala. Eseng hona joale, ha a ne a le haufi haholo le sepheo sa hae sa bophelo.
  
  "O ile a ithaopela ho fapanyetsana bophelo ba hao. O ya bona, o na le letlotlo la ka. Sesebelisoa se ikhethileng haholo seo e tla se nkela sebaka. Sena se setle. E bontša bohlokoa ba hao lefatšeng le putsang batho ba khopo joaloka "na."
  
  Ngoanana oa Lejapane o ile a phahamisa mahlo a le lihlong. Morena oa Mali o ile a sotha molomo oa hae nthong e kang pososelo. Joale re bona seo a ikemiselitseng ho u tela sona.
  
  O ile a letsetsa nomorong. Mohala o ile oa lla hang 'me oa arajoa ke lentsoe le khutsitseng la mosali.
  
  "Ee?"
  
  "Mai Kitano. Na ua tseba hore na ke mang. Ua tseba hore ha ho na monyetla oa ho latela mohala ona, na ha ho joalo?
  
  "Ha ke na boikemisetso ba ho leka."
  
  "Hantle haholo". O ile a feheloa. "Oh, hoja re ka ba le nako e eketsehileng, nna le wena. Empa ho sa tsotellehe. Kgaitsedi ya hao e ntle, Chica, o teng." Kgosi ya madi a supela balebedi gore ba mo tlise kwa pele. "Dumela kgaitsedi ya hao, Chica."
  
  Lentswe la May le ile la duma mohaleng. "Chika? U phela joang?" Reserved. Ntle le ho fana ka tšabo le khalefo eo Morena ea Mali a neng a tseba hore e tlameha ebe e ntse e lla ka tlas'a metsi.
  
  Ho ile ha nka nakoana, empa qetellong Chika a re, "Konnichiwa, shimai."
  
  Morena oa Mali a tšeha. Hoa makatsa hore ebe Majapane a kile a etsa mochini oa ntoa o sehlōhō joalo ka uena, Mai Kitano. Morabe wa lona ha o tsebe tsietsi e tshwanang le ya ka. Kaofela le bolokehile. "
  
  "Khalefo ea rona le tjantjello ea rona li tsoa ho se etsang hore re ikutloe," Mai a rialo a khutsitse. "Le ho tsoa ho seo re se etsang."
  
  "U se ke ua nahana ka ho mpolella. Kapa ua ntshosetsa?
  
  "Ha ho hlokahale hore ke etse leha e le efe ea lintho tseo. Ho tla ba joalo ka ha ho tla ba joalo. "
  
  "Joale e re ke u bolelle hore na ho tla ba joang, u tla kopana le batho ba heso hosane mantsiboea Coconut Grove, CocoWalk. Ka hora ea borobeli mantsiboea ba tla be ba le ka hare ho reschorente, har'a letšoele. U fana ka sesebelisoa ebe ua tsamaea."
  
  "Ba tla ntseba jwang?"
  
  "Ba tla u tseba, Mai Kitano, joalo ka 'na. Ke phetho seo o hlokang ho se tseba. Hora ea borobeli mantsiboea, e ka ba bohlale hore u se ke ua lieha."
  
  Ho ile ha utloahala thabo ea tšohanyetso lentsoeng la May, le ileng la etsa hore Morena oa Mali a bososele. "Ausi oa ka. Ho thoe'ng ka eena?
  
  "Ha ba e-na le sesebelisoa, batho ba ka ba tla u fa litaelo." Morena Madi a qeta phephetso mme a thabela tlholo ya hae nakwana. Merero ea hae kaofela e lumellana.
  
  "Lokisang mosetsana leeto," o ile a bolella banna ba hae ka lentsoe le se nang maikutlo. 'Me u phahamise boemo ba Kitano. Ke batla boithabiso. Ke batla ho bona hore na mohlabani enoa oa tšōmo o motle hakae."
  
  
  KHAOLO EA BOROBE
  
  
  Mai Kitano o ile a sheba mohala o shoeleng o matsohong a hae mme a hlokomela hore sepheo sa hae se hole le ho finyelloa. Dmitry Kovalenko e ne e se e mong oa ba neng ba arohana habonolo le lintho tseo a nang le tsona.
  
  Khaitseli ea hae, Chika, o ile a koeteloa foleteng ea Tokyo libeke pele Matt Drake a qala ho ikopanya le eena ka likhopolo tsa hae tse hlaha ka Bermuda Triangle le motho ea tšōmong ea ka tlas'a lefatše ea bitsoang Morena oa Mali. Ka nako eo, Mai o ne a se a ithutile ho lekaneng hoo a neng a tseba hore monna enoa e ne e le motho oa sebele ebile o ne a le kotsi haholo.
  
  Empa o ne a tlameha ho pata maikemisetso a hae a nnete mme a ipolokele makunutu a hae. Ha e le hantle, sena ha se mosebetsi o boima ho mosali oa Lejapane, empa o thatafalloa le ho feta ke botšepehi bo hlakileng ba Matt Drake le kholiseho ea hae e sa tsitsang ea ho sireletsa metsoalle ea hae.
  
  Hangata o ne a batla a mo bolella.
  
  Empa Chica e ne e le eona ntho e tlang pele bophelong ba hae. Esita le mmuso oa habo o ne o sa tsebe moo May a leng teng.
  
  O ile a tsoa tseleng ea Miami moo a ileng a letsetsa mohala 'me a haola le tsela e phetheselang ho ea ho Starbucks eo a e ratang haholo. Sebaka se senyenyane se monate moo ba ileng ba ipha nako ea ho ngola lebitso la hau holim'a linoelo 'me ba lula ba hopola seno seo u se ratang. A dula nakwana. O ne a tseba CocoWalk hantle, empa a ntse a rerile ho palama tekesi moo haufinyane.
  
  Ke hobane'ng ha u tsamaea ka halofo?
  
  Palo e kholo ea batho, ba lehae le bahahlauli, ba tla sebetsa bakeng sa hae le khahlanong le eena. Empa ha a ntse a nahana ka taba ena, o ile a lumela hore Morena oa Mali o entse qeto e bohlale haholo. Qetellong, ho ne ho itšetlehile ka hore na ke mang ea tla hlōla.
  
  Kovalenko o entse joalo hobane o ne a tšoere khaitseli May.
  
  Kahoo, har'a letšoele, ho ne ho ke ke ha bonahala e le ntho e sa lokelang hore a fe bashanyana ba bang mokotlana oo. Empa haeba a ka phephetsa bahlankana bao mme a ba qobella ho bua ka khaitseli ea bona, e ne e tla fumana tlhokomelo.
  
  Mme ntho e nngwe hape - o ne a ikutlwa hore jwale o se a tseba Kovalenko betere. O ne a tseba hore na kelello ea hae e sebetsa hokae.
  
  A ka be a ile a shebella.
  
  
  ******
  
  
  Hamorao letsatsing leo, Hayden Jay o ile a letsetsa mookameli oa hae Jonathan Gates ka lekunutu. Hang-hang o ile a hlokomela hore o haufi.
  
  "Ho joalo. Ho etsahetseng, Hayden?"
  
  "Monghali?" Kamano ea bona ea botsebi e ne e le ntle hoo ka linako tse ling a neng a ka e fetola ea botho. "Tsohle di hantle?"
  
  Ho ne ho e-na le ho tsilatsila ka lehlakoreng le leng la moeli, ntho e 'ngoe e sa tloaelehang ea Gates. "Sena se setle kamoo ho neng ho ka lebelloa," Mongoli oa Ts'ireletso o ile a qetella a honotha. "Leoto la hau le joang?"
  
  "Ee monghali. Pholiso e ntse e tsamaea hantle. " Hayden o ile a khaotsa ho botsa potso eo a neng a batla ho e botsa. Ka tšohanyetso o ile a tšoha, a qoba ho bua ka taba eo. "Ho thoe'ng ka Harrison, monghali? Boemo ba hae ke bofe?"
  
  "Harrison o tla ea teronkong, joalo ka litsebi tsohle tsa Kovalenko. E sebelisoa kapa che. Na ke phetho, Mofumahali Jay?"
  
  A hlasetsoe ke melumo e batang, Hayden o ile a oela setulong eaba o koala mahlo a hae ka thata. "Tjhe, monghadi. Ke lokela ho o botsa ho hong. E ka 'na eaba e se e koaheloa ke CIA kapa setsi se seng, empa ke hlile ke hloka ho tseba ... " A khutsa.
  
  "Ke kopa Hayden, botsa feela."
  
  "Na Boudreau o na le lelapa, monghali?"
  
  "Seo se bolela'ng?"
  
  Hayden o ile a feheloa. "E bolela hantle seo u nahanang hore e se bolela, Mohlomphehi Mongoli. Ha re fihle kae kapa kae mona, mme nako e ntse e fela. Boudreau o tseba ho hong. "
  
  "Joale, Jay, re mmuso oa Amerika, 'me u CIA, eseng Mossad. U ka be u tsebile hamolemo ho feta ho bua pepenene hakaalo."
  
  Hayden o ne a tseba hamolemonyana. Empa ho nyahama ho ile ha mo senya. "Matt Drake a ka e etsa," a rialo a khutsitse.
  
  "Moemeli. Sena se ke ke sa sebetsa. " Mongoli o ile a khutsa nakoana eaba oa bua. "Agent Jay, o khalemetsoe ka mantsoe. Keletso ea ka ke hore u inamisitse hlooho ka nakoana. "
  
  Khokahano e ile ea sitisoa.
  
  Hayden o ile a sheba lebota, empa ho ne ho tšoana le ho sheba seile se se nang letho bakeng sa pululelo. Ka mor'a nakoana, o ile a reteleha 'me a shebella ha letsatsi le likela Miami.
  
  
  ******
  
  
  Tieho e telele e ne e ja moea oa May. Mosali ea ikemiselitseng le ea mahlahahlaha, nako leha e le efe ea ho se sebetse e ne e mo khopisa, empa ha bophelo ba khaitseli ea hae bo ne bo le boemong bo leka-lekaneng, bo ile ba mo arola hantle.
  
  Empa joale ho leta ho felile. Mai Kitano o ile a atamela tsela ea coconut e Coconut Grove mme a potlakela sebakeng seo a neng a se boletse maobane. Kaha ho ne ho sa ntsane ho e-na le phapanyetsano, Mai o ile a lula ka har'a bareng ea Cheesecake Factory e khanyang lerootho 'me a beha mokotla oa hae o tletseng lisebelisoa k'haontareng ka pel'a hae.
  
  Letoto la lithelevishene li ne li lla ka holim'a hlooho ea hae, li hasa likanale tse fapa-fapaneng tsa lipapali. Sebaka sa ho jella se ne se lerata ebile se phathahane, empa ho se letho ha se bapisoa le letšoele le neng le tletse monyako oa reschorente le sebaka sa kamohelo ea baeti. O ne a e-s'o bone reschorente e tsebahalang joalo.
  
  Mookameli oa bareng o ile a tla 'me a beha lesela holim'a bar. "Dumela hape," a rialo a ntse a panya. "Lebelo le leng?"
  
  Motho ea tšoanang le bosiung ba maobane. Mai o ne a sa hloke litšitiso leha e le life. "E boloke. Ke tla nka metsi a libotlolo le tee. O ne o ka se kgone ho qeta metsotso e meraro le nna, motswalle."
  
  A iphapanyetsa mahlo a morekisi eo, a tsoela pele ho ithuta monyako. Ho hlahlobisisa batho ba bangata ka nako e le 'ngoe ho ne ho se mohla ho kileng ha mo thatafalletsa. Batho ke libopuoa tse tloaelehileng. Ba atisa ho lula ka har'a selikalikoe sa bona. Tsena e ne e le tse sa tsoa fihla tseo a neng a tlameha ho li hlahloba kamehla.
  
  Mai a nwa tee ya hae mme a shebella. Ho ne ho e-na le moea o monate le monko o monate oa lijo tse monate. Nako le nako ha motho ea fanang ka lijo a ne a feta a nkile terei e khōlō ea oval e tletseng lijana le lino tse khōlōhali, o ne a thatafalloa ke ho boloka tlhokomelo ea hae e le mamati. Litšeho tsa tlala ka phaposing.
  
  Hora e fetile. Qetellong ea bareng monna-moholo o ne a lutse a le mong, hlooho e theohile, a noa pente ea biri. Bolutu bo ne bo mo pota-potile joaloka lehlaka la litlhaka, bo lemosa e mong le e mong ka kotsi. E ne e le eena feela sesenyi sebakeng sena sohle. Feela ka mor"a hae, joalokaha eka ba hatisa bokhabane ba hae, banyalani ba bang ba Brithani ba ile ba kōpa motho ea neng a feta ka lijo hore a ba nke foto ea bona ba lutse hammoho, ba tšoarane ka matsoho. Mai o ile a utloa lentsoe la monna ea thabileng, "Re qeta ho fumana hore re imme.
  
  Mahlo a hae ha a ka a kgaotsa ho lelera. Morekisi oa bareng o ile a tla ho eena ka makhetlo a 'maloa, empa ha aa ka a tlisa letho le leng. Mofuta o mong oa papali ea bolo o ne o bapaloa libonong tsa TV.
  
  Mai a tshwara mokotlana ka thata. Ha letšoao la fono ea hae le bontša hore ke hora ea borobeli, o ile a bona banna ba bararo ba apereng lisutu tse lefifi ba kena ka reschorenteng. Ba ne ba hlahella joalo ka Marine kerekeng. E kgolo, e mahetla a sephara. Li-tattoo tsa molala. Lihlooho tse beotsoeng. Lifahleho tse thata, tse sa bososeleng.
  
  Batho ba Kovalenko ba ne ba le teng.
  
  Mai o ile a ba shebella ha ba sisinyeha, a ananela tsebo ea bona. E mong le e mong o ne a e-na le bokhoni, empa liki tse 'maloa ka mor'a hae. O ile a noa tee ea hae lekhetlo la ho qetela, a tiisa sefahleho sa Chika ka kelellong ea hae, eaba o tloha setulong sa bareng. Ka boiketlo bo phethahetseng, o ile a khukhuna ka mor'a bona, a tšoere mokotlana oa hae maotong.
  
  O ile a ema.
  
  Motsotsoana hamorao, e mong oa bona o ile a mo hlokomela. Ho makala sefahlehong sa hae ho ne ho mo thabisa. Ba ne ba tseba botumo ba hae.
  
  "Kgaitsedi ya ka e kae?"
  
  Ho ile ha ba nka nakoana hore ba boele ba be le boitšoaro bo thata. E mong o ile a botsa: "Na u na le sesebelisoa?"
  
  Ba ile ba tlameha ho buela holimo ho utloana ka lerata la batho ba fihlang ba tsamaea, ba bitsoa ho nka litafole tsa bona.
  
  "E, ke na le eona. Mpontshe kgaitsedi ya ka.
  
  Joale e mong oa batšoaruoa o ile a qobella ho bososela. "Joale sena," a lla, "ke ka se etsa."
  
  Ha a leka ho lula har'a letšoele, e mong oa linokoane tsa Kovalenko o ile a tšoasa iPhone e ncha 'me a letsetsa nomoro. Mai o ile a utloa ba bang ba babeli ba mo shebile ha a ntse a mo shebile, mohlomong ba ne ba lekanya hore na maikutlo a hae a ka ba a mofuta ofe.
  
  Haeba ba ne ba utloisa Chika bohloko, o ne a ke ke a tsotella letšoele.
  
  Metsotso ea tsitsipano e felile. Mai o ile a bona ngoananyana e motle a mathela ka thabo pontshong e kgolo ya dikuku, a latelwa kapele le ka thabo feela ke batswadi ba hae. Hore na ba ne ba le haufi hakae le lefu le moferefere, ba ne ba sitoa ho tseba, 'me Mai o ne a se na takatso ea ho ba bontša.
  
  IPhone ea phela ka ho phatloha ho hoholo. O ile a ikitlaetsa ho bona skrine se senyenyane. E ne e sa tsejoe hantle. Kamora metsotsoana e seng mekae, setšoantšo se lerootho se ile sa kopana ho bontša haufi-ufi sefahleho sa khaitseli ea hae. Chica o ne a phela a ntse a hema, empa o ne a bonahala a tšohile kelellong ea hae.
  
  "Haeba mang kapa mang oa lona banyatsi a mo utloisa bohloko ..."
  
  "Lula u shebeletse feela."
  
  Setšoantšo se ile sa tsoela pele ho nyamela. 'Mele oohle oa Chica oa bonahala, o tlameletsoe ka thata setulong se seholohali sa oak hoo a neng a sitoa ho sisinyeha. Mai a tsikitlanya meno. Khamera e ile ea tsoela pele ho tsamaea. Mosebedisi o tsamaile hole le Chica ka botoro bo boholo, bo bonesitsweng hantle. Ka nako e 'ngoe ba ile ba ema fensetereng 'me ba mo bontša pono ea ka ntle. Hang-hang o ile a lemoha o mong oa meaho e metle ka ho fetisisa ea Miami, Miami Tower, mohaho o molelele oa mekato e meraro o tsebahalang ka pontšo ea oona e lulang e fetoha ea mebala. Ka mor'a metsotsoana e seng mekae, fono e ile ea khutlela ho khaitseli ea hae, 'me mong'a eona a qala ho khutlela morao ho fihlela qetellong a khaotsa.
  
  "O monyako," Kovalenko, ya neng a bua haholo le batho, o ile a mmolella. "Ha u re fa sesebelisoa, se tla tsoa. Joale u tla bona hantle moo e leng teng."
  
  Mai o ne a ntse a ithuta ka iPhone. Mohala o ne o lokela hore ebe o ne o le teng. O ne a sa nahane hore ke rekoto. Ho feta moo, o ile a mo bona a letsetsa nomorong eo. Mme khaitseli ea hae e ne e hlile e le Miami.
  
  Ke "nete hore ba ka be ba ile ba mo bolaea "me ba phonyoha le pele Mai a khona ho baleha Kokoshnik.
  
  "Sesebelisoa, Mofumahali Kitano." Lentsoe la senokoane, le hoja le ne le le bohale, le ne le e-na le tlhompho e khōlō.
  
  Joalo ka ha ho loketse ho ba joalo.
  
  Mai Kitano e ne e le mosebetsi ea masene, e mong oa bohlale ba Majapane ba hloahloa ka ho fetesisa. O ile a tlameha ho ipotsa hore na Kovalenko o ne a batla sesebelisoa seo hampe hakae. Na ho ne ho le hobe joalo ka ha a ne a batla hore khaitseli ea hae e khutle?
  
  Ha u bapale roulette le lelapa la hau. U tla li fumana, 'me u tla li fumana hamorao.
  
  Mai a nka mokotlana wa hae. Ke tla u fa eona ha a tsoa ka monyako.
  
  Haeba e ne e le motho e mong, ba ka be ba ile ba leka ho e tlosa. Ba ka be ba ile ba mo hlorisa le ho feta. Empa ba ne ba nka bophelo ba bona e le ba bohlokoa, linokoane tsena, "me kaofela ba ile ba lumela ka hlooho e le ntho e le "ngoe.
  
  Ea nang le iPhone a bua ka har'a maekrofono. "Etsa. Tsoela ntle."
  
  Mai o ile a shebella ka hloko ha setšoantšo seo se ntse se qhoma se pota-potile, se hohela tlhokomelo hōle le khaitseli ea hae ho fihlela ho hlaha foreimi ea lemati e robehileng. Joale, ka ntle ho ntlo ea polokelo e shebahalang e senyehile kae-kae e hlokang pente le mosebeletsi oa lakane.
  
  Khamera e ile ea khutlela morao le ho feta. Libaka tsa ho paka literateng le letšoao le leholo le lesoeu le ngotsoeng "Garage" li ile tsa hlaha. Ho ile ha feta lerootho le lefubelu la koloi. Mai o ile a utloa ho hloka mamello ha hae ho qala ho bela, 'me ka tšohanyetso khamera ea shebana le mohaho 'me ka ho khetheha ka ho le letona la lemati ho hlahisa letšoao la khale le tabohileng.
  
  Nomoro ea mohaho ebe mantsoe ana: Southeast 1st Street. O ne a e-na le aterese ea hae.
  
  Mai o ile a lahla mokotla oa hae mme a baleha joalo ka cheetah e lapileng. Letšoele le ile la qhibiliha ka pel"a hae. Hang ha a le ka ntle, a mathela lebaleng le haufi la ho nyoloha, a tlola seporo, 'me a theoha ka leoto le nang le boitšepo hoo e ka bang halofo ea ho theoha. A hoeletsa mme batho ba tlolela ka thoko. O ile a matha ka lebelo le tlase mme a leba koloing eo a ileng a e emisa ka makhethe Grand Avenue.
  
  O ile a bula senotlolo sa ho tima. Ke ile ka kenya lisebelisoa tsa letsoho ka har'a lisebelisoa 'me ka hatella accelerator fatše. O chesitse rabara sephethephetheng sa Tigertail Avenue 'me ha aa ka a tsilatsila ho ipeha kotsing. Ha a phethola lebili, a lebisa tlhokomelo ea hae ho sat-nav, a thaepa aterese, pelo e otla.
  
  Motsamaisi oa sekepe o ile a mo tlisa ka boroa ho 27th. Ka pel"a hae ho ne ho e-na le tsela e otlolohileng e lebileng leboea, "me o ile a toboketsa pedali ka ho toba k"hapeteng. O ne a tsepamisitse maikutlo hoo a neng a sa nahane le hore na o tla etsa joang ha a fihla ntlong ea polokelo. Koloi e ka pele e ne e sa rate liketso tsa hae. O ile a tsoa ka pel'a hae, mabone a hae a ka morao a benya. Mai o ile a otla fender e ka morao, a etsa hore mokhanni a lahleheloe ke taolo eaba o kenya koloi ea hae mokolokong oa lithuthuthu tse emeng. Libaesekele, lihelemete le likotoana tsa tšepe li ne li fofa ka mahlakoreng 'ohle.
  
  Mai o ile a fokotsa maikutlo a hae. Mabenkele le likoloi li ne li phatsima joaloka mabota a lerootho a pono ea kotopo. Bafeti ka tsela ba ile ba mo hoeletsa. Mopalami oa libaesekele o ile a tšosoa ke ho sesa ha hae ka lebelo le phahameng hoo a ileng a thekesela "me a oela leboneng.
  
  Sekepe se ile sa leba bochabela, ho leba Flagler. Pontšo e ile ea mo bolella hore o tla fihla moo ka mor'a metsotso e mehlano. 'Maraka oa litlhapi o ne o le moholiotsoana ka lehlakoreng le letšehali. Ho hula kapele mme a bona lets'oao le reng "SW1st Street".
  
  Ka mor'a metsotsoana e mashome a mahlano, lentsoe la Ireland la motsamaisi oa sekepe le ile la phatlalatsa: u fihlile moo u eang.
  
  
  ******
  
  
  Le hona joale, Mai o ne a e-s"o nke mehato leha e le efe e tebileng ea ho itšireletsa. A hopola ho notlela koloi le ho siea linotlolo ka morao ho lebili le ka pele lehlakoreng la bapalami. O ile a matha ka mose ho tsela mme a fumana letshwao leo a neng a le bone nakong e fetileng khamera e thothomelang.
  
  Joale o ile a nka moea oa ho itšepa bakeng sa seo a neng a ka se fumana. O ile a koala mahlo a hae, a tsosolosa botsitso, a kokobetsa tšabo le khalefo ea hae.
  
  Motsoako o ile oa fetoha ka bolokolohi. O ile a feta monyako 'me a potlakela ho ea ka letsohong le letšehali. Ha ho letho le fetohileng. Sebaka seo e ne e le limithara tse ka bang mashome a mahlano ho tloha monyako ho ea lerakong le ka morao le bophara ba limithara tse ka bang mashome a mararo. Ho ne ho se na thepa ea ka tlung moo. Ha ho litšoantšo maboteng. Ha ho na likharetene lifensetereng. Ka holim'a hae ho ne ho e-na le mela e 'maloa e khanyang, e chesang.
  
  Chica o ne a ntse a tlameletsoe setulong se ka morao ho phaposi, a tonne mahlo a leka ho sisinyeha. Mme a sokola, ho hlakile, ho bua ho hong ho Mai.
  
  Empa moemeli oa bohlale oa Japane o ne a tseba seo a lokelang ho se sheba. O ile a bona lik'hamera tsa ts'ireletso tse mashome a mabeli li le sebakeng seo 'me hang-hang a tseba hore na ke mang ea mo shebileng.
  
  Kovalenko.
  
  Seo a neng a sa se tsebe ke hobaneng? Na o ne a lebeletse mofuta o itseng oa pontšo? Ho sa tsotellehe hore na e ne e le eng, o ne a tseba seriti sa Morena oa Mali. E ne e ke ke ea e-ba kapele kapa e bonolo, e neng e sa nahane ka bomo e patiloeng kapa cylinder ea khase.
  
  Leoto la ntja qetellong ea kamore, hantle ka pel'a setulo sa khaitseli ea hae, ha ho pelaelo hore o ile a pata ntho e makatsang kapa tse peli.
  
  Mai o ile a ea pele butle, a imolohile hore Chika o ne a ntse a phela, empa ntle le maikutlo a hore na Kovalenko o ne a rerile hore sena se tšoarelle nako e kae.
  
  Ekare ha a arabela, lentsoe le ile la phahama ho tsoa libui tse patehileng. "Mai Kitano! Setumo sa hao ke se ke keng sa lekanngoa." E ne e le Kovalenko. "A re boneng hore na e loketse na."
  
  Ho ile ha tsoa litšoantšo tse 'nè ka mor'a leoto la ntja ea sefofu. Mai o ile a sheba motsotsoana, a sitoa ho lumela seo a se bonang, empa joale a tlameha ho ema ha babolai ba pele ba mathela ho eena.
  
  O ile a matha ka potlako, a itokisetsa ho raha ho fofa, ho fihlela Mai a thellela ka thōko habonolo 'me a etsa papali e phethahetseng ea ho bilika. Mohlabani oa pele o ile a oela fatše, a maketse. Setshego sa ga Kgosi Madi se ne sa tswa mo dibuing.
  
  Joale mohlabani oa bobeli o ile a mo hlasela, a sa mo fe monyetla oa ho qeta oa pele. Monna eo o ile a sotha chakram-reng ea tšepe e nang le lehare le ka ntle ka lehlakoreng le ka ntle-lenong la monoana "me a bososela ha a atamela.
  
  Mai a khutsa. Monna enoa e ne e le setsebi. E bolaeang. Bokhoni ba ho sebelisa sebetsa se kotsi joalo ka boiketlo bo ne bo bua ka lilemo tsa boitlhakiso bo boima. O ne a khona ho lahlela chakram ka letsoho la hae feela. Ka potlako o ile a lokisa mathata.
  
  O ile a mathela ho eena, a koala sebaka sa hae. Ha a bona letsoho la hae le ntse le sisinyeha, o ile a kena ka har'a slide, a thellela ka tlas'a seqhomane sa sebetsa, a lahlela hlooho ea hae morao ka hohle kamoo ho ka khonehang ha likhaba tse mpe li phunyeletsoa moeeng o ka holimo ho eena.
  
  Lotlolo la moriri oa hae la oela fatše.
  
  Mai o ile a otla ka maoto pele ho setsebi, a raha mangole ka matla a hae kaofela. Joale e ne e se nako ea ho tšoara batšoaruoa. Ka lerata leo a ileng a le utloa a bile a le utloa, mangole a monna a ile a rohakana. Mohoo oa hae o ile oa etella pele ho oela ha hae fatše.
  
  Lilemo tse ngata tsa koetliso li ile tsa lahleha hang-hang.
  
  Mahlo a monna enoa a ne a senola ho hongata ho feta bohloko boo a bo utloang. Mai o ile a ipotsa ka motsotsoana hore na Kovalenko a ka ba le eng holim'a hae, empa joale mohlabani oa boraro a kena ntoeng 'me a utloa oa pele a se a ntse a ema ka maoto.
  
  Wa boraro e ne e le monna e moholo. O ile a hata fatše a lebile ho eena joaloka bere e khōlō e tsoma phofu ea eona, maoto a sa roala letho a otla konkreite. Morena oa Mali a mo khothatsa ka letoto la ho honotha mme a tsoa ka litšeho, e leng lehlanya la hae.
  
  Mai o ne a mo leba sentle mo matlhong. "Ha o a tlameha ho etsa sena. Re haufi le ho hapa Kovalenko. Le ho lokolloa ha baholehuoa. "
  
  Monna o ile a qeaqea nakoana. Kovalenko o ile a korotla holimo ka holim'a hlooho ea hae. "Ua thothomela, Mai Kitano, thothomela ke tšabo. Ka lilemo tse mashome a mabeli ke ne ke le tšōmo feela, 'me joale ke senya khutso ea ka ka tsela ea ka. O ne o ka kgona jwang..." A kgutsa. "Na ho na le motho ea tšoanang le uena ea kileng a lekana le 'na?"
  
  Mai a tswela pele ho sheba ka mahlong a mohlabani e moholo. O ile a ikutloa hore ea ka mor'a hae le eena o ile a emisa, joalokaha eka o emetse liphello tsa ntoa ea kelello.
  
  "Loana!" Ka tšohanyetso Morena oa Mali a hoeletsa. "Loana, ho seng joalo ke tla ntša baratuoa ba hao letlalo ba ntse ba phela "me ba fepe lishaka!"
  
  Tšokelo e ne e le ea sebele. Esita le Mai o ne a e bona. Monna e moholo o ile a potlakela ho nka khato, a potlakela ho eena a otlolletse matsoho. May o ile a hlahloba leano la hae hape. Otla o mathe, otla ka potlako le ka ho pshatla habohloko, ebe o tloha tseleng. Haeba ho khoneha, sebelisa boholo ba hae khahlanong le eena. Mai o ile a mo lumella hore a atamele, a tseba hore o ne a tla lebella hore a qobe ho falla. Ha a fihla ho eena "me a tšoara "mele oa hae, o ne a le haufi le eena "me a phuthela maotong a hae.
  
  Molumo oa hae oa ho otla fatše o ile oa nyamisa le ho tšeha ha bohlanya ba Morena oa Mali.
  
  Mohlabani oa pele joale a mo otla ka matla, a lebile mokokotlong oa hae o monyenyane, a fana ka kotlo e bohloko pele Mai a sotha le ho pitika, a tla ka morao ho monna ea theohileng a ipha sebaka.
  
  Joale Morena oa Mali a ntša sello. "Khaola hlooho ea khaitseli ea hae e mpe!"
  
  Joale ha hlaha monna oa bone, ea hlometseng ka sabole ea samurai. A tsamaela ka ho toba ho Chika, sebaka sa mehato e tsheletseng ho tloha ho qetela bophelo ba hae.
  
  Mme Mai Kitano o ne a tseba hore joale ke nako ea ho bapala papali e ntlehali bophelong ba hae. Koetliso eohle ea hae, boiphihlelo bohle ba hae bo ile ba kopana tekong ea ho qetela e nyahamisang ea ho pholosa khaitseli ea hae - taba ea bophelo le lefu.
  
  Metsotsoana e leshome ea mohau o bolaeang le botle kapa bophelo bohle ba masoabi a tukang.
  
  Mai o ile a qhomela holim'a mokokotlo oa monna-moholo, a mo sebelisa e le seboholi ho fana ka raha e fofang ho mohlabani oa pele. Ha aa ka a ikutloa a tšohile ha leoto le leholo la May le robeha masapo a 'maloa sefahlehong sa hae, empa a oela joaloka boima bo shoeleng. Hang-hang Mai o ile a hulanya hlooho ea hae "me a pitikoloha, a lula ka thata mokokotlong oa hae, empa lebelo la ho qhoma ha hae le ile la mo isa hōle le mokatong oa konkreite ka nako e fokolang.
  
  O ile a lula hōle le khaitseli ea hae le monna ea tšoereng sabole.
  
  Empa haufi le chakran.
  
  Ka khefutso ea millisecond, o ile a tsepamisa maikutlo a hae, a khutsisa moea oa hae, 'me a reteleha, a lokolla sebetsa se bolaeang. O ile a phunyeletsa moeeng, lehare la hae le bolaeang le benya, le se le ntse le le bofubelu bo tsoang maling a May.
  
  Chakran e ile ea otla molala oa sabole, e thothomela. Monna eo o ile a itihela fatše ho se na molumo, a sa utloe letho ho hang. O ne a ntse a sa utloisise hore na o otliloe ke eng. Sabole ea lla fatše.
  
  Monna e moholo e ne e le eena feela mohlabani ea neng a khona ho ikemela khahlanong le eena joale, empa leoto la hae le ne le ntse le thekesela ha a leka ho ema. Ho ka etsahala hore ebe o ile a lematsa mosifa o le mong kapa tse peli. Meokho ea bohloko le ho hloka thuso e ne e keleketla sefahlehong sa hae, eseng bakeng sa hae, empa bakeng sa baratuoa ba hae. Mai o ile a sheba Chika ka mahlo a ba a iqobella ho mathela ho khaitseli ea hae.
  
  O ile a sebelisa sabole ho khaola liropo, a tsikitlanya meno ha a bona matsoho a pherese le maqeba a mali a bakoang ke ntoa e sa khaotseng. Qetellong, a ntša sekoti molomong oa khaitseli ea hae.
  
  "Tsoela pele. ke tla o jara.
  
  Morena oa Mali a khaotsa ho tšeha. "Mo emiseng!" A hoeletsa mohlabani e moholo. "Etsa. Kapa ke tla bolaya mosadi wa hao ka matsoho a ka!"
  
  Monna e moholo a hoeletsa, a leka ho khasa ho eena ka matsoho a hae. Mai a ema pela hae. "Tsamaya le rona," a rialo. "Tlo le rona. Re thuse ho felisa sebata sena.
  
  Ka motsotsoana, sefahleho sa monna eo se ile sa khanya ke tšepo. A panya mme a sheba eka boima ba lefatshe bo tlositswe mahetleng a hae.
  
  "Tsamaya le bona, mme o tla shwa," ha rialo Morena wa Madi.
  
  Mai a sisinya hlooho. "O ntse a shwele monna. Phetetso feela eo u tla e fumana ke ka ho ntatela."
  
  Mahlo a monna eo a ne a kopa. Ka motsotsoana, Mai o ile a nahana hore o tla itokolla le eena, empa joale maru a pelaelo a khutla "me mahlo a hae a oa.
  
  "Ha ke khone. Ha a sa ntse a phela. Ha ke khone feela".
  
  Mai o ile a furalla, a mo siea a robetse moo. O ne a e-na le lintoa tsa hae tseo a lokelang ho li loana.
  
  Morena Bloody o ile a mo romella thunya ea ho arohana. "Baleha, Mai Kitano. Ntoa ea ka e haufi le ho phatlalatsoa. Mme dikgoro di nkemetse."
  
  
  KHAOLO TŠOANE
  
  
  Matsoho a Morena oa Mali a leba thipang ea hae. Sebetsa se ne se qabeletsoe pele tafoleng e ka pel'a hae. A e atametsa haufi le mahlo a hae, a hlahloba lehare le tletseng mali. O qetile maphelo a makae ka thipa ee?
  
  E 'ngoe ka nako, letsatsi le leng le le leng, lilemo tse mashome a mabeli a metso e mehlano. Bonyane.
  
  Haeba feela ho boloka tšōmo, tlhompho le tšabo e ncha.
  
  "Mohanyetsi ea tšoanelehang joalo," a ipolella. "Ke masoabi hore ebe ha ke na nako ea ho e leka hape." A ema ka maoto, a ntse a sotha thipa butle, lehare la eona le bonahatsa khanya ha a ntse a tsamaea.
  
  Empa nako ea ka ea ho nka khato e se e tla fihla.
  
  O ile a ema ka lehlakoreng le leng la tafole, moo mosali e mong ea moriri o motšo a neng a tlameletsoe setulong. O ne a se a lahlehetsoe ke boitšoaro. O ne a tenehile ha a sheba mahlo a hae a mafubelu, "mele o thothomelang le melomo e thothomelang.
  
  Morena oa Mali a hoholeha. "Seke oa tšoenyeha. Hona joale ke na le sesebelisoa sa ka sa pele, leha ke hlolohetsoe Kitano. Monna oa hau o lokela ho fana ka sesebelisoa sa bobeli hona joale. Ha e ka feta, le tla lokoloha."
  
  "Joang-re ka u tšepa joang?"
  
  "Ke monna ea hlomphehang. Ke kamoo ke ileng ka pholoha bocheng ba ka. Mme ha hlompho e ne e ka botswa..." A mmontsha lehare le ditshila. "Ho ne ho lula ho e-na le mali a mangata."
  
  Ping e sa hlakang e ile ea hlaha skrineng sa komporo ea hae. O ile a ea moo 'me a tobetsa likonopo tse seng kae. Sefahleho sa molaoli oa hae oa Washington, DC se ile sa hlaha.
  
  "Re maemong, monghadi. Sepheo se tla be se lokile ka mor'a metsotso e leshome. "
  
  "Sesebediswa ke sa bohlokwa. Ka holim'a tse ling tsohle. Hopola sena".
  
  "Monghali". Sefahleho se ile sa khutlela morao ho hlahisa pono e phahameng. Ba ile ba sheba fatše moo ho pakoang likoloi teng, ho tletse lithōle "me ho batla ho lahloa. Setšoantšo sa thollo se ne se bontša tramp e pota-potileng ka holimo ho skrine le Nissan e putsoa e khanna ka har'a liheke tse ikemetseng.
  
  "Tlosa boreleli boo. E ka ba Sepolesa."
  
  "Re mo hlahlobile, monghadi. Ke seqhobi feela."
  
  Morena oa Mali a utloa khalefo e ntse e hola butle ka hare ho eena. "Mo tlose. O mpotse hape mme ke tla pata lelapa la hao le ntse le phela.
  
  Monna enoa o ne a mo sebeletsa feela. Empa monna enoa o ne a tseba seo Dmitry Kovalenko a khonang ho se etsa. Ntle le lentsoe le leng, o ile a nka sepheo eaba o thunya monna ea se nang lehae hloohong. Morena oa Mali a bososela ha a bona letheba le lefifi le qala ho hasana sebakeng se batlang se entsoe ka konkreite.
  
  "Metsotso e mehlano e setse ho fihlela letšoao."
  
  Kgosi ya Madi a leba mosadi yoo. O ne a bile moeti oa hae ka likhoeli tse 'maloa. Mosali oa Mongoli oa Tšireletso e ne e se moputso o monyenyane. Jonathan Gates o ne a tla lefa haholo bakeng sa polokeho ea hae.
  
  "Monghali, Gates o fetile nako ea hae."
  
  Boemong bofe kapa bofe, Morena oa Mali a ka be a sebelisitse thipa ea hae joale. Ha ho khefutso. Empa sesebelisoa sa bobeli se ne se le bohlokoa mererong ea hae, le hoja e ne e se ea bohlokoa. O ile a nka mohala oa sathelaete o neng o le haufi le k'homphieutha 'me a letsetsa nomoro.
  
  Ke ile ka e mamela ha e lla. "Monna oa hau ha a bonahale a tsotella polokeho ea hau, Mofumahali Gates." Morena oa Mali o ile a sotha melomo ea hae nthong e kang pososelo. "Kapa mohlomong o se a nkile sebaka sa hao, hmm? Bo-ralipolotiki bana ba Amerika ... "
  
  Ho ile ha e-ba le ho tobetsa, 'me lentsoe le tšohileng qetellong le ile la araba. "Ee?"
  
  Ke tšepa hore u haufi, 'me u na le sesebelisoa, motsoalle oa ka. Ho seng joalo..."
  
  Lentswe la Tona ya Tshireletso le ne le tshwenyegile thata. O ile a re: "United States ha e inehele ho bahatelli, "me ho hlakile hore mantsoe ao a ile a senya pelo ea hae le moea oa hae haholo. "Litlhoko tsa hau li ke ke tsa phethahala."
  
  Morena oa Mali o ile a nahana ka Liheke tsa Lihele le se neng se le ka nqane ho tsona. "Joale mamela ha mosali oa hao a shoa ka bohloko, Gates. Ha ke hloke sesebelisoa sa bobeli sa moo ke eang teng.
  
  Ho etsa bonnete ba hore mocha o lula o butsoe, Morena oa Bloody o ile a phahamisa thipa ea hae 'me a qala ho phethahatsa toro e 'ngoe le e 'ngoe ea hae ea polao.
  
  
  KHAOLO LESHOME
  
  
  Hayden Jay o ile a tloha khomphuteng ea hae ha selefouno ea hae e lla. Ben le Karin ba ne ba tšoarehile ka ho tsosa maeto a leoatle a Captain Cook, haholo-holo a neng a ama Lihlekehleke tsa Hawaii. Ho ne ho bonahala eka Cook, le hoja a tsejoa haholo e le mofuputsi ea tummeng, e ne e le monna ea nang le litalenta tse ngata. Hape e ne e le motsamaisi oa likepe ea tummeng le setsebi sa limmapa se hloahloa. Monna ea entseng 'mapa oa ntho e' ngoe le e 'ngoe, o ile a rekota linaha ho tloha New Zealand ho ea Hawaii 'me o ne a tsebahala haholo hore o fihlile Hawaii ka lekhetlo la pele, e leng sebaka seo a ileng a se reha Lihlekehleke tsa Sandwich. Seemahale se ntse se eme toropong ea Waimea, Kauai, e le bopaki ba sebaka seo a qalileng ho kopana le sona ka 1778.
  
  Hayden o ile a furalla ha a bona hore motho ea letselitseng ke mookameli oa hae, Jonathan Gates.
  
  "Ee, monghadi?"
  
  Ke ho phefumoloha ha nakoana feela ho neng ho utloahala ho tsoa pheletsong e 'ngoe. O ile a ea fensetereng. "Na ua nkutloa? Mohlomphehi?"
  
  Ha ba so ka ba bua haesale a mo khalemela ka mantsoe. Hayden o ile a ikutloa a se na bonnete.
  
  Qetellong lentsoe la Gates le ile la utloahala. "Ba mmolaile. Banyalani bao ba mmolaile."
  
  Hayden o ile a sheba ka ntle ka fensetere, a sa bone letho. "Ba entse'ng?"
  
  Ka mor"a hae, Ben le Karin ba ile ba reteleha, ba tšositsoe ke lentsoe la hae.
  
  "Ba nkile mosali oa ka, Hayden. Likhoeli tse fetileng. Mme bosiung ba maobane ba mmolaile. Hobane ke ne ke hana ho amohela litaelo tsa bona. "
  
  "Che. E ne e ka se khone-"
  
  "Ee". Lentsoe la Gates le ile la robeha ha lebelo la hae la adrenaline le hlohlelletsoang ke whisky le qala ho fela. "Seo ha se taba ea hao, Jay, mosali oa ka. Haesale ke le motho ea ratang naha, kahoo Mopresidente o ile a tseba ka mor'a lihora tse seng kae ka mor'a ho koeteloa ha hae. Ke a dula ..." A kgefutsa. "Patriot".
  
  Hayden o ne a sa tsebe hore na a reng. "Hobaneng ha o mpolella jwale?"
  
  "Ho hlalosa mehato ea ka e latelang."
  
  "Che!" Hayden o ile a hoeletsa, a otla fensetere ka tšabo ea tšohanyetso. "O ka se kgone ho etsa sena! Ka kopo!"
  
  "Khatholoha. Ha ke na morero oa ho ipolaea. Pele ke tla thusa ho phetetsa Sara. Hoa makatsa, na ha ho joalo?
  
  "Eng?"
  
  Joale kea tseba hore na Matt Drake o ikutloa joang.
  
  Hayden o ile a koala mahlo a hae, empa meokho e ne e ntse e keleketla sefahlehong sa hae. Sehopotso sa Kennedy se ne se se se ntse se nyamela lefats'eng, pelo, e kileng ea tlala mollo, joale e fetohile bosiu bo sa feleng.
  
  "Hobaneng ha o mpolella jwale?" Qetellong Hayden o ile a pheta.
  
  "Ho e hlalosa." Gates a didimala, mme a re, "Ed Boudreaux o na le kgaitsedinyana. Ke u romella lintlha. Etsa joalo-"
  
  Hayden o ne a maketse hoo a ileng a kena ha mongoli hanong pele a tsoela pele. "O na le bonnete?"
  
  "Etsa sohle se matleng a hau ho phethela monna enoa ea litšila."
  
  Mohala o ile oa shoa. Hayden o ile a utloa molaetsa oa imeile o lla fonong ea hae. Ntle le ho ema, o ile a reteleha ka potlako 'me a tsoa ka kamoreng, a hlokomoloha chebahalo e tšoenyehileng ea Ben Blake le khaitseli ea hae. O ile a ea k'haboteng e nyane ea Kinimaki mme a mo fumana a ntse a lokisa likhoho ka soso ea chorizo.
  
  "Alicia o kae?"
  
  "Maobane pasa ea hae e hlakotsoe." Mantsoe a maholo a Hawaii a ne a sothehile.
  
  Hayden a atamela haufi. "U se ke ua ba sethoto se makatsang. Ka bobeli rea tseba hore ha a hloke pasa. Joale, Alicia o hokae? "
  
  Mahlo a Kinimaki a ile a totobala, a shebile lipoleiti. "Hmm, motsotso o le mong. Ke tla mo fumana. Che, o lemoha hoo haholo. ke tla-"
  
  "Mmitsa fela." Hayden a kotama mpa hang ha a bua mantsoe ao, 'me botšo ba aparela moea oa hae. "Mo bolelle hore a ikopanye le Drake. O ile a fumana seo a neng a se kopa. Re tl"o utloisa motho ea se nang molato bohloko hore re fumane boitsebiso."
  
  "Khaitseli Boudreau?" Kinimaka e ne e bonahala e le bohale ho feta kamehla. "Na ehlile o na le eona? Mme Gates o e saena?"
  
  Hayden o ile a phumula mahlo a hae, "le uena, haeba motho e mong a ne a ka hlokofatsa le ho bolaea mosali oa hao."
  
  Kinimaka o ile a sila sena ka khutso. "Mme sena se lumella CIA ho etsa se tšoanang ho moahi oa Amerika?"
  
  Hayden o itse: "Ke eona hajoale. "Re ntoeng."
  
  
  KHAOLO EA LESHOME LE MOTSO
  
  
  Matt Drake o qalile ka lintho tse theko e boima. Botlolo ea Johnnie Walker Black e ne e khahla ebile e sa shebahale e le bohlasoa.
  
  Mohlomong ntho e 'ngoe e molemo e ka tlosa mohopolo oa sefahleho sa hae kapele? Lekhetlong lena, torong ea hae, na ka sebele o tla mo pholosa joalokaha a ne a tšepisitse kamehla?
  
  Patlo e ile ea tsoela pele.
  
  Whisky e ile ea cha. Hang-hang a ntša khalase. A boela a e tlatsa. O ne a sokola ho tsepamisa mohopolo. E ne e le monna ea neng a thusa ba bang, ea ileng a fumana tšepo ea bona, ea neng a lokela ho baloa le ho se ke a nyahamisa mang kapa mang.
  
  Empa o ile a hloleha Kennedy Moore. Mme pele ho moo, o ile a hloleha Alison. "Me o ile a hlōleha ho etsa ngoana oa bona ea e-s"o tsoaloe, lesea le ileng la shoa le pele le fumana monyetla oa ho phela.
  
  Johnnie Walker, joalo ka botlolo e 'ngoe le e' ngoe eo a kileng a e leka pele, o ile a etsa hore ho nyahama ha hae le ho teba. O ne a tseba hore sena se tla etsahala. O ne a batla hore e utloe bohloko. O ne a batla hore e kgaole sekotwana sa bohloko moyeng wa hae.
  
  Bohloko e ne e le pako ea hae.
  
  A sheba ka ntle ka fensetere. E ile ea sheba morao, e se na letho, e sa bone ebile e se na maikutlo - e ntšo e matheba, joalo ka eena. Lintlafatso tsa May le Alicia li ile tsa eketseha ka seoelo. Mehala ea metsoalle ea hae ea SAS e ile ea tsoela pele ho fihla ka nako.
  
  Morena oa Mali o ile a bolaea batsoali ba Ben matsatsing a 'maloa a fetileng. Ba ne ba bolokehile. Ha ho mohla ba kileng ba tseba ka kotsi eo, "me Ben a ke ke a tseba hore na ba ne ba le haufi hakae le ho ba bahlaseluoa ba bosholu ba Morena oa Mali.
  
  Mme mahlahana a CIA a neng a lebetse Blakes le bona ba ne ba sa tsebe. SAS e ne e sa hloke ho tuma kapa ho phaphatha mokokotlong. Ba ile ba qeta mosebetsi oo feela "me ba fetela ho o mong.
  
  Ho ile ha qala ho letsa pina e nyarosang. Pina ena e ne e sisinyeha joalokaha e ne e le monate - 'My Immortal' ea Evanescence - 'me e mo hopotsa tsohle tseo a kileng a li lahleheloa.
  
  E ne e le ringtone ea hae. O ile a phopholetsa lishiti a ferekane hanyane, empa qetellong a qeta mohala.
  
  "Ee?"
  
  "Enoa ke Hayden, Matt."
  
  A dula a otlolohile hanyane. Hayden o ne a tseba ka liketso tsa hae tsa morao-rao empa a khetha ho li hlokomoloha. Alicia e ne e le motlatsi oa bona. "Tse etsahetseng? Ben-?" O ne a sa kgone le ho bua mantswe ao.
  
  "O lokile. Re phela hantle. Empa ho na le ntho e etsahetseng.
  
  "Na u fumane Kovalenko?" Ho hloka mamello ho ile ha khaola moholi o tahang joalo ka leseli le khanyang.
  
  "Che, ha ho joalo. Empa Ed Boudreaux o na le khaitseli. Mme re fumane tumello ya ho mo tlisa mona."
  
  Drake o ile a lula fatše, a lebala ka whisky. Lehloeo le mollo oa lihele li ile tsa chesa matšoao a mabeli pelong ea hae. "Ke tseba hantle seo ke lokelang ho se etsa."
  
  
  KHAOLO EA LESOME
  
  
  Hayden o ile a itokisetsa se neng se tla etsahala. Mosebetsi oa hae oohle oa CIA o ne o sa mo lokisetsa boemo bona. Mosali oa Letona la Tšireletso o ile a bolaoa. Sekhukhuni sa machaba se tšoereng palo e sa tsejoeng ea beng ka batho ba matla.
  
  Na 'muso o ne o tseba hore na bohle ba amehang ke bo-mang? Le ka mohla. Empa u ka ba le bonnete ba hore ba ne ba tseba ho feta kamoo ba kileng ba lumela.
  
  Ho ile ha bonahala ho le bonolo haholoanyane ha a qala ho ngolisa. Mohlomong lintho li ne li le bonolo ka nako eo, pele ho September 11. Mohlomong mehleng ea ntate oa hae, James Jay, moemeli ea tummeng eo a neng a lakatsa ho mo etsisa, lintho li ne li le ntšo le tse tšoeu.
  
  Le ea se nang mohau.
  
  E ne e le ntlha e bohale. Ntoa e khahlano le Morena oa Mali e 'nile ea loanoa ka mekhahlelo e mengata, empa ea hae e kanna ea ipaka e le mpe le e atlehileng ka ho fetesisa.
  
  Litšobotsi tse sa tšoaneng tsa batho ba neng ba le ka lehlakoreng la hae li ile tsa mo fa monyetla. Gates o ile a hlokomela sena pele. Ke kahoo a ileng a ba lumella hore ba iketsetse lipatlisiso tsa bona ka sephiri se potolohileng Bermuda Triangle. Gates o ne a le bohlale ho feta kamoo a neng a nahanne kateng. Hang-hang o ile a bona molemo oo batho ba fapaneng ba kang Matt Drake, Ben Blake, May Kitano le Alicia Miles ba faneng ka oona. O bone bokhoni ba sehlopha sa hae. Mme a ba bokella kaofela.
  
  Khanya.
  
  Sehlopha sa bokamoso?
  
  Joale monna ea neng a lahlehetsoe ke ntho e "ngoe le e "ngoe o ne a batla hore toka e etsoe bakeng sa monna ea bolaileng mosali oa hae ka sehlōhō hakana.
  
  Hayden o ile a atamela seleng ea Boudreaux. Laconic mercenary ka botsoa o ile a mo sheba holim'a matsoho a hae a phuthilweng.
  
  "Na nka o thusa, Agent Jay?"
  
  Hayden a ka be a sa itšoarela hoja a ne a sa ka a leka hape. "Re bolelle sebaka sa Kovalenko, Boudreau. E fane feela, 'me tsohle li tla fela. " A otlolla matsoho. "Ke bolela, ha se joalo ka ha a bua ka uena."
  
  "Mohlomong oa tseba." Boudreau o ile a fetola setopo sa hae mme a thella betheng. "Mohlomong ha a tsebe. Mohlomong e sa le hoseng haholo ho bolela, huh?"
  
  "Merero ea hae ke efe? Kgoro ee ya Dihele ke eng?
  
  "Hoja ke ne ke tsebile..." Sefahleho sa Boudreaux se ne se bontsha pososelo ya shaka e ntseng e keteka.
  
  "Ka sebele u etsa joalo." Hayden o ne a lula a le taba haholo. "Ke u fa monyetla ona oa ho qetela."
  
  "Monyetla oa ho qetela? O tla nthunya? Na CIA e se e hlokometse hore na ba tlameha ho etsa libe life tse lefifi hore ba lule papaling?"
  
  Hayden o ile a thothomela. "Ho na le nako le sebaka sa sena."
  
  "Ka sebele. Nka bolela libaka tse "maloa." Boudreau o ile a mo soma, bohlanya bo phatsima ka ho fafatsa ka mathe. "Ha ho letho leo u ka nketsang lona, Agent Jay, le ka etsang hore ke eka motho ea matla joaloka Morena oa Mali."
  
  "Be..." Hayden a iqobella ho bososela. "Ke sona se entseng hore re nahane, Ed." O ile a eketsa thabo lentsoeng la hae. "Ha o na letho mona, monna. Ha ho letho. Leha ho le joalo u ke ke ua tšolla. U lula moo, u senyeha, u amohela qeto ka thabo. Joaloka bastard e feletseng. Joalo ka molahlehi. Joalo ka sekotoana sa bohlanya ba Boroa. " Hayden o ile a etsa sohle seo a ka se khonang.
  
  Molomo wa Boudreaux o ne o etsa mola o mosweu wa tsitsipano.
  
  "U monna ea inehetseng. Quirk. Sehlabelo. Ha e na matla."
  
  Boudreau o ile a ea ho eena.
  
  Hayden o ile a hatella sefahleho sa hae khahlanong le mekoallo, a mo soma. "Mopi o motenya o monyebe."
  
  Boudreau o ile a akhela setebele, empa Hayden a ikhula kapele, a ntse a iqobella ho bososela. Molumo oa setebele sa hae se otlang tšepe o ne o tšoana le ho otla sefahleho se metsi.
  
  Kahoo re ile ra ipotsa. Ke eng se etsang hore monna ea tšoanang le uena, lesole, e be setho se se nang kelello?"
  
  Joale Boudreau o ile a mo sheba ka mahlo a utloisisang butle.
  
  "Ke phetho". Hayden o ile a mo etsisa. "O fihlile moo, na ha ho jwalo? Lebitso la hae ke Maria, ha ho joalo?
  
  Boudreau o ile a koala mekoallo ka khalefo e ke keng ea hlalosoa.
  
  E ne e le nako ea Hayden ea ho lla. "Joalokaha ke se ke boletse. Ha e na matla."
  
  A furalla. Peō e ile ea jaloa. E ne e le ka lebelo le sehlōhō. Ed Boudreau a ka be a sa ka a robeha tlas'a maemo a tloaelehileng. Empa joale...
  
  Kinimaka o ile a phutholla TV, ba e fasella setulong hore mercery e bone. Matšoenyeho a lentsoe la monna eo a ne a hlakile, le hoja a ile a leka ho pata.
  
  "Ke eng eo u batlang ho e etsa batho?"
  
  "Lula u shebeletse, monyatsi." Hayden o ile a etsa hore lentsoe la hae le utloahale eka ha a sa na taba. Kinimaka a bulela TV.
  
  Mahlo a Boudreaux a ile a holofala. "Tjhe," a rialo a kgutsitse ka melomo feela. "Oa ha ho joalo".
  
  Hayden o ile a kopana le mahlo a hae ka sesomo se kholoang ka ho felletseng. "Re ntoeng, Boudreaux. U ntse u sa batle ho bua? Khetha karolo ea bohlokoa. "
  
  
  ******
  
  
  Matt Drake o ile a etsa bonnete ba hore khamera e ne e le boemong bo sireletsehileng pele a kena ka foreime. Balaclava e ntšo e ile ea huleloa sefahlehong sa hae ho feta ho ipata, empa vesti e thibelang likulo eo a neng a e apere le sebetsa seo a neng a se nkile li ile tsa hlakisa ho teba ha boemo ba ngoanana enoa.
  
  Mahlo a ngoanana e ne e le matša a tsieleho le tšabo. O ne a sa tsebe seo a se entseng. Ha ke tsebe hore na ke hobane'ng ha ba ne ba e hloka. O ne a sa tsebe hore na ngoan"abo o iphelisa ka eng.
  
  Maria Fedak o ne a se na molato, Drake o ne a nahana, haeba ho na le motho ea se nang molato matsatsing ana. O tshwerwe ka tshohanyetso, o tshwerwe ke madimabe ka letlooa le phatlaladitsweng lefatsheng lohle le neng le lla le ho phatloha ka lefu, ho hloka pelo le lehloyo.
  
  Drake o ile a ema haufi le eena, a ntse a mo hlaba ka thipa ka letsohong le letona, e mong a itšetlehile ka sethunya hanyenyane. Ho ne ho se ho sa tsotelle hore ebe ha a na molato. E ne e le phetetso, le ho feta. Bophelo bakeng sa bophelo.
  
  O ile a leta ka mamello.
  
  
  ******
  
  
  Hayden o itse: "Maria Fedak. "Ke khaitseli ea hao, ea nyetsoeng, Monghali Boudreau. Kgaitsedi ya hao, ya lebalang, Mong. Mercenary. Kgaitsedi ya hao e tshohile, Mong. Killer. Ha a tsebe hore na ngoan'abo ke mang kapa hore na o etsa eng kamehla. Empa o hlile oa u tseba. O tseba mor"abo rōna ea lerato ea mo etelang hang kapa habeli ka selemo ka lipale tsa bohata le limpho tse nahanelang bakeng sa bana ba hae. Mpolelle, Ed, na u batla hore ba hōle ba se na "mè?"
  
  Mahlo a Boudreaux a ne a butsoe. Tšabo ea hae e hlobotseng e ne e le matla hoo Hayden a ileng a mo utloela bohloko. Empa joale e ne e se nako. Ruri bophelo ba kgaitsedi ya hae bo ne bo le kotsing. Ke kahoo ba khethileng Matt Drake, e mong, ho mo amohela.
  
  "Maria". Lentsoe la tsoa ho eena, a soabile a bile a tsielehile.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ne a sa bone ngoanana ea tšohileng. O ile a bona Kennedy a shoeletse matsohong a hae. A bona matsoho a Ben a nang le madi. A bona sefahleho se molato sa Harrison.
  
  Empa ka holim'a tsohle o ile a bona Kovalenko. Morena oa Mali, setsebi sa kelello, ke motho ea se nang letho le ea se nang maikutlo hoo e ka bang setopo se tsosolositsoeng. Zombie. O ile a bona sefahleho sa monna eo mme a batla ho khina bophelo nthong e 'ngoe le e 'ngoe e mo pota-potileng.
  
  Matsoho a hae a otlollela ho ngoanana 'me a koala molaleng oa hae.
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a panya ha leihlo. Drake o ne a potlakisa lintho. Boudreau o ne a se na nako ea ho inehela. Kinimaka o ile a tla ho yena, e le mokena-lipakeng ya mosa, empa Alicia Miles a mo hulanyetsa morao.
  
  "Ha ho jwalo, monna e moholo. Tlohela bastards bana ba fufuleloe. Ha ba na letho matsohong a bona haese lefu."
  
  Hayden o ile a iqobella ho soma Boudreaux ka tsela eo a neng a hopola ha a mo soma ha a laela hore banna ba hae ba bolaoe.
  
  "Na u tla squeela, Ed, kapa u batla ho tseba hore na ba etsa sushi joang UK?"
  
  Boudreaux o ile a mo sheba ka mahlo a bolaeang. Mathe a masesaane a phalla ho tsoa hukung ea molomo oa hae. Maikutlo a hae a ne a ntse a mo ntlafala, joalo ka ha a ne a ikutloa a le haufi le polao. Hayden o ne a sa batle hore a itswalle ho yena.
  
  Alicia o ne a se a ntse a le haufi le mekoallo. "U laetse hore mohlankana oa ka a bolaoe. U lokela ho thabela hore ebe ke Drake ea ntseng a qoela eseng 'na. Nka be ke ile ka etsa hore kobo eo e utloe bohloko habeli ho feta eo."
  
  Boudreau o ile a sheba ho tloha ho e 'ngoe ho ea ho e' ngoe. "Ka bobeli le etse bonnete ba hore ha ke tsoe mona. Ke hlapanya hore ke tla le khaola likoto ka bobeli.
  
  "E boloke." Hayden o ile a shebella ha Drake a peta molala oa Maria Fedak. "Ha a na nako e ngata."
  
  Boudreau e ne e le monna ea thata 'me sefahleho sa hae se ne se koetsoe. "CIA e ke ke ea ntša khaitseli ea ka kotsi. Ke moahi oa United States."
  
  Joale Hayden o ne a hlile a lumela hore lehlanya ha le e utloisise. "Mmamele, lehlanya towe," a hweletsa. "Re ntoeng. Morena oa Mali o ile a bolaea Maamerika mobung oa Amerika. O ile a koetela tse ngata. Mashome. Ha a u hlomphe kapa khaitseli ea hao e nkhang hampe!"
  
  Alicia o ile a honotha ho hong karolong ea hae ea tsebe. Hayden o ile a utloa litaelo. Kinimaka o ile a etsa joalo.
  
  Ho joalo le ka Drake.
  
  O ile a lokolla molala oa mosali eo 'me a ntša sethunya ka sehokelong sa sona.
  
  Hayden o ile a tsikitlanya meno a hae ka matla hoo methapo e pota-potileng lehata la hae e ileng ea hoeletsa. Maikutlo a hae a tlhaho a batla a etsa hore a hoeletse 'me a re a khaotse. Tsepamiso ea hae e ile ea fifala motsotsoana, empa koetliso ea hae ea kenella, ea mo joetsa hore ona ke monyetla o motle oo ba ka bang le oona oa ho fumana Kovalenko.
  
  Bophelo bo le bong ho pholosa makholo kapa ho feta.
  
  Boudreau o ile a hlokomela papali ea maikutlo sefahlehong sa hae mme ka tšohanyetso a iphumana a le mabaleng, a kholisehile, a otlolla letsoho le ho rora.
  
  "Seke oa etsa joalo. O seke oa iteta sefuba ho etsa sena ho ngoan"eso e monyenyane!"
  
  Sefahleho sa Hayden e ne e le maske a lejoe. "Monyetla oa ho qetela, 'molai."
  
  "Morena oa Mali ke sepoko. Ho sohle seo ke se tsebang, e ka ba herring e khubelu. O rata ntho ea mofuta ona. "
  
  "Utloisisa. Re leke."
  
  Empa Boudreau esale e le mercenary nako e telele haholo, 'molai ka nako e telele haholo. "Me ho hloea ha hae ba boholong ho ile ha foufatsa kahlolo ea hae. "E-ea liheleng, mohale."
  
  Pelo ea Hayden e ile ea tetebela, empa o ile a otla sebuela-hōle letsohong la hae. "Mo thunye."
  
  Drake o ile a phahamisa sethunya mme a se hatella hloohong. Monoana oa hae o ile oa tobetsa seqhomane.
  
  Boudreaux e ile ea luma ka tšabo. "Che! Morena ea nang le mali ka ho-"
  
  Drake o ile a lumella molumo o tšabehang oa lithunya hore o koale melumo e meng kaofela. O ile a shebella ha mali a fafatsa ka lehlakoreng la hlooho ea Maria Fedak.
  
  "North Oahu!" Boudreaux e felile. "Ranchi ea hae e kholo ka ho fetisisa e teng moo..." Mafoko a hae a ile a theoha ha a ntse a tetebela fatše, a shebeletse khaitseli ea hae e shoeleng e oela setulong "me a sheba lerako le khephohileng mali ka mor"a hae. O ile a shebella ka ho tšoha ha setšoantšo se apereng balaclava se atamela skrine ho fihlela se e tlatsa ka ho feletseng. Eaba o rola maske a hae.
  
  Sefahleho sa Matt Drake se ne se bata, se le hole, sefahleho sa 'molai ea neng a rata mosebetsi oa hae.
  
  Hayden a thothomela.
  
  
  KHAOLO MORARO
  
  
  Matt Drake o ile a tsoa ka tekesing mme a koala mahlo a hae ho ithuta ka moaho o molelele o neng o le ka pel'a hae. Grey le nondescript, e ne e le sekoaelo se phethahetseng bakeng sa ts'ebetso ea sekhukhu ea CIA. Mahlahana a lehae a ile a tlameha ho kenella karacheng e ka tlas'a lefatše, a feta har'a mekhahlelo e mengata ea tšireletso. Batho ba bang kaofela, ebang ke mahlahana kapa baahi, ba ile ba kena ka monyako o ka pele, ba itlhahisa ka boomo e le liphofu tse bonolo.
  
  O ile a hemela holimo, a batla a hlaphohetsoe ka lekhetlo la pele ka nako eo a neng a ntse a hopola ka eona, eaba o bula lemati le bilikang la motho a le mong. Bonyane tlhomamiso ena e ne e bonahala e nka polokeho ea eona ka botebo. Ka pel"a hae ho ne ho e-na le tafole e itekanetseng, eo ho eona ho neng ho lutse banna ba ka holimo-limo ba tsietsi. Ha ho pelaelo hore ba bang ba bangata ba ne ba shebeletse.
  
  O ile a tsamaea ho feta mokatong oa lithaele tse bentšitsoeng. "Hayden Jay o emetse ho kopana le nna."
  
  "Lebitso la hau ke mang?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Ponahalo ea stoic ea molebeli e ile ea thekesela hanyane.
  
  "Ka sebele".
  
  Monna eo o ile a mo fa chebahalo eo motho a ka e sebelisang ha a bona motho ea tummeng kapa motšoaruoa. Eaba o letsa. Motsotsoana hamorao, o ile a felehetsa Drake ho ea lifting e masene. A kenya senotlolo eaba o tobetsa konopo.
  
  Drake o ile a utloa lifte e fofela holimo, joalo ka ha eka e holim'a mosamo oa moea. O ile a etsa qeto ea hore a se ke a nahana haholo ka se neng se tla etsahala, a lumella liketsahalo hore li itlhokomele. Ha lemati le buleha, a shebana le phasejeng.
  
  Qetellong ea phaseje ho ne ho eme komiti ho mo lumelisa.
  
  Ben Blake le khaitseli ea hae Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles o ile a ema kae-kae ka morao. Ha aa ka a bona May, empa le eena o ne a sa e lebella.
  
  Sebaka seo se ne se fosahetse leha ho le joalo. Sena se ne se tlameha ho kenyelletsa Kennedy. Ho ne ho bonahala ho makatsa ntle le eena. O ile a tsoa ka lifti "me a leka ho hopola hore mohlomong le bona ba ne ba ikutloa ka tsela e tšoanang. Empa na ba ne ba robala betheng bosiu bo bong le bo bong, ba shebile ka mahlo a hae, ba ipotsa hore na ke hobane'ng ha Drake a ne a le sieo ho mo pholosa?
  
  Ben o ile a ema ka pel'a hae mme Drake, ntle le ho bua letho, a hulela mohlankana eo matsohong a hae. Karin o ile a bososela a le lehetleng la khaitseli ea hae 'me Hayden a tla ho ea beha letsoho lehetleng la hae.
  
  "Re u hopotse".
  
  O ile a tšoarella ka ho tsieleha. "Kea leboha".
  
  Ben a re: "Ha ho hlokahale hore o be mong.
  
  Drake o ile a khutlela morao. "Sheba," a rialo, "ho bohlokwa ho otlolla ntho e le nngwe. Ke motho ea fetohileng. U ke ke ua hlola u ntšepa, haholo-holo uena, Ben. Haeba le utloisisa sena, kaofela ha lōna, ho na le monyetla oa hore re sebetse hammoho. "
  
  "E ne e se ea hao-" Ben o ile a toba bothata boo, feela joalokaha Drake a ne a tseba hore o tla etsa joalo. Karin, ho makatsang ke hore e ne e le letsoho la mabaka. O ile a mo tšoara 'me a mo hulela ka thōko, a siea Drake tsela e hlakileng e eang ofising ka mor'a bona.
  
  A feta hara bona, a ntse a dumela Kinimaka ka hlooho. Alicia Miles o ile a mo sheba ka mahlo a tebileng. O ile a boela a shoeloa ke motho eo a mo ratang.
  
  Drake o ile a emisa. "Ha e so fele, Alicia, ho hang. Sehlahisoa sena se tlameha ho tlosoa. Haeba ho se joalo, a ka "na a chesa lefatše lohle."
  
  "Kovalenko o tla shoa a hoeletsa."
  
  "Hallelujah".
  
  Drake a mo feta a kena ka phaposing. Lik'homphieutha tse peli tse khōlō li ne li lutse ka letsohong le letona la hae, li-hard drive li ntse li bilika le ho tobetsa ha li ntse li batla le ho kenya data. Ka pel'a eona ho ne ho e-na le lifensetere tse sa keneleng likulo tse mokatong o ka holimo ho Miami Beach. Hang-hang o ile a khahloa ke setšoantšo sa Wells ea iketsang motho ea khelohileng 'me a kōpa sebaka sa sniper e le hore a ka bona litopo tse takiloeng fatše.
  
  Monahano ona o ile oa etsa hore a nahane. E ne e le lekhetlo la pele a nahana hantle ka Welles ho tloha ha Kennedy a bolaoa. Wells o ile a shoa lefu le tšabehang matsohong a Alicia kapa May. O ne a sa tsebe hore na ke life, "me o ne a sa tsebe lebaka.
  
  A utlwa ba bang ba mo setse morao. "Kahoo..." O ile a tsepamisa maikutlo ponong. "Re tla ea Hawaii neng?"
  
  Hayden a re: "Hoseng. "Matlotlo a rona a mangata joale a tsepamisitsoe ho Oahu. Re boetse re hlahloba lihlekehleke tse ling hobane hoa tsebahala hore Kovalenko e na le lipolasi tse fetang bonngoe. Ke 'nete, hona joale hoa tsebahala hore ke setsebi sa thetso, kahoo re ntse re tsoela pele ho latela tse ling tse etellang pele libakeng tse fapaneng tsa lefats'e. "
  
  "Ho lokile. Ke hopola ho buuoa ka Captain Cook, Diamond Head le Hell's Gate. Na ke sona seo u neng u se batla?"
  
  Ben o ile a e nka. "Hantle haholo, ee. Empa Cook o ile a fihla Kauai, eseng Oahu. Hae-" Puo e le "ngoe e ile ea fela ka tšohanyetso. "Hmm, ka bokhuts'oane. Ha rea fumana letho le sa tloaelehang. Sala hantle."
  
  "Ha ho na likamano tse tobileng pakeng tsa Cook le Diamond Head?"
  
  "Re ntse re sebetsa ho eona". Karin o ile a bua hanyenyane a itšireletsa.
  
  "Empa o hlahetse Yorkshire," Ben a eketsa, a leka tšitiso e ncha ea Drake. "Ua tseba, Lefatše la Molimo."
  
  Ho ne ho bonahala eka Drake ha a utloe le hore na motsoalle oa hae o reng. "O qetile nako e kae a le Hawaii?"
  
  Karin o ile a re: "Likhoeli. O ile a khutlela moo bonyane habeli.
  
  "Mohlomong o ne a etela sehlekehleke se seng le se seng ka nako eo. Seo u lokelang ho se etsa ke ho hlahloba litlaleho tsa hae, eseng histori ea hae kapa katleho ea hae. Re hloka ho tseba ka lintho tseo a sa tummeng ka tsona."
  
  "Sena ke..." Karin a thola hanyenyane. "Ehlile hoa utloahala."
  
  Ben ha a ka a bua letho. Karin o ne a e-s'o qete. "Seo re se tsebang ke sena: molimo oa Hawaii oa mollo, lehalima le lithaba tse foqohang seretse se chesang ke mosali ea bitsoang Pele. Ke motho ea tummeng lipaleng tse ngata tsa khale tsa Hawaii. Ho boleloa hore lehae la hae le holim"a se seng sa libaka tse foqohang seretse se chesang ka ho fetisisa lefatšeng, empa le Sehlekehlekeng se Seholo, eseng Oahu."
  
  "Sena ke sohle?" Drake a botsa ka bokhuts'oane.
  
  "Che. Le hoja lipale tse ngata li bua ka likhaitseli tsa hae, litšōmo tse ling li bua ka Heke ea Pele. Heke e lebisang mollong le pelong ea thaba e foqohang seretse se chesang-na hoo ho utloahala eka ke Lihele ho uena?"
  
  "Mohlomong sena ke papiso," Kinimaka a rialo a sa nahane, a nto soaba. "Be, ho ka ba jwalo. Oa tseba..."
  
  Alicia e bile oa pele oa ho tšeha. "Ke leboha Molimo hore bonyane motho e mong o na le metlae." O ile a korotla, eaba oa phaella, "Ha ho molato," ka lentsoe le bontšang hore ha a tsotelle hore na batho ba mo tšoara joang.
  
  "Pele's Gate e ka ba molemo," ho boletse Drake. "Tsoela pele ka mosebetsi o motle. Ke tla u bona hoseng".
  
  "Na ha u lule?" Ben o ile a phasoloha, ho hlakile hore o ne a tšepile hore o tla fumana monyetla oa ho bua le motsoalle oa hae.
  
  "Che". Drake o ile a sheba ka fensetere ha letsatsi le qala ho likela holim'a leoatle. "Ke na le moo ke lokelang ho ba teng bosiung bona."
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Drake o ile a tsoa ka kamoreng a sa hetle morao. Joalokaha ho ne ho lebelletsoe, Hayden o ile a mo tšoara ha a le haufi le ho kena ka lifti.
  
  "Drake, fokotsa lebelo. O phela hantle?"
  
  "O a tseba o phetse hantle. U mo bone ponong ea video. "
  
  Hayden a tshwara letsoho la hae. "Oa tseba na ke bolelang."
  
  "O tla phela hantle. E ne e loketse ho shebahala hantle, le a tseba seo. Boudreaux e tlameha ebe e ile ea nahana hore ke 'nete. "
  
  "Ee".
  
  Ke lakatsa eka nka be ke ile ka mmona a robeha.
  
  "Joale, ke 'na eo a mo hlabileng, kahoo ke fumane thabo eo, kea leboha."
  
  Drake o ile a tobetsa konopo bakeng sa mokato oa pele. "Khaitseli ea hae e se e ntse e le le mahlahana a hau. Ba tla mo isa sepetlele mme ba mo hlwekise. Mali a bohata ke diabolosi ea amehileng ka litaba tsa hae, ua tseba. "
  
  "Boudreau o sa tsoa hlanya, haeba ho khonahala. Ha khaitseli ea hae e ema, a ntse a phela-" Hayden a sisinya hlooho. "Tlhaloso ea ho Qetela."
  
  "Leano leo le ile la sebetsa. E ne e le mohopolo o utloahalang," Drake o ile a mo bolella. "Re fumane boitsebiso. E ne e le molemo ".
  
  Hayden a dumela ka hlooho. "Kea tseba. Ke thabetse hore maniac a koaletsoe chankaneng. "
  
  Drake o ile a kena ka lifti 'me a emela hore mamati a koaloe. O ile a re: "Hoja e ne e le "na," ha Hayden a nyamela mahlong. "Ke ne ke thunya ngoana ea litšila ka seleng ea hae."
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a palama tekesi ho leba Biscayne Boulevard mme a leba lebaleng la mabenkele la Bayside. Monna ea neng a mo bitsitse, a utloahala a khutsitse, a sa tiisehe ebile a sa tloaeleha, o ne a batla ho kopana ka ntle ho Bubba Gump. Drake o ile a ba le nako ea metlae mme a etsa tlhahiso ea Hooters, sebaka seo mohlomong se neng se ba loketse haholoanyane, empa May a itšoara joalokaha eka ha a e-s'o mo utloe.
  
  Drake o ile a ikopanya le letšoele, a mamela monate o lerata o mo potolohileng mme a ikutloa a sa tšoanelehe ka ho feletseng. Batho baa ba ne ba ka thaba hakaale joang ha a lahlehetsoe ke ntho eo ba e ratang hakaale? Ba ne ba ka se tsotelle joang?
  
  Mmetso wa hae o ne o omme mme melomo ya hae e kgephohile. Bara ba Bubba Gump ba ile ba hoeletsa. Mohlomong o ne a ka teba tse seng kae pele a fihla. Leha ho le joalo, o ne a se na boikaketsi; sena se ile sa tlameha ho emisa. Haeba a ne a ea Hawaii ho ea tsoma 'molai oa mosali eo a mo ratang, haeba a ne a tla batla boiphetetso ho e-na le ho ba phofu, lena e ne e lokela ho ba lekhetlo la ho qetela.
  
  E ne e lokela ho ba jwalo.
  
  O ne a le haufi le ho sututsa lemati ha Mai a mo hoeletsa. O ne a le teng hantle, a itshetlehile ka pilara e ka tlase ho maoto a tsheletseng ho tloha ho nna. Haeba e ne e le sera, a ka be a shoele hona joale.
  
  Boikemisetso ba hae ba bokhopo le ho iphetetsa bo ne bo se na thuso ntle le ho tsepamisa maikutlo le boiphihlelo.
  
  Mai a leba reschorenteng, Drake a mo latela. Ba ile ba lula bareng 'me ba laela Lava Flows ho tlotla leeto la bona le tlang la ho ea Hawaii.
  
  Drake o ile a lula a khutsitse. O ne a qala ho bona Mai Kitano a tšohile. O ne a qala ho mmona a tshohile. O ne a sa nahane hore ho na le boemo bo ka mo sitisang.
  
  Mme yaba lefatshe la hae la putlama hape.
  
  "Kovalenko o ile a koetela khaitseli ea ka, Chika, Tokyo. Ho se ho fetile likhoeli tse ngata. O mo bolokile e le motshwaruwa ho tloha ka nako eo. Mai a hemela fatshe.
  
  "Kea utloisisa. Ke utloisisa seo u se entseng, "ho rialo Drake a hoeshetsa. Ho ne ho hlakile. Lelapa le ne le tla pele kamehla.
  
  "O na le sesebelisoa."
  
  "Ee".
  
  "Ke tlile US ho tla mo fumana. Ho fumana Kovalenko. Empa ke ile ka hlōleha ho fihlela uena le metsoalle ea hao le ikopanya le 'na. Kea u kolota".
  
  Ha rea mo pholosa. U entse joalo."
  
  "U mphile tšepo, u nkentse karolo ea sehlopha."
  
  "U ntse u le karolo ea sehlopha. Mme le seke la lebala hore mmuso o na le pheko e nngwe. Ba ke ke ba tela."
  
  "Ntle le haeba e mong oa bona a ne a e-na le moratuoa kholehong."
  
  Drake o ne a tseba se etsahetseng ka mosali oa Gates, empa ha aa ka a bua letho. "Re tla o hloka Hawaii, Mai. Haeba re batla ho otla monna enoa, re tla hloka tse ntlehali. Mmuso o tseba sena. Ke ka lebaka leo uena, Alicia le ba bang le ileng la lumelloa ho tsamaea.
  
  "Le uena?"
  
  "Le 'na".
  
  "Ho thoe'ng ka baratuoa ba hau, Drake? Na Morena oa Mali o ne a leka ho phethahatsa boipelaetso ba hae?"
  
  Drake o ile a thothomela. "O hlolehile."
  
  Empa leha ho le joalo o tla lula a leka.
  
  "Na khaitseli ea hao e bolokehile?" Na o hloka tšireletso e eketsehileng? Ke tseba batho ba bang-"
  
  "Seo se hlokometswe, kea leboha."
  
  Drake o ile a ithuta seno se sa kang sa angoa. O ile a re: "Joale sena sohle se tla fella Hawaii. 'Me kaha joale re se re batla re e fumane, e tla ba haufinyane.
  
  Mai o ile a nwa seno sa hae nako e telele. "O tla be a itokisitse, Drake. Ke lilemo tse leshome a ntse a rera sena. "
  
  "Lena ke lefatshe la mollo," a rialo. "Eketsa Kovalenko le rona ba bang ho equation eo, 'me sebaka sena sohle se ka phatloha."
  
  
  ******
  
  
  O ile a shebella May a tsamaya a lebile moo ho pakoang makoloi mme a leba moo a nahanang hore tekesi e ka ba teng. Bophelo ba bosiu ba Miami bo ne bo ntse bo tsoela pele. Joala e ne e se eona feela mokhoa oa ho tahoa o neng o le teng, "me motsoako oa masiu a sa feleng, a monate, banna le basali ba batle, le meloli e matla e ile ea sebetsa ka thata ho phahamisa le boitšoaro ba hae bo botle.
  
  O ile a thiba huku 'me marina a buleha ka pel'a hae - likepe tse phephetsang ho ithorisa ka sebaka, matšoele a tletseng litselana, reschorente e bulehileng e tletseng batho ba batle ba neng ba sa itšoare ka letho lefatšeng.
  
  Ke leboha karolo e kholo ho batho ba kang Matt Drake.
  
  A hetla morao. Mohala oa hae oa selefouno o ne o lla ka pina eo e nyarosang, e monate.
  
  Ka potlako tobetsa konopo. "Ee?"
  
  "Mattheu? Lumelang. Lumela." Thuto e ntle ea Oxford e ile ea mo makatsa.
  
  "Dal?" - a re. "Torsten Dahl?"
  
  "Ka sebele. Ke mang hape ea utloang a le motle joalo?
  
  Drake a tshoha. "Tsohle di hantle?"
  
  "Se khathatsehe, motsoalle. Tsohle di hantle ka lehlakoreng lena la lefatshe. Iceland e kholo. Bana ba monate. Mosadi ke ... mosadi. Lintho li tsamaea joang ka Kovalenko?"
  
  "Re e fumane," Drake a rialo a bososela. "Hoo e ka bang. Re tseba moo re ka shebang teng. Ho na le ts'ebetso e ntseng e tsoela pele hona joale mme re lokela ho ba Hawaii hosane. "
  
  "E phethahetse. Ho lokile, lebaka leo ke letsang lona le ka ba molemo kapa la se be le thuso ho wena. U ka iketsetsa qeto. Joalo ka ha u tseba, tlhahlobo ea Lebitla la Melimo e tsoela pele ka hloko. Na u sa hopola kamoo qhobosheaneng ea Frey ke ileng ka ema moeling oa lebitla la Odin ka leleme la ka le leketlile? Na u sa hopola seo re se fumaneng?"
  
  Drake o ile a hopola tšabo ea hae hang-hang. "Ka sebele".
  
  "Nkholoe ha ke re re fumana matlotlo a lekanang kapa a fetang hona hoo e ka bang letsatsi le leng le le leng. Empa ho na le ntho e sa tloaelehang e ileng ea nkhahla hoseng hona, haholo hobane e nkhopotsa ka uena."
  
  Drake o ile a kena tseleng e moqotetsane ho ea utloa Seswedi hantle. "Na u nkhopotsa? Na u fumane Hercules?
  
  "Che. Empa re ile ra fumana matšoao maboteng a sebaka se seng le se seng sa lebitla. Li ne li patiloe ka mor"a matlotlo, kahoo li ne li sa bonahale qalong."
  
  Drake a khohlela. "Matšoao?"
  
  Li tsamaisana le foto eo u nthometseng eona.
  
  Drake o ile a nka motsotso, mme lehalima la otla pelo ea hae. "Ema. U bolela feela joaloka setšoantšo seo ke se rometseng? Setšoantšo sa swirl seo re se fumaneng lisebelisoa tsa nako ea maeto?"
  
  "Ke ne ke nahana hore sena se tla o loma, motswalle wa ka. Ee, matšoao ana - kapa li-curls, joalo ka ha u bolela."
  
  Drake o ile a hloka mantsoe ka motsotsoana. Haeba matšoao a Lebitleng la Melimo a ne a lumellana le matšoao ao a a fumaneng lisebelisoa tsa khale tsa lipalangoang, joale seo se ne se bolela hore ba ne ba tsoa nakong e le 'ngoe.
  
  Drake a bua ka molomo o omeletseng. "E bolela hore-"
  
  Empa Thorsten Dahl o se a nahanne ka tsohle. "Hore melimo e thehile lisebelisoa molemong oa ho tsamaea ka nako. Haeba u nahana ka eona, hoa utloahala. Ho seo re se fumaneng lebitleng la Odin, rea tseba hore li ne li le teng. Joale rea tseba hore na ba ile ba sebelisa nako joang. "
  
  
  KHAOLO LESOME
  
  
  Morena oa Bloody o ile a ema pheletsong ea sebaka sa hae se senyenyane sa polokelo, a shebeletse ha tse 'maloa tsa nkoe ea hae ea Bengal li lelekisa likhama tse nyenyane tse neng li lokolotsoe bakeng sa tsona. Maikutlo a hae a ne a arohane. Ka lehlakoreng le leng, e ne e le monate ho ba le le ho shebella boithapollo bo bong ba mechini e meholohali ea ho bolaea e kileng ea etsoa lefatšeng. Ka lehlakoreng le leng, e ne e le lihlong tse llang hore ebe ba ile ba tšoaroa. Ba ne ba tšoaneloa ke molemonyana.
  
  Eseng joaloka baholehuoa ba hae ba batho. Ba ne ba tšoaneloa ke seo ba neng ba tla se fumana.
  
  Boudreau.
  
  Morena oa Mali a reteleha ha a utloa batho ba bangata ba tsamaea ka har'a joang. "Mong. Boudreau," a beta. "Ho tlile joang hore botlamuoa ba CIA bo tsamaee?"
  
  Monna eo o ile a ema limithara tse seng kae ho tloha moo, a mo fa tlhompho eo a e hlokang, empa a mo sheba a sa tšohe letho. "Ho thata ho feta kamoo ke neng ke nahanne," o ile a lumela. "Kea leboha ka tlhahiso e khutsitseng."
  
  Morena oa Mali a khutsa. A utlwa dinkwe ka mora hae, di lelekisa kgama e tshohileng. Khama e ile ea lla, ea baleha, e tšohile, e sitoa ho tobana le lefu la eona. Boudreau e ne e se joalo. Morena oa Mali o ile a mo bontša tlhompho e itseng.
  
  "Na Matt Drake o u fetisitse?"
  
  "CIA e ile ea bonahala e le bohlale ho feta kamoo ke neng ke lebelletse. Ke phetho".
  
  "Ua tseba hore haeba ke ne ke e-na le sethunya, lefu la khaitseli ea hao le ka be le sa qhekelloa."
  
  Ho khutsa ha Boudreaux ho ne ho bontša hore oa utloisisa.
  
  "Nako ea ho nka khato e fihlile," ha rialo Morena oa Mali. "Ke hloka motho ea ka senyang mapolasi a mang. Tse ka Kauai le Sehlekehlekeng se Seholo. A na u ka nketsetsa see?"
  
  Monna eo a ileng a laela hore a pholosoe litlamong tsa bophelo bohle ka tšohanyetso o ile a fumana tšepo. "Nka etsa sena."
  
  "U tlameha ho bolaea motšoaruoa e mong le e mong. Monna e mong le e mong, mosali le ngoana. U ka e etsa?"
  
  "Ee, monghadi".
  
  Morena oa Mali a inamela pele. "O na le bonnete?"
  
  "Ke tla etsa eng kapa eng eo o reng ke e etse."
  
  Morena oa Mali ha aa ka a bontša maikutlo a ka ntle, empa o ne a thabile. Boudreau e ne e le mohlabani le molaoli oa hae ea nang le bokhoni ka ho fetisisa. Ho hotle hore ebe o ile a lula a tšepahala.
  
  "Ebe o itokise. Ke emetse litaelo tsa hau."
  
  Banna ba hae ba tsamaisitse Moamerika hole, mme Morena wa Madi a supela monna a le mong ho ema ka morao. E ne e le Claude, mookameli oa polasi ea hae e Oahu.
  
  "Joalokaha ke boletse, Claude, nako e fihlile. Na u se u itokisitse, ho joalo?
  
  "Tsohle di lokisitswe. Re lokela ho tšoarella nako e kae?"
  
  "U tla itšoarella ho fihlela u e-shoa," ha rialo Morena oa Mali. "Joale molato oa hao ho "na o tla lefshoa. U karolo ea tšitiso. Ke "nete hore ena ke karolo e nyenyane feela, empa boitelo ba hao bo molemo."
  
  Mookameli oa hae oa Oahu o ile a lula a khutsitse.
  
  "Na e ea u tšoenya?"
  
  "Che. Che monghali."
  
  "Sena se setle. Mme hang ha re tsepamisa maikutlo a bona polasing, o tla bula lisele tsa sehlekehleke sa lehae. Ke tla feta ka Liheke tsa Lihele, empa Hawaii e tla cha.
  
  
  KHAOLO TS'ELA
  
  
  Sefofane sa poraefete sa CIA se ne se fofa sebakeng se bophahamo ba limithara tse likete tse mashome a mararo a metso e robong. Matt Drake o ile a akhela leqhoa ka khalaseng ea hae e se nang letho 'me a petsola sekoahelo bakeng sa whisky e' ngoe e nyane. O ile a lula a le mong ka morao sefofaneng, a tšepile hore ba tla hlompha ho ba mong ha hae. Empa tjantjello e sa khaotseng le menyenyetsi ea khalefo e ile ea mo joetsa hore vene ea 'ba amoheloang hape' e tla tloha e ema haufi le eena.
  
  Mme whisky e ne e eso qale ho ntshosa.
  
  Hayden o ile a lula ka nqane ho eena, Kinimaka pela hae. Ho sa tsotellehe mofuta oa thōmo ea hae, Mohawai o ne a bonahala a thabile haholo ha a khutlela naheng ea habo. Lelapa la hae le ne le lebetsoe ka hloko, empa senatla seo se lulang se e-na le tšepo se ne se bonahala se kholisehile hore se tla "ne se be le monyetla oa ho se bona.
  
  Hayden o buile le Jonathan Gates ka mohala oa sathelaete. "Tse ling tse tharo? Ke kakaretso ea batšoaruoa ba mashome a mabeli a motso o mong, monghali. E, kea kholoa ho na le tse fetang tseo. Mme ha ho na sebaka. Kea leboha".
  
  Hayden o ile a roba khokahano mme a theola hlooho. "Ha ke sa khona ho bua le eena. U bua joang le monna eo mosali oa hae a qetang ho bolaoa? U tla re'ng?"
  
  Drake o ile a mo shebella. Ho ile ha nka nakoana, empa joale a retelehela ho eena. "Ke masoabi, Matt. ha ke nahane. Ho na le lintho tse ngata tse etsahalang."
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho mme a kgantsha galase ya hae. "Na Gates ha aa lokela ho nka matsatsi a phomolo?"
  
  "Boemo ha bo tsitsitse haholo." Hayden o ile a tobeletsa mohala lengoleng la hae. "Ntoeng, ha ho motho ea ka nyamelang."
  
  Drake o ile a bososela ka lebaka la ketso eo. Ke ne ke sa nahane hore Hawaii e kholo hakaalo.
  
  O bolela hore ke hobane'ng ha ba e-s'o fumane polasi e 'ngoe ea hae? Che, ha se taba e kholo. Empa ho na le meru e mengata e tšabehang, maralla le liphula. Ho ka etsahala hore ebe mapolasi le ona a patehile. 'Me Morena oa Mali o re lokiselitsoe. Washington e bonahala e nahana hore baahi ba moo ba tla re thusa ho feta basebetsi ba tloaelehileng. "
  
  Drake o ile a phahamisa ntši. "Ho makatsang ke hore mohlomong ba nepile. Mona ke moo senatla sa rona se nang le botsoalle se kenang teng. "
  
  Mano a mo fa pososelo e pharaletseng, e phutholohileng. Ke tseba batho ba bangata ba Honolulu.
  
  Ho ile ha hlaha lerootho, 'me hang-hang Ben Blake a hlaha haufi le eena. Drake o ile a sheba mohlankana eo. E ne e le lekhetlo la pele ba bonana ho tloha ha Kennedy a hlokahala. Leqhubu la maikutlo le ile la phahama ka hare ho eena, leo a ileng a le hatella kapele le ho le pata ka ho noa hape.
  
  Tsohle li etsahetse kapele, molekane. Ke ne ke sitoa ho ithusa. O mpholositse, empa... empa ha ke a ka ka kgona ho mo pholosa."
  
  "Ha ke u molato. E ne e se molato oa hao."
  
  "Empa u ile ua tsamaea."
  
  Drake o ile a sheba Karin, khaitseli ea Ben, ea neng a shebile khaitseli ea hae ka mahlo a bohale. Kamoo ho bonahalang kateng ba ne ba ntse ba buisana ka ho se tsotelle ha Ben, eaba o ea khahlanong le lijo-thollo. Drake o ile a bula whisky e "ngoe "me a itšetleha ka setulo sa hae, mahlo a hae a sa sisinyehe. "Lilemong tse ka bang sekete tse fetileng, ke ile ka kenela SAS. Lebotho la ntoa le fetisisang lefatšeng. Ho na le lebaka la hore ba be molemo ka ho fetisisa, Ben. Har"a tse ling, sena ke hobane ke batho ba sehlōhō. Ea hlokang mohau. Babolai. Ha ba shebahale joalo ka Matt Drake eo u mo tsebang. Kapa esita le joaloka Matt Drake, ea neng a batla masapo a Odin. Matt Drake enoa o ne a se SAS. E ne e le motho feela."
  
  "Mme jwale?"
  
  "Ha feela Morena oa Mali a ntse a phela 'me Vendetta e ntse e le teng, nke ke ka ba moahi. Ha ho tsotellehe hore na ke batla ho ba mobe hakae."
  
  Ben a sheba hole. "Kea e utloisisa".
  
  Drake o ne a maketse. O ile a reteleha ha Ben a ema mme a khutlela setulong sa hae. Mohlomong mohlankana eo o ne a qala ho hōla.
  
  Haeba likhoeli tse tharo tse fetileng li ne li sa potlakisa ts'ebetso ena, ho ne ho se letho le neng le tla ba teng.
  
  Hayden o ile a mo shebella. "O ne a ena le yena, o a tseba. Ha a hlokahala. Ho ne ho le thata le ho eena."
  
  Drake o ile a metsa mme a bua letho. Mmetso wa hae o ile wa tiya mme e bile sohle seo a neng a ka se etsa hore a seke a lla. Monna e mong oa SAS. Whisky e siile mohlala o chesang ka mokoting oa mpa ea ka. Ka mor"a nakoana a botsa, "Leoto la hao le joang?"
  
  "Ho utloisa bohloko. Ke khona ho tsamaea esita le ho matha. Ke ne ke sa batle ho loana le Boudreau libeke tse ling tse 'maloa.
  
  Hafeela a ntse a le chankaneng, ha ho hlokahale hore u etse joalo.
  
  Moferefere oo o ile oa hapa tlhokomelo ea hae. Mai le Alicia ba ne ba dutse mela e mmalwa ka pele le ka nqane ho tsela ho tloha ho ba bang. Kamano pakeng tsa basali bana ba babeli e ne e e-s'o ka ea e-ba serame, empa ho na le ntho e neng e ba khopisa ka bobeli.
  
  "U re sekisitse!" Alicia a qala ho hoeletsa. "Ho pholosa kgaitsedi ya ka e mpe. Ba ne ba ka fumana hotele joang hape?"
  
  Drake o ile a thella setulong sa hae mme a theosa le tsela. Ntho ea ho qetela eo a neng a e hloka sefofaneng e ne e le ntoa pakeng tsa basali ba babeli ba bolaeang ka ho fetisisa bao a kileng a ba tseba.
  
  Alicia o ile a khora: "Hudson o shoeletse hoteleng eo. "Ba mo thuntse ha ... ha-" A sisinya hlooho. "Na ena e ne e le litaba tsa hao, Kitano? Ke u phephetsa hore u bue "nete."
  
  Alicia o ile a kena tseleng. Mai a ema a mo leba mo sefatlhegong. Basali bana ba babeli ba ne ba batla ba le nko ho ea nkong. Mai o ile a kgutla ho ya iketsetsa sebaka. Moshebelli ea se nang phihlelo a ka "na a nahana hore sena e ne e le pontšo ea bofokoli ba ngoanana oa Lejapane.
  
  Drake o ne a tseba hore sena ke letšoao le bolaeang.
  
  A potlakela pele. "Ema!"
  
  Khaitseli ea ka e bohlokoa ho Hudsons tse leshome.
  
  Alicia o ile a hoeletsa. "Joale ke tla fumana nako ea May!"
  
  Drake o ne a tseba hore May a ke ke a khutlela morao. Ho ka be ho bile bonolo ho bolella Alicia seo a neng a se a ntse a se tseba-hore Hudson o inehetse-empa boikhohomoso ba Mai Kitano bo ne bo sa mo lumelle ho inehela. Alicia o ile a otla. Mai a araba. Alicia a suthela ka thoko ho ipha sebaka se eketsehileng. Mai o ile a mo hlasela.
  
  Drake a potlakela ho bona.
  
  Alicia o ile a etsisa raha, a ea pele 'me a lahlela setsoe sefahlehong sa May. Mohlabani oa Lejapane ha aa ka a sisinyeha, empa a reteletsa hlooho hanyenyane, a lumella mololi hore o letse milimithara hole le eena.
  
  Mai o ile a otla Alicia ka thata likhopong. Ho ne ho e-na le mololi o moholo oa ho phonyoha, 'me Alicia a thekesela a furalla hlooho e kholo. E ka tsoela pele.
  
  Hayden a tlolela ka maoto a hae, a hoeletsa. Ben le Karin le bona ba ne ba eme ka maoto, ka bobeli ba labalabela ho tseba hore na ke mang ea tla hlōla ntoa. Drake o ile a kena ka mahahapa, a sutumelletsa May setulong se haufi le eena mme a khaola letsoho la hae molaleng oa Alicia.
  
  "Ema." Lentsoe la hae le ne le khutsitse joalo ka lebitla, empa le tletse tšokelo. "Mohlankana oa hao ea shoeleng ha a amane le taba ena. Le ngoan"eno le eena." O ile a qamaka Motsheanong. "Kovalenko ke sera. Hang ha moratuoa eo e se e le FUBAR, u ka loana sohle seo u se batlang, empa u se boloke ho fihlela ka nako eo. "
  
  Alicia a sotha letsoho la hae. "Ngwanyane eo o lokela ho shwela seo a se entseng."
  
  Mai ha a ka a panya leihlo. O entse ho hobe le ho feta, Alicia.
  
  Drake o ile a bona mollo o tuka hape mahlong a Alicia. O ile a phasoloha ntho e le "ngoe feela e tlileng kelellong ea hae. "Ho e-na le ho ngangisana, mohlomong le ka ntlhalosetsa hore na ke mang ho lōna ea ileng a hlile a bolaea Wells. Mme hobaneng."
  
  Ntoa e ba fetetse.
  
  Hayden o ne a le ka mor'a hae. Ua e tseba. Ha ho motho mona ea thabelang tsela eo Mai a faneng ka eona ka sesebelisoa. " Ho ne ho e-na le tšepe lentsoeng la hae. "Ke sa bue ka hore na o e fumane joang. Empa le 'na kea utloisisa hore na ke hobane'ng ha a entse joalo. Ba bang ba boholong 'musong ba ntse ba thulana le ntho e tšoanang. Kovalenko o se a ntse a bapala papali ea hae ea ho qetela, 'me ha re e-s'o fihle boemong ba bobeli. 'Me haeba metsi a lutla a sa koaloa - "
  
  Alicia o ile a rora a khutlela setulong sa hae. Drake o ile a fumana pokello e 'ngoe ea litšoantšo tse nyane 'me a khutlela tseleng ho ea hae. O ile a talima pele, a sa batle ho qala moqoqo leha e le ofe le motsoalle oa hae oa hlooho ea khomo.
  
  Empa ha ba le tseleng, Ben a itshetleha ho yena. "FUBAR?"
  
  "E hlasetsoe ho feta ho tsebahala."
  
  
  KHAOLO LESHOEPI
  
  
  Pele ba theoha, Hayden o ile a fumana mohala o reng Ed Boudreau o balehile chankaneng ea CIA. Morena oa Mali o ile a sebelisa motho ea ka hare, 'me, khahlanong le thato ea hae, a ntša Boudreau ka ts'ebetso e masene, e se nang merusu.
  
  "Ha le ithute letho," Drake o ile a mmolella, mme ha a ka a makala ha a se na seo a ka se buang ho araba.
  
  Boema-fofane ba Honolulu bo ile ba khanya ka lerootho, joalo ka ha ho palama koloi e potlakileng ho kena toropong. Lekhetlong la ho qetela ha ba le Hawaii, ba ile ba hlasela ntlo e khōlō ea Davor Babic "me ba kenngoa lethathamong la babelaelloa ke mora oa hae Blanca. Ho ne ho bonahala ho tebile ka nako eo.
  
  Eaba ho hlaha Dmitry Kovalenko.
  
  Honolulu e ne e le toropo e phetheselang, e fapaneng le litoropo tse ngata tsa Amerika kapa tsa Europe. Empa ka tsela e itseng, mohopolo o bonolo oa hore Waikiki Beach e ne e se ho feta metsotso e mashome a mabeli o ile oa nolofatsa le mehopolo e nyahamisang ea Drake.
  
  E ne e le ka phirimana, mme bohle ba ne ba kgathetse. Empa Ben le Karin ba ile ba tsitlallela hore ba ee ka ho toba mohahong oa CIA 'me ba hokahane le marang-rang a sebaka seo. Ka bobeli ba ne ba labalabela ho qala ho batlisisa moo likoranta tsa Captain Cook li leng teng. Drake o ile a batla a bososela ha a utloa sena. Haesale Ben a rata lilotho.
  
  Hayden o ile a potlakisa lipampiri 'me kapele ba iphumana ba le ofising e 'ngoe e nyenyane, e tšoanang le eo ba neng ba e siile Miami. Phapang e le "ngoe feela e ne e le hore ha ba le fensetereng ba ne ba ka bona lihotele tse phahameng tsa Waikiki, sebaka se tummeng sa reschorente se potolohang sa Top of Waikiki "me, hole, sebaka se seholo ka ho fetisisa sa Oahu, e leng sebaka se foqohang seretse se chesang se bitsoang Diamond Head.
  
  "Molimo, ke batla ho lula mona," ho rialo Karin a feheloa.
  
  "Ke a dumela," Kinimaka a honotha. "Le hoja ke kholisehile hore batho ba bangata ba phomolong ba qeta nako e ngata mona ho mpheta."
  
  Hayden o ile a soma ha a ntse a hokahanya lik'homphieutha tsa Ben le Karin le tsamaiso e khethehileng ea k'homphieutha: "Hela, u ne u le Everglades haufinyane haholo. "Mme a kopana le e mong wa batho ba moo."
  
  Kinimaka a shebahala a maketse nakwana, mme a tsheha. "O bolela alligator? E ne e le monate haholo, ee. "
  
  Hayden a qeta seo a neng a se etsa mme a qamaka. Ho thoe'ng ka lijo tsa mantsiboea tse potlakileng le bethe ea hoseng? Re qala mosebetsi hoseng. "
  
  Ho ne ho e-na le lihoho le ho korotla ha tumellano. Ha May a lumela, Alicia o ile a tsamaea. Drake o ile a mo hlokomela pele a retelehela ho basebetsi-'moho le eena. "Kaofela le lokela ho tseba ntho eo ke ithutileng eona kajeno. Ke na le maikutlo a hore ena e ka ba e 'ngoe ea lintlha tsa bohlokoahali tseo re tla li senola." O ile a etsa khefu. "Dahl o ile a ikopanya le 'na maobane."
  
  "Torsten?" Ben a phasoloha. "Moswedi ya hlanyang o ntse a phela jwang? Lekhetlo la ho qetela ha ke mo bona, o ne a shebile masapo a Odin."
  
  Drake o ile a etsa eka ha ho motho ea mo sitisang. "Ha ba ntse ba hlahloba Tomb of the Gods, ba ile ba fumana matšoao a tšoanang le li-swirls tseo re li fumaneng lisebelisoa tsa phetisetso."
  
  "Ka ho sa feleng?" - Hayden o ile a pheta. "E lumellana hakae?"
  
  Li tšoana hantle.
  
  Boko ba Ben bo ile ba qala ho sebetsa ka botlalo. "Sena se bolela hore bona batho ba hahileng Lebitla le bona ba thehile lisebelisoa. Sena ke bohlanya. Khopolo ke hore melimo e ile ea iketsetsa mabitla "me ea robala ka ho toba hore e shoe, ha e ntse e lelefatsa bophelo ka ho timela ka bongata. Joale u re le bona ba thehile lisebelisoa tsa ho tsamaea ka nako? Ben a khutsa. "Ha e le hantle, hoa utloahala-"
  
  Karin a sisinya hlooho, a mo sheba. "Seoatla. Ehlile, sena sea utloahala. Kahoo ba ile ba tsamaea ho pholletsa le nako, ba laola liketsahalo "me ba theha qetello ea batho."
  
  Matt Drake o ile a furalla a khutsitse. "Ke tla o bona hoseng."
  
  
  ******
  
  
  Moea oa bosiu o ne o bata, o futhumetse sebakeng sa tropike, 'me o na le tatso e fokolang joaloka Leoatle la Pacific. Drake o ile a lelera literateng ho fihlela a fumana bar e bulehileng. Bareki ba tlameha ho fapana le libara tse ling linaheng tse ling, na? Etsoe e ne e le paradeise. Joale ke hobane'ng ha basebeletsi ba pholoso ba ne ba ntse ba bapala letamo, ba shebahala eka ke bona ba nang le sebaka seo? Ke hobane'ng ha ho ne ho e-na le letahoa le lutseng qetellong ea bare le hlooho ea lona morao? Ke hobane'ng ha banyalani ba ka ho sa feleng ba ile ba lula ba arohane, ba lahlehile lefatšeng la bona le lenyenyane, hammoho empa ba le bang?
  
  Che, lintho tse ling li ne li fapane. Alicia Miles o ne a le bareng, a qeta ho noa habeli. Drake o ne a nahana ho tsamaea. Ho ne ho e-na le mekoallo e meng eo a neng a ka ipata ho eona bakeng sa masoabi a hae, "me haeba boholo ba bona bo ne bo shebahala tjena, o ne a tla ikutloa a le lapeng.
  
  Empa mohlomong pitso ea ho nka khato e ile ea fetola pono ea hae hanyane. A atamela ho yena mme a dula fatshe. Ha a ka a ba a sheba hodimo.
  
  "Kea leboha, Drake." A sutumelletsa khalase ea hae e se nang letho ho eena. "Nthekele seno-mapholi."
  
  "Tlohela botlolo," Drake o ile a laela mohoebi 'me a itšela halofo ea khalase ea Bacardi Oakheart. A phahamisa khalase ea hae ka ho toast. "Alicia Miles. Kamano ea lilemo tse leshome e sa kang ea ea kae kapa kae, huh? Mme jwale re iphumana re le lehodimong, re tahwa dibareng."
  
  "Bophelo bo na le mokhoa oa ho u senya."
  
  "Che. SRT e entse joalo. "
  
  "Ha e le hantle ha e na thuso."
  
  Drake a mo sheba ka thoko. "Na see ke tlhahiso ea botšepehi? Ho tsoa ho uena? O nweletse tse kae tsa tsona?"
  
  "Ho lekane ho imolla tsitsipano. Eseng joalo ka ha ke hloka. "
  
  "Mme leha ho le jwalo ha le a etsa letho ho thusa batho bao. Motseng oo. Na ua hopola? U ile ua lumella masole a rōna ho ba hloma lipotso."
  
  Ke ne ke le lesole joaloka bona. Ke ne ke na le litaelo."
  
  'Me joale u ile ua inehela ho ea lefang ho feta.
  
  "Ke entse mosebetsi oa ka, Drake." Alicia o ile a tlatsa rum ea hae hape 'me a otla botlolo ka thata holim'a tafole. Ke nako ea ho kotula melemo.
  
  "Mme o shebe moo e o fumaneng teng."
  
  "O bolela, sheba hore na sena se re fihlile hokae, na ha ho joalo?"
  
  Drake o ile a lula a khutsitse. Re ka re o ile a nka tsela e phahameng. U ka boela ua re o ile a nka tsela e tlaase. Ho ne ho se taba. Ba ile ba qetella ba le sebakeng se le seng ka tahlehelo e tšoanang le bokamoso bo tšoanang.
  
  "Re tla sebetsana le Bloody Vendetta pele. Le Kovalenko. Joale re tla bona moo re leng teng." Alicia o ne a lutse a shebile hole. Drake o ile a ipotsa hore na Tim Hudson o ne a le kelellong ea hae.
  
  "Re ntse re hloka ho bua ka Wells. E ne e le motsoalle oa ka."
  
  Alicia a tšeha, ho utloahala joaloka pele. "Mofebi eo oa khale? Ho hang e ne e se motsoalle oa hau, Drake, 'me uena ea fucking oa e tseba. Re tla bua ka liliba. Empa qetellong. Ke nakong eo e etsahalang."
  
  "Hobane'ng?"
  
  Lentsoe le bonolo la phaphamala lehetleng la hae. "Hobane ke ka nako eo e tlamehang ho etsahala, Matt." E ne e le melumo e bonolo ea May. O ile a lula a lebile ho bona a khutsitse. "Hobane re hlokana hore re phethe sena pele."
  
  Drake o ile a leka ho pata ho makala ha a mmona. "Na "nete ka Wells e hlile e mpe hakaalo?"
  
  Ho khutsa ha bona ho ile ha bolela hore na ke eng.
  
  Mai a kena pakeng tsa bona. "Ke mona hobane ke na le moetapele."
  
  "Hook? E tsoa ho mang? Ke ne ke nahana hore Majapane a nketse sebaka sa hao."
  
  "Ke molao, ba e entse." Ho ile ha utloahala lentsoe le monate lentsoeng la Mai. "Ka mokhoa o sa reroang, ba ntse ba buisana le Maamerika. Baa tseba hore na ho bohlokoa hakae ho hapa Kovalenko. Se ke oa nahana hore mmuso oa ka ha o na mahlo a ho bona. "
  
  "Ha kea lora le ka eona." Alicia o ile a korotla. "Ke batla ho tseba hore na u re fumane joang." A hlohlora baki ya hae jwalo ka ha eka o batla ho lahla lebone.
  
  "Ke betere ho o feta," Mai a rialo mme a tsheha jwale. "Mme ke eona feela bar bakeng sa li-block tse tharo."
  
  "Ke 'nete?" Drake o ile a panya. "Ho makatsa hakakang."
  
  "Ke na le ketapele," Mai a pheta. "Na u batla ho tsamaea le 'na hona joale ho ea hlahloba kapa na bobeli ba lōna le tahiloe haholo hoo le ke keng la tsotella?"
  
  Drake o ile a tlola setulong sa hae motsotsoana hamorao mme Alicia a bilika. "Bontša tsela, elf e nyane."
  
  
  ******
  
  
  Leeto le lekhutšoanyane la tekesi hamorao, ba ne ba khobokane hukung ea seterata se phetheselang, ba mametse Mai a ntse a ba nchafatsa.
  
  "Sena se tsoa ka kotloloho ho motho eo ke mo tšepang ho Setsi sa Bohlale. Ranch ea Kovalenko e tsamaisoa ke batho ba 'maloa bao a ba tšepang. Haesale ho le joalo, leha ho mo thusa hona joale ho feta leha e le neng pele ha a hloka nako ea ho ... hantle, ho etsa seo a rerileng ho se etsa. Leha ho le joalo, polasi ea hae e Oahu e tsamaisoa ke monna ea bitsoang Claude.
  
  Mai o ile a lebisa tlhokomelo ea bona moleng oa bacha ba fetang monyako o otlolohileng le o khanyang oa tlelabo ea upscale. O ile a re: "Claude ke mong'a sehlopha sena. Mabone a benyang a bapalitse 'Live DJs, Friday Special Bottles le Baeti ba Khethehileng'. Drake o ile a sheba letšoele ka maikutlo a felloang ke moea. E ne e e-na le bahlankana ba batle ka ho fetisisa ba sekete ba Hawaii linaheng tse sa tšoaneng tsa ho hlobola.
  
  O ile a re: "Re ne re ka ikhetha hanyenyane.
  
  "Joale kea tseba hore le hloekile." Alicia o ile a mo soma. "Drake oa selemo se fetileng a ka be a ile a ema haufi le basali ba babeli ba chesang bao a nang le bona hona joale, a tšoara marama a bona ka matsoho a mabeli, 'me a re sutumelletsa moo."
  
  Drake o ile a hohla mahlo a hae, a tseba hore o nepile ka tsela e makatsang. "Bohareng ba lilemo tse mashome a mararo bo fetola motho," o ile a phunya, ka tšohanyetso a utloa boima ba tahlehelo ea Alison, polao ea Kennedy, le botahoa bo sa feleng. O ile a khona ho ba sheba ka bobeli ka mokhoa o tiileng.
  
  Ho batla Claude ho qala mona.
  
  Ba ile ba feta balebeli ba menyako, ba bososela, "me ba iphumana ba le ka har"a kotopo e moqotetsane e tletseng mabone a panyang le mosi oa bohata. Drake o ne a ferekane ka nakoana mme a e kopela ho fihlela libeke tsa ho noa joala. Menahano ea hae e ne e le lerootho, maikutlo a hae a ne a le thata le ho feta. O ne a hloka ho tšoara kapele.
  
  Ka nģ"ane ho kotopo ho ne ho e-na le foranteng e sephara e neng e fana ka pono ea nonyana ea mokatong oa tantši. 'Mele o ne o tsamaea hammoho ka morethetho o tebileng oa bass. Lerako le ka letsohong le letona la bona le ne le tšoere libotlolo tsa joala tse likete-kete "me le ne le khantša leseli la liprism tse benyang. Basebeletsi ba libareng ba 12 ba ne ba sebetsa libapaling, ba bala melomo, ba fana ka chenche le ho fa batho ba sa tsotelleng lino tse tahang.
  
  Hoa tšoana le ka bareng efe kapa efe. Drake o ile a tšeha ka mokhoa o itseng. "Ka morao". A supa, a sa hloke ho ipata hara letshwele. "Sebaka se theotsoeng ka marapo. "Me ka mor"a tsona ho na le likharetene."
  
  "Mekete ea poraefete," ho boletse Alicia. "Ke tseba se etsahalang morao moo."
  
  "Ehlile ua tseba." Mai o ne a phathahane a hlahloba sebaka seo a neng a ka se khona. "Na ho na le kamore e ka morao moo o so kang oa kena ho eona, Miles?"
  
  "U se ke ua ea le moo, sethole. Ke tseba ka mesebetsi ea hau ea Thailand. Le nna nke ke ka leka letho la sena."
  
  "Seo u se utloileng se ile sa nyenyefatsoa haholo." Mai o ile a qala ho theoha litepisi tse sephara a sa hetle morao. "Ntšepe".
  
  Drake o ile a sosobanyetsa Alicia mme a dumela ka hlooho ho leba mokatong wa tantshi. Alicia o ne a shebahala a maketse, empa joale a elelloa hore o ikemiselitse ho nka tsela e khuts'oane mme a leba sebakeng se ikemetseng. Mosali oa Lenyesemane o ile a honyetsa. "U etella pele, Drake. ke tla o latela.
  
  Drake o ile a utloa mali a phalla ka tšohanyetso, a sa utloahaleng. Ona e ne e le monyetla oa ho atamela haufi le motho ea ka tsebang hore na Dmitry Kovalenko o hokae. Mali ao a neng a a tšolotse ho fihlela joale e ne e le lerotholi feela leoatleng ha a bapisoa le ao a neng a ikemiselitse ho a tšolla.
  
  Ha ba ntse ba haola le 'mele e tšehang, e fufuleloang mokatong oa tantši, e mong oa bahlankana o ile a khona ho bilika Alicia. "Hela," a hoeletsa motsoalle oa hae, lentsoe la hae le ne le sa utloahale ka lebaka la morethetho o otlang. "Ke bile lehlohonolo".
  
  Alicia o ile a otla plexus ea hae ea letsatsi ka menoana ea hae e se nang letho. "Ha o eso be le lehlohonolo, mora. Sheba sefahleho sa hao feela."
  
  Ba ile ba tsoela pele ka potlako, ba iphapanyetsa 'mino o lerata,' mele o thekeselang, basebetsi ba bareng ba ntse ba tsoile letšoele ka har'a letšoele ka literei tse leka-lekaneng ka holim'a lihlooho tsa bona. Banyalani bana ba ne ba qabana haholo, monna a hatelloa holim'a kholomo, 'me mosali a ntse a hoeletsa ka tsebeng ea hae. Sehlopha sa basali ba lilemong tse bohareng se ne se fufuleloa se ntse se fufuleloa ha se lutse se le selikalikoe se tšoere jeli ea vodka le likhaba tse nyenyane tse putsoa matsohong a sona. Ho ne ho e-na le litafole tse tlaase tse qhalakaneng fatše, boholo ba tsona li ne li tletse lino tse sa latsoeheng ka tlas"a likhele. Ho ne ho se motho ea neng a le mong. Banna ba bangata ba ile ba etsa lintho tse peli ha Mai le Alicia ba hlokahala, e leng se ileng sa khopisa likharebe tsa bona. Mai ka bohlale o ile a iphapanyetsa tlhokomelo. Alicia o ile a e susumetsa.
  
  Ba ile ba fihla sebakeng se kampetsoeng ka liropo, se neng se entsoe ka moloho o motenya oa khauta o kentsoeng pakeng tsa litšiea tse peli tse matla tsa koporo. Setheo se ne se bonahala se nahana hore ha ho motho ea tla phephetsa masholu a mabeli ka mahlakore ka bobeli.
  
  Joale e mong oa bona o ile a tsoela pele ka letsoho la hae "me ka tlhompho a kōpa Mai hore a khutlele morao.
  
  Ngoanana oa Lejapane a bososela kapele. "Claude o re rometse ho bona..." A thola hanyenyane, eka o ntse a nahana.
  
  "Pilipo?" Sesenyi se seng se ile sa bua kapele. "Kea utloisisa hore na hobane'ng, empa monna enoa ke mang?"
  
  "Bodyguard".
  
  Mathaka a mabeli a maholo a ile a sheba Drake joalo ka likatse tse kolokileng letoeba. Drake a bososela haholo ho bona. Ha aa ka a bua letho haeba puo ea hae ea Senyesemane e ka tsosa lipelaelo. Alicia o ne a se na matšoenyeho a joalo.
  
  "Kahoo, Pilipo ena. O joang? Na re tla ba le nako e monate kapa eng? "
  
  "Oh, o molemo ka ho fetisisa," ha rialo motho wa pele ya bouncer a bososela. "Monna ea Phethahetseng"
  
  Motho oa bobeli o ne a shebile liaparo tsa bona. "Ha ua apara hantle-bakeng sa ketsahalo ena. Na u na le bonnete ba hore Claude o u rometse?"
  
  Ho ne ho se na mohlala oa ho soma lentsoeng la Mai ha a re, "Ke tiile."
  
  Drake o sebelisitse phapanyetsano ho lekola li-niches tse patiloeng. Litepisi tse khutšoane li ne li lebisa sethaleng se phahameng moo ho neng ho lutse tafole e kholo. Ho ne ho e-na le batho ba ka bang leshome le metso e 'meli ba lutseng ho pota-pota tafole, bao boholo ba bona ba neng ba shebahala ba cheseha hoo ba neng ba fana ka maikutlo a hore ba sa tsoa phunya phofo e tebileng. Ba bang ba ne ba shebahala ba tšohile ba bile ba hloname, basali ba bacha le bahlankana ba 'maloa, ho hlakile hore hase karolo ea sehlopha sa mokha.
  
  "Hei Pilipo!" - ho hoeletsa bouncer ea bobeli. "Nama e ncha bakeng sa hao!"
  
  Drake o ile a latela banana bao ho nyoloha litepisi tse khutšoane. Ho ne ho khutsitse ho feta mona. Ho fihlela joale o ne a balile batho ba babe ba leshome le metso e "meli, bao e ka "nang eaba kaofela ha bona ba ne ba nkile lithunya. Empa ha a bapisa bats'oari ba leshome le metso e 'meli ba lehae le May, Alicia, le eena, o ne a sa tšoenyehe.
  
  O ile a sala ka mor'a bona, a leka hore a se ke a lebisa tlhokomelo ho eena ka hohle kamoo ho ka khonehang. Sepheo e ne e le Pilipo, "me joale ba ne ba se ba le bohōle ba limithara tse seng kae. Sebaka sena sa nightclub se ne se le haufi le ho qala ho reketla.
  
  Pilipo o ile a sheba banana bao. Molumo oa hae o omileng oa ho penya molaleng oa hae o ne o bontša thahasello ea hae. Drake ka bosoto o ile a bona letsoho la hae le otlolla seno-mapholi 'me a se khutlisa.
  
  "Na Claude o u rometse?"
  
  Pilipo e ne e le monna e mokhutšoanyane, ea mosesaane. Mahlo a hae a sephara, a hlakileng hang-hang a bolella Drake hore monna enoa e ne e se motsoalle oa Claude. Re ne re bile re sa tsebane. E ne e le popi, hlooho ea sehlopha. Lintho tse ka sebelisoang.
  
  "E seng joalo hantle". Mai le ene o ne a lemoga seno mme ka ponyo ya leitlho a fetoga mosadi yo o sa direng sepe go nna mmolai yo o gakgamatsang. Menoana e se nang matsoho e ile ea cheka molaleng oa banna ba babeli ba haufi-ufi, 'me ho otla ho tebileng ho tloha ka pele ho ile ha etsa hore oa boraro a lebalehe, a oela setulong sa hae. Alicia o ile a tlolela holim"a tafole e pel"a hae, a lula ka sekotlo, maoto a le holimo moeeng, "me a raha monna ea nang le li-tattoo tse phallang molaleng ka thata sefahlehong ka serethe. O ile a thula sethoto se haufi le eena, a ba liha maotong a bona ka bobeli. Alicia o ile a tlolela ho ea boraro.
  
  Drake o ne a lieha ha a bapisoa, empa a senya le ho feta. Monna oa Asia ea nang le moriri o molelele o ile a mo hanyetsa pele 'me a tsoela pele a sebelisa motsoako oa jab le punch e ka pele. Drake o ile a ea ka lehlakoreng, a tšoara leoto mme a ohla ka matla a maholo, a tšohanyetso ho fihlela monna eo a hoeletsa 'me a oa, a fetoha bolo e llang.
  
  Monna ea latelang a ntša thipa. Drake o ile a lla. Lehare le ile la leba pele. Drake o ile a tšoara letsoho, a le pshatla, "me a akhela sebetsa ka mpeng ea mong"a sona.
  
  Drake o ile a tsoela pele.
  
  Li-hangers-on tse malimabe li ile tsa baleha tafoleng. Ho ne ho se taba. Ba ne ba ke ke ba tseba letho ka Claude. Motho a le mong feela ea neng a ka ipata ka botebo ka hohle kamoo ho ka khonehang setulong sa hae sa letlalo se majabajaba, mahlo a hae a ile a tlala tšabo, molomo oa hae o sisinyeha ka khutso.
  
  "Pilipo." Mai o ile a mo kakatlela 'me a beha letsoho holim'a serope sa hae. "Pele u batla k'hamphani ea rona. Jwale ha o etse seo. Ho thata. Ho hlokahala eng ho ba motsoalle oa ka?
  
  "Ke ... ke na le banna." Pilipo o ile a sisinyeha ka mokhoa o tsoileng matsoho, menoana ea hae e thothomela joaloka motho ea makhatheng a ho lemalla joala. "Hohle".
  
  Drake o ile a kopana le li-bouncers tse peli tse neng li batla li fihla ka holim'a litepisi. Alicia o ne a fiela batho ba neng ba le ka letsohong le letona la hae. 'Mino o boima oa tantši o ne o lla ka tlaase. Litopo tse maemong a fapaneng a botahoa li ne li hasane hohle moo ho tantšang teng. DJ o ile a kopanya le ho honotha bakeng sa bamameli ba botlamuoeng.
  
  "Claude ha aa u romela," seqhomane sa bobeli se ile sa akheha, ho hlakile hore se maketse. Drake o ile a sebelisa marapo a lere ho ea pele le ho beha maoto a mabeli sefubeng sa monna eo, a etsa hore a oele ka morao ka mokoting o lerata.
  
  Monna e mong o ile a tlola mohato oa ho qetela mme a potlakela ho Drake, matsoho a ntse a fofa. Monna oa Lenyesemane o ile a otloa likhopong tse ka beng li ile tsa liha motho ea fokolang. Ho bohloko. Mohanyetsi oa hae o ile a khefutsa, a emetse phello.
  
  Empa Drake o ile a feheloa feela 'me a fana ka leqhubu le haufi, a tsubella ho tloha bohatong ba maoto a hae. Moqhobi o ile a phahamisoa fatše 'me hang-hang a akheha. Lerata leo e ileng ea otla ka lona fatše le ile la etsa hore Pilipo a tlole ka tsela e bonahalang.
  
  "Na u buile ho hong?" Mai o ile a tšela lenala la hae le entsoeng hantle le lerameng la Hawaii le koahetsoeng ke litlhaka. "Ka banna ba hau?"
  
  "Oa hlanya? Na u bile ua tseba hore na sehlopha sena ke mang?"
  
  Mai a bososela. Alicia o ile a ba atamela ka bobeli, a sa ferekana ka mor'a ho romela balebeli ba bane. "Ho monate o lokela ho bua joalo." O ile a beha leoto la hae pelong ea Pilipo eaba o hatella ka matla. "Mohlankana enoa, Claude. O hokae?"
  
  Mahlo a Pilipo a ne a qamaka joalo ka linakangoane tse tšoasitsoeng. "Ke ... ha ke tsebe. Ha a tle mona. Ke matha sebakeng sena, empa ke... ha ke tsebe Claude."
  
  "Ka bomalimabe." Alicia a raha Pilipo ka pelong. "Molemong oa hau".
  
  Drake o ile a nka nakoana ho hlahloba sebaka sa bona. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e bonahala e sireletsehile. O ile a inama ho fihlela a ba nko ho nko ho mong'a club.
  
  "Re a e fumana. O mohlankana ea se nang thuso. Ke bile ke lumela hore ha u tsebe Claude. Empa u na le bonnete ba hore u tseba motho ea mo tsebang. Motho ya etelang nako le nako. Monna ea etsang bonnete ba hore o ipoloka o le teng. Joale-" Drake o ile a tšoara Pilipo "metsong, khalefo ea hae e sa ka ea ipata. "U mpolelle lebitso la motho enoa. Kapa ke tla sotha hlooho ea hau e nyarosang. "
  
  Menyenyetsi ea Pilipo ha ea ka ea utloahala le holimo mona, moo molumo oa lialuma o neng o koaletsoe ke marako a boima a molumo. Drake o ile a sisinya hlooho ka tsela eo nkoe e sisinyang hlooho ea tšephe e shoeleng ka eona.
  
  "Eng?"
  
  "Buchanan. Lebitso la monna enwa ke Buchanan.
  
  Drake o ile a hatella le ho feta ha khalefo ea hae e qala ho nka sebaka. "Mpolelle hore na u ikopanya le eena joang." Litšoantšo tsa Kennedy li ile tsa tlatsa pono ea hae. O ile a utloa feela Mai le Alicia ba mo hulela hole le mong'a sehlopha ea shoang.
  
  
  KHAOLO LESHOME LE METSOE
  
  
  Bosiu ba Hawaii bo ne bo ntse bo tsoela pele. E ne e le ka mor'a khitla ha Drake, May le Alicia ba nyenyelepa ba tsoa ka har'a tlelabo 'me ba palamisa tekesi e emeng. Alicia o ile a koahela tsela ea bona ea ho phonyoha ka ho nyolohela ho DJ ka thabo, a nka maekerofounu ea hae mme a etsa maikutlo a hae a monate ka ho fetesisa a rock. "Dumela Honolulu! U ntse u phela joang? Ke thabela ho ba mona bosiung bona. Mathaka a lona le batle haholo!" Eaba o tsamaea hantle, a siea mehopolo e sekete melomong e sekete.
  
  Joale ba ne ba bua ka bolokolohi le mokhanni oa tekesi. "O nahana hore ho tla nka nako e kae pele Pilipo a lemosa Buchanan?" Alicia a botsa.
  
  Ka lehlohonolo, ba ka 'na ba se ke ba mo fumana ka nakoana. O hokahane hantle. Empa haeba ba etsa joalo-"
  
  Drake a re: "A ke ke a bua. "Ke lekoala. A ke ke a lebisa tlhokomelo tabeng ea hore o ile a fetoha monna oa Claude. Ke ne ke tla beha sekoloto sa ka ho eona."
  
  "Li-bouncer li ka tšolla linaoa." Mai a bua a thotse.
  
  Bongata ba bona ha ba tsebe letho. Alicia o ile a tšeha, eaba o bua ka ho teba haholoanyane. "Empa sprite e nepahetse. Ha li khona ho tsamaea le ho bua hape, li tla lla joaloka likolobe."
  
  Drake a tobetsa leleme la hae. "Ho nyahame, ka bobeli le nepile. Joale re tlameha ho e etsa kapele. Bosiung bona. Ha ho khetho e "ngoe."
  
  "Seterata sa Kukui Leboea," Mai a bolella mokhanni oa tekesi. O ka re theola haufi le mofu.
  
  Mokhanni oa tekesi o ile a mo sheba kapele. "Ka 'nete?"
  
  Alicia o ile a hapa tlhokomelo ea hae ka pososelo ea lerama. "E boloke fatshe, five-o." Kganna feela.
  
  Mokhanni oa tekesi o ile a honotha ntho e kang "Fucking haole," empa a retelehela tseleng 'me a khutsa. Drake o ile a nahana ka moo ba eang teng. Haeba ehlile ena ke ofisi ea Buchanan, ha ho bonolo hore a be teng ka nako ena.
  
  Alicia o ile a korotla. "Drakey, Drakey, ha u mamele ka hloko ho lekana. Qetellong ha re hlokomela hore monna oa leoatla, Pilipo, o ne a khomaretse "metso oa hae ka thata matsohong a hao hoo o neng o fetoha pherese, re ile ra qala ho pholosa bophelo ba hae ba bohlanya, "me o ile a re bolella hore Buchanan o na le ntlo."
  
  "Ntlo?" Drake o ile a etsa grimace.
  
  "Mabapi le khoebo. U tseba barekisi bana. Ba lula le ho ja moo, ba bapala moo, ba hlophisa mesebetsi ea bona ea lehae ho tloha moo. E boloka taolo. O tla boloka le batho ba hae haufi. Ke mokete o thata o sa feleng, monna."
  
  "E tla thusa ho boloka liketsahalo tsa nightclub e le lekunutu, hajoale." Mai a rialo ha tekesi e ema moo setopong. "U sa hopola ha re ne re kena ka ofising ea makenete ea thepa Hong Kong? Re kena ka potlako, re tsoa kapele. Ke kamoo e lokelang ho ba kateng. "
  
  Joalo ka ha re fihla sebakeng sa Zurich. Alicia o ile a buela holimo ho Drake. "Ha se taba ya hao kaofela, Kitano. Ha se hole hakaalo."
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a kena ka foleteng eo a neng a e filoe mohahong oa CIA Honolulu 'me a ema a shoele. Ben o ne a mo emetse, a dutse betheng mme a leketlisa maoto.
  
  Mohlankana eo o ne a bonahala a khathetse. Mahlo a hae a ne a tletse mali ka lebaka la ho sheba k'homphieutha ka matsatsi a mangata, 'me phatla ea hae e ne e bonahala e sosobane hanyenyane ka lebaka la ho tsepamisa mohopolo haholo. Hayden o ne a thabetse ho mo bona.
  
  A qamaka phaposi ka ho toba. "Na uena le Karin le qetelle le khaola mothapo?"
  
  "Tjhe, leha. Ke lelapa." O ile a bua joalo ka ha eka kamano ea bona ke eona ntho e totobetseng ka ho fetisisa. 'Me ehlile o tseba tsela ea hae ea ho potoloha komporo.
  
  "IQ ea boemo bo holimo e tla u thusa ka sena." Hayden a rola lieta tsa hae. K'hapete e teteaneng e ne e utloahala eka ke mosamo o phophomang ka tlas'a maoto a hae a opang. Ke na le bonnete ba hore hosane le tla fumana seo re se hlokang likoranteng tsa Cook.
  
  "Haeba re ka li lemoha ho hang."
  
  "Ntho e "ngoe le e "ngoe e ho Internet. U hloka feela ho tseba hore na u shebe kae. "
  
  Ben a mo sheba ka sefahleho. "Na ... na ho utloa eka rea qhekelloa mona? Pele ke fumana Lebitla la Melimo, ebe joale lisebelisoa tsa ho fetisa. Hona joale re fumana hore bobeli ba bona ba amana. Mme-" A kgutsa.
  
  "Le eng?" Hayden a lula pela hae betheng.
  
  O ile a beha mabaka: "Lisebelisoa li ne li ka kopanngoa ka tsela e itseng le Liheke Tsa Lihele. Haeba Kovalenko a ba batla, ba lokela ho ba teng.
  
  "Ha se nnete". Hayden a atamela haufi. "Kovalenko oa hlanya. Re ke ke ra etsa eka re utloisisa monahano oa hae."
  
  Mahlo a Ben a ne a bontša hore ka potlako o lahleheloa ke maikutlo a hae le ho bapala ka maikutlo a lerato le ba bang. A aka Hayden ha a sekamisetsa hlooho ya hae ho ya hae. O ile a hula ha a qala ho phopholetsa ntho e itseng ka pokothong ea hae.
  
  "Ke ikutloa ke le betere ha e tsoa ka zipi, Ben."
  
  "Eh? Che. Ke ne ke batla sena." O ile a ntša selefouno ea hae, a chencha skrine ho player MP3 eaba o khetha albamo.
  
  Fleetwood Mac o ile a qala ho bina "Second Hand News" ho tsoa ho menyenyetsi ea khale.
  
  Hayden o ile a panya ka ho makala. "Dinorok? Ehlile?"
  
  Ben a mo lahlela mokokotlong wa hae. "Tse ling tsa tsena li betere ho feta kamoo u nahanang."
  
  Hayden ha a ka a fetoa ke masoabi a hlabang molumo oa lentsoe la mohlankana oa hae. Ha a ka a fosa sehlooho sa pina, se totobetseng sehloohong. Ka mabaka a tšoanang le a Ben, e ile ea etsa hore a nahane ka Kennedy Moore le Drake le tsohle tseo ba li lahlileng. Hase feela hore ka bobeli ba ile ba lahleheloa ke motsoalle oa hlooho ea khomo Kennedy, empa lefu la hae le mabifi le ile la fokotsa metsoalle eohle ea Drake lerata feela.
  
  Empa ha Lindsey Buckingham a qala ho bina ka joang bo bolelele le ho etsa ntho ea hae, maikutlo a ile a fetoha kapele.
  
  
  ******
  
  
  Mai o ile a kopa mokhanni oa tekesi hore a eme, empa monna eo ha aa ka a mamela. Eitse ha ba theoha koloing, a bulela enjene, a tsamaea a ntse a betsa lehlohlojane.
  
  Alicia o ile a mo hlokomela. "Jerk".
  
  Mai o ile a ba šupa mateanong a ditsela ka pele ga bona. "Ntlo ea Buchanan e ka ho le letšehali."
  
  Ba tsamaile ka kgutso e monate. Likhoeli tse fetileng, Drake o ne a tseba hore sena se ke ke sa etsahala. Kajeno ba ne ba e-na le sera se tšoanang. Bohle ba ile ba angoa ke bohlanya ba Morena oa Mali. "Me haeba a lumelloa ho lula a lokolohile, o ntse a ka "na a ba bakela kotsi e khōlō.
  
  Mmoho e ne e le se seng sa dihlopha tse ntle ka ho fetisisa lefatsheng.
  
  Ba ile ba tšela mateano a litsela 'me ba lieha ha thepa ea Buchanan e hlaha. Sebaka seo se ne se tletse khanya. Likharetene li theohile. Menyako e ne e butsoe e le hore "mino o ka phalla ho pholletsa le sebaka seo. Lerata la 'mino oa rap le ne le utloahala esita le ka mose ho seterata.
  
  "Moahelani ea mohlala," ho boletse Alicia. "Motho ea joalo - ke tla tlameha feela ho atamela 'me ke pshatle sistimi ea bona e matla ea stereo ho otla batho."
  
  "Empa batho ba bangata ha ba tšoane le uena," ho boletse Drake. "Sena ke seo batho bana ba atlehang ho sona. Ke bo-'mampoli lipelong tsa bona. Bophelong, ba nka lithunya "me ha ba na kutloelo-bohloko kapa letsoalo."
  
  Alicia o ile a mo soma. Joale ba ke ke ba lebella tlhaselo e felletseng.
  
  Mai a dumela. Re kena kapele, re tsoa kapele.
  
  Drake o ile a nahana kamoo Morena oa Mali a laetseng hore ho bolaoe batho ba bangata ba se nang molato. "Ha re e'o ba joetsa."
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ne a hlobotse a bile a fufuleloa ha selefouno ea hae e lla. Haeba e ne e se molumo o llang oa mots'eare oa mookameli oa hae, Jonathan Gates, a ka be a o thibile.
  
  Ho e-na le hoo, o ile a bobola, a sutumelletsa Ben hōle, "me a tobetsa konopo ea ho araba. "Ee?"
  
  Gates o ne a sa hlokomele le hore o feletsoe ke moea. "Hayden, ke kopa tšoarelo bakeng sa hora ea morao-rao. O khona ho bua?"
  
  Hang-hang Hayden o ile a khutlela 'neteng. Heke e ne e tšoaneloa ke tlhokomelo ea hae. Tšabo eo a ileng a e mamella bakeng sa naha ea habo e ne e feta hōle boikutlo ba hae ba boikarabelo.
  
  "Ehlile, monghadi."
  
  "Dmitry Kovalenko o tšoere litho tsa lelapa tsa Senator tse robeli tsa United States, Baemeli ba leshome le metso e mene le ramotse a le mong. Sebata sena se tla ahloloa, Jay, ka mekhoa efe kapa efe e hlokahalang. U na le lisebelisoa tsohle. "
  
  Khokahano e ile ea sitisoa.
  
  Hayden o ne a lutse a shebile lefifing, cheseho ea hae e felile ka ho felletseng. Mehopolo ea hae e ne e le ho batšoaruoa. Batho ba ba se nang molato ba ne ba boga gape. O ne a ipotsa hore na ho tla ba le batho ba bakae ba sotlehang pele Morena oa Mali a ahloloa.
  
  Ben a kgasa betheng ho yena mme a mo haka feela kamoo a batlang kateng.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a kena ka hare pele mme a iphumana a le phasejeng e telele e nang le mamati a mabeli a butsoeng ka letsohong le letšehali le kichine e bulehileng qetellong. Monna eo o ile a theoha litepising, mahlo a hae a tlala ho makala ha a bona Drake a kena ka tlung.
  
  "Ke eng-?"
  
  Letsoho la Mai le ile la tsamaea kapele ho feta kamoo leihlo le bonang kateng. Motsotsoana o mong monna eo o ne a hulela moeeng ho hoeletsa temoso, "me o latelang o ne a thella litepising a tšoere thipa e nyenyane molaleng oa hae. Ha a fihla tlase, Mai a qeta mosebetsi wa hae mme a nka thipa. Drake o ile a theoha phasejeng. Ba thinyetsa ka ho le letshehadi phaposing ya pele. Mahlo a mane a ile a sheba holimo mabokoseng ao li neng li kentse liqhomane ka ho ona.
  
  Liqhomane?
  
  Hang-hang Drake o ile a lemoha C4, empa o ne a se na nako ea ho nahana ha banna ba ntse ba tšoara libetsa tse lahliloeng ka bohlasoa. Mai le Alicia ba ile ba tantsha ho pota Drake.
  
  "Mono!" Drake o ile a supa tse lebelo ka ho fetisisa. Alicia o ile a mo lahlela fatše ka ho mo raha ka mokhoa o seng mosa ho fihla sehleng. A wela fatshe, a honotha ho hong. Monna ea ka pel'a Drake o ile a potlakela ho ea ho eena, a qhomela holim'a tafole ho eketsa bophahamo le matla a tlhaselo ea hae. Drake o ile a phunya setopo sa hae tlas'a sefofane sa monna, 'me ha a theoha, a otla mangole a hae ka bobeli ka morao. Monna eo o ile a hoeletsa ka khalefo "me mathe a tsoa molomong oa hae. Drake o ile a otla ka selepe hloohong ka matla a hae a sehlōhō le matla a hae.
  
  Monna eo o ile a oela ntle le molumo.
  
  Ka letsohong la hae le letšehali, Mai o ile a qala literaeke tse peli ka potlako. Bobeli ba ne ba imetsoe habeli ba e-na le maqeba ka maleng, lifahlehong tsa bona ba maketse. Ka potlako Drake o ile a sebelisa mokhoa oa lefu ho thibela e mong ha Mai a ntse a kokota e 'ngoe.
  
  "Tlohang". - Drake o ile a lla. Mohlomong ha ba tsebe, empa bana e ne e ntse e le banna ba Morena oa Mali. Ba bile lehlohonolo hore ebe Drake o potlakile.
  
  Ba kgutlela phasejeng mme ba theohela phaposing e nngwe. Ha ba ntse ba thella ka hare, Drake o ile a bona kichine. Ho ne ho tletse banna, bohle ba shebile ntho e "ngoe e holim"a tafole e tlaase. Melumo ea rap e tsoang ka hare e ne e le holimo hoo Drake a neng a batla a lebelletse hore ba tl'o kopana le eena. Mai a mathela pele. Nakong eo Drake a kenang ka phapusing, o ne a se a robetse monna a le mong mme a fetela ho e latelang. Mohlankana ea litelu tse teteaneng o ile a mathela ho Drake, a se a ntse a tšoere sethunya letsohong la hae.
  
  "U entseng-?"
  
  Koetliso e ne e le ntho e 'ngoe le e 'ngoe ea bonono ba ntoa, 'me Drake o ne a khutlile ka potlako ho feta kamoo ralipolotiki a neng a ka qoba potso ea bohlokoa. Hang-hang, a phahamisa leoto, a ntša sethunya matsohong a monna eo, eaba oa hatela pele "me oa se tšoara moeeng.
  
  A phethola sebetsa.
  
  "Phela ka sabole." O ile a thunya. Monna oa Buchanan o ile a oela morao ka ho phatloha ha bonono. Hang-hang Mai le Alicia ba ile ba nka sethunya se seng se lahliloeng ha motho e mong a hoeletsa a le ka kichineng. "Lumelang, maoatla! O etsa eng?"
  
  Drake o ile a lla. Kamoo ho bonahalang kateng ho ne ho utloahala molumo oa lithunya ntlong ena. Hantle. A tsamaela monyako.
  
  "Tse pedi," A hweshetsa, a bontsha hore sebaka se monyako se ne se fa bobedi ba bona sebaka sa ho itsamaisa. Mai a dula ka mora hae.
  
  "Ha re thapiseng lintja tsena." Drake le Alicia ba tsoa, ba thunya, ba lebile morung oa maoto o pota-potileng tafole.
  
  Madi a ile a fafatsa mme ditopo tsa wela fatshe. Drake le Alicia ba ile ba tsoela pele, ba tseba hore ho tšoha le ho hlolloa ho tla ferekanya le ho tšosa bahanyetsi ba bona. E mong oa balebeli ba Buchanan o ile a tlōla tafole e tlaase "me a otla Alicia, a mo lahlela ka thōko. Mai o ile a kena sekheong, a itšireletsa, ha molebeli a mo hlaba monoana habeli. Mai o ne a tšoara nako le nako sephakeng sa hae pele a mo otla habohloko borokhong ba nko ea hae ka sethunya sa hae.
  
  Alicia o ile a boela a loana. "Ke ne ke e-na le eona."
  
  "Oh, kea kholoa u entse joalo, moratuoa."
  
  "Nkotloe." Alicia o ile a supa sethunya ho banna ba bokollang, ba llang. "Ho na le motho e mong ea batlang ho leka? Hm?"
  
  Drake o ile a sheba tafole e tlase le litaba tsa eona. Liqubu tsa C4 li ne li hasane holim'a metsi ka mekhahlelo e fapaneng ea ho itokisa.
  
  Morena oa Mali o ne a rera eng?
  
  "Ke ofe ho lona e leng Buchanan?"
  
  Ha ho motho ea ileng a araba.
  
  "Ke na le tumellano le Buchanan." Drake o ile a thothomela. Empa haeba a le sieo, ke nahana hore re tla tlameha ho le thunya kaofela. A thunya monna ea haufi ka mpeng.
  
  Lerata le ne le tletse ka phaposing. Esita le Mai o ile a mo sheba ka ho makala. "Mattheu-"
  
  A mo korotla. "Ha ho mabitso."
  
  "Ke 'na Buchanan." Monna eo, ea neng a itšetlehile ka sehatsetsing se seholo, o ile a hemela holimo ha a ntse a hatella leqeba la likulo. "Tloo, monna. Ha rea u ntša kotsi.
  
  Monoana oa Drake o ile oa tiea holim'a leqhubu. Ho ile ha hlokahala boithibo bo boholo hore motho a se ke a thunya. "Ha ua nkutloisa bohloko?" O ile a tlolela pele "me a beha lengole la hae holim"a leqeba le tsoang mali ka boomo. "Ha ua nkutloisa bohloko?"
  
  Bloodlust e ile ea tlala pono ea hae. Mesarelo e ke keng ea tšeliseha e ile ea mo hlaba boko le pelo. "Mpolelle," a rialo a hlabosa. Ak'u mpolelle hore na Claude o hokae kapa, Molimo a nthuse, ke tla u phopholetsa kelello holim'a sehatsetsi sena se senyang.
  
  Mahlo a Buchanan ha aa ka a bua leshano. Tšabo ea lefu e ile ea etsa hore ho hloka tsebo ha hae ho pepesehe pepeneneng. O ile a tletleba: "Ke tseba metsoalle ea Claude. Empa ha ke tsebe Claude. Ke ne ke khona ho le bolella metsoalle ea hae. E, nka u fa tsona."
  
  Drake o ile a mamela ha a bua ka mabitso a mabeli le libaka tsa bona. Scarberry le Peterson. Ke ha litaba tsena li se li ntšoa ka ho felletseng a supa tafole e tletseng C4.
  
  "U etsang moo? A na u itokisetsa ho qala ntoa?"
  
  Karabo e ile ea mo makatsa. "Ho lokile, ho joalo. Ntoa ea Hawaii e haufi le ho qala, monna. "
  
  
  KHAOLO KHOA
  
  
  Ben Blake o ile a kena ka ofising e nyane eo a neng a e sebelisa le khaitseli ea hae ho fumana Karin a eme pela fensetere. "Dumela kgaitsedi".
  
  "Lumela. Sheba sena feela, Ben. Ha letsatsi le chaba Hawaii."
  
  "Re lokela hoba lebopong la lewatle. Motho e mong le e mong o ea moo ha letsatsi le chaba le ha le likela."
  
  "Ao ka 'nete? Karin o ile a sheba khaitseli ea hae ka ho soma hanyenyane. "U ile ua e sheba Inthaneteng, na ha ho joalo?"
  
  "Joale, kaha joale re se re le teng, nka rata ho tsoa sebakeng sena se tsubellang "me ke kopane le batho ba bang ba moo."
  
  "Molelmong oa eng?"
  
  Ha ke e-s'o kopane le motho oa Hawaii.
  
  "Mano ke motho oa Hawaii ea makatsang. Molimo, ka linako tse ling kea ipotsa hore na ebe ke fumane lisele tsa boko ka bobeli."
  
  Ben o ne a tseba hore ha ho na thuso ea ho qala ntoa ea kelello le khaitseli ea hae. O ile a khahloa ke pono eo e ntle ka metsotso e seng mekae pele a leba monyako ho ea ba tšela kofi ka bobeli. Ha a khutla, Karin o ne a se a ntse a qalisa lik'homphieutha tsa bona.
  
  Ben o ile a beha likotlolo haufi le likonopo tsa bona. "O a tseba ke e lebeletse ka thabo." A hohla matsoho a hae. "Ke bolela, ke batla dikota tsa Captain Cook. Ona ke mosebetsi oa sebele oa bofokisi hobane re batla se patiloeng, eseng se totobetseng."
  
  "Re tseba hantle hore ha ho na likhokahano Marang-rang tse ka hokahanyang Cook le Diamond Head kapa Leahy le batho ba Hawaii. Rea tseba hore Diamond Head ke e 'ngoe feela ea letoto la li-cones, li-vents, likotopo le liphaephe tsa seretse se chesang tse tsamaeang ka tlas'a Oahu. "
  
  Ben a nwa kofi ya hae e chesang. Hape rea tseba hore Cook o ile a lula Kauai, motseng oa Waimea. Sheba Waimea bakeng sa canyon e makatsang ho lekana ho qothisana lehlokoa le Grand Canyon. Baahi ba Kauai ba ile ba qapa poleloana sebaka sa pele sa ho etela Hawaii e le cheeky jab ho Oahu. Ho na le seemahale sa Cook Waimea haufi le musiamo o monyenyane haholo.
  
  Karin o ile a araba: "Ntho e "ngoe eo re e tsebang. Taba ke hore mapolanka a Captain Cook a teng mona. A tobetsa komporo ea hae. "Inthaneteng".
  
  Ben o ile a feheloa eaba o qala ho phetla makasine ea pele ea limakasine tse pharalletseng. "E re monate o qale." O ile a kenya li-headphone tsa hae 'me a itšetleha ka setulo sa hae.
  
  Karin o ile a mo sheba. "E tima. Na ke Lebota la Boroko? Le sekoahelo se seng? Ka tsatsi le leng, moena e monyane, o tla tlameha ho rekota lipina tsena tse ncha 'me u khaotse ho senya botumo ba hau ba metsotso e mehlano."
  
  "O seke wa mpolella hore o itshenyetsa nako, kgaitsedi. Kaofela rea tseba hore u setsebi tabeng ena."
  
  "Na o tla hlahisa taba ee hape? Joale?"
  
  "Ho se ho fetile lilemo tse hlano." Ben o ile a phahamisa 'mino 'me a tsepamisa maikutlo khomphuteng ea hae. "Lilemo tse hlano tsa tšenyeho. U se ke ua lumella se etsahetseng hore se senye tse leshome tse tlang."
  
  
  ******
  
  
  Kaha Drake, May le Alicia ba ne ba sebetsa ba sa robale ba bile ba sa phomole hanyenyane, ba ile ba etsa qeto ea ho phomola nakoana. Drake o ile a fumana mohala o tsoang ho Hayden le Kinimaka hoo e ka bang hora ka mor'a hore letsatsi le chabe. Ka potlako konopo ea semumu e ile ea rarolla bothata bona.
  
  Ba hirile kamore Waikiki. E ne e le hotele e kholo e tsamaeang ka mabili, e tletseng bahahlauli, e neng e ba fa boemo bo phahameng ba ho se tsejoe. Ka potlako ba ile ba jella Denny oa moo, eaba ba leba hoteleng ea bona, moo ba ileng ba palama lifti ho ea kamoreng ea bona mokatong oa borobeli.
  
  Hang ha a le ka hare, Drake o ile a phutholoha. O ne a tseba melemo ea ho itjarisa ka lijo le ho phomola. O ile a phutha setulong se bonolo se pel"a fensetere, a thabela tsela eo letsatsi le hlakileng la Hawaii le neng le mo hlatsoetse ka eona ka lifensetere tsa Fora.
  
  "Lōna ka bobeli le ne le ka loana holim"a bethe," a honotha ntle le ho reteleha. "Ho na le motho ea behileng alamo bakeng sa hora ea bobeli."
  
  Ha a bua joalo, o ile a tlohela mehopolo ea hae hore e hole, a kholisoa ke ho tseba hore ba na le aterese ea banna ba babeli ba neng ba le haufi le Claude ka hohle kamoo ba ka khonang. Khotso ea ho tseba hore Claude o ile a isoa ho Morena oa Mali.
  
  Khotso ea kelello ka tsebo ea hore ho ne ho setse lihora tse seng kae feela pele ho phetetso ea mali.
  
  
  ******
  
  
  Hayden le Kinimaka ba ile ba qeta hoseng Lefapheng la Sepolesa la Honolulu la moo. Litaba e ne e le hore ba bang ba "bo-mphato" ba Claude ba bolailoe bosiu, empa ho ne ho se na litaba tsa sebele. Mong'a sehlopha, ea bitsoang Pilipo, o buile ho fokolang haholo. Bahlaseli ba hae ba 'maloa ba ile ba qetella ba le sepetlele. Hape ho ile ha bonahala eka video ea hae e ile ea fifala ka mohlolo ha monna le basali ba babeli ba mo hlasela pejana ho khitla.
  
  Ho phaella ho sena ho bile le ho thunyana ha mali kae-kae bohareng ba toropo, ho neng ho ama bo-mphato ba Claude ba tsebahalang. Ha liofisiri tse hlometseng li fihla sebakeng seo, li ile tsa fumana feela ntlo e se nang motho. Che banna. Ha ho nomoro ea mohala. Ke mali feela fatše le tafoleng ea kichineng, eo ho eona ho ileng ha fumanoa mesaletsa ea C4 ha ho roaloa lerōle.
  
  Hayden o ile a leka Drake. A leka ho letsetsa Alicia. A hulela Mano ka thoko mme a mo sebela ka bohale ka tsebeng. "Ba nyahame! Ha ba tsebe hore re na le tšehetso ea hore re sebetse kamoo re bonang ho loketse kateng. Ba tlameha ho tseba. "
  
  Kinimaka a honyela, mahetla a hae a maholo a phahama le ho wa. "Mohlomong Drake ha a batle ho tseba. O tla e etsa ka tsela ea hae, ka tšehetso ea "muso kapa ntle ho eona."
  
  "Hona joale ke moroalo."
  
  "Kapa motsu o chefo o fofang ka ho toba pelong." Kinimaka a bososela ha monga hae a mo shebile.
  
  Hayden o ile a ferekana nakoana. "Eng? Na mantsoe ana a tsoa pina kapa ho hong?"
  
  Kinimaka o ne a shebahala a tenehile. "Ha ke nahane joalo, mookameli. Kahoo," o ile a tjamela mapolesa a neng a bokane, "mapolesa a tseba eng ka Claude?"
  
  Hayden a hemela holimo. "Ha ho makatse hore ebe ho na le ba fokolang haholo. Claude ke mong'a li-club tse ngata tse ka 'nang tsa ameha kapa tsa se ke tsa ameha liketsong tse seng molaong. Ha ba holimo lethathamong la mapolesa a shebelletseng. Ka lebaka leo, mong'a bona ea khutsitseng ha a tsejoe. "
  
  "Ka ntho e 'ngoe le e' ngoe, ntle le pelaelo, e entsoe ke Kovalenko."
  
  "Ntle ho pelaelo. Kamehla ho molemo hore senokoane se tlosoe lefatšeng la sebele ka makhetlo a "maloa."
  
  "Mohlomong Drake o ntse a hatela pele. Haeba ho ne ho se joalo, ke nahana hore o ne a tla ba le rona. "
  
  Hayden a dumela ka hlooho. "Ha re tšepe hore ho joalo. Khabareng, re hloka ho tšosa baahi ba seng bakae ba moo. 'Me u lokela ho ikopanya le bohle bao u ba tsebang ba ka re thusang. Kovalenko o se a entse tšollo ea mali. Ke hloile ho nahana hore na sena sohle se ka fela joang. "
  
  
  ******
  
  
  Ben o ile a leka ka hohle ho boloka maikutlo a hae a le holimo. Maikutlo a hae a ne a ferekane. Ho ne ho se ho fetile likhoeli bophelo ba hae bo fetohile. Pele ho taba ea Odin, mohopolo oa hae oa boikhohomoso e ne e le ho boloka sehlopha sa hae sa rock sa mehleng ea kajeno The Wall of Sleep e le lekunutu ho tsoa ho 'm'ae le ntate oa hae. E ne e le monna oa lelapa, motho ea pelo e mosa ea nang le talenta ea lintho tsohle tsa tekheniki.
  
  Jwale a bona ntwa. O bone batho ba bolawa. O ne a loanela bophelo ba hae. Kharebe ea motsoalle oa hae oa hlooho ea khomo e ile ea shoela matsohong a hae.
  
  Phetoho e lipakeng tsa lefatše e ile ea mo arola.
  
  Ho phaella moo khatello ea ho ba le kharebe ea hae e ncha, moemeli oa CIA oa Amerika, 'me ha aa ka a makala ho hang ha a iphumana a ferekana.
  
  Eseng hore o kile a bolella metsoalle ea hae. Lelapa la hae, e, o ne a ka ba bolella. Empa Karin o ne a e-s"o lokele sena. Mme o ne a na le mathata a hae. O ne a qeta ho mo bolella hore ka mor"a lilemo tse hlano o ne a lokela hore ebe o ile a tsoela pele, empa o ne a tseba hore haeba a ka etsahalloa ke ntho e tšoanang, e ne e tla senya bophelo bohle ba hae.
  
  'Me litho tse ling tsa Lebota la Boroko li lula li mo romella melaetsa. O hokae, Blakey? Re tla kopana bosiung bona? Bonyane, nkhole, sethoto! E ne e le toro ea hae e mahlonoko!
  
  Hona joale eona ntho e ileng ea mo fa phomolo e khōlō e kotsing.
  
  O ile a nahana ka Hayden. Ha lefatše le ntse le putlama, o ne a khona ho lebisa menahano ea hae ho eena, 'me tsohle li ne li tla ba bonolo. Kelello ea hae e ile ea lelera. O ile a tsoela pele ho phetla maqephe a buka ea inthaneteng eo motho e mong a e ngotseng ho tsoa mengolong ea Cook ka boeena.
  
  A batla a e fosa.
  
  Hobane ka tšohanyetso, hara libaka tsa boemo ba leholimo, nako le lipono tsa nama ea nama ea nama le ea ileng tsa fuoa kotlo, ho ne ho bonahala ho buoa ka bokhutšoanyane ka heke ea Pele.
  
  "Khaitseli". - Ben o ile a tsoa. "Ke nahana hore ke fumane ho hong." O ile a bala serapa se sekhutšoanyane. "Joale, ena ke tlaleho ea monna ea leeto la bona. Na u se u loketse see?"
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a tloha borokong bo bobebe ho ea ho tsoha ka nako eo a e nkileng ho bula mahlo. Mai a tsamaela ko morago le kwa morago. Ho ne ho utloahala eka Alicia o ka shaoareng.
  
  "Re ne re le ka ntle nako e kae?"
  
  "Fana kapa nka metsotso e mashome a robong. Mona, sheba sena. " Mai o ile a mo akhela se seng sa lithunya tseo ba neng ba li nkile ho Buchanan le banna ba hae.
  
  "Maduo ke afe?"
  
  "Marumo a mahlano. Tsohle di lokile. Tse peli 38 le tse tharo 45 caliber. Kaofela ka limakasine tse tletseng kotara."
  
  "Ho feta ho lekaneng". Drake o ile a ema 'me a otlolla. Ba ile ba etsa qeto ea hore ba tla tobana le mohanyetsi ea matla haholoanyane - batho ba haufi le Claude - kahoo ho nka libetsa ho ne ho tlama.
  
  Alicia o ile a tsoa ka kamoreng ea ho hlapela ka moriri o metsi, a hula baki ea hae. "O se o loketse ho falla?"
  
  Tlhahisoleseding eo ba e fumaneng ho Buchanan ke hore Scarberry le Peterson ba ne ba e-na le lebenkele la likoloi tse sa tloaelehang mathōkong a Waikiki. E bitsoa Exoticars, e ne e le lebenkele la mabenkele le lebenkele la ho lokisa. O ile a boela a hira mefuta e mengata ea likoloi tsa maemo a holimo.
  
  Drake o ile a nahana ka sekoahelo se nang le chelete e ngata. Ha ho pelaelo hore e etselitsoe ho thusa ho pata mefuta eohle ea liketso tsa botlokotsebe. Ha ho pelaelo hore Scarberry le Peterson ba ne ba le haufi le tlhōrō ea ketane ea lijo. Claude e ne e tla ba ea latelang.
  
  Ba ile ba kena tekesing eaba ba fa mokhanni aterese ea moo ho rekisoang teng. E ne e ka ba metsotso e mashome a mabeli ho tloha moo.
  
  
  ******
  
  
  Ben le Karin ba maketse ha ba bala koranta ea Captain Cook.
  
  Ho bona ka mahlo a motho e mong liketsahalo tse ileng tsa etsahalla motsamaisi ea tummeng oa leoatle lilemong tse fetang makholo a mabeli tse fetileng e ne e le ntho e tsotehang haholo. Empa ho bala tlaleho ea leeto la Cook le rekotiloeng empa le ntse le le lekunutu haholo ka tlas"a sebaka se chesang se chesang sa Hawaii ho ne ho batla ho le boima.
  
  "Hoa makatsa". Karin o ile a phetla kopi ea hae skrineng sa k'homphieutha. "Ntho e le "ngoe eo u sa e hlokomeleng ke ponelo-pele e bohlale ea Cook. O ile a tsamaea le batho ba tsoang libakeng tsohle ho tlaleha seo a se sibolotseng. Bo-rasaense. Litsebi tsa limela. Baetsi ba litšoantšo. Sheba-" A tobetsa skrineng.
  
  Ben o ile a inama ho bona setšoantšo se entsoeng ka bokhabane sa semela. "Ho lokile".
  
  Mahlo a Karin a ile a phatsima. "Sena se setle. Limela tsena ha lia ka tsa sibolloa kapa tsa ngoloa ho fihlela Cook le sehlopha sa hae ba li tlaleha 'me ba khutlela Engelane ka litšoantšo le litlhaloso tse tsotehang. Ba ile ba etsa 'mapa oa lefatše la rona, batho bana. Nahana ka eona".
  
  Lentsoe la Ben le ne le bontša thabo ea hae. "Kea tseba. Kea tseba. Empa mamela sena-"
  
  "Joooh". Karin o ne a amehile haholo ka pale ea hae. "Na u ne u tseba hore e mong oa basebetsi ba Cook e ne e le William Bligh? Monna ea ileng a fetoha molaoli oa Bounty? Le hore Mopresidente oa Amerika ka nako eo, Benjamin Franklin, o ile a romela molaetsa ho balaoli bohle ba hae ba leoatle hore ba tlohele Cook a le mong, ho sa tsotellehe taba ea hore Maamerika a ne a loana le Mabrithani ka nako eo. Franklin o ile a mo bitsa "motsoalle ea tloaelehileng oa moloko oa batho."
  
  "Khaitseli". - Ben o ile a lla. "Ke fumane ho hong. Mamela-ho ile ha oela Owhihi, Hawaii, haufi le sebaka se phahameng ka ho fetisisa sehlekehlekeng seo. 21 likhato metsotso e 15 leboea latitude, 147 likhato leboea longitude, 48 metsotso e bophirimela. Bophahamo ba limithara tse 762. Re ile ra qobelloa ho theola ankora haufi le Lihi le ho leba lebōpong. Matsoalloa ao re a hirileng a ne a bonahala eka a tla re hahola masela mekokotlong bakeng sa botlolo ea rum, empa ha e le hantle a ne a mamelleha a bile a tseba."
  
  Karin o ile a kharuma: "Mphe phetolelo e khutsufalitsoeng. "Ka Senyesemane".
  
  Ben a mo rora. "Molimo, ngoanana, o kae Indiana Jones oa hao?" Luke Skywalker oa hao? matsoalloa a bitsoang Pele's Gate ". Sena se ne se etsoa ntle le tsebo ea morena oa sebaka seo le ka kotsi e kholo. Haeba ba ne ba ka tseba ka eona, morena a ka be a ba bolaile kaofela. MaHawaii a ne a hlompha Heke ea Pele. meputso."
  
  "Pelé's Gate e tlameha ebe e bakile matšoenyeho a tebileng hore Cook a ipehe kotsing e joalo," Karin o hlokometse.
  
  "Be, Pele e ne e le molimo oa mollo, lehalima, moea le lithaba tse foqohang seretse se chesang. Mohlomong ke molimo ea tsebahalang haholo oa Hawaii. E ne e le litaba tse kholo. Bongata ba litšōmo tsa hae bo ne bo likoloha ho eena ea busang maoatle. Mohlomong tsela eo batho ba Hawaii ba ileng ba bua ka eena ka eona e ile ea tsosa thahasello ea Cook. 'Me ho ka etsahala hore ebe e ne e le monna ea ikhohomosang leetong le leholo la ho sibolla. A ke ke a tšaba ho khathatsa morena oa sebaka seo."
  
  "Monna ea kang Cook a ke ke a tšoha haholo."
  
  "Hantle-ntle. Ho ea ka Hawksworth, baahi ba ile ba ba etella pele ka tsela e lefifi ka tlas'a botebo ba sebaka se foqohang seretse se chesang. Hang ha mabone a khantšitse "me, joalokaha Gollum a ne a ka bolela, ho se ho fetiloe litsela tse seng kae tse qhekellang, kaofela ba ile ba ema "me ba sheba Heke ea Pele ka ho makala."
  
  "Hoa makatsa. Ho na le setšoantšo?
  
  "Che. Setaki se ile sa sala morao ka lebaka la leeto lena. Empa Hawksworth o hlalosa seo ba se boneng. Leqhoa le leholo le neng le fofela holimo hoo le ileng la phahama ka holim'a selikalikoe se ka holimo sa malakabe a rōna. Foreimi e entsoeng ka letsoho e kentsoeng ka matšoao a manyane. Li-notches ka lehlakoreng le leng, lintho tse peli tse nyane li haella. Taba ena e ile ea re nyahamisa 'me ra sheba ho fihlela setsi se lefifi se qala ho hohela mahlo a rona. "
  
  Kahoo, ka moea oa batho bohle, seo a se bolelang ke hore ba fumane seo ba neng ba se batla, empa joale ba hlokomela hore ba batla ho eketsehileng. Karin o ile a sisinya hlooho.
  
  Ben a mo qekolla mahlo. "Ke nahana hore seo u se bolelang ke hore, ka moea oa bashebelli bohle, ba ne ba batla ho feta. Empa u nepile. Pele's Gate e ne e le sona seo. Keiti. E ne e tlameha ho lebisa kae-kae. "
  
  Karin o ile a hula setulo sa hae. "Jwale ke a ipotsa. See se ile sa lebisa hokae?
  
  Ka eona nako eo, mohala oa Ben oa lla. O ile a sheba skrine mme a phethola mahlo. "'Mè le Ntate".
  
  
  KHAOLO MASHOME
  
  
  Mano Kinimaka o ne a rata pelo ea Waikiki. O hlahetse le ho holisoa Hawaii, o qetile bongoaneng ba hae Kuhio Beach pele lelapa la hae le bokella chelete le ho fallela lebopong le ka leboea le khutsitseng. Ho surfing moo e ne e le boemo ba lefatše, lijo e ne e le tsa 'nete le ha u ntse u ja, bophelo bo ne bo lokolohile kamoo u ka nahanang.
  
  Empa mehopolo ea hae ea pele e ke keng ea hlakoloa e ne e le Kuhio: lebopo le letle le luaus tse sa lefelloeng, li-barbecue tsa Sontaha, ho palama maqhubu habonolo, batho ba moo ba nang le botho bo botle le bokhabane ba bosiu ba letsatsi le likela.
  
  Joale, ha a ntse a khanna ho theosa le Kuhio Avenue le Kalakaua, o ile a bona lintho tsa khale, tse amang maikutlo. Eseng bahahlauli ba nchafalitsoeng. Eseng batho ba moo ba nkileng tokiso ea bona ea hoseng ea lero la Jamba. Ha ho na morekisi oa ice cream haufi le Royal Hawaiian. E ne e le lirumula tse telele tse ntšo tseo li neng li li bonesa bosiu bo bong le bo bong, sebaka sa mabenkele se neng se batla se se na letho moo a kileng a lla, a tšeha letšoao le bonolo la temoso le bōpehileng joaloka A le thibelang e 'ngoe ea litsela tse neng li baleha tjena: Haeba u se Spider-Man, the borokho bo koetsoe.. Ho bonolo joalo. Kahoo Hawaii.
  
  O ile a feta lebenkeleng la khale la Lassen, moo a kileng a sheba litšoantšo tsa bona tse ntlehali le likoloi tse ntlehali. Jwale e ile. Nako ea hae ea bongoana e felile. O ile a feta setsing sa mabenkele sa King's Village, seo 'm'ae a kileng a mo bolella hore e ne e le lehae la Morena Kalakaua. O ile a feta seteisheneng sa mapolesa se setle ka ho fetisisa lefatšeng, se neng se le Lebōpong la Waikiki ka har'a moriti oa liboto tsa ho palama maqhubu. 'Me a feta seemahale se sa senyeheng sa Duke Kahanamoku, se koahetsoeng joaloka kamehla ka lei e ncha, sona seo a neng a se shebile ha e sa le moshanyana ea nang le litoro tse limilione tse ngata hloohong ea hae.
  
  Lelapa la hae joale le ne le lebeloa bosiu le motšehare. Ba ne ba hlokometsoe ke li-Marshals tsa maemo a holimo tsa U.S. le crack Marines. Lehae la lelapa le ne le se na letho, le sebelisoa e le leraba la babolai. Eena ka boeena e ne e le monna ea tšoailoeng.
  
  Hayden Jay, motsoalle oa hae oa hlooho ea khomo le mookameli oa hae, o ne a lutse pel"a hae setulong sa baeti, mohlomong a bona ho hong ho itseng sefahlehong sa hae kaha ha aa ka a bua letho. O ile a lematsoa ke thipa, empa joale o se a batla a fola. Batho ba ba neng ba mo dikologile ba ne ba bolawa. Basebetsi-'moho. Metsoalle e mecha.
  
  'Me ke enoa, o khutletse ha hae, sebakeng sa bongoana ba hae. Mehopolo e ile ea mo tlatsa joaloka metsoalle ea khale e lahlehileng e labalabelang ho kopana hape le eena. O ne a tle a hopole lintho tse ngata likhutlong tsohle tsa literata.
  
  Botle ba Hawaii e ne e le hore e phela ho uena ka ho sa feleng. Ho ne ho sa tsotellehe hore na u qetile beke moo kapa lilemo tse mashome a mabeli. Semelo sa hae e ne e le sa nako e telele.
  
  Qetellong Hayden o ile a senya maikutlo. "Mohlankana enoa, Mocapua enoa. Na ehlile o rekisa leqhoa le pshatlehileng ka veneng?"
  
  "Ho na le khoebo e ntle mona. Motho e mong le e mong o rata leqhoa le pshatlehileng."
  
  "Ho lokile".
  
  Mano a bososela. "O tla bona".
  
  Ha ba ntse ba tsamaea ka botle ba Kuhio le Waikiki, mabōpo a ne a hlaha nako le nako ka ho le letona. Lewatle le ne le phatsima mme marobalo a masweu a ne a tshikhinyega ka tsela e e kgatlhang. Mano o ile a bona bahlaseli ba 'maloa ba ntse ba lokisoa lebōpong la leoatle. Ka nako e 'ngoe, e ne e le karolo ea sehlopha sa batho ba tsoang kantle ho naha se ileng sa hapa likhau.
  
  "Re mona". O ile a kena sebakeng sa ho paka makoloi se kobehileng se nang le seporo se lehlakoreng le leng le shebileng Leoatle la Pacific. Koloi ea Capua e ne e le qetellong, sebakeng se setle. Hang-hang Mano o ile a hlokomela motsoalle oa hae oa khale, empa a ema nakoana.
  
  Hayden a bososela ho eena. "Likhopotso tsa khale?"
  
  "Likhopotso tse babatsehang. Ke ntho eo u sa batleng ho e senya ka ho nahana ka ntho e ncha, ua tseba?"
  
  "Kea tseba".
  
  Ho ne ho se na tšepo lentsoeng la hae. Mano o ile a sheba mookameli oa hae nako e telele. E ne e le motho ea lokileng - ea lokileng, ea lokileng, ea thata. Na u ne u tseba hore na Hayden Jay o ne a le ka lehlakoreng la mang, 'me ke mosebeletsi ofe ea neng a ka batla ho eketsehileng ho mookameli oa hae? Ho tloha ha ba qala ho kopana, o ne a se a mo tseba hantle. Ntate oa hae, James Jay, e ne e le ntlo ea matla, tšōmo ea 'nete,' me e ne e le molemo. Sepheo sa Hayden haesale e le ho phethahatsa tšepiso ea hae, lefa la hae. Ena e ne e le matla a hae a ho khanna.
  
  Haholo hoo Mano a ileng a makala ha a phatlalatsa hore na o ne a tebile hakae ka mocha Ben Blake. O ne a nahana hore e tla nka nako e telele pele Hayden a khaotsa ho itšohlometsa ho phelela lefa leo Mano a neng a ikutloa hore o se a le fetisitse. Qalong o ne a nahana hore sebaka seo se tla tima lelakabe leo, empa joale banyalani bao ba iphumana ba le hammoho hape. Mme jwale ba ne ba bonahala ba le matla ho feta leha e le neng pele. Na geek e tla mo fa morero o mocha, tsela e ncha bophelong? Ke likhoeli tse 'maloa feela tse tlang ho tla bolela.
  
  "Tsamaea". Hayden o ile a dumela ho leba veneng. Mano o ile a bula lemati mme a hemela fatshe moya o hlwekileng wa sebaka seo. Ka letsohong la hae le letšehali ho ile ha hlaha hlooho ea Diamond, e leng setšoantšo se tsotehang se emeng holimo, se lula se le teng.
  
  Ho Mano, e ne e lula e le teng. Ha hoa ka ha mo makatsa hore sena se ka 'na sa e-ba holim'a mohlolo o mong o moholo.
  
  Ba ile ba tsamaea hammoho ho ea beneng e sehang leqhoa. Capua a inamela ka ntle, a ba shebile. Sefahleho sa hae se ile sa sosobana ke ho makala, mme ka mora thabo ya nnete.
  
  "Mano? Motho! Lumela!"
  
  Capua e ile ea nyamela. Motsotsoana hamorao a matha a tsoa ka mor'a vene. E ne e le monna ya mahetla a sephara, a lekane, moriri o motsho le mmala o motsho. Esita le ha a habanya mahlo feela, Hayden o ile a hlokomela hore o qeta bonyane lihora tse peli letsatsi le leng le le leng a le holim'a lepolanka.
  
  "Kapoa." Mano a haka motsoalle oa hae oa khale. "Ho ne ho e-na le tse 'maloa, bro."
  
  Capua e ile ea khutlela morao. "U entseng? Mpolelle, pokello ea likhalase tsa Hard Rock e ntse e tsoela pele joang?
  
  Mano a sisinya hlooho mme a nyenya. "Ah, blah blah e nyenyane, le ho feta. Oa tseba. Wena?"
  
  "Ho lokile. Howli ke mang?"
  
  "Haole..." Mano o ile a khutlela ho Moamerika ea utloisisoang, a imoloha haholo ho Hayden. "... enwa ke monga ka. Kopana le Hayden Jay. "
  
  Moahi oa moo a otloloha. "Ke thabela ho o tseba," a rialo. "Na ke uena Boss Mano? Joooh. Lucky Mano, ke rialo.
  
  "Na ha u na mosali, Capua?" Mano o ile a etsa sohle se matleng a hae ho pata nyeliso e fokolang.
  
  "Ke itheketse ntja ea poi. Eena, e mong oa Lefilipino oa Hawaii le Mochaena ea chesang, o ile a re ke hlome tente bosiu bohle, monna." Batho ba bangata ba Hawaii e ne e le ba merabe e tsoakaneng.
  
  Mano a hema. Poy Dog e ne e le monna oa morabe o tsoakaneng. Haole e ne e le moeti, 'me e ne e se lentsoe le phoqang.
  
  Pele a ka bua letho, Hayden o ile a retelehela ho eena "me ka monate a botsa, "Na ke hloma tente?"
  
  Mano o ile a thothomela. Hayden o ne a tseba hantle hore na Capua ke eng, "me e ne e sa amane le ho hloma liahelo. "Sena se monate. O utloahala hantle. Mamela, Capua, ke hloka ho u botsa lipotso.
  
  "Bathunya".
  
  "Na u kile ua utloa ka motho e moholo ea ka tlas'a lefatše ea tsejoang e le Kovalenko? Kapa Morena ea Mali?
  
  "Seo ke se utlwang feela ke se hlahang ditabeng, moena. Na o ho Oahu?"
  
  "Mohlomong. Ho thoe"ng ka Claude?
  
  "Che. Haeba u ne u bitsitse Howley lebitso leo, nka be ke le hopotse." Capua o ile a tsilatsila.
  
  Hayden o bone sena. "Empa u tseba ho hong."
  
  "Mohlomong mookameli. Mohlomong kea tseba. Empa metsoalle ea hau moo, "a sisinya hlooho ho leba sepoleseng sa Waikiki Beach, "ha e batle ho tseba." Ke se ke ba boleletse. Ha ba ka ba etsa letho.
  
  "Ntekeng." Hayden o ile a kopana le mahlo a monna eo.
  
  "Ke utlwa ho hong, monghadi. Ke ka lebaka leo Mano a tlileng ho 'na, na? Che, chelete e ncha e ntse e fana ka litlolo tse mafura morao tjena, monna. Libapali tse ncha sebakeng sohle, li etsa liphathi tseo ba ke keng ba li bona bekeng e tlang. "
  
  "Chelete e ncha?" - Mano o ile a pheta. "Kae?" - Ke botsitse.
  
  "Ha ho kae kapa kae," Capua a rialo a tiile. "Ke bolela, hona mona, monna. Hantle mona. Haesale ba khesoa, empa hona joale ke batho ba ruileng."
  
  Hayden o ile a ntša letsoho moriring oa hae. "See se o bolella eng?"
  
  "Ha ke kenelle ketsahalong ena, empa kea e tseba. Ho na le ntho e etsahalang kapa e haufi le ho etsahala. Batho ba bangata ba ile ba lefuoa chelete e ngata. Ha seo se etsahala, u ithuta ho inamisa hlooho ho fihlela lintho tse mpe li feta."
  
  Mano o ile a sheba leoatle le benyang. "Na u na le bonnete ba hore ha u tsebe letho, Capua?"
  
  "Ke hlapanya ka ntja ea ka ea poit."
  
  Capua o ile a nka poi ea hae ka botebo. Hayden a supa vene. "Hobaneng o sa re etse, Capua."
  
  "Ka sebele".
  
  Hayden o ile a shebana le Mano ha Capua a tsamaea. "Ke nahana hore ke habohlokoa ho leka. A na u na le maikutlo a hore na o bua ka eng?"
  
  "Ha ke rate modumo wa se tla etsahala motseng wa heso," Mano a rialo mme a nanabela leqhwa la ho kuta. "Kapua. Mpolelle lebitso la hao, moena. Ke mang ea neng a ka tseba letho?
  
  "Ho na le mohlankana wa lehae, Danny, ya dulang hodimo mono leralleng." Mahlo a hae a ne a lebile ho Hlooho ea Diamond. "E ruileng. Batsoali ba hae, ba mo holisa joalo ka ha ho lla." O ile a bososela ho Hayden. "E bue joalo ka Moamerika. Ha ke nahane hore ho na le phoso ka seo. Empa o tebile ho feta ka scumbags. O hloloheloa ho tseba shit, na ua nkutloisisa?"
  
  Mano o ile a sebelisa khaba "me a cheka leqhoa le leholo la "mala oa mookoli. "Na moshemane eo o rata ho iketsa eka ke motho ea matla?"
  
  Capua a dumela ka hlooho. Empa seo ha se nnete. Ke moshemane feela ea bapalang papali ea monna."
  
  Hayden a ama letsoho la Mano. "Re tla etela Danny enoa. Haeba ho na le tšokelo e ncha, le rona re lokela ho tseba seo. "
  
  Capua e ile ea ōma ka hlooho e lebile ho li-ice cones. "Ba ka litšenyehelo tsa ho theha. Empa ha le ntsebe. Ha ua ka ua tla ho tla mpona."
  
  Mano a dumela motswalle wa hae wa kgale ka hlooho. "Ha ho bolele letho, moena."
  
  
  ******
  
  
  Capua e ile ea ba fa aterese, eo ba ileng ba e kenya ho GPS ea koloi eo. Metsotso e 15 hamorao ba ile ba fihla hekeng e entsoeng ka tšepe e ntšo. Lotho e ne e thella e khutlela leoatleng, kahoo ba ne ba khona ho bona lifensetere tsa mokato o ka holimo oa ntlo e khōlō.
  
  Ba ile ba tsoa ka koloing, liliba tsa hoeletsa ho tloha lehlakoreng la Mano. Mano a bea letsoho la hae hekeng e kholo mme a sututsa. Serapa se ka pele se ile sa etsa hore Hayden a eme 'me a shebe.
  
  Setulo sa surfboard. Lori e ncha ea bethe e bulehileng. Ho na le hammock pakeng tsa lifate tse peli tsa palema.
  
  "Oho Modimo wa ka, Mano. Na lirapa tsohle tsa Hawaii li joalo?
  
  Mano o ile a hlonama. "Ha e le hantle, che."
  
  Ha ba le haufi le ho letsa tšepe, ba utloa lerata le hlaha ka morao. Ba ile ba pota-pota ntlo, matsoho a bona a le haufi le libetsa tsa bona. Ha ba thinya hukung ea ho qetela, ba ile ba bona mohlankana e mong a ntse a phophoma ka letamong le mosali-moholo e mong.
  
  "Ntšoarele!" Hayden o ile a hoeletsa. "Re tsoa Lefapheng la Sepolesa la Honolulu. Mantsoe a seng makae?" O ile a hoeshetsa, a sa utloahale: "Ke tšepa hore ha se 'm'ae."
  
  Mano a khangoa. O ne a sa tloaela hore mookameli oa hae a etse metlae. Eaba o bona sefahleho sa hae. O ne a tebile haholo. "Hobaneng o-?"
  
  "O batla eng mo diheleng?" Mohlankana eo a tsamaela ho bona, a ntse a etsa menahano e hlaha. Ha a atamela, Mano a bona mahlo a hae.
  
  "Re na le bothata," ho rialo Mano. "O tsietsing."
  
  Mano a tlohella mohlankana hore a tsubetle. Liphoofotsoana tse 'maloa tse kholo 'me o ne a feletsoe ke moea, marikhoe a hae a makgutshwane a qala ho thella. O ne a sa bontše hore o hlokomela tsietsi ea hae.
  
  Eaba mosali-moholo o mathela ho bona. Hayden o ile a panya ka ho se dumele. Mosadi a tlolela mokokotlong wa Kinimake mme a qala ho mo palama jwalo ka pere.
  
  Ke lihele life tseo ba ipehetseng ho tsona moo?
  
  Hayden o ile a lumella Kinimaka hore a itlhokomele. O ile a qamaka ntlo le mabala. Ho ne ho se na pontšo ea hore ho na le motho ea teng lapeng.
  
  Qetellong, Mano o ile a khona ho hlohlora setshosa seo. O ile a oela fatše ka ho otla ha metsi holim'a lehlohlojane le pota-potileng letamo 'me a qala ho bokolla joaloka banshee.
  
  Danny, haeba e ne e le Danny, a mo sheba a butse molomo, marikgwana a hae a se a wetse ka tlasa mangole a hae.
  
  Hayden o ne a lekane. "Danny!" - o ile a hoeletsa sefahlehong sa hae. "Re hloka ho bua le wena!"
  
  
  A mo sutumelletsa morao setulong sa kamore ea ho phomola. Modimo, hoja ntatae a ne a ka mmona jwale. O ile a reteleha a tšolla likhalase tsa cocktail, eaba o li tlatsa ka bobeli ka metsi a tsoang letamong.
  
  O ile a fafatsa Danny ka metsi sefahlehong mme a mo otla hanyenyane. Hang-hang a qala ho bososela. "Hei ngoana, ua tseba hore kea u rata-"
  
  Hayden o ile a khutlela morao. Haeba sena se sebetsoa hantle, se ka ba tsoela molemo. "Na o mong, Danny?" A bososela hanyenyane.
  
  "Tina o teng. Kae-kae." O ile a bua ka mantsoe a makhutšoane a phefumolohang, joalokaha eka pelo ea hae e sebetsa ka thata ho tšehetsa motho ka makhetlo a mahlano ho feta boholo ba hae. "Ngoanana oa ka."
  
  Hayden o ile a feheloa ka hare ka ho imoloha. "Ho lokile. Joale, kea utloa hore ke uena motho ea ka tsebang hore na ke hloka tlhahisoleseling. "
  
  "Ke 'na". Boikhohomoso ba Danny bo ile ba bonahala ka har'a moholi motsotsoana. "Ke nna motho eo."
  
  "Mpolelle ka Claude."
  
  Sekoahelo se ile sa mo tšoara hape, sa etsa hore mahlo a hae a bonahale a le boima. "Claude? Motho e motšo ea sebetsang Crazy Shirts?"
  
  "Che". Hayden o ile a tsikitlanya meno. "Claude, mohlankana ea nang le lihlopha le mapolasi hohle Oahu."
  
  "Ha ke tsebe Claude enoa." Ho ka etsahala hore ebe botšepehi e ne e se e 'ngoe ea lintlha tse matla tsa Danny, empa Hayden o ne a belaela hore oa e etsa hona joale.
  
  "Ho thoe"ng ka Kovalenko? Na u utloile ka eena?
  
  Ha ho letho le ileng la benya mahlong a Danny. Ha ho matšoao kapa matšoao a tlhokomeliso.
  
  Ka mor'a hae, Hayden o ne a utloa Mano a leka ho khutsisa kharebe ea Danny, Tina. O ile a etsa qeto ea hore ho ke ke ha utloisa bohloko ho leka mokhoa o fapaneng. "Ho lokile, ha re leke ntho e nngwe hape. Ho na le chelete e ncha Honolulu. Ho nale tse ngata tseo. Sena se tsoa hokae, Danny, hona hobane'ng?"
  
  Mahlo a ngoana a ile a buleha haholo, hang-hang a khanya ka tšabo e kholo hoo Hayden a ileng a batla a nanabela sethunya.
  
  Sena se ka etsahala neng kapa neng! - a hoeletsa. "Oa bona? Nako efe kapa efe! Feela... lula hae. Dula hae, moshanyana." Lentsoe la hae le ne le utloahala le tšoenyehile, joalokaha eka o pheta-pheta seo a se buileng ho eena.
  
  Hayden o ile a utloa hatsetse e tebileng e theohela mokokotlong oa hae, le ha mofuthu oa leholimo o ntse o futhumala mokokotlong oa hae. "Ho ka etsahalang haufinyane, Danny. Tloo, u ka mpolella. "
  
  "Tlhaselo," Danny a rialo ka bothoto. E ke ke ea etsolloa hobane e rekiloe 'me ea lefelloa. Danny a tshwara letsoho la hae, hang a shebahala a hlaphohetswe ka tsela e tshosang.
  
  "Likhukhuni lia atamela, Mofumahatsana oa Sepolesa. Etsa mosebetsi oa hau o mobe, 'me u se ke ua lumella linokoane tseo ho tla mona."
  
  
  KHAOLO EA MABAKA
  
  
  Ben Blake o qotsitse sengoloa sa koranta ea Captain Cook le molekane oa hae Hawksworth ha e hlalosa leeto le kotsi ka ho fetisisa le kileng la etsoa ke motho.
  
  "Ba ile ba feta Hekeng ea Pele," Ben a bua a maketse, "lefifing le lerootho. Ka nako ena, Cook o ntse a bua ka monyako o arched e le Heke ea Pele. Ke feela ka mor'a hore a utloe se ka nqane ho moo - e se bolelang mona - moo hamorao a fetolang ho buuoang ka Liheke tsa Lihele.
  
  Karin o ile a retelehela ho Ben ka mahlo a maholo. "Ke eng e ka etsang hore monna ea kang Captain Cook a bontše tšabo e hlobotseng joalo?"
  
  "Ha ho letho," Ben a rialo. "Cook o ile a sibolla bomolimo. Mahlabelo a batho. O ile a kena leetong la ho ea metsing a sa tsejoeng ho hang."
  
  Karin o ile a supa skrineng. "Bala ntho e makatsang."
  
  "Ka ntle ho Black Gates ho na le litsela tse nyatsehang ka ho fetisisa tse tsejoang ke motho ..."
  
  "O se ke wa mpolella," Karin a araba. "Kakaretso."
  
  "Ha ke khone"
  
  "Eng? Hobaneng?"
  
  "Hobane e re mona - temana e latelang e tlositsoe phetohong ena ka lebaka la lipelaelo mabapi le bonnete ba eona."
  
  "Eng?"
  
  Ben o ile a sosobanya sefahleho a nahanne ha a sheba k"homphieutha. "Ke nahana hore haeba e ne e buletsoe hore batho ba e shebelle, ho na le motho ea ka beng a se a lekile ho etsa lipatlisiso."
  
  Kapa mohlomong ba ile ba shoa. Mohlomong ba boholong ba ile ba etsa qeto ea hore tsebo eo e ne e le kotsi haholo hore ba ka e arolelana le sechaba."
  
  "Empa re talima tokomane e tlositsoeng joang?" Ben o ile a sunya linotlolo tse seng kae feela. Ho ne ho se na lihokelo tse patiloeng leqepheng. Ha ho letho le nyatsehang. O ile a sebelisa lebitso la mongoli ho Google mme a fumana maqephe a 'maloa a buang ka Chronicle ea Cook, empa ha a sa bua ka Hell's Gate, Pele, kapa esita le Diamond Head.
  
  Karin o ile a reteleha ho sheba pelo ea Waikiki. "Kahoo leeto la Cook ho kena lihekeng tsa lihele le ngotsoe ho tloha historing. Re ka tsoela pele re leka." O ile a bua ka matsoho a sheba lik'homphieutha.
  
  "Empa e ke ke ea thusa," Ben o boletse ka maikutlo a hae a matle ka ho fetisisa a Yoda. "Ha rea lokela ho senya nako ea rona."
  
  "Seo Hayden a se bonang ho uena, nke ke ka se tseba." Karin o ile a sisinya hlooho pele a reteleha butle. "Bothata ke hore ha re na mokhoa oa ho tseba hore na re tla fumana eng tlase moo. Re tla be re ea liheleng re sa bone."
  
  
  ******
  
  
  Hayden le Kinimaka ba ile ba khona ho pepeta lipolelo tse ling tse seng kae ho Danny pele ba etsa qeto ea hore ke bohlale ho ba siea ba le bang moketeng oa bona oa lithethefatsi. Ka lehlohonolo, ka bobeli ba tla nahana hore ketelo ea CIA e ne e le toro e mpe.
  
  Kinimaka a hlwella koloing, a bea letsoho la hae hodima lebidi la setereng la letlalo le bonolo. "Tlhaselo ea likhukhuni?" a pheta. "Ka Waikiki? Ha ke lumele ho sena ".
  
  Hayden o ne a se a ntse a letsetsa nomoro ea mookameli oa hae. Heke e ile ea arabela hang-hang. O ile a pheta ka mantsoe a makhutšoane litaba tseo ba li fumaneng ho Danny.
  
  Mano o ile a mamela karabo ea Gates ka li-speakerphone. "Hayden, ke ntse ke atamela. Lihora tse 'maloa hape ke tla ba teng. Mapolesa a itšetlehile haholo ka linokoane tsohle tse tsebahalang ho fumana sebaka sa polasi. Re tla e fumana haufinyane. Ke tla hlokomelisa ba boholong ka tlhaselo ena eo ho thoeng ke eona, empa tsoela pele ho cheka. "
  
  Mohala o ile oa shoa. Hayden o ile a akheha ka ho makala. "Na o tla moo? O thatafalloa ho mamella kamoo ho leng kateng. O tla etsa molemo ofe?
  
  Mohlomong mosebetsi o tla mo thusa ho mamella.
  
  "Ha re tšepeng. Ba nahana hore haufinyane ba tla fumana sebaka sa polasi. Re sala morao likhukhuni. Seo re se hlokang hona joale ke batho ba nepahetseng, ba tobileng. Lumela Mano, na u nahana hore pale ee ea bokhukhuni ke karolo ea morero oa Morena oa Mali?
  
  Mano a dumela ka hlooho. "E ile ea fihla kelellong ea ka." Mahlo a hae a ne a tabohile ponong e hlollang, joalokaha eka oe boloka hole ho thusa ho loantša lefifi le letšo.
  
  Ha a bua ka batho ba otlolohileng, Drake le metsoalle ea hae e 'meli ha ba e-so arabele melaetsa ea ka. Le mapolesa ha a tsebe. "
  
  Mohala oa hae oa cellular o ile oa lla, oa mo tšosa. E ne e le Kgoro. "Monghali?"
  
  "Ntho ena e sa tswa hlanya," a hoeletsa, a tshohile ka ho hlaka. "Mapolesa a Honolulu a sa tsoa fumana litšokelo tse ling tse tharo tsa bokhukhuni. Tsohle ka Waikiki. Tsohle di tla etsahala haufinyane. Mabitso a se a thehiloe le Kovalenko. "
  
  "Tse tharo!"
  
  Ka tšohanyetso heke ea koala ka motsotsoana. Hayden a metsa, a utlwa mala a hae a thothomela. Letshogo le le neng le le mo matlhong a ga Mano le ne la mo fufulela.
  
  Gates o ile a ikopanya hape. "Ho be le bane. Lintlha tse ling li sa tsoa netefatsoa. Ikopanye le Drake. U kene ntoeng ea bophelo ba hau, Hayden. Kopantsoeng."
  
  
  ******
  
  
  Morena oa Mali a ema mokatong o phahamisitsoeng, pososelo e batang sefahlehong sa hae, li-lieutenant tsa hae tse ngata tse tšepahalang li eme ka pele le ka tlase ho hae. "Ke nako," a rialo ka bonolo. "Sena ke seo re neng re se emetse, seo re se sebelelitseng. Sena ke phello ea boiteko bohle ba ka le mahlabelo a hao kaofela. "Ke moo," a khefutsa ka mokhoa o atlehileng, "tsohle li fellang teng."
  
  O ile a sheba lifahleho ho bona hore na ho na le pontšo efe ea tšabo. Ho ne ho se na. Ehlile, Boudreau o ne a bonahala a thabetse ho lumelloa ho khutlela khohlanong ea mali.
  
  "Claude, senya polasi. Bolaya batshwaruwa bohle. Mme..." A lla. "Lokolla dinkwe. Ba tlameha ho nka matla nakoana. Boudreaux, etsa feela seo u se etsang, empa ka sehlōhō le ho feta. Ke u mema ho phethahatsa litakatso tsa hau. Ke u mema hore u nkhahle. Tjhe, nkeke ka tshoha. E etse, Boudreaux. E-ea Kauai "me u koale polasi e teng."
  
  Morena oa Mali o ile a sheba la ho qetela banna ba hae ba 'maloa ba setseng. "Ha e le uena ... tsamaea u lokolle lihele Hawaii."
  
  O ile a furalla, a ba qhelela ka thōko, 'me a sheba ka hloko sepalangoang sa hae le banna ba khethiloeng ka hloko ba neng ba tla mo felehetsa bolibeng bo bolaeang ka tlas'a Diamond Head.
  
  "Ha ho motho ea kileng a etsa sena ho tloha Cook mme a phetse ho pheta pale. Ha ho motho ea kileng a sheba ka nģ'ane ho boemo ba bohlano ba lihele. Ha ho motho ea kileng a sibolla hore na tsamaiso ea maraba e etselitsoe ho pata eng. Re tla e etsa."
  
  Loso le tshenyo di ne di le kwa morago le fa pele ga gagwe. Ho qala ha moferefere ho ne ho ke ke ha qojoa. Morena oa mali o ne a thabile.
  
  
  ******
  
  
  Matt Drake o ile a tsamaea sebakeng sa ho paka makoloi sa Exoticars, a tšoere 'kharebe' ea hae, Alicia Miles. Ho ne ho emisitsoe koloi e le 'ngoe e hiriloeng moo, e leng Basic Dodge e hiriloeng eo mohlomong e neng e le ea bahahlauli ba 'maloa ba neng ba hirile Lamborghinis e ncha nako ea hora. Nakong eo Drake le Alicia ba neng ba kena ka kamoreng ea lipontšo tsa feshene, monna ea motenya ea nang le sehlopha sa basebetsi o ne a se a ntse a le ka tlas'a linko tsa bona.
  
  "Lumelang. Na nka u thusa?"
  
  "Ke life tse lebelo ka ho fetisisa?" Drake o ile a etsa sefahleho se hlokang mamello. "Re na le Nissan hae mme kharebe ea ka e batla ho ba le lebelo la 'nete." Drake o ile a lla. "E kanna ea mpha lintlha tse 'maloa tsa bonase, haeba u tseba seo ke se bolelang."
  
  Alicia a bososela hamonate.
  
  Drake o ne a ts'epa hore Mai hajoale o ntse a pota-pota ka morao ka phaposing e kholo ea lipontšo, a sa bone karache e ka morao, 'me a leba moahong o katiloeng ka terata. O tla leka ho kena ka lehlakoreng le leng. Drake le Alicia ba ne ba ena le metsotso e ka bang tsheletseng.
  
  Pososelo ya monna e ne e batsi, mme, ka mokgwa o sa makatseng, e ne e le ya bohata. "Che, batho ba bangata ba khetha Ferrari 458 e ncha kapa Lamborghini Aventador, tseo ka bobeli e leng likoloi tse ntle haholo." Pososelo e ile ea tota ha morekisi a supa likoloi tseo ho buuoang ka tsona, tseo ka bobeli li neng li eme ka pel'a lifensetere tse bolelele bo tletseng tsa phaposi ea litšoantšiso. Empa mabapi le likatleho tsa nalane, haeba ke seo u se batlang, nka khothaletsa Ferrari Daytona kapa McLaren F1. A tsoka letsoho la hae ho leba ka morao ho phaposi ya dipontsho.
  
  Ho ne ho e-na le liofisi ka morao moo le ka ho le letona. Ka ho le letšehali ho ne ho e-na le mokoloko oa maphephe a poraefete moo boitsebiso ba karete ea ho reka ka mokitlane bo neng bo ka bokelloa le ho nehelanoa ka linotlolo. Ho ne ho se na lifensetere ka ofising, empa Drake o ne a utloa lipalo li ntse li tsamaea.
  
  A bala ho theosa le metsotswana. Mai o ne a lokela ho fihla ka mor'a metsotso e mene.
  
  "Na o Mong. Scarberry kapa Mong. Petersen?" A botsa a bososela. "Ke bone mabitso a bona letshwaong ka ntle."
  
  "Ke James. Mong. Scarberry le Mong Petersen ke beng ba bona. Ba ka mor'a ntlo. "
  
  "MABAPI". Drake o ile a etsa pontšo a shebile Ferraris le Lamborghinis. Air conditioner ea showroom e ile ea oela mokokotlong oa hae. Ho ne ho se na molumo o tsoang ofising e hōle. Alicia o ne a lula a le mong, a bapala mosali ea nang le botho bo botle ha a ntse a theha sebaka.
  
  Motsotso o le mong pele Mai a tlameha ho tsoa ka mamati a mahlakoreng.
  
  Drake a itokisetsa.
  
  
  ******
  
  
  Nako e ile ea ba feta ka lebelo le tšosang, empa Ben o ne a tšepile hore khopolo e hlanyang ea Karin e tla beha litholoana. Mohato oa pele e bile ho fumana hore na lifate tsa pele tsa Captain Cook li ne li bolokoa hokae. Sena se ile sa fetoha mosebetsi o bonolo. Litokomane li ne li bolokiloe National Archives, haufi le London, mohahong oa "muso, empa li sa sireletseha joaloka Bank of England.
  
  Ke khotsofetse ho fihlela hajoale.
  
  Mohato o latelang e bile ho tlisa Hayden. Ho ile ha nka nako e telele ho utloisisa ntlha ea bona. Qalong, Hayden o ne a bonahala a ferekane haholo ntle le ho hloka mekhoa e metle, empa ha Karin, a tšehelitsoe ke Ben, a hlahisa leano la bona, moemeli oa CIA o ile a khutsa.
  
  "U batla eng?" a botsa hanghang.
  
  "Re batla hore o romele leshodu la maemo a lefatshe ho National Archives kwa Kew ho ya nka dinepe, le se ke la utswa, mme ebe le nthomella ka imeile kopi ya karolo e amehang ya dikoranta tsa Cook. Karolo e sieo. "
  
  "Na u ne u tahiloe, Ben? Ka botebo - "
  
  "Karolo e boima ka ho fetisisa," Ben a tsitlella, "e ke ke ea e-ba bosholu. Ke tla kgodiseha hore leshodu le tla mphumana, mme le nthomele se nepahetseng.
  
  "Ho thoe'ng haeba a ka tšoaroa?" Hayden o ile a phasoloha potso a sa nahane.
  
  "Ke ka lebaka leo e tlamehang ho ba lesholu la maemo a lefats'e leo CIA e ka bang le lona ka lebaka la tumellano ena. Mme hobaneng, hantlentle, a se a ntse a le ditlamong. Oh, le Hayden, sena sohle se lokela ho etsoa lihoreng tse 'maloa tse tlang. Ka sebele e ke ke ea ema."
  
  "Ke tseba seo," Hayden o ile a phasoloha, empa lentsoe la hae la kokobela. "Bona, Ben, ke a tseba hore lona ba babedi le sutumeditswe ka ofising ena e nyenyane, empa le ka nna la batla ho ntsha hlooho ya lona ka ntle le monyako mme le fumane boitsebiso ba moraorao. U tlameha ho itokisetsa haeba ho ka etsahala-"
  
  Ben o ile a sheba Karin a tšoenyehile. "Ha e le eng? U bua joalokaha eka lefatše le haufi le ho fela."
  
  Ho thola ha Hayden ho ile ha mo bolella sohle seo a hlokang ho se tseba.
  
  Ka mor"a metsotsoana e seng mekae, kharebe ea hae e ile ea boela ea bua: "U hloka lintlha tsee hampe hakae, limakasine tsee? Na ho bohlokoa ho halefisa Mabrithani?"
  
  Ben o ile a re: "Haeba Morena oa Mali a fihla Lihekeng tsa Lihele 'me re tlameha ho mo sala morao, mohlomong e tla ba mohloli oa rona feela oa ho sesa. 'Me bohle rea tseba hore na Cook o ne a le motle hakae ka likarete tsa hae. Ba ka be ba pholositse bophelo ba rōna."
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a beha mohala oa hae holim'a sekoahelo sa koloi ea hae 'me a leka ho khutsisa mehopolo ea hae e tšoenyehileng. Mahlo a hae a ile a kopana le a Mano Kinimaki ka fenstere ea fensetere, 'me a utloa ka ho hlaka hore tšabo e ntse e phalla kelellong ea hae. Ba sa tsoa fumana litaba tse bohloko ka ho fetesisa, hape ho tsoa ho Jonathan Gates.
  
  Ha se joalo ka ha likhukhuni li ne li tla otla libaka tse ngata ho Oahu.
  
  Joale ba ne ba tseba hore ho hobe ho feta moo.
  
  Mano o ile a hloa, a bonahala a thothomela. "E ne e le mang eo?"
  
  "Ben. O re re hloka ho kena ka har'a National Archives in England ho mo fumanela kopi ea lifate tsa Captain Cook. "
  
  Mano a sosobanya sefahleho. "Etsa. E etse feela. Kovalenko eo ea bohlasoa o leka ho senya tsohle tseo re li ratang, Hayden. U etsa sohle se matleng a hao ho sireletsa seo u se ratang."
  
  "British-"
  
  "Ba hlakole." Mano o ile a lahleheloa ke khatello ea maikutlo. Hayden o ne a sa tsotelle. "Haeba lifate li tla re thusa ho bolaea monna enoa ea litšila, li nke."
  
  Hayden o ile a lokisa maikutlo a hae. O ile a leka ho hlakisa kelello ea hae. Ho ne ho tla nka mehala e 'maloa ho ea liofising tsa CIA tse London le mohoo o moholo o tsoang ho mookameli oa hae Gates, empa o ne a nahana hore mohlomong a ka etsa mosebetsi oo. Haholo-holo ka lebaka la seo Gates a sa tsoa mo bolella sona.
  
  Mme o ne a tseba hantle hore ho na le moemeli ea khahlehang oa CIA London ea neng a ka etsa mosebetsi ntle le ho fufuleloa.
  
  Mano o ne a ntse a mo shebile, a ntse a maketse. "Na u ka lumela pitso ee? A na u ka lumela seo Kovalenko a tla se etsa ho senya tlhokomelo ea batho?"
  
  Hayden o ne a sa khone, empa a khutsa, a ntse a lokisetsa puo ea hae bakeng sa Gates le ofisi ea London. Ka metsotso e seng mekae o ne a se a lokile.
  
  "Joale, ha re lateleng e 'ngoe ea mehala e mebe ka ho fetesisa bophelong ba rona ka e tla re thusa ho fetola maemo," a rialo mme a letsetsa nomorong eo ha a daela kapele.
  
  Le ha a ntse a bua le mookameli oa hae mme a buisana ka thuso ea kantle ho naha ho qhekella Libuka tsa Naha tsa Borithane, mantsoe a fetileng a Jonathan Gates a ile a tuka kelellong ea hae.
  
  Ha se Oahu feela. Likhukhuni tsa The Bloody King li rera ho hlasela lihlekehleke tse 'maloa ka nako e le' ngoe.
  
  
  KHAOLO EA MABELI
  
  
  Drake o ile a hema ha Mai a kena ka lemati le lehlakoreng moo tlelereke a e bonang.
  
  "Ke eng-"
  
  Drake a bososela. O ile a hoeshetsa: "Ke nako ea Motšeanong," eaba o roba mohlahare oa monna eo ka setei sa furu. Ntle le molumo, morekisi o ile a reteleha 'me a otla fatše. Alicia o ile a feta Lamborghini, a ntse a bala sebetsa sa hae. Drake o ile a tlolela morekisi ea sa sisinyeheng. Mai o ile a tsamaea ka potlako leboteng le ka morao, a feta ka morao ho McLaren F1 e sa kang ea angoa.
  
  Ba ne ba le leboteng la ofisi ka metsotsoana feela. Ho haella ha lifensetere ho ile ha sebetsa bakeng sa bona le khahlanong le bona. Empa ho ne ho tla ba le lik'hamera tsa tšireletso. E ne e le potso feela-
  
  E mong o ile a matha a tsoa monyako o ka morao, liofarolo tse silafalitsoeng ka oli, moriri o molelele o motšo o fasitsoeng ka bandana e tala. Drake o ile a hatella lerama la hae ka ho toba khahlano le karohano e tšesaane ea plywood, a mamela melumo e tsoang ka har'a ofisi ha May a ntse a ikoetlisetsa metsamao ea mochine.
  
  Ba ne ba ntse ba sa etse modumo.
  
  Empa joale batho ba bang ba "maloa ba ile ba phunyeletsa monyako, "me e mong ka ofising a hoeletsa. Drake o ne a tseba hore papali e felile.
  
  "E re ba be le eona."
  
  Alicia o ile a hoeletsa "Fuck yeah" 'me a raha lemati la ofisi hang ha le buleha, a etsa hore le otle hlooho ea monna eo ka ho oa. Monna e mong o ile a tsoela ka ntle, mahlo a hae a tobane le tšabo ha a sheba mosali e motle ea nkileng sethunya le seemo sa mohlabani ea mo emetseng. A phahamisa sethunya. Alicia o ile a mo thunya mpeng.
  
  O ile a oela monyako. Ho ile ha e-ba le mehoo e mengata e tsoang ofising. Tšabo e ile ea qala ho fetoha kutloisiso. Haufinyane ba tla hlokomela hore e ka ba bohlale ho letsetsa metsoalle e "maloa.
  
  Drake o ile a thunya e mong oa mechini, a mo otla bohareng ba serope mme a mo liha. Monna eo o ile a thella ho theosa le McLaren, a siea letoto la mali ka mor'a hae. Esita le Drake o ile a hlonama. Mai o ile a kopanela le monna oa bobeli mme Drake a khutlela ho Alicia.
  
  "Re hloka ho kena ka hare."
  
  Alicia a atamela ho fihlela a bona bokahare hantle. Drake o ile a khukhuna fatše ho fihlela a fihla monyako. Ha a ōma ka hlooho, Alicia o ile a thunya lithunya tse 'maloa. Drake o ile a batla a tsubella monyako, empa ka nako eo halofo ea batho ba ile ba tsoa ka libetsa tse huletsoeng 'me ba bula mollo ka bohale.
  
  Alicia o ile a reteleha, a ipata ka mor'a Lamborghini. Likulo tsa letsa mololi mahlakoreng a hae. Fensetere ea moea e ile ea pshatleha. Drake o ile a thella kapele. O ne a bona bohloko mahlong a monna eo ha a ntse a thunya likoloi tse kholo.
  
  E mong le yena o mmone. Drake o ile a bula ka lekhetlo la bobeli ka pel'a hae mme a mo bona a oela haholo, a nka e mong oa basebetsi-'moho le eena.
  
  Alicia o ile a tsoa ka morao ho Lamborghini mme a otla litebele tse 'maloa. Drake o ile a matha a lebile Ferrari, a khokhothela ka mor'a lithaere tsa eona tse kholo. Hona joale kulo e 'ngoe le e 'ngoe ea baloa. O ne a bona May, a ipatile khutlong ea lebota la ofisi, a ntse a nyarela ka morao moo bo-mak'henike ba neng ba tsoa teng.
  
  Ba bararo ba bona ba ne ba robetse maotong a hae.
  
  Drake o ile a qobella pososelo e nyane. E ne e ntse e le mochine o phethahetseng oa ho bolaea. Ka motsotsoana o ne a tšoenyehile ka kopano e ke keng ea qojoa pakeng tsa May le Alicia le tefo ea lefu la Wells, empa joale o ile a notlella matšoenyeho a hae hukung e tšoanang le lerato leo a neng a e-na le lona bakeng sa Ben, Hayden le metsoalle eohle ea hae.
  
  Mona e ne e se sebaka seo u neng u ka khona ho laola maikutlo a hau a sechaba.
  
  Kulo e ile ea otla Ferrari, ea kena ka monyako 'me ea tsoa ka lehlakoreng le leng. Ka kotsi e thibang litsebe, fensetere e ka pele e ile ea phatloha, khalase e oela ka har'a phororo e nyane ea metsi. Drake o ile a nka monyetla oa tšitiso eo ho tlolela ka ntle ho thunya monna e mong ea neng a petetsane haufi le monyako oa ofisi.
  
  Li-amateurs, ehlile.
  
  Eaba o bona banna ba babeli ba liha-morao ba tsoa ka ofising ba tšoere lithunya tsa merathatha. Pelo ea Drake e ile ea tlōla-tlōla. O ile a khantša setšoantšo sa banna ba bang ba babeli ka mor'a bona - hoo e batlang e le Scarberry le Petersen, ba sirelelitsoe ke masole a hiriloeng - pele a etsa hore 'mele oa hae o be monyenyane ka hohle kamoo ho ka khonehang ka mor'a lebili le leholo.
  
  Molumo oa likulo tse fofang o ile oa phatlola litsebe tsa hae. Joale leo e ne e tla ba leano la bona. Boloka Alicia le eena ba le litlamong tsa ntlo ho fihlela beng ba bona ba babeli ba tsoa ka monyako o ka morao.
  
  Empa ba ne ba sa rera ka May.
  
  Moemeli oa Japane o ile a nka lithunya tse lahliloeng 'me a tla ho pota-pota sekhutlo, a thunya banna ba nang le lithunya tsa submachine. E mong o ile a fofa a khutlela morao joalokaha eka o thutsoe ke koloi, a thunya sethunya sa hae hampe "me a hasanya confetti siling ha a ntse a oela. E mong o ile a khanna baokameli ba hae ka mor'a setopo sa hae 'me a sheba Mai.
  
  Alicia o ile a tsubella holimo 'me a thunya e le 'ngoe e ileng ea feta lerameng la molebeli, ea mo lihela fatše hang-hang.
  
  Joale Scarberry le Petersen ba ile ba ntša libetsa tsa bona ka bobona. Drake o hlapantse. O ne a li hloka li ntse li phela. Ka nako ena, banna ba bang ba babeli ba ile ba kena ka mamati a ka morao le a mahlakoreng, ba qobella Mai hore a khutlele ka mor'a McLaren hape.
  
  Kulo e ile ea phunya setopo sa koloi ea bohlokoa.
  
  Drake o ile a utloa e mong oa beng ba tsona a lla joaloka kolobe ea Hawaii ea kalua.
  
  Drake o ile a makala ka nakoana. Mai o ile a bolaea balebeli ba babeli, empa Scarberry le Petersen ba ile ba nyamela kapele ka monyako o ka morao tlas'a sefako sa mollo o koahelang.
  
  Drake o ile a ema 'me a thunya, a hatela pele. Ha a ntse a tsoela pele, o ile a inama ho nka libetsa tse ling tse peli. E mong oa balebeli ba monyako o ka morao o ile a oa, a mo tšoere ka mahetla. E 'ngoe e ile ea khutlela morao ka har'a molatsoana oa mali.
  
  Drake o ile a mathela monyako, Mai le Alicia ba le lehlakoreng la hae. May o ile a lelekoa ha Drake a sheba ka potlako, a leka ho lekola sebaka sa likamore tsa lisebelisoa le karache.
  
  "Sebaka se seholo feela se bulehileng," a rialo. Empa ho na le bothata bo le bong bo boholo.
  
  Alicia o ile a kotama pela hae. "Eng?"
  
  "Ba na le Shelby Cobra morao mono."
  
  Mai a mo ntshetsa matlho. "Hobaneng hona e le bothata?"
  
  "Eng kapa eng eo u e etsang, u se ke ua e thunya."
  
  "Na e tletse ka liqhomane?"
  
  "Che".
  
  "Joale ke hobane'ng ha ke sa khone ho e tlosa?"
  
  "Hobane ke Shelby Cobra!"
  
  "Re sa tsoa thunya kamore ea lipapali e tletseng li-supercars tse hlokang kelello." Alicia a mo sutumelletsa ka thoko. "Haeba u se na sebete sa ho e etsa, tlohela."
  
  "Bothata". Drake a tlolela ho yena. Kulo e ile ea feta phatleng ea hae 'me ea phunya lebota la samente, ea tšela mahlo a hae ka litelu tsa samente. Joalokaha a ne a lebeletse, batho ba babe ba ile ba thunya ha ba ntse ba matha. Haeba ba ka otla ntho leha e le efe, e ka ba lehlohonolo.
  
  Drake o ile a nka sepheo, a hema haholo, 'me a ntša banna ka mahlakoreng a mabeli a baokameli ba babeli. Ha balebeli ba bona ba ho qetela ba setseng ba oa, Scarberry le Petersen ba ne ba bonahala ba hlokomela hore ba loana ntoa e hlōlehileng. Ba ema, libetsa li leketlile mahlakoreng a bona. Drake o ile a mathela ho bona, monoana oa hae o se o ntse o le teng.
  
  "Claude," a rialo. "Re hloka Claude, eseng uena. O hokae?"
  
  Haufinyane, baokameli bana ba babeli ba ne ba shebahala ba tšoana ka tsela e makatsang. Ka bobeli ba ne ba e-na le lifahleho tse khathetseng, tse nang le mela e thata e tsoetsoeng ke lilemo tsa ho etsa liqeto tse sehlōhō. Mahlo a bona a ne a hatsetse, mahlo a li-piranha tse jang mokete. Matsoho a bona, a ntse a tšoere lithunya tsa bona, a kobehile ka hloko.
  
  Mai a supa sebetsa. "Ba lahle."
  
  Alicia o ile a phahamisa fan ea hae haholo, a etsa hore ho be thata le ho feta ho shebisa. Drake o ne a batla a bona ho hloloa mahlong a baokameli. Lipistolo li ile tsa oela fatše hoo e ka bang ka nako e le 'ngoe.
  
  "Lihele tse mali," Alicia a honotha. Li shebahala li tšoana 'me li etsa se tšoanang. Na batho ba babe ba leholimong ba u fetola li-clones? Mme ha ke ntse ke le tabeng ena, ke hobaneng ha motho mona a ka fetoha motho ya mobe? Sebaka sena se molemo ho feta matsatsi a phomolo a leholimong la bosupa.
  
  "Ke ofe ho lona eo e leng Scarberry?" Mai a botsa, a fihla ntlheng habonolo.
  
  "Ke nna," ha rialo ya moriri o mosehla. "Na banna ba 'nile ba batla Claude hohle toropong?"
  
  "Ke rona bana," Drake a hweshetsa. 'Me sena ke sebaka sa rona sa ho qetela.
  
  Ho ile ha luma ho hlaka ha ho thōtseng. Drake o ile a reteleha, a tseba hore Alicia o tla otla sepheo, joalo ka kamehla. Karache e ne e shebahala e se na letho, khutso ka tšohanyetso e le boima joaloka thaba.
  
  Scarberry o ile a ba fa pososelo e mosehla. "Re ka thupelong. Ka linako tse ling tsohle lia senyeha. "
  
  Drake ha aa ka a sheba Alicia, empa a mo bontša hore a lule a lebetse. Ho ne ho ena le phoso. A kena ka hare mme a tshwara Scarberry. Ka ho potlakela judo, Drake o ile a mo nka 'me a mo lahlela lehetleng la hae, a otla monna eo ka thata ka konkreite. Nakong eo bohloko ba mahlo a Scarberry bo neng bo fetile, Drake o ne a supile sethunya selelung sa hae.
  
  "Claude o kae?" - Ke botsitse.
  
  "Ha ke so utloe-"
  
  Drake o ile a roba nko ea monna. "U na le monyetla o mong hape."
  
  Ho hema ha Scarberry ho ne ho potlakile. Sefahleho sa hae se ne se le thata joaloka granite, empa mesifa ea hae ea molala e ne e sebetsa ka thata, e bontšang ho tšoha le tšabo.
  
  "Ha re qale ho thunya likotoana." Lentswe le bonolo la Mai le ile la fihla ho bona. "Ke jooa ke bolutu".
  
  "Ho lokile". Drake o ile a sutumetsa, a ea ka lehlakoreng mme a hula sethunya.
  
  "NOOO!"
  
  Mohoo oa Scarberry o ile oa mo emisa motsotsong oa ho qetela o ka khonehang. Claude o lula polasing! hare-hare ho tloha lebopong le ka nqa leboya. Ke khona ho u fa likhokahano. "
  
  Drake a bososela. "Joale tsoela pele."
  
  Tlanya e 'ngoe. Drake o ile a bona ho sisinyeha ho honyenyane mme pelo ea hae ea tetebela.
  
  Oh che.
  
  Alicia o ile a thunya. Kulo ea hae e bolaile mohlankana ea khopo oa ho qetela hang-hang. O ne a ipatile kutung ea Shelby.
  
  Drake a mo sheba. A boela a bososela ka bokhopo ba khale. Drake o ile a bona hore bonyane o tla iphumana hape. O ne a e-na le botho bo matla bo neng bo khona ho mamella tahlehelo.
  
  O ne a se na bonnete hakaalo ka eena. O ile a sututsa Scarberry hore a potlake. "Phakisa. Motsoalle oa hao, Claude, o tla makala haholo."
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-RARO
  
  
  Hayden le Kinimaka ha baa ka ba ba le nako ea ho bulela koloi ha Drake a letsa. O ile a bona nomoro ea hae skrineng sa hae mme a hemela holimo.
  
  "Drake. U hokae-"
  
  "Ha ho nako. Ke na le sebaka sa Claude."
  
  "E, le rona re nahana jwalo, mohlankana ya bohlale. Hoa makatsa hore na linokoane tse ling li inehela ho phela bophelo bo khutsitseng.
  
  "O tsebile nako e kae? U hokae?" Drake o ile a botsa lipotso joalo ka sajene ea boro e fanang ka litaelo.
  
  "Beha butle, nkoe. Re fumane litaba motsotsong o fetileng. Mamela, re itokisetsa tšusumetso ea hang-hang. 'Me ke bolela hona joale. Na ua bapala?"
  
  "Ke nepile haholo. Kaofela re joalo. Senyatsi sena se ka morao ho Kovalenko. "
  
  Hayden o ile a mo bolella ka litemoso tsa likhukhuni ha a ntse a bontša Kinimaka hore a khanne. Ha a qeta, Drake a khutsa.
  
  Ka mor"a nakoana o ile a re, "Re tla kopana le uena ntlo-khōlō."
  
  Hayden o ile a letsetsa nomoro ea Ben Blake kapele. Opereishene ea hau e atlehile. Re tšepa hore moemeli oa rona London o tla u fumanela seo u se hlokang nakong ea lihora tse 'maloa tse latelang, ka mor'a moo o tla romela likopi ho uena ka ho toba. Ke tšepa hore sena ke seo u se hlokang, Ben. "
  
  "Ke tšepa e hlile e teng." Lentswe la Ben le ne le utlwahala le tshohile ho feta kamoo a kileng a utlwa a bua kateng. "Ke khakanyo e nepahetseng, empa e ntse e le khakanyo."
  
  "Le 'na ke tšepa joalo".
  
  Hayden o ile a lahlela mohala oa hae deshebotong 'me a sheba literateng tsa Waikiki a sa tsebe letho ha Kinimaka a khutlela ntlo-kholo. "Gates o nahana hore haeba re ka sebetsana le Claude kapele, re ka emisa litlhaselo. Ba tšepa hore mohlomong Kovalenko o tla be a le teng."
  
  Mano a tiisa meno. "Motho e mong le e mong oa e etsa, mookameli. Mapolesa a lehae, mabotho a khethehileng. Ntho e 'ngoe le e' ngoe e honyela ho fihlela e phatloha. Bothata ke hore batho ba babe ba se ba le teng. Ba lokela hoba jwalo. E tlameha ebe ho hang ha ho khonehe ho thibela tlhaselo leha e le efe e atamelang, re se re sa re letho ka litlhaselo tse halofo tsa 12 lihlekehlekeng tse tharo tse fapaneng."
  
  E mong le e mong ea neng a le matla o ne a kholisehile hore Kovalenko o hlile a laetse litlhaselo tse ngata ho boloka bohle ba phathahane ha a ntse a batla toro ea hae - leeto leo a le sebelisitseng karolo ea ho qetela ea bophelo ba hae.
  
  Latela mehlaleng ea Captain Cook. Ho molemo ho tsamaea ka bonngoe. Lekola ka nqane ho liheke tsa lihele.
  
  Hayden o ile a pota-pota ha ntlo-khōlō e ntse e le ka ntle. Ke nako ea ho nka khato.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a tlisa May le Alicia mohahong oa CIA 'me hang-hang ba felehetsoa ho ea holimo. Ba ile ba isoa ka phaposing e phetheselang. Qetellong, Hayden le Kinimaka ba ile ba ema har'a letšoele la mapolesa le masole. Drake o ne a khona ho bona SWAT le Sehlopha sa HPD Burglar. O ne a bona junifomo eo ntle ho pelaelo e neng e le ea lihlopha tsa CIA Special Operations. Mohlomong le Delta e haufi.
  
  Ha ho pelaelo hore Diabolose o mohatleng oa Morena oa Mali le ho tsoa bakeng sa mali.
  
  "Na u sa hopola ha Morena oa Mali a ne a romela banna ba hae ho hlasela Mohatelli eo ho utsoa sesebelisoa?" A rialo. "Mme ba lekile ho koetela Kinimaka ka nako e le nngwe? Ke behile hore e bile ho inkela thepa ka phoso. Ba ne ba mpa ba batla ho tseba puo ea Sehawai ea Kinimaki."
  
  Joale Drake o ile a hopola hore May kapa Alicia ha ba eo ha banna ba Kovalenko ba khomarela sesenyi. A sisinya hlooho. "Ha ho tsotellehe".
  
  Drake o ile a bona Ben le Karin ba eme haufi le fensetere. E mong le e mong oa bona o ne a tšoere likhalase letsohong la hae, "me a ne a tšoana le lipampiri tse rothang discong tsa sekolo.
  
  Drake o ile a nahana ka ho lahleha har'a letšoele. Ho ka ba bonolo. Tahlehelo ea Kennedy e ne e ntse e bela maling a hae, e leng ho etsang hore a se ke a khona ho buisana. Ben o ne a le teng. Ben a mo tshwara ha a shwa.
  
  E ne e lokela ho ba Drake. Eseng sena feela. Drake o ile a tlameha ho thibela lefu la hae. Ke sona seo a ileng a se etsa. Nako e ile ea fokola 'me nakoana a iphumana a le hae York le Kennedy, a pheha ho hong ka kichineng. Kennedy o ile a fafatsa ramu e lefifi ka paneng ea ho hadika mme a sheba holimo ha e ne e lla. Drake marinated steak ka botoro ea konofolo. E ne e le ntho e tloaelehileng. Ho ne ho le monate. Lefatshe le ile la fetoha le tlwaelehileng hape.
  
  Linaleli li ne li phatsima ka pel'a mahlo a hae joaloka li-fireworks tse hlōlehileng. Khotso e ile ea khutla hang "me mantsoe a qala ho utloahala ho mo potoloha. Motho e mong a mo kgumamela. Monna e mong o ile a tšollela e mong oa baokameli ba hae kofi e chesang eaba o mathela ntloaneng joaloka 'mankhane o tsoang liheleng.
  
  Alicia a mo sheba ka hloko. "Ho etsahalang, Drakes?"
  
  O ile a phunyeletsa har'a letšoele ho fihlela a kopana le Ben Blake. Ena e ne e le nako e nepahetseng bakeng sa maikutlo a potlakileng a tsoang ho Dinorock. Drake o ne a tseba sena. Mohlomong Ben o ne a tseba sena. Empa bobedi ba bona ba kgutsa. Khanya e ile ea phalla ka fensetere ka mor'a Ben; Honolulu e ne e eme e khabisitsoe ke khanya ea letsatsi, leholimo le leputsoa le khanyang le maru a seng makae ka ntle.
  
  Qetellong Drake o ile a fumana lentsoe la hae. "Na lik'homphieutha tsee tsa CIA li ne li le molemo?"
  
  "Re a tšepa". Ben o ile a akaretsa pale ea leeto la Captain Cook ho ea ho Diamond Head mme a qetella ka tšenolo ea hore CIA e sebelisitse moemeli oa Borithane ho tlatlapa National Archives.
  
  Alicia o ile a tsoela pele butle ka mor'a ho utloa litaba tse tsoang ho mohlankana e monyenyane. "Lesholu le leholo la Brithani? Lebitso la hae ke mang?"
  
  Ben o ile a panya ka leihlo la tšohanyetso. "Hayden ha aa ka a mpolella."
  
  Alicia o ile a sheba hakhutšoanyane mosebetsing oa CIA, eaba o qala ho bososela. "Oh, ke becha ha a ka a etsa joalo."
  
  "E bolelang?" Karin o ile a bua.
  
  Pososelo ya Alicia e ile ya fetoha e mpe hanyane. "Ha ke tsejoe haholo ka lipuisano tsa ka. U se ke ua e hatella."
  
  Drake a khohlela. "Ke senokoane se seng sa machaba seo Alicia a ileng a se etsa. Leqheka esale e le ho fumana seo a se nang sona."
  
  "Ke nnete," Alicia a rialo a tshehile. Haesale ke tumme.
  
  "Joale, haeba enoa ke moemeli eo ke nahanang ka eena," Mai o ile a kenella moqoqong oa bona, "o tsejoa ke mahlale a Majapane. Ke ... sebapali. 'Me ts'ebetso e ntle haholo. "
  
  "Kahoo mohlomong o tla hlokomela pheletso ea hae." Drake o ile a ithuta thabo ea toropo ea Pacific e phatlalalitsoeng ka pel'a hae mme a labalabela khotso e nyane ka boeena.
  
  Alicia o itse: "Ha ho mohla e kileng ea e-ba bothata ho eena. E, o tla tsamaisa limakasine tsa hao."
  
  Ben o ne a ntse a shebile pakeng tsa Alicia le Hayden, empa a itšoarella ka leleme. Bohlale e bile karolo e ntle ka ho fetisisa ea phatlalatso mothating ona. O ile a re: "E ntse e le khakanyo e rutehileng. Empa haeba re ka qetella re le Gates of Hell, ke na le bonnete ba hore lirekoto tsena li ka pholosa bophelo ba rona.
  
  "Kea ts'epa" - Drake o ile a reteleha mme a qamaka moferefere - "Ho ke ke ha etsahala. Morena oa Mali o tla be a ntse a le polasing. Empa haeba lithoto tsena li sa potlake, Kovalenko o tla baleha. "
  
  "Kovalenko." Alicia o ile a nyeka molomo ha a bua sena, a thabela boiphetetso ba hae. "Ke tla shoela se etsahetseng ho Hudson. Le Boudreau? Ke e "ngoe e tšoailoeng e le kannete." Le eena a qamaka letšoele le lerata. "Leha ho le joalo, ke mang ea ikarabellang moo?"
  
  Joalokaha eka le arabela, lentsoe le ile la tsoa letšoeleng la liofisiri tse pota-potileng Hayden Jay. Ha lerata le fokotseha 'me monna a ka bonoa, Drake o ile a thabela ho bona Jonathan Gates. O ne a rata senator. A lla le yena.
  
  "Joalokaha u tseba, re na le sebaka sa Kovalenko Ranch se Oahu," ho boletse Gates. "Ka hona, thomo ea rona e tlameha ho ba le likarolo tse nne. Ntlha ea pele, boloka baholehi bohle. Taba ea bobeli, bokella tlhahisoleseding mabapi le litlhaselo tsa bokhukhuni tseo ho belaelloang hore li teng. Ea boraro, fumana monna enoa, Claude le Kovalenko. Ea bone, fumana sebaka sa mapolasi a mang a mabeli."
  
  Gates o ile a khefutsa ho lumella sena ho teba, 'me ka tsela e itseng a khona ho etsa hore monna le mosali e mong le e mong ka phaposing a nahane hore o ba shebile ka ho sisinyeha ha leihlo le le leng. "Sena se tlameha ho etsoa ka mekhoa efe kapa efe e hlokahalang. Kovalenko ka boithatelo o ile a beha bophelo ba batho ba bangata kotsing nakong eo a neng a batla ka matla. E fela kajeno."
  
  Liheke tsa buleha. Hang-hang moferefere o ka kamoreng o ile oa emisa 'me bohle ba qala ho khutlela libakeng tsa bona ka potlako. Lintlha li nahanisisitsoe ka hloko.
  
  Drake o ile a hapa leihlo la Hayden. O ile a tsoka letsoho ho eena, a mo memela hore a tle.
  
  "Hlomellang 'me le qhanehele lipere tsa lōna, banna. Re tla fihla polasing ea Claude ka mor'a metsotso e mashome a mararo."
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MANE
  
  
  Drake o ne a lutse le metsoalle ea hae ho e 'ngoe ea lihelikopthara tse bobebe tsa Lefapha la Sepolesa la Hawaii 'me a leka ho tlosa hlooho ea hae ha li fofa kapele li lebile polasing ea Claude. Leholimo le ne le tletse ka lihelikopotara tse tšoanang le tse boima ho feta tsa sesole. Batho ba makholo ba ne ba le moeeng. Ba bang ba ne ba le tseleng ba tsamaea ka potlako kamoo ba ka khonang. Boholo ba mapolesa le masole ba ile ba qobelloa ho sala Honolulu le sebakeng sa Waikiki haeba litlhaselo tsa likhukhuni li ka fela.
  
  Morena oa Mali a arola mabotho a bona.
  
  Setšoantšo sa satellite se ne se bontša liketsahalo tse ngata polasing, empa boholo ba tsona li ne li patiloe, ho etsa hore ho se khonehe ho bolela se hlileng se etsahalang.
  
  Drake o ne a ikemiselitse ho beha maikutlo a hae bakeng sa Kovalenko. Gates o ne a nepile. Baholehuoa le polokeho ea bona e ne e le lintlha tse etsang qeto mona. Tse ling tsa lintho tse hlollang ka ho fetisisa tseo a kileng a li bona li etsoa ka tlaase le ho mo pota-potile ha li fofa li lebile Lebōpong la Leboea, empa Drake o ile a sebelisa karolo e 'ngoe le e 'ngoe ea thato ea hae ho tsepamisa maikutlo. E ne e le lesole leo a kileng a ba lona.
  
  E ne e ka se be motho e mong.
  
  Ka letsohong la hae le letšehali, Mai o ile a bua hakhutšoanyane le khaitseli ea hae, Chika, a ntse a hlahloba tšireletseho ea hae habeli le ho bua mantsoe a seng makae a khutsitseng ha ba ntse ba khona. E ne e se lekunutu hore ba ka qala ntoa e felletseng kapa ba leba sebakeng se lokiselitsoeng sa ntoa.
  
  Ka ho le letona la Drake, Alicia o ile a qeta nako a hlahloba le ho hlahloba hape libetsa le lisebelisoa tsa hae. O ne a sa hloke ho hlalosa letho. Drake o ne a sa belaele hore o tla phethahatsa boiphetetso ba hae.
  
  Hayden le Kinimaka ba ne ba lutse ka lehlakoreng le leng, ba lula ba hatella limaekerofounu tsa bona 'me ba lla kapa ba amohela lintlha le litaelo. Litaba tse monate e ne e le hore ha ho letho le ileng la etsahala Oahu kapa sehlekehlekeng sefe kapa sefe. Litaba tse mpe e ne e le hore Morena oa Mali o ne a e-na le lilemo tse ngata ho itokisetsa sena. Ba ne ba sa tsebe hore na ba kena ho eng.
  
  Ben le Karin ba ile ba sala ntlo-khōlō. Ba ile ba laeloa hore ba emele lengolo-tsoibila la moemeli ebe ba itokisetsa monyetla o mong o tšosang oa hore ba ka tlameha ho kena tlas'a Hlooho ea Diamond mme mohlomong ba phunye Liheke tsa Lihele.
  
  Lentswe la tshipi le ne le tswa mo thulaganyong ya modumo ya Choppers. "Metsotso e mehlano ho fihlela sepheo."
  
  Hore na ua rata kapa che, Drake o ile a nahana. Re kena ho eona joale.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa theohela tlaase holim"a phula e tebileng, pono e hlollang ha se ntse se fofa se pota-potiloe ke lihelikopthara tse ling tse ngata. Lena e bile leqhubu la pele le nang le masole a mabotho a khethehileng. Motsotsoana o mong le o mong oa sesole sa US o ne a ikemiselitse ho thusa. Sesole sa Moea. Sesole sa Metsing. Sesole.
  
  Lentswe la tla hape. "Sepheo".
  
  Ba ema ba le bang.
  
  
  ******
  
  
  Lirifi tsa Drake li ile tsa ama joang bo bonolo 'me hang-hang a tuka. E ne e le motho oa bobeli oa ho qetela ho tsoa ka monyako. Marine ea malimabe, a ntse a loana, a phatloha ka ho feletseng sefubeng 'me a shoa pele a otla fatše.
  
  Drake a rapalla fatshe. Likulo tsa letsa mololi holim'a hlooho ea hae. Likotlo tse sa hlakang li ile tsa otla lifate tse haufi le eena. O ile a thunya volley. Banna ba ka mahlakoreng a mabeli a hae ba ne ba khasa ka har'a joang, ba sebelisa maralla a tlhaho ho ipata.
  
  Ka pele o ile a bona ntlo, mohaho oa litene oa mekato e 'meli, ho se letho le ikhethang, empa ha ho pelaelo hore le loketse litlhoko tsa sebaka sa Kovalenko. Ka ho le letšehali o ile a bona sebaka sa polasi. Ke eng...?
  
  Batho ba tšohileng, ba sa hlometseng ba mathela ho eena. Ba ile ba hasana ka ho le letšehali le ho le letona, ka mahlakoreng 'ohle. O ile a utloa ho lla ka tsebeng ea hae
  
  "Lipapali tsa botsoalle".
  
  A thelela pele. May le Alicia ba ne ba fallela ka letsohong le letona la hae. Qetellong Marines a ile a itokolla 'me a qala ho bitsa mokhoa o kopanetsoeng oa mollo. Drake o ile a qala ho tsamaea ka potlako. Batho ba ka pele ho bona ba ile ba qala ho ikhula, ba tsoa sebakeng seo ba neng ba ipatile ho sona 'me ba potlakela ntlong.
  
  Lipheo tse bonolo
  
  Drake joale o ile a ema le lebotho la tlhaselo mme a bolaea batho ha a ntse a matha, a phahamisa sethunya sa hae. A bona motshwaruwa a tlolela hodima jwang, a lebile tlung. Ba ne ba sa tsebe hore banna ba lokileng ba fihlile.
  
  Ka tšohanyetso motšoaruoa o ile a sotha eaba oa oa. Banna ba Morena oa Mali ba ile ba ba thunya joang. Drake o ile a bokolla, a sheba sethunya, 'me a phunya hlooho ea ngoana eo. O ne a thunya nako le nako, ebang ke ho kokobetsa batho fatše kapa ho tataisa batho e le hore ba bang ba ba qete.
  
  O ne a batla Claude. Pele ba tloha ka seroala-nkhoana, kaofela ba ile ba bontšoa foto ea motlatsi oa Morena oa Mali. Drake o ne a tseba hore o tla tsamaisa liketsahalo ka morao ho liketsahalo, a hlahise leano la ho phonyoha. Mohlomong ho tloha hae.
  
  Drake o ile a matha, a ntse a hlahloba sebaka seo, a thunya nako le nako. E mong oa batho ba babe o ile a phahama ka mor'a leralla 'me a tla ho eena a nkile thipa. Drake o ile a theola feela lehetla la hae, a lumella lebelo la mohanyetsi oa hae hore le mo tsamaise ka ho toba, eaba o oela fatše. Monna a tsheha. Seeta sa Drake se ile sa pshatla mohlahare oa hae. Boots e 'ngoe ea Drake e ile ea hata letsohong le tšoereng thipa.
  
  Monna wa mehleng wa SAS o ile a lebisa sethunya sa hae mme a thunya. Mme yaba re tswela pele.
  
  Ha a ka a hetla. Ntlo e ne e le ka pele, e bonahala e le khōlō, lemati le butsoe hanyenyane, joalokaha eka le memela batho ho kena. Ho hlakile hore ena ha se tsela ea ho tsamaea. Drake o ile a raha lifesetere ha a ntse a matha, a lebile holimo. Khalase ea phatloha ka tlung.
  
  Joale batšoaruoa ba bangata ba ne ba ntse ba tšoloha ho tsoa polasing. Ba bang ba ne ba eme ka har"a joang bo bolelele, ba hoeletsa feela kapa ba shebahala ba tšohile. Ha Drake a ba sheba, a hlokomela hore boholo ba bona ba matha ka lebelo, ba fofela pele joalokaha eka ba baleha ntho e itseng.
  
  Mme yaba o e bona, mme madi a hae a fetoha leqhoa.
  
  Hlooho, hlooho e kholo ka ho fetisisa ea nkoe ea Bengal, e ile ea thalalla ka har'a joang e lelekisa ho se hokae. Drake ha aa ka a lumella linkoe hore li tšoase liphofu tsa tsona. A mathela ho bona.
  
  Ka tobetsa earphone. "Linkwe ka har"a joang."
  
  Ho ile ha e-ba le meqoqo e mengata e arabelang. Ba bang le bona ba ile ba hlokomela liphoofolo. Drake o ile a shebella ha phoofolo e "ngoe e qhomela ka morao ho monna ea mathang. Sebōpuoa sena se ne se le seholo, se le bohale, 'me ha se fofa se ne se le setšoantšo se phethahetseng sa moferefere le lipolao. Drake o ile a qobella maoto a hae hore a tsamaee kapele.
  
  Hlooho e 'ngoe ea tonanahali e ile ea phunyeletsa joang bo bohōle ba limithara tse seng kae ka pele. Nkwe e ile ya mo tlolela, molomo wa yona wa fetoha lerata le leholo, meno a hae a tsohile mme a se a kgapha ke madi. Drake o ile a oela mokatong oa sekepe mme a thetheha, methapo e 'ngoe le e 'ngoe ea' mele oa hae e ntse e phela 'me ea hoeletsa. Ho ne ho se mohla a kileng a thelelisa ka mokhoa o phethahetseng joalo. Ha ho mohla a kileng a tsoha ka potlako le ka nepo. E ne eka mohanyetsi ea bohale o ntšitse mohlabani ea molemo ho eena.
  
  O ile a ntša sethunya, a reteleha eaba o thunya hlooho ea nkoe ka sethunya se sa koahele letho. Sebata se ile sa oa hang-hang, sa thunya bokong.
  
  Drake ha a ka a phefumoloha. O ile a tlola joang ka potlako ho thusa monna eo a neng a mo bone ha a theoha metsotsoana e fetileng. Nkwe e ne e mo aparetse, e ntse e rora, mesifa ea eona e meholo e ntse e kobeha "me e harola ha e ntse e theola hlooho hore e lome.
  
  Drake o ile a mo thunya ka morao, a ema ho fihlela a reteleha, eaba o mo thunya pakeng tsa mahlo. Ya wela fatshe, diponto tse makgolo a mahlano kaofela, hodima monna eo e neng e tla mo ja.
  
  ha e ntle, ho nahana Drake. Empa ho molemo ho feta ho rusolloa likoto le ho jeoa li ntse li phela.
  
  Ho ne ho utloahala mehoo ea tsebeng ea hae. "Nnyatse, dinyatsi tsena di kgolo!" "E mong hape, Jacko! E 'ngoe hape bakeng sa tse tšeletseng tsa hau!"
  
  O ile a ithuta ka tikoloho ea hae. Ha ho pontšo ea li-tiger, e mpa e le baholehuoa ba tšohileng le masole a tšohileng. Drake o ile a potlakela ho tšela joang, a itokiselitse ho ipata haeba a ka bona sera leha e le sefe, empa ka mor'a metsotsoana feela o ne a se a khutletse ka tlung.
  
  Lifensetere tse ka pele li ne li robehile. Masole a Metsing a ne a le ka hare. Drake o ile a latela, lets'oao la hae la mohala oa Bluetooth le mo tšoaea e le motho ea botsoalle. Ha a feta fensetereng e pshatlehileng, a ipotsa hore na Claude ka boeena o hokae. O ne a tla be a le hokae hona joale?
  
  Lentswe la mo sebela tsebeng. "Ke ne ke nahana hore o tlohile moketeng pele ho nako, Drakey." Lithane tsa silika tsa Alicia. "Bakeng sa lōna ka bobeli."
  
  O mmone. Karolo e itseng e patiloe ke oteropo eo a neng a ntse a e phenyekolla. Jesu, na o ne a shebile pokellong ea hae ea li-DVD?
  
  Mai o ne a le ka mora hae a tshwere sethunya letsohong. Drake o ile a shebella ha mosali oa Lejapane a phahamisa sebetsa sa hae 'me a se supa hloohong ea Alicia.
  
  "Mai!" Lentswe la hae le tsielehileng la hoeletsa ditsebeng tsa bona.
  
  Alicia a tlola. Sefahleho sa May se kobehile ho bososela hanyenyane. "E ne e le boitšisinyo, Drake. Ke ne ke supa sebopeho sa alamo, eseng ho Alicia. Ha e so etsahale ".
  
  "Matšoenyeho?" Drake a tsheha. "Re se re kene ka hare."
  
  "Sesole sa masea se bonahala se nahana hore se hokahane le ntlo e kholo ea polokelo e ka morao ho ntlo."
  
  Alicia o ile a khutlela morao 'me a tobisa sethunya sa hae. "Kea leboha haeba ke tseba." O ile a thunya volley ka otoropong. Litlhase tsa fofa.
  
  Alicia o ile a thothomela. "Seo se lokela ho lekana."
  
  Hayden, ka Kinimaka a ntse a chesa lirethe, a khutlela ka phaposing. "Moliko o koetsoe ka thata. Matšoao a maraba a booby. Basebelisi ba theknoloji ba ntse ba sebetsa ho eona hona joale. "
  
  Drake o ile a utloa phoso ea tsona kaofela. "Mme leha ho le jwalo re kena mona habonolo hakana? Sena-"
  
  Ka eona nako eo, ho ile ha utloahala lerata le molumo oa motho ea theohang ka holim"a litepisi. Ka potlako. Drake a nka sethunya mme a sheba hodimo.
  
  Mme a hatsela a tshohile.
  
  E mong oa banna ba Claude o ile a theoha litepisi butle, letsoho le leng le petetsa "metso oa motšoaruoa. Ka lehlakoreng le leng o ne a e-na le Ntsu ea Lehoatata, e lebisitse hloohong ea hae.
  
  Empa eo e ne e se eona tekanyo e felletseng ea ho makala ha Drake. Ho ile ha hlaha maikutlo a bohloko ha a hlokomela mosali eo. E ne e le Kate Harrison, morali oa mothusi oa mehleng oa Gates. Monna eo karolo e 'ngoe e neng e le molato oa lefu la Kennedy.
  
  E ne e le morali oa hae. O ntse o phela.
  
  Monna oa Claude o ile a hatella sethunya ka matla tempeleng ea hae, a etsa hore a koale mahlo ka bohloko. Empa ha a ka a hweletsa. Drake, hammoho le ba bang ba leshome le metso e 'meli ba ka phaposing, ba ile ba supa lithunya tsa bona ho monna eo.
  
  Leha ho le joalo e ne e sa utloe hantle ho Drake. Ke hobane'ng ha mohlankana enoa a ne a le mokatong o ka holimo le motšoaruoa a le mong? Ho ne ho bonahala eka-
  
  "Khutla!" - monna o ile a hoeletsa, a shebile mahlo a hae ka mahlakoreng 'ohle. Mofufutso oa rotha ho eena ka marotholi a maholo. Tsela eo a ileng a jara ka eona le halofo ea ho sututsa mosali eo e ne e bolela hore boima bohle ba hae bo ne bo le leotong la hae le ka morao. Mosali eo, ka lebaka la hae, ha aa ka a etsa hore ho be bonolo ho eena.
  
  Drake o ile a bala hore khatello ea seqhomane e se e le halofo ea sepheo. "Sutha! A re tsoe!" Monna eo o ile a mo theolela fatše ka mohato o mong hape. Masole a mabotho a khethehileng a ile a khutlela morao ka mokhoa o tloaelehileng, empa ho ea libakeng tse molemo ho feta.
  
  "Ke a le hlokomelisa, liesele." Monna wa mofufutso o ne a hema haholo. "Tloha tseleng e makatsang."
  
  'Me lekhetlong lena, Drake o ne a bona hore o ne a bolela. Ho ne ho e-na le tsieleho mahlong a hae, ntho e 'ngoe eo Drake a ileng ae hlokomela. Monna enwa o lahlehetswe ke tsohle. Eng kapa eng eo a neng a e etsa, eng kapa eng eo a neng a e etsa, e ne e etsoa tlas'a khatello e tšabehang.
  
  "Khutlela!" monna o ile a hoeletsa hape 'me a sutumelletsa mosali fatše ka mohato o mong hape. Letsoho le neng le haka molala oa hae le ne le tšoana le lere la tšepe. O ile a boloka karolo e 'ngoe le e 'ngoe ea 'mele oa hae ka mor'a hae e le hore a se ke a itlhahisa e le phofu. E kile ea e-ba lesole, ho ka etsahala hore ebe e ne e le lesole.
  
  Drake le basebetsi-'moho le eena ba bone bohlale ba ho ikhula. Ba ile ba fa monna sebaka ho se hokae. A theoha mehato e mmalwa hape. Drake o ile a hapa mahlo a May. A sisinya hlooho hanyenyane. Le eena o ne a tseba. Sena se ne se fosahetse. E ne le...
  
  Herring e khubelu. Mofuta o tshabehang ka ho fetisisa. Claude, ntle le pelaelo ka litaelo tsa Kovalenko, o ile a sebelisa monna enoa ho ba sitisa. Archetypal boitšoaro ba Morena oa Mali. Ho ka ba le bomo ka tlung. Moputso oa sebele, Claude, mohlomong e ne e le ho baleha ka katleho molikong.
  
  Drake o ile a leta, a le malala-a-laotsoe hantle. Mothapo o mong le o mong oa 'mele oa hae oa hoama. O ile a batalatsa kotlo. Ho hema ha hae ho ile ha emisa. Kelello ea hae e ile ea fela. Ho ne ho se na letho hona joale, ho se phaposi e mahlonoko e tletseng masole, ho se batšoaruoa ba tšohileng, esita le ntlo le bahlanka ba neng ba mo pota-potile.
  
  Millimeter feela. Sefapano sa pono. Ka tlase ho inch ho sepheo. Motsamao o le mong. Ke phetho seo a neng a se hloka. Mme ho thola e ne e le sohle seo a neng a se tseba. Eaba monna o sutumelletsa Kate Harrison fatše mohatong o mong, "me motsotsong oo oa motsotsoana oa ho sisinyeha, leihlo la hae le letšehali la talima ka morao ho lehata la mosali eo.
  
  Drake o ile a e phethola ka sethunya se le seng.
  
  Monna o ile a tlolela morao, a thula lebota mme a nyenyelepa ho feta mosali ea hoeletsang. O ile a oela fatše ka ho thula, hlooho pele, libetsa li le ka morao ho eena, 'me ba bona vest ea hae, mpa ea hae.
  
  Kate Harrison o ile a hoeletsa: "O na le bomo ho eena!"
  
  Drake o ile a tlolela pele, empa Mai le Sesole sa Metsing se seholo ba ne ba se ba ntse ba tlola moeli oa litepisi. Sesole sa Metsing se ile sa tšoara Kate Harrison. Mai a tlolela hodima mofu wa mercenary. Hlooho ea hae e ile ea leba ho vest, ho sesupo.
  
  "Metsotsoana e robeli!"
  
  Bohle ba ile ba mathela fensetereng. E mong le e mong ntle le Drake. Monna oa Lenyesemane o ile a potlakela ho kena ka tlung, a mathela phasejeng e moqotetsane ho ea ka kichineng, a rapella hore e mong a siee monyako o ka morao o butsoe. Ka tsela eo o ne a tla ba haufi le Claude ha bomo e qhoma. Kahoo o ile a ba le monyetla.
  
  Ka phasejeng. Ho ile ha feta metsotsoana e meraro. Ho ea kichineng. Ho sheba kapele ho potoloha. Metsotsoana e meng e 'meli. Monyako o ka morao o koetsoe.
  
  Nako e fedile.
  
  
  KHAOLO EA MASHOME LE MEHLANO
  
  
  Drake o ile a bula mollo hang ha a utloa ho phatloha ha pele. Ho ne ho tla nka motsotsoana kapa e 'meli ho fihla moo. Lemati la kichineng le ile la robeha ka lebaka la likotlo tse ngata. Drake o ile a matha ka ho toba ho eena, a ntse a thunya ka linako tsohle. Ha aa ka a fokotsa lebelo, a mpa a mo otla ka lehetla eaba o oela moeeng.
  
  Ho phatloha ho ile ha fihla ka mor'a hae joaloka noha e hlaselang. Leleme la lelakabe la phatloha monyako le lifensetere, la tsubella leholimong. Drake o ne a thekesela. Phefumoloho ea mollo e ile ea mo ama ka motsotsoana eaba e khutlela morao.
  
  Ntle le ho fokotsa lebelo, o ile a qhoma hape a matha. A le maqeba a bile a otliloe, empa a ikemiselitse haholo, a mathela molikong o moholo. Ntho ea pele eo a ileng a e bona e ne e le litopo. Ho na le tse nne tsa tsona. Litheknishiene Hayden li ile tsa siea morao hore li fihle. O ile a ema pel"a bona "me a sheba e mong le e mong hore na ho na le matšoao a bophelo.
  
  Ha ho na ho otla ha pelo le maqeba a likulo. Na mabota ana a mabe a ne a kentsoe motlakase?
  
  Ka motsotso o mong ho ne ho se ho se na taba. Karolo e ka pele ea moliko e ile ea phatloha, patsi ea petsoha le malakabe a thunya ka ho phatloha ho hlollang. Drake o ile a oela setulong. O ile a utloa ho duma ha enjene mme a sheba hodimo ka nako e nepahetseng a bona lefifi le lesehla le phunyeletsa mamating a robehileng mme le fofa ka matla ho theosa le tselana ya nakoana.
  
  Drake o ile a tlolela holimo. Mohlomong o ne a lebile ho helikopthara e patiloeng, sefofane, kapa leraba le leng le leholo la booby. O ne a sa khone ho emela li-reinforcements. O ile a mathela ka molikong o sohlokehileng "me a qamaka. A sisinya hlooho a sa kgolwe. Phatsimo e tebileng ea koloi e kholo e bentšitsoeng e ne e khanya ka nqa tsohle.
  
  Ha a khetha e haufi, Drake o ile a qeta metsotsoana ea bohlokoa a batla senotlolo eaba o bona sete ea bona e leketlile ka ntle ho ofisi e kahare. The Aston Martin Vanquish e qalile ka motsoako oa senotlolo le matla oo, leha Drake a ne a sa o tsebe, a ileng a pompa adrenaline ha enjene e ntse e puruma ka bohlanya.
  
  Aston Martin e ile ea fofa ho tsoa ka molikong ka lithaere tsa eona li ntse li lla. Drake o ile a mo supisa moo a neng a tšepile hore koloi ea Claude e matha ka lebelo. Haeba ena e ne e le pherekano e 'ngoe feela ea ho ferekana kelellong, Drake o soabile. Joalo, mohlomong, kaofela Hawaii. Ba ne ba hloka haholo ho tšoara motlatsi oa Morena oa Mali.
  
  Ka khutlo ea leihlo la hae, Drake o ile a bona Alicia a ema ka tšohanyetso. Ha a ka a ema. Ka seiponeng se shebelang ka morao, o ile a mo bona ka boomo a mathela molikong. Molimo, sena se ka kena mathateng.
  
  Lefifi le lesehla le ka pele le ile la qala ho shebahala joaloka koloi e phahameng ea boemo bo holimo, e batlang e hopotsa lihlopha tsa khale tsa Porsche Le Mans tse ileng tsa hlōla peiso. Ha a le haufi le fatše, o ile a haka makoko a tsela, a ntse a tlolaka joalokaha eka o matha holim"a liliba. E ne e sa tšoanelehe bakeng sa sebaka se makukuno, empa joale tsela ea nakoana e ile ea katoa ka ho feletseng lik'hilomithara tse 'maloa ho ea holimo.
  
  Drake o ile a thunya Vanquish, a beha sebetsa ka hloko setulong se ka mor'a hae 'me a mamela melumo ea Bluetooth e ntse e lla ka bokong ba hae. Mosebetsi oa polasi o ne o ntse o tsoela pele. Baholehuoa ba ile ba lokolloa. Ba bang ba ne ba shoele. Lihlopha tse 'maloa tsa banna ba Claude li ne li ntse li le maemong a matle, li hatella ba boholong fatše. 'Me ho ne ho ntse ho e-na le halofo ea linkoe tse ntseng li pota-pota, li baka moferefere.
  
  Lekhalo pakeng tsa Aston Martin le Porsche le fokotsehile ho fihlela ho zero. Koloi ea Manyesemane e ne e le betere haholo litseleng tse mpe. Drake o ile a ema ka ho toba ka mor'a hae, a ikemiselitse ho lula pel'a hae, ha a bona seiponeng se bonang ka morao hore koloi e 'ngoe e kholo e mo atamela.
  
  Alicia o khanna Dodge Viper ea khale. Mo tšepe ho etsa ho hong ka mesifa.
  
  Likoloi tse tharo li ile tsa matha ho pholletsa le libaka tse mpe, li fapanyetsana le ho chencha litsela tse telele tse otlolohileng. Lehlohlojane le ditshila di ne di fofa ho pota le ka mora tsona. Drake o ile a bona tsela e katiloeng e atamela mme a etsa qeto. Ba ne ba batla ho pholosa Claude, empa ba ne ba lokela ho mo tšoara pele. O ne a le hlokolosi haholo hore a tsoele pele ho mamela moqoqo ka li-headphones haeba ho na le motho ea tla tlaleha hore o tšoere Claude, empa ha a ntse a lelekisa nako e telele, Drake o ile a kholiseha le ho feta hore monna ea ka pele ke oa bobeli oa Morena oa Mali.
  
  Drake o ile a phahamisa sethunya sa hae mme a pshatla lebone la moea la Aston. Kamora motsotso oa ho thella ho kotsi, o ile a boela a laola mme a thunya potoloho ea bobeli ho Porsche e balehang. Likulo li ile tsa mo phunyeletsa mokokotlong.
  
  Koloi e ile ea theoha ka thata. O ile a kena tseleng e ncha. Drake o ile a thunya ha mokhanni oa Le Mans a ntse a potlakisa, mekotla ea likulo e hasane holim'a setulo sa letlalo se haufi le eena. Ke nako ea ho sheba lithaere.
  
  Empa hona motsotsong oo, e 'ngoe ea lihelikopthara e ile ea ba feta kaofela, lipalo tse peli li itšetlehile ka mamati a bulehileng. Seroala-nkhoana se ile sa reteleha ka pel'a Porsche 'me sa fofa ka lehlakoreng. Lithunya tsa temoso li ile tsa tabola likarolo tse ka pel'a hae. Drake o ile a sisinya hlooho ka ho se kholoe ha letsoho le tsoa ka fensetere ea mokhanni 'me a qala ho thunya helikopthara.
  
  Hang-hang, ka nako e le 'ngoe, o ile a tlosa leoto la hae ho accelerator' me matsoho a hae ho tloha lebiling la ho khanna, a nka sepheo mme a lokolla qoso ea takatso ea maemo, bokhoni le bohlasoa. Viper ea Alicia e ile ea thula koloi ea hae. Drake o ile a boela a laola, empa a bona sethunya se fofa ka windshield.
  
  Empa sethunya sa hae sa bohlanya se ile sa sebetsa. A thunya moqhobi ea balehang ka setsoe, joale koloi e ne e ntse e tsamaea butle. Ema. Drake o ile a emisa Aston hang-hang, a tsoa 'me a potlakela ho mathela monyako oa bapalami oa Porsche, a emisa ho phahamisa sethunya sa hae mme a lula a shebile hlooho ea setšoantšo nako eohle.
  
  "Lahla sebetsa sa hao! Etsa!"
  
  "Nke ke ka khona," ha tla karabo. "U nthuntse letsohong ho ncheba, kolobe-moru o sethoto."
  
  Seroala-nkhoana se ile sa tsoela pele, lirotho tsa sona li ntse li luma ha enjene ea sona e lerata e sisinya fatše.
  
  Alicia o ile a atamela mme a thunya seiponeng se lehlakoreng sa Porsche. E le sehlopha, ba ile ba thinyetsa ka ho le letšehali le ka ho le letona, ka bobeli ba koahela monna ea ka mor"a lebili.
  
  Ho sa tsotellehe ho hlonama ha sefahleho sa monna eo, Drake o ile a mo tseba ho tsoa fotong. E ne e le Claude.
  
  Ke nako ea ho lefa.
  
  
  ******
  
  
  Ben Blake o ile a qhoma a maketse ha mohala oa hae oa selefouno o lla. Emulating Drake, o ile a boela a fetohela ho Evanescence. Mantsoe a monate a Amy Lee ho "Lost in Paradise" a ne a lumellana hantle le maikutlo a motho e mong le e mong ka nako eo.
  
  Mongolo oa Machaba o ile oa hlaha skrineng, mohala o ne o ke ke oa tsoa ho setho sa lelapa la hae. Empa, ho latela mosebetsi oa National Archives, e ka tsoa palo efe kapa efe ea mekhatlo ea mmuso.
  
  "Ee?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Tšabo e ile ea mo ngoapa mokokotlo ka menoana e bohale. "Ke mang eo?"
  
  "Mpolelle". Lentsoe e ne e le setso, Senyesemane 'me a itšepa ka ho feletseng. "Hona joale. Na ke lokela ho bua le Ben Blake?"
  
  Karin o ile a mo atamela, a bala tšabo e sefahlehong sa hae. "Ee".
  
  "Ho lokile. Mosebetsi o motle. Na ho ne ho le thata hakaalo? Lebitso la ka ke Daniel Belmonte. "
  
  Ben a batla a lahla mohala oa hae. "Eng? U lihele joang-"
  
  O ile a thijoa ke litšeho tse hlollang. "Khatholoha. Phomola feela motswalle waka. Ke maketse, ho bua hanyane, hore Alicia Miles le kharebe ea hau ha baa ka ba bua ka...
  
  Ben o ile a buleha molomo, a sitoa ho bua. Karin o ile a bua mantsoe, lesholu? Ho tsoa London? Ke eena?
  
  Sefahleho sa Ben se boletse tsohle.
  
  "Na katse e ile ea loma leleme la hao, Mong. Blake? Mohlomong u lokela ho apesa khaitseli ea hau e ntle. Ho joang Karin?"
  
  Ho boleloa ha lebitso la khaitseli ea hae ho ile ha mo thabisa hanyenyane. "Nomoro eaka u e fumane kae?"
  
  "O se ke wa nyenyefatsa ho nna. Na u hlile u nahana hore ho tla nka lihora tse peli ho etsa opereishene e bonolo eo u nkopileng hore ke e etse? Kapa na ke qetile metsotso e mashome a mane e fetileng ke ithuta hanyane ka ... bafani ba ka? Hm? Nka nako ea hau ka sena, Blakey. "
  
  "Ha ke tsebe letho ka wena," Ben a bua a itshireletsa. "Ke o eletse-" A kgefutsa. "Ka-"
  
  "Kharebe ea hau? Kea kholoa e ne e le eona. O ntseba hantle."
  
  "Ho thoe'ng ka Alicia?" Karin o ile a hoeletsa, a leka ho khelosa monna eo. Ka bobeli ba ne ba maketse ebile ba se na boiphihlelo hoo ba neng ba sa tsebe ho lemosa CIA.
  
  Ho ile ha khutsa nakoana. "Ngoanana enoa oa ntšosa ha e le hantle, ho u bolella "nete."
  
  Ho ne ho bonahala boko ba Ben bo qala ho sebetsa. "Monghali Belmonte, ntho eo u ileng ua kōptjoa ho e kopitsa ke ea bohlokoa haholo. E bohlokoa haholo-"
  
  "Kea e utloisisa. E ngotsoe ke Captain Cook le e mong oa banna ba hae. Maetong a hae a mararo, Cook o ile a sibolla lintho tse ngata ho feta motho leha e le ofe historing."
  
  Ben o ile a kharuma: "Ha ke bolele bohlokoa ba histori. Ke bolela hore e ka pholosa bophelo. Jwale. Kajeno."
  
  "Ehlile?" Belmonte e ne e bonahala e thahasella e le kannete. "Ke kopa u mpolelle".
  
  "Ha ke khone". Ben a qala ho ikutloa a tsielehile. "Ka kopo. Re thuse".
  
  Belmonte o itse: "E se e le lengolong la hau la lengolo-tsoibila. Empa ke ne nke ke ka ba seo ke leng sona haeba ke ne ke sa u bontše seo ke leng bohlokoa ho sona, na ha ho joalo? Natefeloa."
  
  Belmonte o ile a felisa mohala. Ben o ile a lahlela selefouno ea hae holim"a tafole eaba o tobetsa k"homphieutha ea hae metsotsoana e seng mekae.
  
  Maqephe a sieo likoranteng tsa moapehi a ile a hlaha ka mebala e feletseng, e khanyang.
  
  "Maemo a Lihele," Ben a balla holimo. "Cook o fihlile boemong ba bohlano feela mme a kgutlela morao. Oho Molimo oa ka, na u ka utloa seo, Karin? Esita le Captain Cook ha a ka a fihla boemong ba bohlano. Sena ... sena ... "
  
  "Sistimi e kholo ea maraba." Karin o ile a bala kapele lehetleng la hae, mohopolo oa hae oa lifoto o sebetsa nako e eketsehileng. "Sistimi e kholo ka ho fetisisa, e hlanyang ka ho fetesisa e kileng ea nahanoa."
  
  "Mme haeba e le kgolo hakana, mme e le kotsi, mme e hlalositse..." Ben a retelehela ho yena. "Nahana ka boholo le bohlokoa ba mohlolo oo sena se lebisang ho ona."
  
  "Ke ntho e makatsang," ha rialo Karin mme a tswela pele ho bala.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a ntša Claude ka koloing e thuntsoeng eaba o mo lahlela tseleng. Sello sa hae sa bohloko se ile sa hahola moea, sa etsa hore esita le ho puruma ha seroala-nkhoana.
  
  "Maoatla! Le ka mohla u ke ke ua e emisa. O hlola ka mehla. Ho malimabe, letsoho la ka le bohloko, lenyatsi la hao!"
  
  Drake o ile a tlisa sethunya sa hae sa mochini ho fihla boleleleng ba hae mme a khumama sefubeng sa Claude. "Lipotso tse 'maloa feela, motsoalle. Joale lingaka li tla u pompa ka masene a monate haholo. Kovalenko o hokae? O teng mona?"
  
  Claude o ile a mo fa sefahleho se tletseng majoe, a batla a tenehile.
  
  "Ho lokile, ha re lekeng ntho e bonolo ho feta. Ed Boudreau. O hokae?"
  
  "O ile a khutlisetsa shuttle ea wiki-wiki ho Waikiki."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Lirapa tse ling tse peli li hokae?"
  
  "E nyamela." Sefahleho sa Claude se ile sa robeha. "Tsohle di lahlehile".
  
  "Ho lekane". Alicia a mamela a le lehetleng la Drake. O ile a pota-pota, a supa sethunya sefahlehong sa Claude, eaba o beha seeta sa hae ka hloko holim'a setsoe se robehileng sa Claude. Mohoo oa hang-hang oa arola moea.
  
  "Re ka nka sena ho fihlela moo o batlang," Drake a hoeshetsa. "Ha ho motho ya ka lehlakoreng la hao mona, motswalle. Re tseba ka litlhaselo tsa likhukhuni. Ho bua kapa ho hoeletsa. Ha ho na taba ho nna."
  
  "Ema!" Mantsoe a Claude a ne a batla a sa utloisisehe. "Puh...ka kopo."
  
  "Ho molemo". Alicia o ile a fokotsa khatello hanyane.
  
  "Ke ... ke bile le Morena oa Mali ka lilemo tse ngata, tse ngata." Claude o ile a tšoela. Empa joale o ntlohela morao. O ntlohela ho shoa. Bola naheng ea likolobe. Ho koahela esele ea hau. Mohlomong ha ho joalo. " Claude o ile a leka ho lula. "Bothata".
  
  E mong le e mong o ile a ba hlokolosi, Drake a ntša sethunya 'me a leba lehata la Claude. "Ka khutso".
  
  O tla ikoahlaela sena. Claude o ne a tuka ke bohale. Ha ke sa tsotella kotlo ea hae e mpe. Ho soma lentsoe la hae. "Ha ke tsotelle. Hona joale ha ho sa na bophelo bakeng sa ka."
  
  "Rea utloisisa." Alicia o ile a feheloa. "U hloile mohlankana oa hao ea shahlileng. Araba feela lipotso tsa lesole le monate."
  
  Ho ne ho e-na le molumo o llang ka har'a tsebe ea Drake. Lentsoe la tšepe le ile la re: "Sesebelisoa sa pele sa portal se fumanoe. Ho bonahala eka Kovalenko o siile seo morao. "
  
  Drake o ile a panya mme a sheba Alicia hanyane. Hobaneng ha Morena oa Mali a ka siea sesebelisoa sa portal ka nako e kang ee?
  
  Karabo e bonolo. O ne a sa e hloke.
  
  "Kovalenko o etella hlooho ea Diamond, ho joalo? Ho Liheke tsa Pele, kapa Lihele, kapa ntho e 'ngoe. Eo ke sepheo sa hae sa mantlha, na ha ho joalo?
  
  Claude o ile a etsa sefahleho. "Tlhaloso ena eo a e fumaneng e ile ea fetoha ntho e makatsang. Monna ya ruileng hofeta ditoro tsohle. Motho ya ka fumanang eng kapa eng eo a e batlang. O etsang?
  
  "O amehile ka ntho eo a ke keng a ba le eona?" Alicia a etsa tlhahiso.
  
  "Monna ea bohlale haholo, ea masene, o ile a fetoha sethoto sa kelello ka bosiu bo le bong. O a tseba hore ho na le ho hong ka tlasa seretse se chesang seo. O ne a lula a honotha a re ke eena moapehi ea ipabolang. Ka sebele Cook enoa o ile a khutla ka tšabo. Empa eseng Dmitry Kovalenko, eseng Morena ea Mali; a ka be a tsoetse pele."
  
  Esita le Drake o ile a ikutloa a tšoenyehile haholo. "Na Cook o ile a kgutlela morao? Ho na le eng tlase moo?"
  
  Claude o ile a honyetsa, eaba o bobola ka bohloko. "Ha ho motho ea tsebang. Empa ke nahana hore Kovalenko e tla ba oa pele oa ho tseba. O tseleng hona joale."
  
  Pelo ea Drake e ile ea tlōla-tlōla ke boitsebiso bona. O tseleng e yang teng jwale. Ho bile le nako.
  
  Ka nako ena, Mai le masole a halofo ea leshome le metso e 'meli ba ne ba se ba ba atametse. E mong le e mong o ile a mamela ka hloko.
  
  Drake o ile a hopola mosebetsi o tlang. "Re hloka libaka tsa mapolasi. Mme re batla Ed Boudreau. "
  
  Claude o ile a fetisa boitsebiso boo. Lipolasi tse ling tse peli, e 'ngoe e Kauai, e 'ngoe e Sehlekehlekeng se Seholo. Boudreau o ne a le tseleng e eang Kauai.
  
  Ho thoe'ng ka litlhaselo tsa likhukhuni? Mai a botsa a kgutsitse. "Na lena ke leqheka le leng feela?"
  
  'Me joale sefahleho sa Claude se hlile se otlolohile ka ho nyahama le mahlomola hoo mpa ea Drake e ileng ea oela fatše.
  
  "Che". Claude o ile a bobola. Ke tsa 'nete. Li ka bula neng kapa neng. "
  
  
  KHAOLO EA MASOABI-TSELA
  
  
  Ben le Karin ba ile ba ea fensetereng, e mong le e mong a tšoere kopi ea limakasine tsa lekunutu tsa Captain Cook. Ha ba ntse ba bala le ho bala bohlanya ba eona, Ben a botsa khaitseli ea hae ka boitšoaro bo makatsang ba Morena oa Mali.
  
  E tlameha ebe Kovalenko o ne a rerile ho nka leeto lena ha ho fumanoa lisebelisoa tse nkehang habobebe. O itokiselitse hantle haholo hore a ka hlophisa ntho e "ngoe le e "ngoe libekeng tse "maloa tse fetileng."
  
  "Lilemo," ho rialo Karin. "Lilemo tsa ho rera, ho ikoetlisa le ho tlotsa mabili a nepahetseng. Empa ke hobane"ng ha a ile a ipeha kotsing ea ho buuoa hakaale hore a ee Bermuda?"
  
  Ben o ile a sisinya hlooho ho e "ngoe ea litemana tseo a neng a li bala. "Lintho tse hlanyang. Bohlanya feela. Ho ne ho na le ntho e le nngwe feela e neng e ka etsa hore a etse sena, kgaitsedi."
  
  Karin o ile a sheba leoatle le hōle. "O bone ho hong ka lisebelisoa tse amanang le Diamond Head."
  
  "Ee, empa eng?"
  
  "Ee, qetellong, ho hlakile hore ha ho letho le bohlokoa haholo." Ba ile ba shebella lihloho tse sisinyehang ha litšoantšo tsa khamera li ntse li phatlalatsoa ho tsoa polasing ea Morena oa Mali. Ba ne ba tseba hore megalomaniac e siile sesebelisoa sa portal ka morao. "Ha a e hloke."
  
  Kapa o lumela hore a ka e khutlisa ka thato ea hae.
  
  Ka mor'a bona, holim'a ts'ebetso ea ts'ebetso, ba ile ba utloa Drake a hoeletsa tlhahisoleseding eo esale a e ntša ho Claude nako e telele.
  
  Ben o ile a qamaka Karin. "O re Morena oa Mali o se a le hloohong ea Diamond. E bolela hore-"
  
  Empa sello sa Karin se neng se sa lebelloa se ile sa etsa hore mantsoe a latelang a tsoe molaleng oa hae. O ile a latela mahlo a hae, a nyenyefatsa mahlo a hae mme a utloa lefatše la hae le senyeha.
  
  Mosi o motšo o tsoang lifensetereng tsa hotele ho tloha Waikiki Beach.
  
  Ben a iphapanyetsa lerata le tsoang liofising tse mo potileng, a mathela leboteng a ba a bulela TV.
  
  Mohala oa hae oa thekeng oa lla. Lekhetlong lena e ne e le ntate oa hae. Ba tlameha hore le bona ba shebelle TV.
  
  
  ******
  
  
  Drake le masole, ba neng ba sa tšoareha ho nka baholehuoa kapa ho hlola lipokotho tse seng kae tse setseng tsa khanyetso, ba ile ba bona phatlalatso ho li-iPhones tsa bona. Molaoli oa sehlopha sa bona, monna ea bitsoang Johnson, o ile a qhekella lisebelisoa tsa sesole tsa Android mme a ikopanya le poso ea taelo ea mohala e Honolulu ka kotloloho ha liketsahalo li ntse li etsahala.
  
  Molaoli o ile a pheta: "Libomo li ile tsa phatloha lihoteleng tse tharo Waikiki. "Kea pheta. Boraro. Re tsamaea ka sekepe bophirima ho tloha lebopong. Kalakuau Waikiki. Tlohela Ohana." Molaoli o ile a mamela ka motsotso. "Ho bonahala eka li phatlohile ka likamoreng tse se nang letho, tse bakang tšabo ... ho ntšoa ... haholo ... moferefere. Litšebeletso tsa tšohanyetso tsa Honolulu li atolohile ho isa moeling. "
  
  "Sena ke sohle?" Drake o ile a ikutloa a imolohile. E ka be e bile mpe le ho feta.
  
  "Ema-" Sefahleho sa molaoli se ile sa oa. "Oa ha ho joalo".
  
  
  ******
  
  
  Ben le Karin ba ile ba shebella ba tšohile ha litšoantšo li ntse li buleha thelevisheneng. Lihotele li ile tsa ntšoa ka potlako. Banna le basadi ba ile ba matha, ba sututsa mme ba wa. Ba ile ba hoeletsa, ba sireletsa baratuoa ba bona "me ba lla ha ba ntse ba haka bana ba bona ka thata. Basebetsi ba hotele ba ile ba tla kamora moo, ba shebahala ba le thata ebile ba tšohile, empa ba ntse ba laola. Mapolesa le bo-ralitima-mollo ba ile ba kena le ho tsoa libakeng tsa ho amohela baeti le likamoreng tsa lihotele, "me boteng ba bona bo ne bo utloahala ka pel"a hotele e "ngoe le e "ngoe. Setšoantšo sa thelevishene se ile sa nyamela ha helikopthara e fofa, e senola pono e ntle ea Waikiki le maralla a pota-potileng ka nqane, botle ba Diamond Head Volcano le Kuhio Beach e tsebahalang lefatšeng ka bophara, e seng e sentsoe ke pono e makatsang ea lihotele tsa mekato e phahameng tse ntšang mosi. le malakabe a tsoang maboteng le lifensetereng tsa bona tse senyehileng.
  
  Sekrine sa TV se ile sa tobetsa hape. Ben o ile a hemelana "me pelo ea Karin ea tlōla. Ba ne ba sa kgone le ho buisana.
  
  Hotele ea bone, moo lefatše lohle le bonang ka teng, e ile ea nkoa ke likhukhuni tse ikopantseng. Mang kapa mang ea neng a eme tseleng ea bona o ne a thunngoa ka thōko ho tsela. Monna oa ho qetela o ile a reteleha 'me a tsukutla feisi ea hae ka seroala-nkhoana. Pele a kena ka hoteleng mme a notlela lemati ka mor'a hae, o ile a thunya 'me a bolaea motho e mong ea neng a ntse a kotana pela tekesi e emeng.
  
  "Oo molimo oa ka". Lentsoe la Karin le ne le khutsitse. "Ho thoe"ng ka batho ba futsanehileng ka hare?"
  
  
  ******
  
  
  Molaoli o ile a re ho bona: "Mofumahali Ala Moana o hlasetsoe ke banna ba hlometseng. "Ka tieo. Ho roala maske. Ha ke tšabe ho bolaea." O ile a lebisa mahlo a hae a tletseng polao ho Claude. "Ho tla ba le litlhaselo tse kae hape, lenyatsi le lebe?"
  
  Claude o ne a bonahala a tšohile. "Ha ho letho," a rialo. "Ka Oahu."
  
  Drake o ile a furalla. O ne a lokela ho nahana. O ile a tlameha ho itlhahloba. Sena ke seo Kovalenko a neng a se batla, ho boloka bohle ba ferekane. 'Nete e ne e le hore Kovalenko o ne a tseba hore ho na le ntho e makatsang e patiloeng ka tlas'a hlooho ea Diamond,' me o ne a le tseleng ea ho e beha.
  
  Ntho e ka fetisang tšabo ea litlhaselo tsena.
  
  Tlhokomelo ea hae e ile ea khutla. Ha ho letho le fetohileng mona. Litlhaselo li ne li behetsoe nako hantle. Ka nako e le 'ngoe ba holofalitse masole, sesole le litšebeletso tsa tšohanyetso. Empa ha ho letho le fetohileng.
  
  Plan B e ile ea kenngoa tšebetsong.
  
  Drake o ile a qoelisa May le Alicia. Hayden le Kinimaka ba ne ba se ba le haufi. Motho e moholo oa Hawaii o ne a shebahala a maketse. Drake o ile a re ho eena ka ho toba: "Na u se u itokiselitse see, Mano?"
  
  Kinimaka a batla a rora. "Ke hantle haholo."
  
  "Leano la B," ho boletse Drake. "Kovalenko ha a eo, ka hona, rea e khomarela. Masole a mang a tla utloisisa sena ka motsotso. Hayden le May, le kopanela tlhaselong ea Kauai. Mano le Alicia, le kenelletse tlhaselong ea Sehlekehleke se Seholo. E-ea lirapeng tseo. Boloka tse ngata kamoo u ka khonang. Le Alicia..." Sefahleho sa hae se ile sa fetoha leqhoa le betliloeng. "Ke tshepile hore o tla bolaya motho. E re Boudreaux eo ea bohlasoa a shoe lefu le sehlōhō. "
  
  Alicia a dumela ka hlooho. E ne e le mohopolo oa Drake ho arola Mai le Alicia ha ba hlokomela hore ba tla tlameha ho arola sehlopha sa bona. O ne a sa batle hore lefu la Wells le liphiri tse ling li kene lipakeng tsa ho pholosa bophelo le ho thibela sera.
  
  Lentsoe le phahameng la Claude le ile la hapa tlhokomelo ea Drake. "Kovalenko o ile a tšehetsa litlhaselo ho Oahu, Kauai le Sehlekehlekeng se Seholo ka lichelete e le hore feela a u ele hloko. Arola 'me u hapa. U ke ke ua hlola monna enoa. E se e le lilemo a itokisetsa. "
  
  Matt Drake o phahamisitse sebetsa sa hae. Ke ka hona ke tlang ho mo latela ka Menyako ea Lihele 'me ke mo fepe satane ea sehlōhō. A leba ho helikopotara e tsamaisang thepa. "Tloong, batho. Lokisa."
  
  
  ******
  
  
  Ben o ile a reteleha kapele ha selefouno ea hae e lla. E ne e le Drake
  
  "Ho lokile?"
  
  "Dumela Matt. U na le bonnete? A ruri re a tsamaya?"
  
  "Ruri rea tsamaea. Hona joale. Na u fumane seo u se hlokang ho Daniel Belmonte?"
  
  "Ho joalo. Empa o fokola hanyane - "
  
  "Ho lokile. A na u supile monyako o haufi haholo oa phaephe ea seretse se chesang?
  
  "Ho joalo. Ho na le sechaba se nang le liheke tse ka bang lik'hilomithara tse peli ho tloha Diamond Head. 'Muso oa Hawaii le oona o ile oa koala monyako o mong le o mong o tsejoang. Maemong a mangata, sena ha se thibele esita le ngoana ea ikemiselitseng ho kena."
  
  "Ha ho letho le thusang. Mamela, Ben. Tšoara Karin 'me u fumane motho e mong hore a u ise tubeng eo ea seretse se chesang. Nthomelle likhokahanyo. Etsa hona joale ".
  
  "Na u tiile? Ha re tsebe hore na ho na le eng tlase mono. Le tsamaiso ee ea leraba? Sena se feta bokhopo."
  
  "Sebete, Ben. Kapa, joalo ka ha Def Leppard a e beha - Ha re reke. "
  
  Ben a bea fono ya hae hodima tafole mme a hemela fatshe. Karin o ile a beha letsoho la hae lehetleng la hae. Ka bobeli ba ile ba sheba TV. Lentsoe la sebui le ne le tsitsitse.
  
  "... bona ke bokhukhuni bo bongata boo ho seng mohla bo kileng ba bonoa."
  
  "Drake o nepile," Ben a rialo. "Re ntoeng. Re hloka ho liha molaoli e moholo oa lira tsa rona.
  
  
  KHAOLO MASOABI
  
  
  Drake o ile a bokella litho tse robeli tsa Sehlopha sa Delta, tse neng li abetsoe ho eena haeba ho ne ho hlokahala tlhahlobo ea mahaha a tebileng. E ne e le maqheku a amanang le lefapha, ba nang le boiphihlelo ka ho fetesisa, 'me motho e mong le e mong o kile a etsa tšebetso ea hae, sebakeng se seng se lahliloeng ke molimo.
  
  Pele ba palama helikopotara, Drake o ile a tsoa le metsoalle ea hae nakoana. Morena oa Mali o ne a se a arotse mabotho a Hawaii le a "muso, "me joale o ne a tlil"o a arola.
  
  "Sireletseha." Drake o ile a sheba bohle mahlong ka ho latellana. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Re tla tlameha ho hlola bosiu bo le bong liheleng, empa hosane re tla be re lokolohile kaofela."
  
  Ho ne ho e-na le melumo le mehono e tsoang ho Mano.
  
  "E lumela," Drake a rialo mme a otlolla letsoho. Matsoho a mang a mane a tla ho yena. "Le mpe le phele, banna."
  
  Ha a rialo, a reteleha mme a mathela a lebile helikopotara e emetseng. Delta squad e ne e phethela lisebelisoa tsa bona mme joale ba nka libaka tsa bona ha a ntse a palama. "Ho joang banna". O ne a e-na le lentsoe le matla la Yorkshire. "Na o ikemiselitse ho qhetsola kolobe ee e kolobisang vodka?"
  
  "Boea!"
  
  "Masepa." Drake o ile a tsoka mokhanni oa sefofane, ea ileng a ba phahamisetsa moeeng. O ile a hetla morao polasing eo ka lekhetlo la ho qetela "me a bona hore metsoalle ea hae e ne e ntse e eme ka har"a selikalikoe se le seng, e mo shebile ha a tsamaea.
  
  Na o tla ke a ba bone kaofela ba phela hape?
  
  Haeba a ne a ka etsa sena, ho ne ho tla ba le kahlolo e tebileng. O ne a tla tlameha ho kōpa tšoarelo. Lintho tse ling tse tšabehang tseo a tla tlameha ho li amohela. Empa ka lefu la Kovalenko, ho ka be ho bile bonolo. Kennedy a ka be a ile a phetetsoa, haeba a sa bolokeha. Mme jwale ka ha a ne a tiile mohlaleng wa Morena wa Madi, moya wa hae o ne o se o nyolohetse hodimonyana.
  
  Empa tlaleho ea ho qetela lipakeng tsa Mots'eanong le Alicia e ka fetola sena sohle hloohong ea eona. Ho ne ho ena le ntho e kgolo pakeng tsa bona, ntho e tshabehang. 'Me ho sa tsotellehe hore na ke eng, Drake oa ameha. Le liliba.
  
  Ha hoa ka ha nka nako e telele hore seroala-nkhoana se fihle ho lihokahanyo tsa Ben. Mokhanni oa sefofane o ile a li beha sebakeng se bataletseng se ka bang limithara tse lekholo ho tloha mohahong o monyenyane. Drake o ile a bona hore Ben le Karin ba se ba lutse ka mekokotlo ea bona khahlanong le terata e phahameng. Lifahleho tsa bona li ne li soeufetse ka ho feletseng ke tsitsipano.
  
  O ne a hloka ho ba Drake oa khale nakoana. Thōmo ena e ne e hloka Ben Blake ka hohle kamoo a ka khonang, ha a ntse a bata ka ho fetisisa, 'me ha Ben a ntse a thunya lisilindara tsohle, Karin o ne a iphepa. Katleho ea thomo e ne e itšetlehile ka hore bohle ba be boemong bo botle ba bophelo ba bona.
  
  Drake o ile a bontša masole a Delta, a tsoa ka har'a helikopthara, a pota-potiloe ke moea o matla oa moea, 'me a mathela ho Ben le Karin. "Tsohle di hantle?" a hoeletsa. "Na u tlile le likutu?"
  
  Ben a dumela ka hlooho, a ntse a sa tsebe hantle hore na o ikutlwa jwang ka motswalle wa hae wa kgale. Karin o ile a qala ho fasa moriri oa hae ka morao hloohong. "Re tletse ka botlalo, Drake. Ke tšepa hore u khutlisitse ntho e ntle haholo. "
  
  Masole a Delta a ile a ba pota-pota. Drake o ile a opa liatla bakeng sa monna a le mong, monna e moholo ea litelu ea nang le li-tattoo molaleng le matsoho joalo ka mopalami oa baesekele. "Enoa ke motsoalle oa ka e mocha, letšoao la mohala ke Komodo, 'me sena ke sehlopha sa hae. Sehlopha, kopana le metsoalle ea ka ea khale, Ben le Karin Blake. "
  
  Ho ne ho e-na le mehoho le mehono hohle. Masole a mabeli a ne a phathahane a kha lesela la tšoantšetso le neng le thibela batho ho theoha ho e 'ngoe ea li-tubes tse tummeng tsa seretse se chesang sa Hawaii. Ka mor'a metsotso e seng mekae ba khutlela morao 'me heke ea lula e butsoe.
  
  Drake o ile a kena ka har'a kompone. Sethala sa konkreite se ne se lebisa monyako oa tšepe o neng o notletsoe ka thata. Ka ho le letona ho ne ho eme palo e telele, eo holim'a eona k'hamera ea tšireletso e potolohang e hlahloba sebaka seo. Komodo o ile a tsoka masole ao a mabeli pele hore a hlokomele lemati.
  
  "Na le na le leseli mabapi le seo 'na le banna ba ka re leng haufi le ho kena ho sona?" Lentsoe le hlabang la Komodo le ile la etsa hore Ben a hloname.
  
  "Ka mantsoe a Robert Baden-Powell," Ben o itse. "Itokise".
  
  Karin o ile a eketsa: "Bakeng sa eng kapa eng."
  
  Ben a re, "Ke lepetjo la Boy Scout."
  
  Komodo o ile a sisinya hlooho mme a honotha "Geeks" tlasa phefumoloho ea hae.
  
  Ben o ile a ema ka mor'a lesole leo le shebahalang le le mahlahahlaha. Leha ho le joalo, ke hobane'ng ha ba u bitsa Komodo? Na ho loma ha hao ho na le chefo?"
  
  Drake o ile a kenella pele motsamaisi oa Delta a ka araba. Ba ka 'na ba e bitsa kotopo ea seretse se chesang, empa e ntse e le kotopo e bonolo ea khale. Nke ke ka u rohaka ka ho beha mekhoa e tloaelehileng, empa ke tla u bolella sena. Ela hloko maraba a booby. Bloody King e bua ka lipontšo tse kholo le mekhoa ea karohano. Haeba a ka re arola, re batho ba shoeleng.
  
  Drake o ile a ea pele, a bontša Ben hore a tsamaee 'me Karin a latele Komodo. Ntlo e nyenyane ea balebeli e ne e se na letho haese liloko tse peli tse khōlō le thelefono e lerōle. E ne e nkha seretse le mongobo 'me e utloahala le khutso e tebileng, ea khale e leketlileng moeeng ka pele. Drake o ile a tsoela pele mme kapele a fumana lebaka.
  
  Monyako oa phaephe ea seretse se chesang o ne o le maotong a bona, e leng lesoba le leholo le theohelang lefifing le hlabang.
  
