Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

گليور ۽ ٽيون ريچ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    گليور هڪ خواب ۾ هڪ متوازي ڪائنات ۾ هلندو آهي. اتي هو ڊريگنن کي ڏسي ٿو ۽ اهو سکڻو آهي ته اتي هڪ ٽيون ريخ ۽ هٽلر جو جرمني آهي، جنهن جي مدد هڪ پري-ٽيل gnome جي مدد ڪئي وئي آهي. يو ايس ايس آر جي مدد لاء هڪ نوجوان hobbit ڇوڪرو موڪليو ويو آهي. پر هو پاڻ کي ٻارن جي مزدور ڪالوني ۾ ڳولي ٿو سوويت روس جي مدد ڪرڻ جي قابل ناهي. ۽ جرمنن سوويت يونين تي قبضو ڪيو!

  گليور ۽ ٽيون ريچ
  تشريح
  گليور هڪ خواب ۾ هڪ متوازي ڪائنات ۾ هلندو آهي. اتي هو ڊريگنن کي ڏسي ٿو ۽ اهو سکڻو آهي ته اتي هڪ ٽيون ريخ ۽ هٽلر جو جرمني آهي، جنهن جي مدد هڪ پري-ٽيل gnome جي مدد ڪئي وئي آهي. يو ايس ايس آر جي مدد لاء هڪ نوجوان hobbit ڇوڪرو موڪليو ويو آهي. پر هو پاڻ کي ٻارن جي مزدور ڪالوني ۾ ڳولي ٿو سوويت روس جي مدد ڪرڻ جي قابل ناهي. ۽ جرمنن سوويت يونين تي قبضو ڪيو!
  . باب نمبر 1.
  غلامن جي محنت کان ٿڪل، بهادر مسافر سمهي پيو ۽ هڪ خواب ڏٺو، جيڪو حقيقت کان وڌيڪ دلچسپ هو.
  ڇوڪرو گليور ڊريگن تي اڏامي رهيو هو، ۽ هن جي ڀرسان بي مثال خوبصورت ڇوڪري هئي. اڳي ئي ڪافي بالغ، پر اڃا تائين جوان، ۽ تمام عضلات ۽ منحني. ۽ هن جي وارن تي سون جو رنگ هو، هيرن جو هڪ شاهوڪار تاج هو ۽ ڪي پٿر تارن وانگر ايترا روشن هئا، جو اهي سڀ کان وڏي ۽ قيمتي هيرن کان به وڌيڪ چمڪندا هئا.
  مسافر ڇوڪرو پڇيو:
  - تو ڪير آهين؟
  ڇوڪريءَ مسڪرائيندي جواب ڏنو:
  - مان شهزادي ليا آهيان! ۽ هن وقت مان ڊريگن جي فوج جو حڪم ڏيان ٿو!
  گليور پوئتي ڏٺو. ۽ حقيقت ۾، آسمان ۾ ڊريگن جو سڄو رڍ هو، ۽ اهي سڀئي مخلوق خوبصورت هئا. ۽ انهن تي خوبصورت ڇوڪريون ويٺيون هيون.
  پر اڃا تائين سڀ کان وڌيڪ خوبصورت ۽ وڻندڙ راڻي هئي. ۽ اھو ڊريگن جنھن تي اھي ٽيئي اڏامي رھيا ھئا، سا ھڪ ٻي خوبصورتي سان گڏ، واقعي شاندار ھئي. هتي ٽيم هئي. ۽ ساڳئي وقت، سڀئي ڇوڪريون ننگي پير آهن، جيتوڻيڪ انهن جي ننگي قيمتي پٿر ۽ موتي سان ڍڪيل آهي.
  پر انهن نه لڪايو نه ته پيٽ تي موجود چاڪليٽ جي چاڪليٽ بارن کي، ۽ نه وري ڪانءَ جي چمڙيءَ هيٺان ڦرندڙ عضلتون جا گولا. ساڳئي وقت، تلون ۾ هيلس جو هڪ خوبصورت ۽ منفرد موڙ هو.
  جنگجو ڇوڪرو چيو:
  - تون ڪيترو خوبصورت آهين. تون ڇوڪريون واقعي هڪ معجزو آهين!
  ليا پنهنجي وارن کي گولڊ ليف جي رنگ سان ملائي ڇڏيو ۽ ڳايو:
  ڇوڪريون تمام خوبصورت آهن، ننگي پير،
  اهي مضبوط ۽ ويڙهاڪ آهن مئنيجر کان ...
  خوبصورتي ڏاڍي سخت نظر ايندي آهي،
  دل انهن سان واضح طور تي وڌيڪ خوشگوار آهي!
  گليور هن سان اتفاق ڪيو. هن تلوار کي هٿن ۾ ڦيرايو، ان سان اٺن جي شڪل ٺاهي چيائين:
  - بغير ڪنهن شڪ جي، اهو توهان سان وڌيڪ مزو آهي!
  خوبصورتين جي هڪ ٽيم ڊريگن تي اڏامي وئي. انهن جي هڪ پوري فوج آهي، شاندار ۽ منفرد. ۽ ڊريگنن کي قوس قزح جي سڀني رنگن ۾ پرن سان رنگيل هئا. ۽ اهو لڳي ٿو ته اهي قيمتي پٿر سان سجايا ويا آهن.
  گليور نوٽ ڪيو:
  - ھر ھوشيار ماڻھو پنھنجي انداز ۾ ڊريگن آھي، پر ست مٿا وارو نه، پر اڪثر ڪري بي سر آھي!
  شهزادي ليا کلندي جواب ڏنو:
  - هڪ ڊريگن جي برعڪس، هڪ مرد کي پنهنجو مٿو ڪٽڻ جي ضرورت ناهي؛ هو پهريان ئي انهن کي وڃائي ٿو جڏهن هو عورت کي ڏسندو آهي!
  جنگي ڇوڪرو پنھنجا ننگا پير اڇلايا - ھو اٽڪل ٻارھن ورھين جو نظر اچي رھيو ھو ۽ رڳو شارٽس پائي رھيا ھئا، ان ڪري ھن سوئي اڇلائي. پوءِ اُهو اڏامي ويو ۽ هڪ ڪافي وڏي مڇر مان ڇيد ڪري ان کي ماري وڌو.
  گليور مسڪراهٽ سان نوٽ ڪيو:
  - جيڪي ڪتي وانگر ڪاوڙيل هوندا آهن ۽ حشرات جي ذهانت سان ٿلهي مان ٿلهو ٺاهيندا آهن!
  جنگي شهزادي لييا تصديق ڪئي:
  - ڪنھن ماڻھوءَ لاءِ جنھن کي مکڻ جي عقل آھي، ڪو حشرو ھتي آھي!
  ۽ اهي کلڻ لڳا. اهو ڏاڍو مزاحيه نظر آيو. انهن جي اڳيان جهنگن جو هڪ رڻ اڏامي ويو. پکي ڪافي وڏا ۽ ٿلها هئا، جن جي پرن جي پکيڙ وڏي هئي. ليڊر تي هڪ جوڙو ويٺا هئا: هڪ ڇوڪرو ۽ هڪ ڇوڪري، ۽ انهن جي هٿن ۾ چانديءَ جي گھنٽي هئي، جن کي هو خوشيءَ سان گونجي رهيا هئا.
  گليور نوٽ ڪيو:
  - بالغ اڪثر ڪوڙ ڳالهائيندا آهن، ٻار شيون ٺاهيندا آهن، ۽ پوڙها ماڻهو عام طور تي ٻارن جي ڳالهائڻ جي نقطي تي ڪوڙ ڳالهائيندا آهن!
  شهزادي ڪنڌ لوڏيندي چيو:
  - وڏي ڄمار ڪا خوشي ناهي، پر ننڍپڻ ۾ پوڻ ان کان به وڏي آفت آهي!
  ليڊر گوز تي ويٺل ٻارن اوچتو ڳايو:
  برائي ڪائنات ۾ ڪيئن پيدا ٿيو؟
  اهو سچ آهي ته تخليقڪار پاڻ کي ياد نه ڪندو آهي ...
  اهو ممڪن آهي ته اهو دائمي آهي،
  اُهو نه ٿو نڪرجي جيئن هيٺاهينءَ جي شعلن وانگر!
  
  تون پھريون نه آھين جنھن کي خبر آھي ته آدم گناھ ڪيو،
  حوا پهرين نه هئي جيڪا جسم طرفان خراب ٿي وئي هئي ...
  "اَگدام" جي شهر مان نڪرندڙ شرابي.
  اهو ڇوڪرو جيڪو تماڪ ڇڪي ٿو "منصوبه" موڪلن دوران ...
  
  هر ڪو ڄاڻي ٿو ته برائي ڇا آهي
  بغير خوف کان قانون ٽوڙڻ جي عادت ...
  ۽ جنھن لاءِ رڳو چڱائي ئي بار آھي،
  جيڪو صرف پنهنجي لاءِ سجدو ڪرڻ چاهي ٿو!
  
  مان اڃا تائين ان کي لنگر کان ڇڪڻ چاهيان ٿو،
  جيتوڻيڪ هڪ ٻار جي حيثيت ۾ مون کي اهڙي گندگي ڪرڻ جي خواهش آهي ...
  هڪ بڇڙي ماء ٻار کي لعنت ڇو ڏئي ٿي؟
  سخت لشڪر جي جنگ ۾ ڪيڏانهن ويندا؟
  
  اونهاري جي باغ مان فقط هڪ چيري چوري،
  ٻيو هڪ واپارين کي اسٽيل يارڊ سان ماريندو آهي ...
  جنهن جو مٿو ڪٽيل ڪهاڙو،
  جن کي جلاد ڦيٿي تي اڇلائي ٿو.
  
  چوري ٿو چوري، پنهنجي ضمير تي ٿڪ
  ۽ فقيرن جا سڪا چوري ڪير ڪيا...
  مان هڪ اڌ ٽڪڙي لاءِ به خوش آهيان،
  ٻيا لطف اندوز عورتن جي curls.
  
  ها، ڪيترائي منهن آهن، برائي جا ڪيترائي پاسا،
  هن جا منهن ڪنهن به ڇانو ۾ شاندار آهن.
  پر روح ۾ آرزو اڃا به سٺي آهي،
  جيتوڻيڪ اسان جي چوڌاري دنيا آهي، افسوس، خوفناڪ جهنگلي!
  
  بيوه روئي ٿي، يتيم روئي ٿو-
  اسان جي دنيا جهنم ڏانهن وڃي رهي آهي ...
  ڇا اهو واقعي ممڪن آهي ته خدا جي دل اڪيلو آهي،
  ڇا خدا جي جنت ۾ ماڻهن جي ڪا جاءِ ناهي؟
  
  جواب پاڻ ۾ ئي ملندو،
  جڏهن توهان پنهنجي خيالن ۾ ڪاوڙ کي ختم ڪرڻ جي قابل هوندا آهيو ...
  جڏهن تون نيڪيءَ سان نيڪيءَ جو بدلو وٺندين،
  ۽ پنھنجي پيٽ ڀرڻ بند ڪر!
  ٻارن ڏاڍي خوشيءَ ۽ خوبصورتيءَ سان ڳايو، جنهن کان پوءِ هنن پنهنجيون زبانون گليور ڏانهن ڇڪيون. بهادر جهازران جواب ۾ پنهنجي زبان انهن ڏانهن ڇڪي.
  ۽ کلڻ ۽ گناهه ...
  گليور مسڪراهٽ سان نوٽ ڪيو:
  - ٻار جو دماغ هڪ معجزو وانگر آهي. ۽ هتي توهان متفق آهيو، توهان کي ڪو اعتراض نه هوندو!
  شهزادي ليا ٽهڪ ڏئي ڳايو:
  ڪالهه مان صرف هڪ ٻار هو،
  هتي ڪجھ به نه ٿو ڪري سگھجي ...
  بيوقوف هاٿي جي گابي کان شينهن جو ٻچڙو بهتر آهي
  ۽ ڊريگن کپي ويندو!
  ۽ اھي ٽڙي پيا: ھڪڙو ڇوڪرو ۽ ھڪڙي ڇوڪري ننگي پيرن سان. ها، انهن وٽ هتي عظيم ڪارناما آهن. ۽ ڪيترائي مختلف nuances. تنهنڪري زندگي تمام سٺي ٿي رهي آهي.
  گليور ڏٺو ته ڊريگنن تي ويٺل ڇوڪرين پنھنجن ننگي آڱرين سان مڊجز تي ڪا شيءِ اڇلائڻ شروع ڪئي. اهو ڪهڙو ڪارپوريٽ انداز آهي - مکڻ کڻڻ ۽ انهن کي کچلڻ. خير؟ جيڪڏھن اھو اھو آھي جيڪو اھي چاھين ٿا، پوء اھو اھو آھي. بنيادي شيء توهان جي سر کي وڃائڻ نه آهي.
  پر گليور هڪ خوفناڪ جنگجو ناهي. جيتوڻيڪ هاڻي هو صرف هڪ ڇوڪرو آهي.
  ۽ شهزادي ليا ڇوڪرو پڇيو:
  - ڇا توهان کي ماکي پسند آهي؟
  نوجوان سپاهيءَ ڪنڌ لوڏي چيو:
  - يقينا!
  ڇوڪريءَ دلداري سان جواب ڏنو:
  ماکيءَ جو ماکي صحت آڻيندو آهي، ماکي سياستدانن جون تقريرون صرف ذیابيطس جي مايوسي جو سبب بڻجن ٿيون!
  گليور ذوق سان شامل ڪيو:
  - ماکيءَ جي ماکيءَ سان سندن هٿ لڪي ويندا آهن، سياستدانن جو ماکيءَ جو سڪو، سادگيءَ جي ماڻهن جا سِڪا پَنَن ۾ چِٽي پوندو آهي!
  ڇوڪري ويڙهاڪن هن سان اتفاق ڪيو:
  - سياستدان جي تقرير ڪيتري به مٺي هجي، ذيابيطس کان سواءِ، اها انهن لاءِ مايوسي جو سبب ناهي، جن وٽ عقل نه آهي!
  جنگجو ڇوڪرو منطقي طور تي چيو:
  - هڪ شخص ڪڏهن به هڪ کان وڌيڪ پيءُ نٿو رکي سگهي، پر ملڪ ۾ قوم جي پيءُ جي ڪردار لاءِ درجن کن اميدوار آهن!
  جنهن کان پوءِ ٻنهي ويڙهاڪن: هڪ ڇوڪرو ۽ هڪ ڇوڪري، سيٽي وڄائي، پنهنجن ننگي آڱريون وات ۾ وجهي. ڇا ماحول جي ڇڪڻ ۽ قدرتي بجلي جي خارج ٿيڻ جو سبب بڻيو. ۽ اُٿل پُٿل مڊجز، هڪدم هيٺ ڪري پيا، آرڪيءَ جي ڳاڙهاڻ سرن تي، انهن کي ڇُهي ۽ ڇِڪي پيا.
  شهزادي ليا جوش سان ڳايو:
  - ماء، رکو، بابا، رکو.
  جيڪڏهن اها هر شام هجي ها، اها زندگي هجي ها!
  orcs پاڻ کي ڊريگن ۽ ڇوڪرين جي هيٺان مليو، انهن جي ننگي پيرن جي ٽيم.
  ۽ ٽارگيٽيڊ ۽ ايتري حدف ٿيل بمباري شروع ٿي وئي، ڪوئلي جي مٽي مان ٺهيل گھر جي گرنيڊ اڇلائي، يا ان کان به وڌيڪ ٿڌو ۽ وڌيڪ تباهي.
  خاص طور تي، تمام تيز، زهريلو سوئي استعمال ڪيا ويا، جيڪي لفظي طور تي موت جي لاء orcs ۽ goblins کي ڇڪيندا هئا. اھو اھو آھي جيڪو ڇوڪرين کي واقعي ورتو ۽ ڦري ويو.
  اڄڪلهه ليا پڻ بالڪل orcs تي بلڪل صحيح فائرنگ ڪئي ۽ ڳايو:
  - Nostradamus، Nostradamus،
  سفيد جادو جو بادشاهه...
  Nostradamus, Nostradamus,
  منهنجي دل جو درد گهٽ نه ٿو ٿئي!
  Nostradamus, Nostradamus,
  ننگي پيرن جي خوابن جون ڇوڪريون،
  Nostradamus، Nostradamus -
  تون ئي ڇوٽڪارو آهين!
  ۽ ويڙهاڪ هن جي ڊگهي ۽ مئل زبان ڏيکاري.
  جنهن کان پوءِ هو ان کي کڻندو ۽ ان کي شعلن جي ٻرندڙ پنن سان اڇلائي ڇڏيندو. هي واقعي هڪ ڇوڪري آهي جيڪا زبردست طاقت ۽ غير معمولي ڏات سان آهي. جيڪو گهڻو ڪجهه ڪرڻ جي قابل آهي. ۽ جيڪڏهن اهو ٽٽي پوي ته پوءِ ان جي خلاف ڪجهه به نه رهي سگهندو.
  ڇوڪرو مسافر گليور پڻ پنهنجي ڊريگن مان orcs تي سخت ۽ جارحتي فائر ڪيو. هن انتهائي فعال ۽ مؤثر طريقي سان ڪم ڪيو. ۽ ٻار جي ويڙهاڪ فتح لاء هڪ واضح ڏات ۽ فوجي فن ۾ مهارت حاصل ڪرڻ جي خواهش هئي.
  نه، هو هن جي خلاف آهي، orcs مزاحمت نٿو ڪري سگهي. ۽ ڇوڪرين کي تمام مؤثر انداز ۾ فائرنگ ڪئي، دشمن کي معمولي موقعو نه ڏنو. هي واقعي هڪ مهاڀاري جنگ آهي.
  ڇوڪرو مسافر گليور به ڳايو:
  خوش ٿيو، خوش ٿيو،
  ڪيريئر ڏينهن جي طاقت تائين ...
  خوش ٿيو، خوش ٿيو،
  مان پنهنجي گهوڙي تي سوار ڇو نه ٿيس؟
  هي واقعي هڪ وڙهندڙ ۽ گستاخ گيت آهي. ۽ ساڳئي وقت اتي orcs جي مڪمل تباهي آهي. ۽ ڊريگنن مان ڇوڪرين انهن تي ڪراس بوز سان فائرنگ شروع ڪئي، ڊرم کي پنهنجن ننگي آڱرين سان گھمايو.
  ۽ اهو سڀ ڪجهه تمام ٿڌو ۽ عجيب لڳي رهيو هو، لفظي طور تي هڪ نئين ۽ منفرد ڪهاڻي ٺاهي وئي. جنهن ۾ ڪمزورن ۽ لاچارن لاءِ ڪابه جاءِ نه هئي.
  بس ڪوشش ڪريو ۽ اهڙين ڇوڪرين جي ويجهو وڃو ۽ اهي هر ڪنهن کي ڪيڪ جي ٽڪر ۾ ٽوڙي ڇڏيندا.
  ۽ جيئن چون ٿا، چريو ڳئون جي بيماري متعدي آهي. ۽ ويڙهاڪن هن کي قدرتي طور تي ڏيکارڻ جي قابل هئا. ۽ دشمنن کي وڏي جوش سان شڪست ڏني. ۽ اهي تير ۽ ڪراس بو بولٽ ڪڍي ڇڏيندا آهن. ان کان سواء، هر شيء وڏي شدت سان ڪيو ويندو آهي.
  تنهنڪري توهان اهڙي فوج جي خلاف گهڻو ڪجهه نه ڪري سگهندا. ۽ ويڙهاڪ ايترا ته ڀڄي ويا جو هو ڀڄي نه سگهيا. اهو تير ۽ ڪراسبو بولٽس جو واقعي تباهي وارو اثر آهي.
  گليور ان کي ورتو ۽ ڳايو:
  بزدليءَ سان ماريو ۽ تباهه ڪيو
  دل مان زندگي هوندي!
  شهزادي ليا نوٽ ڪيو:
  - ٻار بالغن کان بهتر آهن ڇو ته انهن جي عمر انهن جي جوانيء جي بيوقوفيت کي ثابت ڪري ٿي!
  جنگجو ڇوڪرو چيو:
  - نوجوان بيوقوفي جو جواز ڏئي ٿو، پر بيوقوفي نه؛ ڪارو ۽ اڇي ۾ فرق ڪرڻ لاءِ توهان کي ڪيترن سالن ۽ علم جي ضرورت ناهي!
  ۽ ٽرمينيٽر ڇوڪرو سيٽيون وڄايون، ۽ ڪڪرن جا ڪڪر ڪڪر وانگر ڳاڙهاڻ آرڪس جي مٿي تي ڪري پيا.
  شهزادي لييا ٽوئيٽ ڪيو:
  - عقل نه آهي، اپاهج سمجهي، ذهن صديءَ تي نه ٿو رهي! جيتوڻيڪ توهان وٽ عقل کان سواءِ طاقت آهي، توهان سڀ ڪمزور آهيو!
  گليور منطقي طور تي نوٽ ڪيو:
  - اسٽيل مان ٺهيل عضلتون هڪ بلوط سر جي معاوضي نه ڏيندو!
  ڇوڪرين مان هڪ ٻئي خوشيء سان نوٽ ڪيو:
  - اهو ڇوڪري لاءِ ڪو مسئلو ناهي - جيڪڏهن ننگي پير آهي ته پوءِ اها ڇوڪري لاءِ وڌيڪ خراب آهي - بوٽ جي هيل هيٺ!
  شهزادي ليا منطقي طور تي چيو:
  - جيڪڏھن توھان چاھيو ٿا ھڪڙو ايڪو، توھان جي مٿي ۾ ھڪڙو جوڪر آھي!
  گليور ٽهڪ ڏيندي چيو:
  - هڪ بگھڙ تيز ٽنگن سان کارايو ويندو آهي، عورت ٿلهي پيرن سان، جڏهن ٻڪريون چوسنديون آهن!
  پوءِ قطارن مان هڪ کلڻ لڳو. ۽ اڄڪلهه ليا چيو:
  - هڪ مرد جي پرس مان سڪا ڪڍڻ جو بهترين طريقو ڇوڪريءَ جي پيرن جي ننگي آڱرين سان آهي!
  ڳڻپيوڪر ڇوڪري نوٽ ڪيو:
  - هڪ ڇوڪري جي ننگي هيل سڀ کان وڌيڪ فيشن وارا ڪپڙا ملندا جيڪڏهن هڪ مرد وٽ بيوقوف بوٽ ۽ مڪمل محسوس ٿيل بوٽ هجي!
  گليور مزاحيه انداز ۾ ٽوئيٽ ڪيو:
  - ننگي پير ڇوڪريون نه رڳو بوٽن ۽ محسوس ڪيل بوٽن سان پيار ڪن ٿيون، پر اهي پاڻ کي زندگي جي ننگي هيل جي هيٺان ڌڪي ڇڏيندا آهن!
  جنهن کان پوءِ هنن ان کي ورتو ۽ راڳ ۾ ڳايو:
  ۽ پوءِ سڀ کان وڏي جبل تان،
  عقاب گليور ڏانهن پرواز ڪيو ...
  گليور کي گهوڙي تي ويهاريو.
  اسان توهان کي اتي جلدي حاصل ڪنداسين!
  
  ۽ گليور عقاب تي ويٺو،
  عظيم مثال ڏيکاريو ...
  ۽ ڇوڪرو کڻڻ آسان ناهي،
  ليمپوپو جلد ئي پنهنجي رستي تي هوندو!
  ۽ ويڙهاڪن کي وٺي ويندا ۽ انهن جي سينن جي ڳاڙهي نپلن کي ظاهر ڪري سگهندا ۽ يارن کي روشني سان حملو ڪندا. ۽ اهو مڪمل طور تي ڪيترن ئي orcs کي ساڙي ڇڏيندو.
  هي واقعي سندن ٽيم آهي.
  شهزادي ليا گليور کان پڇيو:
  - ڇا توهان کي خبر آهي ته مستقبل ۾ ٻي عالمي جنگ لڳندي ۽ اتي هٽلر جهڙو ٿلهو ماڻهو هوندو!
  گليور مسڪرائي جواب ڏنو:
  - مون کي اها خبر نه هئي، پر هاڻي مون کي خبر آهي!
  ڇوڪري پنهنجا ڏند لاهيندي چيو:
  ۽ هٽلر کي هڪ مسئلو هو: هڪ تمام ٿڌو ٽينڪ ڊيزائنر، هڪ گنوم، ظاهر ٿيو. ۽ هن ماؤس ٽينڪ ٺاهيو، جنهن جو وزن صرف پنجاهه ٽين ۽ اوچائي ساڍا ٽي ميٽر ساڳئي هٿيار، آرمر ۽ انجڻ سان!
  گليور وري ڪنڌ لوڏيو ۽ ايمانداري سان جواب ڏنو:
  - مون کي خبر ناهي ته ٽينڪ ڇا آهي! ۽ تون ان سان ڇا کائين؟
  شهزادي ليا کلندي جواب ڏنو:
  - خير، اها هڪ ڊگهي ڪهاڻي آهي. ڪنهن به صورت ۾، هن ڪائنات ۾ ماڻهن کي ڪافي مسئلن جو سامنا ڪيو آهي. ۽ سڀ کان پهريان، يو ايس ايس آر، جيڪو ٽين ريخ ۽ ان جي اتحادين جي مکيه قوتن سان وڙهندو هو. سواءِ اٽليءَ جي. پنجاهه ٽين ماؤس ڇا آهي؟ هي 240 ملي ميٽرن جو اڳيون هٿيار، 210 ملي ميٽرن جو پاسي وارو آرمر، ۽ سلپ تي، هڪ 128 ايم ايم جي توپ ۽ هڪ هزار 250 هارس پاور جي انجڻ سان 75 ايم ايم جي توپ آهي. هن اٽڪل ستر ڪلوميٽر في ڪلاڪ جي رفتار ڏني، ڪار کي عملي طور تي سڀني زاوين کان ناقابل برداشت بڻائي ڇڏيو. 1944 ع جي شروعات کان وٺي، هن مشين وڏي پيداوار ۾ ويا. نتيجي طور، 1944 جي اونهاري تائين، نازين کي شاندار هٿياربند مٺيون گڏ ڪيون ويون.
  ۽ 20 جون تي انهن ٻه طاقتور حملا ڪيا، هڪ مالدووا کان، ٻيو مغربي يوڪرين کان، ڪنورنگنگ هدايتن ۾. ۽ نتيجي طور، سوويت فوجن جو دفاع هيڪ ڪيو ويو، ۽ ان کي ڇنڊ ڇاڻ ڪيو ويو ڄڻ ته بيٽرنگ رام سان. Maus-2 ٽينڪ سوويت بندوقن جي سڀني قسمن کي ناقابل برداشت ٿي ويو. ۽ ان کان علاوه، اهو ڪافي موبائل آهي ۽ سٺي ڊرائيونگ خاصيتون آهن. هي ڪار هڪ حقيقي سزا هئي.
  اتحادين پڻ غير فعال طور تي عمل ڪيو. اٽلي ۾ جارحيت شڪست ۾ ختم ٿي وئي ۽ نارمنڊي ۾ لينڊنگ ٻيهر ملتوي ڪئي وئي.
  ان کان سواء، جرمن جي پيداوار ۾ هڪ مضبوط ME-262، جنهن کي مارڻ تمام ڏکيو هو. اهو هڪ جيٽ فائٽر هو، جنهن ۾ چار 30 ايم ايم ڪيليبر ايئر توپون هيون. ۽ پوءِ هن سوويت جهازن کي ڪڍيو، انهن مان سوين جهازن کي ماريو. ۽ مغربي اتحاد پڻ. هٽلر پڻ ڪجهه حد تائين V-2 پروگرام کي سست ڪيو ۽، قيمتي ۽ گهٽ مفيد بيلسٽڪ ۽ کروز ميزائل جي بدران ، ارادو قسم جي جيٽ بمبار تي ڀروسو ڪيو.
  چرچل ۽ روزويلٽ پنهنجن پيرن جي وچ ۾ پٺيون هيون، ان سان گڏ انهن کي جرمن آبدوز جي جهازن طرفان تمام گهڻو دٻايو ويو. ۽ اتحادين جرمني ۽ جاپان ٻنهي کي جنگ جي آڇ ڪئي. هٽلر ان شرط تي راضي ٿيو ته اتحادي سسلي ۽ سارڊينيا ڇڏي وڃن. جيڪو پورو ٿيو.
  ٽين ريچ سان جنگ جي دوران، واپاري لاڳاپا ٻيهر شروع ڪيا ويا. آمريڪا ۽ برطانيه ٻنهي اتي تيل جي فراهمي شروع ڪئي. ۽ جرمن، يوڪرين ۾ هڪ جارحيت کي منظم ڪيو، ڪيف ورتو ۽ ٻيهر اوڊيسا ۾ داخل ٿيو.
  ماؤس-2 ٽانڪي ناقابل تسخير بڻجي ويو. ماؤس جو هڪ ننڍڙو ماڊل پڻ ظاهر ٿيو - ٽائيگر-3، جيڪو هڪ 88-mm تپ سان هلڪو ۽ وڌيڪ موبائل هو.
  پوءِ سوويت فوجون داخل ٿيون. ۽ هي هڪ نازڪ قدم هو ...
  گليور اڄڪلهه ليا ۾ مداخلت ڪئي:
  - توهان تمام گهڻا لفظ چئو ٿا ناقابل فهم. اهو نه وساريو ته مان صرف ارڙهين صديءَ جي شروعات جو ٻار آهيان. ۽ اسان جي ٽيڪنالاجي ترقي جي سطح تمام سٺي ناهي!
  شهزادي ليا مسڪراهٽ سان ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  - مون کي خبر آهي! پر مان ويهين صديءَ جي وچ واري ڳالهه ڪري رهيو آهيان. ۽ اھو اھو آھي جيڪو صرف ھڪڙو ٻڍو ڪيو. ۽ توهان کي متفق ٿيڻ گهرجي ته هي سنجيده آهي!
  گليور خوشيءَ سان ڳايو:
  - ٻن دنيان جي تعمير سان، پراڻي دنيا ٺاهي وئي ... جنگ جي حوالي سان، اتي مان ۽ اهي آهن، ۽ اهو سنجيده آهي!
  شهزادي ليا نوٽ ڪيو:
  - ويهين صديء جي شروعات ۾، هڪ شيطاني ولاديمير ظاهر ٿيو، گنجي سان، جيڪو هڪ جاسوس هو، جنهن روس ۾ اقتدار تي قبضو ڪيو، ۽ هن کي پڻ تمام گهڻي تڪليف ڏني. پر هن جي جنگ هڪ الڳ ڳالهه آهي. ۽ هتي جينوم هڪ اهڙي صورتحال پيدا ڪئي جتي جرمن ساڄي ڪناري يوڪرين تي قبضو ڪيو، ۽ زوال ۾ انهن مرڪز ۾ هڪ جارحيت شروع ڪيو. ۽ سندن ٽينڪ ناقابل تسخير ۽ ناقابل تسخير لڳي رهيا هئا. ۽ جينوم جي خلاف توهان کي پنهنجي متبادل جينس جي ضرورت پوندي. پر ڪنهن کي موڪليو وڃي يا ته هڪ همراه يا غير متناسب جواب؟ اتي هڪ خيال هو - هڪ ايلف يا هڪ troll؟ پر اهي ٽيڪنالاجي ۾ gnome جي ڀيٽ ۾ ڪمزور ٿي ويندا.
  ۽ جرمن ترقي ڪئي، تنهنڪري سمولينسک ڪري پيو، ۽ ان کان پوء ڪلينين ۽ ويزما. جرمن اڳ ۾ ئي ماسڪو جي ويجهو هئا. اسٽالن، يقينا، ڇڏي ويو. هن مرڻ نه چاهيو. ۽ هٽلر چيو ته سوويت يونين کي هڪ جرمن ڪالوني ٿيڻ گهرجي. ۽ صرف تسلط هن کي مناسب ٿيندو.
  يقينن، اهي جواب جي طور تي hobbit gnome موڪلڻ ختم ٿي ويا. ۽ اھو پڻ ھڪڙو ڇوڪرو آھي، ايماندار ٿيڻ لاء، ھڪڙو چئي سگھي ٿو ته ھو ھڪڙو باصلاحيت آھي. پر هنن ننگي پيرن واري ڇوڪر کي، جيڪو ڏهن سالن جو نظر اچي رهيو هو، سنجيدگيءَ سان نه ورتو. ۽ انهن ننڍڙن ٻارن لاءِ گلگل کي زهر ڏنو ويو.
  ان دوران، جرمنن ماسڪو ورتو. ائين ئي ٿيو!
  ماسڪو گريو ۽ لينن گراڊ به... سيارو آيو ۽ جرمن شهرين ۾ راتيون گذاريون. اتي ئي آباد ٿيا.
  ۽ Komsomol ڇوڪرين سخت سردي ۽ لباس جي کوٽ باوجود، فاشسٽن سان وڙهڻ ۽ گيت ڳائڻ جو فيصلو ڪيو.
  اسان خوبصورت سوويت ڇوڪريون آهيون،
  اسان کي ڇوڪرن سان وڙهڻ ۽ گدگدائڻ پسند آهي...
  هڪ روشن، ٻرندڙ ننڍڙو آواز ٻڌڻ ۾ اچي ٿو،
  ۽ اسان کي ڪرائوٽس کي مارڻ جو سڏ آهي!
  
  اسان ڏاڍا ڊشنگ ڪمسومول ڇوڪريون،
  اسان بهادريءَ سان ننگي پيرن جي ٿڌ مان ڊوڙون ٿا...
  اسان کي ڪنڌ تي بيهڻ جي عادت ناهي،
  ۽ اسان فاشسٽن کي پنهنجي مُٺ سان انعام ڏيون ٿا!
  
  مون کي يقين ڪر، ڇوڪرين جو هڪ وڏو راز آهي،
  ڪيئن مؤثر طريقي سان نازي کي شڪست ڏئي ...
  ۽ مون تي يقين رکو، ڇوڪرين جي ڪاميابي حادثاتي نه آهي،
  ڇو ته روس جي فوج ڏاڍي بهادر آهي!
  
  ۽ اسان جي ڇوڪرين لاء ننگي هيل سان،
  نئين سال جي برف ڏاڍي مٺي آهي ...
  خير، Fuhrer صرف هڪ بدمعاش آهي،
  اچو ته فاشسٽن کي ڪاميابي جو جشن ملهائڻ نه ڏيو!
  
  اسان ڇوڪريون ڏاڍا جهنگلي چالون کيڏيون،
  اسان سپاهين جي اڳيان پنهنجا سينو ننگا ڪري ڇڏيون...
  ۽ اسان واقعي نازين کي ختم ڪريون ٿا،
  اسان طاقتور Komsomol ميمبرن کي چيڀاٽي نه ٿا سگهون!
  
  اسان ڇوڪريون گهڻو ڪري سگهون ٿا،
  ايستائين جو هٽلر کي ٽينڪ مان گولي مارو ...
  مخالف وٽ لنچ ڪرڻ جو وقت نه هوندو،
  ڇوڪريون چور وانگر اينديون!
  
  اسان واقعي روس جو احترام ڪريون ٿا،
  اسٽالن هڪ ڊشنگ پيء وانگر طاقتور آهي، مون تي يقين رکو ...
  ۽ مون کي يقين آهي ته فتح گرم مئي ۾ ايندي،
  جيڪو به ان تي يقين رکي ٿو اهو صرف عظيم آهي!
  
  ڇوڪرين لاء ڪو شڪ ناهي ۽ ڪا به رڪاوٽ ناهي،
  هرڪو پنهنجي هٿن ۾ صرف بحث ڪرڻ لاء تيار آهي ...
  سهڻين کي شاندار انعام ملن،
  Komsomol طاقت مضبوط مٿن ۾ آهي!
  
  اسان ويڙهاڪ تمام جلدي پختو ٿي ويا آهيون،
  ۽ نفيس بندوقن جي هٿن ۾ بيرل سڙي ٿو ...
  ۽ ڪو به ڪم ڇوڪريون سنڀالي سگھن ٿيون،
  اسان جي دوستي هڪ اڻڄاتل monolith آهي!
  
  اسان اهڙيون چمڪندڙ ڇوڪريون آهيون
  اسان کي برفباري يا ٿڌ جي پرواه ناهي ...
  ننگي پير سياري ۾ اسان جي پنن کي ٿڌو نه رکندو،
  ۽ خوبصورتين جون دليون سخي ۽ پاڪ آهن!
  
  اسان ڇا ڪري سگهون ٿا، اسان بلند ڪريون ٿا،
  اچو ته ڪنگرو جي ڀاڳن وانگر ڊوڙون...
  ۽ اسان ڪاميابيءَ سان فاشسٽن جا ڪنڌ ڦاڙي ڇڏيا،
  ۽ صبح جو ورزش لاء پيار پڻ!
  
  سڀ ڇوڪريون ٿلهي وار آهن،
  اهي صرف ڪراٽس کي اٽي ۾ وجهي سگهن ٿا ...
  خير، ڇا فاشسٽن کي صرف خراب هجڻ بابت؟
  ڪمسومول جي ميمبرن کي سپر پاور جي خبر نه هئي!
  
  هٽلر به ڪجهه نٿو ڪري سگهي.
  اسان هن کي ڏاڍي سخت لٺ سان ماريو،
  ۽ اھي پنھنجا ڏند ڀڃي، انھن جي منھن مان چمڙي ڪڍي،
  ۽ پوءِ مان باهه مان ننگي پير ڀڄي ويس!
  
  رڳو اسٽالن اسان کي حڪم ڏيندو ته ڇا ڪجي،
  هن جي سخت ۽ مخلص نظر نظر اچي ٿي ...
  ۽ مون تي يقين رکو، ڇوڪري کي ياد نه ڪندي،
  وڏي مشين گن لوڊ ڪندي!
  
  جيڪڏهن ضروري هجي ته، اسان مريخ تائين پهچنداسين،
  ۽ اسان وينس کي تمام جلدي فتح ڪنداسين ...
  سپاهين کي پنهنجي بوٽن لاءِ پالش جي ضرورت آهي،
  اسان ڇوڪريون ننگي پير ڊوڙي رهيا آهيون!
  
  اسان جي ڇوڪرين سان هر شي خوبصورت آهي،
  سينه ۽ هپس، کمر ظاهر آهن ...
  هو به پاڳل آهي، بگھڙ جي ڪڇ وانگر،
  اڳرائي ڪندڙ مڪمل طور تي شيطان آهي!
  
  خير، اسان ڇوڪريون آهيون - توهان کي خبر آهي ته اسان سٺا آهيون،
  اسان سڀني فاشسٽن کي جھنڊو جھنڊو ڦاڙي ڇڏينداسين...
  ۽ آسمان ۾ نيري تارا آهن،
  اسان ٽائيگرز کي فولاد سان ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏينداسين!
  
  ڇا نه ڪريان، مڃان ٿو ممڪن ئي ناهي،
  تسليم ڪيو، ڪميونسٽ هڪ ڊيمورج آهي ...
  ۽ ڪڏهن ڪڏهن اسان غلط سمجھندا آهيون
  ۽ انهن کي خوفزده ڪرڻ لاءِ خوبصورتيون کڻن ٿيون!
  
  پر توهان کي خبر آهي، اسان جرمنن کي ڊاهي تباهه ڪيو،
  ۽ اهي ڪراٽس کي ٽڪر ٽڪر ڪرڻ جي قابل آهن ...
  جيتوڻيڪ اسان وٽ ٽائيٽيم روح آهي،
  اسان اسٽيپ مان وڃون ٿا ۽ دلدل کي صاف ڪنداسين!
  
  اسان ڪميونزم جي تعمير ڪنداسين بغير سڀني ناخن جي،
  ۽ فاشسٽن کي عبرتناڪ شڪست ڏينداسين...
  Komsomol ميمبر فارميشن ۾ هلڻ پسند ڪن ٿا،
  ۽ هڪ ڪروب انهن مٿان اڏامي ٿو!
  
  دشمن ڇوڪريءَ سان مقابلو نه ڪري سگهندو،
  ڇو ته ڇوڪري عقاب آهي...
  ۽ ڪراٽس کي تمام گهڻو خراب ڪرڻ جي ڪا ضرورت ناهي،
  ۽ توهان جو Fuhrer بيڪار روئي رهيو آهي!
  
  ڪمسومول ميمبر ننگي پيرن سان،
  هٽلر کي هڪ آنو ڏنو...
  شيطان سان معاملو نه ڪريو
  يا اهو صرف فرق نه ڪندو!
  
  ڪميونزم جو چمڪندڙ بت،
  ڳاڙهي جھنڊو ڌرتيءَ مٿان چمڪندو...
  ۽ هيروديس کي جهنم جي جهنم ۾ اڇلايو ويو،
  ۽ ڇوڪريون پنج مليا!
  
  لينن، اسٽالن - سيارو مٿان سج،
  ٻن عقابن وانگر آسمان ۾ گردش ڪندي...
  ڪميونزم جا ڪارناما ڳايا وڃن ٿا،
  فادر لينڊ کي فولاد جي ونگ جي طاقت آهي!
  
  اسان فتح کي ڏسڻ لاء جيئڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا،
  ۽ اسان برلن جي ذريعي سڄي طريقي سان هلندا هئاسين ...
  پينگهي ۾ ٻار پيدا ٿيا،
  ۽ هاڻي ملڪ عظمت ۾ آهي!
  . باب نمبر 2.
  گليور ڊريگن تي اڏامي ويو ۽ گهڻو ڪجهه ٻڌو. هن معاملي ۾، اسان هڪ جنگ جي باري ۾ ڳالهائي رهيا هئا ته لڳ ڀڳ وچين دور جي هڪ شخص جي سمجھ ۾ نه هئي. جيتوڻيڪ اهو لڳي ٿو ته هڪ نئون وقت اڳ ۾ ئي اچي چڪو آهي. پر شهزادي ليا ٻي عالمي جنگ جي باري ۾ ڳالهائڻ جاري رکي؛
  ماسڪو ۽ لينن گراڊ جي زوال کان پوء، جاپان ۽ ترڪي سوويت يونين جي خلاف جنگ ۾ داخل ٿيا. سوويت روس لاءِ حالتون بلڪل نا اميد ٿي ويون آهن. ۽ جيتوڻيڪ شاندار شوق جيڪو پاڻ کي ٻارن جي مزدور ڪالوني ۾ مليو، انهن جي مدد نه ڪري سگهيو.
  ۽ اهڙا ڇوڪرا هئا جن جي عمر اڃا سورهن سالن جي به نه هئي، ننگي پيرن ۾ ۽ اونداهي ۾، نمبر پليٽ سان، سائبيريا ۾ محنت ڪري رهيا هئا. نوجوان ڪالوني ۾ ٻارن جا مٿا منڊيا ويا. هنن منهنجا بوٽ کسي ورتي ۽ مون کي مجبور ڪيو ته جهنگ کي ننگي پيرن ۾ ڪٽجي. اونهاري ۾ اهو اڃا ڪجهه به ناهي، پر سياري ۾ ننگي هيل سان گڏ ٿڌ، انهن جي وار ڪٽيل گنجي سان ماڻهن کي کائي ٿو. شوقين ڇوڪرو کي گرفتار ڪيو ويو. انهن هن کي پروفائيل ۾ فوٽو ڪڍيو، مڪمل منهن، آڱرين جا نشان وٺي، ۽ هن جو مٿو ڪٽيو. ڇوڪر جي گرفتاريءَ کان پوءِ، هن جي چڱيءَ طرح تلاشي ورتي وئي؛ محافظن جا دستانو پيل هٿ سڀني سوراخن ۾ پئجي ويا، ۽ هنن اهو ڪم ڏاڍي بي رحميءَ سان ڪيو. جنهن کان پوءِ ڇوڪرو چڱيءَ طرح ڌوئي ويو ۽ ٻارن سان ڀريل هڪ سيل ڏانهن موڪليو ويو.
  جيئن ته شوقين ڇوڪرو ڏهن سالن جو نظر آيو، ان ڪري مقامي هارين کيس بالٽي جي ڀرسان رکڻ چاهيو. پر افسانوي هيرو عام ٻارن جي ڀيٽ ۾ تمام گهڻو مضبوط ۽ تيز ٿي ويو. ۽ هن گاڊ فادرز کي ماريو، جنهن کان پوءِ هو پاڻ سيل جو مبصر بڻجي ويو ۽ پاڻ کي دريءَ تي بيهاريو. اهو نوجوانن لاءِ آسان آهي - انهن وٽ طاقت آهي، اهي ڄاڻن ٿا ته ڪيئن وڙهڻو آهي، ۽ توهان هڪ بادشاهه آهيو.
  تنهن هوندي به، hobbit ڇوڪرو، پنهنجي حيثيت کي غلط استعمال نه ڪيو. هن ڪيمپ ۾ ٻين کان وڌيڪ محنت ڪئي، ۽ جڏهن ٻين ٻارن قيدين کي سردي ۾ بوٽ ڏنا ويا، تڏهن به هو ننگي پيرن ۾ ئي رهيو. ان ڪري هو هڪ شوقين آهي. جيتوڻيڪ ڇوڪريءَ جا ننگا پير گوز جي پيرن وانگر ڳاڙها هوندا آهن. پر ٻئي طرف، توهان محسوس ٿيل بوٽن کان سواء وڌيڪ چست آهيو.
  تنهنڪري ننگي پير ٻار سائبيريا ۾ برف ۾ ڪم ڪيو. ۽ جرمن سياري ۾ قازان پهچي ويا، پر اتي روڪي. اسان بهار جي انتظار ۾ هئاسين. ۽ اتي مٽي آهي. ۽ صرف مئي 1945 ع ۾ اهي يورال ڏانهن وڌي ويا.
  ساڳئي وقت، قفقاز ۽ وچ ايشيا سرد موسم دوران قبضو ڪيو ويو.
  سوويت فوجن به سخت مزاحمت نه ڪئي. مان اسٽالن لاءِ مرڻ نه ٿي چاهيان. پر ان جي باوجود، يو ايس ايس آر ۾ هڪ نئين IS-3 ٽينڪ ظاهر ٿيو، جيڪو ننڍي مقدار ۾ سامهون آيو. ھن گاڏيءَ کي چڱيءَ طرح اڳيان تحفظ حاصل ھو ۽ ڪيترن ئي بندوقن جي ڌمڪين کي جھليو. جيتوڻيڪ مان Maus-2 بندوق جي مزاحمت نه ڪري سگهيو.
  پالي شهر: Chelyabinsk ۽ Sverdlovsk. ۽ تنهنڪري اهو تمام سٺو هو ۽ هڪ تيز حملو هو.
  اڳ ۾ ئي اونهاري آهي. ڇوڪرا قيدي ننگي پيرن ۾ شارٽس ۽ ننگي ڳچيءَ ۾ ڪم ڪن ٿا. ۽ جيڪڏهن اهو گرم آهي، پوء انهن جي ٽورس سان مڪمل طور تي ننگا. ۽ ڇوڪرا پتلا آهن. پر هوبٽ ڇوڪرو تمام گهڻو ڦاٽل ۽ پمپ ٿيل نظر اچي ٿو. جيتوڻيڪ هو هڪ ننڍڙو ٻار وانگر ڏسڻ ۾ اچي ٿو، اٽڪل ڏهن سالن جي عمر. ۽ يقينا اهو نه وڌندو آهي ۽ نه پختو.
  ڇوڪرن کي بالغن جي ڀيٽ ۾ مڇر گهٽ کائي ويندا آهن، پر شوقينن کي بلڪل به نه ڪبو آهي.
  ۽ جرمن فوجون سندن ويجھو ۽ ويجھو ٿي رهيون آهن؛ نازي لڳ ڀڳ هاڻي مزاحمت جو مقابلو نه ڪري رهيا آهن. ها، ۽ اسٽالن ڪٿي غائب ٿي ويو. واضح طور تي، چالاڪ جارجيا مرڻ وارو ناهي. گهڻو ڪري هو آمريڪا ڏانهن ڀڄي ويو. جرمن اڃا تائين ان تي قبضو نه ڪيو آهي.
  Hobbit Boy ۽ ٻيا قيدي ڳائڻ لڳا، فخر ۽ حب الوطني. جيتوڻيڪ ٻئي طرف، حب الوطنيءَ کي ڪو به نقصان نه ٿو پوي، جڏهن اهي توهان کي ڪٽ سان مارين ۽ توهان کي ٻارن جي مزدور ڪالوني ۾ گڏهه وانگر ڪم ڪرڻ تي مجبور ڪن. جيتوڻيڪ هن ۾ ڪجهه سٺو آهي. مثال طور، توهان دوست ٺاهيو - ٻيا ڇوڪرا. شوقين ڇوڪرو اصل ۾ هڪ سؤ سالن کان مٿي جو آهي، پر هو هڪ ٻار وانگر ڏسڻ ۾ اچي ٿو، جنهن جي ڪري هن جي باري ۾ هڪ متضاد رويو آهي.
  ۽ ٻار قيدي وڏي جوش سان ڳائيندا آهن؛
  مان هڪ ابدي نوجوان پائنيئر ڇوڪرو آهيان،
  مان هڪ بزدل فاشسٽ سان وڙهڻ آيو آهيان...
  عظمت جو مثال قائم ڪرڻ،
  مان پنهنجي پٺيءَ ۾ شاندار ڊائري کڻان ٿو!
  
  جنگ آئي، مان محاذ تي ڀڄي ويس،
  ۽ هو روڊن تي ننگي پير ڀڄندو رهيو...
  ۽ هن Fritzes تي هڪ مشين گن فائرنگ ڪئي،
  گهٽ ۾ گهٽ هڪ خالص ڇوڪرو پنهنجي دل ۾ خدا جي اڳيان!
  
  مون هڪ حملي کان فريٽز کي گول ڪيو،
  مون بمبئيءَ کان مشين گن سان گڏ دستي بم به ورتو...
  آخرڪار، ڇوڪرو تمام گهڻي طاقت آهي،
  اسان کي پنهنجي مادر وطن لاءِ بهادريءَ سان وڙهڻو پوندو!
  
  ڇوڪرو شيطان کان ويڙهاڪ آهي، مون تي يقين ڪر،
  هو فريٽز تي ٻوڙي گولي هڻي ٿو ...
  جنگ ۾ هو هڪ صابري ڏندن واري جانور وانگر آهي،
  جنهن کي ڪو به ٿلهو نه ٿو ملي!
  
  هٽلر سان ڇا ٿي سگهي ٿو؟
  ڇوڪرا هن کي جهنگ ۾ دفن ڪندا ...
  ته جيئن قاتل ڪهاڙي سان نه ماري،
  خالص جنت ۾ هن لاءِ ڪابه جاءِ نه هوندي!
  
  جيڪو توهان کي فوري طور تي حاصل ڪري سگهو ٿا
  شڪاري Fuhrer هڪ ڇوڪري سان هڪ ملڪ چاهي ٿو ...
  پر هي شڪاري راند ۾ بدلجي ويو،
  ها، اهو سچ آهي، مون کي اڊفف تي گوليون لاء افسوس آهي!
  
  اهو اڳ ۾ ئي ٿڌو آهي، ۽ مان مڪمل طور تي ننگي پير آهيان،
  هڪ چست ۽ ڪاوڙيل ڇوڪرو...
  ۽ ڇوڪري مون کي رڙ ڪري - انتظار ڪريو،
  پر توهان ڏسي سگهو ٿا اهو تمام تيز آهي!
  
  پوليس واري کي مُٺ سان ماريو،
  هن هاري کي هيٺ ڌڪيو، هن کي مٿي جي پٺيءَ ۾ ماريو ...
  مان هي شاٽ کير سان نه موڪليندس،
  ۽ مان پنهنجي مادر وطن کي بوتل لاءِ نه وڪڻندس!
  
  مان هڪ پائنيئر آهيان ۽ مون کي ان تي فخر آهي،
  ڇاڪاڻ ته ٽائي پڻ تمام ڳاڙهي آهي ...
  مان پاڪ روس لاءِ وڙهندس،
  جيتوڻيڪ Adolf اهڙي خوفناڪ ڌاڙيل آهي!
  
  پر مون کي يقين آهي ته اسان بهادريءَ سان ويرماچٽ کي شڪست ڏينداسين،
  اهو ننڍڙو ڇوڪرو چڱي ريت ڄاڻي ٿو ...
  اسين آهيون سوني پنن وارا ڪروب،
  ۽ قيمتي ليڊر ڪامريڊ اسٽالن!
  
  اسان بهادريءَ سان Wehrmacht کي شڪست ڏينداسين،
  جيتوڻيڪ نازي ماسڪو جي ويجهو وڙهندا رهيا آهن ...
  پر مان امتحان پاس ڪندس مضبوط اي سان،
  ۽ مان پنهنجي پستول هيرو جي حوالي ڪندس!
  
  ڇا مان هڪ پائيدار ڇوڪرو ڪري سگهان ٿو،
  جنهن جو نازين ڪڏهن خواب به نه ڏٺو هو...
  چڱن ڪمن لاءِ اسان وٽ آهي،
  ۽ فريئر کي به رحم نه ايندو!
  
  مان جيڪو به ڪري سگهان ٿو، مان هميشه ڪري سگهان ٿو،
  وطن جي مٿان وري بادل ڇانئجي...
  پر اڳرائي ڪندڙ دشمن جي آڏو نه ڏيندو،
  روسي سپاهي بهادر ۽ طاقتور آهي!
  
  ها، مون کي پڪڙيو ويندو هو،
  ۽ اھي کيس ننگي پيرن سان برفاني طوفان ذريعي وٺي ويا ...
  زخمين تي پوليس هٿرادو لاٿو،
  ۽ هنن ڇوڪر کي تار سان ماريو!
  
  ۽ منهنجون ڳل به ڳاڙهي گرم باهه سان سڙي،
  ۽ اھي پنھنجن پيرن کي پوکر سان ساڙيو ...
  پر ڪروٽ صرف صفر حاصل ڪيا،
  جيتوڻيڪ ٻار جي پيرن تي باهه!
  
  انهن پنهنجون آڱريون ڀڃي ڇڏيو، انهن جي پيشانين کي ساڙيو،
  ۽ هنن ڇوڪر جي ڪلهن تان جوڙا ڦاڙي ڇڏيا...
  خدا پاڳل جي باري ۾ وساريو، ظاهر آهي
  جڏهن جلاد زخمن تي مرچ ڇنڊي ٿو!
  
  پر هن فاشسٽن کي ڪجهه به نه چيو،
  ۽ سوئي، ناخن جي هيٺان گرم ...
  آخرڪار، منهنجي لاءِ اسٽالن پاڻ هڪ مثالي آهي،
  ۽ بيوقوف Fuhrer درد ۾ مرڻ بهتر آهي!
  
  تنهن ڪري اهي مون کي برف ۾ سزا ڏيڻ جي هدايت ڪئي،
  هڪ ڇوڪرو بيدرديءَ سان ماريو ويو، ننگي پير...
  پر مان نه ٿو سمجهان ته مان اڳ ۾ ئي ڀڄي چڪو آهيان
  توهان نازين جي شڪست کان بچي نٿا سگهو!
  
  فريٽز منهنجي سينه تي هڪ تارو رکيو،
  خير، اهو مون کي فخر ڪري ٿو ...
  مان نه ڏيندس سخت دشمن کي،
  ۽ مان خوف ۽ بڇڙائيءَ جو سهارو نه وٺندس!
  
  مان قبر ڏانهن قدم کڻي سگهان ٿو،
  ۽ اهڙي ٻرندڙ پائينيئر گيت سان ...
  سڀ کان پوء، Fuhrer صرف هڪ چريو گڏيو آهي،
  ۽ مان عدن ۾ هڪ ڇوڪري سان ملندس، توهان کي خبر آهي!
  
  پر آخري وقت ۾ آواز آيو،
  اسان جي مشين گنن جي ڪلاڪ ورڪ ٽرل ...
  فائرنگ اسڪواڊ کي مقرر ڪيو ويو آهي،
  نازي ڪانءَ جا ٻچا بڻجي ويا آهن!
  
  ۽ هاڻي منهنجي هيرو ڇوڪرو ڏانهن،
  هو اذيتن ۽ اذيتن مان گذرڻ بعد آيو هو.
  وڏي لشڪر سان وڙهندي،
  اهڙين بڇڙي آزمائشن مان گذرڻ کان پوءِ!
  
  ڇوڪرو وري ڪراٽس کي ماري رهيو آهي،
  هڪ ننگي پير ڇوڪرو برفاني طوفانن مان ڊوڙي ٿو...
  ۽ هو هڪ تمام بهادر حرڪت ڪري ٿو،
  پنهنجي دوست جي وارن کي braid ڪرڻ لاء آزاد محسوس!
  
  برلن جلد ئي ڇوڪرو جو انتظار ڪري رهيو آهي،
  جرمني روسين لاءِ پنهنجو ڪنڌ هيٺ ڪري ڇڏيندو ...
  هڪ طاقتور ڪرب تلوار لڙڪائي ٿو،
  ۽ هو بهادريءَ سان سڀني کي چوندو آهي ته ٻاهر اچي چوڪ تي!
  
  مون کي يقين آهي ته اسان جلد ئي مئلن کي جيئرو ڪنداسين،
  جيڪو به دفن ٿيندو اهو فرشتو بڻجي ويندو...
  اسان جو رب ڏاڍو مضبوط آهي، هڪ،
  گهٽ ۾ گهٽ شيطان ڪڏهن ڪڏهن ڏاڍو مغرور هوندو آهي!
  
  ڪائنات سدا سلامت رهي
  مقدس ڪميونزم جي جهنڊي هيٺ...
  ڪامريڊ لينن هڪ روشن ستارو آهي،
  ۽ اسٽالن فاتح آهي: برائي، فاشزم!
  هتي حقيقت ان جي ابتڙ آهي: نازين ان کي ورتو ۽ فتح ڪيو. پر گيت ۾، ڇوڪرن کي بهترين جي اميد آهي. جيتوڻيڪ ٻئي طرف سوچون چمڪي رهيون آهن، ٿي سگهي ٿو نئين حڪومت ۾ انهن لاءِ ڪا جاءِ هوندي؟
  هوبٽ ڇوڪرو اسٽالنسٽ راڄ لاءِ غير ضروري ثابت ٿيو. ۽ اهو واضح طور تي هن جي مزاج کي متاثر ڪيو.
  پر ٻارن، پاڻ کي خوش ڪرڻ لاءِ، وڏي جوش ۽ جذبي سان وري ڳائڻ شروع ڪيو، ۽ پنھنجا ننگين پيرن کي ڇڪيندا ھئا.
  ھڪڙو ڇوڪرو خلائي دور مان آيو آھي،
  جڏهن سڀ ڪجهه خاموش هو - پرامن ...
  هن جي خوابن ۾ ڇوڪرو هڪ ٿڌو عقاب آهي،
  اها ڳالهه هن کي تمام ڏک نه آهي!
  
  جنگ جو وقت، پريشان وقت،
  ڇوڪرو سونامي وانگر ٻريو ويو...
  هڪ طاقتور لشڪر روس ڏانهن روانو ٿيو،
  ۽ فرتز ٽانڪي جي اسٽيل بيرل کي پڪڙيو!
  
  مان سردي ۾ ننگي پيرن وارو ڇوڪرو آهيان،
  ناپاڪ فاشسٽن مون کي ڀڄائي ڇڏيو...
  اُھي پڪڙيا ويا جِرفالڪن وانگر،
  مون ڪميونزم کي پري کان ڏسڻ ٿي چاهيو!
  
  انهن مون کي ڊگهي عرصي تائين برف ذريعي پهچايو،
  مون تقريباً سڀ ڪجهه منجمد ڪري ڇڏيو...
  هنن منهنجي ننگي پير کي لوهه سان ساڙي ڇڏيو،
  هنن چاهيو پئي ته هن کي ننگي پنن جي وچ ۾ لٽڪائڻ!
  
  پر هڪ سهڻي ڇوڪري آئي
  ۽ هوء خود بخود سڀني فاشسٽن کي هٽائي ڇڏيو ...
  آخرڪار، هن جي اک هڪ تيز سوئي وانگر آهي،
  اسان ڪٽي ڇڏيو ۽ پوليس هڪ ئي وقت ۾ تمام گهڻو!
  
  ڇوڪرو لڳ ڀڳ مري چڪو هو
  ڇوڪريءَ جو رت رڳن ۾ ڄمي ويو...
  پر اهو هاڻي ختم نه ٿيندو
  ڄڻ ته ڇوڪري جيئري آئي!
  
  مون خوفناڪ جلن مان هٿ ڪيو،
  آخرڪار، برف کان پوء انهن مون کي ساڙي ڇڏيو ...
  ڄاڻو ته دل کان سواءِ جلاد ڪھڙو گدو آھي،
  پر هو ڏنڊ به ادا ڪندو!
  
  ڇوڪري ڏاڍي ذهين آهي، يقين ڪر،
  ۽ اڳواٽ جلدي هن سان دوستي ٿي وئي ...
  هاڻي تون هڪ حقيقي جانور ڇوڪرو ٿيندو،
  ۽ ڪروب جا منهن اسان جي حمايت ڪندا!
  
  هن سان چڱيءَ طرح وڙهڻ لڳا،
  اسان فاشسٽن کي لامحدود تباھ ڪيو...
  اسان امتحان پاس ڪيو، اسان کي A حاصل ڪيو،
  ميلن تائين ڪميونزم ڏانهن ڊوڙڻ!
  
  ڇوڪري ۽ مان برف ۾ ننگي پير آهيون،
  ڪجھ خوف، بغير ڄاڻڻ جي، اسان جلدي ڪريون ٿا ...
  مان پنهنجي مُٺ سان دشمن کي ماريندس،
  ۽ سج هميشه ڌرتيءَ تي چمڪي ٿو!
  
  ڪراوٽس مون کي هارائي نه سگھندا،
  ۽ ڇوڪري سان گڏ اسان ناقابل تسخير آهيون ...
  مان هڪ ناراض رڻ وانگر مضبوط آهيان
  جڏهن اسان ڪمسومول سان متحد آهيون!
  
  ۽ هتي ڇوڪري ننگي پير ڊوڙي،
  ۽ هو فاشسٽن تي ڏاڍي چالاڪي سان گوليون هڻي ٿو...
  مادر وطن لاءِ زبردست ڍال ٺاهينداسين،
  برائي ڪائن کي تباهه ڪرڻ ڏيو!
  
  روس هڪ تمام مضبوط ملڪ آهي،
  ۽ هن وٽ بندوق جي بيرل آهي ...
  شيطان اسان کي شڪست نٿو ڏئي،
  خوني عذاب کيس ايندو!
  
  سو خوبصورت ڇوڪري ڳائي ٿي،
  جڏهن ننگي پير برفاني طوفان جي ذريعي ڊوڙندو آهي ...
  ۽ اڳرائي ڪندڙ سان گڏ هو رينگتن کي ماريندو آهي،
  اسان ان کي حاصل ڪنداسين، پر اسان مان هر هڪ کي ختم ڪنداسين!
  
  مان به نه آهيان ڪمزور ڇوڪرو،
  مان فاشسٽن کي سخت غصي سان لتاڙي ڇڏيان ٿو...
  فھرر مون کان نڪل وصول ڪندو،
  ۽ اسان هڪ وڏي نئين دنيا ٺاهينداسين!
  
  اسان هن ٿڌي غضب ۾ وڙهندا آهيون،
  Wehrmacht اسان کي گوڏن ڀر نه آڻيندو ...
  هن جي همت ۾ نازي لاء هوري،
  جيڪو به لينن ٿيندو سو اسان سان شامل ٿيندو!
  
  تون ڏاڍي سھڻي خوبصورتي ٿيندين،
  ڇوڪرو توسان پيار ۾ چريو آهي...
  مان تو لاءِ گوليون ڪندس، ملڪ
  ۽ هڪ تمام چمڪندڙ شهر جي خاطر!
  
  مون کي يقين آهي ته مان برلن لاءِ وقت تي پهچندس،
  وحشي جنگ پوءِ ختم ٿي ويندي...
  اسان ڪائنات جي وسعت کي فتح ڪنداسين،
  شعلن کي روشن ڪرڻ ڏيو!
  
  ۽ جيڪڏھن اسان جو مرڻ مقدر آھي،
  مان ان کي اڪيلو ترجيح ڏيان ٿو ...
  ڇوڪريءَ کي ائين ڪرڻ ڏي، جيڪو مان چاهيان،
  منھنجو پُٽ مون کي تحفي ۾ ڏيندو، سو به ڌيءَ!
  
  تون سٺي ڇوڪري ٿيندين
  تون هيءَ دنيا ٺاهيندين جنهن ۾ بهشت هوندي...
  اسان وٽ هتي خوبصورت گل اُڀريا آهن،
  ۽ مون تي يقين رکو، روشني هرگز نه آهي!
  
  مون ٽائيگر کي ڇوڪري سان ماريو،
  ۽ هن کان پوء هن پينٿر کي ختم ڪيو.
  ويڙهاڪ ميدان کي شوٽنگ گيلري ۾ تبديل ڪري ٿو،
  جيتوڻيڪ ڪڏهن ڪڏهن اسان کي حد تائين به خبر ناهي!
  
  ملڪ ۾ بنيادي شيء مڪمل ڪنداسين،
  اچو ته ڪميونزم قائم ڪريون ۽ ڊالر غائب ٿي ويندو...
  ۽ اتي شيطان کي شڪست ڏينداسين،
  اسان جو لاڙو روشن ٿئي!
  
  ڇوڪري سڄي سياري ۾ پوک ڪئي،
  ٿڌ ۾ ننگي پيرن ۾ گھمڻ...
  خير، اسان جنگ ۾ ڇو آهيون - ڇو،
  اسان هڪ وڌيڪ شاندار گلاب وڌندا سين!
  
  اهڙو تمام ٿڌو رستو،
  هڪ ننگي پير ڇوڪري ۽ مان انتظار ڪري رهيا آهيون ...
  ۽ سوويت يونين کي شڪست ڏيڻ ناممڪن آهي،
  اسان مئي جي واعدي ۾ مارچ ڪنداسين!
  
  ۽ جيتوڻيڪ مئي نه اچي،
  اسان اڃان به فتح سان گڏ هلنداسين...
  تنهن ڪري ڇوڪرو، دلير ۽ همت ڪر -
  سج اسان جي مٿان بهشت ۾ چمڪندو!
  
  پوءِ ڊڄ نه، اسين مئلن کي جيارينداسين،
  سائنس ڏاڍي مضبوط صلاح ڏني آهي ...
  اسان جو رب هڪ آهي، هڪ نه،
  ۽ اسان فيورر کي حساب ڏيڻ لاء سڏينداسين!
  اهڙيءَ طرح شارٽس ۾ ننگي پيرن وارا ڇوڪرا ڳاڙها وارن سان گڏ ڳائي رهيا هئا. ۽ انهن مان ڪيترن جي جسمن تي ٽيٽو پڻ هئا. ايستائين جو شوقين ڇوڪرو به اسٽالن جي تصوير پنهنجي سيني ۾ ٺاهي هئي.
  پر پوءِ جرمن ٽينڪ نظر آيا، ۽ ساڳيا ڇوڪرا قيدي کين وڏي جوش ۽ جذبي سان سلام پيش ڪيا ۽ سندن ننگي، ننڍڙن پيرن کي نشانو بڻايو.
  1945ع جي آخر تائين، جرمن ۽ جاپاني فوجن USSR جي لڳ ڀڳ سڀني وڏن آبادي وارن علائقن تي قبضو ڪري ورتو. ۽ فقط ڪجهه ڳوٺن ۽ ڳوٺن ۾ جنگيون ۽ جماعتي حملا اڃا به جاري هئا. اسٽالن اصل ۾ ڀڄي ويو، ۽ ظاهر نه ڪيو، برازيل ۾، جتي هو لڪيل هو. پر Molotov بدران رهي. تنهن هوندي به، مئي ۾ هڪ هزار 9 سئو ۽ 46، Molotov ايس ايس حملي خاص قوتن پاران قبضو ڪيو ويو. جنهن کان پوء بريا، جيڪو Molotov کي تبديل ڪيو، معزز شرطن تي هٿيار ڦٽا ڪرڻ جي آڇ ڪئي.
  هٽلر اتفاق ڪيو، ۽ بيريا جي زندگي بچايو ويو ۽ محدود آزادي ڏني وئي. ۽ يو ايس ايس آر ۾، جماعتي جنگ لڳ ڀڳ بند ٿي وئي. اتي سڪون هو.
  ٽيون ريخ هضم ڪري رهيو هو جيڪو هن فتح ڪيو هو. پر آمريڪا ۽ برطانيه سان ٽڪراءُ ناگزير هو. خاص طور تي، هٽلر اٽلي ۽ فرانس، بيلجيم ۽ هالينڊ ڏانهن نوآبادياتي ملڪيت جي واپسي جو مطالبو ڪيو. بنيادي طور آفريڪا ۾. ۽ انھن کي قانوني طور جرمنن کي ڏيو. هاڻي ٽيون ريخ هڪ آزاد هٿ هو. ۽ جيڪڏهن ڪجهه ...
  پر آمريڪا وٽ ايٽم بم هو. سچ پچ، ٽيون ريخ نه رڳو ٽينڪ آهي، پر جيٽ جهاز پڻ ترقي ڪئي. ۽ اهو يورپين جي سرزمين تي بم اڇلائڻ جي اجازت نه ڏيندو.
  تنهنڪري دنيا ۾ هڪ وقفو هو. جرمن جهازن جي گاڏين، ويڙهاڪن، ۽ وڏي سطحي ٻيڙيون تيز رفتار تي ٺاهي رهيا هئا. پر انهن جي آبدوز جو ٻيڙو اڳي ئي مضبوط هو، ۽ انهن جون آبدوزون هائيڊروجن پروڪسائيڊ تي هلنديون هيون. سو...
  هوبٽ ڇوڪرو پاڻ لاءِ ٽين ريخ ۾ جاءِ ڳولي لڌو. هوءَ اڏامندڙ ساسر کي بهتر ڪرڻ شروع ڪئي - بيلونس ڊسڪ. حقيقي تاريخ ۾، هن ڊسڪ کي بند ڪرڻ جي قابل ٿي ويو ۽ ٻن آواز جي رڪاوٽ جي رفتار تي پهچي ويو. تنهن هوندي به هن جنگين ۾ حصو نه ورتو. اهو تمام خطرناڪ، ۽ وڏو ۽ قيمتي هو. حقيقي تاريخ ۾: نه ته يو ايس ايس آر ۽ نه ئي يو ايس اي فلائنگ saucers اپنائڻ. ڇو ته راند شمع جي قيمت نه هئي. هڪ موٽر کي نقصان پهچايو ۽ فوري طور تي بيلونس ڊسڪ ڪنٽرول وڃائي ٿو ۽ ان جي مٿان ڪري ٿو.
  پر هوبٽ ڇوڪرو اهو ٺاهيو ته لامينار جو وهڪرو اڏامندڙ طشتين جي چوڌاري وهي ٿو ۽ اهي ننڍڙن هٿن جي ڪري ناقابل برداشت ٿي وڃن ٿا. ۽ ھاڻي اينٽي ايئر ڪرافٽ گنون، ھوائي توپون ۽ مشين گنون واقعي انھن کي گوليون نٿيون ڏئي سگھن. پر ابدي ۽ ننگي پير ڇوڪرو اهو ٺاهيو ته، ڏسو ۽ ڏسو، انهن تي ليزر نصب ڪيا ويا. ۽ اهي ليزر لفظي طور تي هر شيء کي باهه ۽ گرمي جي شعاعن سان ساڙي ڇڏيو. ۽ ان جي خلاف جنگ ڪرڻ جي ڪوشش ڪريو.
  تنهنڪري جرمنن کي اصل ۾ مضبوط فوجي ٽرمپ ڪارڊ هئا. ساڳي ئي وقت، ٽينڪن تي وڌيڪ ترقي يافته هٿيارن کي نصب ڪيو ويو، ۽ اهي به پلاسٽڪ کان گاڏيون ٺاهڻ شروع ڪيو.
  ها، اهو انتهائي مضحکہ خیز ۽، پنهنجي طريقي سان، انتهائي جارحاڻي نظر آيو.
  آمريڪا ۾، يقينا، اهي جرمنن کي جواب ڏيڻ چاهيندا هئا، پر پرواز جي saucers جي خلاف، اهي صرف ايٽمي چارج آهن جيڪي نظرياتي طور تي انهن کي تباهه ڪري سگھن ٿا. پر نازين وٽ اڳ ۾ ئي هزارين ڊسڪ جهاز هئا. Fuhrer 20 اپريل، 1949 تي جنگ ۾ وڃڻ جو فيصلو ڪيو، سندس سٺ سالگره تي. ڇا چئجي شايد بيوقوف خيال نه آهي.
  ان کان علاوه، نازي هڪ ناپسنديده تعجب حاصل ڪري سگهي ٿي جيڪڏهن ميزائل ٽيڪنالاجي آمريڪا ۾ ترقي ڪئي وئي هئي.
  حملي کان اڳ، هٽلر فيصلو ڪيو ته gladiator جنگين سان مذاق ڪيو وڃي. ۽ اهو پڻ هڪ چريو خيال ناهي.
  پر اها ٻي ڪهاڻي آهي ...
  
  جاسوسي رانديون - روس کي تباهه ڪرڻ
  تشريح
  انٽيليجنس سروسز پاران مختلف قسم جا آپريشن ڪيا ويندا آهن، خاص طور تي سي آءِ اي، اين ايس اي، ايم آءِ، موساد ۽ ٻيا، سڄي دنيا ۾ هڪ خاص صورتحال پيدا ڪندا آهن، جيڪا اڪثر ڪري اڻڄاتل ٿي ويندي آهي. دهشتگردي جي خلاف ۽ اثر رسوخ جي شعبن لاء جدوجهد آهي. هن لاء وقف تمام دلچسپ ناول آهن، گڏو گڏ ميخائل گورباچوف جي خيانت لاء.
  
  باب پهريون
  
  
  هن جي دل ۾ نفرت پگھريل فولاد کان به وڌيڪ روشن هئي.
  
  Matt Drake اٿي بيٺو، ڀت جي مٿان چڙھيو، ۽ خاموشيء سان لھي ويو. هُو لُڏندڙ ٻڪرين جي وچ ۾ لڪي، ٻڌندو رهيو، پر پنهنجي چوڌاري خاموشيءَ ۾ ڪا تبديلي محسوس نه ڪيائين. هن هڪ لمحي لاءِ روڪيو ۽ Glock subcompact کي ٻيهر چيڪ ڪيو.
  
  سڀ ڪجهه تيار هو. خوني بادشاهه جي منن کي اڄ رات سخت وقت هوندو.
  
  هن جي سامهون گهر گودڙي ۾ هو. پهرين منزل تي باورچی خانه ۽ رهائش واري ڪمري کي باهه جي لپيٽ ۾ آڻي ڇڏيو. باقي ماڳ اوندهه ۾ ٻڏي ويو. هو ٻئي سيڪنڊ لاءِ رڪيو، غور سان ان ڊرائگرام جو جائزو ورتو جيڪو هن کي اڳئين، هاڻ مئل مرغي کان مليو هو، خاموشيءَ سان اڳتي وڌڻ کان اڳ.
  
  هن جي پراڻي تربيت هن جي چڱي خدمت ڪئي هئي ۽ هڪ ڀيرو ٻيهر هن جي رڳن ۾ ڦاٿل هئي، هاڻي هن وٽ خالص ذاتي سبب ۽ تقاضا هئي. بلڊ ڪنگ جا ٽي مائٽ ٽن هفتن اندر خوفناڪ طور تي مري ويا.
  
  ڪو به معاملو هن کي ٻڌايو، Rodriguez چوٿون نمبر ٿئي ها.
  
  ڊريڪ پوئين دروازي تي پهتو ۽ تالا چيڪ ڪيو. ڪجهه منٽن کان پوءِ هن هينڊل ڦيرايو ۽ اندر هليو ويو. هن ٽيليويزن مان هڪ ڌماڪي جو آواز ٻڌو ۽ خوشيءَ سان گونجڻ لڳو. روڊريگيز، خدا بخش ڪري پراڻي ڪاميٽي قاتل، راند ڏسي رهيو هو.
  
  هو باورچی خانه جي چوڌاري گهمڻ لڳو، هن جي ڪمپيڪٽ ٽارچ جي روشنيءَ جي روشنيءَ جي ضرورت نه هئي، ڇاڪاڻ ته اڳيان مکيه ڪمري مان روشني اچي رهي هئي. هو غور سان ٻڌڻ لاءِ دهلي ۾ بيٺو.
  
  اتي هڪ کان وڌيڪ ماڻهو هو؟ ٽي وي جي شور جي ڪري اهو سمجهڻ ڏکيو آهي. ڪو مسئلو ناهي. هو انهن سڀني کي ماري ڇڏيندو.
  
  ڪينيڊيءَ جي موت کان پوءِ گذريل ٽن هفتن دوران هن جيڪا مايوسي محسوس ڪئي، اها هن تي غالب اچي وئي. هن پنهنجن دوستن کي صرف ٻن رعايتن سان ڇڏي ڏنو. هن پهريون ڀيرو Torsten Dahl کي بلڊ ڪنگ جي انتقام بابت سويڊن کي ڊيڄارڻ لاءِ سڏيو ۽ هن کي صلاح ڏني ته هو پنهنجي خاندان کي حفاظت ۾ وٺي. ۽ ٻيو، هن پنهنجي پراڻي SAS دوستن جي مدد ڪئي. هن انهن تي اعتماد ڪيو ته هو بين بليڪ جي خاندان جي سنڀال ڪن ڇاڪاڻ ته هو اهو پاڻ نه ڪري سگهيو.
  
  هاڻي ڊريڪ اڪيلو وڙهندو هو.
  
  هو گهٽ ئي ڳالهائيندو هو. هو پيئندو هو. ظلم ۽ اونداهي ئي سندس دوست هئا. هن جي دل ۾ ڪا اميد يا رحم باقي نه رهيو
  
  هو خاموشيءَ سان رستي تان هيٺ هليو ويو. جاءِ نم، پگهر ۽ تريل کاڌي جي بدبودار. بيئر جا ڌوڙ لڳ ڀڳ نظر اچي رهيا هئا. ڊريڪ سخت منهن ڪيو.
  
  اهو مون لاء آسان آهي.
  
  هن جي انٽيليجنس ٻڌايو ته هتي هڪ ماڻهو رهندو هو، هڪ ماڻهو جنهن گهٽ ۾ گهٽ ٽن بلڊ ڪنگ جي بدنام "بندي" کي اغوا ڪرڻ ۾ مدد ڪئي هئي. هن جي جهاز جي حادثي ۽ انسان جي ظاهري طور تي چڱي طرح رٿيل فرار ٿيڻ کان پوء، گهٽ ۾ گهٽ هڪ درجن جي اعلي سطحي شخصيتن کي محتاط ۽ ڳجهي طور تي اڳتي وڌايو ويو آهي ته انهن جي خاندان جو هڪ ميمبر انڊرورلڊ جي انگن اکرن طرفان منعقد ڪيو ويو آهي. خوني بادشاهه آمريڪا جي فيصلن ۽ عملن کي هٿي وٺرايو، پنهنجي شخصيت جي محبت ۽ شفقت مان فائدو حاصل ڪري.
  
  هن جو منصوبو واقعي شاندار هو. ڪنهن به ماڻهوءَ کي اها خبر نه هئي ته ٻين ماڻهن جا پيارا خطري ۾ آهن، ۽ بلڊ بادشاهه انهن سڀني کي لوهه ۽ رت جي لٺ سان متاثر ڪيو. هر شيءِ جنهن جي ضرورت هئي. جيڪو ڪم ڪري ٿو.
  
  ڊرڪ يقين ڪيو ته انهن اڃا تائين ان کي هٿ نه ڪيو هو جيڪو اڃا تائين اغوا ڪيو ويو هو. اهي سمجهي نه سگهيا ته بلڊ بادشاهه جي وحشي ڪنٽرول اصل ۾ ڪيتري حد تائين هليا ويا.
  
  هن جي کاٻي پاسي، هڪ دروازو کوليو ويو ۽ هڪ بي نقاب، ٿلهو ماڻهو ٻاهر آيو. ڊريڪ فوري طور تي ۽ موتمار قوت سان ڪم ڪيو. هن ماڻهوءَ ڏانهن ڊوڙي، چاقو ڪڍي هن جي پيٽ ۾ اوندهه وڌو، پوءِ، بي صبريءَ سان، هن کي کليل دروازي مان دٻائي ڪمري ۾ وٺي ويو.
  
  ٿلهي ماڻهوءَ جون اکيون بي اعتباريءَ ۽ صدمي ۾ ڀرجي ويون. ڊريڪ ان کي مضبوطيءَ سان جهليو، هڪ وسيع، رڙيون ڪندڙ ڍال، وڃڻ کان اڳ بليڊ ۾ زور سان دٻايو ۽ گلڪ کي ڊرائنگ ڪيو.
  
  ڊريڪ جي ظاهر ٿيڻ جي صدمي جي باوجود روڊريگيز جلدي ڪم ڪيو. هو اڳي ئي ڪچري واري صوفا کي فرش تي اڇلائي چڪو هو ۽ پنهنجي بيلٽ سان ڀڃي رهيو هو. پر ڊريڪ جو ڌيان ڪمري ۾ موجود ٽئين شخص ڏانهن ويو.
  
  هڪ ٿلهو، ڊگهن وارن وارو ماڻهو، ڪنڊ ۾ ٿلهي ليکي رهيو هو، جنهن جي ڪنن تي وڏا ڪارا هيڊفون هئا. پر پوءِ به جيئن هو ٿڪجي پيو، تيستائين هو پنهنجي مٽيءَ سان ڀريل آڱرين سان ترانو جي بارن کي ڇڪيندو، آري واري شاٽ گن تائين پهتو.
  
  ڊريڪ پاڻ کي ننڍڙو بڻائي ڇڏيو. موتمار گولي ٿلهي انسان کي ڌار ڪري ڇڏيو. ڊريڪ ٻرندڙ جسم کي هڪ طرف ڌڪي ڇڏيو ۽ اٿي بيٺو، فائرنگ ڪئي. ٽي شاٽ اڪثر موسيقار جي مٿي کي هٽائي ڇڏيو ۽ سندس جسم کي ڀت جي خلاف اڇلائي ڇڏيو. هيڊفون پنهنجي پاسي تي اڏامي ويا، هوا ۾ هڪ آرڪ بيان ڪندي، ۽ هڪ وڏي ٽي وي تي بند ٿي ويا، ڪنڊ کان خوبصورت طور تي لٽڪيل.
  
  رت فليٽ اسڪرين جي هيٺان ڀڄي ويو.
  
  روڊريگيز اڃا تائين فرش تي رڙيون ڪري رهيو هو. رد ٿيل چپس ۽ بيئر اُڇليا ۽ سندس چوڌاري ڦاٿل. ڊريڪ هڪ پل ۾ هن جي پاسي ۾ هو ۽ هن جي وات جي ڇت تي گلوڪ کي زور سان ڌڪيو.
  
  "سوادج؟"
  
  روڊريگيز ٿڪجي پيو، پر اڃا تائين ننڍڙي چاقو لاءِ پنهنجي پيٽ ۾ پهچي ويو. ڊريڪ نفرت سان ڏٺو، ۽ جيئن ئي بلڊ ڪنگ جي منين کين هڪ وحشي ڌڪ لڳايو، اڳوڻي ايس اي ايس سپاهي ان کي پڪڙيو ۽ ان کي سختي سان حملو ڪندڙ جي بيسپ ۾ اڇلائي ڇڏيو.
  
  "بيوقوف نه ٿيو".
  
  روڊريگيز آواز ڏنو ڄڻ سور ذبح ڪيو وڃي. ڊريڪ هن کي ڦيرايو ۽ هن کي واپس صوفيءَ تي ٽنگيو. هن انسان جي اکين سان ملاقات ڪئي، درد سان بادل.
  
  "مون کي سڀ ڪجهه ٻڌايو جيڪو تون ڄاڻين ٿو،" ڊريڪ چيو، "بلڊي ڪنگ بابت. هن هڪ گل ڪڍيو پر ان کي صاف نظر ۾ رکيو.
  
  "ڇا ۾؟" روڊريگيز جو تلفظ ٿلهو هو ۽ هن جي نسل ۽ درد جي ڪري سمجهڻ ڏکيو هو.
  
  ڊريڪ گلڪ کي روڊريگيز جي وات ۾ وڌو. گھٽ ۾ گھٽ ھڪڙو دانت نڪتل آھي.
  
  "منهنجو مذاق نه ڪر. هن جي آواز ۾ زهر رڳو نفرت ۽ نااميدي کان وڌيڪ خيانت ڪئي. هن بلڊ بادشاهه جي انسان کي اهو احساس ڏياريو ته هڪ وحشي موت واقعي ناگزير هو.
  
  "سٺو سٺو. مان Boudreau بابت ڄاڻان ٿو. ڇا توهان چاهيو ٿا ته مان توهان کي Boudreau بابت ٻڌايان؟ اهو مان ڪري سگهان ٿو."
  
  ڊريڪ ان شخص جي پيشانيءَ تي گِلاڪ جي مغز کي ھلڪو ھلايو. "جيڪڏهن توهان چاهيو ته اسان اتي شروع ڪري سگهون ٿا."
  
  "چڱو. پرسڪون رهو ". روڊريگيز واضح درد ذريعي جاري رهي. سندس ٽٽل ڏندن مان رت وهي رهيو هو. "بوڊريڪس هڪ بيوقوف گدا آهي، ماڻهو. ڇا توهان کي خبر آهي ته اهو ئي سبب آهي جو بلڊ ڪنگ کيس جيئرو ڇو ڇڏيو؟
  
  ڊريڪ بندوق کي انسان جي اک ڏانهن اشارو ڪيو. "ڇا مان ان قسم جي شخص وانگر نظر اچي ٿو جيڪو سوالن جو جواب ڏئي ٿو؟" هن جو آواز فولاد تي فولاد وانگر ٽڙي پيو. "ڇامون کي ڪرڻ گھرجي؟"
  
  "ها. سٺو سٺو. اڃا به ڪيترائي موت سامهون آهن. اھو اھو آھي جيڪو خوني بادشاهه چيو، ماڻھو. اتي تمام گهڻو موت آهي، ۽ Boudreau ان جي ڳچيء ۾ خوش ٿيندو. "
  
  "تنهنڪري هو صاف ڪرڻ لاءِ Boudreau استعمال ڪري رهيو آهي. تعجب جي ڳالهه ناهي. هو شايد سڄي فارم کي تباهه ڪري رهيو آهي."
  
  روڊريگيز چمڪ ڏنو. "ڇا توهان کي فارم جي باري ۾ خبر آهي؟"
  
  "هو ڪٿي آهي؟" ڊريڪ محسوس ڪيو ته نفرت هن تي غالب ٿي وئي. "ڪٿي؟" - آءُ پڇيو. ايندڙ سيڪنڊ هن کي ٽوڙڻ وارو هو ۽ روڊريگيز کي گوڏن تائين مارڻ شروع ڪيو.
  
  ڪو به نقصان نه آهي. ڪڪڙ جو ٽڪرو به ڪجهه به نٿو ڄاڻي. بس هر ڪنهن وانگر. جيڪڏهن اتي هڪ شيء هئي جيڪا بلڊ بادشاهه بابت چئي سگهجي ٿي، اها هئي ته هن پنهنجي ٽريڪ کي ڪيئن لڪايو.
  
  ان وقت، روڊريگيز جي اکين ۾ چمڪ چمڪي. ڊريڪ ائين لڙي ويو جيئن ڪا ڳري شيءِ گذري وئي جتان هن جو مٿو هو.
  
  هڪ چوٿون ماڻهو، ممڪن آهي ته ايندڙ ڪمري مان نڪري ويو ۽ شور جي ڪري بيدار ٿيو، حملو ڪيو.
  
  ڊريڪ گھمندي گھمندي، پنھنجي ٽنگ کي ٻاھر اڇليندي ۽ لڳ ڀڳ پنھنجي نئين مخالف جو مٿو ڪڍي ڇڏيو. جيئن ئي ماڻهو زمين تي ڪري پيو، ڊريڪ جلدي هن جو جائزو ورتو - سخت نظر، ٻنهي هٿن تي ٽرام ريل، گندي ٽي شرٽ - ۽ کيس مٿي ۾ ٻه ڀيرا گولي ڏني.
  
  روڊريگيز جون اکيون ڦٽي ويون. "نه!"
  
  ڊريڪ هن کي هٿ ۾ گولي ڏني. "تون مون لاءِ ڪا به ڪم نه هئين.
  
  ٻيو شاٽ. سندس ڳچيءَ ۾ ڌماڪو ٿيو.
  
  "توکي ڪا خبر ناهي".
  
  ٽيون گولي. روڊريگيز ٻيڻو ٿي ويو، سندس پيٽ کي پڪڙي.
  
  "ٻين سڀني وانگر."
  
  آخري شوٽنگ. ساڄي اکين جي وچ ۾.
  
  ڊريڪ پنهنجي آس پاس جي موت جو سروي ڪيو، ان ۾ پيئندي، هن جي روح کي صرف هڪ لمحي لاءِ انتقام جو امرت پيئڻ جي اجازت ڏني.
  
  هو گهر کي ڇڏي، باغيچن مان ڀڄي نڪتو، اوندهه کيس ڀڄڻ جي اجازت ڏني.
  
  
  باب ٻه
  
  
  ڊريڪ رات جو دير سان جاڳيو، پگهر ۾ ڍڪيل. اکيون بند ٿي ويون هيون جزوي ڳوڙهن کان. خواب هميشه ساڳيو رهيو.
  
  هو اهو شخص هو جنهن هميشه انهن کي بچايو. اهو شخص جيڪو هميشه پهريون لفظ چوندو آهي "مون تي اعتماد ڪريو." پر پوءِ به هن لاءِ ڪجهه به نه ٿيو.
  
  انهن ٻنهي کي هيٺ ڪرڻ ڏيو.
  
  اڳ ۾ ئي ٻه ڀيرا. پهريون نالو Alison. هاڻي ڪينيڊي.
  
  هو بستري تان لهي ويو، ان بوتل تائين پهچندو جيڪو هن بندوق جي ڀرسان رات جي اسٽينڊ تي رکيو هو. هُن بوتل مان هڪ چُپ ڪڍيو، جنهن جي لٺ کليل هئي. سستي ويسڪي هن جي ڳلي هيٺان ۽ هن جي آنڊن ۾ پنهنجو رستو ساڙي ڇڏيو. ضعيف ۽ ڪمزورن لاءِ دوا.
  
  جڏهن ڏوهه کيس ٻيهر گوڏن ڀر آڻڻ جي ڌمڪي ڏني، هن ٽي تڪڙا ڪال ڪيا. پهريون آئس لينڊ ۾. هن ٿورسٽن ڊاهل سان مختصر ڳالهه ڪئي ۽ وڏي سويڊن جي آواز ۾ همدردي ٻڌي، ايستائين جو هن کيس هر رات فون ڪرڻ بند ڪرڻ لاءِ چيو ته سندس زال ۽ ٻار محفوظ آهن ۽ کين ڪو به نقصان نه پهچندو.
  
  ٻيو هو جو شيپرڊ لاءِ، هڪ ماڻهو جنهن سان هن پنهنجي وقت ۾ پراڻي رجمينٽ سان گڏ ڪيترن ئي جنگين ۾ وڙهيو هو. شيپرڊ شائستگي سان ڊاهل وانگر ساڳيو منظر بيان ڪيو، پر ڊريڪ جي گندي لفظن يا سندس آواز ۾ ڪنهن به قسم جي ڪاوڙ تي ڪوبه تبصرو نه ڪيو. هن ڊريڪ کي يقين ڏياريو ته بين بليڪ جي خاندان جي چڱيءَ طرح حفاظت ڪئي وئي هئي ۽ هو ۽ هن جا ڪجهه دوست پاڇي ۾ ويٺا هئا، ماهر طور جڳهه جي حفاظت ڪري رهيا هئا.
  
  ڊريڪ پنهنجون اکيون بند ڪري ڇڏيون جيئن هن آخري ڪال ڪئي. هن جو مٿو ڦري رهيو هو ۽ اندران جهنم جي هيٺئين سطح وانگر سڙي رهيو هو. اهو سڀ ڪجهه خوش آمديد هو. ڪينيڊي مور کان سندس ڌيان هٽائڻ لاءِ ڪا به شيءِ.
  
  توهان هن جي جنازي کي به ياد ڪيو ...
  
  "سلام؟" اليشيا جو آواز پرسڪون ۽ پر اعتماد هو. هوء، پڻ، تازو ئي ڪنهن کي پنهنجي ويجهو وڃائي ڇڏيو هو، جيتوڻيڪ هوء ظاهر نه ڪئي هئي.
  
  "اھو مان آھيان. اهي ڪيئن آهن؟"
  
  "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي. هيڊن ٺيڪ ٿي رهيو آهي. بس ڪجھه وڌيڪ هفتا ۽ هوءَ پنهنجي پاڪيزه سي آءِ اي جي تصوير ڏانهن موٽندي. بليڪ ٺيڪ آهي، پر هو توکي ياد ڪري ٿو. هن جي ڀيڻ صرف ظاهر ڪئي. هڪ حقيقي خاندان ملاقات. مئي AWOL آهي، خدا جو شڪر. مان انهن کي ڏسي رهيو آهيان، ڊريڪ. تون ڪٿي آهين؟"
  
  ڊريڪ کنيو ۽ اکيون ڌوئي ڇڏيون. "مهرباني،" هن ڪنيڪشن ڪٽڻ کان اڳ چيو. عجيب ڳالهه آهي ته هن جهنم جو ذڪر ڪيو.
  
  هن محسوس ڪيو ته هن انهن دروازن جي ٻاهران ڪيمپ لڳائي ڇڏي آهي.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  هيڊن جي ائٽلانٽڪ سمنڊ مٿان سج اڀرندي ڏٺو. اهو ڏينهن جو سندس پسنديده حصو هو، جنهن کي هن اڪيلو گذارڻ پسند ڪيو. هُوءَ احتياط سان بستري تان لهي وئي، هُن جي هڏن جي درد تي ڪنڌ جهڪائي، ۽ احتياط سان دريءَ ڏانهن هلي وئي.
  
  نسبي امن هن تي نازل ٿيو. ٻرندڙ باهه لهرن کي ڇهيو، ۽ چند لمحن لاءِ هن جا سڀ درد ۽ پريشانيون ڳري ويون. وقت بيٺو رهيو ۽ هوءَ امر ٿي وئي، ۽ پوءِ هن جي پويان دروازو کوليو ويو.
  
  بين جو آواز. "خوبصورت نظارو".
  
  هن سج اڀرڻ طرف ڪنڌ لوڏيو ۽ پوءِ هن کي ڏسڻ لاءِ مڙي وئي. "توهان کي تازو ٿيڻ جي ضرورت ناهي، بين بليڪ. بس ڪافي ۽ هڪ مکڻ وارو بيگل.
  
  هن جي بواءِ فرينڊ هڪ مشروب ڪارٽون ۽ ڪاغذن جي ٿيلهي وانگر هٿيارن جي نشاندهي ڪئي. "مون سان بستري تي ملو".
  
  هيڊن هڪ آخري نظر نيو ڊان ڏانهن ورتي ۽ پوءِ آهستي آهستي بيڊ ڏانهن هلڻ لڳو. بين ڪافي ۽ بيگلز آسان پهچ ۾ رکيا ۽ هن جي ڪتي ڪتي جون اکيون ڏنيون.
  
  "ڪيئن-"
  
  "اڳئين رات وانگر،" هيڊن جلدي چيو. "اٺ ڪلاڪ لاڳيتو دور نه ٿيندا". پوءِ هوءَ ٿورو نرم ٿي وئي. "ڊريڪ کان ڪجهه؟
  
  بين واپس پلنگ تي ليٽيو ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "نه. مون پنهنجي پيءُ سان ڳالهايو ۽ اهي سڀ ٺيڪ ٿي رهيا آهن. ڪا نشاني ناهي-" هن رڙ ڪئي. "کان..."
  
  "اسان جا خاندان محفوظ آهن." هيڊن پنهنجو هٿ پنهنجي گوڏن تي رکيو. "خوني بادشاهه اتي ناڪام ٿيو. هاڻي اسان کي اهو ڪرڻو آهي ته هن کي ڳوليو ۽ انتقام کي ختم ڪيو وڃي.
  
  "ناڪام؟" بين گونجيو. "تون اهو ڪيئن ٿو چئي سگهين؟
  
  هيڊن هڪ ڊگهو سانس ورتو. "توهان کي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڇا آهي."
  
  "ڪينيڊي مري ويو. ۽ ڊريڪ... هن جي جنازي تي به نه ويو هو.
  
  "مان ڄاڻان ٿو".
  
  "هو هليو ويو آهي، توهان کي خبر آهي." بين پنھنجي بيگل ڏانھن ائين نھاريو ڄڻ اھو ڪو سُسندڙ نانگ ھجي. "هو واپس نه ايندو".
  
  "هن کي وقت ڏيو."
  
  "هن کي ٽي هفتا هئا."
  
  "پوءِ هن کي ٽي وڌيڪ ڏيو.
  
  "توهان کي ڇا خيال آهي ته هو ڪري رهيو آهي؟"
  
  هيڊن ٿورو مرڪيو. "جنهن مان مان ڊريڪ جي باري ۾ ڄاڻان ٿو... پهرين اسان جي پٺي کي ڍڪيو. پوءِ هو دمتري ڪووالنڪو کي ڳولڻ جي ڪوشش ڪندو.
  
  "خوني بادشاهه شايد ٻيهر ڪڏهن به ظاهر نه ٿيندو." بين جو مزاج ايترو ته اداس هو جو هڪ نئين صبح جو روشن واعدو به غائب ٿي ويو.
  
  "هي ڪندو." هيڊن نوجوان ڏانهن ڏٺو. "هن وٽ هڪ منصوبو آهي، ياد آهي؟ هو اڳي وانگر زمين تي نه ليٽندو. وقت جي سفر جا آلات صرف شروعات هئا. Kovalenko هڪ تمام وڏي راند رٿيل آهي.
  
  "دوزخ جو دروازو؟" بن ان جي باري ۾ سوچيو. "ڇا تون ان ڳالهه کي مڃين ٿو؟
  
  "ڪو مسئلو ناهي. هن کي يقين آهي. سي آءِ اي کي اهو سڀ ڪجهه ڳولڻو آهي.
  
  بين پنهنجي ڪافيءَ جو هڪ ڊگهو چَسُ ورتو. "اهو سڀ ڪجهه آهي، صحيح؟"
  
  "چڱو..." هيڊن هن ڏانهن نهاريو. "هاڻي اسان جي جيڪ طاقت ٻيڻو ٿي چڪي آهي."
  
  "ڪارين دماغ آهي،" بين تسليم ڪيو. "پر ڊريڪ هڪ منٽ ۾ Boudreaux کي ٽوڙي ڇڏي ها."
  
  "ڏاڍو يقين نه ڪر. ڪنيماڪا ائين نه ڪيو. ۽ هو بلڪل هڪ پوڊل نه آهي.
  
  بين بند ٿي ويو جڏهن دروازي تي ڌڪ لڳو. هن جي اکين ۾ وحشت هئي.
  
  هيڊن هن کي آرام ڪرڻ لاءِ هڪ لمحو ورتو. "اسان هڪ سي آءِ اي جي محفوظ اسپتال اندر آهيون، بين. سائيٽ جي چوڌاري سيڪيورٽي جي سطح صدارتي افتتاحي پريڊ کي شرمسار ڪري ڇڏيندي. ٿڌي ٿي وڃو".
  
  ڊاڪٽر دروازي مان پنهنجو مٿو جهليو. "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي؟" هو ڪمري ۾ داخل ٿيو ۽ هيڊن جا چارٽ ۽ اهم نشانيون ڏسڻ لڳو.
  
  جيئن هن ٻاهر نڪرڻ تي دروازو بند ڪيو، بين ٻيهر ڳالهايو. "ڇا توهان سوچيو ته بلڊ بادشاهه ٻيهر ڊوائيسز تي قبضو ڪرڻ جي ڪوشش ڪندو؟"
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "توهان تجويز ڪري رهيا آهيو ته هن پهرين شيءِ حاصل نه ڪئي جيڪا مون وڃايو. شايد ائين ئي ٿيو آهي. ٻيو ته اسان کي سندس ٻيڙيءَ مان مليو؟ هوءَ مسڪرائي وئي. "نخل."
  
  "مطمئن نه ٿيو."
  
  "سي آء اي پنهنجي اعزاز تي آرام نه ڪري رهي آهي، بين،" هيڊن فوري طور تي چيو. "وڌيڪ نه. اسان هن سان ملڻ لاءِ تيار آهيون".
  
  "اغوا جي متاثرين بابت ڇا؟"
  
  "انهن بابت ڇا؟"
  
  "اهي يقيناً اعليٰ درجي جا آهن. هيريسن جي ڀيڻ. ٻيا توهان جو ذڪر ڪيو آهي. هو انهن کي استعمال ڪندو".
  
  "يقيناً هو ڪندو. ۽ اسان هن سان ملڻ لاءِ تيار آهيون.
  
  بين پنهنجو بيگل ختم ڪيو ۽ هن جون آڱريون چاڙهيون. "مان اڃا تائين يقين نٿو ڪري سگهان ته سڄي بينڊ کي زير زمين وڃڻو هو،" هن حيرانگي سان چيو. "صحيح جڏهن اسان مشهور ٿيڻ شروع ڪيو."
  
  هيڊن سفارتي طور تي مسڪرايو. "ها. ڏکوئيندڙ."
  
  "خير، شايد اهو اسان کي وڌيڪ بدنام ڪري ڇڏيندو."
  
  اتي هڪ ٻيو نرم ڌڪ لڳو ۽ ڪرين ۽ ڪنيماڪا ڪمري ۾ داخل ٿيا. هوائي اداس نظر آيو.
  
  "هيءُ هاري ڪو نه ٺهندو. اسان ڇا به ڪريون، هو اسان لاءِ سيٽي به نه وڄائيندو.
  
  بين هن جي گوڏن تي پنهنجي ٿلهي کي آرام ڪيو ۽ هڪ ڏکوئيندڙ منهن ڪيو. "لعنت، ڪاش ميٽ هتي هجي ها.
  
  
  باب چار
  
  
  هيرفورڊ ماڻهوءَ کي غور سان ڏٺو. گھاس واري ٽڪريءَ جي چوٽيءَ تي سندس وينٽيج پوائنٽ کان وٺي ساڄي پاسي وڻن جي ٿلهي اسٽينڊ جي ساڄي پاسي، ھو بين بليڪ جي خاندان جي ميمبرن کي نشانو بڻائڻ لاءِ پنھنجي رائفل تي لڳل دوربيني نظارن کي استعمال ڪري سگھي ٿو. فوجي-گريڊ جي دائري ۾ هڪ روشن ٿيل ريٽيڪل شامل آهي، هڪ اختيار جيڪو خراب روشني جي حالتن ۾ وسيع استعمال جي اجازت ڏئي ٿو ۽ BDC (بلٽ ڊراپ معاوضي) شامل آهي.
  
  حقيقت ۾، رائفل هر اعلي ٽيڪنالاجي اسنائپر گيجٽ سان هيلٽ سان ليس هئي، پر گنجائش جي پويان انسان، يقينا، انهن جي ضرورت نه هئي. هن کي اعليٰ درجي تائين تربيت ڏني وئي. هاڻي هن ڏٺو ته بين بليڪ جو پيءُ ٽيليويزن ڏانهن هليو ويو ۽ ان کي آن ڪيو. ٿوري ترتيب ڏيڻ کان پوء، هن ڏٺو ته بين بليڪ جي ماء هڪ ننڍڙي ريموٽ ڪنٽرول سان پنهنجي پيء ڏانهن اشارو ڪيو. هن جي نظر جا ڪراس هيئر هڪ ملي ميٽر به نه وڌيا.
  
  هڪ مشق تحريڪ سان، هن پنهنجي نظر کي گهر جي چوڌاري ايراضيء جي چوڌاري ڦيرايو. اهو روڊ کان پوئتي هٽي ويو، وڻن ۽ هڪ اونچي ديوار سان لڪايو ويو، ۽ هيرفورڊ ماڻهو خاموشيء سان ٻڪرين جي وچ ۾ لڪيل محافظن کي ڳڻڻ جاري رکي.
  
  هڪ ٻه ٽي. سڀڪنھن شيء کي حساب ۾ ورتو وڃي ٿو. هن کي خبر هئي ته گهر ۾ چار وڌيڪ هئا، ۽ ٻه وڌيڪ مڪمل طور تي لڪيل هئا. انهن جي سڀني گناهن جي باوجود، سي آء اي هڪ بهترين ڪم ڪيو بليڪ جي حفاظت.
  
  ماڻهوءَ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. هن تحريڪ کي محسوس ڪيو. اوندهه، رات کان به وڌيڪ ڪارا، اونداهي ڀت جي بنياد تي پکڙيل هئي. تمام وڏو جانور ٿيڻ. بيگناهه هجڻ لاءِ تمام گهڻو ڳجهو.
  
  ڇا ماڻهن کي بلڊي ڪنگ آف بليڪ مليو آهي؟ ۽ جيڪڏهن ائين آهي، اهي ڪيترا سٺا هئا؟
  
  کاٻي پاسي کان هلڪو هوائن جو جھنڊو سڌو انگلش چينل وٽان آيو، جيڪو پاڻ سان گڏ سمنڊ جو لوڻ ذائقو کڻي آيو. هيرفورڊ ماڻهو ذهني طور تي گوليءَ جي بدليل رفتار جي تلافي ڪئي ۽ ٿورو اڳتي وڌيو.
  
  انسان سڀ ڪارا ڪپڙا پهريل هو، پر سامان واضح طور گهر جو ٺهيل هو. هي ماڻهو هڪ پروفيشنل نه هو، صرف هڪ اجير.
  
  گولي کاڌي.
  
  ماڻهوءَ جي آڱر هڪ لمحي لاءِ سخت ٿي وئي ۽ پوءِ آزاد ٿي وئي. يقينن، اصل سوال اهو هو ته هو پاڻ سان ڪيترا کڻي آيا؟
  
  پنھنجي ھدف کي ڪراسيئرز ۾ رکندي، ھن جلدي گھر ۽ ان جي آسپاس جو جائزو ورتو. هڪ سيڪنڊ کان پوء هن کي پڪ ٿي وئي. چوڌاري صاف سٿرا هئا. ڪاري رنگ ۾ هي ماڻهو اڪيلو ڪم ڪندو هو، هيرفورڊ ماڻهوءَ کي پنهنجو پاڻ تي يقين هو.
  
  اجرت لاءِ مارڻ وارو.
  
  مشڪل سان گولي جي قيمت.
  
  هن ٽريگر کي نرميءَ سان ڇڪيو ۽ رڪشا کي جذب ڪيو. بيرل مان نڪرندڙ گولي جو آواز مشڪل سان محسوس ٿئي ٿو. هن ڀاڙي کي بغير ڪنهن جهيڙي جي، اونڌي ٻڪرين جي وچ ۾ ڪِرندي ڏٺو.
  
  بليڪ خاندان جي محافظن کي ڪجهه به نظر نه آيو. چند منٽن ۾، هو ڳجهي طور تي سي آءِ اي کي فون ڪندو، کين خبر ڏيندو ته سندن نئين محفوظ گهر ۾ داخل ٿي ويو آهي.
  
  هيرفورڊ ماڻهو، Matt Drake's جو هڪ پراڻو SAS دوست، محافظن کي سنڀاليندو رهيو.
  
  
  باب پنجون
  
  
  ميٽ ڊريڪ مورگن جي اسپائسڊ جي تازي بوتل مان ڪيپ ڪڍي ڇڏي ۽ پنهنجي سيل فون تي اسپيڊ ڊائل تي نمبر ڊائل ڪيو.
  
  مائي جي آواز ۾ جوش اچي ويو جيئن هن جواب ڏنو. "ڊريڪ؟ تون ڇا ٿو چاهين؟"
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي ويو ۽ بوتل مان هڪ چس ورتو. مئي لاءِ، جذبات ڏيکارڻ ايترو ئي غير معمولي هو جيترو ڪنهن سياستدان لاءِ پنهنجي چونڊ واعدن جو احترام ڪرڻ. "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "يقيناً مان ٺيڪ آهيان. مون کي ڇو نه ٿيڻ گهرجي؟ هي ڇا آهي؟"
  
  هُن ٻيو ڊگهو ساهه کنيو ۽ اڳتي هليو ويو. "جيڪو ڊوائيس مون توکي ڏنو آهي. اهو محفوظ آهي؟"
  
  هڪ لمحي جي هٻڪ هئي. "مون وٽ ناهي. پر اهو محفوظ آهي، منهنجا دوست. مائي جي سڪون واري آواز موٽي آئي. "اهو محفوظ آهي جيترو ٿي سگهي ٿو." ڊريڪ ٻيو چُپ ورتو. مائي پڇيو، "ڇا اهو سڀ آهي؟
  
  "نه. مان سمجهان ٿو ته مون تقريبن ختم ڪري ڇڏيو آهي منهنجي ليڊرن کي هن آخر ۾. پر مون کي ٻيو خيال آهي. ھڪڙو گھر جي ويجھو آھي.
  
  خاموشي دٻجي وئي ۽ جيئن هوءَ انتظار ڪري رهي هئي. اها ڪا عام مئي نه هئي. شايد هوءَ ڪنهن سان هئي.
  
  "مون کي توھان جي ضرورت آھي توھان جا جاپاني رابطا استعمال ڪريو. ۽ چيني. ۽ خاص طور تي روسي. مان ڄاڻڻ چاهيان ٿو ته ڪووالنڪو کي هڪ خاندان آهي.
  
  هڪ تيز ساهه ٻڌڻ ۾ آيو. "ڇا تون سنجيده آهين؟
  
  "يقيناً مان سنجيده آهيان. هن چيو ته ان کان وڌيڪ سختي سان هن جي ارادي کان، پر معافي نه ڪئي. "۽ مان پڻ Boudreau بابت ڄاڻڻ چاهيان ٿو. ۽ سندس خاندان".
  
  مائي کي جواب ڏيڻ ۾ پورو هڪ منٽ لڳي ويو. "ٺيڪ آهي، ڊريڪ. مان تمام گهڻي ڪوشش ڪندس."
  
  ڊرڪ هڪ ڊگهو سانس ورتو جيئن ڪنيڪشن ختم ٿي ويو. هڪ منٽ کان پوءِ هن مسالا ڀريل رم جي بوتل ڏانهن ڏٺو. ڪجهه سببن ڪري اهو اڌ خالي هو. هن دريءَ ڏانهن نهاريو ۽ مامي شهر کي ڏسڻ جي ڪوشش ڪئي، پر شيشو ايترو ته گندو هو جو هو ان شيشي کي مشڪل سان ڏسي سگهيو.
  
  هن جي دل ۾ درد ٿيو.
  
  هن بوتل کي ٻيهر ڌڪيو. وڌيڪ سوچڻ جي بغير، هن ايڪشن ورتو ۽ ٻيو اسپيڊ ڊائل نمبر دٻايو. عمل ۾، هن غم کي هڪ طرف رکڻ جو هڪ طريقو مليو. عمل ۾، هن کي اڳتي وڌڻ جو رستو مليو.
  
  سيل فون جي گھنٽي وڳي. آخر آواز جواب ڏنو. "ڀڄي، ڊرڪ! ڇا؟"
  
  "تون نرميءَ سان ڳالهايو، ڪچي،" هن وراڻيو، پوءِ رڪجي ويو. "ڪيئن... ٽيم ڪيئن آهي؟"
  
  "ٽيم؟ مسيح. ٺيڪ آهي، هڪ لات فٽبال قياس چاهيو ٿا؟ صرف هڪ شخص جيڪو توهان معقول طور تي استعمال ڪري سگهو ٿا هن نقطي تي هڙتال ڪندڙ آهي ڪنيماڪا. هيڊن، بليڪ ۽ سندس ڀيڻ به بينچ نه ٺاهي ها. هوءَ رڪجي وئي. "نه توجهه. تنهنجي غلطي".
  
  هن هڪ وقفو ڪيو. "مان؟ ڇا توهان چئو ٿا ته جيڪڏهن انهن تي ڪا ڪوشش ڪئي وڃي ها ته اها ڪامياب ٿي وڃي ها؟ هن جو مٿو، ٿورڙو ڌنڌلو، ڌڙڪڻ لڳو. "ڇاڪاڻ ته هڪ ڪوشش ڪئي ويندي."
  
  "اسپتال کي چڱيءَ طرح سنڀاليو ويو آهي. محافظ ڪافي قابل آهن. پر اهو سٺو آهي ته توهان مون کي رهڻ لاء چيو. ۽ اهو سٺو آهي ته مون چيو ها.
  
  "۽ بوڊريو؟ هن بدمعاش جو ڇا؟"
  
  "لڳ ڀڳ مزي وانگر تريل انڊا. اهو نه ڀڃندو. پر ياد رکو، ڊاک، سڄي آمريڪي حڪومت هن تي ڪم ڪري رهي آهي. رڳو اسان کي نه."
  
  "مون کي ياد نه ڪر." ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هڪ حڪومت جيڪا تمام گهڻي سمجهوتي آهي. معلومات سرڪاري ڪميونيڪيشن لائينز کي مٿي ۽ ھيٺ ڪري ٿو، اليسيا. اهو سڀ ڪجهه ڀرڻ لاءِ صرف هڪ وڏو لاڪ ڊائون وٺندو آهي.
  
  ايلسيا خاموش رهي.
  
  ڊريڪ ويٺي ۽ ان بابت سوچيو. جيستائين بلڊ ڪنگ جسماني طور تي دريافت ڪيو ويو، ڪنهن به معلومات کي ناقابل اعتبار سمجهيو وڃي ها. ھن ۾ دوزخ جي دروازن جي باري ۾ معلومات، هوائي سان ڪنيڪشن، ۽ ڪا به خبر جيڪا ھن چار مئل مرغن کان گڏ ڪئي ھئي.
  
  ٿي سگهي ٿو هڪ وڌيڪ شيء مدد ڪري ها.
  
  "مون وٽ هڪ وڌيڪ ليڊ آهي. ۽ مئي Kovalenko ۽ Boudreaux جي خانداني رابطن جي جانچ ڪري ٿو. ٿي سگهي ٿو توهان هيڊن کي ائين ڪرڻ لاءِ چئي سگهو ٿا؟
  
  "مان هتي آهيان احسان طور، ڊريڪ. مان تنهنجو ڪتو نه آهيان".
  
  هن ڀيري ڊريڪ خاموش رهيو.
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "ڏس، مان ان جو ذڪر ڪندس. ۽ جيئن مئي جي ڳالهه آهي، ته ان پاگل پريءَ تي اعتبار نه ڪجو، جيترو تون هن کي اڇلائي سگهين ٿو".
  
  ڊراڪ وڊيو گيم جي حوالي سان مسڪرايو. "مان ان ڳالهه سان متفق ٿي ويندس جڏهن تون مون کي ٻڌائيندين ته توهان مان ڪهڙي چريو ڪچي ويلز کي ماريو آهي. ۽ ڇو."
  
  هن هڪ ڊگهي خاموشي جي توقع ڪئي ۽ اهو حاصل ڪيو. هن موقعو وٺي امبر جي دوا جا ڪجهه وڌيڪ چُپ پيئي.
  
  "مان هيڊن سان ڳالهائيندس،" اليسيا آخرڪار سرگوشي ڪئي. "جيڪڏهن Boudreaux يا Kovalenko وٽ هڪ خاندان آهي، اسان انهن کي ڳولينداسين."
  
  ڪنيڪشن ٽوڙيو ويو. اوچتو خاموشيءَ ۾، ڊريڪ جو مٿو ٿڙڪڻ لڳو. هڪ ڏينهن اهي کيس سچ ٻڌائيندا. پر هينئر لاءِ اهو ئي ڪافي هو جو هن ڪينيڊي کي وڃائي ڇڏيو هو.
  
  اهو ئي ڪافي هو جو هن هڪ ڀيرو ڪنهن اهڙي شيءِ تي يقين ڪيو هو، جيڪا هاڻي چنڊ وانگر پري هئي، هڪ روشن مستقبل جيڪو راڪ ۾ تبديل ٿي چڪو هو. هن جي اندر جي نا اميديءَ هن جي دل کي ڇهي ڇڏيو. بوتل ڪمزور آڱرين مان ڪري پئي، ٽٽڻ نه، پر ان جو ٻرندڙ مواد گندي فرش تي پکڙجي پيو.
  
  هڪ لمحي لاءِ ڊريڪ ان کي گلاس ۾ وجهڻ تي غور ڪيو. ڦاٿل مائع کيس اُهي واعدا، واعدا ۽ واعدا ياد ڏياريا جيڪي هن ڪيا هئا، جيڪي هڪ سيڪنڊ ۾ ئي پکڙجي ويا هئا، زندگيءَ کي ائين برباد ۽ برباد ڪري ڇڏيو هو، جيئن فرش تي ايترو پاڻي اڇلايو ويو هجي.
  
  هي وري ڪيئن ٿي سگهي ٿو؟ سندس دوستن کي محفوظ رکڻ جو واعدو ڪيو. ھاڻي اھو سڀ ڪجھ ڪري سگھيو ھو جيتري قدر دشمنن کي ماري سگھي ٿو.
  
  برائي جي دنيا کي شڪست ڏيو، ۽ چڱائي کي جاري رکڻ ڏيو.
  
  هو بستري جي ڪناري تي ويهي رهيو. ٽٽل. ڪجھ به نه بچيو. موت کان سواءِ سڀ ڪجهه هن جي اندر ۾ مري ويو، ۽ ٽٽل ٽٽل خول هن دنيا کان وڌيڪ ڪجهه به نه گهريو.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  هيڊن انتظار ڪندو رهيو جيستائين بين ۽ ڪرين هڪ سروس روم ۾ رٽائر ٿي ويا. ڀاء ۽ ڀيڻ ٽيم هوائي، ڊائمنڊ هيڊ، دوزخ جي دروازن ۽ خوني بادشاهه سان لاڳاپيل ٻين ڏند ڪٿا تي تحقيق ڪئي، هڪ نظريو گڏ ڪرڻ جي اميد.
  
  صورتحال صاف ٿيڻ سان، هيڊن تازو ڪپڙا پهريائين ۽ ننڍڙي آفيس ۾ هليو ويو جتي منو ڪنيماڪا هڪ ننڍڙي ورڪ اسٽيشن قائم ڪئي هئي. وڏو هوائي جهاز چاٻين کي ڇڪي رهيو هو، ٿورو پريشان ڏسي رهيو هو.
  
  "اڃا به پنهنجي سسج جي آڱرين سان هڪ ئي وقت ٻه ڪنجيون پڪڙي رهيا آهيو؟ هيڊن بي پرواهيءَ سان پڇيو ۽ ڪنيماڪا مسڪرائيندي منهن ڦيرائي ڇڏيو.
  
  "الوها ناني واهين،" هن چيو، ۽ پوءِ جڏهن هن لفظن جي معنيٰ جي ڄاڻ ڏيکاري ته تقريباً شرمائجي وئي.
  
  "ڇا تون سمجهين ٿو ته مان خوبصورت آهيان؟ ڇا اهو ان ڪري آهي جو مون کي هڪ چريو ماڻهو ماريو هو؟
  
  "ڇاڪاڻ ته مان خوش آهيان. مون کي ڏاڍي خوشي ٿي آهي ته تون اڃا تائين اسان سان گڏ آهين."
  
  هيڊن ڪنيماڪي جي ڪلهي تي هٿ رکيو. "توهان جي مهرباني، منو." هن ڪجهه لمحن جو انتظار ڪيو، پوءِ چيو، "پر هاڻي بوڊريو سان گڏ اسان وٽ هڪ موقعو آهي ۽ هڪ مشڪل. اسان کي اهو ڄاڻڻ گهرجي ته هو ڄاڻي ٿو. پر اسان هن کي ڪيئن ٽوڙي سگهون ٿا؟
  
  "ڇا تون سمجهين ٿو ته هي چريو هاري ڄاڻي ٿو ته خوني بادشاهه ڪٿي لڪل آهي؟" ڪووالنڪو جهڙو محتاط ماڻهو ڇا واقعي کيس ٻڌائيندو؟
  
  "بوڊرو چريو جو بدترين قسم آهي. هوشيار ماڻهو. منهنجو خيال آهي ته هو ڪجهه ڄاڻي ٿو.
  
  هيڊن جي پويان هڪ طنزيه آواز آيو. "ڊراڪيءَ جو خيال آهي ته اسان کي سندس خاندان تي تشدد ڪرڻ گهرجي. هيڊن ڦري ويو. اليڪشيا هن کي هڪ عجيب مسڪراهٽ ڏني. "ڇا توهان هن سان ٺيڪ آهيو، سي آء اي؟"
  
  "ڇا تو وري ميٽ سان ڳالهايو؟ هيڊن چيو. "هي ڪيئن آهي؟"
  
  "لڳي ٿو هن جي پراڻي ذات،" ايليسيا طنزيه انداز ۾ چيو ته هن جو واضح مطلب نه هو. "جيئن ته مون هڪ دفعو هن کي پسند ڪيو."
  
  "نااميد؟ شرابي؟ هڪ؟" هيڊن پنهنجي آواز ۾ حقارت کي لڪائي نه سگهي.
  
  اليشيا ڪنڌ لوڏيو. "نروس. سخت. موتمار". هوءَ سي آءِ اي ايجنٽ جي نظرن سان ملي. "مون تي يقين ڪر، پيارا، هن کي ائين ٿيڻ گهرجي. اهو ئي طريقو آهي ته هو هن ڪيس مان جيئرو نڪرڻ جو. ۽..." هوءَ رڪجي وئي، ڄڻ سوچي رهي هئي ته ڇا جاري رکجي. "۽ ... اهو صرف هڪ ئي طريقو ٿي سگهي ٿو توهان سڀ هن جيئري مان ٻاهر نڪرندا ۽ توهان جي خاندانن سان گڏ."
  
  "مان ڏسندس ته ڇا Boudreaux هڪ خاندان آهي." هيڊن ڪنيماڪا ڏانهن موٽيو. "پر سي آءِ اي يقينن ڪنهن کي به تشدد نه ڪندي.
  
  "ڇا توهان جو پاس سهولت ۾ داخلا لاءِ صحيح آهي؟" ڪنيماڪا برطانوي فوج جي اڳوڻي سپاهي ڏانهن ڏٺو.
  
  "ڏي يا وٺ، وڏو ڇوڪرو. ايليسيا هڪ شرارتي مسڪراهٽ کي چمڪيو ۽ عمدي طور تي هيڊن کي ان ننڍڙي ڪمري ۾ ڌڪي ڇڏيو، جيڪو گهڻو ڪري ڪنيماڪي جي جسم سان ڀريل هو. "تون ڇا ڪري رهيو آهين؟"
  
  "نوڪري". ڪنيماڪا اسڪرين کي بند ڪري ڇڏيو ۽ هڪ ڪنڊ ۾ لڪي ويو، جيترو ٿي سگهي اليڪيا کان پري.
  
  هيڊن هن جي مدد لاء آيو. "تون هڪ سپاهي هئين جڏهن تون انسان هئين، اليسيا. ڇا توھان وٽ ڪي تجويزون آھن جيڪي اسان کي Boudreaux کي ٽوڙڻ ۾ مدد ڪري سگھن ٿيون؟
  
  ايليسيا هن جي اکين ۾ چيلنج سان هيڊن ڏانهن رخ ڪيو. "ڇو نه وڃي هن سان ڳالهايون؟
  
  هيڊن مسڪرايو. "مان بس تيار ٿي رهيو هوس."
  
  
  **
  
  
  هيڊن اسان کي هولڊنگ ايريا ڏانهن وٺي ويو. پنجن منٽن جي پنڌ ۽ لفٽ جي سواري هن کي ڪنهن به تڪليف نه ڏني، جيتوڻيڪ هن اهو آرام سان ورتو ۽ هن جو مزاج بهتر ٿي ويو. هن کي اهو احساس ٿيو ته چاقو لڳڻ نسبتاً ڪنهن ٻئي بيماريءَ سان ملندڙ جلندڙ آهي جنهن سبب توهان ڪم مان وقت ڪڍيو. جلد يا بعد ۾ توهان صرف دوزخ وانگر بور ٿي ويا آهيو ۽ دوزخ کي ٻيهر جنگ ۾ ڇڪڻ چاهيو ٿا.
  
  پري آزمائشي حراست واري علائقي ۾ سيلن جي ٻن قطارن تي مشتمل آهي. اهي احتياط سان پالش ٿيل فرش سان گڏ هلندا رهيا، جيستائين اهي اڪيلي سيل تائين پهتا، جنهن ۾ هڪ قيدي رکيل هو، جيڪو کاٻي پاسي وارو آخري سيل هو. حجري جو اڳوڻو حصو کليل هو، ۽ ان جي آسپاس بارن جي قطارن سان گهيريل هو، جيڪي فرش کان ڇت تائين پکڙيل هيون.
  
  هوا بليچ جي بوءَ سان ڀريل هئي. هيڊن بوڊريو جي سيل جي ٻاهران بيٺل هٿياربند گارڊن ڏانهن اشارو ڪيو جيئن هوءَ ان ماڻهوءَ کي منهن ڏيڻ لاءِ پهتي جنهن ٽي هفتا اڳ هن کي ڪيترائي ڀيرا مارڻ جي ڪوشش ڪئي هئي.
  
  ايڊ بوڊريڪس پنهنجي بڪ تي ويهي رهيو. هن کي ڏسي هن مسڪرايو. "تنهنجي ران ڪيئن آهي، سونهري؟
  
  "ڇا؟" هيڊن کي خبر هئي ته هوءَ کيس نه ڀڙڪائي، پر هوءَ پنهنجي مدد نه ڪري سگهي. "تنهنجو آواز ٿورڙو ڳرو آهي. ڇا توهان کي تازو گلا ڪيو ويو آهي؟" ٽن هفتن جي لنگهڻ ۽ چاقو جي زخم جي صدمي هن کي لاپرواهي ڪري ڇڏيو هو.
  
  ڪنيماڪا کلندي، هن جي پٺيان هلي وئي. بدروءَ پنهنجي نظر سخت بُک سان ڏٺي. "ڪڏهن ڪڏهن،" هن رڙ ڪئي. "اچو ته ٽيبل ڦيرايون.
  
  ڪنيماڪا جواب ڏيڻ کان سواءِ پنهنجي وڏي ڪلهن کي سڌو ڪيو. ايلسيا پوءِ وڏي ماڻهوءَ جي جسم جي چوڌاري گهمي ۽ سڌو بارن ڏانهن هليو ويو. "ڇا ان پتلي بدمعاش تنهنجي ننڍڙي پينٽيز کي خراب ڪري ڇڏيو هو؟ هُن هيڊن تي مسڪرائيندي چيو، پر بوڊريو کان اکيون نه هٽيون. "اهو هڪ منٽ کان وڌيڪ نه وٺندو."
  
  بودريو بستري تان اٿيو ۽ بار ڏانهن هليو ويو. "خوبصورت اکيون،" هن چيو. "گندا وات. ڇا تون اُهو ناهين جنهن ڏاڙهيءَ سان ان ٿلهي ماڻهوءَ کي ڌوئي ڇڏيو هو؟ جنهن کي منهنجي ماڻهن قتل ڪيو؟
  
  "اھو مان آھيان".
  
  Boudreaux بار کي پڪڙيو. "توهان ان بابت ڪيئن محسوس ڪيو؟"
  
  هيڊن محسوس ڪيو ته محافظن کي نروس ٿيڻ لڳو. هن قسم جي تصادم وزن ۾ کين ڪٿي به نه ملي.
  
  ڪنيماڪا اڳ ۾ ئي ڪوشش ڪئي هئي ته اجير کي هڪ درجن مختلف طريقن سان ڳالهائڻ لاء، تنهنڪري هيڊن ڪجهه آسان پڇيو. "تون ڇا ٿو چاهين، بودرو؟ ڇا توهان کي يقين ڏياريو ته اسان کي ٻڌايو ته توهان Kovalenko بابت ڇا ڄاڻو ٿا؟
  
  "WHO؟" بوڊريو اليشيا تان اکيون نه کنيون. انهن کي انهن جي وچ ۾ لڪي جي چوٽي کان جدا ڪيو ويو.
  
  "توکي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڪير آهي. خوني بادشاهه".
  
  "اڙي، هو. هو صرف هڪ افسانو آهي. سوچيو ته سي آءِ اي کي اها خبر هجڻ گهرجي.
  
  "پنهنجي قيمت جو نالو ڏيو."
  
  Boudreau آخرڪار ايليسيا سان اکين جو رابطو ٽوڙيو. "نااميدي انگريزي طريقو آهي." گلابي فلائيڊ جي لفظن ۾.
  
  "اسان ڪٿي به نه رهيا آهيون ،" هن هيڊن کي نااميديءَ سان ڊريڪ ۽ بين جي ڊنوروڪ مزيدار مقابلي جي ياد ڏياري ، ۽ هن کي اميد هئي ته بوڊرو صرف بي مقصد تبصرو ڪري رهيو هو. "اسان-"
  
  "مان هن کي وٺي ويندس،" بودرو اوچتو رڙ ڪري چيو. هيڊن هن کي ٻيهر ايلسيا جي سامهون بيٺو ڏسڻ لاءِ مڙيو. "هڪ هڪ تي. جيڪڏهن هوءَ مون کي ماريندي ته مان ڳالهائيندس.
  
  "ٺهيل". اليسيا عملي طور تي بارن جي ذريعي نچوض ڪيو. محافظ اڳتي وڌيا. هيڊن کي هن جو رت ٽمندڙ محسوس ٿيو.
  
  "روڪ!" هوءَ ٻاهر نڪري آئي ۽ اليشيا کي واپس ڇڪي. "ڇا تون چريو آهين؟ هي ٻوٽو ڪڏهن به نه ڳالهائيندو. اهو خطري جي لائق ناهي."
  
  "ڪو به خطرو ناهي،" ايليسيا سرگوشي ڪندي چيو. "ڪو به خطرو ناهي."
  
  "اسان وڃي رهيا آهيون،" هيڊن چيو. "پر-" هن سوچيو ته ڊرڪ ڇا پڇيو. "اسان جلد واپس وينداسين".
  
  
  **
  
  
  بين بليڪ واپس ويٺو ۽ ڏسندو رهيو جيئن هن جي ڀيڻ تبديل ٿيل سي آءِ اي ڪمپيوٽر کي آساني سان هلائي رهي آهي. هن کي سرڪاري ايجنسي طرفان گهربل اسپيشل آپريٽنگ سسٽم جي عادت ٿيڻ ۾ گهڻو وقت نه لڳو، پر پوءِ هوءَ خاندان جي دماغ هئي.
  
  ڪرين هڪ سسي، بليڪ بيلٽ، اسٽريپ بار سليڪر هئي، جنهن ڇهن سالن جي ڄمار ۾ پنهنجي آخري نوجوانيءَ ۾ زندگيءَ کي ڌڪ هنيو، هن پنهنجي دماغ ۽ درجن کي پورو ڪيو ۽ بلڪل ڪجهه ڪرڻ جي رٿابندي ڪئي. هن جو مقصد زندگي کي نقصان پهچائڻ ۽ نفرت ڪرڻ هو جيڪو هن سان ڪيو. هن جا تحفا ضايع ڪرڻ هڪ طريقو اهو هو ته هن کي وڌيڪ پرواه ناهي.
  
  هوءَ هاڻ هن ڏانهن نهارڻ لڳي. "ڏسو ۽ بليڪ عورت جي طاقت جي عبادت ڪريو. اهو سڀ ڪجهه جيڪو توهان هميشه هڪ جلدي پڙهڻ ۾ ڊائمنڊ هيڊ بابت ڄاڻڻ چاهيو ٿا.
  
  بين معلومات تي غور ڪيو. هو اهو ڪم ڪيترن ئي ڏينهن کان ڪري رهيا هئا - هوائي ۽ ڊائمنڊ هيڊ جي ڳولا - Oahu جي مشهور آتش فشان - ۽ ڪئپٽن ڪڪ جي سفر بابت پڙهي رهيا هئا، هوائي ٻيٽ جي افسانوي دريافت ڪندڙ 1778 ۾ واپس. اهو ضروري هو ته اهي ٻئي ممڪن طور تي تمام گهڻي معلومات اسڪين ۽ محفوظ ڪن ڇاڪاڻ ته جڏهن پيش رفت واقع ٿي، اختيارين واقعي واقعي تمام جلدي واقعا منتقل ٿيڻ جي توقع ڪئي.
  
  بهرحال، رت جي بادشاهه جو حوالو دوزخ جي دروازن ڏانهن هڪ راز رهيو، خاص طور تي هوائي جي حوالي سان. اهو لڳي ٿو ته اڪثر هوائين به دوزخ جي روايتي نسخي تي يقين نه رکندا هئا.
  
  ڊائمنڊ هيڊ بذات خود مخروطن ۽ وينٽس جي هڪ پيچيده سيريز جو حصو هو، جنهن کي هونولولو آتش فشاني سيريز جي نالي سان سڃاتو وڃي ٿو، واقعن جو هڪ سلسلو جيڪو اوهو جي بدنام زمانه نشانين جو حصو هو. هيرن هيڊ پاڻ، شايد سڀ کان وڌيڪ مشهور نشان، تقريبا 150,000 سال اڳ صرف هڪ ڀيرو ڀڄي ويو، پر هڪ ڀيرو اهڙي ڌماڪي واري قوت سان اهو ان جي ناقابل اعتماد حد تائين هموار مخروط کي برقرار رکڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو.
  
  بين ايندڙ تبصري تي ٿورو مسڪرايو. اهو يقين آهي ته هيرن جو سر ٻيهر ڪڏهن به نه نڪرندو. هيم...
  
  "ڇا توهان کي ياد آهي ته هيرا هيڊ جو حصو ڪونز ۽ سوراخن جو هڪ سلسلو آهي؟ ڪرين جو تلفظ يارڪشائر جي غلطي هئي. هوءَ اڳ ۾ ئي مامي ۾ مقامي سي آءِ اي ماڻهن سان گهڻو مزو وٺي چڪي آهي ۽ ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته هڪ کان وڌيڪ پريشان آهي.
  
  نه ته ڪرين پرواه. "ڇا تون ٻوڙو آهين، دوست؟
  
  "مون کي دوست نه سڏ،" هن رڙ ڪئي. "اهو ئي آهي جنهن کي مرد ٻين مردن کي سڏيندا آهن. ڇوڪرين کي اهڙيون ڳالهيون نه ڪرڻ گهرجن. خاص ڪري منهنجي ڀيڻ".
  
  "ٺيڪ آهي، ڀاءُ. ٽريس، في الحال. پر ڇا توهان کي خبر آهي ته وينٽ جو مطلب ڇا آهي؟ گهٽ ۾ گهٽ توهان جي دنيا ۾؟
  
  بين محسوس ڪيو ته هو اسڪول ۾ واپس آيو آهي. "لاوا ٽيوب؟"
  
  "سمجھيو. اي، تون دروازي وانگر گونگا نه آهين جيئن بابا چوندو هو.
  
  "بابا ڪڏهن به نه چيو-"
  
  "ٿوري، ڪچي. آسان لفظ ۾، لوا ٽيوب جو مطلب آهي سرنگون، سڄي اوهو تي.
  
  بين هن ڏانهن ڏسندي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "مون کي خبر آهي. ڇا تون چئي رهيو آهين ته بلڊ بادشاهه انهن مان هڪ جي پويان لڪيل آهي؟
  
  "ڪير ڄاڻي؟ پر اسان هتي تحقيق ڪرڻ آيا آهيون، صحيح؟ هن سي آءِ اي بين جي پنهنجي ڪمپيوٽر تي چاٻيون ٽيپ ڪيون. "ان کي حاصل ڪريو."
  
  بين سسئي ۽ هن کان منهن موڙيو. هن جي خاندان جي ٻين ماڻهن وانگر، هن کي انهن جي ڌار ٿيڻ دوران انهن کي ياد ڪيو هو، پر هڪ ڪلاڪ جي پڪڙڻ کان پوء، پراڻي ننڊ واپس آئي. بهرحال، هوء مدد ڪرڻ لاء هڪ ڊگهي رستو وٺي وئي.
  
  هن The Legends of Captain Cook تي هڪ سرچ کوليو ۽ واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويٺو ته اهو ڏسڻ لاءِ ته ڇا سامهون آيو، هن جا خيال بلڪل ساڳي طرح Matt Drake ۽ هن جي بهترين دوست سان. ذهني حالت.
  
  
  باب ستين
  
  
  بلڊ ڪنگ پنهنجي علائقي کي فرش جي ڊگھائي آئيني واري ونڊو ذريعي نظر انداز ڪيو، جيڪو واحد مقصد لاءِ ٺاهيو ويو هو ته هڪ خوبصورت نظارو پيدا ڪرڻ لاءِ هڪ سرسبز، گھمندڙ وادي کي نظر انداز ڪري، هڪ جنت جتي ڪنهن به ماڻهو ڪڏهن به پير نه رکيو هو سواءِ پنهنجي.
  
  هن جو ذهن، عام طور تي مستحڪم ۽ متمرکز، اڄ ڪيترن ئي عنوانن ذريعي ڊوڙندو هو. هن جي ٻيڙيءَ جي نقصان - ڏهاڪن تائين هن جو گهر - جيتوڻيڪ توقع ڪئي وئي، ان کي وڌيڪ خراب ڪيو. شايد اها ٻيڙي جي اوچتو فطرت هئي. هن وٽ الوداع چوڻ جو وقت نه هو. پر پوءِ الوداع هن کان اڳ ڪڏهن به اهم يا جذباتي نه هئي.
  
  هو هڪ سخت، غير محسوس انسان هو، جيڪو روس جي ڪجهه سخت وقتن ۽ ملڪ جي ڪيترن ئي سخت علائقن ۾ وڌيو. ان جي باوجود، هن نسبتا آسانيء سان خوشحالي ڪئي، رت، موت ۽ ووڊڪا جي سلطنت ٺاهي، ۽ اربين ٺاهي.
  
  هن کي چڱيءَ طرح خبر هئي ته طوفان جي گم ٿيڻ هن کي ڇو بيزار ڪيو هو. هو پاڻ کي اڇوت سمجهندو هو، انسانن ۾ بادشاهه هو. آمريڪي حڪومت طرفان اهڙي طرح بي عزتي ۽ مايوسي هن جي اکين ۾ ڦاسڻ کان وڌيڪ ڪجهه به نه هئي. پر اڃا به ڏک ٿيو.
  
  اڳوڻو سپاهي، ڊريڪ، سندس پاسي ۾ هڪ خاص ڪنڊ ثابت ٿيو. ڪووالنڪو محسوس ڪيو ته انگريزن ذاتي طور تي سندس سڌريل منصوبن کي ناڪام بڻائڻ جي ڪوشش ڪئي هئي، جيڪي ڪيترن سالن کان هلندڙ هئا، ۽ ان شخص جي شرڪت کي ذاتي بي عزتي سمجهي ورتو.
  
  ان ڪري خوني انتقام. هن جو ذاتي طريقو اهو هو ته پهرين ڊريڪ جي گرل فرينڊ سان معاملو ڪرڻ؛ هو باقي لاروا کي ڇڏي ڏيندو پنهنجي عالمي پاراتي رابطن ڏانهن. هو پهريان ئي پهرين فون ڪال جو انتظار ڪري رهيو هو. ٻيو جلد مري ويندو.
  
  واديءَ جي ڪنارن تي، هڪ ڏور سائي ٽڪريءَ جي پويان، سندس ٽن ماڳن مان هڪ بيٺو هو. هو رڳو ڇتيون ڇٽيون ٺاهي سگهي ٿو، هن کي رڳو ان ڪري نظر اچي ٿو جو هن کي خبر هئي ته ڪٿي ڏسڻو آهي. هن ٻيٽ تي فارم سڀ کان وڏي هئي. ٻيا ٻه الڳ الڳ ٻيٽن تي هئا، ننڍا ۽ وڏا بچاءُ، رڳو ان لاءِ ٺهيل هئا ته دشمن جي حملي کي ٽن طرفن ۾ ورهايو وڃي جيڪڏهن اهو ڪڏهن آيو.
  
  يرغمالن کي مختلف هنڌن تي رکڻ جي اهميت اها هئي ته دشمن کي پنهنجي فوجن کي ورهائڻو پوندو هو ته جيئن انهن مان هر هڪ کي جيئرو بچائي سگهجي.
  
  خوني بادشاهه لاءِ هن ٻيٽ کي اڻڄاڻائي ڇڏڻ لاءِ درجن کن مختلف طريقا هئا، پر جيڪڏهن سڀ ڪجهه رٿابنديءَ سان ٿئي ها ته هو ڪٿي به نه وڃي ها. هو اهو ڳوليندو جيڪو ڪڪ کي دوزخ جي دروازن کان ٻاهر مليو، ۽ وحي ضرور بادشاهه کي ديوتا ۾ تبديل ڪري ڇڏيندو.
  
  اڪيلو دروازو ئي ڪافي هو، هن دليل ڏنو.
  
  پر دروازي جي باري ۾ ڪو به خيال ناگزير طور تي يادگيرين ڏانهن وڌيو جيڪو تمام گهڻي جلي ويو - ٻنهي ٽرانسپورٽ ڊوائيسز جو نقصان، بي عزتي جو بدلو ورتو ويندو. هن جي نيٽ ورڪ جلدي دريافت ڪيو هڪ ڊوائيس جو هنڌ - هڪ جيڪو سي آء اي جي حراست ۾ هو. هن کي اڳ ۾ ئي ٻئي جي جڳهه جي خبر هئي.
  
  اهو انهن ٻنهي کي واپس آڻڻ جو وقت آهي.
  
  هن آخري منٽ ۾ ڏسڻ ۾ reveled. ٿلهي پنن جا ٻوٽا اڀرندڙ هوائن سان تال ۾ لڏي ويا. هڪ گهڙيءَ سڪون ۽ سڪون هن جو ڌيان هڪ لمحي لاءِ ته ورتو، پر هُن ڏانهن نهاريو. جيڪو هن وٽ ڪڏهن به نه هو، هو ڪڏهن به نه وساريندو.
  
  اوچتو ئي هن جي آفيس جي دروازي تي هڪ محتاط دستڪ هئي. بلڊ بادشاهه ڦري چيو، "هلو هلون. هن جو آواز گونجي رهيو هو، ڄڻ ڪنهن ٽانڪي جو آواز ڪنهن بجر جي کڏ مٿان ڊوڙندو هجي.
  
  دروازو کوليو. ٻه گارڊ اندر داخل ٿيا، انهن سان گڏ هڪ خوفزده پر سٺي نموني جاپاني نسل جي ڇوڪري کي ڇڪي رهيا هئا. "چيڪا ڪيٽانو،" خوني بادشاهه رڙ ڪئي. "مون کي اميد آهي ته توهان جو خيال رکيو ويندو؟"
  
  ڇوڪريءَ زور سان زمين ڏانهن ڏٺو، اکيون اٿارڻ جي همت نه ٿي. خوني بادشاهه منظور ڪيو. "ڇا تون منهنجي اجازت جو انتظار ڪري رهيو آهين؟ هن اتفاق نه ڪيو. "مون کي ٻڌايو ويو ته تنهنجي ڀيڻ سڀ کان خطرناڪ مخالف آهي، چيڪا،" هن جاري رکيو. "۽ هاڻي هوءَ منهنجي لاءِ هڪ ٻيو وسيلو آهي، جيئن ڌرتي ماءُ. ٻڌاءِ... ڇا هوءَ توسان پيار ڪندي آهي، چيڪا، تنهنجي ڀيڻ، مائي؟
  
  ڇوڪريءَ به ساهه نه ورتو. هڪ گارڊ بلڊ بادشاهه ڏانهن سواليه نظرن سان ڏٺو، پر هن ان شخص کي نظرانداز ڪيو. "ڳالهائڻ جي ڪا ضرورت ناهي. مان ان کان وڌيڪ سمجھان ٿو جيڪو توھان تصور ڪري سگھو ٿا. اهو صرف مون لاء ڪاروبار آهي توهان سان واپار ڪرڻ. ۽ مان چڱيءَ طرح ڄاڻان ٿو محتاط خاموشيءَ جي قدر کي ڪاروباري ٽرانزيڪشن دوران.
  
  هو سيٽلائيٽ فون وڄائي رهيو هو. "تنهنجي ڀيڻ - مائي - هن مون سان رابطو ڪيو. تمام هوشيار، ۽ اڻ ڄاتل خطري جي احساس ۾. هوءَ خطرناڪ آهي، تنهنجي ڀيڻ". هن اهو ٻيو ڀيرو چيو، تقريبن روبرو ملاقات جي امڪان مان لطف اندوز ٿيو.
  
  پر اهو بلڪل نه ٿي سگهيو. هاڻي نه، جڏهن هو پنهنجي زندگيءَ جي مقصد جي ايترو ويجهو هو.
  
  "هوء توهان جي زندگي لاء واپار ڪرڻ جي آڇ ڪئي. تون ڏس، هن وٽ منهنجو خزانو آهي. هڪ تمام خاص ڊيوائس جيڪو اهو توهان لاءِ بدليندو. هي سٺو آهي. اهو دنيا ۾ توهان جي قيمت ڏيکاري ٿو جيڪا مون وانگر بي رحم ماڻهن کي انعام ڏئي ٿي.
  
  جاپاني ڇوڪري خوفزده ٿي پنهنجون اکيون مٿي کنيون. خوني بادشاهه پنهنجي وات کي ڪنهن مسڪراهٽ وانگر وات ۾ وجهي ڇڏيو. "هاڻي ڏسون ته هوءَ تنهنجي لاءِ ڪهڙي قرباني ڏيڻ لاءِ تيار آهي.
  
  هن نمبر ڊائل ڪيو. فون هڪ ڀيرو بيٺو ۽ هڪ پرسڪون عورت آواز طرفان جواب ڏنو ويو.
  
  "ها؟"
  
  "مائي ڪيٽانو. توهان کي خبر آهي ته ڪير آهي. توهان کي خبر آهي ته هن ڪال کي ٽريڪ ڪرڻ جو ڪو به موقعو ناهي، صحيح؟
  
  "مون کي ڪوشش ڪرڻ جو ڪو ارادو ناهي."
  
  "تمام سٺو". هن ساهه کنيو. "ها، جيڪڏهن اسان وٽ وڌيڪ وقت هجي ها، تون ۽ مان. پر ڪابه ڳالهه ناهي. توهان جي سهڻي ڀيڻ، چيڪا، هتي آهي. بلڊ ڪنگ گارڊن کي اشارو ڪيو ته هو هن کي اڳيان آڻين. "پنهنجي ڀيڻ کي هيلو چئو، چيڪا."
  
  فون ذريعي مئي جو آواز گونجي پيو. "چيڪا؟ تون ڪيئن آهين؟" رکيل. خوف ۽ غضب کي خيانت ڏيڻ کان سواءِ ته خوني بادشاهه کي خبر هئي ته مٿاڇري جي هيٺان ٻرندڙ هجڻ گهرجي.
  
  اهو هڪ لمحو ورتو، پر چيڪا آخرڪار چيو، "ڪونيچيوا، شيمائي."
  
  خوني بادشاهه کلندو رهيو. "منهنجي لاءِ اها حيرت انگيز ڳالهه آهي ته جاپانين ڪڏهن به اهڙي وحشي وڙهڻ واري مشين کي توهان وانگر ٺاهيو آهي، مائي ڪيٽانو. تنهنجي نسل منهنجي ذات وانگر ڪا به مصيبت نه ڄاڻي. توھان تمام گھڻو محفوظ آھيو. "
  
  "اسان جو غضب ۽ جوش ان ڳالهه مان اچي ٿو جيڪو اسان کي محسوس ڪري ٿو،" مائي خاموشيءَ سان چيو. "۽ جيڪو اسان سان ڪيو پيو وڃي."
  
  "مون کي تبليغ ڪرڻ جي باري ۾ نه سوچيو. يا تون مون کي ڌمڪيون ڏئي رهيو آهين؟
  
  "مون کي انهن شين مان ڪنهن کي به ڪرڻ جي ضرورت ناهي. ائين ئي ٿيندو جيئن ٿيندو".
  
  "پوءِ مان توکي ٻڌايان ٿو ته اهو ڪيئن هوندو، توهان سڀاڻي شام جو منهنجي ماڻهن سان ملندا، ڪوڪو واڪ ۾ ڪوڪونٽ گرو ۾. رات جو اٺين وڳي اهي ريسٽورنٽ جي اندر هوندا، هجوم ۾. توهان ڊوائيس هٿ ڪريو ۽ ڇڏي ڏيو.
  
  "اهي مون کي ڪيئن سڃاڻندا؟
  
  "اهي توکي سڃاڻندا، مائي ڪيٽانو، ائين ئي مون وانگر. اهو سڀ ڪجهه توهان کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي. شام جا اٺ ٿيا، تنهنجي لاءِ عقلمندي هوندي ته دير نه ڪر".
  
  مئي جي آواز ۾ اوچتو خوشيءَ جي لهر آئي، جنهن بلڊ بادشاهه کي مسڪرائي ڇڏيو. "منهنجي ڀيڻ. هن جي باري ۾ ڇا؟
  
  "جڏهن انهن وٽ ڊوائيس آهي، منهنجا ماڻهو توهان کي هدايتون ڏيندا." بلڊ بادشاهه چيلنج ختم ڪيو ۽ هڪ لمحي لاءِ پنهنجي فتح جو مزو ورتو. هن جا سڀئي منصوبا گڏ ٿين ٿا.
  
  "ڇوڪريءَ کي سفر لاءِ تيار ڪر،" هن جذباتي آواز ۾ پنهنجن مردن کي چيو. "۽ ڪيٽانو لاءِ داغ بلند ڪر. مان تفريح چاهيان ٿو. مان ڏسڻ چاهيان ٿو ته هي افسانوي فائٽر واقعي ڪيترو سٺو آهي.
  
  
  باب اٺون
  
  
  مائي ڪيٽانو پنهنجي هٿن ۾ موجود مئل فون ڏانهن نهاريندي محسوس ڪيو ته هن جو مقصد حاصل ٿيڻ کان پري آهي. دمتري ڪووالنڪو انهن مان نه هو، جيڪي آسانيءَ سان پنهنجي ملڪيت جي شين سان ورهائجن.
  
  هن جي ڀيڻ، چيڪا، ٽوڪيو جي هڪ اپارٽمنٽ مان اغوا ڪئي وئي هفتا اڳ ميٽ ڊريڪ پهريون ڀيرو هن سان برمودا ٽرينگل بابت پنهنجي جهنگلي نظرين سان رابطو ڪيو ۽ هڪ افسانوي انڊرورلڊ شخصيت جنهن کي بلڊ ڪنگ سڏيو وڃي ٿو. ان وقت تائين، مائي ڪافي ڄاڻي چڪي هئي ته هي ماڻهو تمام حقيقي ۽ تمام گهڻو، تمام خطرناڪ هو.
  
  پر هن کي پنهنجي حقيقي ارادن کي لڪائڻو پيو ۽ هن جا راز پاڻ وٽ رکڻ گهرجن. حقيقت ۾، اهو هڪ جاپاني عورت لاء ڏکيو ڪم ناهي، پر اهو Matt Drake جي واضح وفاداري ۽ سندس دوستن کي بچائڻ لاء هن جي بيحد يقين سان وڌيڪ ڏکيو آهي.
  
  ڪيترا ڀيرا هوءَ کيس ٻڌائيندي هئي.
  
  پر چيڪا هن جي ترجيح هئي. جيتوڻيڪ هن جي پنهنجي حڪومت کي خبر ناهي ته مئي ڪٿي آهي.
  
  هوءَ مامي جي گهٽيءَ مان نڪري وئي جتي هن هڪ ڪال ورتي هئي ۽ مصروف روڊ پار ڪندي پنهنجي پسنديده اسٽاربڪس ڏانهن هلي وئي هئي. هڪ آرامده ننڍڙي جڳهه جتي هنن توهان جو نالو کپن تي لکڻ لاءِ وقت ورتو ۽ هميشه توهان جي پسنديده پيئڻ کي ياد ڪيو. هوءَ ڪجهه دير ويهي رهي. هوءَ CocoWalk کي چڱيءَ طرح ڄاڻي ٿي، پر پوءِ به اتي جلد ئي ٽيڪسي پڪڙڻ جو ارادو رکي ٿي.
  
  اڌ ۾ ڇو هلن؟
  
  ماڻهن جو هڪ وڏو تعداد، ٻئي مقامي ۽ سياح، ٻنهي لاء ڪم ڪندو ۽ ان جي خلاف. پر جيتري قدر هوءَ ان بابت سوچيندي هئي، اوترو ئي هن کي يقين هوندو هو ته بلڊ بادشاهه هڪ تمام عقلمند فيصلو ڪيو هو. آخر ۾، اهو سڀ ان تي منحصر آهي ته ڪير کٽيندو.
  
  ڪووالنڪو ڪيو ڇاڪاڻ ته هو ڀيڻ مئي کي سنڀالي رهيو هو.
  
  تنهن ڪري، ميڙ جي وچ ۾، اهو محسوس نه ٿيندو ته هن جي لاء بيگ کي ڪجهه ماڻهن ڏانهن منتقل ڪيو وڃي. پر جيڪڏهن هوءَ وري انهن ماڻهن کي چيلينج ڪري ۽ انهن کي مجبور ڪري ته پنهنجي ڀيڻ جي باري ۾ ڳالهائين، ته اها توجهه وٺندي.
  
  ۽ هڪ ٻي شيء - هوء محسوس ڪيو ته هوء هاڻي Kovalenko ٿورو بهتر ڄاڻي ٿو. خبر پئي ته سندس ذهن ڪهڙي طرف ڪم ڪري رهيو آهي.
  
  هو ڏسندو هو.
  
  
  **
  
  
  ان ڏينهن بعد، هيڊن جي پنهنجي باس، جونٿن گيٽس کي هڪ خانگي فون ڪال ڪئي. هوء فوري طور تي محسوس ڪيو ته هو ڪناري تي هو.
  
  "ها. ڇا ٿيو، هيڊن؟
  
  "سائين؟ سندن پروفيشنل لاڳاپو ايترو سٺو هو ته ڪڏهن ڪڏهن هوءَ ان کي ذاتي ۾ بدلائي سگهي ٿي. "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي؟"
  
  لڪير جي ٻئي ڇيڙي تي جھجھڪ هئي، گيٽس جي ڪا ٻي غير معمولي ڳالهه. "اهو ايترو سٺو آهي جيترو توقع ٿي سگهي ٿو ،" دفاع واري سيڪريٽري آخرڪار گوڙ ڪيو. "تنهنجي ٽنگ ڪيئن آهي؟
  
  "جي سائين. شفا ٺيڪ ٿي رهي آهي." هيڊن پاڻ کي اهو سوال پڇڻ کان روڪي ڇڏيو جيڪو هوءَ پڇڻ ٿي چاهي. اوچتو پريشان ٿي، هوء موضوع کان پاسو ڪيو. "هيريسن بابت ڇا، صاحب؟ سندس حيثيت ڇا آهي؟"
  
  "هيريسن جيل ۾ ويندو، سڀني ڪووالنڪو جي مخبرن وانگر. هٿرادو يا نه. ڇا اهو سڀ ڪجهه آهي، مس جي؟
  
  ٿڌن آوازن جي ڪري، هيڊن ڪرسي تي ڪري پيو ۽ هن جون اکيون مضبوطيءَ سان بند ڪيون. "نه سائين. مون کي توهان کان ڪجهه پڇڻو آهي. اهو شايد اڳ ۾ ئي CIA يا ڪنهن ٻئي ايجنسي طرفان ڍڪيل هجي، پر مون کي واقعي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ..." هوء روڪي ٿي.
  
  "مهرباني ڪري هيڊن، بس پڇو."
  
  "ڇا Boudreau جو ڪو خاندان آهي، صاحب؟
  
  "ان جو مطلب ڇا آهي؟"
  
  هيڊن ساهه کنيو. "ان جو مطلب بلڪل ائين آهي جيڪو توهان سمجهي رهيا آهيو، مسٽر سيڪريٽري. اسان هتي ڪٿي به نه رهيا آهيون، ۽ وقت ختم ٿي رهيو آهي. Boudreaux ڪجهه ڄاڻي ٿو.
  
  "لعنت، جي، اسان آمريڪي حڪومت آهيون، ۽ تون سي آءِ اي آهين، نه موساد. توهان کي ان کان بهتر ڄاڻڻ گهرجي ها ته توهان ايترو کليل ڳالهايو.
  
  هيڊن بهتر ڄاڻي ٿو. پر نااميدي هن کي ٽوڙي ڇڏيو. "ميٽ ڊريڪ اهو ڪري سگهي ٿو،" هن خاموشيءَ سان چيو.
  
  "ايجنٽ. اهو ڪم نه ڪندو". سيڪريٽري ڪجهه دير خاموش رهيو ۽ پوءِ ڳالهايو. "ايجنٽ جي، توکي زباني ملامت ڏني وئي آهي. منهنجي صلاح آهي ته ڪجهه دير لاءِ پنهنجو مٿو هيٺ رکو.
  
  ڪنيڪشن ٽوڙيو ويو.
  
  هيڊن ڀت ڏانهن نهاريو، پر اهو انسپريشن لاءِ خالي ڪينواس ڏسڻ جهڙو هو. ٿوريءَ دير کان پوءِ، هوءَ مڙي ۽ مامي جي مٿان سج لٿيندي ڏٺو.
  
  
  **
  
  
  گهڻي دير مئي جي روح کي کائي رهي هئي. هڪ پرعزم ۽ سرگرم عورت، ڪنهن به دور جي بي عمليءَ کيس ناراض ڪيو، پر جڏهن هن جي ڀيڻ جي زندگي توازن ۾ هئي، اهو عملي طور تي هن جي روح کي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  پر هاڻي انتظار ختم ٿي ويو آهي. مائي ڪيٽانو ناريل گرو ۾ ناريل جي رستي جي ويجهو آئي ۽ جلدي مشاهدي واري پوسٽ ڏانهن وڌي وئي جيڪا هن هڪ ڏينهن اڳ مقرر ڪئي هئي. مٽا سٽا ۾ اڃا ڪلاڪ پري، مائي ٿلهي روشنيءَ واري چيز ڪيڪ فئڪٽري واري بار ۾ اچي بيٺي ۽ هن جي سامهون ڪائونٽر تي ڊوائيسز سان ڀريل پٺو رکيائين.
  
  ٽيليويزن جي اسڪرينن جي هڪ قطار سڌي طرح هن جي مٿي جي مٿان ڦهليل هئي، مختلف راندين چينلن کي نشر ڪندي. بار بلند ۽ هيڪڪ هو، پر ان ميڙ جي مقابلي ۾ ڪجھ به نه هو جيڪو ريسٽورنٽ جي داخلا ۽ استقبال واري علائقي کي ڀريو هو. هن ڪڏهن به ڪو ريسٽورنٽ ايترو مشهور نه ڏٺو هو.
  
  بارٽيئر آيو ۽ بار تي هڪ رومال رکيو. "هيلو وري،" هن اکين ۾ چمڪ ڏيندي چيو. "هڪ ٻيو دور؟
  
  گذريل رات وانگر ساڳيو ماڻهو. مائي کي ڪنهن به پريشانيءَ جي ضرورت نه هئي. "بچايو. مان بوتل پاڻي ۽ چانهه وٺي ويندس. تون مون سان ٽي منٽ به نه رهي سگهين، دوست".
  
  بارٽينڈر جي نگاهه کي نظر انداز ڪندي، هوءَ داخلا جو مطالعو جاري رکي. هڪ ئي وقت ڪيترن ئي ماڻهن جي ڇنڊڇاڻ ڪرڻ هن لاءِ ڪڏهن به ڏکيو نه هو. ماڻهو عادت جي مخلوق آهن. اھي پنھنجي دائري ۾ رھڻ جو شوق رکن ٿا. اهي نوان نوان آمد هئا جن جو کيس مسلسل جائزو وٺڻو پيو.
  
  مائي چانهه پيئي ۽ ڏسندي رهي. خوشيءَ جو ماحول هو ۽ لذيذ کاڌي جي خوشبوءِ هئي. جڏهن به ويٽر وڏي پليٽن ۽ مشروبن سان ڀريل هڪ وڏي اوول ٽري کڻي هليو ويندو هو، تڏهن هن کي پنهنجو ڌيان دروازن تي رکڻ ۾ ڏکيائي ٿيندي هئي. ڪمرو کلڻ لڳو.
  
  هڪ ڪلاڪ گذري ويو. بار جي پڄاڻيءَ تي هڪ پوڙهو ماڻهو اڪيلو بيٺو هو، مٿو هيٺ ڪري، بيئر جو هڪ پينٽ پيئندو هو. اڪيلائي هن جي چوڌاري ٿلهي جي پرت وانگر هئي، هر ڪنهن کي خطري کان خبردار ڪيو. هن سڄي جاءِ ۾ هو ئي پيٽ هو. هن جي پويان، ڄڻ ته پنهنجي خاص خوبي تي زور ڏيڻ لاءِ، هڪ برطانوي جوڙي هڪ گذرندڙ ويٽر کي چيو ته هو هڪ ٻئي جي چوڌاري هٿن ۾ هٿ کڻي ويهڻ جو فوٽو ڪڍرائين. مائي هڪ ماڻهوءَ جو پرجوش آواز ٻڌو، "اسان کي خبر پئي ته اسان حامله آهيون.
  
  هن جون اکيون ڪڏهن به نهاريون. بارٽيئر ڪيترائي ڀيرا هن سان رابطو ڪيو، پر ٻيو ڪجهه به نه آندو. ٽي وي اسڪرينن تي ڪنهن قسم جي فٽبال ميچ هلي رهي هئي.
  
  مائي پٺيءَ کي مضبوطيءَ سان پڪڙي ورتو. جڏهن هن جي فون تي اشارو اٺ وڳي ڏيکاريو، هن ڏٺو ته ٽي ماڻهو ڊارڪ سوٽ ۾ ريسٽورنٽ ۾ داخل ٿيا. اهي چرچ ۾ مرين وانگر بيٺا هئا. وڏو ، ڪُنڍ وارو. ڳچيءَ جو ٽتو. مٿو ڍڪيل. سخت، بيزار منهن.
  
  Kovalenko جا ماڻهو هتي هئا.
  
  مائي هنن کي هلندي ڏسندي، سندن مهارت کي ساراهندي رهي. هرڪو قابل هو، پر هن جي پويان ڪيترائي ليگ. هن چانهه جو هڪ آخري چپو ورتو، چيڪا جو چهرو پنهنجي ذهن ۾ مضبوطيءَ سان نقش ڪيو، ۽ بار اسٽول تان لهي وئي. بلڪل آسانيءَ سان، هوءَ انهن جي پٺيان ڊوڙي، پٺيءَ کي پنهنجي پيرن تي جهلي.
  
  هوءَ انتظار ڪندي رهي.
  
  هڪ سيڪنڊ کان پوء، انهن مان هڪ هن کي ڏٺو. هن جي چهري تي سڪون طاري هو. انهن کي سندس شهرت جي خبر هئي.
  
  "منهنجي ڀيڻ ڪٿي آهي؟
  
  اهو انهن کي پنهنجي سخت رويي کي ٻيهر حاصل ڪرڻ لاء هڪ لمحو ورتو. ھڪڙي پڇيو: "ڇا توھان وٽ ھڪڙو ڊوائيس آھي؟
  
  انهن ماڻهن جي اچڻ ۽ وڃڻ جي شور تي هڪ ٻئي کي ٻڌڻ لاءِ وڏي آواز سان ڳالهائڻو پيو ، انهن کي ٽيبل کڻڻ لاءِ سڏيو وڃي ٿو.
  