  "Ho hole hakae?" Komodo o ile a ya pele mme a lahlela thupa e kganyang. Sesebelisoa se ile sa benya le ho pitika metsotsoana e seng mekae pele se otla lejoe le thata. "Haufi. Sireletsa liropo, banna. Phakisa."
  
  Ha masole a ntse a sebetsa, Drake o ne a mamela ka hohle kamoo a ka khonang. Ha ho molumo o tsoang lefifing la enke. O ne a nahana hore ba ne ba saletse Kovalenko ka lihora tse 'maloa, empa o ne a ikemiselitse ho fumana kapele.
  
  Hang ha ba se ba theohile 'me ba lema maoto a bona ka thata mokatong o boreleli oa seretse se chesang, Drake o ile a fumana li-bearings tsa hae' me a leba ho Diamond Head. Peipi e ile ea fokotseha, ea teba 'me ea kobeha. Esita le sehlopha sa Delta ka nako e 'ngoe se ne se lahleheloa ke botsitso kapa sa ipolaea lihlooho ka lebaka la ho se tsejoe hantle ha molamu oa seretse se chesang. Ka makhetlo a mabeli e ile ea fetoha haholo, ea etsa hore Drake a tšohe ho fihlela a hlokomela hore lekhalo le bonolo le ne le lula le lebile ho Diamond Head.
  
  O ne a ntse a tsepamisitse matlho a gagwe mo setlhopheng sa go batla batho. Lefifi le ka tlas"a lefatše le ile la ba aparela ka mahlakoreng "ohle. "Tsoela pele," Drake o ile a bua ka tšohanyetso mme a emisa.
  
  Ntho e nngwe ya tlola lefifing. Moea o batang o tsoang ka tlase. O ile a ema eaba o ithuta ka lesoba le leholo le ka pele. Komodo a feta mme a lahlela thupa e nngwe e kganyang.
  
  Lekhetlong lena a oela maoto a ka bang leshome le metso e mehlano.
  
  "Ho lokile. Komodo, uena le sehlopha sa hau itokise. Ben, Karin, a re hlahlobeng limakasine tsena."
  
  Ha sehlopha sa Delta se theha tripod e tiileng holim'a sekoti se matsutla, Drake o ile a bala mongolo o botlaaseng ba leqephe kapele. Mahlo a hae a ile a tutuboloha le pele a qeta ho bala leqephe la pele eaba o hemela holimo.
  
  "Lihele tsa mali. Ke nahana hore re hloka libetsa tse kholoanyane. "
  
  Ben a phahamisa mahlo. "Ha se likulo tseo re li hlokang tlase mono. Tsena ke boko. "
  
  "Ho lokile, ka lehlohonolo ke na le bobeli." Drake a phahamisa sethunya sa hae. "Ke nahana hore haeba re hloka ho mamela 'mino o litšila tseleng, re tla retelehela ho uena."
  
  "Mahe. Hona joale ke na le Fleetwood Mac ho iPod ea ka.
  
  "Ke maketse. Phetolelo efe?
  
  "Na ho na le tse fetang a le mong?"
  
  Drake a sisinya hlooho. "Ke nahana hore bana bohle ba lokela ho qala thuto ea bona kae-kae." O ile a sheba Karin ka leihlo. "Re phela joang, Komodo?"
  
  "Ho entsoe".
  
  Drake o ile a ya pele, a tshwara thapo e hokeletsweng thapong, mme a theolela phala e benyang ka tsela e makatsang. Hang ha libutsi tsa hae li fihla tlase, a hula 'me tse ling tsa thella ka bonngoe. Karin, moatlelete ea koetlisitsoeng, o ile a khona ho theoha habonolo. Ben o ile a sokola hanyane, empa o ne a le monyane mme a phetse hantle mme qetellong a fihla a sa fufuleloe.
  
  "Tsoela Pele". Drake o ile a tsamaea kapele a lebile ho Diamond Head. "Sheba mokokotlo oa hau. Re ntse re atamela."
  
  Molaetsa o ile oa qala ho theoha. Drake o ile a ipotsa ka bokhuts'oane hore na ho tla joang hore seretse se chesang se khelosoe ho phallo ea sona ea tlhaho, empa joale a hlokomela hore magma ka boeona e tla qobella tsela ea eona ea ho hanyetsa hanyane ka matla a lihele mokokotlong oa eona. Seretse sena se ne se ka nka lehlakore leha e le lefe leo le le batlang.
  
  Ho ile ha feta metsotso e seng mekae 'me Drake a ema hape. Ho ne ho e-na le lesoba le leng fatše ka pele, lekhetlong lena le le lenyenyane ebile le le chitja ka ho phethahetseng. Ha Komodo a liha thupa e khanyang, ba ile ba hakanya hore molamu o ne o le botebo ba limithara tse ka bang mashome a mararo.
  
  "Ho kotsi le ho feta," ho boletse Drake. "Itlhokomeleng, lōna ba babeli.
  
  Eaba o hlokomela hore khanya e tsoang thupeng e khanyang e ne e sa bonahatsoe ke marako leha e le afe a majoe. Leseli la eona la lamunu le ile la monngoa ke lefifi le le potolohileng. Ka tlaase ho tsona ho ne ho e-na le kamore e khōlō.
  
  O ile a etsa pontšo ea ho khutsa. E le ntho e le 'ngoe, ba ile ba mamela ka hloko melumo leha e le efe e tsoang tlaase. Kamora ho khutsa ka motsotsoana, Drake o ile a tšoara thapo ea rappel mme a itahlela holim'a shaft e se nang letho. Ka potlako o ile a thella bolelele ba eona ho fihlela a le tlas'a siling.
  
  Ho ntse ho se lerata. O ile a pshatla lithupa tse ling tse halofo ea dozen 'me a li lahlela ka seleng e ka tlaase. Butle-butle, leseli leo e seng la tlhaho le ile la qala ho thunya.
  
  Mme Matt Drake qetellong o bone seo batho ba 'maloa ba neng ba se bone pele. Kamore e kholo ea khutlonnetsepa e bolelele ba limithara tse mashome a mahlano. Ka ho phethahetseng fatše boreleli. Mabota a mararo a kobehileng, ao ho "ona ho ngoliloeng matšoao a mang a boholo-holo, a sa khetholleheng bohōleng bo joalo.
  
  'Me e laolang lebota le le leng ke tsela e kobehileng e khahliloeng ke Captain Cook. Lemati le ka hare ho eena le neng le hapile Morena oa Mali. Mme masetla-pelo le limakatso tse ka bang teng ho feta tsa tlatsa Matt Drake le bo-mphato ba hae ka tšabo e joalo.
  
  Ba fumane Dikgoro tsa Dihele.
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-SORO
  
  
  Hayden o ile a tšoarella ka thata ha helikopthara e ntse e fofa leholimong, e fetoha ka potlako. Pono ea hae ea ho qetela ea Kinimaki e ne e le Alicia Miles ea lulang a bapala a mo sutumelletsa ka helikopthara e 'ngoe. Pono eo e ile ea etsa hore a hloname, empa lehlakore la hae le sebetsang le ne le tseba hore ha ho tluoa ntoeng, Mano o na le tšehetso e ntle ka ho fetisisa khoebong ka sebopeho sa mosali oa Lenyesemane ea hlanyang.
  
  Ho joalo le ka Hayden. Mai o ile a lula pel"a hae, a khutsitse a bile a khutsitse, joalokaha eka ba leba Lebōpong la Napali ho ea bona libaka tse ntlehali tsa lefatše. Litulo tse ling kaofela li ne li nkoa ke masole a crack. Kauai e ne e ka ba metsotso e mashome a mabeli ho tloha moo. Gates o ne a sa tsoa ikopanya le eena ho tlaleha tlhaselo ea bokhukhuni setsing sa mabenkele sa Kukui Grove se Kauai. Monna o ile a itlama ka mahlaahlela ka ntle ho sebaka se kopaneng sa Jamba Juice/Starbucks ka lehlakoreng le ka leboea la setsi. Motho ea kentsoeng likotoana tsa jamtex 'meleng oa hae le monoana oa hae holim'a seqhomane sa khale.
  
  Monna enoa o ne a boetse a e-na le lihlomo tse peli tsa othomathiki le li-headset tsa Bluetooth mme a thibela bareki leha e le bafe ba reschorenteng hore ba tsamaee.
  
  Ka mantsoe a Gates ka boeena. "Ho hlakile hore sethoto sena se tla lula se itšoarelelitse nako e telele kamoo se ka khonang, ebe ha ba boholong ba nka khato, o tla phatloha. Boholo ba sepolesa sa Kauai se ile sa isoa sebakeng seo, hole le uena. "
  
  "Re tla boloka polasi e bolokehile, monghadi," Hayden a mo tiisetsa. "Re ne re lebeletse sena."
  
  "Re entse sena, Mofumahatsana Jay. Ke nahana hore re tla bona hore na merero ea Kovalenko bakeng sa Sehlekehleke se Seholo ke efe nakong e tlang. "
  
  Hayden o ile a koala mahlo a hae. Kovelenko o ne a qetile lilemo a rera tlhaselo ena, empa lipotso li ne li ntse li le teng. Ke hobane'ng ha u tlohela sesebelisoa sa portal? Ke hobane'ng ha u tsamaea ka lerata le joalo? Na see e ka ba leano la hae B? Hore, ho sa tsotellehe taba ea hore ba boholong ba ile ba pepesa boiteko bohle ba hae ka potlako 'me ba susumelletsa Bloody Vendetta khahlanong le Drake, metsoalle le malapa a hae, o ile a khetha tsela ena ho fumana botumo bo boholo ka ho fetisisa.
  
  Kapa, o ne a nahana, mohlomong o ne a sebelisa leano la khale, la khale la ho baka moferefere o lekaneng hore liketso tsa hau li se ke tsa hlokomeloa moo.
  
  Ha ho tsotellehe, a nahana. Mehopolo ea hae e ne e le ka Ben le mosebetsi o kotsi oo a neng a o etsa. O ne a ke ke a bua sena ka lebaka la boikarabelo, empa o ne a qala ho mo rata haholo. Mosebetsi oo a neng a e-na le oona ho ntat'ae ha oa ka oa nyamela, empa o ile oa fokotseha ka potlako ka mor'a lefu le tšabehang la Kennedy Moore. Bophelo ba sebele bo hlola litšepiso tsa khale tsatsi le leng le le leng.
  
  Ha seroala-nkhoana se haola le leholimo le leputsoa le khanyang la Hawaii, Hayden o ile a rapella Ben Blake.
  
  Eaba selefounu ea hae e lla. Ha a sheba skrineng, lintši tsa hae li ile tsa phahama ka ho makala.
  
  "Dumela," a araba hanghang. "U ntse u ea joang?"
  
  "Kea leboha, empa khoebo ena ea ho hlahloba mabitla e na le phello e le "ngoe e mpe. Lesoo la ka le se le batla le felile."
  
  Hayden a bososela. "Joale, Torsten, ho na le li-salons tsa mofuta ona."
  
  "Pakeng tsa poso ea taelo le lebitla? E seng joalo hantle."
  
  "Ehlile, nka thabela ho qoqa, Torsten, empa lona Masweden le ikhethele nako."
  
  "Utloisisa. Ke ile ka leka ho letsetsa Drake pele, empa e ile ea toba voicemail. O phela hantle?"
  
  "E betere ho feta kamoo a neng a le kateng, ee." Hayden o bone leholimo la Kauai le lebile ka ho le letona. "Mamela-"
  
  "Ke tla potlaka. Opereishene mona e atlehile. Ha ho letho le nyatsehang. Ntho e "ngoe le e "ngoe e ne e le kamoo ho neng ho lebelletsoe le ka nako. Empa..." Torsten a thola hanyenyane, mme Hayden a mo utlwa a hema. "Ho na le ntho e etsahetseng kajeno. Ke ne ke tla re ho na le ntho e bonahalang eka e 'nyahile'. Lona Maamerika le ka e bitsa ntho e 'ngoe hape.
  
  "Ee?"
  
  "Ke ile ka fumana mohala o tsoang ho "muso oa heso. Ho tloha ho mokena-lipakeng oa ka ho ea ho Letona la Naha. Phephetso ea boemo bo holimo. Ke-" Ho khefutsa ho hong ho qeaqea, ho hang ha ho tšoane le Dahl.
  
  Lebōpo la leoatle le matsutla la Kauai le ne le matha ka tlas"a tsona. Mohala o ile oa fihla seea-le-moeeng. "Metsotso e robeli ho fihlela sepheo."
  
  "Ke ile ka bolelloa hore ts'ebetso ea rona - ts'ebetso ea rona ea Scandinavia - e haufi le ho fetisetsoa setsing se secha. Sehlopha sa mosebetsi se kopaneng se nang le litho tse maemong a holimo empa tse sa boleloang ka mabitso tsa American CIA, DIA le NSA. Kahoo Hayden, ke lesole "me ke tla phetha litaelo tsa mookameli oa ka ea phahameng ka ho fetisisa, empa na hoo ho utloahala ho nepahetse ho uena?"
  
  Hayden o ne a maketse le hoja a ne a le mong. Ho 'na sena se utloahala e le bohlanya bo felletseng. Lebitso la motho ea ka sehloohong ke mang? Eo u inehelang ho eena matsohong."
  
  "Russell Cayman. Na ua mo tseba?"
  
  Hayden o ile a batlisisa mohopolong oa hae. Ke tseba lebitso leo, empa ha ke tsebe hakaalo ka lona. Ke na le bonnete ba hore o tsoa DIA, Setsi sa Ts'ireletso ea Ts'ireletso, empa hangata ba le khoebong ea ho fumana lisebelisoa tsa libetsa. Russell Cayman enoa o batla eng ka uena le Lebitla?
  
  "O bala maikutlo a ka".
  
  Ka khutlo ea leihlo la hae, Hayden o ile a bona hlooho ea May e sisinyeha joalokaha eka o thuntsoe ka lehata. Empa ha Hayden a retelehela ho eena ka lipotso, moemeli oa Lejapane o ile a sheba hole.
  
  Hayden o ile a nahana ka metsotsoana e seng mekae eaba o botsa ka lentsoe le khutsitseng, "Na u tšepa batho ba heno kaofela, Torsten?"
  
  Ho khutsa ha nako e telele haholo ha Dahl ho ile ha araba potso ea hae.
  
  "Haeba DIA e ile ea lemosoa ka ntho e itseng, joale e na le tšireletso e kholo haholo. Ntho ea pele ea bona e ka ba ea feta ea CIA. Tsamaea ka hloko, motsoalle. Monna enoa, Cayman, ha se letho haese sepoko. Black ops bothata ba bothata, Gitmo, September 11th. Haeba ho na le ho hong ho tebileng le ho tebileng ho sa tsamaeeng hantle, ke motho eo u retelehelang ho eena. "
  
  "Nnyanye. Ke lakatsa eka nka be ke sa ka ka botsa."
  
  "Ke tlameha ho tsamaea hona joale, Torsten. Empa kea u tšepisa hore ke tla bua le Jonathan ka taba ena kapele kamoo nka khonang. Ema moo."
  
  Torsten o ile a saena konteraka ka ho feheloa ho khathetseng ha lesole la setsebi le neng le bone tsohle 'me le ile la khopisoa ke ho khetheloa ho ba lackey ho motho ea phahameng oa Amerika. Hayden o ile a mo utloela bohloko. A retelehela ho Mai, a batla ho botsa seo a se tsebang.
  
  Empa mohala o reng "Target" o ile oa hlaha seea-le-moeeng.
  
  Masimo a ka pele le a ka tlaase a ne a tuka. Ha seroala-nkhoana se theoha, ho ne ho ka bonoa litšoantšo tse nyenyane li matha ka mokhoa o sa reroang ka mahlakoreng 'ohle. Liropo li ile tsa atolosoa ho tloha ka kamoreng ea batho 'me batho ba qhoma ka mor'a bona, ka potlako ba thella ho ea sebakeng se chesitsoeng se ka tlaase. Hayden le May ba ile ba emela nako ea bona, polelo ea May e se na letho ha ba utloa banna ba bona ba bula.
  
  Hayden o ile a lekola boitokisetso ba Glock ea hae lekgetlo la boraro mme a re, "Budro tlase mane."
  
  "Se tshwenyehe," ho rialo mosadi wa Lejapane. O tla fumana hore na ha e le hantle Mai-time o bolela'ng.
  
  Basali bana ba babeli ba ile ba theoha thapo hammoho, ba lula ka nako e le 'ngoe, 'me ba tsamaea ka mokhoa o tloaelehileng oa sekoahelo se le seng. Mokhoa ona o ne o hloka hore ba tšepane ka ho feletseng, kaha ha motho e mong a ntse a matha, e mong o ne a shebile liphahlo tsa bona. Nngwe, pedi, jwalo ka leapfrog. Kaho. Empa e ne e le tsela e potlakileng le e senyang ea ho hatela pele.
  
  Hayden o ile a hlahloba sebaka seo ha a ntse a matha. Lithaba tse 'maloa tse bonolo li ne li fella ka mohaho o kampetsoeng oo ho oona ho neng ho e-na le ntlo e khōlōhali le meaho e mengata e meholo e ka ntle. Ena e ne e tla ba polasi ea bobeli ea Kovalenko. Ho latela mollo le moferefere, Boudreau o ne a fihlile nakoana pele ho bona.
  
  Kapa, ho ka etsahala hore ebe o ne a ipha nako ea hae ka ho soabisa.
  
  Hayden o ile a matha, a thunya sethunya sa hae se hlasetsoeng sa Marine M16 seo a neng a se alimile ka melomo le banna bao a ba boneng sekoahelong. Metsotso e "meli hamorao e ne e le nako ea hae, "me a hoeletsa: "Reload!" "me a nka metsotsoana e seng mekae hape ho kenya makasine e ncha ka har"a sebetsa sa hae. E ne e se hangata ba khutlisetsoang mollo, 'me ha ba le teng, ho ne ho sa hlophisoa hoo ba ileng ba ba fosa ka maoto a mangata.
  
  Ka mahlakoreng ka bobeli, lihlopha tsa crack Marine li tsoetse pele ka lebelo le lekanang. Joale ho ne ho e-na le terata ka pele, heke e ile ea lula e butsoe ka tsela e ipiletsang, empa lihlopha li ile tsa fallela ka ho le letšehali. Seqhomane se behiloeng hantle se ile sa senya litšehetso tsa terata, sa siea sehlopha se sa sitisoe ho kena ka har'a polasi.
  
  Likulo li ne li se li letsa mololi haufi ka mokhoa o kotsi.
  
  Hayden o ile a ipata ka mor'a sehlomathiso sa jenereithara. Tšusumetso e ile ea etsa hore litlhase li theohe holim'a litene joalo ka ha Mai dove bakeng sa sekhukhu. Likotoana tsa letsopa le tšepe li hasane hohle.
  
  Mai o ile a hlakola marothodi a madi lerameng la hae. "Masole a Boudreau a ne a koetliselitsoe likolong tsa hau tsa bana."
  
  Hayden o ile a nka nakoana a hema, eaba o sheba ka tlung kapele. "Maoto a leshome le metso e mmedi. A na u lokile?"
  
  "Ee".
  
  Hayden o ile a phonyoha. Mai o ile a ea pele 'me a emisa lerako la loto, a qobella sera sa bona ho ipata. Hayden o ile a fihla hukung ea ntlo eaba o itšohlometsa leboteng. O ile a akhela khanya ea khanya fensetereng eaba o koahela Mai.
  
  Empa ka nako eo, ho ile ha tlala moqoqo o makatsang tsebeng ea hae. Moetapele oa sehlopha o khothalelitse batho ho leba ntlong ea polokelo e hole. Ntho e mpe e ne e le haufi le ho etsahala moo. Ha Hayden a ntse a mametse, o ile a hlokomela hore banna ba Boudreaux ba ne ba pota-potile mohaho oo 'me ba le mothating oa ho thunya eng kapa eng e ka bang ka hare.
  
  Baholehuoa, ntle le pelaelo. Baholehi.
  
  Hayden o ile a matha ka mor'a May, a mathela sebakeng se hloekileng 'me a thunya hammoho. Masole a mang a ile a ikopanya le bona, a tsoile ka mahlakoreng ka bobeli, a etsa lerako le bolaeang, le hlaselang la sebete le lefu.
  
  Polao e se nang kelello e neng e tla tloha e etsahala e ne e le karete ea mohala ea Boudreau. O ne a tla ba teng.
  
  Masole a balehang ha aa ka a khaotsa ho thunya. Likulo li ile tsa phunya moeeng, tsa phunya mabota le mochini, 'me tsa fumana bonyane halofo ea liphofu tsa lira. Banna ba Boudreaux ba ile ba nyahama 'me ba ikhula ka ho makala le tšabo. Ha masole a ntse a feta pela matlo a "ona a tšireletso, a ile a leka ho thunya ka bohlasoa a le ka thōko, empa Masole a Metsing a ne a itokisitse "me a a otla ka liqhomane.
  
  Liqhomane li ile tsa thunya holimo moeeng mahlakoreng ka bobeli a limathi. Liqhomane li ile tsa etsa hore liqhomane li fofa; maleme a mollo a jala lefu le chesang kapele hoo leihlo le neng le sa khone ho latela. Batho ba hoeletsang ba bua leshano tseleng ea bona.
  
  Hayden o ile a bona moliko ka pele. Pelo ea hae e ile ea teba ka ho tšoha ho hang. E ne e le nnete. Bonyane ba leshome le metso e mehlano ba banna ba Boudreaux ba ne ba eme ho pota-potile moliko o notletsoeng, ba lebisitse libetsa tsa bona maboteng a masesaane a pampiri, 'me ha Hayden a sheba monna oa pele, kaofela ba ile ba thunya.
  
  
  ******
  
  
  Alicia Miles o ile a matha 'me a bula mollo ha mabotho a Hawaii le balekane ba bona ba hlasela Ranch ea Kovalenko Sehlekehlekeng se Seholo. Sebaka se ne se sa lekana. Likhohlo tsohle tse tebileng, maralla a phahameng le lithota tse nang le lifate. Le pele ba fihla haufi le polasi, seqhomane sa liqhomane se ile sa thunngoa ho se seng sa lihelikopthara tse hlaselang, sa se tšoara empa sa se senye, sa ba qobella kaofela hore ba theohele kapele.
  
  Joale ba ile ba potlaka e le sehlopha, ba buisana ka moru o teteaneng le maralla a makukuno. Ba se ba lahlehetsoe ke monna a le mong ka lebaka la leraba la booby. Tlhaselo e ne e lokisitsoe ke banna ba Morena oa Mali. Li-RPG li ne li fofa li sa tsitsa lifateng.
  
  Bahlabani ba natefeloa.
  
  Empa Marines a ile a hatela pele, joale a arohane le terata ka maoto a ka bang mashome a mararo feela le phula ea ho qetela e moepa. Alicia o ne a khona ho hlahisa lifahleho tse tsietsing tsa lira tsa bona. Mali a hae a ile a qala ho bela. Haufi le eena, moemeli e moholo oa CIA, Kinimaka, o ne a matha kapele a batla senatla. O ile a bonahala a le molemo haholo.
  
  Lisebelisoa tsa puisano litsebeng tsa bona li ne li bolela litaba tse sehlōhō tse tlang. Hotele ea Ala Moana Queen e Oahu e koetsoe. Mohahlauli e mong o ile a akheloa ho shoa a le fensetereng ea mokato oa leshome. Liqhomane li ile tsa akheloa seterateng. Sehlopha sa mabotho a khethehileng se ne se itokisetsa tšebetso eo mohlomong e neng e tla fuoa leseli le letala haufinyane ka lebaka la lefu le tšenyo e bakiloeng ke masole a sesole. Kauai, seqhomane se ipolaileng se le seng se ile sa thunya likulo tse 'maloa likoloing tseo baqolotsi ba litaba ba neng ba bokane ho tsona, a lematsa moqolotsi oa litaba. "Me hona joale, Sehlekehlekeng se Seholo, bese e tletseng bahahlauli e "nile ea koeteloa "me ho kentsoe bomo ho basebetsi ba eona. Ba ne ba notletsoe ka hare ha baholehuoa ba bona ba ntse ba lutse ka ntle holim"a litulo, ba noa biri le ho bapala likarete. Ho ne ho sa tsejoe hore na ke ofe ho bona ea nang le seqhomisa, kapa hore na ke ba bakae.
  
  Alicia a tlolela tlase lehlakoreng la phula. RPG e ile ea phatloha ka pel'a hae, ea romela litšila le majoe holimo moeeng. A tlola hodima bona, a tsheha, mme a reteleha ha a utlwa ho qea-qea ha Kinimaki.
  
  "Tloo, monono," a rialo a phuthile molomo a ntse a bapala. "E-ba le 'na. Mona ke moo lintho li senyehang haholo. "
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a thunya khafetsa, a leka ho lula a khobile matšoafo 'me kahoo a boloka ho nepahala ha hae. Lihlooho tse tharo tsa phatloha ponong ea hae. Mai o ne a ntse a matha pela hae, a sa bue letho. Masole a mang a ile a khumama ka lengole le leng, a qoba lithunya "me a ntša masole a sesole pele a ka reteleha.
  
  Hayden e ne e le e mong oa bona ka nako eo. Monna e mong o ile a reteleha 'me a mo otla holim'a borokho ba nko ea hae ka sethunya. O ile a oa a hoeletsa, empa a mo raha maoto, a etsa hore a fofa ka hlooho holim'a hae.
  
  O ile a hloa kapele, empa setopo sa hae sa oela holim'a hae, sa mo penya fatše. Ha a phahamisa mahlo, a sheba mahlong a hae a tletseng lehloeo, a tletseng bohloko. Ka molumo o matla, o ile a mo otla ka litebele 'me a phuthela matsoho a hae a teteaneng molaleng oa hae.
  
  Hang-hang a bona linaleli, empa ha aa ka a leka ho mo thibela. Ho e-na le hoo, matsoho a hae a mabeli a lokolohileng a ile a fumana sebetsa ka bobona. Ka ho le letona ke Glock ea hae. Ka ho le letšehali ke thipa ea hae. O ile a hlaba moqomo oa sethunya likhopong tsa hae, a etsa hore a utloe.
  
  Ho tšoara ha hae ho ile ha hlepha "me mahlo a hae a tutuboloha.
  
  Hayden o ile a thunya lithunya tse tharo tse lerootho. Monna eo o ile a itihela ho eena. Ha pono e kaholimo ho eena e ntse e hlaka, sefahleho sa motho e mong oa mercenary se ile sa bonahala. Hayden o ile a thunya nkong, a bona monna eo a fofa a ba a nyamela.
  
  A dula mme a bona Mai. Motho oa ho qetela ea setseng oa mercenary o tobana le eena. Hayden o ile a panya. Monna enoa e ne e le moferefere. Sefahleho sa hae se ne se bonahala eka se pentiloe se sefubelu. Ho ne ho se na meno a lekaneng. Mohlahare oa hae o ne o bonahala o le monyebe. Letsoho le leng le ne le khelohile, le leng le robehile setsoe. O ile a ema ka maoto a thothomelang eaba o oela ka mangole ka har"a seretse se tletseng mali.
  
  "O kgethile motho ya fosahetseng ho mo qholotsa," Mai a rialo ka pososelo e monate ha a ntse a shebana le Glock ya hae eo a e alimileng mme a mo phethola hlooho.
  
  Hayden o ile a metsa ka boithatelo. Enoa e ne e le mosali ea tebileng.
  
  Masole a metsing a ile a bula lemati la moliko, a hoeletsa boteng ba bona. Pelo ea Hayden e ile ea tetebela ka palo ea masoba maboteng a makukuno. Re tšepa hore baholehuoa ba ile ba baleha.
  
  Har'a mehopolo ea hae e hlakileng ka potlako, ho ile ha totobala ntho e 'ngoe ka holim'a tsohle. Boudreaux e ne e le sieo. A hetla morao tlung. E ne e le sebaka sa ho qetela seo a neng a ka lebella hore a ipate ho sona, empa leha ho le joalo-
  
  Ho ile ha e-ba le moferefere ka tšohanyetso o ileng oa hapa tlhokomelo ea hae. Masole a Metsing a ile a tsoa ka molikong, e mong a mo tšoere ka mahetla joalokaha eka o hlabiloe.
  
  Joale Boudreaux le letšoele la masole ba ile ba tšoloha ka molikong, ba thunya lithunya le ho hoeletsa joaloka bademona. Na see se ne se bolela hore masholu a mang a ile a tela bophelo ba bona hore e be bomenemene? Na ba ile ba thunya likheo kapa ba tsoa boemong bo itseng?
  
  'Nete e ile ea mo otla joaloka ho phatloha ha nyutlelie. Banna ba Morena oa Mali ba ne ba se ba le har'a Masole a Metsing, ba loana, 'me Boudreau a potlakela Hayden, thipa e phahamisitsoe ka tlhompho.
  
  
  ******
  
  
  Alicia o khothalelitse sehlopha ho tsoela pele ka boqapi le moea oa hae o tukang. Metsotso e seng mekae hamorao ba ile ba fihla tlhōrōng ea ho phahama ha ho qetela 'me ba nesa pula ea mollo holim'a basireletsi ba chekiloeng. Alicia o ile a bona ntlo e kholo, moliko o moholo le karache ea likoloi tse peli. Sebaka seo se ne se okametse nōka e sephara, eo ntle ho pelaelo e neng e sebeletsa e le mokhoa oa ho phonyoha, "me pel"a moliko ho ne ho e-na le helikopthara e nang le seroala-nkhoana se le seng se teteaneng.
  
  A hetla morao. "Liqhomane tsa Grenade."
  
  Moetapele wa sehlopha o ile a sosobanya sefahleho. "O se o ntse o etsa sena."
  
  Alicia o ile a supa maemo a sera. "Ho na le lerako le tlase mono. Lehlakore le ka morao la ntlo. Ka morao ho Rolls-Royce. Ka ho le letona la seliba."
  
  Moetapele oa sehlopha a nyeka molomo. "Leleka bonyatsi."
  
  Ho phatloha ho hoholo ho ile ha etsa hore lefatše le sisinyehe. Bahlaseli ba ile ba thunya liqhomane tse tharo 'me ba potlakela ho ea pele ka mokhoa o le mong ho tse peli, ba ntse ba thunya e le sehlopha empa ba tsoile ka har'a arc e bolaeang.
  
  Ka bokhopo bo nyarosang ba ile ba hlasela polasi ea Morena oa Mali.
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MOTSOALI
  
  
  Maoto a Drake a butsoitseng a ile a ama fatše ka seleng. Pele ba bang ba qala ho theoha, o ile a hotetsa lelakabe hore le bonese tsela ea bona. Hang-hang marako a ile a phela, litšoantšo tsa bona joale li bonahala ka ho hlaka mahlong a Drake a tšohileng.
  
  Li-curls tse tšoanang le tsa lisebelisoa tse peli tse nkehang habonolo. Hona joale li netefalitsoe hore li tšoana hantle le tseo Thorsten Dahl le sehlopha sa hae ba ileng ba li sibolla Lebitleng la Melimo Iceland.
  
  Ke tsoelopele efe ea boholo-holo eo ba sa tsoa kopana le eona? Hona see sohle se ne se tla fela joang?
  
  Ben, Karin, le ba bang kaofela ba Team Delta ba ile ba sututsa thapo e theolelang ho fihlela bohle ba petetsane ho pota-pota lekhoakhoa le leholo la Heke ea Pele. Drake o ile a leka ka hohle hore a se ke a nyarela ka botebo ka har'a botšo ba inky ho feta.
  
  Ben le Karin ba ile ba khumama ka mangole. Arch ka boeona e ne e e-na le mofuta o itseng oa tšepe ea brushed, e boreleli ka ho feletseng le e lekanang. Karolo e ka holimo ea tšepe e ne e chehiloe ka matšoao a manyenyane a tšoanang le a lehaha kaofela.
  
  Karin o ile a ba ama ka hloko: "Matšoao ana ha a iketsahalle feela. Sheba. Ke bona curl e tšoanang e ipheta khafetsa. Le lehaha le setseng ..." A qamaka. "Hoa tšoana".
  
  Ben a phopholetsa fono ya hae. "Ena ke foto eo Dahl a re rometseng eona." A e phahamisetsa leseding. Drake o ile a its'etleha pele, a ts'epa hore Sehlopha sa Delta se tla lula se falimehile bakeng sa bahlaseli.
  
  "Kahoo, Lebitla la Melimo le na le kamano le Liheke tsa Lihele," Drake o ile a nahana ka lentsoe le phahameng. "Empa li-curls li bolela'ng?"
  
  "Ho pheta-pheta mekhoa," Karin a bua a khutsitse. "Mpolelle. Ke lipontšo tsa mofuta ofe, tsa khale kapa
  
  Ea kajeno, e entsoeng ka mekhoa e mengata e pheta-phetoang?"
  
  "Ho bonolo." Komodo e Khōlō e ile ea koata haufi le bona. "Puo".
  
  "Ho lokile. Kahoo, haeba ena ke puo-" A supa mabota a sele. "Ebe ba bolela pale eohle."
  
  Joalo ka tseo Dahl a li fumaneng. Drake a dumela ka hlooho. Empa ha re na nako ea ho e sekaseka hona joale. Kovalenko o ile a feta lihekeng tsena."
  
  "Ema". Ben a penya borokho ba nko ea hae. "Matshwao ana..." A ama leqhama. "Ho tšoana hantle le ka lisebelisoa. Ho 'na sena se fana ka maikutlo a hore heke ena ke mofuta o ntlafalitsoeng oa sesebelisoa se le seng. Mochini oa ho tsamaea ka nako. Re se re fihletse qeto ea hore e ka "na eaba melimo e sebelisitse lisebelisoa tse tšoaroang ka letsoho ho tsamaea ho pholletsa le nako le ho susumetsa bokamoso. Mohlomong ntho ena ke eona tsamaiso ea mantlha. "
  
  "Sheba," Drake a bua a khutsitse, "sena se monate. O tla utlwisisa sena. Empa ka mor"a liheke tsena-" A supa monoana lefifing le lerootho. "Morena oa Mali. Monna ea ikarabellang lefung la Kennedy, har'a ba bang ba makholo. Ke nako ea ho emisa ho bua le ho qala ho tsamaea. Tsamaea".
  
  Ben a dumela ka hlooho mme a ema, a bonahala a le molato hanyane ha a ntse a ikgohomosa. Bohle ka phaposing ba ile ba hemela holimo. Ho ne ho na le ntho e 'ngoe hape ka mor'a heke eo ho seng le ea mong oa bona ea neng a batla ho e bua:
  
  Lebaka leo ka lona Captain Cook a ileng a fetola lebitso la arch ho tloha "Pele's Gate" ho "Hell's Gate".
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Naha ea Hawaii e ile ea ferekana tlas'a matla a lehlanya.
  
  Haeba seroala-nkhoana se ne se ka fofa, se khona ho fana ka pono e pharaletseng ea liketsahalo tse lefifi, tsa boitšoaro bo botle tse neng li ntse li etsahala lihlekehlekeng tsena, se ne se tla qala ho fofa holim"a Oahu ho hapa Ala Moana Queen Hotel e lika-likelitsoeng, moo litho tse nang le phihlelo tsa lihlopha tse "maloa tsa SWAT li neng li le teng. e qalang ho nka khato khahlanong le masole a hlometseng a hlometseng, a susumelitsoeng a neng a tšoere libaka tsohle tse phahameng le baholehuoa ba se nang palo. O ile a feta ka lebelo, a qoba maru a lihele a mosi o motšo a neng a tsoa bonyane lifensetereng tse leshome le metso e 'meli tse pshatlehileng, a supa ka hloko masoba ao ho neng ho ka bonoa banna ba ikoahetseng lithunya le liqhomane tsa liqhomane ba lisa banna, basali le bana ba se nang thuso ka lihlopha tseo ho leng bonolo ho li senya. .
  
  E ntano thetheha, e ea holimo le ka ho le letona ka mokolokong o moholo, pele e lebile letsatsing, bolo eo e nonneng e tšehla e leba bokamosong bo sa tsitsang le mohlomong bo kotsi, ebe e qoela tlase le ho le letšehali leetong la eona le tšabehang. ea ho sibolloa ho ea Kauai. O tla feta haufi le Diamond Head, a sa tsotelle bahale le batho ba khopo ba batlang liphiri le ho lora litoro tse mpe ka mahahang a lefifi le a kotsi ka ho fetisisa a ka tlas'a lefatše a seretse se chesang.
  
  Ha a le Kauai, a ka be a entse lerata bakeng sa monna ea mofufutso ea neng a itlamile ka liketane terateng ea lebenkele la kofi, a tšoasa bareki ka hare 'me a bontša ka ho hlaka vest e tletseng dynamite le letsoho le thothomelang le tšoereng sesebelisoa sa mofu se qhomisang. Haeba u ne u ka atametsa setšoantšo, u ne u ka bona ho nyahama mahlong a monna eo. Sena se ne se tla bontša ka ho hlaka taba ea hore a ka "na a se ke a khona ho tšoarella nako e telele. Eaba e nyolohela holimo, ea phahama holim'a marulelo hape ho latela mothinyeho o motle oa lebōpo la leoatle le sa tloaelehang. Ho ea lebaleng le tukang, moo Hayden Jay a neng a qeta ho loana le Ed Boudreau, ha Mai Kitano le Marines a mang kaofela a loana ntoeng e haufi-ufi ea matsoho le masole a mangata a Boudreaux. Har"a lerata le tšosang la lefu le ntoa, batšoaruoa ba lemetseng ba ile ba lla.
  
  Le ho ea pele. Tse fetileng le tse tlang di se di thulana. Batho ba boholo-holo le avant-garde ba koaletsoe ka likhohlano.
  
  Kajeno e ne e le letsatsi leo ka lona melimo e ka shoang 'me bahale ba bacha ba ka thunya le ho tsoha.
  
  Seroala-nkhoana sena se tla etsa tsela ea sona ea ho qetela ea ho fofa, ho nka libaka tse fapaneng le tikoloho e matla e etsang Sehlekehleke se Seholo. Ha re ntse re matha ka har'a polasi e 'ngoe, ho ne ho e-na le metsotso e seng mekae eo re lokelang ho tsepamisa maikutlo ho eona ha Alicia Miles, Mano Kinimaka, le sehlopha sa bona sa Marines ba hlasela k'hamphani e sirelelitsoeng haholo moo baholehuoa, bahlabani le banna ba nang le lifaha tsa dynamite ba ileng ba qabana ntoeng e le 'ngoe ea matla ohle. Qetellong ea ntoa, mechine e matla e ile ea qala ho sebetsa, e itokiselitse ho ntša batho ba Morena oa Mali ka mobu, moea le metsi. Khamera e ile ea qala ho atametsa ha Alicia le Kinimaka ba shebile holimo, ba tseba ka baphaphathehi 'me ba se ba ntse ba behile litsela tsa ho ba thibela le ho ba timetsa.
  
  Qetellong helikopthara e ile ea kheloha, e le mochine feela, empa e ntse e le mochine, o tletseng litšoantšo tsa bothoto ba batho, sebete seo ba ka se etsang le ho sibolla, le bobe bo bobe ka ho fetisisa boo ba ka bo etsang.
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Drake o ile a kena ka tlas'a sekepe, seo Motsamaisi Cook a ileng a se bitsa Gates of Hell, 'me a iphumana a le tseleng e moqotetsane. O ile a bonesa lebone la sethunya mme a le hokela moqomong. O ile a boela a kenya lebone lehetleng la hae "me a le lokisa e le hore le bonese mabota. Ka nakoana ho ne ho e-na le khanya e ngata "me ho se kotsi e totobetseng.
  
  Ha ba tšela tsela e matsoelintsoeke, Drake o ile a bua holim'a lehetla la hae, "Mpolelle, Ben, ka likoranta tsa Cook."
  
  Ben a hema ka potlako. "Sena hase letho haese kakaretso ea tsamaiso ena e kholo ea maraba. Cook o e bitsitse "Liheke tsa Lihele" ka lebaka la sebopeho sa maraba. O ne a bile a sa bone se neng se tla etsahala qetellong."
  
  "Joale ke mang ea entseng maraba?" Drake a botsa. "Mme hobaneng?"
  
  "Ha ho motho ea tsebang. Matshwao ao re a fumaneng ka ntle le a Lebitleng la Medimo ha a yo maboteng ana a ka hare." O ile a lokisa melala ea hae mme a eketsa, "Bye."
  
  Lentswe la Komodo le ne le duma ka mora bona. "Hobaneng Cook a sa bona pheletso?"
  
  "O ile a baleha," ho rialo Karin a khutsitse. "Ka tšabo".
  
  "Oh, bohlanya."
  
  Drake a thola hanyane. "Kahoo, kaha ke lesole le semumu feela "me lōna ba babeli le likelello tsa tšebetso ena, e-re ke hlakise litaba. Ha e le hantle, li-logs ke senotlolo sa tsamaiso ea maraba. Le lōna ba babeli le na le likopi."
  
  "Re na le e le nngwe," Ben a rialo. "Karin o na le motho e mong hloohong ea hae."
  
  "Ebe re na le e nngwe," Komodo a korotla.
  
  "Che..." Ben a qala, empa Drake a mo emisa. "Seo a se bolelang ke hore haeba a ka shoa, re tla ba le kopi e le "ngoe, ngoana. Mehopolo ea lifoto ha e na thuso ha u shoele."
  
  "Ha ke ... E, ho lokile, masoabi, ha re nahane joalo ka masole."
  
  Drake o ile a hlokomela hore kotopo e qalile ho atoloha. Sefahleho sa hae se ne se foka moea o bobebe ka ho fetisisa. O ile a phahamisa letsoho la hae ho ba emisa eaba o sututsa hlooho ea hae hukung.
  
  Bona pono e makatsang.
  
  O ne a le monyako oa phaposi e khōlō, e sebōpeho se sephara, e siling e lahlehileng lefifing. Lesedi le le letobo le ne le tswa mo dithobaneng tse di neng di tshwanetse go bo di ne di tlogetswe ke banna ba ga Kgosi Madi. Ka ho toba ka pel"a hae, a lebetse kotopo e tsoelang pele botebong ba thaba, e ne e le pono e neng e etsa hore pelo ea hae e tlole ho otla.
  
  Sefahleho sa tonanahali se ne se betliloe lefikeng ka holim'a kotopo ka boeona. Ka mahlo a eona a khopameng, nko e hoketsoeng, le se neng se ka hlalosoa feela e le manaka a hlahelletseng hloohong ea eona, hang-hang Drake o ile a etsa qeto ea hore ke sefahleho sa diabolosi kapa modemona.
  
  A iphapanyetsa sefahleho ka motsotsoana, o ile a hlahloba sebaka seo. Mabota a ne a kobehile, metheo ea "ona e koahetsoe ke lefifi. Ba ne ba hloka ho eketsa khanya e nyenyane mona.
  
  A sunya ba bang butle.
  
  'Me, ka tšohanyetso, lerata le ile la utloahala ka lehaheng, joalo ka ha lithunya tse lekholo tsa mollo li thunya hang-hang, kapa, joalo ka ha Ben a boletse, "ho utloahala eka ke Batmobile e nyarosang."
  
  Mollo o ile oa qhoma ka linkong tsa setšoantšo se betliloeng, oa etsa hore sebōpi se pota-potile fatše ka majoe. Lifofane tse peli tse arohaneng tsa malakabe li ile tsa phatloha nkong ka "ngoe, "me, metsotsoana e seng mekae hamorao, e le "ngoe ho tloha leihlong ka leng.
  
  Drake o ile a e bala a tšoenyehile. "Mohlomong re ntse re theha mofuta o itseng oa mochine. Swichi e utlwang kgatello kapa ho hong. " A retelehela ho Ben. Kea ts'epa hore u se u lokile, molekane, hobane joalo ka ha se seng sa lihlopha tseo ke li ratang tsa Dinorock, Poison, se ne se tloaetse ho re, ha se letho haese nako e monate.
  
  Melomo ea Ben e ile ea kobeha pososelo ea nakoana ha a ntse a bala lintlha tsa hae. "Ena ke boemo ba pele ba lihele. Ho ea ka sengoli sa script, monna ea bitsoang Hawksworth, ba bitsitse boemo bona Wrath. Ke nahana hore lebaka le hlakile. Hamorao ba mo tšoantša le diabolosi, Amone, modemona oa khalefo."
  
  "Ke leboha thuto, ngoana." Komodo o ile a bokolla. "Na ka tšohanyetso e bua ka tsela ea nakong e fetileng?"
  
  Ben o ile a beha taba fatše "me a e otlolla. "Bona. Ke bone sena pele empa ha ke se utloisise. Mohlomong sena ke leseli. "
  
  Drake o ile a kotama haufi le motsoalle oa hae e monyane. Limakasine tse kopilitsoeng li ne li entsoe ka hloko le ho etsoa litšoantšo, empa monoana oa Ben o ile oa hulela tlhokomelo ea hae moleng o sa tloaelehang oa mongolo.
  
  1 (||) - ea ho 2 (||||) - ea ho 3 (||) - ea ho 4 (|||||/)
  
  Mme mongolo o le mong feela o ileng wa latela sena e ne e le, "Ka bohale, eba le mamello. Motho ea hlokolosi o tla rera tsela ea hae haeba ho e-na le litsela tsa ho sesa ka pel"a hae."
  
  Ben o itse: "Cook e ne e le mosesisi oa likepe e moholo ka ho fetisisa. "Mohala ona o re bolella lintho tse peli. Cook enoa o lohile tsela e fetang ledemona le hore tsela ea ho feta ho eona e hloka moralo o hlokolosi."
  
  Karin o ile a shebella mollo o tukang. "Ke bala tse nne," a rialo a nahanne. "Ho foqoha ha malakabe a mane. Chelete e lekanang le-"
  
  Ha lla sethunya, se sisinya khutso. Kulo e ile ea phunya lebota le haufi le hlooho ea Drake, ea etsa hore likotoana tse hlabang tsa lejoe li khaole moeeng. Ka mor'a millisecond, Drake o ile a phahamisa sethunya sa hae mme a thunya, 'me millisecond hamorao a hlokomela hore ha a ka khutlela phasejeng, sethunya se ne se ka li boloka li le leboteng ka nako e sa lekanyetsoang.
  
  Ka mohopolo ona, a matha, a thunya, ka seleng. Komodo, ho bonahala a fihletse qeto e tšoanang, o ile a mo latela. Mollo o kopane o ile oa ntša litlhase leboteng le potolohileng. Motho ea ipatileng o ile a tšoha, empa a ntse a khona ho thunya kulo e 'ngoe, e ileng ea letsa mololi pakeng tsa Drake le Komodo.
  
  Drake o ile a oela ka lengole le le leng, a nka sepheo.
  
  Monna eo o ile a tsoa sekoahelong sa hae, a phahamisetsa sebetsa sa hae holimo, empa Komodo o ile a thunya pele - leqhubu la ho phatloha le ile la lahlela mohlaseli morao. Ho ile ha utloahala lerata le hlabang 'me monna eo a oela moferefereng o ferekaneng, sethunya se ntse se lla fatše. Komodo o ile a tsamaea 'me a etsa bonnete ba hore monna eo o shoele.
  
  Drake o hlapantse. Joalo ka ha ke ne ke nahana, Kovalenko o ile a tlohela lithunya hore li re khoehlise.
  
  "Le ho re fokotsa," Komodo a eketsa.
  
  Karin a sunya hlooho ea hae hukung, moriri oa hae o mosehla o oela mahlong a hae. Haeba ke nepile, polelo e makatsang ke lesoba la senotlolo, 'me lentsoe 'mamello' ke senotlolo. Mela eo e 'meli ea tram e shebahalang eka ke batho ba babeli? Mminong, dithothokisong le dingolweng tsa kgale di ka bolela kgefutso. Ka hona, mamello e bolela 'ho khefutsa'.
  
  Drake o ile a sheba tlhahiso eo ha sehlopha sa Delta se ntse se haola le lehaha, se khothaletsoa ke Komodo mme se ikemiselitse hore se se ke sa hlola se etsa liphoso.
  
  Komodo o ile a hoeletsa: "Ho thoe"ng ka batho? Hlokomela maraba a booby. Ke ne nke ke ka lumella sethoto seo sa Russia hore se qhekelle ho hong ka lekhotla."
  
  Drake o ile a hohla letsoho la hae le fufuleloang leboteng le makukuno, a utloa lejoe le matsutla ka tlas'a letsoho la hae, le bata joaloka bokahare ba sehatsetsi. "Ho joalo: 'Emela molumo oa pele, ebe u emisa ha bobeli 'me u ee ho tse peli. Ka mor'a ho phatloha ha bobeli, emisa ea bone 'me u fetele pele ho ea boraro. Ka mor'a ho phatloha ha boraro, emisa tse peli 'me u fetele pele ho tse' nè. 'Me ka mor'a ho phatloha ha bone, ema hanyenyane ka lekhetlo la botšelela, ebe u tsoa.
  
  "Ho bonolo." Ben a lla. "Empa khefu e nka nako e kae?"
  
  Karin o ile a thothomela. "Molaetsa o mokhuts'oane."
  
  "Oh, ho a thusa, kgaitsedi."
  
  "Mme o bala diqhomane jwang?"
  
  "Ke nahana hore ea fihlang sebakeng se hole ka ho fetisisa pele ke oa pele, 'me nomoro ea bone ke e khuts'oane ka ho fetisisa."
  
  "Ho lokile, kea kholoa, hoo hoa utloahala. Empa e ntse e le - "
  
  "Ke phetho". Drake o ne a lekane. "Mamello ea ka e se e lekiloe ho mamela phehisano ena. Ke tla ea pele. Ha re etse sena pele k'hafeine ea ka e phahama."
  
  O ile a feta sehlopha sa Komodo, a emisa limithara tse 'maloa ho tloha lelakabe le lelelele ka ho fetisisa. A utlwa monna e mong le e mong a reteleha ho sheba. O ile a utloa hore Ben o tšoenyehile. O ile a koala mahlo a hae, a utloa mocheso o phahama ha lerotholi le leng le chesang haholo le haka moea ka pel'a hae.
  
  Sefahleho sa Kennedy se ile sa sesa ka pel'a leihlo la kelello ea hae. A mmona jwaloka pele. Lisutu tsa borikhoe tse sa bonahaleng moriring oa hae, lisutu tsa borikhoe - e le 'ngoe bakeng sa letsatsi le leng le le leng la beke. Boiteko bo hlokolosi ba ho khelosa ntho e 'ngoe le e' ngoe tabeng ea hore e ne e le mosali.
  
  Eaba Kennedy o theola moriri oa hae, "me a hopola mosali eo a qetileng likhoeli tse peli tse monate le eena. Mosali ea ileng a qala ho mo thusa ho tsoela pele ka mor"a lefu le bohloko la mosali oa hae Alison le bohloko bo bakiloeng ke kotsi eo e mpe ea koloi lilemong tse ngata tse fetileng.
  
  Mahlo a hae a ile a phatsima ka pelong ea hae.
  
  Ho ne ho e-na le mollo o tukang ka pel"a hae.
  
  A emela hore mocheso oa malakabe o kokobele "me a ema metsotsoana e "meli. Ha a ntse a letile, a hlokomela hore lebone la mollo le tsoang leihlong la bobeli le ne le se le bonesitse fatše. Empa ka mor'a metsotsoana e 'meli o ile a fallela sebakeng sena, le hoja khoele e 'ngoe le e 'ngoe ea botho ba hae e ile ea hoeletsa hore a se ke a ba teng.
  
  Mollo o ile oa mo chesa-
  
  Empa e ile ea hoama hang ha a qeta motsamao oa hae. Moea o mo potolohileng o ne o ntse o chesa, empa o mamella. Drake o ne a hema, mofufutso o ntse o rotha ho eena ke maqhubu. A sa khone ho phomola motsotsoana, a qala ho bala hape.
  
  Metsotsoana e mene.
  
  Lelakabe le ile la tuka haufi le eena, le leka ho chesa moo a neng a tla lula teng.
  
  Drake o ile a etsa qeto. Mollo o ile oa tima. Molomo wa gagwe o ne o utlwala jaaka kuku e e letswai. Matlho a gagwe ka bobedi a ne a tuka jaaka e kete a thuntshitswe ke pampiri ya molora.
  
  Leha ho le joalo, ke nahana joalo. Nahana, nahana kamehla. Metsotsoana e meng e 'meli 'me re tla falla. Ha re feteleng pele tseleng ea ho qetela. Joale o ne a e-na le tšepo.
  
  Emisa metsotsoana e tšeletseng ebe joale-
  
  Ka hora ea botšelela o ile a falla, empa mollo ha oa ka oa kokobela! Lintši tsa hae tsa chesa. A wela mangoleng a hae mme a lahlela setopo sa hae morao. Ben a hoeletsa lebitso la hae. Mocheso o ile oa e-ba matla hoo a ileng a leka ho hoeletsa. Empa ka nako eo e ile ea nyamela ka tšohanyetso. Butle-butle o ile a hlokomela hore matsoho a hae le mangole a ne a ntse a hohla fatše ka majoe. A phahamisa hlooho, ka potlako a khasa kotopong e ka morao ea sele.
  
  Ka mor"a nakoana, o ile a reteleha "me a hoeletsa ba bang: "Le mpe le nke khefu ea ho qetela ea metsotsoana e supileng, banna. 'Ntho ea ho qetela eo u batlang ho e tseba ke hore na Kentucky Fried e joang.'
  
  Ho ile ha utloahala litšeho tse ferekaneng. Hang-hang Komodo o ile a tla 'me a botsa Karin le Ben hore na ba ka rata ho nka nako ea bona neng. Ben o ne a khetha ho ba le masole a seng makae a mo etelle pele, empa Karin o ne a ikemiselitse ho latela Drake. Ho ile ha nka Komodo ka boeena hore a mo nkele ka thōko le ho bua ka khutso ka bohlale ba ho etsa bonnete ba hore Drake ha a na lehlohonolo feela ka nako ea hae pele ba ipeha kotsing ea ho lahleheloa ke boko bo bong ba ts'ebetso ea bona.
  
  Drake o bone Karin a nolofala a bile a bososela hanyane. Ho ne ho le monate ho bona motho ea nang le phello e khutsitseng ho ngoana ea hlaha oa lelapa la Blake. O ile a hlahloba kotopo e mo potolohileng eaba o lahlela thupa e khanyang meriting. 'Mala oa eona o mosehla o ntseng o hōla o ne o sa khantše letho haese kotopo e betliloeng le ho feta, e nyamelang ho ba botšo.
  
  Lesole la pele la Delta le ile la oela haufi le eena, la lateloa kapele ka mor'a la bobeli. Drake ha aa ka a senya nako ho ba romela kotopong ho ea etsa lipatlisiso. Ha a hetla morao a lebile phaposing ea khalefo, a bona Ben Blake a ntse a tsamaea.
  
  Ben a tšoara mokotla oa hae hoo e ka bang ngoana oa sekolo, a etsa bonnete ba hore moriri oa hae o molelele o kentsoe ka tlas'a sekipa sa hae, 'me a ea pele. Drake o ile a shebella melomo ea hae e sisinyeha ha a ntse a bala metsotsoana. A sa bontše matšoao a ka ntle a maikutlo, pelo ea Drake e ile ea tsoa molomong oa hae 'me ea lula moo ho fihlela motsoalle oa hae a oela maotong a hae, a ikhohomosa.
  
  Drake o ile a mo fa letsoho la hae. Ben a phahamisa mahlo, "U tla re"ng, toantsana? Haeba u sa khone ho mamella mocheso?"
  
  "Ha ke qotse Bucks Fizz," ho boletse Drake ka lentsoe le tenehileng. "Haeba u batla-che, ema-"
  
  Drake o ile a hlokomela Karin a atamela molapo oa pele oa mollo. Hang-hang molomo oa Ben o ile oa koaloa "me mahlo a hae a latela mohato o mong le o mong oa likhaitseli tsa hae. Ha a ntse a thekesela, meno a Ben a ile a kokobela hoo Drake a ileng a nahana hore ho ne ho utloahala eka ke lipoleiti tsa tectonic tse silanang. Ha a ntse a thella pakeng tsa sebaka se sireletsehileng le se latelang, Drake o ile a tlameha ho tšoara Ben ka thata ho mo thibela ho matha ho ea mo tšoara.
  
  "Ema! U ke ke ua mo pholosa"
  
  Karin o ile a khutsa. Ho oa ha hae ho ile ha mo siea a ferekane ka ho feletseng. O ne a shebile nģa e fosahetseng hoo e ka bang metsotsoana e 'meli pele ho phatloha ho hong ho mo chesa.
  
  Ben o ile a loana le Drake, ea ileng a tšoara mohlankana eo ka morao hloohong 'me a sebelisa' mele oa hae ho sireletsa motsoalle oa hae hore a se ke a bona ketsahalo e latelang e mpe.
  
  Karin o ile a koala mahlo.
  
  Eaba Komodo, moetapele oa sehlopha sa Delta, a mo phahamisa ka letsoho le le leng le leholo, a tlōla ka bohlale pakeng tsa khefu. Ha aa ka a senya morethetho oa hae, o ile a lahlela Karin lehetleng la hae, hlooho pele, 'me ka bonolo a mo theolela fatše haufi le khaitseli ea hae e halefileng.
  
  Ben o ile a teba haufi le eena, a honotha ho hong ha a mo tšoere haufi. Karin o ile a sheba lehetleng la Ben ka ho toba ho Komodo eaba o bua mantsoe a mabeli. "Kea leboha".
  
  Komodo o ile a dumela ka hloho. Metsotso e seng mekae hamorao banna ba hae kaofela ba ile ba fihla ba sireletsehile, 'me ba babeli bao Drake a ba rometseng kotopong ba khutla.
  
  E mong oa bona o ile a bua le Drake le Komodo ka nako e le 'ngoe. "Sefi se seng, monghadi, e ka ba khilomithara pele. Ho ne ho se na mats'oao a hlakileng a lithunya kapa maraba a booby, empa ha rea ka ra lula re lekola habeli. Ke ne ke nahana hore re lokela ho khutlela mona."
  
  Karin o ile a itokolla lerōle "me a ema. "Sefi se shebahala joang?"
  
  "Mofumahali, ekare ke lenyatsi le le leng."
  
  
  KHAOLO MATHARO-PEDI
  
  
  Ba ile ba matha ka tsela e moqotetsane, ba hlohlelletsoa ke liketso tse mabifi tseo e ka "nang eaba li ne li etsahala lefatšeng le ka holimo ho bona le ke merero e mebe ea monna ea neng a khukhunetse lefifing le ka tlas"a lefatše le ka pel"a bona.
  
  Tsela e makukuno e ile ea ba lebisa ka lehaheng le latelang. Hape, lithupa li ile tsa bonesa karolo ea sebaka se seholo, ka bobeli e le e ncha ebile e fela butle, empa Drake o ile a thunya ka potlako mahlaseli a mabeli a amber leboteng le hole.
  
  Sebaka se ka pele ho bona se ne se hlolla. Litsela li ne li bōpehile joaloka trident. Molamu o ka sehloohong e ne e le phaseje e sephara ka ho lekaneng hore ho ka nka batho ba bararo e bapileng le eona. E ile ea fella leboteng le hole ka har'a khoro e 'ngoe ea ho tsoa. Ho tloha sefateng se seholo 'me ho etsoa mapheo a mang a mabeli a trident, ho ne ho e-na le liphaseje tse ling tse peli, feela tsena e ne e le tse tšesaane haholo, tse kholoanyane ho feta likotopo. Likarolo tsena li ne li fella mothinyeng o sephara leboteng la lehaha.
  
  Libaka tse pakeng tsa litselana tsa trident li ne li tletse lefifi le letšo, le poteletseng. Ha Komodo a lahlela lejoe moo khanya e neng e le sieo, ha baa ka ba e utloa ha e otla ka tlaase.
  
  Ka hloko, ba ile ba ea pele butle. Mahetla a bona a ile a tsitsipana ka lebaka la tsitsipano eo 'me methapo ea bona ea qala ho senyeha. Drake o ile a utloa mofufutso o phalla ho theosa le mokokotlo oa mokokotlo oa hae, o hlohlona ho ea tlaase. Mahlo a mang le a mang ka har'a sehlopha a qamaka 'me a batla moriti o mong le o mong, sebakeng se seng le se seng ho fihlela Ben a qetella a fumane lentsoe la hae.
  
  "Ema," a rialo, a sa utlwahale, a nto hlwekisa mme a hoeletsa, "Ema."
  
  "Ke eng hoo?" Drake a hatsela, leoto la hae le ntse le le moeeng.
  
  "Re lokela ho hlahloba likutu tsa Cook pele, haeba ho ka etsahala."
  
  "U khetha nako ea hau e monate."
  
  Karin o ile a bua. "Ba e bitsa Meharo, sebe sa bobeli se bolaeang. Ledemona le amanang le meharo ke Mammon, e mong oa likhosana tse supileng tsa lihele. O ile a boleloa bukeng ea Milton"s Paradise Lost a ba a bitsoa lenģosa la lihele Engelane."
  
  Drake a mo sheba. "Ha se ntho e qabolang".
  
  "E ne e sa rereloa ho ba joalo. Sena ke seo nkileng ka se bala le ho se boloka. Tlhahiso feela eo Hawksworth a fanang ka eona mona ke polelo ena: Meharo e fapaneng e lutse mohau. E re monna ea latelang a fumane seo u se batlang.
  
  Drake o ile a sheba lehaha le batang, le mongobo. "Ha ho na lintho tse ngata mona tseo nka li ratang, ntle le mohlomong Krispy Kremes."
  
  "Ena ke tsela e tobileng ea ho tsoa." Komodo o ile a emisa e mong oa banna ba hae ha a ntse a feta. "Ha ho ntho e bonolo hakaalo. Lumela! Ke eng hape, monna-"
  
  Drake o ile a reteleha ho bona monna oa Delta a sutumelletsa Komodo ka thoko a feta molaoli oa hae.
  
  "Wallis! Boloka esele ea hau moleng, lesole."
  
  Drake o ile a hlokomela mahlo a monna eo ha a atamela. E kganyang. E tsitsitse sebakeng se ka ho le letona. Drake o ile a latela mahlo a hae.
  
  'Me hang-hang ke ile ka bona li-niches. Ho qabola kamoo a neng a sa ba hlokomele pele. Qetellong ea tora e ka letsohong le letona, moo e ileng ea koala lebota la lehaha, joale Drake o ile a bona likoti tse tharo tse tebileng tse betliloeng lefikeng le letšo. Ho ne ho na le ntho e phatsimang ka har'a sebaka se seng le se seng. Ntho ea bohlokoa, e entsoeng ka khauta, safire le emerald. Ntho eo e ile ea tšoara leseli le lerootho le le pharalletseng le neng le benya ka holim'a lehaha 'me la le khutlisa ka makhetlo a leshome. Ho ne ho tšoana le ho sheba ka pelong ea bolo e benyang ea disco e entsoeng ka lik"harate tse leshome tsa litaemane.
  
  Karin o ile a hoeshetsa, "Ho na le heke e se nang letho ka lehlakoreng le leng."
  
  Drake o ile a utloa ho huloa ke leruo le tšepisitsoeng. Ha a ntse a sheba haufi-ufi, lintho li ile tsa hlaka haholoanyane "me o ne a ntse a li batla le ho feta. Ho ile ha nka nakoana hore tlhaloso ea Karin e tebelle, empa ha e fihla, o ile a sheba sejana se se nang letho ka mohono le tšabo. Na mohlomong moea o mong o lehlohonolo o ile oa itihela fatše 'me oa tsamaea le thepa eo? Kapa na o ile a e tšoara ha a ntse a itahlela, a hoeletsa, botebong bo ke keng ba lekanngoa ka tlaase?
  
  Mokhoa o mong oa ho tseba.
  
  Drake o ile a beha leoto le leng ka pel'a le leng eaba oa khefutsa. Crap . Leraba le neng le le ka har'a lithapo le ne le le matla. Empa ho phehella ha hae Kovalenko ho ne ho khahleha le ho feta. O ile a khutlela 'neteng, a ipotsa hore na ho tla joang hore mabone a be monate hakana. Ka nako eo, Komodo a matha a mo feta, 'me Drake a otlolla letsoho ho mo emisa.
  
  Empa molaoli oa Delta Force o ne a sa tsoa oela holim'a mosebetsi-'moho le eena 'me a mo lihela fatše. Drake o ile a reteleha ho bona sehlopha kaofela se khumama ka mangole, se pikitla mahlo kapa se qoba liteko ka ho feletseng. Ben le Karin ba ne ba maketse, empa kapele kelello ea Karin e ile ea lokoloha.
  
  A potlakela ho khaitseli ea hae. "Na u hantle? Ben?
  
  Drake o ile a sheba ka hloko mahlong a mohlankana eo. Re ka 'na ra ba le mathata. O ba le chebahalo e tšoanang ea khalase ha Taylor Momsen a nka sethala. "
  
  Karin o ile a sisinya hlooho. "Bashemane," a honotha mme a shapa kgaitsedi ya hae haholo.
  
  Ben a panya mme a phahamisetsa letsoho la hae lerameng. "Oh!"
  
  "Na u hantle?"
  
  "Che, che, che! O batlile o nthola mohlahare."
  
  "Khaotsa ho ba motho ea fokolang. Bolella "mè le ntate nakong e tlang ha ba founa."
  
  "Ho lokile, ke tla e etsa. Ke hobane'ng ha u nkotla hampe?"
  
  Drake o ile a sisinya lehetla ha Komodo a phahamisa monna oa hae fatše 'me a mo lahlela morao moleng. "Mocha."
  
  Karin o ile a shebella ka ho hlolloa.
  
  Drake a re, "Na ha o hopole? Mabone a matle? Ba batlile ba o fumana, motswalle."
  
  "Ke hopola..." tjantjello ea Ben hang-hang e ile ea khutlela leboteng la majoe le likoung tsa lona tse rarahaneng. "Oh, wow, ke monyaka o mokakang. Khauta, litaemane le maruo. Ke hopola sena."
  
  Drake o ile a bona lintho tse benyang li qala ho khutlisa matla a tsona a khoheli. "Ha re falle," a rialo. "Habeli. Ke bona seo lehaha lena le se etsang, mme hang ha re feta ho lona, ho ba betere. "
  
  O ile a tsamaea kapele, a behile letsoho la hae lehetleng la Ben "me a ōma ka hlooho ho Karin. Komodo o ile a latela ka khutso, a shebile banna ba hae ka hloko ha ba feta haufi le mapheo a neng a le ka mahlakoreng ka bobeli.
  
  Ha ba ntse ba atamela haufi le li-niches, Drake o ile a ipeha kotsing ea ho sheba kapele. Sebakeng se seng le se seng ho ne ho eme ntho e nyenyane e bōpehileng joaloka sekotlolo, eo bokaholimo ba eona bo neng bo manehiloe ka majoe a bohlokoa. Empa sena feela se ne se sa lekana ho theha pontšo e tsotehang ea khanya e neng e hapa mahlo. Ka mor'a sekotlolo se seng le se seng, marako a makukuno a li-niches ka botsona a ne a khabisitsoe ka mela ea lirubi, emerald, safire, litaemane le majoe a mang a bohlokoa a se nang palo.
  
  Likotlolo li ne li ka bitsa chelete e ngata, empa likoti ka botsona e ne e le tsa boleng bo ke keng ba lekanngoa.
  
  Drake o ile a ema ha a ntse a atamela monyako oa ho tsoa. Ho ile ha foka moea o batang ho tloha ho le letšehali le ho le letona. Sebaka sohle se ne se nkha liphiri tsa boholo-holo le liphiri tse patiloeng. Ho ne ho e-na le metsi a phallang kae-kae, ho phalla hanyenyane feela, empa ho lekaneng ho eketsa boholo ba tsamaiso ea lehaha eo ba neng ba e hlahloba.
  
  Drake o ile a sheba bohle ka hloko. Sefi se ile sa hlōloa. A reteleha ho kena ka har'a lekhoakhoa la ho tsoa.
  
  Eaba lentsoe la motho le hooa: "Ema!"
  
  A hatsela hang-hang. Tumelo ea hae ho sello le tšekamelo ea tlhaho e tsoetsoeng ke koetliso ea khale ea SAS e pholositse bophelo ba hae. Leoto la hae le letona ha lea ka la ama terata e tšesaane, empa ho sututsa hape ho ne ho ka theola leraba la booby.
  
  Lekhetlong lena Kovalenko ha aa ka a tlohela sniper. O ile a ahlola ka nepo hore sehlopha se ka mor"a hae se ne se tla hula esele ho pholletsa le Holo ea Meharo. Tripire e ile ea lebisa morafong o patiloeng oa M18 Claymore, oo ho oona ho nang le mantsoe a reng "Front to the Enemy".
  
  Karolo e ka pele e ne e lebisitsoe ho Drake 'me e ka be e ile ea mo arola ka li-bearings tsa tšepe hammoho le Ben le Karin haeba Komodo a ne a sa hoeletsa temoso.
  
  Drake o ile a theoha mme a tima sesebelisoa kapele. O ile a fetisetsa sena ho Komodo. "Ke leboha haholo, motsoalle. Boloka taba ena e le teng, 'me hamorao re tla e phahamisetsa esele ea Kovalenko. "
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  Leeto le latelang le ne le le lekhutšoanyane 'me la theoha ka potlako. Drake le ba bang ba ile ba tlameha ho tsamaea ka lirethe, ba itšetlehile ka 'mele ea bona hore ba lule ba otlolohile. Drake o ne a nahana hore ka nako leha e le efe a ka thella 'me a oela fatše a se na thuso, ke Molimo feela ea tsebang hore na ho tla etsahala'ng ka tlaase mona.
  
  Empa metsotso e seng mekae hamorao ba ile ba bona arch e tloaelehileng. Drake o ile a lokisa thupa ea hae e khanyang 'me a ema monyako. Kaha o ne a elelletsoe ke liqhomane tseo, o ile a thetsa hlooho ka potlako eaba oa tsoa.
  
  "Oho, dibolo," a phefumoloha a le mong. "E ntse e mpefala."
  
  Ben a re: "O se ke wa mpolella. Ho ne ho e-na le bolo ea tonanahali ea konkreite e leketlileng holim'a lihlooho tsa rona.
  
  Drake a mo sheba. "Bophelo ha se filimi, Blakey. Modimo, o sehloho."
  
  A hemela fatshe mme a ba isa ka lehaheng la boraro le leholo. Sebaka se tsotehang seo ba se boneng se ile sa emisa e mong le e mong oa bona tseleng ea bona. Melomo ya buleha. Haeba Morena oa Mali a ka khetha ntlha efe kapa efe leetong la bona ho fihlela joale ho beha leraba, sena e ne e le sona, Drake o ile a nahana metsotso e seng mekae hamorao, monyetla o phethahetseng. Empa, ka lehlohonolo ho bashanyana ba lokileng, ha ho letho le laletseng. Mohlomong ho ne ho e-na le lebaka le utloahalang la sena...
  
  Esita le Komodo o ile a tlala tšabo le ho se kholoe, empa o ile a khona ho pepeta mantsoe a seng makae. Joale ke nahana hore ke takatso.
  
  Ho khohlela le ho korotla e ne e le eona feela karabo ea hae.
  
  Tsela e ka pele ho bona e ne e latela mola o le mong o otlolohileng ho ea lekhotleng la ho tsoa. Tšitiso e ne e le hore tsela e ne e pota-potiloe ka mahlakoreng ka bobeli ke litšehetso tse khutšoanyane tse nang le liemahale le litšehetso tse telele tse ka holimo ka litšoantšo. Seemahale se seng le se seng le setšoantšo se seng le se seng se ne se emela mefuta e mengata e tsosang takatso, ho tloha ho tatso e makatsang ho ea ho e nyonyehang. Ho phaella moo, litšoantšo tsa lehaha li ne li tlatsa lisenthimithara tsohle tse fumanehang tsa marako a lehaha, empa eseng litšoantšo tsa khale tse atisang ho fumanoa mahaheng a khale - tsena e ne e le litšoantšo tse tsotehang, tse lekanang habonolo le Renaissance leha e le efe kapa moetsi oa mehleng ea kajeno.
  
  Taba eo e ne e tšosa ka tsela e "ngoe. Litšoantšo li ne li tšoantšetsa mokete o le mong o moholohali, moo monna le mosali e mong le e mong ba toroiloeng ka botlalo, ba etsa sebe se seng le se seng sa takatso e matla se tsejoang ke monna ... le tse ling.
  
  Ka kakaretso, e ne e le ho otla ho hlollang ha litho tsa kutlo, lerata le ileng la tsoela pele le sa khaotse ha liketsahalo tse ngata tse tsotehang li ntse li tsoela pele ho khantša mahlo le kelello ea motho.
  
  Drake o batlile a tsholola keledi ya kwena bakeng sa motswalle wa hae wa kgale Wells. Mofoka enoa oa khale o ne a tla ba boemong ba hae mona. Haholo-holo haeba a e fumane ka May.
  
  Monahano oa May, motsoalle oa hae oa khale ka ho fetisisa ea phelang, o ile oa thusa ho khelosa kelello ea hae ho tsoa maikutlong a bootsoa a mo potolohileng. A hetla morao sehlopheng.
  
  "Banna. Banna, sena e ka se be tsohle. E tlameha ebe ho na le mofuta o itseng oa leraba mona. Dula o butse ditsebe." O ile a khohlela. "Mme ke bolela bakeng sa maraba."
  
  Tsela e ile ea fetela pele. Drake joale o hlokometse hore esita le ho sheba fatše ho ke ke ha u thusa. Lipalo-palo tse qaqileng haholo li ngotsoe moo. Empa sena sohle ha ho pelaelo hore e ne e le herring e khubelu.
  
  Drake o ile a hema haholo mme a hatela pele. O ile a hlokomela hore ho ne ho e-na le ntlha e phahamisitsoeng ea lisenthimithara tse "nè mahlakoreng ka bobeli a tsela e ka bang limithara tse lekholo.
  
  Ka nako e tšoanang, Komodo o ile a bua. "O bona sena, Drake? E ka be e se letho. "
  
  "Kapa tse ling tsohle." Drake o ile a beha leoto le leng ka hloko ka pel'a le leng. Ben o ile a latela mohato o ka morao, eaba masole a "maloa, eaba Karin, ea neng a behiloe leihlo ka thata ke Komodo. Drake o ile a utloa Komodo e moholo, ea sehloho a hoeshetsa Karin a kōpa tšoarelo ka khutso bakeng sa litšoantšo tse nyelisang le bokhopo ba batho ba hae ba mahlo-mafubelu, 'me a hatella pososelo.
  
  Hang ha leoto la hae la pele le ama fatše qalong ea mahlakore a phahamisitsoeng, molumo o tebileng oa ho luma o ile oa tlala moea. Ka ho toba ka pel"a hae, fatše ho ile ha qala ho sisinyeha.
  
  "Lumela". Mokhoa oa hae o pharaletseng oa Yorkshire o ile oa hlaha nakong ea khatello ea maikutlo. "Emang banna."
  
  Tsela e ne e arotsoe ka letoto la lishelefo tsa majoe tse rapameng tse pharaletseng. Butle-butle shelofo ka "ngoe e ile ea qala ho suthela lehlakoreng, e le hore mang kapa mang ea emeng holim"a eona a ka oela haeba a sa hata ho e latelang. Tatelano e ne e le butle, empa Drake o khothalelitse hore joale ba fumane lebaka la litšitiso tse sebete tsa Chambers.
  
  O ile a re: "Hata ka hloko. "Ka bobeli. 'Me u tlose kelello ea hau fatše' me u hatele pele, 'ntle le haeba u batla ho leka papali ena e ncha ea ho "theolela ka mohohlong'."
  
  Ben o ile a kena le eena shelofong ea pele e tsamaeang. "Ho thata haholo ho tsepamisa mohopolo," a bobola.
  
  "Nahana ka Hayden," Drake o ile a mo bolella. "Sena se tla u thusa ho phela."
  
  "Ke nahana ka Hayden." Ben o ile a panya a sheba seemahale se haufi, e leng sehlopha sa boraro se sothehileng sa lihlooho, matsoho le maoto tse lohellanang. "Ke eona bothata."
  
  "Le 'na". Drake o ile a kena ka hloko shelofong ea bobeli ea ho hula, a se a ntse a hlahloba motsamao oa boraro le bone. "Ua tseba, ke thabile haholo hore ebe ke qetile lihora tseo kaofela ke bapala Tomb Raider."
  
  "Le ka mohla ke ne ke sa nahane hore ke tla qetella ke le motho ea ipabolang papaling," Ben a araba ka ho honotha, eaba o nahana ka May. Boholo ba sechaba sa mahlale sa Majapane se ile sa mo bapisa le sebapali sa papali ea video. "Hei Matt, ha u nahane hore rea lora, na ha ho joalo? Hona ke toro feela?"
  
  Drake o ile a shebella ha motsoalle oa hae a kena ka hloko shelofong ea boraro. Ha ke so ka ka lora toro e hlakileng hakana. O ne a sa hloke ho ōma ka hlooho sebakeng sa hae ho hlahisa ntlha ea hae.
  
  Joale, ka mor"a bona, sehlopha sa bobeli le sa boraro sa batho se ile sa qala leeto la sona le mahlonoko. Drake o ile a bala lishelefo tse mashome a mabeli pele a fihla pheletsong, 'me, ka lehlohonolo, a tlolela mobung o tiileng. Ke leboha Molimo hore pelo ea hae ea lebelo e ile ea khona ho phomola. O ile a shebella arch ea ho tsoa ka motsotso, joale, a khotsofetse hore ba le bang, a reteleha ho sheba tsoelo-pele ea ba bang.
  
  Ka nako ea ho bona e mong oa banna ba Delta a shebile hole le siling e pentiloeng ka bokhabane-
  
  Mme a hlolohelwa shelofo eo a neng a le haufi le ho e hata. O ne a tsamaile ka motsotsoana o arohaneng, khopotso feela ea hore o kile a ba teng e ne e le mohoo o tšosang o ileng oa latela ho oa ha hae.
  
  Khampani kaofela e ile ea ema, "me moea oa sisinyeha ke ho makala le tšabo. Komodo o ile a ba fa motsotso kaofela mme a ba sutumelletsa pele. Bohle ba ne ba tseba ho feta ho yona. Lesole le oeleng e ne e le leoatla ho lona.
  
  Hape, lekhetlong lena ka hloko haholoanyane, kaofela ba qala ho sisinyeha. Drake o ile a nahana ka motsotsoana hore o ntse a ka utloa mehoo ea masole a oelang ka ho sa feleng ka mohohlong oo o sa feleng, empa o ile a e qhelela ka thōko e le pono e fosahetseng. O ile a tsepamisa maikutlo ho batho ka nako ea ho bona Komodo e kholo e oela ka mokhoa o tšoanang.
  
  Ho bile le motsotso o le mong oa tsieleho oa ho otlanya matsoho, sello se le seng sa khalefo sa ho ikoahlaela tahlehelo ea hae e tšabehang ea ho tsepamisa mohopolo, 'me moetapele oa sehlopha sa Big Delta a thella moeling oa raka. Drake o ile a lla, a batla a itokiselitse ho potlakela ho mo thusa, empa ka masoabi a kholisehile hore a ke ke a khona ho etsa joalo ka nako. Ben o ile a hoeletsa joalo ka ngoanana-
  
  Empa hoo e ne e le hobane Karin o ne a mpa a lebela monna e moholo!
  
  Ntle le ho tsilatsila, Karin Blake o ile a siea sehlopha sohle sa Delta se koetlisitsoeng haholo ho mo shebella ha a tsamaea 'me a potlakela Komodo. O ne a le ka pel'a hae, kahoo matla a hae a ka be a ile a thusa ho mo lahlela morao holim'a letlapa la konkreite. Empa Komodo e ne e le monna e moholo, a bile a le boima, 'me ho tlola ha Karin ho ne ho sa mo susumetse.
  
  Empa a mo ama hanyenyane. Mme seo se ne se lekane ho thusa. Komodo o ile a khona ho reteleha, kaha Karin o ne a mo file nako e eketsehileng ea metsotsoana e 'meli, 'me a tšoara ntlha ea konkreite ka menoana e kang motlatsi. A itšoarella, a tsielehile, a sitoa ho itokolla.
  
  'Me sethala sa ho thella se ile sa tsamaea habohloko butle-butle ho ea karolong e ka letsohong le letšehali, ka mor'a moo ea nyamela, e nka le moetapele oa sehlopha sa Delta.
  
  Karin a tšoara letsoho le letšehali la Komodo ka thata. Qetellong, litho tse ling tsa sehlopha sa hae li ile tsa arabela eaba li tšoara letsoho la hae le leng. Ka boiteko bo boholo ba mo hulela holimo le holim'a letlapa hang feela ha le nyamela phasejeng e patehileng.
  
  Komodo o ile a sisinya hlooho ha a bona konkreite e lerōle. "Karin," a rialo. Ha ke sa tla hlola ke sheba mosali e mong hape.
  
  Seithuti sa khale sa blond se ileng sa tlohela sekolo se ile sa bososela. "Lōna banna, ka mahlo a lona a lelera, le ke ke la ithuta."
  
  'Me ka ho hlolloa ha Drake ho ile ha tla ho hlokomela hore boemo bona ba boraro ba "lihele", kamore ena e bitsoang takatso, e ne e le setšoantšo sa mahlomola a sa feleng a motho ea nang le leihlo le lelera. Cliché é ka seo haeba monna a ne a lutse ka cafe & # 233; le mosali oa hae kapa kharebe ea hae, le para e 'ngoe ea maoto a matle a feta - o ne a batla a shebahala.
  
  Ntle le hore tlase mona, haeba a ne a ka sheba, a ka be a shoele.
  
  Basali ba bang ba ne ba ke ke ba ba le bothata ka seo, Drake o ile a nahana. Mme ka lebaka le letle, hape. Empa Karin o ile a pholosa Komodo, 'me joale banyalani bao ba ne ba lekana. Ho ile ha nka metsotso e meng e mehlano ea ho leta ka tjantjello, empa qetellong sehlopha sohle se ile sa khona ho fihla lishelefong tse thellang.
  
  Kaofela ba ile ba khefutsa. Monna e mong le e mong ka har"a k"hamphani o ile a ikutloa e le boikarabelo ba bona ho tšoara Karin ka letsoho le ho bontša kananelo ea bona bakeng sa sebete sa hae. Le Ben.
  
  Eaba ho lla sethunya. E mong oa masole a Delta o ile a oela ka mangole, a mo tšoara ka mpeng. Ka tšohanyetso ba ile ba hlaseloa. Half dozen ea banna ba Morena oa Mali ba tšoloha ka har'a arch, ba tšoere libetsa tsa bona. Likulo tsa lla moeeng.
  
  Ha ba ntse ba khumama ka mangole, Drake le basebetsi ba hae ba ile ba oela mokatong oa sekepe, ba nka libetsa tsa bona. Monna ea ileng a otloa o ile a lula a khumama ka mangole "me a fumana likulo tse ling tse "nè sefubeng le hloohong. Ka nako e ka tlase ho metsotsoana e 'meli o ne a shoele, lehlatsipa le leng la sesosa sa Morena oa Mali.
  
  Drake o ile a nka sethunya sa hae sa M16 seo a neng a se alimile 'me a thunya. Ka letsohong le letona la hae, se seng sa liemahale se ne se tletse loto, likotoana tsa alabastera tse hasaneng moeeng. Drake o ile a qhekella.
  
  Kulo e 'ngoe ea letsa mololi ho feta hlooho ea hae.
  
  Sehlopha sohle se ne se khutsitse, se khobile matšoafo, 'me se khona ho shebisisa lithunya tsa sona fatše. Eitse ha ba thunya, e ne e le polao e sehlōhō, likulo tse ngata-ngata li ile tsa otla banna ba balehang ba Kovalenko 'me tsa ba qobella ho tantša joaloka lipopae tse tšollang mali. Monna e mong o ile a phunyeletsa, a sa tsoa kotsi ka mohlolo, ho fihlela a kopana le Matt Drake.
  
  Monna oa mehleng oa SAS o ile a tla ho eena ka hlooho, a fana ka hlooho e sithabetsang le letoto le potlakileng la lithipa likhopong tsa hae. Banna ba ho qetela ba Kovalenko ba ile ba thella sebakeng seo banna bohle ba khopo ba ileng ba fella teng.
  
  Lihele.
  
  Drake o ile a ba supisa hore ba fete, a sheba ka masoabi setho sa sehlopha se oeleng sa Delta. Ba tla nka setopo sa hae ha ba khutla.
  
  "Re tlameha ho tšoara bastard."
  
  
  KHAOLO MASOARO NANE
  
  
  Hayden o ile a kopana le Ed Boudreaux 'me lefatše la qhibiliha.
  
  "Ke thabela ho u bolaea," Boudreau o ile a pheta mantsoe ao a neng a "moleletse hang pele ho "ona. "Hape".
  
  "O hlolehile nakong e fetileng, kelello. O tla hloleha hape."
  
  Boudreau o ile a sheba fatše leotong la hae. "Letheka la hau le joang?" - Ke botsitse.
  
  "Tsohle tse molemo". Hayden o ile a ema ka menoana, a emetse tlhaselo ea lehalima. O ile a leka ho tataisa Moamerika hoo esele ea hae e hatelletsoeng leboteng la moliko, empa o ne a le mano bakeng sa seo.
  
  "O madi." Boudreaux o ile a etsisa ho nyeka thipa ea hae. "E ne ele monate haholo. Ke nahana hore ngoana oa ka o batla ho eketsehileng."
  
  "Ho fapana le kgaitsedi ya hao," ho rialo Hayden. "O ne a hlile a se a sa khone ho e mamella."
  
  Boudreau o ile a potlakela ho eena. Hayden o ne a lebeletse sena mme a qoba ka hloko, a pepesa lehare la hae lerameng la hae. "Madi a pele," a rialo.
  
  "Selelekela". Boudreau o ile a tsubella 'me a khutlela morao, a ntan'o mo otla ka lithupa tse 'maloa tse khutšoane. Hayden o ile a ba kokota kaofela 'me a qetella ka ho otla ka palema nkong. Boudreau a thekesela, meokho e keleketla mahlong a hae.
  
  Hang-hang Hayden o ile a nka monyetla, a hlaba ka thipa ea hae. O ile a khokhothela Boudreaux leboteng, a ntan'o khutlela morao -
  
  Boudreau o ile a lla.
  
  Hayden o ile a thetsa mme a kenya thipa seropeng sa hae. O ile a ikhula ha a ntse a hoeletsa, a sitoa ho thibela ho bososela ka bolotsana ho neng ho hlaha mahlong a hae.
  
  "Na u ka e utloa, moferefere?"
  
  "Tsela!" Boudreaux o ile a hlanya. Empa bona e ne e le bohlanya ba mohlabani, motho ea nahanang, mohlabani ea nang le phihlelo. O ile a mo otla ka mokokotlo ka mor'a ho otla, a ipeha kotsing ea bohlanya empa a boloka matla le lebelo le lekaneng ho etsa hore a nahane habeli ka ho kenella. Mme jwale, ha ba kgeloha, ba kopana le dihlopha tse ding tsa banna ba ntwa, mme Hayden a lahlehelwa ke botsitso.
  
  O ile a oa ha a ntse a hloella holim'a lengole la monna ea oeleng, a pitika 'me a ema, thipa e lokile.
  
  Boudreau o ile a qhibiliha har'a letšoele, sesomo se sefahlehong sa hae se fetoha monyebe ha a latsoa mali a hae mme a tsokotsa thipa.
  
  "Kea u bona," a hoeletsa ka lebaka la lerata leo. Ke tseba moo o dulang teng, Mme Jay.
  
  Hayden o ile a lahlela e mong oa banna ba Morena oa Mali tseleng, a roba leoto la monna joalo ka lekala ha a hleka tsela ea Boudreaux. Ka hukung ya leihlo la hae a bona Mai, eo ntle ho pelaelo e neng e le mofetohetsi wa ntwa ena, a loana a sa tshola banna ba tshwereng dibetsa tse bohale, ntwa e ne e le haufi haholo bakeng sa ho thunyana mme a ba siya ba le qubu maotong a hae. Hayden o ile a sheba bafu le ea shoang e neng e mo pota-potile.
  
  O ile a hlokomela hore esita le Boudreau o ne a ntse a nahana ka boemo boo hape ha a latela mahlo a Hayden 'me a bona moemeli ea tummeng oa Japane a sebetsa.
  
  May o ile a sheba Hayden. "Hantle ka mora hao."
  
  Hayden o ile a oela Boudreau.
  
  The psycho e ka sehloohong ea Morena Bloody e ile ea tloha joalokaha eka mongoose oa Hawaii o hata lirethe. Hayden le May ba ne ba lelekisa. Ha a ntse a feta, Mai o ile a otla monna e mong oa Kovalenko hampe, kahoo a pholosa bophelo ba lesole le leng.
  
  Ka nģ"ane ho moliko ho ne ho e-na le lebala le bulehileng, sebaka sa helikopthara se nang le seroala-nkhoana, le boema-kepe bo moqotetsane moo likepe tse "maloa li neng li emisitsoe teng. Boudreau o ile a matha ho feta helikopthara, a leba seketsoaneng se seholo sa lebelo, 'me ha aa ka a senya le ho feta ha a ntse a tlolela ka har'a sekepe, a oela moeeng. Pele Hayden a ka feta helikopthara, seketsoana se seholo se ne se se se theohile 'me se qala ho ea pele.
  
  May o ile a qala ho fokotseha. "Ena ke Baja. Ka potlako haholo, 'me banna ba bararo ba se ba ntse ba emetse ka hare. Ha li bapisoa le tsona, likepe tse ling li bonahala li khutsitse." Mahlo a hae a ile a qamaka helikopotara. "Joale sena ke seo re se hlokang."
  
  Hayden o ile a akheha ha kulo e ba feta, a sa hlokomele. "Na u ka e laola?"
  
  Mai o ile a mo botsa, 'Na u hlile u mpotsa potso eo?' sheba pele u hata holim'a skid 'me u tlole ka hare. Pele Hayden a fihla moo, Mai o ne a se a qalile rotor e kholo, 'me seketsoana sa Boudreaux sa matha ho theosa le noka ka lerata le leholo.
  
  "E-ba le tumelo," Mai o ile a bua a khutsitse, a bontša mamello eo a neng a tsejoa ka eona e le Hayden a sisinya meno ka lebaka la tsieleho. Motsotso hamorao koloi e ne e se e loketse ho fofa. E ka ntlafatsa sehlopha. Selei se ile sa tloha fatše. Kulo e ile ea otla kholomo haufi le hlooho ea Hayden.
  
  O ile a hula ka morao, a reteleha ho bona banna ba ho qetela ba Morena oa Mali ba oela mollong. Lesole le leng la Lebotho le Khethehileng la Hawaii le ile la ba fa menoana e metona ha seroala-nkhoana se qala ho theoha le ho phethoha, se itokisetsa ho lelekisa sekepe. Hayden o ile a tsoka matsoho.
  
  Ke letsatsi le leng feela la bohlanya bophelong ba hae.
  
  Empa o ne a ntse a le teng. E ntse e phela. Lepetjo la khale la Jay le ile la boela la hlaha hloohong ea hae. Pholoha tsatsi le leng. Phela le linakong tse kang tsena, o ne a hloloheloa ntate oa hae haholo.
  
  Motsotso hamorao, helikopthara e ile ea thekesela "me ea matha e lelekisa ho chesa. Mpa ea Hayden e ile ea sala kae-kae kampong, 'me o ile a tšoara sekhopo ho fihlela mangole a hae a le bohloko. Mai ha aa ka a fetoa ke letho.
  
  "Nka borikhoe ba hao u bo apare."
  
  Hayden o ile a leka ho tlosa kelello ea hae leetong leo le ferekaneng ka ho hlahloba boemo ba sebetsa sa hae. Thipa ea hae e ile ea khutlela setšeng sa eona. Sethunya sa hae feela se neng se setse e ne e le Glock e tloaelehileng ho fapana le Caspian eo a neng a e ratile morao tjena. Empa ke eng, sethunya ke sethunya, ha ho joalo?
  
  Mai o ile a fofela tlase hoo sefafatsi se ileng sa otla fenstere ea moea. Seketsoana se seholo se mosehla se ne se tsamaea haufi le noka e sephara ka pele. Hayden o ile a bona batho ba eme ka mor'a hae, ba ba shebile ha ba atamela. Ha ho pelaelo hore ba ne ba hlometse.
  
  Mai a theola hlooho mme a sheba Hayden. "Sebete le Kganya."
  
  Hayden a dumela ka hlooho. "Ho qetela".
  
  E kanna ea otla sehlopha, ea romela helikopthara ho qoela ka bohale, tseleng e thulanang le Bayeux e mosehla. Joalokaha ho ne ho lebelletsoe, batho ba emeng ka mahlakoreng ba ile ba khutlela morao ba tšohile. Hayden o ile a tsoa ka fensetere 'me a thunya. Kulo e ile ea ea hole ka mokhoa o se nang tšepo.
  
  Mai a mo fa M9 e se nang letho. "Etsa hore ba bale."
  
  Hayden o ile a thunya hape. E mong oa banna ba Boudreau o ile a thunya ka morao, kulo e oela holim'a sekoahelo sa helikopthara. Mai o ile a etsa selikalikoe se pota-potileng sehlopha, a romela hlooho ea Hayden e otlanya poso ea tšehetso. Mai ebe leeba hape, ka mabifi, a sa fane ka kotara. Hayden o ile a tšolla Glock ea hae 'me a bona e mong oa banna ba Boudreau a kena ka holim'a sekepe a ntse a fafatsa mali.
  
  Joale helikopthara e ile ea thuloa ke kulo e "ngoe, e lateloa ke letšoele la tse ling. Koloi e khōlō e ne e tšoantšetsa sepheo se seholo. Hayden o ile a bona Boudreau a le lebiling la seketsoana, a tšoere thipa ka thata ka meno a hae, a ba thunya ka sethunya sa submachine.
  
  "Oh," mohoo oa May e ne e le oa ho nyenyefatsa ha mosi o motšo o tsoa ka tšohanyetso ka har"a helikopthara "me molumo oa enjene o fetoha ka tšohanyetso ho tloha ho lerata ho ea ho ho lla. Kantle ho tataiso, helikopthara e ile ea qala ho thothomela le ho sisinyeha.
  
  May o ile a panya ha Hayden.
  
  Hayden o ile a ema ho fihlela ba le ka holim'a sekepe sa Boudreau 'me a bula lemati la sona ha helikopthara e theoha.
  
  A sheba bosweu ba mahlo a Boudreaux, a re, "Sekena sena," mme a tlolela ka ntle ho helikopotara e wang.
  
  
  KHAOLO MASOTHO MOHLANO
  
  
  Ho oa ha Hayden mahala ho bile ha nakoana. Seketsoana sa Boudreaux se ne se se hole, empa ha a ntse a le tseleng o ile a fa monna eo mahlo a hae pele a itihela mokatong oa sekepe. Moea o ile oa tsoa 'meleng oa hae ka lerata. Leqeba la khale seropeng sa hae le ne le opa. O bone dinaledi.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa tsubella ka har'a nōka e phallang ka potlako limithara tse ka bang mashome a mararo ho ea ka ho le letšehali, molumo o thibang litsebe oa lefu la sona o khantša mehopolo eohle e momahaneng le ho romela leqhubu le leholo karolong e ka pele ea sekepe.
  
  Leqhubu le matla hoo le ka fetolang tsela ea sekepe.
  
  Sekepe se ile sa lahleheloa ke lebelo, sa romela bohle ba fofang pele, 'me ba qala ho thathamisa. Joale, ha a qeta ho ea pele, o ile a phethola "me a oela ka mpeng ka metsing a masoeu.
  
  Hayden o ile a tšoarella ha sekepe se ntse se sekame. Ha a kena ka tlasa metsi, a raha ka matla, a lebile tlase, mme a raha a lebile lebopong le haufi. Metsi a batang a ne a mo opa hlooho, empa a ne a kokobetsa litho tsa hae tse opang hanyenyane. Ho potlaka ha metsi ho ile ha etsa hore a hlokomele kamoo a neng a khathetse kateng.
  
  Ha a hlaha, o ile a fumana hore o ne a se hole le lebopo, empa a tobane le Ed Boudreau. O ne a sa ntse a tshwara thipa ka meno a hae mme a bobola ha a mmona.
  
  Ka mor"a hae, matsaka a seroala-nkhoana se tsubang a ile a qala ho teba ka nōkeng. Hayden o ile a bona May a lelekisa banna ba babeli ba Boudreau ba setseng ho leba bankeng e seretse. Kaha o ne a tseba hore a ke ke a pholoha ntoa holim"a metsi, o ile a potlakela ho feta lehlanya leo "me ha aa ka a ema ho fihlela a otla lebōpong. Seretse se teteaneng se ile sa apareloa ho mo potoloha.
  
  Ho ne ho utloahala lerata le leholo pel'a hae. Boudreaux, ho felloa ke moea. "Ema. Ho qhekella. Pholoha. O ne a hema haholo.
  
  "O e fumane," Hayden a phamola mme a mo lahlela ngata ya ditshila sefahlehong mme a hloella lebopong. Leraga la mo ngaparela mme la leka ho mo hulela fatshe. Seo e ka beng e bile ho khasa ha bonolo mobung o omileng, se ile sa etsa hore a be bolelele ba limithara tse 'maloa feela holim'a molapo oa noka.
  
  A reteleha mme a otla serethe sa hae se ditshila sefahlehong sa Boudreaux. O ile a bona thipa eo a e tšoereng pakeng tsa meno a hae e phunyeletse marameng a hae, a etsa hore a bososele ho feta ea Joker. Ka ho hoeletsa le ho fafatsa mali le li-mucus, mpa e ile ea oela maotong a hae, a sebelisa lebanta la hae e le mokhoa oa ho hula 'mele oa hae. Hayden o ile a otla hlooho ea hae e sa sireletsoang, empa likotlo tsa hae li ne li se na phello e fokolang.
  
  Yaba o hopola thipa ya hae.
  
  O ile a fihla ka tlas'a hae ka letsoho le leng, a sututsa, a khathatseha, a phahamisa 'mele oa hae ka lisenthimithara ha litšila li ntse li phunya le ho leka ho mo tšoara.
  
  Menoana ea hae e ne e koalehile ho potoloha mofeng. Boudreaux o ile a mo hahola borikhoe ba hae ha a ntse a tsubella hape, a ema ka mokokotlong oa hae, hlooho le melomo ka tšohanyetso haufi le tsebe ea hae.
  
  "Leka le letle la fucking." A utlwa madi a rotha ho tloha sefahlehong sa hae ho ya lerameng la hae. "U tla utloa. Ho etsahala hantle ebile butle. "
  
  O ile a beha boima ba hae 'meleng oohle oa hae, a mo sutumelletsa ka hare ho seretse. Ka letsoho le le leng o ile a mo pata sefahleho sa hae seretseng, a mo thibela ho hema. Hayden o ile a sokola a tsielehile, a raha le ho thetheha ka hohle kamoo a ka khonang. Nako le nako ha a phahamisa mahlo, sefahleho sa hae se koahetsoe ke seretse se khomarelang, o ne a bona May ka pel'a hae, a loana a le mong le ba babeli ba batšehetsi ba Boudreau.
  
  E 'ngoe e ile ea oa ka metsotsoana e meraro eo ba neng ba tšoere sefahleho sa Hayden ka eona. E mong a ikhula, a lelefatsa bohloko. Nakong eo sefahleho sa Hayden se neng se bonahala ka lekhetlo la bone, May qetellong o ne a mo thibile 'me a le mothating oa ho robeha mokokotlo oa hae sefateng se oeleng.
  
  Matla a setseng a Hayden a ne a batla a felile.
  
  Thipa ea Boudreau e ile ea phunya letlalo likhopong tsa hae tsa boraro. Ka ho sututsa butle le ho lekanngoa habohloko, lehare le ile la qala ho thellela ho feta. Hayden o ile a hola a ba a raha, empa a sitoa ho lahla mohlaseli oa hae.
  
  "Ha ho moo nka eang teng." Monyenyetsi o mobe oa Boudreaux o ile oa hlasela hlooho ea hae.
  
  Mme o ne a nepile, Hayden o ile a hlokomela hanghang. O ile a tlameha ho khaotsa ho loana le ho e lumella hore e etsahale. Robala moo feela. Iphe nako-
  
  Lehare le ile la teba ho feta, tšepe e hohla lesapo. Ho tšeha ha Boudreaux e ne e le mohala oa Grim Reaper, pitso ea modemona ea neng a mo soma.
  
  Thipa e ka tlas'a 'mele oa hae e ile ea lokolloa ka molumo o matla oa ho lla. Ka motsotso o le mong, o ile a fetola sabole letsohong la hae 'me a e hlaba ka mor'a mokokotlo oa hae likhopong tsa Boudreaux.
  
  Psych o ile a thekesela morao a ntse a hoeletsa, mofeng oa thipa o tsoile sefubeng sa hae. Leha ho le joalo, Hayden o ne a sa khone ho sisinyeha. O ne a hateletsoe ka botebo seretseng, 'mele oohle oa hae o ne o huleloa fatše. O ne a sa kgone le ho tsamaisa letsoho la hae le leng.
  
  Boudreau o ile a hema 'me a mo khama. Eaba o utloa ho ntšoa thipa e kholo. Ho ne ho le jwalo mehleng eo. O ne a tla mmolaya jwale. Kotlo e le 'ngoe e thata ka morao molaleng kapa mokokotlong oa hae. Boudreau o ile a mo otla.
  
  Hayden o ile a bula mahlo a hae haholo, a ikemiselitse ho bona khanya ea letsatsi lekhetlo la ho qetela. Menahano ea hae e ne e le ka Ben, "me o ile a nahana: Nkahlole ka tsela eo ke phelang ka eona, eseng ka hore na ke shoele joang.
  
  Hape.
  
  Joale, a le tonanahali, a ts'abeha joalo ka tau e hlabang, Mai Kitano o ile a potlakela ho kena. Hoo e ka bang limithara tse tharo ho tloha Hayden, o ile a sutumetsa fatše, a kenya lebelo le leng le le leng hore a rahe ka tsela e fofang. Motsotsoana hamorao, matla ao kaofela a ile a pshatla 'mele o ka holimo oa Boudreaux, a robeha masapo le litho tsa 'mele, a romela meno a arohaneng le ho fafatsa mali ka har'a arc e pharaletseng.
  
  Boima bo ile ba tlosoa mokokotlong oa Hayden.
  
  Motho e mong o ile a mo ntša seretseng habonolo feela. Motho e mong o ile a mo jara, a mo beha ka hloko lebōpong la joang "me a inama holim"a hae.
  
  Motho eo e ne e le Mai Kitano. "Iketle," a rialo habonolo. "O shoele. Re hlotse".
  
  Hayden o ne a sa khone ho sisinyeha kapa ho bua. O ile a sheba feela leholimo le leputsoa, lifate tse thekeselang, le sefahleho sa May se bososelang.
  
  Mme kamora nakwana, a re, "Nkhopotse hore le ka mohla ke se ke ka o halefisa. Ha e le hantle, haeba ha u motho ea molemo ka ho fetisisa, ke..." Menahano ea hae e ne e ntse e le ho Ben, kahoo a qetella a buile seo a ka se buang. "Ke tla bontša esele ea ka Asda."
  
  
  KHAOLO MATHARO-TSELA
  
  
  Morena oa Mali o ile a sutumelletsa batho ba hae ho fihlela meeli ea bona e felletseng.
  
  Taba ea hore ba ba lelekisang ba ne ba batla ba koala sekheo seo e ile ea mo halefisa. E ne e le batho ba bangata haholo ba mo fokotsang. E ne e le mosupatsela oa bona ea se nang kelello, ba itšohlometsa ka lintho tsa bosaoana ha ba ne ba ka tsoela pele. Palo ea batho ba shoeleng ba batla moputso ona e ne e sa tsotellehe. Morena oa Mali o ne a batla le ho lebella sehlabelo sa bona. O ne a lebeletse hore bohle ba paqame "me ba shoe bakeng sa hae. Malapa a bona a ne a tla hlokomeloa. Kapa bonyane ba ne ba ke ke ba hlokofatsoa.
  
  Ntho e "ngoe le e "ngoe e ne e le moputso.
  
  Mosupatsela oa hae, monna ea bitsoang Thomas, o ile a honotha ho hong ka sena e le boemo boo sethoto se seng se bitsoang Hawksworth se ileng sa bo bitsa mohono. E ne e le kamore ea bone, Morena oa Mali a ntse a tuka ke khalefo. Ke ea bone feela. Tšōmo e tloaelehileng e ne e bua ka maemo a supileng a lihele. Na ka sebele ho ka ba le tse ling tse tharo ka mor'a see?
  
  Mme Hawksworth o tsebile jwang? Mongodi le Moapehi ba ile ba reteleha mme ba baleha, dibolo tsa bona tsa honyela ho fihla boholo ba matokomane ha ba bona mokgwa wa sefi ka mora boemo ba bohlano. Dmitry Kovalenko, o ne a nahana hore o ne a ke ke a etsa joalo.
  
  "U emetse'ng?" - o ile a rora Thomas. "Re tla falla. Hona joale."
  
  Thomas o ile a qala ho re: "Ha ke e-so utloisise hantle mokhoa oa leraba, monghali.
  
  "Ho ea liheleng ka tsamaiso ea leraba. Romela batho ka hare. Ba tla e fumana kapele." Morena oa Mali o ile a hula melomo ea hae ho ithabisa ha a ntse a ithuta ka kamoreng.
  
  Ho fapana le tse tharo tse fetileng, kamore ena e ne e theohetse ho tepella maikutlong e tebileng hoo e neng eka e ne e betliloe lefikeng ka bolona. Litšepe tse 'maloa tse teteaneng li ne li hlahella ho tloha mokatong o thata, hoo e ka bang litepisi. Ha re ntse re hatela pele, marako a kamore a ile a fokotseha ho fihlela, ka mor'a letamo, a qala ho atoloha hape.
  
  Letamo le ne le bonahala eka ke 'tsote'.
  
  Morena oa mali a nahana. Sebe se joalo se fetiselitse joang bophelong ba sebele, lefatšeng lena le ka tlas'a lefatše moo meriti e ke keng ea u sireletsa feela, empa hape e ka u bolaea? O ile a shebella ha Thomase a fana ka taelo ea ho tsoela pele. Qalong lintho tsohle li ne li tsamaea hantle. Kgosi ya Madi e ne ya gadima kwa ba tswang teng, a utlwa medumo ya dithunya kwa kgakala. Drake le lebotho la hae le lenyenyane ba tla ahloloa. Hang ha a tsoa mona, ka boeena o tla etsa bonnete ba hore vendetta ea mali e finyella sepheo sa eona se sehlōhō.
  
  Ho thunngoa ho ile ha mo tsosolosa. "Sutha!" - o ile a hoeletsa, hang feela ha moetapele a hata holim'a ntlha e itseng e patiloeng ea khatello. Ho ile ha e-ba le ho oa ho kang lefika le oelang, moea o fokang, "me hang-hang hlooho ea moeta-pele e ile ea otla mokatong oa lejoe pele e thetheha letsoapong joaloka bolo ea maoto. 'Mele o se nang hlooho o ile oa oela ka har'a qubu ea mali.
  
  Esita le Morena oa Mali o ile a talima. Empa o ne a sa tšoha letho. O ne a batla feela ho bona hore na ke eng e ileng ea baka kotsi e kaalo ho moeta-pele oa hae. Thomase a hweletsa pela hae. Kgosi ya Madi a mo sutumeletsa kwa pele, a latela motlhala wa gagwe, a itumedisiwa thata ke letshogo la monna yoo. Qetellong, haufi le 'mele o sisinyehang, o ile a emisa.
  
  A pota-potiloe ke batho ba tšohileng, Morena oa Mali o ile a ithuta mochine oa boholo-holo. Mohala o mosesaane o lehare o ne o otlolloa bophahamong ba hlooho pakeng tsa lipalo tse peli tsa tšepe tseo e tlamehang ebe li ne li tšoaretsoe sebakeng sa mofuta o itseng oa sesebelisoa se tiisang matla. Eitse ha monna oa hae a hula sethunya, lipalo li ile tsa lokolloa "me terata ea reteleha le tsona, ea khaola hlooho ea motho oa hae molaleng.
  
  Khanya. O ile a nahana ka mokhoa o tsotehang, 'me a ipotsa hore na a ka sebelisa sesebelisoa se joalo ntlong ea bahlanka ea lehae la hae le lecha.
  
  "U emetse'ng?" a hoeletsa batho ba setseng. "Sutha!"
  
  Banna ba bararo ba ile ba tlolela pele, mme ba bang ba leshome le metso e mmedi ba latela. Morena oa Mali o ile a nahana hore ke bohlale ho siea halofo ea leshome le metso e 'meli ka mor'a hae haeba Drake a ka mo fihlela kapele.
  
  "Jwale kapele," a rialo. "Haeba re tsamaea kapele, re tla fihla moo kapele, na ha ho joalo?"
  
  Banna ba hae ba ile ba baleha, ba etsa qeto ea hore ha ba na boikhethelo "me ho ne ho e-na le monyetla o monyenyane oa hore mookameli oa bona ea ferekaneng o ne a nepile. Sefi se seng se ile sa chesoa, "me hlooho ea bobeli ea thella letsoapong. Setopo se ile sa oa "me monna ea ka mor"a sona oa se khoptjoa, a ipona a le lehlohonolo ha terata e "ngoe ea taut e mo phunya moea ka holim"a hlooho ea hae ka ho toba.
  
  Ha sehlopha sa bobeli se qala ho theoha, Morena oa Mali a ikopanya le bona. Ho ile ha etsoa maraba a macha. Lihlooho le lihlooho tse ling tsa qala ho oa. Joale ho ile ha utloahala molumo o matla o ileng oa utloahala lehaha lohle. Liipone li ne li hlaha ka mahlakoreng a mabeli a tsela e tšesaane, e behiloe e le hore motho ea ka pele a bonahale ho tsona.
  
  Ka nako e tšoanang, ho ile ha utloahala molumo oa metsi a phallang, "me letamo le mosikong oa letsoapo la qala ho tlala.
  
  Feela metsi ana e ne e se metsi feela. Eseng ho ahlola ka tsela eo e tsubang ka eona.
  
  Thomas a hoeletsa ha ba mathela ho bona. E feptjoa ke letša la asiti. Sena ke ha khase ea sulfur dioxide e qhibiliha ka metsing ebe e etsa sulfuric acid. Ka sebele ha u batle ho ama sena!"
  
  "Se eme," ho rora Morena oa Mali ha a bona batho ba qala ho kokobela. "Sebelisa lipalo tsa tšepe, lithoto."
  
  Sehlopha sohle se ile sa potlakela ho theosa le moepa ka bongata. Ka ho le letšehali le ka ho le letona, maraba a sa tloaelehang a ne a buleha ka molumo o kang oa seqha se thunngoang. Litopo tse se nang lihlooho li ile tsa oa "me lihlooho tsa pitikoloha joaloka liphaenapole tse lahliloeng har"a banna, tse ling tsa tsona tsa khoptjoa, tse ling tsa li raha ka phoso. Morena oa Mali o ile a hlokomela esale pele hore ho na le batho ba bangata haholo bakeng sa palo ea lipalo, 'me a hlokomela hore kelello ea pakete e tla etsa hore ba sa tsebeng letho har'a bona ba tlole ntle le mohopolo oa bobeli.
  
  Ba ne ba tla lokeloa ke qetello ea bona. Kamehla ho ne ho le molemo hore sethoto se shoe.
  
  Morena Madi a fokotsa lebelo mme a tshwara Thomase morao. Banna ba bang ba "maloa le bona ba ile ba khoehlisa, ba tiisa tumelo ea Morena oa Mali ea hore ho tla pholoha feela ba khanyang le ba molemohali. Moeta-pele oa pakete o ile a qhomela holim'a tšiea ea pele ea tšepe eaba o qala ho qhomela ho tloha palo ho ea ho e 'ngoe holim'a metsi a phallang. Qalong o ile a hatela pele, empa joale leqhubu le chefo le ile la otla maoto a hae. Moo metsi a nang le asiti a neng a ama, liaparo tsa hae le letlalo la hae li ile tsa cha.
  
  Ha maoto a hae a ntse a ama tšiea e latelang, bohloko boo bo ile ba etsa hore a oele ka makhetlo a mabeli eaba o oa, a tsubella ka ho toba letamong le neng le tletse. Ho ile ha utloahala mehoo ea khalefo le e bohloko ka holong.
  
  Monna e mong o ile a oela k'haontareng 'me a oela ka hare. Monna oa boraro o ile a ema pheletsong ea letamo, ka mor"a nakoana a hlokomela hore ho ne ho se k"haonta e hlakileng eo a ka qhomelang ho eona, eaba o sutumelletsoa ka hare ha monna e mong a ntse a itihela mokokotlong oa hae ka bofofu.
  
  Liipone li ne li bonahatsa motho ea ka pele. Na u ka honohela monna ea ka pel'a hao?
  
  Morena ea mali o ile a bona morero oa liipone le ho timetsoa ha leraba. "Sheba fatše!" Thomas a hoeletsa ka yona nako eo. "Sheba maoto a hao, eseng motho ea ka pele. Boikoetliso bona bo bonolo bo tla u thusa hore u fete litaba ka mokhoa o sireletsehileng. "
  
  Morena oa Mali o ile a emisa pheletsong ea letša le sa tsoa thehoa. Ha a bona hore metsi a ntse a phahama, o ile a bona hore litlhōrō tsa litšehetso li tla tloha li oela tlas'a metsi a chesang. A sutumelletsa monna ka pele ho yena mme a hula Thomas le yena. Sefi se ile sa tloha se le haufi haholo hoo a ileng a utloa moea o foka ha palo ea tšepe e feta lehetleng la hae.
  
  Tsamaea holim'a lipalo 'me u tantše kapele ka tatellano e sa reroang. Ho ile ha e-ba le khefu e khutšoanyane ha metsi a ntse a phatlolla ka pele. Pilara e nngwe, mme monna ya ka pele ho yona a kgoptjwa. A hoeletsa, a etsa mehlolo, a khona ho emisa ho oa ha hae ka ho lula holim'a topallo e 'ngoe. Metsi a nang le asiti a ile a qaphatsa ho mo pota-pota empa ha aa ka a mo ama.
  
  Sala hantle.
  
  Morena oa Mali a bona monyetla oa hae. Ntle le ho nahana kapa ho emisa, o ile a hata holim'a 'mele o tloaelehileng oa monna eo, a o sebelisa e le borokho ba ho tšela le ho fihla moo ho sireletsehileng lebōpong le hōle. Boima ba hae bo ile ba theolela monna eo tlaase le ho feta, "me sefubeng sa hae sa kenya asiti.
  
  Motsotsoaneng o latelang o ile a lahleheloa ke sefefo.
  
  Kgosi ya Madi a mo sala morago. "Leoatla".
  
  Thomase a dula pela hae. Batho ba eketsehileng ba ile ba qhoma ka bohlale pakeng tsa litšiea ho ea sebakeng se sireletsehileng. Morena oa Mali o ile a sheba pele ho tsoa ho arched.
  
  "Le ho ya pele ho fihlela boemong ba bohlano," a rialo ka boikgohomoso. "Ke tla etsisa seboko sena kae, Cook. Le moo, qetellong," a hoeletsa. "Ke tla timetsa Matt Drake."
  
  
  KHAOLO MASOARO-SUPI
  
  
  Sehlekehleke se Seholo sa Hawaii se bitsoa ka tsela ena ho qoba pherekano. Lebitso la eona la 'nete ke Hawaii, kapa Sehlekehleke sa Hawaii, 'me ke sehlekehleke se seholo ka ho fetisisa United States. Ke lehae la se seng sa libaka tse tummeng ka ho fetisisa tse foqohang seretse se chesang lefatšeng, e leng Kilauea, e leng thaba e "nileng ea foqoha seretse se chesang ho tloha ka 1983.
  
  Kajeno, matsoapong a ka tlaase a seretse se chesang sa Mauna Loa, Mano Kinimaka le Alicia Miles, hammoho le sehlopha sa Masole a Metsing a United States, ba ile ba qala ho leleka kokoana-hloko e neng e metse likelellong tsa baahi ba sehlekehlekeng seo.
  
  Ba ile ba phunyeletsa karolo e ka ntle, ba thunya banna ba bangata ba Morena oa Mali, 'me ba phunyeletsa ka har'a sehlomathiso se seholo ha balebeli ba lokolla batšoaruoa bohle. Ka eona nako eo, ho ile ha utloahala molumo o lerata oa likoloi, o potlaka ka mor'a mohaho. Alicia le Kinimaka ha baa ka ba senya nako ho pota-pota.
  
  Alicia o ile a emisa ka pherekano. "Tsamaea, liesele lia baleha." Li-ATV tse 'nè li ile tsa matha, li phunya lithaere tsa tsona tse kholo.
  
  Kinimaka a phahamisa sethunya sa hae mme a nka sepheo. "Eseng nako e telele." O ile a thunya. Alicia o ile a shebella ha motho oa ho qetela a oela 'me ATV ea emisa kapele.
  
  "Oh, monna e moholo, ha ho mpe ho lepolesa. Ha re.
  
  "Ke tsoa CIA." Ka linako tsohle Kinimaka a nka leraba, e leng se ileng sa thabisa Alicia haholo.
  
  Likgutsufatso tsa litlhaku tse tharo feela tseo e leng tsa bohlokoa ke tsa Brithani. Hopola sena".
  
  Kinimaka a honotha ho hong ha Alicia a atamela ATV. O ne a ntse a sebetsa. Ka nako e tšoanang, ka bobeli ba ile ba leka ho nka setulo se ka pele. Alicia a sisinya hlooho mme a supa ka morao.
  
  "Ke khetha batho ba heso ka mor'a ka, molekane, haeba ba sa thekesele."
  
  Alicia o ile a qala enjene eaba oa tsamaea. ATV e ne e le sebata se seholo se mpe, empa se ne se tsamaea hantle 'me se qhoma hamonate holim'a maqhubu. Monna e moholo oa Hawaii o ile a thatela matsoho a hae thekeng ho mo tšoara, eseng hore o ne a hloka. Ho ne ho e-na le lipene moo a neng a lula teng. Alicia o ile a lla mme a bua letho.
  
  Batho ba balehileng ka pele ba ile ba hlokomela hore baa lelekoa. Baahi ba ba babeli ba bona ba ile ba reteleha "me ba thunya. Alicia o ile a sosobanya sefahleho, a tseba hore ho hang ha ho khonehe ho otla letho ka tsela ena. Bamameli, o ile a nahana. Ke lula ke utloa eka ke loana le batho ba sa rutehang. Mme leha ho le jwalo monna eo o ne a le mafome, a sitiswa ke maraba a dilemo tse supileng tsa boitlhompho.
  
  Joale e ka "na eaba o na le pono e fapaneng.
  
  Alicia o ne a khanna ka bohlale ho e-na le ho potlaka. Ka nako e khuts'oane, o ile a tlisa ATV ea bona sebakeng se amohelehang sa ho thunya. Kinimaka a hoeletsa tsebeng ea hae. "Ke tlilo thunya!"
  
  O ile a phunya sekoti. E mong oa mercenary o ile a hoeletsa 'me a itahlela ka matla mobung. "Ke tse peli ho tse peli," Alicia a hooa. "E 'ngoe hape 'me u tla fumana blo-"
  
  ATV ea bona e ile ea thula leralleng le patiloeng "me ea khelohela ka bohlanya ka ho le letšehali. Ka motsotsoana ba ile ba iphumana ba le ka mabili a mabeli, ba ntse ba bilika, empa koloi e ile ea khona ho boloka botsitso le ho oela fatše. Alicia ha aa ka a senya nako ho bula throttle hore a tsamaee.
  
  Kinimaka o bone foro pele a e bona. "Bothata!" O ile a hoeletsa "Emang!"
  
  Alicia o ne a khona ho eketsa lebelo la hae ha foro e sephara, e tebileng e ntse e atamela kapele. ATV e ne e fofa ka holim"a mohohlo, e bilika mabili a eona "me e puruma enjene ea eona, "me ea lula ka lehlakoreng le leng, e leka ho lula sebakeng. Alicia o ile a otla hlooho ea hae holim'a bar e bonolo. Kinimaka a mo tshwara ka thata hoo a ileng a se ke a ba dumella ho reteleha ka bobedi, yare ha lerole le kokobela, ba elellwa hore ka tshohanyetso ba hara dira.
  
  Haufi le bona, ATV e ntšo e ile ea bilika seretseng, ea lula habohloko "me joale e sokola ho itokisa. Kinimaka o ile a tlola ntle le tika-tiko, a matha a tobile ho moqhobi a ba a ntša eena le mopalami oa hae ka koloing ho kena seretseng se loebehlanang.
  
  Alicia o ile a hlakola lerōle mahlong a hae. ATV e nang le motho a le mong feela e ile ea potlakela ka pel'a hae empa e ne e ntse e le haufi. O ile a nka sethunya sa hae, a se lebisitse "me a thunya, "me, ntle le ho hloka ho hlahloba, a lebisa pono ea hae moo molekane oa hae oa Hawaii a neng a ntse a sokola seretseng.
  
  Kinimaka o ile a hula motho a le mong seretseng. "Lena ke lehae la ka!" Alicia o ile a mo utloa a bobola pele a sotha le ho roba letsoho la mohanyetsi oa hae. Ha monna oa bobeli a mo qoelisa, Alicia a tšeha "me a theola sethunya sa hae fatše. Kinimaka o ne a sa hloke thuso ea hae. Monna oa bobeli o ile a mo qholotsa ka tsela eo litaelo li otlang ngoana ea lilemo li 'nè ka eona, ho se letho. Monna a wela fatshe mme Kinimaka a mo qeta ka ho mo otla sefahlehong.
  
  Alicia a mo kopa ka hlooho. "Ha re qetelle taba ena."
  
  ATV ea ho qetela e ile ea tsoela pele ka bothata. E tlameha ebe mokhanni oa hae o ne a utloile bohloko nakong eo kaofela ha a qhoma. Ka potlako Alicia o ile a qala ho fumana sebaka, joale a soetsehile hanyane ke boiketlo boo ba neng ba bo fumane hape ka polasi. Empa bonyane ba pholositse baholehuoa bohle.
  
  Haeba ho na le ntho e "ngoe eo a neng a e tseba ka Morena oa Mali, ke taba ea hore batho bana ba ka mona, batho bana bao ho neng ho thoe ke mercenary, e ne e le litsila tsa moifo oa hae, o rometsoe mona ho ea sitisa le ho sitisa ba boholong. Arola le ho hlola.
  
  O ile a fokotsa lebelo ha a atamela ATV ea ho qetela. Ha aa ka a khefutsa, a sa tšoara le topallo, o ile a thunya habeli eaba banna bao ba babeli ba oa.
  
  Ntoa e neng e sa tsoa qala e ne e felile. Alicia a sheba hole motsotso. Haeba tsohle li tsamaea ho ea ka morero, haeba May le Hayden, Drake le ba bang ba pholoha likarolo tsa bona tsa ntoa, joale ntoa e latelang e ka 'na ea e-ba thata ka ho fetisisa le ea ho qetela.
  
  Hobane e tla ba khahlano le Mai Kitano. Mme o tla tlameha ho bolella Drake hore May o bolaile Wells.
  
  Pholile.
  
  Kinimaka a mo phaphatha lehetleng. "Ke nako ea hore re khutlele morao."
  
  O ile a honotha, a re: "Ah, tlohela ngoanana eo. "Re Hawaii. E re ke shebe ha letsatsi le likela."
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  "Joale ke kamoo mohono o shebahalang kateng?"
  
  Drake le sehlopha sa hae ba ile ba kena ka phaposing ea bone, ba nka mehato e 'ngoe le e 'ngoe ea ho itšireletsa. Leha ho le joalo, ho ile ha nka metsotsoana e seng mekae ho utloisisa ka botlalo boemo bo neng bo larile ka pel"a bona. 'Mele e se nang hlooho e ne e robetse hohle. Mali a ne a hasane fatše "me a ne a ntse a phalla haholo libakeng tse ling. Lihlooho ka botsona li ne li hasane fatše joaloka lintho tsa ho bapala tsa bana tse lahliloeng.
  
  Maraba a selemo a ne a eme ka mahlakoreng a mabeli a tsela e moqotetsane. Drake o ile a sheba terata e tšesaane 'me a hakanya se etsahetseng. Komodo a letsa mololi, a sa kholoe litsebe tsa hae.
  
  Ben a re: "Ka nako e "ngoe maraba ana a ka "na a tima. "Re hloka ho falla."
  
  Karin o ile a etsa molumo oa ho teneha.
  
  "Re tlameha ho tsamaea kapele 'me re lule re le ka holim'a lintho," ho boletse Drake. "Che, ema".
  
  Joale ka nqane ho maraba a bona letamo le sephara le tletseng metsi, le loebehlana le ho phoka makweba. Metsi a ne a khaphatseha a bile a benya mathōkong a letamo.
  
  "Sena e ka ba bothata. Na u bona litšiea tsa tšepe?"
  
  "Ke behile hore batho ba Morena oa Mali ba ne ba li sebelisa e le majoe a ho hata," Ben a bua ka mokhoa o makatsang. Seo re lokelang ho se etsa feela ke ho emela hore metsi a fokotsehe.
  
  "Hobaneng o sa fete ho tsona feela." Le ha Komodo a ntse a bua mantsoe ana, ho ne ho e-na le pelaelo sefahlehong sa hae.
  
  Karin o ile a hlalosa: "Letamo lena le ka be le fepeloa ke letša le nang le asiti kapa seliba. Likhase li ka fetola metsi hore e be sulfuric acid sebakeng kapa haufi le sebaka se foqohang seretse se chesang. Leha e le nako e telele e nyametse. "
  
  "Na asiti e ke ke ea senya litšepe?" Drake a supa.
  
  Ben a dumela ka hlooho. "Ka sebele".
  
  Ba ile ba shebella metsi a phallang ka metsotso e mengata. Ha ba ntse ba shebile, ho ile ha utloahala molumo o tšosang oa ho penya. Drake a phahamisetsa sethunya sa hae kapele. Bahlabani ba ts'eletseng ba Delta ba ile ba pheta liketso tsa hae motsotsoana hamorao.
  
  Ha ho letho le sisinyehileng.
  
  Eaba molumo oa boela oa hlaha. Tobetsa ka matla. Molumo oa thapo ea lemati la karache e mathang litseleng tsa tšepe. Feela e ne e se lemati la karache.
  
  Butle-butle, ha Drake a ntse a shebile, le leng la maraba le ile la qala ho loma leboteng. Ho lieha ha nakoana? Empa theknoloji e joalo e ne e sa fumanehe ho merabe ea boholo-holo. Kapa na mokoloko oo oa monahano o ne o tšoana le bohlanya ba motho ea bolelang hore ha ho na bophelo bo bong bo bohlale bokahohleng?
  
  Ke boikakaso bofe.
  
  Ke mang ea neng a tseba hore na tsoelo-pele e ne e le teng pele litlaleho li etsoa? Drake o ne a sa lokela ho qeaqea hona joale. Ke nako ea ho nka khato.
  
  O ile a re: "Metsi a ntse a fokotseha. "Ben. Ho na le ntho e makatsang?"
  
  Ben o ile a sheba lintlha tsa hae 'me Karin a tšepa hore a li pheta kelellong ea hae. "Hawksworth ha e bue haholo." Ben o ile a solla lipampiri tse ling. "Mohlomong mofutsana o ne a tšohile. Hopola, ba ne ba ke ke ba lebella ntho e kang ena mehleng eo."
  
  "Joale boemo ba bohlano e tlameha ebe ke sefefo sa 'nete," Komodo o ile a bua ka mantsoe. "Hobane ke ka mor'a sena moo Cook a ileng a khutla."
  
  Ben a hula molomo. "Hawksworth e re ke seo Cook a se boneng kamora boemo ba bohlano se entseng hore a khutlele morao. Eseng kamore ka boeona. "
  
  "E, mohlomong boemo ba botšelela le bosupa," e mong oa masole a Delta a bua a khutsitse.
  
  "Le seke la lebala ka liipone. Karin o ile a ba supa. "Ba supa pele, ho hlakile hore ke motho ea ka pele. Mohlomong ena ke temoso. "
  
  "Ho tšoana le ho tsamaisana le ba ha Joneses." Drake a dumela ka hlooho. "Utloisisa. Kahoo, ka moea oa Dinorock le David Coverdale ka ho khetheha, ke tla botsa potso e qalang eo esale ke utloa a e botsa likonsarete tsohle tseo nkileng ka ea ho tsona. A na u lokile?"
  
  Drake o ile a etella pele. Ba bang ba sehlopha ba ile ba oela moleng joalokaha le bona ba ne ba tloaetse. Ha a kena tseleng e bohareng, Drake o ne a sa lebella mathata leha e le afe ka maraba 'me ha aa ka a kopana le mang kapa mang, le hoja a ile a fumana lintlha tse seng kae tsa khatello. Ha ba fihla pheletsong ea letamo, metsi a ne a ntse a phalla ka potlako.
  
  "Lipalo li shebahala hantle," a rialo. "Sheba mokokotlo oa hau. Mme o seke wa sheba fatshe. Ho na le lintho tse mpe tse phaphametseng mona. "
  
  Drake o ile a ea pele, ka hloko le ka nepo. Sehlopha sohle se ile sa ba tšela habonolo ka mor'a metsotso e seng mekae 'me sa leba sebakeng sa ho tsoa.
  
  "Ho bile monate ho Morena oa Mali ho re chehela maraba 'ohle." Ben a tsheha hanyenyane.
  
  "Joale re ke ke ra ba hole le bastard." Drake o ile a utloa matsoho a hae a koenehela lifeisi 'me hlooho ea hae e matha ka tebello ea ho tobana le senokoane se tšajoang ho fetisisa nalaneng ea morao tjena.
  
  
  ******
  
  
  Leqhoa le latelang le ile la buleha ka lehaha le leholo. Tsela e haufi e ne e theosa le moepa ebe e tsamaea le tsela e sephara ka tlas'a mafika a phahameng.
  
  Empa ho ne ho e-na le tšitiso e tebileng e neng e thibile tsela ea bona ka ho feletseng.
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "Lihele tsa mali."
  
  O ne a eso ka a lora le ka ntho e kang ena. Ho thibela e ne e hlile e le setšoantšo se seholo se betliloeng lefikeng le phelang. O ne a robetse a iketlile, a itshetlehile ka mokokotlo wa hae leboteng le letshehadi, mpa ya hae e kgolo e hlahelletse ka nqane ho tsela. Litšoantšo tse betliloeng tsa lijo li ne li robetse ka qubu ka mpeng ea hae, "me le tsona li ne li hasane maotong a hae "me li bokelloa tseleng.
  
  Ho ne ho robetse setšoantšo se sebe maotong a setšoantšo seo. 'Mele oa motho o shoeleng. Toro e ne e bonahala e sothehile joalokaha eka e mahlomoleng a feteletseng.
  
  "Sena ke bonyollo," Ben a rialo a maketse. "Modemona o amanang le bonyollo ke Belsebule."
  
  Leihlo la Drake le ile la sisinyeha. "U bolela joalo ka Beelzebube ho tsoa ho Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben a feheloa. "Ha se taba ea rock 'n' roll kaofela, Matt. Ke bolela letemona Belsebule. Letsoho le letona la Satane."
  
  Ke utloile hore letsoho le letona la Satane le sebetsa ho feta tekano. Drake o ile a sheba tšitiso e kholo. "Mme ha ke ntse ke hlompha boko ba hao, Blakey, tlohela ho bua mafeela. Ehlile, ntho e "ngoe le e "ngoe e amana le rock and roll."
  
  Karin o ile a theola moriri oa hae o molelele o mosehla eaba o qala ho o tlama le ho feta. Masole a 'maloa a Delta a ne a mo shebile, ho akarelletsa le Komodo. O hlokometse hore Hawksworth o fane ka lintlha tse khahlisang mabapi le lehaha lena lintlhang tsa hae. Ha a ntse a bua, Drake o ile a lumella mahlo a hae ho lelera ka phaposing.
  
  Ka mor'a setšoantšo sena se seholo, joale o ile a hlokomela hore ha ho na lekhalo la ho tsoa. Ho e-na le hoo, lerako le sephara le ne le tsamaea leboteng le ka morao, le kobehela siling e phahameng ho fihlela le fella sehlabeng se phahameng se mafika. Ha Drake a sheba sehlabeng, o ile a bona se shebahalang eka ke foranteng qetellong, e batla e tšoana le mokato oa ho shebella o sa boneng ... maemo a mabeli a ho qetela?
  
  Menahano ea Drake e ile ea sitisoa ha sethunya se lla. Kulo e ile ea otla ka holim'a lihlooho tsa bona. Drake o ile a oela fatše, empa Komodo a bua ka khutso a lebile sehlabeng sona seo se mafika seo a neng a qeta ho se hlahloba, 'me a bona litšoantšo tse fetang leshome le metso e 'meli tse mathang ho eena li tsoa mosikong o matsoelintsoeke.
  
  Batho ba Kovalenko.
  
  E ne e bolela eng...
  
  "Batla tsela ya ho feta sehlola sela," Drake a hweshetsa Ben, a dumela ka hlooho a lebile setshwantshong se boima se neng se thibile tsela ya bona ho ya pele, mme a lebisa tlhokomelo ya hae ka botlalo hodima lejwe le majwe.
  
  Lentsoe le matla haholo le hlabang, le ikhohomosang le le ikhohomosang. "Matt Drake! Lira tsa ka tse ncha! Joale u leka ho nthiba hape, huh? Nna! Na ha le ithute letho?"
  
  "O leka ho fihlela eng, Kovalenko? See sohle se bolela"ng?"
  
  "See sohle se bolela"ng? E mabapi le tabatabelo ea bophelo bohle. Mabapi le taba ea hore ke otla Cook. Mabapi le kamoo ke ithutileng le ho koetlisoa ka ho bolaea monna letsatsi le leng le le leng ka lilemo tse mashome a mabeli. Ha ke tshwane le banna ba bang. Ke ile ka e hlola pele ke etsa bilione ea ka ea pele. "
  
  "O se o hlotse Cook," ha rialo Drake ka bonolo. "Hobaneng o sa kgutlele kwano? Re tla bua, nna le wena."
  
  "U batla ho mpolaea? Ke ne nke ke ka ba le eona ka tsela e 'ngoe. Esita le batho ba heso ba batla ho mpolaya."
  
  "Mohlomong ke hobane u setsebi se seholo."
  
  Kovalenko o ile a sosobanya sefahleho, empa o ne a tsielehile haholo ke puo ea hae e nyonyehang hoo thohako eo ha ea ka ea nkoa hantle. Ke ne ke tla bolaea ba likete hore ke finyelle lipakane tsa ka. Mohlomong ke se ke e entse. Ke mang ea tsotellang ho bala? Empa hopola sena, Drake, 'me u se hopole hantle. Uena le metsoalle ea hau le tla ba karolo ea lipalo-palo tsena. Ke tla hlakola mehopolo ea hau sefahlehong sa Lefatše.
  
  Drake o ile a hoeletsa a re: "Khaotsa ho ba le melomo e monate. "Theohela mona 'me u bontše hore u na le sete, monna-moholo." O ile a bona Karin le Ben ba le haufi, ba buisana ka hloko, ka bobeli ba qala ho ōma ka hlooho ha ntho e itseng e ba hlakela.
  
  "U se ke ua nahana hore ke tla shoa habonolo hakaalo, le haeba ho ka etsahala hore re kopane. Ke hōletse literateng tse thata ka ho fetisisa tsa toropo e thata ka ho fetisisa ea "Mè Russia. Mme ka tsamaya hara tsona ka bolokolohi. E ne e le tsa ka. Batho ba Brithani le Maamerika ha ba tsebe letho ka ntoa ea sebele." Monna ea neng a shebahala a le thata a tšoela fatše.
  
  Mahlo a Drake a ne a bolaea. "Oh, ke tšepa ka tieo hore u ke ke ua shoa habonolo."
  
  "Ke tla o bona haufinyane, Briton. Ke tla o bona o hweletsa ke ntse ke nka e mong wa basadi ba hao. Ke tla o bona o bola ke ntse ke fetoha modimo."
  
  "Ka baka la lehodimo". Komodo o khathetse ke ho mamela lerata la bahatelli. A phunya lerumo a lebile mosikong oa lejoe, a tšoha banna ba Morena oa Mali. Le hona joale, Drake o ile a bona, banna ba robong ho ba leshome ba ntse ba mathela ho mo thusa.
  
  Lithunya tse khutlang li ile tsa utloahala hang-hang. Likulo tsa tsubella maboteng a majoe a haufi.
  
  Ben a hoeletsa, "Seo re lokelang ho se etsa ke ho hloella thaka lena le nonneng. Ha ho thata haholo. "...
  
  Drake o ile a ikutloa a ntse a atamela. A phahamisa lintši ha lejoe le oela lehetleng la hae.
  
  "Empa," Karin o ile a kenella, ho tšoana ha hae le Ben ho ntse ho totobala ha Drake a qeta nako e telele le eena. "Se tšoasoang ke lijo. E 'ngoe ea eona ha e na letho. Le ho tlala mofuta o mong oa khase. "
  
  Ke nahana hore ha se khase e tšehang. Drake o ile a sheba setopo se se nang sebopeho.
  
  Komodo o ile a leleka volley e tsitsitseng ho thibela banna ba Blood King hore ba se ke ba hlola ba e-ba teng. "Haeba ho joalo, ehlile ke ntho e ntle haholo."
  
  Karin o ile a re: "Li-powders tse seng li lokile. "E lokollotsoe ha lintho tse susumetsang li huloa. Mohlomong e tšoana le tse ileng tsa bolaea baepolli ba lintho tsa khale ba bangata ba ileng ba sibolla lebitla la Tutankhamun. U tseba ka thohako eo ho thoeng ke eona, na? Ha e le hantle, batho ba bangata ba lumela hore metsoako kapa likhase tse itseng tseo re li sietsoeng ka lebitleng ke baprista ba boholo-holo ba Egepeta li ne li reretsoe ho felisa masholu a mabitleng feela."
  
  "Tsela e sireletsehileng ke efe?" Drake a botsa.
  
  "Ha re tsebe, empa haeba re matha ka lebelo le le leng, ka bonngoe, haeba motho e mong a ntša phofo e nyenyane ka mor"a bona, e tlameha ebe ke tekanyo e nyenyane e tla fetoha mouoane kapele. Sefi se mona haholo-holo ho thibela mang kapa mang ea hloang setšoantšo se betliloeng & # 184; , u se ke ua lebala."
  
  "Ho ya ka Hawksworth," Karin a rialo ka pososelo e tiileng.
  
  Drake o ile a hlahloba boemo. Sena se ne se bonahala e le phetoho e khōlō ho eena. Haeba ho ne ho e-na le foranteng ea ho shebella holimo moo, joale ba ne ba lokela ho ba haufi le bofelo. O ne a nahana hore ho tloha moo ho ne ho tla ba le tsela e tobileng e eang kamoreng ea botšelela le ea bosupa, ebe joale e ea "letlotlong" la tšōmo.
  
  "Ke hona moo re yang teng ka taba ena," a rialo. "Hohle kapa ha ho letho. Holimo mono," o ile a tsoka feisi ka bohale ho Kovalenko, "sefofu se thunya lefatše ka likulo. Mme, Ben, bakeng sa tlhaiso-leseling ea hau, ena ke Dinoroc ea 'nete. Empa ke hona moo re eang teng ka sena. Tsohle kapa ha ho letho. Na u se u loketse see?"
  
  O ile a amoheloa ka lerata le thibang litsebe.
  
  Matt Drake o ile a matha, a lebisa banna ba hae maemong a tlaase a Lihele karolong ea ho qetela ea sepheo sa hae sa ho iphetetsa ho mosali eo a neng a mo rata le ho tlosa lefats'e ho motho ea khopo ka ho fetisisa eo a kileng a mo tseba.
  
  Nako ea ho sisinyeha.
  
  
  KHAOLO MATHARO-RORO
  
  
  Drake o ile a tlolela holim'a setšoantšo se seholohali, a leka ho ema ka maoto a hae le ho tšoara lijo tse betliloeng hore a ikhule. Setsoantso se ne se ikutloa se bata, se le bohale ebile se sa tloaeleha tlas'a menoana ea hae, joaloka ho ama lehe la mojaki. O ile a hema ha a ntse a hula ka matla a hae 'ohle hore a lule a tsitsitse, empa litholoana, bohobe bo monate le nama ea kolobe ea tšoara.
  
  Ka tlase ho eena le ka ho le letona ho ne ho robetse setopo sa monna ea neng a se lehlohonolo hakaalo.
  
  Likulo tsa letsa mololi ho mo pota-pota. Komodo le setho se seng sa Delta Team ba fane ka mollo o koahelang.
  
  Ntle le ho senya motsotsoana, Drake o ile a tlōla karolo e ka sehloohong ea setšoantšo se bōpiloeng 'me a theoha ka lehlakoreng le leng. Ha maoto a hae a fihla fatše, o ile a reteleha "me a fa motho ea latelang moleng monoana o motona.
  
  Eaba le eena oa thunya, a bolaea e mong oa bahlanka ba Morena Mali ka sethunya sa pele. Monna eo o ile a thetheha lefikeng, a lula pel'a setopo sa molekane oa hae ea neng a se a shoele ka ho soahlamana habohloko.
  
  Motho oa bobeli moleng o e entse.
  
  Ben ke eena ea latelang.
  
  
  ******
  
  
  Metsotso e mehlano hamorao, sehlopha sohle se ne se ipatile se sireletsehile moriting oa Bonyollo. Ho ile ha siloa sengoathoana se le seng feela sa lijo. Drake o ile a shebella ha leru la phofo le phahama moeeng, le bilika joalo ka 'mele oa noha e bolaeang, e lohiloeng, empa ka mor'a metsotsoana e seng mekae ea fetoha mouoane ntle le ho ama lieta tsa senokoane se balehang.
  
  "Lejoe."
  
  Drake o ile a supa ka makhetlo a mabeli tsela e eang letsoapong le lekhutšoanyane le neng le theha qalo ea leralla. Ha ba le sebakeng sena se phahameng, ba ile ba e bona e kobeha lebota ka bokhabane pele e nyolohela sehlabeng se mafika.
  
  Banna ba Morena Madi ba ile ba ikhula. E ne e le lebelo khahlanong le nako.
  
  Li phatlohela holimo, faele e le 'ngoe. Lepheo le ne le pharaletse hoo le ka tšoarelang liphoso tse seng kae. Drake o ile a thunya ha a ntse a matha, a bolaea e mong oa banna ba Kovalenko ha ba ntse ba nyamela tlas'a lekhalo la ho tsoa ho latelang. Ha ba fihla ka holim'a moeli 'me ba bona sebaka se seholo sa mafika, Drake o ile a bona ntho e' ngoe e laletseng.
  
  "Seqhomane!"
  
  Ka lebelo le leholo, o ile a itahlela fatše ka hlooho, a sebelisa lebelo la hae ho sotha "mele oa hae ha o ntse o thella lejoeng le boreleli, "me a lahlela seqhomane ka thōko.
  
  E ile ea oela sehlabeng, ea phatloha metsotsoana e seng mekae hamorao. Ho phatloha ho ile ha sisinya kamore.
  
  Komodo a mo thusa. Re ka u sebelisa sehlopheng sa rona sa bolo, monna.
  
  "Yankees ha e tsebe ho bapala bolo." Drake o ile a mathela foranteng, a labalabela ho bona se ka nqane ho eona le ho fumana Kovalenko. "Ha ho molato".
  
  "Hm. Ha ke bone sehlopha sa Manyesemane se tlisa likhau tse ngata hae. "
  
  "Re tla tlisa khauta hae." Drake o ile a kenya Amerika taolong. "Lipapaling tsa Liolimpiki. Beckham o tla fetola boemo. "
  
  Ben a ba tshwara. "O nepile. Sehlopha se tla mo bapalla. Bongata bo tla mo tsohela matla."
  
  Karin o ile a hoeletsa a tenehile ka mor'a hae. "Na ho na le sebaka seo monna a ke keng a bua ka bolo ea maoto!"
  
  Drake o ile a fihla foranteng 'me a beha letsoho la hae leboteng la majoe le tlaase, le senyehileng. Pono e neng e le ka pele ho eena e ile ea etsa hore maoto a hae a thekesele, a thekesela, a lebala masoabi "me a boela a ipotsa hore na hantle-ntle ke sebōpuoa sa mofuta ofe se hahileng sebaka sena se makatsang.
  
  Pono eo ba ileng ba e bona e ile ea tlatsa lipelo tsa bona tšabo le tšabo.
  
  Mathule a ne a ka ba kotara ea tsela e nyolohang ka lehaheng le leholohali. Ntle ho pelaelo e kholo ka ho fetisisa eo leha e le ofe oa bona a kileng a e bona. Leseli le ne le tsoa ho khanya e se nang palo e lefifi ea amber eo banna ba Morena oa Mali ba neng ba e lokolotse pele ba kena boemong ba botšelela. Leha ho le joalo, boholo ba lehaha le likotsi tsa lona li ne li ntse li ipatile lefifing le moriting.
  
  Ka ho le letšehali le ka pele ho tloha lekhotleng la ho tsoa, ho na le litepisi tse koahetsoeng ka matsoelintsoeke tse theohelang botebong ba limithara tse ka bang lekholo. Ho tloha botebong ba litepisi tsena, Drake le sehlopha sa hae ba ile ba utloa molumo o boima o matla, o lateloang ke mehoo e ileng ea etsa hore lipelo tsa bona li koalehe ka litebele tse tšosang.
  
  Ben a hema. "Motsoalle, ha ke rate molumo oa eona."
  
  "Ho joalo. Ho utloahala eka ke kenyelletso ho e 'ngoe ea lipina tsa hau." Drake o ile a leka ho thibela meea hore e se ke ea oela hole haholo, empa ho ne ho ntse ho le thata ho phahamisa mohlahare oa hae fatše.
  
  Litepisi li ne li fella mosikong o moqotetsane. Ka nģ'ane ho lerako lena lehaha le ile la buleha ka boholo. O ne a ka bona tsela e moqotetsane, e matsoelintsoeke e khomarelang leboteng le letona, tsela e khaoletsang e lebisang lehaheng le ka holim"a boliba bo sa feleng, "me e tšoanang le eona e ileng ea tsoela pele ka ho le letšehali, empa ho ne ho se borokho kapa mokhoa leha e le ofe oa ho li hokahanya ka mose ho le letšehali. lekhalo le leholo.
  
  Qetellong ea lehaha ho ne ho eme lefika le leholo, le letšo, le matsutla. Ha Drake a ntse a lla, o ne a nahana hore a ka khona ho etsa sebopeho se ka bang halofo ea lefika, ntho e kholo, empa sebaka le lefifi li ile tsa mo thibela.
  
  Bakeng sa hona joale.
  
  "Tsela ea ho qetela," a rialo, a tšepile hore ke "nete. "Ntatele".
  
  Hang ha lesole le lula e le lesole. Ke seo Alison a mmoleletseng sona. Hantle pele a mo tlohela. Hantle pele a...
  
  A sutumelletsa mehopolo hole. O ne a sa kgone ho ba lwantsha jwale. Empa o ne a nepile. 'Nete e tšosang. Hoja a ne a phela, ntho e "ngoe le e "ngoe e ka be e fapane, empa joale mali a lesole, mohlabani, a ne a phalla ka ho eena; semelo sa hae sa nnete ha se a ka sa mo tlohela.
  
  Ba ile ba kena phasejeng e moqotetsane: baahi ba babeli, masole a tšeletseng a Delta le Matt Drake. Qalong kotopo e ne e shebahala e fapane hanyane le ea pele, empa joale, khanyeng ea mahlaseli a amber ba ile ba tsoela pele ho thunya pele, Drake o ile a bona tsela eo ka tšohanyetso e arohanang 'me e atoloha ho fihlela bophara ba likoloi tse peli,' me a hlokomela hore mocha o ne o le teng. e hlabetsoe fatše ka majoe.
  
  Lenaneo la tataiso?
  
  "Hlokomelang ba robehang maqaqailana. Drake o ile a bona lesoba le lenyenyane le tšosang ka pele, le neng le le moo motho a ka behang leoto la hae teng. "Ha hoa lokela ho ba thata haholo ho baleha ka lebelo lena."
  
  "Che!" - Ben o ile a hooa ntle le leqheka la metlae. "O lesole le tshabehang. O ka be o tsebile ho feta ho bua dintho tse kang tseo."
  
  Joalokaha eka ke ho tiisa, ho ile ha e-ba le leqhubu le matla 'me mobu o ka tlas'a bona oa sisinyeha. Ho ne ho utloahala eka ntho e khōlō le e boima e oetse phasejeng e arolang eo ba neng ba tsamaea ka eona. Ba ka khutla 'me ba thijoa kapa-
  
  "Balehang!" - Drake o ile a hoeletsa. "Ho baleha feela!"
  
  Sealuma se tebileng se ile sa qala ho tlala phaseje, joalokaha eka ho na le ntho e boima e lebileng ho bona. Ba ile ba baleha, Drake a thunya malakabe ha a ntse a matha a bile a tšepile hore Ben kapa Karin ha ba kene lerabeng lefe kapa lefe le lebe.
  
  Ka lebelo lena...
  
  Ho puruma ho ile ha eketseha.
  
  Ba ile ba tsoela pele ho matha, ba sa iteta sefuba ho hetla, ba lula ka ho le letona la mocha o pharaletseng 'me ba tšepile hore Drake ha aa ka a felloa ke mollo. Motsotso hamorao ba utloa ho honotha ha bobeli ho tšosang ho tsoa kae-kae ka pele.
  
  "Jesu!"
  
  Drake ha aa ka a lieha. Haeba a ne a ka etsa joalo, ba ka be ba shoele. A potlakela ho feta lesoba le leholo leboteng le letona la bona. Lerata le ne le tsoa holimo. O ile a ipeha kotsing ea ho sheba kapele.
  
  CHE!
  
  Blakey o ne a nepile, leqhekanyana le hlanyang. Rolling Stones e ne e luma ho bona, eseng ka mokhoa oa Dinoroc. Tsena e ne e le libolo tse kholo tsa majoe tse chitja, tse lokollotsoeng ke mekhoa ea khale 'me li laoloa ke likanale tse hlakileng le tse patehileng. Ea ka letsohong le letona la bona a thula Drake.
  
  A phahamisa lebelo le leholo. "Balehang!" A reteleha, a hoeletsa. "Oo molimo oa ka".
  
  Ben o ile a ikopanya le eena. Masole a mabeli a Delta, Karin le Komodo, ba ile ba potlakela ho feta sekoti ka lisenthimithara tse lekaneng. Masole a mang a mabeli a ile a sutumelletsa ho feta, a khoptjoa maotong a 'ona 'me a thula Komodo le Karin, a qetella a le lerata la ho bobola.
  
  Empa monna oa ho qetela oa Delta o ne a se lehlohonolo hakaalo. O ile a nyamela ntle le molumo ha bolo e khōlō e fofa e tsoa tseleng ea sefapano, e mo otla ka matla a teraka ea Mack 'me e otla leboteng la kotopo. Ho ile ha e-ba le ho oa ho hong ha bolo e neng e ba lelekisa e thula e neng e thibile tsela ea bona ea ho baleha.
  
  Sefahleho sa Komodo se boletse tsohle. O ile a hoeletsa: "Haeba re potlaka, re ka "na ra qoba maraba a mang pele a tloha."
  
  Ba tloha hape. Ba ile ba feta mateanong a mang a mararo, moo metjhini e meholohali e neng e luma, e keketla le ho reketla. Moetapele wa Delta o ne a nepile. Drake o ile a mamela ka hloko, empa ha aa ka a utloa molumo o tsoang ho Kovalenko kapa banna ba hae ba pele.
  
  Eaba ba kopana le tšitiso eo a neng a e tšaba haholo. Lejoe le leng le leholo le ne le eme ka pele, le thibile tsela e eang pele. Ba ile ba phuthehela hammoho, ba ipotsa hore na ho ka etsahala hore ebe ntho ena e haufi le ho qala bocha.
  
  "Mohlomong e robehile," Ben a rialo. "Ke bolela leraba."
  
  "Kapa mohlomong..." Karin o ile a wa ka mangole a hae mme a kgasetsa pele maoto a mmalwa. "Mohlomong e ka be e bile mona."
  
  Drake o ile a oela haufi le eena. Mono, tlas"a lefika le leholo, ho ne ho e-na le sebaka se senyenyane sa ho hloa. Ho ne ho e-na le sebaka se lekaneng hore motho a ka petetsa ka tlas"a sona.
  
  "Ha e ntle". Komodo le eena o ile a qoelisoa. "Ke se ke lahlehetsoe ke motho a le mong lerabeng lena la bokhopo. Fumana tsela e 'ngoe, Drake. "
  
  "Haeba ke nepile," ha rialo Drake, a sheba lehetleng la hae, "hang ha maraba ana a se a hlophisitswe, a tla kgeloha hape. Ba tlameha ho sebetsa ka mokhoa o ts'oanang oa pad pad system joalo ka ba bang. Re tla qabelloa mona." A kopana le mahlo a Komodo ka tjantjello e thata. "Ha re na boikhethelo."
  
  Ntle le ho emela karabo, o ile a thella ka tlas'a bolo. Sehlopha se seng se ile sa tla ka mor'a hae, se sa batle ho qetella ka mola, empa banna ba Delta ba ile ba itšoara 'me ba ipeha sebakeng seo molaoli oa bona a neng a se bontšitse. Drake o ile a utloa takatso e tloaelehileng e phahama sefubeng sa hae, takatso ea ho re: U se ke ua tšoenyeha, ntšepe. Ke tla u tsamaisa ho eona, empa o ne a tseba hore a ke ke a hlola a e bua hape.
  
  Eseng ka mor'a lefu le se nang kelello la Kennedy.
  
  Ka mor"a nako e seng kae a ntse a tsubella, a iphumana a thella ka hlooho moepeng o moepa, "me hang-hang a utloa ba bang ba mo setse morao. Bokatlase bo ne bo se hole, empa bo siile sebaka se lekaneng hore a ka ema ka kotloloho tlasa bolo e kgolohadi ya lejwe. Batho ba bang kaofela ba ne ba phuthehile ka mor"a hae. Ha a ntse a nahana ka ho teba, ha aa ka a iteta sefuba ho sisinya le mosifa o le mong. Haeba ntho ena e ne e ka putlama, o ne a batla hore bohle ba be boemong bo lekanang.
  
  Empa joale molumo o tloaelehileng oa ho bobola oa mochini o silang oa sisinya khutso, 'me bolo ea sisinyeha. Drake o ile a tloha liheleng joalo ka 'mankhane, a hoeletsa hore bohle ba mo latele. O ile a fokotsa lebelo "me a thusa Ben ho tsamaea, a hlokomela hore esita le seithuti se senyenyane se ne se e-na le mefokolo "meleng le hore ha a na matla a ho ba lesole. O ne a tseba hore Komodo o tla be a thusa Karin, le hoja kaha e ne e le setsebi sa karate, ho phela hantle ha hae "meleng ho ne ho ka lekana habonolo le ha monna.
  
  E le sehlopha, ba ile ba matha ho theosa le tselana e betliloeng ka tlas"a bolo e bolaeang, ba leka ho sebelisa monyetla oa ho qala ha eona butle hobane ba ne ba ka "na ba thulana le moepa o ka pele o neng o tla ba qobella ho tobana le eona hape.
  
  Drake o ile a hlokomela leqaqailaneng le robehileng mme a hoeletsa temoso. A tlola sekoti se behilweng ka mokgwa wa diabolosi, a batla a hula Ben le yena. Eaba o thula letsoapo.
  
  E ne e le thata. O ile a cheka ka hare, hlooho e theoha, maoto a otla, letsoho la hae le letona le phuthela thekeng la Ben, a phahama ka mohato o mong le o mong. Qetellong o ile a otla bolo hole, empa a tlameha ho fa bohle ba ka mor'a hae monyetla.
  
  Ha aa ka a tela, o ile a tsoela pele ho fa ba bang sebaka 'me a betsa mollo o mong hape.
  
  Ba ile ba thula lebota le tiileng la majoe!
  
  Lejoe le leholo la thetheha ho bona ka lerata. Sehlopha sohle se ile sa atleha, empa joale se ile sa iphumana se le makhatheng a lefu. Ka ho toba.
  
  Mahlo a Drake a ile a bona botšo bo tebileng pakeng tsa mahlaseli a khanyang a "Ho na le lesoba. Sekoti fatše."
  
  Ka potlako, maoto a bona a ferekane "me methapo ea bona e feletsoe ke tšepo, ba ile ba mathela mokoting. E ne e le nyane, e lekana le motho, mme ka hare e le ntsho ka ho feletseng.
  
  Karin o ile a re: "Ho tlōla-tlōla ha tumelo. "Ho tšoana le ho lumela ho Molimo."
  
  Molumo o boima oa bolo ea lejoe o ile oa eketseha. E ne e se e le motsotso feela oa ho ba silakanya.
  
  "Thupa e kganyang," Komodo a rialo ka lentswe le tsitsipane.
  
  "Ha ho nako". Drake o ile a roba thupa e khanyang mme a tlolela ka mokoting ka motsamao o le mong o potlakileng. Ho oa ho ne ho bonahala ho sa feleng. Botsho bo ne bo benya, bo bonahala bo otlollela letsoho ka menoana e hlabang. Ka mor"a metsotsoana feela o ile a fihla tlaase, a lumella maoto a hae hore a thekesele "me a otla hlooho ea hae ka matla holim"a lefika le thata. Linaleli li ne li sesa ka pel"a mahlo a hae. Madi a ne a phalla phatleng ya hae. Kaha o ne a elelloa ba neng ba tla mo sala morao, o ile a siea lere le benyang sebakeng seo "me a khasa ka ntle ho sebaka seo a batlang ho se etsa.
  
  Motho e mong o ile a theoha ka ho oa. Joale Ben o ne a le haufi le eena. "Matt. Matt! Na u hantle?"
  
  "Ee, ke hantle." A dula fatshe, a tshwere ditempele tsa hae. "Na u na le aspirin?"
  
  "Li tla bola lipelo tsa hau."
  
  "Mai Tai oa Polynesia? Ho phalla ha seretse se chesang sa Hawaii?
  
  "Molimo, u se ke ua bua ka lentsoe la L mona, motsoalle."
  
  "Ho thoe'ng ka joke e 'ngoe e hlokang kelello?"
  
  "Le ka mohla u se ke ua felloa ke tsona. Lula u khobile matšoafo."
  
  Ben a hlahloba leqeba la hae. Ka nako ena, sehlopha sohle se ne se se se fihlile se sireletsehile "me se petetsane. Drake o ile a tsoka mohlankana ka thoko mme a ema ka maoto. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e bonahala e sebetsa hantle. Komodo e ile ea thunya para ea mollo e ileng ea otla marulelo 'me ea theoha letsoapong.
  
  'Me ba ile ba oa khafetsa ho fihlela ba tsoa ka le khoro tlaase.
  
  "Ke eona," ho boletse Drake. "Ke nahana hore ena ke boemo ba ho qetela."
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Drake le Sehlopha sa Delta ba ile ba hlaha ka kotopong, ba thunya haholo. Ho ne ho se boikgethelo. Haeba ba ne ba tla emisa Kovalenko, lebelo le ne le le bohlokoa. Hang-hang Drake o ile a sheba ka ho le letona, a hopola tlhophiso ea lehaha, 'me a bona hore banna ba Morena oa Mali ba ne ba tlotse ho ea ka lehlakoreng la pele le bōpehileng joaloka S' me ba ntse ba bokana ho pota-pota ntlha e hole. Tšimoloho ea lerako la bobeli le bōpehileng joaloka S le ile la qala mehato e "maloa ka pel"a bona, empa ka lehlakoreng le leng la lehaha le leholohali, ho ile ha arohanngoa le lekhalo la lekhalo la botebo bo sa tsejoeng. Kaha joale o ne a se a le haufi, "me ha ho ne ho bonahala eka banna ba Morena oa Mali ba lokolla likhantši tse ling tse "maloa tsa amber, qetellong o ile a khona ho bona hantle pheletsong e hōle ea lehaha.
  
  Ho ne ho e-na le sehlaba se seholohali sa mafika se hlahelletseng leboteng le ka morao ho lekana le mapheo ka bobeli a bōpehileng joaloka S. Lerakong le ka morao ho ne ho e-na le litepisi tse moepa tse neng li bonahala li le haufi haholo le tse otlolohileng hoo esita le maverick a neng a ka tsieleha.
  
  Sebopeho se seholo se setšo se ne se sekametse ka holim'a litepisi. Drake o ne a e-na le motsotsoana feela, pono, empa ... na e ne e le setulo se seholohali se entsoeng ka lejoe? Mohlomong terone e sa utloahaleng, e sa tloaelehang?
  
  Moea o ne o tletse likulo. Drake o ile a oela ka lengole le le leng, a lahlela monna eo ka thōko 'me a utloa mohoo oa hae o tšabehang ha a oela ka mohohlong. Ba ile ba mathela sebakeng se le seng feela seo ba neng ba se bona, e leng majoe a maholo a robehileng ao mohlomong a neng a oele foranteng e ka holimo. Ha ba ntse ba shebeletse, e mong oa banna ba Kovalenko o ile a thunya sebetsa se buang lerata, se ileng sa ntša ntho e kang motsu o moholo oa tšepe o phunyeletsang lekhalo. O ile a otla lebota le hole ka lepetso le leholo "me a qaoa lejoeng.
  
  Ha motsu o fofa, thapo e teteaneng e ile ea phutholoha ka mor'a oona.
  
  Joale ntlha e "ngoe ea mola e ile ea kenngoa sebetsa se le seng "me ea kenngoa leboteng le haufi, e khomarela maoto a "maloa ka holim"a ea pele. Thapo e ile ea huloa ka thata ka potlako.
  
  Ba thehile mohala oa poso.
  
  Drake o ile a nahana kapele. O ile a re: "Haeba re tla mo thibela, re hloka leseli leo. "Ho ka nka nako e telele haholo ho theha ea rona. Kahoo u se ke ua e thunya. Empa re boetse re hloka ho ba emisa ha ba tšela moeli. "
  
  "Nahana joalo ka Morena ea Mali," ho boletse Karin ka ho teneha. "Nahana ka eena o ile a khaola moeli le banna ba hae ba 'maloa ba ho qetela ba ntse ba le teng."
  
  "Ha re emise," ho boletse Drake. "Le ka mohla".
  
  O ile a tlolela kantle ho sekhurumetso mme a thunya. Masole a Delta Force a ne a mathela ka letsohong la hae le letšehali le le letona, a thunya ka hloko empa ka nepo.
  
  Banna ba pele ba Kovalenko ba ile ba matha ka mose ho mohohlo, ba phahamisa lebelo ha a ntse a tsamaea, 'me ba lula ka bohlale ka lehlakoreng le leng. Ka potlako o ile a reteleha 'me a qala ho beha lerako la mollo o koahelang ka ho feletseng.
  
  Lesole la Delta le ile la lahleloa ka thōko, la taboha likoto. 'Mele oa hae o ile oa oela ka pel'a Drake, empa Lenyesemane le ile la tlōla ntle le ho senya. Ha a ntse a atamela mochophoro oa pele o bōpehileng joaloka S, ho ile ha buleha lekhalo le leholo ka pel"a hae. Ba ne ba tla tlameha ho mo tlola!
  
  Ha a tsoela pele ho thunya, a tlola sekheo. Monna oa bobeli oa banna ba Kovalenko o ile a fofa moleng. Majoe a ile a akheloa leboteng la lehaha le haufi ha likulo li otla ka matla a tšabehang.
  
  Sehlopha sa Drake se ile sa matha mme sa tlola kamora hae.
  
  Sebopeho sa boraro se ile sa tlolela moleng o otlolohileng ka thata. Kovalenko. Boko ba Drake bo ne bo mo hoeletsa hore a nke thunya. Nka monyetla! Tlosa sehlola sena hona joale.
  
  Empa ho hongata haholo ho ka senyeha. A ka senya mohala mme Kovalenko a ntse a bolokehile. A ka utloisa ngoana ea litšila bohloko feela. 'Me - ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa - ba ne ba hloka sekontiri sa Russia se phela ho emisa vendetta ea mali.
  
  Kovalenko o ile a lula a sireletsehile. Banna ba hae ba bararo ba ile ba khona ho ba tšela. Drake o ile a lahlela tse ling tse tharo ha mabotho a mabeli a kopana. Lithunya tse tharo sebakeng se haufi. Lipolao tse tharo.
  
  Yaba sethunya se fofa hloohong ya hae. O ile a inama, a lahlela mohlaseli oa hae lehetleng 'me a mo sutumelletsa ho tloha mosikong oa lefifi. O ile a reteleha 'me a thunya ho tloha thekeng. Monna e mong o ile a wa. Komodo o ne a le ka lehlakoreng la hae. Ho ne ho huloa thipa. Madi a ne a kgaphatseha leboteng la lehaha. Banna ba Kovalenko ba ile ba khutlela morao butle, ba khannoa lefikeng ka mor'a bona.
  
  Masole a mane a setseng a Delta a ile a khumama moeling oa selomo, a thunya ka hloko ho banna leha e le bafe ba Kovalenko ba neng ba saletse haufi le mola. Leha ho le joalo, e ile ea e-ba taba feela ea nako pele e mong oa bona a nahana ho furalla "me a qale ho nka lipitsa tsa lipitsa.
  
  Lebelo e ne e le sohle seo ba neng ba e-na le sona.
  
  Banna ba bang ba babeli ba Morena oa Mali ba ne ba hloella holim'a zipline 'me ba ntse ba sutumetsa. Drake o ile a bona e mong a qala ho hloa liqhobosheane 'me a thunya, a mo hula joaloka ntsintsi. Monna eo o ile a mo potlakela, a shebile fatše, a hoeletsa, ntle le pelaelo a bona hore o khaotsoe. Drake o ile a ikhula leboteng. Komodo o ile a hula monna eo leralleng.
  
  "Hodimo!"
  
  Drake o ile a qeta metsotsoana ea bohlokoa a qamaka. Ke lihele life tseo ba li sebelisitseng ho tšoara mola oo o mobe? Eaba oa bona. Monna e mong le e mong o tlameha a be a fuoe boloko bo bonyenyane bo khethehileng, joalo ka ha litsebi li sebelisa. Ho ne ho e-na le ba 'maloa ba rapaletseng. Morena oa Mali o ile a tla a itokiselitse liketsahalo tsohle.
  
  Ho joalo le ka Drake. Ba ne ba nkile thepa ea speleological ea litsebi ka mekotleng ea bona. Drake o ile a ntša boloko kapele 'me a fasa lebanta la setulo mokokotlong oa hae.
  
  "Ben!"
  
  Ha mohlankana eo a atamela ka lenyele, Drake o ile a retelehela ho Komodo. "Na u tla tla le Karin?"
  
  "Ka sebele". A le mabe, ka sefahleho se thata le maqeba a ntoa, monna e moholo o ne a ntse a sitoa ho pata taba ea hore o se a otlile.
  
  Har'a libaka tsohle...
  
  Kaha o ne a tšepa banna ba Delta hore ba se ke ba thiba Kovalenko, Drake o ile a eketsa khatello ka ho hokela pulley ea hae ka potlako thapong e otlolohileng ka thata. Ben a itlama lebanta la hae la setulo mme Drake a mo neha sethunya.
  
  "Thunya joalokaha bophelo ba rona bo itšetlehile ka eona, Blakey!"
  
  Ha ba ntse ba hoeletsa, ba ile ba sutumetsa 'me ba matha haufi le zipline. Ho tloha bophahamong bona le lebelong lena sebaka se ne se bonahala se le seholo, 'me moeli o hole o ne o bonahala o fokotseha. Ben a thunya, lithunya tsa hae li fofela holimo le holimo, 'me likotoana tsa majoe tsa oela holim'a banna ba Morena oa Mali ka tlase.
  
  Empa ho ne ho se taba. E ne e le lerata, khatello le tšokelo tse neng li hlokahala. Ha a ntse a potlaka, Drake o ile a phahamisa maoto ha moea o ntse o feta, o senola mohohlo o moholo o se nang moeli ka tlase. Tšabo le thabo li ile tsa etsa hore pelo ea hae e be lebelo. Molumo oa tšepe e huloang holim'a letlooeng la terata o ile oa hoeletsa haholo litsebeng tsa hae.
  
  Likulo tse 'maloa li ile tsa letsa mololi, li phunyeletsa moeeng ho pota-potile banyalani bana ba mathang. Drake o utloile mollo o khutlang ho tsoa ho Sehlopha sa Delta. E mong oa banna ba Kovalenko o ile a oela ka lerata. Ben o ile a rora 'me a beha monoana oa hae holim'a sethunya.
  
  Ha ba ntse ba atamela, ho ne ho e-ba kotsi le ho feta. E ne e le tlhohonolofatso e tsoang ho Molimo hore ebe banna ba Kovalenko ba ne ba se na sekoahelo, 'me lerata le sa khaotseng la likulo le tsoang Delta Team le ne le le boima haholo ho le jara. Le ka lebelo leo, Drake o ne a utloa serame se matha maotong a hae. Lilemo tse makholo-kholo tsa botšo bo ile ba sisinyeha ka tlas'a hae, a chesa, a tsikitlanya, 'me mohlomong a nanabetsa letsoho ka menoana e mahlo-mafubelu ho leka ho mo hulanya ka ho sa feleng.
  
  Molomo o ile oa potlakela ho eena. Ka motsotso oa ho qetela, Morena oa Mali o ile a laela banna ba hae hore ba khutle, 'me Drake a lokolla sebaka seo. O ile a lula ka maoto, empa lebelo la hae le ne le sa lekana ho boloka botsitso pakeng tsa ho sututsa pele le boima bo lebisitsoeng morao.
  
  Ka mantsoe a mang, boima ba Blakey bo ile ba ba khutlisa. Ho isa sekoting.
  
  Drake o ile a oela ka thōko ka boomo, a kenya 'mele oohle oa hae ka mokhoa o makatsang. Ben a tsielehile a tšoara lejoe le manganga, empa a ntse a tšoarelletse sethunya sa hae ka sebete. Drake o ile a utloa molumo oa tšohanyetso oa zipline e tiisang 'me a hlokomela hore Komodo le Karin ba se ba ntse ba le ho eona, ba mo atamela ka lebelo le leholo.
  
  Banna ba The Blood King ba ile ba tsamaea ka tsela e eang ka morao ho holo, ba batla ba khona ho qhomela holim'a sehlaba se seholohali sa majoe moo litepisi tse makatsang li qalileng. Litaba tse monate e ne e le hore ho ne ho setse batho ba ka bang leshome le metso e "meli feela.
  
  Drake o ile a khasa leralleng pele a theola Ben, eaba o itumella metsotsoana e seng mekae ea ho hema pele a lula fatše. Ka ho panya ha leihlo, Komodo le Karin ba fofa ka pel'a mahlo a hae, bobeli ba bona ba lula ka bokhabane ba bile ba bososela hanyenyane.
  
  "Mohlankana o se a eketsehile." Drake o ile a supa Ben. "Ho na le lijo tsa hoseng tse ngata haholo. Ha hoa lekana ho tantša."
  
  "Sehlopha sa mmino ha se tantshe." Ben o ile a araba hanghang ha Drake a lekola motsamao wa bona o latelang. Na ke lokela ho emela sehlopha kaofela kapa ke lelekise?
  
  "Hayden o re ha u tantša u shebahala joaloka Pixie Lott."
  
  "Bullshit".
  
  Komodo o ne a boetse a hlokomela batho ba Kovalenko. Thapo ya tiya hape mme bohle ba ikgohlometsa leboteng. Masole a mang a mabeli a Delta a ile a fihla ka tatellano ka potlako, libutsi tsa bona li hohla holimo lehlabatheng ha li ntse li tsamaea butle ho emisa kapele.
  
  Tsoela pele ho tsamaea. Drake o ile a etsa qeto ea hae. "Ho molemo ho se ba fe nako ea ho nahana."
  
  Ba ile ba matha ho theosa le moepa, ba tšoere libetsa tsa bona. Tsoelo-pele ea The Blood King e ile ea patoa ka nakoana hore e se ke ea bonoa ke lekoebe le leboteng la majoe, empa ha Drake le basebetsi ba hae ba tlosa mothinya, ba bona Kovalenko le banna ba bang ba hae ba se ba ntse ba le sehlabeng se majoe.
  
  O ile a lahleheloa ke batho ba bang ba babeli kae-kae.
  
  Mme jwale, ho ne ho bonahala ba laetswe ho nka mehato e feteletseng. Batho ba 'maloa ba ile ba ntša liqhomane tsa liqhomane tsa RPG tse nkehang.
  
  "Tjhe, di tletse molomo!" Drake o ile a hoeletsa, eaba o ema 'me oa reteleha, pelo ea hae e oela fatše ka tšohanyetso. "Oa ha-"
  
  Ho ile ha utloahala pop le mololi oa pele oa seqhomane se ntseng se laeloa molomong. Masole a mabeli a ho qetela a Delta a ne a potlakile ho bapa le zipline, a lebile mothating ha misaele e e otla. E ile ea thula lebota ka holim'a liankora tsa zip-line 'me ea li senya ka ho phatloha ha lejoe, lerōle le shale.
  
  Mohala o ile oa senyeha. Masole a ile a fofela sebakeng se setšo ntle le ho etsa lerata. Ka tsela efe kapa efe, sena se ne se le mpe le ho feta.
  
  Komodo o ile a rohaka, a halefile ho fetola likarolo tsa hae. Bana e ne e le batho ba lokileng bao a ileng a ba koetlisa le ho loana le bona ka lilemo tse ngata. Hona joale ho ne ho e-na le tse tharo feela tse matla sehlopheng sa Delta, hammoho le Drake, Ben le Karin.
  
  Drake o ile a hoeletsa 'me a ba lelekisa fatše, a ferekanngoa ke tsebo ea hore haufinyane RPG e ncha e tla hlahisoa. Baphonyohi ba ile ba matha ho bapa le mosiko, ba tataisoa ke lithupa tse khanyang le mahlaseli a mangata a amber. Mohato o mong le o mong o ile oa ba atametsa haufi le sehlaba se majoe, litepisi tse makatsang le pono e makatsang empa e makatsang ea terone e kholo e hlahelletseng leboteng la majoe.
  
  Ho ile ha thunngoa lekhetlo la bobeli la RPG. Ena e ile ea phatloha mosikong o ka morao ho limathi, ea senya empa e sa senye tsela. Leha a ntse a matha, a ntse a hatella mesifa ea hae e neng e sebetsa ho feta tekano, Drake o ne a utloa Kovalenko a hoeletsa banna ba hae hore ba be hlokolosi-e ka ba eona feela tsela ea bona ea ho tsoa moo.
  
  Ha joale Drake a fihla maotong a lekhalo 'me a bona lekhalo leo a tlamehang ho le tlola ho ea fihla sehlabeng se mafika le ho tobana le banna ba Morena Mali.
  
  E ne e le khōlō.
  
  E kholo haholo hoo a ileng a batla a thekesela. E batla e emisa. Eseng bakeng sa ka, empa bakeng sa Ben le Karin. Ha a habanya mahlo feela, o ne a sa nahane hore ba ka tlola. Empa joale a thatafatsa pelo ea hae. Ba ne ba tlamehile. 'Me ho ne ho ke ke ha e-ba le butle-butle, kapa ho khutlela morao. E ne e le bona feela batho ba khonang ho emisa Morena ea Mali le ho felisa morero oa hae oa bohlanya. Ke batho feela ba khonang ho senya moetapele oa bokhukhuni ba machaba le ho etsa bonnete ba hore ha a na monyetla oa ho ntša motho kotsi hape.
  
  Empa o ne a ntse a reteleha ka halofo ha a ntse a matha. "O se ke wa ema," a hoeletsa Ben. "Dumela. U ka e etsa".
  
  Ben o ile a lumela, adrenaline e nka maoto le mesifa ea hae 'me a e tlatsa ka boikemisetso, boholo le matla. Drake o ile a otla sekheo pele, a qhoma a otlolle matsoho le maoto a ntse a pompa, a pota-pota lekhalo joalo ka moatlelete oa Liolimpiki.
  
  Ben a tla ka mor'a moo, a otlolle letsoho, hlooho e lahleloa ka mahlakoreng 'ohle, methapo ea hae e ntse e otla ka matla a hae a ho leka-lekana. Empa a fihla ka lehlakoreng le leng a saletsoe ke lisenthimithara tse seng kae.
  
  "Ee!" A hoeletsa 'me Drake a mo soma. "Jessica Ennis ha a khone ho etsa letho ka uena, molekane."
  
  Joale Komodo o ile a lula fatše habohloko, a batla a reteletsa 'mele oa hae ka ntle ha hang-hang a reteleha 'me a sheba Karin. Ho qhoma ha hae ho ne ho le ntle. Maoto a phahamisitsoe holimo, a kobehile ka morao, a tsamaea ka bongata.
  
  Le ho lulisa ho phethahetseng. Ba bang kaofela ba Sehlopha sa Delta ba ile ba latela.
  
  Drake o ile a hetla ho bona pono e nyarosang ka ho fetesisa eo a kileng a e bona.
  
  Morena oa Mali le banna ba hae, ba hoeletsa le ho bokolla, ba tletse mali le maqeba a phatlohileng, bohle ba ile ba potlakela ho toba ho bona 'me ba hlahisa libetsa tsa bona joaloka bademona ba tsoang liheleng.
  
  Ke nako ea ntoa ea ho qetela.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Matt Drake o ile a pholoha 'me a kopana le Morena ea Mali.
  
  Banna ba hae ba ile ba fihla pele, mehoo e ile ea utloahala ha lithunya li ntse li lla le lithipa li khabola "me li benya joaloka lisabole, li bonahatsa leseli la "mala o mosehla "me li lahlela mollo oa tsona ka mahlakoreng a mangata. Lithunya tse 'maloa li ile tsa thunngoa, empa sebakeng sena le sebakeng sena sa maelstrom sa testosterone le tšabo, ha ho le e' ngoe e neng e reretsoe ka nepo. Leha ho le joalo ho ne ho e-na le sello se matla ho tloha ka mor'a Drake, lesole le leng la Delta le oeleng.
  
  Mesifa ea Drake e ne e opa joalokaha eka o loantša korilla ea boima ba lik'hilograma tse tharo. Mali le litšila li ne li koahetse sefahleho sa hae. Batho ba robong ba ile ba mo hlasela, bona, empa a ba hlola kaofela, hobane Morena oa Mali o ne a eme ka mor"a bona, "me ha ho letho le ka mo thibelang ho phatlalatsa boiphetetso ba hae.
  
  Lesole la khale le ne le khutlile, sefahleho sa sechaba se se se fokotsehile, 'me o ne a le morao mono, maemong a holimo, ka masole a mabe ka ho fetesisa a ntse a phela.
  
  A thunya banna ba bararo ba se na letho, pelong hantle. O ile a kena ho ea bone, a phethola sethunya, a pshatla nko ea monna ka ho feletseng 'me ka nako e tšoanang a robeha karolo ea lerama la hae. Ho ile ha feta metsotsoana e meraro. O ile a utloa hore sehlopha sa Delta se furalla ho tloha ho eena se batla se tšohile, se mo fa sebaka sa ho sebetsa. O ile a ba siea ho ea loantša masole a mararo ha a ntse a leba ho monna a le mong le Kovalenko ka boeena.
  
  Komodo o ile a otla monna eo ka hlooho "me a hlaba e mong ka thipa ho fihlela a shoa mohatong o le mong. Karin o ne a le haufi le eena 'me ha aa ka a khutlela morao. Eseng ka motsotsoana. O ile a sebelisa letsoho la sefahleho sa hae ho sutumelletsa monna ea hlabiloeng morao 'me litebele tse kopaneng tsa latela. Ha ralithunya a ntse a rora a leka ho itšepa, o ile a kenella 'me a sebelisa mokhoa oa taekwondo ho mo lahlela lehetleng.
  
  Ho elella pheletsong e felletseng.
  
  Monna o ile a thella, a hoeletsa, a nkoa ke mohohlo. Karin o ile a sheba Komodo, ka tšohanyetso a hlokomela seo a se entseng. Moeta-pele oa sehlopha se seholo o ile a nahana ka potlako 'me a mo fa pontšo ea teboho, hang-hang a ananela liketso tsa hae le ho li fa bohlokoa.
  
  Karin o ile a hemela holimo.
  
  Drake o ile a tobana le Morena oa Mali.
  
  Qetellong.
  
  Monna oa ho qetela o ne a pholohile ntoa ena e khutšoanyane 'me joale o ne a robetse a ntse a tsikitlanya maotong a hae a pshatlehile 'me a robehile matsoho ka bobeli. Kovalenko o ile a fa monna eo ponahalo e nyelisang.
  
  "Seoatla. Le ho fokola."
  
  "Batho bohle ba fokolang ba ipata ka mor'a leruo la bona mme ponahalo ea matla e ba tlisetsa eona."
  
  "Ho tšoana?" Kovalenko o ile a ntša sethunya eaba o thunya monna ea sosobaneng sefahlehong. "Na see ha se matla? Na u ne u nahana hore ho ne ho tšoana le hona? Letsatsi le leng le le leng ke bolaea motho ka mali a batang hobane ke khona.
  
  "Ka tsela e tšoanang u laetse hore Kennedy Moore a bolaoe? Ho thoe'ng ka malapa a metsoalle ea ka? Karolo e "ngoe ea lefatše e ka "na eaba e tsoaletsoe uena, Kovalenko, empa e ne e se karolo e hlaphohetsoeng kelellong."
  
  Ba ile ba falla ka potlako le ka nako e le "ngoe. Libetsa tse peli, sethunya le sethunya, tobetsa ka nako e le 'ngoe.
  
  Ka bobeli ha li na letho. Penya habeli.
  
  "Che!" Mohoo oa Kovalenko o ne o tletse khalefo ea ngoana. O ile a hanoa.
  
  Drake o ile a hlaba ka thipa ea hae. The Bloody King o ile a bonts'a bohlale ba hae ba seterateng ka ho koekoetla ka thoko. Drake a mo lahlela sethunya. Kovalenko o ile a otla phatleng ntle le ho thothomela, 'me ka nako e tšoanang a ntša thipa.
  
  "Haeba ke tlameha ho u bolaea, Drake ..."
  
  "Ee, o tla etsa jwalo," ha rialo Lenyesemane. "Ha ke sa bona motho. Ha u na shilling e le 'ngoe e makatsang, molekane."
  
  Kovalenko o ile a akheha. Drake o e bone e etsahala butle butle. E ka 'na eaba Kovalenko o ne a nahana hore o hōletse ka thata, mohlomong o ne a bile a nahana hore o ikoetlisitse ka thata, empa koetliso ea hae e ne e se letho ha e bapisoa le litlhoko tse thata le liteko tseo SAS ea Brithani e neng e le tlas'a tsona.
  
  Drake o ile a tla ka lehlakoreng le leng ka ho otla ka potlako lengole le ileng la holofatsa Kovalenko ka nakoana 'me la robeha likhopo tse' maloa. Ho feheloa ho ileng ha phonyoha molomong oa Lerussia ho ile ha hatelloa hang-hang. O ile a kgutlela morao.
  
  Drake o ile a iketsa eka ke tlhaselo e potlakileng, a emela karabelo ea Morena oa Mali, 'me hang-hang a tšoara letsoho le letona la monna eo ka la hae. Ho hana kapele mme letsoho la Kovalenko la robeha. Mme hape Lerussia le ile la lla feela.
  
  Ba ne ba shebelloa ke Komodo, Karin, Ben le lesole le setseng la Delta.
  
  Morena oa Mali a ba sheba. "O ka se mpolaye. Lona bohle. O ka se mpolaye. Ke Molimo!"
  
  Komodo o ile a bokolla. "Re ke ke ra o bolaya, sethoto. U tla tlameha ho hoeletsa lihele haholo. Empa ke na le bonnete ba hore ke labalabela ho u thusa ho khetha hore na u tla qeta bophelo bohle ba hao u le ho life."
  
  "Chankana." Morena oa mali a tšoela ka mathe. "Ha ho chankana e ka ntšoarang. Ke tla ba le eona beke kaofela."
  
  Molomo oa Komodo o ile oa robeha pososelo. "Literonko tse "maloa," a rialo a khutsitse. "Ebile ha ba teng."
  
  Kovalenko o ile a shebahala a maketse ka nakoana, empa joale boikhohomoso bo ile ba koahela sefahleho sa hae hape 'me a khutlela ho Drake. "Le uena?" - o ile a botsa. "O ka be o shoele haeba ke ne ke sa tlameha ho u lelekisa bohareng ba lefatše."
  
  "O shoele?" - Drake o ile a lumellana. "Ho na le mefuta e fapaneng ea bafu. O lokela ho tseba sena. "
  
  Drake o ile a mo raha pelong ea hae e batang, e shoeleng. Kovalenko o ile a thekesela. Mali a ne a phalla molomong oa hae. Ka sello se hlomolang pelo, a itihela fatše ka mangole. Qetello e hlabisang lihlong bakeng sa Morena ea Mali.
  
  Drake a mo tšeha. "O qetile. Tlama matsoho a hae "me re tsamaee."
  
  Ben a bua. "Ke rekotile mekhoa ea hae ea ho bua." A bua a kgutsitse, a nka mohala wa hae. "Re ka sebelisa software e khethehileng ho hlahisa lentsoe la hae hape. Matt, ha re mo hloke a ntse a phela."
  
  Nako e ne e tsitsitse joaloka motsotsoana oa ho qetela pele ho ho phatloha. Polelo ea Drake e ile ea fetoha ho tloha ho itokolla ho ea ho lehloeo le hloekileng. Komodo o ne a le leqe ho kenella, eseng ka lebaka la tšabo, empa ka lebaka la tlhompho eo a e sebelelitseng ka thata-e leng eona feela tlhompho eo lesole le neng le tla e hlokomela. Mahlo a Karin a ile a toloha ke letsoalo.
  
  Drake a phahamisa sethunya sa hae mme a otla tšepe e thata phatleng ea Kovalenko.
  
  "O na le bonnete?"
  
  "Ka nepo. Ke ile ka mmona a hlokahala. Ke ne ke le teng. O ile a fana ka litaelo tsa litlhaselo tsa likhukhuni Hawaii, Ben a qamaka ho potoloha phaposi. "Esita le Lihele li tla mo hlatsa."
  
  "Mona ke moo u leng teng." Pososelo ea Drake e ne e bata ebile e le lefifi, joalo ka moea oa Morena oa Mali. "Ka nqane ho liheke tsa lihele. Ke hona moo o lokelang ho dula teng, mme ke hona moo o tla shwela teng.
  
  Mohlahare oa Kovalenko o ne o tsikinyehile ka thata; ka mor'a sena ho ne ho robetse lilemo tse mashome a mane tsa lefu, bohloki le ho theoha ha mali. "Le ka mohla u ke ke ua ntšosa."
  
  Drake o ile a ithuta monna ea oeleng. O ne a nepile. Lefu le ne le ke ke la mo ntša kotsi. Ho ne ho se letho lefatsheng le neng le ka tshosa monna enwa.
  
  Empa ho ne ho na le ntho e le nngwe e neng e tla mo roba.
  
  "Kahoo re u tlama mona." A theola sethunya sa hae, hoo Komodo a ileng a imoloha haholo. "Mme re tswela pele ho tseka letlotlo. E ne e le ho batla bophelo ba hau 'me u ke ke ua tseba hore na e ne e le eng. Empa tšoaea mantsoe a ka, Kovalenko, ke tla e etsa. "
  
  "Che!" Ho lla ha Serussia hang-hang. "Litletlebo tsa hao ke life? Che! Le ka mohla. Ke ea ka. Sena esale e le sa ka."
  
  Ka lerata le tsielehileng, Morena oa Mali o ile a etsa ntho ea ho qetela e tsielehileng. Sefahleho sa hae se ne se sothehile ke bohloko. Mali a tsoa sefahlehong le matsohong a hae. A ema mme a kenya ntlha e nngwe le e nngwe ya boithatelo le bophelo bo tletseng lehloyo le dipolao ho qhoma ha hae.
  
  Mahlo a Drake a phatsima, sefahleho sa hae sa thatafala joalo ka granite. O ile a lumella Morena oa Mali hore a mo otle, a ema a tiile ha Lerussia le hlanyang le sebelisa matla a ho qetela ka lithupa tse leshome le metso e 'meli, tse matla qalong empa tsa fokola kapele.
  
  Eaba Drake oa tšeha, molumo o fetang lefifi, molumo o se nang lerato le o lahlehileng, o lutse bohareng ba pelekatori le lihele. Ha matla a ho qetela a Morena oa Mali a sebelisoa, Drake o ile a mo sutumetsa ka letsoho la hae 'me a ema sefubeng sa hae.
  
  Tsohle e bile lefeela, Kovalenko. U lahleheloa".
  
  Komodo o ile a potlakela ho Serussia 'me a mo tlama pele Drake a ka fetola maikutlo a hae. Karin o ile a thusa ho mo sitisa ka ho mo supisa litepisi tse batlang li otlolohile le pono e hlollang ea terone e ntšo e hlahellang. Ho ne ho hlolla le ho feta ho tloha mona. Sebopuwa seo se ne se le seholo mme se betlilwe hantle, se leketlile maotong a lekholo hodima dihlooho tsa tsona.
  
  "Ka mora hao".
  
  Drake o ile a hlahloba tšitiso e latelang. Litepisi li ile tsa phahama ka lehlakoreng le lenyenyane ka maoto a ka bang lekholo. Karolo e ka tlaase ea terone e ne e le botšo bo tebileng, ho sa tsotellehe mebala e mengata ea amber e hasaneng ho e potoloha.
  
  "Ke lokela ho ea pele," ho boletse Komodo. Ke na le phihlelo ea ho hloa lithaba. Re tlameha ho hloa mehato e seng mekae ka nako, re kenya li-carabiners ha re ntse re tsamaea, ebe re atolosa mohala oa tšireletso sehlopheng sa rona. "
  
  Drake a mo tlohelle a etelle pele. Khalefo e ne e ntse e le matla kelellong ea hae, e batla e mo sithabetsa. Monwana wa hae o ne o ntse o utlwahala hamonate ha ho qhoma koloi ya M16. Empa ho bolaea Kovalenko hona joale ho ne ho tla bolela ho tšela moea oa hae chefo ka ho sa feleng, ho kenya lefifi le neng le ke ke la fela.
  
  Joalo ka ha Ben Blake a ka bolela, e ne e tla mo fetohela lehlakoreng le lefifi.
  
  O ile a qala ho hloa lerako ka mor'a Komodo, a hloka tšitiso ha tlhokahalo e sa feleng ea boiphetetso e ntse e hōla 'me e leka ho mo laola. Ho phahama ha tšohanyetso ho ile ha tsepamisa kelello ea hae hang-hang. Lillo le ho bobola ha Morena oa Mali li ile tsa theoha ha terone e ntse e atamela le litepisi li ntse li thatafala.
  
  Ba ile ba nyoloha, Komodo ba etella pele, ba boloka ka hloko carabiner e 'ngoe le e' ngoe pele ba hlahloba boima ba eona ebe ba kenya khoele ea tšireletso ebe ba e lahlela sehlopheng sa hae ka tlase. Ha ba ntse ba nyolohela holimo, ho ne ho e-ba lefifi le ho feta. Mohato o mong le o mong oa litepisi o ne o betliloeng lefikeng le phelang. Drake o ile a qala ho ikutloa a hloletsoe ha a phahama. Letlotlo le leng le makatsang le ne le ba emetse; a e utlwa ka maleng.
  
  Empa terone?
  
  A ikutloa a se na thuso ka ho feletseng ka mor"a hae, o ile a ema, a bokella sebete "me a sheba fatše. Ben a sokola, a tonne mahlo a bile a tshohile. Drake o ile a ikutloa a e-na le kutloelo-bohloko le lerato ho motsoalle oa hae e monyenyane tse neng li e-s'o ka li utluoa ho tloha ha Kennedy a hlokahala. O ile a bona lesole la Delta le setseng le leka ho thusa Karin "me a bososela ha le mo tsoka. A otlollela letsoho la thuso ho Ben.
  
  "Khaotsa ho iketsetsa borata, Blakey. Ha re.
  
  Ben o ile a mo sheba 'me e ne eka li-fireworks li kene bokong ba hae. Ntho e 'ngoe mahlong a Drake kapa molumo oa lentsoe la hae li ile tsa mo thabisa, 'me sefahleho sa hae se na le tšepo.
  
  Ke leboha Molimo hore ebe u khutlile.
  
  Ka thuso ea Drake, Ben o ile a hloa kapele. Lefeela le bolaeang ka mor'a bona le ile la lebaloa, 'me mohato o mong le o mong oa fetoha mohato o lebisang ho sibolloa, eseng kotsi. Karolo e ka tlaase ea terone e ne e ntse e atamela haholoanyane ho fihlela e le haufi le ho ama.
  
  Komodo o ile a theoha litepisi ka hloko 'me a hloella teroneng ka boeona.
  
  Ka mor'a motsotso, tlhokomelo ea bona e ile ea khahloa ke mokhoa oa hae oa ho bua oa Amerika o hohelang. "Oho, Molimo oa ka, le ke ke la lumela sena."
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Drake o ile a tlola sekheo se senyenyane mme a lula ka kotloloho holim'a lejoe le sephara la lejoe le entseng leoto la terone. O ile a emela Ben, Karin, le lesole la ho qetela la Delta hore ba fihle pele ba sheba Komodo.
  
  "O na le eng moo?"
  
  Moetapele oa Sehlopha sa Delta o ile a hloella setulong sa terone. Jwale a tsamaela pheletsong mme a ba sheba fatshe
  
  "Mang kapa mang ea hahileng terone ena o ile a fana ka tsela eo e seng ea lekunutu. Mona, ka morao ho terone, ho na le monyako o ka morao. Mme ba ne ba bulehile.
  
  "Se ke oa e atamela," Drake a rialo kapele, a nahana ka mekhoa ea maraba eo ba fetileng ho eona. "Ho sohle seo re se tsebang, sena se phethola switch e romellang terone ena fatše."
  
  Komodo o ne a bonahala a le molato. "Pitso e ntle. Bothata ke hore ke se ke e-na le eona. Litaba tse monate ke hore..." A bososela. "Ha ho na maraba."
  
  Drake o ile a otlolla letsoho la hae. "Nthuse."
  
  Ka bonngoe, ba hloella setulong sa terone ea obsidia. Drake o ile a nka nakoana ho reteleha mme a khahloa ke pono ea mohohlo.
  
  Ka ho toba, ka mose ho lekhalo le leholo, o ile a bona foranteng ea majoe eo ba neng ba kene ho eona pejana. Le foranteng eo Captain Cook a tlohileng ho eona. Le foranteng moo ho ka etsahalang hore ebe Morena oa Bloody o ile a lahleheloa ke kelello ea ho qetela eo a neng a e-na le eona. Ho ne ho bonahala eka ke bohōle ba lejoe feela, empa e ne e le maele a thetsang.
  
  Drake o ile a etsa grimace. "Terone ena," a rialo a kgutsitse. "Sena se etselitsoe-"
  
  Sello sa Ben se ile sa mo sitisa. "Mattheu! Lihele tse nang le mali. U ke ke ua lumela sena.
  
  E ne e se ho tšoha ha lentsoe la motsoalle oa hae ho ileng ha tlisa tšabo ka methapo ea Drake, empa maikutlo a ho tšoha. Keletso.
  
  "Ke eng hoo?"
  
  A reteleha. O bone seo Ben a se boneng.
  
  "Nnyatse."
  
  Karin o ile a ba sutumelletsa ka ntle. "Ke eng hoo?" Eaba le eena oa e bona. "Le ka mohla".
  
  Ba talima ka morao ho terone, le kosene e phahameng eo motho a ka itšetlehang ka eona, le karolo e neng e etsa monyako o ka morao.
  
  E ne e koahetsoe ke li-swirls tse tsebahalang hona joale - matšoao a khale ka mokhoa o makatsang a neng a bonahala e le mofuta o itseng oa ho ngola - le matšoao a tšoanang a neng a ngotsoe lisebelisoa tse peli tsa maeto, hammoho le tseleng e kholo e ka tlas'a Diamond. Head, eo Cook e bitsoang Liheke tsa Lihele.
  
  Litšoantšetso tse tšoanang le tseo Thorsten Dahl a sa tsoa li fumana lebitleng la melimo, hole le Iceland.
  
  Drake o ile a koala mahlo a hae. "See se ka etsahala joang? Ho tloha ha re qala ho utloa ka likhahla tse robong tsa mali tsa Odin, ke ikutloa eka ke ntse ke phela torong. Kapa toro e tšosang."
  
  "Ke beha hore ha re so qete ka likarolo tse robong," Ben a rialo. "Sena e tlameha ebe ke bolotsana. Ea boemo bo holimo. Ekare re khethiloe kapa ho hong. "
  
  "Ho feta joalo ka thohako." Drake o ile a bokolla. "'Me u khaotse ka bohlanya ba Star Wars."
  
  "Ke ne ke nahana ka Skywalker hanyane, Chuck Bartowski," Ben a rialo a bososela hanyane. "Hobane re li-geek le bohle."
  
  Komodo o ile a sheba monyako oa lekunutu ka tjantjello. "Re lokela ho tsoela pele? Batho ba heso ba fane ka bophelo ba bona ho re thusa ho fihla mona. Seo re ka se etsang feela ke ho fumana pheletso ea sekoti sena sa lihele. "
  
  "Komodo," ho boletse Drake. "Ena ke pheletso. E tlameha ebe ho na le. "
  
  A sututsa ho feta moetapele wa sehlopha se seholo mme a kena phasejeng e kgolo. Sebaka se ne se se se le seholo ho feta lemati le kenang ho lona, 'me haeba ho ne ho ka khoneha, Drake o ile a utloa hore tselana e atoloha, mabota le siling li ntse li tsoela pele ho ea pele, ho fihlela-
  
  Moea o batang, o matla o ile oa pholla sefahleho sa hae.
  
  A ema mme a diha thupa e kganyang. Leseling le lerootho, o ile a thunya rokete ea amber. A fofela hodimo, hodimo, hodimo, ebe tlase le tlase, a sa fumane tshehetso. Ho se fumane siling, lekhalo kapa esita le fatše.
  
  O ile a thunya mollo oa bobeli, lekhetlong lena ka ho le letona. 'Me hape infusion ea amber e ile ea nyamela ntle le mohlala. O ile a roba lithupa tse "maloa tse benyang "me a li lahlela ka pele ho khantša tsela ea tsona.
  
  Molomo oa lefika o ile oa oela ka pel'a bona.
  
  Drake o ile a ikutloa a tsekela haholo, empa a iqobella ho tsoela pele. Mehato e meng e seng mekae mme a iphumana a tobane le sefahleho ka lefeela.
  
  "Ha ke bone letho. Bullshit".
  
  Re ne re ke ke ra tla ka tsela ena kaofela ntle le hore lefifi le leholo le re thibele. Karin o ile a ntša maikutlo a batho bohle. "Leka hape, Drake."
  
  A romela lebone la boraro sekheong. Ho ne ho e-na le lintlha tse fokolang tse fokolang setšoantšong sena ha a ntse a fofa. Ho ne ho e-na le ntho e "ngoe ka lehlakoreng le leng la mohohlo. Moaho o moholo.
  
  "E ne e le eng?" Ben o ile a feheloa ke tšabo.
  
  Lehlasedi le ile la fela kapele, tlhase e kgutshwane ya bophelo e ileng ya lahleha ka ho sa feleng lefifing.
  
  "Ema moo," ho boletse lesole la ho qetela la Delta le neng le setse, monna ea nang le letšoao la mohala oa Merlin. Re saletsoe ke mabone a makae a amber?"
  
  Drake o ile a hlahloba mabanta le mokotla oa hae. Komodo o ile a etsa se tšoanang. Nomoro eo ba tlileng ka eona e ne e ka ba mashome a mararo.
  
  "Ke tseba seo o se nahanang," ha rialo Komodo. "Li-fireworks, ho joalo?"
  
  "Ka nako e "ngoe," ho boletse Merlin, setsebi sa libetsa sa sehlopha, ka masoabi. "Fumana hore na re sebetsana le eng ebe u e khutlisetsa sebakeng seo re ka se bitsang hore se bolokehe."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Dumela". O ile a behella ka thōko li-flares tse leshome le metso e 'meli bakeng sa leeto la ho khutla, eaba oa itokisa. Komodo le Merlin ba tla 'me ba ema haufi le eena moeling.
  
  "Ho lokile?"
  
  E mong ka ho latellana, ka ho latellana, ba ile ba thunya metsu ka mor'a misaele holimo moeeng. Leseli la amber le ne le khanya ka ho phatsimang holimo-limo "me la ntša mahlaseli a phatsimang a ileng a leleka lefifi.
  
  Ka lekhetlo la pele historing, khanya ea motšehare e ile ea fihla lefifing la ka ho sa feleng.
  
  Pontšo ea pyrotechnic e ile ea qala ho ba le phello. Ha malakabe a ntse a fofela holimo "me a phatloha pele a theoha butle, mohaho o moholo o neng o le pheletsong e "ngoe ea lehaha le leholo o ile oa khanya.
  
  Ben o ile a akheha. Karin a tsheha. "Ka bokhabane".
  
  Ha ba ntse ba shebeletse ka ho makala, lefifi le letšo le ile la chesoa "me mohaho o hlollang oa qala ho hlaha. Pele ke mola oa li-arches tse betliloeng leboteng le ka morao, ebe mola oa bobeli ka tlas'a tsona. Joale ho ile ha hlaka hore li-arches e ne e hlile e le likamore tse nyane - li-niches.
  
  Ka tlas"a mola oa bobeli ba ile ba bona oa boraro, hamorao ba bona oa bone, "me joale mela e latellanang ha mabone a foufatsang a thella lerakong le leholo. 'Me sebakeng se seng le se seng matlotlo a maholo a benyang a ne a bonahatsa khanya ea nakoana ea lihele tsa amber tse hoholehang.
  
  Ben o ne a maketse. "Sena ... sena ..."
  
  Drake le Sehlopha sa Delta ba ile ba tsoela pele ho thunya metsu ka mor'a misaele. Ba ne ba bonahala ba etsa hore kamore e khōlōhali e chesoe ke malakabe. Ho ile ha qhoma mollo o tsotehang ka pel'a mahlo a bona.
  
  Qetellong, Drake o ile a thunya mollo oa hae oa ho qetela. Eaba o nka nakoana ho ananela tšenolo e makatsang.
  
  Ben o ile a hoeleketsa. "E kholo ... e-"
  
  "Lebitla le leng la melimo." Drake o qetile ka ho tšoenyeha ho feta lentsoeng la hae ho feta ho makala. "Bonyane ka makhetlo a mararo ho feta Iceland. Jesu Kreste, Ben, ho etsahalang liheleng?"
  
  
  ******
  
  
  Leeto la ho khutla, le hoja le ne le ntse le tletse likotsi, le ile la nka halofo ea nako le halofo ea boiteko. Tšitiso e le 'ngoe feela e kholo e ne e le lekhalo le leholo moo ba neng ba tlameha ho theha mohala o mong oa zip hore ba khutlele ka mose, le hoja kamore ea Lust e ne e lula e le bothata ho bashanyana, joalokaha Karin a ile a bontša ka ho sheba Komodo ka thōko.
  
  Ha ba khutlela ka har'a Hell Hell arch ea Cook, ba ile ba feta ka har'a seretse se chesang ba khutlela holimo.
  
  Drake o ile a roba khutso e telele. "Oh, ona ke monko o monate ka ho fetisisa lefatšeng hona joale. Qetellong moea o hloekileng."
  
  Lentsoe la Mano Kinimaki le ne le tsoa lefifing le potolohileng. "Nka moea o hloekileng oa Hawaii, monna, 'me u tla ba haufi le sepheo sa hau."
  
  Batho le lifahleho li ile tsa hlaha lefifing. Jenereithara e ile ea qala, ea khantša sete ea mabone a likhoele a hlonngoeng ka potlako. Ho ne ho ntse ho etsoa tafole ea masimo. Komodo e tlalehile sebaka sa bona ha ba ntse ba qala ho nyoloha ka seretse se chesang. Letšoao la Ben le ile la khutla 'me selefouno ea hae ea lla ka makhetlo a mane ka mochine o arabang. Karin o ile a etsa se tšoanang. Batsoali ba ile ba lumelloa ho letsetsa.
  
  "Hane feela?" Drake a botsa a tshehile. E tlameha ebe ba u lebetse.
  
  Hayden o ile a atamela ho bona jwale, Hayden a le lehwatata, a kgathetse. Empa o ile a bososela mme a kopa Ben a le dihlong. Alicia a latela, a tjamela Drake ka mahlo a polao. 'Me moriting Drake o ile a bona May, tsitsipano e tšabehang e ne e bonahala sefahlehong sa hae.
  
  E ne e se e batla e le nako ya hore ba ikarabele. Mosali oa Lejapane, eseng mosali oa Lenyesemane, o ne a bonahala a hlajoa ke lihlong haholo ke sena.
  
  Drake o ile a hlohlora leru le letšo la ho tepella maikutlo mahetleng a hae. A e phahamisa kaofela ka ho lahlela setšoantšo sa Morena oa Mali se tlanngoeng le se koaletsoeng fatše holim'a mobu o sa lekaneng oa maoto a bona.
  
  "Dmitry Kovalenko." A rora. "Morena oa tšepe oa fela. E mpe ka ho fetisisa ea mofuta oa eona. Na ho na le motho ea batlang ho raha?
  
  Ka nako eo, setšoantšo sa Jonathan Gates se ile sa fetoha lerata le ntseng le eketseha ho potoloha kampo ea nakoana. Drake o ile a honyetsa mahlo a hae. O ne a tseba hore Kovalenko ka boeena o bolaile mosali oa Gates. Gates o ne a e-na le mabaka a mangata a ho utloisa Serussia bohloko ho feta esita le Drake le Alicia.
  
  "Leka". - Drake o ile a lla. Leha ho le joalo, ngoana oa senyatsi a ke ke a hloka matsoho le maoto a hae kaofela chankaneng.
  
  O ile a bona Ben le Karin ba thekesela "me ba furalla. Ka yona nako eo, o ile a bona motho eo e neng e se e le yena. O ile a bona lehloeo, khalefo ea boiphetetso, lehloeo le khalefo tse neng li tla etsa hore a fetohe motho ea kang Kovalenko ka boeena, "me o ne a tseba hore maikutlo ana kaofela a ne a tla mo ja "me qetellong a mo fetole, a mo fetole motho e mong. E ne e le pheletso eo ho seng le e mong oa bona a neng a e batla ...
  
  ... Ke hore, Alison kapa Kennedy.
  
  Le eena o ile a furalla 'me a tšoara lehetla le leng le le leng la Blake. Ba ile ba sheba bochabela, ba feta mokoloko oa lifate tsa palema tse thekeselang, ho elella maboneng a hole a benyang le leoatle le loebehlanang.
  
  Drake o itse: "Ho bona ntho e kang ena ho ka fetola motho. E ka 'na ea mo fa tšepo e ncha. Nako e fanoe."
  
  Ben a bua a sa retelehe. "Kea tseba hore o batla qotso ya Dinoroc hona jwale, empa nke ke ka o fa yona. Sebakeng seo, nka qotsa mela e 'maloa e nepahetseng ho tsoa ho "Haunted". Ho thoe'ng ka see?"
  
  "Na u qotsa Taylor Swift hona joale? Ho ile ha etsahala eng moo?"
  
  "Pina ena e ntle joaloka Dinorocks efe kapa efe ea hau. 'Me ua tseba".
  
  Empa Drake o ne a ke ke a lumela. Ho e-na le hoo, o ile a mamela moqoqo o ntse o khutla le morao ka mor"a bona. Merero ea likhukhuni e ile ea nyopa ka bohlale le ka potlako, empa ho ne ho ntse ho e-na le likotsi tse itseng. Phello e ke keng ea qojoa ha o sebetsana le batho ba chesehang le mahlanya. Naha e ne e lla. Mopresidente o ne a le tseleng mme o ne a se a tšepisitse phetoho e 'ngoe e felletseng ea United States. tsamaiso ea bohlale, le hoja ho ne ho ntse ho sa tsejoe hantle hore na mang kapa mang a ka thibela Kovalenko ho phetha morero o neng o bile teng ka lilemo tse mashome a mabeli, ha nako ena eohle e ne e nkoa e le setšoantšo sa tšōmo.
  
  E tšoana haholo le melimo le mesaletsa ea eona eo ba neng ba e fumana hona joale.
  
  Leha ho le joalo, ho ne ho ithutile lithuto, "me US le linaha tse ling li ne li ikemiselitse ho li ela hloko.
  
  Taba ea liqoso tse tlisitsoeng khahlanong le ba boholong ba neng ba sebetsa tlas"a khatello le ka lebaka la ho tšaba boiketlo ba baratuoa ba bona e ne e tla tlama tsamaiso ea boahloli ka lilemo tse ngata.
  
  Empa batšoaruoa ba Morena oa Mali ba ile ba lokolloa "me ba boela ba kopana le baratuoa ba bona. Gates o tšepisitse hore Kovalenko o tla qobelloa ho tela vendetta ea hae ea mali, ka tsela e 'ngoe kapa e' ngoe. Harrison o ile a boela a kopana le morali oa hae, leha ho le joalo ka nakoana, 'me litaba tsena li ile tsa etsa hore Drake a hloname le ho feta.
  
  Haeba morali oa hae a ne a ile a tsoaloa a ba a ratoa eaba joale a koeteloa, na a ka be a ile a etsa se tšoanang le sa Harrison?
  
  Ehlile o ne a tla etsa joalo. Ntate ofe kapa ofe o ne a tla tlosa leholimo le lefatše le lintho tsohle tse lipakeng ho pholosa ngoana oa hae.
  
  Hayden, Gates, le Kinimaka ba ile ba tloha lerata ho fihlela ba le haufi le Drake le sehlopha sa hae. O ile a thabela ho bona Komodo le lesole le setseng la Delta, Merlin, le bona. Maqhama a thehilweng ka setswalle le ketso e ne e le tsa ka ho sa feleng.
  
  Hayden o ne a botsa Gates ka mohlankana e mong ea bitsoang Russell Cayman. Ho ne ho bonahala eka monna enoa o nkile sebaka sa Torsten Dahl e le hlooho ea ts'ebetso ea Icelandic, litaelo tsa hae li tsoa holimo haholo ... 'me mohlomong esita le ho tloha sebakeng se moholi le se hōle ka holimo ho eona. Ho ne ho bonahala eka Cayman e ne e le monna ea thata le ea sehlōhō. O ne a tloaetse ho tsamaisa ts'ebetso ea lekunutu 'me a etsa menyenyetsi le ho feta, a khetha mesebetsi lapeng le kantle ho naha.
  
  "Cayman ke rarollo ea mathata," ho boletse Gates. Empa eseng hoo feela. Ua bona, ha ho motho ea tsebang hore na ke mothati oa mathata mang. Phihlello ea hae ke hang-hang ebile ha e na meeli. Empa ha a sutumelletsoa, ha ho motho ea tsebang hore na lihele tseo a hlileng a li sebeletsang ke mang. "
  
  Sellathekeng sa Drake sa lla mme a kgaola. O ile a sheba skrine mme a thabela ho bona hore motho ea letselitseng ke Thorsten Dahl.
  
  "Hela, ke Leswede le hlanyang! Ho etsahala'ng, motsoalle? U ntse u bua joalo ka sethoto?"
  
  "Ho ka bonahala ho le jwalo. Ke ntse ke leka ho ikopanya le motho ka lihora tse 'maloa mme kea utloisisa. Bokamoso ha bo mosa ho nna. "
  
  "O lehlohonolo hore ebe o fumane e mong wa rona," ho boletse Drake. "Ho bile matsatsi a thata."
  
  "Che, e se e tla mpefala le ho feta." Dahl o khutlile.
  
  "Ke belaela seo-"
  
  "Mamela. Re fumane setšoantšo. 'Mapa o tla nepahala haholoanyane. Re khonne ho hlalosa boholo ba eona pele sethoto seo Cayman a se hlalosa e le taba ea ts'ireletso ea boemo bo holimo. Ha e le hantle, na Hayden kapa Gates ba fumane ho hong ka eena? "
  
  Drake a panya ka pherekano. "Kaiman? Monna enoa oa Cayman ke mang? Mme Hayden le Gates ba tseba eng?
  
  "Ha ho na taba. Ha ke na nako e ngata." Ka lekhetlo la pele, Drake o ile a hlokomela hore motsoalle oa hae o ne a bua ka ho hoeshetsa le ka potlako. "Bona. 'Mapa oo re o fumaneng bonyane o bontša sebaka sa mabitla a mararo. Na u utloisisa see? Ho na le mabitla a mararo a melimo."
  
  "Re sa tsoa fumana ea bobeli." Drake o ile a utloa moea o tsoa ho eena. "E kholo."
  
  "Ke nahanne joalo. Ebe 'mapa o bonahala o nepahetse. Empa, Drake, u tlameha ho utloa sena, lebitla la boraro ke le leholo ho tsona kaofela, 'me le lebe ka ho fetisisa."
  
  "Hobe le ho feta?"
  
  "E tletse ka melimo e tšabehang ka ho fetisisa. Ho nyonyeha ruri. Dibupuwa tse kgopo. Lebitla la boraro e ne e le ntho ea teronko, moo lefu le neng le qobelloa ho e-na le ho amoheloa. Mme Drake ... "
  
  "Eng?"
  
  Haeba re nepile, ke nahana hore e na le senotlolo sa mofuta o itseng oa sebetsa sa letsatsi la timetso.
  
  
  KHAOLO MASOANE-RARO
  
  
  Nakong eo lefifi le leng le neng le theohetse Hawaii 'me mehato e latelang ea megaplan ea boholo-holo e se e qalile, Drake, Alicia le May ba ne ba e siile hore ba qetelle mathata a bona hang-hang.
  
  Ka tšohanyetso, ba ile ba khetha boemo bo hlollang ka ho fetisisa. Lebōpo la Waikiki le Leoatle la Pacific le futhumetseng, le bonesitsoeng ke khoeli e tolokileng e lutseng ka lehlakoreng le leng le mela ea lihotele tsa bahahlauli tse tukang ka ho le leng.
  
  Empa bosiung bona e ne e le sebaka sa batho ba kotsi le ditshenolo tse thata. Matla a mararo a tlhaho a ile a kopana kopanong e neng e tla fetola tsela ea bophelo ba bona ka ho sa feleng.
  
  Drake o buile pele. "Lōna ba babeli le lokela ho mpolella. Ke mang ea bolaileng Wells hona hobane'ng. Ke ka lebaka leo re leng teng, kahoo ha ho sa na thuso ea ho otla morung."
  
  "Ha se lona feela lebaka leo re leng mona ka lona." Alicia o ile a sheba Mai. "Elf ena e ile ea thusa ho bolaea Hudson ka ho khutsa ka khaitseli ea hae e monyenyane. Ke nako ea hore 'na le monna oa ka re iphetetse ka mokhoa oa khale."
  
  Mai a sisinya hlooho butle. "Hase 'nete. Mohlankana oa hao ea nonneng, ea sethoto-"
  
  "Ebe ka moea oa Wells." Alicia o ile a lla. Ke lakatsa eka nka be ke e-na le nako ea phomolo!
  
  Alicia o ile a ea pele 'me a otla May ka matla sefahlehong. Ngoananyana oa Lejapane o ile a thekesela, eaba o sheba holimo "me oa bososela.
  
  "Ua hopola".
  
  "O ne o mpoleletse eng gore fa ke go itaya mo nakong e e tlang, ke go betse jaaka monna? E, ha u rate ho lebala ntho e joalo. "
  
  Alicia o ile a ntša litebele tse ngata. Mai a kgutlela morao, a tshwara letsoho le leng le le leng la bona. Lehlabathe le li pota-potileng le ile la qhaqhoa, la hasanngoa ka mokhoa o sa reroang ke maoto a bona a potlakileng. Drake o ile a leka ho kenella hang, empa ho otla tsebe ea hae e nepahetseng ho ile ha etsa hore a nahane habeli.
  
  "Le se ke la bolaeana feela."
  
  "Nke ke ka tšepisa letho," Alicia a honotha. O ile a oa eaba o khoptjoa leoto le letona la May. Mai o ile a lula ka ho korotla, lehlabathe la mo hatakela hlooho. Ha Alicia a atamela, Mai a lahlela lehlabathe le tletseng letsoho sefahlehong sa hae.
  
  "Bonyane".
  
  "Ntho e "ngoe le e "ngoe e lokile-" Mai o ile a kokota. Basali bao ba babeli ba ile ba kopana lifahleho li talimane. Alicia o ne a sebelisetsoa ho koala ntoa le ho otla ka matla ka litsoe, litebele le liatla, empa Mai a tšoara kapa a qoba e 'ngoe le e' ngoe ea tsona 'me a arabela ka tsela e tšoanang. Alicia o ile a tšoara lebanta la May 'me a leka ho mo lahla, empa sohle seo a se finyeletseng e ne e le ho hahola bokaholimo ba borikhoe ba May.
  
  'Me u tlohele tšireletso ea Alicia e bulehile.
  
  Drake o ile a panya ha a ntse a shebelletse liketsahalo tse etsahalang. "Joale sena se shebahala joaloka 'nete." A kgutlela morao. "Tsoelang pele".
  
  May o ile a sebelisa ka botlalo phoso ea Alicia, "me ho ne ho ka ba le e "ngoe feela khahlanong le mohlabani oa sehlopha sa May. Likotlo li ile tsa oela ho Alicia, 'me a thekesela ka morao, letsoho la hae le letona le leketla ka lebaka la bohloko bo otlang pelo, 'me sefuba sa hae se tuka ke lichapo tse ngata. Bahlabani ba bangata ba ka be ba ile ba tela ka mor'a ho otla habeli kapa tse tharo, empa Alicia o ne a entsoe ka lintho tse thata, esita le qetellong o ile a batla a itokolla hammoho.
  
  O ile a itahlela morao moeeng, a raha 'me a makatsa Mai ka ho rahela ka mpeng ka maoto a mabeli. Alicia o ile a lula mokokotlong oa hae lehlabatheng 'me a reteletsa 'mele oohle oa hae fatše.
  
  Feela ho kopana le sefahleho sa semela sa tatellano e rarahaneng ka ho fetisisa. Ho otla ka mpeng ho ka be ho ile ha ntša Hulk, empa ha ea ka ea emisa Mai. Mesifa ea hae e ile ea otla ka boiketlo.
  
  Alicia o ile a oa, lebone la batla le tima. Linaleli li ne li sesa ka pel"a mahlo a hae, eseng tse tšoanang le tse neng li benya sepakapakeng bosiu. A bobola. "Lehlohonolo le thunya."
  
  Empa May o ne a se a retelehetse ho Drake.
  
  "Ke bolaile Wells, Drake. Ke entse".
  
  O ile a re: "Ke ile ka e hlokomela kapele. "O tshwanetse wa bo o ne o na le lebaka. E ne e le eng?"
  
  "U ke ke ua bua joalo haeba ke bolaile ngoana oa khale." Alicia a bobola ka tlase ho bona. "O ka mpitsa psycho bitch."
  
  Drake o ile a iphapanyetsa eena. Mai a hlohlora lehlabathe moriring wa hae. Ka mor'a motsotso, a hema haholo 'me a mo sheba ka ho teba.
  
  "Ke eng hoo?"
  
  "Mabaka a mabeli. Ntho ea pele le e bonolo ka ho fetisisa ke hore o ile a tseba ka ho koeteloa ha Chika "me a tšosa hore o tla u bolella."
  
  "Empa re ne re ka bua ka-"
  
  "Kea tseba. Ena ke karolo e nyane feela. "
  
  Ke karolo e nyane feela, a nahana. Na khaitseli ea May e ile ea koeteloa e le karolo e nyenyane?
  
  Joale Alicia o ne a sokola ho ema ka maoto. Le eena a reteleha ho tobana le Drake, mahlo a hae a tletse tšabo e sa tloaelehang.
  
  "Ke a tseba," May a qala, mme a supa Alicia. "Re tseba ho hong ho hobe le ho feta. Ho na le ntho e makatsang. "...
  
  "Jesu, ha o sa behe taba ena, ke tla u thunya lihlooho tsa hau tse peli tse mpe."
  
  Pele ho tsohle, u lokela ho tseba hore Welles a ke ke a u bolella 'nete. E ne e le SAS. E ne e le ofisiri. Mme o ne a sebeletsa mokgatlo o monyane o phahametseng ketane ya dijo hoo o tsamaisang mmuso."
  
  "Ehlile? Ka eng?" Ka tšohanyetso mali a Drake a ile a hoama.
  
  "Hore mosali oa hau - Alison - o bolailoe."
  
  Molomo wa hae o ne o sisinyeha, empa o ne a sa bue letho.
  
  "O ne o le haufi haholo le motho. Ba ne ba hloka hore u tlohe sehlopheng sena. Mme lefu la hae le ile la etsa hore o kgaotse."
  
  Empa ke ne ke tlil'o tsamaea. Ke ne ke tlo mo siela SAS!"
  
  "Ho ne ho se motho ya tsebang," Mai a rialo a kgutsitse. "Le eena o ne a sa tsebe."
  
  Drake o ile a panya, a utloa mongobo ka tšohanyetso likhutlong tsa mahlo a hae. "O ne a e-na le ngoana oa rona."
  
  Mai a mo sheba ka sefahleho se seputswa. Alicia o ile a furalla.
  
  O ile a re: "Ha ke so bolelle motho pele." "Le ka mohla".
  
  Bosiu ba Hawaii bo ile ba bokolla ho ba pota-potile, maqhubu a matla a leoatle a ile a hoeshetsa lipina tsa batho ba boholo-holo tse neng li lebetsoe ka nako e telele, linaleli le khoeli li ile tsa sheba fatše ka ho hloka qenehelo ho feta leha e le neng pele, li boloka liphiri le ho mamela litšepiso tseo hangata motho a ka li etsang.
  
  "Mme ho na le ntho e nngwe hape," Mai a rialo lefifing. "Ke qetile nako e ngata le Wells ha re ntse re pota Miami. Ha re ntse re le hoteleng eo, ua tseba, ea neng a phatlohile, ke ile ka utloa a bua ka mohala bonyane makhetlo a halofo ho monna ...
  
  "Motho oa mofuta ofe?" Drake o boletse kapele.
  
  "Lebitso la monna eo e ne e le Cayman. Russell Cayman. "
  
  
  QETA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Likhutlong tse nne tsa Lefatše
  
  
  KHAOLO PELE
  
  
  Mongoli oa Tšireletso Kimberly Crow o ile a lula fatše ka maikutlo a ntseng a eketseha a ho tšoenyeha ka pelong ea hae e seng e ntse e matha. Ke 'nete hore o ne a e-s'o sebetse nako e telele, empa o ile a nahana hore hase letsatsi le leng le le leng moo molaoli oa sesole oa linaleli tse 'nè le ofisiri e phahameng ea CIA ba neng ba batla ho mamela motho e mong oa boemo ba hae.
  
  E ne e le phaposi e nyenyane, e lerootho empa e le majabajaba hoteleng e bohareng ba toropo ea Washington; sebaka seo a neng a se tloaetse ha lintho li hloka bohlale bo fetang bo tloaelehileng. Mabone a lerootho a ne a bonahala ka mokhoa o fokolang ho tsoa ho makholo a khauta le lintho tse thata tsa oak, e leng se ileng sa etsa hore kamore eo e ikutloe e iketlile le ho hatisa litšobotsi le lipolelo tse lulang li fetoha tsa ba bokaneng mona. Qrow o ile a emela hore oa pele oa bona a bue.
  
  Mark Digby, monna oa CIA, o ile a fihla ntlheng. "Sehlopha sa hao se a hlanya, Kimberly," a rialo, lentswe la hae le phunyeletsa sepakapakeng jwalo ka asiti ka tshepe. "O ingolla tekete ea hae."
  
  Qrow, ea neng a ntse a lebeletse tlhaselo ena ea caustic, o ne a hloile ho tsoela pele ho itšireletsa, empa o ne a hlile a se na boikhethelo. Leha a ntse a bua, o ne a tseba hore ke sona seo Digby a se batlang. "Ba ile ba etsa pitso ea nyeoe. Tšimong. Mohlomong ha ke e rate, Mark, empa ke ntse ke e khomarela. "
  
  "Mme jwale re saletse morao," General George Gleason a tletleba a sa kgotsofala. Lebeletsana le lecha e ne e le sohle seo a neng a amehile ka sona.
  
  Lebelong la seo ho thoeng ke 'mabaka a phomolo'? Bapalami? Ka kopo. Likelello tsa rona tse ntle ha li so ka li senya khoutu. "
  
  "Ema ho eona, na?" Digby a tsoela pele joalokaha eka Gleeson ha aa ka a mo sitisa. "Ho thoe"ng ka qeto ea bona ea ho bolaea motho eo e seng sesole?"
  
  Qrow a bula molomo wa hae empa a se ke a bua letho. Ho molemo ho se etse sena. Ho hlakile hore Digby o ne a tseba ho mo feta mme o ne a tla sebelisa karolo e 'ngoe le e 'ngoe ea eona.
  
  A mo sheba ka ho toba. "Ho thoe'ng ka eona, Kimberly?"
  
  A mo tjamela ka morao, a sa bue letho, moea o se o ntse o otlana pakeng tsa bona. Ho ne ho hlakile hore Digby o tla robeha pele. Monna eo o ne a batla a tsielehile ka lebaka la tlhoko ea hae ea ho arolelana, ho tšolla moea oa hae le ho o bōpa ho ea ka tsela ea hae ea ho nahana.
  
  "Monna ea bitsoang Joshua Vidal o ile a ba thusa ka lipatlisiso tsa bona. Sehlopha sa ka se fatshe se ne se sa tsebe hore na ke hobaneng ha se mmatla, kapa hore na ke hobaneng ha se ile sa tima dikhamera tsohle tse ka phaposing ya ho lebela," a kgefutsa, "ho fihlela ba hlahloba hamorao mme ba fumana..." A sisinya hlooho, a iketsa eka. ho soaba hofeta dinaletsana tse ngata tsa mmino wa opera.
  
  Qrow bala lipakeng tsa mela, ho utloa likarolo tse ngata tsa crap. "O na le tlaleho e felletseng?"
  
  "Kea lumela". Digby o ile a dumela ka hlooho. E tla ba tafoleng ea hau ka shoalane.
  
  Qrow o ile a lula a khutsitse ka ntho e 'ngoe le e' ngoe eo a e tsebang ka thomo ea morao-rao. Sehlopha sa SPEAR se ile sa lula se ikopanya - hanyenyane - empa se ne se tseba hanyane ka se etsahetseng. Leha ho le joalo, polao ea Joshua Vidal enoa, haeba e le 'nete le hole, e tla ba le litlamorao tse tebileng le tse tebileng ho sehlopha. Ho phaella ho sena Mark Digby, eo e neng e le mofuta oa monna ea neng a thabela ho lokisa phoso leha e le efe e neng e ntšetsa pele lipakane tsa hae, "me ha bonolo sehlopha sa Hayden se ne se ka bitsoa sekhobo ho United States. Ba ka 'na ba qhaloa, ba khetholloa e le baphaphathehi ba lokelang ho tšoaroa, kapa ... ho hobe le ho feta.
  
  Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e itšetlehile ka morero oa Digby.
  
  Crowe o ile a tlameha ho hatakela ka hloko haholo, a ntse a hopola mosebetsi oa hae o boima. Ho fihla boholeng bona, ho ea holimo hakana, ho ne ho se na likotsi tsa hona-"me ba bang ba ne ba ntse ba mo laletse.
  
  General Gleason a tsheha. "Ha e ise letho pele. Haholo-holo bashanyana ba sebetsang masimong."
  
  Qrow a dumela ka hlooho ho kakaretso. "Kea lumela, George. Empa SPEAR e ne e e-na le 'me e ntse e tsoela pele ho ba le e' ngoe ea lihlopha tsa rona tse atlehang ka ho fetisisa, hammoho le SEAL Teams 6 le 7. Li ... li ikhetha ka litsela tse ngata. Ke bolela hore ha ho na sehlopha se seng lefatšeng se tšoanang le bona. "
  
  Digby o ne a sheba ka thata. "Ke talima sena e le boemo bo kotsi haholo ho e-na le bo phahameng. Lihlopha tsena tsa SWAT li hloka lithapo tse khutšoane, eseng liketane tse theohileng. "
  
  Qrow o ile a utloa sepakapaka se senyeha mme a tseba hore ho tla ba hobe le ho feta ka pele. "Sehlopha sa hao se tsoile seporong. Ba na le mathata a ka hare. Liphiri tse ka ntle tse ka "nang tsa tla ho re loma kaofela esele..." A khutsa.
  
  General Gleason a korotla hape. "Ntho ea ho qetela eo re e hlokang ke sehlopha sa mekhatlo e khopo ea machaba e hiriloeng ke United States e hlanyang mose ho maoatle, e baka sefefo se seng se matla. Ho molemo ho khaola maqhama ha re ntse re khona. "
  
  Qrow o ne a sitoa ho pata ho makala ha hae. "U bua ka eng?"
  
  "Ha re bue letho." Digby o ile a sheba mabota joalokaha eka o lebeletse ho bona litsebe tsa Dumbo.
  
  "Na u re ba lokela ho tšoaroa?" a hatella.
  
  Digby a sisinya hlooho a batla a sa lemohe; e sa bonahaleng, empa motsamao o neng o lla litloloko tse lemosang botebong ba moea oa Qrow. O ne a sa e rate, leha e le le hanyenyane feela, empa tsela e le 'ngoe feela ea ho kokobetsa tsitsipano e tšabehang ka kamoreng le ho tsamaea e ne e le ho tsoela pele.
  
  "E kenye phini," a rialo ka lentswe le bonolo ka moo a neng a ka kgona ho honotha. "Mme a re buisaneng ka lebaka le leng leo re leng mona ka lona. Likhutlong tse "nè tsa lefatše."
  
  "Ha re bueng ka ho otloloha," ho rialo mogenerale. "Mme sheba dintlha, e seng ditshomo. Linnete li re sehlopha se seng sa psychos se ile sa khoptjoa ke libuka tse ngotsoeng ka letsoho tsa lilemo tse mashome a mararo tse neng li ngotsoe ke linokoane tsa ntoa tse ipatileng Cuba. Linnete li re sehlopha sena sa li-psychos se ile sa tsoela pele 'me sa ba qhekella ho ba kenya ho Network Network, e leng ntho ea tlhaho ho sehlopha sena. Tsena ke lintlha. "
  
  Crow o ne a tseba kamoo mogenerale a neng a hloile litšōmo tsa baepolli ba lintho tsa khale le ho se be le monahano o feletseng. "Ke nahana joalo, George."
  
  "Na u ka rata tse ling hape?"
  
  "Che, ke na le bonnete ba hore re haufi le ho li utloa."
  
  "Rasaense e mong le e mong ea hlanyang, Indiana e mong le e mong ea batlang Jones le senokoane se nkang monyetla lefatšeng joale o na le phihlello ea tlhaiso-leseling e tšoanang le eo re e etsang. 'Muso o mong le o mong, sehlopha se seng le se seng sa mabotho a khethehileng, sehlopha se seng le se seng sa batho ba batšo ba se bone. Le tse sieo. 'Me hona joale ... kaofela ba ne ba tsepamisitse maikutlo a bona a litšila sebakeng se le seng. "
  
  Qrow o ne a se na bonnete ba hore o rata papiso ea hae, empa a botsa, "Efe?"
  
  "Rera bakeng sa taelo ea Kahlolo ea ho Qetela. Rera bofelo ba lefatshe."
  
  Joale ho utloahala e le ntho e makatsang e tsoang ho uena, General.
  
  "Ke e balile ka mantsoe a mang, ke phetho."
  
  "Kaofela re e balile. Tsena tsohle," ha rialo Digby. "Ehlile, sena se hloka ho nkoa ka botebo 'me se ke ke sa fokotsoa hajoale. Tokomane ea sehlooho, eo ba e bitsang "Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela," e bua ka Bapalami ba Lipere, "me re lumela, tatellano eo ba lokelang ho batloa ka eona.
  
  "Empa-" Ho hlakile hore Gleason o ne a sitoa ho ithiba. "Likhutlo tse 'ne. Sena ha se utloahale ho hang."
  
  Qrow o ile a mo thusa ho tsoela pele. "Ke nahana hore sena se ngotsoe ka morero, George. Ho thatafatsa qeto. Kapa etsa hore e fumanehe feela ho ba khethiloeng ke Taelo."
  
  "Ha ke e rate". Gleason o ne a bonahala eka oa hlanya.
  
  "Ke na le bonnete". Qrow o ile a otla tafole ka pela hae. Empa bona - buka e ngotsoeng ka letsoho e hlahisa lipotso tse ngata, tseo kaofela ha tsona li e-so arabe. Ha e le hantle, ba hokae hona joale ... The Order?"
  
  Digby o ile a hana: "Ho hang sena ha se sephiri se seholohali seo re tobaneng le sona. "Leano lena ke leo re tlamehang ho retelehela ho lona ka potlako."
  
  Qrow o natefeloa ke tlholo ea boqhetseke bona. "MERUMO e se e le Egepeta," a tiisa. "Ho nka buka e ngotsoeng ka letsoho ka mokhoa o hlakileng le ho nka hore litlhaloso tsa rona tsa pele li nepahetse ke moo re lokelang ho ba teng."
  
  Digby o ile a loma molomo oa hae o ka tlase. O ile a re: "Sena sohle se molemo, empa se boetse se re tlisa hohle moo re batlang ho ba teng. Ho tlameha ho etsoe qeto joale, Kimberly. "
  
  "Jwale?" Ruri o ne a maketse. "Ha ho na moo ba eang "me e ka ba phoso ho ba ntša lebaleng. Ke nahana hore u utloisisa buka e ngotsoeng ka letsoho? Banna ba bane ba lipere? Libetsa tse 'nè tsa ho qetela? Ntoa, tlholo, tlala, Lefu. Haeba sena e le tseko e nepahetseng, re hloka hore ba etse seo ba se etsang hantle. "
  
  "Kimberly." Digby a hohla mahlo a hae. 'Na le uena re na le maikutlo a fapaneng ka ho felletseng mabapi le seo e leng sona.
  
  "Na u ke ke ua phephetsa katleho ea bona ea pele?"
  
  "U hlalosa katleho joang?" Digby o ile a otlolla matsoho a hae ka mokhoa o makatsang. "E, ba ile ba fokotsa litšokelo tse 'maloa, empa ho joalo le ka SEALs, Rangers, CIA Special Activities Division, SOG, Marine Raiders ..." O ile a khefutsa. "Lea bona moo ke yang teng?"
  
  "U re ha re hloke SPIR."
  
  Digby o ile a phethola mahlo a hae ka boomo. "Ha ho mohla ho kileng ha etsahala".
  
  Qrow o ile a nka nako e fetang motsotsoana ho nahana ka nyeliso e reriloeng. O ile a sheba ho tloha Digby ho ea ho Gleason, empa mogenerale o ile a arabela feela ka chebahalo e sa tsitsang, e sa tsitsang, ntle le pelaelo e le pontšo ea ka ntle ea lebelo la hae la pōpo. Ho ne ho hlakile ho eena hore na SPIR e atlehile hokae. Gleeson o ne a hlile a sa utloisise sena, "me Digby o ile a hahamalla pakane e fapaneng.
  
  O ile a re: "Hajoale, re na le mantsoe le litlaleho feela, haholo-holo menyenyetsi. Sehlopha sena se behile bophelo ba sona kotsing, se lahlehetsoe ke banna ba sona mme sa itela nako le nako bakeng sa naha ena. Ba na le tokelo ea ho bua."
  
  Digby o ile a etsa sefahleho, empa ha aa ka a bua letho. Qrow o ile a inamela setulong sa hae, a ithabisa ka moea o khutsitseng o neng o ntse o aparetse likhutlo tse 'ne tsa phaposi e le ho leka ho lula a tsepamisitse maikutlo. Motho o ne a hloka ho tsepamisa mohopolo le ho khutsa ha a sebetsana le linoha tse chefo.
  
  O ile a re: "Ke etsa tlhahiso ea ho romela batho ho TerraLeaks ho leka ho emisa phallo ena ea tlhahisoleseling. "Ho fihlela bonnete ba Taelo ena bo tiisitsoe. Ho tla etsahala eng haufinyane, "a eketsa. "Re ntse re etsa lipatlisiso ka bethe ea Cuba moo e fumanoeng teng. Mme re tlohella Team SPEAR ho etsa mosebetsi wa yona. Ha ho motho ea tla e etsa kapele. "
  
  General Gleason o ile a dumela ka hlooho. "Ba teng," a hoeletsa.
  
  Eaba Digby o bososela ho eena haholo, a bua ka katse e fumaneng tranelate. O ile a re: "Ke amohela litlhahiso tsa lōna kaofela. "Ke batla ho iponahatsa ke re ha ke lumellane le bona, empa ke tla lumela. 'Me ka ho khutla, ke batla hore u amohele tlhahiso ea ka e nyenyane. "
  
  Modimo o Ratehang, tjhe. "Ke ofe ho bona?"
  
  "Re romela sehlopha sa bobedi. Ho ba koahela mohlomong le ho ba thusa."
  
  Qrow o ne a tseba seo a se buang. "Ho koahela" ho ne ho bolela ho hlokomela, "me "ho thusa" mohlomong ho ne ho bolela ho phethahatsa.
  
  "Sehlopha sefe?"
  
  "SEAL Team 7. Ba ntse ba atamela."
  
  "E makatsang." Qrow a sisinya hlooho. "Re na le lihlopha tsa rona tse peli tse ntle ka ho fetisisa sebakeng se le seng ka nako e le 'ngoe. See se etsahetse joang?
  
  Digby o ile a khona ho lula a sa etse letho. "Ho iketsahalla feela tjee. Empa u tlameha ho lumela hore ba babeli ba molemo ho feta a le mong.
  
  "Hantle". Qrow o ne a tseba hore ha a na boikhethelo haese ho lumela. Empa ha ho na maemo a tla kopana lihlopha tse peli. Eseng ka lebaka lefe kapa lefe. Tsohle li hlakile?"
  
  "Hafeela lefatše le itšetlehile ka lona." Digby o ile a bososela, a qoba potso mme a etsa hore Gleeson a feheloe.
  
  "Lula u le setsebi," ho boletse Gleason. "Nka ba le tse supileng sebakeng se nepahetseng ka lihora tse 'maloa. Ha feela re ka qeta sena haufinyane. "
  
  Nahana ka taba ena. Qrow o ile a qoba ho bolella banyalani hore ba se ke ba lumella lemati ho ba otla ka sekoting ha ba tsoa. Bakeng sa SPEAR, e ka be e ile ea mpefala le ho feta. Ho monna ea bolaileng Joshua Vidal, e ne e le sehlōhō. Ho eena, e ka be e bile efe kapa efe ea tse ka holimo le ho feta. Empa pele, a re bolokeng lefatše, a nahana joalo.
  
  Hape.
  
  
  KHAOLO EA BOBELI
  
  
  Alexandria e lutse ka khanya ea eona ea sejoale-joale ka mor'a fensetere ea khalase; motse-moholo o atlehileng oa konkreite o pota-potiloeng ke leoatle le benyang, o tšoailoeng ka lifate tsa palema le lihotele, lebōpo la leoatle le kobehileng le Laebrari e tsotehang ea Alexandria.
  
  Ntlo e sireletsehileng ea CIA e ne e shebile litselana tse ts'eletseng tsa sephethephethe tse neng li kobeha butle lebopong la leoatle. Tsela eohle ea ho kena ka foranteng ea rickety ho tloha ka ntle e ne e lekanyelitsoe ke likhalase tse boima le mekoallo. Ke kamore e kholo ea ho taka feela e fanang ka matšoao leha e le afe a matšeliso; kichine e ne e le nyenyane ebile e le ea nakoana, likamore tse peli tsa ho robala e ne e se e le khale e le lisaka tsa tšepe. Ke motho a le mong feela ea neng a sebetsa ntlong e sireletsehileng ka nako eohle, 'me ho hlakile hore o ne a le ka ntle ho sebaka sa hae sa boiketlo.
  
  Alicia o ile a laela kopi ea kofi. "Hei monna, bana ba bane ba batsho, ba babeli ba na le lebese, ba bararo ba na le tranelate le e "ngoe e nang le tatso ea sinamone. Ua utloisisa?"
  
  "Ha ke..." Monna e mong wa mashome a mararo a nang le digalase tse tshesane le dintshi tsa dintshi o ile a panya ka bohale. "Ha ke... etsa kofi. Na u utloisisa see?
  
  "Ha u utloisise? Joale, u etsa'ng moo?"
  
  "Khokahano. Khokahano ea lehae. Mohlokomeli oa ntlo. ke-"
  
  Alicia o ile a nyenyefatsa mahlo a hae a tsitsitse. "Mohlokomeli oa ntlo?"
  
  "Ho joalo. Empa ha ho joalo. "
  
  Alicia o ile a furalla. "Fela, thaka. Libethe ha li aloloe. Ha u etse kofi. Re u lefa ka eng?"
  
  Drake o ile a leka ka hohle ho hlokomoloha mosali oa Lenyesemane, ho e-na le hoo a lebisa tlhokomelo sebokeng pakeng tsa Smith le Lauren. New Yorker e ne e lokisitsoe 'me ea fofela Egepeta nakong eo tšokelo e ncha e neng e fetoha e tšosang ho ea pele. Ha a eme bohareng ba kamore a roetse moriri fatše 'me a bapala sefahlehong sa hae, o ne a itokiselitse ho ntlafatsa sehlopha, empa ha Smith a atamela Lauren, maikutlo a mangata a ile a oela ho eena.
  
  "Eseng hona joale," a araba hang-hang.
  
  "Ke a phela," ha rialo Smith. Ke ne ke nahana hore u ka 'na ua thahasella.
  
  Ho e-na le hore Lauren a phasolohe, o ile a hemela holimo. "Ke tšoenyeha ka uena letsatsi le leng le le leng, motsotso o mong le o mong. Kea lumela. Na ua e rata, Smith?"
  
  Lesole le ile la ahlamisa molomo ho hanyetsa, empa Alicia o ile a kenella ka bohlale. "Damn, na ha ua utloa? Lebitso la hae ke Lancelot. O e khetha ho feta Smith. Joale bohle re mo bitsa joalo. "
  
  Lauren o ile a tšoaroa ka lekhetlo la bobeli ka mor'a motsotso. "Lance-a-eng? Na leo ha se lebitso la knight ea khale?"
  
  "Ehlile," ho rialo Alicia ka thabo. "Mohlankana ea entseng bohlola le mosali oa morena."
  
  "Na u re ke tšoenyehe? Kapa ua tsotella?"
  
  Alicia a sheba Smith. "Che. Haeba a ka lahleheloa ke uena, se molemohali seo a tla se fumana ke tšoene, "me ha ho na litšoene tse sefahleho se sefubelu Egepeta." A qamaka ka phaposing ka mahlo a nang le dipotso. "Bonyane eseng ka ntle ho kamore ena."
  
  Mai o ne a se a eme haufi le Lauren, a sutumetse ka thoko ka mor'a ho hlahloba habeli tsamaiso ea tšireletso ea ntlo e sireletsehileng. "Na re lokela ho tsoela pele ka opereishene? Ke nahana hore ke ka lebaka leo Lauren a leng teng? "
  
  "Ee E". New Yorker o ile a hlaphoheloa kapele. "Na le ka rata ho lula fatše kaofela? Ho ka nka nako ".
  
  Yorgi o ile a fumana setulo se se nang letho. Drake o ile a lula setulong sa letsoho sa setulo, a sheba ka hloko ka kamoreng. Ho ne ho hlakile ho eena, a shebeletse ka thōko, kamoo Dal le Kenzi ba neng ba atamelane kateng, kamoo Hayden a neng a khelohile Kinimaki, 'me, ka lehlohonolo, kamoo Alicia le May joale ba neng ba bonahala ba amohela boteng ba bona. Drake o ile a imoloha haholo ke sephetho sena, empa ntho e kholo e latelang e ne e le haufi le ho etsahala. Yorgi o lutse a batla a khutsitse ho tloha ha a senoloa matsatsing a mararo a fetileng.
  
  Ke 'na ea bolaileng batsoali ba ka ka mali a batang.
  
  E, sena se ile sa thefula mokete ona, empa ha ho motho ea ileng a hatella Marussia. Ka sebele o ile a etsa boiteko bo boholo ho lumela seo a se entseng; Joale o ne a hloka nako ea ho fetolela mohopolo ho mantsoe a sebele.
  
  Lauren o ne a shebahala a sa phutholoha ha a eme hloohong ea kamore, empa ha Smith a khutlela morao, a qala ho bua. "Pele, re kanna ra ba le tataiso mabapi le sebaka sa Tyler Webb's stash. Hopola - o tšepisitse hore liphiri tse ling li tla senoloa?"
  
  Drake o ile a hopola sena hantle. Haesale ba tšoenyehile ka liphello tse ka bang teng ho tloha ka nako eo. Kapa bonyane tse peli kapa tse tharo li ne li.
  
  "Empa joale ha re na nako ea seo. Hamorao, ke tšepa hore bohle re ka kena leetong. Empa sena ... tšokelo ena e ncha e qalile ha mokhatlo oa TerraLeaks o beha litokomane tse ngata Inthaneteng. " O ile a thothomela. "Ho tšoana le bomo ea 'mele e oelang motheong oa dijithale. Litokomane tsohle li ne li ngotsoe ka letsoho, ka ho hlakileng li cheseha ka ho feteletseng le ho itlotlolla feela. Lithōle tse tloaelehileng tsa khale. Basebetsi ba TerraLeaks ba li fumane ka kamoreng ea khale ea bolulo Cuba, e leng ntho e setseng lilemong tse mashome tse fetileng. Ho bonahala eka kamore e ka tlas"a lefatše e kile ea e-ba ntlo-khōlō ea sehlopha sa mahlanya se neng se ipitsa Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela."
  
  "Ho utloahala eka ke litšeho tse ngata," ho boletse Drake.
  
  "Ehlile ho ne ho le jwalo. Empa bonneteng, lintho li mpefala le ho feta. Batho bana kaofela e ne e le linokoane tsa ntoa tse balehileng Jeremane ea Bonazi "me li ipatile Cuba. Joale, joalo ka ha le tseba kaofela, ho bonolo ho etsa lethathamo la lintho tse makatsang tseo Manazi a neng a sa li rate ho feta lethathamo la seo ba neng ba le sona. Taelo ena e etselitsoe ho fetisetsa lintho ho meloko e tlang. Haeba ba ne ba ka tšoaroa kapa ba bolaoa, ba ne ba tla batla ho ba le molumo o itseng o babatsehang kae-kae nakong e tlang."
  
  'Me u re ba na le eona? Hayden a botsa.
  
  "Che, ha ho joalo. Ha ho letho le netefalitsoeng. Taelo ena e ne e e-na le balaoli ba babeli ba sesole, batho ba babeli ba nang le tšusumetso e matla pusong le bo-rakhoebo ba babeli ba ruileng. Hammoho ba ne ba tla ba le matla le lisebelisoa tse kholo. "
  
  "Re tseba see joang?" Mai a botsa.
  
  "Oh, ba ne ba sa pate letho. Mabitso, liketsahalo, libaka. Sena sohle se ka har'a litokomane. Mme TerraLeaks le yena a latela se tshwanang," Lauren a sisinya hlooho, "ha ba ntse ba etsa."
  
  "Na u bolela hore bohle baa tseba?" Drake a bua a kgutsitse. "Mokhatlo o mong le o mong o tšollang mali lefatšeng? Bohlanya." A lebisa hlooho ea hae fensetereng, joalokaha eka o ntse a nahana ka lefatše lohle ka ntle, le kopana.
  
  Lauren o ile a qala ka ho re: "Tokomane eo ho buuoang ka eona ha e e-s'o fele ka ho feletseng.
  
  Alicia o ile a korotla. "Ntle le haeba, ho joalo, ho joalo."
  
  "Kahoo ha re na boitsebiso bohle. Re ka nka feela hore linokoane tsena tsa ntoa, tse ileng tsa nyamela lefatšeng lilemong tse ka bang mashome a mabeli a metso e supileng tse fetileng, ha lia ka tsa fuoa monyetla oa ho phetha mosebetsi oa tsona."
  
  "E nyametse?" Dahl o ile a honotha, a sisinyeha hanyane ho tloha leotong ho ea ho leoto. "Hangata sena se bolela mapolesa a sekhukhu. Kapa Masole a Khethehileng. Hoa utloahala kaha e ne e le linokoane tsa ntoa. "
  
  Lauren a dumela ka hlooho. "Ena ke tumellano. Empa ea ileng a "nyamela" ha aa ka a nahana ho batla kamore e ka tlas"a lefatše ea sekhukhu.
  
  "Joale mohlomong SAS." Dahl o ile a sheba Drake. "Li-bastards tse mafura."
  
  "Bonyane mabotho a rona a khethehileng ha a bitsoe ABBA."
  
  Kinimaka o ile a ea fensetereng ho ea sheba. "Ekare ke mme wa diphoso tsohle," a tsubella kgalaseng ya hae. "Ke lumella boitsebiso bona hore bo hasane ka bolokolohi. Ke mebuso e mekae e tla beng e tsoma see ka nako e le "ngoe?"
  
  Lauren o ile a re: "Bonyane tse tšeletseng. "Eo re tsebang ka eona. Hona joale ho ka ba le tse fetang tsena. Peiso e qalile ha lōna le qeta Peru. "
  
  "O a qeta?" Smith o ile a pheta. "Re pholositse bophelo."
  
  Lauren o ile a thothomela. "Ha ho motho ea u qosang ka sena."
  
  Drake o ile a hopola ka ho hlaka likōpo tse pheta-phetoang tsa Smith tsa ho potlakisa lihele nakong ea thōmo ea ho qetela. Empa joale e ne e se nako ea ho hlahisa taba ena. Ho e-na le hoo, o ile a hapa tlhokomelo ea New Yorker ka khutso.
  
  "Ho joalo," a rialo. Ke hobane'ng ha u sa re bolelle hantle hore na Taelo ee ea Doomsday e reretse eng le hore na e rera ho timetsa lefatše joang?
  
  Lauren a hemela holimo. "Ebe ho lokile. Ke tšepa u se u loketse sena."
  
  
  KHAOLO THARO
  
  
  "Ka li-spy satellites, li-agent tse patiloeng le lik'hamera, li-drones, NSA ... u e bolela, rea tseba hore bonyane linaha tse ling tse tšeletseng li matha ho ba tsa pele ho fumana likhutlo tse 'nè tsa lefatše. MaAmerika ..." a thola hanyenyane, a nahana, "ho lokile ... hoba MaAmerika ... o batla ho fihla moo pele ho ba bang. Eseng feela molemong oa botumo, empa hape hobane re ke ke ra bolela seo motho e mong a tla se etsa ka seo a se fumanang. Boikutlo ke ... ho thoe'ng haeba Iseraele e fumana 'molai oa sekhukhu ho tsoa ka hare ho naha? Ho thoe'ng haeba China e ka fumana tse 'nè?"
  
  "Joale tsee ke linaha tse netefalitsoeng tse nkang karolo morerong oo?" Kensi a botsa a kgutsitse. "Iseraele?"
  
  "Ho joalo. Ho kopanyelletsa le Chaena, Fora, Sweden, Russia le Great Britain."
  
  Drake o ne a nahana hore mohlomong o tseba batho ba bang ba amehang. E ne e le phoso hore ebe o ne a tlameha ho sebetsa khahlanong le bona.
  
  "Lea qhekella," a rialo. "Hantle-ntle litaelo ke life?"
  
  Lauren o ile a sheba laptop ea hae ho netefatsa. Li na le lintho tse ngata tse mpe tsa 'ho se hlolehe' le 'ka litšenyehelo life kapa life'."
  
  Hayden o itse: "Ba e bona e le tšokelo ea lefats'e. "Hobaneng ho se joalo? Kamehla ho na le matsatsi a seng makae feela a setseng ho fihlela apocalypse e latelang. "
  
  "Leha ho le joalo," ho boletse Drake, "kaofela re ka lehlakoreng le le leng."
  
  Hayden o ile a mo sheba. "Joooh. Khaotsa ho sebelisa lithethefatsi, monna."
  
  "Che, ke ne ke bolela-"
  
  Likotlo tse ngata qetellong li ile tsa mo hlanya. Dahl a tsheha.
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "Koala molomo oa hau." O ile a etsa khefu. "Na u kile ua botsa ka Yorkshire ea hau? Leha ho le joalo, seo ke neng ke se bolela ke hore kaofela re mabotho a khethehileng. Khaola ho tloha lesela le le leng. Re na le bonnete ba hore lihele ha lia lokela ho lelekisana ho pota lefatše. "
  
  "Ke a dumela," Hayden o ne a bua jalo a sa amege. "Joale u tla buisana le mang ka taba ee?"
  
  Drake o ile a otlolla matsoho a hae. "Mopresidente Coburn?"
  
  Pele u lokela ho feta Letona la Tšireletso. Le ba bang. Cole ha e pota-potiloe ke marako feela, 'me a mang a 'ona a na le libōpuoa tsa tlhaho. "
  
  "Ha se lihlopha tsohle tse tla bapala lipapali tsa botsoalle," Kenzie a eketsa ka kholiseho.
  
  "Ka sebele". Drake o ile a inehela mme a dula fatshe. "Ke masoabi, Lauren. Tsoela pele."
  
  "Ho lokile. Kahoo, bohle ba balile litokomane tse lutiloeng. Bongata ba tsona ke lipoho tsa Manazi, ho bua "nete. 'Me ke bala sena ka mantsoe a mang. Leqephe le rehelletsoeng ka sehlopha sena se malimabe, se nang le sehlooho se reng "Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela", le bontša ka ho hlaka seo ho thoeng ke "libaka tsa phomolo" tsa Bapalami ba Bane ba Lipere: Ntoa, Tlholo, Tlala le Lefu.
  
  "Ho tsoa Bukeng ea Tšenolo?" Hayden a botsa. "Bakalli bao ba lipere ba bane?"
  
  "Ee." Lauren o ile a ōma ka hlooho, a ntse a shebile lintlha tse ngata tse tiisitsoeng ke tse ling tsa li-geek tse ntle ka ho fetisisa Amerika. "Konyana ea Molimo e manolla litiiso tse "nè tsa pele ho tse supileng, tse hlahisang libōpuoa tse "nè tse kaletseng lipere tse tšoeu, tse khubelu, tse ntšo le tse putsoa. Ha e le hantle, li 'nile tsa khomarela ntho e' ngoe le e 'ngoe ho theosa le lilemo' me li 'nile tsa hlalosoa hape nako le nako moetlong o tummeng. Li bile li hlalosoa e le letšoao la "Muso oa Roma le histori ea oona e ileng ea latela. Empa hee, Manazi a ne a ka bapala ka eona ka tsela efe kapa efe eo a e batlang, na ha ho joalo? Joale mohlomong ho molemo ha nka fana ka sena. O ile a ntša lipampiri tse ngata ka mokotleng oa hae, a shebahala eka ke oa khoebo ho feta kamoo Drake a kileng a mo bona kateng. Phetoho e khahlisang ho Lauren, 'me ho bonahala a e nkile ka botebo. A sheba pampiring kapele.
  
  "Na see ke sona se entseng hore batho bohle ba sosoe? Odara?
  
  "E, bala sena."
  
  Dahl o ile a e balla holimo ha ba bang ba e amohela.
  
  "Likhutlong tse "nè tsa Lefatše re ile ra fumana Bapalami ba Bane ba Lipere "me ra ba hlalosetsa leano la Tsamaiso ea Kahlolo ea ho Qetela. Ba pholohang Ntoa ea Kahlolo le liphello tsa eona ba tla busa ka ho loketseng. Haeba u bala sena, re lahlehile, kahoo bala 'me u latele ka hloko. Lilemo tsa rona tsa ho qetela re li qetile ho bokella libetsa tse 'nè tsa ho qetela tsa meferefere ea lefats'e: Ntoa, Tlholo, Tlala le Lefu. Ba kopane, ba tla felisa mebuso eohle 'me ba bule bokamoso bo bocha. Itokise. Ba fumane. Tsamaea ho ea likhutlong tse 'nè tsa Lefatše. Fumana libaka tsa phomolo tsa Ntate oa Leano ebe Khagan; Moindia e mobe ka ho fetesisa a kileng a phela, mme e ntano ba Kotlo ya Modimo. Empa tsohle ha li joalo ka ha li bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re beha Tlholo ka lekeseng la hae. Re fumane Kotlo e lebelang Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela. Mme molao o le mong feela oa polao ke ha Bapalami ba Lipere ba hlaha. Ha ho matšoao a khethollang masapong a Ntate. Moindia o pota-potiloe ke libetsa. Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela joale e phela ka uena "me e tla busa ka ho sa feleng."
  
  Drake o ile a e kolobisa kaofela. Litlhahiso tse ngata, linnete tse ngata. Mosebetsi o mongata. Leha ho le joalo, Dahl o ile a mo otla ka maikutlo a hae a pele. "E tsohile? Na ba ke ke ba fetohela?
  
  "E, ho bonahala ho na le ntho e fosahetseng." Lauren o ile a lumela. "Empa seo ha se typo."
  
  Mai o itse, "E bonahala e bontša tatellano eo re lokelang ho e shebella, leha e le ka mokhoa o poteletseng."
  
  Lauren o ile a lumela ka hlooho. "Ke 'nete. Empa na le boetse lea utloisisa hore na ke hobane"ng ha ba re ke "libaka tsa phomolo"?" E seng mabitla kapa mabitla kapa eng kapa eng?"
  
  "Ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e joalo ka ha e bonahala," Dahl o ile a balla holimo.
  
  "Ho joalo. Ho hlakile hore ho hlokahala lipatlisiso tse eketsehileng. "
  
  "Moindia o pota-potiloe ke libetsa," Alicia o ile a bala ka lentsoe le phahameng. "Seo se bolela'ng?"
  
  Hayden o ile a re: "Ha re eteleng pele haholo.
  
  Ho lumeloa hore tsebo ea libaka tsena tsa ho qetela tsa ho qetela e ile ea shoa ka taelo ea Bonazi." Lauren o boletse. "Mohlomong ba ne ba rera ho rekota ho hong. Mohlomong ke khouto. Kapa ho fetisetsa tsebo melokong e meng. Ha re tsebe hantle, empa rea tseba hore ke phetho seo re tlamehang ho tsoela pele ka sona," a nyefola, ""me bohle ba ka seketsoaneng se le seng. A sheba Drake. "Seketsoana. Sekepe sa ho pholoha. U utloisisa mohopolo. "
  
  The Yorkshireman o ile a lumela ka boikhohomoso. "Ehlile kea batla. SAS e ka etsa hore lefika le phaphame.
  
  Hayden o itse: "Ho na le mang kapa mang eo re kopanang le eena, ba na le lintlha tse tšoanang le tseo re li etsang." "Ho thoe'ng ha re qala?"
  
  Kinimaka a tloha fensetereng. "Likhutlong tse "nè tsa lefatše?" a botsa. "Li fumaneha kae?"
  
  Kamore e ne e shebahala e se na letho. "Ho thata ho bua," ho boletse Dahl. "Ha lefatše le le chitja."
  
  "Ho lokile, ho thoe'ng ka Mopalami oa Lipere oa pele eo ba buileng ka eena. Ntate enoa oa Leano." Kinimaka a kena ka phaposing, a thiba lesedi lohle le tswang fensetereng ka mora hae. "Re na le litšupiso life bakeng sa eona?"
  
  "Joalo ka ha u ne u ka lebella," Lauren a tobetsa skrineng, "tanka ea ho nahana e khutlela hae le eona e etsa sena..." A nka nakoana ho bala.
  
  Drake o ile a nka nako e tšoanang ho nahanisisa. Ha Lauren a bua ka "tanka ea ho nahana lapeng" e hlakisitse se neng se le sieo.
  
  Karin Blake.
  
  Ke "nete hore nako e ile ea tsamaea ka lebelo ha u ne u le karolo ea sehlopha sa SPEAR, empa e ne e se e le khale e fetile letsatsi kapa esita le beke eo Karin a neng a lokela ho ba teng ka mohala. Nako le nako ha a etsa qeto ea ho ikopanya le eena, ho ne ho e-na le ntho e mo emisang - e ka ba sehlopha sa lira, koluoa ea lefats'e, kapa takatso ea hae ea hore a se ke a mo khopisa. Karin o ne a hloka sebaka sa hae, empa-
  
  O kae lihele?
  
  Lauren o ile a qala ho bua, "me mehopolo ea Karin e ile ea tlameha ho behelloa ka thōko hape.
  
  "Ho bonahala eka motho enoa oa histori o ne a tsejoa e le Ntate oa Leano. Hannibal."
  
  Smith o ne a bonahala a sa tiiseha. "Ke ofe ho bona?"
  
  Alicia a hula molomo. Haeba enoa e le motsoalle oa Anthony Hopkins, ha ke tsoe ka phaposing ena.
  
  "Hannibal Barca e ne e le moetapele oa sesole ea tummeng oa Carthage. O hlahile ka 247 BC, e ne e le monna ea etelletseng pele lebotho lohle, ho kenyeletsoa litlou tsa ntoa, ho tšela Pyrenees le Alps ho kena Italy. O ne a e-na le matla a ho lemoha matla a hae le mefokolo ea lira tsa hae "me a hlōla ba bangata ba selekane sa Roma. Tsela feela eo a ileng a qetella a hlōlehile ka eona ke ha mohlankana e mong a ithuta maqheka a hae a bohlale 'me a theha mokhoa oa ho a sebelisa khahlanong le eena. E ne e le Carthage. "
  
  "Joale monna enoa ke Ntate oa Leano?" - Ho botsa Smith. "Hannibal ee?"
  
  "E nkoa e le e mong oa bo-ramaqiti ba sesole ba phahameng ka ho fetisisa historing le e mong oa balaoli ba hlaheletseng ba boholo-holo hammoho le Alexandere e Moholo le Cesare. O ne a bitsoa Ntate oa Leano hobane sera sa hae se seholo, Roma, qetellong se ile sa amohela maqiti a hae a sesole mererong ea sona."
  
  "Ena ke tlholo," ho boletse Dahl, "haeba ho kile ha ba le e 'ngoe."
  
  Lauren a dumela ka hlooho. "Ho molemo. Hannibal o ne a nkoa e le ntho e tšosang Roma hoo ba neng ba sebelisa polelo eo neng le neng ha ho hlaha koluoa. Ha e fetoleloa, sena se bolela hore Hannibal o lihekeng!
  
  Hayden o ile a ba susumetsa: "Khutlelang hape. "E lekana joang?"
  
  "Re ka bua ka kholiseho hore Hannibal ke e mong oa Bapalami ba Bane ba Lipere. Ntle le taba ea hore ho bonahala a ne a palame pere, o "nile a bitsoa Ntate oa Leano ho theosa le histori. Sena sebolela hore ke Ntwa, Mopalami wa pele wa pere. Ka sebele o ile a tlisa ntoa "Musong oa Roma."
  
  Drake o ile a hlahloba mongolo. "Ka hona e re mona morero oa Taelo ea Letsatsi o ile oa raloa ke Bapalami ba Lipere. Na re lokela ho nka hore Taelo e ile ea pata sebetsa se senyang lebitleng la Hannibal? Tlohela sena bakeng sa moloko o tlang?"
  
  Lauren a dumela ka hlooho. "Ke maikutlo a akaretsang. Libetsa lebitleng le leng le le leng. Ho na le lebitla likhutlong tsohle tsa lefatše."
  
  Kinimaka o ile a phahamisa lintši. "E leng, hape, e utloahalang joaloka seaparo sa joang."
  
  Hayden o ile a tsoka letsoho la hae ho eena hore a eme. "Lebala," a rialo. "Bakeng sa hona joale. Na monna ea kang Hannibale o lokela ho ba le lebitla kapa lebitla?"
  
  Lauren o ile a itšetleha ka setulo sa hae. "E, mona ke moo lintho li ba thata. Hannibal ea tsofetseng oa mafutsana o ile a lelekoa naheng "me a shoa lefu le bohloko, mohlomong ka lebaka la chefo. O ile a patoa lebitleng le sa tsejoeng.
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "Bullshit".
  
  "E etsa hore u nahane, na ha ho joalo?"
  
  "Na re na le sebaka?" Mai a botsa.
  
  "Oo ee". Lauren a bososela. "Afrika".
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Alicia o ile a ea k'haboteng e ka thōko 'me a ntša botlolo ea metsi ka sehatsetsing se senyenyane ka holimo. Ho qala opereishene e ncha e ne e lula e le khatello ea maikutlo. Matla a hae e ne e le ntoa; leha ho le joalo, lekhetlong lena ho hlakile hore ba ne ba hloka leano. Hayden o ne a se a kopane le Lauren ka laptop, 'me Smith o ne a leka ho shebahala a thahasella, ntle ho pelaelo hobane New Yorker e ne e nka karolo e fapaneng. Oh, le hobane ha a teronkong o etetse sekhukhuni se hlanyang.
  
  Alicia o ne a e-na le maikutlo a hae, empa o ne a thatafalloa ho utloisisa mabaka a Lauren. Leha ho le joalo, e ne e se mosebetsi oa hae ho ahlola, eseng ka bophelo boo a neng a se a ntse a bo phela. Lauren Fox o ne a le bohlale a bile a na le temohisiso ho bona se tlang.
  
  Tšepa joalo. Alicia o ile a noa halofo ea botlolo, eaba o retelehela ho Drake. Hajoale monna oa Yorkshireman o ne a eme haufi le Dahl le Kensi. O ne a le mothating oa ho kena ha ho e-na le motsamao haufi le eena.
  
  "Oh, Lumela Yogi. Lintho li tsamaea joang moo?
  
  "Hantle". Lesholu la Russia le 'nile la tepella maikutlo ho tloha ha le senoloa ka tšohanyetso. "Na u nahana hore ba ntlhoile joale?"
  
  "WHO? Bona? Na u tiile? Ha ho motho ea o ahlolang, haholo-holo 'na. A tsheha mme a qamaka. "Kapa Motsheanong. Kapa Drake. Mme haholo eseng Kenzi. Ho ka etsahala hore ebe nonyana e na le teronko e tletseng liphiri tse nyenyane tse mpe. "
  
  "MABAPI".
  
  "Ha e le hantle ha se lekunutu la hau le lebe." Crap! "Hei, ke ntse ke leka ho fetoha mona. Ha ke tsebe letho ka ho thoholetsa."
  
  "Kea e bona".
  
  A otlolla letsoho: "Tloo kwano!" - mme a mathela hloohong ha a theoha, a leka ho tšoara hlooho ea hae. Yorgi o ile a tlōla ho ea qetellong ea kamore, maoto a hae a le bobebe. Alicia o ile a bona lefeela la ho lelekisa.
  
  "Nako e tlang, moshanyana."
  
  Drake o ile a shebella mokhoa oa hae. "O a tseba, o a o tshaba."
  
  "Ke ne ke sa nahane hore ngoana o tšaba letho. Eseng ka mor'a ho qeta nako chankaneng eo ea Russia le ho haha marako. Joale u fumana hore oa e tšaba." A ikotla hloohong.
  
  "Sebetsa se matla ho feta tsohle," ho boletse Dahl. "Botsa Hannibal feela."
  
  "Oh, Torsti o etsa metlae. Kaofela ha re phetleng almanaka. Empa ka botebo, "Alicia a eketsa. "Ngoana o lokela ho bua. Ha ke tšoanelehe hamolemonyana."
  
  Kensi a bohola. "Ehlile? ke maketse".
  
  "Na u boletsoe polelong ea Webb? Ee, ke nahana joalo. "
  
  Baiseraele ba ile ba nyahama. "Ke na le bothata ba ho robala bosiu. Joale?"
  
  "Ke ka hona," ho rialo Alicia. "Ha ho letho."
  
  "Ke nahana ka lebaka le tšoanang le la hau."
  
  Ho ile ha e-ba le khutso e tebileng. Dahl o ile a kopana le Drake a shebile lihlooho tsa basali 'me a inamela hanyenyane. Ka potlako Drake o ile a sheba hole, a sa nyenyefatse basali, empa a sa batle hore ba huleloe selibeng sa mahlomola. Alicia o ile a phahamisa mahlo ha Hayden a qala ho bua.
  
  "Ho lokile," ha rialo monga bona. Ho molemo ho feta kamoo Lauren a neng a nahanne qalong. Ke mang bakeng sa leeto la ho ea Hellespont?
  
  Alicia o ile a feheloa. "Ho utloahala hantle bakeng sa sehlopha sena sa mabenyane. Nngodise."
  
  
  ******
  
  
  Pele ka helikopthara ebe ka seketsoana sa lebelo, sehlopha sa SPEAR se ile sa atamela Dardanelles. Letsatsi le ne le se le ntse le teba ho ea holimo, khanya e fetohile ho tloha ho bolo e khanyang ho ba mothapo o khanyang ka morao le lekhalo le tšekaletseng. Drake o ile a iphumana a se a sa feto-fetohe pakeng tsa mekhoa ea lipalangoang nakong ea leeto le lebe, 'me a fumana nako ea ho hlolloa ke kamoo bafofisi ba lifofane ba tsamaileng letsatsi le sireletsehileng kateng. Alicia, ea neng a le haufi le eena ka helikopthara, o ile a hlakisa maikutlo a hae hanyane.
  
  "Hei banna, na le nahana hore monna enoa o batla ho re bolaea?"
  
  Kinimaka, a itlamile ka thata ka hare a bile a itšoarelelitse marapong a mangata ao a neng a ka khona ho a tšoara, o ile a bua a tsikisitse meno, "Ke na le bonnete ba hore o nahana hore aa qhoma."
  
  Lipuisano li ne li sebetsa ka botlalo li bile li bulehile. Ho ne ho khutsitse moeeng ha sehlopha sa bona se ntse se hlahloba libetsa tse fanoeng ke CIA. Drake o ile a fumana babelaelloa ba tloaelehileng, ba neng ba kenyelletsa Glocks, HKS, lithipa tsa ntoa le liqhomane tse fapaneng. Ho ile ha boela ha fanoa ka lisebelisoa tsa ho bona bosiu. Metsotso e seng mekae hamorao, Hayden o ile a qala ho bua holim'a motho ea buisanang le eena.
  
  "Kahoo, batho, ke nako ea ho nahana ka ntlha e 'ngoe ea botho ea thomo ena. Lihlopha tse hlōlisanang. CIA e ntse e re ho na le tse tšeletseng, kahoo ha re leboheng hore ha se tse ling tse ngata. Sele ea Alexandria e lula e fumana leseli le kenang ho tsoa liseleng tsa CIA ho pota lefatše, ho tsoa ho NSA le mahlahana a ipatileng. Li ntlisa lintlha life kapa life tse amehang-"
  
  "Haeba ho molemong oa bona," Kensi a kenella.
  
  Hayden a khohlela. "Kea utloisisa hore u bile le liphihlelo tse mpe ka mekhatlo ea mmuso, 'me CIA e fumana khatiso e mpe haholo, empa ke ile ka e sebeletsa. Mme bonyane ke entse mosebetsi wa ka hantle. Ba na le sechaba sohle seo ba lokelang ho se sireletsa. Kholiseha hore ke tla u fa lintlha. "
  
  "Kea ipotsa hore na ke eng e phahamisang mose oa hae," Alicia a hoeshetsa holim"a motho ea buisanang le eena. "Kea kholoa ha se ntho e ntle."
  
  Kensi a mo sheba. "Ke eng e ka ba e ntle e etsang hore seaparo sa hao se phalle?"
  
  "Ha ke tsebe". Alicia o ile a panya ka potlako. "Molomo oa Johnny Depp?"
  
  Hayden o ile a lokisa 'metso oa hae' me a tsoela pele. "Lihlopha tse tšeletseng tsa mabotho a khethehileng. Ho thata ho tseba hore na ke mang ea nang le kutloelo-bohloko le ea nang le bora. U se ke ua nahana. Re lokela ho tšoara bohle joaloka lira. Ha ho naha eo re e tsebang e amehang tabeng ena e tla lumela sena. Kea utloisisa hore u ka tseba ba bang ba bahlankana bana, empa pina e ntse e tšoana."
  
  Ha Hayden a khefutsa, Drake o ile a nahana ka sehlopha sa Brithani. SAS e ne e na le li-regiment tse 'maloa mme o ne a tsamaile lilemo tse ngata, empa leha ho le joalo lefats'e la masole a phahameng ka ho fetisisa le ne le se leholo hantle. Hayden o ne a nepile ho bua ka likhohlano tse ka bang teng le lipehelo hona joale, ho fapana le ho ts'oaroa ke bona lebaleng la ntoa. Dahl a kanna a khahloa ke sehlopha sa Sweden, le Kenzie ho Isiraele. Mosebetsi o motle, ho ne ho se na boteng ba setso sa Maamerika moo.
  
  O ile a re: "Ha ke nahane hore China e na le botsoalle. "Ha ho Russia."
  
  "Ka lebelo lena," Mai a rialo, a shebile ka ntle ka fensetere. "E tla ba libopeho lefifing."
  
  "Na re na le mohopolo oa boemo ba hajoale ba naha ka 'ngoe?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "E, ke ne ke lebile tabeng ena. Ho ea kamoo re ka bolelang, Masweden a hora ka lihora tse 'maloa. Mafora a ntse a le hae. Mossad e haufi haholo, e haufi haholo. "
  
  "Ehlile," ha rialo Dahl. "Ha ho motho ea hlileng a tsebang hore na ba ea hokae."
  
  Drake o ile a khohlela hanyenyane. "Na u leka ho lokafatsa boiteko bo hlolehileng ba Sweden?"
  
  "Joale u utloahala eka u Eurovision. 'Me ha ho motho ea ileng a bua ka Brithani. Li fumaneha hokae? U ntse u etsa tee?" Dahl o ile a phahamisa kopi ea boinahanelo, monoana oa hae o lebile ka lehlakoreng.
  
  E ne e le ntlha e lokileng. "Che, mohlomong Sweden e qalile morao."
  
  "Bonyane ba ile ba qala."
  
  "Banna," Hayden a kena hanong. "Le se lebale hore le rona re karolo ea sena. 'Me Washington e lebelletse hore re tla hlola. "
  
  Drake a tsheha. Dahl o ile a lla. Smith o ile a phahamisa mahlo ha Lauren a qala ho bua.
  
  "Ntho e khahlisang ho sena sohle ke hore tse ling tsa linaha tsena li ipelaetsa ka matla ho kenella hofe kapa hofe. Ke "nete hore maemo a bohlasoa a lula a le holimo, empa re ka "na ra sebetsana le lintho tse ling tse sa tšepahaleng."
  
  "Ka mokhoa o sa reroang? Lihlopha tse arohaneng? " - Kinimaka o ile a botsa.
  
  "Hoa khoneha."
  
  Hayden o itse: "E re khutlisetsa tlhahisoleseling ea mantlha. "Bohle ba na le bora."
  
  Drake o ile a ipotsa hore na Smith o ne a nahanne eng ka polelo ea hae. Morao koana Cusco, Joshua o ne a le lehloeo, empa kaha lefu la hae le ne le sa lumelloa ke 'muso le ho lula ha bona naheng eo ho ne ho lula ho fetoha le ho tsekoa, ha ho motho ea neng a tseba se tla etsahala. Lefu la monna enoa e bile kotsi, empa le bakiloe ke ho se tsotelle le ho cheseha ho feteletseng. E, e ne e le kokoana-hloko le "molai, empa maemo a ne a fapane.
  
  Ka mor'a hore helikopotara ba tlatse likepe. Ba apere botšo, lifahleho tsa bona li ikentse, ba ntse ba qhoma hamonate metsing a Hellespont, bosiu bo ile ba qetella bo tletse lefifi. Tsela eo ba ileng ba tsamaea ka eona e ne e se na letho, mabone a benya ka nģ'ane ho lebōpo le hōle. Hellespont e ne e le kanale ea bohlokoa e etsang karolo ea moeli oa Europe le Asia. Sebaka se moqotetsane, Gallipoli e ne e le mabōpong a eona a ka leboea, ha boholo ba meeli ea eona e meng e ne e batla e le batho ba fokolang. Ha ba ntse ba thella ka metsing, Hayden le Lauren ba ne ba sebelisa sebui sa bona.
  
  Hannibal ha ho mohla a kileng a ba le lebitla, leha e le letšoao la lebitla. Ka mor"a mosebetsi o tsoileng matsoho, molaoli enoa oa tšōmo o ile a shoa hoo e ka bang a le mong, a tšeloa chefo botsofaling. Joale u ka fumana lebitla le sa tšoauoa joang?"
  
  Drake o ile a phahamisa mahlo ha Lauren a ntse a khutsa. Na o ile a ba botsa?
  
  Smith ka sebete o ile a ikemisetsa ho fumana tharollo. "Sonar?"
  
  "Ho a khonahala, empa o tlameha ho ba le mohopolo o motle oa hore na o shebe hokae," Dahl a araba.
  
  "Ba fumane tokomane e sa bonahaleng, tokomane e rekotiloeng, e, empa ba lahlehetsoe ke nako," ho boletse Hayden. "Qetello ea Hannibal e "nile ea halefisa ba neng ba rata mohale ea neng a hanyetsa puso ea Roma. E mong oa batho ba joalo e ne e le Mopresidente oa Tunisia, ea ileng a etela Istanbul lilemong tsa bo-60. Nakong ea ketelo ena, ntho feela eo a neng a e batla e ne e le hore a khone ho nka setopo sa Hannibal le eena ho ea Tunisia. Ho ne ho se letho le leng la bohlokoa. Qetellong Maturkey a ile a kokobela "me a tsamaea le eena leetong le lekhutšoanyane."
  
  "Lilemo tse mashome a tšeletseng?" Dahl o boletse. "Na ha se ha linokoane tsa ntoa li qala ho qhekella leano la tsona le lenyane?"
  
  "Mohlomong". Hayden o boletse. "Ka mor'a hore ba lule Cuba 'me ba qale bophelo bo bocha. Joale taelo ea bona e ncha e ile ea nka lilemo tse ka bang mashome a mabeli."
  
  "Nako e ngata ea ho etsa boqapi," ho boletse Alicia.
  
  "Mme o ba kgethele Bapalami ba Bane ba Dipitse," Mai a eketsa. "Hannibal - Mopalami oa Lipere oa Ntoa? Hoa utloahala. Empa lihele ke bo-mang ke Tlholo, Tlala le Lefu? Hona ke hobane'ng ha Dardanelles Afrika e le e 'ngoe ea litsela tse' nè tsa mak'hadinale?
  
  "Ntho e ntle," Alicia o ile a pheta May, a etsa hore Drake a eketse boiteko ba hae. "U tlameha ho roala kepisi eo e nyane ea ho nahana hape, Foxy."
  
  Lauren a bososela. Drake o ne a bona ka molumo oa lentsoe la hae. Kahoo, Maturkey, a hlajoa ke lihlong haholo-holo ke ho se hlomphe Hannibal, a ile a isa mopresidente oa Tunisia sebakeng sa Hellespont. E re 'thabeng moo ho nang le moaho o sohlokehileng'. Sena ke sebaka se tummeng sa phomolo sa Hannibal Barca. "
  
  Drake o ile a ema, empa ha ho na tlhahisoleseling e eketsehileng. "Leha ho le jwalo," a rialo, "e ne e le dilemo tse mashome a mararo tse fetileng."
  
  Lauren o ile a re: "E ile ea ema moo nako e telele, 'me ha ho pelaelo hore Maturkey a ile a beha ntho e 'ngoe ea tlhompho."
  
  Drake o ne a bonahala a belaela. "Ha e le hantle, e ka 'na ea e-ba lebitla le hlomphehang."
  
  "Ba ile ba isa mopresidente oa Tunisia moo, Matt. O ile a ba a nka linkho tsa lehlabathe tse tiisitsoeng ke balebeli ba hae, a li bitsa 'lehlabathe le lebitleng la Hannibal' ha a khutlela hae. Boemong boo, selemong seo, na Maturkey a ne a ka thetsa Mopresidente oa Tunisia e le kannete?"
  
  Drake o ile a dumela pele a lebile mothinyeng o lefifi o atamelang wa lebopo. "Re tla tseba."
  
  
  KHAOLO EA BOHLANO
  
  
  Drake o ile a thusa ho hula seketsoana sa lebelo sa 'mala oa sable ka metsing, a se sutumelletsa karolong e haufi ea metso ea khale le ho kenya enjene. May, Alicia le Smith ba ile ba potlakela ho theha sesole sa sesole. Kinimaka o ile a phahamisa mekotla e boima ka thuso ea Dahl. Drake o ile a utloa lehlabathe tlas'a lieta tsa hae. Moya o ne o nkga lefatshe. Maqhubu a ile a itihela ka matla lebōpong le ka letsohong le letšehali la hae, a susumetsoa ke likepe. Ha ho molumo o mong o ileng oa senya khutso ha banna ba marumo ba ntse ba hlahloba.
  
  Hayden o ne a tšoere navigator ea GPS e nkehang. "Ho lokile. Ke na le li-coordinate tse hlophisitsoeng. Na re se re loketse ho tsamaea?"
  
  "Ho lokile," mantswe a mmalwa a ile a hema ha a arabela.
  
  Hayden o ile a ea pele, 'me Drake a lula ka mor'a hae, a tšela lehlabathe ka tlas'a maoto a hae. Ba ne ba lula ba hlahloba sebaka seo, empa ho ne ho se na mehloli e meng ea khanya e bonahalang. Mohlomong ba fihlile mona pele ho tsohle. Mohlomong lihlopha tse ling li ile tsa hana, tsa lumella motho e mong hore a etse mosebetsi o boima. Mohlomong le hona joale ba ne ba ntse ba shebiloe.
  
  Menyetla e ne e sa feleng. Drake o ile a dumela ka hlooho ho Alicia ha ba feta mme mosadi wa Lekgowa a kena moleng. "E ka fetoha ho tloha lehlakoreng le leng ho ea ho le leng."
  
  "Ho thoe'ng ka Smith?" - Ke botsitse.
  
  "Ke mona. Tsela e hlakile".
  
  Ho joalo, empa re leba naheng, Drake o ile a nahana, empa ha aa ka a bua letho. Lehlabathe le bonolo le ile la fetoha mobu o thata, eaba ba hloa lelomo. E le bolelele ba limithara tse seng kae feela le ka holimo e moepa, kapele ba ile ba tšela moeli oa lehoatata "me ba iphumana ba le sebakeng se bataletseng. Hayden o ile a supa tsela "me ba tšela lehoatata le se nang letho. Hona joale ha ho hlokahale ho romela balebeli. Ba ne ba bona sebaka sa lik'hilomithara tse ngata, empa May le Smith ba ile ba sala hole, ba eketsa sebaka sa bona sa ho shebella.
  
  Sekrine sa GPS se ile sa panya ka khutso, sa ba tataisetsa haufi le moo ba neng ba shebile teng, 'me bosiu bo lefifi bo ne bo aparetse ka bokhabane ka holim'a bona. Ka sebaka se sengata hakaalo, leholimo le ne le le leholo; linaleli ha li bonahale, "me khoeli ke mola o monyenyane. Metsotso e leshome e ile ea fetoha e mashome a mabeli, e ntan'o ba mashome a mararo, 'me ba ntse ba tsamaea ba le bang. Hayden o ne a lula a buisana ka puisano le sehlopha le Alexandria. Drake o ile a lumella tikoloho hore e mo nke, a phefumoloha ka morethetho o matsutla oa tlhaho. Melumo ea liphoofolo, moea o fokang, le ho loebehlana ha lefatše - tsohle li ne li le teng, empa ho ne ho se letho le sa lokelang. O ile a hlokomela hore lihlopha tseo ba neng ba loantšana le tsona li ne li ka tšoana le tsona, empa o ile a tšepa bokhoni ba hae le ba metsoalle ea hae.
  
  Hayden a hweshetsa: "Eya pele. "GPS e bonts'a sebaka se bophahamo ba limithara tse ka bang mashome a mane. Ena ekaba leralla leo re le batlang. Sheba holimo."
  
  Leralla le ile la hlaha butle-butle ho tloha lefifing, tutulu ea mobu e ntseng e phahama butle-butle e nang le metso e ferekaneng le majoe a kolokileng mobung o omileng ha a ntse a betla tsela e tsitsitseng har"a litšitiso. Drake le Alicia ba ile ba nka nako ho ema mme ba hetla morao, ba hlokomela botsho bo boreledi bo neng bo aparetse ho ya fihla lewatleng le tlokomang. Ho feta moo, mabone a benyang a boema-kepe, bophelo bo fapaneng ka ho felletseng.
  
  "Letsatsi le le leng?" Alicia a botsa a maketse.
  
  Drake o ne a tšepile joalo. "Re tla fihla moo," a rialo.
  
  "Sena se lokela ho ba bonolo."
  
  "Le lerato. Joalo ka ho palama baesekele. Empa oa oa "me ua itšeha, matetetso le makhopho nako e telele pele u fumana botsitso."
  
  Kahoo, halofo ea tsela e se e fetile. O ile a mo tšoara hakhutšoanyane eaba o tsoela pele ho nyolohela leralleng.
  
  Drake o ile a mo latela a khutsitse. Bokamoso bo ne bo e-na le menyetla e mengata ea menyetla eo joale Alicia Miles a neng a se a itokolla mokhoeng oa hae oa ho ipolaea. Seo ba neng ba tlameha ho se etsa feela e ne e le ho hlōla sehlopha se seng sa mahlanya le megalomaniacs e ikemiselitseng ho utloisa batho ba lefatše bohloko.
  
  Mme ke ka hona masole a kang yena a beileng ntho e nngwe le e nngwe moleng. Bakeng sa Adrian haufi le Graham ka mose ho tsela. Bakeng sa Chloe, ea neng a sokola ho isa bana ba hae ba babeli sekolong ka nako letsatsi le leng le le leng. Bakeng sa banyalani ba neng ba lla le ho lla tseleng e eang lebenkeleng le leholo. Molemong oa ba neng ba lutse ka mokhoa o motle ka har'a tšubuhlellano ea sephethephethe tseleng e pota-potileng, le ba neng ba tlola mela. Eseng bakeng sa scum ea gutter ea neng a hloella ka veneng kapa karacheng ea hau kamora lefifi, a tsamaea ka eng kapa eng eo a ka e khonang. Eseng bakeng sa bo-'mampoli, batho ba batlang matla le ba hlekefetsang ka morao. E se eka ba loanne ka thata bakeng sa tlhompho, lerato le tlhokomelo ba ka hlokomeloa. Ba neng ba loanela bokamoso ba bana ba bona ba ke ba itšepe ka polokeho ea bona. A ba thuse ba bang.
  
  Hayden o ile a hapa tlhokomelo ea hae ka ho honotha ho tlase. "Sena e ka ba sebaka. GPS e re ho joalo, 'me ke bona moaho o lahliloeng ka pele. "
  
  O ile a bona matheba a mebala a koelanang. E ne e le sehlohlolo sa liketsahalo ka nako eo. Ho ne ho se na nako ea lintho tse poteletseng joale. E ka 'na eaba ba ile ba qhomisa li-fireworks ha ba ntse ba batla lebitla la Hannibal haeba ba ne ba ka le fumana kapele kaha ba se ba le mona. Hobane Drake o ne a kholisehile hore haeba ba ka e fumana, ho joalo le ka lihlopha tse ling kaofela.
  
  Hayden o ile a hlokomela sebaka seo a lekanyelitsoeng ho sona. Kinimaka le Dahl ba theolela mekotla ya bona e boima fatshe. May le Smith ba ile ba nka maemo a matle ka ho fetisisa a ho shebella. Drake le Alicia ba ile ba atamela haufi le Hayden ho ea thusa. Ke Yorgi feela ea neng a leketlile, a bontša ho hloka botsitso ha a ntse a emetse ho bolelloa hore na a etse eng.
  
  Kinimaka le Dahl ba thehile litoche tse kholo ka ho beha tse tharo holim'a litulo tsa carbon fiber le ho fana ka tse ling tse ngata. Tsena e ne e se li-bulbs tse khanyang feela, li entsoe hore li etsise khanya ea letsatsi ka hohle kamoo ho ka khonehang. Ke 'nete hore esita le bokhoni bo pharaletseng ba CIA bo ne bo lekanyelitsoe Egepeta, empa Drake o ne a nahana hore lisebelisoa ha li shebahale li le mpe haholo. Kinimaka o ile a sebelisa lebone le behiloeng holim"a seluloana ho bonesa sebaka se seholo, eaba Hayden le Dahl ba ea lekola fatše.
  
  Hayden o ile a re ho bona: "Joale le ele hloko. "The Order of the Last Judgment e bolela hore libetsa li ile tsa patoa mona nako e telele ka mor"a lefu la Hannibal. Lena ke lebitla le sa tshwauwang, eseng lejwe la motheo. Kahoo re batla sebaka se ferekaneng, eseng masapo, li-blocks kapa litšiea. Re batla lintho tse neng li sa tsoa epeloa, eseng lireliki tsa khale. Ha ea lokela ho ba thata haholo - "
  
  "O se ke wa rialo!" Dahl o ile a bohola. "U tla senya ntho e 'ngoe le e' ngoe, ehlile."
  
  "Ke mpa ke re ha ho hlokahale hore re batle Hannibal. Libetsa feela."
  
  "Ntho e ntle." Kinimaka o ile a lokisa mabone ho potoloha perimeter hanyane.
  
  Hayden o tšoaile libaka tse tharo fatše. Kaofela ho ne ho bonahala eka ba fetotsoe ka tsela e itseng, 'me ha ho le ea mong morao tjena. Yorgi o ile a atamela ka hloko, a tšoere kharafu ka letsoho. Drake le Alicia ba ile ba ikopanya le eena, ba lateloa ke Kinimaka.
  
  Hayden o ile a re: "Cheka feela. "Phakisa".
  
  "Ho thoe'ng haeba ho na le leraba la booby?" Alicia a botsa.
  
  Drake o ile a sheba mohaho o sohlokehileng. Mabota a ne a leketlile ka masoabi, a leketla, joalokaha eka a tšoere boima ba lefatše. Lehlakore le leng le ne le khaotsoe ka halofo joalokaha eka ke lehare le leholo, li-blocks li se li hlahella mahlakoreng ka bobeli joalo ka meno a makukuno. Marulelo a ne a ile a heleha khale, ho se na mamati kapa lifensetere. "Che, ha ho bonahale eka re tla khona ho fumana bolulo moo."
  
  "Kea leboha".
  
  "Se khathatsehe, lerato. Dula o phahamisitse hlooho.
  
  Drake ha aa ka a iphapanyetsa khanya eo ea khalefo 'me a qala ho sebetsa. "Joale bohlokoa ba Bapalami ba Bane ba Lipere ke bofe?" A botsa Hayden holim'a sebui.
  
  "Nahano e ntle ka ho fetisisa ea tanka ea ho nahana? Li lumellana le lipalo tsa histori tseo re li batlang le libetsa tseo re lebeletseng ho li fumana. Kahoo, Hannibal, ea hōliselitsoeng ho hloea Baroma, o ile a qala ntoa e batlang e sa feleng Roma, na ha ho joalo? Mona ke moo re tla fumana libetsa tsa ntoa.
  
  "E ka nna yaba ke bapalami ba dipere," ha rialo Kinimaka. Ke bolela hore Hannibal o ne a le teng.
  
  "Ee, ha ho bonolo haholo, Mano."
  
  "Kahoo ha e amane le Bibele ka letho?" Drake o ile a cheka tutulu e "ngoe ea lefatše. "Hobane ha re hloke leha e le efe ya dikhoutu tsena tse hlokang kelello."
  
  "Be, ba hlahile ho Tshenolo le-"
  
  "Joooh!" Alicia o ile a hoeletsa hang-hang. "Ke nahana hore ke otlile ho hong!"
  
  "Le hloko," lentswe la May le ile la hweshetsa hodima motho ya buisanang le yena. Ho hlahile mabone a macha holim'a metsi, a atamela kapele.
  
  
  KHAOLO TSELA
  
  
  Drake o ile a liha kharafu fatše 'me a tsamaea ho ea sheba Alicia. Yorgi o ne a se a le teng, a mo thusa ho cheka. Kinimaka le eona e tsoetse pele kapele.
  
  "Re na le nako e kae?" Hayden a botsa ka potlako.
  
  "Ho latela lebelo la bona, metsotso e mashome a mararo e fihla holimo," Smith a araba.
  
  Dahl o ile a nyarela ka hloko. "Litlhahiso life?"
  
  "Mohlomong Mossad," Kensi a araba. E ne e le bona ba haufi haholo.
  
  Drake o hlapantse. "Lekhetlo feela leo ke neng ke lakatsa eka Maswede a mabe a tla pele."
  
  Alicia a ema ho fihla mangoleng ka mokoting, a cheka ntlha ea kharafu ea hae mobung o bonolo, a leka ho lokolla ntho eo. O ile a sokola, a hulanya mathōkong a sa hlakang a sa thaba. Kinimaka o ne a tlosa fatše ho tloha holimo ha Yorgi a ikopanya le Alicia leqeba le ntseng le atoloha fatše.
  
  "Ke eng hoo?" - Ke botsitse. Drake a botsa.
  
  Hayden o ile a kotama a behile matsoho mangoleng a hae. "Ha ke khone ho bua hantle hajoale."
  
  "Itokise hammoho, Alicia." Drake o ile a lla.
  
  Ho benya le monoana o phahamisitsoeng e ne e le karabo ea hae feela. Ntho eo ho buuoang ka eona e ne e koahetsoe ke mobu "me e koahetsoe ke litšila ka mahlakoreng "ohle, empa e ne e e-na le sebōpeho. Oblong, e boholo ba limithara tse ka bang peli ka mithara e le 'ngoe, e ne e e-na le sebōpeho se hlakileng sa lebokose 'me e tsamaea habonolo, ho bontša hore e ne e se boima ho hang. Bothata e ne e le hore e ne e pota-potiloe le ho tlamahanngoa ke mobu o thata le metso. Drake o ile a sheba ho tloha lebokoseng ho ea leoatleng, a shebeletse mabone a ntse a atamela 'me a ipotsa hore na lihele tse nyenyane, tse bobebe joalo li ka tšoara sebetsa sa sesole se senyang joang.
  
  "Metsotso e leshome le metso e mehlano," Smith o ile a tlaleha. "Ha ho na matšoao a mang a ho atamela."
  
  Alicia o ile a sokola fatše, a rohaka 'me a sa fihle moo qalong, empa qetellong o ile a lokolla ntho eo 'me a lumella Yorgi ho e ntša. Leha ho le joalo, lifate tsa morara tse holileng le metso e tsoelipanang li ile tsa mo khomarela ho bonahala li thabile, e le sehlopha se thata, se sothehileng se hanang ho tlohela. Joale ba ne ba se ba le seretseng se fihlang thekeng, ba hlohlora liaparo tsa bona "me ba itšetlehile ka likharafu. Drake o ile a qoba mohala o hlakileng oa "Men at work" mme a itšetleha ka ho thusa ho phahamisa. Dahl le eena o ile a inama, 'me hammoho ba khona ho fumana tšehetso ka lehlakoreng la ntho le ho e ntša. Metso e ile ea ipelaetsa, ea pshatla le ho manolla. Ba bang ba ile ba tšoarella bophelo ba bona ba bohlokoa. Drake o ile a hatella mme a e utloa e nyoloha ka lesoba le ho feta moeli. Linōka tsa mobu o senyehileng li ne li phalla ho tsoa holimo. Eaba eena le Dahl ba ema hammoho 'me ba sheba Alicia le Yorgi. Ka bobeli ba ne ba e-na le lifahleho tse sosobaneng 'me ba hema haholo.
  
  "Eng?" - Ke botsitse. Drake a botsa. "Na le rera ho ea phomola tee? Tlosa lihele mona. "
  
  Alicia le Yorgi ba ile ba lekola bokatlase ba sekoti habeli, ba batla mabokose a mang kapa mohlomong masapo a khale. Ha ho letho le ileng la fumanoa. Nakoana hamorao, Lerussia e monyenyane le ile la matha moeling oa lesoba, le fumana tšehetso moo ho neng ho bonahala ho se na letho, kahoo le ne le khona ho qhoma letsoapo le ho feta moeling oa lesoba. Alicia o ile a shebella se neng se etsahala ka masoabi, eaba o tlolela ka thoko hanyane ka mokhoa o sa thabiseng. Drake a mo tshwara ka letsoho mme a mo phahamisa.
  
  O ile a hoeletsa. "O lebetse garafo ya hao."
  
  "Na u batla ho ea e nka? Ke fana ka hlooho pele. "
  
  "Thibelo, thibelo."
  
  Hayden a tsoela pele ho sheba tlase ka mokoting. "Ke ne ke nahana hore e tla ba nako e ntle ea ho nka nakoana ho qeta nakoana le Hannibal Barca oa khale. Ha re batle ho hlompholla lesole-"moho le rona."
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho. "Legend".
  
  "Haeba a ntse a le tlase moo."
  
  Hayden o itse: "Manazi a ile a etsa lipatlisiso. 'Me, ke lumela ka masoabi, ba e entse hantle. Hannibal o ile a fumana botumo bo sa feleng hobane feela a ne a ipabola mosebetsing oa hae. Leeto la hae ho pholletsa le Alps e ntse e le e 'ngoe ea likatleho tse hlollang ka ho fetisisa tsa sesole lintoeng tsa pele. O ile a hlahisa maano a sesole a ntseng a rorisoa le kajeno. "
  
  Kamora nakwana ba sheba hodimo. Dahl o ne a e-na le bona. Kinimaka o ile a suthela ntho eo hole ho hlahisa lebokose le tiileng le entsoeng ka lehong le lefifi. Ho ne ho e-na le seaparo se senyenyane sa matsoho holimo, 'me Mohawai a leka ho bontša.
  
  Hayden o ile a sekamela ho nna. "Ke phetho. Letšoao la bona la maiketsetso. Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela."
  
  Drake o ile a ithuta eona, a tšoara letšoao ka hlooho. E ne e tšoana le selikalikoe se senyenyane se bohareng se nang le lithapo tse sothehileng tse 'nè tse behiloeng ho e pota-pota ka lintlheng tse sa tšoaneng holim'a sesupa-tsela. Sedikadikwe e ne e le letshwao la ho se fele.
  
  Hayden o itse: "Li-scythe ke libetsa. "Ho sireletsa lefatše la hau la ka hare?" O ile a soma. "Re tla sebetsana le taba ena hamorao ha ho hlokahala. Ha re.
  
  Mabone a ne a se a le sieo leoatleng, ho bolelang hore Mossad, haeba e ne e le mang kapa mang ea haufi, o fihlile sebakeng se tiileng 'me o ne a le ka tlaase ho metsotso e leshome le metso e mehlano ka lebelo le leholo. Drake o ile a boela a ipotsa hore na khohlano e tla fela joang. SPEAR e ile ea laeloa ho boloka libetsa tsohle tse 'nè ka litšenyehelo tsohle, empa litaelo li ne li sa etsoa ka mokhoa o phethahetseng lebaleng la ntoa. O ile a bona ponahalo ea ho tšoha lifahlehong tsa ba bang 'me a tseba hore le bona ba ikutloa ka tsela e tšoanang, esita le Hayden, ea neng a le haufi le mohaho oa taelo.
  
  Ba ne ba itokisetsa ho tsamaea.
  
  Hayden o itse: "Leka ho qoba likhohlano. "Ho hlakile".
  
  "Ho thoe'ng haeba re sa khone?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "Ho lokile, haeba ke Mossad, mohlomong re ka bua."
  
  "Ke belaela hore ba tla ba le divesti tsa ID," Alicia a honotha. "Ena ha se pontšo ea mapolesa."
  
  Hayden ka nakoana o ile a fetola sebui sa hae hore se be boemong ba ho tima. O ile a re: "Haeba re ka thunngoa, rea loana. "Re ka etsa'ng hape?"
  
  Drake o bone sena e le ho sekisetsa ho hotle. Lefatšeng le letle, ba ka be ba ile ba nyenyelepa ho feta masole a atamelang "me ba khutlela sepalangoang sa bona ba sa tsoa kotsi, ba sa lemohuoe. Ehlile, SPEAR e ne e ke ke ea ba teng lefatšeng le phethahetseng. O ile a hlahloba libetsa tsa hae hape ha sehlopha se itokisetsa ho tsoa.
  
  Hayden a etsa tlhahiso ena: "Tsamaea ka tsela e telele. "Ba ke ke".
  
  Litlhokomelo tsohle. Maqheka ohle a ho qoba likhohlano.
  
  Lentsoe la Lauren e ne e le moutloa tsebeng ea hae. "Re sa tsoa fumana litaba, batho. Batho ba Sweden le bona ba ntse ba atamela."
  
  
  KHAOLO SUPI
  
  
  Drake o ile a etella pele, a qala ho pota-pota mohaho o sohlokehileng ebe o theohela letsoapong. Lefifi le ne le ntse le aparetse naha, empa mafube a ne a le haufi le ho atamela. Drake o ile a hlalosa tsela ea hae ka mokhoa o sa lekanang ho fihlela a iphumana a le ka lehlakoreng le leng la leoatle.
  
  Mekutlo e falimehile, lihlooho li phahamisitsoe, sehlopha sea re latela.
  
  Dahl o ile a nka lebokose, a tšoere sekoahelo ka hloko ka tlas'a letsoho la hae. Kenzi o ile a mathela lehlakoreng la hae, a mo thusa ho fumana tsela ea hae. Sehlopha se ne se apere liaparo tsa pono ea bosiu, kaofela ntle le Smith, ea neng a rata ho tseba ka botlalo tikoloho ea bona. E ne e le motsoako o motle. Ka mahlakoreng le ka lehlakoreng le le leng ba matha ho fihlela ba fihla mosikong oa leralla le thota e bataletseng moo ho neng ho se na bolulo. Drake o ile a khomarela loop ea hae, a ba isa ka tsela e akaretsang ea likepe. Ho ne ho sa buuoe lentsoe - e mong le e mong o ile a sebelisa kutlo ho lekola tikoloho ea hae.
  
  Ba ne ba tseba hore na lira tsa bona li kotsi hakae. Ha ho na mercenaries ea nang le thahasello lekhetlong lena. Kajeno, le tse latelang, le tse latelang, ba ile ba tobana le masole a neng a se ka tlaase ho bona.
  
  Hoo e ka bang.
  
  Drake o ile a fokotsa lebelo, a ikutloa hore ba ntse ba tsamaea kapele haholo. Sebaka seo se ne se se molemong oa bona. Ho ne ho hlaha khanya e hlabang e lebang bochabela. Haufinyane ho ke ke ha e-ba le sekoahelo. Smith o ile a ema ka ho le letona la hae mme Mai ka ho le letšehali. Sehlopha se ile sa lula se le tlase. Leralla le nang le moaho o sohlokehileng ka holimo le ile la honyela, la hlaha ka mor'a tsona. Ho ile ha hlaha mola oa lihlahla tse nang le lifate tse ngatanyana ka pele, 'me Drake a ikutloa a imolohile. Ba ne ba le hole ka leboea-bochabela ho moo ba neng ba hloka ho ba teng, empa phello e ne e le ea bohlokoa.
  
  Boemo bo botle ka ho fetisisa? Ha ho ntoa.
  
  O ile a tsoela pele, a shebile kotsi 'me a boloka puo ea hae ea 'mele e sa nke lehlakore. Khokahano e ile ea lula e khutsitse. Ha ba atamela setšabelo, ba ile ba fokotsa lebelo, haeba ho ne ho se ho ntse ho e-na le motho ea letileng. Joaloka li-commando, ba ne ba ka lebella temoso, empa ha ho letho le neng le ka nkoa habobebe mosebetsing ona.
  
  Drake o ile a bona sebaka se seholo se pota-potiloeng ke lifate tse 'maloa le lihlahla tse fokolang eaba o ema, a bontša ba bang hore ba khefutse. Ho hlahlojoa ha naha ha hoa ka ha senola letho. Tlhōrō ea leralla e ne e le lehoatata ho fihlela moo a neng a ka bona. Ka ho le letšehali, sekoahelo sa bona se tšesaane se ne se lebile thoteng e bataletseng ebe se ea lebōpong la leoatle. O ile a nahana hore liketsoana tsa bona li ka ba leeto la metsotso e leshome le metso e mehlano. A bulela kgokelo ka lenyele.
  
  "Lauren, na ho na le litaba ka batho ba Sweden?"
  
  "Che. Empa ba tlameha ho ba haufi."
  
  "Lihlopha tse ling?"
  
  "Russia e sebakeng." O ne a bonahala a le lihlong. "Nke ke ka u fa boemo."
  
  "Sebaka sena se haufi le ho fetoha sebaka se chesang," ho boletse Smith. "Re tlameha ho falla."
  
  Drake o ile a lumela. "Ha re tswe."
  
  A ema mme a utlwa sello se tshosang jwaloka sethunya sefe kapa sefe.
  
  "Emise moo! Re hloka lebokose. U se ke ua sisinyeha.
  
  Drake ha aa ka a tsilatsila, empa a theoha kapele, ka bobeli ba leboha temoso le ho tšoha hore ba hlolohetsoe sera. Dahl a mo sheba mme Alicia a shebahala a ferekane. Esita le Mai o ile a bontša ho makala.
  
  Kensi a tobetsa leleme la hae. "E tlameha ebe ke Mossad."
  
  "Na u li nkile ka lithunya?" Hayden a botsa.
  
  "Ee," ha rialo Drake. "Sebui se tobile pele "me mohlomong se na le bathusi ka mahlakoreng a mabeli. Hantle-ntle moo re batlang ho ba teng."
  
  "Re ka se hatele pele," Mai a rialo. "Re khutlela morao. Ka tsela eo." A supa bochabela. "Ho na le setšabelo le tsela, mapolasi a mangata. Motse ha o hole haholo. Re ka phatlalatsa taba ea ho falla. "
  
  Drake o ile a sheba Hayden. Mookameli oa bona o ne a bonahala a lekanyetsa khetho pakeng tsa ho leba leboea lebōpong la leoatle, bochabela ho ea tsoelo-peleng, kapa ho tobana le ntoa.
  
  "Ha ho letho le molemo le tla etsahala haeba re lula mona," ho boletse Dahl. Ho ka ba phephetso ho loantša sera se le seng, empa rea tseba hore ho na le tse ngata tse tseleng.
  
  Drake o ne a se a ntse a tseba hore May o nepile. Leboya le ne le sa fane ka tsela efe kapa efe e isang polokong. Ba ne ba tla matha ho theosa le Hellespont ba sa ipatela 'me ba itšetlehe ka mahlohonolo hore ba ka khoptjoa ke mofuta o itseng oa sepalangoang. Monyetla o tiisitsoeng oa ho etela bochabela.
  
  Ho feta moo, lihlopha tse ling li ne li ke ke tsa tsoa motseng ofe kapa ofe.
  
  Hayden o ile a e bitsa mme a leba bochabela, a lekola sebaka le menyetla ea ho baleha kapele. Ka nako ena, lentsoe la boela la hlaha.
  
  "Lula hona moo!"
  
  "Tshit," Alicia a hatsela. "Mosali enoa o na le kelello."
  
  "Ke na le pono e ntle feela," ho boletse Smith, a bua ka theknoloji ea pono. "Ipata ka mor"a ntho e tiileng. Re tlil'o chesa mollo."
  
  Sehlopha se ile sa tloha, sa leba bochabela. Baiseraele ba ile ba thunya, likulo ka holim"a lihlooho tsa masole a marumo a thula likutu tsa lifate le pakeng tsa makala. Mahlaku a nele pula. Drake o ile a hloa kapele, a tseba hore lithunya li ne li lebisitsoe holimo ka boomo, 'me a ipotsa hore na ke ntoa efe e ncha ea lihele eo ba kenang ho eona mona.
  
  "Ho tšoana feela le koetliso ea sesole e fucking," ho boletse Alicia.
  
  "Ke ts'epa kannete hore ba tla sebelisa likulo tsa rabara," Dahl a araba.
  
  Ba ile ba hloa le ho ntlafatsa, ba fallela bochabela, ba fihla lifateng tse matla le ho hapa mahlo. Drake o ile a khutlisa, a phahame ka boomo. O ne a sa bone letshwao la ho sisinyeha.
  
  "Li-bastards tse makatsang."
  
  "Sehlopha se senyane," Kenzie a rialo. "Ka hloko. Mechini e iketsang. Ba tla emela qeto."
  
  Drake o ne a labalabela ho nka monyetla ka botlalo. Sehlopha se ile sa leba nģ'a bochabela ka hloko, ka ho toba mafube a meso a neng a ntse a sokela sebaka se hōle. Ha a fihla sebakeng se latelang, Drake o ile a utloa 'me a batla a utloa mololi oa kulo.
  
  "Bothata". O leeba bakeng sa ho ipata. "Eo o ne a le haufi."
  
  Ho thunngoa ho eketsehileng, ho phalla ho eketsehileng ha loto har'a matlo a bolulo. Hayden o ile a sheba ka botebo mahlong a Drake. "Litsela tsa bona li fetohile."
  
  Drake o ile a hemela holimo, a sa kholoe. Baiseraele ba ile ba thunya ka mabifi "me ha ho pelaelo hore ba ile ba tsoela pele ka masene empa ka lebelo le molemo. Kulo e 'ngoe e ile ea tabola lekhapetla sefateng se ka morao ho hlooho ea Yorga, ea etsa hore Lerussia le thothomele ka matla.
  
  "Ha se hantle," Kensi a korotla ka bohale. "Ha e ntle ho hang".
  
  Mahlo a Drake a ne a tšoana le lejoe le thata. "Hayden, ikopanye le Lauren. E-re a tiisetse Qrow hore re khutlisa mollo!"
  
  "Re tlameha ho khutlisa mollo," Kensi a hoeletsa. "Banna ha le e-so hlahlobe pele."
  
  "Che! Ke masole a mercenary, mabotho a phahameng a koetlisitsoeng le ho latela litaelo. Ke lilekane tse mpe, bao e ka bang metsoalle. Ela hloko, Hayden. E hlahlobe hona joale! "
  
  Likulo tse ncha li ile tsa phunya mofero. Sera se ile sa lula se sa bonahale, se sa utloahale; SPIR e ne e tseba ka tsoelo-pele ea bona feela ho tsoa phihlelong ea eona. Drake o ile a shebella ha Hayden a tobetsa konopo ea comm 'me a bua le Lauren, eaba o rapella karabo e potlakileng.
  
  Masole a Mossad a atamela.
  
  "Tiisa boemo ba rona." Esita le lentsoe la Dahl le ne le utloahala le tsitsitse. "Lauren! Na u etsa qeto? Re tlo loana? "
  
  
  ******
  
  
  Sehlopha sa SPEAR, se ne se se se lelekiloe likepeng tsa sona, se ile sa tlameha ho leba bochabela ho ea pele. Ba ne ba thatafalloa ke mollo. Kaha ba ne ba sa ikemisetsa ho loantša balekane ba tsebahalang, ba ile ba iphumana ba le kotsing.
  
  Ka ho qhekella, ho ngoapa le ho tšolla mali, ba ile ba sebelisa leqheka le leng le le leng sebakeng sa bona sa lihlomo, leqheka le leng le le leng ho beha sebaka se eketsehileng lipakeng tsa bona le Mossad. Ho khutla ha Lauren ho ile ha nka metsotso e seng mekae feela, empa metsotso eo e ile ea nka nako e telele ho feta CD ea Justin Bieber.
  
  "Qrow ha a thaba. O re o fumane taelo. Boloka libetsa tsa hau ka litšenyehelo tsohle. Kaofela ba bane."
  
  "Mme ke tsohle?" Drake a botsa. "Na u ile ua mo bolella hore na re sebetsana le mang?"
  
  "Ka sebele. O ne a bonahala a halefile. Ke nahana hore re mo khopisitse."
  
  Drake a sisinya hlooho. Ha e utloahale. Re tlameha ho sebetsa ho sena mmoho.
  
  Dahl o ile a fana ka maikutlo a hae. "Re ile ra hanana le litaelo tsa hae Peru. Mohlomong ena ke payback. "
  
  Drake o ne a sa e lumele. "Che. E ne e tla ba ntho e nyenyane. Ha se ralipolotiki oa mofuta oo. Re hanyetsoa ke balekane. Crap. "
  
  Hayden o itse: "Re na le litaelo. "A re pheleng kajeno "me re loane hosane."
  
  Drake o ne a tseba hore o nepile, empa o ne a sitoa ho ithiba ho nahana hore mohlomong Baiseraele ba ne ba bua ntho e tšoanang. Kahoo ho ile ha qala litletlebo tse bileng teng ka makholo a lilemo. Joale, e le sehlopha, ba ile ba sebetsa ka bochabela, ba lula ka har"a thebe ea bona ea meru, "me ba hlophisa balebeli ba ka morao, e seng ba mabifi haholo, empa ba lekaneng ho fokotsa Baiseraele. Smith, Kinimaka le Mai ba ne ba ipabola ho bonts'a hore joale ba ikemiselitse khoebo, ba ts'oara bahanyetsi ba bona nako le nako.
  
  E ne e tsoa ka mor'a bona ha Drake a ntse a fofa ka har'a lifate. Seroala-nkhoana se ile sa lla holimo, eaba sea sekamela "me sa oela sebakeng se seng se sa bonahaleng. Hayden o ne a sa hloke ho bua letho.
  
  "Ba-Sweden? Marussia? Molimo, sena ke bohlanya feela, banna!
  
  Hang-hang Drake o ile a utloa lithunya li tsoa ka lehlakoreng leo. Ea sa tsoa tsoa ka helicopter o ile a thunngoa, eseng ke Mossad.
  
  Sena se ne se bolela hore lihlopha tse 'nè tsa mabotho a khethehileng li ne li se li le ntoeng.
  
  Ka pele ho ile ha fella moru, 'me ho bonahetse ntlo ea khale ea polasi ka nģ'ane ho lebala le sephara le moeling oa mabota a majoe.
  
  "Iphe nako," a hoeletsa. "Sebetsa ka thata le ka potlako. Re ka ikopanya hape moo. "
  
  Sehlopha se ile sa matha joalokaha eka li-hounds tsa lihele li chesa liretheng tsa tsona.
  
  
  ******
  
  
  Ha ba ntse ba tsamaea ka lebelo le felletseng empa le laolehile, sehlopha se ile sa tsoa ka mokhoa o sa reroang 'me sa mathela ntlong ea polasi. Mabota le lifesetere li ne li batla li le bohlasoa joaloka ntlo e holim'a leralleng, e leng se bontšang ho se be teng ha motho. Lihlopha tse tharo tsa mabotho a khethehileng li ne li larile ka mor"a tsona, empa li le haufi hakae?
  
  Drake o ne a sa tsebe. O ile a matha haholo ho pholletsa le mobu o makhulo, a tlosa pono ea hae ea bosiu 'me a sebelisa leholimo le khanyang ho tšoaea tsela ea hae. Halofo ea sehlopha e ile ea sheba pele, halofo ea sheba morao. Mai o ile a hoeshetsa hore o bone sehlopha sa Mossad se fihla pheletsong ea moru, empa joale Drake o ile a fihla leboteng la pele le tlase mme Mai le Smith ba bula mollo o monyane o hatellang.
  
  Ba ile ba ikamahanya hammoho ka mor'a lerako la majoe.
  
  Ntlo ea polasi e ne e ntse e le ka pele ka mehato e mashome a mabeli. Drake o ne a tseba hore ho ke ke ha ba thusa ka letho ho lumella Baiseraele le ba bang ho lula le ho theha litsela tse ntle tsa ho bona. Ho feta moo, lihlopha tse ling joale li ne li tla itebela. O ile a bua le motho ea buisanang le eena.
  
  "Ho molemo ho hula liesele tsa hau, bashanyana."
  
  Alicia a reteleha ho mo sheba. "Na eo ke polelo ea hau e ntle ka ho fetisisa ea Amerika?"
  
  Drake o ne a shebahala a tshwenyehile. "Tšepa. Qetellong ke ile ka reteleha." Eaba o bona Dahl. "Empa hee, e ka ba mpe le ho feta, ke nahana."
  
  E le e 'ngoe ba ile ba phunyeletsa sekoahelo. May le Smith ba ile ba boela ba bula ba tšoere mollo 'me ba fumana lithunya tse peli feela ho arabela. Ha ho melumo e meng e ileng ea utluoa. Drake o ile a fumana lebota le tiileng mme a emisa. Hang-hang Hayden o ile a abela May, Smith, le Kinimaka ho lebela sebaka seo, eaba o potlakela ho ikopanya le ba bang.
  
  "Re hantle metsotso e seng mekae. Re na le eng?"
  
  Dahl o ne a se a ntse a bula 'mapa ha lentsoe la Lauren le tlala litsebe tsa bona.
  
  "Leano la B le ntse le ka khoneha. Hloa ka hare ho naha. Haeba u potlakile, u ke ke ua hloka sepalangoang."
  
  "Rera ho fosa B." Drake a sisinya hlooho. "Kamehla rera B."
  
  Balebeli ba potoloho ba tlaleha hore tsohle li hlakile.
  
  Hayden o ile a supa lebokose leo Dahl a neng a le jere. "Re tlameha ho nka boikarabelo mona. Haeba u lahleheloa ke eona, ha re tsebe se ka hare. Mme ha o ka lahlehelwa ke sena ho sera ..." O ne a sa hloke ho tswelapele. Moswede o ile a beha lebokose fatshe mme a kgumama pela lona.
  
  Hayden o ile a ama letšoao le ngotsoeng holim'a sekoahelo. Mahare a ohiang a fana ka temoso e tšosang. Dahl o ile a bula sekwahelo ka hloko.
  
  Drake o ile a hema. Ha ho letho le etsahetseng. Ho ne ho tla lula ho le kotsi, empa ba ne ba sa khone ho bona linotlolo kapa mekhoa e patiloeng. Joale Dahl o ile a phahamisa sekoahelo ka ho feletseng 'me a sheba sebaka se ka hare.
  
  Kensi a tsheha. "Ke eng hoo? Libetsa tsa ntoa? Na o hokahane le Hannibal mme o patiloe ka taelo? Seo ke se bonang feela ke qubu ea pampiri."
  
  Dahl o ile a lula ka morao. "Ntoa e ka boela ea loana ka mantsoe."
  
  Hayden o ile a ntša lipampiri tse "maloa ka hloko "me a hlahloba se ngotsoeng. O ile a lumela: "Ha ke tsebe. "E shebahala joalo ka faele ea lipatlisiso le ... rekoto ea ... " A khutsa. "Liteko? Teko?" O ile a phetla maqephe a seng makae hape. "Litlhaloso tsa Kopano."
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Joale hoo ho utloahala ho le mpe. Ba e bitsa Project Babylon, Lauren. Ha re bone hore na u ka tseba eng ka taba ena."
  
  "Ke fumane," ho boletse New Yorker. "Ho na le letho le leng?"
  
  "Ke qala ho utloisisa litšobotsi tsena," Dahl o ile a qala. "E kholo-"
  
  "Fase!" Smith a hoeletsa. "Ho atamela."
  
  Sehlopha se ile sa fokotsa lebelo mme sa itokisetsa. Ka mor'a marako a majoe, volley ea sethunya sa mochini e ile ea lla, e bohale ebile e thiba litsebe. Smith o ile a khutlisa mollo ho tloha ka ho le letona, a lebile ho tloha sebakeng se leboteng. Hayden a sisinya hlooho.
  
  "Re tla tlameha ho felisa sena. Tloha mona".
  
  "Nka esele?" Drake a botsa.
  
  "Nka esele ea hau."
  
  "Leano la B," ho rialo Alicia.
  
  Kaha ba ne ba sireletsehile, ba ile ba tloha leboteng ho ea ho lerako ba leba ka morao ho ntlo ea polasi. Lebato le ne le tletse maloanlahla, "me likotoana tsa masela le patsi li tšoailoe moo marulelo a neng a helehile. Mai, Smith le Kinimaka ba ile ba koahela ka morao. Drake o ile a ema ha ba fihla lifensetereng tse ka morao 'me ba sheba tsela e ka pele.
  
  O ile a re: "Ho ka ba thata le ho feta.
  
  Letsatsi le hlabang le ne le thella ka holim'a lerata ka 'mala o phatlohileng.
  
  
  KHAOLO EA BOROBE
  
  
  Peiso e ile ea tsoela pele, empa joale menyetla e ne e fokotseha. Ha Drake le Alicia, ba neng ba eteletse pele, ba leba ka letsohong le letšehali "me ba leba ka hare ho naha, ba boloka ntlo ea polasi e le pakeng tsa bona le ba ba lelekisang, sehlopha sa Mossad se ile sa qetella se tsoile morung. Ba apere liaparo tse ntšo 'me ba roetse limaske lifahlehong tsa bona, ba ile ba atamela tlaase le ka hloko, ba phahamisa libetsa tsa bona 'me ba thunya. Ka potlako Mai le Smith ba ile ba ipata ka mor'a ntlo ea polasi. Hayden o ile a potlakela pele.
  
  "Sutha!"
  
  Drake o ile a loana le boikutlo ba tlhaho ba ho ema le ho loana; Dahl ka letsohong le letšehali le eena o ne a loantšana le sena. Hangata ba ne ba loana le ho feta bahanyetsi ba bona - ka linako tse ling ho ne ho theoha ka matla a sehlōhō le lipalo. Empa hangata tsohle li ne li theohela bothotong ba bahanyetsi ba bona. Bongata ba bo-rakhoebo ba neng ba lefshoa ba ne ba le butle ba bile ba le lerootho, ba itšetlehile ka boholo ba bona, bohale ba bona le ho hloka boitšoaro ho phetha mosebetsi.
  
  Eseng kajeno.
  
  Drake o ne a tseba hantle tlhokahalo ea ho sireletsa moputso. Dahl o ile a nka lebokose mme a le boloka ka hohle kamoo a ka khonang. Joale Yorgi o ne a hatela pele, a leka fatše mme a leka ho fumana litsela tse nang le sekoahelo se seholo ka ho fetisisa. Ba ile ba tšela tšimo e maralla eaba ba theoha ka har"a meru e menyenyane, e sephara ea lifate. Baiseraele ba ile ba emisa mollo ka nakoana, mohlomong ba utloa litaelo tse ling "me ba sa batle ho tsebahatsa boemo ba bona.
  
  Joale ho ile ha bontšoa maqheka a sa tšoaneng.
  
  Empa bakeng sa Drake, Alicia o e akaretsa hantle. "Ka lebaka la Molimo, Yogi. Beha hlooho ea hau ea Serussia fatše 'me u balehe!
  
  Lauren o ile a latela tsoelo-pele ea bona ho GPS mme a phatlalatsa hore sebaka sa kopano sa Plan B se se se le haufi le ho feta.
  
  Drake o ile a feheloa hanyane. Sefate se ile sa fela, 'me Yorgi e bile eena oa pele oa ho hloa leralla le lenyenyane, Kinimaka a mo latela ka lirethe. Borikhoe ba Hawaii bo ne bo koahetsoe ke seretse moo a ileng a oela teng - ka makhetlo a mararo. Alicia o ile a sheba Motšeanong, ea neng a ntse a tsamaea a ntse a sisinyeha pakeng tsa mameno a lefatše.
  
  "Sprite e makatsang. Ho bonahala eka konyana ea selemo e ntse e nyanyatsa naheng."
  
  "Ntho e 'ngoe le e' ngoe eo a e etsang, o e etsa hantle," Drake o ile a lumela.
  
  Alicia o ile a thella letlapeng, empa a khona ho ema ka maoto. "Kaofela re e etsa hantle."
  
  "Ee, empa ba bang ba rona re tšoana le liesele."
  
  Alicia o phahamisitse sebetsa sa hae. "Ke ts'epa hore ha o bue ka nna, Drakes." Ho ne ho e-na le molaetsa oa temoso lentsoeng la hae.
  
  "Oh, ha ho jwalo, moratuwa. Ho hlakile hore ke ne ke bolela Seswedishe."
  
  "E turu?"
  
  Lithunya li ile tsa utloahala ka morao, tsa qetella polelo ea Dahl pele e qala. Phihlelo e ile ea bolella Drake hore lithunya li ne li sa rereloa bona 'me li ne li e-na le lintlha tse peli tse fapaneng. Mossad e ne e sebelisana le Marussia kapa Masweden.
  
  Mohlomong o ne a nahana hore Maswede a ile a mathela Mossad ka hlooho.
  
  O ne a sitoa ho ithiba empa a lla.
  
  Dahl o ile a qamaka, joalokaha eka o utloa khalefo. Drake o ne a shebahala a se na molato. Ba hlwella leralleng le lenyane mme ba thella ka lehlakoreng le leng.
  
  "Lipalangoang lia fihla," ho boletse Lauren.
  
  "Rata sena!" Hayden a supa lehodimong, hole, hole, moo letheba le ntsho le tsamayang teng. Drake o ile a hlahloba sebaka seo 'me a hulela Yorgi fatše ha kulo e ntse e letsa mololi holim'a leralla. Ka tšohanyetso motho e mong o ile a ba thahasella haholoanyane.
  
  "Ka phuleng," ha rialo Kinimaka. "Haeba re ka fihla lifateng tseo ... "
  
  Sehlopha se ne se itokisetsa lebelo la ho qetela la lebelo. Drake o ile a boela a sheba letheba le ntseng le atamela. Ka motsotsoana a nahana hore mohlomong o bona seriti, empa joale a bona "nete.
  
  "Batho, ena ke helikopthara e 'ngoe."
  
  Kinimaka o ile a nyarela haufi-ufi. "Tšepa".
  
  "Mme moo". Mai o ile a supa ka ho le letšehali, holimo holimo ho ea lebōpong la maru. "Boraro".
  
  "Lauren," Hayden a rialo ka potlako. "Lauren, bua le rona!"
  
  "Ho fumana netefatso feela." Lentsoe le khutsitseng la khutla. "Le na le Machaena le Mabrithani moeeng. Russia, Sweden le Israels lefatšeng. Mamela, ke tla u hokahanya le moqoqo hona joale e le hore u ka fumana boitsebiso khetlo la pele. E 'ngoe ea eona ke lefeela, empa kaofela e ka ba ea bohlokoa. "
  
  "Batho ba Mafora?" Kinimaka o ile a qala ho nahana ka lebaka le itseng.
  
  Lauren a araba: "Ha ho letho.
  
  "Mosebetsi o motle, ha ba tshwane le Bo bohle," Alicia a rialo a tenehile a bile a hloname. "Ke bolela Mafora. Monna eo e ne e le lehlabaphio, empa o ne a ipabola mosebetsing oa hae."
  
  Dahl o ile a etsa sefahleho. "Haeba ba tshwana le Bo," a rialo a kgutsitse. E ka 'na eaba ba se ba le teng.
  
  Alicia o ile a panya ha a bona mantsoe ao, a ithuta ka liqubu tse haufi tsa litšila. Ha ho letho le sisinyehileng.
  
  Hayden o ile a re: "Re pota-potiloe.
  
  "Lihlopha tse khethehileng tsa mabotho ka mahlakoreng 'ohle," Drake o ile a lumela. "Likhoto lerabeng."
  
  "Ipuelle." Mai o ne a anaanela sengwe le sengwe ka bonako. "Nka metsotso e "meli. Hopola se ka har'a lebokose lena ka hohle kamoo u ka khonang." A phahamisa matsoho a hae. "Etsa".
  
  Drake o ile a utloisisa ntlha ea eona. Lebokose leo le ne le se na molemo oa bophelo ba bona. Haeba lintho li mpefala 'me sehlopha se nang le botsoalle se feta ho sona, eseng papali ea litebele e ka pholosang bophelo ba bona. Dahl o ile a bula sekwahelo mme sehlopha sa leba ka kotloloho ho dihelikopotara tse atamelang.
  
  A nehelana ka lipampiri ho bohle.
  
  "Oh, ho a makatsa," ho rialo Alicia.
  
  Kenzi o ile a kopanya lipampiri tse 'maloa. "Ho kena ntoeng ha u ntse u bala tokomane ea lilemo tse mashome a mararo ho isa ho tse mashome a mahlano tse fetileng, e ngotsoeng ke Manazi 'me e patiloe lebitleng la Hannibal Barca? Ke eng e makatsang ka see?
  
  Drake o ile a leka ho beha litemana ka hloohong. "Mantsoe a hae aa utloahala. Sena se tšoana le thuto ea SPEAR. "
  
  Morero oa lipatlisiso tsa bophahamo bo phahameng, o ile a bala. Qalong e bōpiloe ka morero oa ho ithuta ballistics ea ho kena hape ka theko e tlaase. Sebakeng sa lirokete tse turang...
  
  "Ha ke tsebe hore na taba ena ke efe."
  
  Qala sebakeng ntle le ho sebedisa rokete. Morero o fana ka maikutlo a hore sethunya se seholo haholo se ka sebelisoa ho thunya lintho ka lebelo le phahameng libakeng tse phahameng ...
  
  "Molimo ntate".
  
  Lifahleho tsa Dahl le Alicia li ne li le joalo ka molora. "Sena se ka se be molemo."
  
  Hayden o ile a supa lihelikopotara tse ntseng li atamela, tseo joale li neng li bonwa ke bohle. Ba ne ba khona ho bona lithunya tsa motho ka mong li leketlile ho lihelikopotara.
  
  "Mme seo le sona ha se nnete!"
  
  Drake o ile a fana ka lipampiri mme a lokisa sebetsa sa hae. Nako ea seo a neng a se tloaetse le seo a neng a se ipabola ho sona. O ile a hlaseloa ke moqoqo o tsoang ho Hayden, May, le Smith, hammoho le tsamaiso ea puisano eo Lauren a neng a e lokisitse.
  
  "Baiseraele ba ile ba kena ntoeng le Masweden. Russia ha e tsejoe..." Joale ho ile ha hlaha litšitiso le liphatlalatso tse potlakileng tse tsoang khaso e phelang eo NSA le mekhatlo e meng e ileng ea khona ho e mamela.
  
  Sefora: "Re ntse re atamela sebakeng seo ..."
  
  Brithane: "E, monghali, liphofu li bone. Re na le lira tse ngata lebaleng la ntoa ... "
  
  Sechaena: "Na u na le bonnete ba hore ba na le lebokose?"
  
  Hayden o ile a etella pele. Ba matha ho tloha tšimong. Ba ile ba matha ntle le morero. Mollo o hlokolosi o ile oa qobella lihelikopthara ho nka khato ea ho qoba 'me tsa qobella ts'ebetso ea bona ea fatše hore e tsamaee ka hloko e feteletseng.
  
  'Me, hang ha Drake a le mothating oa ho itokolla le ho tsepamisa maikutlo tseleng ea bona e ncha ea ho phonyoha, lentsoe le leng le ile la khutsa.
  
  Ka bokhutšoanyane feela.
  
  A ipatile hanyenyane ka mor'a lerata, molumo o sa utloahaleng, o tebileng, o sa utloahaleng o ile oa phunyeletsa litsebeng tsa hae.
  
  American: "SEAL Team 7 e teng. Re haufi haholo joale..."
  
  Tšisinyeho eo e ile ea mo sisinya ho isa botebong ba pelo. Empa ho ne ho se nako. Haho mokhoa oa ho bua. Ha ho na motsotsoana oa ho e amohela.
  
  Leha ho le joalo, mahlo a hae a ile a kopana le a Torsten Dahl.
  
  Ke eng...?
  
  
  KHAOLO TŠOANE
  
  
  "Bolella seroala-nkhoana hore se tsamaee!" Hayden o ile a tobetsa sebui sa hae. "Re tla fumana tsela e 'ngoe."
  
  "Na u batla hore see se tsamaee?" Lauren o ile a botsa, a etsa hore Alicia a tšehe le ha a ntse a baleha ho pholosa bophelo ba hae.
  
  "Ka sebele. Letata fatše 'me u ikoahele. O se ke wa re bitsa, re tla o bitsa!"
  
  Drake o ile a ipotsa hore na ebe letsatsi lena le tla fela, ebe o bona letsatsi le leketlileng holimo 'me a hlokomela ketso eo. Sebaka seo e ne e le letoto la maralla, le leng le le leng le le moepa ho feta la ho qetela. LERUMO le ile la koahela liesele tsa bona ha ba fihla tlhōrōng ea leralla, ba hata ka hloko, eaba ba matha ka lebelo le leholo ho theosa le lehlakoreng le leng.
  
  Nako le nako ho ne ho utloahala ho thunya ho tsoa ka morao, empa ho ne ho sa tobisoa ho bona; Baiseraele le Masweden mohlomong ba ne ba otlana. Mehaho e meng e "maloa e sohlokehileng e ile ea bonahala ka ho le letšehali le ka ho le letona, boholo ba eona e hahiloe likhohlong tse sa tebang, kaofela e lahliloe kherehloa. Drake o ne a sa tsebe hantle hore na ke eng e entseng hore batho ba tsamaee, empa ho etsahetse khale.
  
  Maralla a mangata ebe sehlopha sa lifate ka ho le letšehali. Ho fana ka bolulo, botala le makala a ile a hola ka bongata. Hayden o ile a lebisa sehlopha ntlheng eo, mme Drake a feheloa hanyane. Mofuta ofe kapa ofe oa ho pata o ne o le molemo ho feta ho se pate ho hang. Pele Hayden mme hamorao Alicia ba benya hara difate, ba latelwa ke Dal, Kenzi le Kinimaka. Drake o ile a kena ka morung, a siea May, Yorgi le Smith ka morao. Lithunya li ile tsa lla, haufinyane, li etsa hore Drake a hlokomele metsoalle ea hae.
  
  Ha a hetla, a bona hore Mai o khopiloe.
  
  Ka shebella sefahleho sa hae se tlokoma fatshe.
  
  "Nooo!"
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a koala mariki ka tšohanyetso 'me a reteleha. Ka nako ena, Mai o ne a robetse fatše a sa tsebe letho, Drake a mo atamela, Smith o ne a se a iname. Likulo li ile tsa otla lifate tse mathōkong ka lerata. Motho e mong o ne a le haufi.
  
  Joale borashe bo ka tlas'a lefatše bo ile ba qala. Lipalo li ile tsa tsoa, e 'ngoe ea otla Hayden karolong e ka tlase ea 'mele. A thekesela, empa a ema ka maoto. Kutu ea sefate ea mo otla mokokotlong. O ile a iphapanyetsa khanya ea bohloko eaba o phahamisa sethunya. Eaba setšoantšo se setšo sa mo hlasela hape, sa mo otla ka setsoe, lengole, thipa...
  
  Hayden o ile a akheha 'me a utloa lehare le kena ka har'a bophara ba moriri oa mpa ea hae. O ile a itoanela ka setsoe sefahlehong le lengole ka mpeng ho beha sebaka se eketsehileng pakeng tsa bona. A bona Kinimaka le Alicia ba loana ka ho le letona, mme Dal a raha sekotoana seo a se lihelang fatše.
  
  Drake o nka Mai ea hlotsang.
  
  Likulo li ne li fofa pakeng tsa lifate, li pshatla makhasi le limela. One a hlola sera, empa eseng nako e telele. Kapele monna enoa o ile a ema, ho hlakile hore o apere mofuta o itseng oa Kevlar. Joale pono ea Hayden e ne e tletse mohanyetsi oa hae - monna oa Mossad eo likarolo tsa hae li neng li tletse boikemisetso bo sehlōhō le bo sehlōhō.
  
  "Ema," a rialo. "Re leqepheng le le leng-"
  
  Ho otla mohlahareng ho ile ha mo emisa. Hayden o ile a latsoa mali.
  
  "Taelo," ha hlaha karabo e sa hlakang.
  
  O ile a thiba likotlo tse ncha, a sutumelletsa monna ka thōko, a leka hore a se ke a phahamisa sethunya, leha a tšoere thipa. Lekhapetla le ne le latsoeha lekhapetla, la ba le litšila. Hayden o ile a raha maoto a monna eo ha Drake a ntse a feta a matha, a matha tseleng le lifateng. Smith o ile a koahela mokokotlo oa hae, a otla Moiseraele sefahlehong 'me a mo khutlisetsa ka har'a borashe. Kenzi o ile a latela, lekhetlong lena a se a tsilatsile sefahlehong le mahlo a hae a totobalitse, joalokaha eka o batla motho eo a mo tsebang.
  
  Hayden o ile a sutumelletsa tsela ea hae ho Drake.
  
  "Mae?"
  
  "O phela hantle. Ke kulo feela mokokotlong 'me ke phetho. Ha ho letho le makatsang. "
  
  Hayden o ile a fetoha mosehla. "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "Baki e ile ea e emisa. O ile a wa mme a otla lehata la hae. Ha ho letho le ikhethang".
  
  "MABAPI".
  
  Alicia o ile a qoba tlhaselo e sehlōhō ea setsoe 'me a sebelisa papali ea judo ho etsa hore mohanyetsi oa hae a fofele lifateng. Kinimaka o ile a phunyeletsa lesole le leng la Mossad. Ka metsotsoana e seng mekae tsela e ne e hlakile, 'me sehlopha sa SPEAR se ile sa nka monyetla ka botlalo.
  
  Phihlelo e 'ngoe le e 'ngoe e ile ea sebetsa ha ba ntse ba matha ka lebelo le feletseng, ba sa nahane ho fokotsa lebelo, ka ho sotha, ho qoela, le lihlopha tse kotsi tsa lifate. Lekhalo le ne le bulehile pakeng tsa bona le sehlopha sa Mossad, 'me makhasi a teteaneng a fana ka tšireletso e ntle.
  
  "Lihele li khonne joang ho re feta?" Drake o ile a hoeletsa.
  
  Hayden o ile a re: "E tlameha ebe ke ha re emisa ho hlahloba lebokose.
  
  Smith a honotha haholo. "Re shebile."
  
  "Seke oa ikotla ..." Hayden a qala.
  
  Kensi a re: "Che, motsoalle oa ka. "Ke bona ba hloahloa ho seo ba se etsang."
  
  Smith o ile a tšeha, joalokaha eka o re le rona re entse joalo, empa ho seng joalo a khutsa. Hayden o ile a bona Kinimaka a khoptjoa, maoto a hae a maholo a oela ka har'a qubu ea loam, 'me a falla ho ea thusa, empa Dal o ne a se a ntse a tšehetsa monna e moholo. Moswede o ile a fetisetsa lebokose leo letsohong le leng la hae, a sututsa Mohawai ka letsoho la hae le letona.
  
  'Me joale kotsi e' ngoe e ekelitsoe motsoako - molumo o sa tsitsang oa helikopta e fofang ka holimo.
  
  Na ba tla thunya?
  
  Na ba ne ba tla peta moru ka likulo?
  
  Hayden o ne a sa nahane joalo. Lintho tse likete li ka senyeha ka lebaka la ketso e joalo e hlokang boikarabelo. Ha e le hantle, bahlankana bana ba ne ba latela litaelo tsa mebuso ea bona, "me ba bang ba bo-"mampoli ba neng ba lutse hae liofising tsa bona tse futhumetseng, tse nang le moea o pholileng, ba ne ba sitoa ho tsotella se neng se etsahala ka ntle ho litora tsa bona tsa manaka a tlou.
  
  Ho otla ha li-propeller ho tsoa holimo. Hayden o ile a tsoela pele ho matha. O ne a se a ntse a tseba hore Mossad e tla shebana le sehlopha sa bona, mohlomong le Maswede le Marussia ka mor'a bona. Ho ne ho e-na le lerata ka ho le letšehali , 'me a nahana hore o bona litšoantšo tse ling-e tlameha ebe ke Marussia, o ile a nahana.
  
  Kapa mohlomong Mabrithani?
  
  Crap!
  
  Li ne li bulehile haholo. E sa itokisang haholo. Ha e le hantle, ho ne ho le joalo le ka lihlopha tsohle tse teng. Ha ho motho ea neng a lebeletse hore bohle ba fihle hang-hang - 'me hoo e ne e le phoso. Empa mpolelle leano le tla ela sena hloko?
  
  Drake Trail e ne e le ka pele, e sa fokotsehe ho hang ka boima ba May. Alicia a latela lirethe tsa hae, a qamaka. Tsela e ne e kheloha ntle le morero, empa ka kakaretso e ne e tsamaea ka tsela e nepahetseng, 'me Hayden o ile a leboha seo. O ile a utloa Smith a thunya likulo ka morao ho bona, a nyahamisa ba ba lelekisang. O ile a utloa mehoo e mengata e tsoang ka letsohong le letšehali, joalokaha eka ho ne ho kopana mabotho a mabeli.
  
  Damn, ena ke bohlanya bo itseng.
  
  Drake a tlolela hodima sefate se weleng. Kinimaka o ile a phunyeletsa ka ho korotla feela. Likaroloana li ile tsa hasana ka mahlakoreng 'ohle. Sebaka se ile sa qala ho theoha 'me joale ba bona moeli oa moru. Hayden o ile a hlaba comm hore ba fokotse lebelo - ha ho motho ea neng a tseba hore na ho emetse eng fatše ka nqane ho mohala oa sefate.
  
  Drake o ile a fokotsa lebelo hanyane. Alicia a mo feta ka ho le letona, "me Dahl a mo otla ka ho le letšehali; hammoho ka boraro ba bona ba ile ba hlōla sekoahelo "me ba kena phuleng e moqotetsane, e sirelelitsoeng ka mahlakoreng ka bobeli ke matsoapo a moepa a sootho. Kinimaka le Kenzi ba ile ba tobetsa lirethe tsa bona hammoho ho leka ho fana ka tšehetso, 'me Hayden le eena a tsoa moo a ipatileng teng, joale a leka ho iphapanyetsa maikutlo a ho chesa a neng a ntse a hōla sefubeng sa hae.
  
  Ba ile ba matha nako e telele ho feta kamoo a ratang kateng.
  
  'Me toropo e haufi e ne e le bohōle ba lik'hilomithara tse ngata.
  
  
  KHAOLO LESHOME
  
  
  Drake o ile a utloa Mai a qala ho sokola hanyane. O ile a mo fa motsotso, a tseba hore o tla hlaphoheloa kapele. Ka motsotso oo oa nakoana, o ile a bona ntho e bataletseng, e putsoa le e bohlasoa e ileng ea etsa hore pelo ea hae e otlang e tlole ho otla.
  
  "Ka ho le letšehali!"
  
  Sehlopha sohle se ile sa robeha ka ho le letšehali, ka hloko empa ho sa hlokahale hore ba koahele mahlakoreng a bona kaha bahanyetsi ba bona ba ne ba ntse ba sa bonahale. Drake o ile a lumella May ho sokola hanyane, empa a tšoarella. Kapelenyana o ne a se a mo otla likhopong ka feisi.
  
  "Ntumelle ke tsamaye".
  
  "Motsotsoana o mong, lerato la ka ..."
  
  Alicia o ile a mo sheba ka bohale. "Na u e rata haholo?"
  
  Drake o ile a qeaqea, eaba oa lla. "Ha ho karabo e tiileng potsong ena, moratuoa oa ka."
  
  "Ehlile?"
  
  "Che, nahana ka eona ho ea ka pono ea ka."
  
  Mai o ile a rarolla bothata ba hae ka ho sebelisa lesapo la mokokotlo ho itihela fatše le ho ipitika. O ile a theoha ka katleho, empa a sisinyeha sebakeng, a tšoere hlooho.
  
  "Sheba," ha rialo Drake. Ha ke itšireletsa, o bonahala a sa sireletseha.
  
  "Hlooho ea hau e tla sisinyeha ha re sa potlake." Alicia o ile a feta 'me Drake a latela, a shebile May nako e teletsana ho fihlela a otloloha' me a kena morethethong. Sehlopha se ile sa mathela sekontiri ho ea sekontiring.
  
  "Pherekano ea pele le Mossad." Dahl o ile a otlolla. "Ha ho ntho e makatsang."
  
  Kenzie o ile a re: "Ba ne ba itšoara. "Kamoo o neng o le kateng."
  
  "Pherekano ea bobeli," ho boletse Drake. "U sa hopola motse oo oa Engelane? Lilemong tse ngata tse fetileng. "
  
  "Joang?" - Ke botsitse.
  
  "Makholo a lilemo".
  
  "MABAPI". Dahl o ile a khefutsa motsotsoana, eaba o re: "BC kapa AD?"
  
  "Ke nahana hore ba e bitsa BC hona joale."
  
  "Bullshit".
  
  Tsela e ne e nametse ka mahlakoreng a mabeli, e se na batho, e na le likoti, e hloka ho lokisoa. Drake o ile a utloa molumo oa sethunya se khahlano le sefofane se atamelang helikopthara, 'me hamorao ea thunya. O ile a reteleha ho bona hore o ntse a thunngoa ka morung, a nahana hore o ntse a qhala ka likulo sebakeng seo, eaba o bona a kheloha ka thata ka thōko.
  
  "Nke ke ka ipeha kotsing," ho boletse Dahl. "Ke nahana hore e tlameha ebe ke Machaena 'me ha ba utloe moqoqo oo re ka o utloang."
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho. Ha ho letho le lecha le senotsoeng lipuisanong morao tjena. Ho tloha ha...
  
  Hayden o ile a lumelisa a khutsitse. "Ke bona koloi."
  
  Drake o ile a inama mme a sheba sebaka seo. "Joale re na le eng ka mor'a rona? Mossad le Marussia lifateng, ho kena tseleng ea e mong. Na Masweden a kae-kae haufi le Marussia? SAS? A sisinya hlooho. "Ke mang ea tsebang? Khopolo ea hau e ntle ke ho potoloha moru. Bohle baa tseba hore ha ba ka inehela, ba shoele. Ke kahoo re neng re ntse re phela."
  
  "Sechaena ka helikopthara," ho boletse Smith. "Ho fihla moo." O ile a supa letoto la ho tepella maikutlo ho sa tebang.
  
  "Sefora?" Yorgi a botsa.
  
  Drake a sisinya hlooho. Metlae ka thoko, mohlomong Mafora a bile a itšoarella ho leka metsi le ho lumella bahanyetsi ba bona ho ba tšesaane. Tlhōlo e bolotsana motsotsong oa ho qetela. A sheba vene e atamelang.
  
  "Lihlomo holimo."
  
  Smith le Kenzie ba ile ba nka tsela, ba ema ka thoko ho tsela mme ba supa dithunya tsa bona veneng e atamelang. Dahl le Drake ba ile ba beha majoe a mabeli a boima tseleng. Ha vene e ntse e tsamaea butle, sehlopha se seng kaofela se ile sa tla ka morao, se koahetse koloi ka hloko "me sa laela ba e palameng hore ba tsoe.
  
  Alicia o ile a bula lemati le ka morao.
  
  "Oh, ho nkga ka mona!"
  
  Empa e ne e se na letho. Mme Drake o ile a utloa Kensi a botsa potso ka Seturkey. A sisinya hlooho ha Dahl a bososela ka tlholo. Ngoanana enoa o tletse lintho tse makatsang. "Na ho na le puo eo a sa khoneng ho e bua?"
  
  Moswedi a thubega ka ditshego. "Tloo, monna. U se ke ua itokolla hakana."
  
  "Oh," Drake a dumela ka hlooho. "Ho joalo. Puo ya badimo."
  
  "Ema, lerato. O batla ho etsa thobalano? E, ke utloa lentsoe la hau le monate le theoha lelemeng la Odin. "
  
  Drake o ile a iphapanyetsa sena, a lebisa tlhokomelo ho banna ba babeli ba Turkey ba neng ba bonahala ba tšohile e le kannete.
  
  'Me ka sebele Seturkey.
  
  Hayden o ile a ba sutumelletsa ka terakeng, a ba latela haufi-ufi. Dahl o ile a bososela hape 'me a mo latela, a bontša ba bang hore ba tlōle setulong se ka morao. Drake o ile a hlokomela lebaka la ho ithabisa nakoana hamorao, eaba o sheba Alicia hape.
  
  "Ho hobe hakae morao moo?"
  
  
  ******
  
  
  Lori e ile ea qhoma 'me ea sisinyeha 'me ea leka ho itšenyetsa tseleng e sohlokehileng.
  
  Alicia o ile a tšoarella ka matla 'ohle a hae. "Na o leka ho otla li-beats tse mpe tse mali?"
  
  "Mohlomong," Smith a rialo a sotlehile, a tshwere nko ya hae le lebanta le ditshila le tlamelletsweng rakeng ka hara vene. "Ke fofonela lipōli."
  
  Alicia o ile a sesefatsa mahlo a hae. "Oh ho joalo? Motsoalle oa hau?"
  
  Kinimaka o ile a lula ka morao terakeng, a tsielehile a ntse a koenya moea o hloekileng o tletseng mats'oafo moo mamati a ka morao a neng a kopana teng. "E tlameha ebe ... tsena ... lihoai, kea kholoa."
  
  "Kapa ba rekisang dipodi ka sekhukhu," Alicia a eketsa. "Nke ke ka bolela."
  
  Smith o ile a rora ke khalefo. "Ha ke re 'lipōli,' ke ne ke bolela ka kakaretso."
  
  "Ee E E".
  
  Drake ha aa ka a hlola a e-ba teng, a hema ka botebo 'me a leka ho tsepamisa maikutlo linthong tse ling. Ba ne ba lokela ho tšepa Hayden le Dahl, ba ileng ba hlokomela tšireletseho ea bona esale pele "me ba fumana sebaka se molemo ka ho fetisisa bakeng sa leeto. Puisano e ile ea lula e khutsitse, ntle le ho phatloha ho sa sisinyeheng ka linako tse ling. Esita le Lauren o ile a khutsa, e leng se ileng sa thusa ka tsela ea sona. Sena se ile sa ba bolella hore ba ne ba batla ba sireletsehile.
  
  Basebetsi ba ile ba tletleba ka lentsoe le phahameng ba mo pota-potile, tsela ea bona ea ho sebetsana le boemo le ho ikhelosa monkong oa liphoofolo. Ho bapisoa le libate tsa Sweden, lireschorente tsa Amerika le lihotele tsa London li ne li fanoa ka metlae.
  
  Drake o ile a lumella mehopolo ea hae ho lelera ho tloha ho phatloheng ha morao tjena ha Yorga le tlhokahalo ea ho arolelana lekunutu le tšabehang, kutloisisong e ncha pakeng tsa Alicia le May, ho ea ho mathata a mang a hlaselang sehlopha sa SPEAR. Hayden le Kinimaka ba ile ba lula ba sa lumellane, joalo ka Lauren le Smith, le hoja ba qetellang ba ne ba arotsoe ke ho feta ho se tšoane feela. Dahl o ile a sebetsa ka thata kamoo a ka khonang le Joanna, empa mosebetsi o ile oa boela oa mo sitisa.
  
  Ntho e 'ngoe e potlakileng le e ke keng ea qojoa e ile ea mo phunya bokong. Ho halefisoa ke Mongoli Crow hore ha baa ka ba latela litaelo tsa Peru, le tsebo ea kholiseho ea hore sehlopha sa bobeli sa sephiri sa Amerika se teng mona. Kae kae.
  
  Sehlopha sa SEAL 7.
  
  Ho ne ho e-na le lipotso tse ngata 'me li ne li sa hlalosehe. Karabo e bile efe? Qrow ha a sa tšepa sehlopha sa SPEAR? Na e ne e le backup?
  
  O ne a e-s'o lebale letšoao le leholo la potso le neng le ntse le le holim'a hlooho ea Smith, empa o ne a sa khone ho nahana ka boemo bo bong. Qrow o ile a romela batho ba supileng ho ba beha leihlo.
  
  Drake o ile a hatella khalefo ea hae. O ne a e-na le mosebetsi oa hae oo a lokelang ho o etsa. Botšo le bosoeu e ne e le pono ea bophelo bo arolelanoang ke maoatla le mahlanya feela. Menahano ea hae e tebileng e ile ea sitisoa ke Hayden.
  
  "Ntho e "ngoe le e "ngoe e hlakile ka morao le ka pele. Ho bonahala eka re atamela sebakeng se bitsoang Ç Anakkale, lebopong la lewatle. Ke tla ema ho fihlela re fumana sebaka pele re ikopanya le helikopotara. Oh, 'me Dahl o bile le monyetla oa ho arola lebokose leo."
  
  Maswede a ile a ba sitisa boemong boo ka nako e itseng ka ho ba hlalosetsa hore na masale a pampiri a bonahala e le afe. E ne e se ntoa feela, e ne e le eona phatlalatso ea eona. Hannibal o ne a bonahala a khethiloe e le letšoao feela.
  
  
  ******
  
  
  "Na ho na le maikutlo a hore na ho tlile joang hore Afrika e be e "ngoe ea likhutlo tse "nè tsa lefatše?" Mai a botsa.
  
  "Ha ho ntho e mpe joalo. Ka hona, re ke ke ra bolela esale pele hore na Mopalami oa Peretsi ea latelang o tla be a le hokae."
  
  Kenzi o ile a re: "Sheba se fetileng. "Mosebetsing oa ka, mosebetsing oa ka oa khale, likarabo li ne li lula li patiloe nakong e fetileng. U hloka feela ho tseba hore na u shebe kae. "
  
  Eaba Lauren oa kenella. "Ke tla leka sena."
  
  Drake o ile a sokola kgahlano le ho sekamela ha teraka. Ho hole kae ho ea Çanakkale?
  
  "Hona joale re kena mathōkong. Ha e shebahale e le kholo haholo. Ke bona lewatle."
  
  "Oh, o a hlola." Drake o ile a hopola papali eo a neng a e bapala ha e sa le ngoana.
  
  "Ke e bone pele," Dahl a rialo a bososela ka lentsoe la hae.
  
  "E, le rona re ile ra bapala joalo."
  
  Lori e ile ea ema 'me kapele mamati a ka morao a buleha ka ntle. Sehlopha se ile sa tlolela ka ntle 'me sa nka moea o hloekileng o tletseng. Alicia o ile a tletleba ka hore ha a utloe hantle, 'me Kenzi a etsa eka o akhehile ka mokhoa oa Senyesemane. Hang-hang sena se ile sa hlasimolla Alicia. Drake o ile a iphumana a tjametse a bile a qamaka ka ho makala.
  
  O ile a honotha ka boomo. "Tjhe, ke tla ba malome wa tshwene."
  
  Dahl o ne a maketse haholo hore a ka fana ka maikutlo.
  
  Ka pel"a bona ho ne ho eme pere e khōlō ea lepolanka, ka mabaka a itseng a tloaelehileng, e ntse e lutse lepatlelong le lenyenyane le pota-potiloeng ke mehaho. Thapo e ne e bonahala eka e mo tlama maoto 'me e ne e otlolohile hloohong ea hae. Drake o ne a nahana hore e shebahala e hlometse ebile e khabane, phoofolo e ikhohomosang e entsoeng ke motho.
  
  "Ho etsahalang?"
  
  Matšoele a ile a khobokana ho mo pota-pota, a mo tjamela, a mo nka le ho nka linepe.
  
  Lauren o ile a bua ka motho ea buisanang le eena. "Ke nahana hore u sa tsoa fumana Trojan Horse."
  
  Smith a tsheha. "Sena se hole le ntho ea ho bapala."
  
  "Che Troy. Ua tseba? Brad Pitt?"
  
  Alicia o ile a batla a robeha molala a qamaka ka nqa tsohle. "Eng? Hokae?"
  
  "Joooh". Kensi a tsheha. Ke bone marabe a hlasela butle.
  
  Alicia o ne a ntse a ithuta sebaka seo ka hloko. "Lauren o kae? Na o palame pere?"
  
  New Yorker e ile ea tšeha. "Be, o kile a ba teng. Hopola filimi ea kajeno "Troy"? Ka mor'a ho nka filimi, ba ile ba siea pere hona moo u emeng teng, Çanakkale.
  
  "Bullshit". Alicia o ile a ntša maikutlo a hae. "Ke ne ke nahana hore Keresemese eohle ea ka e fihlile hang-hang." A sisinya hlooho.
  
  Drake o ile a lokisa 'metso oa hae. "Ke ntse ke le teng, lerato."
  
  "Oo ee. E makatsang".
  
  'Me u seke oa tšoenyeha, haeba Brad Pitt a ka tlola esele ea pere eo 'me a leka ho u koetela, ke tla u pholosa.
  
  "U se ke ua tšoha."
  
  Lentsoe la Lauren le ile la khaola moqoqo oa bona joaloka lerumo le matla la sabole ea samurai. "Kamohelo, banna! Lira tse ngata. Re ntse re atamela Canakkale hona joale. Li tlameha ho hokahana le tsamaiso ea likhokahano, joalo ka rona. Sutha! "
  
  "Lea bona seo?" Drake a supa qhobosheane. "Letsa helikopotara. Haeba re ka hloa qhobosheane ra itšireletsa, a ka re tlosa moo. "
  
  Hayden o ile a hetla morao mathōkong a Canakkale. "Haeba re ka sireletsa qhobosheane toropong ea bahahlauli ho tsoa ho lihlopha tse tšeletseng tsa SWAT."
  
  Dahl o ile a nka lebokose. "Ho na le mokhoa o le mong feela oa ho tseba."
  
  
  KHAOLO EA LESHOME LE MOTSO
  
  
  Ka tlhaho, ba ile ba leba tseleng e lebōpong la leoatle, ba tseba hore e tla tsoelipana e lebile qhobosheaneng e tsotehang ea motse. Lauren o ne a fumane boitsebiso bo fokolang haholo ho tsoa liphatlalatsong tsa lipuisano tsa comm, 'me Drake o ne a utloile ho fokolang ho tsoa ho baeta-pele ba lihlopha tse fapaneng, empa tumellano e akaretsang ke hore kaofela ba ne ba koala kapele.
  
  Tsela e ne e feta meaho e mengata e ka pele e tšoeu: matlo, mabenkele le lireschorente tse shebaneng le metsi a buluu a Hellespont. Ka ho le letšehali ho ne ho e-na le likoloi tse pakiloeng, "me ka mor"a tsona ho ne ho e-na le likepe tse "maloa tse nyenyane, tse ka holim"a tsona li phahamisitseng marako a phahameng a qhobosheane ea "mala oa lehlabathe. Libese tsa bahahlauli li ne li feta, li ntse li luma butle literateng tse moqotetsane. Linaka tsa lla. Baahi ba moo ba ile ba bokana haufi le k"hefi e tsebahalang, ba tsuba "me ba qoqa. Sehlopha se ile sa potlaka ka potlako kamoo se ka khonang ntle le ho tsosa lipelaelo.
  
  Ha ho bonolo ho apara liaparo tsa ntoa, empa haholo-holo mosebetsing ona, ba ne ba apere liaparo tse ntšo 'me ba khona ho tlosa le ho pata lintho tse ka khahlang batho. Leha ho le joalo, sehlopha sa batho ba neng ba falla ha ba reteleha lihlooho, 'me Drake a bona hore ho butsoe lifono tse fetang bonngoe.
  
  O ile a re: "Ka potlako letsetsa helikopthara e mpe." "Ha re na naha le nako e mpe mona."
  
  "Ke tseleng. Ka metsotso e leshome ho isa ho e leshome le metso e mehlano."
  
  O ne a tseba hore ena e ne e le mehla ea lintoa. Lihlopha tse ling tsa SWAT li ne li ke ke tsa tsilatsila ho hlahisa lihele motseng, li kholisehile ka litaelo tsa tsona le bokhoni ba ho baleha, ka ho tseba hore ba boholong ba atisa ho beha bokhukhuni boemong leha e le bofe bo sokelang haholo.
  
  Mabota a 'mala oa lehlabathe a ile a phahama haholo ka pel'a bona. Fort Ç Anakkale e ne e e-na le marako a mabeli a chitja, a shebileng leoatleng le qhobosheane e bohareng, 'me ka mor'a eona ho na le letsoho le sephara la litora tse thellang letsoapong le lebang leoatleng. Drake o ile a latela mola oa lebota la pele le kobehileng, a ipotsa hore na ho ne ho le eng mateanong a sena le khaitseli ea sona. Hayden o ile a ema pele mme a hetla.
  
  "Re a tsoha."
  
  Qeto e sebete, empa ntho e le 'ngoe Drake o ile a lumellana le eona. Ho nyoloha ho ne ho bolela hore ba tla qaoa qhobosheaneng, ba sirelelitsoe holimo empa ba se na boitšireletso, ba qabeletsoe. Ho tsoela pele ho ne ho bolela hore ba na le mekhoa e meng ntle le ho balehela leoatleng: ba ne ba ka ipata motseng, ba fumana koloi, ba ka 'na ba robala, kapa ba arohana nakoana.
  
  Empa khetho ea Hayden e ile ea ba fa monyetla oa ho etella pele. Ho ne ho ena le Bapalami ba bang moo le bona. Ho ka ba bonolo hore seroala-nkhoana se ba fumane. Bokhoni ba bona bo ile ba sebelisoa hamolemo ntoeng ea maqiti.
  
  Mabota a makukuno a ile a fuoa monyetla oa hore ho be le monyako o motsu le litepisi tse tsoelipaneng. Hayden o ile a ea pele, a lateloa ke Dal le Kensi, ha latela ba bang kaofela. Smith o ile a hlahisa ka morao. Lefifi le ile la etsa kobo bakeng sa mahlo a bona, le leketla le letenya le sa keneheng ho fihlela ba le tloaela. Leha ho le joalo, ba ile ba nyolohela holimo, ba hloa litepisi 'me ba khutlela morao khanyeng. Drake o lekile ho sefa tlhahisoleseling eohle e nepahetseng bokong ba hae le ho e utloisisa.
  
  Hannibal. Mopalami oa pere ea ntoa. Taelo ea Doomsday le morero oa bona oa ho theha lefatše le betere bakeng sa ba pholohileng. Mebuso lefatšeng ka bophara e ne e lokela hore ebe e ile ea sebelisana "moho tabeng ena, empa batho ba se nang mohau, ba meharo ba ne ba ipatlela thepa le tsebo.
  
  Likhutlong tse "nè tsa lefatše? E ile ea sebetsa joang? Mme ho ile ha etsahala eng kamora moo?
  
  "Hoa thahasellisa ..." Ka nako eo, lentsoe la Lauren le ile la hlaha ho motho ea buisanang le eena. "Ç Anakkale e lik'honthinenteng tse peli 'me e ne e le e' ngoe ea libaka tsa ho qala Gallipoli. Joale Marussia a ile a kena motseng, hammoho le Baiseraele. Ha ke tsebe moo. Leha ho le joalo, moqoqo oa mapolesa oa sebakeng seo o tloaelehile. E mong oa baahi o tlameha a be a u tlalehile 'me joale o letsetsa batho ba bacha ba fihlang. Ha ho na nako e telele pele Maturkey a bitsa mabotho a bona a maemo a holimo. "
  
  Drake a sisinya hlooho. Poho.
  
  Ka nako eo re tla be re le hole le mona. Hayden o ile a tsamaea ka hloko a lebile khanyeng e ka holimo. "Metsotso e leshome, mathaka. Ha re.
  
  Letsatsi la hoseng le ne le khantša sebaka se bulehileng, se sephara hoo e ka bang ka holim'a tora. Karolo e ka holimo ea tora e chitja e ne e phahame ka limithara tse ling tse robeli ka holim'a lihlooho tsa tsona, empa e ne e le holimo hoo ba neng ba ka khona ho kena ho eona ntle le ho kena ka hare. Litora tse senyehileng li ne li rapaletse hohle, li tsoelipana joaloka menoana e matsutla, "me tsela e lerōle e moeling oa letoto la maralla a tlaase ka ho le letona. Drake o ile a bona maemo a mangata a sirelelitsoeng mme a phefumoloha hanyenyane.
  
  Hayden o ile a re ho Lauren: "Re teng. "Bolella helikopthara ho itokisetsa ho fihla moo ho chesang."
  
  "Ho chesa ho feta kamoo u nahanang," ho boletse Smith.
  
  Sehlopha sohle sa sheba fatshe.
  
  "Eseng fatše," ho boletse Smith. "Holimo. hodimo."
  
  Ka holim'a qhobosheane toropo e ntse e lutse maralleng. Matlo a ne a phahame ka holim'a litora, 'me marako a malelele le a teteaneng a ne a otlolohile ho tsona. E ne e le ka marako ana moo sehlopha sa batho ba bane se mathang se koahetse lifahleho "me libetsa tsa sona li huloa ka ho feletseng.
  
  Drake o ile a hlokomela mokhoa ona. "Ruri, bona ke bothata. SAS."
  
  Dahl e ne e le eena oa pele oa ho kopanela, empa ho e-na le hore a lokolle sebetsa sa hae, o ile a se pata, a tšoara lebokose, 'me a qhomela holim'a liqhobosheane ka bobona. "Borithane ba na le mohopolo o nepahetseng bakeng sa mefuta-futa. Sheba..."
  
  Drake o ile a latela mahlo a hae. Liqhobosheane li ne li otlolohile ka mokoloko o sephara ho ea fihla lebōpong la leoatle le leoatleng le loebehlanang. Haeba ba ne ba e behile nako e nepahetseng, chopper e ne e ka li hahola holimo kapa hantle qetellong. Drake o ile a itlama ho thunya lithunya tse 'maloa ka har'a konkreite e makukuno e ka tlas'a maoto a Borithane, a li liehisa le ho fa sehlopha nako ea ho hloella tlhōrōng ea qhobosheane e thata.
  
  Alicia o ile a thekesela. "Ha ke na bophahamo!"
  
  "Na o tla ke o kgaotse ho korotla?" Kensi o ile a mo sutumetsa ka boomo, a mo sututsa hanyenyane tseleng.
  
  "Oho, tjhe, o tla lefa bakeng sa sena. Alicia o ne a utloahala a sa tiisehe.
  
  "Na ke tla khona? Etsa bonnete ba hore o sala ka mor'a ka. Ka tsela eo, ha u thunngoa 'me ke utloa u hoeletsa, ke tla tseba ho phahamisa lebelo."
  
  Alicia o ne a tuka ke khalefo. Drake o ile a mo tšehetsa. "Ho soma feela ka Mossad." A otlolla matsoho.
  
  "Ho lokile. Joale, ha re theoha mona, ke tla mo qhekella hantle. "
  
  Drake o ile a mo tataisa mehatong e seng mekae ea pele. "Na see se utloahala se thabisa?"
  
  "Kea leboha, Drake."
  
  O ile a bona ho le molemo hore a se ke a bolela hore litora tse ka tlaase-tlaase li fetohile litora tse arohaneng moo li neng li tla tlameha ho qhomela ho tloha ho o mong ho ea ho o mong. Dahl e bile oa pele oa ho matha leboteng la bophara ba limithara tse tharo, a etella sehlopha pele. Kinimaka lekhetlong lena o ile a nka sebaka sa Smith ka morao, a shebile Mabrithani. Drake le ba bang ba ne ba lula ba butse litsebe bakeng sa matšoao leha e le afe a lira.
  
  Peiso ea ho theosa liqhobosheane e se e qalile. Masole a SAS a ile a boloka sebopeho mme a lelekisa, libetsa tse phahamisitsoeng, empa ntle le ho etsa molumo. Ke "nete hore ho se be bonolo ho litsebi e ka "na ea e-ba lebaka le le leng feela; Ho phaella ho bahahlauli, baahi ba moo ba khetha ho boloka sephiri le litaelo tse sireletsehileng haholo.
  
  Drake o ile a fumana hore o hloka tlhokomelo e feletseng bakeng sa maoto a hae. Lefika le ka lehlakoreng le leng le le leng le ho theohela leoatleng butle-butle ha hoa ka ha etsa phapang, e mpa feela e le sebaka se sireletsehileng se tlas"a maoto a hae. E ne e kobeha butle-butle, e leka-lekane ka bokhabane, e le mothinyeng o tsitsitseng. Ha ho motho ea ileng a khoehlisa, ha ho ea ileng a thella. Ba ne ba se ba le haufi le sepheo sa bona ha molumo oa liporopela tse bilikang o tlala litsebeng tsa bona.
  
  Drake o ile a fokotsa lebelo mme a sheba sepakapaka. "Eseng ya rona," a hoeletsa. "Sefora se makatsang!"
  
  Ena e ne e se qeto e tiileng, empa e ne e tla hlalosa bosieo ba bona ho fihlela joale. Re potlakela ho kena motsotsong oa ho qetela. Sehlopha sa SPEAR se ile sa tlameha ho fokotsa lebelo. Drake o ile a bona lifahleho tsa masole a mabeli a shebile ka ntle a halefile lifensetereng, ha a mang a mabeli a ntse a leketlile mamati a bulehileng halofo, a fetola libetsa tsa bona ho tobetsa senotlolo hantle.
  
  "Ho bua 'nete," Dahl a bua a feletsoe ke moea. "E ka 'na eaba e ne e se khopolo e molemo ka ho fetisisa. Litloloko tse tšollang mali tsa Brithani lia fela. "
  
  Ha ba le bang, Drake, Smith, Hayden le May ba ile ba phahamisa libetsa tsa bona 'me ba qala ho thunya. Likulo tsa tsubella helikopthara e ntseng e atamela. Khalase e ile ea robeha eaba monna e mong oa oela thapong ea hae, a otla fatše ka thata ka tlaase. Seroala-nkhoana se ile sa kheloha, se lateloa ke likulo tsa Hayden.
  
  "Mafora ha se balateli," a rialo a nyahame.
  
  "Re bolelle ntho eo re sa e tsebeng," Alicia a honotha.
  
  Yorgi o ile a feta Dahl ka potlako, a mo feta ka lehlakoreng le ka ntle la lerako, 'me a khutlela morao bakeng sa lebokose. "Bona, mphe hona," a rialo. "Ke ikutloa ke le betere leboteng, na ha ho joalo?"
  
  Dahl o ne a shebahala eka o batla ho pheha khang empa a feta lebokose bohareng ba inning. Motho oa Sweden o ne a se mocha ho parkour, empa Yorgi e ne e le setsebi. Lerussia le ile la tloha ka lebelo le holimo, la matha ho theosa le lebota "me le se le ntse le atamela liqhobosheane.
  
  Alicia o ile a ba hlokomela. "Oh shit, nthunye joale."
  
  "E ntse e ka etsahala." Drake o ile a bona helikopthara ea Fora e sekama 'me a tla ho lula. Bothata e ne e le hore ha ba ka emisa ho nka sepheo, Mabrithani a ne a tla ba tšoara. Haeba ba ne ba matha ho ea thunya, ba ne ba ka "na ba oa kapa ba thunngoa habonolo.
  
  Dahl a tsoka sebetsa sa hae. Eena le Hayden ka bobeli ba ile ba thunya helikopthara ha e khutlela ho bapala. Lekhetlong lena masole a neng a le ka sekepeng a ile a thunya. Likhetla li ile tsa phunya marako a qhobosheane ka mokhoa o bolaeang, li otla ka tlaase ho moeli. Mollo oa Hayden ka boeena o ile oa otla sebaka sa basebetsi ba helikopthara, oa lla ka litšepe. Drake o ile a bona mofofisi oa sefofane a tsikitlanya meno ka motsoako oa khalefo le tšabo. Ponahalo e potlakileng ea morao e senotse hore sehlopha sa SAS le sona se shebile helikopthara - e le lets'oao le letle? Mohlomong ha ho joalo. Ba ne ba batla ho iphumanela libetsa tsa ntoa.
  
  Kapa bakeng sa motho ea phahameng pusong ea bona.
  
  Nonyana eo e ile ea thunngoa ke molumo oa lithunya, ea etsa hore e qoele le ho lla. Dahl o ile a nka monyetla ka limithara tse lekholo tsa ho qetela tsa lebota ho oa le ho thella ha a ntse a thunya, empa ha aa ka a fihla hole. Bokaholimo bo ne bo le bobe haholo. Leha ho le joalo, liketso tsa hae li ile tsa kenya letsoho le leng hape ka har"a helikopthara, e leng se ileng sa qetella se ile sa etsa hore mokhanni oa sefofane a felloe ke pelo eaba o fofisa nonyana eo hōle le sebaka seo.
  
  Alicia o ile a khona ho hooa a fokola.
  
  "Ha e so tsoe ho eona." Drake o ile a tlola litora ka bonngoe, a lula a sireletsehile le ka hloko.
  
  Lentsoe la Lauren le ile la senya khutso e neng e koahetse khokahano. "Seroala-nkhoana sea atamela. Metsotsoana e mashome a mararo."
  
  "Re leboteng," Alicia a hoeletsa.
  
  "E, ke a o utlwisisa. Setereke sa Columbia se rometse sathelaete tšebetsong ena. "
  
  Ho ile ha nka Drake motsotso o mong ho utloa ho makala. "Ho thusa?" a botsa kapele.
  
  "Hobaneng hape?" Hayden o ile a arabela hang-hang.
  
  Drake o ile a batla a itokolla pele a hlokomela hore mohlomong ena e ne e le mohopolo o mobe ho latela maemo a hona joale. Ha e le hantle, o ne a sa tsebe hore na ke mang hape ea utloileng lipuo tse khutsitseng tsa Maamerika le mantsoe a SEAL Team 7.
  
  Ho hlakile hore ha se Hayden.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa hlahella ka pele, nko, se fofa ka potlako holim"a leoatle. Yorgi o ne a se a ntse a emetse qetellong ea liqhobosheane, moo turret e nyenyane e chitja e neng e shebile lebōpo le moqotetsane. Kapele Dahl o ile a fihla ho eena, 'me joale Hayden. Seroala-nkhoana sa atamela.
  
  Drake o ile a tlohela Alicia eaba o thusa Kinimaka ho feta. A ntse a tsamaea butle, a otlolla letsoho la hae ka mokhoa o hlakileng, a bontša SAS. Dimithara tse mashome a mararo ho tloha tora a ema.
  
  SAS le eona e ile ea ema, maoto a mang a mashome a mararo holimo.
  
  "Ha re batle mahlatsipa," a hoeletsa. "Eseng pakeng tsa rona. Re ka lehlakoreng le le leng le nyarosang!"
  
  Lipistola li tobisitsoe 'meleng oa hae. Ho tloha ka tlase o ile a utloa Dahl a puruma: "Khaotsa ho ba ..."
  
  Drake o ile a mo mamela. "Ka kopo hle," a rialo. "Ha se hantle. Kaofela re masole mona, esita le Mafora a matle."
  
  Sena se ile sa baka litšeho tse sa tsejoeng. Qetellong, lentsoe le tebileng la re, "Taelo."
  
  "Moena, ke a tseba," ha rialo Drake. "E bile moo o leng teng. Re fumane litaelo tse tšoanang, empa re ke ke ra thunya mabotho a khethehileng a botsoalle... ntle le haeba a ka thunya pele."
  
  E 'ngoe ea lipalo tse hlano e ile ea phahama hanyane. O ile a re: "Cambridge.
  
  "Drake," a araba. "Matt Drake."
  
  Ho khutsa ho ileng ha latela ho ile ha bolela pale. Drake o ne a tseba hore boemo bo felile ... hajoale. Bonyane, o ne a tšoaneloa ke ho fumana phomolo e "ngoe khohlanong e latelang "me mohlomong le puisano e khutsitseng. Ha masole ana a phahameng a ka kopana hammoho, a tla sireletseha haholoanyane.
  
  Bakeng sa bohle.
  
  O ile a dumela ka hlooho, a reteleha mme a tsamaya, a nanabela letsoho le mo thusitseng ho mo hulela ka hara helikopotara.
  
  "Ba hantle?" Alicia a botsa.
  
  Drake o ile a iketla ha helikopthara e ntse e sekame, e tloha. O ile a araba: "Re tla tseba. "Nakong e tlang re tla qabana."
  
  Ho makatsang ke hore Lauren o ne a lutse pel'a hae. "Ke tlile ka seroala-nkhoana," o boletse joalo ka tlhaloso.
  
  "Eng? U rata khetho ee joang?"
  
  A bososela ka boithatelo. "Che. Ke tlile hobane mosebetsi oa rōna o felile mona." Seroala-nkhoana se ile sa phahama ka holim'a maqhubu a khanya ea letsatsi. "Re tloha Afrika ho ea sekhutlong se latelang sa lefats'e."
  
  "E kae moo?" Drake o ile a tlama lebanta la hae.
  
  "Chaena. Mme moshanyana, na re na le mosebetsi o mongata oo re lokelang ho o etsa."
  
  "Mopalami e mong? Ka nako mang nako ee?"
  
  "Mohlomong e mpe ka ho fetisisa. Itlameng, metsoalle ea ka. Re tla latela mohlala oa Genghis Khan. "
  
  
  KHAOLO EA LESOME
  
  
  Lauren o ile a bolella sehlopha hore se phomole ka hohle kamoo ho ka khonehang ka morao ho helikopthara e kholo ea thepa le ho kopanya qubu ea lipampiri. "Sa pele, a re tloseng libetsa tsa ntoa le Hannibal tseleng. Seo u se fumaneng ka lebokoseng ke merero ea ho theha Project Babylon, lithane tse peli, bolelele ba limithara tse lekholo. E laetsoe ke Saddam Hussein, e ne e ipapisitse le lipatlisiso tsa 60s mme e entsoe ka bo-80s. Moea oa Hollywood o ile oa utloahala tabeng ena eohle. Li-superweapons tse ka romellang meroalo e mengata sebakeng. Balaoli ba bolailoeng. Baahi ba bolailoeng. Litheko tse fapaneng tse tsoang linaheng tse leshome le metso e 'meli ho boloka lekunutu. Lits'oants'o tsa morao-rao li bontša hore sethunya sena sa sepaka-pakeng se ka be se entsoe hore se khone ho otla sepheo leha e le sefe, kae kapa kae, hang feela. "
  
  Dahl o ile a sekamela pele ka thahasello. "Letsatsi le le leng? Hobaneng?"
  
  "Ha ho mohla e neng e rereloa ho ba sebetsa se nkehang habonolo. Ho qalisoa ha eona ho ne ho tla siea setšoantšo se neng se tla bonoa hang-hang ke matla a fapa-fapaneng ebe sea timetsoa. Empa ... tšenyo e ka 'na eaba e se e entsoe."
  
  "Ho ipapisitse le sepheo." Kensi a dumela ka hlooho. "E, mefuta e mengata e hahiloe ho potoloha mohopolo oa ntoa e le 'ngoe ea lefatše. Mokhoa oa ho qobella matla a nyutlelie ho sebetsa ka mokhoa o ke keng oa qojoa. Leha ho le joalo, ka theknoloji ea morao-rao, khopolo ena e ntse e tsoela pele ho baka likhang."
  
  "Ho lokile, ho lokile," Smith a korotla, a ntse a otlolla mesifa ea hae le ho sheba matetetso a nako e telele, e thata. "Kahoo, ka lebitleng la mopalami oa pere oa pele ho ne ho bolokoa meralo ea likanono tse khōlōhali tsa sebaka. Rea e fumana. Linaha tse ling ha lia ka tsa etsa sena. Ho latela eng?"
  
  Lauren a phethola mahlo. Pele, lebitso lena le bolela ka ho toba 'libaka tsa phomolo.' Ke tšepa hore u sa hopola hore Hannibal o ile a patoa lebitleng le sa tšoauoang "me mohlomong ha a sa le eo. Ho shebella e tla be e le ho hloka tlhompho ho ba bangata. Ho e tlohela e sa fetoha ke ho se hlomphe ba bang."
  
  Hayden o ile a feheloa. "Mme ho ntse ho le jwalo. Pale e tšoanang, merero e fapaneng lefatšeng ka bophara. "
  
  "Ak"u nahane haeba boitsebiso boo bo ne bo ka oela matsohong a likhukhuni. Ke ne ke re linaha tsohle tseo hajoale li lelekisang Bapalami ba Lipere ba ka iketsetsa likanono tsa bona tse kholo. Empa..."
  
  "Enoa ke bao lihlopha tse ling tsa mmuso ona li rekisetsang merero," Drake o phethetse. "Hobane ha re na bonnete ba hore sehlopha ka seng se fuoe tumello ea molao." O ne a sa hloke ho eketsa leha ba ne ba nahana hore o entse joalo.
  
  Seroala-nkhoana se ne se fofa sepakapakeng se boputsoa bo hlakileng, ho se morusu le mofuthu o monate. Drake o ile a iphumana a khona ho phomola ka lekhetlo la pele ka nako e ka etsang letsatsi. Ho ne ho le thata ho lumela hore bosiung bo fetileng o ne a khumama sebakeng sa phomolo sa Hannibal e moholo.
  
  Lauren o ile a fetela faeleng e latelang. "U hopola taelo ea Kahlolo ea ho Qetela? E re ke le khatholle. 'Likhutlong tse' nè tsa Lefatše re ile ra fumana Bapalami ba Bane ba Lipere 'me ra ba bolella moralo oa Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela. Ba pholohang Ntoa ea Kahlolo le liphello tsa eona ba tla busa ka ho loketseng. Haeba u bala sena, re lahlehile, kahoo bala 'me u latele ka hloko. Lilemo tsa rona tsa ho qetela re li qetile ho bokella libetsa tse 'nè tsa ho qetela tsa meferefere ea lefats'e - Ntoa, Tlholo, Tlala le Lefu. Ba kopane, ba tla felisa mebuso eohle 'me ba bule bokamoso bo bocha. Itokise. Ba fumane. Tsamaea ho ea likhutlong tse 'nè tsa Lefatše. Fumana libaka tsa phomolo tsa Ntate oa Leano ebe Khagan; Moindia e mobe ka ho fetesisa a kileng a phela, mme e ntano ba Kotlo ya Modimo. Empa tsohle ha li joalo ka ha li bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re beha Tlholo ka lekeseng la hae. Re fumane Kotlo e lebelang Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela. Mme molao o le mong feela oa polao ke ha Bapalami ba Lipere ba hlaha. Ha ho matšoao a khethollang masapong a Ntate. Moindia o pota-potiloe ke libetsa. Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela joale e phela ka uena "me e tla busa ka ho sa feleng."
  
  Drake o ile a leka ho kopanya lintlha tse amehang. "Khoutu ea timetso? Ke hlile ha ke rate molumo oa sena. Le 'Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela'. Kahoo le haeba re ka fokotsa tse tharo tsa pele, ea ho qetela e tla ba monate haholo. "
  
  Lauren o ile a re: "Hona joale, ha a bua ka thuto e neng e le ka pel'a hae. "Tanka ea ho nahana ea Washington e hlahisitse maikutlo a 'maloa."
  
  Drake o ile a nyahama ka motsotsoana feela. Nako le nako ha a utloa ho buuoa ka lipatlisiso, nako le nako ha ho ne ho boleloa tanka ea ho nahana, mantsoe a mabeli feela a ne a phatsima bokong ba hae joalo ka mabone a neon a boholo bo bofubelu bo boholo.
  
  Karin Blake.
  
  Ho ba sieo ha hae ka nako e telele ha hoa ka ha hlahisa litholoana tse ntle. Karin e ka ba thomo ea bona e latelang. Ka bonolo a sutumelletsa matšoenyeho ka thoko bakeng sa nako eo.
  
  "... mokalli wa pere wa bobedi ke Mohlodi. Tlhaloso ea bobeli e bua ka kagan. Ho tloha mona re etsa qeto ea hore Genghis Khan ke Mohlōli. Genghis Khan o hlahile ka 1162. Haele hantle, ke tlholo. O ile a hapa karolo e khōlō ea Asia le Chaena, hammoho le linaha tse ka nģ"ane ho moo, "me "Muso oa Mamongolia e ne e le "muso o moholo ka ho fetisisa o neng o kopane historing. Kahn e ne e le mokotuli; o ile a feta karolong e khōlō ea lefatše la boholo-holo, "me joalokaha ho boletsoe pejana, monna a le mong ho ba bang le ba bang ba makholo a mabeli ba phelang kajeno o amana le Genghis Khan."
  
  Mai a kokota. "Oh, Alicia, o tšoana le mofuta oa hau oa monna."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Monna enoa o ne a hlile a tseba ho ikatisa."
  
  "Lebitso la sebele la monna enoa e ne e le Temujin. Genghis Khan ke tlotla ea tlhompho. Ntate oa hae o ile a jelloa chefo ha moshanyana eo a le lilemo li robong feela, a siea "m"a bona a hōlisa bara ba supileng a le mong. Eena le mosali oa hae e monyenyane le bona ba ile ba koeteloa, "me ka bobeli ba ile ba qeta nako e itseng e le makhoba. Ho sa tsotellehe sena sohle, esita le lilemong tsa hae tse qalang tsa mashome a mabeli, o ne a iponahalitse e le moetapele ea mabifi. O ile a mothofatsa poleloana e reng "boloka lira tsa hao haufi" kaha boholo ba balaoli ba hae ba phahameng ka ho fetisisa e ne e le lira tsa pele. Ha ho mohla a kileng a siea ak'haonte e le 'ngoe e sa rarolloa mme ho thoe ke eena ea ikarabellang bakeng sa lefu la batho ba limilione tse 40, a fokotsa palo ea baahi ba lefatše ka karolo ea 11 lekholong. O ile a amohela malumeli a fapa-fapaneng "me a theha tsamaiso ea pele ea machaba ea poso, a sebelisa liofisi tsa poso le liteishene tsa litsela tse fumanehang ho pholletsa le "muso oa hae."
  
  Drake o ile a lula setulong sa hae. "Ho na le lintlha tse ngata tseo u lokelang ho li utloisisa."
  
  "E ne e le Khagan oa pele oa 'Muso oa Mamongolia."
  
  Dahl o ile a furalla ho nahana ka fensetere. "Le sebaka sa hae sa phomolo?"
  
  "Ho lokile, o ile a patoa Chaena. Lebitleng le sa tsejoeng."
  
  Alicia o ile a korotla. "Ee, ruri, o ne a le teng!"
  
  "Kahoo, Afrika ea pele 'me joale Chaena e emela likhutlo tse peli ho tse' nè tsa lefatše," Mai o ile a nahana ka lentsoe le phahameng. "Ntle le haeba e le Asia 'me re bua ka lik'honthinente."
  
  "Ho na le tse supileng," Smith a mo hopotsa.
  
  "Eseng ka mehla," Lauren a araba a maketse. "Empa re tla tla tabeng ena hamorao. Lipotso ke tsena: lihlomo tsa tlhōlo ke life, le sebaka sa phomolo sa Genghis se hokae?
  
  "Ke nahana hore karabo e le 'ngoe ke China," Kenzi a honotha.
  
  "Genghis Khan o shoele tlas'a maemo a makatsang hoo e ka bang ka 1227. Marco Polo o ile a bolela hore e ne e le ka lebaka la tšoaetso, ba bang ka lebaka la chefo, 'me ba bang hape ka lebaka la khosatsana e ileng ea nkoa e le thepa e hapuoeng ntoeng. Ka mor'a lefu, setopo sa hae se ne se tla khutlisetsoa naheng ea habo, ho setšoantšo sa Khenti, ho ea ka moetlo. Ho lumeloa hore o ile a patoa Thabeng ea Burkhan Khaldun haufi le Noka ea Onon. Leha ho le joalo, tšōmo e bolela hore mang kapa mang ea neng a kopana le mokoloko oa lepato o ne a bolaoa. Ka mor"a sena, nōka ea khelosoa holim"a lebitla la Kaene, "me masole "ohle a entseng mokoloko le "ona a bolaoa." Lauren a sisinya hlooho. "Bophelo le ho phela li ne li se na morero mehleng eo."
  
  "Joalokaha ho le joalo libakeng tse ling lefatšeng," ho boletse Dahl.
  
  "Joale re qoela hape?" Alicia o ile a sosobanya sefahleho. "Ha ho motho ea ileng a bua letho ka ho qoela hape. Ena ha se talenta ea ka e ntle ka ho fetisisa. "
  
  Mai ka tsela e itseng o ile a khona ho koenya mantsoe a neng a bonahala a se a loketse ho baleha molomong oa hae, ho e-na le hoo a khohlela. "Ha ke qoele," qetellong a rialo. "E ka be e bile thabeng. Na "muso oa Mamongolia ha oa ka oa arola sebaka se itseng ka makholo a lilemo?"
  
  Lauren o itse: "Hantle-ntle, ke ka lebaka leo re shebileng China. "Le lebitla la Genghis Khan. Hona joale, ho u tsebisa, NSA le CIA li ntse li sebelisa mekhoa e mengata ho bokella lintlha ka bahlolisani ba rona. Ruri Mafora a ile a lahleheloa ke monna. Mabrithani a ile a tsamaea ka nako e le 'ngoe le rona. Hamorao, Marussia le Masweden a ile a ikakhela ka setotsoana ho hloekiseng sebaka seo Turkey ka potlako ho feta kamoo ho neng ho lebeletsoe kateng. Ha re na bonnete ka Mossad kapa Machaena. Litaelo li lula li tšoana. Leha ho le joalo, ho na le ntho e le 'ngoe ... Ke na le Mongoli Qrow moleng hona joale. "
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. Ha ho mohla a kileng a nahana hore Qrow o ne a ka mamela lipuisano tsa hae le Lauren, empa ho ne ho tlameha ho tla. Sehlopha sa bona, lelapa la bona, le ne le e-na le liphiri joalo ka tse ling. Ha a ntse a qamaka, ho ile ha hlaka hore ba bang ba ikutloa ka tsela e tšoanang le hore ena e ne e le tsela ea Lauren ea ho ba tsebisa.
  
  Washington haesale e e-na le merero ea eona.
  
  Lentswe la Qrow le ne le utlwahala le kgodisa. "Nke ke ka etsa eka ke tseba ho feta uena ka thomo ena. Eseng lefatsheng. Empa kea tseba hore lena ke lebala la liqhomane la lipolotiki, le nang le maqiti le mano a phahameng ka ho fetisisa a linaha tse ling tse qothisanang lehlokoa le tsona. "
  
  Re sa bue ka USA, Drake o ile a nahana. Ha ho mohla!
  
  "Ho bua "nete, ke makatsoa ke tse ling tsa litsamaiso tse amehang," Crowe o ile a bua pepenene. Ke ne ke nahana hore ba ka sebetsa le rona, empa joalo ka ha ke boletse, lintho li kanna tsa se be ka tsela eo li neng li bonahala ka eona.
  
  Hape, Drake o ile a nka mantsoe a hae ka tsela e fapaneng. A o ne a bua ka thomo ya Mopalami wa Dipitse? Kapa ho na le ntho e 'ngoe ea botho?
  
  "Na ho na le lebaka la seo, Mofumahali Mongoli?" Hayden a botsa. "Ho na le ntho eo re sa e tsebeng?"
  
  "Che, ha se seo ke se tsebang. Empa le nna ha ke tsebe sena sohle. "Ha ho lithibelo" ke lentsoe le sa tloaelehang lipolotiking.
  
  Hayden o itse: "Ebe ke sebetsa ka bosona. "Ena ke sethunya sa pele. Haeba e ne e hahiloe, haeba e ne e rekiselitsoe likhukhuni, lefatše lohle le ka be le ile la batla topollo bakeng sa eona."
  
  "Kea tseba. Sena ... The Order of the Last Judgment," o boletse lebitso leo ka ho teneha, "ka ho hlaka e hlahisitse leano le leholo, le le sielang meloko e tlang. Ka lehlohonolo, Baiseraele ba ile ba li koala khale. Ka bomalimabe, ha baa ka ba fumana morero oo. Morero ona. "
  
  Ho fihlela joale, Drake ha a bone ntlha ea mohala ona. O ile a inamela morao, a koala mahlo, a mamela moqoqo.
  
  "U tlōlela ba bang. Ke Israel le China feela bao e leng MIA. Melao e tloaelehileng ea sebetsa, empa fihla ho sebetsa seo 'me u se fumane pele. Amerika e ke ke ea khona ho etsa sena ho oela matsohong a fosahetseng, mofuta ofe kapa ofe. Mme hlokomela, LERUMO. Ho na le ho hongata ho sena ho feta kamoo ho ka khonehang."
  
  Drake a dula fatshe. Dahl o ile a itšetleha pele. "Na ena ke temoso ea mofuta o fapaneng?" a hoeshetsa.
  
  Drake o ile a ithuta Hayden, empa mookameli oa bona ha a bontše matšoao a ho tšoenyeha. Koahela mekokotlo ea hau? Haeba a ne a e-s'o utloe puo ena ea Amerika pele, a ka be a sa ka a kopanya moelelo leha e le ofe polelong ena. Mehopolo ea hae e ile ea leba lefung la Smith le Joshua Peru. Sena se ne se lekanya botebo ba nyatso ea bona. Joaloka lesole le tloaelehileng, le pono ea lesole, o ne a tla tšoenyeha haholo. Empa e ne e se e se masole - ba ne ba qobelloa ho etsa liqeto tse boima letsatsi le leng le le leng, tšimong, tlas'a khatello. Ba ne ba jara boima ba bophelo ba likete, ka linako tse ling ba limilione, mahetleng a bona. Ena e ne e le sehlopha se sa tloaelehang. Ha e sa le eo.
  
  O hantle feela jwalo ka phoso ya hao ya ho qetela. U hopoloa feela ka phoso ea hau ea ho qetela. Ethics sebakeng sa mosebetsi sa lefats'e. O ile a khetha ho tsoela pele ho sebetsa, ho tsoela pele ho loana. Boloka hlooho ea hau ka holim'a metsi - hobane ho na le lishaka tse limilione tse pota-potileng lefats'e kamehla, 'me ha u ka ema, u ka khangoa ke metsi kapa ua taboha likoto.
  
  Qrow o ile a qeta ka puo e thata, mme Hayden a retelehela ho bona. O ile a ama motho ea buang le eena eaba o sheba sefahleho.
  
  "U seke oa lebala".
  
  Drake a dumela ka hlooho. Bula kanale.
  
  "Ke nahana hore e tla fapana haholo le lintho tse tloaelehileng tsa Tomb Raider." Yorgi a bua. "Re tobane le masole a mmuso, litsebi. Lihlopha tse sa tsejoeng, mohlomong mahlabaphio. Re batla batho ba lahlehileng ka nako, ba tsoetsoeng ka lilemo tse fapaneng. Re latela boporofeta ba khale ba linokoane tsa ntoa, ka tsela eo a neng a batla hore re e etse ka eona. " O ile a nyenyefatsa. "Ha re na taolo holim'a maemo."
  
  "Ke haufi le Tomb Raider ka moo o ka nkang ka teng," Kensi a rialo a tshehile. "Sena ... se fapane ka ho feletseng."
  
  Alicia le Mai ba ile ba sheba Baiseraele. "Ee, re atisa ho lebala ka botlokotsebe ba hao ba nako e fetileng, na ha re ... Twisty?"
  
  Moswedi a panya. "Ke ... ke ... ke eng?"
  
  Kensi o ile a kenella. 'Me ke nahana hore maemo ha a so ka a u qobella hore u be maemong a mang a ho sekisetsa, huh, Alicia?
  
  Mosali oa Lenyesemane o ile a honyetsa. "Ho ipapisitse le hore na re ntse re bua ka botlokotsebe. Maemo a mang a ho sekisetsa a betere ho feta a mang. "
  
  Hayden o ile a re: "Haeba re ntse re falimehile "me re falimehile, na re ka qala ho bala ka Genghis Khan le sebaka sa lebitla la hae?" Tanka ea ho nahana e Washington e hantle ebile e ntle, empa re teng mme re tla bona seo ba ke keng ba se bona. Ha u fumana boitsebiso bo eketsehileng, re ba le monyetla o motle oa ho fumana sebetsa sa bobeli."
  
  "'Me u tsoe ho sena u phela," Dahl a lumela.
  
  Matlapa a ne a fetisoa, a sa lekana ho arolelana. Alicia e bile oa pele oa ho hoeletsa ka ho sheba lengolo-tsoibila la hae le leqephe la Facebook. Drake o ne a tseba hore ha a na aterese ea lengolo-tsoibila, re sa bue ka maikutlo a pele a mecha ea litaba ea sechaba, mme a mo sheba.
  
  O ile a lla. "Nako e tebileng?"
  
  "Hore, kapa u phomole, lerato. Ka sebele China e ke ke ea re amohela ka matsoho a mabeli. "
  
  "Ntho e ntle." Hayden o ile a feheloa. "Ke tla ikopanya le lihlopha tsa lehae mme ke li kope ho re thusa ho kena. Na bohle ba ka sekepeng ba na le morero ho tla fihlela joale?"
  
  "Ho lokile," Dahl a bua a iketlile. "Ha ho mohla nkileng ka nahana hore nka lelekisa Genghis Khan ho ea Chaena ha ke ntse ke leka ho se loane le linaha tse qothisanang lehlokoa le halofo. Empa, hee," a nyenyefatsa, "o a tseba ba bua ka ho leka ntho e fapaneng."
  
  Alicia a qamaka, mme a sisinya hlooho. "Ha ho maikutlo. Ho bonolo haholo."
  
  "Hona joale," ho boletse Drake, "nka mpa ka ba le lintlha tse ling."
  
  "Nna le uena ka bobeli, Yorkies." Dahl a dumela ka hlooho. "Nna le uena, ka bobeli."
  
  
  KHAOLO MORARO
  
  
  Lihora li ile tsa fofa ho sa hlokomeloe. Seroala-nkhoana se ile sa qobelloa ho tlatsa mafura. Khaello ea litaba ka lihlopha tse ling e fetohile e ferekanyang. Hayden o ile a fumana hore khetho ea hae e ntle ka ho fetisisa e ne e le ho ikakhela ka setotsoana boitsebisong bo bongata bo amanang le Lebitla la Genghis, empa a fumana ho le thata ho fumana ntho leha e le efe e ncha. Ho hlakile hore ba bang ba "nile ba leka ho etsa se tšoanang ka nako e itseng, empa ba bang ba ne ba khathetse "me ba etsa qeto ea ho phomola, ha ba bang ba bona ho le bonolo ho rarolla mathata a bona a botho.
  
  Ho ne ho sa khonehe ho e iphapanyetsa sebakeng sa bona se patisaneng, 'me 'nete, hajoale sehlopha se ne se le haufi ebile se tloaelane ho lekana ho nka tsohle ka lebelo.
  
  Dahl o ile a letsetsa hae. Bana ba ne ba thabetse ho mo utloa, e leng se ileng sa etsa hore Dahl a bososele haholo. Joanna o ile a botsa hore na o tla fihla neng hae. Khohlano e ne e hlakile, phello e ne e se khōlō hakaalo. Hayden o ile a nka nakoana ho shebella Kinimaka ha monna e moholo oa Hawaii a ntse a sututsa monoana oa hae skrineng sa letlapa. A bososela. Sesebediswa seo se ne se tshwana le poskarete matsohong a hae a maholo, mme a hopola kamoo matsoho ao a neng a amile mmele wa hae kateng. Bonolo. Boithabiso. O ne a mo tseba hantle "me seo se ile sa matlafatsa kamano ea bona e haufi. Joale o ne a shebile ntlha e senyehileng ea monoana oa hae, oo a neng a qobelletsoe ho o metsa nakong ea thōmo ea bona ea ho qetela. Ho tšoha ha boemo bona ho ile ha bula mahlo a hae. Bophelo bo ne bo le bokgutshwane haholo hore o ka lwantsha thato ya eo o mo ratang.
  
  O ile a hema hanyane, a sa tsebe hantle hore na o hlile o lumela seo. Damn, ha ua tšoanela sena. Eseng ka mor'a tsohle tseo u li buileng. O ne a sa lokafatse ho khutlela morao 'me a sa tsebe hore na a qale hokae. Mohlomong e ne e le ntoa, boemo, mosebetsi. Mohlomong ho ne ho le joalo ka nako e 'ngoe le e 'ngoe historing ea bophelo ba hae.
  
  Batho ba entse liphoso. Ba ne ba ka koahela libe.
  
  Alicia o entse joalo.
  
  Monahano ona o ile oa etsa hore a shebe nqa ho mosali oa Lenyesemane ha seroala-nkhoana se ntse se feta sebakeng. Moferefere wa tshohanyetso o ile wa etsa hore a tiise lebanta la hae. Motsotsoana oa ho oa mahala, 'me pelo ea hae e ile ea oela maotong a hae. Empa tsohle di ne di lokile. E ne e etsisa bophelo.
  
  Maikutlo a Hayden esale e le ho etella pele, ho etsa lintho. Joale o ile a bona hore maikutlo ana a tlhaho a ne a kena-kenana le likarolo tse ling tsa bohlokoa tsa bophelo ba hae. O ile a bona bokamoso bo lerootho.
  
  Drake le Alicia ba ne ba thabile, ba bososela, ba tlanya letlapa le tloaelehileng. Mai o ile a alima Kenzi ea hae, "me basali bao ba babeli ba chenchana ho e nka. Ho ne ho thahasellisa hore na batho ba fapaneng ka tsela e ikhethang ba ne ba sebetsana joang le maemo a tšoanang.
  
  Smith o ile a atamela haufi le Lauren. "U ntse u ea joang?"
  
  "Ho sa tsotellehe hore na ho ntse ho le joang, uena ngoana ea boreleli. Hona joale ha se nako, Smith. "
  
  "U nahana hore ha ke tsebe sena? Empa mpolelle. Nako e tla tla neng?"
  
  "E seng hona joale".
  
  "Le ka mohla," Smith a rialo a nyahame.
  
  Lauren o ile a hoeletsa. "Ka botebo? Re pheletsong ea lefu, monna. U otla lebota la litene 'me u ke ke ua khona ho feta. "
  
  "Lebota?"
  
  Lauren o ile a korotla. "E, e na le lebitso."
  
  "Oh. Lerako lena."
  
  Hayden o ba bone ka bobeli ba sebetsa ho rarolla bothata. E ne e se sebaka sa hae ho ahlola kapa ho kenella, empa ho ne ho bontša ka ho hlaka kamoo tšitiso leha e le efe e ka senyang kamano leha e le efe. Smith le Lauren e ne e le, ha re bua ka bonolo, banyalani ba sa tloaelehang, ba sa tloaelehang hoo ba neng ba ka sebetsa hammoho hantle.
  
  Leha ho le joalo litšitiso tse sa tloaelehang ka ho fetisisa li ile tsa ema tseleng ea bona.
  
  Smith o ile a leka mokhoa o fapaneng. "Ho lokile, jwale o o file eng morao tjena?"
  
  "Ke? Ha ho letho. Ha ke ee moo ho fumana lintlha. Ona ke mosebetsi oa CIA kapa FBI kapa mang kapa mang. "
  
  "Joale u bua ka eng?"
  
  Ho Smith, ena e ne e le mohato o tsoelang pele. Potso e bulehileng, e sa thulaneng. Hayden o ile a ikutloa a le motlotlo ka lesole leo.
  
  Lauren o ile a tsilatsila hanyane. "Tshit," a rialo. "Re bua lintho tse se nang thuso. Thelebishene. Lifilimi. Libuka. Batho ba tummeng. Litaba. Ke sehahi, kahoo o botsa ka merero. "
  
  "Mesebetsi efe?"
  
  "Sena sohle se etsa hore u botse potso e hlokolosi. Ke hobane'ng ha ho se na batho ba tummeng kapa lifilimi life? A na u khahlehela meaho, Lance?"
  
  Hayden o ne a batla ho e tima, empa a fumana hore ha a khone. Ntlo e ne e patisane haholo; potso e tebile haholo; ho boleloa ha lebitso la Smith ho hohela haholo.
  
  "Hafeela motho a batla ho ba ntša kotsi."
  
  Lauren o ile a mo tsoka "me moqoqo oa fela. Hayden o ile a ipotsa hore na Lauren o tlola molao o itseng ka ho nyenyelepa ho ea bua le sekhukhuni se tsebahalang, empa a sitoa ho etsa qeto ea hore na a ka araba potso ea Lauren joang. Bonyane ha e so fihle.
  
  "Ho setse ka tlase ho hora." Lentsoe la mofofisi oa sefofane le ile la hlaha holim'a tsamaiso ea puisano.
  
  Drake o ile a sheba holimo. Hayden o ile a bona boikemisetso sefahlehong sa hae. Ntho e tšoanang le Dahl. Sehlopha se ne se tšoarehile ka ho feletseng, se ntse se ntlafatsa tsebo ea sona. Ka mohlala, sheba ts'ebetso ea ho qetela. Kaofela ba ile ba feta mesebetsing e fapaneng ka ho felletseng, ba tobane le sebopeho sa bokhopo mme ha baa ka ba amohela leha e le 'ngoe.
  
  Bonyane ka tšobotsi ea 'mele. Maqeba a maikutlo - haholo-holo a hae - a ke ke a fola.
  
  O ile a qeta motsotso a sheba lipampiri tse ka pela hae mme a leka ho utloisisa nalane ea Genghis Khan hape. O ile a sheba mongolo oa Taelo, a totobatsa mela: E-ea likhutlong tse 'nè tsa lefats'e. Fumana libaka tsa phomolo tsa Ntate oa Leano ebe Khagan; Moindia e mobe ka ho fetesisa a kileng a phela, mme e ntano ba Kotlo ya Modimo. Empa tsohle ha li joalo ka ha li bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re beha Tlholo ka lekeseng la hae.
  
  Likhutlo tse "nè tsa lefatše? E ntse e le sephiri. Ka lehlohonolo, lintlha tsa boitsebahatso ba bapalami ba lipere li se li hlakile ho fihlela joale. Empa na Taelo e ile ea fumana lebitla la Genghis Khan? Kahoo ho ne ho bonahala.
  
  Ha helikopthara e ntse e tsoela pele ho phunyeletsa moea o mosesaane, Yorgi o ile a ema eaba o tsoela pele. Sefahleho sa lesholu se ne se bonahala se huloa, mahlo a hae a koetsoe, joalokaha eka ha aa ka a robala ka ho panya ho tloha ha a qhoma Peru. "Ke u joetse hore ke karolo ea polelo ea Webb, lefa la hae," Morussia o boletse, molumo oa hae o senola hore o tšositsoe ke seo a neng a tla se bua. Ke u joetse hore ke 'na ea mobe ka ho fetesisa.
  
  Ka ho korotla ka ho teneha, Alicia o ile a leka ho tlosa dampener ea tšohanyetso ea sepakapaka. "Ke ntse ke emetse ho utlwa hore na lesbiene e nyatsehang ke mang," a rialo a thabile. "Ho u joetsa 'nete, Yogi, ke ne ke ts'epa hore e tla ba uena."
  
  "Joang..." Yorgi o ile a emisa bohareng ba polelo. "Ke monna".
  
  "Ha kea kholiseha. Matsoho a manyane ao. Sefahleho sena. Tsela eo u tsamaeang ka eona. "
  
  "E re a bue," ho rialo Dahl.
  
  "Mme kaofela le lokela ho tseba hore ke lesbiene," ho rialo Lauren. "Ua tseba, ha ho letho le lebe kapa le hlabisang lihlong ka hona."
  
  "Kea tseba," ho boletse Alicia. "U tlameha ho ba seo u batlang ho ba sona "me u se amohele. Kea tseba kea tseba. Ke ne ke tšepile hore e tla ba Yogi, ke phetho. "
  
  Smith o ile a sheba Lauren ka mantsoe a ferekaneng empa a se na letho. Drake o ne a nahana hore karabelo eo e ne e hlolla ha a nahana ka ho makala.
  
  "Seo se siea e le 'ngoe feela," Kinimaka a rialo.
  
  "Ho na le motho ya shwang," ho rialo Drake, a shebile fatshe.
  
  "Mohlomong re lokela ho lumella motsoalle oa rona hore a bue?" Dahl o ile a tsitlella.
  
  Yorgi a leka ho bososela. Eaba o bea matsoho ka pel"a hae "me a talima marulelong a mokhoro.
  
  "Ha se pale e telele," a rialo ka lentswe le letenya. Empa ena ke potso e thata. Ke ... ke bolaile batswadi baka ka madi a batang. 'Me ke leboha letsatsi le leng le le leng. Ke leboha hore ebe ke ile ka etsa joalo."
  
  Drake o ile a phahamisa letsoho ho hapa tlhokomelo ea motsoalle oa hae. "Ha ho hlokahale hore u hlalose letho, ua tseba. Mona re lelapa. E ke ke ea baka mathata leha e le afe."
  
  "Kea utloisisa. Empa sena ke sa ka hape. Ua utloisisa?"
  
  Sehlopha, se seng le se seng, se ile sa dumela. Ba ile ba utloisisa.
  
  "Re ne re lula motsaneng o monyenyane. Motse o batang. Mariha? E ne e se nako ea selemo, e ne e le tlatlapo, ho shapuoa, ho hatelloa ke Molimo. E ile ea nyahamisa malapa a rōna, esita le bana ba rōna. Ke ne ke le e mong oa ba tšeletseng, "me batsoali ba ka ba ne ba sa khone ho mamella. Ba ne ba sa khone ho noa kapele ho lekana ho etsa hore matsatsi a fete habonolo. Ba ne ba sa khone ho khutlisa ho lekaneng ho etsa hore masiu a phele. Ba ne ba sitoa ho fumana mokhoa oa ho sebetsana le rona le ho re hlokomela, kahoo ba fumane mokhoa oa ho fetola setšoantšo. "
  
  Alicia o ne a sitoa ho ithiba maikutlo a hae. "Ke ts'epa hore ha se seo e se utloang."
  
  "Thapama e "ngoe kaofela re ile ra bokellana ka koloing. Ba re ba tshepisitse leeto la ho ya toropong. Ha re e-s"o etele motse oo ka lilemo-lemo "me re ka be re ile ra botsa, empa..." A soma. "Re ne re le bana. E ne e le batsoali ba rōna. Ba ile ba tloha motsaneng oo "me ha rea ka ra hlola re mo bona hape."
  
  Hayden o ile a bona masoabi a hole sefahlehong sa May. E ka 'na eaba bophelo ba hae ba bocha bo ne bo fapane le ba Yorga, empa ho ne ho e-na le lintho tse tšoanang tse bohloko.
  
  "Letsatsi le ka ntle ho koloi le ne le ntse le bata le ho feta, ho fifala. Ba kganna ba kganna mme ba sa bue. Empa re e tloaetse. Ba ne ba se na lerato bakeng sa bophelo, bakeng sa rōna, kapa bakeng sa e mong ho e mong. Ke nahana hore ha ho mohla re kileng ra tseba lerato, eseng kamoo le lokelang ho ba kateng. Lefifing ba ile ba ema, ba re koloi e robehile. Re ile ra kopana, ba bang ba lla. Khaitseli ea ka e monyenyane o ne a le lilemo li tharo feela. Ke ne ke le lilemo li robong, ke le moholo. Ke tlameha ho ba ...
  
  Yorgi o ile a loantša meokho, a shebile marulelong, joalokaha eka o na le matla a ho fetola nako e fetileng. O ile a otlolla letsoho le tiileng pele mang kapa mang a ka ema hore a mo atamele, empa bonyane Hayden o ne a tseba hore ena ke ntho eo a lokelang ho feta ho eona a le mong.
  
  Ba ile ba re hohela. Ba tsamaile sebakanyana. Leqhoa le ne le le thata ebile le bata hoo maqhubu a matla, a bolaeang a neng a tsoa ho lona. Ke ne ke sa tsebe hore na ba etsa"ng, eaba ke ikutloa ke hatsetse hoo ke neng ke sitoa ho nahana hantle. Ke ile ka bona ba re fetola khafetsa. Re ne re lahlehile re bile re fokola, re se re e-shoa. Re ne re le bana. Re... tšepile."
  
  Hayden o ile a koala mahlo a hae. Ho ne ho se na mantsoe.
  
  "Ho hlakile hore ba ile ba fumana koloi. Ba tsamaea. Re ... hantle, re ile ra shoa ... ka bonngoe." Yorgi o ne a ntse a sa khone ho etsa lintlha ka ho hlaka. Ke masisapelo a maswabi feela sefahlehong sa hae a ileng a senola nnete ya sena.
  
  "Ke "na feela ea ileng a pholoha. Ke ne ke le matla ka ho fetisisa. Ke lekile. Ke ile ka jara, 'me ka hula, le ho haka, empa ha ho letho le hlahang. Ke ba hlotsoe kaofela. Ke ile ka bona bophelo bo khathala ho e mong le e mong oa bara le barali beso "me ke ile ka ikana hore ke tla phela. Ho shoa ha bona ho ile ha mpha matla, joalokaha eka meea ea bona e shoeleng e kopane le ea ka. Ke tšepa ba ile ba etsa joalo. Ke ntse ke dumela. Kea kholoa ba ntse ba e-na le "na. Ke ile ka pholoha chankaneng ea Russia. Ke ile ka feta Matt Drake, "a khona ho bososela ho fokolang," 'me ka mo ntša moo.
  
  "U khonne joang ho khutlela motseng oo?" Kinimaka o ne a batla ho tseba. Hayden le Dahl ba ile ba mo sheba ka hloko, empa hape ho ne ho hlakile hore Yorgi o hloka ho bua.
  
  "Ke ne ke apere liaparo tsa bona," a hoeletsa ka lentsoe le tlaase habohloko. "Lihempe. Lijakete. Likausi. Ke ne ke futhumetse 'me ke ba siile ba le bang lehloeng le leqhoa 'me ka fihla tseleng."
  
  Hayden o ne a sa khone ho nahana ka masisa-pelo a pelo, le boikutlo bo molato boo a neng a sa lokela ho ba le bona.
  
  "Koloi e neng e feta ka tsela e ile ea nthusa. Ke ile ka ba phetela pale, ka khutlela motseng matsatsi a seng makae hamorao," a hemela holimo, ""me a ba lese ho bona moea oa masoabi ao ba a bakileng. A ba bone le ho utloa hore na khalefo ea hae e ne e tebile hakae. Ka hona, ke bolaile batsoali ba ka ka sehlōhō."
  
  Ho ile ha eba le kgutso eo le ka mohla e sa lokelang ho kgaoha. Hayden o ne a tseba hore litopo tsa banab'abo Yorga li ne li robetse moo li oeleng teng, li hoamisitsoe ka ho sa feleng, li ke ke tsa phomola.
  
  "Ke ile ka fetoha lesholu." Yorgi o ile a fokolisa molumo o bohloko oa maikutlo. "Mme hamorao o ile a tshwarwa. Empa ha ho mohla a kileng a qosoa ka polao. Mme ke rona bana.
  
  Lentswe la mofofisi le ile la utlwahala moyeng. "Metsotso e mashome a mararo ho ea sebakeng sa moea sa China, banna, ebe ke monahano oa mang kapa mang."
  
  Hayden o ile a thaba ha Lauren a letsetsa setsi sa ho nahana sa Washington nakong ena. Tsela feela ea ho hatela pele e ne e le ka ho khelosoa.
  
  "Re haufi le sepheo," o ile a bolella Way ha re kopana. "Ho na le ntho e ncha?"
  
  "Re ntse re sebetsa likhutlong tse 'ne, ho bua ka matsatsi a tsoalo a bapalami ba lipere, Mongolia, Khagan le Order ka boeona, u batla eng pele?"
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  "Oooh," Alicia a rialo a thabile, a bapala karolo eo. "A re mameleng hore na linomoro tsa tsoalo ke life. Ke rata linomoro tse fokolang feela. "
  
  "Ho lokile. Ho monate ho utloa seo ho monna ea tsamaeang ka maoto. Lentsoe la tsoela pele ka thabo, le phahamisa lintši tse seng kae ka salon, empa ka thabo e sa tsebe letho: "Kahoo, Hannibal o hlahile ka 247 BC, a hlokahala hoo e ka bang 183 BC. Genghis Khan 1162, o shoele 1227-"
  
  "Ke lipalo tse ngata haholo," ho boletse Alicia.
  
  "Bothata ke," ho boletse Dahl. "U feletsoe ke menoana le menoana."
  
  "Ha ke tsebe hantle hore na seo se bolela"ng," rasaense oa k"homphieutha a tsoela pele. Empa lihlotšoana tsena tsa bokhelohi li hlile li rata lipapali tsa tsona tsa linomoro le likhoutu. Hopola seo."
  
  "Kahoo Hannibal o hlahile lilemo tse 1,400 pele ho Genghis," Kensi o itse. "Re utloisisa seo."
  
  "O ka makatswa ke palo ya batho ba dinyatsi ba sa etseng sena," lehlahana le ile la bua ka ho iketla. "Leha ho le joalo-"
  
  "Hello motsoalle?" Ka potlako Drake o ile a kena hanong: "Na u kile ua otloa sefahlehong?"
  
  "Ha e le hantle, ho joalo. E, ke na le eona."
  
  Drake o ile a itšetleha ka setulo sa hae. "Ho lokile," a rialo. "Joale u ka tsoela pele ho futhumala."
  
  "Ha e le hantle, ha re khone ho sebetsana le lipalo tsena, kaha ha re tsebe bapalami ba bang. Leha ke nahana hore le lona banna le ka tseba ea bone? Che? Ha ho na ba nkang? Hantle. Kahoo, hajoale, banna, ho na le palo e kholo ea litima-mollo tse romeloang Rephaboliking ea Mongolia. Supa, kapa e ntse e le tse tšeletseng? Ee, ditlhopha tse thataro tsa masole a maemo a a kwa godimo a a emelang dinaga di le thataro di ntse di lelekisa Mopalami wa Dipitse wa Tlholo. Ke nepile? Hlooho!"
  
  Drake o ile a sheba Hayden. "Na monna enoa ke moemeli ea hloahloa Washington?"
  
  Hayden o ile a thothomela. "Bonyane, ha a pate maikutlo a hae. Ha e patehe tlas"a mameno a mangata a kobo e thetsang joaloka boholo ba Washington."
  
  "Tsamaeang ho mokalli oa tlhōlo. Ho hlakile hore Taelo e na le morero oa eona, kahoo tlhōlo e ka ba ntho leha e le efe ho tloha ho papali ea bana ho ea papaling ea video... ha ha. Puso ea lefatše e ka tla ka mefuta e mengata, na ha ho joalo?"
  
  Hayden o itse: "Tsoela pele ka thuto."
  
  "Ehlile ehlile. Joale ha re tobeng ntlha, na ha ho joalo? Le hoja ka mokhoa o makatsang Baiseraele ba ne ba le leqe ho re fa boitsebiso leha e le bofe mabapi le lequloana la botlokotsebe la ntoa la Manazi leo ba le timelitseng Cuba, re ile ra ithuta seo re neng re lokela ho se tseba. Hang ha lerōle le kokobela, Manazi a ile a etsa qeto e hlakileng ea hore a ferekantse "me a tla ka khopolo ena e majabajaba ea ho laola lefatše. Ba thehile Taelo, hammoho le seaparo sa matsoho, likhoutu tsa lekunutu, matšoao le tse ling tse ngata. Ba ile ba theha leano - mohlomong leo ba neng ba qetile lilemo ba le sebetsa tlas'a Reich. Ba ile ba pata mefuta e mene ea libetsa 'me ba tla le puzzle ena. Mohlomong ba ne ba batla ho etsa hore e se ke ea bonahala, ke mang ea tsebang? Empa ba Mossad ba ile ba ba timetsa ntle le mohlala, 'me ke bona eka ke kapele haholo. Mokaho o patiloeng o ile oa lula o sa sibolloa ka lilemo tse mashome a mararo."
  
  "Metsotso e leshome le metso e mehlano," mofofisi oa sefofane o ile a araba ka mokhoa o hlabisang lihlong.
  
  "Na see ke sebetsa?" Hayden a botsa. "Ba li fumane kae?"
  
  Ha e le hantle, Manazi a ne a e-na le likamano tse ngata hoo mang kapa mang a neng a ka ba le tsona. Pistol e kholo ke moralo oa khale o nchafalitsoeng bakeng sa sebaka le ho nepahala. Ba ne ba ka beha matsoho a bona holim'a ntho leha e le efe ho tloha lilemong tsa mashome a mane ho isa ho mashome a robeli. Chelete ha ho mohla e kileng ea e-ba tšitiso, empa motsamao e ne e le oona. Le tshepo. Ba ne ba ke ke ba tšepa moea o le mong o phelang ho ba etsetsa sena. Mohlomong ho nkile lilemo tse nyane ho pata libetsa tsohle tse 'ne le lits'ebeletso tse' maloa. Lintlha tsa tšepo le tsona ke le leng la mabaka a entseng hore ba pate lithunya qalong. Ba ne ba sa khone ho li boloka Cuba hona joale, na ha ho joalo?" Monna oa Washington o ile a phatloha ka litšeho, eaba ka tsela e itseng a khona ho lla.
  
  Alicia o ile a phethola mahlo a hae 'me a kopanya matsoho a hae ka bobeli joalokaha eka a ka phuthela molala o mosesane oa motho.
  
  "Leha ho le jwalo, na le ntse le na le nna? Kea utloisisa hore nako e khuts'oane 'me u hlohlona ho tsoa mobung le ho thunya ho hong, empa ke na le leseli le eketsehileng. Ke sa tsoa kena..."
  
  Khutsa.
  
  "Joale sena sea khahla."
  
  Ho khutsa ho feta.
  
  "Na u ka rata ho arolelana?" Hayden o ile a thetsa monna eo, a sheba lehlakore le tiileng la seroala-nkhoana joalokaha eka o bona sebaka seo ba theohelang ho sona se atamela.
  
  "Ha e le hantle, ke ne ke tla bua ka mahlakore a mane a lefatše-kapa bonyane kamoo re bonang kateng-empa ke bona eka re siiloe ke nako. Bona, mphe tse hlano tse phahameng, empa eng kapa eng eo u e etsang," a khefutsa, "o se ke oa theoha!"
  
  Khokahano e ile ea sitisoa ka tšohanyetso. Hayden o ile a sheba fatše pele eaba o sheba ka hare ho helikopthara.
  
  Drake o phahamisitse matsoho a mabeli holimo. "Se nchebe. Ha ke na molato!
  
  Alicia a tsheha. "E, le nna."
  
  "Ha u tsamaee?" Dahl o ile a pheta. "Seo se bolela'ng?"
  
  Alicia o ile a lokisa qoqotho ea hae joalokaha eka o batla ho hlalosa, empa lentsoe la mofofisi le ile la hohola libui. "Metsotso e 'meli, banna."
  
  Hayden o ile a kōpa thuso ho molumeli oa khale. "Mano?" - Ke botsitse.
  
  "Ke esele, empa o ntse a le ka lehlakoreng la rona," ha hoeletsa monna e moholo oa Hawaii. "Ke tla re nka lentsoe la hae bakeng sa eona."
  
  "Ho molemo ho etsa qeto kapele," Smith a kenella. "Re ea theoha."
  
  Hang-hang tsamaiso ea puisano ea phela. "Ke itse'ng? Se ke oa theoha! "
  
  Drake a ema mme a bulela intercom ya helikopotara. O ile a re: "Fela, motsoalle." "Bohlale bo bocha bo tseleng."
  
  Empa re ka har'a sebaka sa moea sa China. Ha ho na ho bolela hore na ho tla nka nako e kae pele ba re hlokomela. "
  
  "Etsa seo u ka se khonang, empa u se ke ua theoha."
  
  "Hei motsoalle, ke boleletsoe hore ona e tla ba thomo ea ho fihla le ho tloha kapele. Ha ho bullshit. U ka ba le bonnete ba hore ha re ka lula mona nako e telele ho feta metsotso e seng mekae, re tla ba le li-J-20s tse 'maloa. "
  
  Alicia o ile a sekamela ho Drake mme a hoeshetsa, "Ho hobe-"
  
  Motho oa Yorkshireman o ile a mo kena hanong, a bona ho potlaka ha boemo. "Ho hlakile hore Knobend ea tsoang Washington a ka re utloa le ha khokahano e theohile," o boletse joalo, a shebile Dahl ka ho hlaka. "Na u utloile seo, Nobend? Re na le metsotsoana e ka bang mashome a tšeletseng."
  
  "Ho tla nka nako e teletsana," monna eo a araba. "E-bang sebete, batho. Re tabeng ena."
  
  Drake o ile a utloa litebele tsa hae li kokota. Boitšoaro bona bo nyenyefatsang bo ile ba qholotsa khohlano. Mohlomong boo e ne e le sepheo? Ho tloha ha ba fumana lebitla la Hannibal, Drake o ne a ikutloa hore ho na le ho hong ho phoso ka thōmo ena. Ntho e sa senolehang. Na ba kile ba lekoa? Na ba ne ba beiloe leihlo? Na 'muso oa US o ile oa hlahloba liketso tsa bona? Haeba ho joalo, joale tsohle li itšetlehile ka se etsahetseng Peru. 'Me haeba ho joalo, Drake o ne a sa tšoenyehe haholo ka ts'ebetso ea bona.
  
  O ne a tšoenyehile ka merero ea bolotsana, bolotsana le bolotsana boo bamameli ba ka 'nang ba bo pheha ka mor'a tlhahlobo. Naha efe kapa efe e neng e busoa ke bo-ralipolotiki e ne e se kamoo e neng e bonahala kateng, "me ke ba ka morao ho batho ba busang feela ba neng ba tseba se hlileng se etsahalang.
  
  "Metsotsoana e mashome a mahlano," a rialo a buela holimo. Joale re tla tsoa mona.
  
  "Re leka ho etsa ntho e makatsang," mofofisi oa sefofane o ile a ba bolella. "Re se re ntse re le tlaase hoo u ka tlohang ka monyako holim"a sefate, empa ke patile nonyana ena phuleng ea lithaba. Haeba u utloa ho hong ho hoholoang ka tlase, e tla ba lefika kapa yeti."
  
  Alicia o ile a koenya mathe haholo. "Ke ne ke nahana hore ba phathahane hohle Tibet?"
  
  Dahl o ile a thothomela. "Phomolo. Leeto la tsela. Ke mang ea tsebang?"
  
  Qetellong, kamano e ile ea boela ea phela. "Ho lokile, batho. Na re ntse re phela? E ntle hantle. Mosebetsi o moholo. Joale ... hopola likhang tsohle mabapi le sebaka sa phomolo sa Genghis Khan? Ene ka boene o ne a batla lebitla le le sa tshwaiwang. E mong le e mong ya hahileng lebitla la hae o ile a bolawa. Sebaka sa lepato se ile sa hatakeloa ke lipere "me sa lengoa lifate. Ha e le hantle, e ke ke ea finyelloa haese ka tšohanyetso. Pale e 'ngoe eo ke e fumanang e ama maikutlo hobane e senya merero ena eohle ea bohlanya ke hore Kahn o ile a patoa le kamele e nyenyane - mme sebaka se ile sa bontšoa ha 'm'a kamele a fumanoa a lla lebitleng la namane ea hae. "
  
  Ka tšohanyetso mokhanni oa sefofane o ile a khaotsa puisano. "Re se re batla re se re sa khutle, motsoalle. Metsotsoana e mashome a mararo re tla tloha mona kapele kamoo re ka khonang, kapa re tla romela bana moo."
  
  "Oh," ha rialo monna wa Washington. "Ke lebetse ka wena. Eya, tloha moo. Ke tla u romella sebaka se secha.
  
  Drake o ile a thothomela, a arolelana bohloko ba mofofisi oa sefofane, empa a phasoloha ha a araba: "Jesu, monna. Na u batla ho re tšoara kapa re bolaoe?"
  
  O ne a ntse a soasoa feela.
  
  "Hey Hey. Theola moea. Sheba - Manazi ana - Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela - ba ne ba batla Bapalami ba Lipere - sebaka sa phomolo - lipakeng tsa mashome a mahlano le mashome a robeli, na? Kamoo ho bonahalang kateng ba ile ba li fumana kaofela. Ho na le ntho e mpolellang hore ha baa ka ba fumana lebitla la Genghis Khan. Kannete ke lumela hore ho ka boleloa ho eketsehileng ka ho fumanoa ho joalo. Ebe ho latela Taelo ka boeona le mantsoe ana: 'Empa ntho e 'ngoe le e' ngoe ha e joalo ka ha e bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re behile Tlholo ka lekeseng la hae.' Ka 'nete Kahn o ne a se na lebitla le hahiloeng ka 1955. Empa, haholo-holo ka lebaka la khaello ea lebitla, hape le ho thusa balumeli le ho eketsa phallo ea bahahlauli, China e ile ea mo hahela ntlo ea bafu."
  
  "Na ke China?" Hayden a botsa.
  
  "Ehlile, sena se China. U ntse u nahana ka taba ena ea likhutlo tse 'nè, na ha ho joalo? Ho lokile, boloka taba ea hau e putsoa e sebetsa. Mohlomong ka letsatsi le leng u tla fumana mosebetsi mona."
  
  Hayden a kwenya modumo o bipetsweng. "Hlalosa mohopolo oa hau feela."
  
  "Ho lokile, hantle. Mausoleum ea Genghis Khan e hahiloe ka 1954. Ena ke tempele e kholo e hahiloeng haufi le nōka Ejin Horo, ka boroa-bophirimela ho Inner Mongolia. Hona joale mausoleum e hlile e le cenotaph - ha ho na 'mele ho eona. Empa ba re e na le roala hloohong le lintho tse ling tseo e neng e le tsa Genghis. Chinggis, eo esale a amahanngoa le mohopolo oa mausoleum ho fapana le lebitla le tummeng le lejoe la lebitla, qalong o ne a rapeloa li-yurts tse tšoeu tse robeli, matlong a borena a litente moo a neng a lula teng qalong. Li-mausoleum tsena tse nkehang habobebe li ne li sirelelitsoe ke marena a Darkhad a Jin "me hamorao a fetoha letšoao la sechaba sa Mamongolia. Qetellong, ho ile ha etsoa qeto ea ho felisa li-mausoleum tse nkehang habobebe le ho fetisetsa mesaletsa ea boholo-holo ho e ncha, e sa feleng. Lenaneo le lumellana hantle le moralo oa Taelo. Sebetsa leha e le sefe seo ba khethang ho se hlōla se ka har"a lekese la bafu la Genghis, lebitleng leo."
  
  Hayden o ile a lekanya mantsoe a hae. O ile a re: "Manyatsi a mali. "Haeba o fositse..."
  
  "Khutsa?"
  
  "Ena ke eona e ntle ka ho fetisisa eo u ka e fumanang."
  
  "Taelo e bile le phihlello," ho boletse Dahl. "Sena se hlalosa mola oa mongolo."
  
  Hayden a dumela ka hlooho butle. "Re hole hakae le naha?"
  
  "Metsotso e mashome a mabeli a metso e supileng."
  
  "Ho thoe'ng ka lihlopha tse ling?"
  
  "Ke tšaba hore ha ho na mokhoa oa ho bolela hore na ba bohlale joalo ka ba hau e le kannete. Mohlomong ba na le setsebi sa theknoloji e phahameng se ba eletsang." Emisa hanyenyane ho bontša teboho.
  
  "Motho o mobe," ho rialo Alicia.
  
  "Che". Hayden o ile a laola khalefo ea hae. "Ke ne ke bolela-ke lintlha life tsa morao-rao tse mabapi le puisano ea ka hare?"
  
  "Oh, hantle feela. Moqoqo o lerata ebile o motlotlo. Lihlopha tse ling li ile tsa raha liesele tsa tsona ke batsamaisi. Ba bang ba ile ba fuoa mosebetsi oa ho epolla sebakeng sa Hannibal hape. Kea tseba hore Marussia le Masweden a ne a leba Burkhan Khaldun, joalo ka uena qalong. Mossad le Machaena ba khutsitse haholo. Batho ba Fora? Hantle, ke mang ea tsebang, hantle? "
  
  "Ho molemo ho bua 'nete ka taba ena," Hayden a rialo, lentsoe la hae le tletse chefo. "Hobane ha u sa ... lefatše le tla utloa bohloko."
  
  "E-ea ntlong ena ea bafu, Mofumahali Jay. Empa e etse kapele. E ka 'na eaba lihlopha tse ling li se li le teng."
  
  
  KHAOLO LESOME
  
  
  "Ejin Horo Banner," mofofisi oa sefofane o ile a re, a ntse a tšohile. "Ho setse metsotso e robeli."
  
  Ho ile ha etsoa litokisetso tsa hore sehlopha sena se theohe ka ntle ho motse "me se qale leeto. Moepolli oa lintho tsa khale oa sebakeng seo o ile a hiroa ho ba thusa, ea neng a lokela ho ba isa ntlong ea bafu. Drake o ile a hakanya hore o ne a sa tsebe hore na ho ka etsahala eng ka nako eo.
  
  Ho fihlela sena, helikopthara e ne e tla lula e chesa ebile e itokisitse, leha mofofisi oa sefofane a ntse a tšoenyehile ka lifofane tsa ntoa tsa China.
  
  Ho otla le thohako, mme helikopthara e ile ea emisa, e fa sehlopha nako ea ho qhoma. Ba ile ba iphumana ba le har"a lihlahla tse teteaneng, merung ea meru e shwang, empa ba ne ba ka bona tsela e yang pele.
  
  Hoo e ka bang k'hilomithara ho theoha leralleng ho na le mathōko a motse o moholo. Hayden o ile a etsa hore nav ea hae e lule ho lihokahanyo tse nepahetseng 'me sehlopha sa iketsa se hlahelletseng ka hohle kamoo ho ka khonehang. Machaena a ne a hloka bahahlauli, kahoo kajeno a fumane ba bang ba robong. Lauren o ne a kholisehile hore o tla lula le helikopta le ho rarolla moqoqo o tsoelang pele.
  
  "Nakong e tlang," o ile a hoeletsa ha sehlopha se potlakela ho tsamaea, "Alicia a ka etsa marang-rang."
  
  Mosali oa Lenyesemane a korotla. "Na ke shebahala joaloka mongoli ea makatsang?"
  
  "Mmm, ka nnete?"
  
  Drake o ile a thetsa Alicia mme a hweshetsa, "O entse hoo bekeng e fetileng, o a hopola? Bakeng sa papali-papali?"
  
  "Ee," a bososela ka kganya, "ho ne ho le monate. Ke belaela hore karolo ea Lauren e tla tšoana. "
  
  "Ha re tšepe hore re ke ke."
  
  Bobeli ba ile ba fanana ka pososelo e mofuthu ha ba tsoa sebakeng sa bona sa nakoana sa bolulo 'me ba theohela leralleng le hahabang butle. Go ise go ye kae dimela tse di se nang metsi le sekaka di ne tsa fetolwa ke ditsela le dikago, mme dihotele di le mmalwa tsa maemo a a kwa godimo le dikago tsa diofisi di ne tsa simolola go oketsega kwa kgakala. Bokgubedu, botala le bo pastel di ne di lwantsha lehodimo le leputswa le maru a mosehla. Hang-hang Drake o ile a khahloa ke hore na literata le toropo ka boeona li ne li hloekile hakae, hore na litsela tse ling li ne li pharaletse hakae. Ba boletse hore bopaki ba bokamoso.
  
  Ba shebahala ba makatsa qalong, empa ba sa khone ho ithusa, bahahlauli ba ile ba leba sebakeng sa kopano, ba etsa bonnete ba hore ha ho mohla matsoho a bona a ileng a siea mekotla ea bona e meholohali. Moepolli oa lintho tsa khale o ile a ba lumelisa a le tlas"a moriti oa seemahale se seholo se setšo sa monna ea palameng pere.
  
  "Ho lekana". Dahl o ile a dumela mopalami.
  
  Ka pel"a bona ho ne ho eme mosali e mosesaane, e molelele, ea moriri o omisitsoeng ka morao "me a shebile ka ho toba. "Na u karolo ea sehlopha sa bahahlauli?" O ile a bua ka hloko, a khetha mantsoe. "Ke masoabi ka Senyesemane sa ka. Sena ha se setle". A tsheha, sefahleho sa hae se senyane se ntse se hohla.
  
  "Ha ho bothata," Dahl a rialo kapele. "E hlakile ho feta mofuta oa Drake."
  
  "Ho qabola-"
  
  "Ha o shebahale jwaloka bahahlaudi," ho rialo mosadi, a mo emisa. "O na le boiphihlelo?"
  
  "Oh, ee," ha rialo Dahl, a mo tshwara ka letsoho mme a mo etella pele ka ketso e makatsang. "Re hahlaula lefats'e ho batla libaka le litoropo tse ncha."
  
  "Ho fosahetse," ho rialo mosali eo ka mosa. "Mausoleum e ka lehlakoreng le leng."
  
  "Oa".
  
  Drake a tsheha. O ile a re: "Mo tšoarele. "Hangata o jara thoto feela."
  
  Mosali o ile a tsamaea ka pele, a otlolla mokokotlo oa hae, ka moriri o otlolohileng o bokellaneng ka lesela le thata la hlooho. Sehlopha se ile sa hasana ka hohle kamoo se ka khonang, hape se sa batle ho baka moferefere kapa ho siea mehopolo ea nako e telele. Dahl o ile a fumana hore lebitso la mosali eo ke Altan le hore o hlahetse haufi le moo, a tloha Chaena bocheng ba hae, eaba o khutla lilemong tse peli tse fetileng. O ile a ba etella pele ka ho toba le ka tlhompho "me kapele a bontša hore ba ntse ba atamela pakane ea bona.
  
  Drake o bone tlhōrō ea mausoleum e ka pele, liemahale, litepisi le likarolo tse ling tsa litšoantšo tse potolohileng. Lefu le ka lalla kae kapa kae. Ka ho sebetsa hammoho, sehlopha se ile sa fokotsa lebelo la mosali ha se ntse se sheba lihlopha tse ling le masole a mang, ka nako eohle se etsa eka se tsota pono eo. Ho ka etsahala hore ebe Smith o ile a nyarela ka mor'a meqomo le libenche tse tšoenyang Altan, empa tlhaloso ea Drake ea "khatiso e fokolang haholo" e ile ea eketsa thahasello ea hae.
  
  "Na o kgethehile?"
  
  "Ee, ke e mong oa bona."
  
  "Kea u utloa ka khokahano e nyarosang," ho hoholo Smith.
  
  "Joang?"
  
  Mabapi le likoloi, ena ke khatiso ea Pagani Huayra Hermes, e etselitsoeng Manny Koshbin ke Pagani le Hermes.
  
  "Ke kopa tšoarelo. Ha ke tsebe hore na sena sohle se bolela eng.
  
  "E hlakile". Drake o ile a feheloa. "Smith ke e mong oa mofuta. Empa mpolelle ka mosebetsi oo u o ratang haholo."
  
  "Ke thabela ho hloa lithaba haholo. Ho na le libaka tse ntle lehoatateng. "
  
  "Ha u le ho hloma liahelo, nahana ka Smith e le palo e sisinyehang ea tente. E lulang e u kenya mathateng, empa e ntse e sebetsa hantle hang ha u e bopa, 'me kamehla, empa kamehla, e khona ho u khopisa. "
  
  Smith o ile a honotha ho hong ka li-comms, ha a qetile tlhahlobo ea hae. Lauren o ile a tsieleha ka mokhoa o sa laoleheng oa ho tšeha.
  
  Altan o ile a sheba monna oa Yorkshire ka khoao, eaba o retelehela ho sehlopha kaofela. Mai, ka ho khetheha, o ile a qoba mosali enoa, joalokaha eka o ne a leka ho pata tšimoloho ea hae. Drake o ne a utloisisa seo ba bang ba neng ba sa se tsebe. Ntho e 'ngoe e ile ea lebisa ho e 'ngoe,' me Mai o ne a sa batle ho bua ka hore na o tsoa hokae kapa hore na o fihlile joang mona. Altan o ile a supa mehato e mengata.
  
  "Ka tsela eo. Lebitla le teng hodimo mono."
  
  Drake o bone tsela ea konkreite e sephara ka mokhoa o makatsang le e telele ka mokhoa o makatsang e lebisang mehatong e telele ea konkreite e moepa. Nakoana pele litepisi li qala, tsela e ile ea pharalla ho ba selikalikoe se seholo, seo bohareng ba sona ho neng ho eme seemahale se hlakileng.
  
  "Joale, monna enoa e ne e hlile e le mokalli," Kinimaka a hlokomela.
  
  Genghis Khan, a palame pere e mathang, a ema hodima letlapa le leholo la lejwe.
  
  "Mopalami wa pere wa bobedi," ha rialo Yorgi. "Hlokomela".
  
  E tlameha ebe Altan o utloile polelo ea ho qetela hobane o ile a reteleha a re, "E. Khagan o ile a hapa boholo ba lefatše le tsebahalang pele ho lefu la hae. Ha ho pelaelo hore e ne e le morena oa timetso ea morabe, hape o ile a kopanya Silk Road ka lipolotiki nakong ea bophelo ba hae, a eketsa khoebo le likhokahano ho pholletsa le hemisphere e ka bophirimela. E ne e le moeta-pele ea tšollang mali, ea tšabehang, empa o ne a tšoara masole a hae a tšepahalang hantle "me a a kenyelletsa mererong eohle ea hae."
  
  "Na u ka re bolella hanyane ka se leng ka har'a mausoleum?" Drake o ne a batla ho itokisetsa. Mesebetsing ena, lebelo e ne e le ntho e 'ngoe le e 'ngoe.
  
  "Joale, ha se letho haese mabitla a khutlonnetsepa, a khabisitsoeng ka mekhabiso ea kantle." Joale Altan o ne a bua joalokaha eka o qotsa motataisi oa bahahlauli. "Ntlo ea borena e khōlō e mahlakore a mabeli "me e na le seemahale sa Genghis sa limithara tse hlano se entsoeng ka jade e tšoeu. Ho na le likamore tse 'nè le liholo tse peli, tse shebahalang eka ke li-yurt tse tharo. Ho na le mabokose a supileng ntlong ea borena ea Phomolo. Kang, balekane ba bararo, mora oa hae oa bone le mosali oa mora eo."
  
  "Ntlo ea matsatsi a phomolo," ho boletse Smith. Hape ho utloahala eka ke sebaka sa phomolo.
  
  "Ee". Altan o ile a e ntša, a shebile Smith ka mamello mme a sa tsebe letho ka temana eo ba e latelang.
  
  "Mausoleum a sirelelitsoe ke batho ba lefifi, ba lehlohonolo. Sena se halalela haholo ho batho ba bangata ba Mongolia."
  
  Drake o ile a feheloa ka thabo e tebileng. Haeba ba ne ba fositse, 'me sena e ne e se sebaka sa sebetsa sa bobeli ... O ne a tšaba le ho nahana ka liphello.
  
  Bophelo chankaneng ea Chaena e ne e tla ba mathata a bona a fokolang.
  
  Leeto le lelelele le ile la tsoela pele, la pele leetong la ho tsamaea tseleng e kholo, joale ho aroloa ha sebaka, ho sheba ka potlako sefahleho sa molaoli oa boholo-holo, ebe ho hloa litepisi tse sa feleng tsa majoe. Sehlopha se ile sa lula se le boemong, e le ka seoelo se tlōlang mohato, 'me se lula se falimehile. Drake o ne a thabetse ho bona baeti ba seng bakae ba tlileng mausoleum kajeno, e leng se ileng sa thusa haholo.
  
  Qetellong mohaho o tsotehang o ile oa bonahala. Sehlopha se ile sa emisa ha se fihla mohatong o ka holimo ho nka tsohle. Altan o ile a ema, mohlomong a tloaelane le bahahlauli ba tšoeroeng ke nako ea tšabo. Drake o ile a bona moaho o moholo o nang le matloana a manyenyane ntlheng e "ngoe le e "ngoe le o moholoanyane bohareng. Marulelo a tsona e ne e le a koporo, a e-na le mehlala. Karolo e ka pele ea mohaho e ne e e-na le lifensetere tse ngata tse khubelu le bonyane menyako e meraro e meholo. Ho ne ho e-na le lerako le tlaase la majoe ka pel"a mohaho.
  
  Altan o ile a tsoela pele. Dahl o ile a hetla morao sehlopheng.
  
  "Hantle-ntle ka lebitleng," Hayden a rialo. "Bula sena, fumana lebokose mme o tswe. Ka lehlohonolo ha ho na 'mele oa ho loana. Joalokaha mofofisi oa rona a bolela, ha ho na lipoho. "
  
  Drake o ile a mamela ha Lauren a arolelana tsa morao-rao moqoqong.
  
  "Ke na le lefela le leholo, le nonneng mona jwale, banna. Ke kholisehile ka ho feletseng hore Baiseraele le Marussia ba tsoile likelellong tsa bona, temana e supa tsela e fosahetseng. DC e nahana hore Mafora a ntse a atamela, mohlomong halofo ea hora ka mor'a hau. Ho mamela ho ntse ho thatafala le ho feta hona joale. Re na le lisebelisoa tse ling le maqheka a seng makae feela ao NSA e ke keng ea e senola. MaSweden, Machaena le Mabrithani ha a tsejoe. Joalokaha ke boletse, ke bothata. "
  
  "Na ke mang hape?" Drake o ile a thetsa.
  
  "Hoa qabola o lokela ho bolela seo. Ke fumana tšitiso ea moea ho tsoa mohloling o sa tsejoeng. Ha ho na likhetho, ha ho na mokhoa oa ho netefatsa, empa ka linako tse ling ho bonahala eka ho na le motho e mong tsamaisong. "
  
  Alicia o ile a re: "Se ke oa bua ka lithotsela. "Re bile le lipale tse tšosang tse lekaneng ts'ebetsong ea ho qetela."
  
  Altan o ile a ema mme a reteleha. "A na u lokile? Ke tla o kenya ka tlung."
  
  Sehlopha se ile sa dumela ka hlooho mme sa tswela pele. 'Me joale Drake o ile a bona masole a Machaena a tloha mausoleum, e mong oa bona a tšoere lebokose le leholo ka tlas'a letsoho la hae, har'a bona e ne e le baepolli ba lintho tsa khale.
  
  Machaena a ile a nka libetsa, "me joale ho ba sieo ha bahahlauli ho ne ho hlakile hore ho ne ho ba tsoela molemo.
  
  Ho ile ha feta nakoana pele moeta-pele oa bona a lebisa tlhokomelo ea hae ho bona.
  
  
  KHAOLO TS'ELA
  
  
  Drake o ile a bona Dal a tšoara Altan 'me a mo hulela morao, a nka nako e telele ea ho tlōla litepisi ho fihlela ba sirelelitsoe ke masole a Machaena. O ile a lahlela mokotla oa hae fatše 'me kapele a lokolla mokotla oa ka ntle. Kaha o ne a sebetsa kapele "me ho se mohla a shebang Machaena, leha ho le joalo o ne a ikutloa a sireletsehile. Hayden, Smith le May ba ne ba hlometse ka lithunya.
  
  Lepatlelong le ka pel'a ntlo ea borena ea Genghis Khan, ho ile ha phahamisoa libetsa 'me ba hlōlisana le bona. Monna ea jereng lebokose o ne a bonahala a tšoenyehile. Sehlopha sa Sechaena se ne se e-na le batho ba bahlano 'me se se se ntse se sutumelletsa baepolli ba lintho tsa khale ba nahanang ka thōko. Drake o ile a phahamisa sethunya sa hae se senyenyane sa submachine mme a ema. Sehlopha se setseng se ile sa ala ka lehlakoreng la hae.
  
  "Seo re se hlokang feela ke lebokose," Hayden a hoeletsa. E behe fatše 'me u tsamaee.
  
  Moetapele oa sehlopha sa Machaena o ne a e-na le mahlo a 'mala oa letlapa le lerootho. "Ke uena ea lokelang ho itsamaela ha u ntse u e-na le monyetla."
  
  "Re batla lebokose," Hayden o ile a pheta. "Mme re tla e nka."
  
  Ebe u e leka. Sebui se ile sa fetolela, 'me Machaena a mahlano kaofela a tsoela pele ka tumellano.
  
  "Joooh. Re ka lehlakoreng le le leng le leholo. "
  
  "Oh, motlae feela. E qabolang. Amerika le China ha ho mohla li tla ba ka lehlakoreng le le leng. "
  
  "Mohlomong ha ho joalo," ho boletse Drake. "Empa re masole a loanelang batho. "
  
  O ile a bona ho se tsitse ha motsamao oa moetapele, ho se tsitse ho fokolang sefahlehong sa hae. E tlameha ebe e ile ea ba ama kaofela hobane sehlopha sa Machaena se ile sa emisa ka ho felletseng. Hayden o ile a theola sebetsa sa hae mme a koala sekheo le ho feta.
  
  "Na ha re khone ho fumana lintlha tse tšoanang?"
  
  Nod. "E, re ka khona. Empa baeta-pele ba "muso le ba lipolotiki, likhukhuni le bahatelli ba tla lula ba re sitisa."
  
  Drake o ile a bona masoabi sefahlehong sa monna eo le tumelo e feletseng ka mantsoe a hae. Ha hoa ka ha phahamisoa sethunya kapa moqomo ha lihlopha tse hlōlisanang li ne li loantšana ka matla. Kaofela e ne e le molemong oa tlhompho.
  
  Drake o ile a ema, a siea sethunya sa hae sa submachine ka mokotleng oa hae, mme a kopana le tlhaselo ka hlooho. Litebele li hokahane sefubeng sa hae le matsoho a phahamisitsoeng. lengole la mo khaola ka thata likhopong tsa hae. Drake o ile a utloa moea o tsoa 'meleng oa hae mme a oela ka lengole le leng. Tlhaselo e ne e se na mohau, mangole le litebele li otla ka matla 'me pula e na, bohale bo lekantsoeng ho mo fa monyetla oa ho iphetetsa kapa ho imoloha. O ile a mamella bohloko boo 'me a ipha nako ea hae. Diketsahalo tse ding di ne di bonahala ha a ntse a sotha le ho phethoha. Alicia a sokola le monna e molelele; Hayden le Kinimaka ba ile ba lwana le moetapele. Mai o ile a romela mohanyetsi oa hae lehetleng eaba o mo otla habohloko sternum.
  
  Drake o ile a bona monyetla mme a o nka. Ka mor"a hae a utloa Thorsten Dahl a hlaha joalo ka mehleng, a qhomela holim"a litepisi; boteng bo hlokomelehang bo ke keng ba hlokomolohuoa. Mohlaseli oa Drake o ile a emisa nakoana.
  
  Lesole la mehleng la SAS le ile la korotla fatshe, le ntse le tsoka maoto mme la tshwara mohanyetsi wa lona ka mora lengole. A wela pele, a wela mangoleng. Ha a oela boemong ba Drake, Yorkshireman o ile a lokolla hlooho e matla. Mohoo le mahlo a atolositsoeng li ne li bontša kamoo a otlang ka thata kateng. Commando ea Machaena a thekesela a itšetleha ka letsoho le le leng. Drake o ile a ema 'me a khutlisa mohau ka botlalo ka mangole le hlooho. Ho ne ho e-na le matetetso le mali, empa ho ne ho se letho le behang bophelo kotsing.
  
  Dahl o ile a feta ka lebelo, a tobile mohanyetsi oa Alicia. Moswede o ile a otla joalo ka poho hang ha Alicia a otla. Mohlaseli oa hae o ile a ntšoa maotong a hae "me a otloa ka matla mokokotlong oa molala, a thothomela a bile a maketse. Ba reteleha ka nako ba bona Mai a kokota mohanyetsi wa hae mme a fumana monna a tshwere lebokoso.
  
  "Lumela!" Alicia o ile a lla ha a ba bona mme a qala ho matha.
  
  Ba ile ba qala ho matha, empa Smith le Yorgi ba ne ba se ba tlohile ntoeng. "O a bona?" Ho boletse Alicia. "Matla a rōna a ka lipalo. Ke ne ke tseba hore ho na le lebaka le entseng hore re utloe bohloko hakana sehlopheng sena se kotsi. "
  
  Ka pele, Kenzi o ile a thiba tsela e 'ngoe feela ea monna eo - ho khutlela ntlong ea bafu. Kaha joale o ne a shebahala a nyahame a bile a ikokobelitse, o ile a ntša sebetsa seo a neng a se bolokile pele.
  
  Drake o ile a hlahloba sebaka seo "me a bona hore Hayden o qeteletse a kokobetse moeta-pele oa sehlopha seo.
  
  "U se ke ua etsa joalo!" - a hoeletsa monna eo. "O fetilwe ka palo, tsala."
  
  Hayden o ile a phahamisa mahlo, a lekola boemo, eaba o hlakola mali lerameng la hae. Drake joale o ile a bona Altan a nyenyelepa a khutlela morao ho ea sheba mme a feheloa a le mong. Bohelehele...
  
  Sethunya se ile sa lula se sa sisinyehe, lebokose le ne le ntse le ts'oaroe ka thata, hoo e batlang e le mokhoeng oa lefu. Hayden a ema mme a phahamisa letsoho la hae, palema e shebile kantle. Ho ile ha ema sebōpi se selelele sa libano pakeng tsa hae le monna eo, empa a sisinyeha ho fihlela a bonahala.
  
  Kenzi o ile a tsoa ka morao. Smith le Kinimaka ho tloha lehlakoreng. Ho ne ho se pontšo ea ho tšoha mahlong a lesole, empa ho itokolla feela.
  
  "Ha ho motho ea shoeleng." Hayden o ile a supa masole a Machaena a akhehileng a bile a bobola. "Ha ho motho ea tlamehileng. Tlohela lebokoseng feela. "
  
  Alicia o ile a hapa tlhokomelo ea hae. "Mme ha o hloka ho jalwa, ho etsa hore e shebahale hantle," a rialo. "Ke mona".
  
  Maikutlo a lesole a ne a sa akarelletse ho inehela. Mme thaka lena le ne le se na moo le ka yang teng, le se na tsela ya ho phonyoha.
  
  "Sethunya," ho boletse Drake, "ke tšepo e fosahetseng. Ua tseba hore ho joalo. "
  
  Tlhaloso e ile ea otla sepheo, letsoho le nang le sethunya la thothomela ka lekhetlo la pele. Ho khutsa ho ile ha tsoela pele, 'me Drake a hlokomela hore banna ba babeli ba hlotsoeng ba qala ho sisinyeha. "O tlameha ho etsa qeto, motswalle," a rialo. "Oache e ntse e tsamaea."
  
  Hoo e ka bang hang-hang monna eo o ile a ntša sethunya eaba o qala ho matha. O ile a shebana le Hayden, eaba hang ha a le haufi le secheso sa libano, a otlanya letsoho la hae holim"a sekoahelo, a tšepile hore o tla mo otla ka sona. Ho luma le ho bobola e ne e le eona feela moputso oa hae kaha ntho eo e ne e tlameletsoe ka thata, empa a tsoela pele ho matha.
  
  Hayden o ile a leta, a ntse a shebile.
  
  Alicia a tsoa ka lehlakoreng la hae le foufetseng, leeba, 'me a mo tšoara thekeng a mo tšoere ka rakbi. Monna a inama, a batla a robeha, hlooho ea hae e otla lehetla la Alicia, "me lebokose la fofela lehlakoreng. Hayden o ile a leka ho mo tšoara, a mo tšoara pele ho senyeha haholo. Ho sheba ka potlako ho ile ha tiisa boteng ba seaparo sa Taelo.
  
  Alicia o ile a phaphatha monna ea akhehileng. "Ke u boleletse hore ke tla ba teng bakeng sa hau."
  
  Sehlopha se ile sa hlahloba. Machaena a ne a se a ntse a falla. E tlameha ebe Mafora a ne a le haufi. Lentsoe le tsoang ho Hayden le ile la khutlisetsa Lauren moqoqong.
  
  "Litaba tse mpe, banna. Mafora ha a tlose mahlo a wona ho wena, mme Marussia ha a tlose mahlo a wona ho wona. Suthang!"
  
  Poho!
  
  Drake o ile a shebella tsela eohle a khutlela litepising le tseleng e otlolohileng e lebisang mausoleum. O ile a bona batho ba matha, sehlopha sa batho ba bane bao ka sebele ba neng ba tlameha ho ba Mafora. O ile a re: "Li ntle haholo. "Ha e le hantle, e se e le habeli joale ba fihlile ho rona pele."
  
  "Re tlameha ho tsamaea," ho boletse Smith. Ba tla ba le rona kamora metsotso e seng mekae.
  
  "Ho ea kae?" Alicia a botsa. Ba thibile tsela e le 'ngoe feela ea ho tsoa.
  
  Drake o ile a hlokomela lifate ka mahlakoreng le mohloa ka pele. Ha e le hantle khetho e ne e lekanyelitsoe.
  
  "Tloo," a rialo. "Le Lauren, romella helikopthara."
  
  "Ke tseleng".
  
  "Etsa kapele," ho boletse Smith. "Mafora ana a eme ka maoto."
  
  Drake o ile a potlakela pele, a nahana hore Marussia a ke ke a salla morao haholo. Ka bomalimabe, ha hoa ka ha nka nako e telele pele motho a qala ho thunya. Ho fihlela joale, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e ba tsamaile hantle, ba ne ba bone se molemo ka ho fetisisa likamanong tsa lesole ho lesole le monna ho motho, empa menyetla ea hore ho be le khotso e joalo e sa feleng e ne e fokola.
  
  Ha re tobane le 'nete: Haeba linaha tsena li ne li batla ho sebetsa 'moho le ho arolelana meputso, banna le basali ba pusong ba tseba hantle hore e ne e tla ba tsela e bonolo - leha ho le joalo ba tsoela pele ho loana.
  
  A thella pakeng tsa lifate. Sehlopha se ile sa mo sala morao, Hayden a tšoere lebokose le khabisitsoeng le nang le lekunutu la hae le neng le e-so ho senoloe. Dahl o ne a leketlile ka morao, a latela tsoelo-pele ea Mafora.
  
  "Metsotso e mehlano ka morao ho rona. Ha ho pontšo ea Marussia. Mme Machaena a tsoha. Ho lokile, seo se ka ba emisa hanyane. "
  
  Lauren o ile a re ho bona: "Seroala-nkhoana se teng ka mor'a metsotso e leshome.
  
  "Mo bolelle hore a potlake," ho rialo Alicia. "Mohlankana enoa e tlameha ebe oa chesa."
  
  "Ke tla fetisa sena."
  
  Drake o ile a nka tsela e tobileng ka ho fetisisa, a tšepile hore o tla fumana tsela e ntle ea tšireletso. Lifate li ne li otlolohile ka mahlakoreng 'ohle, mobu o ne o le bonolo o bile o le lora, o nkha hamonate oa mobu. Kensi o ile a nka lekala le letenya, a ntse a thothomela ha a ntse a matha joalokaha eka o re, 'Re tla tlameha ho etsa sena.' Pele ba theoha nako e telele, hamorao ba hloa thaba e bohale, 'me tsela e ka mor'a bona ea nyamela. Maholimo a ne a sa bonahale 'me melumo eohle e ne e sa hlaka.
  
  "Ke ts'epa feela hore ha ho na motho ea ka pele ho rona," ho boletse Dahl.
  
  Kinimaka a honotha, a hatella ka thata. O ile a re: "Tšepa bamameli," a bua ka ho hlaka matsatsing a hae a CIA. "Ba molemo ho feta kamoo u nahanang kateng."
  
  Drake le eena o ile a bona hore ha ba eo lefatšeng, 'me o ne a e-na le kelello e fokolang ea tšimo. O ile a hlahloba sebaka se seng le se seng, a kholisehile hore Dahl o tla etsa se tšoanang ka morao. Ka mor"a metsotso e mene ba ile ba ema hakhutšoanyane ho mamela.
  
  "Ho fumana tsela ka helikopthara ee?" Hayden o ile a hoeshetsa Lauren.
  
  New Yorker e ne e khona ho bona maemo a bona e le matheba a boputsoa bo benyang sekeneng. "Lopalla feela ka tsela. Tsoela pele."
  
  Ntho e nngwe le e nngwe e ne e kgutsitse; e ka ba batho feela lefatšeng. Drake o ile a tsoela pele ka mor'a nakoana, a khetha mehato ea hae ka hloko. Alicia a khukhuna pela hae, Hayden mohato o ka morao. Ba bang kaofela ba sehlopha joale ba ile ba hasana ho eketsa lebelo la bona. Sebetsa se ile sa huloa 'me sa tšoaroa ka bolokolohi.
  
  Lifate li ne li qepha pele. Drake o ile a emisa haufi le sebaka se ka ntle, a hlahloba sebaka seo.
  
  O ile a re: "Ke sebaka se sekhutšoane se theohelang lebaleng le bataletseng." "E loketse bakeng sa shredder. Lihele, esita le Moswede a ka otla sepheo se seholo hakana."
  
  Lauren o ile a re: "Metsotso e meraro pele seboka se qala.
  
  Hayden o ile a atamela haufi le Drake. "E shebahala joang?"
  
  "Ha ho letšoao la lira." O ile a nyenyefatsa. "Empa ho latela hore na re sebetsana le bo-mang, ke hobane'ng ha ba lokela ho ba joalo?"
  
  Dahl a atamela. "Hoa tšoana le mona. Ehlile, ba teng kae-kae, empa ba ipatile hantle. "
  
  "Mme o ka kgodiseha hore ba ya ka tsela ena," ho rialo Mai. "Hobaneng re emetse?"
  
  Dahl o ile a sheba Drake. "Pudding ea Yorkshire e hloka khefu."
  
  "Ka letsatsi le leng," ho boletse Drake, a sheba sebaka seo la ho qetela. "U mothating oa ho bua ntho e qabolang haholo, empa ho fihlela ka nako eo, ke kopa u bue ha u bua le uena."
  
  Ba ile ba tsoa moleng oa sefate, ba theosa le letsoapo le nchocho, le nang le joang. Moea o mofuthu o ile oa lumelisa Drake, e leng maikutlo a monate ka mor'a sehlahla se koalehileng sa lifate. Sebaka sohle se ne se se na letho 'me se etselitsoe lekhoakhoa haufi le moo le fellang teng ka sekontiri se ka pele.
  
  "Sutha hona joale," ho boletse Drake. "Re ka theha perimeter sebakeng se bataletseng."
  
  Empa joale khotso le ho hloka toka sebakeng seo kaofela li ile tsa senyeha. Sehlopha sa SPEAR se ile sa matha ho theosa le moepa ha ka ho le letšehali Marussia a tšoloha moo a neng a ipatile teng. Ka pel'a bona ka bobeli, ba sirelelitsoe ke moru o hole oa lifate, Mafora le 'ona a ile a hlaha.
  
  Bonyane eo e ne e le pono ea Drake ka lintho. Ka sebele ba ne ba sa roala li-tag tsa mabitso, empa litšobotsi tsa bona tsa sefahleho le semelo li ne li fapane haholo.
  
  Ka nako e tšoanang, helikopthara ea bona e ile ea hlaha leholimong ka holim"a bona.
  
  "Molimo ntate".
  
  Ka ho le letšehali, Lerussia le ile la khumama ka lengole le leng eaba le tlamella sethunya seo lehetleng la lona.
  
  
  KHAOLO LESHOEPI
  
  
  Drake o ile a fetoha bohareng ba mohato mme a bula mollo. Likulo tsa hae li ile tsa tabola joang bo pota-potileng lesole le phahameng, empa ha lia ka tsa senya litokisetso tsa lona. Seqhobi sa rokete ha sea ka sa sisinyeha; leoto le mo tšoereng le ile la lula le tiile. Basebetsi-'moho le eena ba ile ba mo pota-pota, ba khutlisa mollo. Ka tšohanyetso Drake o ile a iphumana a le lefatšeng le tletseng likotsi.
  
  Mafora a ile a matha ka matla 'ohle a bona a lebile ho helikopthara e lulang. Drake, hammoho le Dahl le Smith, ba ile ba thibela Marussia le ho lebela. Sefahleho sa mofofisi oa sefofane se ne se bonahala, se tsepame sebakeng seo ho fihlang ho sona. Alicia le May ha baa ka ba khoehlisa ho hang 'me ba tsoka matsoho ho hapa tlhokomelo ea hae.
  
  Likulo li ne li phunyeletsa moeeng.
  
  Drake o ile a otla e mong oa Marussia ka lepheo la hae, a mo romela lengole le le leng. Lentsoe la Hayden le ile la phahama holim'a motho ea buisanang le eena.
  
  "Mofofisi oa sefofane, nka bohato ba ho qoba! Lauren, mo bolelle hore ba na le limisaele!"
  
  Drake, Dahl le Smith ba ile ba otla sehlopha sa Russia, empa ba ile ba lula ba le hole haholo hore ba ka bopa hantle, haholo ha ba ntse ba falla. Mokhanni oa sefofane a sheba holimo, sefahleho sa hae se tšohile.
  
  RPG e ile ea thunya, misaele ea fofa ka moea o mongata le lerata le leholo. Drake le ba bang ba ne ba sheba feela ba hloka thuso ha a siea tselana moeeng 'me a fofa a sa fose a lebile helikopotara. A tšohile haholo, mokhanni oa sefofane o ile a etsa mokhoa o matla oa ho baleha, a sekamisetsa helikopotara, empa misaele e fetang e ne e le lebelo haholo, ea otla bokatlase "me ea phatloha ka leru la mosi le lelakabe. Seroala-nkhoana se ile sa sekama 'me sa oa, likotoana tsa oa 'me tsa isoa ka nģ'ane ho tsela ea ho fofa.
  
  E bile feela ha a sheba ka ho se lumele, ho nyahama le khalefo e lefifi moo a ileng a bona moo tsela ea hae e tšabehang e tla lebisa teng.
  
  Mafora a ile a e bona e tla mme a leka ho qhalana, empa helikopthara e soahlamaneng e ile ea oela fatše har"a bona.
  
  Drake o ile a oela fatše, a pata hlooho ea hae fatše. Malakabe a makhubelu le a namune a ile a thunya holimo le ho tsoa, 'me mosi o motšo oa fofela leholimong. Boholo ba seroala-nkhoana se ile sa lula ho motho a le mong; eena le mokhanni oa sefofane ba ile ba shoa hang-hang. Lehare le leholo la rotor le ile la theoha 'me la feta ho motho ea lahlehileng, ka potlako le ka tšohanyetso hoo a neng a sa tsebe letho ka eona. Drake o ile a phahamisa mahlo 'me a bona sekotoana se seholo sa maloanlahla a tukang se oela ho se seng. Matla a otlang a ile a mo tlosa maotong a hae 'me a mo lahlela morao mehato e leshome le metso e' meli, ka mor'a moo a emisa ho sisinyeha hohle.
  
  Ke Mafora a mabeli feela a ileng a pholoha; bongata ba sehlopha bo ile ba hloloa ketsahalong e le 'ngoe e malimabe. Drake o ile a bona e mong oa bona a khasa hole le mollo o tukang ka letsoho le cheleng, "me e mong, a thekesela, a atamela. Ka tsela e itseng oa bobeli o ile a khona ho tšoara sebetsa 'me ka nako e tšoanang a thusa molekane oa hae ho baleha.
  
  Drake o ile a koenya khalefo ea hae mme a tsoela pele ho boloka mohopolo oa hae ka thata. Mokhoa o le mong feela oa tlhahiso ea bona o ile oa senngoa. Hayden o ne a ntse a tšoere papali ea mahala, empa joale Marussia a ne a potlakela ho bona ka sepheo se hlakileng. Monna ea neng a e-na le RPG o ne a ntse a shebane le lithako, joalokaha eka o ne a nahana ho otla lekhetlo la bobeli.
  
  Drake o ile a ema, 'me sehlopha sa ema le eena. Ho tloha ho Marussia ho ea mollong, ba ile ba theha marang-rang a tšireletso a qobellang lira tsa bona ho robala fatše. Drake le Dahl ka bobeli ba ile ba otla banna ba apereng liaparo, ba ba romela fatše. Malakabe a chesang a ile a ba aparela ha ba ntse ba atamela, ho ile ha utloahala melumo e bohale le melumo e meholo ka hare. Drake o ile a utloa e hlatsoa sefahlehong sa hae mme a oela ka mor'a lehlakore la hae le foufetseng. Bafora ba setseng ba ne ba se ba ntse ba le hōle, ba loana le maqeba le tahlehelo ea bona, 'me ka ho hlaka ba tsoile ntoeng ea nako eo.
  
  Drake o ile a reteleha ka lengole le le leng, a tobetsa konopo ea comm.
  
  "Seroala-nkhoana sea theoha," o ile a re ho tiisa sena ho Lauren, ka nako eo, "re hloka mokhoa o mong oa ho tsoa hona joale."
  
  Karabo e ile ea khutsisoa. "Ho eena".
  
  Sehlopha se ile sa tsoela pele ho khutlela morao, sa eketsa sebaka se pakeng tsa tšitiso e tukang le sera se atamelang. Ka mokhoa o makatsang le ka boikhohomoso, RPG ea Russia e ile ea thunya rokete e 'ngoe ho helikopthara e seng e sentsoe, ea romela litšiea tse ling tsa lelakabe le likotoana moeeng.
  
  Drake o ile a utloa tšepe e tsoa lehetleng la hae 'me ea bilika ka lebaka la tšusumetso. Dahl o ile a hetla morao, empa monna oa Yorkshireman a lumela, "Ke phela hantle."
  
  Alicia a ba supisa terata e hole. "Tsela ena ke eona feela khetho. Suthang, batho!
  
  Hayden o ile a batalatsa lebokose mme a matha. Smith le Kinimaka ba ile ba sala morao, ba boloka mollo pakeng tsa bona le Marussia. Drake o ile a hlahloba sebaka se ka pele, a lula a itokiselitse lintho tse ncha tse makatsang 'me a lebeletse tse mpe ka ho fetisisa. Machaena a ne a le kae-kae, "me Baiseraele, Masweden le Mabrithani ba ne ba falimehile.
  
  Lebelo la bona le ile la ba arola ho Marussia a ba lelekisang, "me ba ile ba fihla terateng ka nako e sa lekaneng. Alicia le May ba ile ba nka tsela e khaoletsang eaba ba iphumana ba le ka lehlakoreng le leng, haufi le sekontiri sa litselana tse peli se ileng sa nyamela ka mahlakoreng ka bobeli ho ea lehoatateng leo ho neng ho bonahala eka ke lehoatata. Lauren o ne a e-s'o khutlele ho bona, empa ba ile ba mo siea a iketsetsa liqeto, ba tseba hore DC o tla ba thusa.
  
  Drake o ne a sa tlatsoa ka kholiseho e kholo. Ha aa ka a beha Lauren molato-The New Yorker o ne a e-na le metsi a hloekileng, empa ha ho letho mosebetsing ona ho fihlela joale le ileng la mo bolella hore banna le basali ba lutseng ba sireletsehile ba bile ba futhumetse Capitol ba ne ba koahetse mekokotlo ka ho feletseng.
  
  Alicia o ile a matha. E ne e le ketsahalo e makatsang le ho feta. Drake o ne a tseba hore e tlameha ebe Marussia a ne a e-na le sekoahelo sa mofuta o itseng. Mohlomong e ne e le tseleng.
  
  "Sheba mane," Kenzi a araba.
  
  Hoo e ka bang halofo ea maele pele, SUV e ntšo e ile ea emisa ho nka Mafora a neng a sokola. Ha ba ntse ba shebile, koloi e ile ea potlakela ho fihla ho lik'hilomithara tse lekholo le mashome a robeli ka hora, e laetse li-operation tse peli 'me ea baleha ka ho lla.
  
  Dahl o ile a re: "Batho ba futsanehileng.
  
  "Re tlameha ho tšoenyeha ka rona," ho boletse Smith. "Kapa le rona re tla fetoha 'bastards ba futsanehileng'."
  
  "Krumpy o na le ntlha," Alicia a rialo, a shebile ka nqa tsohle. Ka 'nete, ha ho moo re ka eang teng.
  
  "Papela lebokose." Kinimaka o ile a supa sefate sa lifate se haufi le tsela. "Khutla hamorao bakeng sa sena. Kapa u kope Lauren hore a romele sehlopha se seng.
  
  Drake o ile a sheba Dahl. "Na ha ea lokela ho ba thata haholo, huh?"
  
  Hayden o itse: "Ho kotsi haholo. "Ba ka e fumana. Khaotsa molaetsa. Ntle ho moo, re hloka boitsebiso bona. Mohlomong lihlopha tse ling li se li lebile ho mokalli oa boraro. "
  
  Drake o ile a panya. Ha aa ka a nahana ka eona. Lefito la tsitsipano le ile la qala ho otla bohareng ba phatla ea hae.
  
  Alicia o ile a tletleba: "Ha ho mohla nkileng ka nahana hore nke ke ka khona ho qhekella Chaena.
  
  "Ena ke e "ngoe ea likhutlo tse "nè tsa lefatše," Dahl a mo bolella. "Kahoo tšeliseha ka sena."
  
  "Oh, kea leboha, monna. Ke leboha sena. Mohlomong ke tla reka condominium."
  
  Marussia a se a ntse a le tseleng. Drake o ne a bona e mong oa bona a hoeletsa seea-le-moeeng. Eaba mahlo a hae a feta Marussia "me a leka ho tsepamisa mohopolo nthong e tsamaeang hōle.
  
  "Mohlomong ena ke koloi ya bona," ho rialo Dahl, a matha mme a hetla ka nako e le nngwe.
  
  Yorgi a tsheha, mahlo a hae a kang a ntsu. "Ke tšepa joalo. Mme dilemong tse leshome tse fetileng e ka nna yaba o ne o nepile."
  
  Drake o ile a honyetsa mahlo a hae. "Hei, ke bese."
  
  Hayden o ile a re: "Tsoela pele u matha." Leka hore u se ke ua shebahala u thahasella.
  
  Alicia a tsheha. "Joale u e entse. Ha ke khaotse ho shebella. Na u kile ua etsa see? Ua tseba hore ha ua lokela ho sheba motho e mong ebe u fumana hore ha u khone ho sheba hole?"
  
  "Ke e fumana ka linako tsohle," ho boletse Dahl. "Ka tlhaho".
  
  "Che, 'Mupete e apereng letlalo ke pono e sa tloaelehang," Drake a kenella.
  
  Bese e ne e le mosehla o khanyang "me e le ea sejoale-joale "me e ile ea potlakela ho feta Marussia ntle le ho fokotsa lebelo. Drake o ne a ananela lebelo la eona, mokhanni le bapalami, empa o ne a tseba hore ha ba na boikhethelo. Ba ne ba le lik'hilomithara tse 'maloa ho tloha motseng ofe kapa ofe o moholo. Ha bese e atamela mme Marussia a ntse a e shebile, sehlopha sa SPEAR sa thiba tsela.
  
  "Bua butle," ho rialo Alicia.
  
  Smith a tsheha hanghang. "Sena ha se Kansas. A ke ke a u utloisisa."
  
  "Ebe ke puo ea bokahohle." Alicia o ile a phahamisa sebetsa sa hae ho sa tsotellehe ho benya ha Hayden.
  
  "Kapele," ha rialo Dahl. "Pele a tlolela seea-le-moeeng."
  
  Bese e ile ea tsamaea butle, 'me ea kheloha hanyenyane, karolo e ka pele e sephara e thella ka lehlakoreng le leng. Marussia a ne a se a ntse a balehile. Drake a sututsa lemati le buleha, a supile moqhobi hore a le bule. Sefahleho sa monna enoa se ne se tšohile, mahlo a hae a totobalitse "me a tjamela pakeng tsa masole le bapalami ba hae. Drake o ile a ema ho fihlela lemati le buleha, a ntan'o tsoela pele, a otlolla letsoho.
  
  "Re batla feela ho palama," a rialo a khobile matšoafo ka hohle kamoo a ka khonang.
  
  Sehlopha se ile sa kena bohareng ba bese. Dahl e bile wa ho qetela ho tlolela hodimo mme a phaphatha letsoho la mokganni.
  
  "Tsamaeang Pele!" A supa tlase tseleng.
  
  Marussia a ne a sa fete limithara tse lekholo ka morao, lithunya li phahamisitsoe ha mokhanni a hatella leoto la hae fatše. Kamoo ho bonahalang kateng o ne a ntse a shebile liipone tsa hae tse ka mahlakoreng. Bese ya qala ho tsamaya, bapalami ba tlolela morao. Drake o ile a tšoarella. Alicia o ile a ea ka morao ho bese ho lekola ho lelekisa.
  
  "Ba ntse ba fumana matla"
  
  Drake o ile a tsoka ho Dahl. "Bolella Keanu hore a potlake!"
  
  Moswede o ne a shebahala a le dihlong hanyane, empa a bua le mokganni wa bese. Koloi ya phahamisa lebelo butle. Drake o ile a bona Alicia a thothomela mme a reteleha kapele, a hoeletsa bapalami ba bese.
  
  "Letata fatše! Joale!"
  
  Ka ho tšaba RPG, Drake le eena o ile a oa. Ka lehlohonolo, likulo li ile tsa otla ka morao feela koloing, kaofela li lutse ka har'a chassis. A hemela holimo. Ho hlakile hore Marussia a ile a lemosoa ka likotsi tsa sechaba. Bonyane e ne e le ntho e itseng.
  
  Le lekhetlong lena, maqiti a lipolotiki a tšehetsang merero ea sehlopha se seng le se seng sa maemo a phahameng a ile a tla kelellong. Ha se lihlopha tsohle tse neng li tšehelitsoe ke "muso; mme baetapele ba bang ba ne ba sa tsebe le se etsahalang. Hang hape mehopolo ea hae e ile ea khutlela ho Mafora - le masole a shoeleng.
  
  Ba etsa mosebetsi oa bona.
  
  Bese e ile ea tloha ho Marussia, ea potlaka tseleng, foreimi eohle ea eona e thothomela. Drake o ile a phomola hanyane, a tseba hore ba khutlela Ejin Horo ka tsela eo ba lebileng teng. Mokhanni o ile a rerisana ka tsela e pharaletseng. Drake o ile a reteleha ha Alicia a ntse a hoeletsa ka tlase setulong se ka morao.
  
  Mme ba bona helikopotara e ntsho eo e neng e le ya Marussia, e theosa ho theosa ho ba nka.
  
  Lentsoe la Hayden le ile la tlala khokahanyo. "Ba ke ke ba hlasela."
  
  Drake a hula molomo. "Mokelikeli op. Litaelo lia fetoha. "
  
  "Mme ba ntse ba khona ho sutumelletsa bese ho tloha tseleng," ho araba Dahl. "Ho hole ha kae ho ea teropong?"
  
  Lauren a araba: "Metsotso e robeli.
  
  "Halelele haholo". Dahl o ile a theoha setulong ho ea ka morao koloing e lebelo 'me a qala ho hlalosetsa bapalami hore ba tsoele pele. Ho ile ha feta metsotsoana e seng mekae eaba o ikopanya le Alicia.
  
  "Lumela Torsti. 'Me kamehla ke ne ke nahana hore litulo tse ka morao ke tsa ho aka feela. "
  
  Moswede o ile a etsa modumo o bipetsweng. "O leka ho nketsa leeto la ho kula? Ke tseba moo melomo eo e neng e le teng."
  
  Alicia a mo suna. "Ha u tsebe moo ba neng ba le teng."
  
  Dahl o ile a hatella pososelo mme a etsa pontsho ya sefapano. Seroala-nkhoana sa Russia se ile sa lula nakoana ha masole a ntse a palama, a ntse a phaphamala ka holim'a tsela ea lifofane. Bese e ile ea nka sebaka se selelele 'me ea reteleha lipakeng tsa bona,' me Alicia le Dahl ba hlahloba moea.
  
  Drake o ile a sheba Mafora a balehang ka pele, empa a belaela hore na ba tla leka ho hlasela. Ba ne ba fokola ka palo ba bile ba loana le tahlehelo. Ba ile ba hakanya ho feta tekano. Ho ka be ho ile ha utloahala ho feta haeba ba ne ba ile ba toba ntlha ea boraro.
  
  Leha ho le joalo, o ile a shebella.
  
  Lentsoe la Lauren le ile la hlaha ka motho ea buisanang le eena. "Metsotso e tsheletseng. Na le na le nako ea ho bua?"
  
  "Ka eng?" Smith o ile a bokolla, empa a hana ho bua letho le hlabang.
  
  "Mopalami oa Lipere oa Boraro ke mohlolo, ke motho eo Molao o mo lahlileng moo ho silafatsa metsi. Maindia a tummeng a kenyelletsa Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, empa u fumana motho e mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela joang? Mme o ne a tumme." O ile a feheloa. "Re ntse re hlahloba. Leha ho le joalo, tanka ea ho nahana e Washington e ntse e le pheletsong. Ke ile ka ba bolella hore e ka "na eaba ha e mpe hakaalo."
  
  Drake a hema habohloko. "Ee, moratuwa wa ka. Ha se ntho e mpe ka ho fetesisa e ka etsahalang, "o boletse joalo. "Sena se lokela ho fokotsa lichaba tse ling."
  
  "Ruri ho tla etsahala. Litabeng tse ling, re nahana hore re phatlohile likhutlong tse 'nè tsa lefatše. "
  
  "Na u na le?" Mai a rialo. "Tsena ke litaba tse monate."
  
  Drake o ne a rata tlhaloso ea hae e tloaelehileng. "Ema moo, Mai."
  
  "Ee, ha ke batle ho tsoa setulong sa ka ka thabo," Alicia a eketsa a omme.
  
  Mai a seka a batla go araba. Lauren a tsoela pele joalokaha eka ha ho letho le builoeng, "Emang hanyane, banna. Ke ile ka bolelloa feela hore Machaena a khutletse ho eona. Bonyane lihelikopotara tse peli li lebile moo u leng teng. "
  
  Yorgi a re: "Re ka beseng ya Machaena. "Na re ke ke ra sireletseha ho bona bonyane?"
  
  Kenzie a re: "Ke bohlanya. "Mebuso ha e tsotelle."
  
  Hayden o ile a eketsa a re: "Ho sa tsotellehe kakaretso e feteletseng." "Kenzie o nepile. Re ke ke ra nahana hore ba ke ke ba kena beseng. "
  
  Mantsoe a boprofeta, Drake o ile a nahana, ha letheba le letšo le ntse le hōla leholimong le leputsoa ka pel'a bese.
  
  Alicia o itse, "Marussia a teng mona."
  
  Ho se ho le thata le ho feta.
  
  
  KHAOLO LESHOME LE METSOE
  
  
  Lifofane tsa helikopta li ne li fofa ka pele le ka morao. Drake o ile a shebella ha nonyana ea Machaena e tsubella hoo e batlang e fihla sekontiri pele e theoha 'me e leba bese e tobaneng le eona.
  
  O ile a re: "Ba re qobella hore re thulane, eaba o supa mokhanni ea tšohileng. "Che, che. tswela pele!"
  
  Enjene ea bese e ile ea luma 'me mabili a luma fatše. Batho ba "maloa ba neng ba tletse ka pele ba ne ba se ba qalile ho hoeletsa. Drake o ne a tseba hore Machaena a ke ke a senya helikopthara ka boomo, empa ho ne ho le thata ho fetisetsa tsebo ea hae ho bapalami.
  
  Mokhanni a koala mahlo a hae ka thata. Bese e ile ea reteleha.
  
  Drake o ile a rohaka 'me a hula monna eo setulong sa hae, a tšoara lebili la setere. Smith o ile a thusa monna eo 'me a mo isa phasejeng. Drake o ile a tlola ka mor'a lebili la bese, a beha leoto la hae holim'a pedal ea khase 'me a boloka matsoho a hae a tiile holim'a lebili la setereng, a le boloka tseleng e otlolohileng hantle.
  
  Nko ea helikopta e ne e tobisitsoe ho bona ka ho toba, lekhalo le ne le koala kapele.
  
  Ho ile ha utloahala mehoo ka morao le ka mahlakoreng. Joale Smith o ile a tlameha ho thibela mokhanni. Drake o ile a tšoarella.
  
  Motho ea buisanang le eena o ile a qala ho lla. "Tloo, Keanu oa ka oa seriti," Alicia a akhehile. "Marussia a haufi le rona -"
  
  "Tjhe," Kenzi a araba ka ho araba. "Lula u khobile matšoafo. Na u shebile facade?"
  
  Ho lla ha Alicia ho ile ha utloahala ka har'a bese.
  
  "Mehopolo?" Drake o ile a botsa motsotsong oa ho qetela.
  
  "Ehlile ena ha se seboka sa boto!"
  
  Drake o ile a tšoarella ka thata tumelong ea hae, boiphihlelo ba hae le motsamao oa hae. Mehoo ea boipelaetso e lerata ea tlala litsebeng tsa hae. Litopo li oela fatše ka beseng. Le Smith o ile a nyahama. Motsotsong oa ho qetela, helikopthara ea Machaena e ile ea sekamela ka ho le letona, 'me seroala-nkhoana sa Russia se ile sa robeha, li-skid tsa batla li otla ka morao ho bese. Alicia a letsa molodi mme Dal a lokisa mmetso wa hae.
  
  "Kannete ke lumela hore re hapile papali ena ea likhoho."
  
  Drake o ile a tsoela pele ho khanna, a bona phetoho e 'ngoe e pharalletseng e tlang pele. "Mme bonase ke hore ha rea halikisoa kapa ra qhekelloa."
  
  "Emise," ha rialo Kinimaka. "Ke se ke lapile."
  
  Alicia a khohlela. Ke seroala-nkhoana sa bohlanya sa China feela.
  
  Hayden o ile a re: "Baa khutla.
  
  Lauren a re: "Lōna banna le atamela mathōko a toropo hona joale. Empa e ntse e le leeto la metsotso e meraro ho tloha setsing sefe kapa sefe se setle sa baahi.
  
  Drake o ile a potlakela ho motho ea buisanang le eena. "Tloong, batho! U tlameha ho ba tšosa!"
  
  Kenzi o ile a leba mamating a ka morao, a hoeletsa, "Na ho na le motho mona ea nang le katana?"
  
  Mantsoe a hae a ile a khahlametsoa feela, 'me batho ba babeli kapa ba bararo ba fana ka litulo tsa bona. Monnamoholo ya tonneng mahlo a otlolla letsoho le thothomelang le tshwereng mokotla wa dipompong.
  
  Kenzi a feheloa. Drake o ile a tobetsa switjha ho bula mamati. Ka ho panya ha leihlo, mosali oa Moiseraele o ile a ntša "mele oa hae ka ntle, a tšoara ntlha ea fensetere, eaba marulelo "me a itihela marulelong a bese. Drake o ile a khanna koloi hantle kamoo a ka khonang, a qoba mokoti o moholo, a hema haholo kaha a ne a utloisisa boikarabelo ba hae bo bakoang ke liketso tsa Kensi.
  
  Joale, ka seiponeng se shebileng ka morao, a bona Dal a tlolela ho ikopanya le eena.
  
  Molimo ntate.
  
  Ka tlhokomelo e matla, o ile a e boloka e tsitsitse.
  
  
  ******
  
  
  Dahl o ile a hloella marulelong a bese. Kensi o ile a otlolla letsoho la hae, empa a mo kopa ka hlooho.
  
  "Kapele!"
  
  Seroala-nkhoana sa Russia se ile sa phahama "me joale se ne se se se qoela hape, lekhetlong lena se le kotara ea kotara ka pele. O ne a bona monna ea leketlileng ka lehlakoreng le leng le le leng, a lebile sebetsa, mohlomong a tobane le mabili kapa esita le mokhanni.
  
  Hang-hang a reteleha, a batla helikopthara ea Machaena. E ne e se hole. Ho qoela ka letsohong le letšehali, ho ne ho boetse ho e-na le batho ba tobileng libetsa tsa bona ho tsoa mamating. Taba ea hore Machaena a ne a sa thunye haholo beseng ea bona e ne e khothatsa qalong, empa e ile ea halefisoa ke ho elelloa hore ba hloka lebokose leo Hayden a neng a le tšoere, "me ba ne ba le hloka le ntse le le teng.
  
  Kensi o ne a lutse marulelong a bese, a mamela moea le motsamao, "me a ala mangole a hae. Eaba o phahamisa sebetsa sa hae, a shebane le helikopotara. Dahl o ne a tšepile hore a ke ke a leka ho e etsa filimi, o ne a tla tšosa ba thuntseng feela. Marussia ha aa ka a bontša boithibo bo joalo, empa Kenzi o ne a labalabela ho fetoha.
  
  Dahl o ile a hlahloba helikopthara e ntseng e atamela. Kaha e ne e tletse makhabane, e ne e se feela hore e majaba-jaba, empa e ne e bolaea. Ntho ea ho qetela eo a neng a e batla e ne e le ho baka kotsi ea mofuta ofe kapa ofe, ho se ho sa thoe letho ka e ka "nang ea akarelletsa ho thula bese.
  
  Lithaere tse ka pele li ile tsa qhoma holim'a sekoti, tsa etsa hore Drake a "tšoarele". Dahl ha aa ka a utloa letho le leng haese lerata la moea o matla le ho puruma ha seroala-nkhoana. Thunya e ile ea qhoma tšepe e haufi le leoto la hae le letona. Maswede a ile a iphapanyetsa sena, a nka sepheo mme a thunya.
  
  E tlameha ebe kulo e ile ea otla moo e hlabetsoeng teng hobane monna eo o ile a liha sethunya eaba o khutlela morao. Dahl ha aa ka a lumella sena ho senya mohopolo oa hae mme o ile a thunya e 'ngoe monyako o bulehileng. Helikopta e ile ea retelehela ho eena ka ho toba, ea atamela ka potlako, 'me lekhetlong lena Dahl o ile a hlokomela hore ho bapala lekoala ke khopolo e mpe.
  
  O ile a itahlela marulelong a bese.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa lla holimo, sa phunyeletsa sebaka seo se neng se sa tsoa se tloha. O ne a se na matla a ho retelehela ho Kensi, empa a atamela hoo a ileng a mo lahlela ka thōko.
  
  Ho fihla pheletsong ea marulelo a libese!
  
  Dahl o ile a thella mme a hasetsa pele, a leka ho mo fihlela ka nako. Kenzi o ile a emisa ho oa ha hae, empa a lahleheloa ke taolo ea sebetsa sa hae; leha ho le joalo, lebelo le ile la etsa hore a fofe a tsoa ka beseng e lebelo 'me a kena tseleng e se nang mohau e ka tlaase.
  
  Nonyana ea Machaena e ne e sekame haholo, e kena selikalikoeng. Lerussia le ile la thunya ka holimo, kulo e tsoileng tseleng ea phunya tšepe e haufi le serope se letona sa Dahl. Mmele wa Kenzi o ile wa thella ka thoko ho bese, mme a kenya mmele wa hae kaofela ka ho tloleng ho hong ha ho tsieleha, a otlolotse letsoho.
  
  O ile a kgona ho thatela letsoho la hae le letona lephakeng la hae le thothomelang; ya petetsoa ka thata mme ya emela seqhomane se ke keng sa qojoa.
  
  E fihlile, empa a tiisetsa, a otlolla ho isa moeling. Tšepe e benyang, e boreleli e ile ea sebetsa khahlanong le eena, e lumella 'mele oa hae ho thella ho ea pheletsong, boima ba Kenzi bo ba hulela fatše ka bobeli.
  
  Mehoo e ile ea fihla holim'a li-comms. Sehlopha se ne se bona maoto a Kenzi a ntse a pota-pota ka ntle ho e 'ngoe ea lifensetere tse ka thōko. Dahl o ile a itšoarella ka matla a hae kaofela, empa ka motsotso o mong le o mong 'mele oa hae o ne o ntse o thella ho atamela haufi le ntlha eo e thata.
  
  Ho ne ho se na letho la ho itšoarella marulelong a bese ebile ho se letho leo nka le tšoarang. O ne a khona ho itšoarella, a ke ke a tlohela, empa hape o ne a sa fumane tšehetso leha e le efe ea ho mo phahamisa. Lentsoe la Drake le ile la hlaha ka motho ea buisanang le eena.
  
  "O batla ke emise?" Lerata, le sa tsitsang, le tšoenyehile hanyane.
  
  Dahl o ne a bala maikutlo hantle. Haeba ba ne ba ka emisa, ba ka be ba ile ba otloa habohloko ke Marussia le Machaena. Ha ho motho ea tsebang hore na phello e tla ba efe.
  
  Lentsoe la Lauren le ile la robeha. "Tšoarelo, ke sa tsoa fumana molaetsa oa hore Maswede a tla ho uena. Hona joale e se e le ka litsela tse 'ne, batho.
  
  Dahl o ile a utloa boima bo otlolla mesifa ea hae. Nako le nako ha bese e thula, inch e 'ngoe ea 'mele oa hae e ne e thella ho ea pheletsong, 'me Kenzi o ne a oela hole hanyane. A utloa lentsoe la Baiseraele kae-kae tlase.
  
  "Tlohella! Nka e etsa!"
  
  Le ka mohla. Ba ne ba tsamaea ka lebelo la limaele tse mashome a tšeletseng ka hora. Kensi o ne a tseba hore a ke ke a mo tlohela mme o ne a sa batle hore ba we ka bobedi. Dahl o ile a ikutloa a mo hlompha le ho feta. Pelo eo a neng a tseba hore e patiloe botebong ba eona e ile ea phahama hanyane ho ea holimo.
  
  Molumo oa libutsi tsa hae tse otlang lifensetere o ile oa etsa hore pelo ea hae e otle ka potlako.
  
  Ba ile ba thella hammoho, Kenzi tlase lehlakoreng le Dahl haufi le marulelo a bese. O ile a leka ho tšoara ntlha e makukuno e neng e matha mothating oo, empa e ne e le nyenyane haholo 'me ea mo khaola nama. Ka ho bona ho se na tšepo, o ile a e khomarela nako e telele kamoo a ka khonang, a beha ntho e "ngoe le e "ngoe kotsing.
  
  Sefuba sa hae se ile sa leba lefikeng, se thella ka mokhoa o sa tsitsang. Mahlo a hae a kopana le a Kenzi, a shebile hodimo. Phapanyetsano ea bona e ne e se na mantsoe, e sa bue, empa e tebile.
  
  O tlameha ho ntlohela.
  
  Le ka mohla.
  
  O ile a boela a hula, empa a thella ho feta moo a neng a sa khutle teng.
  
  Matsoho a matla a tšoara manamane a hae ka bobeli, matsoho a ka bang a Mano Kinimaka feela.
  
  "Kea leboha," ha rialo Mohawai. "Banna ha ho moo le eang teng."
  
  Motho oa Hawaii o ile a tšehetsa Dahl eaba o mo hula butle ho tloha ho oa ha hae. Dahl o ile a tšoara Kensi ka thata. Ba ile ba tsamaea butle-butle ho ea sebakeng se sireletsehileng.
  
  Ka holimo, lihelikopotara li ile tsa oela ka lekhetlo la ho qetela.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ne a tseba hore Kinimaka o tšoere metsoalle ea hae ka thata, empa o ne a ntse a tsilatsila ho fetola bese haholo. Marussia le Machaena a ile a tsoela pele ho tloha mahlakoreng a fapaneng, ntle ho pelaelo a tseba hore ona e ne e tla ba mokhoa oa "ona oa ho qetela.
  
  Molumo oa lifensetere tse pshatlehang o ile oa mo bolella hore ba bang ba ne ba sa ema ba sa etse letho. Ba ne ba na le leano.
  
  Ho tloha ka morao, Alicia, Smith, May, Hayden le Yorgi ba ile ba nka fensetere mahlakoreng a sa tšoaneng a bese "me ba e pshatla. Ka ho sheba lihelikopotara tse ntseng li atamela, li ile tsa bula lithunya tse matla, tse ileng tsa li qobella ho khelohela ka thōko kapele. Mohala oa sefate o ile oa fela 'me Drake o ile a bona mehaho e ka pele.
  
  Marang-rang a litsela, pota-potileng. Ho ile ha utloahala lithunya ka mor'a hae, tsa tlala ka beseng; lihelikopotara tse ntšo li ile tsa leba leholimong.
  
  A hemela holimo.
  
  O ile a re: "Re ntse re phela. "Ho loana ka nako e 'ngoe."
  
  Lauren o ile a kena hanong. O ile a re: "BaSweden le bona ba ile ba ikhula. Empa ke ntse ke fumana lets'oao le lenyenyane la khanya. Ntho e teng pakeng tsa Washington, lebala le nna. Sena sea makatsa. Hoo e ka bang joalo ka ha eka ... joalo ka ha eka ..."
  
  "Eng?" - Ke botsitse. Drake a botsa.
  
  "Ho tšoana le ha ho na le mekhoa e fapaneng ea puisano. Ho na le ntho e 'ngoe e bapalang. E 'ngoe hape ... "a tsilatsila.
  
  "Sehlopha?" Drake o qetile.
  
  Hayden o ile a korotla haholo. "Sena se utloahala se sa utloahale."
  
  Lauren a araba: "Kea tseba. Ke hlile ke etsa joalo, 'me ha ke setsebi. Hoja Karin a ne a le teng mona, ke na le bonnete ba hore re ka ba le ho hong ho molemonyana."
  
  "Na u ka tšoara lipuisano?" Hayden a botsa. "Le hanyenyane feela?"
  
  Drake o ile a hopola ho buuoa ka SEAL Team 7 pejana, e utloiloeng ke Dahl le eena feela. Ho ile ha boela ha hlaha ho eena hore lipuisano tsohle li behiloe leihlo.
  
  "Na re ka emisa see ka nakoana?" - o ile a botsa. "Mme na o ka fumana tsela e betere ya hore re tswe moo?"
  
  Lauren o ile a utloahala a imolohile. "Ehlile, ehlile," a rialo. "Mphe motsotso."
  
  
  KHAOLO KHOA
  
  
  Hayden Jay o ile a ema lihora tse 'maloa ho fihlela sehlopha se sireletsehile sebakeng se senyenyane sa sathelaete sa Taiwan pele se tloha sebakeng se patisaneng ho ea letsetsa.
  
  Sepheo sa hae: ikopanye le Kimberly Crowe.
  
  Ho ile ha nka nako, empa Hayden o ile a mamella. O ile a fumana sekhutlo se khutsitseng ka mor'a ntlo, a kobola 'me a ema, a leka ho thibela hlooho ea hae hore e se ke ea bilika. Ho ne ho le thata ho fumana ntho leha e le efe e sa feleng bophelong ba hae ho khomarela ka ntle ho sehlopha. SPIR e ile ea fetoha bophelo ba hae, moelelo oa bophelo ba hae, 'me, ka lebaka la sena, o ne a se na likamano tsa botho, ntle le mosebetsi. O ile a nahana ka leholiotsoana la liketsahalo tseo ba neng ba kopanetse ho tsona hammoho - ho tloha Odin le Gates of Hell, ho ea Babylona le Pandora, ho phatloha ha nyutlelie ho neng ho batla ho senya New York, karohano ea hae ea khale le Ben Blake, le ho arohana ha hae haufinyane le Mano Kinimaka. . O ne a le matla, a le matla haholo. O ne a sa hloke hore a be matla hakaalo. Ketsahalo ea morao-rao ea letlotlo la Inca Peru e mo amme kelellong le 'meleng. Ho ne ho se mohla a kileng a makala hakana ho isa botebong ba pelo.
  
  Joale o ile a nahana hape ka khutso. E ka 'na eaba marokho a chesitsoe 'me e ne e lokela ho ba a maholo. Empa haeba a ne a hlile a batla ho fetoha, haeba a ne a batla ho eketsehileng bophelong ba hae, o ne a lokela ho ba le bonnete ba hore pele a qoelisa "me a ipeha kotsing ea ho utloisa mang kapa mang bohloko hape. Ekaba Mano enoa kapa motho e mong.
  
  Kea tsotella. Ke hlile ke batla. 'Me nakong e tlang ke hloka ho etsa bonnete ba hore ke lula ke tšepahala ho seo ke se batlang qetellong.
  
  Ho tloha bophelong. Eseng ntle le mosebetsi. Sehlopha sa SPEAR se ile sa kopana 'me sa etsa mosebetsi o motle, empa ha ho letho le tšoarellang ka ho sa feleng. Nako e tla tla-
  
  "Mofumahadi Jay?" - ho boletse lentsoe la roboto. "Kea u thusa hona joale."
  
  Hayden o li kopantse kaofela. Mantsoe a latelang moleng e ne e le a Letona la Tšireletso.
  
  "Bothata ke eng, Agent Jay?" Laconic, khutso, e arohane. Crowe o ne a bonahala a le malala-a-laotsoe.
  
  Hayden o ile a ipha nako ea ho nahana hore na a ka araba potso ea hae ea sehlooho joang. O ile a etsa qeto ea ho e epela ka litšila 'me a bone hore na Qrow o ile a khetha eng.
  
  "Re ile ra tsoa Chaena "me ra fumana lebokose la bobeli. Sehlopha hajoale se ntse se leka sena. Litlaleho li tla haufinyane, ha ho pelaelo. Ha hoa ka ha e-ba le likotsi, le hoja ho ne ho e-na le maqeba le matetetso a mangata. Ha se lihlopha tsohle tse qothisanang lehlokoa le tsona..." O ile a ipotsa ka bokhutšoanyane hore na Qrow o tla nka leraba, eaba o tsoela pele, "Linaha tse ling li mabifi ho feta tse ling. Mafora a ile a lahleheloa ke bonyane tse tharo. Mo-Russia a le mong o lemetse. Na ho ka ba le sehlopha se seng, se ipatileng? Re utloile likaroloana tsa meqoqo ea lekunutu ea Amerika, eo, ehlile, e sa bontsheng letho. Ba Brithani ba ka lehlakoreng la rona, kapa ho bonahala eka, 'me Drake o na le tšusumetso ho bona. Hona joale re sebakeng se sireletsehileng, re emetse tanka ea ho nahana ho fumana hore na Mopalami oa Lipere oa boraro o hokae.
  
  Joale o ile a ema eaba o ema.
  
  Qrow o ile a boloka sebaka sa hae sa polokelo. "Ho na le letho le leng?"
  
  "Ha ke lumele ho sena". Hayden o ile a ikutloa a nyahame ha boiteko ba hae bo nyopa. O ne a ipotsa hore na o lokela ho toba taba.
  
  Crowe o itse: "Ke lula ke kopana le batho ba Washington. "Ha ho hlokahale hore ke lule ke tseba."
  
  "Oh, ho lokile. Kea leboha".
  
  Hayden o ile a qala ho saena. Ke hona moo Qrow a ileng a romela kopo e neng e bonahala e se na molato.
  
  "Ema. U itse u nahana hore ho na le motho ea iketsang Maamerika? Kae-kae tšimong?
  
  Hayden ha a ka a bua letho le joalo. Empa ho tlhahisoleseling ena eohle e nepahetseng, Qrow o ile a tšoara ntho e le 'ngoe feela. A qobella ho tsheha. "Ho bonahala ho le jwalo. Re e utloile lefatšeng." Ha a ka a kenya Lauren tabeng ena. "Ehlile, rea tseba hore ha ho na sehlopha sa bobeli, kahoo mohlomong ena ke e 'ngoe ea linaha tse sebelisang mabotho a khethehileng a mehleng ea Amerika kapa masole a sesole."
  
  "Ke karolo e nyane ea mmuso oa kantle ho naha o sebelisang basebetsi ba United States?" Qrow a heletsa. "Ho ka ba joalo, Agent Jay. Mohlomong u nepile. Ehlile," a tsheha, "ho ke ke ha eba le sehlopha sa bobedi."
  
  Hayden o ile a mamela ho feta mantsoe feela. "Mme re tla kgutla neng? Re khutlela ho eng?
  
  Qrow o ile a lula a khutsitse, e leng se ileng sa bolella Hayden hore o tseba hantle se neng se botsoa. Qetellong o ile a re: "Ntho e le 'ngoe ka nako. "Ntlha ea pele, bao ho thoeng ke Bapalami ba Tsamaiso ba tlameha ho fumanoa le ho se nke lehlakore."
  
  "Ka sebele". Hayden le eena o ne a tseba hore ona e ne e le monyetla oa hae oa ho qetela oa ho bua le Qrow ka ho toba, kahoo a etsa qeto ea ho tsoela pele hanyane. "Ho thoe'ng haeba re ka utloa meqoqo ea Amerika hape?"
  
  "Ke 'na mang, moemeli oa tšimo? Sebetsana le yona."
  
  Qrow o ile a emisa mohala, a siea Hayden a shebile skrineng sa mohala oa hae metsotso e mengata, joale a se a itlhahloba hape, empa a itlhahloba le merero ea naha ea habo.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a nka monyetla oa ho phomola ha Yorgi, Mai le Kinimaka ba sebetsana le lebokose le lecha. Taba ea hore e ne e tsoa ho mausoleum ea Genghis Khan 'me e ne e le har'a thepa ea motho ea tummeng e ile ea eketsa tlhompho eo ba neng ba e tšoara ka eona. Letšoao le hlakileng, le kulisang le ka holimo le ile la paka hore e kile ea e-ba karolo ea Tsamaiso ea Kahlolo ea ho Qetela.
  
  Kinimaka o ile a ithuta qhobosheane. "Ke na le bonnete ba hore Taelo e kile ya ba le leano la ho fana ka dinotlolo," a rialo. Empa bophelo bo ile ba kena tseleng. A bososela.
  
  "Lefu," Mai a rialo a kgutsitse. "Lefu le ile la ema tseleng."
  
  "Na u ka rata hore ke e bule ka bokhabane?" Yorgi a botsa.
  
  "Ee, ha re shebeng tse ling tsa litsebo tseo tsa bosholu, Yogi." Alicia a bua, a lutse ka mokokotlo oa hae leboteng haufi le Drake, botlolo ea metsi letsohong le leng, ka ho le leng e le sethunya.
  
  "Ha ho utloahale". Kinimaka o ile a phetla loko ka letsoho la hae le nang le nama. "Ha e le hantle ha se bonono."
  
  Kenzi o ile a khasa ho eena ha Mai a phahamisa sekoahelo. E ne e le boemo bo makatsang, Drake o ile a nahana, masole a notletsoe ka kamoreng e nyenyane e se nang sebaka sa ho lula, ho se sebaka sa ho thabela botsoalle, ho se sebaka sa ho pheha. Sehatsetsi se senyane se tletse metsi le mabokose a seng makae a likuku. Lifensetere li ne li koaletsoe ka likharetene, lemati le sirelelitsoe ka liboutu tse khōlōhali. K'hapete e ne e le tlhale e bile e nkha hlobo, empa masole a ne a le boemong bo bobe le ho feta. Sena se ne se lekane hore ke phomole.
  
  Smith, ea neng a lebetse monyako, a lumella Hayden hore a khutlele ka hare, a kena hang ha May a fihla lebokoseng. Drake o ne a nahana hore mookameli o shebahala a khathetse a bile a tšoenyehile. Ke tšepa hore hamorao o tla hlalosa puisano ea hae.
  
  Mai o ile a hulanya maoto ho tloha leotong ho isa leotong metsotsoana e seng mekae pele a ntša matsoho. O ne a tšoere mokoa o motenya oa lipampiri, a phuthetsoe ka foldareng e teteaneng "me a tlanngoe ka sekotoana sa lefito, e leng se ileng sa etsa hore litho tse ling tsa sehlopha li phahamise lintši.
  
  "Ehlile?" Kinimaka a dula ka mahetla. "Na see ke sebetsa se ka behang lefatše kotsing?"
  
  Kenzie o itse: "Mantsoe a ngotsoeng a ka ba matla haholo."
  
  "Ke eng hoo?" - Ke botsitse. Lauren a botsa. "Bahlankana bohle ba Washington ba re emetse."
  
  Nako e ile ea tsoela pele ho sebetsa khahlanong le bona. Joalo ka mehla, ena e ne e le senotlolo sa ho lula pele ho papali le-haholo-holo peisong. Drake o bone litsela tse peli ho ea pele. "May, Hayden le Dal, hobaneng le sa fumane hore na ke eng? Lauren - u na le eng bakeng sa mopalami oa pere ea boraro, kaha re hloka tsela eo re ka eang ho eona?
  
  Lauren o ne a se a ba boleletse hore o tla kopana le bona sebakeng sa boraro. Joale a hemela holimo. "Ho lokile, ha ho motho ea nang le bonnete ba liperesente tse 100, banna. Ho le tsebisa setšoantšo sena, ke tlil"o le tsebisa tlhaloso ea bona ea litsela tse "nè tsa mak"hadinale."
  
  Drake o ile a shebella May le ba bang ba sosobanya lifahleho ha ba ntse ba leba sebetsa sa tlhōlo. "Re na le nako".
  
  "Ho lokile, sena se a khahla haholo. Pele ho sibolloa seo ho thoeng ke Lefatše le Lecha lekholong la bo16 la lilemo, ho ne ho lumeloa hore lefatše le arotsoe likarolo tse tharo - Europe, Asia le Afrika. Karohano lipakeng tsa lik'honthinente tsena e ne e le Hellespont, e lumellanang hantle le leano la Taelo eo u e latileng ho fihlela joale. Kahoo Asia e ile ea qala ka nģ"ane ho Hellespont, naha e sa tsejoeng ea maruo a sa tloaelehang, eo ba ileng ba e bitsa Bochabela. Ehlile, hamorao ba ile ba fumana Amerika, mme yaba e fetoha Lefatshe le Letjha, le lakatswang, le sa tsejweng le le tletseng tshepo. Ho ile ha hatisoa buka ea litšoantšetso e bontšang litsela tse ncha tse "nè tsa mak"hadinale. Asia, Europe, Afrika le Amerika. Ho bonahala eka Taelo e nkile qeto ea ho kenya tšebetsong monahano ona oa khale 'mapeng oa bona ka mabaka a sa tsejoeng - le hoja ho ka etsahala hore ebe hobane ba ne ba ntse ba lumela hore ke bapatriareka ba matla 'ohle ba tsomang mesaletsa. Lauren a hema.
  
  "Joale ena ke thuto e ncha ea lefats'e e ileng ea etsahala hape ha ba fumana Australia le Antarctica?" Kenzi a rialo.
  
  "E, thuto e ncha butle-butle ho theosa le makholo a lilemo, eo batho ba bang ba nahanang hore e ntse e etsahala. Empa eo ke pale e fapaneng ka ho felletseng. E ne e se thabo feela le lirosa. Poleloana "likhutlo tse "nè tsa lefatše" e ka "na eaba e ne e le polelo e tsosang khang ka ho fetisisa historing. Ka Seheberu e fetoletsoe e le "feteletseng". Ho Numere 15:38 ena ke meeli; ho Ezekiele - mangeloi; mme Jobo o na le diphetho. Sena se ka boela sa fetoleloa e le likarohano. Ho hlakile hore Bebele e ipuletse ho songoa hona mona. "
  
  Drake o ne a utloisisa sena. "Hobane ho nahana hore lefatše le bataletse?"
  
  "Ho joalo. Empa Bibele e e hlalosa bukeng ea Esaia, e e bitsa chitja. Kahoo, referense ka boomo. Taba ke hore ba ka be ba sebelisitse palo leha e le efe ea mantsoe-e ka bang leshome le metso e "meli-ho hlalosa sekhutlo. Ho lumeloa hore lentsoe "feteletseng" le ne le sebelisoa ka boomo ho fetisa, hantle, joalo feela. "Me ha ho Mojuda ea neng a ka hlalosa ka ho fosahetseng moelelo oa "nete, hobane ka lilemo tse 2 000 ba ne ba talimane le motse oa Jerusalema ka makhetlo a mararo ka letsatsi "me ba bina, "Letsang terompeta e khōlō bakeng sa tokoloho ea rōna. Emisang folaga ho bokella baholehuwa ba rona, mme le re bokelle hammoho ho tswa dikgutlong tse nne tsa lefatshe naheng ya rona."
  
  "Joale ba ne ba sa khetha poleloana feela?" - Ho botsa Smith.
  
  "Che. Buka ea Moprofeta Esaia e hlalosa kamoo Mesia a tla bokella batho ba hae likhutlong tse "nè tsa lefatše. Ba tla bokana ho tsoa hohle Iseraeleng."
  
  Kensi ha a ka a sisinya mosifa kapa ho bua letho. Drake o ne a sa tsebe hore na litumelo tsa hae tsa bolumeli ke life, haeba a ne a e-na le tsona, empa o ne a tseba hore e ne e tla ba karolo e kholo ea bophelo ba hae leha ho le joalo. Mothating ona o ile a mo ithuta haholoanyane ha ba ntse ba emetse Lauren hore a tsoele pele. Tumelo ea Dahl ea hore o ne a le molemo ka tlhaho 'me o ne a tla khutlela pelong ea hae ea boitšoaro e ne e nepahetse ho isa bohōleng bo itseng. O ne a ntse a bona moeli ho eena-e leng moeli oa tlōlo ea molao-empa seo e ne e hlile e se ntho e mpe.
  
  Nako le nako.
  
  Empa u ne u ke ke ua ba le eona ka bobeli. Mme ke seo a ileng a se bona ho Kensi - mmolai ya sehloho ha a ne a hlokwa, le moya wa ntwa ha a ne a sa hlokehe. Molemong oa hae, ba ile ba tlameha ho mo lumella hore a fetohe.
  
  "Ehlile ho a utlwahala," ho rialo Kinimaka. "Afrika ea pele, hamorao Chaena. Joale ho latela eng?
  
  Lauren o ile a arabela hang-hang. "E, re nahana hore moelelo oa Bibele o ne o le boemong bo sa feleng, joaloka Taelo. Ba ne ba thatafalletsa mang kapa mang ea latelang. Ho latela temana ... hantle ... Ke tla bala temana e amehang: 'Batla libaka tsa phomolo tsa Ntate oa Leano, ebe Kagan; Moindia e mobe ka ho fetesisa a kileng a phela, mme e ntano ba Kotlo ya Modimo. Empa tsohle ha li joalo ka ha li bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re beha Tlholo ka lekeseng la hae. Re fumane Kotlo e lebelang Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela. Mme molao o le mong feela oa polao ke ha Bapalami ba Lipere ba hlaha. Ha ho matšoao a khethollang masapong a Ntate. Moindia o pota-potiloe ke libetsa..."
  
  Drake o ile a e amohela. "Moindia ea mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela? Ebile o pota-potiloe ke libetsa? Ehlile, e ka ba kae kapa kae India. Ena ke naha e pota-potiloeng ke libetsa."
  
  "Nakong ha Taelo e ne e patile Bapalami?"
  
  Drake o ile a nahana ka eona. "Ee, ke nahana jwalo. Leha ho le joalo, mopalami oa pere oa boraro ke eng?
  
  "Tlapa".
  
  A hemela fatshe mme a sheba Alicia. "E ka se be Khosatsana ea Boea, na ha ho joalo?"
  
  Alicia a tsoka letsoho la hae pele le morao. "Mohlomong. Ke tla ela hloko taba ena.
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "O ka se khonehe."
  
  "Likhetho li teng?"
  
  "Molelmong oa eng?"
  
  "Khosatsana efe? Ngoanana o lokela ho tseba, ua tseba."
  
  O ile a ithuta lieta tsa hae. "Ho lokile. Haesale ke le leeme ho Cleopatra. Kea tseba hore ha se khosatsana, empa..."
  
  "Mofumahali? Kahoo ho molemo le ho feta".
  
  Lauren o ne a ntse a bua. Joalo ka ha ke boletse pejana, bashanyana le banana ba ntse ba lekola hore na Indian Order e bua ka eng. Ha e le hantle, sena se makatsa haholo. Ke bolela hore, esita le ho ipeha maemong a bona mehleng ea bona, e ka be e bile e 'ngoe ea tse leshome le metso e' meli. "
  
  'Me kaofela ba pota-potiloe ke libetsa? - Ho botsa Smith.
  
  "Ke lula India, e. Hangata."
  
  "Joale, bonyane re na le moo re eang," ho boletse Alicia.
  
  Drake o ile a sheba May, Hayden le Dahl, ba neng ba ntse ba hlophisa likahare tsa lebokose la bobeli, Conquest.
  
  "Ts'ebetso e teng?"
  
  Hayden a tsamaisa letsoho la hae ho bontša hore ba se ba le haufi. A sheba hodimo. "Sena se bonahala e le moralo oa boemo ba letsatsi la timetso. Na u hopola phello ea molamu? Ketsahalo e "ngoe e nyenyane e baka e "ngoe "me e "ngoe, e "ngoe le e "ngoe e khōlōanyane?"
  
  "Khopolo ea moferefere," ho boletse Dahl. "Sena ke sebetsa sa tlhōlo, 'me Genghis Khan e ne e le motho ea nahanang ka ho teba. Ka sena u ka hlola lefatše lohle. "
  
  Drake o ile a otla botlolo ea hae ea metsi.
  
  Alicia o itse, "Sebetsa sa phello ea domino?"
  
  "Hantle-ntle. Kamoo ho bolaoa ha Franz Ferdinand ho ileng ha lebisa ho naleli ea Ntoa ea I ea Lefatše. Mohlomong, leano lena la merusu e ntseng e eketseha le ka qala Ntoa ea Boraro ea Lefatše. "
  
  "Mme," Drake o ile a tima sebui sa hae nakwana mme a bua a kgutsitse, "ho rarahane haholo. Re tla e fa mang?"
  
  Bohle ba ile ba sheba. E ne e le potso e utloahalang. Hayden o ile a hlakisa hore ha aa lokela ho bua letho hape. O ne a tseba hore Washington le Mongoli oa Tšireletso ba ne ba se ba sa thaba le bona, 'me a khutlela ho nahana ka SEAL Team 7.
  
  Ka tsietsi?
  
  Le ka mohla.
  
  Hayden o ile a ithuta lipampiri ka metsotso e seng mekae, eaba o li kenya ka tlas"a baki ea hae. Ha a bua le sehlopha sohle, o ile a sisinya mahetla a hae, a bontša hore qeto e ne e e-s'o etsoe 'me ntho leha e le efe e ka etsahala ka litokomane tse sa sireletsoeng.
  
  Ka lentswe le phahameng a re, "Re tla sebetsana le taba ena kapele kamoo re ka kgonang. Hona joale re hloka sebaka seo sa boraro. Lauren?"
  
  "Kea u utloa. Re ntse re emetse ".
  
  "Joale ema hanyane," Kensi a rialo, sefahleho sa hae se sosobane ho tloha metsotsong e leshome e fetileng ho ntse ho hlakile. "Le re ho na le likhutlo tse "nè tsa lefatše, na ha ho joalo?
  
  Lauren o ile a re: "Ha e le hantle, Bibele e bua ka hona. "Mme ena ke taelo ea Kahlolo ea ho Qetela."
  
  "Be, ho na le phoso. Na ha o e bone?
  
  Drake o ile a panya, joale a ferekane ho feta pele. Dahl o ile a ithuta Kenzi ka hloko.
  
  "Mohlomong tlhaloso e itseng e ka thusa?"
  
  "Likhutlo tse "nè? Afrika, Asia, Europe le Amerika."
  
  "Ka sebele. Ke seo ba mpolellang sona."
  
  Kensi a otlolla matsoho a hae ka bobedi. "India e hokae?"
  
  Hayden a ema ka maoto. "Damn, India ke karolo ea k'honthinente ea Asia."
  
  "Eo re seng re sebetsana le eona."
  
  Lauren a nahana a eme ka maoto. "E siea feela Europe le Amerika," o boletse joalo. "Hei banna, na le uena u nahana ka ntho e tšoanang le eo ke e nahanang?"
  
  "Mohlomong," ho rialo Alicia. "Na le uena marako a hao a thata ho lula fatše fatše?"
  
  "Kgoho," ha rialo Kinimaka. Empa ke lula ke nahana hore 'khoho'.
  
  "Taelo ke linokoane tsa ntoa tsa lilemo tse mashome a mane. Nakong eo ba neng ba pata lithunya, lentsoe 'Letsoalloa la Amerika' le ne le tloaelehile, empa ba ka be ba sa nahana ka lona ka tsela eo. Ba tsoetsoe lilemong tse mashome a mabeli kapa pejana, ka lebaka la Molimo."
  
  "Red Indians?" Drake o boletse. "Ho Tsoa Wild West? Demet".
  
  Lauren a re: "Ho ka etsahala. "Seo tanka ea ho nahana e ne e se sheba sebakeng se fosahetseng."
  
  "Joale, ke mang motho ea mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "E re ke khutlele ho uena tabeng ena. Hajoale, kena feela sefofaneng. "
  
  Drake e ne e se eena feela ea neng a tjametse Hayden.
  
  Khutlela Amerika?
  
  Crap.
  
  Hayden, haholo-holo, o ile a shebella Smith. Ba ne ba sa tsebe hore na ho ka be ho etsahetse eng ka mor"a liketsahalo tsa Peru, kapa seo ba boholong ba neng ba se nahana. Lesole leo, ka lebaka la lona, hang-hang le ile la qala ho ema ho sheba mokotla oa lona.
  
  Mopalami oa pere oa boraro? Tlala? Le Amerika? Na bahanyetsi ba rona baa tseba?
  
  Na o tla ke a fumane nako ea khotso ea ho lokisa bophelo ba hae?
  
  Eseng kajeno, Hayden, eseng kajeno.
  
  "Re a e etsa," a rialo. "Mme re e etsa hantle. Joalo ka ha re lokela, joalo ka ha re etsa kamehla. Empa banna, ke na le lipelaelo. Ke lumela," a khutsa, "hore Lekhoaba le "muso oa Amerika li na le sehlopha sa bobeli papaling." SEAL Team 7, 'me ho hlakile hore e ntle haholo. Sehlopha sena se kanna sa se be teng papaling ho etsa bonnete ba hore re fumana bapalami bohle. "
  
  Drake o ile a soma ha a utloa sena. "Ke masoabi?"
  
  "Joale, na u ne u nahana hore ho ka ba le boemo ba bobeli? Ho thoe'ng haeba ba mona ho tla re timetsa? "
  
  
  KHAOLO MASHOME
  
  
  Karin Blake o ne a lutse ka lirifi tsa hae tse ntšo holim'a tafole, mohala oa hae oa selefouno o o tšoere pakeng tsa molala oa hae le selelu, a ntse a otla keyboard ka matsoho a hae a mahala. O ne a apere sekipa se senyehileng le jean, 'me a tlamiloe moriri oa hae ka thae e teteaneng ea moriri. Lentsoe le neng le bua ka tsebeng ea hae le letšehali le ile la batla le khangoa ke litšeho tsa Palladino.
  
  "Thola dihele, Dino!" a reteleha mme a hoeletsa.
  
  "Ee E". Lesole le ile la reteleha ka ho nyenyefatsa eaba le bona sefahleho sa hae. "Ho lokile. Molimo, ke mang ea u behileng taolo?"
  
  Karin o ile a kōpa tšoarelo ho sebui. O ile a re: "Bana ba na le bokhopo. "Ho se hokae 'me ba tla iphumana ba le ka ntle mohatong o sa laoleheng."
  
  Mosadi a tsheha a kgutsitse. "Ee, ke rekile tse peli tsa tsena."
  
  Karin o ile a sheba Dinosaure e telele, e nang le mesifa le mphato oa bona ea liphaka, Wu e monyane, ea mosesane. Masole ka bobeli a ne a tlohela mouoane, a tenoa ke ho koalloa ka tlung e lehoatateng bekeng e fetileng, a theha litsamaiso tse fapaneng. Seo ba neng ba se hloka e ne e le ketso ea sebele.
  
  Karin o ile a botsa: "Ebe ba ile ba baleha?"
  
  "Ka sebele. Ke ne ke le karolo ea lefapha la likhokahano. Ba ile ba re abela lichifi. Sehlopha sa SPEAR se ile sa nka lebokose ho Machaena mme sa khona ho balehela Taiwan. Ka lehlohonolo, ke nahana hore ka lehlakoreng la lihlopha tse ling. "
  
  Karin o ne a tseba hore sena hase feela lehlohonolo. Ho ne ho se sehlopha se betere lefatšeng kajeno ho feta SPEAR. Ka nako e 'ngoe o ne a le motlotlo ho ba karolo ea eona.
  
  O ile a lumela: "Tsela ena ea banna ba pere ha e bolele letho ho 'na. "Ke tsepamisitse maikutlo linthong tse ling. Empa mpolelle, ba ea kae hape?
  
  "Be, ha ke eso tsebe. Ho bonahala eka India. Empa ho bonahala ho e-na le ho se lumellane ho itseng. Bona, ke lumetse ho thusa hanyane ka lebaka la se etsahetseng ho batsoali ba futsanehileng ba Palladino le hobane re ka lehlakoreng le le leng, empa ho na le moeli oa seo nka se buang. "
  
  Karin o ne a e-na le lipelaelo tse ntseng li hōla. "Ha re hloke tse ling tse ngata. Sena feela - ha ke letsetsa, ke hloka ho tseba boemo ba sehlopha sa Drake. Na e tla ba hosane kapa ka mor'a khoeli. U ka e etsa?"
  
  Karabelo e ne e tsitsitse. "Ee, ha feela ke dula yuniti e le nngwe. Kea lumela."
  
  "Kea leboha". Karin o ile a felisa puisano kapele pele a ka botsoa lipotso tse ling. O ile a nka nakoana a lekola phaposi mme a bona moo ba leng teng. Ho tloha ha ba khutlela sehlaheng sa barekisi ba lithethefatsi, ba se ba se hloekisitse linthong tsohle tse mpe, ba fumana lisebelisoa libakeng tsa mefuta eohle, ho tloha ho mapolanka a fatše ho ea ka tlas'a ntlo, hammoho le li-nook le li-crannies ho pholletsa le sebaka se phahameng. Ho chesa sengoathoana se seng le se seng sa ho qetela e ne e le ho ikhotsofatsa. Ha Karin, Dino, le Wu ba ntse ba sa sebetse inthaneteng, ba thehile likhomphutha, likhokahano, lisebelisoa tsa ho beha leihlo, le tse ling. Haeba ntlo ea lehoatata e ne e tla fetoha HQ ea bona, e ne e lokela ho behoa qhobosheane, e sireletsehe, qhobosheane ka boeona.
  
  Karin o ne a nahana hore ba se ba le haufi.
  
  Joale a tleloa ke mohopolo o mocha, o bohloko.
  
  O ile a shebella ha Dino le Wu ba ntse ba sebetsa lik'homphieutheng, ba hokahanya lithapo ho latela litaelo tsa hae le ho kenya software, li-firewall, le tse ling. O ne a le matla nthong ea mofuta ona pele a qala koetliso ea hae. Joale o ne a se a le ho feta. E, ba ne ba ntse ba haelloa ke lintho tse seng kae, empa lichelete tsa hona joale li ne li tla lekana ho koahela seo. Ba ne ba hloka mohloli o itseng oa chelete e tsitsitseng.
  
  U se ke ua iphapanyetsa eona. O ke ke wa e sututsa, ya e epela botebong.
  
  Karin o ne a tseba ntho e 'ngoe le e' ngoe ka SEAL Team 7. O ne a tseba hore na ke hobane'ng ha ba le moo, hore na lipakane tsa bona ke life; matla le mefokolo ea bona; lenaneo la bona le litaelo tsa ho qetela tsa lekunutu. Joale, ha a se a fane ka tšehetso ka katleho, joale o ne a ka lemosa Matt Drake.
  
  E ne e thabisa, e sotheha, e baka asiti maleng a hae.
  
  Ketsahalo e "ngoe le e "ngoe eo ba fetileng ho eona, linako tse khanyang le linako tse thata, matsatsi a bohlanya bo feletseng, li ile tsa ama maikutlo a hae joaloka nonyana e hlabang sebōkō se manganga. Karin o ne a kile a tsoa likotsi tse mpe haholo pele "me a tela bophelo, empa a bo fumana hape libakeng tseo a neng a sa li lebella. O ile a fuoa morero o mocha.
  
  Hape, ka tšohanyetso, o ile a utloa bohloko haholo ha khaitseli ea hae le lelapa la hae ba e-shoa, 'me ka mor'a moo a rata ha Komodo a mo rata. Mohlomong ketsahalo eo ea pele haholo ha a sa le monyenyane e ile ea mo senya "me ea mo beha tseleng ea bophelo.
  
  Tshenyeho.
  
  Joale sohle seo a neng a hlile a batla ho se etsa e ne e le ho senya lintho tsohle tse molemo tseo a neng a e-na le tsona. Haeba ntho e 'ngoe e ne e tsamaea hantle, o ne a batla hore e hlolehe. Haeba ho ne ho e-na le ntho e khōlō e mo hlahelang, o ne a tla etsa bonnete ba hore e fela ka leeme.
  
  Haeba sehlopha se secha se qala ho atleha, ho atamelana, se ne se tla se qhaqholla.
  
  Ho itšeha e ne e se mokhoa o mocha oa bophelo ho Karin Blake. Ona ke mokhoa oo ke o khethileng oa ho phela. Kobo ea ka e khathollang.
  
  Ka hona a lula, a iketlile, a na le leseli leo le sehlopha sa SPEAR se neng se se na letho ha se tšela lintlha tse nne tsa mak'hadinale boitekong ba bona ba ho fumana libetsa tse 'ne tse tšosang. mateano a ne a eme a butse haholo monyako oa hae.
  
  Tsela e 'ngoe e ile ea lebisa ho topollo qetellong, ho metsoalle, botsoalle le bohloko ba bophelo.
  
  Tsela e 'ngoe e ne e tla senya nalane ena eohle, bokamoso bona bo sa tsitsang,' me e mo fe tsohle tseo a li hlokang: moferefere.
  
  Karin o ile a bokella lintho tsa hae eaba o tsoela mathuleng. Moea oa lehoatata o ne o omme, o tsoakane le lerōle. Ho ile ha hlaha bolo e khanyang holimo leholimong. Sebakeng se seng hole, sehlopha sa mabotho a ikhethileng a US se bitsoang SEAL Team 7 se ne se ntse se lelekisa bo-mphato ba hae ba khale - Matt Drake le Alicia Miles, Torsten Dahl le May Kitano le ba bang - ka sepheo sa ho bolaea.
  
  Karin o ile a nahana ho ba lemosa.
  
  Eaba o kenya hlooho ea hae monyako. "Helang balahlehi, tlosang liesele tsa lona. Re na le libaka tseo re ka eang ho tsona le batho ho bona. Lekunutu la Tyler Webb le ke ke la lula le ipatile ka ho sa feleng. "
  
  
  KHAOLO EA MABAKA
  
  
  Karin o ile a palama sethunya, a shebile Dino ha a ntse a tsamaisa Dodge Ram ea bona ka hloko linoheng tse sothehileng tse entseng litsela tse kholo le literata tse ka morao tsa Los Angeles.
  
  "Tsoela pele ka tsela ea hau," a rialo ha lesole le lecha le feta tselaneng e khubelu. "Na u sa hopola hore re ntse re tsongoa?"
  
  Dino o ile a mo soma ka thabo e kgolo. "Ke thabetse ho tsoa ka tlung, "Mè. Leha ho le joalo, u lokela ho tseba hore ke betere ho u feta. E betere ka litsela tsohle. "
  
  "Kahoo u ntse u bua."
  
  Wu a re: "Sesole se hana ho re tlohela. "Nako le nako ha re ea holimo, re kotsing."
  
  "Theola segalo sa gago, Rre Matlhoko. Molimo, lōna ba babeli le ka etsa mosebetsi o habeli."
  
  "A re bone hore na u tla thaba hakaakang ha ba hokahanya linate tsa hao le beteri ea koloi."
  
  "Se be esele, Wu. Sena ke sesole, eseng CIA. "
  
  Karin o ne a natefeloa ke pono e lulang e le teng ka mahlakoreng a mabeli a koloi; Los Angeles ka khanya eohle ea eona. Nako ea ho phomola le ho se nahane ka letho. Linatla tse teteaneng tse tala le tsa konkreite li ne li hlōlisana ka bophahamo, "me ka mor"a tsona ho ne ho e-na le mehaho e meholohali ea litšepe e phatsimang tlas"a letsatsi le bataolang. Mosi o bobebe o ne o leketlile marung, o fifatsa letsatsi, empa o ne o sa bonahale. Batho ba ne ba tla 'me ba tsamaea, ba sa hlokomelehe litseleng tsa maoto le litsing tsa mabenkele, ba phunya zifa pele le morao ka likoloi tsa bona. Lithaba tsa Hollywood li ile tsa feta butle ho ea ka ho le letona, li sa hlokomeloe, hobane ka nako eo Dino o ile a hlokomela koloi ea paterole e ntšo le e tšoeu e kenang tseleng e potlakileng 'me a fokotsa lebelo joaloka moshanyana ea lokileng, a ntse a shebile tseleng, a tsepamisitse maikutlo pele.
  
  Haeba u ne u sa ba sheba, ba ne ba ke ke ba u hlokomela.
  
  Qetellong tsela e lebōpong la leoatle e ile ea buleha 'me ba ne ba le tseleng e eang San Francisco.
  
  "E molemo ho feta lehoatata." Wu o ile a ithuta maqhubu a benyang, a bilikang.
  
  Karin o ile a hlahloba mosebetsi o larileng ka pele. Ha baa ka ba senya nako ea bona ntlo-kholo. Taba ea pele, ba ile ba kenya lik"homphieutha, li-Mac tse peli tsa boemo bo holimo tse nang le lintho tsa ho bapala tse khethehileng tseo ba neng ba ka khona ho li reka. Mohala oa fiber optic e ne e le karolo e thata ka ho fetisisa, empa hang ha ba nahana hore 'me Karin a kentse marako a mangata, ba ne ba se ba loketse ho tsamaea. Leha ho le joalo, leha Karin a ntse a le keyboard mme a sebelisa bohlale ba hae ba bohlale, ba ne ba se na monyetla oa ho qhekella ka bohlanya. Ba ne ba lekanyelitsoe, ba qobelloa ho sebelisa bohlale.
  
  Karin o ne a tseba ka li-account tsa banka tse se nang palo tsa Tyler Webb. O ne a ba shebile ha a sebeletsa SPIR. O ne a tseba seo ba bang ba se bitsang lefa la hae; mabapi le liphiri tse seng kae tseo a neng a e-na le tsona sehlopheng sa hae sa khale. Mme o ne a tseba sebaka se seholo sa ho ipata; ntho eo morui ea ruileng ka ho fetisisa, ea atlehileng ka ho fetisisa lefatšeng a neng a e bokelletse khahlanong le batho ba makholo, ho akarelletsa le litho tsa sehlopha sa hae sa khale.
  
  Ba bangata ba ne ba lumela hore kaha Webb o ne a shoele, ba ka mo fumana ha ba phomola.
  
  Bothata e ne e le hore Karin o ne a se na maikutlo a joalo. Ho fihla moo a ipatileng teng ho ne ho tla mo fa matla a ke keng a boleloa-"me qetellong ea lintho tsohle, matla ke moo a neng a le teng. Boraro ba bona ba ne ba kgona ho tswela pele ho tloha moo; ho fumana chelete, ho se tsejoe, tšireletso le tšusumetso. Ehlile, haeba ho ne ho e-na le batho ba makholo ba batlang stash ea Webb, ho ne ho tla ba thata haholo ho utsoa.
  
  Hona joale ha ho motho ea tsebang moo e leng teng.
  
  Ntle le Karin Blake.
  
  Bonyane ke seo a neng a se nahana. Lihora tse 'maloa tse tlang li tla bolela. Boitsebiso bo ka hare bo ile ba thusa haholo. O ne a tseba tsohle ka Nicholas Bell le kamoo mololi, a lutseng ka seleng ea hae ea chankana, a neng a bolela ntho e 'ngoe le e' ngoe - mabitso, libaka, botho, lets'oao lohle le bolileng. O ne a tseba kamoo Lauren Fox a ratang ho etela teng. O ne a tseba batho ba mamelang le ho bua le Lauren Fox.
  
  Be, o ne a ba tseba, ba ne ba sa mo tsebe hakaalo.
  
  E ka 'na eaba o ile a lieha ho ea moketeng - koetliso ea sesole ea Karin le ho tloha ka mor'a moo ho ile ha nka nako-empa o ile a khona ho finyella seo ka talenta e nyenyane ea ho senya. Lipuisano tsa Bell li ne li sa sebetse. Smith o ne a bonahala a e-na le sebete sa ho amohela kopi ea lipuisano tsena khafetsa - moshanyana ea se nang kelello - le ho li tšoara kamoo a batlang kateng. Ke mang ea neng a tseba hore na lesole le bohale, le halefileng habonolo le ile la etsa"ng ho bona? Tšireletso ea naha e sirelelitsoe, ho hlakile.
  
  Taba e ne e le hore Karin o ne a ka senya mohala o lebisang ka ho toba marang-rang a Smith. E ne e le mosebetsi o batlang o le bonolo ho eena. O ile a ipha nako ea ho bokella thepa e ngata. Tyler Webb o kile a ba le liofisi tse ngata, matlo, matlo a penthouse esita le sehlekehleke ho pota lefatše. Mabitso a libaka a ileng a mo ama a ne a akarelletsa Washington, D.C., Niagara le Monte Carlo. Bell o buile le Lauren, empa a boela a bua le balebeli le babuelli ba molao, 'me lintlha tsa Smith li ne li kenyelletsa lintlha tse tsoang ho bona kaofela.
  
  Smith ha a na bokamoso bo khanyang, a nahana joalo.
  
  Ho sa tsotellehe hore na u e arola joang, ketsahalo ea Peruvia-kapa liketsahalo-li ile tsa kenya sehlopha sa SPEAR lefatšeng la mahlomola.
  
  Karin o ile a fetola boemo ba hae ha lets'oao le benya ho feta moo le reng ba ne ba le lik'hilomithara tse 130 ho tloha San Francisco. Bell o ile a bua hantle le Lauren - khafetsa a bua lintlha tseo mohlomong li neng li nepahetse, a reha mabitso, libaka, li-account tsa banka. Hajoale, Karin ha aa ka a iteta sefuba ho sebelisa leha e le efe ea litlaleho, a tšaba hore ba boholong ba ka 'na ba li hloela ka lenyele ho bona hore na ke mang ea tlileng. Pele ba ne ba hloka leano le tšepahalang la ho nka khato le ho baleha.
  
  Kahoo leeto la ho ea San Francisco.
  
  Ha a hatelloa, Bell o ile a hlalosa kamoo Webb ka linako tse ling a neng a ithorisa ka seo a se tsebang. Monna enoa e ne e le motho ea ipatileng, e le moriti o ruileng ea nang le lisebelisoa tsa ho pepesa, ho utloisa bohloko le ho rua hoo e batlang e le motho leha e le ofe lefatšeng haeba a batla. Webb o ne a lula a fana ka Bell tidbits, a mo beha, empa hape a fana ka maikutlo a seo a se bitsitseng "mother lode."
  
  'Mothapo ona oa' mè o ile oa fetoha ofisi e khethehileng moo megalomaniac e neng e boloka litšila tsohle tseo a kileng a li bokella ho mang kapa mang. Ehlile, ha a ka a bolella Bell moo e neng e le teng.
  
  Leha ho le joalo, Karin o ile a nahana ka sena sohle. O ne a e-na le monyetla o ikhethang oa ho khona ho bona tsohle ka hare. Mme o ile a hopola linako tseo Webb a neng a utsoa tlhahisoleseling ho tsoa ho bongata ba sehlopha mme a ba etela ka lekunutu. Mehopolo ea hae e makatsang e ile ea nka nako hona moo. Ha e le hantle, ho ne ho se bonolo, empa Karin o ne a tseba hore Webb ka nako eo o ne a sebetsa ofising e tsebahalang Washington 'me o khonne ho fumana lengolo leo, le neng le se le ngotsoe.
  
  Lifaele tse kholo li rometsoe atereseng e itseng ea San Francisco makhetlo a halofo. Liphuputso tse ling li ile tsa senola hore lifaele tse ling tse kholo li ile tsa fumanoa liofising tse ling tse tsejoang. Kahoo, ha ba boholong ba ntse ba hlahloba boitsebiso bo bongata, Karin o ile a khona ho fumana hantle hore na o hloka eng.
  
  Dino o ile a ba etella pele har'a sephethephethe, ka Heke ea Khauta le ho feta Fisherman's Wharf. Bahahlauli ba ile ba tlala sebaka seo ka lik"hamera li le malala-a-laotsoe, ba kena litseleng ba sa itlhokomela hakaalo. Dino o ile a ikopanya le sephethephethe, a sa fe mapolesa lebaka la ho ba hlokomela. Thaba e moepa e ile ea ba lebisa ho ea pele toropong, 'me kapele ba ne ba pota-potile Union Square, ba feta libanka le likhemisi, likepe le lireschorente, boitekong ba bona bo boima ka ho fetisisa ho fihlela joale: ho fumana sebaka se setle sa ho paka.
  
  "E tlohele mona feela." Wu o ile a supa sebaka se senyane haufi le Walgreens. Aterese ke leeto la metsotso e mehlano ho tloha mona.
  
  "Metsotso e mehlano?" Karin o boletse. "E ka be e bile ka ho sa feleng haeba Webb a ne a tlohetse maemo a tšohanyetso."
  
  "Ho feta moo," Dino a rialo ha a atamela butle moo a yang, "ke Dodge Ram." Ke ne ke tla ba le bothata ba ho paka esele ea ka sebakeng seo. "
  
  "Na u batla hore ke etse see? Ke khona ho khanna."
  
  "Ao ka 'nete? Ha e le hantle, Toretto. Ha re bone hore na u sebetsa joang-"
  
  "Bana," ho hema Karin. "Tloha taba eo. O ya bona moo?"
  
  "Re hloka phihlello e ntle bakeng sa ho baleha kapele. Re hloka ho fihlella kapele. Re hloka..." Dino a thola hanyenyane. "Damn, re tla hloka karache nako e telele, na ha ho joalo?"
  
  Karin o ile a dumela ka hlooho. "Hona mona. Haeba ho hlokahala, re tla robala nakoana; ka mehla re ka tloha mona ka letsatsi le leng ha lerole le kokobela."
  
  "Damn, ha ke tšepe," Wu a honotha. "Ho qeta nako e lekaneng le uena matsatsing ana."
  
  "Sena ke bothata?" Karin o ile a nahana ha Dino a ntse a khannela Ram sebakeng sa ho paka makoloi ka tlas'a lefatše.
  
  "Che, testosterone e phahame hanyane. Lona ka bobeli le hlōlisana joalo ka bana ba motho ka linako tsohle. Ka linako tse ling hoa khathatsa."
  
  "Rona? Kopana?" Karin o ile a sheba Dino ka bohale. "Ka 'nete rona?"
  
  Lesole le lecha le ile la tšeha haholo. "Ke hobane feela u sa batle ho lumela hore ke betere ho u feta."
  
  "Ha ke e bone." Karin o ile a mo sheba ka ho teba, eaba o retelehela ho Wu. "O bona sena?"
  
  "E re ke e behe tjena. Haeba ka bobeli le tahiloe ka ho feletseng 'me le etsa qeto ea ho nyalana, le tla tlameha ho e etsa le eme hobane ka bobeli le tla batla ho ba holimo."
  
  Karin o ile a tšeha haholo ha Dino a qetella a fumane sebaka seo a se ratang. "Ho tahiloe joalo ka lihele? Damn, ha ho na joala bo lekaneng lefatšeng hore seo se etsahale, Woo."
  
  Dino a ntsha dinotlolo a bula lemati. "Ke nako ea ho tsepamisa maikutlo. Bohlanya bona bohle ba ho nyalana ha bo thuse."
  
  "Ha u rate banana, Dino?" Karin o ile a ikopanya le banna ba babeli ba emeng ka pele. "Ho na le serapa sa liphoofolo San Francisco. Re ka u isa teng ka mehla ha re qetile."
  
  Dino a iphapanya, a ntsha mohala wa hae mme a emela aterese eo ba lokelang ho e kenya. "Metsotso e meraro," a rialo. "Re se re lokile?"
  
  Karin o ile a kenya mahetla a hae ka mokotleng oa hae. "Joaloka lihele."
  
  
  ******
  
  
  E ne e le mohaho o phahameng oa liofisi, 'me ofisi ea Webb e le mokatong oa mashome a mararo a metso e mehlano. Karin o ne a nahana hore sena se ne se sa tloaeleha ho eena - motho ea hlanyang hangata o ne a khetha ho phela maemong a phahameng ka ho fetisisa e le hore a khelle motho e mong le e mong fatše - empa o ne a nahana hore a ka boloka aterese ena e le ea bohlokoa le sephiri kamoo ho ka khonehang - ke seo a neng a se ananela. le polokelo e phahameng ea mosebetsi oa bophelo ba hae.
  
  A nahana mehato eohle ea ho itšireletsa.
  
  Seo se ile sa etsa hore seo ba neng ba le mothating oa ho se etsa le ho feta ...
  
  Setlaela? Naïve? O bohlale? O bohlale?
  
  O ile a bososela a le mong ha a hlokomela hore karabo e itšetlehile ka sephetho.
  
  Ba bararo ba ile ba kena ka lemati le bilikang mokatong o ka tlaase, ba bona li- lift tse "maloa, "me ba leba moo. Banna le basali ba apereng lisutu tse lefifi ba ne ba lelera koana le koana. K"honeng e hōle ho ne ho e-na le deske ea boitsebiso e tsamaisoang ke bangoli ba babeli ba moriri o motšo. Boemo ba lerata bo ne bo le tlase, bohle ba leka ho se etse lerata. Karin o ile a bona molebeli e mong ea motenya k"honeng, ea neng a shebile sephethephethe se fetang le lik"hamera tse tharo tsa tšireletso. O ile a isa Dino letlapeng la tlhahisoleseding.
  
  "Mashome a mararo le metso e mehlano". A dumela ka hlooho. "K'hamphani e le 'ngoe e na le sebaka sohle."
  
  "E na le moelelo".
  
  Wu o ile a sheba sehlooho. O ile a bala: "Litsamaiso tsa Minmak?" "Ntho e "ngoe le e "ngoe ea tšoana, ntho e "ngoe le e "ngoe ea tšoana."
  
  Likoporasi tse se nang sefahleho tse neng li busa lefatše.
  
  Karin o ile a tsoela pele, a fihla li-lifti 'me a hlahloba habeli. Ho ne ho ke ke ha mo makatsa haeba a ka fumana nomoro e se nang letho 35-kapa nomoro e haellang kaofela-empa e ne e le teng, e tšoeu, e benya joaloka tse ling kaofela. Baahi ba ile ba tobetsa likonopo mekatong e fapaneng, "me Karin a ema ho fihlela motsotsong oa ho qetela, empa ke eena feela ea tobetseng tse 35.
  
  Ha baa ka ba tlameha ho ema nako e telele. A hlobola mokotlana oa hae, a etsa eka o phenya-phenya ka hare ho batla ho hong. Dino le Wu le bona ba itokisetsa. Ha lifte e kokobela 'me menyako e buleha sebakeng sa 35, ba bararo ba ile ba ema metsotsoana e seng mekae feela ho bona hore na ba tobana le eng.
  
  Phaseje e bentšitsoeng e otlolohile hole, e nang le mamati le lifensetere ka mahlakoreng a mabeli. Qetellong ho ne ho e-na le tafole ea lehong. Mabota a ne a khabisitsoe ka litšoantšo, a sa latsoehe ebile a tena. Karin o ile a hakanya hore ho na le motho ea neng a mo emetse ho tloha ha a tobetsa konopo, empa joale ba se ba le teng. Ba ne ba itokisitse, ba chesehela, ba le bacha ebile ba na le bokhoni.
  
  A supa tsela, a kena lefatšeng le makatsang leo ka tsela e itseng e neng e ntse e le la mofu. Haeba ho na le letho, leo e ne e le lefa la Webb. Mothapo oa 'm'ae.
  
  Ha ho na lik'hamera tsa CCTV. Ha ho tshireletso. Lemati la pele leo a le lekileng le ile la sisinyeha ka matla foreiming ea lona hoo le ileng la tloha. Kaofela e ne e le bakeng sa pontšo, sekoahelo feela. O ile a ntša sethunya eaba o tlatsa lipokotho tsa hae limakasine. Baki eo a neng a e apere tlas'a jase ea hae e ne e utloahala e le khōlō ho tloha mona, empa joale e ne e mo sireletsa. Sehlopha se ile sa hasana ha se atamela tafole ka hloko.
  
  Karin o ile a ema 'me a sheba ka bobeli liphasejeng tse peli tse ncha. O ile a makala ha lentsoe la roboto le bua.
  
  "Na nka u thusa?"
  
  O ile a hlokomela sensor e hokeletsoeng lehlakoreng le ka pele la tafole. Leha ho le joalo, ha aa ka a bona lik'hamera leha e le life.
  
  "Lumela? Ho na le motho moo? Ke bapala sethoto.
  
  Nako ena kaofela o ne a ntse a nahana leano ka hloohong. Boitsebiso bo bongata ba Webb ha boa ka ba mo lebisa atereseng ena feela, empa o ile a khona ho supa sebaka sa setsi seo se tlileng ho sona ho sebelisa moralo oa foreimi ea dijithale ea moaho. O ne a tseba hore ba lokela ho kgelohela ka ho le letshehadi ebe ba kgelohela ho le letona, empa a ipotsa hore na diroboto di ka etsa eng...
  
  Ke nahana hore re lahlehile. O ile a soma, a sheba Dino le Wu. "Ema feela, Monghali Robot, ha re ntse re leka ho fumana motho."
  
  E ne e le habohlokoa ho leka. Karin o ile a leba ka ho le letšehali, bahlankana ba mo setse morao. Monna oa pele oa thaba o ile a hlaha ka ho le letšehali, a tsoa ka ofising, a tšoere bet ea baseball ka thata ka letsohong le leng 'me ka le leng a otla hlooho ea hae. Ea bobeli e ile ea hlaha ka pele, ea lateloa ke ea boraro, eaba ea bone e hlaha ka ho le letšehali, lekhetlong lena ka hamore.
  
  Wu a tšeha. "Bararo ka morao."
  
  Karin a tsoka sethunya sa hae. "Tloong banna, ke hloloheloa eng?"
  
  Thaba ea pele, monna ea lefatla, a bososela. "Ho na le radar moo, ngoanana, 'me re lula ka tlas'a eona."
  
  "Kea bona. Kahoo, ho tseba Tyler Webb joalo ka 'na - monna ea ratang ho etsa lerata ka nako e nepahetseng le sebakeng se nepahetseng - na see ke serapa sa hae sa khotso? Ho thuisa? Joale, ha ho bonolo hore re mo khathatse hona joale, bashanyana, na ha ho joalo?
  
  Monna eo o ile a re: "Ho thunngoe ka sethunya 'me mapolesa a tla be a fihlile ka mor'a metsotso e leshome. "FOLA ka mashome a mabeli."
  
  "Ho thoe"ng ka ho haha tšireletso?"
  
  Monna a tsheha. "Ha ho tsotellehe".
  
  "Kea leboha ka lintlha".
  
  Karin o ile a mo thunya sephakeng ntle le temoso "me a bona a thekesela. O ile a thunya lekhetlo le latelang, ka mpeng, 'me a ema ho fihlela a otla fatše pele a tlōla mokokotlo oa hae a sebelisa mokokotlo oa hae ho sutumetsa.
  
  'Mapa oa baseball o ile oa fofa haufi le hlooho ea hae, oa mo fosa, 'me oa kena monyako, o pshatla khalase le foreimi. O ile a iphapanyetsa eona. Wu o ne a le ka mor'a hae 'me Dino a ntse a tsamaea ka lehlakoreng le leng. Botenya ba boraro bo ile ba mo sitisa tsela. O ile a thunya bongata ka makhetlo a mabeli, a qoba ho tsokotsa ho matla, eaba ho se seo a ka se etsang haese ho otla letšoele le sa sisinyeheng.
  
  A tlolela morao, a maketse.
  
  O ne a tšoere sethunya ha a oela ka mokokotlong. Ha a sheba holimo, a bona sefahleho se seholohali se chitja se mo shebile fatše - senatla se sehloho, se sehlōhō se nang le masoba a likulo seo a neng a sa khone ho se utloa, melapo ea mali eo a sa e boneng, le molamu o moholo ka ho fetisisa oa lehong, o silafalitsoeng ka lehare, oo a o boneng. ba kileng ba - kapa ba e bona.
  
  "Caveman e makatsang."
  
  Karin o ile a thunya ha sehlopha se theoha. Likulo tse peli li ile tsa feta ka mpeng e leketlileng, tsa otla siling, empa molangoana oa tsoela pele ho theoha. Karin o ile a furalla hlooho. Sehlopha se ile sa lula haufi le eena, se arola fatše, sa romela litlhase ho tloha mahare a tukang. O ile a robala moo motsotsoana, joale letsoho le mo tšoereng la tiea 'me a qala ho itokolla fatše.
  
  Karin o ile a khutlela morao, a bona sefahleho se tšabehang 'me a thunya ka ho toba ho sona. Lekhetlong lena mong'a lona o ile a e utloa 'me hang-hang a thekesela, ka lehlohonolo a oela ka ho le letona 'me a otloloha ka mosebetsi-'moho e mong, a tšoasa monna e monyenyane ka tlase.
  
  Wu o ile a e tlōla, a thunya lihlopha tse ling tse peli tse khōlō. Batho bana ba ile ba oa ka mangole. Molamu o ile oa otla Bicep ea Wu, ea etsa hore a lle. Karin o ile a reteleha 'me a bona monna oa pele - lefahla leo a mo thuntseng leotong - a mo latela, a siea letoto la mali ka mor'a hae.
  
  "O sentse tsohle feela, mofumahadi. Bakeng sa bohle. "
  
  "Oh, jwale kaha ke o thuntse, ke mofumahadi, huh? Kea tseba hore re mona ka lebaka la eng? "
  
  A nanabela molamu wa hae le thipa e leketlileng lebanteng la hae.
  
  "Na u tiile? Ho na le ntho e le 'ngoe feela mona, ua e tseba."
  
  Karin o ile a dumela ka hlooho. "Ka sebele".
  
  "Empa u ke ke ua e fumana."
  
  Kapele-pele o ile a nyarela ho pota-pota likamore tse ngata tse tletseng li-terminals tsa k'homphieutha, tseo ntle ho pelaelo li neng li matha, li tsamaisa mofuta o itseng oa lenaneo, 'me kaofela li tšoana le baahelani ba bona.
  
  Empa o ne a tseba ho feta. "Oh, ke nahana hore nka khona."
  
  O ne a boetse a tseba hore monna ea kang Webb o ne a ke ke a nahana ho kenya switch. Eseng ka mor'a mosebetsi o boima oo a neng a o entse ho fumana thepa e joalo, eseng ha mosebetsi o mong le o mong o monate oo a kileng a o etsa o ne o etsahala hona mona.
  
  O ile a phonyoha 'mankhane, a emisa ho otla ka thipa eaba o siea lesoba la bobeli la likulo ho monna eo. A tlolela hodimo mme a latela Wu, mme a hetla morao ho bona hore na Dino o ntse a phela jwang. Tsohle di ne di lokile. Bothata feela boo ba neng ba tobane le bona joale e ne e le mapolesa.
  
  Wu a tsilatsila; phasejeng e ne e se na letho. "U ea kae?"
  
  Karin o ile a feta, sebaka sena se ne se le mohopolong oa hae. O ile a re: "Ho ea moahong oa e 'ngoe ea liphoofolo tsa litonanahali tse mpe ka ho fetisisa tse kileng tsa phela. "Kahoo e ke e be serame. Ka tsela ena, bashanyana."
  
  
  KHAOLO EA MABELI
  
  
  Kamore ka boeona e ne e le ntho e nyonyehang, mohlala oa ho qetela oa Tyler Webb, o tletseng litšoantšo tse ka ntle tse pakang bohlanya ba ka hare bo bobe. Ba ile ba khetha liloko ka metsotsoana feela, ba bona linepe tse entsoeng ka foreime maboteng-bahlaseluoa ba ratoang le mahloriso, pele le ka mor"a ho thunyana ha lithunya-le pokello e makatsang ea lisebelisoa tsa lihloela tse tsoang lefatšeng ka bophara tse hlophisitsoeng holim"a litafole tse pota-potileng phaposi eo.
  
  Karin o ile a iphapanyetsa seo ka hohle kamoo a ka khonang, kaha o ne a se a ntse a utloa lisarene ka lifensetere tsa khalase. Wu le Dino ba ile ba ema ba lebetse ha a ntse a mathela boema-fofane.
  
  Ka mor'a ho hlahloba habeli, o ile a tiisa hore e ne e le eona e neng e ntse e amohela melaetsa e mengata ea data e amanang le flash drive ea mokhoa o khethehileng, 'me a sheba lebone le lenyenyane le letala le neng le tla tiisa ho kenya ka ho toba litaba tsa terminal. Karin o ne a lebeletse hore boitsebiso bo bongata bo ka fetisoa le ho hlophisa flash drive ka nepo. E ne e le kapele kamoo a ka e etsang.
  
  "Re ntse re phela joang?" A sheba hodimo.
  
  Wu o ile a thothomela. "Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e khutsitse mona."
  
  "Ntle le ho bokolla," ho rialo Dino. "Ho na le tse ngata."
  
  Karolo ea morero oa bona e ne e le ho siea bahlaseluoa. Sena se ne se tla ferekanya le ho liehisa mapolesa. Karin o ne a thabetse hore bonyane e ne e le linokoane 'me ba lokeloa ke bophelo ba bona bo bocha. A sheba lebone le letala le panyang, a bona hore le panya ka potlako, a tseba hore mosebetsi o se o felile.
  
  "Itokise".
  
  Li- Sirens li ile tsa bokolla ka ntle ho fensetere.
  
  Letšoao le ile la khaotsa ho panya, le bontša hore ntho e 'ngoe le e 'ngoe e phethiloe. O ile a ntša disk e nyenyane eaba o e kenya ka mokotleng o ka hare o nang le zipi. "Ke nako ea ho tsamaea".
  
  Hang-hang, bashanyana ba ile ba tsoela pele, ka hloko ba pota-pota banna ba oeleng, ba tsoang mali 'me ba raha ba babeli ba lekang ho tsoha. Karin o ile a ba tšosa ka sethunya sa hae, empa a hana ho se sebelisa. Mohlomong ho ntse ho e-na le pherekano mabapi le hore na ho thunngoa ho tsoa hokae. Ba ne ba tla be ba se ba ntse ba phathahane ka lik"hamera tse behang leihlo le ho botsa lipotso tse ngata. Senotlolo sa ho phonyoha e ne e le ho se nke khato kapele, esita le ho ba hlokolosi.
  
  Sena se ne se lokela ho re makatsa.
  
  Ba ile ba lokolla mekotla ea bona, ba ntša likahare tsa bona, eaba ba lahla mekotla ea bona e se nang letho. Ba shebana mme ba dumela ka dihlooho.
  
  "Mookameli". Wu a lumelisa Dino.
  
  "Mookameli". Dino o ile a dumela Karin ka hlooho.
  
  "Sajene," o ile a tebisa puo ya hae ya Borithane mme a leba dilifiting tsa tshebeletso.
  
  Ka pokothong ea hae o tšoere senotlolo sa matla, pusong le ho thetsa borena, ho ketola puso ka mor'a phetohelo, tokoloho ea lichelete le taolo ea ts'ebetsong ea molao.
  
  Seo ba neng ba se hloka feela e ne e le sebaka se sireletsehileng seo ba neng ba ka qala ho sona.
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-RARO
  
  
  Ka letsatsi le leng, ho palama sefofane se seng, 'me Matt Drake o ne a utloa bohloko bo tebileng ba jet. Ho tloha ho ne ho etsahetse hora e fetileng, 'me ba ne ba ntse ba tšoara letsatsi ba lebile Atlantic, ba lebile United States of America.
  
  Ntle le mohopolo o hlakileng oa hore na u ka ea kae.
  
  Mopalami wa pere wa boraro ke Tlala. Drake o ne a tšaba ho nahana hore na ke ntoa ea mofuta ofe eo Order e e qapileng bakeng sa tlala. Ba ne ba ntse ba phathahane haholo ka ho etsa sebetsa sa pele, sethunya sa sepaka-paka, haholo-holo sebetsa sa bobeli, e leng molao-motheo o ka sehloohong. Hayden o ne a ntse a ipolokela boitsebiso bohle, empa khatello ea ho arolelana litaba e ne e le khōlō. Ke pherekano ea tšohanyetso feela le moo a eang teng tse ileng tsa etsa hore ho se sebetse ha hae ho amohelehe.
  
  Khoutu e kholo e ile ea theha liketsahalo ho pholletsa le halofo ea Europe mme qetellong Amerika ho liha lihlooho tsa linaha tsa lefats'e, ho senya meaho ea naha, ho tlama mabotho a bona le ho lokolla li-psychos tse neng li batla ho khutlisetsa Lefatše mehleng ea lefifi. Ho ne ho bonahala e le ntho ea sebele e tšosang le e bonolo ka mokhoa o tšosang. Ka letsatsi le leng domino ea pele e ile ea oa ...
  
  Hayden o ile a khutsa ha a ntse a bala ho fihlela qetellong. Drake o ile a lumella kelello ea hae ho pheta litšenolo tsohle tsa morao-rao: SEAL Team 7; lihlopha tsa mabotho a khethehileng li kopanela; Litahlehelo tsa Sefora, haholo-holo ka lebaka la Marussia; "me hona joale e amana le Matsoalloa a Amerika. Ke "nete hore matsoalloa a moo e ne e le bapalami ba khabane ka ho fetisisa ba lipere-mohlomong e le ba molemo ka ho fetisisa ba kileng ba phela. Empa tlala e ne e tsoa hokae ho see sohle?
  
  Alicia a korotla a khutsitse haufi le eena, leihlo le leng le bulehile hanyenyane. Kenzie o ile a leka ka hohle ho hapa ketsahalo ena ka video, empa Dahl o ile a khona ho mo thibela. Drake o hlokometse hore e ne e se maikutlo a bonolo, empa ke mantsoe a ileng a etsa hore a fetole maikutlo. O ne a sena bonnete ba hore Dal le Kensi ba tla atamela. Ha se taba ea hae, ehlile, 'me eena, ha e le hantle, o ne a tsamaea litseleng tse tšoanang tsa terene, empa ...
  
  Drake o ne a batla se molemohali bakeng sa Mad Swede 'me ke sona seo.
  
  Lauren o ile a lula ka pele, Smith a le haufi ka hohle kamoo a ka khonang ntle le ho etsa hore a ikutloe a sa phutholoha. Yorgi, Kinimaka le Mai ba ne ba bua ka mantswe a tlase ba le ka morao ho sefofane; seretse sa thepa seo ba neng ba le ka ho sona e ne e le sinki e tsoelipanang, e reketla, e siling e phahameng. Bonyane hang a ka rata ho fofa sehlopha sa pele. Esita le mokoetlisi o ile a feta sehlopha sa thoto.
  
  Lauren o ile a tsepamisa maikutlo mangolong ao ba neng ba ntse ba a ngola pakeng tsa bona le Washington. Hona joale moqoqo o ne o le monyebe ebile o sa tsepame, o fana ka maikutlo ho feta puisano ea sebele. Leha ho na le li-geek tse ngata hakaale?
  
  Lihora li ile tsa feta 'me Linaha tsa atamela. Lauren o ile a thahasella thepa e sa tšoaneng e tsoang linaheng tse hlōlisanang. Ho bonahala eka Baiseraele ba hlophisitse likamano tsa Amerika hoo e ka bang ka nako e le 'ngoe le SPIR. Mabrithani le bona. Machaena a ile a khutsa, "me mohlomong Mafora a ile a tsoa ho eona. Drake o ne a tseba hore ba ke ke ba utloa letho ho tsoa ho SEALs. Ha e le hantle, ba ne ba le sieo.
  
  "Ho tla ba monate ho bona hore na ba romela lihlopha tsena Amerika ka khutso," ho boletse Dahl. "Kapa sebelisa litaelo tsa ka hare."
  
  "Na batho ba se ba kene sechabeng?" Hayden a phahamisa mahlo. "Ha ke tšepe. Liofisiri tsa boroko li nka lilemo ho theha. "
  
  "Mme ha ho thata ho fofa o sa lemohuoe," ho boletse Smith. "Barekisi ba lithethefatsi ba "nile ba etsa sena ka lilemo tse mashome."
  
  "Na ho na le tataiso ho Moindia enoa e mobe ka ho fetesisa ea kileng a phela?" Mai a botsa.
  
  "Ha e tsoe Washington, 'me haeba bahlolisani ba rona ba tseba, ba e boloka e le lekunutu."
  
  "Bullshit".
  
  Drake o ile a sheba nako mme a hlokomela hore ba ntse ba atamela States. O ile a sisinya Alicia ka bonolo.
  
  "Joooh?"
  
  "Nako ea ho tsoha".
  
  Kenzi a atamela. "Ke lokisitse botlolo ea hao, ngoana."
  
  Alicia a tsoka matsoho a hae ho yena. "Tšhelete! Tlosa ntho ena ho nna!"
  
  "Ke "na feela!"
  
  Alicia o ile a khutlela morao ho fihlela moo bulkhead e neng e ka mo lumella. "Clow circus clown fizzog."
  
  "pop ke eng?" Kinimaka o ne a bonahala a thahasella e le kannete.
  
  "E bolela 'sefahleho' ka Senyesemane," ho boletse Drake. Ha a araba ho nyahama ho totobetseng ha Kensi, o ile a re, "Ha ke lumellane. U hlile u Bobby Dazzler."
  
  "Ehlile?" Alicia o ile a hoeletsa.
  
  "Eng? "
  
  "Ho bolela hore ha u mobe ho sheba, lerato."
  
  Kensi o ile a sosobanya sefahleho ha Alicia a qala ho rora, "me Drake a hlokomela hore mohlomong o tšetse moeli le basali bao ka bobeli. Hantle, bonyane le Kenzi. A kopa Lauren ka hlooho kapele.
  
  "Le ka mohla. U na le bonnete? "
  
  Tlhokomelo e ile ea lebisa ho New Yorker.
  
  "Ee, ke tiile." Lauren o ile a potlakela ho pata ho makala ha hae 'me a potlakela ho tlaleha litaba. "Mphe ho hong."
  
  Hang-hang, joalokaha eka ke qetello e reriloeng esale pele, litaba tse molemo li ile tsa khutla. Lauren o e kentse mohaleng oa puo. "Hei batho, ho monate ho bona hore re ntse re ithabisa." Mong. Obnoxious o mocheng hape. "Ho lokile, litaba tse monate ke hore ha le ntse le fumana karolo ea zi, ke ne ke ntse ke sebetsa k'homphieutha e chesang haholo. Kahoo pele mopalami oa pere oa bobeli le ho hapa. Mofumahali Jay? Lintja tse kholo lia bohola."
  
  Hayden a sisinya hlooho. "Bua Moamerika, hlanya, kapa ke tla u leleka."
  
  Drake o ile a sheba ka nqane ho tafole, a tseba hore o ntse a tsielehile. Etsoe, khoutu ea bohlokoa e ne e le matsohong a bona, 'me Maamerika a e tseba. Eaba o apareloa ke mohopolo, "me a mo bontša hore a tsamaee le eena ka morao ho sefofane.
  
  Ba ngaparelana ka tidimalo.
  
  "Na ho ka khoneha ho lahleheloa ke e 'ngoe ea maqephe?" a botsa. "Ba bohlokoa ka ho fetisisa ho bona."
  
  A sheba. "Ehlile, haeba u batla ho hohela sepheo ho rona. Ha se maoatla hakaalo."
  
  O ile a nyenyefatsa. "Kea tseba, empa sheba mokhoa o mong."
  
  Hayden o ile a itšetleha ka setulo sa hae. "Be, ke nahana hore re se re ferekane. Ke kotsi efe e "ngoe ea ho se mamele e ka bakang kotsi e "ngoe?"
  
  "Ha re botse SEAL Team 7 ha ba fihla mona."
  
  Bobeli ba ile ba shebana ho se hokae, ka bobeli ba ipotsa hore na hantle-ntle litaelo tsa sehlopha se seng ke life. Lekunutu la tsohle le ile la ba tšoenya. Hayden o ile a utloa monna ea hloeang a qala ho bua hape eaba o reteleha.
  
  "Moemeli Jay, Washington o batla ho tseba lintlha tse hlakileng tsa Lebokose la Tlholo."
  
  "Ba bolelle hore ke tla ikopanya le bona."
  
  "Mmm, ka nnete? Ho lokile."
  
  "O na le ntho e ncha?"
  
  "Ee, ee, re a batla. Mphe motsotsoana".
  
  Hayden o ile a khutlela ho Drake. "Ke nako ea ho etsa qeto, Matt. Ho fela?"
  
  Drake o ile a thothomela liretheng tsa hae mme a bososela. "Kamehla".
  
  Hayden o ile a hula sekhechana sa pampiri mokong oo.
  
  "Na u se u fumane lakane eo u e hlokang?"
  
  "Ke ne ke nahana ka sena lihora tse peli tse fetileng."
  
  "Oa".
  
  Hammoho, 'me ntle le motsotsoana o mong oa mahlomola, ba ile ba senya loto ea bohlokoa ka ho fetisisa ketane e kholo. Hayden o ile a phutha lipampiri tsohle 'me a li khutlisetsa ka lebokoseng la odara. Sehlopha se seng se ile sa ba sheba ka bobeli ntle le ho fana ka maikutlo.
  
  Mmoho ba ne ba tshwana le ntho e le nngwe.
  
  "Hantle". Monna ea tsoang Washington o khutlile. Hona joale re pheha ka khase e le kannete. Ho bonahala Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela e otla sepekere hloohong ka litlhaloso tsa eona tsa Mopalami oa Lipere oa boraro - Hunger. Moindia e mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela le hore o pota-potiloe ke lithunya."
  
  "Letsoalloa la Amerika?" - Kinimaka o ile a botsa.
  
  "E, o hlahile ka 1829; sena ke lilemo tse makholo a supileng ka mor'a Genghis Khan le sekete le makholo a mane ka mor'a Hannibal. E batla e le hantle..." A kgutsa.
  
  "Hoa makatsa," Kinimaka a tlatsa sekheo.
  
  "Mohlomong, mohlomong," ha rialo setsebi sa dimela. "Motho e mong o kile a re ha ho na lintho tse iketsahalletseng feela. Be, ha re boneng. Leha ho le joalo, ke khutlisitse sefofane hape 'me joale u leba Oklahoma."
  
  "Na rea tseba hore na mopalami enoa oa khale oa pere ke mang?" Drake a botsa.
  
  Ke ne ke tla re ke Letsoalloa la Amerika le tsebahalang ho feta bohle, eseng e mobe ka ho fetesisa, empa ke tseba eng?
  
  Alicia a sisinyeha, a ntse a khalehile. "Ha ho joalo, dammit."
  
  "Ho lokile, kea leboha. Goyaale, e e rayang "motho yo o edimolang," e ne e le kgosi e e tumileng ya morafe wa Ba-Apache. Ba ile ba hanyetsa US le batho ba Mexico bophelong bohle ba hae, litlhaselo tsa hae tsa fetoha moutloa o tšabehang lehlakoreng la Amerika. "
  
  Mai o ile a re: "Maamerika a mangata a ile a etsa joalo.
  
  "Ehlile, 'me ho joalo. Empa monna enoa o ne a hlomphuoa e le moetapele ea hloahloa le setsebi sa maano, mofuta oa khale oa ho hlasela le ho iphetetsa. Na see se utloahala se tloaelehile?
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho. "Ho tšoana le Hannibal le Genghis Khan."
  
  "U e fumane, ngoana. O ile a inehela ka makhetlo a mararo eaba o phonyoha ka makhetlo a mararo. Ba ile ba etsa lifilimi tse ngata mabapi le liketso tsa hae. Eaba o tšoaroa joaloka motšoaruoa oa ntoa "me pele a isoa Fort Bowie hammoho le ba bang ba bangata."
  
  "Mme o ile a baleha hape?" Alicia o ne a bonahala eka a ka rata ho nahana joalo.
  
  "Che. Botsofaling ba hae, Geronimo e ile ea e-ba motho ea tummeng."
  
  "Ah, joale kea utloisisa," ho boletse Drake. "Mmoho le Sitting Bull le Crazy Horse, mohlomong ke eena ea tummeng ka ho fetisisa."
  
  "Be, ee, mme na o ne o tseba hore ba bararo bao ba kile ba kopana mmoho? Wow-wow, re dutse pela mollo. Aha sena le sane? Bua ka ho khetha motho ea tummeng eo u mo ratang ho ea noa kofi le eena - ke tla tsamaea le bana ba bararo."
  
  Alicia a dumela ka hlooho. O ile a lumela: "E ne e tla ba ketsahalo e sa lebaleheng. "Ehlile, ho nka hore Depp le Boreanaz ba ne ba sa lokoloha."
  
  "Ka 1850? Mohlomong ha ho joalo. Empa monna enoa Depp? Ha ho mohla a bonahalang a tsofala, joale ke mang ea tsebang? Hopola pale ea lingaka tse neng li khona ho tsamaisa manitou - meea ea bona - ho ea ka nako? Leha ho le joalo...Geronimo o hlahile Pontšong ea Lefatše ea 1904 le lipontšo tse ling tse ngatanyana tse fokolang. Motho ea futsanehileng ha a ka a lumelloa ho khutlela hae, 'me o ile a shoela Fort Sill, e ntse e le motšoaruoa oa ntoa, ka 1909. O patoa lebitleng la Fort Sill Indian, le pota-potiloe ke mabitla a beng ka eena le batšoaruoa ba bang ba ntoa ba Apache. "
  
  "Sebetsa". Dahl o boletse. "Banna ba sebete."
  
  "Oh, 'me, ehlile, le lithunya tse ngata tsa Fort Sill ka boeona, eo kajeno e sebetsang e le sekolo sa sesole sa United States. E sa ntse e le eona feela qhobosheane e sebetsang lithoteng tse ka boroa, kaha e bile le karolo ho seo ho thoeng ke Lintoa tsa Maindia "me e "nile ea kenella ntoeng e "ngoe le e "ngoe e khōlō ho tloha ka 1869." Geek o ile a khefutsa pele a eketsa, "The Order e khethile sebaka sena le mokalli enoa ka lebaka."
  
  "Ntle le libetsa?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "Le ho tsebahala hampe," ha hlaha karabo. "Tlhaselo ea pele ea India Territory e etelletsoe pele ho tloha mona ke Buffalo Bill le Wild Bill Hickok. Qhobosheane ena e ne e akarelletsa Masole a Lipere a bo-10, ao hape a tsejoang e le Masole a Buffalo."
  
  "Kahoo, a re e akaretsang." Dahl o ile a feheloa. "Lebitla la Geronimo le ka hare ho Fort Sill. Taelo e ile ea khona ho hlahisa merero ea ho haha libetsa tse senyang bonyane lilemong tse mashome a mane tse fetileng, 'me hona joale halofo ea lihlopha tse khethehileng tse bolaeang ka ho fetisisa lefatšeng li potlakela ho ea ho eona. "
  
  Ka khutso e tebileng, seqhenqha se ile sa bua ka thabo: "Ee, monna, ntho e ntle, huh?"
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MANE
  
  
  Ha sefofane se fihla karolong ea ho qetela ea sefofane se eang Oklahoma, basebetsi ba ile ba buisana ka seo ba se tsebang ho fihlela joale-boholo ba litšenolo tse mabapi le likhutlo tse "nè tsa lefatše, Bapalami ba Lipere, le libetsa tse bolaeang tseo linokoane tsa ntoa tsa Manazi li neng li patile ho tsona. mabitla a bahlabani ba kgale. Morero oa bolotsana o ne o le moholo, o rarahaneng, 'me o ne o ke ke oa qojoa - hobane Taelo e ne e batla hore e sebetse ka lilemo tse lekholo. 'Me le hona joale, ho latela temana, Mopalami oa pere oa bone e ne e le "Kahlolo ea 'Nete ea ho Qetela."
  
  Ho latela libetsa tse sibolotsoeng ho fihlela joale, lihele e ka ba eng?
  
  Drake o ile a nahana ka sena. Pele ba ile ba tlameha ho fihla Fort Sill le ho thibela bohle ho tšoara sebetsa sa tlala. 'Me u tšoenyehe ka ba bang ba lebileng ho Mopalami oa pere oa bone - Kotlo ea Molimo. Ke bolela...lebitso lee ke la mofuta ofe?
  
  "Na nka botsa potso?" - o ile a re ha sefofane se qala ho theoha.
  
  "U se u entse joalo," seqhenqha se ile sa tšeha, sa etsa hore Hayden, Alicia le May ba koale mahlo, mamello ea bona ea fela.
  
  "Geronimo o fumane tlotla ea hae joang?"
  
  "Geronimo e ne e le mohlabani oa sebele. Esita leha a le liphateng tsa lefu, o ile a lumela hore o ikoahlaela qeto ea hae ea ho tela. Mantsoe a hae a ho qetela e bile a reng: "Le ka mohla ke ne ke sa lokela ho tela. Ke ile ka tlameha ho loana ho fihlela ke ema oa ho qetela.' O ne a boetse a e-na le basali ba robong, ba bang ka nako e le "ngoe."
  
  Empa ke Moindia ea mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela?
  
  "Nakong ea mosebetsi oa hae oa sesole, Geronimo o ne a tumme ka boikhohomoso ba hae le ho phonyoha ho se nang palo. O ile a nyamela ka mahaheng ao ho neng ho se na ho tsoa ho "ona, eaba o bonoa ka ntle hamorao. O ne a hlola ka linako tsohle, le hoja a ne a lula a le sehlopheng se fokolang. Ho na le sebaka New Mexico se ntseng se tsejoa le kajeno e le Geronimo Cave. E 'ngoe ea lipale tse kholo ka ho fetisisa e bolela kamoo a ileng a etella pele sehlopha se senyenyane sa banna, basali le bana ba mashome a mararo a metso e robeli ba neng ba tsongoa ka sehlōhō ke likete tsa masole a Amerika le Mexico ka nako e fetang selemo. Kahoo, e ile ea e-ba Moamerika ea tummeng ka ho fetisisa oa nako eohle "me a iphumanela tlotla ea ho ba "Moindia e mobe ka ho fetisisa ea kileng a phela" har"a bajaki ba makhooa ba mehleng eo." Geronimo e ne e le e mong oa bahlabani ba ho qetela ba ho amohela ho haptjoa ha linaha tsa bona United States."
  
  Ka nako e "ngoe Alicia oa hopola: "Ka nako e "ngoe ho ne ho thoe ke "phoofolo e mpe ka ho fetisisa e kileng ea phela.
  