  "ها، مون وٽ آهي. مون کي منهنجي ڀيڻ ڏيکار.
  
  ھاڻي ھڪڙي ڏوھاري کي مسڪرائڻ تي مجبور ڪيو. "هاڻي هي،" هن مسڪرايو، "مان ڪري سگهان ٿو.
  
  ميڙ ۾ رهڻ جي ڪوشش ڪندي، ڪووالنڪو جي ٺڳن مان هڪ هڪ نئون آئي فون ڪڍيو ۽ هڪ نمبر ڊائل ڪيو. مائي محسوس ڪيو ته ٻيا ٻه هن ڏانهن گھورندا رهيا جيئن هوءَ ڏسندي رهي، گهڻو ڪري اندازو لڳائي رهي هئي ته هن جو ردعمل ڪهڙي شڪل ۾ ٿي سگهي ٿو.
  
  جيڪڏهن اهي چيڪا کي نقصان پهچائين، ته هوءَ ميڙ جي پرواهه نه ڪندي.
  
  ڏکيا لمحا ختم ٿي ويا. مائي هڪ خوبصورت نوجوان ڇوڪريءَ کي خوشيءَ سان چيز ڪيڪ جي هڪ وڏي نمائش ڏانهن ڊوڙندي ڏٺو، جلدي ۽ بلڪل خوشيءَ سان سندس والدين جي پٺيان. اهي موت ۽ افراتفري جي ڪيتري ويجهو هئا، انهن کي صرف خبر نه هئي، ۽ مائي انهن کي ڏيکارڻ جي ڪا خواهش نه هئي.
  
  آئي فون هڪ ڌماڪي سان زندگي ۾ آيو. هوءَ ننڍي اسڪرين کي ڏسڻ لاءِ پريشان ٿي وئي. اهو ڌيان کان ٻاهر هو. ڪجهه سيڪنڊن کان پوءِ، ٻرندڙ تصوير گڏ ٿي آئي ته هن جي ڀيڻ جي منهن جو هڪ ويجهو ڏيکاريو. چيڪا جيئري هئي ۽ ساهه کڻي رهي هئي، پر هوءَ پنهنجي ذهن مان خوفزده نظر آئي.
  
  "جيڪڏهن توهان مان ڪو به بدمعاش هن کي ايذايو..."
  
  "بس ڏسندا رهو."
  
  تصوير غائب ٿيندي رهي. چيڪا جو سڄو جسم نظر آيو، اوڪ جي وڏي ڪرسيءَ سان ايترو مضبوطيءَ سان جڙيل هو جو هوءَ مشڪل سان هلي سگهي ٿي. مائي ڏند ڪرٽيا. ڪيمرا پري تائين هلندي رهي. صارف چيڪا کان هڪ وڏي، سٺي روشني واري گودام ذريعي هليو ويو. ڪجهه وقت تي اهي دريءَ وٽ بيهي رهيا ۽ هن کي ٻاهر جو نظارو ڏيکاريائون. هن فوري طور تي مامي جي سڀ کان وڌيڪ شاندار عمارتن مان هڪ کي سڃاڻي ورتو، مامي ٽاور، هڪ ٽي ماڙ اسڪائي اسڪراپر جيڪو پنهنجي هميشه تبديل ٿيندڙ رنگ ڊسپلي لاء مشهور آهي. ڪجھه سيڪنڊن کان پوء، فون هن جي ڀيڻ ڏانهن واپس آيو، ۽ مالڪ ٻيهر پوئتي موٽڻ شروع ڪيو جيستائين هو آخرڪار بند ٿي ويو.
  
  "هو دروازي تي آهي،" ڪووالنڪو، ماڻهن جو وڌيڪ ڳالهائيندڙ، هن کي ٻڌايو. "جڏهن توهان اسان کي ڊوائيس ڏيو ٿا، اهو ٻاهر اچي ويندو. پوءِ توهان ڏسي سگهو ٿا ته اهو ڪٿي آهي.
  
  مائي پنهنجي آئي فون پڙهي رهي هئي. ڪال جاري ٿيڻ گهرجي ها. هوء اهو نه سوچيو ته اها رڪارڊنگ هئي. ان کان علاوه، هن کيس نمبر ڊائل ڪندي ڏٺو. ۽ هن جي ڀيڻ ضرور مامي ۾ هئي.
  
  يقينن، اهي هن کي قتل ڪري سگهيا ۽ فرار ٿيڻ کان اڳ به مائي ڪوڪوشنڪ کان فرار ٿيڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا.
  
  "ڊوائيس، مس ڪيٽانو." ڌاڙيل جي آواز ۾، جيتوڻيڪ سخت، تمام گهڻي عزت هئي.
  
  جيئن ٿيڻ گهرجي.
  
  مائي ڪيٽانو هڪ هوشيار آپريٽو هو، هڪ بهترين جاپاني انٽيليجنس کي پيش ڪرڻو هو. هن کي حيران ٿيڻو پيو ته ڪووالنڪو ڪيتري خرابيءَ سان ڊوائيس چاهي ٿو. ڇا اهو ايترو خراب هو جيترو هن پنهنجي ڀيڻ کي واپس چاهيو؟
  
  توهان پنهنجي خاندان سان رولي راند نه ڪندا آهيو. توهان انهن کي واپس حاصل ڪنداسين ۽ توهان انهن کي بعد ۾ پڻ حاصل ڪندا.
  
  مائي پنهنجو ٿلهو کنيو. "مان توهان کي ڏيندس جڏهن هو دروازي کان ٻاهر هلندو."
  
  جيڪڏهن اهو ڪو ٻيو هجي ها، ته شايد ان کي هٽائڻ جي ڪوشش ڪري ها. اهي هن کي ٿورو وڌيڪ بدمعاش ڪري سگهن ٿا. پر انهن پنهنجي جانن جو قدر ڪيو، انهن ٺڳن، ۽ انهن سڀني هڪ ٿي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  هڪ آئي فون سان گڏ مائڪروفون ۾ ڳالهايو. "اھو ڪر. ٻاهر وڃ."
  
  مائي غور سان ڏٺو جيئن تصوير هڪ دائري ۾ چوڌاري ٽپو ڏئي، پنهنجي ڀيڻ کان ڌيان ڇڪائيندي جيستائين هڪ ٽٽل ڌاتو دروازي جو فريم نظر ۾ نه آيو. ان کان پوء، هڪ خراب ڏسڻ واري گودام جي ٻاهران ڪٿي رنگ ۽ شيٽ ميٹل ڪم ڪندڙ جي سخت ضرورت آهي.
  
  ڪئميرا اڃا به اڳتي وڌيو. گهٽي پارڪنگ جي جاءِ ۽ هڪ وڏو سفيد نشان جنهن تي "گيراج" لکيل هو. گاڏيءَ جو هڪ ڳاڙهي ڦوٽو گذري ويو. مائي محسوس ڪيو ته هن جي بي صبري ابلڻ شروع ٿي وئي آهي، ۽ پوءِ ڪئميرا اوچتو ئي عمارت تي ۽ خاص طور تي دروازي جي ساڄي پاسي هڪ ٽٽل پراڻي نشاني ظاهر ڪرڻ لاءِ ڌيان ڏنو.
  
  بلڊنگ نمبر ۽ پوءِ لفظ: سائوٿ ايسٽ فرسٽ اسٽريٽ. هن جو پتو هو.
  
  مائي پنهنجو ٿلهو اڇلائي ڇڏيو ۽ بکايل چيتا وانگر ڀڄي وئي. ميڙ هن جي اڳيان ڳري ويو. هڪ دفعو ٻاهران، هوءَ ويجھي ايسڪيليٽر ڏانهن ڊوڙي، ريل جي مٿان ٽپو ڏيئي، اڌ رستي تي پر اعتماد پيرن سان هيٺ لهي وئي. هوءَ رڙ ڪئي ۽ ماڻهو ڀڄي ويا. هوءَ زمين جي سطح تي چڙهي وئي ۽ هن ڪار ڏانهن پنهنجو رستو ٺاهيو جيڪو هن گرانڊ ايونيو تي صاف طور تي پارڪ ڪيو.
  
  اگنيشن جي چاٻي کي ڦيرايو. مون دستي گيئر کي گيئر ۾ شفٽ ڪيو ۽ ايڪسيليٽر کي فرش تي دٻايو. ٽائيگرٽيل ايونيو تي ٽريفڪ ۾ ڪجهه ربر کي ساڙيو ۽ خطرو کڻڻ ۾ سنکوڪ نه ڪيو. ڦيٿي کي ڦيرائي، هن پنهنجي ڌيان جو ٽي چوٿون حصو sat-nav ڏانهن ڦيرايو، ايڊريس ٽائيپ ڪندي، دل ڌڙڪڻ لڳي.
  
  نيويگيٽر هن کي 27 هين ڏکڻ ڏانهن وٺي آيو. هن جي سامهون هڪ سڌو رستو هو جيڪو اتر ڏانهن اشارو ڪري رهيو هو، ۽ هن لفظي طور تي قالين ڏانهن پيادل کي دٻايو. هوءَ ايتري ته متمرکز هئي جو هن اهو به نه سوچيو هو ته جڏهن هوءَ گودام ۾ پهتي ته هوءَ ڇا ڪندي. سامهون واري ڪار هن کي پسند نه آئي. هن جي سامهون ٻاهر ڪڍيو، هن جي دم جي روشني چمڪي رهي هئي. مائي پٺاڻ سان ٽڪرائجي وئي، جنهن سبب ڊرائيور ڪنٽرول وڃائي ويٺو ۽ پنهنجي ڪار پارڪ ٿيل موٽرسائيڪلن جي قطار ۾ ڪري ڇڏي. سائيڪلون، هيلمٽ ۽ ڌاتوءَ جا ڌاڙا ھر طرف اڏامي ويا.
  
  مائي هن جو ڌيان گهٽايو. اسٽور فرنٽ ۽ ڪارون سرنگھه جي مبهم ديوار وانگر چمڪي رهيون آهن. لنگهندڙن هن تي رڙيون ڪيون. سائيڪل هلائيندڙ هن جي تيز رفتار چالن کان ايترو ته حيران ٿي ويو جو هو ڇرڪي پيو ۽ ٽريفڪ لائيٽ تي ڪري پيو.
  
  نيويگيٽر هن کي اوڀر ڏانهن وٺي ويو، فليگلر ڏانهن. اشاري کيس ٻڌايو ته هوءَ پنجن منٽن ۾ اتي پهچي ويندي. کاٻي پاسي مڇي مارڪيٽ رنگ جي ٿلهي ۾ هئي. هڪ تڪڙو ٽگ ۽ هن هڪ نشاني ڏٺو جنهن چيو ته "SW1st گهٽي".
  
  پنجاهه سيڪنڊن بعد، نيويگيٽر جي آئرش تلفظ اعلان ڪيو: توهان پنهنجي منزل تي پهچي ويا آهيو.
  
  
  **
  
  
  اڃا تائين، مائي ڪو سنجيده احتياط نه ڪيو هو. هن کي ياد آيو ته ڪار کي لاڪ ڪيو وڃي ۽ چاٻيون اڳيان واري ڦيٿي جي پويان مسافرن جي پاسي تي ڇڏي ڏيو. هوءَ ڊوڙندي روڊ پار ٿي وئي ۽ اها نشاني ڏٺائين جيڪا هن ڪجهه دير اڳ ڏٺي هئي ڇڪيل ڪئميرا تي.
  
  هاڻي هن پاڻ کي اسٽيل ڪرڻ لاءِ ساهه کنيو ته هوءَ ڇا ڳولي سگهي ٿي. هن پنهنجون اکيون بند ڪيون، پنهنجو توازن بحال ڪيو، ۽ هن جي خوف ۽ غضب کي آرام ڪيو.
  
  هينڊل آزاديءَ سان ڦري ويو. هوءَ حد مان گذري ۽ تڪڙو تڪڙو کاٻي پاسي هلي وئي. ڪجھ به نه بدليو. اها جاءِ دروازي کان پوئين ڀت تائين اٽڪل پنجاهه فوٽ ۽ ويڪر اٽڪل ٽيهه فوٽ هئي. اتي ڪو به فرنيچر نه هو. ڀتين تي تصويرون نه آهن. ونڊوز تي پردا نه آهن. هن جي مٿان روشنين جون ڪيتريون ئي روشن، گرم قطارون هيون.
  
  چيڪا اڃا ڪمري جي پٺيءَ ۾ ڪرسيءَ تي ٽنگيل هئي، هن جون اکيون وڏيون ۽ هلڻ جي ڪوشش ڪري رهيون هيون. ۽ هن جدوجهد ڪئي، اهو واضح هو، مائي کي ڪجهه چوڻ لاء.
  
  پر جاپاني انٽيليجنس ايجنٽ کي خبر هئي ته ڇا ڳولڻو آهي. هن سڄي جاءِ تي لڳل اڌ درجن سيڪيورٽي ڪيمرا ڏٺا ۽ فوري طور ڄاتو ته ڪير ڏسي رهيو هو.
  
  ڪووالنڪو.
  
  هوءَ نه ڄاڻندي هئي ته ڇو؟ ڇا هن کي ڪنهن قسم جي شو جي اميد هئي؟ جيڪا به هئي، هوءَ بلڊ بادشاهه جي شهرت کان واقف هئي. اهو تيز يا آسان نه هوندو، جنهن ۾ لڪيل بم يا گيس سلنڈر کي نظر ۾ نه رکيو ويو هجي.
  
  ڪتي جي ٽنگ ڪمري جي پڇاڙيءَ ۾، ساڄي پاسي سندس ڀيڻ جي ڪرسيءَ جي سامهون، بنا ڪنهن شڪ جي هڪ يا ٻه تعجب لڪائي.
  
  مائي آھستي آھستي اڳتي وڌيو، کيس تسلي ڏني وئي ته چيڪا اڃا جيئرو آھي، پر ڪنھن به وهم ۾ نه رهي ته ڪووالنڪو اهو ارادو ڪيترو وقت تائين قائم رکي.
  
  ڄڻ ته جواب ۾ لڪيل اسپيڪر مان آواز آيو. "مائي ڪيٽانو! توهان جي شهرت بي مثال آهي. اهو Kovalenko هو. "اچو ته ڏسون ته اهو لائق آهي."
  
  انڌا ڪتي جي ٽنگ جي پويان چار انگ اکر نڪتا. مائي هڪ سيڪنڊ لاءِ ڏسندي رهي، مشڪل سان پنهنجي اکين تي يقين نه ڪري سگهيو، پر پوءِ مجبور ٿي هڪ موقف اختيار ڪيو جيئن قاتلن مان پهريون هن ڏانهن وڌيو.
  
  هو تيزيءَ سان ڊوڙندو، فلائنگ ڪِڪ جي تياري ڪندو رهيو، جيستائين مائي آسانيءَ سان پاسي ڏانهن نهاريو ۽ هڪ ڀرپور اسپننگ ڪِڪ ڪئي. پهريون ويڙهاڪ زمين تي ڪري پيو، حيران ٿي ويو. ڳالهائيندڙن مان خوني بادشاهه جو کلڻ آيو.
  
  هاڻي ٻئي ويڙهاڪ هن تي حملو ڪيو، هن کي پهرين کي ختم ڪرڻ جو موقعو نه ڏنو. ان ماڻهوءَ چڪر کي گھمايو- هڪ فولادي انگوزي، جنهن جي ٻاهرئين ڪنارن تي ريزر-تيز ڪنڊ هئي- هن جي آڱر جي چوٽي تي ۽ مسڪرائي رهيو هو جيئن هو ويجهو آيو.
  
  مائي رڪجي وئي. هي ماڻهو هڪ ماهر هو. موتمار. اعتماد سان آسانيءَ سان اهڙي خطرناڪ هٿيار کي هلائڻ جي صلاحيت سالن جي سخت مشق جي ڳالهه ڪئي. هُو پنهنجي کلائي جي هڪ سادي چمڪ سان چڪر کي اڇلائي سگهي ٿو. هوءَ جلدي جلدي انهن ڳالهين کي برابر ڪري ڇڏي.
  
  هوءَ هن ڏانهن ڊوڙي، هن جي حد بند ڪري ڇڏي. هن جڏهن هن جي کلائي ڦاٽندي ڏٺي، تڏهن هوءَ ڪبوتر ۾ لنگهي وئي، هٿيارن جي آرڪ هيٺان لڪي، پنهنجو مٿو ايترو پري اڇلائي ڇڏيو، جيترو هن جي مٿان هوا مان بڇڙا بليڊ ٽڪرائجي ويا.
  
  هن جي وارن جو هڪ تالو فرش تي ڪري پيو.
  
  مائي پھريائين پيرن کي ڌڪاريو، پنھنجي پوري طاقت سان سندس گوڏن کي لتاڙيندي. هاڻي اهو وقت نه هو ته قيدين کي. هڪ ڪڪر سان جيڪو هن ٻنهي ٻڌو ۽ محسوس ڪيو، ان شخص جا گوڏن ڀرجي ويا. هن جي رڙ زمين تي ڪرڻ کان اڳ هئي.
  
  ايتري قدر سالن جي تربيت هڪ پل ۾ گم ٿي وئي.
  
  هن شخص جي اکين کي ذاتي درد کان وڌيڪ ظاهر ڪيو. مائي هڪ لمحي لاءِ حيران ٿي وئي ته ڪووالنڪو هن جي مٿان ڇا ڪري سگهي ٿو، پر پوءِ هڪ ٽيون ويڙهاڪ ويڙهه ۾ داخل ٿيو ۽ هن محسوس ڪيو ته پهريون ئي پنهنجي پيرن تي اڀري رهيو آهي.
  
  ٽيون وڏو ماڻهو هو. هو فرش تان ٽپو ڏئي هن ڏانهن ائين ويو جيئن هڪ وڏو ريڇ پنهنجي شڪار کي ڇڪي رهيو آهي، ننگي پير ڪنڪريٽ تي ڌڪ هڻي رهيو آهي. بلڊ ڪنگ هن کي گرنٽس جي هڪ سيريز سان همٿايو ۽ پوءِ کلڻ لڳو ، هن جي عنصر ۾ هڪ جنون.
  
  مائي کيس اکين ۾ ڏٺو. "توکي اهو ڪرڻ جي ضرورت ناهي. اسان Kovalenko کي پڪڙڻ جي ويجهو آهيون. ۽ يرغمالين جي آزادي.
  
  ماڻهوءَ هڪ لمحي لاءِ هٻڪندي چيو. ڪووالنڪو پنهنجي مٿي کان مٿي کنيو. "توهان مون کي ڏڪايو، مائي ڪيٽانو، ڊپ کان ڊڄي. ويهن سالن تائين مان صرف هڪ افسانو هئس، ۽ هاڻي مان پنهنجي خاموشيءَ کي پنهنجن شرطن تي ٽوڙي رهيو آهيان. تون ڪيئن ٿي سگهين..." هن رڙ ڪئي. "ڇا تو وانگر ڪنهن منهنجي برابري ڪئي آهي؟
  
  مائي وڏيري جي اکين ۾ ڏسندي رهي. هن محسوس ڪيو ته هن جي پويان جيڪو به رڪجي ويو آهي، ڄڻ ذهني جدوجهد جي نتيجي جو انتظار ڪري رهيو آهي.
  
  "وڙهو!" خوني بادشاهه اوچتو رڙ ڪئي. "وڙهو، نه ته مان توهان جي پيارن کي جيئري چمڙي ڇڏيندس ۽ شارڪن کي کارايو ڇڏيندس!
  
  خطرو حقيقي هو. مائي به ان کي ڏسي سگهي ٿي. وڏو ماڻهو عمل ۾ اچي ويو، پنهنجي هٿن سان هن ڏانهن ڊوڙندو رهيو. مئي پنهنجي حڪمت عملي تي غور ڪيو. مارو ۽ ڀڄڻ، تيزيءَ سان مارو ۽ ڪُچلڻ سان سخت، ۽ پوءِ رستي مان نڪري وڃ. جيڪڏهن ممڪن هجي، هن جي خلاف هن جي سائيز کي استعمال ڪريو. مائي هن کي ويجهو اچڻ جي اجازت ڏني، اهو ڄاڻيندي ته هو هن کان ڪنهن غافل حرڪت جي توقع ڪندو. جڏهن هو هن وٽ پهتو ۽ هن جي جسم کي پڪڙيو ته هوءَ هن جي پهچ ۾ هئي ۽ هن جي پيرن جي چوڌاري ويڙهيل هئي.
  
  فرش تي هن جي مارڻ جو آواز، بلڊي ڪنگ جي چرٻيءَ جي گجگوڙ کي به ٻوڙيو ڇڏي.
  
  پهرئين ويڙهاڪ هاڻي هن کي سخت ڌڪ هنيو، هن جي پٺيءَ جي ننڍڙي حصي کي مقصد ڏيندي، مائي مروڙي ۽ ڦرڻ کان اڳ دردناڪ ڌڪ هنيو، هيٺ آيل ماڻهوءَ جي پٺيان اچي ۽ پاڻ کي ڪجهه جاءِ ڏئي.
  
  هاڻي بلڊ بادشاهه رڙ ڪئي. "هن جي ڀيڻ جو مٿو ڪٽي ڇڏ!"
  
  ھاڻي ھڪڙو چوٿون ماڻھو نمودار ٿيو، ساموري تلوار سان ھٿيار. هو سڌو چِڪا ڏانهن هليو ويو، سندس زندگي ختم ٿيڻ کان ڇهه قدم پري.
  
  ۽ مائي ڪيٽانو کي خبر هئي ته هاڻي هن جي زندگي جي بهترين راند کي انجام ڏيڻ جو وقت هو. هن جي سموري تربيت، هن جو سمورو تجربو پنهنجي ڀيڻ کي بچائڻ جي آخري خطرناڪ ڪوشش ۾ گڏ ٿيو - زندگي ۽ موت جو معاملو.
  
  ڏهه سيڪنڊ موتمار فضل ۽ خوبصورتي يا ٻرندڙ افسوس جي زندگي.
  
  مائي وڏي ماڻهوءَ جي پٺيءَ تي ٽپو ڏئي، هن کي اسپرنگ بورڊ طور استعمال ڪندي پهرين فائٽر کي فلائنگ ڪِڪ ڏيارڻ لاءِ. هن مشڪل سان اهو صدمو محسوس ڪيو جيئن مئي جي غالب ٽنگ هن جي منهن ۾ ڪيتريون ئي هڏا ڀڃي ڇڏيا، پر هو هڪ مرده وزن وانگر ڪري پيو. مائي هڪدم پنهنجو مٿو ڦيرايو ۽ لڙڪيل، هن جي ريڙهه تي سخت لهي وئي، پر هن جي ٽپوءَ جي رفتار هن کي گهٽ ۾ گهٽ وقت ۾ ڪنڪريٽ جي فرش تان گهڻو پري وٺي وئي.
  
  هوءَ پنهنجي ڀيڻ ۽ ان شخص کان تلوار کڻي اڳتي هلي وئي.
  
  پر ساڄي پاسي چاڪران.
  
  هڪ مليسيڪنڊ جي وقفي ۾، هن پنهنجي وجود تي ڌيان ڏنو، هن جي روح کي پرسکون ڪيو، ۽ ڦري، خطرناڪ هٿيارن کي آزاد ڪيو. هو هوا ۾ لڪي رهيو هو، هن جي موتمار بليڊ چمڪي رهي هئي، جيڪا اڳ ۾ ئي مئي جي پنهنجي رت مان ڳاڙهي هئي.
  
  چاڪران تلوار واري جي ڳچيءَ ۾ ڦاسي پيو، ڏڪندو ويو. انسان بغير ڪنهن آواز جي، ڪنهن به شيءِ کي محسوس ڪرڻ کان سواءِ ئي ڪري پيو. هن کي اڃا تائين سمجهه ۾ نه آيو ته هن کي ڇا ٿيو. تلوار فرش تي ٽنگيل هئي.
  
  وڏو ماڻهو اڪيلو ويڙهاڪ هو، جيڪو هاڻي هن جي مقابلي ۾ پنهنجو پاڻ کي سنڀالي سگهي ٿو، پر هن جي ٽنگ بيهڻ جي ڪوشش ڪئي. هوءَ شايد هڪ يا ٻه ٽنگون زخمي ڪري. ڏک ۽ لاچاريءَ جا ڳوڙها هن جي چهري تان وهي رهيا هئا، پنهنجي لاءِ نه پر پنهنجي پيارن لاءِ. مائي چيڪا ڏانهن ڏٺو ۽ پاڻ کي پنهنجي ڀيڻ ڏانهن ڊوڙڻ تي مجبور ڪيو.
  
  هن تلوار کي رسي کي ڪٽڻ لاءِ استعمال ڪيو، مسلسل جدوجهد جي نتيجي ۾ جامني رنگ جي کلائي ۽ خوني ٻرندڙ زخمن کي ڏسي هن جا ڏند ڪرٽيا. آخرڪار، هن پنهنجي ڀيڻ جي وات مان گگ ڪڍي ڇڏيو.
  
  "چڱو ٿي وڃ. مان توکي کڻي ويندس".
  
  خوني بادشاهه کلڻ بند ڪيو. "هن کي روڪيو!" هن وڏي ويڙهاڪ ڏانهن رڙ ڪئي. "اھو ڪر. يا مان تنهنجي زال کي پنهنجن هٿن سان ماري ڇڏيندس!"
  
  وڏي ماڻهوءَ رڙ ڪئي، سندس ٻانهن ڊگھي هن ڏانهن ڊوڙڻ جي ڪوشش ڪئي. مائي هن جي ڀرسان بيٺي. "اچو اسان سان،" هن چيو. "اسان سان شامل ٿيو. هن شيطان کي تباهه ڪرڻ ۾ اسان جي مدد ڪريو."
  
  هڪ لمحي لاءِ، ماڻهوءَ جو چهرو اميد سان روشن ٿي ويو. هن اکيون ٻوٽي ڇڏيون ۽ ائين پئي لڳو ڄڻ دنيا جو وزن سندس ڪلهن تان هٽي ويو هجي.
  
  "تون انهن سان گڏ هل، ته هوءَ مري ويندي،" خوني بادشاهه رڙ ڪئي.
  
  مائي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هوءَ اڃا مري چڪي آهي، ماڻهو. تون رڳو بدلو وٺندينءَ منهنجي پٺيان هلڻ سان".
  
  ماڻهوءَ جون اکيون التجا ڪري رهيون هيون. هڪ لمحي لاءِ، مائي سوچيو ته هو واقعي پاڻ کي هن سان گڏ ڪڍي ڇڏيندي، پر پوءِ شڪ جا ڪڪر موٽي آيا ۽ هن جي نظر هيٺ لهي وئي.
  
  "مان نٿو ڪري سگهان. جڏهن ته هوءَ اڃا زنده آهي. مان بس نٿو ڪري سگهان".
  
  مائي منھن موڙي، ھن کي اتي ئي ليٽائي ڇڏيو. هن کي وڙهڻ لاءِ پنهنجون جنگيون هيون.
  
  خوني بادشاهه هن کي هڪ جدا ٿيڻ وارو شاٽ موڪليو. "ڀڄي وڃ، مائي ڪيٽانو. منهنجي جنگ جو اعلان ٿيڻ وارو آهي. ۽ دروازا منهنجي انتظار ۾ آهن.
  
  
  باب نائين
  
  
  بلڊ بادشاهه جا هٿ هن جي چاقو ڏانهن وڌيا. هن جي سامهون واري ميز تي هٿيار پهريون ڀيرو بيٺو هو. هن ان کي پنهنجي اکين جي ويجهو آڻي، رت ۾ لتاڙيل بليڊ جو جائزو ورتو. هن چاقو سان ڪيتريون زندگيون ختم ڪيون؟
  
  هڪ دفعي، هر ٻئي ڏينهن، پندرهن سالن تائين. گهٽ ۾ گهٽ.
  
  جيڪڏهن صرف ڏند ڪٿا، عزت ۽ خوف کي تازو رکڻ لاء.
  
  "اهڙي لائق مخالف،" هن پاڻ کي چيو. "اها شرم جي ڳالهه آهي ته مون وٽ ان کي ٻيهر ڪوشش ڪرڻ جو وقت نه آهي." هو پنهنجي پيرن ڏانهن وڌيو، آهستي آهستي چاقو کي ڦيرايو، ان جي بليڊ روشني کي ظاهر ڪري ٿي جيئن هو هلندو هو.
  
  "پر منهنجو ڪم ڪرڻ جو وقت تقريبا اچي چڪو آهي."
  
  هو ٽيبل جي سامهون واري ڪناري تي بيٺو، جتي ڪارا وار واري عورت ڪرسيءَ تي ٻڌل هئي. هوءَ اڳ ۾ ئي پنهنجو حوصلو وڃائي چڪي هئي. هن کي هن جون ڳاڙهيون اکيون، لڙڪندڙ جسم ۽ لرزندڙ لب ڏسي بيزار ٿي پيو.
  
  خوني بادشاهه ڪنڌ لوڏيو. "پريشان نه ٿي. هاڻي مون وٽ منهنجو پهريون ڊوائيس آهي، جيتوڻيڪ مون کي Kitano وڃايو. توھان جي مڙس کي ھاڻي ٻئي ڊوائيس پهچائڻ گھرجي. جيڪڏهن اهو گذري ويو ته توهان آزاد ٿي ويندا.
  
  "ڪيئن- اسان توهان تي ڪيئن اعتبار ڪري سگهون ٿا؟"
  
  "مان عزت وارو ماڻهو آهيان. اهڙيءَ طرح مون پنهنجي جوانيءَ کي بچايو. ۽ جيڪڏهن عزت جو سوال ڪيو وڃي ها ..." هن هن کي داغ ٿيل بليڊ ڏيکاريو. "اتي هميشه وڌيڪ رت هو."
  
  هن جي ڪمپيوٽر جي اسڪرين مان هڪ ٻرندڙ پنگ آيو. هو هليو ويو ۽ ڪجهه بٽڻ دٻايو. واشنگٽن ڊي سي مان سندس ڪمانڊر جو چهرو ظاهر ٿيو.
  
  "اسان پوزيشن ۾ آهيون، صاحب. ٽارگيٽ ڏهن منٽن ۾ تيار ٿي ويندو.
  
  "ڊوائيس هڪ ترجيح آهي. هر شيءِ جي مٿان. اهو ياد رکو".
  
  "سائين". مُنهن هڪ بلند نظارو ظاهر ڪرڻ لاءِ واپس هليو ويو. هنن هيٺ پارڪنگ لاٽ ڏانهن ڏٺو، ڪچري سان ڀريل ۽ تقريبن ڇڏيل هو. اناج واري تصوير ۾ ڏيکاريو ويو آهي ته هڪ ٽرام اسڪرين جي چوٽي تي چوڌاري ڦرندو آهي ۽ هڪ نيري نسان پاڻمرادو دروازن جي هڪ جوڙي ذريعي هلائي رهيو آهي.
  
  "انهيءَ ٻوٽي کي هٽائي ڇڏ. هو پوليس ٿي سگهي ٿو.
  
  "اسان هن کي چيڪ ڪيو، صاحب. هو صرف هڪ ٽراپ آهي."
  
  خوني بادشاهه کي پنهنجي اندر ۾ آهستي آهستي غضب پيدا ٿيندي محسوس ٿيو. "هن کان ڇڏ. مون کان ٻيهر پڇو ته مان تنهنجي خاندان کي جيئرو دفن ڪندس.
  
  اهو ماڻهو صرف هن لاء ڪم ڪيو. پر هن شخص کي خبر هئي ته دمتري Kovalenko جي قابل هو. ٻيو لفظ چوڻ کان سواء، هن مقصد ورتو ۽ بي گهر انسان کي مٿي ۾ گولي ڏني. بلڊ ڪنگ مسڪرايو جيئن هن ڏٺو ته هڪ اونداهي جڳهه لڳ ڀڳ ڪنڪريٽ واري علائقي ۾ پکڙجڻ شروع ٿي وئي آهي.
  
  "نشان ٿيڻ تائين پنج منٽ باقي آهن."
  
  خوني بادشاهه عورت ڏانهن ڏٺو. هوءَ ڪيترن ئي مهينن کان سندس مهمان هئي. دفاع واري سيڪريٽري جي زال ڪو ننڍڙو انعام نه هو. جونٿن گيٽس پنهنجي حفاظت لاءِ وڏي پئماني تي ادا ڪرڻ وارو هو.
  
  "سائين، گيٽس پنهنجي آخري حد کان وڌي چڪو آهي.
  
  ڪنهن ٻئي حالت ۾، خوني بادشاهه هاڻي پنهنجي چاقو کي استعمال ڪري ها. نه روڪيو. پر ٻيو ڊوائيس سندس منصوبن لاء اهم هو، جيتوڻيڪ ضروري ناهي. هن ڪمپيوٽر جي ڀرسان پيل سيٽلائيٽ فون ڪڍيو ۽ هڪ نمبر ڊائل ڪيو.
  
  مون ان کي ٻڌو ۽ انگوزي ڪئي. "توهان جو مڙس توهان جي حفاظت جو خيال نٿو رکي، مسز گيٽس. خوني بادشاهه پنهنجي چپن کي ڪنهن مسڪراهٽ وانگر وڪوڙي ڇڏيو. "يا شايد هن اڳي ئي تنهنجي جاءِ ورتي آهي، ها؟ اهي آمريڪي سياستدان..."
  
  اتي هڪ ڪلڪ ڪيو، ۽ خوفزده آواز آخرڪار جواب ڏنو. "ها؟"
  
  "مون کي اميد آهي ته توهان ويجهو آهيو ۽ توهان وٽ ڊوائيس آهي، منهنجا دوست. ٻي صورت ۾..."
  
  وزير دفاع جو آواز حد تائين دٻجي ويو. "آمريڪا ظالمن جي اڳيان نه جهڪي،" هن چيو، ۽ اهي لفظ واضح طور تي هن جي دل ۽ جان جي تمام گهڻي قيمت ادا ڪن ٿا. "توهان جا مطالبا پورا نه ڪيا ويندا".
  
  خوني بادشاهه دوزخ جي دروازن بابت سوچيو ۽ انهن کان ٻاهر ڇا آهي. "ته پوءِ ٻڌاءِ ته تنهنجي زال اذيت ۾ مري وئي آهي، گيٽس. مان جتي وڃي رهيو آهيان ان لاءِ مون کي ٻئي ڊوائيس جي ضرورت ناهي.
  
  چينل جي کليل رهڻ کي يقيني بڻائي، خوني بادشاهه چاقو بلند ڪيو ۽ پنهنجي هر قاتلانه خيال کي پورو ڪرڻ لڳو.
  
  
  باب ڏهه
  
  
  هيڊن جي پنهنجي ڪمپيوٽر کان پري هليو ويو جڏهن هن جو موبائل فون آيو. بين ۽ ڪرين ڪيپٽن ڪڪ جي سامونڊي سفرن کي وري جيئرو ڪرڻ ۾ مصروف هئا، ۽ خاص ڪري اهي جيڪي هوائي ٻيٽن سان لاڳاپيل هئا. ڪڪ، جيتوڻيڪ وڏي پيماني تي مشهور محقق طور سڃاتو وڃي ٿو، ڪيترن ئي قابليت وارو ماڻهو هو، اهو لڳي ٿو. هو هڪ مشهور نيويگيٽر ۽ ڪامياب نقش نگار پڻ هو. اهو شخص جنهن هر شيءِ جو نقشو ٺاهيو، هن نيوزي لينڊ کان هوائي تائين زمينون رڪارڊ ڪيون ۽ وڌيڪ مشهور هو ته هن پنهنجي پهرين لينڊنگ هوائي ۾ ڪئي، هڪ هنڌ هن سينڊوچ ٻيٽ جو نالو رکيو. اهو مجسمو اڃا تائين Waimea، Kauai جي شهر ۾ بيٺو آهي، ان جاءِ جي وصيت جي طور تي جتي هن پهريون ڀيرو 1778 ۾ ڏٺو هو.
  
  هيڊن پوئتي هٽي ويو جڏهن هن ڏٺو ته ڪال ڪندڙ هن جو باس هو، جونٿن گيٽس.
  
  "جي سائين؟"
  
  صرف وقفي وقفي سان سانس ٻئي پاسي کان ٻڌي سگهجي ٿو. هوءَ دريءَ ڏانهن وئي. "ڇا تون مونکي ٻڌي سگهين ٿو؟ صاحب؟"
  
  انهن نه ڳالهايو آهي جڏهن کان هن زباني طور تي هن کي ملامت ڪيو آهي. هيڊن کي ڪجهه غير يقيني محسوس ٿيو.
  
  گيٽس جو آواز آخرڪار ٻڌو ويو. "انهن هن کي ماري ڇڏيو. انهن بدمعاشن کيس ماري ڇڏيو.
  
  هيڊن دريءَ کان ٻاهر ڏٺو، ڪجهه به نه ڏٺو. "انهن ڇا ڪيو؟"
  
  هن جي پويان، بين ۽ ڪرين ڦري ويا، هن جي آواز کان ڊڄي ويا.
  
  "اهي منهنجي زال هيڊن کي وٺي ويا. مهينا اڳ. ۽ گذريل رات هن کي قتل ڪيو. ڇاڪاڻ ته مان سندن حڪم نه وٺندس.
  
  "نه. اهو نه ٿي سگهيو - "
  
  "ها". گيٽس جو آواز ٽٽڻ لڳو جيئن هن جي ويسڪي ايندھن واري ايڊينالائن رش واضح طور تي ختم ٿيڻ شروع ڪيو. "اها تنهنجي ڪا به پرواهه ناهي، جي، منهنجي زال. مان هميشه محب وطن رهيو آهيان، تنهنڪري صدر کي سندس اغوا جي ڪلاڪن اندر معلوم ٿيو. مان رهان ٿو..." هن رڙ ڪئي. "محب وطن".
  
  هيڊن کي مشڪل سان خبر هئي ته ڇا چوڻ گهرجي. "هاڻي ڇو ٻڌاءِ؟
  
  "منهنجي ايندڙ قدمن جي وضاحت ڪرڻ لاء."
  
  "نه!" هيڊن رڙ ڪئي، اوچتو دهشت ۾ دريءَ تي ڌڪ لڳو. "تون ائين نٿو ڪري سگهين! مهرباني ڪري!"
  
  "آرام ڪر. منهنجو پاڻ کي مارڻ جو ڪو به ارادو ناهي. پهرين آئون ساره جو بدلو وٺڻ ۾ مدد ڪندس. عجيب، آهي نه؟
  
  "ڇا؟"
  
  "هاڻي مون کي خبر آهي ته Matt Drake ڪيئن محسوس ڪندو آهي."
  
  هيڊن پنهنجون اکيون بند ڪيون، پر ڳوڙها اڃا تائين هن جي منهن تي ڦري ويا. ڪينيڊي جي ياد اڳي ئي دنيا مان غائب ٿي چڪي هئي، دل، جيڪا ڪڏهن باهه سان ڀريل هئي، هاڻي ابدي رات ۾ تبديل ٿي وئي آهي.
  
  "هاڻي ڇو ٻڌاءِ؟ هيڊن آخرڪار ورجايو.
  
  "ان جي وضاحت ڪرڻ لاء." گيٽس رڪيو، پوءِ چيو، "ايڊ بوڊريو کي هڪ ننڍي ڀيڻ آهي. مان توهان کي تفصيل موڪلي رهيو آهيان. اھو ڪر-"
  
  هيڊن کي ايترو ته صدمو رسيو جو هوءَ جاري رکڻ کان اڳ سيڪريٽري کي روڪيو. "توهان کي پڪ آهي؟"
  
  "هن بدمعاش کي ختم ڪرڻ لاء توهان جي طاقت ۾ سڀ ڪجهه ڪريو."
  
  لڪير مري ويو. هيڊن هن جي فون تي هڪ اي ميل انگ ٻڌو. بنا ڪنهن روڪ جي، هوءَ تيزيءَ سان مڙي وئي ۽ ڪمري مان نڪري وئي، بين بليڪ ۽ سندس ڀيڻ جي پريشان نظرن کي نظر انداز ڪندي. هوءَ ڪنيماڪي جي ننڍڙي الماري ڏانهن هلي وئي ۽ ڏٺائين ته هن کي چوريزو ساس سان ڪڪڙ تيار ڪري رهيو آهي.
  
  "اليسيا ڪٿي آهي؟
  
  "ڪالهه هن جو پاس رد ڪيو ويو." وڏن هوائين جي لفظن کي مسخ ڪيو ويو.
  
  هيڊن ويجهو ٿي ويو. "بيوقوف نه ٿيو. اسان ٻئي ڄاڻون ٿا ته هن کي پاس جي ضرورت ناهي. سو، اليسيا ڪٿي آهي؟
  
  ڪنيماڪي جون اکيون وسيع ٿي ويون، پليٽون ڏانهن نهاري رهيون هيون. "ها، هڪ منٽ. مان هن کي ڳولي وٺندس. نه، هوءَ ان لاءِ تمام گهڻي حساس آهي. مان ڪندس-"
  
  "بس هن کي سڏيو." هيڊن اهي لفظ چوڻ سان ئي سندس پيٽ ڀرجي ويو ۽ اوندهه هن جي روح کي ڍڪي ڇڏيو. "هن کي چئو ته ڊريڪ سان رابطو ڪري. هن جيڪو گهريو سو مليو. معلومات حاصل ڪرڻ لاءِ اسان هڪ بيگناهه کي نقصان پهچائي رهيا آهيون.
  
  "سسٽر بوڊريو؟ ڪنيماڪا معمول کان وڌيڪ تيز لڳي رهي هئي. "ڇا واقعي هن وٽ آهي؟ ۽ گيٽس ان تي دستخط ڪيو؟
  
  "تون به ائين ڪندين،" هيڊن پنهنجون اکيون سڪي ڇڏيو، "جيڪڏهن ڪو توهان جي زال تي تشدد ڪري قتل ڪري.
  
  ڪنيماڪا اها ڳالهه خاموشيءَ سان هضم ڪئي. "۽ اهو سي آء اي کي هڪ آمريڪي شهري سان ساڳيو ڪم ڪرڻ جي اجازت ڏئي ٿو؟"
  
  "هاڻي اهو ئي آهي،" هيڊن چيو. "اسان جنگ ۾ آهيون."
  
  
  باب يارنهن
  
  
  Matt Drake قيمتي شين سان شروع ڪيو. جاني واکر بليڪ جي بوتل دعوت ڏئي رهي هئي ۽ تمام گهڻي ٿلهي نه هئي.
  
  ٿي سگهي ٿو ته ڪجهه بهتر جلدي هن جي منهن جي يادگيري کي هٽائي ڇڏي ها؟ هن ڀيري، هن جي خواب ۾، ڇا هو واقعي هن کي بچائيندو جيئن هن هميشه واعدو ڪيو هو؟
  
  ڳولا جاري رهي.
  
  ويسڪي سڙي وئي. هن هڪدم گلاس ڀري ڇڏيو. هن وري ڀريو. هن کي ڌيان ڏيڻ لاء جدوجهد ڪئي. هو هڪ اهڙو ماڻهو هو، جنهن ٻين جي مدد ڪئي، جنهن سندن اعتماد حاصل ڪيو، جيڪو حساب ۾ بيٺو ۽ ڪڏهن به ڪنهن کي مايوس نه ڪيو.
  
  پر هو ڪينيڊي مور کي ناڪام ويو. ۽ ان کان اڳ، هن ناڪام ٿي ايليسن. ۽ هن پنهنجي اڻ ڄاتل ٻار کي ناڪام ڪيو، هڪ ٻار جيڪو مري ويو ان کان اڳ جو هن کي جيئرو ٿيڻ جو موقعو به ملي.
  
  جاني واکر، هر ٻي بوتل وانگر، هن اڳ ۾ ڪوشش ڪئي هئي، هن جي نااميدي کي وڌيڪ ڳنڀير ڪيو. هن کي خبر هئي ته ائين ٿيندو. هن چاهيو ٿي ته اها تڪليف ٿئي. هن چاهيو ته هن جي روح مان اذيت جو هڪ ٽڪرو ڪٽي ڇڏي.
  
  درد سندس توبهه هئي.
  
  هن دريءَ کان ٻاهر ڏٺو. اُهو پوئتي نهاريو، خالي، اڻ ڏٺل ۽ جذباتي - داغدار ڪارو، بلڪل هن وانگر. مئي ۽ اليسيا کان تازه ڪاريون تمام گهٽ ٿي ويون. سندس SAS دوستن جا فون وقت تي اچڻ لڳا.
  
  خوني بادشاهه ڪجهه ڏينهن اڳ بين جي والدين کي قتل ڪيو. اهي محفوظ هئا. انهن کي ڪڏهن به خطري جي خبر نه هئي، ۽ بين ڪڏهن به نه ڄاڻي سگهندا ته اهي رت جي بادشاهه جي انتقام جو شڪار ٿيڻ جي ڪيتري ويجهو آيا.
  
  ۽ سي آءِ اي جا ايجنٽ جيڪي بليڪز جي حفاظت ڪري رهيا هئا انهن کي به خبر نه هئي. SAS کي پٺيءَ تي سڃاڻپ يا پيٽ جي ضرورت نه هئي. انهن صرف ڪم مڪمل ڪيو ۽ ايندڙ هڪ ڏانهن منتقل ڪيو.
  
  هڪ ڀوائتو راڳ وڄڻ لڳو. گانو ايترو ئي دلڪش هو جيترو خوبصورت هو - "مائي اممورٽل" ايوانيسينس جو - ۽ اهو کيس هر شيءِ جي ياد ڏياريندو هو جيڪو هن ڪڏهن وڃايو هو.
  
  اها هئي سندس رِنگ ٽون. هو چادرن جي چوڌاري ٿورڙي مونجهاري سان ڀڄڻ لڳو، پر آخرڪار فون تي پهچي ويو.
  
  "ها؟"
  
  "هي هيڊن آهي، ميٽ."
  
  هو ٿورو سڌو اٿي بيٺو. هيڊن پنهنجي تازي ڪارناما کان واقف هو پر انهن کي نظر انداز ڪرڻ جو انتخاب ڪيو. اليسيا سندن وچ ۾ هئي. "ڇا ٿيو آهي؟ بن-؟" هو پاڻ کي اهي لفظ چوڻ لاءِ لاهي نه سگهيو.
  
  "هو ٺيڪ آهي. اسين ٺيڪ آهيون. پر ڪجهه ٿيو".
  
  "ڇا توهان ڪووالنڪو کي ڳولي ورتو آهي؟" بي صبري هڪ روشن اسپاٽ لائٽ وانگر الڪوحل جي غبار ذريعي ڪٽي ٿي.
  
  "نه، اڃا نه. پر ايڊ Boudreaux کي هڪ ڀيڻ آهي. ۽ اسان کي هن کي هتي آڻڻ جي اجازت ملي وئي.
  
  ڊريڪ ويسڪي کي وساري ويٺو. نفرت ۽ دوزخ جي باهه سندس دل ۾ ٻه نشان ساڙي ڇڏيا. "مان سمجهان ٿو ته ڇا ڪرڻ گهرجي."
  
  
  باب ٻارهين
  
  
  هيڊن پاڻ کي تيار ڪيو ته ڇا ٿيڻو هو. سندس سڄي سي آءِ اي ڪيريئر کيس ان صورتحال لاءِ تيار نه ڪيو هو. بچاءَ واري وزير جي زال کي قتل ڪيو ويو. هڪ بين الاقوامي دهشتگرد طاقتور ماڻهن جي مائٽن جي اڻڄاتل تعداد کي يرغمال بڻائي رهيو آهي.
  
  ڇا حڪومت سڀني ملوثن جي سڃاڻپ ڄاڻي ٿي؟ ڪڏهن به نه. پر توهان کي پڪ ٿي سگهي ٿو ته اهي گهڻو ڪجهه ڄاڻن ٿا انهن کان وڌيڪ انهن کي ڪڏهن به وڃڻ ڏيو.
  
  اهو تمام آسان محسوس ٿيو جڏهن هوء پهريون ڀيرو داخلا داخل ڪئي. ٿي سگهي ٿو ته 11 سيپٽمبر کان اڳ، تڏهن شيون آسان هيون. شايد هن جي پيءُ، جيمس جي جي ڏينهن ۾، جنهن افسانوي ايجنٽ جي هن کي تقليد ڪرڻ جي خواهش هئي، شيون ڪارا ۽ اڇا هئا.
  
  ۽ بي رحم.
  
  اهو هڪ تيز کنوڻ هو. بلڊ ڪنگ جي خلاف جنگ ڪيترن ئي سطحن تي وڙهي وئي آهي، پر هن جي اڃا تائين سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ ۽ ڪامياب ثابت ٿي سگهي ٿي.
  
  هن جي ڀرسان ماڻهن جي مختلف شخصيتن هن کي فائدو ڏنو. گيٽس پهريون ڀيرو اهو محسوس ڪيو. ان ڪري هن انهن کي اجازت ڏني ته هو برمودا ٽڪنڊي جي چوڌاري موجود اسرار تي پنهنجي تحقيق ڪن. گيٽس ان کان وڌيڪ هوشيار هو جيترو هن سوچيو هو. هن فوري طور تي اهو فائدو ڏٺو ته متضاد شخصيتن جهڙوڪ Matt Drake، Ben Blake، May Kitano ۽ Alicia Miles مهيا ڪيون. هن پنهنجي ٽيم جي صلاحيت کي ڏٺو. ۽ هن انهن سڀني کي گڏ ڪيو.
  
  شاندار.
  
  مستقبل جي ٽيم؟
  
  هاڻي اهو شخص جيڪو سڀ ڪجهه وڃائي چڪو هو، ان شخص سان انصاف ڪيو وڃي جنهن پنهنجي زال کي بيدردي سان قتل ڪيو هو.
  
  هيڊن بوڊريڪس جي سيل وٽ پهتو. لاکون ڀاڙيندڙ، هن ڏانهن ويڙهيل هٿن تي بيزاريءَ سان ڏٺو.
  
  "ڇا مان توهان جي مدد ڪري سگهان ٿو، ايجنٽ جي؟"
  
  هيڊن پاڻ کي ڪڏهن به معاف نه ڪري ها جيڪڏهن هوءَ ٻيهر ڪوشش نه ڪري ها. "اسان کي ڪووالنڪو جو هنڌ ٻڌايو، بوڊريو. بس ان کي ڇڏي ڏيو ۽ اهو سڀ ڪجهه ختم ٿي ويندو. هن پنهنجا هٿ وڇايا. "منهنجو مطلب آهي، ائين نه آهي ته هو توهان جي باري ۾ ڪا ڳالهه ڪري.
  
  "شايد هو ڄاڻي ٿو." بدرو پنهنجي جسم کي ڦيرايو ۽ پلنگ تان لٿو. "شايد هن کي خبر ناهي. ٿي سگهي ٿو اهو ٻڌائڻ ۾ تمام جلدي آهي، ها؟
  
  "هن جا ڪهڙا منصوبا آهن؟ هي دوزخ جو دروازو ڇا آهي؟
  
  "جيڪڏهن مون کي خبر هجي ها ته..." بودروءَ جي چهري تي شارک جي مسڪراهٽ ظاهر ٿي.
  
  "تون واقعي ڪرين ٿو." هيڊن بلڪل حقيقت ۾ رهيو. "مان توهان کي اهو آخري موقعو ڏئي رهيو آهيان."
  
  "آخري موقعو؟ ڇا تون مون کي گوليون هڻي رهيو آهين؟ ڇا سي آءِ اي آخرڪار محسوس ڪيو آهي ته انهن کي راند ۾ رهڻ لاءِ ڪهڙا اونداهي گناهه ڪرڻ گهرجن؟
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "هن لاء هڪ وقت ۽ هڪ جڳهه آهي."
  
  "ضرور. مان ڪيترن ئي هنڌن جو نالو ڏئي سگهان ٿو. بودريو هن کي ٺٺوليون ڪيو، جنون لعاب جي اسپري سان چمڪي رهيو هو. "توهان مون لاءِ ڪجهه به نه ٿا ڪري سگهو، ايجنٽ جي، جيڪو مون کي بلڊ ڪنگ وانگر طاقتور ڪنهن سان خيانت ڪندو.
  
  "چڱو..." هيڊن پاڻ کي مسڪرائڻ تي مجبور ڪيو. "اها ڳالهه اسان کي سوچڻ تي مجبور ڪيو، ايڊ." هن پنهنجي آواز ۾ خوشيءَ جو اضافو ڪيو. "تو وٽ هتي ڪجهه به ناهي، ماڻهو. ڪجھ به نه. ۽ اڃا تائين توهان کي نه ڦوڪيو ويندو. تون اُتي ويھي، وڃائجي، خوشيءَ سان نتيجو قبول ڪندي. هڪ مڪمل بيوقوف وانگر. هڪ هاري وانگر. جيئن ڏاکڻي ڪڪڙ جو ٽڪرو". هيڊن اهو سڀ ڪجهه ڏنو.
  
  Boudreaux جي وات هڪ سخت سفيد لائن ٺاهي.
  
  "تون هڪ اهڙو ماڻهو آهين جنهن هار ڏنو آهي. نرالو. قرباني. نامرد".
  
  بدرو هن ڏانهن وڌيو.
  
  هيڊن هن جي منهن کي بارن جي خلاف دٻايو، هن کي تنگ ڪيو. "چڱو ڀٽڪيل ڪڪڙ."
  
  Boudreau هڪ مٿو اڇلايو، پر هيڊن تيزيءَ سان پوئتي هٽي ويو، اڃا به پاڻ کي مسڪرائڻ تي مجبور ڪيو. اسٽيل تي سندس مُٺ مارڻ جو آواز مُنهن تي ٿلهي ڌڪ وانگر هو.
  
  " سو اسان حيران ٿي وياسين. ڇا توهان جهڙو ماڻهو، هڪ سپاهي، هڪ ڪمزور ميمبر بڻجي ٿو؟
  
  هاڻي بدروءَ هن ڏانهن نهاريندڙ نظرن سان ڏٺو.
  
  "اهو ئي سڀ ڪجهه آهي". هيڊن هن کي نقل ڪيو. "توهان اتي پهچي ويا آهيو، نه؟ هن جو نالو ماريا آهي، صحيح؟
  
  Boudreau ناقابل بيان غضب ۾ بند بارن کي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  هيڊن جي کلڻ جو موڙ هو. "جيئن مون اڳ ۾ چيو. نامرد".
  
  هوءَ ڦري وئي. ٻج پوکيا ويا. اها رفتار ۽ وحشت جي باري ۾ هئي. Ed Boudreau عام حالتن ۾ ڪڏهن به ڀڃي نه سگهندي. پر هاڻي...
  
  ڪنيماڪا ٽي وي مٿي کنيو، جنهن کي هنن ڪرسيءَ سان ڳنڍيو، ته جيئن اجهي ان کي ڏسي سگهي. انسان جي آواز ۾ پريشاني واضح هئي، جيتوڻيڪ هن ان کي لڪائڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "توهان ڪهڙي قسم جا ماڻهو بند ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو؟
  
  "ڏسندا رهو، بيزار." هيڊن پنهنجي آواز کي اهڙو بنايو جيئن هن کي هاڻي ڪا پرواهه ناهي. ڪنيماڪا ٽي وي آن ڪئي.
  
  بوڊريڪس جون اکيون وسيع ٿي ويون. "نه،" هن خاموشيءَ سان فقط پنهنجن چپن سان چيو. "اڙي نه".
  
  هيڊن هڪ مڪمل طور تي قابل اعتماد مسڪراهٽ سان هن جي نظرن سان ملاقات ڪئي. "اسان جنگ ۾ آهيون، Boudreaux. توهان اڃا تائين ڳالهائڻ نٿا چاهيو؟ هڪ ڀيانڪ اپنڊج چونڊيو.
  
  
  **
  
  
  Matt Drake پڪ ڪيو ته ڪئميرا فريم ۾ داخل ٿيڻ کان اڳ محفوظ طور تي پوزيشن ۾ هو. ڪاري بالڪلوا کي ڇنڊڇاڻ جي ڀيٽ ۾ وڌيڪ اثر لاءِ هن جي منهن تي لاٿو ويو هو، پر هن جيڪا بلٽ پروف ويسٽ ڪئي هئي ۽ جيڪو هٿيار هن کنيو هو، تنهن ڇوڪريءَ جي صورتحال جي سنگينيت کي بلڪل واضح ڪري ڇڏيو هو.
  
  ڇوڪريءَ جي اکين ۾ نااميدي ۽ خوف جي ڍنڍ هئي. هن کي ڪابه خبر نه هئي ته هن ڇا ڪيو آهي. مون کي خبر ناهي ته انهن جي ضرورت ڇو آهي. هن کي خبر نه هئي ته هن جو ڀاءُ زندگي گذارڻ لاءِ ڇا ڪندو هو.
  
  ماريا فيڊڪ بيگناهه هئي، ڊريڪ سوچيو، جيڪڏهن ڪو انهن ڏينهن ۾ بيگناهه هو. اتفاق سان پڪڙيو ويو، بدقسمتيءَ جي ڄار ۾ ڦاٿل سڄي دنيا ۾ پکڙجي ويو، جيڪو موت، بي رحميءَ ۽ نفرت سان پکڙجي ويو.
  
  ڊريڪ هن جي ڀرسان بيٺو، پنهنجي ساڄي هٿ ۾ چاقو ڏيکاريندي، ٻيو بندوق تي روشنيءَ سان ٽيڪ ڏئي رهيو هو. هن لاءِ هاڻي اها ڳالهه نه رهي ته هوءَ بيگناهه هئي. اهو بدلو هو، گهٽ نه. زندگي لاءِ زندگي.
  
  هن صبر سان انتظار ڪيو.
  
  
  **
  
  
  "ماريا فيڊڪ،" هيڊن چيو. "هوءَ تنهنجي ڀيڻ آهي، شادي شده، مسٽر بودرو. تنھنجي ڀيڻ، بخشڻھار، مسٽر مھرباني. توهان جي ڀيڻ خوفزده آهي، مسٽر قاتل. هن کي خبر ناهي ته هن جو ڀاءُ ڪير آهي يا هو باقاعده بنياد تي ڇا ڪندو آهي. پر هوءَ واقعي توکي سڃاڻي ٿي. هوءَ هڪ پيار ڪندڙ ڀاءُ کي سڃاڻي ٿي، جيڪو سال ۾ هڪ يا ٻه ڀيرا هن جي ٻارن لاءِ جعلي ڪهاڻيون ۽ سوچيل سمجهيل تحفا کڻي ايندو آهي. مون کي ٻڌاءِ، ايڊ، ڇا تون چاھين ٿو ته اھي ماءُ کان سواءِ وڏا ٿين؟
  
  بوڊريڪس جون اکيون ڳاڙهيون هيون. هن جو ننگي خوف ايترو مضبوط هو جو هيڊن واقعي هن لاءِ افسوس محسوس ڪيو. پر هاڻي اهو وقت نه هو. هن جي ڀيڻ جي زندگي واقعي توازن ۾ هئي. ان ڪري انهن ميٽ ڊريڪ کي چونڊيو، هڪ، ميزباني لاءِ.
  
  "ماريا". لفظ هن مان نڪرندا هئا، ڏکوئيندڙ ۽ مايوس.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ مشڪل سان خوفزده ڇوڪري کي ڏسي سگهيو. هن ڪينيڊي کي پنهنجي هٿن ۾ مئل ڏٺو. هن بين جا خوني هٿ ڏٺا. هن هيريسن جو مجرم چهرو ڏٺو.
  
  پر سڀ کان وڌيڪ هن Kovalenko ڏٺو. بلڊ ڪنگ، ماسٽر مائينڊ، ايترو ته خالي ۽ احساس کان خالي ماڻهو آهي جو هو هڪ زنده لاش کان وڌيڪ ڪجهه به نه ٿي سگهي. زومبي. هن ماڻهوءَ جو چهرو ڏٺو ۽ زندگيءَ کي هر شيءِ ۾ ڦاسائڻ ٿي چاهيو، جيڪا هن جي چوڌاري هئي.
  
  هن جا هٿ ڇوڪريءَ ڏانهن وڌيا ۽ هن جي ڳلي ۾ بند ٿي ويا.
  
  
  **
  
  
  هيڊن مانيٽر ڏانهن منهن ڪيو. ڊريڪ شين کي تيز ڪري رهيو هو. Boudreau مشڪل سان ئي وقت نه هو. ڪنيماڪا هن ڏانهن قدم وڌايو، هميشه مهربان ثالث، پر ايليسيا ميلس هن کي واپس ڇڪي ورتو.
  
  "نه، وڏو ماڻهو. انهن بدمعاشن کي پسڻ ڏيو. انهن جي هٿن ۾ موت کان سواءِ ٻيو ڪجهه به ناهي.
  
  هيڊن پاڻ کي مجبور ڪيو ته Boudreaux کي طعنو ڏيڻ لاءِ جيئن هن کي ياد ڪيو ته هن کي طعنا ڏيندي جڏهن هن پنهنجي ماڻهن کي مارڻ جو حڪم ڏنو.
  
  "ڇا تون ڳچيءَ ۾ وڃي رهيو آهين، ايڊ، يا ڇا توهان ڄاڻڻ چاهيو ٿا ته اهي برطانيه ۾ سشي ڪيئن ٺاهين ٿا؟
  
  Boudreaux کيس قاتل نظرن سان ڏٺو. هن جي وات جي ڪنڊ مان لعاب جو ٿلهو مقدار وهي رهيو هو. هن جا جذبا هن کان بهتر ٿي رهيا هئا، جيئن انهن ڪيو هو جڏهن هن کي هٿ جي ويجهو قتل محسوس ڪيو. هيڊن نه پئي چاهيو ته هو پاڻ کي هن کان پري ڪري.
  
  اليسيا اڳ ۾ ئي بار جي ويجهو هئي. "توهان منهنجي پياري کي ڦاسي ڏيڻ جو حڪم ڏنو آهي. توهان کي خوش ٿيڻ گهرجي ته اهو ڊريڪ ڊائيسنگ ڪري رهيو آهي ۽ مان نه. مان ان ڪچي کي ٻه ڀيرا تڪليف ڏيان ها.
  
  بدروءَ هڪ ٻئي ڏانهن ڏٺو. "اوھين ٻئي بھتر پڪ ڪريو ته مان ھتان ڪڏھن به نه نڪرندس. مان قسم کڻان ٿو ته مان توهان ٻنهي کي ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيندس.
  
  "ان کي بچايو." هيڊن ڏٺو جيئن ڊريڪ ماريا فيڊڪ جي ڳچيءَ کي نچايو. "هن وٽ گهڻو وقت ناهي."
  
  Boudreau هڪ سخت ماڻهو هو ۽ هن جو منهن بند هو. "سي آءِ اي منهنجي ڀيڻ کي نقصان نه پهچائيندي. هوءَ آمريڪا جي شهري آهي".
  
  هاڻ هيڊن کي يقين ٿي ويو ته چريو حقيقت ۾ اهو حاصل نه ڪيو. "منهنجي ڳالهه ٻڌ، اي پاگل هاري،" هن رڙ ڪئي. "اسان جنگ ۾ آهيون. خوني بادشاهه آمريڪي سرزمين تي آمريڪن کي قتل ڪيو. هن ڪيترن ئي ماڻهن کي اغوا ڪيو. درجنين. هو هن ملڪ کي ڀڄڻ لاءِ رکڻ چاهي ٿو. هن کي توهان جي يا توهان جي بدبودار ڀيڻ جي باري ۾ ڪو به شڪ نه آهي!
  
  ايليسيا پنهنجي ڪنن ۾ ڪجهه گهڙيو. هيڊن هدايتون ٻڌيون. ڪنيماڪا به ائين ئي ڪيو.
  
  ائين ئي Drake ڪندو آهي.
  
  هن عورت جي ڳچيءَ کي آزاد ڪيو ۽ بندوق کي ان جي هولسٽر مان ڪڍي ڇڏيو.
  
  هيڊن پنهنجي ڏند کي ايترو ته مضبوط ڪيو جو هن جي کوپڙي جي چوڌاري اعصاب رڙيون ڪرڻ لڳا. هن جي اندر جي جبلت تقريبن هن کي رڙ ڪئي ۽ هن کي روڪڻ لاءِ چيو. هن جو ڌيان هڪ سيڪنڊ لاءِ blurred ٿي ويو ، پر پوءِ هن جي تربيت شروع ٿي وئي ، هن کي ٻڌايو ته اهو بهترين موقعو هو انهن کي ڪووالنڪو کي ٽريڪ ڪرڻ جو.
  
  هڪ زندگي سوين يا وڌيڪ بچائڻ لاءِ.
  
  Boudreau هن جي چهري تي جذبات جي راند کي محسوس ڪيو ۽ اوچتو پاڻ کي بارن تي ڏٺائين، يقين ڏياريو، پنهنجو هٿ وڌايو ۽ گونگا.
  
  "ائين نه ڪر. تون منهنجي ننڍڙي ڀيڻ سان ائين ڪرڻ جي همت نه ڪر!"
  
  هيڊن جو منهن پٿر جو نقاب هو. "آخري موقعو، قاتل."
  
  "خوني بادشاهه هڪ ڀوت آهي. سڀني لاءِ مون کي خبر آهي ، اهو ٿي سگهي ٿو لال هيرنگ. هن کي اهڙي شيء سان پيار آهي. "
  
  "سمجھيو. اسان کي جانچيو".
  
  پر Boudreau تمام گهڻي عرصي کان ڀاڙيو رهيو آهي، تمام گهڻي عرصي کان هڪ قاتل. ۽ هن جي اختياري شخصيتن جي نفرت هن جي فيصلي کي انڌو ڪري ڇڏيو. "جهنم ۾ وڃ، ڪچي."
  
  هيڊن جي دل ٻڏي وئي، پر هن پنهنجي کلائي تي مائڪروفون مانيٽر کي ٽيپ ڪيو. "هن کي ماريو."
  
  ڊريڪ بندوق وڌائي ۽ ان کي پنهنجي مٿي تي دٻايو. هن جي آڱر ٽريگر کي دٻايو.
  
  Boudreaux خوفناڪ ٿي روئي. "نه! خوني بادشاهه اندر-"
  
  ڊريڪ گولين جي خوفناڪ آواز کي ٻين سڀني آوازن کي ٻوڙيو. هن ڏٺو ته ماريا فيڊڪ جي مٿي مان رت ڦاٽي پيو.
  
  "اتر اوهو!" Boudreaux ختم ٿي ويو. "هن جو سڀ کان وڏو فارم اُتي آهي..." هن جا لفظ لڪي ويا جيئن هو فرش تي لهي ويو، پنهنجي مئل ڀيڻ کي ڪرسي تي لٿل ڏسي ۽ هن جي پويان رت سان ڀريل ڀت ڏانهن ڏسندي. هن حيرانيءَ سان ڏٺو جيئن بالڪلوا پوش شڪل اسڪرين جي ويجهو آئي، جيستائين اهو مڪمل طور تي ڀرجي ويو. پوءِ هن پنهنجو نقاب لاٿو.
  
  ميٽ ڊريڪ جو منهن ٿڌو، پري، هڪ جلاد جو چهرو هو، جيڪو پنهنجي نوڪري سان پيار ڪندو هو.
  
  هيڊن ڇرڪ نڪري ويو.
  
  
  باب تيرهون
  
  
  ميٽ ڊريڪ ٽيڪسي مان ٻاهر نڪري آيو ۽ اکيون بند ڪري ان اوچي عمارت جو مطالعو ڪرڻ لڳو، جيڪا هن جي اڳيان هئي. گرين ۽ غير بيان ڪيل، اهو سي آء اي جي ڳجهي آپريشن لاء مڪمل ڍڪ هو. مقامي ايجنٽن کي زير زمين گيراج ۾ داخل ٿيڻو پيو، سيڪيورٽي جي ڪيترن ئي سطحن مان گذري ٿو. باقي هر ڪو، چاهي ايجنٽ هجي يا عام ماڻهو، اڳئين دروازي مان داخل ٿيا، ڄاڻي واڻي پاڻ کي آسان هدف طور پيش ڪري رهيا هئا.
  
  هن هڪ ڊگهو ساهه کنيو، تقريبن پهريون ڀيرو ايترو ته هوشيار هو جيترو هن کي ياد هو، ۽ هڪ شخص جي گهمندڙ دروازي کي دٻايو. گهٽ ۾ گهٽ هن تنصيب کي پنهنجي حفاظت کي سنجيده وٺڻ لڳي. هن جي سامهون هڪ سادي ٽيبل هئي، جنهن تي اڌ درجن سخت ماڻهو ويٺا هئا. ڪو شڪ ناهي ته ٻيا به ڪيترائي ڏسي رهيا هئا.
  
  هو پالش ٿيل ٽائل فرش جي پار هليو ويو. "هيڊن جي مون سان ملڻ جو انتظار ڪري رهيو آهي."
  
  "توهان جو نالو ڇا آهي؟"
  
  "ڊريڪ."
  
  "ميٽ ڊريڪ؟" گارڊ جي ٿلهي شڪل ٿوري لڙڪيل هئي.
  
  "ضرور".
  
  ان ماڻهوءَ هن کي اهڙو ڏيک ڏنو، جيڪو ماڻهو ڪنهن مشهور شخصيت يا قيديءَ کي ڏسڻ وقت استعمال ڪري. پوءِ فون ڪيائين. هڪ سيڪنڊ بعد، هن ڊريڪ کي هڪ محتاط لفٽ ڏانهن وٺي ويو. هن چاٻي داخل ڪئي ۽ بٽڻ دٻايو.
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته لفٽ مٿي اڏامندي، ڄڻ ته هوا جي ڪنهن ڪشن تي. هن فيصلو ڪيو ته ڇا ٿيڻ وارو آهي ان بابت گهڻو نه سوچڻ، هن واقعن کي پنهنجو خيال رکڻ ڏنو. جڏهن دروازو کُليو ته هن جو منهن لنگهه ڏانهن هو.
  
  لنگهه جي آخر ۾ سندس استقبال لاءِ ڪميٽي بيٺي.
  
  بين بليڪ ۽ سندس ڀيڻ ڪرين. هيڊن. ڪنيماڪا. اليشيا ميلس ڪجهه پوئتي بيٺي هئي. هن مئي نه ڏٺو، پر پوءِ به هن واقعي جي توقع نه ڪئي هئي.
  
  جيتوڻيڪ منظر غلط هو. ان ۾ ڪينيڊي کي به شامل ڪرڻو هو. هن کان سواءِ سڀ ڪجهه عجيب لڳندو هو. هن لفٽ مان ٻاهر قدم رکيو ۽ ياد ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته انهن شايد ساڳيو ئي محسوس ڪيو. پر ڇا اهي هر رات بستري تي ليٽندا هئا، هن جي اکين مان ڏسي رهيا هئا، حيران ٿي ويا ته ڊريڪ هن کي بچائڻ لاء ڇو نه هو؟
  
  بين پوءِ هن جي سامهون بيٺو ۽ ڊريڪ، بغير ڪجهه چوڻ جي، نوجوان کي پنهنجي هٿن ۾ کنيو. ڪرين پنهنجي ڀاءُ جي ڪلهي تي بيهي مسڪرائي ۽ هيڊن هن جي ڪلهي تي هٿ رکڻ لاءِ اڳتي وڌيو.
  
  "اسان توکي ياد ڪيو".
  
  هن بي صبريءَ سان هٿ رکيو. "تنهنجي مهرباني".
  
  "توهان کي اڪيلو نه هجڻ گهرجي،" بين چيو.
  
  ڊريڪ هڪ قدم پوئتي هٽي ويو. "ڏس،" هن چيو، "هڪ شيءِ سڌو ڪرڻ ضروري آهي. مان هڪ بدليل ماڻهو آهيان. تون هاڻي مون تي ڀروسو نٿو ڪري سگهين، خاص ڪري تون، بين. جيڪڏھن توھان اھو سمجھو، توھان سڀ، پوء ھڪڙو موقعو آھي ته اسان گڏجي ڪم ڪري سگھون ٿا."
  
  "اها توهان جي نه هئي -" بين سڌو مسئلو ڏانهن ويو، جيئن ڊريڪ کي خبر هئي ته هو ڪندو. ڪرين، حيرت انگيز طور تي، دليل جو هٿ هو. هن هن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي هڪ طرف ڇڪي ڇڏيو، ڊريڪ انهن جي پويان آفيس ڏانهن صاف رستو ڇڏي.
  
  هو رستي ۾ ڪنيماڪا ڏانهن ڪنڌ جهڪائي، انهن مان هليو ويو. ايلسيا مائلس کيس سنجيده نظرن سان ڏٺو. هوءَ به ڪنهن پياري جي وڃائڻ جو صدمو پهتو.
  
  ڊريڪ روڪي ڇڏيو. "اها اڃا ختم نه ٿي آهي، اليسيا، هرگز نه. هن بدمعاش کي ختم ڪرڻ گهرجي. جيڪڏهن نه، ته هو دنيا کي باهه ڏئي سگهي ٿو.
  
  "ڪووالنڪو رڙيون ڪندي مري ويندو."
  
  "حَلْيُهُ"
  
  ڊريڪ هن جي پويان ڪمري ۾ هليو ويو. ٻه وڏا ڪمپيوٽر هن جي ساڄي پاسي ويٺا هئا، هارڊ ڊرائيو ڊوڙي رهيا هئا ۽ ڪلڪ ڪري رهيا هئا جيئن اهي ڊيٽا ڳوليندا ۽ لوڊ ڪندا. ان جي سامهون فرش کان مٿاهين بلٽ پروف ونڊوز جو هڪ جوڙو ميامي ساحل کي نظر انداز ڪري رهيو هو. اوچتو هن کي ويلز جي تصوير تي ڌڪ لڳو ته هو هڪ خراب ٿيڻ جو مظاهرو ڪري رهيو هو ۽ هڪ سنائپر اسڪوپ لاءِ پڇي رهيو هو ته جيئن هو اتي ٽنگيل لاش ڏسي سگهي.
  
  ان خيال کيس سوچڻ تي مجبور ڪيو. ڪينيڊي جي قتل ٿيڻ کان پوءِ هي پهريون ڀيرو هو جڏهن هن ويلز بابت سنجيدگيءَ سان سوچيو هو. ويلز اليسيا يا مئي جي هٿان هڪ خوفناڪ موت مري ويو. هن کي خبر نه هئي ته ڪهڙيون آهن، ۽ هن کي خبر ناهي ڇو.
  
  هن ٻڌو ته ٻيا به هن جي پٺيان آيا. "پوءِ..." هن نظر ڏانهن ڌيان ڏنو. "اسان ڪڏهن وڃي رهيا آهيون هوائي؟
  
  "صبح جو،" هيڊن چيو. "اسان جا ڪيترائي اثاثا هاڻي اوهو تي مرڪوز آهن. اسان ٻين ٻيٽن جي پڻ جانچ ڪري رهيا آهيون ڇاڪاڻ ته اهو معلوم ٿئي ٿو ته Kovalenko هڪ کان وڌيڪ فارم آهن. يقينن، هاڻي اهو به معلوم ٿيو آهي ته هو فريب جو ماهر آهي، تنهنڪري اسان دنيا جي مختلف علائقن ۾ ٻين اڳواڻن کي ٽريڪ ڪرڻ جاري رکون ٿا.
  
  "چڱو. مون کي ڪيپٽن ڪڪ، ڊائمنڊ هيڊ ۽ هيلز گيٽ جا حوالا ياد آهن. ڇا اهو توهان جو مقصد هو؟"
  
  بين کڻي ورتو. "تمام گهڻو، ها. پر ڪڪ ڪوئيءَ تي لينڊ ڪيو، اوهو نه. هن جو-" مونالوگ اوچتو ختم ٿي ويو. "ها، مختصر ۾. اسان کي ڪجھ به غير معمولي نه مليو. خدا حافظ."
  
  "ڪڪ ۽ ڊائمنڊ هيڊ جي وچ ۾ ڪو به سڌو رابطو نه آهي؟"
  
  "اسان ان تي ڪم ڪري رهيا آهيون". ڪرين ٿورو دفاعي انداز ۾ ڳالهايو.
  
  "پر هو يارڪشائر ۾ پيدا ٿيو هو،" بين شامل ڪيو، ڊريڪ جي نئين رڪاوٽ جي جانچ ڪندي. "توهان کي خبر آهي، خدا جي ڌرتي."
  
  اهو لڳي رهيو هو ته ڊريڪ اهو به نه ٻڌو هو ته هن جو دوست ڇا چئي رهيو هو. "هوائي ۾ ڪيترو وقت گذاريو؟"
  
  "مهينن،" ڪرين چيو. "هو اتي گهٽ ۾ گهٽ ٻه ڀيرا واپس ويو."
  
  "شايد هن پوءِ هر ٻيٽ جو دورو ڪيو. توهان کي ڇا ڪرڻ گهرجي هن جي لاگن کي چيڪ ڪريو، نه هن جي تاريخ يا ڪاميابين. اسان کي انهن شين جي باري ۾ ڄاڻڻ جي ضرورت آهي جنهن لاء هو مشهور نه آهي."
  
  "هي آهي..." ڪرين رڙ ڪئي. "اها واقعي سمجهه ۾ اچي ٿي."
  
  بين ڪجهه نه چيو. ڪرين ختم نه ٿيو. "جيڪو اسان ڄاڻون ٿا اهو آهي: هوائي ديوتا باهه، بجلي ۽ ٻرندڙ ٻرندڙ هڪ عورت آهي جنهن جو نالو پيلي آهي. هوءَ هوائي جي ڪيترن ئي قديم قصن ۾ مشهور شخصيت آهي. هن جو گهر چيو وڃي ٿو ته دنيا جي سڀ کان وڌيڪ فعال آتش فشانن جي چوٽي تي آهي، پر اهو بگ ٻيٽ تي آهي، اوهو نه.
  
  "هي سڀ ڪجهه آهي؟" ڊريڪ مختصر پڇيو.
  
  "نه. جڏهن ته اڪثر ڪهاڻيون هن جي ڀينرن جي باري ۾ آهن، ڪجهه ڏند ڪٿا ٻڌايو ته گيٽ آف پيلي. دروازو باهه ڏانهن وٺي وڃي ٿو ۽ هڪ آتش فشان جي دل - ڇا اهو آواز توهان کي دوزخ وانگر آهي؟
  
  "شايد هي هڪ استعارو آهي،" ڪنيماڪا بنا سوچ ويچار جي چيو، پوءِ شرمسار ٿي ويو. "خير، ٿي سگهي ٿو. ٿوهان کي خبر آهي..."
  
  ايلسيا پهرين کلڻ واري هئي. "خدا جو شڪر آهي ته گهٽ ۾ گهٽ ڪنهن ٻئي کي مزاح جو احساس آهي." هوءَ رڙ ڪئي، پوءِ شامل ڪيو، "ڪو به ڏوهه نه آهي،" هڪ آواز ۾ جنهن ڏيکاريو ته هوءَ واقعي پرواه نه هئي ته ماڻهو هن سان ڪيئن سلوڪ ڪن ٿا.
  
  "پيلي جو گيٽ ڪارائتو ٿي سگهي ٿو،" ڊرڪ چيو. "سٺو ڪم جاري رکندا. صبح جو ملنداسين".
  
  "تون نه رهين؟ بين بيزار ٿي ويو، ظاهر آهي اميد آهي ته هن کي پنهنجي دوست سان ڳالهائڻ جو موقعو هوندو.
  
  "نه". ڊريڪ دري مان ٻاهر ڏٺو جيئن سج سمنڊ جي مٿان غروب ٿيڻ لڳو. "مون کي اڄ رات ڪٿي بيهڻ آهي.
  
  
  باب چوڏهين
  
  
  ڊريڪ واپس نه ڏسڻ جي ڪمري مان نڪري ويو. جيئن توقع ڪئي وئي، هيڊن هن کي پڪڙي ورتو جيئن هو لفٽ ۾ داخل ٿيڻ وارو هو.
  
  "ڊريڪ، سست ڪر. هوءَ ٺيڪ آهي؟"
  
  "توکي خبر آهي ته هوءَ ٺيڪ آهي. توهان هن کي وڊيو اسٽريم تي ڏٺو.
  
  هيڊن هن جو هٿ پڪڙيو. "توهان کي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڇا آهي."
  
  "هوءَ ٺيڪ ٿي ويندي. اهو سٺو ڏسڻ گهرجي، توهان کي خبر آهي. Boudreaux ضرور سوچيو هوندو ته اهو حقيقي هو.
  
  "ها".
  
  "منهنجي خواهش آهي ته مان هن کي ٽوڙيندي ڏسان ها.
  
  "چڱو، مان ئي هئس، جنهن کي هن ڇرڪائي وڌو هو، تنهنڪري مون کي اها خوشي ملي، تنهنجي مهرباني.
  
  ڊريڪ پهرين منزل لاءِ بٽڻ دٻايو. "هن جي ڀيڻ اڳي ئي توهان جي ايجنٽن وٽ هجڻ گهرجي. اهي کيس اسپتال وٺي ويندا ۽ هن جي صفائي ڪندا. جعلي رت هڪ شيطان آهي جيڪو پنهنجي ڪاروبار کي ذهن ۾ رکي ٿو، توهان کي خبر آهي.
  
  "بوڊرو صرف چريو ٿي ويو، جيڪڏهن اهو ممڪن آهي. جڏهن هن جي ڀيڻ بيٺي، جيئرو-" هيڊن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "آخري تباهي."
  
  "منصوبا ڪم ڪيو. اهو هڪ سٺو خيال هو، "ڊريڪ هن کي ٻڌايو. "اسان کي معلومات ملي آهي. ان جي لائق هئي".
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "مان ڄاڻان ٿو. مون کي خوشي آهي ته پاگل جيل جي پويان آهي.
  
  ڊريڪ لفٽ ۾ داخل ٿيو ۽ دروازن جي بند ٿيڻ جو انتظار ڪرڻ لڳو. "جيڪڏهن اهو مون تي هجي ها،" هن چيو جيئن هيڊن نظرن کان غائب ٿي ويو. "مان هن جي ڪوٺيءَ ۾ هاري کي گولي هڻي ڇڏيندس.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ هڪ ٽيڪسي وٺي بسڪين بليوارڊ ڏانهن ويو ۽ بيسائيڊ شاپنگ پلازه ڏانهن روانو ٿيو. جنهن ماڻهوءَ هن کي سڏيو، سو خاموش، بي يقيني ۽ مڪمل طور تي بيوقوف، بوبا گمپ جي ٻاهران ملڻ ٿي چاهيو. ڊريڪ کي هڪ لمحو مزاح هو ۽ هن Hooters جي صلاح ڏني، هڪ جڳهه جيڪا شايد انهن لاءِ وڌيڪ موزون هئي، پر مئي ائين ڪيو جيئن هن کيس ٻڌو به نه هجي.
  
  ڊرڪ ميڙ ۾ شامل ٿيو، هن جي چوڌاري شور جي مذاق ٻڌي ۽ مڪمل طور تي جڳهه کان ٻاهر محسوس ڪيو. اهي ماڻهو ڪيئن خوش هوندا، جڏهن هن پنهنجي پياري شيءِ کي وڃائي ڇڏيو؟ انهن کي ڪيئن پرواهه نه ٿي سگهي؟
  
  هن جي ڳلي سڪي وئي هئي ۽ هن جا چپ چپ هئا. Bubba Gump تي بار اشارو ڪيو. ٿي سگهي ٿو ته هوءَ اچڻ کان ڪجهه دير اڳ ٻڏي سگهي. تنهن هوندي به، هن کي ڪو به وهم نه هو؛ هن کي روڪڻ گهرجي. جيڪڏهن هو هوائي ڏانهن وڃي رهيو هو ته هن عورت جي قاتل کي ڳولڻ لاء، جنهن سان هن کي پيار ڪيو ويو، جيڪڏهن هو انتقام وٺڻ بدران مقتول ٿيڻ جي ڪوشش ڪري، اهو آخري وقت هوندو.
  
  اهو ٿيڻو هو.
  
  هو دروازي کي دٻائڻ وارو هو ته مائي هن تي رڙ ڪئي. هوءَ اُتي ئي هئي، جيڪا مون کان ڇهن فوٽن کان به گهٽ مفاصلي تي هڪ ٿلهي سان ٽيڪ ڏئي رهي هئي. جيڪڏهن هوءَ دشمن هجي ها ته هن وقت مري وڃي ها.
  
  ظلم ۽ انتقام لاءِ سندس عزم فڪر ۽ تجربي کان سواءِ بيڪار هو.
  
  مائي ريسٽورنٽ ڏانهن وئي، ڊريڪ هن جي پٺيان لڳو. انهن بار تي هڪ سيٽ ورتي ۽ لاوا فلوز کي حڪم ڏنو ته هو هوائي جي ايندڙ سفر جي اعزاز ۾.
  
  ڊريڪ خاموش رهيو. هن اڳ ڪڏهن به مائي ڪيٽانو کي نروس نه ڏٺو هو. هن اڳ ڪڏهن به هن کي ڊڄندي نه ڏٺو هو. هو تصور به نه ڪري سگهيو آهي ته اهڙي صورتحال جيڪا هن کي بند ڪري ڇڏي.
  
  ۽ پوءِ هن جي دنيا ٻيهر ٽٽي وئي.
  
  "ڪووالنڪو ٽوڪيو مان منهنجي ڀيڻ چيڪا کي اغوا ڪيو. ڪيترائي مهينا گذري ويا. تڏهن کان هن کيس قيد ۾ رکيو آهي". مائي هڪ ڊگهو ساهه کنيو.
  
  "مان سمجهان ٿو. مان سمجهان ٿو ته توهان ڇا ڪيو آهي، "ڊريڪ سرگوشي ۾ چيو. اهو پڌرو هو. خاندان هميشه پهريون ڀيرو آيو.
  
  "هن وٽ هڪ ڊوائيس آهي."
  
  "ها".
  
  "مان هن کي ڳولڻ لاءِ آمريڪا آيو آهيان. Kovalenko ڳولڻ لاء. پر مان ناڪام ٿيو جيستائين توهان ۽ توهان جا دوست مون سان رابطو نه ڪندا. مان توهان جو قرضدار آهيان".
  
  "اسان هن کي نه بچايو. تو ڪيو."
  
  "توهان مون کي اميد ڏني، توهان مون کي ٽيم جو حصو بڻايو."
  
  "تون اڃا تائين ٽيم جو حصو آهين. ۽ اهو نه وساريو ته حڪومت وٽ هڪ ٻيو علاج آهي. اهي هارائڻ وارا نه آهن."
  
  "جيستائين انهن مان هڪ کي قيد ۾ ڪو پيارو نه هجي."
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته گيٽس جي زال کي ڇا ٿيو آهي، پر ڪجهه به نه چيو. "اسان کي توهان جي هوائي ۾ ضرورت پوندي، مائي. جيڪڏهن اسان هن انسان کي مات ڏيڻ چاهيون ٿا، اسان کي بهترين جي ضرورت پوندي. حڪومت کي اها خبر آهي. ان ڪري توکي، اليسيا ۽ ٻين کي وڃڻ جي اجازت ڏني وئي.
  
  "۽ تون؟"
  
  "۽ مان".
  
  "توهان جي پيارن بابت ڇا آهي، ڊريڪ؟ ڇا خوني بادشاهه پنهنجي انتقام کي انجام ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو؟
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو. "هو ناڪام ٿيو."
  
  "۽ اڃا تائين هو ڪوشش ڪندو رهندو."
  
  "ڇا تنهنجي ڀيڻ محفوظ آهي؟" ڇا هن کي اضافي تحفظ جي ضرورت آهي؟ مان ڪجهه ماڻهن کي سڃاڻان ٿو-"
  
  "اهو خيال رکيو ويو آهي، توهان جي مهرباني."
  
  ڊريڪ اڻ ڄاتل پيئڻ جو مطالعو ڪيو. "پوءِ هي سڀ ختم ٿي ويندو هوائي ۾،" هن چيو. "۽ هاڻي ته اسان تقريبن اهو ڳولي ورتو آهي، اهو جلدي ٿيندو."
  
  مائي پنهنجي پيئڻ جو هڪ ڊگهو ساهه کنيو. "هو تيار ٿي ويندو، ڊريڪ. هو هڪ ڏهاڪي کان اها رٿابندي ڪري رهيو آهي.
  
  "هي باهه جي سرزمين آهي،" هن چيو. "ڪووالنڪو ۽ باقي اسان کي انهي مساوات ۾ شامل ڪريو، ۽ اهو سڄو جڳهه صرف ڌماڪو ٿي سگهي ٿو."
  
  
  **
  
  
  هن مئي کي پارڪنگ لاٽ ڏانهن هلندي ڏٺو ۽ ان طرف هليو ويو جتي هن سوچيو ته ٽيڪسي ٿي سگهي ٿي. مامي رات جي زندگي پوري جھولي ۾ هئي. شراب صرف نشي جو وسيلو نه هو، ۽ نه ختم ٿيندڙ، خوشگوار راتين، خوبصورت مردن ۽ عورتن، ۽ متحرڪ راڳن جي ميلاپ هن جي شاندار حوصلي کي به بلند ڪرڻ جي سخت محنت ڪئي.
  
  هن ڪنڊ موڙي ڇڏيو ۽ مرينا هن جي اڳيان کليل ٿي وئي - هڪ جڳهه تي فخر ڪرڻ لاءِ ڪششون، ماڻهن جو هجوم ڀرجي ويو رستن تي، هڪ کليل هوائي ريسٽورنٽ خوبصورت ماڻهن سان ڀريل هو، جيڪي دنيا جي ڪنهن به شيءِ تي ڌيان نه ڏيندا هئا.
  
  ميٽ ڊريڪ وانگر ماڻهن جي وڏي حصي ۾ مهرباني.
  
  هو پوئتي موٽيو. هن جي موبائيل فون جي گھنٽي ان ٻرندڙ، سريلي راڳ سان گونجي رهي هئي.
  
  جلدي بٽڻ کي دٻايو. "ها؟"
  
  "ميٽ؟ منجهند جو سلام. سلام." آڪسفورڊ جي تعليم جي سٺن سرن کيس حيران ڪيو.
  
  "دال؟ - ھن چيو. "تورسٽن ڊاهل؟"
  
  "ضرور. ٻيو ڪير سٺو ٿو لڳي؟"
  
  ڊريڪ ڊڄي ويو. "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي؟"
  
  "پريشان نه ڪر دوست. دنيا جي هن پاسي سڀ ٺيڪ آهي. آئس لينڊ عظيم آهي. ٻار شاندار آهن. هڪ زال آهي ... هڪ زال. ڪووالنڪو سان شيون ڪيئن ٿي رهيون آهن؟
  
  "اسان اهو ڳولي لڌو،" ڊرڪ مسڪرائيندي چيو. "لڳ ڀڳ. اسان ڄاڻون ٿا ته ڪٿي ڏسڻ لاء. هن وقت ڪجهه متحرڪ ٿي رهيو آهي ۽ اسان کي سڀاڻي هوائي ۾ هجڻ گهرجي.
  
  "ڪامل. خير، جنهن سبب مان فون ڪري رهيو آهيان، اهو شايد توهان لاءِ فائديمند هجي يا نه. توهان پنهنجي لاء فيصلو ڪري سگهو ٿا. جيئن توهان کي خبر آهي، خدا جي قبر جي ڳولا محتاط طور تي جاري آهي. توهان کي ياد آهي ته ڪيئن فري جي محل ۾ مان اوڊين جي مقبري جي ڪناري تي بيٺو هوس ۽ منهنجي زبان لڙڪيل هئي؟ ڇا توهان کي ياد آهي ته اسان ڇا مليو؟"
  
  ڊريڪ پنهنجي فوري خوف کي ياد ڪيو. "ضرور".
  
  "مون تي يقين ڪر جڏهن مان چوان ٿو ته اسان کي اهڙا خزانا ملن ٿا جيڪي لڳ ڀڳ هر روز ان جي برابر يا ان کان به وڌيڪ آهن. پر اڄ صبح کان وڌيڪ غير معمولي شيء منهنجو ڌيان ڇڪايو، خاص طور تي ڇاڪاڻ ته اهو مون کي توهان جي ياد ڏياري ٿو.
  
  ڊريڪ سويڊن کي بهتر ٻڌڻ لاءِ تنگ گهٽي ۾ قدم رکيو. "توکي منهنجي ياد ڏياري ٿي؟ ڇا توهان هرڪيولس کي مليو آهي؟
  
  "نه. پر اسان کي قبر جي هر جڳهه جي ڀتين تي نشان مليا. اهي خزانن جي پويان لڪيل هئا، تنهنڪري اهي پهريان کان قابل ذڪر نه هئا.
  
  ڊرڪ کنگهيو. "مارڪس؟"
  
  "اهي ان تصوير سان ملن ٿا جيڪي توهان مون کي موڪليو آهي."
  
  ڊريڪ هڪ لمحو ورتو، ۽ پوءِ هن جي دل تي روشني اچي وئي. "انتظار ڪر. توهان جو مطلب صرف تصوير وانگر آهي جيڪو مون موڪليو آهي؟ گھمڻ واري تصوير جيڪا اسان کي ٽائيم ٽريول ڊوائيسز تي ملي؟
  
  "منهنجو خيال هو ته هي تو کي ڇڙٻ ڏيندو، منهنجا دوست. ها، اهي نشان - يا ڪنول، جيئن توهان چئو ٿا.
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ بي زبان ٿي ويو. جيڪڏهن ديوتائن جي مقبري ۾ موجود نشانيون انهن نشانين سان ملن ٿيون جيڪي انهن قديم ٽرانسپورٽ جي ڊوائيسز تي مليون آهن، ته پوءِ ان جو مطلب اهو آهي ته اهي ساڳئي دور جا هئا.
  
  ڊريڪ خشڪ وات ذريعي ڳالهايو. "ان جو مطلب آهي ته-"
  
  پر Thorsten Dahl اڳ ۾ ئي سڀ ڪجهه سوچيو آهي. "اهو ته ديوتائن وقت جي سفر جي مقصد لاءِ ڊوائيس ٺاهيا آهن. جيڪڏھن توھان ان جي باري ۾ سوچيو، اھو سمجھ ۾ اچي ٿو. جيڪو اسان اوڊين جي مقبري ۾ مليو، اسان ڄاڻون ٿا ته اهي موجود هئا. هاڻي اسان ڄاڻون ٿا ته اهي ڪيئن وقت جي گذرڻ کي هٿي وٺن ٿا.
  
  
  باب پندرهن
  
  
  خوني بادشاهه پنهنجي ننڍڙي ذخيري جي ڪناري تي بيٺو هو، ڏسندو هو ته هن جا ڪيترائي بنگال ٽائگر هڪ ننڍڙي هرن جو تعاقب ڪندا هئا، جيڪو انهن لاءِ آزاد ڪيو ويو هو. سندس جذبا ٽٽي ويا. هڪ طرف، اها هڪ خوشي هئي ۽ فرصت ۾ ڏسڻ لاءِ هڪ عظيم ترين مارڻ واري مشين کي ڌرتيءَ تي پيدا ڪيو ويو. ٻئي طرف، اها روئي شرم جي ڳالهه هئي ته انهن کي قيد ڪيو ويو. اهي بهتر مستحق هئا.
  
  هن جي انساني قيدين وانگر نه. اهي مستحق هئا جيڪي حاصل ڪرڻ وارا هئا.
  
  بودرو.
  
  بلڊ ڪنگ ڦري ويو جڏهن هن ڪيترن ئي ماڻهن کي گھاس پار ڪندي ٻڌو. "مسٽر بوڊريو،" هن رڙ ڪئي. "سي آءِ اي جي گرفتاري ڪيئن ٿي؟
  
  اھو ماڻھو ڪجھه گز پري روڪي، کيس عزت ڏني، جيڪا کيس گھربل ھئي، پر بي خوف کيس ڏسندو رھيو. "منهنجي تصور کان وڌيڪ ڏکيو،" هن تسليم ڪيو. "خاموش ڪڍڻ لاء مهرباني."
  
  خوني بادشاهه رڪجي ويو. هن خوفزده هرن جو تعاقب ڪندي محسوس ڪيو ته هن جي پويان ٻڪريون آهن. هرڻ رڙيون ڪري ڀڄي ويو، ڊپ ۾ غالب، پنهنجي موت کي منهن ڏيڻ جي قابل نه هو. Boudreau اهڙي نه هئي. خوني بادشاهه کيس هڪ خاص درجي جو احترام ڏيکاريو.
  
  "ڇا Matt Drake توکان اڳتي وڌيو آھي؟"
  
  "سي آءِ اي منهنجي توقع کان وڌيڪ وسيلا ثابت ٿي. اهو ئي سڀ ڪجهه آهي".
  
  "توکي خبر آهي ته جيڪڏهن مون وٽ بندوق هجي ها ته تنهنجي ڀيڻ جو موت ڪوڙو نه ٿئي ها.
  
  Boudreaux جي خاموشي ظاهر ڪئي ته هو سمجهي ويو.
  
  "وقت اچي ويو آهي ڪم ڪرڻ جو،" خوني بادشاهه چيو. "مون کي ڪنهن جي ضرورت آهي ته هو ٻين ٻنين کي تباهه ڪري. جيڪي Kauai ۽ بگ ٻيٽ تي آهن. ڇا تون مون لاءِ ائين ڪري سگھين ٿو؟"
  
  جنهن ماڻهوءَ کي هن حڪم ڏنو هو ته اوچتو کيس عمر قيد مان نجات ملي. "مان اهو ڪري سگهان ٿو."
  
  "توهان کي هر يرغمال کي مارڻ گهرجي. هر مرد، عورت ۽ ٻار. توهان اهو ڪري سگهو ٿا؟"
  
  "جي سائين".
  
  خوني بادشاهه اڳتي وڌيو. "توهان کي پڪ آهي؟"
  
  "توهان مون کي جيڪو ڪجهه ڪرڻ لاءِ چوندا مان اهو ڪندس.
  
  بلڊ بادشاهه ڪوبه ظاهري جذبو نه ڏيکاريو، پر خوش ٿيو. Boudreau سندس سڀ کان وڌيڪ قابل ويڙهاڪ ۽ ڪمانڊر هو. اهو سٺو آهي ته هو ايترو وفادار رهيو.
  
  "ته پوءِ تيار ٿي وڃ. مان توهان جي هدايتن جو انتظار ڪريان ٿو."
  
  هن جا ماڻهو آمريڪن کي پري ڪري ويا، ۽ بلڊ ڪنگ هڪ شخص کي پوئتي انتظار ڪرڻ لاء اشارو ڪيو. اهو ڪلاڊ هو، اوهو ۾ هن جي فارم جو مئنيجر.
  
  "جيئن مون چيو، ڪلاڊ، وقت اچي ويو آهي. ڇا توهان تيار آهيو، صحيح؟"
  
  "سڀ ڪجهه تيار آهي. اسان کي ڪيترو وقت بيهڻ گهرجي؟"
  
  "تون مرڻ تائين قائم رهندين،" خوني بادشاهه ڪاوڙ ۾ چيو. "پوءِ تنهنجو قرض مون تي ادا ڪيو ويندو. توهان مشغولن جو حصو آهيو. يقينا، اهو صرف هڪ ننڍڙو حصو آهي، پر توهان جي قرباني ان جي قابل آهي.
  
  سندس اوهو نگران خاموش رهيو.
  
  "ڇا اهو توهان کي تنگ ڪري ٿو؟"
  
  "نه. نه سائين."
  
  "هي سٺو آهي. ۽ هڪ دفعو اسان انهن جو ڌيان فارم تي مرکوز ڪيو، توهان کي کوليو ويندو مقامي ٻيٽ سيل. اھو مان آھيان جيڪو دوزخ جي دروازن مان لنگھيندس، پر هوائي سڙي ويندو.
  
  
  سورهون باب
  
  
  سي آءِ اي جو پرائيويٽ جهاز 90 هزار فوٽن جي اوچائي تي اڏام رهيو هو. ميٽ ڊريڪ پنهنجي خالي گلاس ۾ برف کي ڦيرايو ۽ ٻي ننڍڙي ويسڪي لاءِ لڪ کي ٽوڙيو. هو جهاز جي پٺيءَ تي اڪيلو ويٺو هو، اميد ته اهي سندس اڪيلائي جو احترام ڪندا. پر مسلسل پاسي کان ڏسڻ ۽ ڪاوڙيل سرگوشي کيس ٻڌايو ته "واپس ڀليڪار" واري وين جلد ئي سندس ڀرسان اچي بيٺي.
  
  ۽ وِسڪي اڃا منهنجي اعصاب تي چڙهڻ شروع نه ڪئي هئي.
  
  هيڊن هن کان پاسو ڪري، ڪنيماڪا هن جي ڀرسان اچي بيٺو. هن جي مشن جي فطرت جي باوجود، هوائي پنهنجي وطن ڏانهن موٽڻ جي باري ۾ ڪافي خوشگوار لڳي. هن جي خاندان کي احتياط سان سنڀاليو ويو، پر هميشه اميد رکندڙ ديو ڪافي اعتماد سان لڳي ٿو ته هن کي اڃا تائين انهن کي ڏسڻ جو موقعو ملندو.
  
  هيڊن هڪ سيٽلائيٽ فون تي جونٿن گيٽس سان ڳالهايو. "ٽي وڌيڪ؟ اهو ڪل ويهه قيدي آهي، صاحب. خير، ها، مون کي پڪ آهي ته اتي ان کان وڌيڪ آهن. ۽ اڃا تائين ڪوبه هنڌ ناهي. تنهنجي مهرباني".
  
  هيڊن ڪنيڪشن ٽوڙي ڇڏيو ۽ هن جي مٿي کي هيٺ ڪيو. "مان هن سان وڌيڪ ڳالهائي نٿو سگهان. توهان هڪ شخص سان ڪيئن ڳالهايو جنهن جي زال کي قتل ڪيو ويو آهي؟ تون ڇا ٿو چوين؟"
  
  ڊريڪ هن کي ڏٺو. ٿوري دير لڳي، پر پوءِ هوءَ هن ڏانهن نهاريندڙ نظر ڦيرائي. "مون کي معاف ڪجو، Matt. مان نه ٿو سوچان. اتي تمام گهڻو ٿي رهيو آهي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو ۽ گلاس ڪڍي ڇڏيو. "ڇا گيٽس کي موڪل نه وٺڻ گهرجي؟"
  
  "صورتحال تمام غير مستحڪم آهي." هيڊن فون کي پنهنجي گوڏن تي دٻايو. "جنگ ۾، ڪو به پس منظر ۾ ڀڄي نٿو سگهي."
  
  ڊريڪ بيزاريءَ تي مرڪيو. "مون نه سوچيو ته هوائي ايڏو وڏو هو."
  
  "توهان جو مطلب آهي ته، انهن کي اڃا تائين هن جي گهٽ ۾ گهٽ هڪ بهشت ڇو نه ملي آهي؟ خير، اها ڪا وڏي ڳالهه ناهي. پر اتي هڪ خوفناڪ تمام گهڻو ناقابل تسخير جنگل، ٽڪريون ۽ واديون آهن. رانچون به شايد ڇنڊڇاڻ ٿيل آهن. ۽ خوني بادشاهه اسان لاءِ تيار آهي. واشنگٽن اهو سوچڻ لڳي ٿو ته مقامي ماڻهو اسان جي باقاعده افرادي قوت کان وڌيڪ مدد ڪندا.
  
  ڊريڪ هڪ ابرو مٿي ڪيو. "تعجب جي ڳالهه آهي ته، اهي شايد صحيح آهن. هي اهو آهي جتي اسان جو دوستانه ديو اچي ٿو.
  
  منو کيس هڪ وسيع، آرامده مسڪراهٽ ڏني. "مان واقعي هونولولو جي ماڻهن کي ڄاڻان ٿو."
  
  هڪ داغ ظاهر ٿيو، ۽ بين بليڪ اوچتو هن جي ڀرسان ظاهر ٿيو. ڊريڪ نوجوان ڏانهن ڏٺو. ڪينيڊي جي وفات کان پوءِ اهو پهريون ڀيرو هو جو هنن هڪ ٻئي کي ڏٺو هو . هن جي اندر جذبن جي هڪ لهر اڀري، جنهن کي هن جلدي دٻايو ۽ ٻيو چُپ کڻي لڪائي ڇڏيو.
  
  "اهو سڀ ڪجهه جلدي ٿيو، دوست. مان ان جي مدد نه ڪري سگهيو. هن مون کي بچايو، پر... پر مان هن کي بچائي نه سگهيس.
  
  "مان تو تي الزام نه ٿو ڏيان. اها تنهنجي غلطي نه هئي".
  
  "پر تون ڇڏي وئين".
  
  ڊريڪ، بين جي ڀيڻ ڪرين ڏانهن ڏٺو، جيڪا ڪاوڙيل نظرن سان پنهنجي ڀاءُ کي ڏسي رهي هئي. اهي بظاهر بين جي لاپرواهي تي بحث ڪري رهيا هئا، ۽ هو اناج جي خلاف ويو. ڊريڪ ٻي وسڪي کولي ۽ پنهنجي ڪرسيءَ تي پوئتي ٽيڪ ڏئي ويهي رهي، هن جي نظر بيڪار هئي. "تقريبا هڪ هزار سال اڳ، مون SAS ۾ شامل ٿيو. دنيا جي بهترين جنگي قوت. اتي هڪ سبب آهي ته اهي بهترين آهن، بين. ٻين شين جي وچ ۾، اهو ئي سبب آهي ته اهي ظالم ماڻهو آهن. بي رحم. قاتل. اهي Matt Drake وانگر نظر نه ٿا اچن جيڪي توهان ڄاڻو ٿا. يا ائين ئي Matt Drake وانگر، جيڪو Odin جي هڏن کي ڳولي رهيو هو. هي Matt Drake SAS ۾ نه هو. هو هڪ شهري هو".
  
  "۽ ھاڻ؟"
  
  "جيستائين بلڊ ڪنگ جيئرو آهي ۽ وينڊيٽا اڃا به موجود آهي، مان شهري نه ٿي سگهان. ان سان ڪوبه فرق نٿو پوي ته مان ڪيترو خراب ٿيڻ چاهيان ٿو.
  
  بين پري ڏٺو. "مان سمجهان ٿو".
  
  ڊريڪ حيران ٿي ويو. هو اڌ ڦري ويو جيئن بين بيٺو ۽ واپس پنهنجي سيٽ تي هليو ويو. شايد نوجوان ڇوڪرو وڏو ٿيڻ لڳو هو.
  
  جيڪڏهن گذريل ٽن مهينن ۾ هن عمل کي تيز نه ڪيو وڃي ها، ڪجهه به نه هجي ها.
  
  هيڊن کيس ڏٺو. "هو ساڻس گڏ هو، توکي خبر آهي. جڏهن هوءَ مري وئي. اهو هن لاءِ به مشڪل هو."
  
  ڊريڪ نگليو ۽ ڪجهه به نه چيو. هن جي ڳلي کي تنگ ڪيو ويو ۽ اهو سڀ ڪجهه هو جيڪو ڳوڙها نه ڪري سگهيو. SAS کان ڪجهه ماڻهو. ويسڪي منهنجي پيٽ جي کڏ ۾ هڪ گرم نشان ڇڏي ڏنو. ٿوري دير کان پوءِ هن پڇيو، "تنهنجي ٽنگ ڪيئن آهي؟
  
  "درد ڪري ٿو. مان هلي سگهان ٿو ۽ ڊوڙي به سگهان ٿو. ڪجهه وڌيڪ هفتن تائين Boudreau سان وڙهڻ نه چاهيندو.
  
  "جيستائين هو جيل ۾ آهي، توهان کي نه ڪرڻو پوندو."
  
  شور هن جو ڌيان ڇڪايو. مائي ۽ ايليسيا هڪ ٻئي کان اڳتي ۽ گلي جي ڀر ۾ ڪيتريون ئي قطارون ويٺيون. ٻنهي عورتن جي وچ ۾ لاڳاپا ڪڏهن به سرديءَ کان وڌيڪ نه رهيا هئا، پر ڪجهه نه ڪجهه انهن ٻنهي کي پريشان ڪري رهيو هو.
  
  "توهان اسان سان سمجهوتو ڪيو!" اليسيا رڙيون ڪرڻ لڳيون. "پنهنجي پنهنجي ڀيڻ کي بچائڻ لاءِ. ٻي صورت ۾ اهي هوٽل ڪيئن ڳولي سگهندا؟
  
  ڊريڪ پنهنجي سيٽ تان لهي ويو ۽ هيٺ لهي ويو. آخري شيءِ جيڪا هن کي اڏام تي گهربل هئي اها هئي ٻن موتمار عورتن جي وچ ۾ ويڙهه هئي جن کي هن ڪڏهن به سڃاتو هو.
  
  "هڊسن ان هوٽل ۾ مري ويو،" ايليسيا چيو. "انهن هن کي گولي هنئي جڏهن..." هن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ڇا اها تنهنجي ڄاڻ هئي، ڪيٽانو؟ مان توهان کي چئلينج ڪريان ٿو ته سچ ٻڌاء.
  
  ايليسيا گلي ۾ قدم رکيو. مائي هن جي منهن ڏانهن ڏسڻ لاءِ اٿي بيٺي. ٻئي عورتون نِڪَ کان نِڪَ لڳل هيون. مائي پنهنجي لاءِ جاءِ ٺاهڻ لاءِ پوئتي هٽي وئي. هڪ غير تجربيڪار مبصر شايد اهو سوچيو هوندو ته اها جاپاني ڇوڪريءَ جي ڪمزوريءَ جي نشاني هئي.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته هي هڪ خطرناڪ نشاني آهي.
  
  هو اڳتي وڌيو. "روڪ!"
  
  "منهنجي ڀيڻ ڏهه هڊسن جي قيمت آهي."
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "هاڻي مون کي ڪجهه مئي جو وقت ملندو!"
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته مئي پوئتي نه هٽندي. اليشيا کي اهو ٻڌائڻ آسان ٿئي ها ته هوءَ اڳي ئي ڄاڻي ٿي- ته هڊسن پاڻ کي ڇڏي ڏنو آهي- پر مائي ڪيٽانو جو غرور کيس اجازت نه ڏيندو هو. اليسيا ماريو. مائي جواب ڏنو. ايليسيا پاڻ کي وڌيڪ جاء ڏيڻ لاء پاسي ڏانهن منتقل ڪيو. مائي هن تي حملو ڪيو.
  
  ڊريڪ انهن ڏانهن وڌيو.
  
  ايليسيا هڪ لات مارائي، اڳتي وڌيو ۽ پنهنجي ڪلهي کي مئي جي منهن تي اڇلائي ڇڏيو. جاپاني ويڙهاڪ اڳتي نه وڌيو، پر هن جو مٿو ٿورو ڦيرايو، ڌڪ هن کان هڪ ملي ميٽر پري ٿي ويو.
  
  مائي اليسيا کي رٻڙ ۾ زور سان ڌڪ هنيو. اوچتو اوچتو ساهه نڪري رهيو هو، ۽ ايليسيا واپس بلڪ هيڊ جي سامهون بيهي رهي. مئي اڳتي وڌيو.
  
  هيڊن هن جي پيرن تي ٽپو ڏئي، رڙ ڪئي. بين ۽ ڪرين به پنهنجن پيرن تي هئا، ٻنهي کي شوق هو ته جنگ ڪير کٽندو. ڊريڪ زور سان اندر آيو، مئي کي پنهنجي ڀرسان واري سيٽ تي ڌڪ هنيو ۽ پنهنجو هٿ ايلسيا جي ڳلي مان وڍي ڇڏيو.
  
  "روڪ." سندس آواز قبر وانگر خاموش، پر خوفناڪ هو. "تنهنجي مئل ڇوڪريءَ جو ان سان ڪو به واسطو ناهي. ۽ تنهنجي ڀيڻ به". هن مئي ڏانهن ڏٺو. "Kovalenko هڪ دشمن آهي. هڪ دفعو اهو هاري FUBAR بڻجي ويندو، توهان سڀني سان وڙهندا آهيو، پر ان کي ان وقت تائين بچايو.
  
  اليشيا هن جو هٿ مڙيو. "ان ڪچي کي مرڻ گهرجي ان لاءِ جيڪو هن ڪيو.
  
  مائي اک نه ڦڙڪائي. "توهان تمام گهڻو خراب ڪيو آهي، اليسيا."
  
  ڊريڪ ڏٺو ته ايلسيا جي اکين ۾ وري باهه ٻرندي رهي. هن فقط اها ئي ڳالهه ڪڍي ڇڏي جيڪا هن جي ذهن ۾ آئي. "ڳالهائڻ بدران، ٿي سگهي ٿو تون مون کي سمجهائي سگهين ته توهان مان ڪنهن اصل ۾ ويلز کي ماريو آهي. ۽ ڇو."
  
  جنگ انهن کان اڳتي وڌي وئي آهي.
  
  هيڊن بلڪل هن جي پويان هو. "هڊسن کي هڪ اعليٰ ٽيڪنالاجي ٽريڪنگ ڊيوائس استعمال ڪندي ٽريڪ ڪيو ويو، ميل. توهان کي خبر آهي. هتي ڪو به خوش ناهي جنهن طريقي سان مائي ڊوائيس ڏني هئي. سندس آواز ۾ فولاد هو. " ذڪر نه ڪرڻ ته هوءَ ڪيئن ملي. پر مان سمجهان ٿو ته هن ائين ڇو ڪيو. هن وقت ڪجهه اعليٰ حڪومتي عملدار به ساڳي ڳالهه مان گذري رهيا آهن. Kovalenko اڳ ۾ ئي پنهنجي آخري راند کيڏي رهيو آهي، ۽ اسان مشڪل سان ان کي ٻيو بنياد بنايو آهي. ۽ جيڪڏهن ليڪس سيل نه ڪيا ويا آهن-"
  
  ايليسيا رڙ ڪئي ۽ پنهنجي سيٽ تي موٽي آئي. ڊريڪ کي ننڍڙن تصويرن جو هڪ ٻيو اسٽيڪ مليو ۽ واپس اچي گلي ڏانهن هليو ويو. هن سڌو سنئون اڳتي ڏٺو، اڃا تائين پنهنجي بهترين دوست سان ڪا به گفتگو شروع ڪرڻ نه چاهيو.
  
  پر رستي ۾، بين هن ڏانهن ڇڪيو. "فبار؟"
  
  "سڃاڻڻ کان ٻاهر ڀڄي ويو."
  
  
  باب سترهن
  
  
  ان کان اڳ اهي لڏي ويا، هيڊن کي هڪ ڪال ملي ته ايڊ بوڊرو سي آء اي جيل مان ڀڄي ويو آهي. بلڊ ڪنگ هڪ اندروني استعمال ڪيو ۽، پنهنجي خواهش جي خلاف، بوڊرو کي هڪ سمجھدار، بغير بغير آپريشن ۾ ڪڍيو.
  
  "توهان ماڻهو ڪڏهن به ڪجهه نه سکندا آهيو،" ڊرڪ هن کي ٻڌايو، ۽ هو حيران نه ٿيو جڏهن هن وٽ جواب ۾ چوڻ لاءِ ڪجهه به نه هو.
  
  هونولولو ايئرپورٽ هڪ ڌماڪي سان چمڪيو، جيئن تيز ڪار سواري شهر ۾. آخري دفعو اهي هوائي ۾ هئا، انهن ڊيور بابڪ جي حويلي تي حملو ڪيو ۽ سندس پٽ بلانڪا پاران شڪي ماڻهن جي لسٽ تي رکيو ويو. اهو ان وقت سنجيده لڳي رهيو هو.
  
  پوء دمتري Kovalenko ظاهر ٿيو.
  
  هونولولو هڪ ٻرندڙ شهر هو، نه اڪثر آمريڪي يا يورپي شهرن جي برعڪس. پر ڪنهن به طرح، سادو خيال ته وائيڪي ساحل ويهن منٽن کان وڌيڪ نه آهي، ڊريڪ جي اداس خيالن کي به نرم ڪيو.
  
  شام جو وقت هو ۽ اهي سڀ ٿڪل هئا. پر بين ۽ ڪرين اصرار ڪيو ته اهي سڌو سي آءِ اي جي عمارت ڏانهن وڃو ۽ مقامي نيٽ ورڪ سان ڳنڍجن. اهي ٻئي ڪيپٽن ڪڪ جي رسالن کي ڳولڻ شروع ڪرڻ لاءِ بيتاب هئا. اهو ٻڌي ڊريڪ لڳ ڀڳ مسڪرائي ويو. بين کي هميشه رمز سان پيار ڪيو آهي.
  
  هيڊن ڪاغذن جي ڪم کي تيز ڪيو ۽ اهي جلد ئي پاڻ کي هڪ ٻي ننڍڙي آفيس ۾ مليا، جيڪا هن ميامي ۾ ڇڏي هئي. فرق صرف اهو هو ته دريءَ مان هنن کي وائڪيڪي جون اوائلي هوٽلون، مشهور ٽاپ آف وائڪيڪي ريوولنگ ريسٽورنٽ ۽ مفاصلي تي اوهوءَ جو سڀ کان وڏو ڪشش، ڊگها ڊارمنٽ آتش فشان، جيڪو ڊائمنڊ هيڊ جي نالي سان مشهور آهي، ڏسي سگهندا هئا.
  
  "خدا، مان هتي رهڻ چاهيان ٿو،" ڪرين هڪ ساهه کڻي چيو.
  
  "مان سمجهان ٿو،" ڪنيماڪا رڙ ڪئي. "جيتوڻيڪ مون کي پڪ آهي ته اڪثر موڪلن وارا هتي مون کان وڌيڪ وقت گذاريندا آهن."
  
  "اي، تون گهڻو اڳ ايورگليڊس ۾ هئينءَ،" هيڊن چيس ته جيئن هن بين ۽ ڪرين جي ڪمپيوٽرن کي مراعات يافته سسٽم سان ڳنڍيو. "۽ مقامي ماڻهن مان هڪ سان ملاقات ڪئي."
  
  ڪنيماڪا هڪ لمحي لاءِ حيران ٿي ڏٺو، پوءِ ڇرڪ ڀريو. "تنهنجو مطلب آهي مڇر؟ اهو تمام گهڻو مزو هو، ها. "
  
  هيڊن مڪمل ڪيو جيڪو هوءَ ڪري رهي هئي ۽ چوڌاري ڏسڻ لڳو. "جلدي رات جي ماني ۽ جلدي بستري بابت ڪيئن؟ اسان صبح جو ڪم شروع ڪندا آهيون.
  
  اتفاقن جا نعرا ۽ گوڙ هئا. جڏهن مئي اتفاق ڪيو، اليسيا ڇڏي ويو. ڊريڪ پنهنجي ساٿين ڏانهن رخ ڪرڻ کان اڳ هن جي سنڀال ڪئي. "توهان سڀني کي ڪجهه ڄاڻڻ گهرجي جيڪو مون اڄ سکيو آهي. مون کي اهو احساس آهي ته اها معلومات جي سڀ کان اهم ٽڪرن مان هڪ ٿي سگهي ٿي جيڪا اسان ڪڏهن به ظاهر ڪنداسين." هن هڪ وقفو ڪيو. "ڊاهل ڪالهه مون سان رابطو ڪيو."
  
  "تورسٽن؟" بين کلي ويو. "پاگل سويڊن ڪيئن آهي؟ آخري دفعو مون کيس ڏٺو هو، هو اوڊين جي هڏن ڏانهن ڏسي رهيو هو.
  
  ڊريڪ ظاهر ڪيو ته ڪنهن به هن ۾ مداخلت نه ڪئي. "جڏهن ته ديوتائن جي مقبري کي ڳولي رهيا هئا، انهن کي نشان مليا جيڪي اسان جي منتقلي ڊوائيسز تي مليا آهن انهن سان ملن ٿا."
  
  "مسلسل؟" - هيڊن گونجيو. "ڪيترو مطابقت؟"
  
  "اهي بلڪل ساڳيا آهن."
  
  بين جو دماغ پوري صلاحيت سان ڪم ڪرڻ لڳو. "ان جو مطلب اهو آهي ته اهي ئي ماڻهو جن مقبرو ٺاهيو، اهي ڊوائيس پڻ ٺاهيا. هي جنون آهي. نظريو اهو آهي ته ديوتا پنهنجون قبرون ٺاهيا ۽ لفظي طور تي مرڻ لاءِ لٿا، جڏهن ته وڏي پيماني تي ختم ٿيڻ جي ذريعي زندگي کي ڊگهو ڪيو. هاڻي توهان چئي رهيا آهيو ته اهي پڻ ٺاهيا آهن ٽائيم ٽريول ڊوائيس؟ بين روڪيو. "دراصل، اھو سمجھ ۾ اچي ٿو-"
  
  ڪرين هن ڏانهن ڏسندي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "بيوقوف. يقينن، اهو احساس پيدا ڪري ٿو. تنهن ڪري انهن وقت جي ذريعي سفر ڪيو، واقعن کي ترتيب ڏنو ۽ ماڻهن جي قسمت ٺاهي.
  
  Mat Drake خاموشيءَ سان ڦري ويو. "مان توهان کي صبح جو ڏسندس."
  
  
  **
  
  
  رات جي هوا ٿلهي، ٿڌڙي گرم، ۽ پئسفڪ سمنڊ سان گڏ بيحد ذائقيدار هئي. ڊريڪ گهٽين ۾ گھمندو رهيو جيستائين هن کي کليل بار نه مليو. گراهڪن کي ٻين ملڪن جي ٻين بارن کان مختلف هجڻ گهرجي، صحيح؟ هن سوچيو. آخرڪار، اها جنت هئي. پوءِ ڇو زندگي وارا اڃا تائين تلاءُ کيڏي رهيا هئا، ائين لڳي رهيو هو ته اهي جڳهه جا مالڪ آهن؟ آخر هڪ شرابي بيٺو هو جنهن جو مٿو پوئتي اڇليو ويو هو؟ ابدي جوڙو ڇو جدا ٿي ويٺو، پنهنجي ننڍڙي دنيا ۾ گم، گڏ پر اڪيلو؟
  
  خير، ڪجهه شيون مختلف هيون. ايليسيا ميل بار تي هئي، هڪ ڊبل پيئندو ختم ڪيو. ڊريڪ وڃڻ جو سوچي رهيو هو. ٻيون به بارون هيون، جن ۾ هو پنهنجا ڏک لڪائي سگهي ٿو، ۽ جيڪڏهن انهن مان گھڻا هن کي ڏسندو هو ته هو گهر ۾ محسوس ڪندو هو.
  
  پر شايد ڪال ٽو ايڪشن سندس نقطه نظر کي ٿورو بدلائي ڇڏيو. هو هن جي ڀرسان هليو ويو ۽ اچي ويٺو. هوءَ مٿي به نه ڏسندي هئي.
  
  "چڱو، ڊرڪ." هن پنهنجو خالي گلاس هن ڏانهن وڌايو. "مون کي شراب خريد ڪر.
  
  "بوتل ڇڏ،" ڊريڪ بارٽينڈر کي هدايت ڪئي ۽ پاڻ کي اڌ گلاس بڪارڊي اوڪهارٽ جو پاڻي ڀريو. هن پنهنجو گلاس ٽوسٽ ۾ وڌو. "ايليسيا ميل. ڏهن سالن جو تعلق جيڪو ڪٿي به نه ويو، ها؟ ۽ ھاڻي اسان پاڻ کي جنت ۾ ڳولي رھيا آھيون، شراب جي شراب ۾.
  
  "زندگيءَ جو هڪ طريقو آهي توهان کي ڇڪڻ جو."
  
  "نه. ايس آر ٽي ڪيو.
  
  "اهو ضرور مدد نه ڪيو."
  
  ڊريڪ هن ڏانهن نهاريو. "ڇا هي ايمانداري جي تجويز آهي؟ توهان کان؟ توهان انهن مان ڪيترا ٻوڙيا؟
  
  "تنائي کي ختم ڪرڻ لاءِ ڪافي آهي. ايترو نه جيترو مون کي گهرجي".
  
  "۽ اڃا توهان انهن ماڻهن جي مدد لاءِ ڪجهه نه ڪيو. ان ڳوٺ ۾. توهان کي به ياد آهي؟ توهان اسان جي پنهنجن سپاهين کي انهن کان پڇا ڳاڇا ڪرڻ جي اجازت ڏني.
  
  "مان انهن وانگر سپاهي هئس. مون کي حڪم هئا.
  
  "۽ پوءِ توهان ان کي ڏنو جنهن وڌيڪ ادا ڪيو.
  
  "مون پنهنجو فرض پورو ڪيو آهي، ڊريڪ. ايليسيا پنهنجي رم کي ٻيهر ڀريو ۽ بوتل کي زور سان ميز تي اڇلائي ڇڏيو. "اهو وقت آهي فائدو حاصل ڪرڻ جو."
  
  "۽ ڏس ته اهو توهان کي ڪٿي مليو."
  
  "توهان جو مطلب آهي، ڏس ته هي اسان کي ڪٿان مليو، نه؟
  
  ڊريڪ خاموش رهيو. اسان اهو چئي سگهون ٿا ته هن هاء روڊ ورتو. توهان اهو پڻ چئي سگهو ٿا ته هوء گهٽ روڊ ورتو. اها ڳالهه نه هئي. اهي ساڳيا نقصان ۽ ساڳئي مستقبل سان ساڳي جاء تي ختم ٿي ويا.
  
  "اسان پهرين خوني وينڊيٽا سان معاملو ڪنداسين. ۽ Kovalenko. پوءِ ڏسنداسين ته اسان ڪٿي آهيون". ايليسيا ويٺي پري تائين ڏسندي رهي. ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ٽم هڊسن هن جي ذهن تي هو.
  
  "اسان کي اڃا تائين ويلز بابت ڳالهائڻ جي ضرورت آهي. هو منهنجو دوست هو".
  
  ايليسيا کلندي، اڳي وانگر آواز ڏيندي هئي. "اهو پراڻو بگڙيل؟ هو ڪنهن به صورت ۾ توهان جو دوست نه هو، ڊريڪ، ۽ توهان ان کي ڄاڻو ٿا. اسان کوهن جي باري ۾ ڳالهائينداسين. پر آخر ۾. تڏهن ائين ٿيندو آهي".
  
  "ڇو؟"
  
  هن جي ڪلهي تي نرم آواز آيو. "ڇاڪاڻ ته اهو آهي جڏهن اهو ٿيڻ جي ضرورت آهي، ميٽ." اها مئي جي نرم ٽون هئي. هوءَ خاموشيءَ سان هنن ڏانهن نهاريندي رهي. "ڇاڪاڻ ته اسان کي هڪ ٻئي جي ضرورت آهي ته پهرين هن ذريعي حاصل ڪرڻ لاء."
  
  ڊريڪ هن کي ڏسي پنهنجي تعجب کي لڪائڻ جي ڪوشش ڪئي. "ڇا ويلز بابت سچائي واقعي خوفناڪ آهي؟"
  
  انهن جي خاموشي چيو ته اهو ڇا هو.
  
  مائي هنن جي وچ ۾ قدم رکيو. "مان هتي آهيان ڇو ته مون وٽ هڪ اڳواڻ آهي."
  
  "هڪ؟ ڪنهن کان؟ مون سمجهيو ته جاپانين توهان جي جاءِ ورتي آهي.
  
  "اهو سرڪاري آهي، انهن اهو ڪيو." مائي جي آواز ۾ خوشي هئي. "غير رسمي طور تي، اهي آمريڪن سان ڳالهين ڪري رهيا آهن. انهن کي خبر آهي ته اهو Kovalenko کي پڪڙڻ لاء ڪيترو اهم آهي. اهو نه سوچيو ته منهنجي حڪومت کي ڏسڻ جون اکيون ناهن.
  
  "مون ان بابت خواب به نه ڏٺو." اليسيا رڙ ڪئي. "مان صرف اهو ڄاڻڻ چاهيان ٿو ته توهان اسان کي ڪيئن مليو." هن پنهنجي جيڪٽ کي ائين ڇڪايو ڄڻ هوءَ بيڪن کي اڇلائڻ چاهي ٿي.
  
  "مان توهان کان بهتر آهيان،" مائي چيو ۽ هاڻ کلڻ لڳي. "۽ اهو صرف ٽن بلاڪن لاءِ بار آهي."
  
  "هي سچ آهي؟" ڊريڪ چمڪي وئي. "ڪيئن ستم ظريفي".
  
  "مون وٽ ليڊ آهي،" مائي ورجايو. "ڇا تون هاڻي مون سان گڏ اچڻ چاهين ٿو ۽ ان کي ڏسڻ چاهين ٿو يا ڇا توهان ٻنهي جي پرواهه ڪرڻ لاءِ به شرابي آهيو؟
  
  ڊريڪ هڪ سيڪنڊ کان پوءِ پنهنجي ڪرسيءَ تان ٽپو ڏنو ۽ ايليسيا چوڌاري ڦري وئي. "رستو ڏيکاريو، ننڍڙو ايلف."
  
  
  **
  
  
  ٿوري دير کان پوءِ ٽيڪسي جي سواري، اهي هڪ مصروف گهٽي جي ڪنڊ تي ويٺا هئا، مائي انهن کي تازه ڪاري ڪندي ٻڌي.
  
  "هي سڌو سنئون ڪنهن ماڻهوءَ کان اچي ٿو جنهن تي مان انٽيليجنس ايجنسي تي ڀروسو ڪريان ٿو. Kovalenko جي فارم ڪيترن ئي ماڻهن طرفان هلائي ٿو جنهن تي هو ڀروسو ڪري ٿو. اهو هميشه اهو طريقو رهيو آهي، جيتوڻيڪ اهو هن جي مدد ڪري ٿو هاڻي اڳ کان وڌيڪ جڏهن هن کي وقت جي ضرورت آهي ... خير، اهو ڪريو جيڪو هو ڪرڻ جو ارادو رکي ٿو. بهرحال، اوهو ۾ هن جي فارم کي ڪلواڊ نالي هڪ شخص هلائي ٿو.
  
  مائي هنن جو ڌيان انهن نوجوانن جي قطار ڏانهن ڇڪيو، جيڪي آرڪيڊ ۽ روشن روشنيءَ واري دروازي وٽان لنگهي رهيا هئا. "ڪلاڊ هن ڪلب جو مالڪ آهي،" هن چيو. چمڪندڙ روشنيون 'لائيو DJs، جمعه جون خاص بوتلون ۽ خاص مهمان' جو اشتهار ڏنو ويو. ڊريڪ بيزاريءَ واري احساس سان ميڙ جي چوڌاري ڏٺو. ان ۾ تقريباً هڪ هزار جي لڳ ڀڳ جپان جي مختلف رياستن ۾ هوائي جا سڀ کان وڌيڪ خوبصورت نوجوان شامل هئا.
  
  "اسان ٿورو ٻاهر بيٺا هئاسين ،" هن چيو.
  
  "هاڻي مون کي خبر آهي ته توهان سڀ صاف ٿي چڪا آهيو." اليشيا هن ڏانهن نهاريو. "هڪ سال اڳ جو ڊريڪ ٻن گرم عورتن جي ڀرسان بيٺو هوندو، جن سان هو هينئر آهي، ٻنهي هٿن سان سندن ڳلن کي ڪپي، اسان کي اتي ڌڪي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ سندس اکين کي مس ڪيو، ڄاڻي ٿو ته هوء حيرت انگيز طور تي صحيح هئي. "اٺ واري ڏهاڪي هڪ شخص کي بدلائي ڇڏيندي آهي،" هن اوچتو محسوس ڪيو ته ايليسن جي گم ٿيڻ جو وزن، ڪينيڊي جو قتل، ۽ مسلسل شرابي. هُن ٻنهي ڏانهن نهاريندڙ نظرون سنڀالي ورتيون.
  
  "ڪلاڊ جي ڳولا هتي شروع ٿئي ٿي."
  
  اهي مسڪرائيندي، دروازي مان گذري ويا، ۽ پاڻ کي هڪ تنگ سرنگ ۾ ڏٺائون، جيڪا ٽمٽار روشنين ۽ جعلي دونھون سان ڀريل هئي. ڊريڪ لمحي طور تي بيزار ٿي ويو ۽ ان کي هفتي جي شراب تائين چاڪ ڪيو. هن جي سوچ جا عمل منجهيل هئا، هن جا ردعمل اڃا به وڌيڪ. هن کي جلدي پڪڙڻ جي ضرورت هئي.
  
  سرنگ کان ٻاهر هڪ وسيع بالڪوني هئي جيڪا ڊانس فلور جي پکين جي اکين جو نظارو پيش ڪري ٿي. جسم هڪجهڙائي ۾ گہرے باس تال سان گڏ هليا ويا. انهن جي ساڄي پاسي واري ڀت ۾ هزارين شراب جون بوتلون هيون ۽ روشنيءَ جي روشنيءَ کي چمڪندڙ پرن ۾ ظاهر ڪري رهيو هو. هڪ درجن جي بار اسٽاف رانديگرن تي ڪم ڪيو، لب پڙهڻ، تبديل ڪرڻ ۽ لاتعلق ڪلب وارن کي غلط مشروبات پيش ڪرڻ.
  
  ساڳيء طرح ڪنهن ٻئي بار ۾. ڊريڪ ڪجهه طنزيه انداز ۾ کليو. "پوئتي". هن اشارو ڪيو ته، ميڙ ۾ لڪائڻ جي ضرورت ناهي. "هڪ بند ٿيل علائقو. ۽ انهن جي پويان پردا آهن.
  
  "نجي پارٽيون،" ايليسيا چيو. "مون کي خبر آهي ته اتي ڇا ٿي رهيو آهي."
  
  "يقينا توهان کي خبر آهي." مائي جيترو به ٿي سگهي ان هنڌ جي ڳولا ۾ مصروف هئي. "ڇا هتي ڪو پوئين ڪمرو آهي جنهن ۾ تون ڪڏهن نه وئي هئين، ميل؟
  
  "اتي به نه وڃ، ڪچي. مون کي ٿائيلينڊ ۾ توهان جي ڪارناما جي خبر آهي. جيتوڻيڪ مان ان مان ڪا به ڪوشش نه ڪندس."
  
  "جيڪو توهان ٻڌو آهي اهو تمام گهڻو سمجهي ويو آهي." مائي پوئتي نهاريندي وسيع ڏاڪڻين تان هيٺ هلڻ لڳي. "مون تي ڀروسو ڪر".
  
  ڊريڪ ايليسيا ڏانهن مائل ڪيو ۽ ڊانس فلور ڏانهن اشارو ڪيو. ايليسيا حيران ٿي ڏٺو، پر پوءِ محسوس ٿيو ته هن هڪ شارٽ ڪٽ وٺي هڪ خانگي علائقي ڏانهن وڃڻ جو ارادو ڪيو. انگريز عورت ڪنڌ لوڏيو. "توهان رستو ڏيکاريو، ڊريڪ. مان تنهنجي پيروي ڪندس".
  
  ڊريڪ اوچتو، رت جي غير معقول رش محسوس ڪئي. اهو هڪ موقعو هو جيڪو هڪ شخص جي ويجهو حاصل ڪرڻ جو موقعو هو، جيڪو شايد ڄاڻي ٿو ته دمتري Kovalenko جي ڪٿي آهي. هن وقت تائين جيڪو رت وهايو هو، اهو سمنڊ ۾ فقط هڪ قطرو هو، ان جي مقابلي ۾ جيڪو هو وهائڻ لاءِ تيار هو.
  
  جيئن ئي اهي ڊانس فلور تي کلندڙ، پسيني جسمن مان پنهنجو رستو ٺاهي رهيا هئا، انهن مان هڪ ماڻهو ايليسيا جي چوڌاري گھمڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. "اي،" هن پنهنجي دوست ڏانهن رڙ ڪئي، هن جو آواز ڌڙڪندڙ تال تي مشڪل سان ٻڌڻ ۾ اچي ٿو. "مان صرف خوش قسمت هوس".
  
  ايليسيا پنهنجي شمسي پلڪسس کي پنهنجي بي حس آڱرين سان ماريو. "توکي ڪڏهن به قسمت نه ملي آهي پٽ. رڳو پنهنجو منهن ڏس."
  
  اهي تيزيءَ سان اڳتي وڌيا، ٻرندڙ موسيقي کي نظر انداز ڪري، ٻرندڙ جسم، بار جو عملو ميڙ ۾ اڳتي پوئتي ڊوڙي رهيو هو، جن جي مٿي تي بيچيني سان ٽري رکيل هئي. جوڙو زور زور سان بحث ڪري رهيو هو، مرد هڪ ڪالم تي دٻايو ويو، ۽ عورت هن جي ڪنن ۾ رڙيون ڪري رهي هئي. وچين عمر جي عورتن جو هڪ گروهه پگهر ۽ ڦوڪ ڏيئي رهيو هو جڏهن اهي هڪ دائري ۾ ويٺيون هيون جن جي هٿن ۾ ووڊڪا جيلي ۽ ننڍڙا نيري چمچا هئا. سڄي منزل تي هيٺيون ٽيبلون پکڙيل هيون، جن مان اڪثر ڇتين هيٺان بي ذائقو مشروبات سان ڀريل هئا. ڪو به اڪيلو نه هو. جڏهن مائي ۽ اليسيا گذاري ويا ته ڪيترن ئي مردن ٻه ڀيرا ورتو، انهن جي گرل فرينڊن جي ناراضگي جي ڪري. مائي عقلمنديءَ سان ڌيان کي نظرانداز ڪيو. ايلسيا ان کي حوصلا افزائي ڪئي.
  
  اهي هڪ رسيءَ سان جڙيل علائقي ۾ آيا، جنهن ۾ سون جي ٿلهي چوٽي هئي، جيڪا پيتل جي ٻن مضبوط رسي جي پوسٽن جي وچ ۾ پکڙيل هئي. اسٽيبلشمينٽ اهو سمجهي رهيو هو ته ڪو به اصل ۾ ٻنهي طرفن جي ٻن ٺڳن کي چئلينج نه ڪندو.
  
  ھاڻي انھن مان ھڪڙو پنھنجي ھٿ ٻاھر ڪڍي اڳتي وڌيو ۽ مائي کي شائستگي سان ھٿ ھلڻ لاءِ چيو.
  
  جاپاني ڇوڪري جلدي مسڪرائي. "ڪلائوڊ اسان کي ڏسڻ لاءِ موڪليو آهي..." هوءَ رڪجي وئي، ڄڻ سوچڻ لڳي.
  
  "پليپو؟ ٻيو ٺڳ جلدي ڳالهايو. "مان سمجهان ٿو ڇو، پر هي ماڻهو ڪير آهي؟
  
  "جسم محافظ".
  
  ٻه وڏا ماڻهو ڊريڪ ڏانهن ائين ڏسندا رهيا جيئن ٻليون مائوس کي ڪنڌ ڪري رهيون آهن. ڊريڪ انهن تي وڏي مسڪرايو. هن ڪجهه به نه چيو، جيڪڏهن هن جي انگريزي تلفظ کي شڪ پيدا ٿئي. ايليسيا کي اهڙي ڪا به ڳڻتي نه هئي.
  
  "پوءِ هي پيليپو. هي ڪهڙو آهي؟ ڇا اسان سٺو وقت گذارڻ وارا آهيون يا ڇا؟
  
  "ها، هو بهترين آهي،" پهرين بائونسر رچي مسڪراهٽ سان چيو. "کامل صاحب"
  
  ٻيو بائونسر سندن ڪپڙن کي ڏسي رهيو هو. "توهان ان موقعي لاءِ ڪافي لباس نه پهتا آهيو. ڇا توهان کي پڪ آهي ته ڪلاڊ توهان کي موڪليو آهي؟
  
  مائي جي آواز ۾ ٺٺولي جو ڪو به نشان نه هو جڏهن هن چيو، "مون کي پڪ آهي.
  
  ڊريڪ استعمال ڪيو بدلي کي پوشیدہ نچس جو جائزو وٺڻ لاء. ڏاڪڻين جي هڪ ننڍڙي اڏام هڪ بلند پليٽ فارم ڏانهن وٺي وئي جنهن تي هڪ وڏي ٽيبل ويٺي هئي. ٽيبل جي چوڌاري لڳ ڀڳ هڪ درجن ماڻهو ويٺا هئا، جن مان گھڻا پرجوش نظر اچي رهيا هئا ته هنن تازو ئي ڪجهه سنگين پائوڊر کنيو هو. ٻيا صرف خوفزده ۽ اداس نظر آيا، نوجوان عورتون ۽ ٻه ماڻهو، واضح طور تي پارٽي گروپ جو حصو نه هئا.
  
  "اي پليپو! - ٻئي باؤنسر کي چيو. "توهان لاء تازو گوشت!"
  
  ڊرڪ ڇوڪرين جي پٺيان هڪ ننڍڙي ڏاڪڻ تي چڙهي ويو. هتي تمام گهڻي خاموشي هئي. هن وقت تائين هن ٻارهن اڻ ڳڻيا خراب ماڻهن کي ڳڻيو هو، جن مان سڀئي غالباً بندوقون کڻي رهيا هئا. پر جڏهن هن ٻارهن مقامي نافذ ڪندڙن جو مقابلو مئي، اليسيا ۽ پاڻ سان ڪيو، ته هو پريشان نه ٿيو.
  
  هو انهن جي پٺيان رهيو، ڪوشش ڪري رهيو هو ته جيترو ٿي سگهي پاڻ ڏانهن ڌيان نه ڏي. نشانو پيليپو هو، ۽ اهي هاڻي ڪجهه فوٽ پري هئا. هي نائيٽ ڪلب واقعي شروع ٿيڻ وارو هو.
  
  پليپو ڇوڪرين ڏانهن نهاريو. هن جي ڳلي ۾ سڪل ڪلڪ جو آواز هن جي دلچسپيءَ جو اشارو ڪيو. ڊريڪ مرڪندي ڏٺو ته هن جو هٿ پيئڻ لاءِ پهتو ۽ ان کي پوئتي ڌڪيو.
  
  "ڇا ڪلاڊ توکي موڪليو هو؟
  
  پيليپو ننڍو، ٿلهو ماڻهو هو. هن جي وسيع، اظهاريل اکين فوري طور تي ڊريڪ کي ٻڌايو ته هي ماڻهو ڪلاڊ جو دوست ناهي. اسان هڪ ٻئي کي سڃاڻندا به نه هئاسين. هو وڌيڪ ڪٺ پتلي هو، ڪلب جو هيڊ هيڊ. استعمال جو سامان.
  
  "سچي نه". مائي کي به اها ڳالهه سمجهه ۾ اچي وئي ۽ هوءَ پلک جھپڪي ۾ هڪ غير فعال عورت مان هڪ شاندار قاتل ۾ تبديل ٿي وئي. بي حس آڱريون ٻن ويجھن ماڻھن جي ڳچيءَ ۾ اٽڪي پيون، ۽ اڳئين پاسي کان ھڪ اونڌو ڌڪ ٽئين کي، ڪرسيءَ تان ڪري بيھي ٿي ويو. ايليسيا هن جي ڀرسان ٽيبل تي ٽپو ڏئي، هن جي بٽ تي لهي، ٽنگون هوا ۾ بلند ٿي ويون، ۽ هن جي ڳچيءَ سان منهن تي وهندڙ ڳچيءَ جي ٽاتون واري ماڻهوءَ کي سخت لات مارڻ لڳي. هو پنهنجي ڀرسان بيٺل وحشي سان ٽڪرائجي ويو، ٻنهي کي پيرن کان ڪٽي ڇڏيو. ايليسيا ٽپ ڏئي ٽئين نمبر تي اچي وئي.
  
  Drake مقابلي ۾ سست هو، پر گهڻو وڌيڪ تباهي. ڊگھي وارن وارن ايشيائي ماڻھوءَ پھريائين ھن جو مقابلو ڪيو ۽ اڳتي وڌيو، جَب ۽ فرنٽل پنچ جي ميلاپ سان. ڊريڪ پاسي ڏانهن وڌيو، ٽنگ کي پڪڙيو ۽ وڏي، اوچتو طاقت سان گھمايو، جيستائين ماڻهو رڙ ڪري ڪري پيو، هڪ روئيندڙ بال ۾ تبديل ٿي ويو.
  
  اڳتي هلي هڪ چاقو ڪڍيائين. ڊرڪ مسڪرايو. ٻلي اڳتي وڌي وئي. ڊريڪ کلائي پڪڙي، ان کي ڀڃي ڇڏيو، ۽ هٿيار کي ان جي مالڪ جي پيٽ ۾ اونڌو ڪري ڇڏيو.
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو.
  
  بدقسمت hangers-on ميز تان ڀڄي ويا. اها ڳالهه نه هئي. انهن کي ڪلاڊ بابت ڪا به خبر نه هوندي. اهو ئي شخص، جنهن جي توقع هئي، جيترو ٿي سگهي اوترو اونهو ٿي سگهي ٿو، پنهنجي شاندار چمڙي جي ڪرسي ۾ لڪائي، هن جون اکيون خوف سان وسيع ٿي ويون، هن جا چپ خاموشيءَ سان هلن پيا.
  
  "پليپو." مائي هن ڏانهن نهاريو ۽ هن جي ران تي هٿ رکيائين. "پهرين توهان کي اسان جي ڪمپني چاهيو ٿا. هاڻي تون ائين نه ڪر. اهو بيڪار آهي. منهنجو دوست ٿيڻ لاءِ ڇا کپي؟
  
  "مان... مون وٽ مرد آهن. پيليپو حيرت انگيز انداز ۾ اشارو ڪيو، هن جون آڱريون ائين ٿڙڪڻ لڳيون ڄڻ ڪو شراب جي لت جي ڪناري تي هجي. "هر هنڌ".
  
  ڊريڪ کي ٻن باؤنسرن سان مليا جيڪي لڳ ڀڳ ڏاڪڻ جي چوٽي تي پهچي چڪا هئا. اليشيا پنهنجي ساڄي پاسي اسٽريگلرز کي ڇڪي رهي هئي. هيٺان زوردار ناچ موسيقي گونجي رهي هئي. نشا جي مختلف مرحلن ۾ لاش سڄي ڊانس فلور تي پکڙيل هئا. ڊي جي ملايو ويو ۽ قيدي سامعين لاءِ گوڙ ڪيو.
  
  "ڪلائوڊ تو کي نه موڪليو آهي،" ٻئي بائونسر ڀاڪر پائي، صاف حيران ٿي ويو. ڊريڪ ڏاڪڻ جي ڏاڪن کي اڳتي وڌڻ لاءِ استعمال ڪيو ۽ ٻنهي پيرن کي ماڻهوءَ جي سيني تي رکي، هن کي پوئتي ڌڪڻ لاءِ گوڙ واري کڏ ۾ موڪليو.
  
  هڪ ٻيو ماڻهو آخري قدم تي ٽپو ڏنو ۽ ڊريڪ ڏانهن وڌيو، هٿيار ڦٽا ڪري رهيا هئا. انگريز کي رڱن تي اهڙو ڌڪ لڳندو هو، جو ڪنهن ڪمزور ماڻهوءَ کي هيٺ ڪري ڇڏيندو هو. ڏک ٿيو. سندس مخالف رڪجي ويو، اثر جي انتظار ۾.
  
  پر ڊريڪ رڳو ساهه کنيو ۽ پنهنجي پيرن جي تلون مان جھليندي، هڪ ويجهو مٿي ڪٽ پهچايو. باؤنسر زمين تان هٽي ويو ۽ فوري طور تي هوش وڃائي ويٺو. جنهن شور سان اهو زمين سان ٽڪرائجي پيو، ان ڪري پيليپو ظاهري طور ٽپو ڏئي ٿو.
  
  "تو ڪجهه چيو؟ مائي هوائين جي ٿلهي سان ڍڪيل گال جي مٿان پنهنجو مڪمل طور تي ٺاهيل آڱرين جو نيل ڊوڙايو. "تنهنجي مردن بابت؟
  
  "ڇا تون چريو آهين؟ ڇا توهان کي خبر آهي ته هن ڪلب جو مالڪ ڪير آهي؟
  
  مائي مسڪرائي. ايليسيا انهن ٻنهي جي ويجهو آئي، بي پرواهه چار محافظن کي موڪلڻ کان پوءِ. "مذاق آهي توکي اهو چوڻ گهرجي". هن پنهنجو پير پيليپو جي دل تي رکيو ۽ زور سان دٻايو. "هي ماڻهو، ڪلاڊ. هو ڪٿي آهي؟"
  
  پيليپو جون اکيون پکڙجي ويل مڇين وانگر چوڌاري ڦرڻ لڳيون. "مان... مون کي خبر ناهي. هو ڪڏهن به هتي نه ايندو. مان هن جاءِ تي هلان ٿو، پر مان... مان ڪلاڊ کي نٿو سڃاڻان.
  
  "بدقسمتي." ايلسيا دل ئي دل ۾ پيليپو کي ڌڪ هنيو. "توهان لاءِ".
  
  ڊرڪ هڪ لمحو ورتو انهن جي دائري کي اسڪين ڪرڻ لاء. سڀ ڪجهه محفوظ نظر آيو. هو اندر ۾ جهڪي رهيو هو جيستائين هو ڪلب جي مالڪ سان نڪ ۾ نڙيءَ تائين پهتو.
  
  "اسان سمجهون ٿا. تون هڪ بيوقوف مينيو آهين. مان ان ڳالهه سان به متفق آهيان ته توهان ڪلاڊ کي نٿا ڄاڻو. پر توهان کي پڪ آهي ته توهان ڪنهن کي ڄاڻو ٿا جيڪو هن کي ڄاڻي ٿو. هڪ شخص جيڪو وقت بوقت زيارت ڪندو آهي. ھڪڙو ماڻھو جيڪو پڪ ڪري ٿو توھان پاڻ کي چيڪ ۾ رکو. هاڻي-" ڊريڪ پيليپو کي ڳلي مان پڪڙيو، هن جو غضب بلڪل لڪل هو. "تون مون کي هن شخص جو نالو ٻڌايو. يا مان تنهنجو مٿو ڦاڙي ڇڏيندس".
  
  پيليپوءَ جا وسوسا هتان تائين به نه ٻڌا ويا هئا، جتي گجگوڙ جي ڌڙڪن ڳوڙها ڳاڙيندڙ ديوارن جيان اٽڪي پيا هئا. ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ اهڙيءَ طرح ڌوئي جيئن هڪ شينهن مئل غزالي جو مٿو ڇڪي ٿو.
  
  "ڇا؟"
  
  "بچان. ھن ماڻھوءَ جو نالو بزنان آھي".
  
  ڊريڪ سخت زور سان نچوڙيو جيئن هن جو غضب ختم ٿيڻ لڳو. "مون کي ٻڌايو ته توهان هن سان ڪيئن رابطو ڪيو." ڪينيڊي جون تصويرون سندس نظرون ڀريون پيون. هن مشڪل سان محسوس ڪيو ته مائي ۽ اليسيا هن کي مرڻ واري ڪلب جي مالڪ کان پري ڪري رهيا آهن.
  
  
  باب اٺون
  
  
  هوائي رات اڃا پوري جوڳي هئي. اها اڌ رات گذري چڪي هئي جڏهن ڊريڪ، مئي ۽ ايليسيا ڪلب کان ٻاهر نڪتا ۽ هڪ پارڪ ٿيل ٽيڪسي کي سلام ڪيو. ايليسيا پنهنجي فرار جي رستي کي ڍڪيندي خوشيءَ سان ڊي جي ڏانهن هلڻ، سندس مائڪرو فون کي پڪڙيندي ۽ پنهنجو بهترين راڪ اسٽار تاثر ڪندي. "هيلو هونولولو! ڪھڙي ريت آھين تون اڄ رات هتي اچي ڏاڍو خوش ٿيو. تون ته تمام خوبصورت آهين!" پوءِ هوءَ آسانيءَ سان هلي وئي، هڪ هزار فرضن کي هڪ هزار چپن تي ڇڏي.
  
  هاڻي اهي ٽئڪسي ڊرائيور سان آزاديءَ سان ڳالهائي رهيا هئا. "توهان سوچيو ته اهو ڪيترو وقت وٺندو ان کان اڳ ۾ پيليپو بوخانن کي ڊيڄاري؟" عليشيا پڇيو.
  
  "قسمت سان، هو شايد کيس ٿوري دير لاءِ نه ڳولي سگهن. هو سٺو ڳنڍيل آهي. پر جيڪڏھن اھي ڪندا-"
  
  "هو نه ڳالهائيندو،" ڊرڪ چيو. "هو بزدل آهي. هو ان حقيقت ڏانهن ڌيان نه ڏيندو ته هو ڪلاڊ جي مڙس ۾ بدلجي ويو. مان ان تي پنهنجو گروي رکي ڇڏيندس.
  
  "باؤنسر شايد لوبيا اڇلائي سگھن ٿا." مائي خاموشيءَ سان چيو.
  
  "انهن مان گهڻا بي خبر آهن." ايليسيا کلندي، پوءِ وڌيڪ سنجيدگيءَ سان چيو. "پر پرڀو صحيح آهي. جڏهن اهي هلي سگهن ٿا ۽ ٻيهر ڳالهائي سگهن ٿا، اهي سور وانگر رڙيون ڪندا.
  
  ڊريڪ پنهنجي زبان کي دٻايو. "لعنت، توهان ٻئي صحيح آهيو. پوء اسان کي جلدي ڪرڻو پوندو. هن رات. ان کان سواء ٻيو ڪو به اختيار ناهي."
  
  "اتر ڪوڪي اسٽريٽ،" مائي ٽيڪسي ڊرائيور کي ٻڌايو. "توهان اسان کي مرده خاني جي ويجهو ڇڏي سگهو ٿا."
  
  ٽيڪسي ڊرائيور تيزيءَ سان هن ڏانهن ڏٺو. "حقيقي لاء؟"
  
  ايليسيا هڪ گستاخي مسڪراهٽ سان هن جو ڌيان ڇڪايو. "ان کي هيٺ رکو، پنج-او. بس ڊرائيو.
  
  ٽيڪسي ڊرائيور "Fucking haole" جھڙو ڪجھه گوڙ ڪيو، پر سندس نظر روڊ ڏانھن ڦيرائي خاموش ٿي ويو. ڊريڪ سوچيو ته اهي ڪيڏانهن وڃي رهيا آهن. "جيڪڏهن اها واقعي بوڪنن جي آفيس آهي، ته هن وقت هن جو اتي هجڻ ممڪن ناهي.
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "ڊرڪي، ڊرڪي، تون رڳو ايترو ڌيان سان نه ٻڌي رهيو آهين. جڏهن اسان آخرڪار محسوس ڪيو ته بيوقوف ماڻهو، پيليپو، توهان جي هٿن ۾ هن جي ڳلي کي ايترو مضبوط ڪيو هو ته اهو جامني ٿي ويو، اسان هن جي مضحکہ خیز زندگي بچائڻ لاء تيار ٿي ويا، ۽ هن اسان کي ٻڌايو ته بوچنان کي هڪ گهر آهي.
  
  "گهر؟" ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي.
  
  "ڪاروبار جي باري ۾. توهان انهن ڊيلرز کي ڄاڻو ٿا. اهي اتي رهن ٿا ۽ کائيندا آهن، اتي کيڏندا آهن، اتان کان پنهنجون مقامي نوڪريون منظم ڪن ٿا. ترتيب رکي ٿو. هو پنهنجي ماڻهن کي به ويجهو رکندو. اها هڪ نان اسٽاپ سخت پارٽي آهي، ماڻهو."
  
  "جيڪو نائيٽ ڪلب ۾ واقعن کي راز ۾ رکڻ ۾ مدد ڪندو، في الحال." مائي چيو جيئن ٽئڪسي مورگيءَ وٽ بيهي. "ياد آهي جڏهن اسان هانگ ڪانگ ۾ ان ترسيل مقناطيس جي آفيس ۾ داخل ٿياسين؟ اسان جلدي داخل ڪريون ٿا، اسان جلدي ٻاهر نڪتا آهيون. ائين ئي ٿيڻ گهرجي".
  
  "جيئن اسان زيورخ ۾ ان جاءِ تي پهتاسين. ايليسيا وڏي آواز سان ڊريڪ کي چيو. "اهو سڀ تنهنجي باري ۾ ناهي، ڪيٽانو. ايترو پري ناهي."
  
  
  **
  
  
  هيڊن هن اپارٽمنٽ ۾ هليو ويو جنهن کي هن هونولولو ۾ سي آءِ اي جي عمارت ۾ ڏنو ويو هو ۽ هن جي رستن ۾ مري ويو. بين هن جو انتظار ڪري رهيو هو، بستري تي ويٺو هو ۽ هن جون ٽنگون لڙڪائي رهيون هيون.
  
  نوجوان ٿڪل نظر آيو. هن جون اکيون ڪيترن ڏينهن تائين ڪمپيوٽر جي اسڪرين ڏانهن نهارڻ جي ڪري رت جيان ٽٽي پيون هيون ۽ هن جي پيشانيءَ تي اهڙي شدت جي ارتعاش جي ڪري هن جي پيشانيءَ تي ٿلهي ٻرندڙ نظر اچي رهي هئي. هيڊن کيس ڏسي خوش ٿيو.
  
  هوءَ اشاري سان ڪمري جي چوڌاري ڏسڻ لڳي. "ڇا توهان ۽ ڪرين آخرڪار نال ڪٽي ڇڏيو آهي؟
  
  "هار، هار. هوءَ خانداني آهي". هن ائين چيو ڄڻ ته سندن قربت سڀ کان واضح شيءِ هئي. "۽ هوءَ ضرور ڄاڻي ٿي ڪمپيوٽر جي چوڌاري پنهنجو رستو."
  
  "هڪ باصلاحيت-سطح جي IQ توهان جي هن ۾ مدد ڪندي." هيڊن پنهنجا بوٽ لاهي ڇڏيا. ٿلهي قالين کي هن جي دردناڪ پيرن هيٺان جهنگ جي تکتي وانگر محسوس ٿيو. "مون کي پڪ آهي ته سڀاڻي توهان کي اهو ملندو جيڪو اسان کي ڪڪ جي رسالن ۾ گهربل آهي.
  
  "جيڪڏهن اسان انهن کي ڳولي سگهون ٿا."
  
  "هر شي انٽرنيٽ تي آهي. توهان کي صرف اهو ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ته ڪٿي ڏسڻ لاء.
  
  بين هن ڏانهن نهاريو. "ڇا... ڇا ائين محسوس ٿئي ٿو ته اسان کي هتي هٿرادو ڪيو پيو وڃي؟ پهرين مون کي ديوتا جو مقبرو ڳولي، ۽ پوء منتقلي ڊوائيسز. اسان هاڻي ڳولي رهيا آهيون ته اهي ٻه لاڳاپيل آهن. ۽-" هو رڪجي ويو.
  
  "۽ ڇا؟" هيڊن هن جي ڀرسان بيڊ تي ويٺو.
  
  "ڊوائيسز ڪنهن به طرح دوزخ جي دروازن سان ڳنڍيل هوندا،" هن دليل ڏنو. "جيڪڏهن Kovalenko انهن کي چاهي ٿو، انهن کي اتي هجڻ گهرجي."
  
  "اهو سچ نه آهي". هيڊن ويجهو ٿي ويو. "ڪووالنڪو چريو آهي. اسان هن جي سوچ کي سمجهڻ جي ڪوشش نٿا ڪري سگهون.
  
  بين جي اکين مان ظاهر ٿئي ٿو ته هو جلدي پنهنجي سوچن جي ٽريڪ کي وڃائي رهيو هو ۽ ٻين سان ڀڄڻ لڳو. هن هيڊن کي چميو جيئن هوءَ پنهنجو مٿو هن ڏانهن نهاري. هوءَ پري ٿي وئي جيئن هو پنهنجي کيسي ۾ ڪنهن شيءِ سان ڀڄڻ لڳو.
  
  "مان بهتر محسوس ڪريان ٿو جڏهن اهو زپ ذريعي ٻاهر اچي ٿو، بين."
  
  "ها؟ نه. مون کي اهو چاهيو هو". هن پنهنجي سيل فون ڪڍي، اسڪرين کي MP3 پليئر ڏانهن تبديل ڪيو ۽ هڪ البم چونڊيو.
  
  Fleetwood Mac ڳائڻ شروع ڪيو "سيڪنڊ هينڊ نيوز" کلاسي افواهون کان.
  
  هيڊن حيرانيءَ سان چمڪيو. "دينوروڪ؟ واقعي؟"
  
  بين هن کي پنهنجي پٺي تي اڇلائي ڇڏيو. "انهن مان ڪجهه بهتر آهي توهان جي سوچ کان."
  
  هيڊن پنهنجي بواءِ فرينڊ جي لهجي ۾ بيحد اداسيءَ کي ياد نه ڪيو. هوء گيت جي موضوع کي نه وڃايو، عنوان ۾ واضح آهي. بين وانگر ساڳئي سببن لاء، هن کي ڪينيڊي مور ۽ ڊريڪ بابت سوچيو ۽ انهن سڀني کي وڃائي ڇڏيو هو. نه رڳو انهن ٻنهي ڪينيڊي ۾ هڪ عظيم دوست وڃائي ڇڏيو، پر هن جي تشدد واري موت ڊريڪ جي سڀني دوستن کي صرف پس منظر جي شور تائين گهٽائي ڇڏيو.
  
  پر جڏھن لنڊسي بڪنگھم ڊگھي گھاس بابت ڳائڻ شروع ڪيو ۽ پنھنجي ڪم ڪرڻ لڳو، مزاج جلد ئي تبديل ٿي ويو.
  
  
  **
  
  
  مائي ٽيڪسي ڊرائيور کي انتظار ڪرڻ لاءِ چيو، پر مڙس نه ٻڌي. جيئن ئي اهي ڪار مان ٻاهر نڪتا، هن انجڻ شروع ڪئي ۽ بجر ڦاٽي، گاڏيءَ مان نڪري ويو.
  
  اليڪشيا هن کي سنڀاليو. "جرڪ".
  
  مائي هنن جي سامهون چونڪ ڏانهن اشارو ڪيو. "بچانن هائوس کاٻي پاسي آهي."
  
  خوشگوار خاموشيءَ سان هلندا رهيا. مهينا اڳ، ڊاک ڄاڻي ٿو ته اهو ڪڏهن به نه ٿيندو. اڄ انهن جو گڏيل دشمن هو. اهي سڀئي خوني بادشاهه جي جنون کان متاثر ٿيا. ۽ جيڪڏهن هن کي آزاد رهڻ جي اجازت ڏني وڃي، تڏهن به هو انهن کي سخت نقصان پهچائي سگهي ٿو.
  
  گڏو گڏ اهي دنيا جي بهترين ٽيمن مان هڪ هئا.
  
  اهي چونڪ پار ڪيا ۽ سست ٿيا جڏهن بوچنان جي ملڪيت نظر آئي. جڳهه روشنيءَ سان ڀرجي وئي. پردا هيٺ آهن. دروازا کليل هئا ته موسيقي سڄي علائقي ۾ وهي سگهي ٿي. ريپ ميوزڪ جو آواز گهٽيءَ ۾ به ٻڌي سگهجي ٿو.
  
  "هڪ ماڊل پاڙيسري،" اليسيا تبصرو ڪيو. "ڪو اهڙو آهي- مون کي صرف ويجهو وڃڻو پوندو ۽ انهن جي لاتعداد اسٽيريو سسٽم کي مسمار ڪرڻ لاءِ.
  
  "پر گھڻا ماڻھو توھان جھڙا نه آھن،" ڊرڪ چيو. "اها ئي آهي جنهن تي اهي ماڻهو ترقي ڪن ٿا. اهي دل ۾ بدمعاش آهن. حقيقي زندگي ۾، اهي شاٽ گن کڻندا آهن ۽ انهن کي ڪا به رحم يا ضمير ناهي.
  
  اليڪشيا هن ڏانهن نهاريو. "پوء اهي مڪمل پيماني تي حملي جي توقع نه ڪندا."
  
  مائي اتفاق ڪيو. "اسان جلدي اندر وڃون ٿا، اسان جلدي ٻاهر نڪتا آهيون."
  
  ڊريڪ سوچيو ته بلڊ ڪنگ ڪيئن ڪيترن ئي معصومن کي مارڻ جو حڪم ڏنو. "اچو ته انهن کي ڀڄائي."
  