  "Hang feela?" Kenzi a botsa. "Sena sea makatsa".
  
  "Ho ka etsahala hore ebe e ne e le 'na." Mai a bososela hanyenyane a mo sheba.
  
  "Kapa 'na," ho boletse Drake.
  
  Dahl o ne a bonahala eka boko ba hae bo robehile. "Che, ke nahana hore ke hopola ..."
  
  "Fort Sill," mofofisi oa sefofane a rialo. "Ho setse metsotso e leshome. Re na le tumello ea ho lula sebakeng sena, 'me ho chesa haholo."
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho, a itokisetsa. "Ho chesa? Na o bala sengoloa se hlophisitsoeng kapa eng? "
  
  E tlameha ebe ho na le batho ba ka bang mashome a robeli tlase mono. Kinimaka a sheba ka ntle ho fensetere e nyane haholo.
  
  "Ke nahana hore o bolela hore o amehile," Yorgi a bua. "Kapa oa hlaseloa."
  
  "Che, o bolela boemo ba hae," Smith o ile a ba bolella. "E lokiselitsoe ka bokhabane."
  
  Sefofane se ile sa thetheha 'me sa emisa kapele. Hoo e ka bang hang-hang mamati a ka morao a thepa a ile a qala ho buleha. Sehlopha se neng se se se ntse se otlolohile 'me se eme ka maoto, se ile sa potlakela ho ea khanyeng ea letsatsi, e neng e bonahala ka ho hlaka ho tloha asphalt. Seroala-nkhoana se ne se ba emetse, se ileng sa ba isa sebakeng sa Fort Sill. Ha ba fihla, mokoronele oa Fort Sill o ile a ba tsebisa ka boemo bona.
  
  "Re mona re itokiselitse ntoa ka botlalo. Libetsa tsohle li lokile, li laetsoe ebile li lebisitsoe. Lebitla la Geronimo le lona, 'me re se re loketse ho etsa filimi."
  
  "Re setse re le bahlano." Hayden o boletse. "Ke ntse ke tsoela pele ka matla sebakeng sa lepato. Ke na le bonnete ba hore u tseba bohle bao e ka bang bahanyetsi. "
  
  "Ke ne ke itokisitse ka botlalo, mofumahadi. Ke setsi sa Sesole sa United States, setsi sa Marine Corps, le setsi sa tšireletso ea moea le setsi sa litima-mollo. Nkholoe ha ke u joetsa hore re koahetse likhutlo tsohle tsa rona."
  
  Hayden o ile a ikhethela 'me a shebella ha Fort Sill e hlaha ka tlase. Drake o ile a hlahloba sebaka seo mme a hlahloba sebetsa sa hae lekhetlo la ho qetela.
  
  Kea kholoa joalo ka lihele.
  
  
  KHAOLO EA MASHOME LE MEHLANO
  
  
  Sepakapaka e ne e le sa motlakase, lesole le leng le le leng le ne le tsitsitse 'me le lebeletse mofuta o itseng oa ntoa. Sehlopha se ile sa tsamaea pakeng tsa litšiea tse pharaletseng tsa litene 'me sa tsamaea har'a majoe a mangata a mabitla, ao e' ngoe le e 'ngoe e neng e le sebaka sa phomolo sa mohale ea oeleng. Lebitla la Geronimo le ne le tlohile tseleng e otlang, mme ho ile ha ba nka metsotso e mengata e eketsehileng ho fihla ho lona. Hayden o ile a etella pele, 'me Kinimaka a hlahisa ka morao.
  
  Drake o ile a mamela, a tloaela maemo a hae. Sebaka seo ho neng ho e-na le lihlopha tse ngata tsa libetsa ho sona ho ne ho e-s"o ka ho khutsitse, empa kajeno motho o ne a batla a utloa lekhasi le tsokotsa moea. Hohle sebakeng se tlase batho ba ne ba letile. Ba ne ba itokisitse. Taelo ya theolwa ho tswa hodimo hore e eme e tiile hodima se neng se tla tloha se etsahala. Maamerika a ne a ke ke a lahleheloa ke sefahleho.
  
  Ba ile ba tsamaea tseleng e moqotetsane, e nang le letlapa, libutsi tsa bona li ntse li kobeha. Ho ne ho bonahala ho makatsa ho lula re falimehile ka hare ho setsi se joalo, empa linaha le lihlopha tseo li neng li loantšana le tsona ntle ho pelaelo li ne li khona ho etsa letho.
  
  Drake o ile a tsamaea haufi le Lauren, ea ileng a boloka sehlopha se nchafalitsoe ka tlhahisoleseling efe kapa efe e ncha.
  
  "Mafora a ntse a le mafolofolo. Ba babeli ba bona hajoale, ba ntse ba le tseleng. "
  
  "Litlaleho tsa ho thunngoa Oklahoma City. E ka ba Mabrithani. Ha ho khonehe ho bua ka nako ena. "
  
  "Me karabo: "E, re na le libetsa tsa tlhōlo. E teng mona. Haeba u beha motho motheong, ke na le bonnete ba hore re tla e fumana. "
  
  Drake o ile a hakanya hore mohlomong ba bolokehile ho SEAL Team 7, bonyane mona ka hare. Taba ea hore ba ile ba lumelloa ho kena United States eaba ba kena sebakeng sa Sesole e ile ea mo bolella hore ho na le ho hong ho phoso.
  
  Ke mang ea rometseng litiiso?
  
  Hobaneng?
  
  Hayden o ile a fokotsa lebelo ha motho ea ba tataisang a ba isa tseleng e "ngoe, e tšesaane le ho feta. Kapele o ile a ema ka pel'a matšoao a halofo ea leshome le metso e 'meli.
  
  "Enwa," a rialo, "ke wa Geronimo."
  
  Ha e le hantle, ho ne ho hlakile haholo. Lejoe la lebitla e ne e se lejoe le tloaelehileng la lebitla, empa e ne e le cairn; qubu e kholo, e entsoeng ke motho ea majoe a sebopeho sa piramite e tala e nang le letlapa le behiloeng bohareng le nang le lebitso le sa hlakang ka boomo 'Geronimo'. E ne e le sebaka sa boholo-holo ka tsela e hlollang, 'me e tlameha ebe e ne e le sebaka se tsotehang mehleng ea sona. O ne a pota-potiloe ke lebitla la mosali oa hae Zi-ye le morali oa hae Eva Geronimo Godley.
  
  Drake o ile a ikutloa a tšohile moeeng ha a bona lebitla la mohlabani e moholo, 'me a tseba hore ba bang ba ikutloa joalo. Monna enoa e ne e le lesole le neng le loana haholo le batho ba Mexico "me le loanela lelapa la hae, masimo a hae le tsela ea hae ea bophelo. E, o lahlehetsoe, joalo ka ha Cochise, Sitting Bull le Crazy Horse ba lahlehetsoe, empa mabitso a bona a phetse lilemo tse ngata.
  
  Sekotla se senyane se ile sa ema se itokisitse.
  
  Hayden o ile a dumela molaodi wa motheo, ya ileng a dumela mokganni wa moepa ka hlooho. Ho e-s"o ee kae, moepo o moholo o ile a qala ho sebetsa, a phahamisa likarolo tse khōlō tsa mobu "me a li hasanya fatše haufi le moo. Drake o ne a boetse a tseba ka ho silafatsoa le liqoso tse ka etsoang khahlanong le sesole, empa ho ba teng ha masole a mangata haufi le moo ho ne ho bolela hore ho ne ho se bonolo hore mang kapa mang a tsebe. Mohlomong ba ne ba tla koala Fort Sill ho sechaba ka nakoana.
  
  Taelo e entse see joang?
  
  Kea ipotsa ... lemong tse ngata tse fetileng? Mohlomong ho ne ho le bonolo ho kena ka nako eo. Hayden o ile a bolella mokhanni oa backhoe hore a cheke ha bonolo, ntle le pelaelo a hopola lebitla le sa tebang la Hannibal moo ho neng ho se na lekese. Sehlopha se ile sa shebella ha sekoti se ntse se teba haholoanyane 'me tutulu ea lefatše e ntse e phahama.
  
  Qetellong moepi o ile a emisa eaba banna ba babeli ba itahlela ka mokoting ho ntša likarolo tsa ho qetela tsa mobu.
  
  Drake a tsamaya butle a lebile pheletsong ya sekoti. Alicia o ile a utsoa le eena. Joalokaha ho ne ho lebelletsoe, Kinimaka o ile a sala morao, a sa batle ho qetella a le tlase. Banna bana ba babeli ba ile ba tlosa sekoahelo sa lekese la mobu eaba ba hoeletsa hore liropo li kenngoe ka nkhong ea ho epa. Haufinyane lekese le ile la qala ho phahama butle, mme Drake a qamaka hape.
  
  O ne a tseba hore ho ne ho e-na le batho ba emeng hohle ka lifahleho tsa stoic "me ba pota-potile liahelo. Joale ho ile ha qaleha ho eena hore ho ke ke ha e-ba le ntoa. Lekese la Geronimo le ile la theošetšwa fase ka kelohloko, mafsika a manyenyane le mmu o pšhatlagana. Hayden o ile a sheba molaoli oa sesole, ea ileng a nyenyefatsa.
  
  "Mokete oa hau, Agent Jay. Ke laetsoe ho u fa tsohle tseo u li hlokang. "
  
  Hayden o ile a tsoela pele ha e mong oa ba chekang a bula sekoahelo sa lekese. Sehlopha se ile sa etella pele. Sekoahelo se ile sa phahama habonolo ka mokhoa o makatsang. Drake o ile a nyarela ka holim'a foreime ho ea botebong ba lebokose.
  
  Bona e 'ngoe ea limakatso tse kholo bophelong ba hau.
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a itokolla, a hoama nakoana; thomo e lebetsoeng, bophelo ba hae bo lebetsoe, metsoalle ea hae e ile ea fela hang ha boko ba hae bo fetoha lejoe.
  
  Le ka mohla...
  
  Ho ne ho sa khonehe. Ka sebele sena e ne e le "nete. Empa ha a ka a iteta sefuba ho sheba thoko.
  
  Ka har"a lekese, le kentsoeng holim"a bracket ea titanium, ho ne ho fanyehoa skrine ea morao-rao ea digital, "me ha ba ntse ba e shebile, ea phela.
  
  Litšeho tse sa hlakang tsa tsoa libuing. Hayden le ba bang ba ile ba oela morao, ba hloka mantsoe. Litšeho tsa maiketsetso li ile tsa utloahala skrineng se ntlafalitsoeng ha mebala e mengata e se tlatsa, e benya ka mor'a ho benya ha linaleli ka ntle. Sehlopha se ile sa qala ho hlaphoheloa kelellong, 'me Drake a retelehela ho bona.
  
  "Na ho joalo ... ke bolela ... seo e-"
  
  Dahl o ile a atamela ho tla sheba hantle. "Na Geronimo wa motsofe o ntse a le teng?"
  
  Hayden o ile a mo hula. "Ka hloko! Na ha u utloisise litlhaloso tsohle tsa see?"
  
  Dahl o ile a panya. Sena se bolela hore ho na le motho ea re siileng skrine ho e-na le lebokose. Na u nahana hore see ke sebetsa?"
  
  Hayden o itse: "Taelo ha e e-so tlohele sena. "Bonyane eseng ha ho tluoa ho linokoane tsa ntoa tsa Manazi. Sena se bolela hore Taelo ke-"
  
  Empa joale litšeho tsa khaotsa.
  
  Hayden o ile a tsieleha, a sa tsebe hore na a ka lebella eng. A sheba fatshe, a itokiseditse ho ipata le ho ipata. A ema ka pele ho Lauren. O ne a lakatsa eka Kinimaka, Drake le Dal ba se be haufi hakana. Yena...
  
  Letšoao le ne le benya skrineng, bofubelu bo khanyang holim'a botšo, ho se letho haese letoto la mali kelellong ea hae.
  
  "Lena ke letšoao la taelo," ho boletse Alicia.
  
  Ha ke utloisise," ho boletse May. "Ba ne ba ka etsa joang hore skrine eo e be teng? Mme e ntse e ka sebetsa jwang?"
  
  Yorgi o itse: "Ha baa e etsa.
  
  Letšoao le ile la nyamela 'me Hayden a ntša tse ling tsohle kelellong ea hae. Sekirini se setšo se ile sa hlaha hape 'me lentsoe le theohileng ka maiketsetso la qala ho lla ka har'a libui.
  
  "Lea le amohela torong ea lona e nyarosang, bashanyana le banana," e ne e baleha tjena, eaba ho khutsa bakeng sa ho phatloha hoa litšeho tse hatelletsoeng. "Letlala lea u lumelisa, "me u lokela ho tseba hore bapalami ba lipere ba babeli ba ho qetela ke ba babe ho feta bohle. Haeba tlala e sa u felise, lefu le tla u tšoara! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden o ile a nka nakoana a ipotsa hore na ke kelello efe e sothehileng le menahano e sothehileng e hlahileng ka bohlanya bona.
  
  "Joale ha re tobeng ntlha. Mopalami oa Lipere oa Boraro a ka mpa a le timetsa kaofela ho e-na le ho le lumella ho senyana. Tlala e etsa joalo, na ke hantle? "- lentsoe le ile la tsoela pele. "Mme jwale kaha o se o kene mehleng ya elektroniki, e tla etsahala ka potlako haholo. Na u kile ua utloa ka Strask Labs?"
  
  Hayden a sosobanya sefahleho, a sheba kapele mme a bulela molaodi wa motheo. A dumela ka hlooho mme a se a le haufi le ho bua ha lentswe le tswela pele.
  
  "Ena ke e 'ngoe ea li-conglomerate tse kholo ka ho fetisisa, tse ikemiselitseng ho laola lefatše. Matla. Tšusumetso. Leruo le leholo, ba le batla kaofela mme ba qala ho fallela lihlopheng tse kholo. 'Muso oa Amerika o sa tsoa beha tšepo ea oona ho Strask Labs. "
  
  E bolelang? Hayden o ile a nahana ka eona. Hona morao tjena?
  
  "Dallas, Texas, haufi le mona, Strask e na le laboratori ea tlhahlobo ea likokoana-hloko. Ba hlahisa meriana, mafu, pheko le libetsa. Ba matha papali. Haeba ho na le ts'oaetso e bolaeang ka ntle, kokoana-hloko e bolaeang lefats'e, mokelikeli oa khase ea methapo ea kutlo, kapa sebetsa se secha sa likokoana-hloko, Strask e Dallas e tla ba le eona. Ha e le hantle," a korotla, "ke lebenkele la kakaretso."
  
  Hayden o ne a batla ho e emisa hona moo. Lintho li ne li tsamaea ka tsela e mpe haholo.
  
  "Laeborari ea likokoana-hloko e se e le sepheo. Tlala e tla lokoloha. Lijalo tsa hao le tse lefatšeng ka bophara li tla pona 'me li shoe. Ke chefo e entsoeng ke motho eo ka boomo e tobang mofuta o itseng oa lijalo 'me e ke ke ea emisoa. Re Tsamaiso ea Kahlolo ea ho Qetela. 'Me joalo ka ha ke boletse, ena ke toro ea hau e mpe. "
  
  Rekoto e ile ea emisa. Hayden o ile a panya mme a sheba, a sa tsebe letho ka lefatshe le mathata a hae. Haeba Taelo e ne e shebile biolab e neng e supile tšilafalo ea lijalo mme e rerile ho senya thepa eohle, joale ...
  
  Ho ne ho ka khoneha. Mme mohlomong. Ntle ho pelaelo, lefu lena le ne le tla ama mobu hape, e le hore ho se be le lijalo tse jeoang tse neng li tla hlola li mela hape.
  
  Joale, ka tšohanyetso, skrine ea qala ho sebetsa hape.
  
  "Oh, mme jwale kaha re phela mehleng ya elektronike, e re ke o bolelle taba ena. Ka ho bula lekese lena, ka ho qala ho rekota, u ile ua tsamaisa ntho eohle-ka elektronike!"
  
  
  KHAOLO EA MASOABI-TSELA
  
  
  Fort Sill e ile ea kena khohlanong. Molaoli oa setsi o ile a hoeletsa setsebi sa theknishiene hore se tle ho tla harola rekoto, skrine le eng kapa eng eo ba ka e fumanang ka har'a lekese. Hayden o ile a bona dingata tsa liaparo tsa khale le masapo ka tlase mme a tlameha ho nahana hore Taelo e behile skrine kahare mme e sietse motho e mong hore a e fumane. Na lets'oao le hokahantsoeng le Wi-Fi ea motheo le ile la tima ha ba bula lekese?
  
  Ke lokela ho dumela jwalo. Khatiso e tšoaile qalo ea ho rekota. Ho ka etsahala hore ebe li-sensor li ne li ameha. Mang kapa mang ea entseng tsena tsohle e ne e le tech savvy. E leng se ileng sa phahamisa potso e "ngoe.
  
  "Na re sa tsoa tloha ho linokoane tsa ntoa tsa Manazi lilemong tse mashome a mahlano tse fetileng ho fihlela joale?"
  
  "Ha ke e utloisise," ho boletse Smith.
  
  Sehlopha se ne se tlohile lebitleng la Geronimo ho lumella ba bang ho nka karolo, "me joale se ile sa ema se le sehlopha tlas"a lifate.
  
  Hayden o itse: "Ke ne ke nahana hore ho hlakile. "Mohlankana o itse re Molao oa Kahlolo ea ho Qetela. Li ntse li le teng."
  
  Molaoli oa sesole a atamela. "Kahoo batho, re imenne habeli le hararo re ntse re hlahloba sebaka sa rona. Ha ho pontšo ea lira tsa hau tse khethehileng. Ho bonahala eka ba fositse ka ho hlaka lekhetlong lena 'me ke ne ke hlile ke ba beha molato. Ho na le litima-mollo tse ngata mona. " A supa masole a emeng ho pota qhobosheane.
  
  Lauren o ile a re: "Sena ha se bolele hore molaetsa o tsoang lebitleng leo ha oa ka oa phatlalatsoa libakeng tse ling. "Palo efe kapa efe ea batho e ka be e ile ea e bona ka mokhoa o mong kapa o mong."
  
  "Le hoja sena e le "nete," molaoli o ile a lumela ka hlooho, "ho na le ho fokolang hoo re ka ho etsang ka hona. Joale seo re ka se etsang ke ho letsetsa Strask Labs mme, joalo ka ha ba bolela, re lemose banna bana. "
  
  A supa monna ea neng a le haufi le eena ea neng a se a ntse a kentse mohala oa hae tsebeng.
  
  Hayden o ne a tseba hore o lokela ho letsetsa Mongoli Crowe, empa a hana ha mohala oa lesole o fihla sebuela-hōle, molumo o sa feleng oa etsa hore sehlopha sa SPEAR se shebe hohle se tšoenyehile.
  
  "Ena ke laboratori ea lihora tse 24," ho boletse molaoli oa setsi. "Ha u bitsa sesole le White House. Ha ke khone ho hlalosa kamoo ho leng hobe kateng." A beha molato fonong e llang.
  
  "Ha ho hlokahale." Hayden o boletse. "Na u ka ikopanya le ba boholong sebakeng seo? Ba romele Strask "me u ba bolelle hore re tseleng."
  
  "Hantle-ntle, Agent Jay."
  
  Hayden o ile a mathela helikopotara. "Re tlameha ho fihla Dallas! Joale! "
  
  
  KHAOLO MASOABI
  
  
  Karin o ile a qeta nako e ngata haholo seo e neng e le sa bohlokoa ho eena le pele a bontša flash drive setsing sa k'homphieutha. O ne a tseba hantle hore motho ea nang le leruo le tšusumetso ea Tyler Webb a ka kenya theknoloji leha e le efe khomphuteng ea hae - haholo-holo e nang le liphiri tse litšila tseo a li bokeletseng ho theosa le lilemo.
  
  Mme ke enwa moo a neng a le teng.
  
  Mosali e mocha. Khomphuta. Karete ea flash.
  
  Ba mpitsitse mabitso a makae nakong e fetileng? Ngoanana ea nang le data. Hlooho ho tepo. Khakaz Khale khale, hole, empa e ntse e le bohlokoa.
  
  Dino le Wu ba ile ba ema mme ba shebella, leihlo la ntlo le se le ntse le le ntle kamoo le neng le ka ba kateng. Ba ne ba e-na le li-sensor bakeng sa mokhoa o mong le o mong le merero e nang le maano a ho boloka maemo a thata le a bonolo a ho baleha. Masole a mararo ha joale a ne a le maemong a mabe - a shapuoa, a lemetse, a fola butle ha a ntse a tsamaea San Francisco. Ba ne ba boetse ba chesa, ba lapile ebile ba haelloa ke chelete. Tlas'a tiisetso ea Karin, ba becha tsohle ho eona. Ho tloha qalong.
  
  O ile a re: "Ke nako ea hore u bontše bohlokoa ba hao.
  
  Lilemo tsa hae tsa pele ha lia ka tsa mo tlohela; ka nako e telele o ile a furalla lefatše. Ho itšeha e ne e le e 'ngoe ea litsela tsa ho koahela libe.
  
  "Re dumela ho wena," Dino a rialo.
  
  A bososela habohloko ha a kenya flash drive mme a shebella skrine se seholo. O entse hore ntho e 'ngoe le e' ngoe e tsamaee kapele kamoo ho ka khonehang, 'me joale ho ne ho se na tieho ha molaetsa o benya skrineng:
  
  Na u batla ho tsoela pele?
  
  Hantle feela.
  
  A dula fatshe mme a kena mosebetsing. Khiboto e ne e reketla, menoana ea hae ea thekesela, skrine ea thothomela. O ne a sa lebella ho e fumana kapa hona ho e utloisisa kaofela ka nako e le 'ngoe-ho ne ho e-na le li-gigabytes tse ngata tsa boitsebiso moo-'me ke kahoo a entseng hore ntho e' ngoe le e 'ngoe e sireletsehe ka hohle kamoo ho ka khonehang pele a kenya koloi. O boetse a bula liakhaonto tse 'maloa tse kantle ho naha le li-account tse 'maloa Los Angeles tseo ba ka khonang ho kenya chelete ho tsona kapele. Ehlile, o ile a hopola ntho e nngwe le e nngwe ho tloha nakong ya hae ho SPEAR; ke se etsahetseng kamora lefu la Webb se ka kenyang letsoho nyeoeng.
  
  A iphapanyetsa litokomane tse nyarosang empa tse tšosang hajoale 'me a tsepamisitse maikutlo ho tsa lichelete tsa hae, o ile a fetola menoana ea hae le sekirini hore e be leqhubu la tlhahisoleseling. Dino o ile a hemela holimo ha a ntse a leka ho tsoela pele.
  
  "Ka bomalimabe, ke ne ke nahana hore ke motho ea bohlale ho Sonic. Kea ts'epa hore o etsa thunya e nyane ea shit hohle hohle, huh?"
  
  "Na u tseba Sonic? Ho tsoa ho Master System kapa Mega Drive? Na bohle ha re ba banyenyane haholo bakeng sa see?"
  
  Dino o ne a shebahala a maketse. "Playstation, monna. 'Me retro e betere. "
  
  Karin o ile a sisinya hlooho, a iqobella ho bososela. "Ee, ke retro ka botlalo, monna."
  
  Ha a ntse a cheka ka har'a faele ea lichelete, kapele o ile a fumana linomoro tsa ak'haonte, li-code codes le litaelo tsa bohlokoa. O ile a fumana libanka tsa mehloli, boholo ba tsona li le kantle ho naha. O fumane litlaleho tse fapaneng tse fetang mashome a supileng a metso e mehlano.
  
  "E makatsang."
  
  Dino a hula setulo. "Ee, ke thatafalloa ho boloka tlaleho ea bobeli. Mme bobedi ba tsona ha di na letho!"
  
  Karin o ne a tseba hore ha a na nako ea ho hlahloba akhaonto e 'ngoe le e 'ngoe. O ne a lokela ho e fokotsa ebe o khetha e molemohali. Ka bohlale, o ne a se a ngotse lenaneo le bonolo le neng le tla feta faeleng le ho totobatsa litlaleho tse nang le linomoro tse phahameng ka ho fetisisa. O ile a e lokolla hona joale mme a ema metsotsoana e mehlano.
  
  Methalo e meraro e putswa e benyang e ne e shebahala e tshepisa.
  
  "Ha re o shebe."
  
  Tlaleho ea pele e ile ea khanya. E ne e thehiloe Lihlekehlekeng tsa Cayman, e sa sebelisoe, 'me e bonts'a chelete ea liranta tse likete tse mashome a mararo. Karin o ile a panya. E tlameha ebe ua soasoa! O ne a tseba hore Webb o ile a qetella a khaotse maqhama molemong oa hae oa ho lelekisa letlotlo la Saint Germain - o ne a itsamaela a le mong mme o ne a sebelisitse chelete e ngata ho lula a sa lemohuoe le ho thaotha sesole ho elella qetellong, o ne a lefile likete ho batla mohau oa ho qetela, - empa. o ne a sa lebella hore litlaleho tsa hae li tla fela hakana.
  
  Leha ho le joalo, ka potlako o ile a romela likete tse mashome a mararo akhaonteng ea banka ea lehae ea Los Angeles eo a neng a se a e butse.
  
  Ho kotsi, empa ha re potlaka, re ka ntša chelete eo, ra tsamaea le eona. Haeba motho e mong a ne a hloela akhaonteng eo, e neng e bonahala e ke ke ea fana ka tekanyo e tlase, ba ne ba lokela ho e etsa pele motho a ka tseba.
  
  O ile a fallela akhaonteng e latelang, a bona chelete e setseng e le lidolara tse likete tse mashome a robeli, 'me a tlameha ho lumela hore ho molemo ka tsela ena. Empa ha ho letho le tšoanang le limilione tseo a neng a li lebeletse. Haufi le eena, Dino o ile a lula a khutsitse. O ile a nka chelete eo, 'me a hema, a hatisa sekoloto sa ho qetela.
  
  Demet. Ba likete tse leshome le metso e mehlano?
  
  O ile a qobelloa ho sheba likoloto tse setseng, a ntša chelete qetellong ea chelete e ka bang lidolara tse likete tse lekholo le mashome a mararo. E ne e se mpe, empa e ne e se chelete ea mofuta oa tiisetso ea bophelo bohle. Sena se ne se tla nka nako, 'me o ne a tšaba ho lula a hokahane nako e telele, empa hajoale khaello ea thepa e ile ea etsa hore mohato o latelang o hlokahale.
  
  O ile a re: "Lijo tsa bolotsana.
  
  "Ha ke thabele sena," ho boletse Dino.
  
  Karin o itse: "Ho itšetlehile ka hore na ke mang. "Mme ba ile ba etsang. Re ka pepesa batho ba khopo e le kannete - mohlomong ka sebaka sa marang-rang se seng sa litsebi - le ho buisana ka seo re ka se etsang ka ba ka lahleheloang ke liponto tse 'maloa. "
  
  Wu a sisinya hlooho. "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "Lidolara tse 'maloa. Tsentarinos. Wonga. Damn, re qala kae?"
  
  Faele e ncha e ne e e-na le maqephe a mangata a mabitso, le leng le le leng le ngotsoe ka mongolo o motenya "me le tsamaea le foto le letsatsi. Karin o ile a theola lethathamo. "Ho lokile, hantle, li hlophisitsoe ka tatellano ea alfabeta. Bonyane ke ntho e itseng. Ho na le likhetho life?"
  
  "Ha ke tsebe bahlankana ba ruileng," ho rialo Dino. "Re sa bue ka ho nyenyefatsa motho."
  
  "Ke hlokomela a mang a mabitso ana," Wu o boletse joalo ha Karin a ntse a bala leqephe la AC ka kholiseho. "Batho ba tummeng. Linaleli tsa lipapali. Bahlahisi ba TV. Molimo, monna enoa oa Webb e ne e le mang?"
  
  "E ne e le mang?" Karin o ile a utloa lehloeo le ntse le eketseha ka matla a macha. "E "ngoe ea libōpuoa tse mpe ka ho fetisisa, tse tšosang le tse matla ka ho fetisisa tse kileng tsa phela. Bokhopo bo bōpehileng, bo khonang ho ama bophelo bo bong le bo bong lefatšeng."
  
  "Nka bolela tse 'maloa hona joale," ho boletse Dino.
  
  "E, mang kapa mang a ka etsa joalo. Empa tsena ke tsona mofuta oa li-assholes tseo re batlang ho lula tlas'a tsona. "
  
  Karin o ile a lekola li-firewall tsa sistimi ea hae, a batla matšoao leha e le afe a lemosang a hore ho na le motho e mong ea ntseng a nyarela. Ho ne ho se letho le ka nahanoang, empa e ne e se lefeela hoo a neng a lumela hore ho na le motho ea seng bohlale ho mo feta.
  
  "Sheba sebaka kaofela," a rialo, a tlosa flash drive. "Re hloka ho beha ntho e 'ngoe le e 'ngoe leihlo ka letsatsi kapa ho feta ho tloha Site B. Joale re tla bona."
  
  
  ******
  
  
  Sena sohle e ne e le karolo ea tokisetso ea hae e hlokolosi. Haeba ho na le ntho e sa tsamaeeng hantle 'me ba bonoa, ba tšoaroa kapa ba bolaoa, e ke ke ea e-ba ka lebaka la ho hloka boitokiso. Karin o ile a sebelisa leqheka le leng le le leng pokellong ea hae ea lihlomo tse ngata le bohlale ba hae bo boholo ho ba sireletsa.
  
  Le leano laka. Phetetso ea ka e nyane.
  
  Dino, Wu le eena ba ile ba tloha lehaeng la bona lehoatateng 'me ba itšehla thajana ka mokhukhung o monyane oo ba o fumaneng bohareng ba sebaka. Ho ile ha nka libeke tsa ho batla ka mokhoa o hlophisitsoeng, empa hang ha ho fumanoe, ho ile ha fumaneha hore ke sebaka se loketseng bakeng sa setšabelo. Wu o ile a qeta lihora tse mashome a mabeli a metso e mene a shebile ntlo ka CCTV. Karin le Dino ba ile ba ea Los Angeles, ba tlosa chelete e ngata 'me ba beha se neng se setse sebakeng se seng, nako le nako ba hlahloba li-firewall tsa marang-rang a hae, ho tšepahala ha bona le boemo boo ba neng ba le ho bona. Nako le nako o ne a sa bone pontšo ea hore sena se lekiloe ka tsela leha e le efe.
  
  Leha ho le joalo, ka mokhoa le ka hloko; e ne e le eona feela tsela ea hore ba lule ba lokolohile.
  
  Ho ne ho se ho fetile lihora tse mashome a mararo kaofela ha ba khutlela ntlong. Licheke tse ling tse 'maloa 'me Karin o ne a itokiselitse ho sebetsa ka flash drive hape.
  
  "Na u hlahlobile lik'hamera?" - o ile a botsa.
  
  "Ee, etsa feela."
  
  Ho ile ha nka metsotsoana e seng mekae feela, eaba o boela a bala lethathamo la mabitso. Ka mor'a C, ehlile, ho ile ha tla D.
  
  Matt Drake o ne a le sieo lenaneng.
  
  Empa ho ne ho na le karolo e arohaneng ea SPEAR. Lebitso la Drake le ne le le lethathamong. Ho bile joalo ka Alicia Miles. Hayden Jay le Mano Kinimaka bao a neng a ba lebeletse. O ile a bona Bridget Mackenzie - ha ho makatse. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Hoa thahasellisa hore ebe ha ho moo ho buuoang ka Thorsten Dahl.
  
  Empa ho ne ho buuoa ka Karin Blake.
  
  O ile a mo sheba nakoana, eaba o etsa qeto ea ho mo hlokomoloha hajoale. Lihokelo tse ling tse amanang le sehlopha sa SPEAR 'me li kentsoe ka tlase ho leqephe la pele li ne li tsoa ho Kimberly Crow, Mongoli oa Tšireletso; Ho Nicholas Bell, motshwaruwa; le submenu eohle e nang le sehlooho se reng "Lelapa/Metsoalle".
  
  Damn, monna enoa o hlile a ea toropong ka tsona.
  
  Hantle.
  
  Tlanya ea pele e ne e lokela ho ba lebitsong feela: Matt Drake.
  
  Mahlo a hae a ile a qea-qea, a thekesela, eaba a qala ho hola; mahlo a hae a ile a totobala ho fihlela boholo ba disosara.
  
  "Nnyanye," a hweshetsa a tshohile. "Oh. Masepa. 'na."
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-SORO
  
  
  Matt Drake o bone Strask Laboratories e saena nako e telele pele ba fihla moo. Ka mathōkong a Dallas, e ne e ntse e le mohaho o molelele, 'me letšoao la eona la 'S' le entsoeng ka setaele le leputsoa le le lesoeu le ne le behiloe ka holim'a mohaho. Leha ho le joalo, likoloi tsa bona li ne li tsamaea ka potlako, "me kapele o ile a bona hore sebaka sohle se bulehile ka pele.
  
  Strask Labs e ne e shebahala e se ea bohlokoa, e lerootho, thupa ka lebiling, 'me, ntle le pelaelo, e ne e le mohopolo. Lifensetere tsa eona li ne li sa kenelle, empa tse ngata li ne li le joalo. Sebaka sa hae sa ho emisa likoloi se ne se koahetsoe ke sehlaha sa lik'hamera tsa CCTV, empa hoo e ne e le lefats'e. Ho ne ho se motho ea neng a tseba hore na lik"hamera li tsoetse pele hakae kapa hore na li ne li le hōle hakae. Ho ne ho se na heke haese mokoallo o fokolang. Haho tshireletso e bonahalang hohang.
  
  "Na ho na le karabo?" - o ile a botsa Dahl.
  
  Hayden o ile a penya borokho ba nko ea hae. "Ho khutsa," ke sohle seo a ileng a se bua.
  
  Drake o ile a ithuta ka tikoloho. Sebaka sa ho paka se ne se bōpehile joaloka L ho pota-pota mohaho, ka pele le ka bochabela. Ka bophirimela ho ne ho e-na le moepa o moepa o nang le joang. Ha ho terata. Sebaka sohle e ne e le moralo o bulehileng. Ho ne ho pota-potiloe ke litsela tse ngata, 'me mehaho e mengata e menyenyane ea liofisi, libaka tsa polokelo le litsi tsa mabenkele li ile tsa etsa sebaka seo hang-hang.
  
  "Mapolesa," ho boletse Dahl.
  
  Liofisiri tsa DPD li ne li se li ntse li le teng, li pakile ka ntle ho sebaka ka thōko ho tsela. Hayden o ile a bolella bakhanni ba bona hore ba emise koloi haufi le moo eaba o tsoa.
  
  Drake o ile a ntatela kapele.
  
  "Na banna le bone ho hong? Ho na le eng?" Hayden a botsa.
  
  Ofisiri e telele e nang le litšila ka mahlakoreng e ile ea sheba holimo. "Seo o se bonang ke seo re nang le sona, mofumahadi. Re ile ra laeloa hore re ele hloko "me re se ke ra nka khato."
  
  Hayden o ile a rohaka. "Kahoo ha re tsebe hore na re kena ho eng. Tšepiso ea motho ea hlanya feela ea hore lintho li mpe ka moo li ka bang teng. "
  
  Alicia o ile a thothomela. "Lumela, ke eng e ncha?"
  
  "Haeba ba e-na le sebetsa sa likokoana-hloko kapa sesebelisoa sa likokoana-hloko moo ka ho khetheha se etselitsoeng ho senya lijalo tsa rona, joale ha re na boikhethelo," ho boletse Dahl.
  
  "Mme o re re kene jwang ka hare?"
  
  "Eya pele," Dahl a rialo a bososela. "Na ho na le tsela e 'ngoe?"
  
  "Eseng bakeng sa rona," ho boletse Drake. "A na u lokile?"
  
  "Dumelang," ho rialo Alicia. "Ke ts'epa kannete hore bobeli ba lona le ke ke la tšoarana ka matsoho."
  
  Hayden o ile a kōpa lintho tseo ba neng ba li kōpa eaba o ba fa tsona. Drake o ile a nka mask a hae a khase 'me a e roala. Ho ne ho se kotsi ka laboratoring.
  
  Eaba Drake o thella lekhoakhoa le nang le joang 'me a tlolela ka holim'a khohlo e ka tlase sebakeng sa ho paka makoloi. Likoloi tse ka bang mashome a mane li ne li hasane hohle, ba tsamaisang melaetsa ba tloaelehileng ba lilemo tse sa tšoaneng le bohloeki. Ha ho letho le sa tloaelehang. Dahl o ile a matha haufi le eena, Alicia le May ka ho le letona la hae. Ba ne ba itokisitse ka botlalo mme dibetsa tsa bona di se di lokile. Drake o ne a lebelletse bobe ka ho fetesisa, empa hajoale sohle se ba lumelisang e ne e le khutso e makatsang.
  
  "Na u nahana hore litaba li fihlile ho lihlopha tse ling?" Kinimaka o ile a qamaka ho potoloha perimeter. "Haeba tse ling tsa linaha tsena li ka elelloa hore libetsa tse joalo tsa likokoana-hloko li teng "me li kotsing ka laboratoring ena, re ka "na ra tobana le tlhaselo. Mme Strask ha e sireletsehe haholo ho feta Fort Sill. "
  
  "Lihlopha tse ling?" Lauren o ile a feheloa ke motho ea buisanang le eena. "Ke tšoenyehile ka hore khatiso ea Taelo e phatlalalitsoe ntle le lithibelo. Le hore sefefo se matla se ka "na sa tlala matla."
  
  Molomo oa Kinimaki o ile oa fetoha selikalikoe se seholo. "Oa ooh."
  
  Drake le Dahl ba ile ba tsoela pele, ba tsamaea pakeng tsa likoloi 'me ba shebile lifensetereng tsohle. Ha ho letho le sisinyehileng. Ha hoa ka ha letsoa lialamo ka hare. Ba ile ba fihla litseleng tse lebang sebakeng se seholo sa baeti "me ba bona hore esita le lifensetere tseo tse nyenyane li fifetse.
  
  Dahl o ile a re: "Haeba ke tlile mona. Hang-hang ke ne ke tla nka hore ena e ne e se laboratori e tloaelehileng.
  
  "Ee, tsala. Kamehla ho molemo ho ba le kamohelo e nyane e monate. "
  
  Dahl o ile a leka matshwaro a lemati mme a shebahala a maketse. "E notletsoe."
  
  Drake o ile a emela taelo le taelo ea Hayden. "Tsamaya."
  
  Ka maske a khase a thibelang pono ea hae, o ile a shebella ha Dahl a bula mamati ka bophara mme a kena ka hare. Drake o ile a phahamisa HK ea hae e ncha ha a ntse a batla lira. Ntho ea pele eo ba ileng ba e bona e ne e le litopo tse rapaletseng haufi le deske ea kamohelo ea baeti le liphasejeng tse ka morao.
  
  "Ka potlako". Dahl o ile a mathela ho ea pele, e koahetsoeng ke Alicia. Mai o ile a mathela ho ea bobeli, a koahetsoe ke Drake. Ka potlako Moswede o ile a hlahloba ho otla ha pelo ea hae.
  
  O ile a re: "Ke leboha Molimo. "O a phela".
  
  "Le ena le eona," Mai a tiisa 'me a phahamisa leihlo la phofu. Ke nahana hore o ne a tahiloe. Khase e robalang, kapa mantsoe afe kapa afe a majabajaba ao ba a bitsang."
  
  Hayden o ne a nkile khase, mouoane le mosi. "Ke ntho e kang eo. E seng chefo. Eseng ho bolaea. Mohlomong ho na le ntho e bobebe ho ba robatsa?"
  
  "Vodka e fetohile sebetsa," ho boletse Alicia, lentsoe la hae le sothoa ke maske. "Hoo ho tla lekana."
  
  Kensi a mo sheba, a sisinya hlooho butle.
  
  "O sheba eng, Bridget?"
  
  "Che, bonyane ka maske ena nka u sheba ntle le ho hlatsa."
  
  "Khase e tlameha ebe e ne e le khase e sebetsang ka potlako, e koahelang ka ho feletseng," Hayden o itse. "Hantle-ntle ba entse joalo?"
  
  Lauren o ile a re: "Li-vents. "Sisteme ea ho futhumatsa, moea o pholisa moea, ntho e kang eo. Le hoja, mohlomong, kae-kae ho na le bo-rasaense ba notletsoeng ka lilaboratoring tsa bona. Ha ho nahanoa ka mofuta oa setsi, ha se laboratori e 'ngoe le e 'ngoe kapa sebaka sa polokelo se tla hokahanngoa le node e kholo. "
  
  "Ho lokile," ha rialo Hayden. "Joale hobane'ng? Ba fihletse eng ka ho robatsa basebetsi kaofela?"
  
  Lentsoe le lecha le ile la kena moqoqong oa bona, eseng ka mokhoa oa puisano, empa ka mofuta o itseng oa sebuela-hōle oo mohlomong o neng o koahetse mohaho oohle.
  
  "A na u teng? Ho thoe'ng ka ba bang kaofela? Oh hantle. Joale re ka qala ka metsotsoana e ka bang leshome le metso e 'meli."
  
  Drake o ile a reteleha kapele, a shebile lemati. Lentsoe la Lauren le ile la pupetsa motho ea buang joalo ka leqhubu le matla.
  
  "Re ntse re atamela! Ke nahana Baisraele. Ha re phunyeletse hona joale. Le batho ba Sweden!"
  
  "Haeba ho kile ha eba le sebaka seo ho sona ho neng ho se na dithunya ..." Alicia a supa.
  
  Ho thunya ho se ho qalile; Mapolesa a Dallas ha ho pelaelo hore a ne a le tseleng ea ba kenang. Ho sa tsotellehe sena, tlhaselo e etsahetse ka potlako e makatsang. Drake o ne a se a ntse a theosa le phasejeng mme a hokahana le motho eo a buisanang le eena, a kopa khoutu ea tšohanyetso e tla bula mamati a mangata a kahare. Ka nako eo, mola o moholo oa lifensetere ka mor'a menyako ea pele o ile oa phatloha, ka potlako liqhomane tsa senya mahlaseli a mararo. Drake o ile a bona leqhubu la lehare le hlabang le phatloha ka leqhubu le bolaeang, le sa thijoeng, le tšolohela ka har'a likamore. Li-shards tse kentsoeng sebakeng se seng le se seng. Likarolo tse ka hare le lifensetere tsa liofisi le tsona li robehile kapa li theohile. Drake a supa sethunya mamating.
  
  Lentsoe la Lauren: "Peli, tharo, hlano, robeli, supileng."
  
  Ka potlako o ile a kenya khoutu ea ho feta, eaba o matha ka eona, a lateloa ke sehlopha kaofela. Ho ne ho e-na le litopo hohle, li ile tsa akheha ke khase e robetseng.
  
  "Na ho bolokehile hore re hlobole limaske tsa rona?" a botsa.
  
  Hayden o ile a beha leihlo boleng ba moea. "Ha ke e khothalletse. E, ho hlakile hona joale, empa mang kapa mang ea hlahisitseng khase eo a ka e etsa hape."
  
  "Ka tse mpe ka ho fetesisa," a eketsa Dahl.
  
  "Demet".
  
  Drake o ile a bula mollo ha a bona ho kena batho ba ipatileng. Ba bahlano ka nako e le "ngoe, kahoo mohlomong e ne e le Marussia, ba itokolla likuleng tsa bona "me ba sa tsotelle hore na ba utloisa mang kotsi tseleng. Drake o ile a otla e le 'ngoe holim'a vest, ba bang kaofela ba baleha.
  
  "Ke nahana hore re ka bua ka kholiseho hore sehlopha sa Russia ha se tlas'a likotlo tsa mmuso. Ha ho "muso o nang le kelello e nepahetseng o ka lumellanang le sena."
  
  Kinimaka a tsheha. "Re bua Marussia mona, motsoalle. Ho thata ho bua."
  
  "Mme haeba ba ne ba nahana hore ba ka itokolla," ho boletse Kenzie. "Baiseraele le bona."
  
  Drake o ile a tšabela ka mor'a tafole. Likarolo tse pota-potileng sebaka sa sebaka sena sa liofisi li ne li fokola haholo. Ba tlameha ho lula ba tsamaea.
  
  A tsoka Alicia le May ha a feta. "Lauren," a rialo. "Na rea tseba hore na libetsa tsa likokoana-hloko li hokae?"
  
  "Ha e so etsahale. Empa litaba lia tla. "
  
  Drake o ile a etsa grimace. Ho ka etsahala hore ebe balaoli ba babolai ba ne ba lekanya litšenyehelo tsa bophelo le meputso. Hayden o ile a feta. "Kena botebong," a rialo. "Ho tla ba joalo."
  
  Marussia a ile a thunya liofising tse ka hare ho naha. Likulo li ile tsa tabola letlalo la fiberglass, tsa etsa hore liphanele li putlame 'me lithupa tsa aluminium li fofele hohle. Drake ha aa ka a phahamisa hlooho. Hayden o ile a hasetsa pele.
  
  Drake o ile a sheba pakeng tsa lithako. "Ha ke khone ho bona maikutlo a ka ho bona."
  
  Dahl o ne a lutse ka pono e fapaneng. "Nka khona". O ile a thunya; monna o ile a oa, empa Dahl o ile a sisinya hlooho ea hae habohloko.
  
  "Vest. E ntse e le tse hlano tse matla."
  
  Lauren o ile a khaola mohala. "Ke leselinyana feela la litaba, batho. Taelo e lokolotseng motho ea robalang e ne e tsoa ka har'a mohaho. "
  
  "Ke a e utlwa," ho rialo Hayden. "Lauren, Masweden a hokae?"
  
  Ho khutsa, joale: "Ho latela tsela eo ba keneng ka eona, ke ne ke tla re ke le ka lehlakoreng le leng la mohaho, ke tobane le uena ka ho toba."
  
  "Damn, joale re hloka ho fihla ntlheng ea mantlha pele. Ho nka hore ena ke eona tsela e theohelang maemong a tlase, Lauren? "
  
  "E, empa ha re tsebe hore na libetsa tsa likokoana-hloko li hokae."
  
  "E tlase mono," Hayden a rialo. Ba tla tlameha ho ba bothoto ho e boloka kae kapa kae.
  
  Drake o ile a oma ka hlooho ho Dahl. "Na u hantle?"
  
  "Ka sebele. Empa joalokaha u boletse pejana, ha ho "muso o ka beng o lumeletse tlhaselo ena."
  
  "Joale u nahana hore maSweden a sebetsa a ikemetse?"
  
  Dahl o ile a soma, empa ha aa ka a bua letho. Ka nako eo, ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e ka khoneha, 'me tšenolo e ncha ea hore Taelo e ntse e sebetsa, e nchafalitsoeng ho ea ho lisebelisoa tsa morao-rao, le eona e beha matšoao a lipotso leqepheng lohle. Ke mehato e mekae e ka pele ho rona?
  
  Le ea bone? Haeba tlala e sa u felise, lefu le tla u tšoara!
  
  Drake o ile a oela fatše. Kinimaka o ile a khukhuna ho ea ka lehlakoreng le hōle la ofisi 'me a itšohlometsa leboteng le ka ntle, a lateloa ke Smith ha ba ntse ba kopana setsing se ka hare. Hayden, Mai le Yorgi ba ile ba feta bohareng. Drake o ile a thunya ka mor'a ho thunya ho otla Marussia fatše. Kenzi o ile a phathahana har'a bona, a tšoere sethunya, empa leha ho le joalo o ne a bonahala a nyahame. Ngoanana ea futsanehileng o ne a hloloheloa katana ea hae.
  
  Drake o fihlile pheletsong ea sebaka sa ofisi se bulehileng. Hayden o ne a se a ntse a le teng, a shebile ho potoloha sebaka se bulehileng se lebisang bankeng ea lifti le sebaka se seng se seholo sa liofisi ka nģ'ane ho eona. Ho ne ho e-na le Maswede kae-kae moo.
  
  "Ke hloile ho le bolella ditaba tse mpe," Lauren a rialo ditsebeng tsa bona. Empa Baiseraele le bona ba sa tsoa etsa khatelo-pele. Sena ke sebaka sa ntoa. U lehlohonolo ho ba teng. "
  
  Joale Kensi o khutlile. "Ke belaela haholo hore na Baiseraele ba na le tšehetso ea mmuso. Empa ke lumela hore ke Makhotla a khethehileng. Ha u na tšehetso ea letho?"
  
  "Ke tseleng. Seketsoana se tletseng eona. Ha ke tsebe hore na lihlopha tsena li lebelletse ho tsoa ho eona joang hamorao. "
  
  Kensi a re: "Ha u lumele sena. "Kamehla ho na le tsela. U hloka ho qala ho boloka bahlaseluoa ba sireletsehile mona. Ho ba fa thuso eo ba e hlokang."
  
  Hayden o khutlile. "Tšoarelo, ha ke e-s'o lumellane le sena. Ha re tsebe hore na re sebetsana le eng. Ha re tsebe hore na Taelo e ka lokolla eng kapa eng e bolaeang ho feta.
  
  "Na leo ha se lebaka la ho ba ntša?"
  
  "Taelo e kanna ea batla hore re etse joalo. Bula mamati.
  
  "Mmm, monna," ha rialo Alicia. "Sethoto se seng se se se butse lifensetere."
  
  Hayden o ile a nahana ka eona. "Ruri, o nepile, empa sena se mpefatsa boemo le ho feta. Ho thoe'ng haeba leqheka la Taelo e le ho lokolla ntho e bolaeang ho pholletsa le Dallas?
  
  Drake o ile a qamaka lifti. "Re hloka ho tseba moo bioweapon e fucking e leng teng."
  
  Likulo li ile tsa phatloha lebothong la Russia, tsa e fetola "papier-mâché" e entsoeng ka liphanele tse fapaneng. Lingoliloeng li ile tsa fofa moeeng: sete ea lipensele, mohala, pampiri e ngata.
  
  Sehlopha se theohile.
  
  Lentsoe la Lauren le ne le sa utloahale. "Sub-level four, laboratory 7. Ke hona moo e leng teng. Phakisa!"
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MOTSOALI
  
  
  Ka ho sebelisa mekoloko ea lilifi e le thebe khahlanong le Maswede, sehlopha sa SPEAR se ile sa boloka mollo o sa khaotseng ho Marussia ha se ntse se mathela ho leba mamating a tšepe. Hayden le Jorgi ba ile ba lokolloa ha Kinimaka le Smith ba ne ba hlokomela Maswede "me sehlopha se seng kaofela se tsepamisitse maikutlo ho Marussia.
  
  Hayden o ile a tobetsa konopo e ngotsoeng SL4.
  
  Haeba lilifi li lla, molumo o ne o lahleha ka lebaka la lithunya tse matla. Drake o ile a qhekella, empa sera se ile sa khona ho khutlisa mollo le ho khasa ho ea pele, se pota-pota tafole ka mor'a tafole 'me se sebelisa lintho tse matla ho ipata ka mor'a tsona. Leha ho le joalo, monna e mong o ile a oa a tšoere kulo hloohong. E mong o ile a hoeletsa ka bohloko a le mapheo, 'me e mong a thunngoa leotong. Leha ho le joalo, ba ile ba tla.
  
  Mabone a ile a benya ka holim'a mamati a tšepe eaba a buleha. Hayden o ile a tlolela kahare mme sehlopha se seng sa latela. Ho ne ho le thata ho bona, empa ba ile ba atleha.
  
  Drake o ile a hatelloa khahlanong le Dahl, Hong Konger pakeng tsa bona.
  
  Alicia o ile a beha selelu sa hae mokokotlong oa hae. "Ke mang ea ka morao ho 'na? Ka menoana e lelera?
  
  "Ke 'na". Kenzi o ile a honotha ha sebaka se ba petetsaneng se ba petetsa, se siea sebaka sa ho sisinyeha ha se ntse se nyolohela boemong ba bone. Empa matsoho a ka a qabeletsoe molaleng oa ka. Ho makatsang ke hore le menoana ea ka e teng." A di tsoka.
  
  Alicia a utloa ho sisinyeha. "Joale, ho na le motho ea ntlholetseng ntho e 'ngoe. Mme ha se banana. "
  
  "Oh, e tlameha ebe ke 'na," ho boletse Yorgi. "Tjhe, sethunya sa ka ke sena."
  
  Alicia o ile a phahamisa lintši. "Sethunya sa hao, na?"
  
  "Sethunya sa ka. Sethunya sa ka, ke seo ke se bolelang."
  
  "Na e qositsoe ka botlalo?"
  
  "Alicia ... " Drake o ile a lemosa.
  
  "Mmm, ee, ke kamoo e lokelang ho ba kateng."
  
  "Joale ho molemo hore ke se ke ka sisinyeha. Ha re batle hore e sebetse sebakeng se koaletsoeng hakana, na ha ho joalo?
  
  Ka lehlohonolo, hang ha Kensi a bonahala a le mothating oa ho fana ka karabo, lifte e ile ea ema 'me ea etsa molumo oa ho fihla. Mamati a ile a buleha 'me sehlopha sa oela ka ntle ka phasejeng. Drake o ile a hlahloba mabota ho fumana letšoao. Ehlile ho ne ho se letho moo.
  
  "Lab 7 e hokae?"
  
  Lauren a re: "E-ea ka ho le letona, monyako oa boraro.
  
  "E phethahetseng".
  
  Dahl o ile a ea pele, a ntse a le hlokolosi, empa a shebahala a itšepa. Tšokelo e ne e le kholo haholo, empa Drake ha ho mohla a kileng a lebala lebaka leo ba neng ba le mona ka lona. Taelo ya Kahlolo ya ho Qetela. Ke eng hape eo ba e rerileng?
  
  Yorgi o ile a rola maske, a hemela holimo. Kensi o ile a kenella, a tlola melao, 'me Smith a latela mohlala, a fa Hayden ponahalo e se nang letho ha a ntse a akhela matsoho a hae a hloka thuso.
  
  "Marabele," Dahl a re, a tsoela pele ho tsamaea.
  
  Kenzi a rialo. "E utloahala e le betere."
  
  A ema pela hae.
  
  "Haeba ke ne ke sa khalemeloa hantle, ke ne ke tla be ke ikopantse le uena."
  
  "Seke oa tšoenyeha. Re ka sebetsana le sena. "
  
  Drake a mo sutumelletsa ka morao. "Ua tseba hore o kene sekolo sa poraefete, na ha ho joalo, Kenz? U ke ke ua mo roba le ka mohla."
  
  "Mossad e na le mekhoa ea eona."
  
  Dahl o ile a sheba lehetleng la hae. "Le ka khutsa ka bobeli? Ke leka ho tsepamisa maikutlo."
  
  "Lea bona seo ke se bolelang?" Drake o boletse.
  
  "Lebisa maikutlo ho eng?" Alicia a botsa. "Nomoro ea pele ho isa ho ea bone?"
  
  "Ke rona bana," ho boletse Dahl. "Laboratori ea 7".
  
  "Na u ipalla tsohle, Torsti? Ema, ke nahana hore ke na le setikara kae-kae.
  
  Hayden o ile a sutumelletsa pele. "Sebopeho, batho. Sheba morao. Hlokomela lilifi ka mahlakoreng a mabeli. Ke hloka Lauren mohaleng hore a nkokahanye le bioweapon, 'me ke hloka lab hore e bolokehe. U nahana hore u ka e etsa?"
  
  Ntle le ho khutsa, ba ile ba qhalana "me ba ema libakeng tsa bona. Drake le Hayden ba ile ba tlameha ho kena laboratoring ba le bang. Ba ile ba qala ka ho kena ka ofising e ka ntle, e neng e tletse thepa, sebaka se seng le se seng se fumanehang se koahetsoe ka mefuta eohle ea lisebelisoa. Drake o ne a sa tsebe hore na ke eng, empa li ne li shebahala li le bohlokoa ebile li theko e boima.
  
  Ka mor"a lebota la khalase ho ne ho e-na le kamore e ka hare, e sireletsehileng.
  
  "Lauren," a rialo. "Laboratori ea 7 e na le likamore tse peli. Ka ntle le ka hare. Ho ka etsahala hore ka hare ke phaposi ea ho laola lik"hemik"hale e ka koaloang ebe e lokolloa."
  
  Ha ho letho. Puisano e ile ea khaoha.
  
  Drake o ile a sheba Hayden. "Ke eng-"
  
  "Tšoarelo, Matt. Hayden. Lilaboratori li lula li sirelelitsoe khafetsa, kahoo matšoao ha a khone ho kena le ho tsoa. Lab 7 e boemong bo fapaneng le setsing se seng, 'me ho re nkile nakoana ho tima ts'ireletso e eketsehileng. "
  
  Hayden o ile a re: "Le se ke la tšoenyeha. "Ho ea kae?"
  
  "Kamore e ka hare. Ho lokela ho ba le khabinete ea khalase moo. O bona seo?"
  
  Drake o ile a ea leboteng le leholo la khalase. "Ho joalo. Hantle hukung e hole."
  
  "Ho hlakile hore libetsa tsa likokoana-hloko ha li tšoane le libetsa. E lokela ho bolokoa ka har'a canister e lekanang le botlolo ea kofi. E ka tsejoa ka khoutu PD777. O nale seo?"
  
  "Utloisisa". O ile a ea phanele ea khoutu ea lemati mme a otla khoutu e fetelletseng. "Ha ho letho". O ile a feheloa. "Na kamore ee e ka ba le khoutu e fapaneng?"
  
  "E re ke fumane. Bothata ke hore baokameli bohle, litsebi le bathusi ba laboratori ba robetse moo le uena.
  
  "Re se re sa bue ka Marussia, Masweden le Baiseraele. Phakisa".
  
  Drake o ile a mamela ha Hayden a buisana le sehlopha. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e khutsitse, ka mokhoa o makatsang. Joale Smith o ile a hoeletsa ka comm ea hae.
  
  "Motsamao oa litepisi tse ka bochabela. Ke bao ba tlileng!"
  
  May o ile a tlaleha: "Ke ile ka lemoha ho sisinyeha karolong e ka bophirimela. "Phakisa".
  
  Hayden o ile a re: "Tšoara lifti tseo. Re tla li hloka haufinyane.
  
  Drake o ile a nahana ka ho thunya ka khalase. Ha ho pelaelo hore e ne e tla thibela likulo "me e ka ba kotsi. Kamore e ka ntle e ne e boetse e e-na le lik'habote tsa likhalase tse tletseng li-tubes tsa teko le likoti tse neng li ka ba le palo leha e le efe ea chefo.
  
  Lauren o ile a hoeletsa khoutu e ncha. Drake o ile a mo otla. Lemati la buleha. O ile a mathela qetellong ea kamore, a bula oteropo mme a qala ho batla sekoti. Hayden o ile a sala morao. Ha ba ntse ba koahetse mekokotlo ea bona, setho se seng le se seng sa sehlopha se lula se shebile se latelang.
  
  Drake o ile a feta ka canister ka mor'a canister. E 'ngoe le e 'ngoe ea eona e ne e e-na le mongolo oa litlhaku tse ntšo, tse ntšo le linomoro, 'me li ne li tsoile taolong. Ho ile ha feta motsotso. Smith o ile a bula litepisi, 'me May a etsa se tšoanang metsotsoana e seng mekae hamorao. Ba ile ba hlaseloa, ba rapella hore ho se be motho ea hlokang kelello hoo a ka romelang seqhomane ntoeng.
  
  "Utloisisa!"
  
  O ile a nka setshelo, a nka halofo ea motsotsoana ho hopola hore e na le sebetsa sa likokoana-hloko se ka senyang bonyane Amerika, 'me a se kenya ka tlas'a letsoho la hae. "Ke nako ea ho tsamaea".
  
  Ha ba le bonngoeng, ba ile ba qala ho ikhula. May le Smith ba ile ba koahela litepisi ho fihlela Drake le Hayden ba fihla phasejeng, eaba Yorgi le Dal ba li koahela. May le Smith ba ile ba khutlela morao kapele ha Alicia a tobetsa konopo ea lifti.
  
  Menyako ea buleha hang-hang.
  
  "Kapele!" - Mai o ile a hoeletsa, ka potlako a hlaha sekhutlong. Ba eme ka mor'a ka metsotsoana e seng mekae.
  
  O ile a khutlisa mollo, a ba otla fatše.
  
  Smith o ile a nka tsela e fapaneng, eo joale e koahetsoeng ke Dahl, banna ka bobeli ba khutlela mamating.
  
  Eaba lialamo li qala ho lla, molumo o matla o kang oa lenaka o ileng oa tlala litsebeng "me oa romela kutlo ho feta tekano.
  
  "Seo ke eng hoo?" Drake o ile a hoeletsa.
  
  "Che. Oa che!" Lauren o ile a hoeletsa hape. "Tswa moo. Tloha moo hona joale! Ba sa tsoa lokolla ho hong ho sistimi. " A thola hanyenyane. "Oho Molimo oa ka ... ke sarin."
  
  E ne e se e ntse e tšoloha ka masoba marulelong a phasejeng le masoba a mahlakoreng a lifti.
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Drake o ile a hatella leqhubu la pele la tšabo ha ho buuoa ka lebitso la Sarin. O ne a tseba hore e ne e bolaea. Ke ne ke tseba hore e ne e nkoa e le sebetsa sa timetso e khōlō. O ne a tseba hore Smith, Yorgi le Kenzi ba tlositse limaske tsa bona.
  
  Mme a bona seo ho thweng ke mokelikeli o se nang mmala, o se nang monko o dutlang ka mahlaku.
  
  Ha ho mohla nkileng ka belaela hore ba bolokile sarin mona. Hayden o ile a hlasela Yorgi. "Empa sena..." A tshwara maske a hae.
  
  Drake o ne a tseba hore hoo e ka bang ntho e "ngoe le e "ngoe e ka qhekelloa, ea etsoa boenjiniere, kapa ea nahanoa bocha. Moeli feela e ne e le monahano. Mokelikeli oa methapo ea kutlo o ne o tenyetseha ka mokhoa o ke keng oa lekanngoa. Joale o ne a potlakile ka matla a hae kaofela ho ea Kenzi, empa a bona hore Alicia le May ba se ba le teng. Mosali oa Moiseraele o ne a roetse maske, empa mahlo a hae a ne a se a koetsoe, 'me' mele oa hae o le lerootho.
  
  Sarin e ka bolaea ka metsotso e le 'ngoe ho isa ho e leshome, ho itšetlehile ka tekanyo.
  
  "Che," ho boletse Drake. "Che, ha ho joalo".
  
  Smith o ile a thella lehlakoreng la lifti, a se a ntse a akhehile, pele Dahl a khona ho hula maske sefahlehong sa hae ka botlalo.
  
  Lififi e ile ea potlakela holimo, e khutlela mokatong oa pele.
  
  "Re lokela ho etsa'ng?" Hayden o ile a hoeletsa ka holim'a li-comms. "Ba na le nako e kae?"
  
  "WHO?" Lauren o ile a arabela ka tlhaho. "Ke mang ea utloileng bohloko?"
  
  "Batla rat ea lab e mpe kapa ngaka 'me e re bolelle hore na re etseng!"
  
  Kinimaka a phahamisetsa Smith lehetleng la hae ha mamati a buleha. Drake o ile a mo bona a le mothating oa ho tsoa, a ntan'o potlakela ho kena, a tseba hore Mohawai mohlomong o lebetse ka Maswede, Marussia le Baiseraele ba emetseng. Hang-hang o ile a bona se neng se bonahala eka ke mouoane o lerootho o phunyeletsang mahlaseli a phahameng. Pelo ea hae e ile ea tetebela. E ile ea lokolloa le mona.
  
  Lauren o ile a re: "Bothata bohle. "Ke na le setsebi sa lab hona mona."
  
  "Ha ke mo hloke," a hema Kinimaka. "Re hloka atropine. Atropine ee e mpe e hokae?
  
  Lentswe le letjha le ile la hlaha moleng. Ke batho ba bakae ba tšoaelitsoeng? Mme ho fihla boemong bofe?
  
  Drake o ile a hlahloba sebaka seo 'me a matha ho ea batla sekhukhu, a shebile sebetsa sa hae. Alicia o ile a mo tšehetsa. Ho ea pele ho ile ha etsa hore ba khaotse.
  
  "Ho lokile ka sena!" Hayden o ne a lla. "Re na le ba rona ba bararo le batho ba bangata ba seng ba ntse ba akhehile ka laboratoring. U tlameha ho tla mona ka moriana o thibelang mafu, 'me u tlameha ho e etsa hona joale!"
  
  Monna eo o ile a re: "Sarin oa bolaea. Empa ho ka nka hora ho bolaea. Re tseleng e nepahetseng, nkholoe. Re ne re itokiselitse sena. Mpolelle, na bahlaseluoa ba na le bothata ba ho hema?"
  
  Drake o ile a hetla morao. Hayden o ile a nka nakoana ho hlahloba. "Ee," a rialo a na le kotola mmetsong. "Ee e joalo".
  
  Drake o ile a shebella ha Dal a ntse a atamela Kenzi, a mo hulela hōle le Alicia ka bonolo, 'me a mo peka matsohong a hae. A sheba Kinimaka ka kotloloho. Ha ho motho e mong. Haho kae kapa kae. Lefatše le ile la nyamela, "me ho ne ho setse ntho e le "ngoe feela letsoalong la Moswede.
  
  "Mano. Re lokela ho etsa joang?"
  
  Se-Hawaii se seholo se ile sa kurutla. "Atropine le Auto-Injector."
  
  Lentsoe la araba hang-hang. "Libaka tsa bongaka li teng mokatong o mong le o mong. Kamore e 'ngoe le e' ngoe e na le li-antidote tse 'maloa,' me atropine ke e 'ngoe ea tsona. Ha u le moo u tla boela u fumane li-injection tsa othomathike. E kenye feela mosifeng oa serope."
  
  "Ke tseba seo ke lokelang ho se etsa!"
  
  Drake o ile a emela setsebi hore se bolelle Kinimaka moo a lokelang ho ea teng, eaba o ea pele. Ho se na ho nyenyelepa, ho se ho koekoetla litafoleng; lekhetlong lena e ne e le lihlooho, ba tšehetsa metsoalle ea bona e oeleng, ba phephetsa sechaba leha e le sefe se khopo se hlokang kelello ho ba nka. Lebato le ne le ntse le tletse ka "mele, feela joale litopo tsena tse robetseng li ne li kobehile, li hlokofatsoa ke bohloko, tse ling li se li ntse li thothomela.
  
  Menyako ea monyako e ne e senyehile. Banna ba apereng limaske le lisutu ba ile ba potlakela ka hare.
  
  Drake o ile a rahela setulo sa hae ka thoko mme a bona sebaka sa bongaka se hukung e 'ngoe ea kamore. O ile a matha. Ka ho le letona ho ne ho robetse setopo sa Lerussia, se apereng Kevlar, eo ba neng ba mo thuntse. Ba bang ba babedi ba ne ba robetse pela hae; ba sisinyeha, mme ba shwa. Sarin le eena o ile a ba otla ka thata. Ho lokolloa ha lik'hemik'hale ho ile ha emisa ntoa ka katleho 'me SPIR e ntse e e-na le sebetsa sa likokoana-hloko.
  
  Hayden o ile a potlakela ho ea pele a se na sebetsa matsohong a hae mme a bula lemati la koung ea bongaka. Ka hare, ka pel'a bona ho ne ho eme li-ampoules tse leshome le metso e 'meli tse tletseng mokelikeli o benyang. Li ne li tšoailoe ka ho hlaka, 'me Kinimaka a hoeletsa atropine; Mai o ile a ntša mochine o kenyang koloi 'me ae tlatsa. Kinimaka o ile a kenya nale sefahlehong sa Smith metsotsoana feela pele Dal a etsa se tšoanang ho Kenzie. Alicia le Mai ba ile ba sebetsana le Yorgi, 'me joale sehlopha sa inama, se khathetse, se khathetse, se tšohile hore tšepo e neng e tletse lipelong tsa bona joale e ne e bonahala e tsielehile.
  
  Ho ile ha feta metsotso. Drake o ile a fetohela ho Kinimaka. "Ho etsahalang jwale?"
  
  "Che, atropine e thibela litlamorao tsa sarin. Ba tlameha ho thinya."
  
  "Sheba litla-morao," setsebi se boletse. "Ha e le hantle ke lipono. Empa ho tsekela, ho nyekeloa ke pelo, pono e lerootho ... "
  
  "Se tshwenyehe," ho rialo Alicia. "Ha ho letho le lebe ho feta lijo tsa mots'eare tsa Team SPEAR."
  
  "Molomo o omileng. Eketsa lebelo la pelo ... "
  
  "Ee."
  
  Ho ile ha feta metsotso e seng mekae, 'me Drake a sheba sefahleho sa Yorga a sa khone ho etsa letho, a lakatsa eka makhetlo a lekholo ka motsotsoana hore bonyane lerotholi la bophelo le khutlele ho eena. Hayden o ile a botsa setsebi hore na ba ka tlosa sarin tsamaisong le ho lumella bohle hore ba tlose limaske tsa bona, empa boemo bo ne bo sa laolehe. Mang kapa mang ea lokollang sarin a ka 'na a ba le merero e meng.
  
  Lauren o ile a ba tiisetsa: "Le rōna re se re le tsamaisong. "FBI e ts'oere bo-ramahlale ba 'maloa ba maemo a holimo ba khomphutha ba qetileng nako ba ntse ba fata nyeoeng ena."
  
  "Na ho na le litaba tse mabapi le lihlopha tse ling tsa mabotho a khethehileng?" Hayden a botsa.
  
  "Re nahana joalo. Ke mpa ke fumana netefatso. Ho na le pherekano e nyane moo.
  
  Drake o ile a phaphatha lerama la Yorgi, ka letsohong le letona la mask a hae. "Mpolelle ka eona".
  
  Lerussia le ile la sisinya hanyenyane, le phahamisa matsoho. Mahlo a hae a ile a buleha mme a sheba Drake a sa etse letho. O ile a khohlela 'me a leka ho rola maske a hae, empa Drake a e tšoara. Ka kapa ntle le atropine, ho molemo hore u se ke ua tlohela letho ka tšohanyetso. Smith le yena o ile a sokola, mme yaba Kenzie; Dahl o ile a feheloa nako e telele, e utloahalang. Sehlopha se nkile monyetla oa ho fapanyetsana pososelo e khuts'oane, e fokolang.
  
  Hayden a re: "Ha re li nyolle moeeng. Kajeno re qetile mona.
  
  Lauren o ile a ikopanya hape. "Lintho tsohle li lokile ka bona? kaofela ha tsona?" O ne a ntse a sa tsebe hore na ke mang ea tšoaelitsoeng.
  
  "Ho fihlela joale ho lokile, lerato," ho boletse Drake. Le hoja ho ka ba monate ho ba le ngaka hore e ba hlahlobe.
  
  "Re na le tse leshome le metso e 'meli tsa tsona mona."
  
  "Ke tla ho wena jwale," Hayden a rialo.
  
  Sehlopha se ile sa ikopanya hape 'me sa thusana ho tsoa ka monyako. Hayden o ile a tšoara sebetsa sefubeng sa hae, a bile a sa tsebe hantle hore na a ka tšepa mang. O ile a botsa Lauren potso holim'a li-comms.
  
  "O hloka ho isoa sebakeng se sireletsehileng Dallas," Lauren o itse. "Mona ke na le lintlha. Ba u emetse".
  
  Hayden o ile a sheba Drake ka mahlo a khathetseng ka mor'a mask a hae.
  
  Ha e fele.
  
  Drake o ne a tseba hantle seo a se nahanang. Ha ba fihla phaposing ea maemo a tšohanyetso, ba tlosa limaske tsa bona, "me ba fumana Lauren, ba ne ba qala ho ikutloa ba phomotse haholoanyane. Drake o ile a thabela ho tlisetswa kofi e chesang ho yena mme Alicia a lla bakeng sa botlolo ya metsi. Mai o ile a nka khalase ho eena, a noa, a ntan'o mo memela hore a tl'o noa botlolong e sebelisitsoeng.
  
  Kenzi a otlolla letsoho mme a e nka ho tloha ka May mme a feheloa. "Hobaneng ke le bona le bane?"
  
  Alicia o ile a khutlisa metsi a hae. "Joale, u ntse u phela? Hey, na see se nkoa e le tse tharo?"
  
  Drake o ile a shebella. "O tseba ho hong? Ke tla tseba ha e le nako ea ho tlohela mosebetsi ona, ha lōna ba babeli le khaotsa ho leka ho khopisana. Ke nakong eo ke tla tlohela mosebetsi. "
  
  Lauren o ile a tloha ho Smith nakoana ha letoto la litaba le fihla tsamaisong ea hae e bohareng ea likhokahano. Sena se kenyelletsa likhokahano tse tsoang ho moshemane ea nyarosang oa Washington, ts'ebetso ea lehae e Dallas, le, ho isa tekanyong e nyane, Mongoli oa Ts'ireletso.
  
  O ile a tsoka letsoho hore sehlopha se mamele pele a hopola hore a ka sebelisa khokahanyo. "Hei, hehe, hehe. Ke tla u fa aterese ea Dallas 'me u lokela ho ba tseleng. Ha libetsa tsena tsa likokoana-hloko li ntse li le naheng ka nako e telele, kotsi e eketseha. Joale re na le tlhaloso e nyenyane. Ho bonahala eka tranquilizer ea mantlha e neng e laetsoe ho ama hoo e batlang e le motho e mong le e mong ea sebetsang ka laboratoring e ile ea hlahisoa ka khoutu e sa sebetseng hang ha u bula lekese la Geronimo. Ho bonahala ba nahana hore e ka "na eaba lequloana lena ha le e-s"o be teng hona joale, empa bonyane ho ka "na ha e-ba le motho a le mong ea ntseng a ba sebeletsa. Sarin e ile ea boela ea sebelisoa ke khoutu e tšoanang, 'me ntle ho pelaelo, ke motho a le mong. Ka hare? Mohlomong. Empa u se ke oa lebala hore re ile ra tlameha ho tlosa likhalase tsa laboratori e le hore lets'oao le kene ka hare. "
  
  "U hloka ho etsa bonnete ba hore batho ha ba tsamaee pele motho ea robalang a etsa mosebetsi oa hae," Hayden o itse.
  
  "Ho eena. Empa ha se phetho. Litopo li baliloe." A hema. "Basebeletsi ba laboratori ea rona le baahi ba se nang molato ba entse mosebetsi o motle. Kaofela ba bonahala ba arabela ho atropine. Ho nahanoa hore kaha ba ne ba robala fatše ba ile ba fumana litekanyetso tse fokolang feela 'me thuso ea tla kapele. Hona joale ha ho na bothata ka boitsebiso, empa kaha re ne re tseba maemo a Marussia le Maswede, re tlameha ho nka hore re nepile. Marussia a mararo a ile a bolaoa, a mabeli a le sieo. Masweden a mabeli a shoele, e mong ha a eo. Mme ho ile ha hlokahala Baiseraele ba bararo, ba babedi ba le siyo."
  
  "Ha ba fumane atropine?" Dahl a botsa a tshwenyehile.
  
  "Ehlile ba e entse, empa kamora baahi. "Me e ile ea ba otla ka matla le ho feta."
  
  Nakong ena, Smith, Yorgi le Kenzi ba ne ba eme ka maoto, ba shebahala ba phomotse 'me ba labalabela ho nka khato. Drake o ile a ipotsa hore na ena e ka ba e 'ngoe ea litlamorao tse boletsoeng ka holimo.
  
  "Yorgi," a rialo. "Sheba Alicia. O bona eng?"
  
  Serussia se ile sa lla. "Ice cream le chilisi e chesang?"
  
  Drake o ile a lla. "O lokile".
  
  Alicia o ile a soma haholo. "Seo dihele se se bolelang. Yogi? Yogi? Tloho, motsoalle. Ua tseba hore kea u rata, empa haeba u sa tšolle linaoa, ke tla tlameha ho u bolaea."
  
  Drake o ile a mo hulanya a lebile likoloing tse emetseng. "O entse hantle moratuwa wa ka, o pakile ntlha ya hae feela."
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Lebelo e ne e le khetho ea bona, mopholosi oa bona, Molimo oa bona, le tsela e molemohali ea ho lula ba phela hona joale.
  
  Ba ne ba se na boikaketsi ba hore na ba ka lebella eng ha ba le tseleng e eang Dallas. Ho ne ho sa tsotellehe hore na ke mapolesa a makae a thusitseng; ho sa tsotellehe hore na ke likoloi tse kae tsa FBI SUV le SWAT tse kolokileng tseleng, batho bao ba tobaneng le bona e ne e le ba bang ba molemo ka ho fetisisa lefatšeng, 'me ba ne ba tla fumana tsela ea ho tsoa.
  
  Ho itšetlehile ka hore na ba hlile ba sebeletsa mang.
  
  Drake o ile a bona likoloi tseo ba neng ba li filoe leetong le lekhutšoane la ho haola le Dallas-likoloi tse peli tse fanoeng ke "muso tse hulang ka mabili a mane-"me a otla mariki.
  
  "Sena ruri se ke ke sa sebetsa."
  
  Ha a hopola sebaka sa ho paka makoloi le likahare tsa sona, o ile a ōma ka hlooho a lebile libakeng tse 'maloa tsa ho paka likoloi haufi le moo ho tsoang teng.
  
  "Ba tla".
  
  Lauren o ile a hlalosa tumellano ea hae. "Ke tla kopa FBI ho sheba taba ena."
  
  "Ka potlako". Drake o ne a se a ntse a lebile ntlheng eo. "Bohle? Lokisa bohlanya holimo. Haufinyane re tla hloka libetsa tsohle tseo re nang le tsona. "
  
  Ha Hayden a le bohareng, ba ile ba mathela likoloing, Dodge Challenger e ntšo ea 'mala o motšo le Mustang e putsoa e khanyang e nang le mela e 'meli e mesoeu ka holim'a sekoti. Dahl o fetotse Mustang, e neng e le ntle hobane Drake o ne a batla Challenger. Likoloi tsa mapolesa li ile tsa lla, li itokisetsa ho hleka tsela e fetang teropong ea Dallas. Seroala-nkhoana se ne se le haufi le moo, sa lemosa hore ho ka etsahala hore se thunngoe ke lihlopha tsa SWAT. Likoloi ka bobeli li ne li le ncha hoo li neng li ka qhekelloa - FBI e ne e sa hloke linotlolo.
  
  Drake o ile a kena le Yorgi, ea ileng a nka setulo sa bapalami, Hayden, Alicia, le May. A bulela enjene, a bososela ka thabo.
  
  O ile a re: "Ona ke molumo oo ke neng ke tla tsoha ka oona pele ho hora ea botšelela hoseng."
  
  Alicia o ile a iphapanyetsa eona. O ile a tloaela bongoana ba hae mme a tsebisa bohle.
  
  Drake o ile a qala enjene. Dahl o ile a qala Mustang haufi le eena 'me banna bao ba babeli ba lla ka mela e' meli ea lifensetere, hammoho qetellong.
  
  Hayden o ile a kokota lekotikoti karolong e ka morao ea setulo sa hae. "Libetsa tsa likokoana-hloko".
  
  "Mmm, ho joalo. Ho lokile."
  
  O ile a itahlela fatše, a phethola lebili la setereng eaba o sutumelletsa koloi sebakeng se moqotetsane sa moo ho pakoang likoloi eaba o potlakela ho tsoa. Koloi e ile ea thula tsela e katiloeng e sa leka-lekaneng, e phahamisa ka pele le ka morao e hohla. Litlhase tsa fofa.
  
  Ka mor'a Drake, Dahl o ile a bona litlhase tse phatsimang holim'a fensetere ea hae ea moea, li mo khella mollong motsotsoana. Ho hlakile hore o ne a sa thaba.
  
  "Keenell, Drake. Na u ne u leka ho kena tabeng ee?"
  
  Hayden o ile a araba: "U khanne feela. Mohaho o sireletsehileng o ho tloha metsotso e robong feela.
  
  "Ee, mohlomong lebaleng la peiso," ho boletse Smith. Empa enoa ke Dallas, 'me bana ba babeli ha se mabelo.
  
  "Na u batla ho thunya, Lancelot?" Drake o ile a feheloa. "Hloela ka holim"a Swede enoa "me u mo nke."
  
  "Ha ho tsotellehe".
  
  "U koatile?" Alicia o ile a ikopanya. "Ha ho joalo, Lancelot."
  
  "Na re ka-" Hayden a leka hape.
  
  Lentsoe la Lauren le ile la mo tima. O ile a re: "Sera sea atamela," a ntan'o re: "U se ke ua thunngoa, Lancelot."
  
  Drake o ile a qoba ho okamela ka ho lokisa seteraeke sa hae hantle le ho sebelisa litselana tse peli tsa tsela. Koloi ea mapolesa e ile ea ema ka pele, e thibela bakhanni ba bang ho tšela tsela ea bona. Lifofane tsa Challengers li ile tsa feta mateanong a litsela, tseo hona joale li pota-potiloeng ke mehaho e melelele. Mustang e ile ea potlaka ho feta halofo ea motsotsoana hamorao, ea lahleheloa ke sefense sa morao sa Dodge. Drake o ile a sheba seiponeng se shebileng ka morao 'me sohle seo a neng a se bona e ne e le meno a tsikinyehileng a Dahl.
  
  Joale kea tseba hore na ho joang ho lelekoa ke shaka.
  
  Kae-kae pele ho ne ho e-na le sehlopha se setseng sa Marussia, Maswede le Ma-Israel, bao kaofela ha bona ba neng ba e-na le mosebetsi o le mong - ho fumana sebetsa sa likokoana-hloko se neng se etselitsoe ho senya phepelo ea lijo ea Amerika.
  
  "Hobaneng re sa e senye?" Ho rialo Kinimaka ha a ntse a itšoarelelitse ka seporong.
  
  "Ke potso e nepahetseng," ho boletse Dahl.
  
  "Ho joalo," ho boletse Lauren. Empa ke ile ka bolelloa feela hore ho na le liprothokholo tse teng. Mekhoa. Etsa phoso 'me u ka ipolaea le ho ipolaea le ba bang ba bangata."
  
  Drake o ile a theola khase ha ho hlaha thinya e matla ka pele. Le lekhetlong lena, mapolesa a ne a koetse litsela tse ling kaofela, eaba o tsamaisa koloi ka bokhabane hukung, a lahla lithaere 'me a potlaka ka lebone le lefubelu. Dahl o ne a le maoto a seng makae ka mor'a hae. Batho ba tsamaeang ka maoto ba ne ba kolokile literateng, ba ntse ba shebeletse ba bile ba tsikitlanya, empa ba ts'oaroa ke mapolesa ka megaphone. Drake o ne a lula a tseba hantle hore ba bang ba kanna ba se mamele.
  
  Hayden o itse: "Mapolesa a sitoa ho sebetsana le lintho tsena kaofela. "Behang butle, banna. Re saletsoe ke metsotso e mehlano."
  
  Ka eona nako eo, ho ile ha hlaha teraka e fofang ka ntle ho seterata se ka thōko, e batla e otla lepolesa le sa tsebeng letho. O ile a fapohela tseleng ea bona eaba o ba tšoara. Yorgi o ne a se a theoletse fensetere ea hae, 'me Mai a pshatla khalase ka morao.
  
  Koloi, ea silevera ea F-150, e ile ea tsoela pele ho tsamaea ha e ntse e atamela. Sefahleho se hlabang ka mor'a lebili se ne se ba shebile, se ba shebile habeli ho feta tsela. Yorgi a inamela setulong sa hae.
  
  "Che, che, che, che. Sena ha se setle. Ke a mo tseba. Ke a mo tseba. "
  
  Drake o ile a sheba kapele. "Ka maikutlo a ka, o shebahala joaloka motho ea phahamisang litšepe oa Russia."
  
  "O ne a le Liolimpiki," ho boletse Yorgi. "E ne e le pele e e-ba 'molai oa sesole ka sekhukhu, e mong oa ba molemo ka ho fetisisa ba kileng ba tsoa Russia. Ke Olga."
  
  Drake o ile a lieha ha sehlopha sa batho ba tsamaeang ka maoto se tsoa ka pel'a likoloi tse lebelo, boholo ba bona ba tšoere lisenthimithara tsa liselefouno mahlong a bona.
  
  "Olga?"
  
  "Ee, Olga. Ke tšōmo. Na ha u e-s'o utloe ka eena?
  
  "Eseng tabeng ena. Che".
  
  F-150 ea silevera e ile ea kheloha haholo, ea thula lehlakore la Challenger ea eona. A lokolotsoe mohlapeng o sollang, Drake o ile a hata holim'a khase hape 'me a hatela pele, Challenger a arabela ka ho puruma ho khotsofatsang. Olga o ile a etsa phetoho e 'ngoe, a shebile lepheo le ka morao la kotara e meraro, empa a fosoa ke lisenthimithara tse 'maloa. F-150 ea hae e ile ea tšela ka lehlakoreng le leng, ka kotloloho lipakeng tsa Drake le Dahl. Moswede o ile a tsamaisa Mustang ea hae ka mor'a hae.
  
  "Ha ke khone ho e laola," a rialo. "Ho kotsi haholo."
  
  "Nke ke ka mo thunya," Mai a rialo. "Bothata bo tšoanang".
  
  "O lebeletse ho phonyoha jwang?" Kinimaka o ile a nahana ka eona.
  
  Yorgi o ile a ba tiisetsa: "Olga a ke ke a hlōloa. "Mme ha ho mohla a hlolehang."
  
  "Sena se molemo ho eena," ho boletse Alicia. Mohlomong ka bobeli le ka ipata ka tlas'a materase a le mong.
  
  Likoloi tse tharo li ile tsa matha ka pele, likoloi tse ling li ne li thibiloe haholo, "me batho ba tsamaeang ka maoto ba ile ba lemosoa ke ho lla ho sa khaotseng ha liphala tsa mapolesa. Drake o ile a latela litaelo tsa Hayden ha Hayden a ntse a khomaretse skrineng sa sat-nav e nkehang.
  
  Drake o ile a bona nako e telele e otlolohile ka pele ho eena.
  
  "Dula le nna, Dal," a rialo. "Sututsa tjee hukung."
  
  O ile a potlaka, a ipolokela bohareng ba tsela. Koloi e khelohileng e ile ea qala ho tsoa ka thōko ho seterata se ka thōko, empa ea ema ha mokhanni a bona e lelekisoa e atamela. Drake o ile a beha hamore fatše, a shebile Olga le Dahl ka mor'a hae. Lienjene li ile tsa lla "me lithaere tsa qala ho puruma. Likarolo tsa mabenkele tsa likhalase le mehaho ea liofisi li ne li phatsima joalokaha eka ke moholi. Batsamai ba ile ba tlolela tseleng ho nka linepe. Koloi ea mapolesa e ile ea ikopanya le ho lelekisa, e hula haufi le Olga, hoo joale Drake a neng a e-na le likoloi tse peli ka morao.
  
  "Metsotso e meraro," ho rialo Hayden.
  
  "Nkang lithunya tsa lona, batho," ho boletse Alicia.
  
  Kenzie a re: "Ha re tšepe hore lesela la Russia le ke ke la tsamaea ka khutso.
  
  Yorgi o ile a metsa ka thata haufi le Drake.
  
  Joale, ho ea pele, ho ile ha etsahala ntho e makatsang le e tšosang ka ho fetisisa. Lipalo li ile tsa mathela bohareng ba tsela, tsa oela ka lengole le leng 'me tsa thunya.
  
  Likulo li ile tsa hahola karolo e ka pele ea Challenger, tsa otlana le tšepe 'me tsa phunyeletsa ka liboutu. Litlhase tsa fofela moeeng. Drake o ile a khanna koloi ka kotloloho.
  
  "Otla seketsoana se makatsang!" - a hoeletsa.
  
  Lithunya tse ling. Mapolesa a ile a tsoa ka thōko ho tsela ho leka ho thibela ba thunyang. Baahi ba ile ba ipata bakeng sa ho ipata. Sehlopha sa SWAT se ile sa siea sekoahelo 'me sa matha le mapolesa, libetsa tse reretsoeng empa li sa sebelisoe ka lebaka la monyetla oa ho otla batho ka lehlakoreng le leng la tsela.
  
  Fensetere ea moea ea Drake e ile ea phatloha, liqhomane tsa oela holim'a baki ea hae, mahetleng le mangoleng a hae. Kulo e ile ea otla hlooho ea hlooho ka lisenthimithara tse ka letsohong le letona la tsebe ea hae. The Yorkshireman e ile ea ema metsotsoana e meng e 'meli, ea lumella lithunya hore li eme hape, eaba li khelosa Challenger ka matla a maholo.
  
  Ho siea F-150 ea Olga mocheng oa mollo.
  
  O ile a sotha lebili la hae la setere, a otla lepolesa le ka lehlakoreng le letona, empa likulo li ntse li otla. Monna ea lutseng pel"a hae hang-hang o ile a hlotsa; bofubedu bo tletse metsi ka hare ho koloi. E mong oa Russia o shoele, 'me ho setse a le mong feela.
  
  Ka tšohanyetso Dahl o ile a iphumana a le mocheng o tobileng oa mollo.
  
  Empa ka nako eo lithunya li ne li tsepamisitse maikutlo ho mapolesa a atamelang le SWAT, ke ba babeli feela ba ileng ba fetoha 'me ba bula mollo o koahelang, ba itokisetsa ho baleha. Drake o ile a bona likulo li phunya letšoele, a bona nyeliso eo batho bana - bao ho ka etsahalang hore ke MaIsrael - ba neng ba tšoara baahi ka eona.
  
  "Ho ea liheleng ka tsohle," a rialo. "Sena se ke ke sa mamelloa."
  
  "Drake!" Hayden o ile a lemosa. "Metsotso e 'meli".
  
  Mai a mo tshwara lehetleng. "Sena se tlameha ho etsoa."
  
  Drake o ile a hata holim'a pedal ea khase 'me a koenya fatše pakeng tsa koloi le bahlabani ba balehang. Yorgi o ile a itšetleha ka fensetere e 'ngoe, 'me Mai a inamela ka ntle ho e' ngoe. Ba shebile libetsa tsa bona, ba ile ba thunya ka makhetlo a mararo e mong le e mong ho theosa le seterata se otlolohileng se shoeleng, ho se monyetla oa hore ho be le likotsi tse ling, "me ba lahla batho ba balehang.
  
  Drake o ile a kheloha haholo, a qoba 'mele ea bona e oelang.
  
  "Bastards."
  
  Ka seiponeng se shebileng ka morao, mapolesa a ile a ba tšoara. Eaba Olga le Dal ba khutla, ba matha ka hohle kamoo ba ka khonang, ba matha ba theosa bohareng ba tsela. Koloi ea Olga e ne e tletse mali, fenstere ea moea e ne e le sieo, lifensetere, mahlakoreng le mabone a pele a ne a robehile, "me rabara e ne e oele ho e "ngoe ea mabili. Empa o ile a tla leha ho le joalo, a sa phekolehe, joalo ka leholiotsoana.
  
  "Metsotsoana e mashome a robong," Hayden o ile a balla holimo.
  
  "Kae?" - Ke botsitse. Drake a botsa.
  
  O ile a hoeletsa aterese. "Nka le letona le nchocho, ebe le le letšehali, "me mohaho o ka pele ho uena, o thibile tsela."
  
  "Ka tsela e fapaneng," ho rialo Lauren. "Baiseraele ke bona ba ileng ba tloha ntoeng. Le morabe."
  
  Kensi a re: "Ha a dumellwa. "Joalokaha ke ne ke nahanne. Sena se ka be se sa etsahala hoja "muso oa rōna o ne o kentse letsoho."
  
  Dahl ha aa ka a tlosa mahlo a hae tseleng. "Se tsoang ho uena sea "makatsa."
  
  "Ha ea lokela ho ba joalo. Ha ke re ba ke ke ba sebetsa, ba bolaea le ho holofatsa naheng esele. Tšimo e nang le botsoalle. Ke re ba ne ba ke ke ba e etsa pepenene joalo.
  
  "Ah, hoo hoa utloahala ho feta."
  
  Drake o ile a fokotsa lebelo, a otla mariki, mme a shebisa Challenger e dumang ka ho hlaka ka ho le letona. Ha a se a batla a fihla mathōkong a hole, o ile a bulela enjene "me a utloa lithaere li lla e batla ho hohela. Motsotsong wa ho qetela ba tshwara mme ba tshwela lehlohlojane mme ba thusa ho sutumelletsa koloi pele. Ts'epo e ne e le hore Dahl a ka sutumelletsa mosireletsi oa Olga ha a ntse a reteleha, empa Lerussia le ne le le bohlale haholo 'me ka bohlasoa le ile la khaola sekhutlo mme la etella pele. Moqomo oa lithōle o ile oa oela holimo ka mor'a hae, o otla ka pele.
  
  "Metsotsoana e mashome a mararo," Hayden a rialo.
  
  Yaba tsohle di ya diheleng.
  
  
  KHAOLO MATHARO-PEDI
  
  
  Olga o ile a beha ntho e 'ngoe le e' ngoe kotsing, a atamela ka potlako kutu ea Challenger.
  
  Drake o ile a bona tsela e letšehali e atamela kapele, 'me a itokisetsa ho thiba koloi.
  
  Ka kelellong ea hae ka tsela ena eohle o ne a tšoenyehile ke hore Moswede oa ho qetela ea setseng o ne a le kae-kae moo. Empa ha a ka a hlaha.
  
  Leha ho le joalo.
  
  Lesole le ile la tsoa ka lebenkeleng, le tšoere sethunya se shebahalang se tšosa se supiloe ka sethunya, sefahleho se tletseng mali se khopamisitsoe ke ho lla ha bohloko. O ne a utloa bohloko, empa o ile a lula a le mosebetsing oo. Tlhaselo e 'ngoe e sa lumelloeng. Mokha o mong oa boraro o sebelisa batho ba matla a khethehileng.
  
  Drake o ile a arabela hang-hang. Likhetho e ne e le life? Ho ne ho bonahala eka ka ho tsamaea ka tsela e kotsi ka lehlakoreng le letšehali, ho leka ho lekana Challenger ka ho phethahetseng seterateng se secha se moqotetsane, a ka 'na a lahlela karolo e ka morao ho Swede e hlaselang. Ena e ne e le eona feela papali, 'me e ne e sa elelloe hore monna enoa o na le sebetsa se bolaeang.
  
  Hayden le Yorgi ba ne ba lutse ka lehlakoreng le leng la koloi. Moswedi e ne eka o tlo fafatsa koloi kaofela ha e thella e feta ka mathoko. Monoana oa hae o ile oa tiea. Drake o ile a sokola ka lebidi la setereng, a le tshwere ka thata, leoto la hae le letona le hatella kgase ka lebelo le nepahetseng.
  
  Moswede o ile a bula mollo hoo e ka bang ha ho letho - metsotsoana e seng mekae pele mohatla oa koloi o ne o lokela ho mo otla.
  
  Mme yaba lefatshe lohle le hlanya, la reteleha, ha Olga a thula Challenger e hoholehang ka matla a hae wohle. Ha a ka a fokotsa lebelo le hanyenyane. O ile a otla koloi ea hae lehlakoreng la Dodge, a etsa hore e bilike, a pshatle Moswede 'me a fetisetsa' mele oa hae bohareng ba tsela. Drake a tshwara lebidi la setereng, a sa kgone ho bona hantle ha koloi e ntse e bilika; ka makhetlo a mabeli, eaba o thula tsela e phahameng "me oa phethoha.
  
  O ile a thula marulelo a marulelo, a ntse a thella a ntse a hohola konkreite ho fihlela a thula ka pele ho lebenkele. Galase e ile ea robeha "me pula ea qala ho na. Drake o ile a loanela ho leka-lekana. Alicia o ne a maketse, Yorgi a maketse.
  
  Olga o ile a otla mariki 'me ka tsela e itseng a khona ho emisa F-150 ka tšohanyetso.
  
  Drake o ile a mo bona ka seiponeng se shebileng fatše. Lifensetere li ne li pshatlehile ka mahlakoreng "ohle, empa mapetsong a ne a le manyenyane hoo mang kapa mang a neng a ka khasa habonolo. A utlwa Mai a sokola ka lebanta la gagwe, a le latlha. O ne a tseba hore o matjato, empa o ne a sa kgolwe hore a ka kena ka fensetere e ka morao. Ba ne ba sa kgone ho iphemela.
  
  Olga o ile a hatela ho bona, matsoho a hae a maholohali le maoto a sebetsa, sefahleho sa hae se tletse khalefo hoo se neng se ka chesa lefatše lohle. Mali a ile a koahela litšobotsi tsa hae "me a phalla ho tloha molaleng oa hae ho ea menoaneng, a rothela fatše. O ne a tšoere sethunya sa mochini ka letsohong le leng le sethunya sa rokete ka ho le leng. Drake o ile a bona makasine e setseng e kentsoe pakeng tsa meno a hae le lehare la sesole lehlakoreng la hae.
  
  Ha a koala sekheo, o ne a sa khaotse. Lefu le atamelang. Mahlo a hae ha a ka a panya. Mouoane 'me joale mollo o ile oa tsoa ka koloing e ka morao ho eena, oa mo lakatsa sebōpeho. Drake o ile a bona lebone le leputsoa mme a hlokomela hore Mustang e fihlile. O ile a bona Olga a bososela. O ile a bona sehlopha se tlolela ka ntle ho koloi e 'ngoe ka ho phatloha ho hoholo.
  
  Olga o ile a khumama ka lengole le leng, a supisa seqhoqho sa rokete lehetleng la hae le leholo, 'me a shebana le Challenger e shebileng fatše.
  
  Na joale o tla senya sebetsa sa likokoana-hloko?
  
  O lahlehetsoe ke eona. Ha ho na monahano o utloahalang ka mor'a sefahleho sena sa bodemona.
  
  Ba ne ba se na thuso. Basali ba setulong se ka morao joale ba ile ba itšohlometsa, ba itokolla 'me ba leka ho fumana sebaka seo ba ka se tsamaisang. Ha baa ka ba bona se tlang, 'me Drake ha aa ka a ba bolella. Ho ne ho se kamoo ba ka etsang letho ka hona.
  
  Olga o ile a hula sethunya mme rokete ea tuka.
  
  Metsoalle, lelapa, re tsamaea tjena...
  
  Torsten Dahl o ile a etsa tsela ea hae joaloka thapa e otlang e tšabehang; a matha ka lebelo le leholo, ka matla a hae kaofela, a thula Olga ka morao. Seqhomane sa limisaele se ile sa thella, lithunya tsa sona tsa kheloha 'me tsa thunya ka tsela e fapaneng. Dahl ka boeena, a pholosa boemo boo, e tlameha ebe o ile a ba le ts'oaetso e matla ka ho fetisisa bophelong ba hae, kaha Olga ha aa ka a sisinyeha.
  
  Motho oa Sweden o ile a matha pele ho lerako la litene le matla ka ho fetisisa lefatšeng.
  
  Dahl o ile a oela ka mokokotlong ka nko e robehileng 'me o ne a akhehile.
  
  Olga o ile a tsokotsa Crazy Swede hole, a sa hlokomele tlhaselo eo e makatsang. O ile a phahama joalo ka thaba e ncha, a lahlela sethunya sa rokete fatše 'me a phahamisa sethunya sa mochini ka letsoho le le leng, mali a ntse a rotha ho tloha tlase, a fafatsa fatše.
  
  Drake o ile a bona sena sohle mme a reteleha ho sutumelletsa Yorgi kantle, ebe Hayden. Hlooho ea hae e ne e ntse e bilika, empa a khona ho hapa leihlo la Alicia.
  
  "Re phela hantle?" O ne a tseba hore ho na le phoso.
  
  Ke sa tsoa bona kamoo Dal a ileng a otla Olga ka matla a hae kaofela, a akheha a ilibane, "me o ne a sa hlokomele."
  
  Alicia o ne a sitoa ho hema ka thata. "Masepa. 'Na".
  
  'Me joale o na le sethunya sa mochini.
  
  Hayden o ile a lokolloa. Mai o ile a mo tlola ka mora hae, a phunyeletsa lekhalo le lenyenyane. Drake o ile a hetla, a shebile seipone le ha a ntse a leka ho phunyeletsa lifensetereng tsa hae tse nyane tsa sebaka. Olga o ile a batalatsa sethunya, a bososela hape, a phahamisa letsoho la hae le lokolohileng 'me a ntša leino molomong oa hae, a le lahlela fatše. Ka nako eo, ba bang kaofela ba sehlopha sa Dahl ba ile ba fihla.
  
  Mme e mong wa bona e ne e le Mano Kinimaka.
  
  Hawaii, ka mokhoa oa 'nete, o ile a itlhahisa ka lebelo le feletseng, maoto a theoha fatše, matsoho a otlolohile, projectile ea motho e senya bolo ea mesifa le lesapo. O ile a otla Olga mahetleng, ka nepo, ho feta Dahl, 'me a hatella ka thata. Olga o ile a thekesela ho ea pele ka limithara tse tšeletseng, 'me seo ka bosona e ne e le mohlolo.
  
  Kinimaka a hetla ka pele, a shebane le Lerussia.
  
  Sethunya sa mochini se ile sa oela fatše.
  
  Drake a bala molomo oa hae.
  
  "U lokela ho khumama ka mangole, monna e monyenyane."
  
  Kinimaka o ile a tsokotsa mochini o etsang furu, oo Olga a ileng a o qoba ka bohlale, ka potlako ho feta kamoo Drake a neng a ka nahana kateng. Eaba setebele sa hae se thula liphio tsa Mano, sa etsa hore monna oa Hawaii a oele ka mangole hang-hang.
  
  Kenzi le Smith ba ile ba fihla sebakeng sa ntoa. Drake o ne a sitoa ho sisinya maikutlo a hore ho ke ke ha lekana.
  
  O ile a sosobahatsa ho fihlela nama e rusoha ka mpeng, ho fihlela lesapo la pel"a hae le ruruha. O ile a tsoa ka koloing 'me a hlokomoloha mali a hloekileng. A supisa bohle ntle le Hayden, a qala ho hlotsa a lebile ntoeng ha liletsa tse llang ho ba pota-pota, mabone a boputsoa a benyang a tlala sebaka sa hae sa pono, "me lerata la banna, mapolesa, le masole a tlala moea.
  
  O ile a nyolosa seterateng, a atamela Olga. Lerussia le ile la iphapanyetsa Smith ha a ntse a mo thunya mpeng; a tshwara Kenzi ka moriri mme a mo lahlela ka thoko. Li-tufts tse sootho li ile tsa sala li tšoaretsoe matsohong a Lerussia, 'me Kenzi, a maketse, a pitikoloha a theosa le foro, a hlobola nama ea hae. Eaba Olga o betsa letsoho la hae holim"a letsoho la Smith, a lihela sethunya fatše "me a etsa hore lesole leo le hoeletse.
  
  "Oa nthunya? Ke tla hahola letsoho la hao, ke o fenethe ka madi."
  
  Drake o ile a bokella matla a hae mme a mo otla ka morao, a otla liphio le sefuba ka makhetlo a mararo. A ka be a sebelisitse sethunya sa hae, empa se lahlehetsoe ke kotsi. Olga ha aa ka a hlokomela tlhaselo eo. Ho ne ho tšoana le ho otla kutu ea sefate. O ile a qamaka ho batla sebetsa, seo a ka se sebelisang.
  
  O e bone.
  
  Mai o ile a matha, a lateloa ke Alicia, ha latela Yorgi, e mosoeu joalo ka lakane. Drake o ile a nka sethunya sa rokete, a se phahamisa ka holim'a hlooho ea hae 'me a se theola ka matla a hae kaofela mokokotlong oa Lerussia.
  
  Lekhetlong lena o ile a falla.
  
  Kinimaka o ile a tlolela ka thoko ha thaba e kgolo e wela lengoleng le le leng. Makasine e meng e ile ea oa ka meno a hae. RPG e ile ea oa lebanteng la hae. Drake o ile a lahlela sebetsa sa hae, a hema haholo.
  
  Olga o ile a ema, a reteleha, 'me a bososela. Ke tla o hatakela ho fihlela o lahlela matlakala hodima konkreite.
  
  Drake o ile a thekesela. Ho otla ha Olga ho ile ha tšoara serope sa hae 'me ha ntša bohloko ho tloha ntlheng e 'ngoe ea 'mele ho ea ho e 'ngoe. Alicia o ile a kena ka metsing empa a akheloa holimo moeeng 'me a otla Kenzi. Kinimaka o ile a ema ka pel'a mofeng oa hlooho o ileng oa mo romela ka ho toba sekotlong sa hae. Smith o ile a otla litebele tse ngata 'meleng, a ntan'o otla tse tharo molaleng le nkong, tsa etsa hore Olga a tsoe litšeho.
  
  "Oh, kea leboha, ngoana, ka ho nthusa ho ntša khohlela. E 'ngoe hape ka kopo."
  
  A pepesa sefahleho sa hae ho otla ha Smith.
  
  Alicia o ile a thusa Kenzi ho tsoha. Mapolesa a ne a potlakela ho bona. Drake o ne a sitoa ho ithiba empa o lakatsa eka ba ka lula hole. Sena se ka fetoha tšollo ea mali. A leka ho tsoha mme a atleha ka leoto le le leng.
  
  Olga a tshwara Smith ka mmetso mme a mo lahlela ka thoko. Kinimaka o ile a sisinya hlooho ea hae e kholo, joale e le maotong a Olga, 'me a otla lirope tsa hae tse teteaneng.
  
  A otla Kinimaka hloohong, a mo theola. O ile a khelosa tlhaselo e latelang ea Drake 'me a mo khutlisa, leha mali a phalla ka bolokolohi litsebeng tsa hae, leihlo le letona, le maqeba a mangata le matetetso phatleng ea hae. Ho ile ha buleha lesoba ka mpeng ea hae moo Smith a mo thuntseng teng, 'me Drake a ipotsa hore na e ka ba mokhoa oa ho mo emisa.
  
  May o ile a hapa tlhokomelo ea Olga. O ile a re: "Nchebe. "Nchebe. Ha ho mohla nkileng ka hloloa.
  
  Pontšo ea thahasello e ile ea tšela morafo oa mali. Empa u se u le mong oa litšoelesa tsa ka tsa mofufutso. Na u Supergirl? Mosali ea Ipotse? Scarlett Johanssen?
  
  "Ke 'na Mai Kitano."
  
  Olga o ile a tsoela pele ka mokhoa o sa thabiseng, a sutumelletsa Smith le Alicia ea atamelang ka thōko. Mai o ile a kotama. Olga o ile a lla. Mai o ile a tantsha hole, hole, mme a supa lehetleng le letona la Olga.
  
  'Me ha ke ntse ke u sitisa, motsoalle oa ka Yorgi o tla u timetsa.
  
  Olga o ile a reteleha ka potlako e makatsang. "Eng..."
  
  Yorgi o ile a fasa sethunya sa rokete mahetleng a hae, a etsa bonnete ba hore seqhomane sa ho qetela se behiloe hantle, ebe se thunya 'mele oa Olga ka ho toba.
  
  Drake o ile a qhekella.
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  Sehlopha sa SPEAR se ile sa nyamela kamora moo. Ka mor'a ho fana ka sebetsa sa likokoana-hloko, ba ile ba tlosoa sebakeng sa tlōlo ea molao 'me ba isoa pelong ea motse o khutsitseng ka tsela e sa tloaelehang ho e' ngoe ea matlo a FBI a sireletsehileng ka ho fetisisa mahaeng. E ne e le polasi, ha e le hantle e le nyenyane ka mabaka a tšireletso, empa e le polasi leha ho le joalo, e nang le ntlo ea eona, litala le likorale. Ba ne ba boloka lipere ho rekisa thetso le letsoho la ranch ho ba koetlisa, empa o ne a boetse a sebetsa bakeng sa lijo.
  
  Sehlopha se ne se thabetse ka mokhoa o makatsang ho fihla ntlong e sireletsehileng, 'me se thabile le ho feta ho arola le ho koala mamati a likamore tse fapaneng. Ho motho ba ne ba shapuoa, ba khathetse, ba shapuoa, ba tsoile matetetso, ba tsoa mali.
  
  Madi a ile a ba kolobisa kaofela, matetetso le moriri. Ba sa kang ba akheha ba ne ba lakatsa eka ba ka be ba entse joalo; mme ba ba neng ba dira jalo ba ikwatlhaya gore ba ne ba sa kgone go thusa. Drake le Alicia ba ile ba kena ka phaposing ya bona, ba hlobola, mme ba leba shawareng ka kotloloho. Molapo oa metsi a chesang o ne o thusa ho hlatsoa ho fetang mali feela. Drake o ile a thusa Alicia le Alicia ho thusa Drake libakeng tseo matsoho a bona a neng a le maqeba haholo ho thusa.
  
  Sehlopha se ne se sa robeha, empa se ne se imetsoe hanyane.
  
  "Kamehla ho na le motho," Drake o ile a lla ha metsi a mo otla ka matla, "ea ka u tlosang maotong a hau."
  
  "Kea tseba". Alicia o ile a tšela sesepa se metsi se tletseng matsoho letsohong la hae. "Na u bone Dahl a mo fothola?"
  
  Drake o ile a qala ho khohlela. "Che, hle. U se ke ua etsa hore ke tšehe. Ka kopo".
  
  Drake ha aa ka a fumana ho makatsa hore ebe o ne a ka fumana metlae kapele ka mor'a seo a sa tsoa se bona. Monna enoa e ne e le lesole le koetliselitsoeng ho sebetsana le mahlomola le masisa-pelo, lefu le pefo; o ile a etsa sena boholo ba nako ea bophelo ba hae, empa masole a ile a sebetsana le boemo ka tsela e fapaneng. E 'ngoe ea litsela tse joalo e ne e le ho boloka setsoalle le basebetsi-'moho le uena; ba bang ba ne ba lokela ho lula ba talima lehlakore le khanyang la lintho.
  
  Ha ho kgoneha. Ho ne ho e-na le maemo a ileng a etsa hore esita le lesole le khumame.
  
  Hona joale Alicia, ea khaotsoeng ka lesela le le leng, o ile a hopola ntoa ea Kinimaki le Olga e kholo. "Ruri, e ne eka ke lesea la Godzilla khahlano le Godzilla. Bloody Mano o ne a maketse ho feta a lemetse."
  
  "Ka sebele a ka khona ho otla hlooho." Drake o ile a lla.
  
  "Che!" Alicia o ile a tšeha 'me ba ithabisa hammoho nakoana, ba batla ho tlosa bohloko boo.
  
  Hamorao, Drake o ile a tsoa ka shaoareng, a lahlela lakane ea ho hlapa mme a khutlela ka kamoreng. Boikutlo boo e seng ba sebele bo ile ba mo otla. Hora e fetileng ba ne ba le bohareng ba Lihele, ba qoetse ho e "ngoe ea lintoa tse thata ka ho fetisisa le tse tšollang mali bophelong ba bona, "me joale ba ne ba itlhatsoa polasing e Texas, ba pota-potiloe ke balebeli.
  
  Ho latela eng?
  
  Leha ho le joalo, lehlakore le letle e ne e le hore ba hapile litsela tse tharo ho tse 'nè tsa mak'hadinale. Le bapalami ba lipere ba bararo ho ba bane. Taelo e ne e patile libetsa tse 'ne, ka hona, ka hore Drake o ne a lumela hore o ne a sa lumellane, a sa hlaka, ebile a sa tsitsa, ho ne ho setse e le 'ngoe feela. A itshega.
  
  Damn, ke tšepa hore ke fumane sena hantle.
  
  Ho ile ha utloahala mehato ea maoto ka mor'a hae mme a reteleha.
  
  Alicia o ile a ema moo, a hlobotse ka ho feletseng a bile a benya ka metsi a shaoara, moriri oa hae o khomaretse lehetleng la hae le matetetso. Drake o ile a sheba mme a lebala ka mosebetsi oo.
  
  O ile a re: "Ho nyahame. Kahoo ho na le linako tseo ka tsona ho le monate ho le bona.
  
  A atamela mme a hlobola thaole ya hae. "Na u nahana hore re na le nako?"
  
  "Se tshwenyehe," a rialo a bososela ka lentswe la hae. "Ha e nke nako e ngata".
  
  
  ******
  
  
  Hamorao, ka mor"a hore ba fumane le ho leka ho qoba matetetso "meleng ea bona, Drake le Alicia ba ile ba apara liaparo tse ncha "me ba theohela ka kichineng e khōlō. Drake o ne a sa tsebe hantle hore na ke hobane'ng ha ba khethile kichine; e ne eka ke sebaka sa tlhaho sa ho kopana. Mahlaseli a letsatsi le likelang a ile a phunyeletsa ka lifensetere tse ntle, a etsa hore fatše e be le 'mala oa khauta le lisebelisoa tsa kichineng. Kamore eo e ne e le mofuthu "me e nkha bohobe bo sa tsoa behoa. Drake o ile a lula setulong sa bareng mme a phomola.
  
  Nka qeta khoeli mona.
  
  "Mopalami e mong," ho rialo Alicia. "Ebe re khefutsa?"
  
  "Na re ka etsa see? Ke bolela hore ha ho utloahale eka ke qetello ea lentsoe "khefutsa, lerato."
  
  "Ho lokile, re ntse re tlameha ho araba Qrow," a thothomela, "mabapi le Peru. Mme Smith a ka nna a ba le mathata. Ha rea lokela ho ea mosebetsing ha setho sa lelapa la rōna se le mathateng."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "E, ke a dumela. Mme ho na le Sehlopha sa SEAL 7. "
  
  "Ka tsatsi le leng," Alicia a feheloa, a lula setulong se haufi le eena, "letsatsi la rona la phomolo le tla tla."
  
  "Hela, bona seo katse e se tlisitseng!" - Drake o ile a hoeletsa ha a bona Dahl.
  
  Moswede o ile a kena monyako ka hloko. "Bullshit, ke leka ho tsamaea, empa ntho e 'ngoe le e' ngoe e habeli ka pel'a mahlo a ka."
  
  "Na u nahana hore ho tsamaea ho thata?" Drake o boletse. "Na u batla ho leka ho robala?"
  
  Dahl o ile a phopholetsa tsela ea hae ho ea setulong sa bareng. "Ho na le motho ea ntliselitseng seno."
  
  Alicia a sutumelletsa botlolo ea metsi ho eena. "Ke tla ya ho nka tse ding."
  
  Drake o ile a sheba motsoalle oa hae a tšoenyehile. "Na u tla tlameha ho ema ho fihlela qetellong, motsoalle?"
  
  "'Nete e bolelloa, e ntse e ntlafala motsotsoana."
  
  "Oh, hobane ke hopola kamoo u neng u lutse ka ntle nakong ea qabang le Olga."
  
  "Leka, Drake. Ha ke batle ho hopola sena."
  
  Drake a tsheha. Joalokaha eka re tla ke re u tlohele u lebale ka sena.
  
  Ba bang ba sehlopha ba ile ba fihla butle-butle, "me metsotso e mashome a mabeli hamorao ba ne ba lutse bohle bareng, ba theola kofi le metsi, litholoana le likotoana tsa bacon, le maqeba a mangata ho feta ao ba neng ba ka a bala. Kinimaka o ne a sa sheba motho, mme Smith o ne a sa kgone ho tshwara letho ka letsoho la hae le letona. Yorgi o ne a tepeletse maikutlo haholo. Kensi o ne a sitoa ho emisa ho tletleba. Ke May, Lauren le Hayden feela ba neng ba bonahala e le bona.
  
  "O a tseba," ho rialo Hayden. "Ke thabile hore ebe kaofela re ile ra feta boemong bona hammoho. E ka be e bile mpe le ho feta. Atropine e entse mosebetsi oa eona. Na ho na le litlamorao, banna?"
  
  Yorgi, Smith le Kenzi ba ile ba panya. Kensi o ile a bua molemong oa bona kaofela. "Ke nahana hore Olga o hlotsoe ka mor'a litlamorao."
  
  Hayden a bososela. "Ho lokile, hobane ha re eso qete. Lihlopha tseo tse sa kang tsa etela Fort Sill le Dallas li ne li batla leseli la ho qetela. Ka lehlohonolo, tanka ea ho nahana ea Washington le NSA li khonne ho lula li shebile libapali tse kholo. "
  
  "SAS?" - Drake o khothalelitse.
  
  "Ho lokile, Mabrithani, ho joalo. Li tla lateloa ke China le tsohle tse setseng tsa Fora- "
  
  "Sehlopha sa SEAL 7?" - o ile a botsa Dahl.
  
  Hayden o itse: "Ha e tsejoe, ha e tsejoe ebile ha e lumelloe. "Ho ea ka Crowe."
  
  "Ho na le meaho e phahameng ho feta Letona la Tšireletso," Kinimaka o boletse.
  
  "Mopresidente Coburn o ne a ke ke a re fanyeha hore re ome," ho ipelaetsa Drake. "Ke tlameha ho lumela hore ha a tsebe letho ka litiiso."
  
  Hayden o ile a re: "Kea lumela. "Mme leha ke lumellana le Mano hore ho na le libopuoa tse phahameng ho feta Crow, ho na le tse ling tse ngata tse bolotsana. Mofuta o tlang ho uena ka mahlakoreng, ntle le boputsoa, 'me o u siea ka boikhethelo bo fokolang. Ke tlameha ho lumela hore ho na le ho hongata ho etsahalang ho feta kamoo re tsebang. "
  
  "Sena ha se thuse bothata ba rona." Smith a tsheha mme a sokola ho phahamisa khalase ya lebese.
  
  "Ho lokile". Hayden o ile a nka tholoana e tletseng letsoho 'me a iketsetsa boiketlo. "Kahoo, a re tsepamiseng maikutlo tabeng ya ho fedisa mme enwa ya kgopo mme re ye hae. Re ntse re le sehlopha se seholo ka ho fetisisa le se molemo ka ho fetisisa. Le hona joale, Mabrithani a qalile letsatsi le le leng feela. Le Machaena. Jwale, ho bonahala, hara tse ding tsohle, ke Mafora feela a ileng a ikgantsha. Ba rometse sehlopha se seng sa ba bararo ho ikopanya le ba pele ba setseng. "
  
  "Hoa tšoana le ntoeng e khethehileng ea mabotho," ho boletse Dahl. "Re ka holimo."
  
  "E, empa sena ha se na monyetla oa ho ba le bohlokoa. Le mashano. Ha se hore re tšoarane ka matsoho kapa re le hammoho lehoatateng."
  
  "Ke ntoa e mahlonoko, e sa lebelloang," ho boletse Dahl. "Sena ke 'nete joalo ka ha se etsahala."
  
  Hayden o ile a dumela ka hlooho mme a tswela pele ka potlako. "Ha re akaretsa sengoloa sa Tsamaiso. 'Likhutlong tse' nè tsa Lefatše re ile ra fumana Bapalami ba Bane ba Lipere 'me ra ba bolella moralo oa Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela. Ba pholohang Ntoa ea Kahlolo le liphello tsa eona ba tla busa ka ho loketseng. Haeba u bala sena, re lahlehile, kahoo bala 'me u latele ka hloko. Lilemo tsa rona tsa ho qetela re li qetile ho bokella libetsa tse 'nè tsa ho qetela tsa meferefere ea lefats'e: Ntoa, Tlholo, Tlala le Lefu. Ba kopane, ba tla felisa mebuso eohle 'me ba bule bokamoso bo bocha. Itokise. Ba fumane. Tsamaea ho ea likhutlong tse 'nè tsa Lefatše. Fumana libaka tsa phomolo tsa Ntate oa Leano ebe Khagan; Moindia e mobe ka ho fetesisa a kileng a phela, mme e ntano ba Kotlo ya Modimo. Empa tsohle ha li joalo ka ha li bonahala. Re ile ra etela Khagan ka 1960, lilemo tse hlano ka mor'a hore e phethoe, re beha Tlholo ka lekeseng la hae. Re fumane Kotlo e lebelang Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela. Mme molao o le mong feela oa polao ke ha Bapalami ba Lipere ba hlaha. Ha ho matšoao a khethollang masapong a Ntate. Moindia o pota-potiloe ke libetsa. Taelo ea Kahlolo ea ho Qetela joale e phela ka uena "me e tla busa ka ho sa feleng."
  
  A qeta mme a nwa.
  
  "Lintho tsohle li hantle? Ke nahana hore hoa utloahala joale. Tlhophiso e shoele, e felile, empa ho ntse ho na le karolo e nyane ea bona ho sena. Mohlomong mole. Motho a le mong. Mohlomong ntho e 'ngoe. Empa ho loketse ho senya lab e Dallas, 'me ho lekana ho ntša mabotho a mangata a khethehileng, kahoo re ke ke ra e khella fatše. "
  
  A thola hanyenyane ha Drake a tsoka matsoho. "Ee?"
  
  "Na ua tseba moo ho leng molemo hore a be teng?" - o ile a botsa. "Ka har'a tanka ea ho nahana e Washington. Kapa ho sebeletsa NSA. "
  
  Mahlo a Hayden a ile a totobala. "Damn, eo ke ntlha e ntle haholo. E-re ke nahane ka eona." A tshela kofi e ntsho ka jekeng ya galase.
  
  "Nako e ea tsamaea, metsoalle ea ka," ha rialo Mai.
  
  "Ee ke na le wena". Hayden a kenya molomo oa hae. "Joale a re hlahlobeng taba e ngotsoeng: karolo ea ho qetela ea lefatše ke Europe. Re tlameha ho fumana lebitla la Kotlo ea Molimo, eo e leng Mopalami oa Lefu le ea lebelang Kahlolo ea 'nete ea ho Qetela. E mpe ka ho fetisisa ho tsona kaofela. Hona na ho ne ho e-na le khoutu ea polao ha Bapalami ba Lipere ba hlaha? Ha ke e-so utloisise sena, masoabi. "
  
  "Ke nahana hore tanka ea ho nahana esale e etsa see ka nakoana?" Ho boletse Yorgi.
  
  Joale Lauren, ea neng a itšetlehile ka sehatsetsi se seholo, o ile a bua. "Ehlile ho joalo. Moetapele wa kgale o kile a newa sereto se belaetsang sa 'Flagellum of God' ke Baroma bao a ileng a ba lwantsha le ho ba bolaya.Ho ka etsahala hore ebe e ne e le yena ya atlehileng ka ho fetisisa ho babusi ba dibarbariane mme a hlasela mebuso ya Roma e ka bochabela le e ka bophirimela ha a ne a phela hoo e ka bang 406-453. e ne e le sera se tšabehang ka ho fetisisa sa Roma "me o kile a qotsoa: "Moo ke fetileng teng, joang bo ke keng ba hlola bo mela."
  
  Dahl o itse: "'Molai e mong oa batho ba boholo-holo ea tlotlisitsoeng.
  
  "Attila the Hun," ho boletse Lauren, "o ile a bolaea moen'ae ka 434 hore e be 'musi a le mong oa Huns. Ho ea ka rahistori Edward Gibbon, ea neng a tsebahala ka ho sheba ka bohale bo tšosang, o ne a tsejoa ka hore o ne a atisa ho phethola mahlo, "joalokaha eka o ne a thabela tšabo eo a e susumelitseng." Ho lumeloa hore hape o ne a bolela hore o ne a sebelisa sabole ea sebele ea Mars, molimo oa ntoa oa Roma. u ka inahanela tšabo eo e ka beng e ile ea e kenya lebaleng la ntoa la Roma."
  
  "Re e fumane," ho boletse Drake. "Attila e ne e le moshanyana e mobe kapa e le moshanyana ya lokileng, ho itshetlehile ka hore na o ka lehlakoreng lefe. Le hore na ke mang ea ngotseng libuka tsa nalane. O shoeletse joang hona hokae?
  
  "Litlaleho tse "maloa tse hanyetsanang li hlalosa kamoo a shoeleng kateng. Ho tsoa mali a nko ho isa thipa matsohong a mosali oa hae e mocha. Eitse ha ba fumana setopo sa hae, banna bao, ho ea ka tloaelo ea ba-Hun, ba ile ba ba hahola moriri oa hlooho "me ba ntša maqeba a tebileng, a nyonyehang lifahlehong tsa bona. Ho ile ha boleloa hore Attila, kaha e ne e le sera se tšabehang, o ile a fumana molaetsa o tsoang ho melimo ka lefu la hae e le ntho e makatsang. Tlhohonolofatso. Setopo sa hae se ne se behiloe bohareng ba thota e sabaletseng, ka har"a tente e entsoeng ka silika, e le hore bohle ba se bone le ho bo hlolloa. Bapalami ba lipere ba hloahloa ba merabe ba ile ba pota-pota 'me ba pheta lipale tsa liketso tsa hae tse kholo ho pota-pota mollo oa likampong. E bile lefu le leholo. E tsoela pele ho bolela hore ho ile ha tšoaroa mokete ka holim"a lebitla la hae." Lauren o ile a tsoela pele ho pheta lintlha tse amehang tseo lepolesa le mo sebelang tsebeng. Ho ne ho se na thuso ea ho kenya sebuela-hōle.
  
  "Ba ile ba tiisa mabitla a hae ka khauta, silevera le tšepe, hobane o ne a e-na le tse tharo. 'Me ba ne ba lumela hore lisebelisoa tsena tse tharo li ne li tšoanela morena ea moholo ka ho fetisisa. Ha e le hantle, ho ile ha eketsoa libetsa, maruo le mahakoe a sa tloaelehang. "Me, ho bonahala, hape ho ea ka tloaelo, ba ile ba bolaea bohle ba neng ba sebetsa lebitleng la hae, e le ho boloka sebaka sa lona e le lekunutu."
  
  Alicia a qamaka ho pota-pota ba lutseng tafoleng. "E mong wa lona o tla shwa," a rialo. "O se ke wa nkōpa hore ke o epele. Ha se monyetla o moholo. "
  
  "Le tla utloa bohloko le ho thabela ho utloa hore lebitla la Attila ke se seng sa libaka tsa lepato tse lahlehileng ka ho fetesisa nalaneng. Ehlile, ho tsoa ho ba bang - setopo sa khale se lahlehileng sa Morena Richard III se sibolotsoeng tlasa sebaka sa ho paka makoloi sa Leicester lilemong tse 'maloa tse fetileng - re lumela hore se ntse se ka fumanoa. Mohlomong Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Leha ho le joalo, ho ea ka Attila, ho lumeloa hore baenjiniere ba Hunnic ba ile ba khelosa Noka ea Tisza nako e telele e lekaneng ho omisa nōka e kholo. Attila o ile a patoa moo ka lekeseng la hae le letle, la bohlokoahali la makhetlo a mararo. Tisza o ile a lokolloa, a pata Attila ka ho sa feleng. "
  
  Ka eona nako eo ba utloa molumo oa seroala-nkhoana se atamelang. Hayden a qamaka ho potoloha phaposi.
  
  "Ke tšepa hore le se le itokiselitse ntoa e 'ngoe, bashanyana le banana, hobane sena se sa le hole."
  
  Drake o ile a otlolla mesifa ea hae e opang. Dahl o ile a leka ho beha hlooho ea hae mahetleng a hae. Kensi o ile a thothomela ha a tshwara mongwapo mokokotlong wa hae.
  
  "Ho bua ka toka," ho boletse Drake. "Ke ne ke ntse ke teneha mona."
  
  Hayden a bososela. Dahl o ile a oma ka hlooho ka hohle kamoo a ka khonang. May o ne a se a ntse a eme ka maoto. Lauren a leba monyako.
  
  "Tloo," a rialo. "Ba tla re tsebisa haholoanyane ha re ntse re le tseleng."
  
  "Europe?" Yorgi a botsa.
  
  "Ho joalo. Le bakeng sa Mopalami wa ho qetela wa Lefu.
  
  Alicia o ile a tlola setulong sa bareng. "Puo e monate haholo," a rialo a phoqa. "Ho tsoa ho uena, ho utloahala ho thabisa hoo le menoana ea ka e qala ho hlohlona."
  
  
  KHAOLO MASOARO NANE
  
  
  Sefofane se seng, ntoa e 'ngoe e haufi. Drake o ile a lula setulong sa boiketlo mme a mamela ha Lauren a fana ka likahlolo le liqeto tsa Setereke sa Columbia nyeoeng ea Attila the Hun. Sehlopha se ne se lutse maemong a sa tšoaneng, se nka seo se ka se khonang 'me se leka ho hlokomoloha bohloko bo tsoang morao tjena se bitsoang' Olga ketsahalo '.
  
  Lauren o ile a phetha ka ho re: "Lebitla la Attila le lahlehetsoe ke histori. "Ha ho mohla e kileng ea fumanoa, le hoja ho ne ho e-na le litšibollo tse 'maloa tsa bohata. Joale," a khefutsa, a mamela, "na u utloile ka khoheli e makatsang?"
  
  Dahl o ile a hetla morao. "Lentsoe lena le na le meelelo e mengata."
  
  "Tjhe, ke taba ya rona. Haufinyane tjena, bo-rasaense ba ile ba sibolla phoso e kholo le e makatsang e neng e patiloe ka tlas'a leqhoa le lecha. O tsebile seo? E kholo ka boholo - lik'hilomithara tse 151 ka bophara le botebo ba limithara tse sekete. E fumanwe ke disathelaete tsa NASA, e ne e le kgahlanong le matla a kgohedi kaha diphetoho tse tikolohong ya yona di ne di bontsha boteng ba ntho e kgolo e ka hara crater. Joale, ntle le likhopolo tse hlaha, ntho ena ke khoheli e makatsang. E behiloe ka mokhoa o fosahetseng, ha e tsamaee joalo ka ntho e 'ngoe le e 'ngoe e e potileng, ka hona e ka bonoa ka radar e matla. "
  
  "U bua ka radar e kenang fatše," ho boletse Dahl. "Tlhaloso ea ka ea khale."
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "U na le bonnete? Ke ne ke nahana hore e ne e le motho ea hlobolang e motona meketeng ea likhoho. Ba u bitsitse Viking ea ho tantša."
  
  Dahl a mo kgathetse. "Emisa seo".
  
  Alicia o ile a sekamela ho nna. "O bonahala a tenehile," a hoeshetsa a le lebaleng la liketsahalo.
  
  "Ho fohla mosali-moholo ea sa lebellang ho tla u etsa joalo."
  
  Ho makatsang ke hore Smith o ne a tletse meokho mahlong a hae. "Ke tlameha ho re," o ile a kharuma, "ha ke e-s"o bone motho e mong a qhoma ka thata hakana ho motho ea se nang trampoline e amehang." A ipata sefahleho, a leka ho kokobela.
  
  Kinimaka a mo phaphatha lehetleng. "O hantle, moena? Ha ke eso o bone o tsheha monna. Sena sea makatsa".
  
  Lauren o ile a kenella, a pholosa Moswede hore a se ke a soma. "GPR, empa ka tekanyo e matla. Ke bolela hore ho na le ntho e makatsang ho Google Maps e bitsoang Antarctica. U ka bona sena ka laptop ea hau. Empa ho fumana ntho e nyane joalo ka lebitla la Attila? Ho joalo, ho kenyelletsa ho sebelisa mechini le software eo NASA e so kang ea lumela hore e na le eona. "
  
  "Na ba sebelisa satellite?" Yorgi a botsa.
  
  "Ee, lichaba tsohle tse pholileng li na le sena."
  
  "Ho kenyeletsoa China, UK le Fora." Drake o ile a supa lenane la bona la bahanyetsi.
  
  "Ka sebele. Ho tloha sepakapakeng, Machaena a ne a ka tseba motho ea lutseng ka koloing ea hae, a sheba Liwebsaete tseo a ntseng a li sheba, "me a arola se ka har"a sandwich eo a e jang. Monna ofe kapa ofe. Hoo e ka bang kae kapa kae."
  
  "Banna feela?" Kenzi a botsa. "Kapa le basadi?"
  
  Lauren o ile a bososela mme a hoeshetsa, "Ke na le monna tsebeng ea ka ea e fetisang. Ho utloahala e le monyane, ekare ha a so fumane basali.
  
  Drake o ile a mamela helikopthara e tšelang leholimo pakeng tsa Amerika le Europe, lipheletsong tsa boraro le tsa bone tsa lefatše.
  
  "Ho lokile, leha ho le jwalo..." Lauren a bonya. "Haeba re kopanya jeokrafi ea Piscara e sa tsejoeng hakaalo, temana e "ngoe e re ntlo ea borena e tummeng ea Attila e ne e le pakeng tsa Danube le Tisza, maralleng a Carpathian, lithoteng tsa Hungary e ka holimo le Zazberin ea boahelani. Temana e "ngoe e sa hlakang haholoanyane e re lebitla la Attila le ne le le ka pel"a ntlo ea hae ea borena."
  
  "Empa o patiloe ka tlas"a noka," Mai o itse.
  
  "E, Tisza e tšela Hungary ho tloha leboea ho ea ka boroa, e le molatsoana o moholo oa Danube ka boeona. Tsela ya noka e tla thusa boramahlale ba rona. Re tšepa hore lipatlisiso tsa bona tse sebelisang theknoloji ea geophysical li tla kopanya satellite, magnetics, MAG le radar e phunyeletsang fatše. Lipatlisiso tsa makenete li tlatsitsoe ke li-profiles tsa GPR bakeng sa liphoso tse khethiloeng. Ba boetse ba re ba khona ho bona hore na noka e kile ea khelosoa. O ile a soma. "Re bua ka litšoantšo tse likete-kete tseo k"homphieutha e lokelang ho li sheba ebe e etsa qeto."
  
  "Ho lokile, kahoo re leba Hungary." Alicia o ile a iketsa eka o tšoeroe ke hlooho. "Bua feela."
  
  Sehlopha se ile sa lula, se ipotsa hore na basebetsi-'moho le bona ba mabifi ba ntse ba sebetsa joang.
  
  
  ******
  
  
  Hungary, Danube le Tisza li ne li shebahala li le ntšo bosiu joaloka linaha tse ling tsa Europe, empa Drake o ne a tseba hore hona joale ho na le merusu le ho feta mona. Ea matla ka ho fetisisa ho Bapalami ba Bane ba Lipere ba robetse moo - Lefu - mme ba mo fumaneng ba ka tseba hantle bokamoso ba lefats'e.
  
  Sehlopha se ile sa lula, sa tsamaea hape, sa lula hape, 'me sa kena ka har'a vene e kholo, e sa boneng ho phetha karolo ea ho qetela ea leeto la bona. Li-calculator li ne li e-s'o fumane letho, libaka li ne li ntse li le khōlō 'me sepheo sa sona se le senyenyane, re sa bue ka tsa khale le tse ka' nang tsa senyeha. Ho ka be ho bile monate ho tseba hore na Taelo e sebetsa joang ka boikemelo, empa lipolao tsa bona tsa tšohanyetso lilemong tse mashome tse fetileng li ile tsa felisa ho ikhula.
  
  Ba hloma liahelo lithoteng, ba beha balebeli kantle "me ba lula ka hare. Ho ile ha foka moea o matla, oa foka litente; 'nete ea surreal ea ntho e' ngoe le e 'ngoe eo ba e entseng matsatsing a 'maloa a fetileng e ne e ntse e leka ho teba.
  
  Na re hlile re teng hona joale, re hlomme liahelo bohareng ba leralla la Hungary? Drake o ile a nahana ka eona. Kapa na Olga o ntse a re otla?
  
  Sesepa sa lipalesa sa tente se ne se bua 'nete, joalo ka setšoantšo se sothehileng se haufi le eena. Alicia, a phuthetsoe ka mokotla oa hae oa ho robala ka mahlo a hae feela.
  
  "Na hoa bata, lerato?"
  
  "Ee, tloo kwano o nthuse."
  
  "Ka kopo," ho boletse Dahl ho tsoa kae-kae ka boroa ho maoto a Drake, "eseng kajeno."
  
  "Ke dumela," ha rialo Kenzi ho tswa botjhabela. "Bolella sethole hore o na le hlooho kapa ho hong. Ke mang ea tsebang moo a neng a le teng? Palo ea mafu joalo-joalo joalo-joalo. "
  
  "Joale ha ho na potso ea tse 'nè?"
  
  "Ho joalo," a eketsa Mai, ea neng a eme monyako oa tente. "Haholo-holo kaha re bahlano."
  
  "O hlanya, ke lebetse hore o teng mona, Sprite. Ke ntse ke sa kholoe hore ba re notleletse kaofela ka tenteng e le 'ngoe e mahlonoko.
  
  "Nna, ke rata ho robala thoteng," ho boletse Dahl, a ema. "Joale mohlomong ke tla robala."
  
  Drake o ile a shebella hlooho ea Sweden bakeng sa ho tsoa, a nahana hore o tla nka monyetla oa ho letsetsa Joanna. Kamano ea bona e ile ea lula e le moeeng, empa letsatsi le ne le tla tla, haufinyane, ha motho e mong a tla etsa qeto e sa feleng.
  
  Ho ile ha fihla mafube, 'me litsebi tse tsoang Washington li ile tsa etsa tlhahiso ea hore ho be le libaka tse mashome a mabeli. Sehlopha se ile sa arohana 'me sa qala ho cheka, ho lahlela libaka tse ntle tse tsoang lihloohong le lipelong tsa bona: noha e boputsoa e benyang ea Tisza, ka linako tse ling e le bophara, ka linako tse ling e le moqotetsane ka mokhoa o makatsang libakeng, maralla a joang a Carpathians, leholimo le hlakileng le sa feleng. Moea o pholileng o fokang libakeng tse sephara o ne o amohelehile, o kokobetsa mokhathala le matetetso a thobang. Drake le ba bang ba lula ba ipotsa hore na lira tsa bona li hokae. Brithani, Sechaena le Sefora. Hokae? Ho feta leralleng le haufi? Ha ho motho ea kileng a bona leselinyana la ho beha leihlo. E ne eka lihlopha tse ling li inehetse.
  
  Drake o kile a re: "Ha se ho tsoma ha hau ka kakaretso. Ha ke tsebe hore na ke tla fella kae nakong e tlang.
  
  "Ke dumela," ha rialo Dahl. Ka lekhetlo le leng rea loana, 'me ka nako e latelang ho ba bonolo. Leha ho le joalo e ka be e bile mpe le ho feta. "
  
  Letsatsi la pele le ile la fofa kapele, la ntan"o fofa la bobeli. Ha ba ka ba fumana letho. Pula e ile ea qala ho na, 'me joale letsatsi le foufatsang. Sehlopha se ile sa chenchana ho phomola eaba se lumella basebetsi ba seng bakae ba hiriloeng hore ba ba imolle ka nakoana. Banna le basali ba neng ba sa tsebe Senyesemane ba ile ba khethoa motseng o haufi. Ka letsatsi le leng, Alicia o ile a fumana sekoti fatše, mohlomong kotopo ea khale, empa thabo ea hae e ile ea fela kapele ha patlisiso ea hae e fihla pheletsong.
  
  "Ha ho na thuso," a rialo. Re ka ba mithara ho tloha ho eena empa ra se ke ra mo fumana.
  
  "U nahana hore see se ile sa sa hlokomeloe joang lilemo tsee kaofela?"
  
  Dahl o ile a tsoela pele ho ingoaea hlooho, a kholisehile hore ho na le seo ba sa se utloisiseng. "E ntlheng ea leleme la ka," a pheta hangata.
  
  Drake o ne a sitoa ho ithiba. "U bolela Olga, na ha ho joalo? E ne e le phihlelo e khutšoanyane haholo, molekane. "
  
  Dahl o ile a bokolla, a ntse a hlahloba.
  
  Bosiu bo bong le lihora tse 'maloa ka tenteng. Mantsiboeeng ana a thata ka ho fetisisa ke ha Drake a qala ho bua ka polelo ea Webb, lefa la hae le polokelo ea hae ea lekunutu ea tlhahisoleseling.
  
  "Re hloka ho tsepamisa maikutlo ho seo nakong e tlang. Liphiri tseo a li bokeletseng e ka ba tse sithabetsang. E makatsang".
  
  "Ho mang?" Dahl o boletse. "Ba khahlanong le rona ba ne ba se mpe hakaalo."
  
  "Ntle le e 'ngoe eo re e-so e tsebe," ho boletse Mai.
  
  "Hantle-ntle? Ke lebetse. Ke efe eo?"
  
  Mosali oa Lejapane o ile a theola lentsoe "me a bua a khutsitse. "E mong wa lona o a shwa."
  
  Ka nako e telele, e bohloko ho ile ha khutsa.
  
  Alicia o ile a e roba. "E tlameha ho lumellana le Drake. Sena ha se sebetse ho rona feela. Webb e ne e le setsebi sa ho qhekella ebile e le esele e ruileng haholo. E tlameha ebe o ne a na le litšila holim'a batho bohle."
  
  Molaetsa oa bohata o ile oa etsa hore ba tsoe ka tenteng ka potlako, ba oela fatše le seretse, har"a lithako le lehlabathe la sebaka sa lepato sa boholo-holo. Ho teneha ha bona ho tebileng, ho ile ha fumaneha hore e ne e se ea Attila. Bonyane e ne e se bohōle boo ba neng ba ka bo bolela.
  
  Hamorao, ha ba le ka tenteng, ba ile ba khutlela mehopolong ea bona.
  
  Hayden o itse: "Ho na le lintho tse ngata tseo re lokelang ho sebetsana le tsona. "Mohlomong patlo ena ea sebaka seo Webb a ipatileng ho sona le seo re se fumaneng hamorao se ka re sireletsa ho se tlang."
  
  "Lefu la Joshua Peru? Ho se mamele ha rōna? Kahlolo e belaetsang le lera e sa tsitsang? Re lokela ho araba motho. Ho ipitsa ka mabitso a le mong u ka khona ho baleha. Empa tse tharo? Tse nne? Likoloto tsa rona li khubelu, batho, 'me ha ke bolele ho sebelisa chelete e ngata ho feta tekano. "
  
  "Kahoo, SEAL Team 7?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "Mohlomong," ho rialo Hayden. "Ke mang ea tsebang? Empa haeba ba re hlasela ka leeme, ke hlapanya ho Molimo hore ke tla iphetetsa ka matla a ho bapisa. Mme ho tla ba jwalo le ho lona bohle. Ke taelo."
  
  Letsatsi le leng le ile la fihla mme ho tsoma ho ile ha tswela pele. Pula e ile ea khina boiteko ba bona. Tanka ea ho nahana ea Washington e ile ea khutla le libaka tse ling tse supileng bakeng sa kakaretso ea mashome a mabeli a metso e meraro. Bongata ba bona ha boa ka ba fana ka letho haese libaka tse se nang letho kapa metheo ea khale, meaho e se e felile, marapo a fetohile masela. Bongata ba letsatsi le leng le ile la feta mme maitshwaro a sehlopha sa SPEAR a qala ho fokola.
  
  "Na re sebakeng se nepahetseng?" Kenzi a botsa. "Ke bolela Hungary. Ka lehlakoreng le leng la ntlo ea borena ea Attila. Motho eo o hlahile nako e kae? Lilemo tse sekete le makholo a tšeletseng tse fetileng, ho joalo? Ke eng hoo? Lilemo tse makholo a leshome le metso e mene pele ho Geronimo. Mohlomong Attila ke 'seoatla' se fosahetseng. Ke nahana hore Kereke e K"hatholike e bitsitse ba bangata."
  
  "Re fumana mefuta e mengata e sa tsitsang," ho boletse Kinimaka. "Li ngata haholo, 'me ha ho le e' ngoe ea tsona e nepahetseng."
  
  Dahl a mo sheba. "Re hloka mokhoa oa ho fokotsa patlisiso ea rona."
  
  Lauren, ea neng a lula a kentse tanka ea ho nahana, o ne a sheba ka lehlakoreng le leng. "E, ba rialo. Ho joalo."
  
  Moea o ile oa foka moriri oa Moswede ka bonolo, empa sefahleho sa hae sa lula se le lerootho. "Ha ke na letho".
  
  "Mohlomong re lokela ho sheba Attila hape?" May o khothalelitse. "Na ho na le ho hong ho biography ea hae?"
  
  Lauren o ile a bolella sehlopha sa litlokotsebe sa Washington hore se e hlokomele. Sehlopha se ile sa phomola, sa robala, sa batla liphoso 'me ha sea ka sa fumana letho,' me sa kenya letsoho litemosong tse ling tse peli tsa bohata.
  
  Qetellong, Drake o ile a bokella sehlopha. "Ke nahana hore re tla tlameha ho bitsa sena ho hloleha, batho. Taelo e re ba e fumane, mohlomong ¸ empa haeba re sa khone, linaha tse ling le tsona li ke ke tsa khona. Mohlomongwe Mopalami wa pere wa bone o be a tla tlogelwa gakaone moo a bolokilwego gona. Haeba a ntse a le teng."
  
  "Mohlomong lebitla le utsoelitsoe," Hayden a rialo, a otlolla matsoho, "nakoana ka mor"a lepato. Empa joale, ho hlakile hore mesaletsa eo e ka be e ile ea sibolloa. Lesela. Sabole. Mahakoe. Mebele e meng. "
  
  "Ho thata ho siea sebetsa se matla hakana moo," Kenzi o ile a bua a se na letho sefahlehong sa hae. Kea tseba hore 'muso oa ka o ke ke oa etsa joalo. Ba ne ba ke ke ba khaotsa ho batla."
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho. Ke 'nete, empa ha ho pelaelo hore ho na le mathata a mang a ntseng a tsoela pele. Re ke ke ra lula mona ka ho sa feleng.
  
  "Ba buile ntho e tšoanang Peru," ho boletse Smith.
  
  Drake o ile a dumela Lauren ka hlooho. "Na ba na le letho bakeng sa rona?"
  
  "Ha e so fihle, ntle le libaka tse ling tse robeli tse ka bang teng. Lipontšo li ntse li tšoana. Ha ho letho le thata. "
  
  "Empa na see ha se sona hantle seo re se batlang?" Dahl o ile a bua a khutsitse haholo.
  
  Hayden o ile a feheloa. "Ke nahana hore nka tlameha ho letsetsa motho enoa "me ke ikopanye le mongoli. Re betere-"
  
  Alicia o ile a lemosa: "Hlokomela. "Mohlomong lena ke lets'oao leo litiiso li le letetseng."
  
  Hayden a khutsa, ho se ts'oenyehe ho hlaha mahlong a hae.
  
  Qetellong Dahl ba ile ba hapa tlhokomelo ea bona. O ile a re: "Radar e phunyeletsang fatše." "E sheba li-anomalies, matla a khoheli, makenete kapa eng kapa eng. Ka tlhaho, o fumana lintho tse ngata tse tšabehang, kaha ena ke polanete ea khale haholo. Empa re ka fokotsa patlisiso ea rona. Re ka khona. Oho, re ka ba maoatla hakaale joang? "
  
  Drake o ile a arolelana chebahalo e tšoenyehileng ea Alicia. "O hantle, motsoalle? Ha u e-so utloe liphello tsa Olga eo u lekileng ho mo koetela, na ha ho joalo?
  
  "Ke phela hantle, ke phethahetse jwaloka kamehla. Mamela - hopola lithoto tse ileng tsa fumana mabitla a melimo?
  
  Sefahleho sa Drake se ile sa teba joale. "E ne e le rona, Torsten. Che, bongata ba rona. "
  
  "Kea e tseba. Re fumane masapo a Odin, hammoho le Thor, Zeus le Loki." O ile a etsa khefu. "Aphrodite, Mars le tse ling tse ngata. Joale, libetsa tsa bona le lihlomo tsa bona li ne li entsoe ka eng? A mang a mahakoe a bona?"
  
  "Ntho e sa tsejoeng eo hamorao e ileng ea re thusa mosebetsing o mong," ho boletse Drake.
  
  "Ee." Dahl o ne a sitoa ho emisa ho bososela. "Ke sabole ea mang e ileng ea patoa le Attila?"
  
  Lauren o ile a e tlolela. "Mars!" - a hoeletsa. "Molimo oa ntoa oa Roma o ile a hlaba Attila ka sabole ea hae har"a Baskitha. E ne e bitsoa Sabole ea Ntoa e Halalelang. Empa haeba ehlile e tsoa letsohong la Mars ... "
  
  "U ka lokisa radar e kenang fatše ho batla ntho eo," ho boletse Dahl. "Mme ke ntho ena e sa tloaelehang haholo."
  
  "Le boom!" Drake a mo kopa ka hlooho. "Ho bonolo hakaalo. Motho ea hlanyang oa Sweden o khutlile."
  
  Alicia o ne a ntse a bonahala a ferekane. "O ka be o sa ka oa nahana ka sena, che, matsatsing a 'maloa a fetileng?"
  
  
  KHAOLO MASOTHO MOHLANO
  
  
  Lihora tse ling tse robeli 'me li ne li lokile. Sehlopha sa DC se ile sa tsosolosa radar e phunyeletsang fatše ka mor'a ho kopana le sehlopha sa baepolli ba lintho tsa khale sa Iceland se neng se ntse se hlahloba se setseng sa lebitla la pele la melimo. E lula e khutlela ho Odin, Drake o ile a nahana ha a ntse a emetse. Ho hlakile hore batho ba Iceland ba bolokile boholo ba lintlha tse fumanoeng le lisampole tsohle. Ho romella lintlha tse mabapi le ntho e sa tloaelehang Washington e ne e le taba ea metsotso e seng mekae.
  
  Bonyane ke seo ba se buileng, hamorao Drake o ile a nahana. O ne a tla makala haeba Maamerika a ne a se na sena faeleng.
  
  Ho ile ha etsoa tlhahlobo eaba ho romeloa letšoao le chesang. Ping sebakeng seo ba neng ba se ba ntse ba tsamaea ho sona, 'me Sabole ea khale ea Mars e ile ea fetoha ntlha e hlakileng' mapeng.
  
  "Ke sona seo," ha rialo Mai. "Lebitla la Attila the Hun."
  
  Ho epolloa ho ile ha qala ka matla. Baahi ba motse ba ile ba qala ho atolosa mokoti oo ba seng ba o ntšitse. Pele ba fihla sekheong se neng se bapile hantle le sabole, ba ile ba lefa baahi ba motse "me ba iketsa eka ba tepeletse maikutlo ha ba ntse ba ba shebile ha ba tsamaea.
  
  "Lehlakore le leng la sena," Mai a rialo, "ke phumano e kholo ea setso."
  
  Hayden o itse: "Re ke ke ra tšoenyeha ka seo hona joale. "Sena ke sebetsa sa Lefu. Sena se tlameha ho fokotsoa pele re phatlalatsa letho. "
  
  Smith, Yorgi le Kinimaka ba tlolela ka gare, ba hlasela fase. Dahl o ne a ntse a shebahala a bile a ikutloa a tsielehile, le hoja Alicia le Kenzi ba ile ba nka monyetla oa ho mo bitsa ntho e 'ngoe le e' ngoe ho tloha 'esele e sa sebetseng' ho ea ho 'Crazy Sloth'.
  
  Ha hoa ka ha nka nako e telele ho phunyeletsa sekheong.
  
  Drake o ile a shebella ha ba bararo ba ntse ba atolosa lekhalo. Mai le Alicia ba ile ba hlahloba sebaka seo ho etsa bonnete ba hore ha ho na lintho tse makatsang joang bo bolelele bo neng bo le haufi le ho nyenyelepa. Lauren o ne a tla lula haufi le lesoba; mola oa pono lipakeng tsa basali ba babeli le ba ka tlase.
  
  Drake o itse: "Kaha ha re tsebe hore na re ea hokae, puisano e ka "na ea hloka thuso. Empa ke nahana hore re tla e bapala ka tsela eo re e fumanang ka eona. "
  
  "Sohle seo re se hlokang ke lebokose," Hayden a tiisa. "Ha re senye nako ho sheba ntho leha e le efe kapa motho e mong. Na ua lumela?"
  
  Ba dumela ka hlooho. Yorgi o ile a ea pele, e le eena ea mahlahahlaha ka ho fetisisa sehlopheng. Ha latela Kinimaka, a ntse a oka leqeba la hlooho, a lateloa ke Smith. Drake o ile a itahlela ka sekoting, a lateloa ke Hayden le Dahl. Motho oa Sweden o ile a tlameha ho sala monyako. Drake leeba tlas'a mobu o sa lekaneng 'me a iphumana a le ka har'a kotopo e lefifi. Motsotso o le mong oa ho khasa le ho petetsa lipakeng tsa marako o lebisitse sekheong se seholo moo sehlopha se thibang ka letsohong le letšehali. Yorgi o ile a hokela sabole ho mosesisi oa likepe 'me a bitsa sebaka se pakeng tsa bona le eena metsotso e meng le e meng e seng mekae.
  
  Drake o ile a tšoara toche ea hae e tsitsitse, a kopanya maballo le a ka pele. Tsela eo ha ea ka ea kheloha, empa e pota-potile sebaka sa sabole sa ho phomola ho fihlela butle-butle ba tloha ho sona.
  
  Yorgi o ile a ema pele. "Re ka tlameha ho senya."
  
  Drake o hlapantse. "Ke lejoe le tiileng. Re ne re tla hloka lisebelisoa tse kholo ho phunyeletsa moo. O ya bona hore na o nonne hakae?
  
  Yorgi o ile a etsa molumo o sa khotsofalang. "Habeli bophara ba karolo ena."
  
  "Le sabole?" - Ke botsitse.
  
  "Ka lehlakoreng le leng feela."
  
  Drake o ne a e-na le maikutlo a hlakileng a hore ba ntse ba bapaloa. Melimo ea khale e ntse e ithabisa hape. Ka linako tse ling ho ne ho bonahala eka ba ne ba mo sala morao tseleng eohle, ba mo hulela ketsahalong e "ngoe kapa e "ngoe, ka linako tse ling ba khutla ho ea itsebahatsa.
  
  Joalo ka hona joale.
  
  O ile a etsa qeto ea hae. "Tswelela pele," a rialo. "Re hloka ho bona hore na temana ena e lebisa kae."
  
  "Joale, ho na le e 'ngoe ea liphoso tse tlang," Yorgi o ile a romela karabo. "Sebopeho se seholo se sa tsejoeng."
  
  Lentsoe la Alicia le ile la phunyeletsa motho ea buisanang le eena. "E ea tsamaea?"
  
  Drake o ne a tseba metlae e khopo. "Emisa seo".
  
  "O na le maoto a makae?"
  
  "Alicia!"
  
  Bohle ba ka tlas'a lefatše ba ntša lithunya tsa bona. Drake o ile a leka ho hula molala oa hae hore a shebe pele, empa Kinimaka a mo thibela pono ea hae. Ntho feela eo a ileng a khona ho e etsa ke ho otla hlooho ea hae ka kotopo.
  
  Lerōle le ne le phunyeletsa moeeng. Drake o ne a fufuleloa, matetetso a hae a macha a ntse a otla. Sehlopha se ile sa khasa kapele kamoo se ka khonang. Yorgi o ile a ba etella pele ho pota-pota butle. Ke ka nako eo feela moshemane oa Lerussia a ileng a emisa.
  
  "Oh! Ke na le ho hong."
  
  "Eng?" - Ke botsitse. Ho ile ha utloahala mantsoe a "maloa.
  
  "Ema. O ka tla le nna kwano."
  
  Ka mor'a nakoana Drake o ile a pota-pota 'me a bona hore lehlakore la tsela le atoloha, le fetoha lejoe la lejoe le bophahamo ba limithara tse robeli le bophara ba motho ka makhetlo a mane. E ne e le "mala o mosehla, e boreleli, "me e phahame ka holim"a lesoba le tšesaane le neng le khetsoe lefikeng ka bolona, monyako o monyenyane o kang oa lemati.
  
  Drake o ile a nyarela botšo ba lesoba lena. Joale mohlomong ba ile ba phunya lefika hanyane, ba etsa bonnete ba hore Attila o tla lula mona ka ho sa feleng?
  
  "Empa ha ho noka e kaholimo ho rona," ho boletse Yorgi. "E ne e le kelellong ea ka."
  
  Hayden o itse: "Lithuto tsa linōka li fetoha ho theosa le lilemo. "Hona joale re ke ke ra bolela hore na Tisza e kile ea phalla ka tsela ena. Leha ho le joalo, ke limithara tse 'maloa feela ka boroa.
  
  Drake o ile a tsamaea a lebile lefifing. "Ke papaling. Na re tla sheba?
  
  Yorgi o ile a tlolela holimo, a boloka boemo ba hae ka pele. Qalong lemati le lecha e ne e mpa e le setšoantšo sa botšo bo feletseng, empa ha ba ntse ba atamela "me ba khantša litoche tsa bona, ba ile ba bona lintlha tsa kamore e khōlō ka lehlakoreng le leng. Kamore eo e ne e se kholo ho feta kamore ea ho jela e khabane, e tletseng lerōle le khutso e felletseng, e nang le setheo se fihlang mangoleng bohareng.
  
  Ho ne ho e-na le lekese la lejoe holim'a pedestal.
  
  "Hoa makatsa," Yorgi a hema.
  
  "Na u nahana hore Attila o teng?" Kenzi a botsa.
  
  "Sabole ke, ke nahana." Yorgi o ile a hlahloba radar ea hae e kenang fatše. "Kahoo ho bolela ntho ena."
  
  "Re ntse re le mosebetsing." Hayden ha a ka a sheba lekese. O ne a phathahane ka ho ithuta ka bong. "Mme e teng moo? Ke phetho".
  
  Drake o ile a sheba moo a supileng teng. Sehlopha se ile sa tsamaea ka har'a sekontiri sa monyako 'me sa iphumana se kene ka ho feletseng ka kamoreng. Lebokose le tsebahalang la lepolanka le nang le tiiso ea Taelo holim'a sekoahelo le ne le eme holim'a pedestal ka boeona, maotong a lekese. Hayden a tla ho yena.
  
  "Itokise," a bolella Lauren ha a bua. "Re tseleng. Bolella Washington hore re fumane lebokose la ho qetela."
  
  "O e butse?"
  
  "Negative. Ha ke nahane e le mohopolo o motle tlase mona. Re tla ema ho fihlela re fihla sehlohlolong."
  
  Drake a sheba lekese. Yogi e ile ea atamela. Kenzi o ile a hloella holim'a pedestal 'me a sheba fatše.
  
  "Na ho na le motho ea tla nthusa?"
  
  Hayden o ile a re: "Eseng hona joale. "Re tlameha ho tsamaea".
  
  "Hobane'ng?" Kenzi e ile ea lula e le kholoanyane. "Ha e tšoane le lihlopha tse ling mona. Ho monate ho ba le nako u le mong, na ha u nahane? Ke phetoho e ntle hore ebe ha ho na motho ea lekang ho nthibela morao. "
  
  Drake o ile a bulela li-comms. "Dal? O monyatsi."
  
  "Eng?"
  
  Kenzi a feheloa. "Ke sekoahelo sa lejoe feela."
  
  Drake o ile a mo bona e le morekisi oa relic ea ratang letlotlo. Ehlile, sena se ke ke sa kokobela. E ne e le karolo ea hae. A dumela ka hlooho ho Hayden.
  
  "Re tla o tshwara. Ke a ts'episa".
  
  O ile a mathela ka lehlakoreng le leng la pedestal, a tšoara lejoe 'me a le hula.
  
  Hayden a tsoa ka potlako lebitleng, Yorgi le Kinimaka ba mo latela ka mor'a hae. Smith a thola monyako. Drake o ile a shebella ha matlotlo a tsoang lebitleng la Attila the Hun a fumanoa.
  
  Ka leseli la toche mahlo a hae a ne a foufetse; botala bo benyang le bo bofubelu, boputsoa ba safire le bosehla bo khanyang; meriti ea mookoli, e benyang ebile e lokolohile ka lekhetlo la pele hoo e ka bang lilemo tse sekete. Leruo le ile la sisinyeha, sabole e ile ea ntšoa ho lokisoa ke mokhatlo ona. Li-blades tse ling li ile tsa benya. Lifaha, maqaqailana le lipetja li ne li lutse ka qubu.
  
  Ka tlas'a tsohle, a ntse a phuthetsoe ka masela a seng makae a liaparo, ho ne ho robetse setopo sa Attila. Drake o ne a lumela joalo. Sebaka sena ha sea ka sa fumanoa ke masholu a mabitla; ka hona boteng ba leruo. Manazi a ne a e hloka feela bakeng sa merero ea "ona e meholoanyane, "me ho lebisa tlhokomelo ho se sibolotsoeng ho ne ho tla lebisa tlhokomelo ho "ona feela. A itshwere phefumoloho, a tlolela ho motho ya buang.
  
  "Lauren," a hweshetsa. "O tlameha ho hira motho ho e lebela kaofela. U tlameha feela ho etsa hore e etsahale. Sena ke ... e makatsang. Ntho feela ke hore..." A thola, a batla.
  
  "Ke eng hoo?" - Ke botsitse.
  
  "Ha ho na lisabole mona. Sabole ea Mars ha e eo."
  
  Lauren a ntša moea. "Che, sena ha se hantle."
  
  Sefahleho sa Drake se ile sa tiea. O ile a re: "Ka mor'a tsohle tseo re fetileng ho tsona. "Ke tseba hantle."
  
  Kensi a tsheha. Drake o ile a hetla morao. "Sabole ea Mars e teng mona."
  
  "Damn, o hantle. Relic smuggler le master smuggler. U e utsoitse ka tlas"a nko ea ka." A sheba. "Hoa makatsa".
  
  "O ka se kgone ho nka letho." A mmona a ntsha ntho e mabenyane. Empa ke tšepa hore u tla ea moo bakeng sa thepa ea bohlokoa ka ho fetisisa.
  
  "Ho feta Attila?"
  
  "E, ehlile. U ka e nka. Empa eng kapa eng eo u e etsang, u ipolokele sabole.
  
  Kenzi o ile a tšeha "me a tlosa letsoho la hae, a siea letlotlo le entsoeng ka mabenyane empa a bolokile sabole. "Joale ke e bone kaofela," a rialo ka tlhompho e itseng. "Re ka tsamaea."
  
  Drake o ne a thabetse hore ebe o bontšitse takatso ea ka hare le hore o ile a mo thusa ho e phethahatsa. "Ebe ho lokile. A re boneng hore na Mopalami oa Lefu ke eng.
  
  
  KHAOLO MATHARO-TSELA
  
  
  Se khumama ka khanya ea letsatsi, sehlopha sa SPEAR se ile sa hlahloba lebokose la ho qetela la Order of the Last Judgment.
  
  Kinimaka o ile a emela tumello ha Alicia le Mai ba ntse ba atamela meeli, kaha joale lihelikopotara tse nang le botsoalle li ne li ka bonoa holimo. Hayden a supa Kinimaka.
  
  "Tsoela pele ka mosebetsi o motle, Mano. Re tlameha ho bona se ka hare pele khamphani e fihla; motsoalle kapa sera."
  
  Motho wa Hawaii o ile a dumela ka hlooho mme a tobetsa senotlolo. Drake o ile a inamela pele ha sekoahelo se phahamisa, a ntse a otlanya lihlooho le Dahl.
  
  "Bothata!" - a hoeletsa, a panya.
  
  "Na eo e ne e le teko ea hau ea ho aka, Yorkie?"
  
  "Ke tla o suna ha o ka sututsa mopi oo o mobe oo o bitsang hlooho sefahlehong sa ka hape. Bloody Yorkshire Kiss. "
  
  Ke "nete hore ha ho motho ea ileng a mo utloa. Kaofela ba ne ba tsepamisitse maikutlo tšenolong e ncha.
  
  Hayden o ile a nyarela ka hare, a itšetleha ka Kensi. "Sheeeit," a rialo a iketlile. "Ke ne ke sa nahane hore ho tla ba tjena."
  
  "Le 'na hape". May ema.
  
  "Kahlolo ea 'Nete ea ho Qetela," Lauren o ile a re, a pheta temana eo hape. "E mpe ho feta tsohle."
  
  "Tjhe, ha ke tsebe ka lona mathaka," Alicia a honotha. Empa seo ke se bonang feela ka hare ke sekhechana sa pampiri. Ho utloahala eka ke lethathamo la lintho tseo ke li rekang.
  
  Mai a hetla. "Ka tsela e itseng ha ke khone ho u nahana u le ka lebenkeleng le leholo."
  
  Alicia o ile a hlonama. "Hang feela. Likoloi tsena kaofela, mekoallo ea litsela le likhetho li ile tsa ntahla ka ho felletseng. " O ile a ithuta ka tlholohelo ea lihelikopthara tse ntseng li atamela. "Ho molemo ho feta".
  
  Kinimaka a kenya letsoho ka hara lebokose mme a ntsha pampitshana mme a e emisa hore bohle ba e bone. "Ke palo feela ea lipalo."
  
  "Ka monyetla," ho boletse Smith.
  
  Drake o ile a ikutloa a halefile. "Ka hona, Tsamaiso ea Kahlolo ea ho Qetela e ile ea re romela halofong ea lefatše ho ea fumana sekhechana sa pampiri ka lebitleng le neng le patiloe ka makholo a lilemo? Sebaka seo re ka beng re sa ka ra se fumana haeba re ne re se na boiphihlelo ka mabitla a melimo? Ha ke utloisise sena ".
  
  Kenzie o itse: "Manazi e ne e le litsomi tsa mesaletsa le matlotlo. "Na u tseba ka boima boo bo makatsang boo ba sa tsoa bo sibolla tlas'a leqhoa le hloahloa? Ba bang ba re ke setsi sa Manazi. Ba ile ba utsoa ntho e "ngoe le e "ngoe ho tloha ho mabenyane ho ea ho meqolo le litšoantšo tse takiloeng. Ba lekile ho theha Zombies, ba batla bophelo bo sa feleng mme ba lahleheloa ke batho ba likete phuputsong e kotsi. Haeba ba ne ba khetha ho e siea lebitleng la Attila the Hun ho e-na le ho utsoa leruo, ho na le lebaka le tšabehang la seo. "
  
  Lauren a supa litsebe tsa hae. "Setereke sa Columbia se batla ho tseba hore na ke eng."
  
  Hayden o ile a e nka ho tloha Kinimaki. "Kahoo, banna, sena ke sekhechana sa khale sa pampiri, se tenya ebile se tabohile ka mahlakoreng a mabeli. E na le mosehla 'me e bonahala e fokola haholo. Kahoo, bohareng ho na le mola oa ho ngola o nang le linomoro feela. " A li bala: "483794311656..." A hema. "Ha se eona feela ..."
  
  "Toro e metsi ea geek." Alicia o ile a feheloa. "Empa re lokela ho etsa eng?"
  
  "Tswa mona," Drake a rialo, a ema ha dihelikopotara di theosa. "Pele ba Huns ba re fumana."
  
  Mokhanni oa sefofane o ile a matha. "Na le se le lokile? Re tla tlameha ho beha seo leihlo."
  
  Sehlopha se ile sa mo felehetsa ho khutlela ho lihelikopotara. Hayden a qeta puo ea hae 'me a fetisa sekhechana sa pampiri ha ba ntse ba lula litulong. "Mehopolo leha e le efe?"
  
  "Ha o khone le ho bapala lotho le bona," ho boletse Alicia. "E se nang thuso".
  
  "Mme ba amana jwang le lefu?" Drake o boletse. "Le bakalli ba bane? Kaha lipalo li bonahala li le bohlokoa, na li ka amana le matsatsi a tsoalo? Matsatsi a lefu?
  
  "Re fihlile," lentsoe le ile la bua ka tsebeng ea hae, "me a hopola hape hore ba ne ba hokahane le lefatše lohle ntle le haeba ba ne ba tlameha ho koala DC ho phetha mosebetsi oo ba neng ba le ho oona, ka hona ba ne ba amana le Lauren feela.
  
  "Eseng ho yena feela," ha rialo lentswe le leng. "Re e fumane."
  
  Drake o ile a mamela liroala-nkhoana li nyolohela moeeng butle.
  
  "Linomoro tsena tsa karohano ke likhokahano. Habonolo. Manazi a le sietse sepheo se phethahetseng, batho. "
  
  Drake o ile a qala ho hlahloba le ho lokisa libetsa tsa hae. "Target?" - Ke botsitse.
  
  "E, palo ea pele ea linomoro e supa Ukraine. Tatelano ena ke nomoro e le 'ngoe e telele e sa khaotseng, kahoo ho re nkile nako ho e hlalosa."
  
  Alicia a sheba oache ea hae. "Ha ke letse metsotso e mehlano ka letsatsi."
  
  "Ha u na IQ ea lekholo le mashome a tšeletseng."
  
  "O tseba jwang, monna ya bohlale? Ha ke eso e leke."
  
  Ho khutsa motsotso, ebe: "Leha ho le joalo. Re ile ra kenya tatellano eohle 'me ra e hokahanya le sathelaete. Seo re se shebileng hona joale ke sebaka se seholo sa indasteri, mohlomong lisekoere-maele tse robeli ka kakaretso. E tletse ka matlo a polokelo, re balile ka holimo ho mashome a mararo, 'me a bonahala a se na letho. Ntho e tsoang mehleng e lahliloeng ea ntoa. Ena e ka ba sebaka sa khale sa polokelo ea sesole sa Soviet, se seng se lahliloe. "
  
  "Le li-coordinate?" Hayden a botsa. "Na ba supa ntho e itseng e tobileng?"
  
  "Ke sa ntse ke hlahloba." Ho ile ha khutsa moleng.
  
  Hayden o ne a sa hloke ho tsebisa bafofisi ba lifofane; ba ne ba se ba ntse ba leba Ukraine. Drake o ile a ikutloa a phutholohile hanyenyane; bonyane lihlopha tsa bona tse qothisanang lehlokoa ha lia ka tsa ba hlola. A sheba Hayden mme a ntsha molomo.
  
  A na re ka tima see?
  
  O ile a etsa sefahleho. E ne e tla bonahala e belaetsa.
  
  Mole? A e etsisa butle, a inamela pele.
  
  Hayden le eena o ile a nahana joalo. Ha ho na motho eo re ka mo tšepang.
  
  Alicia a tsheha. Drake, ha u batla ho mo aka, etsa joalo.
  
  Monna oa Yorkshire o ile a inamela morao ha seroala-nkhoana se haola le leholimo. Ho ne ho batla ho le thata ho sebetsa ka botlalo ha o ne o sa tsebe hantle hore na le baokameli ba hau ba tla ba le mokokotlo oa hau. Bohloko bo ile ba oela pelong ea hae. Haeba ho na le motho ea neng a rera ho hong khahlanong le bona, ba mothating oa ho tseba.
  
  Motho ea buisanang le eena o ile a lla.
  
  "Joooh".
  
  Hayden a phahamisa hlooho. "Eng?" - Ke botsitse.
  
  Lentsoe la super geek le tsoang Washington le ne le utloahala le tšohile. "Na o tiile, Jeff? Ke bolela hore nke ke ka ba bolella sena ebe ke fumana hore ke ho hakanya feela. "
  
  Ho thola. Eaba moratuoa oa bona o hemela holimo. "Oh, ke tlameha ho bua. Sena se sebe. Sena se mpe haholo. Lihokahanyo li bonahala li lebisa ka kotloloho ho Mopalami oa Lefu.
  
  Dahl o ile a khefutsa bohareng ba ho kenya makasine ka sethunyang sa hae. O ile a re: "Hoa utloahala. "Empa ke eng?"
  
  "Ntoa ea nyutlelie."
  
  Hayden o ile a tsikitlanya meno. "Na u ka supa see? E teng? Na ho na le-"
  
  "Ema," senokoane se ile sa phefumoloha, sa hemela holimo. "Ke kopa o eme. Ha se phetho. Ke ne ke sa bolele 'sehlopha sa nyutlelie'.
  
  Hayden o ile a sosobanya sefahleho. "Joale u ne u bolela"ng?"
  
  "Ho na le lihlomo tsa nyutlelie tse tšeletseng libakeng tse tharo tsa polokelo. Ha re bone ka marako hobane mehaho e na le loto, empa re khona ho bona ka marulelong ka thuso ea lisathelaete tsa rōna. Litšoantšo li bontša hore sebetsa sa nyutlelie se qalile ka lilemo tse mashome a robeli, mohlomong se na le chelete e ngata ho moreki ea nepahetseng 'me se lebeloa ka hloko. Tšireletso hangata e ka hare, ka linako tse ling ba khanna ho pota-pota setsi se se nang letho. "
  
  "Kahoo, Order of the Last Judgment e patile libetsa tsa nyutlelie tse tšeletseng libakeng tse tharo tsa polokelo hore li sebelisoe hamorao?" Mai a botsa. E hlile e bonahala e le ntho ea Manazi.
  
  "Sebetsa le sona se maemong a ho sebetsa," ho boletse geek.
  
  "O tsebile seo jwang?"
  
  "Sistimi ea komporo ea sebetsa. Ba ka hlomelloa, ba tataisoa, ba lokolloa."
  
  "Na u na le sebaka se nepahetseng?" Kenzi a botsa.
  
  "E, re etsa joalo. Kaofela ba tšeletseng ba ne ba tlameletsoe mekokotlong ea literaka tsa flatbed tse ka har'a matlo a polokelo. Ka ho makatsang, ts'ebetso ea kahare e sa tsoa imena habeli. Ke "nete hore le bona ba ka "na ba ameha."
  
  Drake o ile a sheba Hayden, ea ileng a mo sheba hape.
  
  "Mole," Kensi a rialo a phahamiseditse lentswe.
  
  "Ho thoe'ng ka lihlopha tse hlōlisanang?" - o ile a botsa Dahl.
  
  "Ho ea ka NSA, palo ea menyenyetsi e eketsehile. Ha e shebahale hantle."
  
  "Ke kopa ho tseba hore na ba tšepa ho fumana eng," Mai a rialo. "Ho sa kenyelelitsoe libetsa tse tšeletseng tsa khale tsa nyutlelie."
  
  "Sabole ea Mars"
  
  Drake o ile a fetola molala oa hae kapele. "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "Motho e mong le e mong o na le likhokahano, a nka hore mole ena e sebetsa mona. E mong le e mong o ipehetse mosebetsi oa ho etsa sathelaete. Software ea rona ea litšoantšo e na le mefuta eohle ea li-sensor, 'me ho qala ka pale ea Odin le liphoso tse latelang, re ka lemoha ntho e sa tloaelehang e amanang le mabitla le melimo. Lisebelisoa tsa rona li bontša boholo le sebōpeho se hakanyetsoang sa ntho, 'me e lumellana le sabole e sieo. Kaofela baa tseba hore re fumane sabole mme re lebile liqosong tsa nyutlelie. Re tlameha ho etsa sena. "
  
  "Tlohela sabole holim"a chopper." Smith o ile a thothomela.
  
  Drake, Dal le Hayden ba ile ba shebana. "Ha se monyetla diheleng. Sabole e ntse e le ho rona.
  
  Drake a theola hlooho. "Ntho e le 'ngoe feela ea mali e bohlokoa ho feta Genghis Khan, Attila, Geronimo le Hannibal ba kopane," o boletse joalo. "Mme re tlameha ho fetohela ho libetsa tsa nyutlelie."
  
  "Nahana pele," Mai a rialo. 'Me ba e hloka ka mabaka a mangata. Leruo."
  
  "Moputso," ho boletse Smith.
  
  Kensi a re: "Meharo.
  
  Hayden o ile a bua a kholisehile. "Ka lebaka la mabaka ana kaofela a kopane. Libetsa tse tšeletseng tsa nyutlelie li hokae?"
  
  "Ho na le tse peli ka hare ho ntlo ea polokelo ea 17," mohlankana oa k'homphieutha o itse. "Mehaho e meng ea nyutlelie e sebakeng sa Leshome le Borobeli le Leshome le metso e robong, 'me ke le bolella sebaka sa eona se nepahetseng hona joale. Ke setsi se seholo, 'me re bala likhahla tse tsoang bonyane 'meleng tse mashome a mabeli, kahoo ela hloko. "
  
  Drake o ile a inamela morao, a shebile marulelong. "Hape?"
  
  Hayden o ne a tseba seo a se nahanang. "Na u lumela hore lintho tsohle li tla fetoha ka mor'a see?"
  
  A bososela ka masoabi. "Kea lumela".
  
  "Joale ha re e otle ka thata," ho boletse Dahl. "Joaloka sehlopha, joalo ka basebetsi mmoho. Ha re etseng sena lekhetlo la ho qetela.
  
  
  KHAOLO MASOARO-SUPI
  
  
  Ho ne ho se bonolo ho sehlopha sa SPEAR. Setsi sa khale, se lahliloeng e ne e le pokello e kopaneng ea matlo a polokelo a maholo, a malelele a nang le marang-rang a litsela tse boreleli tsa mobu tse tsamaeang lipakeng tsa tsona. Litsela li ne li le sephara haholo ho nka literaka tse khōlō. Drake o ile a fana ka maikutlo a hore e kile ea e-ba sebaka se itseng sa polokelo, sebaka seo ho sona ho ka bolokoang lisebelisoa tse ngata tsa sesole. Liroala-nkhoana li ile tsa lula mathōkong, ka mor"a terata e mafome, e sohlokehileng, "me tsa batla li tima lienjene tsa tsona hang-hang.
  
  "Sehlopha se se se itokisitse," Hayden o ile a bua le sebui sa hae.
  
  "Tsamaya," Constable DC a mmolella. "Etsa bonnete ba hore lihlooho tsa ntoa li holofetse 'me ntho e' ngoe e bolokehile."
  
  Dahl o ile a korotlela fatše. "Ha re bue ka ho notlela lemati la setala ka mor"a hore pere e balehe."
  
  Sehlopha se ne se se se entse 'mapa oa libaka tsa libaka tsa polokelo tse tharo likelellong tsa bona mme ba na le mohopolo o motle oa marang-rang a matsoelintsoeke. Ha e le hantle, ntho e 'ngoe le e' ngoe e amana le ntho e 'ngoe le e' ngoe. Ho ne ho se na mapheo, ho se na litsela tse khelohang, ho se litsela tsa ho baleha, ntle le e le 'ngoe. Likamore tsohle tsa polokelo li ne li pota-potiloe ke meru e teteaneng, empa tse ka hare - tse tharo tsa bohlokoa - li ne li le har'a tse ling ka tatellano e sa reroang.
  
  Ba matha mmoho.
  
  Hayden o itse: "Re tla tlameha ho arohana, ho fokotsa libetsa tsa nyutlelie, ebe re fumana mokhoa oa ho li ntša mona ho li isa sebakeng se setle." Romania ha e hole.
  
  Joale Lauren o ne a e-na le bona, a hokahane le Washington ka botlalo, mme a ipakile hore a ka nahana tlasa khatello, ba kanna ba mo hloka ha ho tluoa tabeng ea ho sebetsana le libetsa tsa nyutlelie. Hlooho e tsitsitseng e khonang ho fetisa boitsebiso ka likanale e ke ke ea khelloa fatše. Ba ile ba tsamaela tlaase, kapele "me ba leba libakeng tsa polokelo.
  
  Ho ile ha buleha tsela e litšila ka pel'a bona, e se nang batho. Ka nģ"ane ho mona sebaka sohle se ne se koahetsoe ke mobu o letsoatlare le li-shale, ho e-na le likotoana tse seng kae feela tsa joang bo bosootho bo sarolohang. Drake o ile a hlahloba ketsahalo eo mme a fana ka taelo ea ho tsoela pele. Ba ile ba mathela sebakeng se bulehileng ba tšoere libetsa tsa bona. Monko oa litšila le oli o ile oa hlasela likelello tsa hae, "me moea o batang oa otla sefahleho sa hae. Lisebelisoa tsa bona li ile tsa lla 'me lieta tsa bona tsa otla fatše ka thata.
  
  Ba ile ba atamela lebota la pele la ntlo ea polokelo eaba ba ema, ba itšetlehile ka lona. Drake o ile a sheba moleng.
  
  "Ho lokile?" - Ke botsitse.
  
  "Tsamaya."
  
  O ile a hlahloba leoto le latelang la tsela ea bona, a tseba hore ha ba na lik'hamera tsa CCTV tseo ba ka tšoenyehang ka tsona kaha lisebelisoa li ne li sa nka matšoao a tsoang setsing ntle le liselefouno. Liqoso tsa nyutlelie ka botsona li ile tsa ntša molumo o fokolang oa maqhubu. Ka nģ"ane ho mona, sebaka seo e ne e le letsoatlara.
  
  E 'ngoe e matha 'me ba kopana le ntlo e 'ngoe ea polokelo. E mong le e mong oa bona o ne a e-na le nomoro e ngotsoeng ka mose ho eona ka mongolo o motšo. E 'ngoe le e 'ngoe ea tsona e ne e bonahala e senyehile, e sa latsoehe, e e-na le mafome a phallang ho tloha marulelong ho ea fatše. Likarolo tsa metsi li ne li tsokotsa ka bolokolohi, likarolo tse matsutla li shebile fatše, li rotha metsi a litšila.
  
  Drake joale o ne a khona ho bona sekhutlo se ka letsohong le letšehali la Warehouse 17. O ile a re: "Re tšela tsela ena. "Re tsamaea ka lehlakoreng la sebaka sena sa polokelo ho fihlela re fihla pheletsong. Kahoo re bohole ba limithara tse mashome a mabeli ho tloha ho tse leshome le metso e supileng.
  
  A fetela pele, a nto emisa. Koloi ea tšireletso e ile ea theosa tsela e ka pele, e tsamaea tseleng e neng e ba feta. Leha ho le joalo, ha ho letho le ileng la etsahala. Drake a hema habohloko.
  
  "Ha ho metsoalle mona," Dahl a ba hopotsa. "Le se ke la tšepa motho leha e le ofe ka ntle ho sehlopha. O ne a sa hloke ho eketsa "Esita le Maamerika."
  
  Joale Drake o ile a tloha sebakeng sa hae, a itihela leboteng la ntlo ea polokelo mme a hatela pele. Warehouse 17 e ne e na le lifensetere tse peli tse nyane tse shebileng ka pele. Drake o ile a rohaka a khutsitse, empa a hlokomela hore ha ho na tsela e 'ngoe ea ho tsoa.
  
  "Sutha," a rialo ka potlako. E suthise hona joale.
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  Ba mathela menyakong ea ntlo ea polokelo, ba arohana ka lihlopha tse tharo. Drake, Alicia le May e mong le e mong o ile a fumana lintlha tse leshome le metso e supileng; Dal, Kenzie, le Hayden e mong le e mong ba fumane lintlha tse leshome le metso e robeli, ba siea Smith, Lauren, Kinimaka, le Yorgi ka tse leshome le metso e robong e mong le e mong. E le ntho e le 'ngoe ba ile ba thula mamati a maholo.
  
  Drake o ile a raha lemati, a le tabola lihokelo tsa lona. Monna eo o ne a tsoa ofising ka hare. Drake o ile a mo tšoara ka letsoho, a mo hula ka thata 'me a mo lahlela ka lehlakoreng le leng la ofisi. Tselana e moqotetsane eo ba neng ba le ho eona e ile ea buleha ka ho toba ntlong ea polokelo, kahoo Alicia le May ba ile ba e potoloha.
  
  Drake o ile a qeta monna eo, a mo siea a akhehile, 'me a hlahloba liofisi tse nyenyane pele a kopanela le basali. Mahlo a hae a ile a kopana le pono e hlollang. Ntlo ea polokelo e ne e le khōlō, e telele ebile e le telele. Bohareng ba eona, e shebaneng le lebōpo la mamati a rolara, ho ne ho eme teraka e telele, e tlaase e nang le flatbed-enjene e nang le enjene e khōlō ka pele. Lihlomo tse peli tsa nyutlelie li ne li robetse ka morao terakeng, ho hlakile ka letsatsi, linko tsa tsona li shebile pele, marapo a matšo a li tiisa nako le nako. Liqhoele li ne li tla fana ka ho tenyetseha ntle le ho sisinyeha ho hoholo-e leng khopolo e ntle bakeng sa lipalangoang, Drake o ile a etsa tlhahiso ea hore, kaha ho ne ho se motho ea batlang hore misaele e bolaeang e thula ntho e emeng. Lehlakore le leholo la likharetene tse ka mahlakoreng le ne le robetse ka thōko ho teraka e khōlō, eo a neng a nahana hore e ne e tlameletsoe pele e tloha.
  
  "Ha ho tšireletso," ha rialo Mai.
  
  Alicia o ile a supa ofisi e "ngoe e ka letsohong le letona la teraka. "Tlhahiso ea ka".
  
  Mai o ne a re: "O ka akanya gore ba tla tshwenyega le go feta.
  
  Drake o ne a sitoa ho etsa letho haese ho hlahloba lik'hamera tsa ts'ireletso, a fumana ho le thata ho itšetleha ka ho feletseng ka sehlopha sa balateli ba lutseng ka ofising e nang le moea o pholileng. O ile a re: "Motsoalle oa rona oa khale, ho se tsotelle ho ka etsahala mosebetsing. Ba e bolokile e le lekunutu ka nako e telele.
  
  Ka mecha ea puisano ba ile ba utloa melumo ea ntoa, lihlopha tse ling li ne li tšoarehile.
  
  Alicia a potlakela terakeng. "Ka nna!"
  
  
  ******
  
  
  Dahl o ile a tšoara monna ea haufi 'me a mo lahlela maballong, a fumana airtime e lekaneng pele a mo shebella a oela fatše hampe. Masapo a ne a robehile. Mali a phalla. Kenzi o ile a thella a feta, a thunya sethunya sa hae sa mochini o monyenyane, a otla banna ba balehang, ba ileng ba otla lifahleho tsa bona ka thata fatše. Hayden o ile a fetola lehlakore, a khetha Glock ea hae. Lori e khōlō eo ba ileng ba e fumana e ne e emisitsoe bohareng ba ntlo ea polokelo, haufi le liofisi tse tharo le mela e "maloa ea mabokose. Ba ne ba sa tsebe se ka hare, empa ba ne ba nahana hore e tla ba bohlale ho tseba.
  
  Hayden o ile a leba terakeng, mahlo a hae a shebile liqoso tse peli tsa nyutlelie tse behiloeng ka holim'a hlooho ea hae. Damn, ba ne ba le khōlō boholeng boo. Li-monsters tse se nang morero o mong ntle le ho ripitla. Joale, ntle ho pelaelo, e ne e le Lefu "me ho hlakile hore e ne e le karolo ea Mopalami oa pere oa bone. Attila e ne e le motho oa bobeli oa khale ka ho fetisisa ho ba bane, ea hlahileng lilemo tse makholo a supileng ka mor'a Hannibal, 'me, ka tšohanyetso, lilemo tse makholo a supileng pele ho Genghis Khan. Geronimo o hlahile ka 1829. Bapalami bohle ba nepile ka tsela ea bona. Marena kaofela, babolai, balaoli ba sesole, bo-ramoqiti ba sa qothisanang lehlokoa. E mong le e mong o ile a phephetsa seo a se nahanang.
  
  Na ke lona lebaka le entseng hore Taelo e ba khethe?
  
  O ne a tseba hore moleko oa Washington o ne a ba soma ka boqhetseke.
  
  Ha ho na nako ea ho fetola letho hona joale. O ile a tsamaea ka mor'a sethala, a leba mabokoseng. Likoahelo tse ling li ne li sothehile, tse ling li itšetlehile ka mabota a lehong. Lehlaka le lintho tse ling tsa ho paka tse lutlang holimo. Hayden o ile a thunya monna e mong, eaba o fapanyetsana likulo le e mong eaba o tlameha ho qoela fatše hore a ipate.
  
  O ile a iphumana a le ka morao terakeng, mohatla oa sethunya sa nuclear o leketlile holim'a hae.
  
  "Ho ne ho tla etsahala'ng haeba kulo e ka otla e 'ngoe ea lintho tsee?"
  
  "Se khathatsehe, e lokela ho ba seqhomane se setle ho otla konokono kapa seqhomane," lentsoe le ile la mo bolella lentsoeng la comm. Empa ke nahana hore kamehla ho na le monyetla oa ho phomola ka lehlohonolo.
  
  Hayden o ile a tsikitlanya meno. "Oh, kea leboha, motsoalle."
  
  "Ha ho bothata. U se ke ua tšoenyeha, ha ho bonolo hore seo se etsahale."
  
  Hayden o ile a iphapanyetsa tlhaloso e bonolo, e se nang kutloelo-bohloko, a phutholla pontšeng eaba o thunya makasine eohle ho mohanyetsi oa hae. Monna eo o ile a oa, a tsoa mali. Hayden o ile a kenya makasine e "ngoe ha a ntse a mathela lilaeng.
  
  Sebaka se seholo sa polokelo se ile sa mo pota-pota, se hlabang molumo oa lithunya, se pharalletse hoo se neng se sa tsitsa, maballo a phahameng hoo sera se se nang botsoalle se neng se ka ipata ho "ona habonolo. A sheba ka morao ho mabokose.
  
  O ile a re: "Ke nahana hore re sebetsa hantle. Ho bonahala eka ba na le opereishene e fetang e le 'ngoe e etsoang mona.
  
  Kenzi o ile a matha, a tsoile Sabole ea Mars. "Ke eng hoo?" - Ke botsitse.
  
  Dahl o ile a kotama lebiling le leholo la sethala. "Sheba mokokotlo oa hau. Re na le lira tse fetang bonngoe mona. "
  
  Hayden o ile a hlokola joang. "Thepa e utswitsweng," a rialo. "Sena e tlameha ebe ke mokhoa oa ho qetela. Ho na le khetho e kholo mona. "
  
  Kenzi o ile a ntša setšoantšo sa khauta. "Ba na le lihlopha tse etsang litlhaselo tsa ntlo le ntlo. Ho tlatlapa. Ena ke khoebo e kholo. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e romelloa, e rekisoa kapa e qhibilihisoa. Boemo ba kelello ka lebaka la litlolo tsena tsa molao bo ka tlase ho zero. "
  
  Dahl o ile a hoeshetsa: "Ka ho le letšehali."
  
  Hayden o ile a akhela ka mor'a lebokose, a bona phofu ea hae 'me a thunya.
  
  
  ******
  
  
  Lauren Fox o ile a latela Mano Kinimaka ka sekoting sa tau. O ile a bona kamoo Smith a sebetsanang le sera mme a mo siea a nahana hore o shoele. O ile a bona Yorgi a khetha senotlolo lemating la ofisi, a kena 'me a bolela hore ha se sa sebetsa ka nako e ka tlase ho motsotso. Letsatsi le letsatsi o ne a leka ka matla ho tsoela pele. Letsatsi le letsatsi o ne a tšoenyehile ka hore a ka 'na a lahleheloa ke sebaka sa hae sehlopheng. E ne e le karolo ea hore na ke hobane'ng ha a ile a ratana le Nicholas Bell, ke hobane'ng ha a ne a lula a buisana le ho batla litsela tse ling tsa ho thusa.
  
  O ne a rata sehlopha seo 'me a batla ho lula e le karolo ea sona.
  
  Jwale o ile a itulela morao, Glock a tshwere letsoho, a tshepile hore ha a na ho e sebedisa. Lihlaba li ne li nka boholo ba pono ea hae, e kholo le e tšabehang. Lihlomo tsa ntoa e ne e le 'mala o botala bo botala bo sa boneng, ntle le pelaelo e le e 'ngoe ea libōpeho tse tšosang ka ho fetisisa tseo kelello ea motho ea kajeno e ka e nahanang. Smith o ile a loana le molebeli e moholo, a otla ka makhetlo a mangata, eaba o ntša mohlankana eo ha Lauren a ntse a nyenyelepa ho ea thusa. Ka ho le letona la hae, Kinimaka o ile a thunya tse ling tse peli. Likulo li ile tsa qala ho fofa ho pota-pota ntlo ea polokelo ha ba bang ba hlokomela hore ba hlaseloa.
  
  A le ka morao, o ile a bona balebeli ba "maloa ba phunyeletsa terakeng ea teraka.
  
  "Hlokomela," a bulela kgokelo, "ke bona batho ba lebile pele. Oho molimo oa ka, na ba tla leka ho ba ntša moo?
  
  "Che," e bile karabo e tsoang ho DC hore bohle ba e bone. "U tlameha ho fokotsa libetsa tsena tsa nyutlelie. Haeba bashanyana bana ba na le likhoutu tsa ho qala, le e 'ngoe ea tsona e tla lokolloa e tla ba koluoa. Sheba, bohle ba tsheletseng ba tlameha ho se nke lehlakore. Joale!"
  
  
  ******
  
  
  "Ho bonolo hore o ka bua," Alicia a honotha. "Ke ikapetse ka seaparo sa ka ebe ke noa cappuccino ea ka e lerootho. Ema, ke bona le bona ba lebile tekesing mona.
  
  Drake o ile a fetola tsela, a bona hore a ka matha ka lehlakoreng lena la sethala ntle le ho tobana le khanyetso leha e le efe. O ile a tsoka Alicia eaba o tsamaea kapele.
  
  Lentswe la ga Mai le ne la mo senya maikutlo. "Sheba mehato ea hao!"
  
  Eng...?
  
  Monna ea apereng baki e tenya e ntšo ea letlalo o ile a thella ka tlas'a sethala, maoto a otlolohile. Ka mahlohonolo kapa moralo o bohlale, ba ile ba otla Drake ka har'a li-shins mme ba mo romela ho oela. Sethunya sa submachine se ile sa thella pele. Drake o ile a iphapanyetsa matetetso a macha mme a kena ka tlas'a teraka hang ha molebeli a qala ho thunya. Likulo tsa phunya konkreite ka mor'a hae. Molebeli a mo lelekisa, a hula sethunya sa hae.
  
  Drake o ile a hloella hantle ka tlas'a teraka, a utloa sebetsa se seholo ka holim'a hlooho ea hae. Molebeli o ile a akheha, eaba oa inama. Drake a thunya Glock ya hae mme a kgaola phatla ya monna. A utlwa modumo wa dikgato ka mora hae, mme boima ba monna e mong bo theohela hodima hae. Selelu sa Drake se ile sa otla fatše, sa etsa hore linaleli le botšo bo bilike ka pel'a mahlo a hae. Meno a hae a ile a kopanngoa, a pshatla likotoana tse nyane. Bohloko bo ile ba phatloha hohle. A pitika a betsa motho ka sekgono sefahlehong sa hae. Sethunya se ile sa phahama 'me sa thunya; likulo li ile tsa fosa lehata la Drake ka inch 'me tsa nyolohela ka kotloloho motheong oa qoso ea nyutlelie.
  
  Drake o ile a utloa molumo o mongata oa adrenaline. "Sena ... "A tšoara hlooho ea monna eo 'me ae otla holim'a konkreite ka matla a hae kaofela. Nyutlelie. Rokete." Lentsoe le leng le le leng ke leqeba. Qetellong hlooho e ile ea oela morao. Drake o ile a theoha ka tlas'a teraka 'me a kopana le Alicia a matha hole.
  
  "Ha ho nako ea ho robala, Drakes. Ena ke taba e tebileng. "
  
  Monna oa Yorkshireman o ile a nka sethunya sa hae sa submachine 'me a leka ho emisa ho lla ka litsebeng tsa hae. Lentswe la Alicia le ile la thusa.
  
  "Mae? Na u hantle?"
  
  "Che! Ho hatellana. "
  
  Ho ile ha utloahala lerata le tsoang enjeneng ea sethala.
  
  Drake o itse: "Matha kapele. "Metsotsoana e meng hape 'me lihlooho tsena tsa ntoa li tla tsoa mona!"
  
  
  KHAOLO MATHARO-RORO
  
  
  Drake o ile a eketsa lebelo la hae. Matsatsing ana ho ne ho sa tloaeleha hore a bone hantle, kahoo kajeno ntho e 'ngoe le e' ngoe e ne e le joaloka kamehla. Lemati la ntloana le ka pele le ile la phahama ho ea holimo. Drake o ile a otlolla letsoho, a tšoara mofeng 'me a hula. Alicia o ile a nka sepheo ka Glock ea hae.
  
  Seqhomane sa letsoho se ile sa qhoma.
  
  Drake o ile a mo sheba, a sa kholoe mahlo a hae. "O eng, ngoana ea mobe-"
  
  Alicia a mo otla sefubeng, a mo romela morao le ho pota-pota ka pele ho teraka. Seqhomane se ile sa phatloha ka matla, 'me likotoana tsa tšepe li fofa ka mahlakoreng 'ohle. Drake o ile a palama le Alicia, ba babeli ba khomarelana. Lemati la teraka le ile la qala ho bilika le ho oa ka pel'a koloi. Ha Drake a sheba holimo, ho ne ho e-na le motho a le mong feela ea lutseng ka phaposing e ka holimo holimo, a ntse a mo shebile hampe. O ile a hatella pedal ea khase.
  
  Drake o ne a tseba hore ha ho na tsela liheleng koloi e neng e ka tsamaea ka potlako ho lekana ho ba tšela. O ile a sheba ka lehlakoreng "me a bona balebeli ba bang ba bararo ba matha ho bona. Lori e ile ea puruma ha mabili a eona a qala ho notlela hammoho le ho e sutumelletsa pele, lisenthimithara tse le "ngoe ka nako. Menyako e thellang ha ea ka ea sisinyeha, empa seo se ne se ke ke sa mo thibela.
  
  Motho ea buisanang le eena o ile a phela.
  
  "Ba ntša literaka mona! Likamore ha li kenelle likulo. Mme ho thata haholo ho fihla. " E ne e le lentsoe la Hayden."
  
  "Ha ho tsela ea ho kena?" - Kinimaka o ile a botsa.
  
  "Che. E tiisitsoe. 'Me ha ke batle ho sebelisa matla a mangata haholo, haeba u tseba seo ke se bolelang."
  
  Le hoja Drake a ne a tseba hore teraka ea bona joale ha e na lemati le lehlakoreng, ho ne ho ntse ho e-na le tse ling tse peli tseo a lokelang ho tšoenyeha ka tsona.
  
  "Tlolela kalaneng," a rialo. "Qala ho khaola liqoso tsena tsa nyutlelie. Ba tla qobelloa ho emisa. "
  
  "Ho kotsi. Ho kotsi haholo, Drake. Ho thoe'ng haeba e 'ngoe ea li-warheads e tsoa?"
  
  Drake o ile a tsoa ka mor'a ntlo, a thunya bahlaseli. "Bothata bo le bong ka nako. Re bo-mang-batho ba tsoileng matsoho?"
  
  Alicia o ile a thunya motho ea mo lelekisang. "Ke tšaba hore matsatsing ana ba tšoana le 'bastards ba moriti."
  
  Mmoho ba ile ba tlolela sethaleng mme ba iphumana ba tobane le sefahleho ka bomo ya nyutlelie.
  
  
  ******
  
  
  "E sebetsa ka mahlakoreng a mabeli," Drake o boletse hona joale holim'a li-comms. "Re ka nyenyefatsa le ho khaola maqhama ka nako e le 'ngoe."
  
  Hayden a tsheha. "Leka hore u se ke ua utloa eka u khobile matšoafo."
  
  "Batho ba Yorkshire ha ba etse lintho ka bolotsana, moratuoa oa ka. Re etsa ntho e "ngoe le e "ngoe ka mokhoa o hlollang ka boikokobetso bo fokolang."
  
  "Hantle le lintho tse likete tse 'maloa tsa shitty." Lentsoe la Dahl le ne le utloahala eka oa matha. "Li-puddings tsa Yorkshire. Terriers. Biri. Lihlopha tsa lipapali. Le polelo eo? "
  
  Drake o ile a utloa teraka e qala ho tsamaea ka tlas'a hae. "Paneli ea taolo e hokae, batho?"
  
  Setsebi se ile sa arabela hang-hang. "Lea bona hore na hlooho ea ntoa e entsoe joang ka liphanele tse kobehileng tse ka bang mashome a mararo? Ena ke karolo ea borobeli ho tloha qetellong.
  
  "Puo ea ka e ikhethang."
  
  Ho ile ha lla lithunya tse ling. Alicia o ne a se a tsepamisitse maikutlo tabeng ea ho lelekisa. Mai a mpa a tlolela ka morao ho sethala. Joale a sheba bokamorao ba nuke.
  
  "Litaba tse mpe. Mabrithani a teng mona."
  
  "Ke nahana hore re na le Machaena," Dahl o ile a bua.
  
  "Sefora," ha rialo Kinimaka. "Sehlopha se secha"
  
  Drake o ile a tlolela phanele ea taolo. Na re tseba moo Sabole ea Mars e leng teng?"
  
  "E, Matt. Empa ha ke khone ho bua ka lentsoe le phahameng hona joale, na nka khona? " - a araba lentsoe.
  
  "Ee," ha rialo Dahl.
  
  Drake o ile a thothomela mme a ntša screwdriver e nyane ea motlakase e nang le karolo e nang le merero e mengata. Ka potlako o ile a lokolla liboutu tse robeli eaba o li tlohela. O ile a iphumana a le ka pel"a liphanele tse peli tse nyenyane tse laolang boholo ba li-screen sat-nav tsa koloi, letlapa la likonopo le matšoao a mangata a masoeu a benyang.
  
  "Cyrillic," a rialo. "Ehlile ho jwalo."
  
  "Na letsatsi lee le ka mpefala le ho feta?" Alicia o ile a hoeletsa lefatšeng ka bophara.
  
  The Yorkshireman a theola hlooho. "Ho tla etsahala hona joale."
  
  Lori e ile ea phahamisa lebelo, ea leba monyako o thellang. Mabrithani a tsoetse pele ka sebopeho se haufi ho tloha ka morao ho ntlo ea polokelo. Balebeli ba ne ba hasane ho ba pota-pota.
  
  Bomo ea nyutlelie e ile ea benya, ea sebetsa ka botlalo, e emetse khoutu ea ho qala kapa khoutu ea polao.
  
  Drake o ne a tseba hore ba tlameha ho falla. O ne a tseba hore ba ke ke ba sisinyeha. Ntho feela eo a neng a sa e tsebe ke hore na ke mang ea tla shoa pele?
  
  
  ******
  
  
  Balebeli ba ile ba potlakela ho kena pele, ba thunya. Drake e ne e le sepheo se seholo, 'me likulo tse emeng li ile tsa feta Alicia, tsa otla hlooho ea ntoa. Ka motsotsoana, bophelo ba Drake bo ile ba khanya ka pel'a mahlo a hae, joale Alicia a theola molebeli e mong, 'me Mai e mong. O ile a bona ho hong ho hong ho tlang, le hoja a ne a tseba ho eketsehileng ho tsoa lehlakoreng la bona la bofofu. Matshwao a masweu a ne a benya, sesupa sa panya mme sa ema.
  
  "Na u nahana hore tšireletso e ka phatloha?" Smith hang-hang a bua a khutsitse. "Mohlomong ena ke taelo ea bona?"
  
  "Ke hobane"ng ha ba ne ba lokela ho shoa?" Kenzi a botsa.
  
  "Re kile ra bona sena," ho rialo Kinimaka. Malapa a neng a fumana litefo tse ngata a ne a hloka thuso ea bongaka kapa ho falla ka tsieleho ha hlooho ea lelapa e hlokahala. Haeba e le ba, ka mohlala, ba mafia kapa ba bararo. Hoa khoneha."
  
  Drake o ne a tseba hore ba ke ke ba lula ba thabile nako e telele. Alicia o ile a khona ho lokolla lebanta ha teraka e ntse e bilika. Ke tšepa hore mokhanni oa bona. Empa na o ne a ke ke a tsotella? Drake ha aa ka a bona khetho e 'ngoe.
  
  O ile a matha ho bapa le sethala ho leba ka morao, a tsoka matsoho ka bohlanya.
  
  "Ema! Ema, emisa. U se ke ua thunya. Ke Lekhooa!"
  
  Ho korotla ha Dahl ho boletse tsohle, ha ho na mantsoe a hlokahalang.
  
  Drake o ile a oela ka mangole ka morao terakeng, mohatla oa nuke ka letsohong le letšehali, matsoho a hae a le moeeng 'me a shebane le sehlopha sa SAS se atamelang sa banna ba bahlano, a sa hlomela ka ho feletseng.
  
  "Re hloka thuso ya hao," a rialo. "Ho na le lintho tse ngata tse kotsing ea hore re ka loana ntoa."
  
  A bona mohlankana a fetohela ho li-comms, a bona banna ba babeli ba baholo ba mo shebile sefahlehong. Mohlomong ba ne ba tla mo tseba. Mohlomong ba ne ba tseba ka Michael Crouch. A bua hape.
  
  "Ke nna Matt Drake. Lesole la mehleng la SAS. Lesole la mehleng. Ke sebeletsa sehlopha sa machaba se bitsoang SPEAR. Ke koetliselitsoe Hereford. Ke ne ke koetlisoa ke Crouch."
  
  Ke hopola lebitso, kaofela ha lona. Lithunya tse peli ho tse hlano li ile tsa theoleloa fatše. Drake o ile a utloa lentsoe la Alicia holim'a li-comms.
  
  "Le uena u ka be u boletse lebitso la ka."
  
  A thothomela hanyane. "Ena e kanna ea se be mohopolo o motle ka ho fetisisa, lerato."
  
  Mai le Alicia ba ile ba boloka balebedi ba le hole. Metsotsoana ea feta. Masole a Brithani a SAS a ile a thunya balebeli ba bangata ba atamelang ba ileng ba itšohlometsa ka mor'a meqomo ea oli e neng e tletse bethe e bataletseng. Drake o ne a emetse. Qetellong monna oa seea-le-moea o ile a qeta.
  
  "Matt Drake? Ke tsoa Cambridge. Re kopane pele. U hloka eng?"
  
  Letsatsi le monate, o ile a nahana. SAS ka sekepeng.
  
  O ile a re: "Re thuse ho sireletsa sebaka sena sa polokelo, emisa teraka ena 'me u tlose bomo ena ea nyutlelie." "Ka tatellano ena".
  
  Mabrithani a ile a tšoara sena.
  
  Ba ile ba arohana le ho matha ka mahlakoreng a mabeli a sethala, ba theola balebeli ba atamelang, ba sebetsa hantle e le sehlopha. Drake o ile a bona sena mme a thabela mehopolo ea mehleng ea khale. Ho ne ho e-na le mohau oa mokelikeli, ho beleha le ho itšepa ho sa feleng metsamaong ea sehlopha. O ne a nahana hore SPIR ke sehlopha se setle ka ho fetisisa lefatšeng, empa joale ...
  
  "Drake! Mai o ne a lla. "Bomo ea nyutlelie!"
  
  Oo ee . O ile a mathela ho control panel, a shebile skrineng, keyboard le linomoro.
  
  "Li-Geeks?" a botsa. "Na re tseba khoutu?"
  
  Motho e mong o ile a araba: "E ka ba ntho leha e le efe ea sebele.
  
  "Sena ha se thuso e makatsang, uena sethoto."
  
  "Tšoarelo. Haeba re ne re tseba mabitso a litho tsa Tsamaiso, na re ka tseba matsatsi a bona a tsoalo?"
  
  Drake o ne a tseba hore o bua le monna ea sa tsotelleng. E ne e le monna eo ba neng ba bua le eena pejana, esele e nyonyehang.
  
  Lauren a hoeletsa, "O boletse Taelo. Haeba ba ne ba le teng, mohlomong ba ile ba etsa libetsa tsa nyutlelie. Ha ke kholoe hore ha baa siea lengolo le nang le likhoutu."
  
  "Mohlomong ha ho na khoutu mona, ngoana," lesela la re. "U sa hopola pontšo eo u faneng ka eona ha u bula lebitla la Geronimo? Mohlomong sena se etsahetse le mona "me sa lebisa ho qalisoa ha lintoa tsa nyutlelie."
  
  Drake o ile a khutlela morao. "Damn, na ba hlometse?"
  
  "Ka ho feletseng. Matshwao a masweu a benyang ao o a bonang ke dinomoro tsa ho bala."
  
  Metsi a bohale, a leqhoa a ile a tlala "mele oa hae "me o ne a sitoa ho hema ka thata. "Joang ... ho fihlela neng?"
  
  Khohlela. "Metsotsoana e mashome a tšeletseng a metso e mene. Joale uena le banab"eno ba matšeo le tla fetoha histori. Tsamaiso e tla busa ka ho sa feleng! Ba phela ka nna! Ke Order!"
  
  Ho ile ha latela likhohlano le mehoo e mengata. Drake o ile a boloka tlaleho ea metsotsoana oacheng ea hae ea letsoho.
  
  "Lumela? Na u teng?" - a botsa lentsoe le lecha.
  
  "Hei, motsoalle," Drake a honotha. "Re na le metsotsoana e mashome a mararo a motso o mong."
  
  "Ke ile ka nahana ka eona. Motsoalle oa hau Lauren o boletse Taelo. Be, ba tlameha ho ba le khoutu ea polao. 'Me kaha ntho e' ngoe le e 'ngoe e le karolo ea mongolo, ke ile ka phopholetsa feela. Na u hopola? E re mona: 'Mokhoa feela oa ho bolaea ke ha bapalami ba phahame.' Na see se bolela ho hong ho uena?
  
  Drake o ile a ferekana kelellong, empa o ne a sa nahane letho haese palo e fokotsehang ea metsotsoana. "E tsohile?" - o ile a pheta. "Ho tsohile? Tsoha? Nahana hore na Taelo e nahana joang? Manazi a ne a bolela"ng? Haeba Mopalami oa Lipere a hlaha, o-"
  
  "Ho tsoaloa," ha rialo lentsoe le lenyenyane. "Mohlomong ana ke matsatsi a bona a tsoalo? Empa sena ha se khonehe. Hangata libomo tsena tsa nyutlelie tsa mehleng ea mashome a robeli li na le linomoro tse tharo tsa ho bolaea. Ho ne ho ena le thoothello lentsweng la hae.
  
  Metsotsoana e leshome le metso e robong ho fihlela timetso.
  
  Kensi a bua. "U bolela lipalo tse tharo? Hangata?"
  
  "Ee".
  
  Leshome le metso e tsheletseng.
  
  Drake o ile a hetla morao ho Alicia mme a bona hore o ntse a inamela lebanta la hae, a leka ho le lokolla le ho thunya molebeli ka nako e le 'ngoe. Ke bone moriri oa hae, 'mele oa hae, moea oa hae o makatsang. Alicia...
  
  Metsotsoana e leshome.
  
  Kenzi o ile a hoeletsa, a tiisa tumelo ea Dahl ho eena. "Ke na le eona. Leka makholo a supileng.
  
  "Sesupa-o-o-o. Hobaneng?"
  
  "U se ke ua botsa. E etse feela!"
  
  Theknoloji e monyenyane o ile a fa Drake matšoao a linomoro tsa Cyrillic 'me Yorkshireman a tobetsa likonopo.
  
  Nne - tharo - pedi -
  
  O ile a re: "Ha ea ka ea sebetsa.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  "Ee," Kensi a araba. "Ho etsahetse".
  
  Ke 'nete hore o ile a amoha tsa bona, 'me Lauren a ba amoha tsa bona. Drake o ile a sheba ho tloha 'meleng oa nuke ho ea ho Mai, moo a ileng a ema ka pel'a keyboard e' ngoe. Liqoso tsohle tse tšeletseng tsa nyutlelie li ile tsa felisoa.
  
  A sheba tshupanako ya hae. O ile a re: "Re ne re saletsoe ke nako e ka tlaase ho motsotsoana.
  
  Hohle, SAS e ile ea etsa mosebetsi o potlakileng oa balebeli. Alicia o ile a lokolla leqhoele la bobeli 'me hlooho ea ntoa ea sisinyeha hanyane. Drake o ile a utloa a phahama ka lebelo ha a atamela mamati a rolara.
  
  "Na ho na le motho ea emeng teraka ea bona?"
  
  "Ke tla e hlokomela!" - Kenzi o ile a hooa. "Ka mantsoe a mang!"
  
  "Ha ho jwalo," ha rialo Kinimaka. "Mafora a hohle moo ho se nang tšireletso. Ho na le moferefere oa 'nete mona."
  
  Drake o ile a shebella ha SAS e romela balebeli; Alicia o hula lebanta le leng ha Mai a lahlela molebeli ka lebiling le ka morao la teraka.
  
  "E, kea tseba hore na u bolela'ng." Sehlopha sa SPEAR se ne se imetsoe ka mokhoa o makatsang.
  
  "Ke bona ntho e "ngoe e etsahalang," setsebi se secha sa theknishiene se ile sa qala. "ke-"
  
  Kamano ea bona le Washington e ile ea khaoha.
  
  "Na ke tla e bua hape?" Drake o ile a leka.
  
  Ho khutsa ho tšosang e ne e le eona feela karabo ea hae.
  
  "Damn, sena se ka se be molemo." Drake o ile a kopa ntlo eohle ea polokelo.
  
  SEAL Team 7 ea theohela holim'a bona joalokaha eka lihele tsohle li phatlohile.
  
  
  ******
  
  
  Dahl o ile a matha ka mor'a teraka ha e atamela menyako e thellang ea Warehouse 18. Monna oa Lechaena o ile a matha ka pel'a teraka e llang, a lebile monyako o ka thōko o hōle. Ba ile ba thunya ka mose ha ba ntse ba matha. Balebeli ba ile ba leka ho ba thibela. Mabotho a khethehileng a Chaena a ile a ba timetsa ka likulo le ntoa ea matsoho. Hayden o bile le bomalimabe ba ho ba ka pele ho sethala ha ketso e qala.
  
  O ile a roba molala oa molebeli, eaba o sebelisa setopo sa hae ho ikoahela ha Machaena a ntse a bula lithunya a sa khethe. Likulo li ile tsa mo hlaba "meleng ka lerata le lerootho "me tsa mo lahlela mokokotlong. Thebe ea hae e ile ea putlama. A e lahlela hōle, a qhomela ka mor"a e "ngoe ea lithaere tse ka pele, e llang, a e fetisa ka morao ha e ntse e bilika pele. Machaena a ile a tšela ka pele terakeng.
  
  Dahl o ile a hotetsa mollo, a ba hasanya joalo ka likotlolo tsa bowling. E makatsang ho e shebella, e ile ea sebeletsa e le pontšo ea liketso tsa bona tse batlang li se na botho. Le ka mor'a ho qhomela morao, ba ile ba boela ba thunya.
  
  Ka potlako Dahl o ile a ipata, a inama ka mor'a teraka, eaba o sheba ka ntle 'me o thunya likulo tse ling tse seng kae. Machaena a ile a hatelloa fatše ka motsotsoana ha balebeli ba ba atamela ka morao. Dahl o ile a sheba Kensi.
  
  E seng moo a neng a lokela ho ba teng.
  
  "Kenz? Na u hantle?"
  
  "Ee, ke kopa motsoalle oa khale."
  
  Dahl o ile a reteleha ka tlhaho 'me a mo bona a ntse a phunyeletsa lithapo, hlooho ea hae e le ka hare, mpa ea hae e lutse moeling oa sekoahelo, esele ea hae e phahame.
  
  "Ke ntho e mpe haholo."
  
  "Eng? Oh, na u hloloheloa mosali oa hao? A ka nna a tjhesa ho feta wena, Torst, empa hopola, seo se etsa hore o be tjhese ho mo feta."
  
  A sheba hole, a utlwa a tabohile. O ne a phela boemong bona bo pakeng tsa lenyalo le tlhalo, leha ho le joalo o ne a e-na le monyetla oa ho etsa ho hong ka tsona kaofela. O ne a etsa eng moo?
  
  Mosebetsi oaka.
  
  Machaena a ile a boela a kopanela, a fokotsa balebeli ba atamelang ka lithunya tsa mochine 'me ba otla Dahl le Hayden fatše. Moswede o ile a reteleha mme a bona Kensi a nyenyelepa a tswa ka lebokoseng la lepolanka.
  
  "Oh, mahe. Ehlile?"
  
  O ne a tshwere katana e ntjha e benyang ka pela mahlo a hae, e le lehare. "Ke ne ke tseba feela hore ke tla e fumana ha nka cheka botebo bo lekaneng. Masholu a ke ke a hanela sabole."
  
  "Sabole e tšollang mali ea Mars e hokae?"
  
  "Oh, ke e lahlile ka laeng."
  
  "Demet!"
  
  O ile a matha ka sabole ka letsohong le leng, sethunya sa mochini ka letsohong le leng, a ntan'o qhomela ka morao ho teraka, a benya ka pel'a mahlo a Dahl e le lerootho. Ha a lahla katana, a thunya Machaena a balehang.
  
  "Ba ea kae?"
  
  "Sebaka sa polokelo ea 17," ho boletse Dahl. "Mme re tlameha ho ba latela."
  
  
  ******
  
  
  Lauren o ile a bona tlhaselo e hlaselang ea Mafora ho tloha ka lehlakoreng le letona la Warehouse 19. Kinimaka le Smith ba ne ba se ba ntse ba le ka tsela eo 'me hang-hang ba kopanela. Yorgi o ile a inama ka mor'a libarele, a thunya balebeli. Lauren o ile a utloa pelo ea hae e thothomela ha teraka e nang le lihlomo tse peli tsa nyutlelie e ea pele.
  
  Ha a hopola ntho e "ngoe le e "ngoe e neng e boleloa, o ile a itahlela marulelong a teraka, a sebelisa mabili e le setšehetso. Eaba o qala ho lokolla leqhoele la pele. Haeba ba ne ba ka etsa hore mojaro o se ke oa tsitsa, literaka li ne li tla tlameha ho ema. O ile a sheba holimo a le ka morao ho bomo ea nyutlelie, a hata holim'a e 'ngoe ea lifate tse kholo, 'me a bona Smith a loana le e mong oa bahlankana ba Fora.
  
  Lepolesa le ile la ikopanya. "E netefalitsoe ke moemeli oa Paris. Hopola Armand Argento? O le thusitse ka makhetlo a 'maloa ho theosa le lilemo. Haele hantle, o re boteng ba sehlopha sa Fora ha boa lumelloa. Ka botlalo. Ho ka ba le mofuta o itseng oa ntoa e sehlōhō e ntseng e tsoela pele ka hare."
  
  Lauren o ile a metsa 'me a shebella ha Smith a oela morao, a oela ka lengole le leng. Monna oa Lefora ea neng a eme holim'a hae a mo tšoara ka moriri, a hahola lesela ho tloha metsong 'me a le lahlela ka thōko. Smith a hoeletsa. lengole nkong la mo rohaka. Mohlankana wa Lefora a tlolela hodimo. Smith o ile a sokola. Lauren o ile a sheba ho tloha ho eena ho ea Kinimaka, a ntan'o leba Yorgi, hlooho ea ntoa ea nyutlelie, le mamati a ntseng a atamela.
  
  Ke etseng?
  
  Etsa lerata le leholo.
  
  A tšollela makasine ea Glock ea hae holimo holim'a lihlooho tsa lira tsa hae, tsa etsa hore li thekesele le letata.Sena sa fa Smith le Kinimaka metsotsoana ea bohlokoa.Smith a bona sebaka a thunya ho eena, a liha mohlaseli fatše.Kinimaka ea roba molala oa monna. ka lekhetlo la boraro, e mong o ile a mo thunya sefahlehong 'me a thunya a le haufi le moo ho sa kang ha etsahala letho.
  
  Ho setse Mofora a le mong feela.
  
  Lauren o ile a oa ha kulo e kokomoha 'meleng oa projectile ea nyutlelie. Ho ne ho tšosa hakae hore ebe ha ea ka ea mo khathatsa? O e tloaetse hakae? Empa e ne e le karolo ea sehlopha sena "me o ne a ikemiselitse ho lula le sona hafeela ba ntse ba e-na le sona. O fumane lelapa lena mme o tla le tšehetsa.
  
  Lori e khōlō e ile ea potlaka ka potlako, ea potlaka ka matla, ka ho toba lemating la lirolara, ea thula ka har"a lona, ea etsa hore k"habeche e ka pele e thulame hanyenyane, eaba ea thula ka ho toba ka har"a eona.
  
  Lauren o ile a itahlela ka morao terakeng.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a hloname ha li-SEAL li ntse li sebetsana le SAS le SPEAR haufi le ntoa ea nyutlelie e tsamaeang, a ipotsa hore na ho na le ntoa e ka ferekanyang kapa e bolaeang ho feta ena. Mantsoe a seng makae a tsoang ho motho ea buisanang le eena a ile a mo bolella hore ka sebele sena se ne se ka khoneha.
  
  Literaka tsohle tse tharo, tse nkileng libetsa tsa nyutlelie tse tšeletseng, li ile tsa phunyeletsa mamati a lirolara ka nako e le "ngoe. Liqhomane tsa tšepe li ne li fofa hohle ha mamati a tabohileng a ntse a teba. Literaka li ile tsa feta. Banna bao ba ile ba hlasela literaka, ba qhomela ka hare, ba nahana hore ba tla eketsa lebelo feela. Joale Drake o bone masole a mabeli a Machaena a matha haufi. O ile a lula sethaleng "me a bona Alicia le May ba le holenyana, ba ipatile ka mor"a e "ngoe ea litšehetso tsa lepolanka. Bomo ea nyutlelie e ile ea phatloha ha e thula e 'ngoe ea likoti tse kholo ka ho fetisisa lefatšeng.
  
  Drake o ile a thothomela. Haeba sebetsa se seholo, se boima se ne se ka tsoa libakeng tsa sona "me sa robeha marapo, kaofela ba ne ba tla ba mathateng.
  
  Ba ile ba tsoa ka har'a motšehare 'me ba potlakela ho tsamaea. Limaele tse mashome a mabeli ka hora, ebe tse mashome a mararo, lifolakha tse tharo li ile tsa luma ho phela ha bakhanni ba tsona ba hata holim'a pedal ea khase. Ho ne ho e-na le tsela e ahlameng ka pele, e batlang e otlolohile moo ho tsoang teng, e ka bang bohole ba limaele tse peli. Joale, ha ba le haufi, Drake o ne a khona ho sheba ho tloha terakeng ea hae ho ea terakeng ea Dahl, ebe a leba Kinimaka. Pono ea limisaele tse khōlō tsa nyutlelie tse tsamaeang, batho ba loanang ba bapile, batho ba thunyang lithunya, lithipa le lifeisi li ntse li sebelisoa, batho ba lahleloa fatše, ho sa fanoe ka kotara, tsela e kobehang, le literaka tse tharo li ntse li theosa ka tsela, e ile ea mo makatsa. mantlha.. E ne e le lekhalo la meharo le pefo, pono ea Lihele.
  
  Empa joale tlhokomelo ea hae eohle e ne e lebisitsoe ho litiiso.
  
  Ba bane ba matla, ba ile ba hlasela SAS pele, ba bolaya e mong ntle le mathata. Mabrithani a ile a bokellana 'me a khutlela morao, a qobella SEALs ho ipata. Banna ba bane ba ile ba matha ka mor'a literaka, ba tšepile hore ba tla tlolela ka har'a sekepe. Molaoli oa SAS, Cambridge, o ile a loana ka letsoho le Navy SEAL 'me ka bobeli ba ile ba otloa. Mai le Alicia ba ne ba phathahane ba loana le balebeli 'me ba leka ho fumana sebaka sa ho bula melee.
  
  Drake o ile a kopana le moetapele oa sehlopha sa SEAL. "Hobane'ng?" - o ile a botsa.
  
  "O se ke wa botsa dipotso," monna eo a honotha mme a atamela Drake. Likotlo li ne li nepahetse ebile li le thata ka mokhoa o makatsang, li tšoana hantle le tsa hae. A thiba, a utlwa bohloko ba diboloko tseo mme a otla ka morao. A raha ka thata. Ho ile ha hlaha thipa letsohong la monna e mong. Drake o ile a otla lerata la hae, a lahlela libetsa tseo ka bobeli ka thoko, a fofa hole le teraka.
  
  "Hobane'ng?" - o ile a pheta.
  
  "U fositse. Uena le sehlopha sa hau."
  
  "Joang?" - Ke botsitse. Drake o ile a khutlela morao ho fumana sebaka.
  
  'Me ke hobane'ng ha litlokotsebe li batla ho re bolaea? Alicia a botsa a hlaha kamora monna eo.
  
  O ile a mo otla hang-hang, a mo otla ka tempeleng. Drake o ile a mo raha ka har'a liphio 'me a mo shebella ha a oela. Alicia a tsamaisa leoto la hae sefahlehong sa hae. Mmoho ba mo lahlela, ba ntse ba bilika, ba le lewatleng.
  
  Tsela e ile ea atolosoa ka pele.
  
  Mai a romela balebedi ba babedi. Monna e mong oa SAS o ile a bolaoa, "me joale Mabrithani le Maamerika a ne a lekana ka matla. Ba bararo kgahlano le ba bararo. Drake o bone Machaena a mabeli ao a a boneng pejana a khasa joalo ka likho holim'a bomo ea nyutlelie.
  
  "Sheba sena!"
  
  Morao nakong. Ba wela hodima hae.
  
  
  ******
  
  
  Ha e le hantle, Dahl o ne a tseba hore ba leba Romania. E ne e le molemo. E ne e le leeto la halofo ea hora ka koloi e ka ba bolaeang pele ba fihla moo.
  
  O ile a loantša Machaena le balebeli, a ba sutumelletsa morao "me a ba fumana ba qhomela holimo, ba batla ho eketsehileng. Machaena a ile a iphapanyetsa tšireletso ea hae, a otla ka matla "me a batla a mo khokhothela thupeng habeli ka mahare a hae a tšabehang. Balebeli ba eketsehileng ba ile ba mo pota-pota. Hayden o ile a etsa qeto ea ho ba lahlela terakeng ho fihlela palo ea bona e fokotseha.
  
  Ka morao, Kenzi o ile a sebetsana le lira tsa hae tsa ho qetela. Mochini o ne o se na letho, o mofubelu o rotha katana. O ile a nyenyelepa a theoha kalaneng, joale a sentse mahlo ha Machaena a mabeli a tla ho eena, a ntse a tsoka lithipa. O ile a hana, a ntse a tsamaea. Ba ile ba ntša libetsa. A itahlela lifahlehong tsa bona, a ba makatsa. Thunya e ile ea feta ka tlas'a letsoho la hae, ea qhoma bomo ea nyutlelie. A iphumana a le haufi le e mong wa bahlankana a mo supile ka sethunya sefahlehong.
  
  "Tšepa".
  
  Tsela feela e ne e le holimo. O ile a raha letsoho le tšoereng sethunya, a se romela ho fofa, eaba o hloa setšehetso holim'a khetla ea sebetsa sa nyutlelie. O ile a fihla tlhōrōng, a fumana hore hodimo mono e ne e le mothinya feela, empa ho le kotsi ho leka-lekanya. Ho e-na le hoo, o ile a lula pela bomo ea nyutlelie a tšoere katana letsohong.
  
  "Tloo 'me u nkoe!" - o ile a hoeletsa. "Haeba u ikemiselitse."
  
  Ba ile ba tloha kapele, ba leka-lekana ka ho phethahetseng. Kenzi o ile a ema ka holim'a hlooho ea ntoa, a sotha sabole ea hae, ha ba ntse ba mo hlasela ka lithipa. Otla le ho tsokotsa. O ile a hanyetsa, empa ba ile ba kha mali. A otla rokete. Teraka e ne e thothomela ka lebelo la dimaele tse mashome a mararo ka hora. Machaena a ikamahanya le maemo a phahameng ka ho fetisisa. Kenzi o ile a lahleheloa ke botsitso, a thella 'me a oela hape holim'a rokete.
  
  "Oa".
  
  Ho ile ha foka moea o fokang moriri oa hae, o batang joaloka sehatsetsi. Thipa e ile ea oela holim'a hae. A faposetsa katana letsohong le leng, a tšoara letsoho la hae ka menoana 'me a le tsokotsa ka matla lehlakoreng. Letsoho la robeha mme thipa ya wa. O ile a boela a sotha setopo ka tsela ena 'me a bona e fofa ka hlooho pele ho tsoa terakeng. Motho oa bobeli o ne a se a hlasetse. Kenzi o ile a khutlisetsa katana letsohong la hae le letona 'me a e lumella hore e thula ntlha ka ho toba. A ema sebakanyana pele Kenzi a mo lahlela ka thoko.
  
  Eaba o sheba fatše a le setulong sa hae holim'a bomo ea nyutlelie, lehare la katana ea hae le rothela mali ho ba loanang ka tlase.
  
  "Machaena a mabeli a ile a bolaoa. Ba bararo ba setse.
  
  Alicia o ile a mo sheba a le terakeng ea hae eo a e hapileng, a shebelletse ntoa ka holim'a hlooho ea ntoa. "Ho ne ho bonahala ho le monate haholo," a rialo. "Ke lumela kannete hore ke na le erection."
  
  Dahl o ile a mo sheba a le terakeng ea hae. "Le 'na".
  
  Empa joale hlooho ea ntoa e ile ea qala ho sisinyeha.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Hang-hang Dahl o ile a hlokomela phetoho, a bona marapo a mabeli ao ba neng ba atlehile ho a lokolla moeeng, eaba oa boraro oa arohana joaloka sehlopha sa rabara se hlanyang ka ho fetisisa lefatšeng, a otla ka bohale khahlanong le qoso ea nyutlelie le tlase sethaleng. Ka ho tsubella ha pele ka matla, o ile a otla molebeli mpeng, a etsa hore a fofe, matsoho akimbo, a otlolohile ka thōko ho teraka "me a otla lithaere tse ka morao tsa ea khannang pel"a hae a sa tšoaea letho. Dahl o hlotse sephetho.
  
  Bomo ea nyutlelie ea sisinyeha hape. Dal o ile a utloa moholi o mofubelu o theohela holim'a hae ha Kenzi a ntse a sokola ka holim'a hae mme Hayden a sokola hantle ka tlas'a moriti oa hae, a sa tsebe hore na ho tla latela eng. O ile a hoeletsa le ho puruma, empa ho se na thuso. Ho puruma ha lithaere, ho lla, ho tsepamisa mohopolo ho hlokahalang ho loana; tsena tsohle li ne li sitisa kutlo ea bona. A tlolela ho motho ya buisanang le yena.
  
  "Sutha." Bomo ea nyutlelie e haufi le ho phatloha!"
  
  Kenzi a sheba fatshe. "Ho ea kae? U batla ho tloha?"
  
  "Nooo!"
  
  Qetellong ea tether ea hae, Moswede o ile a matha joalo ka bohlanya haufi le Hayden mme a hatella lehetla la hae khahlanong le boima bo makatsang ba projectile. "Bomo ea nyutlelie ea oa!"
  
  Hayden o ile a thetheha ka potlako, le molebeli le bona ba ile ba thetheha. Sehlooho sa ntoa se ile sa tsamaisa lisenthimithara tse ling. Dahl o ile a mo phahamisa ka matla ohle ao a kileng a a bokella, mesifa e 'ngoe le e 'ngoe e hoeletsa.
  
  Ho ile ha utloahala kokota e matla pel'a hae.
  
  Shit.
  
  Empa e ne e le Kenzi, a ntse a tšoere katana le pososelo e phoqang sefahlehong sa hae. "Ho malimabe, u mohale ea hlanyang feela. A na u hlile u nahana hore u ka tšoara see ka motsotsoana?"
  
  "Um, che. E seng joalo hantle."
  
  "Ebe o falle."
  
  Motho ea hlanyang oa Sweden o ile a qoela ka nepo.
  
  
  ******
  
  
  Drake le Alicia ba ile ba khona ho nka motsotsoana ho kopanela papaling eo.
  
  "Dal o etsa eng?" Alicia a botsa. "Na o haka bomo e matla ea nyutlelie?"
  
  "Seke oa ba sethoto," Drake a kharuma, a sisinya hlooho. "Ho hlakile hore oa mo aka."
  
  Drake o ile a tlolela lehlakoreng ho thusa bahlankana ba SAS, a phamola SEAL ho mohlankana eo 'me a mo lahlela ka tlas'a bomo ea nyutlelie. Mmele wohle wa monna wa thothomela. Ba fapanyetsana dithupa, mme ebe TIISO e robetse e idibetse, e shebile fatshe, empa e phela. Drake o ne a rerile ho e tlohela joalo.
  
  SEAL e 'ngoe e ile ea hlokahala, ea lateloa ke lesole la SAS, ka bobeli ba hlabiloe haufi. Cambridge le mohlankana ke bona feela ba setseng. Ba ile ba kopana le Drake ho loantša SEAL ea ho qetela. Ka nako e tšoanang, Alicia le May ba ile ba ikopanya le bona. Lori e ile ea lla tseleng ea mobu, ea thula moahelani hang eaba ea tsamaea. Khohlano e ile ea lumella bomo ea nyutlelie ea Dahl hore e tsitsisoe ka ho e boloka ho litšehetso tsa eona tse kholo. Likoloi tsohle tse tharo, e le 'ngoe, li ile tsa phunyeletsa keiti ea ho tsoa 'me tsa tsoela pele ho khanna, li lebile Romania. Litšepe le konkreite li ne li senyehile ka ho feletseng, li taboha koana le koana. Nakong ena, liroala-nkhoana li ne li se li tlohile "me li fofa haufi le literaka, "me banna ba nkileng likanono tse boima ba ne ba iname ka mamati "me ba tsepamisitse maikutlo ho bakhanni.
  
  Drake o ile a emisa tlhaselo ea SEAL. "Ema. U lesole la mabotho a khethehileng. Basali ba Amerika. Ke ka baka la"ng o nyaka go re bolaya?"
  
  Ha e le hantle, o ne a sa lebella karabo, empa monna eo o ile a arabela ka ho mo hlasela. O ile a ntša Cambridge mme a qeta Drake. Mohlankana oa SAS a oela ka lehlakore. SEAL e ne e le sehlōhō ebile e se na mohau, e fana ka kotlo e matla ka mor'a ho otla. Empa joale Mai a reteleha ho shebana le eena.
  
  Ho ile ha feta metsotsoana e robeli "me ntoa ea fela. Ba ile ba boela ba mo siea a ntse a phela, a bobola a le har"a qubu, a hlobotse libetsa.
  
  Drake o ile a fetohela Cambridge. "Ha ke khone ho hlalosa kamoo re ananelang thuso ea hao kateng, Majoro. Ke masoabi ka tahlehelo ea batho ba heno. Empa ka kōpo, haeba u batla, tlohela batho bana ba ntse ba phela, ba ne ba mpa ba latela litaelo feela."
  
  Litiiso tse peli tse setseng li ile tsa sheba holimo, tsa makala "me mohlomong tsa makala.
  
  Cambridge o ile a lumela. "Kea utloisisa ebile ke lumellana le uena, Drake. Qetellong ea letsatsi, kaofela ha rōna re li-pawn."
  
  Drake o ile a etsa grimace. "Che, ha ho sa le joalo. 'Muso oa Amerika o ile oa leka ho re bolaea. Ha ke bone tsela ea ho khutla ho sena. "
  
  Cambridge o ile a thothomela. "Otla hape."
  
  Drake a bososela a hloname. "Monna ka mora pelo yaka. Ke thabetse ho kopana le uena, Major Cambridge. "
  
  "Le uena, Matt Drake."
  
  O ile a kopa Mai le Alicia ka hlooho, eaba o tsamaea ka hloko ho leba ka morao ho teraka. Drake o ile a mo shebella a tsamaea, a hlahloba botsitso ba hlooho ea ntoa ka nako e le 'ngoe. Tsohle di ne di shebahala di lokile.
  
  "Na ua tseba hore ba tla khutla "me ba nke sabole?" Alicia o ile a mo susumetsa.
  
  "E, empa ua tseba? Ha ke rate. Sabole ea Mars ke bothata bo fokolang ba mathata a rona. " A bulela kgokelo. "Hayden? Hole kae? O phela jwang moo?"
  
  "Ho lokile," ho araba Hayden. "Mocha oa ho qetela oa Machaena o sa tsoa qhoma. Ke ea bakeng sa sabole. "
  
  Kenzi a tsheha. "Che, ba mpone ke sebetsa."
  
  "Na ha re bohle?" Drake a bososela. "Nke ke ka lebala pono ena nakoana."
  
  Alicia o ile a mo otla lehetleng ka thata. "Ithute, lesole. Nakong e tlang ha u batla hore ke behe bomo ea nyutlelie pakeng tsa maoto a ka."
  
  "Tjhe, o seke wa tshwenyeha," ho rialo Drake, a furalla. Ke tla u etsetsa eona hamorao.
  
  
  ******
  
  
  Liroala-nkhoana li ile tsa soma, tsa tšosa le ho susumelletsa bakhanni ho fokotsa lebelo la likoloi tsa bona. Ke "nete hore qalong ha ea ka ea sebetsa, empa ka mor"a hore motho e mong a kenye kulo e "ngoe ea maemo a holimo ka lebone la moea, batho ba neng ba nahana hore ba ke ke ba angoa ka tšohanyetso ba ile ba qala ho ba le lipelaelo. Metsotso e meraro hamorao, literaka li ile tsa fokotsa lebelo, matsoho a tsoa ka lifensetereng, "me sephethephethe sohle sa emisa.
  
  Drake o ile a boela a leka-lekana, a tloaelane le motsamao o sa khaotseng oa ho sutumetsa le ho ea pele. O ile a tlolela fatše, a hlokomela hore tsamaiso ea puisano e tsoetse pele ho phela, "me joale o ne a ntse a behile bafofisi ba hae leihlo ka hloko.
  
  Ho ne ho se na molumo o tsoang ho motho ea buisanang le eena. Washington, lekhetlong lena, e ile ea khutsa.
  
  Sehlopha se ile sa bokana ka mor'a ho senya li-headphone tsa bona. Ba ne ba lutse leralleng le nang le joang le okametseng likepe tse tharo tsa limisaele, ba ntse ba ipotsa hore na lefatše le batho ba lona ba khopo le ka ba lahlela joang ka mor"a moo.
  
  Drake o ile a sheba mofofisi oa sefofane. "Na u ka re isa Romania ka sefofane?"
  
  Mahlo a monna enoa ha aa ka a thekesela. "Ehlile," a rialo. "Ha ke utloisise hore na hobane"ng. Leha ho le joalo, libetsa tsa nyutlelie li romeloa moo hore li bolokoe botlaaseng. Re tla ba le monyetla. "
  
  Ba ile ba tloha lebaleng le leng la ntoa hammoho.
  
  Mmoho ba ile ba dula ba le matla.
  
  
  ******
  
  
  Lihora tse 'maloa hamorao, sehlopha se ile sa tloha ntlong e sireletsehileng ea Romania 'me sa palama bese e eang Transylvania, ea theoha haufi le Bran Castle, eo ho nahanoang hore ke sebaka sa bolulo sa Count Dracula. Mona, har"a lifate tse telele le lithaba tse telele, ba ile ba fumana ntlo e lefifi, e khutsitseng ea baeti "me ba lula ho eona. Mabone a ne a le lerootho. Sehlopha se ne se se se apere liaparo tsa sechaba tse nkiloeng ntlong e sireletsehileng, 'me se nkile feela libetsa le lithunya tseo ba neng ba ka li jara, hammoho le chelete e ngata ea chelete ho tloha polokelong eo Yorgi a neng a e nkile. Ba ne ba se na phasepoto, ba se na litokomane, ba se na likarete tsa boitsebahatso.
  
  Ba bokana ka phaposing e le nngwe. Batho ba leshome, ha ho khokahano. Batho ba leshome ba balehile 'muso oa Amerika ba sa tsebe hore na ba ka tšepa mang. Ha ho na sebaka se hlakileng sa ho retelehela. Ha ho sa na SPEAR hape ha ho sa na motheo oa lekunutu. Ha ho na ofisi Pentagon, ha ho na lehae Washington. Malapa ao ba neng ba e-na le "ona a ne a feta kamoo a neng a lumeletsoe kateng. Mabitso ao ba ka a sebelisang a ka senyeha.
  
  Lefatše lohle le fetohile ka lebaka la taelo e sa tsejoeng, e sa utloisiseheng ea lekala la phethahatso.
  
  "Ho latela eng?" Smith o ile a phahamisa taba pele, lentsoe la hae le le tlase ka phapusing e lerootho.
  
  Hayden o ile a re: "Re phethela thomo pele. "The Order of the Last Judgment e ne e batla ho timetsa lefatše ka ho pata libetsa tse "nè tse tšabehang. Ntoa, ke leboha Hannibal, eo e neng e le sebetsa se seholo. Ho hapa ka thuso ea Genghis Khan, eo e neng e le khoutu ea bohlokoa eo re e senyelitseng. Tlala, ka Geronimo, eo e neng e le sebetsa sa likokoana-hloko. Qetellong, Lefu, ka Attila, ea neng a e-na le lintoa tse tšeletseng tsa nyutlelie. Mmoho libetsa tsena li ne li tla fokotsa sechaba sa rona joalo ka ha re se tseba hore e be tšenyo le moferefere. Ke nahana hore re ka bua ka kholiseho hore re felisitse tšokelo. "
  
  "Ka pheletso e le 'ngoe feela e hlephileng ke Sabole ea Mars," ho boletse Lauren. "Hona joale e matsohong a Machaena kapa Mabrithani."
  
  "Kannete ke ts'epa hore ke rona," ho boletse Drake. "SAS e ile ea re pholosa moo "me ea lahleheloa ke banna ba lokileng. Ke tšepa hore Cambridge e ke ke ea khalemeloa. "
  
  "Ho ea pele ..." ho boletse Dahl. "Esita le rona re ke ke ra etsa sena re le bang. Pele ho tsohle, lihele tseo re tla li etsa hona joale? Ea bobeli, ke mang eo re ka tšepang hore o tla re thusa ho etsa see?"
  
  Hayden o ile a re: "Joale, pele re tla fumana hore na ke eng e entseng hore Maamerika a re fetohele. "Ke nahana hore opereishene ea Peru le ... lintho tse ling ... tse etsahetseng. Na ke batho ba "maloa feela ba matla khahlanong le rōna? Sehlopha se arohaneng se susumetsang ba bang? Ha ke kholoe motsotsoana hore Coburn a ka be a amohetse sena. "
  
  "Na u re re lokela ho ba le puisano ea lekunutu le Mopresidente?" Drake a botsa.
  
  Hayden o ile a thothomela. "Hobaneng ho se joalo?"
  
  "Mme haeba e le sehlopha se arohaneng," ho boletse Dahl. "Rea ba timetsa."
  
  "O a phela," ha rialo Mai. "Tsela feela ea ho pholoha sena ke ho tšoara lira tsa rona li ntse li phela."
  
  Sehlopha se ne se lutse ka kamoreng e kholo ka maemo a fapaneng, likharetene li ne li huloa ka thata, li ba sireletsa bosiung bo ke keng ba kenella. Botebong ba Romania ba ile ba buisana. E reriloeng. Kapele ho ile ha hlaka hore ba ne ba e-na le matlotlo, empa mehloli eo e ne e fokola. Drake o ne a ka li bala ka letsoho le le leng.
  
  "Ho ea kae?" Kenzi a botsa a ntse a tshwere katana ya hae, a tlohella lehare ho tadima lesedi le lerootho.
  
  "Tsoela pele," ho boletse Drake. "Kamehla re hatela pele."
  
  "Haeba re ka emisa," ho boletse Dahl. "Rea shoa."
  
  Alicia o ile a tšoara Drake ka letsoho. 'Me ke ne ke nahana hore matsatsi a ka a ho baleha a felile.
  
  "Sena se fapane," a rialo, mme a feheloa. "Ehlile o tseba seo. Ke masoabi."
  
  "Tsohle di lokile. Sethoto empa se setle. Qetellong, ke ile ka hlokomela hore ona ke mofuta oa ka."
  
  "Na see se bolela hore re mathateng?" Kenzi a botsa. "Hobane ke ne ke hlile ke batla ho itokolla ho tsona kaofela."
  
  "Re tla sebetsana le seo". Dahl o ile a atamela haufi le eena. "Kea u tšepisa. Le nna ke na le bana baka, le seke la lebala. Ke tla hlola eng kapa eng bakeng sa bona. "
  
  "Ha ua bua ka mosali oa hao."
  
  Dahl o ile a sheba mme a dula setulong sa hae, a nahana. Drake o ile a bona Kensi a atamela hanyane ho Moswedi e moholo. A e tlosa kelellong ya hae mme a qamaka ho potoloha phaposi.
  
  "Hosane ke letsatsi le leng hape," a rialo. "O batla ho ya kae pele?"
  
  
  QETA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Lintšing tsa Armagedone
  
  
  KHAOLO PELE
  
  
  Julian Marsh esale e le monna oa mebala e fapaneng. Lehlakore le leng le ntsho, le leng le leputswa... ad infinitum. Ka mokhoa o makatsang, ha ho mohla a kileng a bontša thahasello ea hore na ke hobane'ng ha a bile teng ka tsela e fapaneng ho feta ba bang kaofela, a e amohela feela, a ithuta ho phela le eona, a e thabela. Ka kutloisiso e 'ngoe le e' ngoe sena se ile sa mo etsa ntho ea thahasello; e ile ea tlosa tlhokomelo ho maqiti a laletseng ka mor'a mahlo a hlakileng le moriri o nang le letsoai le pepere. March e ne e tla lula e le e ikhethang - ka tsela e 'ngoe kapa e' ngoe.
  
  Ka hare e ne e le motho ya fapaneng hape. Tsepamiso e ka hare e ile ea lebisa tlhokomelo ea hae motheong o le mong. Khoeli ena e ne e le sesosa sa Pythians, kapa ho e-na le hoo ho neng ho setse ho bona. Sehlopha se sa tloaelehang se ile sa hapa tlhokomelo ea hae eaba se qhalana haufi le eena. Tyler Webb e ne e le setsebi sa kelello ho feta moetapele oa cabalist. Empa Marsh o ile a thabela monyetla oa ho itsamaisa a le mong, a theha meralo ea hae, e ikhethang. Ho ea liheleng ka Zoe Shears le bohle ba neng ba ntse ba le mafolofolo ka har'a lequloana, le ho ea liheleng tse tebileng le ho feta le Nicholas Bell. A tlanngoe, a tlamiloe ka mahlaahlela a bile a tšeloa metsi, ha ho pelaelo hore mosebetsi oa pele oa kaho o ne a tla be a ile a beha ntho e "ngoe le e "ngoe ho ba boholong hore a fumane le ho hlakoloa hanyenyane kahlolong ea hae.
  
  Bakeng sa Marsh, bokamoso bo ne bo bonahala bo khanya, le hoja bo ne bo e-na le tint e nyenyane. Ho ne ho e-na le mahlakore a mabeli tabeng e 'ngoe le e 'ngoe, 'me e ne e le motho ea mahlakore a mabeli haholo. Ka mor'a hore ka masoabi re tlohe Ramses Bazaar e sa sebetseng hantle - re ne re hlile re rata li-pavilions ka linyehelo tsohle tsa bona - March o ile a ea maholimong ka thuso ea helikopta e 'mala o mokoti. Ha a potlaka, o ile a tsepamisa maikutlo ka potlako leetong le lecha le neng le larile ka pele.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh o ile a lekola sesebelisoa se lehlakoreng la sona, a se atametsa haufi, a sa tsebe seo a se boneng empa a kholisehile ka seo a ka se etsang. Ngoana enoa e ne e le sesebelisoa se seholo sa lipuisano. Ntate e moholo ea nang le kholiseho e felletseng. Ke mang ea ka phehisanang khang le bomo ea nyutlelie? Marsh o ile a siea sesebelisoa se le seng, a sheba mokotla oa ka ntle 'me a lokolla marapo a mahetleng hore a kenelle foreimi ea hae e boima. Ke "nete hore o ne a tla lokela ho beha ntho eo litekong le ho tiisa bonnete ba eona. Etsoe, libomo tse ngata li ne li ka phehoa hore li shebahale eka ke ntho eo li seng tsona-haeba moapehi a ne a lekane. Ke feela ka nako eo White House e neng e tla inama.
  
  Risky, lehlakore le leng la hae le boletse. Kotsi.
  
  Empa monate! e mong a phehella. 'Me ho ne ho loketse ho chefo e nyenyane ea mahlaseli, bakeng sa taba eo.
  
  March a itšeha. Senyatsi se joalo. Empa k'haontareng e nyenyane ea Geiger eo a tlileng le eona e ile ea lula e khutsitse, e leng se ileng sa etsa hore a be sebete.
  
  Empa, ho bua "nete ka ho feletseng, ho fofa e ne e se ntho ea hae. E, ho ne ho e-na le thabo, empa ho ne ho boetse ho e-na le monyetla oa lefu le chesang - 'me hona joale seo ha sea ka sa mo khahla. Mohlomong ka nako e 'ngoe. Marsh o ne a qetile lihora tse ngata tse mahlonoko a rera mosebetsi ona, a etsa bonnete ba hore litsela tsohle li teng 'me li bolokehile ka hohle kamoo ho ka khonehang, leha a fuoa libaka tseo a tla emisa ho tsona, mohopolo o ne o batla o tšeha.
  
  Ha re nke hona joale mohlala. Ba ne ba lebile tlas'a moriti oa moru oa Amazon ha ba le tseleng e eang Colombia. Ho ne ho e-na le monna ea mo emetseng - ba fetang bonngoe, 'me Marsh o ile a hatisa botho ba hae sebokeng ka ho tsitlella hore ba apare bosoeu. Ke tumello e nyane feela, empa e bohlokoa bakeng sa Pythia.
  
  Na ke sohle seo ke leng sona hona joale?
  
  Marsh o ile a tšeha haholo, a etsa hore mofofisi oa helikopotara a qamake ka mokhosi.
  
  "Tsohle di hantle?" - ho botsa monna e mosesane ea nang le mabadi.
  
  "Che, seo se ipapisitse le pono ea hau." March a tsheha. "Mme u na le lintlha tse kae tsa maikutlo. Ke khetha ho natefisa batho ba fetang bonngoe. Wena?"
  
  Mokhanni oa sefofane o ile a furalla, a honotha ntho e sa utloahaleng. March a sisinya hlooho. Hoja feela matšoele a sa hlatsuoang a ne a tseba hore na ke matla afe a ileng a ba tsoma, a thetheha le ho thella ka tlas"a "ona, a sa tsotelle kapa a sa ele hloko tšenyo eo a e bakileng.
  
  Marsh o ile a shebella botle bo ka tlase, a ipotsa ka lekhetlo la milione hore na ntlha ena ea ho kena United States e ne e le tsela e nepahetseng. Ha e fihla ho eona, ho ne ho e-na le likhetho tse peli feela tsa 'nete - ka Canada kapa ka Mexico. Naha ea ho qetela e ne e le haufi le Amazon "me e tletse bobolu; e tletse batho ba neng ba ka lefshoa ho thusa le ho koala melomo ea bona. Canada e ile ea fana ka libaka tse 'maloa tse sireletsehileng bakeng sa batho ba kang Marsh, empa li ne li sa lekana ebile li ne li sa atamele ho bapisa mefuta-futa e neng e le teng Amerika Boroa. Ha sebaka se makatsang se ntse se tsoela pele ho hlaha ka tlase, Marsh o ile a fumana kelello ea hae e lelera.
  
  Moshanyana o hōletse boemong bo khethehileng, ka molomo oa hae ho feta khaba ea silevera; ho feta joalo ka setene sa khauta se tiileng. Likolo tse molemo ka ho fetisisa le mesuoe e molemo ka ho fetisisa-e neng e balloa "ka ho fetisisa" e le "ea ratoang ka ho fetisisa," Marsh o ne a lula a khalemela-ba ile ba leka ho mo beha tseleng e nepahetseng , empa ba hlōleha." Mohlomong ho lula sekolong se seng se tloaelehileng ho ka be ho ile ha thusa, empa batsoali ba hae ba ne ba ruile. litšiea Southern society 'me li ne li le hōle le 'nete.Marsh o ne a hōlisitsoe ke bahlanka' me a bona batsoali ba hae haholo-holo nakong ea lijo le mekete e mabothobotho, moo a ileng a laeloa hore a se ke a bua. 'Me kamehla pososelo ea hae ea molato ke' mè ea neng a tseba hore mora oa hae o hōtse a se na lerato a le mong, empa o ne a sa khone ho iteta sefuba ka mokhoa leha e le ofe. moshanyana ea makatsang."
  
  Mokhanni oa sefofane o ile a bua, 'me Marsh a iphapanyetsa eona ka ho feletseng. "Na ke tla e bua hape?"
  
  "Re atamela Cali, monghadi. Colombia."
  
  Marsh o ile a inamela fatše 'me a shebella ketsahalo e ncha e etsahala ka tlase. Cali e ne e tsejoa e le e 'ngoe ea litoropo tse mabifi ka ho fetisisa Amerika le lehae la Cali Cartel, e leng e' ngoe ea barekisi ba kholo ka ho fetisisa ba k'hok'heine lefatšeng. Ka letsatsi leha e le lefe le tloaelehileng, monna ea kang Marsh o ne a ipolaea, a tsamaea literateng tse ka morao tsa El Calvario, moo li-ragamuffin li neng li lahlela lithōle literateng 'me li robala matlong a fatše, moo baahi ba neng ba tšoeroe ke ho bitsoa "sebaka sa mamello" ka ho lumella tšebeliso ea khoebo ea lithethefatsi le likamano tsa botona le botšehali li ka atleha ha mapolesa a kena lipakeng.
  
  Marsh o ne a tseba hore sena ke sebaka sa hae le bomo ea hae ea nyutlelie.
  
  Ha a ntse a lula fatše, mofofisi oa sefofane o ile a bontša Marsh teraka e tšehla eo ho neng ho lutse banna ba bararo ba batenya ba mahlo a batang, a shoeleng le lifahleho tse sa bonahaleng. Ba hlometse ka lithunya pepeneneng, ba ile ba felehetsa Marsh ho kena terakeng ka tumeliso e khutšoanyane feela. Ka mor'a moo ba ile ba khanna literateng tse mongobo, tse ferekaneng, mehaho e litšila le li-awnings tse mafome, ba fana ka leihlo la hae le koetlisitsoeng pono e 'ngoe ea lefatše, sebaka seo karolo ea baahi ba "phaphametseng" ho tloha mokhukhung o mong ho ea ho o mong, ntle le lehae la ka ho sa feleng. March o ile a khutlela morao hanyenyane, a tseba hore ha ho letho leo a ka le buang ka se ileng sa etsahala ka mor'a moo. Litopo tsena li ne li hlokahala, leha ho le joalo, haeba a ne a batla ho kenya libetsa tsa nyutlelie ka katleho US, 'me ho ne ho le molemo ho ipeha kotsing. 'Me ehlile, Marsh o ne a shebahala a sa nke lehlakore ka hohle kamoo a ka khonang, ka maqheka a seng makae ho phahamisa matsoho a hae a mebala-bala.
  
  Koloi e ile ea phunyeletsa maralleng a koahetsoeng ke moholi, "me qetellong ea fetoha tsela e katiloeng e nang le ntlo e khōlō e khutsitseng ka pel"a eona. Leeto le ne le entsoe ho khutsitse, empa joale e mong oa balebeli o ile a retelehela ho Marsh.
  
  "Re mona".
  
  "Ho hlakile. Empa "mona" ke hokae?
  
  Eseng ho hloka tlhompho haholo. Eseng tsietsi haholo. E boloke kaofela.
  
  "Nka mokotla oa hao." Molebeli a tsoa a bula lemati. "Mong. Navarro o u emetse."
  
  March a dumela ka hlooho. E ne e le lebitso le nepahetseng le sebaka se nepahetseng. O ne a ke ke a lula mona nako e telele, nako e telele feela e lekaneng ho etsa bonnete ba hore mokhoa oa hae o latelang oa sepalangoang le sebaka sa ho qetela se ne se le boreleli ebile se bolokehile. O ile a latela molebeli ka tlas'a tselana e rothelang moholi eaba o kena monyako o lefifi oa ntlo ea khale. Ho ne ho se na mabone ka hare, 'me ponahalo ea sepoko se le seng kapa tse peli tsa khale e ne e ke ke ea e-ba ntho e makatsang kapa e tšoenyang. Hangata Marsh o ne a bona lithotsela tsa khale lefifing ebe o bua le tsona.
  
  Molebeli a supa sebaka se ka ho le letona. "U ile ua lefella kamore ea hao ea botho bakeng sa lihora tse ka holimo ho tse "nè. Kenang ka hare ka ho toba."
  
  March a inamisa hlooho ka teboho mme a bula lemati le boima. "Ke ile ka boela ka kōpa tumello ea ho emisa sepalangoang se latelang. Helikopta?"
  
  "Ho joalo. E boetse e ntle. Ntetsetse ho inthak"homo ha nako e fihla "me ke tla u bontša ka tlung."
  
  March o ile a oma ka hlooho ka khotsofalo. Chelete eo a ileng a e lefa ka holimo ho se neng se hlokahala e ne e le ho fana ka litšebeletso tse molemo, 'me ho fihlela joale, e se e. Ha e le hantle, ho lefa ho feta theko e botsoang le hona ho ile ha tsosa lipelaelo, empa likotsi e ne e le tsona.
  
  Mahlakore a mabeli hape, a nahana. Yin le yang. Mokhoabo le mokhoabo. Botsho le... botsho bo nang le mabenyane a krimsone bo ile ba taboha...
  
  Bokahare ba phaposi e ne e le bo mabothobotho. Ka lehlakoreng le hole ho ne ho lutse sofa e hukung e entsoeng ka letlalo le letšo le botala bo tebileng. Haufi le moo ho ne ho lutse tafole ea khalase e nang le k"harafe ea lino, veine le li-spirit, ha k"honeng e "ngoe mochine o fana ka kofi le tee. Lijo tse bobebe li behiloe holim'a tafole ea khalase. Marsh o ile a bososela ha a bona tsena tsohle.
  
  E phutholohile, empa ka nako e khutšoanyane feela. E loketseng.
  
  O ile a tšela khaba ea kofi e matla ka ho fetisisa 'me a ema ho se hokae hore e ritehe. Eaba o lula holim"a sofe "me a ntša laptop ea hae, ka hloko a beha mokotlana oa hae holim"a lesela la letlalo le haufi le eena. Ha ho mohla ho kileng ha etsoa bomo ea nyutlelie hakana, o ile a nahana, a ipotsa ka bokhutšoanyane hore na o lokela ho iketsetsa seno sa hae. Ha e le hantle, ho monna ea kang Marsh, sena se ne se se thata, "me ka mor"a metsotso e seng mekae ho ne ho e-na le kopi e tukang ka mokotleng le khekhe e nyenyane e nang le serame ka thōko.
  
  March a bososela. Tsohle di ne di lokile.
  
  Ke ile ka phenyekolla Marang-rang; mangolo-tsoibila a netefalitsoeng a mo tsebisitse hore helikopthara ea Forward e se e kena Colombia. Ho ne ho e-s"o phahamisoe lifolakha kae kapa kae, empa ho ne ho se ho fetile lihora tse "maloa feela esale a tloha lebenkeleng leo a ntse a phahama. Marsh o ile a qeta seno sa hae mme a paka mokotlana o monyane wa disementjhisi bakeng sa sefofane se latelang, a ntano tobetsa konopo ya intercom.
  
  Ke se ke loketse ho tsamaea.
  
  Metsotso e mashome a mabeli hamorao 'me a se a le moeeng hape, sefofane sa mokotla oa nyutlelie se ile sa sotheha empa se phutholohile. Ba ne ba lebile Panama, moo a neng a tla phethela lifofane tsa hae tse potlakileng 'me a qale leoto le khathatsang la leeto la hae naheng. Mokhanni oa sefofane o ile a kena moeeng le ho paterola leha e le efe, e ntle ka ho fetisisa ho seo a se entseng, 'me o ile a lefshoa hantle bakeng sa seo. Ha kemiso ea Panama e qala ho hlaha ka fensetere e ka letsohong le letšehali, Marsh o ile a qala ho hlokomela hore na o ne a se a le haufi hakae le United States of America.
  
  Ho na le leholiotsoana le tlang, batho, 'me le ke ke la fela ha bonolo...
  
  O ile a lula Panama City ka lihora tse 'maloa, a fetola liaparo habeli' me a hlatsoa ka makhetlo a mane, nako le nako ka shampoo e fapaneng e monko o monate. Monko o monate o ne o tsoakane hamonate 'me oa hlola monko o fokolang oa mofufutso. O ile a ja lijo tsa hoseng le tsa motšehare, le hoja e ne e le nako ea lijo tsa mantsiboea, 'me a noa likhalase tse tharo tsa veine, e' ngoe le e 'ngoe e tsoa botlolong e fapaneng le mebala e fapaneng. Bophelo bo ne bo le monate. Pono e ka ntle ho fensetere e ile ea lula e sa fetoha ebile e sa thabise, kahoo Marsh o ile a ntša lebokose la lipstick leo a neng a le bolokile bakeng sa ketsahalo e joalo feela eaba o penta khalase e khubelu e khanyang. Sena se ile sa thusa, bonyane ka nakoana. Joale Marsh a qala ho nahana hore na ho tla ba joang ho nyeka phanele e hloekile, empa ka nako eo molumo oa molaetsa o kenang o ile oa sitisa litoro tsa hae.
  
  Nako e hakanyetsoang ea ho fihla ke metsotso e 15.
  
  March o ile a etsa grimace, a thabile empa a tšoenyehile ka nako e le 'ngoe. Leeto la lihora tse 40 le ne le larile ka pele ho tse ling tsa litsela tse mpe ka ho fetisisa sebakeng seo. Monahano ona ha o na monyetla oa ho khothatsa. Leha ho le joalo, hang ha e phethiloe, mokhahlelo o latelang e ne e tla ba o khahlisang le ho feta. March o ile a bokella lintho tsa hae, a hlophisa li-pods tsa kofi, libotlolo tsa veine le lijana ka tatellano ea 'mala, sebōpeho le boholo, ebe o tsoa.
  
  SUV e ne e letile, e ntse e pota-pota ka thōko ho tsela, 'me e shebahala e phutholohile ka mokhoa o makatsang. Marsh o ile a qhaqha bomo ea nyutlelie, a fasa lebanta la setulo sa hae holim'a eona, eaba o itšehla thajana. Mokhanni o ile a qoqa nakoana pele a hlokomela hore Marsh ha a tsotelle bophelo ba hae bo bonyenyane, eaba o kena ka mor'a lebili. Tsela e ne e otlolohile ka ho sa feleng.
  
  Ho ile ha feta lihora. SUV e ile ea thella, ea sisinyeha, ea ntan'o thella hape, ea ema ka makhetlo a 'maloa bakeng sa ho hlahloba khase le libaka. Mokhanni a ke ke a ipeha kotsing ea ho huloa ka lebaka la phoso e nyenyane. Etsoe, e ne e le koloi e "ngoe feela har"a tse ngata, tlhase e "ngoe ea bophelo e tsamaeang tseleng e khōlō ea ka ho sa feleng e eang libakeng tse sa tsejoeng, "me haeba e ne e ka lula e sa tsotehe, e ne e tla feta e sa hlokomeloe.
  
  'Me Monterrey o ile a tsoela pele. March o ile a bososela haholo, a khathetse empa a thabile, hobane leeto le lelelele le ne le le haufi le halofo.
  
  Sepache sa nyutlelie se ne se le haufi le eena, joale se se se le lihora tse seng kae feela ho tloha moeling oa US.
  
  
  KHAOLO EA BOBELI
  
  
  March o ile a nka karolo e latelang ea leeto la hae lefifing le leholo. E ne e le sebaka seo ho sona ho neng ho ka hapuwa kapa ho lahleha eng kapa eng; ntlha e sa tsejoeng, e phahamisitsoeng ka bongata bo ke keng ba lekanngoa ke baokameli ba cartel ba lehae, e ile ea tlisoa setšoantšong. Ke mang ea neng a ka hakanya maikutlo a batho ba joalo? Ke mang ea neng a tseba hore na ba tla etsa"ng ka mor"a moo?
  
  Ehlile ha se bona ... kapa Julian Marsh. O ile a tsamaisoa ka mokhoa o hlabisang lihlong hammoho le batho ba bang ba leshome le metso e 'meli ka morao terakeng e eang moeling. Kae-kae tseleng, teraka ena e ile ea tima "mila o moholo "me ea nyamela lefifing. Ho se mabone, ho se matšoao, mokhanni o ne a tseba tsela ena e koetsoe mahlo - 'me ho monate hore ebe o ne a tseba.
  
  Marsh o ile a ema ka morao ka terakeng, a mametse moqoqo le ho se khotsofale ha malapa. Sekala sa morero oa hae se ne se mo hlahela. Nako ea ho fihla ha hae New York e ne e sa khone ho fihla kapele. Ha teraka e thula mariki "me mamati a ka morao a buleha ka lihokelo tse tlositsoeng ka mafura, o ile a tsoa pele, a batla moeta-pele oa banna ba hlometseng ba neng ba lebetse.
  
  O ile a re: "Diablo," a sebelisa lentsoe la khoutu le mo khethollang e le moeti oa VIP le hore o lumetse ho lefa. Monna eo o ile a dumela ka hlooho, empa a iphapanyetsa yena, a kgelosa bohle ka lekokong le lenyenyane tlasa makala a atileng a sefate se lepeletseng.
  
  O ile a re ka Sepanishe: "Ho bohlokoa hona joale hore u tsamaee u khutsitse, u se ke ua bua letho 'me u etse kamoo u laetsoeng kateng. Ha o sa etse sena, ke tla o kgaola mmetso. Ua utloisisa?"
  
  Marsh o ile a shebella ha monna eo a kopana le mahlo a batho bohle, ho akarelletsa le ea hae. Leeto le ile la qala nakoana hamorao, tseleng e makukuno le har'a meru ea lifate. Khanya ea khoeli e ne e phatsima holimo, "me batho ba ka sehloohong ba Mexico ba ne ba atisa ho ema ho fihlela maru a patile khanya pele a tsoela pele. Ho ile ha buuoa mantsoe a fokolang haholo, "me a ne a buuoa feela ke banna ba nkileng lithunya, empa ka tšohanyetso Marsh o ile a iphumana a lakatsa eka a ka bua Sepanishe hanyenyane-kapa mohlomong haholo.
  
  O ile a itšohlometsa bohareng ba mola, a sa ele hloko lifahleho tse tšohileng tse mo potolohileng. Ka mor'a hora ba ile ba fokotsa lebelo, 'me Marsh a bona pele ho thota e nang le lehlabathe le nang le lifate tse sa tšoaneng, cacti le limela tse ling tse seng kae. Sehlopha sohle se ile sa kotama.
  
  "Ho lokile ho fihlela jwale," moetapele a hweshetsa. Empa joale ke karolo e thata ka ho fetisisa. Border Patrol ha e khone ho beha leihlo moeli oohle ka linako tsohle, empa ba etsa liteko tse sa reroang. Ka linako tsohle. 'Me uena, "o ile a lumela ka Hlakubele, "o kopile ho tšela Diablo. Ke tšepa u se u loketse sena."
  
  March o ile a tšeha. O ne a sa tsebe hore na thakanyana leo le bua ka eng. Leha ho le joalo, ka potlako batho ba ile ba qala ho nyamela, e mong le e mong a e-na le sehlopha se senyenyane sa bajaki, ho fihlela ho sala Marsh feela, moetapele le molebeli a le mong.
  
  "Ke nna Gomez," ha rialo moetapele. "Enoa ke Lopez. Re tla u tataisa ka mokhoa o sireletsehileng kotopong. "
  
  "Ho thoe'ng ka banna bao?" Marsh o ile a ōma ka hlooho ho bajaki ba tlohang, a bua ka mokhoa oa hae o motle ka ho fetesisa oa Amerika.
  
  "Ba lefa likete tse hlano feela ka hlooho." Gomez o entse boitšisinyo bo sa thabiseng. Ba beha likulo kotsing. Se tshwenyehe, o ka re tshepa."
  
  Marsh o ile a thothomela ha a bona pososelo e bolotsana e tiisitse sefahlehong sa motho ea mo tataisang. Ehlile, leeto lohle le ile la tsamaea hantle haholo ho lebella hore le tla tsoela pele. Potso e ne e le: ba ne ba tla mo hlasela neng?
  
  "Ha re kene ka kotopong," a rialo. "Ke utloa ha u habanya mahlo mona."
  
  Gomez o ne a sitoa ho thusa ho tsieleha ha matšoenyeho a neng a phatsima sefahlehong sa hae, 'me Lopez a sheba lefifi le mo potileng. E le motho a le mong, banna bana ba babeli ba ile ba mo lebisa nģ'a bochabela, ka lehlakoreng le lenyenyane, empa ho ea moeling. March o ile a ea pele, a fosa ka boomo a bile a shebahala a sa tšoanelehe. Ka nako e 'ngoe, Lopez o bile a mo fa letsoho la thuso, leo Marsh a ileng a le ngola hamorao, a le ngola e le bofokoli. Ho hang e ne e se setsebi, empa ak'haonte ea banka e se nang moeli e kile ea mo lumella ho feta maqheka a lintho tse bonahalang, phihlelo ea bo-'mampoli ba lefats'e ba lipapali tsa ntoa le masole a pele a mabotho a khethehileng har'a bona. Marsh o ne a tseba maqheka a 'maloa, ho sa tsotellehe hore na a ne a le majabajaba hakae.
  
  Ba ile ba tsamaea nako e itseng, lehoatata la ba pota-pota, le batla le khutsitse. Ha leralla le hlaha pele, Marsh o ne a itokiselitse ka botlalo ho qala ho hloa, empa Gomez o ile a emisa mme a supa tšobotsi eo a neng a ke ke a e bona ho seng joalo. Moo mobu o nang le lehlabathe o kopanang le maralla a thellang butle, lifate tse 'maloa tse nyenyane li ile tsa kopana le sehlahla sa sehlahla. Leha ho le joalo, Gomez ha aa ka a ea sebakeng sena, empa o ile a nka mehato e mashome a mararo ka hloko ho ea ka ho le letona, 'me e' ngoe e leshome e nyolohela letsoapong le phahameng ka ho fetisisa. Ha a le moo, Lopez o ile a hlahloba sebaka seo ka tlhokomelo e sa feleng.
  
  "Hloepa," a rialo qetellong.
  
  Gomez o ile a fumana sengoathoana sa thapo e patiloeng mme a qala ho hula. Marsh o ile a bona karolo e nyenyane ea leralleng e phahama, e sunya mafika le borashe ho hlahisa lesoba la boholo ba motho le neng le betliloe lefikeng le phelang. Gomez o ile a thella ka hare, eaba Lopez o supa moqomo oa sethunya sa hae Marsh.
  
  "Joale ke uena. Le uena."
  
  March a mo sala morao, a inamisitse hlooho ka hloko a shebile leraba leo a neng a tseba hore le ne le saletsoe ke mehato e seng mekae feela hore le chehe. Joale, ka mor"a ho nahana, monna ea nang le mahlakore a mabeli o ile a chencha likanale, a etsa qeto ea ho ikhula lefifing.
  
  Lopez o ile a ema, sethunya se phahamisitsoe. Tlhakubele a thella, libutsi tsa hae li ntse li hohla letsoapong le mafika. Lopez o ile a otlolla letsoho, a liha sebetsa, "me Marsh a tsokotsa lehare la lisenthimithara tse tšeletseng, a akhela ntlha ka har"a mothapo oa carotid oa monna e mong. Mahlo a Lopez a ile a phahamisoa 'me a phahamisa letsoho ho emisa ho phalla, empa Marsh o ne a sa ikemisetsa ho etsa joalo. O ile a otla Lopez pakeng tsa mahlo, a mo amoha sethunya, eaba o raha 'mele oa hae o shoang leralleng.
  
  Leka uena.
  
  Marsh o ile a liha sethunya, a tseba hore Gomez o tla e lemoha kapele ho feta kamoo ho hlokahalang haeba a ka e bona letsohong la Marsh. Eaba o kena hape ka har'a kotopo 'me ka potlako a theoha phasejeng ea pele. E ne e le mahoashe, e itokisitse, e tšehelitsoe ke maballo a sisinyehang le lerōle le seretse se rothang marulelong. Marsh o ne a lebelletse ka botlalo hore o tla patoa neng kapa neng. Lentsoe la Gomez le ile la fihla litsebeng tsa hae tse thata.
  
  "Seke oa tšoenyeha. Ke monyako o fosahetseng oa ho tšosa mang kapa mang ea ka khoptjoang kotopong ena. Theoha le ho feta, motsoalle oa ka.
  
  Marsh o ne a tseba hantle hore na o tla mo emetse "ho ea tlase," empa joale o ne a e-na le ntho e nyenyane ea ho makala. Karolo e qhekellang e tla be e sitisa sebetsa sa Gomez ntle le ho mo lematsa hampe. New York e ne e ntse e le bohōle ba lik"hilomithara tse likete.
  
  'Me e ne e bonahala e le hole haholo ha a ntse a eme ka tlas'a lehoatata la Mexico, a utloa litšila tse theohelang mokokotlong oa hae, a pota-potiloe ke monko o monate oa mofufutso le limela, mahlo a hae a hlaba ke lerōle.
  
  March o ile a ea pele, ka nako e 'ngoe a ntse a khasa a hula ka mor'a hae mokotlana oa mokotla o neng o phuthetsoe leqaqailaneng la hae. Ho na le liaparo tse ngata mona, o ile a nahana ka nako e 'ngoe. Liaparo feela mohlomong le borashe ba meno. Cologne e ntle. Mokotla oa kofi ... o ile a ipotsa hore na Maamerika a ka be a behile lisebelisoa tsa bona hokae ho lekanya mahlaseli, joale a qala ho tšoenyeha ka mahlaseli ka boeona. Hape.
  
  Mohlomong ena ke ntho eo u neng u lokela ho e hlahloba pele u e-ea.
  
  Be, u tlameha ho phela le ho ithuta.
  
  March o ile a iqobella ho tšeha ha a tsoa kotopong e moqotetsane ho ea ho e kholoanyane. Gomez o ile a inamela, a otlolla letsoho ho thusa.
  
  "Ho na le ntho e qabolang?"
  
  "Ee, meno a hau a thata."
  
  Gomez o ile a shebella, a maketse a bile a sa kholoe. Polelo ena e ne e bonahala e le ntho ea ho qetela eo a neng a lebeletse ho e utloa nakong ena ea leeto la bona. Marsh o ile a bala hore na e ka ba eng. Ha Gomez a ntse a leka ho e utloisisa, Marsh o ile a ema, a sotha sethunya matsohong a Gomez 'me a khannela sekoti molomong oa monna e mong.
  
  "Jwale o a utlwisisa seo ke se bolelang?"
  
  Gomez o ile a loana ka matla 'ohle a hae, a sutumelletsa Marsh hole mme a khutlisetsa moqomo ho eena. Madi a ne a kgatsha ka molomo ha a ntse a rora mme meno a wela fatshe. Marsh leeba tlas'a moqomo o molelele 'me o ile a fana ka leqeba le matla ho mohlahare le le leng lehlakoreng la hlooho. Gomez o ile a thekesela, mahlo a hae a senola hore o ntse a sa kholoe hore letata lena le makatsang le mo ntlafalitse.
  
  Marsh o ile a hula thipa ho tloha sheath lehlakoreng la Mexico ha ba ntse ba qabana. Gomez o ile a potlakela ho tsamaea, a tseba se tla etsahala ka mor'a moo. O ile a thula lebota la majoe, a robeha lehetla le lehata ka ho bobola habohloko. Marsh o ile a akhela setebele se ileng sa qhoma ho tloha Mexico eaba se otla roca. Madi a ne a rotha marapong a hae. Sethunya se ile sa tsoha hape, empa Marsh o ile a otloloha hoo e neng e le pakeng tsa maoto a hae, karolo ea khoebo e se e se na thuso.
  
  Gomez o ile a mo otla ka hlooho, mali a bona a tsoakane a bile a qaphaletse maboteng. March o ile a thekesela, empa a qoba ho otla ho latelang, eaba o hopola thipa eo a neng a ntse a e tšoere ka letsoho la hae le letšehali.
  
  Ho sututsa ka matla, 'me thipa ea fula likhopo tsa Gomez, empa Momexican a lahlela sethunya' me a beha matsoho a mabeli letsohong la Marsh ka thipa, kahoo a emisa matla a ho otla le ho pata lehare. Bohloko bo ile ba sotha likarolo tsa hae, empa monna eo o ile a khona ho thibela lefu le ke keng la qojoa.
  
  March hang-hang a tsepamisa maikutlo ho letsoho la hae le sa lefelloeng, a le sebelisa ho otla khafetsa, a batla matheba a fokolang. Ba le hammoho, banna bana ba ile ba loana ka hohle kamoo ba ka khonang, ba ntse ba nyoloha butle le ho theosa kotopo, ba thula maballo a lehong "me ba tsamaea har"a litutulu tsa seretse. Melatsoana ea mofufutso e ne e phalla lehlabatheng; ho korotla ho boima, ho tšoana le ho rutting ha likolobe, ho tletse sebaka sa maiketsetso. Ho ne ho se mohau, empa ho ne ho se naha e fihletsoeng. Gomez o ile a nka nako e 'ngoe le e 'ngoe joalo ka mohlabani ea nang le phihlelo ea seterateng, 'me Marsh a qala ho fokola pele.
  
  "Ka tjantjello...e emetse hore ke...ho kgaole...ho o kgaole..." Gomez o ne a phefumoloha habohloko, mahlo a hae a le hlaha, melomo ya hae e le madi a bile a lahletswe morao.
  
  Marsh o ile a hana ho shoela sebakeng sena se bolutu, sa lihele. O ile a hula thipa ka morao, a e sotha ho tloha 'meleng oa Gomez, eaba o khutlela morao, a fa banna bao ba babeli sebaka se selelele. Sethunya se ne se rapaletse fatše, se lahliloe.
  
  Gomez o ile a mo hlasela joaloka diabolosi, a hoeletsa, a luma. Marsh o ile a khelosa tlhaselo joalo ka ha a ne a rutiloe, a reteleha lehetleng mme a lumella matla a Gomez ho otla hlooho ea hae leboteng le fapaneng. Eaba Marsh oa mo raha mokokotlong. Ha aa ka a sebelisa thipa hape ho fihlela qetellong e le qeto e sa lebelloang. O ile a boela a rutoa hore sebetsa se totobetseng hase kamehla se molemo ka ho fetisisa.
  
  Gomez o ile a phahamisa setopo sa hae leboteng, a leketlisa hlooho ea hae, 'me a reteleha. March a sheba sefahleho se bofubelu ba mali sa modemona. Ka nakwana e ile ya mo kgahla, ho fapana ha sefahleho se krimsone le molala o mosweu, masoba a matsho ao meno a mosehla a kileng a aparela teng, ditsebe tse tshehla di tswetse hoo e ka bang ka tsela e qabolang ka mahlakoreng ka bobedi. Gomez o ile a thetheha habohloko. Marsh o ile a otloa lehlakoreng la hlooho.
  
  Joale Gomez o ne a bulehile haholo.
  
  Marsh o ile a ea pele, hlooho ea hae e ntse e bilika, empa a lula a lemohile hoo a neng a ka hlaba ka thipa, a supa lehare pelong ea monna e mong. Gomez o ile a thothomela, phefumoloho ea hae e letsa mololi molomong oa hae o robehileng, mme a kopana le mahlo a Hlakubele.
  
  "Ke o lefile ka tumelo e ntle," March a phefumoloha. "U ka be u nkile chelete feela."
  
  O ne a tseba hore batho bana e ne e le mahlabaphio ka tlhaho, "me ntle ho pelaelo, le ka thuto. Ho eka e ne e tla ba mohopolo oa bona oa bobeli kapa oa boraro oa letsatsi, ka mor'a hore "hobaneng ho e-na le mali matsohong a ka?" le hore "ke qeteletse ke bolaile mang bosiung ba maobane?" Mohlomong ho boetse ho na le mohopolo ka litlamorao tsa lethal dose la cocaine. Empa Gomez ... o ne a lokela ho nka chelete feela.
  
  Marsh o ile a shebella ha monna eo a ntse a thella fatše, eaba oa hlahloba. O ne a utloile bohloko a bile a utloile bohloko, empa a sa tsoa kotsi. Hlooho ea hae e ne e otla. Ka lehlohonolo, o ile a nahana ho kenya paracetamol ho o mong oa mekotla e menyenyane ka mokotleng oa hae, o neng o le haufi le bomo ea nyutlelie. Kahoo ho loketse hore. O ne a boetse a e-na le sephutheloana sa liaparo tsa bana moo.
  
  March a e hlakola 'me a koenya lipilisi li omme. A lebala ho nka metsi le yena. Empa kamehla ho na le ho hong, na haho jwalo?
  
  Ntle le ho hetla morao ho setopo, o ile a theola hlooho ea hae 'me a qala leeto le lelelele ka kotopo e ka tlas'a lefatše ho ea Texas.
  
  
  ******
  
  
  Lihora li ile tsa tsamaea. Julian Marsh o ile a itšohlometsa ka tlas'a Amerika a tšoere sebetsa sa nyutlelie se tlameletsoeng mokokotlong oa hae. E ka 'na eaba sesebelisoa se ne se le senyenyane ho feta kamoo a neng a lebeletse kateng - le hoja mokotlana o ne o ntse o thothomela - empa likarolo tse ka hare li ne li se boima. Sebōpuoa se ile sa mo khomarela joaloka motsoalle ea sa batloeng kapa mor'abo rōna, se mo hulela morao. Mohato o mong le o mong o ne o le boima.
  
  Lefifi le ile la mo pota-pota "me la batla le mo koenya, le robehile feela ke lebone le leketlileng ka linako tse ling. Tse ngata li ne li robehile, li ngata haholo. Ho ne ho le mongobo tlaase mona, sehlopha sa liphoofolo tse sa bonahaleng se lula se hopola litšoantšo tse nyarosang kelellong ea hae tse neng li bapala ka kutloano e makatsang le ho hlohlona ha nako le nako ho nyoloha mahetleng le mokokotlong oa hae. Moea o ne o fokola, 'me se neng se le teng e ne e le sa boleng bo tlaase.
  
  O ile a qala ho ikutloa a khathetse haholo 'me a qala ho bona lipono. Ka letsatsi le leng o ile a lelekoa ke Tyler Webb 'me ka mor'a moo ke troll e khopo. O ile a oa ka makhetlo a mabeli, a phunya mangole le litsoe, empa a thatafalloa ke ho ema ka maoto. Troll e ile ea fetoha batho ba Mexico ba halefileng 'me ea fetoha taco e tsamaeang e tšetsoeng pelepele e khubelu le e tala le guacamole.
  
  Ha lik"hilomithara li ntse li feta, o ile a qala ho ikutloa hore mohlomong a ke ke a atleha, hore lintho li ne li tla loka haeba a ka robala nakoana. Robala hanyane. Ntho feela e neng e mo sitisa e ne e le lehlakore la hae le khanyang haholoanyane-karolo eo ka manganga e ileng ea pholoha bongoaneng ba hae ha bohle ba ne ba batla hore a tsamaee.
  
  Qetellong ho ile ha hlaha mabone a khanyang ka pele 'me a fihla pheletsong e 'ngoe ea kotopo mme a qeta metsotso e mengata a lekola hore na a ka amohela kamohelo ea mofuta ofe. Ha e le hantle, o ne a sa lebella komiti leha e le efe ea kamohelo-ho ne ho sa lebelloa hore a fihle naheng ea batho ba lokolohileng.
  
  Ho ea ka morero oa hae, o ile a hlophisa lipalangoang tse fapaneng ka ho feletseng qetellong ena. Marsh o ne a le hlokolosi mme a se sethoto. Seroala-nkhoana se lokela ho ema lik'hilomithara tse 'maloa hole, se emetse pitso ea hae. Marsh o ile a ntša e 'ngoe ea lisele tse tukang tse tharo tse neng li arotsoe ho pota-pota 'mele oa hae le mokotleng oa hae eaba o letsa.
  
  Sebokeng ha hoa ka ha buuoa letho, ha ho litlhaloso tse ileng tsa etsoa ka mali le litšila tse neng li koahetse sefahleho le moriri oa Marsh. Mofofisi oa sefofane o ile a phahamisetsa nonyana moeeng 'me a leba Corpus Christi, sebaka se latelang sa ho qetela sa leeto le leholo la Marsh. Ntho e 'ngoe e ne e le 'nete, o ne a tla ba le pale eo a lokelang ho e bua ...
  
  Mme haho motho ya ka ba bolellang. Ntho feela eo u sa kang ua e arolelana le baeti ba moketjana ke kamoo u khonneng ho mokola mokotla oa nyutlelie ho tloha Brazil ho ea Lebopong le ka Bochabela la Amerika.
  
  Corpus Christi o ile a fana ka phomolo e khutšoanyane, shaoara e telele le ho robala hakhutšoanyane. E latelang e tla ba leeto la lihora tse mashome a mabeli a metso e mene ho ea New York, ebe...
  
  Armagedone. Kapa bonyane bohale ba eona.
  
  Marsh o ile a bososela ha a robetse ka sefahleho betheng hlooho ea hae e kentsoe mosamong. O ne a hema ka thata, empa o ne a rata maikutlo ao haholo. Leqheka e ne e tla ba ho kholisa ba boholong hore o ne a tiile le hore bomo eo e ne e le ea "nete. Ha ho thata - ha motho a sheba likoti le thepa e ka khonang ho etsa hore li lule li kope. Hang ha seo se se se entsoe ... Marsh o ile a nahana hore lidolara li tšoloha, joalo ka mochini o mong oa slot Las Vegas o tšoela chelete ka sekhahla sa mafito. Empa tsohle ka lebaka le letle. Taba ea Webb.
  
  Mohlomong ha ho joalo. Marsh o ne a e-na le merero ea hae ea ho e phethahatsa ha moetapele ea makatsang oa Pythians a ntse a lelekisa mookoli.
  
  O ile a thella betheng, a lula ka mangole pele a ema. A tlotsa lipstick. O ile a lokisa thepa ea kamore eo e le hore e be e utloahalang. O ile a tsoa eaba o palama lifti ho ea mokatong o ka tlaase, moo koloi e hiriloeng e neng e mo emetse teng.
  
  Chrysler 300. Boholo le 'mala oa leruarua le soeufalitsoeng.
  
  Setopo se latelang ... motse o sa kang oa robala.
  
  
  ******
  
  
  Marsh o ile a khanna koloi ntle le matsapa ha Skyline e tsebahalang lefatšeng ka bophara e hlaha. Ho ne ho bonahala ho le bonolo ka mokhoa o somang ho khanna koloi ee ho ea New York, empa ke mang ea neng a tseba hore e tla fapana? Ho lokile, ho ka ba le motho. Ho ne ho se ho fetile matsatsi a fetang a mararo esale a tloha lebenkeleng la Ramses. Ho thoe'ng haeba litaba li ka hlaha? Leeto leo ha lea ka la fetola letho. E ne e le motsamai e mong feela, ea neng a lelera tseleng ea bophelo tseleng e matsoelintsoeke. Haeba papali e felile, o tla e tseba haufinyane. Ho seng joalo ... Webb o tšepisitse hore Ramses o tla fana ka batho ba ikemiselitseng ho thusa ka sena. March o ne a itšetlehile ka bona.
  
  Marsh o ile a khanna ka bofofu, a sa tsebe kapa a sa tsotelle hore na ho tla etsahala'ng ka mor'a moo. O ne a le hlokolosi hoo a ileng a ema pele a kena motseng o moholo, a batla setšabelo bosiu ka mose ho nōka ha letsatsi le qala ho likela, a thatafatsa tsela e sa hlakang ea leeto la hae. Motele o bōpehileng joaloka L o ne o lekane, le hoja malao a ne a ngoapa "me ho ke keng ha latoloa hore o ne a le litšila, "me liforeimi tsa lifensetere le mathōko a fuluru li ne li koahetsoe ka lisenthimithara tse "maloa tsa seretse se setšo. Leha ho le joalo, e ne e le ntho e sa tloaelehang, e sa reroang ebile e batla e sa bonahale.
  
  Ke ka hona, hoo e ka bang har"a mp"a bosiu, a ileng a lula a otlolohile, pelo e otla ka matla, ha motho a kokota monyako oa kamore ea hae. Lemati le ile la buleha sebakeng sa ho paka makoloi, ka hona, ka botshepehi bohle, e ka be e bile mang kapa mang ho tloha ho moeti ya tahilweng ya kgelohileng ho isa ho motlatsi. Empa hape e ka ba mapolesa.
  
  Kapa SEAL Team Six.
  
  Marsh o ile a beha lithipa, likhaba le likhalase eaba o hula lesira ho sheba ka ntle. Seo a ileng a se bona se ile sa mo siea a sa khone ho bua ka motsotsoana.
  
  Ke eng...?
  
  Ho kokota ha utloahala hape, ho le bobebe ebile ho le monate. Marsh ha aa ka a tsilatsila ho bula lemati mme a lumella monna eo ho kena.
  
  "O mmakaditse," a rialo. "Mme seo ha se etsahale hangata matsatsing ana."
  
  Moeti o ile a re: "Ke ikutloa ke thabile joalokaha ho le joalo. "E 'ngoe ea litšoaneleho tsa ka tse ngata."
  
  March o ne a ipotsa ka ba bang, empa o ne a sa tlameha ho sheba hole haholo hore a hlokomele bonyane tse leshome le metso e 'meli. Re kopane hang feela pele.
  
  "Ho joalo. 'Me hang-hang ke ile ka ikutloa ke e-na le kamano. "
  
  March o ile a otloloha, joale a lakatsa eka a ka be a ile a hlapa metsi a bone. Ke ne ke nahana hore ma-Pythia kaofela a shoele kapa a tšoeroe. Ntle le 'na le Webb."
  
  "Joalokaha u bona," moeti o ile a otlolla matsoho a hae, "o fositse."
  
  "Ke thabile." March a etsa pososelo. "Ke khotsofetse haholo.
  
  "Oh," moeti wa hae le yena a bososela, "o se o tla ba yena."
  
  March o ile a leka ho sutumelletsa hole maikutlo a hore matsatsi ohle a hae a tsoalo a fihlile hang. Mosali enoa o ne a makatsa, mohlomong a makatsa joaloka eena. O ne a kuta moriri o mosootho ka setaele sa spiky; mahlo a hae a ne a le boputswa bo botala, a tshwana hantle le a hae. Ho ne ho ts'abeha hakae? Seaparo sa hae e ne e le sa boea bo botala bo botala, jeans e khubelu e khanyang le Doc Martins e putsoa e boputsoa. Ka letsohong le leng o ne a tšoere khalase ea lebese, ka ho le leng a tšoere khalase ea veine.
  
  O fihlile kae...?
  
  Empa ho ne ho se na taba. O ne a rata hore o ikhethile, hore o ne a mo utloisisa ka tsela e itseng. O ne a rata hore ebe o tsoile kae kapa kae. O ne a rata hore o fapane ka ho feletseng. Matla a lefifi a ile a ba loantša. Veine e khubelu ea mali le lebese le lesoeu le soeufalitsoeng li ne li le haufi le ho tsoakana.
  
  March a nka likhalase ho eena. "Na u batla ho ba holimo kapa tlase?"
  
  "Oh, ha ke tsotelle. A re boneng moo maikutlo a re isang teng."
  
  Kahoo Marsh o ile a beha bomo ea nyutlelie hloohong ea bethe moo ba neng ba ka e bona ka bobeli 'me ba bona ka mahlo a Zoe Shears tlhase e eketsehileng e neng e shebahala joaloka comet. Mosali enoa o ne a le matla, a bolaea, a bile a tšohile. Mohlomong oa hlanya. Ntho e neng e mo tšoanela ka ho sa feleng.
  
  Ha a hlobola liaparo tsa hae, kelello ea hae e arohaneng e ile ea lelera ho nahana ka se neng se tla tloha se etsahala. Mohopolo oa thabo eohle e tšepisitsoeng hosane le hosasane, ha ba ne ba tla etsa hore Amerika e khumama ka mangole le ho thabela bomo ea nyutlelie, e ile ea etsa hore a itokisetse Zoey ka ho feletseng ha a ntse a hula borikhoe ba hae fatše 'me a palama.
  
  "Ha ho na foreplay?" a botsa.
  
  "Joale, ha u behile mokotlana oo joalo," a rialo, a shebile bomo ea nyutlelie joalokaha eka oa e shebella. "Ke ile ka hlokomela hore ha ke e hloke."
  
  March a bososela ka ho makala a thabile. "Le 'na".
  
  "O a bona, lerato?" Zoe o ile a theohela ho eena. "Re etselitsoe batho ba bang."
  
  Joale Marsh o ile a hlokomela hore o khona ho mo bona a ntse a tsamaea butle, esele e mosehla haholo ponong ea seipone se leketlileng leboteng ka holim'a sefuba sa khale sa lithapo, 'me ka mor'a sona mokotla ka boeona, o lutse har'a mesamo ea bethe. A sheba sefahleho sa hae se tabohileng hantle.
  
  "Damn," a phasoloha. "Ha e nke nako e ngata".
  
  
  KHAOLO THARO
  
  
  Matt Drake o ntse a itokisetsa ho palama sehlopha ka ho fetesisa. Boikutlo bo sa thabiseng, bo kulang bo ile ba lula ka sekoting sa mpa ea ka, 'me ho ne ho se letho le amanang le ho fofa ha matsutla-tsutla, e le phello feela ea tsitsipano, matšoenyeho le ho nyonya ho batho ba neng ba ka leka ho etsa litlōlo tsa molao tse tšabehang joalo. O ne a utloela batho ba lefatše bohloko ba neng ba etsa mesebetsi ea bona ea letsatsi le letsatsi, ba sa tsebe letho empa ba khotsofetse. E ne e le batho bao a neng a ba loanela.
  
  Liroala-nkhoana li ne li tletse masole a tsotellang le a ipehang kotsing bakeng sa batho ba entseng lefatše sebaka se setle sa ho phela. Sehlopha sohle sa SPEAR se ne se le teng, ntle le Karin Blake le Beauregard Alain le Bridget McKenzie - aka Kenzie, ea ts'oereng katana, moeti oa maiketsetso, moemeli oa mehleng oa Mossad. Sehlopha se ile sa tloha 'marakeng oa ho qetela' oa Ramses o senyehileng ka potlako hoo ba ileng ba qobelloa ho nka bohle le bona. ho matha.
  
  Ho tloha morung oa 'nete ho ea morung oa konkreite, Drake o ile a nahana. Ha ho mohla re koalang.
  
  Hohle ho mo pota-potile ho ne ho e-na le mela e tšeptjoang e fapanyetsanang le maqhubu a lifefo a bophelo ba hae. Alicia le Bo, May le Kenzi, le Torsten Dahl. Ka helikopthara ea bobeli e ne e le Smith le Lauren, Hayden, Kinimaka le Yorgi. Sehlopha se ile sa mathela sebakeng sa moea sa New York, se seng se hloekisitsoe ke Mopresidente Coburn, 'me sa banka haholo, se potlakile ka likheo pakeng tsa skyscrapers le ho theohela marulelong a lisekoere. Moferefere o ile oa ba otla. Seea-le-moea se ile sa lla ha litaba li ntse li tsoela pele. Drake o ne a ka inahanela feela pherekano ea literateng tse ka tlase, baemeli ba potlakang le lihlopha tse ferekaneng tsa SWAT, mohopolo o makatsang oa ho potlakela ho pholosa New York le Lebopo le ka Bochabela.
  
  O ile a hemela holimo, a ikutloa hore lihora tse 'maloa tse latelang e tla ba moferefere.
  
  Dal o ile a mo khahla. "Ka mor'a sena ke ea phomolong."
  
  Drake o ile a khahloa ke boitšepo ba batho ba Sweden. "Ka mor'a sena, bohle re tla e hloka."
  
  "Che, ha u tle le nna, Yorkie."
  
  "Ha ho bothata. Ke na le bonnete ba hore Joanna o tla laola leha ho le joalo. "
  
  "Lihele li tlameha ho bolela eng?"
  
  Seroala-nkhoana se ile sa theoha ka potlako, sa romela limpa tsa bona sebakeng sa stratosphere.
  
  Alicia o ile a tšeha. "Ke feela hore re tseba hore na ke mang ea tsamaisang ntlo ea Daley, Torsti. Rea tseba".
  
  Moswede o ile a qeaqea, empa ha a ka a fana ka maikutlo a mang. Drake o ile a fapanyetsana pososelo le Alicia mme a hlokomela hore Mai o ba shebile ka bobeli. Che, ekare ha ho letho leo re ka tšoenyehang ka lona.
  
  Alicia o ile a tsoka matsoho ho Mai. "Na u na le bonnete ba hore u ka khona ho etsa ketso ea mofuta ona, Sprite, kamora ho itšeha ha u ntse u kuta haufinyane?"
  
  Ponahalo ea May ha ea ka ea fetoha, empa a tsilatsila ho otlolla letsoho ho ama lebali le lecha sefahlehong sa hae. Liketsahalo tsa morao tjena li entse hore ke be hlokolosi haholoanyane ka batho bao ke ba tšepang. "Me u behe leihlo ho ba ekang."
  
  Drake o ne a hloname ka hare.
  
  Ha ho letho le etsahetseng. O ile a ntlohela, a felisa taba eo! Ha ho letho le neng le tšepisitsoe. .
  
  Maikutlo le mehopolo e tsoakane, e fetoha bile e bolila, e neng e tsoakane le maikutlo a mang a sekete. Dahl, o ile a hlokomela, butle-butle a suthela hole le Kenzi, 'me Bo a se ke a tlosa mahlo a hae ho Alicia. Molimo, o ne a tšepile hore lintho li kokobetse hanyane ka har'a seroala-nkhoana sa bobeli.
  
  Liphefo tse ncha tsa moea tse hlaha li ile tsa ba otla ha sefofane sa helikopthara se ama marulelo a mohaho. Nonyana e ile ea lula, "me joale mamati a buleha, bapalami ba tlolela fatše "me ba mathela ho lebile monyako o neng o butsoe. Banna ba nkileng lithunya ba ile ba lebela monyako, "me ho ne ho eme batho ba bang ba "maloa ka hare. Drake o ile a qoela pele, maoto a fofang pele 'me a ikutloa a sa itokisetsa hanyenyane ntle le sebetsa, empa a tseba hantle hore haufinyane ba tla be ba hlometse. Sehlopha se ile sa theosa litepisi tse moqotetsane ka bonngoe ho fihlela se iphumana se le phasejeng e sephara, se lefifi "me se pota-potiloe ke balebeli ba eketsehileng. Mona ba ile ba khefutsa nakoana pele ba fumana litaelo tsa ho tsoela pele.
  
  Tsohle di hlakile.
  
  Drake o ile a matha, a hlokomela hore ba lahlehetsoe ke matsatsi a bohlokoa a ho ntša tlhahisoleseling ho tsoa bazaar mme ba hlongoa lipotso ke baemeli ba belaetsang, haholo ba CIA. Qetellong, Coburn ka boeena o ile a kenella, a laela hore sehlopha sa SPEAR se romeloe hang-hang sebakeng se chesang ka ho fetisisa lefatšeng.
  
  New York City.
  
  Joale, ha ba theoha litepising tse ling, ba ile ba hlaha ka mathuleng a shebileng ka hare ho seo a ileng a bolelloa hore ke sepolesa sa moo se hukung ea 3rd le 51st street. Ho sa tsejoe ke sechaba, setša sena se ne se boetse se sebeletsa e le ofisi ea tšireletso ea sechaba-ha e le hantle, e ne e le e "ngoe ea tse peli tse neng li bitsoa "toropo" ea motse, e leng motheo oa mesebetsi eohle ea mokhatlo. Joale Drake o ile a shebella mapolesa a moo a ntse a etsa mesebetsi ea "ona ea letsatsi le letsatsi, seteisheneng se phethesela, se lerata, se tletse, ho fihlela monna ea apereng sutu e ntšo a atamela ho tloha qetellong.
  
  "Ha re falle," a rialo. "Ha ho na nako ea ho senya mona."
  
  Drake o ne a sa lumellane le ho feta. O ile a sutumelletsa Alicia pele, hoo a neng a sa rate blonde, a fumana leseli bakeng sa mathata a hae. Ba bang ba petetsane ka hare, Hayden a leka ho atamela motho e mocha, empa o ile a siuoa ke nako ha a nyamela ka mor"a lemati le hōle. Ha ba ntse ba tsamaea, ba ile ba kena ka kamoreng e chitja e nang le mekato e tšoeu ea lithaele le mabota, le litulo tse hlophisitsoeng ka mela ka pel"a sethala se senyenyane se phahameng. Monna eo o ile a li bona kapele kamoo a ka khonang.
  
  "Kea leboha ha u tlile," a rialo a hloname. "E le hore u tsebe, banna bao u ba hapileng-moikhakanyi Ramses le Robert Price-ba isitsoe liseleng tse ka tlaase ho rona ho emela liphello tsa ... ho tsoma ha rona. Re ne re nahana hore li na le lintlha tsa bohlokoa 'me li lokela ho ba teng. "
  
  "Haholo-holo haeba re hloleha," Alicia o ile a bua a soabile.
  
  "Ka 'nete. 'Me lisele tsena tsa chankana tse ka tlas'a lefatše tse nang le ts'ireletso e eketsehileng kahare ho karolo ea Homeland Security li tla boloka boteng ba Ramses bo sa lemohuoe, kaha kea kholoa u ka e ananela. "
  
  Drake o ile a hopola hore lihlopha tsa lehae tsa Ramses, ka mor'a hore li utsoe kapa li nke bomo ea nyutlelie ka likhoka matsohong a Marsh, li ile tsa laeloa hore li emele tumello ea Ramses ea ho phatloha. Ba ne ba sa tsebe hore o ne a hapilwe, kapa hore o se a batla a shwele. Lisele tsa New York tsa mokhatlo oa Ramses li ne li sa tsebe letho ho hang.
  
  Bonyane ke eona feela ntho e ileng ea bua molemong oa sehlopha sa SPEAR.
  
  Hayden a re: "O tla ba molemo. "Ke na le bonnete."
  
  "Ee," Smith a eketsa. "Kahoo tlohela ho sututsa likhomo hajoale."
  
  Moemeli oa Ofisi ea Lehae o ile a hlonama. "Lebitso la ka ke Moore. Ke moemeli ea ka sehloohong mona. Bohlale bohle bo tla feta ka 'na. Re theha sehlopha se secha sa mosebetsi ho kopanya le ho aba mesebetsi. Re na le setsi joale re ntse re hlophisa makala. Moemeli e mong le e mong le lepolesa - le teng kapa che - le sebetsa khahlanong le tšokelo ena, 'me re utloisisa ka botlalo liphello tsa ho hlōleha. E ke ke ea..." a qeaqea hanyane, a bontša khatello ea maikutlo eo ka tloaelo e neng e ke ke ea utloahala. "Sena se ke ke sa lumelloa ho etsahala mona."
  
  "Mookameli ke mang lefatšeng?" Hayden a botsa. "Ke mang ea etsang liqeto moo e hlileng e leng bohlokoa?"
  
  Moore o ile a qea-qea eaba o ngoapa selelu sa hae. "Ho lokile, rea tseba. Naha ea habo. Ka tšebelisano-"moho le Lekala la Toantšo ea Bokhukhuni le Lekala la Taolo ea Litšokelo."
  
  'Me ka "rona," na u bolela 'na le uena?" Kapa u mpa u bolela Motherland?"
  
  "Ke nahana hore seo se ka fetoha ho latela maemo," Moore o ile a lumela.
  
  Hayden o ne a bonahala a khotsofetse. Etsa bonnete ba hore betri ea mohala oa hau e tjhajiloe.
  
  Moore o ile a qamaka ho pota-pota sehlopha seo joalokaha eka o bona ho potlaka ha sona "me oa se rata. Joalo ka ha le tseba, re na le fensetere e khuts'oane. Ha hoa ka ha nka nako e telele ho litlokotsebe tsena ho elelloa hore Ramses o ne a ke ke a fana ka taelo eo. Kahoo, lintho tsa pele pele. Re ka bona joang sele ea likhukhuni?"
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae. "Mme ho March. Na March ha ea lokela ho ba ntho e tlang pele haeba a nkile bomo?"
  
  "Bohlale bo tlaleha hore Hlakubele e tla kopana le lisele tsa lehae. Ha re tsebe hore na ho tla ba le ba bakae. Kahoo ehlile re tsepamisa maikutlo ho tsona ka bobeli. "
  
  Drake o ile a hopola tlaleho ea Beau ea puisano pakeng tsa Marsh le Webb. Ho ile ha etsahala ho eena hore monna oa Mofora ea mosesaane eo ba kopaneng le eena ka lekhetlo la pele ha ba qobelloa ho kena tlholisanong ea Last Man Standing, 'me ba loanne hangata ho tloha ka nako eo, o ne a khantša leseli la botle ha ho ne ho hlokahala. A benya joalo ka naleli. O hlile o lokela ho fa mohlankana kamore e eketsehileng ea ho phefumoloha.
  
  Kae-kae pel'a shin...
  
  Moore a bua hape. Ho na le litsela tse 'maloa tsa ho lemoha sele e tebileng kapa sele e robetseng. Re ntse re fokotsa babelaelloa. Re ntse re hlahloba likhokahano le lisele tse ling tse tsebahalang tse seng li ntse li behiloe leihlo. Sheba libaka tse tukang tsa borapeli moo li-jihadist tse tummeng li hlatsang chefo ea tsona. Re sheba batho ba sa tsoa inehela meetlong-bao ka tšohanyetso ba thahasellang bolumeli, ba ikhulang sechabeng, kapa ba buang ka liaparo tsa basali. NSA e mametse metadata e bokelletsoeng ho limilione tsa liselefouno le ho e hlahloba. Empa ba atlehang haholo ke banna le basali ba ipehang kotsing letsatsi le leng le le leng la beke-bao re keneng ka har'a sechaba seo li-jihadists tse ncha li ngolisoang ho tsona khafetsa. "
  
  "Ka tlas'a sekoahelo". Smith a dumela ka hlooho. "Sena se setle".
  
  "Ke 'nete. Mothating ona, tlhahisoleseling ea rona e nyane ho feta Barbie oa Iggy Pop. Re leka ho netefatsa palo ea batho seleng ka 'ngoe. Boholo ba sele. Litereke. Menyetla le ho itokisetsa. Re ntse re hlahloba lirekoto tsohle tsa morao-rao tsa mohala. U nahana hore Ramses o tla bua?"
  
  Hayden o ne a sitoa ho emela hore a fihle mosebetsing. "Re tla e leka haholo."
  
  "Tšokelo e haufi," ho rialo Kinimaka. "Ha re abeng lihlopha 'me re tlose lihele mona."
  
  "Ee, ee, ho lokile," Moore a hlalosa. Empa u tla ea hokae? New York ke toropo e kholo haholo. U ke ke ua finyella letho ka ho baleha haeba u se na moo u ka eang teng. Ha re tsebe le hore na bomo eo ke ea sebele. Batho ba bangata ba ka etsa bomo... sheba ka letsohong la hao le letona."
  
  Alicia a sisinyeha setulong sa hae. "Nka tiisa seo."
  
  "Likoloi li eme," ho boletse Moore. "Likoloi tsa mabotho a khethehileng. Lihelicopter. Likoloi tse lebelo tse se nang matšoao. Lumela kapa che, re na le merero ea sena, litsela tsa ho hloekisa literata. Ba boholong le malapa a bona ba se ba ntse ba ntšoa. Seo re se hlokang hona joale ke sebaka sa ho qala. "
  
  Hayden o ile a retelehela ho sehlopha sa hae. "Kahoo, ha re phatlalatseng dihlopha kapele mme re fihle Ramses. Joalokaha monna eo a boletse, fensetere ea rōna e nyenyane, "me e se e koalehile."
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Julian Marsh o tlohile motele a ikutloa a khatholohile, a bile a thabile, empa hape a hloname hanyane. O ne a apere hantle: li-jeans tse putsoa, leoto le leng le le lefifi ho feta le leng, lihempe tse ngatanyana le katiba e sutumelitsoe ka lehlakoreng le leng la hlooho ea hae. Pono e ne e le ntle mme a nahana hore o fetile Zoe. Mosali enoa o ile a hlaha ka kamoreng e nyenyane ea ho hlapela, a shebahala a ferekane, moriri oa hae o ntse o kanoa ka halofo feela 'me a tlotsitse lipstick halofo. Ke feela ka mor'a metsotso e 'maloa ea tlhahlobo moo Marsh a ileng a hlokomela hore o ne a leka ka boomo ho mo etsisa.
  
  Kapa le mo fe sethabathaba?
  
  Mohlomong e ne e le ea morao-rao, empa e ile ea sutumelletsa Marsh pheletsong. Ntho ea ho qetela eo a neng a e batla e ne e le hore phetolelo ea basali e fokotse mokhoa oa hae o ikhethang. Hoo e ka bang ka mor'a ho nahana ka morao, o ile a nka mokotlana oa mokotla o holim'a bethe, a pholla thepa le ho utloa sebopeho sa sebata se phelang ka hare.
  
  Ea ka.
  
  Hoseng ho ne ho le monate, ho le monate, ho khanya ho bile ho thabile. Marsh o ile a ema ho fihlela koloi ea batho ba bahlano e ema 'me banna ba babeli ba tsoa. Ka bobeli ba ne ba le letlalo le lefifi 'me ba na le litelu tse teteaneng. March o ile a bua password ea ho qetela bakeng sa leeto la ho qetela 'me a ba lumella ho bula lemati le ka morao. Zoey o ile a hlaha ha a ntse a hloella ka hare.
  
  "Ema". E mong oa banna bao o ile a ntša sethunya ha mosali eo a atamela. "Ho tlameha ho ba le a le mong feela."
  
  March o ne a sekametse ho lumela, empa lehlakore le leng la hae le ne le batla ho tseba mosali enoa hamolemonyana. "Ke tlatsetso ea morao tjena. O phetse hantle".
  
  Letsoho le nang le sethunya le ntse le tsilatsila.
  
  "Mamela, ha ke e-so kopane matsatsi a mararo, mohlomong a mane." Marsh o ne a sa hopole hantle. "Merero ea fetoha. Ke u file password, joale mamela mantsoe a ka. O itoketse. E bile e na le thuso. "
  
  "Hantle haholo". Ho ne ho se monna ea neng a bonahala a kholisehile.
  
  Koloi e ile ea tloha ka potlako, ea phahamisa mobu o mongata ka tlas'a lithaere tse ka morao, 'me ea retelehela motseng. Leeto le ile la khutlela morao ha mehaho e meholo e ntse e eketseha le ho feta 'me sephethephethe se ntse se tota. Libaka tse benyang, tse phatsimang li ne li pota-potile koloi, li foufatsa libakeng tse ling ha li ntse li khutlisetsa khanya ea maiketsetso. Matšoele a ne a tletse litseleng tsa litsela le mehaho e phatsimang ka boitsebiso. Likoloi tsa mapolesa li ne li tsamaea literateng. Marsh ha aa ka a hlokomela matšoao leha e le afe a tlhokomelo e eketsehileng ea mapolesa, empa ka nako eo o ne a sa bone ka holim'a marulelo a koloi. O ile a bolella mokhanni sena.
  
  "Ntho e "ngoe le e "ngoe e bonahala e tloaelehile," monna eo a araba. Empa lebelo le ntse le le bohlokoa. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e tla senyeha haeba re tsamaea butle haholo. "
  
  "Ramses?" Marsh a botsa.
  
  "Re emetse lentsoe la hae."
  
  March o ile a sosobanya sefahleho, a utloa ho ikokobetsa karabong. Leano lena e ne e le la hae ka ho felletseng, 'me balateli ba Ramses ba tlameha ho tants'a pina ea hae. Hang ha ba fihla sebakeng seo Marsh a neng a se khethile 'me ba lokisetsa likhoeli pele ba ka qala.
  
  O ile a re, "Lula tlas'a radar," ho tiisa taolo. 'Me tlas'a moeli oa lebelo, na? Ha re batle ho emisoa."
  
  "Re New York," ho rialo mokhanni, eaba banna bao ka bobeli ba tšeha ha a ntse a khantša lebone le lefubelu. Marsh o ile a khetha ho iphapanyetsa bona.
  
  "Empa," joale mokhanni a eketsa. "Mokotla oa hao? Sena ... litaba li hloka ho netefatsoa. "
  
  "Ke a tseba," ho rialo Marsh. "U nahana hore ha ke tsebe sena?"
  
  Webb e mo jarisitse tšoene ea mofuta ofe?
  
  Mohlomong ha a bona tsitsipano e ntseng e hola, Zoey o ile a ikamahanya le eena. Pakeng tsa bona ho ne ho e-na le bomo ea nyutlelie feela. Letsoho la hae le ile la thella butle-butle ho theosa le mokotlana oa letsoho, monoana o le mong ka nako, le theohela liropeng tsa hae, e leng se ileng sa etsa hore a thothomele ebe o mo sheba.
  
  "Na see se hlile se loketse?"
  
  "Ha ke tsebe, Julian. Na ho joalo?"
  
  Marsh o ne a sa tiiseha ka ho feletseng, empa o ne a ikutloa a le motle hoo a ileng a e tlohela. Ho ile ha fihla ho eena nakoana hore Shears o batla a khahleha, a le matla joaloka Mopapa oa Moriti, 'me ha ho pelaelo hore o ne a khona ho bitsa setšoantšo leha e le sefe sa monna seo a se batlang.
  
  Ke hobane'ng ha 'na?
  
  Mohlomong bomo ea nyutlelie e thusitse, o ne a tseba. Ngoanana e mong le e mong o ne a rata monna ea nang le libetsa tsa nyutlelie. Ho hong ho amanang le matla ... Oho, be, mohlomong o ratile mohopolo oa hore o ne a le matla ho mo feta. Boikhohomoso ba hae? Ehlile, hobaneng ho se joalo? Terene ea hae ea menahano e ile ea senyeha ha ba ema ka thōko ho tsela, mokhanni a supile mohaho oo Marsh a neng a o khethile leetong la hae la pele. Letsatsi la ka ntle le ne le ntse le futhumetse "me le sa lebelloa ho hang. Marsh o ne a nahana hore liesele tse nonneng tsa 'muso, li lutse li tiile litulong tsa tsona tse majabajaba tsa letlalo, li le mothating oa ho fumana bophelo ba tsona.
  
  E tla kapele jwale. Kahoo haufinyane ke tla sitoa ho ithiba.
  
  A tshwara Zoe ka letsoho mme a batla a tlola ka thoko ho tsela, a tlohella mokotlana o leketla hodima sekgono sa hae se kobehileng. Ka mor"a ho feta molebeli oa monyako le ho fumana litaelo ka ho le letšehali, sehlopha sa batho ba bane se ile sa nka lifti ho ea mokatong oa bone eaba se hlahloba folete e khōlō ea likamore tse peli. Tsohle di ne di lokile. March o ile a bula mamati a foranteng 'me a nka moea o mong oa toropo.
  
  Nka etsa hantle ha ke ntse ke khona.
  
  Ketso eo e ile ea etsa hore a tšehe. Sena se ne se ke ke sa etsahala. Seo Maamerika a neng a tlameha ho se etsa ke ho lumela, ho lefa, ebe o ne a ka senya bomo ea nyutlelie ho Hudson joalokaha ho ne ho reriloe. Joale, moralo o mocha. Bophelo bo bocha. Le bokamoso bo thabisang.
  
  Lentswe la tswa ka mora lehetla la hae. "Re romelloa motho ea ka shebang se ka har"a mokotla oa hao. O lokela ho fihla pele ho hora."
  
  March a dumela ka hlooho ntle le ho reteleha. "Joalokaha ho lebelletsoe. Hantle haholo. Empa ho na le litlhaloso tse ling hape. Ke hloka motho ea tla nthusa ho fetisetsa chelete hang ha White House e lefa. Ke hloka thuso ea ho lelekisa ho theha tšitiso. 'Me re hloka ho kenya lisele tsohle ts'ebetsong le ho qhomisa bomo ena. "
  
  Monna ea ka mor'a hae a sisinya. "Tsohle di moralong," a rialo. "Re se re lokile. Lintho tsena li tla kopana haufinyane."
  
  March o ile a reteleha 'me a khutlela kamoreng ea hotele. Zoe o ne a dutse a ntse a nwa champagne, maoto a hae a masesane a phahamisitse mme a phomola ka phaposing ya ho phomola. "Joale re ema feela?" - o ile a botsa thaka.
  
  "Eseng nako e telele".
  
  Marsh a bososela ho Zoe mme a otlolla letsoho la hae. "Re tla be re le ka kamoreng ea ho robala."
  
  Banyalani bana ba ile ba nka leqhama mokotlaneng o mong le o mong "me ba ea le bona kamoreng e khōlōhali ea ho robala. Ka mor'a motsotso ba ne ba se ba le feela ka bobeli ba bile ba ts'oanetse ka holim'a lilakane. Marsh o lekile ho paka hore nakong ena o na le matla a hlokahalang, empa Zoe o ne a le masene haholo. Sefahleho sa hae se sephara, se se nang sekoli se ile sa etsa mefuta eohle ea lintho ho libido ea hae. Qetellong, e bile ntho e ntle eo Marsh a e qetileng kapele, hobane kapele ho ile ha kokota monyako oa kamore.
  
  "Monna enwa o teng mona."
  
  E se e? Marsh a apara kapele le Zoe, mme bobedi ba bona ba kgutlela phaposing, ba ntse ba phophoma mme ba fufuletswe hanyane. Marsh o ile a ts'oarana ka matsoho le motho ea sa tsoa fihla, a hlokomela moriri oa hae o mosesaane, 'mala o mosehla le liaparo tse makukuno.
  
  "Ha u tsoe hangata?"
  
  "Ba ntse ba notlella."
  
  "Oh, hantle, le ka mohla. Na u teng ho tla sheba bomo ea ka?
  
  "Ee, monghadi, ke entse jwalo."
  
  Marsh o ile a beha mokotla oa hae holim'a tafole ea khalase e tlaase e neng e le bohareng ba kamore e khōlō. Zoe o ile a feta, a hapa tlhokomelo ea hae ha a ntse a hopola setšoantšo sa hae se hlobotseng metsotsoana e seng mekae e fetileng. A sheba ka thoko, a retelehela ho e motjha.
  
  "Lebitso la hao o mang, thaka?"
  
  "Adama, monghadi."
  
  "Be, Adama, o tseba seo e leng sona le seo e ka se etsang. Na u tšohile?"
  
  "Che, eseng hona joale."
  
  "Tense?"
  
  "Ha ke nahane joalo".
  
  "Na u tšohile? Tense? Mohlomong o khathetse ho feta tekano?"
  
  Adama a sisinya hlooho, a shebile mokotla.
  
  "Haeba ho joalo, ke na le bonnete ba hore Zoey a ka u thusa." O ile a bua sena ka halofo ea ho soasoa.
  
  Pythian a reteleha ka pososelo e bohlasoa. "Thaba".
  
  Marsh o ile a panya, joaloka Adama, empa pele mohlankana eo a fetola maikutlo, mokhanni oa bona ea litelu a bua. "Potlaka le yona," a rialo. "Re lokela ho itokisetsa ..." a ikhula.
  
  March o ile a thothomela. "Ho lokile, ha ho hlokahale hore o qale ho hata ka maoto. Ha re theoheng re silafatse. " O ile a fetohela ho Adama. "Ke bolela, ka bomo."
  
  Mohlankana o ile a sheba mokotla oa mokotla, a makala, a ntan'o o fetola hore marako a shebane le eena. A di manolla butle mme a bula sekwahelo. Ka hare ho ne ho e-na le sesebelisoa sa sebele, se pota-potiloeng ke mokotla o tšoarellang haholoanyane le o phahameng ka kakaretso.
  
  "Ho lokile," ha rialo Adama. "Kahoo bohle rea tseba ka MASINT, protocol ea bohlale ba ho lekanya le ho saena e hlahlobang lipontšo tsa mahlaseli le lintho tse ling tse amanang le libetsa tsa nyutlelie. Sesebelisoa sena, le bonyane se seng se tšoanang le seo ke se tsebang, li ne li etselitsoe hore li thelle tlas'a sebaka sena. Hona joale ho na le mekhoa e mengata ea ho lemoha le ho beha leihlo lisebelisoa tsa nyutlelie lefatšeng, empa hase kaofela ha tsona tse tsoetseng pele, "me hase kaofela ha tsona tse nang le basebetsi ka botlalo." O ile a nyenyefatsa. "Sheba ho hlōleha ha morao tjena linaheng tse tsoetseng pele. Na ruri ho na le motho ea ka thibelang motho ea ikemiselitseng kapa sele e momahaneng hore e sebetse e le mong? Che, ho hang. Ho hloka phoso e le 'ngoe feela kapa mosebetsi oa ka hare. " A bososela. "Mohiruoa ea sa thabang kapa ea shoeleng a khathetse. Hangata e hloka chelete kapa matla. Tsena ke lichelete tse molemo ka ho fetisisa tsa bokhukhuni ba machaba. "
  
  Marsh o ile a mamela pale ea mohlankana eo, a ipotsa hore na ho nkuoe mehato e 'ngoe kapa tse peli tse tebileng tsa ho itšireletsa ha a hlalosa tsela ea hae ea ho ea Ramses le Webb. E ne e tla ba molemong oa bona. O ne a ke ke a tseba, mme ka nnete, o ne a sa tsotelle. Jwale o ne a le teng mona mme a le mothating wa ho bula monyako wa Dihele.
  
  "Ha e le hantle ke seo re se bitsang "bomo e litšila,"" ho boletse Adam. "Lentsoe lena haesale le le teng, empa le ntse le sebetsa. Ke na le alpha scintillator, detector e silafatsang, le lintho tse ling tse 'maloa. Empa ha e le hantle, "Adam o ile a ntša screwdriver ka pokothong ea hae," ke na le sena.
  
  Kapele-pele o ile a tlosa sephutheloana se tiileng 'me a tlamolla likhoele tsa Velcro tse pepesang ponts'o e nyane le keyboard e nyane. Phanele e ne e ts'oaretsoe ka li-screw tse 'nè, tseo Adama a ileng a li tlosa kapele. Ha tšepe e lokolloa, ho ile ha raroloha letoto la lithapo ka mor'a eona, tsa lebisa pelong ea sesebelisoa se sa tsoa sibolloa.
  
  March o ile a tšoara moea oa hae.
  
  Adama o ile a bososela ka lekhetlo la pele. "Seke oa tšoenyeha. Ntho ena e na le li-fuse tse ngata 'me ha e e-s'o be le libetsa. Ha ho motho mona ea tla qala sena. "
  
  March o ile a ikutloa a se na letho.
  
  Adama o ile a nyarela mochineng le lintlha tse ka hare ho oona, a li kenya kaofela. Ka mor'a nakoana, a sheba skrine ea laptop e haufi le eena. "E a dutla," a dumela. "Empa ha se ntho e mpe hakaalo."
  
  March a sisinyeha a sa phomole. "Ho hobe hakae?"
  
  "Ke tla u eletsa hore u se ke ua ba le bana le ka mohla," Adama o ile a bua ntle le maikutlo. "Haeba o ntse o ka kgona. 'Me u thabele lilemo tse seng kae tse tlang tsa bophelo ba hau. "
  
  Marsh o ile a sheba Zoey ha a ntse a honyela. Leha ho le joalo, o ne a sa lebella hore o tla phela ho feta ntat'ae ea nang le boithati kapa barab'abo ba ikhohomosang.
  
  "Joale ke khona ho e sireletsa hamolemonyana," Adam a rialo, a ntša sephutheloana ka har"a sutuk"heise eo a neng a tlile le eona. "Joalokaha nka etsa ka sesebelisoa leha e le sefe sa mofuta ona."
  
  March o ile a shebella nakoana eaba oa hlokomela hore ba se ba le haufi le ho fela. A kopana le mahlo a shoeleng a moqhobi oa bona. "Likhamera tsena tseo Ramses a buileng ka tsona. Na ba se ba loketse? Ho lelekisa ho se ho tla qala, 'me ha ke batle tieho.
  
  Pososelo e omileng e ile ea benya ho arabela. "Le rōna re etsa joalo. Lisele tsohle tse hlano li se li sebetsa, ho kenyelletsa le lisele tse peli tsa boroko tseo Maamerika a kanna a se tsebe." Monna eo o ile a sheba oache ea hae. "Ke 6:45 a.m. Tsohle li tla be li lokile ka hora ea bosupa."
  
  "Fantastic". Marsh o ile a utloa libido ea hae e phahama hape mme a nahana hore a ka sebelisa monyetla ona ha a ntse a ka khona. Ho tseba Zoey, joalo ka ha a sa tsoa etsa, ba ka be ba ile ba fela kapele. "Le liprothokholo tsa phetisetso ea chelete?"
  
  "Adam o tla tsepamisa maikutlo ho phetheleng lenaneo le tla phatlalatsa sebaka sa rona ho pota lefatše ka mokhoa o sa feleng. Ha ho mohla ba tla sala morao transaction. "
  
  March ha aa ka a hlokomela ho makala ha sefahleho sa Adama.
  
  O ne a tsepamisitse maikutlo haholo ho Zoe, mme le eena ho eena. O ile a nka metsotso e meng e mehlano ho shebella Adama a theola bomo 'me a mamela litaelo tsa hore na a ka silafatsa ntho e kotsi joang, eaba o etsa bonnete ba hore monna eo o nka lifoto tse loketseng tsa sesebelisoa. Lifoto li ile tsa phetha karolo ea bohlokoa ho kholisa White House ka bonnete ba sesebelisoa le ho theha sepheo se neng se tla baka tšitiso le ho arola mabotho a loantšanang le eena. A thabile, qetellong o ile a retelehela ho Adama.
  
  "E tshehla. Na ena ke terata e tlosang libetsa?
  
  "Eh, ee monghadi, ho jwalo."
  
  Marsh a bososela ka botshepehi a shebile mokganni. "Joale, na re se re loketse?"
  
  "Re loketse".
  
  "Joale u tsamaee."
  
  Marsh o ile a nanabetsa letsoho 'me a etella Zoe ka phaposing ea ho robala, a hula jeremane ea hae le penty ea hae ha a ntse a tsamaea a leka ho thiba moseho. Moroallo oa lerato le nyakallo li ile tsa batla li mo aparela ha a hlokomela hore litoro tsohle tsa hae tsa matla le bohlokoa li ne li le haufi le ho phethahala. Hoja lelapa la hae le ne le ka mmona jwale.
  
  
  KHAOLO EA BOHLANO
  
  
  Ha Drake a otlolohile, boima bo feletseng ba se neng se etsahala bo ile ba mo otla. Ho potlaka ho ile ha feta methapong ea hae, ho ile ha senyeha methapo ea hae ea kutlo, 'me hang ha a sheba basebetsi-'moho le eena a mo bolella hore le bona ba ikutloa ka tsela e tšoanang-esita le Kenzi. O ne a hlile a nahana hore moemeli oa mehleng oa Mossad o ne a se a mo entse hore a falle, empa joale, ha e le hantle, ka lebaka la kamano pakeng tsa masole, ha hoa ka ha hlokahala le ho mo botsa hore na ke hobane'ng ha a sa e etse. Ba se nang molato bao a neng a ba loanela, bona baahi ba ne ba le kotsing. Mang kapa mang ea nang le halofo ea pelo o ne a ke ke a lumella sena hore se etsahale, 'me Drake o ne a belaela hore ho ka ba le ho hongata ho Kensi ho feta halofo ea pelo, ho sa tsotellehe hore na e patiloe ka botebo hakae.
  
  Oache ea lebota e ne e bontša tse supileng tse mashome a mane a metso e mehlano, "me sehlopha sohle se ne se le tseleng. Ho ile ha rena khutso e tšosang le e ferekaneng sepoleseng; mapolesa a ne a okametse, empa ho hlakile hore a lebile pele. Litlaleho tsa litaba li ile tsa hlaha lithelevisheneng, empa ho ne ho se le ea mong oa tsona ea amanang le tsona. Moore o ne a tsamaea a bile a tsamaea, a emetse litaba tse tsoang ho baemeli ba ipatileng, lihlopha tse lebelang kapa ho khanna likoloi. Hayden o ile a tšoara sehlopha kaofela.
  
  "Nna le Mano re tla sebetsana le Ramses. Re hloka lihlopha tse ling tse peli, se seng ho lekola tlhahisoleseling mabapi le ho phatloha ha nyutlelie ha ho etsahala, le se seng ho batla lisele tsena. Khutsa, empa u se ke ua nka motšoaruoa. Kajeno, metsoalle ea ka, ha se letsatsi la ho thetsa. Fumana seo u se hlokang 'me u se fumane kapele le ka thata. Ho bua leshano ho ka re tlisetsa tahlehelo e khōlō."
  
  Moore o ile a tšoara seo a neng a se bua eaba o hetla morao. "Kajeno," a rialo, "ha ho na mohau."
  
  Dahl o ile a ōma ka hlooho a soabile, a petsola makukuno joalokaha eka a ka phunya lehata la monna. Drake o ile a leka ho phomola. Esita le Alicia o ne a tsamaea joalo ka panther e koaletsoeng.
  
  Joale, ka 8am, bohlanya bo ile ba qala.
  
  Mehala ea qala ho kena, mehala e inehetseng e lla khafetsa, lerata la bona le tlala phaposi e nyane. Moore o ile a ba loantša ka katleho ka bonngoe, "me bathusi ba babeli ba tla ba matha ho tla thusa. Le Kinimaka o ile a amohela phephetso eo, leha tafole eo a neng a lutse ho eona e ne e bonahala e sa thaba haholo.
  
  Moore o ile a bapisa boitsebiso le lebelo la khanya. O ile a re: "Re lintšing. "Dihlopha tsohle di lokile. Baemeli ba sekhukhu ba tlalehile lipuisano tsa morao-rao mabapi le liboka tsa lekunutu le meqoqo. Metsamao e pota-potileng li-mosque tse tummeng e ile ea tota. Le hoja re ne re sa tsebe se etsahalang, re ne re tla tshwenyeha. Lifahleho tse ncha li ile tsa bonoa libakeng tsa bona tse tloaelehileng tsa bolulo, kaofela li ikemiselitse ebile li tsamaea ka potlako, ka morero. Liseleng tseo re li tsebang, tse peli li ile tsa nyamela radar." Moore a sisinya hlooho. "Ho joalokaha eka ha re e-so sebetsane le sena. Empa re na le lintlha. Sehlopha se le seng se lokela ho leba boema-kepe - e 'ngoe ea lisele tse tsebahalang e sebetsa ho tloha moo. "
  
  "Ke rona bana," ho rialo Dahl. Tsohang, bana ba bonyatsi.
  
  "Ipuelle." Kensi o ile a ema ho eena. "Oh, 'me ke na le uena."
  
  "Oh, na u tlameha ho etsa joalo?"
  
  "Khaotsa ho bapala ka thata ho fumana."
  
  Drake o ile a ithuta lihlopha, tse neng li arotsoe ka lipara ka tsela e thahasellisang. Dahl le Kenzie ba ne ba e-na le metsoalle - Lauren, Smith le Yorgi. O ile a qetella a lula le Alicia, May le Bo. E ne e le risepe ea ho hong; seo e ne e le nnete.
  
  "Mahlohonolo, motsoalle," ho boletse Drake.
  
  Dahl a reteleha ho bua ho hong hang ha Moore a phahamisa letsoho. "Ema!" A khurumetsa moamoheli ka letsoho motsotsoana. "Sena se sa tsoa lokisoa mohala oa rona oa mohala."
  
  Lihlooho tsohle li ile tsa reteleha. Moore o ile a amohela mohala o mong 'me joale o ile a otlolla letsoho, a utloa konopo ea speakerphone.
  
  "O kene," Moore a rialo.
  
  Ho ile ha tlala lekhalo ka kamoreng, mantsoe a tsoa kapele hoo ekang maoto a Drake a batla ho lelekisa. "Enoa ke Julian Marsh, 'me kea tseba hore u tseba ntho e 'ngoe le e 'ngoe. Ho joalo, kea tseba. Potso ke hore, u ka rata ho e bapala joang?"
  
  Hayden o ile a nka sebaka ha Moore a tsoka letsoho ho tsoela pele. "Tlohela ho ba sethoto, Marsh. E hokae?"
  
  "Be, ke potso e phatlollang, na ha ho joalo? Ke tla o bolella sena, moratuwa, se teng mona. Ka NYC."
  
  Drake ha aa ka a iteta sefuba ho hema kaha tšabo ea bona e mpe ka ho fetesisa e ne e tiisitsoe.
  
  "Joale potso e 'ngoe ke hore na ke batla eng hape?" March e ile ea emisa nako e telele.
  
  "E-ea mosebetsing, moferefere," Smith a hoeletsa.
  
  Alicia o ile a sosobanya sefahleho. "Ha re se keng ra hanyetsa sethoto sena."
  
  March a tsheha. "Ha re se etse jwalo. Kahoo, bomo ea nyutlelie e kentsoe, likhoutu tsohle li kentsoe ka hloko. Ha ba ntse ba re, oache e ntse e tsamaea. Hona joale sohle seo u lokelang ho se etsa ke ho etsa bonnete ba hore ke 'nete le ho u fa nomoro ea ak'haonte ea banka. ke hantle?"
  
  "Ee," ho rialo Hayden ka bonolo.
  
  "Na u hloka bopaki? U tla tlameha ho e sebeletsa. "
  
  Drake o ile a itšetleha ka pele. "U bolela eng?"
  
  "Ke bolela hore leleki le ntse le tsoela pele."
  
  "Na u tla fihla ntlheng eo haufinyane?" Hayden a botsa.
  
  "Ah, re tla fihla moo. Taba ea pele, uena likokoanyana tse nyane u hloka ho etsa mosebetsi oa hau. Haeba ke ne ke le uena, ke ne ke tla tsamaea. O ya bona...o bona kamoo ke tlileng ka morethetho o? Ke ne ke tla e etsa hore e be morethetho, ua tseba, empa qetellong... ke ile ka hlokomela hore ha ke tsotelle."
  
  Drake o ile a sisinya hlooho a nyahame. "Dumela, molekane. Bua Senyesemane se nepahetseng."
  
  "Tlhahiso ea pele e se e le papaling. Foromo ea netefatso. U na le metsotso e mashome a mabeli ho fihla Edison Hotel, kamoreng ea 201. Joale ho tla ba le lintlha tse ling tse 'nè, tse ling tsa tsona li mabapi le tiiso le tse ling ka litlhoko. Joale ua nkutloisisa?"
  
  May o ile a khutla pele. "Bohlanya".
  
  "Be, ke motho wa menahano e mmedi. E mong ho tsoa tlhokahalong, e mong ho tsoa bokhobeng. Mohlomong litlhase tsa bohlanya li fofa mateanong a tsona."
  
  "Metsotso e mashome a mabeli?" Drake o ile a sheba oache ea hae. "Na re ka etsa joalo?"
  
  "Ka motsotso o mong le o mong ha u ne u liehile, ke ile ka laela e 'ngoe ea lisele tsa Ramses hore e bolaee baahi ba babeli."
  
  Hape, ho tsieleha ha mohlahare, tšabo, tsitsipano e ntseng e eketseha. Drake o ile a konela litebele ha adrenaline e phahama.
  
  "Metsotso e mashome a mabeli," Marsh a pheta. "Ho tloha joale..."
  
  Drake o ile a matha a tsoa ka monyako.
  
  
  ******
  
  
  Hayden o ile a matha a theosa litepisi a kena ka kamoreng e ka tlaase ea mohaho, Kinimaka a le ka morao. Khalefo ea mo tšoara 'me ea mo otla joaloka mapheo a modemona. Khalefo e ile ea etsa hore maoto a hae a tsamaee kapele "me a batla a mo khopa. Molekane oa hae oa Hawaii o ile a korotla, a thella "me a ema hoo e ka bang ntle le ho ema. O ile a nahana ka metsoalle ea hae, e kotsing e tšabehang, e hasana libakeng tse fapaneng tsa toropo ntle le mohopolo o monyane oa seo a ka se lebellang, a ipeha moleng ntle le potso. O ile a nahana ka baahi bohle ba moo le seo White House e kanna ea se nahana hajoale. Ho ne ho le molemo ho ba le liprothokholo, merero le liforomo tse sebetsang, empa ha lefatše la sebele, le sebetsang le fetoha sepheo sa tšokelo e feteletseng - libeche tsohle li ne li felile. Mathokong a litepisi o ile a mathela phasejeng 'me a qala ho matha. Menyako e ne e benya ka mahlakoreng ka bobeli, boholo ba eona e ne e sa bonesoa. Qetellong, ho ile ha hoheloa mokoloko oa litšepe ka thōko bakeng sa hae.
  
  Hayden a otlolla letsoho la hae. "Sethunya".
  
  Molebeli o ile a thothomela, empa a mamela taelo e tsoang holimo e ne e se e fihlile litsebeng tsa hae.
  
  Hayden o ile a nka sebetsa, a hlahloba hore na se laetsoe le hore polokeho e felile, eaba o kena ka phaposing e nyenyane.
  
  "Ramses!" - o ile a hoeletsa. "U entse'ng e mpe?"
  
  
  KHAOLO TSELA
  
  
  Drake o ile a matha ka ntle ho mohaho le Alicia, May le Beau lehlakoreng la hae. Ba bane ba bona ba ne ba se ba kolobile ke mofufutso. Boikemisetso bo ne bo tsoa lesobeng le leng le le leng. Bo o ile a tšoasa sekepe sa boemo bo holimo sa GPS ka pokothong ea hae mme a supa sebaka sa Edison.
  
  "Sebaka sa Times Square," a rialo, a ntse a ithuta tsela. "Ha re tšele la boraro "me re tšele Lexington Avenue. Tlohela ho Waldorf Astoria."
  
  Drake o ile a phatloha ka har'a mokoloko o teteaneng oa likoloi. Ha ho letho le bapisoang le ho leka ho pholosa bophelo ba mokhanni oa tekesi oa New York ha a ne a leka ka matla ho u roba maoto mangoleng, a sutumelletsa pele ka matla a hae kaofela. Drake o ile a tlola motsotsoana oa ho qetela, a tsubella ka pele ho tekesi e mosehla e haufi le moo a ba a lula a sekame ka ho feletseng. Dinaka tsa duma. Setho se seng le se seng sa sehlopha se ne se khonne ho laola sethunya ha se tsoa 'me se ne se se ntse se se tsoka hohle, se lakatsa eka se ka be se e-na le se eketsehileng. Empa nako e ne e se e senyehile. Drake o ile a sheba oache ea hae ha a oela ka thoko ho tsela.
  
  Metsotso e leshome le metso e supileng.
  
  Ba tšela Lexington mme ba matha ka lebelo la Waldorf, ba sa ema ha likoloi li ntse li khasa Park Avenue. Drake o ile a loana ka har'a letšoele sebakeng se emisang, qetellong a tobana le sefahleho se khubelu se halefileng.
  
  "Mamela, motsoalle, ke tla tšela mona pele, leha e ka mpolaea. Boss bagels ba tla bata, 'me ha ho na tsela liheleng tse tla etsahala. "
  
  Drake o ile a pota-pota monna ea halefileng ha Alicia le May ba feta ka ntle. Matshwao a ile a fetoha mme tsela e hlakile. Joale, ha ba se ba patile libetsa tsa bona, ba ile ba ikemisetsa ho leba seterateng se seholo se latelang - Madison Avenue. Letšoele le ile la boela la tlala ka thōko ho tsela. Bo e ile ea thella ho 49th, e tsamaea lipakeng tsa likoloi le ho fumana monyetla. Ka lehlohonolo, joale sephethephethe se ne se tsamaea butle, 'me ho ne ho e-na le sebaka pakeng tsa li-bumpers tse ka morao le tse ka pele. Basali ba ile ba latela Beau eaba Drake o kena moleng.
  
  Bakhanni ba ile ba ba hlapaola.
  
  Ho setse metsotso e leshome le metso e mmedi.
  
  Haeba li ne li le morao haholo, lisele tsa likhukhuni li ne li tla hlasela hokae? Drake o ne a nahana hore e tla ba haufi le Edison. Marsh a ka rata hore basebetsi ba tsebe hore litaelo tsa hae li phethiloe ka botlalo. Ho ile ha buleha lemati la koloi ka pele-hobane feela mokhanni a ka khona-"me Beau a qhomela marulelong ka nako. Alicia o ile a tšoara ntlha ea foreimi 'me a e otla hape sefahlehong sa monna eo.
  
  Joale ba thinyetsa ka ho le letšehali, ba atamela 5th Avenue le matšoele a mangata le ho feta. Beau o ile a thella ho hobe ka ho fetesisa joalo ka mokotla konsarete ea pop, a lateloa ke Alicia le May. Drake o ne a sa tsoa hoeletsa bohle, mamello ea hae ea Yorkshireman e ne e felile. Banna le basali ba ne ba thiba tsela ea hae, banna le basali ba neng ba sa tsotelle hore na o potlakile ho pholosa bophelo ba hae, bophelo ba e mong oa bana ba hae, kapa bona. Drake o ile a phunyeletsa, a siea monna a le mong a otlolohile. Mosali ea nang le ngoana o ile a mo sheba ka hloko hoo a ileng a ikutloa a le molato ho fihlela a hopola hore na o balehela eng.
  
  O tla nteboha hamorao.
  
  Empa ha e le hantle a ke ke a tseba. Ho sa tsotelehe se etsahalang.
  
  Bo joale o ile a thunya ka ho le letšehali, a matha ho theosa le Avenue of the Americas ho leba 47th Street. Magnolia Bakery e ile ea fetela ka ho le letona, ea etsa hore Drake a nahane ka Mano, 'me joale ka seo Mahawai a neng a se a ithutile sona ho Ramses. Metsotso e 'meli hamorao, ha ba ntse ba phatloha ho 47th Street, Times Square ea hlaha ka ho le letšehali ka tšohanyetso. Ka ho le letona ho tsona ho ne ho e-na le Starbucks e tloaelehileng, moo ho neng ho phethesela le mela monyako. Drake o ile a sheba lifahleho ha a feta, empa a sa lebella ho kopana le mang kapa mang oa babelaelloa.
  
  Metsotso e mene.
  
  Nako e ile ea feta kapele "me e ne e le ea bohlokoa le ho feta metsotso ea ho qetela ea monna-moholo ea neng a e-shoa. Ka ho le letšehali, ho shebane le tsela e ka thōko ho tsela, ho ile ha hlaha lebala le leputsoa la hotele le monyako oa eona o khabisitsoeng, "me Beau e bile eena oa pele oa ho kena mamati a ka pele. Drake o ile a kheloha kariki ea thōtō le tekesi e fetohileng e tšehla ka kotsi ho latela Mai ka hare. Ba ile ba lumelisoa ke foyer e sephara e nang le k'hapete e khubelu e nang le mohlala.
  
  Beau le Alicia ba ne ba se ba ntse ba tobetsa likonopo ho letsetsa lifti ka bomong, ba behile matsoho a bona haufi le libetsa tsa bona tse patiloeng ha molebeli a ba shebile. Drake o ile a nahana ho bonts'a ID ea hae ea Sehlopha sa SPEAR, empa seo se ne se tla lebisa lipotsong tse ling, 'me nako ea ho bala e ne e se e le metsotsong e meraro ea ho qetela. Tloloko e ile ea bontša hore lifti ea Alicia e fihlile 'me sehlopha sa kena. Drake o ile a thibela mohlankana enoa hore a se kopanele le bona, a mo sutumelletsa hōle ka palema e bulehileng. Re leboha Molimo hore ebe e sebelitse hobane ketso e latelang e ka be e bile feisi e koetsoeng.
  
  Sehlopha sa banna ba bane se ile sa bokana ha koloi e phahama, ea emisa ho tsamaea le ho hula libetsa tsa eona. Hang ha lemati le buleha, ba tšoloha, ba batla kamore ea 201. Hang-hang, ho ile ha hlaha lerata la litebele le maoto har'a bona, 'me a tšosa le Bo.
  
  Motho e mong o ne a letile.
  
  Drake o ile a thothomela joalo ka feisi e hokeletsoeng ka holim'a sekoti sa leihlo la hae, empa a iphapanyetsa lehlaseli la bohloko. Leoto la motho e mong le ile la leka ho tšoara la hae, empa a suthela thoko. Sebopeho se tšoanang se ile sa suthela hōle 'me sa pota-pota Alicia, se otla 'mele oa hae leboteng la samente. Mai o ile a emisa likotlo ka matsoho a hae a phahamisitsoeng, eaba Bo o ntša setebele se potlakileng se le seng se ileng sa emisa matla 'me sa etsa hore mohlaseli a khumama ka mangole.
  
  Drake o ile a tlola mme a itihela fatše ka matla a hae kaofela. Nako e ne e fela. Sebopeho, monna ea teteaneng ea apereng baki e teteaneng, o ile a thothomela ka lebaka la ho otla ha Yorkshireman, empa ka tsela e itseng a khona ho khelosa karolo e matla ka ho fetisisa ea eona. Drake o ile a oela ka lehlakoreng la hae, a lahleheloa ke botsitso.
  
  "Mokotla oa ho phunya," Mai a rialo. "Ke mokotlana oa litebele. E etselitsoe ho re fokotsa. "
  
  Bo ile ba kena ka thata ho feta pele. "Ke oa ka. Ua ea."
  
  Drake o ile a tlolela holim'a setšoantšo se khumamang, a sheba linomoro tsa kamore. Ho ne ho setse likamore tse tharo feela hore ba fihle moo ba eang, 'me ba ne ba saletsoe ke motsotso o le mong. Ba ile ba sala metsotswaneng ya ho qetela. Drake o ile a ema ka ntle ho phaposi mme a raha lemati. Ha ho letho le etsahetseng.
  
  Mai a mo sutumelletsa ka thoko. "Sutha."
  
  Kotlo e le 'ngoe e phahameng 'me sefate sa petsoha, ea bobeli le foreimi ea oa. Drake a khohlela. E tlameha ebe seo se ile sa u fokolisa.
  
  Ka hare, ba ile ba hasana, libetsa tse huletsoeng le ho phenyekolla kapele, empa ntho eo ba neng ba e batla e ne e bonahala ka mokhoa o tšabehang. E ne e robetse bohareng ba bethe - foto e benyang ea A4. Alicia a tsamaela betheng, a qamaka.
  
  "Kamore ha e na letheba," Mai a rialo. "Kea ts'epa hore ha ho na likhohlano."
  
  Alicia a ema pheletsong ea bethe, a shebile fatše mme a hema hanyane. O ile a sisinya hlooho mme a bobola ha Drake a ikopanya le eena.
  
  "Oo molimo oa ka. Ke eng hoo-"
  
  O ile a sitisoa ke mohala. Drake o ile a pota-pota bethe, a ea holong ea bosiu 'me a tšoara mohala ho tloha lereng.
  
  "Ee!"
  
  "Ah, ke bona o e entse. Ho ne ho ka se be bonolo."
  
  "March! Lehlanya la lehlanya. A na u re sietse senepe sa bomo? Senepe se makatsang?"
  
  "Ho joalo. Keletso ea hau ea pele. Ke hobane'ng ha u ne u nahana hore ke tla u fa ntho ea sebele? Ke bothoto bo bokaalo. Romella sena ho baetapele ba hau le li-eggheads. Ba tla hlahloba linomoro tsa serial le bohlanya bona bohle. Li-canister tsa plutonium E. Fissile material. Ke ntho e tenang, ruri. Sehlooho se latelang se tla ba bonolo le ho feta. "
  
  Ka yona nako eo, Bo a kena ka phaposing. Drake o ne a tšepile hore o tla hula Monna oa Punch le eena, empa Beau o ile a taka mola o inahaneloang ka mothapo oa hae oa carotid. "O ipolaile," Mofora a rialo ka lentswe le maketseng. "Pilisi ea ho ipolaea."
  
  Crap.
  
  "Oa bona?" Marsh o boletse. "Re tiile haholo."
  
  "Ke kopa, Marsh," Drake a leka. "Re bolelle feela seo u se batlang. Re tla e etsa hona joale, ehlile. "
  
  "Oh, kea kholoa u ne u tla etsa joalo. Empa re tla e tlohela hamorao, ho lokile? Ho thoe'ng ka see? Matha bakeng sa ntlha ea bobeli. Ho lelekisa sena ho ntse ho ntlafala le ho ba thata le ho feta. U na le metsotso e mashome a mabeli ho fihla reschorenteng ea Marea. Ka tsela, sena ke sejana sa Mataliana 'me ba etsa Nduyu calzone e monate haholo, ntšepe. Empa ha re emeng moo, metsoalle ea ka, hobane leseli lena le tla le fumana tlas"a ntloana. Natefeloa."
  
  "Mokhoa" -
  
  "Metsotso e mashome a mabeli".
  
  Mohala o ile oa shoa.
  
  Drake a rohaka, a reteleha mme a matha kapele kamoo a ka khonang.
  
  
  KHAOLO SUPI
  
  
  Kaha o ne a se na khetho e 'ngoe, Torsten Dahl le sehlopha sa hae ba ile ba etsa qeto ea ho lahla koloi le ho tsamaea. O ne a sa batle letho haese ho itšoarella ka thata ha Smith a ntse a akhela SUV e matla hoo e ka bang halofo ea ho thinya, lithaere li ntse li lla, lintho tse tsamaeang, empa New York e ne e se letho haese ho luma ho halefileng ha li-cabs tse mosehla le libese le likoloi tse hiriloeng. Lentsoe "Deadlock" le ile la tla kelellong ea Dahl, empa ho ne ho etsahala letsatsi le leng le le leng, boholo ba letsatsi, 'me manaka a ntse a lla 'me batho ba ntse ba hoeletsa ka lifensetere tse theoletsoeng. Ba matha kapele kamoo ba ka kgonang, ba latela tsela. Lauren le Yorgi ba ile ba hula liphase tsa bona tse thibelang likulo. Kensi a matha pela Dahl, melomo ya hae e ntse e rotha.
  
  "Nka o thusa haholo," a bolella Dahl.
  
  "Che".
  
  "Oho, e ka ba bohloko joang?"
  
  "Le ka mohla".
  
  "Oh, Torsti-"
  
  "Kenzi, ha o kgutlise katana ya hao e mpe. Mme le seke la mpitsa jwalo. Ho fosahetse hore mosali a le mong ea hlanyang a mphe mabitso a bosoasoi."
  
  "Oo ee? Joalo ka uena le Alicia le kile la ... oa tseba?"
  
  Smith a hoeletsa ha ba tšela mateano a litsela tse ling, a bona bapalami le ba libaesekele ba petetsane tseleng ka lebone le letala, kaofela ba tšoere bophelo ba bona ka matsoho, empa ba ne ba kholisehile hore hase bona ba tla utloa bohloko kajeno. Ba ile ba potlakela ho theosa le seterata se latelang, masole a sa utloe mocheso oa lebelo la lebelo ha a feta li-Priuse tse peli tse tsamaeang butle, li pshatla liipone tsa tsona tse ka mahlakoreng. GPS e ile ea lla.
  
  "Metsotso e mene ho ea boema-kepe," Yorgi o hakantse. "Re lokela ho fokotsa lebelo."
  
  "Ke tla fokotsa lebelo ho tse tharo," Smith o ile a kharuma. "Se ke oa mpontša mosebetsi oa ka."
  
  Dahl o ile a fa Kenzie Glock le sethunya sa Hong Kong - ha se mosebetsi o bonolo, ha ho bonolo ho o etsa ka lekunutu New York. O ile a thothomela ha a ntse a etsa sena. Khahlanong le kahlolo ea hae e molemo, ba ile ba qobelloa ho amohela thuso ea moemeli ea khopo. E ne e le letsatsi le sa tloaelehang, 'me ho ne ho hlokahala mehato eohle, esita le e tsielehileng. 'Me, ka 'nete, o ne a ntse a ikutloa hore ba ka ba le kamano, ntho e kang meea ea sesole e tšoanang, e ileng ea eketsa boemo ba hae ba ho tšepana.
  
  O ne a lumela hore ba ka pholosa Bridget Mackenzie, ho sa tsotellehe hore na o loana ka thata hakae.
  
  Smith joale o ile a tšela litselana tse peli tsa sephethephethe, a sunya lehetla la hae khahlano le F150 e emisitsoeng, empa a tsoela pele ho khanna a sa hetle morao. Ka ho felloa ke nako, ba ne ba sa khone ho fana ka lintho tse monate, 'me leru le tšabehang le neng le le holim'a bona le ne le bolela hore ba tlameha ho kena kaofela, ka linako tsohle.
  
  Dahl o ile a kokota hamore ea sebetsa sa hae. O ile a re: "Ntlo ea polokelo e ka tlase ho motsotso. "Hobaneng lihele ba sa lokise likoti tsee kaofela?"
  
  Smith o ile a mo utloela bohloko. Litsela e ne e le sebaka se sa feleng, se makukuno, se bolotsana moo likoloi li neng li tsamaea butle likoti tse sa leka-lekaneng 'me litsela li hlaha neng kapa neng, li bonahala li sa tsotelle nako ea motšehare kapa sephethephethe. E ne e hlile e le ntja holim'a ntja, 'me ho ne ho se motho a le mong ea batlang ho thusa mang kapa mang.
  
  Ba ile ba tsamaea ka potlako ho GPS 'me ba shebana le hlooho ea motsu. Bocha ba hoseng bo ile ba thothomela letlalong le hlobotseng, ho ba hopotsa bohle hore e ne e sa le hoseng. Khanya ea letsatsi e ile ea phunyeletsa marung, ea fetola boema-kepe le noka e haufi le khauta e putsoa. Batho bao Dahl a neng a ba bona ba ne ba etsa mesebetsi ea bona e tloaelehileng. O ne a nahana hore sebaka sa boema-kepe se lefifi ebile se lerootho, empa ntle le matlo a polokelo, se ne se hloekile ebile se sa petetsane. Ebile ho ne ho se maphathaphathe, kaha libaka tse kholo tsa likepe li ne li le ka mose ho kou ea New Jersey. Leha ho le joalo, Dahl o ile a bona lik"hontheinara tse khōlō, tse shapuoeng le sekepe se selelele se sephara se lutseng holim"a metsi se sa sisinyehe, le likherene tse khōlōhali tse pentiloeng ka boputsoa, tse neng li ka matha pel"a seporo liporong tsa terene le ho bokella likotlolo tsa tsona li sebelisa li-spreader.
  
  Ka ho le letšehali ho ne ho e-na le matlo a polokelo, hammoho le lebala le tletseng lijana tse khanyang haholoanyane. Dahl o ile a supa mohaho o bohōle ba limithara tse lekholo le mashome a mahlano.
  
  "Enwa ke moshanyana wa rona. Smith, Kenzi, tloho pele. Ke batla Lauren le Yorgi ka mor'a rona. "
  
  O ile a tsamaea, joale a tsepamisitse maikutlo, a tsepamisitse maikutlo ho loantša tlhaselo e le 'ngoe ka mor'a bona pele ba fetela ho e' ngoe ... 'me joale e latelang, ho fihlela toro ena e tšosang e felile' me a ka khutlela lelapeng la hae. Menyako e sa tsoa penta e ile ea behoa ka thōko ho mohaho, 'me Dahl a phahamisa mahlo ha a bona fensetere ea pele.
  
  "Ofisi e se nang letho. Ha re leke e latelang."
  
  Ho ile ha feta metsotso e "maloa ha sehlopha se ntse se nyenyelepa ka thōko ho mohaho, ho huloa libetsa, ho sheba lifensetere ka mor"a fensetere, lemati ka mor"a lemati. Dahl o ile a hlokomela ka masoabi hore ba ne ba qala ho hapa tlhokomelo ea basebetsi ba moo. O ne a sa batle ho tshosa phofu ya bona.
  
  "Ha re".
  
  Ba ile ba potlakela pele, qetellong ba fihla fensetereng ea bohlano "me ba sheba kapele. Dahl o ile a bona sebaka se sephara se tletseng ka mabokose a khateboto le mabokose a lepolanka, empa haufi le fensetere o ile a boela a bona tafole e khutlonnetsepa. Banna ba bane ba ne ba dutse ba potile tafole, dihlooho di le fatshe, eka ba ne ba bua, ba rera le ho nahana. Dahl a tlolela fatshe mme a dula fatshe, a itshetlehile ka mokokotlo wa hae leboteng.
  
  "Re phela hantle?" Smith a botsa.
  
  "Mohlomong," ha rialo Dahl. "E ka be e se letho... empa-"
  
  "Ke a o tshepa," Kenzi a rialo a ntse a soma. "Wena etella pele, ke tla latela," Yaba o sisinya hlooho. "Ehlile le hlanya hakalo? U potlakele moo ebe u qala ho thunya pele?"
  
  Monna e mong a atamela, a ba shebile ka nqane. Dahl o ile a phahamisa HK ea hae mme monna eo a hatsela, a phahamisetsa matsoho moeeng. Qeto e ile ea etsoa haholo-holo hobane mohlankana eo o ne a le moleng o tobileng oa pono ea bohle ba ka tlung ea polokelo. Nako e ka tlase ho motsotsoana pele Dal a ema, a pota-pota, 'me a otla lehetla la hae monyako o ka ntle. Smith le Kensi ba ne ba e-na le eena, ba bala mehopolo ea hae.
  
  Ha Dahl a kena ka kamoreng e kholo ea polokelo, banna ba bane ba ile ba qhoma ho tloha tafoleng. Libetsa li ne li le ka mahlakoreng a bona, 'me joale ba li beha, ba ntse ba thunya ba sa tsebeng letho ba atamelang. Likulo li ne li fofa hohle, li pshatla fensetere "me li kena ka lemati le bilikang. Dahl e na le leeba ka hlooho, le bilika, le hlaha, le thunya. Banna ba tafoleng ba ile ba chechela morao, ba thunya ka morao, ba thunya mahetleng a bona esita le pakeng tsa maoto a bona ha ba ntse ba matha. Ho ne ho se moo ho sireletsehileng. Ho thunya ho sa reroang ho ile ha tlala sebaka sa lehaha. Dahl o ile a itšetleha ka litsoe ka bobeli ho fihlela a fihla tafoleng 'me a e phethola, a e sebelisa e le thebe. Ntlheng e 'ngoe e ile ea pshatleha ha kulo e khōlō ea lebelo e feta.
  
  "Bothata".
  
  "O leka ho mpolaya?" Kenzi a honotha.
  
  Monna e moholo oa Sweden o ile a fetola maqheka, a nka tafole e khōlōhali, eaba ae phahamisetsa moeeng. Likarolo tse oelang li ile tsa tšoara maqaqailaneng a monna e mong, tsa etsa hore a fofa 'me sethunya sa hae se fofa. Ha Dal a ntse a atamela kapele, lentsoe la Kensi le ile la etsa hore a khoehlise.
  
  "Hlokomela dinyatsi tseo tse nyane. Ke sebelitse hohle Bochabela bo Hare 'me ke bone ba likete ba apere li vest."
  
  Dahl o ile a tsilatsila. "Ha ke nahane hore o ka-"
  
  Ho phatloha ho ile ha sisinya mabota a ntlo ea polokelo. Moswede o ile a fofela maotong a hae, a fofela moyeng mme a thula fensetere e seng e robehile. Modumo o mosweu o ne wa tlala mo tlhogong ya gagwe, go utlwala modumo o o boitshegang mo ditsebeng tsa gagwe, mme ka motsotswana o ne a sa bone sepe. Eitse ha pono ya hae e qala ho hlaphohelwa, a elellwa hore Kensi o ne a ntse a kokota ka pela hae, a mo phaphatha marameng.
  
  "Tsoha monna. E ne e se 'mele oohle, empa e le seqhomane feela. "
  
  "Oh. Ho lokile, ho etsa hore ke ikutloe ke le betere. "
  
  "Ona ke monyetla wa rona," a rialo. "Ho ferekana maikutlo ho ile ha tlosa le maoatla-'moho le eena maotong a bona."
  
  Dahl o ile a sokola ho ema ka maoto. Smith o ne a eme ka maoto, empa Lauren le Yorgi ba ne ba lutse ka mangole, menoana ea bona e hatelletse litempeleng tsa bona. Dahl o ile a bona hore likhukhuni li qala ho hlaphoheloa kelellong. Ho potlaka ho ile ha mo hlaba joaloka phini e hlabang sengoathoana sa nama e monate. A phahamisetsa sethunya sa hae, o ile a qala ho thunngoa hape, empa a khona ho lematsa se seng sa likhukhuni tse ntseng li phahama "me a shebella ha monna eo a ntse a imena habeli "me a oa.
  
  Smith o ile a feta ka lebelo. "O ile a mo tšoara."
  
  Dahl o ile a etella pele. Kensi a pepeta lithunya haufi le eena. Likhukhuni tse peli tse setseng li ile tsa thinya sekhutlo, 'me Dahl a hlokomela hore ba lebile ho tsoa. O ile a lieha ho se hokae, eaba o reteleha hukung eona eo, a thunya ka hloko, empa likulo tsa hae li ile tsa otla moea o se nang letho le konkreite. Lemati le ne le butswe haholo.
  
  Seqhomane se ile sa qhoma ka hare.
  
  Joale ho ile ha fanoa ka ho phatloha, sehlopha sa SPIR se ile sa ipata 'me sa emela hore shrapnel e ba fete. Mabota a ile a sisinyeha 'me a phunyeha tlas'a tšusumetso e matla. Joale ba ne ba eme ka maoto, ba phunyeletsa monyako ka har'a lephephe le letsatsing le khanyang.
  
  "Ke hora ea pele hoseng," ho boletse Smith.
  
  Dahl o ile a sheba ka tsela e bontšitsoeng, a bona lipalo tse peli tse mathang, 'me ka mor'a tsona ke Hudson, e lebisang Upper Bay. "Bullshit, ba kanna ba ba le likepe tse lebelo."
  
  Kensi o ile a khumama ka lengole le leng, a shebile ka hloko. "Ebe re tla nka-"
  
  "Tjhe," Dahl a theolela moqomo wa sebetsa sa hae fatshe. "Na ha u bone baahi ba moo?"
  
  "Zubi," a rohaka ka Seheberu, puo eo Dahl a neng a sa e utloisise. Hammoho, Smith, Kenzie le Swede ba ile ba qala ho lelekisa. Likhukhuni li ile tsa nka khato ka potlako; Kenzi o ile a sekisetsa ka ho thunya HK ea hae moeeng, a lebeletse hore baahi ba balehe kapa ba ipate.
  
  "O ka nteboha ka mora hore re boloke letsatsi," o ile a honotha.
  
  Dahl o ile a bona hore monyetla oa monyetla o bulehile ka pel'a hae. Likhukhuni ka bobeli li ne li eme li le telele khahlanong le metsi, liphofu tse babatsehang, 'me mollo oa monyetla oa Kenzi o ile oa ba bulela tsela. O ile a fokotsa lebelo 'me a beha sekoti lehetleng la hae, a shebile ka hloko. Smith a latela mohlala pel'a hae.
  
  Likhukhuni li ile tsa fetoha joalokaha eka li sebelisa telepathy, li se li ntse li thunya. Dahl o ile a lula a tsepamisitse maikutlo ha moetapele a letsa mololi pakeng tsa bahlabani ba marumo. Kulo ea hae ea bobeli e ile ea otla sepheo sefubeng, ea boraro - phatleng, hantle bohareng. Monna eo o ile a oela fatše, a se a shoele.
  
  "Tlohela e "ngoe e phela," lentsoe la Lauren le ile la hlaha ka tsebeng ea hae.
  
  Smith o ile a lelekoa. Sekhukhuni sa ho qetela se ne se se se tlotse ka lehlakore, kulo e ntse e fula baki ea hae ha Smith a ntse a itokisa. Ka ho sisinyeha ka potlako, sekhukhuni se ile sa akhela seqhomane se seng - lekhetlong lena haufi le pier ka boeona.
  
  "Che!" Dahl o ile a thunya ha aa ka a thusa letho, pelo ea hae e qhomela molaleng oa hae.
  
  Bomo e nyenyane e ile ea phatloha ka molumo o lerata, leqhubu la ho phatloha le ntse le lla ka har'a boema-kepe. Dahl o ile a ipata ka mor'a setshelo nakoana, 'me a khutlela morao - empa lebelo la hae le ile la sisinyeha ha a bona hore joale e ne e se feela sekhukhuni se setseng seo a lokelang ho tšoenyeha ka sona.
  
  E 'ngoe ea li-crane tsa li-container e senyehile botlaaseng ke ho phatloha hoo 'me e sekame ka tsela e kotsi holim'a noka. Melumo ea tšepe e silang, e tabohang e ne e phatlalatsa ho putlama hoo ho neng ho le haufi. Batho ba ile ba sheba holimo 'me ba qala ho baleha foreime e telele.
  
  Sekhukhuni se ile sa ntša seqhomane se seng.
  
  "Eseng lekhetlong lena, idiot." Smith o ne a se a khumame ka lengole le le leng, a ntse a lla ka pono. O ile a hula sethunya, a shebella ha sekhukhuni sa ho qetela se oela pele se ka hula phini ea seqhomane.
  
  Empa crane ha ea ka ea emisoa. Ha e thekesela le ho putlama bolelele bohle ba foreime, sekala se boima sa tšepe se ile sa oela holim'a pier, sa senya foreime le ho fetola ntloana eo e ileng ea oela lerōleng. Linkho li ne li senyehile 'me tsa khutlisetsoa morao maoto a mangata. Lithupa le litšepe tse tšekaletseng li ne li fofa, li tsubella fatše joaloka lipapali tse bolaeang. Palo e putsoa e khanyang e boholo ba lebone la seterata le kolokileng pakeng tsa Smith le Dahl-e leng ntho e ka beng e ile ea ba qhetsola ka halofo haeba e ne e ka e otla-"me ea ema limithara tse seng kae feela ho tloha moo Lauren le Yorgi ba neng ba eme teng ka mekokotlo ho ea ntlong ea polokelo.
  
  "Ha ho na ho sisinyeha." Kensi o ile a shebana le sekhukhuni, a se hlahloba habeli. O shoele haholo.
  
  Dahl o ile a bokella menahano ea hae mme a qamaka ho pota-pota boema-kepe. Tlhahlobo e potlakileng e bontšitse hore, ka lehlohonolo, ha ho motho ea lemalitsoeng ke krene ea sets'oants'o. A beha monoana oa hae maekerofounong ea hae ea 'metso.
  
  "Khamera e timme," a rialo. Empa kaofela ba shoele.
  
  Lauren o khutlile. "Ho lokile, ke tla e fetisa."
  
  Letsoho la Kenzi le ne le lutse lehetleng la Dahl. "U ka be u ntumelle hore ke nke thunya. Ke ne ke tla pshatla mangole a sehlola; ebe re etsa hore a bue, ka tsela e "ngoe kapa e "ngoe."
  
  "Ho kotsi haholo." Dahl o ile a utloisisa hore na ke hobane'ng ha a sa utloisise sena. 'Me ho na le pelaelo ea hore re ka etsa hore a bue ka nako e khuts'oane eo re nang le eona.
  
  Kensi o ile a lla ka ho teneha. "U bua lebitsong la Europe le Amerika. Ke Moiseraele."
  
  Lauren o ile a khutla ka lebaka la li-comms. "Re tlameha ho tsamaea. Ho ile ha bonoa khamera moo. Ha e ntle."
  
  Dahl, Smith le Kenzie ba ile ba utsoa koloi e haufi, ba nahana hore haeba ho ka ba nka metsotso e mehlano feela ho feta ho tsamaea, nako ea ho boloka nako e ka ba ea bohlokoa ho feta.
  
  
  KHAOLO EA BOROBE
  
  
  Drake o ile a thula konkreite ea 47th Street, a khathetse, ho setse metsotso e leshome le metso e robeli tshupanakong. Hang-hang ba ile ba thulana le bothata.
  
  "Ya Bosupa, Ya Borobedi Kapa Broadway?" Mai a hoeletsa.
  
  Bo a tsoka GPS ho yena. "Marea e haufi le Central Park."
  
  "Ee, empa ke seterata sefe se re lebisang ho sona?"
  
  Ba ile ba phaphama ka thōko ho tsela ha metsotsoana e ntse e tsamaea, ba tseba hore March o ne a sa lokise bomo ea nyutlelie feela, empa hape le lihlopha tse neng li tla nka bophelo ba baahi ba babeli motsotso o mong le o mong oo ba neng ba le morao ho oona bakeng sa kopano e latelang.
  
  "Broadway e lula e phathahane," ho boletse Drake. "Ha re etseng ea borobeli."
  
  Alicia a mo sheba. "O ka tseba jwang ka taba eo?"
  
  "Ke utloile ka Broadway. Ha ke so utloe ka ea Borobeli."
  
  "Oh, ho lokile. Kae-"
  
  "Che! Ena ke Broadway!" Ka tšohanyetso Beau o ile a hoeletsa ka lentsoe la hae la 'mino. "Reschorente e holimo haholo ... hoo e batlang e le."
  
  "Hoo e ka bang?"
  
  "Le 'na!"
  
  Bo o ile a tloha joalo ka lebelo la lebelo la limithara tse lekholo, a tlola koloi e emeng joalokaha eka ha e eo. Drake, Alicia, le May ba ile ba latela liretheng tsa hae, ba leba bochabela ho Broadway le mateanong a moo Times Square e neng e benya ebile e benya ebile e nyelisa lipontšo tsa eona tse benyang.
  
  Letšoele le ile la boela la fumana ho le thata ho qhalakana, "me Beau a boela a le tsamaisa ka thōko ho tsela. Esita le mona ho ne ho e-na le bahahlauli, ba sekametseng morao, ba shebile mehaho e melelele le liboto tsa lipapatso, kapa ba leka ho etsa qeto ea hore na ba beha bophelo ba bona kotsing le ho potlakela ho tšela tsela e phetheselang. Matšoele a ne a hlokomeloa ke bo-barker ba fanang ka litekete tse theko e tlaase lipontšong tse fapaneng tsa Broadway. Lipuo tsa mebala eohle li ne li tletse moea, motsoako o batlang o le boima, o rarahaneng. Ho ne ho e-na le batho ba seng bakae ba se nang mahae, empa ba neng ba ba buella ba ile ba etsa letšolo ka lentsoe le phahameng le ka mafolo-folo bakeng sa menehelo.
  
  Ka pele e ne e le Broadway, e tletseng batho ba New York le baeti, e nang le litselana tsa litsela, 'me e kolokile ka mabenkele a mebala-bala le lireschorente tse nang le matšoao a fanyehiloeng, a bonesitsoeng le lipontšo tsa A-frame. Bafeti ka tsela ba ne ba le lerootho ha Drake le lehlakore la hae la sehlopha sa SPEAR ba ntse ba matha.
  
  Metsotso e leshome le metso e mehlano.
  
  Bo a mo sheba hape. GPS e re ke leeto la metsotso e mashome a mabeli a metso e 'meli, empa litsela tsa maoto li tletse hoo motho e mong le e mong a tsamaeang ka lebelo le tšoanang.
  
  "Ebe o balehe," Alicia a mo phehella. "Soka mohatla oa hao o moholo. Mohlomong e tla etsa hore u tsamaee kapele."
  
  Pele Beau a ka bua letho, Drake o ile a utloa pelo ea hae e seng e ntse e putlama le ho feta. Tsela e ka pele e ne e thibiloe ka ho feletseng ka mahlakoreng a mabeli, haholo-holo ke litekesi tse tšehla. Ho ile ha robeha fender, 'me ba neng ba sa leke ho e qoba ba sisinya likoloi tsa bona butle-butle hore li shebahale hantle. Tselana ka mahlakoreng a mabeli e ne e tletse batho.
  
  "Lihele tsa mali."
  
  Empa Bo ha a ka a fokotsa lebelo. Ho qhoma ha bobebe ho mo isa kutung ea tekesi e haufi, eaba o matha holim'a marulelo a eona, a tlolela holim'a sekoahelo mme a mathela ho e latelang moleng. May o ile a latela ka potlako, a lateloa ke Alicia, a siea Drake morao hore a hlaseloe le ho hlaseloa ke beng ba likoloi.
  
  Drake o ile a qobelloa ho tsepamisa maikutlo ho feta tloaelo. Mechini ena e ne e sa tšoane kaofela, "me litšepe tsa tsona li ile tsa fetoha, tse ling li bile li ea pele butle. Peiso e ne e le thata, empa ba ne ba tlola koloi e "ngoe ho ea ho e "ngoe, ba sebelisa mola o molelele ho ea pele. Matšoele a ile a sheba ka mahlakoreng a mabeli. Ho hotle hore ebe ha ho motho ea ba khathatsang mona mme ba bona mateano a atamelang a Broadway le 54th, ebe 57th streets. Ha lebelo la likoloi le kokobela, Bo a tsoa ka koloing ea ho qetela 'me a tsoela pele ho matha tseleng ka boeona, Mai a le haufi le eena. Alicia o ile a hetla morao ho Drake.
  
  "Ke ntse ke sheba feela ho bona hore na u oele ka sekheo se bulehileng se ka morao."
  
  "E, ke khetho e kotsi. Ke leboha feela hore ka nako eo ho ne ho se na li-convertibles. "
  
  Ka nģ"ane ho mateano a litsela tse ling le 57th Street, ho ne ho e-na le litsoako tsa samente, liveni tse tsamaisang thepa le litšitiso tse khubelu le tse tšoeu. Haeba sehlopha se ne se nahana hore se atlehile, kapa hore lebelo lena le ne le tla otloloha joaloka le fetileng, mashano a bona a ile a senyeha ka tšohanyetso.
  
  Banna ba babeli ba ile ba hlaha ka mor'a teraka e tsamaisang thepa, lithunya li supile limathi ka ho toba. Drake ha aa ka a fetoa ke letho. Ntoa e sa khaotseng, lilemo tsa lintoa li ile tsa leotsa maikutlo a hae ka ho fetisisa 'me a li boloka moo - lihora tse mashome a mabeli a metso e mene ka letsatsi. Hang-hang ho ile ha hlaha liforomo tse sokelang, "me ntle le ho qea-qea, o ile a mathela ho bona, hona ka pel"a teraka ea samente e atamelang. Sethunya se seng se ile sa fofela lehlakoreng ka lerata, "me se seng sa qaoa tlas"a litopo tsa e mong oa banna bao. Drake o ile a thekesela morao ha kotlo e otla lehlakore la lehata la hae. Ka morao ho bona, a utloa ho sila ha mabili a teraka ea samente ha e ntse e pshatla ka matla, le mahlapa a moqhobi oa eona...
  
  A bona mmele o moputswa o moholo o retelehela ho yena...
  
  Mme ka utlwa sello sa Alicia se tshohileng.
  
  "Mattheu!"
  
  
  KHAOLO TŠOANE
  
  
  Drake o ne a bona feela ha teraka e tsoileng taolong e retelehela ho eena. Bahlaseli ha baa ka ba khutlela morao, ba mo otla ka sefako, hobane ba ne ba sa tšoenyehe ka polokeho ea bona. O ile a hlajoa 'metsong, sefuba le solar plexus. O ile a shebella 'mele o ntse o thekesela 'me oa raha ha o fofa ka ho toba holim'a hlooho ea hae.
  
  Sekhukhuni sa pele se ile sa oela morao, sa khoptjoa, 'me sa otloa ke lebili le leng, phello e ile ea robeha mokokotlo oa hae le ho felisa tšokelo ea hae. Ea bobeli e ile ea panya, joalokaha eka e makalitsoe ke sebete sa Drake, eaba o lebisa hlooho ea hae karolong e ka morao ea teraka.
  
  Molumo o metsi oa ho otla o ne o lekane. Drake o ile a elelloa hore o tsoile botebong ba hae, eaba o bona lehata la sekhukhuni sa pele se pshatleha ka tlas'a mabili a thellang ha setopo sa teraka se ntse se pota-pota ka holim'a hae. Foreimi e ne e batalalitsoe, o ne a ka tšepa feela. Ka motsotsoana, lefifi le ile la koenya ntho e 'ngoe le e 'ngoe, esita le molumo. Karolo e ka tlaase ea teraka e ile ea tsamaea ka holim"a hae, e tsamaea butle, e tsamaea butle, eaba e ema ka tšohanyetso.
  
  Letsoho la Alicia le ile la fihla ka tlas'a eona. "Na u hantle?"
  
  Drake o ile a tla ho eena. "Ho feta banna bao."
  
  Beau o ile a ema, a batla a tsoka maoto ha a sheba oache ea hae. "Ho setse metsotso e mene!"
  
  Kaha Drake o ne a khathetse, a tsoile matetetso, a ngoapa ebile a shapuoa, o ile a qobella 'mele oa hae hore o nke khato. Lekhetlong lena Alicia o ile a lula le eena, joalokaha eka o ne a utloa hore a ka nka nakoana ka mor'a hore a fose. Ba otla matšoele a bahahlauli, ba fumana Central Park South le Marea har'a lireschorente tse ling tse ngata.
  
  May o ile a supa pontšo, e neng e batla e le masene bakeng sa New York.
  
  Bo mathela pele. Drake le ba bang ba mo tshwara monyako. Moemeli oa mosali o ile a ba sheba, a bona ponahalo ea bona e ferekaneng, a sheba lijase tsa bona tse boima, eaba o furalla. Ka mahlo a hae ho ne ho hlakile hore o ne a kile a bona timetso le mahlomola pele.
  
  Drake a re: "Seke oa tšoenyeha. "Re Manyesemane."
  
  Mai o ile a romela lehlasedi lehlakoreng la hae. "Majapane".
  
  Mme Bo a emisa ho batla phaposi ya banna a phahamisitse ntshi. "Ehlile ha se Senyesemane."
  
  Drake o ile a matha ka bokhabane kamoo a ka khonang ka har'a reschorente e ntseng e koetsoe, a otla setulo le tafole tseleng. Ntloana ea banna e ne e le nyenyane, e e-na le lithupa tse peli feela tsa ho ntša metsi le ntloana. A sheba tlasa sekotlolo.
  
  "Ha ho letho mona," a rialo.
  
  Sefahleho sa Beauregard se ne se bontša tsitsipano. A tobetsa likonopo oacheng ea hae. "Nako e felile".
  
  Motho ea neng a eme haufi le moo o ile a tlōla ha mohala o lla. Drake o ile a otlollela letsoho la hae ho eena. "U se ke ua potlaka. Ke kopa o iphe nako."
  
  O ne a nahana hore a ka baleha, empa boikemisetso ba hae bo ka hare bo ile ba mo lebisa pompong. Ka yona nako eo, Alicia a tswa ka phaposing ya boithomelo ya basadi ka sefahleho se tshwenyehile. "Ha a eo. Ha re na eona!"
  
  Drake o ile a thothomela joalokaha eka o otliloe. A qamaka. Na ho ka ba le ntloana e 'ngoe sebakeng se senyenyane sa ho jela? Mohlomong cubicle bakeng sa basebetsi? Ba ne ba tla tlameha ho hlahloba hape, empa moeti o ne a se a ntse a le mohaleng. Mahlo a hae a leba ho Drake mme a kopa motho ea letsetsang ho ema.
  
  "Monna enoa ea bitsoang Marsh. Molemong oa hau."
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "O mpitsitse ka lebitso?"
  
  "O boletse Manyesemane." Mosebeletsi o ile a nyenyefatsa. "Ke phetho seo a se buileng."
  
  Bo a tjamela haufi le eena. 'Me hobane u ferekana habonolo, motsoalle oa ka, ke uena.
  
  "Ho bophelo bo botle ba hau".
  
  Drake o ile a nanabela mohala oa hae, letsoho le leng le ntse le hohla lerama ha leqhubu la mokhathala le tsitsipano li mo aparela. Ba ne ba ka hlōleha joang joale? Ba hlōtse litšitiso tsohle, leha ho le joalo Marsh e ka "na eaba o ntse a bapala le bona ka tsela e itseng.
  
  "Ee?"
  
  "Tšoara mona. Joale mpolelle hore na u fumane eng?
  
  Drake o ile a bula molomo oa hae, eaba oa o koala kapele. Karabo e nepahetseng e bile efe? Mohlomong Marsh o ne a lebeletse lentsoe "ha ho letho." Mohlomong...
  
  A khutsa, a tsilatsila ho araba ho araba.
  
  "Mpolelle hore na u fumane eng, kapa ke tla fana ka taelo ea ho bolaea batho ba babeli ba New York motsotsong o latelang."
  
  Drake a bula molomo. Demet! "Re fumane-"
  
  Mai o ne a tswa a taboga mo ntlwaneng ya boitapoloso ya basadi, a relela mo dithaeleng tse di metsi a bo a wela ka letlhakore. Ka letsohong la hae o ne a tšoere enfelopo e nyenyane e tšoeu. Beau o ne a le lehlakoreng la hae ka motsotsoana o arohaneng, a nka enfelopo eo 'me a e fa Drake. Mai o ne a rapame fa fatshe, a hema thata.
  
  Alicia a mo sheba a butse molomo. "O fumane see hokae, Sprite?"
  
  "O entse seo ba se bitsang 'chebahalo ya moshanyana', Taz. "Me sena ha sea lokela ho makatsa motho leha e le ofe, kaha leha ho le joalo u karolo ea boraro ea monna."
  
  Alicia a khutsa ke khalefo.
  
  Drake o ile a khohlela ha a bula enfelopo. "Re ... re fumane ... sena ... damn flash drive, Marsh. Damn, monna, ke eng seo?"
  
  "Mosebetsi o motle. Mosebetsi o moholo. Ke soetsehile hanyane, empa hee, mohlomong nakong e tlang. Joale sheba feela USB ka hloko. Ena ke teko ea hau ea ho qetela, 'me joaloka pele, u ka batla ho e fetisetsa ho motho ea bohlale ho feta uena kapa NYPD. "
  
  "Na ke bokahare ba ... kuku?" Drake o ile a hlokomela hore moeti o ntse a eme haufi.
  
  Marsh a tsheha haholo. "Oh, oh, e ntle haholo. Ha re lumelle katse ho tsoa ka mokotleng, na ha ho joalo? Ee e joalo. Joale mamela, ke tla u fa metsotso e leshome ho romela litaba tsa flash drive ho ba betere ho u feta, ebe re qala bocha.
  
  "Che, che, ha re tsebe." Drake o ile a bua ka May, ea neng a nkile mokotlana o monyane oo ba neng ba patile laptop e nyane ho oona. Mosali oa Lejapane o ile a inama fatše "me a atamela.
  
  "Re ke ke ra lelekisa mehatla ea rona hohle toropong ena, Marsh."
  
  "Umm, ee, u tla etsa joalo. Hobane ke rialo. Kahoo, nako ea tsamaea. Ha re qaleng laptop 'me re natefeloe ke se tlang kamora moo, na ha ho joalo? Hlano, nne..."
  
  Drake o ile a otla ka feisi ea hae tafoleng ha ho phatloha ho kokobela. Khalefo e ile ea mo bela maling. "Mamela, Marsh-"
  
  Fesetere ea reschorente e ile ea phatloha ha fender e ka pele ea vene e thula phaposi ea ho jela. Khalase ea pshatleha "me likotoana tsa fofela moeeng. Lehong, polasetiki le lihlahisoa tsa seretse li ile tsa phatloha ka kamoreng. Koloi ha ea ka ea ema, ea thula lithaere tsa eona "me ea puruma joaloka morutuoa oa lefu ha e ntse e hlokomela phaposi e nyenyane.
  
  
  KHAOLO LESHOME
  
  
  Julian Marsh o ile a utloa bohloko bo boholo ka mpeng ea hae ha a ntse a pitikolohela ka ho le letona. Likotoana tsa pizza tsa oela fatše 'me sekotlolo sa salate sa oela holim'a sofa. Ka potlako o ile a tšoara mahlakore a hae, a sitoa ho khaotsa ho tšeha ka ho feletseng.
  
  Tafole e tlase e neng e eme ka pela hae le Zoe e ile ya sisinyeha ha leoto le hlaha la motho e mong le e raha ka phoso. Zoey o ile a otlolla letsoho ho mo tšehetsa, a mo phaphatha ka potlako lehetleng ha ketsahalo e "ngoe e thabisang e qala ho etsahala. Ho fihlela joale ba ne ba shebelletse Drake le basebetsi ba hae ba tšoloha Edison - ba shebelletse habonolo ha monna ea apereng joalo ka mohahlauli a ntse a etsa filimi ketsahalong eo a le ka mose ho seterata - mme a bona mad dash up Broadway - ketsahalo ena e makatsang e ne e le ea nakoana, kaha ho ne ho se na lik'hamera tse ngata tsa ts'ireletso tseo sekhukhuni sa lehae se neng se ka li qhekella - 'me sa shebella ka moea o mobe ha tlhaselo e ntse e tsoela pele ho potoloha motsoako oa samente.
  
  Tsena tsohle ke tšitiso e monate. Marsh o ne a tšoere selefounu e lahliloeng letsohong le leng le serope sa Zoe ka ho le leng ha a ntse a e-ja lilae tse seng kae tsa ham le li-mushroom 'me a qoqa le Facebook.
  
  Ka pel"a tsona ho ne ho e-na le likirini tse tharo, se seng le se seng sa lisenthimithara tse leshome le metso e robeli. Banyalani bao joale ba ne ba bonts'a tlhokomelo e kholo ha Drake le Khampani ba phunyeletsa reschorenteng e nyenyane ea Mataliana. Marsh o ile a hlahloba nako 'me a sheba li-fireworks tse mebala-bala.
  
  "Damn, sena se haufi."
  
  "Na u thabile?"
  
  "E, na ha ho joalo?"
  
  "Ke filimi e ntle." Zoe o ile a lla. Empa ke ne ke tšepile mali a eketsehileng.
  
  "Ema hanyane, moratuwa wa ka. Ho ba betere".
  
  Banyalani bana ba ne ba lula "me ba bapala foleteng e hiriloeng eo e neng e le ea e "ngoe ea lisele tsa likhukhuni; e ka sehloohong, ho nahana Marsh. Ho ne ho e-na le likhukhuni tse 'nè moo, tseo e mong oa tsona, ka kopo ea pele, a neng a thehile sebaka sa ho shebella lifilimi bakeng sa Marsh. Ha banyalani bana ba Pythian ba ntse ba thabela ho shebella, banna bao ba ile ba lula ka thōko, ba itšoarella ka har"a thelevishene e nyenyane, ba ntse ba lekola likanale tse ling tse ngata, ba batla ho tseba litaba kapa ba emetse mohala o itseng. Marsh o ne a sa tsebe ebile a sa tsotelle. O ile a boela a iphapanyetsa mahlo a makatsang, a tseba hantle hore ke monna ea motle ea nang le botho bo sa tloaelehang, 'me batho ba bang - esita le banna ba bang - ba ne ba rata ho ananela botho bo joalo.
  
  Zoey o ile a mo bontša kananelo ho feta ka ho theola matsoho a hae ka pele ho litebele tsa hae. Tsietsi, o ne a e-na le lipekere tse bohale.
  
  E monate empa ka tsela e itseng ... e monate.
  
  O ile a sheba mokotla oa nyutlelie nakoana - e leng lentsoe leo a neng a sa khone ho tsoa ka lona hloohong ea hae, leha bomo e nyane e ne e le ka mokotleng o moholo oa mokotla - mme a kenya caviar molomong oa hae. Tafole e ka pel'a bona e ne e le ntle haholo, e na le lihlahisoa tsa theko e tlaase le tse sa latsoeheng, empa kaofela li ne li le monate.
  
  Na eo e ne e le bomo ea nyutlelie e hoeletsang lebitso la hae?
  
  Marsh o ile a hlokomela hore e ne e le nako ea ho nka khato eaba o bitsa, a bua le mofepi ea khahlehang 'me ka mor'a moo a bua le Lenyesemane le nang le seriti haholo. Mohlankana enoa o ne a e-na le e 'ngoe ea mantsoe a makatsang a lentsoe la hae - ntho e neng e otla batho ba fokolang - mme Marsh o ile a etsa lifahleho tse sothehileng, a leka ho hlahisa liluma-nosi. Ha se mosebetsi o bonolo, 'me ho ba thata le ho feta ha matsoho a basali a ts'oara sete ea hau ea Nutcracker.
  
  "Mpolelle hore na u fumane eng, kapa ke tla fana ka taelo ea ho bolaea batho ba babeli ba New York motsotsong o latelang." Marsh o ile a bososela ha a bua joalo, a iphapanyetsa chebahalo e khopisitsoeng eo baithuti ba hae ba e romellang ka phapusing.
  
  Lenyesemane le ile la qea-qea ho se hokae. Marsh o ile a fumana selae sa likomkomere se neng se oele ka ntle ho sekotlolo sa salate 'me sa se kenya ka hare ho moriri oa Zoe. Eseng hore o kile a hlokomela. Metsotso e ile ea feta 'me Marsh a qoqa ka kamoreng e tukang, a ntse a ferekana le ho feta. Ho ne ho e-na le botlolo ea Bollinger e batang haufi, 'me a nka halofo ea motsotso ho tšela khalase e kholo. Zoe o ile a mo phunya ha a ntse a sebetsa, 'me ba noa khalase e le' ngoe, mahlakoreng a fapaneng ho hlakile.
  
  "Tsehlano," Marsh a rialo fonong. "Nne, tharo..."
  
  Matsoho a Zoya a ile a tsitlella ka ho khetheha.
  
  "Tse peli".
  
  Monna oa Lenyesemane o ile a leka ho buisana le eena, ho hlakile hore o ne a ipotsa hore na ho etsahala eng. Marsh o ile a nahana hore koloi eo a e entseng e thula ka fensetere e ka pele ka nako e reriloeng esale pele, e ikemiselitse ho potlakisa, e atamela reschorenteng e sa lebelloang.
  
  "E 'ngoe".
  
  Eaba ntho e "ngoe le e "ngoe ea phatloha.
  
  
  KHAOLO EA LESHOME LE MOTSO
  
  
  Drake o ile a mathela leboteng la reschorente, a tšoara mofepi lethekeng a mo hula le eena. Ho ile ha oela likotoana tsa likhalase le litene ho tloha 'meleng oa hae o bilikang. Koloi e ntseng e atamela e ile ea hoeletsa hore e khone ho hohella ha lithaere tsa eona li thula mokatong oa reschorente "me bohareng ba koloi bo ne bo feta ka holim"a fesetere, ntlha e ka morao e se e phahama "me e otla karolo e ka holimo ea khalase. Tšepe e hlakotsoeng. Litafole li ile tsa heleha. Litulo tsa bokellana joalo ka lithōle ka pel"a hae.
  
  Alicia le eena o ile a itšoara hang-hang, a pota-pota tafole 'me a tloha, leqeba la hae feela e le leqeba le lenyenyane lephatleng la lehong le fofang ka potlako. Mai ka tsela e itseng o ile a khona ho pitika ka holim"a tafole e sisinyehang ntle le tšenyo leha e le efe, "me Bo a tsoela pele, a mo tlōla "me a tlōla-tlōla ho tloha holimo ho ea holimo, qetellong a beha nako ea ho qhoma ha hae hoo maoto a hae le matsoho a hae a ileng a otla lebota le lehlakoreng "me a thusa. a dule a sireletsehile.
  
  Drake o ile a sheba holimo, moeti o ne a hoeletsa haufi le eena. Alicia o ile a shebahala a qosa.
  
  "Joale u mo tšoere, na ha ho joalo?"
  
  "Hlokomela!"
  
  Vene e ne e ntse e ea pele, e tsamaea butle ka lekhetlo la bobeli, empa joale moqomo oa sethunya o ne o tsoa ka fensetere e theohileng ea baeti. Alicia o ile a oela fatše 'me a ikoahela. May o ile a khutlela morao hanyane. Drake o ile a ntša sethunya sa hae "me a thunya likulo tse tšeletseng letsohong le tsoileng "meleng, melumo e lerata sebakeng se koaletsoeng, e leng ho loantšanang le lerata le thibang litsebe la vene. Bo o ne a se a ntse a tsamaea, a pota ka morao koloing. Qetellong mabili a ile a khaotsa ho reteleha "me a ema. Litafole le litulo tse robehileng li ile tsa theoha holim'a marulelo esita le marulelong. Drake o ile a etsa bonnete ba hore moeti ha a utloe bohloko pele a fetela pele, empa ka nako eo Bo le May ba ne ba se ba le koloing.
  
  Beau o ile a pshatla fensetere ea mokhanni 'me a loana le setšoantšo seo. Mai o ile a hlahloba sebaka seo ka fensetere e robehileng ea fensetere eaba o nka lepolanka le arohaneng.
  
  "Che," Drake a qala, lentsoe la hae le hoeletsa hanyane. "Re hloka-"
  
  Empa Mai o ne a sa rate ho mamela. Ho e-na le hoo, o ile a akhela sebetsa sa nakoana ka sefensetereng sa moea ka matla hoo se ileng sa lula se tiile phatleng ea mokhanni, se ntse se thothomela. Mahlo a monna a ile a kgutlela morao mme a kgaotsa ho sokola le Beau, Mofora a shebahala a maketse.
  
  Ke ne ke hlile ke e-na le eona.
  
  Mai o ile a thothomela. "Ke ne ke nahana hore ke lokela ho thusa."
  
  "Thusa?" Drake o ile a pheta. "Re hloka bonyane a le mong oa bastards bana a ntse a phela."
  
  "'Me ntlheng eo," Alicia a kenella. "Ke phela hantle, ta. Leha ho le monate ho o bona o pholosa esele ya Wendy."
  
  Drake o ile a itoma leleme, a tseba ka botebo hore Alicia o ntse a mo soma. Beauregard o ne a se a ntšitse mokhanni ka koloing 'me a ntse a phenyekolla lipokothong tsa hae. Alicia o ile a ea ho laptop e sa kang ea angoa ka mohlolo. USB drive e qetile ho kenya 'me ea hlahisa letšoele la litšoantšo-litšoantšo tse tšoenyang tsa makotikoti a silevera a ileng a etsa hore mali a Drake a hate.
  
  "E shebahala joaloka bokahare ba bomo," a rialo, a hlahloba lithapo le li-relay. "Romela sena ho Moore pele ntho efe kapa efe e etsahala."
  
  Alicia o ile a its'etleha ka holim'a mochini, a thetsa.
  
  Drake o ile a thusa moeti hore a eme ka maoto. "O hantle, lerato?"
  
  "Ke ... ke nahana joalo."
  
  "Mint. Joale u ka re etsetsa lasagna joang?
  
  "Moapehi ... moapehi ha a e-so fihle." O ile a talima timetso ka tšabo.
  
  "Damn, ke ne ke nahana hore o qeta ho li lahlela ka microwave."
  
  "Le seke la tšoenyeha". Mai a tsamaela a baya seatla sa gagwe mo legetleng la mmopi. "Li tla tsosolosoa. Khampani ea inshorense e lokela ho hlokomela sena. "
  
  "Ke tšepa joalo".
  
  Drake o ile a itoma leleme hape, lekhetlong lena e le hore a se ke a rohakana. Ee, e ne e le lehlohonolo hore ebe bohle ba ne ba ntse ba phefumoloha, empa Marsh le metsoalle ea hae ba ne ba ntse ba senya bophelo ba batho. Ntle le letswalo. Ha ho melao ea boitšoaro ebile ha ho matšoenyeho.
  
  E ne eka mohala o lla ka khokahano ea kelello. Lekhetlong lena Drake o ile a araba mohala.
  
  "Na u ntse u raha?"
  
  Lentsoe la Marsh le ile la etsa hore a batle ho otla ntho e itseng, empa o ile a e etsa ka mokhoa o tiileng. "Re rometse linepe tsa hau."
  
  "Oh, e ntle. Kahoo, re ile ra lokisa taba ena hanyane. Ke tšepa hore u nkile seneke ha u ntse u emetse, hobane karolo ena e latelang-e ka "na ea u bolaea."
  
  Drake a khohlela. "Ua tseba hore ha re so leke bomo ea hau."
  
  "Ha ke utloa seo, kea bona hore u batla ho liehisa lintho ha u ntse u leka ho li tšoara. Sena se ke ke sa etsahala, motsoalle oa ka e mocha. Sena ha se etsahale ho hang. Mapolesa le mahlahana a hau, masole le bo-ralitima-mollo e ka 'na ea e-ba karolo ea mochine o tlotsitsoeng hantle, empa e ntse e le mochine, 'me ho ba nka nako e telele hore ba potlake. Kahoo ke sebelisa nako ena ho u qhekella. Ho monate haholo, ntšepe. "
  
  "Pythia e fumana eng ho see sohle?"
  
  Marsh o ile a lla. "Oh, ke nahana hore ua tseba hore sehlopha sena sa lefeela sa li-ragamuffin se sa tsoa qhoma. Na ho kile ha e-ba le ntho e 'ngoe e tiileng haholoanyane? Ba ne ba etelletsoe pele ke 'molai oa serial, psycho stalker, megalomaniac le mohatelli ea mohono. Kaofela ha bona e ne e le motho a le mong."
  
  Ka nako ena, Alicia o ile a atamela haufi le Drake. "Kahoo re bolelle - sehlola see se hokae?"
  
  "Oh, ngoanana e mocha. Na u blonde kapa oa Asia? Mohlomong blonde ka tsela e utloahalang. Moratuoa, hoja ke ne ke tseba moo a leng teng, ke ne ke tla u tlohela a ntse a phela. Tyler Webb o ne a lula a batla ntho e le 'ngoe. O ile a tloha Ma-Pythian hang ha a hlokomela hore na a ka a fumana hokae."
  
  "Ke ofe ea neng a le 'marakeng?" - Drake o ile a botsa, joale a fumana nako le tlhaiso-leseling.
  
  "Sebaka sena se tletse lintho tse nyonyehang, na ha ho joalo? Nahana ka litumellano tsohle tse entsoeng moo tse tla ama lefatše ka lilemo tse mashome tse tlang. "
  
  "Ramses o mo rekisitse ho hong," Drake a rialo, a e leka.
  
  "Ho joalo. 'Me ke na le bonnete ba hore boroso e qhekellang ea Sefora pâté e se e u boleletse hore na ke eng. Kapa u ka "na ua mo botsa hona joale."
  
  Kahoo sena se ile sa tiisa. Marsh o ile a ba shebella, le hoja a ne a se na mahlo ka reschorenteng. Drake o rometse molaetsa o mokhuts'oane ho Moore. "Ho thoe'ng ka uena u re bolelle hore na Webb e ile kae?"
  
  "Joale, ka botebo, ke mang, Fox News? Ka mor'a moo, u tla nkōpa chelete."
  
  "Ke tla lumellana le senokoane sena sa likhukhuni."
  
  'Me u khutlele mosebetsing o teng. Marsh o ile a bua mantsoe ana mme a bonahala a itšeha, a tšeha hang. "Tšoarelo, motlae oa hau. Empa joale re qetile ka karolo ea taolo ea ho lelekisa. Jwale, ke batla ho o bolella ditaba tsa ka."
  
  "Kahoo re bolelle feela." Lentswe la Alicia le ne le utlwahala le kgathetse.
  
  "Ke eng e qabolang ka see? Bomo ena e tla phatloha haeba ke sa khotsofala ka ho feletseng. Ke mang ea tsebang, moratuoa, nka ba ka etsa qeto ea ho ba mong'a hao."
  
  Ka ho panya ha leihlo, Alicia o ne a bonahala a itokiselitse ho tsamaea, mahlo a hae le ponahalo ea hae li tuka hoo a neng a ka chesa moru o omeletseng.
  
  O ile a hoeshetsa: "Ke rata ho ba mong le uena.
  
  March e ile ea khefutsa, eaba e tsoela pele ka potlako. "Natural History Museum, metsotso e mashome a mabeli."
  
  Drake o ile a beha oache ea hae. "Eaba?"
  
  "Hmmm, eng?"
  
  "Ena ke karolo e kholo ea meralo."
  
  "Oh, haeba u se u fihlile mona, nka etsa tlhahiso ea ho hlobolisa molebeli e mong oa monna ea bitsoang Jose Gonzalez. E mong oa basebetsi-'moho le rona o ile a rokela litlhoko tsa ka leleng la baki ea hae maobane bosiu. Mokhoa oa pele oa ho tsamaisa litokomane, e, ntle le ho khutlela ho motho ea li rometseng.
  
  Drake ha a ka a araba, a maketse haholo.
  
  "Ke tseba seo o se nahanang," Marsh a rialo, a boela a bontsha bohlale bo hlollang. Ke hobane'ng ha u sa u romele linepe feela 'me u ntsebise seo u se batlang? Che, ke motho ea ikhethang. Ba ile ba mpolella hore ke na le mahlakore a mabeli, likelello tse peli le lifahleho tse peli, empa ke khetha ho li bona e le litšobotsi tse peli tse arohaneng. Karolo e 'ngoe e kobehile, e' ngoe e kobehile. Oa tseba na ke bolelang?"
  
  Drake a khohlela. "Ehlile kea tseba hore na u mang."
  
  "Ho lokile, joale kea tseba u tla utloisisa hore ha ke bona litopo tsa hao tse "nè tse qhetsotsoeng ka mor"a metsotso e ka bang leshome le metso e supileng, ke tla ikutloa ke thabile ka tsela e makatsang ke bile ke tenehile ka tsela e makatsang. Le uena. 'Me joale, sala hantle. "
  
  Mohala o ile oa shoa. Drake o ile a tobetsa oache ea hae.
  
  Metsotso e mashome a mabeli.
  
  
  KHAOLO EA LESOME
  
  
  Hayden le Kinimaka ba qetile nako le Ramses. Khosana ea Likhukhuni e ne e bonahala e sa tšoanelehe ka seleng ea hae ea lisekoere-mithara tse tšeletseng: e litšila, e ferekane 'me, le hoja e ne e khathetse ka ho hlaka, e ntse e ea pele le morao joaloka tau e koaletsoeng. Hayden a apara lihlomo tsa hae tsa 'mele, a sheba Glock ea hae le likulo tsa hae, 'me a kopa Mano ho etsa joalo. Ho tloha joale ho ea pele ho ke ke ha ba le monyetla. Ka bobeli Ramses le March li ile tsa bonahala li le bohlale haholo hore li ka khelloa fatše.
  
  Mohlomong tšōmo ea likhukhuni e ne e le hantle moo a neng a batla ho ba teng.
  
  Hayden o ile a e belaela, a e belaela haholo. Ntoa e neng e le ka har"a qhobosheane le lefu le nyarosang la molebeli oa hae li ile tsa bontša kamoo a neng a batla ho baleha kateng. Hape, na botumo ba hae bo ile ba senyeha? Na ha aa lokela ho tsieleha ho lokisa tšenyo? Mohlomong, empa motho ha aa ka a senngoa hoo a neng a ke ke a khona ho tsosolosa. Hayden o ile a mo shebella ha a ntse a tsamaea ha Kinimaka a ba tlisetsa litulo tsa polasetiki.
  
  Hayden o itse: "Ho na le libetsa tsa nyutlelie toropong ena. "Eo ke ts'epang hore oa e tseba esale u etsa tumellano le Tyler Webb le Julian Marsh. U motseng ona, 'me ha nako e fihla, re tla etsa bonnete ba hore ha u ka tlas'a lefatše. Ehlile balatedi ba hao ha ba tsebe hore re na le wena..." A e tlohela e leketlile hona moo.
  
  Ramses a ema, a mo sheba ka mahlo a kgathetseng. "O bolela, ehlile, thetso moo batho ba heso ba tla tloha ba bolaea Marsh, ba nke boikarabello bakeng sa bomo le ho e qhomisa. U lokela ho tseba sena ho Webb le balebeli ba hae, kaha ke bona feela ba tsebang. Mme le wena o a tseba hore ba emetse taelo ya ka feela. O ne a dumela ka tlhogo, e kete o a iteba.
  
  Hayden o ile a ema. Ramses o ne a le masene, empa seo ha se bolele hore o ne a ke ke a khoptjoa.
  
  Ramses o ile a re: "Li tla phatloha. "Ba tla iketsetsa qeto."
  
  "Re ka etsa hore lihora tsa hau tse 'maloa tsa ho qetela e be tse sa mamelleheng," ho boletse Kinimaka.
  
  "O ke ke wa etsa hore ke hlakole sena," ha rialo Ramses. "Le ka tlhokofatso. Nke ke ka emisa ho phatloha hona."
  
  "U batla eng?" Hayden a botsa.
  
  "Ho tla ba le lipuisano."
  
  O ile a mo ithuta, a talimile ka hloko sefahlehong sa sera sa lefatše le lecha. Batho bana ba ne ba sa batle ho buseletsoa letho, ba sa batle ho rerisana, "me ba lumela hore lefu e ne e le mohato o lebisang ponahalong e itseng ea Leholimo. See se re siea kae?
  
  Hantle-ntle, hokae? O ile a phopholetsa sebetsa sa hae. O ile a re: "Ho bonolo ho sebetsana le motho ea sa batleng letho haese ho bolaea batho ba bangata. "Ka kulo e hloohong."
  
  Ramses a totisa sefahleho sa hae mabaleng. "Joale, tsoela pele, lesela la Bophirimela."
  
  Hayden o ne a sa hloke ho ba setsebi ho bala bohlanya le tabatabelo e khanyang mahlong ao a se nang moea. Ntle le lentsoe le leng, o ile a fetola taba "me a tsoa ka kamoreng, a notlela lemati le ka ntle ka hloko ka mor"a hae.
  
  Le ka mohla u ke ke ua ba hlokolosi haholo.
  
  Ka kamoreng e latelang ho ne ho e-na le sele ea Robert Price. O ne a fumane tumello ea ho boloka mongoli mona ka lebaka la tšokelo e haufi le karolo ea hae e ka bang teng ho eona. Ha eena le Kinimaka ba kena ka phaposing, Price o ile a mo sheba ka boikhohomoso.
  
  "U tseba eng ka bomo?" - o ile a botsa. "Mme ke hobane'ng ha u ne u le Amazon, u etetse sebaka sa likhukhuni?"
  
  Price o ile a lula fatše holim'a bethe ea hae. "Ke hloka ramolao. Mme o bolelang? Bomo?"
  
  "Bomo ea nyutlelie," ho boletse Hayden. "Mona New York. Ithuse, uena sekoahelo. Ithuse hona joale ka ho re bolella seo u se tsebang."
  
  "Ka botebo". Mahlo a Price a ile a totobala. "Ha ke tsebe letho".
  
  "O entse bolotsana," Kinimaka a rialo, a atametsa mmele wa hae haufi le khamera. "Na ke tsela eo u batlang ho hopoloa ka eona? Epitaph bakeng sa litloholo tsa hau. Kapa na u ka khetha ho tsejoa u le motho ea bakileng ea thusitseng ho pholosa New York? "
  
  "Ho sa tsotelehe hore na o bua hamonate hakakang," lentswe la Price le ne le dumaela jwaloka noha e ikharileng. "Ha kea ka ka kenya letsoho lipuisanong leha e le life tse mabapi le "bomo" 'me ha ke tsebe letho. Joale ka kopo, 'muelli oa ka oa molao.
  
  "Ke tla o fa nako," Hayden a rialo. "Ebe ke tla kopanya Ramses le wena, ka seleng e le nngwe. U ka loantša sena. A re boneng hore na ke mang ea buang pele. A ka mpa a shoa ho e-na le ho phela, "me o batla ho nka moea o mong le o mong o phelang le eena. Uena? Etsa bonnete ba hore ha u ipolaee."
  
  Price o ne a bonahala a ferekantsoe ke mantsoe a mang a hae. "Kantle ho 'muelli oa molao?"
  
  Hayden o ile a hetla. "Fela uena."
  
  Mongoli o ile a mo hlokomela. Hayden o ile a mo notlela ka hare eaba o retelehela ho Mano. "Mehopolo leha e le efe?"
  
  "Kea ipotsa hore na Webb e ameha tabeng ena. Esale e le motho ea hlahelletseng ka nako eo. "
  
  "Eseng lekhetlong lena, Mano. Webb ha e sa re sala morao. Ke na le bonnete ba hore ke Ramses le March kaofela."
  
  "Ebe ho latela eng?"
  
  "Ha ke tsebe hore na re ka thusa Drake le bashanyana joang hape," ho boletse Hayden. "Sehlopha se se se le bohareng ba tsona kaofela. Naha ea habo e ne e hlokomela ntho e 'ngoe le e 'ngoe, ho tloha ho mapolesa a neng a raha mamati, ho ea ho lihloela tse ipatileng ka mor'a chelete eo ba e sebelelitseng ka thata, ho ea ho sesole sa sesole le ho fihla ha NEST, Sehlopha sa Tšehetso ea Tšohanyetso ea Nyutlelie. Mapolesa a hohle, ka tsohle tseo a nang le tsona. Li-sappers li falimehile haholo. Re tlameha ho fumana mokhoa oa ho roba Ramses."
  
  "Na u mo bone. O ka roba jwang monna ya sa tsotelleng hore na o a phela kapa o a shwa?"
  
  Hayden o ile a emisa ka bohale. "Re tlameha ho leka. Kapa na u ka mpa ua inehela? Motho e mong le e mong o na le se qalang. Seboko sena se tsotella ho hong. Lehlohonolo la hae, mokhoa oa hae oa bophelo, lelapa la hae le patiloeng? E tlameha ebe ho na le seo re ka se etsang ho thusa. "
  
  Kinimaka o ne a lakatsa eka ba ka letsetsa tsebo ea k'homphieutha ea Karin Blake, empa mosali eo o ne a ntse a ts'oaroe ke puso ea hae ea Fort Bragg. "Ha re e'o batla mosebetsi."
  
  'Me re rapelle hore re be le nako.
  
  "Ba emetse Ramses hore a fane ka tumello. Re na le nako."
  
  U utloile hantle joalo ka ha ke utloile, Mano. Go ise go ye kae, ba tla bolaya Marsh mme ba mo thuntshitse."
  
  
  KHAOLO MORARO
  
  
  Dahl o ile a mamela melaetsa ea likhokahano e hanyetsanang ha Smith a ntse a khanna koloi ea bona literateng tse phetheselang tsa Manhattan. Ka lehlohonolo, ha baa ka ba tlameha ho ea hōle, "me hase methapo eohle ea konkreite e neng e thibane ka ho feletseng. Ho ne ho bonahala eka sehlopha sohle sa litsebiso se ne se ameha, ho tloha ho batho ba fokolang ka ho fetisisa metseng ea mekhukhu ho isa ho bilione ea ruileng ka ho fetisisa, ea khopameng le bohle ba lipakeng. Sena se ile sa lebisa ho qubu ea litlaleho tse hanyetsanang, empa hae ba ile ba etsa sohle se matleng a bona ho arola ba tšepahalang ho ba sothehileng.
  
  "Lisele tse peli tse tsebahalang li na le maqhama a haufi le mosque o haufi," Moore o ile a bolella Dahl ka tsebe ea hae. O ile a laela aterese. "Re na le motho ea ipatileng moo, leha a le mocha. E re sebaka sena se qheletsoe ka thoko letsatsi lohle. "
  
  Dahl ha ho mohla e kileng ea e-ba motho ea khonang ho nka letho. "Sena se hlile se bolela'ng ka mantsoe a mosque?"
  
  "E bolelang? Ho bolela hore, ka bomalimabe, e-ea moo 'me u hloekise sele e le 'ngoe ea Ramses."
  
  "Ho kopanela liphate?"
  
  "Ha ho na lintho tse ngata tseo re ka buang ka tsona. Empa mang kapa mang ea teng ha a na monyetla oa ho etsa lithapelo. Batla likamore tsohle tsa lisebelisoa le likamore tse ka tlas'a lefatše. Mme le itokise. Mohlankana oa ka ha a etse liphoso hangata, "me ke tšepa bohlale ba hae tabeng ena."
  
  Dal o ile a fetisa tlhahisoleseling mme a kenya likhokahano ho GPS. Ka lehlohonolo, ba ne ba se ba batla ba le tlhōrōng ea mosque, "me Smith o ile a phethola lebili la setereng a lebile tselaneng.
  
  Lauren a re: "Tlhokomelo."
  
  "Lebitso leo ke le fileng katana ea ka ea khale." Kensi a hemela, a hopola.
  
  Dahl o ile a tiisa marako a veste ea hae. "Re se re loketse? E tšoanang tsamaiso. Re otla ka matla le kapele, batho. Ha ho na mohau".
  
  Smith o ile a tima enjene. "Ha ho na mathata ka nna."
  
  Hoseng o ne a ntse a ba lumelisa ha ba theoha ka koloing 'me ba hlahloba mosque ka mose ho seterata. Haufi le moo ho ne ho e-na le lesoba le khubelu le le lesoeu le nang le mouoane o tsoang. Mohaho ona, o mateanong a litsela, o ne o kolokile literateng ka bobeli, lifensetere tsa oona tse mebala-bala le karolo e melelele ea sechaba. Ka holim'a marulelo a mohaho ho ne ho e-na le minaret e nyenyane, e makatsang 'me e batla e le e khahlehang khahlanong le bokamorao ba li-facade tse potolohileng konkreite. Monyako o tsoang seterateng o ne o kena ka mamati a likhalase.
  
  "Re tla kena," ho rialo Dahl. "Jwale falla."
  
  Ba ile ba tšela tsela ka boomo, ba emisa sephethephethe ka matsoho. Ho khefutsa hona joale ho ka ba jella tsohle.
  
  "Sebaka se setle," ho boletse Smith. "Ho thata ho fumana sehlopha se ikemiselitseng moo."
  
  Dahl o ile a ikopanya le Moore. "Re sebakeng. O na le ntho e nngwe bakeng sa rona?
  
  "Ho joalo. Motho oa ka o ntiisetsa hore lik'hamera li ka tlas'a lefatše. O haufi le ho amoheloa, empa ha a haufi ka ho lekana ho re thusa kajeno. "
  
  Dahl o ile a bolela litaba tsena ha ba tšela tsela e 'ngoe 'me ba bula mamati a ka pele a mosque. Ha likelello tsa bona li se li le matla, ba ile ba fallela ka hare butle-butle, mahlo a bona a ikamahanya le khanya e fokolang hanyenyane. Mabota a masoeu le siling li ne li bonahatsa leseli, hammoho le lisebelisoa tsa mabone a khauta le k'hapete ea mohlala e khubelu le ea khauta. Sena sohle se ne se le ka morao ho sebaka sa ngoliso, moo monna eo a ileng a ba sheba ka lipelaelo tse sa ipatileng.
  
  "Na nka u thusa?"
  
  Dahl o ile a bontša ID ea hae ea SPEAR. "E, motsoalle, u ka khona. U ka re isa monyakong oa hau oa lekunutu o ka tlas"a lefatše."
  
  Motho ea amohelang baeti o ne a bonahala a ferekane. "See ke eng, motlae?"
  
  "Suthela ka thoko," Dahl a otlolla letsoho la hae.
  
  "Hei, nke ke ka o dumella-"
  
  Dahl o ile a phahamisa monna ka hempe ea hae 'me a mo beha k'haontareng. "Ke nahana hore ke itse ke tlohele ka thoko."
  
  Sehlopha se ile sa feta ka potlako 'me sa kena mohahong o moholo oa mosikiti. Sebaka seo se ne se se na letho "me menyako e ka morao e notletsoe. Dahl o ile a emela sekoaelo ho Smith le Kenzie eaba o ba raha habeli. Patsi e ile ea petsoha 'me liphanele tsa oela fatše. Ka nako eo, ho ile ha utloahala lerata le moferefere ho tsoa foyer e ka morao. Sehlopha se ile sa nka maemo, se akaretsa tšimo. Ho ile ha feta metsotsoana e meraro, eaba sefahleho le helmete tsa molaoli oa mabotho a khethehileng li tsoa ka mor"a lebota le lehlakoreng.
  
  "Na u Dal?"
  
  Moswede o ile a tsheha. "Ee?"
  
  "Moore o re romile. KHOTHA. Re mona ho tšehetsa papali ea hau. "
  
  "Papali ea rona?"
  
  "Ho joalo. Litaba tse ncha. U ka har'a mosque e mpe, 'me li chekoa ka botebo haholo. Ho tla hloka tlhaselo e tobileng ho ba ntša. Mme re habile maoto."
  
  Dahl o ne a sa e rate, empa o ne a utloisisa mokhoa ona, mekhoa e metle ea ho sebetsa mona. Ha hoa ka ha utloisa bohloko hore ebe mabotho a khethehileng a ne a se a ntse a e-na le sebaka se betere.
  
  "Bontša tsela," ha rialo Dahl.
  
  "Re. Mosque o nepahetseng o ka mose ho tsela."
  
  "Ka lehlakoreng le leng ... "Dahl a hlapanya. "Bolotsana ba GPS."
  
  Ba atamelane haholo. Ofisiri eo e ile ea honyetsa. "Mme mantsoe a mahlapa a Senyesemane a monate, empa na ha se nako ea hore re tsamaise liesele tsa rona tse mpe?"
  
  Metsotso e ile ea feta ha lihlopha li ntse li tsoakana 'me tsa theha mokha o hlaselang ha ba tšela tsela hape. Hang ha li bokane, ha ho nako e 'ngoe e ileng ea senyeha. Tlhaselo e feletseng e ile ea qala. Banna bao ba ile ba hlasela karolo e ka pele ea mohaho, ba liha mamati "me ba kena ka kamoreng ea baeti. Leqhubu la bobeli le ile la feta har'a bona, le ntse le tsoma ho batla libaka tseo ba neng ba boleletsoe ka tsona. Hang ha lemati le leputsoa le fumanoa, monna eo o ile a beha seqhomane holim'a lona 'me a le qhomisa. Ho ile ha e-ba le ho phatloha, ho pharaletseng ho feta kamoo Dahl a neng a lebeletse kateng, empa ka radius eo ka ho hlaka mabotho a khethehileng a neng a itšetlehile ka eona.
  
  Moetapele o ile a re ho yena: "Sefi sa Booby. "Ho tla ba le ba bangata ba bona."
  
  Batho ba Sweden ba ile ba feheloa hanyenyane, ba se ba ntse ba tseba bohlokoa ba baemeli ba sekhukhu 'me joale ba sa lebale ho ba fa tokelo ea bona. Mosebetsi oa sekhukhu e ne e le o mong oa mekhoa e bolotsana le e kotsi ea mapolesa. Enoa e ne e le moemeli ea sa tloaelehang le oa bohlokoa ea neng a ka khona ho kena ka har'a sera 'me kahoo a pholosa bophelo.
  
  Mabotho a khethehileng a ile a kena ka kamoreng e batlileng e senyehile, eaba a retelehela monyako o hōle. E ne e butsoe "me e koahetse seo ho hlakileng hore ke monyako oa mokatong o ka tlaase. Ha monna oa pele a atamela, ho ile ha lla lithunya ka tlaase "me kulo ea lla ka kamoreng.
  
  Dahl o ile a sheba Kensi. "Mehopolo leha e le efe?"
  
  "Oa mpotsa? Hobaneng?"
  
  "Mohlomong hobane ke nahana hore u na le kamore e kang ena."
  
  "O seke oa otla sehlahla, ho nyahame, Dal, ho lokile? Ha ke morekisi oa hau oa lapeng. Ke mona feela hobane ... hobane - "
  
  "Ee, hobaneng o le mona?"
  
  "Ke kopa ho tseba haholo. Mohlomong ke tsamaee..." A qeaqea, eaba oa feheloa. "Mamela, mohlomong ho na le tsela e nngwe ya ho kena. Sesenyi se bohlale se ne se ke ke sa theohela moo ntle le tsela e tšepahalang ea ho baleha. Empa ka lisele tsa sebele tsa likhukhuni? Ke mang ea tsebang ka litlokotsebe tse joalo tsa ho ipolaea?
  
  "Ha re na nako ea ho nahana," ho boletse molaoli oa mabotho a khethehileng, a lutse pel'a hae. "Ke bolo ea maoto bakeng sa bashanyana bana."
  
  Dahl o ile a shebella ha sehlopha se ntša liqhomane tsa sona tsa flashbang ha se ntse se nahana ka mantsoe a Kenzi. Kaha o ne a le bohale ka boomo, o ne a lumela hore ka mor'a bona ho na le pelo e tsotellang, kapa bonyane masala a robehileng a e 'ngoe. Kensi o ne a hloka ho hong ho mo thusa ho kopanya likotoana tsena - empa o ne a ka batla nako e kae ntle le ho lahleheloa ke tšepo? Mohlomong sekepe sena se se se soahlamane.
  
  Sehlopha sa SWAT se ile sa bontša hore ba se ba itokisitse eaba ba lokolla mofuta o hlanyang oa inferno ba sebelisa lere ea lehong. Ha liqhomane li oela fatše ebe li phatloha, lihlopha li ile tsa etella pele, Dahl a sututsa molaoli bakeng sa boemo ba palo.
  
  Smith o ile a fetela pele. "Tlosa marapo a hao."
  
  Ha ba ntse ba matha fatše, hang-hang ba ile ba khahlametsoa ke sethunya sa mochine. Dahl o ile a bona hanyenyane fatše, maoto a tafole le mabokose a libetsa pele a thella ka boomo mekatong e mene ka tatellano, a hula sethunya sa hae le ho khutlisa mollo. Smith o ile a sotheha ka pel"a hae, a thella ho ea tlaase "me a khasa ka thōko. Sehlopha sa SWAT se tsoetse pele ho tloha ka morao, se inama se sa thekesele moleng oa mollo. Likulo li ile tsa khutla ka mor'a ho thunngoa, li-volleys tse bolaeang li ile tsa phunyeletsa mokatong o ka tlaase 'me tsa tabola likotoana tsa marako a teteaneng. Ha Dahl a otla fatše ka tlaase, hang-hang o ile a ananela script.
  
  Ho ne ho ena le ditho tse nne tsa sele mona, tse tshwanang le tseo ba di boneng seleng e fetileng. Ba bararo ba ne ba khumama ka mangole, mali a phalla litsebeng tsa bona, matsoho a bona a tobane liphatleng, ha oa bone a bonahala a sa tsoa kotsi "me a thunya bahlaseli ba hae ka matla. Mohlomong ba bang ba bararo ba ne ba mo koahetse, empa Dahl hang-hang o ile a fumana mokhoa oa ho fumana motšoaruoa ea phelang 'me a nka sepheo sa motho ea thuntseng.
  
  "Che!" Moetapele oa mabotho a khethehileng o ile a mo feta ka mokhoa o ke keng oa hlalosoa.
  
  "Lumela!" Dahl o ile a bitsa. "Eng-"
  
  Har'a mofuta o mobe ka ho fetisisa oa lihele, ke feela ba kileng ba e-ba le phihlelo pele ba ka nka khato ntle le khefu. Moeta-pele oa mabotho a khethehileng o ile a hlokomela pontšo ka ho hlaka, ntho eo a e tloaetseng, "me a nahana feela ka bophelo ba basebetsi-"moho le eena. Ha Dahl a ntse a hula sethunya sa hae, o ile a bona sekhukhuni se akhela seqhomane se laetseng letsohong le leng 'me se lahla sebetsa sa sona ka se seng.
  
  "Bakeng sa Ramses!" - a hoeletsa.
  
  Mokato o ka tlaase e ne e le sefi sa lefu, kamore e nyenyane eo libōpuoa tsena li neng li hohela phofu ea tsona. Ho na le maraba a mang a hasaneng ho pota-pota kamoreng, maraba a tla tsosoa ha shrapnel e phatloha. Dahl o ile a thunya sekhukhuni pakeng tsa mahlo, le hoja a ne a tseba hore ketso eo e ne e le ea thuto feela - e ka be e sa ba pholosa.
  
  Eseng ka phaposing ena e nyane e nang le mabota a litene, maemong a patisaneng, kaha metsotsoana ea ho qetela e baloa pele seqhomane se phatloha.
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Dahl o ile a bona lefatše le oela lefifing. O ile a bona kamoo nako e liehang ho ea lebelong la ho khasa, kamoo ho otla ha pelo e "ngoe le e "ngoe e phelang ho lekanngoang ka nako e sa feleng. Ha seqhomane se qhoma, se phahamisa lerōle le litšila fatše ka har'a leru le lenyenyane la li-mushroom, kulo ea hae e ile ea kena lehatang la sekhukhuni seo, ea pota-pota pele e phatloha ka mokokotlo oa eona 'me e otla lebota ka har'a seliba se sephara sa mali. Mmele o a fokola, bophelo bo se bo ile. Seqhomane se ile sa oela bakeng sa ricochet ea bobeli, 'me Dahl a qala ho tlosa sethunya sefahlehong sa hae.
  
  Ho ile ha sala metsotsoana ea bohlokoa.
  
  Likhukhuni tse tharo li ne li ntse li khumama ka mangole, li bobola li bile li hlōtsoe, "me li ne li sa bone se tlang. Bahlankana ba mabotho a khethehileng ba ile ba leka ho thibela maikutlo a bona kapa ho hloa litepisi.
  
  Smith o ile a lebisa mahlo ho Dahl, pono ea ho qetela ea bophelo ba hae.
  
  Dahl o ne a tseba hore Kensi, Lauren le Yorgi ba ne ba le ka holimo ho litepisi, "me ka nakoana o ile a tšepa hore ba ne ba le hole ka ho lekaneng le sefuba seo.
  
  Leha ho le joalo, sena sohle ke sa bana ba ka ...
  
  Seqhomane se ile sa phatloha tlhōrōng ea ricochet ea bobeli, e leng molumo o lerata ka ho fetisisa oo Maswede a kileng a o utloa ka nakoana. Eaba melumo eohle ea shoa hang ha mohopolo o nyamela ...
  
  Mahlo a hae a ne a tsepame pele mme a sa kgolwe seo ba se bonang.
  
  Moeta-pele oa SWAT o ile a matha ka potlako kamoo a ka khonang, a tseba se tlang 'me a ikemiselitse ho pholosa batho ba bangata kamoo ho ka khonehang, hang-hang a hlokomela hore ke eena feela motho ea ka e etsang. Ho matha ha hae ho ile ha mo phahamisetsa ka holim'a seqhomane, sa mo lumella ho oela ka ho toba ho sona motsotsoana pele se phatloha. Ka Kevlar, nama le lesapo, e ile ea phatloha, empa ha ea ka ea otla ba emeng, ba tlameletsoe sebakeng sa bona ka kamoreng. Ho phatloha ho ile ha hlaka, eaba hoa shoa.
  
  Dahl o ile a itlhatsoa, a sitoa ho lumela seo a se bonang. Boinehelo ba basebetsi-'moho le eena bo ne bo lula bo mo kokobetsa, empa sena se ne se le boemong bo bong.
  
  Ke ne ke sa ... ke ne ke sa tsebe le lebitso la hae.
  
  Mme leha ho le jwalo dikhukhuni tsa kgumama pela hae.
  
  Dahl o ile a matha a theosa mehato e seng mekae ea ho qetela, meokho e ile ea fifatsa mahlo a hae leha a ntse a raha banna bao ba bararo mekokotlong ea bona. Smith a hahola libaki tsa bona. Ho ne ho se na liphahlo tse phatlohang, empa monna a le mong o ne a phophoma lekoeba ha Smith a khumama pel'a hae. E mong o ne a ntse a sosobanya ka bohloko. Ea boraro e ne e hateletsoe fatše, e sa sisinyehe. Dahl o ile a kopana le pono e tšabehang ea monna eo, joalo ka sekoahelo sa polar, ka lehloeo la hae. Kenzi o ile a atamela 'me a hapa tlhokomelo ea Moswede, a shebile Dahl, mahlo a hae a maputsoa a leqhoa a hlakileng, a batang a bile a tletse maikutlo hoo a neng a bonahala eka ke sebaka se seholo, se qhibilihang,' me a bua mantsoe feela ao a ka a buang.
  
  "O re pholositse ka ho itela. Ke... ke ikutloa ke na le bofokoli, ke soabile ha ke bapisoa le eena."
  
  Dahl, matsatsing 'ohle a hae, ha ho mohla a kileng a iphumana a sitoa ho fana ka maikutlo. O e entse jwale.
  
  Smith o ile a phenyekolla banna bohle ba bararo, a fumana liqhomane tse ling, likulo le lihlomo tse nyane. Lipampiri le lintlha tse ka lipokothong li ne li sosobane, kahoo banna ba phuthehileng ba qala ho li phenyekolla.
  
  Ba bang ba ile ba atamela moeta-pele oa bona ea oeleng, ba inamisa lihlooho. Monna e mong o ile a khumama eaba o nanabetsa letsoho ho tšoara ofisiri mokokotlong.
  
  Sekhukhuni sa boraro se ile sa shoa, ho sa tsotellehe hore na se jele chefo efe, ho ile ha nka nako e teletsana hore chefo e sebetse ho feta basebetsi-'moho le eena. Dahl o ile a shebella a sa qeaqee. Ha sekoahelo sa tsebe sa hae se lla "me lentsoe la Moore le tlala hloohong ea hae, o ile a mamela empa a sitoa ho nahana ka karabo.
  
  "Lik"hamera tse hlano," Moore a mo bolella. "Mehloli ea rona e fumane hore Ramses e na le lik'hamera tse hlano feela. U tobane le tse peli, tse sieang tse tharo. O na le lintlha tse ncha bakeng sa ka, Dal? Lumela? Na u teng? Ho etsahalang diheleng?"
  
  Crazy Swede e tobetse konopo e nyane e ileng ea khutsisa Moore. O ne a batla ho bontša tlhompho ea hae a khutsitse bonyane metsotsoana e seng mekae. Joaloka banna le basali bohle ba tlaase moo, o ile a pholoha feela ka lebaka la sehlabelo se seholohali sa monna a le mong. Monna enoa a ke ke a hlola a bona motšehare kapa letsatsi le likela, kapa a utloa moea o futhumetseng o foka sefahlehong sa hae. Dahl o ne a tla mo utloela eona.
  
  Ha feela a ntse a phela.
  
  
  KHAOLO LESOME
  
  
  Metsotso e leshome le metso e supileng.
  
  Drake o ile a latela boetapele ba Bo, a seha ka letsohong le letšehali ka la 59 mme a leba ka kotloloho moferefereng oo e neng e le Columbus Circle. Lifolakha li ne li fofa ho tloha mehahong ho ea ho le letšehali, "me ka ho le letona ho ne ho e-na le mochophoro o motala o nang le lifate. Ka pel"a bona ho ne ho eme mohaho oa lifolete, oo boholo ba oona e leng oa likhalase, lifensetere tsa oona li benya ka mofuthu mahlaseling a letsatsi le ntseng le chaba. Tekesi e tshehla e ile ya ema ka thoko ho tsela, mokganni wa yona a lebeletse ho bona dimathi tse nne tse apereng hantle di matha tseleng e ka mora hae, empa Beau ha a ka a sheba monna eo hape. Selika-likoe e ne e le sebaka se sephara sa konkreite se nang le liphororo, liemahale le litulo. Bahahlauli ba ne ba lelera mona le mane, ba ntse ba paka mekotla ea bona le metsi a nooang. Drake o ile a phunyeletsa bohareng ba sehlopha sa baatlelete ba fufuleloa, eaba o matha tlas'a lifate tse fanang ka bonyane moriti o monyenyane.
  
  Ha o sa bonahale mahlong.
  
  Phapang pakeng tsa literata tse thata, tse mahlahahlaha tse nang le mekhoa e mengata e feteletseng - li-skyscrapers tse tsotehang, tse ferekaneng tse batlang sebaka har'a likereke tsa setso ho latela marang-rang - le khotso e feletseng le khutso e neng e busa ka botala ka letsohong la hae le letona e ile ea tlatsa Drake ka maikutlo a sa sebele. Sebaka see se ne se hlanya hakae? Ke toro e kae ee? Liphapang li ne li fetelletse ka tsela e ke keng ea nahanoa.
  
  A ipotsa hore na Marsh o ba shebile haufi hakae, empa a se ke a tšoenyeha haholo. Sena se ka lebisa lefung la motho. Ha ba fihla hae, ba ne ba ntse ba leka ho fumana mocha oo e le hore ba ka o sala morao ho khutlela mohloling oa oona.
  
  Orb e khanyang e ile ea fetohela ka ho le letšehali butle ha sehlopha se ntse se phahama. Alicia le May ba ne ba mathela morao, ba shebeletse empa ba sa khone ho sebelisa bokhoni bohle ba bona ka lebelo lena. Sera se ka ba kae kapa kae, mang kapa mang. Sedani se fetang se nang le lifensetere tse tintiloeng se ne se hloka tlhahlobo e haufi, empa se ile sa nyamela hole.
  
  Drake o ile a hlahloba nako. Ho setse metsotso e leshome le motso o mong.
  
  Leha ho le joalo nako e ile ea tsamaea, ea bobeli ka motsotsoana. Bo o ile a fokotseha ha mohaho o moputsoa o bobebe oo Drake a ileng a o lemoha hang-hang o hlaha ka holim'a tsela. A ntse a matha, o ile a retelehela ho Alicia le May. "Ka mohahong o le mong moo re ileng ra loana nakong ea pale le Odin. Damn, ekare bophelo bohle bo fetile. "
  
  "Na helikopthara ha e ea otla lehlakore?" Alicia a botsa.
  
  "Ee, 'me re ile ra hlaseloa ke Tyrannosaurus Rex."
  
  Natural History Museum e ne e bonahala e le nyenyane ha ho bapisoa ho ea ka tsela ena, e leng khopolo e fosahetseng haeba e kile ea e-ba teng. Ho ne ho e-na le litepisi tse neng li nyoloha ka thōko ho tsela ho ea menyako e ka pele, eo hajoale e tletseng sehlopha sa bahahlauli. Monko o tsoakaneng oa diesel le peterole o ile oa ba hlasela ha ba ema ka thōko ho tsela. Lerata la lienjene, linaka tse llang, le mohoo oa nako le nako o ne o ntse o ba khathatsa, empa bonyane ho ne ho e-na le sephethephethe se sengata ho pota-pota mona.
  
  "Seke oa ema hona joale," ho rialo Alicia. "Ha re tsebe hore na tšireletso e tla ba hokae."
  
  Drake o ile a leka ho emisa sephethephethe le ho ba lumella ho tšela. "A re tšepe hore ha a ka a re oa kula."
  
  Ka lehlohonolo, sephethephethe se ne se fokola 'me sehlopha se ne se khona ho tšela tsela habonolo. Hang ha ba le ka tlaase ho litepisi tsa musiamo, ba ile ba qala ho hloa, empa ka tšohanyetso ba emisa ha ba utloa molumo o moholo oa lithaere ka mor'a bona.
  
  Drake o ile a nahana: Metsotso e supileng.
  
  Ba ile ba fetoha sebaka sa bohlanya bo sa laoleheng. Banna ba bane ba ile ba tlolela ka ntle ho koloi, lithunya li ntse li le malala-a-laotsoe. Drake o ile a leka ho qoba, a tlolela hole le mamati a musiamo mme a hasanya baeti. Bo ka potlako a ntša sebetsa sa hae 'me a leba ho sera. Ho ile ha lla. Mehoo e ile ea tabola hoseng hoo.
  
  Drake o ile a tlolela holimo 'me a akhela setebele se tlase, a bilika ha a ntse a otla tsela e katiloeng a iphapanyetsa bohloko boo lehetla la hae le neng le nkile matla a felletseng a' mele oa hae. Mohlaseli o ile a qhomela holim'a sekoahelo sa sedan 'me o ne a se a ntse a tšoere Mai ka sethunya. Drake a thetheha a lebile koloing mme a ema, ka lehlohonolo a le haufi le sethunya. O ile a otlolla letsoho la hae, a fetoha tšokelo le ho batla tlhokomelo.
  
  Alicia o na le leeba ka tsela e 'ngoe, a hlakola mehato le ho beha seemahale sa equestrian sa Theodore Roosevelt pakeng tsa hae le bahlaseli ba hae. Leha ho le joalo, ba ile ba thunya, likulo tsa thula bokahare ba koporo. Alicia a ntša sebetsa sa hae mme a nyenyelepa a pota-pota ka lehlakoreng le leng. Banna bana ba babeli ba ne ba se ba le ka holim'a likoloi, ba etsa liphofu tse phethahetseng. Baahi ba ile ba matha ka mahlakoreng 'ohle, ba tlosa sebaka seo. O ile a shebana le sekhukhuni, se ileng sa khumama ka mangole, empa mollo o sa khaotseng oa fihla ho eena, oa mo qobella ho ipata.
  
  May le Bo ba ile ba ipetetsa ka har'a khoro e nyenyane e kobehileng haufi le monyako o moholo oa musiamo, ba hoholeha ka thata ho qoba likulo tse ngata tse neng li hahola lejoeng la majoe. Beau a ema a shebane le lebota, a sa kgone ho sisinyeha, empa May o ne a shebile ka ntle, mokokotlo wa hae o lebile ho Mofora.
  
  "Sena se ... ha se bonolo," ho tletleba Beauregard.
  
  "Mme ke lehlohonolo hore ebe o mosesane jwaloka lehlaka," ho araba Mai. A ntsha hlooho mme a thunya volley. "Ua tseba, ha re qala ho kopana le uena, ho ne ho bonahala u atisa ho khasa pakeng tsa marako a marako."
  
  "Seo se ka thusa hona joale."
  
  "Joaloka mosi." Mai a boela a inamela, a kgutlisa mollo. Likulo li ile tsa latela tsela e ka holim'a hlooho ea hae.
  
  "Na re ka falla?"
  
  "Eseng ntle le haeba o batla ho otloa."
  
  Drake o ile a hlokomela hore ha a na nako ea ho sebelisa sebetsa sa hae, kahoo o ile a leka ho thibela sebetsa sa mohanyetsi oa hae. O ile a elellwa e se e le morao haholo hore o ne a ke ke a mo fihlela - thaka lena le ne le phahame haholo - mme yaba o bona moqomo o retelehela ho yena.
  
  Haho moo o ka yang teng.
  
  Tlhaho e ile ea mo phunya joalo ka misaele. Ha a khutlela morao, a raha fensetere ea koloi, a pshatla khalase, eaba o kena ka leeba ha sekhukhuni se qala ho thunya. Ka mor'a hae, tsela e katiloeng e ne e phophoma. Drake o ile a phunyeletsa lekhalo setulong sa mokhanni, letlalo le keketsa, sebōpeho sa litulo se mo thatafalletsa ho feta. O ne a tseba se tlang. Kulo e ile ea phunyeletsa marulelong, setulong le mokatong oa koloi. Drake o ile a hohla ka potlako. Kamore e bohareng e ne e e-na le phaposi ea liatlana le litšepe tse peli tse khōlō tse mo fang seo a ka se tšoarang ha a ntse a kenya setopo sa hae setulong sa baeti. Likulo tse ling li ile tsa phunya marulelo ntle ho mohau. Drake o ile a hoeletsa, a leka ho reka nako. Phallo e ile ea emisa nakoana, empa, ha Drake a inamela morao mme a kenya fensetere, e ile ea qala hape ka lebelo le leholo le ho feta.
  
  Drake o ile a hloella setulong se ka morao, kulo e chesa lekhalo bohareng ba mokokotlo oa hae. O ne a iphitlhela a le mo mokoeng o o maswe, a felelwa ke mowa e bile a feletswe ke dikakanyo. Nako ea ho tsilatsila e tlameha ebe e ile ea etsa hore motho ea thunyang le eena a eme, eaba monna eo o kena tlas'a mollo oa Alicia. Drake o ile a notlela lemati le ka morao ho tsoa ka hare mme a tsoa, sefahleho se patiloe ka konkreite mme a sitoa ho bona moo a ka eang teng.
  
  Ntle le...
  
  Tlas'a koloi. O ile a bilika, a sa kenelle ka tlas'a koloi. Joale o ile a bona chassis e ntšo, liphaephe le tsamaiso ea ho ntša metsi. Kulo e 'ngoe e ile ea thunya ho tsoa holimo, ea phunya lekhalo pakeng tsa mesifa ea maoto a hae e nang le sebōpeho sa V. Drake a hema, a letsa mololi ha bonolo.
  
  Batho ba babeli ba ka bapala papali ena.
  
  A sisinya maoto a hae, a qobella 'mele oa hae ho tsamaea fatše ho leba ka pele ho koloi, a hula Glock ea hae ha a ntse a tsamaea. Joale, a lebile masobeng a likulo a fetileng, a atamela moo monna eo a neng a le teng. O ile a thunya lithunya tse tšeletseng ka tatellano, a fetola boemo ba hae hanyane ka hanyane nako le nako, ebe o tsoa kapele ka tlas'a koloi.
  
  Sekhukhuni se ile sa oela pel'a hae, sa mo tšoara ka mpeng. Sethunya se ile sa oela haufi le eena. Ha a ntse a e nanabela, hammoho le lebanta la hae, Drake o ile a mo thunya sebakeng se se nang letho. Likotsi li ne li le ngata haholo hore li ka ipeha kotsing, baahi ba ne ba le kotsing haholo. Bohloko ba mesifa ea hae bo ile ba mo tšoenya ha a ntse a leka ho ema a otlolohile, a nyarela ka holim'a lerumo la koloi.
  
  Alicia o ile a tsoa ka morao ho seemahale sa Roosevelt, a thunya likulo tse 'maloa pele a nyamela hape. Sepheo sa hae se ne se le qetellong ea koloi e 'ngoe. Likhukhuni tse ling tse peli li ile tsa leka ho hlasela May le Bo, ba neng ba bonahala ba petelitsoe ka tsela e itseng leboteng, empa ho thunya ho nepahetseng ha May ho ile ha thibela likhukhuni.
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae.
  
  Metsotso e 'meli.
  
  Ba ne ba phetse hantle le ka 'nete.
  
  
  KHAOLO TS'ELA
  
  
  Drake o ile a nka likhukhuni. Ha a lokolla HK ea hae, o ile a tsepamisa maikutlo ho ba babeli ba neng ba tšoenya Bo le May. E mong o ile a oa hang-hang, bophelo ba hae ba hasana ho pholletsa le konkreite, lefu le boima bakeng sa pelo e thata. E mong o ile a reteleha motsotsong oa ho qetela, a nka kulo, empa a ntse a khona ho khutlisa mollo. Drake o ile a latela qoso ea monna eo ka likulo, a siea lefu ka mor'a hae. Qetellong, monna eo o ne a se na moo a ka eang teng eaba o ema, eaba o lula fatše 'me o thunya lekhetlo la ho qetela ka tsela ea May ha sethunya sa Drake se felisa tšoso ea hae.
  
  May a bona sena a tla mme a tobane le Bo fatshe. Monna oa Mofora o ile a ipelaetsa, a lula ka har'a qubu e sa hlakang, empa May a mo hlaba ka litsoele holimo, a mo thibela ho sisinyeha. Likotoana li ile tsa tsoa leboteng hona moo lihlooho tsa tsona li neng li le teng.
  
  Bo a qamaka. "Merci, Mai."
  
  "Kea leboha."
  
  Drake o ne a se a hohetse tlhokomelo ea sekhukhuni sa ho qetela se neng se setse, empa ho ne ho se letho la seo. E ne e le tšabo e tšabehang feela moeeng oa hae. Ke ho otla ha pelo ea hae feela ho neng ho ameha.
  
  Ba ile ba hloloheloa nako ea ho qetela.
  
  Moea oa hae o ile oa phahama hanyenyane ha a bona May le Bo ba mathela musiamong, 'me Alicia a tsoa moo a ipatileng ho romela sekhukhuni sa ho qetela liheleng tse halefileng tse neng li mo tšoanela. Monna e mong o ntse a tsoa mali ka thōko ho tsela. Moya o mong o ile wa lahleha mme wa itela.
  
  Ba ne ba sa fele, batho bana. E ne e le lewatle la sefefo.
  
  Drake o ile a bona oa ho qetela, eo ho ka etsahalang hore o shoele, likhukhuni li ema 'me li thekesela. Drake o ne a nahana hore e tlameha ebe o ne a apere vest. O ile a shebana le mahetla a thekeselang eaba oa thunya, empa kulo e ile ea fosa sepheo sa eona ka limilimithara feela. Ha a hema butle, a nka sepheo sa ho thunya lekhetlo la bobeli. Hona joale monna eo o ile a oela ka mangole eaba o ema hape, 'me motsotso o latelang o ile a phatloha ka har'a letšoele la batho, bashebelli, baahi le bana ba nang le lik'hamera ba neng ba leka ho hapa nako ea bona ea botumo ho Facebook kapa Instagram.
  
  Drake o ile a thekesela ho Alicia. "Joale ena e ne e le e 'ngoe ea lisele tsa Ramses?"
  
  "Banna ba bane. Hantle joalo ka ha Dahl a hlalositse. Ena e tla ba sele ea boraro eo re tobaneng le eona re le sehlopha. "
  
  "Mme re ntse re sa tsebe lipehelo tsa Hlakubele."
  
  Alicia o ile a sheba literateng, 'mila le likoloi tse emisitsoeng, tse lahliloeng. Eaba o reteleha ha mohoo oa May o hapa tlhokomelo ea bona.
  
  "Re na le molebeli!"
  
  Drake o ile a potlakela ho nyoloha litepisi, hlooho e theoha, a sa leke le ho beha sebetsa sa hae hole. Sena e ne e le ntho e 'ngoe le e' ngoe, lena e ne e le lefats'e lohle la bona. Haeba Marsh a ne a letse, ba ka be ba-
  
  Jose Gonzalez o ile a mo fa selefouno. "Na u oa Lenyesemane?"
  
  Drake o ile a koala mahlo a hae mme a beha sesebelisoa tsebeng ea hae. "Mokhoa. U bitsa s-"
  
  Setsheho sa Pythia se ile sa mo sitisa. "Joale, joale, u se ke ua sebelisa mantsoe a rohakang a tloaelehileng. Lithohako ke tsa ba sa rutehang, kapa ke ile ka bolelloa. Kapa na ke tsela e 'ngoe? Empa kea u babatsa, motsoalle oa ka e mocha, u ntse u phela!"
  
  "Ho tla nka litebele tse fetang tse 'maloa ho re hlola."
  
  "Oh, ke tiile. Na bomo ea nyutlelie e ka etsa see?
  
  Drake o ne a ikutloa eka a ka be a ile a tsoela pele ka mantsoe a hae a halefileng ka nako e sa lekanyetsoang, empa o ile a etsa boiteko bo matla ba ho koala molomo oa hae. Alicia, May, le Beau ba ile ba phuthehela ka har'a mohala ha Jose Gonzalez a ntse a shebile ka maikutlo a ho tšoha.
  
  "Katse e kwentse leleme la hao? Oh, 'me hee, ke hobane'ng ha u ne u sa arabe mehala ea Gonzalez?"
  
  Drake o ile a loma molomo oa hae o ka holimo ho fihlela mali a qala ho phalla. "Ke teng mona."
  
  "Ee, ee, ke a e bona. Empa u ne u le hokae... um... metsotsong e mene e fetileng?"
  
  Drake o ile a lula a khutsitse.
  
  "Jose ea tsofetseng oa mofutsana o ile a tlameha ho araba mohala ka boeena. Ke ne ke sa tsebe hore na ke bua ka eng."
  
  Drake o ile a leka ho sitisa Marsh. "Re na le baki. Kae-"
  
  "Ha u nkutloe, Lenyesemane. U liehile. Na u hopola kotlo ea ho fihla ka mor"a nako?"
  
  "Mokhoa. Tlohela ho thetsa. Na u batla hore litlhoko tsa hao li phethahale kapa che?"
  
  "Litlhoko tsa ka? Ehlile li tla etsoa ha ke nka qeto ea hore ke lokile ebile ke itokisitse. Jwale, lona ba bararo, le be masole a kgabane mme le emele hona moo. Ke tla reka lintho tse 'maloa feela. "
  
  Drake o hlapantse. "Seke oa etsa joalo. U se ke ua tšaba ho etsa joalo!"
  
  Bua kapele.
  
  Mohala o ile oa shoa. Drake o ile a sheba ka har'a lipara tse tharo tsa mahlo a haunted mme a hlokomela hore e ne e le litšoantšo tsa hae feela. Ba ile ba hloleha.
  
  Ka boiteko bo matla, o ile a khona ho ithiba hore a se ke a senya mohala. Alicia o ile a nka boikarabelo ba ho tlaleha tšokelo e neng e le haufi le naha ea habo. Mai o ile a etsa hore Gonzales a hlobole baki ea hae.
  
  O ile a re: "Ha re qetelle taba ena. "Re sebetsana le se ka pel'a rona mme re itokisetsa se tlang ho latela."
  
  Drake o ile a hlahloba sepakapaka, konkreite le lifate, a le hōle kelellong le pelong, a sithabelitsoe ke mohopolo oa merero ea March. Ba se nang molato ba ne ba tla shoa metsotsong e "maloa e latelang, "me haeba a ne a ka hlōleha hape, ho ne ho tla ba le ba bangata.
  
  O ile a re: "March e tla qhomisa bomo ena. "Eng kapa eng eo a e buang. Haeba re sa e fumane, lefatše lohle le tla utloa bohloko. Re eme pheletsong haholo. "...
  
  
  KHAOLO LESHOEPI
  
  
  March a tsheha mme a kgaola mohala ka thabo. Zoey o ile a itahlela haufi le eena le ho feta. "Ehlile o mmontshitse," a rialo.
  
  "Ee, 'me joale ke tla mo bontša le ho feta."
  
  Marsh o ile a ntša selefouno e 'ngoe ea mollo 'me a sheba nomoro eo a neng a e bolokile mohopolong oa hae. A kholisehile hore ke sona seo a se hlokang, o ile a letsetsa nomorong eo kapele "me a leta. Lentsoe le ileng la araba, le thata le le matla, le ile la tiisa litebello tsa hae.
  
  "O tseba seo o lokelang ho se etsa," a rialo.
  
  "E 'ngoe? Kapa tse peli?
  
  "Tse peli, joalo ka ha re lumellane. Ebe u tsoela pele haeba ke u hloka hape. "
  
  "Ehlile, mookameli. Ke ne ke lula ke le morao tjena ka app ea ka ea mohala oa thekeng. Ke tla thabela e 'ngoe ea ketso eo. "
  
  March o ile a korotla. "Na u sekhukhuni, Stephen?"
  
  "Che, che, nke ke ka ipeha sehlopheng seo. E seng joalo hantle."
  
  "Etsa mosebetsi oo u neng u lefuoa ho o etsa. Hona joale."
  
  Marsh o fetisitse skrineng e 'ngoe ho kh'amera ea toropo, e le sesebelisoa se senyenyane sa ho beha leihlo seo likhoebo tsa boahelani li neng li se sebelisa ho beha leihlo hore na ke mang ea tlang le ea tsamaeang ka thoko ho tsela. Stephen o ne a tla baka moferefere seterateng sena, 'me Marsh o ne a batla ho shebella.
  
  Zoe o ile a inamela, a leka ho sheba hantle. "Joale, re tla etsa'ng hape kajeno?"
  
  Mahlo a March a ile a totobala. "Na see ha sea lekana ho uena? 'Me u ka tšohanyetso bonahala e nyenyane bonolo, e nyenyane pliable bakeng sa mosali memeloa ho kopanela e khōlō mpe Pythias, Mofumahatsana Zoe Shears. Hobaneng ho le joalo? Na ke hobane o rata bohlanya bo ho nna?"
  
  "Ke nahana joalo. Le ho feta hanyane feela. Mohlomong champagne e ile ea fihla hloohong ea ka. "
  
  "Ho lokile. Joale khutsa 'me u shebelle.
  
  Metsotso e 'maloa e latelang e ile ea etsahala feela joalokaha Marsh a ne a batla hore e etsahale. Banna le basadi ba tlwaelehileng ba ka be ba ile ba qeaqea ka seo ba se bonang, esita le ba thata, empa Marsh le Shears ba ile ba e sheba ka boithatelo bo batang. Ka mor'a moo ho ile ha nka Marsh metsotso e mehlano feela ho boloka litšoantšo le ho li romela ho Lenyesemane ka molaetsa oa video ka molaetsa o khomaretsoeng: Romella sena ho Homeland. Ke tla ikopanya le uena haufinyane.
  
  A thatela Zoe ka letsoho le le leng. Ba le hammoho ba ile ba ithuta mokhoa o latelang oa ho lelekisa, oo ho oona Lenyesemane le batšehetsi ba hae ba bararo ba neng ba tseba hantle hore ba tla fihla ka mor"a nako le pele ba qala. E phethahetseng. 'Me moferefere qetellong ... ke oa bohlokoa.
  
  Marsh o ile a hopola hore ho na le batho ba bang ka phapusing. Seleng e kholo ea Ramses le litho tsa eona. Ba ile ba lula ba khutsitse hukung e hōle ea folete hoo a neng a sitoa ho hopola lifahleho tsa bona.
  
  "Hela," a bitsa. "Mofumahali o feletsoe ke champagne. Na e mong oa lōna ba mo hatakelang a ka e hloekisa?"
  
  Monna a ema, mahlo a hae a tletse lenyatso hoo Marsh a ileng a thothomela. Empa polelo eo e ile ea koaheloa ka potlako 'me ea fetoha ho sisinyeha ha hlooho ka potlako. "Ka 'nete e ka khona".
  
  "E phethahetse. Botlolo e le 'ngoe hape e lokela ho lekana."
  
  
  KHAOLO LESHOME LE METSOE
  
  
  Drake o ile a shebella ha Mai a ntse a hlobola baki ea molebeli ha a ntse a batla lethathamo la litlhoko. Alicia le Beau ba ile ba hlahloba letšoele le bokaneng, ba batla ba kholisehile hore setho sa ho qetela se setseng sa sele ea boraro se tla etsa mofuta o itseng oa ho falla. Naha ea habo e ne e le tseleng ho setse metsotso e 'meli feela. Haufi le moo, ho ile ha lla li-siren ha mapolesa a ntse a bokane. Drake o ne a tseba hore hajoale liketsahalo tsa sehlohlolong li tla be li entse hore baahi bohle ba New York ba be haufi le ho hlolloa ke bahahlauli. E kanna ea ba mohopolo o motle ha batho ba ka lula literateng, empa ke eng hape eo White House e ka e etsang?
  
  Li-drones tse nang le lisebelisoa tsa mahlaseli a kotsi li ne li pota-potile sepakapaka. Metal detectors e ile ea emisa e mong le e mong ea neng a tšoaneloa ke tlhokomelo, le ba bangata ba sa kang ba e ela hloko. Sesole le SEHLAHA li ne li le teng. Ho ne ho e-na le baemeli ba bangata ba sollang literateng hoo e neng eka ke seboka sa masole a khale. Haeba Lefapha la Litaba tsa ka Hare, FBI, CIA le NSA ba ne ba entse mesebetsi ea bona ka nepo, Marsh a ka be a ile a fumanoa.
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae. Ho se ho fetile hora ho tloha ha toro ena e mpe e qala.
  
  Sena ke sohle?
  
  Alicia o ile a mo kopa. "O fumane ho hong."
  
  Drake o ile a shebella ha Mai a ntse a ntša sekhechana sa pampiri e mennweng baking e senyehileng ya Gonzalez.
  
  New Yorker e ile ea hlonama ha e mo bona 'me ea nka letsoho le tabohileng letsohong le leng le le leng. "Na motse o tla mpha matšeliso... matšeliso-"
  
  "Toropo e ka u fa likeletso," ho boletse Alicia a tiile. "Nakong e tlang sebelisa oli e futhumetseng e seng kae. U se ke ua lefella k'hamphani e mpe.
  
  Gonzales o ile a koala 'me a baleha.
  
  Drake o tsamaile ho fihlela Mots'eanong. Litlhoko tsa Marsh li ile tsa hatisoa pampiring e tšoeu ea A4 ka fonte e kholo ka ho fetisisa. Ka kakaretso li ne li le ntle haholo.
  
  "Lidolara tse limilione tse makholo a mahlano," ho bala Mai. "Mme ha ho letho le leng".
  
  Tlas'a tlhokahalo e ne e le polelo e ngotsoeng ka mongolo o monyenyane o fapaneng o fapaneng.
  
  "Lintlha li tla latela haufinyane."
  
  Drake o ne a tseba hantle hore na seo se bolela eng. "Ba tla re romella morerong o mong hape oa ntho e ke keng ea etsahala."
  
  Beauregard o ile a shebella letšoele. "Mme rona, ntle le pelaelo, re dula re beilwe leihlo. Ka sebele re tla hlōleha hape lekhetlong lena."
  
  Drake o ile a lahleheloa ke palo ea liselefouno tse phahamisitsoeng ke letšoele le bokaneng, eaba o utloa molumo o lerootho oa molaetsa fonong ea hae mme a sheba skrineng. Le pele a tobetsa sehokelo sa video, letlalo la hlooho ea hae le ile la qala ho hlohlona ka maikutlo a ho soaba. "Banna," a rialo mme a tshwara sesebediswa ka bolelele ha ba ntse ba petetsane.
  
  Setšoantšo sena se ne se le monate, se ntšo le se tšoeu, empa khamera e ne e tsitsitse 'me e bontša ka ho hlaka e' ngoe ea litoro tse mpe ka ho fetisisa tsa Drake. O ile a re: "Ha ho utloahale. "Ho bolaea batho ba sa tsebeng hore na ho etsahalang. Sena ha se ho tšosa, sena ha se bakeng sa phaello. Sena ke sa ..." Ha a ka a kgona ho tswelapele.
  
  "Ho monate," ha rialo Mai. "Re ntse re cheka tse ngata tsa li-feeders tsena letsatsi le leng le le leng. Mme ntho e mpe ka ho fetisisa ke hore ba phela ka pelong ya setjhaba sa rona."
  
  Drake ha a ka a senya motsotso mme a romela sehokelo ho Homeland. Taba ea hore Marsh o ne a bonahala a khona ho ntša nomoro ea hae ea selefouno moeeng e ne e sa makatse ka ho khetheha ha a nahana ka sohle seo a se finyeletseng ho fihlela joale. Ho hlakile hore likhukhuni tse neng li mo thusa e ne e se masole a tsamaeang ka maoto a neng a ka sebelisoa ka matla.
  
  Drake o ile a shebella mapolesa a etsa mosebetsi oa bona. Alicia a atamela ho eena, eaba ka tšohanyetso o phahamisa leoto la borikhoe ba hae. "O bona sena?" - o ile a bua ka lentsoe la pina ea pina. "Ke e fumane ha o ne o leka ho raha esele ya ka lehwatateng. 'Me e ntse e le ncha. Ke kamoo ntho ena e hatelang pele ka potlako. "
  
  Mantsoe a hae a ile a khahla Drake ka makhetlo a fetang a le mong. Ho ne ho e-na le mohopolo oa khokahanyo ea bona, khoheli ea bona e ncha; qeto ea May le Bo ea hore ho na le ntho e etsahetseng pakeng tsa bona; le sesupo se hlakileng haholoanyane sa bophelo ba hae ho fihlela joale - hore na bo ile ba tsamaea kapele hakae le kamoo a lekileng ho fokotsa lintho.
  
  Moleng o otlolohileng oa mollo.
  
  O ile a re: "Haeba re ka pholoha sena. "Sehlopha sa SPEAR se nka phomolo ea beke."
  
  "Torsty o se a ngotse litekete tsa ho ea Barbados," ho boletse Alicia.
  
  "Ho etsahetseng lehwatateng?" Mai o ile a nahana ka eona.
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae, a ntan'o sheba mohala oa hae, a ts'oaroa ke nako e makatsang, ea surreal. Ba tobane le lefu le sa hlokahaleng le tšokelo e ntseng e eketseha, ka ho lelekisa ho sa feleng le ntoa e sehlōhō, joale ba ne ba raha lirethe tsa bona "me ba qobelloa ho nka metsotso e seng mekae ea phomolo. Ha e le hantle, ba ne ba hloka nako ea ho tlosa tsitsipano, matšoenyeho a ntseng a eketseha ao qetellong a neng a ka lebisa lefung la bona ... Empa tsela ea Alicia ea ho etsa sena e 'nile ea e-ba e sa tloaelehang.
  
  "Bikini. Lebōpo la leoatle. Maqhubu a maputsoa, "ho boletse Alicia. "Ke 'na".
  
  "Na u tsamaea le motsoalle oa hao e mocha oa hlooho ea khomo?" Mai a bososela. "Kenzie?"
  
  "Ua tseba, Alicia, ha ke nahane hore Dahl o behile matsatsi a phomolo a sehlopha," ho boletse Drake, a ntse a soasoa. Ho tšoana le matsatsi a phomolo a lelapa.
  
  Alicia o ile a hoeletsa. "Senyatsi se se kakang. Re Lelapa".
  
  "Ee, empa e seng kamoo a batlang kateng. Ua tseba, Joanna le Dahl ba hloka nako.
  
  Empa Alicia joale o ne a shebile May. "Mme ha ke araba litšeho tseo tsa pele, Sprite, che, ke ne ke nahana ho nka Drakey. Na e ea u tšoanela?"
  
  Ka potlako Drake o ile a sheba hole, a shebisisa molomo oa hae ka mololi o khutsitseng. Ka mor'a hae, a utloa Bo a fana ka maikutlo.
  
  "Na see se bolela hore 'na le uena re felile joale?"
  
  Lentsoe la May le ile la lula le khutsitse. Ke nahana hore ho ho Matt ho etsa qeto.
  
  Oh kea leboha. Ke leboha haholo, dan it.
  
  O ile a utloa a batla a imolohile ha mohala oa hae o lla. "Ee?"
  
  "Tšoara mona. Na masole a ka a manyenyane a loketse ho matha kapele?"
  
  "Le bolaile batho bao ba se nang molato. Ha re kopana, ke tla bona hore o tla araba taba ena."
  
  "Che, motsoalle, u tla araba. U bala litlhoko tsa ka, na? Limilione tse makholo a mahlano. Ke chelete e lekaneng bakeng sa toropo e tletseng banna, basali le batho ba sa tsebeng letho. "
  
  Drake o ile a koala mahlo a hae, a tsikitlanya meno. "Ho latela eng?"
  
  "Lintlha tsa tefo, ehlile. E-ea seteisheneng sa bohareng. Ba emetse ka har'a e 'ngoe ea li-cafes tse bohareng. " O boletse lebitso. "E mennwe ka makgethe le ho kenyeletswa ka hara enfelopo eo moya o mosa o neng o e tekile bokatlase ba tafole ya ho qetela pheletsong e hole ya khaontara. Ntšepe, u tla utloisisa ha u fihla moo. "
  
  "Ho thoe'ng haeba re sa etse joalo?" Drake ha aa ka a lebala ka setho sa sele se phonyohileng, kapa ho ba teng ha bonyane lisele tse ling tse peli.
  
  "Joale ke tla bitsa esele e latelang ho jara mojaro oa ka le ho phatlola lebenkele la li-donut. Na e ea u tšoanela?"
  
  Drake o ile a nahana ka bokhutšoanyane ka seo a ka se etsang ho Marsh hang ha ba mo tšoara. "Bolelele bo bokae?"
  
  "Oh, metsotso e leshome e lokela ho lekana."
  
  "Metsotso e leshome? Sena ke bullshit, March, 'me ua e tseba. Seteishene sa Bohareng se nka metsotso e fetang mashome a mabeli ho tloha mona. Mohlomong ho feta habeli."
  
  "Ha ke eso re o tsamaye."
  
  Drake o ile a konela litebele. Ba ne ba etselitsoe ho hlōleha, 'me bohle ba ne ba tseba.
  
  "Ke tla o bolella eng," ho rialo Marsh. "Ho paka hore nka khona ho amohela, ke tla fetola sena ho metsotso e leshome le metso e 'meli. 'Me ho bala ... "
  
  Drake o ile a qala ho matha.
  
  
  KHAOLO KHOA
  
  
  Drake o ile a mathela tseleng ha Beau a ntse a thaepa likhokahano tsa Grand Central Station ho GPS ea hae. Alicia le May ba ile ba matha mohato ka morao. Leha ho le joalo, lekhetlong lena, Drake o ne a sa rera ho nka leeto ka litlhako. Ho sa tsotellehe kemiso e thata haholo e behiloeng ke Marsh, boiteko bo ile ba tlameha ho etsoa. Likoloi tse tharo li ile tsa lahloa pela musiamo, li-Corolla tse peli le Civic. The Yorkshireman ha a ka a ba sheba hape. Seo a neng a se batla ke ho hong ...
  
  "Kena!" Alicia o ile a ema monyako o butsoeng oa Civic.
  
  O ile a re: "Ha ho bonolo ho lekana."
  
  "Re ke ke ra senya nako re eme mona re letile-"
  
  "Ho lekane," Drake o ile a bona ka mor'a pere le koloi e tsamaeang butle e neng e qeta ho tsoa Central Park ho ea moo teraka e matla ea F150 e neng e iketlile ka thoko ho tsela.
  
  A mathela ho yena.
  
  Alicia le May ba ile ba potlakela ho latela. "Na o ntse a bapala ka 'na?" Alicia o ile a qala lerata ka Mots'eanong. "Ha ho kamoo ke tla palama pere. Le ka mohla!"
  
  Ba ile ba nyenyelepa ba feta phoofolo eo "me ka potlako ba kōpa mokhanni hore a ba alime koloi ea hae. Drake o ile a hatakela pedal ea khase, a ntse a tuka rabara ha a tloha tseleng. Beau o supile ka ho le letona.
  
  "E palame ho pholletsa le Central Park. Ena ke 79th Street transverse 'me e lebisa Madison Avenue.
  
  "Ke rata pina ena," ha rialo Alicia. "Ya Tiffany e kae? Ke lapile."
  
  Beau o ile a mo fa chebahalo e makatsang. "Ena ha se reschorente, Miles."
  
  "Mme Madison Avenue e ne e le sehlopha sa pop," ho boletse Drake. "Tlas'a boetapele ba Cheney Coates. Joalokaha eka ho na le motho ea ka mo lebalang." A metsa, hang-hang a hopola.
  
  Alicia o ile a tšeha. "Bullshit. Ke tla tlohela ho leka ho bebofatsa maikutlo. Ho na le lebaka lefe la sena, Drakes? Na e ne e le seotsoa?"
  
  "Hei, dumela!" O ile a lebisa koloi e lebelo ho 79th Street, eo e neng e le tsela e le 'ngoe e sephara e pota-potiloeng ke lerako le phahameng le nang le lifate tse lepeletseng. "Pele mohlomong. Le sebui se setle. "
  
  "Hlokomela!"
  
  Temoso ea May e ile ea pholosa koloi ea bona ha Silverado e ntse e haola le sebaka sa polokelo ea li-inch-high-high le ho leka ho e hula. Drake o ile a hlokomela sefahleho ka mor'a lebili - setho sa ho qetela sa sele ea boraro. O ile a hata pedal ea khase, a qobella bohle hore ba khutlele litulong tsa bona ha koloi e 'ngoe e reteleha 'me e lelekisa. Hang-hang peiso ea bona ho pholletsa le Central Park e ile ea nka tlhaho e bolaeang le ho feta.
  
  Mokhanni oa Silverado o ile a khanna ka bohlasoa. Drake o ile a fokotsa lebelo ho feta litekesi tse 'maloa, empa ea ba lelekisang a nka monyetla oo ho ba otla a le ka morao. F150 e ile ea sisinyeha mme ea kheloha, empa ea itokisa ntle le mathata. Silverado e ile ea otla tekesi, ea e romela ho bilika tseleng e 'ngoe moo e ileng ea thula lebota. Drake o ile a tjeka haholo ka ho le letšehali, a ntan'o tjeka ka ho le letona ho feta moleng oa litekesi, a ntan'o potlakela tseleng e bulehileng.
  
  Sekhukhuni se ka mor'a bona se ile sa itšetleha ka fensetere ea sona se tšoere sethunya.
  
  "Theoha!" Drake o ile a hoeletsa.
  
  Likulo tsa phunyeletsa hohle - koloing, tseleng, maboteng le lifateng. Monna eo o ne a tsielehile ke khalefo, thabo, mohlomong le lehloeo, a sa tsotelle tšenyo eo a e bakileng. Beau, ea neng a lutse setulong se ka morao sa F150, o ile a ntša Glock 'me a thunya ka fensetere e ka morao. Moea o batang o ile oa kena ka phaposing eo.
  
  Ho ile ha hlaha mokoloko oa mehaho ka ho le letšehali, 'me batho ba 'maloa ba tsamaea ka maoto pel'a tsela e ka pele. Drake joale o bone khetho ea Diabolose feela - lefu le sa lebelloang la motho ea fetang ka tsela kapa ho fihla morao ho Grand Central Station mme a tobana le litlamorao.
  
  Ho setse metsotso e robeli.
  
  Ha a retelehela Seterateng sa 79th, Drake o ile a bona kotopo e khuts'oane ka pele e nang le makala a matala a e okametseng. Ha ba kena lefifing la nakoana, o ile a thula mariki, a tšepile hore ea ba lelekisang o tla thula lebota kapa bonyane a lahleheloe ke sethunya sa hae pherekanong eo. Ho e-na le hoo, o ile a khanna ho ba pota-pota, a khanna ka thata, a thunya ka fensetere e ka thōko ha a feta.
  
  Bohle ba ile ba thothomela ha fensetere ea bona e ntse e lla, mololi oa kulo o batla o shoa pele ba o utloa. Joale Alicia ka boeena o ile a ntša hlooho, a lebisa sethunya 'me a thunya Silverado. Pele o ile a phakisa a ntan'o fokotsa lebelo. Drake o ile a koala sekheo ka potlako. Ho ne ho hlahile borokho bo bong "me sephethephethe se ne se tsitsitse ka mahlakoreng a mabeli a mela e "meli e mosehla. Drake o ile a koala lekhalo ho fihlela lepheo la bona le batla le ama ka morao koloing e 'ngoe.
  
  Sekhukhuni se ile sa fetola setopo sa hae "me sa mo supa ka sethunya lehetleng.
  
  Alicia o ile a thunya pele, kulo ea pshatla fensetere e ka morao ea Silverado. E tlameha ebe mokhanni o ile a makala hobane koloi ea hae e ile ea kheloha, hoo e batlang e le har"a sephethephethe se tlang "me ha etsa hore manaka a letse hamonate. Alicia o ile a itšetleha le ho feta.
  
  "Sekotoana sena sa moriri o mosehla se fofang hohle," ho boletse May. "E mpa e nkhopotsa ho hong. Joale ba li bitsa eng? Na see... ke kolli?"
  
  Lithunya tse ling. Sekhukhuni se ile sa khutlisa mollo. Drake o ile a sebelisa mekhoa ea ho khanna ka mokhoa o sireletsehileng ka hohle kamoo a ka khonang. Sephethephethe se neng se le ka pele se ne se fokotsehile hape, 'me a nka monyetla oa ho feta Silverado, a thinyetsa tseleng e tlang ea tsela. Ka mor'a hae, May o ile a theola fensetere 'me a laolla sekotwana koloing e' ngoe. Drake o ile a itšetleha ka morao mme a ithuta pono ka morao.
  
  "E ntse e tla."
  
  Hang-hang Central Park e ile ea fela 'me mateano a litsela a phetheselang a Fifth Avenue a bonahala a tlolela ho bona. Likoloi li ile tsa tsamaea butle, tsa ema, 'me ba tsamaeang ka maoto ba ne ba itsamaela mateanong a litsela 'me ba koloka litselana. Drake o ile a sheba ka potlako mabone a mariki a pentiloeng ka bosehla, ao hajoale a neng a le matala.
  
  Libese tse telele tse tšoeu li ne li eme mahlakoreng ka bobeli a Fifth Avenue. Drake o ile a otla mariki, empa sekhukhuni se ile sa thula mabone a bona hape. Ka li-handlebars, o ile a utloa lerata le ka morao, a bona monyetla oa koluoa 'me a tsoa ho spin ho fumana taolo hape. Koloi ea otloloha mateanong a litsela, Silverado e le lisenthimithara feela ka morao.
  
  Bese e ile ea leka ho tsoa ka pel'a bona, ea siea Drake a se na boikhethelo haese ho khanna ho theosa le lehlakore le letšehali le bohareng ba tsela. Tšepe e phatlohileng le likhalase tsa pshatleha liropeng tsa hae. Silverado e ile ea mo oela ka mor'a moo.
  
  "Metsotso e mehlano," Bo a rialo a kgutsitse.
  
  Ntle le ho senya nako, o ile a eketsa lebelo la hae. Madison Avenue e ile ea hlaha kapele, sebaka se seputsoa sa Chase Bank le J.Crew e ntšo e tlatsa sebaka sa pono se ka pele.
  
  "Tse ling tse peli," ho boletse Bo.
  
  Hammoho, likoloi tsa peiso li ne li matha ho tloha lekhalo le lenyenyane ho ea ho lekhalo le lenyenyane, li pshatla likoloi ka thōko le ho pota-pota litšitiso tse fokolang. Drake o ne a lula a tobetsa phala, a lakatsa eka a ka ba le mofuta o itseng oa siren, 'me Alicia a thunya moeeng ho qobella ba tsamaeang ka maoto le bakhanni ho tloha kapele. Likoloi tsa NYPD li ne li se li ntse li puruma, li siea tsela ea timetso ka mor'a tsona. O ne a se a hlokometse hore likoloi feela tse neng li bonahala li hlomphuoa e ne e le likoloi tse kholo tse khubelu tsa mollo.
  
  "Esale pele," ho rialo Bo.
  
  "Ke e fumane," Drake o ile a bona tselana e lebang Lexington Avenue mme a mathela ho eona. Ha a qala enjene, o ile a khanna koloi kapele k'honeng. Ho ile ha tlala mosi o tsoang lithaereng, oa etsa hore batho ba hoeletse hohle ka thōko ho tsela. Mona tseleng e ncha, likoloi li ne li emisitsoe haufi-ufi ka mahlakoreng a mabeli, 'me moferefere oa li-platform, li-vans le literata tsa tsela e le' ngoe li ne li etsa hore esita le bakhanni ba molemo ka ho fetisisa ba nahane.
  
  "Ha e hole," ho boletse Bo.
  
  Drake o ile a bona monyetla oa hae pele ha sephethephethe se ntse se fokotseha. "Motsheanong," a rialo. "Na u hopola Bangkok?"
  
  Joalo ka ha likere tse ntseng li chencha ka koloing e kholo, Mai o ile a kenya makasine e ncha ka har'a Glock ea hae 'me a tlamolla lebanta la setulo, a sutha setulong sa hae. Alicia o ile a sheba Drake mme Drake a sheba seiponeng sa morao. Silverado e ile ea koala ka matla 'ohle a eona, e leka ho ba qhekella ha ba ntse ba atamela Grand Central Station le letšoele le phetheselang.
  
  Mai o ile a lula setulong sa hae, a inamela ka fensetere e ka morao e seng e robehile "me a qala ho sututsa.
  
  Alicia o ile a thetsa Drake. "Bangkok?"
  
  "Ha se seo u se nahanang."
  
  "Oh, seo ha se etsahale. U tla mpolella hore se etsahetseng Thailand se tla tsoela pele ho etsahala Thailand. "
  
  Mai o ile a phunyeletsa sekheo se senyenyane, a hahola liaparo tsa hae empa a qobella 'mele oa hae hore o tsoele pele. Drake o ile a bona nako eo moea o mo otlang ka eona, lehlabathe le mo hlaba mahlo. O ile a bona nako eo sekhukhuni se neng se ntse se lelekisa se panya ka ho makala.
  
  Silverado e ile ea atamela, haufi ka mokhoa o tšosang.
  
  Mai o ile a tlolela ka morao terakeng, maoto a phahamisitse, "me a phahamisa sebetsa sa hae. O ile a nka sepheo eaba o qala ho thunya a le ka morao terakeng, likulo tsa pshatla lifensetere tsa koloi e 'ngoe. Mehaho, libese le lipalo tsa mabone li ne li feta ka boiketlo. Mai o ne a goga koloi gangwe le gape, a sa lemoge phefo le motsamao wa koloi, a lebile fela mo mothong yo o neng a ka ba bolaya.
  
  Drake o ne a boloka lebili la setereng le tsitsitse kamoo ho ka khonehang, a boloka lebelo le sa fetohe. Lekhetlong lena, ha ho koloi le e "ngoe e ileng ea feta ka pel"a bona, joalokaha a ne a ba rapetse. May o ile a ema a tiile, a tsepamisitse maikutlo nthong e le "ngoe ka nako e le "ngoe. Drake e ne e le motataisi oa hae.
  
  "Joale!" - o ile a hoeletsa ka lentsoe le phahameng.
  
  Alicia o ile a reteleha joalo ka ngoana ea lahlileng lipompong ka morao setulong sa hae. "O tla etsa"ng?"
  
  Drake o ile a kenya mariki ka bonolo haholo, milimithara e le 'ngoe ka nako. Mai a tsenya sekotwana sa bobedi a bo a taboga mo bolaong jwa lori, a tlhamalela kwa kgorong e e kwa morago. Mahlo a mokhanni oa Silverado a ile a toloha le ho feta ha a bona ninja e hlaha e matha e tobile koloing ea hae e lebelo e tsoa ho e "ngoe!
  
  Mai o ile a fihla monyako o ka morao mme a tlolela moyeng, a ntse a tsoka maoto a hae mme a betsa matsoho a hae. Ho ile ha feta nakoana pele matla a khoheli a mo hulela fatše, ha a ntse a fofa ka bokhabane moeeng o mosesaane, e leng mohlala oa bosholu, tsebo le botle, empa joale o ile a teba haholo holim'a sekoahelo sa koloi ea monna e mong. Hang-hang o ile a inama, a lumella maoto le mangole hore a otle le ho boloka botsitso. Ho lula holim'a tšepe e sa thekeseleng ho ne ho se bonolo, 'me Mai a fofela pele ka potlako a lebile fenstereng e matsutla-tsutla.
  
  Mokhanni oa Silverado o ile a otla mariki, empa a ntse a khona ho mo supa sefahlehong ka sethunya.
  
  Mai o ile a ala mangole ha ts'usumetso ea tšohanyetso e feta ho eena, e matlafatsa mokokotlo oa hae le mahetleng. Sebetsa sa hae sa sala matsohong a hae, a se a lebisitse ho sekhukhuni. Lithunya tse peli 'me a hema, leoto la hae le ntse le le holim'a pedali ea brake, mali a kolobile ka pele ho hempe ea hae mme a oela pele.
  
  Mai o ile a khasa holim'a holim'a sekoahelo sa koloi, a fihla ka har'a fensetere ea fensetere 'me a ntša mokhanni. Ho ne ho se na tsela eo a neng a ka mo lumella ka eona hore a tsosolose matla a hae. Mahlo a hae a tletseng bohloko a kopana le a hae 'me a leka ho lokisa.
  
  "Ho joang...ho joang-"
  
  Mai a mo otla sefahlehong. Eaba o tšoarella ha koloi e thula ka morao ho Drake. Monna oa Lenyesemane o ile a fokotsa lebelo ka boomo ho 'tšoara' koloi e itsamaisang pele e thinya ka tsela e kotsi, e sa reroang.
  
  "Joale ke seo u se entseng Bangkok?" Alicia a botsa.
  
  "Ntho e joalo".
  
  "Mme ho ile ha etsahalang kamora moo?"
  
  Drake a sheba hole. "Ha ke tsebe, lerato."
  
  Ba bula mamati, ba paka habeli haufi le tekesi, haufi le Grand Central Station ka moo ba neng ba ka fihla. Baahi ba ile ba furalla, ba ba shebile. Ba bohlale ba reteleha ho matha. Ba bang ba bangata ba ile ba ntša liselefouno tsa bona eaba ba qala ho nka linepe. Drake o ile a tlolela ka thoko ho tsela mme hanghang a qala ho matha.
  
  "Nako e fedile," ho rialo Beauregard haufi le yena.
  
  
  KHAOLO MASHOME
  
  
  Drake o ile a phatloha ka holong e kholo ea seteisheneng se bohareng. Ho ne ho na le sebaka se seholo ka ho le letšehali le ka ho le letona le holimo holimo. Bokaholimo bo benyang le mekato e bentšitsoeng e ile ea tšosa tsamaiso, liboto tsa ho tloha le tsa ho fihla li ne li ntse li phaphamala hohle, "me tšubuhlellano ea batho e ne e bonahala e sa khaotse. Beau o ile a ba hopotsa ka lebitso la Cafe é mme a ba bontša moralo oa fatše oa terminal.
  
  "Sebaka se seholo sa baeti," ha rialo Mai. "Tjolela ka ho le letona, u fete litepisi tse tsamaeang ka maoto."
  
  Ho matha, ho sotha, le ho etsa lintho tse makatsang tsa acrobatic ho qoba ho thulana, sehlopha se ile sa phunyeletsa seteishene. Ho ile ha feta metsotso. Mabenkele a kofi, mabenkele a chokolete ea Belgian, le bagel li eme haufi, monko oa tsona o tsoakaneng o etsa hore hlooho ea Drake e sothe. Ba ile ba kena ka tsela eo ho thoeng ke Lexington Passage "me ba qala ho khoehlisa.
  
  "Rata sena!"
  
  Alicia o ile a matha, a phunyeletsa monyako o moqotetsane oa ho e 'ngoe ea li-cafes tse nyenyane ka ho fetisisa tseo Drake a kileng a li bona. A batla a sa tsebe, kelello ea hae e ne e bala litafole. Ha ho thata, ho ne ho e-na le tse tharo feela tsa tsona.
  
  Alicia o ile a sutumelletsa monna ea apereng jase e putsoa ka thōko, eaba o oela ka mangole pel"a bokaholimo bo botšo. Tafole e ne e tletse lithōle tse sa hlokahaleng, litulo li ne li hlophisitsoe ka bohlasoa. Alicia o ile a phenyekolla ka tlase 'me kapele a hlaha, a tšoere enfelopo e tšoeu matsohong a hae, mahlo a hae a tletse tšepo.
  
  Drake o ile a shebella a le bohōle ba mehato e seng mekae, empa eseng mosali oa Lenyesemane. Ho e-na le hoo, o ile a bona basebetsi le bareki, ba fetang ka ntle, haholo-holo sebakeng se seng.
  
  Monyako oa kamore ea lisebelisoa.
  
  Joale e ile ea buleha, 'me monna e mong ea bohelehele o ile a ntša hlooho. Hoo e ka bang hang-hang, o ile a shebana le monna a le mong feela ea mo shebileng ka ho toba: Matt Drake.
  
  NO...
  
  A nka fono e nkehang. "Ke nahana hore sena ke sa hao," a rialo ka melomo feela.
  
  Drake o ile a ōma ka hlooho ha a ntse a tsoela pele ho shebella sebaka sohle. Alicia o ile a tabola enfelopo mme a sosobanya sefahleho.
  
  "Sena e ka se be 'nete."
  
  Mai a tumisa mahlo. "Eng? Hobaneng ho se joalo?"
  
  "E re boom!"
  
  
  KHAOLO EA MABAKA
  
  
  Drake o ile a potlakela fonong mme a e phamola ho mosadi. "U bapala eng?"
  
  Marsh o ile a tšeha qetellong ea mola. "Na u kile ua sheba tlas'a litafole tse ling tse peli?"
  
  Eaba mola oa shoa. Drake o ile a utloa ntho e "ngoe le e "ngoe e ka hare ho eena e putlama ha moea oa hae le pelo ea hae li hoama, empa ha aa ka a khaotsa ho sisinyeha. "Ho litafole!" a hoeletsa mme a qala ho matha, a wa mme a thella ka mangole a hae tlasa e haufi.
  
  Alicia o ile a hoeletsa basebetsi le baeti hore ba tsoe 'me ba balehe. Bo e ile ea oela tlas'a tafole e 'ngoe. Ha ho pelaelo hore Drake o ile a bona se tšoanang hantle le seo Mofora a se hlokometseng - seqhomane se senyenyane se kentsoeng ka tlas'a tafole. Boholo le sebōpeho sa botlolo ea metsi, e ne e batla e phuthetsoe ka pampiri ea khale ea Keresemese. Molaetsa Ho-ho-ho! Drake ha aa ka a hlokomeloa.
  
  Alicia a dula pela hae. "Re ka etsa joang hore re se ke ra nyenyefatsa? Mme, sa bohlokwa le ho feta, na re ka amoha se anyang?
  
  "O tseba seo ke se tsebang, Miles. Sesoleng re ne re atisa ho qhomisa bomo ka mor"a e "ngoe. Ha e le hantle, ena ke eona tsela e sireletsehileng ka ho fetisisa. Empa monna enoa o ne a tseba seo a se etsang. E phuthetsoe hantle ka har'a liphutheloana tse se nang kotsi. O bona lithapo? Kaofela li na le mebala e tšoanang. Sekoahelo sa Detonator. Fuse e hole. Ha ho thata, empa ho kotsi haholo. "
  
  "Kahoo, haha kite 'me u se ke oa lumella sekoaelo seo se phatlohang se senyeha."
  
  "Holisa sete? Damn, re mothating ka ho felletseng mona. " Drake o ile a sheba holimo 'me ka mahlo a sa lumeleng a bona letšoele la batho le hatella lifahleho tsa bona lifensetereng tsa k'hefi. Ba bang ba bile ba leka ho kena ka monyako o butsoeng. Mehala ea mantlha ea Android e ngotse seo e ka bang lefu la beng ba tsona ka metsotso e seng mekae feela.
  
  "Tsoa!" - o ile a hoeletsa, 'me Alicia a ikopanya le eena. Tsoang mohahong ona hang-hang!
  
  Qetellong, lifahleho tse tšohileng li ile tsa furalla "me molaetsa oa qala ho fihla ho bona. Drake o ile a hopola boholo ba holo e kholo le bongata ba batho ba ka hare mme a tsikitlanya meno ho fihlela metso e le bohloko.
  
  "O nahana nako e kae?" Alicia o ile a khumama haufi le eena hape.
  
  "Metsotso, haeba ho joalo."
  
  Drake o ile a sheba sesebelisoa. Ha e le hantle, e ne e sa bonahale e rarahane, e mpa e le bomo feela e etselitsoeng ho tšosa ho e-na le ho holofatsa. O ne a bone libomo tsa li-firework tsa boholo bona mme mohlomong li e-na le sesebelisoa se tšoanang le sa khale sa ho phatloha. E ka 'na eaba phihlelo ea hae ea sesole e ile ea nyamela hanyenyane, empa ha a tobane le terata e khubelu ea terata e putsoa, o ile a khutla kapele.
  
  Ntle le hore lithapo tsohle li na le 'mala o le mong.
  
  Moferefere o ile oa aparela ntho e 'ngoe le e 'ngoe e potolohileng kokoana ea hae e entsoeng ka boithatelo. Joaloka ho hoeshetsa ka bolotsana, litaba tsa bomo li ile tsa fihla liholong tse khōlō, "me takatso ea monna e mong ea ho lokoloha e ile ea tšoaetsa se latelang le se latelang, ho fihlela ha bapalami bohle ba thata ka ho fetisisa-kapa ba hlokang kelello ka ho fetisisa-ba leba tseleng ea ho tsoa. Lerata le ne le thiba litsebe, le ne le fihla maballong a phahameng "me le khutlela marakong. Banna le basadi ba ile ba wa ka lepotlapotla, mme bafeta ka tsela ba ba phahamisa. Ba bang ba ile ba tšoha, ha ba bang bona ba ile ba lula ba khobile matšoafo. Baokameli ba ile ba leka ho boloka basebetsi ba bona ba le sebakeng empa ka nepo ba ne ba loana ntoa e hlōlehileng. Matšoele a ile a tšoloha ka ntle ho menyetla ea ho tsoa 'me a qala ho tlala 42nd Street.
  
  Drake a qeaqea, mofufutso o ntse o roala phatleng. Ho falla ho le mong ho ka etsa hore motho a lahleheloe ke leoto kapa ho feta. Ho hobe le ho feta, ho ne ho tla mo ntša ntoeng ea ho timetsa Marsh. Haeba Pythian a ka ba tšesaane, joale o tla ba le monyetla o betere oa ho fihlela sepheo sa hae sa mantlha - ho sa tsotelehe hore na lihele tsena li khelohile hakae.
  
  Beauregard a ntan'o kotama haufi le eena. "Na u hantle?"
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. "Hobaneng ...
  
  Bo o ne a ntsha sedirisiwa se sengwe, se a neng a setse a se timile. "Ke mochine o bonolo 'me o nkile metsotsoana e seng mekae feela. O hloka thuso?"
  
  Drake o ile a sheba mekhoa e ka hare e leketlileng ka pel'a hae, ha a bona boikhohomoso bo fokolang sefahlehong sa Mofora eaba o re, "Damn. Ha ho motho ea molemo ho bolella Sweden hore sena se etsahetse. "
  
  Eaba o ntša kepisi e qhomisang.
  
  Tsohle di dula di tshwana. Maikutlo a ho imoloha a mo aparela mme a nka nako ho ema mme a hema. Bothata bo bong bo ile ba rarolloa, tlhōlo e 'ngoe e nyenyane bakeng sa bashanyana ba molemo. Joale Alicia, ntle le ho tlosa mahlo k'haontareng ea k'hefi, a bua mantsoe a mahlano a hlakileng.
  
  "Mohala o mobe o ntse o lla hape."
  
  'Me ho pota-potile Grand Central Station, hohle New York City, ka makotikoti a lithōle le ka tlas'a lifate - esita le ho tlameletsoe litšeng 'me qetellong ea lahleloa ke bapalami ba lithuthuthu - libomo tsa qala ho phatloha.
  
  
  KHAOLO EA MABELI
  
  
  Hayden o ile a ema ka pel'a mokoloko oa li-monitor tsa thelevishene, Kinimaka haufi le eena. Menahano ea bona ea ho roba Ramses e ile ea emisoa ka nakoana ke ho lelekisa Central Park le bohlanya ba Grand Central Station. Ha ba ntse ba shebeletse, Moore o ile a ea ho bona 'me a qala ho fana ka maikutlo holim'a mochine o mong le o mong, litšoantšo tsa khamera tse ngotsoeng' me li khona ho atamela ho totobatsa moriri oa motho letsohong le nang le matheba. Kakaretso e ne e se ka botlalo kamoo e neng e lokela ho ba kateng, empa e ile ea ntlafala ha Drake le sehlopha sa hae ba atamela seteisheneng se tummeng sa terene. Mohlokomeli e mong o ile a bontša Ramses le Price ka liseleng tsa bona, eo pele a neng a tsamaea a sa fele pelo joalokaha eka o ne a lokela ho ba libakeng tse ling, ea qetellang a lutse a tepelletse maikutlo joalokaha eka sohle seo a neng a se batla e ne e le mpho ea ho koala sekheo.
  
  Sehlopha sa Moore se ile sa sebetsa ka mafolo-folo ho ba pota-pota, se tlaleha seo ba se boneng, likhakanyo le ho kōpa mapolesa le baemeli ba seterateng ho etela libaka tse itseng. Litlhaselo li ile tsa sitisoa ka pel'a Hayden, le ha Drake le Beau ba ntse ba thefula libomo Grand Central. Tsela feela eo Moore a neng a ka ba le bonnete ba hore Midtown e hlokometsoe e ne e tla ba ho tlosa sebaka sohle sa marang-rang.
  
  "Ha ke tsotelle hore na ke nkhono ea tsofetseng ea sa utloeng litsebeng ea sa tsoa lahleheloa ke katse ea hae," a rialo. "Bonyane ba kholisehe."
  
  "Lik'hamera li ne li ka fumana libomo joang ka lisebelisoa tsa tšepe tsa Grand Central Station?" Kinimaka a botsa.
  
  "Liqhomane tsa polasetiki?" Moore o ile a leka.
  
  "Na ha u na mehato e meng bakeng sa see?" Hayden a botsa.
  
  "Ehlile, empa sheba hohle. Liperesente tse mashome a robong tsa batho ba rona ba batla bomo e matla ea nyutlelie. Ha ke e-s"o bone sebaka sena se se na letho hakana."
  
  Hayden o ile a ipotsa hore na Marsh o rerile sena nako e kae. Le Ramses? Khosana ea likhukhuni e ne e e-na le lisele tse ka bang hlano New York, mohlomong ho feta moo, "me tse ling tsa tsona e ne e le lisele tsa boroko. Liqhomane tsa mofuta ofe kapa ofe li ne li ka kenngoa ka sekhukhu ka nako leha e le efe ebe li patoa feela, li patoa morung kapa kamoreng e ka tlaase ka lilemo haeba ho hlokahala. Sheba Marussia le pale e netefalitsoeng mabapi le lisutuk'heise tsa nyutlelie tse sieo - e ne e le Moamerika ea ileng a fana ka maikutlo a hore palo e sieo ke palo e nepahetseng e hlokahalang ho senya United States. E ne e le mokhelohi oa Russia ea ileng a tiisa hore ba se ba le Amerika.
  
  O ile a khutlela morao, a leka ho nka setšoantšo sohle. Boholo ba bophelo ba hae ba batho ba baholo, Hayden e ne e le ofisiri ea molao; o ne a utloa eka o bone boemo bo bong le bo bong boo a ka bo nahanang. Empa joale ... sena se ne se e-so ka se etsahala. Drake o ne a se a matha ho tloha Times Square ho ea Grand Central, a pholosa bophelo motsotso o mong le o mong ebe o lahleheloa ke tse peli. Dahl o ile a qhaqha lik'hamera tsa Ramses nako le nako. Empa o ile a angoa ke boemo bo tšosang, bo tšosang ba ketsahalo ena.
  
  Mme lefatshe le ile la mpefala le ho feta. O ne a tseba batho ba seng ba sa ikhathatsa ka ho shebella litaba, batho ba hlakotseng li-apps lifonong tsa bona hobane ntho e "ngoe le e "ngoe eo ba e bonang e ne e nyonyeha "me ba bona eka ha ba khone ho etsa letho. Liqeto tse hlakileng le tse hlakileng ho tloha qalong, haholo-holo ka ho hlaha ha ISIS, ha ho mohla li kileng tsa etsoa, li koahetsoe ke lipolotiki, phaello le meharo, le ho nyenyefatsa botebo ba mahlomola a batho. Seo sechaba se neng se se batla hona joale e ne e le botšepehi, setšoantšo seo ba ka se tšepang, motho ea tlileng ka ponaletso e ngata kamoo ho sireletsehileng ho busa.
  
  Hayden o ile a e amohela kaofela. Maikutlo a hae a ho hloka thuso a ne a tšoana le maikutlo ao Tyler Webb a neng a ntse a mo utloisa ona morao tjena. Boikutlo ba hore u ntse u hlorisoa ka masene "me ha u na matla a ho etsa letho ka hona. Joale o ne a ikutloa ka maikutlo a tšoanang, a shebelletse Drake le Dahl ba leka ho khutlisa New York le lefats'e lohle lintšing.
  
  "Ke tla bolaya Ramses ka lebaka la sena," a rialo.
  
  Kinimaka o ile a beha letsoho le leholo mahetleng a hae. "Ntumelle. Ha ke batle ho u feta, 'me nka be ke le teronkong hantle."
  
  Moore o ile a supa skrineng se itseng. "Sheba mane, mathaka. Ba hlakotse bomo."
  
  Thabo e ile ea thunya Hayden ha a bona Matt Drake a tloha k'hefing & # 233; ka ponahalo e imolohileng le ya tlholo sefahlehong sa hae. Sehlopha se neng se bokane se ile sa hlaba litlatse eaba ka tšohanyetso sa khefutsa ha liketsahalo li qala ho tsoa taolong.
  
  Ho li-monitor tse ngata, Hayden o ile a bona meqomo ea lithōle e phatloha, likoloi li kheloha ho qoba ho phatloha ha mekoti e meholo. O ile a bona bakhanni ba lithuthuthu ba palame "mileng "me ba lahlela lintho tse bōpehileng joaloka setene mehahong le lifensetereng. Motsotsoana hamorao ha ba le ho phatloha ho hong. O ile a bona koloi e phahamisa maoto a 'maloa fatše ha bomo e phatloha ka tlas'a eona, mosi le malakabe a phalla ho tloha ka mahlakoreng. Hohle ho potoloha Grand Central Station, meqomo ea lithōle e ile ea chesa har'a bapalami ba balehang. Sepheo e ne e le ho tšoha, eseng ho bolaea batho. Ho ne ho e-na le mollo marokhong a mabeli, a baka tšubuhlellano e khōlō ea sephethephethe hoo esita le lithuthuthu li neng li sitoa ho a tšela.
  
  Moore o ile a sheba, sefahleho sa hae se khatholohile motsotsoana feela pele a qala ho hoeletsa litaelo. Hayden o ile a leka ho boloka pono ea hae e matla 'me a utloa lehetla la Mano le mo ama.
  
  Re tla tsoela pele.
  
  Ts'ebetso e ile ea tsoela pele setsing sa ts'ebetso, ho romelloa lits'ebeletso tsa tšohanyetso, 'me ts'ebetso ea molao e ile ea fetisetsoa libakeng tse anngoeng ka thata ka ho fetisisa. Basebetsi ba litima-mollo le li-sappers ba ne ba ameha ho feta meeli eohle. Moore o ile a laela hore ho sebelisoe liroala-nkhoana ho lebela literateng. Ha sesebelisoa se seng se senyenyane se fihla Macy's, Hayden o ne a sitoa ho mamella ho se sheba hape.
  
  O ile a furalla, a batlisisa phihlelong eohle ea hae ho fumana leseli la hore na a etse eng kamora moo, a hopola Hawaii le Washington, D.C. lilemong tsa morao tjena, a tsepamisitse maikutlo... skrineng.
  
  "Che!"
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-RARO
  
  
  Hayden o ile a phunyeletsa batho ba mo pota-potileng "me a matha a tsoa ka kamoreng. A batla a rora ke khalefo, o ile a theoha litepisi, a konetse litebele tsa hae hore e be litopo tse thata tsa nama le masapo. Kinimaka o ile a hoeletsa temoso, empa Hayden a iphapanyetsa eena. O ne a tla etsa sena, 'me lefatše e ne e tla ba sebaka se betere, se sireletsehileng.
  
  Ha a ntse a tsamaea phasejeng e ka tlas'a setša, o ile a qetella a fihlile seleng ea Ramses. Selapa se ne se ntse se tšeha, molumo e ne e se letho haese ho lla ho tšabehang ho tsoa ho sebata. Ka tsela e itseng o ne a tseba se etsahalang. Ho rera esale pele ho ne ho hlakile, empa lenyatso le felletseng la bophelo bo botle ba motho e ne e se ntho eo a neng a ka khona ho sebetsana le eona habonolo.
  
  Hayden o ile a bula lemati la kamore ea hae. Molebeli o ile a qhomela eaba o thunya ka ntle ho arabela taelo ea hae. Hayden o ile a tsamaela ka kotloloho ho litšepe.
  
  "Mpolelle hore na ho etsahalang. Mpolelle hona joale, 'me ke tla ba bonolo ho uena."
  
  Ramses a tsheha. "Ho etsahalang?" O ile a qhekella puo ea Amerika. "Taba ke hore lōna batho le khumama ka mangole. Mme o tla dula moo," monna e moholo a inamela fatshe ho sheba ka ho toba ka mahlong a Hayden a le bohole ba dimilimithara tse mmalwa. "Ka leleme la hae le leketla. U etsa ntho e "ngoe le e "ngoe eo ke u laelang hore u e etse."
  
  Hayden o ile a notlela lemati la sele. Ramses, ntle le ho senya motsotsoana, o ile a mo potlakela 'me a leka ho mo lahlela fatše. Matsoho a monna eo a ne a tlanngoe ka mahlaahlela, empa seo ha sea ka sa mo thibela ho sebelisa boima ba hae bo boholo. Hayden o ile a phonyoha ka bohlale 'me a mo pitikisa ka hlooho ka har'a e 'ngoe ea litšepe tse emeng, molala oa hae oa hanoha ka lebaka la tšusumetso. Eaba o otla liphio tsa hae le mokokotlo o thata, oa etsa hore a tsielehe le ho bobola.
  
  Ha ho sa na litšeho tsa bohlanya.
  
  Hayden o ile a mo sebelisa joalo ka mokotla oa litebele, a ntse a potoloha 'mele oa hae mme a otla libaka tse fapaneng. Ha Ramses a puruma mme a reteleha, a bala likotlo tsa pele tse tharo - nko e tsoang mali, mohlahare o tsoileng matsoho le 'metso. Ramses a qala ho bipetsa. Hayden ha aa ka a tela, le ha Kinimaka a tla ho eena 'me a mo khothalletsa hore a be hlokolosi haholoanyane.
  
  "Emisa ho lla ha hao, Mano," Hayden a mo halefela. "Batho baa shoa ka ntle moo."
  
  Ramses o ile a leka ho tsheha, empa bohloko ba qoqotho ya hae bo ile ba mo thibela. Hayden o ile a latela sena ka ho raha bunny ka potlako. "Tšeha joale."
  
  Kinimaka a mo hulanya. Hayden o ile a retelehela ho eena, empa Ramses eo ho neng ho bonahala eka o senyehile a itšohlometsa ho bona ka bobeli. E ne e le monna e moholo, a bile a le molelele ho feta Kinimaki, mesifa ea bona e ne e batla e lekana, empa Hawaii e ne e phahametse likhukhuni sebakeng se le seng sa bohlokoa.
  
  Boiphihlelo ba ntoa.
  
  Ramses o ile a thula Kinimaka mme a thula ka matla, a thekesela a khutlela seleng ea hae. "O entsoe ka eng?" a honotha.
  
  "Thepa e matla ho u feta," Kinimaka a rialo, a ntse a hohla sebaka sa tšusumetso.
  
  "Re batla ho tseba hore na ho tla etsahalang kamora moo," Hayden a tsitlella, a latela Ramses seleng ea hae. "Re batla ho tseba ka bomo ea nyutlelie. E hokae? Ke mang ea laolang? Litaelo tsa bona ke life? "Me, molemong oa Molimo, sepheo sa hao sa "nete ke sefe?"
  
  Ramses o ile a loanela ho lula a otlolohile, ho hlakile hore ha a batle ho oela ka mangole. Ho ne ho utloahala tsitsipano ka har'a tendon e 'ngoe le e 'ngoe. Leha ho le joalo, qetellong ha a ema, hlooho ea hae e ile ea kokobela. Hayden o ile a lula a le hlokolosi joalokaha a ne a tla ba le noha e lemetseng.
  
  "Ha ho letho leo u ka le etsang. Botsa monna oa hau, Theko. O se a ntse a tseba sena. O tseba tsohle. New York e tla tjha, mofumahadi, mme batho ba heso ba tla tantsha tshabo ya rona ya tlholo hara molora o kubellang."
  
  Theko? Hayden o ile a bona ho eka ka linako tsohle. Ho ne ho e-na le motho ea neng a bua leshano, "me seo sa etsa hore khalefo ea hae e be matla le ho feta. A sa inehele ho chefo e neng e rotha molomong oa monna, a otlollela letsoho ho Mano.
  
  "Tsamaya o ntlisetse sethunya se matla."
  
  "Hayden-"
  
  "E etse feela!" O ile a reteleha, khalefo e tsoa marobeng 'ohle. "Ntlisetse sethunya se makatsang 'me u ntše mofoka."
  
  Nakong e fetileng, Hayden o ile a senya likamano tseo ho tsona a neng a nka molekane oa hae a fokola haholo. Haholo-holo eo a ileng a e arolelana le Ben Blake, ea shoeleng matsohong a banna ba Morena oa Mali likhoeli tse 'maloa hamorao. Ben, o ne a nahana hore o ne a le monyenyane haholo, a se na phihlelo, a batla a sa hōla, empa le ka Kinimaka joale o ne a qala ho fetola pono ea hae. O ne a mo bona a fokola, a haelloa, "me ka sebele a hloka ho tsosolosoa.
  
  "O se ke wa ntwantsha, Mano. E etse feela".
  
  Ho hoeshetsa, empa ho fihlile litsebeng tsa Hawaii ka ho phethahetseng. Monna e moholo o ile a baleha, a mo patela sefahleho sa hae le maikutlo a hae. Hayden o ile a lebisa mahlo ho Ramses.
  
  O ile a re: "Joale u tšoana le 'na. "Ke fumane seithuti se seng."
  
  "U nahana?" Hayden a betsa lengole la hae mpeng ea e mong, eaba setsoe sa hae se otla ka morao molaleng oa hae ka mokhoa o hlokang mohau. "Na moithuti a ka u otla?"
  
  "Hoja matsoho a ka a ne a lokolohile ... "
  
  "Ehlile?" Hayden o ne a foufetse ke khalefo. "Ha re bone hore na u ka etsa'ng, na ha ho joalo?"
  
  Eitse ha a nanabela mahlaahlela a Ramses, Kinimaka a khutla, sethunya sa koae se koalehile ka setebele sa hae se se koahetseng. O ile a utloisisa sepheo sa hae eaba o ikhula.
  
  "Eng?" - o ile a hoeletsa.
  
  "U etsa seo u lokelang ho se etsa."
  
  Hayden o ile a rohaka monna eo eaba o rohaka le ho feta sefahlehong sa Ramses, a ikutloa a soetsehile haholo hore ebe o ne a sitoa ho mo senya.
  
  Lentsoe le tlaase, le khutsitseng la mo halefisa: Leha ho le joalo, mohlomong o ile a u fa leseli.
  
  Mohlomong.
  
  Hayden o ile a sututsa Ramses ho fihlela a oela holim'a bethe ea hae, mohopolo o mocha oa hlaha hloohong ea hae. E, mohlomong ho na le tsela. A sheba Kinimaka ka mahlo, a tsoa ka seleng, a e notlela, a nto leba monyako o kantle.
  
  "Ho na le ntho e ncha e etsahalang mokatong o ka holimo?"
  
  Libomo tsa lithōle li ntse li eketseha, empa hona joale li fokotsehile. Mokhanni e mong oa sethuthuthu, empa ba ile ba mo tšoara."
  
  Tsela eo Hayden a nahanang ka eona e ile ea hlaka haholoanyane. O ile a tsoa a kena phasejeng eaba o ea monyako o mong. Ntle le ho ema, o ile a phunyeletsa har'a letšoele, a kholisehile hore Robert Price a ka be a utloile lerata le tsoang seleng ea Ramses. Tsela e a neng a lebega ka yone mo matlhong a gagwe e ne ya mmolelela gore go ntse jalo.
  
  "Ha ke tsebe letho," a halefa. "Ke kopa o nkholoe. Haeba a ka u joetsa hore ke tseba ho hong, eng kapa eng, ka bomo ea nyutlelie, joale o bua leshano."
  
  Hayden a nka sethunya sa hae se makatsang. "Ho lumela mang? Sekhukhuni se hlanyang kapa radipolotiki wa lehlabaphio. Ha e le hantle, a re bone hore na taser e re bolella eng."
  
  "Che!" Theko e phahamisitse matsoho a mabeli.
  
  Hayden o ile a etsa qeto. "Mohlomong ha u tsebe se etsahalang New York, Robert, kahoo ke tla u bolella ntho e "ngoe le e "ngoe. Nako e le 'ngoe feela. Lisele tsa likhukhuni li laola libetsa tsa nyutlelie, tseo re lumelang hore li khona ho li thunya neng kapa neng. Hona joale Pythian ea hlanya o nahana hore ke eena ea laolang boemo. Ho phatloha ho honyenyane ho etsahala ho pholletsa le Manhattan. Libomo li ne li lenngoe Setsing sa Bohareng. Mme Robert, ena ha se pheletso. "
  
  Mongoli oa mehleng oa Naha o ile a lla, a sa khone ho bua lentsoe. Ka ho hlaka ha hae bocha, Hayden o ne a batla a kholisehile hore o bua "nete. Empa khoao ena e le 'ngoe ea lipelaelo e ile ea sala, e lula e mo hlokofatsa joaloka ngoana e monyenyane.
  
  Monna enoa e ne e le ralipolotiki ea atlehileng.
  
  A thunya sethunya se makatsang. E ile ea thunya lehlakoreng, ea lahleheloa ke monna ka inch. Theko e ile ea qala ho thothomela lirifing tsa hae.
  
  "Kotlo e latelang e tla ba ka tlase ho lebanta," Hayden a tšepisa.
  
  Joale, ha Price a lla, ha Mano a honotha, 'me a hopola litšeho tsa bodemona tsa Ramses, ha a nahana ka tšabo eohle e neng e se e le Manhattan, le ka basebetsi-'moho le eena ka har'a eona, ka pelong ea Jeopardy, ho ne ho le joalo. Hayden Jay ea ileng a robeha.
  
  Ha e sa le eo. Ha ke na ho mamella sena motsotso o mong.
  
  A tšoara Price, a mo lahlela leboteng, matla a otlang a etsa hore a oele ka mangole. Kinimaka a e thonaka, a mo fa pono e nang le lipotso.
  
  "Tloha tseleng ea ka."
  
  O ile a lahlela Price hape, lekhetlong lena monyakong o ka ntle. O ile a tlolela morao, a hoeletsa, a oa, eaba o mo tšoara hape, a mo isa phasejeng a lebile seleng ea Ramses. Ha Price a bona sekhukhuni se notletsoe ka seleng ea hae, o ile a qala ho lla le ho lla. Hayden a mo sutumelletsa pele.
  
  "Ka kopo, ka kopo, o ka se khone ho etsa sena."
  
  "Ha e le hantle," ho rialo Kinimaka. "Sena ke seo re ka se etsang."
  
  "Nooo!"
  
  Hayden o ile a lahlela Price holim'a litšepe eaba o notlolla sele. Ramses ha aa ka a sisinyeha, a ntse a lutse betheng ea hae a shebile se etsahalang ka tlas'a mahlo a hae a koetsoeng. Kinimaka o ile a ntša Glock ea hae 'me a shebana le banna bao ka bobeli ha Hayden a lokolla litlamo tsa bona.
  
  "Monyetla o le mong," a rialo. "Seleng e le 'ngoe ea chankana. Banna ba babeli. Motho oa pele ea ntetsetsang ho qoqa o ikutloa a le betere. Ua utloisisa?"
  
  Theko e ile ea lla joalo ka namane e jetsoeng halofo. Ramses o ne a ntse a sa sisinyehe. Ho Hayden, ho mo bona ho ne ho tšosa. Phetoho ea tšohanyetso ho eena e ne e se na kelello. A tloha mme a notlela sele, a siya banna ka bobedi ba le mmoho ha mohala wa hae o qala ho lla mme lentswe la Agent Moore le tla moleng.
  
  "Tloo kwano, Jay. U tlameha ho bona sena. "
  
  "Ke eng hoo?" O ile a matha le Kinimaka, a lelekisa meriti ea bona ka ntle ho liboloko tsa sele 'me a hloa litepisi.
  
  "Libomo tse ling hape," a rialo ka masoabi. "Ke rometse bohle hore ba tl"o hloekisa bohlasoa boo. Mme tlhoko ena ea ho qetela ha se seo re neng re se lebelletse hore e be sona. Oh, 'me monna oa hau Dahl o na le ketapele ho sele ea bone. O ntse a e lelekisa hona joale."
  
  "A re otle tsela!" Hayden o ile a potlakela mohahong oa seteishene.
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MANE
  
  
  Dahl o ile a itahlela setulong sa bapalami eaba o lumella Smith hore a khanne; Kenzie, Lauren le Yorgi ba khutletse setulong se ka morao. Le ha ba ntse ba khutlela seteisheneng, ho ne ho e-na le litlaleho tsa Drake ea hlasela Grand Central Station, empa ha aa ka a utloa letho. Moore o ne a sa tsoa fumana keletso e 'ngoe ho tsoa ho setsebi - sele ea bone ea likhukhuni e ne e sebetsa ka ntle ho mohaho oa bolulo o majabajaba haufi le Central Park,' me joale kaha Dahl o ne a nahana ka eona, hoa utloahala hore tse ling tsa lisele tsena li ne li tšehetsoa ka tsela e fapaneng le e meng - e. e ile ea ba thusa hore ba itsoakanye le letšoele-empa Dahl o ne a ipotsa hore na ke joang sehlopha sa batho se ka bang teng habonolo sechabeng se itseng ntle le ho hopola thuto ea bona e hlabollang kelello. Ho hlapa kelello e ne e le bonono bo khethehileng, 'me o ne a belaela hore na sekhukhuni seo se ne se e-s'o khone ho se tseba.
  
  U se ke ua hloka tsebo.
  
  Baemeli ba Moore ba ile ba ipeha kotsing e fetang feela ho pepeseha ho fumana lintlha tsena. Litlamorao tsa letsatsi lena li ne li tla fetoha ka ho sa feleng, 'me o ne a tšepa hore Naha ea habo e tseba hore na e tla feta joang. Haeba motho ea ipatileng a ne a ka chesoa kajeno, mathata a hae a ne a sa tsoa qala.
  
  Mapolesa a sephethephethe, a neng a lula a laola mateano a litsela, a ile a leka ka hohle ho sefa sephethephethe, a tobane le mathata a maholohali ao mohlomong a ke keng a rarolloa, empa likoloi tsa maemo a tšohanyetso tse hlokolosi li ne li lokela ho behoa pele. Dahl o ile a bona liforomo tse 'maloa tse nyane tsa ho shebella - tse batlang li tšoana le batho ba khethang li-cherry tse nyane - moo mapolesa a neng a tataisa basebetsi-'moho le bona ho tsoa sebakeng se phahameng, 'me a lumela ka hlooho ea hae ha ba qeta.
  
  Dahl o ile a hlahloba GPS ea koloi. "Metsotso e robedi," a rialo. "Re se re lokile?"
  
  "Ho lokile," sehlopha sohle sa kgutla.
  
  "Lauren, Yorgi, sala le koloi lekhetlong lena. Re ke ke ra hlola re u beha kotsing. "
  
  "Kea tla," ho rialo Lauren. "U hloka thuso."
  
  Dahl o ile a leleka litšoantšo tsa kamore e ka tlase le lefu la moetapele oa mabotho a khethehileng. "Re ke ke ra beha bophelo bo sa hlokahaleng kotsing. Lauren, Yorgi, u na le boleng ba hau libakeng tse fapaneng. Sheba feela ponahalo. Le rona re hloka mahlo moo."
  
  "O ka hloka tsebo ea ka," ho boletse Yorgi.
  
  "Ke belaela hore re tla be re tlolela holim'a mathule, Yorgi. Kapa sebelisa drainpipes. Feela..." A hemela holimo. "Ke kopa o etse kamoo ke botsang kateng 'me u shebe ponahalo e tšollang mali. Se ke oa etsa hore ke fetole sena taelo. "
  
  Ho ile ha e-ba le khutso e makatsang. Setho se seng le se seng sa sehlopha se ile sa lemoha liketsahalo tsa tlhaselo e fetileng ka tsela e fapaneng ka ho felletseng, empa kaha sena sohle se ne se etsahetse halofong ea hora e fetileng, ba bangata ba ne ba ntse ba tšohile. Maikutlo a ne a sa feleng - a ne a le haufi hakae le ho phatloha. Kamoo motho a ileng a itela ka boitelo ho pholosa bophelo ba bona. Likhukhuni tsee li ile tsa tšoara mefuta eohle ea bophelo ka mokhoa o tlaase hakaakang.
  
  Dahl o ile a fumana menahano ea hae e khutlela sacheng eo ea khale-motho e moholo a ka kenya lehloeo le joalo joang ho ngoana e monyenyane? Kelello e hlokang molato ka ho fetisisa? Motho e moholo, ea nang le boikarabelo, o ne a ka lumela joang hore ho ne ho nepahetse ho sotha likelello tse fokolang joalo, ho fetola tsela ea bophelo e tšepisang ka ho sa feleng? Ho e nkela sebaka ka ... eng?... lehloeo, ho se tenyetsehe, ho cheseha.
  
  Ho sa tsotelehe hore na re e talima joang, ho sa tsotelehe hore na maikutlo a rona ka bolumeli, Dahl o ne a nahana joang, diabolose o hlile o tsamaea har'a rona.
  
  Smith o ile a otla mariki ha ba atamela mohaho o hodimo. Ho ile ha nka metsotsoana ho itokisetsa le ho tsoa ka koloing, ba siea bohle ba se na boitšireletso tseleng. Dahl o ile a ikutloa a sa phutholoha ho tseba hore sele ea bone e ne e batla e le ka hare le hore na e bonahala e na le bokhoni hakae. O ile a talima Lauren le Yorgi.
  
  "O etsang lihele? Khutlela ka koloing."
  
  Ba ile ba atamela molebeli oa monyako, ba bontša li-ID tsa bona "me ba botsa ka lifolete tse peli mokatong oa bone. Ka bobeli e ne e le ba banyalani ba bacha ba neng ba ipoloka ba le bang "me ba lula ba le mekhoa e metle. Molebeli oa monyako o ne a e-s"o ka a bona banyalani bao ka bobeli ba le hammoho, empa e, e "ngoe ea lifolete e ne e amohela baeti ba kamehla. O ne a nahana hore e ne e le mantsiboeeng a mang a botsoalle, empa joale ha aa ka a lefuoa ka lebaka la ho labalabela ho tseba haholo.
  
  Dahl o ile a mo sutumelletsa ka thōko ka bonolo 'me a leba litepising. Molebeli oa monyako o ile a botsa hore na ba hloka senotlolo.
  
  Dahl a bososela ka bonolo. "Seo se ke ke sa hlokahala."
  
  Mekato e mene e ile ea hlōloa habonolo, eaba masole a mararo a tsamaea ka hloko phasejeng. Ha Dal a bona nomoro e nepahetseng ea folete e hlaha, selefouno ea hae e ile ea qala ho thothomela.
  
  "Eng?" Smith le Kenzi ba ile ba ema, ba koahetse sebaka sa bona.
  
  Lentsoe le khathetseng la Moore la tlala hlooho ea Dahl. "Boitsebiso boo ke ba bohata. Litsebi tse ling li theha batho ba fosahetseng hore ba iphetetse. Tshwarelo, ke sa tswa tseba."
  
  "Mashano," ha rialo Dahl. "A na u tiile? Re ile ra ema ka ntle ho lemati la bona le bo-HK. "
  
  "Joale u tsamaee. Setsebi se rata e mong oa basali. Ho sa tsotelehe, khutlela tseleng feela, Dal. Lintlha tse latelang li khubelu hot. "
  
  Moswede o ile a rohaka mme a bitsa sehlopha sa hae hape, a pata libetsa tsa bona, mme a feta ka potlako ho feta molebeli ea neng a maketse. Dahl o ne a hlile a nahanne ka ho kopa molebeli oa monyako hore a balehe sebakeng se khutsitseng pele ba nyolohela mokatong oa bone-a tseba se ka etsahalang moo-"me joale o ne a ipotsa hore na baahi ba ka be ba ile ba itšoara joang ka mor"a ho tseba hore keletso ea hae ke ea bolotsana.
  
  Potso e thahasellisang ea sechaba. Ke motho oa mofuta ofe ea ka tletlebang ka ho lelekoa hae ha mapolesa a ntse a batlana le likhukhuni...haeba phuputso eo e ile ea qetella e thehiloe leshanong?
  
  Dahl o ile a thothomela. Moore o ne a e-s'o be lethathamong la hae hantle, empa monna eo o ne a thothomela fatše. "Tsela e latelang e tla sebetsa, na ha ho joalo?" O ile a bua moleng o ntseng o bulehile.
  
  "Ke kamoo e lokelang ho ba kateng. Mohlankana ea tšoanang ea ileng a ama khamera ea boraro. E-ea ho Times Square 'me u potlake. "
  
  "Na Times Square e kotsing? Ke mabotho afe a tšireletso a seng a ntse a le teng?"
  
  "Kaofela".
  
  "Ho lokile, re saletsoe ke metsotso e leshome."
  
  "Ho be ba bahlano."
  
  Smith o ile a khanna joalo ka modemona, a seha likhutlo le ho petetsa, a bile a phunya, lipakeng tsa likoloi tse emeng hampe. Ba ile ba lahla koloi Seterateng sa 50 'me ba matha, joale khahlanong le matšoele a neng a potlakile ho tloha Times Square, mabenkele a thabileng a M & M's World, Hershey's Chocolate World esita le Starbucks e k'honeng ea seterata, e seng e fokolisitsoe ke tšokelo e tlang. Liboto tse khōlōhali tsa boholo ba motho li ne li khantša seterateng ka litšoantšo tse likete-kete tse mebala-bala, se seng le se seng se batla ho hlokomeloa "me se kene ntoeng e phelang, e thothomelang. Basebetsi ba ile ba hula moru oa scaffolding kaha hoo e ka bang lebenkele le leng le le leng ho ne ho bonahala eka le ntse le nchafatsoa. Dal o ile a leka ho nahana ka mokhoa oa ho boloka Lauren le Yorgi ba sireletsehile, empa leeto le ho phonyoha li ile tsa batla li le thata. Ho rata kapa che, kaofela e ne e le masole hona joale, sehlopha se matlafalitsoe ke boteng ba bona.
  
  Ka pele, mapolesa a ne a tiisa terata ho potoloha lebala. Baahi ba New York ba ile ba talima ka ho se kholoe, "me baeti ba bolelloa hore ba khutlele lihoteleng tsa bona.
  
  Dahl o ile a utloa e mong oa mapolesa a apereng junifomo a rialo.
  
  Mme yaba lefatshe le fetohela diheleng hape. Bahahlauli ba bane, ba neng ba reka lifensetereng ho potoloha Levis le Bubba Gump, ba ile ba lahlela mekotla ea bona, ba pota-pota ka hare 'me ba ntša libetsa tse itekanetseng. Dahl o ile a itahlela ka mor'a kiosk ea seterateng, a hlobola sebetsa sa hae.
  
  Ho ile ha utloahala lithunya ho pholletsa le Times Square. Lifensetere tse robehileng le liboto li ne li koahetsoe ke lehlabathe, li senyehile, hobane boholo ba tsona e ne e se e le li-skrini, tse kholo ka ho fetisisa lefatšeng, 'me e le mothofatso oa bokapitale. Seretse se ile sa tšolohela ka thōko ho tsela. Ba ileng ba sala le mabotho a tšireletso ba ile ba matha bakeng sa ho ipata. Dahl o ile a ntša hlooho 'me a thunya; lithunya tsa hae li ne li sa tobane, empa li ile tsa etsa hore likhukhuni li rohake haholo 'me li ipatlele sekoahelo sa tsona.
  
  Lekhetlong lena ka kotloloho ho uena, Dahl o ile a nahana ka khotsofalo e nyarosang. Haho tshepo ho wena.
  
  Dahl o ile a bona lesaka le qoela ka mor'a tekesi e emeng 'me a bona bese e lahliloe haufi. Ha a so ka a ea Times Square pele mme o ne a e shebile TV feela, empa ho bona sebaka se joalo se neng se bonahala se le bonolo ho batho ba tsamaeang ka maoto ho ne ho tšosa. Lithunya tse ling li ile tsa lla ha litho tsa sele ntle ho pelaelo li bona batho ba falla ka har'a mabenkele le mehaho ea liofisi. Dahl o ile a tsoela seterateng a khutsitse.
  
  Ka mor'a bese le ka thōko ho tsela e hōle, mabotho a mang a tšireletso a ne a eme. Mabotho a mang a SWAT, baemeli ba lisutu tse ntšo, le mapolesa a NYPD a ile a pota-pota ka morethetho o khutsitseng, o hlophisitsoeng. Dahl o ile a etsa pontšo ea hore ba eme moleng. Se ileng sa fetisoa e le pontšo mona ka ho hlakileng ha sea ka sa fetoleloa, hobane ha ho motho ea ileng a lebisa tlhokomelo e nyenyane ho Swede ea hlanya.
  
  "Na re emetse lipuenyana tsee tse nang le litlhaku tse tharo kapa tse 'nè, kapa re tla etsa hore bo-'m'e ba chese?" Kensi a hohla lehlakoreng la hae.
  
  Dahl o ile a furalla mahlahana a Amerika. "Ke rata mareo a hao a mebala-bala haholo," a rialo a ntse a khukhuna moriting wa bese. "Empa ka moruo."
  
  "Kahoo o mpatla mona jwale. Kea utloisisa."
  
  "Ha kea bua joalo".
  
  Smith a rapalla fatshe, a nyarela ka tlasa dikoloi. "Ke bona maoto."
  
  "Na u ka kholiseha hore ana ke maoto a likhukhuni?" Dahl a botsa.
  
  "Ke nahana joalo, empa ho hlakile hore lihele ha li tšoane eka li tšoailoe."
  
  "Ba tla fihla haufinyane," Kenzi a phahamisa sethunya sa hae jwalo ka ha eka ke sabole eo a e labalabelang, mme a ema ka mora lebidi le leng la dibese tse kgolohadi. Sehlopha se ile sa nka moea o le mong hammoho.
  
  Dahl o ile a sheba ka ntle. "Kannete ke lumela hore ke nako eo hape."
  
  Kenzi o ile a ea pele, a pota ka morao ho bese a hlasela tekesi e tšehla. Ho ile ha utloahala molumo oa sethunya sa mochine, empa o ne o lebisitsoe lifensetereng, liemelong tsa libese le libakeng tse ling tsohle moo, ho ea ka maikutlo a likhukhuni, batho ba se nang tšireletso ba ka ipatang. Dahl o ile a leboha linaleli tsa hae tsa mahlohonolo hore ho ne ho se na mohlokomeli ea behiloeng, a tseba hore lebelo e ne e le molekane oa bona ho senya sele, e neng e lokela ho etsoa pele ba fetohela ho liqhomane kapa ho feta. Eena le Kensi ba ile ba pota tekesi, ba shebile banna ba bane, ba ileng ba itšoara ka mokhoa o makatsang kapele. Ho e-na le ho tsokotsa libetsa tsa bona, ba ile ba hlasela feela, ba otla Dahl le Kenzi 'me ba ba lihela fatše. Litopo li ne li otlolohile ka mose ho tsela. Dahl o ile a tšoara feisi e theohang 'me a e kheloha, ha a utloa likonopo tsa hae li otla asphalt ka thata. Leha ho le joalo, letsoho la bobeli le ile la theoha, lekhetlong lena le phahamisitse kutu ea sethunya. Dahl o ne a sa khone ho e tšoasa kapa ho sheba hole, kahoo o ile a khutlela ketsong e le 'ngoe feela e neng e fumaneha ho eena.
  
  O ile a theola phatla ya hae mme a otla lehata la hae.
  
  Botšo bo ile ba tsikitlanya ka pel'a mahlo a hae, bohloko bo kokobela ho tloha mothapong ho ea ho o mong, empa Moswede ha aa ka a lumella leha e le efe ea sena ho kena-kenana le mosebetsi oa hae. Sebetsa se ile sa otla eaba sea ikhula, se hlaseleha habonolo. Dahl o ile a mo tšoara 'me a mo sutumelletsa ho monna ea neng a mo tšoere. Madi a ne a phalla mahlakoreng a mabedi a sefahleho sa hae. Monna eo o ile a phahamisa setebele sa hae hape, lekhetlong lena a le lihlong haholoanyane, "me Dahl a se tšoara ka setebele sa hae "me a qala ho se pepeta.
  
  Mothapo o mong le o mong oa botho ba hae, mothapo o mong le o mong oa lenonyello le leng le le leng, o tsitsitse.
  
  Masapo a robeha joalo ka makala a robehang. Sekhukhuni se ile sa hoeletsa 'me sa leka ho hula letsoho la hae, empa Dahl o ne a sa batle ho utloa ka eona. Ba ne ba hloka ho tima khamera ena. Ka potlako. Ha a ntse a pepeta le ho feta, a etsa bonnete ba hore maikutlo a monna a haptjoa ka ho feletseng ke bohloko bo boholo ba feisi ea hae, eaba o ntša Glock ea hae.
  
  E mong o ile a bolaoa.
  
  Sethunya se ile sa thunya ka likulo tse tharo pele mahlo a sekhukhuni a koaleha. Dahl o ile a mo lahlela ka thōko eaba o phahama joaloka lengeloi le iphetetsang, mali a tšoloha lehatang la hae le ponahalo ea boikemisetso e senya litšobotsi tsa hae.
  
  Kenzi o ne a loana le monna e moholo, lithunya tsa bona li le lipakeng tsa 'mele ea bona le lifahleho tsa bona li batlile li kopanngoa. Smith o ile a theoha ka la boraro, a qobella moshanyana hore a khumame ha a ntse a otla ka khalefo e haufi-ufi, e nepahetseng. Sekhukhuni sa ho qetela se ile sa hlōla Lauren, sa mo lihela fatše, 'me se ne se leka ho nka sepheo ha Yorgi a itahlela ka pel'a moqomo.
  
  Dahl o ile a phefumoloha.
  
  Sethunya sa thunya. Yorgi o ile a oa, a otloa ke lihlomo tsa hae tsa 'mele. Joale Dahl o ile a bona hore boemo bo ne bo fapane hole le ha a ne a qala ho e bala. Yorgi ha aa ka a qhoma ka liatleletiki ka pel'a kulo, o ile a otla letsoho la likhukhuni ka 'mele oohle oa hae.
  
  E fapaneng, empa e ntse e sebetsa.
  
  Dahl o ile a potlakela ho thusa Serussia, a otla mohlabani tlas'a letsoho le letšehali 'me a phahamisa maoto fatše. Moswede o ile a haha mahlahahlaha le lebelo, a kobeha mesifa ea hae, a jara mojaro oa hae ka bohale bo tsoetsoeng ke ho se thabe. Maoto a mararo, joale a tšeletseng, 'me sekhukhuni se ile sa lahleloa ka potlako morao ha se qetella se otla hlooho ea sona ka har'a boto ea menu ea Hard Rock Cafe é. Polasetiki e ile ea petsoha, e kolobisitsoe ke mali, ha maikutlo a bohlanya a Dahl a phatlola lehata la mohanyetsi oa hae mme a tabola nama. E ka 'na eaba Kinimaka o ne a sa e rate, empa Moswede o ile a sebelisa letšoao la Amerika ho fokotsa likhukhuni.
  
  Karma.
  
  Dahl o ile a bilika hape, joale mali a rotha litsebeng le selelung. Kenzi le mohanyetsi oa hae ba ne ba ntse ba koaletsoe ntoeng ea batho ba shoang, empa Smith o ile a khona ho koala lekhalo pakeng tsa hae le lesole ka ho akhela tse seng kae. Lekhetlong la ho qetela o ile a sokola ho tsokotsa sebetsa sa hae, a ba lehlohonolo 'me a qetella ka ntlha e bohale e lebisitsoe ho Smith ka kotloloho.
  
  Dahl o ile a rora, a potlakela pele, empa ho ne ho se letho leo a ka le etsang ka thunya. Ka ho panya ha leihlo, sekhukhuni se ile sa thunya, "me mohlaseli, Smith, a fumana kulo e ileng ea mo emisa, ea mo khubama ka mangole.
  
  Ke tlisa phatla ea hae haufi le mola oa thunya e latelang.
  
  Sekhukhuni se ile sa hula, empa ka nako eo Dahl a hlaha - thaba e chesang, e sisinyehang - 'me a kenya sekhukhuni pakeng tsa hae le lerako. Masapo a ile a robeha a silana, mali a tšoloha, 'me sethunya sa fofela lehlakoreng ka lerata. Ha Dahl ea tšohileng a ntse a atamela Smith, o ile a bona le ho utloa lesole le halefileng le hlapanya ka lentsoe le phahameng.
  
  Ebe o lokile.
  
  A pholositsoe ke seaparo sa Kevlar, Smith o ne a ntse a thunngoa haufi-ufi mme a ka be a batlile a shoa ka lebaka la moferefere, empa lihlomo tsa bona tse ncha tsa 'mele li ile tsa nolofatsa lerata leo. Dahl o ile a hlakola sefahleho sa hae, joale a hlokomela katamelo ea sehlopha sa mabotho a khethehileng.
  
  Kensi o ile a loana le mohanyetsi oa hae ka tsela ena le eane, monna e moholo a ntse a sokola ho ts'oana le mahlahahlaha a hae le mesifa ea 'nete. Dahl o ile a khutlela morao ka pososelo e fokolang sefahlehong sa hae.
  
  E mong oa bahlankana ba mabotho a khethehileng o ile a matha. "Na o hloka thuso?"
  
  "Che, o ithetsa feela. Mo tloheleng".
  
  Kensi o ile a tšoara phapanyetsano ka hukung ea leihlo la hae 'me a sila meno a hae a seng a ntse a tsikisitse. Ho ne ho hlakile hore ba babeli baa lekana, empa Moswede o ne a mo leka, a lekola boinehelo ba hae sehlopheng esita le ho eena. Na o ne a tšoaneleha?
  
  O ile a tšoara sethunya eaba oa se tlohela ha mohanyetsi oa hae a ntse a hetla, a etsa hore a hlephe ka lengole likhopong le setsoe nkong. Ho otla ha hae ho latelang e bile ho otla ka letsoho, ho lateloa ke ho phamola ka potlako. Ha monna a ntse a sokola le ho bobola, a inamisa letsoho ka thata, a utloa ho totobatsa, "me a bona sethunya se oela fatše. O ne a ntse a sokola, a ntša thipa a mo hlaba sefubeng. Kensi a e sunya kaofela, a utlwa lehare le phunyeletsa nama e ka hodimo ho dikgopo tsa hae, mme a bilika, a le hula ka yena. Thipa e ile ea khutlela morao bakeng sa ho otla hape, empa lekhetlong lena o ne a se a loketse. O ile a tšoara letsoho le ntšitsoeng, a pota-pota ka tlas'a lona, 'me a le sotha ka mor'a mokokotlo oa monna eo. Ka ho hloka mohau o ile a hatella ho fihlela le eena a robeha 'me a siea sekhukhuni se se na thuso. Ka potlako o ile a hahola liqhomane tse peli lebanteng la hae eaba o kenya e "ngoe ea tsona ka pele ho borikhoe ba hae le ka har"a borikhoe ba hae ba mabokose.
  
  Dahl, ha a ntse a shebile, o ile a fumana hore mohoo o ne o mo hahola 'metso. "Nooo!"
  
  Menoana ea Kenzi e ile ea lokolla mohlaseli.
  
  "Ha re etse joalo, uena-"
  
  "O tla etsa jwang jwale," Kenzi a hweshetsa haufi haholo, "ka matsoho a robehileng le tsohle?" U ke ke ua utloisa mang kapa mang bohloko hona joale, uena sethoto?"
  
  Dahl o ne a sa tsebe hore na a itšoarelle kapa a qobe, a mathe kapa a qoele ka hlooho, a tšoare Kenzi kapa a qhomele ho ipata. Qetellong, metsotsoana e ile ea tsamaea 'me ha ho letho le phatlohileng ntle le fuse e khutšoanyane ea Smith.
  
  "A na u tiile?" a rora. "Ho etsahalang-"
  
  "Hake," Kenzi o ile a akhela mohlaseli hloohong ea Dahl e neng e tsoa mali. Ke ne ke nahana hore mahlo ao a ntsu a phethahetseng a ka be a hlokometse bothata.
  
  "Ha kea e etsa." Moswedi o ne a hemela kwa tlase. "Damn, Kenz, u mosali ea hlanyang oa maemo a lefatše."
  
  "Mpusetse katana ea ka feela. Kamehla e etsa hore ke khobe matšoafo."
  
  "Oo ee. ke becha,"
  
  'Me u bua sena, Mad Swede.
  
  Dahl a inamisa hlooho. Thetsa. Empa hee, ke nahana hore ke kopane le sebapali sa ka.
  
  Ka nako ena, lihlopha tsa SWAT le baemeli ba kopaneng ba ne ba le har'a bona, ba sireletsa libaka tse potolohileng Times Square. Sehlopha se ile sa ipokella 'me sa nka metsotso e seng mekae ho hema.
  
  "Lisele tse 'ne li theohile," ho boletse Lauren. "Ho setse a le mong feela."
  
  "Re nahana," ho boletse Dahl. "Ho molemo hore u se ke ua ea pele ho uena. Hape hopola, kamore ena ea ho qetela e boloka Marsh e sireletsehile 'me mohlomong e laola ... "Ha aa ka a bua lentsoe "bomo ea nyutlelie" ka lentsoe le phahameng. Eseng mona. Ena e ne e le pelo ea Manhattan. Ke mang ea neng a tseba hore na ke li-microphone tsa mofuta ofe tse ka hasanngoang hohle?
  
  "Mosebetsi o motle, banna," a rialo ka bonolo. "Letsatsi lena la lihele le haufi le ho feta."
  
  Empa bonneteng, e sa tsoa qala.
  
  
  KHAOLO EA MASHOME LE MEHLANO
  
  
  Julian Marsh o ne a lumela hore, ntle ho pelaelo, ke motho ea thabileng ka ho fetisisa lefatšeng. Hantle ka pel'a hae ho ne ho robetse sebetsa sa nyutlelie se jereng, se tlanngoeng, se haufi hoo se ka amang, ho bapala ka sona ka ho ferekana. Ka letsohong le letšehali ho ne ho e-na le mosali ea nang le bomolimo, e motle eo a neng a ka bapala le eena ka ho ferekana. 'Me, ehlile, o ne a bapala le eena, leha sebaka se itseng se ne se qala ho utloisa bohloko hanyane ho tloha tlhokomelong eohle. Mohlomong e nyane ea tranelate eo ...
  
  Empa a ntse a tsoela pele ka mohopolo oa hae oa pele le oa bohlokoa ka ho fetisisa - sele ea likhukhuni e sa sebetseng e ne e lutse pel'a fensetere, 'me hape o ne a bapala ka eona ka takatso ea hae. Joale ho ne ho e-na le 'muso oa Amerika, o lelekisa mehatla ea oona ho pholletsa le motse, o matha o tšohile ebile o foufetse ho bapala-
  
  "Julian?" Zoe o ne a phefumoloha bohōle ba moriri ho tloha tsebeng ea hae e letšehali. "Na o batla hore ke ye borwa hape?"
  
  "Ehlile, empa o seke oa hema ngoana ea litšila joalo ka lekhetlo la ho qetela. Na u ka mo fa khefu hanyenyane?
  
  "O, ka sebele".
  
  March a mo lumelle hore a ithabise ebe o nahana ka se neng se tla etsahala ka mor'a moo. E ne e se e ntse e le har'a hoseng 'me linako tsa ho qetela li ntse li atamela. Nako e ne e se e fihlile eo ka eona a ileng a tlameha ho bula selefouno e 'ngoe e ka lahloang le ho letsetsa naha ea habo ka potlako. Ha e le hantle, o ne a tseba hore ho ke ke ha e-ba le "ho pata" ha sebele, bonyane eseng ka phapanyetsano ea limilione tse makholo a mahlano, empa molao-motheo o ne o tšoana 'me o ka etsoa ka tsela e tšoanang. March o ile a leboha melimo ea sebe le bokhopo. Ka bashanyana bana ba lehlakoreng la hao, ke eng e neng e ke ke ea finyelloa?
  
  Joalo ka litoro tsohle tse ntle, ena e ne e tla fela qetellong, empa Marsh o ile a etsa qeto ea hore o tla e thabela ha e ntse e tsoela pele.
  
  A phaphatha hlooho ya Zoey mme a ema, a lokolla lethapo le leng la dieta tsa hae mme a ya fensetereng. Ka likelello tse peli hangata ho ne ho e-na le maikutlo a mabeli a fapaneng, empa botho ba Marsh ka bobeli e ne e le 'nete ho latela boemo boo. E mong oa bona a ka lahleheloa joang? O ne a phamotse e 'ngoe ea likhohlopo tsa Zoe 'me joale o ne a leka ho e sunya letsohong la hae. Qetellong o ile a tela 'me a iketsetsa menoana e' meli. Hell, e ne e ntse e khotsofatsa quirkiness ea hae e ka hare.
  
  Ha Marsh a ntse a ipotsa hore na a etse'ng ka lesela le se nang letho, moetapele oa sele o ile a ema 'me a mo sheba, a fana ka pososelo e se nang letho. E ne e le Alligator, kapa joalo ka ha Marsh a e bitsitse ka lekunutu - Alligator - mme leha e ne e khutsitse 'me ho hlakile hore e lieha, ho ne ho na le maikutlo a kotsi ka eona. Marsh o ile a etsa tlhahiso ea hore mohlomong e ne e le e mong oa ba apereng li- vest. Pawn. Ntho e tšoanang e ka jeoang joalo ka ho ntša metsi nako e telele. Marsh o ile a tšeha haholo, a senya mahlo le Alligator ka nako e nepahetseng.
  
  Zoe o ile a latela mehatong ea hae, a shebile ka ntle ka fensetere.
  
  "Ha ho letho leo u ka le bonang," ho boletse Marsh. "E le hore u se ke ua rata ho ithuta linta tsa batho."
  
  "Oh, e ka ba tse qabolang ka linako tse ling."
  
  March o ile a qamaka katiba ea hae, eo a neng a rata ho e roala ka lehlakoreng. Ehlile, e ne e ile, mohlomong le pele a fihla New York. Bekeng e fetileng e ile ea mo feta ka lerootho. Noli e ile ea atamela 'me ea botsa ka tlhompho hore na e hloka letho.
  
  "Eseng hona joale. Empa ke tla ba letsetsa haufinyane "me ke ba fe lintlha tsa ho fetisetsa chelete."
  
  "O tla etsa seo?"
  
  "Ho joalo. Na ha kea u fa batho tsela?" Potso e ne e le ea boikaketsi.
  
  "Oh, ntho ena ea bohlanya. Ke ne ke e sebelisa e le sefofane sa lintsintsi."
  
  E ka 'na eaba Marsh e ne e le ntho e sa tloaelehang, e hlanya, 'me e susumetsoa ke takatso ea mali, empa karolo e nyenyane ea hae e ne e boetse e le bohlale, e bala, e bile e tšoarehile ka ho feletseng. Ke kahoo a ileng a pholoha hantle joalo ka ha a ile a pholoha lithaneleng tsa Mexico. Ka mor'a nakoana, o ile a hlokomela hore o ne a sa nahane ka Nonyane le boemo boo. E ne e se eena ea ka sehloohong mona - ba ne ba le teng.
  
  Mme nako e ne e se e le morao haholo.
  
  Marsh o ile a hlasela Alligator, a tseba hantle moo a siileng sethunya, thipa le sethunya se sa sebelisoeng. Kaha o ne a lebeletse katleho, o ile a makala ha Gator a thibela likotlo 'me a khutlisa e' ngoe ea hae. March o ile a e nka a khobile matšoafo, a iphapanyetsa bohloko, eaba o leka hape. O ne a tseba hore Zoey o ne a mo shebile, mme a ipotsa hore na ke hobane'ng ha koana e botsoa e sa potlakele ho mo thusa.
  
  Noli e ile ea boela ea kokobetsa lerata la eona habonolo. Eaba Marsh o utloa lerata ka mor'a hae - molumo oa lemati le bulehang la folete. O ile a tlolela morao, a makala ha Alligator e mo lumella, eaba oa reteleha.
  
  Ho ile ha tsoa moea oa ho makala.
  
  Banna ba robeli ba ile ba kena ka foleteng eo, kaofela ba apere liaparo tse ntšo, kaofela ba nkile mekotla, ba bile ba shebahala ba halefile joaloka liphokojoe ka tlung ea likhoho. Marsh o ile a sheba mme a retelehela ho Gator, mahlo a hae le hona joale a ne a sa kholoe seo a se bonang.
  
  "Ho etsahalang?"
  
  "Eng? A na u ne u nahana hore bohle re ne re tla lula re khutsitse ha banna ba ruileng ba apereng lisutu tse hlophisitsoeng ba tšehetsa lintoa tsa bona? Be, ke u tšoaretse litaba, monna e moholo. Ha re sa u emela. Re lefella tsa rona. "
  
  March a thekesela ho tloha ho otla habeli ho ea sefahlehong. Ha a wela morao, a tshwara Zoe, a lebeletse hore o tla mo phahamisa, mme ha a sa etse jwalo, ba wela fatshe ka bobedi. Tšisinyeho ea lintho tsena kaofela e ile ea etsa hore 'mele oa hae o thulane le ho feta, litšoelesa tsa hae tsa mofufutso le methapo ea kutlo li ile tsa thula haholo, 'me lets'oao le tenang la qala hukung ea leihlo le le leng. E ile ea mo khutlisetsa matsatsing a mabe a khale ha e sa le moshanyana "me ho ne ho se motho ea mo tsotellang.
  
  Alligator e ile ea pota-pota foleteng, e hlophisa sele ea batho ba leshome le metso e 'meli. Zoey e ile ea e-ba monyane ka hohle kamoo ho ka khonehang, hoo e batlang e le thepa ea ka tlung, ha lithunya le libetsa tse ling tsa sesole li ne li sibolloa - liqhomane, RPG e fetang e le 'ngoe, Kalashnikov e ts'eptjoang kamehla, khase e tabolang, li-flashbangs le mefuta e fapaneng ea lirokete tse tšoaroang ka letsoho. . Sena se ne se batla se nyahamisa.
  
  March o ile a lokisa 'metso oa hae, a ntse a khomaretse mesaletsa ea ho qetela ea seriti le boithati bo neng bo tiisa hore e ne e le pōli ea Satane e linaka tse kholo ka ho fetisisa ka kamoreng ena.
  
  "Sheba," a rialo. "Tlosa matsoho a hao a litšila bomong ea ka ea nyutlelie. Na u bile ua tseba hore sena ke eng, moshanyana? Alligator. Alligator! Re tlameha ho fihlela nako e behiloeng. "
  
  Moetapele oa sele ea bohlano qetellong o ile a lahlela laptop ka thōko 'me a atamela Marsh. Joale, ntle le tšehetso le liatlana, Alligator e ne e le motho ea fapaneng. "U nahana hore ke u kolota ho hong ooo?" Lentsoe la ho qetela e ne e le squeal. "Matsoho a ka a hlwekile! Lihoete tsa ka li monate! Empa li tla tlala mali le molora haufinyane!"
  
  March e ile ea panya ka potlako. "O bua ka eng dihele?"
  
  "Ho ke ke ha eba le tefo. Ha ho na chelete e setseng! Ke sebeletsa Ramses e moholo, ea hlomphuoang feela, 'me ba mpitsa Moetsi oa Bomo. Empa kajeno ke tla ba eena ea qalang. ke tla mo fa bophelo!"
  
  March o ile a emela squeal e ke keng ea qojoa qetellong, empa lekhetlong lena ho ne ho se na. Ho hlakile hore Alligator o ne a tlohelletse tlhaselo ea matla hloohong ea hae, 'me Marsh o ne a ntse a sa utloisise hore na ke hobane'ng ha batho bana ba tšoara bomo ea hae. "Banna, ena ke bomo ea ka ea nyutlelie. Ke rekile sena mme ka o tlisetsa sona. Re emetse tefo e ntle. Joale, le be bashanyana ba lokileng 'me le behe bomo ea nyutlelie tafoleng. "
  
  E bile feela ho fihlela Alligator a mo otla ka matla hoo a ileng a kha mali moo Marsh a ileng a qala ho utloisisa hantle hore ho na le phoso e mpe haholo mona. O ile a nahana hore liketso tsohle tsa hae tsa nakong e fetileng li mo lebisitse boemong bona bophelong ba hae, ntho e "ngoe le e "ngoe e nepahetseng le e fosahetseng, lentsoe le tlhaloso e "ngoe le e "ngoe e ntle le e mpe. Kakaretso ea liphihlelo tsa hae kaofela e mo tlisitse ka ho toba kamoreng ena nakong ena.
  
  "U tla etsa'ng ka bomo ee?" Ho tšoha ho ile ha theola lentsoe la hae le letenya, joalokaha eka o ntse a hatelloa ka grater joaloka chisi.
  
  "Re tlo senya bomo ea hau ea nyutlelie hang ha re utloa ho tsoa ho Ramses e kholo."
  
  March o ile a hula moea oa hae ntle le ho hema. Empa e tla bolaea ba limilione.
  
  Kahoo ntoa ea rona e tla qala.
  
  Marsh o itse: "E ne e le ka chelete. "Lefa. Monate o monyenyane. Ho boloka United Donkeys of America e lelekisa mohatla oa bona. E ne e le ka lichelete, eseng polao ea batho ba bangata. "
  
  "Uu... u... bolailoe!" Lerata la alligator le fetelletseng le ile la phahama.
  
  "Ee, ee, empa eseng hakaalo."
  
  Nonyane e ile ea mo raha ho fihlela a phunya bolo e sa sisinyeheng; likhopo tsa ka, matšoafo, mokokotlo le maoto a ka a bohloko. "Re emetse feela litaba tse tsoang ho Ramses. Joale, motho e mong o mphe fono."
  
  
  KHAOLO EA MASOABI-TSELA
  
  
  Ka hare ho Grand Central Terminal, likotoana tsa ho qetela tsa puzzle ea Marsh li ile tsa qala ho koloka. Drake o ne a e-s'o lemohe pele, empa sena sohle e ne e le karolo ea leano le leholo la motho, motho eo ba neng ba nahana hore ba se ba sa nke lehlakore. Sera seo ba neng ba sa se tšepe e ne e le nako-"me kamoo e ileng ea feta kapele kateng, e ile ea ferekanya monahano oa bona.
  
  Kaha sebaka seo ho thoeng se sireletsehile ebile se na le baahi ba bangata ke mapolesa, Drake le sehlopha sa hae ba ile ba fuoa monyetla oa ho hlahlobisisa tseko ea bone, eo qetellong ba ileng ba e fumana e theiloe ka tlas'a tafole ea khefi. Letoto la linomoro tse ngotsoeng ka mongolo o moholo, ho ne ho sa khonehe ho fumana hore na e ka ba eng ntle le haeba u ne u ka khona ho sheba sehlooho, seo hangata se neng se ngoloa ka fonte e nyenyane ka ho fetisisa e fumanehang.
  
  Likhoutu tsa ts'ebetso ea nyutlelie.
  
  Drake o ile a honyetsa mahlo a hae a sa kholoe, a lahleheloa ke botsitso hape, a ntan'o panya ho Alicia. "Ehlile? Ke hobane"ng ha a ne a ka re romella see?"
  
  "Ke nahana hore ke bokhoni ba ho bapala papali eo. O a e thabela, Drake. Ka lehlakoreng le leng, e ka "na eaba ke tsa bohata."
  
  "Kapa likhoutu tsa ho potlakisa," May a eketsa.
  
  "Kapa," Beau o ile a tsoela pele ho pata taba eo, "likhoutu tse ka sebelisoang ho hlahisa mofuta o mong oa sebetsa se patiloeng."
  
  Drake o ile a sheba Mofora nakoana, a ipotsa hore na o na le mehopolo e sothehileng hakana, pele a letsetsa Moore. O ile a re: "Re na le tlhoko e ncha. "Ntle le ha ho bonahala e le sehlopha sa likhoutu tsa ho tima libetsa tsa nyutlelie."
  
  "Hobane'ng?" Moore o ne a maketse. "Eng? Sena ha se na kelello. Na ke seo a o boleletseng sona?"
  
  Drake o ile a hlokomela kamoo e neng e utloahala e le bohlanya kateng. "Ea romela hona joale." Lumella lisutu tsa sepakapaka li li hlophise kaofela.
  
  "Ho lokile. Re tla ba fa tlhokomeliso e loketseng. "
  
  Kamora hore Drake a kenye mohala ka pokothong ea hae, Alicia o ile a itšohlometsa 'me a qamaka nako e telele. "Re lehlohonolo mona," a rialo. "Ha ho na mahlatsipa. 'Me ha ho na litaba tse tsoang ho March, ho sa tsotellehe ho lieha ha rona. Joale na u nahana hore see e ne e le tlhoko ea ho qetela?"
  
  May o ile a re: "Ha ke tsebe hantle hore na ho ka ba joalo joang. O ile a re bolella hore o batla chelete, empa ha a e-s'o re bolelle hore na ke neng kapa hokae.
  
  "Joale bonyane e 'ngoe hape," ho boletse Drake. "Mohlomong tse peli. Re hloka ho hlahloba sebetsa ebe re se laela hape. Ka tsela efe kapa efe, ka libomo tsena tsohle tse nyane tse phatlohileng teropong eohle, ke nahana hore re hole le ho etsa sena. "
  
  O ne a ipotsa hore na morero oa libomo tse nyenyane ke ofe. U se ke ua bolaea kapa ua holofatsa. E, ba ne ba tšositse moea oa sechaba, empa ka lebaka la bomo ea nyutlelie, Julian Marsh, le lik'hamera tseo ba neng ba li senya, o ne a sitoa ho ithiba empa a nahana hore mohlomong ho na le morero o mong. Libomo tsa bobeli li ne li sitisa li bile li tena. Bothata bo boholo bo bakiloe ke batho ba 'maloa ba lithuthuthu ba neng ba lahlela libomo tsa maiketsetso tse entsoeng hae Wall Street.
  
  Alicia o ile a bona lephephe le ipatileng hukung e hole. "Motswako wa tswekere," a rialo. "Na ho na le motho ea batlang lipompong?"
  
  "Ntlisetse li-Snickers tse peli," Drake a feheloa. "Hobane ligrama tse mashome a tšeletseng a metso e mehlano e ne e le tsa lilemo tsa mashome a robong feela."
  
  Alicia a sisinya hlooho. "Uena le lipompong tsa hau tse mpe."
  
  "Ho latela eng?" Beau o ile a atamela, 'me monna oa Lefora a imolla bohloko ba' mele oa hae ka likarolo tse seng kae.
  
  "Moore o hloka ho eketsa papali ea hae," ho boletse Drake. "E-ba mafolofolo. 'Na, ka lekhetlo le leng, nke ke ka tantša pina ea Marsh letsatsi lohle. "
  
  "E otlolohile," Mai a mo hopotsa. "Boholo ba basebeletsi ba hae le mapolesa a sebetsa literateng."
  
  "Ke a tseba," Drake a hema. "Ke tseba hantle."
  
  O ne a boetse a tseba hore ho ke ke ha e-ba le tšehetso e molemo ho Moore ho feta Hayden le Kinimaka, ka bobeli ba nang le liaterese ho Mopresidente, ka bobeli ba bile le phihlelo ea boholo ba seo lefatše le ka se lahlelang ho bona. Motsotsong ona oa khutso e itseng, o ile a nahana, a nahana ka bothata ba bona, eaba o iphumana a tšoenyehile ka sehlopha se seng-sehlopha sa Dahl.
  
  Monna enoa ea hlanyang oa Sweden o ne a ka 'na a loana a tsoa lebaleng la Marabou ha a ntse a shebile linako tse hlobotseng tsa Alexander Skarsga.
  
  Drake o ile a leboha Alicia ha a khutla mme a mo fa likotoana tse peli tsa chokolete. Ka motsotsoana sehlopha se ne se eme moo, se nahana, se ferekane. Ke leka ho se nahane ka se ka etsahalang kamora moo. Ka mor'a bona ke cafe & # 233; e ne e eme joaloka khoebo ea khale e lahliloeng, lifensetere tsa eona li pshatlehile, litafole li pitikolohile, menyako e arohane "me e leketlile lihokelong tsa eona. Le hona joale, lihlopha li ne li ntse li kopanya sebaka ka hloko bakeng sa lisebelisoa tse ncha.
  
  Drake o ile a fetohela ho Bo. "O kopane le Marsh, na ha ho jwalo? A o dumela gore o tla bona seno go ya bokhutlong?"
  
  Monna oa Lefora o ile a etsa ketso e rarahaneng. "Hmm, ke mang ya tsebang? Mogwanto oo o a makatsa, o bonahala o tsitsitse motsotso o mong mme ka o latelang o a hlanya. Mohlomong kaofela e ne e le bolotsana. Webb o ne a sa mo tšepe, empa seo ha se makatse. Ke nahana hore haeba Webb a ne a ntse a thahasella nyeoe ea Pythia, Marsh o ne a ke ke a lumelloa le ho iketsa eka o ameha nyeoeng eo. "
  
  "Ha se Marsha eo re lokelang ho tšoenyeha ka eona," Mai a kenella ka thabo. "Sena..."
  
  'Me ka tšohanyetso tsohle li ile tsa utloahala.
  
  Drake o ile a hlokomela sena ka nako e tšoanang, a hlokomela lebitso la motho eo a neng a tla mo bitsa. Mahlo a hae a ile a kopana le a hae joaloka limisaele tse batlang mocheso, empa ka motsotsoana ha aa ka a bua letho.
  
  ke ntse ke nahana ka eona. Mohlahlobi. Ho isa pheletsong e tshabehang.
  
  Drake o ile a re: "Ho lokile. "Re ne re bapaloa ho tloha qalong."
  
  Alicia a ba shebile. "Hangata ke ne ke tla re 'fumana kamore', empa ... "
  
  "O ne a ke ke a hlola a kena naheng ena," Mai a tletleba. "Eseng ntle le rona."
  
  "Jwale," ha rialo Drake. "O hantle moo a batlang ho ba teng."
  
  Eaba mohala oa lla.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a batla a lahla chokolete ea hae a tšohile, o ne a ikakhetse ka setotsoana tseleng e 'ngoe ea mehopolo. Ha a sheba skrineng 'me a bona palo e sa tsejoeng, ho phatloha ha pyrotechnic mehopolo e loantšanang ho pota-pota hlooho ea hae.
  
  Ho thoe'ng?
  
  E tlameha ebe ke Marsh ea neng a letsa mohala oa hae o mocha oa selefouno. Na o lokela ho hanela maikutlo a ho mo hlalosetsa hore oa bapaloa, hore o ne a mpa a thetsitsoe ka morero o moholo? Ba ne ba batla hore lisele le libetsa tsa nyutlelie li lule li sa nke lehlakore ka nako e telele kamoo ho ka khonehang. Fana ka motho e mong le e mong bonyane hora e 'ngoe monyetla oa ho e bala kaofela. Hona joale leha ... joale papali e fetohile.
  
  Se o lokelang ho se etsa?
  
  "March?" a araba kamora lesale la bone.
  
  Lentsoe le sa tloaelehang le ile la bua le eena. "Nooo! Ke Gatorrr! "
  
  Drake o ile a tlosa mohala tsebeng ea hae, molumo o matla o phahama qetellong ea lentsoe le leng le le leng le rohakang litsebe tsa hae.
  
  "Ke mang eo? Marsh e hokae?
  
  "Ke itse - Gatorrr! Poho e se e ntse e hahaba. Moo a lokelang hoba teng. Empa ke na le tlhoko e 'ngoe hape bakeng sa hau, uhhh. E 'ngoe hape, ebe bomo e tla phatloha kapa che. E itšetlehile ka uena!"
  
  "Nnyatse." Drake o ne a thatafalloa ho tsepamisa maikutlo mantsoeng ka lebaka la ho hoeletsa ho sa reroang. "U hloka ho khutsa hanyane, motsoalle."
  
  "Matha, mmutla, matha, matha, matha. Tsamaya o batle sepolesa se hukung ya 3 le 51 o bone hore na re o sietse nama efeng ooooo. U tla utloisisa tlhokahalo ea ho qetela ha u fihla moo. "
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho, a batla mohopolo oa hae. Ho na le ntho e tsebahalang haholo ka aterese ena...
  
  Empa lentsoe leo le ile la boela la sitisa letoto la mehopolo ea hae. "Joale matha! Matha! Mmutla, matha o seke wa hetla! E tla phatloha ka motsotso kapa hora, rrr! Joale ntoa ea rōna e tla qala!"
  
  "Marsh o ne a batla thekollo feela. Chelete ea bomo ke ea hao."
  
  "Ha re hloke chelete ea hau, yyyy! Na u nahana hore ha ho na mekhatlo-esita le mekhatlo ea hao-e re thusang? Na u nahana hore ha ho na batho ba ruileng ba re thusang? Na u nahana hore ha ho na baetsi ba bolotsana ba tšehetsang morero oa rona ka lekunutu? Ha ha, ha ha!"
  
  Drake o ne a batla ho nanabetsa letsoho le ho khabola molala oa lehlanya, empa kaha o ne a sa khone ho etsa joalo-leha ho le joalo-o ile a etsa ntho e latelang e molemo ka ho fetisisa.
  
  Mohala o ile oa sitisoa.
  
  Qetellong, boko ba hae bo ile ba sebetsana le boitsebiso bo bong le bo bong. Ba bang ba ne ba se ba ntse ba tseba. Lifahleho tsa bona li ne li soeufetse ke tšabo, "mele ea bona e tsitsitse ke tsitsipano.
  
  "Ena ke sebaka sa rona sa marang-rang, na ha ho joalo?" Drake o boletse. "Moo Hayden, Kinimaka le Moore ba leng teng jwale."
  
  "Le Ramses," Mai a rialo.
  
  Haeba bomo e ka be e phatlohile ka eona nako eo, sehlopha se ka be se sa khona ho matha ka lebelo.
  
  
  KHAOLO MASOABI
  
  
  Hayden o ile a ithuta li-monitor. Kaha boholo ba seteishene bo ne bo se na batho, esita le baemeli ba neng ba abetsoe Moore ka bobona ba romeloa literateng ho ea thusa, setsi sa lehae sa Tšireletso ea Lehae se ile sa ikutloa se imetsoe hoo se ileng sa senyeha. Liketsahalo tse etsahalang ho pholletsa le toropo li ile tsa etella pele ho kopana hape ha Ramses le Price bakeng sa motsotso ona, empa Hayden o ile a hlokomela ho haella ha kamano pakeng tsa bona, mme a ipotsa hore na ka bobeli ha ba na seo ba ka se buang. Ramses e ne e le monna ea nang le tsebo ea nang le likarabo tsohle. Theko e ne e mpa e le moqhekelli e mong ea lelekisang lidolara.
  
  Kinimaka o ile a thusa ho tsamaisa li-monitor. Hayden o ile a bua ka se etsahetseng lipakeng tsa bona pejana, ha Mohawai a ne a eletsa khahlanong le ho ntša lintlha ho banna bao ka bobeli, 'me joale a ipotsa hore na o arabela joang.
  
  Na o ne a nepile? Na o ne a qenehela?
  
  Ntho eo u ka nahanang ka eona hamorao.
  
  Litšoantšo li ile tsa benya ka pel'a hae, kaofela li ne li shebane le li-skrini tse ngata tsa lisekoere, tse ntšo le tse tšoeu le 'mala, litšoantšo tsa li-fender benders le mello, liambulense tse benyang le matšoele a tšohileng. Tšabo e teng har'a baahi ba New York e ile ea bolokoa bonyane haholo; leha liketsahalo tsa 9-11 e ne e ntse e le tšabo e ncha likelellong tsa bona le ho susumetsa qeto e 'ngoe le e 'ngoe. Bakeng sa batho ba bangata ba kileng ba e-ba le pale ea ho phela 9-11, ho tloha ho ba sa kang ba ea mosebetsing letsatsing leo ho ea ho ba neng ba le morao kapa ba matha, tšabo ha e e-s'o tlohe mehopolong ea bona. Bahahlauli ba ne ba baleha ba tšohile, hangata e le ho tobana le kotlo e latelang e neng e sa lebelloa. Mapolesa a ile a qala ho hleka literateng ka tieo, ho se khanyetso e fokolang e tsoang ho baahi ba lulang ba teneha.
  
  Hayden o ile a sheba nako...e ne e le 11am feela. E ile ea utloahala hamorao. Sehlopha se seng se ne se le kelellong ea hae, mpa ea hae e ntse e rotha ke tšabo ea hore kajeno ba ka lahleheloa ke bophelo. Ke hobane'ng ha lihele re ntse re etsa see? Letsatsi le letsatsi, beke le beke? Menyetla e fokotseha nako le nako ha re loana.
  
  Le Dahl ka ho khetheha; Monna eo o ile a lula joang tabeng ee? Ka mosali le bana ba babeli, monna o tlameha ho ba le mekhoa e metle ea ho sebetsa e lekanang le ea Mount Everest. Tlhompho ea hae ho lesole lena e ne e e-s'o ka e feta.
  
  Kinimaka o ile a otla e 'ngoe ea li-monitor. "E ka be e bile mpe."
  
  Hayden a mo sheba. "Ke eng seo ... oh shit."
  
  A tsielehile, a shebella ha Ramses a nka khato, a matha a lebile ho Theko 'me a otla hlooho ea hae fatše. Eaba khosana ea likhukhuni e ema holim"a sehlopha seo se ntseng se sokola "me a qala ho se raha ka mokhoa o hlokang mohau, kotlo e "ngoe le e "ngoe e ntša sello sa bohloko bo boholo. Hayden o ile a qea-qea hape, eaba o bona letamo la mali le qala ho hasana fatše.
  
  Kea theoha.
  
  "Le 'na ke tla ea". Kinimaka a qala ho phahama, empa Hayden a mo emisa ka boitšisinyo.
  
  "Che. Ua hlokahala mona. "
  
  A iphapanyetsa mahlo a hae, a potlakela mokatong o ka tlaase, a hoeletsa balebeli ba babeli ba emeng phasejeng, eaba o bula lemati le ka ntle la sele ea Ramses. Ba potlakela ho kena hammoho, ba hutse lithunya.
  
  Leoto la Ramses le letšehali le ile la otla lerameng la Price, la robeha lesapo.
  
  "Ema!" Hayden o ile a hoeletsa ka bohale. "O a mmolaya."
  
  "Ha o tsotelle," Ramses a sebedisa sebetsa sa hae hape, a pshatla mohlahare wa Price. "Hobaneng ke lokela? O nqobella hore ke arolelane sele le scum ena. O batla hore re bue? Ke kamoo thato ea ka ea tšepe e etsoang kateng. Mohlomong joale u tla tseba. "
  
  Hayden o ile a mathela mabaleng, a kenya senotlolo ka har'a senotlolo. Ramses o ile a itšehetsa, eaba o qala ho hata lehata le mahetleng a Price, joalokaha eka o batla libaka tse fokolang le ho thabela mokhoa ona. Price o ne a khaolitse ho hoeletsa 'me o ne a khona ho bobola feela.
  
  Hayden o ile a bula lemati ka bophara, a tšehelitsoe ke balebeli ba babeli. O ile a hlasela ntle le mokete, a otla Ramses ka mor'a tsebe ka sethunya 'me a mo sutumelletsa hōle le Robert Price. Eaba o oa ka mangole pel"a monna ea llang.
  
  "Ua phela?" Ka sebele o ne a sa batle ho bonahala a tšoenyehile haholo. Batho ba kang eena ba ne ba nka ho tšoenyeha e le bofokoli bo ka sebelisoang hampe.
  
  "Ho bohloko?" O ile a iqobella likhopong tsa Price.
  
  Squeal e ile ea mo bolella hore "e, ho etsahetse."
  
  "Ho lokile, ho lokile, tlohela ho korotla. Fetoha 'me ke u bone.
  
  Price o ile a thatafalloa ke ho pitika, empa ha a etsa joalo, Hayden a hlonama ha a bona sefahleho sa mali, meno a robehileng le melomo e tabohileng. A bona tsebe ya hae e le kgubedu mme leihlo la hae le ruruhile hoo le neng le ka se hlole le sebetsa. Ho sa tsotellehe litakatso tsa hae tse molemo, o ile a hlonama.
  
  "Bothata".
  
  A leba ko Ramses. "Monna, ha ke hloke le ho botsa hore na oa hlanya, na ha ho joalo? Ke lehlanya feela le ka etsang seo o se etsang. Lebaka? Sepheo? Sepheo? Ke belaela hore e ile ea tla kelellong ea hao."
  
  A phahamisa Glock, a sa itokisetsa ka botlalo ho thunya. Balebeli ba haufi le eena ba ile ba koahela Ramses haeba a ka mo hlasela.
  
  "Thunya," ha rialo Ramses. "Ipholose lefatšeng le tletseng bohloko."
  
  "Haeba ena e ne e le naha ya heno, lehae la hao, o ka be o mpolaya hona jwale, na ha ho jwalo? U ne u tla felisa tsohle."
  
  "Che. Ho monate ho bolaea kapele hakaale? Pele ke ne ke tla senya seriti sa hau ka ho u hlobolisa le ho u tlama matsoho. Joale ke ne ke tla roba thato ea hau ke sebelisa mokhoa o sa reroang, ho sa tsotelehe hore na ho ne ho bonahala ho nepahetse ka nako eo. Joale nka be ke ile ka fumana mokhoa oa ho u bolaea le ho u khutlisa, hangata, qetellong ke ile ka qeaqea ha u nkōpa ka lekhetlo la lekholo hore ke felise bophelo ba hao."
  
  Hayden o ile a shebella, a bona "nete mahlong a Ramses "me a sitoa ho ithiba hore a se ke a thothomela. Enoa e ne e le monna eo, ntle le ho nahana, a neng a tla qhomisa bomo ea nyutlelie New York. Tlhokomelo ea hae e ile ea haptjoa ke Ramses, hammoho le balebeli ba hae, hoo ba sa kang ba arabela mehatong e sisinyehang le phefumoloho e matla e tsoang ka mor'a bona.
  
  Mahlo a Ramses a phatsima. Hayden o ne a tseba hore ba thetsitsoe. O ile a reteleha, empa eseng ka lebelo le lekaneng. Theko e ka 'na eaba e ne e le Mongoli oa Tšireletso, empa hape o ne a e-na le mosebetsi o tummeng oa sesole 'me joale o ne a phela seo a se hopolang ka sona. O ile a betsa matsoho a mabeli letsohong le otlolohileng la molebeli, a etsa hore sethunya sa hae se otlelle fatše, eaba o otla monna eo ka feisi mpeng, a mo koba ka halofo. Ha a ntse a etsa sena, o ile a oa, a becha hore Hayden le molebeli e mong ba ke ke ba mo thunya, ba becha boemo ba hae ka litsela tse ngata, eaba o oela sethunya.
  
  Mme a thunya ka sephakeng, kulo e otla molebedi ya neng a maketse mahlong. Hayden o ile a behella ka thoko maikutlo a hae mme a supa Glock ea hae ho Theko, empa Ramses a mo qosa joalo ka poho holim'a terekere, 'mele oohle oa hae o ne o shoele litho, a mo tlosa maotong a hae. Ramses le Hayden ba ile ba thekesela ka seleng, ba fa Price monyetla oa ho otla molebeli oa bobeli.
  
  O ile a nka monyetla ka sena, a sebelisa pherekano eo molemong oa hae. Molebeli oa bobeli o ile a shoa pele ho molumo oa kulo e mo bolaileng. Setopo sa hae se ile sa otla fatše maotong a Price, se shebiloe ke leihlo le le leng le sebetsang la mongoli. Hayden o ile a tsoa ka tlas'a 'mele o moholo oa Ramses, a ntse a tšoere Glock ea hae, a le mahlo a hlaha,' me a tšoere Price ka lithunya.
  
  "Hobane'ng?"
  
  "Ke thabetse ho shoa," ho rialo Price ka masoabi. "Ke batla ho shoa".
  
  "Ho thusa ho boloka karolo ee ea bohlanya?" O ile a khoptjoa fatše, a ntse a sokola.
  
  "Ke sa na le papali e 'ngoe hape," Ramses a honotha.
  
  Hayden o ile a utloa fatše ho thothomela ka tlas'a hae, mabota a kamore e ka tlaase a thothomela 'me a lahlela maru a seretse ka ntle. Mekwallo ya lesaka yona ya qala ho thothomela. A lokisa matsoho le mangole bocha, a khutsa 'me a sheba holimo le tlase, ho le letšehali le ho le letona. Hayden o ile a sheba mabone ha a ntse a panya-panya khafetsa.
  
  Jwale keng? Ke eng sena hela...
  
  Empa o ne a se a ntse a tseba.
  
  Sebaka seo se ne se hlasetsoe fatše.
  
  
  KHAOLO EA MABAKA-SORO
  
  
  Hayden o ile a felloa ke moea ha marako a ntse a tsoela pele ho sisinyeha. Ramses a leka ho ema, empa kamore e ile ea sisinyeha ho mo pota-pota. Sekhukhuni se ile sa oela ka mangole. Theko e ile ea shebella ka ho hlolloa ha sekhutlo sa kamore se fetoha, manonyeletso a sisinyeha 'me a hlophisoa bocha, matsoapo a sothehile motsotsoana o mong le o mong. Hayden o ile a qoba sengoathoana sa seretse se oelang ha karolo e 'ngoe ea siling e putlama. Lithapo le likotopo tsa moea li ne li leketlile marulelong, li thekesela joalo ka li-pendulum tse mebala-bala.
  
  Hayden o ile a leba monyako oa sele, empa Ramses o ne a le bohlale hoo a neng a ka thiba tsela ea hae. Ho ile ha nka nakoana pele a hlokomela hore o ntse a tšoere Glock, "me ka nako eo boholo ba siling bo ne bo ntse bo putlama "me mekoallo ka boeona e ne e iname ka hare, e batla e putlama.
  
  "Ke nahana ... o e fetelletse," Price a rialo a hemehile.
  
  "Sebaka sena se senyehileng sea senyeha," Hayden a hoeletsa sefahlehong sa Ramses.
  
  "Ha e so etsahale".
  
  Sekhukhuni se ile sa ema 'me sa potlakela leboteng le hōle, maru a seretse le likaroloana tsa konkreite le samente li fofa li bile li oela ka hohle. Lemati la ka ntle le ile la tetebela eaba lea buleha. Hayden o ile a phamola bareng mme a ikgoholetsa, a tshwara lehlanya, Theko a ntse a hobela ka morao. Ba ne ba e-na le batho ka holimo. Ramses o ne a ka ea hole feela.
  
  Ka mohopolo oo, Hayden o ile a batla mohala oa hae, empa o ne a sitoa ho tsamaisana le Ramses. Monna enoa o ne a le lebelo, a le thata a bile a le sehlōhō. O ile a hloa litepisi, a qhelela ka thōko phephetso ea lepolesa le leng 'me a mo lahlela hlooho pele ho Hayden. O ile a tšoara mohlankana eo, a mo tšoara, 'me ka nako eo Ramses o ne a se a ntse a phunyeletsa lemati le ka holimo.
  
  Hayden o ile a potlakela ho lelekisa. Lemati le ka holimo le ne le bulehile haholo, likhalase tsa lona li petsohile, liforeimi tsa lona li petsohile. Qalong, sohle seo a neng a se bona a le phaposing ea ho beha leihlo e ne e le Moore, ea neng a phahama fatše "me a nanabela ho otlolla likirini tse "maloa tse sothehileng. Tse ling li ne li ntšitsoe moo li neng li tlameletsoe teng, tsa aroloa lerakong, "me tsa oela ha li kotama. Joale Kinimaka o ile a ema le skrine e oela mahetleng a hae, likhalase le polasetiki e neng e tšoeroe moriring oa hae. Mahlahana a mang a mabeli ka phaposing a ne a leka ho itokolla hammoho.
  
  "Re otlilwe ke eng?" Moore o ile a tsoa ka phaposing a matha ha a bona Hayden.
  
  "Lihele li kae Ramses?" a hoeletsa. "Ha ua mo bona?"
  
  Molomo oa Moore o ile oa buleha. "O lokela ho ba kahara boloko ba sele."
  
  Kinimaka o ile a borashe khalase le litšila tse ling mahetleng a hae. "Ke ile ka shebella ... Eaba lihele tsohle li robeha."
  
  Hayden o ile a rohaka haholo ha a bona litepisi tse ka letsohong la hae le letšehali, 'me ka pele ho foranteng e okametseng ofisi e kholo ea sebaka seo. Ho ne ho se tsela e "ngoe ea ho tsoa ka mohahong haese ho o tšela. O ile a mathela seporong, a e tšoara 'me a hlahloba kamore e ka tlaase. Basebetsi ba ile ba fokotseha, joalokaha likhukhuni li ne li rerile, empa mesebetsi e meng ea mokatong o ka tlaase e ne e tšoaretsoe. Banna le basali ka bobeli ba ne ba ntse ba bokella thepa ea bona, empa bongata bo ne bo lebile monyakong o moholo ka lihlomo tsa bona, joalokaha eka ba lebeletse tlhaselo. Ramses o ne a ke ke a ba har'a bona.
  
  Joale kae?
  
  Tebello. Ke shebile. E ne e se...
  
  "Sena ha se pheletso!" - o ile a hoeletsa. "Tloha lifensetereng!"
  
  Morao nakong. Blitzkrieg e qalile ka ho phatloha ho hoholo; lifensetere tse ka pele li ile tsa phatloha "me karolo e "ngoe ea lebota ea putlama. Pono eohle ea Hayden e ile ea fetoha, marulelo a oela. Maloanlahla a ile a phatloha ho pholletsa le seteishene ha mapolesa a oa. Ba bang ba ile ba ema ka mangole kapa ba khasa. Ba bang ba ile ba tsoa likotsi kapa ba iphumana ba qabeletsoe. RPG e ile ea lla ka har'a façade e robehileng 'me ea oela ka har'a komporo ea mohlokomeli, ea romela malakabe a malakabe, mosi le maloanlahla sebakeng se haufi. Joale Hayden o ile a bona maoto a matha ha banna ba bangata ba apereng lifahleho ba hlaha, kaofela ba jere lithunya mahetleng a bona. Ha ba hasana ka lehlakoreng le leng le le leng, ba ne ba shebisisa ntho leha e le efe e sisinyehang, "me ka mor"a ho nahanisisa ka hloko, ba thunya. Hayden, Kinimaka le Moore hang-hang ba khutlisa mollo.
  
  Likulo li ile tsa phunya seteishene se sentsoeng. Hayden o ile a bala batho ba leshome le motso o mong ka tlase pele foranteng ea lepolanka e neng e mo sirelelitse e qala ho pshatleha likoto. Likhetla li ile tsa feta hantle. Likaroloana li ile tsa robeha, tsa fetoha likotoana tse kotsi. Hayden o ile a oela ka morao ho eena ho tloha ka morao eaba o pitika. Baki ea hae e ne e khahliloe ka makhetlo a mabeli, eseng likulo, 'me bohloko bo matla bo ka tlase ho namane ea hae bo ile ba mo bolella hore sephaka sa lehong se otlisitse nama. Kinimaka le eena a hemela holimo, 'me Moore a ema ho hlobola baki ea hae le ho tlosa litelu tse lehetleng la hae.
  
  Hayden o ile a khasa a khutlela foranteng. Ka likheo, o ile a shebella tsoelo-pele ea sehlopha sa litlhaselo 'me a utloa ho korotla ha ba ntse ba bitsa moetapele oa bona. Ramses o ile a matha joalo ka tau e tsomang, a tloha mahlong a Hayden ka nako e ka tlase ho motsotsoana. O ile a ntša monyetla oa ho thunya, empa a se a ntse a tseba hore kulo e ke ke ea fofa haufi.
  
  "Bothata!"
  
  Hayden o ile a ema, a qamaka Kinimaka mme a matha a lebile litepising. Ba ne ba sa khone ho lumella khosana ea likhukhuni hore e balehe. Ka lentsoe la hae bomo e ka be e ile ea qhomisoa. Hayden o ne a na le maikutlo a hore a ke ke a ema nako e telele.
  
  "Tsamaya, tsamaya!" - a bokolla Mano. "Re tlameha ho khutlisa Ramses hang-hang!"
  