  
  **
  
  
  هيڊن ننگي هئي ۽ پسيل هئي جڏهن هن جو موبائل فون آيو. جيڪڏهن اها هن جي باس، جوناٿن گيٽس جي دستخطي رنگ ٽون نه هجي ها ته هوءَ ان کي بلاڪ ڪري ڇڏي ها.
  
  ان جي بدران، هوء روئي، بين کي پري ڌڪيو، ۽ جواب واري بٽڻ کي مارايو. "ها؟"
  
  گيٽس اهو به نوٽيس نه ڪيو ته هوء سانس کان ٻاهر هئي. "هيڊن، مان دير سان ڪلاڪ لاء معافي وٺان ٿو. تون ڳالهائي سگهين ٿو؟"
  
  هيڊن فوري طور تي حقيقت ڏانهن موٽيو. دروازو هن جي توجه جي لائق هو. هن پنهنجي ملڪ لاءِ جيڪا وحشت برداشت ڪئي اها هن جي فرض جي احساس کان تمام گهڻي هئي.
  
  "يقينا، صاحب."
  
  "دمتري ڪووالنڪو آمريڪا جي اٺن سينيٽرن، چوڏهن نمائندن ۽ هڪ ميئر جي گهر ڀاتين کي قيد ڪري رهيو آهي. هن دانو کي انصاف جي ڪٽهڙي ۾ آندو ويندو، جي، ڪنهن به طريقي سان ضروري آهي. تو وٽ سڀ وسيلا آهن".
  
  ڪنيڪشن ٽوڙيو ويو.
  
  هيڊن اونداهيءَ ۾ ويھي رھيو، سندس جوش بلڪل ختم ٿي ويو. هن جا خيال قيدين سان هئا. معصوم وري ڏک ۾ پئجي ويا. هوءَ حيران ٿي وئي ته بلڊ ڪنگ کي انصاف جي ڪٽهڙي ۾ آڻڻ کان اڳ ڪيترا وڌيڪ ماڻهو برداشت ڪندا.
  
  بين بيڊ جي پار هن ڏانهن وڌيو ۽ بس هن کي ڀاڪر پاتو جيئن هن چاهيو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ پھريائين اندر گھڙيو ۽ پاڻ کي ھڪڙي ڊگھي دالان ۾ ڏٺائين، جنھن ۾ ٻه دروازا کاٻي طرف کليل ھئا ۽ آخر ۾ ھڪ کليل باورچی خانه. ماڻهو ڏاڪڻ تان هيٺ لهي ويو، اوچتو هن جون اکيون صدمي سان ڀرجي ويون جڏهن هن ڊريڪ کي گهر ۾ داخل ٿيندي ڏٺو.
  
  "ڇا-؟"
  
  مائي جو هٿ اکين کان تيزيءَ سان وڌيو. هڪ سيڪنڊ اهو ماڻهو خبرداريءَ جو آواز ڏيڻ لاءِ هوا ۾ اڏامي رهيو هو، ۽ ٻئي سيڪنڊ پنهنجي ڳچيءَ ۾ هڪ ننڍڙو خنجر کڻي ڏاڪڻين تان هيٺ لهي رهيو هو. جڏهن هو هيٺ پهتو ته مائي پنهنجو ڪم پورو ڪري پنهنجو خنجر واپس ورتو. ڊريڪ ڪوريڊور کان هيٺ هليو ويو. اهي کاٻي پاسي پهرين ڪمري ۾ ويا. چار جوڙا اکيون اُن سادي خاني مان نظر آيون، جن ۾ هنن بارود ڀريو هو.
  
  ڌماڪيدار مادو؟
  
  ڊريڪ فوري طور تي C4 کي سڃاڻي ورتو، پر هن وٽ سوچڻ جو وقت نه هو جيئن ماڻهون بي پرواهه طور تي اڇلايل هٿيارن کي پڪڙيو. مائي ۽ اليسيا ڊريڪ جي چوڌاري رقص ڪيو.
  
  "اتي!" ڊريڪ تيز ترين وارن ڏانهن اشارو ڪيو. اليشيا کيس بي رحم لاتيءَ سان هيٺ ڪري ڇڏيو. هو هيٺ ڪري پيو، ڪجهه چوڻ لڳو. ڊريڪ جي سامهون وارو شخص تيزيءَ سان هن ڏانهن وڌيو، ميز مٿان ٽپو ڏئي هن جي حملي جي اونچائي ۽ طاقت کي وڌايو. ڊريڪ پنھنجي جسم کي ماڻھوءَ جي اڏام ھيٺان گھمايو، ۽ جڏھن ھو لينڊ ڪيو، تڏھن ھن پنھنجا ٻئي گوڏن کي پٺيءَ مان ڪڍي ڇڏيو. مڙس ڪاوڙ ۾ رڙ ڪئي ۽ سندس وات مان لعاب نڪري ويو. ڊريڪ پنهنجي تمام وحشي طاقت ۽ طاقت سان پنهنجي مٿي جي چوٽيءَ تي ڪهاڙيءَ جو ڌڪ هنيو.
  
  ماڻهو بغير آواز جي ڪري پيو.
  
  هن جي کاٻي پاسي، مائي جلدي لڳاتار ٻه حملا شروع ڪيا. ٻنهي جي پيٽ ۾ زخمن سان ٻڏي ويا هئا، انهن جي منهن تي تعجب لکيل هو. ڊريڪ جلدي موت جي گرفت کي استعمال ڪيو هڪ کي نااهل ڪرڻ لاءِ جڏهن مائي ٻئي کي ڇڪي ڇڏيو.
  
  "ڇڏيو". - ڊريڪ چيس. اهي شايد نه ڄاڻن ها، پر اهي اڃا تائين رت جي بادشاهه جا ماڻهو هئا. اهي خوش قسمت هئا ته ڊريڪ جلدي ۾ هو.
  
  اُهي لنگهه ڏانهن موٽي آيا ۽ هيٺ ٻئي ڪمري ۾ ويا. جيئن اهي اندر ڦٽي ويا، ڊريڪ باورچی خانه کي ڏٺو. اهو ماڻهن سان ڀريل هو، سڀ هڪ ننڍڙي ميز تي ڪنهن شيءِ کي ڏسندا رهيا. اندران ريپ جا آواز ايترا ته بلند هئا جو ڊريڪ لڳ ڀڳ توقع ڪئي هئي ته هو ساڻس ملڻ لاءِ ٻاهر اچن. مائي اڳتي وڌي وئي. ڊريڪ جي ڪمري ۾ داخل ٿيڻ وقت، هوءَ اڳي ئي هڪ ماڻهوءَ کي هيٺ ڪري چڪي هئي ۽ ٻئي ڏانهن هلي وئي هئي. هڪ ٿلهي ڏاڙهي وارو ماڻهو ڊريڪ ڏانهن ڊوڙيو، اڳ ۾ ئي سندس هٿ ۾ ريوالور هو.
  
  "توهان ڇا ڪيو-؟"
  
  ٽريننگ جنگ جي فن ۾ سڀ ڪجهه هئي، ۽ ڊريڪ هڪ سياستدان کان وڌيڪ تيز ٿي چڪو هو جيڪو هڪ اهم سوال کي ڇڪي سگهي ٿو. فوري طور تي، هن پنهنجي ٽنگ مٿي ڪئي، ريوالور کي مرد جي هٿن مان ڪڍي ڇڏيو، پوء اڳتي وڌو ۽ ان کي هوا ۾ پڪڙيو.
  
  هن هٿيار ڦٽا ڪيا.
  
  "تلوار سان جيئرو." هن فائرنگ ڪئي. بُچانن جو ماڻهو هڪ فني ڌماڪي ۾ پوئتي ڪري پيو. مائي ۽ اليسيا فوري طور تي هڪ ٻيو رد ٿيل آتش بازو کڻي ورتو جڏهن ڪو ماڻهو باورچی خانه مان رڙ ڪيو. "اي بيوقوف! هي ڇا پيو ڪرين؟"
  
  ڊرڪ مسڪرايو. ظاهري طور تي هن گهر ۾ فائرنگ جي آواز ٻڌڻ ۾ نه آئي هئي. ٺيڪ. هو دروازي ڏانهن هليو ويو.
  
  "ٻه،" هن ڪنڌ جهڪائي، اشارو ڪيو ته دروازي جي جاءِ فقط انهن ٻنهي کي ڪمرو ڏيڻ لاءِ ڏنو. مائي هن جي پٺيان ويٺي.
  
  "اچو ته هنن ڪتن کي وڍيون". ڊريڪ ۽ ايليسيا ٻاهر آيا، شوٽنگ ڪندي، ميز جي چوڌاري پيرن جي جنگل ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  رت جا ڦڙا ڦٽي پيا ۽ لاش فرش تي ڪري پيا. ڊريڪ ۽ ايليسيا اڳتي وڌيا، ڄاڻن ٿا ته صدمو ۽ خوف انهن جي مخالفين کي پريشان ۽ خوفزده ڪندو. بوچانن جي محافظن مان هڪ هڪ هيٺئين ميز تان ٽپو ڏنو ۽ ايلسيا تي ڌڪ هنيو، هن کي پاسي ۾ اڇلائي ڇڏيو. مائي پنهنجو بچاءُ ڪندي خلا ۾ داخل ٿي، جيئن گارڊ هن جي آڱر کي ٻه ڀيرا ڌڪ هنيو. مائي پنهنجي پستول سان هن جي نڪ جي پل تي زور سان مارڻ کان اڳ هر هڪ ڌڪ هن جي هٿ تي پڪڙي.
  
  ايلسيا وري جنگ ۾ لڳي وئي. "مون وٽ هئي."
  
  "ها، مون کي پڪ آهي ته تو ائين ڪيو، پيارا.
  
  "مون کي ڦوڪيو." اليسيا بندوق جو اشارو ڪندي روئيندڙ، روئيندڙ ماڻهن ڏانهن اشارو ڪيو. "ٻيو ڪو به ڪوشش ڪرڻ چاهي ٿو؟ هيم؟"
  
  ڊريڪ هيٺان ٽيبل ۽ ان جي مواد ڏانهن نهاريو. C4 جا ڍير تياري جي مختلف مرحلن ۾ مٿاڇري تي پکڙيل آهن.
  
  خوني بادشاهه ڪهڙي رٿابندي ڪئي هئي؟
  
  "توهان مان ڪير بوخانان آهي؟
  
  ڪنهن به جواب نه ڏنو.
  
  "مون وٽ بوچنان لاء هڪ معاملو آهي." ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو. "پر جيڪڏهن هو هتي نه آهي ته پوءِ مان سمجهان ٿو ته اسان کي توهان سڀني کي مارڻو پوندو. هن ويجھي ماڻهوءَ کي پيٽ ۾ گوليون هنيون.
  
  ڪمري ۾ شور مچي ويو. مائي به حيرت مان کيس ڏسندي رهي. "مٽ-"
  
  هُن مٿس رڙ ڪئي. "نالو نه."
  
  "مان بوچنان آهيان." اهو شخص، وڏي فرج جي سامهون پوئتي ٽيڪ ڏئي، گوليءَ جي زخم تي سخت دٻاءُ وجهڻ سان ئي ساهه کنيو. "اچو ماڻهو. اسان توکي ڪو نقصان نه پهچايو".
  
  ڊريڪ جي آڱر ٽريگر تي سخت ٿي وئي. ان کي گولي نه ڪرڻ لاء خود ڪنٽرول جي هڪ وڏي رقم ورتي. "تو مون کي تڪليف نه ڏني؟ هن اڳتي وڌيو ۽ جان بوجھ ڪري پنهنجي گوڏن کي رت وهندڙ زخم تي رکيو. "تو مون کي تڪليف نه ڏني؟
  
  رت جي لالچ سندس نظر ڀريو. ناقابل برداشت غم هن جي دماغ ۽ دل کي ڇڪايو. "ٻڌاءِ،" هن ڪاوڙ مان چيو. "مون کي ٻڌاءِ ته ڪلاڊ ڪٿي آهي، يا خدا منهنجي مدد ڪر، مان تنهنجو دماغ هن فرج تي ڦاڙي ڇڏيندس.
  
  بزنان جون اکيون ڪوڙ نه هيون. موت جي خوف سندس جهالت کي صاف ڪري ڇڏيو. "مان ڪلاڊ جي دوستن کي سڃاڻان ٿو،" هن رڙ ڪئي. "پر مان ڪلاڊ کي نٿو سڃاڻان. مان توهان کي هن جي دوستن کي ٻڌائي سگهان ٿو. ها، مان اهي توهان کي ڏئي سگهان ٿو.
  
  ڊريڪ ٻڌو جيئن هن چيو ته ٻه نالا ۽ انهن جا هنڌ. اسڪاربي ۽ پيٽرسن. صرف جڏهن اها معلومات مڪمل طور تي ڪڍي وئي هئي ته هن C4 جي مڪمل ٽيبل ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "تون هتي ڇا پيو ڪرين؟ ڇا توهان جنگ شروع ڪرڻ لاء تيار آهيو؟"
  
  جواب کيس حيران ڪري ڇڏيو. "چڱو، ها. هوائي جي جنگ شروع ٿيڻ واري آهي، انسان.
  
  
  باب 19
  
  
  بين بليڪ ان ننڍڙي آفيس ۾ ويو، جنهن کي هن پنهنجي ڀيڻ سان شيئر ڪيو ته ڪرين کي دريءَ وٽ بيٺل ڏٺائين. "هيلو ڀيڻ".
  
  "سلام. بس هي ڏسو، بين. هوائي ۾ سج اڀرڻ."
  
  "اسان کي سمنڊ جي ڪناري تي هجڻ گهرجي. هر ڪو اتي سج اڀرڻ ۽ غروب ٿيڻ لاءِ وڃي ٿو.
  
  "ها، واقعي؟ ڪرين پنهنجي ڀاءُ ڏانهن ٿوري طنزيه نظرن سان ڏٺو. "توهان ان کي انٽرنيٽ تي ڏٺو، نه؟"
  
  "چڱو، هاڻي ته اسان هتي آهيون، مان چاهيان ٿو هن ڀريل جاءِ مان نڪرڻ ۽ ڪجهه مقامي ماڻهن سان ملڻ.
  
  "ڇا جي لاءِ؟"
  
  "مون ڪڏهن به هوائيائي سان ملاقات نه ڪئي آهي."
  
  "منو هڪ بيحد هوائي آهي، ڊبو. خدا، ڪڏهن ڪڏهن مون کي عجب لڳندو آهي ته مون کي اسان جي دماغ جي سيلز جي فراهمي ٻنهي جي ملي آهي.
  
  بين کي خبر هئي ته هن جي ڀيڻ سان عقل جي جنگ شروع ڪرڻ جو ڪو به مقصد نه هو. هن ان عاليشان نظاري کي ڪجهه لمحن لاءِ ساراهيو ۽ دروازي ڏانهن وڃڻ کان اڳ ۾ ٻنهي ڪافي پيون. جڏهن هو واپس آيو، ڪرين اڳ ۾ ئي انهن جي ڪمپيوٽرن کي بوٽ ڪري رهيو هو.
  
  بين مگ پنهنجي ڪيبورڊ جي اڳيان رکيا. "توهان کي خبر آهي ته مان ان جي منتظر آهيان." هن پنهنجا هٿ ڌوئي ڇڏيا. "منهنجو مطلب آهي، ڪئپٽن ڪڪ جي لاگن کي ڳولي رهيو آهيان. اهو حقيقي جاسوسي ڪم آهي ڇو ته اسان ڳولهي رهيا آهيون ته ڇا لڪيل آهي، نه ته جيڪو ظاهر آهي.
  
  "اسان پڪ سان ڄاڻون ٿا ته انٽرنيٽ تي ڪي به لنڪ نه آهن جيڪي ڪڪ کي ڊائمنڊ هيڊ يا ليهي سان هوائين سان ڳنڍيندا. اسان ڄاڻون ٿا ته ڊائمنڊ هيڊ صرف ڪنن، وينٽس، سرنگن ۽ لاوا ٽيوب جي هڪ سيريز مان هڪ آهي، جيڪو اوهو جي هيٺان هلندو آهي.
  
  بين پنهنجي گرم ڪافيءَ جو هڪ چسڪو ورتو. "اسان اهو به ڄاڻون ٿا ته ڪڪ ڪوئي تي لٿو، وائيما جي شهر ۾. گرانڊ ڪنيئن کي مقابلي ڪرڻ لاءِ ڪافي شاندار وادي لاءِ Waimea کي ڏسو. Kauai جي مقامي ماڻهن Hawaii گهمڻ لاءِ اصل جاءِ کي اوهُو ۾ هڪ گستاخي جيب طور ٺاهيو. ويميا ۾ هڪ تمام ننڍڙي ميوزيم جي ڀرسان ڪڪ جو مجسمو آهي.
  
  "ٻي شيءِ جيڪا اسان ڄاڻون ٿا،" ڪرين جواب ڏنو. "مقابلو اهو آهي ته ڪئپٽن ڪڪ جا لاگس هتي ئي آهن." هن پنهنجي ڪمپيوٽر تي ٽيپ ڪيو. "آن لائن".
  
  بين ساهه کنيو ۽ وسيع رسالن جي پهرين ذريعي ڦرڻ شروع ڪيو. "چلو مذاق شروع ڪريو." هن پنهنجي هيڊ فون ۾ پلگ ان ڪيو ۽ واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ٽيڪ ڏئي ويهي رهيو.
  
  ڪرين هن ڏانهن نهاريو. "ان کي بند ڪر. ڇا هي ننڊ جي ديوار آهي؟ ۽ ٻيو ڍڪ؟ ڪنهن ڏينهن، ننڍو ڀاءُ، توهان کي اهي نوان ٽريڪ رڪارڊ ڪرڻا پوندا ۽ پنهنجي شهرت جا پنج منٽ ضايع ڪرڻ بند ڪندا.
  
  "مون کي نه ٻڌايو ته توهان پنهنجو وقت ضايع ڪري رهيا آهيو، ڀيڻ. اسان سڀ ڄاڻون ٿا ته تون ان ۾ ماهر آهين.
  
  "ڇا تون ان ڳالهه کي ٻيهر آڻيندين؟ هاڻي؟"
  
  "پنج سال گذري ويا آهن" بين ميوزڪ کي ڦيرايو ۽ پنهنجي ڪمپيوٽر تي ڌيان ڏنو. "پنج سال تباهي. نه ڏيو ته ڇا ٿيو پوءِ ايندڙ ڏهن کي برباد ڪيو.
  
  
  **
  
  
  ننڊ کان سواءِ ڪم ڪندي ۽ گهٽ ۾ گهٽ آرام سان، ڊرڪ، مئي ۽ اليسيا هڪ مختصر وقفو وٺڻ جو فيصلو ڪيو. ڊريڪ کي هيڊن ۽ ڪنيماڪا کان هڪ ڪال موصول ٿي جيڪا سج اڀرڻ کان هڪ ڪلاڪ پوءِ هئي. گونگا بٽڻ جلد ئي هن مسئلي کي حل ڪيو.
  
  هنن وائيڪيڪي ۾ هڪ ڪمرو ڪرائي تي ڏنو. اهو هڪ وڏي هوٽل هو، جنهن ۾ سياحن سان ڀريل هو، انهن کي هڪ اعلي سطحي گمنام ڏئي ٿو. هنن جلدي مقامي ڊيني ۾ کاڌو، پوءِ پنهنجي هوٽل ڏانهن هليا ويا، جتي هنن لفٽ کي اٺين ماڙ تي پنهنجي ڪمري ڏانهن وٺي ويو.
  
  هڪ دفعو اندر، ڊريڪ آرام ڪيو. هو پاڻ کي کاڌي ۽ آرام سان ٻارڻ جا فائدا ڄاڻندو هو. هو دريءَ جي ڀرسان هڪ آسان ڪرسيءَ تي ويڙهيل هو، جنهن انداز ۾ فرينچ ونڊوز مان صاف هوائي سج هن جي مٿان ڌوئي رهيو هو.
  
  "توهان ٻئي بستري تي وڙهندا هئاسين،" هُن منهن ڦيرڻ کانسواءِ چيو. "ڪنهن ٻه وڳي جو الارم لڳايو.
  
  ان سان گڏ، هن پنهنجن خيالن کي پري ڪري ڇڏيو، هن ڄاڻ سان يقين ڏياريو ته انهن وٽ ٻن ماڻهن جو پتو آهي، جيڪي ڪلواڊ جي ويجهو هئا. اهو ڄاڻڻ جو امن ته ڪلواڊ سڌو خوني بادشاهه ڏانهن وٺي ويو.
  
  ذهن جي سلامتيءَ مان خبر پئي ته خوني انتقام کان اڳ فقط چند ڪلاڪ بچيا هئا.
  
  
  **
  
  
  هيڊن ۽ ڪنيماڪا صبح جو مقامي هونولولو پوليس ڊپارٽمينٽ ۾ گذاريو. خبر اها هئي ته ڪلاڊ جا ڪجهه ساٿي رات جي وقت ختم ٿي ويا، پر ڪا به خبر نه هئي. ڪلب جي مالڪ، جنهن جو نالو پيلپو آهي، تمام گهٽ چيو. هن جا ڪيترائي باؤنسر اسپتال ۾ ختم ٿي ويا. اهو پڻ ظاهر ٿيو ته هن جي وڊيو فيڊ معجزاتي طور تي اونداهي ٿي وئي جڏهن هڪ مرد ۽ ٻه عورتون اڌ رات کان اڳ هن تي حملو ڪيو.
  
  هن ۾ شامل ڪريو شهر جي مرڪز ۾ هڪ خوني فائرنگ، جنهن ۾ ڪلواڊ جي وڌيڪ ڄاڻايل ساٿي شامل هئا. جڏهن هٿياربند آفيسر منظر تي پهتا، انهن سڀني کي هڪ خالي گهر مليو. نه مرد. ڪو فون نمبر. فرش ۽ باورچی خانه جي ٽيبل تي رڳو رت، جنهن تي مٽيءَ جا نشان C4 جا نشان مليا.
  
  هيڊن ڊريڪ جي ڪوشش ڪئي. هوءَ اليشيا کي سڏڻ جي ڪوشش ڪئي. هن منو کي هڪ طرف ڇڪيو ۽ هن جي ڪنن ۾ غصي سان سرگوشي ڪئي. "لعنت مٿن! انهن کي خبر ناهي ته اسان وٽ ڪم ڪرڻ جي حمايت آهي جيئن اسان مناسب ڏسندا آهيون. انهن کي ڄاڻڻ گهرجي."
  
  ڪنيماڪا ڪنڌ جهڪائي، هن جا وڏا ڪلها اڀري ۽ ڪري پيا. "شايد ڊريڪ ڄاڻڻ نٿو چاهي. هو اهو پنهنجي طريقي سان ڪندو، حڪومت جي مدد سان يا بغير.
  
  "هاڻي هو هڪ بوجھ آهي."
  
  "يا ڪو زهريلو تير سڌو دل ۾ اڏامي." ڪنيماڪا مسڪرايو جيئن سندس باس هن ڏانهن ڏٺو.
  
  هيڊن هڪ لمحي لاءِ پريشان ٿي ويو. "ڇا؟ اهي غزل ڪنهن گيت جا آهن يا ڪجهه؟"
  
  ڪنيماڪا ناراض ٿي ڏٺو. "مان ائين نٿو سمجهان، باس. سو،" هن گڏ ٿيل پوليس وارن ڏانهن ڏٺو، "پوليس کي ڪلاڊ بابت ڪهڙي خبر؟
  
  هيڊن هڪ ڊگهو سانس ورتو. "اها تعجب جي ڳالهه ناهي ته اتي تمام ٿورا آهن. ڪلاڊ ڪيترن ئي ڪلبن جو چمڪندڙ مالڪ آهي جيڪو شايد غير قانوني سرگرمين ۾ ملوث هجي يا نه. اهي پوليس جي واچ لسٽ تي نه آهن. نتيجي طور، سندن خاموش مالڪ گمنام رهي ٿو.
  
  "هر شيء سان، بغير ڪنهن شڪ جي، ڪووالنڪو طرفان ٺهيل هئي."
  
  "بنا ڪنهن شڪ جي. اهو هميشه فائدي وارو آهي ته هڪ مجرم کي حقيقي دنيا مان ڪيترائي ڀيرا هٽايو وڃي.
  
  "شايد ڊرڪ ترقي ڪري رهيو آهي. جيڪڏهن اهو معاملو نه هجي ها، منهنجو خيال آهي ته هو اسان سان گڏ هوندو.
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "اچو ته اميد آهي ته اهو معاملو آهي. ساڳئي وقت ۾، اسان کي ڪجهه مقامي ماڻهن کي ڇڪڻ جي ضرورت آهي. ۽ توهان کي هر ڪنهن سان رابطو ڪرڻ گهرجي جيڪو توهان ڄاڻو ٿا جيڪو اسان جي مدد ڪري سگهي ٿو. Kovalenko اڳ ۾ ئي هڪ bloodbath پيدا ڪيو آهي. مون کي اهو سوچڻ کان نفرت آهي ته اهو سڀ ڪيئن ختم ٿي سگهي ٿو.
  
  
  **
  
  
  بين پنهنجي پوري ڪوشش ڪئي ته هو پنهنجي توجه کي بلند رکي. هن جا جذبا تڙپندا رهيا. هن جي زندگيءَ کي عام ٿيڻ کان مهينا گذري ويا هئا. اوڊين مامري کان اڳ، هن جي جرئت جو خيال اهو هو ته هو پنهنجي جديد راڪ بينڊ دي وال آف سليپ کي پنهنجي ماءُ ۽ پيءُ کان ڳجهو رکي. هو هڪ خانداني ماڻهو هو، هڪ مهربان دل وارو بيوقوف هو جنهن ۾ هر شيءِ جي ٽيڪنيڪل صلاحيت هئي.
  
  هاڻي هن جنگ کي ڏٺو. هن ماڻهن کي قتل ٿيندي ڏٺو. هو پنهنجي زندگيءَ لاءِ وڙهندو رهيو. هن جي بهترين دوست جي گرل فرينڊ هن جي هٿن ۾ مري ويو.
  
  دنيا جي وچ ۾ منتقلي کيس ڌار ڪري ڇڏيو.
  
  انهي ۾ شامل ڪريو پنهنجي نئين گرل فرينڊ سان گڏ هجڻ جو دٻاءُ، هڪ آمريڪي سي آءِ اي جي ايجنٽ، ۽ هو پاڻ کي حيران ڪندڙ ڏسي حيران نه ٿيو.
  
  نه ته هن ڪڏهن پنهنجي دوستن کي ٻڌايو. هن جي خاندان، ها، هو انهن کي ٻڌائي سگهي ٿو. پر ڪرين اڃا ان لاءِ تيار نه هئي. ۽ هن جا مسئلا هئا. هن هن کي فقط ايترو چيو هو ته پنجن سالن کان پوءِ هن کي اڳتي وڌڻ گهرجي ها، پر هن کي خبر هئي ته جيڪڏهن هن سان اهڙو ئي واقعو ٿيو ته هن جي باقي زندگي برباد ٿي ويندي.
  
  ۽ وال آف سليپ جا باقي ميمبر مسلسل کيس ٽيڪسٽ ڪندا رهيا. تون ڪٿي آهين، بلڪي؟ ڇا اسان اڄ رات گڏ ڪنداسين؟ گهٽ ۾ گهٽ مون کي واپس لک، اي بيوقوف، اهي نوان ٽريڪ رڪارڊ ٿيڻ لاء تيار هئا. اهو سندس خواب هو!
  
  هاڻي اها ئي شيءِ جنهن کيس هن جو وڏو وقفو ڏنو اهو خطري هيٺ آهي.
  
  هن هيڊن جي باري ۾ سوچيو. جڏهن دنيا ٽٽي پئي هئي، تڏهن هو هميشه پنهنجا خيال هن ڏانهن موڙي سگهي ٿو، ۽ هر شيءِ ٿورو آسان ٿي ويندي. هن جو ذهن ڦري ويو. هو هڪ آنلائن ڪتاب جي صفحن کي ڇڪيندو رهيو، جيڪو ڪنهن ڪڪ جي پنهنجي لکت مان نقل ڪيو هو.
  
  هن کي لڳ ڀڳ ياد آيو.
  
  اوچتو، اتي ئي، موسم جي رپورٽن، طول و عرض ۽ ويڪرائي ڦاڪ جي نامزدگين ۽ مختصر تفصيلن جي وچ ۾، جن کي سندن روزاني گوشت جو راشن نه کائڻ جي سزا ڏني وئي ۽ ڪير رگنگ ۾ مري ويو، اتي پيلي جي گيٽ جو مختصر حوالو ظاهر ٿيو.
  
  "ڀيڻ". - بين سانس ڪڍيو. "منهنجو خيال آهي ته مون کي ڪجهه مليو." هن هڪ مختصر پيراگراف پڙهيو. "واهه، هي آهي هڪ ماڻهوءَ جو سندن سفر جو احوال. ڇا تون ان لاءِ تيار آهين؟"
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ هلڪي ننڊ مان بيداريءَ تائين ان وقت ۾ هليو ويو جيترو هن جون اکيون کولڻ ۾. مائي هن جي پٺيان ڊوڙڻ لڳي. ائين پئي لڳو ڄڻ اليسيا شاور ۾ هئي.
  
  "ڪيستائين اسان ٻاهر هئاسين؟
  
  "نئون منٽ ڏيو يا وٺو. هتي، هن کي چيڪ ڪريو. " مائي هن کي هڪ پستول اڇلائي ڇڏيو، جيڪو هنن بزنان ۽ سندس ماڻهن کان ورتو هو.
  
  "اسڪور ڇا آهي؟"
  
  "پنج ريوالور. سڀ ڪجھ ٺيڪ آهي. ٻه 38 ۽ ٽي 45 ڪليبر. سڀني رسالن سان ٽي چوٿون پورو.
  
  "ڪافي کان وڌيڪ". ڊريڪ اٿي بيٺو ۽ وڌايو. انهن فيصلو ڪيو ته انهن کي هڪ وڌيڪ سنگين مخالف کي منهن ڏيڻ جو امڪان هو - ڪلاڊ جي ويجهو ماڻهو - تنهنڪري هٿيار کڻڻ لازمي هو.
  
  ايليسيا گلي وارن سان غسل خاني مان ٻاهر آئي، پنهنجي جيڪٽ کي ڇڪي. "ٻاهر وڃڻ لاء تيار؟"
  
  بوچنان کان جيڪا معلومات ملي ٿي اها اها هئي ته اسڪاربيري ۽ پيٽرسن ٻئي وائڪيڪي جي ڀرپاسي ۾ هڪ ڌارين ڪار ڊيلرشپ جا مالڪ هئا. Exoticars سڏيو ويندو هو، اهو هڪ پرچون دڪان ۽ مرمت جو دڪان هو. هن ڪيترن ئي قسمن جون وڏيون ڪارون به ڪرائي تي ڏنيون.
  
  هڪ تمام منافعي وارو ڍڪ، ڊريڪ سوچيو. ڪو شڪ ناهي ته سڀني قسمن جي ڏوهن جي سرگرمين کي لڪائڻ ۾ مدد لاء ٺهيل آهي. اسڪربري ۽ پيٽرسن بلاشبہ فوڊ چين جي چوٽي جي ويجهو هئا. ڪلاڊ اڳيان هوندو.
  
  اهي ٽيڪسي ۾ ويٺا ۽ ڊرائيور کي ڊيلر شپ جو پتو ڏنو. اهو اٽڪل ويهه منٽ پري هو.
  
  
  **
  
  
  ڪيپٽن ڪڪ جي جرنل پڙهي بين ۽ ڪرين حيران ٿي ويا.
  
  هڪ ٻئي شخص جي اکين سان ڏسڻ ۾ اهي واقعا جيڪي مشهور سامونڊي ڪپتان سان ٻه سؤ سال اڳ ٿيا هئا، تمام قابل ذڪر هئا. پر Hawaii جي مشهور آتش فشان جي هيٺان ڪڪ جي رڪارڊ ڪيل پر اڃا به انتهائي ڳجهي سفر جو احوال پڙهڻ لڳندو هو.
  
  "ڪمال آهي". ڪرين ڪمپيوٽر جي اسڪرين تي هن جي ڪاپي ذريعي ڦيرايو. "هڪڙي شيءِ جيڪا توهان نٿا سمجهو اها آهي ڪڪ جي شاندار دور انديشي. هو پنهنجي دريافتن کي رڪارڊ ڪرڻ لاءِ سڀني علائقن مان ماڻهن کي پاڻ سان گڏ وٺي ويو. سائنسدان. نباتات جا ماهر. فنڪار. ڏس-" هن اسڪرين کي ٽيپ ڪيو.
  
  بين ٻوٽي جي نازڪ انداز سان ٺهيل ڊرائنگ کي ڏسڻ لاءِ مٿس جهڪيو. "عمده".
  
  ڪرين جون اکيون چمڪي رهيون هيون. "هي عظيم آهي. اهي ٻوٽا دريافت يا دستاويز نه ڪيا ويا جيستائين ڪڪ ۽ سندس ٽيم انهن کي رڪارڊ نه ڪيو ۽ انهن شاندار ڊرائنگ ۽ تفصيل سان انگلينڊ ڏانهن موٽيو. هنن اسان جي دنيا جو نقشو ٺاهيو، اهي ماڻهو، انهن منظرن ۽ ساحلن کي اهڙي طرح رنگين ڪيو جيئن اسان اڄ رڳو تصويرون ڪڍنداسين. ان باري ۾ سوچو".
  
  بين جي آواز سندس جوش کي دغا ڏنو. "مان ڄاڻان ٿو. مان ڄاڻان ٿو. پر هي ٻڌو-"
  
  "واهه". ڪرين پنهنجي ڪهاڻيءَ ۾ سمايل هئي. "ڇا توهان کي خبر آهي ته ڪڪ جي عملدار مان هڪ وليم بلغ هو؟ اھو ماڻھو جيڪو فضل جو ڪپتان ٿيو؟ ۽ اهو ته ان وقت جي آمريڪي صدر بينجمن فرينڪلن پنهنجن سمورن سامونڊي ڪپتانن کي پيغام موڪليو ته هو ڪڪ کي اڪيلو ڇڏي وڃن، ان حقيقت جي باوجود ته ان وقت آمريڪن انگريزن سان جنگ ۾ هئا. فرينڪلن کيس "انسانيت جو گڏيل دوست" سڏيو.
  
  "ڀيڻ". - بن هئس. "مون کي ڪجهه مليو. ٻڌو - ٻيٽ جي بلند ترين نقطي جي ويجھو Owhihi، Hawaii ۾ زمين جي ڀڃڪڙي ڪئي وئي. 21 درجا 15 منٽ اتر ويڪرائي ڦاڪ، 147 درجا اتر ڊگھائي ڦاڪ، 48 منٽ اولهه. اوچائي 762 فوٽ. اسان کي مجبور ڪيو ويو ته لھي جي ويجهو لنگر لاٿو ۽ ڪناري ڏانھن وڃو. اسان جن مقامي ماڻهن کي ڪم تي رکيو هو، ائين لڳندو هو ته اهي رم جي بوتل لاءِ اسان جي پٺيءَ مان رڍون ڦاڙي ڇڏيندا، پر حقيقت ۾ اهي ٻئي قابل برداشت ۽ ڄاڻ وارا هئا.
  
  "مون کي مختصر نسخو ڏيو،" ڪرين وراڻيو. "انگريزي ۾".
  
  بين هن ڏانهن نهاريو. "خدا، ڇوڪري، تنهنجو انڊيانا جونز ڪٿي آهي؟" تنهنجو لوڪ اسڪائي واڪر؟ تو ۾ جرئت جي ڪا به حس نه آهي، تنهن ڪري اسان جو ڪهاڻيڪار، هاڪس ورٿ نالي هڪ ماڻهو، ڪڪ، ڇهن ٻين ملاحن ۽ ڪجهه مٿئين مقامي ماڻهن سان گڏ اهو معلوم ڪرڻ لاءِ نڪتو. مقامي ماڻهو پيلي جي دروازي کي سڏيندا هئا. اهو مقامي بادشاهه جي ڄاڻ کان سواء ۽ وڏي خطري ۾ ڪيو ويو هو، جيڪڏهن انهن کي ان جي خبر پئجي وڃي ها ته بادشاهه انهن سڀني کي قتل ڪري ڇڏي ها، هوائين پيلي جي دروازي جي عزت ڪندا هئا. انعام."
  
  "پيلي جي گيٽ ضرور ڪڪ لاءِ اهڙي خطري کي کڻڻ لاءِ ڪجهه سخت پريشاني جو سبب بڻيو هوندو،" ڪرين نوٽ ڪيو.
  
  "خير، پيلي باهه، بجلي، واءُ ۽ آتش فشانن جو ديوتا هو. ممڪن طور تي سڀ کان وڌيڪ مشهور هوائي ديوتا. هوء وڏي خبر هئي. هن جي ڏند ڪٿا جو گهڻو حصو هن جي سمنڊن جي حڪمراني جي چوڌاري آهي. جنهن طريقي سان هوائين ضرور هن جي باري ۾ ڳالهايو هوندو، شايد ڪڪ جي دلچسپي کي وڌايو. ۽ غالباً هو دريافت جي عظيم سفر تي هڪ مغرور ماڻهو هو. هو مقامي بادشاهه کي تنگ ڪرڻ کان نه ڊڄندو.
  
  "ڪڪ جهڙو ماڻهو گهڻو نه ڊڄندو.
  
  "بلڪل. Hawksworth جي مطابق، مقامي ماڻهن انهن کي ٻرندڙ جبل جي دل جي هيٺان هڪ اونداهي لنگهه ذريعي پهچايو. هڪ دفعو بتيون اچي ويون ۽، جيئن گولم چوندو هو، ڪجهه مشڪل موڙ وٺي ويا هئا، اهي سڀئي رڪجي ويا ۽ پيلي جي دروازي ڏانهن حيران ٿي ويا.
  
  "عجيب. اتي هڪ ڊرائنگ آهي؟
  
  "نه. فنڪار هن سفر جي ڪري پوئتي رهجي ويو. پر Hawksworth بيان ڪري ٿو ته انهن ڇا ڏٺو. هڪ تمام وڏو محراب جيڪو ايترو ته بلند ٿيو جو اهو اسان جي شعلن جي تمام مٿاهين دائري کان مٿي ٿي ويو. هٿ سان ٺهيل فريم ننڍڙن نشانين سان جڙيل آهي. هر پاسي تي نشان، ٻه ننڍا شيون غائب. عجب اسان جو ساهه کڻي ويو ۽ اسان واقعي ڏسندا رهياسين جيستائين اونداهي مرڪز اسان جي نظرن کي ڪشش ڪرڻ شروع ڪيو.
  
  "تنهنڪري، سڀني ماڻهن جي روح ۾، هن جو مطلب اهو آهي ته انهن کي اهو مليو جيڪو اهي ڳولي رهيا هئا، پر پوء محسوس ڪيو ته اهي وڌيڪ چاهيندا آهن." ڪرين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  بين هن ڏانهن اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "منهنجو خيال آهي ته توهان جو مطلب ڇا آهي، سڀني سياحن جي روح ۾، اهي وڌيڪ چاهيندا هئا. پر توهان صحيح آهيو. پيلي جو گيٽ ئي هو. دروازي. ان کي ڪنهن جاءِ تي وڃڻو هو".
  
  ڪرين پنهنجي ڪرسيءَ کي مٿي کنيو. "هاڻي مان سوچي رهيو آهيان. اها ڳالهه ڪيڏانهن وئي؟
  
  ان مهل، بين جي سيل فون جي گھنٽي وڳي. هن اسڪرين ڏانهن ڏٺو ۽ اکيون ڦاڙي ڇڏيون. "ماء ۽ بابا".
  
  
  باب ويهون
  
  
  منو ڪنيماڪا وائڪي جي دل سان پيار ڪيو. هوائي ۾ ڄائو ۽ اٿاريو ويو، هن پنهنجي ابتدائي ننڍپڻ کي ڪوهيو سمنڊ تي گذاريو ان کان اڳ هن جي خاندان فنڊ گڏ ڪيو ۽ خاموش اتر ساحل ڏانهن منتقل ڪيو ويو. اتي سرفنگ ورلڊ ڪلاس هئي، کاڌو مستند هو جڏهن توهان ٻاهر کائي رهيا هئاسين، زندگي ايتري مفت هئي جيترو توهان تصور ڪري سگهو ٿا.
  
  پر هن جون ناقابل فراموش ابتدائي يادون Kuhio جون هيون: خوبصورت ساحل ۽ آزاد لوئس، آچر جي ساحل تي باربي ڪيوز، آسان سرفنگ، سٺي طبيعت وارا مقامي ماڻهو ۽ رات جو سج اڀرندڙ سج جو شاندار نظارو.
  
  هاڻي، جيئن هو ڪوهيو ايونيو ۽ پوءِ ڪالاڪاوا سان گڏ ڊوڙندو رهيو، هن کي پراڻيون، ڇهندڙ شيون نظر آيون. نه تازي منهن وارا سياح. نه مقامي ماڻهو پنهنجي صبح جو جام جو رس کڻندا آهن. رائل هوائي جي ويجهو هڪ آئس ڪريم وڪڻڻ وارو به ناهي. اها ڊگهي ڪاري مشعل هئي جيڪا اهي هر رات روشن ڪندا هئا، هاڻي لڳ ڀڳ خالي شاپنگ ڪمپليڪس جتي هو هڪ ڀيرو روئي رهيو هو، سادا A-شڪل وارن وارننگ نشاني تي کلندو هو، جنهن ۾ لکيل هو ته: جيڪڏهن توهان اسپائيڊر مين نه آهيو، پل بند آھي، اھو سادو آھي. تنهنڪري هوائي.
  
  هو لسن جي پراڻي دڪان تان گذريو، جتي هن هڪ دفعو انهن جي شاندار پينٽنگس ۽ شاندار ڪارن کي ڏٺو هو. هاڻي اهو ٿي ويو آهي. سندس ننڍپڻ گذري چڪو هو. هن بادشاهه جي ڳوٺ جي شاپنگ سينٽر مان گذريو، جيڪو هن جي ماء کيس ٻڌايو هو ته هڪ ڀيرو بادشاهه ڪالاڪوا جي رهائش هئي. هن دنيا جي بهترين پوليس اسٽيشن پاس ڪئي، هڪ ساڄي پاسي ويڪيڪي ساحل تي سوين سرف بورڊن جي ڇانو ۾. ۽ هو ڊيوڪ ڪاهناموڪو جي ناقابل تباهي واري مجسمي وٽان گذريو، جيڪو هميشه وانگر تازگي سان ڍڪيل هو، اهو ساڳيو مجسمو جنهن کي هن ڏٺو هو، جڏهن هو هڪ ننڍڙو ڇوڪرو هو، جنهن جي مٿي ۾ لکين خواب هئا.
  
  هن جي خاندان کي هاڻي ڪلاڪ جي چوڌاري نگهباني ڪئي وئي هئي. انهن جي نگراني اعليٰ درجي جي يو ايس مارشلز ۽ ڪريڪ ميرينز طرفان ڪئي وئي. خانداني گهر خالي هو، قاتلن لاءِ بيت طور استعمال ڪيو ويندو هو. پاڻ هڪ نشانو ماڻهو هو.
  
  هيڊن جي، سندس بهترين دوست ۽ باس، مسافرن جي سيٽ تي هن جي ڀرسان ويٺو هو، شايد هن جي منهن جي نظر مان ڪجهه ڏسي رهيو هو، ڇاڪاڻ ته هوء ڪجهه نه چيو. هوءَ چاقو سان زخمي ٿي هئي، پر هاڻي لڳ ڀڳ بحال ٿي چڪي آهي. سندس آس پاس جا ماڻهو مارجي ويا. ساٿي. نوان دوست.
  
  ۽ هتي هو، پنهنجي گهر ڏانهن موٽيو، پنهنجي ننڍپڻ جي جاء. يادون کيس اهڙيون ڀريون پيون، جيئن گم ٿيل دوستن سان ٻيهر ڳنڍڻ جي تمنا ۾. هر گلي جي ڪنڊ کان کيس يادون گوليون هڻي رهيون هيون.
  
  هوائي اڏي جي خوبي اها هئي ته اُها سدائين تو ۾ رهندي هئي. اهو مسئلو ناهي ته توهان اتي هڪ هفتو گذاريو يا ويهه سال. سندس ڪردار وقتي هو.
  
  هيڊن آخرڪار موڊ خراب ڪري ڇڏيو. "هي ماڻهو، هي ڪئپوا. ڇا هو واقعي هڪ وين مان ڪٽيل برف وڪڻي رهيو آهي؟
  
  "هتي سٺو ڪاروبار آهي. هرڪو برف سان پيار ڪندو آهي."
  
  "ڪافي صحيح".
  
  منو مرڪيو. "ڏسندؤ".
  
  جيئن اهي ڪوهيو ۽ وائيڪي جي خوبصورتي مان گذري رهيا هئا، ساحل وقتي طور تي ساڄي پاسي ظاهر ٿيندا هئا. سمنڊ چمڪي رهيو هو ۽ سفيد بريڪ واٽر دعوتن سان لڪي رهيا هئا. منو ڏٺائين ته سمنڊ جي ڪناري تي ڪيترائي آئوٽريگر تيار ڪيا ويا. هڪ دفعي، هو هڪ آئوٽگر ٽيم جو حصو هو جنهن ٽرافيون کٽيون.
  
  "اسان هتي آهيون". هُو هڪ مڙيل پارڪنگ لاٽ ۾ گهڙيو جنهن جي هڪ ڇيڙي تي ريلنگ هئي جنهن کان پئسفڪ سمنڊ نظر اچي رهيو هو. Capua جي وين بلڪل آخر ۾ واقع هئي، هڪ عظيم جڳهه تي. منو فوري طور تي پنهنجي پراڻي دوست کي محسوس ڪيو، پر هڪ لمحي لاء روڪي ڇڏيو.
  
  هيڊن هن ڏانهن نهاريو. "پراڻيون يادون؟"
  
  "عجب جون يادون. ڪا اهڙي شيءِ جيڪا توهان ڪنهن نئين شيءِ کي ٻيهر تصور ڪندي خراب ڪرڻ نٿا چاهيو، توهان کي خبر آهي؟
  
  "مان ڄاڻان ٿو".
  
  هن جي آواز ۾ ڪو به اعتماد نه هو. منو هڪ ڊگهي نظر پنهنجي باس ڏانهن ورتي. هوء هڪ سٺي شخص هئي - سڌي، منصفانه، سخت. ڇا توهان کي خبر آهي جنهن جي پاسي هيڊن جي هئي، ۽ ڪهڙو ملازم پنهنجي باس کان وڌيڪ مطالبو ڪري سگهي ٿو؟ جڏهن کان هنن جي پهرين ملاقات ٿي هئي، تڏهن کان هو کيس چڱيءَ طرح سڃاڻي چڪو هو. هن جو پيء، جيمس جي، هڪ پاور هائوس هو، هڪ سچي ڏند ڪٿا، ۽ اهو ان جي قابل هو. هيڊن جو مقصد هميشه پنهنجي واعدي، هن جي ورثي تي رهڻو آهي. اها سندس ڊرائيونگ فورس هئي.
  
  ايتري قدر جو منو حيران ٿي ويو جڏهن هن اعلان ڪيو ته هوءَ نوجوان بيوقوف بين بليڪ بابت ڪيتري سنجيده هئي. هن سوچيو ته اهو هڪ ڊگهو، ڊگهو وقت هوندو ان کان اڳ جو هيڊن پاڻ کي اڳتي وڌڻ لاءِ قدم کڻڻ کان روڪي ڇڏيو، منو محسوس ڪيو ته هوءَ اڳ ۾ ئي اڳتي وڌي چڪي هئي. پهرين ته هن سوچيو ته فاصلو شعله کي بجائي ڇڏيندو، پر پوءِ ٻئي پاڻ کي ٻيهر گڏ مليا. ۽ هاڻي اهي اڳي کان وڌيڪ مضبوط لڳي رهيا هئا. ڇا جيڪ هن کي هڪ نئون مقصد ڏيندو، زندگي ۾ هڪ نئين هدايت؟ صرف ايندڙ ڪجهه مهينا ٻڌائي سگهندا.
  
  "وڃ". هيڊن وين ڏانهن اشارو ڪيو. منو دروازو کوليو ۽ صاف مقامي هوا جو هڪ ڊگهو سانس ورتو. هن جي کاٻي پاسي گلابي هيرن جو هيڊ، هڪ حيرت انگيز شخصيت افق جي سامهون بيٺي، هميشه موجود آهي.
  
  منو لاء، اهو هميشه موجود هو. هن کي حيرت نه ٿي ته اهو شايد ڪنهن عظيم معجزي جي چوٽي تي هجي.
  
  اهي گڏجي برف ڪٽڻ واري وين ڏانهن هليا ويا. ڪئپوا ٻاهر ٽيڪ ڏئي، انهن ڏانهن ڏسندي رهي. هن جو چهرو حيرانيءَ سان، ۽ پوءِ حقيقي خوشي ۾.
  
  "منو؟ انسان! هي!"
  
  ڪيپو غائب ٿي ويو. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ هو وين جي پويان ڀڄي ويو. هو هڪ وسيع ڪلهي وارو، ڪارا وار ۽ ڳاڙهي رنگ سان فٽ ماڻهو هو. جيتوڻيڪ پهرين نظر ۾، هيڊن اهو ٻڌائي سگهي ٿو ته هو هر روز گهٽ ۾ گهٽ ٻه ڪلاڪ سرف بورڊ تي گذاريندو آهي.
  
  "ڪاپوا." منو پنهنجي پراڻي دوست کي ڀاڪر پاتو. "ڪجهه هئا، ڀاءُ.
  
  ڪيپو پوئتي موٽيو. "توهان ڇا ڪيو؟ مون کي ٻڌايو ته هارڊ راڪ شاٽ شيشي جو مجموعو ڪيئن هلي رهيو آهي؟
  
  منو پنهنجو ڪنڌ لوڏيو. "آه، ٿورڙو بلا بلا، ۽ اڃا به وڌيڪ. ٿوهان کي خبر آهي. توهان؟"
  
  "ساڄو. هولي ڪير آهي؟"
  
  "هاول..." منو واپس موٽائي سمجھي آمريڪين ڏانھن، گھڻو ڪري ھيڊن جي راحت ڏانھن. "... هي منهنجو باس آهي. هيڊن جي سان ملو.
  
  مقامي رهواسي سڌو ٿي ويو. "توهان سان ملي خوشي ٿي،" هن چيو. "تون باس منو آهين؟ واهه. خوش قسمت منو، مان چوان ٿو.
  
  "ڇا تو وٽ عورت ناهي، ڪيپو؟ منو پنهنجي ننڍڙي بي عزتي کي لڪائڻ جي پوري ڪوشش ڪئي.
  
  "مون پاڻ کي هڪ پوئي ڪتو خريد ڪيو. هوءَ، هڪ گرم هوائي-چيني فلپائني هاول، مون کي سڄي رات خيمو لڳايو، يار. اڪثر هوائين مخلوط نسل جا هئا.
  
  منو ساهه کنيو. Poy Dog هڪ مخلوط نسل جو ماڻهو هو. Haole هڪ گهمڻ وارو هو، ۽ اهو لازمي طور تي هڪ ناپسنديده اصطلاح نه هو.
  
  ان کان اڳ جو هو ڪجهه چوي، هيڊن هن ڏانهن نهاريو ۽ مٺي آواز ۾ پڇيو، "خيمو لڳايو؟
  
  منو روئي ويو. هيڊن کي خبر هئي ته ڪئپوا ڇا آهي، ۽ ان جو ڪئمپنگ سان ڪو به واسطو نه هو. "هي ٿڌو آهي. هوءَ سٺي لڳي ٿي. ٻڌ، ڪيپوا، مون کي توهان کان ڪجهه سوال پڇڻ گهرجن.
  
  "شوٽرز".
  
  "ڇا توهان ڪڏهن ڪنهن وڏي انڊرورلڊ شخصيت بابت ٻڌو آهي جيڪو ڪووالنڪو جي نالي سان مشهور آهي؟ يا خوني بادشاهه؟
  
  "سڀ ڪجهه ٻڌان ٿو خبرن تي ڇا آهي، ڀاءُ. ڇا هو اوهو تي آهي؟
  
  "ٿي سگهي ٿو. Claude بابت ڇا؟
  
  "نه. جيڪڏهن توهان هولي کي اهو نالو سڏين ها ته مون کي اهو ياد هجي ها. ڪيپوا پريشان ٿي وئي.
  
  هيڊن اهو ڏٺو. "پر تون ڪجهه ڄاڻين ٿو".
  
  "شايد باس. شايد مون کي خبر آهي. پر توهان جا دوست اتي آهن،" هن پنهنجو ڪنڌ وڪيڪي بيچ پوليس اسٽيشن ڏانهن ڇڪايو، "اهي ڄاڻڻ نٿا چاهين. مون کين اڳ ۾ ئي ٻڌايو. هنن ڪجهه به نه ڪيو".
  
  "مون کي آزمايو." هيڊن ان شخص جي نگاهه سان ملاقات ڪئي.
  
  "مان ڪجهه ٻڌان ٿو، باس. ان ڪري منو مون وٽ آيو، صحيح؟ خير، نئون پئسو تازو ڪجهه ٿلهو واڊ ڏئي رهيو آهي، يار. نئين رانديگرن سڄي منظر ۾، پارٽين کي اڇلائي اهي ايندڙ هفتي ڪڏهن به نه ڏسندا.
  
  "نئون پئسا؟" - منو گونجيو. "ڪٿي؟" - آءُ پڇيو.
  
  "ڪٿي به نه،" ڪيپوا سنجيدگيءَ سان چيو. "منهنجو مطلب آهي، هتي ئي، ماڻهو. ھتي صحيح آھي. اهي هميشه پسمانده رهيا آهن، پر هاڻي اهي امير ماڻهو آهن.
  
  هيڊن هن جي وارن مان هڪ هٿ ڊوڙايو. "هي توکي ڇا ٿو ٻڌائي؟
  
  "مان هن منظر ۾ ملوث نه آهيان، پر مان ڄاڻان ٿو. ڪجهه ٿيڻ وارو آهي يا ٿيڻ وارو آهي. ڪيترن ئي ماڻهن کي تمام گهڻو پئسا ڏنا ويا. جڏهن اهو ٿئي ٿو، توهان پنهنجو سر هيٺ رکڻ سکو جيستائين خراب شيون گذري وڃن.
  
  منو ٻرندڙ سمنڊ ڏانهن نهاريو. "ڇا توهان کي پڪ آهي ته توهان کي ڪا به خبر ناهي، ڪيپوا؟
  
  "مان قسم کڻان ٿو پنهنجي پوٽ ڪتي جو.
  
  ڪيپوءَ پنهنجي ڳالهه کي سنجيدگيءَ سان ورتو. هيڊن وين ڏانهن اشارو ڪيو. "توهان اسان کي ڪجهه ڇو نٿا ٺاهيو، ڪيپوا.
  
  "ضرور".
  
  هيڊن منو ڏانهن منهن ڪيو جيئن ڪيپوا هليو ويو. "منهنجو خيال آهي ته اها ڪوشش جي لائق آهي. ڇا توهان کي ڪا خبر آهي ته هو ڇا ڳالهائي رهيو آهي؟"
  
  "مون کي اهو آواز پسند نه ٿو اچي ته منهنجي اباڻي شهر ۾ ڇا ٿيڻ وارو آهي،" منو چيو ۽ برف شيو ڪرڻ لاءِ پهچي ويو. "ڪاپو. پنهنجو نالو ٻڌاءِ ڀاءُ. ڪير ڪجهه ڄاڻي سگهي ٿو؟
  
  "هتي هڪ مقامي ماڻهو آهي، ڊيني، جيڪو اتي ٽڪريء تي رهندو آهي." هن جي نظر هيرن جي سر ڏانهن هئي. "امير. هن جا ماءُ پيءُ، هو هن جي پرورش ڪري رهيا آهن، هيڊن ڏانهن. "ان کي آمريڪي وانگر چئو. مان نه ٿو سمجهان ته ان ۾ ڪجهه به غلط آهي. پر هو ڌاڙيلن سان وڌيڪ سنجيده آهي. هو ڄاڻي ٻجهي هڪ لات وٺي ٿو، ڇا تون مون کي سمجهين ٿو؟
  
  منو هڪ چمچو استعمال ڪيو ۽ قوس قزح جي رنگ واري برف جو هڪ وڏو ٽڪرو ڪڍيو. "ڇا اهو ڇوڪرو پسند ڪرڻ پسند ڪندو آهي ته هو هڪ وڏو شاٽ آهي؟"
  
  ڪئپوا ڪنڌ لوڏيو. "پر اهو سچ ناهي. هو صرف هڪ ڇوڪرو آهي جيڪو انسان جي راند کيڏي رهيو آهي.
  
  هيڊن منو جي هٿ کي ڇڪيو. "اسان هن ڊيني کي دورو ڪنداسين. جيڪڏهن ڪو نئون خطرو آهي، اسان کي اهو به ڄاڻڻ گهرجي.
  
  ڪئپوا برف جي ڪنارن ڏانهن منهن ڪيو. "اهي اسٽيبلشمينٽ جي خرچ تي آهن. پر تون مون کي نه سڃاڻين. تون ڪڏهن به مون کي ڏسڻ نه آيو آهين".
  
  منو پنهنجي پراڻي دوست ڏانهن نهاريو. "اهو بغير چوڻ جي، ڀاء."
  
  
  **
  
  
  ڪئپوا کين پتو ڏنو، جنهن کي هنن ڪار جي GPS ۾ پروگرام ڪيو. پندرهن منٽن کان پوءِ اهي هڪ ڪاري لوهي دروازي وٽ پهتا. لاٽ واپس سمنڊ ڏانهن هليو ويو، تنهنڪري اهي صرف وڏي گهر جي مٿين منزل جون ونڊوز ڏسي سگهيا.
  
  هو گاڏيءَ مان ٻاهر نڪتا، منو جي پاسي کان چشما گونجڻ لڳا. منو وڏي دروازي تي هٿ رکي زور ڏنو. سامهون باغ هيڊن کي روڪيو ۽ ڏسندو هو.
  
  سرف بورڊ اسٽينڊ. برانڊ نئون اوپن بيڊ ٽرڪ. ٻن کجين جي وڻن جي وچ ۾ پکڙيل هڪ جهنڊو.
  
  "اي خدا، منو. ڇا سڀ هوائي باغ اهڙا آهن؟
  
  منو ڇرڪ ڀريو. "نه واقعي، نه."
  
  جيئن ئي اهي گھنٽي وڄڻ وارا هئا ته پٺيءَ مان هڪ آواز ٻڌڻ ۾ آيو. اهي هٿ پنهنجن هٿيارن جي ويجهو رکي گهر جي چوڌاري گهمندا رهيا. جيئن ئي هنن آخري ڪنڊ ڏانهن رخ ڪيو، تڏهن هنن ڏٺو ته هڪ نوجوان هڪ بزرگ عورت سان گڏ تلاءَ ۾ ٽهڪ ڏئي رهيو آهي.
  
  "معاف ڪجو!" هيڊن رڙ ڪئي. "اسان هونولولو پوليس کاتي مان آهيون. ڪجھ لفظ؟" هن سرگوشي ڪئي، مشڪل سان ٻڌڻ ۾ اچي ٿي: "مون کي اميد آهي ته اها هن جي ماءُ ناهي.
  
  منو ڇرڪ ڀريو. هن کي پنهنجي باس کي مذاق ڪرڻ جي عادت نه هئي. پوءِ هن سندس منهن ڏٺو. هوءَ موتمار سنجيده هئي. "ڇو ٿا ڪريو-؟
  
  "تون ڇا ٿو چاهين؟ نوجوان انهن ڏانهن وڌيو، جهنگلي اشارو ڪندي. جيئن ويجهو آيو ته منو هن جي اکين ۾ ڏٺو.
  
  "اسان وٽ هڪ مسئلو آهي،" منو چيو. "هو ڪناري تي آهي."
  
  منو، ماڻهوءَ کي جهنگلي جھولڻ ڏنو. ڪجهه وڏيون وڏيون گهڙيون ۽ هو ساهه کان ٻاهر هو، سندس شارٽس هيٺ لهڻ لڳا. هن پنهنجي مصيبت جي ڪا به خبر نه ڏيکاري.
  
  پوءِ بزرگ عورت انهن ڏانهن ڊوڙي. هيڊن بي اعتماديءَ ۾ چمڪيو. عورت ڪينيماڪ جي پٺيءَ تي ٽپو ڏئي کيس گھوڙي وانگر چڙهڻ لڳي.
  
  آخر هنن پاڻ کي هتي ڇا ڪيو آهي؟
  
  هيڊن ڪنيماڪا کي پنهنجو خيال رکڻ جي اجازت ڏني. هن گهر ۽ زمين جي چوڌاري ڏٺو. ڪو به نشان نه هو ته ڪو ٻيو گهر هو.
  
  آخرڪار، منو راکشس کي هٽائڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. هوءَ تلاءَ جي چوڌاري ڦاٿل پٿرن تي ٿلهي ڌڪ سان لهي وئي ۽ بانشي وانگر روئڻ لڳي.
  
  ڊيني، جيڪڏهن اهو ڊيني هو، هن کي پنهنجي وات کي کليل رکي هن ڏانهن ڏٺو، هن جي شارٽس هاڻي هن جي گوڏن کان هيٺ ڪري رهيا هئا.
  
  هيڊن وٽ ڪافي هئي. "ڊني!" - هوء هن جي منهن ۾ رڙ ڪئي. "اسان کي توهان سان ڳالهائڻ جي ضرورت آهي!"
  
  
  هوءَ کيس واپس لائونج جي ڪرسيءَ تي ڌڪي ڇڏيو. خدا، جيڪڏهن صرف هن جو پيء هن کي ڏسي سگهي ها. هوءَ مڙي ۽ ڪاڪ ٽيل جا گلاس ڀري، پوءِ انهن ٻنهي کي تلاءَ جي پاڻيءَ سان ڀريو.
  
  هن ڊيني جي منهن تي پاڻي جا ڇنڊا هنيا ۽ هن کي هلڪو ڌڪ هنيو. هو هڪدم کلڻ لڳو. "اي ٻار، توهان کي خبر آهي ته مون کي پسند آهي -"
  
  هيڊن پوئتي هٽي ويو. جيڪڏهن صحيح طريقي سان هٿ ڪيو وڃي، اهو ڪم انهن جي حق ۾ ڪم ڪري سگهي ٿو. "ڇا تون اڪيلو آهين، ڊيني؟" هوءَ ٿورو مرڪي.
  
  "تينا هتي آهي. ڪٿي." هن مختصر، ٿلهي جملن ۾ ڳالهايو، ڄڻ ته هن جي دل ڪنهن ماڻهوءَ کي پنجويهه ڀيرا سهارو ڏيڻ لاءِ محنت ڪري رهي هئي. "منهنجي ڇوڪري."
  
  هيڊن اندر ۾ آرام سان ساهه کنيو. "چڱو. هاڻي، مون ٻڌو آهي ته توهان ماڻهو آهيو جيڪو ڳولي سگهو ٿا ته مون کي معلومات جي ضرورت آهي.
  
  "اھو مان آھيان". ڊيني جي انا هڪ سيڪنڊ لاءِ ٿڌ جي ذريعي ظاهر ڪئي. "مان اهو شخص آهيان."
  
  "مون کي ڪلواڊ بابت ٻڌايو."
  
  بيوقوفيءَ کيس وري پڪڙي ورتو، سندس اکيون ڳريون لڳيون. "ڪلائوڊ؟ ڪارو ماڻهو جيڪو پاگل شرٽس تي ڪم ڪري ٿو؟
  
  "نه". هيڊن هن جا ڏند پڪڙيا. "ڪلائوڊ، اهو ماڻهو جيڪو اوهو ۾ ڪلبن ۽ رينچن جو مالڪ آهي.
  
  "مان هن ڪلاڊ کي نٿو سڃاڻان. ايمانداري شايد ڊيني جي مضبوط پوائنٽن مان هڪ نه هئي، پر هيڊن شڪ ڪيو ته هو هاڻي ان کي جعلي ڪري رهيو آهي.
  
  "ڪووالنڪو بابت ڇا؟ ڇا توهان هن جي باري ۾ ٻڌو آهي؟
  
  داني جي اکين ۾ ڪجھ به نه چمڪيو. شعور جي ڪا به نشاني يا اشارو نه آهي.
  
  هن جي پويان، هيڊن منو ٻڌي سگهي ٿو ڊني جي گرل فرينڊ، ٽينا کي پرسکون ڪرڻ جي ڪوشش ڪري. هن فيصلو ڪيو ته اهو هڪ مختلف طريقي جي ڪوشش ڪرڻ جي تڪليف نه ٿي سگهي. "ٺيڪ آهي، اچو ته ٻي ڪا ڪوشش ڪريون. هونولولو ۾ تازو پئسا آهي. اتي تمام گهڻو آهي. اهو ڪٿان اچي رهيو آهي، ڊيني، ۽ ڇو؟
  
  ٻار جون اکيون وڏيون کُليون، اوچتو اهڙي خوفناڪ روشنيءَ سان روشن ٿي وئي جو هيڊن لڳ ڀڳ بندوق کڻي اچي پهتو.
  
  "اهو ڪنهن به وقت ٿي سگهي ٿو!" - هن چيو. "ڏسو؟ ڪنهن به وقت! بس... بس گهر رهو. گهر ۾ رهو، ڇوڪرو." هن جي آواز ۾ بيچيني هئي، ڄڻ ته هو ڪجهه ورجائي رهيو هو جيڪو هن کي چيو ويو هو.
  
  هيڊن محسوس ڪيو ته هن جي رڍن جي هيٺان هڪ ٿڌڙي ٿڌ اچي رهي آهي، جيئن آسماني گرميءَ هن جي پٺيءَ کي گرم ڪيو. "جلد ڇا ٿي سگهي ٿو، ڊيني. اچو، توهان مون کي ٻڌائي سگهو ٿا.
  
  "حملو،" ڊيني بيوقوفيءَ سان چيو. "اهو واپس نه ٿو ڪري سگهجي ڇاڪاڻ ته اهو خريد ڪيو ويو ۽ ادا ڪيو ويو." ڊيني هن جو هٿ پڪڙيو، اوچتو خوفزده نظر اچي رهيو هو.
  
  "دهشت گرد اچي رهيا آهن، مس پوليس. بس پنهنجو ڪم ڪر ۽ انهن بدمعاشن کي هتي اچڻ نه ڏي".
  
  
  باب ايڪويهين
  
  
  بين بليڪ ڪئپٽن ڪڪ ۽ سندس ساٿي هاڪس ورٿ جي جرنل داخلائن جو حوالو ڏنو جيئن انسان پاران ڪيل سڀ کان وڌيڪ خطرناڪ سفر بيان ڪيو وڃي.
  
  "اهي پيلي گيٽ مان هليا ويا،" بين حيرت مان چيو، "اوندهه ۾. هن وقت، ڪڪ اڃا تائين محرابي دروازي کي پيلي گيٽ طور حوالو ڏئي ٿو. صرف ان کان پوءِ جيڪو هو تجربو ڪري ٿو ان کان ٻاهر ڇا آهي - اهو هتي چوي ٿو - ڇا هو بعد ۾ دوزخ جي دروازن جو حوالو تبديل ڪري ٿو.
  
  ڪرين وڏين اکين سان بين ڏانهن رخ ڪيو. "ڪهڙو سبب ٿي سگهي ٿو ته ڪئپٽن ڪڪ جهڙو ماڻهو اهڙي ننگي خوف جو اظهار ڪري؟
  
  "تقريبن ڪجھ به نه،" بين چيو. "ڪڪ ڀنگ کي دريافت ڪيو. انساني قربانيون. هو مڪمل طور تي اڻڄاتل پاڻي ڏانهن سفر تي روانو ٿيو.
  
  ڪرين اسڪرين ڏانهن اشارو ڪيو. "پڙهو لعنتي شيءِ".
  
  "ڪاري دروازن کان ٻاهر سڀ کان وڌيڪ خراب رستا آهن جيڪي انسان کي معلوم آهن ..."
  
  "مون کي نه ٻڌاءِ،" ڪرين وراڻيو. "جوڙ ڪرڻ."
  
  "مان نٿو ڪري سگهان"
  
  "ڇا؟ ڇو؟"
  
  "ڇاڪاڻ ته اهو هتي چوي ٿو- هيٺ ڏنل متن هن تبديلي مان هٽايو ويو آهي ان جي صداقت بابت شڪ جي ڪري."
  
  "ڇا؟"
  
  بين سوچي سمجهي پريشان ٿي ويو جيئن هن ڪمپيوٽر ڏانهن ڏٺو. "منهنجو خيال آهي ته جيڪڏهن اهو عوامي ڏسڻ لاء کليل هو، ڪو ماڻهو اڳ ۾ ئي تحقيق ڪرڻ جي ڪوشش ڪري ها."
  
  "يا شايد هنن ڪيو ۽ مري ويا. شايد اختيارين فيصلو ڪيو ته علم عوام سان شيئر ڪرڻ تمام خطرناڪ هو.
  
  "پر اسان ڊليٽ ٿيل دستاويز کي ڪيئن ٿا ڏسو؟ بين بي ترتيبيءَ سان ڪجھ ڪنجيون ڇڪيون. صفحي تي ڪو به لڪيل لنڪ نه هئا. ڪجھ به نه قابل مذمت. هن ليکڪ جو نالو گوگل ڪيو ۽ ڪيترائي صفحا ڏٺا جن ۾ ڪڪ جي ڪرونيڪل جو ذڪر آهي، پر هيل جي گيٽ، پيلي، يا ڊائمنڊ هيڊ جو وڌيڪ ذڪر ناهي.
  
  ڪرين موڙي وائڪي جي دل ڏانهن ڏٺو. "تنهنڪري ڪڪ جو دوزخ جي دروازن ذريعي سفر تاريخ کان ٻاهر لکيو ويو. اسان ڪوشش جاري رکي سگهون ٿا. هن ڪمپيوٽر ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "پر اهو ڪو فائدو نه ٿيندو،" بين پنهنجي بهترين يودا تاثر ۾ چيو. "اسان کي پنهنجو وقت ضايع نه ڪرڻ گهرجي."
  
  "هيڊن تو ۾ ڇا ٿو ڏسي، مان ڪڏهن به نه ڄاڻندس. ڪرين آهستي آهستي منهن ڦيرڻ کان اڳ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "مسئلو اهو آهي ته اسان کي ڄاڻڻ جو ڪو طريقو ناهي ته اسان اتي ڇا ڳولڻ وارا آهيون. اسان انڌا ٿي جهنم ڏانهن وينداسون".
  
  
  **
  
  
  هيڊن ۽ ڪنيماڪا ڊني کان ڪجهه وڌيڪ جملا نچوض ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا ان کان اڳ جو انهن فيصلو ڪيو ته انهن کي انهن جي دوا واري پارٽي ۾ اڪيلو ڇڏڻ عقلمندي آهي. ڪنهن به قسمت سان، اهي ٻئي سوچندا سي آء اي جو دورو هڪ خراب خواب هو.
  
  ڪنيماڪا پنهنجي هٿ کي نرم چمڙي جي اسٽيئرنگ ويل تي رکي، واپس ڪار ۾ چڙهي ويو. "دهشتگرد حملو؟" هن ورجايو. "وائيڪي ۾؟ مان ان ڳالهه تي يقين نه ٿو رکان".
  
  هيڊن اڳ ۾ ئي پنهنجي باس جو نمبر ڊائل ڪري رهيو هو. دروازي هڪدم جواب ڏنو. هن چند مختصر جملن ۾ پڙهي ٻڌائي جيڪا معلومات هنن ڊيني کان ورتي هئي.
  
  منو اسپيڪر فون تي گيٽس جو جواب ٻڌو. "هيڊن، مان ويجهو اچي رهيو آهيان. ڪجھ وڌيڪ ڪلاڪ ۽ مان اتي ويندس. پوليس تمام گھڻو ڀروسو سڀني سڃاتل ڏوھارين تي ڪري ٿو ته جيئن رينچ جي جڳھ کي ڳولڻ لاء. اسان ان کي جلد حاصل ڪنداسين. مان هن مبينا حملي بابت مناسب اختيارين کي خبردار ڪندس، پر کوٽائي جاري رکو.
  
  لڪير مري ويو. هيڊن خاموشيءَ سان حيران ٿي ويو. "ڇا هو هتي اچي رهيو آهي؟ هن کي مشڪل سان منهن ڏيڻ ۾ مشڪل آهي جيئن اهو آهي. هن کي ڪهڙو سٺو لڳندو؟
  
  "شايد ڪم هن کي منهن ڏيڻ ۾ مدد ڪندو."
  
  "اچو اميد ڪريون. انهن جو خيال آهي ته اهي جلد ئي فارم جو مقام حاصل ڪندا. اسان دهشتگردن کي ڳولي رهيا آهيون. اسان کي هاڻي ضرورت آهي مثبت، سڌا ماڻهو. اي منو، ڇا توهان سمجهو ٿا ته هي دهشتگرد ڪهاڻي بلڊ ڪنگ جي سازش جو حصو آهي؟
  
  منو ڪنڌ لوڏيو. "اهو منهنجي ذهن کي پار ڪيو." هن جون اکيون دلڪش نظارن ۾ پيون پيون، ڄڻ ته اوندهه جي اونداهي سان وڙهڻ لاءِ ان کي محفوظ ڪري رهيون هيون.
  
  "سڌي ماڻهن جي ڳالهائيندي، ڊريڪ ۽ سندس ٻن دوستن اڃا تائين منهنجي پيغامن جو جواب نه ڏنو آهي. ۽ پوليس کي به خبر ناهي."
  
  هن جي سيل فون جي گھنٽي وڄي، هن کي حيران ڪيو. اهو دروازو هو. "سائين؟
  
  "هي شيءِ ته چريو ٿي وئي آهي،" هن رڙ ڪئي، واضح طور تي پريشان. هونولولو پوليس کي صرف ٽي وڌيڪ جائز دهشتگرد ڌمڪيون مليون آهن. سڀ Waikiki ۾. جلد ئي سڀ ڪجهه ٿيندو. Kovalenko سان رابطا قائم ڪيا ويا آهن.
  
  "ٽي!"
  
  دروازو اوچتو هڪ سيڪنڊ لاءِ بند ٿي ويو. هيڊن نگلڻ لڳو، پنهنجي پيٽ جي چرپر کي محسوس ڪيو. منو جي اکين ۾ خوف هن جي پگهر ۾ ڦاٿل هو.
  
  گيٽس ٻيهر رابطو ڪيو. "چار ٿيڻ ڏيو. وڌيڪ معلومات صرف تصديق ڪئي وئي آهي. ڊريڪ سان رابطو ڪريو. تون پنهنجي زندگيءَ جي جنگ ۾ آهين، هيڊن. متحرڪ ٿيو".
  
  
  **
  
  
  بلڊ ڪنگ اٿيل ڊيڪ تي بيٺو، هن جي چهري تي هڪ ٿڌي مسڪراهٽ، هن جا ڪيترائي قابل اعتماد ليفٽيننٽ هن جي اڳيان ۽ هيٺ بيٺا هئا. "اهو وقت آهي،" هن سادگيءَ سان چيو. "هي اهو آهي جنهن جو اسان انتظار ڪري رهيا هئاسين ، جنهن لاءِ اسان ڪم ڪيو. هي منهنجي سڀني ڪوششن ۽ توهان جي قربانين جو نتيجو آهي. "انهيءَ جاءِ تي،" هن مؤثر انداز ۾ روڪيو، "اهو سڀ ختم ٿئي ٿو.
  
  هن خوف جي ڪنهن به نشاني لاءِ منهن کي اسڪين ڪيو. ڪي به نه هئا. درحقيقت، Boudreau لڳ ڀڳ خوشي ٿي لڳي هئي ته واپس خوني ميدان ۾ وڃڻ جي اجازت ڏني وڃي.
  
  "ڪلائوڊ، فارم کي تباهه ڪر. سڀني قيدين کي ماريو. ۽..." هن مسڪرايو. "بگهرن کي ڇڏ. انهن کي ڪجهه وقت تائين اقتدار تي قبضو ڪرڻ گهرجي. Boudreaux، بس ڪريو جيڪو توهان ڪريو ٿا، پر وڌيڪ وحشي. مان توهان کي دعوت ڏيان ٿو ته توهان جي ڪنهن به خواهش کي پورو ڪريو. مان توهان کي دعوت ڏيان ٿو ته مون کي متاثر ڪريو. نه، مون کي ڇڪيو. ڪر، Boudreau. ڪائوءَ ڏانھن وڃو ۽ اُتي فارم بند ڪريو.
  
  خوني بادشاهه هڪ آخري نظر پنهنجي باقي بچيل ماڻهن ڏانهن ورتي. "توهان جي لاءِ... هليو وڃ جهنم کي هوائي ۾.
  
  هو ڦري ويو، انهن کي برش ڪري هڪ طرف ڪيو، ۽ هڪ آخري تنقيدي نظر هن جي ٽرانسپورٽ ۽ احتياط سان چونڊيل ماڻهن کي ڏنائين، جيڪي هن سان گڏ ڊائمنڊ هيڊ جي هيٺان موتمار کوٽائي ۾ ويندا.
  
  "ڪڪ کان وٺي ڪنهن به ماڻهو اهو نه ڪيو آهي ۽ ڪهاڻي ٻڌائڻ لاءِ جيئرو آهي. ڪنهن به انسان ڪڏهن به جهنم جي پنجين سطح کان ٻاهر نه ڏٺو هو. ڪنهن کي به اهو معلوم نه ٿيو آهي ته ڇا ٽريپ سسٽم لڪائڻ لاءِ ٺاهيو ويو هو. اسان ڪنداسين".
  
  موت ۽ تباهي ٻئي سندس اڳيان ۽ پويان هئا. افراتفري جي شروعات ناگزير هئي. خوني بادشاهه خوش ٿيو.
  
  
  **
  
  
  Matt Drake Exoticars پارڪنگ لاٽ ذريعي ھليو ويو، ھٿ ۾ ھٿ ۾ پنھنجي 'گرل فرينڊ'، اليسيا ميلز سان. اتي هڪڙي رينٽي ڪار پارڪ هئي، هڪ بيسڪ ڊاج ڪرائي تي جيڪا شايد ڪجهه سياحن جي هئي، جن هڪ ڪلاڪ لاءِ نئين لئمبوروگيني مان هڪ کي ڪرائي تي ڏنو هو. جڏهن ڊريڪ ۽ ايليسيا فيشن شو روم ۾ داخل ٿيا ته، ڪرو ڪٽ سان گڏ اسٽاڪي ماڻهو اڳ ۾ ئي انهن جي نڪ هيٺان هو.
  
  "منجهند جو سلام. ڇا مان توهان جي مدد ڪري سگهان ٿو؟"
  
  "ڪهڙا تيز ترين آهن؟" ڊريڪ بي صبري سان منهن ڪيو. "اسان وٽ گهر ۾ نسان آهي ۽ منهنجي گرل فرينڊ حقيقي رفتار جو تجربو ڪرڻ چاهي ٿي." ڊريڪ اکيون ڦاڙي ڇڏيون. "شايد مون کي ڪجهه بونس پوائنٽ حاصل ڪري، جيڪڏهن توهان کي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڇا آهي."
  
  ايليسيا مٺي مسڪرائي.
  
  ڊريڪ کي اميد هئي ته مائي هن وقت وڏي شو روم جي پٺيءَ کي گول ڪري رهي هئي، پوئين گيراج جي نظرن کان ٻاهر ۽ پاسي واري پاسي واري ڪمپليڪس ڏانهن وڃي رهي هئي. هوءَ ٻئي پاسي کان اندر اچڻ جي ڪوشش ڪندي. ڊريڪ ۽ ايليسيا اٽڪل ڇهه منٽ هئا.
  
  ماڻهوءَ جي مسڪراهٽ وسيع هئي ۽، حيرت انگيز طور تي، جعلي هئي. "خير، گهڻا ماڻهو هڪ نئين فيراري 458 يا هڪ Lamborghini Aventador چونڊيندا آهن، اهي ٻئي وڏيون ڪارون آهن." مسڪراهٽ اصل ۾ وسيع ٿي وئي جڏهن سيلز مين سوال ۾ گاڏين جي نشاندهي ڪئي، جن ٻنهي جي پوزيشن شو روم جي مڪمل ڊگھي ونڊوز جي سامهون هئي. "پر افسانوي ڪاميابين جي لحاظ کان، جيڪڏهن اهو آهي جيڪو توهان ڳولي رهيا آهيو، مان سفارش ڪري سگهان ٿو Ferrari Daytona يا McLaren F1." هن پنهنجو هٿ شو روم جي پٺيءَ ڏانهن وڌايو.
  
  اتي پٺيان ۽ ساڄي پاسي آفيسون هيون. کاٻي پاسي خانگي بوٿن جي قطار هئي جتي ڪريڊٽ ڪارڊ جي معلومات گڏ ڪري سگھجي ٿي ۽ چاٻيون ڏنيون ويون. آفيس ۾ ڪا به ونڊوز نه هئي، پر ڊريڪ چوڌاري ڦرندڙ انگن اکرن کي ٻڌي سگهيو.
  
  هن سيڪنڊن کي ڳڻيو. مائي چئن منٽن ۾ پهچڻ واري هئي.
  
  "ڇا توهان مسٽر اسڪاربي آهيو يا مسٽر پيٽرسن؟ هن مسڪرائيندي پڇيو. "مون انهن جا نالا ٻاهر نشاني تي ڏٺا.
  
  "مان جيمس آهيان. مسٽر اسڪربري ۽ مسٽر پيٽرسن مالڪ آهن. اهي پوئين صحن ۾ آهن".
  
  "اٽڪل". ڊريڪ هڪ شو ڏيکاريو جيڪو فيراريس ۽ ليمبوروگينس کي ڏسي رهيو هو. شو روم جو ايئر ڪنڊيشنر سندس پٺيءَ تي ڪري پيو. پري آفيس مان ڪو آواز نه پئي آيو. ايليسيا پاڻ کي سنڀاليندي، سٺي طبيعت واري زال کي راند ڪندي خلا پيدا ڪندي.
  
  هڪ منٽ اڳ مائي کي پاسي واري دروازن مان نڪرڻو هو.
  
  ڊاک تيار ٿي ويو.
  
  
  **
  
  
  وقت انهن کي هڪ خطرناڪ شرح تي گذري ويو، پر بين کي اميد هئي ته ڪرين جو چريو خيال ميوو کڻندو. پهريون قدم اهو معلوم ڪرڻ هو ته ڪئپٽن ڪڪ جا اصل لاگ ڪٿي رکيا ويا هئا. اهو هڪ آسان ڪم ثابت ٿيو. دستاويز نيشنل آرڪائيوز، لنڊن جي ويجهو، هڪ سرڪاري عمارت ۾ رکيا ويا هئا، پر بئنڪ آف انگلينڊ ۾ محفوظ نه هئا.
  
  هينئر تائين تمام سٺو.
  
  ايندڙ قدم هيڊن ۾ آڻڻ هو. انهن جي نقطه نظر کي سمجهڻ ۾ گهڻو وقت لڳي ويو. پهرين ته، هيڊن بيحد پريشان ٿيڻ کان سواء نظر آيو، پر جڏهن ڪرين، بين جي حمايت ڪئي، انهن جو منصوبو پيش ڪيو، سي آء اي ايجنٽ موت جي خاموش ٿي ويو.
  
  "تون ڇا ٿو چاهين؟" هن اوچتو پڇيو.
  
  "اسان چاهيون ٿا ته توهان هڪ ورلڊ ڪلاس چور کي ڪيو جي نيشنل آرڪائيوز ڏانهن فوٽوگرافي ڪرڻ لاءِ موڪليو، چوري نه ڪريو، ۽ پوءِ مون کي ڪڪ جي جرنلز جي لاڳاپيل حصي جي هڪ ڪاپي اي ميل ڪريو. اهو حصو جيڪو غائب آهي.
  
  "ڇا تون نشي ۾ هئين، بين؟ سنجيدگيءَ سان-"
  
  "سڀ کان سخت حصو،" بين اصرار ڪيو، "چوري نه ٿيندي. مون کي پڪ آهي ته چور ڳوليندو ۽ مون کي صحيح حصو موڪليندو.
  
  "جيڪڏهن هو پڪڙي وڃي ته ڇا ٿيندو؟ هيڊن بغير سوچڻ جي سوال کي رد ڪري ڇڏيو.
  
  "ان ڪري ته هو عالمي سطح جو چور هجڻ گهرجي ته سي آءِ اي هن ڊيل جي مهرباني سان مالڪ ٿي سگهي ٿي. ۽ ڇو، مثالي طور، هن کي اڳ ۾ ئي حراست ۾ هجڻ گهرجي. او، ۽ هيڊن، اهو سڀ ڪجهه ايندڙ ڪجهه ڪلاڪن ۾ ٿيڻ گهرجي. اهو واقعي انتظار نٿو ڪري سگهي. "
  
  "مان ان کان واقف آهيان،" هيڊن وراڻيو، پر پوءِ هن جو لهجو نرم ٿي ويو. "ڏس، بين، مون کي خبر آهي ته توهان ٻنهي کي هن ننڍڙي آفيس ۾ پهچايو ويو آهي، پر توهان شايد پنهنجو مٿو دروازي کان ٻاهر رکڻ چاهيندا ۽ تازي معلومات حاصل ڪرڻ چاهيندا. توهان کي ان صورت ۾ تيار رهڻ گهرجي-"
  
  بين پريشان ٿي ڪرين ڏانهن ڏٺو. "ڪهڙي صورت ۾؟ تون ائين ڳالهائين ٿو ڄڻ دنيا ختم ٿيڻ واري آهي.
  
  هيڊن جي خاموشيءَ کيس سڀ ڪجهه ٻڌايو جنهن کي هن کي ڄاڻڻ جي ضرورت هئي.
  
  ٿورن لمحن کان پوءِ، هن جي گرل فرينڊ وري ڳالهايو: "توکي ڪيتري ضرورت آهي هنن نوٽس، هنن جرنلز جي؟ ڇا اهو انگريزن کان بيزار ٿيڻ جي لائق آهي؟
  
  "جيڪڏهن بلڊ ڪنگ دوزخ جي دروازن تي پهچي وڃي ۽ اسان کي هن جي پٺيان هلڻو آهي ،" بين چيو ، "اهي شايد اسان جي نيويگيشن جو واحد ذريعو هوندا. ۽ اسان سڀ ڄاڻون ٿا ته ڪڪ پنهنجي ڪارڊ سان ڪيترو سٺو هو. اهي اسان جي زندگي بچائي سگهيا آهن.
  
  
  **
  
  
  هيڊن پنهنجو فون پنهنجي ڪار جي هوڊ تي رکيو ۽ پنهنجي پريشان خيالن کي پرسکون ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. هن جون اکيون ونڊ شيلڊ ذريعي منو ڪنيماڪي سان مليون، ۽ هن پنهنجي ذهن ۾ ٻرندڙ دهشت کي واضح طور محسوس ڪيو. انهن کي صرف سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ خبر ملي ٿي، ٻيهر جونٿن گيٽس کان.
  
  ائين ناهي ته دهشتگرد اوهو تي ڪيترن ئي هنڌن تي حملو ڪرڻ وارا هئا.
  
  هاڻي انهن کي خبر هئي ته اها ان کان وڌيڪ خراب هئي.
  
  منو ڇرڪ ڀري ٻاهر نڪري ويو. "اهو ڪير هو؟"
  
  "بين. هن جو چوڻ آهي ته اسان کي انگلينڊ ۾ نيشنل آرڪائيوز کي ٽوڙڻ جي ضرورت آهي ته هن کي ڪئپٽن ڪڪ جي لاگز جي ڪاپي حاصل ڪرڻ لاء.
  
  منو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اھو ڪر. بس اهو ڪر. هي بيڪار ڪووالنڪو هر شيءِ کي تباهه ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي جيڪو اسان پسند ڪيو، هيڊن. توهان پنهنجي طاقت ۾ سڀ ڪجهه ڪندا آهيو انهي جي حفاظت لاءِ جيڪو توهان سان پيار ڪيو.
  
  "برطانوي-"
  
  "انهن کي ڀڄايو." منو پنهنجي دٻاءَ ۾ گم ٿي ويو. هيڊن ڪو اعتراض نه ڪيو. "جيڪڏهن لاگ اسان کي هن بيزار کي مارڻ ۾ مدد ڏين ٿا، انهن کي وٺي وٺو."
  
  هيڊن پنهنجن خيالن کي ترتيب ڏنو. هن پنهنجي ذهن کي صاف ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. اهو لنڊن ۾ سي آءِ اي جي آفيسن ڏانهن ڪجهه ڪالون وٺندو ۽ هن جي باس گيٽس جي وڏي آواز ۾، پر هن سوچيو ته هوء شايد نوڪري ڪري سگهي ٿي. خاص طور تي ان جي روشني ۾ جيڪو گيٽس کيس ٻڌايو هو.
  
  ۽ هوءَ چڱيءَ طرح ڄاڻي ٿي ته لنڊن ۾ سي آءِ اي جو هڪ خاص ايجنٽ هو، جيڪو پگهر وهائڻ کان سواءِ ڪم ڪري سگهي ٿو.
  
  منو اڃا تائين هن ڏانهن ڏسي رهيو هو، اڃا تائين صدمي ۾. "ڇا تون هن سڏ تي اعتبار ڪري سگهين ٿو؟ ڇا توهان يقين ڪري سگهو ٿا ته ڪووالنڪو ڇا ڪرڻ وارو آهي صرف ماڻهن جو ڌيان هٽائڻ لاءِ؟
  
  هيڊن نه ڪري سگهيو، پر خاموش رهيو، اڃا به گيٽس ۽ لنڊن آفيس لاءِ پنهنجي تقرير تيار ڪري رهيو هو. چند منٽن ۾ هوءَ تيار ٿي وئي.
  
  "چڱو، اچو ته پنهنجي زندگيءَ جي بدترين ڪالن مان هڪ کي فالو اپ ڪريون جنهن سان اسان کي ڪردار مٽائڻ ۾ مدد ملندي،" هن چيو ۽ اسپيڊ ڊائل تي نمبر ڊائل ڪيو.
  
  ايستائين جو هن پنهنجي باس سان ڳالهايو ۽ برطانوي نيشنل آرڪائيوز کي هيڪ ڪرڻ لاءِ پرڏيهي مدد جي ڳالهه ٻولهه ڪئي، جونٿن گيٽس جا پوئين لفظ هن جي ذهن ۾ سڙي ويا.
  
  اهو صرف اوهو ناهي. خوني بادشاهه جا دهشتگرد هڪ ئي وقت ڪيترن ئي ٻيٽن تي حملو ڪرڻ جي منصوبابندي ڪري رهيا آهن.
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  ڊريڪ هن جو ساهه کنيو جيئن مائي ڪلارڪ جي مڪمل نظر ۾ پاسي واري دروازي مان نڪري وئي.
  
  "ڇا-"
  
  ڊريڪ مرڪيو. "مئي جو وقت آهي،" هن سرگوشي ڪئي، ۽ پوءِ ڍڳيءَ سان ماڻهوءَ جو جبرو ڀڃي ڇڏيو. بغير آواز جي، وڪڻڻ وارو ڦري ويو ۽ زمين کي مارايو. ايليسيا لئمبوروگيني کان گذري ٿي، پنهنجو هٿيار تيار ڪندي. ڊريڪ بي حرڪت وڪرو ڪندڙ مٿان ٽپو ڏنو. مائي تيزيءَ سان پٺيءَ واري ڀت سان گڏ، هڪ اڻ ڇهيل ميڪ لارن F1 جي پويان لنگهي وئي.
  
  اهي ڪجهه سيڪنڊن ۾ آفيس جي ڀت تي هئا. ونڊوز جي کوٽ ٻنهي لاءِ ۽ انهن جي خلاف ڪم ڪيو. پر اتي حفاظتي ڪئميرا هوندا. اهو صرف هڪ سوال هو-
  
  پوئين دروازي مان ڪو ڊوڙندو اندر آيو، مٿي تي تيل جا داغ، ڊگھا ڪارا وار وري سائي بندن سان جڙيل هئا. ڊريڪ پنهنجي ڳل کي سڌو سنئون ٿلهي پلائي ووڊ جي ورهاڱي جي خلاف دٻايو، آفيس جي اندر مان ايندڙ آوازن کي ٻڌي، جڏهن مئي ميڪنڪ جي حرڪت جي مشق ڪئي.
  
  انهن اڃا تائين آواز نه ڪيو.
  
  پر پوءِ ڪيترائي ٻيا ماڻهو دروازي مان ڦاٽي پيا، ۽ آفيس جي اندر ڪنهن هڪ رڙ ڪئي. ڊريڪ کي خبر هئي ته راند ختم ٿي وئي آهي.
  
  "انهن کي ڏيڻ ڏيو.
  
  ايليسيا "فڪ ها" ڪري رڙ ڪئي ۽ آفيس جي دروازي کي جيئن ئي کوليو ته لات هنيائين، جنهن ڪري اهو ماڻهوءَ جي مٿي سان ٽڪرائجي ويو. هڪ ٻيو ماڻهو ٻاهر نڪتو، هن جون اکيون صدمي ۾ وڏيون هيون جيئن انهن بندوق کڻي هڪ خوبصورت عورت ڏانهن ڏٺو ۽ هڪ ويڙهاڪ جي پوزيشن هن جو انتظار ڪري رهي هئي. هن شاٽ گن بلند ڪئي. اليسيا کيس پيٽ ۾ گولي ڏني.
  
  هو دروازي ۾ ڪري پيو. آفيس مان وڌيڪ رڙيون آيون. صدمو سمجھ ۾ تبديل ٿيڻ لڳو. کين جلد ئي احساس ٿيندو ته چند دوستن کي سڏڻ عقلمندي ٿيندي.
  
  ڊريڪ هڪ ميڪنڪ تي فائرنگ ڪئي، هن کي ران جي وچ ۾ ماريو ۽ هن کي هيٺ ڪري ڇڏيو. اھو ماڻھو ميڪليرن کان ھيٺ لھي ويو، پنھنجي پٺيان رت جو ھڪڙو پيچرو ڇڏي ويو. جيتوڻيڪ ڊريڪ به حيران ٿي ويو. مائي ٻئي ماڻهوءَ سان مڱڻي ڪئي ۽ ڊريڪ اليسيا ڏانهن موٽيو.
  
  "اسان کي اندر وڃڻو پوندو."
  
  ايليسيا ويجھو وڌي وئي جيستائين هوءَ اندر جو سٺو نظارو نه ڪري. ڊريڪ فرش سان گڏ هلندي رهي جيستائين هو دروازي وٽ پهتو. هن جي نوڊ تي، اليسيا ڪيترائي شاٽ فائر ڪيا. ڊريڪ لڳ ڀڳ دروازي ۾ داخل ٿيو، پر ان وقت اڌ درجن ماڻهو هٿيار کڻي ٻاهر نڪري آيا ۽ زبردست فائرنگ شروع ڪئي.
  
  ايلسيا ڦري، لئمبوروگيني جي پويان لڪي. گوليون هن جي پاسن کان هيٺ لهي ويون. ونڊ شيلڊ ڀڄي ويو. ڊريڪ جلدي ڀڄي ويو. هو انسان جي اکين ۾ درد ڏسي سگهي ٿو جيئن هو سپر ڪارن تي گوليون هڻي.
  
  ٻيءَ به کيس ڏٺو. ڊريڪ هن کان هڪ سيڪنڊ کان اڳ فائرنگ ڪئي ۽ هن کي پنهنجي هڪ ساٿيءَ کي پاڻ سان گڏ کڻي بيهي ڪري هيٺ ڏٺو.
  
  ايليسيا لئمبوروگيني جي پويان ٽپو ڏئي ٻاهر نڪري آئي ۽ ٻه ڪپڙا پنچون هنيا. ڊريڪ فراري ڏانهن ڊوڙندو ويو، پنهنجي وڏن ٽائرن جي پويان ڊڪندو. هاڻي هر گولي جي حساب سان. هو آفيس جي ڀت جي ڪنڊ وٽان نظرن کان لڪايل مئي کي ڏسي سگهيو ٿي، پٺيءَ ۾ جهڪي رهيو هو جتان ميڪنڪس آيا هئا.
  
  انهن مان ٽي هن جي پيرن تي ويٺا.
  
  ڊريڪ هڪ ننڍڙي مسڪراهٽ تي مجبور ڪيو. هوءَ اڃا تائين مڪمل مارڻ واري مشين هئي. هڪ لمحي لاءِ هو مئي ۽ ايليسيا جي وچ ۾ ٿيڻ واري ناگزير ملاقات ۽ ويلز جي موت جي بدلي جي باري ۾ پريشان ٿي ويو، پر پوءِ هن پنهنجي پريشاني کي ان ئي ڏورانهين ڪنڊ ۾ بند ڪري ڇڏيو، جيترو هن بين، هيڊن ۽ ٻين سڀني دوستن لاءِ محسوس ڪيو هو.
  
  هي اها جاءِ نه هئي جتي توهان پنهنجي شهري جذبن کي آزاديءَ سان قابو ڪري سگهو.
  
  گولي فراري کي لڳي، دروازي مان نڪري ٻئي پاسي کان ٻاهر نڪري وئي. ٻوڙيندڙ حادثي سان، سامهون واري ونڊو ڌماڪي سان، شيشي هڪ مني آبشار ۾ ڪري پيو. ڊريڪ پريشان ٿيڻ جو فائدو ورتو ته ٻاهر ٽپو ڏئي ۽ هڪ ٻئي شخص کي گولي هڻي جيڪو آفيس جي دروازي جي ويجهو هو.
  
  شوقين، يقينا.
  
  پوءِ هن ڏٺو ته ٻه سخت ماڻهون هٿن ۾ مشين گن کڻي آفيس مان نڪرندا هئا. ڊريڪ جي دل ڌڙڪڻ ڇڏي ڏني. هن انهن جي پويان ٻن وڌيڪ مردن جي تصوير چمڪيو - لڳ ڀڳ يقيني طور تي اسڪاربيري ۽ پيٽرسن، جيڪي ڪرائي تي رکيل مزدورن کان محفوظ آهن - ان کان اڳ جو هن پنهنجي جسم کي وڏي ٽائر جي پويان جيترو ٿي سگهي ننڍو ڪيو.
  
  اڏامندڙ گولين جو آواز سندس ڪنن جا پردا ڦاٽي پيو. پوءِ اها سندن حڪمت عملي هوندي. ايلسيا ۽ هن کي گهر ۾ نظربند رکو جيستائين ٻئي مالڪ پوئين دروازي کان ٻاهر ڀڄي وڃن.
  
  پر انهن مئي لاءِ رٿابندي نه ڪئي.
  
  جاپاني ايجنٽ رد ٿيل پستول جو هڪ جوڙو کنيو ۽ ڪنڊ جي چوڌاري آيو، سب مشين گنن سان ماڻهن تي فائرنگ ڪئي. هڪ ڄڻو پوئتي ڀڄي ويو ڄڻ ته هن کي ڪار سان ٽڪرائجي ويو آهي، پنهنجي بندوق کي وحشي طور تي فائرنگ ڪري ٿو ۽ ڇت جي پار ڪنفيٽي پکيڙي رهيو آهي جيئن هو ڪري پيو. ٻئي پنھنجن مالڪن کي پنھنجي لاش جي پٺيان ھلايو ۽ پنھنجون نظرون مائي ڏانھن ڦيرائي ڇڏيون.
  
  ايليسيا مٿي ڏانهن وڌيو ۽ هڪ شاٽ فائر ڪيو جيڪو باڊي گارڊ جي ڳل مان گذريو، فوري طور تي هن کي هيٺ ڪري ڇڏيو.
  
  هاڻي اسڪربري ۽ پيٽرسن پنهنجا هٿيار پاڻ ڪڍيا. ڊريڪ قسم کنيو. هن کي انهن جي زنده ضرورت هئي. ان موقعي تي، ٻه وڌيڪ ماڻهو پوئين ۽ پاسي واري دروازن مان داخل ٿيا، مائي کي مجبور ڪيو ته هو ميڪ لارن جي پويان ڍڪڻ لاء.
  
  گولي قيمتي ڪار جي جسم کي ڇڪي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ مالڪن مان هڪ کي هوائي ڪالو سور وانگر رڙيون ڪندي ٻڌو، باقي ڪجهه ماڻهو پنهنجي باس جي چوڌاري گڏ ٿيا ۽ ڪارن تي فائرنگ ڪرڻ لڳا ۽ ان ڪري حملي آور تيز رفتاريءَ سان پوئتي گيراج ڏانهن ڊوڙڻ لڳا.
  
  ڊريڪ ٿوري دير لاءِ حيران ٿي ويو. مائي ٻن باڊي گارڊن کي ماري ڇڏيو، پر اسڪاربي ۽ پيٽرسن تيزيءَ سان پوئين دروازي مان اوندهه جي باهه هيٺ غائب ٿي ويا.
  
  ڊريڪ اٿي بيٺو ۽ فائرنگ ڪري، اڳتي وڌيو. اڳتي وڌڻ دوران، هو ٻه وڌيڪ هٿيار کڻڻ لاءِ هيٺ لهي ويو. پوئين دروازي تي گارڊن مان هڪ ڪري پيو، سندس ڪلهي تي هٿ رکي. ٻئي قدم رت جي وهڪري ۾ موٽي آيا.
  
  ڊريڪ دروازي ڏانهن ڊوڙي، مائي ۽ اليسيا سندس پاسي ۾. مئي فائرنگ ڪئي جڏهن ڊريڪ ڪجھ تيز نظرون ورتيون، يوٽيلٽي رومز ۽ گيراج جي جڳھ جو جائزو وٺڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "بس هڪ وڏي کليل جاءِ،" هن چيو. "پر اتي ھڪڙو وڏو مسئلو آھي."
  
  ايلسيا هن جي ڀرسان بيٺي. "ڇا؟"
  
  "انهن وٽ اتي هڪ شيلبي ڪوبرا آهي.
  
  مائي هن ڏانهن اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "ڇو اهو مسئلو آهي؟"
  
  "جيڪو به ڪريو، ان کي گولي نه ڏيو."
  
  "ڇا اهو بارود سان ڀريل آهي؟"
  
  "نه".
  
  "پوءِ مان ڇو نه ٿو ڪڍي سگهان؟
  
  "ڇاڪاڻ ته اهو Shelby Cobra آهي!"
  
  "اسان صرف بيوقوف سپر ڪارن سان ڀريل هڪ شو روم کي شاٽ ڪيو." اليشيا کيس هڪ طرف ڪري ڇڏيو. "جيڪڏهن توهان کي اهو ڪرڻ جي جرئت نه آهي، بند ڪريو."
  
  "ڳالهه". ڊريڪ هن ڏانهن وڌيو. گولي هن جي پيشانيءَ مان گذرندي پلستر جي ڀت کي ڇڪيندي، هن جي اکين ۾ پلستر جي ڇنڊ ڇاڻ ڪري رهي هئي. جيئن هن جي توقع هئي، خراب ماڻهو ڊوڙڻ دوران شاٽ. جيڪڏهن اهي ڪنهن به شيء کي ماريندا، ته اها انڌي قسمت هوندي.
  
  ڊريڪ مقصد ورتو، هڪ ڊگهو ساهه کنيو، ۽ ٻنهي مالڪن جي ٻنهي پاسن کان ماڻهن کي ٻاهر ڪڍيو. جيئن ته سندن آخري باقي بچيل محافظ گر ٿي ويا، ٻنهي اسڪاربري ۽ پيٽرسن کي محسوس ٿيڻ لڳو ته اهي هڪ هاري جنگ وڙهندا هئا. اهي روڪي ويا، هٿيار انهن جي پاسن تي لٽڪيا. ڊريڪ انهن ڏانهن ڊوڙيو، هن جي آڱر اڳ ۾ ئي ٽرڪ تي هئي.
  
  "ڪلائوڊ،" هن چيو. "اسان کي ڪلاڊ جي ضرورت آهي، توهان کي نه. هو ڪٿي آهي؟"
  
  ويجھو، ٻئي مالڪ عجيب طرح سان ملندڙ جلندڙ نظر آيا. انهن ٻنهي جا منهن ٿڪل هئا، سخت لڪير سان ڀريل هئا جيڪي سالن جي بي رحم فيصلي سازيءَ مان پيدا ٿيا هئا. هنن جون اکيون ٿڌيون هيون، پريان پيرن جون اکيون. سندن ھٿ، اڃا پنھنجا پستول پڪڙي، احتياط سان جھڪي رھيا آھن.
  
  مائي هٿيار ڏانهن اشارو ڪيو. "انهن کي اڇلائي ڇڏيو."
  
  اليسيا پنهنجي پرستار کي وسيع ڪيو، ان کي نشانو بڻائڻ وڌيڪ ڏکيو بڻائي ڇڏيو. ڊريڪ تقريبن باسن جي اکين ۾ شڪست ڏسي سگهيو. پستول لڳ ڀڳ هڪ ئي وقت فرش تي ڪري پيو.
  
  "خوني جهنم،" ايليسيا رڙ ڪئي. "اهي ساڳيا نظر اچن ٿا ۽ ساڳيو ڪم ڪن ٿا. ڇا جنت ۾ خراب ماڻهو توهان کي کلون ۾ تبديل ڪندا آهن؟ ۽ جڏهن آئون موضوع تي آهيان، ڇو ته هتي ڪو به خراب ماڻهو ۾ بدلجي ويندو؟ هي جڳهه ستين آسمان تي موڪلن کان بهتر آهي.
  
  "توهان مان ڪهڙو اسڪاربي آهي؟ مائي پڇيو، آسانيءَ سان نقطي تي پهچي.
  
  "مان آهيان،" سونهري وارن وارن چيو. "ڇا توهان ماڻهو ڪلاڊ کي سڄي شهر ۾ ڳولي رهيا آهيو؟
  
  "هي اسان آهيون،" ڊرڪ چيو. "۽ هي اسان جو آخري اسٽاپ آهي."
  
  خاموشيءَ ۾ هڪ هلڪو ڪلڪ گونجي ويو. ڊريڪ چوڌاري ڦري ويو، ڄاڻي ٿو ته اليسيا هميشه وانگر ٽارگيٽ کي ماريندو. گيراج خالي نظر آيو، خاموشي اوچتو جبل وانگر ڳري ٿي وئي.
  
  اسڪاربري کين هڪ زرد مسڪراهٽ ڏني. "اسان ورڪشاپ ۾ آهيون. ڪڏهن ڪڏهن سڀ ڪجهه ڌار ٿي ويندو آهي."
  
  ڊريڪ اليسيا ڏانهن نه ڏٺو، پر هن کي اشارو ڏنو ته هو مسلسل محتاط رهي. ڪجهه غلط هو. هن اندر داخل ٿي اسڪاربي کي پڪڙي ورتو. تيزيءَ سان جوڊو هلڻ سان، ڊريڪ هن کي مٿي کنيو ۽ پنهنجي ڪلهي تي اڇلائي، ماڻهوءَ کي سختيءَ سان ڪنڪريٽ ۾ اڇلائي ڇڏيو. جڏهن اسڪاربي جي اکين مان درد گذري چڪو هو، ڊريڪ هڪ بندوق هن جي ٿلهي ڏانهن اشارو ڪيو هو.
  
  "ڪلاڊ ڪٿي آهي؟ - آءُ پڇيو.
  
  "ڪڏهن نه ٻڌو-"
  
  ڊريڪ هڪ انسان جي نڪ کي ٽوڙي ڇڏيو. "توهان وٽ هڪ وڌيڪ موقعو آهي."
  
  اسڪاربي جي سانس تيز ٿي رهي هئي. هن جو چهرو گرينائيٽ جهڙو سخت هو، پر هن جي ڳچيءَ جا عضوا سخت ڪم ڪري رهيا هئا، اعصاب ۽ خوف کي پڪڙي رهيا هئا.
  
  "اچو ته ٽڪرن کي ڪڍڻ شروع ڪريون." مائي جو هلڪو آواز هنن تائين پهتو. "مان تنگ آهيان".
  
  "ڪافي صحيح". ڊريڪ بند ڪيو، پاسي ڏانهن قدم وڌايو ۽ ٽرگر کي ڇڪيو.
  
  "NOOO!"
  
  اسڪاربي جي رڙ کيس آخري ممڪن لمحي روڪي ڇڏيو. "ڪلائوڊ هڪ فارم تي رهندو آهي! اتر سامونڊي ڪناري کان اندرين. مان توهان کي ڪوآرڊينيٽس ڏئي سگهان ٿو.
  
  ڊريڪ مرڪيو. "پوء اڳتي وڌو."
  
  ٻيو ڪلڪ. ڊريڪ کي ٿوري حرڪت ڏٺي ۽ سندس دل ٻڏي وئي.
  
  اڙي نه.
  
  اليسيا فائرنگ ڪئي. هن جي گولي آخري خراب ماڻهو کي فوري طور تي ماري ڇڏيو. هو هڪ شيلبي جي ٽنگ ۾ لڪائي رهيو هو.
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو. هوءَ ٿوري پراڻي شرارت سان مسڪرائي وئي. ڊريڪ ڏٺو ته هوءَ گهٽ ۾ گهٽ پاڻ کي ٻيهر ڳوليندي. هوء هڪ مضبوط ڪردار هئي جيڪا نقصان سان منهن ڏئي سگهي ٿي.
  
  هن کي پاڻ تي ايترو يقين نه هو. هن اسڪاربي کي جلدي ڪرڻ لاءِ چيو. "جلدي ڪريو. تنهنجو دوست، ڪلاڊ، هڪ وڏي تعجب ۾ آهي.
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  هيڊن ۽ ڪنيماڪا وٽ ڪار شروع ڪرڻ جو وقت به نه هو جڏهن ڊريڪ فون ڪيو. هن پنهنجي اسڪرين تي هن جو نمبر ڏٺو ۽ راحت جو ساهه کنيو.
  
  "ڊريڪ. اوهان ڪٿي آهيو-"
  
  "وقت ناهي. مون وٽ ڪلواڊ جي جڳهه آهي.
  
  "ها، اسان به ائين سمجهون ٿا، هوشيار ماڻهو. اها حيرت انگيز آهي ته ڪجهه مجرم خاموش زندگي گذارڻ لاءِ ڇڏي ڏين ٿا.
  
  "توکي ڪيتري وقت کان خبر آهي؟ اوهان ڪٿي آهيو؟" ڊريڪ سوالن کي فائر ڪيو جيئن ڊرل سارجنٽ آرڊر ڏئي.
  
  "سست ڪر، شير. اسان کي صرف هڪ منٽ اڳ خبر ملي. ٻڌو، اسان فوري اثر لاءِ تياري ڪري رهيا آهيون. ۽ منهنجو مطلب هاڻي آهي، ڇا توهان کيڏي رهيا آهيو؟
  
  "مان بلڪل صحيح آهيان. اسان سڀ اهڙا آهيون. هي بدمعاش ڪووالنڪو کان هڪ قدم پوئتي آهي.
  
  هيڊن کيس دهشتگردي جي خبردارين بابت ٻڌايو جيئن هن ڪنيماڪا کي ڊرائيو ڪرڻ جو اشارو ڪيو. جڏهن هوء ختم ٿي، ڊريڪ خاموش ٿي ويو.
  
  ٿوري دير کان پوءِ چيائين، "هيڊ ڪوارٽر ۾ ملنداسين.
  
  هيڊن جلدي بين بليڪ جو نمبر ڊائل ڪيو. "تنهنجو آپريشن ڪامياب ٿيو. اسان کي اميد آهي ته لنڊن ۾ اسان جو نمائندو توهان کي حاصل ڪري ڇڏيندو جيڪو توهان کي گهربل آهي ايندڙ ڪجهه ڪلاڪن اندر، جنهن کان پوءِ هو توهان ڏانهن ڪاپيون موڪليندو. مون کي اميد آهي ته اهو ئي آهي جيڪو توهان جي ضرورت آهي، بين.
  
  "مون کي اميد آهي ته اهو واقعي اتي آهي." بين جو آواز ان کان وڌيڪ نروس هو جو هن ڪڏهن به کيس ڳالهائيندي ٻڌو هو. "اهو هڪ صحتمند اندازو آهي، پر اهو اڃا تائين هڪ اندازو آهي."
  
  "مون کي به اميد آهي".
  
  هيڊن پنهنجو فون ڊيش بورڊ تي اڇلائي ڇڏيو ۽ خالي نظرن سان ويڪيڪي جي گهٽين ڏانهن ڏٺو جيئن ڪنيماڪا واپس هيڊ ڪوارٽر ڏانهن هليو ويو. "گيٽس سوچيو ته جيڪڏهن اسان ڪلواڊ سان جلدي ڊيل ڪري سگهون ٿا، اسان حملن کي روڪي سگهون ٿا. انهن کي اميد آهي ته ڪووالنڪو به اتي هوندو.
  
  منو ڏند ڪٿائين. "هر ڪو اهو ڪري رهيو آهي، باس. مقامي پوليس، خاص فورسز. هر شيءِ سُڪي ٿي جيستائين ڦاٽندي. مسئلو اهو آهي ته خراب ماڻهو اڳ ۾ ئي موجود آهن. انهن کي هجڻ گهرجي. ڪنهن به امڪاني حملي کي روڪڻ بلڪل ناممڪن آهي، ٽن مختلف ٻيٽن تي اڌ درجن حملن کي ڇڏي ڏيو.
  
  اقتدار ۾ موجود هر ڪنهن کي يقين هو ته ڪووالنڪو اصل ۾ ڪيترن ئي حملن جو حڪم ڏنو هو ته جيئن هر ڪنهن کي مصروف رکڻ لاءِ هو پنهنجي خواب جي ڳولا ۾ هليو ويو - هڪ سفر جنهن لاءِ هن پنهنجي زندگيءَ جو آخري حصو وقف ڪري ڇڏيو.
  
  ڪيپٽن ڪڪ جي نقش قدم تي عمل ڪريو. اهو بهتر آهي ته هڪ هڪ ڪري وڃو. دوزخ جي دروازن کان ٻاهر جي ڳولا ڪريو.
  
  هيڊن چوڌاري گهميو جيئن هيڊ ڪوارٽر ٻاهران لڌل هو. اهو عمل ڪرڻ جو وقت آهي.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ مئي ۽ اليسيا کي سي آءِ اي جي عمارت ۾ وٺي آيو ۽ کين فوري طور تي مٿي کڻي ويو. انهن کي سرگرمي سان ڀريل ڪمري ۾ پهچايو ويو. پري آخر ۾، هيڊن ۽ ڪنيماڪا پوليس ۽ فوجي اهلڪارن جي ميڙ جي وچ ۾ بيٺا هئا. ڊريڪ SWAT ۽ HPD برگلر ٽيم ڏسي سگهي ٿي. هو يونيفارم ڏسي سگهي ٿو ته بلاشڪ سي آءِ اي اسپيشل آپريشنز ٽيمن سان تعلق رکن ٿا. ٿي سگهي ٿو ته ڪجهه ڊيلٽا ويجهو.
  
  شيطان بلاشبہ بلڊ بادشاهه جي دم تي آهي ۽ رت لاءِ ٻاهر آهي.
  
  "ڇا توهان کي ياد آهي ته جڏهن بلڊ ڪنگ پنهنجا ماڻهو موڪليا هئا ته هو ان ڊسٽرائير تي حملو ڪرڻ لاءِ ڊوائيس چوري ڪري؟ ھن چيو. "۽ انهن هڪ ئي وقت ڪنيماڪا کي اغوا ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي؟ مون کي يقين آهي ته اهو هڪ حادثاتي قبضو هو. اهي صرف Kinimaki هوائي ٻولي ڄاڻڻ چاهيندا هئا.
  
  ڊريڪ کي پوءِ ياد آيو ته جڏهن ڪووالنڪو جي ماڻهن تباهيءَ کي ڳنڍيو هو، تڏهن نه ته مئي ۽ نه ئي ايليسيا آس پاس هئا. هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "ڪو مسئلو ناهي".
  
  ڊريڪ ڏٺو ته بين ۽ ڪرين ونڊو جي ڀرسان بيٺل آهن. انهن مان هر هڪ جي هٿ ۾ هڪ گلاس هو، ۽ اهي اسڪول جي ڊسڪو ۾ ڦرندڙ ڪاغذن وانگر نظر اچن ٿا.
  
  ڊريڪ ميڙ ۾ گم ٿيڻ بابت سوچيو. اهو آسان ٿيندو. ڪينيڊي جو نقصان اڃا تائين سندس رت ۾ ٽڙي پيو هو، جنهن ڪري هن لاءِ بحث ڪرڻ ناممڪن ٿي پيو. بين اتي هو. بين هن کي سنڀاليو جيئن هوء مري وئي.
  
  اهو Drake هجڻ گهرجي. نه رڳو اهو. ڊريڪ کي هن جي موت کي روڪڻو هو. اهو ئي هو جيڪو هن ڪيو. وقت ڦري ويو ۽ هڪ لمحي لاءِ هن پاڻ کي ڪينيڊي سان گڏ يارڪ ۾ گهر ۾ ڏٺو، باورچی خانه ۾ ڪجهه پچائي رهيو هو. ڪينيڊي ڳاڙهي رم کي فرائينگ پين ۾ اڇلائي ڇڏيو ۽ مٿي ڏٺو جڏهن اها ٿڌڙي هئي. ڊريڪ اسٽيڪ کي لہسن جي مکھن ۾ مارين ڪيو. اهو عام هو. مزيدار ھيو. دنيا وري عام ٿي وئي.
  
  سندس اکين اڳيان ستارا ائين چمڪي رهيا هئا جيئن ناڪام آتش بازي. اوچتو ئي سڪون موٽي آيو ۽ سندس چوڌاري آواز اچڻ لڳا. ڪنهن کيس جهليو. هڪ ٻئي ماڻهوءَ پنهنجي هڪ باس تي گرم ڪافي اُڇلي ۽ ٽوائلٽ ڏانهن ائين ڀڄڻ لڳو جيئن جهنم مان چمگادڙ نڪري.
  
  اليڪشيا غور سان هن ڏانهن ڏٺو. "ڇا پيو ٿئي، ڊريڪس؟
  
  هن ميڙ جي ذريعي ڌڪ هنيو جيستائين هو بين بليڪ سان منهن ۾ نه آيو. ڊنروڪ کان جلدي تبصرو لاءِ اهو بهترين لمحو هو. ڊريڪ کي اها خبر هئي. بينن کي شايد اها خبر هئي. پر هو ٻئي خاموش هئا. بين جي پويان دريءَ مان روشني وهي وئي؛ هونولولو سج جي روشني، روشن نيري آسمان ۽ ٻاهر ڪجهه ٻرندڙ ڪڪرن سان ٺهيل بيٺو هو.
  
  ڊريڪ آخرڪار سندس آواز مليو. "ڇا اهي سي آءِ اي ڪمپيوٽر مفيد هئا؟
  
  "اسان کي اميد آهي". بين ڪئپٽن ڪڪ جي ڊائمنڊ هيڊ ڏانهن سفر جي ڪهاڻي کي خلاصو ڪيو ۽ انڪشاف سان ختم ٿيو ته سي آءِ اي هڪ برطانوي ايجنٽ کي استعمال ڪيو هو نيشنل آرڪائيوز کي ڦرڻ لاءِ.
  
  ايلسيا نوجوان جي خبر ٻڌي آهستي آهستي اڳتي وڌي. "برطانوي سپر چور؟ هن جو نالو ڇا آهي؟"
  
  بين اوچتو ڌيان ڇڪايو. "هيڊن مون کي ڪڏهن به نه ٻڌايو."
  
  ايلسيا مختصر طور تي سي آءِ اي آپريٽو ڏانهن ڏٺو، پوءِ هڪ گستاخ مسڪراهٽ ۾ ڀڃي. "ها، مون کي شرط آهي ته هن ائين نه ڪيو.
  
  "هن جو ڇا مطلب آهي؟" ڪرين ڳالهايو.
  
  اليسيا جي مسڪراهٽ ٿوري خراب ٿي وئي. "مان پنهنجي سفارتڪاريءَ لاءِ خاص نه ڄاتو آهيان. ان کي نه دٻايو".
  
  ڊرڪ کنگهيو. "صرف هڪ ٻيو بين الاقوامي مجرم جيڪو ايلسيا کي ڀڃي ڇڏيو. چال هميشه اها رهي آهي ته اها ڳولهي جيڪا هن وٽ ناهي.
  
  "اهو سچ آهي،" ايليسيا مسڪرائيندي چيو. "مان هميشه مقبول ٿي چڪو آهيان."
  
  "خير، جيڪڏهن هي اهو ايجنٽ آهي جنهن بابت مان سوچيان ٿو،" مائي سندن گفتگو ۾ مداخلت ڪئي، "هو جاپاني انٽيليجنس کي سڃاڻي ٿو. هو هڪ رانديگر آهي. ۽ هڪ تمام، تمام سٺو آپريٽو."
  
  "تنهنڪري هو شايد پنهنجي آخر جو خيال رکندو." ڊريڪ پئسفڪ شهر جي خوشين جو مطالعو ڪيو جيڪو هن جي اڳيان پکڙيل هو ۽ پاڻ کي ٿوري امن جي خواهش هئي.
  
  "اهو ڪڏهن به هن لاءِ ڪو مسئلو نه هو ،" اليسيا چيو. "۽ ها، هو اوهان جا رسالا پهچائي ڇڏيندو.
  
  بين اڃا تائين اليسيا ۽ هيڊن جي وچ ۾ ڏسي رهيو هو، پر هن پنهنجي زبان کي پڪڙي ڇڏيو. صوابديد هن اسٽيج تي ظاهر ڪرڻ جو بهترين حصو هو. "اهو اڃا تائين هڪ تعليم يافته اندازو آهي،" هن چيو. "پر جيڪڏهن اسان دوزخ جي دروازن تي ختم ڪريون ٿا، مون کي پڪ آهي ته اهي رڪارڊنگ اسان جي زندگي بچائي سگهندا."
  
  "مان اميد ڪريان ٿو" - ڊرڪ ڦريو ۽ افراتفري جي چوڌاري ڏٺو - "اهو نه ايندو. خوني بادشاهه اڃا تائين رينچ تي هوندو. پر جيڪڏهن اهي بيوقوف جلدي نه ڪن، ڪووالنڪو ڀڄي ويندو.
  
  "ڪووالنڪو." اليشيا پنهنجي انتقام جو مزو وٺندي، ائين چوڻ تي پنهنجا چپ چاڙهيا. "مان مري ويندس ان لاءِ جيڪو هڊسن سان ٿيو. ۽ Boudreau؟ اھو ھڪڙو ٻيو آھي جيڪو واقعي نشان لڳل آھي. " هوءَ به، شور مچائيندڙ ميڙ جي چوڌاري ڏسڻ لڳي. "بهرحال، هتي انچارج ڪير آهي؟
  
  ڄڻ ته جواب ۾ هيڊن جي جي ڀرسان آفيسرن جي ميڙ مان آواز آيو. جڏهن شور ختم ٿي ويو ۽ انسان کي ڏسي سگهجي ٿو، ڊريڪ جوناٿن گيٽس کي ڏسي خوش ٿيو. هن سينيٽر کي پسند ڪيو. ۽ هن سان گڏ ماتم ڪيو.
  
  "جيئن توهان کي خبر آهي، اسان وٽ اوهو ۾ ڪووالنڪو رينچ جو هنڌ آهي،" گيٽس چيو. "تنهنڪري، اسان جي مشن کي چار حصن تي مشتمل هجڻ گهرجي. پهرين، سڀني يرغمالين کي محفوظ ڪريو. ٻيو، شڪي دهشتگرد حملن بابت معلومات گڏ ڪرڻ. ٽيون، هن انسان کي ڳوليو، ڪلاڊ ۽ ڪووالنڪو. ۽ چوٿون، ٻين ٻن ڍورن جو مقام ڳوليو.
  
  گيٽس رڪجي ويو ته هن کي اندر وڃڻ ڏيو، ۽ پوءِ ڪنهن نه ڪنهن طرح ڪمري ۾ موجود هر مرد ۽ عورت کي اهو سمجهائڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو ته هو انهن کي هڪ ئي اک سان ڏسي رهيو آهي. "اهو ڪنهن به ضروري طريقي سان ٿيڻ گهرجي. Kovalenko رضامندي سان ڪيترن ئي زندگين کي خطري ۾ وجهي ڇڏيو هو پنهنجي خوفناڪ ڳولا دوران. اهو اڄ ختم ٿئي ٿو. "
  
  دروازا کوليا ويا. اوچتو ڪمري ۾ افراتفري ختم ٿي وئي ۽ سڀ ماڻهو جلدي جلدي پنهنجي پنهنجي ماڳن ڏانهن موٽڻ لڳا. تفصيل سان غور ڪيو ويو آهي.
  
  ڊريڪ هيڊن جي نظر کي پڪڙيو. هوءَ هن ڏانهن هٿ وڌائي، کيس اچڻ جي دعوت ڏيندي هئي.
  
  "ليس ٿي وڃو ۽ پنهنجي گهوڙن جي زين تي، دوستو. اسان ٽيهن منٽن ۾ ڪلاڊ جي فارم تي پهچنداسين.
  
  
  باب چوويهه
  
  
  ڊريڪ پنهنجي دوستن سان گڏ هوائي پوليس ڊپارٽمينٽ جي هلڪي هيلي ڪاپٽرن مان هڪ ۾ ويٺو ۽ هن جي مٿي کي صاف ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي جيئن اهي جلدي ڪلواڊ جي رينچ ڏانهن ڀڄي ويا. آسمان ساڳين هيلي ڪاپٽرن ۽ وڏن فوجي جهازن سان ڀريل هو. سوين ماڻهو هوا ۾ هئا. ٻيا پنهنجي رستي تي زمين تي هئا، جيترو تيزيءَ سان ٿي سگهي ٿو. اڪثر پوليس ۽ فوجي اهلڪارن کي مجبور ڪيو ويو هونولولو ۽ وائيڪي علائقي ۾ رهڻ جي صورت ۾ دهشتگرد حملن جي حقيقت ۾.
  
  خوني بادشاهه سندن لشڪر ورهائي ڇڏيو.
  
  سيٽلائيٽ جي تصوير فارم تي تمام گهڻي سرگرمي ڏيکاري ٿي، پر ان جو گهڻو حصو ڇڪايو ويو، اهو ٻڌائڻ ناممڪن آهي ته واقعي ڇا ٿي رهيو آهي.
  
  ڊريڪ پرعزم هو ته ڪووالنڪو لاءِ پنهنجي جذبات کي هٿ ۾ رکي. گيٽس صحيح هو. يرغمال ۽ انهن جي حفاظت هتي فيصلا ڪندڙ عنصر هئا. ڪجھ سڀ کان وڌيڪ حيرت انگيز نظارا جيڪي هن ڪڏهن ڏٺا هئا هن جي هيٺان ۽ چوڌاري ظاهر ٿيا جڏهن اهي اتر ساحل ڏانهن اڏامي رهيا هئا، پر ڊريڪ پنهنجي خواهش جي هر اونس کي ڌيان ڏيڻ لاء استعمال ڪيو. هو اهو سپاهي هو، جيڪو هو ڪڏهن هو.
  
  هو ٻيو ڪو به ٿي نٿو سگهي.
  
  هن جي کاٻي پاسي، مائي پنهنجي ڀيڻ، چيڪا سان مختصر ڳالهايو، هن جي حفاظت کي ٻه ڀيرا جانچيو ۽ ڪجهه خاموش لفظن جو تبادلہ ڪيو جڏهن اهي ٿي سگهيا. اهو ڪو به راز نه هو ته اهي مڪمل پيماني تي جنگ شروع ڪري سگهن ٿا يا تيار ڪيل جنگي علائقي ۾ سر ڪري سگهن ٿا.
  
  ڊريڪ جي ساڄي طرف، اليسيا وقت گذاريو ۽ هن جي هٿيارن ۽ سامان جي جانچ ڪرڻ ۽ ٻيهر چڪاس ڪيو. هن کي ڪجهه به وضاحت ڪرڻ جي ضرورت نه هئي. ڊريڪ کي ڪو شڪ نه هو ته هوءَ پنهنجو بدلو وٺندي.
  
  هيڊن ۽ ڪنيماڪا سامهون ويٺا، مسلسل پنهنجن مائڪروفونن کي دٻائي رهيا هئا ۽ ٻاهر نڪرڻ يا تازه ڪاريون ۽ آرڊر وصول ڪندا هئا. سٺي خبر اها هئي ته اوهو يا ڪنهن ٻئي ٻيٽ تي ڪجهه به نه ٿيو. خراب خبر اها هئي ته بلڊ بادشاهه کي هن لاء تيار ڪرڻ لاء سال هئا. هنن کي خبر ئي نه هئي ته هو ڪهڙي طرف وڃي رهيا هئا.
  
  بين ۽ ڪرين هيڊ ڪوارٽر ۾ رهجي ويا. انهن کي حڪم ڏنو ويو ته ايجنٽ جي اي ميل جو انتظار ڪن ۽ پوءِ ڪجهه خوفناڪ امڪان لاءِ تيار ڪن ته شايد انهن کي ڊائمنڊ هيڊ جي هيٺان وڃڻو پوندو ۽ ممڪن طور تي دوزخ جي دروازن ذريعي ڀڃڻو پوندو.
  
  چپپر جي سائونڊ سسٽم مان هڪ ڌاتوءَ جو آواز آيو. "مقصد تائين پنج منٽ."
  
  ڇا توهان اهو پسند ڪيو يا نه، ڊرڪ سوچيو. اسان هاڻي ان ۾ آهيون.
  
  هيلي ڪاپٽر اونهي واديءَ جي مٿان هيٺ لهي ويو، هڪ ناقابل يقين نظارو جيئن اهو ڪيترن ئي ٻين هيلي ڪاپٽرن جي چوڌاري اڏامي ويو. اها پهرين لهر هئي جنهن ۾ اسپيشل فورسز جي سپاهي شامل هئا. هر سيڪنڊ آمريڪي فوجي نجي مدد ڪرڻ لاء تيار هو. هوائي فوج. بحري. لشڪر.
  
  وري آواز آيو. "هدف".
  
  اهي هڪ ٿي اٿيا.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ جي بوٽن نرم گھاس کي ڇڪيو ۽ هو فوري طور تي باهه هيٺ اچي ويو. هو ٻئي کان آخري شخص هو جيڪو دروازي کان ٻاهر هليو ويو. بدقسمت مئرين، اڃا واپس وڙهندي، سينه تي پورو ڌماڪو ورتو ۽ زمين کي مارڻ کان اڳ مري ويو.
  
  ڊريڪ زمين تي پکڙجي وئي. سندس مٿي تي گوليون لڳيون. ٿلها ڌڪ هن جي ڀرسان لاگن کي مارا. هن هڪ گولي فائر ڪئي. هن جي ٻنهي پاسن جا ماڻهو ڍڪڻ لاءِ قدرتي ڦرندڙ جبلن کي استعمال ڪندي گھاس مان ڊوڙندا رهيا.
  
  اڳتي هلي هن هڪ گهر ڏٺو، هڪ ٻه ماڙ سرن جو ڍانچو، ڪجهه به خاص نه هو، پر ڪو به شڪ ناهي ته ڪووالنڪو جي مقامي ضرورتن لاءِ مناسب هو. کاٻي پاسي هن فارم جي علائقي کي ڏٺو. ڇا...؟
  
  خوفزده، غير هٿياربند شخصيتون هن ڏانهن ڊوڙڻ لڳا. اهي کاٻي ۽ ساڄي طرف، سڀني طرفن ۾ پکڙيل آهن. هُن پنهنجي ائڊفون ۾ رڙيون ٻڌيون
  
  "دوستانه ميچ".
  
  هو اڳتي وڌيو. مئي ۽ اليسيا سندس ساڄي پاسي هلي رهيا هئا. آخرڪار بحرين پاڻ کي گڏ ڪيو ۽ هڪ هموار ٿيل فائر نمونو سڏڻ شروع ڪيو. ڊريڪ تيزيءَ سان هلڻ لڳو. انهن جي اڳيان ويٺل ماڻهو پٺتي هٽڻ لڳا، پنهنجي لڪڻ جي جاءِ تان نڪرندا ۽ گهر ڏانهن ڊوڙڻ لڳا.
  
  آسان ھدف
  
  ڊريڪ ھاڻي حملو ڪندڙ قوت سان اٿيو ۽ ماڻھن کي ماريو جيئن ھو ڊوڙندو، پنھنجي پستول وڌائيندو. هن ڏٺو ته قيدي گھاس تي ٽپو ڏئي، گهر طرف وڃي رهيو هو. انهن کي خبر نه هئي ته سٺا ماڻهو اچي ويا آهن.
  
  قيدي اوچتو مڙي ويو ۽ ڪري پيو. خوني بادشاهه جي ماڻھن مٿن گھاس جا گولا ھڻي. ڊريڪ اٿي کڙو ٿيو، گولي هڻڻ واري کي نشانو بڻايو، ۽ بدمعاش جو مٿو اڇلائي ڇڏيو. هن وقتي طور تي فائرنگ ڪئي، يا ته ماڻهن کي زمين تي پڪڙيو يا ماڻهن جي رهنمائي ڪري ته جيئن ٻيا انهن کي ختم ڪري سگهن.
  
  هو ڪلاڊ کي ڳولي رهيو هو. هيلي ڪاپٽر ڇڏڻ کان اڳ، انهن سڀني کي بلڊ ڪنگ جي نائب جو فوٽو ڏيکاريو ويو. ڊريڪ کي خبر هئي ته هو واقعن کي مناظر جي پويان سڌو رستو ڏيکاريندو، فرار ٿيڻ جو منصوبو ٺاهيندو. شايد گهر کان.
  
  ڊريڪ ڀڄي ويو، اڃا تائين علائقي کي اسڪين ڪري رهيو آهي، ڪڏهن ڪڏهن شوٽنگ. بدمعاشن مان هڪ ٽڪريءَ جي پويان اُٿيو ۽ مٿس چت کڻي آيو. ڊريڪ صرف پنهنجي ڪلهي کي هيٺ ڪيو، هن جي مخالف جي رفتار کي هن کي سڌو سنئون ڏانهن وٺي وڃڻ جي اجازت ڏني، ۽ هو زمين تي ڪري پيو. ماڻهو ٽهڪ ڏنو. ڊريڪ جي بوٽ هن جي جبري کي چيڀاٽي ڇڏيو. ڊريڪ جو ٻيو بوٽ هٿ تي چڙهائي هٿ ۾ جهليو.
  
  اڳوڻي ايس اي ايس انسان پنهنجي بندوق جو مقصد ۽ فائرنگ ڪئي. ۽ پوءِ اڳتي وڌياسين.
  
  هن پوئتي نه ڏٺو. گهر اڳيان هو، وڏو لڳي رهيو هو، دروازو ٿورو کليل هو، ڄڻ اندر داخل ٿيڻ جي دعوت ڏئي رهيو هو. ظاهر آهي ته اهو رستو نه آهي. ڊريڪ جيئن ئي ڊوڙندو ويو ته ونڊوز کي ٻاهر ڪڍيو، بلند مقصد. گهر ۾ شيشي جو ڌماڪو.
  
  هاڻي وڌيڪ کان وڌيڪ قيدي فارم مان داخل ٿي رهيا هئا. ڪي ڊگھي گھاس ۾ بيٺا، رڳو رڙيون ڪري رھيا ھئا يا شيل حيران ٿي ويا. جڏهن ڊرڪ انهن ڏانهن ڏٺو، هن ڏٺو ته انهن مان گهڻا ڊوڙي رهيا هئا، اڳتي وڌندا هئا ڄڻ ته اهي ڪنهن شيء کان ڀڄي رهيا آهن.
  
  ۽ پوءِ هن اهو ڏٺو، ۽ هن جو رت برف ٿي ويو.
  
  مٿو، هڪ بنگال ٽائيگر جو ناممڪن طور تي وڏو مٿو، روشنيءَ جي تعاقب ۾ گھاس جي چوڌاري لڪندو رهيو. ڊريڪ ٽائگرن کي پنهنجي شڪار کي پڪڙڻ جي اجازت نه ڏئي سگهيو. هو انهن ڏانهن ڊوڙڻ لڳو.
  
  مون ائرفون دٻايو. "گھاس ۾ ٽائگر."
  
  جواب ۾ گجگوڙ جي لهر هئي. ٻين جانورن کي پڻ ڏٺو. ڊريڪ ڏٺو ته جانورن مان هڪ ڊوڙندڙ انسان جي پٺيءَ تي ٽپو ڏئي رهيو آهي. اها مخلوق تمام وڏي، زبردست هئي ۽ پرواز ۾ افراتفري ۽ قتل عام جي ڀرپور تصوير هئي. ڊريڪ مجبور ڪيو ته سندس ٽنگون تيزيءَ سان هلڻ لاءِ.
  
  هڪ ٻيو وڏو مٿو گھاس مان ڪجهه گز اڳ ڀڄي ويو. شينهن مٿس ٽپو ڏنو، سندس مغز هڪ وڏي گوڙ ۾ بدلجي ويو، هن جا ڏند کليل ۽ رت سان ڀريل هئا. ڊريڪ ڊيڪ تي ڪري پيو ۽ ڦري ويو، هن جي جسم ۾ هر اعصاب زنده ۽ رڙيون. هن کان اڳ ڪڏهن به هن ايترو مڪمل اسڪيٽ نه ڪيو هو. هن کان اڳ ڪڏهن به ايترو جلدي ۽ صحيح طور تي نه اٿيو هو. ائين لڳندو هو ڄڻ ڪنهن زبردست مخالف هن ۾ بهتر جنگجو ڪڍي ڇڏيو هجي.
  
  هن هڪ پستول ڪڍي، چوڌاري ڦريو ۽ هڪ گولي پوائنٽ خالي شير جي مٿي ۾ فائر ڪئي. جانور فوري طور تي ڪري پيو، دماغ ذريعي شاٽ.
  
  ڊريڪ سندس ساهه نه کنيو. هو جلدي ٽپو ڏئي گھاس پار ڪري ان ماڻهوءَ جي مدد ڪرڻ لڳو، جنهن کي هن ڪجهه سيڪنڊ اڳ هيٺ ڏٺو هو. ٽائيگر مٿس لڪي پيو، گوڙ ڪري رهيو هو، هن جا وڏا عضوا لچڪي رهيا هئا ۽ لڏندا رهيا جيئن هن پنهنجو مٿو ڇڪڻ لاءِ هيٺ ڪيو.
  
  ڊريڪ هن کي پٺيءَ ۾ گولي هنئي، انتظار ڪيو جيستائين هو ڦري نه ويو، ۽ پوءِ هن کي اکين جي وچ ۾ گولي هنئي. اُهو لٿو، سڀ پنج سؤ پائونڊ، ان ماڻهوءَ تي جيڪو کائڻ لاءِ هو.
  
  سٺو ناهي، ڊريڪ سوچيو. پر ان کان بهتر آهي ته ڦاٽي پيا ۽ جيئرو ئي کائين.
  
  سندس ڪنن ۾ رڙيون ٻڌڻ ۾ اينديون هيون. "منهنجي ڪر، هي بدمعاش وڏا آهن! "ٻيو، جيڪو! توهان جي ڇهن لاء هڪ وڌيڪ!
  
  هن پنهنجي ماحول جو مطالعو ڪيو. شينهن جو ڪوبه نشان نه آهي، رڳو خوفزده قيدي ۽ خوفناڪ سپاهي. ڊريڪ گھاس جي پار موٽي آيو، جيڪڏھن ڪنھن دشمن کي ڏسندو ته ڍڪڻ لاءِ تيار ھو، پر چند لمحن ۾ ھو گھر ۾ موٽي آيو.
  
  سامهون ونڊوز جا در ٽٽل هئا. مئرين اندر هئا. ڊريڪ پٺيان، هن جو وائرليس بلوٽوت سگنل هن کي دوستانه طور نشان لڳايو. ٽٽل دريءَ جي دريءَ تي قدم رکندي، هو حيران ٿي ويو ته ڪلاڊ پاڻ ڪٿي هوندو. هو هن وقت ڪٿي هوندو؟
  
  هن جي ڪنن ۾ هڪ آواز گونجڻ لڳو. "سوچيو ته توهان جلدي پارٽي ڇڏي، ڊريڪي." اليسيا جا ريشمي رنگ. "توهان ٻنهي لاء."
  
  هن کيس ڏٺو. جزوي طور الماري کان لڪايو ويو هو جنهن مان هوءَ رڙ ڪري رهي هئي. يسوع، هوء پنهنجي ڊي وي ڊي جي مجموعي ذريعي ڏسي رهي هئي؟
  
  مائي هن جي پٺيان هٿ ۾ بندوق کڻي بيٺي هئي. ڊريڪ ڏٺو جيئن جاپاني عورت پنهنجو هٿيار بلند ڪيو ۽ ان کي ايلسيا جي مٿي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "مائي!" سندس مايوس آواز سندن ڪنن ۾ گونجڻ لڳو.
  
  اليسيا ٽپو ڏنو. مائي جو منهن ٿوري مسڪراهٽ ۾ وڪوڙي ويو. "اهو هڪ اشارو هو، ڊريڪ. مان الارم انٽرفيس ڏانهن اشارو ڪري رهيو هوس، نه اليسيا ڏانهن. اڃا نه ".
  
  "پريشان؟" ڊريڪ چيس. "اسان اڳ ۾ ئي اندر آهيون."
  
  "پياديءَ کي لڳي ٿو ته اهو پڻ پٺئين صحن ۾ وڏي گودام سان ڳنڍيل آهي.
  
  ايليسيا پوئتي هٽي وئي ۽ پنهنجي پستول جو مقصد ڪيو. "جيڪڏهن مون کي خبر آهي ته لعنت." هن الماري ۾ گولي فائر ڪئي. چمڪون اڏامي ويون.
  
  اليشيا ڪنڌ لوڏيو. "اهو ڪافي هجڻ گهرجي."
  
  هيڊن، ڪنيماڪا کي پنهنجي پيرن تي گرم ڪري، ڪمري ۾ موٽي آيو. "خانو مضبوطيءَ سان بند آهي. بوبي ٽريپ جون نشانيون. ٽيڪنالاجي ماڻهو هاڻي ان تي ڪم ڪري رهيا آهن.
  
  ڊريڪ کي ان سڄي غلطيءَ جو احساس ٿيو. "۽ اڃان تائين اسان هتي ايتري آساني سان پهتاسين؟ هي-"
  
  ان مهل، ڏاڪڻ جي چوٽيءَ تي هڪ ڀوڳ ۽ ڪنهن جي هيٺ لهڻ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو. تڪڙو. ڊريڪ بندوق کڻي مٿي ڏٺو.
  
  ۽ هوءَ صدمي ۾ بيهي رهي.
  
  ڪلاڊ جي هڪ ماڻهوءَ آهستي آهستي ڏاڪڻ تان هيٺ لٿو، هڪ هٿ قيديءَ جي ڳلي کي دٻائي رهيو هو. هن جي ٻئي هٿ ۾ ريگستاني عقاب هو، جنهن جو مقصد هن جي مٿي تي هو.
  
  پر اها ڊريڪ جي صدمي جي مڪمل حد نه هئي. جڏهن هن عورت کي سڃاڻي ورتو ته هڪ ڏکوئيندڙ احساس پيدا ٿيو. اها ڪيٽ هيريسن هئي، گيٽس جي اڳوڻي اسسٽنٽ جي ڌيءَ. اهو شخص جيڪو جزوي طور ڪينيڊي جي موت جو ذميوار هو.
  
  اها سندس ڌيءَ هئي. اڃان تائين زنده.
  
  ڪلاڊ جي مڙس بندوق کي زور سان هن جي مندر تي دٻايو، جنهن ڪري هن درد ۾ اکيون بند ڪري ڇڏيون. پر هوءَ رڙ نه ڪئي. ڊريڪ، ڪمري ۾ هڪ درجن ٻين سان گڏ، پنهنجي بندوقون انسان ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  ۽ اڃا تائين اهو محسوس نه ڪيو ويو ته ڊريڪ کي صحيح. آخر هي ڇوڪرو هڪ قيديءَ سان مٿي ماڙيءَ تي ويٺو هو؟ ائين پئي لڳو ڄڻ-
  
  "واپس اچ!" - مڙس رڙ ڪئي، جهنگلي طرح هن جون اکيون سڀني طرفن ڏانهن ڇڪيون. هن مان پگهر جا وڏا قطرا ٽٽي پيا. جنهن طريقي سان هن اڌ کنيو ۽ اڌ عورت کي ڌڪيو، مطلب ته هن جو سڄو وزن هن جي پٺيءَ تي هو. عورت، هن جي ڪريڊٽ تي، هن لاء اهو آسان نه ڪيو.
  
  ڊريڪ حساب ڪيو ته ٽرڪ تي دٻاء اڳ ۾ ئي حدف تائين اڌ رستو هو. "پري هٽايو! اسان کي ٻاهر نڪرڻ ڏيو!" مڙس هن کي هڪ ٻئي قدم هيٺ لاٿو. خاص قوتن جا سپاهي عام طور تي پوئتي هٽي ويا، پر صرف ٿورڙي وڌيڪ فائدي واري پوزيشن ڏانهن.
  
  "مان توهان کي ڊيڄاري رهيو آهيان، گدا." پگهريل ماڻهو زور سان ساهه کڻي رهيو هو. "وڃو اوچتو رستي مان".
  
  ۽ هن ڀيري، ڊرڪ ڏسي سگهيو ته هن جو مطلب هو. هن جي اکين ۾ مايوسي هئي، جيڪا ڊريڪ کي سڃاڻي ٿي. هي ماڻهو سڀ ڪجهه وڃائي چڪو آهي. هن جيڪو ڪجهه ڪيو، جيڪو ڪجهه ڪيو، اهو خوفناڪ دٻاءُ هيٺ ڪيو ويو.
  
  "واپس!" مرد وري رڙ ڪئي ۽ عورت کي ٻئي قدم هيٺ ڌڪي ڇڏيو. هن جي ڳچيءَ ۾ لڳل هٿ لوهه جي راڊ وانگر هو. هن پنهنجي جسم جو هر حصو هن جي پٺيان رکيو ته جيئن پاڻ کي نشانو بڻائي نه سگهي. هو هڪ ڀيرو هڪ سپاهي هو، گهڻو ڪري هڪ سٺو.
  
  ڊريڪ ۽ سندس ساٿين پوئتي هٽڻ جي حڪمت ڏٺي. انهن انسان کي ٿوري وڌيڪ جاء ڏني. هو ڪجهه وڌيڪ قدم هيٺ هليو ويو. ڊريڪ مئي جي نظر کي پڪڙيو. هن پنهنجو ڪنڌ ٿورو کنيو. هوءَ به ڄاڻي ٿي. هي غلط هو. هي هيو...
  
  هڪ لال هيرنگ. سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ قسم. ڪلاڊ، ڪوئي شڪ نه ڪووالنڪو جي حڪم تي، هن ماڻهوءَ کي انهن جي ڌيان ڇڪائڻ لاءِ استعمال ڪيو. رت جي بادشاهه جو آرڪٽائپل رويي. ٿي سگهي ٿو گهر ۾ بم هجي. حقيقي انعام، ڪلاڊ، شايد گودام مان ڪامياب فرار ٿي ويو.
  
  ڊريڪ انتظار ڪيو، مڪمل طور تي تيار. هن جي جسم جو هر اعصاب سڙي ويو. هن ڌڪ برابر ڪيو. سندس ساهه بند ٿي ويو. سندس ذهن خالي ٿي ويو. هاڻي اتي ڪجهه به نه هو، نه سپاهين سان ڀريل ڪمرو، نه خوفناڪ يرغمال، نه گهر ۽ نوڪر جيڪي هن جي چوڌاري گهيريل هئا.
  
  صرف هڪ ملي ميٽر. نظارو ڪراس هيئر. ھدف کان ھڪ انچ به گھٽ. هڪ حرڪت. اهو سڀ هن جي ضرورت آهي. ۽ خاموشي ئي کيس خبر هئي. مرد پوءِ ڪيٽ هيريسن کي هڪ ٻئي قدم هيٺ ڌڪي ڇڏيو، ۽ حرڪت جي ان ورهايل سيڪنڊ ۾، هن جي کاٻي اک عورت جي کوپڙي جي پويان ٻاهر نڪتي.
  
  ڊريڪ ان کي هڪ شاٽ سان ڌار ڪري ڇڏيو.
  
  مرد واپس ٽپو ڏئي، ڀت سان ٽڪرائجي ويو ۽ رڙيون ڪندڙ عورت جي مٿان چڙهي ويو. هو هڪ حادثي سان زمين تي پهتو، پهرين مٿو، هٿيار هن جي پويان کلندا رهيا، ۽ پوءِ هنن ڏٺو ته هن جي واسڻ، هن جو پيٽ.
  
  ڪيٽ هيرسن رڙ ڪئي: "هن وٽ بم آهي!
  
  ڊريڪ ٽپو ڏئي اڳتي وڌيو، پر مائي ۽ وڏي مئرين اڳ ۾ ئي ڏاڪڻ جي ڪناري تي ٽپو ڏئي رهيا هئا. مئرين ڪيٽ هيريسن کي پڪڙيو. مائي، مئل پاروءَ مٿان ٽپو ڏئي ويهي رهي. هن جو مٿو بنیان ڏانهن، اشارو ڏانهن ڦيرايو.
  
  "اٺ سيڪنڊ!"
  
  هرڪو ڊوڙي دريءَ ڏانهن ويو. ڊريڪ کانسواءِ هرڪو. انگريز اڳتي وڌي گهر ۾ داخل ٿيو، تڙ تڪڙ ۾ رڌ پچاءَ جي تنگ لنگهه سان گڏ، دعا گهري ته ڪو پٺيءَ جو دروازو کولي ڇڏي. اهڙي طرح هو ڪلاڊ جي ويجھو هوندو جڏهن بم ڦاٽي پيو. تنهنڪري هن کي هڪ موقعو مليو.
  
  ڪوريڊور ذريعي. ٽي سيڪنڊ گذري ويا. باورچی خانه ڏانهن. چوڌاري هڪ تڪڙو نظر. ٻه وڌيڪ سيڪنڊ. پوئين دروازو بند آهي.
  
  وقت ختم ٿي چڪو آهي.
  
  
  باب پنجويهه
  
  
  ڊريڪ فائر کوليو جيئن ئي هن شروعاتي ڌماڪي جو آواز ٻڌو. اتي پهچڻ ۾ هڪ يا ٻه سيڪنڊ لڳندا. باورچی خانه جو دروازو ڪيترن ئي ڌڪن سان ٽڪرائجي ويو. ڊريڪ سڌو هن ڏانهن ڊوڙيو، هر وقت شوٽنگ. هو سست نه ٿيو، بس هن کي پنهنجي ڪلهي سان مارايو ۽ هوا ذريعي ڪري پيو.
  
  ڌماڪو حملو ڪندڙ نانگ وانگر هن جي پٺيان ڦري ويو. شعلن جي زبان دروازي ۽ دريائن مان ڦٽي نڪرندي، آسمان ڏانهن وڌڻ لڳي. ڊريڪ ڦري رهي هئي. باهه جو ساهه هڪ لمحي لاءِ کيس ڇهيو ۽ پوءِ پوئتي هٽي ويو.
  
  سست ٿيڻ کان سواءِ، هو وري ٽپو ڏئي ڊوڙڻ لڳو. سڙيل ۽ سڙيل، پر خوفناڪ عزم سان، هو وڏي گودام ڏانهن وڌيو. پهرين شيءِ هن ڏٺو ته لاش هئا. انهن مان چار آهن. ٽيڪنيشين هيڊن کي رسائي حاصل ڪرڻ لاء پوئتي ڇڏي ويو. هو انهن جي ڀرسان بيٺو ۽ هر هڪ کي زندگيءَ جي نشانين لاءِ جانچيو.
  
  نه نبض آهي ۽ نه گولي جو زخم. ڇا اهي لاتعداد ديوارون برقي ٿي ويون؟
  
  ٻي مهل ان کي ڪا به اهميت نه رهي. گودام جي اڳيان ڌماڪو ٿيو، ڪاٺيون ٽڪريون ۽ شعلا هڪ شاندار ڌماڪي ۾ ٻاهر نڪرندا هئا. ڊريڪ ڇت تي ڪري پيو. هن هڪ انجڻ جو گوڙ ٻڌو ۽ وقت سان گڏ مٿي ڏٺو ته هڪ پيلو بلور ٽٽل دروازن مان ڦاٽي پيو ۽ عارضي ڊرائيو وي تي زور سان اڏامي ويو.
  
  ڊريڪ ٽپو ڏئي اٿيو. هو شايد ڪنهن لڪيل هيلي ڪاپٽر، جهاز يا ڪنهن ٻي بدبودار بوبي ٽريپ ڏانهن وڃي رهيو هو. هو مضبوطيءَ جو انتظار نه ڪري سگهيو. هُو ڀڄندي ڀڄندي هڪ ڀڃ ڊاهه ۾ آيو ۽ چوڌاري نظر ڪيائين. هن بي اعتماديءَ ۾ ڪنڌ ڌوڻيو. پالش ٿيل سپر ڪار جي اونهي چمڪ هر طرف چمڪي رهي هئي.
  
  ويجھي ھڪڙي کي چونڊيو، ڊريڪ قيمتي سيڪنڊن کي چاٻي جي ڳولا ۾ گذاريو ۽ پوء انھن جو ھڪڙو سيٽ اندروني آفيس جي ٻاهران لٽڪندي ڏٺو. Aston Martin Vanquish هڪ اهم ۽ طاقت جي ميلاپ سان شروع ڪيو، جيتوڻيڪ ڊريڪ کان اڻ واقف هو، هن جي ايڊينالائن پمپنگ حاصل ڪئي جيئن انجڻ چريو ٿي ويو.
  
  ايسٽن مارٽن پنهنجي ٽائرن جي گوڙ ڪندي گودام مان ٻاهر نڪري ويو. ڊريڪ کيس ان طرف اشارو ڪيو جنهن جي هن کي اميد هئي ته ڪلاڊ جي تيز رفتار ڪار هئي. جيڪڏهن اهو صرف هڪ ٻيو دور هو، ڊريڪ خراب ٿي ويو آهي. جهڙوڪ، شايد، سڀ هوائي. انهن کي رت جي بادشاهه جي نائب کي پڪڙڻ جي سخت ضرورت هئي.
  
  هن جي اکين جي ڪنڊ کان ٻاهر، ڊريڪ اليڪيا کي اوچتو روڪي ڏٺو. هن انتظار نه ڪيو. ريئرويو آئيني ۾، هن ڏٺو ته هن کي مقصد سان گودام ۾ ڊوڙندو هو. خدا، اهو مسئلو ٿي سگهي ٿو.
  
  اڳيان پيل پيلو بلور هڪ اعليٰ درجي جي سپر ڪار وانگر ڏسڻ ۾ آيو، جيڪو ڪجهه حد تائين پراڻي پورش لي مانس ڪوپس جي ياد ڏياري ٿو جنهن ريس کٽي هئي. زمين جي ويجھو، هن رستي جي ڪنارن کي ڀاڪر پاتو، ڄڻ هو چشمن تي ڊوڙي رهيو هجي. اوچتو علائقي لاءِ نا مناسب، پر پوءِ عارضي رستو مڪمل طور تي ڪيترن ميلن کان مٿي ٿي ويو.
  
  ڊريڪ وينڪوش تي فائرنگ ڪئي، هٿيار کي احتياط سان پنهنجي پٺيان واري سيٽ تي رکيو ۽ هن جي دماغ ۾ بلوٽوٿ جي آوازن کي ٻڌڻ لڳو. رينچ آپريشن اڃا زور تي هو. يرغمالين کي آزاد ڪيو ويو. ڪي مري ويا هئا. ڪلاڊ جي مردن جا ڪيترائي گروهه اڃا تائين اسٽريٽجڪ پوزيشن ۾ رکيل هئا، اختيارين کي زمين ڏانهن ڇڪيندا هئا. ۽ اڃا به اڌ درجن ٽائگر هئا چوڌاري ڊوڙي رهيا هئا، تباهي جو سبب بڻيا.
  
  ايسٽن مارٽن ۽ پورش جي وچ ۾ فرق صفر ٿي ويو آهي. انگريزن جي گاڏي ويران رستن تي تمام سٺي هئي. ڊريڪ پاڻ کي سڌو سنئون سندس پويان بيٺو، هن جي ڀرسان ويهڻ جو ارادو ڪيو، جڏهن هن ريرويو آئيني ۾ ڏٺو ته هڪ ٻي سپر ڪار هن جي ويجهو اچي رهي هئي.
  
  اليسيا هڪ پراڻي ڊاج وائپر هلائي رهي آهي. هن کي عضلتون سان ڪجهه ڪرڻ تي يقين رکو.
  
  ٽئي ڪارون اونداهي ميدان ۾ ڊوڙنديون رهيون، موڙ وٺي ۽ ڊگهن سڌين رستن تي ڦرڻ لڳيون. انهن جي چوڌاري ڪچري ۽ مٽي پکڙيل هئي. ڊريڪ پڪي روڊ کي ويجهو ايندي ڏٺو ۽ فيصلو ڪيو. اهي ڪلاڊ کي جيئرو حاصل ڪرڻ چاهيندا هئا، پر انهن کي پهرين هن کي پڪڙڻو هو. هو ڏاڍا محتاط هو ته هيڊفون ۾ گپ شپ ٻڌڻ جاري رکي جيڪڏهن ڪنهن ٻڌايو ته هنن ڪلاڊ کي پڪڙي ورتو آهي، پر جيتري دير تائين اهو تعاقب هلندو رهيو، ڊريڪ کي وڌيڪ پڪ ٿي وئي ته سامهون وارو شخص بلڊ ڪنگ جو ٻيو هو.
  
  ڊريڪ پنهنجي بندوق وڌائي ۽ ايسٽن جي ونڊ شيلڊ کي ٽوڙي ڇڏيو. خطرناڪ ڇڪڻ جي هڪ لمحي کان پوء، هن ڪنٽرول حاصل ڪيو ۽ فرار ٿيڻ واري پورش تي هڪ ٻيو گول فائر ڪيو. گوليون هن جي پٺيءَ مان نڪري پيون.
  
  گاڏي مشڪل سان سست ٿي. هو نئين رستي تي هليو ويو. ڊريڪ فائرنگ ڪئي جيئن لي مانس ڊرائيور تيز ٿي ويو، گوليون هن جي ڀرسان چمڙي جي سيٽ تي پکڙيل آهن. اهو ٽائر تي مقصد وٺڻ جو وقت آهي.
  
  پر ان مهل، هڪ هيلي ڪاپٽر انهن سڀني کي پار ڪري ڇڏيو، ٻه انگ اکر کليل دروازن مان نڪرندا هئا. هيلي ڪاپٽر پورش جي سامهون ڦري ويو ۽ پاسو ڪري ويو. ڊيڄاريندڙ شاٽ هن جي سامهون روڊ مان ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيا. ڊريڪ بي اعتماديءَ ۾ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو جيئن ڊرائيور جي دريءَ مان هڪ هٿ ڦاسي پيو ۽ هيلي ڪاپٽر تي فائرنگ ڪرڻ لڳو.
  
  هڪ ئي وقت، هن ايڪسيليٽر تان پير ۽ هٿ اسٽيئرنگ ويل تان لاهي، مقصد ورتو ۽ هوشياريءَ، مهارت ۽ لاپرواهيءَ جو الزام هنيو. اليسيا جو وائپر پنهنجي ڪار سان ٽڪرائجي ويو. ڊريڪ ٻيهر ڪنٽرول حاصل ڪيو، پر بندوق کي ونڊ شيلڊ ذريعي اڏامندي ڏٺو.
  
  پر سندس پاگل شاٽ ڪم ڪيو. هن ڀڄندڙ ڊرائيور کي ڪلهي ۾ گولي هنئي، ۽ هاڻي ڪار سست ٿي رهي هئي. روڪ. ڊريڪ اوچتو ايسٽن کي روڪيو، ٽپو ڏيئي ٻاھر نڪري ويو ۽ جلدي پورش جي مسافرن جي دروازي ڏانھن ڊوڙيو، پنھنجي بندوق کڻڻ لاءِ روڪيو ۽ پنھنجون نظرون سڄي وقت فگر جي مٿي تي رکيائين.
  
  "پنهنجو هٿيار ڇڏ! اھو ڪر!"
  
  "مان نه ٿو ڪري سگهان،" جواب آيو. "تو مون کي بازو ۾ گولي هنئي ته مون کي چوس، اي بيوقوف سور.
  
  هيلي ڪاپٽر اڳتي وڌيو، ان جا روٽر گوڙ ڪري رهيا هئا جيئن ان جي گجگوڙ واري انجڻ زمين کي ڌوڏي ڇڏيو.
  
  اليسيا ويجهو آئي ۽ پورش جي پاسي واري آئيني تي شاٽ ڪئي. هڪ ٽيم جي طور تي، اهي کاٻي ۽ ساڄي ڦري ويا، ٻنهي جي پويان انسان کي ڍڪيندي.
  
  ماڻهوءَ جي چهري تي اذيت جي تپش جي باوجود، ڊريڪ کيس تصوير مان سڃاڻي ورتو. اهو Claude هو.
  
  اهو وقت ادا ڪرڻ جو وقت آهي.
  
  
  **
  
  
  بين بليڪ صدمي ۾ ٽپو ڏنو جڏهن سندس سيل فون جي گھنٽي وڳي. ڊريڪ جي تقليد ڪندي، هن کي پڻ تبديل ڪيو ويو Evanescence. "Lost in Paradise" تي ايمي لي جي دلڪش آوازن ان وقت هر ڪنهن جي موڊ سان ڀرپور هئي.
  
  اسڪرين تي لکيل انٽرنيشنل نظر آيو، ڪال سندس خاندان جي ڪنهن ميمبر جي نه هوندي. پر، نيشنل آرڪائيوز جي ڪم جي روشني ۾، اهو ڪنهن به سرڪاري ادارن مان ٿي سگهي ٿو.
  
  "ها؟"
  
  "بين بليڪ؟"
  
  خوف تيز آڱرين سان هن جي رڍ کي ڇڪي ڇڏيو. "هي ڪير آهي؟"
  
  "مون کي ٻڌاءِ". آواز ثقافتي، انگريزي ۽ مڪمل اعتماد وارو هو. "بلڪل هاڻي. ڇا مون کي بين بليڪ سان ڳالهائڻ گهرجي؟
  
  ڪرين هن جي ويجهو آئي، هن جي منهن تي وحشت پڙهي. "ها".
  
  "چڱو. بهترين. ڇا اهو ڏکيو هو؟ منهنجو نالو دانيال بيلمونٽ آهي.
  
  بين تقريبن سندس فون ڇڏي ڏنو. "ڇا؟ تون ڪيئن آهين-"
  
  شاندار کلڻ جي هڪ وهڪرو هن کي روڪي ڇڏيو. "آرام ڪر. بس منهنجي دوست کي آرام ڪر. مان حيران آهيان، گهٽ ۾ گهٽ چوڻ لاء، ته ايليسيا ميلس ۽ توهان جي گرل فرينڊ منهنجي صلاحيتن جو ذڪر نه ڪيو.
  
  بين جو وات ڦاٽي پيو، هڪ لفظ به چئي نه سگهيو. ڪرين واتان لفظ چيا، چور؟ لنڊن مان؟ اھو اھو آھي؟
  
  بين جي منهن اهو سڀ ڪجهه چيو.
  