  
  KHAOLO EA MASHOME A MOTSOALI
  
  
  mateano a litsela tse ka ntle ho setša hangata a ne a tletse batho, mateano a ne a tletse batho ba tsamaeang ka maoto, "me litsela li ne li luma ho isa ho morethetho o sa khaotseng oa likoloi tse fetang. Mehaho e melelele e nang le lifensetere tse ngata hangata e ne e bonahatsa melumo ea manaka a llang le litšeho pakeng tsa eona, e leng se bontšang ho phahama ha batho ba sebelisana, empa kajeno boemo bo ne bo fapane haholo.
  
  Mosi o ne o tsubella ho pholletsa le tsela "me oa nyolohela leholimong. Lifensetere tse pshatlehileng li ne li tletse ka litselaneng. Mantsoe a sa hlakang a ile a hoeshetsa ho potoloha setsi ha motho ea tšohileng le maqeba a ntse a hlaphoheloa kapa a tsoa moo a ipatileng teng. Li- Sirens li ile tsa bokolla hole. Lehlakore la 3rd Avenue la moaho oa bona le ne le shebahala joalo ka tweba e tona e ile ea nahana hore ke sekotoana sa chisi e pherese 'me ea e longoa haholo.
  
  Hayden o ile a hlokomela ho honyenyane ho sena, a matha a tsoa ka seteisheneng eaba o fokotsa lebelo ha a ntse a qamaka ho batla baphonyohi. Ka pele-pele, Seterateng sa 51, e ne e le bona feela ba mathang-banna ba leshome le motso o mong ba apereng botšo, ba nang le Ramses e hlakileng ka holim"a ba bang kaofela. Hayden o ile a matha mateanong a mateano a lithōle, a makalitsoe ke khutso e neng e mo pota-potile, mohoo oa khutso le maru a loebehlanang a lerōle a lekang ho mo foufatsa. Ka holimo, likheong tse pakeng tsa marulelo a mehaho ea liofisi-litšiea tsa konkreite tse otlolohileng tse tšoaeang tsela e tšekaletseng joaloka mela e holim"a marang-rang-mahlaseli a letsatsi a hoseng a ne a thatafalloa ke ho hlōlisana. Letsatsi le ne le hlaha ka seoelo literateng pele ho motšehare o moholo, le ne le khanya ka lifensetere nako e itseng pejana "me le khantša feela mateanong a litsela ho fihlela le phahama holimo "me le sitoa ho fumana tsela ea ho theosa pakeng tsa mehaho.
  
  Kinimaka, ntja e tsofetseng e tšepahalang, o ile a potlaka haufi le eena. "Ho na le ba leshome le metso e mmedi feela," a rialo. "Moore o ntse a shebile boemo ba rona. Re tla li latela ho fihlela re fumana lithuso, ho lokile?
  
  "Ramses," a rialo. "Sena ke sona se tlang pele bophelong ba rona. Re tla mo khutlisa ka litšenyehelo life kapa life."
  
  "Hayden," Kinimaka a batla a thula vene e emeng. "Ha u nahane taba ena hantle. Ramses o ile a rera tsohle. 'Me leha a ne a sa etsa joalo - leha sebaka sa hae se ne se kentsoe ka phaposing ea bohlano - ha se taba hona joale. Ena ke bomo eo re tlamehang ho e fumana."
  
  "Lebaka le leng la ho hapa Ramses."
  
  "Le ka mohla a ke ke a re bolella," ho rialo Kinimaka. Empa mohlomong e mong oa baithuti ba hae o tla e etsa.
  
  Hayden o itse: "Ha re ntse re ka boloka Ramses e sa tsitsa. Monyetla o betere oa hore toropo ena e pholohe lintho tsena tsohle.
  
  Ba ile ba matha ka thōko ho tsela, ba ntse ba le ka har'a meriti e seng mekae ea mehaho e melelele 'me ba leka ho se etse lerata. Ramses o ne a le bohareng ba pakete ea hae, a fana ka litaelo, 'me joale Hayden o ile a hopola hore morao 'marakeng o ne a bitsitse banna bana "li-legionnaire" tsa hae. E mong le e mong oa bona o ne a bolaea 'me a tšepahala molemong oa bona, mehato e mengata ka holim'a mercenaries e tloaelehileng. Qalong, batho ba leshome le metso e 'meli ba ile ba potlaka ba sa nahane haholo, ba beha sebaka se senyenyane pakeng tsa bona le setša, empa ka mor'a motsotso ba qala ho fokotseha,' me ba babeli ba sheba morao, ba hlahloba hore na ho na le ba lelekisang.
  
  Hayden a bula mollo, a bohola Glock ka bohale. Monna e mong o ile a oa, 'me ba bang kaofela ba reteleha, ba thunya ka morao. Basebeletsi ba babeli ba pele ba CIA ba ile ba oela ka mor'a bethe ea lipalesa ea konkreite. Hayden o ile a nyarela ho potoloha moeli oa eona, a sa batle ho lebala sera sa hae. Ramses o ne a le mothating oa ho senyeha, a koahetsoe ke batho ba habo. Joale o ile a bona hore Robert Price o ne a tloheletsoe qetello ea hae, a sa khone ho ema, empa a ntse a sebetsa hantle bakeng sa monna ea tsofalang. Tlhokomelo ea hae e ile ea khutlela ho Ramses.
  
  "O teng hantle, Mano. Ha re qeteng taba ena. Na u nahana hore li ntse li tla phatloha haeba a ka shoa?"
  
  "Ruri, ha ke tsebe. Ho mo nka a phela ho ka be ho sebelitse hamolemo. Mohlomong re ka mo tšoarela thekollo."
  
  "Ee, ho lokile, re tlameha ho atamela ho lekana pele."
  
  K'hamera e ile ea atametsa hape, lekhetlong lena e koahela ho baleha ha bona. Hayden o ile a matha ho tloha betheng ea lipalesa ho ea betheng ea lipalesa, a ba lelekisa seterateng. Likulo li ile tsa lla lipakeng tsa lihlopha tsena tse peli, tsa pshatla lifensetere le ho otla likoloi tse emeng. Mola oa litekesi tse tšehla tse qhalakaneng o file Hayden sekoahelo se betere le monyetla oa ho atamela, 'me ha aa ka a tsilatsila ho e palama.
  
  "Tloo!"
  
  O ile a kena tekesing ea pele, a thellela ka thoko "me a sebelisa e "ngoe e neng e setse ka thōko ho tsela ho ikoahela ha a mathela e latelang. Lifensetere li ile tsa phatloha ho mo pota-pota ha balebeli ba teronko ba leka ho li tlosa, empa sekoahelo se ne se bolela hore masole a macha a Ramses a ne a sa tsebe moo a leng teng. Lithekisi tse 'ne hamorao 'me ba ne ba qobella limathi ho ipata, li li fokotsa.
  
  Kokoana ea tsebe ea Kinimaki e ile ea qala ho lla. "Thuso e hole le metsotso e mehlano."
  
  Empa le hona ho ne ho sa tsitsa.
  
  Le lekhetlong lena, sele e ile ea sebetsa e le sehlopha se kopaneng. Hayden o ile a lelekisa, a sitoa ho koala sekheo ka mokhoa o sireletsehileng a ba a qobelloa ho boloka lithunya. Ho ile ha totobala hore sele le eona e ne e qala ho tšoenyeha ka monyetla oa hore li-reinforcements li fihle ha metsamao ea tsona e ntse e ferekana, e se hlokolosi. Hayden o ile a shebana le e mong oa balebeli ba ka morao eaba o fosa hobane o ile a feta sefateng se betliloeng ha a ntse a thunya.
  
  Mahlohonolo a hloekileng.
  
  "Mano," a rialo hanghang. "Na re lahlehetsoe ke e 'ngoe ea tsona kae-kae?"
  
  "Bala hape."
  
  O ne a khona ho bala lipalo tse leshome feela!
  
  O ile a hlaha ka mokhoa o sa tloaelehang, a theoha ka tlas'a koloi e pakiloeng ka mokhoa. Kotlo ea hae ea pele e ne e amana le mokokotlo oa lengole la Kinimaki, e leng se ileng sa etsa hore monna e moholo a khumame. Ha a ntse a raha, letsoho la hae le letona le ile la hlahisa PPK e nyenyane, eo boholo ba eona e neng e etsa hore e se ke ea bolaea. Hayden o ile a lahlela Kinimaka ka thoko, 'mele oa hae o batlang o le monyane o ne o le matla ebile o le mahlahahlaha joalo ka moatlelete ofe kapa ofe oa maemo a lefats'e, empa le hoo ho ne ho ka sisinya monna e moholo hanyane.
  
  Kulo e ile ea fofa pakeng tsa bona, e hlollang, e hlollang, nako e khutšoanyane ea lihele tse hloekileng, 'me joale legionnaire ea falla hape. Kotlo e 'ngoe e amanang le lengole la Hayden,' me Mano a tsoela pele ho oa, a oela ka sefubeng koloing e neng e pakile eo sera sa bona se neng se e sebelisitse ho ipata. Ho korotla ho ile ha mo phonyoha ha a iphumana a leka ka matla ho pota-pota ka mangole a hae.
  
  Hayden o ile a utloa bohloko bo otlang ka lengole, 'me habohlokoa le ho feta, ke ho lahleheloa ke botsitso ka tšohanyetso. O ne a tseba haholo ka ho phonyoha ha Ramses le buffet e tšabehang e ileng ea latela ho feta mabapi le sesole sa ntoa, le matla a mang le a mang a hae a neng a batloa ho felisa sena kapele. Empa monna enoa e ne e le mohlabani, e le mohlabani oa sebele, "me ho hlakile hore o ne a batla ho pholoha.
  
  A thunya sethunya hape. Joale Hayden o ne a thabetse hore ebe o lahlehetsoe ke botsitso hobane o ne a le sieo moo a neng a lebeletse hore a be teng. Leha ho le joalo, kulo e ile ea mo fula lehetleng. Kinimaka o ile a itahlela letsohong le sethunya, a se epela ka tlas'a thaba ea mesifa.
  
  Hang-hang Legionnaire a mo lahla, a bona lefeela la ho loantša Hawaii. Eaba o ntša lehare le tšosang la lisenthimithara tse robeli "me a itahlela ho Hayden. O ile a sotha hampe, a fumana sebaka sa ho qoba kotlo e bolaeang. Kinimaka o ile a akhela sethunya sa hae, empa lebotho la legionnaire le ne le lebeletse sena "me la le tsokotsa ka potlako e khōlō, thipa e ile ea hlaba Mohawai ka matla sefubeng, e ileng ea fetoha ntho e sa reng letho ka lebaka la seaparo sa monna eo, empa a "na a mo lahlela holim"a liphahlo tsa hae.
  
  Phapanyetsano eo e ile ea fa Hayden monyetla oo a o hlokang. Ha a ntse a ntša sethunya sa hae, o ile a hakanya hore na lebotho la sesole le tla etsa"ng-ho reteleha "me a akhela thipa ka leqheka-kahoo a ema ka thōko, a hula sethunya.
  
  Likulo tse tharo li ile tsa taboha sefubeng sa monna eo ha thipa e phunya lemati la koloi 'me e lla fatše, e sa bake kotsi.
  
  Hayden o ile a re ho Kinimake: "Mo nkele Walter, re tla hloka kulo e 'ngoe le e 'ngoe.
  
  Ha a ema, o ile a bona sehlopha se hlakileng sa banna ba hlometseng ba potlaka ho theosa seterata, bohole ba limithara tse makholo a seng makae. Ho ne ho ntse ho rarahana le ho feta - lihlopha tsa batho li ne li ntse li hlaha li ntse li lelera literateng, li leba hae kapa li sheba ts'enyehelo, kapa li eme moo ho hlakang le ho tobetsa lisebelisoa tsa bona tsa Android - empa pono ea hlooho ea Ramses e hlaha maotong a mang le a mang e ile ea hlokomeleha hang-hang. .
  
  "Joale falla," a rialo, a qobella maoto le matsoho a hae a opang, a robehileng hore a sebetse ho feta matla a "ona.
  
  Khamera e ile ea nyamela.
  
  "Ke eng-"
  
  Kinimaka o ile a potoloha koloi, a tlola sekoahelo.
  
  "Lebenkele le leholo la lipapali," monna oa Hawaii o ile a bua a feletsoe ke moea. "Ba kena-kenana."
  
  "Qetello ea tsela, Khosana Ramses," Hayden o ile a tšoela mantsoe a mabeli a ho qetela ka nyeliso. "Potlaka, Mano. Joalo ka ha ke boletse, re tlameha ho boloka bastard ba tšoarehile mme re tlose maikutlo a hae hole le bomo ena ea nyutlelie. Motsotso o mong le o mong, motsotso o mong le o mong oa bohlokoa.
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Ba ile ba kena ka har'a mamati a ka pele a lebenkele la lipapali a ntse a thekesela 'me ba kena ka har'a lona le leholo le khutsitseng. Lichelete tsa ponts'o, liraka le li-hanger tsa liaparo li ne li le hohle, haufi le tsela e 'ngoe le e 'ngoe. E behiloe holim'a siling e bulehileng, mabone a ne a etsoa ka lithaele tse benyang. Hayden o ile a sheba mokato o mosoeu o khanyang 'me a bona mehato e lerōle e kenang bohareng ba lebenkele. Ka potlako, o ile a sheba lebenkele la hae 'me a lokisa vesti ea hae. Sefahleho se neng se nyarela ka tlas'a rake ea liaparo se ile sa etsa hore a thothomele, empa tšabo e kentsoeng litšobotsing tsa eona e ile ea etsa hore a be bonolo.
  
  O ile a re: "Le se ke la tšoenyeha. Theoha, u khutse.
  
  O ne a sa hloke ho botsa tsela. Le hoja e ka "na eaba ba ne ba ntse ba latela litselana tse seretse, lerata le neng le le ka pele le ile la etsa hore ba se ke ba batla ho tseba hore na ba batla ho etsa"ng. Ho lla ho sa khaotseng ha Price e bile molemo o eketsehileng. Hayden o ile a thella ka tlas'a tšepe ea tšepe e tletseng li-leggings 'me a sutumelletsa ho feta lefatla ka junifomo ea boikoetliso ea Nike sebakeng se boloketsoeng thepa ea lipapali. Li-barbell racks, literei tsa boima, li-trampoline le li-treadmill li kolokile ka mela e lekanang. Ha ke fallela karolong e 'ngoe, ho ne ho e-na le sehlopha sa likhukhuni.
  
  Monna e mong o ile a mmona, a phahamisa alamo mme a thunya. Hayden o ile a matha ka thata a shebile, a utloa kulo e tsubella letsohong la mokhanni oa sekepe ka lisenthimithara tse ka letsohong le letšehali la hae. Kinimaka o ile a tlolela ka thoko, a lula ka thata holim'a karolo ea conveyor ea treadmill mme a phunyeletsa lekhalo. Hayden o ile a khutlisetsa thoriso ho legionnaire ka ho phunya lesoba rakeng ea liteki ka holim'a hlooho ea hae.
  
  Monna eo o ile a khutlela morao butle ha basebetsi-'moho le eena ba qhalana. Hayden o ile a akhela mokotla o mopinki moeeng ho sheba lipalo tsa bona mme a hlonama ha lithunya tse 'ne tse arohaneng li o otla ka matla.
  
  "Mohlomong ho koahela phonyoho ea Ramses," Kinimaka a hema.
  
  Hayden o ile a hema: "Haeba re kile ra hloka Torsten Dahl.
  
  "U batla hore ke leke mokhoa oa bohlanya?"
  
  Hayden o ne a sitoa ho thibela litšeho tsa hae. O ile a re: "Ke nahana hore ke khetho ea bophelo ho feta ho fetola lisebelisoa.
  
  "Ho sa tsotellehe hore na ke eng," Kinimaka a rialo. "Ha re potlake."
  
  Hayden o ile a mo otla hoo a ileng a mo otla, a qhomela ka ntle 'me a bula mollo kapele. E 'ngoe ea lipalo e ile ea lla 'me ea oela ka thōko, ba bang kaofela ba oela fatše. Hayden o ile a ba hlasela, a siea litšitiso tseleng ea bona, empa a koala lekhalo kapele kamoo a ka khonang. Li-legionnaires li ile tsa ikhula, li thunya holimo, 'me tsa nyamela ka mor'a liteki tsa mofuta o mong le o mong le mebala e fumanehang. Hayden le Kinimaka ba dula fatshe ka lehlakoreng le leng, ba ema motsotswana.
  
  "Ho lokile?" - Ke botsitse. Hayden o ile a feheloa ha a ntse a lokolla setho se oeleng seleng sehlomong sa hae.
  
  "Tsamaya," ha rialo Kinimaka.
  
  Ha ba ntse ba phahama, ho phatloha ha sethunya sa mochini ho ile ha pshatla rack e ka holim'a lihlooho tsa bona. Likotoana tsa tšepe le k'hateboto, seile le polasetiki li ile tsa tšolohela holim'a tsona. Hayden o ile a nyolohela moeling leha mohaho oohle o ntse o thekesela.
  
  "Oh..." Kinimaka a qala.
  
  "Bothata!" Hayden a qeta mme a tlola.
  
  Halofo eohle e ka holimo ea k'haonta e sephara e ile ea oa, ea taboha likoto, 'me ea oela holim'a tsona. Lerako le leholo, le lepeletseng la lishelefo, le ile la lahlela ka thōko litšepe, mabokose a khateboto, le mekoakoa ea lieta tse ncha tsa seile ha li fihla. Kinimaka o ile a phahamisa letsoho joalokaha eka o itšireletsa mohahong 'me a tsoela pele ho tsamaea ka kholiseho, empa ka lebaka la bongata ba hae o ile a oela ka mor'a Hayden ea balehang. Ha a ntse a pitikoloha ho tloha boima bo oelang, leoto la hae le hulang le ts'oara setšehetso sa tšepe, Kinimaka o ile a pata hlooho ea hae ka tlas'a matsoho a hae 'me a iteta sefuba ha a oela holim'a hae.
  
  Hayden a qeta ho lahla sethunya letsohong la hae mme a hetla. "Mano!"
  
  Empa mathata a hae a ne a sa tsoa qala.
  
  Masole a mane a ile a mo hlasela, a raha sethunya "me a mo otla "meleng ka lithunya tsa tsona. Hayden o ile a ikoahela eaba o phutha tse ling hape. Rak ea basketball e ile ea oa, ea romela libolo tsa lamunu li fofa ka nqa tsohle. Hayden a sheba lehetleng la hae, a bona meriti e ntse e sisinyeha, mme a qamaka ho batla Glock ya hae.
  
  Ho ile ha lla sethunya. O ile a utloa kulo e otla ntho e haufi le hlooho ea hae.
  
  "Ema hona mona," ha rialo lentswe.
  
  Hayden o ile a hatsela 'me a sheba holimo ha meriti ea banna ba Ramses e theohela holim'a hae.
  
  "Joale u na le rona."
  
  
  KHAOLO MATHARO
  
  
  Drake o ile a phatloha sebakeng se senyehileng, Alicia ka lehlakoreng la hae. Motsamao oa pele oo ba o boneng e ne e le oa Moore ha a reteleha holim'a foranteng e ka holimo 'me a ba supa ka sethunya. Ka mor'a halofo ea motsotso, ho imoloha ho ile ha bonahala sefahlehong sa hae.
  
  "Qetellong," a hema. "Ke nahana hore le fihlile mona pele."
  
  Drake o itse: "Re fumane temoso esale pele. "Motlatsi e mong ea bitsoang Alligator?"
  
  Moore o ne a shebahala a maketse eaba o ba memela mokatong o ka holimo. "Ha ke so utloele ka eena. Na ke moetapele wa sele ya bohlano?"
  
  "Re nahana joalo, ho joalo. Ke wazzok e makatsang ea esele e tletseng bokhopo, empa joale ke eena ea laolang bomo ena ea nyutlelie. "
  
  Moore o ile a shebella a ahlamisitse molomo.
  
  Alicia o ile a fetolela. Alligator e utloahala e hlanya ho feta Julian Marsh ka mor'a lilithara tse leshome tsa kofi, 'me nka be ke itse seo ha se khonehe ho fihlela ke utloa seo a se buang. Joale, Hayden o hokae, 'me ho etsahetse'ng moo?"
  
  Moore o ile a ba behela tsohle, a fana ka maikutlo mabapi le ntoa pakeng tsa Ramses le Price mme joale ho baleha. Drake o ile a sisinya hlooho ea hae sebakeng sa seteishene le kabo e sa lekaneng ea baemeli.
  
  "Na o ne a ka rera see? U tla hole ho tloha qhobosheaneng eo e mpe e Peru? Le ha re ne re ntse re hlahloba bazaar? "
  
  Mai o ne a shebahala a belaela. "E utloahala e le ntho e sa utloahaleng esita le ho e 'ngoe ea likhopolo tsa hau."
  
  "Mme ha ho na taba," ho boletse Alicia. "Ehlile? Ke bolela, ke mang ea tsotellang? Re tlameha ho khaotsa ho itšeha ka khase ebe re qala ho batla."
  
  "Lekhetlong lena," ho boletse May. "Ke lumellana le Taz. Mohlomong moratuoa oa hae oa ho qetela o ile a mo utloisisa." A sheba Bo.
  
  Drake o ile a tsikitlanya ha Moore a mo sheba, mahlo a hae a se a tobetse le ho feta. Moemeli oa Ofisi ea Lehae o ile a ba sheba ka bone ba bona.
  
  "Ho utloahala eka ke mokete o monate, banna."
  
  Drake o ile a e qhekella. "Ba ile kae? Hayden le Kinimaka?"
  
  Moore a supa. "51st. O ile a latela Ramses, balateli ba hae ba leshome le motso o mong le sethoto seo sa Price ho kena mosing. Ka mor"a metsotso e seng mekae feela ha kea ka ka hlola ke ba bona."
  
  Alicia o ile a supa letoto la li-skrini. "Na u ka li fumana?"
  
  "Boholo ba likanale li holofetse. Li-skrini li senyehile. Re tla be re le thata ho fumana Battery Park hona joale. "
  
  Drake o ile a ea lebaleng le robehileng la foranteng mme a sheba ho potoloha seteishene le seterata se kantle. E ne e le lefatše le makatsang le neng le larile ka pel'a hae, le sa lumellane le motse oo a neng a o nahana, o khutlela liretheng tsa oona, bonyane bakeng sa kajeno. O ne a tseba tsela e le "ngoe feela ea ho thusa batho bana hore ba ntlafatse.
  
  Ba boloke ba bolokehile.
  
  "O na le litaba tse ling?" Moore a botsa. Kea kholoa u ne u bua le Marsh le monna enoa oa Alligator.
  
  "Ke feela seo re o boleletseng sona," ho rialo Alicia. "Na u hlahlobile likhoutu tsa deactivation?"
  
  Moore o ile a supa setšoantšo se panyang se neng se sa tsoa qala ho benya ho se seng sa li-skrini tse setseng. "Ha re shebeng".
  
  Drake o ile a khutla ha Beau a leba sehatsetsing sa metsi ho ea noa. Moore o ile a bala lengolo-tsoibila ka lentsoe le phahameng, a potlakela ho fihla ntlheng mme a tiisa bonnete ba likhoutu tsa deactivation.
  
  "Kahoo," Moore o ile a bala ka hloko. "Likhoutu ha e le hantle li kosher. Ke tlameha ho re sena sea makatsa. Na u nahana hore Marsh o ne a tseba hore o tla nkoa ka likhoka?"
  
  "Ho ka ba le mabaka a mangata," ho boletse Drake. "Tshireletso bakeng sa hao. Ho leka-lekanya lintšing. 'Nete e bonolo ke hore monna o na le li-rounds tse tšeletseng ho feta sekotwana se felletseng. Haeba Alligator eo e ne e sa utloahale e le boikaketsi hakaalo, ke ne ke tla ikutloa ke sireletsehile hona joale. "
  
  "O thabile?"
  
  "Manate?" Drake o ile a leka. "Ha ke tsebe. Hayden o bua puo ea hao hamolemo ho mpheta."
  
  "Senyesemane". Moore a dumela ka hlooho. "Puo ea rōna ke Senyesemane."
  
  "Haeba u cho joalo. Empa sena ke ntho e ntle, banna. Likhoutu tsa 'nete tsa ho koala ke ntho e ntle. "
  
  "Na ua utloisisa hore re ka be re ile ra ikopanya le bona hang ha bo-rasaense ba fumane hore na qoso ea nyutlelie e qalile hokae?" Beau a rialo ha a kgutla mme a nwa mohope wa polasetiki.
  
  "Um, ee, empa ha e so etsahale. Ho ea kamoo re tsebang, ba fetotse likhoutu kapa ba kentse leqhubu le lecha. "
  
  Beau o ile a amohela sena ka ho ōma hanyenyane.
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae. Ba ne ba bile seteisheneng hoo e ka bang metsotso e leshome, 'me ho ne ho se lentsoe le tsoang ho Hayden kapa Dahl. Kajeno metsotso e leshome e ne ekare ke nako e sa feleng.
  
  "Ke letsetsa Hayden." A ntsha selefounu ya hae.
  
  "Se tshwenyehe," Mai a rialo. "Na sena ha se Kinimaka?"
  
  Drake o ile a reteleha haholo moo a neng a supa teng. Setšoantšo se hlakileng sa Mano Kinimaki se ile sa thella seterata se sa thekesele, se kobehile, se utloa bohloko, empa ka manganga sa itihela seteisheneng. Drake o ile a metsa lipotso tse leshome le metso e 'meli 'me ho e-na le hoo a potlakela ho motho ea neng a ka li araba. Hang ha ba le ka ntle, sehlopha se ile sa tšoara Mano mateanong a litsela tse tletseng lithōle.
  
  "Ho etsahala"ng, motsoalle?"
  
  Ho imoloha ha Hawaii ha a kopana le bona ho ile ha pupetsoa ke bohloko bo bong bo tšabehang ba kelello bo neng bo larile ka tlas'a metsi. "Ba na le Hayden," a hweshetsa. "Re ile ra theola tse tharo tsa tsona, empa ha rea ka ra atamela Ramses kapa Price. Mme yaba ba re lalla qetellong. O ile a nntšisa papaling, "me ha ke tsoa ka tlas"a lithako tse ngata, Hayden o ne a se a le sieo."
  
  "U tseba joang hore ba mo fumane?" Beau a botsa. "Mohlomong o ntse a lla?"
  
  "Matsoho le maoto a ka a ka 'na a lemala," ho boletse Kinimaka. Empa litsebe tsa ka li utloile hantle. Ba mo hlobola lihlomo, ba mo hulanya. Taba ea ho qetela eo ba e buileng ke hore..." Kinimaka a koenya mathe ka pelo e bohloko, a sitoa ho tsoela pele.
  
  Drake o ile a sheba monna eo. "Re tla mo pholosa. Kamehla re etsa sena. "
  
  Kinimaka o ile a hlonama. "Ha se kamehla".
  
  "Ba mmoleletse eng?" Alicia o ile a tsitlella.
  
  Kinimaka o ile a sheba leholimong, joalokaha eka o batla ho susumetsoa ke khanya ea letsatsi. "Ba itse ba tla mo shebisisa bomo ena ea nyutlelie. Ba itse ba tl"o e fasa mokokotlong oa hae."
  
  
  KHAOLO MATHARO-PEDI
  
  
  Thorsten Dahl o ile a siea basebetsi ba 'maloa ho hloekisa sebaka se potolohileng Times Square' me a nka sehlopha sa hae ka hare ho moriti o entsoeng ke tsela e moqotetsane. Ho ne ho khutsitse ebile ho se na matšoenyeho, sebaka se phethahetseng sa ho letsetsa mohala oa bohlokoa. O ile a letsetsa Hayden pele, empa ha a sa arabe, a leka ho iteanya le Drake.
  
  "Bohole bo teng mona. Litaba tsa moraorao ke life?
  
  "Re tsietsing, motsoalle-"
  
  "Ho fihlela ho libolo tsa hau hape?" Dahl o ile a kena hanong. "Tse ncha ke life?"
  
  "Eseng ho fihla molaleng oa ka lekhetlong lena. Litlokotsebe tseo tse hlanyang li ile tsa robeha, kapa tsa robeha, ka ntle ho lisele tsa tsona. Ramses le Theko ha li sa le eo. Sele ea bohlano e na le - kapa e ne e le - ea batho ba leshome le metso e 'meli. Mano o re ba na le tse tharo."
  
  Dahl o ile a tšoara lentsoe. "Mano o bua?"
  
  "Ee, tsala. Ba ile ba tšoara Hayden. Ba ile ba mo nka le eena."
  
  Dahl o ile a koala mahlo a hae.
  
  "Empa re ntse re na le nako." Drake o lekile lehlakore le letle. "Ba ka be ba sa e amohela ho hang haeba ba ne ba batla ho e phatlola hang-hang."
  
  Ba Yorkies ba ne ba nepile, Dahl o ile a tlameha ho lumela. O ile a mamela ha Drake a ntse a tsoela pele ho hlalosa hore Marsh o se a tlositsoe mosebetsing oa hae e le Khosana ea Lefifi 'me ka nakoana a nkeloa sebaka ke e mong ea bitsoang Alligator. Naha ea habo e ile ea khona ho khetholla monna enoa e le motšehetsi oa Amerika.
  
  "Ehlile?" Dahl o boletse. "Molelmong oa eng?"
  
  "Ho na le eng kapa eng e ka bakang moferefere," ho boletse Drake. "Ke mercenary, ke lekhetlong lena feela o ile a halefa."
  
  "Ke ne ke nahana hore Ramses o lula a tsamaisa khoebo ea hae 'ka tlung'."
  
  "Nkholi e hlaha New York. O ne a ka fana ka tsebo ea bohlokoa ea lisebelisoa tšebetsong eo. "
  
  "E, hoa utloahala." Dahl o ile a feheloa mme a hohla mahlo a hae ka mokhathala. "Ebe ho latela eng? Na re na le likhokahano tsa Hayden?"
  
  "Ba nkile khamera ea hae. E tlameha ebe ba nkile tse ling tsa liaparo tsa hae hobane letlapa le rokelletsoeng hempeng ea hae le re o ka tlas'a tafole ea Chipotle Mexican Grill, eo re sa tsoa tiisa hore ke bullshit. Lik'hamera tsa ts'ireletso lia sebetsa, empa ba amohelang ka lehlakoreng la rona ba ile ba ntšoa haholo ka lebaka la tlhaselo ea sebaka seo. Ba kopanya ntho e 'ngoe le e' ngoe eo ba ka e khonang. Ebile ha ba na basebetsi ba lekaneng. Lintho li ka senyeha haholo ho tloha mona, molekane. "
  
  "E ka khona?" Dahl o ile a pheta. "Nka re re fetile bobe 'me re theohela seterateng sa bobe, na ha ho joalo?"
  
  Drake o ile a khefutsa nakoana, eaba o re, "Re ts'epa hore ba tla tsoela pele ho etsa litlhoko," o boletse joalo. Tlhokahalo e 'ngoe le e 'ngoe e ncha e re fa nako e eketsehileng.
  
  Dahl o ne a sa hloke ho bolela hore ha ba e-s'o tsoele pele. Taba e ile ea iponahatsa. Mona ba ne ba itšetlehile ka Naha ea habo ho fumana sebaka sa bomo ea nyutlelie, e pota-pota joalo ka li-turkeys tse boletsoeng esale pele tsa Keresemese, hore feela Moore a supe sebaka, empa khoebo eohle e ile ea hlōleha.
  
  O ile a re: "Sohle seo re se entseng ke ho fokotsa lisebelisoa tse 'maloa. "Ha re haufi le leano la 'nete la Ramses, haholo-holo papali ea hae."
  
  "Hobaneng lona banna le sa theohele seteisheneng? Re kanna ra ba hammoho ha ketapele e latelang e hlaha. "
  
  "E, re tla e etsa." Dahl o ile a tsoka sehlopha sa hae kaofela mme a ikemisetsa tsela e nepahetseng ea ho ba isa 3rd Avenue. "Lumela, Mano o ntse a eme joang?"
  
  "Mohlankana eo o ile a otloa habohloko leboteng le nang le lishelefo. Se botse. Empa o labalabela ho loana, o emetse feela hore motho e mong a mo fe sepheo."
  
  Dahl o ile a qala ho matha ha ba qeta moqoqo. Kensi a ema pela hae mme a dumela ka hlooho. "Motsamao o mobe?"
  
  "Ho latela maemo a rona, ke nahana hore e ka be e bile mpe le ho feta, empa, e, e ne e le khetho e mpe. Ba ile ba koetela Hayden. O ile a mo isa moo bomo e leng teng."
  
  "Ho lokile! Ke bolela, na kaofela ha lona mathaka ha le na mabone a patiloeng?"
  
  "Re etsa joalo. "Me ba e lahla hammoho le liaparo tsa hae."
  
  "Mossad e kene ka tlas'a letlalo la hao," Kensi a bua a khutsitse. "E molemo ho bona, empa eseng nna. O entse hore ke ikutloe eka ke oa bohlokoa. "
  
  "E ka ba". Dahl a dumela ka hlooho. "Kaofela re hloka ho ikutloa hore re laola bokamoso ba rona, le hore qeto e 'ngoe le e 'ngoe e lokolohile. Sena ha se bolotsana."
  
  "Matsatsing ana," menoana ea Kensi e ile ea kobeha "me ea kobeha litebele, "oa nketsa ka kotsi ea hao," eaba o bososela hanyenyane. "Ntle le uena, motsoalle oa ka, u ka nqhekella neng kapa neng le kae kapa kae moo u batlang."
  
  Dahl o ile a sheba hole. Bridget McKenzie o ne a sa thijoe. Mosali eo o ne a tseba hore ke monna ea nyetsoeng, ntate, leha ho le joalo o ne a ntse a inehela molekong. Ehlile, ka tsela e nngwe, a ka se dule mona nako e telele.
  
  Bothata bo rarollotsoe.
  
  Smith le Lauren le bona ba ile ba matha hammoho, ba bua ka khutso. Yorgi o ile a phahamisa ka morao, a khathetse a bile a tletse ka maloanlahla, empa a lla ka boikemisetso ba papali. Dahl o ne a tseba hore ena e ne e le phihlelo ea hae ea pele ea ntoa e mabifi, e sa reroang, 'me o ne a nahana hore o e sebetsane hantle. Literata li ile tsa benya, 'me ba thinyetsa ka letsohong le letšehali ho 3rd Avenue, ba lebile mateanong a 51st.
  
  E ne e le metsotso e seng mekae e makatsang bakeng sa Dahl. Libaka tse ling tsa toropo li ne li sa senyeha, 'me le hoja mabenkele a mangata a ne a lula a butsoe' me batho ba kena ka hare ka maikutlo a ho tšoha, ba bang ba ne ba se na batho, ba batla ba se na bophelo. Literata tse 'maloa li ne li pota-potiloe ke likoloi tsa mapolesa a merusu le likoloi tsa sesole tse hulang ka mabili a mane li hasane hohle. Libaka tse ling li ile tsa tšoha ke lihlong ka lebaka la boteng ba masholu. Ka kakaretso, batho bao a neng a ba bona ba ne ba sa utloisise hore na ba etse"ng, kahoo o ile a eketsa lentsoe la hae ho seo a neng a lumela hore ke ba boholong "me a ba kōpa hore ba tšabele hohle moo ba ka khonang.
  
  Eaba ba fihla setšeng moo Drake le ba bang ba neng ba emetse, ba tšepile, 'me ba rera ho pholosa Hayden Jay.
  
  Ho se ho fetile lihora tse 'maloa ho tloha qalong ea letsatsi lena. 'Me joale ba ne ba batla ka tieo mokhoa oa ho fumana bomo ea nyutlelie. Dahl o ne a tseba hore ho ne ho ke ke ha e-ba le ho khutlela morao; o ne a ke ke a baleha kapa a ipata ka har'a bunkers. Sehlopha sa SPEAR se ne se le teng ho fihlela qetellong. Haeba motse o shoa kajeno, e ke ke ea e-ba ka lebaka la ho hloka bahale ba lekang ho o pholosa.
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  Hayden o ile a lula a khutsitse ha Ramses a laela ketso le karabelo, a hopotsa banna ba hae ba neng ba ikarabella, ba leka botšepehi ba bona bo feletseng. Ka mor"a ho mo hulanya ho tloha lebenkeleng la thepa ea lipapali, ba ile ba mo qobella ho matha har"a bona 3rd Avenue, eaba ba ipha nako ea ho fumana le ho lahla selefouno ea hae le ho mo hahola baki ea hae e thibelang likulo. Ramses o ne a bonahala a e-na le tsebo e itseng mabapi le lisebelisoa tsa ho latela le libaka tsa tsona 'me a laela banna ba hae hore ba mo tlose hempe. Sesebelisoa se senyenyane se ile sa fumanoa ka potlako 'me sa lahloa, ka mor'a moo sehlopha se ile sa tsoela pele ho matha ka tsela e neng e bonahala e le tsela e sa reroang ka ho feletseng.
  
  Hayden o ile a ba le maikutlo a hore ho ne ho se joalo ho hang.
  
  Ho nkile nako. Sehlopha se lahlile libetsa tsa sona tse kholoanyane le liaparo tsa ka ntle tse ntšo, li senola seaparo sa bona se tloaelehileng sa bahahlauli ka tlase. Ka tšohanyetso ba ne ba khanya, ba se na kotsi, e le karolo ea matšoele a tšoenyehileng a makholo a sollang literateng tsa motse. Mapolesa le masole a paterola a ne a kolokile tse ling tsa litsela, empa lik"hamera li ile tsa thiba tsela e "ngoe e lefifi tsa ntan"o theola e "ngoe ho fihlela li hlakile. Hayden o ile a fuoa baki ea hae hore a e apare. Ka nako e 'ngoe, ba ile ba hloella lithuthuthu tse lokiselitsoeng esale pele 'me ba tsamaea butle ho tsoa toropong ea Manhattan.
  
  Empa eseng hole haholo. Hayden o ne a lakatsa ka matla a hae "ohle hore ebe o ne a ka fetisetsa molaetsa ho motho e mong-e mong le e mong-hobane joale o ne a tseba moo bomo e neng e le teng. Ho ne ho sa tsotellehe hore ba ne ba ka mmolaya - se neng se le bohlokwa ke hore batho bana ba tjhesehelang kelello ba ne ba emisitswe.
  
  Libaesekele li ile tsa bilika ho theosa le tselana, eaba batho ba leshome-e leng masole a robeli a setseng, Ramses le Price-ba latelana ka lemati le ka lehlakoreng la tšepe le mafome. Hayden o ile a iphumana a le har"a bona, e le moputso oa ntoa, "me le hoja a ne a se a ntse a tseba qetello ea hae, o ile a leka ho tšoasa pono e "ngoe le e "ngoe, phetoho e "ngoe le e "ngoe ea tsela le lentsoe le leng le le leng le sebang.
  
  Ka nģ"ane ho monyako o ka ntle o robehileng, ho ne ho e-na le phaseje ea ka hare e nkhang hampe e neng e lebisa litepising tsa konkreite. Mona e mong oa banna o ile a retelehela ho Hayden 'me a beha thipa ea hae molaleng oa hae.
  
  "Ho kgutsa," ha rialo Ramses, a sa retelehe. "Nka khetha ho se u bolaee hajoale."
  
  Ba ile ba hloa mekato e mene eaba ba ema ho se hokae ka pel"a monyako oa folete. Ha e buleha, sehlopha se ile sa tlala ka hare, se matha ho tsoa phasejeng kapele kamoo se ka khonang. Ramses a ema bohareng ba kamore, matsoho a otlolohile.
  
  "Mme ke rona bana," a rialo. "Ka lipheletso tse milione le bonyane qalo e le 'ngoe. Baahi ba motse ona ba tla tloha bophelong bona ba sa tsebe hore ena ke qalo ea tsela ea rōna e ncha, ntoa ea rōna e halalelang. Sena-"
  
  "Ehlile?" Lentsoe le omeletseng le ile la sitisa lerata leo. "Karolo e 'ngoe ea ka e batla ho u kholoa, Ramses, empa karolo e' ngoe, e mpe le ho feta, e nahana hore u tletse eona."
  
  Hayden o ile a qala ho sheba Julian Marsh hantle. Pythian e ne e shebahala e sa tloaeleha, e sothehile, joalokaha eka karolo e 'ngoe ea hae e ne e phutha e 'ngoe. O ne a apara liaparo tse neng li ke ke tsa mo lekana, ho sa tsotellehe selemo kapa mokhoa oa hona joale. Leihlo le leng le ne le le letšo, le leng le bulehile le sa panye, athe seeta se seng se ile sa oa. Ka ho le letona ho ne ho lutse brunette e tsotehang eo Hayden a sa kang a e tseba, empa ho latela tsela eo ba neng ba petetsana ka eona, ho ne ho hlakile hore ba ne ba kopantsoe ka litsela tse ngata ho feta e le 'ngoe.
  
  Kahoo, ha se motsoalle.
  
  Hayden o ile a shebella ka lehloeo ha Ramses a arabela ho nyatso ea March. "U ne u tseba?" - ho botsa khosana ea likhukhuni. "Hore re ile ra o thetsa le pele re kopana le lona. Pele re tseba lebitso la leoatla le neng le tla kenya lelakabe la rona la ka ho sa feleng pelong ea Amerika. Le oa hau, Tyler Webb, o ile a u eka. "
  
  "Fuck Webb," ho boletse Marsh. "Mme o tsamaye."
  
  Ramses a furalla a tsheha. "Ha re khutleleng ho seo ke neng ke se bua. Esita le batho ba sebetsang mona ba hloile motse ona. E turu haholo, bahahlauli ba bangata haholo. Banna le basali ba tloaelehileng ha ba khone ho phela mona 'me ba thatafalloa ke ho sebetsa. Na u ka inahanela bohale bo ntseng bo hōla khahlanong le tsamaiso le batho ba tsoelang pele ho e tšehetsa? Ho lefisoa marokho le lithanele. Ha o na chelete ha o letho. Meharo, meharo, meharo li hohle. Ebile hoa nkulisa."
  
  Hayden o ne a khutsitse, a ntse a bala mohato oa hae o latelang, a ntse a shebile karabelo ea Marsh.
  
  Ramses o ile a nka mohato a leba ka thoko. "Le Alligator, motsoalle oa ka oa khale. Ke thabela ho u bona hape."
  
  Hayden o ile a shebella ha monna eo ea bitsoang Alligator a haka mookameli oa hae. Ha a leka ho lula a le monyenyane, a khutsitse "me mohlomong a sa hlokomeloe, o ile a bala hore na ho tla nka mehato e mekae ho fihla monyako. E ngata haholo hajoale. Ema, ema feela.
  
  Empa o ne a ka khona ho e lefella nako e kae? Ho sa tsotellehe mantsoe a Ramses, o ne a ipotsa hore na o batla ho qoba ho phatloha ha nyutlelie. Litaba tse monate e ne e le hore ba boholong ba koetse sebaka sa moea, kahoo monna eo o ne a sa potlaka.
  
  Robert Price o ile a itahlela setulong ka ho bobola. O ile a kopa legionnaire e haufi bakeng sa botlolo ea aspirin, empa a hlokomolohuoa ka ho hlaka. Marsh o ile a honyetsa Letona la Tshireletso mahlo.
  
  "Na kea u tseba?"
  
  Price o ile a kenella ka hare ho mosamo oa hae.
  
  Hayden o ile a qamaka ho potoloha phaposi kaofela, joale feela a bona tafole ea ho jela e neng e eme pela fensetere e koetsoeng ka likharetene.
  
  Damn, ke eng seo...?
  
  E ne e le nyane ho feta kamoo a neng a nahanne. Mochila o ne o le moholo ho feta mohlala o tloaelehileng, o moholo haholo hore o ka kena karolong e ka holimo ea sefofane, empa o ne o ke ke oa shebahala o sa phutholoha haholo ka morao ho motho e moholo.
  
  "Ke o rekisitse yona, Hlakubele," ha rialo Ramses. "Ka tšepo ea hore u tla tlisa sena New York. Ke tla leboha ka ho sa feleng. E nke e le mpho ha ke u bolella hore uena le motsoalle oa hau le tla lumelloa ho utloa mollo o timetsang. Ena ke eona e molemo ka ho fetisisa eo nka u fang eona, 'me e molemo ho feta thipa e pharalletseng 'metsong oa hau."
  
  Hayden o ile a tšoara bomo ea nyutlelie ka hlooho - boholo ba eona, sebopeho le chebahalo ea mokotla oa mokotla - haeba a ka o hloka. Ho ne ho se kamoo a ka beng a shoeletse mona kajeno.
  
  Eaba Ramesses o retelehela ho banna ba hae. "Mo lokiseng," a rialo. "Mme u se ke oa qenehela molotsana oa Amerika habohloko."
  
  Hayden o ne a tseba hore e tla tla. Ba ne ba hlolehile ho mo tlama matsoho tseleng e eang mona, "me joale o ile a sebelisa monyetla oo ka botlalo. Lintho tse ngata li ne li itšetlehile ka eena ka nako eo - qetello ea motse, sechaba, boholo ba lefatše le tsoetseng pele. Vase e ka letsohong la hae le letona e ile ea sebetsa hantle, molala oa eona e le bophara bo phethahetseng bakeng sa letsoho la hae le boima bo nepahetseng ba ho senya. E ile ea pshatla tempeleng ea monna ea haufi-ufi, likotoana tse matsutla li oela fatše. Ha a phahamisa letsoho la hae, Hayden a tšoara sethunya, empa ha a se bona se phuthetsoe hantle lehetleng la hae, hang-hang a inehela, ho e-na le hoo a sebelisa ho tšoara moqomo ho mo lahla le ho feta. Libetsa li ne li reretsoe, empa Hayden o ile a iphapanyetsa tsona kaofela. E ne e se e le Saloon ea ho Qetela feela... ha ho sa na ho loanela bophelo ba hae - ho tšoana le ho loanela ho pholoha ha toropo. Hona na ha baa ka ba mo isa mona ka sekhukhu feela? Sena se ile sa mo bolella hore lithunya li tla nyatsuoa.
  
  Nonyane ya mo atamela e le ka thoko, empa Ramses a mo thiba. Tšibollo e 'ngoe e thahasellisang. Alligator e ne e le ea bohlokoa ho Ramses. Motsotsong o latelang, o ne a khathetse, a sitoa ho tsepamisa mohopolo ka nģ'ane ho matsoho le maoto a neng a mo otla. Ke ne ke qoba kotlo e le 'ngoe kapa tse peli, empa ho ne ho lula ho e-na le e 'ngoe. Bana ha se litlokotsebe tsa TV - ka boikokobetso ba emetse hore e mong a otloe e le hore e mong a kenelle. Che, bana ba ile ba mo pota-pota "me ba mo hlasela kaofela ka nako e le "ngoe, kahoo ho sa tsotellehe hore na o ne a ema "me a otla ba bakae, ba bang ba babeli ba ne ba mo otla. Bohloko bo ile ba phatloha libakeng tse ngata ho feta kamoo a neng a ka li bala, empa o ile a nka monyetla ka ho khoptjoa ha hae ho nka sekotoana se matsutla sa vase 'me a ratha banna bao ba babeli sefahlehong le matsohong. Ba ile ba khutlela morao, ba tsoa mali. O ile a pitika holim'a maoto a mabeli, a etsa hore mong'a bona a oe. O ile a leka ho lahlela nkho e boima fensetereng, a nahana hore e tla hohela batho, empa ntho e mpe e ile ea fofa hoo e ka bang halofo ea mithara ho tloha fensetereng.
  
  Drake o ne a tla etsa joang?
  
  O ne a e tseba. Hantle feela sena. O tla loana ho fihlela phefumoloho ea hae ea ho qetela. Ka morung oa maoto o ile a batla sebetsa. Mahlo a hae a ile a kopana le mahlo a March le mosali, empa ba ile ba khomarelana le ho feta, ba fumana matšeliso puisanong e makatsang. Hayden o ile a raha a sotha, a thoholetsa mohoo o mong le o mong o neng o sa hatelloa, eaba o fumana bethe ka mor'a hae. A sebelisa sena e le fulcrum, o ile a iqobella ho ema ka maoto.
  
  Feisi e ile ea otla sefahlehong sa hae 'me linaleli tsa phatloha. Hayden a sisinya hlooho, a tlosa mali, 'me a otla, a etsa hore mohanyetsi oa hae a oe. Feisi e "ngoe e ile ea mo otla lehlakoreng la hlooho, eaba monna eo a mo tšoara thekeng, a mo tlosa maotong "me a mo beha mokokotlong holim"a sofe. Hayden o ile a mo lahlela mokokotlong oa hae a sebelisa matla a hae. Ka motsotsoana o ne a khutletse maotong a hae, hlooho e le fatše, a lahlela litebele likhopong, molala, groin le mangole, a betsa ka mor'a ho otla, ho raha ka mor'a ho otla.
  
  A bona Ramses a hata ho bona. "Batho ba robeli!" - a hoeletsa. "Banna ba robeli le ngoananyana a le mong. Boikhohomoso ba hau bo hokae?
  
  "Sebakeng se le seng le mahe a bona," Hayden o ile a bua a phefumoloha, a ba senya, a ikutloa a khathetse, bohloko ba lichapo tse ngata, khalefo ea ntoa e kokobela. Sena se ne se ke ke sa tšoarella ka ho sa feleng, 'me o ne a se na tšepo ea ho phonyoha.
  
  Empa ha aa ka a khaotsa ho leka. Ha ho mohla a kileng a inehela. Bophelo e ne e le ntoa ea letsatsi le letsatsi, ebang ke ea sebele kapa che. Ha matla a ntse a felloa ke matla a hae 'me matla a felloa ke maoto le matsoho, Hayden o ne a ntse a otla, leha ho otla ha hae ho ne ho se ho lekana.
  
  Banna bao ba ile ba mo phahamisa ka maoto mme ba mo hulela ka mose ho phaposi. A utlwa matla a mang a kgutlela ho yena mme a matha buti ba hae moseho wa hae, a etsa hore a lle. Matsoho a ile a tiisa mesifa ea hae, a mo sutumelletsa ho leba fensetereng e hole.
  
  Ramses o ile a ema ka holim'a tafole eo ho eona ho neng ho behiloe mokotla oa nyutlelie.
  
  "E nyane haholo," a rialo a nahanne. "Ha hoa lokela. Mme leha ho le jwalo ke sa lebaleheng. Na ua lumela?"
  
  Hayden a tšoela mali a tsoang molomong oa hae. Kea lumela hore le mosebetsi oa bohlanya oa lekholo lena la lilemo.
  
  Ramses a mo sheba a maketse. "U etsa'ng? Ua elelloa hore ke Julian Marsh le Zoe Shears ba tsoang The Pythians ba hakana tlase mono, ha ho joalo? Mme moetapele wa bona - Webb - o hokae? Ke nahana hore re il'o batla lefats'e ho fumana letlotlo la khale la thuto ea khale. Ke latela tsela eo e leng khale e shoele ea mohlomphehi ea shoeleng nako e telele. O latela mehato ea hae ea bohlanya ha lefatše le cha. Ha ke atamele mosebetsi oa bohlanya oa lekholong lena la lilemo, Mofumahali Jay. "
  
  'Me le hoja Hayden ka hare a ile a lumela hore o nepile ka ntho e itseng, o ile a khutsa. Qetellong ea letsatsi, kamore e nang le lesela e lokela ho ba emetse kaofela.
  
  "Joale ho latela eng, u thahasella ho tseba?" Ramses a mmotsa a bososela. "Che, ha ho joalo, ho bua 'nete. Kaofela re moo re batlang ho ba teng. U na le bomo ea nyutlelie. Ke na le Alligator, setsebi sa ka sa libomo. Batho ba ka ba ka lehlakoreng la ka. Bomo ea nyutlelie? E se e batla e le malala-a-laotswe ho ... - o ile a kgefutsa - ho ba ntho e le nngwe le lefatshe. Na re lokela ho re ... hora ho tloha joale?"
  
  Mahlo a Hayden a ile a mo eka.
  
  "Oa haha. Joale ua ipotsa. Na ena ke nako e ngata haholo bakeng sa hau? Joale metsotso e leshome?"
  
  "Che," Hayden a hema. "O ka se khone. Ka kopo. E tlameha ebe ho na le ntho eo o e batlang. Ntho eo re ka lumellanang ka eona."
  
  Ramses o ile a mo sheba joalokaha eka, ntle le thato ea hae, o ile a mo hauhela ka tšohanyetso. "Kakaretso ea tsohle tseo ke li batlang li ka phaposing ena. Timetso ea seo ho thoeng ke Lefatše la Pele."
  
  "U etsa selekane joang le batho ba batlang ho u bolaea kapa ho shoa ba leka?" Hayden o ile a bua ka lentsoe le phahameng. "Kapa u li khaotse u sa sebelise tšollo ea mali. Mathata a ho Fetisisa a Lefatše le Lecha."
  
  Ramses a tsheha. "Le batho ba hlokang kelello haholo. A tsheha. Karabo ke hore: 'U se ke ua re bolaea kapa ua re khumamela. Re emise kapa u re shebelle ha re tšela meeli ea hau. Ke eona feela bothata ba hao."
  
  Hayden o ile a sokola hape ha banna ba ntse ba mo hlobola hempe ea hae e ncha ebe ba beha bomo hore e tlameletsoe ka pele ho eena. E ne e le Alligator e ileng ea tla pele 'me ea lokolla mokotlana' me ea khaola lithapo tse 'maloa ka hare. Li ne li tlameha ho hokelloa mochining oa nako, Hayden o ne a na le bonnete. Esita le likhukhuni tse joalo tse hlanyang li ne li ke ke tsa ipeha kotsing ea ho khaola lisebelisoa tsa sebele tse qhomang.
  
  O ne a tšepile.
  
  Nonyane e ile ea hula lithapo eaba e sheba Ramses, e emetse tumello ea ho tsoela pele. Senatla se ile sa dumela ka hlooho. Banna bao ba ile ba tšoara matsoho a Hayden "me ba mo sutumelletsa pele ka holim"a tafole, ba inamisa "mele oa hae ho fihlela bomo ea nyutlelie e mo hatella mpeng. Ka mor"a moo ba ile ba mo tšoara sebakeng ha Alligator e ntse e phuthela mehala eo pele mokokotlong oa hae le sefubeng, e ntan"o theohela pakeng tsa maoto a hae "me qetellong ea nyolohela holimo ho fihlela e kopana ka tlaase mokokotlong oa hae. Hayden o ile a utloa ho huloa ho hong le ho hong holim'a lithapo, motsamao o mong le o mong oa mokotla. Qetellong, ba ile ba sebelisa mabanta a matla a mahareng le theipi e hohelang ho tiisa hore bomo ea nyutlelie e khomaretsoe ka thata "meleng oa hae le hore e phuthetsoe ho eona. Hayden o ile a leka maqhama a hae "me a fumana hore o sitoa ho sisinyeha.
  
  Ramses o ile a ema morao ho khahloa ke mosebetsi oa matsoho a Alligator. "E phethahetse," a rialo. "Diabolose oa Amerika o nkile boemo bo nepahetseng ba ho senya naha ea hae. Ke sehalalelo se loketseng, joaloka motse ona o tletseng sebe, bakeng sa ba bang kaofela. Joale, Alligator, beha sebali sa nako 'me u re fe nako e lekaneng ea ho ea serapeng sa liphoofolo."
  
  Hayden o ile a hemela tafoleng, a qala ho tšoha eaba o ferekanngoa ke mantsoe a sekhukhuni. "Ka kopo. O ka se kgone ho etsa sena. O ka se khone. Re tseba moo o leng teng le seo o rerileng ho se etsa. Re ka u fumana kamehla, Ramses."
  
  "O bolela metsoalle ea hao!" Nonyane e ile ea lla ka tsebeng ea hae, ea etsa hore a tlole le ho sisinya nuke. "Lenyesemane... Khmannnn! Seke oa tšoenyeha. O tla mmona hape. Marsh o kile a ithabisa le yena, mmm, empa le rona re tla ithabisa!"
  
  Ramses a inamela haufi le tsebe e 'ngoe ea hae. "Ke le hopola kaofela ha lona le le bazaar. Ke lumela hore u e sentse, ua senya botumo ba ka bonyane lilemo tse peli. Kea tseba hore kaofela le ile la hlasela qhobosheane ea ka, la bolaea molebeli oa ka Akatash, la bolaea masole a ka a sesole le ho nkisa ka mahlaahlela. Bakeng sa Amerika. Naha ea maoatla. Mr. Price koana o mpolella hore kaofela le karolo ea sehlopha, empa eseng hoo feela. U ipitsa lelapa. Joale, na ha hoa tšoanela hore le be 'moho qetellong?"
  
  "Dumela," Hayden a budulela bokahodimo ba mokotla wa hae. "Uena. Sebono."
  
  "Oh che. Ke uena le ba lelapa la hau ba ileng ba hlanya. Hopola feela - Ramses o entse joalo. Le hore sena ha se pheletso ea ka. Ho tšepahala ha ka ho tsoteha le ho feta. Empa tseba hore ke tla be ke sireletsehile kae-kae, ke tšeha, ha Amerika le makhotla a eona a Bophirimela a ntse a hlasela. "
  
  O ile a inama hoo 'mele oa hae o ileng oa mo pshatla hammoho le lintho tse ka har'a mekotla. "Joale ke nako ea ketelo ea hao ea ho qetela serapeng sa liphoofolo. Ke tla fa Matt Drake tlotla ya ho o fumana," a hweshetsa. "Ha bomo e phatloha."
  
  Hayden o ile a utloa mantsoe, litlamorao tse patiloeng ka har'a bona, empa a iphumana a ipotsa hore na ke ketso efe ea mollo e tla khahla ho feta seo a neng a se rerile.
  
  
  KHAOLO MASOARO NANE
  
  
  Hayden o ile a thella eaba o mathela ka morao terakeng e nyenyane. Masole a sesole a ile a mo beha, a ntse a tlameletsoe bomong, ka mor'a bona maotong a bona ha ba ntse ba lutse libenche ka mahlakoreng a mabeli. Karolo e boima ka ho fetisisa leetong lohle e ne e le ho mo ntša ka mohahong oa lifolete. Masole a sesole ha aa ka a senya nako ho leka ho mo pata; ba mo sututsa moo ba batlang teng mme ba tsamaya ka dihlomo tsa bona ba itokisitse. Mang kapa mang ea li bonang o tla bolaoa. Ka lehlohonolo ho bona, batho ba bangata ba ne ba bonahala ba ela litemoso hloko "me ba lula hae ka pel"a lithelevishene kapa lilaptop tsa bona. Ramses o ile a etsa bonnete ba hore Hayden o bona teraka e ema ka thoko ho tsela haufi le tselana e lefifi, a ntse a bososela ka nako eohle.
  
  E ntšo e nang le matšoao a matla a khethehileng.
  
  Ke mang ea neng a tla li thibela? Ba botse lipotso? Mohlomong ha nako e ntse e ea. Empa e ne e le eona ntlha eohle ea tsohle tse etsahetseng ho fihlela joale. Lebelo le phethahatso ea karolo e 'ngoe le e 'ngoe ea morero li ile tsa leka karabelo ea Amerika ho meeli ea eona. Karabelo e ne e lebeletsoe, "me bothata ba sebele e ne e le hore likhukhuni li ne li sa tsotelle letho. Sepheo sa bona feela e ne e le ho bolaea sechaba.
  
  Ba ne ba sebelisa 57th Street ho leba bochabela, ba qoba ho paterola le likhoele moo ba ka khonang. Ho ne ho e-na le lithako, koloi e sa tloaelehang e lahliloeng le lihlopha tsa bashebelli, empa Alligator ka boeena e ne e le moahi oa New York 'me o ne a tseba litsela tsohle tse khutsitseng, tse neng li bonahala li le letsoatlare. Tsamaiso ea phepelo ea motlakase ea toropo e ile ea thusa, e lumella mokhanni ho khutlela habonolo tseleng e reriloeng esale pele. Ba ile ba itšoara butle, ka hloko, ba tseba hore Maamerika a ne a ntse a arabela, a ntse a emetse, 'me ka mor'a lihora tse' maloa feela ba hlokomela hore bomo e ka 'na eaba e se e le teng.
  
  Hayden o ne a tseba hore le hona joale liofisiri tsa White House li tla khothaletsa tlhokomeliso, li sa khone ho amohela ka botlalo hore meeli ea bona e hatakiloe. Ho ne ho tla ba le ba bang ba lekang ho nka monyetla ka boemo boo. Ha re tloseng Dodge le ho feta 'me re qhekelle balekhetho. Leha ho le joalo, o ne a tseba Coburn mme a tšepa hore baeletsi ba hae ba haufi ba ne ba ka tšeptjoa ebile ba na le tsebo joaloka eena.
  
  Leeto leo le ile la mo siea le matetetso. Masole a sesole a mo tšehetsa ka maoto. Ho ema ka tšohanyetso le likoti tse khōlō li ile tsa etsa hore a ikutloe a nyekeloa ke pelo. Mochila o ile oa tsamaea ka tlas'a hae, bokahare ba oona bo thata bo lula bo sa tšoenyehe. Hayden o ne a tseba hore sena ke seo Ramses a neng a se batla - hore metsotso ea hae ea ho qetela e tlale tšabo ha sebali sa nako se ntse se theoha.
  
  Ho ile ha feta nako e ka tlaase ho halofo ea hora. Litsela li ne li khutsitse, haeba li se na letho. Hayden o ne a sa khone ho bua hantle. Ka phetoho e 'ngoe e ncha morerong oa hae, Ramses o ile a laela Gator hore a tlamelle Marsh le Shears bomo, hammoho le Hayden. Bobeli ba bona ba ile ba tletleba, ba loana, ba ba ba qala ho hoeletsa, kahoo Alligator a koala melomo le linko tsa bona, ba lula moo ho fihlela ba khobile matšoafo, eaba ba lumella linko tsa bona ho monya moea. Marsh le Shears joale ba qala ho lla hoo e ka bang ka bonngoe. Mohlomong ba ne ba e-na le litoro tsa tokoloho. Marsh o ile a lla joalo ka lesea le sa tsoa tsoaloa, 'me Shears a fofonela joaloka moshanyana ea tšoeroeng ke feberu. E le kotlo ho bona ka bobeli - 'me, ka bomalimabe, bakeng sa Hayden le eena - Ramses o ile a ba tlama ba hlobotse ho bomo ea nyutlelie, e ileng ea baka mathata a mefuta eohle, likhohlano le ho fofonela haholoanyane. Hayden o ile a e nka hantle, a nahana ka tšabo e tšabehang ea Lovecraftian eo joale ba ka 'nang ba tšoana le eona mme ba ipotsa hore na lihele li tla feta joang serapeng sa liphoofolo.
  
  "Re tla qetella ka hare," Alligator e ile ea sheba bongata ka ho nyatsa. "Metsotso e mehlano boholo."
  
  Hayden o ile a hlokomela hore moetsi oa libomo o ne a bua hantle ha a sebelisana le mookameli oa hae. Mohlomong matšoenyeho a ile a etsa hore lentsoe la hae le tsoe ka tšohanyetso. Mohlomong thabo. O ile a lebisa tlhokomelo ea hae ha teraka e ema 'me mokhanni a koala enjene ka metsotso e seng mekae. Ramses o ile a theoha tekesing, mme Hayden a etsa tlhahiso ea hore ba ka ba monyako oa serapa sa liphoofolo.
  
  Monyetla oa ho qetela.
  
  O ile a sokola a tsielehile, a leka ho thekesela ho tloha ka lehlakoreng le leng ho ea ho le leng le ho phunya teipi ea leketjana molomong oa hae. Marsh le Shears ba ile ba bobola, mme masole a legionnaire a mo hata ka lieta tsa bona, a etsa hore ho be thata ho sisinyeha, empa Hayden a hana. Seo se neng se hlokahala feela e ne e le ho kurutla ho makatsang, ho reketla ho sa lokelang, le ho phahamisa lifolakha.
  
  E mong oa li-legionnaire o ile a rohaka 'me a mo tlola holim'a hae, a mo hatella le ho feta khahlanong le qoso ea nyutlelie le mokokotlo oa koloi. O ile a bobola ka har'a teipi ea duct. Matsoho a hae a ile a pota-pota "mele oa hae, a mo thibela ho sisinyeha, "me ha Ramses a khutla, o ne a se a sa khone ho hema.
  
  Ka lerata le lenyenyane la enjene, teraka ea leba pele hape. Koloi ea tsamaea butle, 'me legionnaire ea tsamaea. Hayden o ile a hemela holimo, a rohaka lehlohonolo la hae le lifahleho tsa bohle ba mo potileng. Kapele koloi e ile ea ema "me mokhanni a tima enjene. Ho ile ha khutsa ha Ramses, ea neng a se a apere junifomo e sa tloaelehang ea sesole, a sunya hlooho ea hae setulong se ka morao.
  
  "Pakane e fihletsoe," o ile a bua ka ho hloka qenehelo. "Emela pontšo ea ka 'me u itokisetse ho e jara pakeng tsa hau."
  
  A se na thuso, Hayden o ne a khona ho hema feela ha li-legionnaire tse hlano li ntse li eme haufi le mokotla o makatsang 'me li itokisetsa ho o phahamisa. Ramses a kokota monyako, tsohle di hlakile, mme monna a le mong a bula. Joale masole a ile a phahamisetsa ngata moeeng, a e ntša ka veneng "me a e tsamaisa tseleng e kolokileng lifate. Hayden o ile a panya ha letsatsi le ntse le otla mahlo a hae, eaba o bona hanyenyane moo a leng teng.
  
  Sekoahelo sa lehong se tšehelitsoeng ka litšiea tse teteaneng tsa litene se otlolohileng ka holimo, se pota-potiloe ke botala. Sebaka se betliloeng hantle le se katiloeng ka matla, hajoale se ne se lahliloe, joalo ka ha Hayden a ne a lebelletse hore serapa sa liphoofolo kaofela se tla ba joalo. E ka 'na eaba bahahlauli ba 'maloa ba sebete ba ile ba nka monyetla oa ho etela libaka tse nang le baahi ba fokolang, empa Hayden o ne a belaela hore serapa sa liphoofolo se tla lumelloa ho amohela mang kapa mang ka lihora tse 'maloa tse latelang. Ho ka etsahala hore ebe Ramses o ile a kholisa tšireletso ea zoo hore ho na le mabotho a khethehileng ho netefatsa tšireletso e feletseng ea sebaka seo. Ba ne ba tsamaisoa tseleng e nang le mathule le botala bo leketlileng ho fihlela ba emisoa ke lemati le lehlakoreng. Noli e ile ea kena ka likhoka, eaba e iphumana e le ka har"a kamore e siling e phahameng e nang le litselana tsa lehong, marokho le lifate tse ngata tse thusang ho sebetsana ka katleho le sepakapaka se mongobo.
  
  "Sebaka sa tropike," Ramses a dumela ka hlooho. Joale, Alligator, nka sephutheloana sena 'me u se kenye ka har'a borashe bo tlase. Ha re hloke litebello tsa monyetla oa pele. "
  
  Hayden le ba bang ba k'hamphani ea hae e kotsi ba ile ba qetella ba le fatše ka lepolanka. Noli e ile ea lokisa marapo a seng makae, ea kenya teipi e eketsehileng bakeng sa ho tsitsisa, 'me ka mor'a moo e thula moqolo oa terata e eketsehileng ho fihlela e phatlalatsa hore seqhomisa se phuthetsoe ka mokhoa o sireletsehileng ho pota-pota batšoaruoa.
  
  "Le switch ea rotary?" Ramses a botsa.
  
  "Na u na le bonnete ba hore u batla ho eketsa sena?" Alligator a botsa. "Marsh le Shears ba ka qala sena pele ho nako."
  
  Ramses a dumela monna eo ka ho nahana. "U nepile". O ile a kotana pela sephutheloana, mokotla o lutse fatše, Hayden a tlamelloa ka ho toba ka holimo, 'me Marsh le Zoey ba le holim'a hae. Mahlo a Ramses a ne a lekana le hlooho ea Julian Marsh.
  
  "Re tla kenya switjha ya maikutlo," a rialo a kgutsitse. "Sesebelisoa se potolohang seo, haeba u phahamisoa kapa u etsa metsamao efe kapa efe e kholo, se etsang hore bomo e phatlohe. Ke u eletsa hore u lule u eme u emetse hore basebetsi-'moho le Miss J ba fihle. Se tšoenyehe, e ke ke ea tšoarella nako e telele.
  
  Mafoko a gagwe a ne a roroma mo mmeleng wa ga Hayden. "Bolelele bo bokae?" a kgona ho ntsha moya.
  
  Ramses o itse: "Sebala nako se tla behoa hora e le 'ngoe. "Nako e lekaneng ea ho lumella 'na le Alligator hore re fihle sebakeng se sireletsehileng. Banna ba ka ba tla sala le bomo, e leng ntho ea ho qetela eo metsoalle ea hao e tla e makatsa haeba e khona ho u fumana."
  
  Haeba?
  
  Ramses a ema, a sheba la ho qetela sephutheloana seo a neng a se lokisitse, nama ea motho le mollo oa sefefo ka tlas'a bona, ka ponahalo e tšosang lifahlehong tsa bona le matla ao a a bontšitseng holim'a bona kaofela.
  
  Hayden o ile a koala mahlo a hae, joale a se a sa khone ho sisinyeha, khatello e tšabehang e hatella sefuba sa hae ho bomo e ke keng ea qojoa le ho etsa hore ho be thata ho hema. Ena e kanna ea ba metsotso ea hae ea ho qetela 'me ho ne ho se letho leo a ka le etsang kamora ho utloa Alligator a thabile ka ho seta switch ea maikutlo, empa o ne a tla ahloloa haeba a ne a tla e qeta sebakeng sa Tropike sa Central Park Zoo ea New York. Ho e-na le hoo, o ne a tla khutlisetsoa linakong tse monate ka ho fetisisa tsa bophelo ba hae, ho ea Manos le nako ea bona Hawaii, ho ea litseleng tsa Diamond Head, maoatleng a North Beach le lithabeng tsa Maui tse foqohang seretse se chesang. Reschorente sebakeng se foqohang seretse se chesang. Sebaka se ka hodimo ho maru. Litsila tse khubelu ka mora litsela. Mabone a benyang haufi le Kapiolani le lebopo la leoatle qetellong ea mabōpo 'ohle, a phophoma ka tlas'a mabone a mafubelu a jalang a shoalane le a sa tsotelleng, sebaka se le seng feela sa sebele lefatšeng moo a neng a ka phonyoha likhatello tsohle le matšoenyeho a bophelo.
  
  Hayden o ile a ea moo joale, tshupanako e ntse e batlisisa.
  
  
  KHAOLO MASOTHO MOHLANO
  
  
  Drake o ile a leta sepoleseng, a ikutloa a se na thuso ha a ntse a ts'oara ntlha e 'ngoe le e 'ngoe, pono e 'ngoe le e 'ngoe, leseli le leng le le leng ka Ramses, Hayden, kapa bomo ea nyutlelie. 'Nete e ne e le hore New York e ne e le khōlō haholo hore e ka koaheloa ka mor'a lihora tse seng kae,' me mehala e ne e lla. Baahi ba eona ba ne ba le bangata haholo "me baeti ba eona ba le bangata haholo. Ho ka nka sesole metsotso e leshome ho fihla White House, empa ho sa tsotellehe balebeli bohle le mehato ea tšireletso, ho ne ho tla nka nako e kae ho batla sebaka see se batlang se le senyenyane? Joale, Drake o ile a nahana, nka boemo bona New York mme o fumana eng? E ne e le ketsahalo e sa tloaelehang moo mabotho a tšireletso a ileng a hapa likhukhuni tse hlileng li entseng liketso tse sehlōhō tsa tsona. Ha e le hantle, likhukhuni li ne li lelekisoa le ho lateloa ka mor'a merusu.
  
  Qetellong Dahl o ile a fihla, a shebahala a ferekane a bile a khathetse ke lefatše, sehlopha sa SPEAR se mo setse morao. Kenzi o ile a qala ho qamaka ka mokhoa o sa utloahaleng 'me a botsa hore na sebaka sa polokelo ea bopaki se hokae. Dahl o ile a mo shebisa mahlo feela mme a re, "Mo tlohele a tsamaee, ho seng joalo a ke ke a khotsofala." Ba bang kaofela ba sehlopha ba ile ba pota-pota 'me ba mamela seo Drake a se buang, seo, ntle le ho tšoenyeha ka Hayden, e ne e se ntho e ngata.
  
  Moore o ile a nolofatsa taba. "Batho baa tseba ka tšokelo ea likhukhuni motseng. Re ke ke ra baleha, le hoja re sa thibele ba lekang ho tsamaea. Ho etsahala'ng haeba bomo e ka phatloha? Ha ke tsebe, empa ha se hore re nahane ka liqoso tse peli hona joale. Litsamaiso tsa rona li theohile, empa mekhatlo e meng le liwebsaete li na le phihlello ea likanale tse ling. Re li bapisa ha re ntse re bua. Litsamaiso tse ngata lia sebetsa. Literata tsa New York li khutsitse empa li ntse li tšoarehile ha li bapisoa le litoropo tse ngata. Litsela le tsona."
  
  "Empa ha ho na letho?" Smith a botsa a maketse.
  
  Moore o ile a feheloa. "Motsoalle oa ka, re araba mehala e makholo ka motsotso. Re sebetsana le kelello e 'ngoe le e 'ngoe, motlatsi e mong le e mong, le moahi e mong le e mong ea tšohileng toropong. Sebaka sa moea se koetsoe batho bohle ntle le rona. Re ne re tlil'o tima Wi-Fi, Marang-rang esita le mehala ea mohala, empa re utloisisa hore re kanna ra phomola tseleng ena joalo ka ha re tsoa ho mapolesa a seterateng, moemeli oa FBI kapa, mohlomong, setho sa setjhaba."
  
  "Ka tlas'a sekoahelo?" Dahl a botsa.
  
  Ho ea kamoo re tsebang, ha ho na sele e le 'ngoe e setseng. Re ka nka feela hore sele eo hona joale e sireletsang Ramses e hiriloe naheng ka bophara le sebakeng sa heno. Ha re lumele hore basebeletsi ba rona ba ipatileng ba ka thusa, empa ba ntse ba hlahloba likhetho tsohle tse ka khonehang. "
  
  "Joale see se re siea kae?" Lauren a botsa. "Ha re khone ho fumana khamera, Ramses, Price kapa Hayden. Ha re so fumane bomo ea nyutlelie," o ile a ithuta sefahleho se seng le se seng, a ntse a le pelong e le moahi ea phahamisitseng mananeong a kopaneng moo likarolo tsohle tsa puzzle li neng li le teng ketsong ea ho qetela.
  
  "Ho fana ka likeletso ke ntho e atisang ho e etsa," ho boletse Moore. "Motho e mong o bona ntho ebe oa e baka. Na ua tseba hore na ba bitsa letoto la litaba tse chesang mona? Litekete tse peli tsa ho ea leholimong, ka mor"a pina ea khale ea Eddie Money."
  
  "Joale, na re emetse mohala?"
  
  Drake o ile a ntša Lauren ka foranteng. Ketsahalo e ka tlase e ne e le lerata, ha mapolesa a seng makae le mahlahana a ntse a phela a ntse a loana le ho tsieleha ha likhetla ha a ntse a tsamaea ka har'a lithako le likhalase tse robehileng, a araba mehala le linotlolo, ba bang ba phuthetsoe ka masela a nang le mali matsohong le lihloohong, ba bang ka maoto. hodimo, ho kokomoha ke bohloko.
  
  "Re tlameha ho theohela moo," ho boletse Lauren. "Ba thuse."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Ba loana ntoa e hlōlehileng, 'me ha e sa le setsi. Mathaka ana a ile a hana feela ho tsamaea. Sena se bolela ho hongata ho bona ho feta leeto la ho ea sepetlele. Sena ke seo mapolesa a matle a se etsang 'me ke seoelo sechaba se se bonang. Moqolotsi oa litaba o hlahisa litaba tse mpe feela nako le nako, o fetola maikutlo a akaretsang. Ke re le bona re tlo ba thusa."
  
  Ba lebile lifti, 'me Drake a reteleha, a maketse ha a bona sehlopha sohle se mo setse morao. "Eng?" - o ile a botsa. "Ha ke na chelete".
  
  Alicia a bososela a kgathetse. Esita le Beau o ile a khona ho bososela. Sehlopha sa SPEAR se bile le mathata a mangata kajeno, empa se ntse se le matla, se itokiselitse ho feta. Drake o ile a bona matetetso a mangata le maqeba a mang a neng a patiloe hantle.
  
  "Ke hobane'ng ha lōna le sa recharge? 'Me u nke lithunya tse eketsehileng le uena. Qetellong ha re ka felisa sena, re tla ba le nako e boima."
  
  "Ke tla e hlalosa," ha rialo Kinimaka. "E tla fana ka tšitiso."
  
  "Mme ke tla thusa," ha rialo Yorgi. "Ke thatafalloa le ho utloisisa seo Drake a se buang, kahoo e ka lahleha ka semelo sa Amerika."
  
  Dahl o ile a tšeha ha a ntse a ikopanya le Drake lifting. "Motsoalle oa ka oa Lerussia, u na le eona ka ho felletseng."
  
  Drake o ile a otla Moswede, a baka matetetso a eketsehileng, mme a palama lifti ho ea mokatong oa pele. Joale sehlopha sa SPEAR se ile sa kenella moo se neng se ka khona, se araba mehala e mecha le ho hatisa tlhahisoleseding, se buisana le baahi le ho botsa lipotso, le ho khelosa mehala e neng e sa amane le boemo ba tšohanyetso ho ea liteisheneng tse ling tse abetsoeng. "Me le hoja ba ne ba tseba hore baa hlokoa "me ba thusoa, ha ho le ea mong oa bona ea neng a e thabela hobane feela Hayden o ne a ntse a le sieo "me Ramses o ne a ntse a le teng. Ho fihlela jwale o ba hlotse.
  
  Ke maqheka afe a mang ao a neng a e-na le "ona?
  
  Drake o ile a romella mohala o mabapi le mong ka eena ea lahlehileng mme a romela e 'ngoe mabapi le tsela e sa lekaneng. Letlapa le ile la lula le sebetsa, 'me Moore o ne a ntse a bala tekete ea hae ea ho ea leholimong. Empa ka potlako ho ile ha hlaka ho Drake hore nako e ne e fela ka potlako ho feta lebese le qhalang ho tsoa sejaneng se robehileng. Ntho feela e ileng ea etsa hore a tsoele pele ke hore o ne a lebeletse hore Ramses a ka letsa bonyane hang. Monna enoa o ne a ntse a iponahatsa. Drake o ne a belaela hore a ka be a tobetse konopo ntle le bonyane ho leka ho ba sebapali se eketsehileng.
  
  Mapolesa a ne a tsamaisa seteishene, empa sehlopha se ile sa thusa ka ho lula litafoleng le ho fetisa melaetsa. Dahl o ile a ea etsa kofi. Drake o ile a ikopanya le eena ka pel'a ketlele, a ikutloa a se na thuso ebile a le sieo ha ba ntse ba emetse tlhahisoleseling.
  
  "Ha re bue ka ea pele," ho boletse Drake. "Na see se kile sa u etsahalla pele?"
  
  "Che. Ke utloisisa hore na Ramses o khonne ho ipata joang lilemo tsena kaofela. 'Me ke nahana hore sesebelisoa ha se hlahise tshaeno ea mahlaseli hobane ha ba so e fumane. Monna ea ileng a paka bomo eo hape o ne a tseba seo a se etsang. Khopolo ea ka ke sesole sa mehleng sa US. "
  
  "Empa hobaneng? Ho na le batho ba bangata ba ka sireletsang mahlaseli a kotsi. "
  
  "Sena se sebetsa le linthong tse ling. Tsebo ea sebakeng seo. Sehlopha sa sekhukhu a se bokella. Tšoaea mantsoe a ka, Drake oa khale, ke LITIISO tsa pele. Opereishene e khethehileng. "
  
  Drake o ile a tšela metsi ha Dahl a tšela ka granules. "E tiise. Ha e le hantle, na ua tseba hore na ke eng? Na "Instant" e se e fihlile Ntoeng e ka Leboea?
  
  Dahl o ile a feheloa. "Kofi ea hang-hang ke mosebetsi oa diabolosi. 'Me ha ke so ka ka ea North Pole."
  
  Alicia o ile a nyenyelepa ka monyako o butsoeng oa kamore. "E ne e le eng? Ke utloile ho hong ka palo mme ka tseba hore lebitso la ka le ho eona. "
  
  Drake o ne a sitoa ho pata pososelo ea hae. "O phela jwang, Alicia?"
  
  "Maoto a bohloko. Hlooho ea ka e bohloko. Ho opeloa ke pelo. Ntle le moo ke phela hantle. "
  
  "Ke bolela-"
  
  Mohala oa X-Ambassadors o ile oa nyenyefatsa mantsoe a hae a latelang, a tsoang ho sebui sa mohala oa hae oa selefouno. A ntse a tšoere ketlele, a tlisa sesebelisoa selelung sa hae.
  
  "Lumela?"
  
  "Na u oa nkhopola?"
  
  Drake o ile a kenya ketlele ka matla hoo metsi a neng a sa tsoa belisoa a ileng a qhalatsa letsohong la hae. Ha akaba a hlokomela.
  
  "O kae, ngwana wa sehlola?"
  
  "Joale. Na potso ea hau ea pele ha ea lokela ho ba "libetsa tsa nyutlelie li kae" kapa "ke tla phatloha kapele hakae"? Ho ile ha utloahala lerata le makatsang le leholo moleng.
  
  "Ramses," Drake a rialo, a hopola ho bulela speakerphone. "Hobaneng o sa bue ka kotloloho?"
  
  "Oh, ke eng se qabolang ka hoo? Mme ha o mpolelle hore ke etseng. Ke khosana, mong'a mebuso. Ke busitse ka dilemo tse ngata, mme ke tla busa le tse ding tse ngata. Nako e telele ka mor'a hore u be crispy. Nahana ka eona".
  
  "Joale na u na le lihupu tse ling hape tseo re ka tlolang ho tsona?"
  
  "E ne e se nna. E ne e le Julian Marsh. Monna enoa o hlanya, kahoo ke mo kopantse le moemeli oa hau Jay. "
  
  Drake o ile a thothomela, a sheba Dahl. "O phela hantle?"
  
  "Bakeng sa hona joale. Le hoja a shebahala a le thata ebile a le bohloko. O leka kahohle hore a lule a khutsitse ka ho feletseng."
  
  Maikutlo a ho soaba a sothehile ka mpeng ea Drake. "Mme hobaneng sena?"
  
  "E le hore, ehlile, ha e senye sensor ea motsamao."
  
  Molimo oa ka, Drake o ile a nahana. "Senyatsi ke uena. O mo tlamile ka bomo?"
  
  "Ke bomo, motswalle wa ka.
  
  "E hokae?"
  
  "Re tla fihla moo. Empa kaha uena le metsoalle ea hao le thabela ho matha hantle, "me kaha le se le ntse le futhumala, ke ile ka nahana hore na ke hobane"ng ha ke sa le fe monyetla? Ke tšepa hore u rata lilotho."
  
  "Sena ke bohlanya. O a hlanya, o bapala ka maphelo a mangata. Lipuzzle? E rarolle bakeng sa ka, toana. Ke mang ea tla lla "mele oa hao ha ke o chesa?"
  
  Ramses a thola sebakanyana, a bonahala a nahana. "Kahoo liatlana li timme haholo. Sena se setle. Ruri ke na le libaka tseo nka eang ho tsona, ho ea libokeng, ho susumetsa lichaba. Kahoo mamela-"
  
  "Kannete ke ts'epa hore o tla be o eme moo," Drake a kena hanong, a ts'oasa litlhapi kapele "Ha re fihla moo."
  
  "Ka bomalimabe che. Mona re lumelisa hantle. Joalo ka ha u tseba, ke u sebelisa ho phonyoha. Kahoo, joalo ka ha batho ba bua - kea leboha ka sena. "
  
  "Oa-"
  
  "Ho joalo. 'Na, batsoali ba ka le banab'eso kaofela. Empa ke uena le motse ona le tla qetella le senyehile. 'Me 'na, ea tla tsoela pele. Kahoo nako joale e fetoha taba. Na u se u itokiselitse ho kopa monyetla oa hau, Lenyesemane le lenyenyane?
  
  Drake o ile a fumana botsebi ba hae a tseba hore ena ke eona feela khetho ea bona. "Mpolelle".
  
  "Sebolaea-likokoana-hloko sa ka se tla hloekisa lefats'e la ts'oaetso ka Bophirimela. Ho tloha merung ea pula e nang le pula e ngata ho isa merung, ena ke karolo ea mokato o ka holimo. Ke phetho ".
  
  Drake o ile a etsa grimace. "Mme ke tsohle?"
  
  "E, 'me kaha ntho e' ngoe le e 'ngoe eo u e etsang ho seo ho thoeng ke lefats'e le tsoetseng pele e lekantsoe ka metsotso, lihora, ke tla beha nako ea metsotso e mashome a tšeletseng. Nomoro e ntle, e tsebahalang bakeng sa hau. "
  
  "Re ka tlosa see joang?" Drake o ne a tšepile hore Marsh ha a so ka a bua ka likhoutu tsa deactivation.
  
  "Oh, ha o tsebe? Joale hopola sena - bomo ea nyutlelie, haholo-holo bomo ea nyutlelie ea sutuk'heise, ke mokhoa o nepahetseng le o leka-lekaneng ka ho phethahetseng. Ntho e ngoe le e ngoe e nyane ebile e nepahetse ho feta, joalo ka ha ke ts'epa hore o tla e ananela. Sena se tla hloka ... ho rarahana. "...
  
  "Ho rarahana?"
  
  "Ho rarahana. Sheba sena".
  
  Ka mantsoe ana, Ramses o ile a khaola mohala, a siea mohala o felile. Drake o ile a potlakela ofising mme a hoeletsa seteisheneng sohle hore se eme. Mantsoe a hae, molumo oa lentsoe la hae, a etsa hore lihlooho, mahlo le 'mele li retelehele ho eena. Mehala e ile ea kenngoa litulong, mehala e ne e sa hlokomeloe, 'me lipuisano li emisoa.
  
  Moore a sheba sefahleho sa Drakes, mme a re, "Tima mehala ea hau."
  
  "Ke na le yona," Drake a hoeletsa. "Empa re tlameha ho etsa moelelo..." A pheta selotho lentsoe ka lentsoe. "Potlaka," a rialo. "Ramses o re file metsotso e mashome a tšeletseng."
  
  Moore o ile a its'etleha ka holim'a foranteng e thata, a kopantsoe ke Kinimaka le Yorgi. Ba bang bohle ba reteleha ho shebana le yena. Ha mantsoe a hae a qala ho fihla ho batho, ba qala ho hoeletsa.
  
  "Che, sebolaya dikokwana-hloko ke bomo. Ho hlakile ".
  
  "Mme o rerile ho e phatlola," motho e mong a hweshetsa. "Ha se leshano."
  
  "Ho tloha merung ho isa merung e nang le pula e ngata?" Mai a rialo. "Ha ke utloisise".
  
  Drake o ile a e phuthela hloohong ea hae. "Ona ke molaetsa bakeng sa rona," a rialo. Tsohle li qalile morung oa Amazon. Re qalile ho mo bona 'marakeng. Empa ha ke utloisise hore na e sebetsa joang New York. "
  
  "Empa tse ling?" Smith o boletse. "Karolo e 'ngoe ea fatše ka tlas'a lesira? ha ke-"
  
  "Ena ke tšupiso e 'ngoe ea meru," Moore a hoeletsa. "Na sekoaelo ha se seo ba se bitsang sekoahelo se tiileng sa lifate? Lebato le apešitšwe ka boraše bja ka tlase."
  
  Drake o ne a se a ntse a le teng. "Ke 'nete. Empa haeba u amohela sena, joale o re bolella hore bomo e patiloe morung oa pula. New York," O ile a hlonama. "Ha e utloahale."
  
  Seteisheneng ho ne ho thōtse, e le khutso e ka khopamisang motho ho fihlela a hloka thuso kapa ea mo hlabolla hore a be le khanya.
  
  Drake o ne a e-s'o ka a tseba ho feta ha nako, motsotsoana o mong le o mong o ne o tlala molumo o bohloko oa tšepe ea Doomsday.
  
  "Empa New York e na le meru ea pula," Moore o ile a qetella a boletse. "Ho Central Park Zoo. E nyane, e bitsoang "Tropical Zone," empa ke mofuta o monyane oa ntho ea 'nete.
  
  "Ka tlas'a canopy?" Dahl o ile a hatella.
  
  "E, ho na le lifate moo."
  
  Drake o ile a tsilatsila motsotsoana o mong, a tseba ka bohloko hore le hona ho ka ba bolaea. "Ho na le letho le leng? Litlhahiso life tse ling?
  
  Ho khutsa feela le ponahalo e se nang letho e ile ea lumelisa potso ea hae.
  
  "Ebe re kena kaofela," a rialo. "Ha ho na ho sekisetsa. Ha ho metlae. Ke nako ea ho felisa setloholo sena sa tšōmong. Joalo ka ha re entse nakong e fetileng. "
  
  Kinimaka le Yorgi ba ile ba potlakela litepising.
  
  Drake o ile a etella sehlopha sohle literateng tse tletseng tšabo tsa New York.
  
  
  KHAOLO MATHARO-TSELA
  
  
  Ka ho latela litaelo tsa Moore, sehlopha sa banna ba leshome se ile sa senya metsotso ea bohlokoa le ho feta ka ho khelohela tselaneng ea ho laola likoloi tse "maloa tsa mapolesa. Mohoo ona o ne o entsoe ha ba fihla moo, "me mapolesa a ne a letile, boiteko ba "ona ba ho hleka literateng bo qala ho beha litholoana. Smith o ile a lula fatše lebiling le le leng, Dahl ka ho le leng, likoloi li ile tsa bulela li-siren le mabone a phatsimang 'me tsa potlakela ho pota-pota hukung ea 3rd Avenue, rabara e tukang, e toba serapeng sa liphoofolo. Mehaho le lifahleho tse tšohileng li potlakile ka lebelo la lik'hilomithara tse mashome a mane, ebe mashome a mahlano ka hora. Smith o ile a lahlela tekesi e lahliloeng ka thoko, a e otla ka pele, a e romela ka kotloloho. Ho ne ho e-na le khoele e le 'ngoe feela ea mapolesa tseleng ea bona, 'me ba ne ba se ba fumane litaelo tsa hore ba fete. Ba ile ba matha mateanong a litsela tse hloekisitsoeng ka potlako, ba atamela mashome a tšeletseng.
  
  Drake o ile a batla a iphapanyetsa mohala o mocha oa mohala oa hae oa selefouno, a nahana hore mohlomong ke Ramses ea khutlang a thabile. Empa joale o ile a nahana: le hona ho ka re fa leseli.
  
  "Eng?" - o ile a bohola hakhutšoanyane.
  
  "Drake? Enoa ke Mopresidente Coburn. O na le motsotso?"
  
  The Yorkshireman o ile a tlola ka ho makala, eaba o sheba GPS ea hae. "Metsotso e mene, monghadi."
  
  "Joale mamela. Kea tseba hore ha ho hlokahale hore ke le bolelle hore na lintho li tla ba mpe hakae haeba bomo ena e ka lumelloa ho phatloha. Phetetso e ke ke ea qojoa. Hape ha re tsebe le bochaba ba 'nete kapa litšekamelo tsa lipolotiki tsa sebapali sena Ramses. E 'ngoe ea mathata a maholo a hlahang ke hore sebapali se seng - Alligator - se etetse Russia ka makhetlo a mane selemong sena.
  
  Molomo oa Drake o ile oa fetoha lehlabathe. "Russia?"
  
  "Ho joalo. Sena ha se qeto, empa ... "
  
  Drake o ne a tseba hantle hore na khefutso eo e bolela eng. Ha ho letho le neng le lokela ho ba le makhaola-khang lefatšeng lena le laoloang ke mecha ea litaba le mecha ea litaba ea sechaba. "Haeba tlhahisoleseling ena e ka tsoa-"
  
  "Ho joalo. Re shebile ketsahalo ea boemo bo holimo. "
  
  Drake, ehlile, o ne a sa batle ho tseba hore na seo se bolelang. O ne a tseba hore ho na le batho lefatšeng ka bophara hona joale, batho ba matla ka ho fetisisa, ba nang le mekhoa ea ho pholoha ntoa ea nyutlelie, "me hangata ba ne ba nahana hore na ho ne ho tla ba joang haeba ba ne ba ka phela lefatšeng le lecha ka ho feletseng, le se nang baahi. Ba bang ba batho bana e ne e se e le baetapele.
  
  "Senya bomo ha ho hlokahala, Drake. Ke boleletsoe hore NEST e tseleng, empa e tla fihla ka mor'a hau. Joalo ka ba bang. Tsohle. Ena ke hora ea rona e ncha ea lefifi ka ho fetisisa. "
  
  "Re tla emisa sena, monghadi. Motse ona o tla bona hosasane."
  
  Ha Drake a qeta mohala, Alicia a beha letsoho la hae lehetleng la hae. "Ho jwalo," a rialo. "Ha Moore a re ke moru oa pula le meru e menyenyane, na o ne a bolela hore ho tla ba le linoha le moo?"
  
  Drake o ile a koahela letsoho la hae ka la hae. "Ho lula ho na le linoha, Alicia."
  
  Mai a khohlela. "Ba bang ba baholo ho feta ba bang."
  
  Smith o ile a fetola koloi ea bona ho pota-potile sephethephethe, a feta ambulense e khanyang e nang le menyako ea eona e bulehileng le baoki ba liphallelo ba sebetsang ho batho ba amehang ketsahalong eo, 'me a boela a beha leoto la hae holim'a pedal ea khase.
  
  "Na u fumane seo u neng u se batla, Mai?" Alicia o ile a bua ka ho lekana le ka tlhompho. "U tlohetse sehlopha neng?"
  
  Tsohle li etsahetse khale haholo, empa Drake o ile a hopola ka ho hlaka ha Mai Kitano a tsamaea, hlooho ea hae e tletse molato bakeng sa lefu leo a le bakileng a sa rera. Ho tloha ketsahalong eo e le "ngoe ea ho batla batsoali ba hae-polao ea lesholu la chelete la yakuza-ho fetohile haholo.
  
  "Batswadi ba ka ba bolokehile jwale," Mai a rialo. "Joaloka Mohau. Ke hlotse leloko. Chica. Fana ka. Ke fumane lintho tse ngata tseo ke neng ke li batla."
  
  "Joale ke hobane"ng ha u ile ua khutla?"
  
  Drake o ile a fumana mahlo a hae a tsepame tseleng 'me litsebe tsa hae li tobetse setulong se ka morao. E ne e le nako e sa tloaelehang ea ho buisana ka litlamorao le ho phephetsa liqeto, empa e ne e le tloaelo ho Alicia, 'me e kanna ea ba monyetla oa bona oa ho qetela oa ho lokisa lintho.
  
  "Hobaneng ke ile ka kgutla?" - Eng? - E ka phetoa ka thabo. "Hobane kea tsotella. Ke tsotella sehlopha sena. "
  
  Alicia a letsa mololi. "Karabo e ntle. Ke lona lebaka feela?"
  
  "Ua mpotsa hore na ke khutletse Drake. Hoja ke ne ke lebeletse hore bobeli ba lōna le tla haha kutloisiso e ncha. Haeba ke ne ke nahana ka motsotsoana feela hore o ne a tla fetela pele. Leha a ka mpha monyetla wa bobedi. Che, karabo e bonolo - ha ke tsebe. "
  
  "Monyetla oa boraro," Alicia a supa. Haeba e ne e le sethoto hoo a ka u khutlisetsang morao, ona e ne e tla ba monyetla oa hau oa boraro.
  
  Drake o ile a bona monyako oa serapa sa liphoofolo o atamela mme a utloa tsitsipano e ntseng e hola setulong se ka morao, maikutlo a hlabang le a sa tšepahaleng a ntse a tuka ka hare ho eena. Bakeng sa sena sohle ba ne ba hloka kamore, haholo-holo e nang le upholstery e bonolo.
  
  "E phetheng, banna," a rialo. "Re mona".
  
  "Ha e so etsoe, Sprite. Alicia enoa ke mohlala o mocha. O ile a etsa qeto ea hore a se ke a hlola a balehela ha letsatsi le likela. Joale rea ema, rea ithuta, 'me rea feta hona. "
  
  "Ke a e bona mme ke a e rata," Mai a rialo. "Ke rata uena e mocha, Alicia, ho sa tsotellehe seo u ka se nahanang."
  
  Drake o ile a furalla, a tletse tlhompho 'me a ferekane ka ho felletseng hore na boemo bona bo ka etsahala joang qetellong. Empa e ne e le nako ea ho e beha kaofela hona joale, ho e beha holim'a sethala, hobane ba ne ba atamela ka potlako Armagedone e 'ngoe, masole, bapholosi le bahale ho fihlela qetellong.
  
  "Me haeba ba ne ba shebeletse, mohlomong ba bapala chess, esita le Molimo le Diabolose ba ne ba tla lahleheloa ke moea oa bona.
  
  
  KHAOLO MASOARO-SUPI
  
  
  Smith o ile a letsa lithaere tsa hae thinyehong ea ho qetela eaba o hatakela brake pedal ka leoto le boima. Drake o ile a bula lemati pele koloi e ema eaba o ntša maoto. Mai o ne a se a tsoa ka monyako o ka morao, Alicia a le ka morao. Smith a dumela ka hlooho ho mapolesa a emetseng.
  
  "Ba itse u hloka ho tseba tsela e potlakileng ea ho ea sebakeng sa Tropike?" Lepolesa le leng la botsa. "Joale, latela tsela ena ka kotloloho." A supa. "E tla ba ka ho le letšehali."
  
  "Kea leboha". Smith o ile a nka 'mapa oa tataiso 'me a o bontša ba bang. Dahl o ile a matha a ntse a matha.
  
  "Re se re lokile?"
  
  "Tsela eo re ka bang ka eona," ho boletse Alicia. "Ao bona," a supa mmapa. "Ba bitsa lebenkele la limpho sebakeng sa polokelo ea liphoofolo."
  
  Joale ha re tsamaee.
  
  Drake o ile a kena serapeng sa polokelo ea liphoofolo a hlaphohetsoe likelellong, a lebelletse tse mpe ka ho fetesisa a tseba hore Ramses o ne a e-na le maqheka a fetang a le mong a neng a sa amane le eena. Sehlopha se ile sa atoloha 'me sa fokotseha, se se se ntse se tsamaea ka potlako ho feta kamoo se neng se lokela ho ba kateng le ntle le tlhokomelo e nepahetseng, empa ho tseba hore motsotsoana o mong le o mong o fetang e ne e le lefu le lecha. Drake o ile a ela hloko matšoao 'me kapele a bona Sebaka sa Tropike ka pele. Ha ba ntse ba atamela, sebaka se ba potolohileng se ile sa qala ho sisinyeha.
  
  Batho ba robeli ba ile ba potlakela ho tsoa moo ba neng ba ipatile teng, ba hula lithipa kaha ba ne ba laetsoe ho etsa hore ntoa ea ho qetela ea bapholosi e be bohloko le mali a mangata haholo. Drake leeba tlas'a swing 'me a lahlela mong'a lona holim'a mokokotlo oa hae, eaba o kopana le tlhaselo e latelang ka hlooho. Bo le May ba fihlile pele, litsebo tsa bona tsa ho loana lia hlokahala kajeno.
  
  Bahlaseli bohle ba robeli ba ne ba apere lihlomo tsa 'mele le limaske,' me ba loana ka bokhabane joalo ka ha Drake a ne a lebelletse. Ramses ha aa ka a khetha ho tloha botebong ba qubu. Mai o ile a otla ka potlako, a leka ho mo roba letsoho, empa a fumana le sothehile, tekanyo ea hae e lahliloe. Leqeba le latelang le ile la mo fosa lehetla, a haptjoa ke veste ea hae, empa la mo emisa ho se hokae. Beau o tsamaile hara bona kaofela, e le moriti wa nnete wa lefu. Li-legionnaire tsa Ramses li ile tsa khutlela morao kapa tsa qhomela ka thōko ho qoba monna oa Lefora.
  
  Drake o ile a itšetleha ka mokokotlo khahlanong le mokoallo, a phahamisa matsoho. Lekhoakhoa le ka mor'a hae le ile la phatloha ha mohanyetsi oa hae a ntse a raha ka maoto a mabeli ho tloha fatše. Banna bao ka bobeli ba ile ba itihela tseleng e 'ngoe, ba ntse ba sokola. Lenyesemane le ile la otla hlooho ea legionnaire ka feisi ka mor'a hore le be le eona, empa le ile la atleha feela ho otla letsoho le phahamisitsoeng ho itšireletsa. A phahamisetsa mmele wa hae moo a batlang, a ema ka mangole, mme a otla ka feisi. Thipa e ile ea thella "me ea mo hlaba likhopo, e ntse e le bohloko ho sa tsotellehe tšireletso ea hae. Drake o ile a eketsa tlhaselo ea hae habeli.
  
  Ntoa e haufi-ufi monyako oa Sebaka sa Tropike e matlafetse. May le Bo ba ile ba fumana lifahleho tsa bahanyetsi ba bona. Mali a ile a hasana hohle sehlopheng. Li-Legionnaires li ile tsa oa ka maoto le matsoho a robehileng, 'me motlōli ea ka sehloohong e ne e le Mano Kinimaka. Moahawai e moholo o ile a pshatla bahlaseli ba hae ka bulldozer, joalokaha eka o ne a leka ho hanela maqhubu ka booona, a ba pshatla likoto. Haeba legionary e ne e ema tseleng ea hae, Kinimaka o ile a otla ka mokhoa o se nang mohau, sebapali sa mahareng se phahametseng motho, mohoma o sa senyeheng. Tsela ea hae e ne e fosahetse ka ho feletseng, hoo Alicia le Smith ba neng ba le mothating oa ho qoela tseleng ea hae. Li-legionnaire li ile tsa lula haufi le bona, li ntse li luma, empa ho ne ho le bonolo ho li qeta.
  
  Dahl o ile a fapanyetsana likotlo ho tloha letsohong ho ea ho letsoho ka tsebo e itseng. Lithupa tsa lithipa li ne li otloa ka matla le ka potlako, pele li le tlaase, tsa ntan"o phahama, tsa ntan"o fihla sefubeng le sefahlehong; Maswede a ile a ba thiba kaofela ka matla a matle a lehalima le boqhetseke boo a bo sebelelitseng ka thata. Mohanyetsi oa hae ha aa ka a tela, kliniki ts'ebetsong ea hae, ka potlako a lemoha hore o kopane le ea lekanang le eena mme o hloka ho etsa phapang.
  
  Dahl o ile a itokolla ka thōko ha legionnaire e sebelisa maoto le litsoe e le tsoelo-pele ea litlhaselo tsa thipa. Setsoe sa pele se ile sa mo otla tempeleng, sa etsa hore a hlokomele le ho mo thusa ho lebella litlhaselo tse ngata-ngata. O ile a oela ka lengole le leng, a otla ka tlas'a lepheo la hae ka ho toba ka mokoting le mokokotlong oa methapo moo, a etsa hore legionnaire e lihe lehare la hae ka bohloko bo boholo. Leha ho le joalo, qetellong, e ne e le Kinimaka ea bohale ea ileng a liha mohlabani fatše, a qosa mesifa ka mokhoa o hloekileng, a robeha masapo le mesifa e rusollang. Mano o ne a e-na le matetetso a matšo ka har'a mohlahare oa hae le marameng 'me a tsamaea a hlotsa, empa ho ne ho se letho le ka mo thibelang. Dahl o ne a nahana hore o tla thula ka lehlakoreng la mohaho joalo ka Hulk ea Hawaii haeba lemati le notletsoe.
  
  Kenzi o ile a fumana ho le bonolo ho pota-pota nģ'a ntoa, a senya mang kapa mang eo a ka mo khonang 'me a lla ka hore o ne a ntse a se na katana ea hae. Dahl o ne a tseba hore o na le tsebo e khethehileng eo a ithutileng eona "me o ne a ka hlasela lebotho le le leng ka mor"a le leng, a bolaea e mong le e mong ka kotlo e le "ngoe, a boloka nako ea bohlokoa ea sehlopha. Empa letsatsi le ne le se le le haufi le ho feta.
  
  Leha ho le joalo.
  
  Drake o ile a fumana feisi ea hae ea Flurry e khelosa. O ile a oela ka lehlakoreng la hae ha legionnaire e tšoara letsoho la hae 'me a le sotha. Bohloko bo ile ba sotha litšobotsi tsa hae. O ile a bilika ka ho sekama ho sa tloaelehang, a lokolla khatello mme a iphumana a tobane le mohanyetsi oa hae.
  
  "Hobane'ng?" a botsa.
  
  "Ke mona feela ho o fokotsa lebelo," legionnare e ile ya lla. "Tšoaetšoe. Tšoaea teke.
  
  Drake o ile a sututsa ka thata, joale a eme ka maoto. "Le uena u tla shoa."
  
  "Kaofela re tla shoa, sethoto."
  
  A tobane le cheseho e joalo, Drake o ile a otla ntle le mohau, a roba nko le mohlahare oa monna eo, hammoho le likhopo tsa hae. Batho bana ba ne ba tseba hantle seo ba se etsang, leha ho le joalo ba ile ba tsoela pele ho loana. Ha ho le ea mong oa bona ea neng a tšoaneloa ke ho feheloa hape.
  
  A tšohile, legionnaire a supa Drake thipa ea hae. Motho oa Yorkshireman o ile a e tšoara, a e sotha "me a e phethola hoo lehare le kenang lehatang la monna e mong ho ea fihla thekeng. Pele 'mele o otla joang, Drake o ile a kenella ntoeng e kholo.
  
  E ne e le ntoa e makatsang le ea bohlanya. Fokotsa ka mor'a ho otla le ho itšireletsa ka mor'a ts'ireletso, ho potoloha ho sa feleng sebakeng. Mali a ile a hlakoloa mahlong, litsoe le likonopo li ile tsa ntšoa bohareng ba ntoa, esita le lehetla le le leng le tsoileng matsoho le ile la khutlisetsoa sebakeng sa lona ka lebaka la boima ba Smith. E ne e le tala, joalo ka ha e le teng.
  
  Eaba Kinimaka o e pota-pota kaofela, a otla, a potlakela ho kena, a senya hohle moo a ka khonang. Bonyane ba bararo ba li- legionnaire tse oeleng, tse robehileng e ne e le mosebetsi oa hae. Beau o ile a ntša tse ling tse peli, eaba May le Alicia ba sebetsa 'moho ho qeta ea ho qetela. Eare ha a oa, ba teana lifahleho li talimane, litebele li phahamisitsoe, khalefo ea ntoa le takatso e matla ea mali e tuka pakeng tsa bona, e benya joaloka mahlaseli mahlong a bona, empa Beau ke eena ea ileng a ba arola.
  
  "Bomo," a rialo.
  
  Mme, ka tšohanyetso, lifahleho tsohle li ile tsa fetohela ho Drake.
  
  "Re saletsoe ke nako e kae?" Dahl a botsa.
  
  Drake o ne a bile a sa tsebe. Ntoa eo e ile ea nkamoha maikutlo "ohle a setseng ho "na. Jwale a sheba fatshe, a tshaba seo a tla se bona, a hula letsoho la hae mme a sheba tshupanako ya hae.
  
  Kensi o ile a re: "Ha re e-s'o bone le bomo.
  
  "Metsotso e leshome le metso e mehlano," ho boletse Drake.
  
  Eaba ho lla lithunya.
  
  
  KHAOLO MASOTHO-RARO
  
  
  Kensi o ile a utloa a na le tšusumetso e kang ea ho thula metsu. E ile ea mo tlosa maotong, ea mo otla matšoafong, "me ka nakoana e ile ea mo tlosa kelellong. Drake o ile a bona kulo e otla 'me a oela ka mangole, a thibela ho oa ho ke keng ha qojoa. Ha a ka a bona sena se tla, empa leha e le motho e mong. Smith le eena o ile a nka khato. Ka lehlohonolo, likulo ka bobeli li ile tsa otla liphahlo.
  
  Thorsten Dahl ke eena ea ileng a potlakela ho arabela, a ntse a e-na le mantsoe a reng "metsotso e leshome le metso e mehlano" a hlasela boko ba hae. Ha mabotho a mabeli a legionnaire a phahama fatše, likulo tsa thunya ka potlako, 'me joale, ka sepheo se setle, o ile a ba hlasela, a otlolla matsoho, a puruma joaloka terene e jereng meea e lahlehileng e tsoang botebong bo tletseng mali ba Lihele . Ba ile ba tsilatsila ka ho makala, eaba Moswede oa ba otla, e le "ngoe ka letsoho le leng le le leng, "me ba ba lahlela ka bobeli ka morao leboteng la ntlo ea lehong.
  
  Mohaho o ile oa robeha ho pota-pota batho, mapolanka a ne a robeha, a phunyeha 'me a oela moeeng. Banna bao ba ile ba oela ka mekokotlo har"a litaba tse ka hare ho eona, e leng se ileng sa ipaka se le molemo haholo ho Leswede le hlanyang.
  
  E ne e le lephephe la mosebetsi, sebaka se tletseng lithulusi. Ha masole a sesole a ntse a sokola ho phahamisa libetsa, e mong a bobola 'me e mong a tšoela meno, Dahl o ile a phahamisa sledgehammer e koetlisitsoeng hantle. Batho ba ba oleng ba mmona a tswa mo sekhutlong sa matlho a bone mme ba gatsela, go sa dumele go ne ga ba amoga sebete.
  
  Bo a tsamaela kwa go ene mme a bona tsibogo ya bone. "Ba qete. Hopola hore na ke bo-mang."
  
  Kinimaka le ene a didimala, a tshega leano leo, ekete o batla go ba gata ka lorole. "Ba thuntse Kensi. Le Smith. "
  
  "Ke a tseba," Dahl a rialo, a lahla sledgehamore mme a itshetlehile ka mofeng wa sona. "Kea e tseba".
  
  Banna bao ka bobeli ba ile ba nka khefu e le pontšo ea bofokoli 'me ba fihlela lihlomo tsa bona. Dahl o ile a fofela moeeng ha ka nako e le 'ngoe a phahamisa sledgehammer,' me ae theola ha 'mele oa hae o theoha. Kotlo e le 'ngoe e ile ea otla legionnaire bohareng ba phatla ea hae, 'me o ne a ntse a e-na le matla a lekaneng le tsebo e setseng ea ho reteleha, ho phahamisa molamu le ho pshatla tempele ea monna e mong. Ha a qeta, a ema ka mangole, a tsikitlanya meno, "me a akhela molamu lehetleng.
  
  Eaba legionnare e "ngoe ea lula, ea bobola, hlooho e letsetsa ka lehlakoreng le leng joalokaha eka o mahlomoleng, "me a nka sethunya seo a neng a se tšoere ka matsoho a hae a sisinyehang. Motsotsoaneng oo oa ho arohana, Kensi o ile a itšoara ka potlako ho feta mang kapa mang 'me a ipeha kotsing e kholo ea botho. Ntle le ho khefutsa, o ile a hlohlora matetetso a hae a nakong e fetileng, a thiba moo monna eo a neng a lebile teng, eaba o itšohlometsa ho eena. Sethunya seo a neng a se tšoere ka letsoho se ile sa qhomisoa joaloka setene, qetellong, ho fihlela se mo otla bohareng ba sefahleho sa hae. A thunya, a wela morao, kulo e feta hodima hlooho ya hae. Hang ha a fihla ho eena, Kenzi o ile a ntša sebetsa sa hae, empa pele a se tšela ka sefubeng sa hae.
  
  "Bolelele bo bokae?" Dahl o ne a hema haholo, a mathela monyako o lebisang sebakeng sa Tropike.
  
  Drake o ile a feta ka lebelo.
  
  "Metsotso e supileng."
  
  Sena ha sea lekana ho amoha libetsa tsa nyutlelie tse sa tloaelehang.
  
  
  KHAOLO MATHARO-RORO
  
  
  Metsotso e tsheletseng.
  
  Drake o ile a potlakela sebakeng sa Tropical, a hoeletsa ho fihlela 'metso oa hae o le bohloko, a leka ka matla ho fumana bomo. Sello se tlaase seo e neng e le karabo ha sea ka sa tsoa ho Hayden, empa o ile a se latela ka hohle kamoo a ka khonang. Methapo e ne e tletse hohle phatleng ea hae. Matsoho a hae a ile a koaheloa ka litebele ka lebaka la tsitsipano. Ha sehlopha sohle se kena ka mohahong, se shebane le litselana tsa lepolanka tse matsoelintsoeke le libaka tsa bolulo tse kolokileng lifate, se ile sa hasana ho nka monyetla ka palo ea sona.
  
  "Bothata!" Kinimaka o ne a lla, khatello ea maikutlo e ne e batla e mo senya joale. "Hayden!"
  
  Mohoo o mong o sa hlakang. Drake o ile a lahlela matsoho a hae ka ho tsieleha ho feteletseng, a sa khone ho tseba hore na sebaka se nepahetseng ke sefe. Metsotsoana ea feta. Phakhae e mebala e khanyang e ile ea ba hlasela, ea etsa hore Alicia a khutlele morao. Drake o ile a sitoa ho ithiba empa a shebe oache ea hae hape.
  
  Metsotso e mehlano.
  
  White House joale e ne e tla hlahisa matšoenyeho a hore e tla hlatsuoa hantle Capitol Hill. Sehlopha se atamelang sa NEST, sehlopha sa libomo, mapolesa, baemeli le bo-ralitima-mollo ba neng ba tseba ba ne ba ka matha ho fihlela maoto a bona a khathetse kapa ba oela ka mangole, ba hlahloba leholimo le ho rapella bophelo ba bona. Haeba baeta-pele leha e le bafe ba lefatše ba ka be ba tsebisitsoe, le bona ba ka be ba ile ba ema ka maoto, ba sheba lioache tsa bona le ho lokisetsa litlhahiso tse seng kae.
  
  Lefatshe le ne le tshwere matla.
  
  Drake o ile a imoloha ha a utloa sello sa Mai, a nka metsotsoana e seng mekae ho fumana mohloli oa sona. Sehlopha se ile sa kopana e le ntho e le 'ngoe, empa seo ba se fumaneng se ne se feta seo ba neng ba se lebeletse. Yorgi a ema ka mor'a hae haufi le Lauren; Bo le Kenzi ba ile ba leka ho e utloisisa ba le hōle, ha sehlopha se seng kaofela se oela ka mangole kapa se khasa haufi le bongata.
  
  Mahlo a Drake a ile a totobala. Ntho ea pele eo a ileng a e bona e ne e le setopo sa mosali ea hlobotseng, ea neng a phuthetsoe ka teipi ea khoele le terata e putsoa, e neng e rapaletse fatše hoo e ka bang limithara tse peli ho tloha fatše. A ntse a ferekane, o ile a bona hore ka tlas"a bohato ba maoto a hae ho ne ho e-na le maoto a mang a mabeli a monna, a ahlola ka maoto a boea a neng a khomaretsoe ho "ona.
  
  Hayden ke bomo, Ramses o ile a mo bolella.
  
  Empa ... ke eng ...
  
  Ka tlas'a monna ea hlobotseng joale o ile a bona lieta tseo a li tsebang. Hayden o ne a bonahala a le ka tlase ho qubu.
  
  Joale lihele tsa bomo ea nyutlelie li hokae?
  
  Alicia o ile a sheba holimo setulong sa hae se haufi le mosali ea sa tsejoeng. "Mamela ka hloko. Zoey o re bomo e sirelelitsoe tlas'a Hayden, botlaaseng ba tšobotsi ena. O hlometse, o na le sensor ea motsamao e tšepahalang ebile o sirelelitsoe ke mokotla. Lithapo tse pota-potiloeng ke 'mele ea bona li hokelloa ho sebatli se nang le mali." A sisinya hlooho. "Ha ke bone tsela ea ho tsoa. Ke nako ea mehopolo e khanyang, banna."
  
  Drake o ile a sheba 'mele, tsela e sa feleng ea lithapo, e ntse e le' mala o moputsoa o tšoanang. Karabelo ea hae ea pele e bile ho lumela.
  
  "Na e na le kemiso e putlamang?" Kinimaka a botsa.
  
  Dahl o ile a re: "Ke nahana hore "che," ho ka ba kotsi haholo hobane batho ba amanang le eona ba ne ba ka fetoha." Potoloho e oang-e leng sesebelisoa se thibelang libetsa-e ne e tla bona ho sisinyeha ha Hayden, e nke motho e mong-ebe e tšoara bomo. , le boom."
  
  "Se ke oa bua joalo". Alicia o ile a thothomela.
  
  Drake o ile a oela ka mangole haufi le moo a neng a nahana hore hlooho ea Hayden e ne e le teng. "Joale, ka molao-motheo o ts'oanang, mochini o bonang lintho o tla be o hlephile. Hape, ho lumella batšoaruoa ho sisinyeha hanyenyane."
  
  "Ee".
  
  Hlooho ya hae e ne e opa ka lebaka la kgatello ya maikutlo. O ile a re: "Re na le likhoutu tsa deactivation."
  
  "E ntse e ka ba fake. Ho mpefatsa litaba le ho feta, re tlameha ho li kenya ka har'a keypad e hokelletsoeng ho "trigger" tlasa Hayden.
  
  "Banna ho molemo le potlake," Kensi a rialo a kgutsitse. Re saletsoe ke metsotso e meraro.
  
  Drake a hohla hlooho ya hae ka bohale. Joale e ne e se nako ea ho ba le lipelaelo. O ile a shebana le Dahl.
  
  Ho latela eng, motsoalle oa ka? Na qetellong re fihlile pheletsong ea tsela?
  
  Julian Marsh o ile a bua. "Ke ba bone ba mo hlomeletsa," a rialo. "Ke khona ho e fetola. Sena se ne se sa lokela ho etsahala. Chelete e ne e le eona sepheo se le seng feela... Eseng leshano lena la lefu la ba limilione, bofelo ba lefatše."
  
  "Webb o ne a tseba," ho boletse Lauren. "Mookameli oa hau. O ne a tseba ka nako tsohle. "
  
  Marsh o ile a khohlela feela. "Ntlose mona feela."
  
  Drake ha aa ka a sisinyeha. E le hore ba fumane bomo eo, ba ne ba tla tlameha ho phethola qubu ea batho. Ba ne ba sena nako ya ho seha teipi yohle. Empa ho ne ho lula ho e-na le tsela e potlakileng ea ho theola bomo. Ha baa ka ba e bontša thelevisheneng hobane e ne e sa tšoanelehe hore motho a ka e shebella.
  
  Ha o a kgaola terata. O sa tswa di ntsha kaofela.
  
  Empa ho ne ho le kotsi joaloka ho khaola terata e fosahetseng. A khumama ho fihlela mahlo a hae a lekana le a Marsh.
  
  "Julian. O batla ho shoa?"
  
  "Che!"
  
  "Ha ke bone tsela e nngwe," a hema. "Banna, ha re ba sutheng."
  
  Ha a etella sehlopha pele, butle-butle, ka boomo, a phethola qubu ea litopo ho fihlela mpa ea Hayden e phahama fatše 'me mokotla oa mokokotlo o fumanoa. Moans o ile a phonyoha Zoey, Marsh, esita le Hayden ha ba ntse ba pitikela mahlakoreng a bona, 'me Kinimaka a ba phehella kaofela hore ba khutse. Leha ho na le liqoso tsa Zoe, ha ho motho ea neng a tseba hore na sesebelisoa sa motsamao se ne se le bobebe hakae, leha ho ne ho bonahala ho hlakile hore haeba e ne e le nako e telele hakana, e ne e sa hlophisoa ho eng kapa eng e haufi le ho qala. Ehlile, e ne e tlameha ho hlophisoa hore e se ke ea kenella ho netefatsa ho fihla ha Drake pele e phatloha.
  
  Lithapo li ne li hloka ho khaoloa 'meleng oa Marsh le ho tlosoa maotong le matsoho a Zoe, e leng mosebetsi o bohlasoa oo sehlopha se sa kang sa o hlokomela. Tse neng li phuthetsoe ka setopo sa Hayden li ile tsa tsoa habonolo kaha li ne li le tseleng ea liaparo tsa hae. Kaha joale a mamela litaelo 'me a ntse a tšoeroe ke teipi ea khoele, Marsh o ile a phahamisa matsoho hoo a ileng a phuthela ka lehlakoreng le letona la Hayden 'me a phaphama holim'a mokotla. Pythian a otlolla menoana ea hae.
  
  "Lithakhisa le linale."
  
  Mai o ile a beha matsoho holim'a mokotla oa hae, holim'a bomo ea nyutlelie. Ka menoana e bonolo o ile a qhaqha marapo 'me a khutlisa lesela le ka holimo. Joale, a sebelisa matla a maholo le a masene, o ile a tšoara mathōko a mokotla oa mokotla eaba o hula bomo eo, hammoho le lekeke la eona la tšepe, ka ho toba.
  
  Kgapetla e ntsho ya mo teela hare. Mai o ile a lahlela mokotlana oa hae ka thōko "me a potoloha bomo butle-butle, a fufuleloa haholo ha metsotsoana e ntse e feta. Mahlo a Hayden a ne a phatsima ha a sheba bomo, mme Kinimaka o ne a se a khumama pel'a hae, a ntse a peta letsoho la hae.
  
  Ho ile ha hlaha sebaka sa ho bala, se hokeletsoeng ka likurufu tse 'nè ka ntle ho bomo. Lithapo tse putsoa li ile tsa kena ka tlas'a hae ka pelong ea tlokotsi e feletseng. Marsh o ile a sheba lithapo, tse 'nè tsa tsona, li lohellane 'me li mametse hammoho.
  
  "Tlosa phanele. Ke hloka ho bona hore na ke mang. "
  
  Drake o ile a itoma leleme ha a sheba oache ea hae.
  
  Ho setse metsotsoana.
  
  Mashome a mahlano le metso e robong, mashome a mahlano le metso e robeli...
  
  Smith o ile a oela ka mangole pel'a bona, lesole le se le ntse le hula lehare la lona la thuso. Ka ho inkela bophelo ba e mong le e mong matsohong a hae, o ile a nka boikarabelo ba ho felisa mefokolo. Mongoako o le mong, khoele e 'ngoe e manganga, ho se tsepamise maikutlo, 'me li ne li ka senya nako kapa tsa baka ho phatloha ho tšosang. Drake o ile a koala mahlo a hae nakoana ha monna eo a ntse a sebetsa. Ka mor"a hae, Dal o ne a phefumoloha habohloko, "me le Kensi a ntse a thekesela.
  
  Ha Smith a ntse a sebetsa sekoti sa ho qetela, Alicia o ile a hoeletsa hang-hang. Sehlopha sohle sa thothomela, lipelo tsa bona tsa qhomela melomong ea bona.
  
  Drake o ile a reteleha haholo. "Ke eng hoo?"
  
  "Noha! Ke bone noha! E ne e le ngoana e moholo ea mosehla."
  
  Smith o ile a rora ka khalefo ha a phahamisa rekoto 'me a tlosa karolo ea ho bala ka hloko ka mohala oa eona o mofubelu o benyang. "Tsela e feng?"
  
  Ba ne ba saletsoe ke metsotsoana e mashome a mararo a metso e supileng.
  
  March o ile a atamela, mahlo a hae a lekola lesela le ferekaneng la mehala e putsoa, a batla moo a hopolang hore Alligator e bulela sesebelisoa.
  
  "Ha ke e bone! Ha ke bone letho! "
  
  "Ke phetho," Drake a mo lahlela ka thoko. "Ke ntša mehala eohle!"
  
  "Che," Dahl a lula haufi le eena. "Haeba u etsa sena, bomo ena e tla phatloha."
  
  "Joale re lokela ho etsa"ng, Torsten? Re lokela ho etsa joang?"
  
  Mashome a mabedi le metso e robong ... mashome a mabedi le metso e robedi ... mashome a mabedi le metso e supileng ...
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Mehopolo ea Drake e ile ea potlakela ho ea pele. Ramses o ile a mo bolella ka boomo hore Hayden ke bomo. Empa seo lihele se ne se hlile se bolela"ng?
  
  Ha a sheba joale, a bona likhoele tse tharo tse phuthetsoeng ho eona. Ke efe e ileng ea e qholotsa? Dahl a ntša sekhechana sa pampiri ka pokothong ea hae.
  
  "Likhoutu," a rialo. "Hona joale ha ho na tsela e 'ngoe."
  
  "E re Marsh a leke hape. Ramses o buile ka ho khetheha ka Hayden."
  
  "Re sebelisa likhoutu."
  
  "E ka ba tsa bohata! Tšusumetso ea bona! "
  
  March o ne a se a ntse a shebile setopo sa Hayden. Drake o ile a e hloa 'me a hapa tlhokomelo ea Kinimaki. "Mo fetole."
  
  Hayden o ile a thusa ka hohle kamoo a ka khonang, mesifa le mesifa ha ho pelaelo hore li ne li hoeletsa ka bohloko, empa li ne li sa fumane phomolo. Tshupanako e ne e ntse e tsamaya. Bomo eo e ne e le haufi le ho phethoa. Mme lefatshe la lebella.
  
  Marsh o ile a inama, a latela mehala e pota-potileng 'mele oa hae ha Drake a phahamisa letsoho le le leng, a ntan'o phahamisa leoto,' me qetellong a lokolla lebanta la hae moo lithapo tse peli li tšelang teng. Ha a bona para e nang le mafito e feta hape liropeng tsa hae, a supa Kinimaka. "Rata sena".
  
  A tšoeroe ke papali e nyarosang ea Twister, Hayden o ile a shebella ha Marsh a ntse a latela tsela ea mohala o mong le o mong ho khutlela ho sebali sa nako.
  
  "Ehlile," a rialo, a qepha ka thata, leihlo le leng le bulehile, le leng le kwahetse. "Ke eona e ka ho le letona."
  
  Drake o ile a hlolla mokotla oa nyutlelie. Kensi a ikopanya le eena le Dahl fatše haufi le eena. "Ho phatloha ntho ena ho hloka tlhophiso e khethehileng ea likarolo le mekhoa. Ho ... ho tiea haholo. Na re hlile re tšepa motho ea tlisitseng see ka har"a naha ka nako ee?"
  
  Drake o ile a nka moea o tebileng oa bophelo ba hae.
  
  "Ha ho khetho".
  
  A hula terata.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Drake o ile a hula kapele, 'me terata ea taboha letsohong la hae, ea pepesa ntlha ea koporo. Molomong oa thipa, e mong le e mong ea neng a le teng o ile a inamela ho sheba nako ea ho bala.
  
  Leshome le metso e mmedi... leshome le motso o mong... leshome...
  
  "O ntse a hlometse!" Alicia o ne a lla.
  
  Drake o ile a oela mokokotlong oa hae, a maketse, a ntse a tšoere terata joalo ka ha eka a ka hotetsa tlhase le ho senya bomo. "Sena ... sena ..."
  
  "E ntse e makatsa!" Alicia o ne a lla.
  
  Dahl leeba, a sutumelletsa monna oa Yorkshire hole ka palema phatleng ea hae. "Ke nahana," a rialo. "Re tla ba lehlohonolo haeba re ka ba le nako hona joale."
  
  Robedi...
  
  Zoe a qala ho lla. Marsh o ile a lla, a kōpa tšoarelo bakeng sa phoso e "ngoe le e "ngoe eo a kileng a e etsa. Hayden le Kinimaka ba ile ba shebella sehlopha seo se sebetsa ka mokhoa o sa thabiseng, ba okametse matsoho a bona a masoeu, ba lumela hore ha ho letho leo ba ka le etsang. Smith o ile a lokolla thipa eaba o sheba Lauren, a otlolla menoana e thothomelang ho mo tšoara. Yorgi a nwela fatshe. Drake o ile a sheba Alicia, 'me Alicia a sheba May, a sitoa ho tlosa mahlo a hae. Bo a ema pakeng tsa bona, ponahalo ea hae e hlakile ha a ntse a shebile Dahl a sebetsa.
  
  Maswede a kentse dikhoutu tsa deactivation phanele. E 'ngoe le e' ngoe ea tsona e ngolisitsoe ka lets'oao la molumo. Ho ne ho setse metsotsoana feela pele a kenya nomoro ea ho qetela.
  
  Tse hlano...
  
  Dahl o ile a tobetsa konopo ea "Enter" 'me a khaotsa ho hema.
  
  Empa oache e ne e ntse e tsamaea.
  
  Ba bararo ba babeli a le mong...
  
  
  ******
  
  
  Motsotsoaneng oa ho qetela, Thorsten Dahl ha aa ka a nyahama. Ha aa ka a tela kapa a furalla ho shoa. O ne a e-na le lelapa leo a lokelang ho khutlela ho lona - mosali le bana ba babeli - 'me ho ne ho se letho le ka mo thibelang ho netefatsa polokeho ea bona bosiung bona.
  
  Kamehla ho ne ho e-na le Moralo oa B. Drake o mo rutile seo.
  
  O ne a itokisitse.
  
  Madness mode a kena, bohlanya bo lekantsoeng bo ile ba mo tšoara, ba mo fa matla a fetang a tloaelehileng. Ka hora ea ho qetela o ne a mametse ha monna e mong a hatakela thepa e phethahetseng, e nepahetseng le e se nang liphoso e entseng mokotla oa nyutlelie. O ile a utloa kamoo lintho tsohle li neng li nepahetse kateng.
  
  Ho thoe'ng haeba e ne e le Dahl e monyenyane ea hlanya. Seo se ne se tla sebetsa joang?
  
  Ha pontšo e bontša e le 'ngoe, Moswede o ne a se a ntse a tšoere sledgehammer letsohong la hae. O ile a e theola ka phefumoloho ea hae ea ho qetela, motsamao oa hae oa ho qetela, a ntse a thekesela ka matla a hae kaofela. Sledgehammer e ile ea otla pelong ea bomo ea nyutlelie, 'me esita le motsotsoana oo o sa feleng a bona tšabo ea Drake, tumellano ea Alicia. Mme yaba ha a sa bona letho.
  
  Tshupanako e ne e ntse e tsamaya
  
  Zero.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Nako ha e so eme bakeng sa mang kapa mang, mme haholoholo eseng hora ena ea makhaola-khang.
  
  Drake o ile a bona Dahl a otlolohile holim'a bomo, joalokaha eka a ka sireletsa metsoalle ea hae le lefats'e lohle mollong o tšabehang. O ile a bona foreime ea tšepe e kobehileng, e kobehile bokahare bo pota-potileng selei; mme yaba o bona sebala nako.
  
  E lutse ho zero.
  
  "Oh, madimabe," a rialo ka mokgwa o bonolo ka ho fetisisa. "Oh modimo wa ka."
  
  Ka bonngoe, sehlopha se ile sa hlokomela. Drake o ile a hema moea o hloekileng oo a neng a sa lebella hore o tla o latsoa hape. O ile a khasa ho ea fihla ho Dahl 'me a otla Moswede mokokotlong oa hae o sephara. "Mohlankana ya lokileng," a rialo. "E otle ka hamore e kgolo. Ke hobane'ng ha ke sa ka ka nahana ka seo?"
  
  "Kaha ke monna oa Yorkshire," Dahl o ile a bua ka pelong ea bomo. "Le 'na ke ile ka ipotsa sena."
  
  Drake o ile a mo hulela morao. "Mamelang," a rialo. "Ntho ena e ntse e tsitsitse, ha ho joalo? Mohlomong e robehile ka hare. Empa ke eng e tla e thibela ho qala hape? "
  
  "Rona," ha rialo lentswe ka morao.
  
  Drake o ile a reteleha mme a bona sehlopha sa NEST le sa libomo se ba atamela ba nkile mekotla le lilaptop tse bulehileng matsohong a bona. "Banna le diehile," a kgaruma.
  
  "Ee monna. Hangata ho joalo. "
  
  Kinimaka, Yorgi le Lauren ba ile ba qala ho lokolla Hayden ho tsoa tepong e makatsang eo a e arolelaneng le Zoe Shears le Julian Marsh. Pythias tse peli li ne li koahetsoe ka hohle kamoo ho ka khonehang, empa li ne li sa bonahale li tšoenngoa haholo ke bofeela ba bona.
  
  "Ke thusitse," Marsh o ile a pheta khafetsa. "Le se ke la lebala ho ba bolella hore ke thusitse."
  
  Hayden o ile a iphumana a khumama ka mangole, a bilikisa leoto le leng le le leng ho khutlisetsa phallo ea mali le ho hohla libaka tseo mahlaba a manonyeletso a neng a bokelletse. Kinimaka a mo fa baki ea hae, eo a ileng a e amohela ka teboho.
  
  Alicia a tšoara Drake mahetleng, a tletse meokho mahlong a hae. "Rea phela!" - o ile a hoeletsa.
  
  Mme yaba o mo atametsa, a fumana melomo ya hae ka melomo ya hae, a mo aka ka matla kamoo a ka kgonang. Drake o ile a tloha qalong, empa joale a hlokomela hore o hantle moo a batlang ho ba teng. A mo aka ka morao. Leleme la hae le ile la tsoa "me la mo fumana, "me tsitsipano ea bona ea kokobela.
  
  "Mona ke moo esale re ea teng nako e telele," ho boletse Smith. Ke masoabi, May."
  
  Dahl o ile a re: "Oh monna, ke hloloheloa mosali oa ka.
  
  Bo o ile a mo sheba, sefahleho sa hae e le lejoe le kang lejoe la granite empa ho seng joalo le sa balehe.
  
  Mai a pepesa pososelo e fokolang. "Haeba likarolo li ka khutlisoa, Alicia joale o ne a tla be a honotha ho hong ka ho kenella."
  
  "U seke oa ts'aba". Alicia o ile a tloha ho Drake ka litšeho tsa 'metso. Ha ke e-s'o aka sebapali sa lifilimi pele.
  
  Smith o ile a hlajoa ke lihlong ha a bua ka linako tsa khale. "Ah, joale ke amohetse taba ea hore May ha se Maggie Q e moholo. Ke masoabi ka eona ".
  
  "Ke betere ho feta Maggie Q," Mai a bososela.
  
  Smith o ile a nyahama, maoto a hae a thekesela. Lauren o ile a otlolla letsoho la hae ho mo tšehetsa.
  
  Alicia a sekamisetsa hlooho ea hae lehlakoreng. "Oho ema, ke aka sebapadi sa difilimi. Mofuta o mong oa Jack. Kapa e ne e le lebitso la hae skrineng? Oh, tse peli hantle. Kapa mohlomong tse tharo ... "
  
  Kensi o ile a fallela har'a bona. "Kako e ntle," a rialo. "Ha o so ka o nkatla jwalo."
  
  "Ke hobane feela u le moferefere."
  
  "Oh kea leboha".
  
  "Ema," ho boletse Drake. "O aka Kensi? Neng?"
  
  "Ke pale ea khale," ho boletse Alicia. "Ha ke hopole hantle."
  
  O ile a etsa bonnete ba ho hohela tlhokomelo eohle ea hae ka mahlo a hae. Joale e ne e le ho aka 'thabo re phela'? Kapa ho hong hape?
  
  "U nahana eng?" Alicia o ne a shebahala a le hlokolosi.
  
  "Ke nahana hore ke kopa o e etse hape."
  
  "HO LOKILE..."
  
  "Hamorao".
  
  "Ka sebele. Hobane re na le mosebetsi oo re lokelang ho o etsa."
  
  Joale Drake o ile a sheba Hayden, moetapele oa sehlopha sa bona. O ile a re: "Ramses le Alligator li ntse li le teng. Re ke ke ra ba tlohela hore ba balehe.
  
  "Oh, ntshwarele?" - ho boletse e mong oa bashanyana ba tsoang sehlopheng sa sapper.
  
  Hayden o ile a sheba Marsh le Shears. "Lōna ka bobeli le ka fumana lintlha tse eketsehileng haeba le na le tlhahisoleseling."
  
  Shears o ile a re: "Ramses o ne a sa bue le 'na. "Mme Alligator e ne e le lehlanya le leholo leo nkileng ka kopana le lona. Ke lakatsa eka nka tseba moo ba leng teng."
  
  Drake a mo sheba. "Nkholi e ne e le lehlanya le leholo ka ho fetisisa-"
  
  "Ke kopa tšoarelo. Banna?" ho boletse moetapele oa SEHLAHA.
  
  Mahlo a March a benya. "Ramses ke kokoanyana," a rialo. "Ke ne ke lokela hore ebe ke ile ka e hata ha ke fumana monyetla. Chelete ena kaofela e felile. Matla, botumo - li ile tsa nyamela. Ke etseng?"
  
  "Ke ts'epa hore ke tla bolalla teronkong," ho boletse Smith. "Sehlopheng sa "molai."
  
  "Mamelang!" - batho ba ile ba hoeletsa ho tswa ho SEHLAHA.
  
  Hayden a ba sheba, mme a sheba Dahl. Drake o ile a sheba lehetleng la Alicia. Moetapele oa Team NEST o ne a eme ka maoto mme sefahleho sa hae se le lerootho, 'mala oa tšabo e felletseng.
  
  "Bomo ena ha e na thuso."
  
  "Eng?"
  
  "Ha ho na li-detonator tsa motlakase. Lilense li ile tsa robeha, ke nahana hore mohlomong ka lebaka la ho otloa ka hamore. Empa uranium? Leha re ka fumana mesaletsa e re bolellang hore e kile ea fihla, e...
  
  "Che". Drake o ile a utloa mesifa ea hae e thothomela. "Che, u ke ke ua mpolella sena. A na u re bomo eo e ne e le leshano?
  
  "Tjhe," moetapele a rialo, a tobetsa laptop ya hae. Kea u bolella hore ha se bomo eo. E ile ea koaloa ka ho tlosa likarolo tsohle tse etsang hore e sebetse. Kahoo, sena ke fake. Monna enoa-Ramses-mohlomong o na le oa sebele."
  
  Sehlopha ha sea ka sa tsilatsila le motsotsoana.
  
  Hayden o ile a nka mohala mme a letsetsa nomoro ea Moore. Drake o ile a hoeletsa hore a letsetse li-helicopter.
  
  "Re hloka bokae?"
  
  A re: "Le tlatse maru
  
  Ntle le ho tletleba, ba ile ba phahamisa "mele ea bona e opang "me ba tsamaea ka lebelo le lebile monyako. Hayden o ile a bua kapele ha a ntse a matha, a sa bontše liphello tsa 'mele tsa phekolo ea hae. Tsena e ne e le litlamorao tsa kelello tse neng li e-na le matla a ho mo tšosa ka ho sa feleng.
  
  "Moore, bomo e Central Park ke ea bohata. E hloekisitsoe, e koetsoe. Re nahana hore li-innards le li-detonator li ile tsa tlosoa ebe li kenngoa ka har'a sesebelisoa se seng."
  
  Drake o ile a utloa Moore a feheloa ho tloha maoto a mararo.
  
  'Me re ne re nahana hore toro e mpe e felile.
  
  "Ena e ne e le leano la Ramses ho tloha qalong." Hayden o ile a tabola lemati la ka ntle lihokelong tsa lona ntle le ho phunya. "Joale o phatloha ka nako ea hae "me oa baleha. Na ho na le lihelikopthara tse fofang ho tsoa New York?"
  
  "Sesole. Mapolesa. Ke nahana hore opereishene e khethehileng. "
  
  "Qala ka sena. O na le leano, Moore, 'me re lumela hore Alligator ke molaoli oa mehleng. Lik'hamera tsa CCTV li shebahala joang?"
  
  "Re bokella sefahleho se seng le se seng, setšoantšo se seng le se seng. Re qetile lihora tse ngata re le mothating. Ha Ramsese a matha hara motse, re tla mo tshwara.
  
  Drake o ile a tlolela holim'a moqomo oa lithōle, Dahl o ne a le haufi le eena. Lifofane tsa helikopta li ile tsa lla holimo, tse peli tsa tsona tsa lula tseleng e monyako oa serapa sa liphoofolo. Ha a sheba holimo, Drake o ile a bona ka mor'a li-rotor tse potolohang tsa mehaho ea liofisi, moo har'a lifofu tse tšoeu lifahleho tse ngata li hatelitsoeng lifensetereng. Mecha ea litaba ea sechaba e ne e tla phatloha kajeno, 'me haeba e ka tsoela pele, liphello e ne e tla ba zero. Ha e le hantle, mohlomong e ile ea sitisa boiteko ba bona.
  
  Hayden o ile a potlakela ho helikopthara e haufi, a ema ka ntle ho sebaka sa ho hlatsoa lirota. "Lekhetlong lena," a bolella Moore. "Ramses e ke ke ea ithorisa. Kaofela e ne e le tšitiso ho mo thusa ho phela. E mabapi le botumo ba hae - Khosana ea Moqhaka oa Bokhukhuni o khutlisa boemo ba hae mme a etsa nalane. O tlisa libetsa tsa nyutlelie New York, oa li qhomisa, "me o phonyoha ntle ho kotlo. Ha o ka mo tlohela jwale, Moore, ha o sa tla hlola o mmona. 'Me papali e tla be e felile. "
  
  "Ke tseba seo, Agent Jay. Kea e tseba".
  
  Drake o ile a thekesela lehetleng la Hayden, a mametse, ha sehlopha sohle se ntse se sisinyeha ka ho teneha haufi le moo. Dahl o ile a ithuta sebaka se potolohileng, a khetha libaka tse ntle ka ho fetisisa tsa ho lalla, 'me a hlahloba e' ngoe le e 'ngoe ka likhalase tsa hae tsa tšimo. Hoa makatsa, empa bonyane ho ile ha mo boloka a tšoarehile. Drake o ile a mo khumama.
  
  "Selei se kae?"
  
  "O e siile morao." Dahl o ne a hlile a shebahala a sa thaba. Ke sebetsa se setle haholo.
  
  Kensi o ile a kenella. "Ke ile ka mo hopotsa hore ke ntse ke se na sebetsa seo ke se ratang haholo. Haeba a ka fumana sledgehammer, ke tlameha ho nka katana. "
  
  Drake o ile a shebella Moswede. Ho utloahala eka ke tumellano.
  
  "Oho, tlohela ho mo fa lebaka. Ke tla fumana katana kae moo?"
  
  Lentswe la re, "Ha ba hole le Staten Island, Hayden."
  
  Hlooho ea Drake e ile ea fetoha kapele hoo a ileng a thothomela. "E ne e le eng?"
  
  Hayden o ile a kopa Moore hore a phete maikutlo a hae mme a retelehela ho sehlopha. "Re na le sepheo, mathaka. Motho e mong o ile a letsetsa, joalo ka ha Moore a boletse esale pele, mme a tiisa ka khamera. Suthisa marako a hao!"
  
  Ba ntse ba inamisitse lihlooho, sehlopha se ile sa mathela tseleng e ka thōko ho tsela tseleng e hlakileng, e koetsoeng, sa tlōla mamati a butsoeng a seroala-nkhoana "me sa itlama litulong. Linonyana tse peli li nka moeeng, li-rotor li khaola makhasi a lifate tse haufi le ho hasanya lithōle ho pholletsa le seterata. Drake o ile a ntša lithunya le sethunya, lehare la sesole le sethunya se makatsang, a hlahloba hore na ntho e 'ngoe le e' ngoe e sebetsa hantle 'me e itokisitse ka botlalo. Dahl o hlahlobile molaetsa.
  
  Mokhanni oa sefofane o ile a hleka marulelo a marulelo eaba o retelehela ka boroa haholo, a eketsa lebelo la hae. Alicia o ile a hlahloba libetsa tsa hae, a lahla seo a neng a se nkile ho legionnaire 'me a ipolokela se seng. Kinimaka o ile a utsoa Hayden, eo a ileng a leka ho e hlokomoloha, a ntse a fumana leseli ho tsoa ho Moore le mahlahana a hae. Beau o ile a khutsa, a itšoarella hukung joalo ka ha a ne a le teng ho tloha ha Drake le Alicia ba sunana. Ha e le eena, Mai o ne a lutse a khutsitse, litšobotsi tsa hae tsa Sejapane li sa finyellehe, a tsepamisitse maikutlo ka tieo sepheong sa hae. Sehlopha se setseng se ile sa hlahloba ntho e 'ngoe le e 'ngoe habeli ntle le Kenzie, ea neng a tletleba ka ho palama ha helikopotara, moea o fokang, monko oa mofufutso, le taba ea hore o kile a bona sehlopha sa SPEAR.
  
  "Ha ho motho ea u kopileng hore u lule le rona," Alicia a bua a khutsitse.
  
  "Ke eng hape eo nka e etsang? O balehe jwalo ka tweba ya kereke e tshohileng?"
  
  "Joale see ke ho paka hore u sebete?"
  
  Mahlo a Kenzi a phatsima. "Ha ke batle ho bona Armagedone. Le uena?"
  
  "Ke se ke bone sena. Ben Affleck ke mosodoma ka mokhoa o makatsang, mme Bruce Willis o tšosa ho feta asteroid e mpe. Empa ka bomalimabe, na u leka ho re bolella hore u na le pelo?
  
  Kensi a sheba ka ntle ka fensetere.
  
  "Lesholu la lintho tsa khale tsa khale le na le pelo. Ke mang ea ka beng a tsebile?
  
  "Ke leka feela ho khutlela khoebong ea ka ea Middle East. E 'ngoe. Ho thusa uena maoatla ho tla thusa haholo ho fihlela sena. Khothalletsa pelo ea hau e robehileng. "
  
  Seroala-nkhoana se ile sa fofa holim'a marulelo a Manhattan ha Hayden a fumana tlhaloso ea hore Ramses le Gator ha ba e-s'o tlohe sehlekehlekeng seo, kaha ba ne ba bonoa haufi le Sekepe sa Staten Island.
  
  Hayden o ile a feheloa, 'me Drake a lumela hore e ne e le 'nete: "Lintho tse lahlehang phetolelong li ka re bolaea kaofela. Ho tloha khohlanong e nyenyane ka ho fetisisa jareteng ea sekolo ho isa ntoeng pakeng tsa bapresidente le matona-khōlō, ho se tšoane e ne e le ntho e "ngoe le e "ngoe.
  
  Sebaka seo ba eang ho sona se ile sa ntse se atamela ha mehaho e ntse e feta. Mokgweetsi wa sefofane o ne a fofela fa gare ga dikago tse di telele tse pedi gore a nne a ntse a tsamaya ka lobelo lo logolo fa a ntse a lebile kwa mokgeleng wa gagwe. Drake o ile a itšoara ka sepheo se nyahamisang. Ho ne ho larile metsi a boputsoa ba koung eo. Ka tlaase ba ne ba ka bona sehlopha sa lihelikopthara tse theohang, kaofela li loanela maemo.
  
  "Rata sena!" Hayden o ne a lla.
  
  Empa mofofisi oa sefofane o ne a se a ntse a theoha ka sekhahla, e leng se ileng sa etsa hore seroala-nkhoana se thatafalloe ho lula ka pele ho mokoloko oa lipitsa tsa lipalesa le seemelong sa libese. Drake o ile a utloa mpa ea hae e phunya molomong oa hae. Hayden o ile a hoeletsa ka seleng ea hae.
  
  O ile a re: "Ehlile boemelo ba lifofane bo koetsoe. "Haeba Ramses a le teng, o tšepa ho fihlela eng?"
  
  "Ho be le terata ka mora hao le mokoloko oa makoloi a emeng tlas"a lifate. Mapolesa a na le mosali moo eo e neng e le motho oa ho qetela ho mo bona. "
  
  "E kholo. Joale re - "
  
  "Ema!" Litsebe tsa Alicia li ile tsa mamela melumo pele ho tsa mang kapa mang. "Ke utloa ho thunya."
  
  "Tsamaya."
  
  Ha sehlopha se theoha ka koloing, se ile sa leba boema-fofane, se matha haufi le mohaho. Drake o ile a hlokomela hore ho potoloha lekhalo le sephara la monyako o moholo, ho na le tselana e telele ea konkreite e lebisang sebakeng sa boema-kepe. Lithunya li ne li tsoa moo, li qhoma sebakeng se bulehileng, li sa koaleha, joalokaha eka li ne li le ka marakong.
  
  "Motsheo kwana," a rialo. "E tsoa ka slipway."
  
  Lihelikopta li ile tsa tlala sepakapaka ka mor'a tsona. Setopo se bobolang sa lepolesa se ne se robetse tseleng ea bona, empa a tsoka letsoho la hae hore ba tsoele pele, a sa bontše matšoao a kotsi. Lithunya tse ling tsa lla moeeng. Sehlopha se ile sa hula lihlomo tsa sona, sa matha ka bonngoe 'me sa phenyekolla sebaka se ka pele. Lepolesa le leng le ile la khumama ka pel'a bona, le le fatše, le tšoere letsoho la lona.
  
  "Ho lokile," a rialo. "Tsamaya. Leqeba feela nameng. Rea le hloka banna. Ba ... ba tsamaea. "
  
  "Eseng kajeno," Hayden a rialo mme a matha a feta.
  
  Drake o ile a hlokomela pheletso ea slipway le likhakanyo tse ka letsohong le letšehali la eona - litselana tsohle tsa konkreite tse sebelisetsoang liketsoana. Maqhubu a ne a khaphatseha botlaaseng ba "ona. "Na u utloisisa seo?" a rialo ha thunya e qala hape. "Ramses o ile a reka sehlopha se ikemetseng."
  
  Lauren ke eena feela ea ileng a sisinya hlooho. "Ke ofe ho bona?"
  
  "Mehato e mengata ka motsotso ho feta AK. Clip ho tloha ho makholo a tšeletseng ho isa ho makholo a robeli. Libarele tse ka nkeloang sebaka haeba ho ka chesa haholo. Ha e nepahale, empa e tšosa haholo. "
  
  "Ke tšepa hore bastard e tla qhibiliha matsohong a hae," ho boletse Alicia.
  
  Sehlopha sa mapolesa se ile sa khumama ka pele, se lula se ntse se leka ho ipata ha SAW e ntse e ntša likulo tsa eona. Ho ile ha hlaha mokoloko oa likulo ka holimo. Mapolesa a mabeli a ile a thunya, a lebile pheletsong e hole ea seketsoana moo seketsoana se emisitsoeng teng.
  
  "O seke wa mpolella..." Dahl a rialo.
  
  "Re nahana hore o palama seketsoana hona moo ka e 'ngoe ea litekete tsa tlhokomelo," e mong oa mapolesa a rialo. "Bashanyana ba babeli. E mong o ne a re lebile, e mong o ne a qala seketsoana."
  
  Hayden o ile a ipelaetsa: "A ke ke a phonyoha joalo. "Ho ... ho ... ho felile." Mahlo a hae a ne a phatsima ke tšabo.
  
  "Ho eena," Alicia o ile a bua ka boinyenyefatso.
  
  "Tjhe, tjhe," Hayden a hweshetsa. "Ho rona. Re fositse kaofela. Ramses o tsoa ka ho hlaka. Ke tiisa lefa la hae. Banna, o tlo qhomisa bomo ena ea nyutlelie."
  
  "Neng?"
  
  "Ha ke tsebe. Kakanyo e nepahetseng? O leba Sehlekehlekeng sa Liberty le seemahale, 'me o tla e beha hohle mecheng ea litaba tsa sechaba. Oho Modimo, oho Modimo, nahana-" a kgama. "Ha ke khone ... nke ke ka khona ..."
  
  Kinimaka a mo tsokotsa hore a eme ka maoto, monna e moholo a bokolla ka morero. "Re ke ke ra lumella sena ho etsahala. Re tlameha ho etsa ho hong. Hona joale."
  
  'Me Drake o ile a bona ho benya ha SAW hoo e ka bang maoto a mashome a mahlano, ho bolaea ha lithunya tsa eona, ntho e le' ngoe feela e emeng pakeng tsa bona le Ramses, le bomo ea nyutlelie.
  
  "Ke mang ea batlang ho phela ka ho sa feleng, ha ho joalo?"
  
  "Che," ha rialo Alicia a khutsitse. "Ho tla lula ho tena joalo ka lihele."
  
  Mme Dahl o ile a sheba sehlopha sa ho qetela. "Ke tla etella pele."
  
  Motsotsoaneng oo oa ho qetela, bahale ba New York ba ile ba itokisetsa; sehlopha sa SPEARERS, ebe lepolesa le moemeli e mong le e mong ea tsebeng. E mong le e mong a ema ka maoto, a tobana le sebetsa sa ho tshwela ka mathe, mme a etsa kgetho ya ho qetela ya bophelo ba hae.
  
  Dahl o ile a qala. "Hlaselo!"
  
  
  KHAOLO MASOANE-RARO
  
  
  Drake o ile a matha ka har'a metsoalle ea hae, hantle moo a neng a batla ho ba teng, a phahamisa sethunya sa hae 'me a thunya ka matla. Likulo li thunngoa ho tloha sethunya se seng le se seng se mathang ka lebelo la limithara tse likete tse peli le makholo a mahlano ka motsotsoana, ho phatloha ka makhetlo a mangata ho utloahala ka har'a metšoasong. Lifensetere li ne li pshatlehile hohle seketsoaneng.
  
  Ka metsotsoana feela, ba khaola lekhalo ka halofo, ba tsoela pele ho thunya ka matla. Mosebelisi oa SAW hang-hang o ile a fetola maemo a hae, a tšosoa ke sehlōhō sa tlhaselo eo. Ha se hore o ile a khaotsa ho thunya; likulo tsa hae li ile tsa latela mohlala metšoasong eaba o tsoela leoatleng kaha a ne a ka "na a thekesela morao. Drake o ile a tlisa pono ea telescopic mahlong a hae, a beha monoana oa hae holim'a sebatli mme a etsa likarolo tsa monna ea tšoereng SAW.
  
  "Ena ke Alligator," Hayden o ile a bua ka sebui. "Se ke oa fetoa.
  
  BONA e ile ea reteleha, e khutlela ho bona, e ntse e tšoela loto ka mathe. Drake o ne a nahana hore keg e tlameha ebe joale e chesa hoo e ka qhibilihang, empa e se lebelo le lekaneng. Kulo e ile ea otla lepolesa le neng le le ka vesteng e thibelang likulo, eaba ea bobeli e robeha letsoho la e mong. Ka nako ena, lipelo tsa bona li ne li ikemiselitse ho tsoa lifubeng tsa bona, empa ha baa ka ba emisa tlhaselo kapa ho fokotsa ho thunya. Karolo e ka tlase ea seketsoana e ne e oele, e pshatlehile, mokokotlo o butsoeng o e-na le liboho ho tšoana le grater ea chisi. Nonyane e ile ea tsokotsa SAW ka thata, e leka ho lefa. Likulo li ile tsa phunya sebaka se ka holim'a lihlooho tsa bona.
  
  Molumo o lerootho oa enjene ea seketsoana o ile oa fetoha ho kurutla butle, "me hoo ho ile ha fetola ntho e "ngoe le e "ngoe. Nonyane e ile ea qhomela holim'a sekepe, ea tsoela pele ho thunya ka matla. Metsi a ile a qala ho tsukutleha ka morao, "me sekepe sa sekamela pele. Drake o ile a bona ba ntse ba le maoto a mashome a mabeli ho tloha ka morao, a bona a thinyetsa ka ho le letšehali le ka lehlakoreng, 'me a tseba hore ba ke ke ba fihla ka nako.
  
  Ha a ntse a hoeletsa ha a oela, o ile a oela ka lehlakoreng la hae, a emisa hang-hang. Dahl o ile a oela haufi. Hayden o ile a thetheha, 'me sena sohle se ile sa etsa hore sepheo sa Alligator se be thata le ho feta, empa monna eo o ne a bonahala a sa tsotelle. Sebopeho sa hae se ne se bonoa se khutlela morao, se leba botebong ba seketsoana.
  
  Drake o ile a tekena Hayden, mme Hayden a bitsa lihelikopotara.
  
  Linonyana tse ntšo li ile tsa matha li lebile slipway, tsa theoha ka sekhahla 'me tsa fofa maoto a mararo ka holim'a lefatše ha basebetsi ba SPEAR ba ntse ba hloa. Ha mapolesa le mahlahana a ntse a lumelisa, ho ile ha thehoa tlamo e ncha e neng e ke ke ea rojoa, ba ile ba lumelisa ka hohle kamoo ba ka khonang, eaba lihelikopotara tsa fofa moeeng. Bakhanni ba lifofane ba ile ba sututsa likoloi ho ea fihla moo li fellang teng, ba lelekisa seketsoana se chesang "me kapele ba qetella ba le holimo. E ne e le pono eo Drake a neng a ke ke a e nahana: linonyana tse leketlileng joalo ka libatana tse ntšo tse bolaeang maholimong a New York, sebaka se tummeng sa leholimo se le ka morao, se itokisetsa ho tloha seketsoaneng sa Staten Island.
  
  "Ba otle haholo," Hayden a rialo seea-le-moeeng sa helikopotara. "Le kapele".
  
  Ha li theoha, liroala-nkhoana tse peli li ile tsa potlakela karolong e ka morao ea seketsoana. Hoo e ka bang hang-hang, Alligator e sa tsitsang e ile ea ntša hlooho ka fensetere e lehlakoreng 'me ea thunya volley e bohale. Ho phatloha ha eona ha boraro ho ile ha thula letlalo le ka ntle la lihelikopthara, tsa phunyelletsa likarolong tse ling 'me tsa thula tse ling. Lifofane tsa helikopta li ile tsa oa leholimong joaloka majoe a maholo. Dahl o ile a roba lemati mme a khutlisa mollo, likulo li ile tsa hloloheloa ka ho hloka tšepo.
  
  "Ekare o a thuntsha," Drake a korotla. "Ha ho mohla e fihlelang sepheo se nepahetseng."
  
  "Khutlela morao". Dahl o ile a tela ho leka ho otla Alligator mme a iteta sefuba bakeng sa kotlo e tlang.
  
  Metsotsoana e meraro hamorao e ile ea etsahala, feela e ne e se lerata, empa e ile ea ema ka tšohanyetso feela. Seroala-nkhoana sa pele se ne se fofa ka holim'a mokato o ka holimo oa seketsoana, ha sa bobeli se ntse se fofa haufi le lehlakore la boema-kepe, litho tse setseng tsa basebetsi ba SPIR li ne li le ka sekepeng. Ba ile ba tsamaea ka potlako, lieta li ntse li lla holim'a mokatong 'me li bokana ka lihlopha. Ka mor'a moo, lihelikopotara li ile tsa ema ho ikopanya le balekane ba tsona moeeng ba ntse ba sala morao seketsoana.
  
  Hayden o ile a iphumana a tobane le sehlopha ka metsotsoana e seng mekae. "Re tseba moo a leng teng. Kamore ea enjene. Ha re e qete hona joale."
  
  Ba ile ba matha, adrenaline e pompa ho feta tekanyo eohle, 'me Alligator e fetola ka ho hlaka maqheka mokatong o ka tlase.
  
  RPG e ile ea letsa mololi moeeng, ea thulana le seroala-nkhoana 'me sa phatloha. Nonyana e ile ea hlōleha ho laola, tšepe ea hasana ka mahlakoreng 'ohle, mollo oa chesa lesela le letšo, 'me la oela mokatong o ka holimo oa seketsoana se khathetse.
  
  Ho taelo "ho matha SPEAR".
  
  
  KHAOLO MANE
  
  
  Drake o ile a utloa ho fetoha ha molumo oa enjene ea seroala-nkhoana eaba o tseba ntle le ho sheba hore na koloi e matha ka lebelo ho bona. Haeba hoo ho ne ho sa lekana, ho lelefala, moriti o tsoileng matsoho o neng o hasana mokatong o ka holimo oa sekepe o ne o lebile moo ho lokiselitsoeng teng.
  
  Matha kapa u shoe.
  
  O ile a otla lehetla la hae monyakong o ka ntle, a tabola foreimi eohle lihokelong tsa eona 'me a oela sebakeng se ka nqane. Litopo li ile tsa matha ka mor'a hae, li pitikoloha, li otlolla, li hloa le ho sututsa. Helikopta e ile ea lula haholo, li-rotor tsa theoha, 'me setopo sa tšepe sa senyeha. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe ho tloha ho li-shrapnel ho ea ho marumo a bolelele ba letsoho li phunyeletsa moeeng, li seha likotoana. Sekepe se ile sa sisinyeha 'me sa bobola, metsi a phophoma ka ho le letšehali le ka ho le letona.
  
  Mollo oa mollo o ile oa thunya liroala-nkhoana tse ling, tse ileng tsa nka bohato ba ho qoba hang-hang, ka lehlohonolo ho li thibela ho thulana. Melatsoana ea mollo e ne e nyeka mokato o ka holimo, e baka mello e mecha, e chesitse pente le litšiea tsa tšepe, "me e qhibilihisa pente. Rotor e ile ea kobeha ha e otla palo e eang letsohong le letona la Drake, e tsubella fatše 'me lebelo la eona le ile la ema ka tšohanyetso. Likhetla tse ling tse fofang li ile tsa pshatla lifensetere "me tsa phunya foreimi, "me spike e "ngoe e tšabehang e ile ea kena hantle lehlakoreng la sekepe "me ea tsoela leoatleng. Drake o ile a utloa ho ts'oaroa ke malakabe ha mocheso o ntse o feta ho eena, a sheba ka tlas'a lehetla la hae 'me a bona sehlopha sohle se rapaletse, esita le Smith a robetse holim'a Lauren. Ho phatloha ho ile ha feta 'me ba shebella moferefere' me joale Alligator a nka lintho ho ea boemong ba bohlanya bo feletseng.
  
  Bohlanya.
  
  RPG e latelang e ile ea kena ka har'a seketsoana ka boeona, ea siea seqhobi sa limisaele 'me sa pshatla mekato ha se ntse se fofa. Ho ile ha utloahala ho phatloha ha khetla e phunyeletsa mokatong o ka holimo, 'me ea romela litšila tse ngata tsa mollo le lithōle tse bolaeang. Drake o ile a bobola ha liqhomane li mo phunya hlooho le mahetla, a imoloha ha bohloko bo mo bontša hore o ntse a phela. A ipha nako ea ho hema, o ile a sheba sebaka se secha se ka pele.
  
  Ho ne ho e-na le lesoba le letšo ka mokatong oa sekepe. Ho ne ho e-na le liqubu tsa patsi hohle. Mosi le mollo li ne li phalla ka mokatong o ka holimo-limo o kileng oa koaloa.
  
  O ile a re: "Tsela e hlakile.
  
  "Ho uena feela!" Lauren o ile a batla a hoeletsa.
  
  "Ebe o sale," Kenzi a tshwela ka mathe, a hula lehetleng la Dahl. "Na u ntse u phela, Thorst?"
  
  "Ee, ee, ke phela hantle. Ntumelle ke tsamaee".
  
  Drake o ile a tsamaea ka lebelo le halofo, a le hlokolosi ho feta kamoo a neng a ka hopola kateng bophelong bohle ba hae. Sehlopha se neng se le ka mor"a hae se ile sa khobokana hammoho, se tseba hantle hore na o ea hokae. Motsotsong wa ho qetela, jwaloka ha a ne a lebeletse, Dal o ile a hlaha lehetleng la hae.
  
  "Na re etsa sena, molekane?"
  
  "Re nepile haholo."
  
  Mme ba tlolela tlase ka lesoba le letjha, maoto pele mme mahlo a batla dira. Ba ile ba thula mokatong o ka tlaase oa sekepe ka matla, ba pitikoloha, ba sa angoa, "me ba phahama ka lithunya tsa bona tse koetlisitsoeng.
  
  "Ka sebele!" Drake o ne a lla.
  
  Lirifi tsa bona li ile tsa otla mokato o thata ka mor'a bona.
  
  Kensi o ile a fihla qetellong, "me Drake a bona, pele, hore o hlobotse baki ea hae e boima ea ka hare, "me ea bobeli, hore o e phuthetse ho pota-pota karolo e arohaneng ea maoto a mararo ea rotor ea helikopotara. Sefahleho sa hae se ne se thothomela ha a retelehela ho Moswede.
  
  "Jwale," a rialo, "ke na le sebetsa sa ka."
  
  "E se eka melimo e ka re thusa."
  
  Ba ile ba mathela sekepeng e le ntho e le 'ngoe, ba nka Ramses le Gator ntoeng. Sekepe se ile sa phahama ka lebelo nako le nako ha se feta. Sehlekehleke sa Liberty le sona se ile sa hola, sa ba se hola le ho ba kholoanyane haufi le moo.
  
  "Na lehlanya ha le utloisise hore le ke ke la fihla seemahale?" Kinimaka o ne a hema haholo.
  
  "Se ke oa bua joalo," Hayden a araba. "O seke wa rialo."
  
  "Ee, kea utloisisa."
  
  "Ba ke ke ba tebisa seketsoana sena," Dahl a ba tiisetsa. "Kou ea leoatle ha ea teba ho lekana ho monya ... hantle, ua tseba."
  
  Ka mokatong o latelang ba ile ba qetella ba fumane phofu ea bona. Nonyane e ile ea lebela lemati ha Ramses a ntse a tsamaisa seketsoana. Tumellanong le takatso ea hae ea bohlanya e seng e thehiloe, moetsi oa libomo o lokolotse RPG eo a e lokiselitseng motsotso o joalo. Drake o ile a sitoa ho ithiba haese ho hemela holimo le ho hoeletsa bohle hore ba ikhutse, eaba misaele ea phunyeletsa bohareng ba seketsoana se le holimo-limo, ea siea mosi oa mosi ka mor'a eona, e khannoa ke litšeho tsa bohlanya tsa Alligator.
  
  "Na u e rata haholo? O ile wa tshwara seo? Re se re ntse re shoa!"
  
  Drake o ile a phahamisa mahlo mme a fumana Alligator e batla e le ka holim'a hae, e matha ka mor'a rokete, a nkile sethunya sa hae sa rokete. Rokete ka boeona e ile ea fofa ka har'a seketsoana 'me ea tsoa ka morao, ea phatloha moeeng. Nonyane e ile ea akhela sethunya sa rokete hloohong ea Drake.
  
  Motho oa Yorkshireman o ile a akheha ha Ramesses a qetella a reteleha, letsoho la hae le lutse holim'a lebili la setereng.
  
  O ile a re: "U se u liehile.
  
  Drake o ile a otla Alligator mpeng, empa a tlolela morao, a ntse a tsokotsa sebetsa sa hae se seholohali. Ho bua ka toka, e ile ea liehisa sehlopha motsotso o mong. Ha ho motho ea neng a batla ho otloa ke molamu o joalo oa nama, empa ho ne ho e-na le sebaka se sengata ka har"a seketsoana, se ileng sa etsa hore Dahl le ba bang ba khone ho tsamaea haholoanyane. Nonyane e ile ea rora 'me ea reteleha, ea ntan'o mathela ka ho toba ho Ramses, khosana ea likhukhuni, eo joale a neng a tšoere sethunya sa semi-automatic. Drake o ile a hlokomela mokotla o tlameletsoeng mokokotlong oa Alligator.
  
  Ramses o ile a re: "U liehisa se ke keng sa qojoa.
  
  Ka letsoho le leng a fafatsa mouoane ka hare, ka le leng a fetola tsela hanyane, a lebile Sehlekehlekeng sa Liberty.
  
  "Na u kile ua tšoenyeha ka hore na u phele joang?" Drake o boletse a le ka morao ho counter. "Bazaar? Notlela? Leano le majabajaba la ho baleha? Lihele e ne e le eng tseo tsohle?"
  
  "Ah, bazaar e ne e le hantle - ke lokela ho e beha joang - thekiso ea thepa? Ho lahla thepa eohle ea ka ea lefatše. Qhobosheane ke ho lumelisa 'me e bolela qetello. Etsoe, u ile ua nkisa New York ka ho toba. Mme leano la ho phonyoha, e, le rarahane hanyane, ke dumela seo. Empa o ya bona jwale? U se u liehile. Nako e ntse e tsamaea."
  
  Drake o ne a sa tsebe hantle hore na Ramses o bolela eng, empa moelelo o ne o hlakile. Ha a tsoa ka sekhukhu, o ile a tšela ntlo ea batho ba holofetseng ka likulo 'me a matha ka mor'a tsona, sehlopha sa hae se le haufi. Ha ho sa bua; ena e ne e le qetello ea hae. Ramse o ile a thekesela, mali a tsoa lehetleng joaloka seliba. Nonyane e ile ea hoeletsa ha likulo li kena 'meleng oa eona. Khalase e ile ea koahela likhukhuni ka bobeli ka likhahla tse matsutla.
  
  Drake o ile a pshatla lemati mme a thella, a itihela foreiming mme a tsubella ho ema, a rohaka lehlohonolo la hae. Dahl a mo tlola, Kenzi o ne a le pela hae. Bobeli ba ile ba kena ka ntlung ea mabili 'me ba phahamisa libetsa tsa bona ho bolaea. Ramsese a kopana le bona ka matla wohle a lehlanya la maoto a supileng, le tlamileng mesifa, le bobolang jwaloka ntja e hlaha; o ile a potlakela ho kena mme a leka ho ba hasanya hohle.
  
  Dahl ha aa ka a mamella leha e le efe ea sena, a hanyetsa matla a sehlōhō le ho nka likotlo tsohle. Kensi o ile a tantša ho ba pota-pota ka bobeli, a otla mahlakoreng a Ramses joalo ka phiri e kotsi. Khosana e matla e ile ea otla Mosweden. Seketsoana sa mahetla se ile sa etsa hore Dahl a thothomele. Matsoho a matla ka mokhoa o makatsang a ile a tšoara Moswede ka 'metso 'me a qala ho pepeta. A phahamisa matsoho a hae, Dahl o ile a lokolla letsoho la hae bohareng eaba o inkela le leng; banna bao ka bobeli ba ile ba sisinya le ho petetsana ho fihlela ba sitoa ho hema. Ramses o ile a reteleha ho Dahl mme a mo hlaba leboteng, empa karabelo feela ea Moswede e ne e le pososelo e pharalletseng.
  
  Kensi o ile a tlolela moyeng, a phahamisa sekgono sa hae, seo a ileng a se theola ka matla, a lebile leqebeng la sethunya le tswang madi la Ramses. Le ka mohla o ne a sa lebella hore letebele le le leng le ka felisa ntoa e joalo, joale o ile a hlaba monna "metsong ha a ntse a hoeletsa, a etsa hore mahlo a hae a tsoe.
  
  Eaba Ramses o ntse a thekesela, a tletse mali, a hlatsa. Dahl o ile a mo tlohela, a utloa qetello. Mahlo a likhukhuni a ne a talimile mahlong a batho ba Sweden, 'me ho ne ho se na matšoao a ho hlōloa ho bona.
  
  "Ke tla nka motsotso ona e le motsotso wa tlholo," a korotla. "'Me u sithabetse pelo ea capitalism."
  
  A nanabetsa letsoho la hae joalokaha eka o batla ho ama Nonyane.
  
  Dahl o ile a khutla. Kulo e ile ea otla Ramses ka mpeng, ea mo lahlela morao.
  
  Nonyane ya tlola, ya wela hodima Ramses.
  
  Khosana ea Sekhukhuni e ile ea khona ho tšoara mokotla o neng o tlameletsoe ka morao ho Alligator e oelang, letsoho la hae le otlolohileng le tšoere terata e putsoa e pepenene ha li ntse li putlama ka bobeli.
  
  Kenzi o ile a potlakela ho ea pele, a lebile letsoho le tšoereng terata ka sebetsa se le seng feela seo a neng a e-na le sona, sebetsa se setlehali seo a neng a e-na le sona, katana e tala. Lehare la hae le ile la robeha ka potlako, la khaola letsoho la Ramses lehetleng, la etsa hore sekhukhuni se bontše ho makala ho feteletseng.
  
  Letsoho le ile la otla fatše ka nako e le 'ngoe le Alligator, empa menoana e ne e ntse e ts'oaretse ntlha e neng e se e bulehile ea terata e putsoa.
  
  "Ha o na mathata," Ramses a kgohlela. "U ne u nepile ha u ntlhasela joalo. Tshupanako e ne e sa tsamae. Empa..." Ho thothomela ho ile ha mo sotha, mali a phalla ka potlako mpeng ea hae, sephakeng le lehetleng le letšehali.
  
  "Sena ... sea etsahala ... hona joale."
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Drake o ile a khasa fatše, a pitikisa Alligator mpeng ea hae ha lehlanya le ntse le tšeha ka mokatong o tletseng mali. Dahl o ile a oela haufi le eena, bohloko, tšabo le ho tšoha li ne li ngotsoe sefahlehong sa hae. Leqhoele le ne le tlamiloe, empa Drake o ile a le lokolla hang-hang, eaba o lokolla mokotla oa tšepe linthong tse thata.
  
  Sebala nako se balang nako se ile sa ema ka pela bona, dinomoro tsa sona tse kgubedu tse benyang di tshosa ebile di tshabeha jwaloka madi a phatlaletseng fatshe ka tlasa mangole a bona.
  
  "Metsotso e mashome a mane," Hayden a bua pele, lentswe la hae le sa utlwahale. "Se ke oa bapala ka eona, Drake. Tlosa ntho ena hona joale. "
  
  Drake o ne a se a ntse a fetola bomo, joalo ka lekhetlo la ho qetela. Kinimaka o ile a mo fa thipa e bulehileng ea thuso, eo a ileng a e arola sekotoana ka seng, a tsamaea ka hloko, a ela hloko maraba a mangata a booby ao moetsi oa libomo ea kang Gator a ka a lokollang. Ha a suthisa sesebelisoa hole le sekhukhuni se hlanyang, a sheba Alicia.
  
  "O se ke wa hlola o bua," a rialo, a tshwara monna ka maphakeng mme a mo hulanya. Ho ne ho ke ke ha e-ba le mohau bakeng sa "molai ea joalo.
  
  Ka letsoho le tsitsitseng, o ile a tlosa karolo e ka pele ea bomo. Ho eona ho ne ho e-na le lithapo tse boputsoa tse koahetseng tse sarolohang ka mokhoa o tšosang.
  
  "Ena ha se bomo e entsoeng hae," ho rialo Dahl. "Ela hloko".
  
  Drake o ile a thola hanyenyane ho sheba motsoalle oa hae ka mahlo. "Na u batla ho etsa see?"
  
  "Mme ke be le boikarabelo ba ho e thakgola? E seng joalo hantle. Che.
  
  Drake o ile a loma molomo oa hae o ka tlaase, a tseba ka botlalo lintlha tsohle tse amehang. Ho bala nako e phatsimang e ne e le khopotso ea kamehla ea hore na ba saletsoe ke nako e nyenyane hakae.
  
  Hayden o ile a letsetsa Moore. Kinimaka a bitsa sappers. Motho e mong ea bitsoang NEST. Ha Drake a sheba sesebelisoa, ho ne ho nahanoa karolo e 'ngoe le e 'ngoe 'me boitsebiso bo ile ba tšolloa kapele.
  
  "Hula mehala hape," Dahl a etsa tlhahiso.
  
  "Ho kotsi haholo."
  
  "Ke nahana hore nakong ena ha ho na sensor ea motsamao, ho latela tsela eo Alligator e neng e sebetsa ka eona."
  
  "Ho lokile. 'Me re ke ke ra sebelisa mohopolo oa hau oa sledgehammer hape. "
  
  "Potoloho e oeleng?"
  
  "Bothata ke bona. Ba ne ba se ba ntse ba sebelisa ntho e ncha - failsafe terata. 'Me sena sa bastard ke' nete. Haeba ke kenella ho sena, se ka sebetsa. "
  
  Nonyane e ne e etsa lerata le sa utloahaleng ho tsoa phaposing e latelang ha Alicia a ntse a sebetsa. Ha hoa ka ha nka nako e telele pele a phunya hlooho ka lemati le robehileng. "O re bomo e hlile e na le sesebelisoa sa anti-tamper." O ile a soma. Empa joale ke nahana hore a ka be a entse joalo.
  
  "Ha ho na nako," ho boletse Dahl. "Ha ho na nako ea sena."
  
  Drake o ile a sheba sebali sa nako. Ba ne ba se ba saletsoe ke metsotso e mashome a mararo a metso e mehlano. A dula ka marago. "Ruri, re ke ke ra ipeha kotsing eo. Sehlopha sa libomo se tla fihla neng moo?"
  
  "Metsotso e mehlano ho feta," Kinimaka a rialo ha liroala-nkhoana li otla seketsoana sa likepe hohle moo li ka khonang. Ba bang ba ile ba fofela holimo hanyenyane ha bapholosi ba qhoma. "Empa ho thoe'ng haeba ba sa khone ho mo tlosa?"
  
  "Ho thoe'ng re e lahlele ka koung?" Lauren o ile a etsa tlhahiso.
  
  "Ke mohopolo o motle, empa o monyane haholo," Hayden o ne a se a ile a botsa Moore. "Metsi a silafetseng a ne a tla tlala motse."
  
  Drake o ile a sisinyeha pele le morao, a nahana ka bohlanya, eaba o hapa leihlo la Dahl. Moswede o ne a e-na le mohopolo o tšoanang, o ne a tseba. Ka lebaka la ponahalo ea bona, ba ne ba buisana ka ho toba le habonolo.
  
  Re ka e etsa. Ena ke eona feela tsela.
  
  Re ka be re foufetse. Sephetho ha se tsejoe. Hang ha e qalile, ha ho na ho khutlela morao. Re ne re tla nka leeto la ho ea feela.
  
  Joale u emetse eng? Tsoha, 'm'e oa moferefere.
  
  Drake o ile a arabela phephetso mahlong a Dahl mme a otloloha. A hemela holimo, a fasa sethunya sa hae, a nka lithunya tsa hae, eaba o ntša bomo ea nyutlelie mokotleng oa hae. Hayden o ile a mo sheba ka mahlo a maholo, sefahleho se phunyeletsang.
  
  "O etsa eng diheleng?"
  
  "U tseba hantle seo re se etsang."
  
  "Ho ka etsahala hore libaka tse sireletsehileng ha li tšoane. Ho uena, ke bolela. "
  
  "Joale ba ke ke ba e etsa." Drake o ile a thothomela. Empa bohle rea tseba hore ho na le tsela e le 'ngoe feela ea ho pholosa toropo ena.
  
  Drake o ile a nka bomo ea nyutlelie mme Dahl a ea pele. Alicia o ile a mo emisa motsotso o mong oa bohlokoa.
  
  "U tsamaea ka mor'a ho aka hanngoe feela? Se ke oa lumella hore ena e be kamano e khuts'oane haholo bophelong ba ka. "
  
  "Ke maketse hore ebe ha u na tse khutšoane."
  
  Ke nyenyefatsa ka boomo moshemane eo ke ileng ka etsa qeto ea hore kea mo rata, eo ke ileng ka mo soma eaba ke teneha ka mor'a metsotso e ka bang robeli.
  
  "Oh ho lokile. Ke tla u bona ka makhetlo a 'maloa."
  
  Alicia o ile a mo tšoara ka mahlo a hae a le mong, 'mele oohle oa hae o khutsitse. "Kgutla kapele".
  
  Hayden o ile a petetsa pakeng tsa Drake le Dahl, a bua ka potlako, a fetisa boitsebiso bo tsoang ho Moore le ho beha leihlo ho ba ka fanang ka thuso ea pele.
  
  "Ba re moputso oa bomo o pakeng tsa lik"hilograma tse hlano le tse robeli. Ha ho nahanoa ka bophahamo ba eona, boima ba eona le lebelo leo e tla teba ka lona..." A khutsa. "Botebo bo sireletsehileng ke maoto a sekete le makholo a robeli..."
  
  Drake o ile a mamela, empa a nyolohela litepising tse haufi ho ea mokatong o ka holimo. "Re hloka helikopthara e lebelo ka ho fetisisa eo le nang le eona," a bolella mofofisi ea neng a atamela. "Ha ho letho. Ha ho ho bokolla. Re fe feela linotlolo tsa bohlokoa."
  
  "Ha re-"
  
  Hayden o ile a kena hanong. "E, maoto a sekete le makholo a robeli, ho fokotsa mahlaseli ana kaofela, ho latela taelo ea NEST. Damn, o hloka ho ba limaele tse mashome a robeli ho tloha lebopong. "
  
  Drake o ile a utloa 'mele oa tšepe oa bomo o thella hanyane ka har'a mofufutso o tlohileng menoana ea hae. "Ka metsotso e mashome a mararo? Sena se ke ke sa etsahala. O na le eng hape?"
  
  Hayden o ile a fetoha mosehla. "Ha ho letho, Drake. Ha ba na letho."
  
  "Joale sledgehammer ena e se e qala ho shebahala hantle," ho boletse Dahl.
  
  Drake o ile a bona Alicia a feta ka lebelo, a leba mokatong o kaholimo oa sekepe a shebile leoatleng. O ne a batla eng moo, kantle?
  
  Mofofisi oa sefofane a atamela, sesebediswa sa Bluetooth se ntse se panya ka tlase ho helemete ya hae. "Re na le seroala-nkhoana se lebelo ka ho fetisisa sesoleng," a hoeletsa. "Bell SuperCobra. Limaele tse makholo a mabeli ka hora ha u ka mo sutumetsa."
  
  Drake o ile a fetohela ho Hayden. "Na see se tla sebetsa?"
  
  "Ke nahana hore ho joalo". O ile a etsa lipalo tsa lipalo tsa kelello hloohong ea hae. "Ema, sena e ka se be 'nete."
  
  Drake o ile a tšoara bomo ea nyutlelie, lipalo tse khubelu li ntse li phatsima, Dahl ka lehlakoreng la hae. "Tloo!"
  
  "Dimaele tse mashome a robedi," a rialo a ntse a matha. "E, u ka e etsa. Empa seo setla o siya feela ... metsotso e meraro ho ntsha dihele moo. U ke ke ua phonyoha sebakeng se qhomang!"
  
  Drake o ile a atamela Super Cobra ntle le ho fokotsa lebelo, a shebile libopeho tse botala bo boputsoa, li-turrets, likanono tsa tri-barrel, li-missile bays le lithunya tsa Hellfire.
  
  "Ho lekane," a rialo.
  
  "Drake," Hayden a mo emisa. "Le ha u ka liha bomo ea nyutlelie u sireletsehile, ho phatloha ho tla u timetsa."
  
  "Joale tlohela ho senya nako ea rōna," ho boletse monna oa Yorkshireman. "Ntle le hore uena kapa Moore kapa mang kapa mang ea ka hloohong ea hau a tsebe tsela e 'ngoe?"
  
  Hayden o ile a mamela lintlha, likeletso le bohlale tseo Moore a neng a lula a li fetisa. Drake o ile a utloa hore seketsoana se sisinyeha holim'a maqhubu a loebehlanang, a bona leholimo la Manhattan haufi, a ba a hlahisa lerata le kang la bohloa la batho ba seng ba ntse ba khutlela bophelong ba bona. Likepe tsa sesole, likepe tse lebelo le li-helicopter li ne li le hohle, li lekoa ke ba bangata ba neng ba tla fana ka bophelo ba bona ho pholosa letsatsi lena.
  
  Empa tsohle li ile tsa theohela ho tse peli feela.
  
  Drake le Dahl ba ile ba palama Super Cobra, ba fumana thupelo ea ho soahlamana ho tsoa ho mofofisi ea tsamaeang.
  
  "Ebang le leeto le monate," a rialo ha a tsamaya. "Le mahlohonolo".
  
  
  KHAOLO MASOANE TSELA
  
  
  Drake o ile a fa Dahl bomo ea nyutlelie ka pososelo e nyenyane sefahlehong sa hae. "Ke nahana hore u ka batla ho etsa litlhompho, molekane."
  
  Moswede o ile a nka bomo mme a hloella ka morao ho helikopotara. "Ha ke na bonnete ba hore nka u tšepa hore u ka khanna ka tsela e otlolohileng."
  
  "Ena ha se koloi. 'Me ke lumela kannete hore re se re hlokometse hore nka khanna betere ho u feta. "
  
  "Hobaneng see? Ha ke e hopole ka tsela eo."
  
  "Ke Lekhooa. Ha u joalo."
  
  "Mme hantle-ntle naha e amana joang le see?" Dahl o ile a thella setulong.
  
  "Pedigree," ho boletse Drake. "Stuart. Hamilton. Ho tsoma. Konopo. Thaba. Le tse ling tse ngata. Sweden e ne e le haufi le ho hapa Foromo ea 1 ha Finland e nka sebaka sa pele. "
  
  Dahl o ile a tšeha, a itlama, 'me, a beha mokotla oa tšepe o motšo mangoleng a hae, a koala lemati. "Se ke oa buela holimo haholo, Drake. Bomo e kanna ea ba le sensor ea 'bullshit'. "
  
  "Joale re se re tšoenyehile."
  
  A hula thupa ea likere, a phahamisa seroala-nkhoana ho tloha seketsoaneng, ka mor'a ho etsa bonnete ba hore leholimo le holimo le hlakile. Khanya ea letsatsi e ne e phatsima ka morao "me ea qhoma holim"a libaka tse limillione tse phatsimang tsa motse, e leng se ileng sa mo hopotsa ho se hokae hore na ke hobane"ng ha ba ne ba etsa sena. Lifahleho li ne li sheba ho eena ho tsoa mokatong o ka tlase, bongata ba bona e le metsoalle ea hae le ba lelapa, basebetsi-'moho le eena. Kenzi le Mai ba ile ba ema mahetla a bapile, lifahleho tsa bona li sa bonahale, empa ke Moiseraele ea ileng a qetella a entse hore a bososele.
  
  O ile a tlanya oache ea hae 'me a bua ka molomo feela:
  
  Alicia o ne a sa bonahale, le Beau o ne a sa bonahale. Drake o ile a romela helikopthara ea sesole tlase holim'a maqhubu ka tsela e tobileng ka mose ho Atlantic. Diphefo di ne di kgabaganya tsela ya tsone, mme lesedi la letsatsi le ne le tshuba mo mokgokoloseng mongwe le mongwe. Maholimo a ne a pharalletse ka mahlakoreng 'ohle, mathule a maholimo a boputsoa bo khanyang a tobane le sebaka se hlollang sa maoatle. Boemo bo matla ka mor'a bona bo ile ba nyamela ha metsotso le metsotsoana e ntse e atamela butle-butle.
  
  "Metsotso e leshome le metso e mehlano," ho boletse Dahl.
  
  Drake o ile a sheba odometer. "Hantle ka kemiso."
  
  "Re saletsoe ke nako e kae?"
  
  "Metsotso e meraro," Drake a phahamisa letsoho. "Ho eketsa kapa ho tlosa."
  
  "Ke bokae see ka maele?"
  
  "Ka limaele tse makholo a mabeli ka hora? E ka ba tse supileng."
  
  Dahl o ile a bontša tšepo sefahlehong sa hae. "Ha e mpe".
  
  "Lefatšeng le letle," Drake o ile a soma. "Ha e kenyeletse ho phethoha, ho potlakisa, tlhaselo ea lishaka. Ho sa tsotellehe hore na ke lihele life tseo ba ileng ba re akhela tsona moo."
  
  "Na ntho ee e na le inflatable?" Dahl o ile a qamaka, menoana ea hae e tšoere bomo ea nyutlelie ka thata.
  
  "Haeba ho etsahala, ha ke tsebe moo." Drake o ile a sheba oache ea hae.
  
  Metsotso e leshome le metso e 'meli ho fihlela ho phatloha.
  
  "Itokise".
  
  "Kamehla joalo."
  
  "Ke ts'epa hore o ne o sa lebella ho etsa sena ha o tsoha kajeno."
  
  "Eng? Lahlela bomo ea nyutlelie Leoatleng la Atlantic ho pholosa New York? Kapa ke bua le uena lifahleho li talimane ha u le ka helikopta ea Marine?
  
  "Ho lokile, ka bobeli."
  
  "Karolo ea pele e ile ea fihla kelellong ea ka."
  
  Drake o ile a sisinya hlooho, a sitoa ho pata pososelo ea hae. "Ehlile ho etsahetse. U Thorsten Dahl, mohale e moholo."
  
  Moswede o ile a theola letsoho la hae holim'a bomo ea nyutlelie motsotsoana feela ho beha letsoho la hae lehetleng la Drake. 'Me u Drake, Matt Drake, motho ea tsotellang ho feta eo nkileng ka mo tseba. Ha ho tsotellehe hore na u leka ka matla hakae ho e pata."
  
  "Na u se u loketse ho liha bomo ee ea nyutlelie?"
  
  "Ehlile ho joalo, uena sethoto se tsoang Leboea."
  
  Drake o ile a qobella helikopthara ho qoela, nko-pele ka har'a ho ruruha ha moriri o moputsoa. Dahl o ile a bula lemati le ka morao, a reteleha ho fumana boemo bo betere. Ho ile ha foka moea o phoroselang ho pholletsa le Super Cobra. Drake o ile a tiisa letsoho la hae holim'a lever ea taolo 'me a hatella li-pedals, a tsoela pele ho oela ka potlako. Dahl o ile a tsamaisa bomo ea nyutlelie ka lekhetlo la ho qetela. Maqhubu a ile a phahama, a thulana 'me a romela merusu e pherekano ho bona, e benya ka lekoeba le lesoeu, le kentsoeng ke mahlaseli a letsatsi a taemane. Ha a ntse a tiisa mesifa e 'ngoe le e 'ngoe, qetellong Drake o ile a itokolla ka thata, a otlolla khanya ea hae 'me a reteletsa hlooho ho shebella Dal a lahlela sebetsa se entsoeng ka tšepe se senyang ka ho feletseng ka ntle ho monyako.
  
  E ile ea oela ka har'a maqhubu, e leng bomo e pota-potileng e ileng ea kena ka metsing habonolo ka lebaka la bophahamo bo tlaase boo e ileng ea lokolloa ho eona, e leng tsela e 'ngoe e tiileng ea ho etsa bonnete ba hore mochine oa tamper-proof o lula o sa nke lehlakore. Hang-hang Drake o ile a ba hulela hole le thulano eo, a palame maqhubu a le tlaase hoo a ileng a imela skid ea hae, a sa senye nako ea ho phahama 'me a fa seroala-nkhoana sebaka se senyenyane sa ho oa ha ho ka ba le koluoa.
  
  Dahl o ile a sheba oache ea hae.
  
  Metsotso e 'meli.
  
  "Beha leoto la hao fatshe."
  
  Drake o ile a batla a pheta-pheta hore ha e le hantle o ne a sa khanne koloi, empa ho e-na le hoo o ne a tsepamisitse maikutlo ho potlakisa nonyana eo kapele kamoo a ka khonang, ka ho tseba hore Moswede o mpa a tlosa khatello. Joale e ile ea e-ba metsotsoana feela-nako ea pele ho ho phatloha ha nyutlelie, lik"hilomithara tseo ba ileng ba tlosoa ho tsona sebakeng sa seqhomane, bolelele ba bophelo ba bona.
  
  "Metsotsoana e leshome le metso e robeli," ho boletse Dahl.
  
  Drake o itokiselitse lihele. "Ho ne ho le monate, motsoalle."
  
  Leshome... robong...
  
  "Ke tla u bona haufinyane, Yorkie."
  
  Tšelela... hlano... nne...
  
  "Eseng ha ke bona sethoto sa hao-"
  
  Zero.
  
  
  KHAOLO MASOANE-SUPI
  
  
  Drake le Dahl ha baa ka ba bona letho ka ho phatloha ha pele ka tlas'a metsi, empa lerako le leholo la metsi le ileng la phatloha ho tloha leoatleng ka mor'a bona le ne le lekane ho etsa hore lipelo tsa bona li sisinyehe. Leru la mokelikeli la li- mushroom le nyolohelang bophahamong ba limithara tse likete, le pupetsa ntho e "ngoe le e "ngoe, le mathela sepakapakeng joalokaha eka le leka ho khantša letsatsi ka bolona. A dome of spray rose, selelekela sa maqhubu a sisinyehang, leru le chitja, maqhubu a phahameng a holim'a metsi le leqhubu la motheo le neng le ka nyolohela bolelele ba limithara tse fetang makholo a mahlano.
  
  Leqhubu la ho phatloha le ne le ke ke la emisoa, e ne e le matla a tlhaho a entsoeng ke motho, ho bola ho matla. E ile ea otla ka morao ea helikopthara joalo ka hamore, ea fa Drake maikutlo a hore o sutumetsoa ke senatla se khopo. Hoo e ka bang hang-hang, seroala-nkhoana se ile sa qoela, sa phahama, eaba se retelehela ka thōko. Hlooho ea Drake e ile ea otla tšepe. Dahl o ile a khomarela joaloka popi ea rag e lahleloa hohle ke ntja e bohale.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa sisinyeha "me sa thetheha, sa sisinngoa ke ho phatloha ho sa feleng, leqhubu le matla. E ile ea bilika khafetsa, liporopela tsa eona tsa tsamaea butle, "mele oa eona oa thekesela. Ka mor'a hae, lesira le leholo la metsi le ile la tsoela pele ho phahama, le khannoa ke matla a titanic. Drake o ile a loanela ho lula a falimehile, a tlohela taolo eohle ea bokamoso ba hae mme a leka feela ho tšoarella, ho lula a falimehile a bile a phetse hantle.
  
  Nako e ne e se e le ea bohlokoa, 'me ba ne ba ka khona serethe le ho raha lihora tse ngata ka har'a leqhubu la ho phatloha, empa e ne e le feela ha e fiela ho feta' me ba iphumana ba palame leqhubu la lona moo liphello tsa 'nete tsa matla a lona a senyang li ileng tsa hlaka.
  
  Seroala-nkhoana, se batlang se thulametse, se ile sa potlakela Leoatleng la Atlantic.
  
  Ka ho lahleheloa ke taolo, Drake o ile a itokisetsa tšusumetso, a tseba hore le haeba ba ka pholoha koluoa, ba ne ba se na sekepe sa bophelo, ba se na liaparo tsa bophelo, 'me ba se na tšepo ea ho pholosa. Ka tsela e itseng a lula a falimehile hoo a neng a ka tsoela pele ho phela bophelo ba hae bo ratehang, o ile a shebella ha ba ntse ba oela ka leoatleng.
  
  
  KHAOLO MASOANE
  
  
  Alicia o ile a bona Drake a kopanya hlooho ea hae hoo e ka bang metsotsoana e meraro ka mor'a hae. Dahl le eena. Bashemane ba ne ba lieha, empa o ne a ke ke a bolela. Ho ne ho le molemo ho boloka lintho tse ling. Joalokaha ba bang ba ne ba utloisisa, "me Hayden a retelehela ho Moore le metsoalle ea hae ea "muso bakeng sa keletso, Alicia o ile a hlolloa ke tsebo e nyarosang ea hore molao oa sebaka se sireletsehileng o ne o tla etsa hore bohle ba utloe bohloko bo boholo nakong ea halofo ea hora e latelang. Ha Drake a ntse a sebetsa ho laola helikopthara, Alicia o ile a lebisa mahlo a hae le tlhokomelo ea hae libakeng tse ling.
  
  Seroala-nkhoana se ne se tla thula, o ne a tseba seo, kahoo khetho e totobetseng ea ho e sala morao ka nonyana e 'ngoe e ne e sa utloahale. Empa haeba helikopthara ea hae e ne e fofa ka lebelo la limaele tse makholo a mabeli ka hora ...
  
  Alicia o ile a nkela Beau ka thōko, a hlalosa morero oa hae, eaba o fumana lesole le ileng la ba tsebisa moemeli oa U.S. Coast Guard.
  
  "Sekepe sa hao se lebelo ka ho fetisisa ke sefe?"
  
  Nakong eo Drake a tlohang, Alicia o ne a le ka tlas'a mokato oa sekepe 'me a qhomela ka har'a sehahi sa Defender se fetotsoeng ka potlako, se fihlang lebelo la limaele tse fetang mashome a robeli ka hora. Joalokaha e mong oa sehlopha sa linku a paka, ba ile ba etsa liphetoho tse itseng tseo e ka "nang eaba li ile tsa eketsa lebelo la seketsoana kapa tsa se ke tsa e-ba ka holimo ho lekholo. Ha Alicia a ba bolella ka mantsoe a seng makae feela a makhutšoanyane seo a batlang ho se etsa, monna e mong le e mong ea neng a le teng o ile a tsitlallela ho sala le ho thusa.
  
  Metsotso e seng mekae hamorao, Defender e ile ea puruma, e khaola maqhubu ka mokokotlo oa eona o thata, e leka ho koala lekhalo pakeng tsa ho phatloha ho ke keng ha qojoa le nako ea ho fihla ha bona.
  
  Joalo ka ha Alicia a ba boleletse, "Re lebile ho qhoma ha nyutlelie, banna. Tšoara li-plums tsa hau. "
  
  Mme ho sa tsotellehe hore na ba ne ba elelloa kapa che, basebetsi ba ne ba ntša lebelo le leholo ka ntle ho sekepe. A palame maqhubu le ho a phephetsa, seketsoana sa sehlopha sa Defender se ile sa fana ka sohle seo a neng a e-na le sona. Alicia, ea nang le mangole a masoeu a bile a le sefahleho se sesoeu, o ne a tšoere seretse ka har'a salon, a shebile ka lifensetere. GPS e ile ea rera tsela ea helikopthara ka ho hatisa lets'oao la eona la transponder. Basebeletsi ba sekepe ba ne ba lula ba nahana ka phapang ea nako, ba re ba koetse sekheo ho metsotso e mashome a mabeli, ebe ho ea leshome le metso e robeli.
  
  Leshome le metso e supileng.
  
  E ntse e le telele haholo. Alicia o ile a tšoara seporo 'me a thothomela ha Beau a mo tšoara lehetleng.
  
  "E tla sebetsa," a rialo. "Re tla boloka letsatsi lena."
  
  Sekepe se ile sa matha ka potlako kamoo se ka khonang, se lelekisa seroala-nkhoana se lebelo, bobeli ba bona ba lelekisa ka mokhoa o makatsang ho phatloha ho atamelang ho neng ho e-s"o etsahale. Boemo e ne e le mohala o lulang o fetoha, o sa otlolohe. Sehlopha se ile sa fufuleloa, sa sokola, 'me sa teba botebong ba tsebo ea sona. Sekepe se ne se kena sebakeng se sa tsejoeng, lienjene li ne li le matla hoo li neng li bonahala eka lia phela.
  
  Ha molaoli oa sekepe a retelehela ho Alicia, o ne a se a ntse a bona leru le bilikang holimo, le se hole haholo, empa le le hole haholo ho feta helikopotara ea Drake le Dahl. Defender e potlakisang e ile ea thula leqhubu le le leng le leholo la metsi, ea bona leqhubu le atamelang, ea e otla ea ba ea phunyeletsa, ea sisinya boutu e 'ngoe le e 'ngoe e neng e tšoere sebopeho sa eona. Ha u le hole, ho ne ho ka bonoa selikalikoe se seholo sa metsi a masoeu, pono eo e ile ea tlosa moea oa Alicia motsotsoana.
  
  Empa ka motsotsoana feela.
  
  "Sutha," a hema, a tseba hore Drake le Dal ba ne ba batla ba thula ka metsing a tletseng bora. "Sutha, sutha, sutha!"
  
  
  ******
  
  
  Ho nkile metsotso e meng e leshome le metso e meraro ho fihla sebakeng sa kotsi. Alicia o ne a itokisitse, a tlameletsoe baki ea pholoso "meleng oa hae "me e "ngoe letsohong la hae. Bo o ne a le haufi le eena a e-na le basebetsi ba fetang halofo ea leshome le metso e 'meli, a hlahloba metsi ka mahlo. Lithako tsa pele tseo ba ileng ba li fumana e ne e le karoloana e phaphametseng ea lehare la propeller, ea bobeli e le skid e bolelele bo felletseng. Ka mor'a sena, likarolo tseo tse sa kang tsa teba li ile tsa hlaha hangata, li feta ka sehlopha.
  
  Empa ha ho Drake kapa Dahl.
  
  Alicia o ile a sheba ka ntle ho maqhubu, a eme letsatsing le khanyang empa a phela liheleng tse lefifi ka ho fetisisa. Haeba bokamoso bo ne bo bolela hore bahale bana ba babeli ba ka pholosa New York 'me ba pholohe ho phatloha hoo, empa ba lahleha Leoatleng la Atlantic, o ne a se na bonnete ba hore a ka khona ho e mamella. Ho ile ha feta metsotso. Lithako li ile tsa phaphamala. Ha ho motho ea ileng a bua lentsoe kapa a sisinya inch. Ba tla lula ho fihlela ka shoalane haeba ho hlokahala.
  
  Seea-le-moea se ne se lula se lla. Lentsoe la Hayden le botsang. Ebe Moore le Smith ba moleng o mong. Esita le Kensi o ile a bua. Metsotso e ile ea feta butle ba moferefere le tšabo e ntseng e eketseha. Ha sena se ntse se tsoela pele...
  
  Beau a ema ka menoana ea hae, a bona ntho e 'ngoe e nyolohang lehlakoreng la leqhubu. O ile a supa sena mme a hlahisa potso. Eaba Alicia le eena o e bona, 'mele o motšo o makatsang o tsamaea butle.
  
  "Haeba e le Kraken," o ile a hoeshetsa, ntle le ho elelloa seo a se buileng. "Ke tloha mona."
  
  Motsamaisi o ile a tsamaisa seketsoana ntlheng eo, a thusa hore sebopeho se tsepame. E ile ea nka metsotso e seng mekae 'me ea hoholeha hanyenyane, empa ha Alicia a lla, a bona hore ke 'mele e' meli, e tlamiloe hammoho ho etsa hore e se ke ea lerootho, 'me e tlameletsoe setulong sa mofofisi oa sefofane se ntseng se phaphamala. Ntoa pakeng tsa ho hata holim'a metsi le ho qoela e ne e bonahala eka e itšetlehile ka ho qetela, kahoo Alicia a khothalletsa Mosireletsi hore a potlake.
  
  Mme a tlolela lewatleng.
  
  Ha a ntse a sesa a sa tsitsitse, o ile a tšoara boima ba 'mele 'me a o sisinya, a leka ho utloisisa. Sefahleho sa motho se ile sa fetoha.
  
  "Dal. O hantle? Drake o hokae?
  
  "Ho itšoarella ka lijase tsa ka. Joalo ka kamehla."
  
  Ha metsi a ntse a fetola Dahl ka metsing, sefahleho sa bobeli se ile sa bonahala, se itšetlehile ka morao oa baki ea e 'ngoe.
  
  "Joale, lōna ba babeli le phutholohile hammoho," Alicia a ipelaetsa. "Ha ho makatse hore ebe ha ua ka ua kopa thuso. Na re tla u fa metsotso e meng e leshome kapa ho feta moo?"
  
  Letsoho le thothomelang la Drake le ile la phahama ho tsoa metsing. "Ha ke le mong. Ho "na ho bonahala eka ke metsitse halofo ea leoatle le tšollang mali."
  
  "Mme ke nahana hore re tla theoha," Dahl a hema, metsotsoana pele setulo sa mofofisi se kgeloha mme hlooho ya hae e nyamela ka tlasa metsi.
  
  Sehahi sa Coast Guard se ile sa atamela haufi le moo se neng se iteta sefuba. "Lintho tsohle li lokile ka bona?" mantsoe a hoeletsa.
  
  Alicia o ile a tsoka matsoho. "Tsohle di lokile ka bona. Litlokotsebe li ithetsa feela."
  
  Eaba Drake le eena a thella ka tlas'a metsi.
  
  "Mmm," Alicia a mo sheba. "Haele hantle..."
  
  
  KHAOLO MASOTHOANE
  
  
  Kamora moo, lefats'e le ile la fetoha, le nyarositsoe ke tšabo ea se etsahetseng, empa, ka bomalimabe, le lona le ile la e tloaela. Joalokaha United States e ile ea qaqisa morao koana lilemong tsa bo-1960, e ile ea e-ba taba feela ea nako pele likhukhuni tse ling li qhomisa bomo ea nyutlelie ho o mong oa metse e meholo ka ho fetisisa lefatšeng. Ba bile ba hlahisa tokomane le karabo ho eona - boemo ba karabelo ea naha ea pele.
  
  Hoja sehlopha sa batho ba lemetseng ho feta, ba maqeba, ba utloileng bohloko le ba tletlebang ba ne ba bokane ho buisana ka liphello le ho hlakisa mefokolo ea New York, ho ka be ho sa ka ha amoheloa. Leha ho le jwalo, sehlopha sena, SPIR le ba bang ba mmalwa, ba ile ba ikopanya le Mopresidente, Motsamaisi wa Tshireletso ya Lehae le Ramotse wa New York.
  
  Alicia o ne a lula a tletleba ka eona. 'Me seo ke neng ke hlile ke se batla ke mohala o tsoang ho Lawrence.
  
  "Fishburne?" Drake a botsa.
  
  "U se ke ua ba sethoto. Jennifer, ho joalo. "
  
  "Na a ka utsoa ho 'na?"
  
  Alicia a tsheha. "Ka ho panya ha leihlo."
  
  "Ho lokile, kamehla ho monate ho tseba hore na u ka lehlakoreng la mang."
  
  "Haeba u batla, nka u ngolla lethathamo la bahlolisani ba ka sehloohong."
  
  Drake o ile a tsoka letsoho la hae, a ntse a leka ho hlaphoheloa ho akaneng eo ba neng ba e arolelana. Sena se etsahetse hang ka mor"a motsotso oa khatello e khōlō, mokete oa bophelo, empa se ile sa tsosa maikutlo ho eena, maikutlo a khale ao a neng a nahana hore ke khale a shoele. Ha lintho li ntse li eme hona joale, ho ne ho e-na le lintho tse ling tse ngata tseo ho ka nahanoang ka tsona - Mai le Bo chief har'a bona.
  
  Empa bophelo ha boa fokotseha bakeng sa hau feela, a nahana joalo. Le hoja ba bangata ba ne ba lebeletse sena, 'me menyetla e metle haholo e tlile hang feela. Ho ba hloloheloa hangata ho ne ho bolela ho ikoahlaea bophelo bohle, ho se tsebe letho. Monyetla o fetiloeng ha ho mohla o fetotsoeng.
  
  Ho molemo ho leka ho hloleha ho feta ho se leke ho hang.
  
  Alicia o ne a rarahane joaloka solar system, empa le eena o ne a khona ho tsamaea ka sekepe. O ile a tima menahano ea hae ka motsotsoana, a ntse a fokola 'meleng le kelellong ho tsoa khatellong eohle ea letsatsi lena,' me ha e le hantle, libeke tse 'maloa tse fetileng. Metsoalle ea hae e ne e lutse haufi le eena, e natefeloa ke lijo ho e 'ngoe ea lireschorente tse ntlehali tsa Mataliana New York. Moemeli Moore o ile a hira sebaka sohle ka litšenyehelo tsa Homeland, e le pontšo ea teboho ho sehlopha, 'me a ba notlela ka hare.
  
  O ile a re: "Ho sa tsotellehe hore na ho etsahala'ng. "Ha ke batle hore lona batho le potlakele ho thibela sena."
  
  Drake o ile a e ananela.
  
  'Me sehlopha se ne se ananela lijo tse babatsehang, moea o phutholohileng le khefu e telele ka mor'a khatello ea kelello e ngata. Litulo li ne li le majabajaba, kamore e futhumetse, 'me basebetsi ba ne ba sa bonahale. Dahl o ne a apere hempe e tšoeu le borikhoe bo botšo, a batla a sa lemohe ho Drake, ea neng a tloaetse ho mo bona a apere liaparo tsa ntoa. Empa joale o ne a apere ka mokhoa o ts'oanang, a nkela borikhoe sebaka ka jeans e tšepahalang ea Levi.
  
  "Ha e shebahale joalo ka Bond," ho boletse Dahl.
  
  "Ha ke James Bond."
  
  Ebe u khaotsa ho nahana ho feta tekano le ho leka ho bonahala u rarahane nako le nako ha Alicia a feta. O se a ntse a tseba hore u feela Yorkshire dv-"
  
  "Ke nahana hore ke nako ea hore u ee phomolong, molekane. Haeba u sa khone ho etsa qeto ea hore na u ea hokae, nka thabela ho u mema bekeng e tlang." A phahamisa feisi.
  
  "Mme mona ke teboho ea ka ea ho pholosa bophelo ba hau."
  
  "Ha ke hopole sena. "Me haeba ke sa e hopole, ha ho mohla e kileng ea etsahala."
  
  "E tšoana haholo le ha u ntse u hōla."
  
  Bo le May ba ne ba dutse ba bapile, Mofora a thabela dijo tsa hae le ho qoqa ha ho buuwa le yena; mosali oa Lejapane o ne a shebahala a le sieo, a tšoeroe pakeng tsa mafatše a mabeli. Drake o ile a ipotsa hore na ha e le hantle o batla eng le hore na sebaka sa hae sa 'nete se hokae. Ka linako tse ling o ile a bona mollo ho eena o ileng oa mo khothalletsa hore a mo loanele, ho tse ling - pelaelo e ileng ea mo qobella ho khutsa, a ikakhela ka hare ho eena. Ke "nete hore bane ba bona ha baa ka ba khona ho rarolla letho ka letsatsi, empa o ile a bona ntho e "ngoe e atamelang, e pupetsa pono e ka pele.
  
  E ts'oana haholo le ho phatloha ha nyutlelie hoo a ho boneng maobane.
  
  Smith le Lauren joale e ne e se e le bang. Mohlomong ba ile ba susumetsoa ke ho aka ha Drake le Alicia, kapa mohlomong ba ile ba ba timetsa. Leha ho le joalo, ha baa ka ba senya letsatsi le leng ho nahana ka eona. Hayden le Kinimaka ba dutse mmoho, mme Drake a ipotsa hore na o bona ho hong ho fetang mithara ya sebaka pakeng tsa bona, e leng ntho e nang le moelelo ho feta. E ne e amana haholo le puo ea 'mele ho feta ntho leha e le efe e 'ngoe, empa o ne a khathetse kelellong ka nako eo 'me a e khathatsa.
  
  "Hosane," a phahamisa khalase ea hae, "le ntoeng e latelang."
  
  Lino li ile tsa ntšoa 'me lijo tsa tsoela pele. E ne e le ka mor"a hore thupelo e khōlō e jeoe "me ba bangata ba ne ba itšetlehile ka morao litulong tsa bona, ba tebile borokong ba khotsofalo, moo Kenzi a ileng a etsa qeto ea ho bua le sehlopha sohle.
  
  "Phoso ke efe ka nna?" - o ile a botsa. "Na qetello ea ka ehlile ha ea tsitsa hakaale?"
  
  Hayden a sisinyeha, seaparo sa boetapele sa mo apesa hape. "Be, ke tla bua nnete ho lona, e leng seo ke kgolwang hore le tla se ananela. Ha ho letho leo nka le ratang ho feta ho u thibela ho tsoa seleng ea chankana, Kensi, empa ke tlameha ho rialo-ha ke nahane hore seo se etsahala."
  
  "Nka tsamaea."
  
  Hayden o ile a lumela: "Ke ne ke sitoa ho u thibela. "Mme ha ke batle. Empa litlōlo tsa molao tseo u li entseng Bochabela bo Hare," o ile a soabisa, "ha ke re, li khopisitse batho ba bangata ba matla." Ba bang ba bona ke Maamerika. "
  
  Ho ka etsahala hore ebe ke bona banna le basali bao ke ileng ka ba rekela lintho tse ling.
  
  "Ntlha e ntle. Empa ha ea ka ea thusa ".
  
  "Joale ke tla kena sehlopheng sa hau. Qala ka letlapa le hloekileng. Matha haufi le tšephe e blonde, eo lebitso la eona e leng Torsten Dahl. Ke oa hao hona joale, Hayden, haeba u ka mpha monyetla oa ho hlakola sekoloto sa ka."
  
  Moetapele wa sehlopha sa SPEAR o ile a panya ka potlako ha polelo e tiileng ya Kenzi e mo tjhabela. Drake o ile a khangoa ke metsi ka lekhetlo la bobeli ka matsatsi a mabeli. "Ha ho mohla nkileng ka nahana ka Dal e le tšephe. Ho feta moo-"
  
  "O se ka wa bua jalo," Moswedi a tlhagisa jalo, a lebega a tlhabilwe ke ditlhong go sekae.
  
  Alicia o ile a shebella Baiseraele ka hloko. "Ha ke na bonnete ba hore ke batla ho sebetsa le lesela lena."
  
  "Oh, ke tla u tšoara hantle, Miles. Ipoloke ka menoana ea hau. Nka u ruta mokhoa oa ho betsa setebele se hlileng se utloisang bohloko."
  
  "Le 'na nka tlameha ho lula le uena hajoale," Bo a bua. "Ka Tyler Webb moeeng le Tomb Raider, ha ho na moo nka bang teng."
  
  "Kea leboha," ha rialo Drake. Re tla nahana ka taba ena ebe re u romella lengolo le lekhutšoanyane la karabo.
  
  Hayden o ile a re ho eena: "Batho ba molemo ba lula ba amoheleha sehlopheng sena. "Ha feela ba bapala hantle le rona ba bang. Ke na le tšepo ea hore Beau e tla ba tlatsetso e ntle. "
  
  "Che, kea tseba hore o na le monyetla o moholo," ho boletse Alicia ka ho nahana. Leha ke sena bonnete ba hore e tla bapala hantle le sehlopha.
  
  Ba bang ba ile ba tsheha, ba bang ha ba a ka ba etsa jwalo. Bosiu bo ile ba eketseha 'me ba fokotseha, leha ho le joalo masole a ileng a pholosa New York a ile a tepella maikutlong a le botsoalle le har'a lipale tse monate. Motse ka booona o ne o keteka le bona, le hoja boholo ba baahi ba oona ba ne ba sa tsebe lebaka. Maikutlo a carnival a ile a tlala moeeng. Lefifing le ha letsatsi le chaba, bophelo bo ile ba tsoela pele.
  
  Ha letsatsi le lecha le chaba, sehlopha se ile sa tsamaea ka litsela tse fapaneng, sa khutlela likamoreng tsa sona tsa hotele "me sa lumellana ho kopana thapama.
  
  "Na u se u itokiselitse ho loana ka nako e 'ngoe?" Dahl o ile a tlamolela Drake ha ba kena hoseng ho hocha.
  
  "Haufi le uena?" Drake o ile a nahana ka ho soma Maswede eaba o hopola ntho e "ngoe le e "ngoe eo ba fetileng ho eona. Eseng feela kajeno, empa ho tloha ka letsatsi leo ba kopaneng ka lona.
  
  "Kamehla," a rialo.
  
  
  QETA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Masapo a Odin
  
  
  INEHELO
  
  
  Ke rata ho nehelana ka buka ena ho morali oa ka,
  
  Kira,
  
  ditshepiso tsa ho boloka
  
  le limaele tse ling tse ngata pele ...
  
  Le ho bohle ba kileng ba ntshehetsa ha ke ngola.
  
  
  Karolo ea 1
  Ke ne ke sa batle ho qala ntoa...
  
  
  NNGWE
  
  
  
  YORK, Engelane
  
  
  Lefifi la phatloha.
  
  "Ke ena". Matt Drake o ile a sheba sebuela-pele 'me a leka ho iphapanyetsa sebono seo le ho hapa setšoantšo ha mohlala o apereng ka mokhoa o makatsang o ntse o theosa tsela e mo khahlanyetsang.
  
  Ha ho bonolo. Empa e ne e le setsebi, kapa bonyane o ile a leka ho ba. Ha ho motho ea kileng a re phetoho ea ho tloha ho lesole la SAS ho ea ho sesole e tla ba bonolo, 'me o ne a loanne ka thata ka lilemo tse supileng tse fetileng, empa foto e ne e bonahala e otla ntho e nepahetseng ka hare ho eena.
  
  Haholo-holo bosiung bona. Mohlala oa pele o ile oa tsoka 'me oa bososela ka boikhohomoso hanyenyane, eaba oa tsamaea hantle ho ea ho molumo oa' mino le litlatse. Drake o ile a tsoela pele ho tobetsa khamera ha Ben, moeti oa hae ea lilemo li mashome a mabeli, a qala ho hoeletsa ka tsebeng ea hae.
  
  "Lenaneo le re e ne e le Milla Yankovic. Ke nahana hore ke utloile ka eena! Ke qotsa: 'chic designer model Freya'. Wow, na Bridget Hall eo? Ho thata ho bolela tlas'a lisebelisoa tsohle tsa Viking. "
  
  Drake o ile a hlokomoloha tlhaloso mme a tsoela pele ka papali ea hae, karolo e 'ngoe hobane o ne a sa tsebe hantle hore motsoalle oa hae e monyenyane o ne a hula khoele ea hae. O ile a nka litšoantšo tse hlakileng tsa ho tsamaea ha katse le papali e qalikaneng ea khanya har'a letšoele. Mehlala e ne e apere liaparo tsa Viking, tse tletseng lisabole le lithebe, lihelmete le linaka - liaparo tsa retro tse entsoeng ke moqapi ea tummeng oa lefats'e Abel Frey, eo ka tlhompho ea mantsiboea a ileng a tlatselletsa feshene ea nako e ncha ka seaparo sa ntoa sa Scandinavia.
  
  Drake o ile a lebisa tlhokomelo ea hae ho hlooho ea katse ea ho tsamaea le ntho ea mokete oa kajeno - relic e sa tsoa sibolloa, e bitsoang 'Shield of Odin' ka takatso e matla. Thebe e sa tsoa sibolloa, e tumileng lefatšeng ka bophara, e se e ntse e thoholetsoa e le eona e khōlō ka ho fetisisa e fumanoeng litšōmong tsa Norse "me ha e le hantle ke ea khale pele ho qaleho ea histori ea Viking.
  
  Hoa makatsa, litsebi li boletse.
  
  Sephiri se ileng sa latela se ne se le seholo, se thahasellisa "me sa hohela tlhokomelo ea lefatše lohle. Boleng ba The Shield bo ile ba eketseha feela ha bo-ramahlale ba kenella liserekising tsa phatlalatso ka mor'a hore ho fumanoe ntho e sa hlalosoang sebopehong sa eona.
  
  Li-Nerds tse lapetseng botumo ba tsona ba metsotso e leshome le metso e mehlano, lehlakore la bosoasoi la botho ba hae le ile la bua. O ile a e hlohlora. Ho sa tsotellehe hore na o ile a loana hakae, maikutlo a ho nyatsa-nyatsa a neng a fetohile karolo ea hae ha e ne e le mohlolohali, a ne a thunya joaloka rosa e chefo neng le neng ha a itebela.
  
  Ben o ile a hula letsoho la Drake, ka tšohanyetso a fetola sebopeho sa hae sa bonono hore e be sets'oants'o sa khoeli e tolokileng.
  
  "Oops". A tsheha. "Tšoarelo, Matt. E monate haholo. Ntle le 'mino ... ke crap. Ba ne ba ka hira bente ea ka ka liponto tse makholo a seng makae. Na u ka lumela hore York e atlehile ho etsa ntho e makatsang joalo ka ee? "
  
  Drake o ile a tsoka k'hamera ea hae moeeng. "Ka 'nete? Che. O ne a tseba Lekhotla la Motse oa York ka mehopolo ea bona e bolileng. Bokamoso bo nakong e fetileng, ba rialo. Empa bona, York e lefa mong'a ntlo ea hau chelete e 'maloa ho nka lifoto, eseng leholimo bosiu ka Loetse. 'Me sehlopha sa hau se senyehile. Kahoo, kokobela. "
  
  Ben a phethola mahlo. "Shit? Lebota la Boroko le se le ntse le nahana ka ... ka litlhahiso tse ngata, motsoalle oa ka.
  
  "Ho leka ho tsepamisa maikutlo ho mehlala e metle." Drake o ne a hlile a tsepamisitse maikutlo ho Thebe, a bonesoa ke mabone a ho tsamaea ha katse. E ne e e-na le lidikadikwe tse peli, se ka hare se ne se koahetsoe ke se shebahalang joaloka litšoantšo tsa liphoofolo tsa boholo-holo, "me se ka ntle e le motsoako oa matšoao a liphoofolo.
  
  O ne a nahana joalo ka mohlolo. E ntle bakeng sa litholoana tse phekotsoeng le linate.
  
  "O motle," o ile a hoeshetsa ha mohlala o ntse o feta, 'me o ile a tšoara phapang ea bocha le lilemo ka filimi ea digital.
  
  Ho matha katse ho ile ha kenngoa ka potlako haufi le Setsi sa Jorvik se tummeng sa York - musiamo oa histori oa Viking - ka mor'a hore Musiamo oa Sweden oa National Antiquities o fane ka kalimo e khutšoanyane mathoasong a Loetse. Bohlokoa ba ketsahalo ena bo ile ba hola haholo ha moetsi oa linaleli Abel Frey a ithaopela ho tšehetsa ketsahalo ea ho tsamaea ka likatse ho keteka ho buloa ha pontšo.
  
  Mohlala o mong o ne o tsamaisa lithaele tsa nakoana ka polelo ea katse e batlang sekotlolo sa eona sa bosiu sa tranelate. Sethoto ke uena, cynicism e boetse e tsohile. Ena e ne e le pono e nyarosang ea naleli e neng e reretsoe ho hlaha lenaneong la kamoso la "ba tummeng" ba TV le ho romelloa ka Twitter le Facebook ke lithoto tse milione tse noang biri, tse tsubang tsa matsatsi a leshome ka letsatsi.
  
  Drake o ile a panya. E ne e ntse e le moradi wa motho...
  
  Mabone a ne a bilika a bile a solla sepakapakeng bosiu. Leseli le khanyang le ne le bonahala ho tloha ka pele ho lebenkele ho ea lebenkeleng, le senya seo aura e nyane ea bonono Drake a khonneng ho e theha. 'Mino oa tantši o sitisang oa Cascada o ile oa hlasela litsebe tsa hae. Morena, a nahana. Bosnia maikutlo a ne a le bonolo ho feta mona.
  
  Letšoele le ile la eketseha. Ho sa tsotellehe mosebetsi oa hae, o ile a ipha nako ea ho sheba lifahleho tse mo potolohileng. Banyalani le malapa. Baqapi ba otlolohileng le ba banna ba nang le tšepo ea ho fumana leseli la setšoantšo sa bona. Batho ba apereng liaparo tse majabajaba, ba eketsa moea oa carnival. A bososela. Ke "nete hore takatso ea ho itebela e ile ea fela matsatsing ana-ho itokisetsa ntoa ea Sesole ho ne ho fetile-empa o ne a ntse a ikutloa a e-na le maikutlo a khale. Ka kutloisiso e sothehileng, ba ne ba fumane matla ho tloha ha Alison, mosali oa hae, a ne a hlokahetse lilemo tse peli pejana ka mor'a hore a mo siee, a halefile, a utloile bohloko, a bolela hore mohlomong o tlohile SAS, empa SAS e ne e ke ke ea mo tlohela. Hoo ho ne ho bolela'ng?
  
  Nako ha e so ame bohloko.
  
  Ke hobane'ng ha a ile a oa? Na e ne e le ponahalo e mpe tseleng? Kahlolo e mpe? Meokho mahlong a hae? E entsoe ka boomo? Karabo e neng e tla mo phonyoha ka ho sa feleng; nnete e tshabehang a ke keng a e tseba.
  
  Taba ea boholo-holo e ile ea khutlisetsa Drake morao tjena. Ntho e 'ngoe e ile ea hopoloa matsatsing a sesole sa hae - ho kokota ho hole, ho lebetsoe nako e telele ...
  
  Drake o ile a hlohlora moholi 'me a tsepamisa maikutlo lenaneong la ho tsamaea katse. Mefuta e 'meli e ile ea loana ntoa e somang tlas'a thebe ea Odin: ha ho letho le makatsang, ke thepa ea papatso feela. Letšoele le ile la hlaba litlatse, lik'hamera tsa thelevishene tsa luma, 'me Drake a tobetsa joalo ka dervish.
  
  Eaba o sosobanya sefahleho. A theola khamera. Kelello ea hae ea lesole, e botsoa empa e sa bola, e ile ea tšoara ho kokota hoo hole hole, ea kokota hape, 'me ea ipotsa hore na ke hobane'ng ha lihelikopthara tse peli tsa sesole li atamela sebakeng seo.
  
  "Ben," a rialo ka hloko, a botsa potso e le nngwe feela e tlileng kelellong, "nakong ya dipatlisiso tsa hao, na o utlwile ka baeti ba sa lebellwang bosiung bona?"
  
  "Joooh. Ke ne ke sa nahane hore o hlokometse. Che, ba ne ba ntse ba romellana melaetsa hore Kate Moss a ka hlaha. "
  
  "Kate Moss?"
  
  Liroala-nkhoana tse peli, e leng molumo oo tsebe e koetlisitsoeng e ka o lemohang ntle ho phoso. Ebile eseng feela liroala-nkhoana. Tsena e ne e le li-helicopter tsa Apache tse hlaselang.
  
  Eaba lihele tsohle li robeha.
  
  Liroala-nkhoana li ile tsa fofa holimo, tsa etsa selikalikoe 'me tsa qala ho fofa ka bonngoe. Letšoele le ile la nyakalla ka cheseho, le lebeletse ntho e khethehileng. Mahlo 'ohle le lik'hamera li ile tsa leba leholimong bosiu.
  
  Ben a hooa, "Wow..." Empa joale selefounu ea hae ea lla. Batsoali ba hae le khaitseli ea hae ba ne ba letsa khafetsa, 'me eena, mohlankana oa lelapa ea nang le pelo ea khauta, o ne a araba kamehla.
  
  Drake o sebelisetsoa nako ea phomolo e khutšoanyane ea lelapa. O ile a hlahloba ka hloko moo helikopthara e leng teng, libaka tsa limisaele tse tletseng ka ho feletseng, sethunya sa ketane sa 30mm seo ho bonahalang eka se ne se le ka tlas'a fuselage e ka pele ea sefofane, 'me a hlahloba boemo. Crap...
  
  Letšoele le chesehang le ne le tletse lepatlelong le lenyenyane le pota-potiloeng ke mabenkele a nang le litsela tse tharo tse tšesaane tsa ho tsoa. Ben mme o ne a e-na le khetho e le 'ngoe feela haeba ... ha ... pherekano e qala.
  
  E-ea ka ho toba bakeng sa ho tsamaea katse.
  
  Ntle le temoso, liropo tse ngata li ile tsa thella helikopthara ea bobeli, eo joale Drake a ileng a hlokomela hore e tlameha ebe ke motsoako oa Apache: mochini o fetotsoeng ho amohela litho tse ngata tsa basebetsi.
  
  Banna ba ikopantseng ba theohile ka mela e thekeselang, ba nyamela ka mor'a ho tsamaea ha katse. Drake o ile a hlokomela lithunya tse tlamelletsoeng lifubeng ha khutso e hlokolosi e qala ho hasana har'a letšoele. Mantsoe a ho qetela e ne e le mantsoe a bana ba botsang lebaka, empa kapele ba ile ba shoa.
  
  Eaba Apache ea etellang pele a thunya metsu ea Hellfire ho e 'ngoe ea limakasine tse se nang letho. Ho ne ho utlwahala modumo o hlabang, o kang wa dilitara tse milione tsa mouoane o phonyohang, yaba ho puruma eka di-dinosaur tse pedi di kopana. Likhechana tsa mollo, likhalase le litene li hasane hohle sebakeng seo.
  
  Ben o ile a liha selefouno ea hae a tšohile eaba o matha ho e sala morao. Drake o ile a utloa mehoo e nyoloha joalo ka leqhubu la maqhubu 'me a utloa maikutlo a mahoo-hoo a laola letšoele. Ntle le ho nahana le ka motsotsoana, o ile a tšoara Ben "me a mo lahlela holim"a seporo, eaba o itahlela holim"a hae. Ba fihla ba wela pela tsela ya katse.
  
  Molumo oa sethunya sa ketane ea Apache o ile oa lla, o tebile ebile o bolaea, lithunya tsa lona li fofa holim'a letšoele empa li ntse li baka tšabo.
  
  "Ben! Dula haufi le nna." Drake o ile a matha ho pota-pota tlase ho pina ea katse. Mehlala e mengata e ile ea itšetleha ka ho thusa. Drake o ile a ema ka maoto a hae mme a hetla morao ho letšoele le tjhesang la batho ba mathang ba tshohile ba lebile moo ho tswang teng. Batho ba bangata ba ile ba hloa mekoallo, ba thusoa ke mehlala le basebetsi. Mehoo e tšosang e ile ea phunyeletsa moeeng, ea baka tšabo. Mollo o ile oa khantša lefifi, "me lerata le leholo la lirotho tsa helikopthara le ile la ntša lerata le leholo.
  
  Sethunya sa ketane se ile sa lla hape, se romela loto e matla moeeng ka molumo o tšosang oo ho seng moahi ea lokelang ho o utloa kae kapa kae.
  
  Drake o ile a fetoha. Mehlala e ile ea thothomela ka mor'a hae. Thebe ea Odin e ne e le ka pel'a hae. Ka ho mamela tšusumetso, o ile a ipeha kotsing ea ho nka linepe tse seng kae feela nakong eo ha masole a apereng libaki tse thibelang likulo a hlaha ka mor"a sebaka seo. Ntho ea pele eo Drake a amehileng ka eona e ne e le ho ipeha lipakeng tsa Ben, limotlelara le masole, empa o ne a lula a tobetsa, a fokotsa pono ea hae ....
  
  Ka letsoho le leng a sutumelletsa mohiri oa hae e monyenyane hole.
  
  "Lumela!"
  
  Lesole le leng le ile la mo sheba "me la tsoka sethunya sa lona ka ho sokela. Drake o ile a hatella maikutlo a ho se lumele. Ntho ea mofuta ona ha e ea etsahala York, lefatšeng lena. York e ne e le lehae la bahahlauli, barati ba ice cream le baeti ba letsatsi ba Amerika. E ne e le tau e neng e sa dumellwa ho puruma, esita le nakong eo Roma e neng e busa. Empa e ne e bolokehile, "me e le bohlale. Mona e ne e le sebaka seo Drake a ileng a khetha ho baleha ho sona ho tloha SAS ea pele.
  
  Ho ba le mosadi waka. Ho qoba ... crap!
  
  Ka tšohanyetso lesole le ile la hlaha sefahlehong sa hae. "Mphe seo!" o ile a hoeletsa ka mokhoa oa Sejeremane. "Mphe eona!"
  
  Lesole le ile la potlakela k'hamerang. Drake o ile a otla sephakeng sa hae mme a sotha sethunya sa hae sa mochini. Sefahleho sa lesole se ile sa khanya ke ho makala. Drake o ile a fa Ben k'hamera ka khutso ka mokhoa o ka beng o entse mohlokomeli ofe kapa ofe oa New York ea ikhohomosang. Ke ile ka mo utloa a baleha ka lebelo le holimo.
  
  Drake o ile a supa sethunya sa mochini fatše ha masole a mang a mararo a ntse a atamela ho eena.
  
  "Uena!" E mong oa masole a phahamisa sebetsa sa hae. Drake o ile a koala mahlo a hae, empa a utloa sello se hlabang.
  
  "Ema! Litahlehelo tse fokolang, sethoto. A na u hlile u batla ho thunya motho e mong a tšohile haholo thelevisheneng ea naha?"
  
  Lesole le lecha le ile la kopa Drake hlooho. "Mphe khamera." Ho ne ho e-na le boleng ba nko ea botsoa ho polelo ea hae ea Sejeremane.
  
  Drake o ile a nahana ka leano B mme a tlohella sethunya se lla fatshe. "Ha ke na tsona".
  
  Molaoli o ile a ōma ka hlooho ho bahlanka ba hae. "Mo shebelle."
  
  "Ho ne ho ena le motho e mong moo..." lesole la pele le ile la phahamisa sethunya sa lona, le shebahala le ferekane. "O ... o ile a tloha."
  
  Molaoli o ile a kena sefahlehong sa Drake. "Motsamao o mobe."
  
  Moqomo o ile oa mo hatella phatleng. Pono ea hae e ne e tletse Majeremane a halefileng le mathe a fofang. "Mo shebelle!"
  
  Ha ba ntse ba mo phenyekolla, o ile a bona bosholu bo hlophisitsoeng ba Odin's Shield bo eteletsoeng pele ke monna ea apereng maske ea sa tsoa fihla a apere sutu e tšoeu. O ile a tsoka letsoho la hae ka tsela e batlang e bontsha mme a ingwaya hlooho, empa a se ke a re letho. Hang ha Shield e patiloe ka mokhoa o sireletsehileng, monna eo o ile a tsoka seea-le-moea ka tsela ea Drake, ka ho hlaka a hohela tlhokomelo ea molaoli.
  
  Molaoli o ile a beha seea-le-moea sa hae tsebeng ea hae, empa Drake ha aa ka a tlosa mahlo a hae ho monna ea apereng bosoeu.
  
  "ho ea Paris," monna eo o ile a bua ka melomo feela. "Hosane ka hora ya botshelela."
  
  Koetliso ea SAS, Drake e bonts'itse, e ne e ntse e le molemo.
  
  Molaoli a re: "E. A boela a iphumana a le sefahlehong sa Drake, a tsoka likarete tsa hae tsa mokoloto le li-ID tsa lifoto. "Lucky nutcracker," a hula ka botsoa. "Mookameli o re tahlehelo e nyane, ke ka lebaka leo u phelang. "Empa," a tsoka sepatjhe sa Drake, "re na le aterese ya hao, mme ha o ka tsholla dinawa," a eketsa, a benya pososelo e batang ho feta sekwahelo sa bere ya polar, "mathata a tla o fumana."
  
  
  MABELI
  
  
  
  YORK, Engelane
  
  
  Hamorao, ha a le hae, Drake o ile a tšoara Ben ka kofi ea "decaf filter" 'me a ikopanya le eena ho shebella liketsahalo tsa bosiu.
  
  Odin's Shield e ile ea utsuoa hobane toropo ea York e ne e sa itokisetsa tlhaselo e sehlōhō joalo. Mohlolo oa sebele e ne e le hore ha ho motho ea shoeleng. Liroala-nkhoana tse tukang li ile tsa fumanoa bohōle ba lik"hilomithara tse ngata, li lahliloe moo litsela tse khōlō tse tharo li neng li kopana teng, baahi ba tsona ba ne ba se ba le sieo.
  
  "Senya lenaneo la Frey," Ben a rialo, a tiile. "Mehlala e se e tletse 'me e felile."
  
  "Ruri, le nna ke fetotse diphate. Ke na le bonnete ba hore Frey, Prada le Gucci ba tla pholoha. "
  
  "Lebota la Boroko le ne le tla bapala ho eona kaofela."
  
  "Na o qalile filimi ea lelapa ea Titanic hape?"
  
  Seo sea nkhopotsa-ba ile ba khaoletsa ntate oa ka har"a metsi."
  
  Drake o ile a tlatsa nkho ea hae. "Seke oa tšoenyeha. O tla khutla ka mor'a metsotso e ka bang tharo kapa ho feta. "
  
  "O a soma ka nna, Krusty?"
  
  Drake a sisinya hlooho mme a tsheha. "Che. O sa le monyenyane haholo hore o ka utlwisisa."
  
  Ben o ne a qetile likhoeli tse ka bang robong a lula le Drake. Ka likhoeli tse seng kae feela, ba ile ba tloha ho batho bao ba sa ba tsebeng ho ea ho metsoalle e molemo. Drake o ile a fana ka chelete ea ho hira Ben molemong oa tsebo ea hae ea ho nka lifoto - mohlankana enoa o ne a le tseleng ea ho ea sekolong - 'me Ben o ile a thusa ka ho arolelana ntho e' ngoe le e 'ngoe. hape e lokeloang ke ho hlolloa.
  
  Ben a bea lebekere la hae fatshe. "Dumela, tsala. Ke nahana hore ke tla ya bitsa kgaitsedi ya ka."
  
  "Bosiu".
  
  Lemati la koaloa 'me Drake a sheba Sky News nakoana. Ha setšoantšo sa thebe ea Odin se hlaha, o ile a khutlela hona joale.
  
  O ile a nka k"hamera eo a neng a iphelisa ka eona, a kenya karete ea memori ka pokothong, a ikemiselitse ho hlahloba litšoantšo hosasane, eaba o leba k"homphieutheng e ntseng e lla. Ha a fetola maikutlo a hae, o ile a emisa ho sheba menyako le lifensetere habeli. Ntlo ena e ne e sirelelitsoe haholo lilemong tse ngata tse fetileng ha a ntse a sebeletsa sesoleng. O ne a rata ho lumela molemo oa motheo oa motho e mong le e mong, empa ntoa e ile ea u ruta ntho e le 'ngoe - le ka mohla u se ke ua tšepa letho ka bofofu. Kamehla u be le moralo le khetho ea bekapo - Plan B.
  
  Ho ne ho se ho fetile lilemo tse supileng, "me joale o ne a tseba hore kelello ea lesole leo e ne e ke ke ea mo tlohela.
  
  O ile a sebetsa "Odin" le "Shield of Odin" ka ntle ho ntlo, moea o ile oa phahama, o otla ka mathōko 'me o lla joalo ka motho ea bolokang chelete e ngata eo bonase e neng e le limilione tse' nè. tšibollo e kholo ea baepolli ba lintho tsa khale, e kholo ka ho fetesisa nalaneng eohle ea Iceland. boithuto bo ile ba tlameha ho emisoa.
  
  Eona seretse se chesang, Drake o ile a nahana, se neng se sa tsoa romela leru la molora ho pholletsa le Europe, se sitisa sephethephethe sa lifofane le matsatsi a phomolo a batho.
  
  Drake o ile a nwa kofi ya hae mme a mamela sello sa moya. Tsupanako e ile ea otla har'a mp'a bosiu. Ha a shebisisa boitsebiso bo bongata bo fanoeng ke Inthanete ho ile ha mo bolella hore Ben o tla utloisisa haholoanyane ho feta kamoo a ka khonang. Ben o ne a tšoana le seithuti leha e le sefe - a khona ho utloisisa kapele pherekano e hlahang hammoho le theknoloji. O ile a bala hore thebe ea Odin e ne e khabisitsoe ka liqapi tse ngata tse rarahaneng, tseo kaofela ha tsona li ileng tsa ithutoa ke litsebi tsa kamore ea ho phomola, le hore J.R.R. Tolkien o thehile moloi oa hae ea lelera Gandalf ho Odin.
  
  Lintho tse sa reroang. Ho ne ho lumeloa hore matšoao kapa li-hieroglyphs tse pota-potileng bokantle ba thebe ke mofuta oa khale oa Thohako ea Odin:
  
  
  Leholimo le Lihele ke ho hloka tsebo ha nakoana feela,
  
  Ke Moea o sa Shoeng o sekamelang ho se Nepahetseng kapa se Fosahetseng.
  
  
  Ho ne ho se na mongolo o hlalosang thohako eo, empa bohle ba ne ba ntse ba lumela bonnete ba eona. Bonyane sena se ne se bakoa ke Vikings, eseng Odin.
  
  Drake o ile a lula setulong sa hae mme a matha ka liketsahalo tsa bosiu.
  
  Ntho e le 'ngoe e ile ea mo bitsa, empa ka nako e tšoanang ea etsa hore a nahane. Mohlankana ea apereng bosoeu o ile a re: "ho ea Paris, hosasane ka hora ea botšelela." Haeba Drake a tsamaea ka tsela ena, a ka beha bophelo ba Ben kotsing, re sa bue ka bophelo ba hae.
  
  Motho ea seng sesole a ka be a ile a iphapanyetsa sena. Lesole le ne le tla beha lebaka la hore ba se ba tšositsoe, hore bophelo ba bona bo ne bo se bo le kotsing, le hore boitsebiso leha e le bofe ke boitsebiso bo molemo.
  
  O Googled: One + Paris.
  
  Keno e le 'ngoe e sebete e ile ea hapa mahlo a hae.
  
  Pere ea Odin, Sleipnir, e ile ea bontšoa Louvre.
  
  Pere ea Odin? Ho Molimo, thaka lena le ne le batla lintho tse bonahalang. Drake o ile a bula leqephe la lapeng la Louvre. Ho ne ho bonahala eka setšoantšo sa pere ea tšōmo Odin se ile sa sibolloa lilemong tse ngata tse fetileng lithabeng tsa Norway. Ho ile ha latela lipale tse ling. Kapele Drake o ile a haptjoa ke lipale tse ngata tse buang ka Odin hoo a ileng a batla a lebala hore E ne e hlile e le Molimo oa Viking, e leng tšōmo feela.
  
  Louvre? Drake o ile a e hlafuna. O ile a qeta kofi ea hae, a ikutloa a khathetse, 'me a tloha k'homphieutha.
  
  Motsotsong o latelang o ne a se a robetse.
  
  
  ******
  
  
  A phaphama ha a utlwa modumo wa senqanqane se llang. Molebeli oa hae e monyenyane. E ka "na eaba sera se ne se lebeletse alamo kapa ponahalo ea ntja, empa le ka mohla o ne a ke ke a belaella mokhabiso o monyenyane o motala o lutseng pel"a moqomo oa mabili, "me Drake o ne a koetliselitsoe ho robala habonolo.
  
  O ile a robala tafoleng ea k'homphieutha a tšoere hlooho ea hae matsohong; Joale hang-hang a tsoha 'me a nyenyelepa ka phasejeng e lefifi. Lemati le ka morao la lla. Khalase ea robeha. Ho ne ho se ho fetile metsotsoana e seng mekae feela senqanqane se lla.
  
  Ba ne ba le ka hare.
  
  Drake o ile a inama ka tlas'a boemo ba mahlo 'me a bona banna ba babeli ba kena, ba tšoere lithunya tsa mochini hantle, empa ba le bohlasoa. Metsamao ya bona e ne e hlwekile, empa e se e kgahlisang.
  
  Ha ho bothata.
  
  Drake o ile a leta moriting, a tšepile hore lesole la khale le ho eena le ke ke la mo nyahamisa.
  
  Ho ile ha kena batho ba babeli, sehlopha se tsoetseng pele. Sena se ne se bontša hore ho na le motho ea tsebang seo ba se etsang. Leano le felletseng la Drake bakeng sa boemo bona le ne le reriloe lilemo tse ngata tse fetileng, ha kelello ea lesole e ntse e le matla ebile e le liteko, 'me ho ne ho se mohla a kileng a tlameha ho e fetola. Joale e ne e shebiloe bocha kelellong ea hae. Ha molomo oa lesole la pele o tsoa ka kichineng, Drake o ile a o tšoara, a o hulela ho eena, a ntan'o o khutlisetsa morao. Ka nako e ts'oanang, a hatela ho mohanyetsi oa hae mme a bilika, a phamola sethunya ka katleho mme a qetella a le kamora monna eo.
  
  Lesole la bobeli le ile la makala. Ke sona feela se neng se hlokahala. Drake o ile a thunya ntle le khefu ea millisecond, eaba o reteleha mme o thunya lesole la pele pele la bobeli le oela ka mangole.
  
  A nahana joalo. Speed e ne e le ntho e 'ngoe le e' ngoe hona joale.
  
  O ile a mathela litepising, a hoeletsa lebitso la Ben, eaba o thunya lehetleng la hae ka sethunya sa sethunya. O ile a fihla moo a fihlang teng, a hoeletsa hape, eaba o mathela monyako oa Ben. E phatlohile. Ben o ile a ema ka borikhoe ba hae bo borikhoe, a tšoere selefouno, sefahlehong sa hae ho ngotsoe tšabo ea sebele.
  
  "Se tshwenyehe," Drake a lla. "Ntšepe. Ona ke mosebetsi oa ka o mong."
  
  Se molemo ke hore Ben ha aa ka a botsa lipotso. Drake o ne a tsepamisitse maikutlo ka matla a hae kaofela. O ile a koala sekheo sa pele sa marulelo a marulelong eaba o kenya ea bobeli ka kamoreng eo. Ka mor'a moo, o ile a tiisa lemati la kamore. E ne e ke ke ea thibela sera se ikemiselitseng, empa ka sebele se ne se tla se khoehlisa.
  
  Kaofela ke karolo ea leano.
  
  O ile a notlela lemati ka boutu, a etsa bonnete ba hore mapolanka a hahiloeng ka hare a sirelelitsoe foreiming e matlafalitsoeng, ebe o theolela lere ka kamoreng e tlas"a marulelo. Ben o ile a thunya pele, Drake lekhetlo la bobeli hamorao. Sebaka se ka holimo se ne se le seholo 'me se na le k'hapete. Ben a ema feela, molomo oa hae o khathetse. Lik'hasete tse khōlō tsa tloaelo tsa libuka li ne li tletse sebaka sohle sa lebota le ka bochabela-bophirimela, li tletse li-CD le mekotla ea khale ea lik'hasete.
  
  "Na sena sohle ke sa hao, Matt?"
  
  Drake ha a ka a araba. O ile a ea qubung ea mabokose a neng a patile lemati le phahameng hoo a neng a ka khasa ka lona; monyako o isang marulelong.
  
  Drake o ile a phethola lebokose holim'a k'hapete. Mochila o neng o tletse ka botlalo, oo a neng a o behile mahetleng a hae, oa oa.
  
  "Lesela?" Ben a hoeshetsa.
  
  A phaphatha mokotla. "Ke ba fumane."
  
  Ha Ben a bonahala a se na letho, Drake o ile a hlokomela kamoo a tšohileng kateng. O ile a hlokomela hore o iphetotse ha bonolo ho ba mohlankana eo oa SAS. "Lesela. Mehala ea cellular. Chelete. Liphasepoto. I-pad. Boitsebiso".
  
  Ha kea bua ka sethunya. Likulo. Thipa...
  
  "Ke mang ea etsang sena, Matt?"
  
  Ho bile le ho soahlamana ho tsoa tlase. Sera sa bona se sa tsejoeng se kokota monyako oa kamore ea Ben, mohlomong joale se hlokomela hore ba khella Drake tlaase.
  
  "Ke nako ea ho tsamaea".
  
  Ben o ile a reteleha ntle le maikutlo a letho 'me a khasetsa bosiung boo bo neng bo fefotsoe ke moea. Drake leeba ka mor'a hae 'me, ha a sheba ka lekhetlo la ho qetela maboteng a nang le li-CD le litheipi, a otla lemati.
  
  O ile a lokisa marulelo ka hohle kamoo a ka khonang ntle le ho hapa tlhokomelo ea batho. Ka boikaketsi ba ho kenya lesela le lecha, o ile a kenya tselana e bophara ba limithara tse tharo e neng e tsamaea bolelele bohle ba marulelo a hae. Bothata e ne e tla ba lehlakoreng la moahelani oa hae.
  
  Moea o ile oa ba hula ka menoana e hlokang mamello ha ba tšela marulelo a kotsi. Ben o ile a tsamaea ka hloko, maoto a hae a sa roala letho a thella "me a thothomela holim"a lithaele tsa konkreite. Drake o ile a tšoara letsoho la hae ka thata, a lakatsa eka ba ka ba le nako ea ho fumana liteki tsa hae.
  
  Eaba moea o matla o foka holim'a chimney, oa otla Ben square sefahlehong 'me oa etsa hore a khoptjoe moeling. Drake o ile a hula ka matla, a utloa sello sa bohloko, empa ha aa ka a lokolla letsoho la hae. Motsotsoana hamorao o ile a laola motsoalle oa hae.
  
  "Ha se hole," a hweshetsa. "Ke batla ke fihla, motsoalle."
  
  Drake o ne a bona hore Ben o tšohile. O ile a talima ka ho toba pakeng tsa lemati la marulelo a marulelo le ntlha ea marulelo, ho ea fihla serapeng le ka morao. Tšabo e ile ea fetola litšobotsi tsa hae. Ho phefumoloha ha hae ho ile ha tsofala; ba ka be ba sa ka ba e etsa ka lebelo lena.
  
  Drake o ile a utsoa monyako, a bokella sebete sa hae mme a le furalla. Hoja ho ne ho fetile motho, ba ka be ba ile ba mmona pele. A tshwara Ben mahetleng mme a kopana le mahlo a hae.
  
  "Ben, o tlameha ho ntshepa. Ntšepe. Kea u tšepisa hore ke tla u thusa ho mamella sena."
  
  Mahlo a Ben a ne a tsepame mme a dumela ka hlooho, a ntse a tshohile empa a behile bophelo ba hae matsohong a Drake. O ile a reteleha mme a tsoela pele ka hloko. Drake o ile a hlokomela hore mali a ntse a rotha maotong a hae, a phalla ka har'a sekoti. Ba ile ba tšela marulelo a moahelani, ba theohela ka har'a sethopo sa hae 'me ba thella fatše. Ben o ile a thella mme a wa bohareng, empa Drake o ne a le teng pele mme a thibela boholo ba ho wa ha hae.
  
  Ba ne ba le mobung o tiileng ka nako eo. Lebone le ne le bonesitsoe ka phaposing e latelang, empa ho ne ho se motho haufi. Mohlomong ba ile ba utloa molumo oa sethunya sa mochini. Ke tšepa hore mapolesa a tseleng.
  
  Drake a haka Ben ka thata mme a re, "Dintho tse monate. Tsoela pele ka mosebetsi o motle 'me ke tla u fumanela foreimi e ncha ea ho hloa. Joale a re tsamaeeng.
  
  E ne e le motlae o mathang. Neng kapa neng ha ba ne ba hloka ho nkuoa, Ben o ne a bua le Drake ka lilemo tsa hae, 'me Drake o ne a soma bocha ba Ben. Tlholisano ea botsoalle.
  
  Ben a korotla. "Ke mang ea liheleng holimo moo?"
  
  Drake o ile a sheba kamoreng e tlas'a marulelo le lemati la eona la lekunutu. Ha ho motho ea kileng a ntša letho moo.
  
  "Majeremane".
  
  Joaloka borokho ba Jeremane ba Ntoa ea II ea Lefatše holim'a Noka ea Kwai?
  
  "Ke nahana hore e ne e le Majapane. Che, ha ke nahane hore ho tšoana le Majeremane a WWII. "
  
  Ba ne ba se ba le ka morao ho serapa sa moahelani. Ba ile ba kena ka har'a lekhoakhoa 'me ba phunyeletsa karolong ea dummy ea terata eo Drake a e hahileng nakong ea mekete ea selemo le selemo ea Swift.
  
  Re tsoela ka ho toba seterateng se phetheselang.
  
  Ka ho toba mabapa le renke ea litekesi.
  
  Drake o ile a leba likoloing tse emeng a nahanne ka polao. Temohisiso ea hae ea sesole e ile ea boela ea iponahatsa. Joalo ka Mickey Rourke, joalo ka Kylie, joalo ka Hawaii Five-O ... E ne e mpa e khutsitse, e emetse nako e nepahetseng ea ho khutla ka bokhabane.
  
  O ne a kholisehile hore tsela e le "ngoe feela ea ho sireletsa bobeli ba bona e ne e le hore ba fihle ho motho eo ea mobe pele.
  
  
  THARO
  
  
  
  PARIS, FRANSE
  
  
  Sefofane se eang Charles De Gaulle se ile sa fihla hang ka mor'a hora ea borobong letsatsing leo. Drake le Ben ba ile ba lula ba se na letho haese mokotlana le lintho tse seng kae tse tsoang ka hare ho oona. Ba ne ba apere liaparo tse ncha, liselefouno tse ncha li ne li lokile. I-pad e ile ea lefisoa. Bongata ba chelete e ne e le sieo - e ne e sebelisetsoa lipalangoang. Sebetsa se ile sa lahloa hang ha Drake a tseba morero oa sona.
  
  Nakong ea sefofane, Drake o ile a tsebisa Ben linthong tsohle tsa Jeremane le tsa Vikings 'me a mo kōpa hore a thuse ka lipatlisiso. Maikutlo a phoqang a Ben e bile, "Bang bang, ke degree ea ka."
  
  Drake o amohetse boikutlo bona. Ba ha Griffin ha ba ka ba robeha, ke leboha Modimo.
  
  Ba ile ba tsoa boema-fofane ba kena ka har'a moea o batang oa Parisian. Ben o ile a fumana tekesi eaba o tsoka buka ea tataiso eo a neng a mo reketse eona. Hang ha ba se ba kene ka hare, a re, "Umm ... Rue ... Croix? Hotele e shebaneng le Louvre?"
  
  Thekisi e ile ea qala ho tsamaea, e khannoa ke monna eo sefahleho sa hae se neng se bontša hore ha ho letho le mo sisinyang. Hotele, ha a fihla metsotso e mashome a mane hamorao, e ne e le ntho e khathollang ea Paris. Ho ne ho e-na le sebaka se seholo sa baeti, li- lift tse ka nkang batho ba fetang a le mong, le liphaseje tse "maloa tse nang le likamore.
  
  Pele ba kena, Drake o ile a sebelisa ATM ka kamoreng ea baeti ho ntša chelete e setseng - li-euro tse ka bang makholo a mahlano. Ben o ile a sosobanya sefahleho, empa Drake a mo tiisetsa ka ho monya mahlo. O ne a tseba seo motsoalle oa hae ea bohlale a se nahanang.
  
  Tebelo ea elektronike le litsela tsa chelete.
  
  O ile a lefella kamore e le "ngoe ka karete ea ho reka ka mokitlane eaba o reka kamore e ka mose ho seterata ka chelete. Hang ha ba nyolohela mokatong o ka holimo, ka bobeli ba ile ba kena ka kamoreng ea "chelete" 'me Drake a theha leihlo.
  
  "Ona ke monyetla wa rona wa ho bolaya dinonyana tse mmalwa ka lejwe le le leng," a rialo, a shebile Ben a qamaka ho potoloha phaposi ka leihlo le mahlonoko.
  
  "A?" - Ke botsitse.
  
  "Re bona kamoo ba leng molemo kateng. Haeba ba ka tla kapele, ho lokile, mme mohlomong ke mathata. Haeba ba sa etse joalo, ho bohlokoa ho tseba, hape. 'Me u na le monyetla oa ho ntša toy ea hau e ncha. "
  
  Ben o ile a bulela I-pad. "Na ehlile see se tla etsahala kajeno ka hora ea botšelela?"
  
  "Ke khakanyo e rutehileng." Drake o ile a feheloa. Empa e lumellana le lintlha tse 'maloa tseo re li tsebang.
  
  "Hmm, he, suthela ka thoko, Krusty..." Ben a hlaba menwana ya hae ka boikaketsi. Tšepo ea hae e ile ea khanya joale kaha o ne a thusa ho e-na le ho pholosoa, empa e ne e e-s'o be mohlankana oa 'ketso' ka nako eo. Ho e-na le hoo, mofuta oa botho bo khetholloang ka lebitso la hae kapa lebitso la bosoasoi - haholo-holo Blakey - ha ho mohla e leng matla ho lekana hore a tšoaneloe ke fane eo.
  
  Drake o ile a sheba ka lesoba la lesoba. O ile a honotha: "Ho tla nka nako e telele. "Ha re na le menyetla e mengata."
  
  Ha ea ka ea nka nako e telele. Ha Ben a ntse a tobetsa I-pad ea hae, Drake o ile a bona banna ba baholo ba halofo ba bokane monyako ka mose ho seterata. Senotlolo se ne se robehile 'me kamore e ile ea qhekelloa. Metsotsoana e mashome a mararo hamorao sehlopha se ile sa hlaha hape, sa qamaka ka bohale, "me sa qhalana.
  
  Drake a tiisitse mohlahare.
  
  Ben a rialo. "Sena se a thahasellisa ruri, Matt. Ho lumeloa hore ho na le likotoana tse robong tsa mesaletsa ea Odin e hasaneng lefatšeng ka bophara. Thebe ke ntho e nngwe, pere ke ntho e nngwe. Ke ne ke sa tsebe sena. "
  
  Drake o ne a sa mo utloe. O ile a senya boko ba hae. Ke hona moo ba bileng le mathata.
  
  Ha aa ka a bua letho, o ile a tloha monyako eaba o letsetsa nomoro ea mohala oa hae. Hoo e ka bang hang-hang mohala o ile oa arajoa.
  
  "Ee?"
  
  "Enoa ke Drake."
  
  "Ke maketse. Ke khale ke sa bone, motsoalle. "
  
  "Kea tseba".
  
  Ke ne ke tseba kamehla hore o tla letsa.
  
  "Eseng seo o se nahanang, Wells. Ke hloka ho hong."
  
  "Ehlile ua tseba. Mpolelle ka Mai."
  
  Damn. Wells o ne a mo leka ka ntho eo a ka e tsebang feela. Bothata e ne e le hore Mai e bile lelakabe la bona la khale ho tloha ha ba le Thailand, pele a nyaloa ke Alison - esita le Ben o ne a sa hloke ho utloa lintlha tseo tse litšila.
  
  "Lebitso le bohareng ke Sheeran. Sebaka - Phuket. Mofuta - hmm... e makatsang..."
  
  Litsebe tsa Ben tsa sisinyeha. Drake o ile a e bala ka puo ea hae ea 'mele ka mokhoa o hlakileng joalokaha a ne a khona ho bala leshano la ralipolotiki. Molomo o ahlameng e ne e le leseli...
  
  Drake o ne a batla a utloa litšeho tsa lentsoe la Wells. "E sa tloaelehang? Na see ke sona se molemohali seo u ka se etsang?"
  
  "Hona joale, ho joalo."
  
  "Na ho na le motho moo?"
  
  "Ka 'nete joalo ka".
  
  "Kea leboha. Ho lokile, motsoalle, u batla eng?"
  
  "Ke hloka nnete, Wells. Ke hloka litaba tse sa lumelloeng ho phatlalatsoa litabeng kapa Marang-rang. Thebe eo ea Odin e utsoitsoe. Mabapi le Majeremane a e utsoitseng. Haholo-holo Majeremane. Lintlha tsa 'nete tsa SAS. Ke hloka ho tseba se hlileng se etsahalang, motsoalle, eseng ho lutla ha sechaba. "
  
  "O bothateng?"
  
  "E kholo." U se ke ua thetsa molaoli oa hao oa pele kapa che.
  
  "Thuso ea hlokahala?"
  
  "Ha e so etsahale".
  
  "U fumane letsoho la hao, Drake. Bua feela 'me SAS ke ea hau. "
  
  "Ke tla etsa".
  
  "Ho lokile. Mphe e 'ngoe. Mme ha ho le jwalo, na o ntse o ipolella hore o ne o le SAS feela wa kgale?"
  
  Drake o ile a qeaqea. Lentsoe "SAS e ntle ea khale" ha ea lokela ho ba teng. "Ke lentsoe le amohelehang bakeng sa tlhaloso, ke eona feela."
  
  Drake o ile a akheha. Ho kōpa thuso ho molaoli oa hae oa pele ho ne ho se bonolo, empa tšireletso ea Ben e ile ea hlōla boikutlo leha e le bofe ba boikhohomoso. O ile a sheba lesoba hape, a bona phaseje e se nang letho, eaba oa tsamaea o lula pel"a Ben.
  
  "U re likarolo tse robong tsa Odin? Seo lihele se bolelang?
  
  Ka potlako Ben o ile a tloha leqepheng la Facebook la sehlopha sa hae, a honotha hore ba na le likopo tse peli tse ncha tsa metsoalle, e leng se etsang hore palo ea bona e be leshome le metso e supileng.
  
  O ile a ithuta Drake nakoana. "Kahoo o mokapotene wa mehleng wa SAS mme o rata ditheipi. Hoa makatsa, molekane, haeba u sa tsotelle ha ke bua.
  
  "Tlosa maikutlo, Ben. O na le eng?"
  
  "Hantle... Ke ntse ke latela mohlala oa likarolo tsena tse robong tsa Odin Ho bonahala eka robong ke palo e khethehileng litšōmong tsa Norse. E mong o ne a khokhothetsoe thupeng ho hong ho bitsoang Sefate sa Lefatše, matsatsi a robong le masiu a robong, a itima lijo, ka lerumo lehlakoreng la hae, joalo ka Jesu Kreste, le lilemo tse ngata pele ho Jesu. Sena ke ntho ea sebele, Matt. Bo-rasaense ba sebele ba e thathamisitse. E ka "na eaba ke pale e ileng ea susumetsa pale ea Jesu Kreste. Ho na le likarolo tse robong tsa Odin. Lerumo ke karolo ea boraro 'me e hokahane le Sefate sa Lefatše, le hoja ke sa fumane ho buuoa ka sebaka sa eona. Sebaka se tsebahalang sa Sefate se Sweden. Sebaka se bitsoang Apsalla."
  
  Butle butle, butle. Na e bua letho ka thebe ea Odin kapa pere ea hae?"
  
  Ben o ile a honyetsa. "Ke feela hore Thebe e ne e le e "ngoe ea lintho tse epolotsoeng ka ho fetisisa tse kileng tsa fumanoa ke baepolli ba lintho tsa khale. 'Me ka lehlakoreng la eona ho na le mantsoe a reng: Leholimo le Lihele ke ho hloka tsebo ha nakoana feela. Ke Moea o sa Shoeng o sekamelang ho se Nepahetseng kapa se Fosahetseng. Ho hlakile hore ena ke thohako ea Odin, empa ha ho le ea mong ea leng mohopolong o phelang ea kileng a khona ho utloisisa hore na sepheo sa eona ke sefe."
  
  "Mohlomong ke e nngwe ya dithohako tseo o tlamehang ho ba teng," Drake a bososela.
  
  Ben a iphapanyetsa eena. "Mona e re Pitsi ke setsoantso. Setšoantšo se seng se betliloeng, "The Wolves of Odin", hajoale se bontšoa New York.
  
  "Liphiri tsa hae? Joale?" Boko ba Drake bo ne bo qala ho halika.
  
  "O palame diphiri tse pedi ntweng. Ho hlakile."
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Na likarolo tse robong kaofela li baloa?"
  
  Ben a sisinya hlooho. "Ba 'maloa ba haella, empa ..."
  
  Drake o ile a khutsa. "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "Ee, e utloahala e le bothoto, empa ho na le likotoana tsa tšōmo tse ntseng li tsoela pele. Ho na le ho hong ka likarolo tsohle tsa Odin ho kopana 'me ho qala karabelo e tla lebisa pheletsong ea lefatše. "
  
  "Lintho tse tloaelehileng," ho boletse Drake. "Melimo ena eohle ea boholo-holo e na le mofuta o itseng oa tšōmo ea "bofelo ba lefatše" e amanang le eona."
  
  Ben a dumela ka hlooho mme a sheba tshupanako ya hae. "Ho lokile. Sheba. Rona baloi ba Marang-rang re hloka lijo," a nahana motsotsoana. "Mme ke nahana, ke utloa eka mantsoe a macha a tsoang sehlopheng a tla tla haufinyane. Croissants le Brie bakeng sa brunch?"
  
  "Ha u le Paris ..."
  
  Drake o ile a bula lemati ka lepetsong, a qamaka, a nto supela Ben hore a tsoe. O ile a bona pososelo sefahlehong sa motsoalle oa hae, empa hape a bala tsitsipano e tšabehang mahlong a hae. Ben o ile a e pata hantle, empa o ile a phaphamala hampe.
  
  Drake o ile a khutlela ka kamoreng 'me a kenya lintho tsohle tsa bona ka mokotleng. Ha a ntse a tiisa lebanta le boima, o ile a utloa Ben a lumelisa a sa hlaka, 'me a utloa pelo ea hae e emisa ke tšabo lekhetlo la bobeli feela bophelong ba hae.
  
  Ea pele ke ha Alison a mo siea, a bua ka phapang eo e ke keng ea lokisoa - u lesole ho feta kampo e mpe ea bootle.
  
  Bosiung boo. Ha pula e sa feleng e tlatsa mahlo a hae ka likhapha ho feta leha e le neng pele.
  
  O ile a mathela monyako, mesifa e 'ngoe le e 'ngoe ea 'mele oa hae e tsitsitse ebile e itokiselitse, eaba o bona banyalani ba seng ba hōlile ba ntse ba sokola ho theosa le phasejeng.
  
  Mme Ben o ile a hlokomela tšabo e felletseng e neng e tletse mahlo a Drake pele lesole la mehleng le fumana monyetla oa ho e pata. Phoso e hlokang kelello.
  
  "Le seke la tšoenyeha". Ben a rialo a bososela. "Ke phela hantle".
  
  Drake o ile a hemela holimo 'me a ba theolela litepising, a lula a lebetse. O ile a sheba sebaka sa kamohelo ea baeti, a bona hore ha ho kotsi, eaba o tsoela ka ntle.
  
  Sebaka sa thekiso ea lijo se haufinyane se ne se le hokae? O ile a hakanya 'me a leba Louvre.
  
  
  ******
  
  
  Monna e mong ea nonneng oa Munich ea nang le tsebo ea ngaka e buoang methapo ea kutlo o ile a ba bona hang-hang. O ile a hlahloba sebōpeho sa hae sa lifoto 'me ka ho otla ha pelo tse peli a lemoha monna oa Yorkshire ea hahiloeng hantle, ea nang le bokhoni le motsoalle oa hae ea moriri o molelele, ea sethoto, 'me a ba notlella ka har'a lifapano.
  
  O ile a fetola boemo ba hae, a sa rate sebaka se phahameng se phahameng kapa mapheo a masoeu a neng a cheka maotong a hae a linama.
  
  O ile a hoeshetsa ka har"a maekerofounu ea lehetleng: "Ke li tšoere ka khoele."
  
  Karabelo e bile hang-hang ka mokhoa o makatsang. "Ba bolayeng jwale."
  
  
  MANE
  
  
  
  PARIS, FRANSE
  
  
  Likulo tse tharo li ile tsa thunngoa ka ho latellana ka potlako.
  
  Kulo ea pele e ile ea kheloha foreime ea lemati ea tšepe e haufi le hlooho ea Drake, ea ntan'o tsubella seterateng, ea otla mosali-moholo e mong letsohong. O ile a sotha a ba a oa, a fafatsa mali moeeng ka mokhoa oa potso.
  
  Kotlo ea bobeli e ile ea etsa hore moriri oa hlooho ea Ben o eme.
  
  Ea boraro e ile ea otla konkreite moo a ileng a ema nanosecond ka mor'a hore Drake a mo ts'oare ka letheka. Kulo e ile ea thula tsela e katiloeng 'me ea pshatla fensetere ea hotele ka mor'a bona.
  
  Drake o ile a thetheha 'me a tsamaea Ben ka mor'a mokoloko oa likoloi tse pakiloeng. "Ke u tšoere". A hoeshetsa ka bohale. "Tsoela pele feela." A iname, a ipeha kotsing ea ho sheba ka fensetere ea koloi eaba o bona ho sisinyeha marulelong feela ha fensetere e pshatleha.
  
  "Ho thunya ka bohlanya!" Polelo ea hae ea Yorkshire le slang ea sesole e ile ea etsa hore lentsoe la hae le be le monate ha adrenaline e ntse e eketseha. O ile a hlahloba sebaka seo. Baahi ba ne ba matha, ba hoeletsa, ba baka litšitiso tsa mefuta eohle, empa bothata e ne e le hore motho ea thunyang o ne a tseba hantle hore na ba hokae.
  
  'Me o ne a ke ke a ba mong.
  
  Leha ho le joalo, Drake o ile a hlokomela bahlankana ba bararo bao a neng a ba bone pejana nakong ea ho notlelloa, ba ileng ba tsoa ho Mondeo e lefifi 'me ka boomo ba ea ho bona.
  
  "Nako ea ho falla."
  
  Drake o ile a ba etella pele ka likoloi tse peli ho ea moo a neng a se a bone moroetsana e mong a lla habohloko ka koloing ea hae. Ho makaleng ha hae, o ile a bula lemati la hae ka lepetso "me a ikutloa a potlakela ho ikutloa a le molato ha a bona ponahalo ea hae e tšohileng.
  
  O ne a lula a tsielehile. "Tsoa."
  
  Leha ho le joalo ha hoa thunya. Mosali o ile a khasa, a tšaba ho hatsetsa mesifa ea hae, a e fetola matlapa a shoeleng. Ben o ile a nyenyelepa, a boloka boima ba 'mele oa hae bo le tlase kamoo ho ka khonehang. Drake o ile a mo sala morao ka potlako mme a bula senotlolo.
  
  A hemela holimo, a kenya koloi morao eaba o tsoela pele ho tsoa moo ho pakoang teng. Rabara e ne e kubella ka mose ho tsela ka mor'a bona.
  
  Ben o ile a hoeletsa: "Rue Richelieu!"
  
  Drake o ile a kgeloha, a emetse kulo, a utlwa modumo wa metallic ha o thula enjene, mme a thula accelerator. Ba ile ba feta masholu a maketseng ka thōko ho tsela "me ba ba bona ba potlakela koloing ea bona.
  
  Drake o ile a ohla lebili ho ea ka ho le letona, ebe ho ea ka ho le letšehali, 'me ka ho le letšehali hape.
  
  "Rue Saint-Honoré." Ben o ile a hoeletsa, a hula molala ho bona lebitso la tsela.
  
  Ba ile ba ikopanya le phallo ea sephethephethe. Drake o ile a potlaka ka hohle kamoo a ka khonang, a loha koloi-eo, ka thabo ea hae, e ileng ea fetoha Mini Cooper-ka har"a litselana "me a ntse a shebile ka morao.
  
  Motho ea thunyang marulelong e ne e se e le khale a nyametse, empa Mondeo o ne a le morao moo, eseng hole haholo.
  
  O ile a thinya ka ho le letona a ntan'o thinya hape, a ba lehlohonolo maboneng a litsela. Louvre Museum, e nkiloeng ka letsohong le letšehali. Ho ne ho se na thuso: litsela li ne li tletse haholo, mabone a litsela a ne a le teng khafetsa. Ba ne ba hloka ho tloha bohareng ba Paris.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake o ile a sosobana le Ben ka thata. "Ke hobane'ng ha u lula u hoeletsa mabitso a literata?"
  
  Ben a mo sheba. "Ha ke tsebe! Ba ... ba e bonts'a TV! E ea thusa?"
  
  
  ******
  
  
  "Che!" - o ile a hoeletsa ka morao, ka lebaka la ho puruma ha enjene ha a ntse a tsamaea ka lebelo tseleng e thellang ho tloha Rue de Rivoli.
  
  Kulo e ile ea thula buti. Drake o ile a bona mofeta-ka-tsela a putlama ka bohloko. E ne e le mpe; e ne e tebile. Batho bana ba ne ba ikhohomosa ba bile ba le matla hoo ba neng ba sa tsotelle hore na ba utloisa mang bohloko, "me ho hlakile hore ba ne ba ka phela le liphello.
  
  Ke hobane'ng ha likarolo tse robong tsa Odin li ne li le bohlokoa hakaale ho bona?
  
  Likulo li ile tsa phunyeletsa konkreite le tšepe 'me tsa siea lipaterone ho potoloha Mini.
  
  Ka eona nako eo, mohala oa Ben oa lla. O ile a etsa mokhoa o rarahaneng oa ho sotha mahetla ho e ntša ka pokothong. "Mme?"
  
  "Oho Modimo wa ka!" Drake a rohaka a kgutsitse.
  
  "Ke phela hantle, ta. Uena? Joalo ka Ntate?"
  
  Mondeo e kene ka har'a boot ea Mini. Mabone a foufetseng a ile a tlala pono ka morao, hammoho le lifahleho tsa Majeremane a mararo a somang. Banyalani ba ne ba e rata.
  
  Ben a dumela ka hlooho. "Le kgaitsedinyana?"
  
  Drake o ile a shebella ha Majeremane a ntse a tebela dashboard ka lithunya tsa bona ka thabo e makatsang.
  
  "Che. Ha ho letho le ikhethang. Um... lerata leo ke la eng?" O ile a etsa khefu. "Oh ... Xbox."
  
  Drake o ile a hatella accelerator fatše. Enjene e ile ea arabela ka potlako. Lithaere li ne li lla le ka lebelo la limaele tse mashome a tšeletseng ka hora.
  
  Thunya e latelang e ile ea pshatla fensetere e ka morao. Ben o ile a theohela sebakeng se ka pele ho hloa a sa emela memo. Drake o ile a itumella nakoana ea ho itlhahloba, eaba o tsamaisa Mini tseleng e se nang letho ka pel'a mokoloko o molelele oa likoloi tse pakiloeng.
  
  Bapalami ba Mondeo ba ile ba thunya ka bohlasoa, likulo tsa phunyeletsa lifensetere tsa makoloi a emeng, tsa otla Mini 'me ea itihela fatše. Ka mor'a metsotsoana e seng mekae, o ile a otla mariki, a pota-pota ka ho lla, a lahlela koloi e nyenyane ka likhato tse 180, eaba e khutlela morao ka tsela eo ba tlileng ka eona.
  
  Ho ile ha nka metsotsoana ea bohlokoa hore bapalami ba Mondeo ba hlokomele se etsahetseng. Phetoho ea likhato tse 180 e ne e sa tsotelle ebile e le kotsi, 'me e ile ea ntša likoloi tse peli tse pakiloeng tse nang le bothata bo tšabehang. Mapolesa a ne a le hokae ka lebitso la tsohle tse halalelang?
  
  Joale ha ho na boikhethelo. Drake o ile a khanna likhutlong tse ngata kamoo a ka khonang. "Itokise, Ben. Re tla matha."
  
  Haeba Ben a ne a le sieo, a ka be a ile a ema "me a loana, empa polokeho ea motsoalle oa hae e ne e le eona ntho e tlang pele. Mme ho lahleha e ne e le motsamao o bohlale jwale.
  
  "Ho lokile mama, ke tla o bona hamorao." Ben o ile a koala mohala oa hae oa selefouno 'me a soma. "Batsoali".
  
  Drake o ile a kgutlisetsa Mini moketjaneng mme a kena mariki ka tshohanyetso ho haola le mohloa o kgabisitsweng. Pele koloi e ema, ba ile ba bula mamati haholo "me ba qhomela ka ntle, ba leba literateng tse haufi. Ba ile ba itsoakanya le batho ba lehae ba Parisi pele ba bona ha Mondeo.
  
  Ben o ile a khona ho lla ho hong mme a panya ho Drake. "Mohale oa ka".
  
  
  ******
  
  
  Ba ile ba ipata ka k'hefing e nyane ea inthanete haufi le sebaka se bitsoang Harry's New York Bar. Ena e ne e le mohato o bohlale ka ho fetisisa oa Drake. E sa bonahale ebile e theko e tlaase, e ne e le sebaka seo ba neng ba ka tsoela pele ho etsa lipatlisiso tsa bona le ho etsa qeto ea hore na ba etse eng ka tlhaselo e haufi ea Louvre ntle le ho tšoenyeha kapa tšitiso.
  
  Drake o ile a lokisa li-muffin le kofi ha Ben a ntse a kena. Drake ha a so ka a tsoa kotsi, empa o ile a nahana hore Ben o tlameha a tšoenyehile hanyane. Lesole le ka ho yena le ne le sa tsebe hore na le mo tshware jwang. Motsoalle o ne a tseba hore ba lokela ho bua. Kahoo a sutumelletsa lijo le lino ho mohlankana eo, a lula ka har'a lephephe la boiketlo 'me a sheba.
  
  "O ntse o phela jwang ka bohlanya boo kaofela?"
  
  "Ha ke tsebe". Ben o buile nnete. "Ha ke so be le nako ea ho e hlokomela."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Sena se lokile. Ho lokile, ha o etsa seo ..." a supa komporo. "O na le eng?"
  
  "Ke ile ka khutlela webosaeteng e tšoanang le ea pele. Lintho tse hlollang tse fumanoeng ke baepolli ba lintho tsa khale... likhechana tse robong... yada, yada, yada... oh yeah - ke balile ka khopolo ea bolotsana ea Odin ea 'qetello ea lefatše'.
  
  "Mme ke ile ka re..."
  
  "E ne e le bohlanya. Empa ha ho hlokahale, Matt. Mamela sena. Joalokaha ke boletse, ho na le tšōmo 'me e fetoletsoe ka lipuo tse ngata. Eseng feela tsa Scandinavian. E bonahala e le ea bokahohleng, e leng ntho e sa tloaelehang haholo ho balemi ba ithutang mofuta ona oa lintho. Ho boleloa mona hore haeba likotoana tse robong tsa Odin li kile tsa bokelloa nakong ea Ragnarok, li tla bula tsela ea ho ea Lebitleng la Melimo. 'Me haeba lebitla lena le kile la silafatsoa ... hantle, sebabole le Lihele tsohle tse lokollotsoeng ke qalo feela ea mathata a rona. Lea hlokomela hore ke itse Badimo?"
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Che. Ho ka ba le lebitla la Badimo jwang moo? Ha ho mohla li kileng tsa ba teng. E ne e mpa e le sebaka sa Norway bakeng sa Armagedone."
  
  "Hantle-ntle. Mme ho thoe"ng haeba e ne e hlile e le teng?"
  
  "Kahoo, nahana ka bohlokoa ba ho fumana ntho e kang ena."
  
  "Lebitla la Badimo? E ne e tla feta tsohle. Atlantis. Camelot. Edene. E ka be e se letho ha li bapisoa le sena. Joale u re Odin's Shield ke qalo feela?
  
  Ben o ile a loma bokaholimo ba muffin ea hae. "Ke nahana hore re tla bona. Ho sa ntse ho e-na le likotoana tse robeli tse lokelang ho ea ho tsona, haeba li ka qala ho nyamela," a khefutsa. "Ua tseba, Karin ke kelello ea lelapa, 'me morali'abo rōna a ka thabela ho tseba litaba tsena tse mpe tsa Inthanete. Tsohle ke likotoana. "
  
  "Ben, ke ikutloa ke le molato haholo mabapi le uena. Mme kea o tshepisa ha ho letho le tla o etsahalla, empa nke ke ka kenya motho e mong tabeng ena. Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Kea ipotsa hore na ke hobane'ng ha Majeremane a maholo a ile a qala ho etsa sena hona joale. Ha ho pelaelo hore likarolo tse ling tse robeli li bile teng ka nako e telele."
  
  "Lipapiso tse fokolang le bolo ea maoto. Mme ba na le yona. Mohlomong ho ne ho e-na le ntho e khethehileng ka Thebe? Ntho e "ngoe ka seo e ile ea etsa hore ntho e "ngoe le e "ngoe e be ea bohlokoa."
  
  Drake o ile a hopola ho nka linepe tse haufi tsa Thebe, empa ba ka emisa phuputso eo hamorao. O ile a tobetsa skrineng. "Mona e bolela hore seemahale sa Odin sa Pere se ile sa fumanoa seketsoaneng se selelele sa Viking, seo ha e le hantle e leng pontšo e khōlō ea Louvre. Batho ba bangata ba ne ba sa bone le ho bona seemahale sa Pitse ha se ntse se tsamaea Louvre."
  
  "Seketsoana se selelele," Ben a balla holimo. "Ke sephiri ka boeona - e hahiloe ka mapolanka a mehleng ea khale ea nalane ea Viking."
  
  "Joalo ka Thebe," ha rialo Drake.
  
  "E fumanoe Denmark," Ben o ile a bala ho ea pele. "Mme bona mona," o ile a supa skrineng, "sena se shebane le likarolo tse ling tsa Odin tseo ke buileng ka tsona pejana? The Wolves e New York, 'me khakanyo e ntle ka ho fetisisa ke hore Spear e Uppsala, Sweden, e oele 'meleng oa Odin ha a theoha Sefate sa Lefatše.
  
  "Joale ke tse hlano." Drake o ile a inamela setulong sa hae sa boiketlo mme a nwa kofi ya hae. Haufi le bona, internet cafe e ne e lla ka ts'ebetso e tlase. Mebila e ka ntle e ne e tletse batho ba ntseng ba kheloha tsela ea bona ea bophelo.
  
  Ben o tsoetsoe a e-na le molomo oa tšepe 'me a noa halofo ea kofi ea hae e chesang ka lehare le le leng. "Ho na le ho hong hape mona," a repela. "Modimo, ha ke tsebe. E shebahala e rarahane. Mabapi le ntho e bitsoang Volva. Lebitso la Seer le bolela'ng? "
  
  Mohlomong ba rehile koloi ka eena.
  
  "E qabolang. Che, ho bonahala eka Odin o ne a e-na le Velva e khethehileng. Ema - sena se ka nka nakoana.
  
  Drake o ne a phathahane ka ho fapanyetsana maikutlo pakeng tsa Ben, k'homphieutha, ho phalla ha boitsebiso, le tselana e phetheselang e ka ntle hoo a sa kang a bona mosali eo a atamela ho fihlela a eme haufi le tafole ea bona.
  
  Pele a ka sisinyeha, a phahamisa letsoho.
  
  "Le se ke la tsoha, bashanyana," o ile a rialo ka puo ea Seamerika. "Re hloka ho bua".
  
  
  HLANO
  
  
  
  PARIS, FRANSE
  
  
  Kennedy Moore o qetile nako a lekola banyalani bao.
  
  Qalong o ne a nahana hore ha ho kotsi. Ka mor"a nakoana, ka mor"a ho hlahlobisisa puo ea "mele ea mohlankana e tšosang empa e ikemiselitse le boitšoaro ba ho ba seli ba monna e moholo, o ile a fihlela qeto ea hore khathatso, maemo, le Diabolose li ne li hutse ba babeli ho boraro-bo-bong bo sa halaleleng ba kotsi.
  
  E ne e se lepolesa mona. Empa e ne e le lepolesa New York, "me ho ne ho se bonolo ho hōlela sehlekehlekeng sena se senyenyane se nang le litora tsa sona tse khōlō tsa konkreite. U ne u e-na le leihlo la mapolesa pele u tseba hore ke qetello ea hau ho kena NYPD. Hamorao u ile ua itlhoekisa le ho bala hape, empa u ne u lula u e-na le mahlo ao. Chebahalo eo e thata, ea ho bala.
  
  Le ha a ne a le phomolong, o ne a nahana habohloko.
  
  Ka mor'a hora a ntse a noa kofi le ho palama maqhubu a se na morero, o ile a sitoa ho ithiba. E ka 'na eaba o ne a le phomolong - hoo ho ne ho utloahala ho le betere ho eena ho feta matsatsi a phomolo a qobelloang - empa seo se ne se sa bolele hore lepolesa le neng le le ka ho eena le ne le tlohetse mosebetsi ka potlako ho feta kamoo Brit a ileng a tela bokhabane ba hae bosiung ba hae ba pele Vegas.
  
  O ile a lula tafoleng ea bona. A qobelloa ho phomola, o ile a nahana hape. Sena se ile sa beha mosebetsi oa hae o tummeng oa NYPD ponong.
  
  Monna e moholo o ile a mo hlahloba kapele, a phahamisa manaka a hae. O ile a mo lekola kapele ho feta kamoo Sesole sa Metsing sa US se neng se ka lekola ntlo ea botekatse ea Bangkok.
  
  "Le se ke la tsoha, bashanyana," a rialo a nyenyefatsa. "Re hloka ho bua".
  
  "Amerika?" ha rialo mohlankana e moholo ka ho makala. "U batla eng?"
  
  O ile a iphapanyetsa eena. "O hantle, ngoana?" A bentsha thebe ya hae. "Ke lepolesa. Jwale o tla bua nnete ho nna."
  
  Mohlankana e moholo hang-hang a tobetsa 'me a bososela ka ho imoloha, e leng ntho e makatsang. E mong a panya ka pherekano.
  
  "A?" - Ke botsitse.
  
  Lepolesa la Kennedy le ile la hatella taba ena. "Na u mona ka boithatelo ba hao?" E ne e le sohle seo a neng a ka nahana ka sona ho ba haufi le bona.
  
  Mohlankana eo o ne a shebahala a hloname. Ho lokile, ho bona libaka tse ntle, empa thobalano e mpe ha e monate haholo.
  
  Mohlankana e moholo o ne a shebahala a leboha ka tsela e makatsang. "Ntšepe. Ha ho na mathata mona. Hoa thabisa ho bona hore ba bang ba mapolesa ba ntse ba hlompha mosebetsi ona. Ke 'na Matt Drake."
  
  A otlolla letsoho la hae.
  
  Kennedy o ile a iphapanyetsa sena, a ntse a sa kholoe. Kelello ea hae e ile ea tšoarella polelong eo, a ntse a hlompha mosebetsi, 'me a bala khoeli e fetileng. Ba ile ba ema moo ba emang teng kamehla. Ho Kalebe. Holima bahlaseluoa ba hae ba sehlōhō. Bakeng sa tokollo ya hae ntle le dipehelo.
  
  Hoja feela.
  
  "Ho lokile, kea leboha, kea kholoa."
  
  "Joale, u lepolesa le tsoang New York? " Mohlankana o ile a tlatsana le lintši ka lintši tse phahamisitsoeng, tseo a ileng a li lebisa ho monna-moholo.
  
  "Maqheka a maholo." Matt Drake o ile a tšeha hanyenyane. O ne a bonahala a itšepa, 'me le hoja a ne a lutse a phutholohile, Kennedy o ne a tseba hore o na le bokhoni ba ho itšoara ka motsotsoana. 'Me tsela eo a neng a lula a hlahloba tikoloho ea hae ka eona e ile ea etsa hore a nahane ka lepolesa. Kapa lebotho.
  
  A dumela ka tlhogo a ipotsa gore a a itumedise go nna fa fatshe.
  
  Drake o ile a supa setulo se se nang letho ha a ntse a mo siea tsela e hlakileng ea ho tsoa. "Mme ke boitlhompho hape. Ke utloile hore batho ba New York ke batho ba itšepang ka ho fetisisa lefatšeng. "
  
  "Matt!" Mothaka o ile a sosobanya sefahleho.
  
  Haeba ka ho itšepa ho feta tekano u bolela boithati le boikhohomoso, le "na ke utloile seo." Kennedy o ile a thella ka har'a lephephe, a ikutloa a sa phutholoha. Eaba ke tla Paris 'me ka kopana le Mafora.
  
  "Ka phomolo?"
  
  Ke seo ba mpoleletseng sona.
  
  Mohlankana ha aa ka a tsitlella, a boela a otlolla letsoho la hae hape. "Ke ntse ke le Matt Drake. Mme enwa ke moeti wa ka, Ben.
  
  "Lumela, ke "na Kennedy. Ke utloile seo u se buang, bonyane lihlooho tsa litaba, ke tšohile. Sena ke sona se ileng sa mmakatsa. Mme ho thoe'ng ka Wolves e New York? " A phahamisa lintši, a etsisa Ben.
  
  "E 'ngoe". Drake o ile a mo ithuta ka hloko, a emetse karabelo. "Na u tseba letho ka eena?"
  
  "E ne e le ntate oa Thor, na ha ho joalo? Ua tseba, ho li-comics tsa Marvel. "
  
  "O tletse hohle litabeng." Ben a dumela ka hlooho k'homphieutheng.
  
  "Haufinyane tjena ke ntse ke leka ho qoba litaba tsa litaba." Mantsoe a Kennedy a ile a tla kapele, a tsitsipano ka bohloko le masoabi. Ho ile ha feta motsotso pele a tsoela pele. "Kahoo, eseng haholo. Ho lekane feela."
  
  "Ho utloahala eka u entse tse 'maloa."
  
  "Ho feta molemo bakeng sa mosebetsi oa ka." O ile a khutla eaba o sheba ka ntle ka lifensetere tse litšila tsa k'hefi seterateng.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a sala a mo shebile, a ipotsa hore na a mo sutumelle, "me mahlo a hae a kopana le a le leng la masholu a fetileng a neng a shebile ka khalase.
  
  "Tšepa. Banna bana ba phehella ho feta setsi sa mehala sa India. "
  
  Sefahleho sa mohlankana enoa se ile sa khanya ka ho elelloa ha Drake a falla, empa joale Drake o ile a etsa qeto ea hore ha a sa hlola a hloka ho fuck. Liatlana li ne li theohile kannete 'me mokapotene oa SAS a khutla. A sisinyeha kapele, a phamola se seng sa ditulo mme a se lahlela ka ntle ka fensetere ka ho thula habohloko. Lejeremane le ile la fofa morao, la itihela holim'a tsela e kang nama e shoeleng.
  
  Drake o ile a tsoka Ben ka thoko. "Tsamaea le rona kapa che," a hoeletsa Kennedy ha a ntse a matha. "Empa sutha tseleng ea ka."
  
  Ka potlako o ile a ea monyako, a bula "me a emisa ho ka etsahala hore ebe ho ne ho e-na le lithunya. Batho ba Paris ba maketseng ba ile ba ema haufi. Bahahlauli ba ile ba baleha ka nqa tsohle. Drake o ile a batlisisa seterateng.
  
  "Ho ipolaea". O ile a kgutlela morao.
  
  "Lemati le ka morao". A phaphatha Ben lehetleng mme ba leba khaontareng. Kennedy o ne a e-s'o tsamaee, empa ha hoa ka ha nka kelello ea tlhahlobo ea lepolesa ho hlokomela hore batho bana ba ne ba le mathateng a sebele.
  
  "Ke tla o koahela."
  
  Drake o ile a feta morekisi ea tšohileng a kena phasejeng e lefifi e nang le mabokose a kofi, tsoekere le lithupa. Qetellong ho bile le phonyoha ea mollo. Drake o ile a otla bar, eaba o sheba ka ntle ka hloko. Letsatsi la thapama le ile la chesa mahlo a ka, empa lebopo le ne le hlakile. E leng hore ho eena ho ne ho bolela hore ho na le sera se le seng feela kae-kae.
  