  "ڇا بلي تنهنجي زبان کائي، مسٽر بليڪ؟ ٿي سگهي ٿو توهان کي پنهنجي سهڻي ڀيڻ کي لباس ڏيڻ گهرجي. ڪرين ڪيئن آهي؟"
  
  هن جي ڀيڻ جي نالي جي ذڪر هن کي ٿورو خوش ڪيو. "توکي منهنجو نمبر ڪٿان مليو؟
  
  "منهنجي توهين نه ڪر. ڇا توهان واقعي سوچيو ٿا ته اهو سادو آپريشن ڪرڻ ۾ ٻه ڪلاڪ لڳندا جيڪي توهان مون کي ڪرڻ لاءِ چيو؟ يا ڇا مون گذريل چاليهه منٽ گذاريا آهن ڪجهه سکڻ لاءِ پنهنجي... فائدي وارن بابت؟ ايڇ؟ هن سان پنهنجو وقت وٺو، بلڪي.
  
  "مان تنهنجي باري ۾ ڪجهه به نٿو ڄاڻان،" بين دفاعي انداز ۾ چيو. "مون تو کي صلاح ڏني هئي-" هن رڙ ڪئي. "ذريعي-"
  
  "تنهنجي گرل فرينڊ؟ مون کي پڪ آهي ته اهو هو. هوءَ مون کي چڱيءَ طرح سڃاڻي ٿي."
  
  "اليشيا بابت ڇا؟" ڪرين رڙ ڪئي، انسان کي توازن کان هٽائڻ جي ڪوشش ڪئي. اهي ٻئي ايترا حيران ۽ ايترا ناتجربيڪار هئا جو هنن کي سي آءِ اي کي ڊيڄارڻ به سمجهه ۾ نه آيو.
  
  هڪ لمحي لاءِ خاموشي ڇانيل هئي. "هي ڇوڪري اصل ۾ مون کي ڊيڄاري ٿي، توکي سچ ٻڌائڻ لاءِ.
  
  بين جو دماغ ڪم ڪرڻ لڳو. "مسٽر بيلمونٽي، جيڪا شيءِ توهان کي نقل ڪرڻ لاءِ چيو ويو آهي اها تمام قيمتي آهي. تمام قيمتي-"
  
  "مان سمجهان ٿو. اهو ڪئپٽن ڪڪ ۽ سندس هڪ ماڻهو لکيو هو. هن جي ٽن سفرن دوران، ڪڪ تاريخ ۾ ڪنهن ٻئي شخص کان وڌيڪ دريافت ڪيو.
  
  "منهنجو مطلب تاريخي قدر نه آهي،" بين وراڻيو. "منهنجو مطلب آهي، اهو زندگي بچائي سگهي ٿو. هاڻي. اڄ".
  
  "واقعي؟" Belmonte حقيقي دلچسپي لڳي. "مهرباني ڪري ٻڌاءِ".
  
  "مان نٿو ڪري سگهان". بين ٿورو مايوس محسوس ڪرڻ لڳو. "مهرباني ڪري. اسان جي مدد ڪريو".
  
  "اهو اڳ ۾ ئي توهان جي اي ميل تي آهي،" بيلمونٽ چيو. "پر مان نه هجان ها ته مان ڪير آهيان جيڪڏهن مان توهان کي اهو نه ڏيکاريان ها ته منهنجي ڪهڙي قيمت آهي، ڇا مان؟ مزو وٺو".
  
  بيلمونٽ ڪال ختم ڪئي. بين پنهنجي سيل فون کي ميز تي اڇلائي ڇڏيو ۽ ڪجهه سيڪنڊن لاء پنهنجي ڪمپيوٽر تي ڪلڪ ڪيو.
  
  شيف جي رسالن مان گم ٿيل صفحا مڪمل، شاندار رنگ ۾ ظاهر ٿيا.
  
  "دوزخ جي سطح،" بين بلند آواز سان پڙهيو. "ڪڪ صرف ان کي پنجين سطح تي پهچايو ۽ پوءِ موٽي ويو. اي منهنجا خدا، تون اهو ٻڌي سگهين ٿو، ڪرين؟ جيتوڻيڪ ڪيپٽن ڪڪ ان کي گذريل سطح پنج نه ڪيو. هي... هي..."
  
  "جالن جو هڪ وڏو نظام." ڪرين پنهنجي ڪلهي تي جلدي پڙهي، هن جي فوٽوگرافڪ ياداشت اوور ٽائيم ڪم ڪندي. "سڀ کان وڏو، پاگل ترين ٽرپ سسٽم ڪڏهن تصور ڪيو."
  
  "۽ جيڪڏهن اهو تمام وڏو ۽ خطرناڪ ۽ تفصيلي آهي ..." بين هن ڏانهن رخ ڪيو. "تصويري ڪريو ته معجزي جي عظمت ۽ اهميت جيڪا هن طرف وٺي ٿي."
  
  "ناقابل يقين،" ڪرين چيو ۽ اڳتي پڙهو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ ڪلاڊ کي شاٽ-ڊائون ڪار مان ٻاهر ڪڍيو ۽ کيس روڊ تي اڇلائي ڇڏيو. هن جي درد جون رڙيون هوا کي ڀڃي ڇڏينديون آهن، هيلي ڪاپٽر جي گوڙ کي به ٻوڙي ڇڏيندو آهي.
  
  "بيوقوفو! توهان ان کي ڪڏهن به نه روڪيندا. هو هميشه کٽي ٿو. ان تي لعنت آهي، منهنجي هٿ ۾ درد آهي، اي بدمعاش!
  
  ڊريڪ پنهنجي مشين گن کي بازو جي ڊگھائي تائين کڻي آيو ۽ ڪلاڊ جي سيني تي گوڏا کوڙي ڇڏيائين. "بس ڪجھ سوال، دوست. پوءِ ڊاڪٽر توهان کي ڪجهه واقعي سوادج گندگي سان ڀريندا. ڪٿي آهي Kovalenko؟ هو هتي آهي؟"
  
  ڪلاڊ کيس هڪ پٿريلي منهن ڏنو، لڳ ڀڳ ناراض.
  
  "ٺيڪ آهي، اچو ته ڪجهه سادو ڪوشش ڪريون. ايڊ بودرو. هو ڪٿي آهي؟"
  
  "هن وڪي-وڪي شٽل واپس وڪيڪي ڏانهن ورتو."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ٻيا ٻه رستا ڪٿي آهن؟
  
  "غائب." ڪلاڊ جو منهن مسڪرائي ويو. "سڀ ڪجهه گم ٿي ويو".
  
  "ڪافي آهي". ايليسيا ڊريڪ جي ڪلهي تي ٻڌي. هوءَ چوڌاري گھمندي، ڪلاڊ جي منهن ڏانهن بندوق جو اشارو ڪندي، ۽ احتياط سان پنهنجو بوٽ ڪلاڊ جي ٽٽل ڪلهي تي رکيائين. هڪ فوري چيخ هوا کي ورهائي ڇڏيو.
  
  "جيستائين تون چاهين ان کي اسان وٺي سگهون ٿا،" ڊرڪ چيو. "هتي ڪو به تنهنجي پاسي ناهي، دوست. اسان کي دهشتگرد حملن جي خبر آهي. يا ته ڳالهايو يا رڙ. مون کي ڪا به فرق نه ٿو پوي".
  
  "روڪ!" ڪلاڊ جا لفظ لڳ ڀڳ اڻ ڄاتل هئا. "پو... مهرباني ڪري".
  
  "اهو بهتر آهي". ايليسيا ٿورو دٻاءُ گهٽايو.
  
  "مان... بلڊ ڪنگ سان ڪيترن سالن کان رهيو آهيان. ڪلاڊ اسپٽ. "پر هاڻ هو مون کي ڇڏي هليو ويو آهي. هو مون کي مرڻ لاءِ ڇڏي ٿو. سور جي ملڪ ۾ روٽ. پنهنجي گدا کي ڍڪڻ لاء. شايد نه". ڪلاڊ اٿڻ جي ڪوشش ڪئي. "ڳالهه".
  
  هرڪو هوشيار ٿي ويو، ڊريڪ هڪ پستول ڪڍيو ۽ ڪلواڊ جي کوپڙي ڏانهن اشارو ڪيو. "آرام سان".
  
  "هن کي افسوس ٿيندو." ڪلاڊ عملي طور تي ڪاوڙ ۾ سڙي رهيو هو. "مون کي هاڻي هن جي خوفناڪ عذاب جي پرواهه ناهي." هن جي لهجي مان نراسائي ڦڙڪي رهي هئي. "مون کي پرواه ناهي. هاڻي منهنجي لاءِ وڌيڪ زندگي ناهي.
  
  "اسان سمجهون ٿا." اليسيا رڙ ڪئي. "توهان کي پنهنجي پياري دوست کان نفرت آهي. صرف سيڪسي سپاهين جي سوالن جا جواب ڏيو.
  
  ڊريڪ جي ڪنن ۾ بيپ جو آواز پيو. هڪ دھاتي آواز چيو: "پهريون پورٽل ڊيوائس ملي وئي آهي. اهو لڳي ٿو Kovalenko ان کي ڇڏي ڏنو آهي.
  
  ڊريڪ اکيون ٻوٽي ڇڏيون ۽ مختصر طور تي ايليسيا ڏانهن ڏٺو. بلڊ ڪنگ اهڙي وقت ۾ پورٽل ڊيوائس ڇو ڇڏي ڏيندو؟
  
  سادو جواب. هن کي ضرورت نه هئي.
  
  "ڪووالنڪو هيرن جي سر تي، صحيح؟ پيلي جي دروازن ڏانهن، يا دوزخ، يا ٻيو ڪجهه. اھو ئي سندس آخري مقصد آھي، صحيح؟
  
  ڪلاڊ منهن ڪيو. "هي ڏند ڪٿا هن کي هڪ جنون بڻجي ويو. ھڪڙو ماڻھو سڀني خوابن کان ٻاھر آھي. اهڙو ماڻهو جيڪو چاهي اهو حاصل ڪري سگهي. هي ڇا ڪري رهيو آهي؟
  
  "ڪنهن شيءِ جو جنون هن وٽ ڪڏهن به نه هوندو؟ Alicia تجويز ڪيو.
  
  "هڪ ماڻهو تمام هوشيار، ايترو وسيلو، رات جو هڪ بيوقوف بيوقوف بڻجي ويو. هن کي خبر آهي ته انهيءَ ٻرندڙ آتش فشان جي هيٺان ڪجهه آهي. هو هميشه چوندو هو ته هو بهترين باورچی آهي. هي ڪڪ اصل ۾ خوف کان پوئتي موٽيو. پر نه دمتري ڪووالنڪو، نه خوني بادشاهه؛ هو اڳتي وڌي ها".
  
  جيتوڻيڪ ڊريڪ کي اڳڪٿي جو اضافو محسوس ٿيو. "ڪڪ واپس موٽيو؟ اُتي هيٺ ڇا آهي؟"
  
  ڪلاڊ ڪنڌ لوڏيو، پوءِ درد ۾ رڙ ڪيائين. "ڪنهن کي خبر ناهي. پر مان سمجهان ٿو ته Kovalenko پهريون ڄاڻندڙ هوندو. هو هاڻي اتي وڃي رهيو آهي".
  
  ڊريڪ جي دل ان معلومات تي ٽپو ڏنو. هو هاڻي اتي وڃي رهيو آهي. ڪو وقت هو.
  
  ان وقت تائين مائي ۽ اڌ درجن سپاهي انهن جي ويجهو اچي چڪا هئا. هر ڪو غور سان ٻڌندو رهيو.
  
  ڊريڪ کي ايندڙ ڪم ياد آيو. "اسان کي فارم جي جڳهن جي ضرورت آهي. ۽ اسان چاهيون ٿا Ed Boudreau.
  
  Claude ڄاڻ ڏني. ٻه وڌيڪ ڍڳا، هڪ Kauai تي، ٻي وڏي ٻيٽ تي. Boudreau ڪاوءَ ڏانهن وڃي رهيو هو.
  
  "دهشتگردي حملن بابت ڇا؟" مائي خاموشيءَ سان پڇيو. "ڇا اهو صرف هڪ ٻيو چال آهي؟"
  
  ۽ هاڻي ڪلاڊ جو چهرو اهڙي مايوسي ۽ مصيبت سان پکڙجي ويو هو جو ڊريڪ جو پيٽ فرش تان ڪري پيو.
  
  "نه". ڪلاڊ رڙ ڪئي. "اهي حقيقي آهن. اهي ڪنهن به وقت کلي سگهن ٿا.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  بين ۽ ڪرين دري ڏانهن هليا ويا، هر هڪ وٽ ڪئپٽن ڪڪ جي ڳجهي رسالن جي ڪاپي هئي. جيئن ته اهي پڙهي ۽ ان ۾ شامل جنون کي ٻيهر پڙهي، بين پنهنجي ڀيڻ کي بلڊ بادشاهه جي عجيب رويي بابت پڇيو.
  
  "ڪووالنڪو ضرور هن سفر تي وڃڻ جي منصوبابندي ڪري رهيو هو جڏهن پورٽبل ڊوائيس مليا هئا. هو گذريل ڪجهه هفتن ۾ هر شي کي منظم ڪرڻ لاءِ تمام سٺو تيار آهي.
  
  "سال،" ڪرين رڙ ڪئي. "منصوبابندي جا سال، مشق ۽ صحيح سائيڪلن کي چکڻ. پر هن ايڏي وڏي آپريشن کي برمودا وڃڻ جو خطرو ڇو ورتو؟
  
  بين هڪ پاسو تي پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو، جيڪو هو پڙهي رهيو هو. "چريو شيون. بس چريو. اتي فقط هڪ شيءِ هئي جيڪا هن کي ائين ڪرڻ تي مجبور ڪري سگهي ٿي، سس".
  
  ڪرين پري سمنڊ ڏانهن ڏٺو. "هن ڊوائيسز بابت ڪجهه ڏٺو جيڪي هيرن هيڊ سان لاڳاپيل هئا."
  
  "ها، پر ڇا؟
  
  "خير، آخر ۾، واضح طور تي ڪجھ به اهم ناهي." انهن لڙڪندڙ سرن کي ڏٺو جيئن ڪئميرا جون تصويرون بلڊ ڪنگ جي رينچ مان نشر ڪيون ويون. انهن کي خبر هئي ته ميگالومانيڪ پورٽل ڊيوائس کي پوئتي ڇڏي ڏنو هو. "هن کي ضرورت ناهي."
  
  "يا هن کي يقين آهي ته هو صرف پنهنجي مرضي سان واپس وٺي سگهي ٿو."
  
  انهن جي پويان، آپريشنل اپ لنڪ تي، هنن ڊريڪ کي آواز ڏيندي ٻڌو ته هو ڪيتري وقت کان ڪلاڊ کان معلومات ڪڍي رهيو هو.
  
  بين ڪرين ڏانهن نهاريو. "هو چوي ٿو ته خوني بادشاهه اڳ ۾ ئي هيرن جي سر ۾ آهي. ان جو مطلب آهي ته-"
  
  پر ڪرين جي اوچتو رڙ ايندڙ لفظ هن جي ڳلي ۾ وجهي ڇڏيا. هن هن جي نظرن جي پيروي ڪئي، هن جون اکيون تنگ ڪيون ۽ محسوس ڪيو ته هن پنهنجي دنيا کي تباهه ڪيو.
  
  وائڪيڪي ساحل تي هوٽل جي ونڊوز مان نڪرندڙ ڪيترن ئي ڌماڪن مان ڪارو دونھون.
  
  پنهنجي آس پاس جي آفيسن مان ايندڙ شور کي نظر انداز ڪندي، بين ڀت ڏانهن ڊوڙيو ۽ ٽي وي آن ڪيو.
  
  سندس موبائيل فون جي گھنٽي وڳي. هن ڀيري سندس پيءُ هو. انهن کي به ٽي وي ڏسڻ گهرجي.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ ۽ سپاهي، جيڪي يرغمال بڻائڻ يا مزاحمت جي باقي بچيل کيسي کي شڪست ڏيڻ ۾ مصروف نه هئا، انهن جي آئي فونز تي نشريات ڏٺي. انهن جو يونٽ ڪمانڊر، جانسن نالي هڪ شخص، فوجي اينڊرائيڊ ڊوائيسز ۾ هيڪ ڪيو ۽ هونولولو ۾ موبائل ڪمانڊ پوسٽ سان رابطو ڪيو جيئن واقعا سامهون آيا.
  
  "وائيڪي ۾ ٽن هوٽلن ۾ بم ڌماڪا ٿيا،" ڪمانڊر ورجايو. "مان ورجائي ٿو. ٽي. اسان سامونڊي ڪناري کان اولهه ڏانهن وڃو. Kalakuau Wikiki. اوهانا ڏانهن موج. ڪمانڊر هڪ منٽ لاء ٻڌو. "اها لڳي رهيا آهن ته اهي خالي ڪمرن ۾ ڌماڪا ٿيا آهن ، خوف و ہراس پيدا ڪري رهيا آهن... نيڪالي... تمام گهڻو ... افراتفري. هونولولو ايمرجنسي سروسز حد تائين وڌايو ويو آهي.
  
  "هي سڀ ڪجهه آهي؟" ڊاک اصل ۾ ڪجهه راحت محسوس ڪيو. اهو تمام گهڻو خراب ٿي سگهي ٿو.
  
  "انتظار ڪريو-" ڪمانڊر جو چهرو ڪري پيو. "اڙي نه".
  
  
  **
  
  
  بين ۽ ڪرين خوفناڪ انداز ۾ ڏسندا رهيا جيئن منظر ٽي وي اسڪرين تي تبديل ٿي ويا. هوٽلون جلدي خالي ڪيون ويون. مرد ۽ عورتون ڊوڙندا، ڌڪ لڳا ۽ ڪري پيا. انهن رڙيون ڪيون، پنهنجن پيارن جو دفاع ڪيو ۽ پنهنجن ٻارن کي مضبوطيءَ سان ڀاڪر پائي روئڻ لڳا. هوٽل جو عملو پٺيان آيو، سخت ۽ خوفزده نظر آيو، پر ڪنٽرول برقرار رکيو. پوليس ۽ فائر فائائيندڙ لابي ۽ هوٽل جي ڪمرن ۾ داخل ٿيا ۽ ٻاهر نڪتا، ۽ هر هوٽل جي سامهون انهن جي موجودگي محسوس ڪئي وئي. ٽيليويزن جي تصوير ڦٽي وئي جيئن هيلي ڪاپٽر اندر هليو ويو، وائڪيڪي جو هڪ شاندار نظارو ظاهر ڪري ٿو ۽ ان کان ٻاهر ڦرندڙ جبلن، ڊائمنڊ هيڊ آتش فشان جي عظمت ۽ دنيا جي مشهور Kuhio ساحل، هاڻي دونھون اڀرندڙ بلند و بالا هوٽلن جي شاندار نظر کان متاثر ٿي. ۽ انهن جي تباهه ٿيل ڀتين ۽ ونڊوز مان شعلا.
  
  ٽي وي اسڪرين ٻيهر ڪلڪ ڪيو. بين ھلڪي ويو ۽ ڪرين جي دل ٽپو ڏئي رھي ھئي. هو هڪ ٻئي سان ڳالهائي به نه سگهيا.
  
  چوٿون هوٽل، سڄي دنيا جي نظرن ۾، نقاب پوش دهشتگردن قبضو ڪري ورتو. جيڪو به انهن جي رستي ۾ بيٺو هو ان کي فوٽ پاٿ تي گوليون هنيون ويون. پويون ماڻهو ڦري ويو ۽ پنهنجي مُٺ کي هلڪي هيلي ڪاپٽر ڏانهن ڇڪيائين. هوٽل ۾ داخل ٿيڻ کان اڳ ۽ ان جي پويان دروازو بند ڪرڻ کان اڳ، هن هڪ شهري کي گوليون هڻي قتل ڪيو جيڪو هڪ پارڪ ٽيڪسي جي ڀرسان ويٺو هو.
  
  "او منهنجا رب". ڪرين جو آواز خاموش هو. "اندر غريبن جو ڇا؟
  
  
  **
  
  
  "راڻي الا موانا تي هٿياربند ماڻهن حملو ڪيو آهي،" ڪمانڊر کين ٻڌايو. "فيصلي سان. ماسڪ پائڻ. مان مارڻ کان نه ڊڄان". هن پنهنجي قاتل نظرن کي ڪلاڊ ڏانهن ڦيرايو. "ڪيترا وڌيڪ حملا ٿيندا، اي بدمعاشي؟
  
  ڪلاڊ ڊڄي ويو. "ڪو به نه،" هن چيو. "اوهو تي."
  
  ڊريڪ ڦري ويو. هن کي سوچڻو هو. هن کي پنهنجو پاڻ کي ٻيهر ترتيب ڏيڻو پيو. اهو ئي هو جيڪو ڪووالنڪو چاهيندو هو، انهن سڀني کي پريشان رکڻ لاء. حقيقت اها هئي ته ڪووالنڪو کي خبر هئي ته هيرن جي سر جي هيٺان ڪجهه عجيب لڪيل آهي، ۽ هو ان تي دعويٰ ڪرڻ جي رستي تي هلي رهيو هو.
  
  ڪجهه ته شايد انهن حملن جي وحشت کي به ختم ڪري سگهي ٿي.
  
  سندس توجهه موٽي آيو. هتي ڪجھ به نه بدليو آهي. حملا مڪمل طور تي مقرر ڪيا ويا. انهن هڪ ئي وقت سپاهين، فوج ۽ ايمرجنسي سروسز کي معذور ڪري ڇڏيو. پر ڪجھ به نه بدليو، انهن کي رت جي بادشاهه کي نه مليو، تنهنڪري-
  
  پلان بي عمل ۾ آندو ويو.
  
  ڊريڪ مئي ۽ ايليسيا ڏانهن اشارو ڪيو. هيڊن ۽ ڪنيماڪا اڳ ۾ ئي ويجهو هئا. وڏو هوائي جهاز حيران ٿي ويو. ڊريڪ هن ڏانهن اشارو ڪندي چيو: "ڇا تون ان لاءِ تيار آهين، منو؟
  
  ڪنيماڪا لڳ ڀڳ ٻڏي ويو. "مان بلڪل صحيح آهيان."
  
  "پلان بي،" ڊرڪ چيو. "ڪووالنڪو هتي ناهي، تنهنڪري اسان ان تي لٺ آهيون. باقي سپاهي هڪ منٽ ۾ اهو سمجهي ويندا. Hayden ۽ مئي، توهان Kauai تي حملي ۾ شامل ٿي رهيا آهيو. منو ۽ اليسيا، توهان بگ ٻيٽ تي حملي ۾ شامل ٿي رهيا آهيو. وڃ انهن خانن ڏانهن. جيترو ٿي سگهي بچايو. ۽ ايليسيا..." هن جو چهرو ترڪي برف ۾ تبديل ٿي ويو. "مان تو تي اعتبار ڪري رهيو آهيان ته قتل ڪرڻ لاءِ. ان بدمعاش بوڊريڪس کي بي رحم موت مرڻ ڏيو.
  
  اليشيا ڪنڌ لوڏيندي چيو. اهو ڊريڪ جو خيال هو ته مائي ۽ ايليسيا کي ڌار رکي جڏهن انهن محسوس ڪيو ته انهن کي پنهنجي ٽيم کي ورهائڻو پوندو. هو نه چاهيندو هو ته ويلز جي موت ۽ ٻيا راز زندگيون بچائڻ ۽ دشمن کي روڪڻ جي وچ ۾ اچن.
  
  ڪلاڊ جي بلند آواز ڊريڪ جو ڌيان ڇڪايو. "ڪووالنڪو توهان جي توجه حاصل ڪرڻ لاءِ اوهو، ڪوائي ۽ بگ ٻيٽ تي حملن جي مالي مدد ڪئي. ورهايو ۽ توهان کي فتح ڪيو. توهان هن انسان کي مات نه ٿا ڪري سگهو. هو سالن کان تياري ڪري رهيو آهي".
  
  Matt Drake پنهنجو هٿيار بلند ڪيو. "ان ڪري مان هن جي پٺيان جهنم جي دروازن مان هلي رهيو آهيان ۽ هن کي شيطان کي کارائيندو آهيان. هو ڪارگو هيلي ڪاپٽر ڏانهن هليو ويو. "اچو، ماڻهو. لوڊ ڪريو."
  
  
  **
  
  
  بين جلدي ڦري ويو جڏهن هن جي سيل فون جي گھنٽي هئي. اهو Drake هو
  
  "تيار آهين؟"
  
  "هيلو ميٽ. توهان کي پڪ آهي؟ ڇا اسان واقعي وڃي رهيا آهيون؟
  
  "اسان واقعي وڃي رهيا آهيون. بلڪل هاڻي. ڇا توهان حاصل ڪيو جيڪو توهان کي ڊينيئل بيلمونٽ کان گهربل هو؟
  
  "ها. پر هو ٿورڙو ڪمزور آهي-"
  
  "چڱو. ڇا توهان لاوا ٽيوب جي ويجھي داخلا جو نشان لڳايو آهي؟"
  
  "ها. هيرن هيڊ کان اٽڪل ٻه ميلن جي مفاصلي تي هڪ گيٽڊ ڪميونٽي آهي. هوائي حڪومت ساڳئي طرح هر سڃاتل داخلا بند ڪري ڇڏي. اڪثر ڪيسن ۾، اهو هڪ پرعزم ٻار کي به داخل ٿيڻ کان روڪي نٿو سگهي.
  
  "ڪجهه به مدد نه ڪندو آهي. ٻڌو، بين. ڪرين کي پڪڙيو ۽ ڪنهن کي وٺي ته توهان کي لاوا ٽيوب تي وٺي. مون کي همراهن موڪليو. هاڻي ڪر".
  
  "تون سنجيده آهين؟ اسان کي خبر ناهي ته اتي ڇا آهي. ۽ هي ٽرپ سسٽم؟ هي ظلم کان مٿانهون آهي".
  
  "جرئت، بين. يا، جيئن Def Leppard ان کي رکيو - اچو ته پٿر. "
  
  بين پنهنجو فون ٽيبل تي رکيو ۽ هڪ ڊگهو سانس ورتو. ڪرين هن جي ڪلهي تي هٿ رکيو. هنن ٻنهي ٽي وي ڏانهن ڏٺو. پيش ڪندڙ جو آواز سخت هو.
  
  "...اها وڏي پيماني تي دهشتگردي آهي جيڪا اڳ ڪڏهن به نه ڏٺي هئي."
  
  "ڊريڪ صحيح آهي،" بين چيو. "اسان جنگ ۾ آهيون. اسان کي پنهنجي دشمنن جي ڪمانڊر ان چيف کي ختم ڪرڻ جي ضرورت آهي.
  
  
  باب سترهن
  
  
  ڊريڪ ڊيلٽا ٽيم جا اٺ ميمبر گڏ ڪيا، جن کي ان حوالي سان مقرر ڪيو ويو هو ته ان صورت ۾ گهريلو غارن جي ڳولا ضروري هئي. اهي ڊپارٽمينٽ جا مائٽ هئا، سڀ کان وڌيڪ تجربا هئا، ۽ هر هڪ شخص هڪ ڀيرو، ڪنهن خدا کان خالي جاء تي، پنهنجو آپريشن ڪيو هو.
  
  ان کان اڳ جو اهي هيلي ڪاپٽر تي چڙهندا هئا، ڊريڪ پنهنجي دوستن سان گڏ هڪ لمحي لاء ٻاهر نڪتو. بلڊ ڪنگ اڳ ۾ ئي هوائي ۽ سرڪاري فوجن کي ورهائي چڪو هو، ۽ هاڻي هو انهن کي الڳ ڪرڻ وارو هو.
  
  "محفوظ ره." ڊريڪ سڀني جي اکين ۾ موڙ ۾ ڏٺو. هيڊن. مائي. اليسيا. ڪنيماڪا. "اسان کي هڪ وڌيڪ رات جهنم ۾ گذارڻي پوندي، پر سڀاڻي اسان سڀ آزاد ٿي وينداسين.
  
  منو مان ڪنڌ ۽ رڙيون پئي آيون.
  
  "ان تي يقين ڪر،" ڊرڪ چيو ۽ هٿ وڌايو. وڌيڪ چار هٿ هن ڏانهن آيا. "بس جيئرو رهو، دوستو."
  
  ان سان گڏ، هو ڦري ويو ۽ انتظار ڪندڙ هيلي ڪاپٽر ڏانهن ڀڄي ويو. ڊيلٽا اسڪواڊ انهن جي سامان کي ختم ڪري رهيو هو ۽ هاڻي انهن جي جڳهه ورتي جيئن هو سوار ٿي. "هيلو دوست". هن جو هڪ مضبوط يارڪشائر تلفظ هو. "هن ووڊڪا ۾ ٻرندڙ سور کي ڌار ڪرڻ لاءِ تيار آهيو؟"
  
  "بويا!"
  
  "ڀڄي." ڊريڪ پائلٽ ڏانهن اشارو ڪيو، جنهن انهن کي هوا ۾ بلند ڪيو. هُن هڪ ڀيرو پوئين ڀيري واپس ورائي ڏٺو ته هن جا دوست اڃا تائين ساڳئي دائري ۾ بيٺا هئا، کيس ويندي ويندي ڏسي رهيا هئا.
  
  ڇا هو انهن سڀني کي ٻيهر زنده ڏسندو؟
  
  جيڪڏهن هن ائين ڪيو، ته سخت حساب ٿيندو. هن کي ڪجهه معافي وٺڻي پوندي. ڪجهه خوفناڪ حقيقتن سان هن کي سمجهه ۾ اچڻو پوندو. پر Kovalenko جي موت سان، اهو آسان ٿئي ها. ڪينيڊي جو انتقام ورتو وڃي ها، جيڪڏهن نه بچايو ويو. ۽ هاڻي ته هو مضبوطيءَ سان خوني بادشاهه جي رستي تي هليو ويو هو، ته سندس روح اڳي ئي ڪجهه مٿي ٿي چڪو هو.
  
  پر مئي ۽ اليسيا جي وچ ۾ آخري حساب ڪتاب شايد اهو سڀ ڪجهه پنهنجي سر تي ڦيرايو. انهن جي وچ ۾ ڪجهه وڏي هئي، ڪجهه خوفناڪ. ۽ جيڪو ڪجهه به آهي، ڊريڪ ملوث آهي. ۽ کوهه.
  
  هيلي ڪاپٽر کي بين جي ڪوآرڊينيٽس تائين پهچڻ ۾ گهڻو وقت نه لڳو. پائلٽ انهن کي ننڍي ڪمپليڪس کان اٽڪل سؤ گز جي مفاصلي تي زمين جي هڪ ٽڪري تي لينڊ ڪيو. ڊريڪ ڏٺو ته بين ۽ ڪرين اڳي ئي اونچي باڙ تي پٺيون کڻي ويٺا هئا. انهن جا منهن ٽنگن سان بلڪل اڇا هئا.
  
  هن کي ڪجهه وقت لاءِ پراڻي ڊريڪ ٿيڻ جي ضرورت هئي. هن مشن کي بين بليڪ جي ضرورت هئي هن جي بهترين طور تي، پنهنجي بهترين طور تي، ۽ جڏهن بين سڀني سلنڈرن تي فائرنگ ڪري رهيو هو، ڪرين ان کي کائي رهيو هو. مشن جي ڪاميابي جو دارومدار انهن سڀني تي آهي ته انهن جي زندگي جي بهترين شڪل ۾.
  
  ڊريڪ ڊيلٽا سپاهين ڏانهن اشارو ڪيو، هيلي ڪاپٽر مان ٻاهر نڪري ويو، هوائي جي تشدد جي گستاخن سان گڏ، ۽ بين ۽ ڪرين ڏانهن ڀڄي ويو. "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي؟" هن رڙ ڪئي. "توهان لکتون کڻي آيا آهيو؟
  
  بين ڪنڌ لوڏيو، اڃا ٿورڙي پڪ ناهي ته هن جي پراڻي دوست بابت ڪيئن محسوس ٿئي. ڪرين هن جا وار هن جي مٿي جي پوئين پاسي سان ڳنڍڻ شروع ڪيا. "اسان مڪمل طور تي ڀريل آهيون، ڊريڪ. اميد اٿم ته تون ڪا سٺي شيءِ واپس آڻيندين".
  
  ڊيلٽا سپاهي انهن جي چوڌاري گڏ ٿيا. ڊريڪ ھڪڙي ماڻھوءَ لاءِ تاڙيون وڄائي، ھڪڙي وڏي ڏاڙهي وارو فرد، جنھن جي ڳچيءَ تي ٽيٽو ٺھيل ھو ۽ ھٿن تي ھڪڙي موٽرسائيڪل وانگر. "هي منهنجو نئون دوست آهي، ڪال سائن ڪوموڊو آهي، ۽ هي سندس ٽيم آهي. ٽيم، منهنجي پراڻي دوستن، بين ۽ ڪرين بليڪ سان ملن ٿا.
  
  هر طرف گوڙ ۽ نعرا هئا. ٻه سپاهي هن علامتي تالو کي کڻڻ ۾ مصروف هئا جيڪي ماڻهن کي هوائي جي مشهور لوا ٽيوب مان هڪ هيٺ اچڻ کان روڪي رهيا هئا. ڪجهه منٽن کان پوءِ اهي پوئتي هٽي ويا ۽ دروازو کليل رهيو.
  
  ڊريڪ ڪمپائونڊ ۾ داخل ٿيو. ڪنڪريٽ پليٽ فارم هڪ ڌاتو دروازي ڏانهن وڌيو جيڪو محفوظ طور تي بند ڪيو ويو. ساڄي پاسي هڪ ڊگھي پوسٽ بيٺي هئي، جنهن جي چوٽي تي هڪ گھمندڙ سيڪيورٽي ڪئميرا علائقي جو سروي ڪيو. ڪموڊو ساڳين ٻن سپاهين کي دروازو سنڀالڻ لاءِ اڳتي وڌايو.
  
  "ڇا توهان وٽ ڪو اشارو آهي ته مان ۽ منهنجا ماڻهو جنهن ۾ داخل ٿيڻ وارا آهيون؟ ڪموڊو جي ٻرندڙ آواز بين کي حيران ڪري ڇڏيو.
  
  "رابرٽ بيڊن پاول جي لفظن ۾،" بين چيو. "تيار رهو".
  
  ڪرين شامل ڪيو: "ڪنهن به شيء لاء."
  
  بين چيو، "اهو ڇوڪرو اسڪائوٽ جو مقصد آهي."
  
  ڪموڊو پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو ۽ "گيڪس" پنهنجي ساهه هيٺان گوڙ ڪيو.
  
  بين پنهنجو پاڻ کي بيٺل سپاهيءَ جي پويان بيهاريو. "بهرحال، اهي توکي ڪموڊو ڇو ٿا سڏين؟ ڇا تنهنجو وات زهر آهي؟"
  
  ڊيلٽا جي ڪپتان جواب ڏيڻ کان اڳ ڊرڪ مداخلت ڪئي. "هو شايد ان کي لوا ٽيوب سڏين، پر اهو اڃا تائين هڪ سادي پراڻي طرز جي سرنگ آهي. مان توهان کي معمولي پروٽوڪول ڏيڻ سان بي عزتي نه ڪندس ، پر مان توهان کي اهو ٻڌايان ٿو. بوبي ٽريپس لاءِ احتياط ڪريو. خوني بادشاهه تمام وڏي ڊسپلي ۽ علحدگي جي ٽيڪنالاجي بابت آهي. جيڪڏهن هو اسان کي ڌار ڪري سگهي ٿو، ته اسين مئل ماڻهو آهيون.
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو، اشارو ڪندي بين کي اڳتي وڃڻ لاءِ ۽ ڪرين کي ڪاموڊو جي پٺيان هلڻ جو اشارو ڪيو. ننڍڙي گارڊ هائوس ۾ ڪجهه به نه هو سواءِ ٻن وڏن لاڪرن ۽ مٽيءَ سان ڀريل ٽيليفون. اُن جي بوءِ ٿلهي ۽ نم هئي ۽ اونهي، اوائلي خاموشيءَ سان گونجندي هئي، جيڪا اڳيان هوا ۾ لٽڪيل هئي. ڊريڪ اڳتي وڌيو ۽ جلد ئي معلوم ٿيو ته ڇو.
  
  لاوا جي نلڪي جو دروازو سندن پيرن وٽ هو، هڪ وڏو سوراخ هيٺان اوندهه ڏانهن وڃي رهيو هو.
  
  "ڪيترو پري آهي؟" ڪموڊو اڳتي وڌيو ۽ هڪ چمڪندڙ لٺ اڇلائي. ڊوائيس چمڪيو ۽ سخت پٿر کي مارڻ کان اڳ چند سيڪنڊن لاء رول ڪيو. "ويجھو. ڪجهه رسيون محفوظ ڪريو، دوستو. جلدي ڪريو."
  
  جڏهن سپاهي ڪم ڪري رهيا هئا، ڊريڪ ٻڌندو هو ته هو بهترين طور تي. اوندهه مان ڪو آواز نه آيو. هن فرض ڪيو ته اهي Kovalenko جي پويان ڪيترائي ڪلاڪ هئا، پر هن کي جلدي پڪڙڻ جو ارادو ڪيو.
  
  هڪ دفعو اهي هيٺ لهي ويا ۽ پنهنجا پير مضبوطيءَ سان لاوا ٽيوب جي هموار فرش تي رکيا، ڊريڪ پنهنجا بيئرنگ کنيا ۽ ڊائمنڊ هيڊ ڏانهن وڌيو. پائپ تنگ ٿي ويو، ٻڏي ويو ۽ جھڪيو. ايستائين جو ڊيلٽا ٽيم به ڪڏهن ڪڏهن پنهنجو توازن وڃائي ويهندي هئي يا آتش فشاني شافٽ جي غير متوقع هجڻ جي ڪري پنهنجو مٿو ڇڪيندي هئي. ٻه ڀيرا اهو تيزيءَ سان ڦري ويو، جنهن ڪري ڊريڪ خوفزده ٿي ويو، جيستائين هن محسوس ڪيو ته نرم وکر هميشه ڊائمنڊ هيڊ جي طرف هو.
  
  هن پنهنجون نظرون رينج فائنر تي رکيو. زير زمين اونداهي انهن جي مٿان هر طرف کان بند ٿي وئي. "اڳتي روشني،" ڊريڪ اوچتو چيو ۽ بند ٿي ويو.
  
  اوندهه مان ڪجهه ٽپو ڏنو. هيٺان کان ٿڌي هوا جو هڪ جهٽڪو. هو روڪيو ۽ اڳتي هلي وڏي سوراخ جو مطالعو ڪيو. ڪموڊو اڳتي وڌيو ۽ ٻي چمڪدار لٺ اڇلائي.
  
  هن ڀيري هو اٽڪل پندرهن فوٽ ڪري پيو.
  
  "چڱو. Komodo، توهان ۽ توهان جي ٽيم تيار ٿي وڃو. بين، ڪرين، اچو ته انهن رسالن تي هڪ نظر وجهون.
  
  جيئن ته ڊيلٽا ٽيم جاگيردار سوراخ مٿان هڪ مضبوط تپائي قائم ڪئي، ڊريڪ جلدي فوٽ نوٽس پڙهي. هن جون اکيون وسيع ٿي ويون ان کان اڳ جو هو پهريون صفحو پڙهي پورو ڪري ۽ هن هڪ ڊگهو ساهه کنيو.
  
  "خوني جهنم. منهنجو خيال آهي ته اسان کي وڏي هٿيارن جي ضرورت آهي.
  
  بين هڪ ابرو مٿي ڪيو. "اها گوليون نه آهن جن جي اسان کي اتي ضرورت آهي. هي آهن دماغ".
  
  "خير، خوش قسمت مون وٽ ٻئي آهن." ڊريڪ پنهنجي بندوق وڌي. "منهنجو خيال آهي ته جيڪڏهن اسان کي رستي ۾ ڪجهه بيوقوف ميوزڪ ٻڌڻ جي ضرورت آهي، اسان توهان ڏانهن رخ ڪنداسين."
  
  "انڊو. مون وٽ هاڻي منهنجي آئي پوڊ تي فليٽ ووڊ ميڪ آهي.
  
  "مان حيران ٿي ويس. ڪهڙو نسخو؟
  
  "ڇا اتي هڪ کان وڌيڪ آهي؟"
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "منهنجو خيال آهي ته سڀني ٻارن کي پنهنجي تعليم ڪنهن هنڌ شروع ڪرڻ گهرجي. هن ڪرين ڏانهن نهاريو. "اسان ڪيئن ڪري رهيا آهيون، ڪموڊو؟"
  
  "ٿيل".
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو، تپائي سان جڙيل رسي کي پڪڙيو، ۽ عجيب طرح سان چمڪندڙ پائپ کي دٻائي ڇڏيو. جيئن ئي سندس بوٽن کي ڇهيو، هن کي ڇڪيو ۽ ٻيا هڪ هڪ ڪري هيٺ لهي ويا. ڪرين، هڪ تربيت يافته رانديگر، آسانيء سان نزول کي منظم ڪيو. بين ٿورڙي جدوجهد ڪئي، پر هو جوان ۽ تندرست هو ۽ آخرڪار پگهر وهڻ کانسواءِ زمين تي پهتو.
  
  "اڳتي". ڊريڪ تيزيءَ سان ڊائمنڊ هيڊ جي طرف هلڻ لڳو. "پنهنجي پٺي کي ڏس. اسان ويجهو ٿي رهيا آهيون".
  
  پاسو هيٺ لهڻ لڳو. ڊريڪ مختصر طور تي حيران ٿي ويو ته هڪ لاوا ٽيوب کي پنهنجي قدرتي وهڪري کان ڪيئن ڦيرائي سگهجي ٿو، پر پوءِ هن محسوس ڪيو ته ميگما پاڻ پنهنجي پٺيءَ تي جهنم جي قوت سان گهٽ ۾ گهٽ مزاحمت واري رستي تان پنهنجي رستي تي زور ڀريندو. لاوا ڪنهن به زاويه وٺي سگهي ٿو جيڪو چاهي.
  
  ڪجھه منٽ گذري ويا ۽ ڊريڪ وري بند ٿي ويو. اڳيان فرش ۾ هڪ ٻيو سوراخ هو، هن ڀيري ننڍو ۽ بلڪل گول. ڪموڊو جڏهن چمڪدار اسٽڪ کي اڇلايو ته هنن اندازو لڳايو ته شافٽ اٽڪل ٽيهه فوٽ اونهي هئي.
  
  "اڃا به وڌيڪ خطرناڪ،" ڊرڪ چيو. "پنهنجو خيال رکو، توهان ٻئي.
  
  پوءِ هن ڏٺو ته چمڪندڙ لٺ جي روشني ڪنهن به پٿر جي ديوار مان ظاهر نه ٿي هئي. ان جي نارنگي روشني چوڌاري اونداهي کي جذب ڪري ڇڏيو هو. انهن جي هيٺان هڪ وڏو ڪمرو هو.
  
  هن خاموشيءَ جو اشارو ڪيو. جيئن ته، انهن هيٺان ايندڙ ڪنهن به آواز کي غور سان ٻڌو. هڪ لمحي جي مڪمل خاموشيءَ کان پوءِ، ڊريڪ ريپل جي رسي کي پڪڙي ورتو ۽ پاڻ کي خالي شافٽ مٿان جھليائين. هو تڪڙو تڪڙو ان جي ڊگھائي هيٺ لهي ويو جيستائين هو ڇت جي هيٺان هو.
  
  اڃا ڪو شور. هن ٻيون اڌ درجن چمڪندڙ لٺون ٽوڙي هيٺان سيل ۾ اڇلائي ڇڏيون. آهستي آهستي، هڪ غير فطري روشني ڦهلجڻ لڳي.
  
  ۽ Matt Drake آخرڪار ڏٺو ته ڪجھھ ماڻھن اڳ ۾ ڏٺو ھو. هڪ وڏو مستطيل ڪمرو اٽڪل پنجاهه ميٽر ڊگهو. بلڪل هموار فرش. ٽي مڙيل ديوار، جن تي ڪي قديم نشان اُڪريل آهن، ايتري فاصلي تي الڳ الڳ.
  
  ۽ هڪ ديوار تي غلبو ڪرڻ وارو وکر آرڪ وي آهي جنهن کي ڪئپٽن ڪڪ ڏاڍو متاثر ڪيو. هن جي اندر جو دروازو جنهن بلڊ ڪنگ کي ايترو ته موهي ڇڏيو هو. ۽ خوفناڪ ۽ عجائبات جيڪي شايد ڀرجي ويا ميٽ ڊريڪ ۽ سندس ساٿين کي اهڙي خوف سان.
  
  انهن کي دوزخ جا دروازا مليا.
  
  
  باب اٺين
  
  
  هيڊن مضبوطيءَ سان پڪڙيو جيئن هيلي ڪاپٽر آسمان ۾ بيٺو هو، تڪڙو رخ بدلائي رهيو هو. ڪِنيماڪي جي هن جي آخري نظر اها هئي جو هميشه کيڏندڙ اليسيا ميلس کيس ٻئي هيلي ڪاپٽر ۾ ڌڪي رهيو هو. ان نظاري کيس حيران ڪري ڇڏيو، پر سندس عملي طرف ڄاڻايو ويو ته جڏهن جنگ جو وقت آيو ته منو کي هڪ پاگل انگريز عورت جي روپ ۾ ڪاروبار ۾ بهترين مدد حاصل هئي.
  
  ائين ئي Hayden ڪري ٿو. مائي هن جي ڀرسان ويٺي، خاموش ۽ پرامن، ڄڻ ته اهي نيپالي ساحل ڏانهن وڃي رهيا آهن ته جيئن عالمي معيار جا نظارا ڏسڻ لاء. باقي سيٽون ڪڪڙ سپاهين ورتيون. ڪوئي اٽڪل ويهه منٽ پري هو. گيٽس صرف هن سان رابطو ڪيو هو هڪ دهشتگرد حملي جي رپورٽ ڪرڻ لاءِ ڪوڪوئي گروو اوپن ايئر مال تي Kauai. ھڪڙي ماڻھوءَ پاڻ کي زنجيرن ۾ جڪڙيو ھو ھڪڙي ريلنگ جي ٻاھران گڏيل جمبا جوس / اسٽاربڪس جي جڳھ کان ڪمپليڪس جي اتر طرف. ڪنهن ماڻهوءَ جي جسم تي جام ٽيڪس جا ٽڪڙا لڳل هئا ۽ هن جي آڱر هڪ پرائمري ڊيٽونيٽر جي ٽريگر تي.
  
  ان شخص وٽ ٻه خودڪار هٿيار ۽ هڪ بلوٽوٿ هيڊ سيٽ پڻ هئا ۽ ڪنهن به ريسٽورنٽ جي سرپرست کي وڃڻ کان روڪيو.
  
  گيٽس جي پنهنجي لفظن ۾. "هي بيوقوف واضح طور تي اتي ئي لٽڪندو رهندو جيستائين هو ڪري سگهي ٿو، پوءِ جڏهن اختيارين پنهنجو قدم کنيو ته هو ڌماڪو ڪندو. ڪائوائي پوليس جو گهڻو حصو توهان کان پري، منظر تي مقرر ڪيو ويو هو.
  
  "اسان فارم کي محفوظ رکنداسين، صاحب،" هيڊن کيس يقين ڏياريو. "اسان کي اها توقع هئي."
  
  "اسان اهو ڪيو، مس جي. منهنجو اندازو آهي ته اسان ڏسنداسين ته ڪووالنڪو جا منصوبا بگ ٻيٽ لاءِ ايندڙ آهن.
  
  هيڊن اکيون بند ڪيون. Kovelenko سالن تائين هن حملي جي منصوبابندي ڪري رهيو هو، پر سوال رهي. پورٽل ڊيوائس ڇو ڇڏي ڏيو؟ اهڙي رڙ سان ڇو ڇڏيان؟ ڇا اهو ٿي سگهي ٿو هن جو منصوبو بي؟ انهي حقيقت جي باوجود ته اختيارين جلدي پنهنجي سڀني ڪوششن کي بي نقاب ڪيو ۽ ڊريڪ، سندس دوستن ۽ خاندانن جي خلاف هڪ خوني انتقام کي جنم ڏنو، هن وڏي شهرت حاصل ڪرڻ لاء هي رستو چونڊيو.
  
  يا، هن سوچيو، شايد هو پراڻي، پراڻي حڪمت عملي استعمال ڪري رهيو هو ته هتي ڪافي هلچل پيدا ڪري سگهي ٿي ته توهان جا عمل اتي اڻڄاتل هجن.
  
  ڪابه ڳالهه ناهي، هوء سوچيو. هن جا خيال بين بابت هئا ۽ هن خطرناڪ ڪم تي هو. هوءَ ائين ڪڏهن به فرض کان ٻاهر نه چوندي، پر هوءَ کيس بيحد پيار ڪرڻ لڳي هئي. هن پنهنجي پيءُ لاءِ جيڪو فرض محسوس ڪيو، اهو غائب نه ٿيو، پر ڪينيڊي مور جي خوفناڪ موت کان پوءِ اهو گهٽجي ويو. حقيقي زندگي ڪنهن به ڏينهن پراڻي واعدن کي مات ڏئي ٿي.
  
  جيئن ته هيلي ڪاپٽر روشن نيري هوائي آسمان جي ذريعي لڪي ويو، هيڊن بين بليڪ لاء دعا ڪئي.
  
  پوءِ سندس سيل فون جي گھنٽي وڳي. جڏهن هن اسڪرين ڏانهن ڏٺو، هن جي ابرو حيران ٿي ويا.
  
  "هيلو،" هن فوري طور جواب ڏنو. "توهان جا ڪهڙا حال آهن؟"
  
  "بهترين، توهان جي مهرباني، پر هن مقبري جي ڳولا واري ڪاروبار جو هڪ سنگين پاسي اثر آهي. منهنجو ٽنگ لڳ ڀڳ ختم ٿي چڪو آهي.
  
  هيڊن مسڪرايو. "خير، ٽورسٽن، اتي هن قسم جي شين لاء سيلون آهن."
  
  "ڪمانڊ پوسٽ ۽ قبر جي وچ ۾؟ سچي نه."
  
  "يقينا، مان چيٽ ڪرڻ پسند ڪندس، ٽورسٽن، پر توهان سويڊن پنهنجي پنهنجي لمحن کي چونڊيو."
  
  "سمجھيو. مون پهرين ڊريڪ کي فون ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، پر اهو سڌو وائس ميل ڏانهن ويو. هو ٺيڪ آهي؟"
  
  "هن کان بهتر هو، ها." هيڊن ڏٺو ته ڪوئي جي آسماني لڪير کي ساڄي طرف لوڏي رهيو آهي. "ٻڌو-"
  
  "مان جلدي ڪندس. هتي آپريشن ڪامياب ٿيو. ڪجھ به نه قابل مذمت. هر شي جي توقع ڪئي وئي ۽ وقت تي. پر..." ٽورسٽن رڪجي ويو، ۽ هيڊن کيس پنهنجي ساهه کڻڻ جي آواز ۾ ٻڌو. "اڄ ڪجهه ٿيو. مان چوندس ته ڪجهه لڳي ٿو 'بند'. توهان آمريڪن شايد ان کي ٻيو ڪجهه سڏين ٿا.
  
  "ها؟"
  
  "مون کي پنهنجي حڪومت طرفان ڪال آئي. منهنجي وچ ۾ صوبائي وزير تائين. اعلي سطحي چئلينج. مان-" هڪ ٻيو هٻڪندڙ وقفو، هرگز نه ڊاهل وانگر.
  
  ڪوئيءَ جو اوچتو ساحل سندن هيٺان اچي ويو. ريڊيو تي فون آيو. "مقصد تائين اٺ منٽ."
  
  "مون کي ٻڌايو ويو ته اسان جو آپريشن - اسان جو اسڪينويانا آپريشن - هڪ نئين ايجنسي ڏانهن منتقل ٿيڻ وارو هو. هڪ گڏيل ٽاسڪ فورس جنهن ۾ آمريڪي سي آءِ اي، ڊي آءِ اي ۽ اين ايس اي جا اعليٰ عهديدار پر اڻڄاتل ميمبر شامل آهن. تنهن ڪري هيڊن، مان هڪ سپاهي آهيان ۽ مان پنهنجي اعليٰ ترين آفيسر جي حڪمن تي عمل ڪندس، پر ڇا اهو توهان لاءِ صحيح آهي؟
  
  هيڊن پاڻ جي باوجود حيران ٿي ويو. "منهنجي لاءِ اهو آواز مڪمل بيوقوف آهي. مکيه شخص جو نالو ڇا آهي؟ جنهن جي هٿ ۾ تون پاڻ کي ڏئين ٿو".
  
  "رسل ڪيمن. تون هن کي سڃاڻين ٿو؟"
  
  هيڊن هن جي يادگيري جي ڳولا ڪئي. "آئون نالو ڄاڻان ٿو، پر مون کي ان بابت تمام گهٽ ڄاڻ آهي. مون کي پڪ آهي ته هو ڊي آءِ اي مان آهي، دفاعي انٽيليجنس ايجنسي، پر اهي گهڻو ڪري هٿيارن جا نظام حاصل ڪرڻ جي ڪاروبار ۾ آهن. هي رسل ڪيمن توسان ۽ مقبري سان ڇا ٿو چاهي؟
  
  "تون منهنجو ذهن پڙهي رهيو آهين".
  
  هن جي اکين جي ڪنڊ کان ٻاهر، هيڊن مئي جي مٿي جي ڌڪ کي ڏٺو، ڄڻ ته هن کي کوپڙي مان گولي ڏني وئي هئي. پر جڏهن هيڊن سواليه انداز ۾ هن ڏانهن نهاريو ته جاپاني نمائندو ان ڏانهن نهاريو.
  
  هيڊن ڪجهه سيڪنڊن لاءِ سوچيو ۽ پوءِ خاموش آواز ۾ پڇيو، "ڇا تون پنهنجي سڀني ماڻهن تي اعتبار ڪرين ٿو، ٽورسٽن؟
  
  ڊاهل تمام ڊگهو وقفو هن جي سوال جو جواب ڏنو.
  
  "جيڪڏهن ڊي آءِ اي کي ڪنهن شيءِ بابت خبردار ڪيو ويو ته پوءِ انهن وٽ تمام وڏي ڪوريج آهي. انهن جي ترجيح سي آءِ اي کان به وڌيڪ ٿي سگهي ٿي. احتياط سان هلڻ، دوست. هي ماڻهو، ڪيمن، هو هڪ ڀوت کان وڌيڪ ڪجهه به ناهي. بليڪ اوپس ٽربل شوٽر، گٽمو، سيپٽمبر 11th. جيڪڏهن ڪا سنجيده ۽ حساس ڳالهه غلط ٿي وڃي ته هو اهو شخص آهي جنهن ڏانهن توهان رخ ڪيو.
  
  "مون کي ڀڄايو. ڪاش مان نه پڇان ها".
  
  "مون کي هاڻي وڃڻو آهي، ٽورسٽن. پر مان توسان واعدو ڪندس ته مان جونٿن سان جيترو جلد ٿي سگھان ان گند بابت ڳالهائيندس. اتي بيهي ره."
  
  ٽورسٽن هڪ پروفيشنل سپاهيءَ جي ٿڪل ساهه سان معاهدو ڪيو، جنهن اهو سڀ ڪجهه ڏٺو هو ۽ هڪ آمريڪي اپسٽارٽ لاءِ ڪجهه نوڪر مقرر ٿيڻ تي بيزار هو. هيڊن هن سان همدردي ڪئي. هوءَ مائي ڏانهن متوجه ٿي پڇي ته هوءَ ڇا ڄاڻي.
  
  پر ريڊيو تي ڪال "ٽارگٽ" آيو.
  
  اڳيان ۽ هيٺان زمينون سڙي رهيون هيون. جيئن هيلي ڪاپٽر هيٺ لٿو، ننڍڙن انگن اکرن کي هر طرف بي ترتيب ڊوڙندي ڏسي سگهجي ٿو. ڪيبن مان رسيون وڌيون ويون ۽ ماڻهو انهن جي پٺيان ٽپو ڏئي، تيزيءَ سان هيٺ سڙيل نظارن ڏانهن لڏڻ لڳا. هيڊن ۽ مئي پنهنجي موڙ جو انتظار ڪندا رهيا، مئي جو اظهار خالي هو، جيئن هنن ٻڌو ته پنھنجن ماڻھن کي کليل فائرنگ.
  
  هيڊن ٽيون ڀيرو پنهنجي گلڪ جي تياري کي جانچيو ۽ چيو، "هتي هيٺ بڊرو.
  
  "پريشان نه ٿيو،" جاپاني عورت چيو. "هو اهو معلوم ڪرڻ وارو آهي ته مائي ٽائيم جو اصل مطلب ڇا آهي.
  
  ٻئي عورتون رسي کي گڏ ڪري هيٺ لهي، هڪ ئي وقت هيٺ لٿيون، ۽ هڪ کلاسک هڪ-ٻن ڍڪيل حرڪت ۾ هليون ويون. اهو عمل هڪ ٻئي تي مڪمل اعتماد جي ضرورت آهي، ڇاڪاڻ ته جڏهن هڪ شخص هلائي رهيو هو، ٻيو انهن جي پردي کي ڏسي رهيو هو. هڪ، ٻه، لَپَرَ وانگر. اڏاوت. پر اهو اڳتي وڌڻ جو هڪ تيز ۽ تباهي وارو طريقو هو.
  
  هيڊن علائقي کي اسڪين ڪيو جيئن هوء ڊوڙي وئي. ڪيتريون ئي نرم ٽڪريون هڪ گهڙيل احاطي ۾ ختم ٿيون، جن تي هڪ وڏو گهر ۽ ڪيتريون ئي وڏيون عمارتون بيٺيون هيون. هي Kovalenko جو ٻيو فارم هوندو. باهه ۽ افراتفري جي لحاظ کان، Boudreau کان ٿورو اڳ پهچي چڪو هو.
  
  يا، گهڻو ڪري، هو افسوس سان پنهنجو وقت وٺي رهيو هو ان سان گڏ.
  
  هيڊن ڊوڙي، پنهنجي قرضي ڪيل مئرين M16 اسالٽ رائفل کي گولي چمڪائڻ تي فائر ڪيو ۽ جن مردن کي هن ڍڪ ۾ ڏٺو. ٻن منٽن کان پوءِ هن جو موڙ هو، ۽ هن رڙ ڪئي: "ٻيهر لوڊ ڪريو! ۽ هن جي هٿيار ۾ هڪ نئون ميگزين داخل ڪرڻ لاء ڪجهه وڌيڪ سيڪنڊن کي ورتو . انهن کي گهٽ ۾ گهٽ فائر ڪيو ويو، ۽ جڏهن اهي هئا، اهو ايترو غير منظم هو ته اهي انهن کي ڪيترن ئي فوٽن کان محروم ٿي ويا.
  
  ٻنهي پاسن کان، مارين ٽيمون برابر رفتار سان اڳتي وڌيون. ھاڻي ھڪ جھيڙو اڳتي وڌيو، دروازو کليل رھيو، پر ٽيمون کاٻي پاسي ھليون. هڪ چڱيءَ طرح رکيل گرنيڊ باهه جي حمايت کي تباهه ڪري ڇڏيو، ٽيم کي بغير ڪنهن رڪاوٽ جي فارم ۾ داخل ٿيڻ سان.
  
  گوليون هاڻي خطرناڪ حد تائين ويجهو اچي رهيون هيون.
  
  هيڊن جنريٽر انڪس جي پويان ڍڪي ورتو. ان اثر brickwork مان چمڪاٽ موڪلي ڇڏيا جيئن مائي ڪبوتر ڍڪڻ لاءِ. مٽي ۽ ڌاتو جا ٽڪرا هر طرف پکڙيل آهن.
  
  مائي پنهنجي ڳل مان رت جا ڦڙا صاف ڪري ڇڏيا. "بوڊرو جي سپاهين کي توهان جي ڪنڊر گارٽن ۾ تربيت ڏني وئي هئي."
  
  هيڊن هڪ لمحو هن جي سانس کي پڪڙي ورتو، پوء جلدي گهر ڏانهن ڏٺو. "ٻارنهن فوٽ. ڇا توهان تيار آهيو؟"
  
  "ها".
  
  هيڊن ڀڄي ويو. مائي اڳتي وڌيو ۽ سیسه جي ديوار ٺاهي، سندن دشمن کي ڍڪڻ لاءِ مجبور ڪيو. هيڊن گهر جي ڪنڊ تي پهتو ۽ پاڻ کي ڀت سان دٻائي ڇڏيو. هن دريءَ تي هڪ چمڪ اڇلائي پوءِ مائي کي ڍڪيو.
  
  پر ان مهل سندس ڪنن مان هڪ عجيب وغريب آواز آيو. ٽيم جي اڳواڻ ماڻهن تي زور ڀريو ته هو دور جي گودام ڏانهن وڃو. اتي ڪجهه خوفناڪ ٿيڻ وارو هو. جيئن هيڊن ٻڌو، هن محسوس ڪيو ته Boudreaux جا ماڻهو اڌ عمارت جي چوڌاري گهيرو ڪري رهيا هئا ۽ اندر جيڪي به ٿي سگهي ٿو ان تي فائر ڪرڻ وارا هئا.
  
  قيدي، بي شڪ. يرغمال بڻيل.
  
  هيڊن مئي کان پوءِ ڊوڙي، ڪليئرنگ ۾ ڊوڙڻ ۽ گڏجي شوٽنگ ڪرڻ لڳو. ٻيا سپاهي به ساڻن گڏ ٿيا، ٻنهي طرفن کان ٻاھر نڪرندا، موتمار، جرئت ۽ موت جي ديوار بڻيل.
  
  بي حسي جو قتل عام جيڪو ٿيڻ وارو هو، اهو بوڊريو جي ڪالنگ ڪارڊ هو. هو اتي هوندو.
  
  ڀڄندڙ سپاهين فائرنگ نه ڪئي. گوليون هوا ذريعي ڦاٽي ويون، ڀتين ۽ مشينري کي ڀڃي ڇڏيو، ۽ گهٽ ۾ گهٽ اڌ درجن دشمن جا نشان مليا. Boudreaux جا ماڻهو خوف ۽ صدمي ۾ پوئتي هٽي ويا. سپاهي جيئن ئي سندن پناهه گاهن وٽان لنگهيا ته هنن لاپرواهيءَ سان پاسي کان فائرنگ ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، پر بحري فوج تيار ٿي مٿن دستي بم اڇلايا.
  
  ڌماڪو رانديگرن جي ٻنهي پاسن تي هوا ۾ بلند ٿي ويو. ڌماڪي جي ڌماڪي پرواز موڪلي؛ باهه جون زبانون گرم موت کي ايترو تيزيءَ سان پکڙينديون هيون جو اکيون به مشڪل سان ئي سندس پيروي ڪري سگهنديون هيون. رڙيون ڪندڙ ماڻهو انهن جي رستي ۾ ڪوڙ.
  
  هيڊن اڳيان هڪ گودام ڏٺو. سندس دل بيحد خوفناڪ ٿي ويئي. اهو سچ هو. Boudreaux جي گهٽ ۾ گهٽ پندرهن ماڻهو بند ٿيل گودام جي چوڌاري بيٺا هئا، پنهنجن هٿيارن کي ڪاغذن جي پتلي ديوارن ڏانهن ڌڪيو، ۽ جڏهن هيڊن پهريون شخص کي نشانو بڻايو، انهن سڀني فائرنگ ڪئي.
  
  
  **
  
  
  اليسيا ميلز ڀڄي ويا ۽ فائرنگ ڪئي جيئن هوائي فوجن ۽ انهن جي اتحادين بگ ٻيٽ تي ڪووالنڪو رينچ تي حملو ڪيو. زمين اڻ برابري هئي. تمام گهاٽا واهه، بلند ٽڪريون ۽ ڪاٺيون ميدانون. ان کان اڳ جو اهي فارم جي ويجهو پهچن، حملي آور هيلي ڪاپٽرن مان هڪ تي گرنيڊ لانچر فائر ڪيو ويو، ان کي پڪڙي ورتو پر ان کي تباهه نه ڪيو، انهن سڀني کي جلدي لينڊنگ ڪرڻ تي مجبور ڪيو.
  
  ھاڻي اھي ھڪ ٽيم جي حيثيت ۾ تڪڙ ۾ آيا، گھڻا ٻيلا ۽ ٻرندڙ جبلن تي ڳالھائيندي. اهي اڳ ۾ ئي هڪ انسان کي هڪ بوبي جال ۾ وڃائي چڪا آهن. حملي جي تياري خوني بادشاهه جي ماڻهن ڪئي هئي. آر پي جيز وڻن ذريعي بي مقصد اڏامي ويا.
  
  مزدور مزوري ڪري رهيا آهن.
  
  پر بحري فوجون اڳتي وڌيون، جيڪي ھاڻي رڳو ٽيھ فوٽ ۽ ھڪڙي آخري ڏاڪڻ واري وادي کان جدا ٿي ويون. ايليسيا پنهنجي دشمنن جا مسڪرائيندڙ منهن ٺاهي سگهي ٿي. سندس رت ٽمڻ لڳو. هن جي ڀرسان، سي آءِ اي جو هڪ وڏو ايجنٽ ڪنيماڪا، هڪ ديويءَ ڏانهن تيزيءَ سان ڊوڙي رهيو هو. هو تمام مفيد ثابت ٿيو.
  
  سندن ڪنن ۾ ڪميونيڪيشن ڊوائيسز ايندڙ ظلمن جون خبرون پهچائين ٿيون. اوهو تي الا موانا راڻي هوٽل کي سيل ڪيو ويو. هڪ سياح کي ڏهين منزل جي ونڊو مان هن جي موت ڏانهن اڇلايو ويو. گرينيڊ روڊن تي اڇلايا ويا. اسپيشل فورسز جي ٽيم هڪ آپريشن لاءِ تياري ڪري رهي هئي جنهن کي ممڪن طور تي جلد ئي گرين لائٽ ڏني ويندي، ڇاڪاڻ ته مارجي ويل ڏوهارين جي ڪري. ڪوئي تي، هڪ اڪيلو خودڪش بمبار وين تي ڪيتريون ئي گوليون فائر ڪيون جن ۾ صحافي گڏ هئا، هڪ رپورٽر زخمي ٿي پيو. ۽ هاڻي، بگ ٻيٽ تي، سياحن سان ڀريل هڪ بس کي اغوا ڪيو ويو آهي ۽ ان جي عملدار ۾ هڪ بم نصب ڪيو ويو آهي. انهن کي اندر بند ڪيو ويو جڏهن انهن جا قيدي ٻاهر ڊيڪ چيئرن تي ويٺا هئا، بيئر پيئندا هئا ۽ تاش کيڏندا هئا. اها خبر نه هئي ته انهن مان ڪنهن وٽ ڊيٽونيٽر هو، يا ڪيترا هئا.
  
  اليشيا ٽپو ڏئي واديءَ جي پاسي کان هيٺ ٿي وئي. هن جي سامهون هڪ آر پي جي ڌماڪو ٿيو، گندگي ۽ پٿر کي هوا ۾ بلند ڪري ٿو. هوءَ انهن مٿان ٽپو ڏيندي، کلندي، ڦري وئي، جڏهن هن کي ڪنيماڪي جي جھجھڪ محسوس ٿي.
  
  "اچو، ٿلهو،" هن پنهنجي چپن کي راند ڪندي چيو. "مون سان گڏ رهو. هي آهي جتي شيون واقعي گندا ٿي ويندا آهن.
  
  
  **
  
  
  هيڊن بار بار فائرنگ ڪئي، پرسڪون رهڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ اهڙي طرح هن جي درستگي کي برقرار رکيو. سندس نظر ۾ ٽي مٿا ڦاٽي پيا. مائي اڃا به هن جي ڀرسان ڊوڙي رهي هئي، ڪجهه به نه چيو. ٻيا سپاهي هڪ گوڏن تي ڪري پيا، شاٽ کان بچي رهيا هئا ۽ انهن جي چوڌاري ڦرڻ کان اڳ ئي ڀاڙين کي ڌڪي ڇڏيو.
  
  هيڊن ان وقت انهن مان هو. ھڪڙو ماڻھو ڦري ويو ۽ ھن کيس رائيفل سان پنھنجي نڪ جي پل تي مارايو. هو رڙيون ڪري ڪري پيو، پر هن جون ٽنگون لاتائين، جنهن ڪري هن جو مٿو مٿس ڪِري پيو.
  
  هوءَ تيزيءَ سان مٿي چڙهندي وئي، پر هن جو جسم هن جي مٿان ڪري پيو، هن کي زمين تي پڪڙي ڇڏيو. جڏهن هن مٿي ڏٺو، ته هن سڌو سنئون هن جي نفرت ڀريل، درد سان ڀريل اکين ۾ ڏٺو. هن هڪ ٿلهي آواز سان، هن کي ڌڪ هنيا ۽ هن جي ڳلي ۾ پنهنجا ٿلها هٿ ويڙهي ڇڏيا.
  
  هن فوري طور تي تارن کي ڏٺو، پر هن کي روڪڻ جي ڪا به ڪوشش نه ڪئي. ان جي بدران، هن جا ٻه آزاد هٿ پاڻ کي هٿيار مليا. ساڄي پاسي سندس Glock آهي. کاٻي ۾ سندس چاقو آهي. هن بندوق جي بيرل هن جي رٻڙ ۾ وجهي، هن کي محسوس ڪيو.
  
  هن جي گرفت هلڪي ٿي ۽ هن جون اکيون وسيع ٿي ويون.
  
  هيڊن ٽي ڊبل شاٽ فائر ڪيا. مڙس هن کي ڦري ڇڏيو. جيئن ئي سندس مٿي جو نظارو صاف ٿي ويو، تيئن ئي هڪ ٻئي اجير جو چهرو نظر آيو. هيڊن کي نڪ ۾ گولي لڳي، انسان کي واپس اڏامندي ڏٺو ۽ غائب ٿي ويو.
  
  هوءَ اٿي بيٺي ۽ مائي کي ڏٺو. آخري باقي اجير هن کي منهن ڏئي ٿو. هيڊن چمڪيو. هي ماڻهو هڪ تباهي هئي. هن جو چهرو ائين پئي لڳو ڄڻ ته ڳاڙهي رنگ ۾ رنگجي ويو هجي. ڪافي ڏند نه هئا. هن جو چهرو سُڪي رهيو هو. هڪ بازو بيڪار ٿي ويو، ٻيو ڪلهي تي ڀڄي ويو. هو لرزندڙ ٽنگن تي بيٺو ۽ پوءِ خوني مٽيءَ ۾ گوڏن ڀر ڪري پيو.
  
  "توهان غلط ماڻهوءَ کي چيلينج ڪرڻ لاءِ چونڊيو آهي،" مائي مٺي مسڪراهٽ سان چيو جيئن هن پنهنجي قرض ڪيل گلڪ سان مقصد ورتو ۽ هن جو مٿو ڦاڙي ڇڏيو.
  
  هيڊن غير ارادي طور تي نگلڻ لڳو. اها ڪا سنجيده عورت هئي.
  
  بحرين بارن جو دروازو کوليو، پنهنجي موجودگي کي سڏيندي. هيڊن جي دل سڙيل ڀتين ۾ سوراخن جي تعداد ۾ ٻڏي وئي. اچو ته اميد رکون ته يرغمال فرار ٿي ويا.
  
  هن جي تيزيءَ سان صاف ٿيندڙ خيالن ۾، سڀ ڪجهه واضح ٿي ويو. Boudreaux هتي نه هو. هوءَ وري گهر ڏانهن ڏسندي رهي. اها آخري جاءِ هئي جيڪا هن کي لڪائڻ جي اميد رکي ها، پر تڏهن به-
  
  اوچتو اوچتو هن جو ڌيان ڇڪايو. بحري فوج گوڏن کان ٻاھر نڪري آئي، ھڪڙي پنھنجي ڪلھي کي جھليو، ڄڻڪ ھن کي چاقو ھليو ويو ھو.
  
  پوءِ بوڊريڪس ۽ اجيرن جو هڪ لشڪر گودام مان نڪري آيو، بندوقون فائر ڪرڻ ۽ شيطانن وانگر رڙيون ڪرڻ لڳو. ڇا ان جو مطلب اهو هو ته ٻين اجرتين پنهنجون جانيون ڌاڙيل ٿيڻ لاءِ ڏنيون؟ ڇا انهن کي باهه ڏني وئي يا ڪنهن مخصوص پوزيشن کان؟
  
  حقيقت هن کي ايٽمي ڌماڪي وانگر ماريو. بلڊ ڪنگ جا ماڻهو هاڻي بحري فوجن جي وچ ۾ هئا، وڙهندا رهيا، ۽ بوڊريو هيڊن ڏانهن ڊوڙيو، چاقو بيداريءَ سان وڌيو.
  
  
  **
  
  
  ايليسيا ٽيم کي پنهنجي تخليقيت ۽ جذبي سان باهه جي اندر وڌايو. ڪجهه منٽن کان پوءِ اهي آخري عروج جي چوٽيءَ تي پهچي ويا ۽ ڊگ ان محافظن تي باهه جو هڪ هال وسايو. ايليسيا هڪ وڏو گهر، هڪ وڏو گودام ۽ هڪ ٻه ڪار گيراج ڏٺو. ماڳ هڪ وسيع درياهه کي نظر انداز ڪيو، بغير ڪنهن شڪ ۾ ڀڄڻ جي هڪ وسيلو طور ڪم ڪري رهيو هو، ۽ گودام جي اڳيان هڪ هيلي پيڊ هو جنهن ۾ هڪ ڀريل هيلي ڪاپٽر هو.
  
  هن پوئتي ڏٺو. "گرنيڊ لانچر."
  
  ٽيم جي اڳواڻ ڪاوڙجي ويو. "اهو اڳ ۾ ئي ڪري رهيو آهي."
  
  اليسيا دشمن جي پوزيشن ڏانهن اشارو ڪيو. "اتي هڪ هيٺاهين ڀت آهي. گھر جي پوئين پاسي. رولز-رائس جي پٺيان. چشمي جي ساڄي پاسي".
  
  ٽيم ليڊر پنهنجا چپ چاڙهيا. "بدڪارن کي ٻاهر ڪڍو.
  
  ڪيترن ئي ڌماڪن سبب زمين لرزجي وئي. حملي آورن ٽي دستي بم فائر ڪيا ۽ پوءِ هڪ ٻن فارميشن ۾ اڳتي وڌيا، اڃا به هڪ يونٽ جي طور تي فائرنگ ڪري رهيا هئا پر هڪ موتمار آرڪ ۾ ڦاٿل هئا.
  
  تباهي بربريت سان انهن بلڊ بادشاهه جي فارم تي حملو ڪيو.
  
  
  باب انويهين
  
  
  ڊريڪ جا بوٽ ٿيل پير سيل جي فرش کي ڇهيو. ان کان اڳ جو ٻيا ھيٺ لھڻ شروع ڪن، ھن انھن جي رستي کي روشن ڪرڻ لاءِ ھڪ شعلا ٺاھيو. فوري طور تي ڀتين ۾ جان اچي وئي، انهن جا نقشا هاڻي ڊريڪ جي حيران ٿيل اکين ڏانهن واضح طور تي نظر اچن ٿا.
  
  اهي ٻه پورٽبل ڊوائيسز تي ملندڙ ڪرل. انهن جي تصديق ڪئي وئي آهي ته اهي بلڪل ساڳيا آهن جيئن Thorsten Dahl ۽ سندس ٽيم آئس لينڊ ۾ خدا جي مقبري ۾ دريافت ڪيو.
  
  انهن ڪهڙي قديم تهذيب کي تازو ڪيو آهي؟ ۽ اهو سڀ ڪيئن ختم ٿيندو؟
  
  بين، ڪرين، ۽ ٽيم ڊيلٽا جا باقي حصو هيٺئين رسيءَ تان لهي ويا جيستائين پيلي گيٽ جي وڏي محراب جي چوڌاري هرڪو گڏ ٿي ويو. ڊريڪ پنهنجي پوري ڪوشش ڪئي ته اونهي روشنيءَ ۾ اوندهه ۾ نه ڏسان.
  
  بين ۽ ڪرين گوڏن ڀر ڪري پيا. محراب پاڻ ۾ ڪنهن قسم جي برش ٿيل ڌاتو تي مشتمل هوندو هو، بلڪل هموار ۽ هموار. ڌاتوءَ جي مٿاڇري تي غار جي باقي حصي وانگر ننڍڙن ننڍڙن نشانن سان جڙيل هئي.
  
  "اهي نشان،" ڪرين انهن کي غور سان ڇهيو، "حادثي نه آهن. ڏس. مان ڏسان ٿو ته هڪ ئي ڪڪر بار بار ورجائي ٿو. ۽ باقي غار..." هن چوڌاري ڏٺو. "اها ئي آهي".
  
  بين پنهنجي فون لاءِ پريشان ٿي ويو. "هي اها تصوير آهي جيڪا ڊاهل اسان کي موڪلي آهي. هن ان کي روشنيءَ تائين رکيو. ڊريڪ اڳتي وڌيو، يقين ڏياريو ته ڊيلٽا ٽيم مداخلت ڪندڙن لاءِ خبردار ٿي ويندي.
  
  "تنهنڪري، ديوتائن جي قبر جو دوزخ جي دروازن سان ڪو تعلق آهي،" ڊرڪ وڏي آواز ۾ سوچيو. "پر ڪنول جو مطلب ڇا آهي؟
  
  "ٻيهر ورجائڻ جا نمونا،" ڪرين خاموشيءَ سان چيو. "مون کي ٻڌاءِ. ڪهڙي قسم جا نشان، قديم يا
  
  جديد، ڪيترن ئي ورجائيندڙ نمونن مان ٺهيل آهي؟
  
  "آسان." عظيم ڪموڊو سندن ڀرسان بيٺو هو. "ٻولي".
  
  "اهو صحيح آهي. سو، جيڪڏهن اها ٻولي آهي-" هن سيل جي ڀت ڏانهن اشارو ڪيو. "پوءِ اهي سڄي ڪهاڻي ٻڌائين.
  
  "جهڙوڪ جيڪي ڊاهل مليا آهن." ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "پر هاڻي اسان وٽ ان جو تجزيو ڪرڻ جو وقت ناهي. ڪووالنڪو انهن دروازن مان گذريو.
  
  "انتظار". بين هن جي نڪ جي پل کي ڇڪيو. "هي نشانيون..." هن محراب کي ڇهيو. "جيئن ئي ڊوائيسز تي. مون لاء اهو مشورو ڏئي ٿو ته هي دروازو ساڳئي ڊوائيس جو هڪ نظر ثاني ٿيل نسخو آهي. وقت جي سفر جي مشين. اسان اڳ ۾ ئي اهو نتيجو ڪري چڪا آهيون ته ديوتا شايد وقت جي ذريعي سفر ڪرڻ ۽ قسمت تي اثر انداز ڪرڻ لاء هٿ جي ڊوائيسز استعمال ڪيا هوندا. ٿي سگهي ٿو اها شيءِ بنيادي نظام آهي.
  
  "ڏس،" ڊريڪ خاموشيءَ سان چيو، "هي عظيم آهي. توهان کي اها ڳالهه سمجهه ۾ ايندي. پر انهن دروازن جي پويان-" هن پنهنجي آڱر اوندهه ڏانهن اشارو ڪيو. "خوني بادشاهه. ڪينيڊي جي موت جو ذميوار ماڻهو، سوين ٻين جي وچ ۾. اهو وقت ڳالهائڻ بند ڪرڻ ۽ هلڻ شروع ڪرڻ جو آهي. وڃ".
  
  بين ڪنڌ لوڏيو ۽ اٿي بيٺو، ٿورڙو قصوروار نظر اچي رهيو هو جيئن هن پنهنجو پاڻ کي صاف ڪيو. ڪمري ۾ موجود سڀني هڪ ڊگهو ساهه کنيو. دروازي جي پويان ٻيو ڪجهه هو، جنهن جو ذڪر ڪرڻ ٻنهي مان ڪنهن نه ٿي چاهيو:
  
  اهو ئي سبب آهي جو ڪئپٽن ڪڪ آرڪ جو نالو "پيلي جي گيٽ" مان بدلائي "دوزخ جو دروازو" رکيو.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  هوائي رياست هڪ چريو جي طاقت هيٺ convulated.
  
  جيڪڏهن هڪ هيلي ڪاپٽر اڏامي سگهي ٿو، اونداهي، غير اخلاقي واقعن جو هڪ وسيع منظر پيش ڪرڻ جي قابل ٿي سگهي ٿو، جيڪي جزائر تي ظاهر ٿي رهيا هئا، اهو پهريون ڀيرو اوهو جي مٿان اڏامي ها ته گهيرو ڪيل الا موانا ڪوئن هوٽل تي قبضو ڪيو، جتي ڪيترن ئي SWAT ٽيمن جا تجربا ميمبر هئا. صرف سخت هٿياربند، حوصلہ افزائي اجير جي خلاف ڪارروائي ڪرڻ شروع ڪيو جن سڀني بلندين ۽ بيشمار يرغمالن کي منعقد ڪيو. هو تيزيءَ سان گذري ويو، ڪاري دونھون جي جهنمي ڪڪرن کان بچي، جيڪي گهٽ ۾ گهٽ هڪ درجن ٽٽل ونڊوز مان نڪرندا هئا، احتياط سان انهن دروازن ڏانهن اشارو ڪيو، جتي رائفلن ۽ گرنيڊ لانچرن سان گڏ نقاب پوش مرد، بيوس مردن، عورتن ۽ ٻارن کي ٽولن ۾ ورهائي رهيا هئا، جن کي تباهه ڪرڻ آسان هو. .
  
  ۽ پوءِ اهو ڦرندو، مٿي ۽ ساڄي طرف هڪ عظيم قوس ۾، پهرين سج ڏانهن، اهو ٿلهو پيلو بال آهستي آهستي هڪ غير يقيني ۽ ممڪن طور تي تباهي واري مستقبل ڏانهن پنهنجو رستو ٺاهيندو، ۽ پوءِ هيٺئين ۽ کاٻي پاسي ڊهيندو پنهنجي خوفناڪ سفر تي. ڪوئي جي طرف دريافت. هو ڊائمنڊ هيڊ جي ويجهو لنگهندو، انهن هيروز ۽ ولن کان غافل، جيڪي رازن کي ڳوليندا آهن ۽ خوفناڪ خوابن کي ڏسندا آهن، هڪ ناپيد آتش فشان جي اونداهي ۽ خطرناڪ زير زمين غار ۾.
  
  ڪوئيءَ تي، هن پگهر ۾ لت پت ماڻهوءَ لاءِ هڪ بيلي لائن ٺاهي ها، جنهن پاڻ کي ڪافي شاپ جي باهه ۾ جڪڙي رکيو هو، اندر جي سرپرستن کي ڦاسائي ڇڏيو هو ۽ واضح طور تي بارود سان ڀريل هڪ ويسٽ ۽ هڪ ٿڙڪندڙ هٿ ڏيکاري رهيو هو، جيڪو هڪ مئل ماڻهوءَ جي ڌماڪي واري ڊوائيس کي پڪڙي رهيو هو. جيڪڏھن توھان تصوير تي زوم ڪيو، توھان ماڻھوءَ جي اکين ۾ مايوسي ڏسي سگھوٿا. اهو واضح طور تي حقيقت کي ظاهر ڪري ٿو ته هو شايد ڊگهي عرصي تائين رهڻ جي قابل نه هوندا. ۽ پوءِ اهو اونڌو ٿي ويو، ڇت کان مٿي اڀري ٻيهر غير معمولي ساحل جي خوبصورت وکر جي پيروي ڪرڻ لاء. ٻرندڙ رينچ ڏانهن، جتي هيڊن جيئي صرف ايڊ بوڊريو سان وڙهندي هئي، جڏهن ته مائي ڪيٽانو ۽ باقي بحري فوجن، بوڊروڪس جي درجنين ڀاڙين سان ويجهڙائي ۾ وڙهندي هئي. موت ۽ جنگ جي خوفناڪ شور جي وچ ۾، زخمي يرغمال روئي رهيا هئا.
  
  ۽ اڳتي. ماضي ۽ مستقبل اڳ ۾ ئي ٽڪرائجي چڪا آهن. آڳاٽي ۽ اونداهين تڪرار ۾ بند ٿيل آهن.
  
  اڄ اهو ڏينهن هو جڏهن ديوتا مري سگهن ٿا ۽ نوان هيرو ڦٽي ۽ اڀري سگهن ٿا.
  
  هيلي ڪاپٽر پنهنجو آخري فلائي اوور ٺاهيندو، متضاد منظرن ۽ متحرڪ ماحولياتي نظامن کي کڻي، جيڪي بگ ٻيٽ کي ٺاهيندا آهن. اڃا تائين هڪ ٻي رينچ ذريعي ڊوڙندي، ڪجهه لمحن تي توجهه ڏيڻ لاءِ هئا جيئن اليسيا ميلز، منو ڪنيماڪا، ۽ انهن جي بحري فوج جي ٽيم هڪ وڏي دفاعي ڪمپائونڊ تي حملو ڪيو جتي يرغمال، ڀاڙي وارا، ۽ بارود جي هارن وارا مرد هڪ عظيم الشان ويڙهه ۾ ٽڪرائجي ويا. جنگ جي ڪنڊن سان گڏ، طاقتور مشينون ڪم ڪرڻ شروع ڪيو، بلڊ بادشاهه جي ماڻهن کي زمين، هوا ۽ پاڻي ذريعي ڪڍڻ لاء تيار. ڪئميرا زوم ڪرڻ شروع ڪيو جيئن اليسيا ۽ ڪنيماڪا مٿي ڏٺو، ڀڄڻ وارن کان واقف آهن ۽ انهن کي روڪڻ ۽ تباهه ڪرڻ لاء اڳ ۾ ئي رستا ٺاهي رهيا آهن.
  
  ۽ آخرڪار هيلي ڪاپٽر ڀڄي ويو، صرف هڪ مشين، پر اڃا تائين هڪ مشين، انساني بيوقوف جي تصويرن سان ڀريل، جرئت اهي گڏ ڪري سگهن ٿا ۽ دريافت ڪري سگهن ٿا، ۽ بدترين برائي جيڪي اهي ڪري سگهن ٿا.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ڊريڪ آرڪ جي هيٺان داخل ٿيو، جنهن کي ڪئپٽن ڪڪ دوزخ جي دروازن جي نالي سان سڏيو، ۽ پاڻ کي تقريباً لڪايل تنگ رستي ۾ ڏٺائين. هن رائيفل جي روشني آن ڪئي ۽ ان کي بيرل سان ڳنڍيو. هن پنهنجي ڪلهي تي هڪ لالٽين پڻ ڳنڍي ۽ ان کي ترتيب ڏني ته اها ڀتين کي روشن ڪري. ٿوري دير لاءِ ڪافي روشني هئي ۽ ڪوبه واضح خطرو نه هو.
  
  جيئن ئي اُهي واڙيل پاسا پار ڪري رهيا هئا، ڊريڪ پنهنجي ڪلهي تي رکي چيو، "مون کي ٻڌايو، بين، ڪڪ جي رسالن بابت.
  
  بين جلدي سانس ڪڍيو. "هي هن وڏي ٽرپ سسٽم جو جائزو وٺڻ کان سواء ٻيو ڪجهه ناهي. ڪڪ ان کي "دوزخ جا دروازا" سڏيو ڇاڪاڻ ته پيچرن جي فطرت جي ڪري. هن اهو به نه ڏٺو ته آخر ڇا ٿيندو".
  
  "پوءِ جال ڪنهن ٺاهيا؟ ڊريڪ پڇيو. "۽ ڇو؟"
  
  "ڪنهن کي خبر ناهي. اهي نشانيون جيڪي اسان کي ٻاهران مليون آهن ۽ جيڪي خدا جي مقبري ۾ آهن انهن اندرين ڀتين تي نه آهن. هن پنهنجو گلا صاف ڪيو ۽ شامل ڪيو، "الوداع."
  
  ڪاموڊو جو آواز سندن پٺيان گونجڻ لڳو. "ڪڪ آخر ڇو نه ڏٺو؟
  
  "هو ڀڄي ويو،" ڪرين خاموشيءَ سان چيو. "خوف ۾".
  
  "او، چريو."
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ روڪيو. "تنهنڪري، جيئن ته مان صرف هڪ گونگا سپاهي آهيان ۽ توهان ٻه هن آپريشن جا دماغ آهيو، مون کي شيون صاف ڪرڻ ڏيو. لازمي طور تي، لاگز ٽرپ سسٽم جي ڪنجي آھن. ۽ توهان ٻنهي وٽ ڪاپيون آهن.
  
  "اسان وٽ هڪ آهي،" بين چيو. "ڪرين هن جي مٿي ۾ ڪو ٻيو آهي."
  
  "پوءِ اسان وٽ هڪ آهي،" ڪوموڊو ڪاوڙ ۾ چيو.
  
  "نه..." بين شروع ڪيو، پر ڊرڪ کيس روڪيو. "هن جو مطلب اهو آهي ته جيڪڏهن هوءَ مري وئي ته اسان وٽ هڪ ڪاپي هوندي، بيبي. جڏهن توهان مري ويا آهيو ته فوٽوگرافڪ ياداشت تمام مفيد نه آهي."
  
  "مان نه ٿو ... ها، ٺيڪ، معاف ڪجو، اسان سپاهين وانگر نه سوچيو."
  
  ڊريڪ ڏٺو ته سرنگ کي ويڪرو ٿيڻ لڳو. هلڪي هوا هن جي منهن تي وهي رهي هئي. ھن انھن کي روڪڻ لاءِ پنھنجو ھٿ وڌايو ۽ پوءِ پنھنجو مٿو ڪنڊ جي چوڌاري ڦيرايو.
  
  هڪ شاندار تماشو ڏسو.
  
  هو هڪ وڏي ڪمري جي دروازي تي هو، جنهن جي شڪل ڊگھي هئي، اونداهي ۾ گم ٿيل ڇت سان. هلڪي روشنيءَ جي چمڪدار لٺن مان آئي، جيڪا ضرور بلڊ ڪنگ جي ماڻهن ڇڏي ڇڏي هئي. هن جي سامهون، سرنگهه جي حفاظت ڪندي، جيڪا جبل جي اونهائي ۾ وڃي رهي هئي، هڪ اهڙو نظارو هو، جنهن هن جي دل کي ڌڪ هڻي ڇڏيو.
  
  سرنگ جي مٿان پٿر ۾ هڪ وڏو چهرو ٺهيل هو. هن جي ٿلهي اکين سان، نڪ نڪ، ۽ ڇا صرف بيان ڪري سگهجي ٿو جيئن هن جي مٿي مان نڪرندڙ سڱ، ڊريڪ فوري طور تي اهو نتيجو ڪيو ته اهو هڪ شيطان يا شيطان جو چهرو هو.
  
  هن لمحي لاءِ منهن کي نظر انداز ڪندي، هن علائقي کي اسڪين ڪيو. ديوارون ويڙهيل هيون، سندن پاڙون اونداهيءَ ۾ ڍڪيل هيون. انهن کي هتي ٿوري اضافي روشني شامل ڪرڻ جي ضرورت آهي.
  
  هن آهستي آهستي ٻين کي اڳتي وڌڻ جو اشارو ڪيو.
  
  ۽ پوءِ، اوچتو، غار مان هڪ آواز گونجي ويو، جيئن هڪ ئي وقت هڪ سو شعلهه باز فائرنگ ڪري رهيا آهن، يا، جيئن بين ان کي چيو، "لعنت بيٽ موبائيل وانگر آواز آهي.
  
  پٿر جي فرش جي چوڌاري باهه ٺاهي، نقاشي جي نٿن مان باهه ڀڙڪي. شعلن جا ٻه جدا جدا جهاز هر نڪ مان نڪرندا هئا، ۽ پوءِ، ڪجهه سيڪنڊن بعد، هر اک مان هڪ.
  
  ڊريڪ ان جو غور سان مطالعو ڪيو. "شايد اسان حرڪت ۾ ڪنهن قسم جو ميکانيزم قائم ڪري رهيا آهيون. پريشر حساس سوئچ يا ٻيو ڪجهه. هن بين ڏانهن رخ ڪيو. "اميد آهي ته توهان تيار آهيو دوست، ڇاڪاڻ ته منهنجي پسنديده ڊنروڪ بينڊ مان هڪ، زهر، چوندو هو، اهو ڪجهه به ناهي پر سٺو وقت آهي."
  
  بين جا چپ ٿلهي مسڪراهٽ ۾ ڦاٿل هئا جيئن هن پنهنجن نوٽس تي صلاح ڪئي. "هي دوزخ جو پهريون درجو آهي. اسڪرپٽ رائٽر جي مطابق، هاڪس ورٿ نالي هڪ شخص، هن سطح کي غضب سڏيو. منهنجو خيال آهي ته سبب واضح آهي. بعد ۾ انهن هن کي شيطان، امون، غضب جي شيطان سان تشبيهه ڏني.
  
  "سبق لاء مهرباني، ٻار." ڪموڊو رڙ ڪئي. "ڇا اهو ڪنهن به اتفاق سان ماضي جي رستي جو ذڪر ڪري ٿو؟"
  
  بين متن کي فرش تي رکيو ۽ ان کي سڌو ڪيو. "ڏس. مون هن کان اڳ ڏٺو آهي پر اهو سمجهي نه سگهيو آهي. ٿي سگهي ٿو اهو هڪ اشارو آهي. "
  
  ڊريڪ پنهنجي نوجوان دوست جي ڀرسان ويٺو هو. نقل ٿيل رسالا احتياط سان ٺهيل ۽ نمايان هئا، پر بين جي آڱر هن جو ڌيان متن جي هڪ عجيب ليڪ ڏانهن ڇڪايو.
  
  1 (||) - وڃو 2 ڏانھن (||||) - وڃو 3 ڏانھن (||) - وڃو 4 ڏانھن (|||||/)
  
  ۽ ان جي پٺيان صرف لکيل هو، "غضب سان، صبر ڪر. هڪ محتاط ماڻهو پنهنجي رستي جي رٿابندي ڪندو جيڪڏهن هن جي سامهون نيويگيشن لائينون آهن.
  
  "ڪڪ هر وقت جو سڀ کان وڏو ملاح هو،" بين چيو. "هي لڪير اسان کي ٻه شيون ٻڌائي ٿي. هن ڪڪ شيطان جي پويان هڪ رستو ٺاهيو آهي ۽ اهو رستو ان جي ذريعي محتاط رٿابندي جي ضرورت آهي.
  
  ڪرين باهه جي چمڪ ڏٺو. "مون چار ڳڻيا،" هن سوچيندي چيو. "شعل جا چار ڦڙا. ساڳي رقم جيئن-"
  
  هڪ گوليءَ جو آواز آيو، خاموشيءَ کي ڇهي ويو. گولي ڊريڪ جي مٿي جي اڳيان ڀت مان ٽڪندي هئي، جنهن جي ڪري پٿر جا تيز شعلا هوا ذريعي ڪٽڻ لڳا. هڪ ملي سيڪنڊ کان پوءِ، ڊريڪ پنهنجو پستول بلند ڪيو ۽ فائرنگ ڪئي، ۽ هڪ ملي سيڪنڊ بعد هن محسوس ڪيو ته جيڪڏهن هو واپس لنگهه ۾ داخل ٿيو، ته سنائپر انهن کي اڻڄاتل وقت تائين ڀت سان ٽيڪ ڏئي سگهي ٿو.
  
  اهو سوچي، هو ڊوڙندو، گولي هڻي، سيل ۾ ويو. Komodo، ظاهري طور تي ساڳئي نتيجي تي اچي رهيو هو، هن جي پٺيان لڳو. گڏيل باهه چوڌاري ڀت مان چمڪ ڪڍي ڇڏيو. لڪير صدمي ۾ ٻڏي ويو، پر اڃا تائين هڪ ٻي گولي فائر ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي، جيڪا ڊريڪ ۽ ڪموڊو جي وچ ۾ هئي.
  
  ڊريڪ هڪ گوڏن تي ڪري، مقصد وٺي.
  
  ماڻھوءَ پنھنجي ڍڪ مان ٽپو ڏيئي، پنھنجو ھٿيار بلند ڪيو، پر ڪموڊو پھريون فائر ڪيو - ڌماڪي جي لهر حملي آور کي پوئتي ڌڪي ڇڏيو. اتي هڪ ڇرندڙ رڙ ٿي، ۽ ماڻهوءَ هڪ ٿلهي ٿلهي ۾ اچي بيٺو، رائيفل فرش تي اٽڪي پئي. ڪموڊو مٿي چڙھيو ۽ پڪ ڪيو ته ماڻھو مري ويو آھي.
  
  ڊريڪ قسم کنيو. "جيئن مون سوچيو، ڪووالنڪو اسان کي سست ڪرڻ لاءِ سپنر ڇڏي ڏنو.
  
  "۽ اسان کي پتلي ڪرڻ لاء،" Komodo شامل ڪيو.
  
  ڪرين پنهنجو مٿو ڪنڊ جي چوڌاري ڦيرايو، هن جا سونهري وار هن جي اکين ۾ اچي ويا. "جيڪڏهن مان صحيح آهيان، ته پوءِ عجيب جملو ڪي هول آهي، ۽ لفظ "صبر" اهم آهي. اهي ٻه ٽرام لائينون جيڪي ٻه پاڻ وانگر نظر اچن ٿا؟ موسيقي، شاعري ۽ پراڻن ادب ۾ انهن جو مطلب هڪ وقفو ٿي سگهي ٿو. تنهن ڪري، صبر جو مطلب آهي 'روڪ ڪرڻ'.
  
  ڊريڪ ان تجويز تي غور ڪيو جيئن ڊيلٽا ٽيم غار جي چوڌاري ڀڄي وئي، ڪموڊو طرفان زور ڀريو ويو ۽ وڌيڪ غلطي نه ڪرڻ جو عزم ڪيو.
  
  ڪوموڊو رڙ ڪري چيو: "ماڻهن جو ڇا؟ بوبي ٽريپس کان بچو. مان ان روسي بيوقوف کي جيوري تي ڪجهه نه ڏيڻ ڏيندس.
  
  ڊريڪ پنهنجي پسني واري کجيءَ کي ٿلهي ڀت سان ڌوئي، پنهنجي هٿ هيٺان ٿلهي پٿر کي محسوس ڪيو، جيڪو ريفريجريٽر جي اندران ٿڌو هو. "تنهنڪري اهو آهي: 'پهرين ڌماڪي جو انتظار ڪريو، پوء ٻن لاء روڪيو ۽ ٻن ڏانهن وڃو. ٻئي ڌماڪي کان پوء، چوٿين کي روڪيو ۽ ٽئين تي وڃو. ٽئين ڌماڪي کان پوء، ٻن لاء روڪيو ۽ چار ڏانهن وڃو. ۽ چوٿين ڌماڪي کان پوء، ڇهين دفعي روڪيو، ۽ پوء ٻاهر وڃو.
  
  "آسان." بين چمڪيو. "پر اهو وقفو ڪيترو وقت هلندو؟
  
  ڪرين ڪنڌ لوڏيو. "مختصر اسپيل."
  
  "ها، اهو مددگار آهي، ڀيڻ."
  
  "۽ توهان ڌماڪن کي ڪيئن ڳڻيو ٿا؟"
  
  "منهنجو اندازو آهي ته جيڪو سڀ کان پري واري جاءِ تي پهچندو آهي اهو پهريون نمبر آهي، ۽ چوٿون نمبر ننڍو آهي.
  
  "خير، اهو ڪجهه سمجهه ۾ اچي ٿو، مان سمجهان ٿو. پر اهو اڃا تائين آهي-"
  
  "اهو ئي سڀ ڪجهه آهي". ڊريڪ ڪافي هئي. "هن بحث کي ٻڌي منهنجي صبر جو امتحان ورتو ويو آهي. مان پهرين وڃان ٿو. اچو ته اهو ڪريون ان کان اڳ جو منهنجي ڪيفين جي مقدار ختم ٿي وڃي.
  
  هن ڪموڊو عملدار کي لنگهيو، سڀ کان ڊگھي شعلهه کان چند گز روڪي. هن محسوس ڪيو ته هر ماڻهوءَ کي ڏسندو رهيو. هن بين جي پريشاني کي محسوس ڪيو. هن پنهنجون اکيون بند ڪيون، گرميءَ جي واڌ کي محسوس ڪيو جيئن هڪ ٻيو سپر گرم ٿيل خارج ٿيڻ هن جي سامهون هوا کي تري رهيو آهي.
  
  ڪينيڊي جو چهرو سندس ذهن جي اکين اڳيان ترڻ لڳو. هن کيس ڏٺو جيئن هوءَ اڳي هئي. هن جي وارن ۾ هڪ سخت باب، اظهار جي بغير پتلون سوٽ - هفتي جي هر ڏينهن لاء هڪ. هڪ شعوري ڪوشش هر شيءِ کي ان حقيقت کان هٽائڻ جي ته هوءَ عورت هئي.
  
  ۽ پوءِ ڪينيڊي پنهنجا وار لاهي ڇڏيا، ۽ هن کي اها عورت ياد آئي، جنهن سان هن ٻه خوشگوار مهينا گذاريا هئا. اها عورت جيڪا هن جي مدد ڪرڻ شروع ڪئي هن جي زال ايليسن جي تباهي واري موت کان پوءِ ۽ ڪيترائي سال اڳ ان خوفناڪ ڪار حادثي جي ڪري پيدا ٿيل درد.
  
  هن جون اکيون سڌو هن جي دل ۾ چمڪيون.
  
  هن جي سامهون هڪ باهه ٻاري رهي هئي.
  
  هن شعلن جي گرميءَ جي گھٽجڻ جو انتظار ڪيو ۽ ٻن سيڪنڊن لاءِ روڪيو. جڏهن هو انتظار ڪري رهيو هو، هن محسوس ڪيو ته ٻئي اک مان باهه جو هڪ چمڪ اڳ ۾ ئي چمڪي چڪو هو. پر ٻن سيڪنڊن کان پوءِ هو انهيءَ موڙ تي هليو ويو، جيتوڻيڪ سندس وجود جي هر رڳ رڙ ڪئي ته ائين نه ٿئي.
  
  باهه کيس تباهه ڪري ڇڏيو-
  
  پر اهو ان وقت منجمد ٿي ويو جڏهن هن پنهنجي تحريڪ ختم ڪئي. هن جي چوڌاري هوا اڃا به گرم هئي، پر برداشت ڪرڻ جي قابل. ڊريڪ ساهه کڻي رهي هئي، پگهر هن کان لھرن ۾ ٽٽي پيو. هڪ سيڪنڊ لاءِ به آرام نه ڪري سگهيو، هن وري ڳڻڻ شروع ڪيو.
  
  چار سيڪنڊ.
  
  هن جي ڀرسان هڪ شعلا ڦاٽي پيو، جنهن جاءِ تي هو باهه ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو.
  
  ڊريڪ پنهنجي حرڪت ڪئي. باهه نڪري وئي. هن جي وات کي لوڻ واري ڪيڪ وانگر محسوس ٿيو. هن جون ٻئي اکيون سڙي ويون، ڄڻ ته انهن تي سينڊ پيپر هليا ويا آهن.
  
  جيتوڻيڪ، مان ائين سمجهان ٿو. سوچيو، هميشه سوچيو. ٻه وڌيڪ سيڪنڊ ۽ اسان اڳتي وڌنداسين. اچو ته آخري تدبير ڏانهن وڃو. هاڻي هن کي اعتماد ٿي ويو هو.
  
  ڇهن سيڪنڊن لاءِ روڪيو ۽ پوءِ-
  
  ڇهن تي هو هليو ويو، پر باهه نه سڙي! هن جون اکيون جلجي ويون. هن پنهنجي گوڏن ڀر ڪري ڇڏيو ۽ پنهنجي جسم کي پوئتي اڇلائي ڇڏيو. بين پنهنجو نالو ڪڍيو. گرمي ايتري تيز ٿي وئي جو هن رڙ ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. پر ان وقت اوچتو غائب ٿي ويو. هن کي آهستگي سان خبر پئي ته هن جا هٿ ۽ گوڏن پٿر جي فرش سان گڏ ڪٽجي رهيا هئا. پنهنجو مٿو مٿي ڪري، هو تيزيءَ سان سيل جي پوئين پاسي واري سرنگهه سان گڏ ڊوڙڻ لڳو.
  
  ٿوري دير کان پوءِ، هو مڙيو ۽ رڙ ڪري ٻين کي چيو: "بهتر آهي ته توهان آخري ست سيڪنڊ بريڪ وٺو، دوستو. 'آخري شيء جيڪا توهان ڄاڻڻ چاهيو ٿا ته ڪينٽڪي فرائيڊ ڇا آهي.'
  
  مٺڙي کلڻ ٻڌڻ ۾ آيو. ڪموڊو فوري طور تي هليو ويو ۽ ڪرين ۽ بين کان پڇيو ته اهي ڪڏهن پنهنجو موڙ وٺڻ چاهيندا. بين کي ترجيح ڏني ته ڪجھ وڌيڪ سپاهي هن جي اڳيان هليا وڃن، پر ڪرين ڊريڪ جي پيروي ڪرڻ لاء تيار هئي. اهو ڪموڊو کي پاڻ وٺي ويو ته هو هن کي هڪ طرف وٺي وڃي ۽ خاموشيءَ سان ڳالهه ٻولهه ڪرڻ جي هوشياري جي باري ۾ پڪ ڪري ته ڊريڪ صرف پنهنجي وقت سان خوش قسمت نه هو ان کان اڳ جو انهن کي پنهنجي آپريشن جي دماغ مان هڪ کي وڃائڻ جو خطرو هو.
  
  ڊريڪ ڪرين کي نرم ٿيندي ڏٺو ۽ اڃا به ٿورو مسڪرايو. اهو ڏسي سٺو لڳو ته ڪنهن کي بليڪ خاندان جي جهنگلي ٻار تي پرسڪون اثر پيو. هن پنهنجي چوڌاري سرنگ کي چيڪ ڪيو ۽ چمڪندڙ لٺ کي ڇانو ۾ اڇلائي ڇڏيو. ان جي وڌندڙ امبر رنگ جي روشنيءَ کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه روشن ڪيو، هڪ اڃا به وڌيڪ ڳاڙهي سرنگ، اونداهي ۾ لهي وئي.
  
  پهريون ڊيلٽا سپاهي هن جي اڳيان ڪري پيو، ان کان پوءِ جلد ئي ٻيو. ڊرڪ انهن کي سرنگ ۾ تحقيق ڪرڻ لاءِ موڪلڻ ۾ ڪو وقت ضايع نه ڪيو. جيئن هو غضب جي ڪمري ڏانهن واپس موٽيو، هن ڏٺو ته بين بليڪ پنهنجي حرڪت ڪري رهيو آهي.
  
  بين هن جو بيگ لڳ ڀڳ ڪنهن اسڪول جي ڇوڪريءَ وانگر کنيو، پڪ ڪيائين ته هن جا ڊگها وار هن جي ٽي شرٽ جي چوٽيءَ هيٺان ٽڪيا ويا، ۽ اڳتي وڌيو. ڊريڪ پنهنجي چپن کي هلندي ڏٺو جيئن هن سيڪنڊن کي ڳڻيو. جذبات جي ٻاهرئين نشانين کي نه ڏيکاريندي، ڊريڪ جي دل لفظي طور تي هن جي وات مان ٽپو ڏنو ۽ اتي ئي رهي جيستائين هن جو دوست هن جي پيرن تي ڪري، ڦوڪندي.
  
  ڊريڪ هن کي پنهنجو هٿ پيش ڪيو. بين مٿي ڏٺو، "تون ڇا چوڻ وارو آهين، گدا؟ جيڪڏهن توهان گرمي برداشت نٿا ڪري سگهو؟"
  
  "مان بڪس فيز جو حوالو نه پيو ڏيان،" ڊرڪ ڪاوڙيل لهجي ۾ چيو. "جيڪڏهن توهان چاهيو ٿا - نه، انتظار ڪريو -"
  
  ڊريڪ ڏٺو ته ڪرين کي باهه جي پهرين وهڪري جي ويجهو ايندي. بين جو وات فوري طور تي بند ٿي ويو ۽ هن جون اکيون هن جي ڀينرن جي هر حرڪت جي پٺيان لڳيون. جيئن ئي هوءَ ڇرڪي پئي، بين جا ڏند ايترا سخت ٿي ويا جو ڊريڪ سوچيو ته اهو آواز آهي ڄڻ ٽيڪٽونڪ پليٽون هڪ ٻئي جي خلاف پيس. ۽ جيئن هوءَ هڪ محفوظ پناهه ۽ ٻئي جي وچ ۾ ڦاسي پئي، ڊريڪ کي بيئن کي مضبوطيءَ سان پڪڙڻو پيو ته جيئن هن کي پڪڙڻ لاءِ ٻاهر ڊوڙڻ بند ڪري.
  
  "ترس! تون هن کي بچائي نه سگهندين"
  
  ڪرين رڪجي وئي. هن جي زوال هن کي مڪمل طور تي مايوس ڪري ڇڏيو. هوءَ غلط رخ ۾ ڏسي رهي هئي اٽڪل ٻه سيڪنڊ اڳ هڪ ٻيو ڦاٽ هن کي سڙي ويو.
  
  بين ڊريڪ سان جدوجهد ڪئي، جنهن ماڻهوءَ کي پنهنجي مٿي جي پٺيءَ سان پڪڙي ورتو ۽ سندس جسم کي پنهنجي دوست کي ايندڙ خوفناڪ واقعي جي شاهدي ڏيڻ کان بچائڻ لاءِ استعمال ڪيو.
  
  ڪرين اکيون بند ڪيون.
  
  پوءِ ڊيلٽا ٽيم جي ليڊر ڪوموڊو، هن کي هڪ وڏي هٿ سان کنيو، هوشياريءَ سان وقفن جي وچ ۾ لڪندو رهيو. هن پنهنجي تال کي ٽوڙيو نه، هن صرف ڪرين کي پنهنجي ڪلهي تي، مٿي تي اڇلايو، ۽ نرميء سان هن کي پنهنجي ناراض ڀاء جي ڀرسان زمين تي هيٺ ڪيو.
  
  بين هن جي ڀرسان هيٺ لهي ويو، ڪجهه گوڙ ڪيو جيئن هن هن کي ويجهو ڪيو. ڪرين بين جي ڪلهي تي سڌو ڪوموڊو ڏانهن ڏٺو ۽ ٻه لفظ چيا. "تنهنجي مهرباني".
  
  ڪموڊو بيزاريءَ سان ڪنڌ لوڏيو. ڪجهه منٽن کان پوءِ هن جا باقي ماڻهو سلامتيءَ سان اچي پهتا، ۽ ٻئي جن کي ڊريڪ سرنگ ۾ موڪليو هو، اهي موٽي آيا.
  
  انهن مان هڪ هڪ ئي وقت ڊريڪ ۽ ڪموڊو ٻنهي کي خطاب ڪيو. "هڪ ٻيو ڦڙو، صاحب، اٽڪل هڪ ڪلوميٽر اڳتي. سنائپرز يا بوبي ٽريپ جا ڪي به واضح نشان نه هئا، پر اسان ڊبل چيڪ ڪرڻ لاءِ چوڌاري نه ويٺا هئاسين. سوچيو ته اسان کي هتي واپس اچڻ گهرجي.
  
  ڪرين پاڻ کي مٽي ڇڏيو ۽ اٿي بيٺو. "هڪ ٽرپ وانگر ڇا نظر اچي ٿو؟"
  
  "مس، اهو لڳي ٿو هڪ وڏي بيڪار.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  اهي تنگ لنگهه تي ڀڄي ويا، تشدد جي عملن جي ڪري، جيڪي شايد انهن جي مٿان دنيا ۾ ٿي رهيا هئا ۽ ان شخص جي خراب ارادن جي ڪري، جيڪو انهن جي اڳيان زمين جي اونداهين مان گذري چڪو هو.
  
  هڪ اونڌو رستو کين ايندڙ غار ۾ وٺي ويو. هڪ ڀيرو ٻيهر، چمڪدار اسپيس جو هڪ حصو روشن ڪيو، جيڪو تازو ۽ آهستي آهستي ختم ٿي رهيو هو، پر ڊريڪ جلدي پري ڀت تي ٻه امبر چمڪاٽ فائر ڪيا.
  
  انهن جي سامهون جڳهه شاندار هئي. رستا هڪ ترشول وانگر ٺهيل هئا. مکيه شافٽ هڪ پاسو ويڪرو هو جنهن ۾ ٽي ماڻهو ويهڻ لاءِ ڪافي هئا. اهو پري ڀت تي هڪ ٻئي نڪرڻ واري آرڪ ۾ ختم ٿي ويو. مکيه شافٽ کان شاخون نڪرندي ۽ ترشول جا ٻيا ٻه پاسا ٺاهيندا هئا، اتي ٻه وڌيڪ پاسا هئا، صرف اهي ڏاڍا تنگ هئا، ڪنارن کان ٿورو وڏا. اهي پروجيڪٽ غار جي ڀت ۾ هڪ وسيع وکر تي ختم ٿي ويا.
  
  ترشول جي رستن جي وچ واري جاءِ اوندهه سان ڀريل هئي. جڏهن ڪوموڊو پٿر کي روشنيءَ جي ويجهو ۾ اڇلايو، تڏهن هنن ڪڏهن به اهو نه ٻڌو ته ان کي هيٺان ڌڪ لڳو.
  
  احتياط سان، اهي آهستي آهستي اڳتي وڌيا. انهن جي ڪلهي تي دٻاءُ اچي ويو ۽ انهن جا اعصاب ٽٽڻ لڳا. ڊريڪ کي محسوس ٿيو ته پگهر جو هڪ ٿلهو ٿلهو لڙڪ هن جي رڙيءَ جي ڊگھائي هيٺان لڙڪندو رهيو، سڄي رستي ۾ خارش ٿي. گروهه جي هر هڪ جوڙي چوڌاري نظر ڦيرائي ۽ هر ڇانو، هر ڪنڊ ۽ ڪنڊ کي ڳولهيو، جيستائين بين آخرڪار پنهنجو آواز ڳولي ورتو.
  
  "انتظار ڪر،" هن چيو، مشڪل سان ٻڌڻ ۾ آيو، پوءِ پنهنجي ڳلي کي صاف ڪيو ۽ رڙ ڪئي، "انتظار ڪر.
  
  "هي ڇا آهي؟" ڊريڪ منجمد ٿي ويو، سندس ٽنگ اڃا هوا ۾ هئي.
  
  "اسان کي پهرين ڪڪ جي لاگز کي جانچڻ گهرجي، صرف صورت ۾."
  
  "توهان پنهنجو وقت چونڊيندا آهيو."
  
  ڪرين ڳالهايو. "انهن ان کي لالچ سڏيو، ٻيو موتمار گناهه. لالچ سان لاڳاپيل شيطان ميمون آهي، جيڪو دوزخ جي ستن شهزادن مان هڪ آهي. هن جو ذڪر ملٽن جي پيراڊائيز لوسٽ ۾ ڪيو ويو هو ۽ کيس انگلينڊ ۾ دوزخ جو سفير به سڏيو ويو هو.
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو. "اها مذاق نه آهي".
  
  "اهو ٿيڻو نه هو. اهو آهي جيڪو مون هڪ ڀيرو پڙهيو ۽ محفوظ ڪيو. Hawksworth جو واحد اشارو هتي ڏئي ٿو هي جملو آهي: مخالف لالچ رحم ڪري ٿو. ايندڙ ماڻھوءَ کي ڏيو جيڪو توھان چاھيو."
  
  ڊريڪ ٿڌي، نم غار ڏانهن ڏٺو. "هتي گهڻو ڪجهه ناهي جيڪو مان چاهيان، سواءِ شايد ڪرسپي ڪريمس جي.
  
  "هي نڪرڻ جو سڌو رستو آهي." ڪموڊو پنھنجي ھڪڙي ماڻھوءَ کي روڪيو جيئن ھو ماضيءَ ۾ نچندو رھيو. "ڪجهه به ايترو سادو ناهي. اي! ڇا، يار-"
  
  ڊريڪ چوڌاري ڦري ڏٺو ته ڊيلٽا ماڻهو ڪموڊو کي هڪ طرف ڌڪي رهيو آهي ۽ پنهنجي ڪمانڊر جي ساڄي پاسي هلي رهيو آهي.
  
  "والس! پنهنجي گدا کي قطار ۾ رکو، سپاهي."
  
  ڊريڪ هن شخص جي اکين کي ڏٺو جيئن هو ويجهو آيو. چمڪندڙ. ساڄي پاسي هڪ نقطي تي مقرر. ڊريڪ سندس نظرن جي پٺيان لڳو.
  
  ۽ مون کي فوري طور تي niches ڏٺو. حيرت انگيز آهي ته ڪيئن هن انهن کي اڳ ۾ نوٽيس نه ڪيو. ساڄي ويڙهاڪ جي آخر ۾، جتي اهو غار جي ڀت کي ختم ڪري ڇڏيو هو، ڊريڪ هاڻي ڏٺو ته ٽي گہرا طاق ڪارو پٿر ۾ ٺهيل آهن. هر جڳهه جي اندر ڪجهه چمڪيو. قيمتي شيءِ، سون، نيلم ۽ زمرد مان ٺهيل. ان شيءِ کي بتيءَ ۽ ڦهليل روشنيءَ کي پڪڙيو، جيڪا غار جي چوڌاري ڦري رهي هئي ۽ ڏهه ڀيرا موٽي آئي. هيرن جي ڏهن ڪئريٽن مان ٺهيل هڪ چمڪندڙ ڊسڪ بال جي دل ۾ ڏسڻ وانگر هو.
  
  ڪرين سرگوشي ڪندي چيو، "ٻي طرف هڪ خالي دروازو آهي.
  
  ڊريڪ واعدو ڪيل دولت جي ڇڪ محسوس ڪئي. هن جيتري ويجهو ڏٺو، اوترو ئي شيون صاف ٿينديون ويون ۽ وڌيڪ هو انهن کي چاهيندو هو. ڪرين جي تبصري ۾ ٻڏڻ ۾ هڪ لمحو لڳي ويو، پر جڏهن اهو ٿيو، هن خالي الڪوف ڏانهن حسد ۽ خوف سان ڏٺو. شايد ڪو خوش قسمت روح ٿلهي تي چڙهي ويو ۽ ڦرلٽ سان هليو ويو؟ يا ڇا هن ان کي پڪڙيو هو جيئن هو ٻڏي ويو، رڙيون ڪري، هيٺان بي حساب کوٽائي ۾؟
  
  ڳولڻ جو هڪ طريقو.
  
  ڊريڪ هڪ پير ٻئي جي اڳيان رکيو ۽ پوءِ پاڻ کي روڪي ڇڏيو. چريو. ڏاندن جي ذريعي چت مضبوط هئي. پر Kovalenko جو سندس تعاقب وڌيڪ پرڪشش هو. هو حقيقت ڏانهن واپس هليو ويو، حيران ٿي ويو ته روشنين جو هڪ سيٽ ڪيئن ايترو دلگير ٿي سگهي ٿو. ان وقت، ڪوموڊو هن جي پويان ڊوڙي ويو، ۽ ڊرڪ هن کي روڪڻ لاءِ پنهنجو هٿ وڌايو.
  
  پر ڊيلٽا فورس ڪمانڊر صرف پنهنجي ساٿي جي چوٽي تي ڪري پيو ۽ کيس زمين تي ڌڪيو. ڊريڪ باقي ٽيم کي گوڏن ڀر ڏسڻ لاءِ ڦري ويو، انهن جي اکين کي ڇڪڻ يا مڪمل طور تي لالچ کان بچڻ. بين ۽ ڪرين جا جادو بيٺا هئا، پر ڪرين جو دماغ جلد ئي آزاد ٿي ويو.
  
  هوءَ جلدي پنهنجي ڀاءُ ڏانهن موٽي وئي. "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟ بين؟
  
  ڊريڪ غور سان نوجوان جي اکين ۾ ڏٺو. "اسان کي شايد مسئلا آهن. جڏهن ٽيلر مومسن اسٽيج وٺندي آهي ته هو ساڳيو شيشي وارو نظر اچي ٿو.
  
  ڪرين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ڇوڪرو،" هن رڙ ڪئي ۽ پنهنجي ڀاءُ کي سخت ڌڪ هنيو.
  
  بين چمڪيو ۽ پنھنجو ھٿ پنھنجي ڳل ڏانھن وڌايو. "اڙي!
  
  "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "نه، جهنم نه! تون ته منهنجو جهيڙو ئي ڀڃي ڇڏيندين.
  
  "هڪ ڪمزور ٿيڻ بند ڪر. ماءُ ۽ پيءُ کي ٻڌايو ته ايندڙ وقت جڏهن اهي فون ڪن.
  
  "ٺيڪ آهي، مان ڪندس. آخر تو مون کي ڇو ماريو آهي؟"
  
  ڊريڪ پنهنجي ڪلهي تي ڌڪ هنيو جيئن ڪوموڊو پنهنجي ماڻهوءَ کي فرش تان کنيو ۽ کيس واپس قطار ۾ اڇلايو. "نئون.
  
  ڪرين ساراهه سان ڏٺو.
  
  ڊريڪ چيو، "توکي ياد ناهي؟ خوبصورت روشنيون؟ اهي لڳ ڀڳ توکي ملي ويا، دوست.
  
  "مون کي ياد آهي..." بين جي نظر اوچتو پٿر جي ديوار ۽ ان جي پيچيدگين جاءِ ڏانهن موٽي وئي. "واهه، ڪهڙو جوش آهي. سون، هيرا ۽ دولت. مون کي اها ڳالهه ياد آهي".
  
  ڊريڪ ڏٺو ته چمڪندڙ شين کي پنهنجي ڪشش ثقل ٻيهر حاصل ڪرڻ شروع ڪيو. "اچو ته هلون،" هن چيو. "ٻيهر. مان ڏسي سگهان ٿو ته هي غار ڇا ڪري رهيو آهي، ۽ جيترو جلدي اسان ان مان نڪري وڃون، بهتر."
  
  هو تيزيءَ سان هليو ويو، بين جي ڪلهي تي هٿ رکي ڪرين ڏانهن اشارو ڪيائين. ڪموڊو خاموشيءَ سان پٺيان لڳو، سندس ماڻھن کي غور سان ڏسندو رھيو، جڏھن اھي لنگھي رھيا ھئا ته ٻنھي طرفن جي قطارن ۾.
  
  جيئن اهي نچس جي ويجھو هليا ويا، ڊريڪ هڪ جلدي نظر کي خطرو ڪيو. هر جڳهه تي هڪ ننڍڙي پيالي جي شڪل واري شيءِ بيٺي هئي، جنهن جي مٿاڇري تي قيمتي پٿر رکيل هئا. پر اهو اڪيلو شاندار روشني وارو شو ٺاهڻ لاءِ ڪافي نه هو جيڪو ايترو ته دلڪش هو. هر هڪ پيالي جي پويان، نچن جي اوچائي ديوار پاڻ ۾ ياقوت، زمرد، نيلم، هيرن ۽ بيشمار ٻين قيمتي پٿرن جي قطار سان قطار ٿيل هئي.
  
  پيالو هڪ نصيب خرچ ڪري سگهي ٿو، پر نچس پاڻ ۾ بيشمار قيمتي هئا.
  
  ڊريڪ بند ٿي ويو جيئن هو ٻاهر نڪرڻ واري آرڪ جي ويجهو آيو. ساڄي ۽ کاٻي پاسي کان ٿڌي هوائن جا جهٽڪا هن تي پيا. سڄي جڳهه قديم اسرار ۽ لڪيل رازن جي بوءِ هئي. ڪٿي ڪٿي پاڻيءَ جو ٽڪر به پيو، فقط هڪ ننڍڙو ٽڪر، پر غار جي سرشتي جي وسعت ۾ اضافو ڪرڻ لاءِ ڪافي آهي، جيڪي هو ڳولي رهيا هئا.
  
  ڊريڪ سڀني کي غور سان ڏٺو. ڦاسيءَ تي قابو ٿي ويو. هو ٻاهر نڪرڻ واري محراب مان وڃڻ لاءِ مڙيو.
  
  ۽ ڪنهن جو آواز بلند ٿيو: "روڪ!"
  
  هو فوري طور منجمد ٿي ويو. پراڻي SAS ٽريننگ مان پيدا ٿيندڙ روئي ۽ جبلت ۾ سندس ايمان سندس جان بچائي. هن جو ساڄو پير مشڪل سان ٿلهي تار کي ڇهيو، پر هڪ وڌيڪ زور بوبي ٽرپ کي بند ڪري سگهي ٿو.
  
  هن ڀيري Kovalenko سپنر کي نه ڇڏيو. هن صحيح طور تي فيصلو ڪيو ته هن جي پويان گروهه لالچ هال ذريعي گدا کي هٽائي ڇڏيندو. ٽرپ وائر هڪ لڪيل M18 ڪليمور مائن ڏانهن وٺي ويو، جنهن تي لفظ "دشمن ڏانهن سامهون" لکيل هئا.
  
  فرنٽ اينڊ جو مقصد ڊريڪ ڏانهن هو ۽ جيڪڏهن ڪوموڊو خبردار نه ڪيو هجي ها ته بين ۽ ڪرين سان گڏ اسٽيل بال بيئرنگن سان هن کي ڌار ڪري ڇڏي ها.
  
  ڊريڪ گريو ۽ جلدي ڊوائيس بند ڪيو. هن اها ڳالهه Komodo ڏانهن منتقل ڪئي. "تمام وڏي مهرباني، دوست. هن کي هٿ ۾ رکو ۽ بعد ۾ اسان ان کي ڪووالنڪو جي گدا تي اڇلائي ڇڏينداسين.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ايندڙ پنڌ مختصر هو ۽ جلدي هيٺ لٿو. ڊريڪ ۽ ٻين کي پيرن ۾ هلڻو پيو، پنهنجي جسم کي پوئتي ٽيڪ ڏئي سڌو رهڻ لاءِ. ڊريڪ سوچيو ته ڪنهن به وقت هو ڦاسي سگهي ٿو ۽ لاچار ٿي هيٺ ڪري سگهي ٿو، خدا ئي ڄاڻي ٿو ته هيٺان ڪهڙي خوفناڪ قسمت جو انتظار آهي.
  
  پر چند منٽن کان پوءِ هنن هڪ واقف آرڪ ڏٺو. ڊريڪ پنهنجي چمڪندڙ لٺ تيار ڪئي ۽ دروازي تي بيٺو. سنائپرز جي خيال ۾، هن جلدي پنهنجو ڪنڌ جهڪايو ۽ ٻاهر هليو ويو.
  
  "او، بالز،" هن پاڻ ۾ ساهه کنيو. "اهو خراب ٿي رهيو آهي."
  
  "مون کي نه ٻڌايو،" بين چيو. "اسان جي مٿي تي هڪ وڏو ڪنڪريٽ بال لٽڪيل هو.
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو. "زندگي ڪا فلم ناهي، بليڪ. خدا، تون بيوقوف آهين".
  
  هن هڪ ڊگهو ساهه ورتو ۽ انهن کي ٽئين وڏي غار ۾ وٺي ويو. جنهن شاندار جاءِ کي هنن ڏٺو، انهن مان هر هڪ کي پنهنجي رستي ۾ روڪي ڇڏيو. وات کوليائين. جيڪڏهن بلڊ ڪنگ پنهنجي سفر تي ڪنهن به نقطي جو انتخاب ڪري سگهي ٿو ايترو پري هڪ جال قائم ڪرڻ لاء، اهو ئي هو، ڊريڪ ڪجهه منٽن بعد سوچيو، بهترين موقعو. پر، خوشقسمتيءَ سان سٺن ماڻھن لاءِ، انتظار ۾ ڪجھ به نه آھي. شايد ان جو ڪو سٺو سبب هو...
  
  ڪاموڊو به خوف ۽ بي اعتماديءَ ۾ ڦاسي پيو، پر هو ڪجهه لفظن کي نچڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. "پوءِ مان سمجهان ٿو ته اها لالچ آهي.
  
  کنگهه ۽ رڙ هن جو واحد جواب هو.
  
  انهن جي اڳيان رستو هڪ واحد سڌي لڪير کان ٻاهر نڪرڻ واري آرڪ ڏانهن هليو ويو. رنڊڪ اها هئي ته رستي جي ٻنهي پاسن کان ننڍڙا پيادل هئا، جن جي مٿان مجسما ۽ ڊگها پيادا هئا، جن جي مٿان پينٽنگس لڳل هيون. هر مجسمو ۽ هر پينٽنگ ڪيترن ئي شہوت انگیز شڪلين جي نمائندگي ڪري ٿي، حيرت انگيز ذائقي کان وٺي بلڪل فحش تائين. ان کان علاوه، غار جي نقاشي غار جي ديوارن جي هر دستياب انچ کي ڀريو، پر قديم تصويرون عام طور تي قديم غارن ۾ نه ملن ٿيون - اهي شاندار تصويرون هيون، آسانيء سان ڪنهن به ريناسنس يا جديد فنڪار جي برابر.
  
  موضوع ٻئي انداز ۾ حيران ڪندڙ هو. تصويرن ۾ هڪ وڏو ننگا ناچ ڏيکاريو ويو آهي، جنهن ۾ هر مرد ۽ عورت کي حيرت انگيز تفصيل سان ٺهرايو ويو آهي، انسان کي معلوم ڪيل هر لذت وارو گناهه ڪرڻ ... ۽ وڌيڪ.
  
  مجموعي طور تي، اهو هوش جي لاء هڪ شاندار ڌڪ هو، هڪ ڌڪ جيڪو مسلسل جاري رهيو، جيئن وڌيڪ کان وڌيڪ ڊرامائي منظر انساني اکين ۽ ذهن کي حيران ڪرڻ لاء ظاهر ٿيو.
  
  ڊريڪ پنهنجي پراڻي دوست ويلز لاءِ لڳ ڀڳ هڪ مگرمچرل آنسو وهايو. هن پراڻي pervert هتي سندس عنصر ۾ ٿيندو. خاص طور تي جيڪڏهن هن ان کي مئي سان دريافت ڪيو.
  
  مئي جي سوچ، سندس پراڻو جاندار دوست، هن جي ذهن کي هن جي چوڌاري فحش حسي اوورلوڊ کان پريشان ڪرڻ ۾ مدد ڪئي. هن وري گروپ ڏانهن ڏٺو.
  
  "ڇورا. دوستو، اهو سڀ ڪجهه نٿو ٿي سگهي. هتي ضرور ڪنهن قسم جي ٽريپ سسٽم هجڻ گهرجي. پنهنجا ڪن کليل رکو". هن کنگهه ڪئي. "۽ منهنجو مطلب آهي پيچرن لاء."
  
  رستو اڳتي وڌيو. ڊريڪ هاڻي محسوس ڪيو ته زمين ڏانهن ڏسڻ به توهان جي مدد نه ڪندو. شاندار تفصيلي انگ اکر اتي پڻ لکيا ويا آهن. پر هي سڀ بلاشڪ هڪ لال هيرنگ هو.
  
  ڊريڪ هڪ ڊگهو ساهه ورتو ۽ اڳتي وڌيو. هن ڏٺو ته رستي جي ٻنهي پاسن کان اٽڪل هڪ سؤ گز جي مفاصلي تي چار انچ اونهي ڪنڊ هئي.
  
  ساڳئي وقت، Komodo ڳالهايو. "هي ڏس، ڊريڪ؟ ٿي سگهي ٿو ڪجهه به نه."
  
  "يا ٻيو سڀ ڪجهه." ڊريڪ احتياط سان هڪ پير ٻئي جي اڳيان رکيو. بين هڪ قدم پٺيان، پوءِ ٻه سپاهي، ۽ پوءِ ڪرين، جنهن کي ڪموڊو ويجهو کان ڏٺو هو. ڊريڪ، وڏي، ٻرندڙ ڪموڊو کي ٻڌو، خاموشيءَ سان ڪرين کان معافي گهري سندس اوچتو ماڻهن جي بي عزتي ۽ بي رحميءَ لاءِ، ۽ هن مسڪراهٽ کي دٻائي ڇڏيو.
  
  جنهن لمحي هن جو اڳوڻو پير زمين کي ڇهيو اُڀريل پاسن جي شروعات ۾، هڪ گہرے گوڙ جو آواز هوا ۾ ڀرجي ويو. سڌو هن جي سامهون، فرش هلڻ لڳو.
  
  "سلام". هن جو وسيع يارڪ شائر انداز دٻاء جي وقت ۾ ظاهر ٿيو. "صبر ڪريو دوستو."
  
  رستو وسيع افقي پٿر جي شيلف جي هڪ سلسلي ۾ ورهايل هو. آهستي آهستي، هر شيلف پاسي کان هلڻ شروع ڪيو، ته جيئن ان تي بيٺو ڪو به ڪري سگهي ٿو جيڪڏهن اهي ٻئي تي قدم نه کڻندا. اهو سلسلو بلڪل سست هو، پر ڊرڪ تجويز ڪيو ته انهن کي هاڻي چيمبرز جي جرئت واري پريشاني جو سبب مليو آهي.
  
  "احتياط سان هلو،" هن چيو. "پئرس ۾. ۽ پنهنجي دماغ کي گندگي تان هٽائي ڇڏيو ۽ اڳتي وڌو، 'جيستائين توهان هن نئين راند کي آزمائي نٿا چاهيو 'اٿاهه ۾ غوطه خور'.
  
  بين کيس پهرين حرڪت واري شيلف تي شامل ڪيو. "توجه ڏيڻ ڏاڍو ڏکيو آهي،" هن رڙ ڪئي.
  
  "هيڊن جي باري ۾ سوچيو،" ڊرڪ کيس چيو. "هي توهان کي حاصل ڪرڻ ۾ مدد ڪندي."
  
  "مان هيڊن بابت سوچي رهيو آهيان." بين ان ويجھي مجسمي تي چمڪيو، مٿن، ھٿن ۽ پيرن جو ھڪ ٻرندڙ ٽيون. "اهو مسئلو آهي."
  
  "مون سان". ڊريڪ احتياط سان ٻئي پل-آئوٽ شيلف تي قدم رکيو، اڳ ۾ ئي ٽئين ۽ چوٿين جي حرڪت جو اندازو لڳايو. "توهان کي خبر آهي، مون کي ڏاڍي خوشي آهي ته مون اهي سڀئي ڪلاڪ Tomb Raider کيڏڻ ۾ گذاريا."
  
  "ڪڏهن به اهو نه سوچيو ته مان راند ۾ هڪ سپرائٽ بڻجي ويندس،" بين واپس وراڻيو، ۽ پوءِ مئي بابت سوچيو. گهڻو ڪري جاپاني انٽيليجنس ڪميونٽي هن جي مقابلي ۾ هڪ ويڊيو گيم ڪردار سان. "اي ميٽ، توهان اهو نه سوچيو ته اسان اصل ۾ خواب ڏسي رهيا آهيو، ڇا توهان؟ ۽ هي سڀ خواب آهي؟"
  
  ڊريڪ ڏٺو ته سندس دوست احتياط سان ٽئين شيلف تي قدم رکي ٿو. "مون ڪڏهن به اهڙو وشد خواب نه ڏٺو آهي." هن کي پنهنجي ڳالهه ڪرڻ لاءِ پنهنجي ماحول ڏانهن ڌيان ڏيڻ جي ضرورت نه هئي.
  
  هاڻي، انهن جي پويان، ماڻهن جو ٻيو ۽ ٽيون گروپ پنهنجو دردناڪ سفر شروع ڪيو. ڊريڪ پڄاڻيءَ تي پهچڻ کان اڳ ويهه شيلف ڳڻيا ۽ خوشقسمتيءَ سان، مضبوط زمين تي ٽپو ڏنو. خدا جو شڪر آهي ته هن جي ڊوڙندڙ دل هڪ وقفو وٺڻ جي قابل هئي. هن هڪ منٽ لاءِ ٻاهر نڪرڻ واري محراب کي ڏٺو، پوءِ مطمئن ٿي ويو ته اهي اڪيلا آهن، هو ٻين جي پيش رفت کي جانچڻ لاءِ ڦري ويو.
  
  بس وقت تي ڏسڻ لاءِ ته ڊيلٽا مان هڪ ماڻهو گڊڊي رنگيل ڇت کان پري نظر اچي ٿو-
  
  ۽ ان شيلف کي ياد ڪيو جنهن تي هو قدم کڻڻ وارو هو. هو هڪ ورهايل سيڪنڊ ۾ هليو ويو، صرف هڪ ياد ڏياريندڙ جيڪا هن ڪڏهن به اتي هئي اها خوفناڪ رڙ هئي جيڪا هن جي زوال جي پٺيان آئي.
  
  سڄي ڪمپني بند ٿي وئي، ۽ هوا خوف ۽ صدمي سان ڌوڏي وئي. ڪموڊو انهن کي هڪ منٽ ڏنو ۽ پوءِ انهن کي اڳتي وڌايو. انهن سڀني کي خبر هئي ته ان مان ڪيئن حاصل ڪجي. گرل سپاهي پاڻ کي بيوقوف هو.
  
  ٻيهر، ۽ هن ڀيري وڌيڪ احتياط سان، اهي سڀئي منتقل ٿيڻ لڳا. ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ سوچيو ته هو اڃا تائين انهن سپاهين جون رڙيون ٻڌي سگهي ٿو، جيڪي هميشه لاءِ ان لامحدود اونهائي ۾ ڪِري رهيا آهن، پر هُن ان کي غلط فهمي قرار ڏئي رد ڪري ڇڏيو. هن صرف وقت ۾ انسانن تي ڌيان ڏنو ته جيئن وڏو ڪموڊو ساڳيو زوال وٺن.
  
  هُن جي هٿن جي ڀڄڻ جو هڪ خطرناڪ لمحو هو، هن جي توجهه جي خوفناڪ نقصان تي افسوس جي هڪ ناراض روئڻ، ۽ بگ ڊيلٽا ٽيم ليڊر شيلف جي ڪناري کان لڪي ويو. ڊريڪ رڙ ڪئي، تقريبن سندس مدد لاءِ تيار ٿي ويو، پر افسوس سان پڪ آهي ته هو وقت تي ائين نه ڪري سگهندو. بين ڇوڪريءَ وانگر رڙ ڪئي-
  
  پر اهو ان ڪري جو ڪرين رڳو وڏي ماڻهوءَ لاءِ ڪبوتر!
  
  بنا ڪنهن جھجڪ جي، ڪرين بليڪ پوري اعليٰ تربيت يافته ڊيلٽا ٽيم کي سندس موڪل ڏسڻ لاءِ ڇڏيو ۽ ڪاموڊو طرف ڊوڙي وئي. هوءَ هن جي سامهون هئي، تنهنڪري هن جي رفتار هن کي ڪنڪريٽ جي سليب تي واپس اڇلڻ ۾ مدد ڪرڻ گهرجي ها. پر ڪوموڊو وڏو ماڻهو هو، ۽ ڳرو، ۽ ڪرين جي خالي ڇلڻ کيس مشڪل سان منتقل ڪيو.
  
  پر هوءَ هن کي ٿورڙو ڇهيو. ۽ اها مدد ڪرڻ لاء ڪافي هئي. ڪموڊو گھمڻ ڦرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو، جيئن ڪرين کيس اضافي ٻن سيڪنڊن جو ايئر ٽائيم ڏنو ھو، ۽ ڪنڪريٽ جي ڪنارن کي نائب جھڙي آڱرين سان پڪڙيو. هُو لڪي پيو، مايوس، پاڻ کي مٿي کڻي نه سگهيو.
  
  ۽ سلائيڊنگ شيلف دردناڪ طور تي سست رفتار سان پنهنجي کاٻي پاسي ڏانهن وڌيو، جنهن کان پوء اهو غائب ٿي ويو، ان سان گڏ ڊيلٽا ٽيم جي اڳواڻ کي.
  
  ڪرين ڪموڊو جي کاٻي کلائي کي مضبوطيءَ سان پڪڙيو. آخرڪار، سندس ٽيم جي ٻين ميمبرن رد عمل ڪيو ۽ سندس ٻئي هٿ کي پڪڙيو. هنن وڏي ڪوشش سان هن کي مٿي کنيو ۽ سلاب جي مٿان ائين ڪيو جيئن اهو ڪنهن پوشيده رستي ۾ غائب ٿي ويو.
  
  ڪوموڊو مٽيءَ واري ڪنڪريٽ تي پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "ڪرين،" هن چيو. "مان ڪڏهن به ٻي عورت ڏانهن نه ڏسندس."
  
  سونهري جينيئس اڳوڻو شاگرد جيڪو ٻاهر نڪري ويو هو مسڪرائي ويو. "اوھين دوستو، پنھنجي ويران اکين سان، توھان ڪڏھن به نه سکندا.
  
  ۽ ڊريڪ جي تعريف ذريعي اهو احساس ٿيو ته "دوزخ" جو هي ٽيون درجو، اهو ڪمرو جنهن کي هوس سڏيو وڃي ٿو، ان کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه هو، هڪ ويران اکين واري انسان جي دائمي مصيبت جي تصوير. Cliché é ڇا جي باري ۾ جيڪڏهن ڪو ماڻهو هڪ ڪيفي ۾ ويٺو آهي & # 233; هن جي زال يا گرل فرينڊ سان گڏ، ۽ هڪ ٻئي جوڙو خوبصورت پيرن سان گڏ هلندو هو - هن تقريبن ضرور ڏٺو هوندو.
  
  سواءِ هن جي، جيڪڏهن هو هيٺ ڏسن ها ته مري وڃي ها.
  
  ڪجهه عورتن کي ان سان ڪو مسئلو نه هوندو، ڊرڪ چيو. ۽ سٺي سبب سان، پڻ. پر Karin Komodo بچايو، ۽ هاڻي جوڙو به هو. اهو وڌيڪ پنج منٽ پريشان انتظار ۾ گذريو، پر آخرڪار باقي ٽيم ان کي سلائيڊنگ شيلف ذريعي ٺاهيو.
  
  انهن سڀني هڪ وقفو ورتو. ڪمپنيءَ جي هر ماڻهوءَ اهو محسوس ڪيو ته اهو پنهنجو فرض آهي ته ڪرين جو هٿ ملائي ۽ سندس بهادريءَ جي تعريف ڪن. حتي بين.
  
  پوءِ هڪ گولي لڳي. ڊيلٽا سپاهين مان هڪ پنهنجي گوڏن تي ڪري پيو، هن جي پيٽ کي پڪڙيو. اوچتو انهن تي حملو ڪيو ويو. بلڊ ڪنگ جا اڌ درجن ماڻهو آرڪ مان ٻاهر نڪتا، پنهنجا هٿيار هٿ ۾ رکي تيار هئا. گوليون هوا ۾ گونجڻ لڳيون.
  
  اڳ ۾ ئي سندن گوڏن تي، ڊريڪ ۽ سندس عملدار ڊيڪ تي ڪري پيا، انهن جي هٿيارن کي پڪڙيو. جنهن شخص کي گوليون لڳيون، اهو گوڏن ڀر ئي رهيو ۽ کيس سيني ۽ مٿي ۾ چار وڌيڪ گوليون لڳيون. ٻن سيڪنڊن کان به گهٽ ۾، هو مري ويو، بلڊ بادشاهه جي سبب جو هڪ ٻيو شڪار.
  
  ڊريڪ پنهنجي قرض حاصل ڪيل M16 اسالٽ رائفل ڪڍي ۽ فائرنگ ڪئي. هن جي ساڄي پاسي، هڪ مجسمو سيس سان ڍڪيل هو، هوا ۾ الاباسٽر جا ٽڪرا پکڙيل هئا. ڊرڪ ڊڪ ڪيو.
  
  هڪ ٻي گولي سندس مٿي مان نڪري وئي.
  
  سڄي ٽيم اڃا تائين، پرسڪون، ۽ زمين تي پنهنجن رائفلن سان محتاط مقصد حاصل ڪرڻ جي قابل هئي. جڏهن انهن فائرنگ ڪئي، اهو هڪ قتل عام هو، درجنين گولين ڪووالنڪو جي ڀڄندڙ ماڻهن کي ڇڙوڇڙ ڪري ڇڏيو ۽ انهن کي خوني ڪتن وانگر نچڻ تي مجبور ڪيو. ھڪڙو ماڻھو پنھنجي رستي ذريعي بلڊوز ڪيو، معجزاتي طور تي بيزار ٿي ويو، جيستائين ھو ميٽ ڊريڪ سان ملي.
  
  اڳوڻو ايس اي ايس ماڻهو هن جي سامهون آيو، هڪ ڪرشنگ هيڊ بٽ ۽ چاقو جي هڪ تيز سلسلو هن جي رڳن تي پهچايو. ڪووالنڪو جا آخري ماڻهو اُن جاءِ تي پهتا، جتان سڀ بڇڙا ماڻهو ختم ٿي ويا.
  
  جهنڊو.
  
  ڊرڪ انهن کي پاس ڪرڻ لاءِ اشارو ڪيو، گريل ڊيلٽا ٽيم جي ميمبر تي افسوسناڪ نظر وجهندي. واپسيءَ تي سندس لاش کڻندا.
  
  "اسان کي ضرور هڪ هاري کي پڪڙڻ گهرجي."
  
  
  باب چوٿون
  
  
  هيڊن ايڊ بوڊروڪس سان منهن ڏيڻ آيو ۽ دنيا ڳري وئي.
  
  "مان تو کي مارڻ ۾ خوش ٿي رهيو آهيان،" بوڊريو اهي لفظ ورجائي ورجائي ورتا، جيڪي هن هن کي اڳي به چيو هو. "ٻيهر".
  
  "توهان آخري ڀيرو ناڪام ٿيو، نفسياتي. تون وري ناڪام ٿيندين".
  
  بودرو هن جي ٽنگ ڏانهن ڏٺو. "تنهنجي چپ ڪيئن آهي؟ - آءُ پڇيو.
  
  "سڀ بهتر". هيڊن ٽپو تي بيٺو، هڪ بجليء جي حملي جي انتظار ۾. هن آمريڪن کي هدايت ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته هن جي گدا کي گودام جي ڀت سان دٻايو وڃي، پر هو ان لاء ڏاڍو چالاڪ هو.
  
  "تون رت آهين" Boudreaux هن جي چاقو چاڙهي mimed. "اهو لذيذ هو. منهنجو خيال آهي ته منهنجو ٻار وڌيڪ چاهي ٿو.
  
  "توهان جي ڀيڻ جي برعڪس،" هيڊن رڙ ڪئي. "هوء واقعي وڌيڪ نه ٿي سگهي."
  
  بدرو هن ڏانهن وڌيو. هيڊن کي اها اميد هئي ۽ هو احتياط سان هن کان پاسو ڪري، هن جي بليڊ کي پنهنجي ڳل تي لڳل ڌڪ کي ظاهر ڪيو. "پهرين رت،" هن چيو.
  
  "اڳوڻي". Boudreaux لنگھيو ۽ پوئتي ھليو ويو، پوءِ ھن کي ڪيترائي ننڍڙا ڌڪ لڳا. هيڊن انهن سڀني کي روڪيو ۽ نڙي تائين هٿ جي هڙتال سان ختم ڪيو. بدروءَ ڇرڪ ڀري، سندس اکين مان ڳوڙها وهڻ لڳا.
  
  هيڊن فوري طور تي فائدو ورتو، پنهنجي چاقو سان ڇڪيو. هن Boudreaux کي ڀت سان لڳايو، پوءِ هڪ ڌڪ پوئتي هٽي ويو-
  
  Boudreau ڦاسي پيا.
  
  هيڊن ڌڪ هنيو ۽ چاقو هن جي ران ۾ وجهي ڇڏيو. هُوءَ رڙ ڪئي، جيئن هن جي اکين ۾ لڪل مسڪراهٽ کي روڪي نه سگهي.
  
  "ڇا تون محسوس ڪري سگهين ٿو، گدا؟
  
  "ڪچ!" Boudreaux چريو ٿي ويو. پر هي هڪ ويڙهاڪ، هڪ مفڪر، هڪ تجربيڪار جنگجو جو جنون هو. هن هڪ ڌڪ کان پوءِ ڌڪ سان هن جي پٺي کي ڌڪ هنيو، چريو خطرو کڻي پر صرف ايتري طاقت ۽ رفتار برقرار رکي ته هن کي مداخلت ڪرڻ بابت ٻه ڀيرا سوچڻ تي مجبور ڪيو. ۽ ھاڻي، جيئن اھي پوئتي ھليا ويا، اھي وڙھندڙ ماڻھن جي ٻين گروپن سان سامھون ٿيا، ۽ ھيڊن پنھنجو توازن وڃائي ڇڏيو.
  
  هوءَ ڪري پئي، جڏهن هن گريل ماڻهوءَ جي گوڏن مٿان چڙهندي، لڙندي ۽ اٿي بيٺي، چاقو تيار.
  
  بودريو ميڙ ۾ ڳري ويو، هن جي منهن تي مسڪراهٽ مسڪراهٽ ۾ تبديل ٿي وئي جڏهن هن پنهنجو ئي رت چکيو ۽ چاقو هنيو.
  
  "ملنداسين،" هن شور مچائيندي چيو. "مون کي خبر آهي ته توهان ڪٿي رهندا آهيو، مس جي."
  
  هيڊن بلڊ ڪنگ جي مردن مان هڪ کي رستي کان ٻاهر اڇلائي ڇڏيو، ان شخص جي ٽنگ کي ٽوڙي وانگر ڀڃي ڇڏيو جيئن هن بوڊرو لاء رستو صاف ڪيو. هن جي اکين جي ڪنڊ مان هن مائي کي ڏٺو، جيڪا بلاشڪ هن جنگ ۾ راند بدلائيندڙ هئي، تيز هٿيارن سان غير هٿياربند ماڻهن سان وڙهندي هئي، جنگ گولي جي ويجهو هئي ۽ هن انهن کي پيرن جي ڍير ۾ ڇڏي ڏنو. هيڊن مرڻ ۽ مرڻ وارن ڏانهن ڏٺو جيڪو هن جي چوڌاري ڦري رهيو هو.
  
  هن محسوس ڪيو ته بوڊرو به صورتحال تي ٻيهر غور ڪري رهيو هو جڏهن هن هيڊن جي نظرن جي پيروي ڪئي ۽ افسانوي جاپاني ايجنٽ کي عمل ۾ ڏٺو.
  
  مائي هيڊن ڏانهن ڏٺو. "توهان جي پويان صحيح."
  
  هيڊن Boudreaux تي لنگهي ويو.
  
  بلڊي ڪنگ جي بنيادي نفسيات ائين کڻي وئي ڄڻ ڪو هوائي منگوز پنهنجي پيرن تي قدم رکي رهيو هجي. هيڊن ۽ مئي تعاقب ۾ هئا. اتان گذرڻ دوران، مائي ڪووالنڪو جي هڪ ٻئي ماڻهوءَ کي سخت ڌڪ هنيو، جنهن سان هڪ ٻئي سپاهيءَ جي جان بچي وئي.
  
  گودام جي ٻاهران هڪ کليل ميدان هو، هڪ هيلي ڪاپٽر سان گڏ هيليپيڊ ۽ هڪ تنگ ڊاک جتي ڪيتريون ئي ٻيڙيون لنگر انداز هيون. Boudreau، هيلي ڪاپٽر جي اڳيان ڊوڙي، وڏي اسپيڊ بوٽ جي طرف وڌيو، ۽ اڃا به اڳتي نه وڌو جيئن هو جهاز ۾ ٽپو ڏئي، هوا ۾ لنگهي ويو. ان کان اڳ جو هيڊن هيلي ڪاپٽر کي پار ڪري سگهي، وڏي ٻيڙي اڳي ئي اڇلائي چڪي هئي ۽ اڳتي وڌڻ شروع ڪيو.
  
  مئي سست ٿيڻ لڳو. "هي باجو آهي. تمام جلدي، ۽ ٽي مرد اڳ ۾ ئي اندر انتظار ڪري رهيا آهن. انهن جي مقابلي ۾، ٻيون ٻيڙيون پرسڪون نظر اچن ٿيون. هن جون نظرون هيلي ڪاپٽر ڏانهن هيون. "هاڻي اهو آهي جيڪو اسان کي گهرجي."
  
  هيڊن ٿلهو ٿي ويو جيئن گولي انهن جي مٿان چڙهي وئي، مشڪل سان محسوس ڪيو ويو. "ڇا توهان ان کي ڪنٽرول ڪري سگهو ٿا؟"
  
  مائي هن کان پڇيو، 'ڇا تون واقعي مون کان اهو سوال پڇي رهيو آهين؟' ان کان اڳ جو تون اسڪڊ تي قدم رکين ۽ اندر ٽپو ڏي، ان کان اڳ جو هيڊن اتي پهتو، مائي اڳي ئي مکيه روٽر شروع ڪري چڪي هئي، ۽ بوڊريڪس جي ٻيڙي زوردار گوڙ سان درياهه ۾ لهي وئي.
  
  "ايمان رکو،" مائي خاموشيءَ سان چيو، افسانوي صبر جو مظاهرو ڪندي هوءَ هيڊن جي نالي سان سڃاتي ويندي هئي، مايوسيءَ ۾ هن جا ڏند ڪرٽيا. هڪ منٽ کان پوءِ ڪار اڏامڻ لاءِ تيار هئي. ٽيم کي بهتر بڻائي سگھي ٿو. ٻلي زمين ڇڏي وئي. گولي هيڊن جي مٿي جي اڳيان هڪ ڪالم تي لڳي.
  
  هوءَ پوئتي هٽي وئي، پوءِ ڏٺو ته بلڊ ڪنگ جي آخري مردن کي باهه هيٺ ڪري پيو. هوائي فوج جي سپاهين مان هڪ انهن کي انگوٺ ڏني جيئن هيلي ڪاپٽر نازل ٿيڻ شروع ڪيو ۽ ڦرڻ شروع ڪيو، ٻيڙيء جي پيروي ڪرڻ جي تياري ڪئي. هيڊن پوئتي موٽيو.
  
  هن جي زندگي ۾ صرف هڪ ٻيو چريو ڏينهن.
  
  پر هوءَ اڃا به هتي هئي. اڃا بچيل آهي. جيئي جو پراڻو نعرو وري هن جي مٿي ۾ اُڀري آيو. ٻئي ڏينهن جيئرو. بس جيءُ، اهڙين لمحن ۾ به هوءَ پنهنجي پيءُ کي ڏاڍي ياد ڪندي هئي.
  
  هڪ منٽ بعد، هيلي ڪاپٽر لڪي ويو ۽ گرم تعاقب ۾ ڀڄي ويو. هيڊن جو پيٽ ڪيمپ ۾ ئي ڪٿي بيٺو رهيو، ۽ هوءَ ريلنگ کي پڪڙيندي رهي، جيستائين سندس ڳچيءَ ۾ زخم نه اچي. مائي هڪ به ڌڪ نه وڃايو.
  
  "پنهنجي پتلون جاري رکو."
  
  هيڊن پنهنجي هٿيارن جي حالت کي جانچڻ سان هن جي دماغ کي چڪر واري سواري تان هٽائڻ جي ڪوشش ڪئي. سندس چاقو ان جي هولڊر ڏانهن موٽيو. هن جي باقي بچيل پستول ڪيسپين جي بجاءِ هڪ معياري گلڪ هئي جيڪا هن تازو پسند ڪئي هئي. پر ڇا ٿيو، بندوق هڪ بندوق آهي، صحيح؟
  
  مائي ايتري ته هيٺ لهي وئي جو اسپري ونڊ شيلڊ سان ٽڪرائجي وئي. هڪ وڏي پيلي ٻيڙي اڳيان درياهه جي ڪناري سان هلي رهي هئي. هيڊن پنهنجي پويان بيٺل انگن اکرن کي ڏٺو، انهن کي ڏسندو رهيو. ڪوبه شڪ ناهي ته اهي هٿياربند هئا.
  
  مائي پنهنجو ڪنڌ هيٺ ڪيو ۽ پوءِ هيڊن ڏانهن ڏٺو. "جرئت ۽ شان."
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "ختم ڪرڻ".
  
  مي ٽيم کي ماريو، هيلي ڪاپٽر کي هڪ بيحد غوطه ۾ موڪليو، هڪ ٽڪر جي رستي تي پيلي Bayeux ڏانهن. جيئن توقع هئي، پاسي تي ويٺل ماڻهو صدمي ۾ پوئتي هٽي ويا. هيڊن ونڊو مان ٻاهر لٿو ۽ فائر ڪيو. گولي نا اميديءَ سان پري هلي وئي.
  
  مائي هن کي اڌ خالي M9 ڏنو. "انهن کي ڳڻيو."
  
  هيڊن وري فائرنگ ڪئي. Boudreau جي ماڻھن مان ھڪڙي جوابي فائرنگ ڪئي، گولي ھيلي ڪاپٽر جي ڇت مان ڀڄڻ لڳي. مائي ٽيم جي چوڌاري زيگ زگ جو دائرو ٺاهيو، هيڊن جي سر کي سپورٽ پوسٽ جي خلاف ڌڪيندي موڪليو. مائي وري ڪبوتر، جارحاڻي انداز ۾، ڪو چوٿون نه ڏنو. هيڊن پنهنجي گلڪ کي خالي ڪري ڇڏيو ۽ ڏٺو ته بوڊريو جي هڪ ماڻهون رت جي ڦوهاري ۾ مٿي چڙهي ويو.
  
  هيلي ڪاپٽر کي پوءِ هڪ ٻي گولي لڳل هئي، جنهن جي پٺيان ٻين جي بيراج هئي. هڪ وڏي ڪار هڪ وڏي هدف جي نمائندگي ڪئي. هيڊن بوڊريو کي ٻيڙيءَ جي ڦيٿي تي ڏٺو، چاقو مضبوطيءَ سان پنهنجي ڏندن ۾ رکي، سب مشين گن سان انهن تي فائرنگ ڪري رهيو هو.
  
  "او،" مئي جي رڙ هڪ بي معنيٰ هئي جيئن اوچتو هيلي ڪاپٽر مان ڪارا دونھون نڪرندا ۽ انجڻ جو آواز اوچتو گوڙ کان گوڙ ۾ تبديل ٿي ويو. هدايت جي بغير، هيلي ڪاپٽر ٽٽڻ ۽ ڌڪڻ لڳو.
  
  شايد هيڊن تي چمڪيو.
  
  هيڊن انتظار ڪيو جيستائين اهي Boudreau جي ٻيڙيءَ کان مٿي هئا ۽ ان جو دروازو کوليو جيئن هيلي ڪاپٽر هيٺ لهي ويو.
  
  هوءَ بوڊريڪس جي اکين جي اڇي ڏاڙهيءَ ۾ ڏسندي چيو، "هن کي ڇڪيو،" ۽ ڪرندڙ هيلي ڪاپٽر مان ٽپو ڏئي ٻاهر نڪري آئي.
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  هيڊن جو آزاد زوال مختصر هو. Boudreaux جي ٻيڙي پري نه هئي، پر رستي ۾ هن ماڻهوءَ کي ڇت تي ڪري پيهڻ کان اڳ هڪ نگاهه سان ڏٺو. هن جي جسم مان هوا زور سان نڪري وئي. هن جي ران تي پراڻو زخم درد ٿي رهيو هو. هن تارن کي ڏٺو.
  
  هيلي ڪاپٽر تيزي سان وهندڙ درياهه ۾ کاٻي پاسي کان ٽيهه فوٽ هيٺ ڪري پيو، ان جي موت جي ٻوڙيندڙ آواز سڀني مربوط سوچن کي ٻوڙيو ۽ ٻيڙيءَ جي ڪنارن تي هڪ وڏي لهر موڪلائي.
  
  ٻيڙيءَ جو رخ بدلائڻ لاءِ ڪافي طاقتور موج.
  
  ٻيڙيءَ جي رفتار ختم ٿي وئي، سڀني کي موڪلڻ لاءِ اڳتي وڌيو، ۽ فهرست ڏيڻ شروع ڪيو. ان کان پوء، هن جي اڳتي وڌڻ واري حرڪت جي آخر ۾، هو ڦري ويو ۽ سفيد پاڻي ۾ پيٽ ڀريو.
  
  هيڊن جيئن ئي ٻيڙيءَ کي جھڪايو، تيئن تيئن بيٺو. جيئن ئي هوءَ پاڻيءَ جي هيٺان ٿي ويئي، تيئن هن زور سان لات ماري، سڌو هيٺ ڪرڻ جو ارادو ڪيو، ۽ پوءِ ويجھي ڪناري ڏانهن لات مارڻ لڳو. ٿڌي پاڻي کيس مٿي ۾ سور ڏنو، پر هن جي دردناڪ عضون کي ٿورڙو آرام ڪيو. ڪرنٽ جي تيز رفتار کيس احساس ڏياريو ته هوءَ ڪيتري ٿڪل هئي.
  
  جڏهن هوءَ سامهون آئي، تڏهن ڏٺائين ته هوءَ ڪناري کان پري نه هئي، پر ايڊ بوڊرو جي سامهون هئي. هن اڃا تائين چاقو کي پنهنجي ڏندن جي وچ ۾ رکيو ۽ جڏهن هن هن کي ڏٺو ته گوڙ ڪيو.
  
  هن جي پٺيان، تماڪ ڇڪيندڙ هيلي ڪاپٽر جا ڍير درياهه ۾ ٻڏڻ لڳا. هيڊن ڏٺو ته مئي بوڊرو جي باقي ٻن ماڻهن کي مٽيءَ جي ڪناري ڏانهن ڇڪي رهيو هو. اها ڄاڻندي هئي ته هوءَ پاڻيءَ تي وڙهڻ کان بچي نه سگهندي، هوءَ چريو ماڻهوءَ جي اڳيان ڊوڙي وئي ۽ نه روڪيو جيستائين هوءَ ڪناري تي نه اچي. هن جي چوڌاري ٿلهي مٽي پکڙيل هئي.
  
  هن جي ڀرسان هڪ زوردار ڌماڪو ٿيو. بودروڪس، سانس کان ٻاهر. "روڪ. ڀنگ. فرار". هو زور سان سانس وٺي رهيو هو.
  
  "توهان سمجهي ورتو،" هيڊن پڪڙي مٽيءَ جو هڪ ٿلهو پنهنجي منهن تي اڇلايو ۽ ڪناري تي چڙهي ويو. مٽيءَ هن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي ڇڪڻ جي ڪوشش ڪئي. ڇا ٿيڻ گهرجي ها ته سڪي زمين تي آسانيءَ سان لهڻ هن کي درياهه جي لڪير کان فقط ٻه فوٽ مٿي کڻي آيو.
  
  هوءَ ڦري وئي ۽ پنهنجي گندي هيل کي Boudreaux جي منهن تي ڌڪ هنيو. هن ڏٺو ته چاقو هن جي ڏندن جي وچ ۾ رکيل هن جي ڳلن ۾ اٽڪي پيو، جنهن ڪري هن جوڪر کان وڌيڪ وسيع مسڪرايو. هڪ رڙ ۽ رت ۽ بلغم جي اسپري سان، هن جو پيٽ هن جي ٽنگن تي ڦٽو ڪيو، هن جي پيٽ کي استعمال ڪندي هن جي جسم کي پاڻ کي مٿي کڻڻ لاء استعمال ڪيو. هيڊن هن جي غير محفوظ مٿو تي ڌڪ هنيو، پر هن جي ڌڪ جو ٿورو اثر نه ٿيو.
  
  پوءِ هن کي پنهنجو چاقو ياد آيو.
  
  هوءَ ٻئي هٿ سان پنهنجي هيٺان اچي، دٻائيندي، دٻائيندي، پنهنجي جسم کي هڪ انچ مٿي ڪندي، جيئن مٽيءَ جي دٻجي وئي ۽ کيس پڪڙڻ جي ڪوشش ڪرڻ لڳي.
  
  هن جون آڱريون هينڊل جي چوڌاري بند ٿي ويون. Boudreaux عملي طور هن جي پتلون ڦاڙي ڇڏي، جيئن هن هڪ ڀيرو ٻيهر ڌڪيو، ساڄي هن جي پٺي تي، هن جو مٿو ۽ چپ اوچتو هن جي ڪنن جي ڀرسان.
  
  "سٺي ڪوشش". هن محسوس ڪيو ته هن جي منهن مان رت هن جي ڳلن تي وهندو هو. "تون محسوس ڪندين. اهو سٺو ۽ سست ٿئي ٿو.
  
  هن پنهنجو پورو وزن هن جي سڄي جسم تي رکي، هن کي مٽيءَ ۾ اونڌو ڪري ڇڏيو. هن هڪ هٿ سان هن جي منهن کي سلم ۾ دفن ڪيو، هن جي سانس کي روڪي ڇڏيو. هيڊن سخت جدوجهد ڪئي، لات مارڻ ۽ رولنگ جيئن هوءَ ٿي سگهي. هوءَ جڏهن به مٿي نهاريندي هئي، هن جو چهرو مٽيءَ ۾ ڍڪيل هوندو هو، هن مئ کي پنهنجي سامهون ڏٺو هو، جيڪو اڪيلي سر بئڊريو جي ٻن ساٿين سان وڙهندو هو.
  
  هڪ ڪري پيو ٽن سيڪنڊن ۾ هنن هيڊن جو منهن جهليو. ٻئي پوئتي هٽي ويا، اذيت کي ڊگھو ڪندي. جنهن وقت هيڊن جو چهرو چوٿون ڀيرو هوا لاءِ سامهون آيو، مئي آخرڪار هن کي پڪڙي ڇڏيو هو ۽ هڪ ڪريل وڻ تي هن جي پٺي ٽوڙڻ واري هئي.
  
  هيڊن جي باقي طاقت تقريبن ختم ٿي چڪي هئي.
  
  Boudreau جي چاقو هن جي ٽئين رڱ جي چوڌاري چمڙي کي سوراخ ڪيو. ڏکوئيندڙ سست ۽ ماپيل زور سان، بليڊ اونڌو ٿيڻ لڳو. هيڊن پاليو ۽ لات مارائي، پر پنهنجي حملي آور کي اڇلائڻ جي قابل نه هئي.
  
  "ڪٿي به وڃڻو ناهي." Boudreaux جي شرارتي سرگوشي هن جي مٿي تي حملو ڪيو.
  
  ۽ هو صحيح هو، هيڊن اوچتو محسوس ڪيو. هن کي وڙهڻ بند ڪرڻو پيو ۽ ٿيڻ ڏيو. بس اتي ڪوڙ. پاڻ کي وقت ڏيو-
  
  بليڊ وڌيڪ اونڌو ٿي ويو، فولاد هڏن سان ڇڪڻ لڳو. بوڊريڪس جي چِڪ، گرِم ريپر جي سڏ هئي، هڪ ڀوت جي سڏ جو هن کي ٺٺوليون ڪري رهيو هو.
  
  هن جي جسم جي هيٺان چاقو هڪ سخت ٿلهي آواز سان آزاد ٿي آيو. هڪڙي حرڪت ۾، هن تلوار کي پنهنجي هٿ ۾ ڦيرايو ۽ ان کي زور سان پنهنجي پٺيءَ پٺيان بوڊروڪس جي رڳن ۾ وڌو.
  
  ماڻڪ رڙ ڪري پوئتي هٽي ويو، چاقوءَ جو ٿلهو هن جي سيني مان لڪي پيو. تنهن هوندي به، هيڊن هلي نه سگهيو. هوءَ تمام گهڻي مٽيءَ ۾ دٻجي وئي هئي، هن جو سڄو بدن هيٺ لهي رهيو هو. هوءَ ٻئي هٿ کي به جهلي نه سگهي.
  
  Boudreau گھٻرائجي ويو ۽ مٿس گھڙي ويو. پوءِ هن محسوس ڪيو ته هڪ وڏو چاقو ڪڍي رهيو آهي. پوءِ به ائين ئي ٿيو. هن کي هاڻي ماري ڇڏيندو. هن جي ڳچيءَ يا اسپائن جي پٺيءَ تي هڪ سخت ڌڪ. Boudreau هن کي ماريو.
  
  هيڊن پنهنجون اکيون کولي ڇڏيون، آخري ڀيرو سج جي روشني ڏسڻ لاءِ پرعزم. هن جا خيال بين جي باري ۾ هئا، ۽ هن سوچيو: مون کي فيصلو ڪيو ته مان ڪيئن رهيس، نه ته ڪيئن مري ويو.
  
  ٻيهر.
  
  پوءِ، وڏي ۽ خوفناڪ شينهن وانگر، مائي ڪيٽانو ڊوڙي اندر آئي. هيڊن کان اٽڪل ٽي فوٽ پري، هوءَ زمين تان ڌڪ هڻي، رفتار جي هر اونس کي فلائنگ ڪِڪ ۾ وجهي ڇڏيو. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ، ان سموري طاقت Boudreaux جي مٿئين ڌڙ کي ڀڃي ڇڏيو، هڏا ۽ عضوا ٽوڙي، ڦاٿل ڏند ۽ رت جا ڦڙا هڪ وسيع آرڪ ۾ موڪليا.
  
  هيڊن جي پٺيءَ تان وزن وڌي ويو.
  
  ڪنهن ظاهري آسانيءَ سان هن کي مٽيءَ مان ڪڍي ڇڏيو. ڪنهن هن کي کڻي، احتياط سان گھاس جي ڪناري تي رکيو ۽ هن جي مٿان جھڪيو.
  
  ته ڪو مائي ڪيتانو هو. "آرام ڪر،" هن آسانيءَ سان چيو. "هو مري ويو آهي. اسان کٽيو".
  
  هيڊن نه هلي سگهيو ۽ نه ڳالهائي سگهيو. هوءَ رڳو نيري آسمان، لڙڪندڙ وڻن ۽ مئي جي مسڪرائيندڙ چهري ڏانهن ڏسندي رهي.
  
  ۽ ٿوري دير کان پوء، هن چيو، "مون کي ياد ڏياريو ته توهان ڪڏهن به ناراض نه ڪيو. سچ پچ، جيڪڏهن توهان تمام بهترين نه آهيو ته ڪڏهن به ٿي چڪو آهي، مان ..." هن جا خيال اڃا تائين گهڻو ڪري بين سان هئا، تنهنڪري هوء اهو چوڻ ختم ڪيو ته هو ڇا چئي سگهي ٿو. "مان اسدا ۾ پنهنجو گدا ڏيکاريندس.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  خوني بادشاهه پنهنجي قوم کي انهن جي مڪمل حد تائين ڌڪايو.
  
  حقيقت اها آهي ته انهن جي تعاقب ڪندڙ خلا کي تقريبا بند ڪري ڇڏيو هو، هن کي ڪاوڙجي ويو. تمام گهڻا ماڻهو هن کي سست ڪري رهيا هئا. اهو سندن تنگ نظري وارو گائيڊ هو، جڏهن اهي ترقي ڪري رهيا هوندا ته ننڍين ننڍين ڳالهين تي گهمندا رهيا. هن انعام جي ڳولا ۾ مارجي ويل ماڻهن جو تعداد ڪو فرق نه پيو. خوني بادشاهه مطالبو ڪيو ۽ انهن جي قرباني جي توقع ڪئي. هن اميد ڪئي ته اهي سڀئي هن لاءِ ليٽندا ۽ مرندا. انهن جي خاندانن جو خيال رکيو ويندو. يا گهٽ ۾ گهٽ انهن تي تشدد نه ڪيو وڃي ها.
  
  هر شيءِ انعام هئي.
  
  هن جي گائيڊ، ٿامس نالي هڪ ماڻهوءَ، هن سطح جي هجڻ بابت ڪجهه ڳالهايو، جنهن کي هاڪس ورٿ نالي هڪ ٻيو بيوقوف حسد سڏيو. اهو چوٿون ڪمرو هو، خوني بادشاهه غصي سان تڙپي رهيو هو. صرف چوٿون. معياري ڏند ڪٿا دوزخ جي ستن سطحن جي ڳالهه ڪئي. ڇا واقعي هن کان پوء ٽي وڌيڪ ٿي سگهي ٿو؟
  
  ۽ هاڪس ورٿ کي ڪيئن خبر پئي؟ اسڪرائب ۽ ڪڪ ڦري ويا ۽ ڀڄي ويا، جڏهن انهن پنجين ليول کان پوءِ ٽريپ سسٽم کي ڏٺو ته انهن جا بال مونگ پھلي جي سائيز تائين سُڪي رهيا هئا. دمتري ڪووالنڪو، هن سوچيو، يقيناً هو نه ڪندو.
  
  "توهان ڇا لاء انتظار ڪري رهيا آهيو؟" " هن ٿامس ڏانهن نهاريو. "اسان هلنداسين. هاڻي".
  
  "مون ٽريپ سسٽم کي بلڪل نه سمجهي سگهيو آهي، صاحب،" ٿامس چوڻ لڳو.
  
  "جهنم ڏانهن ڇڪڻ واري نظام سان. ماڻهن کي اندر موڪليو. اهي جلدي ڳوليندا. خوني بادشاهه ڪمري جو اڀياس ڪندي پنهنجي چپن کي سڪايو.
  
  پوئين ٽن جي برعڪس، هي چيمبر هڪ مرڪزي اوٿل ڊپريشن ڏانهن هيٺ لهي ويو، جيڪو ڏسڻ ۾ اچي ٿو ڄڻ ته اهو پٿر ۾ پاڻ کي ڇڪايو ويو آهي. سخت فرش مان نڪرندڙ ڪيترائي ٿلها ڌاتو سپورٽ، لڳ ڀڳ قدمن وانگر. جيئن جيئن اسان اڳتي وڌندا رهياسين، تيئن چيمبر جون ديوارون تنگ ٿينديون ويون، تان جو تلاءُ کان پوءِ، اهي وري وڌڻ لڳيون.
  
  تلاءُ هڪ "چوڪ پوائنٽ" نظر آيو.
  
  حسد؟ خوني بادشاهه سوچيو. اهڙو گناهه حقيقي زندگي ۾ ڪيئن منتقل ٿي ويو، هن انڊرورلڊ ۾، جتي پاڇو نه رڳو توهان کي بچائي سگهي ٿو، پر توهان کي ماريندو آهي؟ هن ڏٺو ته ٿامس اڳتي وڌڻ جو حڪم ڏنو آهي. شروع ۾ سڀ ڪجھ ٺيڪ ٿي ويو. بلڊ ڪنگ واپس وري ڏٺو ته اهي ڪٿان آيا هئا، جڏهن هن گولين جا آواز ٻڌا. ڊريڪ ۽ سندس ننڍڙي فوج کي سزا ڏني وڃي. هڪ دفعو هو هتان مان نڪتو، هو ذاتي طور تي يقيني بڻائيندو ته خوني انتقام پنهنجي وحشي مقصد حاصل ڪري.
  
  فائرنگ کيس بحال ڪيو. "هل!" - هن رڙ ڪئي، صرف ان وقت جڏهن اڳواڻ ڪجهه لڪيل دٻاء واري نقطي تي قدم رکيو. اُتي ڪو حادثو ٿيو، جيئن ڪرندڙ جبل، هوا جو هڪ ڦڙو، ۽ اوچتو ليڊر جو مٿو پٿر جي فرش سان ٽڪرائجي ويو، اڳي ئي فوٽ بال جي بال وانگر اوچتو هيٺ لهڻ کان اڳ. بي سر لاش رت جي ڍير ۾ ڪري پيو.
  
  خوني بادشاهه به ڏٺو. پر هن کي ڪو خوف محسوس نه ٿيو. هو رڳو اهو ڏسڻ چاهيندو هو ته هن جي اڳواڻيءَ واري ماڻهوءَ جي اهڙي زخمن جو سبب ڇا آهي. ٿامس هن جي ڀرسان رڙ ڪئي. بلڊ ڪنگ هن کي اڳتي وڌايو، هن جي نقش قدم تي، ماڻهوءَ جي خوف ۾ ڏاڍي خوشي ٿي. آخرڪار، ٻرندڙ جسم جي ڀرسان، هو روانو ٿيو.
  
  خوفناڪ ماڻهن جي چوڌاري، خوني بادشاهه قديم ميڪانيزم جو اڀياس ڪيو. ٻن ڌاتوءَ جي پوسٽن جي وچ ۾ مٿي جي اوچائي تي هڪ استرا پتلي تار وڇائي وئي هئي، جيڪا ڪنهن قسم جي ٽينشننگ ڊيوائس ذريعي رکيل هوندي. جڏهن هن جي ماڻهوءَ ٽريگر کي ڇڪيو، ته قطب آزاد ٿي ويو ۽ تار انهن سان ڦري، هن جي مڙس جو مٿو ڳچيءَ مان ڪٽي ڇڏيو.
  
  شاندار. هڪ عجيب ڊيڄاريندڙ، هن سوچيو، ۽ حيران ٿي ويو ته ڇا هو اهڙي ڊوائيس پنهنجي نئين گهر جي نوڪرن جي ڪوارٽر ۾ استعمال ڪري سگهي ٿو.
  
  "توهان ڇا لاء انتظار ڪري رهيا آهيو؟" هن رڙ ڪئي باقي ماڻهن تي. "هل!"
  
  ٽي ماڻهو اڳتي وڌيا، ۽ هڪ درجن وڌيڪ پٺيان. بلڊ ڪنگ اهو سمجھي ٿو ته اڌ درجن کان وڌيڪ پنهنجي پويان ڇڏي وڃي جيڪڏهن ڊريڪ جلدي هن کي پڪڙيو.
  
  "هاڻي جلدي،" هن چيو. "جيڪڏهن اسان تيز هلون ٿا، اسان اتي تيزيء سان پهچنداسين، صحيح؟"
  
  هن جا ماڻهو ڀڄي ويا، اهو فيصلو ڪيو ته انهن وٽ واقعي ڪو اختيار نه هو ۽ اتي هڪ ننڍڙو موقعو هو ته انهن جي خراب باس صحيح هئي. هڪ ٻيو ڦڙو ٺهي ويو، ۽ ٻيو مٿو ڦاٽي پيو. لاش ڪري پيو ۽ ان جي پويان ويٺل شخص ان جي مٿان ٽپي ويو، پاڻ کي خوش قسمت سمجهي رهيو هو جيئن هڪ ٻي ٽٽل تار سڌو سنئون هن جي مٿي تي هوا کي ڪٽي ڇڏيو.
  
  جيئن ئي ٻيو ٽوليءَ هيٺ اچڻ شروع ڪيو، ته بلڊ ڪنگ به ساڻن شامل ٿيو. نوان جال قائم ڪيا ويا. وڌيڪ مٿو ۽ ڳوڙها گرڻ لڳا. پوءِ هڪ زوردار ڌماڪو ٿيو، جيڪو سڄي غار ۾ گونجي پيو. تنگ ٿيل لنگهه جي ٻنهي پاسن تي آئينا نظر اچن ٿا، ان کي پوزيشن ۾ رکيل آهي ته جيئن سامهون وارو شخص انهن ۾ ظاهر ٿئي.
  
  ساڳئي وقت پاڻيءَ جي تيز وهڪري جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو، ۽ تلاءُ جي پيرن ۾ پاڻي ڀرڻ لڳو.
  
  رڳو اهو پاڻي ئي پاڻي نه هو. ان جي تماڪ جي طريقي سان فيصلو نه ڪيو.
  
  ٿامس رڙ ڪئي جيئن اهي انهن ڏانهن ڀڄي ويا. "اها هڪ تيزابي ڍنڍ مان کارائي ٿي. اهو تڏهن ٿيندو آهي جڏهن سلفر ڊاءِ آڪسائيڊ گئس پاڻيءَ ۾ ڦهلجي ويندي آهي ۽ سلفرڪ ايسڊ ٺاهيندي آهي. توهان يقيناً هن کي ڇهڻ نٿا چاهيو!"
  
  "روڪ نه،" خوني بادشاهه رڙ ڪري چيو جيئن هن ڏٺو ته ماڻهن کي سست ٿيڻ شروع ڪيو. "ڌاتو پولس استعمال ڪريو، بيوقوف."
  
  سڄي ٽيم هڪ ميڙ ۾ ٻڏل هيٺ لهي وئي. کاٻي ۽ ساڄي پاسي، بي ترتيب جال هڪ آواز سان کوليا ويا، جهڙوڪ هڪ ڪمان فائر ڪيو پيو وڃي. مٿاهون جسم ڪري پيا ۽ مٿو ڦريل انناس وانگر ڦري ويا، جن مان ڪي ڪٽجي ويا، ٻيا اتفاقي طور تي لات مارڻ لڳا. بلڊ ڪنگ جلد ئي محسوس ڪيو ته قطبن جي تعداد لاءِ تمام گھڻا ماڻھو آھن، ۽ اھو سمجھي ويو ته انھن جي وچ ۾ گھٽ شعور رکندڙ ماڻھو بغير ڪنھن ٻئي سوچ جي ٽپو ڏئي سگھندا.
  
  اهي پنهنجي قسمت جا مستحق هوندا. بيوقوف لاءِ هميشه مرڻ بهتر هو.
  
  بلڊ ڪنگ سست ٿيو ۽ ٿامس کي پڪڙيو. ٻيا ڪيترائي مرد پڻ سست ٿي ويا، بلڊ ڪنگ جي عقيدي جي تصديق ڪئي ته صرف سڀ کان وڌيڪ روشن ۽ بهترين زنده رهندو. پيڪ جو اڳواڻ پھرين ڌاتو جي پوسٽ تي ٽپو ڏنو ۽ پوءِ تيز پاڻيءَ مٿان قطب کان ٻئي قطب ڏانھن ٽپو ڏيڻ لڳو. پهرين ته هن ڪجهه ترقي ڪئي، پر پوءِ زهريلي موج سندس پيرن ۾ اچي وئي. جتي تيزابي پاڻي هٿ آيو، سندس ڪپڙا ۽ چمڙي سڙي وئي.
  
  جيئن ئي هن جا پير ايندڙ پوسٽ کي ڇهيا، درد هن کي ٻيڻو ڪيو ۽ هو ڪري پيو، سڌو ڀريل تلاء ۾. سڄي هال ۾ ڪاوڙ، اذيتناڪ رڙيون گونجي ويون.
  
  ٻيو ماڻهو ڪائونٽر تان ڪري اندر ڪري پيو. ٽيون ماڻھو تلاءَ جي ڪناري تي بيھي بيٺو، دير سان سمجھي ويو ته ھن لاءِ ڪو واضح ڪاؤنٽر نه آھي ته ھن تي ٽپو ڏئي، ۽ اندر جھڪيو ويو جيئن ٻيو ماڻھو انڌي طرح سندس پٺيءَ تي ڌڪ ھڻي.
  
  آئينو سامهون واري شخص جي عڪاسي ڪندو هو. ڇا توھان پنھنجي اڳيان ماڻھوءَ سان حسد ڪندا؟
  
  خونخوار بادشاهه آئيني جو مقصد ۽ ٽريپ جي تباهي کي ڏٺو. "هيٺ نهاريو!" ٿامس ان ئي وقت رڙ ڪئي. "پنهنجن پيرن کي ڏس، سامهون واري شخص ڏانهن نه. هي سادي مشق توهان جي پوسٽن تي محفوظ طور تي حاصل ڪرڻ ۾ مدد ڪندي.
  
  بلڊ ڪنگ نئين ٺهيل ڍنڍ جي ڪناري تي روانو ٿيو. هن حقيقت جو جائزو وٺندي ته پاڻي اڃا به وڌي رهيو آهي، هن ڏٺو ته سهارن جي چوٽي جلد ئي ٻرندڙ سطح جي هيٺان ٿي ويندي. هن ماڻهوءَ کي پنهنجي اڳيان ڌڪيو ۽ ٿامس کي پاڻ سان گڏ وٺي ويو. ٽرپ رينج کان بلڪل ٻاهر نڪري ويو، ايترو ته ويجهو ته هن کي واءُ محسوس ٿيو جيئن ڌاتوءَ جو قطب هن جي ڪلهي تي چڙهي ويو.
  
  پولس تي ٻاهر وڃو ۽ بي ترتيب ترتيب ۾ جلدي ناچ ڪريو. اتي ٿورو وقفو هو جڏهن ته پاڻي اڳتي وڌي رهيو هو. هڪ ٻيو ٿلهو، ۽ ان جي سامهون وارو ماڻهو ٿڪجي پيو. رڙيون ڪندي، هن معجزو ڪيو، ٻئي ٿلهي تي لينڊ ڪندي پنهنجي زوال کي روڪڻ جو انتظام ڪيو. تيزاب سان ڀريل پاڻي هن جي چوڌاري ڦاٽي پيو پر هن کي هٿ نه آيو.
  
  خدا حافظ.
  
  خوني بادشاهه پنهنجو موقعو ڏٺو. بغير سوچڻ ۽ روڪڻ جي، هن انسان جي ڀريل جسم تي قدم رکيو، ان کي پار ڪرڻ لاء هڪ پل جي طور تي استعمال ڪيو ۽ پري سامونڊي ڪناري تائين پهچڻ لاء. هن جو وزن ماڻهوءَ کي اڃا به هيٺ ڪري ڇڏيو، سندس سينه تيزاب ۾ ٻڏي ويو.
  
  ٻئي سيڪنڊ هو طوفان ۾ گم ٿي ويو.
  
  خوني بادشاهه هن جي پٺيان لڳو. "بيوقوف".
  
  ٿامس هن جي ڀرسان اچي بيٺو. وڌيڪ ماڻهو حفاظت سان ڌاتو پوسٽن جي وچ ۾ ٽپو ڏنو. خوني بادشاهه، محرابن واري ٻاهرئين پاسي اڳيان ڏٺو.
  
  "۽ ائين پنجين ليول تائين،" هن مسڪرائيندي چيو. "مان هن ڪيڙي جي نقل ڪٿي ڪندس، ڪڪ. ۽ ڪٿي، آخر،" هن رڙ ڪئي. "مان مٽي ڊريڪ کي تباهه ڪندس."
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  Hawaii جي بگ ٻيٽ جو نالو مونجهاري کان بچڻ لاء هن طريقي سان رکيو ويو آهي. ان جو اصل نالو Hawaii، يا Hawaii ٻيٽ آھي، ۽ اھو آمريڪا جو سڀ کان وڏو ٻيٽ آھي. اهو دنيا جي سڀ کان مشهور آتش فشانن مان هڪ آهي، Kilauea، هڪ جبل جيڪو 1983 کان وٺي مسلسل ڦٽي رهيو آهي.
  
  اڄ، ماونا لوا جي ڀيڻ ٻرندڙ آتش فشان جي هيٺئين سلپ تي، منو ڪنيماڪا ۽ ايليسيا ميل، آمريڪي بحري فوج جي هڪ ٽيم سان گڏ، هڪ پرازي کي ڪڍڻ شروع ڪيو، جيڪو ٻيٽ جي رهاڪن جي ذهنن ۾ جڙيل هو.
  
  اهي ٻاهرئين دائري مان ڀڄي ويا، بلڊ ڪنگ جي ڪيترن ئي ماڻهن کي گوليون هڻي ماري ڇڏيو، ۽ وڏي ضابطي ۾ داخل ٿي ويا جيئن محافظن سڀني يرغمالين کي آزاد ڪيو. ساڳئي وقت، گاڏين جي گوڙ گوڙ ٻڌو ويو، عمارت جي پويان تيز ٿي. اليسيا ۽ ڪنيماڪا ڊوڙڻ ۾ وقت ضايع نه ڪيو.
  
  اليسيا مونجهاري ۾ روڪي ٿي. "لعنت، گدا ڀڄڻ لڳا آهن. چار ATVs ڀڄي ويا، پنهنجن وڏن ٽائرن تي ڀڄندا.
  
  ڪنيماڪا پنهنجي رائفل وڌائي ۽ مقصد ورتو. "گهڻو وقت نه." هن فائرنگ ڪئي. اليسيا ڏٺو جيئن آخري شخص ڪري پيو ۽ ATV جلدي بند ٿي ويو.
  
  "واهه، وڏو ماڻهو، پوليس لاءِ خراب ناهي. اچو ته."
  
  "مان CIA مان آهيان." ڪنيماڪا هميشه ڀاڄي کڻندي هئي، جيڪا اليڪشيا جي خوشيءَ ۾ هئي.
  
  "صرف ٽن اکر جا مخفف جيڪي اهم آهن برطانوي آهن. اهو ياد رکو".
  
  ڪنيماڪا ڪجهه گوڙ ڪيو جيئن اليسيا اي ٽي وي وٽ پهتي. هو اڃا ڪم ڪري رهيو هو. ساڳئي وقت، ٻنهي کي سامهون واري سيٽ وٺڻ جي ڪوشش ڪئي. اليشيا پنهنجو ڪنڌ جهڪائي پوئتي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "مان پنهنجي ماڻهن کي منهنجي پويان ترجيح ڏيان ٿو، دوست، جيڪڏهن اهي هيٺ نه آهن."
  
  اليشيا انجڻ شروع ڪئي ۽ هليو ويو. ATV ھڪڙو وڏو بدصورت جانور ھو، پر اھو آسانيءَ سان ھليو ويو ۽ جھازن تي آرام سان جھليو. وڏي هوائي هن کي هٿ ۾ رکڻ لاءِ هن جي کمر جي چوڌاري پنهنجا هٿ ويڙهي ڇڏيا، نه ته هن کي اها ضرورت هئي. جتي هو ويٺو هو اتي قلم هئا. اليشيا مسڪرائي ۽ ڪجهه به نه چيو.
  
  اڳتي هلي ماڻهن کي احساس ٿيو ته انهن جو تعاقب ڪيو پيو وڃي. ٻنھي تي قبضو ڪندڙن ڦري ڦري فائرنگ ڪئي. ايليسيا ڪاوڙجي وئي، ڄاڻي ٿي ته هن طريقي سان ڪنهن به شيء کي مارڻ مڪمل طور تي ناممڪن هو. شوقين، هن سوچيو. اهو هميشه محسوس ڪندو آهي ته مان شوقينن سان وڙهندي آهيان، آخري حقيقي جنگ هن وڙهندي هئي ڊريڪ سان ايبل فري جي مضبوط قلعي ۾. ۽ پوءِ به اهو ماڻهو زنگ آلود هو، جيڪو ست سالن جي شائستگي جي پيچرن کان متاثر هو.
  
  هاڻي هو هڪ مختلف نقطه نظر ٿي سگهي ٿو.
  
  ايليسيا تيزيءَ جي بجاءِ هوشيار ڊوڙي. ٿوري وقت ۾، هوء هڪ قابل قبول شوٽنگ جي فاصلي تي سندن ATV آندو. ڪنيماڪا هن جي ڪنن ۾ رڙ ڪئي. "مان گول ڪرڻ وارو آهيان!"
  
  هن ڌڪ ڪڍي ڇڏيو. ٻئي ڀائر رڙيون ڪري زور سان گندگي ۾ اڇلائي ڇڏيا. "اهو ٻن مان ٻه آهي،" ايليسيا چيو. "هڪ وڌيڪ ۽ توکي ملندو-"
  
  سندن ATV هڪ لڪيل ٽڪريءَ ۾ ڪري پيو ۽ چريو ٿي کاٻي پاسي هليو ويو. هڪ لمحي لاءِ هنن پاڻ کي ٻن ڦيڻن تي ڏٺا، مٿان ڦري رهيا هئا، پر گاڏي پنهنجو توازن برقرار رکي ۽ واپس زمين تي ڪري پئي. ايلسيا ٿلهي کي کولڻ ۾ ڪو وقت ضايع نه ڪيو.
  
  ڪنيماڪا هن کان اڳ ئي کڏ ڏٺي. "ڪپ!" هُن رڙ ڪري رڙ ڪئي.
  
  ايليسيا صرف پنهنجي رفتار وڌائي سگهي ٿي، جيئن وسيع، اونهي خندق تيزي سان اچي رهي هئي. ATV اونڌاهي جي مٿان اڏامي، ان جا ڦڙا گھمائيندي ۽ ان جي انجڻ کي گوڙ ڪندي، ٻئي پاسي لينڊ ڪيو، پنهنجي جاءِ تي رهڻ جي ڪوشش ڪئي. ايلسيا هن جو سر نرم بار تي مارايو. ڪنيماڪا هن کي ايترو ته مضبوطيءَ سان جهليو جو ٻنهي کي ڦرڻ جي اجازت نه ڏني، ۽ مٽيءَ جي ٺهڻ سان هنن محسوس ڪيو ته هو اوچتو دشمن جي وچ ۾ اچي ويا آهن.
  
  انهن جي اڳيان، هڪ ڪارو ATV مٽيءَ ۾ گھمندو هو، بيحد بيٺو هو ۽ هاڻي پاڻ کي درست ڪرڻ لاءِ جدوجهد ڪري رهيو هو. ڪنيماڪا بنا ڪنهن شڪ جي ٽپو ڏئي، سڌو ڊرائيور ڏانهن ڊوڙيو ۽ کيس ۽ سندس مسافر کي ڪار مان ڪڍي مٽيءَ ۾ اڇلائي ڇڏيو.
  
  اليشيا هن جي اکين مان مٽي ڌوئي ڇڏيو. ATV پنهنجي اڪيلي مالڪ سان گڏ هن جي سامهون تيز ٿي وئي پر اڃا تائين حد جي اندر هئي. هن پنهنجي رائيفل کنئي، مقصد ۽ فائرنگ ڪئي، ۽ پوءِ، بغير جانچڻ جي، پنهنجي نظرن کي ان طرف منتقل ڪيو جتي هن جو هوائي ساٿي مٽيءَ ۾ وڙهندو رهيو.
  
  ڪنيماڪا ھڪڙي ماڻھوءَ کي مٽيءَ مان ڇڪيو. "هي منهنجو گهر آهي!" ايليسيا هن کي گوڙ ڪندي ٻڌو ان کان اڳ جو هو موڙي ۽ پنهنجي مخالف جو هٿ ڀڃي. جيئن ئي ٻيو ماڻهو مٿس ڦاسي پيو، اليسيا کلندي پنهنجي رائيفل کي هيٺ ڪري ڇڏيو. ڪنيماڪا کي هن جي مدد جي ضرورت نه هئي. ٻئي ماڻھوءَ ھن کي جھليو جيئن ھدايتون ھڪ چار ورھين جي ٻار کي جھلينديون آھن، ان جو ڪو اثر نه پيو. ماڻهو زمين تي ڪري پيو ۽ ڪنيماڪا هن کي منهن تي مُک هڻي ختم ڪري ڇڏيو.
  
  اليشيا هن ڏانهن نهاريو. "اچو ته ان کي ختم ڪريون."
  
  آخري ATV مشڪل سان اڳتي وڌيو. انهن سڀني جمپ دوران هن جو ڊرائيور ضرور زخمي ٿيو هوندو. ايليسيا جلدي زمين حاصل ڪرڻ شروع ڪئي، هاڻي ٿوري مايوس ٿي ان آسانيءَ سان جنهن سان هنن فارم واپس ورتو هو. پر گهٽ ۾ گهٽ انهن سڀني يرغمالن کي بچايو.
  
  بلڊ ڪنگ جي باري ۾ جيڪڏهن هوءَ هڪ ڳالهه ڄاڻي ٿي ته اها حقيقت هئي ته هتي جا اهي ماڻهو، اهي نام نهاد ڀاڙيا، هن جي ٽولي جا غدار هئا، جن کي هتي موڪليو ويو هو ته جيئن هو حاڪمن کي روڪڻ ۽ ڌيان ڇڪائي. ورهايو ۽ فتح ڪريو.
  
  هوء سست ٿي وئي جيئن هوء آخري ATV جي ويجهو آئي. بنا ڪنهن وقفي جي، اسٽيئرنگ ڪالم کي هٿ ۾ رکڻ کان سواءِ، هن ٻه گوليون فائر ڪيون ۽ ٻئي ڄڻا ڪري پيا.
  
  جنگ جيڪا شروع ئي نه ٿي هئي ختم ٿي وئي. ايلسيا هڪ منٽ لاءِ فاصلي ۾ ڏسندي رهي. جيڪڏهن سڀ ڪجهه رٿابنديءَ سان ٿئي ٿو، جيڪڏهن مئي ۽ هيڊن، ڊريڪ ۽ ٻيا جنگ جا پنهنجا حصا بچن ٿا، ته پوءِ ايندڙ لڙائي هن لاءِ مشڪل ترين ۽ آخري ٿي سگهي ٿي.
  
  ڇو ته اها مائي ڪتن جي خلاف هوندي. ۽ هن کي ڊريڪ کي ٻڌائڻو پوندو ته مئي ويلز کي ماريو.
  
  عمده.
  
  ڪنيماڪا هن جي ڪلهي تي هٿ وڌو. "اهو وقت اسان لاء واپس وڃڻ جو آهي."
  
  "ها، ڇوڪريءَ کي هڪ وقفو ڏيو،" هن رڙ ڪئي. "اسان هوائي ۾ آهيون. مون کي سج لٿي ڏسڻ ڏي".
  
  
  باب اٺين
  
  
  "پوءِ هي حسد نظر اچي ٿو؟
  
  ڊريڪ ۽ سندس ٽيم چوٿين چيمبر ۾ داخل ٿي، هر احتياط وٺڻ. تنهن هوندي به، ان منظر کي مڪمل طور تي سمجهڻ ۾ ڪجهه لمحا لڳا جيڪي انهن جي سامهون هئا. هر طرف بي سر لاش پيا هئا. رت فرش تي ڦاٿل هو ۽ اڃا به ڪجهه هنڌن تي ڳري وهي رهيو هو. مٿو پاڻ فرش تي پکڙيل هئا جيئن ٻارن جي رانديڪن کي ڇڏي ڏنو ويو.
  
  تنگ لنگهه جي ٻنهي پاسن تي بهار جا ڦڙا بيٺا هئا. ڊريڪ هڪ نظر ريزر جي پتلي تار تي ڪئي ۽ اندازو لڳايو ته ڇا ٿيو آهي. ڪموڊو سيٽي وڄائي، پنھنجن ڪنن تي اعتبار نه ڪيو.
  
  "ڪجهه وقت تي اهي جال بند ٿي سگهن ٿا ،" بين چيو. "اسان کي منتقل ڪرڻ جي ضرورت آهي."
  
  ڪرين بيزاريءَ جو آواز ڪيو.
  
  "اسان کي جلدي هلڻو آهي ۽ شين جي چوٽي تي رهڻو آهي ،" ڊرڪ چيو. "نه، انتظار".
  
  هاڻي هن ڦندن جي ٻاهران هڪ وسيع تلاءُ ڏٺو، جيڪو پاڻيءَ سان ڀريل، بلبل ۽ جھاگ. تلاءَ جي ڪنارن تي پاڻي ڦاٽي پيو ۽ چمڪي پيو.
  
  "اهو مسئلو ٿي سگهي ٿو. ڇا تون ڌاتو جا ٿنڀا ڏسين ٿو؟
  
  "مان شرط ٿو چوان ته بلڊ ڪنگ جي ماڻهن انهن کي پٿرن وانگر استعمال ڪيو،" بين پراسرار انداز ۾ چيو. "اسان کي اهو ڪرڻو آهي ته پاڻي ختم ٿيڻ جو انتظار ڪريو."
  
  "ڇو نه صرف انهن جي ذريعي وڃو." ڪموڊو جيئن ئي اهي لفظ ڳالهائي رهيو هو، تڏهن به هن جي چهري تي شڪ هو.
  
  "هن تلاءَ کي ڪنهن تيزابي ڍنڍ يا کوهه مان کارايو هجي ها،" ڪرين وضاحت ڪئي. "گيسز پاڻيءَ کي سلفورڪ ايسڊ ۾ تبديل ڪري سگهن ٿيون يا آتش فشان جي ويجهو. ايستائين جو گهڻو وقت غائب ٿي ويو.
  
  "ڇا تيزاب دھات جي پوسٽن کي خراب نه ڪندو؟ ڊريڪ اشارو ڪيو.
  
  بين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ضرور".
  
  هنن ڪيترن ئي منٽن تائين وهندڙ پاڻي کي ڏٺو. جيئن اهي ڏسندا رهيا، هڪ عجيب آواز ٻڌڻ ۾ آيو. ڊريڪ جلدي جلدي پنهنجو پستول وڌايو. ڇهه بچيل ڊيلٽا ويڙهاڪن پنهنجي عملن کي ورجايو هڪ سيڪنڊ بعد ۾.
  
  ڪجھ به منتقل نه ٿيو.
  
  پوءِ وري آواز آيو. سخت ڪلڪ ڪريو. گيراج جي دروازي جي ڪيبل جو آواز ڌاتوءَ جي رستن سان گڏ هلندڙ. صرف اهو هڪ گيراج جو دروازو نه هو.
  
  آهستي آهستي، جيئن ڊريڪ ڏسندو رهيو، انهن مان هڪ ڦڙو وري ڀت ۾ چڙهڻ لڳو. عارضي دير؟ پر اهڙي ٽيڪنالاجي قديم نسلن وٽ موجود نه هئي. يا سوچ جي اها ٽرين ڪنهن ماڻهوءَ جي جنون جي برابر هئي، جنهن اهو اعلان ڪيو ته ڪائنات ۾ ٻي ڪا به ذهين زندگي ناهي؟
  
  ڪهڙي غرور.
  
  ڪنهن کي خبر هئي ته رڪارڊ ٺهڻ کان اڳ ڪهڙي تهذيب موجود هئي؟ ڊريڪ کي ھاڻي جھجڪ نه ڪرڻ گھرجي. اهو عمل ڪرڻ جو وقت آهي.
  
  هن چيو ته پاڻي گهٽجي رهيو آهي. "بين. ڪا تعجب آهي؟"
  
  بين پنهنجي نوٽس سان صلاح ڪئي ۽ ڪرين اميد سان ان کي پنهنجي ذهن ۾ ٻيهر هلائي ڇڏيو. "هاڪس ورٿ گهڻو ڪجهه نٿو چوي." بين ڪجهه ڪاغذن کي ڇڪي ڇڏيو. "شايد غريب ماڻهو صدمي ۾ هو. ياد رکو، انهن کان پوءِ اهڙي ڪنهن به شيءِ جي اميد نه ٿي سگهي ها.
  
  "پوءِ سطح پنج ضرور هڪ حقيقي طوفان هوندو،" ڪوموڊو ڪاوڙ مان چيو. "ڇاڪاڻ ته ان کان پوءِ ڪڪ موٽي ويو.
  
  بين سندس چپن کي ڇڪيو. "هاڪس ورٿ چوي ٿو ته اهو ئي هو جيڪو ڪڪ پنجين سطح کان پوءِ ڏٺو جنهن هن کي پوئتي موٽائي ڇڏيو. نه ئي ڪمرو."
  
  "ها، غالباً ڇهين ۽ ست جي سطح،" ڊيلٽا جي سپاهين مان هڪ خاموشيءَ سان چيو.
  
  "آئينن جي باري ۾ نه وساريو." ڪرين انهن ڏانهن اشارو ڪيو. "اهي اڳتي اشارو ڪن ٿا، ظاهر آهي سامهون واري شخص ڏانهن. گهڻو ڪري اهو هڪ ڊيڄاريندڙ آهي.
  
  "اهو جونز سان گڏ رکڻ وانگر آهي." ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "سمجھيو. تنهن ڪري، خاص طور تي ڊينورڪ ۽ ڊيوڊ ڪورڊيل جي روح ۾، مان افتتاحي سوال پڇندس ته مون هميشه هن کي هر ڪنسرٽ ۾ پڇيو آهي ته مان ڪڏهن به ويو آهيان. ڇا توهان تيار آهيو؟"
  
  ڊريڪ رستي جي اڳواڻي ڪئي. باقي ٽيم قطار ۾ اچي وئي جيئن اهي به استعمال ڪيا ويا. سينٽر لين ۾ داخل ٿيڻ، ڊريڪ کي پيچرن سان ڪنهن به مشڪلات جي اميد نه هئي ۽ ڪنهن کي به نه ڊوڙيو، جيتوڻيڪ هن ڪجهه خرچ ٿيل پريشر پوائنٽ حاصل ڪيا. جڏهن اهي تلاءَ جي ڪناري تي پهتا ته پاڻي تيزيءَ سان ختم ٿي رهيو هو.
  
  "قطب ٺيڪ نظر اچي ٿو،" هن چيو. "پنهنجي پٺي کي ڏس. ۽ هيٺ نه ڏس. هتي ڪجهه گندو سامان موجود آهي.
  
  ڊريڪ پهريون، محتاط ۽ درست ٿيو. سڄي ٽيم آساني سان انهن کي ڪجهه منٽن اندر پار ڪري ٻاهر نڪرڻ واري آرچ ڏانهن هلي وئي.
  
  "بلڊ بادشاهه جي اها سٺي ڳالهه هئي ته اسان لاءِ سڀ جال بند ڪري ڇڏيائين. بين ٿورڙو مسڪرايو.
  
  "هاڻي اسان بيزار کان گهڻو پوئتي نه ٿا رهي سگهون. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جا هٿ مٿن ۾ پکڙيل آهن ۽ هن جو مٿو ڊوڙندو رهيو آهي ته هو سامهون اچڻ جي امڪان تي هاڻوڪي تاريخ جي سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ مجرم شخصيت سان.
  
  
  **
  
  
  اڳيان آرڪ هڪ وڏي غار ۾ کوليو. ويجھو رستو ڍلون جي ھيٺان ۽ پوءِ ھڪ وسيع روڊ سان گڏ ھڪ مٿاھين پٿر جي ھيٺان ھيٺ لھي ٿو.
  
  پر اتي هڪ سنگين رڪاوٽ هئي جنهن مڪمل طور تي سندن رستو روڪي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "خوني جهنم."
  
  هن ڪڏهن خواب ۾ به نه ڏٺو هو ته اهڙي شيءِ. بلاڪ اصل ۾ جاندار پٿر مان ٺهيل هڪ وڏي شڪل هئي. هو آرام ڪري، پنهنجي پٺي کاٻي ڀت سان ٽيڪ ڏئي، هن جو وڏو پيٽ سڄي رستي تي پکڙيل هو. کاڌي جا مجسما هن جي پيٽ تي هڪ ڍير ۾ پکڙيل هئا، ۽ هن جي پيرن ۾ پڻ پکڙيل هئا ۽ رستي تي پکڙيل هئا.
  
  مجسمي جي پيرن تي هڪ خوفناڪ شڪل رکيل هئي. مرده انساني جسم. بدن ڄڻ ته سخت اذيت ۾ ڦاٿل نظر اچي رهيو هو.
  
  "هي پيٽو آهي،" بين حيرت مان چيو. "چلوءَ سان جڙيل شيطان بيلزبب آهي.
  
  ڊريڪ جون اکيون ڦٽي ويون. "توهان جو مطلب آهي بوهيمين ريپسوڊي کان بيلزبب ۾؟
  
  بين ساهه کنيو. "اهو سڀ ڪجهه راڪ اين رول بابت ناهي، ميٽ. منهنجو مطلب آهي شيطان بيلزبب. شيطان جو ساڄو هٿ".
  
  "مون ٻڌو آهي ته شيطان جو ساڄو هٿ وڌيڪ ڪم ڪيو ويو آهي." ڊريڪ وڏي رڪاوٽ ڏانهن ڏٺو. "۽ جڏهن مان تنهنجي دماغ جو احترام ڪريان ٿو، بلڪي، بيڪار ڳالهائڻ بند ڪر. يقينن، هر شيء کي پٿر ۽ رول سان ڪرڻو آهي.
  
  ڪرين پنهنجا ڊگها سونهري وار هيٺ ڪري ڇڏيا ۽ پوءِ ان کي اڃا وڌيڪ مضبوط ڪرڻ لڳو. ڊيلٽا جا ڪيترائي سپاهي کيس ڏسي رهيا هئا، جن ۾ ڪاموڊو به شامل هو. هن نوٽ ڪيو ته Hawksworth هن خاص غار بابت ڪجهه دلچسپ تفصيل هن جي نوٽس ۾ مهيا ڪيا آهن. جيئن هوءَ ڳالهائي رهي هئي، ڊرڪ هن جي اکين کي ڪمري جي چوڌاري گهمڻ جي اجازت ڏني.
  
  وڏي انگ جي پويان، هن کي هاڻي ٻاهر نڪرڻ واري محراب جي غير موجودگي محسوس ڪئي. ان جي بدران، هڪ وسيع ٿلهي پٺئين ڀت سان گڏ، مٿاهين ڇت ڏانهن مڙي، جيستائين اهو هڪ بلند پٿر واري پليٽ تي ختم ٿي ويو. جڏهن ڊريڪ پليٽيو تي ٻاهر ڏٺو، هن ڏٺو ته پري جي آخر ۾ هڪ بالڪوني وانگر ڇا نظر اچي رهيو آهي، تقريبن هڪ مشاهدي ڊيڪ وانگر، جيڪو نظر انداز ڪيو ويو آهي ... آخري ٻه سطحون؟
  
  ڊريڪ جي خيالن ۾ مداخلت ڪئي وئي جڏهن هڪ شاٽ ٻاهر نڪري ويو. گوليون سندن مٿي تي پکڙجي ويون. ڊريڪ فرش تي ڪري پيو، پر پوءِ ڪموڊو خاموشيءَ سان ان ئي پٿر واري پلاٽ ڏانهن اشارو ڪيو، جنهن جو هن تازو ئي معائنو ڪيو هو ۽ ڏٺائين ته هڪ درجن کان مٿي شخصيتون هوائن جي ڪناري کان هن ڏانهن ڊوڙنديون رهيون.
  
  Kovalenko جي ماڻهن.
  
  ان جو ڇا مطلب هو...
  
  "هڪ رستو ڳوليو انهيءَ بدمعاش کان گذرڻ لاءِ،" ڊريڪ بين ڏانهن نهاريندي، ان ڳري مجسمي ڏانهن نهاريندي چيو، جنهن هنن جو رستو اڳتي وڌائي ڇڏيو هو، ۽ پوءِ پنهنجو پورو ڌيان پٿر جي چوٽيءَ ڏانهن ڪيو.
  
  زوردار آواز، مغرور ۽ مغرور. "ميٽ ڊريڪ! منهنجي نئين نياڻي! پوء توهان مون کي ٻيهر روڪڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو، ها؟ مان، توهان ماڻهو ڪڏهن به ڪجهه نه سکندا آهيو؟
  
  "توهان ڇا حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو، ڪووالنڪو؟ ان سڀ جو مطلب ڇا آهي؟"
  
  "ان سڀن جو ڇا مطلب؟ اهو هڪ زندگيء جي جستجو جي باري ۾ آهي. انهي حقيقت بابت ته مون ڪڪ کي مارايو. ڪيئن مون ويهن سالن تائين روزانو هڪ ماڻهوءَ کي قتل ڪري تعليم ۽ تربيت حاصل ڪئي. مان ٻين مردن وانگر نه آهيان. مون ان کان اڳ ختم ڪيو ان کان اڳ جو مون پنهنجو پهريون ارب ٺاهيو.
  
  "توهان اڳي ئي ڪڪ کي شڪست ڏئي چڪا آهيو،" ڊرڪ آرام سان چيو. "تون هتي واپس ڇو نٿو اچين؟ اسان ڳالهائينداسين، تون ۽ مان".
  
  "تون مون کي مارڻ ٿو چاهين؟ مون کي ٻيو ڪو به طريقو نه هوندو. جيتوڻيڪ منهنجا ماڻهو مون کي مارڻ چاهين ٿا.
  
  "اهو شايد ان ڪري جو توهان هڪ عظيم ماهر آهيو."
  
  ڪووالنڪو ڪاوڙجي ويو، پر هن جي بدمعاشي ٽائريڊ طرفان ايترو ته ڀڄي ويو جو بي عزتي به صحيح طرح سان نه ورتو ويو. "مان پنهنجا مقصد حاصل ڪرڻ لاءِ هزارين ماري ڇڏيندس. ٿي سگهي ٿو ته مون اڳ ۾ ئي ڪيو آهي. ڪير ڳڻڻ جي تڪليف ڪري ٿو؟ پر اهو ياد رکو، ڊريڪ، ۽ ان کي چڱي طرح ياد رکو. توهان ۽ توهان جا دوست هن شماريات جو حصو هوندا. مان تنهنجون يادون ڌرتيءَ تان ميٽي ڇڏيندس".
  
  "ڏاڍو مٺو ڊرامي ٿيڻ بند ڪر،" ڊرڪ رڙ ڪري چيو. "هتي هيٺ اچو ۽ ثابت ڪريو ته توهان وٽ سيٽ آهي، پوڙهو ماڻهو." هن ڪرين ۽ بين کي ويجھو ڏٺو، سنجيدگيءَ سان ڳالهه ٻولهه ڪندي، ٻئي هاڻي زور سان ڪنڌ جهڪائي ڪنڌ جهڪائي رهيا هئا، جيئن هنن تي ڪا شيءِ اچي وئي.
  
  "اهو نه سوچيو ته مان ايترو آسانيءَ سان مري ويندس، جيتوڻيڪ اسان جي ملاقات ٿي وڃي. مان ماءُ روس جي سخت ترين شهر جي سخت ترين رستن تي پلئه پيس. ۽ مان انهن جي ذريعي آزاديء سان هلندو هو. انهن جو تعلق مون سان هو. برطانوي ۽ آمريڪن حقيقي جدوجهد جي باري ۾ ڪجھ به نه ٿا ڄاڻن. سخت نظر ايندڙ ماڻهوءَ زمين تي چماٽ وهائي.
  
  ڊريڪ جون اکيون مرڪي رهيون هيون. "ها، مون کي پوري اميد آهي ته تون آساني سان نه مرندين.
  
  "مان توسان جلد ملندس، برطانوي، مان توکي سڙيندي ڏسندس، جڏهن مان پنهنجي خزاني جي دعويٰ ڪريان. مان توکي رڙيون ڪندي ڏسندس جڏهن مان تنهنجي هڪ ٻي عورت کي وٺي ويندس. مان توکي سڙيندو ڏسندس جيستائين مان خدا بڻجي وڃان".
  
  "جنت جي خاطر". ڪوموڊو ظالمن جي رڙ ٻڌي ٿڪجي پيو آهي. هن پٿر جي ڪناري ڏانهن هڪ گولي هلائي، بلڊ ڪنگ جي ماڻهن کي خوفزده ڪري ڇڏيو. اڃا تائين، ڊرڪ ڏٺو، ڏهن مان 9 ماڻهو اڃا تائين هن جي مدد لاء ڊوڙي رهيا هئا.
  
  واپسي شاٽ فوري طور تي ٻڌو ويو. گوليون ويجھي پٿر جي ديوارن کي ڀڄائي ڇڏيون.
  
  بين رڙ ڪري چيو، "اسان کي اهو ڪرڻو آهي ته ٿلهي ماڻهوءَ تي چڙهڻو آهي. ايترو ڏکيو ناهي ..."
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو پر ويجهو اچي رهيو آهي. هن هڪ ابرو مٿي ڪيو جيئن پٿر جو ٽڪرو هن جي ڪلهي تي ڪري پيو.
  
  "پر،" ڪرين مداخلت ڪئي، بين سان هن جي مشابهت وڌيڪ واضح ٿي وئي آهي ته ڊريڪ هن سان گڏ وقت گذاريو. "پکچ کاڌو آهي. ان مان ڪجهه خالي آهي. ۽ ڪنهن قسم جي گئس سان ڀريل.
  
  "مان سمجهان ٿو ته اهو کلڻ گيس ناهي." ڊريڪ بي شڪل لاش ڏانهن ڏٺو.
  
  ڪموڊو بلڊ ڪنگ جي ماڻھن کي بيھي رکڻ لاءِ ھڪ قدامت پسند والي فائر ڪيو. "جيڪڏهن اهو معاملو آهي، ته اهو واقعي، واقعي سٺو سامان آهي."
  
  "تيار پائوڊر،" ڪرين چيو. "جڏهن ٽاريندڙن کي ڇڪيو ويندو آهي تڏهن جاري ڪيو ويندو آهي. شايد انهن سان ملندڙ جلندڙ آهن جن اڪثر آثار قديمه جي ماهرن کي ماريو آهي جن توتنخمون جي مقبري کي دريافت ڪيو. توھان سمجھي لعنت بابت ڄاڻو ٿا، صحيح؟ يقينن، اڪثر ماڻهن جو يقين آهي ته قديم مصري پادرين پاران اسان کي قبر ۾ ڪجهه دوائن يا گيس ڇڏيا ويا آهن، انهن جو مقصد صرف قبرن کي تباهه ڪرڻ لاء هو.
  
  "ڪهڙو محفوظ طريقو آهي؟" ڊريڪ پڇيو.
  
  "اسان کي خبر ناهي، پر جيڪڏهن اسان تيز ڊوڙون ٿا، هڪ وقت ۾، جيڪڏهن ڪو ماڻهو انهن جي پويان ٿورو پاؤڊر ڇڏي ٿو، ته اها هڪ ننڍڙي رقم هوندي جيڪا جلدي بخاري ٿي ويندي. هتي بنيادي طور تي هر ڪنهن کي روڪڻ لاءِ آهي جيڪو مجسمي تي چڙهندو آهي ¸ ، ان تي نه وڃ."
  
  "هاڪس ورٿ جي مطابق،" ڪرين سخت مسڪراهٽ سان چيو.
  
  ڊريڪ صورتحال جو جائزو ورتو. اها ڳالهه هن لاءِ هڪ ٽرننگ پوائنٽ وانگر نظر آئي. جيڪڏهن اتي هڪ مشاهدو بالڪوني هئي، پوء انهن کي ختم ٿيڻ جي ويجهو هوندو هو. هن تصور ڪيو ته اتان کان ڇهين ۽ ستين چيمبر ڏانهن سڌو رستو هوندو، ۽ پوء افسانوي "خزاني." هن ٽيم کي ماپ ڪرڻ لاء هڪ لمحو ورتو.
  
  "اها آهي جتي اسان هن سان وڃي رهيا آهيون ،" هن چيو. "سڀ يا ڪجھ به نه. اُتي، "هن ڪاوڙ ۾ پنهنجي مُٺ ڪووالنڪو ڏانهن نهاريندي چيو، "هڪ انڌو ماڻهو دنيا ۾ گوليون هڻي رهيو آهي. ۽، بين، توهان جي ڄاڻ لاء، هي هڪ حقيقي ڊنوروڪ آهي. پر اهو آهي جتي اسان هن سان گڏ آهيون. سڀ يا ڪجھ به نه. ڇا تون ان لاءِ تيار آهين؟"
  
  هن جو استقبال ٻوڙن جي گوڙ سان ڪيو ويو.
  
  Matt Drake ڊوڙندو ويو، پنھنجي مردن کي دوزخ جي ھيٺئين سطح ڏانھن وٺي ويو پنھنجي جستجو جي آخري مرحلي ۾ انھيءَ عورت جو بدلو وٺڻ لاءِ جنھن سان ھو پيار ڪندو ھو ۽ دنيا کي سڀ کان وڌيڪ بڇڙي ماڻھوءَ کان نجات ڏياريندو ھو جنھن کي ھو سڃاتل ھو.
  
  ٻاهر نڪرڻ جو وقت.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ڊريڪ وڏي مجسمي تي ٽپو ڏئي، پنهنجي پيرن تي بيهڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ پاڻ کي مٿي ڪرڻ لاءِ ترسيل کاڌي کي پڪڙي ورتو. مجسمي کي پنهنجي آڱرين هيٺان ٿڌڙي، ٿڌڙي ۽ اجنبي محسوس ٿي، جيئن اجنبي انڊيءَ کي ڇهندي. هن پنهنجو ساهه بند رکيو جيئن هن پنهنجو توازن برقرار رکڻ لاءِ پنهنجي پوري طاقت سان ڇڪيو، پر ميوو، ڪڪڙ جي ماني ۽ سور جو بٽ رکيل هو.
  
  هن جي هيٺان ۽ ساڄي پاسي هڪ ماڻهوءَ جو لاش هو، جيڪو ايترو خوش قسمت نه هو.
  
  گوليون هن جي چوڌاري ڦري رهيون هيون. Komodo ۽ ڊيلٽا ٽيم جو هڪ ٻيو ميمبر باهه کي ڍڪي ڇڏيو.
  
  هڪ سيڪنڊ ضايع ڪرڻ کان سواء، ڊريڪ ٺهيل شڪل جي مکيه حصي تي ٽپو ڏنو ۽ ٻئي طرف هيٺ آيو. جڏهن هن جا پير پٿر جي فرش کي ڇهيا، ته هو مڙيو ۽ قطار ۾ ايندڙ ماڻهوءَ کي انگوٺ ڏنائين.
  
  ۽ پوءِ هن پڻ فائرنگ ڪئي، بلڊ ڪنگ جي هڪ شخص کي پهرين گولي سان قتل ڪيو. اھو ماڻھو ٽڪريءَ تان لھي، پنھنجي ھاڻي مئل ڪامريڊ جي لاش جي ڀرسان بيٺو، خوفناڪ ڪاوڙ سان.
  
  قطار ۾ ٻئي شخص اهو ڪيو.
  
  بين اڳيان هو.
  
  
  **
  
  
  پنجن منٽن کان پوء، سڄي ٽيم محفوظ طور تي Gluttony جي ڇانو ۾ لڪايو ويو. کاڌي جو فقط هڪ ٽڪرو کڄي ويو. ڊريڪ ڏٺو ته پاؤڊر جو ڪڪر هوا ۾ اڀري رهيو آهي، هڪ موتمار، جادوگر نانگ جي جسم وانگر پکڙجي رهيو آهي، پر ڪجهه سيڪنڊن کان پوءِ اهو ڀڄي وڃڻ واري مجرم جي بوٽن کي ڇهڻ کانسواءِ ئي بخارجي ويو.
  
  "ليج."
  
  ڊريڪ ٻه ڀيرا ان مختصر ڍانچي ڏانهن اشارو ڪيو، جيڪو ڏاڪڻ جي شروعات ٺاهي. ھن وينٽيج پوائنٽ کان ھنن ڏٺو ته ھن کي ھڪ پٿريلي سطح تي اڀرڻ کان اڳ ديوار کي خوبصورتيءَ سان مڙيو ويو.
  
  بلڊ بادشاهه جا ماڻهو پوئتي هٽي ويا. اهو وقت جي خلاف هڪ نسل هو.
  
  اهي ڦٽي مٿي، هڪ فائيل. ٿلهو ايترو وسيع هو جو ڪجهه غلطيون معاف ڪري سگهن. ڊرڪ فائرنگ ڪئي جيئن هو ڊوڙي ويو، ڪووالنڪو جي هڪ ٻئي ماڻهو کي ماريو جيئن اهي ايندڙ نڪرڻ جي آرڪ هيٺ غائب ٿي ويا. جيئن ئي اهي ڏاڪڻ جي چوٽيءَ تي پهتا ۽ ڏٺائين ته پٿرن جي وسيع پکيڙ کي، ڊريڪ ڏٺو ته ڪا ٻي شيءِ اوندهه ۾ پيل هئي.
  
  "گرنيڊ!"
  
  پوري رفتار سان، هن پاڻ کي پهرين فرش تي اڇلايو، پنهنجي رفتار کي استعمال ڪندي پنهنجي جسم کي موڙي ڇڏيو جيئن اهو سڪل پٿر جي پار ڪري ويو، ۽ گرينيڊ کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو.
  
  اهو پلاٽ تان ڪري پيو، ڪجهه سيڪنڊن بعد ڌماڪو ٿيو. ڌماڪي سان ڪمرو لرزجي ويو.
  
  ڪموڊو هن جي مدد ڪئي. "اسان توهان کي اسان جي فٽبال ٽيم تي استعمال ڪري سگهون ٿا، ماڻهو."
  
  "يانڪيز کي خبر ناهي ته فٽبال کيڏڻ ڪيئن." ڊريڪ بالڪوني ڏانهن ڊوڙڻ لڳو، ڏسڻ لاءِ ته ان کان ٻاهر ڇا آهي ۽ ڪووالنڪو سان ملڻ لاءِ. "دل ۾ نہ ڪندا".
  
  "ها. مون کي ڏسڻ ۾ نٿو اچي ته انگلش ٽيم ڪيتريون ئي ٽرافيون گهر آڻيندي.
  
  "اسان سونا گهر آڻينداسين. ڊرڪ آمريڪي کي ترتيب ۾ آندو. "اولمپڪ رانديون تي. Beckham صورتحال تبديل ڪندو.
  
  بين انهن سان پڪڙيو. "هو صحيح ٿو چوي. ٽيم هن لاءِ کيڏندي. هجوم هن لاءِ اٿي کڙو ٿيندو".
  
  ڪرين هن جي پٺيءَ مان ڪاوڙيل رڙ ڪڍي. "ڇا اتي ھڪڙو جڳھ آھي جتي ھڪڙو ماڻھو فٽبال بابت نه ڳالھائيندو!"
  
  ڊريڪ بالڪوني ۾ پهتو ۽ پنهنجو هٿ هيٺئين، تباهه ٿيل پٿر جي ڀت تي رکيو. هن جي سامهون واري نظاري هن جي ٽنگن کي رستو ڏيکاريو، هو ڇرڪي ويو، هن جا سڀ غم وساري ڇڏيا ۽ ٻيهر حيران ٿي ويا ته واقعي ڪهڙي مخلوق هن خوفناڪ جاءِ ٺاهي آهي.
  
  اهو نظارو هنن ڏٺو ته سندن دل خوف ۽ خوف سان ڀرجي وئي.
  
  بالڪوني واقعي وڏي غار جي چوٿون واٽ تي هئي. بغير ڪنهن شڪ جي، انهن مان ڪنهن به وڏي ۾ ڏٺو هو. روشني بيشمار اونداهي امبر چمڪ مان آئي هئي جيڪا بلڊ ڪنگ جي ماڻهن ڇهين سطح تي داخل ٿيڻ کان اڳ جاري ڪئي هئي. ان جي باوجود، غار جو گهڻو حصو ۽ ان جا خطرا اڃا تائين اونداهي ۽ ڇانو ۾ لڪيل آهن.
  
  سندن کاٻي پاسي ۽ ٻاهر نڪرڻ واري محراب کان، هڪ ڍڪيل زيگ زيگ ڏاڪڻ لڳ ڀڳ سؤ فوٽ هيٺ لهي وئي. انهن ڏاڪڻين جي اونهائي مان، ڊريڪ ۽ سندس ٽيم هڪ ڳرو، زوردار آواز ٻڌو، جنهن کان پوءِ رڙيون ٿيون، جن سندن دلين کي دهشت جي ڌٻڻ ۾ جڪڙي ڇڏيو.
  
  بين هڪ سانس ورتو. "يار، مون کي اهو آواز پسند نه ٿو اچي.
  
  "ها. توهان جي هڪ گيت جي تعارف وانگر آواز آهي. ڊريڪ ڪوشش ڪئي ته روحن کي گهڻو پري وڃڻ کان روڪيو، پر پوءِ به سندس جبرو زمين تان کڻڻ مشڪل هو.
  
  ڏاڪڻ هڪ تنگ ڪناري تي ختم ٿي وئي. هن ٿنڀي کان اڳتي غار وڏي پيماني تي کليل هئي. هو ساڄي ديوار سان جڙيل هڪ تنگ، وڄندڙ رستو ڏسي سگهي ٿو، هڪ شارٽ ڪٽ جيڪو هڪ غار ڏانهن وڃي ٿو جيڪو اڻ کٽ اونهائي کان مٿانهون آهي، ۽ هڪ اهڙو ئي رستو جيڪو پوءِ کاٻي طرف هليو وڃي ٿو، پر انهن کي ڳنڍڻ جو ڪو به پل يا ٻيو ڪو ذريعو نه هو. وڏي خرابي.
  
  غار جي پردي تي هڪ وڏو، ڪارا، ٽٽل پٿر بيٺو هو. ڊريڪ جيئن ئي چوڪيداريءَ ڏانهن نهاريو، هن سوچيو ته هو اڌ پٿر جي مٿان هڪ شڪل ٺاهي سگهي ٿو، ڪا وڏي شيءِ، پر مفاصلي ۽ اونداهي کيس روڪيو.
  
  في الحال.
  
  "آخري ڌڪ،" هن چيو، اميد ته اهو سچ هو. "منهنجي پويان اچو".
  
  هڪ ڀيرو هڪ سپاهي هميشه هڪ سپاهي رهي ٿو. اھو اھو آھي جيڪو اليسن کيس ٻڌايو. ان کان اڳ جو هوء کيس ڇڏي. هن کان اڳ ...
  
  هن يادن کي پري ڪري ڇڏيو. هو هاڻي انهن سان وڙهندي نه سگهيو. پر هوء صحيح هئي. خوفناڪ سچ. جيڪڏهن هوءَ جيئري هجي ها ته سڀ ڪجهه مختلف هجي ها، پر هاڻي هن ۾ هڪ سپاهي، ويڙهاڪ جو رت وهي رهيو آهي. سندس حقيقي ڪردار کيس ڪڏهن به نه ڇڏيو.
  
  اهي تنگ لنگهه ۾ داخل ٿيا: ٻه شهري، ڇهه ڊيلٽا سپاهي ۽ Matt Drake. پهرين ته سرنگ اڳين سرنگن کان ٿورو مختلف نظر آئي، پر پوءِ، امبر جي چمڪ جي روشنيءَ ۾ اهي اڳتي وڌڻ لڳا، ڊريڪ ڏٺو ته لنگهه اوچتو ٻن ڪارن جي چوٽيءَ تائين ورهائجي ۽ ويڪرو ٿي ويو، ۽ ڏٺائين ته هڪ چينل هئي. پٿر جي فرش ۾ ڇڪيو.
  
  ھدايت چينل؟
  
  "اهڙن ماڻهن کان هوشيار رهو جيڪي ٽخن ٽوڙيندا رهن". ڊريڪ ڏٺو ته اڳيان هڪ ننڍڙو سوراخ آهي، اهو واقع آهي جتي ڪو ماڻهو پنهنجو پير رکي سگهي ٿو. "هن رفتار کان بچڻ لاء ڏاڍو ڏکيو نه هجڻ گهرجي."
  
  "نه!" - بين مزاح جي اشاري کان سواءِ چيو. "تون بيوقوف سپاهي آهين. توکي اهڙيون ڳالهيون چوڻ کان بهتر ڄاڻڻ گهرجي ها".
  
  ڄڻ ته پڪ ڪرڻ لاء، اتي هڪ زوردار بوم هئي ۽ انهن جي هيٺان زمين ڌوڏي وئي. ائين پئي لڳو ڄڻ ڪا وڏي ۽ ڳري شيءِ انهيءَ لنگهه ۾ اچي وئي هجي، جنهن ان کي جدا ڪري ڇڏيو هو، جنهن سان هو هلي رهيا هئا. اهي واپس ڦري سگهن ٿا ۽ بلاڪ ڪيا وڃن يا-
  
  "ڀڄي!" - ڊريڪ رڙ ڪئي. "بس ڀوڳ ڊوڙ!"
  
  گجگوڙ گجگوڙ سان ڀرڻ لڳو، ڄڻ ته ڪا ڳري شيءِ سندن طرف وڃي رهي هئي. اهي ڀڄي ويا، ڊريڪ فائرنگ ڪري رهيا هئا جيئن هو ڀڄي ويو ۽ شدت سان اميد رکي ٿو ته نه بين ۽ نه ئي ڪرين ڪنهن به گندي جال ۾ قدم نه کنيا آهن.
  
  هن رفتار تي ...
  
  گوڙ وڌيڪ ٿيندو ويو.
  
  اهي ڊوڙندا رهيا، پوئتي ڏسڻ جي جرئت نه ڪئي، وسيع چينل جي ساڄي پاسي رکيا ۽ اميد رکيا ته ڊريڪ شعلن مان ڀڄي نه ويو آهي. هڪ منٽ کان پوءِ هنن هڪ ٻي بدصورت گوڙ ٻڌڻ ۾ آيو ته ڪنهن اڳيان.
  
  "عيسى!"
  
  ڊريڪ سست نه ڪيو. جيڪڏھن اھو ڪيو، اھي مري ويندا. هو انهن جي ساڄي پاسي ڀت ۾ هڪ وسيع افتتاح کان گذري ويو. مٿان کان آواز آيو. هن هڪ تيز نظر خطري ۾ وجهي.
  
  نه!
  
  Blakey صحيح هو، چريو ننڍڙو جيڪ. رولنگ اسٽون انهن طرف گوڙ ڪري رهيا هئا، نه ته ڊنوروڪ انداز ۾. اهي وڏا گول پٿر جا گولا هئا، جيڪي قديم ميڪانيزم ذريعي جاري ڪيا ويا هئا ۽ واضح ۽ لڪيل چينلن ذريعي ڪنٽرول ڪيا ويا هئا. انهن جي ساڄي پاسي واري هڪ ڊريڪ تي ڌڪ هنيو.
  
  هن وڏي رفتار ورتي. "ڀڄي!" هو رڙ ڪري، رڙ ڪري. "او منهنجا رب".
  
  بين ساڻس شامل ٿيو. ٻه ڊيلٽا سپاهي، ڪرين ۽ ڪموڊو، هڪ انچ بچي وڃڻ لاءِ سوراخ مان گذري ويا. ٻه وڌيڪ سپاهي ماضيءَ کي دٻائي، پنهنجن پيرن تي چڙهي ويا ۽ ڪموڊو ۽ ڪرين سان ٽڪرائجي ويا، هڪ ڳوڙها ڳاڙيندي ختم ٿي ويا.
  
  پر ڊيلٽا جو آخري ماڻهو ايترو خوش نصيب نه هو. هو بغير ڪنهن آواز جي غائب ٿي ويو جيئن هڪ وڏو گولو ڪراس پاسج مان اُڏامي ويو، ميڪ ٽرڪ جي زور سان مٿس ٽڪرائجي ويو ۽ سرنگ جي ڀت سان ٽڪرائجي ويو. اتي هڪ ٻيو حادثو ٿيو جيئن بال جيڪو انهن جو تعاقب ڪري رهيو هو ان سان ٽڪرائجي ويو جيڪو انهن جي فرار ٿيڻ جو رستو روڪي رهيو هو.
  
  ڪموڊو جي منهن اهو سڀ ڪجهه چيو. "جيڪڏهن اسان جلدي ڪريون،" هُن وراڻيو، "اسان ٻين ڦڙن کي پري ڪري سگهون ٿا ان کان اڳ جو اهي بند ٿي وڃن.
  
  اهي وري هليا ويا. اهي ٽي وڌيڪ چونڪ لنگهي ويا، جتي وڏي مشينري جا ڪارخانا گوڙ، ٽٽل ۽ ٽٽڻ لڳا. ڊيلٽا اڳواڻ صحيح هو. ڊريڪ ڌيان سان ٻڌو، پر ڪووالنڪو يا سندس اڳيان ايندڙ ماڻھن جو ڪو آواز نه ٻڌو.
  
  پوءِ اهي ان رڪاوٽ کي پار ڪري آيا، جنهن کان هو ڏاڍو ڊڄندو هو. انهن مان هڪڙو وڏو پٿر اڳتي وڌيو، جيڪو رستو روڪي رهيو هو. اهي گڏ ٿيا، حيران ٿي ويا ته ڇا اهو ممڪن آهي ته اها شيء ٻيهر شروع ٿيڻ واري هئي.
  
  "شايد اهو ڀڄي ويو آهي،" بين چيو. "منهنجو مطلب آهي هڪ ڦاسي."
  
  "يا ٿي سگهي ٿو..." ڪرين گوڏن تي ڪري پيئي ۽ ڪجهه پنڌ اڳتي هلي وئي. "شايد اهو هتي هجڻ گهرجي ها."
  
  ڊريڪ هن جي ڀرسان ڪري پيو. اتي، هڪ وڏي پٿر جي هيٺان، چڙهڻ لاءِ ٿوري جاءِ هئي. ان جي هيٺان نچڻ لاءِ ڪافي جاءِ هئي.
  
  "سٺو ناهي". ڪموڊو به هيٺ لهي ويو. "مان اڳي ئي هڪ ماڻهوءَ کي هن بدمعاشي جال ۾ وڃائي چڪو آهيان. ٻيو رستو ڳوليو، ڊريڪ.
  
  "جيڪڏهن مان صحيح آهيان،" ڊريڪ پنهنجي ڪلهي تي ڏسندي چيو، "هڪ ڀيرو اهي ڦڙا ٻيهر ٺهندا، اهي وري هلندا. انهن کي لازمي طور تي ساڳيو پريشر پيڊ سسٽم تي هلڻ گهرجي جيئن ٻين. اسان هتي ئي ڦاسي پونداسين". هن ڪوموڊو جون اکيون سخت نظرن سان ڏٺيون. "اسان وٽ ڪو اختيار ناهي."
  
  بغير ڪنهن جواب جي انتظار ۾، هو بال جي هيٺان ڦٽي ويو. باقي ٽيم هن جي پويان گڏ ٿي، نه چاهيو ته قطار ۾ آخري هجي، پر ڊيلٽا جا ماڻهو نظم و ضبط ۾ هئا ۽ پاڻ کي پوزيشن ۾ رکيا ويا هئا جتي سندن ڪمانڊر اشارو ڪيو هو. ڊريڪ پنهنجي سينه ۾ هڪ واقف خواهش اڀري محسوس ڪئي، چوڻ جي خواهش: پريشان نه ڪريو، مون تي اعتبار ڪريو. مان توهان کي ان جي ذريعي هلائي ڇڏيندس، پر هن کي خبر هئي ته هو ٻيهر ڪڏهن به نه چوندو.
  
  ڪينيڊي جي بي حسي موت کان پوءِ نه.
  
  ڪجهه گهڙين کان پوءِ، هن پاڻ کي پهرين اوندهه کان هيٺ لڙڪندي ڏٺائين، ۽ هڪدم ٻين کي سندس پٺيان ايندڙن کي ٻڌو. هيٺان گهڻو پري نه هو، پر هن لاءِ ڪافي جاءِ ڇڏي وئي هئي ته هو وڏي پٿر جي گوليءَ هيٺان سڌو بيٺو. ٻيا سڀ سندس پٺيان گڏ ٿيا. شدت سان سوچيندي، هن کي هڪ عضوو به حرڪت ۾ نه آيو. جيڪڏهن اها شيء ختم ٿي وئي، هن چاهيو ته هرڪو برابري جي بنياد تي هجي.
  
  پر پوءِ پيسڻ واري مشين جي ڄاتل سڃاتل آواز خاموشيءَ کي ڌوڏي ڇڏيو، ۽ بال اڳتي وڌيو. ڊريڪ هڪ چمگادڙ وانگر جهنم مان ٻاهر نڪري ويو، هر ڪنهن کي هن جي پٺيان هلڻ لاء چيو. هن سست ٿي ۽ بين کي هلڻ ۾ مدد ڪئي، اهو محسوس ڪيو ته هڪ نوجوان شاگرد کي به جسماني حدون آهن ۽ هڪ سپاهي جي استحڪام جي کوٽ آهي. هن کي خبر هئي ته ڪموڊو ڪرين جي مدد ڪندي، جيتوڻيڪ هوءَ مارشل آرٽ جي ماهر هئي، تنهن ڪري هن جي جسماني تندرستي آسانيءَ سان مرد جي برابر ٿي سگهي ٿي.
  
  هڪ گروهه جي طور تي، اهي ڊوڙي ويا لنگهندڙ پاسن جي هيٺان مئل رولنگ بال، ان جي سست شروعات جو فائدو وٺڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا ڇاڪاڻ ته انهن کي اڳتي وڌڻ واري ڍانچي سان منهن ڏيڻو پوي ٿو جيڪو انهن کي ٻيهر منهن ڏيڻ تي مجبور ڪري ٿو.
  
  ڊريڪ ٽٽل ٽڙي کي ڏٺو ۽ هڪ ڊيڄاريندڙ آواز ڏنو. هن شيطاني طور تي رکيل سوراخ مٿان ٽپو ڏنو، تقريبن بين کي پاڻ سان ڇڪيو. پوءِ هو هڪ ٽڪريءَ ۾ ڪري پيو.
  
  اهو سخت هو. هُن اندر کڄي، مٿو هيٺ ڪيو، پير ڏڪيا، سندس ساڄو هٿ بين جي کمر جي چوڌاري ويڙهيل، هر قدم سان اڀري رهيو هو. هن آخرڪار بال کي ڪجهه فاصلي تي مارايو، پر پوء هن جي پويان سڀني کي هڪ موقعو ڏيڻو پيو.
  
  هن همت نه هاري، هو اڳتي وڌيو ته ٻين کي ٿوري جاءِ ڏئي ۽ اڳتي هلي ڪجهه وڌيڪ شعلا فائر ڪيا.
  
  اهي هڪ مضبوط پٿر جي ڀت کي بند ڪري ڇڏيو!
  
  هڪ وڏو پٿر گوڙ سان هنن ڏانهن لڙي ويو. سڄي ٽيم ان جي ذريعي ٺاهيو، پر هاڻي پاڻ کي مئل آخر ۾ مليو. لفظي طور.
  
  ڊريڪ جون اکيون روشنيءَ جي چمڪ جي وچ ۾ هڪ اونهي اوندهه کي محسوس ڪنديون هيون، "اتي هڪ سوراخ آهي. زمين ۾ سوراخ".
  
  جلدي، پنھنجن ٽنگن ۾ ٽنگيل ۽ سندن اعصاب نااميديءَ جي ڪري، ھوءَ تيزيءَ سان سوراخ ڏانھن ڀڄي ويا. اهو ننڍڙو، انساني سائيز، ۽ اندر مڪمل طور تي ڪارو هو.
  
  "ايمان جي هڪ ٽپ،" ڪرين چيو. "خدا تي ايمان رکڻ وانگر."
  
  پٿر جي گولي جو زوردار گوڙ وڌي ويو. اهو هڪ منٽ جي اندر اندر هو انهن کي چيري.
  
  "گلو اسٽڪ،" ڪوموڊو سخت آواز ۾ چيو.
  
  "وقت ناهي". ڊريڪ چمڪندڙ لٺ کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ هڪ تيز رفتار ۾ سوراخ ۾ ٽپو ڏنو. زوال لامحدود لڳي رهيو هو. اونداهي چمڪي رهي هئي، ائين لڳي رهيو هو ته ٿلهي آڱرين سان پکڙيل هئي. سيڪنڊن ۾ هو تري تي پهچي ويو، هن جي ٽنگن کي رستو ڏيڻ جي اجازت ڏني ۽ پنهنجي مٿو سخت پٿر تي زور سان مارايو. سندس اکين اڳيان تارا ترڻ لڳا. سندس پيشانيءَ مان رت وهي رهيو هو. انهن جو خيال رکندي جيڪي هن جي پيروي ڪندا، هن چمڪ واري لٺ کي جاءِ تي ڇڏي ڏنو ۽ رينج کان ٻاهر نڪري ويو.
  
  ڪو ٻيو حادثو ڪري زمين تي پهتو. پوءِ بين هن جي ڀرسان هو. "ميٽ. مٽي! ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "ها، مان تمام سٺو آهيان." هو پنهنجي مندرن کي جهلي، ويهي رهيو. "ڇا تو وٽ اسپرين آهي؟
  
  "اهي توهان جي اندر کي سڙي ڇڏيندا."
  
  "پولينيائي مائي تائي؟ هوائي لاوا جو وهڪرو؟
  
  "خدا، هتي ايل لفظ جو ذڪر نه ڪر، دوست.
  
  "هڪ ٻي بيوقوف مذاق بابت ڪيئن؟
  
  "انهن مان ڪڏهن به ٻاهر نه نڪرو. پرسڪون رهو."
  
  بين سندس زخم چيڪ ڪيو. هن وقت تائين، باقي ٽيم محفوظ طور تي اچي چڪو هو ۽ چوڌاري گڏ ٿي رهيا هئا. ڊريڪ نوجوان کي هڪ طرف ڇڪيو ۽ پنهنجي پيرن ڏانهن وڌيو. هر شي ڪم جي ترتيب ۾ لڳي ٿي. ڪموڊو هڪ جوڙو فائر ڪيو جيڪو ڇت سان ٽڪرائجي ويو ۽ هيٺ لهي ويو.
  
  ۽ اهي بار بار ڪري پيا، جيستائين اهي هيٺان آرڪ ذريعي ٻاهر نه آيا.
  
  "اهو ئي آهي،" ڊرڪ چيو. "منهنجو خيال آهي ته هي آخري سطح آهي."
  
  
  باب چاليهه
  
  
  ڊريڪ ۽ ڊيلٽا ٽيم سرنگ مان نڪرندي، وڏي فائرنگ ڪئي. ڪو به اختيار نه هو. جيڪڏهن اهي Kovalenko کي روڪڻ وارا هئا، رفتار ضروري هئي. ڊريڪ فوري طور تي ساڄي طرف ڏٺو، غار جي ترتيب کي ياد ڪندي، ۽ ڏٺو ته بلڊ ڪنگ جا ماڻهو پهرين S-شڪل واري ڏاڪڻ تي ٽپو ڏئي چڪا هئا ۽ ان جي تمام پري واري نقطي جي چوڌاري گڏ ٿي رهيا هئا. ٻي S-شڪل واري ڏاڪڻ جي شروعات انهن جي اڳيان ڪجهه قدم اڳتي وڌڻ شروع ٿي، پر وڏي غار جي ٻئي پاسي، اڻڄاتل کوٽائي جي هڪ خال خال کين جدا ڪري ڇڏيو. هاڻي ته هو ويجھو هو، ۽ جيئن ته بلڊ ڪنگ جا ماڻهو وڌيڪ امبر چمڪاٽ ڇڏيا پيا هئا، آخرڪار هو غار جي ڏور آخر ۾ سٺي نموني حاصل ڪرڻ جي قابل ٿي ويو.
  
  پٿر جي هڪ وڏي پليٽ پوئين ڀت کان هڪ ئي سطح تي نڪرندي آهي جيئن ٻنهي S-شڪل وارين ڏاڪن جي. بلڪل پوئين ڀت ۾ تراشيل هڪ ڏاڪڻ هئي جيڪا عمودي جي ايتري ويجھو لڳي ٿي جو هڪ ڀولڙي کي به چڪر اچي وڃن ها.
  
  ڏاڙهيءَ جي چوٽيءَ تي هڪ وڏي ڪاري رنگ جي شڪل بيٺي هئي. ڊريڪ وٽ فقط هڪ سيڪنڊ، هڪ جھلڪ هئي، پر... ڇا اها پٿر جي ٺهيل وڏي ڪرسي هئي؟ شايد هڪ ناقابل تصور، غير معمولي تخت؟
  
  هوا گولين سان ڀريل هئي. ڊريڪ هڪ گوڏن تي ڪري پيو، انسان کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ هن جي خوفناڪ رڙ ٻڌي جيئن هو پاتال ۾ ڪري پيو. اهي ڊوڙي ويا ان واحد ڍڪ ڏانهن، جنهن کي هو ڏسي سگهيا هئا، پٿرن جو هڪ ٽٽل ماس جيڪو غالباً مٿي بالڪوني مان ڪري پيو هو. جيئن اهي ڏسندا رهيا، ڪووالنڪو جي مردن مان هڪ وڏي آواز سان ڳالهائڻ واري هٿيارن کي فائر ڪيو، جيڪو شروع ڪيو جيڪو هڪ وڏي فولاد ڊارٽ وانگر نظر اچي رهيو هو. هن هڪ زور سان پري ڀت سان ٽڪر ڪيو ۽ پٿر ۾ ڦاسي پيو.
  
  جيئن ئي ڊارٽ اُڏامي ويو ته ان جي پويان هڪ ٿلهي رسيءَ جو ڍير ٿي ويو.
  
  ان کان پوءِ لڪير جي ٻئي پڇاڙيءَ کي ساڳئي هٿيار ۾ داخل ڪيو ويو ۽ ويجھي ڀت ۾ داخل ڪيو ويو، پهرين کان ڪيترائي فوٽ مٿي چپڪي. رسيءَ کي تيزيءَ سان مضبوط ڪيو ويو.
  
  انهن هڪ پوسٽل لائن ٺاهي.
  
  ڊريڪ جلدي سوچيو. "جيڪڏهن اسان هن کي روڪڻ وارا آهيون ، اسان کي اهو اشارو گهرجي ،" هن چيو. "اسان جي پنهنجي ٺاهڻ ۾ تمام گهڻو وقت لڳندو. تنهنڪري ان کي گولي نه ڏيو. پر اسان کي انهن کي روڪڻ جي به ضرورت آهي جڏهن اهي سرحد پار ڪن.
  
  "وڌيڪ خوني بادشاهه وانگر سوچيو،" ڪرين بيزاريءَ سان چيو. "هن جي باري ۾ سوچيو ته هن جي آخري ڪجهه مردن سان لڪير کي ڪٽي ڇڏيو جيڪو اڃا تائين ان تي آهي."
  
  "اسان روڪي نه رهيا آهيون،" ڊرڪ چيو. "ڪڏهن به نه".
  
  هُن پٺيءَ کان ٻاهر ٽپو ڏنو ۽ فائرنگ ڪئي. ڊيلٽا فورس جا سپاهي هن جي کاٻي ۽ ساڄي طرف ڊوڙي رهيا هئا، احتياط سان فائرنگ ڪري رهيا هئا پر صحيح.
  
  ڪووالنڪو جا پھريون ماڻھو اوڏانھن ڊوڙي ويا، جيئن ھو ھليو ويو، تيئن تيز رفتاري سان ٻئي پاسي ڪري پيو. هو جلدي ڦري ويو ۽ مڪمل خودڪار طريقي سان باهه جي ڍڪڻ واري ديوار قائم ڪرڻ لڳو.
  
  ڊيلٽا سپاهيءَ کي پاسي تي اڇلايو ويو، ٽڪر ٽڪر ڪيو ويو. هن جو جسم ڊريڪ جي سامهون ڪري پيو، پر انگريز بغير ڪنهن اڳتي وڌڻ جي ٽپو ڏئي هليو ويو. جيئن ئي هو پهرين S-شڪل واري ڪناري جي ويجهو پهتو ته هن جي اڳيان خالي پن جو هڪ وسيع سلسلو کلي پيو. انهن کي هن تي ٽپو ڏيڻو پوندو!
  
  شوٽنگ جاري رکندي، هن خال مٿان ٽپو ڏنو. ڪووالنڪو جا ٻئي ماڻهو لڪيءَ سان اڏامندا رهيا. پٿرن کي ويجھي غار جي ڀت تان اڇلايو ويو جيئن گوليون تباهي واري طاقت سان لڳيون.
  
  ڊريڪ جي ٽيم ڊوڙي ۽ هن جي پٺيان ٽپو ڏنو.
  
  ٽيون انگ اُڇلائي مضبوط لڪير تي چڙهي ويو. ڪووالنڪو. ڊريڪ جو دماغ کيس شاٽ وٺڻ لاءِ رڙيون ڪري رهيو هو. هڪ موقعو وٺو، هن بدمعاش کي هاڻي هٽايو.
  
  پر تمام گهڻو غلط ٿي سگهي ٿو. هو لڪير کي ٽوڙي سگهي ٿو ۽ Kovalenko اڃا تائين محفوظ ٿي سگهي ٿو. هو صرف بيزار کي نقصان پهچائي سگهي ٿو. ۽ - سڀ کان اهم - خوني انتقام کي روڪڻ لاءِ کين روسي گدا جي جيئري ضرورت هئي.
  
  Kovalenko محفوظ طور تي لٿو. هن جا ٽي وڌيڪ ماڻهو انهن کي پار ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا. ڊريڪ ٽي وڌيڪ ڇڏيا جيئن ٻه قوتون گڏ ٿيون. ٽي شاٽ ويجهي رينج تي. ٽي قتل.
  
  پوءِ بندوق هن جي مٿي تي اڏامي وئي. هن لڪي، پنهنجي حملي آور کي پنهنجي ڪلهي تي اڇلايو ۽ هن کي اوندهه ڏانهن ڌڪي ڇڏيو. هو ڦري ويو ۽ هڏن تان فائر ڪيائين. ٻيو ماڻهو ڪري پيو. ڪموڊو سندس پاسي ۾ هو. چاقو ڪڍيو ويو. غار جي ڀت تي رت جا ڦڙا ڦاٽي پيا. ڪووالنڪو جا ماڻهو آهستي آهستي پوئتي هٽي ويا، انهن جي پويان هڪ ٽڪريءَ ڏانهن هليا ويا.
  
  باقي چار ڊيلٽا سپاهين ٿلهي جي ڪناري تي گوڏا کوڙيا، ڪووالنڪو جي ڪنهن به ماڻهوءَ تي احتياط سان فائرنگ ڪئي، جيڪي قطار جي ويجهو بيٺا هئا. بهرحال، اهو صرف وقت جو معاملو هو، انهن مان هڪ سوچڻ کان اڳ واپس وڃڻ ۽ برتن شاٽ وٺڻ شروع ڪيو.
  
  رفتار هنن وٽ ئي هئي.
  
  بلڊ ڪنگ جا ٻه وڌيڪ ماڻھو زپ لائين تي چڙھي ويا ھئا ۽ ھاڻي زور زور سان بند ڪري رھيا ھئا. ڊريڪ ڏٺو ته ٻئي کي جنگي ميدانن تي چڙهڻ شروع ڪيو ۽ فائر ڪيو، هن کي هڪ ٻرندڙ مکڻ وانگر ڌڪي ڇڏيو. ماڻهوءَ هن ڏانهن ڊوڙي، ڪنڌ هيٺ ڪري، رڙ ڪري، ڪو شڪ نه ڏٺو ته هو کٽي ويو آهي. ڊريڪ ڀت ڏانهن موٽي ويو. ڪموڊو ماڻھوءَ کي ڇيڙي تان لاھي ڇڏيو.
  
  "مٿي!"
  
  ڊريڪ قيمتي سيڪنڊن کي چوڌاري ڏسڻ ۾ گذاريو. ان لاتعداد لڪير کي پڪڙڻ لاءِ هنن ڇا استعمال ڪيو؟، پوءِ هن ڏٺو. هر انسان کي هڪ ننڍڙو خاص بلاڪ ڏنو ويو هوندو، جيئن پروفيسر استعمال ڪن ٿا. چوڌاري ڪيترائي بيٺا هئا. خوني بادشاهه سڀني واقعن لاء تيار ٿي آيو.
  
  ائين ئي Drake ڪندو آهي. انهن پنهنجي پٺن ۾ پيشه ورانه اسپيولوجيڪل سامان کڻايو. ڊريڪ جلدي بلاڪ کي ٻاهر ڪڍيو ۽ سيٽ بيلٽ کي پنهنجي پٺي سان ڳنڍيو.
  
  "بين!"
  
  جيئن ئي نوجوان چوريءَ سان ويجهو آيو، ڊريڪ ڪموڊو ڏانهن رخ ڪيو. "ڪرين کي آڻيندين؟
  
  "ضرور". سخت چهرو ۽ جنگ جي زخمن سان ڀريل، وڏو ماڻهو اڃا به ان حقيقت کي لڪائي نه سگهيو هو ته هو اڳي ئي ماريو ويو هو.
  
  سڀني جڳهن مان ...
  
  ڪووالنڪو جي غنڊن کي بي نقاب ڪرڻ لاءِ ڊيلٽا وارن تي ڀروسو ڪندي، ڊريڪ پنهنجي پللي کي مضبوطيءَ سان وڌايل ڪيبل سان ڳنڍي جلدي دٻاءُ وڌايو. بين پنهنجي سيٽ بيلٽ ۾ بيٺو ۽ ڊريڪ کيس رائفل ڏني.
  
  "شوٽ ڪريو جيئن اسان جي زندگي ان تي منحصر آهي، بلڪي!"
  
  رڙيون ڪري، اهي بند ڪري ڇڏيا ۽ زپ لائين سان گڏ ڊوڙڻ لڳا. هن اوچائي ۽ هن رفتار کان فاصلو وڌيڪ لڳي رهيو هو، ۽ پري پري تائين گهٽجڻ لڳي. بين فائرنگ ڪئي، سندس گوليون بلند ۽ وسيع ٿي ويون، ۽ پٿر جا ٽڪرا هيٺان بلڊ ڪنگ جي ماڻھن تي وڇايا.
  
  پر اها ڳالهه نه هئي. اهو شور، دٻاء ۽ خطرو هو جنهن جي ضرورت هئي. تيز رفتاري سان، ڊريڪ پنھنجن ٽنگن کي مٿي ڪيو جيئن ھوا ماضيءَ ۾ ھلندي، ھيٺان ھڪڙي وڏي بيھي بيھڻ کي ظاھر ڪري ٿي. وحشت ۽ جوش هن جي دل کي ڊوڙائي ڇڏيو. هن جي ڪنن ۾ هڪ ڌاتوءَ جي پليءَ جو آواز زور سان ٽهڪندو رهيو.
  
  ڪيتريون ئي گوليون ماضيءَ ۾ وڄنديون رهيون، جيڪي ڊوڙندڙ جوڙي جي چوڌاري هوا ۾ پکڙجي ويون. ڊرڪ ڊيلٽا ٽيم کان موٽڻ واري فائر ٻڌي. ڪووالنڪو جي مردن مان هڪ زور زور سان ڪري پيو. بين گوڙ ڪيو ۽ پنهنجي آڱر ٽريگر تي رکي.
  
  جيترا ويجھا ويا، اوترو وڌيڪ خطرناڪ ٿيندو ويو. اها خدا جي نعمت هئي ته ڪووالنڪو جي ماڻهن کي ڪو ڍڪ نه هو، ۽ ڊيلٽا ٽيم کان ايندڙ گولين جي مسلسل بيراج کي برداشت ڪرڻ تمام گهڻو هو. ان رفتار ۾ به، ڊريڪ پنهنجي پيرن مان وهندڙ سردي کي محسوس ڪري سگهيو. صدين جون اونداهيون هن جي هيٺان جهڪي رهيون هيون، ٻرنديون رهيون، مُرڪي رهيون هيون، ۽ شايد چشمي جي آڱرين سان هن کي ابدي گلي ۾ وجهڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ڏاڪڻ هن ڏانهن وڌيو. آخري منٽ ۾، بلڊ ڪنگ حڪم ڏنو ته سندس ماڻھن کي پوئتي ھٽڻ لاء، ۽ ڊريڪ بلاڪ کي آزاد ڪيو. هو پنهنجي پيرن تي لهي ويو، پر هن جي رفتار ايتري نه هئي جو اڳتي جي زور ۽ وزن جي وچ ۾ توازن برقرار رکي سگهي.
  
  ٻين لفظن ۾، بليڪ جي وزن انهن کي پوئتي ڌڪي ڇڏيو. اوندهه ڏانهن.
  
  ڊريڪ عمدي طور پاسي ۾ ڪري پيو، هن جو سڄو جسم بيڪار چال ۾ وجهي ڇڏيو. بين سختيءَ سان ضد واري پٿر کي پڪڙيو، پر پوءِ به بهادريءَ سان پنهنجي رائيفل تي هٿ رکيو. ڊريڪ اوچتو زپ لائين جي سخت ٿيڻ جو آواز ٻڌو ۽ محسوس ڪيو ته ڪموڊو ۽ ڪرين اڳ ۾ ئي ان تي بيٺل هئا، هن جي ويجهو تيز رفتاريءَ سان اچي رهيا هئا.
  
  بلڊ ڪنگ جا ماڻهو هال جي پٺئين پاسي واري ڪناري سان پنهنجو رستو ٺاهي رهيا هئا، تقريبن وڏي پٿر جي پليٽ تي آخري ٽپو ڏيڻ جي قابل ٿي ويا جتان پراسرار ڏاڪڻ شروع ٿي. سٺي خبر اها هئي ته اتي فقط هڪ درجن ماڻهو بچيا هئا.
  
  ڊريڪ بين کي کولڻ کان اڳ ڪناري تي لهي ويو، پوءِ ويهڻ کان پهريان پاڻ کي ڪجهه سيڪنڊن لاءِ ساهه کڻڻ جي اجازت ڏني. پلڪ جھپڪي ۾، ڪموڊو ۽ ڪرين سندس اکين اڳيان اُڏامڻ لڳا، جوڙو خوشيءَ سان زمين تي اچي بيٺو ۽ نه ئي ٿوري مسڪراهٽ جي.
  
  "ماڻهو ٿورو وزن حاصل ڪيو آهي." ڊريڪ بين ڏانهن اشارو ڪيو. "تمام گھڻو ناشتو. ڪافي ناچ ناهي.
  
  "بينڊ ناچ نٿو ڪري." بين فوري طور تي واپس ماريو جيئن ڊريڪ انهن جي ايندڙ حرڪت جو جائزو ورتو. ڇا مان باقي ٽيم جو انتظار ڪريان يا چيس ڏيان؟
  
  "هيڊن چوي ٿو جڏهن توهان ناچ ڪندا آهيو ته توهان Pixie Lott وانگر آهيو."
  
  "بدمعاش".
  
  Komodo پڻ Kovalenko جي ماڻهن جي سنڀال ڪئي. رسي ٻيهر مضبوط ٿي وئي ۽ سڀني پاڻ کي ڀت سان دٻايو. ٻه وڌيڪ ڊيلٽا سپاهي جلدي لڳاتار پهتا، انهن جا بوٽ تيزيءَ سان واريءَ تي ڇڪي رهيا هئا جيئن اهي تيزيءَ سان بند ٿيڻ لاءِ سست ٿيا.
  
  "هلندو ره." ڊريڪ پنهنجو فيصلو ڪيو. "اهو بهتر آهي ته انهن کي سوچڻ جو وقت نه ڏيو."
  
  اهي تياريءَ سان پنهنجا هٿيار هٿ ۾ کڻي ڪناري تي پهتا. بلڊ ڪنگ جي اڳڀرائي کي پٿريلي ڀت ۾ هڪ وکر جي نظر کان لمحي طور تي لڪايو ويو، پر جيئن ڊريڪ ۽ سندس عملو وکر کي صاف ڪيو، انهن ڏٺو ته ڪووالنڪو ۽ سندس باقي ماڻهو اڳ ۾ ئي پٿر جي پليٽ تي موجود هئا.
  
  هن وڌيڪ ٻه ماڻهو ڪٿي گم ٿي ويا.
  
  ۽ هاڻي، اهو لڳي ٿو، انهن کي انتهائي قدم کڻڻ جو حڪم ڏنو ويو آهي. ڪيترن ئي ماڻهن پورٽبل آر پي جي گرنيڊ لانچر ڪڍيا.
  
  "لعنت، اهي مغز ڀريل آهن!" ڊريڪ رڙ ڪئي، پوءِ رڪجي ويو ۽ ڦري ويو، سندس دل اوچتو زمين تان ڪري پيو. "اڙي نه-"
  
  دستي مان لوڊ ٿيل گرنيڊ جو پهريون پاپ ۽ سيٽ ٻڌڻ ۾ آيو. آخري ٻه ڊيلٽا سپاهي زپ لائين سان گڏ تيز رفتاري سان گڏ هئا، ان جو مقصد اهو هو ته هڪ ميزائل ان کي ماريو. اهو زپ لائين اينڪرز جي مٿان ڀت سان ٽڪرائجي ويو ۽ انهن کي پٿر، مٽي ۽ شيل جي ڌماڪي ۾ تباهه ڪيو.
  
  قطار سڙي وئي. سپاهي اوچتو اوچتو اوچتو اوندهه ۾ ڀڄي ويا. ڪنهن به صورت ۾، اهو وڌيڪ خراب هو.
  
  ڪوموڊو لعنت ڪئي، ڪاوڙ سندس خاصيتن کي ٽوڙيندي. اهي سٺا ماڻهو هئا جن کي هن تربيت ڏني هئي ۽ سالن تائين وڙهندا هئا. هاڻي ڊيلٽا ٽيم تي صرف ٽي مضبوط هئا، گڏوگڏ ڊاک، بين ۽ ڪرين.
  
  ڊريڪ رڙ ڪئي ۽ انھن کي ھيٺ لھي ڇڏيو، ڄاڻ سان چريو ٿي ويو ته نئين آر پي جيز جلد ئي شروع ٿي وينديون. بچيل ماڻهو ڏاڪڻ سان گڏ ڊوڙيا، چمڪندڙ لٺن ۽ امبر چمڪن جي گهڻائي جي رهنمائي ڪئي. هر قدم انهن کي هڪ پٿر جي پليٽ جي ويجهو آندو، هڪ عجيب ڏاڪڻ ۽ پٿر جي ڀت مان نڪرندڙ هڪ وڏي تخت جو پراسرار پر ناقابل يقين نظارو.
  
  هڪ ٻيو آر پي جي شاٽ فائر ڪيو ويو. اهو ڌماڪو ڊوڙندڙن جي پويان هڪ ٽنگ تي ٿيو، نقصان پهچايو پر رستي کي تباهه نه ڪيو. ايستائين جو هو ڊوڙي رهيو هو، پنهنجي وڌيڪ ڪم ڪندڙ عضون کي حد تائين ڌڪيندو هو، ڊريڪ ڪووالنڪو کي ٻڌي سگهي ٿو ته هو پنهنجن ماڻهن کي محتاط رهڻ لاء چيليندو آهي- شايد ان کان ٻاهر نڪرڻ جو واحد رستو آهي.
  
  ھاڻي ڊريڪ ڏاڪڻ جي پيرن ڏانھن آيو ۽ ھڪڙي خرابيءَ کي ڏٺو، جنھن تي ھن کي ٽپو ڏيڻو پيو ته جيئن پٿر جي تختي تي پھچي ۽ بلڊ ڪنگ جي ماڻھن سان مقابلو ڪري.
  
  اهو تمام وڏو هو.
  
  ايترو وڏو، حقيقت ۾، ته هو لڳ ڀڳ حيران ٿي ويو. لڳ ڀڳ روڪي. منهنجي لاءِ نه، پر بين ۽ ڪرين لاءِ. پهرين نظر ۾، هن اهو نه سوچيو ته اهي جمپ ٺاهيندا. پر پوءِ هن پنهنجي دل سخت ڪئي. انهن کي ڪرڻو هو. ۽ ڪا به سستي نه ٿي سگهي، نه پوئتي موٽڻ. اهي ئي ماڻهو هئا جيڪي خوني بادشاهه کي روڪڻ ۽ هن جي چريو منصوبي کي ختم ڪرڻ جي قابل هئا. اهي ئي ماڻهو آهن جيڪي عالمي دهشتگردي جي اڳواڻ کي تباهه ڪرڻ جي صلاحيت رکن ٿا ۽ انهي ڳالهه کي يقيني بڻائين ٿا ته هن کي ڪڏهن به ڪنهن کي نقصان پهچائڻ جو موقعو نه آهي.
  
  پر هو اڃا به اڌ ڦري ويو جيئن هو ڊوڙندو رهيو. "روڪ نه،" هن بين ڏانهن رڙ ڪئي. "مان. توهان اهو ڪري سگهو ٿا".
  
  بين ڪنڌ لوڏيندي، ايڊينالائن پنهنجي ٽنگن ۽ عضون تي قبضو ڪندي ۽ انهن کي طاقت، عظمت ۽ طاقت سان ڀريندي. ڊريڪ پهريون ڀيرو خال کي ماريو، ٽپو ڏئي پنهنجي هٿن کي ڊگھو ڪري ڇڏيو ۽ ٽنگون اڃا پمپ ڪري رهيون آهن، اولمپڪ ائٿليٽ وانگر خال کي مٿي ڪندي.
  
  بين اڳتي آيو، هٿ وڌايو، مٿو سڀني طرفن ۾ اڇلايو، اعصاب هن جي توازن جي احساس ذريعي فائرنگ ڪئي. پر هو ٻئي پاسي کان ڪجهه انچن کان بچي ويو.
  
  "ها!" هن رڙ ڪئي ۽ ڊريڪ مٿس مسڪرايو. "جيسيڪا اينس توهان جي باري ۾ ڪجهه به نه ٿو ڪري سگهي، دوست."
  
  ڪموڊو پوءِ تمام گھڻو لٿو، تقريبن پنھنجي جسم کي اندران ٻاھر ڦيرائي جيئن ھو فوري طور مڙيو ۽ ڪرين ڏانھن نھاريو. هن جي جمپ خوبصورت هئي. ٽنگون مٿاهون، پوئتي محراب، وڏي پيماني تي اڳتي وڌڻ.
  
  ۽ هڪ ڀرپور لينڊنگ. باقي ڊيلٽا ٽيم پٺيان.
  
  ڊريڪ چوڌاري ڦريو ته سڀ کان وڌيڪ حيران ڪندڙ نظارو هن ڏٺو هو.
  
  خوني بادشاهه ۽ سندس ماڻهو، رڙيون ۽ روئي رهيا هئا، سڀ کان وڌيڪ رت سان ڍڪيل هئا ۽ زخمن سان ڀريل هئا، سڀئي سڌو انهن ڏانهن ويا ۽ پنهنجن هٿيارن کي جهنم مان شيطانن وانگر نشانو بڻايو.
  
  اهو آخري جنگ جو وقت آهي.
  
  
  باب چاليهه ون
  
  
  Matt Drake بچي ويو ۽ خوني بادشاهه سان منهن ڏيڻ آيو.
  
  هن جا ماڻهو پهرين پهتا، رڙيون گونجي ويون جيئن رائفلون گونجي رهيون هيون ۽ چاقو ڦاٽي پيا ۽ تلوارن وانگر چمڪي رهيا هئا، امبر جي روشني کي ظاهر ڪندي ۽ ڪيترن ئي طرفن ۾ باهه اڇلائي رهيا هئا. ڪيترائي شاٽ فائر ڪيا ويا، پر هن فاصلي تي ۽ ٽيسٽسٽرون ۽ خوف جي هن ميلاپ ۾، ڪو به صحيح مقصد نه هو. ۽ اڃا تائين ڊريڪ جي پويان هڪ تيز روئي رهيو هو، هڪ ٻيو گريل ڊيلٽا سپاهي.
  
  ڊريڪ جي عضون ۾ درد ائين پيو ڄڻ هو ٽي سؤ پائونڊ وزني گوريلا سان وڙهندو هجي. رت ۽ مٽي سندس منهن کي ڍڪي ڇڏيو. نون ماڻهن مٿس حملو ڪيو، پر هن انهن سڀني کي شڪست ڏني، ڇاڪاڻ ته بلڊ بادشاهه انهن جي پويان بيٺو هو، ۽ هن کي پنهنجي انتقام جو اعلان ڪرڻ کان ڪو به روڪي نه سگهندو.
  
  پوڙهو سپاهي موٽي آيو هو، شهري چهرو هاڻي گهٽجي ويو هو، ۽ هو اتي موٽي آيو هو، مٿين صفن ۾، سڀ کان بدتر سپاهي جيئرو هو.
  
  هن ٽن مردن کي پوائنٽ خالي، دل ۾ صحيح گولي ڏني. هو چوٿون اندر داخل ٿيو، بندوق جو رخ ڦيرائي، انسان جي نڪ کي مڪمل طور تي ڀڃي ڇڏيو ۽ ساڳئي وقت هن جي ڳچيءَ جو هڪ حصو ڀڃي ڇڏيو. ٽي سيڪنڊ گذري ويا. هن محسوس ڪيو ته ڊيلٽا عملو هن کان تقريبا خوف ۾ پري پري آهي، هن کي ڪم ڪرڻ لاء جاء ڏني. هن انهن کي ڇڏي ڏنو ته هو ٽن ڀاڙين سان وڙهڻ لاءِ جڏهن هو هڪ ماڻهو ڏانهن وڌيو ۽ پاڻ ڪووالنڪو.
  
  ڪموڊو ان شخص کي مٿي ۾ ڌڪ هنيو ۽ ٻئي کي هڪ ئي حرڪت ۾ قتل ڪري ڇڏيو. ڪرين هن جي ڀرسان هئي ۽ پوئتي نه هٽيو. هڪ سيڪنڊ لاءِ نه. هوءَ پنهنجي منهن جي کجيءَ کي استعمال ڪندي ڇرجي ماڻهوءَ کي پوئتي ڌڪيندي هئي ۽ پنچن جو هڪ مجموعو پٺيان لڳندو هو. جيئن ڀاڙي وڌو ۽ پاڻ کي سنڀالڻ جي ڪوشش ڪئي، هن مداخلت ڪئي ۽ ٽيڪوانڊو ٽيڪنڪ استعمال ڪندي کيس پنهنجي ڪلهي تي اڇلائي ڇڏيو.
  
  سراسر ڪناري ڏانهن.
  
  ماڻهو ڦاسي، رڙيون ڪري، اوندهه ۾ کڻي ويو. ڪرين ڪوموڊو ڏانهن نهاريو، اوچتو محسوس ٿيو ته هن ڇا ڪيو آهي. هڪ وڏي ٽيم جي اڳواڻ جلدي سوچيو ۽ هن کي شڪرگذار جي نشاني ڏني، فوري طور تي هن جي عملن کي ساراهيو ۽ انهن کي مطابقت ڏني.
  
  ڪرين هڪ ڊگهو سانس ورتو.
  
  ڊريڪ بلڊ بادشاهه سان منهن ڪيو.
  
  آخرڪار.
  
  آخري ماڻهوءَ ٿوريءَ جدوجهد ۾ بچي ويو هو ۽ هاڻي پنهنجي پيرن تي ليٽيو پيو هو، سندس ساهه کڻڻ واري نلڪي کي چيڀاٽيو ويو ۽ ٻئي کلائي ڀڄي ويا. ڪووالنڪو ان شخص کي حقارت آميز نظر ڏنو.
  
  "بيوقوف. ۽ ڪمزور".
  
  "سڀ ڪمزور ماڻهو پنهنجي دولت جي پويان لڪائي رهيا آهن ۽ طاقت جو ظاهر انهن کي آڻيندو آهي."
  
  "مماثلت؟" ڪووالنڪو هڪ پستول ڪڍيو ۽ رڙيون ڪندڙ شخص جي منهن تي گوليون هنيون. "ڇا اها طاقت ناهي؟ ڇا توهان سوچيو ته اهو ساڳيو هو؟ مان هر روز هڪ ماڻهوءَ کي سرد رت ۾ ماريندو آهيان، ڇاڪاڻ ته مان ڪري سگهان ٿو، ڇا اها طاقت جي علامت آهي؟
  
  "جيئن تو ڪينيڊي مور کي مارڻ جو حڪم ڏنو هو؟ منهنجي دوستن جي خاندانن بابت ڇا؟ دنيا جي ڪنهن حصي کي شايد توهان جنم ڏنو آهي، ڪووالنڪو، پر اهو حصو هوشيار نه هو.
  
  اهي جلدي ۽ ساڳئي وقت منتقل ٿي ويا. ٻه هٿيار، هڪ پستول ۽ هڪ رائفل، هڪ ئي وقت ڪلڪ ڪريو.
  
  ٻئي خالي آهن. ڊبل ڪلڪ ڪريو.
  
  "نه!" ڪووالنڪو جي رڙ ٻاراڻي ڪاوڙ سان ڀريل هئي. هن کي انڪار ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ پنهنجي چاقو سان وار ڪيو. خوني بادشاهه پنهنجي اسٽريٽ سمارٽ کي پاسي ڏانهن ڇڪي ڏيکاريو. ڊريڪ هن ڏانهن رائفل اڇلائي. ڪووالنڪو بغير ڪنهن ڌڪ جي پيشاني تي ڌڪ هنيو، ۽ ساڳئي وقت هن چاقو ڪڍي ڇڏيو.
  
  "جيڪڏهن مون کي توهان کي پاڻ کي مارڻ گهرجي، ڊريڪ ..."
  
  "ها، تون ڪندين،" انگريز چيو. "مون کي هاڻي چوڌاري ڪو به نظر نٿو اچي. تو وٽ هڪ به شيلنگ نه آهي، دوست".
  
  ڪووالنڪو ڦڦڙن جو شڪار ٿيو. ڊريڪ ڏٺو ته اهو سست رفتار ۾ ٿيندو. ڪووالنڪو شايد سوچيو هوندو ته هن سخت پرورش ڪئي هئي، شايد اهو به سوچيو هوندو ته هن سخت تربيت ڪئي آهي، پر هن جي تربيت انهن سخت مطالبن ۽ آزمائشن جي مقابلي ۾ ڪجهه به نه هئي جن کي برطانوي SAS جي تابع ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ هڪ تڪڙي گوڏن جي هڙتال سان پاسي کان اندر آيو جنهن ڪووالنڪو کي عارضي طور تي مفلوج ڪري ڇڏيو ۽ ڪيترن ئي رڳن کي ٽوڙي ڇڏيو. روسي جي وات مان نڪتل ساهه هڪدم دٻجي ويو. هو پوئتي هٽي ويو.
  
  ڊريڪ هڪ تيز حملو ڪيو، بلڊ ڪنگ جي ردعمل جو انتظار ڪيو، ۽ فوري طور تي انسان جي ساڄي هٿ کي پنهنجي هٿ سان پڪڙيو. هڪ تڪڙو ڦري ويو ۽ ڪووالنڪو جي کلائي ڀڄي وئي. ۽ وري روسي رڳو هٻڪيو.
  
  انهن کي ڪموڊو، ڪرين، بين ۽ باقي ڊيلٽا سپاهين طرفان ڏٺو ويو.
  
  بلڊ بادشاهه انهن ڏانهن نهاريو. "تون مون کي ماري نه سگهندين. توهان سٿ. تون مون کي ماري نه سگهندين. مان خدا آهيان!"
  
  ڪموڊو رڙ ڪئي. "اسان توکي ماري نٿا سگهون، بيوقوف. توهان کي تمام گهڻو دانهون ڪرڻو پوندو. پر مون کي پڪ آھي ته مان توھان جي مدد ڪرڻ جو منتظر آھيان اھو چونڊڻ لاءِ ته توھان پنھنجي باقي زندگي ڪھڙي دوزخ ۾ گذاريندؤ.
  
  "جيل." خونخوار بادشاهه ٿڪجي پيو. "ڪو به جيل مون کي روڪي نٿو سگهي. مان ان کي هڪ هفتي تائين پهچائيندس.
  
  ڪموڊو جي وات ۾ مسڪراهٽ ٽٽي وئي. "ڪيترائي جيل،" هن خاموشيءَ سان چيو. "اهي به موجود نه آهن."
  
  ڪووالنڪو هڪ لمحي لاءِ حيران ٿي ڏٺو، پر پوءِ وڏائيءَ هن جي منهن کي ٻيهر ڍڪي ڇڏيو ۽ هو واپس ڊريڪ ڏانهن موٽي ويو. "۽ تون؟" - هن پڇيو. "جيڪڏهن مون کي دنيا جي اڌ رستي تي توهان جو تعاقب نه ڪرڻ گهرجي ها ته تون به مري سگهين ٿو.
  
  "مئل؟" - ڊرڪ گونجيو. "مئل جا مختلف قسم آهن. توکي اها خبر هئڻ گهرجي".
  
  ڊريڪ هن کي پنهنجي سرد، مئل دل ۾ ڌڪيو. ڪووالنڪو حيران ٿي ويو. سندس وات مان رت وهي رهيو هو. ڏک ڀري روئڻ سان، هو گوڏن ڀر ڪري پيو. خوني بادشاهه لاءِ شرمناڪ انجام.
  
  ڊريڪ هن تي کلڻ لڳو. "هو ختم ٿي چڪو آهي. هن جا هٿ ڳنڍي ۽ هلون".
  
  بين ڳالهايو. "مون هن جي تقرير جي نمونن کي رڪارڊ ڪيو." هن خاموشيءَ سان فون کڻندي چيو. "اسان هن جي آواز کي ٻيهر پيدا ڪرڻ لاءِ خاص سافٽ ويئر استعمال ڪري سگهون ٿا. ميٽ، اسان کي اصل ۾ هن جي جيئري ضرورت ناهي.
  
  اهو لمحو ڌماڪي کان اڳ جي آخري سيڪنڊ وانگر سخت هو. ڊريڪ جو اظهار استعيفيٰ کان خالص نفرت ۾ تبديل ٿي ويو. ڪوموڊو مداخلت ڪرڻ کان لنوائي رهيو هو، خوف کان نه، پر محنت سان حاصل ڪيل عزت جي ڪري- اهو ئي احترام جيڪو هڪ سپاهي تسليم ڪندو. ڪرين جون اکيون خوف ۾ وڏيون ٿي ويون.
  
  ڊريڪ پنهنجي رائيفل بلند ڪئي ۽ ڪووالنڪو جي پيشانيءَ تي سخت فولاد کي ڇڪيو.
  
  "توهان کي پڪ آهي؟"
  
  "مثبت طور. مون کيس مرندي ڏٺو. مان اتي هوس. هوائي جهاز تي دهشت گردن جي حملن جا حڪم ڏنائين، بين ڪمري جي چوڌاري نظر ڪئي. "جيتوڻيڪ دوزخ به هن کي ٻاهر ڪڍي ڇڏيندو.
  
  "هيءُ آهي جتي توهان جو تعلق آهي. ڊريڪ جي مسڪراهٽ، خوني بادشاهه جي روح وانگر ٿڌي ۽ اونداهي هئي. "جهنم جي دروازن کان ٻاهر. هي اهو آهي جتي توهان کي رهڻ گهرجي، ۽ اهو آهي جتي توهان کي مرڻو آهي.
  
  ڪووالنڪو جو جبڙو مضبوطيءَ سان پڪڙيو ويو؛ ان جي پويان چاليهه سالن جو موت، محرومي ۽ خوني زوال آهي. "تون مون کي ڪڏهن به نه ڊڄندين.
  
  ڊريڪ گريل انسان جو مطالعو ڪيو. هو صحيح هو. موت کيس نقصان نه پهچائيندو. زمين تي ڪا به شيءِ نه هئي جيڪا هن انسان کي خوفزده ڪري سگهي.
  
  پر اتي هڪ شيء هئي جيڪا هن کي ٽوڙي ڇڏيندي.
  
  "تنهنڪري اسان توهان کي هتي بند ڪيو." هن پنهنجي رائفل کي هيٺ ڪري ڇڏيو، گهڻو ڪري ڪموڊو جي راحت لاءِ. "۽ اسان خزاني جي دعويٰ جاري رکون ٿا. اها توهان جي زندگي جي ڳولا هئي ۽ توهان ڪڏهن به نه ڄاڻندا ته اهو ڇا هو. پر منهنجي لفظن کي نشان لڳايو، Kovalenko، مان اهو ڪندس. "
  
  "نه!" روسين جي رڙ فوري هئي. "توهان جون ڪهڙيون شڪايتون آهن؟ نه! ڪڏهن به نه. اهو منهنجو آهي. اهو هميشه منهنجو رهيو آهي. "
  
  هڪ خطرناڪ رڙ سان، بلڊ بادشاهه هڪ آخري خطرناڪ زور ڏنو. درد جي ڪري هن جو چهرو بگڙي ويو. سندس منهن ۽ هٿن مان رت وهي رهيو هو. هو اٿي بيٺو ۽ هر خواهش ۽ نفرت ۽ قتل سان ڀريل زندگي کي پنهنجي ٽپو ۾ وجهي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ جون اکيون چمڪنديون رهيون، هن جو منهن گرينائيٽ جهڙو سخت ٿي ويو. هن بلڊ ڪنگ کي هن کي مارڻ جي اجازت ڏني، بيٺو بيٺو جيئن چريو روسي هر آخري اونس توانائي کي درجنين ڌڪن ۾ خرچ ڪيو، پهرين مضبوط پر جلدي ڪمزور.
  
  پوءِ ڊريڪ کليو، اوندهه کان ٻاهر هڪ آواز، هڪ آواز محبت کان خالي ۽ گم ٿي ويو، اڌ رستي تي بيزاري ۽ دوزخ جي وچ ۾ ڦاسي پيو. جڏهن بلڊ ڪنگ جي آخري توانائي خرچ ٿي وئي، ڊريڪ هن کي پنهنجي کجيء سان ڌڪيو ۽ هن جي سينه تي بيٺو.
  
  "اهو سڀ بيڪار هو، ڪووالنڪو. توهان هارائي ويئو".
  
  ڪموڊو روسي ڏانهن روانو ٿيو ۽ ڊريڪ پنهنجي ذهن کي تبديل ڪرڻ کان اڳ کيس بند ڪري ڇڏيو. ڪرين هن کي ڌيان ڇڪائڻ ۾ مدد ڪئي تقريبن عمودي ڏاڪڻ ڏانهن اشارو ڪندي ۽ هڪ ڪاري تخت جي ٻاهر نڪرڻ واري شاندار نظر. اهو هتان کان به وڌيڪ شاندار هو. مخلوق تمام وڏي هئي ۽ مڪمل طور تي مجسمو، انهن جي مٿي کان سؤ فوٽ مٿي لڪائي رهيو هو.
  
  "تنهنجي پويان".
  
  ڊريڪ ايندڙ رڪاوٽ جو جائزو ورتو. ڏاڪڻيون ٿوري زاويي تي لڳ ڀڳ سؤ فوٽن تائين وڌيون. تخت جي هيٺان هڪ ڳاڙهو ڳاڙهو هو، ان جي چوڌاري ڪيترن ئي امبر نمايانن جي باوجود پکڙيل هئي.
  
  "مون کي پهرين وڃڻ گهرجي،" ڪوموڊو چيو. "مون کي چڙهڻ جو ڪجهه تجربو آهي. اسان کي هڪ وقت ۾ ڪجهه قدم چڙهڻا آهن، ڪارابينرز داخل ڪرڻا آهن جيئن اسين وڃون ٿا، ۽ پوء اسان جي ٽيم ڏانهن حفاظت واري لائن کي وڌايو.
  
  ڊريڪ کيس رهبري ڪرڻ ڏي. غضب اڃا به مضبوط هو، هن جي دماغ ۾، تقريبا ختم ٿي ويو. هن جي آڱر اڃا تائين M16 جي ٽرڪ تي سٺو محسوس ڪيو. پر ھاڻي ڪووالنڪو کي مارڻ جو مطلب ھوندو ته سندس روح کي ھميشه لاءِ زهر ڏيڻ، اونداھيءَ کي جنم ڏيڻ جيڪو ڪڏھن به ختم نه ٿيندو.
  
  جيئن بين بليڪ چئي سگهي ٿو، اهو کيس اونداهي طرف ڦيرائيندو.
  
  هن ڪموڊو کان پوءِ ڀت تي چڙهڻ شروع ڪيو، هڪ پريشاني جي ضرورت هئي جيئن انتقام جي ڪڏهن به نه ختم ٿيڻ جي ضرورت وڌي وئي ۽ هن کي سنڀالڻ جي ڪوشش ڪئي. اوچتو اُڀرڻ سندس ذهن کي فوري طور تي مرڪوز ڪيو. خوني بادشاهه جا روئڻ ۽ رڙيون مرڻ لڳيون جيئن تخت ويجهو ٿيندو ويو ۽ ڏاڪڻيون وڌيڪ مشڪل ٿينديون ويون.
  
  اهي مٿي ويا، Komodo رستي جي اڳواڻي ڪئي، احتياط سان هر ڪارابينر کي محفوظ ڪرڻ کان پهريان ان جو وزن چيڪ ڪيو ۽ پوء هڪ حفاظتي رسي کي ڇڪايو ۽ ان کي هيٺان پنهنجي ٽيم ڏانهن ڇڏيو. جيترا مٿي چڙهندا ويا، اوترو اونڌو ٿيندو ويو. ڏاڪڻ جي هر قدم کي زنده پٿر جي شڪل ۾ ٺهيل هو. ڊريڪ کي خوف جو احساس ٿيڻ لڳو جيئن هو اٿيو. ڪجهه ناقابل اعتماد خزانو انهن جو انتظار ڪري رهيو هو؛ هن پنهنجي پيٽ ۾ محسوس ڪيو.
  
  پر تخت؟
  
  هن جي پويان بلڪل خالي محسوس ڪندي، هو روڪي، پنهنجي همت گڏ ڪئي ۽ هيٺ ڏٺو. بين جدوجهد ڪئي، هن جون اکيون وڏيون ۽ خوفزده هيون. ڊريڪ پنهنجي نوجوان دوست لاءِ همدردي ۽ پيار جي هڪ واڌ محسوس ڪئي جيڪا ڪينيڊي جي وفات کان محسوس نه ڪئي وئي هئي. هن ڏٺو ته باقي ڊيلٽا سپاهي ڪرين جي مدد ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي ۽ مسڪرائي رهيو آهي جڏهن هن کيس هٿ ڪيو. هن بين ڏانهن مدد جو هٿ وڌايو.
  
  "ان کي پنهنجو پاڻ کان ٻاهر ڪرڻ بند ڪريو، بلڪي. اچو ته."
  
  بين هن ڏانهن ڏٺو ۽ ائين لڳو ڄڻ هن جي دماغ ۾ آتش بازي ٿي وئي هجي. ڊريڪ جي اکين ۾ ڪنهن شيءِ يا سندس آواز جي لهر هن کي پرجوش ڪيو، ۽ هن جي چهري تي اميد جي لهر ظاهر ٿي.
  
  "خدا جو شڪر آهي ته توهان واپس آهيو."
  
  ڊريڪ جي مدد سان، بين تيزيءَ سان چڙھيو. انهن جي پويان موتمار خاليگي وساري وئي، ۽ هر قدم دريافت ڏانهن هڪ قدم بڻجي ويو، نه خطري ڏانهن. تخت جو هيٺيون پاسو ويجھو ۽ ويجھو ٿيندو ويو، ايتري قدر جو اھو ڇھڻ جي مفاصلي تي ھو.
  
  ڪموڊو احتياط سان ڏاڪڻين تان ھيٺ لھي ويو ۽ پاڻ تخت تي چڙھي ويو.
  
  هڪ منٽ کان پوء، انهن جو ڌيان هن جي ڊرائنگ آمريڪي تلفظ ڏانهن راغب ڪيو ويو. "او منهنجا خدا، تون ان ڳالهه تي يقين نه ڪندين".
  
  
  باب چاليهه-ٻن
  
  
  ڊريڪ ننڍي خال جي مٿان ٽپو ڏنو ۽ سڌو سنئون پٿر جي وڏي ٽڪريءَ تي اچي بيٺو، جيڪو تخت جو پير ٺھيو ھو. هن ڪموڊو کي ڏسڻ کان اڳ بين، ڪرين ۽ آخري ڊيلٽا سپاهي جي اچڻ جو انتظار ڪيو.
  
  "تو وٽ اُتي ڇا آهي؟
  
  ڊيلٽا ٽيم جو اڳواڻ تخت جي سيٽ تي چڙھي ويو. ھاڻي ھو ڪنارن ڏانھن ھليو ۽ انھن ڏانھن نھارڻ لڳو
  
  "جنهن به هن تخت کي تعمير ڪيو، اهو هڪ غير رازدار رستو فراهم ڪيو. هتي، تخت جي پويان، هڪ پوئين دروازو آهي. ۽ اهي کليل هئا."
  
  "ان جي ويجھو نه وڃ،" ڊرڪ جلدي چيو، ٽريپ سسٽم جي باري ۾ سوچيو جيڪي اهي گذري ويا هئا. "سڀني لاءِ جيڪو اسان ڄاڻون ٿا، هي هڪ سوئچ ڦيرائي ٿو جيڪو هن تخت کي سڌو موڪلي ٿو."
  
  ڪموڊو ڏوهي لڳي رهيو هو. "چڱو سڏ. مسئلو اهو آهي ته مون وٽ اڳ ۾ ئي هڪ آهي. سٺي خبر آهي..." هن مسڪرائيندي چيو. "ڪوبه ڦاسو نه."
  
  ڊريڪ پنهنجو هٿ وڌايو. "منهنجي مدد ڪريو."
  
  هڪ هڪ ڪري، اهي اوبسيڊين تخت جي سيٽ تي چڙهڻ لڳا. ڊريڪ هڪ لمحو گهمڻ ڦرڻ لاءِ ورتو ۽ اوباش جي نظاري کي ساراهيو.
  
  هن جي سامهون، هڪ وڏي دڙي جي پار، هن ساڳي پٿر جي بالڪوني ڏٺي، جنهن تي هنن اڳي ئي قبضو ڪيو هو. بالڪوني جنهن مان ڪئپٽن ڪڪ نڪري ويو هو. اها بالڪوني جتي بلڊ ڪنگ غالباً هن وٽ موجود هوشياريءَ جا آخري حصا به وڃائي ويٺو هو. اهو لڳي رهيو هو ته اهي صرف هڪ پٿر جي پري پري آهن، پر اهو هڪ فريب ميل هو.
  
  ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. "هي تخت،" هن خاموشيءَ سان چيو. "هي تعمير ڪيو ويو آهي -"
  
  بين جي رڙ کيس روڪيو. "مٽ! خوني جهنم. تون ان ڳالهه تي يقين نه ڪندين".
  
  هن جي دوست جي آواز ۾ اهو صدمو نه هو جيڪو ڊريڪ جي اعصاب جي خاتمي ذريعي خوف موڪليو هو، پر اڳڪٿي جو احساس. اڳڪٿي.
  
  "هي ڇا آهي؟"
  
  هو ڦري ويو. هن ڏٺو ته بين ڇا ڏٺو.
  
  "مون کي ڀڄائي."
  
  ڪرين انهن کي ٻاهر ڪڍي ڇڏيو. "هي ڇا آهي؟" پوءِ هوءَ به ڏٺي. "ڪڏهن به نه".
  
  هنن تخت جي پٺيءَ ڏانهن ڏٺو، ڪنهن کي ٽيڪ ڏيڻ لاءِ اونچي چوٽي، ۽ اهو حصو جيڪو پوئين دروازي جو ٺهيل هو.
  
  اهو هاڻوڪو ڄاتل سُر ۾ ڍڪيل هو - ناقابل يقين حد تائين قديم نشانيون جيڪي ظاهر ٿي رهيون هيون ڪجهه لکت جي شڪل ۾ - ۽ اهي ساڳيون نشانيون جيڪي ٻنهي وقت جي سفر جي ڊوائيسن تي لکيل آهن، انهي سان گڏ هيرن جي هيٺان وڏي آرڪ وي تي. دوزخ جا دروازا سڏيو.
  
  ساڳيون نشانيون جيڪي Thorsten Dahl تازو دريافت ڪيا آهن ديوتا جي مقبري ۾، پري آئس لينڊ ۾.
  
  ڊريڪ اکيون بند ڪيون. "اهو ڪيئن ٿي سگهي ٿو؟ جڏهن کان اسان پهريون ڀيرو Odin جي نو خوني شارڊز بابت ٻڌو آهي، مون کي ائين محسوس ٿيو آهي ته مان هڪ خواب ۾ رهي رهيو آهيان. يا ڪو ڀوائتو خواب".
  
  "مان شرط ڪريان ٿو ته اسان اڃا تائين نو حصن سان نه ڪيو آهي،" بين چيو. "اها هٿرادو هجڻ گهرجي. اعليٰ درجي جو. اهو ائين آهي جيئن اسان کي چونڊيو ويو آهي يا ڪجهه."
  
  "وڌيڪ لعنت وانگر." ڊريڪ رڙ ڪئي. "۽ اسٽار وار ڪيپ سان روڪيو."
  
  "مان ٿورڙو سوچي رهيو هوس اسڪائي واڪر، ٿورو وڌيڪ چڪ بارٽوسڪي،" بين ٿوري مسڪراهٽ سان چيو. "ڇاڪاڻ ته اسان جاگيردار آهيون ۽ سڀ."
  
  ڪموڊو انتظار سان ڳجهي دروازي ڏانهن ڏٺو. "ڇا اسان کي جاري رکڻ گهرجي؟ منهنجي ماڻهن پنهنجي جان ڏني ته اسان کي هن حد تائين پهچڻ ۾ مدد ڪئي. ان جي بدلي ۾ اسان صرف اهو ڪري سگهون ٿا ته هن دوزخ جي خاتمي کي ڳولي.
  
  "ڪوموڊو،" ڊرڪ چيو. "هي آخر آهي. ضرور هوندو".
  
  هن وڏي گروهه جي اڳواڻ کي اڳتي وڌايو ۽ وڏي پاسن ۾. اها جاءِ اڳي ئي ان دروازي کان وڏي هئي جيڪا ان ۾ داخل ٿي وئي هئي، ۽ جيڪڏهن اهو ممڪن هجي ها ته، ڊريڪ محسوس ڪيو لنگهه ويڪرو ٿيندو، ڀت ۽ ڇت اڳتي وڌندي، ايتري تائين جو-
  
  ٿڌي، تيز هوا هن جي چهري کي ڇهي رهي هئي.
  
  هو روڪيو ۽ چمڪ واري لٺ کي ڇڏي ڏنو. هلڪي روشنيءَ ۾، هن هڪ امبر راڪيٽ فائر ڪيو. هُو اُڏامڻ لڳو، مٿي، مٿي، پوءِ هيٺان ۽ هيٺ، ڪو به سهارو نه مليو. ڇت، ڇت يا فرش به نه ملي.
  
  هن هڪ ٻيو ڀڄڻ فائر ڪيو، هن ڀيري ساڄي پاسي. ۽ ٻيهر امبر انفيوژن بغير ڪنهن نشان جي غائب ٿي وئي. هن ڪجهه چمڪندڙ لٺن کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ انهن کي اڳتي وڌايو ته جيئن انهن جو رستو روشن ٿئي.
  
  ٽڪريءَ جو سراسر ڪنارو انهن جي سامهون ڇهه فوٽ هيٺ ٿي ويو.
  
  ڊريڪ کي ڏاڍي چڪر آئي، پر پاڻ کي جاري رکڻ تي مجبور ڪيو. ڪجھه قدم اڳتي وڌيا ۽ هن پاڻ کي خالي خالي منهن سان ڏٺو.
  
  "مون کي ڪجهه نظر نٿو اچي. بزدل".
  
  "اسان اهو سڀ ڪجهه نه اچي سگهياسين بغير اونداهي اسان کي روڪي." ڪرين سڀني جي خيالن جو اظهار ڪيو. "ٻيهر ڪوشش ڪريو، ڊريڪ."
  
  هن خلا ۾ ٽيون چمڪ موڪليو. هن شاٽ ۾ ڪجهه بيچيني نمايان هئا جيئن هو اڏامي ويو. اوندهه جي ٻئي پاسي ڪا شيءِ هئي. هڪ وڏي عمارت.
  
  "اهو ڇا هو؟" بين حيرت مان ٿڙڪيو.
  
  چمڪ جلدي ختم ٿي وئي، زندگي جي هڪ مختصر چمڪ هميشه لاءِ اوندهه ۾ گم ٿي وئي.
  
  "اتي انتظار ڪر،" آخري بچيل ڊيلٽا سپاهي، مرلن جي ڪال سائن سان هڪ شخص چيو. "اسان وٽ ڪيتريون امبر چمڪون رهجي ويون آهن؟
  
  ڊريڪ سندس بيلٽ ۽ پٺيءَ کي چيڪ ڪيو. ڪموڊو به ائين ئي ڪيو. انهن جو تعداد اٽڪل ٽيهه کن هو.
  
  "مون کي خبر آهي ته تون ڇا سوچي رهيو آهين،" ڪوموڊو چيو. "آتش بازي، صحيح؟"
  
  "هڪ دفعي،" مرلن چيو، ٽيم جي هٿيارن جي ماهر، سختيءَ سان. "ڳولو ڪريو جيڪو اسان سان معاملو ڪري رهيا آهيون ۽ پوء ان کي واپس هڪ هنڌ ڏانهن وٺي وڃو جتي اسان بيڪ اپ لاء سڏي سگهون ٿا."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "متفق". هن واپسيءَ جي سفر لاءِ هڪ درجن فليئرز رکيا ۽ پوءِ تيار ٿي ويو. ڪموڊو ۽ مرلن آيا ۽ ڪناري تي سندس ڀرسان بيٺا.
  
  "تيار آهين؟"
  
  هڪ ٻئي پٺيان، تيزيءَ سان، انهن ميزائل کان پوءِ ميزائل فائر ڪيا ۽ فضا ۾ اونچا فائر ڪيا. امبر جي روشني پنهنجي بلند ترين نقطي تي روشنيءَ سان ڀڙڪي رهي هئي ۽ هڪ شاندار روشني جاري ڪئي جيڪا اونداهي کي ختم ڪري ٿي.
  
  تاريخ ۾ پهريون ڀيرو، ڏينهن جي روشني ابدي اونداهي ۾ آئي.
  
  پيرو ٽيڪنڪ ڊسپلي جو اثر ٿيڻ لڳو. جيئن ته شعلن کان پوءِ اڏامندو رهيو ۽ آهستي آهستي هيٺ لهڻ کان اڳ ۾ ئي ڌماڪو ٿيڻ لڳو، وڏي غار جي ٻئي ڇيڙي تي موجود وڏي اڏاوت روشن ٿي وئي.
  
  بين واڪ ڪيو. ڪرين کلندي چيو. "شاندار".
  
  جيئن ئي هنن حيرت مان ڏٺو ته اونداهيءَ کي باهه لڳي وئي ۽ هڪ شاندار اڏاوت ظاهر ٿيڻ لڳي. پھريائين پٺين ديوار ۾ محرابن جي قطار، پوءِ انھن جي ھيٺان ٻي قطار. پوءِ اهو پڌرو ٿيو ته محراب اصل ۾ ننڍا ڪمرا هئا - طاق.
  
  ٻي قطار جي هيٺان هنن ڏٺو ته ٽين، پوءِ چوٿين ۽ پوءِ قطارن تي قطارون اهڙيون آهن جيئن انڌيون روشنيون وڏي ديوار کان هيٺ لهي رهيون آهن. ۽ هر جاءِ ۾ عظيم چمڪندڙ خزانا امبر جهنم جي تيزيءَ واري شان کي ظاهر ڪري رهيا هئا.
  
  بين حيران ٿي ويو. "هي...هي..."
  
  ڊريڪ ۽ ڊيلٽا ٽيم ميزائل بعد ميزائل فائر ڪرڻ جو سلسلو جاري رکيو. اهي لڳي رهيا هئا ته وڏي چيمبر کي باهه ۾ فٽ ڪرڻ جو سبب بڻيو. انهن جي اکين اڳيان هڪ شاندار باهه ڀڙڪي ۽ ڪاوڙجي وئي.
  
  آخرڪار، ڊريڪ پنهنجي آخري ڀڄڻ کي فائر ڪيو. ان کان پوء هن شاندار وحي جي ساراهه ڪرڻ لاء هڪ لمحو ورتو.
  
  بن بيٺو. "اهو تمام وڏو آهي ... اهو آهي -"
  
  "ديوتائن جي هڪ ٻي قبر." ڊريڪ پنهنجي آواز ۾ حيرانگي کان وڌيڪ پريشاني ختم ڪئي. "آئس لينڊ جي ڀيٽ ۾ گهٽ ۾ گهٽ ٽي دفعا وڌيڪ. يسوع مسيح، بين، ڇا ٿي رهيو آهي؟
  
  
  **
  
  
  واپسيءَ جو سفر، جيتوڻيڪ اڃا خطرن سان ڀريل هو، پر اڌ وقت ۽ اڌ ڪوشش هئي. صرف وڏي رڪاوٽ هڪ وڏو خال هو، جتي انهن کي واپس وڃڻ لاءِ هڪ ٻي زپ لائين قائم ڪرڻي هئي، جيتوڻيڪ لسٽ روم هميشه ماڻهن لاءِ هڪ مسئلو هوندو هو، جيئن ڪرين ڪاموڊو ڏانهن هڪ پاسي واري نظر سان اشارو ڪيو.
  
  ڪڪ جي هيل گيٽ آرڪ ذريعي واپسي، اهي لاوا ٽيوب ذريعي واپس مٿاڇري تي چڙهي ويا.
  
  ڊرڪ ڊگهي خاموشي کي ٽوڙي ڇڏيو. "واهه، هي هن وقت دنيا جي بهترين بوءِ آهي. آخرڪار ڪجهه تازي هوا."
  
  چوڌاري اونداهيءَ مان منو ڪنميڪي جو آواز آيو. "تازي هوا جي هوائي سانس وٺو، انسان، ۽ تون پنهنجي مقصد جي ويجھو ٿي ويندين.
  
  اڌ اونداهيءَ مان ماڻهو ۽ چهرا سامهون آيا. جنريٽر شروع ڪيو ويو، روشنيءَ ۾ تيزيءَ سان ٺهيل اسٽرنگ لائيٽ جو سيٽ. هڪ فيلڊ ٽيبل ٺهي رهيو هو. Komodo انهن جي جڳهه کي ٻڌايو جيئن اهي لاوا ٽيوب تي چڙهڻ شروع ڪيو. بين جو سگنل واپس آيو ۽ سندس سيل فون جوابي مشين سان چار ڀيرا بيپ ڪيو. ڪرين به ائين ئي ڪيو. والدين کي فون ڪرڻ جي اجازت ڏني وئي.
  
  "صرف چار ڀيرا؟" ڊريڪ مسڪرائيندي پڇيو. "اهي توکي وساري ويا هوندا".
  
  هيڊن هاڻي هنن ڏانهن هليو ويو، هيڊن ٿڪل ۽ ٿڪل نظر اچي رهيو هو. پر هوءَ مسڪرائيندي ۽ ڊڄندي بين کي ڀاڪر پائيندي رهي. ايليسيا پٺيان، قاتل اکين سان ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. ۽ پاڇي ۾ ڊريڪ مئي کي ڏٺو، هن جي منهن تي هڪ خوفناڪ تناؤ ظاهر ٿيو.
  
  انهن جي حساب ڪتاب جو وقت لڳ ڀڳ هو. جاپاني عورت، انگريز عورت نه، ان تي تمام گهڻو شرمسار ٿي لڳي.
  
  ڊريڪ ڊپريشن جي اونداهي بادل کي پنهنجي ڪلهن تان لاهي ڇڏيو. هن بلڊ ڪنگ جي جڙيل ۽ بند ٿيل شڪل کي انهن جي پيرن وٽ بيٺل زمين تي اڇلائي اهو سڀ ڪجهه ختم ڪري ڇڏيو.
  
  "دمتري Kovalenko." هن رڙ ڪئي. "ڪنگ آف گھنٽي آخر. پنهنجي قسم جو سڀ کان وڌيڪ خراب. ڪنهن کي ڪجهه لات چاهيو؟
  
  ان وقت، جوناٿن گيٽس جو نقشو عارضي ڪئمپ جي چوڌاري وڌندڙ شور مان ظاهر ٿيو. ڊريڪ اکيون بند ڪري ڇڏيون. هن کي خبر هئي ته Kovalenko ذاتي طور تي گيٽس جي زال کي قتل ڪيو. گيٽس وٽ روسين کي ايذاءُ ڏيڻ جا وڌيڪ سبب ڊريڪ ۽ اليسيا کان به وڌيڪ هئا.
  
  "ڪوشش ڪر". - ڊريڪ چيس. "بهرحال، هن بدمعاش کي جيل ۾ پنهنجن سڀني هٿن ۽ پيرن جي ضرورت نه پوندي.
  
  هن ڏٺو ته بين ۽ ڪرين کي چڙهائي ۽ منهن موڙيو. ان لمحي، هن کي ان شخص جي هڪ جھلڪ نظر آئي، جيڪو هو بڻجي چڪو هو. هن ڏٺو ته تلخيءَ، انتقامي ڪاوڙ، نفرت ۽ ناراضگيءَ جي اُڀار جيڪا هن کي پاڻ ڪووالنڪو جهڙو ماڻهو بڻائي ڇڏيندي، ۽ هن کي خبر هئي ته اهي سڀ جذبا هن کي کائي ويندا ۽ آخرڪار هن کي بدلائي هڪ ٻئي شخص ۾ تبديل ڪندا. اهو هڪ اهڙو خاتمو هو جيڪو انهن مان ڪنهن به نه چاهيو ...
  
  ... اهو آهي، اليسن يا ڪينيڊي.
  
  هن به منهن موڙي ڇڏيو ۽ بليڪ جي هر هڪ ڪلهي تي هٿ رکيائين. هنن اوڀر ڏانهن ڏٺو، ٻرندڙ کجيءَ جي وڻن جي قطار، پري چمڪندڙ روشنين ۽ ٻرندڙ سمنڊ ڏانهن.
  
  "اهڙي شيءِ ڏسڻ سان ماڻهو بدلجي سگهي ٿو،" ڊرڪ چيو. "شايد کيس نئين اميد ڏيان. وقت ڏنو ويو آهي. "
  
  بين ڦرڻ کان سواءِ ڳالهايو. "مون کي خبر آهي ته توهان هن وقت هڪ ڊنوروڪ اقتباس چاهيو ٿا، پر مان اهو توهان کي ڏيڻ وارو نه آهيان. ان جي بدران، مان شايد "Haunted" مان ڪجهه لاڳاپيل لائينون اقتباس ڪريان. اهو ڪيئن؟"
  
  "ڇا توهان هاڻي ٽيلر سوئفٽ جو حوالو ڏئي رهيا آهيو؟ اتي ڇا ٿيو؟"
  
  "هي ٽريڪ اوترو ئي سٺو آهي جيترو توهان جي ڪنهن به ڊائنوروڪس. ۽ توکي خبر آهي".
  
  پر ڊاک ڪڏهن به ان کي تسليم نه ڪيو. ان جي بدران، هو انهن جي پٺيان ايندڙ ۽ اڳتي وڌڻ جي چيٽ ٻڌي. دهشتگردن جي سازش کي هوشياريءَ سان ۽ تيزي سان ناڪام بڻايو ويو، پر پوءِ به ڪجهه جاني نقصان ٿيو. هڪ ناگزير نتيجو جڏهن جنوني ۽ چريو ماڻهن سان معاملو ڪرڻ. ملڪ ۾ ماتم ڇانيل هو. صدر پنهنجي رستي تي هو ۽ اڳ ۾ ئي واعدو ڪيو هو ته آمريڪا جي هڪ ٻي مڪمل بحالي جو. انٽيليجنس سسٽم، جيتوڻيڪ اهو اڃا تائين واضح ناهي ته ڪو به ڪيئن ڪووالنڪو کي هڪ منصوبي تي عمل ڪرڻ کان روڪي سگهي ٿو جيڪو ويهن سالن تائين ڪم ڪري رهيو هو، جڏهن هن وقت هن کي صرف هڪ افسانوي شخصيت سمجهيو ويندو هو.
  
  ديوتا ۽ انهن جي باقيات سان بلڪل ملندڙ جلندڙ اهي هاڻي ڳولي رهيا هئا.
  
  بهرحال، سبق سکيو ويو هو، ۽ آمريڪا ۽ ٻين ملڪن کي اهو سڀ ڪجهه حساب ۾ رکڻ جو عزم هو.
  
  پنهنجن پيارن جي ڀلائي لاءِ دٻاءُ ۽ خوف کان ڪم ڪندڙ اقتدار ۾ ويٺل ماڻهن خلاف الزامن جو معاملو سالن تائين عدالتي نظام کي ڳنڍيندو رهيو.
  
  پر بلڊ بادشاهه جي قيدين کي آزاد ڪيو ويو ۽ پنهنجن پيارن سان ٻيهر ملائي ويا. گيٽس واعدو ڪيو ته ڪووالنڪو کي مجبور ڪيو ويندو ته هو پنهنجي خوني انتقام کي، هڪ طريقو يا ٻيو. هيريسن پنهنجي ڌيءَ سان گڏ ٿي ويو، مختصر طور تي، ۽ خبر صرف ڊريڪ کي اداس ڪيو.
  
  جيڪڏهن هن جي پنهنجي ڌيءَ پيدا ٿئي ها ۽ پيار ڪيو وڃي ها ۽ پوءِ اغوا ڪيو وڃي ها ته ڇا هو هيرسن وانگر ساڳيو ڪم ڪري ها؟
  
  يقيناً هو ڪندو. ڪو به پيءُ پنهنجي ٻار کي بچائڻ لاءِ آسمان ۽ زمين ۽ ان جي وچ ۾ هر شيءِ کي منتقل ڪندو.
  
  هيڊن، گيٽس ۽ ڪنيماڪا شور کان پري هليا ويا جيستائين اهي ڊريڪ ۽ سندس گروهه جي ويجهو هئا. هو ڪموڊو ۽ بچيل ڊيلٽا سپاهي مرلن کي به انهن سان گڏ ڏسي خوش ٿيو. دوستي ۽ عمل ۾ جڙيل رشتا دائمي هئا.
  
  هيڊن گيٽس کان پڇي رهيو هو ته رسل ڪيمن نالي ڪنهن ماڻهوءَ بابت. ائين لڳي رهيو هو ڄڻ ته هن شخص ٽورسٽن ڊاهل کي آئس لينڊ جي آپريشن جو سربراهه مقرر ڪيو آهي، هن جا آرڊر بلڪل مٿانهين کان اچي رهيا آهن... ۽ شايد ان کان به مٿي هڪ دونهين ۽ ڏورانهن هنڌ کان. اهو لڳي رهيو هو ته ڪيمن هڪ سخت ماڻهو ۽ بي رحم هو. هن روزاني طور تي ڳجهي آپريشنن جي هدايت ڪئي ۽ ان کان به وڌيڪ ڳجهي ۽ چونڊ آپريشنن جي افواهون اندرون ۽ ٻاهرين ملڪ ۾ ڪيون.
  
  "ڪيمن هڪ مسئلو حل ڪندڙ آهي،" گيٽس چيو. "پر نه رڳو ايترو. توهان ڏسندا آهيو، ڪنهن کي به خبر نه آهي ته هو ڪنهن جي مشڪلاتن کي حل ڪرڻ وارو آهي، هن جي وضاحت تمام اعلي سطح کان وڌيڪ آهي. هن جي رسائي فوري ۽ غير مشروط آهي. پر جڏهن دٻايو وڃي ٿو، ڪنهن کي به خبر ناهي ته هو واقعي ڪنهن لاءِ ڪم ڪري رهيو آهي.
  
  ڊريڪ جي سيل فون جي گھنٽي وڳي ۽ هن بند ڪري ڇڏيو. هن اسڪرين کي چيڪ ڪيو ۽ اهو ڏسي خوش ٿيو ته ڪال ڪندڙ Thorsten Dahl هو.
  
  "اي، اهو هڪ چريو سويڊن آهي! ڇا ٿيو، دوست؟ اڃا به بيوقوف وانگر ڳالهايو؟
  
  "لڳي به ائين. مان ڪيترن ئي ڪلاڪن کان ڪنهن سان رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان ۽ مان سمجهان ٿو. قسمت مون تي مهربان نه آهي.
  
  "تون خوش قسمت آهين ته توکي اسان مان هڪ مليو،" ڊرڪ چيو. "ڪجهه ڏکيا ڏينهن ٿيا آهن".
  
  "خير، اهو اڃا به وڌيڪ خراب ٿيڻ وارو آهي." Dahl واپس آهي.
  
  "مون کي شڪ آهي ته-"
  
  "ٻڌ. اسان کي هڪ ڊرائنگ مليو. هڪ نقشو وڌيڪ صحيح هجڻ لاء. اسان ان مان گھڻا سمجھڻ جو انتظام ڪيو ان کان اڳ بيوقوف ڪيمن ان کي اعلي سطحي سيڪيورٽي مسئلي جي طور تي درجه بندي ڪيو. رستي ۾، هيڊن يا گيٽس هن بابت ڪجهه ڳولي ورتو؟
  
  ڊريڪ مونجهاري ۾ ڦاسي پيو. "ڪيمان؟ هي ڪيمين ماڻهو ڪير آهي؟ ۽ هيڊن ۽ گيٽس ڇا ڄاڻن ٿا؟
  
  "ڪو مسئلو ناهي. مون وٽ گهڻو وقت ناهي". پهريون ڀيرو، ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جو دوست تڪڙو ۽ جلدي ۾ ڳالهائي رهيو هو. "ڏس. اسان کي جيڪو نقشو مليو آهي اهو گهٽ ۾ گهٽ ٽن مقبرن جي مقام کي ظاهر ڪري ٿو. ڇا توهان اهو سمجهي ورتو؟ ديوتائن جون ٽي قبرون آهن".
  
  "اسان کي صرف ٻيو مليو." ڊريڪ محسوس ڪيو ته واءُ هن مان کسڪي ويو آهي. "اهو تمام وڏو آهي."
  
  "مون ائين سوچيو. پوءِ نقشو درست ٿيڻ لڳي. پر، ڊريڪ، توهان کي اهو ٻڌڻو پوندو، ٽيون قبر انهن سڀني کان وڏي آهي، ۽ اهو بدترين آهي.
  
  "بدتر؟"
  
  "سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ ديوتا سان ڀريل. واقعي بيوقوف. بڇڙي مخلوق. ٽيون قبر هڪ جيل جي هئي، جتي موت کي قبول ڪرڻ بدران مجبور ڪيو ويو. ۽ ڊريڪ..."
  
  "ڇا؟"
  
  "جيڪڏهن اسان صحيح آهيون، منهنجو خيال آهي ته اهو ڪنهن قسم جي قيامت جي هٿيارن جي ڪنجي آهي."
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  ان وقت تائين جپان تي هڪ ٻي اوندهه نازل ٿي چڪي هئي ۽ ڪجهه قديم ميگاپلان جا ايندڙ مرحلا شروع ٿي چڪا هئا، ڊريڪ، ايليسيا ۽ مئي اهو سڀ ڪجهه پوئتي ڇڏي ڏنو هو ته هڪ ڀيرو ۽ هميشه لاءِ پنهنجو بحران ختم ڪري.
  
  اتفاق سان، انهن سڀني جي سڀ کان وڌيڪ ڊرامي سيٽنگ چونڊيو. گرم پئسفڪ سمنڊ سان گڏ ويڪيڪي سمنڊ، هڪ طرف پوري چنڊ جي روشنيءَ سان روشنيءَ سان روشن ٿيل آهي ۽ ٻئي طرف سياحتي هوٽلن جون قطارون.
  
  پر اڄ رات اهو خطرناڪ ماڻهن ۽ سخت انڪشافن لاءِ جڳهه هئي. فطرت جون ٽي قوتون هڪ گڏجاڻيءَ ۾ گڏ ٿيون، جيڪي سندن زندگيءَ جو رخ هميشه لاءِ بدلائي ڇڏينديون.
  
  ڊريڪ پهرين ڳالهه ڪئي. "توهان ٻنهي کي ٻڌائڻو پوندو. ويلز کي ڪير ۽ ڇو ماريو ويو. ان ڪري اسان هتي آهيون، تنهنڪري هاڻي ٻوٽي جي چوڌاري مارڻ جو ڪو به فائدو ناهي.
  
  "اهو ئي سبب ناهي ته اسان هتي آهيون." اليشيا مائي ڏانهن نهاريو. "هن ايلف هڊسن کي مارڻ ۾ مدد ڪئي پنهنجي ننڍڙي ڀيڻ جي باري ۾ خاموش رهي. اهو وقت آهي مون لاءِ ۽ منهنجي مڙس لاءِ ڪجهه پراڻي دور جو بدلو وٺڻ لاءِ.
  
  مائي آهستي آهستي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اهو سچ نه آهي. تنهنجو ٿلهو، بيوقوف ڇوڪرو-"
  
  "پوء ويلز جي روح ۾." اليسيا رڙ ڪئي. "کاش مون کي ڪجهه فارغ وقت هجي ها!
  
  ايليسيا اڳتي وڌيو ۽ مئي جي منهن تي سخت ڌڪ هنيو. ننڍڙي جاپاني ڇوڪري ڇرڪ ڀري، پوءِ مٿي ڏٺو ۽ مسڪرائي.
  
  "توکي ياد آهي".
  
  "تو مون کي ڇا چيو ته ايندڙ ڀيري جڏهن تو کي مارائيندس، ته مون کي توسان هڪ ماڻهوءَ وانگر مارڻ گهرجي؟ ها، تون اهڙي ڪا شيءِ وسارڻ نه چاهيندين".
  
  اليشيا مُکن جي بوءِ کي ڇڏي ڏنو. مائي پوئتي هٽي وئي، انهن جي هر هڪ کلائي کي پڪڙيو. انهن جي چوڌاري واري واريءَ کي مڙيو ويو، انهن جي تيز پيرن سان بي ترتيب نموني ۾ پکڙجي ويو. ڊريڪ هڪ دفعو مداخلت ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن جي ساڄي ڪن تي لڳل ڌڪ هن کي ٻه ڀيرا سوچڻ تي مجبور ڪيو.
  
  "بس هڪ ٻئي کي نه ماريو.
  
  "مان ڪجھ به واعدو نٿو ڪري سگهان،" ايليسيا چيو. هوءَ ڪري پئي ۽ مئي جي ساڄي ٽنگ ٽپي وئي. مائي رڙ ڪري هيٺ لهي، سانت هن جي مٿي کي چيري رهي هئي. جيئن اليسيا جي ويجهو آئي، مائي هن جي منهن ۾ هڪ هٿ ڀريل سانت اڇلائي.
  
  "ڪڇ".
  
  "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي-" مائي لڄي چيو. ٻئي عورتون آمهون سامهون ٿيون. ايليسيا کي جنگ بند ڪرڻ لاءِ استعمال ڪيو ويو ۽ هن جي ڪلهن، مٿن ۽ هٿن سان زوردار ڌڪ اڇلايا، پر مائي انهن مان هر هڪ کي پڪڙي يا ڊاهي ڇڏيو ۽ قسم سان جواب ڏنو. اليسيا مئي جي بيلٽ کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي توازن کان پري اڇلائڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن کي مڪمل طور تي مئي جي پتلون جي چوٽي کي جزوي طور تي ڇڪايو ويو.
  
  ۽ عليشيا جي دفاع کي کليل ڇڏي ڏيو.
  
  ڊريڪ اکيون ٻوٽي ڇڏيون جيئن هن واقعن کي ظاهر ٿيندي ڏٺو. "هاڻي اهو وڌيڪ سچ وانگر ڏسڻ ۾ اچي ٿو." هو پوئتي هٽي ويو. "جاري رکو".
  
  مئي اليسيا جي غلطي جو پورو فائدو ورتو، ۽ صرف هڪ مئي ڪلاس جي ويڙهاڪن جي خلاف ٿي سگهي ٿو. اليشيا تي گولين جي بارش ٿي، ۽ هوءَ پوئتي هٽي وئي، هن جو ساڄو هٿ اذيت ۾ لٽڪيل لڙڪيل، ۽ هن جو سڙهه ڪيترن ئي ڌڪن جي ڪري سڙي رهيو هو. اڪثر ويڙهاڪن ٻن يا ٽن مارن کان پوءِ ڇڏي ڏنو هوندو، پر ايليسيا سخت شين مان ٺهيل هئي، ۽ آخر ۾ هن پاڻ کي پاڻ سان گڏ ڇڪي ورتو.
  
  هن پنهنجو پاڻ کي هوا ۾ واپس اڇلايو، مائي کي ٻه پيرن واري لات سان پيٽ ۾ لات ۽ دنگ ڪري ڇڏيو. ايلسيا هن جي پٺيءَ تي واريءَ ۾ لهي آئي ۽ هن جو سڄو بدن مٿي ڪري ڇڏيو.
  
  صرف سڀ کان وڌيڪ پيچيده ترتيب جي ٻوٽي جي منهن کي ملڻ لاء. پيٽ تي هڪ ڌڪ به هلڪ کي ٻاهر ڪڍي سگهي ٿو، پر اهو به مائي کي روڪي نه سگهيو. هن جي عضون آسانيء سان ڌڪ ورتو.
  
  اليسيا ڪري پيو، روشني لڳ ڀڳ ختم ٿي وئي. تارا هن جي اکين اڳيان ترندا آهن، ۽ اهي ئي نه جيڪي رات جي آسمان ۾ چمڪندا آهن. هوءَ رڙ ڪئي. "لعنت خوش قسمت شاٽ."
  
  پر مئي اڳ ۾ ئي ڊريڪ ڏانهن رخ ڪيو هو.
  
  "مون ويلز کي ماري ڇڏيو، ڊريڪ. مان ڪيو".
  
  "مون کي اهو جلدي محسوس ٿيو،" هن چيو. "تو وٽ ضرور ڪو سبب هوندو. اهو ڇا هو؟"
  
  "تون ائين نه چوندين ته جيڪڏهن مون ان پراڻي بدمعاش کي ماري ڇڏيو. اليسيا انهن جي هيٺان روئي رهي هئي. "تون مون کي نفسياتي ڪچي سڏيندين.
  
  ڊريڪ هن کي نظرانداز ڪيو. مائي هن جي وارن مان سڱ ڪڍي ڇڏي. هڪ منٽ کان پوء، هن هڪ ڊگهو سانس ورتو ۽ هن جي اکين ۾ گهيرو ڏٺو.
  
  "هي ڇا آهي؟"
  
  "ٻه سبب. پهرين ۽ سادي ڳالهه اها آهي ته هن کي چيڪا جي اغوا جي خبر پئجي وئي ۽ توهان کي ٻڌائڻ جي ڌمڪي ڏني.
  
  "پر اسان ان بابت ڳالهائي سگهون ٿا -"
  
  "مان ڄاڻان ٿو. اهو صرف هڪ ننڍڙو حصو آهي."
  
  صرف هڪ ننڍڙو حصو، هن سوچيو. ڇا مئي جي ڀيڻ جو ننڍڙو حصو اغوا ڪيو ويو؟
  
  هاڻي اليسيا پنهنجي پيرن تي جدوجهد ڪئي. هوءَ به ڊريڪ ڏانهن منهن ڪري، هن جون اکيون غير معمولي خوف سان ڀرجي ويون.
  
  "مون کي خبر آهي،" مئي شروع ڪيو، پوء ايلسيا ڏانهن اشارو ڪيو. "اسان ڄاڻون ٿا ته ڪجهه وڌيڪ خراب آهي. ڪجهه خوفناڪ ... "
  
  "عيسى، جيڪڏهن تون اُن کي اتي نه رکين، ته مان تنهنجي ٻنهي ڪنن کي گولي هڻي ڇڏيندس.
  
  "سڀ کان پهرين، توهان کي ڄاڻڻ گهرجي ته ويلز توهان کي ڪڏهن به سچ نه ٻڌائي ها. هو هڪ SAS هو. هو آفيسر هو. ۽ هن هڪ ننڍڙي تنظيم لاءِ ڪم ڪيو فوڊ چين تي ايترو ته اعليٰ جو اها حڪومت هلائي ٿي.
  
  "واقعي؟ ڪهڙي طرح جي باري ۾؟" ڊريڪ جو رت اوچتو ڄمي ويو.
  
  "ته توهان جي زال - ايليسن - قتل ڪيو ويو."
  
  هن جو وات هليو ويو، پر آواز نه نڪتو.
  
  "توهان ڪنهن جي تمام ويجهو ٿي ويا آهيو. انهن کي ضرورت هئي ته توهان هن ريجمينٽ کي ڇڏي ڏيو. ۽ هن جي موت توهان کي ڇڏي ڏنو.
  
  "پر مان وڃڻ وارو هوس. مان هن لاءِ SAS ڇڏڻ وارو هوس!"
  
  "ڪنهن کي به خبر نه هئي،" مائي خاموشيءَ سان چيو. "جيتوڻيڪ هوء اها خبر نه هئي."
  
  ڊريڪ چمڪيو، اوچتو هن جي اکين جي ڪنڊن ۾ نمي محسوس ڪئي. "هن کي اسان جو ٻار هو."
  
  مائي ڳاڙهي چهري سان هن ڏانهن ڏٺو. اليسيا ڦري وئي.
  
  "مون اڳي ڪڏهن به ڪنهن کي نه ٻڌايو آهي،" هن چيو. "ڪڏهن به نه".
  
  هوائي رات انهن جي چوڌاري گونجي رهي هئي، مضبوط سرف قديم دور جا وساريل گيت ڳائي رهيا هئا، تارا ۽ چنڊ هميشه وانگر بي حسيءَ سان هيٺ ڏٺا، راز رکڻ ۽ انهن واعدن کي ٻڌي رهيا هئا جيڪي انسان اڪثر ڪري سگهي ٿو.
  