  Drake o ile a etsetsa ba bang hore ba eme, eaba o tsamaea ka sepheo a lebile ho Lejeremane le emetseng. Ha aa ka a qoba kotlo ea monna eo, empa o ile a e kenya ka thata ho plexus ea letsatsi ntle le ho thothomela. Ho makala sefahlehong sa mohanyetsi oa hae ho ile ha mo tlisetsa khotsofalo hang-hang.
  
  "Li-pussies li batla plexus." A hweshetsa. Phihlelo e ne e mo rutile hore monna ea koetlisitsoeng o tla otla e 'ngoe ea likhatello tse totobetseng' meleng ebe o emisa ho sebetsa, kahoo Drake o ile a arolelana bohloko - joalo ka ha a ne a rutiloe ka ho sa feleng - mme a phunyeletsa ho eona. O ile a roba nko ea mohlankana eo, a pshatla mohlahare "me a batla a mo hlaba molala ka lithupa tse peli, eaba oa mo siea a rapaletse ka thōko ho tsela a sa robehe. A tsokela ba bang pele.
  
  Ba tloha ka khefing ba qamaka.
  
  Kennedy o itse, "hotele ea ka e li-blocks tse tharo ho tloha mona."
  
  Drake a dumela ka hlooho. "Hantle-ntle. Tsamaea.
  
  
  TŠELELA
  
  
  
  PARIS, FRANSE
  
  
  Motsotso hamorao Ben a re, "Ema."
  
  "Se ke oa re u lokela ho ea ntloaneng, motsoalle, ho seng joalo re tla tlameha ho u rekela maleiri.
  
  Kennedy o ile a pata ho lla ha hae ha Ben a soabile.
  
  "Kea tseba hore ke nako ea hore u phomole, monna-moholo, empa e se e le nako ... ho etela Louvre."
  
  Damn, Drake o lahlehetsoe ke nako. "Bullshit".
  
  "Ka Louvre?"
  
  "Mabapi le nako." Drake o ile a tsoka tekesi e fetang. "Kennedy, ke tla hlalosa."
  
  "O ikutlwa o le betere. Ke se ke ile Louvre kajeno. "
  
  "Eseng ka sena..." Ben a honotha ha ba kena tekesing. Drake o ile a bua lentsoe la boselamose eaba koloi ea baleha. Leeto lena le ile la nkoa ka khutso 'me la nka metsotso e leshome literateng tse tletseng sephethephethe. Litsela tsa maoto li ne li se betere ha boraro ba bona ba leka ho ea musiamong ba ntse ba lelekisa.
  
  Ha ba ntse ba tsamaea, Ben o ile a tlisa Kennedy. "Ho na le motho ea fumaneng thebe ea Odin Iceland. Ho na le motho ea li utsoitseng pontsong ea York, a senya ka ho felletseng papali e makatsang ea katse ea Frey. "
  
  "Frey?"
  
  "Moqapi oa lifeshene. Na ha u tsoe New York?"
  
  "Ke tsoa New York, empa ha ke motho e moholo oa feshene. 'Me ha ke motho ea ratang ho hoheloa ka bofofu khohlanong e itseng. Ruri ha ke hloke mathata leha e le afe hona joale."
  
  Drake o ile a batla a re "ho na le monyako" empa a emisa motsotsoana oa ho qetela. Lepolesa le ka ba molemo bosiung bona ka mabaka a mangata, haholo-holo ho tsoa Linaheng. Ha ba atamela piramide ea khalase e tšoaeang monyako oa Louvre, o ile a re, "Kennedy, batho bana ba lekile ho re bolaea bonyane ka makhetlo a mararo. Ke na le boikarabello ba ho netefatsa hore sena ha se etsahale. Hona joale re hloka boitsebiso bo eketsehileng mabapi le hore na lihele li etsahala joang mona, 'me ka mabaka a itseng ba thahasella seo Ben a se fumaneng se bitsoa' Likotoana tse Robong tsa Odin '. Ha re tsebe hantle hore na ke hobane'ng, empa mona," a supa ka mor'a piramite ea khalase, "ke karolo ea bobeli."
  
  "Ba tlo e utswa bosiung bona," Ben a rialo, mme a eketsa, "Mohlomong."
  
  "Mme angle ee ea New York ke efe?"
  
  "Ho na le karolo e 'ngoe ea Odin e hlahang moo. Liphiri. Setsing sa Natural History Museum."
  
  Drake o ithutile 'mapa. "Ho bonahala eka Louvre hangata ha e bontše likoleke tsa Viking. Sena se boetse se hiriloe, joalo ka se York. Mona e bolela hore ntho e thahasellisang ka ho fetisisa ke sekepe se selelele sa Viking, se seng sa tse ntlehali tse kileng tsa sibolloa, le botumo ba sona bo bobe ka ho fetisisa."
  
  "E bolelang?" Kennedy o ile a ema tlhōrōng ea litepisi joalo ka lehlaka khahlanong le sefefo ha lipara tse ngata tsa maoto li mo pota-pota.
  
  "Bothata bo emelwang ke dilemo tsa hae. Sena se etsahetse pele ho nalane ea Viking. "
  
  "Ho lokile, hoo ho a kgahlisa."
  
  "Kea tseba. Li hlaha mokatong o ka tlase oa lepheo la Denon, pel'a Moegepeta ea itseng ... Optic ... Ptolemaic ... poho. .bullshit...ha ho letho. Taba ke ena. "
  
  Liphaseje tse pharaletseng, tse bentšitsoeng li ne li phatsima ho ba pota-pota ha li ntse li kopana le letšoele. Baahi le bahahlauli ba lilemo tsohle ba ile ba tlatsa sebaka se seholo sa khale mme ba se phelisa letsatsi lohle. Motho o ne a ka hakanya feela tlhaho ea eona e kang lebitla, e tšosang nakong ea bosiu.
  
  Ka nako eo, ho ne ho e-na le lerata le thibang litsebe, joalokaha eka lebota la konkreite le ne le heleha. Bohle ba ile ba ema. Drake o ile a fetohela ho Ben.
  
  "Ema mona, Ben. Re fe halofo ea hora. Re tla o fumana." O ile a khefutsa, a ntan'o eketsa, "Haeba ba ka tloha, ema haufi le piramide ea khalase kahohle kamoo u ka khonang."
  
  Ha a ka a emela karabo. Ben o ne a tseba ka ho feletseng kotsi eo. Drake o ile a shebella ha a ntse a ntša selefounu ea hae 'me a letsetsa nomoro ka potlako. E ka ba mme, kapa ntate, kapa kgaitsedi. O ile a tsoka Kennedy eaba ba theoha ka hloko litepising tsa spiral ho ea mokatong o ka tlaase. Ha ba lebile holong e neng e tšoaretsoe lipontšo tsa Viking, batho ba ile ba qala ho baleha. Leru le letenya le ne le ba pota-potile.
  
  "Balehang!" Mohlankana ea neng a shebahala joaloka mohlala oa Hollister o ile a hoeletsa. "Ho na le bahlankana ba nang le lithunya ka hare!"
  
  Drake o ile a ema monyako mme a ipeha kotsing ea ho sheba ka hare. O ile a kopana le moferefere o feletseng. Setšoantšo se hlahang filiming ea liketso ea Michael Bay, e makatsang feela. O ile a bala bahlankana ba robeli ba apereng junifomo ea ho ipata, ba nang le limaske tsa sefahleho le lithunya tsa mochini, ba palama seketsoana se seholohali sa Viking seo a kileng a se bona. Ka mor'a bona, ka ketso ea bohlasoa bo makatsang, lesoba la ho tsuba le ne le phatlohile leboteng la musiamo.
  
  Mathaka ana a ne a hlanya. Se ileng sa etsa hore ba ratehe ke hore ba ne ba e-na le cheseho e feteletseng e tšosang. Ho qhomisa menyako ea ho haha le ho thunya lirokete har'a matšoele ho ne ho bonahala e le tloaelo ea bona. Ha ho makatse hore ebe ba ile ba lelekisa Ben le eena hohle Paris pejana. Ho lelekisa likoloi mohlomong e ne e le boithabiso ba bona pele ba robala.
  
  Kennedy a bea letsoho la hae lehetleng la hae mme a qamaka. "Molimo".
  
  "Ho paka hore re tseleng e nepahetseng. Joale re hloka feela ho atamela haufi le molaoli oa bona. "
  
  "Ha ke atamele leha e le efe ea maoatla ana. " O ile a hlapanya ka sekgowa se setle ka tsela e makatsang.
  
  "E ntle. Empa ke tlameha ho fumana mokhoa oa ho re tlosa lethathamong la bona la shit. "
  
  Drake o ile a hlokomela baahi ba bangata ba mathela tseleng ea ho tsoa. Majeremane ha aa ka a ba shebella, a mpa a phethahatsa morero oa bona ka kholiseho.
  
  "Ha re". Drake o ile a nyenyelepa ka lemati a kena ka phapusing. Ba ile ba sebelisa lipontšo tsa perimeter bakeng sa ho koahela 'me ba atamela haufi le nyeoe joalokaha ho ne ho bolokehile.
  
  "Tsoelang pele!" motho emong a hoeletsa a pheella.
  
  "Ho hong ka 'ho potlaka'. Drake o boletse. "Manyatsi a mali a tla tlameha ho nka khato kapele. Louvre e tlameha ho ba holimo lethathamong la likarabo tsa Mafora. "
  
  E mong oa Majeremane o ile a hoeletsa ntho e "ngoe "me a nka letlapa la lejoe le lekanang le terei ea lijo tsa mantsiboea. Ba ne ba shebahala ba le boima. Lesole le ile la bitsa ba bang ba babeli ho tla thusa ho e theola seketsoaneng se selelele.
  
  "Ho hlakile hore ha se SAS," ho boletse Drake.
  
  "Kapa Moamerika," Kennedy a hlokomela. "Ke ne ke e-na le mohlankana oa Marine ea neng a ka khomarela ntho ena ka tlas'a ntlha ea bokapele ba hae."
  
  Drake o ile a bipetsa hanyane. "Setšoantšo se setle. Re leboha maikutlo a hau. Shebang." A dumela ka hlooho a lebile monyakong o leboteng moo ho neng ho sa tswa hlaha monna ya ipatileng a apere bosweu.
  
  "Mohlankana ea tšoanang ea ileng a utsoetsa Thebe e York. Mohlomong."
  
  Monna eo o ile a hlahloba setšoantšo se betliloeng ka bokhutšoanyane, eaba o lumela ka hlooho "me a retelehela ho Molaoli oa hae. "Ke nako ea ho ..."
  
  Ho ne ho lla ho thunya ka ntle. Majeremane a ile a hatsela motsotsoana, ho bonahala a shebane a ferekane. Joale kamore eo e ne e tletse likulo "me bohle ba ne ba phopholetsa.
  
  Ho ile ha hlaha banna ba bang ba apereng lifahleho tsa sefahleho monyakong o neng o phatlohile haufinyane. Lebotho le lecha, le apereng ho fapana le Majeremane.
  
  Drake o ile a nahana: Mapolesa a Fora?
  
  "Ba-Canada!" E mong oa Majeremane o ile a hoeletsa ka lenyatso. "Bolaea! Bolaea!"
  
  Drake o ile a koala litsebe tsa hae ha lithunya tse ngata tsa mochini li thunya ka nako e le 'ngoe. Likulo li ile tsa phunya 'mele oa motho, ho tloha pontšong ea lehong, ho tloha leboteng la samente. Khalase e ile ea pshatleha, "me litšoantšo tsa bohlokoahali li ile tsa taboha hoo li ileng tsa oela fatše ka ho oa. Kennedy o ile a hlapanya haholo, eo Drake a ileng a qala ho e hlokomela e ne e se "sebaka se secha" bakeng sa hae. "Ba kae Mafora a makatsang, hle!"
  
  Drake o ile a ikutloa a tsekela. Ke lihele tsa mofuta ofe tse sothehileng moo?
  
  Pontšo e haufi le bona e ile ea pshatleha likotoana tse sekete. Likhalase le likotoana tsa patsi tsa nesa ka mekokotlong ea bona. Drake o ile a qala ho khasa morao, a hula Kennedy le eena. Sekepe se selelele se ne se tletse loto. Ka nako ena batho ba Canada ba ne ba se ba kene ka phaposing 'me Majeremane a' maloa a ne a robetse a shoele kapa a sisinyeha. Ha Drake a ntse a shebelletse, e mong oa batho ba Canada o ile a thunya Lejeremane hloohong, a otla kelello ea hae ka har'a vase ea khale ea Egepeta ea terracotta ea lilemo tse 3,000.
  
  "Ha ho na lerato le lahlehileng pakeng tsa litsomi tse hlanyang tsa mesaletsa." Drake o ile a hlonama. 'Me nako eohle eo ke e qetileng ke bapala Tomb Raider, ha ho mohla ho kileng ha etsahala.
  
  "Ee," Kennedy a hlohlora likhalase tsa likhalase moriring oa hae. Empa haeba u hlile u bapala papali eo, ho e-na le ho mo sheba ka lihora tse leshome le metso e supileng, u ka tseba se etsahalang.
  
  "Ben oa lehlohonolo. Eseng ea ka. Ho bapala papali, ke hore. " O ile a ipeha kotsing ea ho sheba holimo.
  
  E mong oa Majeremane o ile a leka ho baleha. O ile a mathela ka ho toba ho Drake a sa mo hlokomele, eaba o qhoma ka ho makala ha tsela ea hae e thibiloe. "Bewegen!" A phahamisa sethunya sa hae.
  
  "E, le ya hao." Drake a phahamisa matsoho.
  
  Monoana oa monna o ile oa tiea holim'a leqhubu.
  
  Kennedy o ile a etsa motsamao oa tšohanyetso ka lehlakore, a etsa hore tlhokomelo ea Majeremane e thekesele. Drake a mo atamela mme a mo kgumamela sefahlehong. Setebele se ile sa tsokotseha hloohong ea Drake, empa a suthela thoko, ka nako e tšoanang a raha lesole leotong. Mohoo oo ha oa ka oa koala molumo oa ho robeha ha lesapo. Drake o ne a le holim'a hae motsotsoana, mangole a mo hatelletse ka thata sefubeng sa hae se thothomelang. Ka ho sisinyeha kapele, a tabola maske a lesole.
  
  Mme a honotha. "Uh. Ha ke tsebe seo ke neng ke hlile ke se lebeletse."
  
  Moriri o mosehla. Mahlo a maputsoa. Sefahleho se tiileng. Sefahleho se ferekaneng.
  
  "Hamorao". Drake o ile a mo otla ka ho akheha, a tšepa hore Kennedy o tla bea leihlo ho balekane ba hae. Ha Drake a sheba holimo, ntoa e ile ea tsoela pele. Ka nako eo, Mojeremane e mong o ile a pota-pota pontšo e oelang. Drake o ile a mo sutumelletsa ka thōko 'me Kennedy a mo khumama ka har'a plexus ea letsatsi. Monna enoa o ile a tela kapele ho feta sehlopha se secha sa bashanyana ho X Factor.
  
  Joale e mong oa batho ba Canada o ne a hula setšoantšo sa Odin hole le menoana e shoeleng le e nang le mali ea sera sa hae. Mojeremane e mong o ile a mo pota ka mahlakoreng "me a mo hlasela a le ka thōko, empa Mocanada eo o ne a le motle, a sotha "me a otla likotlo tse tharo tse bolaeang, eaba o lahlela "mele o hlobaetsang lehetleng la hae "me o mo lihela fatše. Motho oa Canada o ile a thunya ka makhetlo a mararo a le haufi bakeng sa kholiso e kholoanyane, 'me a tsoela pele ho hula setšoantšo se lebileng ho tsoa. Esita le Drake o ile a khahloa. Ha monna enoa oa Canada a fihla ho bo-mphato ba hae, ba ile ba hoeletsa 'me ba ba thunya pele ba ikhula ka har'a sekheo se neng se ntse se kubella.
  
  "Upsalla!" Mo-Canada oa sehlopha sa pele o ile a qala ho lla "me a phahamisetsa Majeremane a setseng ka feisi. Drake o ile a hapa boikhohomoso, boikhohomoso le thabo ka lentsoe le le leng. Ho makatsang ke hore lentsoe ke la mosali.
  
  Joale mosali o ile a khefutsa "me a tlosa maske a hae ka pontšo ea lenyatso ho hang. "Upsalla!" O ile a lla hape ho Majeremane. "Eba teng!"
  
  Drake a ka be a ile a thekesela hoja a ne a se a ntse a khumama ka mangole. O ne a nahana hore o otliloe ke kulo, e ne e le ho makala. O ile a hlokomela sena seo ho thoeng ke sa Canada. O ne a mo tseba hantle. E ne e le Alicia Miles, Londoner ea neng a kile a lekana le eena ho SRT.
  
  Khampani ea lekunutu ka hare ho SAS.
  
  Maikutlo a nakong e fetileng a Wells a ile a tlisa mehopolo ea khale e lokelang ho lula e patiloe ho feta nalane ea tšebeliso ea ralipolotiki. O ne o feta SAS. Ke hobane'ng ha u batla ho e lebala?
  
  Ka lebaka la seo re se entseng.
  
  Alicia Miles e ne e le e mong oa masole a molemo ka ho fetisisa ao a kileng a a bona. Basali ba mabotho a khethehileng ba ne ba tla tlameha ho ba betere ho feta banna ho fumana halofo ea bohōle boo ba bo fihletseng. Mme Alicia a phahama a otlolohile.
  
  O ne a etsa'ng ho kenya letsoho linthong tsee tsohle, 'me a utloahala eka ke motho ea mabifi, eo a neng a tseba hore ha ho joalo? Ho na le ntho e le 'ngoe feela e ileng ea susumetsa Alicia: chelete.
  
  Mohlomong ke ka lebaka leo a neng a sebeletsa batho ba Canada?
  
  Drake o ile a qala ho khasa a lebile moo a tsoang teng. "Kahoo ho e-na le ho re hlakola lethathamong la batho ba bolaeang le ho pepesa lira tsa rona," o ile a bua ka maikutlo a joalo, "hona joale re na le lira tse ngata, 'me ha rea finyella letho haese ho iketsa pherekano le ho feta."
  
  Kennedy, a khasa ka mor'a hae, a eketsa: "Bophelo ba ka ... ka mantsoe a mabeli a nyarosang."
  
  
  SUPA
  
  
  
  PARIS, FRANSE
  
  
  Kamore ea hotele ea Kennedy e ne e le betere ho feta eo Drake le Ben ba qetileng lihora tse 'maloa ho eona.
  
  "Ke ne ke nahana hore lōna mapolesa kaofela le robehile," Drake o ile a korotla, a sheba libaka tsa ho kena le tsa ho tsoa.
  
  "Re. Empa ha nako ea hau ea phomolo e batla e le sieo ka lilemo tse leshome, joale ke nahana hore ak"haonte ea hao ea ho hlahloba e qala ho tlala."
  
  "Na ena ke laptop?" Ben o ile a fihla ho eena pele a araba potso e sa reng letho. Ba ile ba mo fumana a ipatile haufi le piramite ea khalase ka mor'a hore ba tlohe musiamong, a itšoara joaloka bahahlauli ba bang ba babeli ba tšohileng, ba tšaba ho hopola lintlha leha e le life.
  
  "Hobaneng re sa bolelle Mafora seo re se tsebang?" Kennedy a botsa ha Ben a bula laptop.
  
  "Hobane ke Mafora," Drake a rialo a tsheha, mme a fetoha a tebile ha ho se motho ya kenang. O ile a lula pheletsong ea bethe ea Kennedy, a shebile motsoalle oa hae a sebetsa. "Tšoarelo. Mafora a ke ke a tseba letho. Ho tsamaea le bona hona joale ho tla re fokotsa. Mme ke nahana hore nako ke bothata. Re lokela ho iteanya le maSweden. "
  
  "Na ho na le motho eo u mo tsebang tšebeletsong ea lekunutu ea Sweden?" Kennedy o ile a mo phahamisetsa mahlo.
  
  "Che. Leha ho le joalo, ke hloka ho letsetsa molaoli oa ka oa khale. "
  
  "O tlohile neng SAS?"
  
  "Ha o so tlohe SAS." Ha Ben a phahamisa mahlo, o ile a eketsa, "Ka tšoantšetso."
  
  "Lihlooho tse tharo li tlameha ho ba betere ho feta tse peli." Ben a sheba Kennedy motsotsoana. "Ho thoe'ng haeba u ntse u le khoebong?"
  
  Ho ōma hanyenyane. Moriri oa Kennedy o ile oa oela mahlong a hae mme a nka motsotso ho o sutumelletsa morao. "Kea utloisisa hore ho na le likarolo tse robong tsa Odin, kahoo potso ea ka ea pele ke hobane'ng? Potso ea bobeli ke hore na ke eng?"
  
  "Re ne re ntse re e tseba ka cafe." Ben o ile a otla keyboard ka bohale. "Ho na le tšōmo, eo Monghali Krusty a e hanyetsang mona, e bolelang hore ho na le Lebitla la "nete la Melimo - ka ho toba, sebaka seo Melimo eohle ea boholo-holo e patoang ho sona. Mme ena hase tšōmo ea khale feela; bo-rasaense ba "maloa ba buisane ka eona, "me lipampiri tse ngata li "nile tsa hatisoa ho theosa le lilemo. Bothata ke hore," Ben a rialo, a ntse a hohla mahlo a hae, "ho thata ho bala. Bo-rasaense ha baa tsebahala ka puo ea bona ea prosaic."
  
  "Prosaic? " Kennedy a pheta a bososela. "Na u ea kolecheng?"
  
  "Ke sebini se ka sehloohong sehlopheng," Drake o ile a tsieleha.
  
  Kennedy a phahamisa mahlo. "Kahoo u na le Lebitla la Melimo le e-song ho be teng. HO LOKILE. Joale?"
  
  "Haeba le ka silafatsoa, lefats'e le tla khangoa ke mollo ... joalo-joalo. joalo joalo."
  
  "Kea utloisisa. Ho thoe'ng ka likarolo tse robong?
  
  "Ha e le hantle, ha ba bokelloa ka nako ea Ragnarok, ba bontša tsela e eang lebitleng."
  
  "Ragnarok e hokae?"
  
  Drake o ile a raha k'hapete. "Herring e 'ngoe e khubelu. Sena ha se sebaka. Ha e le hantle ke letoto la liketsahalo, ntoa e khōlō, lefatše le hloekisitsoeng ka molapo oa mollo. Likoluoa tsa tlhaho. Haufinyane ka Armagedone."
  
  Kennedy a sosobanya sefahleho. "Kahoo le li-Vikings tse thata li ne li tšaba apocalypse."
  
  Ha a sheba fatše, Drake o ile a bona kopi e ncha empa e sosobane hampe ea USA Today fatše. E ne e phuthetsoe ho pota-pota sehlooho se reng - 'RELEASED SERIAL MILLER O BATLA TSE LING TSE LING'.
  
  E sa thabiseng, empa e se ntho e sa tloaelehang bakeng sa leqephe la pele la koranta. Se ileng sa etsa hore a shebe hape, joalokaha eka mahlo a hae a chesitsoe, ke foto ea Kennedy a apere junifomo ea mapolesa e ngotsoeng. 'Me sehlooho se senyenyane haufi le foto ea hae - Lepolesa lea robeha - e ea AWOL.
  
  O ile a amahanya lihlooho tsa litaba le botlolo e batlang e se na letho ea vodka holim'a tafole ea ho roala, lipilisi tse kokobetsang bohloko tse holim'a tafole e pel'a bethe, khaello ea thōtō, limmapa tsa bahahlauli, lihopotso le leeto.
  
  Crap.
  
  Kennedy o itse: "Kahoo Majeremane ana le MaCanada a batla ho fumana lebitla lee le le sieo, mohlomong bakeng sa khanya? Bakeng sa leruo le ka tlisang? 'Me ho etsa sena ba tlameha ho bokella likotoana tse robong tsa Odin sebakeng seo e seng sebaka. Ho lokile?"
  
  Ben o ile a hlonama. Joalokaha Ntate a ne a tloaetse ho re: "E, pina ha se pina ho fihlela e hatelloa holim"a vinyl." Ka Senyesemane, re ntse re e-na le mosebetsi o mongata oo re lokelang ho o etsa."
  
  "Ke ho otlolla. "
  
  "E tšoana le eona." Ben o ile a fetola skrine ea laptop. "Lipalo tse robong tsa Odin ke Mahlo, Liphiri, Valkyries, Pere, Shield le Spear."
  
  Drake o ile a bala. "Ho na le tse tšeletseng feela, ngoana."
  
  "Mahlo a mabeli. Liphiri tse peli. Li-Valkyries tse peli. Ee."
  
  "Ke efe e Apsalla?" Drake o ile a sheba Kennedy.
  
  Ben a phetla nakwana, a nto re, "Mona e re Lerumo le ile la hlaba lehlakore la Odin ha a ntse a itima dijo a ntse a leketlile Sefate sa Lefatshe, a senola diphiri tsa hae tse ngata ho Volva ya hae - Seboni sa hae. Mamela mantsoe a mang a qotsitsoeng: "Haufi le Tempele e Upsalla ho na le sefate se seholo haholo se makala a mangata, a lulang a le matala mariha le lehlabula." Ke sefate sa mofuta ofe, ha ho ea tsebang, kaha ha ho se seng se tšoanang le sona. e kileng ea fumanoa Ke lilemo tse makholo ... Sefate sa Lefatše se-kapa se ne se le Uppsala 'me se bohareng ba litšōmo tsa Norse E re ho na le mafatše a robong ho pota-pota Sefate sa Lefatše. Yada ... yada. Oh, e 'ngoe e buuoang - "sefate se halalelang sa Uppsala. E mong o ne a etela moo hangata, haufi le molora o moholo o bitsoang Ygdrassil, oo baahi ba oona ba o nkang o halalela. Empa joale o felile.'
  
  O ile a bala ho ea pele: 'Baqolotsi ba litlaleho tsa Scandinavia ke khale ba nka Gamla Upsalla e le se seng sa libaka tsa khale ka ho fetisisa le tsa bohlokoa ka ho fetisisa historing ea Europe Leboea.'
  
  "Mme tsohle li teng," Kennedy a rialo. "Moo mang kapa mang a neng a ka e fumana."
  
  "Be," Ben a rialo, "tsohle di hloka ho tlamahanngwa mmoho. U se ke ua nyenyefatsa bokhoni ba ka, ke tseba seo ke se etsang. "
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho. "Ke "nete, nkholoe. O ntse a nthusa ho tsamaea mosebetsing oa ka oa ho nka lifoto likhoeling tse tšeletseng tse fetileng. "
  
  "U hloka ho kopanya lithothokiso tse ngata tse fapaneng le lipale tsa nalane. Saga ke thothokiso ea Viking ea bohahlauli bo phahameng. Hape ho na le ntho e bitsoang Poetic Edda, e ngotsoeng ke litloholo tsa batho ba neng ba tseba batho ba neng ba tseba bangoli ba nako eo. Ho na le litaba tse ngata moo."
  
  "Mme ha re tsebe letho ka Majeremane. Re sa bue ka batho ba Canada. Kapa ke hobane'ng ha Alicia Miles-" Mohala oa mohala oa Drake o ile oa lla. "Sorry ... huh?"
  
  "Ke".
  
  "Lumela, Wells."
  
  "Ema, Drake." Wells a hema. "SGG ke Sesole se Khethehileng sa Sweden 'me likarolo tsa Sesole sa Sweden li tlositsoe lefatšeng ka bophara."
  
  Drake o ile a hloka mantsoe ka motsotsoana. "Na u tiile?"
  
  "Ha ke sole ka mosebetsi, Drake. Ke basali feela."
  
  "Na see se kile sa etsahala pele?"
  
  "Ho ea kamoo ke hopolang kateng, che."
  
  "Na li bontša lebaka?"
  
  "Bohlanya bo tlwaelehileng, ke a tshaba. Ha ho letho le tiileng. "
  
  "Ho na le letho le leng?"
  
  Ho ne ho e-na le ho feheloa. "Drake, u hlile u nkolota lipale tsa May, motsoalle. Na Ben o ntse a le teng?"
  
  "E, 'me u hopola Alicia Miles?"
  
  "Jesu. Ke mang ea neng a ke ke a etsa joalo? O na le uena?
  
  "E seng joalo hantle. Ke sa tsoa kopana le eena Louvre hoo e ka bang hora e fetileng. "
  
  Metsotsoana e leshome ea khutso, joale: "Na e ne e le karolo ea see? Le ka mohla a ke ke a eka batho ba habo."
  
  Ha ho mohla re kileng ra ba 'ba hae', kapa ho bonahala eka ho joalo."
  
  "Bona, Drake, na u re o thusitse ho utsoetsa musiamo?"
  
  "Ke nna eo, monghadi. Ke 'na. Drake o ile a leba fensetereng mme a sheba mabone a koloi a benyang ka tlase. "Ho thata ho sileha, na ha ho joalo? E ka "na eaba o entse chelete ka pitso ea hae e ncha."
  
  Ka mor'a hae, o ne a utloa Ben le Kennedy ba ngola lintlha ka libaka tse tsebahalang le tse sa tsejoeng tsa Likotoana tse Robong tsa Odin.
  
  Wells o ne a hema haholo. "Alicia o hlanya Miles! Ho palama le sera? Le ka mohla. Ha ho joalo, Drake."
  
  "Ke bone sefahleho sa hae, monghadi. E ne e le eena."
  
  "Jesu a le ka kalaneng. Morero oa hau ke ofe?"
  
  Drake o ile a koala mahlo a hae mme a sisinya hlooho. "Ha ke sa le setho sa sehlopha, Wells. Ke ne ke sa lokela ho hloka leano."
  
  "Kea tseba. Ke tla kopanya sehlopha, motsoalle, 'me ke qale ho e hlahloba ho tloha pheletsong ena. Tsela eo lintho li tsamaeang ka eona, re ka 'na ra batla ho hlahisa maano a maholo. Lula u buisana ".
  
  Mohala o ile oa shoa. Drake o ile a fetoha. Ben le Kennedy ba ile ba mo sheba. O ile a re: "Le se ke la tšoenyeha. "Ha ke hlanya. O na le eng?"
  
  Kennedy o ile a sebelisa khaba ho pshatla lipampiri tse 'maloa, tseo a neng a li koahetse ka shorthand ea mapolesa. "Lerumo - Upsalla. Liphiri - New York. Ka mor"a moo, ha ho na leseli le lenyenyane."
  
  "Kaofela ha re bue joalokaha eka re tsoetsoe re e-na le likhaba tsa silevera ho liesele tsa rona," Drake o ile a bua ka bohale pele a ka khaotsa. "Ho lokile. Re ka sebetsana le seo re se tsebang feela. "
  
  Kennedy a mo fa pososelo e makatsang. "Ke rata mokhoa oa hau".
  
  "Seo re se tsebang," Ben o ile a pheta hape, "ke hore Apsalla e tla latela."
  
  "Potso ke," Drake o ile a honotha, "na Gold Card ea ka e khona ho sebetsana le see?"
  
  
  TŠEBELI
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Nakong ea sefofane ho ea Stockholm, Drake o ile a etsa qeto ea ho nka monyetla ka Kennedy.
  
  Ka mor'a letoto la ho ts'oarana ka matsoho ka bohale pakeng tsa Drake le Ben, lepolesa la New York le ile la qetella le lutse fensetereng le Drake haufi le eena. Ka tsela ena ho na le menyetla e fokolang ea ho baleha.
  
  "Kahoo," a rialo ha sefofane se ntse se theoha mme Ben a bula laptop ea Kennedy. Ke utloa moea o itseng. Ha ke tsotelle taba ea ka, Kennedy, ke na le molao feela. Ke hloka ho tseba ka batho bao ke sebetsang le bona. "
  
  "Ke ne ke lokela hore ebe ke tsebile ... kamehla o tlameha ho lefella setulo sa fensetere, na ha ho joalo? Mpolelle pele hore na vibe ee e sebelitse joang le Alicia Miles?
  
  "Ho lokile," ho lumela Drake.
  
  "E ka khona. U batla ho tseba eng?"
  
  "Haeba e le bothata ba motho ka mong, ha ho letho le nyatsehang. Haeba ona ke mosebetsi, tlhaloso e potlakileng. "
  
  "Ho thoe'ng haeba e le bobeli?"
  
  "Bohlanya. Ha ke batle ho kenella khoebong ea batho ba bang, ha ke batle, empa ke tlameha ho beha Ben pele. Ke ile ka mo tšepisa hore re tla feta tabeng ena, "me ke tla bua se tšoanang ho uena. Re ile ra fumana litaelo tsa hore re bolaoe. Ntho feela eo u seng sethoto ka eona ke Kennedy, kahoo ua tseba hore ke tlameha ho u tšepa hore u sebetse le "na tabeng ena."
  
  Mohlokomeli oa sefofane o ile a inamela, a fana ka kopi ea pampiri e reng 'Re Brew Starbucks Coffee ka Boikhohomoso.'
  
  "Khafeine". Kennedy o ile a amohela sena ka thabo e hlakileng. A otlolla letsoho, a ama lerama la Drake nakong eo. O ile a hlokomela hore o apere borikhoe ba hae ba boraro ba nondescript haesale a kopana le eena. Sena se ile sa mo bolella hore ke mosali ea neng a fuoa tlhokomelo ka mabaka a fosahetseng; motho e motshehadi ya apereng ka boitlhompho hore a lekane moo a neng a batla ho ba teng.
  
  Drake o ile a inkela e "ngoe. Kennedy o ile a noa motsotso, a ntan'o beha moriri ka mor'a tsebe ea hae ka boitšisinyo bo bonolo bo ileng ba hapa tlhokomelo ea Drake. Yaba o retelehela ho yena.
  
  "Ha ho na taba ea hau e mpe, empa ke ... ke qetile lepolesa le litšila. Setsebi sa forensic. Ba ile ba mo tšoara a kenya lidolara tse seng kae sebakeng sa botlokotsebe 'me a bolella I.A. ka eona. Ka lebaka leo, o ile a fumana stretch mark. Ka lilemo tse ling. "
  
  "Ha ho letho le phoso. Na basebetsi-'moho le eena ba ile ba bua hampe ka uena?"
  
  "Mosali, ke khona ho etsa sena. Haesale ke nka sena ho tloha ha ke le lilemo li hlano. Phoso ke eng, se otlang boko ba ka joalo ka ha ke phunya, ke 'nete eo u sa e nahaneng - hore e' ngoe le e 'ngoe ea liketso tse fetileng tsa lesholu lena li botsoa. Emong le emong. Bolutu. One."
  
  "Ka molao? Ka mang?"
  
  "Babuelli ba molao ba jang bobe. Bo-ralipolotiki ba jeleng paate. Meyara ba kamoso. Babapatsi ba ba ratang botumo ba foufalitsoe ke ho hloka tsebo ha bona hore ba tsebe se nepahetseng ho se fosahetseng. Baofisiri."
  
  "Ha se molato oa hau".
  
  "Oo ee! Bolella malapa a 'molai e mobe ka ho fetisisa New York State e kileng ea tsejoa. E bolelle bo-"mè ba leshome le metso e meraro le bo-ntate ba leshome le metso e meraro, bohle ba tseba lintlha tsohle tse nyarosang mabapi le kamoo Thomas Calebe a ileng a bolaea barali ba bona ba banyenyane kateng, hobane ba ne ba le teng nyeoeng eohle ea hae lekhotleng."
  
  Drake o ile a phutha litebele tsa hae ka khalefo. "Na ba tla lokolla thaka lena?"
  
  Mahlo a Kennedy e ne e le mekoti e se nang letho. "Ba ile ba mo lokolla likhoeling tse peli tse fetileng. Ho tloha ka nako eo o boetse o bolaile "me hona joale o nyametse."
  
  "Che".
  
  "Tsohle di ho nna."
  
  "Che, hoo ha se "nete. E teng tsamaisong."
  
  "Ke 'na tsamaiso. Ke sebetsa bakeng sa tsamaiso. Bona ke bophelo ba ka".
  
  "Joale ba u rometse phomolong?"
  
  Kennedy o ile a hlakola mahlo a hae. "Ho qobelloa ho tsamaea. Kelello yaka ha e sa le ... seo e neng e le sona. Mosebetsi o hloka ho hlaka motsotso o mong le o mong oa letsatsi le leng le le leng. Tlhaloso e hlakileng eo nke keng ka hlola ke e fumana."
  
  O ile a bonahatsa boitšoaro ba hae bo bobe. "Mme ke eng? A na u thabile hona joale? A na u ka sebetsa le 'na hona joale?"
  
  Empa Drake ha aa ka a araba. O ne a tseba bohloko ba hae.
  
  Ba utlwa lentswe la mokapotene le tlhalosa fa ba setse ba le metsotso e le masome a mararo go tswa kwa ba yang teng.
  
  Ben o itse: "Oa hlanya. Ke sa tsoa bala hore Odin's Valkyries ke karolo ea pokello ea poraefete, sebaka se sa tsejoeng. " A ntša bukana. "Ke tlil'o qala ho ngola taba ena fatše."
  
  Drake o ne a sa utloe letho ka eona. Pale ea Kennedy e ne e le bohloko, eseng eo a neng a hloka ho e utloa. O ile a pata lipelaelo tsa hae, "me ntle le tika-tiko, a koahela letsoho la hae le thothomelang ka letsoho la hae.
  
  O ile a hoeshetsa: "Re hloka thuso ea hao tabeng ena, e le hore Ben a se ke a utloa le ho mo botsa hamorao. "Kea lumela. Tšehetso e ntle ea hlokahala tšebetsong efe kapa efe. "
  
  Kennedy o ne a sa kgone ho bua, empa pososelo ya hae e kgutshwane e ne e bua haholo.
  
  
  ******
  
  
  Sefofane le terene e lebelo hamorao 'me ba ne ba atamela Apsalla. Drake o ile a leka ho tlosa mokhathala oa maeto o neng o koahetse boko ba hae.
  
  Ka ntle, serame sa thapama se ile sa etsa hore a hlaphoheloe kelellong. Ba emisa tekesi mme ba hlwella ka hare. Ben o ile a tlosa moholi oa mokhathala ka ho re:
  
  Gamla Uppsala. Ena ke Upsalla ea khale. Sebaka sena," o ile a supa Uppsala ka kakaretso, "se hahiloe ka mor"a hore kereke e khōlō e Gamla Uppsla e chele khale. Ha e le hantle ena ke Uppsala e ncha, leha e se e le lilemo tse makholo. "
  
  "Kea leboha," ho boletse Kennedy. "Seo se tsofala Upsalla ea lilemo tse kae?"
  
  "Hantle-ntle."
  
  Thekisi ha ea ka ea sisinyeha. Mokhanni joale o se a retelehile. "Lithaba?"
  
  "Na u tla ntšoarela?" Lentswe la Kennedy le ne le utlwahala le kgopisitse.
  
  "Na u bona litutulu? Litutulu tsa mabitla a borena?" Senyesemane se lehoelea ha sea ka sa thusa.
  
  "Ee". Ben a dumela ka hlooho. "Litutulu tsa mabitla a borena. E sebakeng se nepahetseng."
  
  Ba ile ba qetella ba nkile leeto le lenyenyane la Uppsala. Ha a ntse a bapala, Drake ha a khone ho amohela tsela e potolohang. Ka lehlakoreng le leng, Saab e ne e phutholohile 'me motse o ne o tsoteha. Mehleng eo Apsalla e ne e le toropo ea univesithi, "me litsela li ne li tletse libaesekele. Ka nako e "ngoe, mokhanni oa bona ea buang empa a le thata ho utloisisa o ile a hlalosa hore baesekele e ke ke ea u emisa tseleng. E ka u theola ntle le mohopolo oa bobeli.
  
  "Likotsi". A supisa matsoho a hae dipaleseng tse kgabisitseng ditsela tsa maoto. "Likotsi tse ngata."
  
  Mehaho ea khale e ne e phaphametse ka mahlakoreng a mabeli. Qetellong motse o ile oa kokobela "me naha ea mahaeng e ile ea qala ho kena sebakeng seo.
  
  "Ho lokile, kahoo Gamla Apsalla ke motsana hona joale, empa lipapatsong tsa pele e ne e le motsana o moholo," Ben o boletse ka hlooho. "Marena a bohlokoa a ile a patoa teng. 'Me Odin o ile a lula moo nakoana. "
  
  "Ke hona moo a ipehileng teng," Drake o hopola tšōmo.
  
  "Ho joalo. O ile a itela Sefateng sa Lefats'e ha Seboni sa hae se ntse se shebile le ho mamela sephiri se seng le se seng seo a kileng a se boloka. E tlameha ebe o ne a bolela ho hongata ho eena." O ile a sosobanya sefahleho, a nahana: E tlameha ebe ba ne ba le haufi haholo.
  
  "Sena sohle se utloahala e le boipolelo ba Bokreste," Drake o ile a iteta sefuba.
  
  Empa Odin ha a shoella mona? Kennedy a botsa.
  
  "Che. O shoetse Ragnarok hammoho le bara ba hae Thor le Frey. "
  
  Thekesi e ile ea potoloha sebaka se sephara sa ho paka pele e emisa. Ka ho le letona, ho ne ho e-na le tsela ea mobu e tsofetseng hantle e neng e feta har'a lifate tse se nang letho. "Ho ea litutulung," ha rialo mokhanni oa bona.
  
  Ba ile ba mo leboha mme ba tswa ka Saab ho ya kganya ya letsatsi le moya o hlwekileng. Maikutlo a Drake e ne e le ho hlahloba sebaka se potolohileng le motse ka booona ho bona hore na ho na le letho le tsoileng lehong. Ha e le hantle, ha linokoane tse ngata hakana tsa machaba li beha botho ba tsona bo khotsofatsang ka morao ho se ka hlalosoang e le tokoloho ea lefatše bakeng sa bohle, ho na le ho hong ho lokelang ho ikhetha.
  
  Ka nģ"ane ho lifate, sebaka sena se ile sa fetoha lebala le bulehileng, le robehileng feela ke litutulu tse ngata tse nyenyane le litutulu tse tharo tse khōlō tse otlolohileng ka pele. Ka nģ"ane ho mona, ba le hōle, ba ile ba bona marulelo a bobebe le mohaho o mong o ka letsohong le letona la oona, o neng o tšoaea tšimoloho ea motse.
  
  Kennedy a khutsa. "Ha ho na lifate kae kapa kae, banna."
  
  Ben o ne a ikakhetse ka setotsoana bukeng ea hae ea ho ngolla lintlha. "Ba ke ke ba beha letšoao hona joale, na ha ho joalo?"
  
  "O na le mohopolo?" Drake o ile a shebella mabala a bulehileng bakeng sa lets'oao lefe kapa lefe la ts'ebetso.
  
  "Ke hopola ke bala hore ho kile ha e-ba le litutulu tse ka bang likete tse tharo mona. Kajeno ho na le makholo a 'maloa a bona. Na ua tseba hore na e bolela"ng?"
  
  "Ha baa li haha hantle?" Kennedy a bososela. Drake o ne a imolohile hore o ne a bonahala a tsepamisitse maikutlo ka ho feletseng mosebetsing oo a neng a o etsa.
  
  "Mehleng ea boholo-holo ho ne ho e-na le mesebetsi e mengata e etsoang ka sekhukhu. 'Me joale litutulu tsena tse tharo tsa' borena'. Lekholong la leshome le metso e robong la lilemo ba ile ba rehelloa ka marena a mararo a tummeng a Ntlo ea Yngling - Aun, Adil le Egil - e 'ngoe ea malapa a borena a tsebahalang haholo a Scandinavia. Empa..." a khutsa, a ithabisa, "e boetse e bolela hore litšōmong le litšōmong tsa khale, litutulu tsa mabitla li ne li se li ntse li le teng - le hore e ne e le sethabathaba sa mehleng ea pele-pele - Marena a mararo - kapa Melimo joalokaha re tseba. bona Joale. Enoa ke Freyr, Thor le Odin."
  
  Kennedy o itse: "Ho na le tlhahiso e sa reroang mona. Empa na u hlokometse hore na ke litšupiso tse kae tse buang ka lipale tsa Bibele tseo re lulang re li fumana lipaleng tsena tsohle tsa khale."
  
  "Enoa ke Sagi. " Ben o ile a mo khalemela. "Poetry. Li-doodle tsa thuto. Ntho e ka bang bohlokoa - ho na le litšupiso tse ngata tse khomaretsoeng litutulung tsa lentsoe la Seswedishe falla, le manga fallor - ha u tsebe hantle hore na seo se bolela'ng. Mme, Kennedy, na ha ke a bala kae-kae hore pale ea Kreste e ne e tšoana hantle le pale e amang Zeuse?"
  
  Drake a dumela ka hlooho. ""Me molimo oa Egepeta Horus e ne e le selelekela se seng. Ka bobeli ke Melimo eo ho neng ho lumeloa hore ha e e-s"o be teng." Drake o ile a oma ka hlooho a lebile litutulung tse tharo tsa borena tse hlahelletseng khahlano le sebaka se bataletseng. "Frey, Thor le Odin, ho joalo? Joale ke mang, Blakey? A?"
  
  "Ha ke tsebe, motsoalle."
  
  "Se khathatsehe, munchkin. Re ka hlokofatsa tlhahisoleseling ho tsoa ho baahi bana ha ho hlokahala. "
  
  Ba tsamaile ho feta litutulu, ba bapala karolo ea bahahlauli ba bararo ba khathetseng e le sebaka sa boikhathollo. Letsatsi le ne le otla lihlooho tsa bona, 'me Drake a bona Kennedy a pshatla likhalase tsa hae.
  
  A sisinya hlooho. Maamerika.
  
  Eaba mohala oa Ben oa lla. Kennedy o ile a sisinya hlooho, a se a ntse a sithabelitsoe ke khafetsa ea puisano ea lelapa. Drake o ile a lla feela.
  
  "Karin," Ben a rialo a thabile. "Kgaitsedi ya ka e moholo o ntse a phela jwang?"
  
  Kennedy a phaphatha Drake lehetleng. "Sebini se ka sehloohong sehlopheng?" - o ile a botsa.
  
  Drake o ile a thothomela. "Pelo ya gauta, ke phetho. O ne a tla u etsetsa eng kapa eng ntle le ho tletleba. U na le metsoalle e mengata kapa basebetsi-'moho le uena ba bakae?
  
  Motse oa Gamla Uppsalla o ne o le bohehang, o hloekile, o e-na le literata tse "maloa tse kolokileng ka meaho e se nang naha, e marulelo a phahameng a lilemo tse makholo, e sirelelitsoeng hantle le e nang le baahi ba fokolang. Moahi e mong oa motse o ile a ba sheba ka bohelehele.
  
  Drake a leba kerekeng. "Baruti ba sebaka seo ba thusa kamehla."
  
  Ha ba atamela mathule, monna-moholo e mong ea apereng liaparo tsa kereke o ile a batla a ba tlosa maotong. A ema ka ho makala.
  
  "Lumela. Na u ka cheka?"
  
  "Ha ke na bonnete ka seo, motsoalle." Drake o ile a bososela ka ho fetisisa. Empa ke efe ho litutulu tsee tse mono eo e leng ea Odin?
  
  "Ka Senyesemane?" Moprista o ile a bua hantle ka lefatše, empa a thatafalloa ho utloisisa. "Hantle? Eng? One?"
  
  Ben o ile a ea pele 'me a lebisa tlhokomelo ea moruti ho litutulu tsa borena. "E 'ngoe?"
  
  "Oa bona." Monnamoholo a dumela ka hlooho. "Ho joalo. Hm. Storsta..." A sokola ho fumana lentswe leo. "Tse kholo."
  
  "E kholo ka ho fetisisa?" Ben a otlolla matsoho a hae haholo.
  
  Drake a bososela ho eena, a khahliloe.
  
  "Lipalo." Kennedy o ile a qala ho furalla, empa Ben o ile a botsa potso ea ho qetela.
  
  "Falla?" A bua ka melomo ya hae feela a maketse, a shebile moruti, mme a tsoka mahetla a hae ka tsela e feteletseng. "Kapa manga fallor?"
  
  Ho ile ha nka nakoana, empa karabo, ha e fihla, ea hatsetsa Drake lesapong.
  
  "Maraba ... maraba a mangata."
  
  
  TSOHLE
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Drake o ile a latela Ben le Kennedy ho ea ho litutulu tse kholo ka ho fetisisa tsa borena, a ntse a itšohlometsa ka marapo a mokotleng oa hae e le hore a ka hlahloba sebaka seo ka khotso. Sekoahelo se le seng feela se ne se le k"hilomithara ka mor"a tutulu e nyenyane ka ho fetisisa, "me ka motsotsoana a nahana hore o bona motsamao moo. Motsamao o potlakileng. Empa thuto e tsoelang pele ha ea ka ea senola letho.
  
  Ba ile ba ema mosikong oa tutulu ea Odin. Ben a hema. "Ea ho qetela ho fihla sehlohlolong o tla fumana litšila leqepheng la ka la Facebook!" - o ile a hoeletsa, a tloha ka potlako. Drake o ile a latela a khobile matšoafo 'me a bososela ho Kennedy, ea neng a tsamaea kapele ho mo feta.
  
  Botebong ba pelo, o ile a qala ho ferekana le ho feta. O ne a sa e rate. Ba ne ba hlobotse ho se na tšepo. Palo leha e le efe ea lithunya tse matla e ne e ka ba sala morao, e ba supisitse ka lithunya, e emetse feela litaelo. Moea o ile oa letsa mololi haholo "me oa otla litsebeng, oa eketsa boikutlo ba ho se sireletsehe.
  
  Ho nkile metsotso e ka bang mashome a mabeli ho nyolohela tlhōrōng ea leralla la joang. Ha Drake a fihla moo, Ben o ne a se a lutse holim'a joang.
  
  "Seroto sa pikiniki se kae, Krusty?"
  
  "Siea sena ka har'a stroller ea hau." A qamaka. Ho tloha mona, pono e ne e hlolla: masimo a matala a sa feleng, maralla le melatsoana hohle, le lithaba tse pherese tse hōle. Ba ne ba khona ho bona motse oa Gamla Uppsala, o neng o atoloha ho ea fihla moeling oa motse oa New Uppslla.
  
  Kennedy o boletse se hlakileng. "Kahoo ke tlil"o bua ntho e "nileng ea ntšoenya ka nako e telele joale. Haeba sena ke 'Mound oa Odin,' me Sefate sa Lefatše se patiloe ho sona - e ka ba ntho e nyarosang e sibollotsoeng - ke hobane'ng ha ho se motho ea e fumaneng pele? Ke hobane"ng ha re lokela ho e batla hona joale?"
  
  "Ho bonolo". Ben o ne a ntse a phutha mapheo a hae a sa laoleheng. "Ho ne ho se motho ea neng a nahana ho sheba pele. Ho fihlela Thebe e sibolloa khoeling e fetileng, kaofela e ne e le tšōmo e lerōle. Tšōmo. "Me ho ne ho se bonolo ho hokahanya Lerumo le Sefate sa Lefatše, seo hona joale se seng se bitsoa Yggdrasil lefatšeng ka bophara, le ka matsatsi a makhutšoanyane a robong a ho lula ha Odin moo."
  
  Mme_" Drake o ile a kenella, "sefate seo ha se na ho ba bonolo ho se fumana ha se le teng. Ba ke ke ba batla hore motho e mong oa khale oa bonyatsi a khoptjoe tabeng ena."
  
  Joale mohala oa Drake oa lla. A sheba Ben ka ho soma ha a ntse a e ntša ka mokotleng oa hae. "Jesu. Ke qala ho ikutloa joaloka uena."
  
  "Joale?"
  
  "Sehlopha sa batho ba leshome se matsohong a hao. Bua feela lentsoe. "
  
  Drake o ile a metsa ho makala. "Batho ba leshome. Sena ke sehlopha se seholo. " Sehlopha sa batho ba leshome sa SAS se ka romela Mopresidente Ofising ea hae ea Oval mme a ntse a fumana nako ea ho hlaha videong e ncha ea Lady Gaga pele a leba hae ho ea fumana tee.
  
  "Mathata a maholo, kea utloa. Boemo bo ntse bo mpefala hora e "ngoe le e "ngoe."
  
  "Ke 'nete?"
  
  "Mebuso ha e fetohe, Drake. Ba ile ba qala butle eaba ba leka ho thiba tsela, empa ba tšaba ho qeta. Haeba ke matšeliso, sena ha se ntho e kholo ka ho fetisisa e etsahalang lefatšeng hona joale. "
  
  Polelo ea Wells e ne e etselitsoe ho tšoaroa joaloka tau e tšoara qoaha, "me Drake ha aa ka a soetseha. "Joalo ka?"
  
  "Bo-rasaense ba NASA ba sa tsoa tiisa hore ho na le sebaka se secha se foqohang seretse se chesang. Mme..." Wells o ne a hlile a bonahala a tshohile: "E sebetsa."
  
  "Eng?"
  
  "E mafolofolo hanyane. Empa ak'u nahane ka sena, ntho ea pele eo u e nahanang ha u bua ka seretse se chesang ke...
  
  "... pheletso ea polanete," Drake o ile a qetella, 'metso oa hae o omme ka tšohanyetso. E bile tsietsi hore joale Drake o ne a utloile polelo ena habeli ka matsatsi a mangata. O ile a shebella Ben le Kennedy ba pota-pota lekhoakhoa, ba raha joang, "me a utloa tšabo e tebileng eo a neng a e-s"o ka a e utloa.
  
  "E hokae?" a botsa.
  
  Wells a tsheha. "Ha se hole, Drake. Haufi le moo ba fumaneng Thebe ya hao. Sena se Iceland. "
  
  Drake o ne a le mothating oa ho loma lekhetlo la bobeli ha Ben a hoeletsa, "O fumane ho hong!" ka lentsoe le phahameng le neng le bontša ho hloka kelello ha hae ha le ntse le hasana hohle.
  
  "Ke tlameha ho tsamaea". Drake o ile a mathela ho Ben, a ntse a etsa boloi ka hohle kamoo a ka khonang. Kennedy le eena a qamaka, empa ntho feela eo ba neng ba e bona e ne e le motseng.
  
  "E boloke fatše, motsoalle. O na le eng?"
  
  "Tsena". Ben o ile a khumama fatše 'me a tlosa joang bo ferekaneng ho hlahisa letlapa le lekanang le sekhechana sa pampiri ea A4. Li koloka sebaka sohle sa tutulu, maoto a mang le a mang a seng makae, ka mela ho tloha holimo ho isa bohareng ba sebaka se tlase. E tlameha ebe ho na le ba makholo ba bona."
  
  Drake o ile a shebisisa. Bokaholimo ba lejoe bo ne bo senyehile hampe ke boemo ba leholimo, empa bo ne bo sirelelitsoe ka mokhoa o itseng ke joang bo holileng. Ho ne ho e-na le matšoao a mang holim'a tsona.
  
  "Mengolo ea Runic, ke nahana hore e bitsoa," ho boletse Ben. "Matšoao a Viking"
  
  "U tseba joang ka see?"
  
  O ile a bososela. "Ha ke le sefofaneng, ke ile ka hlahloba matšoao a thebe. Lia tšoana. Botsa Google feela."
  
  "Ngoana o re ho na le makholo a "ona," Kennedy a hohela, a shebile holimo le tlaase letsoapong le nang le joang. "Joale? Ha e na thuso. "
  
  "Ngwana o re e ka sebetsa," Ben a rialo. "Re hloka ho fumana li-runes tse amanang le seo re se batlang. Rune e emelang lerumo. Rune e emelang sefate. Le rune bakeng sa - "
  
  "E 'ngoe," Kennedy a qeta.
  
  Drake o ne a e-na le mohopolo. "Ke ts'epa hore re ka sebelisa mohala oa pono. Kaofela re hloka ho bonana ho tseba hore e sebelitse, na? "
  
  "Masole a utloahalang," Kennedy a tšeha. "Empa ke nahana hore ke habohlokoa ho leka."
  
  Drake o ne a labalabela ho mo botsa ka mabaka a lepolesa leo, empa nako e ne e ntse e tsamaea. Lihlopha tse ling li ile tsa tsoela pele 'me ho makatsang ke hore li ne li le sieo, le hona joale. Bohle ba ile ba qala ho tlosa joang bo tsoang lejoeng le leng le le leng, ba ntse ba pota-pota leralleng le letala. Qalong e ne e le mosebetsi o hlokang teboho. Drake o ile a etsa matšoao a tšoanang le lithebe, lifapano, tonki, seketsoana se selelele, ebe lerumo!
  
  "Ho na le e 'ngoe". Lentsoe la hae le tebileng le ile la isa ho ba bang ba babeli, empa ha hoa ka ha feta moo. O ile a lula fatše le mokotla oa hae 'me a beha thepa eo ba e rekileng ha ba palama tekesi ho feta Apsalla. Lirumula, lebone le leholo, lithupa, metsi, lithipa tse 'maloa tseo a ileng a bolella Ben hore ke tsa ho tlosa lithōle. O ile a hetla morao, ha ke tsilatsile, empa tlhoko ea bona e ne e le matla ho feta kameho ea Ben hajoale.
  
  "Sefate". Kennedy a wela mangoleng a hae, a ntse a ngopa lejweng.
  
  Ho nkile Ben metsotso e meng e leshome ho fumana ho hong. O ile a khefutsa, eaba o pheta mehato ea hae ea morao tjena. "Hopola seo ke se buileng ka Tolkien ho theha Gandalf ho Odin?" A otla lejoe ka leoto. "Joale, enoa ke Gandalf. Ebile o na le lere. Lumela!"
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a mo shebella ka hloko. O ile a utloa molumo oa ho sila, joalokaha eka litšepe tse boima li buleha ka molumo oa ho sila.
  
  "Na u e bakile ka ho hata lefika?" - O ile a botsa ka hloko.
  
  "Ke nahana hore ho joalo".
  
  Kaofela ha bona ba ile ba shebana, maikutlo a bona a fetoha ho tloha ho nyakallo ho ea ho tšoenyeho, eaba, e le ntho e le "ngoe, ba hatela pele.
  
  Lejoe la Drake le ile la theoha hanyane. O ile a utloa molumo o tšoanang oa ho sila. Mobu o ka pel'a lejoe o ile oa teba, 'me joale ho tepella maikutlo ho ile ha pota-pota leralleng joaloka noha ea turbocharged.
  
  Ben a hoeletsa, "Ho na le ho hong mona."
  
  Drake le Kennedy ba tsamaile ba haola le naha e teteaneng ho ya moo a neng a eme teng. O ile a kotama, a nyarela lephatsong la mobu. "Mofuta o mong oa kotopo."
  
  Drake a tsoka toche. "Ke nako ya ho hodisa para, batho," a rialo. "Ntatele".
  
  
  ******
  
  
  Hang ha ba sa bonahale, mabotho a mabeli a fapaneng ka ho feletseng a qala ho bokellana. Majeremane, ao ho fihlela joale a neng a khotsofetse ho robala toropong ea boroko ea Gamla Apsalla, a ile a itokisetsa 'me a qala ho latela mehato ea Drake.
  
  Sehlopha se seng, e leng sehlopha sa masole a phahameng a Sesole sa Sweden - Sarskilda Skyddsgrupen, kapa SSG - se ile sa tsoela pele ho shebella Majeremane 'me sa buisana ka bothata bo makatsang bo hlahisitsoeng ke baahi ba bararo ba neng ba sa tsoa theohela ka sekoting.
  
  Li tlameha ho botsoa ka botlalo. Ka mekhoa efe kapa efe e hlokahalang.
  
  Ke hore, haeba ba ile ba pholoha se neng se tla tloha se etsahala.
  
  
  LESHOME
  
  
  
  SEKOTI SA SEFATE SA LEFATŠE, SWEDEN
  
  
  Drake o ile a itšetleha. Sebaka se lefifi se ne se qalile e le sebaka sa ho khasa 'me joale se ne se le ka tlase ho limithara tse tšeletseng ho ea holimo. Siling e ne e entsoe ka mafika le mobu "me e ne e tletse likhoketsane tse khōlō tse leketlileng tsa joang bo melang hoo ba neng ba lokela ho li khaola.
  
  Ho tšoana le ho kena morung, Drake o ile a nahana joalo. Feela ka tlas'a lefatše.
  
  O ile a hlokomela hore merara e meng e matla e ne e se e remiloe. Leqhubu la matšoenyeho le ile la mo pota.
  
  Ba ile ba fihla sebakeng seo metso e neng e teteaneng hoo ba ileng ba tlameha ho khasa hape. Ntoa e ne e le thata ebile e le litšila, empa Drake o ile a beha setsoe ka pel'a setsoe, lengole ka pel'a lengole, 'me a khothalletsa ba bang hore ba mo sale morao. Ha ka nako e 'ngoe esita le tšusumetso e sa ka ea thusa Ben, Drake o ile a fetoha bompoli.
  
  "Bonyane mocheso oa theoha," Kennedy a honotha. "Re tlameha ho theoha."
  
  Drake o ile a qoba karabo ea lesole le tloaelehileng, mahlo a hae a ile a tšoaroa ka tšohanyetso ke ntho e senotsoeng ka leseli la toche ea hae.
  
  "E shebe".
  
  Li-runes tse betliloeng leboteng. Matšoao a makatsang a ileng a hopotsa Drake a neng a khabisitse thebe ea Odin. Lentswe la Ben le binngweng le ile la utlwahala tlase phasejeng.
  
  "Li-runes tsa Scandinavia. Keletso e ntle. "
  
  Drake o ile a tlosa leseli la hae ho bona ka ho ikoahlaea. Hoja feela ba ne ba ka li bala. SAS, o ne a nahana ka bokhutšoanyane, e tla ba le lisebelisoa tse ngata. Mohlomong e ne e le nako ea ho li tlisa mona.
  
  Maoto a mang a mashome a mahlano mme o ne a rotha mofufutso. O ile a utloa Kennedy a hema haholo a bile a rohaka hore o apere borikhoe ba hae bo botle ka ho fetisisa. O ne a eso utlwe letho ho tswa ho Ben ho hang.
  
  "O hantle, Ben? A na moriri oa hao o tsikinyehile holim"a motso?"
  
  "Ha, ho lokile, ha. Tsoela pele, mofoka. "
  
  Drake o ile a tsoela pele ho khasa seretseng. "Ntho e "ngoe e ntšoenyang, ke hore ho na le "maraba a mangata." Baegepeta ba ile ba etsa maraba a majabajaba ho sireletsa matlotlo a bona.
  
  Kennedy ha a araba a re: "Ha ke nahane hore Viking e nahana ka thata ka leraba leo.
  
  "Ha ke tsebe," Ben a hoeletsa a theosa moleng. "Empa Vikings le eona e ne e e-na le batho ba nahanang haholo, ua tseba. Joalo ka Bagerike le Baroma. E ne e se bohle bao e neng e le dibarbariane."
  
  Methinya e seng mekae mme phaseje ea qala ho atoloha. Limithara tse ling tse leshome le marulelo a ka holim'a tsona li ile tsa nyamela. Ka nako ena ba otlolla mme ba phomola. Toche ea Drake e ile ea khantša tsela e ka pele. Ha a e supa ho Kennedy le Ben, a tsheha.
  
  "Tšoa, lōna ba babeli le bonahala eka le sa tsoa khutla lebitleng!"
  
  "Mme ke nahana hore o tlwaetse bohlanya bona?" Kennedy a tsoka letsoho la hae. "Ho ba SAS le tseo tsohle?"
  
  Eseng SAS, Drake o ne a sitoa ho sisinya mantsoe a chefo. "Ba ne ba le joalo." A bua a tsamaela pele ka lebelo jwale.
  
  Phetoho e 'ngoe e matla, 'me Drake a utloa moea o fokang sefahlehong sa hae. Maikutlo a ho tsekela a mo otla joalo ka sealuma sa tšohanyetso, 'me motsotsoana oa feta pele a hlokomela hore o eme mosikong o nang le lefika la lehaha ka tlase ho eena.
  
  O ile a kopana le pono e makatsang.
  
  O ile a ema ka tšohanyetso hoo Kennedy le Ben ba ileng ba mo thula. Eaba le bona ba bona pono ena.
  
  "OMFG." Ben o ile a laela sehlooho sa pina e saenneng ea Wall of Sleep.
  
  Sefate sa Lefatše se ne se eme ka pel'a bona ka khanya eohle ea sona. Ha ho mohla e kileng ea e-ba ka holim'a lefatše. Sefate se ne se thulametse, metso ea sona e matla e namela thabeng ea lefatše e ka holimo ho tsona, e tšoaretsoe ka thata ke lilemo le libōpeho tsa mafika tse potolohileng, makala a eona a le "mala oa khauta, makhasi a le matala a sa feleng, kutu ea sona e le bolelele ba limithara tse lekholo ho ea tlaase. ya mokoti o moholohadi.
  
  Tsela ea bona e ile ea fetoha litepisi tse moqotetsane tse betliloeng maboteng a majoe.
  
  "Maraba," Ben a hema. "Le se ke la lebala ka maraba."
  
  "Ho ea liheleng ka maraba," Kennedy a hlahisa maikutlo a Drake haholo. "Leseli le tsoa kae liheleng?"
  
  Ben a qamaka. "Ke lamunu."
  
  "Lithupa tse khanyang," ho boletse Drake. "Kreste. Sebaka sena se lokisitsoe. "
  
  Matsatsing a hae a SAS ba ne ba romela batho ho lokisa sebaka se kang sena; sehlopha ho lekola tšokelo le ho e fokotsa kapa ho e beha lethathamong pele e khutlela setsing.
  
  O ile a re: "Ha re na nako e ngata. Tumelo ea hae ho Kennedy e ne e sa tsoa eketseha. "Ha re".
  
  Ba ile ba tsamaea litepising tse tsofetseng le tse helehang, marotholi a tšohanyetso a lula a le ka letsohong le letona la bona. Methati e leshome ho ea tlase 'me litepisi tsa qala ho thekesela haholo. Drake o ile a emisa ha lekhalo la maoto a mararo le buleha. Ho ne ho se letho le tsotehang, empa le lekane ho mo emisa-ha lesoba le ka tlaase le ntse le totobala le ho feta.
  
  "Bothata".
  
  A tlola. Litepisi tsa majoe li ne li le bophara ba limithara tse ka bang tharo, ho bonolo ho tsamaea ho tsona, li tšosa ha mohato leha e le ofe o fosahetseng o ne o bolela lefu le itseng.
  
  O ile a lula 'me hang-hang a reteleha, a ikutloa hore Ben o tla lla. "Se tshwenyehe," a iphapanyetsa Kennedy mme a tsepamisa maikutlo ho motswalle wa hae. "Ntshepe, Ben. Ben. Ke tla o tshwara."
  
  A bona tumelo mahlong a Ben. Ho tšepa ka ho feletseng, joaloka ngoana. E ne e le nako ea ho e fumana hape, 'me ha Ben a qhoma a ntan'o thekesela, Drake a mo tšehetsa ka letsoho holim'a setsoe sa hae.
  
  Drake o ile a lla. "Ho bonolo, huh?"
  
  Kennedy a tlola. Drake o ile a shebella ka hloko, a etsa eka ha a hlokomele. O ile a lula ntle le mathata, a bona ho tšoenyeha ha hae mme a sosobanya sefahleho.
  
  "Ke maoto a mararo, Drake. Eseng Grand Canyon."
  
  Drake o ile a sheba Ben. "O lokile, motswalle?"
  
  Maoto a mang a mashome a mabeli, 'me sebaka se latelang sa litepisi se ne se le sephara, limithara tse mashome a mararo lekhetlong lena,' me se thijoa ke lepolanka le teteaneng la lepolanka le neng le sisinyeha ha Drake a ntse a tsamaea ho lona. Kennedy o ile a latela, 'me Ben ea futsanehileng, a qobelloa ke Drake ho sheba holimo, ho sheba pele ho e-na le ho theoha, ho ithuta sebaka seo a eang ho sona ho e-na le maoto a hae. Mohlankana enoa o ne a thothomela ha a fihla mobung o tiileng, 'me Drake a bitsa khefu e khutšoanyane.
  
  Ha ba emisa, Drake o ile a bona hore Sefate sa Lefatše se hasane mona haholo hoo makala a sona a teteaneng a neng a batla a ama litepisi. Ben ka tlhompho a otlolla letsoho ho pholla leoto, le neng le thothomela ha a le ama.
  
  "Sena... sena se a hlolla," a hema.
  
  Kennedy o sebelisitse nako ena ho kuta moriri oa hae le ho hlahloba monyako o ka holimo ho oona. O ile a re: "Ho fihlela joale tsohle li hlakile. "Ke tlameha ho bolela hore joalo ka ha e eme, ehlile lihele e ne e se Majeremane a lokiselitseng sebaka sena. Ba ka be ba ile ba e tlatlapa "me ba e chesa ka lithuso tsa mollo."
  
  Likheo tse ling tse 'maloa' me tsa theoha maoto a mashome a mahlano, hoo e ka bang halofo. Qetellong Drake o ile a itumella ho nahana hore Li-Vikings tsa boholo-holo ha li lekane le Baegepeta, 'me likheo e ne e le tsona tse ntle ka ho fetisisa tseo ba neng ba ka li etsa ha a ntse a hata litepising tsa majoe, tseo ha e le hantle e neng e le karolo e majabajaba ea hemp, twine le pigment. O ile a oa, a bona ho oela ho sa feleng mme a itšoarella ka lintlha tsa menoana ea hae.
  
  Kennedy a mo hulela mokatong o ka holimo. "Esele e tsokotseha moeeng, mohlankana oa SAS?"
  
  O ile a khasa a khutlela mobung o tiileng eaba o otlolla menoana ea hae e matetetso. "Kea leboha".
  
  Ba ile ba tsamaea ka hloko, joale ba se ba le bohareng. Ka nģ"ane ho sebaka se se nang letho ka letsohong le letona la bona, ho ne ho eme sefate se seholohali ka ho sa feleng, se sa angoe ke moea le khanya ea letsatsi, mohlolo o lebetsoeng oa linako tse fetileng.
  
  Ba ile ba fetisa matšoao a mangata a Viking. Ben o ile a hakanya ntho e makatsang. O ile a re: "E tšoana le lebota la pele la mengolo. "Batho ba ne ba seha mabitso a bona ebe ba siea melaetsa-liphetolelo tsa pele tsa 'John o ne a le teng!'
  
  "Mohlomong baetsi ba lehaha," Kennedy o itse.
  
  Drake o ile a leka ho nka mohato o mong, a itšoarella ka lerako le batang la majoe, 'me lerata le tebileng, le silang la utloahala ka lehaheng. Noka ea maloanlahla e ile ea oela holimo.
  
  "Balehang!" - Drake o ile a hoeletsa. "Joale!"
  
  Ba ile ba theosa litepisi ka potlako, ba hlokomoloha maraba a mang. Lefika le leholohali le ile la oa ho tsoa holimo ka ho oa ho matla, la pshatla mafika a khale ha le oela fatše. Drake o ile a koahela setopo sa Ben ka oa hae ha lejoe le leholo le thula litepisi tseo ba neng ba eme ho tsona, le nka mehato e ka bang mashome a mabeli tsa bohlokoa ka eona.
  
  Kennedy o ile a tlosa lithapo tsa majoe mahetleng a hae 'me a sheba Drake ka pososelo e omileng. "Kea leboha".
  
  "Hei, ke ne ke tseba hore mosali ea pholositseng esele ea mohlankana oa SAS a ka feta lejoe le thata. "
  
  "Ke ntho e qabolang, monna. Ho qabola haholo. "
  
  Empa e ne e e-so fele. Ho ne ho e-na le molumo o llang o hlabang, "me khoele e tšesaane empa e matla ea khaoha mohatong o arolang Ben le Kennedy.
  
  "Fuuuck!" Kennedy a hoeletsa. Mohala o ile oa tsoa ka matla hoo o neng o ka mo arola habonolo leqaqailaneng le 'mele oohle oa hae.
  
  E 'ngoe tobetsa mehato e' meli fatše. Drake o ile a tantša hang-hang. "Tšepa!"
  
  Lerata le leng le tsoang holimo le ne le bolela ho oa ho latelang ha lejoe.
  
  "Ke leraba le iphetang," Ben a ba bolella. Ntho e tšoanang e lula e etsahala khafetsa. Re tlameha ho fihla karolong ena. "
  
  Drake o ne a sa tsebe hore na ke mehato efe e ferekanyang le hore na ke efe e neng e se joalo, kahoo o ne a tšepa mahlohonolo le lebelo. Ba ile ba mathela fatše ka litepisi tse ka bang mashome a mararo, ba leka ho lula moeeng nako e telele kamoo ho ka khonehang. Mabota a litepisi a ile a putlama ha ba tšela tsela ea khale, ba kena botebong ba lehaha la majoe.
  
  Molumo oa maloanlahla a oelang fatše o ile oa qala ho phahama le ho feta.
  
  Ho baleha ha bona ho ile ha lateloa ke ho petsoha ha khoele e thata.
  
  Drake o ile a hata litepising tse ling tsa bohata, empa lebelo la hae le ile la mo tšela sebaka se sekhutšoane. Kennedy o ile a mo tlōla, a le motle joaloka tšephe e fofang ka ho feletseng, empa Ben a oela ka mor'a hae, joale a kena ka mohohlong.
  
  "Maoto!" Drake o ile a hoeletsa, eaba o oela ka morao ka sekoting, a fetoha fatše. Thuso e ile ea tlosa tsitsipano bokong ba hae ha Kennedy a khutlisa maoto a hae sebakeng. A utlwa Ben a otla mmele wa hae mme a wela sefubeng sa hae. Drake o ile a lebisa lebelo la moshemane ka matsoho a hae, mme a mo sutumelletsa sebakeng se tiileng.
  
  O ile a lula fatše kapele, ka ho lla.
  
  "Tsoela pele!"
  
  Moea o ne o tletse likotoana tsa majoe. E 'ngoe e ile ea otla hlooho ea Kennedy, ea siea lekhalo le seliba sa mali. E 'ngoe e ile ea otla Drake leqaqailaneng. Bohloko bo ile ba etsa hore a tsikitlanye meno "me a mo susumelletse ho matha ka lebelo.
  
  Likulo li ile tsa phunya lebota ka holim'a lihlooho tsa bona. Drake o ile a inama mme a sheba hakhutšoanyane monyako.
  
  Ke ile ka bona lebotho leo ke le tloaetseng le bokane moo. Majeremane.
  
  Joale ba ne ba matha ka lebelo le leholo, ho feta bohlasoa. Ho nkile metsotsoana ea bohlokoa ea Drake ho tlolela ka morao. Ha lerumo le leng la likulo le phunya lefika le haufi le hlooho ea hae, o ile a tsubella pele, a fofela litepising, a etsa selikalikoe se tletseng, a kopanya matsoho a hae, "me a ema ho fihlela bophahamo ba hae bo feletseng a sa lahleheloe ke lebelo le le leng.
  
  Ah, matsatsi a monate a khale a khutlile.
  
  Likulo tse ling. Eaba ba bang ba itihela ka pel"a hae. Tšabo e ile ea mo phunya lesoba pelong ho fihlela a elelloa hore ba ne ba se ba fihlile tlaase ho lehaha ha ba ntse ba matha, ba sa itokisetsa, ba oela fatše.
  
  Drake o ile a fokotsa lebelo. Botlaaseng ba lehaha ho ne ho e-na le litšila tse teteaneng tsa lejoe, lerōle le lithako tsa patsi. Ha ba ema, Kennedy le Ben e ne e le pono ea ho bona. Ha se feela hore li koahetsoe ke litšila, empa joale li koahetsoe ke lerōle le makhasi a makhasi.
  
  "Ah, bakeng sa khamera ea ka e tšepahalang," a hoeletsa. "Ke tobane le lilemo tse ngata tsa bolotsana."
  
  Drake o ile a nka thupa e khanyang 'me a haka moepa oa lehaha le neng le baleha banna ba hlometseng. Ho ile ha nka metsotso e mehlano ho fihla meeling e ka ntle ea sefate. Ba ne ba lula ba le moriting oa khutso ea hae e makatsang.
  
  Drake a phaphatha Ben lehetleng. "E betere ho feta sesh efe kapa efe ea Labohlano bosiu, eh molekane?"
  
  Kennedy o ile a sheba mohlankana enwa ka mahlo a matjha. "Na u na le balateli? Na sehlopha sa hau se na le balateli? Re tla ba le puisano ena haufinyane, bro. Tšepa ho eona".
  
  "Ba babeli feela-" Ben o ile a qala ho hoeleketsa ha ba ntse ba pota-pota karolo ea ho kobeha ha ho qetela, eaba oa khutsa ke ho makala.
  
  Bohle ba ile ba ema.
  
  Litoro tsa khale tsa ho makala li ile tsa hlaha ka pel'a bona, tsa ba siea ba sa khone ho bua, ba tima boko ba bona hoo e ka bang halofo ea motsotso.
  
  "Joale sena ... sena ..."
  
  "Hoa makatsa," Drake a hema.
  
  Mokoloko oa liketsoana tse telele ka ho fetisisa tsa Ma-Viking tseo ba kileng ba li nahana li ne li otlolla ho tloha ho tsona ka mokhoa o le mong, li eme ka lehlakoreng le leng joalokaha eka li thulametse har"a tšubuhlellano ea sephethephethe sa khale. Mahlakore a tsona a ne a khabisitsoe ka silevera le khauta, liseile tsa tsona li ne li khabisitsoe ka silika le majoe a bohlokoa.
  
  "Likepe tse telele," Kennedy a rialo ka bothoto.
  
  "Likepe tsa maeto a malelele." Ben o ne a ntse a e-na le kelello e lekaneng ea ho mo khalemela. Ka bomalimabe, lintho tsena li ne li nkoa e le matlotlo a maholo ka ho fetisisa mehleng ea bona. E lokela hoba ... eng? Ho na le mashome a mabeli moo?"
  
  "Ho lokile," ho boletse Drake. "Empa lena ke Lerumo leo re neng re le tletse. Mehopolo efe kapa efe?"
  
  Ben jwale o ne a shebile Sefate sa Lefatshe. "Oho Modimo wa ka, mathaka. U ka inahanela? E mong o ne a leketlile sefateng seo. Fucking One."
  
  "Joale u lumela ho Melimo, hmm? Fan?" Kennedy a suthisa lehlakore la hae ho Ben hanyane ka hanyane, a etsa hore a hlajoe ke lihlong.
  
  Drake o ile a hloella mosikong o moqotetsane o neng o matha bolelele bohle ba mohatla oa sekepe se selelele. Lejoe le ne le bonahala le le matla. A tshwara ntlha ya lepolanka mme a inamela. "Lintho tsena li tletse ka thepa e hapuoeng. Ho bolokehile ho bolela hore ha ho motho ea kileng a fihla mona pele ho kajeno. "
  
  O ile a ithuta letoto la likepe hape. Pontšo ea leruo le ke keng la lekanngoa, empa letlotlo la sebele le ne le le hokae? Qetellong? Qetellong ea mookoli? Mabota a lehaha a ne a khabisitsoe ka litšoantšo tsa khale. O ile a bona setšoantšo sa Odin se leketlile Sefate sa Lefatše 'me mosali a khumama ka pel'a hae.
  
  "Seo se bua ka eng?" A hoeletsa Ben ho yena. "Tloong, potlakang. Manyatsi ao a qhekellang ha a theolele lisososo molaleng oa tsona holimo mono. Ha re falle.
  
  O ile a supa mongolo o mobe o ka tlas'a setšoantšo sa mosali ea kōpang. Ben a sisinya hlooho. Empa theknoloji e tla fumana tsela. " O ile a tobetsa mohala oa hae o tšepahalang oa I, oo ka lehlohonolo o ileng oa bonahala o se na lets'oao mona.
  
  Drake o ile a nka nakoana ho bulela Kennedy. O ile a re: "Mohopolo oa ka feela ke ho latela liketsoana tsena tse telele. "Na e ea u tšoanela?"
  
  "Joalokaha molateli oa sehlopha sa bolo ea maoto a boletse, ke papaling, banna. Bontša tsela."
  
  O ile a tsoela pele, a tseba hore haeba kotopo ena e matlahali e ka fela, ba ne ba tla tšoasoa. Majeremane a ka be a ile a itšoarella ka thata ka mohatla, ho e-na le ho phomola. Drake o ile a arola mohopolo ka likarolo, a tsepamisitse maikutlo holim'a motsu o neng o betliloeng lefikeng. Nako le nako ba ne ba kopana le thupa e nngwe e kganyang. Drake o ile a ba ikhakanya kapa a ba susumelletsa ho theha tikoloho e lefifi ho itokisetsa ntoa e tlang. O ne a lula a phenyekolla har"a likepe tse telele "me qetellong a bona tsela e moqotetsane e tsoelipanang pakeng tsa tsona.
  
  Moralo b.
  
  Ho ile ha feta likepe tse telele tse peli, tse "nè, le tse leshome tse telele. Maoto a Drake a ile a qala ho opa ka lebaka la boiteko boo a ileng a buisana le bona ka tsela e moqotetsane.
  
  Molumo o fokolang oa lejoe le oelang le ho hoeletsa ho matla le ho feta o ile oa utloahala ka lehaheng le leholo, leo moelelo oa lona o neng o hlakile. Ntle le ho etsa molumo, ba ile ba itšetleha le ho feta mosebetsing oa bona.
  
  Qetellong Drake o ile a fihla qetellong ea mola. A bala dikepe tse mashome a mabedi a metso e meraro, se seng le se seng se eso ka se angwa, se tletseng kgapo. Ha ba atamela ka morao ho kotopo, lefifi le ile la qala ho teba.
  
  Kennedy o itse: "Ha ke nahane hore ba kile ba ea bohōle boo.
  
  Drake o ile a batla lebone le leholo. "Ho kotsi," a rialo. "Empa re hloka ho tseba."
  
  O ile a o bulela 'me a tsamaisa leballo ho tloha ka lehlakoreng le leng ho ea ho le leng. Tsela eo e ile ea fokotseha haholo ho fihlela e fetoha tsela e bonolo e ka pele.
  
  'Me ka mor'a arch ho ne ho e-na le litepisi tse le mong.
  
  Ka tšohanyetso Ben o ile a kokobetsa mohoo, eaba o bua ka ho hoeshetsa ka lebaleng la liketsahalo, a re, "Ba mothating!
  
  E ne e le sena. Drake o ile a nka khato. "Re arohane," a rialo. "Ke tla ea litepising. Lona ka bobedi le theoheleng teng dikepeng, le kgutle ka tsela eo re tlileng ka yona."
  
  Kennedy o ile a qala ho ipelaetsa, empa Drake a sisinya hlooho. "Che. E etse. Ben o hloka tšireletso, 'na ha ke e hloke. Mme re hloka Lerumo. "
  
  "Mme re tla fihla pheletsong ya dikepe neng?"
  
  Ke tla khutla ka nako eo.
  
  Drake o ile a tlolela morao ntle le lentsoe le leng, a tlolela ho tloha mosikong mme a leba litepising tse foufetseng. O ile a hetla hang 'me a bona meriti e atamela leralleng. Ben o ile a latela Kennedy ho theosa le letsoapo le tletseng lithōle ho ea motheong oa sekepe sa ho qetela sa Viking. Drake o ile a etsa thapelo ea tšepo "me a mathela litepising kapele kamoo a ka khonang, a tlōla mehato e "meli ka nako.
  
  Tloho.O ile a hlwella ho fihlela manamane a hae a utlwa bohloko le matshwafo a tjhesa. Empa joale o ile a tsamaea ka bophara. Ka mor'a bona ho ne ho phalla molapo o sephara o nang le metsi a befileng, 'me ho ntse ho e-na le aletare ea majoe a betliloeng, e batlang e tšoana le barbecue ea khale.
  
  Empa se ileng sa hapa tlhokomelo ea Drake ke letšoao le leholo le neng le ngotsoe leboteng ka mor'a aletare. Likhutlo-tharo tse tharo tse fetang tse ling. Liminerale tse ling ka har'a setšoantšo se betliloeng li ile tsa tšoara leseli la maiketsetso 'me tsa phatsima joaloka li-sequin holim'a mose o motšo.
  
  Ha ho nako ea ho senya. O ile a tšela molatsoana, a felloa ke moea ha metsi a leqhoa a nyolohela liropeng tsa hae. Ha a atamela aletare, a bona ntho e rapaletseng hodima yona. Artifact e khuts'oane, e hlakileng, e sa makatseng kapa e khahlang. Ha e le hantle, lefats'e ...
  
  ... Lerumo la Odin.
  
  Ntho e hlabileng lehlakore la Modimo.
  
  Leqhubu la thabo le tsieleho li ile tsa feta ho eena. Ena ke ketsahalo e entseng hore tsohle e be tsa sebele. Ho fihlela hajoale e se e le menahano e mengata, ke menahano e bohlale feela. Empa ho feta motsotso oo, e ne e le ntho ea sebele e tšosang.
  
  Ka mokhoa o tšosang. Ba ile ba ema pele ho nako ya ho bala ho ya qetellong ya lefatshe.
  
  
  LESHOME LE MOTSO
  
  
  
  SEKOTI SA SEFATE SA LEFATŠE, SWEDEN
  
  
  Drake ha aa ka a ema moketeng. A phamola Lerumo a kgutlela morao ka tsela eo a tlileng ka yona. Ho pholletsa le metsi a leqhoa, ho theosa le litepisi tse helehang. O ile a tima lebone la toche bohareng "me a fokotsa lebelo ha lefifi le mo aparetse.
  
  Mahlaseli a lerootho a khanya a ne a khantša monyako o ka tlaase.
  
  A nna a tsamaya. E ne e e-so fele. Ke khale a ithutile hore hangata monna ea neng a nahana nako e telele ntoeng ha aa ka a fihla hae.
  
  O ile a emisa a shoele mohatong oa ho qetela, eaba o kena ka har'a lefifi le tebileng la tsela. Majeremane a ne a se a ntse a le haufi, hoo e ka bang qetellong ea lerako, empa litoche tsa bona tse neng li le hōle hakaalo li ne li tla mo khetholla feela e le seriti se seng. O ile a tlolela holim'a phaseje, a itšohlometsa leboteng 'me a leba nģ'a letsoapong le lebisang setsing sa likepe tsa Viking.
  
  Lentswe la monna la bobola, "Sheba sena! Boloka mahlo a hao a hlaphohetsoe, Stevie Wonder! Lentsoe le ile la mo makatsa; le ne le e-na le lentsoe le tebileng la Amerika Boroa.
  
  Senyatsi se mahlo a ntsu se ile sa mmona - kapa bonyane seriti se sisinyehang - ntho eo a neng a sa nahane hore e ka etsahala lefifing lena. O ile a matha kapele. Ho ile ha lla sethunya, se otla lejoe le haufi le moo a neng a sa tsoa fihla teng.
  
  Motho e motšo o ne a sekametse holim'a lepheo - mohlomong Moamerika. "Ho na le tselana moo har"a likepe. Tsamaisa melomo ea hau pele ke e sutumelletsa qoqothong ea hau e botsoa. "
  
  Crap. Ba ha Yankee ba ile ba bona tsela e patehileng.
  
  Ba thata, ba ikhohomosang, ba ikhohomosang. E mong oa Majeremane o ile a re, "Fela uena, Milo," eaba oa hoeletsa ha a ntse a huleloa ho theosa le letsoapo.
  
  Drake o ile a leboha linaleli tsa hae tsa mahlohonolo. Ka motsotsoana e ne e se e le holim"a monna eo, a pshatla lithapo tsa lentsoe la hae "me a mo khabola molala ka molumo o utloahalang pele leha e le mang a ka latela.
  
  Drake o ile a nka sethunya sa Jeremane - Heckler le Koch MG4 - 'me a thunya lithunya tse ngata. Hlooho ea monna e mong ea phatloha.
  
  Oho, o ile a nahana. E ntse e thunya hantle ka sethunya ho feta ka khamera.
  
  "Batho ba Canada!" e lateloe ke letoto la melumo ka nako e le 'ngoe.
  
  Drake o ile a bososela ka ho hoeshetsa ha bohale. Ba lumelle hore ba nahane joalo.
  
  E re ka a ne a sa tlhole a na le boipelo, o ne a taboga mo tseleng ka bonako jo a neng a na le jone. Ben le Kennedy ba ne ba le ka pele mme ba hloka tšireletso ea hae. O ile a ikana ho ba ntša mona ba ntse ba phela, "me a ke ke a ba nyahamisa.
  
  Ka mor'a hae, Majeremane a ile a theoha ka hloko letsoapong. O ile a thunya lithunya tse seng kae ho li boloka li tšoarehile eaba o qala ho bala likepe.
  
  Nne, tshelela, leshome le motso o mong.
  
  Tsela e ile ea fetoha e sa tsitsang, empa qetellong ea ntlafala. Ka nako e 'ngoe e ile ea tšesaane hoo mang kapa mang ea ka holimo ho lejoe la leshome le metso e mehlano a neng a ka be a ile a robeha likhopo tse petetsang pakeng tsa mapolanka, empa e ile ea boela ea atoloha ha a bala sekepe sa leshome le metso e tšeletseng.
  
  Lijana li ne li le ka holimo ho eena, tsa boholo-holo, tse tšosang, tse nkhang hamonate tsa makhapetla a khale le hlobo. Motsamao oa nakoana o ile oa hapa tlhokomelo ea hae 'me a sheba ka letsohong la hae le letšehali ho bona setšoantšo seo e ka bang feela Milo ea sa tsoa matha a khutlela morao mosikong o moqotetsane oo batho ba bangata ba neng ba sitoa ho tsamaea ho oona. Drake o ne a bile a se na nako ea ho thunya - Moamerika o ne a tsamaea ka potlako haholo.
  
  Demet! Ke hobane'ng ha a ne a lokela ho ba molemo hakaale? Motho feela eo Drake a neng a mo tseba - ntle le eena - ea neng a ka etsa mosebetsi o joalo ke Alicia Miles.
  
  Ke iphumana ke le bohareng ba tlholisano e tlang ea gladiatorial mona ...
  
  O ile a tlolela pele, joale a feta likepe, a sebelisa lebelo la hae ho tlolela mohatong o mong ho ea ho o mong, a matha hoo e batlang e le ka bolokolohi ho tloha mekolokoeng e sa reroang ho ea likhutlong tse tebileng "me a qhomela ka likhutlo ho tloha maboteng a lehlabathe. Esita le ho sebelisa mapolanka a likepe a tenyetsehang ho fumana matla pakeng tsa ho qhoma.
  
  "Ema!"
  
  Ho ile ha utloahala lentsoe le sa utloahaleng ho tsoa kae-kae pele. O ile a khutsa ha a bona sebopeho se lerootho sa Kennedy, a imoloha ha a utloa pina eo ea Amerika. "Ntshala morao," a hoeletsa, a tseba hore a ke ke a dumella Milo ho mo otla ho fihlela qetellong ya tsela. Li ne li ka hatelloa ka lihora tse ngata.
  
  O ile a feta sekepeng sa ho qetela ka lebelo le leholo, Ben le Kennedy ba oela ka mor"a hae, feela ha Milo a qhoma leralleng "me a khaola karolo e ka pele ea sekepe sona seo. Drake o ile a mo tšoara thekeng, a etsa bonnete ba hore o lula ka thata holim'a sternum ea hae.
  
  O ile a qeta lekhetlo la bobeli a akhela sethunya ho Kennedy.
  
  Ha sethunya se ntse se fofa, Milo o ile a otla sekere mme a itokolla, a itihela matsohong a hae mme a shebana le eena hang-hang.
  
  O ile a hoeletsa, "Matt Drake, eena. Ke ne ke labalabela sena, motsoalle. "
  
  O ile a akhela litebele le litsoe. Drake o ile a otla ka makhetlo a 'maloa matsohong a hae, a thothomela ha a khutlela morao. Mohlankana enoa o ne a mo tseba, empa e ne e le mang? Sera sa khale se se nang sefahleho? Sepoko sa moriti ho tloha nakong e fetileng e lefifi ea SAS? Milo o ne a le haufi a bile a thabetse ho lula moo. Ho tsoa ponong ea hae e haufi, Drake o ile a hlokomela thipa lebanta la Amerika, e emetse feela ho khelosoa.
  
  O ile a rahoa ka sehlōhō molemong oa hae.
  
  Ka mor"a hae, o ne a utloa metsamao ea pele e sa tsitsang ea masole a Jeremane a ntseng a atamela. E ne e le likepe tse seng kae feela ho tloha moo.
  
  Ben le Kennedy ba shebella ka ho makala. Kennedy a phahamisa sethunya sa hae.
  
  Drake o ile a qhekella ka tsela e 'ngoe, eaba o retelehela e 'ngoe, a qoba ho raha ha Milo ka sehlōhō leotong. Kennedy o ile a thunya, a raha lisenthimithara tse litšila ho tloha leotong la Milo.
  
  Drake o ile a lla 'me a tsamaea, a etsa eka o pholla ntja. "Dula," a rialo a soma. "Ke moshanyana ya lokileng."
  
  Kennedy o ile a thunya sethunya se seng sa temoso. Drake o ile a reteleha mme a matha a ba feta, a tshwara letsoho la Ben mme a mo hula ha mohlankana a ntse a retelehela ditepising tse wang.
  
  "Che!" - Drake o ile a hoeletsa. "Ba tla re ntša ka bonngoe."
  
  Ben a shebahala a maketse. "Kae hape?"
  
  Drake o ile a thothomela ka ho nyenyefatsa. "U ne u nahana'ng?"
  
  A leba thwii ho Sefate sa Lefatshe.
  
  
  LESOME LE TSOSO
  
  
  
  SEFATE LEFATŠE, SWEDEN
  
  
  Mme ba tsoha. Drake o behile hore Sefate sa Lefatše se ne se tsofetse ebile se le matla hoo makala a sona a tlamehang ebe a ne a le mangata a bile a le matla. Hang ha u se u amohetse hore u ne u hloa sefate seo ka sebele se neng se thulametse, fisiks e ne e se na taba ho hang.
  
  "Feela joaloka ho ba moshanyana hape," Drake o ile a khothatsa Ben, a mo phehella ka potlako ntle le ho etsa hore a tšohe. "Ha ea lokela ho ba bothata ho uena, Blakey. O hantle, Kennedy?
  
  New Yorker e bile ea ho qetela ho hloa, e tšoere sethunya se supelitsoeng ka tlas'a eona. Ka lehlohonolo, ho lekana ho hoholo ha makala le makhasi a Sefate sa Lefatše ho patile tsoelo-pele ea bona.
  
  O ile a re: "Ke ile ka hloa mahlaka a 'maloa ka nako ea ka."
  
  Ben a tsheha. Letshwao le letle. Drake o ile a leboha Kennedy ka khutso, a qala ho ikutloa a le betere hore ebe o teng.
  
  O ile a nahana. O ile a batla a eketsa: ka thomo ena.Re tla khutlela puong ea khale pele ho beke.
  
  Drake o ne a nyoloha ho tloha lekaleng ho ea lekaleng, ho ea holimo le holimo, a lutse kapa a ema pela lekala le leng 'me ka nako e tšoanang a fihla ho le hlahlamang. Tsoelo-pele e ne e potlakile, e leng se bolelang hore matla a bona a ka holimo a 'mele a nka nako e telele ho feta kamoo ho neng ho lebeletsoe kateng. Leha ho le joalo, hoo e ka bang bohareng, Drake o ile a hlokomela hore Ben o ntse a fokola.
  
  "Na Tweenie oa khathala?" - o ile a botsa 'me a bona boiteko bo imetsoeng hang-hang. Nako le nako Kennedy o ne a thunya likulo ka makaleng. Ka makhetlo a mabeli ba ile ba khona ho bona litepisi tsa lejoe li nyoloha haufi le bona, empa ha baa ka ba bona letšoao la ba ba lelekisang.
  
  Mantsoe a ba luma. "Monna oa Lenyesemane ke Matt Drake." Lesole la mehleng la SAS le kile la utloa lentsoe le sothehileng ka lentsoe le matla la Sejeremane, leo, joalokaha kutloisiso ea hae ea botšelela e ile ea mo bolella, e tlameha ebe ke la monna ea apereng liaparo tse tšoeu. Monna eo a mo boneng habeli pele o amohela lintho tsa khale tse utsoitsoeng.
  
  Ka lekhetlo le leng o ile a utloa, "SRT e felisitsoe." Lentsoe le hohelang e ne e le la Milo, le senola bophelo ba hae ba nakong e fetileng, le senola karolo eo ba neng ba e bolokile e le lekunutu le ka har'a SAS. Mohlankana eo e ne e le mang ka lebitso la tsohle tse halalelang?
  
  Lithunya li arola makala a boima. Drake o ile a khefutsa ho lokisa mokotla o nang le matlotlo a tsamaeang ka hare, eaba o hlokomela lekala le pharaletseng leo a neng a le batla. E 'ngoe e ileng ea fihla hoo e ka bang sebakeng sa litepisi tseo ba neng ba phomotse ho tsona pejana.
  
  "Ke moo," a supa Ben. "Palama lekala mme o tsamaye... kapele!"
  
  Ba ne ba tla qeta metsotso e ka bang peli ba hlobotse. Tlosa nako ea ho makala le karabelo, e setseng motsotso oa kotsi e kholo.
  
  Ben e bile oa pele oa ho tsoa sebakeng sa bolulo, Drake le Kennedy motsotsoana hamorao, kaofela ba qhomela matsohong a bona 'me ba itšohlometsa lekaleng ho leba litepising. Ha li bonoa, Kennedy o ile a li rekela metsotsoana ea bohlokoa ka ho thunya ka ho phatloha ha loto, a phunya masoba bonyane mohlaseling a le mong ea se nang kotsi.
  
  'Me joale ba bona hore Milo o rometse taelo ea ho matha litepisi. Banna ba bahlano. Mme sehlopha se ne se potlakile. Ba tla fihla qetellong ea lekala pele ho Ben!
  
  Crap! Ha ba ka ba ba le monyetla.
  
  Ben le yena o ile a bona sena mme a thothomela. Drake o ile a hoeletsa ka tsebeng ea hae: "Le ka mohla u se ke ua tela! Le ka mohla!"
  
  Kennedy o ile a hula koloi hape. Banna ba babeli ba ile ba oa: e mong o ile a fofa ka mokoting, e mong a tšoara lehlakore la hae 'me a hoeletsa. O ile a boela a e pepeta, eaba Drake o utloa makasine e fela.
  
  Majeremane a mabeli a ile a sala, empa joale a ne a eme a talimane le "ona, a tšoere libetsa tsa "ona a le malala-a-laotsoe. Drake o ile a etsa sefahleho se thata. Ba hlotsoe lebelo.
  
  "Ba thunyeng!" Lentswe la Milo le ile la duma. "Re tla sheba likhechana tse tlase mona."
  
  "Nein!" Polelo e matla ea Sejeremane e ile ea qala hape. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Libarele tsa lithunya ha lia ka tsa thekesela. E mong oa Majeremane o ile a soma: "Khasa, maeba a manyenyane. Tloho mona."
  
  Ben a sisinyeha butle. Drake o ne a bona mahetla a hae a thothomela. "Ntshepe," a hweshetsa tsebeng ya motswalle wa hae mme a tiisa mesifa yohle. O ne a tla qhoma hang ha Ben a fihla qetellong ea lekala, papali ea hae feela e ne e le ho hlasela le ho sebelisa tsebo ea hae.
  
  Kennedy a honotha: "Ke ntse ke e-na le thipa.
  
  Drake a dumela ka hlooho.
  
  Ben o ile a fihla qetellong ea lekala. Majeremane a ile a leta a khobile matšoafo.
  
  Drake o ile a qala ho phahama.
  
  Joale, joalokaha eka ke moholi, Majeremane a fofela lehlakoreng, joalokaha eka a otliloe ke torpedo. "Mele ea bona, e tabohileng le e nang le mali, e ile ea sutumelletsa lerako "me, e kolobile, ea itihela ka sekoting joaloka kariki.
  
  Limithara tse seng kae ka holim'a lekala, moo litepisi li neng li kobehile, ho ne ho eme sehlopha se seholo sa banna ba nkileng libetsa tse boima. E mong oa bona o ne a tšoere sethunya sa AK-5 se ntseng se kubella.
  
  "Swede," Drake o ile a lemoha sebetsa seo e le se sebelisoang hangata ke sesole sa Sweden.
  
  Ho feta moo, o ile a re, "Nako e makatsang."
  
  
  LESHOME LE THARO
  
  
  
  MOTHEO OA SESOLE, SWEDEN
  
  
  Kamore eo ba ileng ba iphumana ba le ho eona-e leng kamore ea spartan ea leshome le metso e 'meli ka leshome le metso e' meli e nang le tafole le fensetere e nang le leqhoa-e ile ea khutlisetsa Drake lilemo tse 'maloa.
  
  "Iketle," a kokota maknuba a masweu a Ben. "Sebaka sena ke bethe e tloaelehileng ea sesole. Ke bone likamore tsa hotele tse mpe ho feta, motsoalle, ntšepe. "
  
  Ke bile lifoleteng tse mpe haholo. Kennedy o ne a bonahala a phutholohile, a koetlisa lepolesa mosebetsing.
  
  "Masapo a mohlankana e mong?" Drake o ile a phahamisa ntši.
  
  "Ka sebele. Hobaneng?"
  
  "Oh, ha ho letho." Drake o ile a bala ho isa ho leshome menoaneng ea hae, eaba o sheba fatše joalokaha eka o tla qala ho sebetsa ka menoana ea hae.
  
  Ben o ile a qobella pososelo e fokolang.
  
  "Bona, Ben, kea lumela hore ho ne ho se bonolo qalong, empa u bone kamoo mohlankana eo oa Sweden a neng a letsa kateng. Re phela hantle. Leha ho le joalo, re hloka ho qoqa hanyenyane. Re khathetse.
  
  Lemati le ile la buleha 'me mong'a bona, Moswede ea hahiloeng hantle ea moriri o moputsoa le ponahalo e thata joalo ka lipekere e neng e ka etsa hore le Shrek a fetohe mosoeu, a qhekelle fatše ka konkreite. Hang ha ba tšoaroa 'me Drake a hlalosa ka hloko hore na ke bo-mang le hore na ba etsa'ng, monna eo o ile a itsebahatsa e le Thorsten Dahl eaba o ea lehlakoreng le hōle la helikopthara ea hae ho ea letsetsa.
  
  "Matt Drake," o boletse joalo. "Kennedy Moore. Le Ben Blake. Mmuso oa Sweden ha o na qoso khahlanong le uena ... "
  
  Drake o ile a tšosoa ke polelo eo, e neng e se Seswedishe ho hang. "O ya ho se seng sa dikolo tseo tse benyang, Dal? Eton kapa ntho e joalo? "
  
  "Esele e benyang?"
  
  "Likolo tse phahamisang liofisiri tsa tsona ka leloko, chelete le khōliso. Ka nako e ts'oanang, o ile oa ea ho litsebo, boqhetseke le cheseho. "
  
  "Ke nahana joalo." Molumo oa Dahl o ne o lekana.
  
  "E kholo. Ho lokile, haeba ke eona feela. "...
  
  Dahl o ile a phahamisa letsoho ha Ben a fa Drake chebahalo e khopehileng. "Khaotsa ho ba potsanyane, Matt. Hobane u mofutsana ea mahlahahlaha oa Yorkshire ha ho bolele hore motho e mong le e mong ke setloholo sa borena, na ho joalo?
  
  Drake o ile a sheba mohiri oa hae a maketse. Kennedy o ile a etsa motsamao oa 'drop it'. Eaba ho elelloa hore Ben o fumane ntho e "ngoe mosebetsing ona e hlileng e mo tšoasitseng, "me o ne a batla ho eketsehileng.
  
  Dahl o itse: "Nka thabela ho arolelana tsebo, metsoalle. Ruri nka rata."
  
  Drake e ne e le ho arolelana, empa ha ba ntse ba re, tsebo ke matla, 'me o ne a leka ho fumana mokhoa oa ho fumana tšehetso ho' muso oa Sweden mona.
  
  Ben o ne a se a ntse a lokisetsa pale ea hae ka Likotoana tse Robong tsa Odin le Tomb of the Gods ha Drake a mo sitisa.
  
  "Sheba," a rialo. 'Na le mohlankana enoa,' me joale mohlomong Gronk, re lihlooho tsa li-inch tse robeli lethathamong la batho ba bolaeang ..."
  
  "Ha ke motho ea qhekellang, uena Lenyesemane lesela." Kennedy o ile a ema ka maoto.
  
  "Ke khahliloe ha u tseba lentsoe lena." Drake o ile a theola mahlo a hae. "Tšoarelo. Ke puo ea mantsoe. Ha ho mohla e u tlohelang." O ile a hopola mantsoe a karohano a Alison: u tla lula u le SAS.
  
  O ile a ithuta matsoho a hae, a ntse a koahetsoe ke maqeba a ntoa ea hae le Milo le ho hloa Sefate sa Lefatše, 'me a nahana ka liketso tsa hae tse potlakileng le tse nepahetseng matsatsing a seng makae a fetileng.
  
  O ne a nepile hakakang.
  
  "Gronk ke eng?" - Ben o ile a makala.
  
  Dahl a dula setulong sa tshepe se thata mme a hatakela dibutsi tsa hae tse boima hodima tafole. "Mosali ea ... uh ... 'ea thabelang sehlopha sa masole." - o ile a araba diplomatically.
  
  "Tlhaloso ea ka e tla mpefala," Drake o ile a sheba Ben, a ntan'o re, "Lethathamo la ho bolaea. Majeremane a batla hore re shoe ka lebaka la litlolo tsa molao tse sa etsoang. O ka thusa jwang, Dahl?"
  
  Moswede ha a ka a araba nakwana, o ile a sheba feela ka fensetere e tswetsweng ke lehlwa sebakeng se apesitsweng ke lehlwa le ka nqane, a bona mafika a helehang a neng a phahama a le mong hodima bokamorao ba lewatle le befileng.
  
  Kennedy a re, "Dal, ke lepolesa. Ke ne ke sa tsebe bana ba babeli ho fihlela matsatsing a 'maloa a fetileng, empa ba na le lipelo tse ntle. Ba tšepe. "
  
  Dahl a dumela ka hlooho. "Botumo ba hau bo tla pele ho uena, Drake. E ntle le e mpe ka eona. Re tla o thusa, empa pele-" a dumela Ben ka hlooho. "Tsoelang pele".
  
  Ben a tsoela pele joalokaha eka ha ho mohla a kileng a sitisoa. Drake o ile a sheba Kennedy mme a bona pososelo ea hae. A sheba thoko, a maketse ka mabaka a mabedi. Taba ea pele, o bua ka Dahl ka botumo ba hae, 'me ea bobeli, ke tumello e tiileng ea Kennedy.
  
  Ben o qetile. Dahl o itse: "Majeremane ke mokhatlo o mocha ho sena sohle, o sa kang oa elelloa ho rona ho fihlela ketsahalo eo ea York."
  
  "Ncha?" Drake o boletse. "Ba hantle. Mme e hlophisehile hantle haholo; e laolwang ke tshabo le kgalemelo ya tshepe. 'Me ba na le karete e kholo ea terompeta ho mohlankana ea bitsoang Milo - American Special Forces, kamoo ho bonahalang kateng. Sheba sehlooho."
  
  "Re tla etsa joalo. Litaba tse monate ke hore re na le tlhahisoleseling ka batho ba Canada. "
  
  "Na u ntse u e behile leihlo?"
  
  "Ee, empa o leeme, ha a na boiphihlelo ebile o jeoa ke bolutu," Dahl o ile a sheba Kennedy. "Kamano ea 'muso oa Sweden le puso ea hau e ncha ea Obama ha se seo nka se bitsang sehlopha sa pele. "
  
  "Ke masoabi ka seo," Kennedy a bososela, a ntan'o qamaka. "Mamela, ngwaneso, haeba re tla ba mona nakwana, na o nahana hore re ka fumana se jewang?"
  
  "E se e ntse e lokiselitsoe ke moapehi oa rona," Dahl o ile a bososela ka bohata ha a araba. "Empa ka botebo, ho tla ba le li-burgers le li-chips haufinyane."
  
  Molomo oa Drake oa koloba. O ne a sa hopole hore na o ne a je la ho qetela neng.
  
  "Ke tla o bolella seo nka se kgonang. Batho ba Canada ba ile ba qala bophelo e le sehlotšoana sa sekhukhu se inehetseng ho Viking - Eric the Red. U se ke ua tšeha, lintho tsena li teng ka 'nete. Batho bana ba sebelisa cosplay ho etsa liketsahalo, lintoa esita le maeto a leoatle khafetsa. "
  
  "Ha ho na kotsi ya nnete ho yona," Ben a utlwahala a itshireletsa. Drake o bolokile nugget ena e ntle bakeng sa hamorao.
  
  "Ho hang, Mong. Blake. Cosplay e tloaelehile, e natefeloa ke batho ba bangata likopanong ho pota lefatše, 'me e se e tloaelehile ho feta lilemo. Empa tšenyo ea sebele e qala ha rakhoebo oa bilione e e-ba moeta-pele oa mehleng ea kajeno oa lequloana lena "me a akhela lidolara tse limillione mokoting."
  
  "E fetoha monate o sa tsotelleng-"
  
  "Obsession". Dahl o ile a qeta ha lemati le buleha. Drake o ile a bobola ha burger le sejana sa lichipisi se beoa ka pel'a hae. Monko oa lieie o ne o e-na le bomolimo ho mpa ea hae e lapileng.
  
  Dahl o ile a tsoela pele ha ba ntse ba e-ja: "Rakhoebo e mong oa Canada ea bitsoang Colby Taylor o ile a nehela bophelo ba hae ho Viking e tummeng, Erik the Red, eo, joalokaha ke kholisehile hore lea tseba, o ile a fihla Canada nakoana ka mor"a ho sibolloa ha Greenland. Ho tsoa phuputsong ena ho ile ha hlaha thahasello e makatsang ea litšōmo tsa Norse. Lipatlisiso, lintho tse epolotsoeng, tse sibolotsoeng. Patlo e sa feleng. Monna enoa o ile a iphumanela laebrari "me a leka ho reka lingoliloeng tsohle tse teng tsa Scandinavia."
  
  Kennedy a re: "Ke mosebetsi o hlanyang.
  
  "Lumellana. Empa "nate" e tšehetsang "mabotho a ts'ireletso" ea hae - bala seo e le lebotho. 'Me o lula a le mong ka ho lekaneng hore a ka lula tlas'a radar ea batho ba bangata. Lebitso la hae le hlahile khafetsa ho theosa le lilemo mabapi le Likhechana tse Robong tsa Odin, kahoo bohlale ba tlhaho ba Sweden bo 'nile ba mo tšoaea e le' motho ea thahasellang '.
  
  "O utswitse Pere," ha rialo Drake. "U tseba sena, na ha ho joalo?"
  
  Mahlo a maholo a Dahl a bontša hore ha aa ka a etsa sena. "Joale rea tseba."
  
  "Ha o khone ho mo tšoara?" Kennedy a botsa. "Ka pelaelo ya boshodu kapa ntho e kang eo?"
  
  "Mo nahane e le e mong oa... litlokotsebe. Baetapele ba hau ba Mafia kapa Triad. Ha a na ho ameha - monna ea holimo - hajoale. "
  
  Drake o ratile maikutlo a boletsoeng. O ile a bolella Dahl ka ho kenya letsoho ha Alicia Miles 'me a bolella Dahl litlaleho tse ngata tseo a lumeletsoeng ho li senola.
  
  "Kahoo," a rialo ha a qeta. "Na re na le thuso kapa ke eng?"
  
  "Eseng mpe," Dahl o ile a lumela ha lemati le buleha hape 'me monna-moholo ea nang le moetse o motenya ka mokhoa o makatsang oa moriri o molelele le litelu tse teteaneng a kena. Ho Drake o ne a bonahala eka ke Viking ea kajeno, ea tsofetseng.
  
  Dahl a dumela ka hlooho. "Oh, ke ne ke o emetse, moprofesa. E re ke tsebise Moprofesa Roland Parnevik," a bososela. "Setsebi sa rona sa litšōmo tsa Norse."
  
  Drake o ile a oma ka hlooho, mme a bona Ben a lekanya monna e mocha joalokaha eka ke sera sa lerato. Joale o ne a utloisisa hore na ke hobane"ng ha Ben a rata mosebetsi ona ka sekhukhu. A phaphatha tsala ya hae e monyane lehetleng.
  
  "Joale, monna oa lelapa la rona mona e kanna ea se be moprofesa, empa o tseba tsela ea hae ea ho potoloha Marang-rang-mofuta oa meriana ea sejoale-joale khahlano le lintho tsa khale, huh?"
  
  "Kapa tse ntle ka ho fetisisa tsa lefats'e ka bobeli," Kennedy a supa ka fereko ea hae mahlakoreng ka bobeli a neng a botsoa.
  
  Lehlakore la Drake la bosoasoi le ile la bala hore Kennedy Moore a ka tsamaisa thomo ena ka tsela e tla pholosa mosebetsi oa hae. Ho makatsang ke hore lehlakore le bonolo le ne le rata ho shebella likhutlo tsa molomo oa hae ha a bososela.
  
  Moshanyana o ile a khoptjoa ka kamoreng, a tšoere meqolo e tletseng letsoho 'me a leka-lekanya libukana tse ngata holim'a qubu eo. O ile a qamaka, a sheba Dahl joalokaha eka ha a hopole lebitso la lesole, eaba o lahlela moroalo oa hae tafoleng.
  
  "E teng," a rialo, a supa o mong oa meqolo eo. "E tšoanang. Tšōmo ke ea 'nete ... joalo ka ha ke u boleletse likhoeling tse fetileng. "
  
  Dahl o ile a ntša moqolo o bontšitsoeng ka katleho. "O bile le rona beke kaofela, moprofesa. Beke feela."
  
  "Na u ... u tiile?"
  
  "Oh, ke tiile." Molumo oa Dahl o ne o fetisa tekanyo e makatsang ea mamello.
  
  Lesole le leng le ile la kena monyako. "Monghali. "Enwa," a dumela ka hlooho ho Ben, "e ne e lla e sa kgaotse. Hela tiden...mmm...e sa kgaotse." Ho ile ha latela monyenyo. "Enwa ke mme wa hae."
  
  Ben o ile a tlolela holimo motsotsoana hamorao mme a tobetsa konopo ea ho daela kapele. Drake o ile a bososela ka lerato, ha Kennedy a shebahala a le khopo. "Molimo, nka nahana ka mekhoa e mengata ea ho silafatsa moshanyana enoa."
  
  Dahl o ile a qala ho bala ho tsoa moqolong:
  
  "Ke utloile hore o shoeletse Ragnarok, a sithabelitsoe ke qetello ea hae. Ka phiri-monna Fenrir - hang ho fetoloa ke khoeli.
  
  'Me hamorao Thor le Loki ba robala ba bata haufi le eena. Melimo e meholo har'a melimo e se nang palo, mafika a rona khahlanong le leqhubu.
  
  Likaroloana tse robong li ile tsa hasana moeeng haufi le litsela tsa One True Volva. U se ke ua tlisa likarolo tsena ho Ragnarok kapa ua ipeha kotsing ea ho fela ha lefatše.
  
  Le tla tšaba sena ka ho sa feleng, 'mameleng, bara ba batho, hobane ho silafatsa lebitla la Melimo ke ho qala ka Letsatsi la Kahlolo.
  
  Dahl o ile a thothomela. "Joalo joalo. Joalo joalo. Joalo joalo. Ke se ke fumane lintlha tsa eona ho moshanyana oa mme oa ka mono, moprofesa. Ho bonahala eka Web e hlile e matla ho feta Moqolo. Mme kapele. "
  
  "Na u na le? Hantle, jwalo kaha ke boletse ... Dikgwedi, Torsten, dikgwedi. Mme ke ile ka hlokomolohuoa ka lilemo. Leha e le institutionalized. Lebitla haesale le le teng, lea tseba, ha lea ka la hlaha khoeling e fetileng. Agnetha o ile a mpha moqolo ona lilemong tse mashome a mararo tse fetileng, hona re hokae hona joale? Hm? Na re kae-kae?
  
  Dahl o ile a leka ka hohle ho lula a khobile matšoafo. Drake o ile a kenella. "U bua ka Ragnarok, Moprofesa Parnevik. Sebaka se seng teng."
  
  "Ha ho sa le jwalo, monghadi. Empa ka letsatsi le leng - ho joalo. Sena se ne se hlile se le teng ka nako e le 'ngoe. Ho seng joalo, Odin, Thor le Melimo e meng kaofela ba shoeletse hokae?"
  
  "Na u lumela hore li ne li le teng ka nako eo?"
  
  "Ehlile!" Mohlankana o ile a hoeletsa.
  
  Lentsoe la Dahl le ile la khutsa. O ile a re: "Hajoale, re emisa ho se lumele."
  
  Ben o ile a khutlela tafoleng, a kenya selefouno ea hae ka pokothong. "Joale ua tseba ka Valkyries?" a botsa ka mohlolo, a shebile Drake le Kennedy ka mano. "Na ua tseba hore na ke hobane'ng ha e le lehakoe la moqhaka oa Odin?"
  
  Dahl o ne a bonahala a tenehile feela. Mothaka o ile a panya mme a qea-qea. "Sena ... sena ... se bohlokoa ho ... sena ... eng?"
  
  
  LESHOME NANE
  
  
  
  MOTHEO OA SESOLE, SWEDEN
  
  
  Ben a bososela ha phaposi e ntse e khutsa. O ile a re: "Ena ke tekete ea rona ea ho kena. "Le tiisetso ea ka ea tlhompho. Litšōmong tsa Norse ho boleloa nako le nako hore Valkyries "e ea libakeng tsa Melimo." Sheba - e teng.
  
  Kennedy a otla fereko ea hae poleiting ea hae. "E bolelang?"
  
  "Ba bontsha tsela," Ben a rialo. "U ka bokella likotoana tse robong tsa Odin nakong ea Ragnarok khoeli kaofela, empa ke ba Valkyries ba bontšang tsela e eang lebitleng la melimo."
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Mme o ile wa ipolokela yona, ho jwalo?"
  
  "Ha ho motho ea tsebang moo Li-Valkyries li leng teng, Matt. Ba bokeletsoeng ka thoko, ke Molimo feela ea tsebang moo. Liphiri tse New York ke likotoana tsa ho qetela tseo re nang le sebaka sa tsona. "
  
  Dahl o ile a bososela ha Parnevik a batla a hlasela meqolo ea hae. Li-tubes tse tšoeu li ne li fofa hohle har'a sefefo sa ho honotha. "Valkyries. Li-Valkyries. Ha ho na. Ho na le - mohlomong. Ah, ke rona bana. Hm."
  
  Drake o ile a hapa tlhokomelo ea Dahl. "Le khopolo ea Apocalypse? Mollo oa lihele Lefatšeng le lintho tsohle tse phelang tse senyehileng, joalo-joalo. joalo joalo."
  
  "Nka u bolella tšōmo e tšoanang ea hoo e ka bang Molimo e mong le e mong har"a melimo ea bolumeli. Shiva. Zeus. Beha. Empa, Drake, haeba batho ba Canada ba ka fumana lebitla lena, ba tla le silafatsa, ho sa tsotelehe litlamorao tse ling. "
  
  Drake o ile a khutlela ho Majeremane a hlanya. "Joaloka metsoalle ea rōna e mecha," a lumela ka hlooho "me a bososela hanyenyane ho Dahl. "Ha ke na boikhethelo..."
  
  "Libolo tse khahlano le lebota." Dahl o ile a qeta mantsoe a manyenyane a sesole 'me ba shebana.
  
  Ben o ile a itšetleha ka holim'a tafole ho hapa tlhokomelo ea Dahl. "Tshwarelo, tsala, empa re senya nako ya rona mona. Mphe laptop. E re ke il'o palama maqhubu. Kapa ho molemo le ho feta, re romelle leetong la rona ho ea ho Big Apple 'me re tla palama moeeng."
  
  Kennedy a dumela ka hlooho. "O nepile. Nka thusa. Sepheo se latelang se utloahalang ke Musiamo oa Sechaba oa Histori, 'me ha re tobane le eona, US ha e so itokise.
  
  "Ke pale e tloaelehileng," ho boletse Dahl. Ho bokella batho ho se ho qalile. A sheba Ben ka hloko. "Na u ithaopela ho thusa, mohlankana?"
  
  Ben a bula molomo, empa a khefutsa, joalokaha eka o bona bohlokoa ba karabo ea hae. "Joale, re ntse re le lethathamong la batho ba bolaeang, na ha ho joalo? Mme The Wall of Sleep e eme khoeling ena. "
  
  ""Mè o na le nako ea ho fihla lapeng bakeng sa moithuti oa rōna e monyenyane?" Drake a sututsa.
  
  "Lebota la-?" Dahl o ile a sosobanya sefahleho. "Na ke sehlopha sa koetliso ea ho hloka boroko?"
  
  "Ha ho na taba. Sheba seo ke se fumaneng ho fihlela joale. Le SAS ea Matt. Kennedy ke lepolesa la New York. Re hlile re sehlopha se phethahetseng!"
  
  Mahlo a Dahl a ne a sesefala, joalokaha eka o ne a lekanya qeto ea hae. O ile a suthisa selefounu ea Drake ka khutso holim'a tafole 'me a supa skrineng. "U ile ua nka lifoto tsa li-runes setšoantšong see hokae?"
  
  "Sekoting. Haufi le likepe tse telele ho ne ho e-na le lerako le nang le litšoantšo tse makholo-kholo. Mosali enoa," o ile a otla skrine, "a khumama haufi le Odin ha a ne a utloa bohloko Sefate sa Lefatše. A na u ka fetolela mongolo oo?"
  
  "Ka E. E re mona - Odin le Velva - Heidi ba tšepetsoe liphiri tsa Molimo Moprofesa hona joale o ntse a batlisisa sena ... "Dahl o ile a sheba Parnevik ha a ntse a leka ho bokella meqolo eohle ea hae hang-hang.
  
  "Liphiri tsa Molimo" Mohlankana o ile a reteleha joalokaha eka hellhound e lutse mokokotlong oa hae. "Kapa diphiri tsa medimo. A na u ka utloisisa nuance? Ua utloisisa? E re ke fete." A retelehela monyako o se nang letho mme a nyamela.
  
  "Re tla le nka," Dahl a ba bolella. "Empa tseba sena. Lipuisano le mmuso oa hau ha li so qale. Re tšepa hore sena se tla hlokomeloa nakong ea sefofane sa rona. Empa joale re leba New York ka masole a Khethehileng a leshome le metso e 'meli 'me ha ho tumello ea ts'ireletso. Re isa libetsa Musiamong oa Histori oa Sechaba." O ile a etsa khefu. "O ntse o batla ho tla?"
  
  "SAS e tla thusa," ho boletse Drake. "Ba na le sehlopha se emeng haufi."
  
  Ke nahana hore ke tla leka ho ikopanya le motsamaisi oa sebaka seo, ho bona hore na re ka tlotsa mabili a mang. Phetoho e nyarosang boitšoarong ba Kennedy ha a nahana ho khutlela hae e ile ea bonahala. Hang-hang Drake o ile a tšepisa hore o tla mo thusa haeba a ka khona.
  
  Nkholoe, o ne a batla ho bua. Ke tla o thusa ho feta tabeng ena Empa mantswe a ile a shwela mmetsong wa hae.
  
  Ben a otlolla menoana ea hae. "Mphe feela I-pad kapa ho hong. Kapele."
  
  
  LESOME LE TSOHLE
  
  
  
  SEEMO SEBAKA
  
  
  Sefofane sa bona se ne se e-na le sesebelisoa se bitsoang picocell, tora ea liselefouno e lumellang hore lithelefono tsohle tsa cellular li sebelisoe lifofaneng. Hoa hlokahala bakeng sa sesole sa mmuso, empa ho hlokahala habeli bakeng sa Ben Blake.
  
  "Hei sisi, ke o tshwaretse mosebetsi. Se botse. Mamela, Karin, mamela! Ke hloka tlhahisoleseding mabapi le Musiamo oa Sechaba oa Histori. Lipontšo, lintho tsa Viking. Lits'oants'o. Basebetsi. Haholo-holo baokameli. Mme..." lentswe la hae le ile la theolela dioctave tse mmalwa, "... dinomoro tsa mohala."
  
  Drake o ile a utloa ho khutsa metsotsoana e seng mekae, joale: "E, ea New York! Ke tse kae tsa tsona tse teng?... Oho ... ka nnete? Be, ho lokile, kgaitsedinyana. Ke tla u fetisetsa chelete ho koahela sena. Kea u rata".
  
  Ha motsoalle oa hae a fanyeha mohala, Drake o ile a botsa, "Na o ntse a sa sebetse?"
  
  "O lutse hae letsatsi lohle, motsoalle. O sebetsa joalo ka 'mohlankana oa ho qetela' bareng e belaetsang. Mohlolo oa lipolotiki tsa khale tsa Basebetsi. "
  
  Karin o ile a sokola ka lilemo tse supileng hore a fumane lengolo la ho etsa mananeo a k'homphieutha. Ha mmuso oa Basebetsi o putlama qetellong ea puso ea Blair, o ile a tloha Univesithing ea Nottingham - mosebeletsi ea itšepang, ea nang le tsebo e phahameng - empa a fumana hore ha ho motho ea mo batlang. Ho putlama ha moruo ho qalile.
  
  Tsoa University Row - retelehela ka ho le letšehali ho ea moo ho qhalloang lithōle ho eona, fetohela ka ho le letona ho ba boimana le thuso ea 'muso. Tsoela pele ka ho otloloha tseleng ea litoro tse robehileng.
  
  Karin o ne a lula foleteng e haufi le bohareng ba Nottingham. Batho ba lemaletseng lithethefatsi le makhoba a tahi ba ile ba hira libaka tse e potolohileng. O ne a tloha ka tlung ka seoelo motšeare a palama tekesi e tšepahalang ho ea bareng moo a neng a sebetsa khifi ea ho tloha ho borobeli ho isa ho khitla. Linako tse tšosang ka ho fetisisa bophelong ba hae e ne e le ha a khutlela foleteng ea hae, lefifi, mofufutso oa khale le menko e meng e sa thabiseng e mo pota-potileng, tlōlo ea molao e tsamaeang e emetse ho etsahala.
  
  Naheng ea batho ba ahlotsoeng le ba hlokomolohuoang, motho ea lulang moriting ke morena.
  
  "Na u hlile u mo hloka bakeng sa see?" Ho ile ha botsa Dahl, ea neng a lutse ka lehlakoreng le leng la sefofane. "Kapa..."
  
  "Bona, sena ha se lerato, molekane. Ke tlameha ho tsepamisa maikutlo linthong tse mabapi le Odin. Karin a ka nka mosebetsi oa musiamo. E utloahala ka ho feletseng."
  
  Drake o ile a iketsetsa mohala oa hae oa ho daela kapele. "E re a sebetse, Dal. Ntšepe. Re mona ho tla thusa."
  
  Wells o ile a arabela hang-hang. "Ho tšoara zeds, Drake? Ho etsahalang diheleng?"
  
  Drake o ile a mo tlisa morao tjena.
  
  "Joale, lekhapetla la khauta e hloekileng ke lena. Re ile ra kena le Alicia Miles. Le tseba seo e leng sona, Mat. Ha ho mohla o tla tlohela SAS," a kgefutsa. "Aterese ea ho qetela e tsejoang: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Jeremane? Empa o ne a e-na le batho ba Canada."
  
  "Ee. Ha se phetho. O ne a lula Munich le mohlankana oa hae - Milo Noxon ea itseng - moahi ea sa thabiseng oa Las Vegas, USA. Mme ke ofisiri ya mehleng ya mahlale a Marine. Tse ntle ka ho fetisisa tseo Yankees li ka fanang ka tsona. "
  
  Drake a nahana nakoana. "Ke kamoo a neng a ntseba kateng mehleng eo, ho pholletsa le Miles. Potso ke hore na o ile a fetola lehlakore ho mo khopisa kapa ho mo thusa?
  
  "Karabo ha e tsejoe. Mohlomong u ka mo botsa."
  
  "Ke tla leka. Bona, re ts'oere ka libolo mona, Wells. Na u nahana hore u ka ikopanya le metsoalle ea hau ea khale ea Amerika? Dahl o se a ikopanye le FBI, empa ba ntse ba bapala ka nako. Re lihora tse supileng ka sefofaneng ... 'me re atamela ka bofofu."
  
  "Na ua ba tšepa? Li-turnips tsena? Na u batla hore bashanyana ba rona ba hloekise sehlopha se ke keng sa qojoa?"
  
  Ke Masweden. E, kea ba tšepa. E, ke batla hore bashemane ba rona ba nke karolo. "
  
  "E hlakile". Wells o ile a sitisa khokahanyo.
  
  Drake o ile a qamaka. Sefofane se ne se le senyenyane empa se na le sebaka. Mabotho a Khethehileng a Leshome le Motso o mong a ne a lutse ka morao, a lla, a otsela, 'me hangata a otlana ka Seswedishe. Dahl o ne a lula a bua ka mohala ho pholletsa le tselana ha moprofesa a ntse a phetla moqolo ka mor'a ho moqolo ka pel'a hae, a beha e mong le e mong ka hloko karolong e ka morao ea setulo sa hae, a hlahloba phapang ea boholo-holo pakeng tsa 'nete le tšōmo.
  
  Ka ho le letšehali, Kennedy, ea apereng borikhoe ba hae bo se nang sebopeho hape, o ile a mo letsetsa la pele. "Na Captain Lipkind o teng?... ah, mo bolelle hore ke Kennedy Moore."
  
  Ho ile ha feta metsotsoana e leshome, eaba: "Che. Mmolelle hore a ka se ntetsetse hape. Taba ena e bohlokoa, mo bolelle hore e mabapi le ts'ireletso ea naha, ha u batla, mo letsetsa feela.
  
  Metsotsoana e meng e leshome, joale: "Moore!" Drake o ile a utloa ho bohola le moo a lutseng teng. "Na see ha se eme?"
  
  "Mamela nna, mokaptene, ho hlahile boemo. Taba ea pele, buisana le Ofisiri Swain ho tsoa ho FBI. Ke mona le Torsten Dahl oa SGG ea Sweden le ofisiri ea SAS. Musiamo oa Sechaba oa Histori o kotsing e tobileng. Sheba lintlha 'me u mpitse hang-hang. Ke hloka thuso ea hau."
  
  Kennedy a koala mohala mme a hemela holimo. "Bang - mme penshene ea ka ea fela."
  
  Drake o ile a sheba oache ea hae. Lihora tse tšeletseng ho fihlela ho fihla.
  
  Selefounu ea Ben e ile ea lla eaba oa e tšoara. "Khaitseli?"
  
  Moprofesa Parnevik o ile a itšetleha ka tsela, a tšoara moqolo o oeleng ka letsoho la hae le thata. "Ngoana o tseba Valkyries ea hae." O ile a re, a sa bue le motho ka ho khetheha. Empa ba hokae? Le Mahlo - e, ke tla fumana Mahlo."
  
  Ben a bua. "Ntho e ntle, Karin. Nthomelle ka lengolo-tsoibila litšoantšo tsa musiamo 'me u nkabele kamore ena. Ebe u romella lintlha tsa mohlokomeli ka lengolo le arohaneng. Dumela kgaitsedi e nyane, dumela mme le ntate. Kea u rata".
  
  Ben o ile a tsoela pele ho tobetsa hape, eaba o qala ho ngola lintlha tse ling hape. "Ke fumane nomoro ya mohlokomedi wa musiamo," a hoeletsa. "Dal? O batla hore ke mo tshose?"
  
  Drake o ile a qala ho bososela ka mokhoa o makatsang ha ofisiri ea bohlale ea Sweden e tsoka matsoho Che! Ho ne ho le monate ho bona Ben a bontša kholiseho e joalo. Setsebi se ile sa khutlela morao hanyane ho fa motho ea ka phaposing e 'ngoe monyetla oa ho hema.
  
  Mohala oa Kennedy o ile oa phatloha ka pina. O ile a e bula kapele, empa eseng pele a tšoara sefofane sohle karolo ea papali e bohlasoa ea Goin' Down.
  
  Ben a dumela ka hlooho ka nako. "E ntle. Ke 'nete hore mofuta oa rona o latelang oa sekoaelo. "
  
  "Moore." Kennedy o kentse mohala oa hae sepikara.
  
  "Ho etsahalang diheleng? Liesele tse mashome a mabeli li ile tsa thiba tsela ea ka eaba li mpolella, eseng ka tlhompho e khōlō, hore ke ntše nko ea ka ka ntle ho foro eo e neng e le ho eona. Ntho e 'ngoe e entseng hore lintja tse kholo li bohola, Moore, 'me kea beha hore ke uena." O ile a khefutsa, eaba o bua ka ho nahana, "Ha se lekhetlo la pele, kea kholoa."
  
  Kennedy o ile a mo fa phetolelo e khuts'oane, e ileng ea fela ka sefofane se tletseng Swedish Marines le basebetsi ba sa tsejoeng ba SAS tseleng, eo hona joale e leng leeto la lihora tse hlano ho tloha mobung oa US.
  
  Drake o ile a ikutloa a hloletsoe. Lihora tse hlano.
  
  Ka nako ena Dahl o ile a hoeletsa: "Boitsebiso bo bocha! Ke sa tsoa utloa hore batho ba Canada ba ne ba se esita le Sweden. Ho bonahala ba tetse World Tree le Spear ho tsepamisa maikutlo ho Valkyries. " O ile a lumela ka hlooho ho leboha Ben, a sa kenyelletse moprofesa ea grimacing. "Empa ... ba kgutla ba le feela. 'Mokelli enoa oa poraefete e tlameha ho ba motho ea ikarotseng ... Kapa ... " Drake o ile a thothomela, "e ka ba senokoane.
  
  "Ntho e ntle. Banna ke moo e bang mpe leha ho le joalo. Batho ba Canada ba itokisetsa ho otla musiamo hoseng hona nakong ea New York. "
  
  Sefahleho sa Kennedy se ile sa bonahala se le polao ha a ntse a mametse mookameli oa hae le Dahl ka nako e le 'ngoe. "Ba sebelisa letsatsi," hang-hang o ile a hlaba mololi ho batho ba babeli ha ho elelloa. "Li-bastards tsena tse felletseng - mme Majeremane, ntle le pelaelo - ba pata merero ea bona ea 'nete ka mor'a letsatsi la bohlanya."
  
  Ben a phahamisa mahlo. "Ke lahlehetsoe ke tsela."
  
  Drake o ile a mo etsisa. "Letsatsi lefe?"
  
  Dahl o hlalositse: "Ha re fihla New York, e tla be e le hora ea borobeli hoseng ka la 11 Loetse."
  
  
  LESHOME LE TS'ELA
  
  
  
  SEEMO SEBAKA
  
  
  Ho setse lihora tse 'nè. Sefofane se ile sa tsoela pele ho lla sepakapakeng se koahetsoeng ke maru.
  
  Dahl o itse, "Ke tla leka FBI hape. Empa ho a makatsa. Ha ke khone ho feta boemo bona ba netefatso. Ke lerako la majwe le tshabehang. Ben - bitsa mookameli. Drake ke mookameli oa hau oa khale. Tshupanako e ntse e tsamaya banna, mme ha re kae kapa kae. Hora ena e hloka tsoelopele. Tsamaea.
  
  Kennedy o ile a kopa mookameli oa hae a re: "Tlosa Thomas Caleb, Lipkind," a re. "Sena ha se amane le eena kapa mosebetsi oa ka o monate. Ke u bolella seo FBI, CIA, le lithoto tse ling tse nang le litlhaku tse tharo ha li tsebe. Kea botsa ... "a khutsa, "Kea kholoa ke kopa u ntšepe."
  
  "Maesele a ditlhaku tse tharo," Ben a tletleba. "Ka bokhabane".
  
  Drake o ne a batla ho atamela Kennedy Moore le ho fana ka mantsoe a khothatso. Motho ea neng a le ka har'a hae o ne a batla ho mo kopa, empa lesole le ile la mo qobella hore a se ke a tsamaea.
  
  Empa baahi ba ile ba qala ho hlōla ntoa ena. Nakong e fetileng, o ne a sebelisitse lentsoe "gronk" ho mo "thaepa", ho thibela tlhase e ntseng e hōla ea maikutlo eo a e hlokometseng, empa ha ea ka ea sebetsa.
  
  Wells a araba mohala oa hae. "Bua hona joale".
  
  "Na u mametse Taylor hape? Sheba moo re leng teng, motsoalle? Na u se u re kholisitse hore re kene sebakeng sa sefofane sa US?"
  
  "Ho lokile ... ee ... le che. Ke sebetsana le litheipi tse khubelu tsa liofisiri, Drake, 'me ha li kene liropeng tsa ka-" O ile a ema nakoana, eaba o tšeha ka ho soetseha. "E ne e le tšupiso ea May, molekane. Leka ho tsoela pele."
  
  Drake o ile a bososela a sa ithaopele. "Kea leboha, Wells. Mamela, bokella khato ea hau bakeng sa thomo ena - re thuse - 'me ke tla u joetsa ka sehlopha se litšila ka ho fetesisa Hong Kong seo Mai a kileng a sebetsa ho sona a ipatile, se bitsoang Spinning Top.
  
  "Che, hoo ho utloahala ho khahla. U ho eona, motsoalle. Bona, re tseleng, ntho e 'ngoe le e' ngoe e lokile ho latela melao eohle, 'me batho ba heso ka mose ho letamo ha ba na mathata ka sena. "
  
  Drake o ne a ikutloa a le 'empa'. "Ee?"
  
  "Ho na le motho ea nang le matla a hanang litokelo tsa ho lula fatše 'me ha ho motho ea kileng a utloa ka sefofane sa hau, le hore, motsoalle oa ka, ho na le bobolu ba ka hare."
  
  Drake o ile a mo utloa. "Ho lokile, ntsebisa." Ho tobetsa konopo ha bonolo ho ile ha emisa mohala.
  
  O ile a utloa Kennedy a re, "Ho lokile, Kapotene. Ke utloa lipuisano mona tse buang ka morero oa bolotsana. Hlokomela, Lipkind. "
  
  A koala mohala oa hae. "Ho lokile, o hlanya, empa o nka mantsoe a ka. O romela batho ba bangata ba batsho le ba basoeu sethaleng ka hohle kamoo ho ka khonehang, ka thibelo. Ebile ho na le motho ea tsebang ofising ea habo ea Tšireletso ea Lehae," a rialo a thethefatsa bolou ea hae e bonolo. "Linaoa lia qhalana."
  
  Molimo, Drake o ile a nahana. Ho na le litima-mollo tse ngata tse kenang musiamong ona. Ho lekane ho qala ntoa e mahlonoko. Ha aa ka a bua letho ka lentsoe le phahameng, empa a sheba oache ea hae.
  
  Ho setse lihora tse tharo.
  
  Ben o ne a ntse a sebetsa le mohlokomeli: "Bona, ha re bue ka tokiso e kholo mona, re mpa re tsamaisa pontšo feela. Ha ke hloke ho o bolella hore na musiamo o moholo hakae, monghali. E sisinye feela mme tsohle di tla loka. E ... SGG ... Masole a Khethehileng a Sweden. FBI ea tsebisoa hobane rea bua...che! O seke wa emela hore ba letse. O ka se kgone ho tsilatsila. "
  
  Metsotsoana e leshome le metso e mehlano ea khutso, joale: "Na ha u e-so utloe ka SGG? Joale, Google!" Ben a supa mohala oa hae a nyahame. Ben a re: "O a tsilatsila. "Ke a e tseba feela. O ile a bua ka mokhoa o poteletseng, joalokaha eka o ne a ke ke a fana ka mabaka a lekaneng."
  
  "Theipi e 'ngoe e khubelu." Drake o ile a supa Dahl. "Sena se fetoha seoa kapele."
  
  Ho ile ha e-ba le khutso e matla, joale mohala oa Dahl oa lla. "Oho Modimo wa ka," a rialo ha a araba. "Den Stats Minister."
  
  Drake o ile a shebana le Kennedy le Ben. "Tona kholo".
  
  Ho ile ha buuoa mantsoe a "maloa a bontšang tlhompho, empa e le a tobileng, a ileng a tebisa tlhompho ea Drake ho Thorsten Dahl. Ofisiri ea mabotho a khethehileng a bolella mookameli oa hae se etsahetseng. Drake o ne a kholisehile hore o tla qetella a rata mohlankana enoa.
  
  Dahl o ile a emisa mohala mme a nka nakoana ho bokella mehopolo ea hae. Qetellong a phahamisa mahlo mme a retelehela sefofaneng.
  
  "Ka kotloloho ho tsoa ho setho sa kabinete ea mopresidente, baeletsi ba hae ba haufi," Dahl o ile a ba bolella. Sefofane sena se ke ke sa lumelloa ho lula.
  
  
  ******
  
  
  Ho setse lihora tse tharo.
  
  "Ba ke ke ba tsebisa mopresidente," ho boletse Dahl. "Washington, D.C. le Capitol Hill li tebile ho sena, metsoalle ea ka. Letona la Naha le re joale e se e le lefats'e, ke morero oa bolotsana oa machaba, 'me ha ho motho ea tsebang hore na o tšehetsa mang. Sena feela," a rialo, a sosobantse sefahleho, "e bua ka botebo ba thomo ea rona."
  
  Drake o itse: "Sehlopha sehlopha. "Sena ke seo re neng re se bitsa ho hloleha ho hoholo."
  
  Ho sa le joalo, Ben, o ile a boela a leka ho ikopanya le mohlokomeli oa Musiamo oa Sechaba oa Histori. Sohle seo a neng a se fumana e ne e le voicemail. "Phoso," a rialo. "O ne a lokela hore ebe o hlahlobile ho hong hona joale." Hang-hang menoana e bonolo ea Ben e ile ea qala ho fofa holim'a keyboard.
  
  "Ke na le mohopolo," a rialo a buela holimo. "Ke rapela Molimo hore ke fositse."
  
  Wells o ile a khutla, a hlalosa hore sehlopha sa hae sa SAS se fihlile ka sekhukhu lebaleng la lifofane le lahliloeng New Jersey. Sehlopha se ile sa leba toropong ea New York, se tsamaea ka mekhoa efe kapa efe e hlokahalang.
  
  Drake o ile a hlahloba nako. Lihora tse peli pele o fihla.
  
  Eaba Ben oa hoeletsa: "Otla sehlohlolong!" Batho bohle ba tlola. Esita le masole a likepe a Sweden a ile a mo ela hloko ka ho feletseng.
  
  "Ke mona!" - a hoeletsa. "E hasane hohle inthaneteng haeba u na le nako ea ho sheba." A supa skrineng ka khalefo.
  
  "Colby Taylor," o boletse joalo. "Ralibilione oa Canada ke eena ea tlatselitseng ka ho fetisisa Musiamong oa Histori oa Sechaba ebile ke e mong oa bo-ramatsete ba baholo ba New York. Ke behile hore o ile a letsetsa lifono tse 'maloa?"
  
  Dahl o ile a hlonama. "Sena ke lepheko la rona," a bobola. Monna eo ba buang ka eena o na le batho ba bangata ho feta mafia. Ka lekhetlo la pele, ofisiri eo ea Sweden e ne e bonahala e nyenyelepa setulong sa eona.
  
  Kennedy o ne a sitoa ho pata lehloeo la hae. "Lisutu tsa mekotla ea chelete li hlola hape," a hoeletsa. "Ke betlile hore monna eo oa bonyatsi le eena ke rabanka."
  
  "Mohlomong, mohlomong ha ho joalo," ho boletse Drake. "Kamehla ke na le plan B."
  
  Ho setse hora e le 'ngoe.
  
  
  LESHOME LE SUPILENG
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Port Authority ea Lefapha la Sepolesa la New York mohlomong e tsebahala haholo ka sebete sa eona se tlotlollang le likotsi nakong ea liketsahalo tsa 9/11. Seo e sa tsejoeng haholo ka sona ke ho sebetsana le lifofane tse ngata tsa SAS tse tlohang Europe. Le hoja ho se na sehlopha se inehetseng ho okamela karolo ena ea mosebetsi oa bona, basebetsi ba li-intercontinental ba amehang ke batho ba fokolang haholo hoo ho theosa le lilemo ba bangata e bileng metsoalle e haufi-ufi.
  
  Drake o ile a letsa hape. "Ho tla chesa bosiung bona," o ile a bolella mohlahlobi oa CAPD Jack Schwartz. "Na u ne u nkhopotse, motsoalle?"
  
  "Molimo, Drake e ne e le ... eng? Lilemo tse peli?"
  
  "Tse tharo. Mantsiboea a Selemo se Secha, '07."
  
  "Na mosali oa hau o ntse a phela?"
  
  "Nna le Alison re ile ra arohana, molekane. Na see se lekane ho hlalosa boitsebahatso ba ka?"
  
  "Ke ne ke nahana hore o tlohetse tshebeletso."
  
  "Ke ile ka etsa joalo. Wells o ile a ntetsetsa bakeng sa mosebetsi oa ho qetela. O u bitsitse?"
  
  "O entse joalo. O ile a re u mo tšepisitse hore o tla ema ho se hokae."
  
  "O ile a etsa jwang jwale? Schwartz, 'mamele. Ena ke mohala oa hau. U tlameha ho tseba hore sets'oants'o sena se tla fofela batšehetsi le hore ho kena ha rona ho tla u lebisa ho uena. Ke na le bonnete ba hore ka nako eo bohle re tla be re le bahale mme sena se tla nkuoa e le ketso e ntle, empa ... "
  
  "Wells o nthusitse ka potlako," ho boletse Schwartz, empa Drake o ile a utloa maikutlo a ho tšoenyeha. "Se khathatsehe, motsoalle. Ke ntse ke e-na le matla a lekaneng ho fumana tumello ea ho lula."
  
  Sefofane sa bona se ile sa hlasela sefofane sa US.
  
  
  ******
  
  
  Sefofane se ile sa lula motšehare o mobe 'me sa palama tekesi ka ho toba ho ea mohahong o monyenyane oa sefofane. Motsotsong oo lemati le ileng la buleha hanyenyane, litho tse leshome le metso e 'meli tse jereng ka botlalo tsa SGG ea Sweden li ile tsa matha ho theosa le litepisi tse sa tsitsang tsa tšepe 'me tsa kenngoa ka har'a likoloi tse tharo tse emetseng. Drake, Ben, Kennedy le Moprofesa ba mo latela, Ben a batla a itlhoboha ha a bona lipalangoang tsa bona.
  
  "Ba shebahala joaloka li-humvee!"
  
  Motsotso hamorao, likoloi li ile tsa matha tseleng ea lifofane e se nang letho, tsa nyoloha ka lebelo ho leba tseleng e ipatileng ka morao ho lebala la lifofane la nondescript, eo, kamora ho thinya ho seng kae, e ileng ea hlaha tseleng e sa bonahaleng ea naha e hokahaneng le e 'ngoe ea litereke tse kholo tsa Manhattan.
  
  New York ea namela ka pel"a bona ka bokhabane bohle ba eona. Li-skyscrapers tsa sejoale-joale, marokho a khale, meaho ea khale. Mokoloko oa bona o ile oa nka tsela e khaoletsang e lebang bohareng ba toropo, ba ipeha kotsing ba sebelisa tsela e 'ngoe le e 'ngoe e qhekellang eo bakhanni ba sebaka sa habo bona ba neng ba e tseba. Ho ile ha lla manaka, lithohako tsa tlala moea, likotopo le meqomo ea lithōle ea khaoloa. Ka nako e 'ngoe, ho ne ho ameha tsela e le 'ngoe, e fokotsang leeto la bona ka metsotso e supileng 'me ea baka mathata a mararo.
  
  Ka har'a likoloi ketso e ne e batla e phathahane. Qetellong Dahl o ile a fumana mohala o tsoang ho Tonakholo ea Sweden, ea ileng a qetella a hapile thato e ntle ea FBI le tumello ea ho kena musiamong haeba ba fihla moo pele.
  
  Dahl a retelehela ho mokhanni oa bona. "Kapele!"
  
  Ben o ile a fa Dahl 'mapa oa musiamo o bontšang sebaka sa Wolves.
  
  Litaba tse ling li lutla. Batho ba batsho le ba basweu ba fihlile. Lihlopha tse arabelang ka potlako li tsebisitsoe.
  
  Drake o fihlile Wells. "Ho lula?"
  
  "Re ka ntle. Sepolesa sa bapalami ba lipere se fihlile metsotsong e 'meli e fetileng. Wena?"
  
  "Mehato e mashome a mabeli ho tloha moo. Re hoeletse haeba ho etsahala letho. " Ho na le ntho e ileng ea hapa tlhokomelo ea hae 'me a tsepamisa maikutlo ho se hokae nthong e ka ntle ho fensetere. Maikutlo a matla a déj à vu a ile a thothomela likhopong tsa hae ha a bona letlapa le leholo le phatlalatsang ho fihla ha moqapi oa feshene Abel Frey New York ka pontšo ea hae e makatsang ea ho tsamaea katse.
  
  Sena sea hlanya, Drake a nahana. Bohlanya ruri.
  
  Ben o ile a tsosa khaitseli ea hae UK, 'me, a ntse a khathetse ke ho bona lipalangoang tsa bona, a khona ho mo ngolisa Project Valkyrie - kamoo a neng a e bitsa kateng. O ile a re ho Dahl: "E boloka nako. "A ka ntšetsa pele lipatlisiso tsa hae ha re ntse re le teng re ntse re pholosa liphiri tsena. Se ke oa tšoenyeha, o nahana hore ke hobane ke batla ho ba nka lifoto bakeng sa lengolo la ka. "
  
  "O thetsa kgaitsedi ya hao?" Drake o ile a sosobanya sefahleho.
  
  "O ntse a hōla." Kennedy a phaphatha letsoho la Blake. "Fa ngoana sebaka."
  
  Mohala oa mohala oa Drake oa lla. O ne a sa hloke ho sheba ID ea motho ea letsetsang ho tseba hore ke Wells. "O se ke wa mpolella, tsala. MaCanada?
  
  Wells a tsheha a kgutsitse. "O lakatsa."
  
  "A?" - Ke botsitse.
  
  "MaCanada le Majeremane a sebelisa litsela tse fapaneng. Ntoa ena e haufi le ho qala ntle le uena. "
  
  Dahl o itse: "Sehlopha sa SWAT se hole le metsotso e meraro. Khafetsa ke 68. "
  
  Drake o ile a sheba ka ntle ka fensetere e sephara. "Re mona".
  
  
  ******
  
  
  "Central Park West Entrance," Ben a rialo ha ba theoha likoloing tsa bona. "E lebisa litepising tse peli feela tse nyolohang ho tloha mokatong o ka tlase ho ea mokatong oa bone."
  
  Kennedy o ile a tsoa mochesong oa hoseng. "Liphiri li lula mokatong ofe?"
  
  "Bone".
  
  "Lipalo." Kennedy o ile a hoholeha mme a phaphatha mpa ya hae. Ke ne ke tseba hore ke tla qetella ke ikoahlaela likuku tsena tsa matsatsi a phomolo.
  
  Drake o ile a sala morao ha masole a Sweden a matha ka potlako kamoo a ka khonang ho theosa le litepisi tsa musiamo. Ha ba fihla moo, ba ile ba qala ho tlosa libetsa tsa bona. Dahl a ba emisa moriting oa monyako o phahameng, sehlopha se pota-potiloe ke litšiea tse chitja.
  
  "Li-Twitter li teng. "
  
  Ho ile ha utloahala "Checks!" tse leshome le metso e 'meli. "Re ea pele," a sheba Drake ka mahlo. "Le latele. E tshware."
  
  O ile a fa Drake lintho tse peli tsa cylindrical tse boholo ba mabone le li-headphone tse peli. Drake o ile a fetola likutu tsa cylindrical 68 mme a ema ho fihlela bobeli ba bona ba qala ho hlahisa leseli le letala ho tloha litsing tsa bona. O ile a fa Kennedy e 'ngoe 'me a ipolokela e 'ngoe.
  
  "Twitters," o ile a re ho batho ba sa tsebeng letho. "Ena ke thuso e ncha ea botsoalle ea mollo. Lipapali tsohle tsa botsoalle li hlophisitsoe ka makhetlo a tšoanang. Sheba mosebetsi-'moho 'me ho na le molumo o hlabang oa ho lla ka tsebeng ea hau, sheba motho e mobe 'me ha u utloe letho..." A kenya sekhechana sa hae tsebeng. Kea tseba hore ha e tšepahale, empa e thusa maemong ao ho 'ona ho nang le ho hongata hoo u lokelang ho ho etsa. Rata sena."
  
  Ben o ile a re, "Ho thoe'ng haeba khafetsa e thulana le e 'ngoe?"
  
  "Ho ke ke ha etsahala. Ena ke theknoloji ea morao-rao ea Bluetooth - frequency adaptive spread spectrum. Lisebelisoa li "tlola" ho feta makhetlo a mashome a supileng a metso e robong a khethiloeng ka mokhoa o sa reroang lihlopheng tse behiloeng esale pele - 'moho. E na le sebaka sa maoto a ka bang makholo a mabeli.
  
  "Ho lokile," Ben a rialo. "Ba ka ba kae?"
  
  "Uena le moprofesa le tla qeta nako e itseng Central Park," Drake o ile a mo bolella. "Lintho tsa bahahlauli. Khotso molekane, sena e tla ba se sa thabiseng. "
  
  Ntle le lentsoe le leng, Drake o ile a reteleha ho latela lesole la ho qetela la Sweden ka har'a tsela e phahameng le ho kena ka hare ho sebaka se lefifi sa musiamo. Kennedy o ile a shebella ka hloko.
  
  "Sethunya se ka ba monate," a honotha.
  
  "MaAmerika," Drake o ile a hoelehetsa, empa a bososela kapele. "Khatholoha. Masweden a tlameha ho timetsa batho ba Canada, mme ka potlako habeli. "
  
  Ba ile ba fihla litepising tse khōlō tse bōpehileng joaloka Y, tse laoloang ke lifensetere tse kobehileng le siling e katiloeng, "me ba potlakela mokatong o ka holimo ba sa eme. Ka tloaelo litepisi tsena li ne li tla tlala bahahlauli ba mahlo a pharaletseng, empa kajeno sebaka sohle se ne se khutsitse ka mokhoa o makatsang.
  
  Drake o ile a tsamaea 'me a lula a falimehile. Batho ba bangata ba kotsi ba ne ba ntse ba matha sebakeng sena se seholo sa khale hona joale. Ho ile ha feta nako pele ba kopana.
  
  Ba ile ba mathela holimo, libutsi tsa bona li lla ka lentsoe le phahameng ho tloha maboteng a phahameng, li sa sisinyehe li tsoa ho li-microphone tsa 'metso, li lla ka molumo oa tlhaho oa mohaho. Drake o ile a tsepamisa mohopolo ka thata, a hopola koetliso ea hae, empa a leka ho beha Kennedy leihlo ntle le ho e lumella hore e bonahale. Motho eo e seng sesole le lesole ba ile ba tsoela pele ho qabana ka hare ho eena.
  
  Ha a atamela mokatong oa boraro, Dahl o ile a etsa boitšisinyo ba 'ho ea pele butle'. Kennedy o ile a atamela haufi le Drake. "Ba kae metsoalle ea hau ea SAS?"
  
  Drake o ile a re: "Ho tloha moo. "Ho feta moo, ha re batle ho etsa lipolao tse sa hlokahaleng hona joale, na ha ho joalo?"
  
  Kennedy o ile a hatelloa ke litšeho. "O rametlae, Drake. Motho ea qabolang oa 'nete."
  
  "U lokela ho mpona ka letsatsi."
  
  Kennedy o ile a fosa, mme a re, "Se ke oa nahana hore ke tla lumela." Letsoho la hae le letona le ne le tloaetse ho otlolla boreleli bo ka pele ba bolou ea hae.
  
  "Se ke oa nahana hore ke ile ka botsa."
  
  Ba ile ba qala ho hloa litepisi tsa ho qetela. Ha lesole le ka sehloohong le atamela moo ho kobehang teng, ho ile ha lla sethunya "me sekotoana sa samente sa phatloha lisenthimithara tse tsoang hloohong ea lona.
  
  "Theoha!"
  
  Sefako sa lithunya se ile sa phunya mabota. Dahl o ile a khasa ka mpeng, a etsa letoto la metsamao ka matsoho a hae.
  
  Drake o itse, "Mokhoa oa scarecrow."
  
  Lesole le leng le ile la thunya volley e potlakileng ho boloka sera sa lona se tšoarehile. E mong o ile a rola helmete ea hae, a hokela sethunya sa hae lebanteng la hae "me butle a le isa pele moleng oa mollo. Ba ile ba utloa molumo o fokolang oa ho sisinyeha. Lesole la boraro le ile la qhoma le tsoa ka tlas'a litepisi 'me la otla molebeli pakeng tsa mahlo. Monna eo o ile a shoa pele a ka thunya.
  
  "E ntle," Drake o ne a rata metsamao e reriloeng hantle.
  
  Ba ile ba nyoloha litepisi, ba hula lihlomo, 'me ba pota-pota monyako oa mokatong oa bone, ka hloko ba nyarela ka phaposing e ka nqane.
  
  Drake bala matšoao. Ena e ne e le holo ea li-dinosaur tsa mokholutsoane. Morena, a nahana. Na e ne e se moo Tyrannosaurus e nyarosang e neng e bolokiloe?
  
  O ile a nyarela ka phaposing a nyamela. Bashemane ba 'maloa ba neng ba shebahala ba hloahloa ba apereng liaparo tsa sechaba ba ne ba shebahala ba phathahane, kaofela ha bona ba hlometse ka sethunya se boima sa mofuta o itseng, mohlomong e le Mac-10 'spray and pray'. Leha ho le joalo, Tyrannosaurus e ile ea ema ka pel"a hae, e hlolla ka bokhabane bo tšosang, e leng setšoantšo se sa feleng sa toro e tšosang esita le lilemo tse limilione ka mor"a hore e nyamele.
  
  Mme a feta ho yena - a thella ka bohlale ho feta mehlahare ya hae - a tsamaya Alicia Miles, sebatana se seng se bolayang. O ile a hoeletsa ka mokhoa oa hae oa ho saena: "Bashanyana, shebellang nako! Thella e le 'ngoe mona 'me ka bonna ke tla le ntša kaofela ha lōna li-buggers papaling! Phakisa!"
  
  "Joale ho na le mofumahali moo," Kennedy a hoeshetsa a le bohole ba millimeter. Drake o ile a utloa monko oa hae o bohlale oa setlolo le ho hema ha bobebe. "Motsoalle oa khale, Drake?"
  
  O ile a re: "O mo rutile sohle seo a se tsebang. "Ha e le hantle, qalong. Eaba oa feta pel"a ka. Ninja-Shaolin e makatsang. 'Me ha ho mohla e kileng ea e-ba mofumahali, ke 'nete."
  
  "Ho na le tse 'nè ka ho le letšehali," lesole le ile la tlaleha. "Ba bahlano ka ho le letona. Le mosali. Pontšo ea Odin e tlameha ho ba ka morao ho phaposi, mohlomong sebakeng se ka thoko, ha ke tsebe. "
  
  Dahl o ile a hema. "Nako ea ho falla."
  
  
  LESHOME LE METSOE SHOEBI
  
  
  
  NEW YORK NATIONAL HISTORY MUSEUM
  
  
  Masweden a tlolela kantle, a thunya ka nepo. Batho ba bane ba Canada ba ile ba oa, ea ntan"o ba ba bang, ba bararo ba bona ba thula pontšo ea khalase, eo le eona e ileng ea heleha "me ea oela fatše ka lerata le kang la ho phatloha.
  
  MaCanada a setseng a ile a reteleha 'me a thunya hang-hang. Ba-Sweden ba babeli ba ile ba hoeletsa. E mong o ile a oa "me mali a phalla leqebeng le hloohong ea hae. E 'ngoe e ile ea oela ka har'a qubu e sosobaneng, e itšoarelelitse serope.
  
  Drake o ile a thellela ka phaposing a haola le fuluru e bentšitsoeng 'me a khasa ka mor'a khalase e bontšang li-armadillo tse khōlōhali. Hang ha a ne a kholisehile hore Kennedy o bolokehile, a phahamisa hlooho ho sheba ka khalase.
  
  Ke bone Alicia a bolaea Masweden a mabeli a balehang ka lithunya tse peli tse phethahetseng.
  
  Batho ba bang ba bane ba Canada ba ile ba hlaha ka morao ho Tyrannosaurus. E tlameha ebe ba ne ba le ka har'a alkove moo Liphiri li neng li bontšitsoe. Ba ne ba e-na le mabanta a letlalo a makatsang a tlanngoeng "meleng ea bona le mekokotlong ea bona ea mekotla e boima.
  
  Hape le Mac-10. Ba ile ba tlatsa kamore ka likulo.
  
  Masweden a ile a qoela ka metsing hore a ipate. Drake o ile a oela fatše, a etsa bonnete ba hore o thatela letsoho la hae hloohong ea Kennedy ho e boloka e le tlase kamoo ho ka khonehang. Khalase e ka holim'a hae e ile ea pshatleha, likotoana tsa likhalase tsa hasana hohle 'me tsa tšolohela holim'a tsona. Mesaletsa ea khale ea Armadillo le likopi tsa eona li ile tsa phatloha 'me tsa qhalana ho li pota-pota.
  
  "Intlafatse kapele, ho lokile?" Kennedy a honotha. "Ee, ho jwalo."
  
  Drake o ile a itšohlometsa, a lahlela likotoana tsa likhalase hohle, "me a sheba lebota le ka ntle la musiamo. Motho e mong oa Canada o ile a oela moo 'me hang-hang Drake a mo tšoaea.
  
  "O se o ntse o etsa sena."
  
  A sebelisa pontšo e robehileng e le sekoahelo, o ile a atamela monna ea leshano. O ile a nanabetsa letsoho la sethunya, empa mahlo a monna eo a ile a buleha hang-hang!
  
  "Jesu!" Pelo ea Drake e otla ka potlako ho feta matsoho a Noe ha a ntse a haha Areka.
  
  Monna o ile a bobola, mahlo a hae a tumme ka bohloko. Ka potlako Drake o ile a hlaphoheloa kelellong, a nka sebetsa eaba o mo lebala. "Zombie ea mali."
  
  O ile a bilika ka lengole le le leng, a itokiselitse ho otla, empa batho ba Canada ba ikhula ka mor'a mpa e nang le likhopo tsa T. rex. Demet! Hoja feela ba ne ba sa ka ba fetola boemo ba hae morao tjena, ba etsa hore a se ke a tsamaea hantle ho feta pele. Seo a neng a se bona feela e ne e le maoto a seng makae a khaotsoeng.
  
  Kennedy a leba ho yena, a thella ho ema pela hae.
  
  "Selaete se setle," a rialo, a thekesela ka ho le letšehali le ka ho le letona, a leka ho bona hore na batho ba Canada ba etsa"ng.
  
  Qetellong, o ile a bona ho sisinyeha pakeng tsa likhopo tse tharo tse robehileng eaba o akheha ka ho se kholoe. "Ba na le Diphiri," a rialo. 'Me ba li pshatla likotoana!
  
  Kennedy a sisinya hlooho. "Che. Ba li pshatla likoto," a supa. "Bona. Sheba mekotla. Ha ho na motho ea itseng likarolo tsohle tsa Odin li tlameha ho ba hantle, na ha ho joalo?
  
  "Mme ho bonolo ho li ntša ka likaroloana," Drake o ile a lumela ka hlooho.
  
  O ne a le mothating oa ho fetela sekoahelong sa pontšo e latelang ha lihele tsohle li robeha. Ho tloha hukung e hole ea phaposi, ka lemati le ngoliloeng 'Vertebrate Origins', ho ile ha qhoma batho ba bangata ba hoeletsang. Ba ile ba letsa hulutu, ba thunya hampe, ba tšeha joalo ka batšehetsi ba fetelletsang li-multi-double Yeager nakong ea khefu ea selemo.
  
  "Majeremane a teng mona." Drake o ile a bua a omme pele a oela fatše.
  
  Tyrannosaurus e ile ea sisinyeha habohloko ha projectile e etellang pele e phunyeletsa ho eona. Hlooho ea hae e leketlile, meno a le fatše, joalokaha eka pefo e mo potolohileng e ne e mo halefisitse hoo a ileng a mo khutlisetsa bophelong. Motho oa Canada o ile a fofa a khutletse morao ka har'a leru le leholo. Madi a ne a hasana hohle mohlahareng wa dinosaur. Lesole la Sweden le ile la lahleheloa ke letsoho ho ea fihla setsoeneng "me le ne le matha hohle le ntse le hoeletsa.
  
  Majeremane a ile a phatloha, a hlanya.
  
  Ho tloha ka mor'a fensetere e haufi le Drake ho ile ha hlaha boom-boom-boom e tloaelehileng ea li-rotor blades tsa helikopta.
  
  Eseng hape!
  
  Ho tsoa ponong ea hae e haufi, Drake o ile a bona sehlopha sa batho ba mabotho a khethehileng ba apereng botsho ba mo nyonyobela. Ha Drake a sheba ka lehlakoreng leo, li-tweets tse litsebeng tsa hae li ile tsa hlanya.
  
  Banna ba lokileng.
  
  Batho ba Canada ba ile ba e batla, ba baka moferefere. Ba ile ba phatloha ka tlas'a mpa e khōlō ea T. rex, ba thunya ka bohale. Drake o ile a tšoara Kennedy lehetleng.
  
  "Sutha!" Ba ne ba le mocheng oa sefofane. O ile a sutumelletsa Kennedy hole feela ha Alicia Miles a hlaha. Drake o ile a phahamisa sebetsa sa hae, eaba o bona Milo e moholo oa Lejeremane a atamela ka letsohong le letšehali.
  
  Ka motsotsoana o le mong o arolelaneng oa khefu, ka boraro ba bona ba ile ba theola libetsa tsa bona.
  
  Alicia o ne a shebahala a maketse. "Ke tsebile hore o tla kena tabeng ena, Drake, lenyatsi la khale!"
  
  Milo o ile a khaotsa ho shoa. Drake o ile a sheba ho tloha ho e 'ngoe ho ea ho e' ngoe. "Nkabe ke ile ka lula Sweden, moea oa ntja." Drake o ile a leka ho qhekella monna eo e moholo. "U hlolohetsoe lesela la hao, huh?"
  
  Likulo li ile tsa phunya moea o ba pota-potileng ntle le ho kenella ka har'a mokoloko oa tsona o tsitsitsoeng.
  
  "Nako ya hao e tla tla," Milo a hweshetsa a hweshetsa. "Joaloka mohlankana oa hao mono, le khaitseli ea hae. Le masapo a Parnevik.
  
  Joale lefats'e le ile la khutla, 'me Drake o ile a ts'oara millisecond ka mor'a ho bona Alicia a oela fatše ka mokhoa o hlakileng.
  
  Rokete ea RPG e ile ea phunya mpa ea T-Rex, ea romela lithipa tsa masapo li fofa ka nqa tsohle. O ile a potlakela ho pholletsa le holo, hantle ka ho e 'ngoe ea lifensetere tse ka thōko. Ka mor'a khefu e matla, ho ile ha e-ba le ho phatloha ho hoholo ho ileng ha sisinya kamore eo, 'me ha lateloa ke molumo o bohloko oa tšepe e oang le manonyeletso.
  
  Lefu la tšepe le ile la oela leboteng la Musiamo oa Sechaba oa Histori.
  
  Drake o ne a pharalletse ka holim'a Kennedy ha lebelo la helikopthara le etsa hore e thula lebota la musiamo, e leng se ileng sa baka ho putlama ha maloanlahla a boima. Nko e ile ea phunyeha hantle, ea lahlela maloanlahla ka pele ka liqubu tse sarolohang. Ka mor'a moo, mokhanni oa sefofane o ile a thula lebota hoo e batlang e le holimo, 'me mokhanni oa sefofane o ile a bonoa a tsokotsa thupa ea gear ka ho tšoha haholo pele a ka tlotsoa joaloka ntsintsi holim'a fensetere ea fensetere ea hae.
  
  Eaba mahare a propeller a otla ... 'me a theoha!
  
  Marumo a tšepe a fofang a entse sebaka sa polao ka hare ho phapusi. Spike ya maoto a tsheletseng e ile ya etsa modumo o moholo ha e fofela ho Drake le Kennedy. Lesole la mehleng la SAS le ile la robala le bataletse ka hohle kamoo le ka khonang, eaba le utloa karolo e ka holimo ea tsebe ea lona e pongoa pele sekele e khaola karoloana ea letlalo la hlooho ea Kennedy 'me ea oela leboteng le hōle ka ho fetisisa.
  
  A rapalla a maketse nakwana, mme hang a fetola hlooho. Seroala-nkhoana se ile sa ema 'me sa lahleheloa ke lebelo. Motsotsong o latelang a thella lehlakoreng la musiamo, joalo ka Wile E. Coyote a thella lehlakoreng la thaba eo a sa tsoa thulana le eona.
  
  Drake o ile a bala metsotsoana e mene pele ho utloahala molumo o thibang litsebe oa tšepe e boima. A nka nako a qamaka ka phaposing. Batho ba Canada ha baa ka ba senya, le hoja e mong oa bona a ne a khaoloa likoto ka lehare la rotor. Ba fihla ka thoko ho phaposi, bashanyana ba bane ba nkileng mekotla e boima, hammoho le Alicia le mohlabani a le mong. Ba ne ba ntse ba reteleha se shebahalang eka ke diyuniti tse theohang.
  
  Tšabo e ne e ngotsoe lifahlehong tsa Majeremane, e sa koaheloa ke limaske. Drake ha aa ka a hlokomela monna ea apereng bosoeu mme a ipotsa hore na mosebetsi ona o ne o le kotsi haholo ho eena. O ile a bona mabotho a khethehileng a ba atamela ka potlako; Masweden a nehelana ka matla ha Maamerika a fihla.
  
  Batho ba Canada ba ile ba ipholosa ka Liphiri! Drake o ile a leka ho tsoha, empa a thatafalloa ke ho phahamisa 'mele oa hae, a sisinyeha haholo ke ho hloloheloa haufi le ketsahalo e makatsang.
  
  Kennedy o ile a thusa ka ho mo otla ka thata pele a tsoa ka tlas'a hae, a lutse 'me a hlakola mali hloohong ea hae.
  
  "Khothatsa". - o ile a honotha ka khalefo e somang.
  
  Drake o ile a hatella letsoho la hae tsebeng ho thibela ho tsoa ha mali. Ha a ntse a shebile, mabotho a mararo ho a mahlano a neng a setse a Sweden a ile a leka ho loantša batho ba Canada kaha oa pele o ile a sebelisa sethunya sa hae ho qhomela ka fensetere e senyehileng.
  
  Empa Alicia o ile a reteleha, pososelo ea papali sefahlehong sa hae, 'me Drake a tsielehile ka hare. O ile a tlolela pele 'me a phunyeletsa har'a bona, mohlolohali e motšo oa lipolao tse sehlōhō, a koba masole a nang le tsebo e phahameng ka tsela eo a ileng a robeha masapo a bona habonolo, 'me ho ile ha mo nka metsotsoana e ka tlaase ho leshome le metso e' meli ho senya sehlopha.
  
  Ka nako eo, batho ba bararo ba Canada ba ne ba tsoile ka har"a mohaho ka khutso le ka bohlale.
  
  Lesole le setseng la Canada le ile la thunya le le ka ntle.
  
  Sehlopha sa New York SWAT se ile sa qosa Majeremane, sa ba sutumelletsa ka morao ho phaposi, sa siea bohle haese ba bararo moo ba neng ba eme teng. Ba bararo ba setseng, ho kopanyelletsa le Milo, ba ile ba lahla lihlomo tsa bona "me ba matha.
  
  Drake o ile a hlonama ha Tyrannosaurus e qetella e tela moea 'me ea oela ka har'a qubu ea masapo a khale le lerōle.
  
  Kennedy o ile a rohaka ha motho oa bone oa Canada a qhoma, a lateloa ke Alicia kapele. Lesole la ho qetela le ile la thunngoa lehata ha le itokisetsa ho qhoma. O ile a oela hape ka kamoreng 'me a robala a rapaletse har'a lithōle tse tukang, e le lehlatsipa le leng feela la ntoa ea lehlanya le peiso ea hae ho ea apocalypse.
  
  
  LESHOME LE MORAO
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Hoo e ka bang hang-hang, kelello ea Drake e ile ea qala ho hlahloba le ho hlahlobisisa. Milo o ile a etsa liqeto tse itseng ka Ben le Moprofesa Parnevik.
  
  O ile a tšoasa selefouno ea hae 'me a sheba hore na e senyehile pele a tobetsa "speed call".
  
  Mohala oa lla, oa lla. Ben a ka be a sa e tlohela nako e telele hakaalo, eseng Ben...
  
  Pelo ea hae e ile ea tetebela. O ile a leka ho sireletsa Ben, a tshepisa thaka leo hore o tla loka. Haeba ho na le ...
  
  Lentsoe la araba: "Ee?" Hoeshetsa.
  
  "Ben? Na u hantle? Ke hobane'ng ha u hoeshetsa?"
  
  "Matt, ke leboha Molimo. Ntate o ile a mpitsa, ke ile ka ea bua, eaba ke hetla morao ka bona linokoane tsena tse peli li otla moprofesa. Ke ile ka mathela ho bona "me ba tsamaea ka lithuthuthu le ba bang ba "maloa."
  
  "Na ba nkile moprofesa?"
  
  "Tšoarelo, motsoalle. Ke ne ke tla mo thusa ha nka khona. Dumela ntate!"
  
  "Che! Pelo ea Drake e ne e ntse e hlaphoheloa. "Ha se molato wa hao, Blakey. Ho hang. Na libaesekele tsee li ne li e-na le mekotla e meholo e kentsoeng mekokotlong ea tsona?"
  
  "Ba bang ba ile ba etsa joalo."
  
  "HO LOKILE. Lula moo."
  
  Drake o ile a hema haholo 'me a leka ho khutsisa methapo ea hae. Batho ba Canada ba ne ba tla potlaka. Ben o ile a qoba leqeba leo le lebe, ka lebaka la ntate oa hae, empa Moprofesa o ne a le tsietsing e tebileng. "Leano la bona e ne e le ho baleha mona ka libaesekele tse emetseng," o ile a bolella Kennedy, eaba o sheba ho pota-pota phaposi ea lithōle. "Re hloka ho fumana Dahl. Re na le bothata."
  
  "E le 'ngoe feela?"
  
  Drake o ile a hlahloba tšenyo eo ba e bakileng setsing sa pokello ea nalane. "Ntho ena e sa tsoa phatloha ka nako e telele."
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a tloha musiamong a pota-potiloe ke basebetsi ba mmuso. Ba ne ba theha sethala monyakong o ka bophirima oa Central Park, oo a ileng a o hlokomoloha ka boomo ha a bona Ben a lutse bencheng e ka nqane ho eena. Ngoana o ile a lla habohloko. Jwale keng? Kennedy o ile a matha haufi le lebala la joang le haufi le eena.
  
  "Enoa ke Karin," mahlo a Ben a ne a petetsane joaloka Phororo ea Niagara. "Ke ile ka mo romella lengolo-tsoibila ho mo botsa hore na o ntse a tsoela pele joang ka Valkyries, 'me ka fumana MPEG ena ...
  
  A fetola laptop ea hae hore ba bone. Ho ile ha hlaha faele e nyane ea video skrineng, e ntse e bapala. Sekotwana se nkile metsotsoana e ka bang mashome a mararo.
  
  Foreime ea serame e botšo le bosoeu e ne e bontša litšoantšo tse lerootho tsa khaitseli ea Ben, Karin, e leketlile matsohong a banna ba babeli ba litonanahali, ba ikhakantseng sefahleho. Matheba a lefifi ao e ka bang madi feela a ne a tlotsitswe phatleng le molomong wa hae. Monna oa boraro o ile a phahamisetsa sefahleho sa hae k'hamerang, a hoeletsa ka lentsoe le leholo la Sejeremane.
  
  O ile a hana, ngoananyana, empa kholiseha hore re tla be re mo ruta hore na sena ke booatla hakae libekeng tse 'maloa tse tlang! Monna eo a sisinya monoana, mathe a ntse a fafatsa molomong oa hae. "Tlohela ho ba thusa, moshanyana e monyenyane. Khaotsa ho ba hlasela.... issss.... Ha u ka etsa joalo, u tla mo khutlisetsa a sireletsehile 'me a phetse hantle" - litšeho tse sa thabiseng. "Ho feta kapa ka tlase".
  
  Sekhechana seo se ile sa qala ho ipheta.
  
  "Ke Dan wa bobedi," Ben a bobola. "O batla ho bula sekolo sa hae sa karate. Ke ne ke sa nahane hore ho na le motho ea ka mo otlang, khaitseli ea ka-ea moholoane."
  
  Drake o ile a haka Ben ha motsoalle oa hae e monyenyane a robeha. Tlhōlo ea hae, e hlokometsoeng ke Kennedy empa e sa rereloa eena, e ne e tletse lehloeo lebaleng la ntoa.
  
  
  MASHOMELI
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, moetsi oa lifeshene ea tsebahalang lefatšeng ka bophara, ea limillione ebile e le mong'a mokete o tummeng hampe oa lihora tse 24 Chateau-La Verein, o ne a lutse ka morao ho sethala Madison Square Garden mme a shebella balateli ba hae ba ntse ba pota-pota joalo ka likokoana-hloko tseo ba neng ba le tsona.
  
  Nakong ea ha letsatsi le chaba kapa la ho theoha, o ne a ba fa ka har'a lehae la hae le ntseng le pharalla la Alpine - e mong le e mong ho tloha ho mehlala e tsebahalang lefatšeng ka bophara, ho ea fihla ho basebetsi ba mabone le basebetsi ba ts'ireletso - meketjana ha ea ka ea emisa libeke tse ngata. Empa ha leeto le ntse le tsoela pele 'me lebitso la Frey le ntse le hlahella, ba ile ba ngangisana le ho tsieleha le ho khotsofatsa takatso ea hae e' ngoe le e 'ngoe.
  
  Boemo bo ne bo ntse bo tsoela pele. Ho matha katse ho ne ho phethetsoe halofo. Moqapi oa hae oa mabone o sebelitse le sehlopha sa The Garden ho tla ka leano la boselamose le nang le tlhompho: mabone a hokahaneng le kemiso ea molumo bakeng sa pontšo ea lihora tse peli.
  
  Frey o ne a rerile ho e hloea le ho etsa hore bastards ba fufuleloe ebe ba qala hape.
  
  Li-supermodels li ile tsa ea pele le morao ka mekhahlelo e fapaneng ea ho hlobola. Ka mor'a sethala pontšong ea feshene e ne e le se fapaneng le pontšo ea sethala - o ne o hloka lisebelisoa tse fokolang, eseng ho feta - 'me limotlelara tsena - bonyane ba neng ba lula le eena La Vereina - ba ne ba tseba hore o kile a li bona kaofela pele.
  
  O khothalelitse lipontšo. Ha e le hantle, o ile a e batla. Tšabo e ile ea ba thibela, libatana tsena. Tšabo, meharo le bonyollo, le libe tse ling tsohle tse makatsang tse tloaelehileng tse neng li tlamella banna le basali ba tloaelehileng ho ba nang le matla le maruo - ho tloha ho barekisi ba lipompong tsa Victoria's Secret ho ea ho liemahale tsa leqhoa tsa Europe Bochabela le bahlanka ba hae ba lehlohonolo - e mong le e mong oa bona o lla. tse suckerng mali.
  
  Frey o ile a bona Milo a phunyeletsa 'mele ea lenyalo. Ke ile ka bona kamoo limotlelara li neng li qoba monna ea sehlōhō ea sehlōhō. Ke ile ka bososela ka hare ho pale ea bona e hlakileng.
  
  Milo o ne a sa shebahale a thabile. "Ka morao mono!" O ile a oma ka hlooho a lebile ofising ea nakoana ea Frey ea mohala.
  
  Sefahleho sa Frey se ile sa thatafala ha ba le bang. "Tse etsahetseng?"
  
  "Ha hoa etsahala'ng? Re lahlile helikopthara. Ke ile ka tsoa moo le bashanyana ba babeli. Ba ne ba e-na le SWAT, SGG, Drake eo ea bohlasoa le lesela le leng. E ne e le lihele ka ntle mono, monna." Mantsoe a Milo a Amerika a utloisitse litsebe tsa Frey tse hloahloa haholo. Sebata se ne se sa tsoa mo bitsa "motho".
  
  "Splinter?"
  
  "O lahlehetsoe ke seotsoa se se nang letho, Miles." Milo o ile a lla.
  
  "Na batho ba Canada ba e fumane?" Frey o ile a tšoara matsoho a setulo sa hae ka khalefo, a etsa hore a khopame.
  
  Milo o ile a iketsa eka ha a elelloe, a eka matšoenyeho a hae a ka hare. Boithati ba Frey bo ile ba ruruha sefuba. "Ho ja batho ba se nang thuso!" O ile a hoeletsa haholo hoo Milo a ileng a thothomela. "Lōna linyatsi tse se nang thuso li lahlehetsoe ke sehlopha sa bapalami ba lipere ba bonyatsi!"
  
  Mathe a ile a fofa molomong oa Frey, a hasanya tafole e ba arolang. "Na ua tseba hore ke nako e kae ke emetse motsotso ona? Lekhetlong lena? Le uena?"
  
  A sitoa ho ithiba, a otla commando ea Amerika sefahlehong. Milo o ile a fetola hlooho ya hae haholo mme marama a hae a fetoha a makgubedu, empa ha a ka a arabela ka tsela e nngwe.
  
  Frey o ile a qobella kokoana e phahameng ea khutso ho mo apesa. "Bophelo ba ka," a rialo ka boikitlaetso bo boholo boo a neng a tseba hore ke banna ba matsoalo a phahameng feela, "bo inehetse-che, bo nehetsoe-ho batla Lebitla lena... Lebitla lena la Melimo. Ke tla li tsamaisa - sengoathoana ka seng - ho ea qhobosheaneng ea ka. "Ke "musi," a rialo, a tsoka letsoho la hae ho leba monyako, ""me ha ke bolele "musi oa lithoto tsena. Nka fumana li-supermodel tse hlano ho qhekella molebeli oa ka e mokhutšoanyane hobane feela ke ne ke e-na le mohopolo. Nka etsa hore monna ea lokileng a loane ho isa lefung lebaleng la ka la ntoa, empa seo ha se nketse "musi. Ua utloisisa?"
  
  Lentsoe la Frey le ne le phahamisa bophahamo ba kelello. Milo o ile a dumela ka hlooho, empa mahlo a hae a ne a se na letho. Frey o ile a nka sena e le bothoto. O ile a feheloa.
  
  "Ee, o na le eng hape bakeng sa ka?"
  
  "Sena". Milo o ile a ema 'me a tobetsa keyboard ea laptop ea Frey metsotsoana e seng mekae. Phatlalatso e hlahang hang-hang e hlahile, e shebane le sebaka se haufi le Musiamo oa Sechaba oa Histori.
  
  "Re na le batho ba iketsang eka ke basebetsi ba thelevishene. Ba ne ba shebile Drake, mosali le moshanyana - Ben Blake. Seo se boetse se siea SPECIAL le tse ling kaofela tsa SGG, 'me bonang, ke lumela sena, "o ile a tlanya skrine habobebe, a siea matheba a sa batleheng a mofufutso mme Molimo o tseba hore na ke eng hape, "sena ke sehlopha sa SAS."
  
  "Ua lumela ..." Frey o itse. "Na u leka ho mpolella hore joale re na le morabe oa merabe e mengata matsohong a rōna? Hape ha re sa na lisebelisoa tse ngata ka ho fetisisa. " O ile a feheloa. Eseng hore e re thusitse ho fihlela joale.
  
  Milo o ile a arolelana pososelo ea lekunutu le mookameli oa hae. "Ua tseba hore ho joalo."
  
  "Ho joalo. Kharebe ea hau. Ke letlotlo la rona le molemohali 'me nako ea hae e atametse. Joale, ha re tšepe hore o tla hopola hore na o tlalehela mang.
  
  Milo o ile a bua ka temohisiso e khōlō: "Ke chelete eo a tla e hopola haholoanyane.
  
  Mahlo a Frey a ile a khanya 'me ho ile ha hlaha khanya ea lecherous mahlong a hae. "Hm. Nke ke ka lebala sena."
  
  "Re boetse re na le khaitseli ea Ben Blake. Ho bonahala eka ke katse e hlaha."
  
  "Ho lokile. Mo romele Qhobosheaneng. Re tla khutlela moo haufinyane." O ile a etsa khefu. "Ema... Ema... Mosadi eo o na le Drake. Ke mang?"
  
  Milo o ile a ithuta sefahleho sa hae 'me a rohakana. "Ha ke tsebe letho".
  
  "Joale, tseba!"
  
  Milo o ile a bitsa basebetsi ba TV, a re: "Sebelisa software ea ho lemoha sefahleho ho mosali oa Drake.
  
  Ka mor"a metsotso e mene ea khutso, o ile a fumana karabo. "Kennedy Moore," o ile a re ho Frey. "New York Cop"
  
  "Ho joalo. EE. Ha ke lebale bohlola. Tlohela ka thoko, Milo. E re ke sebetse."
  
  Frey Googled sehlooho mme o latetse likhokahano tse 'maloa. Ka mor'a metsotso e ka tlaase ho leshome o ne a tseba ntho e 'ngoe le e 'ngoe, 'me pososelo ea hae e ile ea e-ba e pharaletseng le e sothehileng le ho feta. Likokoana-hloko tsa khopolo e kholo li ile tsa hōla kelellong ea hae ka mor'a ho kena bonneng kapa bosaling.
  
  "Kennedy Moore," o ne a sitoa ho hana ho hlalosetsa mohlankana ea tsamaeang ka maoto, "e ne e le e 'ngoe ea tse ntle ka ho fetisisa New York. Hona joale o phomolong e qobelloang. O ile a tšoara lepolesa le litšila 'me a le isa teronkong. Kholiseho ea hae e ile ea lebisa ho lokolloeng ha ba bang ba batho bao a ileng a ba thusa ho ba ahlola, e leng ntho e amanang le letoto la bopaki le senyehileng." Frey o ile a khutsa. "Ke naha ea mofuta ofe e khutlelang morao e ka kenyang tsamaiso e kang ee, Milo?"
  
  "USA," Sesenyi sa hae se ne se tseba se lebelletsoeng ho eena.
  
  Ha e le hantle, 'muelli oa molao ea babatsehang o ile a etsa hore monna ea bitsoang Thomas Caleb a lokolloe, "'molai ea sehlōhō ka ho fetisisa historing ea United States Leboea," joalokaha e bolela mona. Khele, hle. Ke monate o nyonyehang. Mamelang!
  
  'Kalebe o bula mahlo a mohlaseluoa oa hae, a sebelisa stapler ho thunya likhechana ka har'a lintši le phatleng, ebe o qobella likokoanyana tse phelang ho theosa le 'metso, li li qobella ho hlafuna le ho metsa ho fihlela li khangoa ke lefu.' Frey o ile a sheba Milo ka mahlo a maholo. "Nka bua joalo ka ho ja McDonald's."
  
  Milo ha a ka a bososela. "Ke "molai oa ba se nang molato," a rialo. "Metlae ha e tsamaee hantle le polao."
  
  Frey a bososela le eena. "O bolaile batho ba se nang molato, na ha ho jwalo?
  
  "Ha feela ke ntse ke etsa mosebetsi oa ka. Ke lesole."
  
  "Hmm, hantle, ke mola o motle, ho nepahetse? Ha ho na taba. Ha re khutleleng mosebetsing oa joale. Kalebe enoa o bolaile ba bang ba babeli ba se nang molato ho tloha ha a lokolloa. Nka re sephetho se hlakileng sa thuto ea boitšoaro le sehlopha sa litekanyetso tsa boitšoaro, eh, Milo? Leha ho le joalo, Kalebe enoa ha a sa le eo."
  
  Hlooho ea Milo e ile ea sisinyeha e lebile skrineng sa laptop, e lebile ho Kennedy Moore. "Tse ling tse peli?"
  
  Joale Frey o ile a tšeha. "Ha, ha. Ha u sethoto hoo u sa utloisiseng sena, na ha ho joalo? Nahana feela hore na o ne a utloile bohloko hakae. Nahana ka mahlomola a hae!"
  
  Milo o ile a ts'oara, 'me, leha a ne a le mong, a ntša meno a hae joalo ka bere ea polar e haholang tšoaso ea eona ea pele ea letsatsi.
  
  "Ke na le morero". Frey o ile a tšeha ka thabo. "Oh shit ... ke na le leano."
  
  
  MASHOME A MABELI A MOTSO O LE MONG
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Ntlo-khōlō e tsamaeang e ne e le moferefereng. Drake, Kennedy, le Ben ba ile ba latela Thorsten Dahl le molaoli ea halefileng oa Mabotho a Khethehileng ho nyoloha mehato mme ba feta moferefere. Ba ile ba feta likarolong tse peli pele ba emisa khutso e itseng e fanoeng ke alcove qetellong ea lesaka la tšepe.
  
  "Re ile ra letsetsoa," molaoli oa mabotho a khethehileng a lahla sebetsa sa hae ka khalefo. "Re ile ra fumana mohala o makatsang 'me metsotso e leshome le metso e mehlano hamorao banna ba ka ba bararo ba shoele! Ke eng ...?"
  
  "Tse tharo feela?" Dahl a botsa. "Re lahlehetsoe ke tse tšeletseng. Tlhompho e hloka hore re iphe nako. "...
  
  "Ke hlompho," mohlankana oa SWAT o ne a halefile. "U tlōtse sebaka sa ka, lekhoakhoa la Lenyesemane. O mobe jwaloka dikhukhuni tse nyatsehang!"
  
  Drake o ile a phahamisa letsoho la hae. "Ha e le hantle, ke motho oa Lenyesemane. Setlaela sena ke Seswedishe."
  
  Moamerika o ne a shebahala a maketse. Drake o ile a tiisa letsoho la hae mahetleng a Ben. A utlwa thaka leo le thothomela. "Re ile ra thusa," o ile a bolella mohlankana oa mabotho a khethehileng. Ba ile ba thusa. E ka be e bile mpe le ho feta. "
  
  Joale, ha qetello e tlisa hamore ea eona e makatsang, ho ile ha utloahala molumo o tšosang oa likulo tse tsholohang ntlo-kholo. Batho bohle ba wela fatshe. Ho ile ha utloahala molumo oa tšepe leboteng le ka bochabela. Pele ho thunyana ho fela, molaoli oa mabotho a khethehileng o ile a ema. "E thibela likulo," a rialo ka dihlongnyana.
  
  "Re hloka ho tsamaea," Drake o ile a batla Kennedy, empa a se ke a mo fumana.
  
  "Mocheng oa mollo?" mohlankana oa mabotho a khethehileng a rialo. "O mang hee?"
  
  "Ha se k'hamphani kapa likulo tse ntšoenyang," ho boletse Drake. "Ena ke seqhomane sa rokete se ka 'nang sa latela haufinyane."
  
  Prudence o ile a laela hore batho ba falle. Drake o ile a tsoa ka nako ho bona batho ba batšo le ba makhooa ba matha ba ntse ba hoeletsa ka moo likulo li neng li tsoa teng.
  
  A boela a qamaka Kennedy, empa ho ne ho bonahala eka o nyametse.
  
  Eaba hang-hang ho hlaha sefahleho se secha har"a bona. Mookameli oa Ofisi, a ahlola ka letšoao la hae la linaleli tse tharo, 'me joalokaha eka ha hoa lekana, a mo sutumelletsa ka pel'a hae, e ne e le monna ea apereng linaleli tse hlano tse sa tloaelehang tsa khomishenara ea mapolesa. Drake o ile a tseba hang-hang hore enoa ke mohlankana eo ba lokelang ho bua le eena. Likomishinara tsa mapolesa li ne li kentse letsoho ntoeng khahlanong le bokhukhuni.
  
  Seea-le-moea sa molaoli oa mabotho a khethehileng se ile sa hoeletsa: "Ho hlakile. Ho na le sebetsa se laoloang ka thōko mona marulelong. Ena ke herring e khubelu."
  
  "Bastards!" Drake o ne a nahana hore batho ba Canada le Majeremane ba ntse ba tsoela pele le batšoaruoa ba bona.
  
  Thorsten Dahl o ile a bua le motho e mocha. "Ka 'nete u lokela ho bua le Letona la ka la Naha."
  
  "Mosebetsi o phethiloe," ho boletse mokomishinara. "O tloha mona."
  
  "Che, ema," Drake a qala, a thibela Ben hore a se ke a potlakela ho ea pele. "Ha u utloisise...."
  
  "Tjhe, tjhe," mokomishinara a rialo a tsipile meno. "Ha ke tsebe. Mme ke bolela hore o tloha mona, o leba Washington, DC. Capitol Hill e batla sekhechana sa lōna, 'me ke tšepa hore ba tla se nka ka likarolo tse kholo. "
  
  
  ******
  
  
  Sefofane se ile sa nka metsotso e mashome a robong. Drake o ne a tšoenyehile ka ho nyamela ho makatsang ha Kennedy ho fihlela a hlaha hape ha sefofane se le haufi le ho tloha.
  
  O ile a tla a matha ka tsela, a feletsoe ke moea.
  
  "Ke ne ke nahana hore re u lahlehetsoe," ho boletse Drake. O ile a ikutloa a imolohile haholo, empa a leka ho e boloka e le bobebe.
  
  Kennedy ha a ka a araba. Ho e-na le hoo, o ile a lula setulong sa fensetere hole le moqoqo. Drake o ile a ema ho etsa lipatlisiso, empa a ema ha a tloha ho eena, sefahleho sa hae se le sesoeu joaloka alabaster.
  
  O ne a le hokae hona ho etsahetse"ng moo?
  
  Ha ho mehala kapa li-imeile tse lumelletsoeng nakong ea sefofane. Ha ho thelevishene. Tsa fofa ka kgutso; balebeli ba "maloa ba ile ba ba shebella ntle le ho kena-kenana le bona.
  
  Drake o ne a ka e lumella hore e phalle holim'a hae. Koetliso ea SAS e ne e hloka lihora, matsatsi le likhoeli tsa ho leta. Bakeng sa tokisetso ea. Bakeng sa ho shebella. Ho eena, hora e ne e ka fofa ka millisecond. Ka nako e 'ngoe ba ile ba fuoa joala ka libotlolong tsena tse nyenyane tsa polasetiki' me Drake a tsilatsila nako e fetang motsotso.
  
  Whisky e ne e benya, e le thatho ea tlokotsi, sebetsa sa hae se hloahloa nakong e fetileng ha lintho li ne li thatafala-ha Alison a tsamaea. O ile a hopola bohloko, ho nyahama, leha ho le joalo, mahlo a hae a ile a lula ho eena.
  
  "Eseng mona, kea leboha. Ben o ne a falimehile hoo a ileng a leleka mofumahali oa hae. "Re bahlankana ba Phoka ea Thaba. E tlise."
  
  Ben o bile a leka ho ntša Drake naheng ena ka ho iketsa eka ke moferefere. O ile a its'etleha ka ntle ho tsela, a shebella ha sebui se ntse se sisinyeha, se khutlela sebakeng sa hae. "Ha ke bua ka mantsoe a baena ba rōna ba Amerika, nka be ke ile ka kena ho eona!"
  
  Sefahleho sa hae se ile sa fetoha se sefubelu ha moamoheli oa hae a hetla morao ka ho makala. Kamora motsotsoana a re, "Ena ha se moea oa Hooters, ngoana."
  
  Ben a boela setulong sa hae. "Bothata".
  
  Drake a sisinya hlooho. "Bophelo ba hao, motsoalle. Ho tlotloloha ha hao kamehla ke khopotso e thabisang ea hore ha ho mohla nkileng ka ba thaka ea hao."
  
  "Bullshit".
  
  "Kea leboha-kea leboha.
  
  "Le seke la tšoenyeha".
  
  "Mme Karin - o tla phela hantle. Ke a ts'episa."
  
  "O ka tshepisa seo jwang, Matt?"
  
  Drake o ile a khutsa. Se ileng sa hlalosoa ke boitlamo ba hae ba tlhaho ba ho thusa ba hlokang, eseng kahlolo e hlakileng ea lesole.
  
  O ile a re: "Ha ba sa tla mo ntša kotsi. 'Me haufinyane re tla ba le thuso e fetang eo u ka e nahanang.
  
  "U tseba joang hore ba ke ke ba mo ntša kotsi?"
  
  Drake o ile a feheloa. "Ho lokile, ke mohopolo o rutehileng oo. Haeba ba ne ba batla hore a shoe, ba ka be ba ile ba mo bolaea hang-hang, na ha ho joalo? Ha ho pampering. Empa ha baa ka ba etsa joalo. Kahoo..."
  
  "Ee?"
  
  "Majeremane a mo hloka bakeng sa ho hong. Ba tla mo boloka a phela." Drake o ne a tseba hore ba ka mo isa lipotsong tse fapaneng kapa ho hong ho tloaelehileng - ho mookameli ea kang mohatelli ea neng a rata ho laola ketsahalo e 'ngoe le e 'ngoe. Ho theosa le lilemo, Drake o ile a ratana le mofuta ona oa mohatelli. Puso ea bona ea bolaoli e ne e lula e fa batho ba lokileng monyetla oa bobeli.
  
  Ben o ile a qobella pososelo e qobelloang. Drake o ile a utloa sefofane se qala ho theoha 'me a qala ho hlahloba lintlha tse ka hloohong ea hae. Ha sehlopha sa hae se senyenyane se oela, o ile a tlameha ho ema le ho ba sireletsa le ho feta.
  
  
  ******
  
  
  Ka mor'a metsotso e 'meli ea ho tloha sefofaneng, Drake, Ben, Kennedy le Dahl ba ile ba kenngoa ka mamati a' maloa, ba nyolohela ka seterata se khutsitseng, ho theosa le phasejeng e majabajaba e nang le liphanele tse putsoa, 'me qetellong ba kena ka lemati le boima leo Drake a ileng a hlokomela hore le notletsoe ka morao. bona.
  
  Ba ile ba iphumana ba le ka phaposing ea ho phomola ea boemo ba pele, ea boemo ba pele, e se nang letho haese bona le ba bang ba robeli: balebeli ba bahlano ba hlometseng le lisutu tse tharo-basali ba babeli le monna e moholo.
  
  Monna eo o ile a tsoela pele. "Jonathan Gates," a rialo a kgutsitse. "Tona ea Tšireletso."
  
  Drake o ile a ikutloa a tšohile ka tšohanyetso. Modimo, thaka lena le ne le le matla, mohlomong la bohlano kapa la botshelela moleng wa bopresidente. O ile a feheloa eaba o tsoela pele, a hlokomela metsamao e tsoelang pele ea balebeli, eaba o otlolla matsoho.
  
  "Metsoalle eohle e teng mona," a rialo. "Bonyane ... ke nahana joalo."
  
  "Ke dumela hore o nepile." Tona ya Tshireletso a tswela pele mme a otlolla letsoho. "Ho boloka nako, ke ne ke se ke ntse ke le nakong. United States e ikemiselitse ebile e khona ho thusa. Ke mona ho... ho thusa... thuso ena."
  
  E mong oa basali o ile a fa bohle seno. O ne a e-na le moriri o motšo, mahlo a hlabang, 'me o ne a le bohareng ba lilemo tse mashome a mahlano, a e-na le mela e teteaneng ea ho pata liphiri tsa naha le mokhoa oa ho hlokomoloha balebeli ba neng ba bua ka ho se thabise ha hae le bona.
  
  Lino li ile tsa qhibilihisa leqhoa hanyane. Drake le Ben ba ile ba sala haufi le Gates, ba noa lino-mapholi. Kennedy o ile a tsamaela fensetereng, a pikitla veine ea hae 'me a sheba ka ntle lifofaneng tsa tekesi, a bonahala a lahlehetsoe ke monahano. Thorsten Dahl o ile a oela setulong se phutholohileng le Evian, puo ea hae ea 'mele e khethiloeng hore e se be kotsi.
  
  "Kgaitsedi ya ka," Ben a bua. "Na o ka mo thusa?"
  
  "CIA e ikopanye le Interpol, empa ha re na tataiso ho Majeremane." Ka mor'a nakoana, ha a hlokomela mahlomola a Ben le boiteko boo a bo entseng hore a fihle ho setho sa Congress, mongoli o ile a phaella: "Rea leka, mora. Re tla ba fumana. "
  
  "Batsoali ba ka ha ba e-s"o tsebe." Ben ka boithatelo o ile a sheba fono ea hae fatše. "Empa e ke ke ea nka nako e telele-"
  
  Hona joale mosali e mong o ile a tsoela pele - motho ea thabileng, ea itšepang, e monyenyane haholo, ka tsela e 'ngoe le e' ngoe e hopotsang nakong e tlang Mofumahali Mongoli oa Naha, sebatana sa sebele kapa, joalokaha Drake a ipoleletse, phetolelo ea lipolotiki ea Alicia Miles.
  
  "Naha ea heso ha se ntho e sa utloahaleng, Monghali Dahl, Monghali Drake. Re a tseba re saletse morao ho sena, mme re tseba hore na mathata ke afe. Sehlopha sa hau sa SAS se hlakotsoe hore se sebetse. SGG hape. Re na le sehlopha sa Delta se ikemiselitseng ho thusa. Kopanya dipalo feela..." A tsoka menwana ya hae. "Coordinates".
  
  "Le Moprofesa Parnevik?" Dahl o ile a bua ka lekhetlo la pele. "Litaba life ka batho ba Canada?"
  
  "Ho ntse ho fanoa ka mangolo a tumello," mongoli a rialo a sataletse. "Ena ke boemo ba diplomatic-"
  
  "Che!" Drake o ile a hoeletsa, a ntan'o hema hore a khobe matšoafo. "Tjhe, monghadi. Ena ke mokhoa o fosahetseng. Ntho ena e qalile ... eng?... matsatsi a mararo a fetileng? Nako ke ntho e 'ngoe le e 'ngoe mona, haholo-holo hona joale. Matsatsi a 'maloa a latelang,' o boletse, "ke moo re hlolang kapa re lahleheloang teng."
  
  Mongoli Gates o ile a mo sheba a maketse. "Ke utloa u ntse u na le lesole le leng ka ho uena, Drake. Empa eseng ka lebaka la karabelo ena. "
  
  "Ke fapanyetsana pakeng tsa lesole le sesole ha ho loketse," Drake o ile a soma. Melemo ea ho ba lesole la pele.
  
  "Ee. Ha e le hantle, haeba e etsa hore u ikutloe u le betere, litokomane li ke ke tsa thusa. Colby Taylor o ile a nyamela ntlong ea hae e kholo ea Canada hammoho le basebetsi ba hae ba bangata. Khopolo ea ka ke hore esale a rera sena ka nako e telele mme a fetohela ho maemo a tšohanyetso a reriloeng esale pele. Ha e le hantle - o tsoile marang-rang. "
  
  Drake o ile a koala mahlo a hae. "Na ho na le litaba tse monate?"
  
  Ho ile ha bua moroetsana e mong. "Joale, re u fa lisebelisoa tsohle tsa Laeborari ea Congress ho thusa lipatlisiso tsa hau." Mahlo a hae a phatsima. "Laeborari e kholo ka ho fetisisa lefatšeng. Libuka tse limilione tse mashome a mararo a metso e 'meli. Likhatiso tse sa tloaelehang. Le World Digital Library."
  
  Ben o ile a mo sheba joalokaha eka o sa tsoa lumela ho kenela tlhōlisano ea cosplay ea Princess Leia. "Lisebelisuoa tsohle? Kahoo - ka khopolo - u ka fumana hore na ke Sejeremane sefe se amehileng ka litšōmo tsa Norse? U ka fumana litemana tse buang ka Odin le lebitla lena la Melimo. Ke lintho life tse sieo inthaneteng?"
  
  "O ka kgona, ka ho tobetsa feela konopo," ho rialo mosadi eo. 'Me, ha re ka etsa joalo, re na le bo-ralitaba ba khale haholo.
  
  Mahlo a Ben a ile a khanya ke tšepo ha a sheba Matt. "Re ise moo."
  
  
  ******
  
  
  Laeborari ea Congress e ne e buletsoe bona lihoreng tsa hoseng haholo tsa Sontaha. Ho bonesoa ha mabone, basebetsi ba mametse ka hloko, laebrari e kholo ka ho fetisisa lefatšeng e ile ea khahla haholo. Qalong, kaho le boikutlo ba sebaka seo li ile tsa hopotsa Drake ka musiamo, empa ha a ntse a sheba mela ea mekotla ea libuka le mathule a selikalikoe a ho bala, kapele o ile a utloa moea o hlomphehang oa tsebo ea boholo-holo, "me maikutlo a hae a fetoha hore a tšoane le tikoloho ea hae.
  
  Ha Drake a qeta nako e itseng a ntse a lelera liphasejeng, Ben ha aa ka a senya nako ho ikakhela ka setotsoana ho etsa lipatlisiso. O ile a nyenyelepa holim'a foranteng, a laela laptop 'me a romela molaoli oa bona oa mabotho a khethehileng a Sweden ho ea batla kofi le likuku.
  
  "Sebaka se setle," Drake a rialo ha a ntse a potoloha. Ke utloa eka Nicolas Cage a ka tsoa motsotso ofe kapa ofe.
  
  Ben a penya borokho ba nko ea hae. O ile a lumela: "Ha ke tsebe hore na ke qale hokae. "Hlooho ea ka ke moliko, motsoalle."
  
  Thorsten Dahl o ile a tlanya holim'a liporo tse neng li pota-potile foranteng. "Qala ka seo u se tsebang," o boletse joalo ka molumo oa Oxford. "Qala ka tšōmo."
  
  "Ho lokile. Ho lokile, re tseba thothokiso ena. E bua hantle haholo hore mang kapa mang ea silafatsang lebitla la Melimo o tla tlisa mollo oa lihele holim'a Lefatše. 'Me ke mollo, ka ho toba. Lefatše la rōna le tla cha. Hape rea tseba hore tšōmo ena e na le histori e tšoanang e ikhethang le litšōmo tse ling tse amanang le tsona tse ngotsoeng ka Melimo e meng."
  
  "Seo re sa se tsebeng," ho boletse Dahl, "ke hobane'ng? Kapa joang?"
  
  "Mollo," ho boletse Drake ka bohale. "Monna o sa tsoa bua joalo."
  
  Ben a kwala mahlo. Dahl o ile a retelehela ho Drake ka pososelo e tiileng. O ile a re: "Ho bitsoa ho buisana ka maikutlo. "Ho hlahloba lintlha hangata ho thusa ho senola "nete. Ke ne ke bolela hore na koluoa e etsahala joang. Ke kopa u thuse kapa u tsamaee. "
  
  Drake o ile a noa kofi ea hae mme a khutsa. Banna bana ka bobeli ba ile ba lahleheloa ke batho 'me ba lokeloa ke sebaka. O ile a nyolohela seporong 'me a hetla morao, mahlo a hae a ntse a pota-potile phaposi e chitja, a hlokomela maemo a basebetsi le baemeli ba Amerika. Kennedy o ne a lutse mekato e 'meli ka tlase, a ntse a khotla laptop ea hae ka bohale, a itšehla thajana... ke eng? Molato? Tšabo? Ho tepella maikutlo? O ne a tseba tsohle ka eona, "me o ne a sa tl"o qala ho bolela.
  
  Ben o ile a re: "Tlhalone e bontša hore ho nyelisoa ha lebitla la Odin ho tla qala ho phalla ha linōka tsa mollo. Nka re sena ke sa bohlokoa ho tseba joalo ka eng kapa eng mona. "
  
  Drake o ile a tsieleha ha mehopolo ea hae ea morao tjena e hlaha. Noka ea mollo?O ile a bona.
  
  Empa hokae?
  
  "Hobaneng o boletse joalo?" a botsa. "Linoka tsa Mollo?"
  
  "Ha ke tsebe. Mohlomong ke hobane ke khathetse ke ho re 'mollo oa lihele oa qhoma' le 'bofelo bo atametse'. Ke ikutloa joaloka k"haravene ea libaesekopo tsa Hollywood."
  
  "Joale u latetse linoka tsa mollo?" Dahl a phahamisa lintši. "Joaloka seretse se chesang?"
  
  "Tjhe, ema," Drake a hlaba menwana ya hae. "Ee! Supervolcano! Ho ... ho Iceland, na?" O ile a sheba Seswedishe bakeng sa netefatso.
  
  "Bona, hobane feela ke le Scandinavia ha ho bolele hore ke joalo"
  
  "Ee". Ka nako eo, Mongoli oa Motlatsi oa Motlatsi oa Ts'ireletso o ile a ikapesa ka mor'a mokotla oa libuka o haufi. "Ka lehlakoreng le ka boroa-bochabela ho Iceland. Lefatshe lohle le tseba ka sena. Ka mor"a ho bala phuputso e ncha ea "muso, ke nahana hore ena ke sebaka sa bosupa se teng se foqohang seretse se chesang."
  
  "E tummeng ka ho fetisisa e Yellowstone Park," Ben o itse.
  
  Empa na Supervolcano e baka tšokelo e joalo? Drake a botsa. "Kapa ena ke tšōmo e 'ngoe ea Hollywood?"
  
  Ben le motlatsi oa mongoli ba ile ba lumela ka hlooho. "Lentsoe 'ho fela ha mefuta' ha le fetelletse taba ena," mothusi o itse. "Phuputso e re bolella hore ho foqoha ha seretse se chesang habeli nakong e fetileng ho etsahala ka nako e le "ngoe le liketsahalo tse peli tse khōlō ka ho fetisisa tsa ho timela ka bongata tse kileng tsa etsahala polaneteng ea rōna. Ea bobeli, ehlile, ke li-dinosaur."
  
  "Ke tse kae tse iketsahalletseng?" Drake a botsa.
  
  "E haufi hoo haeba e ka etsahala hang, u ka makatsoang ke eona. Empa habeli? Ha re..."
  
  "Bothata".
  
  Ben a phahamisetsa matsoho a hae moyeng. "Bona, re ntse re kgeloha mona. Seo re se hlokang ke ho kenya Odin ka bohlanya. " O ile a totobatsa lihlooho tse 'maloa skrineng. "Sena, sena le wow ¸ ruri sena. Voluspa - moo Odin a buang ka liboka tsa hae le Seboni. "
  
  "Maeto?" Drake o ile a etsa grimace. "Porn ea Viking, na?"
  
  Mothusi a inamela Ben mme a tobetsa likonopo tse 'maloa, a kenya password' me a thaepa mohala. Borikhoe ba hae bo ne bo fapane le sutu ea Kennedy, e entsoeng ka bokhabane ho totobatsa sebopeho sa hae ho e-na le ho se pata. Mahlo a Ben a tumme, mathata a hae a lebetsoe ka motsotsoana.
  
  Drake o itse, "Talenta e senyehileng."
  
  Ben a mo fa monoana o bohareng hang ha mothusi a ema. Ka lehlohonolo, ha a ka a mmona. O ile a re: "Li tla tlisoa ho uena nakong ea metsotso e mehlano.
  
  "Kea leboha, mofumahali." Drake o ile a qeaqea. "Tshwarelo, ha ke tsebe lebitso la hao."
  
  "Mpitsetseng Hayden," a rialo.
  
  Libuka li ile tsa behoa pel"a Ben metsotso e seng mekae hamorao, "me hang-hang a khetha e bitsoang Voluspa. joalo ka phoofolo e nkhang mali. Dahl o ile a khetha moqolo o mong, Drake - oa boraro. Hayden o ile a lula pel"a Ben, a ithuta temana eo le eena.
  
  Eaba Ben o hoeletsa: "Eureka! Sehokelo se sieo. Ke Heidi! Mahlohonolo Heidi! Buka ena e latela, 'me ke qotsa, "maeto a seboni se ratoang sa Odin, Heidi."
  
  "Joaloka bukeng ea bana?" Ho hlakile hore Dahl o ne a hopola matsatsi a hae a sekolo.
  
  Drake o ne a bonahala a ferekane. "A? Ke motho oa mofuta oa Heidi Klum."
  
  "E, buka ea bana! Ke lumela hore tšōmo ea Heidi le pale ea maeto a hae e tlameha ebe li bile teng ho theosa le lilemo ho tloha pale ea Norse ho ea tšōmong ea Norse, "me joale mongoli ea tsoang Switzerland o ile a etsa qeto ea ho sebelisa pale ena e le motheo oa buka ea bana."
  
  "Joale, e re'ng?" Drake o ile a utloa pelo ea hae e otla ka potlako.
  
  Ben a bala motsotswana. "Oh, seo se bua haholo," a tsoela pele ka potlako. "Seo se bua hantle haholo."
  
  
  MASHOME A MABELI LE METSO E 'MELI
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Kennedy Moore o ne a lutse a shebile skrineng sa komporo ea hae, a sa bone letho, 'me a ntse a nahana ka hore na ha u phela tlas'a monoana oa hau o motona, ha e le hantle ke bolo ea tenese e laoloang ke setsebi. Phetoho e nyane e khutlelang morao e fetotse qetello ea hau, phetoho e itseng e sa lebelloang e ile ea u romela mokhoeng oa ho ipolaea, joale matsatsi a seng makae a ketso e potlakileng a u khutlisetsa papaling.
  
  O ile a ikutloa a le matla tseleng e eang New York, le ho feta kamora bohlanya ba musiamo. O ne a khahliloe ke eena mme mohlomong a bile a khahliloe hanyane ke Matt Drake.
  
  O ile a ipolella hore o ne a khelohile hakaakang. Empa joale, na ha ho motho ea kileng a re ho tloha mathateng a maholo ho hlaha tsoelo-pele e kholo? Ntho e kang eo.
  
  Joale Moprofesa o ile a koeteloa. Khaitseli ea Ben Blake e koeteloa. 'Me Kennedy o ile a tsamaea a tiile ho ea ntlo-khōlō ena e tsamaeang, hlooho e otlolohile' me a boela a kenella ka ho feletseng papaling, mehopolo ea hae e tsepamisitse maikutlo tabeng ea ho utloisisa pherekano.
  
  Joale, ha a qala ho nyoloha litepisi, Lipkind o ile a ikapesa letšoele mme a mo emisa hang-hang.
  
  "Kapotene?"
  
  "Lumela Moore. Re hloka ho bua ".
  
  "Kena ka hare," Kennedy a tsoka matsoho a lebile ntlo-kholo, "re ka sebelisa thuso ea hau."
  
  "Uh, uh. Che. Ha se ka lebaka la musiamo, Moore. Sekepe sa sekepe se ntlheng eo. "
  
  O ile a tsamaea har'a letšoele, mokokotlo oa hae joale o mo shebile joaloka qoso e khutsitseng. Kennedy o ile a tlameha ho potlakela ho fihla.
  
  "Ho etsahetse"ng, mokapotene?"
  
  "Kena."
  
  Sekepe se ne se se na letho haese bona ba babeli feela. Lerata la seterateng le fokotsehile, liketsahalo tse sisinyehang tsa lefats'e ka ntle joale li notletsoe hole ho feta bokhabane ba batho ba eang moketjaneng.
  
  Kennedy o ile a retelehela setulong sa hae ho tobana le Lipkind. "O seke wa mpolella...ke kopa o seke wa mpolella..." Lehlape le qoqothong la hae le ile la etsa hore Lipkind a lahlehelwe ke puo ya hae e thata, a mmolella tsohle pele mantswe a tloha melomong ya hae.
  
  Empa ba wa, mme lentswe le leng le le leng e ne e le lerothodi la tjhefu moyeng wa hae o seng o ntshofetse.
  
  "Kalebe a otla hape. Re bile le tieho ea khoeli - joale thapama ea maobane re ile ra fumana mohala. Ngoanana... ahh... ngoanana oa Nevada," lentsoe la hae le ile la lla. E ncha toropong. Moithuti."
  
  "Che. Ka kopo..."
  
  "Ke ne ke batla hore u tsebe hona joale, pele u utloa litoeba."
  
  "Che".
  
  "Ke masoabi, Moore."
  
  "Ke batla ho khutla. E re ke khutlele morao, Lipkind. Ke kene. "
  
  "Ke kopa tšoarelo".
  
  "A na nka u thusa. Ona ke mosebetsi oa ka. Bophelo ba ka."
  
  Lipkind o ne a loma molomo oa hae o ka tlaase, e leng pontšo e tiileng ea khatello ea kelello. "Ha e so etsahale. Esita le haeba ke ne ke batla, ba boholong ba ne ba ke ke ba lumela. Ua e tseba."
  
  "Na ke lokela? Ho tloha neng nka tseba mehopolo ya boradipolotiki? Motho e mong le e mong lipolotiking ke monyaluoa, Lipkind, 'me ho tloha neng ba qala ho etsa se nepahetseng? "
  
  "U ntšoere," ho luma ha Lipkind ho ile ha eka pelo ea hae. Empa litaelo, joalo ka ha ba re, ke litaelo. "Me ea ka ha ea ka ea fetoloa."
  
  "Lipkind, sena ... sea ntshenyetsa."
  
  A metsa ka ho omella. "E fe nako. Na u tla khutla".
  
  "Ha se "na eo ke mo tsotellang, malimabe! Tsena ke liphofu tsa hae tse nyatsehang! Malapa a bona!"
  
  "Le 'na ke nahana joalo, Moore. Ntšepe."
  
  Ka mor'a nakoana o ile a botsa, "Hokae?" E ne e le sohle seo a neng a ka se etsa, sohle seo a neng a ka se kopa, sohle seo a neng a ka nahana ka sona.
  
  "Moore. Mona u ke ke ua tlameha ho lefa molato ofe kapa ofe. Ha se molato oa hau hore psycho ena ke psycho e mpe. "
  
  "Kae?" - Ke botsitse.
  
  Lipkind o ne a tseba seo a se hlokang mme a mo joetsa sebaka.
  
  
  ******
  
  
  Bula sebaka sa kaho. Li-blocks tse tharo ka boroa ho Ground Zero. Moqapi o bitsoa Silke Holdings.
  
  Kennedy o ile a fumana sebaka sa botlokotsebe nakong ea metsotso e mashome a mabeli, a bona teipi e fofang mokatong oa bone oa moaho o bulehileng mme a romela tekesi. A ema ka pela mohaho, a shebile hodimo ka mahlo a hlokang moya. Sebaka seo se ne se se na batho-e ntse e le sebaka sa botlokotsebe se ntseng se le teng-empa e ne e se e le Moqebelo "me ketsahalo eo e etsahetse lihora tse fetang 24 tse fetileng.
  
  Kennedy o ile a raha maloanlahla, eaba o tsoela ka ntle sebakeng sa kaho. O ile a nyoloha litepisi tse bulehileng tsa konkreite a nyolohela ka lehlakoreng la mohaho ho ea mokatong oa bone le holim'a letlapa la konkreite.
  
  Moea o matla o ile oa hula bolouse ea hae e hlephileng. Haeba moriri oa hae o ne o sa kaoa morao ka lente le thata, o ka be o fofa joalo ka ntho e nang le moea. Maikutlo a mararo a New York a ile a buleha ka pel'a hae, a etsa hore a ikutloe a tsielehile - boemo boo a bileng le bona bophelo bohle ba hae, empa, ka mokhoa o makatsang, o ne a hopoloa hona joale feela.
  
  Mme leha ho le jwalo a hlwella Yggdrasil, Sefate sa Lefatshe.
  
  Ebe ha ho na ho tsekela.
  
  E ile ea mo hopotsa nyeoe ea Odin le Matt Drake haholo-holo. O ne a batla ho kgutlela tabeng ena, ho yena, empa o ne a sena bonnete ba hore o na le sebete.
  
  O ile a feta letlapeng le lerōle, a qoba liqubu tsa lithako le lisebelisoa tsa borakonteraka. Moea o ile oa foka matsoho le borikhoe ba hae, oa etsa hore a ruruhe ka lebaka la thepa e feteletseng. O ile a ema haufi le moo Lipkind a neng a hlalositse sebaka sa setopo. Ho fapana le thelevishene e tsebahalang, 'mele ha e tšoauoa ka choko - e nkuoa lifoto, ebe sebaka sa bona se nepahetseng se lekantsoe ho tsoa lintlheng tse fapaneng tse tsitsitseng.
  
  Leha ho le joalo, o ne a hloka feela ho ba teng. Koba, itihele ka mangole, koala mahlo a hao 'me u rapele.
  
  Mme tsohle tsa kgutlela morao. Jwalo ka diabolosi ya wang lehodimong. Joaloka pōpo ea lengeloi le ka sehloohong, ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ile ea khanya kelellong ea hae. Hang ha a bona Chuck Walker a kenya chelete e ngata e litšila. Molumo oa molomo oa moahloli o phatlalatsang molato oa hae. Mofu o shebahala ho basebetsi-'moho le eena, litšoantšo tse nyonyehang tse ileng tsa qala ho hlaha holim'a locker ea hae, e khomaretsoeng holim'a koloi ea hae, e khomaretsoeng monyako oa folete ea hae.
  
  Lengolo leo a ileng a le fumana le tsoa ho 'molai eo, moo a ileng a leboha thuso eohle ea hae.
  
  O ne a hloka ho bakela polao e "ngoe eo a ileng a thusa Thomase Kalebe ho e etsa.
  
  O ne a lokela ho kōpa tšoarelo ho bafu le ho ba siameng.
  
  
  MASHOME A MABELI A METSO E MERARO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Ntho ena e senola ho feta Britney," Ben a potlakisa mantsoe a hae, a thibile thabo ea hae. E re mona- 'Ha a ntse a le Sefate sa Lefatše, Volva o senolela Odin hore o tseba liphiri tsa hae tse ngata. Hore o ile a itela ho Yggdrasil ho phehella tsebo. Hore o ile a itima lijo ka matsatsi a robong le masiu a robong ka morero o tšoanang. O mo bolella hore o tseba moo mahlo a hae a patiloeng le kamoo a faneng ka "ona e le phapanyetsano bakeng sa tsebo e eketsehileng."
  
  "Ea Bohlale," Dahl o ile a kena hanong. Parnevik o ile a re kamehla o ne a nkoa a le bohlale ho feta Melimo eohle.
  
  Drake o ile a honotha, "Ha ho bohlale ho bolella mosali makunutu a hao."
  
  Ben a mo qekolla mahlo. "Odin o ile a itima lijo Sefate sa Lefatše ka matsatsi a robong le masiu a robong ka lerumo le mo hlaba lehlakoreng, joaloka Kreste sefapanong. Heidi o re ho delirium ea hae, Odin o ile a mo bolella hore na metsoalle ea hae e patiloe hokae. Mme thebe ya hae e ne e patilwe hokae? Le hore lerumo la hae le lule moo. Le hore o ne a batla hore a hasanye metsoalle ea hae - Likarolo tsa hae - 'me a behe setopo sa hae lebitleng.
  
  Ben a soma Drake, a tonne mahlo. E ka 'na eaba ha ke e-s'o qete ho batla clitoris ea khale, motsoalle oa ka, empa mosebetsi oa ka mona o felile.
  
  Joale Ben a hopola moo a neng a le teng le mosali ea neng a eme pel"a hae. A tshwara borokgo ba nko ya hae. "Mahlohonolo le poho."
  
  Dahl ha aa ka a panya leihlo. Ho ea kamoo ke tsebang - 'me sena se sebetsa feela ho seo ke neng ke khathatseha ho se mamela nakong ea puo ea Parnevik - Volvas, joaloka bo-farao ba Egepeta, ba ne ba lula ba patoa mabitleng a ruileng ka ho fetisisa, haufi le moo ho neng ho e-na le lintho tse ngata tsa bohlokoa. Lipere, likariki, limpho tse tsoang linaheng tse hōle."
  
  Ho ne ho bonahala eka Hayden o ipatile seriti. "Haeba re latela pale ea hau eohle ka mokhoa o utloahalang, Monghali Blake, joale ke lumela hore maeto a Heidi a bitsoa ha e le hantle ke tlhaloso ea moo likarolo tsohle tsa Odin li neng li hasane ... kapa li patiloe."
  
  "Mpitsetse... Ben. Ee, Ben. Mme ee, o nepile. Ka sebele. "
  
  Drake o ile a thusa motsoalle oa hae ho tsoa. "Eseng hore ho bohlokoa hona joale. Likotoana tsohle li ile tsa fumanoa, ntle le tsa Valkyries le ... "a khutsa.
  
  "Mahlo." Ben a rialo a bososela. "Haeba re ka fumana Mahlo, re ka emisa sena 'me ra fumana li-chips tsa Karin."
  
  Drake, Dahl le Hayden ba ile ba khutsa. Qetellong Drake o ile a re, "Valkyries e tlameha ebe e teng kae-kae, Blakey. A na u ka fumana hore na li ile tsa fumanoa hokae? E tlameha ebe ho na le tlaleho ea khale ea koranta kapa ho hong. "
  
  "Heidi o ile a tla le tšōmo ea Ragnarok," Ben o ne a ntse a nahana, a kenelletse lipatlisisong tsa hae. E tlameha ebe Odin o ile a mo koetlisa pele a hlokahala a le Ragnarok.
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho mme a romela Dahl le Hayden ka thoko. "Valkyries," a ba bolella. "Na u hopola khaello e felletseng ea tlhaiso-leseling mme ka hona karolo ea botlokotsebe e ka bang teng? Na ho na le monyetla oa hore Interpol e ka sebelisana le CIA 'me ea mo fa monyetla?"
  
  Hayden o ile a re: "Ke tla ea ho fana ka tumello hona joale. "Mme ke tla tsoelapele ka lipatlisiso tseo litsebi tsa rona tsa IT li li entseng khahlanong le Majeremane. Joalokaha motsoalle oa hau e monyane a batla a bua - mesaletsa ea elektroniki e lokela ho re lebisa ho bona. "
  
  "E ntle?" Drake a bososela le yena. "O feta moo. Ikakhele ka setotsoana ho nka lifoto. Sebini sehlopheng. Monna wa lelapa, mme..." a nyemola, "ee... motswalle wa ka."
  
  A atamela, a re, "A ka nka senepe sa ka nako efe kapa efe," yaba o tsheha hanyenyane mme a itsamaela. Drake o ile a mo latela, a maketse a bile a maketse hamonate. O ne a fositse ka yena. Modimo, o ne a le thata ho bala ho feta Kennedy.
  
  Drake o ne a ithorisa ka bokhoni ba hae ba ho bala batho. Na o ile a thella? Na lilemo tsa hae tsa tšebeletso ea sechaba li ne li mo entse bonolo?
  
  Lentsoe le ile la bua ka tsebeng ea hae, la etsa hore pelo ea hae e tlole. "Ke eng hoo?" - Ke botsitse.
  
  Kennedy!
  
  "Tšepa!" O ile a tlola mme a leka ho pata ho tlolela ha hae ho honyenyane moeeng joalo ka mokhoa o tloaelehileng oa ho otlolla maoto le matsoho.
  
  Lepolesa la New York le ile la e bala joalo ka buka. "Ke utloile hore SAS ha e e-so ka e hlaseloa sebakeng sa lira. Ke nahana hore ha o eso be karolo ya sehlopha sena, huh?"
  
  "Ke eng?" Ben a botsa a le sieo, a araba potso ea hae.
  
  "Sena?" Kennedy o ile a inamela pele 'me a otla lehlakore la mochine, a supa letšoao le lenyenyane le patiloeng har'a matšoao a mangata a ngotsoeng ka letsoho.
  
  Ben a sosobanya sefahleho. "Ha ke tsebe. E shebahala joalo ka letšoao le setšoantšong. "
  
  Ha Kennedy a otloloha, moriri oa hae o ile oa tsoa maqhama a hae 'me oa oela mahetleng a hae. Drake o ile a shebella ha ba ntse ba theohela karolong e nyenyane ea mokokotlo oa hae.
  
  "Joooh. Ke moriri o mongata haholo."
  
  "U ka e etsa, hoa makatsa."
  
  Ben o tobetse habeli letšoao la setšoantšo. Skrine e ile ea fetoha mongolo, sehlooho sa eona se sebete se hohela mahlo a hau. Odin le Seboni, ba kentsoeng nakong ea Ragnarok. Mme ka tlase ho moo ho na le mela e mmalwa ya kgale ya mongolo o hlalosang.
  
  Setšoantšo sena, se pentiloeng ke Lorenzo Bacche ka 1795 'me se nkiloeng pokellong ea botho ea John Dillinger ka 1934, ho lumeloa hore se thehiloe setšoantšong sa khale 'me se bontša metsoalle ea molimo oa Norse Odin e hlophisitsoeng ka tatellano e khethehileng sebakeng seo Odin a shoeleng ho sona. - lebala la ntoa la tšōmong la Ragnarok. Seboni sa hae se ratoang se talima sena "me sea lla.
  
  A sa bue letho, Ben o ile a tobetsa hape 'me setšoantšo sa bonahala ka pel'a bona.
  
  "Molimo oa ka!" Ben a honotha. "Mosebetsi o moholo."
  
  Kennedy a re, "Ena ke leano ... la ho hlophisa likotoana."
  
  
  MASHOME A MABELI LE METSO E MENE
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Ha re etseng likopi tse ling." Drake ea lulang a le hlokolosi o ile a nka linepe tse 'maloa kapele ka mohala oa hae. Ben o ile a mo ruta ho boloka k'hamera e ntle kamehla, e sebetsang, 'me sena e bile tahlehelo e sa lebelloang ea chelete. "Seo re se hlokang hona joale ke Valkyries, Mahlo le 'mapa oa Ragnarok." O ile a emisa hang-hang, a sithabelitsoe ke mohopolo o mobe.
  
  Ben a botsa, "Eng?"
  
  "Ha ke na bonnete. Crap. Mohopolo. Mohlomong ntho eo re e boneng matsatsing a "maloa a fetileng, empa re bone haholo hoo ke sitoang ho e fokotsa."
  
  Dahl o itse, "Ho lokile, Drake. Mohlomong u ne u nepile. Mohlomong Dillinger ea sejoale-joale e na le pokello ea eona ea lekunutu e khahlisang. "
  
  "Sheba mona," Ben a tswela pele ho bala. "Mona e bolela hore setšoantšo sena se ikhetha, e leng "nete e sa kang ea hlokomeloa ho fihlela mathoasong a lilemo tsa bo-1960, ka mor"a moo se ile sa kenyelletsoa pontšong ea litšōmo tsa Norse "me sa romeloa leetong le lekhutšoanyane la lefatše. Ka mor'a sena, 'me ka lebaka la thahasello e fokolang, setšoantšo se ne se notletsoe ka kamoreng ea polokelo ea musiamo' me ... hantle, se lebetsoe. Ho fihlela kajeno".
  
  "Mosebetsi o motle re tlile le lepolesa." Drake o ile a leka ho matlafatsa boitlhompho ba Kennedy, a ntse a sa tsebe hantle hore na hlooho ea hae e ne e le hokae ka mor'a New York.
  
  Kennedy o ile a qala ho tlama moriri oa hae morao, eaba o tsilatsila. Ka mor"a nakoana, a kenya matsoho lipokothong, joalokaha eka o leka ho li tšoasa. Drake a mo phaphatha lehetleng. "Joale, u ka ea lata pente ee 'me u e tlise mona. Mohlomong ho na le ntho eo re sa e boneng setšoantšong. 'Na le motsoalle oa ka oa khale Dahl re tlil'o hlahloba karolo e moriti ea pokello ea litšoantšo. Hlohlorang lifate." A khutsa, a bososela. "Lifate tse ling."
  
  Kennedy o ile a bobola pele a tsamaea.
  
  Dahl o ile a mo sheba ka mahlo a sesesane. "Ho joalo. Re lokela ho qala hokae?
  
  "Re tla qala ka Valkyries," ho boletse Drake. Hang ha li-munchkin tsa rona tse nang le botsoalle li re bolella hore na li fumanoe hokae hona neng, re ka leka ho li fumana."
  
  "Mosebetsi oa bofokisi?" Dahl a botsa. Empa u sa tsoa romela lefokisi la rona le hloahloa.
  
  "Hona joale o hloka tšitiso "meleng, eseng kelellong. O motle haholo."
  
  Ben a bua. "Khakanyo e ntle, Matt. Li-Valkyries li ile tsa sibolloa har"a matlotlo a mang a maholo lebitleng la seboni sa Viking, Volva, ka 1945 Sweden."
  
  "Lebitla la Heidi?" Drake o ile a nka monyetla.
  
  "Ho ne ho loketse ho ba jwalo. Damn mokhoa o motle oa ho pata e 'ngoe ea likotoana. Kopa bahlanka ba hao hore ba e epele le uena ha u se u shoele."
  
  "Fetisetsa sengoloa sena komporong e 'ngoe." Drake le Dahl ba ne ba dutse haufi le ba bang, ba shebahala ba sa phutholoha.
  
  Drake o ne a tseba hore oache e ntse e tsamaea. Bakeng sa Karin. Bakeng sa Parnevik. Bakeng sa lira tsa bona le bakeng sa lefatše lohle. O ile a otla mochine ka bohale, a feta ka har'a li-archives tsa musiamo 'me a leka ho fumana hore na li-Valkyries li nyametse neng ho tloha lethathamong.
  
  "Na u belaela hore ho na le motho ea sebetsang ka hare?" Hang-hang Dahl o ile a utloisisa moo a eang teng.
  
  "Khakanyo e ntle ke molebeli oa musiamo ea lefuoang hanyane kapa mohlokomeli ea qabeletsoeng ... ntho e kang eo. Ba ka be ba ile ba ema ho fihlela li-Valkyries li ka theoleloa ka kamoreng ea polokelo ebe ba li romela ka khutso. Ha ho motho ea hlokomelang sena ka lilemo, haeba ho hang. "
  
  "Kapa boshodu," Dahl a soma. "Jesu, monna, re na le lilemo tse fetang mashome a tšeletseng ho fumana sena." A ama lesale la lenyalo leo a neng a le kentse hape haesale ba kena Library. Drake o ile a ema motsotsoana. "Mosali?"
  
  "Le bana".
  
  "Na ua ba hloloheloa?"
  
  "Motsotsoana o mong le o mong".
  
  "Ho lokile. Mohlomong ha u motho eo ke neng ke nahana hore u eena."
  
  "Kea u leboha, Drake."
  
  "Ho feta joalo. Ha ke bone bosholu leha e le bofe. Empa sheba mona - Li-Valkyries li ile tsa nka leeto ka 1991 e le karolo ea lets'olo la likamano tsa sechaba bakeng sa Sweden Heritage Foundation. Ka 1992 li ne li le sieo lethathamong la libuka tsa Musiamo.
  
  Dahl a hula molomo. "Hore motho e mong ea amanang le leeto lena o nkile qeto ea ho li utsoa?"
  
  "Kapa ... motho ea ba shebelletseng leetong o ile a etsa qeto!"
  
  "Ho lokile, ho ka etsahala." Hlooho ea Dahl ea sisinyeha. "Joale leeto le ile kae?" Menoana ea hae e ile ea otla skrine ka makhetlo a mane. "England. NEW YORK. Hawaii. Australia."
  
  "Seo se hlile se fokotseha," ho boletse Drake ka ho phoqa. "Bothata".
  
  "Tjhe, ema," ha rialo Dahl. "Ke 'nete. Ho koeteloa ha Valkyrie ho ka be ho tsamaile hantle, ha ho joalo? E reriloe hantle, e phethiloe hantle. E loketseng. E ntse e tsoela pele ho ameha tlōlong ea molao."
  
  "Haeba u ne u le bohlale ho feta, u ne u tla..."
  
  Mathoasong a lilemo tsa bo-90, sehlopha sa mafia sa Serbia se ile sa qala ho cheka manala a sona karolong e ka tlaase ea Sweden. Litlōlo tsa molao tse amanang le bosholu li imenne habeli nakong e ka tlaase ho lilemo tse leshome, "me hona joale ho na le lihlopha tse ngata tse hlophisitsoeng tse sebetsang ho pholletsa le naha. Ba bang ba ipitsa Bandidos. Ba bang, joalo ka Hells Angels, ke lihlopha tsa libaesekele feela. "
  
  "Na u re mafia a Serbia a na le Valkyries?"
  
  "Che. Ke re ba ne ba rerile ho li utsoa ebe joale ba li rekisa ka chelete. Ke bona feela ba nang le likhokahano ho hula sena. Batho bana ba etsa ntho e "ngoe le e "ngoe, eseng feela ho tlatlapa. Ho rekisa ka sekhukhu linaheng tse ling ho ne ho ke ke ha ba thata ho feta bona."
  
  "HO LOKILE. Joale re tla tseba joang hore na ba li rekiselitse mang?"
  
  Dahl a nka mohala oa hae. "Ha re etse joalo. Empa bonyane baetapele ba bararo ba baholo ba se ba le litlamong haufi le Oslo. " O ile a tsamaea ho ea letsa.
  
  Drake o ile a hohla mahlo a hae mme a inamela ka morao. A sheba tshupanako mme a tshoha ha a bona e se e ka ba hora ya botshelela hoseng, ba qetetse neng ho robala? O ile a qamaka ha Hayden a khutla.
  
  Motlatsi e motle oa mongoli oa tšireletso o ne a bonahala a tepeletse maikutlo. "Ke masoabi banna. Ha ho lehlohonolo le Majeremane. "
  
  Hlooho ea Ben ea sisinyeha, ho bonahala tsitsipano e bonahala. "Ha ho motho?"
  
  "Ha e so etsahale. Ke masoabi haholo.
  
  "Empa jwang? E tlameha ebe mohlankana enwa o kae-kae." Meokho ea tlala mahlong a hae mme a e beha ho Drake. "Ha se eona?"
  
  "Ee, motsoalle, ho joalo. Ntšepe, re tla mo fumana. " O ile a tšoara motsoalle oa hae ka ho haka bere, mahlo a hae a kopa Hayden hore a atlehe. O ile a re: "Re hloka ho phomola 'me re je lijo tsa hoseng tse monate," a bua ka mokhoa oa hae oa Yorkshire.
  
  Hayden a sisinya hlooho, a mo sheba joalokaha eka o qeta ho bua Sejapane.
  
  
  MASHOME A MABELI A METSO E MEHLANO
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles o ile a shebella Colby Taylor oa libilione tse ngata ha a ntse a lutse mokatong o moholo oa e 'ngoe ea lifolete tse ngata tseo a neng a e-na le tsona, ena e mekato e mashome a mabeli a metso e 'meli ka holim'a Las Vegas Boulevard. Lerako le leng e ne e le khalase e felletseng, e fana ka pono e ntle ea liliba tsa Bellagio le mabone a khauta a Eiffel Tower.
  
  Colby Taylor ha aa ka a fana ka maikutlo a bobeli. O ne a ikakhetse ka setotsoana bukeng ea hae ea morao-rao, The Wolves of Odin, eo a neng a qetile lihora tse peli a e kopanya ka hloko. Alicia a ea ho eena, a ebola liaparo tsa hae ka bonngoe ho fihlela a hlobotse, eaba o theoha ka maoto a mane ho fihlela mahlo a hae a lekana le a hae, leoto le tloha fatše.
  
  Matla le kotsi ke lintho tse peli tse ileng tsa mo bulela. Matla a Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - le kotsi e hlahisoang ke ho elelloa ho monate hore mohlankana oa hae Milo, e moholo, e matla ea bruiser e tsoang Vegas, e hlile e mo rata.
  
  "Na u tla phomola, mookameli?" A botsa a ntse a hema. "Ha ke khutle. Ha ho na tefo e eketsehileng. "
  
  Taylor a mo sheba holimo le tlase. "Alicia," a rialo, a ntsha didolara tse leshome sepacheng sa hae. Ka bobeli rea tseba hore e tla u bulela haholoanyane ha nka lefa. O ile a hatella molomo oa hae pakeng tsa meno pele a ema ka mor'a hae.
  
  Alicia o ile a phahamisetsa hlooho ea hae holimo, a batla a rotha, a khahloa ke mabone a phatsimang a Strip e otlolohileng ka pel'a hae. "U se ke ua potlaka. Haeba u ka khona."
  
  "Lintho li tsamaea joang ka Parnevik?" Taylor o ile a botsa potso ea hae joalo ka ho korotla.
  
  "Hang ha o qeta," Alicia a araba ka Senyesemane sa hae se robehileng. Ke tla e arola ka bobeli.
  
  "Litaba ke matla, Miles. Re ... re lokela ho tseba seo ba se tsebang. ... Lerumo. Tse ling kaofela. Hajoale re pele. Empa Valkyries le Eyes ke ... meputso ea sebele. "
  
  Alicia o ile a e lokisa. Ho rorisa. Ho korotla. Ho nkeha maikutlo. O ne a phelela lintho tse peli - kotsi le chelete. O ne a e-na le tsebo le botle ba ho nka eng kapa eng eo a e batlang, e leng seo a neng a se etsa letsatsi le leng le le leng ntle le ho nahana hape kapa ho ikoahlaea. Matsatsi a hae a SAS e ne e le koetliso feela. Mesebetsi ea hae Afghanistan le Lebanon e ne e le mosebetsi o bonolo oa sekolo.
  
  Ena e ne e le papali ea hae, mokhoa oa hae oa ho ikhotsofatsa. Lekhetlong lena ho ne ho le monate le Colby Taylor le lebotho la hae, empa Majeremane a ne a tla tloha a fana ka letsatsi le leholo la ho lefa - Abel Frey o ne a emela matla a sebele, eseng Colby Taylor. Kopanya seo le kotsi e kholo ea ho ba le Milo ea lulang a ratana haufi, 'me ha aa ka a bona letho haese li-fireworks tse ntle mahlong a hae.
  
  O ile a sheba ho potoloha Strip, a hlokomela matla a felletseng a mabone ao a benyang le likhasino tse kholo, mme a nka monyetla ka boithabiso bo bonyenyane boo Colby Taylor a neng a fana ka bona, ka nako eohle a ntse a nahana ka Matt Drake le mosali eo a neng a mo bone le eena.
  
  
  ******
  
  
  O ile a kena ka phaposing ea ho robala ea baeti 'me a fumana Moprofesa Roland Parnevik a tlanngoe betheng, joalo ka ha a mo siile. Ha mocheso oa Taylor o ntse o tuka pakeng tsa lirope tsa hae le lerootho marameng a hae, o ile a hoeletsa ho Geronimo! mme a tlolela hodima materase, a wela pela monnamoholo.
  
  O ile a tlolela hodimo ka mangole a hae mme a tabola teipi e siverang e tswang melomong ya hae. "U re utloile, na ha ho joalo, Moprofesa? Ehlile u entse joalo." Mahlo a hae a lula holim'a serope sa hae. "Na ho sa na le bophelo tlase moo, monnamoholo? Ho hlokahala thuso?"
  
  A tsheha ka bohlanya mme a tlola betheng. Mahlo a tšohileng a moprofesa a ile a mo sala morao motsamao o mong le o mong o lapetseng matla, a holisa boikhohomoso ba hae, a etsa hore a iponahatse le ho feta. A tantsha, a bidika, a ba dihlong.
  
  Empa qetellong, o ile a lula sefubeng sa monna-moholo, a etsa hore a heme haholo, 'me a tsokotse sekere sa rosa.
  
  "Ke nako ya ho kgaola menwana ya hao," a rialo a thabile. "Ke thabela ho hlokofatsoa ha ka joalo ka ha ke thabela thobalano ea ka, inch by inch. 'Me ha e nka nako e telele, e molemo. Ka tieo motsoalle, ke mona feela bakeng sa mali le moferefere. "
  
  "Ke eng ... o batla ho tseba eng?" Seswedishe sa Parnevik se ne se tletse tšabo.
  
  "Mpolelle ka Matt Drake le seotsoa se mo thusang."
  
  "Drake? Ke ... ha ke utloisise ... ha u batle - Odin?"
  
  "Ha ke tsotelle ka bohlanya bona bohle ba Norway. Ke kene ka har'a eona ka lebaka la thabo e felletseng ea eona kaofela. " Ka potlako o ile a hlaba sekere sa rosa haufi le ntlha ea nko ea hae.
  
  "Umm ... Drake o ne a - SAS, ke utloile. O ile a kenella ho sena ... ka phoso. "
  
  Alicia o ile a utloa leqhubu le leqhoa le mo hlatsoa. O ile a hloella holim'a 'mele oa Parnevik ka hloko, a beha mahare ka bobeli nkong ea hae mme a pepeta ho fihlela ho hlaha lerotho la mali.
  
  Ke utloa eka oa tsilatsila, monna-moholo.
  
  "Che! Che! Ka kōpo!" Joale puo ea hae e ne e le e tenya 'me e khopamisitsoe ke khatello nkong ea hae hoo a neng a sitoa ho hlalosa mantsoe. A tsheha. "O utloahala joalo ka chef ea The Muppets." Blah blah blah, blah blah blah, blah blah blah."
  
  "Mosali oa hae-o ile a mo tlohela. Pela SAS!" - Parnevik o ile a phasoloha 'me a sisinya mahlo a hae a tšohile. "Motsoalle oa hae o na le ngoan"abo ea re thusang! Mosali enoa ke Kennedy Moore, lepolesa le tsoang New York. O lokolotse 'molai oa leru!
  
  Alicia a sisinya likhaba tsa hae ka bohale. "Ho molemo. Ho betere haholo, moprofesa. Eng hape?"
  
  "O... o ... o... Phomolo. Ha ho matsatsi a phomolo a qobelloang. Ua bona, 'molai enoa oa leruo-o ile a bolaea hape."
  
  "Modimo, Prof, o se o qala ho ntumella."
  
  "Ka kopo. Nka re Drake ke motho ea lokileng!
  
  Alicia o ile a ntša lirosa tsa hae. "Be, ruri o ntse a feta hara yona. Empa ke ile ka kopana le eena ka SRT, eseng uena. Kea tseba hore na ke eng e tšoenyang monyaluoa eo. "
  
  Ho ile ha utloahala lerata le ho oa, 'me Colby Taylor a phunya hlooho ea hae monyako. "Maele! Ke sa tsoa fumana mohala o tsoang ho molekane oa rona mmusong oa Sweden. Ba ile ba fumana moo Valkyries e leng teng. Re hloka ho potlaka. Joale!"
  
  Alicia o ile a nka lirosa eaba o khaola ntlha ea monoana oa monna-moholo.
  
  Hobane feela a ne a ka khona.
  
  'Me ha a ntse a hoeletsa le ho soabane, o ile a mo hula ka mokokotlong' me a mo hlaba ka ente ea jete, ente e se nang nale, a kenya kutlo e nyenyane ka tlas'a letlalo la hae.
  
  Plan B, Alicia a nahana, koetliso ea hae ea sesole e ne e ntse e lekana.
  
  
  MABAKA TS'ELA
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Ha selefouno ea Thorsten Dahl e lla, molomo oa Drake o ne o tletse muffin ea blueberry. O ile a e hlatsoa ka kofi e ncha, a mamela ka tebello.
  
  "E, Letona la Naha." Kamora ho makala hona, puisano e setseng ea Dahl e ne e le botsoa, letoto la 'Kea bona', lipolelo le khutso e nang le tlhompho. E ile ea qetella ka hore 'Nke ke ka u tlohela, monghali', e neng e utloahala e le ntho e tšosang ho Drake.
  
  "Ho lokile?" - Ke botsitse.
  
  "'Muso oa ka o ile oa tlameha ho tšepisa e mong oa litlokotsebe tsena tsa Serbia hore o tla mo fokoletsa kahlolo e le hore a ka mo thusa, empa re na le tiiso." Drake o ne a ka bona hore ka tlas'a bokantle ba Dahl bo itekanetseng ho ne ho e-na le monna ea batlang ho thaba.
  
  "Le eng?"
  
  "Ha e so etsahale. Ha re bokelleng bohle. Metsotsoana hamorao, Ben o ile a ntšoa skrineng sa laptop, Hayden a lutse setsoe sa hae, "me Kennedy a ema a lebeletse pel"a Drake, moriri oa hae o molelele o ntse o theohile.
  
  Dahl o ile a hema. "Phetolelo e khuts'oane ke hore moetapele oa mafia a Sweden a Serbia lilemong tsa bo-90 - monna eo hajoale a leng litlamong tsa rona - o file Valkyries ho mphato oa hae oa Amerika e le pontšo ea kamohelo. Kahoo, Davor Babic o ile a fumana Valkyries ka 1994. Ka 1999, Davor o ile a itokolla mosebetsing oa ho ba moeta-pele oa Mafia "me a nehelana ka taolo ho mora oa hae Blanca, a itokolla sebakeng seo a neng a se rata ka ho fetisisa lefatšeng-esita le naheng ea habo."
  
  Dahl a thola hanyane. "Hawaii".
  
  
  MABAKA MABAKA
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey o ile a sheba fatše a le fensetereng ea folete ea hae e mokatong o ka holimo a bona bohloa bo bonyenyane ba limilione bo ntseng bo hloa litselana tse ka tlaase. Leha ho le joalo, ho fapana le bohloa, batho bana ba ne ba se na kelello, ba se na morero, "me ba se na monahano oa ho talima ka "nģane ho bophelo ba bona bo hlomolang pelo. O ile a fana ka maikutlo a hore lentsoe 'likhoho tse se nang hlooho' le qapiloe ke monna ea emeng bophahamong bona ha a ntse a hlahloba letamo le nyahamisang la botho.
  
  Frey e se e le khale a fana ka maikutlo a hae ka bolokolohi. Mofuta o monyenyane haholo oa hae o ile a hlokomela hore ho khona ho etsa ntho leha e le efe ho etsa hore ntho e 'ngoe le e' ngoe e be monate. U ile ua tlameha ho tla ka mesebetsi e mecha, e fapaneng le e thabisang.
  
  Ka hona lebala la ntoa. Kahoo khoebo ea feshene - qalong e ne e le mokhoa oa ho ba le basali ba batle, e ntan'o ba ka pele bakeng sa lesale la machaba la ho rekisa, 'me hona joale ke mokhoa oa ho pata thahasello ea hae ho Tomb of the Gods.
  
  Mosebetsi wa bophelo ba hae.
  
  Thebe e ne e se na sekoli, e le mosebetsi oa 'nete oa bonono,' me, ntle le 'mapa o patiloeng o betliloeng holim'a bokaholimo ba oona, o ne a sa tsoa sibolla polelo e hlakileng e ngotsoeng ka lehlakoreng le ka holimo. Moepolli oa lintho tsa khale eo a mo ratang haholo o ne a sebetsa ka thata ho eona. 'Me rasaense oa hae eo a mo ratang o ile a leka ho manolla ntho e' ngoe e makatsang ea morao tjena - thebe e entsoe ka thepa ea bohelehele, eseng tšepe e tloaelehileng, empa ntho e 'ngoe ea bohlokoa, empa ka nako e ts'oanang e le leseli le makatsang. Frey o ne a thabile a bile a soetsehile ha a fumana hore ho ne ho e-na le sephiri sa Odin ho feta kamoo a neng a nahanne kateng pele.
  
  Ho soetseha ha hae ho bakiloe ke ho hloka nako ea ho ithuta tsona. Haholo-holo kaha joale e ne e le karolo ea peiso ena ea machaba. Kamoo a neng a lakatsa eka a ka khutlisetsa motho e mong le e mong La Veraine, 'me le hoja li-socialite tse sa lokelang li ne li ithabisa, eena le ba bang ba seng bakae ba khethiloeng ba ne ba tla hlahloba liphiri tsa Melimo.
  
  Eaba o lla ka kamoreng e se nang letho. Ka linako tsohle tlhahlobo e ne e lokela ho tsamaea le metsotsoana e seng mekae ea bohlokoa ea khefutso e boima. Mohlomong u kopanye banna ba 'maloa lebaleng la lipapali, u ba fe tsela ea ho tsoa. Ho molemo le ho feta, ho qabanya batšoaruoa ba hae ba 'maloa khahlanong le e mong. Ho hloka tsebo le ho nyahama ha bona kamehla li ne li fana ka pono e ntle ka ho fetisisa.
  
  E-mail ea hae e ntse e lla. Ho ile ha hlaha video skrineng, e bontšang ngoanana e mocha, Karin Blake, a lutse betheng ea hae ka liketane.
  
  "Qetellong". Frey o ile a mo sheba ka lekhetlo la pele. Mosali oa Blake o ne a tšoaile e mong le e mong oa masholu a mararo ao a neng a a rometse ho tla mo koetela, e mong ka sehlōhō. O ne a le bohlale haholo, e le letlotlo la sebele, "me o ne a sa tsoa koalloa teronkong ea hae e nyenyane La Vereina, a emetse ho fihla ha Frey.
  
  Nama e ncha bakeng sa thabo ea hae. Ho tsoa maling a ba se nang molato ke thabo ea hae e sa feleng. Joale e ne e le thepa ea hae. O ne a e-na le moriri o mosoeu o khaotsoeng, li-bangs tse ntle, le mahlo a maholo a mabeli-le hoja Frey a ne a sa tsebe hantle hore na 'mala o fane ka boleng ba setšoantšo. 'Mele o motle - o se nang letlalo joaloka mohlala; e hohelang haholoanyane, eo, ntle ho pelaelo, e ka ipiletsang ho batho ba bong bo nepahetseng.
  
  A ama sefahleho sa hae se nang le dijithale. "U tla fihla hae haufinyane, ngoana oa ka..."
  
  Ka yona nako eo, lemati la buleha mme Milo wa lehlaswa a kena a ntse a tsoka selefounu ya hae ka letsoho le le leng. "Ke yena," a hoeletsa. "Alicia!" O ne a e-na le ho lla ka booatla sefahlehong sa hae sa sethoto.
  
  Frey o ile a pata maikutlo a hae. "Ja? E, mpolelle. Karolo eo ea ho qetela New York, e ka be e bile ea ka. " O ne a sa tshepe leqheku la Manyesemane le hanyenyane.
  
  O ile a mo mamela, a bososela ha a hlalosa hore na ba lokela ho ea kae, a sosobanya sefahleho ha a utloa hore Maswede le bo-mphato ba bona ba tseleng, eaba o sitoa ho ithiba ha a tšepisa hore haufinyane o tla tšoara Canada ka bobeli. lipalo.
  
  Joale o ne a ka khona ho qaqisa mongolo ona o makatsang mathōkong a Thebe "me a bone hore na likarolo tse ling li entsoe ka thepa e tšoanang e sa tloaelehang. Joale o ne a tla ba le likotoana tse tharo le molemo.
  
  "Bonyane o na le bohlale," a rialo fonong a shebile Milo ka hloko. Ke labalabela ho sebelisa bohlale bona ha re kopana hape haufinyane. E ne e se e le nako e telele esale a phunya rosa ea Senyesemane.
  
  Frey o ile a bososela ka hare ha mahlo a Milo a ntse a khanya ha a nahana ho kopana le kharebe ea hae. Karabo ea Alicia e ne e ntse e luma kelellong ea hae.
  
  Joalo ka ha u lakatsa, Mohlomphehi.
  
  
  MABAKA MABAKA
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  th Ka la 12 Loetse, letsatsi la mots'ehare holim'a Hawaii le ile la fifala ke pula e lefifi ea liparachute tsa Jellyfish, e leng parachute e saenneng ea sesole sa US. Ts'ebetsong e ikhethang, Delta Commandos e ile ea lula e pota-potiloe ke SGG ea Sweden le British SAS - le lepolesa le le leng la New York - lebōpong le ka leboea la sehlekehlekeng seo.
  
  Drake o ile a qala ho matha lebōpong la leoatle, lehlabathe la kokobetsa ho fihla ha hae, a lokolla pharachute ea hae 'me kapele a reteleha ho sheba tsoelo-pele ea Kennedy. O ile a oela har'a bashanyana ba 'maloa ba Delta, a oela ka lengole le le leng, empa kapele a ema ka maoto.
  
  Ben o ne a lokela ho sala le sefofane ha a ntse a tsoela pele ka lipatlisiso tsa hae ka thuso ea Hayden, ea ileng a romeloa e le "moeletsi" ho US mosebetsing oo.
  
  Phihlelong ea Drake, hangata baeletsi e ne e le mefuta e koetlisitsoeng hamolemonyana ea baokameli ba bona-e leng lihloela tse apereng letlalo la nku, ka puo ea tšoantšetso.
  
  Ba ile ba matha lebōpong la leoatle letsatsing le chesang la Hawaii, masole a mashome a mararo a koetlisitsoeng haholo a Masole a Khethehileng, pele a fihla letsoapong le sirelelitsoeng ke lifate tsa lifate.
  
  Mona Thorsten Dahl a ba emisa. "O tseba melao. E khutsitseng ebile e tiile. Sepheo ke kamore ea polokelo. Tsoela Pele!"
  
  Ho ile ha etsoa qeto ea ho otla ntlo e khōlō ea moeta-pele oa mehleng oa mafia a Serbia ka matla a maholo. Nako e ne e le khahlano le bona haholo - bahanyetsi ba bona ba kanna ba tseba sebaka sa Valkyries hajoale, mme ho fumana maemo a holimo peisong ena ho ne ho le bohlokoa.
  
  'Me nakong ea puso ea hae, Davor Babic e ne e se motho ea mohau.
  
  Ba hloa moepa 'me ba mathela ka mose ho tsela, ba toba hekeng ea botho ea Babich. Esita le moea ha oa ka oa ba ama. Tlhaselo e ile ea etsoa, "me ka nako e ka tlaase ho motsotso liheke tse telele tsa tšepe tse betliloeng li ile tsa fetoha likotoana tsa tšepe. Ba ile ba phunya ka heke "me ba hasana hohle sebakeng seo. Drake o ile a ipata ka mor'a sefate sa palema se teteaneng, a ithuta mohloa o bulehileng o lebisang litepising tse kholo tsa 'mabole. Ka holim'a bona e ne e le monyako oa ntlo e kholo ea Babich. Mahlakoreng ka bobeli ho ne ho eme liemahale le matlotlo a setso sa Hawaii, esita le setšoantšo sa Moai se tsoang Sehlekehlekeng sa Easter.
  
  Ha ho na ts'ebetso.
  
  Mafia oa Serbia ea tlohetseng mosebetsi o ne a itšepa haholo.
  
  Monna oa SAS, sefahleho sa hae se ipatile, o ile a thella haufi le Drake.
  
  "Lumela, motsoalle oa khale. Letsatsi le monate, ho joalo? Ke rata ha khanya ea letsatsi e otla lilense. Wells o fana ka litakatso tsa hae tse ntle. "
  
  "Setlaela seo sa kgale se kae?" Drake ha a ka a tlosa mahlo a hae serapeng.
  
  O re o tla ikopanya le uena hamorao. Ho na le ntho eo u mo kolotang nako."
  
  "Senyatsi sa khale se litšila."
  
  "May ke mang?" - ho botsa Kennedy. O ile a kama moriri oa hae hape "me a apara junifomo ea sesole e se nang sebōpeho holim"a sutu ea borikhoe. O ne a e-na le li-Glocks tse 'maloa.
  
  Drake, joalo ka tloaelo, ha aa ka a nka libetsa leha e le life, ntle le thipa ea hae e khethehileng.
  
  Mohlankana e motjha wa SAS o itse, "Old Drake Flame o teng. Habohlokoa le ho feta, u mang?"
  
  "Tloong, banna. Tsepamisa maikutlo ho sena. Re mothating oa ho qala e 'ngoe ea litlhaselo tse kholo ka ho fetisisa ho baahi historing."
  
  "Moahi?" Kennedy a sosobanya sefahleho. "Haeba monna enoa e le moahi, joale ke esele ea Claudia Schiffer."
  
  Sehlopha sa Delta se ne se se se ntse se le litepising. Drake o ile a tsoa ho ipata ha ba qala, mme a matha ho pholletsa le lebala le bulehileng. Ha a le bohareng, mehoo ea qala.
  
  Lipalo li ne li hlaha ka holim'a litepisi, li apere lisutu tse sa tšoaneng, li-boxer shorts, le likipa tse sehiloeng.
  
  Ho ile ha utloahala lithunya tse tšeletseng tse khutšoanyane. Litopo tse tšeletseng li ile tsa oela fatše li sa phele. Sehlopha sa Delta se ne se le bohareng. Mehoo e potlakileng joale e ile ea hlaha kae-kae ka pele ha Drake a fihla tlase litepising 'me a khasetsa ka ho le letona, moo lejoe le kobehileng le neng le fana ka sekoahelo se seng.
  
  Ho ile ha lla sethunya se phahameng, se bolelang hore se tsoa ho Maserbia. Drake o ile a retelehela ho sheba Kennedy hape, eaba o ea mokatong o ka holimo habeli.
  
  Ka nģ"ane ho tsona, ho ne ho e-na le lehlohlojane le neng le lebile monyakong oa ntlo e khōlō, e neng e le pakeng tsa likarolo tse peli tsa mohaho o bōpehileng joaloka H. Banna ba hlometseng ba ile ba hlaha menyakong e butsoeng le ho otla mamati a Fora ka mahlakoreng a mabeli a monyako.
  
  Ho na le tse ngata tsa tsona.
  
  Ba hlolloa - empa ka potlako ba bokelloa hape. Mohlomong ha ho joalo ka mor'a tsohle. Drake o ile a bona se tlang 'me a balehela har'a pokello e makatsang ea liemahale. O ile a qetella a hula Kennedy ka sengoathoana sa Easter Island.
  
  Ho ile ha utloahala molumo oa bobeli hamorao oa sethunya sa mochini. Balebeli ba tšohileng ba ile ba beha likharetene tsa loto ka mahlakoreng 'ohle. Drake o ile a oela ka mpeng ha likulo tse 'maloa li otla seemahale ka lithunya.
  
  Balebeli ba mathela pele. E ne e le mesifa e hiriloeng, e khethetsoeng bothoto ba bona bo makatsang ho feta matla a bona a kelello. Ba mathela pela mela e hlokolosi ea mollo ho tsoa ho bashanyana ba Delta 'me ba oela, ba soabile har'a melapo ea mali.
  
  Khalase e ile ea pshatleha ka mor'a bona.
  
  Ho ile ha utloahala lithunya tse ling lifensetereng tsa ntlo e kholo. Lesole la Delta le le malimabe le ile la fumana kulo molaleng 'me hang-hang la oela le shoele.
  
  Balebeli ba babeli ba ile ba khoptjoa ke liemahale, e mong oa bona a lemala hanyenyane. Drake o ile a hula lehare la hae ka khutso mme a emela hore e mong oa bona a tsamaee ho pota-pota seemahale.
  
  Ntho ea ho qetela eo Mserbia ea lemetseng a ileng a e bona e ne e le mali a hae a phallang ha Drake a mo khaola 'metso. Kennedy o ile a thunya Moserbia oa bobeli, a hloloheloa, eaba oa leeba bakeng sa ho pata ha a phahamisa sebetsa sa hae.
  
  Hamore e tobetse e se na letho.
  
  Kennedy a ema. Ho sa tsotellehe hore na sebetsa seo se ile sa laolloa kapa che, o ne a ntse a tobane le mohanyetsi ea halefileng. Molebeli o ile a tsokotsa mochini o kutang, a otlolla mesifa ea hae.
  
  Kennedy o ile a tsoa sebakeng, eaba o tlolela pele ha lebelo la hae le mo siea a pepesitsoe. Ho raha ka potlako ho korotla le setsoe ka morao molaleng oa hae li ile tsa mo lihela fatše. O ile a bilika, lehare ka tšohanyetso letsohong la hae, 'me a robeha ka har'a arc e pharaletseng. Kennedy o ile a tsubella morao hoo ntlha e bolaeang e neng e ka feta lerameng la hae pele a khannela menoana ea hae e lerootho phapong ea moea.
  
  O ile a utloa ho robeha ha lefufuru le bonolo, a utloa a qala ho khangoa.
  
  A furalla. O ne a qetile. O ne a se na takatso ea ho mo bona a e-shoa.
  
  Drake o ile a ema 'me a shebella. "Ha e mpe".
  
  "Mohlomong o tla kgaotsa ho ntshwara jwale."
  
  "Nkeke ka..." A emisa hanghang. O ile a koahela lihlong tsa hae ka ho ithorisa ka sebete. "Ha ho letho le molemo ho feta ho shebella mosali a nkile sethunya."
  
  "Ha ho tsotellehe". Kennedy o ile a khukhuna ka morao ho palo ea totem, e leng tšobotsi e 'ngoe e neng e le ka ntle ho sebaka sa ntlo e kholo,' me a hlahloba ketsahalo eo.
  
  O ile a re ho eena: "Re tsamaea ka litsela tse fapaneng. "U tla fumana kamore ea polokelo. kea khutla."
  
  O ile a etsa mosebetsi o utloahalang oa ho pata qea-qeo ea hae. "O na le bonnete?"
  
  "Hei monna, ke lepolesa mona, le a hopola? U lesole. Etsa kamoo u laetsoeng kateng."
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a shebella ha Kennedy a ntse a khasa ka ho le letona, a leba ka morao ho ntlo e kholo, moo leihlo la sathelaete le bontšang helipad le mehaho e mengata e tlaase. Sehlopha sa SAS se ne se se se rometsoe moo 'me se ne se lokela ho kenella ka nako eona eo.
  
  O ile a fumana mahlo a hae a ntse a le holim'a 'mele oa hae, boko ba hae hang-hang bo lakatsa eka liaparo tseo a li apereng li ka bontša esele ea hae.
  
  Tšabo eo e ile ea mo sisinya. Boikokobetso le ho se kholisehe li ile tsa kopanya matla hloohong ea hae, e leng se bakang moea oa ho ikhalala. Lilemo tse peli esale Alison a tsamaea, matsatsi a fetang makholo a supileng a ho hloka botsitso. Botebo bo sa tloaelehang ba botahoa bo sa khaotseng, bo lateloa ke ho felloa ke chelete, ebe joale ho phahama butle, butle haholo ho ea bophelong bo tloaelehileng.
  
  Ha ba e-so be teng. Ha ho kae kapa kae haufinyane.
  
  Na e ne e le bofokoli ba hae ha a bua?
  
  Moralo b.
  
  Sebetsa haufi. Leka ho khutlisa sepheo sa hau sa sesole 'me u tlohele lintho tse mpe tsa sechaba ka nakoana. O ile a phamola lithunya ho balebeli ka bobeli "me a khukhuna pakeng tsa liemahale ho fihlela a ema pheletsong ea tsela ea lehlohlojane. O ile a bona liphofu tse tharo lifensetereng tse tharo tse fapaneng mme a thunya tse tharo ka tatellano e potlakileng.
  
  Mehoo e 'meli le mohoo. Ha e mpe. Ha hlooho e setseng e hula morao, e batla sebaka sa eona, Drake o ile a e fetola moholi o mofubelu.
  
  Eaba oa matha, empa o ile a thella ka mangole eaba o ema ka ntle ho ntlo e khōlō, hlooho ea hae e otla mafika a makukuno. O ile a hetla morao ho sehlopha sa Delta, se ileng sa potlakela ho mo tšoara. A dumela moetapele wa bona.
  
  "Ka". Drake o ile a dumela ka hlooho a lebile monyako, mme a leba ka ho le letona. "Kamore ea polokelo."
  
  Ba ile ba kena ka hare, Drake qetellong, a hatella mothinyeng oa lebota. Litepisi tse sephara tse betliloeng tsa tšepe li ile tsa phahama ka pel'a tsona ho ea boemong ba bobeli ba ntlo e kholo.
  
  Ha ba ntse ba khasa leboteng, Maserbia a eketsehileng a ile a hlaha foranteng ea mokatong o ka holimo ka holim"a "ona. Ka motsotsoana, sehlopha sa Delta se ile sa fetoha phofu e bonolo.
  
  Kaha ho ne ho se moo a ka eang teng, Drake o ile a oela ka mangole eaba o bula mollo.
  
  
  ******
  
  
  Kennedy o ile a mathela moleng oa sefate o neng o le moeling oa lebota le ka ntle la ntlo e kholo 'me a qala ho tsamaea ka potlako. Ka ho panya ha leihlo, a fihla ka morao ho ntlo pele lesole la SAS le se nang sefahleho le oela ka mpeng ka pel'a hae.
  
  Joaloka mmutla, o ile a ema a sa sisinyehe, a tšerelitsoe ke moqomo oa sethunya. Ka lekhetlo la pele ka mor'a likhoeli, mehopolo eohle ea Thomas Caleb e ile ea mo tlohela.
  
  "Bothata!"
  
  "Ho lokile," ha rialo lentswe haufi le tsebe ya hae e nepahetseng. O ile a utloa lehare le batang e le limilimithara ho tloha ho eena. "Ena ke nonyana ea Drake."
  
  Tlhaloso eo e ile ea tlosa tšabo ea hae. "Nonyana ya Drake? Ke tsamaile!"
  
  Monna o ile a tsamaea ka pel'a hae, a bososela. "Joale, ho ea ka mopresidente oa hau, Mofumahali Moore ha a bohlokoa. Nka rata ho itsebahatsa hantle, empa joale ha se nako kapa sebaka. Mpiletseng Wells."
  
  Kennedy o ile a hlokomela lebitso leo, empa ha aa ka a bua letho hape ha sehlopha se seholo sa masole a Brithani se iphetola 'me se qala ho siea matšoao. Ka morao ho thepa ea Babich ho ne ho e-na le patio e kholo e nang le majoe a Maindia, letamo la ho sesa la boholo ba Liolimpiki le pota-potiloeng ke litulo tsa kamore ea ho phomola le li-cabanas tse tšoeu, le meaho e mengata e mebe e neng e sa tsamaellane le mokhabiso o mong. Haufi le mohaho o moholo ka ho fetisisa ho ne ho e-na le helikopta e chitja e nang le seroala-nkhoana sa batho.
  
  Ka mor'a lilemo tse ngata tsa ho tsamaea literateng tsa New York, Kennedy o ile a tlameha ho ipotsa hore na tlōlo ea molao e hlile e lefa. Mathaka ana le Kalebe ba ile ba lefa. Chuck Walker a ka be a ile a e lefella haeba Kennedy a ne a sa ka a mo bona a kenya mokotla.
  
  Litulo tsa letsatsi li ne li tletse. Banna le basali ba 'maloa ba neng ba hlobotse ka halofo joale ba ile ba ema ho pota-pota ba maketse, ba itšoarelelitse liaparo tsa bona 'me ba leka ho koahela nama e feteletseng. Kennedy o ile a hlokomela hore banna ba bang ba hōlileng ba ne ba ke ke ba khona ho tšoara letlalo la kubu, athe basali ba bangata ba bacha ba ne ba ka khona ho etsa joalo ka matsoho a mabeli feela le ka ho le letšehali.
  
  "Batho bana ... ha re ba bitse baeti ... mohlomong ha se karolo ea sehlopha sa Maserbia," Wells a bua a khutsitse 'metsong oa maekrofounu. "Ba tloseng," a dumela ka hlooho ho banna ba bararo ba ka sehloohong. "Lona ba bangwe lo ya ntlheng ya lewatle ya dikago tseno."
  
  Ha sehlopha se qala ho arohana, ho ile ha etsahala lintho tse "maloa ka nako e le "ngoe. Maqhubu a helikopthara a qala ho potoloha; melumo ea lienjine tsa eona hang-hang e ile ea etsa hore mehoo ea ba haufi le eona e se ke ea hlola e utloahala. Joale molumo o moholo, o kang oa lemati le bulehang, o ile oa etella pele lerata la tšohanyetso la koloi e matla. Ho tloha ka morao ho leoatle la meaho e mebe, ho ile ha hlaha lesela le lesoeu la tšepe - Audi R8 e potlakisang ka lebelo le holimo.
  
  Ha a fihla foranteng, e ne e se e le likulo tse ngata tse bolaeang. E ile ea thula masole a SAS a maketseng, a ba romela ho rapalla le ho oela moeeng. Koloi e "ngoe e ile ea ema ka mor"a hae, lekhetlong lena e ntšo le e khōloanyane.
  
  Mahare a helikopthara a ile a qala ho bilika ka potlako "me lienjene tsa eona tsa qala ho lla. Mochine oohle oa sisinyeha, o itokisetsa ho tloha.
  
  Kennedy, a maketse, o ne a ka mamela feela ha Welles a hoeletsa litaelo. O ile a thothomela ha masole a SAS a setseng a thunya.
  
  Lihele tsohle tsa senyeha serapeng.
  
  Masole a ile a thunya Audi R8 e lebelo, likulo tsa phunya 'mele oa eona oa tšepe, tsa phunya letlalo la fender le mamati. Koloi e ile ea matha e lebile hukung ea ntlo, ea reteleha motsotsong oa ho qetela ho thinya.
  
  Lehlohlojane le ile la thunya ka tlas'a lithaere tsa hae joalo ka lirokete tse nyane.
  
  Kulo e ile ea pshatla sefensetere, ea e senya. Koloi e hlile ea shoa bohareng ba sefofane, enjene ea eona e ile ea ema ha mokhanni a thula haholo ka mor'a lebili.
  
  Kennedy a mathela pele, a phahamisitse sethunya sa hae. "Ema tsii!"
  
  Pele a fihla koloing, ho ne ho hlakile hore mokhanni ke eena feela mopalami oa hae.
  
  Bait.
  
  Seroala-nkhoana se ne se le maoto a mabeli ka holim'a lefatše, se ntse se potoloha butle. Lesole la SAS le ile la hoeletsa, empa ho se na khalefo ea sebele lentsoeng la hae. Koloi ea bobeli, Cadillac e ntšo e menyako e mene, e ne e se e ntse e tsamaea ka lebelo le leholo letamong le leholo, lithaere tsa eona li ntse li akhela maqhubu a metsi ka nqa tsohle. Lifensetere li ne li fifetse. Ho ke ke ha khoneha ho tseba hore na ke mang ea neng a le ka hare.
  
  Enjene ea boraro e ile ea qala, ha joale e sa bonahale.
  
  Masole a ile a thunya Cadillac, a senya lithaere le mokhanni ka lithunya tse tharo. Koloi e ile ea thella eaba ntlha ea eona e ka morao ea thula letamo. Wells le masole a mang a mararo ba mathela ho eena, ba ntse ba hoeletsa. Kennedy o ne a lula a shebile helikopta, empa joalo ka Caddy, lifensetere tsa eona li ne li sa bonahale.
  
  Kennedy o ile a fana ka maikutlo a hore sena sohle e ne e le karolo ea leano le hlakileng la ho baleha. Empa Davor Babic oa sebele o ne a le hokae?
  
  Seroala-nkhoana sa qala ho nyolohela holimo. SAS e ile ea qetella e khathetse ke litemoso 'me ea thunya rotor e ka morao. Mochini oo o tšabehang o ile oa qala ho bilika, eaba monna e mong o khumama ka tlas'a oona a tšoere seqhomane sa seqhomane se se se lokile.
  
  Liliba li fihlile Caddy. Lithunya tse peli li ile tsa thunngoa. Kennedy o ile a utloa ka maekrofono hore Babich o ntse a le teng. Joale koloi ea boraro e ile ea fihla hukung, enjene e lla joalo ka lebelo la lebelo la Formula 1, empa e ne e le Bentley, e kholo ebile e le sebete, boteng ba eona bo hoeletsang bo ntša lihele tseleng ea ka!
  
  Kennedy a tlolela ka hara difate. Masole a "maloa a ile a mo latela. Wells o ile a reteleha 'me a thunya lithunya tse tharo tse potlakileng tse ileng tsa otla hantle lifensetereng tse lehlakoreng.
  
  Khalase e thibelang likulo!
  
  "Sena ke sehloho!"
  
  Mantsoe ana a builoe karoloana ea motsotsoana e se e le morao haholo ho pholosa helikopthara - seqhomane se ile sa lokolloa - tefiso ea eona e phatlohang e ile ea phatloha ka tlase ho helikopthara. Seroala-nkhoana se ile sa robeha likoto, sa hasanya likotoana tsa tšepe hohle. Karolo e sothehileng ea tšepe e robehileng e ile ea thula ka letamong, ea tlosa lilithara tse likete tsa metsi ka matla a maholo.
  
  Kennedy o ile a ema ho fihlela Bentley e tšabehang e mo feta, eaba oa mo lelekisa. Ho fokotsa chelete ka potlako ho ile ha mo bolella hore ho na le monyetla o le mong feela oa ho tšoara Moserbia ea balehang.
  
  Wells o ile a bona sena ka nako e le 'ngoe eaba o potlakela ho nka khato. R8 e ne e senyehile ka ho feletseng, empa Caddy e ne e ntse e tiile, mabili a eona e le lisenthimithara feela ka tlas'a metsi litepising tsa 'mabole tsa letamo.
  
  Wells le masole a hae a mabeli a mathela ho Caddy. Kennedy o ile a qala ho lelekisa, a ikemiselitse ho nka puso. Ka nako eo, ho ile ha utloahala molumo o makatsang oa moea, joalokaha eka ho fetile sefefo, 'me hang-hang sekhutlo sa ntlo ea Babich se ile sa phatloha.
  
  "Oho Molimo oa ka!" Liliba li ile tsa oela seretseng kaha le khutso ea hae e ne e robehile. Matlakala a ile a fofa ka mahlakoreng ohle, a nela pula letamong le foranteng. Kennedy o ile a halefa. A lebisa hlooho ya hae mafikeng.
  
  Seroala-nkhoana se setšo se ne se letse moo, setšoantšo se tsokang se le monyakong o butsoeng.
  
  "Na ua e rata?"
  
  Wells a phahamisa hlooho. "Alicia Miles? O etsa eng ka lebitso la tsohle tse halalelang?"
  
  "O ka ba oa hahola libolo tsa hao tse nyane ka sethunya seo, leqheka la khale. Ua nkolota. Alicia o ile a tšeha ha helikopotara e phahama nakoana pele e reteleha ho lelekisa Bentley.
  
  Batho ba Canada ba ne ba le teng mona.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a itihela pele pele lerako le ka morao ho eena le fetoha chisi ea Switzerland. Bonyane kulo e le 'ngoe e ile ea fofa hoo a ileng a utloa ho lla ha eona. O ile a etsa ka pele ho kena sethaleng se ka tlas'a foranteng ka nako e le 'ngoe le sehlopha sa Delta. Ha a fihla moo, o ile a sheba holimo 'me a thunya.
  
  Joalokaha ho ne ho lebelletsoe, mokato oa foranteng o ne o batla o fokola. Ho thunya ka holimo ho ile ha emisa 'me ho hoeletsa ha qala.
  
  Molaoli oa Delta o ile a tsoka letsoho la hae ka letsohong le letšehali a lebile sebakeng sa polokelo. Ka potlako ba ile ba matha ka har'a likamore tse peli tse nang le thepa e ntle empa tse se nang letho. Molaoli o ile a ba supisa hore ba emise haufi le e 'ngoe eo ba lebeletsoeng ka sathelaete ba neng ba lemositse hore e na le ho hong ho ikhethang - kamore e ipatileng e ka tlas'a lefatše.
  
  Liqhomane tse matla li ile tsa akheloa ka hare, tsa lateloa ke masole a Amerika a hoeletsang ka matla ho eketsa phello ea pherekano. Leha ho le joalo, hang-hang ba ile ba loana ka matsoho ke balebeli ba halofo ea 12 ba Maserbia. Drake o ile a feheloa mme a kena ka hare. Tlhakatlhakano le tlhakatlhakano di ne tsa tlala mo phaposing go tloga kwa bokhutlong go ya kwa bokhutlong. O ile a panya "me a iphumana a tobane le molebeli e moholo, ea ileng a bososela a bile a kobola pele a tsoela pele ho haka bere.
  
  Drake o ile a qoba kapele, a otla liphio 'me a otla plexus ea letsatsi ka letsoho le thata ka thipa. Sebata sa motho ha se a ka sa tshoha.
  
  Eaba o hopola polelo ea khale e buang ka lintoa tsa libareng - haeba mohanyetsi oa hau a nka punch ho plexus ntle le ho thothomela, ho molemo hore u qale ho matha, monna, hobane u fihla molaleng oa hau.
  
  Drake o ile a ikhula, a tsamaea ka hloko ho potoloha sera sa hae se sa sisinyeheng. Moserbia o ne a le moholo, a e-na le mafura a botsoa holim'a mesifa e tiileng, le phatla e lekaneng ho pshatla litene tsa konkreite tsa lisenthimithara tse tšeletseng. Monna o ile a tsoela pele ka mokhoa o sa thabiseng, matsoho a atolohile. Letlapa le le leng le Drake le ka be le ile la pshatleha ho fihlela lefung, la hatelloa le ho hatelloa joalo ka morara. O ile a kheloha kapele, a itihela ka letsohong le letona, 'me a tla ka likhoka tse tharo tse potlakileng.
  
  Leihlo. Tsebe. Mmetso.
  
  Kaofela ba bararo ba hokahane. Ha Moserbia a koala mahlo a hae a le bohlokong, Drake o ile a akhela papali e fofang e ileng ea etsa hore ho be le lebelo le lekaneng la ho kokota le brontosaurus maotong a hae a sephara.
  
  Monna eo o ile a oela fatše ka molumo o kang oa thaba e helehang. Litšoantšo tse takiloeng li ile tsa oela leboteng. Matla ao a a hlahisitseng ka lebaka la ho qhoma ha hae a khutlela morao a ile a etsa hore a idibe ha hlooho ea hae e otla mokatong oa sekepe.
  
  Drake o ile a tsoela pele ka kamoreng. Bahlankana ba babeli ba Delta ba ile ba bolaoa, empa Maserbia kaofela a ne a sa nke lehlakore. Karolo e 'ngoe ea lerako le ka bochabela e ile ea buleha, 'me boholo ba Maamerika a ema ho pota-potile sebaka, empa joale a ne a khutlela morao butle, a rohaka tšabo.
  
  Drake o ile a potlakela ho ikopanya le bona, a sa khone ho nahana hore na ke eng e neng e ka etsa hore lesole la Delta le tšohe. Ntho ea pele eo a ileng a e bona e ne e le litepisi tsa majoe tse theohelang ka phaposing e ka tlas"a lefatše e bonesitsoeng hantle.
  
  Ea bobeli e ne e le Panther e ntšo, e nyolohang litepising butle, molomo oa eona o sephara o ntša menoana e hlabang ka lehare.
  
  "Fuuuuck ..." e mong oa Maamerika a hula. Drake o ne a sa lumellane le ho feta.
  
  Panthe e ile ea lla, e letsetsa ho otla. Drake o ile a khutlela morao ha sebata se tlolela moeeng, boima ba lik'hilograma tse 100 tsa mesifa e bolaeang ka khalefo. O ile a theohela mohatong o ka holimo 'me a leka ho fanyeha, ka nako eohle a ntse a boloka mahlo a hae a matala ho masole a khutlang.
  
  "Ke hloile ho etsa sena," molaoli oa Delta a rialo, a nka sethunya sa hae.
  
  "Ema!" Drake o ile a bona ho hong ho benyang khanyeng ea mabone. "Ema feela. Ema tsii."
  
  Panther e ile ea leba pele. Sehlopha sa Delta se ile sa mo tšoara ka sethunya ha a ntse a feta pakeng tsa bona, 'me a korotla ka mokhoa o nyelisang balebeli ba Serbia ba neng ba se na bokhoni ha ba tsoa ka phapusing.
  
  "Ke eng-?" e mong oa Maamerika o ile a soabisa Drake.
  
  "Na ha ua bona? O ne a roetse sefaha se kentsoeng ka litaemane. Ke nahana hore katse e joalo, e lulang ntlong e kang ena, e koetliselitsoe ho hlasela feela ha e utloa lentsoe la mong"a eona."
  
  "Pitso e ntle. Ke ne nke ke ka batla ho bolaea phoofolo e joalo." Molaoli oa Delta o ile a tsoka matsoho ho Maserbia. Ke ne ke qeta letsatsi lohle ke ithabisa le linokoane tsena.
  
  Ba qala ho theoha litepisi, ba siea banna ba babeli ba lebetse. Drake e ne e le oa boraro ho fihla mokatong o ka tlaase, "me seo a se boneng se ile sa etsa hore a sisinye hlooho ka ho makala.
  
  "Banyatsi baa ba hlanya ba khelohile hakae?"
  
  Kamore e ne e tletse seo a neng a ka se hlalosa feela e le 'likhau'. Lintho tseo Davor Babic a neng a li nka e le tsa bohlokoa hobane - litšoasong tsa hae - li ne li le bohlokoa ho batho ba bang.
  
  Tyrannosaurus rex mohlahare. Mongolo o haufi le eona o ne o re "Ho tsoa ho Edgar Fillion Collection - Lifetime Award." Ho feta moo, setšoantšo se senolang sa setšoantšisi se tummeng se nang le mongolo o reng "O ne a batla ho phela." Haufi le sena, ho phomola ka mokhoa o tšosang holim'a setulo sa boronse e ne e le setopo letsoho le tsejoang e le 'Akhente ea Setereke No. 3'. .
  
  Le tse ling tse ngata. Ha Drake a ntse a pota-potile mekotla ea lipontšo, a leka ho sebetsana le maikutlo a hae a nyahamisang le ho tsepamisa mohopolo, qetellong o ile a hlokomela lintho tse ntle tseo ba neng ba li batla.
  
  Li-Valkyries: Liemahale tse peli tse bosoeu ba lehloa tse behiloeng holim'a boloko bo botenya bo chitja. Litšoantšo tseo ka bobeli li ne li le bolelele ba limithara tse ka bang hlano, empa e ne e le lintlha tse tsotehang ho tsona tse ileng tsa nka moea oa Drake. Basali ba babeli ba mahlahahlaha, ba hlobotse 'me ba shebahala joaloka Amazons a matla a boholo-holo, ka bobeli ba phahamisitse maoto, joalokaha eka ba lutse ka thōko ho ntho e itseng. Mohlomong pere e nang le mapheo, Drake o ile a nahana. Ben o ne a lakatsa eka a ka tseba ho feta, empa a hopola hore Valkyries ba ne ba e sebelisa ho fofa ho tloha ntoeng ho ea ntoeng. O ile a hlokomela maoto le matsoho a mesifa, litšobotsi tse tloaelehileng tsa sefahleho le lihelmete tse linaka tse ferekanyang.
  
  "Joooh!" - ha hoeletsa mohlankana ea tsoang Delta. "Ke lakatsa eka nka be ke na le lipakete tse tšeletseng tsa sena."
  
  Habohlokoa le ho feta, li-Valkyries ka bobeli li ne li shebile holimo ho ntho e sa tsejoeng ka matsoho a bona a letšehali. A supa, joalo ka ha Drake a ne a nahana joale, ka kotloloho ho Lebitla la Melimo.
  
  Haeba feela ba ne ba ka fumana Ragnarok.
  
  Ka nako eo, e mong oa masole o ile a leka ho fumana ntho e tsoang mokotleng oa pontšo. Ho ile ha lla tšepe e matla 'me heke ea tšepe e ile ea putlama karolong e ka tlaase ea litepisi, ea ba thibela ho tsoa.
  
  Ma-Amerika a potlakela ho fumana limaske tsa khase. Drake a sisinya hlooho. "Seke oa tšoenyeha. Ho na le ntho e mpolellang hore Babich ke mofuta oa lesholu le ka ratang hore lesholu le tšoaroe le ntse le phela le ntse le raha.
  
  Molaoli oa Delta o ile a sheba mekoallo e ntseng e thothomela. "Khaola lithupa tsena likotoana."
  
  
  ******
  
  
  Kennedy o ile a sheba a maketse ka mor'a helikopthara le Bentley e khutlelang morao. Wells le yena o ne a bonahala a ferekane ha a ntse a shebile lehodimong.
  
  "Bitch," Kennedy a mo utlwa a hema. "Ke mo koetlisitse hantle haholo. Ho tla joang hore a fetohe lehlabaphio?"
  
  "Ho lokile hore o tsamaile," Kennedy o ile a etsa bonnete ba hore moriri oa hae o ntse o tlameletsoe ho tloha ho qhoma hoo hohle 'me a sheba hole ha a bona banna ba 'maloa ba SAS ba mo lekanyang. "O ne a e-na le maemo a phahameng. Joale, haeba Drake le Sehlopha sa Delta ba hapile Valkyries, re ka nyenyelepa ha Alicia a ntse a tšoarehile ka Babich. "
  
  Wells o ne a bonahala eka o arotsoe lipakeng tsa likhetho tse peli tsa bohlokoa, empa ha aa ka a bua letho ha ba ntse ba matha ho potoloha ntlo ba lebile monyako o moholo. Ba ile ba bona helikopotara e reteleha ho thula Bentley. Lithunya li ile tsa lla 'me tsa qhoma koloing e balehang. Eaba ka tšohanyetso koloi e thula mariki a maholo "me ea ema ka har"a leru la lehlohlojane.
  
  Ntho e 'ngoe e ne e ntšoa ka fensetere.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa theoha leholimong, mokhanni oa sona a e-na le kelello e batlang e phahametse tlhaho, ha RPG e ntse e fofa ka holimo. Hang ha selei sa hae se fihla fatše, masole a sesole a Canada a ile a tšoloha ka ntle ho mamati. Ho ile ha qhoma ntoa.
  