  "۽ ٻيو ڪجهه آهي،" مائي اوندهه ۾ چيو. "مون گهڻو وقت ويلز سان گڏ گذاريو جيئن اسان مامي جي چوڌاري بائونس ڪيو. جڏهن اسان ان هوٽل ۾ هئاسين، توهان کي خبر آهي، جنهن کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏيو هو، مون هن کي فون تي گهٽ ۾ گهٽ اڌ درجن ڀيرا هڪ ماڻهوءَ سان ڳالهائيندي ٻڌو هو...
  
  "ڪهڙي قسم جو ماڻهو؟ ڊريڪ جلدي چيو.
  
  "ان ماڻهوءَ جو نالو ڪيمن هو. رسل ڪيمن"
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ڊيوڊ ليڊ بيٽر
  ڌرتيءَ جي چئني ڪنڊن تي
  
  
  باب پهريون
  
  
  سيڪريٽري دفاع ڪيمبرلي ڪرو پنهنجي اڳ ۾ ئي ڊوڙندڙ دل ۾ پريشاني جي وڌندڙ احساس سان ويٺو. يقينن، هوءَ نوڪري تي گهڻي عرصي کان نه رهي هئي، پر هن اندازو لڳايو ته اهو هر روز نه هو ته هڪ فور اسٽار آرمي جنرل ۽ هڪ اعليٰ رتبي سي آءِ اي آفيسر پنهنجي قد جي ڪنهن ماڻهو سان سامعين جو مطالبو ڪيو.
  
  اهو واشنگٽن جي شهر شهر جي هڪ هوٽل ۾ هڪ ننڍڙو، ٿلهو پر زينت وارو ڪمرو هو. هڪ جاءِ جنهن جي هوءَ عادت هئي جڏهن شيون معمول کان ٿورو وڌيڪ حڪمت عملي جي طلب ڪن ٿيون. مدھم روشني سوين سون ۽ سڪل بلوطي شين مان عڪاسي ڪري ٿي، ڪمري کي وڌيڪ آرامده احساس ڏياري ٿي ۽ انھن جي خصوصيتن ۽ ھميشه تبديل ٿيندڙ تاثرات تي زور ڏئي ٿو جيڪي ھتي ملن ٿا. قرو ان جي پهرين ڳالهائڻ جو انتظار ڪندو رهيو.
  
  مارڪ ڊيگبي، سي آء اي انسان، سڌو سنئون نڪتو. "توهان جي ٽيم چريو آهي، ڪيمبرلي،" هن چيو، هن جو آواز ماحول ۾ تيزاب وانگر ڌاتو ذريعي ڪٽي رهيو آهي. "پنهنجي ٽڪيٽ لکي ٿو.
  
  قرو، جيڪو هن ڪاسٽڪ حملي جي توقع ڪري رهيو هو، دفاعي طور تي وڃڻ کان نفرت ڪئي، پر هن وٽ واقعي ڪو به اختيار نه هو. جيتوڻيڪ هوءَ ڳالهائي ٿي، هوءَ ڄاڻي ٿي ته اهو ئي هو جيڪو ڊيگبي چاهي ٿو. "انهن آزمائش لاءِ ڪال ڪئي. ميدان ۾. مون کي اهو پسند نه ٿي سگھي، مارڪ، پر مان ان سان گڏ رهيو آهيان."
  
  "۽ ھاڻي اسان پوئتي آھيون،" جنرل جارج گليسن بيزار ٿي چيو. هڪ نئين مصروفيت هئي جنهن جي هن کي پرواهه هئي.
  
  "نام نهاد 'ويڪيشن اسپاٽس' جي ڊوڙ ۾؟ رائڊرز؟ مهرباني ڪري. اسان جي بهترين ذهنن اڃا تائين ڪوڊ کي ٽوڙيو ناهي.
  
  "ان تي لٺ، ها؟" ڊگبي ائين جاري رکيو ڄڻ گليسن مداخلت نه ڪئي هئي. "هڪ شهري کي مارڻ جي انهن جي فيصلي بابت ڇا؟"
  
  قاريءَ پنهنجو وات کوليو پر ڪجهه نه چيو. اهو نه ڪرڻ بهتر آهي. ڊيگبي واضح طور تي هن کان وڌيڪ ڄاڻي ٿي ۽ ان جي هر آخري ساٽ استعمال ڪرڻ واري هئي.
  
  هن سڌو هن ڏانهن ڏٺو. "ان بابت ڇا، ڪيمبرلي؟"
  
  هوءَ هن ڏانهن نهاري رهي هئي، ڪجهه به نه چيو، هوا هاڻي انهن جي وچ ۾ ٽڪرائي رهي آهي. اهو واضح هو ته ڊگبي پهرين ڀڃڻ وارو هو. انسان عملي طور تي پنهنجي روح کي ورهائڻ ۽ ان کي پنهنجي سوچ جي انداز مطابق ورهائڻ جي ضرورت کي پورو ڪري رهيو هو.
  
  "جوشوا ودال نالي هڪ ماڻهو انهن جي تحقيق ۾ مدد ڪئي. زمين تي منهنجي ٽيم کي خبر نه هئي ته اهي هن کي ڇو ڳولي رهيا هئا، يا ڇو انهن نگراني واري ڪمري ۾ سڀئي ڪيمرا بند ڪري ڇڏيا،" هن روڪيو، "جيستائين انهن کي بعد ۾ چيڪ ڪيو ۽ مليا..." هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. سڀ کان وڌيڪ صابن اوپيرا ستارن کان بدتر آهي.
  
  لڪير جي وچ ۾ قرو پڙهو، ڪيترن ئي تہن کي گندگي محسوس ڪندي. "ڇا توهان وٽ مڪمل رپورٽ آهي؟"
  
  "مان يقين رکان ٿو". ڊيبي فيصلي سان ڪنڌ لوڏيو. "اهو شام تائين توهان جي ميز تي هوندو."
  
  قو هر شيءِ جي باري ۾ خاموش رهي جيڪا هوءَ جديد مشن بابت ڄاڻي ٿي. SPEAR ٽيم رابطي ۾ رهي - بمشکل - پر انهن کي ٿوري خبر هئي ته ڇا ٿيو. بهرحال، هن جوشوا ودال جو قتل، جيڪڏهن اهو به دور دراز سچ آهي، ته ٽيم لاء گہرے ۽ دور رس نتيجا هوندا. هن ۾ شامل ڪريو مارڪ ڊيگبي، جيڪو هڪ قسم جو ماڻهو هو، جيڪو ڪنهن به غلطي کي درست ڪرڻ لاء خوش هو، جيڪو پنهنجي مقصد کي اڳتي وڌايو، ۽ هيڊن جي ٽيم کي آساني سان آمريڪا جي بدنامي چئي سگهجي ٿو. انهن کي ختم ڪري سگهجي ٿو، گرفتاري جي تابع طور تي مفرور طور تي درجه بندي، يا ... بدتر.
  
  سڀ ڪجهه ڊگبي جي منصوبي تي منحصر آهي.
  
  ڪرو کي ڏاڍي احتياط سان هلڻو پيو، ان کي ذهن ۾ رکندي هن جي پنهنجي مشڪل ڪيريئر کي. ايترو پري وڃڻ، هي بلندي حاصل ڪرڻ، ان جي خطرن کان سواءِ نه هو- ۽ ڪي اڃا به هن جي پويان لڪي رهيا هئا.
  
  جنرل گليسن کلندي چيو. "اهو ڪجهه به اڳتي نٿو وڌي. خاص ڪري اهي ماڻهو جيڪي زمين ۾ ڪم ڪن ٿا".
  
  ڪوري جنرل ڏانهن ڪنڌ لوڏيو. "مان متفق آهيان، جارج. پر SPEAR وٽ SEAL ٽيمن 6 ۽ 7 سان گڏ اسان جي سڀ کان وڌيڪ اثرائتو ٽيمن مان ھڪڙي ھئي ۽ جاري آھي. اھي... ڪيترن ئي طريقن سان منفرد آھن. منهنجو مطلب، لفظي طور تي، دنيا ۾ ڪا ٻي ٽيم ناهي، انهن وانگر.
  
  ڊيبي جي نظر سخت هئي. "مان ان کي ڏسان ٿو هڪ اعليٰ جي بجاءِ هڪ انتهائي غير معمولي حيثيت. انهن SWAT ٽيمن کي ننڍڙن پٽن جي ضرورت آهي، نه ٿلهي زنجير.
  
  قُروءَ محسوس ڪيو ته ماحول خراب ٿيندو پيو وڃي ۽ کيس خبر هئي ته اڳتي وڌڻو آهي. "توهان جي ٽيم ريل مان نڪري وئي آهي. اهي اندروني مسئلا آهن. ٻاهرين اسرار جيڪي اڃا تائين اسان سڀني کي گدائي ۾ ڇڪڻ لاء ايندا آهن ..." هن روڪيو.
  
  جنرل گليسن وري گوڙ ڪيو. "آخري شيءِ جنهن جي اسان کي ضرورت آهي اها آهي بدمعاش ملٽي نيشنل ڪارپوريشنز جي هڪ ٽيم جيڪا آمريڪا طرفان ڀرتي ڪئي وئي آهي ٻاهرين ملڪ چريو ٿي ، هڪ ٻيو گندو طوفان پيدا ڪري. بهتر آهي ته اسان لاڳاپا ختم ڪري سگهون جيستائين اسان ڪري سگهون.
  
  ڪرو پنهنجي تعجب کي لڪائي نه سگهيو. "توهان ڇا جي باري ۾ ڳالهائي رهيا آهيو؟"
  
  "اسان ڪجهه نه ٿا چئون. ڊيگبي ديوارن ڏانهن ائين ڏٺو ڄڻ کيس ڊمبو جي ڪنن ڏسڻ جي اميد هئي.
  
  "ڇا تون چئي رهيو آهين ته انهن کي گرفتار ڪيو وڃي؟ هن دٻايو.
  
  ڊگبي پنهنجي مٿي کي لڳ ڀڳ اڻڄاڻ طور تي هلايو؛ مشڪل سان قابل ذڪر، پر هڪ تحريڪ جيڪا ڊيڄاريندڙ گھنٽن کي ڪورو جي روح ۾ گهيرو ڪيو. هن کي اهو پسند نه آيو، هڪ به نه، پر ڪمري ۾ خوفناڪ ڇڪتاڻ کي ختم ڪرڻ جو واحد رستو ۽ ٻاهر وڃڻ هو.
  
  "ان ۾ پن وجھو،" ھن ھلڪي آواز ۾ چيو جيئن ھو گڏ ڪري سگھي. "۽ اچو ته بحث ڪريون ٻئي سبب جو اسان هتي آهيون. ڌرتيءَ جي چئن ڪنڊن تي".
  
  "اچو ته سڌو ڳالهايون،" جنرل چيو. "۽ حقيقتن کي ڏسو، افسانا نه. حقيقتون چون ٿيون ته ڪجهه نفسياتي ماڻهن ٽيهه سال پراڻا قلمي نسخا جيڪي ڪيوبا ۾ لڪيل جنگي ڏوهن پاران لکيا ويا هئا. حقيقتون چون ٿيون ته نفسيات جو هي گروپ اڳتي وڌيو ۽ انهن کي گندي نيٽ ورڪ تي لڪي ڇڏيو، جيڪو هن گروپ لاء بلڪل قدرتي آهي. اهي حقيقتون آهن."
  
  ڪرو کي جنرل جي آثار قديمه جي لوڪ داستانن کان بيزاري ۽ تخيل جي مڪمل کوٽ جي خبر هئي. "مان سمجهان ٿو، جارج."
  
  "ڇا توهان ڪجهه وڌيڪ چاهيو ٿا؟"
  
  "خير، مون کي پڪ آهي ته اسان انهن کي ٻڌائڻ وارا آهيون."
  
  "دنيا ۾ هر چريو سائنسدان، هر انڊينا جي ڀوت جونز وانابي ۽ موقعي پرست مجرم کي هاڻي ساڳي معلومات تائين رسائي آهي جيڪا اسان ڪندا آهيون. هر حڪومت، هر اسپيشل فورسز جي ٽيم، هر بليڪ آپس يونٽ ڏٺو آهي. جيتوڻيڪ اهي جيڪي موجود نه آهن. ۽ هن وقت ... انهن سڀني پنهنجو تمام گهڻو ڌيان هڪ جڳهه تي مرکوز ڪيو.
  
  قرو کي پڪ نه هئي ته هن کي هن جي تشبيه پسند آئي، پر پڇيو، "ڪهڙي؟"
  
  "آخري فيصلي جي حڪم لاء منصوبو. دنيا جي خاتمي لاءِ منصوبه بندي ڪريو.
  
  "هاڻي اهو آواز ٿورڙو ڊرامائي توهان جي طرف کان اچي رهيو آهي، جنرل.
  
  "مون ان کي لفظي طور تي پڙهيو، اهو سڀ ڪجهه آهي."
  
  "اسان سڀ پڙهيو آهي. هي سڀ، "ڊگبي مداخلت ڪئي. "يقيناً، ان کي سنجيدگيءَ سان وٺڻ جي ضرورت آهي ۽ في الحال رعايت نه ٿو ڪري سگهجي. مکيه دستاويز، جنهن کي اهي سڏين ٿا "آخري فيصلي جو حڪم،" گھوڙي وارن ڏانهن اشارو ڪري ٿو ۽، اسان يقين رکون ٿا، اهو حڪم جنهن ۾ انهن کي ڳولڻ گهرجي.
  
  "پر-" گليسن واضح طور تي پنهنجي مدد نه ڪري سگهيو. "چار ڪنڊن، اهو مڪمل طور تي غير منطقي آهي."
  
  ڪرو کيس اڳتي وڌڻ ۾ مدد ڪئي. "مان اندازو ڪري رهيو آهيان ته اهو مقصد تي ڪوڊ ڪيو ويو آهي، جارج. فيصلي کي پيچيده ڪرڻ. يا اهو ٺاهيو ته اهو صرف انهن لاءِ دستياب آهي جيڪي آرڊر طرفان چونڊيل آهن.
  
  "مون کي اهو پسند ناهي". گليسن کي ائين لڳو ڄڻ هو چريو ٿي ويو هجي.
  
  "مان پڪ آهيان". ڪرو هن جي سامهون ٽيبل کي ڇڪيو. "پر ڏس - مسودو ڪيترن ئي سوالن کي اٿاري ٿو، جن سڀني جو اڃا تائين ڪو به جواب ناهي. بنيادي طور تي، اهي هاڻي ڪٿي آهن ... آرڊر؟
  
  "هي ڪنهن به طرح جو سڀ کان وڏو اسرار ناهي جنهن کي اسان منهن ڏيون ٿا ،" ڊيگبي اختلاف ڪيو. "هي منصوبو اهو آهي جيڪو اسان کي تمام جلدي سان موٽڻو پوندو."
  
  قرو هن خاص هٿرادو فتح جو مزو ورتو. "اسپيئرز اڳ ۾ ئي مصر ۾ آهن،" هن تصديق ڪئي. "نسخيءَ کي منهن ڏيڻ جي قيمت تي کڻڻ ۽ فرض ڪرڻ اسان جي شروعاتي تشريحون صحيح آهن جتي اسان کي هئڻ گهرجي."
  
  ڊيگبي سندس هيٺيون چپ چٻاڙيو. "هي سڀ ڪجهه سٺو آهي،" هن چيو، "پر اهو پڻ اسان کي پوري دائري ۾ آڻي ٿو جتي اسان ٿيڻ چاهيون ٿا. هڪ فيصلو هاڻي ٿيڻ گهرجي، ڪيمبرلي.
  
  "هاڻي؟" هوءَ واقعي حيران ٿي وئي. "اهي ڪٿي به نه پيا وڃن ۽ انهن کي فيلڊ تان هٽائڻ هڪ غلطي هوندي. مان سمجهان ٿو ته توهان مسودو سمجهي ورتو آهي؟ چار گھوڙي سوار؟ آخري چار هٿيار؟ جنگ ، فتح ، ڏڪار ، موت. جيڪڏهن اهو هڪ صحيح دعوي آهي، اسان کي انهن کي اهو ڪرڻ جي ضرورت آهي جيڪي اهي بهترين ڪندا آهن.
  
  "ڪمبرلي." ڊيبي اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "توهان ۽ مون کي مڪمل طور تي مختلف نظريا آهن ته اهو ڇا آهي."
  
  "يقينا توهان انهن جي پوئين ڪاميابين کي چئلينج نٿا ڪري سگهو؟"
  
  "توهان ڪاميابي جي تعريف ڪيئن ڪندا آهيو؟" ڊيگبي بي رحميءَ واري انداز ۾ هٿ پکيڙيو. "ها، انهن ڪيترن ئي خطرن کي بي اثر ڪري ڇڏيو، پر ائين ٿي سگهي ٿو سيلز، رينجرز، سي آءِ اي اسپيشل ايڪشن ڊويزن، ايس او جي، مئرين رائڊرز..." هن روڪيو. "ڏس ته مان ڪيڏانهن وڃان؟
  
  "توهان چئو ٿا ته اسان کي SPIR جي ضرورت ناهي."
  
  ديگبي جان بوجھ ڪري اکيون ڦاڙي ڇڏيون. "اهو ڪڏهن به نه ٿيو".
  
  قرو هڪ سيڪنڊ کان وڌيڪ ورتو ارادو بي عزتي تي غور ڪرڻ لاء. هوءَ ڊگبي کان گليسن ڏانهن ڏسندي رهي، پر جنرل رڳو هڪ بيحد، بيوقوف نظر سان جواب ڏنو، ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته هن جي تخليقي اسٽريڪ جو ظاهري اظهار. اهو واضح هو ته SPIR ڪٿي ڪامياب ٿي. گليسن خلوص سان هن کي سمجهي نه سگهيو، ۽ ڊيگبي هڪ مختلف مقصد جو تعاقب ڪيو.
  
  "هاڻي لاءِ ،" هن چيو ، "اسان وٽ صرف لفظ ۽ رپورٽون آهن ، اڪثر افواهون. هن ٽيم پنهنجي جان کي خطري ۾ وجهي ڇڏيو آهي، پنهنجن ماڻهن کي وڃائي ڇڏيو آهي ۽ هن ملڪ لاء بار بار قربان ڪيو آهي. انهن کي ڳالهائڻ جو حق آهي.
  
  ڊيگبي منهن ڪيو، پر ڪجهه به نه چيو. قرو پنهنجي ڪرسيءَ تي پوئتي ٽيڪ ڏئي، سڪون واري ماحول ۾ گهمندو رهيو، جيڪا اڃا تائين ڪمري جي چئني ڪنڊن تي پکڙيل هئي، جيئن مرڪ رکڻ جي ڪوشش ۾. زهريلي نانگن سان معاملو ڪرڻ وقت هڪ کي توجه ۽ سڪون جي ضرورت آهي.
  
  "مان تجويز ڪريان ٿو ماڻهن کي TerraLeaks ڏانهن موڪلڻ جي ڪوشش ۾ معلومات جي هن وهڪري کي روڪڻ لاءِ ،" هن چيو. "جيستائين هن حڪم جي صداقت قائم نه ٿئي. جلد ڇا ٿيندو، "هن وڌيڪ چيو. "اسان ڪيوبا جي بنڪر جي جاچ ڪري رهيا آهيون جتي اهو مليو هو. ۽ اسان ٽيم SPEAR کي ان جو ڪم ڪرڻ ڏيو. ڪو به ان کي تيز نه ڪندو.
  
  جنرل گليسن اتفاق ۾ ڪنڌ لوڏيو. "اهي اتي آهن،" هن رڙ ڪئي.
  
  ڊگبي پوءِ هن ڏانهن تمام گهڻو مسڪرائي، ٻلي ڏانهن اشارو ڪندي جنهن کي ڪريم مليو. "مان توهان جون سڀ تجويزون قبول ڪريان ٿو،" هن چيو. "مان رڪارڊ تي وڃڻ چاهيان ٿو ته مان انهن سان متفق نه آهيان، پر مان متفق ڪندس. ۽ موٽ ۾، مان چاهيان ٿو ته تون منهنجي ننڍڙي تجويز کي قبول ڪر.
  
  پيارا خدا، نه. "انهن مان ڪهڙو؟"
  
  "اسان ٻي ٽيم موڪلي رهيا آهيون. انهن کي ڍڪڻ ۽ شايد انهن جي مدد ڪرڻ لاء.
  
  قاريءَ کي خبر هئي ته هو ڇا پيو چوي. "ڍڪڻ" جو مطلب مشاهدو ڪرڻ، ۽ "مدد ڪرڻ" جو مطلب ممڪن طور تي کڻڻ لاء.
  
  "ڪهڙي ٽيم؟
  
  "سيل ٽيم 7. اھي ويجھو ٿي رھيا آھن."
  
  "ناقابل يقين." ڪروڌ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اسان وٽ اسان جون ٻه بهترين ٽيمون آهن ساڳئي وقت ساڳئي علائقي ۾. اهو ڪيئن ٿيو؟
  
  ڊيگبي بي اثر رهڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. "خالص اتفاق. پر توهان کي اتفاق ڪرڻو پوندو ته ٻه هڪ کان بهتر آهن.
  
  "ٺيڪ". قرو ڄاڻي ٿي ته هن وٽ اتفاق ڪرڻ کان سواءِ ٻيو ڪو رستو نه هو. "پر ڪنهن به حالت ۾ ٻئي ٽيمون نه ملنديون. ڪنهن به سبب لاءِ نه. سڀ صاف؟"
  
  "صرف جيڪڏهن دنيا ان تي منحصر آهي." ڊيگبي مسڪرائي، سوال کي روڪيندي ۽ گليسن کي روئڻ جو سبب بڻيو.
  
  "پروفيشنل رهو،" گليسن چيو. "مان ڪجهه ڪلاڪن ۾ صحيح علائقي ۾ ست ڪري سگهان ٿو. بشرطيڪ اسان ان کي جلد ئي ختم ڪري سگھون.
  
  "ان تي غور ڪريو." قُروءَ ان ٻٽيءَ کي اهو چوڻ کان پاسو ڪيو ته ٻاهر نڪرڻ مهل دروازي کي بٽ ۾ مارڻ نه ڏيو. SPEAR لاءِ ، اهو وڌيڪ سنجيده نه ٿي سگهي ها. ان شخص لاءِ جنهن جوشوا ودال کي قتل ڪيو، اهو وحشي هو. هن لاءِ، اهو ٿي سگهي ٿو مٿين ۽ بدتر مان. پر پهرين، اچو ته دنيا کي بچايون، هن سوچيو.
  
  ٻيهر.
  
  
  باب ٻه
  
  
  اليگزينڊرريا پنهنجي تمام جديد شان ۾ پليٽ شيشي جي دري جي پويان آهي. هڪ اڀرندڙ ڪنڪريٽ ميٽروپوليس هڪ چمڪندڙ سمنڊ جي ڪناري سان، کجين جي وڻن ۽ هوٽلن سان نشان لڳل، هڪ منحرف ساحل ۽ اليگزينڊرريا جي ناقابل يقين حد تائين متاثر ڪندڙ لائبريري.
  
  سي آءِ اي جي محفوظ گهر ڇهن ٽريفڪ جي ڇڪيل لين کي نظر انداز ڪيو جيڪي آهستي آهستي ساحل جي ڪنڊ جي چوڌاري مڙي ويا. ٻاهران ريڪيٽي بالڪوني تائين رسائي تمام ڳري شيشي ۽ بارن سان محدود هئي. صرف مکيه ڊرائنگ روم آرام جي ڪا نشاني پيش ڪئي؛ باورچی خانه ننڍي ۽ عارضي هئي، ٻه بيڊ روم ڪافي عرصي کان اسٽيل جا پنجرا بڻجي چڪا هئا. صرف هڪ شخص مڪمل وقت جي بنياد تي محفوظ گهر تي عملو ڪيو، ۽ هو واضح طور تي پنهنجي آرام واري علائقي کان ٻاهر هو.
  
  ايليسيا ڪافي جو ڪپ آرڊر ڏنو. "اي ماڻهو، هي چار ڪارا آهن، ٻه کير سان، ٽي ڪريم سان ۽ هڪ ۾ دار چینی. سمجھي ويو؟"
  
  "مان نه ٿو ڪريان..." ٿلهي چپن واري چشمي ۽ جهنگلي ابرو سان ٽيٽيهه سالن جو ماڻهو غصي سان چمڪي ٿو. "مان نه...ڪافي ٺاهيان. ڇا توهان اهو سمجهي رهيا آهيو؟
  
  "تون نٿو سمجهين؟ خير، تون هتي ڇا ڪري رهيو آهين؟"
  
  "ڪنيڪشن. مقامي رابطو. گهر جو مالڪ. مان-"
  
  ايليسيا اکيون ٻوٽي زور سان ڪنڌ جهڪائي ڇڏيون. "گهر جو نوڪر؟
  
  "ها. پر ائين نه آهي، مان-"
  
  اليسيا ڦري وئي. "ڀلا، يار. توهان پلنگ نه ٺاهيو. توهان ڪافي نه ٺاهيو. اسان توهان کي ڇا لاء ادا ڪري رهيا آهيون؟"
  
  ڊريڪ انگريزي عورت کي نظر انداز ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، ان جي بدران سمٿ ۽ لارين جي وچ ۾ ملاقات تي ڌيان ڏنو. نيو يارڪ تيار ڪيو ويو ۽ ان وقت مصر ڏانهن روانو ٿيو جڏهن نئون خطرو ڪجهه خطرناڪ کان ترجيح ڏانهن رخ ڪيو. ڪمري جي وچ ۾ بيٺو هن جي وارن سان هيٺ ۽ هن جي چهري تي هڪ چنچل اظهار، هوء ٽيم کي تازه ڪاري ڪرڻ لاء تيار هئي، پر جڏهن سمٿ لورين جي ويجهو آيو، جذبات جو هڪ مڪمل سلسلو هن تي تباهه ٿي ويو.
  
  "هاڻي نه،" هن فوري طور جواب ڏنو.
  
  "مان جيئرو آهيان،" سمٿ رڙ ڪري چيو. "سوچيو ته شايد توهان کي دلچسپي هجي."
  
  پوئتي ڇڪڻ بدران، لورين هڪ ڊگهو سانس ورتو. "مان توهان جي باري ۾ هر روز، هر منٽ پريشان آهيان. مان يقين رکان ٿو. ڇا توهان اهو پسند ڪيو، سمٿ؟
  
  سپاهيءَ اعتراض ڪرڻ لاءِ پنهنجو وات کوليو، پر اليسيا ڏاڍي نرميءَ سان مداخلت ڪئي. "اڙي، ٻڌو نه؟ هن جو نالو Lancelot آهي. هن سمٿ کي ترجيح ڏني. هاڻي اسان سڀ هن کي سڏيندا آهيون.
  
  لورين هڪ منٽ ۾ ٻيو ڀيرو گارڊ کي پڪڙيو ويو. "لانس-اي-ڇا؟ ڇا اهو پراڻي نائيٽ جو نالو ناهي؟
  
  "يقيناً،" ايليسيا خوشيءَ سان چيو. "اهو ئي ماڻهو جنهن بادشاهه جي زال سان بي وفائي ڪئي.
  
  "ڇا تون چئي رهيو آهين ته مون کي پريشان ٿيڻ گهرجي؟ يا توکي پرواهه آهي؟"
  
  ايليسيا سمٿ ڏانهن ڏٺو. "نه. جيڪڏهن هو توهان کي وڃائي ٿو، ته هن کي بهترين حاصل ٿيندو هڪ بابون آهي، ۽ مصر ۾ ڳاڙهي منهن وارا بندر نه آهن. هوءَ سواليه نظرن سان ڪمري جي چوڌاري ڏسڻ لڳي. "گهٽ ۾ گهٽ هن ڪمري کان ٻاهر نه."
  
  مائي هاڻي لارين جي ڀرسان بيٺي هئي، سيف هائوس جي سيڪيورٽي سسٽم کي ٻه ڀيرا چيڪ ڪرڻ کان پوءِ هڪ طرف هلي وئي. "ڇا اسان کي آپريشن ڪرڻ گهرجي؟ مان سمجهان ٿو ته لارين هتي ڇو آهي؟
  
  "ها ها". نيو يارڪر جلدي جلدي هن جو حوصلو حاصل ڪيو. "ڇا توهان سڀ ويهڻ پسند ڪندا؟ اهو ڪجهه وقت وٺي سگهي ٿو".
  
  يوگي کي خالي سيٽ ملي. ڊريڪ ڪرسيءَ جي بازوءَ تي ويٺو، غور سان ڪمري جي چوڌاري ڏسڻ لڳو. هن لاءِ اها ڳالهه واضح ٿي رهي هئي، ته ڪيئن ڊال ۽ ڪينزي ويجهو اچي ويا هئا، ڪيئن هيڊن ڪنيماڪي کان پري ٿي ويا هئا، ۽ مهربانيءَ سان، اليشيا ۽ مئي هاڻي ڪيئن هڪ ٻئي جي موجودگيءَ کي وڌيڪ قبول ڪرڻ لڳا. ڊريڪ هن نتيجي کان تمام گهڻو خوش ٿيو، پر ايندڙ وڏي شيء ٿيڻ واري هئي. يوگي صرف ٽي ڏينهن اڳ پنهنجي وحي کان وٺي تقريبن مڪمل طور تي خاموش رهي.
  
  مان اھو آھيان جنھن پنھنجي ماءُ پيءُ کي سرد خون سان ماريو آھي.
  
  ها، هن جشن کي گهٽايو، پر ڪنهن به روسين تي دٻاء نه وڌو. هو حقيقت ۾ وڏي حد تائين هليو ويو هو تسليم ڪرڻ لاءِ جيڪو هن ڪيو هو؛ هاڻي هن کي وقت جي ضرورت هئي ته هو ياداشت کي حقيقي لفظن ۾ ترجمو ڪري.
  
  لارين ٿوري بي آراميءَ سان ڪمري جي مٿئين پاسي بيٺي هئي، پر جڏهن سمٿ پوئتي هٽي ته هن ڳالهائڻ شروع ڪيو. "پهرين، اسان وٽ شايد هڪ اڳواڻي هجي جيئن ٽائلر ويب جي اسٽش جي جڳهه تي. ياد رکو - هن واعدو ڪيو هو ته وڌيڪ راز ظاهر ڪيا ويندا؟
  
  ڊريڪ کي اها ڳالهه چڱيءَ طرح ياد هئي. اهي ان وقت کان وٺي امڪاني نتيجن بابت پريشان آهن. يا گهٽ ۾ گهٽ ٻه يا ٽي هئا.
  
  "پر هاڻي اسان وٽ ان لاءِ وقت ناهي. بعد ۾، مون کي اميد آهي ته اسان سڀ هڪ سفر تي وڃو. پر هي ... هي نئون خطرو تڏهن شروع ٿيو جڏهن TerraLeaks تنظيم انٽرنيٽ تي دستاويزن جو پورو گروپ پوسٽ ڪيو. هوءَ ڇرڪجي وئي. "وڌيڪ هڪ جسماني بم وانگر ڊجيٽل بنياد تي ڦٽو ڪيو ويو آهي. سڀئي دستاويز هٿ سان لکيل هئا، واضح طور تي جنوني ۽ خالص خود بخود. باقاعده پراڻي گندگي. TerraLeaks ملازم انهن کي ڪيوبا ۾ هڪ پراڻي بنڪر ۾ مليو، جيڪو ڪجهه ڏهاڪن اڳ کان بچي ويو آهي. اهو ظاهر ٿئي ٿو ته بنڪر چريو ماڻهن جي هڪ گروهه جو هيڊ ڪوارٽر هوندو هو جيڪو پاڻ کي آخري فيصلي جو حڪم سڏيندو هو.
  
  "گهڻو کلڻ جهڙو آواز آهي،" ڊرڪ چيو.
  
  "يقيناً هو. پر حقيقت ۾، شيون تمام خراب ٿي وڃن ٿيون. اهي سڀئي ماڻهو جنگي مجرم هئا جيڪي نازي جرمني مان ڀڄي ويا ۽ ڪيوبا ۾ لڪيل هئا. هاڻي، جيئن توهان سڀني کي خبر آهي، اهو آسان آهي ته انهن عجيب شين جي هڪ فهرست ٺاهيو جنهن ۾ نازي دلچسپي نه هئا انهن جي فهرست جي ڀيٽ ۾. هي آرڊر مستقبل جي نسلن ڏانهن شين کي منتقل ڪرڻ لاء ٺاهي وئي . جيڪڏهن اهي پڪڙيا ويا يا ماريا ويا، اهي چاهيندا ته مستقبل ۾ ڪجهه شاندار گونج هجي.
  
  "۽ توهان چئو ٿا ته انهن وٽ آهي؟" هيڊن پڇيو.
  
  "خير، اڃا نه. ڪجھ به ثابت نه ڪيو ويو آهي. آرڊر ۾ ٻه جنرل، ٻه بااثر حڪومتي شخصيتون ۽ ٻه امير واپاري شامل هئا. گڏو گڏ انهن وٽ اهم طاقت ۽ وسيلا هوندا.
  
  "اسان اهو ڪيئن ڄاڻون ٿا؟" مائي پڇيو.
  
  "ها، اهي ڪجهه به نه لڪائي رهيا هئا. نالا ، واقعا ، هنڌ. اهو سڀ ڪجهه دستاويزن ۾ آهي. ۽ TerraLeaks سوٽ جي پيروي ڪئي،" لورين پنهنجو ڪنڌ ڌوئي ڇڏيو، "جيئن اهي ڪندا آهن."
  
  "ڇا تون چئي رهيو آهين ته هرڪو ڄاڻي ٿو؟ ڊريڪ خاموشيءَ سان چيو. "دنيا جي هر خوني تنظيم؟ چريو". هن پنهنجو ڪنڌ دريءَ ڏانهن ڦيرايو، ڄڻ ٻاهر جي سڄي دنيا کي سوچيندي، گڏ ٿي اچي.
  
  "سوال ۾ دستاويز مڪمل طور تي ختم نه ٿيو آهي،" لورين شروع ڪيو.
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "جيستائين، يقينا، اهو معاملو آهي."
  
  "تنهنڪري اسان وٽ سموري معلومات نه آهي. اسان صرف اهو اندازو لڳائي سگهون ٿا ته اهي جنگي مجرم، جيڪي 27 سال اڳ ڌرتيءَ تان غائب ٿي ويا هئا، انهن کي پنهنجو ڪم پورو ڪرڻ جو موقعو نه ڏنو ويو.
  
  "غائب ٿي ويو؟" داهل گوڙ ڪيو، ٿورڙو پير کان پيرن تائين ڦيرايو. "عام طور تي هن جو مطلب آهي ڳجهي پوليس. يا اسپيشل فورسز. سمجهه ۾ اچي ٿو ڇو ته اهي جنگي مجرم هئا.
  
  لورين ڪنڌ لوڏيو. "هي اتفاق آهي. پر جيڪو "غائب" ٿي ويو، ان ڳجهي بنڪر کي ڳولڻ لاءِ نه سوچيو.
  
  "پوء شايد شايد SAS." ڊاهل ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "موٽو بيزار."
  
  "گهٽ ۾ گهٽ اسان جي خاص قوتن کي ABBA نه سڏيو ويندو آهي."
  
  ڪنيماڪا هڪ نظر وجهڻ لاءِ دريءَ ڏانهن ويو. "سڀني غلطين جي ماءُ وانگر آواز،" هن پنهنجي شيشي ۾ رڙ ڪئي. "مان هن معلومات کي آزاديءَ سان پکيڙڻ جي اجازت ڏيان ٿو. ڪيتريون ئي حڪومتون هڪ ئي وقت ان جو شڪار ٿينديون؟
  
  "گهٽ ۾ گهٽ ڇهه،" لورين چيو. "جنهن بابت اسان ڄاڻون ٿا. هينئر تائين هن کان وڌيڪ ٿي سگهي ٿو. ريس شروع ٿي جڏهن توهان ماڻهو پيرو ۾ ختم ڪيو.
  
  "ڇا توهان ختم ڪري رهيا آهيو؟" سمٿ ورجايو. "اسان زندگيون بچايون."
  
  لورين ڪنڌ لوڏيو. "ڪو به توهان کي هن لاء الزام نه ٿو ڏئي."
  
  ڊريڪ واضح طور تي ياد ڪيو سمٿ جي بار بار درخواستن کي جلدي جلدي ڪرڻ لاءِ آخري مشن دوران. پر هاڻي اهو وقت نه هو ته هن مسئلي کي اٿاريو وڃي. ان جي بدران، هن خاموشيء سان نيويارڪ جي ڌيان کي پڪڙيو.
  
  "تنهنڪري،" هن چيو. "توهان اسان کي ڇو نٿا ٻڌايو ته هن قيامت جي حڪم جي ڪهڙي رٿابندي ڪئي آهي ۽ ڪيئن دنيا کي تباهه ڪرڻ جو منصوبو آهي؟
  
  لورين هڪ ڊگهو ساهه کنيو. "ته پوءِ ٺيڪ آهي. مون کي اميد آهي ته توهان هن لاء تيار آهيو."
  
  
  باب ٽيون
  
  
  "جاسوسي سيٽلائيٽس، لڪيل ايجنٽن ۽ ڪئميرائن، ڊرونز، اين ايس اي جي ذريعي... توهان ان جو نالو ڏيو، اسان ڄاڻون ٿا ته گهٽ ۾ گهٽ ڇهه ٻيا ملڪ زمين جي چئن ڪنڊن کي ڳولڻ لاءِ پهريون ڀيرو ڊوڙي رهيا آهن. آمريڪن..." هوءَ رڪجي وئي، سوچيندي، "چڱو... آمريڪن هجڻ ڪري... توهان چاهيو ٿا ته ٻين کان اڳ اتي پهچي وڃو. نه رڳو وقار جي خاطر، پر ان ڪري به ته اسان صرف اهو نه ٿا چئي سگهون ته ٻيو ڪو به ان سان ڇا ڪندو جيڪو انهن کي ملندو. احساس اهو آهي ته ڇا ٿيندو جيڪڏهن اسرائيل ملڪ اندر هڪ ڳجهو قاتل ڳولي ٿو؟ ڇا جيڪڏهن چين چار چار ڳولي ٿو؟
  
  "پوءِ اهي تصديق ٿيل ملڪ آهن جيڪي منصوبي ۾ حصو وٺي رهيا آهن؟ ڪيني خاموشيءَ سان پڇيو. "اسرائيل؟"
  
  "ها. ان کان علاوه چين، فرانس، سويڊن، روس ۽ برطانيه.
  
  ڊريڪ سوچيو ته شايد هو ڄاڻي ٿو ڪجهه ماڻهن کي ملوث. اهو غلط هو ته هن کي انهن خلاف ڪم ڪرڻو پيو.
  
  "مشڪل،" هن چيو. "صحيح حڪم ڇا آهن؟"
  
  لارين پڪ ڪرڻ لاءِ هن جو ليپ ٽاپ چيڪ ڪيو. "انهن ۾ 'نه ناڪام' ۽ 'ڪنهن به قيمت تي' جو خوفناڪ گهڻو حصو آهي.
  
  "اهي ان کي هڪ عالمي خطري طور ڏسندا آهن،" هيڊن چيو. "ڇو نه؟ ايندڙ قيامت تائين هميشه ڪجهه ڏينهن باقي آهن.
  
  "۽ اڃا تائين،" ڊرڪ چيو، "اسان سڀ بنيادي طور تي هڪ ئي پاسي آهيون.
  
  هيڊن هن ڏانهن نهاريو. "واهه. منشيات ڪرڻ بند ڪريو، دوست."
  
  "نه، منهنجو مطلب هو-"
  
  "ڪيترن ئي ڌڪن آخرڪار هن کي چريو ڪري ڇڏيو. دال کلندي چيو.
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "پنهنجو وات بند ڪر." هن هڪ وقفو ڪيو. "ڇا توهان پنهنجي يارڪشائر بابت پڇا ڳاڇا ڪئي آهي؟ بهرحال، منهنجو مطلب اهو هو ته اسان سڀ خاص قوتون آهيون. ساڳئي ڪپڙي مان ڪٽي. اسان کي پڪ آهي ته جهنم جي دنيا ۾ هڪ ٻئي جو تعاقب نه ڪرڻ گهرجي."
  
  "مان متفق آهيان،" هيڊن جذبات کان سواء چيو. "پوءِ تون ان ڳالهه تي ڪنهن سان بحث ڪندين؟
  
  ڊريڪ پنهنجا هٿ وڇايا. "صدر ڪوبرن؟"
  
  "پهريان توهان کي وزير دفاع جي اڳيان وڃڻو پوندو. ۽ ٻيا. ڪول جي چوڌاري صرف جسماني ديوارن کان وڌيڪ آهي، ۽ انهن مان ڪجهه بغير بغير نه آهن.
  
  "سڀني ٽيمون دوستانه ميچون نه کيڏنديون،" ڪنزي اعتماد سان شامل ڪيو.
  
  "ضرور". ڊريڪ اندر آيو ۽ اچي ويٺو. "معاف ڪجو، لورين. جاري رکو".
  
  "ساڄو. تنهن ڪري، هرڪو پڙهي چڪو آهي ليڪ ٿيل دستاويز. گهڻو ڪري نازي بيوقوف آهي، ايماندار ٿيڻ لاء. ۽ مان هي لفظ پڙهي رهيو آهيان. هن بدقسمت گروپ جي نالي تي ڏنل صفحو، جنهن جو عنوان آهي "آخري فيصلي جو حڪم"، واضح طور تي چار گھوڙن جي نام نهاد "آرام واري هنڌ" ڏانهن اشارو ڪري ٿو: جنگ، فتح، ڏڪار ۽ موت.
  
  "وحي جي ڪتاب مان؟" هيڊن پڇيو. "اهي چار گهوڙي سوار؟
  
  "ها". لارين ڪنڌ لوڏيندي، اڃا تائين ڪيترن ئي نوٽس کي ڳولي رهيو آهي جن جي تصديق آمريڪا جي ڪجهه بهترين گيڪس طرفان ڪئي وئي آهي. "خدا جو ليمب ستن مُھرن مان پھريون چار کولي ٿو، جيڪي اڇي، ڳاڙھي، ڪارا ۽ پيلي منھن وارن گھوڙن تي سوار چار جاندار نڪرندا آھن. يقينن، اهي ڪيترن سالن کان هر شيء سان ڳنڍيل آهن ۽ مشهور ڪلچر ۾ وقت ۽ وقت جي ٻيهر تشريح ڪئي وئي آهي. انهن کي رومن سلطنت ۽ ان جي بعد جي تاريخ جي علامت طور بيان ڪيو ويو آهي. پر اي، نازي ان سان راند ڪري سگهي ٿو ڪنهن به طريقي سان اهي چاهيندا، صحيح؟ هاڻي شايد اهو بهتر آهي ته مان اهو ڏيان. هن پنهنجي بريفڪيس مان ڪاغذن جو هڪ ٿلهو ڪڍيو، جيئن ڊريڪ هن کي ڪڏهن به نه ڏٺو هو، ان کان وڌيڪ ڪاروبار جهڙو نظر اچي رهيو هو. لورين لاءِ هڪ دلچسپ تبديلي، ۽ هڪ ڄڻ ته هوءَ دل ۾ وٺجي. هن تڪڙو تڪڙو ڪاغذ ڏانهن ڏٺو.
  
  "ڇا اها ئي شيءِ آهي جنهن سڀني کي ڀاڪر پاتو؟ آرڊر؟
  
  "ها، هي پڙهو".
  
  داهل ان کي بلند آواز سان پڙهيو جڏهن ته ٻيا ان کي اندر وٺي ويا.
  
  "ڌرتيءَ جي چئني ڪنڊن تي اسان چار گھوڙي سوار ڏٺا ۽ انھن کي آخري فيصلي جي حڪم جو منصوبو بيان ڪيو. جيڪي به جج صليبي جنگ ۽ ان جي نتيجي کان بچي رهيا آهن اهي حق بجانب حڪمراني ڪندا. جيڪڏھن توھان ھي پڙھي رھيا آھيو، اسان گم ٿي ويا آھيون، تنھنڪري احتياط سان پڙھو ۽ پيروي ڪريو. اسان جا آخري سال دنيا جي انقلابن جي آخري چار هٿيارن کي گڏ ڪرڻ ۾ گذري ويا: جنگ، فتح، ڏڪار ۽ موت. متحد، اهي سڀئي حڪومتن کي تباهه ڪري ڇڏيندا ۽ هڪ نئين مستقبل کي کوليندا. تيار ٿي وڃو. انھن کي ڳولھيو. ڌرتيءَ جي چئن ڪنڊن تائين سفر ڪيو. فادر آف اسٽريٽجي جي آرامي جايون ڳوليو ۽ پوءِ خاگان؛ بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو، ۽ پوء خدا جو عذاب. پر هر شيء ائين ناهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، جنهن جي مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيوسين. اسان کي اهو عذاب مليو آهي جيڪو حقيقي آخري فيصلي جي حفاظت ڪري ٿو. ۽ صرف مارڻ جو ڪوڊ آهي جڏهن هارسمين ظاهر ٿيو. پيءُ جي هڏين تي ڪو به نشان نه آهي. هندستاني هٿيارن سان ڀريل آهي. آخري فيصلي جو حڪم هاڻي توهان جي ذريعي جيئرو آهي ۽ هميشه لاء اعلي حڪومت ڪندو.
  
  ڊريڪ اهو سڀ ڪجهه لڪائي ڇڏيو. ڪيتريون ئي نشانيون، ڪيتريون ئي حقيقتون. تمام گھڻو ڪم. بهرحال، Dahl هن کي پنهنجي پهرين تبصري سان پنچ ڏانهن ڌڪايو. "اٿي؟ ڇا اهي بغاوت نه ڪندا؟
  
  "ها، ڪجهه غلط لڳي ٿو." لورين اتفاق ڪيو. "پر اهو هڪ ٽائپو ناهي."
  
  مائي تبصرو ڪيو، "اها ترتيب ڏيکاريندي آهي جنهن ۾ ڏسڻ لاء، مختصر طور تي."
  
  لورين اتفاق ۾ ڪنڌ لوڏيو. "هي سچ آهي. پر ڇا توهان اهو به سمجهو ٿا ته انهن کي "آرام جا هنڌ" ڇو ٿا چون؟
  
  "سڀ ڪجهه ائين نه آهي جيئن لڳي ٿو،" ڊاهل زور سان پڙهيو.
  
  "ها. واضح طور تي هڪ ٽن وڌيڪ تحقيق جي ضرورت آهي.
  
  "هندستان هٿيارن سان گهيريل آهي،" ايليسيا وڏي آواز ۾ پڙهي. "ان جو مطلب ڇا آهي؟"
  
  "اچو ته پاڻ کان گهڻو اڳتي نه وڃون،" هيڊن چيو.
  
  "اهو يقين آهي ته انهن سڀني آخري آرام واري هنڌن جي ڄاڻ نازي حڪم سان مري ويو." لورين چيو. "شايد اهي ڪجهه رڪارڊ ڪرڻ جي منصوبابندي ڪري رهيا هئا. ٿي سگهي ٿو اهو ڪوڊنگ آهي. يا علم کي ٻين نسلن تائين پهچايو. اسان پڪ سان نه ٿا ڄاڻون، پر اسان ڄاڻون ٿا ته اسان کي اڳتي وڌڻو آهي،" هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو، "۽ هرڪو هڪ ئي ٻيڙيء ۾ آهي. هن ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "ٻيڙي. بقا جو رستو. توهان کي خيال اچي ٿو."
  
  يارڪشائر مين فخر سان ڪنڌ لوڏيو. "يقينا مان چاهيان ٿو. SAS هڪ پٿر فلوٽ ڪري سگهي ٿو.
  
  "چڱو، جنهن ۾ اسين هلون ٿا، انهن وٽ اهي ئي اشارا آهن جيڪي اسان ڪندا آهيون،" هيڊن چيو. "اسان ڪيئن شروع ڪريون؟"
  
  ڪنيماڪا دريءَ کان منهن موڙيو. "زمين جي چئن ڪنڊن تي؟ هن پڇيو. "اهي ڪٿي واقع آهن؟"
  
  ڪمرو خالي نظر آيو. "اهو چوڻ ڏکيو آهي،" دال چيو. "جڏهن زمين گول آهي."
  
  "ٺيڪ آهي، پهرين گهوڙي سوار جو حوالو ڏنو هو. هي حڪمت عملي جو پيء. ڪنيماڪا ڪمري ۾ هليو ويو، سندس پويان دريءَ جي سموري روشني بند ڪري. "اسان وٽ ان لاءِ ڪهڙا حوالا آهن؟
  
  "جيئن توهان توقع ڪري سگهو ٿا،" لورين اسڪرين کي ٽيپ ڪيو، "ٿنڪ ٽينڪ واپس گهر به ائين ڪري رهيو آهي..." هن پڙهڻ لاءِ هڪ لمحو ورتو.
  
  ڊريڪ اهو ئي لمحو سوچڻ لاءِ ورتو. لورين جو ذڪر "ٿنڪ ٽينڪ واپس گهر" صرف واضح ڪيو ته اتي ڇا نه هو.
  
  ڪرين بليڪ.
  
  يقينن، وقت گذري ويو جڏهن توهان SPEAR ٽيم جو حصو هئا، پر اهو ڏينهن گذري چڪو هو يا اڃا به هفتو گذري چڪو هو جڏهن ڪرين کي ڪال تي ٿيڻو هو. هر دفعي هن سان رابطو ڪرڻ جو فيصلو ڪيو، ڪجهه هن کي روڪي ڇڏيو - اهو دشمنن جو هڪ گروپ هجي، هڪ عالمي بحران، يا هن جي پنهنجي مطالبن کي ناراض نه ڪيو وڃي. ڪرين کي پنهنجي جاءِ جي ضرورت هئي، پر-
  
  هوءَ ڪٿي آهي؟
  
  لارين ڳالهائڻ شروع ڪيو، ۽ هڪ ڀيرو ٻيهر ڪرين جي خيالن کي هڪ طرف رکڻو پيو.
  
  "اهو لڳي ٿو ته تاريخي شخصيت کي حڪمت عملي جو پيءُ سڏيو ويندو هو. Hannibal. "
  
  سمٿ غير يقيني طور ڏٺو. "انهن مان ڪهڙو؟"
  
  اليسيا هن جا چپ چپ ڪيا. "جيڪڏهن هي آهي انٿوني هاپڪنز جو دوست، مان هي ڪمرو نه ڇڏيندس.
  
  "هنيبل بارڪا ڪارٿج کان هڪ افسانوي فوجي اڳواڻ هو. 247 ق.م ۾ ڄائو، هي اهو شخص هو جنهن سڄي فوج جي اڳواڻي ڪئي، جنهن ۾ جنگي هاٿي به شامل هئا، پيرنيس ۽ الپس پار ڪري اٽلي ۾. هن کي پنهنجي طاقت ۽ پنهنجي دشمنن جي ڪمزورين کي سڃاڻڻ جي صلاحيت هئي ۽ هن روم جي ڪيترن ئي اتحادين کي شڪست ڏني. صرف هڪ طريقو هو آخرڪار ناڪام ٿيو جڏهن ڪجهه ماڻهو پنهنجي پنهنجي شاندار حڪمت عملي کي سکيو ۽ انهن جي خلاف استعمال ڪرڻ جو هڪ طريقو ٺاهيو. اهو ڪارٿيج ۾ هو.
  
  "پوءِ هي ماڻهو حڪمت جو پيءُ آهي؟ - سمٿ پڇيو. "هي هينيبل؟
  
  "تاريخ ۾ عظيم فوجي حڪمت عملين مان هڪ سمجهيو ويندو آهي ۽ اليگزينڊر عظيم ۽ سيزر سان گڏ قديم دور جي شاندار جنرلن مان هڪ آهي. هن کي حڪمت عملي جو پيءُ سڏيو ويو ڇاڪاڻ ته هن جو سڀ کان وڏو دشمن، روم، آخرڪار هن جي فوجي حڪمت عملي کي پنهنجي منصوبن ۾ اختيار ڪيو.
  
  "اها هڪ فتح آهي،" ڊاهل چيو، "جيڪڏهن ڪڏهن به هڪ هجي."
  
  لورين ڪنڌ لوڏيو. "بهتر. هينيبل روم لاءِ اهڙو خوفناڪ خواب سمجهيو ويندو هو جو جڏهن به ڪا آفت ايندي هئي ته چوندا هئا. ترجمو ٿيل، هن جو مطلب آهي Hannibal دروازن تي آهي! لاطيني جملو عام طور تي قبول ڪيو ويو ۽ اڄ به استعمال ڪيو وڃي ٿو.
  
  "آرڊر ڏانهن واپس،" هيڊن انهن کي اشارو ڪيو. "اهو ڪيئن ٺهڪي اچي ٿو؟"
  
  "خير، اسان يقين سان چئي سگهون ٿا ته هينيبل چار گهوڙن مان هڪ آهي. ان حقيقت کان علاوه ته هو ظاهري طور تي گهوڙي تي سوار هو، هن کي سڄي تاريخ ۾ حڪمت عملي جو پيءُ سڏيو ويو آهي. هن جو مطلب آهي ته هو جنگ، پهريون گهوڙي سوار آهي. هن ضرور رومي سلطنت ۾ جنگ ڪئي.
  
  ڊريڪ متن کي اسڪين ڪيو. "تنهنڪري اهو هتي چوي ٿو ته قيامت جي حڪم جو منصوبو گهوڙي سوارن طرفان ترتيب ڏنو ويو هو. ڇا اسان اهو فرض ڪريون ٿا ته آرڊر Hannibal جي قبر ۾ هڪ تباهي واري هٿيار کي دفن ڪيو؟ ان کي ايندڙ نسلن لاءِ ڇڏي ڏيو؟
  
  لورين ڪنڌ لوڏيو. "اهو هڪ عام احساس آهي. هر قبر ۾ هٿيار. ڌرتيءَ جي هر ڪنڊ ۾ قبر آهي".
  
  ڪنيماڪا هڪ ابرو مٿي ڪيو. "جيڪو، ٻيهر، گھاس جي سکرٽ وانگر تمام گهڻو احساس ڪري ٿو."
  
  هيڊن هن ڏانهن هٿ جهلي کيس روڪڻ لاءِ چيو. "اهو وساريو،" هن چيو. "هاڻي لاءِ. بيشڪ حنيبل جھڙي ماڻھوءَ وٽ ھڪڙو مقبرو يا مقبرو ھجڻ گھرجي؟
  
  لارين واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويٺي. "ها، هي اهو آهي جتي شيون پيچيده ٿي وڃن ٿيون. غريب پوڙهو Hannibal جلاوطن ڪيو ويو ۽ هڪ ڏکوئيندڙ موت مري ويو، شايد زهر جي ڪري. کيس اڻ ڄاتل قبر ۾ دفن ڪيو ويو".
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "بدمعاش".
  
  "اهو توهان کي سوچڻ تي مجبور ڪري ٿو، اهو ناهي؟"
  
  "ڇا اسان وٽ ھڪڙو جڳھ آھي؟" مائي پڇيو.
  
  "اڙي ها". لورين مرڪيو. "آفريڪا".
  
  
  باب چار
  
  
  ايليسيا هڪ پاسي واري ڪابينا ڏانهن هلي وئي ۽ مٿي تي موجود ميني فريج مان پاڻيءَ جي بوتل ڪڍي. نئين آپريشن شروع ڪرڻ هميشه دٻاءُ وارو هوندو هو. سندس قوت جنگ هئي؛ بهرحال، هن ڀيري انهن کي واضح طور تي هڪ منصوبي جي ضرورت هئي. هيڊن اڳ ۾ ئي لارين سان ليپ ٽاپ تي شامل ٿي چڪو هو، ۽ سمٿ دلچسپي ڏسڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو، ڪو شڪ ناهي ڇو ته نيو يارڪ هڪ مختلف ڪردار تي وٺي رهيو هو. ها، ۽ ڇاڪاڻ ته هوءَ جيل ۾ نه آهي ته هڪ چريو دهشتگرد سان ملاقات ڪري.
  
  اليسيا جي پنهنجي راءِ هئي، پر هن کي لارين جي منطق کي سمجهڻ ۾ مشڪل هئي. اڃان تائين، اهو فيصلو ڪرڻ لاء هن جي جاء نه هئي، نه زندگي کان پوء هوء اڳ ۾ ئي رهبري ڪئي هئي. لارين فاکس عقلمند ۽ بصيرت رکندڙ هو ته ڏسڻ لاءِ ڇا اچي رهيو آهي.
  
  اميد ته ائين. ايليسيا اڌ بوتل پيئي، پوءِ ڊريڪ ڏانهن رخ ڪيو. يارڪشائرمان هن وقت ڊاهل ۽ ڪنسي جي ڀرسان بيٺو هو. هوءَ اندر اچڻ واري هئي ته هن جي ڀرسان هڪ حرڪت ٿي.
  
  "ها، يوگي صاحب. اتي شيون ڪيئن پيا وڃن؟
  
  "چڱو". روسي چور جڏهن کان اوچتو ظاهر ٿيو آهي تڏهن کان اداس ٿي ويو آهي. "ڇا توهان سوچيو ته اهي هاڻي مون کان نفرت ڪن ٿا؟"
  
  "WHO؟ اهي؟ ڇا توهان مذاق ڪري رهيا آهيو؟ ڪو به توهان جو فيصلو نٿو ڪري، خاص طور تي مون کي. هوءَ مسڪرائي ۽ چوڌاري ڏسڻ لڳي. "يا مئي. يا ڊريڪ. ۽ خاص طور تي نه Kenzi. ڪچي کي شايد هڪ ٿلهو آهي جيڪو گندي ننڍڙن رازن سان ڀريل آهي.
  
  "اٽڪل".
  
  "بلڪل نه ته تنهنجو گندو ننڍڙو راز آهي. ڪرپ! "اي، مان اڃا تائين هتي تبديل ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان. مون کي خوش ڪرڻ جي ڪا به خبر ناهي."
  
  "مان ڏسان ٿو".
  
  هن پنهنجو هٿ وڌايو: "هتي اچو! - ۽ هن جي مٿي ڏانهن وڌيو جڏهن هو ڀڄي ويو، هن جي مٿي کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي. يورگي ڪمري جي پڇاڙيءَ ۾ هليو ويو، سندس ٽنگون روشنيون. اليشيا ڏٺو ته تعاقب جي ناڪامي.
  
  "ٻئي ڀيري، ڇوڪرو."
  
  ڊريڪ هن جو رخ ڏسي رهيو هو. "توهان کي خبر آهي، هو توهان کان ڊڄي ٿو."
  
  "مون نه سمجهيو ته ٻار ڪنهن به شيءِ کان ڊڄندو هو. ان روسي جيل ۾ وقت گذارڻ ۽ ڀتين جي اڏاوت کان پوءِ نه. پوءِ معلوم ٿيو ته هو ان کان ڊڄي ٿو. هوءَ پاڻ کي مٿي تي ٽنگيو.
  
  "سڀ کان وڌيڪ طاقتور هٿيار،" Dahl چيو. "بس هنيبل کان پڇو."
  
  "او، ٽورسٽي مذاق ٿو ڪري. اچو ته سڀ ڪئلينڊر ڏانهن رخ ڪريون. پر سنجيدگيءَ سان، "ايليسيا شامل ڪيو. "ٻار کي ڳالهائڻ جي ضرورت آهي. مان بهتر نه آهيان."
  
  ڪينسي رڙ ڪئي. "واقعي؟ مان حيران آهيان".
  
  "ڇا توهان ويب جي بيان ۾ ذڪر ڪيو ويو آهي؟ ها، مان ائين سمجهان ٿو."
  
  اسرائيلي ڪنڌ لوڏيو. "مون کي رات جو سمهڻ مشڪل آهي. پوءِ ڇا؟"
  
  "ان ڪري،" اليسيا چيو. "ڪجهه به نه."
  
  "مان سمجهان ٿو ته توهان وانگر ساڳئي سبب لاء."
  
  گهري خاموشي هئي. ڊاهل ڊريڪ جي نظر عورتن جي مٿن تي ڏٺي ۽ ٿورو جهڪيو. ڊريڪ جلد ئي پري ڏٺو، عورتن کي بي عزتي نه ڪيو، پر اهو نه چاهيندو هو ته انهن کي بدحالي جي کوهه ۾ ڇڪيو وڃي. اليشيا مٿي ڏٺو جيئن هيڊن ڳالهائڻ شروع ڪيو.
  
  "ٺيڪ آهي،" سندن باس چيو. "اها لارين جي اصل سوچ کان بهتر آهي. Hellespont جي سفر لاء ڪير آهي؟
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "هن لات ٽيم لاء ڀرپور آواز. مون کي سائن اپ ڪريو."
  
  
  **
  
  
  پهرين هيلي ڪاپٽر ذريعي ۽ پوءِ اسپيڊ بوٽ ذريعي، اسپيئر ٽيم ڊارڊنيلس وٽ پهتي. سج اڳ ۾ ئي افق طرف غرق ٿي رهيو هو، روشني هڪ روشن بال مان پس منظر ۾ هڪ پينورامڪ پٽي ۽ افقي سليش ۾ تبديل ٿي وئي. ڊريڪ پاڻ کي مشڪل سان ٽرانسپورٽ جي طريقن جي وچ ۾ بدمعاشي سواري جي وچ ۾ تبديل ڪندي ڏٺو، ۽ حيران ٿيڻ جو وقت مليو ته ڪيئن پائلٽ ڏينهن ۾ محفوظ طور تي گذري ويا. ايلسيا، هيلي ڪاپٽر تي سندس ڀرسان ويٺي، پنهنجي جذبات کي ٿورو واضح ڪيو.
  
  "اي دوستو، ڇا توهان سوچيو ته هي دوست اسان کي مارڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي؟
  
  ڪنيماڪا، مضبوطيءَ سان اندر ۾ جڪڙيل ۽ جيتريون اضافي پٽيون هن کي پڪڙي رهيو هو، اوترو هو پڪڙيل ڏندن ذريعي چيو، "مون کي پڪ آهي ته هو سمجهن ٿا ته اهي اُڇلندا آهن.
  
  مواصلات مڪمل طور تي هلندڙ ۽ کليل هئا. خاموشي هوا ڀرجي وئي جڏهن سندن ٽيم سي آءِ اي پاران فراهم ڪيل هٿيارن جو معائنو ڪيو. ڊريڪ کي معمولي مشڪوڪ مليا، جن ۾ Glocks، HKS، جنگي چاقو ۽ دستي بمن جو هڪ قسم شامل هو. رات جي ويزن ڊوائيسز پڻ مهيا ڪيا ويا. صرف چند منٽن کان پوء، هيڊن ڪميونيڪٽر تي ڳالهائڻ شروع ڪيو.
  
  "تنهنڪري، ماڻهو، اهو وقت آهي غور ڪرڻ جو هڪ ٻيو، وڌيڪ ذاتي پاسو هن مشن جي. مقابلو ڪندڙ ٽيمون. سي آءِ اي اڃا تائين چوي ٿي ته ڇهه آهن، پوءِ اچو ته شڪر گذار رهون ته اهو وڌيڪ ناهي. اليگزينڊرريا سيل مسلسل دنيا جي سي آءِ اي سيلز کان، NSA ۽ ڳجهي ايجنٽن کان معلومات حاصل ڪري ٿو. اهي مون کي ڪا به لاڳاپيل حقيقتون پهچائين ٿا-"
  
  "جيڪڏهن اهو انهن جي بهترين مفاد ۾ آهي ،" ڪنسي مداخلت ڪئي.
  
  هيڊن کنگهيو. "مان سمجهان ٿو ته توهان کي سرڪاري ايجنسين سان خراب تجربا ٿيا آهن، ۽ سي آءِ اي واقعي خراب پريس آهي، پر مون انهن لاءِ ڪم ڪيو. ۽ گهٽ ۾ گهٽ مون پنهنجو ڪم صحيح ڪيو. انهن جي حفاظت لاءِ پوري قوم آهي. يقين رکو مان توهان کي حقيقتون ٻڌائيندس.
  
  "مان حيران ٿي ويس ته هن جو اسڪرٽ ڇا مٿي کڻي رهيو آهي،" ايليسيا ڪميونيڪٽر تي سرگوشي ڪندي چيو. "مون کي پڪ آهي ته اهو سٺو ناهي."
  
  ڪينسي هن ڏانهن ڏٺو. "ڪهڙو سٺو ٿي سگهي ٿو جيڪو توهان جي اسڪرٽ کي مٿي ڪري؟
  
  "مون کي ناهي خبر". اليڪشيا تيزيءَ سان چمڪي وئي. "جاني ڊيپ جو وات؟"
  
  هيڊن هن جي ڳلي کي صاف ڪيو ۽ جاري رهي. "ڇهه اسپيشل فورس ٽيمون. اهو ٻڌائڻ مشڪل آهي ته ڪير همدرد آهي ۽ ڪير سراسر دشمن آهي. فرض نه ڪريو. اسان سڀني کي دشمنن وانگر علاج ڪرڻ گهرجي. ڪو به ملڪ جنهن کي اسان ڄاڻون ٿا ان ۾ ملوث آهن اهو تسليم نه ڪندو. مان سمجهان ٿو ته توهان انهن مان ڪجهه ماڻهن کي ڄاڻو ٿا، پر گيت ساڳيو رهي ٿو.
  
  جڏهن هيڊن روڪيو، ڊريڪ برطانوي فوج بابت سوچيو. SAS وٽ ڪافي رجمينٽون هيون ۽ هو ڪيترن ئي سالن کان پري هو، پر تڏهن به الٽرا ايلٽ سپاهين جي دنيا ايتري وڏي نه هئي. هيڊن صحيح هو ته هو هاڻي امڪاني تصادم ۽ تحفظات جي باري ۾ ڳالهائي، بجاءِ ته هو ميدان جنگ ۾ انهن کان بچي وڃي. ڊاهل شايد سويڊن جي دستن ۾ دلچسپي رکي ٿو، ۽ ڪينيزي اسرائيلي ۾. سٺي نوڪري، اتي ڪا روايتي آمريڪي موجودگي نه هئي.
  
  "مان تصور نٿو ڪري سگهان ته چين دوستي آهي ،" هن چيو. "نه ئي روس."
  
  "هن رفتار سان،" مائي دريءَ کان ٻاهر ڏسندي چيو. "اهي اونداهي ۾ شڪلون هونديون."
  
  "ڇا اسان کي هر ملڪ جي موجوده صورتحال جو اندازو آهي؟ - Dahl پڇيو.
  
  "ها، مان صرف ان طرف وڃي رهيو هوس. جيتري قدر اسان ٻڌائي سگهون ٿا، سويڊن جا ڪيترائي ڪلاڪ پري آهن. فرانسيسي اڃا تائين گهر ۾ آهن. موساد تمام ويجهو آهي، تمام ويجهو آهي.
  
  "يقيناً،" دال چيو. "ڪو به واقعي نٿو ڄاڻي ته اهي ڪيڏانهن وڃي رهيا آهن."
  
  ڊريڪ ٿورڙي کنگهه ڪئي. "ڇا توهان سويڊن جي ناڪام ڪوشش کي جواز ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو؟"
  
  "هاڻي تون ائين ٿو لڳين ته تون يوروويزن تي آهين. ۽ ڪو به برطانيه جو ذڪر نه ڪيو. اهي ڪٿي واقع آهن؟ اڃا چانهه ٺاهي رهيا آهيو؟ ڊاهل هڪ خيالي پيالو مٿي ڪيو، هن جي ننڍڙي آڱر هڪ زاويه تي لڪي رهي هئي.
  
  اهو هڪ مناسب نقطو هو. "خير، سويڊن شايد پوئتي شروع ڪيو."
  
  "گهٽ ۾ گهٽ انهن شروع ڪيو."
  
  "ماڻهو،" هيڊن روڪيو. "اهو نه وساريو ته اسان به ان جو حصو آهيون. ۽ واشنگٽن اسان کي فتح جي اميد رکي ٿو.
  
  ڊريڪ چيس. دال مسڪرائي. سمٿ مٿي ڏٺو جيئن لارين ڳالهائڻ شروع ڪيو.
  
  "هن سڀني ۾ هڪ دلچسپ اضافو اهو آهي ته انهن مان ڪجهه ملڪ سختيءَ سان ڪنهن به مداخلت جو مظاهرو ڪري رهيا آهن. يقينا، گندگي جي سطح هميشه بلند آهي، پر اسان ڪجهه بي ايمان عناصر سان معاملو ڪري سگهون ٿا.
  
  "غير رسمي؟ ڦاٿل گروپ؟ - ڪنيماڪا پڇيو.
  
  "اهو ممڪن آهي."
  
  "اهو صرف اسان کي بنيادي معلومات ڏانهن واپس آڻيندو آهي،" هيڊن چيو. "هر ڪو دشمن آهي."
  
  ڊرڪ حيران ٿي ويو ته سمٿ پنهنجي بيان بابت ڇا سوچيو هوندو. واپس Cusco ۾، جوشوا جي دشمني هئي، پر جيئن ته هن جي موت کي حڪومت طرفان منظور نه ڪيو ويو هو ۽ ملڪ ۾ سندن رهڻ مسلسل تبديل ۽ مقابلو ڪيو ويو، ڪنهن کي خبر نه هئي ته ڇا ٿيندو. هن ماڻهوءَ جو موت هڪ حادثو هو، پر لاپرواهي ۽ زيادتي جي ڪري. ها، هو هڪ پارسائي ۽ قاتل هو، پر حالتون مختلف هيون.
  
  هيلي ڪاپٽر کان پوءِ هنن ٻيڙيون ڀريون. ڪارا ڪپڙا پاتل، هنن جا منهن ڇڻيل، هيلي اسپونٽ جي پاڻيءَ ۾ سهڻي نموني اُڏامي رهيا هئا، رات آخر اونداهي سان ڀري پئي. رستو جيڪو هنن ورتو، اهو خالي هو، روشنيون ٽمڪي رهيون هيون پري پري تائين. Hellespont هڪ اهم واهه هو، جيڪو يورپ ۽ ايشيا جي وچ ۾ سرحد جو حصو بڻجي ٿو. هڪ تنگ آبشار، گليپولي ان جي اترين ڪنارن تي واقع هئي، جڏهن ته ان جي ٻين سرحدن مان اڪثر نسبتا گهٽ آبادي هئي. جيئن اهي پاڻي ذريعي چمڪيا، هيڊن ۽ لارين پنهنجو ڪميونيڪٽر استعمال ڪيو.
  
  "هنيبل کي ڪڏهن به قبر نه هئي، نه ته قبر جو نشان به. هڪ شاندار ڪيريئر کان پوء، هن افسانوي جنرل لڳ ڀڳ اڪيلو مري ويو، هڪ وڏي عمر ۾ زهر. پوءِ توهان هڪ اڻ ڄاتل قبر ڪيئن ڳوليندا؟
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو جيئن لارين رڪجي وئي. ڇا هن انهن کان پڇيو؟
  
  سمٿ بهادريءَ سان حل ڳولڻ لاءِ نڪتو. "سونار؟
  
  "اهو ممڪن آهي، پر توهان کي تمام سٺو خيال رکڻو پوندو ته ڪٿي ڏسڻ لاء،" ڊاهل جواب ڏنو.
  
  "انهن کي هڪ غير واضح دستاويز مليو، هڪ قابل رڪارڊ دستاويز، ها، پر وقت وڃائي ڇڏيو،" هيڊن چيو. "هنيبل جي قسمت هميشه انهن ماڻهن کي ناراض ڪيو آهي جيڪي رومن سامراج جي مخالفت ڪندڙ هيرو سان پيار ڪندا هئا. اهڙو ئي هڪ شخص تيونس جو صدر هو، جنهن سٺ جي ڏهاڪي ۾ استنبول جو دورو ڪيو هو. هن دوري دوران، هو صرف هڪ شيء چاهيندو هو ته هو هنيبل جي باقيات سان گڏ تيونس ڏانهن وٺي وڃي. ٻيو ڪجهه به نه هو. ترڪ آخرڪار ڪجھه توجه ڪئي ۽ کيس پاڻ سان گڏ هڪ مختصر سفر تي وٺي ويا.
  
  "سٺ جي ڏهاڪي؟ Dahl چيو. "ڇا اهو نه آهي جڏهن جنگي ڏوهارين پنهنجا ننڍڙا ننڍڙا منصوبا ٺاهڻ شروع ڪيا؟
  
  "گهڻو ڪري". هيڊن چيو. "جڏهن اهي ڪيوبا ۾ آباد ٿيا ۽ نئين زندگي شروع ڪئي. پوءِ سندن نئون آرڊر لڳ ڀڳ ويهن سالن تائين هليو.
  
  "تخليقي حاصل ڪرڻ لاءِ ڪافي وقت،" اليسيا چيو.
  
  "۽ انھن لاءِ چار گھوڙي سوار چونڊيو،" مائي وڌيڪ چيو. "هنيبل - جنگ جو گھوڙا؟ اهو سمجهه ۾ اچي ٿو. پر فتح، ڏڪار ۽ موت ڪير آهن؟ ۽ آفريڪا ۾ ڊارڊنيلس ڇو چار بنيادي هدايتن مان هڪ آهن؟
  
  "سٺو نقطو،" اليسيا مئي جي گونج ڪئي، ڊريڪ کي پنهنجي ڪوشش کي ٻيڻو ڪرڻ جو سبب بڻيو. "توهان کي اها ننڍڙي سوچ واري ڪيپ کي واپس رکڻ جي ضرورت آهي، فاکسي."
  
  لورين مرڪيو. ڊريڪ پنهنجي آواز جي ڍنگ مان ٻڌائي سگهي ٿي. "تنهنڪري ترڪ، خاص طور تي حنيبل لاءِ پنهنجي بي عزتي کان شرمسار ٿي، تيونس جي صدر کي هيلسپونٽ جي هڪ جاءِ تي وٺي ويا. چون ٿا "جتي ٽڪريءَ تي، جتي خستا حال عمارت آهي". هي Hannibal Barca جي مشهور آرامگاهه آهي.
  
  ڊريڪ انتظار ڪيو، پر وڌيڪ ڄاڻ نه آئي. "۽ اڃا،" هن چيو، "اهو ٽيهه سال اڳ هو.
  
  "اها گهڻي دير تائين اتي بيٺا رهيا،" لورين چيو، "۽ ترڪن بلاشڪ گارڊ آف آنر جي ڳالهه ڪئي.
  
  ڊريڪ شڪي نظر آئي. "حقيقت ۾، اهو صرف هڪ اعزازي قبر ٿي سگهي ٿو."
  
  "اهي تيونس جي صدر کي اتي وٺي ويا، ميٽ. هن پنهنجي باڊي گارڊن پاران تصديق ٿيل ريل جا شيشي به کڻي ويا، جن کي گهر موٽڻ تي "هنيبل جي قبر مان ريت" سڏيو. ان حالت ۾، ان سال ۾، ڇا ترڪ واقعي تيونس جي صدر کي دوکو ڏيندا؟
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي اڳتي وڌيو ساحل جي اونداهي وکر ڏانهن. "اسان معلوم ڪرڻ وارا آهيون."
  
  
  باب پنجون
  
  
  ڊريڪ سيبل رنگ واري اسپيڊ بوٽ کي پاڻيءَ مان ڪڍڻ ۾ مدد ڪئي، ان کي پراڻن جڙڙن جي ويجھي پيچ تي موڙيندي ۽ آئوٽ بورڊ موٽر کي چڙهڻ ۾ مدد ڪئي. مئي، ايليسيا ۽ سمٿ هڪ چوٽي قائم ڪرڻ لاء جلدي ڪئي. ڪنيماڪا ڊاهل جي مدد سان ڳري پٺن کي کنيو. ڊريڪ پنهنجي بوٽن هيٺان ريل محسوس ڪئي. هوا مان ڌرتيءَ جي بوءِ هئي. ٻيڙيون تيزيءَ سان هن جي کاٻي پاسي ڪناري تي لهي رهيون هيون. ڪنهن ٻئي آواز خاموشيءَ کي نه ٽوڙيو جيئن سپيئرن اسٽاڪ ورتو.
  
  هيڊن هڪ پورٽبل جي پي ايس نيويگيٽر هٿ ڪري رهيو هو. "چڱو. مون وٽ ڪوآرڊينيٽس پروگرام ٿيل آهن. ڇا اسان وڃڻ لاءِ تيار آهيون؟"
  
  "تيار آهين،" جواب ۾ ڪيترن ئي آوازن جو ساهه کنيو.
  
  هيڊن اڳتي وڌيو، ۽ ڊريڪ سندس پيرن هيٺان ڪوئڪس سينڊ پار ڪندي، سندس پٺيان اچي بيٺو. انهن مسلسل علائقي کي اسڪين ڪيو، پر ٻيو ڪو به نور ذريعو نظر نه آيو. ٿي سگهي ٿو اهي سڀ کان پهرين هتي پهچي ويا. شايد ٻين ٽيمن کي پوئتي رکيو ويو، ڪنهن ٻئي کي تمام ڳري کڻڻ جي اجازت ڏني وئي. شايد هاڻي به انهن کي ڏٺو پيو وڃي.
  
  امڪان لامحدود هئا. ڊريڪ ايلسيا ڏانهن اشارو ڪيو جيئن اهي گذري ويا ۽ انگريز عورت لائن ۾ شامل ٿي. "شايد هڪ طرف کان ٻئي طرف ڦيرڦار ٿي سگهي ٿي."
  
  "سمٿ بابت ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "مان هتي آهيان. رستو صاف آهي".
  
  ها، پر اسان اندرئين پاسي وڃي رهيا آهيون، ڊرڪ سوچيو، پر ڪجهه به نه چيو. نرم واريءَ سخت ڀريل زمين کي رستو ڏنو، ۽ پوءِ اهي بند تي چڙهڻ لڳا. فقط چند فوٽ ڊگھو ۽ ٿلهي چوٽيءَ سان، هو جلد ئي ريگستان جي سرحد پار ڪري ويا ۽ پاڻ کي زمين جي هڪ سڪل ٽڪريءَ تي ڏٺائون. هيڊن رستو ڏيکاريو ۽ اهي بنجر بنجر زمين کي پار ڪري ويا. هاڻي موڪلن جي ڪا ضرورت ناهي. اهي ميلن تائين ڏسي سگهندا هئا، پر مئي ۽ سمٿ وڌيڪ پري رهيا، انهن جي ڏسڻ جي حد وڌائي.
  
  جي پي ايس جي اسڪرين خاموشيءَ سان چمڪي رهي هئي، انهن جي رهنمائي ڪندي انهن جي حدف جي ويجهو اچي رهي هئي، ۽ رات جي اونداهي چاپ انهن جي مٿان شاندار طور تي پکڙيل هئي. ايتري جاءِ سان، آسمان تمام وڏو هو. تارا تمام گهٽ نظر اچن ٿا، ۽ چنڊ هڪ ننڍڙي پٽي آهي. ڏهن منٽن ۾ بدلجي ويا ويهه، پوءِ ٽيهه، ۽ اهي اڃا به اڪيلا پيا هلن. هيڊن ٽيم ۽ اليگزينڊرريا ٻنهي سان ڪميونيڪٽر ذريعي رابطي ۾ رهيو. ڊريڪ کي ماحول کي اندر وٺي وڃڻ ڏيو، فطرت جي جاگيردار تال ۾ سانس. جانورن جا آواز، واءُ، ڌرتيءَ جو گوڙ، اهو سڀ ڪجهه هو، پر ڪجهه به نه هو. هن محسوس ڪيو ته اهي ٽيمون جن جي خلاف هو انهن جي مقابلي ۾ هر هڪ جيترو سٺو ٿي سگهي ٿو، پر هن پنهنجي پنهنجي صلاحيتن ۽ پنهنجن دوستن تي اعتماد ڪيو.
  
  "اڳتي،" هيڊن چيو. "جي پي ايس ڏيکاري ٿو ته زمين اٽڪل چاليهه فوٽ اڀري رهي آهي. ٿي سگهي ٿو اها ٽڪري جنهن کي اسين ڳولي رهيا آهيون. ڏسو."
  
  ٽڪريءَ اوندهه مان آهستي آهستي اڀري آئي، زمين جو هڪ مسلسل اڀرندڙ دڙو جنهن ۾ ٿلهي پاڙن ۽ پٿرن سان سڪي زمين کي لتاڙيو پيو وڃي جيئن اهي رڪاوٽن مان هڪ مستحڪم رستو ٺاهي رهيا هئا. ڊريڪ ۽ ايليسيا هڪ لمحي لاءِ روڪيو ۽ پوئتي ڏسڻ لاءِ، هن صاف سٿري اونداهي کي ياد ڪيو، جيڪا سڄي رستي ۾ ڦاٿل سمنڊ تائين پکڙيل هئي. ۽ ان کان پري، بندرگاهه جون چمڪندڙ روشنيون، هڪ بلڪل مختلف وجود.
  
  "هڪ ڏينهن؟" عليشيا حيران ٿي پڇيو.
  
  ڊريڪ کي اميد هئي. "اسان اتي پهچنداسين،" هن چيو.
  
  "اهو آسان هجڻ گهرجي."
  
  "۽ پيار. سائيڪل هلائڻ وانگر. پر توهان پنهنجي توازن کي ٻيهر حاصل ڪرڻ کان گهڻو اڳ گر ۽ کٽ، زخم ۽ ڇڪيون حاصل ڪندا آهيو.
  
  "تنهنڪري، اڌ رستو اڳ ۾ ئي گذري چڪو آهي." هن کيس ٿوريءَ دير سان ڇهيو ۽ پوءِ ٽڪريءَ ڏانهن وڌندي رهي.
  
  ڊريڪ خاموشيءَ سان سندس پٺيان لڳو. مستقبل ۾ حقيقت ۾ امڪانن جي نئين دولت موجود هئي ته اليسيا ميلز پنهنجي خودڪشي جي چڪر کان آزاد ٿي چڪي هئي. انهن کي صرف اهو ڪرڻو هو ته هڪ ٻئي گروهه کي شڪست ڏني وئي جنن ۽ ميگلومانيڪس جي جهنم ۾، دنيا جي ماڻهن کي تڪليف ڏيڻ لاء.
  
  ۽ اهو ئي سبب آهي ته هن وانگر سپاهي هر شيء کي لڪير تي رکي. ائڊرين لاءِ ايندڙ دروازي ۽ گراهم گلي جي پار. چلو لاءِ، جنهن جدوجهد ڪئي ته پنهنجي ٻن ٻارن کي هر روز وقت تي اسڪول وٺي وڃي. انهن جوڙن لاءِ جيڪي سپرمارڪيٽ جي رستي تي روئيندا ۽ روئيندا رهيا. انهن ماڻهن جي فائدي لاءِ جيڪي رنگ روڊ تي ٽريفڪ جام ۾ سٺي طبيعت سان ويٺا هئا ۽ جيڪي قطار ۾ ٽپو ڏئي رهيا هئا. ان گٽر اسڪيم لاءِ نه جيڪي اونداهيءَ کان پوءِ توهان جي وين يا گيراج تي چڙهندا هئا، جيڪي به ڪري سگھن ٿا، ان سان گڏ. بدمعاشن، طاقت جي ڳولا ڪندڙن ۽ پٺاڻن لاءِ نه. جن عزت، محبت ۽ حفاظت لاءِ سخت جدوجهد ڪئي تن جو به خيال رکيو وڃي. اچو ته جيڪي پنهنجي ٻارن جي مستقبل لاءِ وڙهندا هئا انهن جي حفاظت ۾ يقين رکون. جن ٻين جي مدد ڪئي تن جي مدد ڪئي وڃي.
  
  هيڊن هن جو ڌيان هڪ گهٽ گرنٽ سان پڪڙيو. "اها جڳهه ٿي سگهي ٿي. جي پي ايس چوي ٿو ته اهو آهي، ۽ مان ڏسان ٿو ته هڪ ڇڏيل عمارت اڳيان.
  
  هن ڏٺو ته رنگ برنگي ٽٻڪن مٿان چڙهندي هئي. اهو تڏهن واقعن جو مرڪز هو. هاڻي ذلتن جو وقت نه هو. اهي شايد هنيبل جي قبر جي ڳولا ۾ آتش بازي کي به بند ڪري ڇڏين ها جيڪڏهن اهي اهو تيزيءَ سان ڳولي سگهن ها ته اهي هتي هئا. ڇو ته ڊريڪ کي يقين هو ته جيڪڏهن اهي ان کي ڳولي سگهن ٿا، ته پوء ٻين سڀني ٽيمن کي.
  
  هيڊن تقريبن ايريا کي نوٽ ڪيو. ڪنيماڪا ۽ ڊهل پنهنجا ڳرا پٺيون زمين تي هيٺ ڪري ڇڏيون. مئي ۽ سمٿ بهترين مشاهدي واري پوزيشن ورتي. ڊريڪ ۽ اليسيا مدد ڪرڻ لاء هيڊن جي ويجهو منتقل ٿي ويا. صرف يورگي پوئتي هٽيو، غير يقيني صورتحال ڏيکاريندي جيئن هن انتظار ڪيو ته ٻڌايو وڃي ته ڇا ڪجي.
  
  Kinimaka ۽ Dahl ڪاربن فائبر اسٽينڊ تي ٽنهي کي چڙهڻ ۽ اڃا به وڌيڪ ڏيڻ سان ڪجهه عظيم فليش لائيٽ ٺاهي. اهي صرف روشن بلب نه هئا، اهي سج جي روشني کي ممڪن حد تائين ويجهي ڪرڻ لاء ٺهيل هئا. يقيناً، مصر ۾ به سي آءِ اي جون وسيع صلاحيتون محدود هيون، پر ڊرڪ جو خيال هو ته اهو سامان تمام خراب نه ٿو لڳي. ڪنيماڪا وڏي ايراضيءَ کي روشن ڪرڻ لاءِ اسٽينڊ تي لڳل هڪ چراغ استعمال ڪيو، ۽ پوءِ هيڊن ۽ ڊاهل زمين جي سروي ڪرڻ لاءِ ويا.
  
  "هاڻي ڌيان ڏي،" هيڊن کين چيو. "آخري فيصلي جو حڪم دعويٰ ڪري ٿو ته هٿيارن کي هنيبل جي موت کان گهڻو پوءِ هتي دفن ڪيو ويو. هي هڪ اڻڄاتل قبر آهي، نه هڪ پٿر. تنهن ڪري اسان ڳولي رهيا آهيون پريشان ٿيل زمين، نه هڏا، بلاڪ يا ڪالمن. اسان اهي شيون ڳولي رهيا آهيون جيڪي تازو دفن ڪيون ويون آهن، نه قديم آثار. اهو تمام ڏکيو نه هجڻ گهرجي - "
  
  "ائين نه چئو!" داهل رڙ ڪئي. "توهان سڀ ڪجهه وساري ڇڏيندؤ، لعنت آهي.
  
  "مان صرف اهو چئي رهيو آهيان ته اسان کي هنيبل کي ڳولڻ جي ضرورت ناهي. رڳو هٿيار".
  
  "سٺو نقطو." ڪنيماڪا گھمڻ جي چوڌاري روشني کي ٿورو ترتيب ڏنو.
  
  هيڊن زمين تي ٽن هنڌن کي نشان لڳايو. اهي سڀ ائين لڳندا هئا جيئن اهي ڪنهن نه ڪنهن طريقي سان تبديل ٿي ويا آهن، ۽ تازو ڪو به نه. يرگئي احتياط سان ويجھو آيو، هٿ ۾ بيلچو. ڊريڪ ۽ اليسيا هن سان شامل ٿيا، ڪنيماڪا جي پٺيان.
  
  "بس کٽيو،" هيڊن چيو. "جلدي ڪريو".
  
  "جيڪڏهن ڪو بوبي ٽريپ هجي ته ڇا ٿيندو؟ عليشيا پڇيو.
  
  ڊريڪ زبون حال عمارت ڏانهن ڏٺو. ديوارون اداسيءَ سان لڪي رهيون هيون، لڪي رهيون هيون، ڄڻ ته دنيا جو وزن هو. هڪ پاسو اڌ ۾ ڪٽيو ويو هو ڄڻ ته ڪنهن وڏي ڪليور سان، بلاڪ هاڻي ٻنهي طرفن کان ڇڪيل ڏندن وانگر اڀري رهيا هئا. ڇت ڪافي عرصو اڳ ڊهي چڪي هئي، نه دروازا هئا ۽ نه دريون. "خير، اهو نٿو لڳي ته اسان اتي پناهه ڳولي سگهنداسين."
  
  "تنهنجي مهرباني".
  
  "پريشان نه ڪر، پيار. پنهنجو مٿو مٿي رکو".
  
  ڊريڪ ڪاوڙيل چمڪ کي نظر انداز ڪيو ۽ ڪم ڪرڻ لڳو. "پوءِ چار گهوڙي سوارن جي ڪهڙي اهميت آهي؟ هن ڪميونيڪيٽر تي هيڊن کان پڇيو.
  
  "ٿنڪ ٽينڪ جو بهترين اندازو؟ اهي تاريخي انگن اکرن سان ملن ٿا جيڪي اسان ڳولي رهيا آهيون ۽ هٿيار جيڪي اسان ڳولڻ جي اميد ڪريون ٿا. تنهن ڪري، Hannibal، رومن کان نفرت ڪرڻ لاء اٿي، روم ۾ لڳ ڀڳ لامحدود جنگ شروع ڪيو، صحيح؟ هي اهو آهي جتي اسان کي جنگ جا هٿيار ملندا.
  
  "اهو به ٿي سگهي ٿو ته اهي گهوڙي سوار هجن،" ڪنيماڪا مداخلت ڪئي. "منهنجو مطلب آهي، هينيبل هو."
  
  "ها، ٿورو گهڻو مبهم، منو."
  
  "پوءِ ان جو بائبل سان ڪو به واسطو ناهي؟ ڊريڪ زمين جو ٻيو دڙو ڪڍيو. "ڇاڪاڻ ته اسان کي انهن بيوقوف ڪوڊن جي ڪنهن به ضرورت ناهي."
  
  "خير، اهي وحي ۾ ظاهر ٿيا ۽ -"
  
  "واهه! ايلسيا اوچتو رڙ ڪئي. "منهنجو خيال آهي ته مون کي ڪجهه مارايو!"
  
  "۽ ڌيان،" مئي جو آواز ڪميونيڪيٽر تي سرگوشي ڪيو. "پاڻيءَ تي نيون روشنيون ظاهر ٿيون آهن، اهي جلدي اچي رهيون آهن.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  ڊريڪ بيچ کي فرش تي لاٿو ۽ ايلسيا کي ڏسڻ لاءِ اڳتي وڌيو. يوگي اڳ ۾ ئي اتي موجود هئي، هن جي کوٽائي ۾ مدد ڪندي. ڪنيماڪا پڻ جلدي ترقي ڪئي.
  
  "اسان وٽ ڪيترو وقت آهي؟" هيڊن تڪڙو پڇيو.
  
  "انهن جي رفتار جي حساب سان، ٽيهه منٽ مٿي،" سمٿ جواب ڏنو.
  
  دال غور سان ڏٺو. "ڪجهه سراغ؟
  
  "شايد موساد،" ڪنسي جواب ڏنو. "اهي سڀ کان ويجھا هئا."
  
  ڊريڪ قسم کنيو. "صرف هڪ دفعو مون چاهيو ته لات سويڊن پهرين اچي."
  
  ايلسيا سوراخ ۾ گوڏن ڀر بيٺي، پنهنجي بيلچ جي ڪنڊ کي نرم زمين ۾ کوٽيندي، شيءِ کي آزاد ڪرڻ جي ڪوشش ڪندي. هوءَ جدوجهد ڪندي، خوشيءَ سان مبہم ڪنارن ڏانهن ڇڪيندي رهي. ڪنيماڪا مٿي کان زمين کي صاف ڪري رهيو هو جيئن يورگي ايلسيا کي زمين ۾ هميشه وڌندڙ زخم ۾ شامل ڪيو.
  
  "هي ڇا آهي؟" - آءُ پڇيو. ڊريڪ پڇيو.
  
  هيڊن پنهنجا هٿ گوڏن تي رکي بيٺا هئا. "مان اڃا تائين يقين سان نٿو چئي سگهان."
  
  "پنهنجو پاڻ کي گڏ ڪر، اليسيا." ڊرڪ مسڪرايو.
  
  هڪ چمڪ ۽ مٿي ڪيل آڱر هن جو واحد جواب هو. اعتراض واري شيءِ مٽيءَ ۾ ڍڪيل هئي ۽ هر طرف مٽيءَ ۾ ڍڪيل هئي، پر ان جي هڪ شڪل هئي. اوبلونگ، اٽڪل ٻه ميٽر هڪ ميٽر جي ماپ ۾، ان کي هڪ مخصوص دٻي جي شڪل هئي ۽ آسانيء سان منتقل ڪيو ويو، اهو ڏيکاري ٿو ته اهو تمام ڳرو نه هو. مسئلو اهو هو ته ان جي چوڌاري سخت زمين ۽ پاڙون ٺهيل هيون. ڊريڪ دٻي مان سمنڊ ڏانهن ڏٺو، روشنين کي ڪڏهن به ويجهو ٿيندي ڏسي رهيو هو ۽ حيران ٿي ويو ته آخر اهڙو ننڍڙو، هلڪو وزن وارو ڪنٽينر ڪيئن تباهه ڪندڙ فوجي هٿيار رکي سگهي ٿو.
  
  "پندرهن منٽ،" سمٿ ٻڌايو. "ٻيو ڪوبه نشان نه آهي اچڻ جا."
  
  ايليسيا زمين سان وڙهندي، لعنت ڪندي ۽ پهرين ته ڪٿي به نه ملي، پر آخرڪار هن شيء کي هٽائي ڇڏيو ۽ يوگي کي ان کي ڪڍڻ جي اجازت ڏني. تنهن هوندي به، وڏيون وڏيون ڊاکون ۽ ڳنڍيل پاڙون کيس خوشيءَ سان چمڪنديون رهيون، هڪ سخت، مڙيل گُچ جنهن وڃڻ کان انڪار ڪيو. ھاڻي اُھي مٽيءَ ۾ اٽڪي پيا ھئا، پنھنجا ڪپڙا لاھي رھيا ھئا ۽ ڦلن تي ٽيڪ ڏئي رھيا ھئا. ڊريڪ واضح "مرد ڪم تي" واري لائن کان پاسو ڪيو ۽ لفٽ ڪرڻ ۾ مدد لاءِ اڳتي وڌيو. Dahl به ھيٺ لھي ويو، ۽ اھي گڏجي ھڪڙي شيء جي پاسي تي مدد ڳولڻ ۽ ان کي ٻاھر ڪڍڻ ۾ مدد ڪئي. روڙ احتجاج ڪيو، ٽوڙيو ۽ بي نقاب ڪيو. ڪي پياري زندگي لاءِ رکيا ويا. ڊريڪ دٻايو ۽ محسوس ڪيو ته اهو سوراخ ۽ ڪنڊ مٿان چڙهندو آهي. مٿان کان بيڪار مٽيءَ جا درياهه وهڻ لڳا. پوءِ هو ۽ ڊاهل گڏ بيٺا ۽ ايلسيا ۽ يورگي ڏانهن نهاري رهيا هئا. ٻنهي جا منهن لڙڪيل هئا ۽ زور سان ساهه کڻي رهيا هئا.
  
  "ڇا؟" - آءُ پڇيو. ڊريڪ پڇيو. "ڇا توهان ٻئي چانهه جو وقفو ڪرڻ جو ارادو ڪري رهيا آهيو؟ ھتان ھتان ھليو وڃ".
  
  اليسيا ۽ يوگي ٻه ڀيرا سوراخ جي هيٺان چيڪ ڪيو، وڌيڪ دٻي يا شايد پراڻي هڏا ڳولي رهيا هئا. ڪجھ به نه مليو. ٿوري دير کان پوءِ، نوجوان روسي سوراخ جي ڪناري سان ڀڄڻ لڳو، اتي اهڙو سهارو ڳولي لڌو جتي ڪو به نظر نه پيو اچي، تنهن ڪري هو ٻڪريءَ کي مٿي ڪري سوراخ جي ڪناري تي چڙهي سگهيو. اليشيا ڏٺو ته ڇا ٿي رهيو آهي غمگين سان، ۽ پوءِ ٿورو بيزاريءَ سان پاسي ڏانهن وڌيو. ڊريڪ هن جو هٿ پڪڙي هن کي مٿي کنيو.
  
  هن چيو. "توهان پنهنجو ڦل وساري ڇڏيو.
  
  "ڇا تون وڃڻ ٿو چاهين؟ مان پهرين سر پيش ڪريان ٿو.
  
  "تحمل، ضبط".
  
  هيڊن هيٺان سوراخ ۾ ڏسڻ لڳو. "مون سوچيو ته اهو سٺو وقت هوندو جيڪو هڪ لمحو گذارڻ لاءِ هڪ لمحو غريب پراڻا Hannibal Barca سان گڏ گذاريو. اسان ڪنهن ساٿي سپاهي جي بي عزتي نٿا ڪرڻ چاهيون.
  
  ڊريڪ اتفاق ۾ ڪنڌ لوڏيو. "ليجنڊ".
  
  "جيڪڏهن هو اتي به هيٺ آهي."
  
  "نازين پنهنجي تحقيق ڪئي،" هيڊن چيو. "۽، مان بيزاريءَ سان اعتراف ڪريان ٿو، هنن اهو سٺو ڪيو. Hannibal مستقل شهرت حاصل ڪئي ڇاڪاڻ ته هو پنهنجي نوڪري ۾ سٺو هو. هن جو سفر الپس پار ڪري رهيو آهي، شروعاتي جنگين جي سڀ کان وڌيڪ قابل ذڪر فوجي ڪاميابين مان هڪ آهي. هن فوجي حڪمت عمليون متعارف ڪرايون جيڪي اڄ به ساراهه جوڳيون آهن.
  
  ٿوري دير کان پوءِ هنن مٿي ڏٺو. دال به ساڻن گڏ هئي. ڪنيماڪا شيءِ کي ڦيرايو ته اونداهي ڪاٺ مان ٺهيل هڪ مضبوط دٻو ظاهر ڪيو. مٿي تي هٿيارن جو هڪ ننڍڙو ڪوٽ هو، ۽ هوائي ان کي ڏيکارڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  هيڊن مون ڏانهن نهاريو. "اهو ئي سڀ ڪجهه آهي. سندن گھر جو لوگو. آخري فيصلي جو حڪم. "
  
  ڊريڪ ان جو اڀياس ڪيو، علامت کي ياد ڪيو. اهو هڪ ننڍڙو مرڪزي دائرو جهڙو هوندو هو، جنهن جي چوڌاري چار موڙ ٿيل چوٽيون ان جي چوڌاري ڪمپاس تي مختلف نقطن تي رکيل هونديون آهن. دائرو لامحدوديت جي علامت هو.
  
  "اسڪيٿس هٿيار آهن،" هيڊن چيو. "توهان جي اندروني دنيا جي حفاظت؟" هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "جيڪڏهن ضروري هجي ته پوءِ ان سان معاملو ڪنداسين. اچو ته."
  
  سمنڊ ۾ هاڻي روشنيون نه رهيون هيون، جنهن جو مطلب اهو هو ته موساد، جيڪڏهن اهو سڀ کان ويجهو هو، ته هو مضبوط زمين تي پهچي چڪو هو ۽ پوري رفتار سان پندرهن منٽن کان به گهٽ پري هو. ڊريڪ هڪ ڀيرو ٻيهر حيران ٿي ويو ته مقابلو ڪيئن ختم ٿيندو. اسپيئر کي حڪم ڏنو ويو هو ته هو هر قيمت تي چار هٿيار محفوظ ڪن، پر جنگ جي ميدان ۾ آرڊر تمام گهٽ ئي ڪيا ويا. هن ٻين جي منهن تي اعصابي تاثرات ڏٺا ۽ ڄاتو هو ته انهن ساڳيو ئي محسوس ڪيو، ايستائين جو هيڊن، جيڪو ڪمانڊ ڍانچي جي تمام ويجهو هو.
  
  اهي وڃڻ جي تياري ڪري رهيا هئا.
  
  "مقابلي کان بچڻ جي ڪوشش ڪريو،" هيڊن چيو. "ظاهر آهي".
  
  "جيڪڏهن اسان نٿا ڪري سگهون ته ڇا؟" - Dahl پڇيو.
  
  "خير، جيڪڏهن اهو موساد آهي، شايد اسان ڳالهائي سگهون ٿا."
  
  "مون کي شڪ آهي ته انهن وٽ آئي ڊي ويسٽون هونديون،" ايليسيا چيو. "هي هڪ پوليس شو ناهي."
  
  هيڊن لمحي طور تي پنهنجي ڪميونيڪيٽر کي آف پوزيشن ۾ تبديل ڪيو. "جيڪڏهن اسان تي گوليون لڳيون ، اسان وڙهنداسين ،" هن چيو. "ٻيو ڇا ڪري سگهون ٿا؟
  
  ڊريڪ هن کي بهترين سمجهوتو طور ڏٺو. هڪ مثالي دنيا ۾، اهي ويجهن سپاهين کان گذري ويا هوندا ۽ انهن جي ٽرانسپورٽ ڏانهن واپس موٽندا هئا بغير ڪنهن نقصان جي ۽ اڻڄاتل. يقينا، SPEAR هڪ مثالي دنيا ۾ موجود نه هوندو. هن پنهنجي هٿيارن کي ٻيهر جانچيو جيئن ٽيم ٻاهر وڃڻ لاءِ تيار ٿي.
  
  "ڊگهو رستو وٺو،" هيڊن صلاح ڏني. "اهي نه ڪندا".
  
  سڀ احتياط. تڪرار کان بچڻ لاء سڀ طريقا.
  
  لورين جو آواز سندس ڪنن ۾ گونجڻ لڳو. "اسان کي خبر ملي آهي، ماڻهو. سويڊن به اچي رهيا آهن.
  
  
  باب ستين
  
  
  ڊريڪ رستي جي اڳواڻي ڪئي، پھريائين زوال پذير عمارت جي چوڌاري گھمندو ۽ پوءِ ھيٺ لھي ويو. اونداهي اڃا تائين زمين کي ڍڪي ڇڏيو هو، پر صبح جو ڪنڊ ڀرسان هو. ڊريڪ پنهنجي رستي کي هڪ اڻ برابري لوپ ۾ بيان ڪيو جيستائين هو پاڻ کي سمنڊ جي سامهون رخ ۾ نه مليو.
  
  هوش خبردار، مٿو مٿي ڪيو، ٽيم اسان جي پٺيان.
  
  دھل دٻي تي قبضو ڪيو، احتياط سان ڍڪ کي پنھنجي ھٿ ھيٺ رکيو. ڪينزي هن جي پاسي ڏانهن ڀڄي ويو، هن کي پنهنجو رستو ڳولڻ ۾ مدد ڪئي. ٽيم نائيٽ ويزن گيئر پائي رهي هئي، سواءِ سمٿ جي، جن پنهنجي آس پاس جي ماحول کان مڪمل باخبر رهڻ کي ترجيح ڏني. اهو هڪ سٺو ميلاپ هو. هڪ ٻئي سان گڏ ۽ هڪ فائيل ۾ اهي ڊوڙندا رهيا، تان جو هو ٽڪريءَ جي پيرن تائين پهتا ۽ هڪ اهڙي سڪل ميداني ميدان ۾ جتي ڪا به پناهه ڪانه هئي. ڊريڪ پنهنجي لوپ ڏانهن بيٺو، انهن کي ٻيڙين جي عام طرف ڏانهن وٺي ويو. هڪ لفظ به نه ڳالهايو ويو - هرڪو پنهنجي حواس کي پنهنجي چوڌاري چيڪ ڪرڻ لاء استعمال ڪيو.
  
  انهن کي خبر هئي ته انهن جا دشمن ڪيترا خطرناڪ هئا. هن ڀيري ڪا به اڌ دلچسپي نه آهي. اڄ، ۽ ايندڙ، ۽ ايندڙ، انهن سپاهين سان مقابلو ڪيو ويو جيڪي انهن کان گهٽ نه هئا.
  
  لڳ ڀڳ.
  
  ڊريڪ سست ٿي ويو، محسوس ڪيو ته اهي ٿورو تيز ٿي رهيا آهن. زمينون سندن حق ۾ نه هيون. اڀرندي افق ڏانهن هڪ هلڪي چمڪ اچي رهي هئي. جلد ئي ڪو ڍڪ نه هوندو. سمٿ سندس ساڄي ۽ مائي سندس کاٻي پاسي بيٺو. ٽيم گهٽ رهي. ٽڪريءَ جي ٽٽل عمارت جنهن جي چوٽيءَ تي هئي، انهن جي پويان لڪي، ٿلهي ٿي وئي. ڪيترن ئي وڻن سان جڙيل ٻڪرين جي قطار اڳيان نظر آئي، ۽ ڊريڪ کي ڪجهه آرام محسوس ٿيو. اهي هڪ ڊگهو رستو اتر اوڀر طرف هئا جتي انهن جي ضرورت هئي، پر آخر نتيجو ان جي قابل هو.
  
  بهترين صورت حال؟ نه وڙهڻ.
  
  هو اڳتي وڌيو، خطري کي ڳولي رهيو هو ۽ پنهنجي جسماني ٻولي کي غير جانبدار رکندو هو. رابطو خاموش رهيو. جيئن اهي پناهه جي ويجهو پهتا، اهي سست ٿي ويا، جيڪڏهن ڪو ماڻهو اڳ ۾ ئي موجود هو، انتظار ڪري رهيو هو. ڪمانڊوز جي طور تي، اهي ڊيڄاريندڙ جي توقع ڪري سگھن ٿا، پر هن مشن تي ڪجهه به نه ورتو وڃي.
  
  ڊريڪ ڏٺو ته هڪ وڏو علائقو ڪيترن ئي وڻن ۽ ويران ٻڪرين سان ڀريل هو ۽ روڪي، ٻين کي وقفو وٺڻ جو اشارو ڏنو. نظارن جي معائنو ڪجهه به ظاهر نه ڪيو. ٽڪريءَ جي چوٽيءَ تائين ويران هئي، جيترو هن کي نظر پئي آيو. انهن جي کاٻي پاسي، ٿلهي ڍڪ سڄي رستي کي هڪ لوڻ واري ميدان ڏانهن ۽ پوء سمنڊ جي ڪنارن ڏانهن وٺي ويو. هن اندازو لڳايو ته سندن ٻيڙيون پندرهن منٽن جي پنڌ تي هونديون. هن خاموشيءَ سان ڪنيڪشن آن ڪيو.
  
  "لارين، سويڊن بابت ڪا خبر آهي؟
  
  "نه. پر انهن کي ويجهو هجڻ گهرجي.
  
  "ٻيون ٽيمون؟"
  
  "روس هوا ۾ آهي." هوءَ شرمسار ٿيڻ لڳي. "مان توهان کي پوزيشن نه ٿو ڏئي سگهان."
  
  "هي جڳهه هڪ گرم علائقو ٿيڻ واري آهي ،" سمٿ چيو. "اسان کي هلڻ گهرجي."
  
  Drake اتفاق ڪيو. "اچو ته ٻاهر هلون.
  
  هو اٿي بيٺو ۽ هڪ رڙ ٻڌي جيئن ڪنهن گولي وانگر ڇرڪائيندڙ هئي.
  
  "اتي روڪ! اسان کي هڪ باڪس جي ضرورت آهي. حرڪت نه ڪر".
  
  ڊريڪ سنکو نه ڪيو، پر جلدي ھيٺ لھي ويو، ٻئي ڊيڄاريندڙ لاء شڪرگذار ۽ حيران ٿي ويا ته انھن دشمن کي وڃائي ڇڏيو آھي. ڊاهل هن ڏانهن نهاريو ۽ ايليسيا حيران ٿي نظر آئي. مائي به حيرت ڏيکاري.
  
  ڪينسي پنهنجي زبان کي دٻايو. "اهو موساد هجڻ گهرجي."
  
  "ڇا تو انهن کي بندوق جي زور تي ورتو؟ هيڊن پڇيو.
  
  "ها،" ڊرڪ چيو. "اسپيڪر سڌو اڳتي آهي ۽ شايد ٻئي پاسي مددگار آهن. بلڪل جتي اسان ٿيڻ چاهيون ٿا.
  
  "اسان اڳتي نه ٿا وڌي سگهون،" مائي چيو. "اسان واپس وڃي رهيا آهيون. ان طرف". هن اوڀر ڏانهن اشارو ڪيو. "هڪ پناهه ۽ روڊ آهي، ڪيترائي فارم. شهر ايترو پري ناهي. اسان نڪرڻ جو اعلان ڪري سگهون ٿا.
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن ڏٺو. انهن جو باس لڳي رهيو هو ته اتر طرف سامونڊي ڪناري سان، اوڀر طرف تمدن ڏانهن، يا جنگ کي منهن ڏيڻ جي وچ ۾ چونڊ وزن آهي.
  
  "ڪجهه به سٺو نه ٿيندو جيڪڏهن اسان هتي رهون ٿا،" ڊاهل چيو. "هڪ اشرافي دشمن جو مقابلو ڪرڻ هڪ چئلينج هوندو، پر اسان ڄاڻون ٿا ته وڌيڪ رستي تي آهن."
  
  ڊاک اڳ ۾ ئي ڄاڻي ٿو ته مئي صحيح هو. اتر نجات جي ڪا به واٽ پيش نه ڪئي. اهي هيلي اسپونٽ سان گڏ بغير ڍڪڻ جي ڊوڙندا ۽ خالص قسمت تي ڀروسو ڪندا ته جيئن اهي ٽرانسپورٽ جي ڪنهن به صورت ۾ ٿڪجي سگهن. اوڀر طرف سفر ڪرڻ جو موقعو ڏنو ويو.
  
  ان کان علاوه، ٻيون ٽيمون شايد ئي ڪنهن شهر مان اچن ها.
  
  هيڊن ان کي سڏيو ۽ پوءِ اوڀر ڏانهن رخ ڪيو، علائقي جو اندازو لڳايو ۽ جلدي فرار ٿيڻ جا موقعا. ان مهل وري آواز آيو.
  
  "اتي ئي رهو!"
  
  "شٽ،" ايليسيا چيو. "هي دوست نفسياتي آهي."
  
  "مون کي صرف سٺي نظر آهي،" سمٿ چيو، بصري ٽيڪنالاجي ڏانهن اشارو ڪيو. "ڪجهه مضبوط شيءِ پٺيان لڪ. اسان باهه کڻڻ وارا آهيون."
  
  ٽيم روانو ٿيو، اوڀر طرف. بني اسرائيلن فائرنگ ڪئي، گوليون ٻرندڙن جي مٿي تي لڳل وڻن جي ٽڪرن ۽ شاخن جي وچ ۾ ٽڪرائجي ويون. پنن جو مينهن وسڻ لڳو. ڊريڪ تيزيءَ سان چڙھيو، اھو ڄاڻندو ھو ته شاٽ عمدي طور تي مٿاھين ھجن، ۽ حيران ٿي رھيا ھئا ته ھو ھتي ڪھڙي نئين جنگ جو ارادو ڪري رھيا آھن.
  
  "اهو صرف هڪ فوجي ٽريننگ وانگر آهي،" اليسيا چيو.
  
  "مان واقعي اميد ڪريان ٿو ته اهي ربر جون گوليون استعمال ڪندا ،" ڊاهل جواب ڏنو.
  
  اهي چڙهندا ۽ سڌاريندا، اوڀر طرف وڌيا، مضبوط وڻن تائين پهچندا ۽ اکين کي پڪڙيندا رهيا. ڊريڪ واپس فائرنگ ڪئي، عمدي طور تي بلند. هن کي حرڪت جو ڪوبه نشان نظر نه آيو.
  
  "مشڪل بدمعاش."
  
  "ننڍي ٽيم،" ڪنزي چيو. "هوشياري سان. خودڪار مشينون. اهي هڪ فيصلي جو انتظار ڪندا."
  
  ڊريڪ پورو فائدو وٺڻ جو شوقين هو. ٽيم احتياط سان پنهنجو رستو اوڀر طرف ٺاهيو، سڌو پيلي صبح ۾ جيڪو اڃا تائين پري افق کي خطرو هو. ايندڙ صاف ڪرڻ تي پهچي، ڊريڪ ٻڌو ۽ عملي طور تي گولي جي سيٽي محسوس ڪئي.
  
  "ڳالهه". هو ڍڪڻ لاءِ ڪبوتر. "اهو هڪ ويجهو هو."
  
  وڌيڪ شوٽنگ، پناهه جي وچ ۾ وڌيڪ ليڊ ڊسچارج. هيڊن ڊريڪ جي اکين ۾ گهوري ڏٺو. "انهن جا طريقا بدلجي ويا آهن."
  
  ڊريڪ هڪ ڊگهو ساهه ورتو، مشڪل سان ان تي اعتبار ڪيو. اسرائيلي سخت فائرنگ ڪئي ۽ بلاشڪ احتياط سان ترقي ڪئي پر فائدي واري رفتار سان. هڪ ٻي گولي هڪ وڻ مان ڇل جو هڪ ٽڪرو ڦاڙي ڇڏيو صرف يوگا جي مٿي جي پويان، جنهن جي ڪري روسين کي سخت تشدد جو نشانو بڻايو ويو.
  
  "چڱو ناهي،" ڪينسي ڪاوڙ ۾ وراڻيو. "ڪجهه به سٺو ناهي".
  
  ڊريڪ جون اکيون چمڪ جهڙيون هيون. "هيڊن، لارين سان رابطو ڪر. هن کي قرو جي تصديق ڪريو ته اسان فائر ڪري رهيا آهيون!
  
  "اسان کي باهه واپس ڪرڻي آهي،" ڪنسي رڙ ڪئي. "توهان ماڻهو اڳي ڪڏهن به نه چيڪ ڪيو آهي."
  
  "نه! اهي اجرتي سپاهي آهن، اشراڪ سپاهي جيڪي تربيت يافته آهن ۽ حڪمن جي پيروي ڪندا آهن. اهي ڀنگ وارا اتحادي آهن، امڪاني دوست. ان کي چيڪ ڪريو، Hayden. ان کي هاڻي چيڪ ڪريو! "
  
  نيون گوليون زير زمين کي ڇڪي ڇڏيون. دشمن پوشيده، اڻ ٻڌو رهيو؛ SPIR انهن جي اڳڀرائي بابت صرف پنهنجي تجربي مان ڄاڻي ٿو. ڊريڪ ڏٺو جيئن هيڊن ڪم جي بٽڻ کي دٻايو ۽ لارين سان ڳالهايو، پوءِ جلدي جواب لاءِ دعا ڪئي.
  
  موساد جا سپاهي ويجهو آيا.
  
  "اسان جي حيثيت جي تصديق ڪريو." جيتوڻيڪ دال جو آواز سخت ٿي ويو. "لورين! ڇا توهان فيصلو ڪري رهيا آهيو؟ ڇا اسان وڙهڻ وارا آهيون؟ "
  
  
  **
  
  
  SPEAR ٽيم، اڳ ۾ ئي سندن ٻيڙين تان هٽايو ويو، وڌيڪ اوڀر ڏانهن وڃڻ تي مجبور ڪيو ويو. انهن کي باهه هيٺ سخت وقت هو. سڃاتل اتحادين سان وڙهڻ لاءِ تيار نه هئا، هنن پاڻ کي پنهنجي ڳچيءَ تائين خطرو محسوس ڪيو.
  
  ڌاڙيل، ڇڪتاڻ ۽ خونريزي، انهن پنهنجي هٿيارن ۾ هر چال استعمال ڪئي، هر چال پنهنجي ۽ موساد جي وچ ۾ وڌيڪ فاصلو وڌائڻ لاء. لارين جي واپسي ۾ صرف چند منٽ لڳي ويا، پر اهي منٽ جسٽن بيبر جي سي ڊي کان وڌيڪ ڊگها رهيا.
  
  "ڪورو ناخوش آهي. هن چيو ته توهان کي هڪ حڪم مليو آهي. هر قيمت تي پنهنجا هٿيار رکو. اهي چارئي.
  
  "۽ اهو سڀ ڪجهه آهي؟" ڊريڪ پڇيو. "ڇا توهان هن کي ٻڌايو ته اسان ڪنهن سان ڊيل ڪري رهيا هئاسين؟"
  
  "ضرور. هوءَ ڪاوڙيل لڳي رهي هئي. منهنجو خيال آهي ته اسان هن کي پريشان ڪيو آهي.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. سمجھ ۾ نٿو اچي. اسان کي ان تي گڏجي ڪم ڪرڻ گهرجي.
  
  Dahl پنهنجي راء جو اظهار ڪيو. "اسان اصل ۾ پيرو ۾ هن جي حڪم جي خلاف ويا هئاسين. ٿي سگهي ٿو اهو واپسي آهي. "
  
  ڊريڪ ان تي يقين نه ڪيو. "نه. اهو ننڍڙو هوندو. هوءَ اهڙي قسم جي سياستدان ناهي. اسان اتحادي مخالف آهيون. گندو. "
  
  "اسان وٽ حڪم آهي،" هيڊن چيو. "اچو ته اڄ جيئرو رهون ۽ سڀاڻي وڙهون.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته هوءَ صحيح هئي، پر هو مدد نه ڪري سگهيو پر اهو سوچي ٿو ته اسرائيلين شايد ساڳيو ئي چيو. اهڙيءَ ريت صديون پراڻيون شڪايتون شروع ٿيون. ھاڻي، ھڪڙي ٽيم جي حيثيت ۾، انھن پنھنجي اوڀر طرف ڪم ڪيو، پنھنجي ٻيلي جي ڍال جي اندر رھي، ۽ ھڪڙو گارڊ منظم ڪيو، جيڪو گھڻو جارحاڻو نه ھو، پر اسرائيلين کي سست ڪرڻ لاءِ ڪافي ھو. سمٿ، ڪنيماڪا ۽ مائي شاندار نموني ڏيکاري رهيا هئا ته هاڻي انهن جو مطلب ڪاروبار آهي، هر موڙ تي پنهنجن مخالفن کي ٽنگڻ.
  
  اهو انهن جي پٺيان آيو جيئن ڊريڪ وڻن مان ڦٽي ويو. هيلي ڪاپٽر مٿي چڙهيو، پوءِ جھڪيو ۽ ڪجهه غير واضح ڪليئرنگ ۾ لينڊ ڪيو. هيڊن کي هڪ لفظ چوڻ جي ضرورت نه هئي.
  
  "سويڊن؟ روسي؟ خدا، هي صرف گندو آهي، دوستو!
  
  ڊريڪ فوري طور ٻڌو ته شاٽ ان طرف کان اچي رهيا آهن. جيڪو صرف هيلي ڪاپٽر مان نڪتو، ان تي فائرنگ ڪئي وئي، ۽ موساد طرفان نه.
  
  هن جو مطلب اهو ٿيو ته چار اسپيشل فورسز جون ٽيمون هاڻي ويڙهه ۾ هيون.
  
  اڳتي هلي ٻيلو ختم ٿيو، پٿر جي ديوارن سان لڳل وسيع ميدان کان ٻاهر هڪ پراڻو فارم هائوس ظاهر ٿيو.
  
  "ڪجهه وقت وٺو،" هن رڙ ڪئي. "سخت ۽ تيز عمل ڪريو. اسان اتي ٻيهر گڏ ٿي سگهون ٿا.
  
  ٽيم ائين ڀڄڻ لڳو ڄڻ دوزخ جا ڪڪر سندن ڳچيءَ تي گرم هجن.
  
  
  **
  
  
  هڪ مڪمل پر ڪنٽرول رفتار تي هلڻ، ٽيم بي ترتيب سان ڍڪ مان نڪرندي ۽ فارم هائوس ڏانهن وڌي وئي. ديوارون ۽ دريون جا دروازا تقريباً ٽڪريءَ تي موجود گھر جيان ئي سڙيل هئا، جيڪي انساني موجودگيءَ جي غير موجودگيءَ کي ظاهر ڪن ٿا. خاص قوتن جا ٽي ٽولا انهن جي پويان پيا آهن، پر ڪيترو ويجهو؟
  
  ڊريڪ کي خبر نه هئي. هُو وڏيءَ حد تائين جاگنگ ڪري اُڀريل زمين تي، پنهنجي رات جو خواب ڪڍي ۽ روشن آسمان کي استعمال ڪندي پنهنجي رستي کي نشانو بڻائيندو رهيو. اڌ ٽيم اڳتي ڏٺو، اڌ پوئتي ڏٺو. مائي ڪاوڙ ۾ چيو ته هن موساد جي ٽيم کي ٻيلي جي ڪناري تي پهچندي ڏٺو، پر پوءِ ڊريڪ پهرين هيٺئين ڀت تي پهچي ويو ۽ مائي ۽ سمٿ ٿوري مقدار ۾ دٻائيندڙ فائر کوليا.
  
  اهي گڏجي پٿر جي ڀت جي پويان لڪي ويا.
  
  فارم هائوس اڃا ويهه پنڌ اڳتي هو. ڊريڪ کي خبر هئي ته اهو انهن کي سٺو نه ٿيندو ته اسرائيلين ۽ ٻين کي آباد ڪرڻ ۽ مثالي نظر واريون لائينون قائم ڪرڻ جي اجازت ڏين. اضافي طور تي، ٻيون ٽيمون هاڻي هڪ ٻئي کان محتاط ٿي ويندا. هن ڪميونيڪٽر ۾ ڳالهايو.
  
  "بهتر ته توهان پنهنجا گدا کڻو، ڇوڪرو.
  
  اليشيا هن ڏانهن نهاريو. "ڇا اهو توهان جو بهترين آمريڪي تلفظ آهي؟"
  
  ڊريڪ پريشان ٿي ڏٺو. "ڇڙو. مون آخرڪار ڦري ورتو. پوءِ هن دال کي ڏٺو. "پر اي، اهو بدترين ٿي سگهي ٿو، مان سمجهان ٿو."
  
  جيئن ته اهي ڍڪ جي ذريعي ڀڄي ويا. مئي ۽ سمٿ ٻيهر فائرنگ ڪئي ۽ جواب ۾ صرف ٻه شاٽ حاصل ڪيا. ٻيو ڪوبه آواز ٻڌڻ ۾ نه آيو. ڊريڪ هڪ مضبوط ڀت لڌو ۽ روڪي ڇڏيو. هيڊن فوري طور تي مئي، سمٿ ۽ ڪنيماڪا کي مقرر ڪيو ته هو پردي جي حفاظت ڪن، ۽ پوء جلدي ٻين سان شامل ٿيڻ لاء.
  
  "اسان ڪجهه منٽن لاءِ ٺيڪ آهيون. اسان وٽ ڇا آهي؟"
  
  ڊاهل اڳ ۾ ئي نقشو کولي رهيو هو جڏهن لورين جو آواز سندن ڪنن تي ڀرجي ويو.
  
  "پلان بي اڃا ممڪن آهي. اندريون سر. جيڪڏهن توهان تيز آهيو، توهان کي ٽرانسپورٽ جي ضرورت نه هوندي."
  
  "پلان فڪنگ بي." ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "هميشه پلان بي."
  
  پريميٽر گشت ٻڌايو ته سڀ ڪجهه صاف هو.
  
  هيڊن ان باڪس ڏانهن اشارو ڪيو جيڪو ڊاهل کڻي رهيو هو. "اسان کي هتي ذميواري کڻڻي آهي. جيڪڏهن توهان ان کي وڃائي ڇڏيو، اسان کي خبر ناهي ته اندر ڇا آهي. ۽ جيڪڏهن توهان هن کي دشمن کان وڃائي ڇڏيو ..." هن کي جاري رکڻ جي ضرورت نه هئي. سويڊن صندوق کي زمين تي رکيو ۽ ان جي ڀرسان گوڏا کوڙي ڇڏيا.
  
  هيڊن لڪ تي پکڙيل علامت کي ڇڪيو. گھمڻ وارا بلڊ هڪ خراب ڊيڄاريندڙ موڪليندا آهن. دال احتياط سان لڪ کوليو.
  
  ڊريڪ سندس ساهه کنيو. ڪجهه به نه ٿيو. اهو هميشه خطرو ٿيڻ وارو هو، پر اهي ڪنهن به لڪيل تالا يا ميڪانيزم کي ڏسي نه سگهيو. ھاڻي ڊاھل ڍانچي کي پورو ڪيو ۽ اندر جي خلا ۾ ڏسڻ لڳو.
  
  ڪينسي کلندي چيو. "هي ڇا آهي؟ جنگ جا هٿيار؟ Hannibal سان ڳنڍيل ۽ حڪم جي ذريعي لڪيل؟ مون کي رڳو ڪاغذ جو ڍير نظر اچي ٿو.
  
  دهل وري پنهنجي ڪنڌيءَ تي ويهي رهيو. "جنگ به لفظن سان وڙهي سگهجي ٿي.
  
  هيڊن احتياط سان ڪاغذ جا ڪيترائي شيٽ ڪڍيا ۽ متن کي اسڪين ڪيو. "مون کي خبر ناهي،" هن تسليم ڪيو. "لڳي ٿو هڪ ريسرچ فائل ۽... هڪ رڪارڊ جو..." هوءَ رڪجي وئي. "ٽيسٽ؟ آزمائش؟" هوءَ ڪجهه وڌيڪ صفحا ڦاڙيندي رهي. "اسمبلي جي وضاحت."
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "هاڻي اهو خراب ٿو لڳي. اهي ان کي سڏين ٿا پروجيڪٽ بابل، لارين. اچو ته ڏسون ته توهان هن بابت ڇا ڳولي سگهو ٿا."
  
  "سمجهيو،" نيويارڪ چيو. "ٻي ڪا شئي؟"
  
  "مان صرف انهن خاصيتن کي سمجهڻ شروع ڪري رهيو آهيان،" ڊاهل شروع ڪيو. "اهو تمام وڏو آهي -"
  
  "هيٺ!" سمٿ رڙ ڪئي. "ويجهو."
  
  ٽيم سست ٿي ۽ تيار ٿي. پٿر جي ڀتين جي پويان، هڪ مشين گن جي گولي گوڙ ڪئي، تيز ۽ ٻوڙيندڙ. سمٿ ساڄي پاسي کان فائر ڪيو، ڀت ۾ هڪ جڳهه کان مقصد. هيڊن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "اسان کي اهو ختم ڪرڻو پوندو. هليو وڃ هتان".
  
  "گدا کڻڻ؟" ڊريڪ پڇيو.
  
  "پنهنجو گدا حاصل ڪريو."
  
  "پلان بي،" ايليسيا چيو.
  
  محفوظ رهي، اهي فارم هائوس جي پوئين طرف ڀت کان ڀت ڏانهن وڌيا. فرش ملبے سان ڀريل هو، ۽ چت ۽ ڪاٺ جا ٽڪرا نشان لڳل هئا جتي ڇت اچي وئي هئي. مائي، سمٿ ۽ ڪنيماڪا پوئتي ڍڪي ڇڏيو. ڊريڪ رڪجي ويو جيئن اهي پوئين دريءَ تي پهچن ۽ اڳتي جي رستي ڏانهن ڏسڻ لڳا.
  
  "اهو صرف وڌيڪ ڏکيو ٿي سگهي ٿو،" هن چيو.
  
  اڀرندڙ سج افق جي مٿان رنگن جي ڦوٽ ۾ ڦٽي پيو.
  
  
  باب اٺون
  
  
  ريس جاري رهي، پر هاڻي امڪان گهٽجي رهيا هئا. جيئن ئي ڊريڪ ۽ ايليسيا، جيڪي رستي جي اڳواڻي ڪري رهيا هئا، ڍڪ ڇڏي اندرئين پاسي ڏانهن هليا ويا، فارم هائوس کي انهن ۽ انهن جي تعاقب ڪندڙن جي وچ ۾ رکندي، موساد ٽيم آخرڪار جنگل مان نڪرندي هئي. سڀني ڪارا ڪپڙا پهريل ۽ منهن تي نقاب پوش هئا، اهي گهٽ ۽ محتاط انداز ۾ ويجهو آيا، پنهنجا هٿيار وڌائين ۽ فائرنگ ڪئي. مائي ۽ سمٿ جلد ئي فارم هائوس جي پويان ڍڪ ورتو. هيڊن اڳتي وڌيو.
  
  "هل!"
  
  ڊريڪ بيهڻ ۽ وڙهڻ جي جبلت سان وڙهيو؛ هن جي کاٻي پاسي ڊاهل واضح طور تي هن سان پڻ جدوجهد ڪري رهيو هو. اهي عام طور تي وڙهندا هئا ۽ پنهنجن مخالفن کي ختم ڪري ڇڏيندا آهن - ڪڏهن ڪڏهن اهو وحشي قوت ۽ انگن اکرن تي اچي ٿو. پر اڪثر ڪري اهو سڀ ڪجهه سندن مخالفن جي بيوقوفيءَ تي اچي ٿو. اڪثر مزدور جن کي ادا ڪيو ويندو هو سست ۽ سست هئا، نوڪري حاصل ڪرڻ لاء پنهنجي سائيز، زبردستي ۽ اخلاقيات جي گهٽتائي تي ڀروسو ڪندا هئا.
  
  اڄ نـ.
  
  ڊريڪ انعام جي حفاظت ڪرڻ جي ضرورت کان واقف هو. دھل دٻي کڻي ويو ۽ ان کي جيترو محفوظ ڪري سگھيو رکيو. يورگي هاڻي اڳتي وڌي رهيو هو، زمين کي جانچي رهيو هو ۽ سڀ کان وڌيڪ ڍڪ سان رستا ڳولڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو. هنن هڪ ٽڪريءَ واري ميدان کي پار ڪيو ۽ پوءِ وڻن جي هڪ ننڍڙي، ويران باغ مان هيٺ لٿو. بني اسرائيلن ٿوري دير لاءِ فائربندي ڪئي، شايد ٻين حڪمن کي محسوس ڪيو ۽ نه چاھيو ته انھن جي پوزيشن کي معلوم ٿئي.
  
  هاڻي مختلف حڪمت عملي جو مظاهرو ڪيو ويو.
  
  پر ڊريڪ لاءِ، ايليسيا ان کي چڱيءَ طرح بيان ڪيو. "خدا جي واسطي، يوگي. پنھنجو روسي مٿو ھيٺ ڪر ۽ ڊوڙو!
  
  لارين GPS تي انهن جي ترقي کي ٽريڪ ڪيو ۽ اعلان ڪيو ته پلان بي ميٽنگ پوائنٽ ايندڙ افق تي آهي.
  
  ڊريڪ ٿورو آسانيءَ سان ساهه کنيو. باغ ختم ٿي ويو، ۽ يورگي پهريون شخص هو جنهن ننڍي ٽڪريءَ تي چڙهائي ڪئي، ڪنيماڪا سندس هيل تي پٺيان. هوائي جي پتلون مٽيءَ سان ڍڪيل هئي جتي هو ڪري پيو - ٽي ڀيرا. ايليسيا مئي ڏانهن نهاريو، جيڪو زمين جي پرنن جي وچ ۾ چستيءَ سان هلي رهيو هو.
  
  "لعنت اسپرٽ. جهنگ ۾ بهار جي لٺ وانگر لڙڪندي نظر اچي ٿي."
  
  "سڀ ڪجهه هوءَ ڪري ٿي، هوءَ چڱيءَ طرح ڪري ٿي،" ڊرڪ اتفاق ڪيو.
  
  ايليسيا سليٽ تي چڙهي وئي، پر پنهنجي پيرن تي رهڻ ۾ ڪامياب ٿي. "اسان سڀ اهو سٺو ڪندا آهيون."
  
  "ها، پر اسان مان ڪجهه وڌيڪ گدڙن وانگر آهن."
  
  اليسيا پنهنجو هٿيار بلند ڪيو. "مون کي اميد آهي ته توهان مون کي مطلب نه ڏيو، ڊريڪس." هن جي آواز ۾ خبرداريءَ جو تاثر هو.
  
  "ها، بلڪل نه، پيارا. ظاهر آهي منهنجو مطلب سويڊن هو.
  
  "مهانگو؟"
  
  شاٽ پويان کان آواز آيو، ڊاهل جو تبصرو شروع ٿيڻ کان اڳ ختم ٿي ويو. تجربو ڊريڪ کي ٻڌايو ته شاٽ انهن لاء ارادو نه هئا ۽ ٻه مختلف نوٽس تي مشتمل هئا. موساد يا ته روسين يا سويڊن سان تعاون ڪيو.
  
  سويڊن، هن شايد سوچيو، موساد ڏانهن ڊوڙي ويا.
  
  هو مسڪرائڻ کان سواءِ رهي نه سگهيو.
  
  ڊاهل چوڌاري ڏٺو، ڄڻ ڪاوڙ محسوس ڪري رهي هئي. ڊريڪ هڪ معصوم نظر آئي. اهي هڪ ننڍڙي ٽڪريءَ تي چڙهڻ لڳا ۽ ٻئي پاسي کان هيٺ لهي ويا.
  
  "ٽرانسپورٽ اچي رهيو آهي،" لورين چيو.
  
  "هن وانگر!" هيڊن آسمان ڏانهن اشارو ڪيو، پري، پري، جتي هڪ ڪارا دٻو هلي رهيو هو. ڊريڪ علائقي کي اسڪين ڪيو ۽ يورگي کي ائين ئي هيٺ ڪري ڇڏيو جيئن گولي ٽڪريءَ جي چوٽيءَ تي وڄندي هئي. ڪنهن کي اوچتو انهن ۾ وڌيڪ دلچسپي پيدا ٿي.
  
  "وادي ۾،" ڪنيماڪا چيو. "جيڪڏهن اسان انهن وڻن تائين پهچي سگهون ٿا ..."
  
  ٽيم فائنل اسپرنٽ جي تياري ڪري رهي هئي. ڊريڪ هڪ ڀيرو ٻيهر ويجھي ايندڙ ڪڪڙ ڏانهن ڏٺو. هڪ سيڪنڊ لاءِ هن سوچيو ته شايد هن کي پاڇو نظر اچي رهيو آهي، پر پوءِ هن سچ ڏٺو.
  
  "ماڻهو، هي هڪ ٻيو هيلي ڪاپٽر آهي.
  
  ڪنيماڪا غور سان ڏٺو. "شٽ".
  
  "۽ اتي". مائي کاٻي پاسي ڏانهن اشارو ڪيو، اوچائي بادلن جي ڪناري ڏانهن. "ٽيون".
  
  "لارين،" هيڊن فوري طور چيو. "لارين، اسان سان ڳالهايو!"
  
  "بس تصديق ٿي رهي آهي." خاموش آواز موٽي آيو. "توهان هوا ۾ چيني ۽ انگريز آهن. روس، سويڊن ۽ اسرائيلي زمين تي. ٻڌو، مان توھان کي ھاڻي ڳالھائيندڙ سان ڳنڍيندس ته توھان کي پھريون ڀيرو معلومات ملي سگھي. ان مان ڪجھ گندو آھي، پر اھو سڀ قيمتي ٿي سگھي ٿو.
  
  "فرانسيسي ماڻهو؟" ڪنيماڪا ڪجهه سببن لاءِ سوچي رهيو هو.
  
  "ڪجهه به نه،" لورين جواب ڏنو.
  
  "چڱو ڪم، اهي سڀ بوءَ جهڙا نه آهن،" ايليسيا تلخيءَ ۽ مايوسيءَ جي اشاري سان چيو. "منهنجو مطلب آهي فرانسيسي. اهو ڇوڪرو غدار هو، پر هو پنهنجي نوڪري ۾ تمام سٺو هو.
  
  دهل منهن ڪيو. "جيڪڏهن اهي بو وانگر آهن،" هن خاموشيءَ سان چيو. "شايد اهي اڳ ۾ ئي هتي آهن."
  
  اليسيا لفظن تي اکيون ڦاڙي، ڀرسان گندگي جي ڍير جو مطالعو ڪندي. ڪجھ به منتقل نه ٿيو.
  
  "اسان گهيريل آهيون،" هيڊن چيو.
  
  "خاص قوتون ٽيمون سڀني طرفن تي،" ڊرڪ اتفاق ڪيو. "چُوڪا ڦِري ۾".
  
  "پنهنجي لاء ڳالهايو." مائي جلدي هر شيء کي ساراهيو. "ٻه منٽ وٺو. ياد رکو ته هن دٻي جي اندر ڇا آهي جيترو توهان ڪري سگهو ٿا. هن پنهنجا هٿ مٿي ڪيا. "اھو ڪر".
  
  ڊريڪ کي ان جو خلاصو مليو. باڪس انهن جي زندگي جي قيمت نه هئي. جيڪڏهن شيون واقعي سخت ٿي وڃن ٿيون ۽ هڪ دوستي ٽيم ان جي ذريعي حاصل ڪري ٿي، باڪسنگ نه رڳو انهن جي زندگي بچائي سگهي ٿي. Dahl لڪ کوليو ۽ ٽيم سڌو سنئون هيليڪاپٽرن ڏانهن وڌيو.
  
  هن سڀني کي ڪاغذن جا ٽڪڙا ڏنا.
  
  "واهه، اها عجيب ڳالهه آهي،" اليسيا چيو.
  
  ڪينزي ڪاغذ جا ڪيترائي ورق ڦيرايا. "ٽيهه کان پنجاهه سال اڳ هڪ دستاويز پڙهڻ دوران ويڙهه ۾ پئجي وڃڻ، نازين طرفان لکيل ۽ هنيبل بارڪا جي قبر ۾ لڪيل؟ هن ۾ ڪهڙي عجيب ڳالهه آهي؟
  
  ڊريڪ ڪوشش ڪئي ته يادگيري جي پاسن کي انجام ڏيڻ. " هن جون ڳالهيون سمجهه ۾ اچن ٿيون. اهو ساڳيو آهي SPEAR جو ڪورس.
  
  هاء اونچائي ريسرچ پروجيڪٽ، هن پڙهيو. اصل ۾ گهٽ قيمت تي ٻيهر داخلا بيلسٽڪ جي مطالعي جي مقصد لاءِ ٺاهي وئي. قيمتي راڪيٽ جي بدران ...
  
  "مون کي خبر ناهي ته هي ڇا آهي".
  
  راڪيٽ استعمال ڪرڻ کان سواءِ خلا ۾ لانچ ڪريو. پروجيڪٽ جو مشورو ڏنو ويو آهي ته هڪ تمام وڏي بندوق استعمال ڪري سگهجي ٿي جيڪا شين کي تيز رفتار تي تيز اونچائي تي گول ڪرڻ لاء ...
  
  "اڙي يار".
  
  ڊاهل ۽ ايليشيا جا منهن ائين ئي سڪل هئا. "اهو سٺو نه ٿي سگهي."
  
  هيڊن ويجھي ايندڙ ھيلي ڪاپٽرن ڏانھن اشارو ڪيو، جيڪي ھاڻي سڀني جي نظر ۾ ھئا. اهي هيلي ڪاپٽرن مان لٽڪيل انفرادي بندوقون ڏسي سگهندا هئا.
  
  "۽ اهو به سچ ناهي!"
  
  ڊريڪ ڪاغذ هٿ ڪيا ۽ پنهنجو هٿيار تيار ڪيو. وقت ان لاءِ جيڪو هو استعمال ڪندو هو ۽ ڇا هو سٺو هو. هن کي هيڊن، مئي ۽ سمٿ جي چيٽ سان بمباري ڪئي وئي، انهي سان گڏ مواصلاتي نظام کان جيڪو لارين مقرر ڪيو هو.
  
  "اسرائيلي سويڊن سان جنگ ۾ داخل ٿيا. روس نامعلوم..." پوءِ لائيو نشريات مان مداخلت ۽ تيز نشريات جو دورو آيو جنهن کي NSA ۽ ٻيون تنظيمون ٻڌڻ ۾ ڪامياب ٿي ويون.
  
  فرانسيسي: "اسان علائقي جي ويجهو آهيون ..."
  
  انگريز: "ها سائين، نشانو چٽيو ويو آهي. جنگ جي ميدان تي اسان جا ڪيترائي دشمن آهن..."
  
  چيني: "ڇا توهان کي پڪ آهي ته هنن وٽ باڪس آهي؟
  
  Hayden رستي جي اڳواڻي ڪئي. اهي ميدان مان ڀڄي ويا. اهي بغير ڪنهن منصوبي جي ڀڄي ويا. محتاط باهه هيلي ڪاپٽرن کي زبردستي ڪارروائي ڪرڻ تي مجبور ڪيو ۽ انهن جي زميني تعاقب کي انتهائي احتياط سان هلڻ تي مجبور ڪيو.
  
  ۽ پوءِ، جيئن ڊرڪ ٻاهر نڪرڻ ۽ انهن جي نئين فرار جي رستي تي ڌيان ڏيڻ وارو هو، هڪ ٻيو آواز جامد ذريعي ڪٽيو.
  
  بس مختصر طور.
  
  جزوي طور شور جي پويان لڪيل، هڪ مشڪل سان ٻڌڻ وارو، اونهو، ٺهيل آواز هن جي ڪنن ۾ ڪٽيو.
  
  آمريڪي: "سيل ٽيم 7 هتي آهي. اسان هاڻي بلڪل ويجهو آهيون..."
  
  جھٽڪن کيس ڪنڌ جھڪائي ڇڏيو. پر وقت نه هو. ڳالهائڻ جو ڪو طريقو ناهي. ان کي جذب ڪرڻ لاءِ هڪ سيڪنڊ به نه آهي.
  
  تنهن هوندي به، هن جون نظرون Thorsten Dahl سان مليون.
  
  ڇا...؟
  
  
  باب نائين
  
  
  "هيلي ڪاپٽر کي چئو ته ڀڄڻ!" هيڊن پنهنجي ڪميونيڪٽر تي ڪلڪ ڪيو. "اسان هڪ ٻيو رستو ڳولڻ وارا آهيون."
  
  "ڇا تون چاهين ٿو ته هي گهمڻ ڦري؟ لورين پڇيو، اليسيا کي کلندي به ائين ئي جيئن هوءَ پنهنجي جان لاءِ ڊوڙي.
  
  "ضرور. هيٺ لٿو ۽ پاڻ کي ڍڪيو. اسان کي نه سڏ، اسين توکي سڏينداسين!"
  
  ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ڇا اهو ڏينهن ڪڏهن ختم ٿيندو، پوءِ هن سج جي پوري ڊسڪ کي افق تي لٽڪندي ڏٺو ۽ هن ستم ظريفي کي محسوس ڪيو. اهو علائقو ٽڪرين جو هڪ سلسلو هو، هر هڪ آخري کان وڌيڪ تيز. هڪ اسپيئر انهن جي گدڙن کي ڍڪي ڇڏيو جيئن اهي ٽڪريء جي چوٽي تي پهچندا هئا، احتياط سان قدم کڻندا هئا، پوء ٻئي طرف پوري رفتار سان ڀڄي ويا.
  
  شاٽ وقتي طور تي پوئين طرف کان ٻڌندا هئا، پر انهن جو مقصد نه هو؛ اسرائيلي ۽ سويڊن شايد ڌماڪي جي بدلي ۾ هئا. کاٻي ۽ ساڄي طرف ڪيتريون ئي وڌيڪ زوال پذير عمارتون نظر آيون، جن مان گھڻا اٿلي وادين ۾ ٺھيل، سڀ ڇڏي ويا. ڊريڪ کي پڪ نه هئي ته ماڻهن کي ڇڏڻ جو سبب ڇا آهي، پر اهو گهڻو وقت اڳ ٿيو.
  
  وڌيڪ ٽڪريون ۽ پوءِ کاٻي پاسي وڻن جو هڪ گروپ. پناهه گاهه، سبزي ۽ شاخون گهاٽا ٿي ويا. هيڊن ٽيم کي ان طرف هدايت ڪئي، ۽ ڊرڪ ٿورو آسان ٿي ويو. ڪنهن به قسم جو ڍڪڻ بهتر هو ته ڪنهن به قسم جو ڍڪ نه ڍڪڻ کان. پهرين هيڊن ۽ پوءِ ايليسيا وڻن مان چمڪندا رهيا، هاڻي ڊال، ڪنزي ۽ ڪنيماڪا پٺيان. ڊريڪ ٻيلي ۾ داخل ٿيو، مئي، يوگي ۽ سمٿ کي پوئتي ڇڏي ويو. شاٽ وڄڻ لڳا، هاڻي ويجهو، ڊريڪ کي پنهنجي دوستن لاءِ هوشيار بڻائي رهيو آهي.
  
  چوڌاري ڦري، ڏٺائين ته مائي ڦاسي چڪي هئي.
  
  هن جو منهن زمين تان اُڇلندي ڏٺو.
  
  "نائو!"
  
  
  **
  
  
  هيڊن اوچتو بريڪ ڪئي ۽ ڦري ويو. ان مهل مائي بي هوش زمين تي ليٽيل هئي، ڊريڪ هن جي ويجهو پهتي، سمٿ اڳ ۾ ئي هيٺ جهڪي رهيو هو. گوليون زور سان ٻاهران وڻن تي لڳيون. ڪو ويجهو هو.
  
  پوءِ انڊر برش شروع ٿيو. انگ اکر ٻاهر نڪري ويا، هڪ هڙتال هيڊن کي هيٺين جسم ۾. هوءَ ڇرڪي وئي، پر پنهنجي پيرن تي بيهي رهي. وڻ جي ٽاريءَ هن جي رڍ ۾ ڌڪ هنيو. هن درد جي چمڪ کي نظرانداز ڪيو ۽ بندوق بلند ڪئي. پوءِ ڪاري شڪل مٿس ٻيهر حملو ڪيو، کيس ڪُنيءَ، گوڏن، چاقوءَ سان ماريو...
  
  هيڊن لنگهيو ۽ محسوس ڪيو ته بليڊ هن جي پيٽ جي بالن جي چوٽيءَ ۾ اچي ٿي. هوءَ منهن ڏانهن هڪ ڪُنيءَ ۽ پيٽ ڏانهن هڪ گوڏن سان وڙهندي هئي ته جيئن انهن جي وچ ۾ وڌيڪ فاصلو رکيو وڃي. هن ڏٺو ته ڪنيماڪا ۽ ايليسيا کي ساڄي پاسي وڙهندا رهيا، ۽ ڊال ان ٽڪري کي لات مارندي ڏٺو، جنهن کي هن هيٺ ڪري ڇڏيو هو.
  
  ڊريڪ لنگڙي مائي کي کنيو.
  
  وڻن، پنن ۽ ٻوٽن جي وچ ۾ گوليون اڏامي ويون. هڪ دشمن کي شڪست ڏني، پر ڊگهي نه. اھو ماڻھو جلد ئي اُٿي بيٺو، واضح طور تي ڪيولر جي ھڪڙي شڪل ۾. پوءِ هيڊن جو نظارو هن جي پنهنجي مخالف سان ڀرجي ويو - هڪ موساد ماڻهو جنهن جون خاصيتون هڪ وحشي ۽ وحشي عزم سان ڀريل هيون.
  
  "روڪ،" هوء چيو. "اسان هڪ ئي صفحي تي آهيون-"
  
  جيل تي هڪ ڌڪ هن کي روڪي ڇڏيو. هيڊن رت چکيو.
  
  "آرڊر،" مبهم جواب آيو.
  
  هوءَ نون ڌڪن کي روڪيندي، ماڻهوءَ کي هڪ طرف ڌڪيندي، بندوق نه اٿارڻ جي ڪوشش ڪندي، ايستائين جو هن چاقو هلايو. ٻلي چکي ڇل، پوءِ مٽي. هيڊن ماڻهوءَ جي ٽنگن تي لات هنئي، جيئن ڊريڪ گذري ويو، رستي تان ڊوڙندو ۽ وڻن ۾. سمٿ پنهنجي پٺي ڍڪي، اسرائيلي کي منهن تي ڌڪ هنيو ۽ کيس واپس برش ۾ موڪليائين. ڪينزي اڳتي هلي هئي، هن ڀيري هن جي چهري تي بيچينيءَ جي اظهار ۽ وڏين اکين سان، ڄڻ هوءَ ڪنهن واقفڪار کي ڳولي رهي هئي.
  
  هيڊن پنهنجو رستو ڊريڪ ڏانهن وڌايو.
  
  "مائي؟
  
  "هوءَ ٺيڪ آهي. رڍ ۾ رڳو هڪ گولي ۽ بس. ڪجھ به شاندار نه آهي. "
  
  هيڊن پيلو ٿي ويو. "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  " جيڪٽ ان کي روڪي ڇڏيو. هوءَ ڪري پئي ۽ هن جي کوپڙي کي ماريو. ڪجه بـ خاص نـ".
  
  "اٽڪل".
  
  اليسيا هڪ وحشي خم جي حملي کي روڪيو ۽ پنهنجي مخالف کي وڻن ۾ اڏامڻ لاءِ جوڊو اڇلائي استعمال ڪيو. ڪنيماڪا هڪ ٻئي موساد سپاهي ذريعي پنهنجو رستو بلڊوز ڪيو. ڪجھ لمحن لاءِ رستو صاف ٿي ويو، ۽ اسپيئر ٽيم ڀرپور فائدو ورتو.
  
  تجربو جو هر اونس عمل ۾ آيو جڏهن اهي مڪمل رفتار سان ڊوڙندا هئا، بغير ڪنهن به سوچ جي سست ٿيڻ جي، گھمڻ، ٽائيپنگ، وڻن جي خطرناڪ ٽڪرن ذريعي. انهن ۽ موساد جي ٽيم جي وچ ۾ هڪ خلا پيدا ٿي چڪو هو، ۽ ٿلهي پنن کي مثالي ڍڪ فراهم ڪيو.
  
  "انهن اسان کان ڪيئن گذرڻ جو انتظام ڪيو؟ ڊريڪ رڙ ڪئي.
  
  "اهو ضرور هوندو جڏهن اسان باڪس چيڪ ڪرڻ لاءِ روڪيا هئاسين ،" هيڊن چيو.
  
  سمٿ زور سان رڙ ڪئي. "اسان ڏٺو."
  
  "پاڻ کي نه ماريو..." هيڊن شروع ڪيو.
  
  "نه، منهنجا دوست،" ڪيني چيو. "اهي جيڪي ڪندا آهن انهن ۾ بهترين آهن."
  
  سمٿ ٽهڪ ڏنو، ڄڻ چوندو هو ته اسان به ڪيو، پر ٻي صورت ۾ خاموش رهيو. هيڊن ڏٺو ته ڪنيماڪا کي ٿڙڪندي، هن جا وڏا پير لچڪدار لوم جي ڍير ۾ لهي رهيا هئا، ۽ مدد ڪرڻ لاءِ اڳتي وڌيو، پر ڊال اڳي ئي وڏي ماڻهوءَ کي سهارو ڏئي رهيو هو. سويڊن باڪس کي ٻئي هٿ ۾ منتقل ڪيو، هوائين کي پنهنجي ساڄي هٿ سان ڌڪيو.
  
  ۽ ھاڻي ھڪڙو ٻيو خطرو شامل ڪيو ويو آھي ميلاپ ۾ - ھڪڙي ھيلي ڪاپٽر جو اڻڄاتل آواز مٿي اڏامي.
  
  ڇا اهي فائر کوليندا؟
  
  ڇا اهي گولين سان جنگل کي ڪنگهندا؟
  
  هيڊن ائين نه سوچيو. اهڙي غير ذميواراڻي عمل سان هزارين شيون خراب ٿي سگهن ٿيون. يقينن، اهي ماڻهو پنهنجي حڪومتن جي حڪمن تي عمل ڪري رهيا هئا، ۽ ڪجهه مسخره جيڪي پنهنجن گرم، ايئر ڪنڊيشنڊ آفيسن ۾ گهرن ۾ ويٺا هئا، انهن کي گهٽ پرواهه نه ٿي سگهيا ته سندن هٿي دوري جي ٽاور جي ٻاهر ڇا ٿي رهيو آهي.
  
  پروپيلر جي ڦڦڙن مٿان کان آيو. هيڊن ڊوڙندو رهيو. هوءَ اڳ ۾ ئي ڄاڻي ٿي ته موساد جون نظرون سندن ٽيم تي هونديون، ۽ ممڪن آهي ته سويڊن ۽ روسين جي پويان. کاٻي پاسي هڪ شور هو ، ۽ هن سوچيو ته هن وڌيڪ انگ اکر ڏٺا - اهي ضرور روسي آهن، هن سوچيو.
  
  يا شايد انگريز؟
  
  ڪرپ!
  
  اهي به کليل هئا. تمام اڻ تيار. حقيقت ۾، اتي ئي سڀئي ٽيمون هيون. ڪنهن کي به اميد نه هئي ته هرڪو هڪ ئي وقت پهچي ويندو - ۽ اها هڪ غلطي هئي. پر مون کي ڪو اهڙو منصوبو ٻڌايو جيڪو هن حساب ۾ وٺي؟
  
  ڊريڪ پيچرو اڳيان بيٺو هو، مئي جي وزن کان بلڪل سست نه ٿيو. اليشيا هن جي پيرن تي پٺيان، چوڌاري ڏسڻ لڳو. رستو بي مقصد ٿي ويو، پر عام طور تي صحيح هدايت ۾ ويو، ۽ هيڊن ان لاء شڪرگذار هو. هن سمٿ کي انهن جي پوئين پاسي فائر گوليون ٻڌي، انهن جي تعاقب ڪندڙن کي همٿايو. هن کاٻي پاسي کان ڪيتريون ئي رڙيون ٻڌيون، ڄڻ ٻه قوتون گڏ ٿي رهيون هيون.
  
  لعنت، هي ڪجهه چريو گند آهي.
  
  ڊريڪ هڪ ڪريل وڻ مٿان ٽپو ڏنو. ڪنيماڪا مشڪل سان هڪ گوڙ سان ٽوڙي ڇڏيو. هر طرف پکڙيل ٽڪرا. زمين ھيٺ لھڻ شروع ڪئي ۽ پوءِ ھنن ٻيلي جو ڪنارو ڏٺو. هيڊن ڪنڌ جهڪائي چيو ته هنن کي سست ٿيڻ گهرجي- ڪنهن کي به خبر نه هئي ته زمين تي ڇا ٿي سگهي ٿو وڻ جي قطار کان ٻاهر.
  
  ڊريڪ ٿورو سست ٿيو. ايلسيا کيس ساڄي پاسي کان لنگھيو، ۽ دھل کيس کاٻي پاسي مارايو. انهن ٽنهي گڏجي ڍير کي پار ڪيو ۽ هڪ تنگ وادي ۾ داخل ٿي ويا، جنهن جي ٻنهي پاسن کان ٿلهي ناسي ڍڳن جي حفاظت ڪئي وئي. ڪنيماڪا ۽ ڪينزي مدد مهيا ڪرڻ جي ڪوشش ۾ پنھنجن هيل کي گڏ ڪيو، ۽ پوءِ ھيڊن پڻ لڪ مان نڪري آيو، ھاڻي پنھنجي سيني ۾ وڌندڙ جلندڙ احساس کي نظرانداز ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رھيو آھي.
  
  اهي ان کان وڌيڪ ڊگها ڊوڙيا جو هوءَ سوچڻ پسند ڪندي هئي.
  
  ۽ ويجھو شهر ميلن پري هو.
  
  
  باب ڏهه
  
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته مائي ٿوري جدوجهد ڪرڻ لڳي. هن هن کي هڪ منٽ ڏنو، اهو ڄاڻي ٿو ته هوء جلدي پنهنجي هوش ۾ اچي ويندي. اُن وقتي لمحي ۾، هن هڪ اهڙي شيءِ ڏٺي، جيڪا ڳاڙهي، ڳاڙهي ۽ گندي هئي، جنهن هن جي ڊوڙندڙ دل کي ڌڙڪڻ ڇڏي ڏنو.
  
  "کاٻو!"
  
  سڄو گروهه کاٻي پاسي ڀڄي ويو، احتياط سان پر غير ضروري طور تي پنهنجن پاڙن کي ڍڪي ڇڏيو جيئن سندن مخالف اڃا تائين پوشيده هئا. ڊريڪ مئي کي ٿوري جدوجهد ڪرڻ ڏني، پر جاري رهي. جلد ئي هوءَ هن کي پنهنجي مُٺيءَ سان رٻڙ ۾ مارڻ لڳي.
  
  "مون کي وڃڻ ڏيو".
  
  "هڪ سيڪنڊ، منهنجو پيار ..."
  
  اليشيا هن ڏانهن نهاريندي ڏٺو. "ڇا توهان کي اهو تمام گهڻو پسند آهي؟"
  
  ڊريڪ جھڪيو، پوءِ مسڪرايو. "هن سوال جو ڪو به پڪو جواب ناهي، منهنجي پياري."
  
  "واقعي؟"
  
  "چڱو، منهنجي نقطي نظر کان ان بابت سوچيو."
  
  مائي پنھنجي ريڙھ کي استعمال ڪندي پنھنجي پريشاني کي حل ڪيو ۽ فرش تي لھي. هوءَ ڪاميابيءَ سان زمين تي پهتي، پر پنهنجو مٿو جهلي، پنهنجي جاءِ تي لڪي وئي.
  
  "ڏس،" ڊرڪ چيو. "منهنجي دفاع ۾، هوء غير محفوظ لڳي ٿي."
  
  "جيڪڏهن اسان جلدي نه ڪنداسين ته تنهنجو ڪنڌ جهڪي ويندو. ايليسيا ماضي کي ڌڪي ڇڏيو ۽ ڊريڪ پٺيان، مئي کي ٿوري دير تائين ڏسندو رهيو جيستائين هوءَ سڌي ٿي ۽ تال ۾ اچي وئي. ٽولي ڊمر تائين بندن کي ڀڄائي ڇڏيو.
  
  "موساد سان پهريون مونجهارو." ڊاهل وڌايو. "ڪجهه به شاندار ناهي."
  
  "اهي روڪي رهيا هئا،" ڪنزي چيو. "جيئن تون هئينءَ".
  
  "ٻيو مونجهارو،" ڊرڪ چيو. "انگلستان جو اهو ڳوٺ ياد آهي؟ ڪيترائي سال اڳ."
  
  "يونڪس؟" - آءُ پڇيو.
  
  "صديون".
  
  "اٽڪل". ڊاهل هڪ سيڪنڊ لاءِ رڪيو، پوءِ چيائين: "ق-م يا عيسوي؟
  
  "منهنجو خيال آهي ته اهي هاڻي BC سڏين ٿا."
  
  "بدمعاش".
  
  روڊ ٻنهي طرفن کان پکڙيل، ويران، گدڙ ۽ مرمت جي ضرورت آهي. ڊريڪ هيلي ڪاپٽر جي ويجهو اچڻ واري جهاز مخالف بندوق جو پاپ ٻڌو، ۽ پوءِ وڌيڪ شاٽ. هن ڦري ڏٺو ته هن تي ڪاٺين مان فائرنگ ڪئي پئي وڃي، هن سوچيو ته هو رڳو گولين سان علائقي کي گندو ڪري رهيو آهي، ۽ پوء هن کي تيزيء سان پاسي ڏانهن ڦيرايو ويو.
  
  "مان ان کي خطرو نٿو ڪري سگهان،" دال چيو. "منهنجو خيال آهي ته اهي چيني هجڻ گهرجن ۽ اهي ڳالهيون ٻڌي نٿا سگهن جيئن اسان ڪري سگهون ٿا.
  
  ڊريڪ خاموشيءَ سان ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. تازو گفتگون ۾ ڪا به نئين ڳالهه سامهون نه آئي آهي. جتان...
  
  هيڊن خاموشيءَ سان سلام ڪيو. "مان هڪ گاڏي ڏسان ٿو."
  
  ڊريڪ ھيٺ لھي ويو ۽ علائقي کي اسڪين ڪيو. "پوءِ اسان جي پٺيان ڇا آهي؟ موساد ۽ روسي وڻن ۾، هڪ ٻئي جي رستي ۾ اچڻ. ڇا سويڊن ڪٿي روسين جي اڳيان آهن؟ ايس اي ايس؟ هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "ڪير ڄاڻي؟ توهان جو بهترين اندازو آهي جنگل جي چوڌاري وڃڻ. انهن سڀني کي خبر آهي ته جيڪڏهن اهي پاڻ کي ڇڏي ڏيو، اهي مري ويا آهن. ان ڪري اسان اڃا جيئرا هئاسين".
  
  "هيلي ڪاپٽر ۾ چيني،" سمٿ چيو. "اتي لينڊنگ." هن ٿلهي ڊپريشن جي هڪ سلسلي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "فرانسي؟" يوگي پڇيو.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. مذاق هڪ طرف، فرانسيسي شايد پاڻي کي جانچڻ ۽ انهن جي مخالفين کي انهن کي پتلي ڪرڻ جي اجازت ڏيڻ لاء پڻ روڪي ڇڏيو هجي. آخري وقت ۾ هڪ شاندار فتح. هن ويجھي ويندڙ وين کي ڏٺو.
  
  "هٿيار مٿي."
  
  سمٿ ۽ ڪينزي رستو ورتو، روڊ جي پاسي تي بيٺا ۽ ويجھي وين ڏانھن پنھنجا بندوقون اشارو ڪيو. ڊاهل ۽ ڊرڪ روڊ تي ٻه وڏا پٿر رکيا. جيئن ئي وين جي رفتار تيز ٿي، باقي ٽيم پٺئين پاسي کان آئي، احتياط سان گاڏي کي ڍڪي ڇڏيو ۽ ان ۾ سوار ماڻهن کي ٻاهر نڪرڻ جو حڪم ڏنو.
  
  اليشيا پويون دروازو کوليو.
  
  "واهه، هتي بدبو اچي رهي آهي!
  
  پر اها خالي هئي. ۽ ڊرڪ ڪنسي کي ترڪي ۾ هڪ سوال پڇندي ٻڌو. هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو جيئن ڊهل فتح منديءَ سان مسڪرايو. هي ڇوڪري تعجب سان ڀريل آهي. "ڇا ڪا اهڙي ٻولي آهي جيڪا هوءَ ڳالهائي نٿي سگهي؟
  
  سويڊن کلڻ لڳو. "اچو ماڻهو. پنهنجو پاڻ کي ايترو کليل نه ڇڏي.
  
  "او،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيو. "ها. ديوتائن جي ٻولي".
  
  "اٿ، پيار. ڇا توهان جنسي ڪرڻ چاهيو ٿا؟ ها، مان صرف اوڊين جي زبان مان توهان جي مٺي تلفظ کي ٻڌي سگهان ٿو.
  
  ڊريڪ هن کي نظر انداز ڪيو، ٻن ترڪي مردن تي ڌيان ڏنو، جيڪي حقيقي طور تي خوفزده نظر اچن ٿا.
  
  ۽ واقعي ترڪي.
  
  هيڊن انهن کي واپس ٽرڪ ۾ ڌڪي ڇڏيو، ويجهو پٺيان پٺيان. ڊاهل وري مسڪرايو ۽ هن جي پٺيان لڳو، ٻين کي پوئتي سيٽ تي ٽپو ڏيڻ جو اشارو ڪيو. ڊريڪ کي ٿوري دير کان پوءِ پنهنجي تفريح جو سبب معلوم ٿيو، پوءِ وري ايليسيا ڏانهن ڏٺو.
  
  "هتي واپس ڪيترو خراب آهي؟"
  
  
  **
  
  
  ٽرڪ اُڇليو ۽ جھٽڪو ڏنو ۽ پاڻ کي خراب ٿيل روڊ تي تباهه ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ايلسيا پنهنجي پوري طاقت سان قائم رهي. "ڇا هو خوني خراب ڌڪ مارڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي؟"
  
  "شايد،" سمٿ بدتميزيءَ سان چيو، پنهنجي نڪ ۽ گندي بيلٽ کي پڪڙي وين جي اندر ريڪ سان جڙيل آهي. "مون کي ٻڪرين جي بوءِ اچي ٿي.
  
  ايلسيا اکيون بند ڪري ڇڏيون. "اڙي ها؟ تنهنجو دوست؟"
  
  ڪنيماڪا ٽرڪ جي پٺيءَ تي بيٺو، بيتابيءَ سان تازي هوا جي ڦڦڙن جي ڦڦڙن مان ڦڦڙن مان لنگهي رهيو هو جتي پوئين دروازا ملندا هئا. "ضرور... اهي... هارين، مان سمجهان ٿو.
  