  Kennedy o ne a nahana hore o bona Alicia Miles, setho sa lithe se apereng lihlomo tse lekanang le 'mele, a tlolela ntoeng joalo ka tau ea maele. Sebata se haheletsoeng ntoa, se lahlehileng pefong le khalefong ea tsona kaofela. Ho sa tsotellehe eena, Kennedy o ile a utloa mali a hae a bata.
  
  Na ee e ne e le tšabo eo a neng a e-na le eona?
  
  Pele a ka nahana ka hona, ho ile ha oela setšoantšo se mosesaane ka lehlakoreng le leng la seroala-nkhoana. Palo eo a ileng a e lemoha hanghang.
  
  Moprofesa Parnevik!
  
  O ile a hlotsa, a tsilatsila qalong, empa hamorao ka boikemisetso bo bocha, "me qetellong a khasa ha likulo li ntse li otla moea ka holim"a hlooho ea hae, e "ngoe e feta ka hare ho bophara ba lehata la hae.
  
  Qetellong Parnevik o ile a atamela ka ho lekaneng hore SAS le Kennedy ba mo hulele sebakeng se sireletsehileng, batho ba Canada ba sa tsebe, ba kene ntoeng ka ho feletseng.
  
  "Ho jwalo," Wells a rialo, a supile ntlo. "Ha re qetelle taba ena."
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a thusa ho hula Valkyries pele ha bashanyana ba 'maloa ba hokela liqhomane tse nyane ho grate. Ba ile ba tsamaea tseleng e moqotetsane pakeng tsa lipontšo tse tšosang, ba leka ho se shebe haufi haholo. E mong oa bahlankana ba Delta o ile a khutla ho tsoa cheke e makatsang metsotsong e 'maloa e fetileng mme a tlaleha lekese le letšo le lutseng ka morao ho phapusi.
  
  Boemo ba tebello bo ile ba nka metsotsoana e leshome e tletseng. Ho ne ho hloka kelello ea lesole ho thibela sena. Ha o tseba hanyane...
  
  Sena ha e sa le mohopolo oa Drake. Empa ka botebo o ne a sa batle ho tseba. O ile a ba a thothomela, joalo ka motho ea tloaelehileng, ha mekoallo e qhaqha.
  
  Ho ile ha utloahala ho thunya ho tsoa kamoreng e ka holimo. Balebeli ba Delta ba ile ba thula litepisi, ba shoeletse mekoting ea mali. Motsotsoaneng o latelang, banna ba 12 ba hlometseng ka lithunya tsa merathatha ba ile ba hlaha ka holim"a litepisi.
  
  E ferekane ebile e hloletsoe, e koahetsoeng ke sebaka se phahameng, Sehlopha sa Delta se ne se hlōlehile 'me joale se ne se le kotsing. Drake butle-butle o ile a leba kobong le polokeho ea eona, a leka ho se nahane ka bothoto ba ho ts'oaroa joalo, le hore na sena se ka be se sa etsahale joang ho SAS, mme a ts'epa lehlohonolo hore lira tsena tse ncha li ke ke tsa ba teng. hlokang kelello ho lekana ho thunya Valkyries.
  
  Ho ne ho e-na le linako tse 'maloa tsa tsitsipano e sa khaotseng, e nang le phihlelo ea ho khutsisa ho khutsa, ho fihlela setšoantšo se theoha mehatong. Sebopeho se apereng bosoeu 'me se roetse maske a masoeu.
  
  Drake o ile a mo tseba hang-hang. Monna ea tšoanang ea hapileng Thebe ho York cat walk. Monna eo a mmoneng ho Apsall.
  
  "Ke a o tseba," a phefumoloha a le mong, yaba o phahamisa lentswe. "Majeremane a makatsang a teng mona."
  
  Monna eo o ile a nka sethunya sa .45 caliber mme a se tsoka hohle. "Lahla sebetsa sa hao. Kaofela ha lona. Joale!"
  
  Lentsoe la boikakaso. Lentsoe leo e neng e le la matsoho a boreleli, mong"a lona o ne a e-na le matla a sebele, a kang a ngotsoeng pampiring "me a fanoa ka lihlopha tsa litho feela. Mofuta oa motho ea neng a sa tsebe hore na mosebetsi oa sebele oa lefatše le ho khathatsa ke eng. Mohlomong motho oa banka, ea hlahetseng indastering ea libanka, kapa ralipolotiki, mora oa bo-ralipolotiki.
  
  Banna ba Delta ba ile ba tšoara libetsa tsa bona ka tieo. Haho motho ya ileng a bua letho. Khohlano e ne e tšosa.
  
  monna o ile a hoeletsa hape, khōliso ea hae e sa mo lumelle ho tseba ka kotsi.
  
  "Na ha o tsebe? Ke boletse jwale!"
  
  Lentsoe la Texan le ile la bua ka lentsoe le hohelang: "E ke ke ea etsahala, bastard."
  
  "Empa... empa..." monna eo o ile a khefutsa a maketse, eaba hang-hang o rola maske a hae." "U tla etsa joalo!"
  
  Drake o ile a batla a putlama. Kea u tseba! Abel Frey, moqapi oa lifeshene oa Jeremane. Drake o ile a tšoha joalo ka leqhubu le chefo. Ho ne ho sa khonehe. E ne eka ke bona Taylor le Miley hodimo mono, ba tsheha ka ho hapa lefatshe.
  
  Frey o ile a kopana le mahlo a Drake. "Le uena, Matt Drake!" letsoho la hae le nang le sethunya la thothomela. Ke tla mo amoha ho uena. Ke tla e etsa! Mme o tla lefa. Oh, o tla lefa hakaakang!"
  
  
  Pele a hlokomela, Frey o ile a supa sethunya pakeng tsa mahlo a Drake 'me a thunya.
  
  
  ******
  
  
  Kennedy a mathela ka phaposing mme a bona banna ba SAS ba wela fatshe ka mangole, ba hoeletsa ho kgutsa. O ile a bona ka pel'a hae sehlopha sa banna ba ikopantseng, ba apereng lihlomo tsa 'mele, ba supile lihlomo tsa bona ho seo a neng a ka nahana feela hore ke sebaka sa lekunutu sa Davor Babic.
  
  Ka lehlohonolo, banna bao ha baa ka ba ba hlokomela.
  
  Wells o ile a hetla morao 'me a re, "Ke mang?"
  
  Kennedy a etsa sefahleho se ferekaneng. O ne a utloa motho a hobosa, a bona boemo ba hae ba lehlakore, .45 a tsoela pele ho tsoka matsoho a hae ka mokhoa o makatsang. Ha a utloa a hoeletsa lebitso la Matt Drake, a tseba, 'me Wells a tseba,' me metsotsoana hamorao ba ile ba thunya.
  
  Nakong ea metsotsoana e mashome a tšeletseng ea ntoa e ileng ea latela, Kennedy o ile a bona tsohle li tsamaea butle. Monna ea apereng bosoeu o thunya ea hae .45, sethunya sa hae se fihla motsotsoana hamorao 'me se hula momeno oa jase ea hae ha se feta har'a lesela le leketlileng. Sefahleho sa hae se maketseng ha a hetla. Bonolo ba bona bo teteaneng.
  
  Motho ea senyehileng.
  
  Eaba banna ba ikopantseng ba ntse ba ohla le ho thunya. Masole a SAS a khutlisa likotlo tse behiloeng hantle ka nepo le khutso. Mollo o eketsehileng o tsoa ka kamoreng ea polokelo. Mantsoe a Amerika. Mantsoe a Sejeremane. Mantsoe a Senyesemane.
  
  Moferefere o monyebe, o ts'oanang le mantsoe a thothokiso a Taylor Swift, a kopantsoeng le lefika la khale la Metallica. O ile a otla bonyane Majeremane a mabeli - ba bang kaofela ba oela. Mothaka ya apereng bosweu o ile a hoeletsa mme a tsoka matsoho a hae, mme a qobella sehlopha sa hae ho ikhula ka potlako. Kennedy o ile a ba bona ba mo koahela 'me ba shoa nakong eo, ba oela joaloka ho bola ho tsoa leqeba, empa leqeba le ntse le phela. Qetellong o ile a balehela ka kamoreng e ka morao "me ho ile ha sala banna ba hae ba bane feela ba ntse ba phela.
  
  Kennedy o ile a potlakela ho theosa ka holo a tsielehile a e-na le kotola e makatsang molaleng oa hae le leqhoa ka pelong ea hae, a sa hlokomele le hore na o tšoenyehile hakae ho fihlela a bona Drake a phela 'me a utloa moea o pholileng oa thabo o mo koahela.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a phahama fatše, a leboha hore sepheo sa Abel Frey se ne se le lerootho joaloka ho utloisisa ha hae 'nete. Ntho ea pele eo a ileng a e bona ke Kennedy a matha a theoha litepising, ea bobeli e le sefahleho sa hae ha a ntse a mathela ho eena.
  
  "Ke leboga Modimo ge o phetše gabotse!" - o ile a hooa 'me a mo haka pele a hopola thibelo ea hae.
  
  Drake o ile a sheba mahlo a tsebang a Wells pele a koala a hae. A mo kopa ka nakwana, a utlwa mmele wa hae o mosesane, sebopeho sa hae se matla, pelo ya hae e robehang e otla haufi le ya hae. Hlooho ea hae e ne e hatelitsoe molaleng oa hae, maikutlo a makatsang hoo a neng a ka tsikinyetsa li-synapse tsa hae.
  
  "Hela, ke phela hantle. Wena?"
  
  O ile a ikhula, a bososela.
  
  Wells a tsamaela ho bona mme a pata pososelo ya hae e bolotsana motsotso. "Drake. Sebaka se makatsang seo re ka kopanang ho sona hape, moratuoa oa khale, eseng sebaka sa mabenkele sa Earl's Court seo ke neng ke se nahanne. Ke hloka ho o bolella ho hong, Mat. Ho na le ntho ka Mai."
  
  Hang-hang Drake o ile a lahleloa morao. Wells o buile ntho ea ho qetela eo a neng a e lebeletse. Motsotsoana hamorao o ile a hlokomela pososelo ea Kennedy e ntseng e fela 'me a itšohlometsa. "Valkyries," o ile a bontša. "Tloo ha re sa ntse re e-na le monyetla."
  
  Empa molaoli oa Delta o ne a se a ntse a hlophisa sena mme a ba bitsa. "Ena ha se Engelane, banna. Ha re tsamayeng. Ke jele hoo e batlang e le lijo tsohle tsa Hawaii tseo ke neng ke khona ho li ja nakong ena ea phomolo."
  
  
  MABAKA MABAKA
  
  
  
  SEEMO SEBAKA
  
  
  Drake, Kennedy le ba bang kaofela ba sehlopha sa litlhaselo ba ile ba kopana le Ben le Hayden lihora tse 'maloa hamorao setsing sa sesole se haufi le Honolulu.
  
  Ha nako e ntse e tsamaea. Theipi e khubelu ea ofisiri e ile ea khaoloa. Litsela tse likoti li lokisitsoe. Mebuso e ile ea qabana, eaba ea koata, eaba qetellong ea qala ho bua. Baokameli ba merusu ba ne ba tletse maikutlo a lipolotiki a lekanang le lebese le mahe a linotši.
  
  Mme bofelo ba lefatshe bo ne bo ntse bo atamela.
  
  Libapali tsa 'nete li ne li bua, li tšoenyehile li bile li nahana, 'me li robala meahong e nang le moea o fokolang haufi le Pearl Harbor. Hang-hang Drake o ile a nahana hore tumeliso e nahanang ea Ben e bolela hore ba na le tsoelo-pele e nyenyane ea ho tlaleha ha ba ntse ba batla karolo e latelang ea Odin - Mahlo a Hae. Drake o ile a pata ho makala ha hae; o ne a lumela e le ka "nete hore phihlelo ea Ben le tšusumetso ea hae li ka be li rarolotse lintlha kaofela ha joale.
  
  Hayden, Motlatsi oa Motlatsi oa Motlatsi oa Tšireletso ea bohlale, o ile a mo thusa, empa ha baa ka ba tsoela pele.
  
  Tšepo ea bona feela e ne e le hore barupeluoa ba bang ba apocalyptic - MaCanada le Majeremane - ba ne ba etsa betere hanyane.
  
  Tlhokomelo ea Ben qalong e ile ea khelosoa ke tšenolo ea Drake.
  
  "Abel Frey? Ke setsebi sa Jeremane? Lahleha, mofosi."
  
  "Ka botebo, motsoalle. Na nka o thetsa?"
  
  "Seke oa qotsa Whitesnake ka pel'a ka, Matt. Ua tseba, sehlopha sa rona se na le mathata ha se bapala 'mino oa sona, 'me ha se monate. Ha ke kholoe ... Abel Frey?"
  
  Drake o ile a feheloa. "Be, ke qala hape. EE. Abel Frey."
  
  Kennedy o ile a mo tšehetsa. Ke e bone mme ke ntse ke batla ho bolella Drake hore a khaotse ho bua lintho tse se nang thuso. Monna enoa ke mokhelo. E behiloe Lithabeng Tsa Alps tsa Jeremane - "Mokhatlo oa Mokete". Supermodels. Chelete. Bophelo ba Superstar."
  
  "Veine, basali le pina," ho boletse Drake.
  
  "Emise!" Ben a rialo. "Ka tsela e itseng," o ile a nahana, "ke sekoahelo se phethahetseng."
  
  "Ho bonolo ho thetsa batho ba sa tsebeng letho ha u tumme," Drake o ile a lumela. "U ka ikhethela moo u eang-kae kapa kae moo u batlang ho ea teng. Ho rekisa ka sekhukhu ho lokela ho ba bonolo ho batho bana. Fumana feela lintho tsa hau tsa khale, khetha mokotla oa hau oa semathi 'me.. "
  
  "... Kenya sena." Kennedy a qeta hantle mme a lebisa mahlo a hae a tshehang ho Ben.
  
  "Lona bobedi lo tshwanetse go..." a kwakwaetsa. "... Lona ka bobeli le lokela ho fumana kamore ea bohlanya."
  
  Ka yona nako eo Wells a atamela. "Ntho ena le Abel Frey ... ho entsoe qeto ea ho e boloka e le lekunutu hajoale. Sheba 'me u eme. Re emisa lebotho ho potoloha qhobosheane ea hae, empa re mo fe bolokolohi ba ho mo laola haeba a ka ithuta ntho eo re sa e tsebeng."
  
  "Ha u sheba ka lekhetlo la pele, sena se utloahala se utloahala," Drake o ile a qala, "empa ..."
  
  "Empa o na le kgaitsedi ya ka," Ben a hweletsa. Hayden o ile a phahamisa letsoho ho mo khutsisa. "Ba nepile, Ben. Karin o bolokehile ... hajoale. Lefatshe ha le yo."
  
  Drake o ile a honyetsa mahlo empa a tšoara leleme. U ke ke ua fihlela letho ka ho ipelaetsa. Ho ne ho tla thusa feela ho sitisa motsoalle oa hae le ho feta. O ne a boetse a e-na le bothata ba ho utloisisa Hayden. Na e ne e le ho soasoa ha hae bocha hoo ho neng ho mo ja? Na o ile a nahanela Ben kapele, kapa o ile a nahanela "muso oa habo ka bohlale?
  
  Leha ho le joalo, karabo e ne e tšoana. Ema.
  
  Drake o ile a fetola taba. A hlaba e nngwe haufi le pelo ya Ben. "Mme le ntate wa hao ba ntse ba phela jwang?" - o ile a botsa ka hloko. "Na ba se ba lutse?"
  
  Ben o ile a feheloa habohloko. "Che, motsoalle. Lekhetlong la ho qetela ba ile ba bua ka eena, empa ke ile ka mo bolella hore o fumane mosebetsi oa bobeli. E tla thusa, Matt, empa eseng nako e telele. "
  
  "Kea tseba". Drake o ile a sheba Wells le Hayden. "Joaloka baetapele mona, lōna ba babeli le lokela ho thusa." Joale, ntle le ho emela karabo, o ile a re: "Ke litaba life ka Heidi le Mahlo a Odin?"
  
  Ben a sisinya hlooho ka ho teneha. "Hangata," a tletleba. "Ho na le likhechana hohle. Mona - mamela sena: e le hore u noe ho tloha Selibeng sa Mimir - Seliba sa Bohlale se Valhalla - e mong le e mong o tlameha ho etsa sehlabelo sa bohlokoa. E mong o ile a tela mahlo a hae, ho tšoantšetsa boikemisetso ba hae ba ho fumana tsebo ka liketsahalo tsa hona joale le tsa nakong e tlang. Kaha o ne a noele, o ile a bona esale pele liteko tsohle tse neng li tla ama batho le Melimo ka ho sa feleng. Mimir o ile a amohela Mahlo a Odin, "me a lutse moo ho tloha ka nako eo, e leng letšoao la hore le Molimo o tlameha ho lefa leselinyana la bohlale bo phahameng."
  
  "Ho lokile," ha rialo Drake. "Lintho tse tloaelehileng tsa nalane, huh?"
  
  "Ho lokile. Empa ke hantle feela kamoo ho leng kateng. The Poetic Edda, the Saga of Flenrich, ke e "ngoe eo ke ileng ka e fetolela e le "Litsela Tse Ngata Tsa Heidi." Li hlalosa se etsahetseng, empa ha li re bolelle hore na Mahlo a hokae hona joale.
  
  "Valhalla," Kennedy o ile a etsa grimace.
  
  "Ke lentsoe la Norwegian bakeng sa Leholimo."
  
  Joale ha ke na ho ba le monyetla oa ho li fumana.
  
  Drake o ile a nahana ka eona. "Mme ha ho letho le leng? Jesu, motsoalle, sena ke sengoathoana sa ho qetela!"
  
  "Ke ile ka latela leeto la Heidi-maeto a hae. O etela libaka tseo re li tsebang ebe o khutlela ha hae. Sena ha se Playstation, molekane. Ha ho litla-morao, ha ho katleho e patiloeng, ha ho na litsela tse ling, zilch. "
  
  Kennedy a dula pela Ben mme a mo hula ka moriri. "Na a ka beha likotoana tse peli sebakeng se le seng?"
  
  "Hoa khoneha, empa ho ne ho ke ke ha lumellana hantle le seo re se tsebang hona joale. Lintlha tse ling tse ileng tsa latela ho theosa le lilemo kaofela li ile tsa supa karohano e le "ngoe sebakeng ka seng."
  
  "Joale u re sena ke leseli la rona?"
  
  "Senotlolo e tlameha ebe ke Valhalla," Drake o boletse kapele. "Ena ke eona feela poleloana e bontšang sebaka. 'Me ke hopola hore u buile ho hong pejana ka Heidi a bolella Odin hore o tseba moo mahlo a hae a patiloeng hobane o fane ka liphiri tsohle tsa hae ha a ne a leketlile sefapanong.
  
  "Sefate," - ka nako eo Thorsten Dahl a kena ka phaposing. Moswede o ne a bonahala a khathetse, a khathetse haholo ke tsamaiso ea mosebetsi oa hae ho feta oa "mele. "E 'ngoe e fanyehiloe Sefate sa Lefatše."
  
  "Oho," ho rialo Drake. "Pale e tšoanang. Ke kofi?"
  
  "Macadamia," Dahl o ne a shebahala a le monyebe. "Ntho e ntle ka ho fetisisa ea Hawaii e ka fana ka eona."
  
  "Ke ne ke nahana hore ke spam," Kennedy a rialo, a bontša ho ikokobetsa ha hae ho New Yorker.
  
  "Spam e ratoa haholo Hawaii," ho lumela Dahl. Empa kofi e laola ntho e 'ngoe le e 'ngoe. "Me nate ea Kona macadamia ke morena."
  
  Joale u re Heidi o ne a tseba moo Valhalla a leng teng? Hayden o ile a leka ka hohle ho shebahala a ferekane ho feta ho belaela ha Drake a supela motho hore a ba tlisetse kofi e eketsehileng.
  
  "E, empa Heidi e ne e le motho. Eseng Molimo. Kahoo seo a neng a tla se fumana e ne e tla ba paradeise ea lefatše?"
  
  "Ke masoabi, monna," Kennedy a soasoa. "Vegas ha e ea thehoa ho fihlela 1905."
  
  "Ho ea Norway." Drake a eketsa, a leka ho se bososele.
  
  Ho ile ha latela khutso. Drake o ile a shebella ha Ben a ntse a hlahloba ka kelellong tsohle tseo a ithutileng tsona ho fihlela joale. Kennedy a hula molomo. Hayden o ile a amohela terei ea likomiki tsa kofi. Wells e ne e se e le khale a tlohetse k'honeng, a iketsa eka o robetse. Drake o ile a hopola mantsoe a hae a makatsang - ke hloka ho u joetsa ho hong. Ho hong ka May.
  
  Ho tla ba le nako ea sena hamorao, haeba ho hang.
  
  Ben a tsheha mme a sisinya hlooho. "Ho bonolo. Modimo, ho bonolo haholo. Leholimo bakeng sa motho ke... lehae la hae."
  
  "Hantle-ntle. Sebaka seo a neng a lula ho sona. Motse oa hae. Kamore ea hae, "ho tiisa Drake. "Le maikutlo a ka."
  
  "Seliba sa Mimir se ka har"a motse oa Heidi!" Kennedy o ile a qamaka, thabo e phatsima mahlong a hae, eaba o hlapa Drake ka feisi. "Ha e mpe ho motho ea tsamaeang ka maoto."
  
  "Ke holile kelello ea 'nete ho tloha ha ke tlohela." Drake o ile a hlokomela hore Wells a thekesela hanyane. "Mohato o motle oa bophelo ba ka."
  
  Thorsten Dahl o ile a ema ka maoto. "Ebe re ea Sweden bakeng sa karolo ea ho qetela." O ne a bonahala a thabetse ho khutlela naheng ea habo. "Umm... ntlo ea Heidi e ne e le hokae?"
  
  "Ostergotland," Ben a rialo ntle le ho sheba. "Hape lehae la Beowulf le Grendel ke sebaka seo ba ntseng ba bua ka liphoofolo tsa litonanahali tse sollang naheng bosiu."
  
  
  MATHARO
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  La Veraine, Castle Castle, e ne e le ka boroa ho Munich, haufi le moeli oa Bavaria.
  
  Joaloka qhobosheane, e ne e eme bohareng ba thaba e bonolo, mabota a eona a matsutla-tsutla a bile a na le matheba a lihele tsa metsu libakeng tse sa tšoaneng. Litora tse pota-potiloeng ka mahlakoreng a mabeli a liheke tse nang le li-arched le tsela e pharaletseng ea likoloi li ne li lumella likoloi tse theko e boima hore li eme ka mokhoa o motle 'me li bontše seo li se finyeletseng morao-rao ha li-paparazzi tse khethiloeng ka letsoho li khumama ho li nka lifoto.
  
  Abel Frey o ile a etella pele mokete ka bonngoe, a thoholetsa baeti ba 'maloa ba bohlokoa ka ho fetisisa le ho etsa bonnete ba hore mehlala ea hae e itšoara ka tsela e lebeletsoeng ho bona. Ho lla mona, ho korotla moo, esita le motlae oa ka linako tse ling o ile oa etsa hore bohle ba phele ho latela litebello tsa hae.
  
  Ha a le matlung a poraefete, o ile a iketsa eka ha a bone limathi tse tšoeu li behiloe holim'a litafole tsa likhalase tse fihlang mangoleng, batsamaisi ba inama ka litlhaka linkong tsa bona. Mehlala le batšoantšisi ba bacha ba tummeng ba apereng joaloka lipopi tsa bana tse entsoeng ka satin, silika le lace. Nama e pinki, e bobola le monko o monate oa takatso. Liphanele tsa plasma tse mashome a mahlano tse bontšang MTV le litšoantšo tsa bootsoa tse thata.
  
  Chateau e ne e tletse 'mino o monate, Slash le Fergie ba bapala "Beautiful Dangerous" sethaleng se hole le libaka tse senyehileng - 'mino oa rock o monate o phefumoloha le ho feta moketeng oa Frey o seng o ntse o le teng.
  
  Moqapi oa feshene o ile a tloha, a sa hlokomeloe ke mang kapa mang, 'me a nyolohela litepising tse ka sehloohong ho ea lepheong le khutsitseng la qhobosheane. Sefofane se seng hape le balebeli ba hae ba ne ba koetse lemati le sireletsehileng ka mor'a hae, le fumanehang feela ka motsoako oa linotlolo le ho tseba lentsoe. O ne a tsena mo phaposing e e neng e tletse ka didirisiwa tsa tlhaeletsano le mokoloko wa dikirini tsa thelebishene tsa boleng jo bo kwa godimo.
  
  E mong oa balateli ba hae ba tšepahalang o itse: "Hantle ka nako, mohlomphehi. Alicia Miles o bua ka mohala oa sathelaete. "
  
  "Ho lokile, Hudson. Na e ngotsoe ka mokhoa o patiloeng?
  
  "Ehlile, monghadi."
  
  Frey o ile a amohela sesebelisoa se reriloeng, a phunya molomo oa hae ka ho qobelloa ho atametsa molomo oa hae haufi le sebaka seo lackey ea hae e neng e se e ntse e fafatsa mathe.
  
  "Miles, sena se betere e be monate. Ke na le ntlo e tletseng baeti bao ke lokelang ho ba hlokomela." Leshano la ho iphelisa le ne le sa bonahale eka ke ntho e iqapetsoeng ho eena. E ne e le seo batho bana ba neng ba sa hloke ho se utloa.
  
  "Bonase e loketseng, nka re," molumo oa Senyesemane o behiloeng hantle o ne o utloahala o phoqa. "Ke na le aterese ea webo le password ea ho batla Parnevik."
  
  "Kaofela ke karolo ea tumellano, Miles. 'Me u se u ntse u tseba hore ho na le mokhoa o le mong feela oa ho fumana bonase.
  
  "Milo o teng?" Joale molumo o fetohile. Sekoa 'metso. Naughter...
  
  "Ke 'na feela le molateli oa ka ea hloahloa."
  
  "Mmm... Le yena o mo meme ha o batla," lentswe la hae le ile la fetoha. "Empa ka bomalimabe ke tlameha ho potlaka. Kena ho www.locatethepro.co.uk ebe u kenya phasewete ka litlhaku tse nyane: bonusmyles007,"lol. "Ke nahana hore u ka e thabela, Frey. Sebopeho se tloaelehileng sa tracker se lokela ho hlaha. Parnevik e hlophisitsoeng e le ea bone. U lokela ho khona ho mo sala morao kae kapa kae. "
  
  Abel Frey o ile a lumelisa ka khutso. Alicia Miles e ne e le ts'ebetso e ntle ka ho fetisisa eo a kileng a e sebelisa. "Ho lokile, Miles. Hang ha mahlo a hau a le tlas'a taolo, u tla be u tsoile leash. Ebe u khutlela ho rona 'me u tlise likotoana tsa batho ba Canada. Joale re tla bua. "...
  
  Mohala o ile oa shoa. Frey o ile a beha mohala oa hae fatše, a thabile hajoale. "Ho lokile, Hudson," a rialo. "Simisa koloi. Romela bohle Ostergotland hang-hang." Karolo ea ho qetela o ne a ka khona ho e fihlela, joalo ka likotoana tse ling kaofela haeba li ne li bapala lipapali tsa ho qetela ka nepo. "Milo o tseba seo a lokelang ho se etsa."
  
  O ile a ithuta letoto la li-monitor tsa thelevishene.
  
  "Ke ofe ho bona eo e leng Motšoaruoa 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson o ile a ingwaya litelu tsa hae tse bohlasoa pele a tsoka matsoho. Frey o ile a inamela ho ithuta ngoanana ea blonde ea lutseng bohareng ba bethe ea hae, maoto a hae a lebile selelung sa hae,
  
  Kapa, hantle, ho lula betheng ea Frey. Le ho ja lijo tsa Frey ka ntlong e notletsoeng le e lebetsoeng eo Frey a e laetseng. Ho sebelisa motlakase oo Frey a o lefileng.
  
  Leqaqailaneng ho na le ketane eo a e qapileng.
  
  Joale e ne e se e le oa hae.
  
  "Kapele-pele romela video eo kamoreng ea ka e skrineng se seholo. Ebe u bolella moapehi hore a fane ka lijo tsa mantsiboea moo. Metsotso e leshome ka mor'a sena, ke hloka setsebi sa ka sa karate." A khutsa, a nahana.
  
  "Kene?"
  
  "E, yona yona. Ke batla hore a ee moo a nke lieta tsa hae. Ha ho letho le leng hajoale. Ke batla hore tlhokofatso ea kelello e be nako e telele hamonate ho fihlela ena e pshatleha. Ke tla ema letsatsi, ebe ke tla mo tlisetsa ntho e "ngoe ea bohlokoa."
  
  "Le motšoaruoa 7?"
  
  "Molimo o ratehang, Hudson, mo tšoare hantle, joalo ka ha u ne u tla itšoara. Molemo ka ho fetisisa ho tsohle. Nako ea hae ea ho re khahla e atametse. "...
  
  
  MATHARO TSOHLE
  
  
  
  SEFAKA SA SWEDEN
  
  
  Sefofane se ile sa sekamela. Kennedy Moore o ile a tsoha ka ho qala, a imolohile hore ebe o tsositsoe ke moferefere, letsatsi le lecha le lelekisitse Chaser ea hae e Lefifi.
  
  Kalebe o ne a le teng litorong tsa hae joalokaha a ne a le teng lefatšeng la sebele, empa bosiu o ile a "molaea khafetsa ka ho sututsa maphele a phelang "metsong oa hae ho fihlela a khangoa "me a qobelloa ho hlafuna le ho koenya, e leng ho eka ha hae feela ho neng ho hlokofatsoa ke tšabo e neng e le mahlong a hae. , kamehla ho fihlela tlhase ea ho qetela e tima.
  
  Hang ha a tsoha 'me a tabohile ka tlas'a lihele, a qamaka ho pota-pota ntlo ka mahlo a hlaha. Ho ne ho khutsitse; baahi le masole ba ne ba otsela kapa ba bua ba khutsitse. Le Ben Blake o ile a khaleha a tšoere laptop ea hae, mehala ea matšoenyeho ha ea ka ea theoloa ke boroko 'me ka bomalimabe sefahleho sa hae sa moshanyana.
  
  Eaba o bona Drake mme a mo shebile. Joale matšoenyeho a hae a ile a ntlafatsa sefahleho sa hae se seng se ntse se khahla. Botšepehi ba hae le ho hloka boithati ho ne ho totobetse, ho ke ke ha khoneha ho ipata, empa bohloko bo patehileng ka mor'a khutso ea hae bo ile ba etsa hore a batle ho mo tšelisa ... bosiu bohle.
  
  A bososela a le mong. Litšupiso tse ling tsa li-dinosaur rock. Nako ea Drake e ne e le monate haholo. Ho ile ha feta motsotso pele a hlokomela hore pososelo ea hae e ka hare e kanna ea fihla mahlong a hae, hobane o ile a bososela le eena.
  
  Mme, ka lekhetlo la pele lilemong tsohle ho tloha ha a kena Sekolong sa Sekolo, o ile a ikoahlaela hore ebe pitso ea hae e ne e hloka hore a hlakole botho ba hae. O ne a lakatsa eka a ka tseba ho kuta moriri oa hae joalo. O lakatsa eka nkabe a le Selma Blair hanyane le Sandra Bullock hanyane.
  
  Ha a se a buile tsena tsohle, ho ne ho hlakile hore Drake oa mo rata.
  
  O ile a boela a bososela, empa ka nako eo sefofane sa boela sa sekameha mme bohle ba tsoha. Mokhanni oa sefofane o ile a phatlalatsa hore ba nka leeto la hora ho tloha moo ba eang teng. Ben o ile a tsoha 'me a tsamaea joaloka zombie ho ea lata kofi ea Kona e setseng. Thorsten Dahl a ema mme a qamaka.
  
  "Ke nako ea ho bulela radar e kenang fatše," a rialo a bososela.
  
  Li ile tsa romeloa ho fofa holim"a Östergotland, li lebisitse libakeng tseo Moprofesa Parnevik le Ben ba neng ba lumela hore motse oa Heidi o tla ba teng. Moprofesa ea futsanehileng o ne a utloa bohloko ka ho hlakileng ho tloha ntlheng e khaotsoeng ea monoana oa hae 'me o ne a tšohile haholo ke kamoo mohlorisi oa hae a neng a se na pelo kateng, empa o ne a thabile joaloka ntja ha a ntse a ba bolella ka' mapa o ngotsoeng Thebeng ea Odin.
  
  Tsela ea ho ea Ragnarok.
  
  Mohlomong.
  
  Ho fihlela hajoale ha ho motho ea khonneng ho e fetolela. Na see e ne e le phoso e 'ngoe hape ka lehlakoreng la Alicia Miles le sehlopha sa hae se ferekaneng?
  
  Hang ha sefofane se phunyeletsa sebaka se thata sa Dahl, o ile a supa setšoantšo se hlahang thelevisheneng ea sefofane. Radar e phunyeletsang fatše e ile ea romela maqhubu a makhutšoane a seea-le-moea fatše. Ha e otla ntho e patiloeng, moeli, kapa lefeela, e ne e bonahatsa setšoantšo pontšong ea eona ea ho khutla. Qalong ho thata ho li khetholla, empa ka phihlelo ho ba bonolo.
  
  Kennedy o ile a sisinya hlooho ho Dahl. "Na sesole sa Sweden se na le tsohle?"
  
  "Ntho ea mofuta ona ea hlokahala," Dahl o ile a mo bolella ka botebo. "Re na le mofuta o nyalisitsoeng oa mochini ona o lemohang merafo le liphaephe tse patiloeng. Theknoloji e phahameng haholo. "
  
  Mafube a ile a chaba, eaba a lelekoa ke maru a masoeu ha Parnevik a ntse a lla. "Mona! Setšoantšo sena se shebahala joaloka sebaka sa khale sa Viking. A na u bona moqomo o ka ntle o chitja - ana ke mabota a sireletsang - le lintho tse khutlonnetsepa ka hare? Tsena ke matlo a manyenyane."
  
  "Kahoo, ha re fumaneng ntlo e kgolo ka ho fetisisa..." Ben a qala ka potlako.
  
  "Che," ho boletse Parnevik. E tlameha ebe ntlo e telele ea sechaba - sebaka sa kopano kapa mokete. Heidi, haeba a ne a hlile a le mona, a ka be a e-na le ntlo ea bobeli e khōlō."
  
  Ha sefofane se ntse se theoha butle, ho ile ha hlaha litšoantšo tse hlakileng haholoanyane. Haufinyane sebaka seo se ile sa tšoauoa ka ho hlaka ka limithara tse "maloa ka tlas"a lefatše, "me ntlo ea bobeli e khōlō ka ho fetisisa e ile ea bonahala kapele.
  
  "U bona sena," Dahl a supa "mala o tebileng ho feta, o fokolang hoo o ka "nang oa se ke oa hlokomeloa ntle leha motho a ne a o batla. Sena se bolela hore ho na le sekheo, 'me se ka tlas'a ntlo ea Heidi ka ho toba. "Tjhe," a rialo, a reteleha. "O hahile ntlo ea hae hantle ka holim'a seliba sa Mimir!"
  
  
  MATHARO MABELI
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Hang ha ba se ba le fatše 'me ba tsamaile lik'hilomithara tse' maloa makhulong a mongobo, Dahl o ile a laela hore ba emise. Drake o ile a sheba ho pota-pota seo a neng a ka se hlalosa feela, ka moea o mocha oa Dino-Rock eena le Kennedy ba arolelanang, sehlopha sa motley. MaSweden le SGG a ne a emeloa ke Thorsten Dahl le banna ba hae ba bararo, SAS ke Wells le masole a leshome. E mong o ile a sala Hawaii, a lemetse. Sehlopha sa Delta se fokotsehile ho batho ba tšeletseng; joale ho ne ho e-na le Ben, Parnevik, Kennedy le eena. Hayden o ile a sala le sefofane.
  
  Ho ne ho se le ea mong har"a bona ea neng a sa khathatsoe ke mathata a mosebetsi oa bona. Taba ea hore sefofane se ne se emetse, se futhumetse ka ho feletseng 'me se hlometse, se nang le Lipalo ka sekepeng, se itokiselitse ho ba isa kae kapa kae lefatšeng, se ile sa hatisa feela ho teba ha boemo boo.
  
  "Haeba e thusa," Dahl o ile a re ha bohle ba mo shebile ka tebello, "ha ke bone hore na ba ka re fumana joang lekhetlong lena," o ile a bontša. Qala ka ho sebelisa liqhomane tse bobebe ho phunya maoto a seng makae, ebe ke nako ea ho hula.
  
  "Hlokomela," Parnevik a sotha matsoho a hae. "Ha re batle ho putlama."
  
  "Se ke oa tšoenyeha," Dahl a rialo a thabile. "Pakeng tsa mabotho a fapaneng mona, ke nahana hore re na le sehlopha se nang le boiphihlelo, Moprofesa."
  
  Ho ile ha e-ba le litšeho tse soabisang. Drake o ile a hlahloba tikoloho ea bona. Ba ile ba theha sebaka se sephara, ba siea banna ka holim'a maralla a 'maloa a pota-potileng sebaka seo radar e phunyeletsang fatše e bontšang ntlo ea khale ea balebeli e kileng ea ema. Haeba feela e ne e lekana bakeng sa Vikings le bohle ...
  
  Lithota li ne li le joang "me li khutsitse, moea o fokang hasesaane o foka ka thata lifate tse neng li mela ka bochabela ho sebaka sa tsona. E ile ea qala ho rotha hanyenyane eaba ea emisa pele e leka hape.
  
  Mohala oa Ben oa lla. Mahlo a hae a ile a talima ka mokhoa o makatsang. "Ntate? Ke phathahane feela. Ke tla u bitsa morao ka morao. " A koala sesebelisoa, a sheba Drake. "Ha ke na nako," a honotha. "Ba se ba ntse ba tseba hore ho na le ho hong ho etsahalang, ha ba tsebe hore na ke eng."
  
  Drake o ile a oma ka hlooho mme a shebella ho phatloha ha pele ntle le ho thothomela. Joang, turf le litšila li ile tsa fofa moeeng. Sena se ile sa latelwa hanghang ke seteraeke se seng, se tebileng hanyane, mme leru la bobedi la phahama fatshe.
  
  Banna ba "maloa ba ile ba tla ka lialuma, ba tšoere likharafu ha ba ntse ba tšoere libetsa. Sebaka sa surreal.
  
  "Hlokomela," ho rialo Parnevik. "Ha re batle hore mang kapa mang a kolobise maoto." O ile a tšeha joalokaha eka ke motlae o moholo ka ho fetisisa historing.
  
  Setšoantšo se hlakileng haholoanyane se ne se bontša lesoba ka tlas'a ntlo e telele ea Heidi le lebang lehaha le leholo. Ho hlakile hore ho ne ho e-na le ho feta feela seliba se robetseng moo, "me sehlopha se ile sa etsa phoso ka lehlakoreng la tlhokomeliso. Ho ile ha nka hora e "ngoe hape ea ho cheka ka hloko le ho khefutsa ha "maloa ha Parnevik a ntse a lla "me a ithuta ka lintho tse epolotsoeng pele li nyamela moeeng o mosesaane.
  
  Drake o sebelisitse nako ena ho hlophisa mehopolo ea hae. Ho fihlela joale, o ne a ikutloa eka o ne a le holim'a lirolara ntle le mariki. Esita le ka mor'a lilemo tsena tsohle, o ne a ntse a tloaetse ho latela litaelo ho feta ho phethahatsa moralo oa ketso, kahoo o ne a hloka nako e ngata ea ho nahana ho feta, ho re, Ben Blake. O ne a tseba lintho tse peli ka tieo - li ne li lula li le morao, 'me lira tsa tsona li li qobella ho itšoara ka maemo ho e-na le ho li bōpa; ha ho pelaelo hore sena ke phello ea hore ba kene peisong ena ka mor'a bahanyetsi ba bona.
  
  Joale ke nako ea ho qala ho hapa peiso ena. Ho feta moo, ho ne ho bonahala e le bona feela mokha o ikemiselitseng ho pholosa lefatše ho e-na le ho le beha kotsing.
  
  Joale na u lumela lipale tsa lithotsela?
  
  Che, o ile a araba ka tsela e tšoanang le ea nakong eo. Empa ke dumela dipale tse tshosang...
  
  Nakong ea thōmo ea hae ea ho qetela e le setho sa SRT ea lekunutu, sehlopha se khethehileng sa SAS, eena le litho tse ling tse tharo tsa sehlopha sa hae, ho kenyeletsoa Alicia Miles, ba ile ba khoptjoa motseng o hōle oa Northern Iraq, baahi ba oona ba hlokofatsoa le ho bolaoa. Ho nka hore ho hlakile, seo ba neng ba se batlisisa ... e ne e le ho fumana masole a Brithani le a Fora a ntse a le mothating oa ho hlongoa lipotso.
  
  Se ileng sa latela se ile sa fifatsa matsatsi a mang kaofela a Matt Drake Lefatšeng. A foufalitsoe ke khalefo, eena le litho tse ling tse peli tsa sehlopha ba ile ba emisa tlhokofatso eo.
  
  Ketsahalo e 'ngoe ea 'mollo oa botsoalle' har'a ba bangata.
  
  Alicia Miles o ile a ema 'me a shebella, a sa silafatsoa ke lintho tse makatsang ka tsela e 'ngoe kapa e' ngoe. O ne a sitoa ho thibela tlhokofatso eo, "me o ne a sitoa ho thibela lefu la bahlorisi. Empa o ile a fela a latela litaelo tsa molaoli oa hae.
  
  Matt Drake.
  
  Ka mor"a sena, bophelo ba lesole leo bo ile ba fela bakeng sa hae, likamano tsohle tsa lerato tseo a neng a li tšehetsa li ile tsa senyeha likoto. Empa ho tlohela tšebeletso ho ne ho sa bolele hore mehopolo e ile ea fela. Mosali oa hae o ile a mo tsosa bosiu bo bong le bo bong "me a tsoa betheng ea hae e tletseng mofufutso, a llela mokatong o ka tlaase ha a hana ho ipolela.
  
  Joale a bona Kennedy a eme mabapa le eena, a bososela joalokaha eka o ka sefofaneng. Moriri oa hae o ne o leketlile 'me sefahleho sa hae sa e-ba se monate le se hlabang ka pososelo ea hae. Mahlo a bohareng le 'mele oa Lekunutu la Victoria o kopantsoeng le mokhabiso oa matichere le thibelo ea khoebo. E kopane hantle.
  
  O ile a boela a bososela. Thorsten Dahl o ile a hoeletsa: "Kena ka botebo ho baleng! Re hloka tataiso bakeng sa Litloholo. "
  
  Ha Ben a mo botsa hore na Descender ke eng, o ile a bososela feela. "Hantle-ntle ho tsoa tšōmong ea Hollywood, motsoalle oa ka. Na u sa hopola kamoo lesholu le ileng la qhoma ho tloha mohahong "me ho qhoma ha lona ho feto-fetoha le milimithara pele ho oa ha lona ho emisoa? Blue Diamond Lander ke sesebelisoa seo ba se sebelisang. "
  
  "Ho lokile".
  
  Drake o ile a bona Molaoli oa hae oa khale a ntse a tsamaea butle a nka botlolo ea kofi. Puisano ena e se e le nako e ntse e etsoa. Drake o ne a batla ho e felisa.
  
  "Mae?" A botsa a tiisitse molomo fatshe hore ho se be le ya utlwisisang potso ya hae.
  
  "Hm?" - Ke botsitse.
  
  "Mpolelle feela".
  
  "Mohau, motsoalle, ka mor'a ho hloka leseli le hlakileng leo u fanang ka lona mabapi le mokhoa oa hau oa ho itlosa bolutu oa khale, ha ke khone ho fana ka limpho tsa mahala hona joale, na nka khona?"
  
  Drake o ne a sitoa ho ithiba empa a hatelle pososelo. "O monnamoholo ya ditshila, o a tseba seo?"
  
  "Sena ke sona se etsang hore ke lule ke le sehlohlolong sa papali ea ka. Joale mpolelle pale e 'ngoe ea mesebetsi ea hae ea lekunutu-e 'ngoe le e 'ngoe ea tsona. "
  
  "Ho lokile ... nka fana ka monyetla oa hau mona 'me ka u fa ho hong ho khutsitseng," ho boletse Drake. "Kapa o ka ema ho fihlela sena se fela mme ke tla o fa kgauta... o tseba e le nngwe feela."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Ha Mai a ne a ipata kopanong e khōlō ka ho fetisisa ea cosplay ea Japane ho kena le ho tšoara Fuchu Triads tse neng li tsamaisa indasteri ea bootsoa ka nako eo."
  
  Wells o ne a bonahala eka o tla tšoaroa ke sethoathoa. "Jesu, Drake. O sethoto. Ho lokile, empa ntshepe, o a nkolota jwale," a hula moya. "Majapane a sa tsoa mo hulanya Hong Kong, ka boitsebiso ba bohata, ntle le temoso, a senya ka ho feletseng sekoahelo seo a 'nileng a se haha ka lilemo tse peli."
  
  Drake o ile a mo fa chebahalo e ahlameng, e sa lumeleng. "Le ka mohla".
  
  "Le mantsoe a ka."
  
  "Hobane'ng?"
  
  "Le potso ea ka e latelang. Empa, Drake, na ha ho hlakile?
  
  Drake o ile a nahana ka eona. Ke feela hore ke eena ea molemo ka ho fetisisa eo ba nang le eona. Tse molemo ka ho fetisisa tseo ba kileng ba ba le tsona. 'Me ba tlameha ho e hloloheloa. "
  
  "Re ntse re nka mehala ho tsoa Lefapheng la Toka le Tonakholo ka lihora tse ka bang leshome le metso e mehlano joale, joalo ka ba Yankees. Ba tla lumela ntho e 'ngoe le e 'ngoe ho rona - ba mo rometse ho ea hlahloba La Veraine hobane ke eona feela khokahano eo ba e fumaneng bohlasoa bona bo seng bo ntse bo eketseha ho ba ketsahalo e kholo ka ho fetisisa e etsahalang polaneteng hona joale. Ke taba ea lihora feela pele re qobelloa ho ipolela ho bona. "
  
  Drake o ile a sosobanya sefahleho. "Na ho na le lebaka la ho se ipolele hona joale? Mohlomong e ka ba theko e ntle haholo. "
  
  Kea lumela, molekane, empa mebuso ke mebuso, "me hore na lefatše le kotsing kapa che, e rata ho bapala lipapali tsa eona tse nyenyane, na ha ho joalo?"
  
  Drake o ile a supa sekoti fatše. Ho bonahala eka ba se ba lokile.
  
  
  ******
  
  
  Sekhahla sa ho theoha ha Drake se ne se behiloe maotong a 126. Ho ile ha behoa sesebelisoa se bitsoang "muzzle" ka potlako letsohong la hae 'me a fuoa mokotlana oa mokotla. O ile a hula helemete ea bo-ralitima-mollo e neng e tlameletsoe ka toche hloohong eaba o phopholetsa mokotla oa hae. Toche e kholo, tanka ea oksijene, sebetsa, lijo, metsi, seea-le-moea, lisebelisoa tsa thuso ea pele - ntho e 'ngoe le e' ngoe eo ae hlokang bakeng sa ho patoa. O ile a hula liatlana tsa mosebetsi o boima 'me a ea moeling oa sekoti.
  
  "Geronimo?" o ile a kopa Kennedy, ea ileng a sala mokatong o ka holimo le Ben le Moprofesa, ho thusa ho beha leihlo sebaka sa bona.
  
  "Kapa tšoara maqaqailana a hao, ntshetsa marao a hao kantle mme o tshepe," a rialo.
  
  Drake o ile a mo soma hampe, "Re tla khutlela ho sena hamorao," a rialo "me a itahlela lefifing.
  
  Hang-hang a utloa leqhubu le khubelu la taemane. Lebelo la ho wa ha hae le ile la fokotseha ha a ntse a wa, mme lebidi la hae le lenyane la sisinyeha ka makgetlo a lekgolo ka motsotsoana. Mabota a seliba - ka lehlohonolo joale a omme - a ile a benya nakong e fetileng ka likhahla tsa khaleidoscopic, joalo ka filimi ea khale e ntšo le e tšoeu. Qetellong ho theoha ho ile ha lieha ho khasa, 'me Drake a utloa libutsi tsa hae li kokomoha butle lefikeng le thata. A petetsa molomo mme a utlwa leqhoele le tswa lebanteng la setulo sa hae. Drake o ile a hlahloba mokhoa oa ho mo fetola Ascendant pele a leba moo Dal le halofo ea banna ba neng ba eme ba emetse.
  
  Lebato le ile la putlama ka mokhoa o tšosang, empa a re e bakoa ke maloanlahla a chesitsoeng.
  
  Dahl o itse: "Lehaha lena le lenyenyane ka mokhoa o makatsang ha le bapisoa le seo re se boneng radar e kenang fatše. "O ka be a ile a bala hampe. Nama 'me u batle ... kotopo ... kapa ntho e joalo."
  
  Moswede o ile a thothomela, a tšeha ke ho hloka tsebo ha hae. Drake o e ratile. O ile a pota-potile lehaha butle-butle, a ithuta mabota a sa lekaneng a bile a thothomela, ho sa tsotellehe kobo e teteaneng eo a e filoeng. Lithane tse likete tsa majoe le lefatše li ne li mo hatella, 'me ke enoa, a leka ho phunyeletsa ho feta. Ho eena ho ne ho utloahala eka ke bophelo ba lesole.
  
  Dahl o ne a buisana le Parnevik ka mohala oa video oa batho ba babeli. Moprofesa o ile a hoeletsa 'litlhahiso' tse ngata hoo Dahl a ileng a tima molumo ka mor'a metsotso e 'meli. Masole a ile a hatakela lehaha ho fihlela e mong oa bahlankana ba Delta a hoeletsa: "Ke na le litšoantšo tse betliloeng mona. Leha e le ntho e nyane. "
  
  Dahl o ile a tima mohala oa video. Lentsoe la Parnevik le ne le utloahala le le holimo le le hlakileng, eaba le ema ha Dahl a tlisa selefouno leboteng.
  
  "O bona sena?"
  
  "Ja! Ho joalo! Bra!" Parnevik o ile a lahleheloa ke Senyesemane ka lebaka la thabo. "Walknott... mmm... lefito la bahlabani ba bolailweng. Lena ke letšoao la Odin, khutlo-tharo e meraro, kapa khutlo-tharo ea Borromean, e amanang le khopolo ea lefu le khanyang ntoeng.
  
  Drake a sisinya hlooho. "Li-Vikings tsa Mali."
  
  Hangata letšoao lena le fumanoa 'majoeng a litšoantšo' a bontšang ho shoa ha bahale ba neng ba tsamaea ka seketsoana kapa ba palame lipere ho ea Valhalla - ntlong ea borena ea Odin. Sena se tiisa le ho feta khopolo ea hore re fumane Valhalla ea tloaelehileng."
  
  "Ke maswabi ho senya mokoloko wa hao, molekane," ha rialo monna ya tobaneng le yena wa SAS, "empa lebota lena le tenya jwaloka matsale wa ka."
  
  Bohle ba ile ba kgutlela morao, ba ntse ba betsa mabone a dihelemete sebakeng se neng se sa angwa.
  
  "E tlameha ebe ke lerako la bohata." Mohlankana a batla a hoeletsa ka thabo. "Ho lokile!"
  
  "Ema," Drake a utlwa lentswe le lenyane la Ben. "E boetse e re Valknoth e boetse e bitsoa Lefito la Lefu, e leng letšoao la balateli ba Odin ba neng ba e-na le takatso ea lefu le mabifi. Ka sebele ke lumela hore sena e ka ba temoso."
  
  "Bullshit". Ho feheloa ha Drake e ne e le 'nete.
  
  "Mohopolo ke ona, mathaka," ha utlwahala lentswe la Kennedy. "Ho thoe'ng ka tlhahlobo e phethahetseng ea marako 'ohle. Haeba u fumana li-Walknotts tse ling, empa u fumane lebota le se nang letho, nka khetha lena. "
  
  "Ho bonolo hore u ka e bua," Drake o ile a honotha. "Ho ba moo le tsohle."
  
  Ba ile ba arohana, ba kopanya mabota a majoe ka inch ka inch. Ba ile ba tlosa lerōle la makholo a lilemo, ba qhelela litepo ka thōko "me ba leleka hlobo. Qetellong, ba ile ba fumana Li-Valknots tse ling tse tharo.
  
  "Ho lokile," ho boletse Drake. "Ke mabota a mane, dintho tse nne tsa mafito. Joale re etsa'ng?"
  
  "Na kaofela lia tšoana?" - moprofesa o ile a botsa ka ho makala.
  
  E mong oa masole o ile a hlahisa setšoantšo sa Parnevik skrineng sa mohala oa video. "Che, ha ke tsebe ka lona banna, empa ke na le bonnete ba hore ke khathetse ke ho mo mamela. Moswede ea mali a ka be a re qetile khale."
  
  "Ema," lentswe la Ben la rialo. "Mahlo a selibeng sa Mimir, eseng ..." lentsoe la hae le ile la lahleha ka mor'a mololi oa static, 'me joale skrine ea fifala. Dahl o ile a e sisinya, a e bulela le ho e tima, empa ha se na thuso.
  
  "Bohlanya. O ne a leka ho reng?
  
  Drake o ne a le mothating oa ho hakanya ha videophone e khutlela bophelong 'me sefahleho sa Ben se tlala skrine. "Ha ke tsebe se etsahetseng. Empa mamela - Mahlo a selibeng sa Mimir, eseng lehaheng le ka tlase ho sona. Ua utloisisa?"
  
  "Ho joalo. Joale re ile ra li feta tseleng e theohang?"
  
  "Ke nahana hore ho joalo".
  
  "Empa hobaneng?" Dahl o ile a botsa a sa kholoe. "Joale ke hobane'ng ha lehaha lee le entsoe ho hang? 'Me radar e phunyeletsang fatše e ne e bontša ka ho hlaka hore ho na le sebaka se seholo ka tlaase. Ehlile, Piece e ne e tlameha ho ba tlase moo. "
  
  "Ntle le haeba-" Drake o ile a utloa sefuba se tšabehang. Ntle le haeba sebaka sena e le leraba.
  
  Ka tšohanyetso Dahl o ne a shebahala a sa kholisehe. "Joang joale?"
  
  "Na sebaka see se ka tlase ho rona? Ho thoe'ng haeba e le sekoti se se nang moeli?"
  
  Sena se bolela hore u eme mosamong oa letsopa!" Mothaka o ile a hoeletsa ka ho tshoha. "Sefi! E ka putlama neng kapa neng. Tloha moo hona joale!"
  
  Ba ile ba shebana motsotso o le mong o sa feleng oa lefu le tsielehileng. Kaofela ba ne ba batla ho phela hampe haholo. Mme yaba tsohle tsa fetoha. Seo pele e neng e le lepetso fatše la konkreite joale e ne e se e le phanele e thata e petsohileng. Molumo ona o makatsang oa ho taboha e ne e se oa ho falla ha lejoe, empa ho tloha tabeng ea hore fatše e ne e petsoha butle-butle ho tloha qetellong ho ea qetellong.
  
  Ka sekoti se sa feleng ka tlas'a bona....
  
  Banna ba ts'eletseng ba ile ba qosa ka bohale ho Bahlaseli ba babeli. Ha ba fihla moo, ba ntse ba phela, Dahl o ile a hoeletsa ho tsosolosa taolo.
  
  "Lona ba babedi eyang pele. Molemong oa Molimo, e-ba bohale. "
  
  Parnevik o ile a re: "Ha u nyoloha, ela hloko ka ho khetheha tikoloho ea hao. Ha re batle ho fetoa ke lintho tsa khale."
  
  "Se ke oa ba sethoto, Parnevik." Dahl o ne a tsielehile ka maikutlo a hae. Drake o ne a e-s'o mo bone tjena pele. "Ba babeli ba rona ba ho qetela re tla hlahloba ha re ntse re tsamaea," a rialo, a tjametse Drake. "Ke nna le wena".
  
  Mohala oa video o ile oa lla hape 'me oa tima. Dahl o ile a e sisinya joalokaha eka o ne a leka ho mo khama. "Ha ho pelaelo hore u hlotsoe ke Yankees."
  
  Ho nkile banyalani ba pele metsotso e meraro ho fihla boemong bo tlase. Ebe tse ling tse tharo bakeng sa para ea bobeli. Drake o ile a nahana ka lintho tsohle tse ka etsahalang ka mor"a metsotso e tšeletseng-e leng phihlelo ea bohlokoa bophelong bohle, kapa ho hang ho hang. Ho eena e ne e le ea ho qetela. Ha ho letho haese ho kokomoha ha letsopa, ho bobola ha lejoe le kolohaneng, ho hlaha ha monyetla, ho etsa qeto ea hore na o tla mo putsa ka bophelo kapa lefu.
  
  Lebato le ka tlas'a letšoao la pele leo ba le fumaneng le ne le oele. Ho ne ho se temoso; joalokaha eka fatše o ile a fana ka moea feela 'me o ile a oela lebaleng. Drake o ile a hloa seliba ho ea fihla moo a ka khonang. E ile ea leka-lekana mahlakoreng a eona ho e-na le hore e be fatše e pshatlehang ea lehaha. Dahl o ile a haka ka lehlakoreng le leng la seliba, a tšoere sengoathoana sa twine e tala ka matsoho a mabeli, lesale la monoana oa hae oa lenyalo le bonahatsa lebone la helmete ea Drake.
  
  Drake o ile a sheba holimo, a batla likotoana life kapa life tse matla tseo ba ka li kopanyang lithapong tsa bona. Eaba o utloa Dahl a hoeletsa: "Shit!" 'me a sheba fatše ka nako ho bona videophone e pota-pota ho tloha qetellong ho ea qetellong ka mokhoa o khopo o tsamaeang butle pele o oela fatše ka lehaha fatše.
  
  E fokotsehile, hard drive e ile ea fela, ea oela ka mokoting o motšo joaloka litoro tsa khale tsa Drake tsa ho qala lelapa. Sefefo se ile sa tla ho bona, sa lokolla moea o moferefere o tletseng lefifi le ke keng la hlalosoa sebakeng seo libōpuoa tse foufetseng li neng li ipatile li bile li thella ho tsona.
  
  'Me, ha a sheba fatše ka mohohlong oa moriti o se nang lebitso, Drake o ile a boela a fumana tumelo ea hae ea bongoaneng ho liphoofolo tsa litonanahali.
  
  Ho ne ho utloahala molumo o fokolang oa ho thella, 'me thapo e theoha holimo, e otlanya. Drake o ile a e tšoara ka kananelo 'me a e hokela marapong a hae. Dahl o ile a etsa se tšoanang, a shebahala a le tšoeu ka ho tšoana, 'me ka bobeli ba tobetse likonopo tsa bona.
  
  Drake o ile a shebella altimeter. O ile a ithuta halofo ea seliba ha Dahl a e qopitsa ka lehlakoreng le leng. Ka makhetlo a "maloa ba ile ba ema "me ba inamela pele hore ba shebe ka hloko, empa nako le nako ha baa ka ba fumana letho. Maoto a lekholo a tsamaea, 'me a ntan'o ba mashome a robong. Drake o ile a ebola matsoho a hae a le mali, empa ha aa ka a fumana letho. Ba tsamaea, joale e le maoto a mashome a mahlano, 'me joale Drake a bona ho se be le khanya, lerootho le ileng la monya leseli leo a mo akhetseng ho lona.
  
  Letlapa le sephara la lepolanka, le matsutla-tsutla mathokong, le sa angoang ke mongobo kapa hlobo. Drake o ne a khona ho bona litšoantšo tse betliloeng holim'a eona 'me ho ile ha mo nka nakoana ho beha helmete ka nepo.
  
  Empa ha a etsa ...
  
  Mahlo. Setšoantšo sa tšoantšetso sa mahlo a Odin, se betliloeng ka lehong 'me se siiloe mona ... ke mang?
  
  Ka Odin ka boeena? Lilemong tse likete tse fetileng? Mongoli: Heidi? Na e ne e utloahala haholoanyane?
  
  Dahl o ile a akhela mahlo a tšoenyehileng fatše. "Ka lebaka la rona kaofela, Drake, se ke oa lahla sena."
  
  
  MATHARO RARO
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Drake o ile a hlaha selibeng sa Mimir, a tšoere letlapa la lepolanka holimo joalo ka mohope. Pele a ka ntša lentsoe, o ile a ntšoa ka thata lehare la hae eaba o akheloa fatše.
  
  "Hei, khutsa ... " A sheba fatše kutu ea mochine oa litoro ho tloha Hong Kong, e 'ngoe ea tse ncha. A thetheha hanyenyane mme a bona masole a shoeleng le a shoang a robetse holim'a joang - Delta, SGG, SAS - 'me ka mor'a bona Kennedy, a khumama ka sethunya se mo supile hloohong.
  
  O ile a bona Ben a qobelloa ho ema a otlolohile ka har'a ho khangoa, matsoho a se nang mohau a Alicia Miles a mo tšoere ka thata molala. Pelo ea Drake e ile ea batla e robeha ha a bona Ben a ntse a tšoere selefouno ea hae letsohong la hae. Ke itshwareletse ho fihlela ke phefumoloha la ho qetela...
  
  "E-re Brit e eme," Colby Taylor oa Canada o ile a tla ho Drake. E-re a shebelle metsoalle ea hae e shoa-e leng bopaki ba hore nka nka karolo e "ngoe le e "ngoe ea hae pele ke ipolaea."
  
  Drake o ile a lumella mollo oa ntoa hore o kene maotong a hae. "Seo u se pakang ke hore sebaka sena se phela tumellanong le seo se se buang bukeng ea tataiso e nyarosang - hore ke naha ea liphoofolo tsa litonanahali."
  
  "Ke thothokiso e kakang," ralimilione o ile a tšeha. "Mme ke nnete. Mphe Mahlo." A otlolla matsoho a hae joalo ka ngoana ea batlang ho feta. Ramotse o ile a fetisa setšoantšo sa mahlo a Odin. "Ho lokile. Ho lekane. Joale sefofane sa hau se hokae, Drake? Ke batla likotoana tsa hau ebe u tsoa ka mokoting ona oa litšila."
  
  "Ha o na ho fihlela letho ntle le Thebe," Drake o boletse ... ntho ea pele e ileng ea fihla kelellong ea hae. 'Me u bone hore na e fetoha' mapa oa Ragnarok joang.
  
  "Setlaela," Taylor a tsheha ka mokgwa o manyala. "Lebaka le le leng la hore re be mona kajeno eseng lilemo tse mashome a mabeli tse fetileng ke hobane Thebe e sa tsoa fumanoa haufinyane. Kea kholoa u se u ntse u tseba sena, leha ho le joalo. O leka ho nkenya butle? U nahana hore ke tla thella ebe ke u fa monyetla o mong? Hantle, Mong. Drake, e re ke u bolelle. Yena ..." a supa Alicia, "ha a thelle. Eena. . esele e thata ea khauta, ke seo a leng sona!"
  
  Drake o ile a shebella ha mosebetsi-"moho le eena oa pele a khama Ben ho fihlela a e-shoa. "O tla o rekisetsa morekisi ya phahameng ka ho fetisisa."
  
  "Ke 'na ea rekang chelete e ngata ka ho fetesisa, uena ka botlalo."
  
  Mme ka thato ya Providence, motho e mong o ile a nka monyetla ka motsotso ona ho thunya kulo. Thunya e ile ea lla haholo morung. E mong oa masole a Taylor a ile a oa ka leihlo le lecha la boraro, a shoa hang-hang.
  
  Colby Taylor o ne a shebahala a sa kholoe motsotsoana. O ne a shebahala eka Bryan Adams o sa tsoa tsoa ka morung 'me a qala ho bapala "Summer of '69." Mahlo a hae a ile a fetoha disosara. Eaba e mong oa makhooa a hae a oela ho eena, a mo lihela fatše, mercenary e tsoa mali, a hoeletsa a bile a sokola, a shoa. Drake o ne a le lehlakoreng la bona hang ha loto e tabola moea ka holim'a bona.
  
  Tsohle di ile tsa etsahala ka nako e le nngwe. Kennedy a lahlela 'mele oa hae holimo. Karolo e ka holimo ea lehata ea hae e ne e kopane ka thata le selelu sa molebeli ea mo koahetseng hoo a neng a sa hlokomele le hore na ho etsahetse eng. Hang hang emisa.
  
  Letoto la likulo le ne le fofa pele le morao; ba mercenary, ba ileng ba tšoaroa pepeneneng, ba ile ba timetsoa.
  
  Thorsten Dahl o ile a lokolloa ha mercenary e mo tšoereng a lahleheloa ke karolo ea boraro ea hlooho ea hae ho thunya ea boraro e neng e utloahala sethunya. Molaoli oa SGG o ile a atamela Moprofesa Parnevik joaloka khalaba 'me a qala ho hula monna-moholo ho ea qubung ea lihlahla.
  
  Monahano oa pele oa Drake e ne e le ka Ben. Ha a ntse a itokisetsa ho becha a tsielehile, ho se kholoe ho ile ha mo sisinya joalo ka molumo oa motlakase oa li-watts tse sekete. Alicia o ile a lahlela moshanyana ka thōko 'me a tsoela pele ho Drake ka boeena. Hang-hang ha hlaha sethunya letsohong la hae; ho ne ho sa tsotellehe hore na ke efe. O ne a bolaile ka bobeli.
  
  A e thonaka, a tsepamisitse maikutlo ho yona.
  
  Drake o ile a otlollela matsoho a hae mahlakoreng ka boitšisinyo bo hlajoang ke lihlong. Hobaneng?
  
  pososelo ea hae e ne e le ea thabo, joalo ka ledemona le sibolotseng nama e e-so ka e angoa ka phaposing eo a neng a nahana hore ke khale e sebelisoa.
  
  O ile a hula sethunya. Drake o ile a thothomela, a lebelletse mocheso le bohatsu le bohloko, empa leihlo la kelello ea hae le ile la ts'oara boko ba hae mme a bona hore o fetotse sepheo sa hae motsotsong oa ho qetela... Taylor. Re se ke ra ipeha kotsing.
  
  Masole a mabeli a SAS le Delta Marines a mabeli a ile a pholoha. SAS ya tshwara Ben mme ya mo hulanya. Se neng se setse sa Sehlopha sa Delta se itokiselitse ho khutlisa mollo morung o haufi oa lifate.
  
  Ho ile ha lla lithunya tse ling. Mohlankana wa Delta o ile a reteleha mme a wa. E mong o ne a khasa ka mpa ho ea moo Wells a oetseng teng, ka lehlakoreng le leng la Seliba sa Mimir. 'Mele o bonolo oa Wells o ile oa sisinyeha ha Moamerika a mo hula, e le bopaki ba hore oa phela.
  
  Metsotso e 'maloa e latelang e ile ea feta ka lerootho. Alicia o ile a hoeletsa ka khalefo mme a tlolela lesole la Amerika. Ha a reteleha 'me a mo khahlanyetsa ka litebele, o ile a ema motsotsoana.
  
  "Sutha," Drake o ile a mo utloa a rialo. "Tloha feela."
  
  "Nke ke ka tlohela monna enoa morao."
  
  "Lona MaAmerika, le phomole," a rialo pele a lokolla dihele kaofela. Sebapali se hloahloa sa Amerika se ile sa furalla, sa khoptjoa ka har"a joang bo botenya, sa qala ka ho tšoara letsoho le le leng eaba sea thekesela kaha se ne se robehile pele se lahleheloa ke pono ka leihlo le le leng "me qetellong sa putlama ntle le ho thekesela.
  
  Drake a hoeletsa, a mathela ho Alicia ha a ntse a phahamisa Wells molaleng.
  
  "Oa hlanya?" - a hoeletsa. "Na u hlanya ka ho felletseng?"
  
  "O kena ka selibeng," mahlo a Alicia a ne a tletse polao. "U ka ikopanya le eena kapa che, Drake. Qeto ea hau."
  
  "Hobaneng ka lebitso la Molimo? Hobaneng?"
  
  "Ka letsatsi le leng, Drake. Ka letsatsi le leng, haeba u ka pholoha sena, u tla tseba."
  
  Drake o ile a thola hanyenyane hore a heme. O ne a bolela"ng? Empa ho lahleheloa ke kelello hona joale e ne e tla ba ho mema lefu joalokaha eka o ipolaile. O ile a bitsa mehopolo ea hae ea koetliso, kelello ea hae, bokhoni bohle ba hae ba SAS. O ile a mo otla ka setebele se otlolohileng sa litebele, jab, sefapano. O ile a hana, a etsa bonnete ba hore nako le nako o otla letsoho la hae ka matla, empa joale o ne a le haufi haholo.
  
  Moo a neng a batla ho ba teng.
  
  A mo supa molaleng. O ile a nka mohato o lehlakoreng, ka ho toba ka lengoleng la hae le ntseng le phahama, ka sepheo sa ho roba likhopo tse 'maloa le ho liehisa ho oa ha hae.
  
  Empa o ile a pitika pakeng tsa mangole a hae ho fihlela a atamelana ka mokhoa o tšosang, a arohane ka lisenthimithara tse fapaneng, leihlo ho leihlo.
  
  Mahlo a maholo. Mahlo a makatsang.
  
  E ne e le tsa tse ling tsa libatana tse khōlōhali lefatšeng.
  
  "O fokola joalo ka ngoana ea bohlasoa, Matt."
  
  Ho hoeshetsa ha hae ho ile ha hatsetsa masapo a hae ha a ntse a atamela, a otlolla letsoho la hae, "me a mo akhela moeeng. O ile a lula mokokotlong oa hae, a feletsoe ke moea. Le ka mor'a motsotsoana o ne a le holim'a hae, mangole a otla ka har'a plexus ea letsatsi, phatla e otla ea hae, a etsa hore a bone linaleli.
  
  Ha ba shebana hape ka mahlong, a hweshetsa, "Robalang fatshe."
  
  Empa e ne e se eena ea neng a lokela ho etsa khetho. E ne e le sohle seo a neng a ka se etsa ho phahamisa letsoho la hae, a pitikolohela lehlakoreng ho shebella ha a ntse a hula liliba tse sa tsebeng letho ho ea pheletsong ea mokoti o se nang moeli o tsejoang e le Seliba sa Mimir.
  
  Drake o ile a hoeletsa, a sokola ho ea ka mangole. A hlajoa ke lihlong ke ho hlōloa, a nyarosoa ke melemo e mengata eo a neng a mo lahlehetse ho tloha ha a kena molokong oa batho, o ne a ka shebella feela.
  
  Alicia o ile a pitikela Wells pheletsong ea seliba. Molaoli oa SAS ha a ka a hoeletsa le ho hoeletsa.
  
  Drake o ile a sisinyeha ha a ema ka maoto, hlooho le 'mele li hoeletsa. Alicia o ile a atamela Colby Taylor, a ntse a le mocha ebile a le matjato joalo ka konyana ea selemo. Drake, ka mokokotlo oa hae ho Majeremane, o ne a ikutloa eka ha a na tšireletso joaloka mosesisi oa sekepe sekepeng se shebaneng le Kraken ea pele ho histori, empa ha aa ka a thothomela.
  
  Alicia o ile a hula setopo sa mofu ho Taylor. Ralimilione a ema, a tonne mahlo, a shebile ho tloha Miles ho ea ho Drake ho ea lifateng.
  
  Ho tloha ka mor'a likutu tse koahetsoeng ke moholi, lipalo li ile tsa qala ho hlaha, tse tšoanang le tsa lithotsela, li ikutloa li le hae naheng ena ea tšōmo. Khopolo eo e ile ea senyeha ha ba atamela hoo ba ka bonang libetsa tsa bona.
  
  Drake o se a ntse a pota-pota. O ne a bona batho ba atamela, a tseba hore ke Majeremane a kang manong a tlileng ho tla hapa thepa eohle.
  
  Drake o ile a sheba a tsielehile ke sebetsa sa tlhōlo ea bona. Alicia o ile a ts'oara bilionea oa Canada ka sekoti mme a mo pepeta ho fihlela mahlo a hae a tsoa hloohong. O ile a bososela ke pherekano ea hae pele a mo isa selibeng sa Mimir mme a inamela hlooho ea hae pheletsong.
  
  Drake o ile a hlokomela hore o na le lintho tse ling tse tlang pele bophelong ba hae. O ile a kheloha ketso eo, a sebelisa Alicia le Taylor joalo ka thebe. A fihla morung mme a tswela pele ho tsamaya, butle a hlwella leralleng le lenyane la jwang.
  
  Alicia o ile a supa ka mokoting 'me a sisinya Taylor ho fihlela a kopa mohau."Mohlomong u tla fumana seo u ka se bokellang moo, uena sethoto sa megalomaniac," a hlaba mololi "me a lahlela "mele oa hae sekheong se sa feleng. Mehoo ea hae e ile ea utloahala nakoana, eaba ea khaotsa. Drake o ile a ipotsa hore na ebe monna ea ileng a oela ka sekoting se se nang moeli o ile a hoeletsa ka ho sa feleng, 'me haeba ho ne ho se na motho ea mo utloang, na ho hlile ho bohlokoa?
  
  Ka nako ena Milo o ne a se a fihlile kharebe ea hae. Drake o ile a mo utloa a re, "Hobaneng lihele u entse joalo? Mookameli a ka rata sesele sena se ntse se phela."
  
  Mme karabo ya Alicia: "Thola, Milo. Ke ne ke labalabela ho kopana le Abel Frey. Na u se u loketse ho tsamaea?"
  
  Milo o ile a bososela hampe a lebile tlhōrōng ea leralla. "Re ke ke ra li qeta?"
  
  "Se be esele. Ba ntse ba hlometse ba tšoere sebaka se phahameng. A na u na le seo re se tletseng?"
  
  "Likarolo tsohle tse robong tsa Odin li teng ebile lia sebetsa. Sefofane sa hao se halikiloe!" - a hoeletsa. "Ithabise bosiu lefatšeng lena le shoeleng!"
  
  Drake o ile a shebella ha Majeremane a khutlela morao ka hloko. Lefatše le ne le thekesela feela. Ba tlile ka tsela ena kaofela mme ba itela haholo. Ba itahlela fatshe.
  
  Feela ho lahleheloa ke tsohle ho Majeremane moleng oa ho qetela.
  
  "Ee," Ben o ile a sheba mahlo a hae ka ho soma ho sa thabiseng, joalokaha eka o bala mehopolo ea hae. "Joaloka bophelo bo etsisa bolo ea maoto, huh?"
  
  
  MATHARO NANE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Letsatsi le ne le likela sebakeng se hlakileng ha Maeurope le motsoalle oa bona a le mong feela oa Amerika a ntse a hloella sebakeng se phahameng. Ho ne ho foka moea o fokolang, o batang. Tlhahlobo e potlakileng e senotse hore e mong oa masole a SAS o lemetse mme Moprofesa Parnevik o ne a tšohile. Sena ha se makatse ha re nahana ka seo a fetileng ho sona.
  
  Dahl o ile a ikopanya le sebaka sa bona ka mohala oa satellite. Thuso e ne e le lihora tse ka bang peli ho tloha moo.
  
  Drake o ile a itihela fatše pel'a Ben ha ba ntse ba ema morung o monyane oa lifate o nang le thota e ba pota-potileng.
  
  Mantsoe a pele a Ben: "Kea tseba hore batho ba bang ba shoele, Matt, empa ke tšepa hore Karin le Hayden ba phetse hantle. Ke masoabi haholo.
  
  Drake o ne a hlajoa ke lihlong ho lumela hore o lebetse hore Hayden o ne a ntse a le sefofaneng. "Seke oa tšoenyeha. Ke ka tlhaho. Menyetla e ntle haholo bakeng sa Karin, e nepahetse bakeng sa Hayden le eena, "o ile a lumela, kaha o ne a lahlehetsoe ke bokhoni ba hae ba ho khabisa kae-kae mosebetsing. "O eme jwang, motswalle?"
  
  Ben a nka selefouno ea hae. "E ntse e phela".
  
  "Re tsamaile sebaka se selelele ho tloha lenaneong la feshene."
  
  Ben a bua a tiile, a re: "Ha ke e hopole. Matt, ha ke hopole hore na bophelo ba ka bo ne bo le joang pele sena se qala. Mme e se e le ... matsatsi?"
  
  "Nka u hopotsa ha u batla. Motho ea ka pele oa Lerako la Boroko. Ho hlolloa ke Taylor Momson. Mohala oa thekeng o tletse. Likoloto tsa ho hira. Ke leboha Taylor.
  
  "Re lahlehetsoe ke tsohle."
  
  "Ha ho leshano mona, Ben - re ka be re sa fihle bohole bona ntle le uena."
  
  "O a ntseba, motswalle. Ke ne ke tla thusa mang kapa mang. " E ne e le karabelo e tloaelehileng, empa Drake o ne a ka bolela hore o thabetse thoriso eo. Ha aa ka a lebala sena ha Ben a ne a feta lisutu esita le moprofesa oa Scandinavia.
  
  Ha ho pelaelo hore ke seo Hayden a neng a se bona ho eena. O ile a bona motho ea ka hare a qala ho khanya. Drake o ile a rapella tšireletseho ea hae, empa ho ne ho se letho leo a ka mo etsetsang lona hona joale.
  
  Kennedy a wela pela bona. "Ke tshepa hore ha ke a le tshwenya mathaka. O shebahala o phetse hantle."
  
  "Eseng wena," Drake a rialo mme Ben a dumela ka hlooho. "Joale u e mong oa rona."
  
  "Hmm, kea leboha, kea kholoa. Ke thoriso?"
  
  Drake o ile a phahamisa maikutlo. Mang kapa mang ea ka bapalang lipapali tse 'maloa tsa Dino Rock le' na ke moena oa ka bophelo bohle.
  
  "Bosiu bohle, monna, bosiu kaofela."
  
  Ben a bobola. "Kahoo," a qamaka. "Ho fifetse feela."
  
  Drake o ile a sheba makhulo a sa feleng. Letoto la ho qetela la bokhubelu bo lefifi le ne le ntse le rotha ho tloha sebakeng se hōle ka ho fetisisa. "Damn, ke behile hore ho tla bata mona bosiu."
  
  Dahl a ba atamela. "Joale hona ke pheletso, banna? Na re qetile? Lefatše lea re hloka."
  
  Moea o matla o ile oa hahola mantsoe a hae, oa a hasanya lithoteng.
  
  Parnevik o ile a bua a le moo a phomotseng, a itšetlehile ka sefate. "Mamela, umm, u mpolelletse hore u bone setšoantšo se le seng se tsebahalang sa likarolo tlhophisong ea tsona ea 'nete. Setšoantšo seo pele e neng e le sa John Dillinger. "
  
  "Ee, empa ntho eo e ile ea eteloa ka bo-60s," Dahl a hlalosa. "Ha re na bonnete ba hore ha ea kopitsoa, haholo-holo ke e mong oa Li-Viking tse neng li amehile haholo ka nalane."
  
  Moprofesa o ne a folile hoo a ileng a honotha, "Oh. Kea leboha."
  
  Lefifi le feletseng, "me linaleli tse milione li ne li benya holimo. Makala a ne a thekesela mme mahlaku a sosobana. Ben ka tlhaho o ile a atamela haufi le lehlakore le leng la Drake. Kennedy o ile a etsa joalo le ka e mong.
  
  Moo serope sa Kennedy se ileng sa ama sa hae, Drake o ile a utloa mollo. E ne e le sohle seo a ka se etsang ho tsepamisa maikutlo ho seo Dahl a se buang.
  
  "Thebe," ha rialo Moswedishe, "ke tshepo ya rona ya ho qetela."
  
  Na o lutse haufi haholo ka boomo? Drake o ile a nahana ka eona. Ama....
  
  Molimo, e ne e se e le nako e telele esale a ikutloa tjena. E ile ea mo khutlisetsa matsatsing a ha banana e ne e le banana le bashanyana ba ne ba tšohile, ba apere likipa lehloeng 'me ba isa likharebe tsa bona ho pota-pota toropo ka Moqebelo thapama pele ba ba rekela CD ea bona eo ba e ratang ka ho fetisisa le ho itšoara ka li-popcorn le lehlaka la cinema. .
  
  Matsatsi a se nang molato, a fetile kgale. Nako e telele e hopoloa mme, ka bomalimabe, e lahlehile.
  
  "Thebe?" O ile a kenella moqoqong. "Eng?"
  
  Dahl a mo soma. "Tsoela pele, ngoana oa motenya oa Yorkshire. Re itse Thebe ke eona lintlha tse kholo mona. Ntle le eona ha ho letho le ka finyelloang kaha le khetholla sebaka sa Ragnarok. E boetse e entsoe ka thepa e fapaneng le likarolo tse ling - joalokaha eka e na le karolo e fapaneng eo e lokelang ho e bapala. Sepheo. "
  
  "Joalo ka?"
  
  "Fuuuuck," ha rialo Dahl ka puo ya hae e ntle ka ho fetesisa ya Oxford. Mpotse ho hong ka dipapadi.
  
  "HO LOKILE. Hobaneng ha lihele li ile tsa saena Leeds United Thomas Brolin?
  
  Sefahleho sa Dahl se ile sa lelefala mme sa ba sa thatafala. O ne a le mothating oa ho ipelaetsa ha lerata le makatsang le senya khutso.
  
  Hoeletsa. Ho bobola ho tsoa lefifing.
  
  Molumo o neng o tsosa tšabo ea mantlha. "Kreste o a phela," ha hweshetsa Drake. "Eng- ?"
  
  Ho ile ha etsahala hape. Ho bokolla, ho ts'oana le phoofolo, empa ho lla, joalo ka ha eka ho tsoa ho ntho e kholo. E ile ea etsa hore bosiu bo khase.
  
  "Na u hopola?" Ka ho hoeshetsa hoo e seng ha tlhaho ka ho tšoha, Ben o ile a re: "Ena ke naha ea Grendel. Sebata sa Beowulf. Ho ntse ho na le litšōmo tsa hore liphoofolo tsa litonanahali li lula likarolong tsena. "
  
  "Ntho feela eo ke e hopolang ho Beowulf e ne e le esele ea Angelina Jolie," ho boletse Drake ka lerato. Empa joale, ke nahana hore ho ka buuoa se tšoanang ka boholo ba lifilimi tsa hae.
  
  "SHH!" - Kennedy o ile a lla. "Lerata leo ke la eng?"
  
  Sello se ile sa tla hape, haufinyane. Drake o ile a leka ka matla ho fumana ntho leha e le efe e lefifing, a nahana ka menoana a mabetsoe a mathela ho eena, mathe a rotha, nama e bolileng e kentsoe pakeng tsa meno a bona a matsutla.
  
  O ile a phahamisa sethunya, a sa batle ho tšosa ba bang, empa a sa tiisehe hore a ka se beha kotsing.
  
  Torsten Dahl o ile a shebana le sethunya sa hae. Lesole le loketseng la SAS le ile la ntša thipa. Ho khutsa ho ile ha ts'oara bosiu ho feta Gordon Brown a hakantseng moruo oa UK, a o hatella.
  
  Molumo o fokolang. Clank. Ntho e neng e utloahala joalo ka mehato e bobebe....
  
  Empa maoto aa e ne e le a mofuta ofe? Drake o ile a nahana ka eona. Motho kapa ...?
  
  Haeba a ne a utloile ho penya manala, mohlomong a ka be a ile a lokolla makasine ea hae kaofela a tšohile.
  
  Mahlohonolo litšōmo tsena tsa khale.
  
  Li-ventricle tse ka pelong ea hae li ile tsa batla li phatloha ha ka tšohanyetso selefouno ea Ben e qala ho phela. Ben o ile a e akhela moeeng a maketse, empa ka ho babatsehang a e tšoara ha a ntse a theoha.
  
  "Bullshit!" a hoeshetsa pele a hlokomela hore na o arabile eng. "Oh, dumela, mme."
  
  Drake o ile a leka ho thibela mali a neng a thula bokong ba hae. "E khaole. E khaole!"
  
  Ben o itse: "Ka ntloaneng. Ke tla u letsetsa hamorao!"
  
  "Motle". Lentsoe la Kennedy le ne le khutsitse ka mokhoa o makatsang.
  
  Drake o ile a mamela. Ho bobola ha tla hape, ho le mosesaane le ho bohloko. Sena se ile sa lateloa ke motho ea kokotang hōle, joalokaha eka motho ea etsang lerata o betselitse lejoe. Sello se seng se lla, ebe se bokolla....
  
  Ehlile ke motho ka nako ena! Mme Drake o ile a potlakela ntoeng. "Ke Liliba!" O ile a potlakela lefifing, maikutlo a tlhaho a mo lebisa pela seliba sa Mimir 'me a mo emisa moeling.
  
  "Nthuse," Wells a bobola, a fihla ntlheng e matsutla ya lefika ka menwana e phatlohileng le madi. "Ke ile ka tshwarwa ke e nngwe ya dithapo ... tseleng e theohang. E batlile e robehile letsoho. Lekhoakhoa lena le na le ... ho na le ntho e 'ngoe eo le lokelang ho e etsa ho bolaea ...' na."
  
  Drake o ile a nka boima ba hae, a mo pholosa hore a se ke a oela hape bosiung bo sa feleng.
  
  
  ******
  
  
  Ha Wells a phuthela ka mofuthu a bile a phomotse, Drake o ile a mo sisinya hlooho feela.
  
  Wells o ile a khotsa: "Ke ne ke sa batle ho qala ntoa ... ka har'a SAS."
  
  Joale ho lokile, hobane 'na le Alicia ha re sa le karolo ea SAS.
  
  Haufi le eena, Ben o ile a hloma Parnevik lipotso joalokaha eka ha ho letho le etsahetseng. "Na u nahana hore Thebe ke senotlolo sa mofuta o itseng?"
  
  "Thebe ke ntho e "ngoe le e "ngoe. Ena e ka ba senotlolo, empa ke sona feela seo re se siileng. "
  
  "O ile?" Drake o ile a pheta, a phahamisa lintši. O ile a tsepamisa maikutlo ho I-phone ea Ben. "Ehlile rea tseba!"
  
  Ben o ne a le ka pele, a ntse a sheba 'Shield of Odin' ka lebelo la geek. Setšoantšo se hlahileng se ne se le senyane, empa Ben o ile a atametsa kapele ho feta kamoo Drake a neng a ka nahana ka teng. A leka ho hopola hore Thebe e ne e le jwang. Potoloho, e nang le setsi se chitja se phahamisitsoeng, moqomo o kantle o arotsoe likarolo tse 'ne tse lekanang.
  
  Ben o ile a tšoara I-phone ka bolelele, a lumella bohle ho bokana.
  
  "Ho bonolo," Kennedy a rialo. "Ragnarok e Vegas. Batho bohle ba Vegas."
  
  Mothaka a hohla seledu sa hae. "Ho beoa ha Thebe ho supa likarolo tse 'ne tse ikhethileng tse potolohileng karabo bohareng. Oa bona? Ha re li bitse Leboya, Botjhabela, Borwa le Bophirima hore re tle re tsebe seo re buang ka sona."
  
  "Ho lokile," Ben a rialo. "Be, Bophirima bo hlakile. Ke bona Lerumo le Mahlo a mabeli."
  
  "Ka boroa ke Pitse le tse peli, ke nahana, Liphiri." Drake o ile a honyetsa mahlo a hae ka hohle kamoo a ka khonang.
  
  "Ka sebele!" Mothaka o ne a lla. "U nepile. Hobane e tlameha ebe ho na le li-Valkyries tse peli ka Bochabela. Ee? Oa bona?"
  
  Drake o ile a panya ka matla ho tsepamisa maikutlo, mme a bona se ka nkoang e le bahlabani ba basali ba palameng lipere tse nang le mapheo. "Li-Starbucks tse makatsang!" O hlapantse. "Cafe e nang le Wi-Fi ea mahala kae kapa kae lefatšeng ntle le ena!"
  
  "Kahoo..." Kennedy a hoeleketsa, "uh, Shield ha e na Thebe ho eona?"
  
  "Hmmm...!" Moprofesara o ile a ithuta ka thata, a fihla moo Ben a bonang teng 'me a otloa ka botsoalle. "Na o ka atametsa ho feta?"
  
  "Che. Ena ke moeli oa hae. "
  
  "Ha ke bone matshwao a mang ka Lehlakoreng le Botjhabela," Dahl a rialo a le setulong sa hae. Empa North e khahla haholo.
  
  Drake o ile a fetola maikutlo a hae mme a ikutloa a tšohile haholo. "Morena, sena ke letšoao la Odin. Likhutlotharo tse tharo tse hokahaneng. Ke eona ntho eo re e boneng selibeng. "
  
  "Empa sena ke eng? Dahl o ile a supa letšoao le lenyenyane le neng le le hukung e ka tlaase ka ho le letšehali ea e 'ngoe ea likhutlo-tharo. Ha Ben a atamela, kaofela ba ile ba hooa, "Ke Thebe!"
  
  Ho ile ha rena khutso ea lihlong. Drake o ile a senya boko ba hae. Ke hobane'ng ha letšoao la Thebe le ne le behiloe ka har'a likhutlo tse tharo? Ho hlakile hore ena ke leseli, e le 'ngoe feela e sa hlakang.
  
  "Ho ka ba bonolo haholo skrineng se seholo!" Moprofesa o ile a korotla.
  
  Ben a re: "Khaotsa ho korotla. "Se e lumelle hore e u hlole."
  
  "Mohopolo ke ona," Kennedy a rialo. "Na li-triangles li ka emela ho hong ntle le 'lefito la Odin' kapa ntho e 'ngoe?"
  
  "Morero oa sephiri oa letšoao la mohlolo le amanang le Molimo, leo pele le neng le nkoa e le tšōmo feela?" Mohlankana a bososela. "Che, ho hang".
  
  Drake o ile a hohla likhopo tsa hae moo Alicia Miles a neng a mo rutile hore lilemo tse supileng ntle le koetliso li ile tsa senya boemo ba hau ba ntoa. O ne a mo nyenyefalitse, empa o ile a tšelisoa ke hore o ne a ntse a phela 'me ba ne ba ntse ba le papaling feela.
  
  "Helikopta e tla ba le Inthanete e hahiloeng," Dahl o ile a leka ho tiisetsa bohle. "Hoo e ka bang ... oh, metsotso e mashome a mararo."
  
  "Ho lokile, ho thoe'ng ka karolo e bohareng?" Drake o ile a etsa karolo ea hae. "Litlhaloso tse peli tse shebahalang eka ke setšoantšo sa ngoana se nang le matsoele a mararo le jellyfish."
  
  "Le Thebe hape," Ben a atametsa leihlo la 'jellyfish'. "Setshwantsho se tshwanang le sa karolong e ka Leboya. Kahoo re na le litšoantšo tse peli tsa Thebe ho Thebe ka boeona. Karolo e bohareng, e nang le liforomo tse peli tsa mahala, le likhutlo tse tharo tse le 'ngoe, "o boletse joalo, a ōma ka hlooho ho Kennedy. Mohlomong tsena ha se likhutlo-tharo ho hang.
  
  "Joale, bonyane sena se tiisa khopolo ea ka ea hore Shield ke karolo e ka sehloohong," ho boletse Parnevik.
  
  Dahl o ile a nahana: "Lipolelo tsena li nkhopotsa ho hong. "Ha ke khone ho bua feela."
  
  Drake a ka be a ile a tla ka litlhaselo tse mpe tsa botho, empa o ile a lula a itebetse. Tsoelopele, a nahana. Swede ea ikhohomosang o tsamaile hole le bona mme joale o se a fumane tlhompho e nyane.
  
  "Bona!" Ben a hoeletsa, a etsa hore bohle ba tlole. "Ho na le mohala o mosesaane, o batlang o sa sebetse o kopanyang litšoantšo tse peli tsa Thebe!"
  
  "Seo ha se re bolelle letho," Parnevik a korotla.
  
  "Kapa ..." Drake o ile a nahana, a hopola matsatsi ao a neng a bala limmapa tsa sesole, "kapa ... haeba u tla ka tsela e 'ngoe, rea tseba hore Thebe ke karete ea Ragnarok. Litšoantšo tsena tse peli li ka ba ntlha e le 'ngoe litšoantšong tse peli tse fapaneng... Pono e le 'ngoe feela ke bophahamo, 'me e 'ngoe..."
  
  "Leano ke lona!" Ben a rialo.
  
  Ka nako eo, ho ile ha utloahala molumo oa seroala-nkhoana se atamelang. Dahl o buile ka sena ka ho bontša bokhoba ba hae ba khale ba sekolo ka ho tima GPRS. O ile a thothomela lefifing hammoho le ba bang kaofela ha setšoantšo se seholo se setšo se atamela.
  
  "Che, ha re na boikhethelo bo bongata," a rialo a bososela. "Re tla tlameha, uh, ho nka nyeoe ena."
  
  
  ******
  
  
  Hang ha a se a le ka sekepeng 'me a lula, Dahl o ile a qala laptop ea Sony Vaio ea 20-inch, e neng e sebelisa modem ea eona e nkehang, e tšoanang le I-phone. Ho ipapisitsoe le marang-rang a marang-rang, ba ne ba tla ba le phihlello ea Marang-rang.
  
  "Ona ke 'mapa," Drake o ile a tsoela pele ka terene ea hae ea ho nahana. "Kahoo a re e tšoareng joalo. Ho hlakile hore bohareng, lintlha tse bohareng, ke pono ea moralo. Kahoo, kopitsa setšoantšo, sebelisa mananeo a mang a tsebahatsang sebaka, 'me u bone se etsahalang. "
  
  "Hmm," ka pelaelo Parnevik o ile a hlahloba pono e atolositsoeng. "Hobaneng ho kenyelletsa setšoantšo se seng se shebahalang joaloka udder ha letšoao la thebe le le teng, uh, Medusa. "
  
  "Nako ea ho qala?" Kennedy o ile a nka monyetla.
  
  Seroala-nkhoana se ne se sisinyeha, se khannoa ke moea o matla. Mofofisi oa sefofane o ile a laeloa hore a fofele Oslo ho fihlela a fumana litaelo tse ling. Sehlopha sa bobeli sa SGG se ne se ba emetse moo.
  
  "Leka lenaneo, Torsten."
  
  "Ke se ke ntse ke e-na le eona, empa ha ke e hloke," Dahl a araba ka makala a tšohanyetso. "Ke ne ke tseba hore libopeho tsena li shebahala li tloaelehile. Mona ke Scandinavia 'mapeng! Mare ke Norway, Sweden le Finland. Medusa ke Iceland. Hoa makatsa. "
  
  Motsotsoana o arohaneng hamorao, laptop ea ping e na le lipapali tse tharo tse ka khonehang. Li-algorithms tsa ts'ebeliso ea software li ne li le boima haholo ka liperesente tse mashome a robong a metso e robeli - e ne e le Scandinavia.
  
  Drake o ile a lumela ka tlhompho ho Dahl.
  
  "Ragnarok e Iceland?" Mothaka o ile a nahana ka eona. "Empa hobaneng?"
  
  "Fana ka likhokahano tsena ho mofofisi oa sefofane," Drake o ile a supa monoana oa hae lebopong la Iceland le boemo ba letšoao la Shield. "Ho joalo. Re se re saletse morao ka lihora tse "maloa."
  
  "Empa ha re na dikotwana tse mpe," Ben a rialo a tletleba. "Majeremane a na le tsona. Ebile ke bona feela ba ka fumanang Lebitla la Melimo ba sebelisang Shards. "
  
  Mme jwale Thorsten Dahl o ile a tsheha, a etsa hore Drake a nahane. "Tjhe, tjhe," ha rialo Moswedi, mme ditsheho tsa hae di ne di batla di le lonya. "Ke na le mohopolo o betere ho feta ho senya ka likotoana tsena tse mpe. Kamehla ho ne ho le joalo. E re ba lule ka har'a sauerkraut!"
  
  "U etsa'ng? E re ke nahane - na Shield ha ea ka ea fumanoa Iceland?" Ben a botsa, a boela a khahla Drake ka monahano oa hae o hlakileng tlas'a khatello.
  
  "E, 'me haeba sena ke sebaka sa khale sa Ragnarok," Parnevik o itse, "hoa utloahala. Thebe ea Odin e ka be e oele moo a shoeleng teng."
  
  "Oh, hoo hoa utloahala joale, Moprofesa," Kennedy a soma. "Joale bahlankana bana ba u etselitse ntho e 'ngoe le e 'ngoe."
  
  "Ha e le hantle, haeba ho ka thusa, re ntse re e-na le sephiri se seholohali seo re lokelang ho se rarolla," Ben a rialo a bososela hanyenyane. "Moelelo oa letšoao la khale la Odin - likhutlo tse tharo."
  
  
  MATHARO HLANO
  
  
  
  Iceland
  
  
  Lebōpo la leoatle la Iceland le na le leqhoa, le matsutla-tsutla le mebala-bala, libakeng tse ling le betliloeng ke leqhoa le leholo, "me ho a mang le bebofalitsoe ke maqhubu a befileng le meea e fokang ka matla. Ho na le mabopo a mabōpo a seretse se chesang le mafika a matšo, mafika a maholohali a leqhoa 'me ka kakaretso ke mofuta oa khutso ea zen. Kotsi le botle lia tsamaisana, li itokiselitse ho thetsa motsamai ea sa falimehang le ho mo felisa ka tšohanyetso.
  
  Reykjavik e ile ea ba feta ka mor'a metsotso e seng mekae, marulelo a eona a bofubelu bo khanyang, mehaho e mesoeu le lithaba tse pota-potileng tse koahetsoeng ke lehloa li tiisitsoe hore li tla thabisa esita le lipelo tse teteaneng ka ho fetisisa.
  
  Ba ile ba ema hakhutšoanyane setsing sa sesole se se nang baahi ba bangata ho tšela mafura le ho kenya lisutu tsa mariha, lithunya le lijo, le eng kapa eng eo Dahl a neng a ka e nahana ka metsotso e leshome eo ba neng ba le tsietsing.
  
  Empa banna ba neng ba palame seroala-nkhoana sa sesole sa batho ba batšo ha baa ka ba bona letho la sena. Ba ne ba phuthetsoe hammoho-ba buisana ka sepheo se le seng-empa menahano ea bona e ka hare e ne e le ka bophelo ba bona ba ho shoa le ho shoa ha lefatše-kamoo ba neng ba tšohile le ho tšoha kateng, le kamoo ba neng ba tšaba ba bang kateng.
  
  Drake o ne a tšohile. O ne a sa tsebe ho boloka bohle ba bolokehile. Haeba e ne e le Ragnarok eo ba e fumaneng, joale Tomb of the Gods e iqapetsoeng e ne e latela, 'me bophelo ba bona e ne e sa tsoa fetoha papali ea roulette-mofuta oo u neng u bapala papisong e ratoang ea Kennedy, Vegas-moo tafole e neng e qhekelloa.
  
  E entsoe ka tlhahiso ena ka merero ea lekunutu ea sebapali se seng le se seng sa lekunutu le merero e sa tsejoeng ea lira tsa bona tse ngata.
  
  'Me joale, ho phaella ho Ben le Kennedy - batho ba babeli bao a neng a tla ba sireletsa ka bophelo ba hae - Drake o ile a tlameha ho nahana ka Hayden le Karin.
  
  A dipoifo tseno tsotlhe di tla kgoreletsa go boloka lefatshe? Ke nako feela e tla bolela.
  
  Lipapali tsa ho qetela li bapaloa likhutlong tsohle. Abel Frey o se a qalile hae. Alicia le Milo ba kanna ba ba le tsa bona, empa Drake o ne a belaela hore mosebetsi-'moho le eena oa mehleng oa SRT o ne a e-na le ntho e makatsang eo le mohlankana oa hae a neng a sa e lebella.
  
  Torsten Dahl le Wells ba ne ba e-s'o bue ka fono ka seoelo ho tloha ha ba tšela lebōpo la Iceland, ba fumana litaelo, likeletso le likeletso tsa ho hoeshetsa ho tsoa mebusong ea bona. Qetellong, Kennedy o ile a araba mohala, o ileng oa etsa hore a lule a otlolohile metsotso e seng mekae 'me a sisinya hlooho a khathetse ke ho makala.
  
  O ile a bua le Drake feela. "U sa hopola Hayden? E, o etsa mosebetsi oa hae hantle feela."
  
  "E bolelang?"
  
  "O tsoa CIA, nyahame. Mme hantle moo a batlang ho ba teng. Har'a mathata ana kaofela. "
  
  "Bullshit". Drake o ile a fa Ben chebahalo e tšoenyehileng, empa a ntse a lumela hore o na le sebaka se bonolo bakeng sa motsoalle oa hae. Na e ne e mpa e le pelo ea Drake e mo fepang maikutlo a lerato a mo bolellang hore maikutlo a Hayden ke "nete, kapa na e ne e le "nete?
  
  "E ne e le Mongoli oa Tšireletso," Kennedy a tsoela pele joalokaha eka ha ho letho le etsahetseng. "Ho batla ho ba, uh, 'ho tseba.'
  
  "Ka sebele". Drake o ile a dumela ka hlooho ho Dahl le Wells. "'Me mona, ke nalane feela e iphetang." O ile a sheba ka ntle ho fensetere e haufi a khathetse. "Na u ka lumela, Kennedy, kamora beke e fetileng hore re ntse re le papaling?"
  
  Kennedy o ile a re: "Na u ka lumela hore e mong le e mong o lumela hore "mollo o tla re chesa" khopolo ea letsatsi la timetso?"
  
  Drake o ne a le mothating oa ho araba ka ho khathala matla ha botebo bo oela lefatšeng la hae. Mali a ile a hoama methapong ea hae ha ntho e khōlōhali e hlaha ka ntle ho fensetere.
  
  Ntho e kgolo hakana...
  
  "Joale kea tseba," a hooa ka lentsoe le tletseng tšabo ea monna eo ka tšohanyetso a ileng a hlokomela hore ntho e "ngoe le e "ngoe eo a e ratang e ka shoa kajeno. "Kea tseba ... Kennedy ... Joale kea tseba."
  
  
  ******
  
  
  Ha a supa tšenolo ea hae mme Kennedy a inamela ho sheba, a utloa 'mele oohle oa hae o tsitsitse.
  
  "Oo molimo oa ka!" - a re. "Sena...'
  
  "Kea tseba," Drake a kena hanong. "Dal, sheba sena. Bona!"
  
  Moswede o ile a tšoara pontšo e sa tloaelehang ea tšabo eaba o felisa moqoqo ka potlako. Ho sheba hakhutšoanyane ka fensetere ho ile ha etsa hore a sosoe ke pherekano. "Ke Eyjafjallajokull feela. 'Me e, e, Drake, kea tseba, ho bonolo hore ke bue, 'me e, e, enoa ke eena ea entseng litaba tsohle ka 2010 ... "O ile a emisa, a feto-fetoha, a lebeletse.
  
  Mahlo a Parnevik a ile a holofala. Mahlapa a Sweden a ile a fofa joalo ka metsu e chefo.
  
  Joale Ben a atamela fensetereng. "Joooh. Lefelo leno ke lekgwamolelo le le itsegeng thata kwa Iceland mme le bonala le sa ntse le thunya, le fa gone e le bonolo."
  
  "Ee!" Drake o ne a lla. "Mollo o tla re chesa. Supervolcano e makatsang. "
  
  "Empa sa bohlokwa le ho feta," Kennedy jwale o ile a kgona ho tswelapele, "sheba pono ya nonyana ya Shield, Matt. E shebeng!"
  
  Joale Parnevik o ile a khona ho fumana maikutlo a hae: "Lithaba tse tharo hase likhutlo li tharo, joalokaha ho ne ho lumeloa kamehla. Bo-ramahlale ba khale ba ne ba fositse. Letšoao le tsebahalang haholo la Odin le hlalositsoe ka phoso. Oo molimo oa ka!"
  
  Drake o ile a sheba ka nģ"ane ho thaba e foqohang seretse se chesang "me a bona lithaba tse peli tse phahameng le ho feta ka mahlakoreng a mabeli a eona, tseo, ha li shejoa ka holimo, li neng li tšoana hantle le letšoao la Odin.
  
  "Oho Molimo oa ka," ho boletse Parnevik. "Mona ke moo mahlo a rōna a hlileng a re bapalang, hobane le hoja lithaba tsena li bonahala li le haufi le Eyjafjallajokull, ha e le hantle li bohōle ba lik"hilomithara tse makholo. Empa ke karolo ea letoto la libaka tse foqohang seretse se chesang tsa Iceland. Tsohle li hokahane".
  
  "Kahoo haeba e mong a phahama ka matla a lekaneng 'me a amana ka ho toba le tse ling tse peli ..." Kennedy a tsoela pele.
  
  "U na le qaleho ea Supervolcano," Drake o ile a qetella.
  
  "Lebitla la Melimo," ho rialo Dahl, "le ka har"a sebaka se foqohang seretse se chesang."
  
  'Me ho tlosa masapo a Odin ho etsa hore e be matla! Kennedy a sisinya hlooho, moriri wa hae o phalla. "Na u ka lebella ho honyenyane?"
  
  "Ema!" Dahl o ne a se a shebile setšoantšo sa sathelaete, se ba boleletseng hore na ba tla fihla neng mahlong a Medusa. "Re ntse re hloka thuso e nyane mabapi le litsela, 'me esale e le leano la ka B. Ho na le thaba e le 'ngoe e kholo ka ntle mono, 'me Abel Frey o tla re bontša hantle ka monyako o ka pele."
  
  "Joang?" Bonyane mantsoe a mabeli a ile a botsa.
  
  Dahl o ile a lla mme a bua le mofofisi oa sefofane. "Re phahamisetsa holimo."
  
  
  ******
  
  
  Joale li ne li le holimo hoo Drake a neng a sitoa le ho bona lithaba ka har'a maru. Tlhompho ea hae e ncha bakeng sa molaoli oa SGG e ne e hloka tšehetso e matla.
  
  "Ho lokile, Torvill, tlosa balemi mahlomoleng a bona, na u tla etsa joalo?"
  
  "Thorsten," ha araba Dahl, pele a elelloa hore o ntse a hlorisoa. "Oh kea utloisisa. Ho lokile, joale leka ho tsoelapele ha u khona. Ena ke tsebo ea ka ea sesole, kapa bonyane e ne e le pele ke kena SGG. Ho nka lifoto ka sefofane, haholo-holo li-orthophotos. "
  
  "Sena se monate," ho boletse Drake. "Ke eme ke otlolohile ha re ntse re bua. Ke eng hoo?"
  
  "Tsena ke linepe tse nkuoeng ho tloha boholeng bo "sa feleng", tse shebileng ka ho otloloha, ebe joale li fetotsoe ka mokhoa oa geometri hore li lumellane le maemo a amohelehang a "mapa. Hang ha foto e kentsoe, seo re tlamehang ho se etsa feela ke ho se tsamaisana le likhokahano tsa 'lefatše la' nete, joale..." o ile a soma.
  
  "Boom!" Kennedy a tsheha. "U bolela ntho e kang Google Earth, na? Feela ntle le 3D?"
  
  "Ka sebele". Drake o ile a etsa grimace. "Ke tšepa hore sena se tla sebetsa, Dal. Ona ke ona feela monyetla oa hore re fihle pele ho papali. "
  
  "Ho tla ba joalo. Eseng hoo feela, empa ha komporo e bala lihokahanyo, re tla tseba hantle hore na monyako oa Lebitla la Balimo o hokae. Esita le Majeremane, a nang le likotoana tse robong ka botlalo, a tla tlameha ho e ananela."
  
  "Ha feela Majeremane a behile likotoana tsohle ka nepo," Ben a rialo a bososela ka masoabi.
  
  "Be, ke nnete. Re ka tšepa feela hore Abel Frey o tseba seo a se etsang. Ka sebele o ne a e-na le nako e ngata ea ho ikoetlisa."
  
  Drake o ile a thella setulong sa hae mme a batla Wells. Ke ile ka mmona a betha selefounu ya hae fensetereng a nyahame.
  
  "Na ho na le litaba tse mabapi le qhobosheane ea Frey, molekane?"
  
  Molaoli oa SAS o ile a korotla. "E pota-potiloe. Empa ka sekhukhu - Qhobosheane ha e tsebe tlhokomelo ea eona e ncha. Ho na le mapolesa a Jeremane moo. Interpol. Baemeli ba mebuso e mengata lefatšeng. Empa eseng Mai, ka lebaka le itseng. Nke ke ka u thetsa Matt, lena e tla ba lefika le thata ho le robeha ntle le tahlehelo e boima. "
  
  Drake o ile a dumela ka hlooho, a nahana ka Karin. O ne a tseba liphapang, kaha o ne a li bapala hangata. "Kahoo, re tla etsa lebitla pele ... 'Me re tla bona moo re fellang teng."
  
  Ka motsotso ona feela ho ne ho e-na le thabo e itseng karolong e ka pele ea seroala-nkhoana se patisaneng. Dahl o ile a reteleha ka pososelo e nyakaletseng sefahlehong sa hae. "Frey o tlase mono jwale! Re e kenya likotoana. Haeba re bulela lesea lena ka ho feletseng 'me re thunya foreimi e le' ngoe ka motsotsoana, re tla be re le ka lebitleng lena ka mor'a hora! "
  
  "E-ba le tlhompho e nyenyane," Parnevik o ile a hema ka tlhompho. "Ke Ragnarok tlase mono. E 'ngoe ea mabala a ntoa a maholohali historing e tsebahalang le sebaka sa bonyane Armagedone e le 'ngoe. Badimo ba ile ba shwa ba hweletsa leqhwang lena. Badimo. "
  
  "Le Abel Frey," ho boletse Ben Blake ka khutso. "Haeba a utloisitse ausi oa ka bohloko."
  
  
  
  KAROLO EA 2
  aparang lihlomo tsa lona...
  
  
  MATHARO TS'ELA
  
  
  
  LEBITLA LA MOLIMO
  
  
  Papali e ne e felile.
  
  Ha Drake le bo-mphato ba hae ba fofa holim'a basebetsi ba Ragnarok le Abel Frey, ba lebile thabeng e tsubang, ba ne ba tseba hore Majeremane a tla ba lelekisa le chesang. Seroala-nkhoana se ile sa theoha ka potlako se lebile moo lehloa le bonolo, le tsukutloang ka matla ke moea o fokang ka linako tse ling le sefofane se ntseng se eketseha. Mokhanni oa lifofane o ile a laola sehlopha ho fihlela helikopthara e fofa ka hohle kamoo e ka khonang, limithara tse tšeletseng ho tloha fatše, ebe e hoeletsa bohle hore ba ntše lihele.
  
  "Tšupa-nako e ntse e tsamaea!" - Dahl o ile a hoeletsa hang ha lieta tsa hae li ama lehloa. "Ha re falleng!"
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a otlolla letsoho ho tšehetsa Ben pele a sheba ho pota-pota tikoloho ea bona. Khatello ea maikutlo e nyane e ne e bonahala e le sebaka se setle ka ho fetesisa, e le khilomitara feela ho tloha monyakong o monyane oo ba neng ba ntse ba o hlahloba, hape ke sebaka se le seng feela se neng se se na mafika kapa phaephe ea magma. Bonase e ekelitsoeng ke hore e ka thusa ho ferekanya Frey mabapi le sebaka se nepahetseng sa Tomb.
  
  E ne e le sebaka se lerootho, se fapaneng le kamoo bofelo ba lefatše bo ka shebahalang kateng, Drake o ile a nahana joalo. Likarolo tsa molora o moputsoa, lithaba tse lerootho le li-deposit tse ntšo tsa seretse se chesang li ile tsa mo fa kholiseho e fokolang ha a ntse a emetse Dal hore a bontše monyako mochineng oa hae oa GPRS. Haufinyane o ne a lebeletse hore ho tla hlaha moholi o lerootho, a bolela hore o fihlile Mordor. Moea o ne o se matla, empa meea ea oona e sa khaotseng e ile ea mo loma sefahlehong joaloka pit bull.
  
  "Mona". Dahl o ile a matha ka har'a marotholi a molora. Ka holim'a tsona, leru la li-mushroom le ile la nyolohela leholimong le khutsitse. Dahl o ne a shebane le lekhalo le teteaneng le letšo thabeng e ka pele.
  
  Ke hobane'ng ha motho a ka beha sebaka sa bohlokoa le se halalelang hakaale ka har'a sebaka se foqohang seretse se chesang? Kennedy o ile a botsa a ntse a itšohlometsa pela Drake.
  
  "Mohlomong e ne e sa rereloa ho tšoarella ka ho sa feleng," o ile a honyetsa. "Iceland e "nile ea phatloha ka makholo a lilemo. Ke mang ea neng a ka nahana hore sebaka sena se foqohang seretse se chesang se ne se tla foqoha hangata hakaale se sa phethe ka ho feletseng?"
  
  "Ntle le haeba ... ntle le haeba e phatloha hantle ho tloha masapong a Odin. Na ba ka e boloka e le tlas"a taolo?"
  
  "Ha re tšepe hore re ke ke."
  
  Leholimo le holimo le ne le koahetsoe ke lehloa le molora o phoroselang, e leng se ileng sa eketsa shoalane ea pele ho nako. Letsatsi ha lea ka la chaba mona; e ne eka Lihele ka lekhetlo la pele li nkile Sebaka sa Lefatše "me se ntse se tšoarelletse ho sona.
  
  Dal o ile a tsamaea sebakeng se sa leka-lekaneng, ka linako tse ling a khoptjoa holim'a marotholi a tebileng a sa lebelloang a phofo e putsoa. Ha Dahl a fihla mafikeng a se nang letho, lipuisano tsohle tsa sehlopha sena sa motley li ile tsa emisa - li ne li petelitsoe ke lefeella le lerootho.
  
  "Hodimo mona," Moswede a supa ka sethunya sa hae. "E ka ba maoto a mabeli." A sesefatsa mahlo a hae. "Ha ke bone letho le hlakileng."
  
  "Joale, haeba Cook a ne a boletse joalo lebōpong la Hawaii, re ka be re sa ka ra ba le motoho oa phaenapole," Drake o ile a soma ka bonolo, a tšepile hore o tla tšeha.
  
  "Kapa kofi ya Kona," Kennedy a nyeka melomo ya hae ha a mo sheba, mme a swaba haholo ha a bonya.
  
  "Ka mor"a hao," a rialo, a supa ka mokhoa o tlokomang letsoapong la likhato tse mashome a mararo.
  
  "Ha ho joalo, khopamisa." Ke hona joale a ileng a khona ho bososela.
  
  "Joale, haeba u tšepisa hore u ke ke ua sheba esele ea ka." Drake o ile a qosa letsoapo le mafika ka thabo, a leka ho ts'oara ka 'ngoe pele a beha boima ba hae, a shebile Dahl le lesole le le leng la SAS le ka holimo ho eena. E latelang e ne e le Kennedy, ebe Ben mme qetellong Moprofesa le Wells.
  
  Ho ne ho se motho ea neng a batla ho tloheloa mosebetsing ona o khethehileng.
  
  Ka nako e itseng Dahl o ile a tsoela pele ka lerata. Drake o ile a sheba ka mor'a hae, empa ha aa ka a bona lets'oao la ho lelekisa ka nģ'ane ho pono, a se na molato ho feta puo ea Tonakholo. Nakoana hamorao, lentsoe la Dahl le ile la phunyeletsa lesira la khutso.
  
  "Kgele, ho na le ho hong mona, mathaka. Ho na le lefika le phunyeletsang, ebe le le letšehali ka mor'a lona ... " lentsoe la hae la theoha. "Moqo o otlolohileng o nang le... e, o nang le litepisi tse betliloeng lefikeng. E tiileng haholo. Helvite!E tlameha ebe melimo eo ea khale e ne e le mosesaane!"
  
  Drake o ile a fihla ka ntle 'me a thella ka mor'a eona. "Na u ile ua rohaka, Dahl, 'me ua etsa motlae? Kapa leka, leha ho le joalo. Kahoo mohlomong u motho ka mor'a tsohle. Damn, ke lesoba le thata hakakang. Ke tšepa hore ha rea potlaka ho tsamaea."
  
  Ka mohopolo ona o sa tsitsang, o ile a thusa Dahl ho boloka mohala oa polokeho pele a sutumelletsa Moswede ka mokoting o motšo. Ho ile ha fihla litlhaselo tse 'maloa tsa boiphetetso, empa joale e ne e se nako kapa sebaka. Kaha o ne a sa khone ho lebisa toche fatše, Torsten Dahl ea futsanehileng o ile a theoha ka bofofu, mohato ka mohato.
  
  "Ha o ka nkga sebabole," Drake o ne a sa kgone ho itshwara. "Ema."
  
  Dahl o ile a nka nako ea hae, a beha leoto le leng le le leng ka hloko. Kamora metsotso e seng mekae o ile a nyamela mme seo Drake a neng a se bona e ne e le khanya e lerootho ea helmete ea hae e ntse e fokotseha.
  
  "Na u hantle?"
  
  "Ke wetse fatshe!" Lentswe la Dahl le ile la duma.
  
  Kennedy a qamaka. "Na ona ke motlae o mong?"
  
  "Joale, ha re tsoe mohatselang ona," Drake a tšoara ntlha ea lejoe le letšo "me a theoha ka hloko. A sebelisa maoto ho fumana leoto la hae pele, o ile a theoha ka hloko, ka lisenthimithara tse kotsi. Lekhalo le ne le le lesesaane hoo a neng a ngoapa nko le marama ha a ntse a sisinyeha. "Bohlanya! Iphe nako feela," a rialo ho ba bang. "Leka ho sisinya 'mele oa hau o kaholimo hanyane kamoo ho ka khonehang."
  
  Metsotso e seng mekae hamorao a utloa Dahl a re, "Maoto a tšeletseng," 'me a utloa lefika le ka mor'a hae le fetoha sebaka se se nang letho.
  
  Dahl o ile a lemosa: "Hlokomela. "Joale re pheletsong ea mohohlo. E ka ba bophara ba limithara tse peli. Lerako le lenyenyane la majoe ka ho le letona la rōna, lekoti le tloaelehileng le se nang moeli ka ho le letšehali. Ho na le tsela e le 'ngoe feela e setseng."
  
  Drake o ile a sebelisa leseli la hae ho leka seo batho ba Sweden ba se fumaneng ha ba bang ba ntse ba theoha nako e telele. Hang ha motho e mong le e mong a lemositsoe 'me a lokiselitsoe, Dahl o ile a qala ho hatela pele butle-butle. Ba ne ba aparetsoe ke lefifi le letšo, ba khantšitsoe feela ke lirumula tse holim"a lihelemete tsa bona, tse neng li tjeka joaloka linakangoeli molatsoaneng. Ho hloka thuso hoo ho ile ha ba kokobetsa joalo ka ha ho lla khalala ka letsohong le letšehali, ho etsa hore lefika le boima le ka letsohong le letona la bona le amohelehe le ho feta.
  
  Moprofesa Parnevik o ile a re: "E nkhopotsa e "ngoe ea libaesekopo tseo tsa khale tsa li-dinosaur. "Na u hopola? Naha eo Nako e e lebetseng, kea kholoa? Li tsamaea ka har'a mahaheng, li pota-potiloe ke libōpuoa tse bolaeang. Filimi e monate ".
  
  "Ke mang ea nang le Raquel Welch?" - Wells o ile a botsa. "Che? Hantle, batho ba mehleng ea ka, ba nahana ka daenasore - ba nahana Raquel Welch. Ha ho na taba."
  
  Drake o ile a hatella mokokotlo oa hae lefikeng mme a tsoela pele a otlolletse matsoho, a etsa bonnete ba hore Ben le Kennedy ba latela mohlala pele ba tloha hantle. Ho ile ha hlaha sekheo se lerootho ka pel'a bona, 'me joale ho utloahala molumo o fokolang, o tebileng le o hole, o fihla litsebeng tsa bona.
  
  "E tlameha ebe ena ke Eyjafjallajökull, thaba e phatlohang butle," Moprofesa Parnevik o ile a hoeshetsa haufi le mola. "Khopolo ea ka e kholo ke hore re ka phaposing e ka thoko, e arohaneng hantle le phaposi ea magma le kotopo e fepelang ho foqoha ha seretse se chesang. Ho ka 'na ha e-ba le likarolo tse ngata tsa molora le seretse se chesang pakeng tsa rona le magma a ntseng a phahama, a re sireletsang le Lebitla. E ka "na eaba re ka har"a lefika le sa tloaelehang moo le phahamang ka lebelo le holimo ho feta mahlakoreng a thaba."
  
  Dahl o ile a hoeletsa lefifing. "Gelvit! Lerako le tlaase le re atamela, le tšela tsela ea rona ka lehlakoreng la likhato tse mashome a robong. Ha e phahame, kahoo se tšoenyehe, e-ba hlokolosi. "
  
  "Leraba la mofuta ofe?" Mohlankana o ile a ipeha kotsing.
  
  Drake o ile a bona tšitiso mme a nahana ntho e tšoanang. Ka tlhokomelo e kholo, o ile a latela molaoli oa SGG ka mokoallo o fihlang ka mangole. Bobedi ba bona lebitla la pele ka nako e le nngwe.
  
  "Oooh," Dahl o ne a se na mantsoe a lekaneng ho ba utloisisa.
  
  Drake o ile a letsa mololi feela, a hloletsoe ke pono eo.
  
  Ho ne ho betliloe sebaka se seholohali mosikong oa thaba, se ka bang bolelele ba limithara tse lekholo ho ea bohareng ba thaba e foqohang seretse se chesang-ho ea kamoreng ea magma. E ne e entsoe ka sebōpeho sa mokoloko, mohlomong bophahamo ba limithara tse lekholo. Ha bohle ba ntse ba bokane "me ba ntša litoche tsa bona tse boima, pono e hlollang ea lebitla la pele e ile ea senoha.
  
  "Joooh!" - ho boletse Kennedy. Khanya ea eona e ne e khantša shelofo e "ngoe ka mor"a e "ngoe, e betliloeng ka har"a foreime ea majoe, raka e "ngoe le e "ngoe e khabisitsoe "me e tletse matlotlo: lifaha le marumo, litšireletso tsa sefuba le lihelemete. Marumo....
  
  "Moshemane eo ke mang?"
  
  Parnevik, joalokaha motho a ne a ka lebella, o ile a ithuta lerako le hōle, le neng le talimane le bona, ha e le hantle lejoe la lebitla la Molimo le arched. Ho ne ho e-na le litšoantšo tse betliloeng ka mokhoa o hlakileng, tse lekanang ka tsebo le banna leha e le bafe ba mehleng ea Renaissance, esita le Michelangelo.
  
  "Ena ke Mars," ho boletse Moprofesa. "Molimo oa Ntoa oa Roma"
  
  Drake o ile a bona setšoantšo sa mesifa se apereng tšireletso ea sefuba le mose, a tšoere lerumo le leholo lehetleng le leng le leholo, a shebile ka holim'a le leng. Ka morao ho ne ho eme pere e khōlōhali le mohaho o chitja o neng o le sehopotso sa Lebala la Lipapali la Roma.
  
  Kennedy a honotha: "Hoa "makatsa kamoo ba entseng qeto ea hore na ke mang ea tla patoa mona. "Melimo ea Roma. Melimo ea Scandinavia ... "
  
  "Le 'na," ho boletse Parnevik. Mohlomong e ne e le maikutlo a Zeus feela.
  
  Hang-hang mahlo 'ohle a ile a khahloa ke sarcophagus e khōlō e neng e eme ka tlas'a fresco e betliloeng. Monahano oa Drake o ile oa nka sebaka. Haeba ba ne ba ka sheba ka hare, na ba ne ba tla fumana masapo a Molimo?
  
  "Ho lokile, empa ha re na nako!" Dahl o ne a utloahala a tsielehile, a khathetse a bile a khathetse. "Ha re eeng. Ha re tsebe hore na ho ka patoa Melimo e kae mona."
  
  Kennedy o ile a sosobanya sefahleho ho Drake mme a sheba mothapo ha a nyamela lefifing. "Ke tselana e pshatlehang ea lejoe eo re e latelang, Mat. 'Me ke ikemiselitse ho becha 401 sekete sa ka hore palo ea Melimo ha se a le mong kapa ba babeli feela. "
  
  O ile a re: "Ha re sa khona ho tšepa letho hona joale. "E mong le e mong feela. Ha re. Majeremane a tla tla haufinyane. "
  
  Ba ile ba tsoa ka phaposing ea lepato ea Mars, monna e mong le e mong a utsoa ka leihlo le nchocho a shebile polokeho ea eona le bohlokoa bo ke keng ba lekanngoa. Sekheo se ile sa boela sa hokahana, 'me joale Drake o ile a qala ho utloa bohloko bo lerootho maqaqailaneng le mangole, e leng phello ea ho tsamaea butle ha bona mosikong. Moprofesa ea futsanehileng Parnevik le Ben e monyenyane e tlameha ebe ba ne ba utloile bohloko haholo.
  
  Molumo o mong o ile oa sisinya lehaha le leholo 'me oa utloahala hohle. Drake o ile a sheba holimo mme a nahana hore o bone lekhalo le tšoanang hole hole le eena. Taba ena e mpe e ka bilika bosiu kaofela!
  
  Ka lehlakoreng le letle, ha ba e-s'o utloe matšoao leha e le afe a mahloriso. Drake o ne a nahana hore ba ne ba le hora e ntle pele ho Majeremane, empa o ne a tseba hore likhohlano li batla li ke ke tsa qojoa. O ne a tšepile feela hore ba ka fokotsa tšokelo ea lefatše pele e etsahala.
  
  Ho ile ha hlaha moeli oa bobeli ka pele, 'me ka mor'a oona ho ne ho e-na le sebaka sa bobeli se setle, se botebong ba thaba. Ena e ne e khabisitsoe ka lintho tse ngata tsa khauta, mabota a mahlakoreng a ne a benya ka khanya ea khauta.
  
  "Oho Molimo!" Kennedy a feheloa. "Ha ke so bone ntho e kang ena. Ke mang eo? Ke Letlotlo la Molimo?
  
  Parnevik o ile a qamaka litšoantšo tse betliloeng tsa majoe tse neng li atile sarcophagus e khōlōhali. A sisinya hlooho nakwana, a sosobantse sefahleho. "Ema, na masiba ana?" Na enwa ke Modimo o apereng masiba?
  
  "Mohlomong, Moprofesara," Ben o ne a se a shebile ka nģ"ane ho sekoti sebakeng sa bosiu bo botšo bo neng bo ba emetse. "Na hoa tsotelleha? Enoa ha se E mong."
  
  Mohlankana a mo iphapanyetsa. "Ke Quetzalcoatl! Molimo oa Maaztec!Tsena tsohle li mabapi le eng..." a supa mabota a benyang.
  
  "Khauta ea Maaztec." Wells o ile a feheloa, a hloletsoe le hoja a ne a ithata. "Joooh".
  
  "Sebaka sena ..." Kennedy a batla a kenya moea ka ho feletseng phaposing, "ke ntho e kholo ka ho fetisisa e fumanoeng ke baepolli ba lintho tsa khale. Mona molimo ha se oa tsoelopele e le 'ngoe feela, empa oa tse ngata. Le meetlo yohle le matlotlo a tlang le bona. Hoa makatsa. "...
  
  Drake o ile a sheba hole le setšoantšo sa Quetzalcoatl, se khabisitsoeng ka masiba a bile a khantša selepe. Parnevik o ile a re molimo oa Maaztec o ne o tsejoa-ho ea ka mehloli e tloaelehileng ea kereke-e le "Musi Molimo, e leng polelo e bontšang hore ka sebele ke oa sebele.
  
  "Quetzalcoatl" e bolela "sehahabi se fofang" kapa "noha e masiba." E leng..." Parnevik o ile a khefutsa ka mokhoa o makatsang, joale ho bonahala a hlokomela hore batho bohle ba itšoarelelitse mosikong, "drakone," a ipolella a thabile.
  
  "Na ho na le ntho e tšoanang le Mars?" ho ile ha botsa lesole le leng la SAS le bitsoang Jim Marsters.
  
  Drake o ile a shebella ha Parnevik a hata holim'a letamo a kentse molomo. "Hmm," maikutlo a hae a phefumolohang a fihla ho bohle ba neng ba le mosikong. Ke feela hore ba ka bolela lefu mme ba kile ba etsa joalo.
  
  
  ******
  
  
  Niche ea boraro, 'me ena e monate feela joaloka e fetileng. Drake o ile a iphumana a shebane le mofumahali ea makatsang ea hlobotseng ea betliloeng ka lehong.
  
  Mabota a ne a koahetsoe ke litšoantšo tsa boleng bo phahameng. Li-dolphin, liipone, li-swans. Sefaha sa maeba a betliloeng se boholo bo lekaneng ho pota molala oa Seemahale sa Tokoloho.
  
  "Ho lokile," ha rialo Drake. "Le 'na kea tseba hore na ke mang."
  
  Kennedy o ile a etsa phoso. "E, u ne u tla etsa joalo."
  
  "Sehlola sa 'nete," Parnevik o ile a bua ka bohale. "Aphrodite".
  
  "Dumela," Wells a rialo. "Na u bitsa Molimo Aphrodite sehlola? Tlase mona? E haufi haholo le lebitla la hae?"
  
  Parnevik o ile a tsoela pele ka bokhopo bo tloaelehileng ba sekolo sa mathomo: "O tsebahala a robala le Melimo le batho, ho kopanyelletsa le Adonis. O ile a fa Helen oa Troy Paris, a ntan'o tiisa selekane seo ka ho hlohlelletsa cheseho ea Paris ha a ne a mo shebile. O tsoetsoe haufi le Paphos ho tloha maqeba a sa tsoa hahloa a Uranus. Ke tlameha ho bolela hore o ... "
  
  "Re fumane molaetsa," Drake a bua a omme, a ntse a shebile setšoantšo se betliloeng. A bososela ha a bona Kennedy a sisinya hlooho ho yena.
  
  "Na ua boulela, moratuoa?"
  
  "Ho soetseha haholo ka thobalano?" O ile a mo sutumelletsa hore e be oa bobeli moleng ka mor'a Dahl.
  
  A mo sheba. "Joale, ha u ntse u bua ka eona ..."
  
  "Tloo, Matt," Ben le eena a mo feta. "Joooh!"
  
  Ho makala ha hae ho ile ha etsa hore ba tlole kaofela. Ha ba reteleha, ba mo bona a ntse a hahaba ka maoto a mane, a tletse tšabo sefahlehong sa hae. Drake o ile a ipotsa hore na o sa tsoa bona Diabolose ka Boeena, a nyoloha ka mapheo a bademona a otlolohile ka kichineng ea lihele.
  
  "Sebaka sena-" a rialo. "E kalaneng... e phaphametse moyeng... Ha ho letho ka lehlakoreng le leng! "
  
  Drake o ile a utloa pelo ea hae e tlōla-tlōla. O ile a hopola seliba sa Mimir le mokato oa sona oa bohata.
  
  Dahl o ile a tlola makhetlo a 'maloa. "Lejoe le rohakiloeng le bonahala le le matla ka ho lekaneng. Sena e ke ke ea e-ba qetello ea moeli.
  
  "Seke wa etsa sena!" Ben a honyetsa. "Ho thoe'ng haeba e robehile?"
  
  Ho ile ha busa khutso. Bohle ba ile ba shebana ka mahlo a tonneng. Ba bang ba ile ba iteta sefuba ho hetla morao tseleng eo ba neng ba e nkile, tsela e sireletsehileng e neng e akarelletsa liliba le Marsters.
  
  Ka eona nako eo, sebakeng se hōle ka ho fetisisa sa kutlo, ho ile ha utloahala molumo o fokolang oa lerata. Molumo oa lejoe le oelang selibeng.
  
  "Bana ke Majeremane," ho boletse Dahl ka kholiseho. "Ho hlahloba botebo ba shaft. Joale re tla fumana mokhoa oa ho tsoa sethaleng sena kapa re tla shoa. "
  
  Drake o ile a otla Kennedy. "Sheba mane," a supa ka hodima bona. "Ke ne ke lula ke butse litsebe. Ke nahana hore ho tlameha ho be le sete e 'ngoe ea li-niches kapa mahaha ka holim'a rona. Empa sheba ... Sheba kamoo ntlha ya lefika e bonahalang e kobehile.
  
  "Ho lokile". Kennedy o ile a potlakela moeling oa sebaka sa Aphrodite. Joale, a itihela holim'a lejoe le matsutla, a nyarela hukung. "Ho na le sebopeho sa mofuta mona... Modimo! Oo molimo oa ka."
  
  Drake a mo tshwara ka mahetla mme a nyarela lefifing. "Ke nahana hore o batla ho nkopa!"
  
  Moo, ho feta mabone a tsona, ho ne ho e-na le lekhalo le lesesaane le fetohang litepisi tse tšesaane le ho feta tse tsoelipaneng. Litepisi li ne li otlolohile holimo ho tsona, li leba boemong bo latelang.
  
  "Bua ka ho tsekela," ho boletse Drake. "Ho nkile kuku le nkho feela."
  
  
  MATHARO SUPI
  
  
  
  LEBITLA LA MOLIMO
  
  
  Litepisi tse pota-potileng li ne li bonahala li tiile ka ho lekaneng, empa taba e bonolo feela ea hore e ne e phunyeletse lesobeng le ka holimo ho sekoti se sa feleng, re sa bue ka taba ea hore baetsi ba eona ba meralo ba ne ba hlōlehile ho kenya litšepe, e ile ea etsa hore le methapo ea Drake e koetlisitsoeng hantle e thothomele ka potlako ho feta letsetse. vibrator.
  
  Sedikadikwe se le seng se felletseng se ile sa ba tlisetsa hoo e ka bang kotara ya tsela e yang sebakeng sa Aphrodite, kahoo Drake o hakantse hore ba hloka ho etsa didikadikwe tse nne kapa tse hlano. O ile a tsoela pele mohato ka mohato, a latela Ben, a leka ho hatella tšabo ea hae, a phefumoloha haholo 'me a lula a lebeletse sepheo sa bona.
  
  Maoto a mashome a tšeletseng holimo. Mashome a mahlano. Mashome a mane.
  
  Ha a atamela maoto a mashome a mararo, a bona Ben a ema 'me a lula fatše nakoana. Mahlo a moshanyana eo a ne a tletse tšabo. Drake o ile a lula fatše ka hloko mohatong o ka tlaase ho eena 'me a otla lengole.
  
  "Monna, ha ho na nako ea ho qala ho ngola pina e ncha, Wall of Sleep. Kapa ho lora ka Taylor Momson. "
  
  Eaba lentsoe la lesole la SAS le luma ho bona. "Ho etsahalang moo? Re ntse re ithetsa mona. Sutha."
  
  Masole a SAS, Drake a nahana. Ke li entse tse fapaneng le tsa pele.
  
  O ile a hoeletsa hape a re: "Ikhutse. "Eba feela mo."
  
  "Khaoha! Ugh..." Drake o ile a utloa lentsoe le tebileng la Wells, eaba oa khutsa. A utloa Kennedy a lula maotong a hae, a bona pososelo ea hae e tiileng mme a utloa 'mele oa hae o thothomelang ka menoana ea hae.
  
  "Ngwana o phela jwang?"
  
  "Ho tlola koleche," Drake o ile a iqobella ho tšeha. "Batho ba sehlopha. Lipapali tsa York. Bosiu ba lifilimi tsa mahala. KFC. Mohala ha u tšebetsong. Ua tseba, lintho tsa baithuti. "
  
  Kennedy o ile a shebisisa. Boiphihlelong ba ka, sena ha se seo bashemane le banana ba koleche ba se etsang.
  
  Jwale Ben a bula mahlo a hae mme a leka ho bososela ka thata. O ile a tsamaea butle ka matsoho le mangole. A shebane holimo hape, a ntse a le matsohong le mangole, a hloa mohato o mong o boima ka mor'a o mong.
  
  Inchi ka inch, mohato ka mohato o kotsi, ba ile ba phahama. Drake o ile a utloa hlooho le pelo ea hae e opa ka lebaka la tsitsipano. Haeba Ben a ne a oele, a ka be a ile a ithaopela ho thibela moshanyana eo hore a oe ka "mele oa hae, haeba feela a ne a batla ho mo pholosa.
  
  Ha ho lipotso kapa ho tsilatsila.
  
  Sedikadikwe se seng se tletseng mme ba ne ba ka ba dimithara tse ka bang mashome a mabedi ho tloha moo ba neng ba lebile teng, e leng lepatjana le neng le bonahatsa seo ba neng ba qeta ho se tshela. Drake o ile a mo ithuta ka lebone la toche le panyang. E ne e khutlela morao koung ea monyako, empa ho hlakile hore e le 'ngoe e phahameng.
  
  O ile a nahana. Molimo, o 'ntlafalitse' sena haholo ka Sonic the damn Hedgehog.
  
  Ka holim'a hae, o ile a bona Dahl a tsilatsila. Moswede o ile a ema ka potlako haholo, a lahleheloa ke botsitso mme joale a beha boima bo feteletseng leotong la hae le ka morao. Ho ne ho se melumo, ho ne ho e-na le ntoa e khutsitseng feela. O ne a ka inahanela feela tlhokofatso e ileng ea sithabetsa kelello ea Dahl. Sebaka ka morao, polokeho ka pele, mohopolo oa ho oa ha nako e telele, ho bohloko.
  
  Joale Moswede o ile a potlakela pele, a otla litepisi "me a itšoarella bakeng sa bophelo ba hae bo ratehang. Drake o ne a utloa phefumoloho ea hae e boima ho tloha maotong a leshome ho ea holimo.
  
  Ho ile ha feta metsotso e "maloa "me ho hloa ho thata ho ile ha tsoela pele. Qetellong, Dahl o ile a theoha lere holim'a lere, eaba o khasa ka matsoho le mangole ho fumana sebaka. Kapele Drake o ile a latela, a hula Kennedy hammoho le eena, a ikutloa a imolohile haholo hore ebe ba khutletse mosikong o moqotetsane o neng o ntse o le mohato o le mong feela ho tloha ho hoeletsa lefu.
  
  Ha bohle ba tlalehoa, Dahl o ile a feheloa. "Ha re feteleng sebakeng se latelang mme re bitse khefu," a rialo. "Nna, ke timetse ruri."
  
  Ka mor"a metsotso e meng e mehlano ea ho hohla "mele ea bona e khathetseng le ho loana le ho honyela ho ntseng ho eketseha ha mesifa, ba ile ba khoptjoa ho ea fihla sebakeng sa bone, se neng se le ka holim"a lebitla la Aphrodite ka ho toba.
  
  Qalong ha ho motho ea ileng a bona Molimo oa ka ho sa feleng. Kaofela ba ne ba khumama ka mangole, ba phomotse ba bile ba phefumoloha habohloko. Drake o ile a nahana ka masoabi hore sena ke sona seo bophelo ba hae ba sechaba bo mo lebisitseng ho sona, 'me a sheba holimo feela ha Parnevik a bua polelo e makatsang e neng e ka bonahala e makatsa ho tsoa ho mang kapa mang haese eena.
  
  "Woof!"
  
  "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "Woof! Hlooho ea ntja. Ena ke Anubis. "
  
  "Eona phokojwe yona?" Wells a inamela setulong sa hae mme a hulela mangole a hae sefubeng. "Ho lokile. Ke tla...."
  
  "Molimo oa Egepeta," ho boletse Parnevik. 'Me ka sebele e amana le lefu.
  
  Drake o ile a sheba mela ea liemahale le liemahale tsa liphokojoe tsa mashala. Makese a apesitsoeng ka khauta le li-ankh tse entsoeng ka emerald." A sa khahloe ke letho, o ile a furalla kamore ea lepato ea Molimo "me a phunyeletsa KitKat. Nakoana hamorao Kennedy a lula pela hae.
  
  "Kahoo," a rialo, a phutholla dijo le dino tsa hae.
  
  "Ruri, o tseba ho bua," Drake a tsheha. "Ke se ke ntse ke ikutloa ke thabile."
  
  "Mamela, motsoalle, ha ke ne ke batla ho u bulela, u tla be u behiloe matsohong a ka." Kennedy o ile a mo fa grin e neng e le cocky le e tenehileng. "Damn, banna ha le khone ho ema motsotso feela, na ha ho joalo?"
  
  "Ho lokile, ke maswabi. Ho bapala feela. Tse etsahetseng?"
  
  O ile a shebella Kennedy a sheba sebakeng. Ke ile ka bona mahlo a hae a tumme ha a utloa molumo o fokolang oa masole a Frey a ba tšoarang. "Sena... ntho... esale re ntse re otlana morung nakwana. Na u nahana, uh, re na le ho hong, Drake?"
  
  "Ka sebele ke nahana hore Odin o tlase mona."
  
  Kennedy a ema hore a tsamaee, empa Drake a beha letsoho la hae lengoleng ho mo emisa. Ho ama hoo ho ile ha batla ho baka litlhase.
  
  "Mona," a rialo. "U nahana eng?"
  
  O ile a hoeshetsa: "Ha ke nahane hore ke tla ba le mosebetsi o mongata oo ke lokelang ho o etsa ha re khutla. "Mabapi le 'molai oa serial Thomas Calebe le ntho e 'ngoe le e 'ngoe. Lelapa leo le ile la bolaea hape, ua tseba, letsatsi pele re fihla Manhattan. "
  
  "Eng? Che.
  
  "Ho joalo. Ke hona moo ke ileng ka pota-pota sebakeng sa polao. 'Me u hlomphe."
  
  "Ke masoabi haholo". Drake o ile a hana ho haka, a tseba hore ena ke eona ntho ea ho qetela eo a e hlokang hona joale.
  
  "Kea leboha, kea tseba. U e mong oa batho ba tšepahalang ka ho fetesisa bao nkileng ka ba tseba, Drake. Le ba se nang boithati ka ho fetisisa. Mohlomong ke ka lebaka leo ke u ratang haholo. "
  
  "Ho sa tsotellehe mantsoe a ka a khopisang?"
  
  "Ka matla haholo, leha ho le joalo."
  
  Drake o qetile chokolete e setseng mme a etsa qeto ea ho se lahlele sephutheloana sa KitKat sekheong. Kaha o ne a tseba lehlohonolo la hae, e ka "na eaba o thehile leraba la khale la lithōle kapa ntho e kang eo.
  
  "Empa ha ho na mosebetsi o bolelang hore ha ho na likamano," Kennedy a tsoela pele. "Ha ke na metsoalle ea sebele New York. Ha ho lelapa. Ke nahana hore nka hloka ho nyamela mahlong a sechaba leha ho le joalo. "
  
  Drake o ile a bua a nahana, "Kea bona hore u motho ea lekang." A mo fa mahlo a bothoto. "Mohlomong u ka re bollox ho Paris ea khale e monate 'me u etele York ea khale."
  
  "Empa ke ne ke tla dula hokae?"
  
  Drake o ile a utloa Dal a bokella mabotho a hae. "Che, re hloka feela ho tseba hore na u ka fumana chelete ea hau joang." O ile a ema ho fihlela a ema ka maoto, a ntan"o mo tšoara mahetleng "me a sheba ka mahlong a hae a phatsimang.
  
  "Ke 'nete, Kennedy, karabo ea lipotso tsohle tsa hau ke e. Empa ha ke khone ho utloisisa sena sohle hona joale. Ke na le thoto ea ka eo re hlokang ho buisana ka eona, kahoo ke hloka ho lula ke tsepamisitse maikutlo. " A dumela ka hlooho a lebile sekgeong. "Ho na le Alicia Miles tlase mono. U ka "na ua nahana hore leeto la rōna ho fihlela mona le ne le le kotsi, le hore Lebitla lena le ne le le kotsi, empa nkholoe, ha se letho ha le bapisoa le kokoanyana eo."
  
  "O nepile," Wells a atamela mme a tshwara tlhaloso ya ho qetela. "Mme ha ke bone tsela e nngwe ya ho tswa mona, Drake. Ha ho mokhoa oa ho e qoba."
  
  "Mme re ka se kgone ho thiba tsela hobane re hloka tsela ya ho tswa," Drake a dumela ka hlooho. "E, le 'na ke shebile mangolo ohle."
  
  "Kea tseba hore u tla etsa sena." Wells o ile a bososela joalokaha eka o ne a tseba nako eohle hore Drake e ntse e le e mong oa bahlankana ba hae. "Tloo, li-turnips lia puruma."
  
  Drake o ile a latela mookameli oa hae oa khale ho ea fihla moeling, eaba o nka sebaka sa hae ka mor'a Ben le Dahl. Ha motho a habanya mahlo feela a bona hore bohle ba phomotse, empa ba tšohile ka se larileng ka pele.
  
  "Bane ba bolailwe," Dahl a rialo mme a itihela mosikong, thaba e ka mora hae.
  
  Ntho e latelang e ile ea makatsa 'me ea ba matlafatsa kaofela. Lena e ne e le lebitla la Thor, mora Odin.
  
  Mohlankana o ile a lla joalokaha eka o fumane yeti e hlomme liahelo Phuleng ea Lefu. Mme, ho yena, o ne a ena le yona. Moprofesa oa litšōmo tsa Norse o sibollotse lebitla la Thor, eo mohlomong e leng setšoantšo se tsebahalang sa Norse nakong eohle, ka karolo e 'ngoe ho li-comics tsa Marvel.
  
  Thabo e hloekileng.
  
  Mme ho Drake, boteng ba Thor ka tšohanyetso bo ile ba etsa hore e be ea nnete le ho feta.
  
  Ho ile ha khutsa ka tlhompho. Motho e mong le e mong o ne a tseba ka Thor, kapa bonyane ho hlaha ha Viking Molimo oa Sealuma le Lehalima. Parnevik o ile a fana ka puo ka Thorsday, kapa, kamoo re mo tsebang hona joale, Labone. Sena se amahanngoa le Laboraro - kapa Letsatsi la Metsi, kapa Letsatsi la Odin. Thor e ne e le molimo oa mohlabani e moholo ka ho fetisisa ea tsejoang ke motho, ea neng a sebelisa hamore, a pshatla lira tsa hae ka lebotho la bahahlauli. Sebopeho se hloekileng sa banna ba Viking.
  
  E ne e le sohle seo ba neng ba ka se etsa ho hula Parnevik le ho mo thibela ho leka ho hlahloba masapo a Thor hang-hang. Sebaka se latelang, sa botšelela, se ne se e-na le Loki, mor'abo Thor le e mong oa bara ba Odin.
  
  "Tsela e ntse e futhumala," ho boletse Dahl, a sa nyarele ka har'a alcove pele a tsoela pele ho ikamahanya le mokoloko o fellang ka thōko ho thaba, boima bo botšo bo tiileng.
  
  Drake o ile a ikopanya le Maswede, Ben le Kennedy ha ba ntse ba fetisa litoche haufi le lefika.
  
  Ben a re: "Tsamaeang. "Mme matsoho a phomotse. Ho bonahala eka re ea holimo. "
  
  Drake o ile a hula molala ho sheba hodimo. Litepisi tsa majoe li ile tsa nyolohela lefifing le sa feleng, 'me ka mor'a tsona ho ne ho ke ke ha e-ba le letho haese moea.
  
  Pele teko ea methapo, ho thoe'ng hona joale? Matla? Viability?
  
  Mme hape Dahl o ile a ea pele. A phahama ka potlako maoto a mashome a mabeli kapa ho feta pele a bonahala a fokotseha ha botšo bo mo aparetse. Ben o ile a etsa qeto ea ho latela, joale Kennedy.
  
  "Ke nahana hore o ka bea leihlo esele ya ka hona jwale," a rialo a bososela, "Etsa bonnete ba hore ha e o fete."
  
  O ile a panya mahlo. "Ha ke khone ho tlosa mahlo a ka ho sena."
  
  Drake o ile a latela, a fumana lintlha tse tharo tse phethahetseng pele a tsamaisa sehlomathiso sa hae sa bone. Ha a phahama ka tsela ena, a nyolohela lefikeng butle-butle moeeng oa seretse se chesang.
  
  Modumo wa tswelapele ho ba teela hare: sello se hole sa thaba. Drake o ne a nahana ka kamore e haufi ea magma e bilohang, e tšollela mollo oa lihele marakong, "me e fofela leholimong le leputsoa le hōle la Iceland.
  
  Leoto le ile la khoahlapisa ka holim'a hae, le thella ho tloha mosikong oa lona o monyenyane. O ile a khutsa, a tseba hore ho ne ho se letho leo a ka le etsang haeba motho a ka mo feta ka lebelo, empa o ne a itokisitse, haeba ho ka etsahala.
  
  Leoto la Kennedy le ne le thekesela sebakeng se ka bang mithara ka holim'a hlooho ea hae.
  
  O ile a otlolla letsoho, a ntse a thekesela hanyane, empa a khona ho tšoara sole ea seeta sa hae mme a mo hulela morao holim'a lesokoana. Ho hoeshetsa ha teboho ho ile ha fihla ho rona.
  
  O ile a tsoela pele, lithapo tsa hae li tuka, menoana ea hae e opa lenonyello le leng le le leng. Lintlheng tsa menoana ea hae ea maoto li ne li nka boima ba 'mele oa hae ha ho hloa ho hong le ho hong ho honyenyane. Mofufutso o ne o thella lesobeng le leng le le leng la hae.
  
  O ile a hakanya maoto a limithara tse makholo a mabeli a tšireletso empa e le a tšosang pele a fihla sebakeng se sireletsehileng se bapisoang le lerako le leng.
  
  Mosebetsi o khathatsang. Qetellong ea Lefatše, Apocalypse ke mosebetsi oa morao-rao. Ho pholosa botho ka mohato o mong le o mong oa kotlo ho ea pele.
  
  "Jwale keng?" Liliba li ne li robetse ka mokokotlo oa hae, a bobola. "Tsela e 'ngoe e tšoenyang mali haufi le mosikong?"
  
  "Che," Dahl o ne a bile a se na matla a ho soasoa. "Tunnel".
  
  "Mahe".
  
  Ka mangole a bona a khasa ho ea pele. Tonopo e ile ea lebisa lefifing la inky le ileng la etsa hore Drake a qale ho lumela hore oa lora pele ka tšohanyetso a thulana le Kennedy ea sa sisinyeheng ka morao.
  
  Retelletsa sefahleho sa hao pele.
  
  "Oh! O ka be o ntemositse."
  
  "Ho thata ha qetello e tšoanang e ntlhahela," ho ile ha fihla lentsoe le omileng ha le araba. "Ke nahana hore ke Dahl feela ea tsoileng qubung ena ntle le nko e robehileng."
  
  "Ke tshwenyegile ka pelo ya me e e maswe," Dahl a araba a lapile. "Tunnel e fella ka ho toba le mohato oa pele oa litepisi tse ling ho, uh, nka hakanya angle ea likhato tse mashome a mane a metso e mehlano. Ha ho letho le setseng kapa le letona, bonyane ha ho letho leo nka le bonang. Itokise."
  
  "Lintho tsena li tlameha ho hokelloa kae-kae," Drake o ile a honotha, a khasa ka mangole a hae a maqeba. "Ka lebaka la Molimo, li ke ke tsa fanyehoa moeeng feela."
  
  "Mohlomong ba ka khona," ho boletse Parnevik. "Ka lebaka la leholimo. Ha ha. Ke ne ke soasoa, empa ka botebo, monahano oa ka o motle ka ho fetisisa ke letoto la li-buttresses tse fofang. "
  
  "E patiloe ka tlase ho rona," ho boletse Drake. "Ka sebele. E tlameha ebe e nkile lihele tsa basebetsi ba bangata. Kapa melimo e "maloa e matla haholo."
  
  Mohlomong ba ile ba kopa thuso ho Hercules le Atlas.
  
  Drake o ile a hata mohatong oa pele ka hloko, maikutlo a tšosang ka mokhoa o makatsang a hlasela boko ba hae, 'me a hloa lejoe le makukuno. Ba ile ba hloa nakoana, qetellong ba kena ka har'a ntloana e 'ngoe e haufi le sethala se emisitsoeng.
  
  Dahl o ile a mo lumelisa ka ho sisinya hlooho ea hae e khathetse. "Poseidon".
  
  "E khahla."
  
  Drake a khumama hape. Morena, a nahana. Ke tšepa hore Majeremane a tla ba le eona ka thata joalo. Qetellong, mohlomong sebakeng sa ho loana ba ka be ba e hlophisitse ka lejoe, pampiri, sekere.
  
  Molimo oa leoatle oa Bagerike o ne a e-na le litharo tse tharo tse tloaelehileng le kamore e tletseng maruo a maholohali. Eo e ne e le Molimo oa bosupa oo ba neng ba feta ho oona. Palo ea robong e ile ea qala ho luma kelellong ea hae.
  
  Na palo ea robong e ne e se e halalelang ka ho fetisisa litšōmong tsa Viking?
  
  O ile a bolella Parnevik sena ha ba ntse ba phomotse.
  
  "Ee, empa ho hlakile hore sebaka sena ha se Nordic feela," moprofesa o ile a supa monna ea nang le trident ka mor'a bona monoana. Ho ka ba le tse lekgolo.
  
  "Joale, ho hlakile hore re ke ke ra phela lekholo la bona," Kennedy a phehisana le eena. Ntle le haeba motho a hahile Ho-Jo ka pele.
  
  "Kapa, ho molemo, lebenkele la disementjhisi tsa bacon," Drake a otla molomo wa hae. Ka sebele nka bolaea e mong oa batho bana ba babe hona joale.
  
  "E robehile," Ben a tsheha mme a otla leoto la hae. "U bua ka ntho e siiloeng ke nako ka lilemo tse leshome. Empa u se ke oa tšoenyeha - u ntse u na le boleng ba boithabiso."
  
  Ho ile ha feta metsotso e meng e mehlano pele ba ikutloa ba phomotse ka ho lekaneng hore ba ka tsoela pele. Dahl, Wells le Marsters ba ile ba qeta metsotso e 'maloa ba mametse ba ba lelekisang, empa ha ho molumo o le mong o ileng oa sitisa bosiu bo sa feleng.
  
  "Mohlomong kaofela ba ile ba oa," Kennedy a soma. "Ho ka etsahala. Haeba ena e ne e le filimi ea Michael Bay, motho e mong a ka be a se a oele. "
  
  "Ka sebele". Dahl o ile a re isa litepising tse ling tse fanyehiloeng. Joalokaha ho ne ho ka etsahala, ke mona moo Wells a ileng a lahleheloa ke ho itšoarella eaba o thella fatše litepising tse peli tse thellang, a otla lejoe ka selelu nako le nako.
  
  Mali a ne a tsoa molomong oa hae ho tsoa lelemeng la hae le lomang.
  
  Drake a mo tshwara ka mahetla a jase ya hae e kgolo. Monna ea ka tlas"a hae-Marsters-o ile a tšoara lirope tsa hae ka matla a fetang a motho.
  
  "Ha ho na ho baleha, monnamoholo. Ha e so etsahale."
  
  Monna ea lilemo li mashome a mahlano a metso e mehlano o ile a huleloa ka mokhoa o batlang a khutlela litepising, Kennedy a tšoere mokokotlo oa Drake 'me Marsters a etsa bonnete ba hore ha a thelle mohatong o mong. Ha ba fihla ntlong ea borobeli, Wells o ne a boetse a thabile.
  
  "E, ba e entse ka boomo, mathaka. Ke ne ke batla tse ling feela."
  
  Empa o ile a petetsa letsoho la Marsters mme a hoeshetsa liteboho tsa hae tse tsoang botebong ba pelo ho Drake ha ho ne ho se motho ea mo shebileng.
  
  "Se tshwenyehe, monnamoholo. Eka feela moo. Ha u e-so be le nako ea hau ea May."
  
  Sebaka sa borobeli e ne e le mofuta oa pontšo.
  
  "Oo molimo oa ka". Mohlolo oa Parnevik o ile oa ba tšoaetsa kaofela. "Enoa ke Zeus. Ntate wa motho. Esita le melimo e bua ka eena e le molimo - setšoantšo sa ntate. Ho ... ho feta Odin ... ho feta moo, 'me e tsoa ho Norse."
  
  "Na Odin ha aa ka a tsejoa e le Zeus har'a merabe ea pele ea Majeremane?" Ben a botsa, a hopola lipatlisiso tsa hae.
  
  "O ne a le teng, monna, empa ke bolela, tloo. Enoa ke Zeus. "
  
  Monna enoa o ne a nepile. Morena oa Balimo o ile a ema a le molelele a sa arohana, a tšoere lehalima ka letsoho la hae le leholo. Sebakeng sa hae ho ne ho e-na le letlotlo la matlotlo a benyang, a khaphatsehang ke lekhetho le fetang ntho leha e le efe eo motho a ka e bokellang kajeno.
  
  Mme yaba Drake o utlwa thohako, lerata, ka Sejeremane. E ile ea luma ka tlase.
  
  "Ba sa tsoa phunyeletsa kotopo," Dahl a koala mahlo a hae ka ho teneha. "Ke metsotso e leshome le metso e mehlano feela ka morao ho rona. Ka bomalimabe, re feletsoe ke lehlohonolo! Ntatele!"
  
  Litepisi tse ling li ile tsa hoeletsa, lekhetlong lena li etella pele le ho feta lebitleng la Zeuse pele li ema li eme litepising tse leshome tsa ho qetela. Ba ile ba e loantša ka hohle kamoo ba ka khonang, sebete sa bona se ile sa fetoha molora ke lefifi le hahabang. Ho ne ho tšoana leha eka ho ba sieo ha leseli ho hatella moea o lehoelea. Tšabo e ile ea fihla pitsong eaba o etsa qeto ea ho lula fatše.
  
  Ho bua ka ho tsekela, Drake o ile a nahana. Bua ka hore na libolo tsa hau li honyela joang ho fihlela boholo ba matokomane. Litepisi tseo tse leshome tsa ho qetela, tse fanyehiloeng ka holim'a lefifi le lefifi, li hloa bosiung ba lihahabi, li ile tsa batla li mo sithabetsa. O ne a sa tsebe hore na ba bang ba ile ba khona joang - sohle seo a neng a ka se etsa e ne e le ho tsosolosa liphoso tsa hae tsa nako e fetileng le ho li khomarela ka tieo - Alison, ngoana eo ba neng ba e-s'o ka ba e-ba le bona le bao ba neng ba ke ke ba ba le bona le ka mohla; letšolo la SRT Iraq le ileng la senya ntho e 'ngoe le e' ngoe - o ile a beha phoso e 'ngoe le e' ngoe ka pele kelellong ea hae ho felisa tšabo e matla ea ho oa.
  
  Mme a beha letsoho le leng hodima le leng. Leoto le leng le phahame ho feta le leng. O ile a ema a otlolohile, a sa feleng ka mor'a hae, meea e se nang lebitso e ile ea foka liaparo tsa hae. Ho puruma ha sealuma se hōle e ka 'na ea e-ba pina ea thaba e foqohang seretse se chesang, empa e ka ba lintho tse ling. Matšoenyeho a ke keng a buuoa, a tšabehang hoo a ke keng a bona leseli la letsatsi. Liphoofolo tse tšabehang tse thellang holim'a mafika, seretse le bolokoe, li ntša meloli e tšosang e tsosang lipono tse bofubelu ba mali tsa bohlanya.
  
  Drake, a batla a lla, o ile a khasa mohatong oa ho qetela oa majoe ho ea sebakeng se bataletseng. Lejoe le khoahlapisang matsoho a hae a hohlang. Ka boiteko bo bong ba ho qetela bo bohloko, o ile a phahamisa hlooho 'me a bona hore bohle ba mo pota-potile, empa ka mor'a bona a bona Torsten Dahl - Moswede ea hlanya - ea neng a ntse a khasa ka mpeng ho ea sebakeng se seholo ho feta eng kapa eng eo ba e boneng joalo. hole .
  
  Lehlanya la Sweden. Empa Modimo, thaka leo le ne le lokile.
  
  Niche e ne e fanyehiloe ka lehlakoreng le leng, empa e khomaretsoe bohareng ba thaba ka lehlakoreng le leng.
  
  "Ke leboha Molimo," Dahl a bua a fokola. "Ke e 'ngoe. Re fumane lebitla la Odin."
  
  Eaba o akheha ke mokhathala.
  
  
  MATHARO TŠEROELI
  
  
  
  LEBITLA LA MOLIMO
  
  
  Ho ile ha utloahala mohoo oa tsietsing ea hae.
  
  Che, hoeletsa. Mohoo oa mali o neng o bua ka tšabo e hloekileng. Drake o ile a bula mahlo a hae, empa bokaholimo ba lefika bo ne bo le haufi haholo ho tsepamisa maikutlo. A tshwela fatshe mme a bobola.
  
  'Me ke ile ka iphumana ke nahana: motho a ka oela ho isa boholeng bo bokae pele a shoa?
  
  Majeremane a ne a le teng mona. E mong oa barab"abo bona o ne a sa tsoa oela litepising.
  
  Drake o ile a sokola ho ema a otlolohile, mesifa e 'ngoe le e' ngoe e opa, empa adrenaline e ile ea qala ho hotetsa mali a hae le ho hlakola mehopolo ea hae. A tsamaya butle a lebile ho Ben. Tsala ya gagwe e ne e rapame ka sefatlhego kwa ntlheng nngwe ya serala. Drake o ile a mo hulela sebakeng sa Odin. Ha a sheba kapele ka mor'a hae a mo joetsa hore Majeremane a ne a e-so fihle, empa litsebe tsa hae li ile tsa mo bolella hore ba sa le metsotso e seng mekae.
  
  A utlwa modumo wa Abel Frey a rohaka. Ho lla ha lisebelisoa tsa tšireletso. Milo a hoeletsa polao e mali ho e mong oa masole.
  
  Monyetla oa ho bontša bokhoni ba hae, a nahana, a hopola e 'ngoe ea lipolelo tsa Wells tseo a li khethileng nakong ea koetliso ea bona ea SAS.
  
  O ile a hula Ben ho pota-pota, a itšetlehile ka mokokotlo oa hae khahlanong le sarcophagus e khōlō ea Odin. Dintshi tsa mosimanyana di ne di phaphasela. Kennedy o ile a khoptjoa: "U itokisetse bona. Ke tla bua le eena." A otla lerama ha bobebe.
  
  Drake o ile a khutsa, a kopana le mahlo a hae motsotsoana. "Hamorao".
  
  Ea pele ho Majeremane ho hlola tlhōrō. Lesole le ileng la oela kapele ka lebaka la mokhathala, le ile la lateloa hang-hang ke la bobeli. Drake o ne a tsilatsila ho etsa seo a neng a tseba hore o lokela ho se etsa, empa Torsten Dahl o ile a feta ho eena, a sa bontše ho ikoahlaea ho joalo. Wells le Marsters le bona ba ile ba suthela pele.
  
  Mohlabani oa boraro oa sera o ile a khasa ka holimo, lekhetlong lena e le setopo sa tona se seholohali, se tetemang. E ntle. Mali, mofufutso le meokho ea 'nete li ile tsa fetola maske a makatsang sefahlehong sa hae se seng se ntse se tšoenya. Empa o ne a le thata a bile a potlakile hoo a ka tlolelang ka holimo, a thetheha le ho nka sethunya se senyenyane.
  
  Sethunya se le seng se ile sa tsoa ka har'a moqomo. Drake le basebetsi-'moho le eena ba ile ba qhekella, empa sethunya se ile sa fosa sepheo sa sona.
  
  Lentsoe le hlabang la Abel Frey le ile la senya khutso e ileng ea latela. "Ha ho na libetsa, sethoto. Nar! Nar! Mamele!"
  
  Milo o ile a etsa sefahleho mme a fa Drake pososelo e mpe. "Liphoofolo tse mpe tsa Kraut. Lumela motsoalle?
  
  Sethunya se ile sa metsoa ke feisi e teteaneng "me sa nkeloa sebaka ke lehare le matsutla. Drake o ile ae hlokomela e le thipa ea matla a khethehileng. O ile a suthela thoko ho senatla, a fa Dahl monyetla oa ho rahela le leng la masole a oeleng sebakeng.
  
  Lesole la bobeli le ile la sokola ho ema ka mangole. Marsters a mo bososela hape, a ntan'o lahlela 'mele oa hae o robehileng ka thōko. Ka nako ena, masole a mang a mararo a ne a se a fihlile sebakeng se bataletseng, "me joale Alicia a qhoma ho tsoa tlaase "me a oela fatše joaloka katse, a tšoere thipa letsohong ka leng. Drake o ne a e-s'o ka a mo bona a khathetse hakana 'me o ne a ntse a shebahala eka a ka nka batho ba phahameng ba ninja.
  
  "Che... libetsa?" Dahl o ile a khona ho bua pakeng tsa ho hema ka thata. "Na qetellong ... u lumela khopolo ea Armagedone, Frey?"
  
  Moqapi e moholo oa Jeremane o se a fetile moeli. "O seke wa ba sethoto, moshemane wa lesole," a rialo a hemela fatshe. "Ha ke batle ho tshwaya lekese lena la bafu. Ho na le sebaka sa phetheho feela pokellong ea ka. "
  
  "Seo u se bonang e le ponahalo ea hau, ke nahana," Dahl a rialo, a khefutsa ha sehlopha sa hae se ntse se hema.
  
  Ho ile ha e-ba le khefu, motsotso oa tsitsipano e tšabehang ha mohanyetsi e mong le e mong a ntse a hlahloba sepheo sa hae sa hang-hang. Drake o ile a furalla Milo, a sa tsebe a leba lebitleng la Odin, moo Ben le Moprofesa ba neng ba ntse ba lutse ba bapile, ba lebetsoe ke Kennedy feela. O ne a emetse e 'ngoe hape ...
  
  ... ka tšepo...
  
  'Me joale ho bobola ho sa utloahaleng ho tsoa litepising, kopo e fokolang ea thuso. Frey a sheba fatshe. "Ua fokola!" a tshwela motho ka mathe. "Haeba e ne e se ka Thebe, ke ne ke tla..."
  
  Frey o ile a supa Alicia. "Mo thuse". Mohlabani e motšehali o ile a tšeha ka boikhohomoso, eaba o otlollela letsoho la hae lehlakoreng. Ka serope se le seng a hula Hayden. Moemeli oa CIA oa Amerika o ne a khathetse ke ho hloa nako e telele, empa ho feta moo ka lebaka la ho jara moroalo o boima oo Majeremane a neng a mo tlamelletse mokokotlong.
  
  Thebe ea Odin e phuthetsoe ka seile.
  
  Ho ile ha utloahala lentsoe la Parnevik. "O tlisitse Thebe! Karolo e ka sehloohong! Empa hobaneng?"
  
  "Hobane ke eona karolo ea mantlha, sethoto." Frey o ile a mo thunya. "Ntho ena ea mantlha e ka be e le sieo haeba e ne e se na morero o mong." Moqapi oa feshene o ile a sisinya hlooho ka ho nyelisa eaba o retelehela ho Alicia. Qetella li-cretin tsena tse soabisang. Ke hloka ho khutsisa Odin ebe ke khutlela moketeng. "
  
  Alicia a tsheha ka bohlanya. "Nako ea ka!" O ile a hoeletsa, a bolaeang ho feta Noka ea Tam, eaba o lahlela lisebelisoa tsa hae tsa tšireletso bohareng ba sethala se majoe. Ka pherekanong eo, o ile a mathela Wells, a sa bontše ho makatsoa ke boteng ba hae. Drake o ile a shebana le ntoa ea hae, a lebile ho Milo ho mo makatsa, a tsamaea ka lehare la hae, a ntan'o isa setsoe se thata mohlahareng oa Milo.
  
  Lesapo le robehile. Drake o ile a tantša, a sisinyeha 'me a lula a le bobebe maotong a hae. Joale lena e ne e tla ba leano la hae - ho otla le ho matha, a otla lintlheng tse thata ka ho fetisisa tsa 'mele oa hae, a ikemiselitse ho roba masapo le lefufuru. O ne a le lebelo ho feta Milo, empa a se matla joalo ka ha senatla se ka mo tšoara ...
  
  Ho ile ha utloahala lialuma ho pholletsa le thaba, ho luma le ho petsoha ha magma a ntseng a phahama le lefika le ntseng le sisinyeha.
  
  Milo o ile a thothomela ke bohloko. Drake o ile a etella pele ka ho raha mahlakore a mabeli, lipompo tse peli - ntho eo u ka bonang Van Damme a e etsa ka bohlale thelevisheneng ha e na thuso ho hang bakeng sa ntoa ea seterateng bophelong ba sebele. Milo o ne a tseba sena mme a khelosa tlhaselo eo ka ho rora. Empa Drake le eena o ne a e tseba, 'me ha Milo a lahlela 'mele oohle oa hae ka pele, Drake o ile a hlahisa setsoe se seng se matla sefahlehong sa mohanyetsi oa hae, a mo pshatla nko le sekoti sa mahlo, a mo otla ka thata fatše.
  
  Milo o ile a oela fatše joaloka tšukulu e rehiloeng. Hang ha a lahlehetsoe ke mohanyetsi oa boemo ba Drake, ho ne ho se ho khutlela morao. Drake o ile a hata ka letsoho la hae le lengole, a roba masapo a mabeli a maholo, joale libolo tsa hae hantle, eaba o nka thipa ea sesole e lahliloeng.
  
  E ile ea hlahloba sebaka sa ketsahalo.
  
  Marsters, lesole la SAS, o ne a entse mosebetsi o mokhutšoanyane oa Majeremane a mabeli "me joale o ne a loantša oa boraro. Ho bolaea batho ba bararo ka metsotso e seng mekae e ne e se ntho e bonolo ho mang kapa mang, esita le lesole la SAS, 'me Marsters o ne a lemetse hanyenyane feela. Wells o ile a tantša le Alicia moeling oa sethala, a matha ho feta ho tantša, empa a mo sitisa. Leano la hae le ne le le bohlale. Ha a le haufi, a ka be a ile a mo ntša mala ka motsotsoana.
  
  Kennedy o ile a hula 'mele o khathetseng oa Hayden ho tloha bohareng ba ntoa. Ben o ile a matha ho ea mo thusa. Parnevik ha aa ka a robala, a ithuta lebitla la Odin - sethoto.
  
  Abel Frey o ile a tobana le Thorsten Dahl. Moswede o ne a phahametse Lejeremane ka litsela tsohle, metsamao ea hae e ile ea ntlafala le ho feta ke oa bobeli ha matla a khutlela maotong a hae a opang.
  
  Morena! Drake o ile a nahana. Re raha esele mona! Kapa ka moea o motle oa khale oa Dino Rock ... E re ke u khahlise!
  
  A sa thabele ho qabana le Alicia, leha ho le joalo o ile a leba Wells, a lumela hore mosali ea lilemo li mashome a mahlano o hloka thuso e kholo. Ha molekane oa hae oa pele a mo bona, o ile a ikhula ntoeng.
  
  "Ke se ke ntse ke raha libolo tsa hau hang bekeng ena, Drake. Na u soabile hoo u batlang sena hape?"
  
  "O lehlohonolo, Alicia. Hantle-ntle, na u koetlisa mohlankana oa hau?" a dumela ka hlooho ho araba Moamerika ya neng a sa sisinyehe ka thata.
  
  "Ka kutlo feela," o ile a lahlela lithipa ka bobeli "me a li tšoara ka mokhoa o le mong. "Ha re! Ke rata tse tharo feela! "
  
  E ka 'na eaba tlhaho ea hae e ne e le hlaha, empa liketso tsa hae li ne li laoloa le ho baloa. O ile a ts'oara Drake, ha a ntse a leka ka bolotsana ho koala Wells ka mokokotlo oa hae ho sekheo se sa feleng. Molaoli o ile a hlokomela sepheo sa hae motsotsong oa ho qetela eaba o mo feta ka lebelo.
  
  Drake o ile a khelosa lithipa tsa hae ka bobeli, a tsamaisa lehare le leng le le leng lehlakoreng ha a ntse a le hlokolosi hore a se ke a robeha matsoho. E ne e se feela hore o ne a lokile ... e ne e le hore o ne a lula a le motle.
  
  Ka tšohanyetso Abel Frey o ile a ba feta. Ho ne ho bonahala eka, ha a hlōlehile ho feta Dahl, o ile a retelehela ho feta Moswede ka potlako ea ho batla lebitla la Odin.
  
  'Me motsotsong oo oa ho arohana, Drake o ile a bona Marsters le lesole la ho qetela la Lejeremane ba koaletsoe ntoeng e bolaeang hantle moeling o lerōle oa sethala. Joale, ka tšohanyetso e tšosang, banna bao ka bobeli ba ile ba khoptjoa eaba ba oa feela.
  
  Lillo tsa lefu li ile tsa utloahala sekheong.
  
  Drake o ile a e arola, a rapella Wells, 'me a fetola' mele oa hae 'me a potlakela Frey. O ne a sitoa ho siea Ben moo a se na tšireletso. Kennedy o ile a thiba tsela ea moqapi, a bokella sebete sa hae, empa ha a ntse a potlakela pele, Drake o ile a hlokomela ntho e nyenyane e ntšo e tšoaretsoeng letsohong la Frey.
  
  Radio kapa mobile. Mofuta o mong oa transmitter.
  
  Ho etsahalang?
  
  Se ileng sa etsahala ka mor"a moo se ne se sa utloisisehe. Ka ketso e makatsang ea ho se tsotelle, ka tšohanyetso leralleng la thaba le ile la phatloha! Ho ne ho e-na le lerata le leholo, "me ka mor"a moo mafika a maholohali le likotoana tsa shale ea lithaba li ne li hasane hohle. Majoe a libōpeho tsohle le boholo bo sa tšoaneng a ne a taboha le ho letsa mololi sekheong joalo ka likulo.
  
  Ho ile ha hlaha lesoba le leholo lehlakoreng la thaba e foqohang seretse se chesang, joalokaha eka hamore e phuntsoe leboteng le lesesaane le ommeng. Khanya e lefifi ea motšehare e tlhotliloeng ka har'a petso. Kotlo e 'ngoe, 'me lesoba la atoloha le ho feta. Thaba ea lithako e ile ea oela ka sekoting se khutsitseng, se khutsitseng.
  
  Drake o ile a oela fatše a tšoere hlooho ea hae matsohong a hae. A mang a lejoe lena le phatlohileng e tlameha ebe a sentse mabitla a mang a bohlokoahali. Ho ne ho etsahala eng?
  
  
  MATHARO KHOLO
  
  
  
  LEBITLA LA MOLIMO
  
  
  Ho ile ha hlaha seroala-nkhoana ka mokoting o sa tsoa etsoa, 'me se ntse se phaphama ka motsotsoana pele se fofa ka har'a sona!
  
  Ho ne ho e-na le likhoele tse tenya tse "nè le liropo tse "maloa tse leketlileng botlaaseng ba mochine.
  
  Ho ne ho sa khonehe ho lumela. Abel Frey o sa tsoa laela hore sebaka sa thaba se bulehe. Sebaka se ka thōko ho thaba eo e neng e le karolo ea thaba e foqohang seretse se chesang, eo ka tsela e itseng e neng e ka baka tšenyo e khōlō e tsejoang e le supervolcano.
  
  Ho phethela pokello ea hae.
  
  Monna enoa o ne a hlanya joalo ka Drake mme batho ba bang kaofela ba ile ba mo fa tlotla ka eona. O ne a ntse a tšeha le hona joale, 'me ha Drake a phahamisa mahlo, a bona hore Frey o ne a sa sisinyeha ka inch, empa a ema a tiile ha thaba e phatlohang e mo pota-pota.
  
  Alicia o ile a tloha Wells 'me a khoptjoa a lebile ho Frey, esita le boitšoaro ba hae bo hlanya bo ile ba thekesela hanyane. Ka mor'a bona, Moprofesa Parnevik, Ben le Kennedy ba ne ba sirelelitsoe ke marako a lesela la Odin. Hayden o ne a sekametse, a sa sisinyehe. A tota o ne a tlile go swa ka ntlha ya botsenwa jo bo tukang? Wells a kgumama lehlakoreng la hae, a tshwara mpa ya hae.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa phaphamala haufi, enjene ea sona e lla. Frey o ile a phahamisa sethunya sa hae sa submachine 'me a etsa hore bohle ba tlohe hole le sarcophagus e kholo ea Odin. Ho phatloha ho honyenyane ha mollo ho ile ha tiisa kopo ea hae, likulo tsa luma ha li otla mesaletsa ea bohlokoa ea khauta ea Viking ka sebōpeho sa lithebe, lisabole, litšireletso tsa sefuba le lihelemete tse linaka. Lichelete tsa tšepe tsa khauta, tse susumetsoang ke letoto la liketsahalo, li ile tsa qala ho theoha lishelefong joalo ka confetti ho Times Square.
  
  Frey o ile a tsoka helikopthara.
  
  Drake a khumama fatše. "U suthisa lekese lena, u beha lefatše lohle kotsing!" - a hoeletsa, lentsoe la hae le ne le sa utloahale ka lebaka la molumo o boima oa li-blades tsa propeller.
  
  "U se ke ua ba motho ea hlanyang!" Frey o ile a hoeletsa, sefahleho sa hae se sothehile joalo ka motho ea lemaletseng heroine. "E lumela, Drake. Ke u hlotse!"
  
  "Ha se taba ea ho hlola!" Drake o ile a hoeletsa, empa joale helikopthara e ne e le ka holim'a hlooho 'me o ne a sa khone le ho utloa lentsoe la hae. O ile a shebella ha Frey a mo tataisa, a mo fafatsa ka likulo ha a ntse a tsoka matsoho. Drake o ile a rapella hore metsoalle ea hae e se ke ea tšoasoa ke projectile e khelohileng.
  
  Majeremane a ile a lahleheloa ke eona. Kaha o ne a le haufi haholo le ho tsieleha ha hae bophelong bohle, o ile a robeha feela.
  
  Joale Dahl o ne a le haufi le eena. Ba ile ba shebella ha Frey le Alicia ba theolela liketane tse boima tlase le tlase ho fihlela qetellong ba lohelletsoe lipheletsong tse peli tsa sarcophagus. Frey o ile a etsa bonnete ba hore ba bolokehile.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa nka boima. Ha ho letho le etsahetseng.
  
  Frey o ile a hoeletsa ka mohala oa hae oa mohala. Seroala-nkhoana se ile sa leka hape, lekhetlong lena lienjene tsa sona tsa puruma joaloka daenasore e halefileng. Mahlaahlela a ile a imela, 'me ho ne ho e-na le ho phatloha ho hoholo, molumo oa lejoe le pshatlehang.
  
  Lekese la Odin le ile la sisinyeha.
  
  "Ona ke monyetla oa rona oa ho qetela!" - Dahl o ile a hoeletsa ka tsebeng ea Drake. "Re ea ho sila! Ho tsoa sethunya sa Milo!"
  
  Drake o ile a matha script. Ba ka be ba sentse helikopotara mme ba pholosa Lebitla. Empa Ben le Kennedy, hammoho le Hayden le Parnevik, mohlomong ba tla shoa.
  
  "Ha ho nako!" Dahl a hoeletsa. "Ebang ke sena kapa Apocalypse!"
  
  Moswede o ile a tlolela sebetsa sa Milo. Drake o ile a koala mahlo a hae ha bohloko bo mo phunya pelong. Tlhōlo ea hae e ile ea oela ho Ben le Kennedy, "me bohloko ba ho etsa qeto bo ile ba mo sotha ka hare joaloka thipa. Haeba u lahleheloa ke letsoho le le leng, u tla lahleheloa ke le leng. Eaba o etsa qeto ea hore a ke ke a lumella Dahl ho etsa sena. Na a ka tela metsoalle e 'meli ho pholosa lefatše?
  
  Che.
  
  O ile a tlolela pele joalo ka senqanqane ha Dahl a qala ho phopholetsa liaparo tsa Milo. Moswede o ile a nyahama ka ho makala ha Milo a ntse a otlolla 'mele oa hae, Moamerika a iname a le mahlomoleng, empa a tsamaea a bile a hlotsa ho ea fihla pheletsong ea sethala. Ho e 'ngoe ea mela e theohileng.
  
  Drake o ile a ema a tšohile. Lienjine tsa helikopthara li ile tsa lla hape 'me ho oa ho seng ho halalela ha tlala lehaha. Motsotsong o latelang, sarcophagus e kholo ea Odin e ile ea fetoha 'me ea itokolla moo e neng e le teng, ea thekesela ka mokhoa o tšosang ho Drake le moeling oa sethala, lefu le leholo.
  
  "Nooo!" Sello sa Dahl se ile sa pheta sello sa Parnevik.
  
  Ho ne ho e-na le mohoo, mohoo o matla joalokaha eka moea o chesa haholo, ho utloahala eka bademona bohle ba Liheleng ba ne ba chesoa ba ntse ba phela. Moea oa sebabole o ile oa tsoa mokoting o sa tsoa buloa ka tlas'a lebitla la Odin.
  
  Frey le Alicia ba ile ba baleha, ba batla ba chesoa ba ntse ba phela ha ba hloella holim'a lekese le tsubehang. Frey o ile a hoeletsa: "U se ke ua re latela, Drake!" Ke na le inshorense!" joale khopolo ea bonahala e tla ho "na, tiiso ea tšireletseho. O ile a hoeletsa metsoalle ea Drake: "Joale! Latelang lekese ho seng joalo le tla shoa!" Frey o ile a ba khothatsa, a tsoka sethunya sa hae sa mochini o ka tlaase ho moo, "me ba ne ba se na boikhethelo haese ho pota-pota mokoloko oa mouoane.
  
  Dahl o ile a shebana le Drake. "Re tlameha ho emisa sena," a rialo a ntse a kopa. "Bakeng sa ... bakeng sa bana ba ka."
  
  Drake o ne a se na karabo ntle le ho ōma ka hlooho. Ka sebele. O ile a latela molaoli oa SGG, a kheloha ka hloko Sarcophagus e ntseng e tsubella ha e fofa ka holim'a bona, lira tsa bona tse hlabang li sireletsehile holimo ha balekane ba hae ba latela tsela ea hae ka lehlakoreng le leng.
  
  E koahetsoeng ka libetsa le moea oa lehlanya.
  
  Drake o ile a fihla sekoti mokatong oa majoe. Mouoane e ne e le tora e chesang, e sosobaneng. Inviolable. Drake o ile a atamela ka hohle kamoo a ka khonang pele a reteleha ho shebella lira tsa hae li ntse li tsoela pele.
  
  Hayden o ile a sala fatše, a iketsa eka ha a ilibane. Joale o ile a lula 'me a tlosa marapo a neng a sireletsa thebe ea Odin mokokotlong oa hae. "Nka etsa eng?"
  
  Drake o ile a mo sheba hakhutšoanyane. "Na CIA e na le merero ea tšohanyetso ea ho koala Supervolcano?"
  
  'Mongoli' e motle o ile a shebahala a ferekane nakoana pele a sisinya hlooho. "Ke tse hlakileng feela. Kenya Sejeremane ka peiping ea moea." A lahlela Thebe hole ka sello sa ho imoloha. Ka boraro ba bona ba ile ba mo shebella ha a ntse a pitika mofeng joalo ka chelete ea tšepe.
  
  Na ba hlile ba hlōlehile?
  
  Khatello e tsoang peiping e ile ea eketseha ha seretse se chesang se ntse se fumana matla. "Hang ha karabelo ea ketane e qala," ho boletse Dahl. "Re ke ke ra khona ho koala sena. Re tlameha ho etsa sena hona joale! "
  
  Tebello ea Drake e ile ea hoheloa nakoana ho Thebe ha e ntse e bilika ka lerata ho potoloha moeli oa eona. Rim ea hae.Mantsoe a ne a tsoa ho eena joalokaha eka a ngotsoe mollong.
  
  
  Leholimo le Lihele ke ho hloka tsebo ha nakoana feela,
  
  Ke Moea o sa Shoeng o sekamelang ho se Nepahetseng kapa se Fosahetseng.
  
  
  "Leano B," a rialo. "U sa hopola thohako ea Odin? E ne e bonahala e sa tšoanelehe, na ha ho joalo? Haho sebaka sa ho beha sena, na? Che, mohlomong ho joalo. "
  
  "Na thohako ea Odin ke mokhoa oa ho pholosa lefatše?" Dahl o ne a belaela.
  
  "Kapa lihele," ho boletse Drake. "Ho ipapisitse le hore na ke mang ea etsang qeto. Ena ke karabo. Motho ea behang Thebe o tlameha ho ba le moea o hloekileng. Ke leraba la maraba. Ha re sa tseba letho hobane re tlositse lebitla. Haeba re hlōleha, lefatše le tla timela."
  
  "Thohako e tsamaile jwang?" Hayden, ea neng a bonahala a se mpe ho feta kamoo a neng a le ka teng ka mor'a mahlomola a hae matsohong a lira, o ile a tjamela phahlo joalokaha eka o ne a ka jeoa a ntse a phela.
  
  Drake o ile a rohaka ha a phahamisa Thebe mme a e tšoara ka pel'a hae. Dahl o ile a ema 'me a mo shebella ha a ntse a tsamaea a lebile moo ho llang. "Hang feela o ama mouoane oo ka Thebe ena, o tla ntšoa matsohong a hao."
  
  Joale, ka molumo o kang oa mohlape oa liphoofolo tse qabeletsoeng morung o tukang, mouoane o mongata o ile oa qhoma ho tloha tlaase, molumo o phahameng oa ho phatloha ha oona o batlang o thiba litsebe. Joale monko oa sebabole o ile oa qala ho kokobetsa moea, oa o fetola miasma e chefo. Molumo o fokolang oa thaba oo esale e le motsoalle oa bona oa nako e telele joale o ile oa tšoana le sealuma. Drake o ne a utloa eka mabota ka boona aa sisinyeha.
  
  "Litaba tse ncha, Dal. Moralo oa B o sebetsa. Bakeng sa litšupiso tsa nakong e tlang, sena se bolela hore ha ke tsebe hore na ke eng hape e teng moo ke lokelang ho e etsa."
  
  "Ha o na bokamoso," Dahl a ema ka lehlakoreng le leng la Thebe. "Kapa nna."
  
  Mmoho ba ile ba ikgohomosa ba lebile moo ho ke keng ha eba teng. Shale ya qala ho thella lefikeng le haufi le bona. Ho hoeletsa le ho rora, tse kang tseo Drake a neng a e-s'o ka a li utloa, li ile tsa tsoa botebong bo sa feleng ba mohohlo.
  
  Seretse se chesang se haufi le ho foqoha seretse se chesang! Hayden o ile a hoeletsa. "E tima!"
  
  
  ******
  
  
  E sa bonoe ke Drake, Dahl kapa esita le Abel Frey, thaba e tummeng ea Icelandic e bitsoang Eyjafjallajokull, eo ho fihlela joale e khotsofetseng ho hlahisa melapo e bonolo e bohlooho le ho tšosa sephethephethe sa lifofane, e ile ea phatloha ka tšohanyetso moeling oa eona. Haufinyane e ne e tla bonoa ho Sky News le BBC le hamorao ho You Tube ke limilione tse makatsang - maleme a tukang a lidrakone tse sekete tse hotetsang leholiotsoana leholimong. Ka nako e tšoanang, libaka tse ling tse peli tsa Iceland tse foqohang seretse se chesang li ile tsa phatloha, litlhōrō tsa tsona li fofa joaloka lithako tsa champagne tlas"a khatello. Ho ile ha tlalehoa, ka tsela e batlang e tšoana le puo, hore Armagedone e fihlile.
  
  Ke ba seng bakae feela ba khethiloeng ba neng ba tseba hore na e ne e le haufi hakae.
  
  
  ******
  
  
  Bahale ba sa bonahaleng le bao ho seng mohla ba kileng ba tsejoa ba ne ba loana bolibeng bo lefifi ba thaba. Drake le Dahl ba ile ba hlasela sebaka sa mouoane ka Thebe, ba sebelisa ntho e chitja ho khelosa mouoane sebakeng se haufi le moo ha ba ntse ba o beha ka holim'a sekoti se siiloeng ke ho heletsoa ha lebitla la Odin.
  
  "Phakisa!" Dahl o ile a sokola ho boloka Thebe e le teng. Drake o ile a utloa matsoho a hae a thothomela ka lebaka la boiteko boo ka bona a ileng a hlōla matla a pele a thaba. "Ke batla feela ho tseba hore na ntho ena e entsoe ka eng!"
  
  "Ke mang ea tsotellang!" Hayden o ile a leka ho ba thiba, a ba tšoara maoto "me a ba sututsa ka matla kamoo a ka khonang. "Tsenya ngwana wa bonyatsi ka hare!"
  
  Dahl o ile a tsubella, a qhomela ka mokoting. Haeba Thebe e ne e fositse kapa e sisinyehile hanyenyane, e ka be e ile ea fetoha mouoane hang-hang, empa sepheo sa bona e ne e le se nepahetseng, 'me karolo e ka sehloohong e kene ka hloko ho phunyeha ha maiketsetso tlas'a Lebitla la Odin.
  
  Leraba le majabajaba, le qapiloeng makholong a lilemo a likete tse fetileng. Ke hlapanya ho medimo.
  
  Sefi sa maraba!
  
  "Leraba le leholo ka ho fetisisa la boholo-holo leo lefatše la kajeno le kileng la le tseba." Dahl o ile a oa ka mangole. "Ke eena ea neng a ka felisa sena."
  
  Drake o ile a shebella ha Shield e bonahala e le mosesaane, e monya khatello e matla e nyolohang ka tlase. E ile ea batalatsa 'me ea theha mathōkong a lepetso, e nka 'mala oa obsidian. Ka ho sa feleng. E ke ke ea hlakoloa.
  
  "Molimo a u hlohonolofatse".
  
  Jobo ha a qetile, a khefutsa nakoana pele a lebisa tlhokomelo ea hae ho Frey. Letshogo le ne la tlala mo pelong ya gagwe go feta kafa a ka akanyang ka teng, le jaanong.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa phahama, se ikitlaetsa ho tšehetsa boima ba lekese la bafu la Odin, le neng le tsukutleha ka tlas'a lona. Frey le Alicia ka bobeli ba ne ba lutse holim'a sekoahelo sa lekese, matsoho a bona a phuthetsoe ka thata ka har'a marapo a neng a le khomaretse ho helikopthara.
  
  Empa Ben, Kennedy le Moprofesa Parnevik ba ne ba leketlile lithapong tse ling tse tharo tse leketlileng ka tlas'a seroala-nkhoana, ntle le pelaelo ba ne ba tšoaretsoe moo ka sethunya ha Drake a ntse a loanela ho pholosa polanete.
  
  Ba ne ba leketlile ka holim'a sekheo, ba sisinyeha ha helikopthara e nyoloha, ba koeteloa hantle ka tlas'a nko ea Drake.
  
  "Nooo!"
  
  Mme, ka mokgwa o makatsang, o ile a matha - monna ya jewang ke bodutu, a matha ka matla a tswetsweng ke kgalefo, tahlehelo le lerato - monna ya ileng a itahlela ka sekoting se sekoti sebakeng se setsho, a batla se nkilweng ho yena, a tsielehile a tshwara e nngwe ya dithapo tse tsubehang. , ha a oa.
  
  
  MANE
  
  
  
  LEBITLA LA MOLIMO
  
  
  Lefatše la Drake le ile la emisa ka ho tlolela lefifing - sekheo se sa feleng se kaholimo, sekoti se se nang moeli ka tlase - li-inch tse tharo tsa thapo e tsokotsang, poloko ea hae feela. Kelello ea hae e ne e khutsitse; o e etseditse metswalle ya hae. Ha ho lebaka le leng haese ho ba pholosa.
  
  Boithati.
  
  Menoana ea hae e ile ea ama thapo "me ea sitoa ho koala!
  
  "Mele oa hae, oo qetellong o neng o pepesehetse matla a khoheli, o ile oa qala ho oa ka potlako. Motsotsoaneng oa ho qetela, letsoho la hae le le letšehali le neng le ntse le thekesela le ile la koala thapo e telele ho feta tse ling kaofela "me le tlameletsoe ka lonya.
  
  Ho oa ha hae ho ile ha emisa ha a e tšoara ka matsoho a mabeli a koala mahlo a hae ho khutsisa pelo ea hae e otlang ka potlako. Mahofi a hlabang a ile a hlaha kae-kae holimo. Alicia o tšolla mantsoe a hae a phoqang.
  
  "Na see ke seo Wells a neng a se bolela ha a re "bontša bohlale ba hao"?
  
  Drake o ile a sheba holimo, a tseba hantle mohohlo o ka tlase, a ikutloa a tsekela ho feta leha e le neng pele. Empa mesifa ea hae e ne e tuka ke matla a macha le adrenaline, 'me boholo ba mollo oa khale o ne o khutletse ka hare ho eena joale, o batla ho tsoa.
  
  O ile a hloa thapo, letsoho holim'a letsoho, a e tšoara ka mangole, a tsamaea ka potlako. Frey o ile a ntša sethunya sa hae sa submachine 'me a tšeha, a shebile ka hloko, empa Hayden o ile a hoeletsa a le lebitleng la Odin. Drake o ile a mo bona a eme moo, a tobisitse sethunya sa Wells ho Frey - molaoli oa khale o ne a oetse haufi le eena, empa, ke leboha Molimo, o ne a ntse a hema.
  
  Hayden o ile a supa sethunya bohareng ba Frey. "A a tsohe!"
  
  Seroala-nkhoana se ne se ntse se le moeeng, mofofisi oa sona a sa kholisehe ka litaelo tsa hae. Frey o ile a qeaqea, a lumaela joalo ka ngoana ea arohaneng le papali eo a e ratang haholo. "HO LOKILE. Hundin! Nka be ke u thehile sefofaneng seo se seholo!"
  
  Drake o ile a bososela ha a utloa karabo ea Hayden. "E, hangata ke utloisisa sena."
  
  Kennedy, Ben le Parnevik ba ile ba shebella ka mahlo a maholo, ba sitoa ho hema.
  
  "Tsamaya o yo e nka!" - Frey o ile a hoeletsa Alicia. "Ho tloha letsohong ho isa letsohong. Mo nke re tsamaye. Leqheka lena le ke ke la u thunya. Ke eena bothata ba mmuso. "
  
  Drake o ile a tsieleha ha Alicia a qhoma ho tloha sarcophagus 'me a tšoara thapo e bapileng ea Drake, empa leha ho le joalo o ile a ipha nako ea ho sheba Ben, a lekanya hore na moshemane o ile a itšoara joang ha a senoleha boemo ba Hayden.
  
  Ben, haeba ho na le letho, o ile a mo sheba ka bonolo haholoanyane.
  
  Alicia o ile a thella fatše ka thapo joalo ka tšoene, 'me kapele o ne a lekana le Drake. A mo sheba, sefahleho se phethahetseng se tletseng khalefo.
  
  "Nka tsoma ka bobeli." O ile a tlolela moeeng, maoto pele, a le sebakeng se setle har'a lefifi, a leketlile ka ho feletseng moeeng nakoana. Eaba maoto a hae a hokahana ka thata le sternum ea Drake mme a sisinya 'mele oa hae pele, a itšoarella ka thapo ea hae hanyane pele a e sunya ho e latelang.
  
  "Tšwene e phokang," Drake a honotha, sefuba sa hae se tuka, letshwao la hae le ntse le hlehla.
  
  Alicia o ile a sebelisa lebelo la hae ho pota-pota thapo, maoto a atolohile sefubeng, 'me a otla ka mpeng ea hae. Drake o ile a khona ho tsubella ka ho le letona ho kokobetsa lerata, empa a ntse a utloa likhopo tsa hae li le maqeba.
  
  O ile a mo rora, a arolelana bohloko 'me a phahama. Ho ile ha hlaha khanya mahlong a hae, hammoho le tlhompho e ncha.
  
  "Qetellong," a hema. "U khutlile. Joale re tla bona hore na ke mang ea molemo ka ho fetisisa. "
  
  O ile a hlopha thapo, ho itšepa ho ntse ho khanya ka motsamao o mong le o mong. Ka ho qhoma ka lekhetlo le le leng o ile a tlōla thapo ea Drake 'me a boela a sebelisa lebelo la hae ho khutlela morao, a lebisa maoto a hae lekhetlong lena bakeng sa hlooho ea hae.
  
  Empa Drake o ne a khutlile mme o ne a itokisitse. Ka boqhetseke bo fetisisang, o ile a lokolla thapo ea hae, a hatella molikoalikoane o matla, "me a e tšoara botebong ba maoto a mabeli. Alicia a phaphamala a se na kotsi ka holim'a hae, a maketse ke motsamao oa hae, matsoho a hae a ntse a thekesela.
  
  Drake o ile a qhomisa thapo leoto ka nako. Ha mohanyetsi oa hae a hlokomela seo a se entseng, o ne a se a mo okametse. A mo hata ka thata hloohong.
  
  Ka bona menoana ea hae e lokolla thapo. O ile a oa, empa li-inch tse seng kae feela. Nate e thata e ka har'a hae e ile ea sebetsa 'me a boela a tšoara.
  
  Frey o ile a rora a le holimo. "Ha ho letho le molemo! E-shoa, uena ea sa lumelang oa Lenyesemane!"
  
  Joale, ka nako e ka tlaase ho ho panya ha leihlo, Lejeremane le ile la ntša thipa "me la khaola thapo ea Drake!
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a bona tsohle li tsamaea butle. Ho khanya ha lehare, ho khanya ho hobe ha sebaka se sehang. Ho rarolloa ka tšohanyetso tsela ea hae ea bophelo-tsela eo e ileng ea qala ho phunya le ho thella ka holim"a hae.
  
  Hanghang boima ba 'mele oa hae. Motsotso o hatsetseng wa tshoso le ho se dumele. Ho tseba hore ntho e "ngoe le e "ngoe eo a kileng a e utloa le ntho e "ngoe le e "ngoe eo a neng a ka e etsa nakong e tlang e ne e sa tsoa senngoa.
  
  Mme ebe ho wela ... ho bona sera sa hae, Alicia, a hloella ka setebele sa hae ho kgutlela hodimo ho sarcophagus ... ha a bona molomo wa Ben o sothehile ka ho hoeletsa ... sefahleho sa Kennedy se fetoha maske a lefu ... 'me ka pono ea hae e peripheral... Distance... . what the. ?
  
  Torsten Dahl, Moswede ea hlanyang, a matha, che, a matha, a haola le sethala a tlamiloe lebanta la pholoho "meleng oa hae, a itahlela ka sekoting se letšo, feela joalokaha Drake ka boeena a ne a entse nakoana pejana.
  
  Letlapa la ts'ireletso le phutholoha ka mor'a hae, le sirelelitsoe ho pota-pota tšiea ka har'a alcove ea Odin, e ts'oereng ka thata ke Hayden le Wells, ba neng ba lokiselitsoe boiteko bo boholo.
  
  Dahl o hlanya a tlola ... a mo atametsa ho lekana ho tšoara matsoho a Drake le ho mo tšoara ka thata.
  
  Ts'epo e phatlohileng ea Drake e ile ea fela ha eena le Dahl ba oela hammoho, mohala oa ts'ireletso o ntse o taut...ebe ho hula habohloko ka tšohanyetso ha Hayden le Wells ba amohela tsitsipano.
  
  Ebe o tshepa. Maiteko a butle, a bohloko a ho pholosa. Drake o ile a sheba mahlong a Dahl, a sa bue letho, a sa ntše maikutlo ha a ntse a huleloa ka inch ka inch ho ea sebakeng se sireletsehileng.
  
  Mofofisi oa helikopta o tlameha ebe o ile a fumana taelo, hobane o ile a qala ho hloa ho fihlela a itokiselitse ho thunya misaele ea boraro, lekhetlong lena ho tloha thabeng, e etselitsoeng ho atolosa lekhalo le lekaneng hore sarcophagus e kene ka ntle ho kotsi ea tšenyo.
  
  Ka mor'a metsotso e meraro, lekese la Odin le ile la nyamela. Ho phatloha ha li-helikopta ke mohopolo o hole. Ben, Kennedy le Parnevik ba ne ba tšoana le hona joale.
  
  Qetellong, Dahl le Drake ba ile ba huleloa holim'a mafika a mohohlo. Drake o ne a batla ho lelekisa, empa 'mele oa hae ha oa ka oa itšoara. E ne e le sohle seo a neng a ka se etsa ho paqama moo, a tlohella ho sithabela maikutlo ho teba, ho khutlisetsa bohloko karolong e ka thōko ea boko ba hae.
  
  Eitse ha a ntse a robetse moo, molumo oa seroala-nkhoana oa khutla. Feela lekhetlong lena e ne e le Dahl chopper. Mme ka nako e tšoanang ena e ne e le mokhoa oa bona oa poloko le mahloriso.
  
  Drake o ne a ka sheba mahlo a Torsten Dahl a mahlonoko feela. "O Molimo, motsoalle," "me bohlokoa ba sebaka seo ba neng ba le ho sona ha boa ka ba lahleha ho eena. "Molimo oa 'Nete"
  
  
  MASHONE LE MOTSO
  
  
  
  JEREMANE
  
  
  Nako le nako ha Kennedy Moore a fetola esele ea hae setulong se thata, mahlo a matla a Alicia Miles a ne a ela hloko. Lekhoakhoa la Lenyesemane e ne e le mohlabani oa Uber, ea filoeng tsebo ea botšelela ea lepolesa - tebello e sa feleng.
  
  Nakong ea leeto la lihora tse tharo ho tloha Iceland ho ea Jeremane, ba ile ba emisa hang feela. Taba ea pele, metsotso e leshome feela ka mor"a hore ba tlohe sebakeng se foqohang seretse se chesang, ba ile ba hlohlora lekese "me ba le tiisa "me ba tlisa e mong le e mong ka sekepeng.
  
  Hang-hang Abel Frey o ile a ea kamoreng e ka morao. Ho tloha mohlang oo ha a eso mmone. Mohlomong o tlotsa mabili a bosholu le indasteri. Alicia o ile a lahlela Kennedy, Ben le Parnevik litulong tsa bona, eaba o lula haufi le mohlankana oa hae, Milo ea lemetseng. Moamerika e motenya o ne a bonahala a ts'oara karolo e 'ngoe le e 'ngoe ea' mele oa hae, empa haholo libolo tsa hae, 'nete ea hore Alicia o ne a bonahala a qabola ebile a tšosa.
  
  Balebeli ba bang ba bararo ba ne ba le ka helikopthara, ba sheba ka hloko ho tloha ho batšoaruoa ho ea puisanong e makatsang e neng e le teng lipakeng tsa Alicia le Milo - ka tsela e fapaneng e hloname, ebe e na le moelelo, ebe e tlala khalefo.
  
  Kennedy o ne a sa tsebe hore na ba hokae ha helikopta e qala ho theoha. Kelello ea hae e ne e lelera hora ea ho qetela, ho tloha Drake le liketsahalo tsa bona tsa Paris, Sweden le seretse se chesang, ho ea bophelong ba hae ba khale le NYPD, 'me ho tloha moo, ho ea ho Thomas Caleb.
  
  Kalebe ke 'molai eo a ileng a mo lokolla hore a mo bolaee hape. Mehopolo ea bahlaseluoa ba hae e ile ea mo hlasela. Boemo ba botlokotsebe boo a fetileng ho bona matsatsing a 'maloa a fetileng - boemo ba hae ba botlokotsebe - bo ile ba lula bo le bocha kelellong ea hae, joalo ka mali a sa tsoa tšolloa. O ile a hlokomela hore ha a e-s'o bone tlaleho ea litaba ho tloha ka nako eo.
  
  Mohlomong ba ile ba mo tšoara.
  
  Litorong tsa hao....
  
  Che. Litorong tsa ka ha ho mohla li mo tšoarang, ha ho mohla li atamelang ho eena. Oa mpolaea le ho hlekefetsa, 'me molato oa ka o ntsosa joalo ka letemona la ramatiki ho fihlela ke tela tsohle.
  
  Seroala-nkhoana se ile sa theoha kapele, sa mo ntša ponong eo a neng a sa khone ho tobana le eona. Kamore ea botho e ka morao ea helikopthara e ile ea buloa 'me Abel Frey a tsoa, a laela.
  
  "Alicia, Milo, o tla ba le nna. Tlisa batshwaruwa. Bahlokomeli, le tla felehetsa lekese ho ea kamoreng ea ka ea ho shebella. Mohlokomeli oa moo o na le litaelo tsa ho ikopanya le 'na hang ha tsohle li se li loketse ho shebeloa. Mme ke batla hore sena se etsahale kapele, balebedi, le seke la tsilatsila. E ka 'na eaba Odin o 'nile a emela Frey ka lilemo tse likete, empa Frey ha a emele Odin. "
  
  "Lefatše lohle le tseba seo u se entseng, Frey, ua hlanya," ho boletse Kennedy. "Moqapi oa lifeshene, o soabile. U nahana hore u tla lula chankaneng nako e kae?
  
  "Maikutlo a Amerika a ho inka e le oa bohlokoa," ho boletse Frey. "Mme bothoto bo etsa hore o dumele hore o ka buela kwa godimo, hmm? Kelello e phahameng e hlola ka mehla. Na u hlile u nahana hore metsoalle ea hau e tsoile? Re behile maraba moo, lematla la sethoto. Ba ke ke ba feta Poseidon. "
  
  Kennedy a bula molomo oa hae ho ipelaetsa, empa a bona Ben a sisinya hlooho ka bokhutšoanyane mme a koala molomo oa hae kapele. E tlohele. Ka kelellong o ile a qotsa Vanna Bonta a re: "Nka mpa ka ba le boemo ba boemo bo tlaase 'me ke makele ho e-na le ho ba le boemo bo phahameng le ho tsosoa ka tsela e hlokang tlhompho."
  
  Frey o ne a se na mokhoa oa ho tseba hore helikopta ea bona e lula e ipatile sebakeng se phahameng. "Me boikakaso bo ile ba mo kholisa hore bohlale ba hae bo phahametse ba bona.
  
  A ke a nahane joalo. Ho makala ho ka be ho bile monate le ho feta.
  
  
  ******
  
  
  Seroala-nkhoana se ile sa lula se tsitsitse. Frey o ile a ea pele mme a tlolela fatše pele, a hoeletsa litaelo ho banna ba fatše. Alicia a ema ka maoto mme a etsa tshisinyo ka monwana wa index. "Ba bararo ba pele. Lihlooho li theohile. Tsoela pele ho tsamaea ho fihlela ke bolela se fapaneng. "
  
  Kennedy o ile a tlola ho tloha helikopthara ka mor'a Ben, a utloa bohloko ba mokhathala o mong le o mong oa mesifa. Ha a qamaka, pono e makatsang e ile ea etsa hore a lebale ka mokhathala oa hae motsotso, ha e le hantle, e ile ea mo tlosa moea.
  
  Sheba e le 'ngoe' me a hlokomela hore ke qhobosheane ea Frey e Jeremane; lehaha la moqapi la bokgopo moo monate o sa kang wa kgaotsa. Sebaka sa bona sa ho fihla se ne se shebane le monyako o moholo, mamati a mabeli a eike a manehiloeng ka lithupa tsa khauta 'me a entsoe ka litšiea tsa 'mabole oa Italy tse kenang holong e kholo ea monyako. Ha Kennedy a ntse a shebelletse, ho ile ha ema likoloi tse peli tse turang, Lamborghini le Maserati, moo banna ba bane ba chesehang ba mashome a mabeli ba ileng ba thekesela ba thekesela ho ea qhobosheaneng. Merethetho e boima ea 'mino oa tantši e ne e tsoa ka mor'a monyako.
  
  Ka holim'a mamati ao ho ne ho e-na le sebaka se koahetsoeng ka majoe se ka holimo ka mola oa li-turrets tse khutlo-tharo le litora tse peli tse telele ho e 'ngoe le e 'ngoe, e leng se fanang ka mohaho o moholohali oa ponahalo ea Gothic Revival. E khahleha, Kennedy o ile a nahana, 'me a sithabetsa hanyane. O ne a nahana hore ho memeloa moketeng sebakeng sena e ne e tla ba toro ea bokamoso ba mohlala.
  
  Kahoo Abel Frey o ile a rua molemo litorong tsa bona.
  
  O ile a sutumelletsoa ho leba mamating, Alicia a ba shebile ka hloko ha ba feta likariki tse lumang le ho nyoloha litepising tsa 'mabole. Ho kena ka mamati le ho kena ka har'a sebaka sa kamohelo ea baeti. Ka ho le letšehali, heke e butsoeng, e koahetsoeng ka letlalo e ne e kena ka har"a lebala la bosiu le tletseng "mino o hlabollang, mabone a mebala-bala le maphephe a neng a tsoelipana ka holim"a letšoele, moo bohle ba neng ba ka paka hore na ba ka tantša hantle hakae. Hang-hang Kennedy a ema 'me a hoeletsa.
  
  "Thusa!" A lla, a shebile baeti ka kotloloho. "Re thuse!"
  
  Batho ba "maloa ba ile ba nka nako ea ho theola likhalase tsa bona tse tletseng halofo "me ba ncheba. Motsotsoana hamorao ba qala ho tšeha. Morali oa khale oa Sweden o ile a phahamisa botlolo ea hae ka tumeliso, 'me monna oa Motaliana ea lebala le lefifi a qala ho mo sheba. Ba bang ba ile ba khutlela liheleng tsa bona tsa disco.
  
  Kennedy a bobola ha Alicia a mo tshwara ka moriri mme a mo hulela ho parola lebato la mmabole. Ben o ile a hoeletsa a ipelaetsa, empa ho shapuoa hoo ho ile ha batla ho mo otla. Ho ile ha e-ba le litšeho tse ngata har'a baeti ba moketjana, tse lateloang ke litlhaloso tse seng kae tse litšila. Alicia o ile a lahlela Kennedy litepising tse kholo, a mo otla ka matla likhopong.
  
  "Mosadi ya sethoto," a hweletsa. "Na ha o bone hore ba rata mong"a bona? Ha ho mohla ba tla mo nahana hampe. Jwale... tsamaya."
  
  A supa hodimo ka sethunya se senyane se hlahang letsohong la hae. Kennedy o ne a batla ho hana, empa ho latela se sa tsoa etsahala, o ile a etsa qeto ea ho tsamaea le eona. Ba ne ba etelloa ka litepisi ho ea ka ho le letšehali, ho kena lepheong le leng la Qhobosheane. Hang ha ba tloha litepising 'me ba kena phasejeng e telele, e se nang thepa - borokho bo pakeng tsa mapheo -' mino oa tantši o ile oa emisa, 'me e ka' na eaba ke bona feela batho ba phelang ka nako eo ka nako.
  
  Ha ba tsamaea phasejeng, ba ile ba iphumana ba le ka phaposing eo e neng e ka "na eaba e ne e le lebala le leholo. Empa joale sebaka seo se ne se arotsoe ka likamore tse arohaneng tse halofo ea leshome le metso e 'meli - likamore tse nang le mekoallo ka ntle ho e-na le mabota.
  
  Lisele.
  
  Kennedy, hammoho le Ben le Parnevik, ba ile ba sutumelletsoa ka seleng e haufi. Lerata le leholo le ne le bolela hore lemati lea koaloa. Alicia o ile a tsoka matsoho. "Le ntse le shebelletsoe. Natefeloa."
  
  Mo tidimalong e e thibang ditsebe e e neng ya latela, Kennedy a tsenya menwana ya gagwe mo moriring wa gagwe o montsho o moleele, a rethefatsa sutu ya gagwe ya borokgwe ka fa a neng a ka kgona ka teng, mme a hema thata.
  
  "Be..." a qala ho rialo.
  
  "Lumelang, malinyane!" Abel Frey o ile a hlaha ka pel"a k"hamera ea bona, a bososela joaloka Molimo oa Mollo oa Lihele. "Rea u amohela qhobosheaneng ea ka ea mokete. Ka tsela e itseng ke belaela hore u tla e thabela joalo ka baeti ba ka ba ruileng."
  
  O ile a tsoka tlhahiso pele ba arabela. "Ha ho na taba. Ha ho hlokahale hore u bue. Mantsoe a hao a nkhahla hanyenyane. Kahoo," a etsa eka o a nahanisisa, "re na le mang ... hantle, ee, ehlile, ke Ben Blake. Kea kholoa e tla u fa thabo e kholo. "
  
  Ben o ile a mathela libareng 'me a li hula ka thata kamoo a ka khonang. "Kgaitsedi ya ka e kae, sehlola ke wena?"
  
  "Hm? O bolela blonde e borokwa ka ..." a lahlela leoto la hae kantle. "Kenyelletsa mokhoa oa ho loana oa drakone? O batla lintlha? Ho lokile, kaha ke uena, Ben. Bosiung ba pele ke ile ka romela monna wa ka ya kgabane mono ho lata dieta tsa hae, le a tseba, ho mo nolofatsa ho se hokae. O ile a mo tšoaea, a ntša likhopo tse seng kae, empa o ile a fumana seo ke neng ke se batla."
  
  Frey o ile a nka nakoana ho tšoasa remote ka pokothong ea seaparo se makatsang sa silika seo a neng a se apere. O ile a e fetisetsa thelevisheneng e nkehang, eo Kennedy a sa kang a e hlokomela. Setšoantšo se hlahile moeeng - SKY News - qoqa ka mokoloto oa naha oa UK o ntseng o hola.
  
  "Bosiu ba bobeli?" Frey o ile a khutsa. "Na khaitseli ea hae e hlile e batla ho tseba?"
  
  Ben o ile a hoeletsa, molumo o tsoang ka mpeng oa hae. "O phela hantle? O phela hantle?"
  
  Frey o ile a tobetsa remote hape. Skrine e fetohetse setšoantšong se seng, se hlakileng haholoanyane. Kennedy o ile a hlokomela hore o shebile phaposi e nyane e nang le ngoanana ea tlamelletsoeng betheng.
  
  "U nahana eng?" Frey o khothalelitse. "Bonyane oa phela. Bakeng sa hona joale."
  
  "Karin!" Ben o ile a mathela TV empa a ema, a hlola ka tšohanyetso. Sobs a sisinya mmele wa hae kaofela.
  
  Frey a tsheha. "O batla eng hape?" O ile a boela a iketsa eka oa nahanela eaba o fetola mocha hape, lekhetlong lena ho ba CNN. Hang-hang litabeng ho ne ho e-na le molaetsa o buang ka 'molai oa serial oa New York - Thomas Caleb.
  
  "Ke u ngoletse sena pejana," lehlanya Kennedy a rialo a thabile. "O ne o nahana hore o ka batla ho e bona."
  
  O ile a mamela a sa ikemisetsa. A utloa litaba tse bohloko tsa hore Kalebe o ile a tsoela pele ho solla literateng tsa New York, a lokolotsoe, sepoko.
  
  "Ke lumela hore u mo lokolotse," Frey o ile a bua ka mokhoa o utloahalang ho mokokotlo oa Kennedy. "Mosebetsi o motle. Sebata se khutletse moo se leng teng, ha e sa le phoofolo e koalletsoeng serapeng sa liphoofolo sa motse."
  
  Tlaleho e ile ea bapala ka litšoantšo tsa khale tsa nyeoe eo - lintho tse tloaelehileng - sefahleho sa hae, sefahleho sa lepolesa le litšila, lifahleho tsa bahlaseluoa. Kamehla lifahleho tsa bahlaseluoa.
  
  Tsona tse neng li mo hlorisa ka litoro tse mpe tsatsi le leng le le leng.
  
  "Kea ts'epa hore u tseba mabitso a bona kaofela, na ha ho joalo?" Frey o ile a soma. "Liaterese tsa malapa a bona. Ka tsela... ba ile ba shoa."
  
  "Thola!" Kennedy a bea hlooho ya hae matsohong a hae. Emisa seo! Ka kopo!
  
  "Le uena," a utloa Frey a hoeshetsa. "Moprofesa Parnevik," o ile a tšoela mantsoe ao joalokaha eka ke nama e bolileng e oetseng ka hanong la hae. "O ka be o ile wa dula mme wa ntshebeletsa."
  
  Ho ile ha lla sethunya. Kennedy a hoeletsa a maketse. Motsotsoaneng o latelang, a utloa setopo se putlama, "me ha a hetla, a bona hore monna-moholo o ne a oetse fatše, lesoba le ne le le sefubeng sa hae, mali a tsoa "me a qaphaletsa maboteng a sele.
  
  Mohlahare oa hae o ile oa oela, ho se kholoe ho koala boko ba hae. O ne a bona feela ha Frey a retelehela ho eena hape.
  
  "Le uena, Kennedy Moore. Nako ea hao ea tla. Haufinyane re tla hlahloba botebo boo u ka khonang ho theohela ho bona. "
  
  A retelehela seretheng sa hae a bososela, a tsamaea.
  
  
  MABAKA MANE
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Abel Frey o ile a itšeha ha a leba lefapheng la hae la ts'ireletso. Metsotso e seng mekae ea boiqapelo mme o ile a hatakela maoatla ana fatše. Ka bobeli li robehile. Mme qetellong, a bolaya sethoto seo sa kgale sa Parnevik Stone ho isa lefung.
  
  E makatsang. Hona joale ho ea mesebetsing e monate le ho feta.
  
  O ile a bula lemati la moo a lulang teng a fumana Milo le Alicia ba rapaletse sofeng, hang ha a ba siile. Moamerika e moholo o ne a ntse a hlokofatsoa ke kotsi, a ntse a hloname ka motsamao o mong le o mong, ka lebaka la Moswede eo, Torsten Dahl.
  
  "Na ho na le litaba tse tsoang ntlong e haufi?" - Frey o ile a botsa hang-hang. "Na Hudson o ile a letsetsa?"
  
  Ntlo e haufi e ne e le setsi sa taolo ea CCTV, hajoale se behiloe leihlo ke e mong oa batšehetsi ba matla ka ho fetisisa ba Frey, Tim Hudson. O ne a tsejoa ho pota-pota qhobosheane e le "monna ea nang le mohopolo" bakeng sa tsebo ea hae e pharaletseng ea k'homphieutha, Hudson e ne e le e mong oa liithuti tsa pele tsa Frey, monna ea ikemiselitseng ho fetela ka ho feteletseng bakeng sa mookameli oa hae ea chesehang. Haholo-holo ba ne ba shebile tsoelo-pele ea ho kenngoa ha lebitla la Odin, 'me Hudson o ne a le moeta-pele - a rohaka, a fufuleloa a bile a tšohile a koenya Yearers joalokaha eka ke lebese. Frey o ne a labalabela ho bona Lebitla le behiloe sebakeng sa lona se loketseng, 'me o ile a etsa litokisetso tse feletseng bakeng sa ketelo ea hae ea pele e hlokomelehang. Batšoaruoa ba hae, libaka tsa bolulo tsa Karin le lisele tsa batšoaruoa ba bacha le tsona li ile tsa hlahlojoa.
  
  Le mokete, ehlile. Hudson o thehile sistimi e behang inch e 'ngoe le e 'ngoe ea sehlopha taolong e itseng, ekaba infrared kapa molumo o tloaelehileng, mme mohato o mong le o mong oa baeti ba maemo a holimo ba Frey o ile oa rekotoa le ho hlahlojoa hore na boima ba ona bo lekana hakae.
  
  O ile a utloisisa hore matla hase tsebo ho hang. Matla e ne e le bopaki bo tiileng. Ho nka lifoto ka masene. Video ea tlhaloso e phahameng. E ka 'na eaba ho tšoaroa ho ne ho se molaong, empa ha hoa ka ha utloisa bohloko haeba mohlaseluoa a ne a tšohile ka ho lekaneng.
  
  Abel Frey o ne a ka hlophisa "bosiu ba letsatsi" le naleli kapa tsuonyana ea rock ka nako leha e le efe e mo loketseng. o ne a batla.
  
  "Ha ho letho le teng. E tlameha ebe Hudson o ile a felloa ke matla a le sofeng hape," Alicia a rialo a ntse a phopholetsa hlooho ea hae matsohong a hae "me maoto a hae a leketla pheletsong ea bethe ea hae. Ha Frey a mo sheba, o ile a ala mangole hanyenyane.
  
  Ka sebele. Ka tlhaho, Frey o ile a feheloa. O ile a shebella ha Milo a ntse a bobola mme a tshwara dikgopo tsa hae. O ile a utloa ho thothomela ha motlakase ho potlakisa ho otla ha pelo ea hae ha mohopolo oa thobalano o tsoakane le kotsi. O ile a phahamisa lintši ho Alicia, a mo fa letšoao la 'chelete' la bokahohleng.
  
  Alicia a theola maoto a hae tlase. "Ka mohopolo oa bobeli, Milo, ke hobane'ng ha u sa ee ho ea hlahloba hape. Mme u fumane tlaleho e felletseng ho tsoa ho sethoto seo Hudson, hmm? Mookameli," a lumela ka hlooho a lebile platter ea silevera ea litlolo. "Ho na le ntho e sa tloaelehang?"
  
  Frey o ile a ithuta poleiti ha Milo, a sa tsebe se etsahalang, joalo ka ralipolotiki ho bothoto ba hae, a romela pono e iqapetsoeng ho kharebe ea hae, a ntan'o bobola a ba a tsoa ka phapusing.
  
  Frey o itse, "Biscotti e shebahala e le monate."
  
  Hang ha lemati le kena sebakeng, Alicia o ile a fa Frey poleiti ea libisikiti 'me a hloella tafoleng ea hae. A eme ka maoto a mane, a lebisa hlooho ho yena.
  
  "Na u batla esele e ntle ea Senyesemane ka biscuit ee?"
  
  Frey o ile a tobetsa konopo ea lekunutu tlas'a deske ea hae. Hang-hang, penta ea bohata e ile ea fallela ka thōko, e senola letoto la li-skrini tsa video. O ile a re, "Tšelela," 'me e' ngoe ea li-skrini ea phela.
  
  O ile a latsoa kuku ha a ntse a shebile, a le sieo a ntse a pholla sebono sa Alicia se chitja.
  
  "Lebala la ka la ntwa," a hema. "Ho se ho phehiloe. Ho joalo?"
  
  Alicia o ile a thothomela ka mokhoa o hohelang. "Ee".
  
  Frey o ile a qala ho otla khatello ea maikutlo pakeng tsa maoto a hae. "Ebe ke na le metsotso e ka bang leshome. U tla tlameha ho etsa ntho e potlakileng hajoale. "
  
  "Pale ea bophelo ba ka".
  
  Frey o ile a lebisa tlhokomelo ea hae ho eena, a lula a hopola Milo a le bohōle ba limithara tse mashome a mabeli ka mor'a lemati le sa notleloang, empa leha ho le joalo, le boteng ba nama ba Alicia Miles, o ne a ntse a sa khone ho tlosa mahlo a hae seleng e majabajaba ea e 'ngoe ea hae e ncha. baholehuoa ba fumaneng .
  
  'Molai oa serial - Thomas Caleb.
  
  Khohlano ea ho qetela e ne e ke ke ea qojoa.
  
  
  
  Karolo ea 3
  Sebaka sa ntoa...
  
  
  MASOME-RARO
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Kennedy o ile a mathela mabaleng ha Abel Frey le balebeli ba hae ba hlaha ka ntle ho sele ea bona. O ile a ba hoeletsa hore a tlose setopo sa moprofesa kapa a ba lokolle, eaba o ikutloa a tšohile haholo ha ba etsa joalo.
  
  O ile a ema monyako oa seleng, a sa tsebe hantle hore na a etse eng. E mong oa balebeli a supa ka sethunya sa hae. Ba ile ba kena ka hare ho mohaho oa chankana, ba feta lisele tse ling tse "maloa, kaofela ho se motho. Empa boholo ba tsona bo ile ba mo hatsela ho fihlela masapong. O ne a ipotsa hore na motho enoa o khona ho etsa makhopo a mofuta ofe.
  
  Ke moo a ileng a hlokomela hore a ka ba mpe ho feta Kalebe. E mpe ho feta kaofela ha bona. O ne a tšepile hore Drake, Dahl le lebotho le tšehetsang ba ntse ba atamela, empa o ne a tlameha ho tobana le bothata bona le ho bo hlōla, ba lumela hore ba ne ba le bang. O ne a ka tšepa joang ho sireletsa Ben ka tsela eo Drake a entseng ka eona? Mohlankana e mong o ile a tsamaea haufi le eena. Ha a e-s'o bue haholo ho tloha ha Parnevik a hlokahala. Ha e le hantle, Kennedy o ile a nahana, moshanyana eo o ne a buile mantsoe a seng makae feela ho tloha ha ba ne ba hapiloe ka Lebitleng.
  
  Na o ile a bona monyetla oa hae oa ho pholosa Karin a baleha? O ne a tseba hore selefouno ea hae e ne e ntse e sireletsehile ka pokothong ea hae, e ikemiselitse ho thothomela, le hore o ne a fumane mehala e mashome a mabeli e tsoang ho batsoali ba hae eo a neng a sa e araba.
  
  "Re sebakeng se nepahetseng," Kennedy a hoeshetsa a le hukung ea molomo oa hae. "Ipolokele maikutlo a hao."
  
  "Thola, Moamerika!" Frey o ile a bua lentsoe la ho qetela joalokaha eka ke thohako. Ho eena, o ne a nahana hore ho ka etsahala hore ebe ho joalo. "U lokela ho tšoenyeha ka bokamoso ba hau."
  
  Kennedy o ile a hetla morao. "See se lokela ho bolela eng? A na u tla etsa hore ke apare e "ngoe ea mese ea hao e menyenyane eo u e entseng?" O ne a etsisa ho itšeha le ho roka.
  
  Lejeremane le ile la phahamisa mahlo. "E ntle. Ha re bone hore na u lula u le mahlahahlaha nako e kae.
  
  Ka nģ"ane ho lisele tse rarahaneng li ile tsa kena karolong e "ngoe e lefifi haholoanyane ea ntlo. Joale li ne li tsamaea ka tsela e nchocho ho ea tlaase, likamore le liphaseje tse mo potolohileng li ne li le boemong bo bobe. Le hoja, ho tseba Frey, e ne e le herring e khubelu ho ferekanya mali a mali.
  
  Ba ile ba theoha phasejeng ea ho qetela, e lebisang monyakong oa lehong o nang le litšepe tse khōlō lihokelong. E mong oa balebeli o ile a otla nomoro ea linomoro tse robeli holim'a konopo ea linomoro tse se nang mohala, 'me mamati a boima a qala ho buleha.
  
  Hang-hang a bona litšepe tse fihlang sefubeng tse pota-potiloeng ke kamore e ncha. Batho ba ka bang mashome a mararo ho isa ho mashome a mane ba ema ba mo pota-potile ba tšoere lino-mapholi matsohong a bona, ba tšeha. Bapalami le balaoli ba lithethefatsi, matekatse a banna le basali ba maemo a holimo, borena le bolula-setulo ba Fortune 500. Bahlolohali ba nang le lefa le leholo, lishekhe tse ruileng ka oli le barali ba limilione.
  
  E mong le e mong o ile a ema ho pota-pota mokoallo, a noa Bollinger le Romani Conti, ba ntse ba ja limenyemenye 'me ba hlahisa setso sa bona le maemo a bona.
  
  Ha Kennedy a kena, bohle ba ile ba ema mme ba mo sheba nakwana. Maikutlo a hae a nyahamisang e ne e le ho mo hlahloba.
  
  Ke eena eo? Sepolesa?
  
  O tlilo mo timetsa ka hare, oh, metsotso e mene holimo.
  
  Ke tla e nka. Ke tla u fa tse ling tse leshome, Pierre. U tla re'ng?
  
  Supa. Ke becha hore o matla ho feta kamoo a shebahalang kateng. Mme, hantle, o tla teneha hanyane, ha o nahane?
  
  Ba ne ba bua ka lihele life?
  
  Kennedy o ile a utloa a raha maqheka a hae hampe 'me a khoptjoa ka kamoreng. Phutheho ya tsheha. Frey o ile a matha ka mor'a hae kapele.
  
  "Batho!" A tsheha. "Metsoalle ea ka! Ena ke nyehelo e babatsehang, na ha le nahane joalo? Mme o tla re fa bosiu bo le bong bo monate!"
  
  Kennedy a qamaka, a tshohile ka tsela e sa laoleheng. Ba ne ba bua ka lihele life? A lule a hloname, a hopola polelo eo Captain Lipkind a e ratang haholo. Tsoela pele ka papali ea hau. O ile a leka ho tsepamisa mohopolo, empa ho tšoha le tikoloho ea lefatše e ne e tšosa ho mo hlanya.
  
  "Nke ke ka bapala ka pel'a hau," a honotha mokokotlong oa Frey. "Ka tsela efe kapa efe eo u e lebeletseng."
  
  Frey o ile a retelehela ho eena, 'me pososelo ea hae ea ho tseba e ne e hlolla. "Ha se eona? Ka lebaka la ho hong ho bohlokoa? Empa ho tloaelehile. U ka nahana ka tsela e fapaneng, empa ke nahana hore u tla e etsa, Kennedy ea ratehang. Ke hlile ke nahana hore u ka khona. Tloo." A mo hlaba ka letsoho hore a tle ho yena.
  
  Kennedy o ile a ea lebaleng la seporo. Hoo e ka bang limithara tse leshome le metso e "meli ka tlas"a hae ho ne ho e-na le mokoti o chitja o chekiloeng fatše ka ho sa leka-lekanang, fatše oa oona o tletse mafika "me mabota a oona a koahetsoe ke mobu le majoe.
  
  Lebala la khale la gladiator. Sekoti sa ntoa.
  
  Lilere tsa tšepe li ile tsa huleloa haufi le eena 'me tsa phahamisoa holim'a litšepe ka mokoting. Frey o ile a bontša hore o lokela ho theoha.
  
  "Ha ho joalo," Kennedy a hoeshetsa. Lithunya tse tharo li ne li tobisitsoe ho eena le Ben.
  
  Frey o ile a thothomela. "Kea u hloka, empa ke hlile ha ke hloke moshanyana. Re ka qala ka kulo ho fihla lengoleng, ra ntan'o fihla setsoeneng. Sebetsa 'me u bone hore na ho u nka nako e kae ho phethahatsa kopo ea ka." Pososelo ea hae e makatsang e ile ea mo kholisa hore o tla thabela ho tiisa mantsoe a hae.
  
  A tsikitlanya meno mme a qeta motsotsoana a ntse a rethefatsa borikhoe ba hae. Letšoele la barui le ile la mo sheba ka thahasello, joaloka phoofolo e ka har"a lesaka. Likhalase li ne li se na letho 'me li-appetizers li ne li jeoa. Basebeletsi ba lijo le basali ba ne ba ntse ba phaphasela har"a bona, ba sa ba bone, ba tlatsa "me ba khatholla.
  
  "Sekoti sa mofuta ofe?" o ne a ntse a batla nako, a sa bone tsela ea ho tsoa ho eona, a leka ho fa Drake motsotsoana o mong le o mong oa bohlokoa.
  
  "Lena ke lebala la ka la ntoa," Frey o ile a bua ka mosa. "O phela mohopolong o tlotlehang kapa o shwa ka dihlong. Khetho, Kennedy oa ka, e matsohong a hau. "
  
  Lula ka prickly.
  
  E mong oa balebeli o ile a mo khotsa ka molomo oa sethunya sa hae. Ka tsela e itseng o ile a khona ho sheba Ben hantle 'me a fihla litepising.
  
  "Ema," mahlo a Frey a ile a benya ka bohale. "Mo role lieta. Sena se tla matlafatsa takatso ea hae ea mali le ho feta. "
  
  Kennedy a ema moo, a tlotlolohile a bile a halefile, mme a tsielehile hanyenyane ha e mong wa balebedi a kgumama ka pela hae mme a rola dieta tsa hae. O ile a hloa litepisi, a ikutloa e se oa sebele ebile a le hole, joalokaha eka seboka sena se makatsang se ne se etsahala le Kennedy e mong sebakeng se hōle sa lefatše. O ne a ipotsa hore na enoa eo batho ba neng ba lula ba bua ka eena ke mang.
  
  E ne e sa utloahale hantle haholo. Ho ne ho utloahala eka o tla tlameha ho loanela bophelo ba hae.
  
  Ha a ntse a theoha litepising, ho ile ha lla mololi ho tsoa har"a letšoele, "me leqhubu le matla la takatso ea mali ea tlala moea.
  
  Ba ile ba hoeletsa mefuta eohle ea manyala. Ho ile ha behoa, ba bang ba re o tla shoa le pele ho motsotso, ba bang e le hore o tla lahleheloa ke khole ka metsotsoana e ka tlaase ho mashome a mararo. A le mong kapa ba babeli ba bile ba mo tšehetsa. Empa kotsi e kholoanyane e ne e le ea hore o ne a tla silafatsa setopo sa hae ka mor'a ho mo fetola phofo.
  
  Barui ba ruileng ka ho fetisisa, ba matla ka ho fetisisa lefatšeng. Haeba sena e ne e le seo leruo le matla li u fileng tsona, joale lefatše le ne le senyehile kannete.
  
  Ka potlako maoto a hae a sa roala letho a ile a ama mobu o thata. O ile a theoha, a ikutloa a hatsetse a bile a pepesitsoe, 'me a qamaka. Ka lehlakoreng le leng, lesoba le ile la phunngoa leboteng. Hajoale e ne e koahetsoe ke sete ea mekoallo e teteaneng.
  
  Setšoantšo se neng se qabeletsoe ka lehlakoreng le leng la mekoallo ena ka tšohanyetso se ile sa potlakela pele, se otla ka har'a tsona ka mohoo o matla oa mali oa khalefo. O ile a ba sisinya ka matla hoo ba ileng ba qhoma, sefahleho sa hae se tšoana le ho rora ho sothehileng.
  
  Empa ho sa tsotellehe sena, 'me ho sa tsotellehe tikoloho ea hae e makatsang, Kennedy o ile a mo tseba ka potlako ho feta kamoo a neng a lokela ho hopola lebitso la hae kateng.
  
  Thomas Caleb, 'molai oa serial. Mona Jeremane, le eena. Lira tse peli tse shoang li ile tsa kena lebaleng la ntoa.
  
  Morero oa Abel Frey, o qapiloeng New York, o ntse o kengoa tšebetsong.
  
  Pelo ea Kennedy e ile ea tlōla, 'me lehloeo le leholo la lehloeo le ile la thunya ho tloha menoaneng ea hae ho ea bokong le mokokotlong joalo ka motsu.
  
  "Sehlola ke uena!" A lla, a tuka ke khalefo. "O sehlola ka ho feletseng!"
  
  Yaba mekoallo ya phahama mme Kalebe a tlolela ho yena.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a tsoa ka helikopthara pele e fihla fatše, e ntse e le mohato o ka morao ho Torsten Dahl, "me a mathela hoteleng e phetheselang, e neng e nkiloe ke selekane se kopaneng sa mabotho a machaba. Ka sebele lebotho le tsoakane, empa le makhaola-khang ebile le itokiselitse ntoa.
  
  Li ne li le lik"hilomithara tse 1,2 ka leboea ho La Vereina.
  
  Likoloi tsa sesole le tsa sechaba li ne li kolokile, lienjene li luma, li eme li itokisitse.
  
  Lepatlelo e ne e le tšubuhlellano: li-commando le mabotho a khethehileng, mahlahana le masole kaofela ba ne ba bokane, ba lokisa le ho itokisetsa.
  
  Dahl o ile a phatlalatsa boteng ba hae ka ho qhomela holong ea kamohelo ea hotele le ho hoeletsa haholo hoo bohle ba ileng ba reteleha. Ho ile ha khutsa ka tlhompho.
  
  Ba ne ba se ba ntse ba mo tseba, le Drake, le ba bang, 'me ba tseba hantle seo ba se finyeletseng Iceland. Motho e mong le e mong mona o tsebisitsoe ka sehokelo sa video pakeng tsa hotele le helikopthara.
  
  "Re se re lokile?" Dahl o ile a hoeletsa. "Ho timetsa monyaluoa enoa?"
  
  "Thepa e lokile," ho hoeletsa Molaoli. Kaofela ba ne ba nka Dahl a ikarabella bakeng sa ts'ebetso ena. "Li-snipers li teng. Re chesa haholo re ka qala seretse se chesang hape, monghali!"
  
  Dahl a dumela ka hlooho. "Joale re emetse"ng?"
  
  Boemo ba lerata bo ile ba nyoloha ka makhetlo a lekholo. Mabotho a ile a tsoa ka mamati, a otlana mokokotlong 'me a lokisetsa ho kopana bakeng sa biri ka mor'a ntoa ho boloka sebete. Lienjene li ile tsa qala ho puruma ha likoloi tse neng li bokane li tloha.
  
  Drake o ile a ikopanya le Dahl koloing ea boraro e tsamaeang, Humvee oa sesole. Nakong ea lihora tse 'maloa tsa ho qetela tsa litlhaloso o ne a tseba hore ba na le banna ba ka bang 500, ba lekaneng ho tebisa lebotho le lenyenyane la Frey la banna ba 200, empa Majeremane a ne a le boemong bo phahameng' me a lebeletsoe ho ba le maqheka a mangata.
  
  Empa ntho e le 'ngoe eo a neng a se na eona ke ntho e makatsang.
  
  Drake o ile a itahlela setulong se ka pele, a tšoere sethunya sa hae, mehopolo ea hae e tsepame ho Ben le Kennedy. Hayden o ne a le setulong se ka mor"a bona, a hlomelletse ntoa. Wells o ile a siuoa hoteleng a e-na le leqeba le lebe ka mpeng.
  
  Sehlopha sa mokoloko se ile sa pota-pota moo ho tsoelipanang teng, eaba La Veraine oa hlaha, o khantšitse joaloka sefate sa Keresemese khahlanong le lefifi le neng le e pota-potile, le ka pel"a lefika le letšo la thaba e phahameng ka holim"a eona. Liheke tsa oona li ne li butsoe haholo, ho bontša sebete se se nang boikaketsi sa monna eo ba neng ba tlile ho mo liha.
  
  Dahl o ile a bulela microphone. "Pitso ea ho qetela. Re qala ho chesa. Lebelo le tla pholosa bophelo mona, batho. U tseba lipheo, 'me u tseba khakanyo ea rona ea hore na lekese la Odin le tla ba hokae. Ha re sebetsaneng le PIG ena, masole."
  
  Sehokelo se ne se emetse Polite Intelligent Gentleman. Ketso e ngata haholo. Drake o ne a le bosoeu ha Hummer a ntse a phunyeletsa ntlong ea balebeli ea Frey a se na lisenthimithara tse lekaneng ho e boloka ka mahlakoreng a mabeli. Balebeli ba Majeremane ba ile ba qala ho phahamisa alamo ho tsoa litoreng tsa bona tse phahameng.
  
  Lithunya tsa pele li ile tsa thunngoa, tsa theoha likoloing tse etellang pele. Ha mokoloko o emisa ka tšohanyetso, Drake o ile a bula lemati la hae mme a tsamaea. Ha baa ka ba sebelisa tšehetso ea moea hobane Frey e kanna ea ba le RGPS. Ho ne ho hlokahala hore ba tlohe likoloi kapele ka lebaka le tšoanang.
  
  Kena 'me u fetole naha ea PIGS feme ea bacon.
  
  Drake o ile a mathela lihlahleng tse teteaneng tse neng li mela ka tlas'a fensetere ea mokatong oa pele. Sehlopha sa SAS seo ba se rometseng metsotsong e mashome a mararo e fetileng e ne e lokela hore ebe e se e koetse sebaka sa lebala la bosiu le baeti ba eona ba "baahi". Likulo li ile tsa fofa li tsoa lifensetereng tsa qhobosheane, li tšolla mabota a heke ha likoloi li ntse li tšolohela ka hare. Mabotho a kopanelo a ile a khutlisa mollo ka boiphetetso, ho pshatla likhalase, ho otla nama le lesapo, le ho fetola sefahleho sa majoe hore e be mush. Ho ne ho e-na le mehoo, mehoo le mehoo ea ho matlafatsa.
  
  Ho ne ho e-na le pherekano ka hare ho qhobosheane. Ho phatloha ha RPG ho ile ha hlaha fensetereng e ka holimo ea mokatong o ka holimo, ea thula ntlo ea balebeli ea Frey 'me ea senya karolo ea lerako. Maloanlahla a ile a theohela holim'a masole a hlaselang. Lithunya tsa mochini li ile tsa khutla 'me lesole le leng la Lejeremane le ile la oa ho tloha mokatong o ka holimo, a hoeletsa a bile a oa ho fihlela a oela fatše ka ho oa ho tšosang.
  
  Dahl le lesole le leng ba ile ba thunya mamati a ka pele. Likulo kapa li-ricochets tsa bona li bolaile batho ba babeli. Dahl o ile a mathela pele. Hayden o ne a le kae-kae khohlanong ka mor'a hae.
  
  "Re hloka ho kena ka mokoting ona wa dihele! Joale!"
  
  Ho ile ha qhoma liqhomane tse ncha bosiung boo. RPG ea bobeli e ile ea otla crater e kholo maoto a 'maloa ka bochabela ho Drake's Hummer. Pula ea litšila le majoe e ile ea oela leholimong
  
  Drake o ile a matha, a iname, a lula tlas'a mokhoa oa likulo oa likulo tse phunyeletsang moea ka holim'a hlooho ea hae.
  
  Ruri ntoa e qalile.
  
  
  ******
  
  
  Letšoele le ile la bontša takatso ea lona ea mali le pele Kennedy le Kalebe ba ama. Kennedy o ne a pota-potile ka hloko, menoana ea hae e tšoere litšila, maoto a hae a leka lejoe le lefats'e, a tsamaea ka mokhoa o sa tsitsang e le hore a se ke a tsejoa esale pele. Kelello ea hae e ile ea thatafalloa ho utloisisa tsohle, empa o ne a se a hlokometse bofokoli ho mohanyetsi oa hae - tsela eo mahlo a hae a ileng a nka setšoantšo seo borikhoe ba hae bo se nang sebopeho bo neng bo bo koahela ka mokhoa o hlokolosi.
  
  Kahoo ena e ne e le mokhoa o mong oa ho bolaea 'molai. O ne a tsepamisitse maikutlo tabeng ea ho fumana motho e mong.
  
  Kalebe o ile a nka bohato ba pele. Mathe a ile a fofa molomong oa hae ha a ntse a itihela ho eena, matsoho a ntse a thekesela. Kennedy o ile a mo loantša eaba o suthela thōko. Letšoele le ne le tsoile ho batla mali. Motho e mong o ile a tšollela veine e khubelu fatše, e leng pontšo ea tšoantšetso ea mali ao ba neng ba batla ho a tšolla. O ile a utloa Frey, ngoana ea kulang, a hlohlelletsa Kalebe, setsebi sa kelello se se nang pelo, ho etsa sena.
  
  Joale Kalebe o ile a akheha hape. Kennedy a mo fumana a itshetlehile ka lebota. Ha aa ka a tsepamisa mohopolo, a ferekanngoa ke letšoele.
  
  Joale Kalebe o ne a le ka holim"a hae, matsoho a hae a se nang letho a phuthetsoe molaleng oa hae-a fufuleloa, a nyonyehang... matsoho a se nang letho.Matsoho a "molai...
  
  ... bokhopo le lefu...
  
  ... a tlotsa ditshila tsa hae tse bodileng letlalong lohle la hae. Litloloko tsa temoso li ne li lla hloohong ea hae. U tlameha ho khaotsa ho nahana joalo! U tlameha ho tsepamisa maikutlo le ho loana! Loana le mohlabani oa 'nete, eseng tšōmo eo u e entseng.
  
  Letšoele le se nang mamello le ile la bokolla hape. Ba ile ba pshatla libotlolo le likhalase khahlanong le terata, ba puruma joaloka liphoofolo tse chesehelang ho bolaea.
  
  Mme Kalebe, a le haufi haholo kamora tsohle tse etsahetseng. Setsi sa hae sa mahloriso se ile sa thunngoa, sa fefoloa liheleng. Setshosa se ile sa mo otla ka setebele lehlakoreng, ha ka nako e tšoanang se ntse se totobalitse hlooho ea sona sefubeng sa hae. Sefuba sa hae se litšila, se mofufutso se se nang letho. Eaba oa mo otla hape. Bohloko bo ile ba phatloha sefubeng sa hae. A thekesela. Veine e khubelu ea tšoloha holim'a hae, e tšoloha ho tsoa holimo.
  
  "Ke eona," Kalebe a mo soma. "Theohela moo o leng teng."
  
  Letshwele la puruma. Kalebe o ile a hlakola matsoho a hae a nyonyehang moriring oa hae o molelele "me a tšeha ka lehloeo le khutsitseng, le bolaeang.
  
  "Ke tla hlaba setopo sa hao, mofu."
  
  Kennedy a wela mangoleng a hae, a phonyoha ka bokgutshwanyane matsohong a Kalebe. A leka ho mo phema, empa a mo tšoara ka thata ka borikhoe ba hae. O ile a mo hulela ho eena, a ntse a lla joalo ka sebata se nang le hlooho ea lefu. O ne a se na boikgethelo. O ile a tlamolla borikhoe ba hae, borikhoe ba hae bo se nang sebōpeho, bo sa bonahaleng, 'me a bo tlohela hore bo thelle maotong. O ile a nka monyetla oa ho makala ha hae ka nakoana ho khasa ka sekotlo sa hae. Majoe a mo ngoapa letlalo. Letšoele le ile la bokolla. Kalebe o ile a itihela pele, a fihla lethekeng la seaparo sa hae sa ka tlaase, empa a mo raha habohloko sefahlehong, seaparo sa ka hare se ntse se honyetsa morao ha nko ea hae, e le mali, e robehile, e leketla ka thōko. O ile a lula moo nakoana, a sheba lira tsa hae 'me a iphumana a sitoa ho sheba hole le mahlo a hae a tletseng mali, a jang nama.
  
  
  ******
  
  
  Drake o ile a kena ka monyako o majabajaba ho kena ka phaposing e kholo ea baeti. SAS e ile ea koala sebaka sa li-nightclub 'me ea koahela litepisi tse kholo. Karolo e setseng ea qhobosheane e ne e ke ke ea e-ba botsoalle hakaalo.
  
  Dahl a phaphatha mokotla oa hae oa sefuba. "Metako e bontša kamore ea polokelo e ka letsohong le letona la rōna le lepheong le hōle la bochabela. Se belaele letho hona joale, Drake. Hayden. Re ile ra lumellana hore ena e ne e le sebaka se utloahalang ka ho fetisisa bakeng sa Frey, metsoalle ea rona le Grave. "
  
  "Ha kea ka ka lora le ka hona," Hayden o ile a bua a tiile.
  
  Ha sehlopha sa banna se ntse se thala ka mor'a hae, Drake o ile a latela Dahl ka monyako ho ea lepheong le ka bochabela. Hang ha lemati le buleha, likulo tse ling tsa phunya moeeng. Drake o ile a phutha mme a ema, a thunya.
  
  'Me ka tšohanyetso batho ba Frey ba ne ba le har'a bona!
  
  Lithipa tsa benya. Lithunya tsa letsoho tsa thunya. Masole a ne a theoha ho tloha ho le letšehali le ho le letona. Drake o ile a toboketsa molomo oa sethunya sa hae tempeleng ea e mong oa balebeli ba Frey, eaba o akhela sebetsa sebakeng sa ho thunya ka nako ho beha kulo sefahlehong sa mohlaseli. Molebeli a mo hlasela ka ho le letšehali. Drake o ile a qoba lets'oho mme a koba mohlankana eo sefahlehong. A inama monna ya idibetseng, a nka thipa ya hae mme a kenya ntlha ya yona hloohong ya e mong ya neng a le haufi le ho kgaola kgokgotso ya Delta Commandos.
  
  Ho ile ha lla sethunya haufi le tsebe ea hae; Sebetsa se ratoang sa SGG. Hayden o ile a sebelisa Glock le thipa ea sesole. Matla a machaba bakeng sa ketsahalo ea machaba, Drake o ile a nahana. Ho ile ha lla lithunya tse ling qetellong ea kamore. Kopanya Mataliana.
  
  Drake o ile a pota-potile ka tlas'a lehlakore la sera. O ile a fetola 'mele oa hae kaofela, maoto pele, a tlosa thaka leo maotong a hae. Ha monna eo a fihla ka thata mokokotlong oa hae, Drake o ile a ipolaea.
  
  Ofisiri ea mehleng ea SAS e ile ea ema 'me ea bona Dahl a ntse a tsamaea ka maoto a mabeli ka pele. Lira tsa bona li ne li ntse li fokotseha - mohlomong ho ne ho setse bashoela-tumelo ba 'maloa feela, ba rometsoeng ho ea ripitla bahlaseli. Lebotho la sebele e ne e tla ba sebakeng se seng.
  
  "Eseng hampe bakeng sa ho iphuthumatsa," Moswede a bososela, mali a pota-potile molomo oa hae. "Jwale tswela pele!"
  
  Ba ile ba kena ka monyako o mong, ba hleka phaposi ea maraba a booby, eaba ba hleka kamore e 'ngoe moo lithunya li ileng tsa khetha banna ba tšeletseng ba lokileng pele ba tlosoa. Qetellong ba ile ba iphumana ba le ka pel"a lerako le phahameng la majoe le nang le masoba ao lithunya tsa merathatha li neng li thunya ka "ona. Bohareng ba lerako la majoe ho ne ho e-na le monyako oa tšepe o tsotehang le ho feta, o hopotsang sebaka sa polokelo ea banka.
  
  "Ke yona," Dahl a rialo, a inama. "Kamore ea ho shebella Frey."
  
  "E shebahala joalo ka 'm'e ea thata," ho boletse Drake, a ipata haufi le eena, a phahamisa letsoho ha masole a mangata a mathela ho eena. O ile a qamaka ho batla Hayden, empa a sitoa ho tseba hore na ke motho ea mosesane hakae har'a banna. O ile kae liheleng? Oho hle, ke kopa o seke oa mo lumella ho robala moo hape ... ho tsoa mali ...
  
  "Fort Knox ke nate e thata ho e petsola," molaoli oa Delta a rialo ha a loma.
  
  Drake le Dal ba ile ba shebana. "Bahlabani!" - ka bobeli ba ile ba bua ka nako e le 'ngoe, ba khomarela leano la bona la' lebelo 'me u se ke ua thetsa'.
  
  Lithunya tse peli tse khōlō li ile tsa fetisoa ka hloko moleng, masole a ntse a lla a ntse a shebile. Lihakisi tse matla tsa tšepe li ne li hokeletsoe libareleng tsa likanono tse matla, tse tšoanang le tsa lirokete.
  
  Masole a mabeli a ile a matha a khutla ka tsela eo a tlileng ka eona, a tšoere lithapo tse eketsehileng tsa tšepe matsohong a "ona. Lithapo tsa tšepe tse hokelletsoeng phaposing e sekoti e ka morao ea liqhobi.
  
  Dahl o tobetse habeli khokahano ea hae ea Bluetooth. "Mpolelle hore na re ka qala neng."
  
  Ho ile ha feta metsotsoana e seng mekae, eaba karabo ea tla. "Tsamaeang Pele!"
  
  Ho ile ha hlongoa lehloela. Drake le Dahl ba ile ba tsoa ka liqhomane tsa liqhomane tse li kentseng mahetleng a bona, ba nka sepheo, 'me ba hula lithunya.
  
  Lihakisi tse peli tsa tšepe tsa tšepe li ile tsa fofa ka lebelo la rokete, tsa cheka ka hare ho lerako la majoe la kamore ea Frey pele li phunya ka lehlakoreng le leng. Hang ha ba kopana le sebaka, sensor e ile ea kenya sesebelisoa se ohlang lihakisi ka botsona, sa li qobella ka thata leboteng ka lehlakoreng le leng.
  
  Dahl a ikotla tsebe. "Etsa".
  
  Mme le ha a le tlase, Drake o ne a khona ho utloa molumo oa li-Hummer tse peli li fetohela ka morao, lithapo tse hokelletsoeng ho li-bumper tsa tsona tse matlafalitsoeng.
  
  Lerako le sa keneheng la Frey le ile la phatloha.
  
  
  ******
  
  
  Kennedy o ile a tsoa ka temoso ha Kalebe a ntse a tsoma ho eena, a mo tšoara ka lengole 'me a mo thothomela. O ile a nka monyetla ka nako eo ea ho phomola ho qhomela ka maoto. Kalebe a tla hape mme a mo jabela tsebeng ka mokokotlo wa letsoho la hae.
  
  Letšoele le ka holim'a hae le ile la lla ka thabo. Veini e sa tloaelehang ea boleng ba lidolara tse likete-kete le whisky ea boleng bo botle e ile ea tšolohela litšila tsa lebala la lipapali. Peea ea borokho ba lace ea basali e ile ea phaphamala. Thae ea Banna. Li-cufflink tse peli tsa Gucci, e 'ngoe ea tsona e phunya mokokotlong oa Kalebe o nang le moriri.
  
  "Mmolae!" Frey o ile a hoeletsa.
  
  Kalebe o ne a ntse a mo atamela joalo ka terene ea thepa, matsoho a otlolohile, lerata le tsoang botebong ba mpa ea hae. Kennedy a leka ho qhomela hole, empa a mo tshwara mme a mo phahamisa fatshe, a mo phahamisa fatshe.
  
  Ha a ntse a le moeeng, Kennedy o ne a ka thothomela feela ha a ntse a emetse ho fihla. Mme ho ne ho le thata, lejwe le lefatshe di thula mokokotlong wa hae, di ntsha moya matshwafong a hae. Maoto a hae a ile a raha, empa Kalebe a kena ka hare ho wona mme a dula hodima hae, a behile dintshi tsa hae pele.
  
  "E tshwanang le yona," ha honotha mmolai. "Joale u tla hoeletsa. Eeeeeee!" Lentswe la hae e ne e le le hlanyang, eka ke molodi wa kolobe sehlabeng ditsebeng tsa hae. "Eeeeeeeee!"
  
  Bohloko bo tukang bo ile ba etsa hore 'mele oa Kennedy o thothomele. Morali enoa o ne a se a le hole le eena joale, 'mele oa hae o robetse ka holim'a hae, marotholi a rothela marameng a hae, mahlo a hae a tuka ke mollo oa lihele, a petelletsa molamu oa hae khahlanong le oa hae.
  
  O ile a felloa ke matla ka motsotsoana, a ntse a leka ho hema. Feisi ea hae ea otla mpeng ea hae. Letsoho la hae le letšehali le ne le le haufi le ho etsa se tšoanang ha le emisa. Mohopolo o otlang pelo, mme ya fihla mmetsong wa hae mme ya qala ho pepeta.
  
  Kennedy a kgama, a fehelwa ke moya. Kalebe o ne a tsheha jwaloka lehlanya. O ile a pepeta le ho feta. A hlahloba mahlo a hae. O ile a itšetleha ka 'mele oa hae, a mo sithabetsa ka boima ba hae.
  
  A raha ka matla kamoo a ka kgonang, a mo dihela ka thoko. O ne a utloisisa hantle hore o sa tsoa fumana pasa. Litlhoko tse sothehileng tsa monna eo oa mosali li ile tsa pholosa bophelo ba hae.
  
  A tloha hape. Letšoele le ile la mo soma-ka tsela eo a bapalang ka eona, liaparo tsa hae tse litšila, esele ea hae e ngoathileng, maotong a hae a tsoang mali. Kalebe o ile a ema, joalo ka Rocky, ho tloha lintšing tsa hlolo 'me a otlolla matsoho a hae, a tšeha.
  
  Mme yaba o utlwa lentswe, le fokola empa le phunyeletsa ka hara lerata le hlabang.
  
  Lentsoe la Ben: "Drake oa atamela, Kennedy. O ntse a atamela. Ke fumane molaetsa!"
  
  Damn it ... o ne a ke ke a ba fumana mona. O ne a sa nahane hore, libakeng tsohle tsa qhobosheane, o ne a tla batla ena. Sepheo sa eona se seholo e ka ba polokelo kapa lisele. Sena se ka nka lihora tse ngata ....
  
  Ben o ne a ntse a mo hloka. Bahlaseluoa ba Kalebe ba ne ba ntse ba mo hloka.
  
  Ema le ho hoeletsa ha ba ne ba sa khone.
  
  Kalebe o ile a mo potlakela, a sa tsotelle ka boithati ba hae. Kennedy o ile a iketsa eka a tšohile, eaba o phahamisa leoto la hae mme a otla setsoe sa hae sefahlehong sa hae se atamelang.
  
  Madi a ne a tsholla letsoho lohle la hae. Kalebe o ile a ema joalokaha eka o thula lebota la litene. Kennedy o ile a hatella molemo oa hae, a mo otla sefubeng, a otla nko ea hae e seng e robehile, a mo raha mangoleng. O ile a sebelisa mekhoa e 'ngoe le e' ngoe eo a ka e khonang ho thibela 'molai.
  
  Ho puruma ha bongata ho ile ha eketseha, empa a utloa hoo a sa kang a utloa. Ho otla ha libolo ka potlako ho ile ha etsa hore esele e khumama ka mangole, e 'ngoe ho ea selelung ea e lebisa mokokotlong oa eona. Kennedy o ile a oela lerōleng le haufi le eena, a hema ka lebaka la mokhathala, 'me a sheba ka mahlong a hae a sa lumeleng.
  
  Ho ile ha utloahala lerata haufi le lengole la hae le letona. Kennedy o ile a hetla morao 'me a bona botlolo ea veine e robehileng e khomaretsoe mobung. Merlot e ntseng e hlahisa tšepiso e khubelu e mokelikeli.
  
  Kalebe a mo tsubella. O ile a otla sefahlehong ntle le ho thothomela. "O tlameha ho shwa," a hweletsa. "Ho Olivia Dunn," a ntsha botlolo e robehileng fatshe. "Ho Selena Tyler," a e phahamisa ka holim'a hlooho ea hae. "Miranda Drury," o ile a eketsa, "letsopa la hae la pele le ile la pshatla meno, lefufuru le lesapo. "Le bakeng sa Emma Silke," ho otla ha hae la bobeli ho ile ha tlosa leihlo la hae. "Bakeng sa Emily Jane Winters," kotlo ea hae ea ho qetela e ile ea fetola molala oa hae nama e nyenyane.
  
  Mme a kgumama fatshe moo ho tletseng madi, a hlotse, adrenaline e phunyeletsa methapong ya hae mme e phunya bokong, a leka ho hapela botho bo neng bo mo lahlile nakwana.
  
  
  MOFANE MANE
  
  
  
  LA VEREIN, JEREMANE
  
  
  Kennedy o ile a laeloa hore a hloelle litepisi ka lithunya. Setopo sa Thomas Calebe se ile sa sala se ntse se sisinyeha moo se neng se lokela ho shoa.
  
  Frey o ne a shebahala a sa thaba, a bua ka selefouno ea hae. "Vault," a hoeletsa. "Boloka polokelo ea thepa ka litšenyehelo tsohle, Hudson. Ha ke tsotelle letho, sethoto. Theoha sofeng ena e mpe "me u etse seo ke u lefang sona hore u se etse!"
  
  A tima khokahano mme a sheba Kennedy. Ho bonahala eka metsoalle ea hau e kene ka tlung ea ka.
  
  Kennedy o ile a mo sheba ka bolotsana pele a e fetisetsa ho batho ba phahameng ba bokaneng. Ho bonahala eka lōna lithoto le tla fumana tse ling tsa seo le se tšoanelang.
  
  Ho ne ho e-na le litšeho tse khutsitseng le ho hopanya ha likhalase. Frey o ile a kenella nakoana pele a re, "Noa, metsoalle ea ka. Ebe u tsamaea ka tsela e tloaelehileng."
  
  Kennedy o ile a iketsa eka ke sebete, hoo a neng a lekane ho sheba Ben. Mahlohonolo haeba 'mele oa hae o ne o sa utloe bohloko joalo ka kokoana. Esele ya hae ya tjha, maoto a hae a betha; hlooho ea hae e ne e opa "me matsoho a hae a tletse mali a khomarelang.
  
  A li neha Frey. "Nka hloekisa see?"
  
  "Sebedisa hempe ya hao," a tsheha. "Ho sa tsotellehe hore na boemo ke bofe, sena hase letho haese lesela feela. Ntle ho pelaelo, e bonahatsa liaparo tsa hao kaofela."
  
  A tsoka letsoho la hae ka mokgwa wa borena. "Mo tliseng. Le moshanyana."
  
  Ba tloha lebaleng la lipapali, Kennedy a ikutloa a khathetse a leka ho khutsisa hlooho ea hae e ntseng e bilika. Liphello tsa seo a se entseng li ne li tla phela le eena ka lilemo tse mashome, empa joale e ne e se nako ea ho lula a nahana. Ben o ne a le haufi le eena, 'me, ho latela ponahalo ea sefahleho sa hae, ho hlakile hore o ne a leka ho mo tiisetsa ka mohala.
  
  "Kea leboha, thaka," a rialo, a iphapanyetsa balebeli. "E ne e le mokete oa ho tsamaea."
  
  Ba latela fereko e ka letsohong le letšehali, ba theosa le phasejeng e 'ngoe e neng e tloha mokolokong oa lisele tsa bona. Kennedy o ile a bokella mehopolo ea hae.
  
  O ile a nahana hore u pholohe. O mpe o phele.
  
  Frey o ile a fumana mohala o mong. "Eng? Na li polokelong? Sethoto! Wena... wena..." a honotha ka kgalefo. "Hudson, wena... romela lebotho lohle mona!"
  
  Motlakase oa elektronike o ile oa khaola khokahanyo ka tšohanyetso, joaloka guillotine e khaolang hlooho ea mofumahali oa Lefora.
  
  "Ba nke!" Frey o ile a retelehela ho balebeli ba hae. "Li ise moo ho lulang teng. Ho bonahala ho na le metsoalle ea hau e mengata ho feta kamoo re neng re nahanne pele, Kennedy ea ratehang. Ke tla khutla ho u alafa maqeba hamorao."
  
  Ka mantsoe ana, Lejeremane le ferekaneng le ile la tsamaea kapele. Kennedy o ne a tseba hantle hore eena le Ben ba ne ba se ba le bang le balebeli ba bane. "Tsoela pele," e mong oa bona a mo sutumelletsa ho leba monyako qetellong ea phaseje.
  
  Ha ba ntse ba feta mona, Kennedy a panya ka ho makala.
  
  Karolo ena ea qhobosheane e ile ea heletsoa ka ho feletseng, marulelo a macha a arched a ile a hahoa holimo 'me 'matlo' a litene tse nyenyane a pota-potiloe ka mahlakoreng a mabeli a sebaka seo. E ne e se kholoanyane ho feta meliko e meholo, ho ne ho e-na le e ka bang robeli. Kennedy hang-hang a hlokomela hore batšoaruoa ba fetang ba "maloa ba ne ba fetile sebakeng sena ka nako e le "ngoe.
  
  Motho e mobe ho feta Thomas Calebe?
  
  Kopana le Abel Frey.
  
  Boemo ba hae bo ne bo mpefala motsotsoana o mong le o mong. Balebeli ba ne ba mo sutumelletsa eena le Ben ho leba ntlong e "ngoe. Hang ha re kena, ho ne ho felile. U lahleheloa.
  
  O ne a ka ntša a le mong, mohlomong le tse peli. Empa bane? Ha a ka a ba le monyetla.
  
  Haeba feela ....
  
  O ile a hetla morao ho molebeli ea haufi 'me a hlokomela hore o ne a mo shebile ka tsela e mo lekanyetsang. "Hey, na ke eona ena? O tla re bea moo?"
  
  "Tsena ke litaelo tsa ka."
  
  "Bona. Mohlankana enwa o teng mona - o tlile hohle ho tla pholosa kgaitsedi ya hae. U nahana, oh, mohlomong o ne a ka mo bona. Nako e le 'ngoe feela. "
  
  "Litaelo tse tsoang ho Frey. Ha rea lumelloa. "
  
  Kennedy o ile a sheba ho tloha ho molebeli e mong ho ea ho e mong. "Mme ke eng? Ke mang ea lokelang ho tseba? Ho se tsotelle ke senoko sa bophelo, na ha ho joalo?
  
  Molebeli o ile a mo bohola. "Na o foufetse? Na ha u e-so bone lik'hamera sebakeng see se senyehileng?"
  
  "Frey o phathahane ho loana le sesole," Kennedy a bososela. "Ke hobane'ng ha u nahana hore o ile a baleha kapele hakaale?" Banna, lumellang Ben hore a bone khaitseli ea hae, 'me mohlomong ke tla le fokotsa butle ha baokameli ba bacha ba fihla.
  
  Balebeli ba ile ba shebana ka lenyele. Kennedy o ile a bontša kholiseho e eketsehileng lentsoeng la hae le ho bapala ka maikutlo a lerato ho feta 'meleng oa hae,' me kapele bobeli ba bona ba ne ba notlolla monyako oa Karin.
  
  Metsotso e 'meli hamorao o ile a ntšoa. O ile a thekesela pakeng tsa bona, a shebahala a khathetse, moriri oa hae o moputsoa o sothehile 'me sefahleho sa hae se torotsoe.
  
  Empa joale o ile a bona Ben "me mahlo a hae a khanya joaloka lehalima ha ho e-ba le sefefo. Ho ne ho bonahala eka matla a khutletse "meleng oa hae.
  
  Kennedy o ile a khahla mahlo a hae ha lihlopha tsena tse peli li kopana, li leka ho fetisa kapele, kotsi, monyetla oa ho qetela oa mohopolo oa hae oa bohlanya, kaofela ka ponahalo e le 'ngoe ea tsieleho.
  
  Karin o ile a tsoka balebeli hore ba tsamaee "me a bokolla. "Tsoelang pele 'me le inkele, linyatsi. "
  
  
  ******
  
  
  Thorsten Dahl o ile a etella pele tlhaselo eo, a phahamisitse sethunya sa hae joalo ka sabole e phahamisitsoeng, a hoeletsa ka holim'a matšoafo a hae. Drake o ne a le haufi le eena, a matha ka lebelo le leholo le pele lerako lohle la vault le putlama. Mosi le maloanlahla a hasane sebakeng se senyenyane. Ha Drake a ntse a matha, o ile a utloa mabotho a mang a kopanelo a tsoile ka mahlakoreng ka bobeli. E ne e le letšoele le potlakileng la lefu, ba tsohela lira tsa bona ka sepheo sa ho bolaea.
  
  Maikutlo a tlhaho a Drake a ile a kenella ha mosi o ntse o tsubella ebile o fokola. Ka ho le letšehali ho ne ho eme sehlopha sa balebeli, ba hatsetse ke tšabo, ba liehang ho itšoara. O ile a thunya har'a bona, a senya bonyane litopo tse tharo. Mollo oa ho khutla o ile oa utloahala pele. Masole a ile a oela ka letsohong la hae le letšehali le ka ho le letona, a otla lebota le oeleng ka matla.
  
  Madi a ile a fafatsa ka pela mahlo a hae ha hlooho ya Motaliana e fetoha mosi, monna a sa potlaka hoo a ka qobang kulo.
  
  Drake leeba bakeng sa sekoahelo. Majoe a bohale le konkreite a hahola nama matsohong a hae ha a oela fatše. Ha a ntse a bilika, a thunya ka makhetlo a 'maloa lihukung. Batho ba ile ba hoeletsa. Pontšo e ile ea phatloha ka lebaka la mollo o matla. Masapo a khale a ne a bilika moeeng a ntse a tsamaea butle joaloka matheba a lerōle.
  
  Lithunya li ile tsa lla hape ka pele, 'me Drake a bona letšoele la batho le falla. Jesu!Lebotho la Frey le ne le le hona moo, le iketlile ka sebopeho sa lona se bolaeang, le ntse le hatela pele ka potlako le ka lebelo kaha le ne le ikutloa le na le molemo.
  
  
  ******
  
  
  Karin o ile a sebelisa koetliso ea karate ho fokolisa balebeli ba hae ka metsotsoana feela. Kennedy o ile a fana ka mokokotlo o bohale ho selelu sa molebeli oa hae, eaba o tsoela pele 'me o otla hlooho ea hae ka thata hoo linaleli li ileng tsa khanya ka pel'a mahlo a hae. Motsotsoana hamorao, o ile a bona mohanyetsi oa hae oa bobeli, molebeli oa bone, a qhomela ka thōko ho etsa sebaka pakeng tsa bona.
  
  Pelo ea hae e ile ea tetebela. Kahoo molebeli oa bone e ne e le borokho bo hole haholo. Esita le bakeng sa ba babeli ba bona.
  
  Molebeli o ne a bonahala a tšohile ha a phahamisa sethunya sa hae. Ka menoana e thothomelang, o ile a hlahloba sebaka seo ho fumana thuso. Kennedy a otlolla matsoho a hae, matsoho a hae.
  
  "Khomola pelo, thaka. Lula u khobile matšoafo."
  
  Monoana oa hae oa ho thuisa o ile oa kobeha ke tšabo. Ho ile ha lla sethunya 'me sa oela holim'a siling.
  
  Kennedy o ile a tsilatsila. Tsietsi e ile ea etsa hore moea o teteane, oa o fetola moro oa methapo.
  
  Ben o ile a batla a hoeletsa ha selefouno ea hae e qala ho letsa molumo o llang oa raspy ka lebaka la matšoenyeho a hae. Setšoantšo sa Sizer se ile sa koaheloa ho fihlela boholo.
  
  Molebeli le eena o ile a tlola, a khelosa sethunya se seng se sa ikemisetsa. Kennedy o ile a utloa moea o tsoang ho kulo o feta lehata la hae. Tšabo e hloekileng e ile ea mo hatsetse ho fihlela moo.
  
  Ka kopo, o ile a nahana. U se ke ua ba sethoto. Ela hloko koetliso ea hau.
  
  Eaba Ben o akhela mohala oa hae ho molebeli. Kennedy o ile a mo bona a thothomela 'me ka potlako a oela fatše ho tsoela pele ho baka tšitiso. Nakong eo molebeli a lahlang fono mme a lebisa tlhokomelo ea hae, Kennedy o ne a se a nkile sebetsa sa molebeli oa boraro mahetleng.
  
  Leha ho le joalo, Karin o ile a lula mona nakoana. O bone a bile a thulana le mathata. O ile a thunya hang-hang. Molebeli o ile a nyahama ha leru le lefubelu le qhoma baki ea hae. Yaba sebaka se lefifi se aparela lehetleng la hae mme a shebahala a ferekane, a nto halefa.
  
  O ile a thunya Ben a sa tsebe letho.
  
  Empa thunya ha ea ka ea atleha, ho hloloheloa ntle ho pelaelo ho ile ha thusoa ke taba ea hore hlooho ea hae e phatlohile millisecond pele a hula.
  
  Ka mor'a hae, a entsoeng ka foreimi ke liphatsa tsa mali a hae, ho ne ho eme Hayden a tšoere Glock letsohong la hae.
  
  Kennedy o ile a sheba Ben le Karin. Ke ile ka bona kamoo ba neng ba shebana kateng ka thabo, lerato le masoabi. Ho ne ho bonahala ho utloahala ho ba fa motsotso. Joale Hayden o ne a le haufi le eena, a ōma ka hlooho ho Ben a imolohile.
  
  "O ntse a phela jwang?"
  
  Kennedy o ile a sheba. O tla thaba haholoanyane ha u se u fihlile.
  
  Yaba o a hlaphohelwa. "Re hloka ho pholosa batšoaruoa ba bang mona, Hayden. Ha re ba nke re tlohe sekoti sena sa lihele."
  
  
  ******
  
  
  Mabotho a mabeli a ile a qabana, mabotho a selekane a thunya bahanyetsi ba bona hang-hang, Majeremane a ntša lithipa 'me a leka ho atamela kapele.
  
  Ka motsotsoana Drake o ne a nahana hore papali ena ea thipa ke lefeela, e hlanya ka ho feletseng, empa joale a hopola hore na mookameli oa bona ke mang. Abele Frey. Lehlanya le ne le ke ke la batla hore mokha oa habo lona le sebelise likulo haeba le ka senya thepa ea lona ea bohlokoahali.
  
  Har'a bona, Drake o ile a khaola sera ka mor'a sera. Masole a ne a korotla "me a otlana ka hohle, a sebelisa matla a ileng a roba masapo. Batho ba ile ba hoeletsa. Ntoa eo e ne e le ntoa ea matsoho le matsoho. Ho pholoha ho ne ho itšetlehile ka mahlohonolo le bohlale ba tlhaho ho e-na le tsebo leha e le efe.
  
  Ha a ntse a thunya, a otla ka litebele a ntse a tsamaea, a bona setšoantšo se tlang pele. Setsokotsane sa lefu.
  
  Alicia Miles o loana ka har'a mabotho a machaba a matlahali.
  
  Drake o ile a retelehela ho eena. Molumo oa ntoa oa kokobela. Ba ne ba le ka morao kamoreng e ka morao, sarcophagus ea Odin e haufi le bona, e se e bulehile, e behiloe mabone a mabone ka holim'a eona.
  
  "Be, hantle," a tsheha. "Drakester. U phela joang, motsoalle?
  
  "Ho tšoana le kamehla."
  
  "Mmm, ke a hopola. Leha ke sa khone ho re e leketlile nako e telele haholo, huh? Ka tsela, katse e kholo e loana ka liropo. Ha ho phoso hore lesole leo e kileng ea e-ba lesole le fetohe sesole."
  
  "Le uena. BBF ea hau e hokae?"
  
  "WWF?"
  
  Masole a mabeli a ntoa a ile a oela ho Drake. O ile a ba sutumelletsa hōle ka thuso ea Alicia, ka bobeli ba thabela se neng se tla tloha se etsahala.
  
  "Mohlankana ea molemo ka ho fetisisa ka ho sa feleng? Na ua mo hopola? O motle?"
  
  "Oo ee. Ke ile ka tlameha ho mo bolaea. Mosali eo o ile a tšoara 'na le Frey re ntse re phephetha ka mor'a ntlo. " A tsheha. "Ke ile ka halefa. Ba shoele." O ile a etsa sefahleho. "Lehlanya le leng feela le shoeleng."
  
  "Ke mang ea neng a nahana hore a ka u thapisa," Drake a lumela ka hlooho. "Ke hopola".
  
  "Hobaneng o ne o tlameha ho ba mona jwale, Drake? Ruri ha ke batle ho o bolaya.
  
  Drake a sisinya hlooho, a maketse. Ho na le lentsoe le bitsoang raleshano e motle. Mantsoe ao a mabeli a akaretsa ntho e 'ngoe le e 'ngoe ka uena, Miles, ho feta kamoo Shakespeare leha e le ofe a ka khonang."
  
  "Le eng?" Alicia o ile a phutha matsoho a hae ka ho lla 'me a rola lieta tsa hae. "Na u se u loketse ho fuoa libolo tsa hau?"
  
  Ka sekhutlong sa leihlo la hae, Drake o ile a bona Abel Frey a khasa hole le bona mme a hoeletsa motho ea bitsoang Hudson. Ho hlakile hore Miles o ne a ntse a ba sireletsa ha a sebelisa matla a bona, empa joale o ne a e-na le lintho tse ling tsa bohlokoa. Torsten Dahl, ea neng a lula a tšepahala, o ile a ema ka pel'a Jeremane ea hlanya 'me a qala ho hlasela.
  
  Drake o ile a konela litebele. "E ke ke ea etsahala, Miles."
  
  
  MASHOME A MANE A METSO E MEHLANO
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia o ile a mo tšosa ka ho mo hahola sekipa sa hae, a se thatela ka hohle ho fihlela se tiile joaloka thapo, eaba o sebelisa matsoho a mabeli ho se thatela molaleng oa hae. O ile a sokola, empa marapo a hae a nakoana a mo hulela ka hare.
  
  Hantle ka mangole a hae a ntseng a phahama - mokhoa oa Muay Thai. E 'ngoe. Tse peli. Boraro.
  
  A hetla oa pele. Re ile ra reteleha hape. Ea bobeli e ile ea phunya tlas'a likhopo tsa hae. Kotlo ea boraro e ile ea mo otla ka ho hlaka libolong. Bohloko bo ile ba thunya mpeng ea hae, ba etsa hore a ikutloe a nyekeloa ke pelo eaba o oela mokokotlong oa hae.
  
  Alicia o ile a ema holim'a hae, a bososela. "Ke itse'ng? Drakey, mpolelle hantle seo ke se buileng. " A etsa tshisinyo ho mo fa ho hong.
  
  "Libolo tsa hau."
  
  O ile a theola letheka la hae mme a sotha ho fana ka raha lehlakoreng le lebisitseng nkong ea hae. Drake o ile a phahamisa matsoho ka bobeli mme a thibela ho otla. Ke ile ka utloa monoana o le mong o sothehile. O ile a reteleha hoo a ileng a tobana le sefahleho le sefahleho, a phahamisa leoto le le leng holimo ka har'a arc, a ntan'o theola serethe sa hae phatleng ea hae.
  
  Selepe se hlaba.
  
  Drake o ile a khutlela morao, empa kotlo e ntse e mo otla sefubeng. 'Me ka matla a mangata kamoo Miles a neng a ka khona ho bokella, e ile ea baka bohloko bo ke keng ba mamelloa.
  
  A mo hata leqaqailaneng.
  
  Drake o ile a hoeletsa. 'Mele oa hae o ne o robehile ka mokhoa o hlophisehileng, o robehile ebile o robehile. O ile a e pshatla, sengoathoana ka seng. Lilemo tsa sechaba li nyatsehe. Empa na ebe o ne a ka beha molato oa ho lelekoa mosebetsing? O ne a lula a lokile. Na haesale a le motle hakaale?
  
  O ne a robehile kapa che, e ne e ntse e le SAS, 'me a silafatsa fatše ka mali a hae.
  
  O ile a kgutlela morao. Bahlabani ba bararo ba ile ba mo oela holimo, ba pshatla ntho e "ngoe le e "ngoe e mo potolohileng. Drake o ne a natefeloa ke ho phomotsa Lejeremane molaleng. O ile a utloa ho lla ha lefufuru 'me a ikutloa a le betere.
  
  A ema, a hlokomela hore o mo lumelletse. O ile a tantša, a tloha leotong ho ea ho leoto, mahlo a hae a phatsima ho tloha ka hare ke bodiabolose le bohlooho. Ka mor'a hae, Dahl, Frey le Hudson ba ne ba notletsoe hammoho, ba sokola ka holim'a lekese la Odin, lifahleho tsa bona li sosobane ke bohloko.
  
  Alicia a mo akhela sekipa sa hae. E ile ea otla joaloka sephali, ea etsa hore lehlakore le letšehali la sefahleho sa hae le chese. A otla hape mme a mo tshwara. A hula ka matla a makatsang. O ile a khoptjoa eaba o itahlela matsohong a hae.
  
  "Lumela".
  
  A beha menoana e metona ka bobeli ka tlas'a litsebe tsa hae, a hatella ka matla. Hang-hang o ile a qala ho soabisa, 'me ponahalo eohle ea boikhohomoso e ile ea fela. E ile ea hatella ka ho lekaneng mothapong oa methapo ho etsa hore motho leha e le ofe ea tloaelehileng a felloe ke matla.
  
  Limaele li ile tsa thula joalo ka poho ea rodeo.
  
  A hatella le ho feta. Qetellong, o ile a itšetleha ka matsoho a hae a thata, a mo lumella hore a ikhule, a hlotsa, a leka ho arolelana bohloko. Yaba o ema a otlolohile mme a kenya menwana e metona ka bobedi ka tlasa mahwapa a hae.
  
  Ka kotloloho ka har'a sephutheloana sa methapo ea hae. Mahlomola a matha 'meleng oa hae.
  
  Ke ka hona ba neng ba notletsoe. Lira tse peli tse tšabehang, tse loanang ka maqhubu a bohloko, li sa sisinyehe, li shebane ka mahlong joaloka baratuoa ba khale ba timela ho fihlela lefu le ba arola.
  
  Drake o ile a honotha, a sitoa ho pata mahlomola a hae. "Oa hlanya... sethole. Hobaneng ... hobaneng o sebeletsa sena ... monna enoa?"
  
  "Ho bolela ... ho ... ho fihlela ... pheletsong."
  
  Drake kapa Miles ha baa ka ba khutlela morao. Ho ba pota-pota, ntoa e ile ea qala ho fela. Mabotho a mangata a kopanelo a ile a sala a eme ka maoto ho feta Majeremane. Empa ba ile ba tsoela pele ho loana. Mme Drake o ne a bona Dal le Frey ba koaletsoe ka ho hokeloa ka tsela e tšoanang e bolaeang, ba loana ho fihlela qetellong.
  
  Ha ho lesole le le leng le ileng la ba sitisa. Tlhompho e ne e le kgolo haholo. Ka boinotšing le ka ho hloka leeme, lintoa tsena li ne li tla etsoa qeto.
  
  Drake o ile a oela ka mangole, a hula Alicia le eena. Matheba a matšo a tantša ka pel'a mahlo a hae. O ile a hlokomela hore haeba a ka fumana tsela ea ho mo khaoha, o ne a tla be a felile. Matla a ne a mo siea motsotsoana o mong le o mong.
  
  O ile a inama. O ile a hatella le ho feta, maikutlo ao a 'molai a mo hlabang. Menoana ea hae ea matsoho e ile ea thella. Alicia o ile a oela ka pele, a mo otla selelung ka setsoe sa hae. Drake o ile a e bona e tla, empa a se na matla a ho e thibela.
  
  Litlhase tsa phatloha ka pel'a mahlo a hae. O ile a oela fatše ka mokokotlo oa hae, a shebile siling ea gothic ea Frey. Alicia o ile a khasa "me a thiba pono ea hae ka sefahleho, a khopamisitsoe ke bohloko.
  
  Ha ho le ea mong oa masole a ba potolohileng ea ileng a leka ho mo thibela. E ke ke ea fela ho fihlela e mong oa bahlabani a phatlalatsa khotso kapa a hlokahala.
  
  "Eseng mpe," a kgohlela. "U ntse u e-na le eona, Drake. Empa ke ntse ke le betere ho o feta."
  
  O ile a panya. "Kea tseba".
  
  "Eng?" - Ke botsitse.
  
  "O na le ... ntlha eo. Kelello eo ea 'molai. Khalefo ea ntoa. Ha ho na taba. Ho bohlokoa. Sena ... ke ka lebaka leo ke ileng ka tlohela. "
  
  "Hobaneng hoo ho lokela ho o thibela?"
  
  O ile a re: "Ke ne ke tšoenyehile ka ho hong ka ntle ho mosebetsi. "E fetola tsohle".
  
  Setebele sa hae se ne se phahamisitsoe, se loketse ho mo pshatla 'metso. Ho ile ha feta motsotso. Eaba o re, "Bophelo bakeng sa bophelo?"
  
  Drake o ile a qala ho utloa matla a khutlela butle-butle maotong a hae. Ka mor'a sohle seo ke se entseng kajeno, ke nahana hore ba nkolota haholo.
  
  Alicia o ile a khutlela morao 'me a otlolla letsoho la hae ho mo thusa ho ema ka maoto. "Ke ile ka lahlela Liliba ho leba lithapo selibeng sa Mimir. Ha kea ka ka mo bolaea lebitleng la Odin. Ke ile ka hula maikutlo a Frey hole le Ben Blake. Ha ke mona ho senya lefatše, Drake, ke mona feela ho tla ithabisa. "
  
  "Kea tiisa." Drake o ile a boela a leka-lekana ha Thorsten Dahl a phahamisa 'mele o fokolang oa Abel Frey ho tloha moeling o pharaletseng oa lekese la Odin. O ile a oela fatše ka sekontiri se metsi, a itihela holim'a majoe a katiloeng a 'mabole oa Italy a sa phele.
  
  Ho ile ha lla le mehoo ea mehoo ea mehoo ho pholletsa le mabotho a kopanelo.
  
  Dahl o ile a konela feisi, a sheba ka har'a lekese.
  
  "Senyatsi seo ha se eso bone moputso oo," a tsheha. "Mosebetsi oa bophelo ba hae. Jesu Kreste, mathaka a lona le tlameha ho bona sena."
  
  
  MANE TS'ELA
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Letsatsi hamorao, Drake o ile a khona ho baleha lipotso tse sa feleng ho ea robala lihora tse 'maloa hoteleng e haufi, e' ngoe ea tsa khale ka ho fetisisa Stockholm.
  
  Sebakeng seo ho amohelloang baeti ho sona, o ile a emela lifti "me a ipotsa hore na ke hobane"ng ha menahano eohle ea hae e ile ea nkuoa. Ba ile ba hlanya ka lebaka la ho hloka boroko, ho otloa khafetsa le khatello e matla. Ho ile ha mo nka matsatsi a "maloa hore a hlaphoheloe.
  
  Ho ile ha lla lifti. Ho ile ha hlaha setšoantšo haufi le eena.
  
  Kennedy, ea apereng borikhoe bo tloaelehileng ba Moqebelo, moriri o kanngoe ka thata ka morao, o mo ithuta ka mahlo a khathetseng.
  
  "Lumela".
  
  Mantsoe a ne a sa lekana. Ho mo botsa hore na o ntse a phela hantle e ne e se ho hlotsa feela, e ne e le booatla.
  
  "Dumela le wena."
  
  "Ka mokatong o le mong?"
  
  "Ka sebele. Li re arola kaofela, empa re le hammoho."
  
  Ba kena ka hare. Ho sheba ponahalo ea bona e robehileng seiponeng. Qoba ho kopana le kh'amera ea video e hlokahalang. Drake o ile a tobetsa konopo ea leshome le metso e robong.
  
  "Na u sebetsa hantle joalo ka 'na, Kennedy?"
  
  A tsheha ho tloha pelong. "Beke e hlanyang, kapa libeke. Ha ke na bonnete. Kea hlanya hore ebe ke ile ka qetella ke loanne le lira tsa ka "me ka hlakola lebitso la ka qetellong ea tsohle."
  
  Drake o ile a thothomela. "Joalo ka 'na. Hoa makatsa, na?"
  
  "O ile kae? Alicia."
  
  "Bosiung boo liphiri tsohle tse ntle ka ho fetisisa li eang ho tsona, eena le mohale eo Hudson," Drake o ile a thothomela. "E se e fetile pele mang kapa mang ea hlileng a leng bohlokoa a li hlokomela. Mohlomong re otlana likelello ha re ntse re bua."
  
  "O entse ntho e nepahetseng. E ne e se bona ba ka sehloohong ba susumetsang mona. Alicia o kotsi, empa ha a hlanya. Oh, mme na ha o bolele "ho khutsa ha bosiu".
  
  O ile a nka nakoana ho sebetsana le tšupiso ea hae ea Lefika la Dinosaur. A tsheha. Maikutlo a hae a ile a phahama ka potlako ho feta mercury ha letsatsi le chabile.
  
  "Ho thoe'ng ka Hayden?" Kennedy o boletse ha mamati a lift a koaloa mme koloi ea khale e qala ho phahama butle. "O nahana hore o tla sala le Ben?"
  
  Ke tšepa hore ho joalo. Haeba ho se joalo, bonyane ke nahana hore o ne a kopanela liphate hona joale. "
  
  Kennedy a mo otla lehetleng. "U se ke ua bala likhoho tseo, motsoalle. Mohlomong o tla mo ngolla pina."
  
  O re: "Ke na le metsotso e meraro le halofo!"
  
  Ba ile ba fofa butle ho feta mokato oa bosupa. "Ea nkhopotsa. Teng, lebitleng la Odin, u itseng moo? Ho na le ho hong ka hore ke lule York, 'me, uh, ke iphelisa. "
  
  Drake a mo sheba. O ile a mo fa pososelo e hohelang.
  
  "Be... ke.. ke..." A hemela fatshe mme a kokobela. "Ha ke na tšepo ho sena."
  
  "Eng?" Mahlo a Kennedy a ne a phatsima ke bokhopo.
  
  "Sehlopha sa khale sa dino-rock Heart se se bitsitse "seduction ea ho qetela." Yorkshire re re feela 'qoqa le nonyana. Re batho ba bonolo."
  
  Ha lifte e ntse e tobetsa ho feta mokatong oa leshome le metso e mene, Kennedy o ile a lokolla likonopo tsa hempe ea hae 'me a e tlohela hore e oele fatše. Ka tlase o ne a apere bra e khubelu e bonaletsang.
  
  "U ntse u etsang?" Drake a utlwa pelo ya hae e tlolatlola jwalo ka ha eka o tshwerwe ke motlakase.
  
  "Ke iphelisa."
  
  Kennedy a lokolla borikgwe ba hae mme a bo tlohela hore bo wele fatshe. O ne a apere panty e ts'oanang e khubelu. Lifite e ile ea lla ha e fihla mokatong oa bona. Drake o ile a utloa moea oa hae le ntho e 'ngoe le e 'ngoe e phahama. Lemati la thellela lehlakoreng, la buleha.
  
  Banyalani bana ba bacha ba ne ba letile. Mosadi a tsheha. Mohlankana o ile a soma Drake. Kennedy o ile a ntša Drake ka har'a lifti 'me a kena phasejeng, a siea seaparo sa hae sa borikhoe ka morao.
  
  Drake o ile a hetla morao. "Na ha u batle sena?"
  
  "Ha ke sa hloka sena."
  
  Drake a mo nka. "Mosebetsi o motle, ke ho tsamaea kapele ho ea kamoreng ea ka."
  
  Kennedy a theola moriri oa hae.
  
  
  QETA
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"