  "يا بکري سمگلر،" اليسيا شامل ڪيو. "مان ڪڏهن به نه ٿو ٻڌائي سگهان."
  
  سمٿ ڪاوڙ ۾ ٻڏي ويو. "جڏهن مون چيو 'ٻڪريون'، منهنجو مطلب عام طور تي هو.
  
  "ها ها ها".
  
  ڊريڪ ان کان ٻاهر رهي، ٿڪل ساهه کڻڻ ۽ ٻين شين تي ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي. انهن کي هيڊن ۽ ڊاهل تي ڀروسو ڪرڻو پيو، جن پنهنجي حفاظت جو اڳ ۾ ئي خيال رکيو ۽ سفر لاءِ بهترين جڳهه ڳولي لڌي. ڪميونيڪيشن خاموش رهي، ڪڏهن ڪڏهن جامد جي دفن کي بچايو. جيتوڻيڪ لورين خاموش رهي، جنهن پنهنجي طريقي سان مدد ڪئي. اهو انهن کي ٻڌايو ته اهي نسبتا محفوظ هئا.
  
  عملدار هن جي چوڌاري وڏي آواز ۾ شڪايت ڪئي، انهن کي منهن ڏيڻ جو طريقو ۽ پاڻ کي جانورن جي بدبو کان پريشان ڪيو. سويڊش حمام، آمريڪن ريسٽورنٽ ۽ لنڊن جي هوٽلن جو مقابلو مذاق ۾ پيش ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ پنهنجي سوچن کي يوگا جي تازي ڌماڪي ۽ خوفناڪ راز کي شيئر ڪرڻ جي ضرورت کان، اليسيا ۽ مئي جي وچ ۾ نئين سمجهه تائين، اسپيئر ٽيم کي پريشان ڪندڙ ٻين مسئلن ڏانهن وڃڻ ڏيو. هيڊن ۽ ڪنيماڪا اختلافن ۾ رهيا، جيئن لارين ۽ سمٿ، جيتوڻيڪ بعد ۾ صرف اختلافن کان وڌيڪ الڳ ٿي ويا. ڊاهل جوانا سان جيترو ٿي سگهيو اوترو محنت ڪيائين، پر وري ڪم اچي ويو.
  
  ڪجهه وڌيڪ تڪڙي ۽ اڻ وڻندڙ ڳالهه هن جي دماغ کي ڇڪي ڇڏيو. سيڪريٽري ڪرو جي ناراضگي ته اهي پيرو ۾ حڪمن جي پيروي نه ڪندا هئا، ۽ اعتماد جي ڄاڻ آهي ته هڪ ڳجهي، اعلي رازداري آمريڪي ٻي ٽيم هتي آهي. ڪٿي ڪٿي.
  
  سيل ٽيم 7.
  
  بيشمار سوال هئا ۽ اهي ناقابل بيان هئا. جواب ڇا هو؟ Qrow هاڻي اسپيئر ٽيم تي اعتبار نه ڪيو؟ ڇا اهي بيڪ اپ هئا؟
  
  هو اڃا تائين سمٿ جي مٿي تي ٽنگيل سواليه نشان کي نه وساريو هو، پر هو ڪنهن ٻئي منظر جو تصور به نه ڪري سگهيو هو. قُرو انهن تي نظر رکڻ لاءِ ست ماڻهو موڪليا.
  
  ڊريڪ پنهنجي ڪاوڙ کي دٻايو. هن کي پنهنجو ڪم ڪرڻو هو. ڪارو ۽ اڇو زندگي جو هڪ خواب هو جيڪو صرف بيوقوفن ۽ چريو ماڻهن طرفان شيئر ڪيو ويو. هن جي اونهي سوچن ۾ هيڊن جي مداخلت هئي.
  
  "سڀ ڪجهه پڌرو آهي سامهون ۽ پوئتي. لڳي ٿو اسان هڪ هنڌ پهچي رهيا آهيون جنهن کي Ç اَنڪَلِي ، ڪناري تي. مان انتظار ڪندس جيستائين اسان هيلي ڪاپٽر سان رابطو ڪرڻ کان اڳ هڪ هنڌ ڳولي. او، ۽ ڊاهل کي ان باڪس کي الڳ ڪرڻ جو موقعو مليو.
  
  سويڊن انهن کي ٿوري دير لاءِ صورتحال کان هٽائي ڇڏيو ۽ وضاحت ڪندي چيو ته ڪاغذ جا شعلا ڇا نظر اچن ٿا. اها جنگ کان وڌيڪ هئي، اهو ان جو اعلان هو. Hannibal کي صرف هڪ علامت طور چونڊيو وڃي ٿو.
  
  
  **
  
  
  "ڇا اهڙا اشارا آهن ته ڪيئن آفريڪا زمين جي چئن ڪنڊن مان هڪ بڻجي ويو؟ مائي پڇيو.
  
  "اهڙي ڪا ڳالهه ناهي. تنهن ڪري، اسان اڳڪٿي نٿا ڪري سگهون ته ايندڙ گهوڙي سوار ڪٿي هوندو.
  
  "ماضي ۾ ڏس،" ڪنزي ڳالهايو. "منهنجي نوڪري ۾، منهنجي پراڻي نوڪري ۾، جواب هميشه ماضي ۾ لڪيل هئا. توهان کي صرف اهو ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ته ڪٿي ڏسڻ لاء.
  
  پوءِ لارين مداخلت ڪئي. "مان اها ڪوشش ڪندس."
  
  ڊرڪ ٽرڪ جي جھلڻ جي خلاف جدوجهد ڪئي. "چاناڪل کان ڪيترو پري آهي؟
  
  "هاڻي اسان ٻاهران داخل ٿي رهيا آهيون. تمام وڏو نه ٿو لڳي. مان سمنڊ ڏسان ٿو".
  
  "او، تون کٽيو." ڊريڪ کي هڪ راند ياد آئي جيڪا هن ٻار وانگر ادا ڪئي.
  
  "مون اهو پهريون ڀيرو ڏٺو،" ڊاهل پنهنجي آواز ۾ مسڪرائيندي چيو.
  
  "ها، اسان اهو پڻ کيڏيو."
  
  ٽرڪ رڪجي وئي ۽ ٿوري ئي دير ۾ پوئين دروازا ٻاهران کلي ويا. ٽيم ٽپو ڏئي ٻاهر نڪري وئي ۽ تازي هوا جي ڦڦڙن ۾ ورتو. ايليسيا شڪايت ڪئي ته هوءَ ٺيڪ نه ٿي لڳي، ۽ ڪنزي انگريزيءَ ۾ بي هوش ٿيڻ جو ڊرامو ڪيو. اهو فوري طور تي ايلسيا کي خوش ڪيو. ڊريڪ پاڻ کي حيرت مان گھورندي ڏٺو.
  
  "لعنت،" هُن ارادو ڪيو. "چڱو، مان بندر جو چاچو ٿيندس.
  
  Dahl تبصرو ڪرڻ لاء ڏاڍو دنگ هو.
  
  انهن جي سامهون ڪاٺ جو هڪ وڏو گهوڙو بيٺو هو، جيڪو ڪنهن واقف سبب، عمارتن سان گهيريل هڪ ننڍڙي چورس ۾ بيٺو هو. رسي هن جي ٽنگن کي بند ڪرڻ لڳي ۽ هن جي مٿي جي چوڌاري پکڙيل هئي. ڊريڪ سوچيو ته اهو هٿياربند ۽ شاندار نظر اچي ٿو، هڪ فخر جانور انسان پاران پيدا ڪيو ويو آهي.
  
  "ڇا بڪواس آهي؟"
  
  سندس چوڌاري ميڙ گڏ ٿي ويو، گھورڻ، پوز ڏيڻ ۽ تصويرون ڪڍڻ.
  
  لارين ڪميونيڪيٽر تي ڳالهايو. "منهنجو خيال آهي ته توهان صرف ٽرجن گھوڙي کي ڳولي ورتو."
  
  سمٿ کليو. "هي رانديڪن کان پري آهي."
  
  "نه ٽرائي، توکي خبر آهي؟ براد پٽي؟"
  
  اليسيا لڳ ڀڳ هن جي ڳچيء کي ٽوڙي ڇڏيو آهي چوڌاري سڀني طرفن ڏانهن ڏسندي. "ڇا؟ ڪٿي؟"
  
  "واهه". ڪينسي کلندي چيو. "مون ڏٺو آهي وائپر وڌيڪ سست حملو ڪيو."
  
  اليسيا اڃا تائين علائقي کي غور سان پڙهي رهي هئي. "لورين ڪٿي آهي؟ ڇا هو گھوڙي تي سوار آهي؟"
  
  نيو يارڪ جي ماڻهوءَ هڪدم کلندي چيو. "خير، هو هڪ ڀيرو هو. جديد فلم "Troy" ياد آهي؟ خير، فلم ٺاهڻ کان پوءِ، هنن گهوڙي کي ساڄي پاسي ڇڏيو، جتي تون بيٺو آهين، چانڪڪل ۾.
  
  "بدمعاش". اليڪشيا پنهنجي احساسن کي ظاهر ڪيو. "مون سوچيو ته منهنجون سڀئي ڪرسمس هڪ ڀيرو آيون." هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو.
  
  ڊريڪ سندس گلا صاف ڪيو. "مان اڃا تائين هتي آهيان، پيار."
  
  "اڙي ها. شاندار".
  
  "۽ پريشان نه ٿيو، جيڪڏهن براد پٽي انهيءَ گهوڙي جي گدا مان ٽپو ڏئي توکي اغوا ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته مان توکي بچائيندس.
  
  "توهان جي همت نه ڪر.
  
  لورين جو آواز انهن جي گپ شپ ۾ سموري تلوار جي سخت ڌڪ وانگر ڪٽجي ويو. "داخل، دوستو! گهڻا دشمن. اسان هن وقت Canakkale پهچي رهيا آهيون. انهن کي لازمي طور تي اسان وانگر مواصلاتي نظام سان ڳنڍيل هجڻ گهرجي. هلو! "
  
  "هي ڏس؟ ڊريڪ قلعي ڏانهن اشارو ڪيو. "هيلي ڪاپٽر سڏ. جيڪڏهن اسان قلعي تي چڙهڻ ۽ پنهنجو دفاع ڪري سگهون ٿا، ته هو اسان کي اتان وٺي سگهي ٿو.
  
  هيڊن ڪينڪڪل جي ٻاهرئين پاسي ڏانهن ڏٺو. "جيڪڏهن اسان ڇهن SWAT ٽيمن کان هڪ سياحتي شهر ۾ هڪ محل جو دفاع ڪري سگهون ٿا."
  
  دھليءَ صندوق کنيو. "ڳولڻ جو صرف هڪ طريقو آهي."
  
  
  باب يارنهن
  
  
  آهستي آهستي، اهي ساحلي رستي ڏانهن وڌيا، ڄاڻندا هئا ته اهو شهر جي شاندار قلعي ڏانهن واءُ ڪندو. لارين ڪم گفتگو جي ٽڪڙن مان تمام ٿوري معلومات گڏ ڪئي هئي، ۽ ڊرڪ مختلف ٽيم جي اڳواڻن کان به گهٽ ٻڌو هو، پر عام اتفاق اهو هو ته اهي سڀ جلدي بند ٿي رهيا هئا.
  
  اهو رستو ڪيترن ئي سفيد عمارتن جي پويان گذريو: گهر، دڪان ۽ ريسٽورنٽ جيڪي هيلسپونٽ جي ٻرندڙ نيري پاڻي کي نظر انداز ڪن ٿا. کاٻي پاسي گاڏيون بيٺيون هيون، ۽ انهن جي پويان ڪيتريون ئي ننڍيون ٻيڙيون هيون، جن جي مٿان سانتي رنگ جي قلعي جي اوچائي ديوارون هيون. سياحن جون بسون گذرنديون رهيون، آهستي آهستي تنگ گهٽين مان گذرنديون رهيون. سڱن جا آواز ٿيا. مقامي رهواسي هڪ مشهور ڪيفي جي ويجهو گڏ ٿيا، سگريٽ نوشي ۽ ڳالهائڻ. ٽيم جلدي جلدي جلدي ڪري سگهيا بغير ڪنهن شڪ جي.
  
  جنگي گيئر پائڻ آسان ناهي، پر خاص طور تي هن مشن لاءِ، اهي سڀ ڪاري رنگ ۾ ملبوس هئا ۽ اهي شيون هٽائي ۽ لڪائي سگهن ٿيون جيڪي ڌيان ڇڪائي سگهن ٿيون. تنهن هوندي به، ماڻهن جو گروهه هلندي رهي جڏهن انهن کي پنهنجو ڪنڌ ڦيرايو ويو، ۽ ڊريڪ ڏٺو ته هڪ کان وڌيڪ فون کوليا ويا هئا.
  
  "جلدي ڪال ڪر هيلي ڪاپٽر کي،" هن چيو. "اسان زمين کان ٻاهر آهيون ۽ هتي وقت جي لات آهي."
  
  "منهنجي رستي تي. ڏهن پندرهن منٽن ۾".
  
  هن کي خبر هئي ته هي دور جنگين جو دور هو. ڪجهه ٻيون SWAT ٽيمون ڪنهن شهر تي جهنم نازل ڪرڻ ۾ ڪا به سنسڪرت نه ڪنديون، انهن جي حڪمن تي اعتماد ۽ فرار ٿيڻ جي صلاحيت، اهو ڄاڻڻ ته اختيارين عام طور تي ڪنهن به انتهائي خطري واري صورتحال تي دهشتگرديءَ جو رستو اختيار ڪندا.
  
  انهن جي اڳيان سانت رنگ جون ديوارون تيزيءَ سان اڀريون. قلعي اناڪڪل ۾ ٻه گول گول، سمنڊ جي منهن واري قلعي جي ديوار ۽ هڪ مرڪزي قلعو هو، ۽ انهن جي پويان ويڙهاڪن جو هڪ وسيع بازو هو، جيڪو هيٺ سمنڊ ڏانهن هلي رهيو هو. ڊريڪ پھرين گھمندڙ ڀت جي لڪير جي پٺيان لڳو، حيران ٿي ويو ته ھن ۽ ان جي ڀيڻ جي سنگم تي ڇا آھي. هيڊن اڳتي وڌيو ۽ پوئتي ڏٺو.
  
  "اسان اٿي رهيا آهيون."
  
  هڪ جرئت وارو فيصلو، پر هڪ شيء ڊريڪ سان اتفاق ڪيو. مٿي وڃڻ جو مطلب هو ته اهي قلعي ۾ ڦاسي پوندا، مٿي کان بچاءُ، پر بي دفاع، ڦاسي پيا. جاري رکڻ جو مطلب هو ته انهن وٽ سمنڊ ڏانهن ڀڄڻ کان سواءِ ٻيا به آپشن هئا: اهي شهر ۾ لڪي سگهن ٿا، ڪار ڳولي سگهن ٿا، ممڪن طور تي گهٽين ۾ پون ٿا، يا ٿوري دير لاءِ ڌار ٿي سگهن ٿا.
  
  پر هيڊن جي چونڊ انهن کي اڳواڻي وٺڻ جي اجازت ڏني. اتي ٻيا به سوار هئا. هيلي ڪاپٽر لاءِ انهن کي ڳولڻ آسان هوندو. انهن جي صلاحيتن کي حڪمت عملي جنگ ۾ بهتر استعمال ڪيو ويو.
  
  اوچتو ديوارن هڪ محرابي دروازي ڏانهن رستو ڏنو ۽ پوءِ هڪ سرپل ڏاڪڻ. هيڊن پھريون ويو، ان کان پوءِ ڊال ۽ ڪنسي، پوءِ باقي. سمٿ وري مٿي کڻي آيو. اوندهه انهن جي اکين لاءِ هڪ چادر ٺاهي ڇڏي، جيڪا ٿلهي ۽ ناقابل ترديد لٽڪندي رهي، جيستائين اهي ان جي عادت نه ٿي ويا. اڃان تائين، اهي مٿي چڙهندا، ڏاڪڻ تي چڙهندا ۽ روشني ڏانهن موٽندا. ڊريڪ پنهنجي دماغ ۾ موجود سموري لاڳاپيل معلومات کي فلٽر ڪرڻ ۽ ان کي سمجهڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  حنيبل. جنگ جو گهوڙي سوار. قيامت جو حڪم ۽ انهن جو منصوبو انهن لاءِ هڪ بهتر دنيا ٺاهڻ لاءِ جيڪي بچي ويا. سڄي دنيا جي حڪومتن کي ان تي گڏجي ڪم ڪرڻ گهرجي ها، پر بي رحم، لالچي ماڻهو پنهنجي لاءِ ڦرلٽ ۽ علم چاهين ٿا.
  
  زمين جي چئن ڪنڊن تي؟ اهو ڪيئن ڪم ڪيو؟ ۽ پوءِ ڇا ٿيو؟
  
  "دلچسپ..." ان وقت، لارين جو آواز ڪميونيڪيٽر ذريعي آيو. "اناڪڪل ٻن براعظمن تي واقع آهي ۽ گليپولي جي شروعاتي نقطن مان هڪ هو. هاڻي روسي شهر ۾ داخل ٿيا، جيئن اسرائيلي ڪيو. مون کي خبر ناهي ڪٿي. اڃا تائين، مقامي پوليس جي چڪر عام آهي. شهرين مان هڪ ضرور توهان کي اطلاع ڏنو هوندو ۽ هاڻي نئين آمد لاءِ سڏي رهيو آهي. اهو گهڻو وقت نه ٿيندو جڏهن ترڪ پنهنجي پنهنجي اشرافي قوتن کي سڏيندا.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. بزدل.
  
  "ان وقت تائين اسان هتان پري ٿي وينداسين. هيڊن احتياط سان مٿي روشنيءَ ڏانهن وڌيو. "ڏهه منٽ، دوستو. اچو ته."
  
  صبح جو سج ٽاور جي چوٽيءَ تي لڳ ڀڳ وسيع کليل، ويران علائقي کي روشن ڪري ٿو. ٽاور جو گول مٿاهون ڪنارو انهن جي مٿي کان اٺ فوٽ مٿي مٿي هو، پر اهو ايترو بلند هو جيترو هو اندر وڃڻ کان سواءِ وڃي سگهندا هئا. تباهه ٿيل جنگيون هر طرف بيٺا آهن، جاگيردار آڱرين وانگر لڪي رهيا آهن، ۽ هڪ مٽيءَ وارو رستو ساڄي طرف هيٺاهين ٽڪرين جي هڪ سلسلي سان لڳل آهي. ڊرڪ ڪيترن ئي دفاعي پوزيشن کي ڏٺو ۽ ٿورو آسان سانس ورتو.
  
  "اسان هتي آهيون،" هيڊن لارين کي ٻڌايو. "هيلي ڪاپٽر کي چئو ته هو گرم لينڊنگ لاءِ تيار ٿئي.
  
  "توهان جي سوچ کان وڌيڪ گرم،" سمٿ چيو.
  
  سڄي ٽيم هيٺ لهي وئي.
  
  "هيٺ نه،" سمٿ چيو. "مٿي. مٿي".
  
  قلعي جي مٿان اهو شهر اڃا تائين ٽڪرين تي آهي. گهر ويڙهاڪن کان مٿي اڀريا، ۽ ڊگها ۽ ٿلها ديوار انهن ڏانهن وڌيا. انهن ديوارن مان ئي چئن ڄڻن جي هڪ ٽيم ڊوڙي، جن جا منهن ڍڪيل هئا ۽ سندن هٿيار مڪمل طور تي ٺهيل هئا.
  
  ڊريڪ هن انداز کي سڃاڻي ورتو. "اڙي، هي مسئلو آهي. SAS."
  
  دھل سڀ کان پھريون ھيو، پر ھٿيار ڇڏڻ بدران، ھن ان کي لڪائي، دٻي کي پڪڙيو، ۽ پاڻ ويڙھيءَ تي ٽپو ڏئي رھيو ھو. "انگريزن وٽ تنوع لاءِ صحيح خيال آهي. ڏس..."
  
  ڊريڪ سندس نظرن جي پٺيان لڳو. جنگيون تمام وڏيون آرڪ ۾ پکڙيل هيون ساحل ۽ ٿلهي سمنڊ تائين. جيڪڏهن اهي ان کي صحيح وقت تي، هيليڪپر انهن کي ساڄي پاسي کان مٿي يا آخر ۾ ساڄي طرف ريپ ڪري سگهي ٿو. ڊريڪ ان کي پاڻ تي وٺي ويو ته انگريزن جي پيرن هيٺان ٿلهي ڪنڪريٽ ۾ ٻه شاٽ فائر ڪري، انهن کي سست ڪري ڇڏيو ۽ ٽيم کي وقت ڏنو ته هو ٿوري تيز قلعي جي چوٽي تي چڙهڻ لاءِ.
  
  اليسيا ڇرڪي وئي. "مان بلندين ۾ نه آهيان!"
  
  "ڇا تون ڪڏهن روئڻ بند ڪندين؟ ڪينسي ڄاڻي ٻجهي هن کي اڳتي وڌايو، رستي ۾ هن کي ٿورو ڌڪيو.
  
  "او ڪتي، تون ان لاءِ ادا ڪندين. ايلسيا بي يقيني لڳي.
  
  "ڇا مان ڪري سگهان ٿو؟ بس پڪ ڪريو ته توهان منهنجي پويان رهو. انهي طريقي سان، جڏهن توهان کي گولي لڳندي آهي ۽ مان توهان کي رڙ ٻڌندو آهيان، مون کي خبر پوندي ته رفتار کڻڻ."
  
  اليشيا ڪاوڙ ۾ ٻڏي رهي هئي. ڊريڪ هن جي حمايت ڪئي. "صرف موساد جو مذاق اڏايو." هن پنهنجا هٿ وڇايا.
  
  "ساڄو. خير، جڏهن اسان هتان هيٺ لهي وينداسين، مان هن جي گدا کي چڱيءَ ريت چوندس.
  
  ڊريڪ هن کي پهرين چند قدمن ذريعي هدايت ڪئي. "ڇا اهو آواز دلچسپ آهي؟"
  
  "بخار بند، ڊريڪ."
  
  هن اهو بهتر نه سمجهيو ته اهو ذڪر نه ڪيو وڃي ته هيٺيون لڙائيون مفاصلي تي ٻڌل جنگيون بڻجي ويون آهن، جتي انهن کي هڪ کان ٻئي ڏانهن وڃڻو پوندو. ڊاهل پهريون هو جنهن ٽيم جي اڳواڻي ڪندي ٽن فوٽ ويڪري ديوار سان گڏ جاگنگ ڪئي. ڪنيماڪا هن ڀيري سمٿ کان پوئتي هٽي، انگريزن کي ڏسندو رهيو. ڊريڪ ۽ ٻين پنهنجن ڪنن کي دشمنن جي ٻين نشانين لاء کليل رکيو.
  
  ويڙهاڪن جي مقابلي شروع ٿي وئي آهي. SAS سپاهين ٺهڻ کي برقرار رکيو ۽ تعاقب ڪيو، هٿيار بلند ڪيا، پر آواز ڏيڻ کان سواء. يقينا، پيشه ورانه نرمي صرف هڪ سبب ٿي سگهي ٿي؛ سياحن کان علاوه، مقامي رهواسي رازداري ۽ انتهائي محفوظ حڪمن کي ترجيح ڏين ٿا.
  
  ڊريڪ ڏٺائين ته هن کي پنهنجي پيرن لاء مڪمل توجه جي ضرورت آهي. هر پاسي واري ٽڪريءَ ۽ سمنڊ ڏانهن بتدريج هيٺ اچڻ ۾ ڪو فرق نه پيو، رڳو سندس پيرن هيٺان محفوظ علائقو هو. اهو بتدريج، هڪجهڙائي سان، هڪ مستحڪم وکر ۾. نه ڪو سست ٿيو، نه ڪو ڦاسي. اهي پنهنجي مقصد جي اڌ رستي تي هئا جڏهن انهن جي ڪنن کي گھمڻ واري پروپيلر جو آواز ڀرجي ويو.
  
  ڊريڪ سست ٿي آسمان ڏانهن ڏٺو. "اسان جو ناهي،" هن رڙ ڪئي. "لعنت فرينچ!"
  
  اهو ڪو حتمي نتيجو نه هو، پر انهن جي غير موجودگي کي ايترو پري بيان ڪندو. اسان آخري منٽ ۾ اندر داخل ٿي ويا آهيون. SPEAR ٽيم کي سست ڪرڻ تي مجبور ڪيو ويو. ڊريڪ ڏٺو ته ٻن سپاهين جا منهن غصي سان دريءَ مان ٻاهر ڏسندا رهيا، جڏهن ته ٻه ٻيا اڌ کليل دروازن مان لٽڪي رهيا هئا، پنهنجا هٿيار ڦيرائي تالا کي صحيح طرح سان ڪلڪ ڪري رهيا هئا.
  
  "سچ ٻڌايانءَ،" ڊاهل چيو. "اهو شايد بهترين خيال نه هجي ها. خوني برطانوي گھنٽيون ختم ٿي رهيون آهن.
  
  جيئن ته، ڊريڪ، سمٿ، هيڊن ۽ مئي پنهنجا هٿيار بلند ڪيا ۽ فائرنگ ڪئي. گوليون ويجھي ايندڙ هيلي ڪاپٽر تي لڳيون. شيشو ٽٽي پيو ۽ ھڪڙو ماڻھو پنھنجي رسي تان ڪري پيو، ھيٺ زمين تي زور سان مارڻ لڳو. هيلي ڪاپٽر ڦري ويو، هيڊن جي گولين جي پٺيان.
  
  "فرانسيسي مداح نه آهن،" هن اداسيءَ سان چيو.
  
  "اسان کي ڪجهه ٻڌاءِ جنهن جي اسان کي خبر ناهي،" ايليسيا چيو.
  
  يرگيءَ تڪڙو تڪڙو ڊاهل کي پار ڪري، هن کي ڀت جي ٻاهرئين ڇيڙي تي بيهاريو، ۽ واپس دٻي ڏانهن پهتو. "هتي، هي مون کي ڏي،" هن چيو. "مان ڀت تي بهتر محسوس ڪريان ٿو، نه؟"
  
  ڊاهل ائين پئي لڳو ڄڻ هو بحث ڪرڻ چاهي ٿو پر اننگ جي وچ ۾ باڪس پاس ڪري ويو. سويڊن پارڪور لاءِ نئون نه هو، پر يوگي هڪ پروفيشنل هو. روسي تيز رفتاريءَ سان هليو ويو، ڀت جي هيٺان ڊوڙندو ۽ اڳ ۾ ئي ويڙهاڪن جي ويجهو اچي ويو.
  
  اليسيا انهن کي نوٽ ڪيو. "اڙي، هاڻي مون کي گولي هڻي ڇڏيو.
  
  "اهو اڃا به ٿي سگهي ٿو." ڊريڪ فرانسيسي هيلي ڪاپٽر کي جھڪندي ڏٺو ۽ لينڊنگ لاءِ اندر آيو. مسئلو اهو هو ته جيڪڏهن هو مقصد وٺڻ لاءِ روانا ٿيا ته انگريز کين پڪڙيندا. جيڪڏھن اھي ڀڄڻ لڳا، اھي گر ٿي سگھن ٿا يا آساني سان شاٽ ٿي سگھي ٿو.
  
  دهل پنهنجو هٿيار ڦاڙي ڇڏيو. ٻئي ۽ هيڊن هيلي ڪاپٽر تي فائرنگ ڪئي جيئن اهو راند ڪرڻ لاءِ واپس آيو. هن ڀيري جهاز تي موجود سپاهين جوابي فائرنگ ڪئي. گولن قلعي جي ديوارن کي موتمار نموني سان ڇڪي ڇڏيو، ڪنارن جي هيٺان مارڻ. هيڊن جي پنهنجي باهه هيلي ڪاپٽر جي ڪاڪپٽ کي ماريندي، ڌاتو جي پٿرن کي ڇڪيندي. ڊريڪ ڏٺائين ته پائلٽ ڪاوڙ ۽ خوف جي ميلاپ ۾ پنهنجا ڏند پيڙهي رهيو آهي. هڪ سپر جلدي نظر واپس ظاهر ڪيو ته SAS ٽيم پڻ هيلي ڪاپٽر کي ڏسي رهي هئي - هڪ سٺي نشاني؟ شايد نه. هنن پنهنجي لاءِ جنگي هٿيارن تي هٿ کڻڻ چاهيو.
  
  يا ڪنهن جي لاءِ انهن جي حڪومت ۾ اعليٰ.
  
  پکيءَ تي گولين جي برسات پئي، جنهن ڪري هو ٻڏڻ لڳو. ڊاهل ڀت جي آخري سؤ ميٽرن جو فائدو ورتو ۽ شوٽنگ دوران ڪري پيو، پر هو پري نه ويو. مٿاڇري تمام خراب هئي. بهرحال، هن جي عملن کي هيلي ڪاپٽر ۾ هڪ ٻيو سلوو موڪليو، جنهن جي نتيجي ۾ پائلٽ دل وڃائي ڇڏيو ۽ پکيء کي منظر کان پري پرواز ڪيو.
  
  ايليسيا ڪمزوريءَ سان چوڻ لڳي.
  
  "اڃا تائين ان مان نه نڪتو." ڊريڪ هڪ هڪ وقت جنگين مٿان ٽپو ڏنو، محفوظ ۽ احتياط سان لينڊ ڪيو.
  
  لورين جي آواز ان خاموشي کي ٽوڙي ڇڏيو جنهن ڪنيڪشن کي ڍڪي ڇڏيو. "هيلي ڪاپٽر اچي رهيو آهي. ٽيهه سيڪنڊ".
  
  "اسان ڀت تي آهيون،" اليسيا رڙ ڪئي.
  
  "ها، مان توکي سمجهان ٿو. ڪولمبيا جي ضلعي هن آپريشن لاءِ سيٽلائيٽ موڪليو.
  
  اهو صدمو محسوس ڪرڻ ۾ ڊريڪ کي هڪ ٻيو لمحو لڳو. "مدد ڪرڻ؟" هن جلدي پڇيو.
  
  "ٻيو ڇو؟" هيڊن فوري طور تي رد عمل ڪيو.
  
  ڊريڪ لڳ ڀڳ پاڻ کي مارڻ کان اڳ محسوس ڪيو ته اهو شايد موجوده صورتحال کي خراب خيال هو. حقيقت ۾، هن کي خبر ناهي ته ٻيو ڪير ٻڌو هو انهن خاموش آمريڪي انٽونشنز ۽ لفظن جي سيل ٽيم 7 جي.
  
  ظاهر آهي هيڊن نه.
  
  هيلي ڪاپٽر اڳتي نظر آيو، نڪ هيٺ، تيزيءَ سان سمنڊ مٿان اڏامندو رهيو. يورگي اڳ ۾ ئي جنگين جي پڄاڻيءَ تي انتظار ڪري رهيو هو، جتي هڪ ننڍڙو گول برج تنگ سمنڊ کي نظر انداز ڪري رهيو هو. ڊاهل جلد ئي وٽس پهچي ويو، ۽ پوءِ هيڊن. هيلي ڪاپٽر ويجهو آيو.
  
  ڊريڪ اليسيا کي ڇڏي ڏنو ۽ پوءِ ڪنيماڪا پاس ڪرڻ ۾ مدد ڪئي. اڃا به آهستي آهستي هلندي، هن اشارو ڪندي پنهنجو هٿ وڌايو، SAS جو اشارو ڪيو. ٽاور کان ٽيهه فوٽ پري هو بيهي رهيو.
  
  SAS پڻ روڪي، ٻيو ٽيهه فوٽ بلند.
  
  "اسان قرباني نٿا چاهيون،" هن رڙ ڪئي. "اسان جي وچ ۾ نه. اسان هڪ ئي پاسي تي آهيون!"
  
  سندس جسم تي پستول جا نشان آهن. هن هيٺان کان داهل جي رڙ ٻڌي: "هئڻ بند ڪر..."
  
  ڊريڪ کيس ٻاهر ڪڍيو. "مهرباني ڪري،" هن چيو. "اهو صحيح ناهي. اسان هتي سڀ سپاهي آهيون، حتي فرينچ به.
  
  اهو هڪ گمنام چيخ جو سبب بڻيو. آخر ۾، هڪ ڳري آواز چيو، "حڪم."
  
  "يار، مون کي خبر آهي،" ڊرڪ چيو. "جتي آهين. اسان کي ساڳيا حڪم مليا آهن، پر اسان دوستانه اسپيشل فورسز تي فائرنگ نه ڪنداسين، جيستائين اهي پهرين فائرنگ نه ڪن.
  
  پنجن انگن مان ھڪڙو ٿورڙو اٿيو. "ڪيمبرج،" هن چيو.
  
  "ڊريڪ،" هن جواب ڏنو. "ميٽ ڊريڪ."
  
  جنهن جي پٺيان خاموشي ڪهاڻي ٻڌائي. ڊريڪ کي خبر هئي ته اسٽينڊ آف ختم ٿي چڪو آهي ... هاڻي لاءِ. گهٽ ۾ گهٽ، هو ايندڙ محاذ آرائي کان هڪ ٻي رعايت جو مستحق هو ۽ شايد هڪ پرسڪون گفتگو به. جيتري قدر اهي اشرافيه سپاهي گڏ ٿي سگهن ٿا، اوترو محفوظ هوندو.
  
  سڀني لاءِ.
  
  هن ڪنڌ ڌوڻي، مڙيو ۽ هليو ويو، هٿ تائين پهچندو هو جنهن هن کي هيلي ڪاپٽر اندر ڇڪڻ ۾ مدد ڪئي هئي.
  
  "اهي سٺا آهن؟" عليشيا پڇيو.
  
  ڊريڪ پاڻ کي آرام سان محسوس ڪيو جيئن هيلي ڪاپٽر جھڪيو، پري ھليو. "اسان معلوم ڪنداسين،" هن جواب ڏنو. "ايندڙ ڀيري اسان تڪرار ۾ اچو."
  
  حيرت انگيز طور تي، لورين هن جي سامهون ويٺي هئي. "مان هيلي ڪاپٽر کڻي آئي آهيان،" هن وضاحت ڪندي چيو.
  
  "ڇا؟ توهان اهو اختيار ڪيئن پسند ڪيو؟"
  
  هوءَ بيحد مسڪرائي رهي هئي. "نه. مان آيو آهيان ڇاڪاڻ ته هتي اسان جو ڪم ختم ٿي چڪو آهي. هيلي ڪاپٽر سج جي لهرن کان مٿانهون ٿي ويو. "اسان آفريڪا کان دنيا جي ايندڙ ڪنڊ ڏانهن وڃي رهيا آهيون."
  
  "ڪهڙو ڪٿي آهي؟ ڊريڪ پنهنجي سيٽ بيلٽ کي مضبوط ڪيو.
  
  "چين. ۽ ڇوڪرو، ڇا اسان کي تمام گهڻو ڪم ڪرڻو آهي.
  
  "ٻيو سوار؟ هن ڀيري ڪهڙي؟"
  
  "شايد سڀ کان بدترين. پڪڙيو، منهنجا دوست. اسان چنگيز خان جي نقش قدم تي هلڻ وارا آهيون".
  
  
  باب ٻارهين
  
  
  لارين ٽيم کي چيو ته جيترو ٿي سگهي آرام سان وڏي ڪارگو هيلي ڪاپٽر جي پٺڀرائي ۾ ۽ ڪاغذن جي هڪ اسٽيڪ کي ڦيرايو. "پهرين، اچو ته جنگ جا هٿيار ۽ هنيبل کي ٻاهر ڪڍيون. توهان کي باڪس ۾ ڇا مليو اهو منصوبو بابل ٺاهڻ جو منصوبو آهي، هڪ ٻه ٽين، سو ميٽر ڊگهو سپر ڪينن. صدام حسين پاران ڪم ڪيو ويو، اهو 60s جي تحقيق تي ٻڌل هو ۽ 80s ۾ ٺهيل هو. هن سڄي معاملي ۾ هالي ووڊ جي روح کي محسوس ڪيو ويو. سپر هٿيار جيڪي خلا ۾ پيل لوڊ موڪلي سگھن ٿا. جنرلن کي قتل ڪيو. شهرين کي قتل ڪيو. ان کي ڳجهو رکڻ لاء درجنين ملڪن مان مختلف خريداريون. بعد ۾ ڊراگرام ڏيکاري ٿو ته شايد هن خلائي بندوق کي ترتيب ڏني وئي آهي ته جيئن اهو ڪنهن به ٽارگيٽ تي، ڪٿي به، صرف هڪ ڀيرو ماري سگهي."
  
  دال دلچسپيءَ سان اڳتي وڌيو. "هڪ ڏينهن؟ ڇو؟"
  
  "اهو ڪڏهن به پورٽبل هٿيارن جو ارادو نه هو. ان جي لانچ هڪ تاثر ڇڏي ويندي جيڪا فوري طور تي مختلف قوتن طرفان ڏٺو ويندو ۽ پوء تباهه ٿي ويندو. پر... نقصان اڳ ۾ ئي ٿي چڪو هوندو.
  
  "مقصد تي منحصر آهي." ڪينسي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ها، ڪيترائي ماڊل هڪ هڙتال واري عالمي جنگ جي خيال جي چوڌاري ٺهيل هئا. ايٽمي طاقت کي مجبور ڪرڻ جو هڪ طريقو غير معمولي ڪم ڪرڻ لاء. بهرحال، جديد ٽيڪنالاجي سان، اهو خيال وڌيڪ ۽ وڌيڪ متنازع ٿي رهيو آهي.
  
  "ٺيڪ، ٺيڪ آهي،" سمٿ ڪاوڙ ۾ چيو، اڃا تائين هن جا عضوا ڊگها ڪري رهيا آهن ۽ هن جي زخمن کي ڊگهي، سخت ڊوڙ کان جانچي رهيا آهن. "تنهنڪري، پهرين گهوڙي سوار جي مقبري ۾ هڪ وڏي خلائي توپ جو منصوبو رکيو ويو. اسان ان کي حاصل ڪريون ٿا. ٻين ملڪن ائين نه ڪيو. اڳتي ڇا آهي؟"
  
  لورين اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "پهرين، نامزدگي خاص طور تي چوي ٿو 'آرام جي جڳھون.' مون کي اميد آهي ته توهان کي ياد هوندو ته هنيبل کي اڻ ڄاتل قبر ۾ دفن ڪيو ويو هو ۽ شايد هاڻي اتي به نه هجي. ڏسڻ لاءِ ڪيترن جي بي عزتي ٿيندي. ان کي تبديل نه ڪرڻ ٻين جي بي عزتي ڪرڻ آهي.
  
  هيڊن ساهه کنيو. "۽ ائين ئي هلندو رهي ٿو. ساڳي ڪهاڻي، سڄي دنيا ۾ مختلف ايجنڊا.
  
  "تصور ڪريو ته معلومات دهشتگردن جي هٿن ۾ پئجي وئي. مان چوندس ته اهي سڀئي ملڪ جيڪي هن وقت گهوڙي سوارن جو تعاقب ڪري رهيا آهن اهي آساني سان پنهنجون سپر توپ ٺاهي سگهن ٿا. پر..."
  
  "هي اهو آهي جيڪو هن حڪومت جا ڪجهه گروهه منصوبا وڪرو ڪري رهيا آهن ،" ڊرڪ ختم ڪيو. "ڇاڪاڻ ته اسان اڃا تائين پڪ ناهي ته هر ٽيم کي سرڪاري طور تي منظور ڪيو ويو آهي." هن کي شامل ڪرڻ جي ضرورت نه هئي جيتوڻيڪ انهن سوچيو ته هن ڪيو.
  
  هيلي ڪاپٽر صاف نيري آسمان ۾ اڏامندو رهيو، نه ڪو انتشار ۽ آرامده گرمي. ڊريڪ پاڻ کي هڪ ڏينهن ۾ پهريون ڀيرو آرام ڪرڻ جي قابل مليو. اهو يقين ڪرڻ مشڪل هو ته گذريل رات هن عظيم هنيبل جي آرام واري جاءِ تي گوڏا کوڙيا هئا.
  
  لارين اڳتي هلي ايندڙ فائل ڏانهن. "آخري فيصلي جو حڪم ياد اٿئي؟ مون کي توهان کي تازو ڪرڻ ڏيو. "زمين جي چئني ڪنڊن تي اسان چار گھوڙي سوار ڏٺا ۽ انھن کي آخري فيصلي جي حڪم جو منصوبو بيان ڪيو. جيڪي به جج صليبي جنگ ۽ ان جي نتيجي کان بچي رهيا آهن اهي حق بجانب حڪمراني ڪندا. جيڪڏھن توھان ھي پڙھي رھيا آھيو، اسان گم ٿي ويا آھيون، تنھنڪري احتياط سان پڙھو ۽ پيروي ڪريو. اسان جا آخري سال دنيا جي انقلابن جا آخري چار هٿيار گڏ ڪرڻ ۾ گذري ويا- جنگ، فتح، ڏڪار ۽ موت. متحد، اهي سڀئي حڪومتن کي تباهه ڪري ڇڏيندا ۽ هڪ نئين مستقبل کي کوليندا. تيار ٿي وڃو. انھن کي ڳولھيو. ڌرتيءَ جي چئن ڪنڊن تائين سفر ڪيو. فادر آف اسٽريٽجي جي آرامي جايون ڳوليو ۽ پوءِ خاگان؛ بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو، ۽ پوء خدا جو عذاب. پر هر شيء ائين ناهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، جنهن جي مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيوسين. اسان کي اهو عذاب مليو آهي جيڪو حقيقي آخري فيصلي جي حفاظت ڪري ٿو. ۽ صرف مارڻ جو ڪوڊ آهي جڏهن هارسمين ظاهر ٿيو. پيءُ جي هڏين تي ڪو به نشان نه آهي. هندستاني هٿيارن سان ڀريل آهي. آخري فيصلي جو حڪم هاڻي توهان جي ذريعي جيئرو آهي ۽ هميشه لاء اعلي حڪومت ڪندو.
  
  ڊريڪ لاڳاپيل نقطن کي گڏ ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. "تباهي ڪوڊ؟ مون کي واقعي هن جو آواز پسند نه آهي. ۽ 'سچو آخري فيصلو'. تنهن ڪري جيتوڻيڪ اسان پهرين ٽن کي غير جانبدار ڪريون ٿا، آخري هڪ حقيقي هومنگر هوندو.
  
  "هاڻي لاءِ،" لورين چيو، هن جي سامهون پڙهائي ڏانهن اشارو ڪندي. "واشنگٽن ٿنڪ ٽينڪ ڪيترن ئي خيالن کي اڳتي وڌايو آهي."
  
  ڊريڪ صرف هڪ سيڪنڊ لاءِ بليڪ آئوٽ ٿي ويو. هن جڏهن به ريسرچ جو ذڪر ٻڌو، هر ڀيري ڪنهن ٿنڪ ٽينڪ جو ذڪر ٿيو، صرف ٻه لفظ هن جي دماغ ۾ بل بورڊ جي سائيز جي ڳاڙهي نيون بتين وانگر چمڪي رهيا هئا.
  
  ڪرين بليڪ.
  
  هن جي ڊگهي غير حاضري سٺي نه هئي. ڪرين تمام سٺو ٿي سگهي ٿو سندن ايندڙ مشن. هن نرميءَ سان پريشانيءَ کي هن وقت لاءِ پري ڪري ڇڏيو.
  
  "... ٻيو گهوڙي سوار فاتح آهي. ٻئي بيان ۾ ڪاگن جو ذڪر آهي. ان مان اسان اهو نتيجو اخذ ڪريون ٿا ته چنگيز خان هڪ فاتح هو. چنگيز خان 1162ع ۾ ڄائو. هو، بلڪل لفظي، هڪ فتح آهي. هن ايشيا ۽ چين جو گهڻو حصو فتح ڪيو، ان کان علاوه ملڪ به، ۽ منگول سلطنت تاريخ جي سڀ کان وڏي متضاد سلطنت هئي. Kahn هڪ ڪٽڻ وارو هو؛ هو قديم دنيا جي گھڻي ڀاڱي مان گذريو، ۽ جيئن اڳ ۾ چيو ويو آهي ته اڄ تائين جيئرو هر ٻن سؤ ماڻهن مان هڪ جو تعلق چنگيز خان سان آهي.
  
  مائي کلندي چيو. "واهه، اليسيا، هو توهان جي مرد نسخي وانگر آهي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هي ماڻهو ضرور ڄاڻي ٿو ته ڪيئن ٻيهر پيدا ڪجي."
  
  "هن شخص جو اصل نالو تيموجن هو. چنگيز خان هڪ اعزازي لقب آهي. سندس پيءُ کي زهر ڏنو ويو جڏهن ڇوڪرو صرف نون سالن جو هو، پنهنجي ماءُ کي ست پٽن جي پرورش ڪرڻ لاءِ اڪيلو ڇڏي ويو. هن ۽ سندس جوان زال کي پڻ اغوا ڪيو ويو، ۽ ٻنهي ڪجهه وقت غلامن وانگر گذاريو. ان سڀ ڪجهه جي باوجود، پنهنجي ويهن سالن جي شروعات ۾، هن پاڻ کي هڪ زبردست اڳواڻ طور قائم ڪيو هو. هن جملي کي "پنهنجي دشمنن کي ويجھو رکو" بيان ڪيو آهي ڇاڪاڻ ته هن جا وڏا وڏا جنرل اڳوڻن دشمن هئا. هن ڪڏهن به هڪ اڪائونٽ کي بي ترتيب نه ڇڏيو ۽ مبينا طور تي 40 ملين ماڻهن جي موت جو ذميوار هو، دنيا جي آبادي کي 11 سيڪڙو گهٽائي ڇڏيو. هن مختلف مذهبن کي قبول ڪيو ۽ پهريون بين الاقوامي پوسٽل سسٽم ٺاهيو، پوسٽ آفيسون ۽ رستن اسٽيشنن کي استعمال ڪندي پنهنجي سلطنت ۾ واقع آهي.
  
  ڊريڪ پنهنجي سيٽ تي ويٺي. "ان ۾ وٺڻ لاء تمام گهڻي ڄاڻ آهي."
  
  "هو منگول سلطنت جو پهريون خگن هو.
  
  داهل دريءَ تي غور ڪرڻ کان منهن موڙيو. "۽ سندس آرام جي جاءِ؟
  
  "خير، کيس چين ۾ دفن ڪيو ويو. اڻ ڄاتل قبر ۾".
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "ها، لعنت، يقينا هو هو!"
  
  "تنهنڪري، پهرين آفريڪا ۽ هاڻي چين ڌرتيءَ جي چئن ڪنڊن مان ٻن جي نمائندگي ڪن ٿا،" مائي وڏي آواز سان سوچيو. "جيستائين اهو ايشيا آهي ۽ اسان براعظمن بابت ڳالهائي رهيا آهيون."
  
  "ست آهن،" سمٿ کيس ياد ڏياريو.
  
  "هميشه نه،" لورين پراسرار انداز ۾ جواب ڏنو. "پر اسان ان ڳالهه تي بعد ۾ اينداسين. سوال هي آهن ته فتح جا هٿيار ڪهڙا آهن ۽ چنگيز جي آرام گاهه ڪٿي آهي؟
  
  "منهنجو خيال آهي ته هڪڙو جواب چين آهي،" ڪينزئي چيو.
  
  "چنگيز خان 1227ع ڌاري پراسرار حالتن ۾ مري ويو. مارڪو پولو دعويٰ ڪئي ته اهو انفيڪشن سبب هو، ٻيا زهر جي ڪري، ۽ ٻيا به شهزادي جي جنگ جي خرابيءَ جي ڪري. مرڻ کان پوءِ، سندس لاش سندس وطن واپس، رواج موجب، خيانت امڙ ڏانهن آندو ويندو. اهو يقين آهي ته کيس اون نديءَ جي ڀرسان جبل برخان خلدون تي دفن ڪيو ويو. بهرحال، ڏند ڪٿا اها آهي ته جيڪو به جنازي جي جلوس سان رابطي ۾ آيو، قتل ڪيو ويو. ان کان پوءِ درياهه قين جي مقبري جي مٿان ڦيرايو ويو ۽ جلوس ۾ شامل سمورن سپاهين کي به قتل ڪيو ويو. لورين پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "زندگي ۽ جيئڻ جو ان وقت ٿورو مطلب هو.
  
  "جيئن ته هاڻي دنيا ۾ ڪجهه هنڌن تي معاملو آهي ،" ڊاهل چيو.
  
  "پوءِ اسان وري ڊائيونگ ڪري رهيا آهيون؟ اليسيا ڪاوڙجي وئي. "ٻيهر ڊائيونگ بابت ڪنهن به ڪجهه نه چيو. هي منهنجو بهترين ٽيلنٽ ناهي."
  
  مائي ڪنهن طرح ان ڳالهه کي نگلڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي جيڪا هن جي چپن کان بچڻ لاءِ تيار لڳي رهي هئي، بجاءِ هوءَ کنگهندي رهي. "مان ڊائيونگ نه ڪري رهيو آهيان،" هن آخر ۾ چيو. "اهو جبل تي ٿي سگهي ٿو. ڇا منگول حڪومت هڪ خاص علائقي کي سوين سالن تائين الڳ نه ڪيو؟
  
  "بلڪل، ۽ اهو ئي سبب آهي جو اسان چين تي پنهنجون نظرون قائم ڪيون،" لورين چيو. "۽ چنگيز خان جو مقبرو. ھاڻي توھان کي باخبر رکڻ لاءِ، NSA ۽ CIA اڃا تائين اسان جي حریفن بابت معلومات گڏ ڪرڻ لاءِ ڪيترائي طريقا استعمال ڪري رھيا آھن. فرانسيسي واقعي هڪ انسان کي وڃائي ڇڏيو. انگريز به اسان جي ئي دور ۾ هليا ويا. روسي ۽ سويڊن بعد ۾ ترڪي جي علائقي کي صاف ڪرڻ جي توقع کان وڌيڪ تيزيءَ سان ڀرجي ويا. اسان کي موساد يا چيني بابت پڪ ناهي. حڪم ساڳيا رهندا. تنهن هوندي، اتي هڪ شيء آهي ... مون وٽ اصل ۾ سيڪريٽري Qrow هن وقت لائن تي آهي.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. هن ڪڏهن به اهو نه سوچيو هو ته قرو هن جي ۽ لورين جي ڳالهه ٻولهه کي ٻڌي رهيو آهي، پر اهو اچڻو هو. انهن جي ٽيم، انهن جي خاندان، ڪنهن ٻئي وانگر راز هئا. جيئن ئي هن چوڌاري ڏٺو، اهو واضح ٿي ويو ته ٻين کي به ساڳيو محسوس ڪيو ويو آهي ۽ اهو ئي لارين جو طريقو هو جيڪو انهن کي ٻڌايو.
  
  واشنگٽن هميشه پنهنجي ايجنڊا ڪئي آهي.
  
  قاريءَ جو آواز يقينن محسوس ٿيو. "مان هن خاص مشن جي باري ۾ توهان کان وڌيڪ ڄاڻڻ جي ڪوشش نه ڪندس. زمين تي نه. پر مان ڄاڻان ٿو ته هي هڪ سياسي ميدان آهي، جنهن ۾ اسان جي ڪجهه حریف قومن جي اعليٰ سطح تي پيچيدگيون ۽ سازشون آهن.
  
  آمريڪا جو ذڪر نه ڪرڻ، ڊرڪ سوچيو. ڇا ڪڏهن به نه!
  
  "سچيءَ ۾، مان حيران ٿي چڪو آهيان ڪجهه انتظاميه شامل آهن،" ڪرو کلي چيو. "مون سوچيو ته اهي اسان سان گڏ ڪم ڪري سگهن ٿا، پر جيئن مون ذڪر ڪيو آهي، شيون نه هجن جيئن اهي نظر اچن ٿا."
  
  هڪ دفعو ٻيهر، ڊرڪ هن جي لفظن کي مختلف انداز ۾ ورتو. ڇا هوءَ گھوڙي جي مشن بابت ڳالهائي رهي هئي؟ يا ڪجهه وڌيڪ ذاتي؟
  
  "ڇا ان جو ڪو سبب آهي، مادام سيڪريٽري؟ هيڊن پڇيو. "ڪجهه اسان کي خبر ناهي؟"
  
  "چڱو، نه ته مون کي خبر آهي. پر اڃا به ضروري ناهي ته مان اهو سڀ ڪجهه ڄاڻان. "ڪابه پابندي نه" سياست ۾ هڪ نادر لفظ آهي.
  
  "پوءِ اهو ئي هٿيار آهي،" هيڊن چيو. "هي پهريون سپرگن آهي. جيڪڏهن اهو ٺاهيو وڃي ها، جيڪڏهن اهو دهشتگردن کي وڪرو ڪيو وڃي ها ته سڄي دنيا ان لاء تاوان طلب ڪري سگهي ٿي.
  
  "مان ڄاڻان ٿو. هي... آخري فيصلي جو حڪم، "هن بيزاريءَ سان چيو، "واضح طور تي هڪ ماسٽر پلان تيار ڪيو آهي، ان کي ايندڙ نسلن لاءِ ڇڏي ڏنو آهي. خوشقسمتيء سان، اسرائيلي انهن کي هڪ ڊگهو وقت اڳ بند ڪيو. بدقسمتي سان، انهن کي اهو خاص منصوبو نه مليو. هن اسڪيم."
  
  ايترو پري، ڊرڪ هن ڪال ۾ نقطو نه ڏٺو. هو پوئتي هٽي، اکيون بند ڪري، گفتگو ٻڌي رهيو هو.
  
  "توهان ڪجهه ٻين ڏانهن ٽپو ڏيو. صرف اسرائيل ۽ چين MIA آهن. عام ضابطا لاڳو ٿين ٿا، پر ھٿيارن ڏانھن وڃو ۽ پھرين حاصل ڪريو. آمريڪا ڪنهن به قسم جي غلط هٿن ۾ وڃڻ جو متحمل نٿو ٿي سگهي. ۽ محتاط رھو، SPEAR. اکين سان ملڻ کان وڌيڪ هن ۾ وڌيڪ آهي.
  
  ڊريڪ ويٺي. دال اڳتي وڌيو. "ڇا هي هڪ مختلف قسم جي ڊيڄاريندڙ آهي؟" هن چيو.
  
  ڊريڪ هيڊن جو اڀياس ڪيو، پر سندن باس ڪا به ڳڻتي نه ڏيکاري. پنھنجي پٺين کي ڍڪيو؟ جيڪڏهن هن اهو آمريڪي لهجو اڳ نه ٻڌو هجي ها ته هن جملي جي ڪا معنيٰ به نه ڳنڍي ها. هن جا خيال پيرو ۾ سمٿ ۽ جوشوا جي موت ڏانهن ويا. اهو انهن جي مخالفت جي کوٽائي کي ماپ ڪري ٿو. هڪ عام سپاهيءَ وانگر، سپاهيءَ جي نظر سان، هو ڏاڍو پريشان هوندو هو. پر اهي هاڻي سپاهي نه رهيا هئا - انهن کي مجبور ڪيو ويو ته هر روز سخت چونڊون، ميدان ۾، دٻاء هيٺ. انهن هزارين زندگين جو وزن، ڪڏهن ڪڏهن لکين، پنهنجي ڪلهن تي کنيو. هي هڪ غير معمولي ٽيم هئي. وڌيڪ نه.
  
  توهان صرف پنهنجي آخري غلطي وانگر سٺو آهيو. توهان کي صرف توهان جي آخري غلطي لاء ياد آهي. دنيا جي ڪم ڪار ۾ اخلاقيات. هن ڪم ڪرڻ، وڙهڻ کي ترجيح ڏني. پنهنجو مٿو پاڻيءَ جي مٿان رکو - ڇو ته دنيا ۾ لکين شارڪون مسلسل گردش ڪري رهيون آهن، ۽ جيڪڏهن توهان بيهي رهيا ته توهان يا ته ٻڏي ويندا يا ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويندا.
  
  قُروءَ هڪ ٿلهي ليکي ڳالهه ختم ڪئي ۽ پوءِ هيڊن انهن ڏانهن رخ ڪيو. هن پنهنجي ڪميونيڪٽر کي هٿ ڪيو ۽ هڪ منهن ٺاهيو.
  
  "نه وساريو".
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. هڪ چينل کوليو.
  
  "منهنجو خيال آهي ته اهو عام ٽومب ريڊر جي سامان کان بلڪل مختلف هوندو. يوگي ڳالهايو. "اسان حڪومتي سپاهين ، ماهرن کي منهن ڏئي رهيا آهيون. اڻڄاتل ٽولا، ممڪن طور تي غدار. اسان وقت ۾ گم ٿيل ماڻهن کي ڳولي رهيا آهيون، پيدا ٿيل سالن کان ڌار. اسان ڪجهه پراڻي جنگي مجرم جي پيشنگوئي تي عمل ڪري رهيا آهيون، جيئن هو اسان کي اهو ڪرڻ چاهيندو هو. هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "اسان جي صورتحال تي ڪو ڪنٽرول ناهي."
  
  "مان هڪ ٽمب ريڊر جي ويجهو آهيان جيترو توهان حاصل ڪري سگهو ٿا،" ڪينسي مسڪرائيندي چيو. "هي ... مڪمل طور تي مختلف آهي."
  
  ايلسيا ۽ مائي اسرائيلي ڏانهن ڏٺو. "ها، اسان توهان جي گندي مجرمانه ماضي جي باري ۾ وساريندا آهيون، نه اسان ... ٽوسٽي؟"
  
  سويڊن چمڪ ڏنو. "مان... مان... ڇا؟
  
  ڪينسي مداخلت ڪئي. "۽ مان سمجهان ٿو ته حالتن توهان کي ڪنهن به سمجهوتي واري پوزيشن تي مجبور نه ڪيو، ها، اليسيا؟"
  
  انگريز عورت ڪنڌ لوڏيو. "ان تي منحصر آهي ته ڇا اسان اڃا تائين ڏوهن بابت ڳالهائي رهيا آهيون. ڪجھ سمجھوتي پوزيشن ٻين کان بھتر آھن.
  
  هيڊن چيو، "جيڪڏهن اسان اڃا جاڳندا ۽ هوشيار آهيون، ته ڇا اسان چنگيز خان ۽ سندس مقبري جي مقام بابت پڙهڻ شروع ڪري سگهون ٿا؟ واشنگٽن ۾ هڪ ٿنڪ ٽينڪ تمام سٺو ۽ سٺو آهي، پر اسان اتي آهيون ۽ اسان ڏسنداسين ته اهي نه ڏسندا. وڌيڪ معلومات توهان جذب ڪري سگهو ٿا، اسان وٽ ٻيو هٿيار ڳولڻ جو بهتر موقعو آهي.
  
  "۽ هن جيئري مان ٻاهر اچو،" ڊاهل اتفاق ڪيو.
  
  ٽيبل جي چوڌاري گذري ويا، مشڪل سان حصيداري ڪرڻ لاء ڪافي. ايليسيا پهرين هئي جنهن پنهنجي اي ميل ۽ فيس بوڪ پيج کي چيڪ ڪرڻ بابت آواز اٿاريو. ڊرڪ کي خبر هئي ته هن وٽ اي ميل ايڊريس به نه آهي، اڪيلو ڇڏي ڏيو سوشل ميڊيا جو پهريون اشارو، ۽ هن ڏانهن ڏٺو.
  
  هوءَ رڙ ڪئي. "سنگين وقت؟"
  
  "اهو، يا ڪجهه آرام ڪر، پيار. چين يقيني طور تي کليل هٿن سان اسان جو استقبال نه ڪندو.
  
  "سٺو نقطو." هيڊن ساهه کنيو. "مان مقامي ٽيمن سان رابطو ڪندس ۽ انهن کان پڇندس ته اسان جي داخلا کي آسان بڻائي. ڇا هرڪو هن وقت تائين منصوبي سان گڏ آهي؟
  
  "چڱو،" ڊاهل بيزاريءَ سان ڳالهايو. "مون ڪڏهن به اهو نه سوچيو هو ته مان اڌ درجن مخالف قومن سان وڙهڻ جي ڪوشش ڪندي چنگيز خان کي چين ڏانهن ڇڪيندس. پر، اي،" هن ڪنڌ جهڪائي چيو، "توهان کي خبر آهي ته اهي ڪجهه مختلف ڪوشش ڪرڻ جي ڳالهه ڪن ٿا.
  
  اليشيا چوڌاري ڏٺو، پوءِ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "نه تبصرو. ڏاڍو آسان".
  
  "في الحال،" ڊرڪ چيو، "مان ٿورڙي وڌيڪ معلومات حاصل ڪرڻ چاهيان ٿو.
  
  "تون ۽ مان ٻئي، يارڪيز." دهل ڪنڌ لوڏيو. "تون ۽ مان، ٻئي."
  
  
  باب تيرهون
  
  
  ڪلاڪ اڻڄاڻ ٿي ويا. هيلي ڪاپٽر کي ريفيول ڪرڻ تي مجبور ڪيو ويو. ٻين ٽيمن جي خبر نه هجڻ سبب مايوسي ٿي آهي. هيڊن اهو محسوس ڪيو ته هن جو بهترين اختيار اهو هو ته هو پاڻ کي چنگيز جي مقبري بابت معلومات جي دولت ۾ غرق ڪري، پر هن کي ڪجهه به نئين دريافت ڪرڻ ڏکيو محسوس ٿيو. ٻيا واضح طور تي ڪجهه دير تائين ساڳيو ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا، پر ڪجهه ٿڪجي چڪا هئا ۽ ڪجهه وقت وٺڻ جو فيصلو ڪيو، جڏهن ته ٻين کي پنهنجن ذاتي مسئلن کي حل ڪرڻ آسان بڻائي ڇڏيو.
  
  اهو ناممڪن هو ته ان کي نظر انداز ڪرڻ انهن جي تنگ جڳهه ۾، ۽ حقيقت ۾، ٽيم هن وقت تائين تمام ويجهي ۽ واقف ٿي چڪي هئي ته اهو سڀ ڪجهه اڳتي وڌڻ لاء.
  
  دهل کي گهر سڏيو. ٻار هن جي ڳالهه ٻڌي خوش ٿيا، جنهن ڪري داهل وڏي مسڪرائي ويو. جوانا پڇيو ته هو گهر ڪڏهن ايندو. تڪرار واضح هو، نتيجو اهو عظيم نه هو. هيڊن هڪ لمحو کنيماڪا کي ڏسڻ لاءِ ورتو جيئن وڏي هوائين پنهنجي آڱر کي ٽيبليٽ جي اسڪرين تي ڦيرايو. هوءَ مسڪرائي وئي. اوزار هن جي وڏن هٿن ۾ پوسٽ ڪارڊ وانگر نظر اچي رهيو هو، ۽ هن کي ياد آيو ته اهي هٿ هن جي جسم کي ڪيئن ڇڪيا هئا. نرمل. جوش. هو کيس چڱيءَ طرح سڃاڻندو هو ۽ ان سان سندن قربت وڌي وئي. هاڻي هوءَ پنهنجي آڱر جي خراب ٿيل ٽپ کي ڏسي رهي هئي، جنهن کي هن پنهنجي آخري مشن دوران نگلڻ تي مجبور ڪيو هو. صورتحال جي صدمي هن جون اکيون کولي ڇڏيون. زندگي لامحدود طور تي تمام مختصر هئي جنهن سان توهان پيار ڪيو ان جي مرضي سان وڙهڻ لاءِ.
  
  هن پنهنجي سانس کي ٿورو پڪڙيو، يقين نه آيو ته هوء واقعي ان تي يقين رکي ٿي. لعنت، تون ان لائق نه آھين. توهان جي هر ڳالهه کان پوءِ نه. هن واپس وڃڻ جو جواز نه ڏنو ۽ نه ڄاڻ هئي ته ڪٿان شروع ڪري. ٿي سگهي ٿو اها هڪ جنگ، هڪ صورتحال، هڪ نوڪري هئي. شايد هن جي زندگيءَ جي تاريخ ۾ هر لمحي ائين ئي هو.
  
  ماڻهن غلطيون ڪيون آهن. اهي کفاره ڏيئي سگهن ٿا.
  
  Alicia اهو ڪيو.
  
  انهيءَ خيال هن جي نظر انگريز عورت ڏانهن اهڙيءَ طرح ڪئي، جيئن هيلي ڪاپٽر آسمان مان پنهنجو رستو اختيار ڪري. اوچتو انتشار هن جي ڪلچ هن جي پيٽ کي سخت ڪري ڇڏيو. آزاد زوال جو هڪ سيڪنڊ، ۽ هن جي دل هن جي پيرن ۾ ٻڏي وئي. پر سڀ ڪجهه ٺيڪ هو. اها زندگي جي تقليد ڪئي.
  
  هيڊن جي جبلت هميشه رهبري ڪئي وئي آهي، شيون حاصل ڪرڻ لاء. هاڻي هن ڏٺو ته اهي جبلتون هن جي زندگيءَ جي ٻين اهم پهلوئن ۾ مداخلت ڪري رهيون هيون. هن هڪ تاريڪ مستقبل ڏٺو.
  
  ڊريڪ ۽ ايليسيا خوش هئا، مسڪرائي رهيا هئا، هڪ عام ٽيبل تي ٽيپ ڪري رهيا هئا. مائي ڪينزي کي قرض ڏنو، ۽ ٻه عورتون ان کي کڻي ويا. اها دلچسپ هئي ته ڪيئن منفرد طور تي مختلف ماڻهن ساڳئي حالتن سان معاملو ڪيو.
  
  سمٿ لارين جي ويجهو ويو. "توهان جا ڪهڙا حال آهن؟"
  
  "جيترو سٺو ٿئي ٿو، تون هموار هاري. هاڻي اهو وقت ناهي، سمٿ.
  
  "تون سمجهين ٿو ته مون کي اها خبر ناهي؟ پر ٻڌاءِ. اهو وقت ڪڏهن ايندو؟"
  
  "هاڻ نه".
  
  "ڪڏهن به نه،" سمٿ اداس ٿي چيو.
  
  لورين رڙ ڪئي. " سنجيدگيءَ سان؟ اسان هڪ موت جي آخر ۾ آهيون، ماڻهو. توهان هڪ سرن جي ڀت کي مارايو ۽ توهان ان تي پهچي نه سگهندا.
  
  "ديوار؟"
  
  لورين رڙ ڪئي. "ها، ان جو نالو آهي.
  
  "اڙي. هي ڀت".
  
  هيڊن انهن ٻنهي کي مسئلي جي چوڌاري ڪم ڪندي ڏٺو. اهو فيصلو ڪرڻ يا مداخلت ڪرڻ جي هن جي جاء نه هئي، پر اهو واضح طور تي ڏيکاري ٿو ته ڪيئن ڪا رڪاوٽ ڪنهن به رشتي کي خراب ڪري سگهي ٿي. سمٿ ۽ لارين هئا، نرميءَ سان، هڪ غير رواجي جوڙو، ايترو ته غير معمولي ته هنن گڏجي ڪم ڪيو هوندو.
  
  اڃان تائين سڀ کان وڌيڪ غير روايتي رڪاوٽون هاڻي انهن جي رستي ۾ بيٺا آهن.
  
  سمٿ هڪ مختلف طريقي جي ڪوشش ڪئي. "ٺيڪ آهي، ٺيڪ آهي، پوءِ هن توکي تازو ڇا ڏنو آهي؟
  
  "مان؟ ڪجھ به نه. مان اتي معلومات لاءِ نه ٿو وڃان. اهو ڪم آهي سي آءِ اي يا ايف بي آءِ جو يا جيڪو به هجي.
  
  "ته پوءِ ڪهڙي ڳالهه ڪرين؟
  
  سمٿ لاء، هي هڪ قدم اڳتي هو. هڪ کليل، غير تڪراري سوال. هيڊن کي سپاهيءَ ۾ ڪجهه فخر محسوس ٿيو.
  
  لورين ڪجھه هٻڪندي چيو. "شٽ،" هن چيو. "اسان بيڪار ڳالهائي رهيا آهيون. هڪ ٽيليويزن. فلمون. ڪتاب. مشهور شخصيتون. خبرون. هو هڪ بلڊر آهي، تنهنڪري هو منصوبن بابت پڇي ٿو.
  
  "ڪهڙا منصوبا؟
  
  "هي سڀ توهان کي هڪ محتاط سوال پڇڻ تي مجبور ڪري ٿو. ڇو نه ڪهڙيون مشهور شخصيتون يا ڪهڙيون فلمون؟ ڇا توهان عمارتن ۾ دلچسپي رکو ٿا، لانس؟
  
  هيڊن ان کي بند ڪرڻ چاهيو، پر ڏٺائين ته هوء نه ٿي سگهي. ڪيبن ڏاڍو تنگ هو؛ سوال تمام سنجيده آهي؛ سمٿ جي نالي جو ذڪر ڏاڍو دلڪش آهي.
  
  "صرف جيڪڏهن ڪو ماڻهو انهن کي نقصان پهچائڻ چاهي ٿو."
  
  لورين هن کي موهي ڇڏيو ۽ ڳالهه ٻولهه ختم ٿي وئي. هيڊن حيران ٿي ويو ته ڇا لارين ڪنهن سڃاتل دهشتگرد سان ڳالهائڻ لاءِ چوري ڪندي ڪنهن قسم جي قانون کي ٽوڙي رهي هئي، پر اهو فيصلو نه ڪري سگهيو ته لارين جي سوال کي ڪيئن جملو ڪجي. گهٽ ۾ گهٽ اڃا نه.
  
  "هڪ ڪلاڪ کان به گهٽ بچيو." ڪميونيڪيشن سسٽم مٿان پائلٽ جو آواز آيو.
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو. هيڊن هن جي منهن تي عزم ڏٺو. ساڳي شيء Dahl سان. ٽيم مڪمل طور تي مصروف هئي، مسلسل پنهنجي صلاحيتن کي بهتر بڻائي. مثال طور آخري آپريشن کي ڏسو. اهي سڀئي مڪمل طور تي مختلف مشنن جي ذريعي ويا، برائي جي مجسمي کي منهن ڏيڻ ۽ هڪ به خرچي حاصل نه ڪيو.
  
  گهٽ ۾ گهٽ جسماني لحاظ کان. جذباتي نشان - خاص طور تي هن جا پنهنجا - ڪڏهن به شفا نه ٿيندا.
  
  هوءَ هڪ منٽ پنهنجي سامهون رکيل ڪاغذن کي ڏسندي رهي ۽ چنگيز خان جي تاريخ مان ڪجهه وڌيڪ جذب ڪرڻ جي ڪوشش ڪندي رهي. هن آرڊر جي متن ذريعي ڏٺو، لائين کي نمايان ڪندي: دنيا جي چئن ڪنڊن ڏانهن وڃو. فادر آف اسٽريٽجي جي آرامي جايون ڳوليو ۽ پوءِ خاگان؛ بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو، ۽ پوء خدا جو عذاب. پر هر شيء ائين ناهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، جنهن جي مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيوسين.
  
  زمين جا چار ڪنڊا؟ اڃا تائين هڪ راز رهي ٿو. خوش قسمت، گھوڙي وارن جي سڃاڻپ جا اشارا اڃا تائين واضح ٿي چڪا آهن. پر ڇا آرڊر چنگيز خان جي مقبري کي ڳولي لڌو؟ سو لڳي پيو.
  
  جيئن ئي هيلي ڪاپٽر ٿلهي هوا مان گذرندو رهيو، تيئن يورگي اٿي بيٺو ۽ پوءِ اڳتي وڌيو. چور جو چهرو ٺهيل نظر آيو، هن جون اکيون بند هيون، ڄڻ پيرو ۾ ڦاٿل ٿيڻ کان پوءِ هن هڪدم به ننڊ نه ڪئي هئي. "مون توهان کي ٻڌايو ته مان ويب جي بيان جو حصو آهيان، هن جي ورثي،" روسي چيو، هن جو ڍنگ ظاهر ڪري ٿو ته هو جيڪو چوڻ بابت هو ان کان خوفزده هو. "مون توهان کي ٻڌايو ته مان سڀني ذڪر ڪيل سڀني کان بدترين آهيان."
  
  ناراضگي سان، اليسيا اوچتو هوا جي ڊمپنر کي هٽائڻ جي ڪوشش ڪئي. "مان اڃا تائين اهو ٻڌڻ جي انتظار ۾ آهيان ته لات ليزبيئن ڪير آهي،" هن خوشيءَ سان چيو. "توهان کي سچ ٻڌائڻ لاء، يوگي، مون کي اميد هئي ته اهو توهان هوندو."
  
  "ڪيئن..." يارگي جملي جي وچ ۾ روڪي ڇڏيو. "آئون هڪ مرد آهيان".
  
  "مان قائل نه آهيان. اهي ننڍڙا هٿ. هي منهن. جنهن طريقي سان توهان هلندا آهيو.
  
  "هن کي ڳالهائڻ ڏي،" دال چيو.
  
  "۽ توهان سڀني کي ڄاڻڻ گهرجي ته مان هڪ هم جنس پرست آهيان،" لورين چيو. "توهان کي خبر آهي، ان بابت ڪجھ به خراب يا شرمناڪ ناهي."
  
  "مون کي خبر آهي،" اليسيا چيو. "توهان کي ٿيڻو آهي جيڪو توهان ٿيڻ چاهيو ٿا ۽ ان کي قبول ڪريو. مان ڄاڻان ٿو مان ڄاڻان ٿو. مون کي اميد هئي ته اهو يوگي هوندو، اهو سڀ ڪجهه آهي.
  
  سمٿ لارين ڏانهن نهاري پر ٻي صورت ۾ خالي اظهار سان ڏٺو. ڊريڪ سوچيو ته ردعمل حيرت انگيز هو.
  
  "اهو صرف هڪ ڇڏي ٿو،" ڪنيماڪا چيو.
  
  "جيڪو مري رهيو آهي،" ڊرڪ فرش ڏانهن ڏسندي چيو.
  
  "شايد اسان کي اسان جي دوست کي ڳالهائڻ گهرجي؟" Dahl زور ڀريو.
  
  يورگي مسڪرائڻ جي ڪوشش ڪئي. هن پوءِ هن جي سامهون پنهنجا هٿ جهليا ۽ ڇت جي ڇت ڏانهن نهاريو.
  
  "اها ڪا ڊگهي ڪهاڻي نه آهي،" هن ٿلهي لهجي ۾ چيو. "پر اهو ڏکيو سوال آهي. مان... مون پنهنجي ماءُ پيءُ کي سرد خون ۾ قتل ڪيو. ۽ مان هر روز شڪرگذار آهيان. شڪر گذار آهيان."
  
  ڊريڪ پنهنجي دوست جي توجه حاصل ڪرڻ لاءِ هٿ وڌايو. "توکي ڪنهن به ڳالهه جي وضاحت ڪرڻ جي ضرورت ناهي، توهان کي خبر آهي. هتي اسان هڪ خاندان آهيون. اهو ڪو مسئلو نه ٿيندو".
  
  "مان سمجهان ٿو. پر اهو به مون لاءِ آهي. سمجهين ٿو؟"
  
  ٽيم، هر هڪ، ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. اهي سمجهي ويا.
  
  "اسان هڪ ننڍڙي ڳوٺ ۾ رهندا هئاسين. ٿڌو ڳوٺ. سيارو؟ اهو سال جو وقت نه هو، اهو هڪ چوري، هڪ مارڻ، خدا جي طرفان هڪ ڌڪ هو. اهو اسان جي خاندانن، جيتوڻيڪ اسان جي ٻارن کي اداس ڪيو. مان ڇهن مان هڪ هوس، ۽ منهنجا والدين، اهي برداشت نه ڪري سگهيا. اهي ڏينهن کي آسان بڻائڻ لاءِ ڪافي تيز نه پي سگهيا. اهي راتيون زنده رهڻ لاءِ ڪافي واپس نه آڻي سگهيا. اهي اسان سان معاملو ڪرڻ ۽ اسان جو خيال رکڻ جو رستو نه ڳولي سگهيا، تنهنڪري انهن تصوير کي تبديل ڪرڻ جو هڪ طريقو ڳولي ورتو.
  
  ايليسيا پنهنجي جذبات تي قابو نه رکي سگهي. "مون کي اميد آهي ته اهو نه آهي جيئن اهو آواز آهي."
  
  "هڪ منجھند جو اسين سڀ ڪار ۾ ويٺاسين. هنن چيو ته هنن شهر جي سفر جو واعدو ڪيو آهي. اسان سالن کان شهر نه ويا آهيون ۽ پڇڻ گهرجي ها، پر..." هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اسين ٻار هئاسين. اهي اسان جا والدين هئا. اهي ننڍڙو ڳوٺ ڇڏي ويا ۽ اسان هن کي ٻيهر ڪڏهن به نه ڏٺو.
  
  هيڊن مئي جي چهري تي پري کان اداسي ڏٺو. هن جي نوجوان زندگي شايد يورگ جي زندگي کان مختلف هئي، پر اداس هڪجهڙائي هئي.
  
  "ڪار جي ٻاهران ڏينهون ڏينهن ٿڌو، اونداهو ٿي رهيو هو. اهي ڊوڙيا ۽ ڊوڙيا ۽ نه ڳالهايو. پر اسان ان جا عادي آهيون. هنن کي زندگيءَ لاءِ، اسان لاءِ، يا هڪ ٻئي لاءِ محبت نه هئي. مان سمجهان ٿو ته اسان ڪڏهن به پيار نه ڄاتو، نه اهو طريقو اهو هجڻ گهرجي. اونداھيءَ ۾ ھنن کي روڪي، چيو ته ڪار خراب ٿي وئي آھي. اسان گڏ هئاسين، ڪجهه روئي رهيا هئاسين. منهنجي ننڍي ڀيڻ فقط ٽن سالن جي هئي. مان نو هو، سڀ کان وڏو. مون کي گهرجي ... ٿيڻ گهرجي ... "
  
  يرگيءَ ڇت ڏانهن ڏسندي ڳوڙها ڳاڙيندي، ڄڻ ماضي کي بدلائڻ جي طاقت رکي. هن هڪ مضبوط هٿ وڌايو ان کان اڳ جو ڪو به هن جي ويجهو اچي سگهي، پر گهٽ ۾ گهٽ هيڊن کي خبر هئي ته اهو ڪجهه هو جنهن مان هن کي اڪيلو وڃڻو هو.
  
  "انهن اسان کي لالچايو. ڪجهه دير هلندا رهيا. برف ايتري سخت ۽ ٿڌي هئي جو ان مان طاقتور، موتمار لهرون نڪرنديون هيون. مان سمجهي نه سگهيس ته اهي ڇا ڪري رهيا هئا، ۽ پوء مون کي تمام ٿڌو محسوس ڪيو ته سڌو سوچڻ لاء. مون ڏٺو ته انهن کي اسان جي چوڌاري بار بار. اسان گم ٿي ويا هئاسين ۽ ڪمزور، اڳي ئي مري رهيا هئاسين. ٻار هئاسين. اسان ... اعتماد ڪيو. "
  
  هيڊن اکيون بند ڪيون. ڪي به لفظ نه هئا.
  
  "ظاهري طور هنن ڪار ڳولي ورتي. اهي ڇڏي ويا. اسان... خير، اسان هڪ هڪ ڪري مري ويا آهيون. يوگي اڃا تائين واضح طور تي تفصيل تيار نه ڪري سگهيو. هن جي چهري تي فقط غمگين پريشاني ان حقيقت کي ظاهر ڪري ٿي.
  
  "مان اڪيلو بچيل هوس. مان سڀ کان مضبوط هو. مون ڪوشش ڪئي آهي. مون کي کنيو، ڇڪيو، ۽ ڀاڪر پاتو، پر ڪجھ به نه نڪتو. مون انهن سڀني کي ناڪام ڪيو. مون ڏٺو ته منهنجي هر هڪ ڀينر ۽ ڀينر جي زندگيءَ مان جان ڇڏائجي ۽ مان زندهه رهڻ جو عزم ڪيو. انهن جي موت مون کي طاقت ڏني، ڄڻ ته انهن جا روح مون سان شامل ٿي ويا آهن. مون کي اميد آهي ته انهن ڪيو. مون کي اڃا به يقين آهي. مون کي يقين آهي ته اهي اڃا تائين مون سان گڏ آهن. مان هڪ روسي جيل کان بچي ويس. مون Matt Drake کي ختم ڪيو، "هن هڪ ڪمزور مسڪراهٽ کي منظم ڪيو، ۽ هن کي اتان ڪڍي ڇڏيو."
  
  "توهان ڳوٺ ڪيئن موٽي آيا آهيو؟ ڪنيماڪا ڄاڻڻ ٿي چاهيو. هيڊن ۽ ڊاهل هن ڏانهن متوجه ٿي ڏٺو، پر اهو به واضح هو ته يوگي کي ڳالهائڻ جي ضرورت آهي.
  
  "مون انهن جا ڪپڙا پهريل هئا،" هن ڏکوئيندڙ آواز ۾ چيو. "قميص. جيڪٽ. جراب. مان گرم ٿيس ۽ انهن سڀني کي برف ۽ برف ۾ اڪيلو ڇڏي ڏنو ۽ مون ان کي رستي تي پهچايو.
  
  هيڊن دل جي درد جو تصور به نه ڪري سگهيو، اهو احساس جرم جيڪو هن کي نه هجڻ گهرجي ها.
  
  "هڪ ڪار لنگهندي منهنجي مدد ڪئي. مون کين قصو ٻڌايو، ڪجهه ڏينهن کان پوءِ ڳوٺ موٽي آيس، "هن هڪ ڊگهو ساهه کنيو،" ۽ کين ڏٺم ته انهن غمن جو ڀوت ڏٺو، جيڪو هنن پيدا ڪيو هو. اچو ته ڏسو ۽ محسوس ڪريو ته هن جي ڪاوڙ ڪيتري هئي. سو ها، مون پنهنجي ماءُ پيءُ کي سرد خون سان قتل ڪيو.
  
  هڪ خاموشي هئي جنهن کي ڪڏهن به ٽوڙڻ نه گهرجي. هيڊن کي خبر هئي ته يوگا جي ڀائرن جا لاش جتي هن وقت ڪريا هئا، هميشه لاءِ منجهيل، ڪڏهن به آرام ڪرڻ لاءِ نه.
  
  "مان چور ٿي ويس". يگريءَ دل ٽوڙيندڙ گونج کي ڪمزور ڪري ڇڏيو. "۽ بعد ۾ پڪڙيو ويو. پر هن کي ڪڏهن به قتل جي سزا نه ڏني وئي هئي. ۽ اسان هتي آهيون."
  
  پائلٽ جو آواز هوا ۾ گونجڻ لڳو. "چيني فضائي حد تائين ٽي منٽ، دوستو، ۽ پوء اهو ڪنهن جو اندازو آهي."
  
  هيڊن خوش ٿيو جڏهن لارين هن موقعي تي واشنگٽن ٿنڪ ٽينڪ کي سڏيو. اڳتي وڌڻ جو واحد رستو پريشاني ذريعي هو.
  
  "اسان مقصد جي ويجهو آهيون،" هن چيو ته واٽ جڏهن اسان ملاقات ڪئي. "ڪا نئين شيء؟"
  
  "اسان چئن ڪنڊن تي ڪم ڪري رهيا آهيون، گهوڙي سوارن جي ڄمڻ جي تاريخن جا حوالا، منگوليا، خاگن ۽ پاڻ آرڊر، پهرين توهان ڇا ٿا چاهيو؟
  
  
  باب چوڏهين
  
  
  "اوهه،" ايليسيا جوش سان چيو، ڪردار ادا ڪندي. "اچو ته ٻڌون ته ڄمڻ جي تاريخ ڪهڙي آهي. مون کي صرف ڪرنچنگ نمبر پسند آهن.
  
  "عمده. اهو ٻڌي سٺو لڳو ته هڪ فيلڊ انفنٽري مان اهو ٻڌي. آواز خوشيءَ سان جاري رهيو، سيلون ۾ ڪجهه ابرو بلند ڪيو، پر خوشيءَ سان بي خبر هو: "تنهنڪري، هينيبل 247 ق.م ۾ ڄائو، 183 ق.م ڌاري وفات ڪيائين. چنگيز خان 1162، وفات 1227-"
  
  "اها تمام گهڻا نمبر آهن،" ايليسيا چيو.
  
  "مسئلو آهي،" دال چيو. "توهان آڱرين ۽ آڱرين کان ٻاهر آهيو."
  
  "پڪ ناهي ته ان جو مطلب ڇا آهي،" ڪمپيوٽر سائنسدان جاري رکيو. "پر اهي چريو فرقا واقعي انهن جي نمبر گيمز ۽ ڪوڊس سان پيار ڪندا آهن. اها ڳالهه ذهن ۾ رکو".
  
  "تنهنڪري هينيبل چنگيز کان 1400 سال اڳ پيدا ٿيو هو،" ڪنزي چيو. "اسان اهو سمجهون ٿا."
  
  "توهان کي حيرت ٿيندي ته انهن شيڊ هيڊس جي تعداد تي جيڪي ائين نٿا ڪن،" بيوقوف آرام سان چيو. "بهرحال-"
  
  "اي دوست؟ ڊريڪ جلدي وچڙ ۾ چيو: "ڇا توهان کي ڪڏهن منهن تي ڌڪ لڳايا ويا آهن؟
  
  "خير، حقيقت ۾، ها. ها مون وٽ آهي."
  
  ڊريڪ واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويٺو. "ٺيڪ آهي،" هن چيو. "هاڻي تون چوندي رهي سگهين ٿو.
  
  "اسان، يقينا، انهن انگن اکرن سان اڃا تائين ڪم نه ٿا ڪري سگهون، ڇو ته اسان ٻين سوارن کي نٿا ڄاڻون. جيتوڻيڪ مان اندازو لڳائي رهيو آهيان ته توهان ماڻهو چوٿون به سمجهي سگهو ٿا؟ نه؟ نه وٺندڙ؟ خير. تنهن ڪري، هن وقت، دوستو، اتي وڏي مقدار ۾ فائر پاور منگوليا جمهوريت ڏانهن موڪلي وئي آهي. ست، يا اڃا ڇهه آهي؟ ها، ڇهن ملڪن جي نمائندگي ڪندڙ اشراڪ سپاهين جون ڇهه ٽيمون فتح جي گهوڙي سوار جي تعاقب ڪري رهيون آهن. مان صحيح آهيان؟ هوري!"
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن ڏٺو. "ڇا هي ماڻهو واشنگٽن ۾ بهترين نمائندو آهي؟"
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "خير، گهٽ ۾ گهٽ هو پنهنجي جذبات کي لڪائي نٿو سگهي. واشنگٽن جي اڪثر ملڪن وانگر هڪ فريب واري چادر جي ڪيترن ئي فولڊ هيٺ لڪيل نه آهي.
  
  "فتح جي گهوڙي سوار ڏانهن. ظاهر آهي آرڊر جو پنهنجو ايجنڊا آهي، تنهنڪري فتح ٻارن جي رانديڪن کان وٺي وڊيو گيم تائين ڪجهه به ٿي سگهي ٿي... ها ها. دنيا جي تسلط ڪيترن ئي شڪلن ۾ اچي سگهي ٿي، ڇا مان صحيح آهيان؟
  
  "بس هدايت سان جاري رکو،" هيڊن چيو.
  
  "يقيناً. سو اچو ته سڌو سنئون نقطي تي وڃون، ڇا اسان؟ جيتوڻيڪ اسرائيلي اسان کي نازي جنگي ڏوهن جي باري ۾ ڪا به ڄاڻ ڏيڻ کان ناگزير هئا ته انهن ڪيوبا ۾ تباهه ڪيو، اسان سکيو ته اسان کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي. هڪ دفعو مٽي آباد ٿي وئي، نازي واضح طور تي فيصلو ڪيو ته اهي گندا هئا ۽ دنيا کي ڪنٽرول ڪرڻ لاء هن تفصيلي خيال سان آيا. انهن آرڊر ٺاهي، هٿيارن جي کوٽ سان گڏ، ڳجهي ڪوڊ، علامتون ۽ گهڻو ڪجهه. انهن هڪ منصوبو ٺاهيو - بلڪل ممڪن آهي ته اهي ريخ جي تحت سالن تائين ڪم ڪري رهيا هئا. انهن چار قسم جا هٿيار دفن ڪيا ۽ هن پزل سان گڏ آيا. ٿي سگهي ٿو اهي ان کي وڌيڪ غير واضح بڻائڻ چاهيندا، ڪير ڄاڻي ٿو؟ پر موساد انهن کي بغير ڪنهن نشان جي تباهه ڪيو ۽، اهو لڳي ٿو، تمام جلدي. لڪيل بنڪر ٽيهه سالن تائين اڻڄاتل رهيو.
  
  "پندرهن منٽ،" پائلٽ جواب ڏنو.
  
  "ڇا هي هٿيار آهي؟ هيڊن پڇيو. "انهن کي ڪٿان مليو؟"
  
  "چڱو، نازين وٽ جيترا به لاڳاپا هئا جيترا ڪنهن کي به هجن. بگ پستول ھڪڙو پراڻو ڊزائين آھي جيڪو خلائي ۽ درستگي لاءِ اپڊيٽ ڪيو ويو آھي. اهي چاليهه جي ڏهاڪي کان اٺين ڏهاڪي تائين ڪنهن به شيءِ تي هٿ رکي سگهندا هئا. پئسا ڪڏهن به رڪاوٽ نه هئي، پر تحريڪ هئي. ۽ ڀروسو. اهي انهن لاءِ اهو ڪرڻ لاءِ هڪ زندهه روح تي ڀروسو نه ڪندا. سڀني چئن هٿيارن ۽ ڪيترن ئي درجن جي خدمتن کي لڪائڻ لاءِ شايد ننڍڙا سال لڳا. اعتماد جا عنصر پڻ هڪ سبب آهن ته انهن بندوقن کي پهرين جڳهه ۾ لڪائي ڇڏيو. اهي هاڻي انهن کي ڪيوبا ۾ نٿا رکي سگهن، ڇا اهي؟" واشنگٽن وارو ماڻهو کلڻ لڳو، پوءِ ڪنهن نه ڪنهن طرح هوشيار ٿي ويو.
  
  ايليسيا اکيون ٻوٽي ڇڏيون ۽ پنهنجن ٻنهي هٿن کي ائين جڪڙي ڇڏيو ڄڻ اهي ڪنهن جي پتلي ڳچيءَ ۾ ويڙهيل هجن.
  
  "بهرحال، ڇا تون اڃا تائين مون سان گڏ آهين؟ مان سمجهان ٿو ته وقت ننڍو آهي ۽ توهان کي خارش ٿي رهي آهي ته مٽيءَ مان ٻاهر نڪرڻ ۽ ڪجهه گولي هڻڻ، پر مون کي ٿوري گهڻي معلومات آهي. بس اندر آيو..."
  
  روڪ.
  
  "هاڻي اهو دلچسپ آهي."
  
  وڌيڪ خاموشي.
  
  "ڇا توهان حصيداري ڪرڻ چاهيندا؟" هيڊن ماڻهوءَ کي ڌڪ هنيو، هيلي ڪاپٽر جي مضبوط پاسي کي ائين ڏسڻ لڳو ڄڻ هوءَ سندن لينڊنگ پوائنٽ کي ويجهو ايندي ڏسي رهي هجي.
  
  "خير، مان زمين جي چئن پاسن بابت ڳالهائڻ وارو هوس- يا گهٽ ۾ گهٽ اسان ان کي ڪيئن ٿا ڏسون- پر مان ڏسان ٿو ته اسان جو وقت ختم ٿي ويو آهي. ڏس، مون کي هڪ اعلي پنج ڏيو، پر جيڪو به ڪريو، "هن روڪيو، "زمين نه ڪريو!"
  
  ڪنيڪشن اوچتو ٽوڙيو ويو. هيڊن پهرين فرش ڏانهن ڏٺو ۽ پوءِ هيلي ڪاپٽر جي اندر.
  
  ڊريڪ ٻنهي هٿن کي مٿي ڪيو. "مون ڏانهن نه ڏس. مان ڏوهي نه آهيان!"
  
  اليسيا کلندي چيو. "ها، مان پڻ."
  
  "زمين نه آهي؟" Dahl بار بار. "ان جو مطلب ڇا آهي؟"
  
  ايليسيا پنهنجي ڳلي کي صاف ڪيو ڄڻ ته وضاحت ڪري، پر پوءِ اسپيڪر مان پائلٽ جو آواز گونجڻ لڳو. "ٻه منٽ، دوست."
  
  هيڊن مدد لاء هڪ پراڻي مومن ڏانهن موٽيو. "منو؟" - آءُ پڇيو.
  
  "هو هڪ گدا آهي، پر اڃا به اسان جي پاسي آهي،" وڏي هوائي رڙ ڪئي. "مان چوان ٿو ته ان لاء سندس لفظ وٺو."
  
  "اهو جلدي فيصلو ڪرڻ بهتر آهي،" سمٿ مداخلت ڪئي. "اسان هيٺ وڃي رهيا آهيون."
  
  مواصلاتي نظام فوري طور تي زندگي ۾ آيو. "مون ڇا چيو؟ زمين نه ڪر! "
  
  ڊريڪ اٿي بيٺو ۽ هيلي ڪاپٽر جي انٽرڪام کي آن ڪيو. "بس ڪر دوست،" هن چيو. "رستي تي نئين ڄاڻ."
  
  "پر اسان چيني فضائي حدن اندر آهيون. ڪو به نه ٻڌائي سگهي ٿو ته اهو ڪيترو وقت ٿيندو ان کان اڳ جو اهي اسان کي نوٽيس وٺن.
  
  "جيڪو ڪري سگهين ڪر، پر زمين نه هاري.
  
  "اي دوست، مون کي ٻڌايو ويو ته هي جلدي آمد ۽ روانگي جو مشن هوندو. ڪا بڪواس ناهي. توهان پڪ ڪري سگهو ٿا ته جيڪڏهن اسان هتي ڪجهه منٽن کان وڌيڪ رهون ٿا، اسان وٽ اسان جي گدا تي J-20s جو هڪ جوڙو هوندو.
  
  ايليسيا ڊريڪ ڏانهن نهاريو ۽ سرگوشي ڪندي چيو، "هي خراب آهي-"
  
  يارڪشائر مين صورتحال جي تڪڙ کي ڏسندي هن کي روڪيو. "ٺيڪ آهي، ظاهر آهي ته واشنگٽن کان نوبينڊ اسان کي ٻڌي سگهي ٿو تڏهن به جڏهن ڪنيڪشن بند هجي،" هن دال ڏانهن اشارو ڪندي چيو. "ڇا توهان اهو ٻڌو، نوبينڊ؟ اسان وٽ اٽڪل سٺ سيڪنڊ آهن.
  
  "اهو وڌيڪ وقت وٺندو،" ماڻهو جواب ڏنو. "بهادر ٿيو، ماڻهو. اسان هن ڪيس تي آهيون."
  
  ڊريڪ کي محسوس ٿيو ته هن جون مُٺيون کلنديون رهيون. هن غير معمولي رويي کي صرف تڪرار پيدا ڪيو. شايد اهو ارادو هو؟ جڏهن کان هنن هينيبل جي قبر ڏٺي، ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن مشن سان ڪجهه غلط هو. اڻ ڄاتل شيءِ. ڇا اهي آزمايا ويا آهن؟ ڇا اهي نگراني هيٺ هئا؟ ڇا آمريڪي حڪومت انهن جي عملن جو جائزو ورتو؟ جيڪڏهن ائين آهي، ته پوء اهو سڀ ڪجهه هيٺ آيو ته پيرو ۾ ڇا ٿيو. ۽ جيڪڏهن اهو معاملو آهي، ڊاک انهن جي ڪارڪردگي بابت گهڻو پريشان نه هو.
  
  هو ان سازشن، سازشن ۽ سازشن جي باري ۾ پريشان هو ته شايد ٻڌندڙن کي جائزو وٺڻ کان پوءِ کڄي وڃي. ڪنهن به ملڪ ۾ سياستدانن جي حڪمراني ڪڏهن به نه هئي، جيڪا لڳي ٿي، ۽ صرف اقتدار ۾ ماڻهن جي پويان ڄاڻن ٿا ته واقعي ڇا ٿي رهيو آهي.
  
  "پنجاهه سيڪنڊ،" هن وڏي آواز ۾ چيو. "پوءِ اسان اتان نڪري وينداسين.
  
  "اسان هڪ اسٽنٽ ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيون،" پائلٽ کين ٻڌايو. "اسان اڳي ئي ايترا گهٽ آهيون جو تون دروازي مان نڪري ڪنهن وڻ تي چڙهي سگهين ٿو، پر مان پکيءَ کي جبل جي واديءَ ۾ لڪائي رهيو آهيان. جيڪڏهن توهان ڪنهن شيءِ جي تري ۾ لڪندي ٻڌو ته اهو يا ته پٿر هوندو يا يٽي.
  
  اليڪشيا زور سان نگلي. "منهنجو خيال هو ته اهي سڄي تبت ۾ گهمي رهيا آهن؟
  
  دال ڪنڌ لوڏيو. "ڇڪي. رستي جو سفر. ڪير ٿو ڄاڻي؟"
  
  آخرڪار، ڪنيڪشن زندگي ڏانهن واپس آيو. "ٺيڪ آهي، ماڻهو. ڇا اسان اڃا زنده آهيون؟ سٺو سٺو. تمام سٺو ڪم. ھاڻي... چنگيز خان جي آرام گاهه بابت تمام تڪرار ياد ڪريو؟ هن کي ذاتي طور تي اڻڄاتل قبر گهربل هئي. جنهن به سندس مقبرو تعمير ڪيو، سو قتل ڪيو ويو. دفن واري جاءِ کي گھوڙن سان لٽيو ويو ۽ وڻن سان لڳايو ويو. لفظي طور تي، اهو اتفاق کان سواء ناقابل آهي. هڪ ڪهاڻي جيڪا مون کي ڇهندڙ لڳي ٿي ڇاڪاڻ ته اها صرف انهن سڀني چريو اسڪيمن کي ڊاهي ڇڏيندي آهي ته ڪاهن کي هڪ نوجوان اُٺ سان دفن ڪيو ويو هو - ۽ جڳهه جي نشاندهي ڪئي وئي هئي جڏهن اُٺ جي ماءُ پنهنجي گابي جي قبر تي روئيندي ملي هئي.
  
  پائلٽ اوچتو رابطو بند ڪري ڇڏيو. "اسان تقريبن واپسي جي نقطي تي آهيون ، دوست. ٽيهه سيڪنڊ ۽ اسان يا ته هتان کان ٻاهر نڪرنداسين جيترو جلدي اسان کي پسند اچي ته اها باهه لڳي، يا اسان ٻارن کي اتي موڪلينداسين.
  
  "او،" واشنگٽن مان آيل شخص چيو. "توهان کي وساري ڇڏيو. ها، اتان نڪري وڃ. مان توکي نئين جاءِ موڪليندس".
  
  ڊرڪ حيران ٿي ويو، پائلٽ جي درد کي حصيداري ڪندي، پر جواب ۾ ڦوڪيو ويو: "جيسيس، دوست. ڇا توهان اسان کي پڪڙڻ يا مارڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو؟
  
  هو صرف جزوي مذاق ڪري رهيو هو.
  
  "هي هي. ٿدو ٿي. ڏس - اهي نازي - آخري فيصلي جو حڪم - گھوڙن کي ڳولي رهيا هئا - آرام جي جاء - پنجاهه ۽ اٺين جي وچ ۾، صحيح؟ ظاهر آهي انهن سڀني کي مليو. مون کي ڪجهه ٻڌائي ٿو ته هنن چنگيز خان جو مقبرو نه مليو. مون کي يقين آهي ته اهڙي ڳولا بابت وڌيڪ ڪجهه چئي سگهجي ٿو. پوءِ پاڻ آرڊر ۽ لفظن جي پيروي ڪري ٿو: 'پر سڀ ڪجهه ائين نه آهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيو. يقينن ڪاهن جو 1955ع ۾ ٺهيل ڪو به مقبرو نه هو. پر، گهڻو ڪري هڪ مقبري جي کوٽ سبب، ۽ پڻ مومنن جي مدد ڪرڻ ۽ سياحن جي وهڪري کي وڌائڻ لاء، چين هن لاء هڪ مقبرو تعمير ڪيو.
  
  "ڇا هي چين ۾ آهي؟ هيڊن پڇيو.
  
  "يقينا، هي چين ۾ آهي. توهان هن سڄي چار ڪنڊن جي باري ۾ سوچي رهيا آهيو، توهان نه آهيو؟ ٺيڪ آهي، پنهنجي گرين معاملي کي چالو رکو. شايد هڪ ڏينهن هتي توهان لاءِ نوڪري به ملي ويندي.
  
  هيڊن هڪ ٿلهي آواز کي نگليو. "بس پنهنجي نظريي جي وضاحت ڪريو."
  
  "صحيح، ٿڌو. چنگيز خان جو مقبرو 1954ع ۾ ٺهيل هو. هي هڪ وڏو مندر آهي جيڪو هڪ نديءَ جي ڀرسان Ejin Horo ۾، ڏکڻ اولهه اندروني منگوليا ۾ ٺهيل آهي. هاڻي مقبرو اصل ۾ هڪ سينوٽاف آهي - ان ۾ ڪو به لاش ناهي. پر چون ٿا ته ان ۾ هڪ هيڊ ڊريس ۽ ٻيون شيون آهن جيڪي چنگيز جون هيون. چنگيز، جيڪو هميشه مشهور مقبري ۽ مقبري جي ڀيٽ ۾ هڪ مقبري جي خيال سان لاڳاپيل رهيو آهي، اصل ۾ هن جي پوڄا اٺن سفيد يورت، خيمه محلات ۾ ڪئي وئي هئي، جتي هو اصل ۾ رهندو هو. اهي پورٽبل مقبرو جن جي درخڊ بادشاهن طرفان محفوظ ڪيا ويا ۽ بعد ۾ منگول قوم جي علامت بڻجي ويا. آخر ۾، اهو فيصلو ڪيو ويو ته پورٽبل مقبرن کي ختم ڪيو وڃي ۽ قديم آثارن کي نئين، مستقل طور تي منتقل ڪيو وڃي. شيڊول آرڊر جي منصوبي سان مڪمل طور تي ٺهڪي اچي ٿو. فتح ڪرڻ لاءِ هو جيڪو به هٿيار چونڊيندا آهن، اهو چنگيز جي تابوت اندر آهي، انهيءَ مقبري ۾."
  
  هيڊن هن جي لفظن کي وزن ڏنو. "لعنت بيوقوف،" هن چيو. "جيڪڏهن توهان غلط آهيو ..."
  
  "ڪير؟"
  
  "هي بهترين آهي جيڪو توهان حاصل ڪري سگهو ٿا."
  
  "آرڊر تائين پهچ هئي،" ڊاهل چيو. "هي متن ۾ لڪير جي وضاحت ڪري ٿو."
  
  هيڊن آهستي آهستي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اسان زمين کان ڪيترو پري آهيون؟"
  
  "ويهه منٽ."
  
  "ٻين ٽيمن بابت ڇا؟"
  
  "مون کي ڊپ آهي ته اهو ٻڌائڻ جو ڪو طريقو ناهي ته اهي واقعي توهان وانگر هوشيار آهن. انهن وٽ شايد هڪ اعلي ٽيڪنالاجي ماهر آهي جيڪو انهن کي مشورو ڏئي ٿو. شڪرگذاري جو اظهار ڪرڻ لاءِ وقفو.
  
  "لعنت منگرل،" ايليسيا رڙ ڪئي.
  
  "نه". هيڊن پنهنجي ڪاوڙ تي ڪنٽرول ڪيو. "منهنجو مطلب هو- اندروني ڳالهين تي تازو ڇا آهي؟
  
  "ها، بلڪل. چيٽ بلند ۽ فخر آهي. ڪجهه ٽيمن کي انتظاميا طرفان سندن گداگرن کي هٽايو ويو. ڪجهه کي هنيبل جي سائيٽ جي چوڌاري ٻيهر کوٽڻ جو ڪم سونپيو ويو. مون کي خبر آهي ته روسي ۽ سويڊن برخان خلدون ڏانهن وڃي رهيا هئا، بلڪل توهان وانگر. موساد ۽ چيني ڪافي خاموش آهن. فرانسيسي ماڻهو؟ چڱو، ڪير ڄاڻي ٿو، صحيح؟"
  
  "بهتر آهي تون ان بابت صحيح،" هيڊن چيو، سندس آواز زهر سان ڀريل هو. "ڇاڪاڻ ته جيڪڏهن توهان نه ڪيو ... دنيا کي نقصان ٿيندو."
  
  "بس هن مقبري تي وڃو، مس جي. پر جلدي ڪر. ٻيون ٽيمون اڳ ۾ ئي موجود آهن.
  
  
  باب پندرهن
  
  
  "ايجن هورو بينر،" پائلٽ چيو، اڃا نروس. "اٺ منٽ باقي آهن"
  
  ٽيم کي شهر کان ٻاهر نڪرڻ ۽ ٽرڪ شروع ڪرڻ لاءِ انتظام ڪيا ويا. انهن جي مدد لاءِ هڪ مقامي آرڪيالاجسٽ رکيو ويو هو، جيڪو انهن کي مقبري ڏانهن وٺي وڃڻو هو. ڊريڪ اندازو لڳايو ته هن کي خبر ناهي ته پوءِ ڇا ٿيڻ جو امڪان هو.
  
  انهي جي نتيجي ۾، هيلي ڪاپٽر گرم ۽ تيار رهندو، پائلٽ جي چيني چوري فائٽر جيٽ بابت جاري خدشات جي باوجود.
  
  هڪ ڌڪ ۽ لعنت، ۽ پوء هيلي ڪاپٽر روڪي، ٽيم کي ٽپو ڏيڻ جو وقت ڏنو. هنن پاڻ کي ٻڪرين جي ڍڳن ۾، مرڻ واري جنگل جي ٻوٽن ۾ ڏٺو، پر هو آسانيءَ سان اڳتي جو رستو ڏسي سگهندا هئا.
  
  ٽڪريءَ کان اٽڪل هڪ ميل هيٺ هڪ وڏي شهر جي ڀر ۾ آهي. هيڊن پنهنجي سيٽ نيو کي صحيح همراهن تي پروگرام ڪيو ۽ ٽيم پوءِ پاڻ کي ممڪن طور تي پيش ڪرڻ جي قابل بڻائي ڇڏيو. چينين کي سياحن جي ضرورت هئي، تنهن ڪري اڄ انهن کي نوان نوان مليا. لارين کي يقين ڏياريو ويو ته هيلي ڪاپٽر سان گڏ رهڻ ۽ جاري چڪر کي ترتيب ڏيو.
  
  "ايندڙ دفعي،" هن سڏ ڪيو جيئن ٽيم جلدي وڃڻ لاءِ وئي، "اليشيا ڪجهه نيٽ ورڪنگ ڪري سگهي ٿي.
  
  انگريز عورت رڙ ڪئي. "ڇا مان هڪ لاتعداد سيڪريٽري وانگر نظر اچي رهيو آهيان؟
  
  "مم، واقعي؟"
  
  ڊريڪ ايليسيا کي ڌڪيو ۽ سرگوشي ڪندي چيو، "چڱو، تو گذريل هفتي ائين ڪيو هو، ياد آهي؟ ڪردار ادا ڪرڻ لاء؟
  
  "ها ها،" هوءَ تيزيءَ سان مرڪي، "اها مزيدار هئي. مون کي شڪ آهي ته لارين جو ڪردار ساڳيو هوندو.
  
  "اچو ته اميد نه رکون."
  
  ٻئي هڪ گرم مسڪراهٽ مٽائي رهيا هئا جڏهن اهي پنهنجي عارضي پناهه مان نڪرندا هئا ۽ آهستي آهستي هلندي ٽڪريءَ جي هيٺان پهتا هئا. ويران ٻوٽن ۽ ريگستانن جلد ئي روڊن ۽ عمارتن کي رستو ڏنو، ۽ ڪيتريون ئي اونڌا هوٽلون ۽ آفيسون عمارتون مفاصلي تي لهڻ لڳيون. ڳاڙها، سائي ۽ پيسٽل نيري آسمان ۽ پيلي ڪڪرن سان وڙهندا هئا. ڊريڪ کي فوري طور تي حيرت ٿي ته گهٽيون ۽ شهر پاڻ ڪيئن صاف هئا، ڪي شاهراهون ڪيڏيون وسيع هيون. مستقبل لاء ثبوت، انهن چيو.
  
  پهرين ته عجيب لڳي رهيا هئا، پر پنهنجو پاڻ کي مدد ڪرڻ کان قاصر، سياحن ميٽنگ پوائنٽ ڏانهن رخ ڪيو، انهي ڳالهه کي يقيني بڻائي ته انهن جا هٿ ڪڏهن به انهن جي وڏي پٺتي نه ڇڏي. آرڪيالاجسٽ هنن کي گهوڙي تي سوار هڪ وڏي ڪاري مجسمي جي پاڇي ۾ سلام ڪيو.
  
  "فٽ". ڊاهل سوار ڏانهن نهاريو.
  
  انهن جي سامهون هڪ ٿلهي، ڊگھي عورت بيٺي هئي جنهن جي پٺيءَ وارن وارن ۽ سڌي نگاهه سان. "ڇا توهان هڪ ٽور گروپ جو حصو آهيو؟" هوءَ غور سان ڳالهائيندي، لفظن جي چونڊ ڪندي. "منهنجي انگريزيءَ لاءِ معاف ڪجو. هي سٺو ناهي". هوءَ کلندي رهي، هن جو ننڍڙو چهرو ٽٽي پيو.
  
  "ڪو مسئلو ناهي،" دال جلدي چيو. "اهو ڊاک جي نسخي کان وڌيڪ واضح آهي."
  
  "مزاحيه فو-"
  
  "تون سياح نظر نٿو اچين،" عورت کيس روڪيندي چيو. "ڇا توهان وٽ تجربو آهي؟"
  
  "ها، ها،" ڊاهل هن جو هٿ جهليو ۽ وڏي شان واري اشاري سان هن جي اڳواڻي ڪندي چيو. "اسان دنيا جي سفر ۾ نئين ڪشش ۽ شهرن جي ڳولا ۾."
  
  "غلط رستو،" عورت ڏاڍي شفقت سان چيو. "مزار ٻئي پاسي آهي.
  
  "اڙي".
  
  ڊريڪ کلندي چيو. "هن کي معاف ڪر،" هن چيو. "عام طور تي هو صرف سامان کڻندو آهي."
  
  عورت اڳتي هلي، پٺيءَ کي سڌو ڪندي، سڌا وار گڏ ٿيل هڪ تنگ هيڊ بينڊ ۾. ٽيم پکڙجي وئي جيترو اهي ڪري سگھن ٿيون، ٻيهر نه چاهيندي هلچل جو سبب بڻجن يا ڪنهن به دائمي يادن کي ڇڏي ڏيو. ڊاهل کي معلوم ٿيو ته ان عورت جو نالو التان هو ۽ هوءَ ڀرسان ئي پيدا ٿي، جوانيءَ ۾ چين ڇڏي، ٻه سال اڳ موٽي آئي. هوء انهن کي سڌو سنئون ۽ سياسي طور تي هدايت ڪئي ۽ جلد ئي ظاهر ڪيو ته اهي پنهنجي مقصد جي ويجهو هئا.
  
  ڊريڪ ڏٺو ته مقبري جي چوٽي اڳيان، مجسما، قدم ۽ ٻيا غير معمولي عناصر. موت ڪٿي به لڪي سگهي ٿو. گڏجي ڪم ڪندي، ٽيم عورت کي سست ڪري ڇڏيو جيئن اهي ٻين ٽيمن ۽ ٻين سپاهين جي جانچ ڪن، هر وقت ڏسڻ جي تعريف ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. سمٿ کي ڪچري جي ڪينن ۽ بينچن جي پويان ڏسڻ التان کي شايد پريشان ڪيو هجي، پر ڊريڪ جي پنهنجي 'تمام محدود ايڊيشن' جي وضاحت صرف هن جي تجسس کي وڌايو.
  
  "ڇا هو خاص آهي؟"
  
  "ها، هو هڪ مان هڪ آهي."
  
  "مان توهان کي ڪنيڪشن ذريعي ٻڌي سگهان ٿو،" سمٿ وراڻيو.
  
  "ڪيئن؟"
  
  "ڪارن جي لحاظ کان، هي Pagani Huayra Hermes ايڊيشن آهي، جيڪو Manny Koshbin لاءِ Pagani ۽ Hermes پاران ٺهيل آهي."
  
  "مون کي افسوس آهي. مون کي خبر ناهي ته ان سڀ جو مطلب ڇا آهي".
  
  "اهو صاف آهي". ڊريڪ ساهه کنيو. "سمٿ هڪ قسم جو آهي. پر مون کي پنهنجي پسنديده شوق بابت ٻڌايو.
  
  "مون کي واقعي جابلو مزو اچي ٿو. ٿر ۾ ڪي خوبصورت جايون آهن".
  
  "ڪئمپنگ جي اصطلاحن ۾، سمٿ کي هڪ ٻرندڙ خيمه قطب وانگر سوچيو. اهو جيڪو توهان کي مسلسل مصيبت ۾ وجهي ٿو، پر اڃا به سٺو ڪم ڪري ٿو جڏهن توهان ان کي شڪل ڏيو ٿا، ۽ هميشه، پر هميشه، توهان کي ختم ڪرڻ جو انتظام ڪري ٿو.
  
  سمٿ پنهنجي ڳجهارت پوري ڪرڻ کان پوءِ ڪمن جي مٿان ڪجهه گوڙ ڪيو. لارين هڪ بي قابو گجگوڙ ۾ هلي وئي.
  
  الٽن يرڪ شائرمين کي شڪ جي نگاهه سان ڏٺو، ۽ پوءِ پنهنجي نظر ٽيم جي باقي ٽيم ڏانهن ڦيرائي. مائي، خاص طور تي، هن عورت کان پاسو ڪيو، ڄڻ ته هوء پنهنجي اصليت کي لڪائڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي. ڊريڪ سمجهي ويو جيڪو ٻيا نٿا ڪري سگهن. هڪڙي شيءِ ٻيءَ ڏانهن وٺي وئي، ۽ مائي ان ڳالهه تي بحث ڪرڻ نه ٿي چاهي ته هوءَ ڪٿان آئي ۽ ڪيئن هتان آئي. الٽن ڪيترن ئي قدمن ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ان طرف. اتي ئي مقبرو آهي".
  
  ڊريڪ هڪ ناقابل يقين حد تائين وسيع ۽ ناقابل يقين حد تائين ڊگهو ڪنڪريٽ رستو ڏٺو جيڪو سڌو سنئون ڊگھي ۽ ٿلهي ڪنڪريٽ جي قدمن ڏانهن. قدمن جي شروع ٿيڻ کان ٿورو اڳ، رستو هڪ وڏي دائري ۾ پکڙجي ويو، جنهن جي وچ ۾ بي مثال مجسمو بيٺو هو.
  
  "خير، هي دوست ضرور سوار هو،" ڪنيماڪا نوٽ ڪيو.
  
  چنگيز خان، تيز رفتار گهوڙي تي سوار ٿي، هڪ وڏي پٿر جي تختي تي بيٺو.
  
  "ٻيو گهوڙي سوار،" يورگي چيو. "فتح".
  
  الٽن ضرور آخري جملو ٻڌو هوندو ڇو ته هوءَ ڦري وئي ۽ چيائين، "ها. خاگن پنهنجي موت کان اڳ دنيا جي اڪثر مشهور ملڪن کي فتح ڪيو. يقينن هڪ نسل پرست بادشاهه، هن پنهنجي حياتيءَ دوران سلڪ روڊ کي سياسي طور تي متحد ڪيو، سڄي اولهه اڌ گول ۾ واپار ۽ مواصلات کي وڌايو. هو هڪ خونخوار، خوفناڪ اڳواڻ هو، پر هن پنهنجي وفادار سپاهين سان سٺو سلوڪ ڪيو ۽ انهن کي پنهنجي سڀني منصوبن ۾ شامل ڪيو.
  
  "ڇا تون اسان کي ٿورو ٻڌائين ته مقبري ۾ ڇا آهي؟ ڊريڪ تيار ٿيڻ چاهي ٿي. انهن مشنن تي، رفتار هر شيء هئي.
  
  "خير، اهو هڪ مستطيل قبرستان کان وڌيڪ ڪجهه ناهي، جيڪو ٻاهرين سجاڳي سان سجايو ويو آهي." هاڻي التان ائين پئي ڳالهايو ڄڻ هوءَ ڪنهن ٽوئرسٽ گائيڊ جو حوالو ڏئي رهي هجي. "مکيه محل octagonal آهي ۽ ان ۾ سفيد جيڊ مان ٺهيل چنگيز جو پنجن ميٽرن جو مجسمو آهي. چار ڪمرا ۽ ٻه هال آهن، جيڪي ڏسڻ ۾ ٽن يورن وانگر آهن. آرام جي محل ۾ ست تابوت آهن. ڪانگ، ٽي زالون، سندس چوٿون پٽ ۽ ان پٽ جي زال.
  
  "هڪ موڪلن وارو محل،" سمٿ چيو. "پڻ هڪ آرام جي جاء وانگر آواز."
  
  "جي". الٽن ان کي ٻاھر ڪڍيو، صبر سان سمٿ ڏانھن ڏسندو رھيو ۽ انھن جي پٺيان آيل متن بابت ڪجھ به نه ڄاڻندو ھو.
  
  "مزار جي حفاظت اونداهين، مراعات يافته ماڻهن طرفان آهي. اهو ڪيترن ئي منگولين لاء انتهائي مقدس آهي.
  
  ڊريڪ هڪ اونهو، پرجوش ساهه ڪڍيو. جيڪڏهن اهي غلط هئا، ۽ هي ٻئي هٿيارن جي جڳهه نه هئي ... هو نتيجن جو تصور ڪرڻ کان به ڊڄي ويو.
  
  چيني جيل ۾ زندگي انهن جي مسئلن جو گهٽ ۾ گهٽ هوندو.
  
  ڊگھي ھلندي هلندي، پھريائين وسيع رستي تي زيارت، پوءِ گولي جو ٽڪرو، قديم جنرل جي منھن ڏانھن ھڪ جھٽ نظر، ۽ پوءِ پٿر جي ڏاڪن تي بي انتها چڙھائي. ٽيم پوزيشن ۾ رهي، گهٽ ۾ گهٽ وڌندي، ۽ مسلسل محتاط رهي. ڊريڪ اڄ مقبري تي نسبتاً ٿورڙا زائرين کي ڏسي خوش ٿيو، جيڪو ڏاڍو مددگار هو.
  
  شاندار ڍانچي آخرڪار نظر ۾ آيو. ٽيم بند ٿي وئي جڏهن اهي مٿين قدم تي پهچي ويا ته اهو سڀ ڪجهه وٺي. الٽن انتظار ڪيو، شايد سياحن جي عادت هئي جيڪي خوف جي لمحن ۾ پکڙيل هئا. ڊريڪ هڪ وڏي عمارت ڏٺي، جنهن جي هر آخر ۾ نسبتاً ننڍڙا گنبد هئا ۽ وچ ۾ هڪ تمام وڏو. انهن جون ڇتون پيتل هيون، نمونن سان. عمارت جي سامهون ڪيتريون ئي ڳاڙهي ونڊوز ۽ گهٽ ۾ گهٽ ٽي وڏا دروازا هئا. عمارت جي سامهون هيٺ پٿر جي ڀت هئي.
  
  الٽن اڳتي وڌيو. دال واپس ٽيم ڏانهن ڏٺو.
  
  "سڌو قبر ۾،" هيڊن چيو. "هن کي کوليو، دٻو ڳوليو ۽ ٻاهر نڪري اچ. خوشقسمتيءَ سان وڙهڻ لاءِ ڪو جسم ناهي. جيئن ته اسان جو پائلٽ چوي ٿو، ڪو به بدمعاش.
  
  ڊريڪ ٻڌو جيئن لارين چيٽر تي تازو شيئر ڪيو.
  
  "مون وٽ هاڻي هتي وڏو، ٿلهو صفر آهي، دوست. مون کي پڪ آهي ته اسرائيلي ۽ روسي انهن جي ذهنن کان ٻاهر آهن، متن غلط رستو ڏيکاري ٿو. ڊي سي سوچي ٿو ته فرينچ اچي رهيا آهن، شايد اڌ ڪلاڪ توهان جي پويان. ٻڌڻ هاڻي وڌيڪ ڏکيو ٿي رهيو آهي. اسان وٽ ٻيا وسيلا آهن ۽ صرف چند چالون جيڪي NSA ڪڏهن به ظاهر نه ڪنديون. سويڊن، چيني ۽ برطانوي نامعلوم آهن. جيئن مون چيو، اها هڪ جدوجهد آهي.
  
  "آهي ڪو ٻيو؟" ڊريڪ ڇڪيو.
  
  "مذاق آهي توهان کي اهو ذڪر ڪرڻ گهرجي. مون کي اڻڄاتل ذريعن کان ڀوت جي مداخلت ملي رهي آهي. ووٽ نه آهن، تصديق ڪرڻ جو ڪو طريقو ناهي، پر ڪڏهن ڪڏهن اهو لڳي ٿو ته سسٽم ۾ ڪو ٻيو آهي.
  
  "ڀوتن جو ذڪر نه ڪر،" اليسيا چيو. "اسان وٽ آخري آپريشن تي ڪافي خوفناڪ ڪهاڻيون هيون."
  
  الٽن بيٺو ۽ ڦري ويو. "ڇا توهان تيار آهيو؟ مان توکي اندر وٺي ويندس".
  
  گروپ ڪنڌ جهڪائي اڳتي وڌيو. ۽ پوءِ ڊريڪ چيني سپاهين کي مقبري مان نڪرندي ڏٺو، انهن مان هڪ پنهنجي هٿ هيٺ هڪ وڏو صندوق رکيا هئا، جن ۾ آرڪيالاجسٽ به هئا.
  
  چيني پاڻ وٽ هٿيار کڻي ويا، ۽ هاڻي سياحن جي غير موجودگي واضح طور تي سندن فائدي ۾ هئي.
  
  اهو صرف هڪ لمحو ورتو ان کان اڳ جو سندن اڳواڻ انهن ڏانهن ڌيان ڏنو.
  
  
  سورهون باب
  
  
  ڊريڪ ڏٺو ته ڊال الٽن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي پوئتي ڇڪي، قدمن کان هيٺ هڪ ڊگهو ٽپو کڻندي جيستائين اهي چيني سپاهين کان محفوظ نه ٿيا. هن پنهنجي پوٽي کي زمين تي اڇلايو ۽ جلدي ٻاهرئين کيسي کي هٽائي ڇڏيو. تيزيءَ سان ڪم ڪندي ۽ ڪڏهن به چينين ڏانهن نه ڏسندي، تڏهن به هن پاڻ کي محفوظ محسوس ڪيو. هيڊن، سمٿ ۽ مئي پستول سان هٿياربند هئا.
  
  چنگيز خان جي مقبري جي سامهون چوڪ تي هٿيار ڦٽا ڪيا ويا ۽ مخالفن ۾ جهيڙو ٿيو. صندوق کڻندڙ شخص پريشان نظر آيو. چيني ٽيم پنجن ماڻهن تي مشتمل هئي ۽ اڳ ۾ ئي سوچيندڙ آثار قديمه جي ماهرن کي هڪ طرف ڌڪي رهي هئي. ڊريڪ پنهنجي ننڍڙي سب مشين گن کي وڌايو ۽ انتظار ڪرڻ لڳو. باقي ٽيم سندس پاسي ۾ پکڙيل هئي.
  
  "اسان کي رڳو هڪ باڪس گهرجي،" هيڊن رڙ ڪئي. "ان کي زمين تي رکو ۽ ڇڏي ڏيو."
  
  چيني ٽيم جي اڳواڻ جون اکيون گرين سليٽ جو رنگ هيون. "اهو توهان آهيو جيڪو توهان جي پنهنجي طريقي سان وڃڻ گهرجي جڏهن توهان وٽ اڃا تائين موقعو آهي."
  
  "اسان هڪ باڪس چاهيون ٿا،" هيڊن ورجايو. "۽ اسان ان کي وٺي وينداسين."
  
  "پوءِ ڪوشش ڪر." پيش ڪندڙ ترجمو ڪيو، ۽ سڀئي پنج چيني هم وقت سازي سان اڳتي وڌيا.
  
  "واهه. اسان هڪ ئي پاسي تي آهيون."
  
  "ها، رڳو هڪ مذاق. عجيب. آمريڪا ۽ چين ڪڏهن به ساڳي پاسي نه هوندا.
  
  "شايد نه،" ڊرڪ ڳالهايو. "پر اسان سپاهي آهيون عوام لاءِ وڙهندا آهيون. "
  
  هن ليڊر جي چال ۾ غير يقيني صورتحال ڏٺو، هن جي منهن تي ٿوري غير يقيني صورتحال. اهو انهن سڀني کي متاثر ڪيو هوندو ڇو ته چيني ٽيم مڪمل طور تي روڪي ڇڏيو. هيڊن پنهنجي هٿيار کي گهٽايو ۽ خال کي اڃا به وڌيڪ بند ڪيو.
  
  "ڇا اسان ڪجهه عام ميدان ڳولي نٿا سگهون؟"
  
  نڙي. "ها، اسان ڪري سگهون ٿا. پر حڪومت ۽ سياسي اڳواڻ، دهشتگرد ۽ ظالم هميشه اسان جي رستي ۾ بيٺا رهندا.
  
  ڊريڪ انسان جي چهري تي اداسي ۽ پنهنجي لفظن تي پورو ڀروسو ڏٺو. هڪ بندوق يا بيرل نه وڌو ويو جيئن حريف ٽيمن ۾ سخت ويڙهه ٿي. اهو سڀ ڪجهه عزت خاطر هو.
  
  ڊريڪ اٿي بيٺو، پنهنجي سب مشين گن کي پنهنجي پٺيءَ ۾ ڇڏيو، ۽ حملي آور سان ملاقات ڪئي. مُٺ هن جي سيني تي جڙيل ۽ هٿ مٿي کنيا. گوڏا هن جي رڳن ۾ سخت ڪٽجي ويا. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هوا جي تيز رفتار هن جي جسم مان نڪرندي آهي ۽ هڪ گوڏن تي ڪري پيو. حملو بي رحم هو، گوڏن ۽ مُٺن سان سخت هڙتال ۽ مينهن وسڻ لڳو، بي رحميءَ جو اندازو هن کي بدلو يا راحت جو ڪو به موقعو نه ڏنو ويو. هن درد کي برداشت ڪيو ۽ پنهنجو وقت گذاريو. ٻيا منظر ائين چمڪي رهيا هئا جيئن هو موڙي ۽ ڦري ويو. ايليسيا ڊگھي انسان سان جدوجهد ڪئي؛ هيڊن ۽ ڪنيماڪا اڳواڻ سان وڙهندا هئا. مائي پنهنجي مخالف کي پنهنجي ڪلهي تي موڪليو ۽ پوءِ هن کي ڏاڙهيءَ ۾ دردناڪ ڌڪ هنيو.
  
  ڊريڪ هڪ موقعو ڏٺو ۽ ان کي ورتو. هن جي پويان هن ٿورسٽن ڊهل کي هميشه وانگر، ڏاڪڻ جي چوٽيءَ تي ٽپو ڏيندي ٻڌو. هڪ قابل ذڪر موجودگي جنهن کي نظرانداز نٿو ڪري سگهجي. ڊريڪ جي حملي آور صرف هڪ لمحي لاء روڪيو.
  
  اڳوڻو ايس اي ايس سپاهي زمين تي ڇڪيندو هو، هن جي ٽنگن کي جھليندو هو ۽ پنهنجي مخالف کي گوڏن جي پويان پڪڙيندو هو. هو گوڏن ڀر ڪري اڳتي وڌيو. جيئن هو ڊريڪ جي سطح تي ڪري پيو، يارڪشيرمان هڪ طاقتور هيڊر کي ختم ڪيو. رڙيون ۽ ويڙهيل اکيون ڏيکاريون هيون ته هن ڪيترو زور سان مارو آهي. چيني ڪمانڊو ڇرڪي پيو ۽ هڪ طرف ٽيڪ ڏئي بيٺو. ڊريڪ اٿيو ۽ گوڏن ۽ مٿو ڌڪن سان پورو پورو احسان واپس ڪيو. ڪجهه زخم هئا ۽ ڪجهه رت، پر ڪجهه به زندگي خطرو نه هو.
  
  ڊهل ماضيءَ ۾ ڀڄي ويو، اليسيا جي مخالف کي نشانو بڻائيندي. سويڊن هڪ بيل وانگر مارايو جيئن ايلسيا ماريو. هن جو حملو ڪندڙ هن جا پير کٽي ويو ۽ ڳچيءَ جي پٺيءَ ۾ زور سان ڌڪ هنيو، ڏڪندو ۽ دنگ ٿي ويو. اهي وقت جي اندر ڦري ويا ته مائي پنهنجي مخالف کي بي هوش ڌڪيندي ۽ پوءِ هڪ دٻي سان گڏ هڪ شخص کي ڳولي.
  
  "سلام!" اليشيا روئي روئي جڏهن هن انهن کي ڏٺو ۽ ڊوڙڻ لڳو.
  
  اهي ڊوڙڻ لڳا، پر سمٿ ۽ يوگي اڳ ۾ ئي جنگ ڇڏي چڪا هئا. "ڏس؟" اليسيا چيو. "اسان جي طاقت انگن ۾ آهي. مون کي خبر هئي ته اتي هڪ سبب آهي جو اسان هن لات ٽيم تي تمام گهڻو متاثر ڪيو.
  
  اڳتي، ڪينزيءَ انسان جو واحد رستو روڪي ڇڏيو - واپس مزار ڏانهن. هاڻي هن هڪ بيچيني ۽ فرمانبرداري واري انداز سان، اهو هٿيار ڪڍي ڇڏيو جيڪو هن اڳ ۾ رکيو هو.
  
  ڊريڪ علائقي کي چيڪ ڪيو ۽ ڏٺو ته هيڊن آخرڪار گروپ جي اڳواڻ کي ماتحت ڪيو هو.
  
  "ائين نه ڪر!" - هن ماڻهوءَ ڏانهن رڙ ڪئي. "توهان گهڻي تعداد ۾ آهيو، دوست.
  
  هيڊن مٿي ڏٺو، صورتحال جو جائزو ورتو ۽ پوءِ هن جي ڳل مان رت ڌوئي ڇڏيو. ڊريڪ هاڻي الٽن کي هڪ نظر وجهڻ لاءِ قدمن تان پوئتي هٽندي ڏٺو ۽ پاڻ ڏانهن نهاريو. تجسس...
  
  بندوق بيٺي رهي، دٻو اڃا به مضبوطيءَ سان پڪڙيل هو، لڳ ڀڳ موت جي گرفت ۾. هيڊن اٿي بيٺو ۽ هٿ مٿي ڪيو، کجيءَ جو منهن سامهون. هن جي ۽ مرد جي وچ ۾ هڪ ڊگهو بخور ٻرندڙ بيٺو هو، پر هوءَ هلندي رهي جيستائين هوءَ نظر ۾ نه آئي.
  
  ڪنزي پوئين پاسي کان اڳتي وڌيو. پاسي کان سمٿ ۽ ڪنيماڪا. سپاهيءَ جي اکين ۾ خوف جي ڪا به نشاني نه هئي، رڳو استعيفيٰ هئي.
  
  "ڪو به نه مري ويو." هيڊن بي هوش ۽ روئيندڙ چيني سپاهين ڏانهن اشارو ڪيو. "ڪو به پابند ناهي. بس دٻو ڇڏي ڏي".
  
  اليسيا سندس ڌيان ڇڪايو. "۽ جيڪڏهن توهان کي هڪ چماٽ جي ضرورت آهي، صرف ان کي سٺو ڏسڻ لاء،" هن چيو. "مان هتي آهيان".
  
  سپاهي جي ذهنيت ۾ هٿيار ڦٽا ڪرڻ شامل نه هئا. ۽ هن ماڻهوءَ کي وڃڻ جي ڪا به جاءِ نه هئي، فرار ٿيڻ جو ڪو رستو نه هو.
  
  "بندوق،" ڊرڪ چيو، "هڪ ڪوڙي اميد آهي. توهان کي خبر آهي ته اهو آهي. "
  
  تبصرو نشانيءَ تي ٿيو، پستول سان ڀريل هٿ پهريون ڀيرو ڏڪڻ لڳو. سخت خاموشي پکڙجي وئي، ۽ ڊرڪ ڏٺو ته شڪست کاڌل مردن مان هڪ جوڙو ڀڄڻ لڳو. "توکي فيصلو ڪرڻو پوندو، دوست،" هن چيو. "گھڙي ٽڪندي آهي."
  
  لڳ ڀڳ هڪدم ان شخص پستول ڪڍيو ۽ ڊوڙڻ لڳو. هن هيڊن ڏانهن نشانو ڪيو، ۽ پوءِ، هڪ ڀيري بخور جي اڳيان، هن پنهنجو هٿ ڍڳن تي هنيو، اميد ته ان کي هن جي مٿان ڇڪيندو. گوڙ ۽ گوڙ هن جو واحد انعام هو، ڇاڪاڻ ته اعتراض کي محفوظ طور تي مضبوط ڪيو ويو هو، پر هو ڊوڙندو رهيو.
  
  هيڊن انتظار ڪري رهيو هو، هن جو ڌيان رکيو.
  
  اليسيا پنهنجي انڌي پاسي کان، ڪبوتر کي چارج ڪيو، ۽ کيس رگبي جي گرفت ۾ کمر جي چوڌاري پڪڙيو. ماڻهوءَ مٿي جھڪيو، اڌ ۾ ئي ڀڃي، سندس مٿو ايلسيا جي ڪلهي تي پيو، ۽ دٻي پاسي ڏانهن ڀڄي ويو. هيڊن کيس پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي، کيس پڪڙڻ کان اڳ تمام گهڻو نقصان ڪيو ويو. هڪ تڪڙي نظر آرڊر جي کوٽ جي موجودگي جي تصديق ڪئي.
  
  اليشيا بي ہوش ماڻهوءَ کي ٿڦڪي ڏني. "مون توهان کي ٻڌايو هو ته مان توهان لاء اتي هوندو."
  
  ٽيم جو جائزو ورتو. چيني اڳ ۾ ئي هليا ويا هئا. فرانسيسي ضرور ويجهو هوندو. هيڊن کان هڪ لفظ لورين کي گفتگو ڏانهن واپس آندو.
  
  "خراب خبر، دوست. فرانسيسي پنهنجون اکيون توهان تان نه هٽائي، ۽ روسي پنهنجون اکيون انهن کان نه هٽائي. هلو!"
  
  بزدل!
  
  ڊريڪ اهو سڄو رستو ڏسندو رهيو جيڪو هيٺ لهي وڃي ٿو ۽ سڌو رستو جيڪو مقبري ڏانهن وٺي وڃي ٿو. هن ماڻهن کي ڊوڙندي ڏٺو، چئن ڄڻن جي هڪ ٽيم جيڪا لڳ ڀڳ ضرور فرانسيسي هوندي هئي. "اهي تمام سٺا آهن،" هن چيو. "دراصل، اهو هاڻي ٻه ڀيرا ٿي چڪو آهي ته اهي اسان وٽ پهرين مليا آهن."
  
  "اسان کي وڃڻو آهي،" سمٿ چيو. "اهي ڪجهه منٽن ۾ اسان سان گڏ هوندا."
  
  "ڪيڏانهن وڃڻو آهي؟ عليشيا پڇيو. "انهن واحد نڪرڻ کي روڪيو."
  
  ڊريڪ جي سامهون وڻن ۽ لان جي پاسن تي نظر آئي. حقيقت ۾ چونڊ محدود هئي.
  
  "اچو،" هن چيو. "۽ لورين، هڪ هيلي ڪاپٽر موڪليو."
  
  "منهنجي واٽ تي".
  
  "جلدي ڪر،" سمٿ چيو. "اهي فرانسيسي پنهنجن پيرن تي آهن."
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو، سمجھي ٿو ته روسي گھڻو پوئتي نه ٿي سگھيا. بدقسمتي سان، اهو گهڻو وقت نه ورتو آهي ته ڪنهن کي فائرنگ ڪرڻ شروع ڪيو. هينئر تائين هنن لاءِ سڀ ڪجهه ٺيڪ ٿي چڪو هو، هنن سپاهي کان سپاهي ۽ ماڻهوءَ کان انسان جي لاڳاپن ۾ بهتري ڏٺي هئي، پر اهڙي نازڪ جنگبنديءَ جا امڪان تمام گهٽ هئا.
  
  اچو ته حقيقتن کي منهن ڏيون: جيڪڏهن اهي ملڪ گڏجي ڪم ڪرڻ چاهين ٿا ۽ انعام حصيداري ڪن ٿا، اقتدار ۾ مرد ۽ عورتون چڱي طرح ڄاڻن ٿا ته اهو آسان رستو هوندو - ۽ اڃا تائين اهي جنگ جاري رکندا آهن.
  
  هو وڻن جي وچ ۾ لٿو. ٽيم هن جي پٺيان ڊوڙي وئي، هيڊن هن آرائشي باڪس کي پڪڙيو جنهن ۾ هن جو اڃا تائين اڻڄاتل راز آهي. Dahl پٺيان چوڌاري لٽڪي، فرينچن جي اڳڀرائي کي ڏسندو رهيو.
  
  "اسان کان پنج منٽ پوئتي. روسين جي ڪا نشاني ناهي. ۽ چيني جاڳي رهيا آهن. ٺيڪ آهي، اهو شايد انهن سڀني کي ٿورڙي رکي ٿو.
  
  "هيلي ڪاپٽر ڏهن منٽن ۾ آهي،" لورين کين ٻڌايو.
  
  "هن کي چئو ته جلدي ڪري،" ايليسيا چيو. "هي ماڻهو گرم هجڻ گهرجي."
  
  "مان هن کي منتقل ڪندس."
  
  ڊريڪ سڀ کان سڌو رستو ورتو، اميد آهي ته ڍڪ جي سٺي لائين لاء. وڻ ھر طرف پکڙيل ھئا، زمين نرم ۽ ٻرندڙ ھئي ۽ زمين جي خوشبوءِ سان ڀريل ھئي. ڪينسي هڪ ٿلهي شاخ کي کنيو، ڪنڌ ڌوڻيندي ڄڻ هوءَ ڊوڙندي چئي رهي هئي، "اسان کي اهو ڪم ڪرڻو پوندو. پهرين هڪ ڊگهو نزول، پوء هڪ تيز چڙهائي، ۽ انهن جي پويان رستو غائب ٿي ويو. آسمان بلڪل نظر اچي رهيو هو ۽ سڀ آواز گونجي ويا.
  
  "مان صرف اميد ڪريان ٿو ته اسان جي اڳيان ڪو به نه آهي،" دال چيو.
  
  ڪنيماڪا گوڙ ڪندي، زور سان دٻائيندي. "ٻڌندڙن تي ڀروسو ڪريو،" هن چيو، واضح طور تي پنهنجي سي آءِ اي جي ڏينهن ڏانهن اشارو ڪندي. "اهي توهان جي سوچ کان بهتر آهن."
  
  ڊرڪ پڻ ڏٺو ته اهي هتي زمين تي نه هئا، ۽ هن کي ڪمزور فيلڊ احساس هو. هن هر افق کي اسڪين ڪيو، يقين ڏياريو ته داهل به ائين ئي ڪندو. چئن منٽن کان پوءِ اهي مختصر طور ٻڌڻ لاءِ روانا ٿيا.
  
  "هن هيلي ڪاپٽر تي هدايت ڳولڻ؟" هيڊن لارين کي چيو.
  
  نيو يارڪ وارا پنهنجي پوزيشن کي اسڪينر تي چمڪندڙ نيري نقطي وانگر ڏسي سگھن ٿا. "سڌو اڳتي. جاري رکو."
  
  سڀ ڪجهه خاموش هو؛ اهي دنيا ۾ واحد ماڻهو ٿي سگهن ٿا. ڊريڪ ٿوري دير کان پوءِ اڳتي وڌيو، احتياط سان قدم کڻندو رهيو. اليسيا هن جي اڳيان هلي وئي، هيڊن هڪ قدم پوئتي. باقي ٽيم هاڻي پکڙيل آهي پنهنجي حد وڌائڻ لاءِ. هٿيار ڪڍيو ويو ۽ ٿلهي طور تي رکيو ويو.
  
  وڻ اڳتي وڌي رهيا هئا. ڊريڪ ٻاهرئين پاسن جي ويجهو اچي بيٺو، زمين کي چيڪ ڪندي.
  
  "اهو هڪ فليٽ فيلڊ ڏانهن هڪ مختصر نزول آهي ،" هن چيو. "شريڊر لاءِ مثالي. جهنم، جيتوڻيڪ هڪ سويڊن هڪ وڏي ٽارگيٽ کي ماري سگهي ٿو.
  
  "ميٽنگ تائين ٽي منٽ،" لورين چيو.
  
  هيڊن ڊريڪ جي ويجهو ٿي ويو. "اهو ڇا وانگر آهي؟"
  
  "دشمن جي ڪا نشاني ناهي." هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "پر ڏنو ويو جيڪو اسان سان معاملو ڪري رهيا آهيون، انهن کي ڇو هجڻ گهرجي؟"
  
  دال ويجهو آيو. "هتي به ائين ئي آهي. اهي، يقينا، اتي ٻاهر آهن، پر چڱي طرح لڪيل آهن.
  
  "۽ توهان پڪ ڪري سگهو ٿا ته اهي هن طرف وڃي رهيا آهن ،" مائي چيو. "اسان ڇو انتظار ڪري رهيا آهيون؟"
  
  ڊاهل ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "يارڪشائر پڊنگ کي وقفي جي ضرورت آهي."
  
  "هڪ ڏينهن،" ڊرڪ چيو، علائقي تي هڪ آخري نظر وجهندي. "توهان ڪجهه چوڻ وارا آهيو ته واقعي حيرت انگيز طور تي مزاحيه، پر ان وقت تائين، مهرباني ڪري صرف ڳالهايو جڏهن ڳالهايو."
  
  اهي وڻ جي لڪير مان نڪرندا هئا، هڪ تيز، گھاس واري ڍانچي هيٺان. هڪ گرم هوا ڊريڪ کي سلام ڪيو، وڻن جي ٿلهي ٿنڀن کان پوءِ هڪ خوشگوار احساس. اهو سڄو علائقو خالي هو ۽ ان کان گهڻو پري نه هو جتان اهو اسفالٽ جي پٽي ۾ ختم ٿيو هو.
  
  "هاڻي هلو،" ڊرڪ چيو. "اسان فليٽ زمين تي هڪ فريم قائم ڪري سگهون ٿا."
  
  پر پوءِ سڄي علائقي ۾ امن ۽ سڪون ختم ٿي ويو. اسپيئر جي ٽيم ٻڪريءَ کان ھيٺ لھي ويئي، جڏھن ته سندن کاٻي پاسي روسين کي اُتي اڇلايو ويو جتان ھو لڪيا ھئا. انهن ٻنهي جي اڳيان، پري پري کان وڻن جي باغ ۾ پناهه، فرينچ به نظر آيا.
  
  گهٽ ۾ گهٽ اهو هو ڊريڪ جي شين جو نظريو. اهي يقيناً نالي جا ٽيگ نه پائڻ وارا هئا، پر انهن جي چهري جون خاصيتون ۽ رويا بلڪل مختلف هئا.
  
  ساڳئي وقت، سندن هيلي ڪاپٽر آسمان ۾ ظاهر ٿيو.
  
  "اڙي يار".
  
  هن جي کاٻي پاسي، روسي هڪ گوڏن تي ڪري پيو ۽ فليئر بندوق هن جي ڪلهي تي رکي.
  
  
  باب سترهن
  
  
  ڊريڪ وچئين قدم کي ڦيرايو ۽ فائرنگ ڪئي. سندس گوليون اشراڪ سپاهي جي چوڌاري گھاس کي ٽوڙي ڇڏيو، پر هن جي تياري کي برباد نه ڪيو. راڪيٽ لانچر ڪڏهن به نه لٿو؛ هن کي پڪڙيل ليور مضبوط رهي. هن جا ساٿي هن جي چوڌاري ڦري ويا، جوابي فائر ڪيا. ڊريڪ اوچتو پاڻ کي خطرن سان ڀريل دنيا ۾ مليو.
  
  فرانسيسي پنهنجي پوري طاقت سان سڌو لينڊنگ هيلي ڪاپٽر ڏانهن ڊوڙيا. ڊريڪ، ڊاهل ۽ سمٿ سان گڏ، روسين کي بي نقاب ۽ حفاظت تي رکيو. پائلٽ جو منهن نظر اچي رهيو هو، لينڊنگ سائيٽ تي مرڪوز. اليسيا ۽ مئي بلڪل به سست نه ٿيا ۽ هن جي توجه حاصل ڪرڻ لاءِ موج مستي ڪئي.
  
  گوليون هوا ذريعي ڪٽجي وڃن ٿيون.
  
  ڊريڪ پنهنجي ونگ سان هڪ روسي کي ماريو، هن کي هڪ گوڏن تائين موڪليو. هيڊن جو آواز ڪميونيڪيٽر مٿان گونجڻ لڳو.
  
  "پائلٽ، ايڪشن وٺ! لارين، هن کي ٻڌايو ته انهن وٽ ميزائل آهن!
  
  ڊريڪ، ڊاهل ۽ سمٿ روسي فوج کي شڪست ڏني، پر اهي تمام گهڻو پري رهيا ته جيئن اهي صحيح طرح سان ٺهي سگهن، خاص ڪري هلندي هلندي. پائلٽ مٿي ڏٺو، سندس منهن ڇرڪجي ويو.
  
  آر پي جي فائر ڪيو، ميزائل هوا جي هوش ۽ هڪ زوردار ڌماڪي سان اڏامي ويو. ڊريڪ ۽ ٻيا صرف بيوسيءَ سان ڏسي سگهيا هئا جيئن هو هوا ۾ هڪ پيچرو ڇڏي ۽ سڌو هيلي ڪاپٽر ڏانهن اڏامڻ لڳو. سخت خوفزده، پائلٽ هڪ تيز ڀڄڻ وارو چال ٺاهيو، هيلي ڪاپٽر کي ڇڪيو، پر لنگهندڙ ميزائل تمام تيز هو، هيٺئين پاسي کي ڌڪايو ۽ دونھون ۽ باھ جي بادل ۾ ڌماڪو ٿيو. هيلي ڪاپٽر جھڪيو ۽ ڪري پيو، ٽڪر ٽڪر ٿي پيو ۽ ان جي اڏام واري رستي کان پري ٿي ويو.
  
  اهو ئي هو جيئن هن بي اعتمادي، نااميدي ۽ اونداهي ڪاوڙ سان ڏٺو هو ته هن ڏٺو هو ته هن جي خوفناڪ رفتار ڪيڏانهن ويندي.
  
  فرانسيسي ان کي ايندي ڏٺو ۽ منتشر ٿيڻ جي ڪوشش ڪئي، پر تباهه ٿيل هيلي ڪاپٽر انهن جي وچ ۾ زمين تي ڪري پيو.
  
  ڊريڪ زمين تي ڪري پيو، هن جو مٿو ٽڪر ۾ دفن ڪيو. ڳاڙها ۽ نارنگي شعلا مٿي ۽ ٻاهر ڦاٽي پيا، ۽ ڪارو دونھون آسمان ۾ ڦهلجي ويو. هيلي ڪاپٽر جو وڏو حصو هڪ شخص تي لٿو؛ هو ۽ پائلٽ فوري طور تي مري ويا. مکيه روٽر بليڊ بند ٿي ويو ۽ صحيح طور تي ٽئين لوزر ذريعي نڪري ويو، ايتري جلدي ۽ اوچتو جو هن کي ان جي باري ۾ ڪا به خبر نه هئي. ڊريڪ مٿي ڏٺو ۽ ڏٺائين ته ٻرندڙ ملبي جو هڪ وڏو ٽڪرو ٻئي پاسي ڪري پيو. ڌڪ جي زور کيس پيرن تان لاٿو ۽ کيس درجن کن قدم پوئتي ڌڪي ڇڏيو، جنهن کان پوءِ هن سڄي حرڪت بند ڪري ڇڏي.
  
  فقط ٻه فرانسيسي بچيا. ٽيم جو وڏو حصو هڪ بدقسمتي واقعي ۾ شڪست ڏني وئي. ڊريڪ ڏٺو ته انهن مان هڪ کي سڙيل هٿ سان ٻرندڙ باھ کان پري ڊوڙندي، ۽ ٻيو، لرزندو، ويجهو اچي رهيو هو. ڪنهن نه ڪنهن طرح ٻئي هٿيار ڦٽا ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا ۽ ساڳئي وقت پنهنجي ڪامريڊ کي ڀڄڻ ۾ مدد ڪئي.
  
  ڊريڪ پنهنجي ڪاوڙ کي نگليو ۽ پنهنجي توجهه کي مضبوطيءَ سان جهليندو رهيو. سندن پيداوار جو واحد ذريعو تباهه ٿي ويو. هيڊن اڃا تائين فري ڪڪ کي پڪڙيو، پر هاڻي روسي بلڪل واضح ارادن سان انهن ڏانهن وڌي رهيا هئا. آر پي جي سان گڏ ماڻهو اڃا تائين ملبي ڏانهن اشارو ڪري رهيو هو، ڄڻ ته هو ٻي هڙتال تي غور ڪري رهيو هو.
  
  ڊريڪ اٿي بيٺو، ۽ ٽيم ساڻس گڏ اٿي. روسين کان پري باهه ڏانهن منتقل ٿي ويا، انهن پناهگيرن جو هڪ نيٽ ورڪ قائم ڪيو جيڪو پنهنجن دشمنن کي گهٽ ڪوڙ تي مجبور ڪيو. ڊريڪ ۽ ڊاهل ٻنهي ويڙهاڪ ماڻهن کي ڌڪ هنيا، انهن کي زمين ڏانهن ويران ڪري موڪليو. ٻرندڙ شعلن انهن کي پنهنجي لپيٽ ۾ آڻي ڇڏيو جيئن اهي ويجهو آيا، اندر کان تيز ٽٽڻ ۽ زوردار ڌماڪن جا آواز ٻڌڻ ۾ آيا. ڊريڪ محسوس ڪيو ته اهو هن جي منهن تي ڌوئي رهيو آهي ۽ پوءِ هن جي انڌي پاسي جي پويان ڌڪ لڳو. باقي فرانسيسي اڳ ۾ ئي پري هئا، پنهنجن زخمن ۽ نقصانن سان وڙهندا رهيا، ۽ واضح طور تي هن وقت تائين تڪرار کان ٻاهر هئا.
  
  ڊريڪ هڪ گوڏن تي ڦري، ڪم جو بٽڻ دٻائيندي.
  
  "هيلي ڪاپٽر لينڊنگ ڪري رهيو آهي،" هن لورين کي ان ڳالهه جي تصديق ڪرڻ لاءِ چيو، پوءِ، "اسان کي هن وقت نڪرڻ جو هڪ ٻيو ذريعو گهرجي.
  
  جواب خاموش ٿي ويو. "هن تي".
  
  ٽيم پوئتي هٽڻ جاري رکي، ٻرندڙ رڪاوٽ ۽ ويجھي دشمن جي وچ ۾ فاصلو وڌايو. حيرت انگيز طور تي، روسي آر پي جي اڳ ۾ ئي تباهه ٿيل هيلي ڪاپٽر تي هڪ ٻيو راڪيٽ فائر ڪيو، وڌيڪ شعلن ۽ ڇڪڻ واري ڪالمن کي هوا ۾ موڪليو.
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته ڌاتوءَ جو هڪ ٽڪرو هن جي ڪلهي مان نڪرندو آهي ۽ اثر کان چوڌاري ڦرندو آهي. ڊاهل پوئتي موٽيو، پر يارڪشائرمين ڪنڌ لوڏي چيو، "مان ٺيڪ آهيان.
  
  اليشيا کين پري واري پاسي ڏانهن اشارو ڪيو. "هي روڊ واحد آپشن آهي. هلو، ماڻهو!"
  
  هيڊن باڪس کي برابر ڪيو ۽ ڊوڙي ويو. سمٿ ۽ ڪنيماڪا پوئتي رهجي ويا، پاڻ ۾ ۽ روسين جي وچ ۾ باهه برقرار رکي. ڊريڪ اڳتي واري علائقي کي اسڪين ڪيو، هميشه نئين تعجب لاء تيار ۽ بدترين توقع. چيني ڪٿي ڪٿي هئا، ۽ اسرائيلي، سويڊن ۽ برطانوي خبردار هئا.
  
  انهن جي رفتار انهن کي تعاقب ڪندڙ روسين کان جدا ڪري ڇڏيو، ۽ اهي وقت سان گڏ باهه تائين پهچي ويا. ايليسيا ۽ مئي هڪ شارٽ ڪٽ ورتو ۽ پوءِ پاڻ کي ٻئي پاسي ڏٺائون، ڊمر جي ٻن لين واري پٽي جي ڀرسان، جيڪا ٻنهي طرفن کان هڪ ويران صحرا ۾ غائب ٿي وئي. لارين اڃا تائين انهن ڏانهن واپس نه آئي هئي، پر انهن هن کي پنهنجي ڊوائيس ڏانهن ڇڏي ڏنو، ڄاڻو ته ڊي سي مدد ڪندو.
  
  ڊريڪ وڏي اعتماد سان ڀريل نه هو. هن لارين تي ڪو الزام نه لڳايو- نيو يارڪ صاف پاڻي تي هو، پر هن مشن ۾ هن وقت تائين ڪجهه به نه ٻڌايو آهي ته ڪيپيٽول ۾ محفوظ ۽ گرم ويٺل مردن ۽ عورتن جون پٺيون مڪمل طور تي ڍڪيل آهن.
  
  اليسيا ڊوڙي وئي. اهو هڪ وڌندڙ عجيب منظر هو. ڊريڪ کي خبر هئي ته روسين کي ضرور ڪنهن قسم جو ڍڪ هوندو هو. شايد رستي ۾ هو.
  
  "ڏسو اُتي،" ڪنزي چيو.
  
  اٽڪل اڌ ميل اڳتي، هڪ ڪاري SUV جدوجهد ڪندڙ فرينچ کي کڻڻ لاءِ روڪي ٿي. جيئن اهي ڏسندا رهيا، ڪار تيزيءَ سان هڪ سؤ اسي ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان، ٻن آپريٽو کي لوڊ ڪندي ۽ تيزيءَ سان ڊوڙندي هلي وئي.
  
  "غريب بيزار،" دال چيو.
  
  "اسان کي پنهنجي باري ۾ پريشان ٿيڻو پوندو،" سمٿ چيو. "يا اسين به "غريب بيزار" ٿي وينداسين.
  
  "بدمزاجيءَ جو هڪ نقطو آهي،" ايليسيا سڀني طرفن ڏانهن ڏسندي چيو. "سچيءَ سان، اسان وٽ وڃڻ لاءِ ڪٿي به ناهي.
  
  "دٻي کي دفن ڪريو." ڪنيماڪا رستي کان ٿورو پري وڻن جي هڪ باغ ڏانهن اشارو ڪيو. "ان لاءِ بعد ۾ اچو. يا لورين کي ٻي ٽيم موڪلڻ لاءِ چيو.
  
  ڊرڪ ڊاهل ڏانهن ڏٺو. "ڏاڍو سخت نه هجڻ گهرجي، ها؟"
  
  "ڏاڍو خطرناڪ،" هيڊن چيو. "اهي ڳولي سگهن ٿا. پيغام کي روڪيو. ان کان سواء، اسان کي هن معلومات جي ضرورت آهي. ٻيون ٽيمون شايد اڳ ۾ ئي ٽئين سوار ڏانهن وڌي رهيون آهن.
  
  ڊريڪ چمڪي وئي. هن ان بابت نه سوچيو. هن جي پيشانيءَ جي بلڪل وچ ۾ ٽنگن جي هڪ ڳٽ ڌڙڪڻ لڳي.
  
  "مون ڪڏهن به اهو نه سوچيو هو ته مان چين کي ڀڃڻ ۾ ڀڃي ڇڏيندس،" ايليسيا شڪايت ڪئي.
  
  "هي زمين جي چئن ڪنڊن مان هڪ آهي،" ڊاهل کيس ٻڌايو. "تنهنڪري هن ۾ آرام ڪر.
  
  "اوه، مهرباني، ماڻهو. هن لاء مهرباني. ٿي سگهي ٿو مان هڪ ڪنڊومينيم خريد ڪندس.
  
  روسي اڳ ۾ ئي روڊ تي آهن. ڊريڪ انهن مان هڪ کي ريڊيو ۾ رڙيون ڪندي ڏسي سگهيو. پوءِ هن جون نظرون روسين جي اڳيان ٿي ويون ۽ فاصلي ۾ هلندڙ شيءِ تي ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "شايد اها سندن گاڏي هجي،" ڊاهل چيو، ڊوڙندو ۽ ساڳئي وقت پوئتي ڏسندو رهيس.
  
  يورگي کلندي، هن جون اکيون عقاب جهڙيون هيون. "مونکي اها اميد آهي. ۽ ڏهه سال اڳ توهان شايد صحيح آهيو.
  
  ڊريڪ اکيون بند ڪري ڇڏيون. "ها، بس آهي".
  
  "هلندا رهو،" هيڊن چيو. "دلچسپي نه ڏسڻ جي ڪوشش ڪريو."
  
  اليسيا کلندي چيو. "هاڻي تو ڪري ڇڏيو. مان ڏسڻ کان روڪي نٿو سگهان. ڇا توهان ڪڏهن اهو ڪيو آهي؟ توهان کي خبر آهي ته توهان کي ڪنهن ڏانهن نه ڏسڻ گهرجي ۽ اهو معلوم ٿئي ٿو ته توهان ڀڄڻ کان پري نه ٿا سگهو؟"
  
  "مان اهو هر وقت حاصل ڪريان ٿو،" دال چيو. "قدرتي طور تي".
  
  "خير، چمڙي ۾ ملبوس هڪ ميپٽ هڪ نادر نظارو آهي ،" ڊرڪ مداخلت ڪئي.
  
  بس روشن پيلي ۽ جديد هئي ۽ بغير ڪنهن سست رفتاري جي روسين جي مٿان چڙهي وئي. ڊرڪ پنهنجي رفتار، ڊرائيور ۽ مسافرن کي ساراهيو، پر ڄاڻو ته انهن وٽ ڪو به اختيار نه هو. اهي ڪنهن وڏي شهر کان چند ميل پري هئا. جيئن ئي بس ويجھو آئي ۽ روسين ان ڏانهن نهاريو، اسپيئر ٽيم روڊ بلاڪ ڪري ڇڏيو.
  
  "آهستگي ڪريو،" اليسيا وات مان چيو.
  
  سمٿ اوچتو کلڻ لڳو. "هي ڪنساس ناهي. هو توکي نه سمجھندو".
  
  "پوء هڪ آفاقي ٻولي." اليسيا هيڊن جي چمڪ جي باوجود پنهنجو هٿيار بلند ڪيو.
  
  "تيزي سان،" ڊاهل چيو. "ان کان اڳ جو هو ريڊيو ڏانهن ٽپو ڏئي."
  
  بس سست ٿي ۽ ٿورو لڪي وئي، سامهون ويڙهيل ڪنڊ آف سائيڊ سلائيڊ ٿي. روسي اڳ ۾ ئي ڀڄي ويا هئا. ڊريڪ دروازو کوليو، ڊرائيور کي ان کي کولڻ لاء اشارو ڪيو. ماڻهوءَ جو چهرو خوفناڪ هو، هن جون اکيون وڏيون ۽ سپاهين ۽ مسافرن جي وچ ۾ ڏڪي رهيون هيون. ڊريڪ انتظار ڪندو رهيو جيستائين دروازو نه کُلي ۽ پوءِ اڳتي وڌيو، هٿ جهليائين.
  
  "اسان صرف سواري لاءِ وڃڻ چاهيون ٿا ،" هن چيو جيترو هو آرام سان ٿي سگهي ٿو.
  
  ٽيم بس جي وچ ۾ ورتو. داهل آخري ٽپو ڏنو ۽ ڊرائيور کي هٿ تي ٿڦڻ لڳو.
  
  "اڳتي!" هن رستي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  روسين هڪ سؤ گز کان وڌيڪ پوئتي نه هئا، بندوقون وڌيون هيون جيئن ڊرائيور پنهنجي پير کي فرش ڏانهن دٻايو. بظاهر هو پنهنجي پاسي واري آئيني تي نظر رکي رهيو هو. بس هلڻ لڳي، مسافرن واپس ٽپو ڏنو. ڊريڪ جاري رکيو. اليسيا بس جي پٺيءَ ڏانهن ڊوڙڻ جو اندازو لڳائيندي.
  
  "اهي طاقت حاصل ڪري رهيا آهن"
  
  ڊرڪ ڊاهل ڏانهن اشارو ڪيو. "ڪيانو کي چئو ته جلدي ڪر!
  
  سويڊن ٿورو شرمسار ٿي ڏٺو، پر بس ڊرائيور سان ڳالهايو. ڪار آهستي آهستي رفتار وڌائي. ڊريڪ اليسيا کي چڙهندي ڏٺو ۽ پوءِ تڪڙو تڪڙو ڦري، بس جي مسافرن تي رڙيون ڪندي.
  
  "هيٺ! هاڻي!"
  
  آر پي جي خوف کان، ڊاک پڻ گر ٿي ويو. خوشقسمتيءَ سان، گوليون صرف ڪار جي پوئين حصي ۾ لڳيون، سڀئي چيسس ۾ داخل ٿي ويون. هن راحت سان ساهه کنيو. ظاهر آهي، روسين کي عام ماڻهن جي نقصان بابت خبردار ڪيو ويو. گهٽ ۾ گهٽ اهو ڪجهه هو.
  
  هڪ دفعو ٻيهر، هر اشرافي ٽيم جي منصوبن جي پويان سياسي سازشون ذهن ۾ آيو. سڀني ٽيمن کي رياست طرفان اسپانسر نه ڪيو ويو؛ ۽ ڪجهه اڳواڻن کي به خبر نه هئي ته ڇا ٿي رهيو آهي. هڪ دفعو ٻيهر هن جا خيال فرانسيسي ڏانهن موٽي آيا - ۽ مئل سپاهين.
  
  اهي پنهنجو ڪم ڪن ٿا.
  
  بس روسين کان پري ٿي، رستي تي رفتار وڌائيندي، ان جو سمورو فريم لرزندو رهيو. ڊريڪ ٿورو آرام ڪيو، ان کي خبر پئي ته اهي واپس ايجن هورو ڏانهن وڃي رهيا هئا جنهن طرف هو وڃي رهيا هئا. ڊرائيور هڪ وسيع، صاف موڙ تي ڳالهه ٻولهه ڪئي. ڊريڪ ائين ئي ڦريو جيئن اليشيا پوئين سيٽ تان هلڪي رڙ ڪڍي.
  
  ۽ انهن ڏٺو ته هڪ ڪارو هيلي ڪاپٽر جيڪو روسين جو هو، انهن کي کڻڻ لاءِ هيٺ لهي ويو.
  
  هيڊن جي آواز ڪنيڪشن ڀريو. "اهي حملو نه ڪندا."
  
  ڊريڪ هن جي چپن کي ڇڪايو. "فلوئڊ اپ. آرڊر تبديل ٿي رهيا آهن.
  
  "۽ اهي اڃا تائين بس کي روڊ کان پري ڪري سگهن ٿا،" دال جواب ڏنو. "شهر کان ڪيترو پري آهي؟
  
  "اٺ منٽ،" لورين جواب ڏنو.
  
  "تمام ڊگھو". ڊاهل تيز رفتار ڪار جي پٺيءَ تائين رستي کان هيٺ هليو ويو ۽ مسافرن کي سمجهائڻ لڳو ته هو اڳتي وڌن. ڪجهه لمحا گذريا ۽ پوءِ هو اليشيا سان شامل ٿيو.
  
  "هيلو تورستي. ۽ مون هميشه سوچيو ته پوئتي سيٽون صرف چومڻ لاء آهن.
  
  سويڊن گونگو آواز ڪيو. "ڇا تون مون کي بيمار ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهين؟ مون کي خبر آهي ته اهي چپ ڪٿي هئا.
  
  ايلسيا کيس چمي ڏني. "توهان کي خبر ناهي ته اهي ڪٿي هئا."
  
  دهل هڪ مسڪراهٽ کي دٻايو ۽ صليب جو نشان بڻيو. هڪ روسي هيلي ڪاپٽر مختصر طور تي لينڊ ڪيو جيئن سپاهي سوار ٿيا، رن وي تي هورنگ. بس ڪجهه فاصلو طئي ڪري انهن جي وچ ۾ ڦري وئي، ۽ ايليسيا ۽ ڊاهل هوا جو جائزو ورتو.
  
  ڊريڪ اڳتي ڀڄي وڃڻ واري فرينچ کي ڳولي ورتو، پر شڪ ڪيو ته ڇا اهي حملو ڪرڻ جي ڪوشش ڪندا. اهي تعداد ۾ گهٽ هئا ۽ نقصان سان وڙهندا هئا. انهن overestimated. اهو وڌيڪ سمجهه ۾ اچي ها ته اهي سڌو سنئون ٽئين اشاري ڏانهن وڃو.
  
  تڏهن به، هو ڏسندو رهيو.
  
  لارين جو آواز ڪميونيڪيٽر ذريعي آيو. "ڇهه منٽ. ڇا توهان وٽ ڳالهائڻ جو وقت آهي؟"
  
  "ڪهڙي طرح جي باري ۾؟" سمٿ رڙ ڪئي، پر ڪا به سوزائتي ڳالهه چوڻ کان پاسو ڪيائين.
  
  "ٽيون گهوڙي سوار هڪ اسرار آهي، ڪنهن آرڊر اتي اڇلايو هو ته جيئن پاڻيءَ کي گدلو ڪري. مشهور هندستانين ۾ مهاتما گانڌي، ادرا گانڌي، ديپک چوپڙا شامل آهن، پر توهان ڪيئن ڳوليندا آهيو بدترين شخص جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو؟ ۽ هو مشهور هو". هوءَ رڙ ڪئي. "اسان اڃا تائين جانچ ڪري رهيا آهيون. بهرحال، واشنگٽن ۾ ٿنڪ ٽينڪ اڃا تائين ختم ٿيڻ تي آهي. مون کين ٻڌايو ته اهو شايد ايترو خراب ناهي.
  
  ڊريڪ راحت جو ساهه کنيو. "ها، منهنجا پيارا. نه بدترين شيء جيڪا ٿي سگهي ٿي، "هن چيو. "هي ٻين قومن کي سست ڪرڻ گهرجي."
  
  "اهو ضرور ٿيندو. ٻين خبرن ۾، اسان سوچيو ته اسان زمين جي چئن ڪنڊن کي ٽوڙي ڇڏيو آهي."
  
  "ڇا ٿوکي آهي؟" مائي چيو. "اها سٺي خبر آهي."
  
  ڊريڪ کي هن جي عام سمجھاڻي پسند هئي. "اتي رکو، مائي."
  
  "ها، مان جوش سان پنهنجي سيٽ تان ٽپو ڏيڻ نٿي چاهيان،" ايليسيا خشڪيءَ سان شامل ڪيو.
  
  مائي جواب ڏيڻ جي جرئت نه ڪئي. لورين ائين جاري رکيو ڄڻ ڪجھ به نه چيو ويو هجي، "هڪ منٽ ترسو، دوستو. مون کي صرف ٻڌايو ويو ته چيني ان تي واپس اچي ويا آهن. گهٽ ۾ گهٽ ٻه هيلي ڪاپٽر توهان جي طرف وڃي رهيا آهن.
  
  "اسان هڪ چيني بس تي آهيون ،" يوگي چيو. "گهٽ ۾ گهٽ اسان انهن کان محفوظ نه ٿينداسين؟"
  
  "اهو ٿورڙو بيوقوف آهي،" ڪنزي چيو. "حڪومتن کي پرواه ناهي."
  
  "وڌيڪ عام ڪرڻ جي باوجود،" هيڊن شامل ڪيو. "ڪينزي صحيح آهي. اسان اهو فرض نٿا ڪري سگهون ته اهي بس تي نه ويندا.
  
  نبين وارا لفظ، ڊريڪ سوچيو، جيئن بس جي سامهون نيري آسمان ۾ هڪ ڪارو دٻو اڀريو.
  
  ايليسيا چيو، "روسي هتي آهن.
  
  اهو تمام گهڻو ڏکيو ٿي چڪو آهي.
  
  
  باب اٺون
  
  
  هيلي ڪاپٽر اڳيان ۽ پويان اڏامندا رهيا. ڊريڪ ڏٺو ته جيئن چيني پکي لڳ ڀڳ اسفالٽ تي لهي ويو ۽ سڌو بس ڏانهن وڃڻ کان اڳ.
  
  "اهي اسان کي حادثو ڪرڻ تي مجبور ڪري رهيا آهن،" هن چيو، پوءِ خوفزده ڊرائيور ڏانهن اشارو ڪيو. "نه نه. جاري رکو!"
  
  بس جي انجڻ گوڙ ڪئي ۽ ٽائر زمين تي ڪري پيا. سامهون ڪيترن ئي ماڻهن جو ميڙ اڳ ۾ ئي رڙيون ڪرڻ شروع ڪيو هو. ڊريڪ کي خبر هئي ته چيني جان بوجھ ڪري هيلي ڪاپٽر کي تباهه نه ڪندا، پر مسافرن تائين سندس ڄاڻ پهچائڻ مشڪل هو.
  
  ڊرائيور زور سان اکيون بند ڪري ڇڏيون. بس ڦري وئي.
  
  ڊريڪ لعنت ڪئي ۽ ماڻهوءَ کي پنهنجي پرچ کان پري ڪري، اسٽيئرنگ ويل کي پڪڙي ورتو. سمٿ ان ماڻھوءَ جي مدد ڪئي ۽ اٽڪل ھلندي کيس رستي ۾ وٺي ويو. ڊريڪ بس جي ڦيٿي جي پويان ٽپو ڏئي، پنهنجو پير گيس جي پيڊل تي رکيو ۽ پنهنجا هٿ مضبوطيءَ سان اسٽيئرنگ ويل تي رکي، ان کي بلڪل سڌي لڪير ۾ رکيو.
  
  هيلي ڪاپٽر جي نڪ سڌو سنئون انهن ڏانهن اشارو ڪيو ويو، خلا جلدي بند ٿي رهيو هو.
  
  پٺيان ۽ پاسي کان رڙيون ٻڌيون ويون. هاڻي سمٿ کي ڊرائيور کي روڪڻو پيو. ڊاک رکيل.
  
  ڪميونيڪٽر ٽٽڻ لڳو. "اچو، منهنجا پيارا ڪيانو،" ايليسيا چيو. "روسي عملي طور تي اسان تي آهن"
  
  "ڪچي،" ڪنزي وراڻيو. "پرسڪون رهو. ڇا تو منهن تي نظر پئي؟"
  
  اليشيا جي رڙ سڄي بس ۾ گونجي رهي هئي.
  
  "خيال؟" ڊريڪ آخري سيڪنڊ ۾ پڇيو.
  
  "اها حقيقت ۾ بورڊ جي ميٽنگ ناهي!"
  
  ڊريڪ مضبوطيءَ سان پنهنجي ايمان، پنهنجي تجربي ۽ سندس رڙ کي پڪڙي رکيو هو. زوردار احتجاج سندس ڪنن ۾ ڀرجي ويا. لاش بس جي فرش تي ڪري پيا. جيتوڻيڪ سمٿ ڪاوڙجي ويو. بلڪل آخري وقت تي، چيني هيلي ڪاپٽر ساڄي طرف مڙيو، ۽ روسي هيلي ڪاپٽر بريڪ لڳائي، بس جي پٺيءَ سان لڳ ڀڳ اسڪائڊ کي ڌڪ لڳو. ايليسيا سيٽي وڄائي ۽ دال سندس ڳلي کي صاف ڪيو.
  
  "مان سچ پچ يقين ڪريان ٿو ته اسان ڪڪڙ جو هي دور کٽيو."
  
  ڊريڪ ڊرائيونگ جاري رکي، اڳتي هلي هڪ ٻيو وسيع موڙ ڏٺو. "۽ بونس اهو آهي ته اسان ڀريل يا ڪڪڙ نه آهيون."
  
  "ان کي روڪيو،" ڪنيماڪا چيو. "مون کي اڳ ۾ ئي بکيو آهي."
  
  اليسيا کڄي وئي. "اهو صرف هڪ چريو چيني هيلي ڪاپٽر آهي."
  
  "اهي واپس اچي رهيا آهن،" هيڊن چيو.
  
  "توهان ماڻهو هن وقت شهر جي ٻاهرئين پاسي پهچي رهيا آهيو،" لورين چيو. "پر اهو اڃا تائين ڪنهن مهذب آبادي مرڪز کان ٽن منٽن جي ڊرائيو آهي."
  
  ڊريڪ جلدي ڪميونيڪٽر ڏانهن ويو. "اچو، ماڻهو! توکي ان کان ڊڄڻو پوندو!"
  
  ڪينزي پوئين دروازن ڏانھن ھليو، رڙ ڪري، "ھتي ڪنھن وٽ ڪتن آھي؟
  
  هن جا لفظ خالي نظرن سان مليا، ۽ ٻه ٽي ماڻهو پنهنجون سيٽون پيش ڪرڻ لڳا. وڏين اکين واري پوڙهي ماڻهوءَ ٿڙڪندڙ هٿ وڌايو، جنهن ۾ مٺائي جو ٿيلهو هو.
  
  ڪنزي ساهه کنيو. ڊريڪ دروازو کولڻ لاءِ سوئچ کي ڇڪيو. هڪ لمحي ۾، اسرائيلي عورت پنهنجي جسم کي ٻاهر ڪڍيو، ونڊو جي ڪنارن کي پڪڙيو، پوء ڇت ۽ پاڻ کي بس جي ڇت تي ڇڪيو. ڊريڪ ڪار کي اوترو آسانيءَ سان ڊوڙائي ڇڏيو جيترو هو ڪري سگهيو، وڏي گدلي کان پاسو ڪري، اونهي سان ساهه کڻي رهيو هو جيئن هن پنهنجي ذميواري کي سمجهي ورتو هو ته ڪينسيءَ جي عملن کان آجو ٿي رهيو آهي.
  
  پوءِ، ريئرويو آئيني ۾، هن ڏٺو ته دال ٽپو هن سان شامل ٿيڻ لاءِ.
  
  اوه ڙي.
  
  ڏاڍي توجهه سان، هن ان کي قائم رکيو.
  
  
  **
  
  
  دهل بس جي ڇت تي چڙھي ويو. ڪينسي هن جو هٿ وڌايو، پر هن هن جي اڳيان ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "تيز!"
  
  روسي هيلي ڪاپٽر اوچائي حاصل ڪئي ۽ هاڻي وري ڊائيونگ ڪري رهيو هو، هن ڀيري سامهون واري پاسي کان ٽي چوٿين زاويه تي. هو هڪ ماڻهوءَ کي هر طرف کان لٽڪيل ڏسي سگهي ٿو، هٿيارن جو مقصد، شايد ان جو مقصد ڦيٿي يا ڊرائيور کي به هو.
  
  هو فوري طور تي ڦري ويو، چيني هيلي ڪاپٽر کي ڳولي رهيو هو. اهو پري نه هو. کاٻي پاسي ڊونگ ڪندي، اتي به ماڻهو هئا جن پنهنجن هٿيارن کي دروازن مان نشانو بڻايو. حقيقت اها آهي ته چيني پنهنجي بس تي تمام گهڻو فائرنگ نه ڪري رهيا هئا، شروعاتي طور تي حوصلا افزائي ڪئي هئي، پر اهو محسوس ڪندي محسوس ڪيو ويو ته انهن کي هيڊن جي دٻي جي ضرورت هئي، ۽ انهن کي اهو برقرار رکڻ جي ضرورت هئي.
  
  ڪينسي بس جي ڇت تي ويٺي، هوا ۽ حرڪت کي ٻڌي، ۽ پنهنجا گوڏن کي پکڙيل. هن پوءِ پنهنجو هٿيار بلند ڪيو، هيلي ڪاپٽر تي ڌيان ڏنو. Dahl اميد ڪئي ته هوء به ان کي فلم ڪرڻ جي ڪوشش نه ڪندو، هوء رڳو shooters کي ڊڄي ويندي. روسين اهڙي ڪا به پابندي نه ڏيکاري، پر ڪينزي سختيءَ سان تبديل ڪرڻ چاهيندو هو.
  
  Dahl ويجھي هيلي ڪاپٽر جو جائزو ورتو. ڪنڌيءَ تي ڀريل، اها نه رڳو چست هئي، پر موتمار. آخري شيء جيڪو هو چاهيندو هو ته ڪنهن به قسم جي حادثي جو سبب بڻائين، اڪيلو ڇڏي ڏيو جنهن ۾ بس کي مارڻ شامل هجي.
  
  اڳيان جا ٽائر هڪ گدڙ جي مٿان ڦاٽي پيا، ڊريڪ کان "معذرت" جو اعلان. ڊاهل کي هوا جي تيز آواز ۽ هيلي ڪاپٽر جي گوڙ کان سواءِ ٻيو ڪجهه به ٻڌڻ ۾ نه آيو. شاٽ هن جي ساڄي ٽنگ جي اڳيان ڌاتو کي ڌڪي ڇڏيو. سويڊن هن کي نظرانداز ڪيو، مقصد ورتو ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  گولي ضرور نشانے تي لڳي هئي ڇو ته ان شخص بندوق ڪڍي ۽ پوئتي هٽي ويو. ڊاهل ان ڳالهه کي پنهنجي ڪنسنٽريشن کي ٽوڙڻ نه ڏنو ۽ بس کليل دروازي ذريعي هڪ ٻيو گولي هنئي. هيلي ڪاپٽر سڌو هن ڏانهن رخ ڪيو، جلدي ويجهو اچي رهيو هو، ۽ هن ڀيري ڊاهل محسوس ڪيو ته بزدل کيڏڻ خراب خيال هو.
  
  هن پاڻ کي بس جي ڇت تي اڇلائي ڇڏيو.
  
  هيلي ڪاپٽر مٿي چڙهندو، ان جاءِ کي ڪٽڻ لڳو، جيڪا هن ڇڏي هئي. هن ۾ ڪينسيءَ ڏانهن رخ ڪرڻ جي صلاحيت نه هئي، پر هو ايترو ته ويجهو ٿيو جو هن کي هڪ طرف ڪري ڇڏي.
  
  بس جي ڇت جي ڪناري تي!
  
  ڊاهل لڪي ويو ۽ اڳتي وڌيو، وقت تي هن تائين پهچڻ جي ڪوشش ڪئي. ڪينزي هن جي زوال کي روڪي ڇڏيو، پر هن جي هٿيار تي ڪنٽرول وڃائي ڇڏيو؛ بهرحال، رفتار هن کي تيز رفتار بس مان پرواز ڪري ڇڏيو ۽ تمام گهڻو هيٺ بي رحم روڊ تي.
  
  چيني پکي تيزيءَ سان جھڪي، هڪ دائري ۾ اچي ويو. روسي گوليون مٿي تي فائر ڪيون، گمراھ ٿيل گولي دھل جي ساڄي ران جي ڀرسان ڌاتو کي ڇڪيندي. ڪينزي جو جسم بس جي پاسي کان لڪي ويو، ۽ هن پنهنجي سڄي جسم کي هڪ آخري خطرناڪ ٽپو ۾ وجهي ڇڏيو، هٿ وڌايو.
  
  هن پنهنجي ساڄي هٿ کي هن جي مرڪندڙ کلائي جي چوڌاري ويڙهي ڇڏيو. مضبوطيءَ سان دٻجي ويو ۽ ناگزير جھٽڪو جو انتظار ڪرڻ لڳو.
  
  اهو آيو، پر هو بيهي رهيو، حد تائين وڌايو. چمڪندڙ، نرم ڌاتو هن جي خلاف ڪم ڪيو، هن جي جسم کي ڪنڊ ڏانهن ڌڪڻ جي اجازت ڏني، ڪنزي جي وزن انهن ٻنهي کي ڇڪي ڇڏيو.
  
  ڪامورن تي رڙيون اچي ويون. ٽيم ڏسي سگهي ٿي ته ڪنزي جون ٽنگون هڪ پاسي واري ونڊوز جي ٻاهران چوڌاري ڦرنديون رهيون. ڊهل پنهنجي پوري طاقت سان جهڪي رهيو هو، پر هر لمحي هن جو جسم ان سخت ڪنڊ جي ويجهو ۽ ويجهو ٿيندو ويو.
  
  بس جي ڇت تي ڪابه گرفت نه هئي ۽ نه ئي ان تي چڙهڻ لاءِ. هو پڪڙي سگهي ٿو، هو ڪڏهن به وڃڻ نه ڏيندو، پر هن کي پڻ هن کي کڻڻ لاء ڪو به سهارو نه ملي سگهيو. ڊريڪ جو آواز ڪميونيڪٽر ذريعي آيو.
  
  "ڇا توهان چاهيو ٿا ته مان روڪيان؟" بلند آواز ، بي يقيني ، ٿورو پريشان.
  
  Dahl جذبات کي چڱي طرح پڙهي. جيڪڏهن هو روڪين ها ته روسين ۽ چينين ٻنهي کي سخت ڌڪ لڳن ها. ڪنهن کي به خبر ناهي ته نتيجو ڇا نڪرندو.
  
  لورين جو آواز ٽٽي پيو. "معاف ڪجو، مون کي صرف پيغام مليو آهي ته سويڊن توهان ڏانهن اچي رهيا آهن. هاڻي اهو هڪ چار طرفي پکيڙ آهي، ماڻهو.
  
  دهل محسوس ڪيو ته وزن هن جي عضون کي وڌائي رهيو آهي. جڏهن به بس اُڇلندي هئي، تڏهن سندس جسم جو هڪ ٻيو انچ به ڪنڌيءَ ڏانهن کڄي ويندو هو، ۽ ڪنزي ٿورو اڳتي ڪري بيهندو هو. هن هيٺئين پاسي کان اسرائيل جو آواز ٻڌو.
  
  "ڇڏي! مان ڪري سگهان ٿو!"
  
  ڪڏهن به نه. اهي سٺ ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان سفر ڪندا هئا. ڪينسي کي خبر هئي ته هو هن کي وڃڻ نه ڏيندو ۽ هوءَ نه ٿي چاهي ته اهي ٻئي گر ٿين. دهل هن لاءِ وڌيڪ احترام محسوس ڪيو. جنهن دل کي هن ڄاتو پئي ته اونهي ۾ دفن ٿي ويو آهي، سو مٿاڇري کان ٿورو اڳتي وڌيو.
  
  هن جي بوٽن جي دريءَ سان ٽڪرائڻ جو آواز هن جي دل جي ڌڙڪن کي تيز ڪري ڇڏيو.
  
  اُهي گڏجي لڪي ويا، ڪنزي پاسي کان هيٺ ۽ ڊاهل بس جي ڇت سان. هن اونهي ڪنڊ کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي جيڪا ڪنارن سان هلي رهي هئي، پر اهو تمام ننڍڙو هو ۽ هن جو گوشت ڪٽي ڇڏيو. ڪا به اميد نه ڏسي، هو هر شيءِ کي خطري ۾ وجهي، جيترو وقت ٿي سگهي، ان سان جڪڙيل رهيو.
  
  هن جو سينو ٽڪريءَ ڏانهن وڌيو، بيحد سلڇڻ لڳو. هن جون اکيون ڪينزي سان مليون، مٿي ڏسندي رهي. انهن جي مٽا سٽا هئي، بي لفظ، بي معنيٰ، پر عميق.
  
  توهان کي مون کي وڃڻ گهرجي.
  
  ڪڏهن به نه.
  
  هن وري ڇڪي ورتو، رڳو ان نقطي تان پوئتي هٽڻ لاءِ جو واپسي نه ٿي سگهي.
  
  مضبوط هٿن هن جي ٻنهي پٺن کي پڪڙي ورتو، اهي هٿ جيڪي صرف منو ڪنيماڪا جا هوندا.
  
  "گوچا،" هوائي چيو. "توهان ڪٿي به نه پيا وڃو".
  
  هوائين دال جي حمايت ڪئي ۽ پوءِ آهستي آهستي هن کي پنهنجي زوال مان ڪڍي ڇڏيو. دال ڪينسي کي مضبوطيءَ سان پڪڙيو. گڏو گڏ انهن آهستي آهستي پنهنجو رستو محفوظ ڪيو.
  
  مٿي، هيلي ڪاپٽر آخري وقت لاءِ ٻڏي ويا.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته ڪنيماڪا پنهنجن دوستن کي مضبوطيءَ سان پڪڙي رهيو هو، پر هو اڃا به تيزيءَ سان بس کي ڦيرڻ ۾ هٻڪندو هو. روسي ۽ چيني مخالف طرفن کان اڳتي وڌيا، ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته اهو سندن آخري طريقو هوندو.
  
  ونڊوز ٽوڙڻ جي آواز کيس ٻڌايو ته ٻيا بيڪار بيٺا نه آهن. هنن وٽ هڪ پلان هو.
  
  پويان کان، ايلسيا، سمٿ، مئي، هيڊن ۽ يوگي هر هڪ بس جي مختلف پاسن کان هڪ ونڊو ڪڍيو ۽ ان کي ٽوڙي ڇڏيو. ويجھي ايندڙ ھيلي ڪاپٽرن کي نشانو بڻائي، انھن بھاري فائرنگ ڪئي، جنھن ڪري انھن کي فوري طور پاسي ڏانھن منھن ڏيڻو پيو. وڻن جي قطار ختم ٿي وئي ۽ ڊريڪ اڳيان عمارتون ڏٺيون.
  
  روڊ نيٽ ورڪ ، گول چڪرو. هن جي پويان گوليون لڳيون، بس ڀرڻ لڳو. ڪارو هيلي ڪاپٽر آسمان ڏانهن وٺي ويا.
  
  هن راحت سان ساهه کنيو.
  
  "اسان بچي رهيا آهيون ،" هن چيو. "ٻي دفعي وڙهڻ لاء."
  
  لارين مداخلت ڪئي. "سويڊن به پوئتي هٽي ويا ،" هن چيو. "پر مون کي اڃا تائين سگنل ۾ ٿورڙو هالو ملي ٿو. واشنگٽن، فيلڊ ۽ مون جي وچ ۾ ڪجهه. هي عجيب آهي. لڳ ڀڳ ڄڻ ته... ڄڻ ته..."
  
  "ڇا؟" - آءُ پڇيو. ڊريڪ پڇيو.
  
  "اهو ائين آهي جيئن اتي هڪ مختلف سيٽ ڪميونيڪيشن هلي رهي آهي. راند ۾ ٻيو ڪجهه آهي. هڪ وڌيڪ..." هوءَ پريشان ٿي وئي.
  
  "ٽيم؟" ڊاک ختم ڪيو.
  
  هيڊن زور سان رڙ ڪئي. "هي مذاق لڳي ٿو."
  
  "مون کي خبر آهي،" لورين جواب ڏنو. "مان واقعي ڪريان ٿو، ۽ مان ڪو ماهر نه آهيان. جيڪڏهن صرف ڪرين هتي هجي ها، مون کي پڪ آهي ته اسان وٽ ڪجهه بهتر هجي ها.
  
  "ڇا تون ڪا ڳالهه ٻولهه ڪري سگهين ٿو؟ هيڊن پڇيو. "اڃا ٿورو؟
  
  ڊريڪ کي SEAL ٽيم 7 جو اڳوڻو ذڪر ياد آيو، رڳو ڊاهل ۽ پاڻ ٻڌو. هن کي ٻيهر محسوس ٿيو ته سڀني رابطن جي نگراني ڪئي پئي وڃي.
  
  "ڇا اسان ان کي ٿوري دير لاءِ روڪي سگهون ٿا؟" - هن پڇيو. "۽ ڇا توهان اسان لاءِ هتان نڪرڻ لاءِ ڪو بهتر رستو ڳولي سگهو ٿا؟
  
  لارين راحت محسوس ڪئي. "يقينا، يقينا،" هوء چيو. "مون کي هڪ منٽ ڏيو."
  
  
  باب 19
  
  
  هيڊن جي ڪيترن ئي ڪلاڪن تائين انتظار ڪيو جيستائين ٽيم تائيوان ۾ هڪ ننڍڙي سيٽلائيٽ پناهه ۾ محفوظ نه هئي، ڪال ڪرڻ لاء تنگ ڪوارٽر ڇڏڻ کان اڳ.
  
  هن جو مقصد: Kimberly Crowe سان رابطو ڪريو.
  
  اهو ڪجهه وقت ورتو، پر هيڊن صبر ڪيو. هوءَ گهر جي پويان هڪ خاموش ڪنڊ ڏٺي، بيٺي بيٺي ۽ انتظار ڪندي، پنهنجي مٿو ڦرڻ کان روڪڻ جي ڪوشش ڪندي رهي. ٽيم جي ٻاهران چمڪائڻ لاءِ هن جي زندگي ۾ مستقل ڪا به شيءِ ڳولڻ مشڪل هئي. SPIR هن جي زندگي بڻجي وئي، هن جي زندگي جي معني، ۽ ان جي نتيجي ۾، هن کي صرف ڪم کان سواء ٻيو ڪجهه به نه هو، صرف ذاتي ڪنيڪشن نه هئا. هن سوچيو ته اهي اڳڀرائي جي طوفان ڏانهن موٽندا هئا جيڪي انهن گڏجي گڏ ڪيا هئا - اوڊين ۽ دوزخ جي دروازن کان وٺي بابل ۽ پانڊورا تائين، ايٽمي ڌماڪو جنهن نيو يارڪ کي تقريبن تباهه ڪري ڇڏيو هو، بين بليڪ سان هن جو پراڻو تعلق، ۽ منو ڪنيماڪا سان هن جو تازو بريڪ اپ. . هوءَ مضبوط هئي، ڏاڍي مضبوط. هن کي ايترو مضبوط ٿيڻ جي ضرورت نه هئي. پيرو ۾ انڪا خزاني سان سڀ کان تازو واقعو هن کي ذهني ۽ جسماني طور تي متاثر ڪيو آهي. هن کان اڳ ڪڏهن به هن کي بنيادي طور تي ايترو صدمو نه ٿيو هو.
  
  هاڻي هوء آرام سان ٻيهر غور ڪيو. پل شايد سڙي ويا آهن ۽ اهو عظيم هجڻ گهرجي ها. پر جيڪڏهن هوءَ واقعي تبديل ڪرڻ چاهي ٿي، جيڪڏهن هوءَ پنهنجي زندگيءَ ۾ وڌيڪ چاهي ٿي، ته هن کي پڪ ٿيڻو پوندو ته ان کان اڳ جو هوءَ ڦاسي وٺي ۽ ڪنهن کي به نقصان پهچائڻ جو خطرو کڻي. اهو منو هجي يا ڪو ٻيو.
  
  مون کي پرواهه آهي. مان واقعي چاهيان ٿو. ۽ ايندڙ ڀيري مون کي پڪ ڪرڻ جي ضرورت آهي ته مان سچو رهان ٿو جيڪو مان آخرڪار چاهيان ٿو.
  
  زندگيءَ کان. ڪم کان سواءِ نه. SPEAR ٽيم گڏ ٿي آيو ۽ سٺو ڪم ڪيو، پر ڪجھ به نه ھميشه لاء. وقت ايندو-
  
  "مس جي؟" - روبوٽ جي آواز چيو. "مان هاڻي توهان جي مدد ڪري رهيو آهيان."
  
  هيڊن اهو سڀ ڪجهه گڏ ڪيو. لائين تي ايندڙ آواز وزير دفاع جو هو.
  
  "ڇا مسئلو آهي، ايجنٽ جي؟ لڪل ، خاموش ، الڳ. ڪروءَ ڄڻ ته ڪناري تي هئي.
  
  هيڊن اهو معلوم ڪرڻ لاءِ وقت ورتو ته هن جو بنيادي سوال ڪيئن جملو ڪجي. هن اهو فيصلو ڪيو ته ان کي گندگي ۾ دفن ڪيو وڃي ۽ ڏسڻ ۾ اچي ٿو ته قرو ڇا ورتو آهي.
  
  "اسان چين کان ٻاهر آياسين ۽ هڪ ٻيو باڪس وصول ڪيو. ٽيم هن وقت ان جي جاچ ڪري رهي آهي. رپورٽون جلد اچي رهيون آهن، ڪو شڪ ناهي. ڪو به جاني نقصان نه ٿيو، جيتوڻيڪ اتي ڪيترائي ڪٽ ۽ زخم هئا. نه سڀئي مخالف ٽيمون دشمن آهن..." هوءَ مختصر طور تي حيران ٿي وئي ته ڇا ڪرو به بيٽ کڻندي، ۽ پوءِ جاري رهي، "ڪجهه ملڪ ٻين کان وڌيڪ جارحانه هوندا آهن. فرانسيسي گهٽ ۾ گهٽ ٽي وڃائي ڇڏيو. هڪ روسي زخمي آهي. ڇا ٿي سگهي ٿو ڪا ٻي، وڌيڪ ڳجهي ٽيم؟ اسان ڳجهي آمريڪي چيٽ جا ٽڪرا ٻڌا آهن، جيڪي، يقينا، ڪجھ به ثابت نه ڪن. انگريز اسان جي پاسي آهن، يا ائين لڳي ٿو، ۽ ڊريڪ انهن تي ڪجهه اثر آهي. هاڻي اسان سيف هائوس ۾ آهيون، ٿنڪ ٽينڪ جو انتظار ڪري رهيا آهيون ته هو ٽئين گهوڙي سوار جي جاءِ ڳولڻ لاءِ.
  
  هاڻي هوء روڪي ۽ انتظار ڪيو.
  
  ڪرو پنهنجي رزرو کي برقرار رکيو. "ٻي ڪا شئي؟"
  
  "مان ان ڳالهه تي يقين نه ٿو رکان". هيڊن مايوس محسوس ڪيو جڏهن سندس ڪوششون بيڪار ٿي ويون. هوء حيران ٿي ته هوء وڌيڪ سڌي ٿيڻ گهرجي.
  
  "مان واشنگٽن ۾ ماڻهن سان مسلسل رابطي ۾ آهيان،" ڪرو چيو. "مون کي پوسٽ رکڻ جي ضرورت ناهي."
  
  "اڙي، ٺيڪ آهي. تنهنجي مهرباني".
  
  هيڊن سائن ڪرڻ شروع ڪيو. اهو تڏهن ئي ٿيو هو ته قرو هڪ بظاهر معصوم درخواست موڪلي هئي.
  
  "انتظار ڪر. توهان چيو ته توهان سوچيو ته ڪو ماڻهو آمريڪن جي نقالي ڪري رهيو آهي؟ ڪنهن ميدان ۾ ڪٿي؟
  
  هيڊن اهڙو ڪجهه به نه چيو. پر هن سڀني لاڳاپيل معلومات مان، قرو صرف هڪ شيء کي پڪڙيو. هوءَ زور سان کلڻ لڳي. "ائين ٿو لڳي. اسان ان کي زمين تي ٻڌو. هن لارين کي ان ۾ نه آندو. "يقينا، اسان ڄاڻون ٿا ته ڪا ٻي ٽيم ناهي، تنهنڪري شايد اهو ٻين ملڪن مان هڪ آهي جيڪو اڳوڻو آمريڪي اسپيشل فورسز استعمال ڪري ٿو يا اڃا به اجير."
  
  "غير ملڪي حڪومت جو هڪ ننڍڙو عنصر گڏيل قومن جي اهلڪارن کي استعمال ڪندي؟" ڪرو ٽهڪ ڏنو. "اهو ٿي سگهي ٿو، ايجنٽ جي. ٿي سگهي ٿو توهان صحيح آهيو. يقينن،" هوء کلندي، "اتي ٻي ٽيم نه هوندي."
  
  هيڊن لفظن کان وڌيڪ ٻڌو. "۽ ڪڏهن واپس وينداسين؟ اسان ڇا ڏانهن واپس وڃي رهيا آهيون؟
  
  قرو خاموش رهي، جنهن هيڊن کي ٻڌايو ته هوءَ ڄاڻي ٿي ته ڇا پڇيو پيو وڃي. "هڪ وقت ۾ هڪ شيء،" هوء آخرڪار چيو. "پهرين، آرڊر جي نام نهاد رائڊرز کي ڳولڻ ۽ غير جانبدار ٿيڻ گهرجي."
  
  "ضرور". هيڊن کي اها به خبر هئي ته اهو هن لاءِ آخري موقعو هو ته هو سڌو سنئون قرو سان ڳالهائڻ جو، تنهن ڪري هن ٿورو اڳتي وڃڻ جو فيصلو ڪيو. "جيڪڏهن اسان ٻيهر آمريڪي چيٽ ٻڌي سگهون ٿا؟"
  
  "مان ڪير آهيان، فيلڊ ايجنٽ؟ ان سان سودو ڪر."
  
  Qrow ڪال کي ختم ڪري ڇڏيو، هيڊن کي ڪيترن ئي منٽن تائين پنهنجي سيل فون جي اسڪرين کي ڏسڻ لاء ڇڏي، هاڻي نه رڳو پاڻ کي، پر پنهنجي ملڪ جي ارادن جو جائزو وٺڻ.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ آرام ڪرڻ جو موقعو ورتو جڏهن يوگي، مائي ۽ ڪنيماڪا نئين باڪس سان ڊيل ڪئي. حقيقت اها آهي ته اها چنگيز خان جي مقبري مان آئي هئي ۽ افسانوي شخصيت جي ذاتي سامان جي وچ ۾ رکيل هئي، صرف ان جي احترام ۾ اضافو ٿيو، جنهن سان هن جو علاج ڪيو. مٿي تي واضح، بيمار علامت ثابت ڪيو ته اهو هڪ ڀيرو آخري فيصلي جي حڪم سان تعلق رکي ٿو.
  
  ڪنيماڪا محل جو اڀياس ڪيو. "مون کي پڪ آهي ته آرڊر هڪ ڀيرو چابيون ڏيڻ جو منصوبو هو ،" هن چيو. "پر زندگي رستي ۾ اچي وئي." هن مسڪرايو.
  
  "موت،" مائي خاموشيءَ سان چيو. "موت رستي ۾ بيٺو."
  
  "ڇا تون پسند ڪندين ته مان ان کي خوشيءَ سان کوليان؟ يوگي پڇيو.
  
  "ها، اچو ته انهن مان ڪجهه چوري جي صلاحيتن کي ڏسو، يوگي." ايليسيا پنهنجي پٺيءَ سان ڊريڪ جي ڀرسان ڀت ڏانهن ويٺي، هڪ هٿ ۾ پاڻيءَ جي بوتل، ٻئي هٿ ۾ بندوق.
  
  "اها ڪا معنيٰ نٿي رکي". ڪنيماڪا پنهنجي گوشت واري پنجي سان تالو کولي ڇڏيو. "اهو واقعي فن ناهي."
  
  ڪينزي هن ڏانهن ڊوڙندي آئي، جيئن مائي ڍونڍ مٿي ڪئي. اهو عجيب منظر هو، ڊريڪ سوچيو، سپاهين کي هڪ ننڍڙي ڪمري ۾ بند ڪيو ويو، جنهن ۾ ويهڻ جي جاءِ نه هئي، نه اجتماع ڪرڻ جي جاءِ، نه کائڻ جي جاءِ. بس هڪ ميني فريج پاڻي سان ڀريل ۽ ڪوڪيز جا چند دٻو. دريون پردا هئا، دروازي کي وڏين بولٽن سان محفوظ ڪيو ويو هو. قالين ڌاڳو ۽ سڙيل هو، پر سپاهين کي ان کان به بدتر تجربو ٿيو هو. اهو ڪجهه آرام ڪرڻ لاء ڪافي هو.
  
  سمٿ، جيڪو دروازي جي نگهباني ڪري رهيو هو، هيڊن کي واپس اندر داخل ٿيڻ ڏنو، جيئن مئي دٻي لاءِ پهتو. ڊريڪ سوچيو ته باس بيزار ۽ پريشان نظر اچي ٿو، ڪناري تي. مون کي اميد آهي ته هوء هن جي گفتگو تي بعد ۾ وضاحت ڪندي.
  
  مائي پنهنجي هٿن کي ٻاهر ڪڍڻ کان پهريان ڪجهه سيڪنڊن لاءِ پيرن کان پيرن تائين ڦيرايو. هوءَ ڪاغذن جو هڪ ٿلهو ٿلهو هٿ ڪري رهي هئي، هڪ ٿلهي فولڊر ۾ ويڙهيل هئي ۽ هڪ ڳنڍيل ٽڪڙي سان ڳنڍي وئي هئي، جنهن ڪري ٽيم جي ڪجهه ميمبرن پنهنجي ابرو کي بلند ڪيو.
  
  "واقعي؟" ڪنيماڪا وري پنهنجي ڀاڪر تي ويهي رهي. "ڇا اهو هڪ هٿيار آهي جيڪو دنيا کي خطرو ڪري سگهي ٿو؟"
  
  "لکيل لفظ،" ڪنزي چيو، "بلڪل طاقتور ٿي سگهي ٿو.
  
  "هي ڇا آهي؟" - آءُ پڇيو. لورين پڇيو. "واشنگٽن جا سڀئي ماڻهو اسان جي انتظار ۾ آهن."
  
  وقت به انهن جي خلاف ڪم ڪندو رهيو. هميشه وانگر، هي راند جي اڳيان رهڻ جي ڪنجي هئي ۽ خاص طور تي، نسل. ڊريڪ ٻه رستا اڳتي وڌيا. "مئي، هيڊن ۽ ڊال، توهان ڇو نه ٿا ڄاڻو ته اهو ڇا آهي؟ لارين - تو وٽ ٽئين گهوڙي سوار لاءِ ڇا آهي، ڇو ته اسان کي هڪ هدايت جي ضرورت آهي جنهن طرف وڃڻو آهي؟
  
  لورين کين اڳ ۾ ئي ٻڌائي ڇڏيو هو ته هوءَ ساڻن ٽئين هنڌ ملندي. هاڻي هوءَ زور سان سُڪي رهي هئي. "خير، ڪو به 100 سيڪڙو پڪ ناهي، دوست. توهان کي تصوير سان متعارف ڪرائڻ لاءِ، مان توهان کي انهن جي چئن بنيادي هدايتن جي تشريح سان متعارف ڪرائڻ وارو آهيان.
  
  ڊريڪ مئي ۽ ٻين کي ڀوڳيندي ڏٺو، جيئن هنن فتح جي هٿيارن ڏانهن پنهنجو رستو اختيار ڪيو. "اسان وٽ وقت آهي".
  
  "خير، هي واقعي دلچسپ آهي. سورهين صديءَ ۾ نئين دنيا جي دريافت کان اڳ، اهو سمجهيو ويندو هو ته زمين ٽن حصن ۾ ورهايل هئي - يورپ، ايشيا ۽ آفريڪا. انهن براعظمن جي وچ ۾ تقسيم Hellespont هو، جيڪو مڪمل طور تي آرڊر جي منصوبي سان ٺهڪي اچي ٿو، جيڪو توهان هن وقت تائين پيروي ڪيو آهي. تنهنڪري ايشيا هيلسپونٽ کان اڳتي شروع ٿيو، غير ملڪي دولتن جي اڻڄاتل ملڪ، جنهن کي اهي اوڀر سڏين ٿا. يقينن، بعد ۾ انهن کي آمريڪا مليو، ۽ اها نئين دنيا بڻجي وئي، گهربل، اڻڄاتل ۽ اميد سان ڀريل. نشانن جو هڪ ڪتاب شايع ڪيو ويو جيڪو نئين چار بنيادي هدايتن کي ظاهر ڪري ٿو. ايشيا، يورپ، آفريڪا ۽ آمريڪا. اهو لڳي ٿو ته آرڊر هن قديم سوچ کي انهن جي نقشي ۾ لاڳو ڪرڻ جو فيصلو ڪيو اڻڄاتل سببن جي ڪري - جيتوڻيڪ ممڪن آهي ڇاڪاڻ ته اهي اڃا تائين پاڻ کي يقين رکندا هئا ته اهي سڀ کان وڌيڪ طاقتور محب وطن آهن جيڪي آثارن جو شڪار آهن. لورين ساهه کنيو.
  
  "ته پوءِ اها دنيا جي ٻيهر تعليم آهي جيڪا ٻيهر ٿي جڏهن هنن آسٽريليا ۽ پوءِ انٽارڪٽيڪا کي مليو؟ ڪنزي چيو.
  
  "ها، صدين کان بتدريج ٻيهر تعليم، جيڪا ڪجهه ماڻهن جو خيال آهي ته اڃا ٿي رهي آهي. پر اهو هڪ مڪمل طور تي مختلف ڪهاڻي آهي. اها سڀ خوشي ۽ گلاب نه هئي. جملي "زمين جا چار ڪنڊ" شايد تاريخ ۾ سڀ کان وڌيڪ تڪراري اظهار ٿي چڪا آهن. عبراني ۾ اهو ترجمو ڪيو ويو آهي "انتهائي". انگن ۾ 15:38 اهي حدون آهن؛ Ezekiel ۾ - زاويه؛ ۽ نوڪري جي پڄاڻي آهي. اهو پڻ ترجمو ڪري سگهجي ٿو ڊويزن طور. واضح طور تي بائبل پاڻ کي هتي ئي ٺٺولي ڪرڻ لاءِ کليل ڇڏيو آهي ..."
  
  ڊريڪ اها ڳالهه سمجهي ويو. "ڇاڪاڻ ته اهو فرض ڪري ٿو ته دنيا فليٽ آهي؟"
  
  "ها. پر بائبل ان کي يسعياه جي ڪتاب ۾ بيان ڪري ٿو، ان کي هڪ دائرو سڏيندو آهي. تنهن ڪري، عمدي حوالو. نقطو اهو آهي ته اهي ڪنهن به لفظ جو تعداد استعمال ڪري سگھن ٿا - اٽڪل هڪ درجن - زاوي کي بيان ڪرڻ لاء. اهو يقين آهي ته لفظ "انتهائي" استعمال ڪيو ويو عمدي طور تي پهچائڻ لاء، سٺو، بس. ۽ ڪو به يهودي ڪڏهن به ان جي صحيح معنيٰ کي غلط سمجهي نه سگهيو، ڇاڪاڻ ته 2,000 سالن تائين اهي يروشلم شهر کي ڏينهن ۾ ٽي ڀيرا منهن ڏيندا رهيا ۽ نعرا هنيا ته "اسان جي آزاديءَ لاءِ وڏو صور ڦوڪيو. اسان جي جلاوطنن کي گڏ ڪرڻ لاء بينر بلند ڪريو، ۽ اسان کي زمين جي چئن ڪنڊن کان اسان جي ملڪ ۾ گڏ ڪريو.
  
  "پوءِ هنن صرف هڪ جملو بي ترتيب نه چونڊيو آهي؟ - سمٿ پڇيو.
  
  "نه. يسعياه نبي جو ڪتاب بيان ڪري ٿو ته ڪيئن مسيح پنهنجي ماڻهن کي زمين جي چئن ڪنڊن کان گڏ ڪندو. اھي سڀيئي طرف کان بني اسرائيل ۾ گڏ ٿيندا.
  
  ڪينسي هڪ عضوو منتقل نه ڪيو يا هڪ لفظ نه چيو. ڊريڪ کي ڪا به خبر نه هئي ته هن جا مذهبي عقيدا ڇا آهن، جيڪڏهن هن وٽ به هجي ها، پر هن کي خبر هئي ته اهو لازمي طور تي هن جي زندگي جو هڪ وڏو حصو بڻجي ويندو. هن موقعي تي هن هن کي ٿورو وڌيڪ اڀياس ڪيو جيئن اهي لارين کي جاري رکڻ جو انتظار ڪندا. داهل جو اهو عقيدو ته هوءَ فطري طور سٺي هئي ۽ هميشه پنهنجي اخلاقي دل ڏانهن موٽندي، ڪنهن حد تائين صحيح هئي. هن اڃا تائين هن ڏانهن هڪ ڪنڊ ڏٺو - لاقانونيت جي هڪ ڪنڊ - پر اهو ضروري ناهي ته ڪا خراب شيء هئي.
  
  وقت بوقت.
  
  پر توهان ٻنهي طريقن سان نه ٿي سگهيا. ۽ اھو اھو آھي جيڪو ھن ڪينسي ۾ ڏٺو - ھڪڙو بي رحم قاتل جڏھن کيس ضرورت ھئي، ۽ وڙھندڙ روح جڏھن ھو نه ھئي. هن جي خاطر، انهن کي هن کي تبديل ڪرڻ گهرجي.
  
  "يقيناً اهو سمجهه ۾ اچي ٿو،" ڪنيماڪا چيو. "پهرين آفريڪا، پوءِ چين. پوء اڳتي ڇا آهي؟
  
  لورين فوري طور تي جواب ڏنو. "ها، اسان سمجهون ٿا ته بائيبل جي معنيٰ محدوديت ۾ هئي، آرڊر وانگر. انهن اهو ڏکيو بڻائي ڇڏيو جيڪو ايندڙ آيو. متن جي مطابق... خير... مان لاڳاپيل اقتباس پڙهندس: 'فادر آف اسٽريٽجي جي آرام واري هنڌ ڳوليو، ۽ پوءِ ڪاگن؛ بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو، ۽ پوء خدا جو عذاب. پر هر شيء ائين ناهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، جنهن جي مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيوسين. اسان کي اهو عذاب مليو آهي جيڪو حقيقي آخري فيصلي جي حفاظت ڪري ٿو. ۽ صرف مارڻ جو ڪوڊ آهي جڏهن هارسمين ظاهر ٿيو. پيءُ جي هڏين تي ڪو به نشان نه آهي. هندستاني هٿيارن سان گهيريل آهي..."
  
  ڊريڪ ان کي جذب ڪيو. "بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن رهندو؟ ۽ هو هٿيارن سان گهيريل آهي؟ يقينا، اهو هندستان ۾ ڪٿي به ٿي سگهي ٿو. هي ملڪ هٿيارن سان ڀريل آهي.
  
  "واپس جڏهن آرڊر رائڊرز کي لڪائي ڇڏيو؟"
  
  ڊريڪ ان بابت سوچيو. "ها، مان سمجهان ٿو. بهرحال، ٽيون گهوڙي سوار ڇا آهي؟
  
  "بُک".
  
  هن هڪ ڊگهو سانس ورتو ۽ ايلسيا ڏانهن ڏٺو. "اها ٿي نه ٿي سگهي پياري شهزادي، اهو ٿي سگهي ٿو؟"
  
  ايليسيا پنهنجو هٿ اڳتي پوئتي ڪندي چيو. "ٿي سگهي ٿو. مان ان ڳالهه جو نوٽيس وٺندس".
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "تون ناممڪن آهين".
  
  "ڪنهن به ترجيحات؟"
  
  "ڇا جي لاءِ؟"
  
  "ڪهڙي شهزادي؟ ڇوڪري کي ڄاڻڻ گهرجي، توهان کي خبر آهي.
  
  هن پنهنجي بوٽن جو مطالعو ڪيو. "چڱو. مان هميشه ڪليوپيٽرا ڏانهن جزوي رهيو آهيان. مون کي خبر آهي ته هوءَ شهزادي ناهي، پر..."
  
  "راڻي؟ تنهنڪري اڃا به بهتر".
  
  لورين اڃا ڳالهائي رهي هئي. "جيئن مون اڳ ۾ چيو، ڇوڪرا ۽ ڇوڪريون اڃا تائين اندازو لڳائي رهيا آهن ته ڪهڙي هندستاني آرڊر جو حوالو ڏئي سگهي ٿو. حقيقت ۾، اهو تمام گهڻو مبهم آهي. منهنجو مطلب، انهن جي وقت ۾ پاڻ کي انهن جي بوٽن ۾ رکڻ، اهو هڪ درجن مان هڪ ٿي سگهي ٿو.
  
  "۽ اهي سڀئي هٿيارن سان ڀريل آهن؟" - سمٿ پڇيو.
  
  "مان انڊيا ۾ رهان ٿو، ها. گهڻو ڪري."
  
  "خير، گهٽ ۾ گهٽ اسان وٽ هڪ منزل آهي،" ايليسيا چيو.
  
  ڊريڪ مئي، هيڊن ۽ ڊاهل ڏانهن ڏٺو، جيڪي ٻئي خاني جي مواد کي ترتيب ڏئي رهيا هئا، فتح.
  
  "ڪنهن ترقي؟"
  
  هيڊن هن جو هٿ وڌايو ته ڏيکاريو ته اهي تقريبا اتي هئا. هن مٿي ڏٺو. "هي قيامت جي ڏينهن جي منظرنامي جو نقشو لڳي ٿو. ڇا توهان کي ياد آهي ته ريڊ اثر؟ هڪ ننڍڙو واقعو ٻيو ۽ ٻيو، هر هڪ وڏو واقعو؟
  
  "افراتفري جو نظريو،" ڊاهل چيو. "هي فتح جو هٿيار آهي، ۽ چنگيز خان هڪ وڏو مفڪر هو. ان سان توهان سڄي دنيا کي فتح ڪري سگهو ٿا.
  
  ڊريڪ پنهنجي پاڻيءَ جي بوتل تي ڌڪ هنيو.
  
  اليسيا چيو، "هڪ ڊومينو اثر هٿيار؟"
  
  "بلڪل. فرانز فرنڊينڊ جو قتل ڪيئن عالمي جنگ جو اسٽار بڻجي ويو. ممڪن طور تي، افراتفري وڌائڻ جو هي منصوبو عالمي جنگ III شروع ڪري سگهي ٿو.
  
  "۽،" ڊرڪ هڪ لمحي لاءِ پنهنجو ڪميونيڪٽر بند ڪري ڇڏيو ۽ خاموشيءَ سان ڳالهايو، "اهو ڪافي پيچيده آهي. ڪنهن کي ڏينداسين؟"
  
  هر ڪو ڏسندو رهيو. اهو هڪ جائز سوال هو. هيڊن اهو واضح ڪيو ته هن کي وڌيڪ ڪجهه نه چوڻ گهرجي. هن کي خبر هئي ته واشنگٽن ۽ سيڪريٽري دفاع اڳ ۾ ئي انهن سان ناخوش هئا، ۽ هو SEAL ٽيم 7 بابت سوچڻ لاء واپس آيو.
  
  اتفاق؟
  
  ڪڏهن به نه.
  
  هيڊن ڪجهه وڌيڪ منٽن لاءِ ڪاغذن جي چادرن جو مطالعو ڪيو، پوءِ انهن کي پنهنجي جيڪٽ هيٺان لڪايو. سڄي ٽيم کي خطاب ڪندي، هن پنهنجي ڪلهن کي ڇڪايو، اشارو ڪيو ته فيصلو اڃا تائين نه ڪيو ويو آهي ۽ بلڪل غير محفوظ دستاويزن سان ڪجهه به ٿي سگهي ٿو.
  
  وڏي آواز ۾ هن چيو، "اسان جيترو جلدي ٿي سگهي ان سان معاملو ڪنداسين. هن وقت اسان کي ان ٽئين هنڌ جي ضرورت آهي. لورين؟"
  
  "مان توهان کي ٻڌان ٿو. اسان اڃا انتظار ڪري رهيا آهيون".
  
  "هاڻي هڪ منٽ انتظار ڪر،" ڪينسيءَ چيو، گذريل ڏهن منٽن کان هن جي چهري تي ترڪيب اڃا صاف آهي. "اوھين چئو ٿا ته زمين جا چار ڪنڊا آھن، صحيح؟
  
  "خير، بائبل ان جو ذڪر ڪري ٿو،" لورين چيو. "۽ اهو آخري فيصلي جو حڪم آهي."
  
  "چڱو، ڪجهه غلط آهي. تون نه ٿو ڏسين؟
  
  ڊريڪ چمڪيو، هاڻي اڳي کان وڌيڪ پريشان. ڊاهل ڪينزي جو غور سان اڀياس ڪيو.
  
  "شايد ڪجهه وضاحت مدد ڪري ها؟"
  
  "چار ڪنڊا؟ آفريڪا، ايشيا، يورپ ۽ آمريڪا.
  
  "ضرور. اھو اھو آھي جيڪو اھي مون کي چوندا آھن. "
  
  ڪينسي پنهنجا ٻئي هٿ پکيڙي ڇڏيا. "هندستان ڪٿي آهي؟
  
  هيڊن پنهنجي پيرن ڏانهن وڌيو. "لعنت، هندستان ايشيا کنڊ جو حصو آهي.
  
  "جنهن سان اسان اڳ ۾ ئي معاملو ڪيو آهي."
  
  لارين سوچيو جيئن هوءَ پنهنجي پيرن تي بيٺي. "جيڪو صرف يورپ ۽ آمريڪا کي ڇڏي ٿو ،" هن چيو. "اي دوستو، ڇا تون به اهو ئي سوچي رهيو آهين جيڪو مان سوچي رهيو آهيان؟
  
  "شايد،" ايليسيا رڙ ڪئي. "ڇا تنهنجو بٽ به بيڪار فرش تي ويهڻ کان سخت آهي؟
  
  "ڪڪڙ،" ڪنيماڪا چيو. "پر پوءِ مان هميشه سوچيندو آهيان 'ڪڪڙ'."
  
  "آرڊر چاليهن سالن جا جنگي مجرم آهن. جنهن وقت هنن بندوقون لڪائي ڇڏيون هيون، ان وقت "آمريڪي آمريڪي" جو اصطلاح رائج هو، پر هنن ائين نه سوچيو هوندو. اهي ويهن سالن ۾ يا ان کان اڳ پيدا ٿيا، خدا جي واسطي.
  
  "ريڊ انڊين؟ ڊريڪ چيو. "وائلڊ ويسٽ کان؟ ڦٽڪار وجهوس".
  
  "اهو ممڪن آهي،" لورين چيو. "ڇا ٿنڪ ٽينڪ غلط جاء تي ڏسي رهيو هو."
  
  "پوءِ، زندگي گذارڻ لاءِ بدترين شخص ڪير هو؟ - Dahl پڇيو.
  
  "مون کي ان تي توسان واپس اچڻ ڏيو. هينئر لاءِ، بس جهاز تي چڙهڻ.
  
  هيڊن تي رڳو ڊريڪ ئي نه هو.
  
  آمريڪا ڏانهن واپس؟
  
  گندو.
  
  هيڊن، خاص طور تي، سمٿ کي ڏٺو. انهن کي ڪا به خبر نه هئي ته پيرو ۾ واقعن کان پوء ڇا ٿي سگهي ٿو، يا اختيارين ڇا سوچي رهيا هئا. سپاهي، سندس اعتبار سان، هڪدم اٿي بيٺو ۽ سندس پوشاڪ چيڪ ڪرڻ لڳو.
  
  ٽيون گھوڙي سوار؟ بک؟ ۽ آمريڪا؟ ڇا اسان جا حريف ڄاڻن ٿا؟
  
  ڇا هوءَ ڪڏهن پنهنجي زندگيءَ کي ترتيب ڏيڻ لاءِ سڪون جو لمحو حاصل ڪندي؟
  
  اڄ نه، هيڊن، اڄ نه، ٻين کي اشارو ڪندي، پنهنجن ڪميونيڪيٽرن کي هٽائي ڇڏيو ۽ انهن کي بند ڪري، هوءَ بيحد انهن جي وچ ۾ بيٺي.
  
  "اسان ڪريون ٿا،" هن چيو. "۽ اسان اهو صحيح ڪريون ٿا. جيئن اسان کي گهرجي، جيئن اسان هميشه ڪندا آهيون. پر دوستو، مون کي تحفظات آهن. مان سمجهان ٿو، "هن روڪيو،" ته ڪرو ۽ آمريڪي حڪومت راند ۾ هڪ ٻي ٽيم آهي. سيل ٽيم 7، ۽ ظاهري طور تي اهي تمام سٺا آهن. اها ٽيم شايد راند ۾ نه هجي صرف انهي کي يقيني بڻائڻ لاءِ ته اسان سڀني سوارن کي حاصل ڪريون.
  
  اهو ٻڌي ڊريڪ ڪاوڙجي ويو. "افسوس؟"
  
  "چڱو، ڇا توهان سوچيو ته شايد ٻيو منظر هجي؟ ڇا جيڪڏهن اهي هتي آهن بنيادي طور تي اسان کي تباهه ڪرڻ لاء؟
  
  
  باب ويهون
  
  
  ڪرين بليڪ پنهنجي ڪاري بوٽن سان ٽيبل تي ويٺي هئي، هن جو سيل فون هن جي ڳچيءَ ۽ چن جي وچ ۾ جڪڙيل هو، پنهنجي آزاد هٿن سان ڪي بورڊ تي ٽيپ ڪري رهيو هو. هوءَ رڱيل ٽي شرٽ ۽ جينز پهريل هئي، ۽ هن جا وار هڪ ٿلهي وار ٽائي سان پوئتي بند ٿيل هئا. هن جي کاٻي ڪن ۾ ڳالهائڻ جو آواز پيلادينو جي کلڻ سان لڳ ڀڳ ٻڏي ويو.
  
  "چپ ڪر، ڊينو! هوء ڦري ۽ رڙ ڪئي.
  
  "ها ها". سپاهيءَ مسڪرائيندي منهن ڦيرايو ۽ پوءِ هن جو منهن ڏٺو. "سٺو سٺو. اي خدا، تو کي ڪنهن جي حوالي ڪيو؟
  
  ڪرين اسپيڪر کان معافي ورتي. "ٻار شرارتي آهن،" هن چيو. "ٿورو وڌيڪ ۽ اهي پاڻ کي ٻاهران بي ترتيب قدم تي ڳوليندا."
  
  عورت چپ چاپ کلندي رهي. "ها، مون انهن مان ٻه خريد ڪيا."
  
  ڪرين ڊگھي، پٺتي پيل ڊائناسور ۽ سندن ڪامريڊ کي ٻانهن ۾ ڏٺو، ننڍي، پتلي وو. ٻئي سپاهي ٻاڦ ڇڏي رهيا هئا، گذريل هفتي کان ريگستان ۾ هڪ گهر ۾ گڏ ٿيڻ کان بيزار ٿي، مختلف سسٽم قائم ڪري رهيا هئا. انهن کي ڪهڙي ضرورت هئي ڪجهه حقيقي عمل.
  
  ڪرين پڇيو: "۽ اهي ڀڄي ويا؟
  
  "ضرور. مان ڪميونيڪيشن يونٽ جو حصو هئس. هنن اسان کي شفٽ ڪرڻ لاءِ مقرر ڪيو. SPEAR ٽيم چيني کان باڪس ورتو ۽ تائيوان فرار ٿيڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي. جزوي طور قسمت، جزوي طور تي ٻين ٽيمن جي پاسي تي محفوظ، مان سمجهان ٿو.
  
  ڪرين کي خبر هئي ته اها صرف قسمت کان وڌيڪ هئي. اڄ دنيا ۾ SPEAR کان وڌيڪ بهتر ٽيم نه هئي. هوء هڪ ڀيرو ان جو حصو ٿيڻ تي فخر هئي.
  
  "هي گهوڙي سوار گند مون لاءِ گهڻو معنيٰ نٿو رکي ،" هن تسليم ڪيو. "مان ٻين شين تي ڌيان ڏئي رهيو آهيان. پر مون کي ٻڌايو ته، اهي اڳتي ڪيڏانهن ويندا؟
  
  "خير، مون کي اڃا خبر ناهي. لڳي ٿو هندستان. پر اتي ڪجهه اختلاف لڳي ٿو. ڏس، مون ٿورڙي مدد ڪرڻ تي اتفاق ڪيو آهي ڇاڪاڻ ته پلادينو جي غريب والدين سان ڇا ٿيو آهي ۽ ڇاڪاڻ ته اسان هڪ ئي طرف آهيون، پر ان جي هڪ حد آهي جيڪا مان چئي سگهان ٿو.
  
  ڪرين هڪ وڌندڙ شڪ محسوس ڪيو. "اسان کي وڌيڪ ضرورت ناهي. بس هي - جڏهن آئون سڏيان ٿو، مون کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ڊريڪ ٽيم جي پوزيشن. اهو سڀاڻي ٿيندو يا هڪ مهيني ۾. توهان اهو ڪري سگهو ٿا؟"
  
  جواب مستقل هو. "ها، جيستائين مان ساڳئي يونٽ ۾ رهيس. مان يقين رکان ٿو."
  
  "تنهنجي مهرباني". ڪرين جلدي گفتگو ختم ڪئي ان کان اڳ جو ڪو وڌيڪ سوال پڇي سگهجي. هن ڪمري جو جائزو وٺڻ لاءِ هڪ لمحو ورتو ۽ ڏسو ته اهي ڪٿي آهن. جڏهن کان هنن اها جاءِ منشيات فروشن جي آڱوٺي کان واپس ورتي آهي، تڏهن کان هنن ان کي هر خراب شيءِ کان صاف ڪري ڇڏيو آهي، هر قسم جي جڳهن تي سامان ڳولي لڌو آهي، فرش جي تختن کان وٺي گهر جي هيٺان، ۽ انهي سان گڏ سڄي لفٽ اسپيس ۾ ڪنارن ۽ ڪنارن ۾. هر آخري ٽڪڙي کي ساڙڻ پنهنجو پاڻ هو. جڏهن اڃا آف لائن، ڪرين، ڊينو، ۽ وو سيٽ اپ ڪمپيوٽر، ڪميونيڪيشن، نگراني ڊوائيسز، ۽ وڌيڪ. جيڪڏهن ريگستاني گهر سندن مرڪز بڻجڻو هو، ته ان کي پنهنجي حق ۾ هڪ قلعو، قلعو هجڻ گهرجي.
  
  ڪرين سوچيو ته اهي لڳ ڀڳ اتي هئا.
  
  هڪ نئون، دردناڪ خيال هن کي هاڻي پيدا ٿيو.
  
  هن ڏٺو ته ڊينو ۽ وو ڪمپيوٽرن تي ڪم ڪري رهيا آهن، تارن کي پنهنجي هدايتن مطابق ڳنڍي رهيا آهن ۽ سافٽ ويئر انسٽال ڪري رهيا آهن، فائر والز وغيره. هوءَ پنهنجي تربيت شروع ڪرڻ کان اڳ هن قسم جي شيءِ تي بارود هئي. هاڻي هوءَ تمام گهڻي هئي. ها، اهي اڃا تائين ڪجهه شيون غائب هئا، پر موجوده فنڊ صرف ان کي ڍڪڻ لاء ڪافي هوندا. انهن کي مستحڪم آمدني جي ڪجهه ذريعن جي ضرورت هئي.
  
  ان کي نظرانداز نه ڪريو. توهان ان کي دٻائي نٿا سگهو، ان کي دفن ڪريو.
  
  ڪرين SEAL ٽيم 7 جي باري ۾ سڀ ڪجهه ڄاڻي ٿي. هوءَ ڄاڻي ٿي ته اهي اتي ڇو هئا، انهن جا مقصد ڪهڙا هئا؛ انهن جي طاقت ۽ ڪمزوريون؛ سندن ايجنڊا ۽ آخري خفيه حڪم. پوء، مؤثر طور تي مدد فراهم ڪئي، هوء هاڻي Matt Drake کي ڊيڄاري سگهي ٿي.
  
  اُها پرجوش هئي، اُها موڙي رهي هئي، هن جي پيٽ ۾ تيزاب پيدا ڪري رهي هئي.
  
  هر حادثو جنهن مان هو گذريا، اهي روشن لمحا ۽ ڏکيا وقت، مڪمل جنون جا ڏينهن، هن جي جذبن کي ائين ڇڪيندا هئا، جيئن ڪنهن ضدي ڪيڙيءَ کي پکيءَ کي ڇڪيندو هجي. ڪرين اڳ ۾ هڪ ڀيرو تمام گهڻو زخمي ٿي چڪو هو ۽ زندگي کي ڇڏي ڏنو هو، صرف ان کي ٻيهر غير متوقع هنڌن تي ڳولڻ لاء. هن کي هڪ نئون مقصد ڏنو ويو.
  
  ٻيهر، نيري کان ٻاهر، هن تباهي جو تجربو ڪيو جڏهن هن جو ڀاء ۽ ڪٽنب مري ويو، ۽ پوء پيار جڏهن ڪموڊو هن سان پيار ۾ پئجي ويو. شايد ان ابتدائي واقعي جڏهن هوءَ ننڍي هئي تڏهن هن کي تباهه ڪري ڇڏيو ۽ زندگيءَ جي راهه تي گامزن ڪري ڇڏيو.
  
  تباهي.
  
  ھاڻي اھو سڀ ڪجھ ڪرڻ چاھيو ٿي، انھن سڀني سٺين شين کي برباد ڪري ڇڏيون جيڪي وٽس ھيون. جيڪڏهن ڪجهه صحيح ٿي رهيو هو، هوء اها ناڪام ٿيڻ چاهي ٿي. جيڪڏهن ڪا وڏي شيءِ هن جي رستي ۾ اچي رهي هئي، ته هوءَ يقين ڏياريندي ته اها تعصب سان ڌار ٿي وئي.
  
  جيڪڏهن نئين ٽيم وڌڻ شروع ڪيو، ويجهو وڌڻ لاء، اهو ان کي ٽوڙي ڇڏيندو.
  
  خود تباهي ڪيرن بليڪ لاءِ زندگي جو نئون رستو نه هو. هي منهنجو چونڊيل طرز زندگي آهي. منهنجو آرامده ڪمبل، هوءَ هميشه سوچيندي هئي ته ڇا اهو پورو دائرو، ساڄي پاسي ۽ ان طرف واپس اچي ويندو.
  
  ۽ پوءِ هوءَ ويٺي، آرام سان، معلومات سان جيڪا اسپيئر ٽيم وٽ به نه هئي، ڇاڪاڻ ته انهن چئن اهم نقطن کي پار ڪيو هو پنهنجي ڪوشش ۾ چار خوابن وارا هٿيار حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ۾. چوڪ هن جي دروازي تي کليل بيٺي هئي.
  
  ھڪڙو رستو آخرڪار ڇوٽڪارو ڏانھن، دوستن ڏانھن، دوستي ۽ زندگي جي درد جو سبب بڻيو.
  
  ٻيو رستو هن سموري تاريخ کي تباهه ڪري ڇڏيندو، هي سڀ غير يقيني مستقبل، ۽ هن کي سڀ ڪجهه ڏئي ڇڏيندو جنهن جي ضرورت هئي: افراتفري.
  
  ڪرين پنهنجون شيون گڏ ڪيون ۽ ٻاهر پورچ ڏانهن هلي وئي. ريگستان جي هوا خشڪ هئي، مٽيءَ سان مليل هئي. آسمان ۾ هڪ روشن گولي چمڪي رهي هئي. ڪجهه پري، هڪ سپر ايلٽ يو ايس اسپيشل فورسز جو يونٽ SEAL Team 7 نالي سندس پراڻن ڪامريڊن - ميٽ ڊريڪ ۽ ايليسيا ميلز، ٽورسٽن ڊاهل ۽ مئي ڪيٽانو ۽ ٻين جو تعاقب ڪري رهيو هو - مارڻ جي ارادي سان.
  
  ڪرين کين ڊيڄارڻ لاءِ سوچيو.
  
  پوءِ هوءَ دروازي مان پنهنجو مٿو پوئتي هٽائي. "اي هاري، پنهنجا گدا بند ڪر. اسان وٽ وڃڻ لاءِ جڳھون آھن ۽ ماڻھو ڏسڻ لاءِ. ٽائلر ويب جي ڳجهي اسٽش هميشه لاء لڪيل نه رهندي."
  
  
  باب ايڪويهين
  
  
  ڪرين شاٽگن تي سوار ٿي، ڊينو کي ڏسندو رهيو، جيئن هن پنهنجي ڊاج رام کي احتياط سان گھمندڙ نانگن مان ڊوڙايو، جيڪي لاس اينجلس جي هاءِ ويز ۽ پوئين گهٽين کي ٺاهيندا هئا.
  
  "پنهنجو رستو رکو،" هن چيو جيئن نوجوان سپاهي ڳاڙهي روڊ تان گذري رهيو هو. "توکي ياد آهي ته اسان جو شڪار ٿي رهيو آهي؟
  
  ڊينو هن تي بيحد خوشيءَ سان مسڪرايو. "بس گهر مان نڪرڻ تي خوش آهيان، ماءُ. ڪنهن به صورت ۾، توهان کي ڄاڻڻ گهرجي ته مان توهان کان بهتر آهيان. هر لحاظ کان بهتر".
  
  "تنهنڪري تون ڳالهائيندو رهين.
  
  "فوج اسان کي وڃڻ نه ڏيندي،" وو چيو. "هر ڀيري اسان سطح تي وڃون ٿا، اسان ڪمزور آهيون."
  
  "پنهنجو آواز گهٽ ڪريو، مسٽر مسري. خدا، توهان ٻئي ٻه فرض ڪري سگهو ٿا.
  
  "اچو ته ڏسون ته توهان کي ڪيترو خوشي ٿيندي جڏهن اهي توهان جي نٽ کي ڪار جي بيٽري سان ڳنڍيندا."
  
  "گدا نه ٿيو، وو. هي فوج آهي، سي آءِ اي ناهي.
  
  ڪرين ڪار جي ٻنهي پاسن تي مسلسل خوبصورت نظارن مان لطف اندوز ٿيو؛ لاس اينجلس ان جي تمام شان ۾. آرام ڪرڻ لاء هڪ لمحو ۽ ڪنهن به شيء بابت نه سوچيو. ٿلهي سائي ۽ ڪنڪريٽ جي ديوانن بالادستي لاءِ مقابلو ڪيو، ۽ انهن جي پويان ڌاتو جي آسماني عمارتون هيون جيڪي ٻرندڙ سج جي هيٺان چمڪي رهيون هيون. بادل جي سطح تي هلڪو سموگ ٽنگيل هو، ڏينهن کي اونداهو ڪري رهيو هو، پر اهو مشڪل سان قابل ذڪر هو. ماڻهو آيا ۽ ويا، گهٽيءَ ۾ فوٽ پاٿن تي ۽ شاپنگ سينٽرن ۾، انهن جي ڪارن ۾ اڳتي پوئتي زپ ڪندي. هالي ووڊ هلز آهستي آهستي ساڄي پاسي کان لنگهي، ڪنهن جو به ڌيان نه ويو، ڇاڪاڻ ته ان وقت ڊينو ڏٺو ته هڪ ڪاري ۽ اڇي گشت واري ڪار تيز رفتار لين ۾ داخل ٿي رهي آهي ۽ هو آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي اڳتي وڌيو.
  
  جيڪڏهن توهان انهن کي نه ڏسي رهيا آهيو، اهي توهان کي نوٽيس نه ڪندا.
  
  آخرڪار ساحل روڊ کوليو ويو ۽ اهي سان فرانسسڪو ڏانهن پنهنجي رستي تي هئا.
  
  "ريگستان کان بهتر." وو چمڪندڙ، ڦرندڙ لهرن جو اڀياس ڪيو.
  
  ڪرين اڳتي هلي ڪم جو تجزيو ڪيو. هنن هيڊ ڪوارٽر ۾ پنهنجو وقت ضايع نه ڪيو. پهرين، انهن ڪمپيوٽرن کي نصب ڪيو، ٻه ٽاپ آف دي لائن ميڪس ڪيترن ئي خاص رانديڪن سان جيڪي اهي برداشت ڪري سگھن ٿا. فائبر آپٽڪ ڪيبل سڀ کان وڌيڪ مشڪل حصو هو، پر هڪ دفعو انهن اهو سمجهيو ۽ ڪرين فائر والز جو هڪ گروپ نصب ڪيو، اهي وڃڻ لاءِ تيار هئا. ان هوندي به، ڪرين سان گڏ ڪيبورڊ تي ۽ هن جي ذهين ذهانت کي استعمال ڪندي، انهن وٽ پاگل هيڪنگ جي صلاحيت نه هئي. اهي محدود هئا، زبردستي استعمال ڪرڻ تي مجبور.
  
  ڪرين کي خبر هئي ته ٽائلر ويب جي بيشمار ڳجهي بئنڪ اڪائونٽن بابت. هوء انهن کي ڏٺو جڏهن هوء SPIR لاء ڪم ڪيو. هوءَ ان ڳالهه کان واقف هئي جنهن کي ڪي سندس ورثو سڏين ٿا. ڪجھ رازن بابت جيڪي هن پنهنجي پراڻي ٽيم تي هئا. ۽ هوءَ هڪ وڏي لڪڻ واري جاءِ کان واقف هئي. اها شيءِ جيڪا دنيا جي امير ترين، سڀ کان وڌيڪ ترقي يافته اسٽالر سوين ماڻهن جي خلاف گڏ ڪئي هئي، ٻيهر پنهنجي پراڻي ٽيم جي ميمبرن سميت.
  
  گهڻو ڪري يقين ڪيو ويو ته جيئن ويب مري ويو هو، اهي هن کي پنهنجي فرصت تي ڳولي سگهندا.
  
  مسئلو اهو هو ته ڪرين کي اهڙي سوچ نه هئي. لڪائڻ واري جاءِ تائين رسائي هن کي اڻڄاتل طاقت ڏئي ٿي- ۽ سڀني شين جي آخر ۾، طاقت هئي جتي اهو سڀ ڪجهه هو. اهي ٽيئي اتان هليا ويا. پئسا، گمنام، سيڪيورٽي ۽ اثر حاصل ڪرڻ. يقينا، جيڪڏهن سوين ماڻهو هئا ويبب جي اسٽش کي ڳولي رهيا هئا، اهو خاص طور تي چوري ڪرڻ ڏکيو هوندو.
  
  هن وقت ڪنهن کي به خبر نه هئي ته اها ڪٿي هئي.
  
  ڪارين بليڪ کان سواءِ.
  
  گهٽ ۾ گهٽ اهو آهي ته هوء سوچيو. ايندڙ ڪلاڪ ٻڌائيندو. اندروني معلومات ڏاڍي مددگار هئي. هوءَ نڪولس بيل جي باري ۾ سڀ ڪجهه ڄاڻي ٿي ۽ ڪيئن ٻڌائڻ وارو، پنهنجي جيل ۾ ويٺي، سڀ ڪجهه ٻڌائي ٿو - نالا، جايون، شخصيتون، سڄو سڙيل ڪچرو. هوءَ ڄاڻي ٿي ته لارين فاڪس ڪيترو پسند ڪندو هو گهمڻ لاءِ. هوءَ انهن ماڻهن کي ڄاڻي ٿي جيڪي لارين فاڪس کي ٻڌن ۽ ڳالهائين.
  
  خير، هوءَ انهن کي ڄاڻي ٿي، اهي ضروري نه هئا ته هن کي سڃاڻن.
  
  هوءَ پارٽيءَ ۾ ٿوري دير ٿي سگهي ٿي- ڪرين جي آرمي ٽريننگ ۽ ان کان پوءِ روانگي ۾ ڪجهه وقت لڳي ويو- پر هوءَ ان لاءِ ٿوري اعليٰ درجي جي هيڪنگ ٽيلنٽ سان تيار ٿي. بيل جون ڳالهيون بگڙي ويون. سمٿ کي باقاعدي طور تي انهن ڳالهين جي ڪاپي حاصل ڪرڻ جي جرئت هئي - شرارتي ڇوڪرو - ۽ انهن سان جيئن چاهيندو هو. ڪنهن کي خبر هئي ته گرم مزاج، آسانيءَ سان ڪاوڙيل سپاهي هنن سان ڇا ڪيو؟ قومي سلامتي جو دفاع ڪيو، ظاهر آهي.
  
  نقطو اهو هو ته ڪرين ان لائن ۾ هيڪ ڪري سگهي ٿو جيڪا سڌو سنئون سمٿ جي نيٽ ورڪ ڏانهن وڌي ٿي. اهو هن لاء هڪ نسبتا آسان ڪم هو. هوءَ مال غنيمت گڏ ڪرڻ لاءِ وقت ڪڍي. ٽائلر ويب هڪ ڀيرو بيشمار آفيسون، گهر، پينٽ هائوس ۽ دنيا جي هڪ ٻيٽ جي مالڪ هئي. جڳهن جا نالا جيڪي هن سان گونجندا هئا واشنگٽن، ڊي سي، نيگارا ۽ مونٽي ڪارلو شامل آهن. بيل لارين سان ڳالهايو، پر هن سيڪيورٽي گارڊن ۽ وڪيلن سان پڻ ڳالهايو، ۽ سمٿ جي نوٽس ۾ انهن سڀني جا ٽڪرا شامل هئا.
  
  سمٿ جو مستقبل روشن ناهي، هن سوچيو.
  
  ڪابه پرواه ناهي ته توهان ان کي ڪيئن ڪٽيو، پيرو جي واقعن يا واقعن - اسپيئر ٽيم کي مصيبت جي دنيا ۾ اڇلائي ڇڏيو.
  
  ڪرين پنهنجي پوزيشن کي تبديل ڪيو جيئن هڪ نشاني ماضي کي چمڪيو ويو ته اهي سان فرانسسڪو کان 130 ميل هئا. بيل لارين سان ڪافي فصيح ٿي ويو - بار بار حقيقتون بيان ڪندي جيڪي شايد صحيح هيون، نالا رکڻ، جڳهن، بئنڪ اڪائونٽس. هينئر تائين، ڪرين ڪنهن به اڪائونٽ کي استعمال ڪرڻ جي جرئت نه ڪئي، ڊپ کان ته اختيارين خاموشيء سان انهن تي جاسوسي ڪن ته اهو ڏسڻ لاء ڪير ظاهر ٿيو. پهرين انهن کي عمل ۽ فرار جي هڪ قابل اعتماد منصوبي جي ضرورت هئي.
  
  تنهن ڪري سان فرانسسڪو ڏانهن سفر.
  
  جڏهن دٻايو ويو، بيل بيان ڪيو ته ڪيئن ويب ڪڏهن ڪڏهن ان بابت فخر ڪيو جيڪو هو ڄاڻي ٿو. هي شخص هڪ رسم الخط هو، هڪ دولتمند پاڇو هو، جنهن جي وسيلن سان مالا مال هو، دنيا جي لڳ ڀڳ ڪنهن به ماڻهوءَ کي جيڪڏهن هو چاهي ته ان کي بي نقاب ڪري سگهي ٿو، نقصان پهچائي سگهي ٿو. ويب هميشه بيل جي خبرن جي آڇ ڪئي، هن کي ترتيب ڏيڻ، پر اهو پڻ اشارو ڪيو ته هن کي "ماء لوڊ" سڏيو ويندو آهي.
  
  هيءَ "ماءُ رگ" هڪ خاص آفيس بڻجي وئي، جتي ميگالومانيڪ پنهنجي گڏ ڪيل سموري گندگي ڪنهن جي مٿان رکي ڇڏي. يقينا، هن ڪڏهن به بيل کي نه ٻڌايو ته اهو ڪٿي هو.
  
  ڪرين اهو سڀ ڪجهه سوچيو، جيتوڻيڪ. هن کي اهو سڀ ڪجهه اندر کان ڏسڻ جي قابل ٿيڻ جو غير معمولي فائدو هو. ۽ هوء انهن لمحن کي ياد ڪيو جڏهن ويب ٽيم جي اڪثر معلومات چوري ڪئي ۽ انهن کي ڳجهي طور تي دورو ڪيو. هن جي يادگيري اتي ئي ختم ٿي وئي. يقينن، اهو آسان نه هو، پر ڪرين کي خبر هئي ته Webb ان وقت واشنگٽن ۾ هڪ مشهور آفيس ۾ ڪم ڪري رهيو هو ۽ هن خط و ڪتابت جو پتو لڳائڻ جو انتظام ڪيو هو، جيڪو هاڻي رڪارڊ ڪيو ويو آهي.
  
  وڏيون فائلون هڪ مخصوص سان فرانسسڪو ايڊريس تي اڌ درجن ڀيرا موڪليا ويا. وڌيڪ جاچ ۾ انڪشاف ٿيو ته ٻيون وڏيون فائلون ٻين سڃاتل آفيسن مان حاصل ڪيون ويون. اهڙيء طرح، جڏهن اختيارين ٿلهي ڊيٽا ذريعي کڄي، ڪرين اهو طئي ڪرڻ جي قابل هئي ته هوء ڪهڙي ضرورت هئي.
  
  ڊينو هنن کي ٽريفڪ ذريعي گولڊن گيٽ ۽ ماضي جي فشرمين ويرف ذريعي وٺي ويو. سياحن تيار ٿيل ڪيمرائن سان علائقي کي گهيري ورتو، پنهنجي لاءِ گهڻي پرواهه ڪرڻ کان سواءِ روڊن تي نڪري آيا. ڊنو ٽريفڪ ۾ گھڙي ويو، پوليس کي انھن کي نوٽيس ڪرڻ جو ڪو سبب نه ڏنو. اونهاري واري ٽڪريءَ کين شهر ۾ اڳتي وڌايو، ۽ جلد ئي هو يونين اسڪوائر جو طواف ڪري رهيا هئا، بينڪن ۽ دواسازي، جهازن ۽ ريسٽورنٽ مان گذري رهيا هئا، انهن جي اڄ تائين جي مشڪل ترين ڪوشش ۾: هڪ سٺي پارڪنگ جي جڳهه ڳولڻ.
  
  "بس ان کي هتي ڇڏي ڏي". وو والگرينس جي ويجهو هڪ ننڍڙي جڳهه ڏانهن اشارو ڪيو. "ايڊريس هتان کان پنجن منٽن جي پنڌ تي آهي.
  
  "پنج منٽ؟" ڪرين چيو. "اهو هميشه لاءِ ٿي سگهي ٿو جيڪڏهن ويب ڪنهن به امڪاني صورتحال کي ڇڏي ڏئي ها."
  
  "پلس،" ڊينو چيو جيئن هو آهستي آهستي پنهنجي منزل ڏانهن ويجهو، "اهو ڊاج رام آهي. مون کي ان جاءِ تي منهنجي گدا کي پارڪ ڪرڻ ۾ ڏکيائي ٿيندي.
  
  "ڇا تون چاهين ٿو ته مان اهو ڪريان؟ مان ڊرائيو ڪري سگهان ٿو."
  
  "ها، واقعي؟ يقينن، ٽوريٽو. اچو ته ڏسو ته توهان ڪيئن سنڀاليو-"
  
  "ٻار،" ڪرين ساهه کنيو. "بس بند ڪر. اتي ڏسندا؟"
  
  "اسان کي جلدي ڀڄڻ لاءِ سٺي رسائي جي ضرورت آهي. اسان کي جلدي رسائي جي ضرورت آهي. اسان کي ضرورت آهي..." ڊينو رڪجي ويو. "لعنت، اسان کي گهڻي وقت لاءِ گيراج جي ضرورت پوندي، نه؟
  
  ڪرين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ھتي صحيح آھي. جيڪڏهن ضروري هجي ته، اسان ٿوري دير لاء هيٺ وينداسين؛ اسان هميشه هتي ٻئي ڏينهن ڇڏي سگهون ٿا جڏهن مٽي آباد ٿيندي.
  
  "لعنت، مون کي اميد ناهي،" وو رڙ ڪئي. "انهن ڏينهن ۾ توهان سان ڪافي وقت گذاريو.
  
  "هي مسئلو آهي؟" ڪرين سوچيو جڏهن ڊينو رام کي انڊر گرائونڊ پارڪنگ ڏانهن وٺي ويو.
  
  "خير، ٽيسٽسٽرون ٿورڙو بلند آهي. توهان ٻئي هر وقت ڀائرن وانگر مقابلو ڪندا آهيو. اهو ڪڏهن ڪڏهن ٿورڙي ٿڪجي ويندو آهي."
  
  "اسان؟ مقابلو؟" ڪرين ڪاوڙ مان ڊينو ڏانهن ڏٺو. "واقعي اسان؟"
  
  نوجوان سپاهي زور سان کلڻ لڳو. "صرف ان ڪري ته توهان اهو تسليم ڪرڻ نٿا چاهيو ته مان توهان کان بهتر آهيان."
  
  "مان نه ٿو ڏسان." ڪرين کيس تنقيدي نظرن سان ڏٺو، پوءِ وو ڏانهن رخ ڪيو. "ڇا تون هي ڏسين ٿو؟
  
  "مون کي هن طرح رکڻ ڏيو. جيڪڏهن توهان ٻئي ڪڏهن مڪمل طور تي نشي ۾ پئجي ويندا آهيو ۽ شادي ڪرڻ جو فيصلو ڪيو آهي، توهان کي اهو بيهڻ ڪرڻو پوندو، ڇاڪاڻ ته توهان ٻنهي کي مٿي ٿيڻو پوندو."
  
  ڪرين سخت کلڻ لڳو جيئن ڊينو آخرڪار پنهنجي پسند جي جاءِ ڳولي لڌو. "شراب جهڙو جهنم؟ لعنت، دنيا ۾ ايترو شراب نه آهي جو اهو ٿيڻ لاء، وو."
  
  دينو چاٻي ڪڍي دروازو کوليو. "اهو وقت آهي ڌيان ڏيڻ جو. هي سڀ ملن جي بکواس مدد نه ڪندي آهي.
  
  "تون ڇوڪرين کي پسند نٿو ڪرين، ڊينو؟ ڪرين به سامهون ويٺل ٻن ڄڻن ۾ شامل ٿي وئي. "سان فرانسسڪو ۾ هڪ زو آهي. اسان هميشه توهان کي اتي وٺي سگهون ٿا اسان جي مڪمل ٿيڻ کان پوء."
  
  ڊينو هن کي نظرانداز ڪري، پنهنجو موبائيل فون ڪڍيو ۽ ان ايڊريس جو انتظار ڪرڻ لڳو، جنهن کي لوڊ ڪرڻ جي ضرورت هئي. "ٽي منٽ،" هن چيو. "اسان تيار آهيون؟"
  
  ڪرين هن جي ڪلهن کي پنهنجي پٺيءَ ۾ وجهي ڇڏيو. "جهنم وانگر."
  
  
  **
  
  
  اها هڪ بلند عمارت هئي، ۽ ويب جي آفيس پنجين ماڙ تي هئي. ڪرين سوچيو ته اهو هن لاءِ غير معمولي آهي - هڪ چريو عام طور تي اعليٰ سطح تي رهڻ کي ترجيح ڏيندو آهي ته جيئن هر ڪنهن کي گهٽ نظر اچي - پر هن سوچيو ته هو هن ايڊريس کي جيترو ٿي سگهي گهٽ اهم ۽ ڳجهو رکي سگهي ٿو - اهو ئي هو جيڪو هن کي خزانو هو. ۽ سندس زندگيءَ جي ڪم جو اشرافيه مخزن.
  
  سڀ احتياط، هوء سوچيو.
  
  جنهن ڪري اهي جيڪي ڪرڻ وارا هئا ان کان به وڌيڪ...
  
  بيوقوف؟ بيوقوف؟ سمارٽ؟ سمارٽ؟
  
  هوءَ پاڻ ڏانهن اوندهه مرڪندي رهي جيئن هن محسوس ڪيو ته جواب جو دارومدار نتيجو تي آهي.
  
  ٽنهي گرائونڊ فلور تي گھمندڙ دروازي مان داخل ٿيا، ڪيترن ئي لفٽ کي ڏٺو، ۽ اتي وڃڻ لڳا. ڳاڙهي سوٽ ۾ مرد ۽ عورتون اڳتي پوئتي گھمي رهيا هئا. پري ڪنڊ ۾ هڪ انفارميشن ڊيسڪ هئي جنهن کي ٻه ڪاري وارن سيڪريٽرين جو انتظام ڪيو هو. شور جي سطح گهٽ هئي، هر ڪنهن ڪوشش ڪئي ته شور نه ٿئي. ڪرين هڪ اوور ويٽ سيڪيورٽي گارڊ کي ڪنڊ ۾ ڏٺو، جيڪو گذرندڙ ٽريفڪ ۽ ٽي سيڪيورٽي ڪيمرا ڏسي رهيو هو. هوءَ ڊينو کي انفارميشن بورڊ ڏانهن وٺي وئي.
  
  "پنٽيهه". هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هڪ ڪمپني سڄي منزل جي مالڪ آهي."
  
  "معنيٰ آهي".
  
  وو عنوان ڏانهن ڏٺو. "منڪ سسٽم؟" هن پڙهيو. "سڀ ڪجهه ساڳيو آهي، سڀ ڪجهه ساڳيو آهي.
  
  بي نقاب ڪارپوريشن جيڪي دنيا تي حڪمراني ڪئي.
  
  ڪرين اڳتي وڌيو، لفٽ تائين پهچندي ۽ ڊبل چيڪ ڪندي. اها هن کي حيران نه ٿيندي جيڪڏهن هن کي هڪ خالي نمبر 35 ملي ٿو- يا هڪ نمبر سڀني سان گڏ غائب آهي- پر اتي اهو هو، ٻين سڀني وانگر، اڇو ۽ چمڪندڙ. رهاڪن مختلف منزلن تي بٽڻ دٻايو، ۽ ڪرين آخري منٽ تائين انتظار ڪيو، پر صرف هن 35 کي دٻايو.
  
  انهن کي گهڻو انتظار نه ڪرڻو پيو. هن پنهنجو پٺو لاهي، ڪنهن شيءِ لاءِ اندر گهمڻ ڦرڻ جو بهانو ڪيو. ڊينو ۽ وو به تيار ٿي ويا. جڏهن لفٽ ٽنگجي وئي ۽ دروازا 35 نشان تي کوليا ويا، ٽنهي صرف چند سيڪنڊن جو انتظار ڪيو ته ڏسڻ لاء اهي ڇا آهن.
  
  مفاصلي تي پکڙيل هڪ پالش ٿيل دالان، جنهن جي ٻنهي پاسن کان دروازا ۽ دريون هيون. پري پري تي ڪاٺ جي ٽيبل هئي. ڀتين کي پينٽنگس سان سينگاريو ويو، بي ذائقو ۽ بورنگ. ڪرين اندازو ڪيو ته ڪو ماڻهو انتظار ڪري رهيو هو جڏهن کان هن بٽڻ کي دٻايو، پر هاڻي اهي هتي هئا. اهي تيار، شوقين، جوان ۽ قابل هئا.
  
  هوءَ رستو ڏيکاريندي، هڪ عجيب دنيا ۾ داخل ٿي، جيڪا اڃا تائين ڪنهن نه ڪنهن طرح مئل ماڻهوءَ جي هئي. جيڪڏهن ڪجهه به، ته ويب جي ورثي هئي. سندس ماءُ جي رڳ.
  
  سي سي ٽي وي ڪيمرا نه آهن. ڪابه سيڪيورٽي. پهريون دروازو جنهن جي هن ڪوشش ڪئي ته ان جي فريم ۾ ايترو تشدد سان ڌڪيو ويو ته اهو هليو ويو. اهو سڀ ڪجهه ڏيکاءَ لاءِ هو، رڳو هڪ ڍڪ. هن پستول ڪڍي ۽ رسالن سان پنهنجي کيسي ڀريو. هن پنهنجي ڪوٽ جي هيٺان جيڪا ويسٽ پائڻ هئي، اها هتي سڄي رستي ۾ وڏي پئماني تي محسوس ٿي رهي هئي، پر هاڻي اها هن جي حفاظت ڪري رهي هئي. ٽيم پکڙجي وئي جيئن اهي احتياط سان ميز جي ويجهو پهتا.
  
  ڪرين رڪجي وئي ۽ ٻنهي پاسن کان هيٺ ٻن نئين دهلي ڏانهن ڏٺو. هوءَ حيران ٿي وئي جڏهن روبوٽ جو آواز آيو.
  
  "ڇا مان توهان جي مدد ڪري سگهان ٿو؟"
  
  هن ڏٺو ته هڪ سينسر ميز جي سامهون ڪنڊ سان ڳنڍيل آهي. بهرحال، هوءَ ڪيمرا نه ڏٺي.
  
  "سلام؟ آهي ڪو اتي؟ مان بيوقوف کيڏي رهيو آهيان.
  
  هي سڄو وقت هوءَ پنهنجي ذهن ۾ هڪ منصوبي تي غور ڪندي رهي. ويب جي ڊيٽا جو وڏو وهڪرو نه رڳو هن کي هن ايڊريس ڏانهن وٺي ويو، هوء عمارت جي ڊجيٽل فريم ڊيزائن کي استعمال ڪندي ٽرمينل جي جڳهه کي نشانو بڻائڻ جي قابل هئي. هوءَ ڄاڻي ٿي ته انهن کي کاٻي ۽ پوءِ ساڄي مُڙڻ گهرجي، پر هوءَ حيران هئي ته روبوٽ ڇا ڪري سگهن ٿا...
  
  "منهنجو خيال آهي ته اسان وڃائي چڪا آهيون." هن ڪنڌ لوڏي، ڊينو ۽ وو ڏانهن ڏٺو. "بس انتظار ڪريو، مسٽر روبوٽ، جڏهن اسان ڪنهن کي ڳولڻ جي ڪوشش ڪندا آهيون."
  
  اها ڪوشش جي لائق هئي. ڪرين کاٻي پاسي هليو ويو، ماڻهو هن جي پويان. پهريون جبل وارو ماڻهو کاٻي پاسي ظاهر ٿيو، آفيس مان ٻاهر نڪرندو هو، هڪ هٿ ۾ بيس بال جو بيٽ مضبوطيءَ سان پڪڙي رهيو هو ۽ ٻئي هٿ ۾ پنهنجو مٿو ڇڪي رهيو هو. هڪ ٻيو اڳيان، هڪ ٽيون پٺيان، ۽ پوءِ چوٿون کاٻي طرف ظاهر ٿيو، هن ڀيري هينمر سان.
  
  وو مسڪرايو. "ٽي پٺيان."
  
  ڪرين پنهنجو پستول جهليو. "اچو دوستو، مان ڇا وڃايان؟
  
  پھريون جبل، ھڪڙو گنجي مٿي وارو ماڻھو، مسڪرايو. "اتي هڪ رادار آهي، ڇوڪري، ۽ اسان ان جي هيٺان رهي رهيا آهيون."
  
  "اڇا اها ڳاله آ. تنهن ڪري، ٽائلر ويب کي ڄاڻو جيئن آئون ڪريان ٿو - هڪ ماڻهو جيڪو صحيح وقت تي ۽ صحيح جڳهه تي شور ڪرڻ پسند ڪندو آهي - ڇا اهو امن جو باغ آهي؟ مراقبي؟ خير، اسان ممڪن ناهي ته هاڻي هن کي تنگ ڪريون، ڇوڪرو، ڇا اسان آهيون؟
  
  "بندوق جي گولي لڳي ۽ پوليس وارا ڏهن منٽن ۾ هتي ايندا،" ماڻهو چيو. "ويهن ۾ ڦوڪيو."
  
  "سيڪيورٽي جي تعمير بابت ڇا؟"
  
  ماڻهو کلڻ لڳو. "ڪو مسئلو ناهي".
  
  "معلومات لاء مهرباني".
  
  ڪرين هن کي بازو ۾ بغير ڊيڄارڻ جي گولي ڏني ۽ هن کي ڏڪندي ڏٺو. هوءَ ايندڙ ڀيري، پيٽ ۾ گولي هڻي، ۽ انتظار ڪندي رهي جيستائين هو فرش تي نه پوي، ان کان اڳ هن جي پٺيءَ تي ٽپو ڏئي ۽ پنهنجي ريڙهه کي دٻائڻ لاءِ استعمال ڪري.
  
  هڪ بيس بال بيٽ هن جي مٿي جي ويجهو اڏامي ويو، هن کي ياد ڪيو، ۽ دروازي مان نڪري ويو، شيشي ۽ فريم کي ٽوڙي ڇڏيو. هوء ان کي نظرانداز ڪيو. وو هن جي پٺيان هو ۽ دينو ٻئي طرف هلي رهيو هو. ٽيون موهپا هن جي رستي کي روڪي ڇڏيو. هن ماس تي ٻه گولا فائر ڪيا، هڪ مضبوط جھوليءَ کي ڊاهي ڇڏيو، ۽ پوءِ هن وٽ ڪو به رستو نه هو سواءِ ڪنهن حرڪت واري ماس کي مارڻ لاءِ.
  
  هوءَ پوئتي هٽي، حيران ٿي وئي.
  
  هوءَ بندوق تي هٿ رکي رهي هئي جڏهن هوءَ هن جي پٺي تي ڪري پئي. مٿي ڏسندي هن ڏٺو ته هڪ وڏو گول چهرو هن ڏانهن نهاري رهيو آهي - هڪ بي حس، ظالم ديو جنهن کي گولين جا سوراخ هئا، جنهن کي هو محسوس نه ڪري سگهيو، رت جا وهڪرا، جنهن کي هو ڏسي نه سگهيو، ۽ ڪاٺ جو سڀ کان وڏو ڪلب، جنهن کي ريزر بليڊن سان داغدار ڪيو ويو. ڪڏهن هو - مون ان کي ڏٺو آهي.
  
  "غار جو انسان."
  
  ڪرين شاٽ ڪيو جيئن ڪلب هيٺ آيو. ٻه گوليون مٿي لڙڪندڙ پيٽ مان لنگهيون، ڇت سان ٽڪرائجي ويون، پر لٺيون هيٺ لهنديون رهيون. ڪرين پنهنجو ڪنڌ ڦيرائي ڇڏيو. ڪلب هن جي ڀرسان اچي، فرش کي ورهائي، ٻرندڙ بليڊن مان چمڪ موڪليندي. هو هڪ سيڪنڊ لاءِ اتي ليٽيو، پوءِ هن کي جهليل هٿ مضبوط ڪيو ۽ هو پاڻ کي فرش تان کڻڻ لڳو.
  
  ڪرين پوئتي ڇڪي، خوفناڪ چهرو ڏٺو ۽ سڌو سنئون ان تي گولي هنئي. هن ڀيري مالڪ اهو محسوس ڪيو ۽ فوري طور تي بيهوش ٿي ويو، خوش قسمتيءَ سان ساڄي ۽ سڌو هڪ ٻئي همراهه ذريعي، هيٺان ننڍڙي ماڻهوءَ کي ڦاسائيندي.
  
  وو ان جي مٿان ٽپو ڏنو، ٻن وڌيڪ وڏين هلڪن تي فائرنگ ڪئي. اهي ماڻهو گوڏن ڀر ڪري پيا. ڊٺو وو جي بيسپ تي ڌڪ هنيو، جنهن ڪري هن کي چيڀاٽڻ لڳو. ڪرين منهن موڙي، پھرين ماڻھوءَ کي ڏٺو - جنھن گنجي ماڻھوءَ کي ھن ٽنگ ۾ گولي ھڻي ھليو - ھن جي اڳيان پٺيان پيو، سندس پٺيان رت جو ھڪڙو پيچرو ڇڏي ويو.
  
  "تو سڀ ڪجهه برباد ڪري ڇڏيو، عورت. سڀني لاءِ."
  
  "او، هاڻي ته مون توکي گوليون هنيون، مان هڪ عورت آهيان، ها؟ مان سمجهان ٿو ته توهان کي خبر آهي ته اسان هتي ڇا لاء آهيون؟"
  
  هو پنهنجي ڪلب تائين پهتو ۽ چاقو جيڪو هن جي بيلٽ مان لٽڪيل هو.
  
  "مذاق ڪري رهيا آهيو؟ هتي صرف هڪ شيء آهي، توهان کي خبر آهي.
  
  ڪرين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ضرور".
  
  "پر توهان ڪڏهن به نه ڳوليندا."
  
  هوءَ تڪڙو تڪڙو ڪمپيوٽر ٽرمينلز سان ڀريل ڪيترن ئي ڪمرن جي چوڌاري نظر ڦيرائي رهي هئي، جن ۾ ڪو شڪ ناهي ته ڊوڙي رهيو هو، ڪنهن قسم جو پروگرام هلائي رهيو هو، ۽ سڀ هڪجهڙا پنهنجن پاڙيسرين سان.
  
  پر هوءَ بهتر ڄاڻي ٿي. "ها، مان سمجهان ٿو ته مان ڪري سگهان ٿو."
  
  هوءَ اها به خبر هئي ته ويب جهڙو ماڻهو ڪڏهن به سوئچ لڳائڻ جو نه سوچي ها. نه ته تمام گهڻي محنت کان پوءِ هن اهڙو مواد حاصل ڪيو هو، نه ته جڏهن هر مٺي جستجو هن ڪڏهن ورتي هئي هتي ئي ٿي رهي هئي.
  
  هوءَ بيٽ کي ڀڄائي، چاقو سان لڳل ڌڪ کي روڪيو ۽ ٻئي گولي جو سوراخ ماڻهوءَ ۾ ڇڏيائين. هوءَ ٽپو ڏئي وو جي پٺيان لڳي، پوءِ پوئتي ڏسڻ لاءِ ڏٺائين ته ڊنو ڪيئن پيو. تمام سٺو هو. هنن کي هاڻي صرف پوليس جو مسئلو درپيش آهي.
  
  وو هٻڪايو؛ لنگهه خالي هو. "تون ڪاڏي ٿو وڄين؟"
  
  ڪرين ماضيءَ ۾ ڊوڙي وئي، اها جاءِ سندس يادگيريءَ ۾ جڙيل هئي. "هڪ بدترين راکشس جي کوهه ڏانهن جيڪو ڪڏهن جيئرو هو،" هن چيو. "پوءِ ان کي ٿڌو ٿيڻ ڏيو. هن طريقي سان، ڇوڪرو."
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  ڪمرو پاڻ ئي بيزار هو، ٽائلر ويب جو آخري نشان، بيروني تصويرن سان ٽمٽار هو، جيڪو اندرين اندر جي بدمعاشي جي گواهي ڏئي ٿو. هنن چند لمحن ۾ تالا ڪڍيا، ڀتين تي فريم ٿيل تصويرون ڏٺيون- پسنديده متاثرين ۽ ظلم، بندوق جي گولين کان اڳ ۽ بعد ۾- ۽ سڄي دنيا مان جاسوسي سامان جو هڪ عجيب مجموعو ڪمري جي چوڌاري ميز تي ترتيب ڏنو ويو.
  
  ڪرين ان کي نظر انداز ڪيو جيترو هوءَ ڪري سگهي ٿي، اڳ ۾ ئي شيشي جي ونڊوز مان سائرن ٻڌي رهي هئي. وو ۽ ڊينو نگهبان بيٺا هئا جيئن هوءَ ٽرمينل ڏانهن ڊوڙي وئي.
  
  ٻه ڀيرا چڪاس ڪرڻ کان پوء، هن تصديق ڪئي ته اهو ساڳيو ئي هو جيڪو هڪ خاص فارميٽ جي فليش ڊرائيو سان ڳنڍيل ڊيٽا جي وڏي اسٽريم حاصل ڪري رهيو هو، ۽ ننڍڙي سائي روشني کي ڏٺو جيڪو ٽرمينل جي مواد جي خودڪار لوڊ ٿيڻ جي تصديق ڪندو. ڪرين توقع ڪئي ته معلومات جو هڪ وڏو مقدار منتقل ٿي سگهي ٿو ۽ ان مطابق فليش ڊرائيو کي ترتيب ڏئي سگهجي ٿو. اهو ايترو تيز هو جيترو هوءَ ڪري سگهي ٿي.
  
  "اسان ڪيئن پيا آهيون؟" هن مٿي ڏٺو.
  
  وو ڪنڌ لوڏيو. "هتي سڀ ڪجهه پرسڪون آهي."
  
  "سواءِ روئڻ جي،" ڊينو چيو. "انهي ۾ ڪافي آهي."
  
  انهن جي منصوبي جو حصو متاثرين کي ڇڏي ڏيڻ هو. اهو پوليس کي پريشان ۽ دير ڪندو. ڪرين خوش هئي ته اهي گهٽ ۾ گهٽ ٺڳ هئا ۽ زندگي ۾ سندن ايندڙ نئين لاٽ جا مستحق هئا. هوءَ ٽمندڙ سائي روشنيءَ کي ڏسندي، ڏٺائين ته اها تيزيءَ سان چمڪي رهي هئي، ۽ ڄاڻندي هئي ته ڪم تقريباً پورو ٿي چڪو هو.
  
  "تيار رهو".
  
  دريءَ جي ٻاهران سائرن وڄايا.
  
  اشارو چمڪائڻ بند ڪيو، اشارو ڪيو ته سڀ ڪجهه مڪمل ٿي چڪو آهي. هن هڪ ننڍڙي ڊسڪ ڪڍي ان کي اندران زپ ٿيل کيسي ۾ رکيو. "وڃڻ جو وقت آهي".
  
  فوري طور تي، ڇوڪرا اڳتي وڌيا، احتياط سان گريل ماڻهن جي چوڌاري ڦري رهيا هئا ۽ انهن ٻنهي کي لات مارڻ لڳا، جيڪي اٿڻ جي ڪوشش ڪندا هئا. ڪرين انهن کي پنهنجي بندوق سان ڌمڪايو، پر هوء ان کي استعمال نه ڪندي. اڃا به ڪجهه مونجهارو ٿي سگهي ٿو ته فائرنگ ڪٿان آئي. اهي اڳ ۾ ئي نگراني ڪيمرا سان مصروف هوندا ۽ ڪيترائي سوال پڇندا. فرار ٿيڻ جي ڪنجي جلدي ڪم ڪرڻ نه هئي، نه ته احتياط سان.
  
  اهو هڪ تعجب جي طور تي اچڻ گهرجي.
  
  ھنن پنھنجا پوشاڪ کوليا، پنھنجو مواد ڪڍيو، ۽ پوءِ پنھنجون خالي ٿيلھيون اڇلائي ڇڏيون. هنن هڪ ٻئي ڏانهن ڏٺو ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "هڪ آفيسر". وو ڊينو کي سلام ڪيو.
  
  "هڪ آفيسر". دينو زور سان ڪرين ڏانهن نهاريو.
  
  "سارجنٽ،" هوءَ پنهنجي برطانوي لهجي کي ٿلهو ڪري، سروس ايلي ويٽرز ڏانهن هلي وئي.
  
  هن پنهنجي کيسي ۾ اقتدار جي ڪنجي رکي ٿي، حڪومت ۽ شاهي هٿرادو، بغاوت کان پوءِ بغاوت ڪرڻ، مالي آزادي ۽ قانون لاڳو ڪندڙ ادارن تي ڪنٽرول ڪرڻ.
  
  انهن سڀني کي ضرورت هئي لانچ ڪرڻ لاءِ هڪ محفوظ جڳهه.
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  ٻئي ڏينهن، هڪ ٻي جهاز جي سواري، ۽ Matt Drake محسوس ڪري رهيو هو ته ڪجهه سنگين جيٽ ليگ. ٽيڪ آف صرف هڪ ڪلاڪ اڳ ٿي چڪو هو، ۽ اهي ڏينهن کي پڪڙي رهيا هئا ائٽلانٽڪ ڏانهن، آمريڪا جي گڏيل رياستن ڏانهن.
  
  واضح خيال کان سواءِ ڪيڏانهن وڃڻو آهي.
  
  ٽيون گهوڙي سوار هوگر آهي. ڊريڪ اهو تصور ڪرڻ کان ڊڄي ويو ته ڪهڙي قسم جي جنگ جو آرڊر ڏڪار لاءِ ايجاد ڪيو هو. اهي اڃا تائين پهريون هٿيار، اسپيس گن، ۽ خاص طور تي ٻيو هٿيار، ماسٽر ڪوڊ ٺاهڻ ۾ تمام گهڻو مشغول هئا. هيڊن اڃا تائين سموري معلومات پاڻ وٽ رکي، پر شيئر ڪرڻ جو دٻاءُ تمام گهڻو هو. صرف اوچتو مونجهارو ۽ اڻڄاڻ منزل هن جي غير فعال ٿيڻ کي قابل قبول بڻائي ڇڏيو.
  
  ماسٽر ڪوڊ سڄي يورپ ۽ آخرڪار آمريڪا ۾ واقعن کي انجنيئر ڪيو ته دنيا جي سربراهن کي ختم ڪرڻ، ملڪ جي انفراسٽرڪچر کي تباهه ڪرڻ، انهن جي فوجن کي بند ڪرڻ ۽ انهن نفسيات کي آزاد ڪرڻ لاء جيڪي ڌرتيء کي اونداهي دور ڏانهن واپس موڪلڻ چاهيندا هئا. اهو خوفناڪ طور تي حقيقي ۽ خوفناڪ طور تي آسان لڳي رهيو هو. هڪ ڏينهن اهو پهريون ڊومينو ڪري پيو ...
  
  هيڊن خاموش رهي جيئن هوءَ آخر تائين پڙهي رهي هئي. ڊريڪ پنهنجي دماغ کي سڀني تازن انڪشافن کي ٻيهر هلائڻ ڏيو: SEAL Team 7؛ خاص قوتن جون ٽيمون هڪ ٻئي سان مشغول آهن؛ فرانسيسي نقصان، خاص طور تي روسين جي ڪري؛ ۽ هاڻي اصلي آمريڪن سان تعلق. يقينا، رهواسي شاندار گهوڙي سوار هئا - شايد بهترين جيڪو ڪڏهن رهندو هو. پر ان سڄي حالت ۾ بک ڪٿان آئي؟
  
  ايلسيا خاموشيءَ سان هن جي ڀرسان ٿلهي ٿي، هڪڙي اک ٿوري کليل. ڪينزي پنهنجي بهترين ڪوشش ڪئي ته وڊيو تي واقعي کي پڪڙڻ جي، پر ڊاهل هن کي پوئتي رکڻ ۾ منظم ڪيو. ڊريڪ نوٽ ڪيو ته اهو نرم جسماني قائل نه هو، بلڪه اهي لفظ جيڪي هن جي ذهن کي تبديل ڪن ٿا. هن کي پڪ نه هئي ته دال ۽ ڪينسي ويجهو اچي ويندا. اهو هن جو ڪو به ڪاروبار ناهي، يقينا، ۽ هو، حقيقت ۾، ساڳئي ريلوي ٽريڪ تي سفر ڪري رهيو هو، پر ...
  
  ڊرڪ چاهيندو هو ته ميڊ سويڊن لاءِ ڇا هو ۽ اهو ئي هو.
  
  لورين سامھون بيٺي، سمٿ سان جيتري ويجھو ٿي سگھي، ان کان سواءِ ھو کيس ڏاڍو بيوقوف محسوس ڪري. جهاز جي پوئين پاسي يوگي، ڪنيماڪا ۽ مائي ٿلهي آواز ۾ ڳالهائي رهيا هئا. جنهن سامان جي هولڊ ۾ اهي هئا، اهو هڪ ٻرندڙ، ٻرندڙ، اونچي ڇت واري سنڪ کان ٿورو وڌيڪ هو. گهٽ ۾ گهٽ هڪ ڀيرو هو فرسٽ ڪلاس پرواز ڪرڻ چاهيندو. ايستائين جو ڪوچ سامان ڪلاس کان به مٿي ٿي ويو.
  
  لارين ان خط و ڪتابت تي ڌيان ڏنو، جيڪي اڃا تائين پاڻ ۽ واشنگٽن جي وچ ۾ جاري آهن. هن وقت گفتگو سست ۽ غير مرکوز هئي، حقيقي بحث کان وڌيڪ دماغي طوفان. جيتوڻيڪ اتي تمام گھڻا جيڪ آھن، ڊريڪ کي ڪو شڪ نه ھو ته اھي اھو ئي ڳوليندا جيڪي اھي ڳولي رھيا ھئا.
  
  ڪلاڪ گذري ويا ۽ رياستون ويجهو ٿينديون ويون. لورين مختلف مواد ۾ دلچسپي ورتي جيڪا مقابلي واري ملڪن مان اچي ٿي. لڳي ٿو ته اسرائيلي آمريڪي رابطن کي تقريباً هڪ ئي وقت SPIR سان ترتيب ڏئي ڇڏيو آهي. انگريز به. چيني خاموش رهيا، ۽ فرانسيسي، ممڪن آهي، ان مان ٻاهر نڪري آيا. ڊريڪ کي خبر هئي ته اهي سيلز کان ڪجهه به نه ٻڌندا. حقيقت ۾، يقينا، اهي اتي نه هئا.
  
  "اهو ڏسڻ لاء دلچسپ ٿيندو ته اهي اهي ٽيمون آمريڪا ڏانهن خاموشيء سان موڪليندا آهن،" ڊاهل چيو. "يا اندروني حڪم استعمال ڪريو."
  
  "ڇا ماڻهو اڳي ئي سماج ۾ داخل ٿي ويا آهن؟ هيڊن مٿي ڏٺو. "مون کي شڪ آهي. سليپر ايجنٽ ٺاهڻ ۾ سال لڳن ٿا.
  
  "۽ اڻ ڄاتل ۾ اڏامڻ مشڪل ناهي،" سمٿ چيو. "منشيات جا اسمگلر ڏهاڪن کان ائين ڪري رهيا آهن.
  
  "هن بدترين هندستاني تي ڪا به اڳڀرائي آهي جيڪا ڪڏهن رهي؟ مائي پڇيو.
  
  "واشنگٽن کان نه، ۽ جيڪڏهن اسان جا حريف ڄاڻن ٿا، اهي اهو راز رکندا آهن."
  
  "بدمعاش".
  
  ڊرڪ ان وقت کي ڏٺو ۽ محسوس ڪيو ته اهي رياستن جي ويجهو هئا. هن نرميءَ سان ايلسيا کي جاڳايو.
  
  "واهه؟
  
  "اٿڻ جو وقت".
  
  ڪينزي ويجهو ٿي ويو. "مون وٽ تنهنجي بوتل تيار آهي، ٻار."
  
  اليشيا هن ڏانهن هٿ جهليو. "لعنت، ڀاڪر! اها ڳالهه مون کان پري ڪر!"
  
  "اهو صرف مان آهيان!"
  
  اليشيا واپس هلي وئي، جيستائين بلڪ هيڊ اجازت ڏئي. "خوني سرڪس جو ڪلون فيزگ".
  
  "پاپ ڇا آهي؟" ڪنيماڪا واقعي دلچسپي سان ڏٺو.
  
  "ان جو مطلب آهي "منهن" انگريزيءَ ۾،" ڊرڪ چيو. ۽ ڪينسي جي واضح مايوسي جي جواب ۾، هن چيو، "مان متفق آهيان. تون rit Bobby Dazzler آهين".
  
  "واقعي؟" اليسيا رڙ ڪئي.
  
  "ڇا؟ "
  
  "ان جو مطلب آهي ته توهان کي ڏسڻ ۾ خراب ناهي، پيار."
  
  ڪينسي ڪاوڙجي وئي جيئن اليسيا گوڙ ڪرڻ شروع ڪيو، ۽ ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن شايد ٻنهي عورتن سان لڪير کي پار ڪيو آهي. خير، گهٽ ۾ گهٽ ڪنزي سان. هن جلدي جلدي لارين ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ڪڏهن به نه. توهان کي پڪ آهي؟ "
  
  ڌيان نيويارڪ ڏانهن ويو.
  
  "ها، مون کي پڪ آهي." لارين پنهنجي تعجب کي لڪائڻ ۽ سڌو سنئون خبرن جي رپورٽ ڪرڻ لاء ڪافي جلدي هئي. "مون کي ڪجهه ڏيو."
  
  فوري طور تي، ڄڻ ته قسمت طرفان، خوشخبري واپس آئي. لورين ان کي اسپيڪر فون تي رکيو. "اي ماڻهو، اهو ڏسي سٺو آهي ته اسان اڃا تائين مزو ڪري رهيا آهيون." مسٽر Obnoxious وري لائن تي آهي. "ٺيڪ آهي، سٺي خبر اها آهي ته جڏهن توهان ماڻهو پنهنجو حصو حاصل ڪري رهيا هئاسين، مان هڪ ڳاڙهي گرم ڪمپيوٽر تي ڪم ڪري رهيو هوس. پوءِ پهريون ٻيو گهوڙي سوار ۽ فتح. مس جي؟ وڏا ڪتا ڀونڪن ٿا".
  
  هيڊن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "آمريڪي ڳالهايو، گدا، يا مان توهان کي برطرف ڪندس."
  
  ڊريڪ ٽيبل جي چوڌاري نظر ڦيرائي، ڄاڻي ٿي ته هوءَ اڃا بيٺي هئي. سڀ کان پوء، اهم ڪوڊ انهن جي قبضي ۾ هو، ۽ آمريڪن ان کي ڄاڻن ٿا. پوءِ هن کي هڪ خيال آيو، ۽ هن هن کي جهاز جي پوئين پاسي سان شامل ٿيڻ جو اشارو ڏنو.
  
  هو خاموشيءَ سان هڪ ٻئي سان چماٽ لڳا.
  
  "ڇا اهو ممڪن آهي ته صرف هڪ چادر کي وڃائڻ؟" هن پڇيو. "انهن مان سڀ کان اهم."
  
  هوءَ ڏسندي رهي. "يقيناً، جيڪڏھن توھان چاھيو ٿا ته اسان تي ڪو نشانو ٺاھيو. اهي ايترا بيوقوف نه آهن".
  
  هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "مان ڄاڻان ٿو، پر متبادل کي ڏسو."
  
  هيڊن واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويهي رهيو. "خير، مان سمجهان ٿو ته اسان اڳ ۾ ئي خراب ٿي چڪا آهيون. بي فرمانيءَ جو ٻيو عمل ڪهڙو نقصان ٿي سگهي ٿو؟"
  
  "اچو ته پڇون سيل ٽيم 7 جڏهن اهي هتي پهچن.
  
  ٻئي هڪ لمحي لاءِ هڪ ٻئي ڏانهن ڏسندا رهيا، ٻئي حيران ٿي ويا ته ٻي ٽيم جا آرڊر ڇا آهن. ان جي رازداري انهن سڀني کي پريشان ڪيو. هيڊن اهو ٻڌي بيوقوف ماڻهو ٻيهر ڳالهائڻ شروع ڪيو ۽ ڦري ويو.
  
  "ايجنٽ جي، واشنگٽن فتح باڪس جي صحيح تفصيل ڄاڻڻ چاهي ٿو."
  
  "انهن کي ٻڌايو ته آئون انهن سان رابطو ڪندس."
  
  "مم، واقعي؟ چڱو".
  
  "ڇا توهان وٽ ڪا نئين ڳالهه آهي؟
  
  "ها، ها، اسان چاهيون ٿا. مون کي هڪ سيڪنڊ ڏيو".
  
  هيڊن واپس ڊريڪ ڏانهن موٽيو. "اهو فيصلو ڪرڻ جو وقت آهي، Matt. ختم ڪرڻ؟"
  
  ڊريڪ پنهنجي پيرن تي پوئتي هٽي ويو ۽ مسڪرايو. "هميشه".
  
  هيڊن اسٽيڪ مان ڪاغذ جو هڪ ٽڪرو ڪڍيو.
  
  "ڇا توهان کي اڃا تائين گهربل چادر ملي آهي؟"
  
  "مان ان باري ۾ ٻه ڪلاڪ اڳ سوچي رهيو هوس.
  
  "اڙي".
  
  گڏو گڏ، ۽ مصيبت جي ٻئي سيڪنڊ کان سواء، انهن مکيه زنجير ۾ سڀ کان اهم اڳواڻي کي تباهه ڪيو. هيڊن پوءِ سڀني چادرن کي ٻيهر گڏ ڪيو ۽ انهن کي واپس آرڊر باڪس ۾ وجهي ڇڏيو. باقي ٽيم انهن ٻنهي کي بغير ڪنهن تبصري جي ڏٺو.
  
  گڏو گڏ اهي هڪ جهڙا هئا.
  
  "چڱو". واشنگٽن کان ماڻهو واپس آيو آهي. "هاڻي اسان واقعي گئس سان پکايا آهيون. اهو لڳي ٿو ته آخري فيصلي جو حڪم سر تي ناخن کي ماريو آهي، ان جي ٽين گهوڙي سوار - بک جي وضاحت سان. بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو هو ۽ هو بندوقن سان گهيريل آهي.
  
  "آمريڪي آمريڪي؟" - ڪنيماڪا پڇيو.
  
  "ها، 1829ع ۾ ڄائو. اها ڳالهه چنگيز خان کان ست سؤ سال پوءِ ۽ هنيبل کان هڪ هزار چوڏهن سؤ سال پوءِ آهي. لڳ ڀڳ بلڪل..." هو رڪجي ويو.
  
  "عجيب"، ڪنيماڪا خال ڀريو.
  
  "شايد، شايد،" نباتات جي ماهر چيو. "ڪنهن هڪ دفعو چيو ته ڪو اتفاق نه آهي. چڱو، اچو ته ڏسو. بهرحال، مون جهاز جو رستو اختيار ڪيو آهي ۽ تون هاڻي اوڪلاهوما ڏانهن وڃي رهيو آهين.
  
  "ڇا اسان کي خبر آهي ته هي پوڙهو گهوڙي سوار ڪير ٿي سگهي ٿو؟ ڊريڪ پڇيو.
  
  "مان چوان ٿو ته هو انهن سڀني مان سڀ کان مشهور اصلي آمريڪي آهي، بدترين نه، پر مان ڇا ڄاڻان؟
  
  اليسيا رڙ ڪئي، اڃا اڌ ننڊ ۾. "ايترو به نه، بدمعاش.
  
  "خير، مهرباني. خير، Goyaale، جنهن جو مطلب آهي "جيڪو yawns،" Apache قبيلي جو هڪ مشهور سردار هو. هنن سڄي زندگي آمريڪا ۽ ميڪسيڪن جي مزاحمت ڪئي، سندس حملا آمريڪا جي پاسي ۾ هڪ خوفناڪ ڪنڊ بڻجي ويا.
  
  "ڪيترائي اصلي آمريڪن ڪيو،" مائي چيو.
  
  "يقيناً، ۽ اهو صحيح آهي. پر اهو شخص هڪ شاندار ليڊر ۽ حڪمت عملي جي حيثيت سان معزز ڪيو ويو، حملي ۽ انتقامي جنگ جو آرڪٽائپ. ڇا اهو آواز واقف آهي؟
  
  ڊريڪ اتفاق ۾ ڪنڌ لوڏيو. "هنيبل ۽ چنگيز خان وانگر."
  
  "تو سمجهي ورتو، ٻار. هن ٽي دفعا هٿيار ڦٽا ڪيا ۽ پوءِ ٽي دفعا ڀڄي ويو. انهن سندس ڪارنامن تي ڪيتريون ئي فلمون ٺاهيون. ان کان پوء هن کي جنگ جي قيدي طور علاج ڪيو ويو ۽ پهرين ڪيترن ئي ٻين سان گڏ فورٽ بوئي ڏانهن منتقل ڪيو ويو.
  
  "۽ هو وري ڀڄي ويو؟ اليسيا ائين پئي لڳي جيئن هوءَ ائين سوچڻ چاهي ٿي.
  
  "نه. هن جي وڏي ڄمار ۾، Geronimo هڪ مشهور شخصيت بڻجي ويو.
  
  "ها، هاڻي مان سمجهان ٿو،" ڊرڪ چيو. "سيٽنگ بيل ۽ ڪرزي هارس سان گڏ، هو شايد سڀ کان وڌيڪ مشهور آهي."
  
  "چڱو، ها، ۽ ڇا توهان کي خبر آهي ته اهي ٽيئي گڏ ٿيندا هئا؟ واهه واهه، اسان باهه جي ڀرسان ويٺا آهيون. اهو ٺاهيو ۽ اهو؟ ڪافي کائڻ لاءِ پنهنجي پسنديده مشهور شخصيت کي چونڊڻ بابت ڳالهايو - مان انهن ٽن سان گڏ ويندس.
  
  اليشيا ڪنڌ لوڏيندي چيو. "اهو هڪ ناقابل فراموش تجربو هوندو،" هوء اتفاق ڪيو. "فرض ڪيو، يقينا، ته ڊيپ ۽ بوراناز آزاد نه هئا."
  
  "1850ع ۾؟ شايد نه. پر هي ماڻهو ڊيپ؟ هو ڪڏهن به عمر نٿو لڳي، پوء ڪير ڄاڻي ٿو؟ دوائن جي مردن بابت ڪهاڻي ياد رکو جيڪي وقت جي ذريعي پنهنجي مينيتو - انهن جي روحن کي منتقل ڪري سگھن ٿا؟ بهرحال... Geronimo 1904 ورلڊ فيئر ۽ ٻين ڪيترن ئي گهٽ نمائشن ۾ ظاهر ٿيو. غريب ساٿي کي ڪڏهن به گهر واپس وڃڻ جي اجازت نه ڏني وئي، ۽ هو 1909 ۾ فورٽ سل ۾ مري ويو، جيڪو اڃا تائين جنگ جو قيدي هو. هن کي فورٽ سل انڊين قبرستان ۾ دفن ڪيو ويو آهي، جنهن جي چوڌاري مائٽن ۽ ٻين اپاچي جنگي قيدين جي قبرن سان ڀريل آهي.
  
  "هٿيار". Dahl چيو. "بهادر ماڻهو."
  
  "او، ۽، يقيناً، خود فورٽ سل جون ڪيتريون ئي بندوقون، جيڪي اڄڪلهه آمريڪي فوج جي آرٽلري اسڪول طور ڪم ڪن ٿيون. اهو ڏکڻ ميدانن تي واحد فعال قلعو آهي، جنهن هندستاني جنگين ۾ پنهنجو ڪردار ادا ڪيو آهي ۽ 1869 کان وٺي هر وڏي تڪرار ۾ سرگرم رهيو آهي. جيڪ شامل ڪرڻ کان اڳ روڪيو، "آرڊر هن جڳهه ۽ هن سوار کي هڪ سبب لاء چونڊيو آهي."
  
  "هٿيارن کان سواء؟" - Dahl پڇيو.
  
  "۽ بدنامي به،" جواب آيو. "هندستاني علائقي ۾ اصل حملي جي اڳواڻي هتان کان بفيلو بل ۽ وائلڊ بل هيڪڪ ڪئي هئي. قلعي ۾ 10 هين ڪيولري شامل هئي، جنهن کي بفيلو سولجرز به چيو ويندو آهي.
  
  "پوءِ، اچو ته ان جو خلاصو ڪريون." دال ساهه کنيو. "Geronimo جي قبر فورٽ سل جي اندر واقع آهي. آرڊر گهٽ ۾ گهٽ چاليهه سال اڳ پنهنجي اندر تباهه ڪندڙ هٿيار ٺاهڻ جا منصوبا ڳجهو ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو، ۽ هاڻي ڌرتيءَ تي اڌ درجن جي خطرناڪ اسپيشل فورسز جون ٽيمون ان طرف ڊوڙي رهيون آهن.
  
  اوندهه خاموشيءَ ۾، جيڪ خوشيءَ سان چيو: "ها، ماڻهو، ٿڌي شيءِ، ها؟
  
  
  باب چوويهه
  
  
  جيئن ئي جهاز اوڪلاهوما ڏانهن اڏام جي آخري مرحلي ۾ آيو، ته عملدار ان ڳالهه تي بحث ڪيو ته هو اڃا تائين ڇا ڄاڻن ٿا- زمين جي چئني ڪنڊن، گهوڙي سوارن، ۽ انهن خطرناڪ هٿيارن بابت جيڪي نازي جنگي مجرمن دفن ڪيا هئا. پراڻن جنگي سردارن جون قبرون. سازش وسيع، پيچيده، ۽ ناگزير هئي - ڇاڪاڻ ته آرڊر چاهي ٿو ته اهو سئو سالن تائين قابل عمل هجي. ۽ اڃا تائين، متن جي مطابق، چوٿون گھوڙي سوار "سچو آخري فيصلو" هو.
  
  هينئر تائين دريافت ڪيل هٿيارن جي روشني ۾، اهو ڪهڙو ٿي سگهي ٿو؟
  
  ڊريڪ ان ڳالهه تي غور ڪيو. پهرين هنن کي فورٽ سل تائين پهچڻو هو ۽ سڀني کي بک جي هٿيار تي هٿ کڻڻ کان روڪڻو هو. ۽ ٻين جي باري ۾ پريشان ٿيو ته سڌو چوٿون گهوڙي سوار - خدا جو عذاب. منهنجو مطلب... هي ڪهڙي قسم جو نالو آهي؟
  
  "ڇا مان هڪ سوال پڇي سگهان ٿو؟" - هن چيو ته جيئن جهاز هيٺ ڪرڻ شروع ڪيو.
  
  "توهان اڳ ۾ ئي ڪري ڇڏيو آهي،" جيڪ کلندي چيو، جنهن ڪري هيڊن، ايليسيا ۽ مئي پنهنجون اکيون بند ڪري ڇڏيون، سندن صبر جو دامن ختم ٿي ويو.
  
  "گرونيمو پنهنجو لقب ڪيئن حاصل ڪيو؟"
  
  "گرونومو هڪ حقيقي جنگجو هو. جيتوڻيڪ هن جي موت جي بستري تي، هن تسليم ڪيو ته هن کي ڇڏڻ جي پنهنجي فيصلي تي افسوس آهي. سندس آخري لفظ هي هئا: "مون کي ڪڏهن به هار نه ڇڏڻ گهرجي ها. مون کي ان وقت تائين وڙهڻو پيو، جيستائين مان آخري بيٺو نه هوس.' هن کي پڻ نو زالون هيون، ڪجهه هڪ ئي وقت ۾.
  
  "پر بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو؟
  
  "پنهنجي فوجي ڪيريئر دوران، Geronimo پنهنجي جرئت واري دشمني ۽ بيشمار فرار لاء مشهور هو. هو انهن غارن ۾ گم ٿي ويو، جن مان نڪرڻ جو ڪو به رستو نه هو، رڳو ٻاهر ڏسڻ ۾ ايندو هو. هو هميشه کٽيو، جيتوڻيڪ هو هميشه اقليت ۾ هو. نيو ميڪسيڪو ۾ ھڪڙو جڳھ آھي جنھن کي اڄ تائين Geronimo Cave جي نالي سان سڃاتو وڃي ٿو. هڪ عظيم ترين ڪهاڻي ٻڌائي ٿي ته هن ڪيئن اٺٽيهه مردن، عورتن ۽ ٻارن جي هڪ ننڍڙي گروهه جي اڳواڻي ڪئي جن کي هزارين آمريڪي ۽ ميڪسيڪو فوجين هڪ سال کان وڌيڪ خوفناڪ طور تي شڪار ڪيو. اهڙيءَ طرح، هو هر وقت جو سڀ کان وڌيڪ مشهور اصلي آمريڪي بڻجي ويو ۽ پاڻ کي ان وقت جي سفيد آبادين جي وچ ۾ "بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن به رهجي ويو" جو لقب حاصل ڪيائين. گرونيمو انهن آخري ويڙهاڪن مان هڪ هو جنهن پنهنجي زمينن تي قبضو ڪرڻ قبول ڪيو. امريڪا."
  
  "مون کي هڪ ڀيري "بدترين ڪچي" سڏيو ويو هو، جيڪا ڪڏهن جيئري هئي،" ايليسيا حيرانگي سان ياد ڪندي چيو. "مون کي ياد ناهي ته ڪنهن کان.
  
  "صرف هڪ دفعو؟" ڪينزي پڇيو. "هي عجيب آهي".
  
  "گهڻو ڪري اهو مان هو." مائي هن ڏانهن ٿورو مسڪرائي.
  
  "يا مان،" ڊرڪ چيو.
  
  دهل کي ائين لڳو ڄڻ سندس دماغ ٽٽي پيو هو. "خير، مان سمجهان ٿو مون کي ياد آهي..."
  
  "فورٽ سل،" پائلٽ چيو. "ڏهه منٽ باقي آهن. اسان کي لينڊ ڪرڻ جي اجازت آهي ۽ اهو علائقو گرم آهي.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي، پاڻ کي تيار ڪيو. "گرم؟ ڇا هو ايڊٽ ٿيل اسڪرپٽ مان پڙهي رهيو آهي يا ڇا؟
  
  "اتي اٽڪل اَٺ ماڻهو ضرور هوندا. ڪنيماڪا تمام ننڍڙي دريءَ کان ٻاهر ڏٺو.
  
  "منهنجو خيال آهي ته هن جو مطلب آهي فڪرمند،" يورگي ڳالهايو. "يا حملي هيٺ."
  
  "نه، هن جو مطلب آهي سندس حيثيت،" سمٿ کين ٻڌايو. "بهترين تيار آهي."
  
  جهاز هيٺ لٿو ۽ جلدي بيٺو. تقريبن فوري طور تي پوئين سامان جا دروازا کولڻ لڳا. ٽيم، اڳ ۾ ئي پکڙيل ۽ پنهنجن پيرن تي، جلدي ٻاهر سج جي روشني ۾، جيڪا چمڪندڙ اسفالٽ مان ظاهر ٿي رهي هئي. هڪ هيلي ڪاپٽر سندن انتظار ۾ هو، جيڪو کين فورٽ سل جي علائقي ڏانهن وٺي ويو. جڏهن اهي پهتا ته فورٽ سل جي هڪ ڪرنل کين صورتحال کان آگاهه ڪيو.
  
  "اسان هتي مڪمل جنگي تيارين ۾ آهيون. سڀئي هٿيار تيار آهن، ڀريل ۽ مقصد. Geronimo جي قبر پڻ، ۽ اسان فلم لاء تيار آهيون.
  
  "اسان مان پنج ئي بچيا آهن. هيڊن چيو. "مان دفنائڻ واري جاءِ تي جارحاڻي طور تي اڳتي وڌي رهيو آهيان. مون کي پڪ آهي ته توهان سڀني امڪاني مخالفن کان واقف آهيو."
  
  "مان مڪمل طور تي تيار هئس، ميڊم. اهو هڪ آمريڪي فوج جي تنصيب، هڪ بحري ڪور جي تنصيب، ۽ هڪ هوائي دفاع ۽ فائر برگيڊ جو بنياد آهي. مون تي اعتبار ڪر جڏھن مان توھان کي ٻڌايان ته اسان پنھنجي مڙني زاوين کي ڍڪي ڇڏيو آھي.
  
  هيڊن ٻاهر نڪري ويو ۽ ڏٺو ويو جيئن فورٽ سل هيٺان ظاهر ٿيو. ڊريڪ علائقي کي اسڪين ڪيو ۽ سندس هٿيار هڪ آخري ڀيرو چيڪ ڪيو.
  
  مون کي يقين آهي ته اهڙي اميد آهي.
  
  
  باب پنجويهه
  
  
  ماحول بجليءَ وارو هو، هر سپاهي سخت پريشان هو ۽ ڪنهن نه ڪنهن قسم جي جنگ جي توقع ڪري رهيو هو. ٽيم وسيع سرن جي شاخن جي وچ ۾ هلندي ۽ ڪيترن ئي مقبرن جي وچ ۾ منتقل ٿي وئي، جن مان هر هڪ گر ٿيل هيرو جي آرام جي جاء هئي. Geronimo جي قبر کٽيل رستي کان پري هئي ۽ ان تائين پهچڻ ۾ هنن کي ڪيترائي منٽ لڳي ويا. هيڊن رستي جي اڳواڻي ڪئي، ۽ ڪنيماڪا پوئين طرف کڻي آيو.
  
  ڊريڪ ٻڌندو رهيو، پنهنجي ماحول جي عادت ٿيڻ لڳو. ڪيترين ئي آرٽلري بٽالين جي ماڳ ڪڏهن به خاموشي نه هئي، پر اڄ هڪ ماڻهوءَ کي هوا ۾ پنن جي رڙ ٻڌڻ ۾ ايندي هئي. سڄي بيس تي ماڻهو انتظار ڪري رهيا هئا. اهي تيار ٿي ويا. مٿان کان حڪم نازل ٿيو ته ڇا ٿيڻو آهي ان جي منهن ۾ ثابت قدم رهي. آمريڪن منهن نه وڃائي ها.
  
  اهي هڪ تنگ، سليٽ پکڙيل رستي تي هلندا رهيا، انهن جا بوٽ سڙي رهيا هئا. اهڙي بيس جي اندر هاءِ الرٽ تي رهڻ عجيب لڳي رهيو هو، پر جن ملڪن ۽ ٽيمن جي خلاف هو بيٺا هئا، اهي ڪنهن به شيءِ جي قابل نه هئا.
  
  ڊريڪ لارين جي اڳيان هليو، جيڪو ٽيم کي ڪنهن به نئين معلومات سان تازه ڪاري رکيو.
  
  "فرانسيسي اڃا تائين سرگرم آهن. انهن مان ٻه هن وقت، رستي ۾ وڌيڪ.
  
  "اوڪلاهوما شهر ۾ فائرنگ جي رپورٽ. ٿي سگهي ٿو انگريزن جو. هن وقت ڪجهه چوڻ ناممڪن آهي."
  
  ۽ جواب: "ها، اسان وٽ فتح جا هٿيار آهن. اهو هتي ئي آهي. جيڪڏهن توهان ڪنهن کي بنياد تي رکيو، مون کي پڪ آهي ته اسان ان کي پار ڪري سگهون ٿا.
  
  ڊريڪ اندازو لڳايو ته اهي شايد SEAL ٽيم 7 کان محفوظ هئا، گهٽ ۾ گهٽ هتي اندر اندر. سادي حقيقت اها آهي ته انهن کي آمريڪا ۾ داخل ٿيڻ جي اجازت ڏني وئي ۽ پوء هڪ آرمي سائيٽ تي کيس ٻڌايو ته ڪجهه سنجيده غلط هو.
  
  سيل ڪنهن موڪليو؟
  
  ڇو؟
  
  هيڊن سست ٿي ويو جيئن انهن جي گائيڊ انهن کي هڪ ٻئي کان هيٺ ڪري ڇڏيو، اڃا به تنگ رستو. هو جلد ئي اڌ درجن نشانين جي سامهون بيٺو هو.
  
  "هي،" هن چيو، "جيرونيمو جو آهي.
  
  يقينن، اهو گهڻو ڪري اڻڄاتل هو. مقبرو ڪو معمولي مقبرو نه هو، پر هڪ ڪفن هو. پٿرن جو هڪ وڏو، انساني ٺهيل پٿر جو ڍير هڪ خام اهرام جي شڪل ۾، جنهن جي وچ ۾ تختي لڳل آهي، جنهن تي عمدي طور تي غير واضح نالو "Geronimo" لکيل آهي. اهو هڪ ناقابل يقين حد تائين قديم جڳهه هو ۽ ان جي وقت ۾ ضرور متاثر ٿيو هوندو. هو پنهنجي زال زي-ي ۽ سندس ڌيءَ ايوا گرونيمو گوڊلي جي قبر سان گڏ هو.
  
  ڊريڪ عظيم ويڙهاڪ جي قبر کي ڏسي هڪ قسم جو روحاني خوف محسوس ڪيو، ۽ ڄاڻي ٿو ته ٻين کي به ساڳيو محسوس ٿيو. هي ماڻهو هڪ سپاهي هو، جيڪو گهڻو ڪري ميڪسيڪن جي خلاف وڙهندو هو ۽ پنهنجي خاندان، پنهنجي زمينن ۽ زندگي جي رستي لاء وڙهندو هو. ها، هو گم ٿي ويو، جيئن ڪوچيس، سيٽنگ بيل ۽ ڪرزي هارس گم ٿي ويا، پر انهن جا نالا ڪيترن سالن تائين زندهه رهيا.
  
  هڪ ننڍڙو کوٽائي ڪندڙ تيار بيٺو هو.
  
  هيڊن بيس ڪمانڊر ڏانهن اشارو ڪيو، جنهن ايڪسيويٽر ڊرائيور ڏانهن اشارو ڪيو. جلد ئي هڪ وڏو کوٽائي ڪندڙ ڪم ڪرڻ لڳو، مٽيءَ جا وڏا ٽڪڙا کڻڻ ۽ انهن کي ڀر واري زمين تي ورهائڻ لڳو. ڊريڪ کي به بي حرمتي ۽ الزامن جي خبر هئي جيڪا فوج جي خلاف ٿي سگهي ٿي، پر ڀرسان ڪيترن ئي سپاهين جي موجودگي جو مطلب اهو آهي ته اهو ممڪن نه هو ته ڪنهن کي ڳولي سگهندو. اهي شايد فورٽ سل کي عوام لاءِ ڪجهه دير لاءِ بند ڪري ڇڏيندا.
  
  آرڊر اهو ڪيئن ڪيو؟
  
  مون کي حيرت ٿي ... ڪيترا سال اڳ؟ شايد ان وقت تائين رسائي آسان هئي. هيڊن پٺاڻ ڊرائيور کي آسانيءَ سان کوٽڻ لاءِ چيو، ڪو شڪ ناهي ته هنيبل جي اوچي قبر ياد اچي ٿي جتي ڪو تابوت نه هو. ٽيم ڏٺو جيئن سوراخ اونڌو ٿي ويو ۽ زمين جو دڙو اونڌو ٿي ويو.
  
  آخرڪار کوٽائي ڪندڙ بند ٿي ويو ۽ ٻه ماڻهو زمين جا آخري ٽڪرا ڪڍڻ لاءِ سوراخ ۾ ٽپو ڏنائون.
  
  ڊريڪ آهستي آهستي کڏ جي ڪناري ڏانهن وڌيو. اليسيا ساڻس گڏ چوري ڪئي. جيئن توقع ڪئي وئي، ڪنيماڪا پوئتي رهجي ويو، نه چاهيو ته هيٺان ختم ٿيڻ. ٻنھي ماڻھن مٽيءَ جي تابوت جي لڪير کي صاف ڪيو ۽ رڙيون ڪرڻ لاءِ رڙ ڪئي ته جيئن ڪوٺيءَ جي بالٽي سان ڳنڍجي. جلد ئي تابوت آهستي آهستي اڀرڻ لڳو، ۽ ڊريڪ وري چوڌاري ڏٺو.
  
  هن کي خبر هئي ته ڪيمپ جي چوڌاري هر طرف ماڻهو بيٺا هئا جن جي چهرن سان منهن موڙيو هو. هاڻي هن جي دل ۾ اها ڳالهه ٿيڻ لڳي هئي ته جنگ نه ٿيندي. Geronimo جي تابوت کي احتياط سان زمين تي هيٺ ڪيو ويو، پٿر جا ننڍا ٽڪر ۽ مٽي پري ٿي چڪي هئي. هيڊن بيس ڪمانڊر ڏانهن ڏٺو، جنهن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "توهان جي پارٽي، ايجنٽ جي. مون کي حڪم ڏنو ويو آهي ته توهان کي هر شي فراهم ڪريان جيڪا توهان جي ضرورت آهي.
  
  هيڊن اڳتي وڌيو جيئن هڪ کوٽائي ڪندڙ تابوت جو لڪ کوليو. ٽيم جي اڳواڻي ورتي. لڪي حيرت انگيز طور تي آساني سان وڌي وئي. ڊريڪ فريم مٿان دٻي جي کوٽائي ۾ ڏٺو.
  
  توهان جي زندگي جي سڀ کان وڏي تعجب مان هڪ ڏسو.
  
  
  **
  
  
  هيڊن پري هٽي ويو، هڪ لمحي لاءِ منجهيل؛ مشن وساري ويو، هن جي زندگي وساري وئي، هن جا دوست اوچتو هليا ويا جيئن هن جو دماغ پٿر بڻجي ويو.
  
  ڪڏهن به نه...
  
  اهو ناممڪن هو. اها ڳالهه ضرور سچ هئي. پر هن کي ڏسڻ جي همت نه هئي.
  
  تابوت جي اندر، ٽائيٽينيم بریکٹ تي لڳل، هڪ جديد ڊجيٽل اسڪرين ٽنگيو، ۽ جيئن اهي ڏسندا رهيا، اهو زندگي ۾ اچي ويو.
  
  ڳالهائيندڙن مان مٺڙا کلڻ لڳا. هيڊن ۽ ٻيا پوئتي ڪري پيا، بي زبان. مصنوعي کلائي وڌايل اسڪرين جي گونج ڪئي جيئن رنگن جي ڪثرت ان کي ڀريو، تارن جي چمڪ کان پوءِ چمڪندي ٻاهر نڪري رهي آهي. ٽيم کي هوش ۾ اچڻ لڳو، ۽ ڊريڪ انهن ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "ڇا اهو صحيح آهي ... منهنجو مطلب آهي ... ڇا -"
  
  دَهل ويجھو آيو ته بهتر نظر اچي. "ڇا غريب پراڻو گرونومو اڃا هتي آهي؟
  
  هيڊن هن کي ڇڪي ورتو. "هوشياري سان! ڇا توهان ان جا سڀ مفهوم نٿا سمجهو؟"
  
  دال چمڪندي رهي. "هن جو مطلب آهي ته ڪنهن اسان کي باڪس بدران اسڪرين ڇڏي ڏنو. ڇا توهان سوچيو ته هي هڪ هٿيار آهي؟"
  
  "آرڊر هن تي نه ڇڏيو آهي ،" هيڊن چيو. "گهٽ ۾ گهٽ نه جڏهن اهو اچي ٿو نازي جنگي ڏوهن جي. مطلب ته آرڊر آهي-"
  
  پر پوءِ کلڻ بند ٿي ويو.
  
  هيڊن منجمد ٿي ويو، پڪ ناهي ته ڇا توقع ڪجي. هوءَ هيٺ ڏٺي، لڪائڻ لاءِ تيار. هوءَ لارين جي سامهون بيٺي. هن جي خواهش هئي ته ڪنيماڪا، ڊريڪ ۽ ڊال ايترا ويجهو نه هجن. هوءَ...
  
  لوگو اسڪرين تي چمڪيو، ڪارو تي چمڪندڙ ڳاڙهي، هن جي دماغ ۾ رت جي لڪير کان وڌيڪ ڪجهه به نه هو.
  
  "هي آرڊر جو لوگو آهي،" اليسيا چيو.
  
  مان سمجهان ٿو، "مئي تسليم ڪيو. "اهي ان اسڪرين کي جاءِ تي ڪيئن حاصل ڪري سگهندا؟ ۽ اهو اڃا تائين ڪيئن ڪم ڪري سگهي ٿو؟"
  
  "انهن اهو نه ڪيو،" يوگي چيو.
  
  لوگو ختم ٿي ويو ۽ هيڊن پنهنجي ذهن مان ٻيو سڀ ڪجهه ڪڍي ڇڏيو. ڪارو اسڪرين ٻيهر ظاهر ٿيو ۽ هڪ مصنوعي طور تي گهٽ آواز اسپيڪر ذريعي گونجڻ لڳو.
  
  "توهان جي خوابن ۾ ڀليڪار، ڇوڪرن ۽ ڇوڪرين،" اهو پڙهيو ويو، ۽ پوءِ دٻجي ويل کلڻ لاءِ هڪ وقفو هو. "بک توکي سلام ڪري ٿي، ۽ توکي خبر هئڻ گهرجي ته آخري ٻه گهوڙي سوار انهن سڀني کان بدترين آهن. جيڪڏهن بک نه لڳي ته موت اچي ويندو! ها، ها. ها، ها، ها".
  
  هيڊن هڪ لمحي لاءِ حيران ٿي ويو ته ڪهڙي موڙيندڙ ذهن ۽ موڙيندڙ تخيل هن گندگي سان آيو آهي.
  
  "ته پوءِ اچو ته سڌي ڳالهه تي. ٽيون گهوڙي سوار توهان کي هڪ ٻئي کي تباهه ڪرڻ جي بجاءِ توهان سڀني کي تباهه ڪندو. بک ائين ڪندي آهي، ڇا مان صحيح آهيان؟ "- گوڙ وارو آواز جاري رکيو. "۽ هاڻي ته توهان اليڪٽرانڪ عمر ۾ منتقل ڪيو آهي، اهو تمام گهڻو ٿيڻ وارو آهي، تمام گهڻو تيز. ڇا توهان ڪڏهن Strask Labs بابت ٻڌو آهي؟
  
  هيڊن ڪنڌ جهڪائي، چوڌاري نظر ڦيرائي بيس ڪمانڊر ڏانهن رخ ڪيو. هن ڪنڌ ڌوڻيو ۽ ڳالهائڻ ئي هو ته آواز جاري رهيو.
  
  "هي سڀ کان وڏي جماعتن مان هڪ آهي، دنيا تي قبضو ڪرڻ لاءِ جهنم. طاقت. اثر ڪرڻ. وڏي دولت، اهي اهو سڀ چاهيندا آهن ۽ وڏي ليگ ڏانهن هلڻ شروع ڪن ٿا. آمريڪي حڪومت تازو ئي اسٽراسڪ ليبز تي اعتماد ڪيو.
  
  هن جو ڇا مطلب آهي؟ هيڊن ان بابت سوچيو. ۽ ڪيئن تازو؟
  
  "ڊلاس، ٽيڪساس ۾، هتان کان پري ناهي، اسٽراسڪ وٽ هڪ حياتياتي ٽيسٽنگ ليبارٽري آهي. اهي دوائون، بيماريون، علاج ۽ هٿيار پيدا ڪن ٿا. اهي گامٽ هلائيندا آهن. جيڪڏهن اتي ڪو موتمار انفيڪشن آهي، هڪ دنيا کي مارڻ وارو وائرس، هڪ اعصاب گيس ڪينسٽر، يا هڪ نئون حياتياتي هٿيار، ڊلاس ۾ اسٽراسڪ وٽ هوندو. لفظي طور تي،" هن چيو، "اهو هڪ عام اسٽور آهي."
  
  هيڊن ان کي اتي ئي روڪڻ چاهيو. حالتون تمام خراب طرف وڃي رهيون هيون.
  
  "حياتياتي ليبارٽري هڪ ٽارگيٽ بڻجي وئي آهي. ڏڪار ختم ٿي ويندو. توهان جا فصل ۽ جيڪي سڄي دنيا ۾ سڪي ويندا ۽ مري ويندا. اهو هڪ انسان جو ٺهيل زهر آهي جيڪو عمدي طور تي فصل جي مخصوص قسم کي نشانو بڻائيندو آهي ۽ روڪي نٿو سگهجي. اسان آخري فيصلي جا حڪم آهيون. ۽ جيئن مون چيو، هي توهان جو خواب آهي.
  
  رڪارڊنگ بند ٿي وئي. هيڊن اکيون ٻوٽي ڇڏيون، دنيا ۽ سندس مسئلن کان بلڪل غافل ٿي ويو. جيڪڏهن آرڊر هڪ بايولاب کي نشانو بڻائي رهيو هو جنهن فصل جي آلودگي کي نشانو بڻايو هو ۽ سڀني سامان کي تباهه ڪرڻ جي منصوبابندي ڪئي هئي، پوءِ ...
  
  اهو ممڪن هو. ۽ امڪاني. ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته اها بيماري زمين تي به اثرانداز ٿيندي، جنهن ڪري ڪو به فصل نه پوکندو.
  
  پوء، اوچتو، اسڪرين ٻيهر زندگي ۾ آيو.
  
  "او، ۽ هاڻي ته اسان اليڪٽرانڪ دور ۾ رهون ٿا، مون کي توهان کي اهو ٻڌائڻ ڏيو. هن تابوت کي کولڻ سان، هن رڪارڊنگ کي شروع ڪندي، توهان سڄي شيءِ کي حرڪت ۾ آڻي ڇڏيو - اليڪٽرانڪ طور!
  
  
  باب ڇهين
  
  
  فورٽ سيل ميدان ۾ داخل ٿيو. بيس ڪمانڊر هڪ ٽيڪنيشن کي چيو ته اچي ۽ رڪارڊنگ، اسڪرين، ۽ ٻيو ڪجهه جيڪو هو تابوت اندر ڳولي سگهي ٿو انهن کي ڌار ڪري. هيڊن هيٺان پراڻن ڪپڙن ۽ هڏن جا بنڊل ڏٺا ۽ اهو سمجهڻ لڳو ته آرڊر صرف اندر هڪ اسڪرين رکي ڇڏي آهي ۽ ان کي ڪنهن جي ڳولڻ لاءِ ڇڏي ڏنو آهي. ڇا بيس جي وائي فائي سان ڳنڍيل سگنل ان وقت نڪري ويو آهي جڏهن انهن تابوت کوليو؟
  
  مون کي ائين مڃڻو پوندو. پرنٽ آئوٽ رڪارڊنگ جي شروعات کي نشان لڳايو. گهڻو ڪري، سينسر ملوث هئا. جنهن به اهو سڀ ڪجهه ڪيو هو ٽيڪنالوجي هو. جنهن هڪ ٻيو سوال اٿاريو.
  
  "ڇا اسان پنجاهه سال اڳ جي نازي جنگي مجرمن کان هينئر تائين اڳتي وڌيا آهيون؟
  
  "مان نه ٿو سمجهان،" سمٿ چيو.
  
  ٽيم ٻين کي حصو وٺڻ جي اجازت ڏيڻ لاء Geronimo جي قبر کان پري ٿي چڪي هئي، ۽ هاڻي وڻن جي هيٺان هڪ گروهه ۾ بيٺو هو.
  
  "مون سوچيو ته اهو بلڪل واضح هو،" هيڊن چيو. "ماڻهو چيو ته اسين آخري فيصلي جا آرڊر آهيون. اهي اڃا تائين موجود آهن."
  
  بيس ڪمانڊر ويجهو آيو. "تنهنڪري ماڻهو، اسان پنهنجي حد جي جانچ ڪندي ٻيڻو ۽ ٽي ڀيرا ڪيو آهي. توهان جي خاص قوتن جي دشمنن جي ڪا نشاني ناهي. ڏسجي ٿو ته اهي واضح طور تي هن ڀيري نشان کي وڃائي ڇڏيو ۽ مون واقعي انهن تي الزام لڳايو. هتي تمام گهڻي طاقت آهي". هن قلعي جي چوڌاري بيٺل سپاهين ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "هن جو مطلب اهو ناهي ته سگنل جيڪو قبر مان آيو هو ٻين هنڌن تي نشر نه ڪيو ويو،" لورين نوٽ ڪيو. "ڪنهن به تعداد ۾ ماڻهو ان کي ڪنهن نه ڪنهن شڪل ۾ ڏسي سگهيا هوندا."
  
  "جڏهن ته اهو سچ آهي،" ڪمانڊر ڪنڌ جهڪائي چيو، "اسان ان بابت ٿورو ڪري سگهون ٿا. ھاڻي اسان ڇا ڪري سگھون ٿا اسٽراسڪ ليبز کي سڏين ٿا ۽، جيئن اھي چون ٿا، انھن ماڻھن کي ڊيڄاريو.
  
  هن ويجھي هڪ شخص ڏانهن اشارو ڪيو جنهن اڳ ۾ ئي هن جو فون هن جي ڪن تي دٻايو هو.
  
  هيڊن کي خبر هئي ته هن کي سيڪريٽري ڪرو کي فون ڪرڻ گهرجي، پر جڏهن سپاهيءَ جو ڪال لائوڊ اسپيڪر تي آيو ته نه ختم ٿيڻ واري بيپ جو سبب SPEAR ٽيم پريشان ٿي چوڌاري ڏسڻ لڳي.
  
  "هي 24 ڪلاڪ عملي واري ليبارٽري آهي ،" بيس ڪمانڊر چيو. "فوج ۽ وائيٽ هائوس کي ڪال تي. مان بيان نٿو ڪري سگهان ته اهو ڪيترو خراب آهي. هن فون جي گهنٽي وڄائيندي الزام هنيو.
  
  "توهان کي ضرورت ناهي." هيڊن چيو. "ڇا توهان مقامي اختيارين سان رابطو ڪري سگهو ٿا؟ انهن کي اسٽراسڪ ڏانهن موڪليو ۽ ٻڌايو ته اسان پنهنجي رستي تي آهيون.
  
  "فوري طور، ايجنٽ جي."
  
  هيڊن هيلي ڪاپٽر ڏانهن ڊوڙيو. "اسان کي ڊيلاس وڃڻو آهي! هاڻي! "
  
  
  باب سترهن
  
  
  ڪرين ڪمپيوٽر جي ٽرمينل تي فليش ڊرائيو ڏيکارڻ کان اڳ ۾ ان لاءِ تمام گهڻو وقت خرچ ڪيو جيڪو هن لاءِ اهم هو. هوءَ چڱيءَ طرح واقف هئي ته ڪو ماڻهو ٽائلر ويب جي دولت ۽ اثر رسوخ سان هن جي ڪمپيوٽر تي ڪا به ٽيڪنالاجي انسٽال ڪري سگهي ٿو - خاص طور تي هڪ جنهن ۾ اهي سڀئي گندا راز آهن جيڪي هن سالن کان گڏ ڪيا هئا.
  
  ۽ هتي هوء هئي.
  
  جوان عورت. ڪمپيوٽر. فليش ڪارڊ.
  
  انهن مون کي ماضي ۾ ڪيترا نالن سان سڏيو آهي؟ ڇوڪري ڊيٽا سان. هڪ ويب ۾ سر. خاڪز. گهڻو اڳ، پري، پر اڃا به لاڳاپيل.
  
  ڊينو ۽ وو بيٺا ۽ ڏسندا رهيا، گهر جي نگراني اڳ ۾ ئي سٺي هئي جيترو ٿي سگهي ٿو. انهن وٽ هر طريقي جي لاءِ سينسرز هئا ۽ سخت ۽ نرم نڪرڻ واري صورتحال لاءِ بيڪ اپ حڪمت عملين سان منصوبا هئا. سڀئي ٽي سپاهي هن وقت سنگين حالت ۾ هئا - ماريا ويا، زخم، سست رفتار سان سان فرانسسڪو ۾ انهن جي هلڻ کان شفا. اهي پڻ گرم، بکايل ۽ فنڊن تي مختصر هئا. ڪرين جي گارنٽي تحت، اهي ان تي هر شي تي شرط رکن ٿا. شروعات کان وٺي.
  
  "اهو وقت آهي توهان جي قابليت ثابت ڪرڻ جو،" هن چيو.
  
  هن جي شروعاتي سال هن کي ڪڏهن به نه ڇڏيو؛ هڪ ڊگهي وقت تائين هن دنيا ڏانهن موٽائي ڇڏيو. خود تباهي ڪفاري جي طريقن مان هڪ هئي.
  
  "اسان توهان تي يقين رکون ٿا،" ڊينو چيو.
  
  هوءَ بيحد مسڪرائي رهي هئي جيئن هن فليش ڊرائيو داخل ڪئي ۽ وڏي اسڪرين کي ڏٺو. هوءَ هر شيءِ کي جيترو جلدي ممڪن ٿي سگهي هلائڻ لاءِ ٺاهيو، ۽ هاڻي بلڪل ڪا دير نه هئي جڏهن اسڪرين تي پرامٽ چمڪيو:
  
  جاري رکو؟
  
  حق لعنت.
  
  هوءَ ويٺي ۽ ڪم ڪرڻ لڳي. ڪيبورڊ ڦاٽي پيو، هن جون آڱريون ٽمٽار ٿي ويون، اسڪرين ڦاٽي پئي. هن کي اها اميد نه هئي ته اهو سڀ ڪجهه هڪ ئي وقت ۾ ڳولهي يا سمجهي سگهي- اتي ڪيتريون ئي گيگا بائيٽ معلومات موجود هئي- ۽ اهو ئي سبب آهي ته هن ڊرائيو لوڊ ڪرڻ کان پهريان هر شيءِ کي انتهائي محفوظ بڻائي ڇڏيو. هن لاس اينجلس ۾ ڪجهه آف شور اڪائونٽس ۽ ڪجهه اڪائونٽس پڻ کوليا ته جيئن اهي جلدي ڪجهه نقد رقم جمع ڪرائي سگهن. يقينن، هن کي SPEAR ۾ پنهنجي وقت کان سڀ ڪجهه ياد آهي؛ اھو اھو آھي جيڪو Webb جي موت کان پوءِ ٿي سگھي ٿو جيڪو ڪيس ۾ حصو وٺي سگھي ٿو.
  
  هن وقت لاءِ ٿلهي پر غير معمولي دستاويزن کي نظرانداز ڪندي ۽ پنهنجي ماليات تي ڌيان ڏيندي ، هن پنهنجون آڱريون ۽ اسڪرين کي معلومات جي طوفان ۾ بدلائي ڇڏيو. ڊينو ٿلهو ٿي ويو جيئن هوءَ جاري رکڻ لاءِ جدوجهد ڪري رهي هئي.
  
  "لعنت، مون سوچيو ته مان سونڪ ۾ جينيئس آهيان. مان شرط ٿو چوان ته تون اُن ننڍڙن ننڍڙن ڪتن کي سڄي جڳه تي اڇلائيندين، ها؟"
  
  "ڇا تون سونڪ کي سڃاڻين ٿو؟ ماسٽر سسٽم يا ميگا ڊرائيو کان؟ ڇا اسان سڀ ان لاءِ ننڍا نه آهيون؟"
  
  دينو حيران ٿي ڏٺو. "پلي اسٽيشن، ماڻهو. ۽ ريٽرو بهتر آهي.
  
  ڪرين پنهنجو ڪنڌ جهڪائي، پاڻ کي مسڪرائڻ تي مجبور ڪيو. "ها، اهو مڪمل طور تي ريٽرو آهي، ماڻهو."
  
  مالي فائل ۾ تمام گهڻي کوٽائي ڪندي، هوء جلدي دريافت ڪئي اڪائونٽ نمبر، ترتيب ڪوڊ، ۽ اهم حڪم. هن کي سرچ بينڪ مليا، انهن مان گهڻا آف شور. هوءَ 75 کان وڌيڪ مختلف اڪائونٽس مليا.
  
  "ناقابل يقين."
  
  ڊينو ڪرسيءَ تان اٿيو. "ها، مون کي ٻنھي جي خبر رکڻ ۾ ڏکيائي ٿي رهي آهي. ۽ اهي ٻئي خالي آهن!"
  
  ڪرين کي خبر هئي ته هن وٽ هر اڪائونٽ چيڪ ڪرڻ جو وقت نه آهي. هن کي ان کي ختم ڪرڻ ۽ بهترين چونڊڻ جي ضرورت آهي. هوشياريءَ سان، هوءَ اڳ ۾ ئي هڪ سادي پروگرام لکي چڪي هئي، جيڪا فائل ذريعي وڃي ۽ سڀ کان وڌيڪ نمبرن سان اڪائونٽن کي اجاگر ڪندي. هوء ان کي هاڻي جاري ڪيو ۽ پنج سيڪنڊ انتظار ڪيو.
  
  ٽي چمڪندڙ نيري پٽيون اميدون نظر اچن ٿيون.
  
  "اچو ته توهان کي ڏسو."
  
  پهريون اڪائونٽ چمڪيو. اهو ڪيمن ٻيٽ تي ٻڌل هو، غير استعمال ٿيل، ۽ ٽيهه هزار ڊالر جو توازن ڏيکاريو. ڪرين چمڪي وئي. تون ضرور مذاق ڪندين! هوءَ ڄاڻي ٿي ته ويب آخرڪار سينٽ جرمين جي خزاني جي لاپرواهي جي ڳولا ۾ لاڳاپا ختم ڪري ڇڏيا هئا - هو اڪيلو هليو ويو هو ۽ اڻ ڄاتل رهڻ ۽ آخر تائين فوج کي ڀرتي ڪرڻ لاءِ وڏيون رقمون خرچ ڪري چڪو هو، هن هڪ آخري احسان جي طلب ڪرڻ لاءِ هزارين ادا ڪيا هئا، پر هن کي اميد نه هئي ته هن جا اڪائونٽ ايترا ختم ٿي ويندا.
  
  ڪنهن به صورت ۾، هن جلدي ٽيهه هزار مقامي لاس اينجلس بئنڪ اڪائونٽ ۾ موڪليا جيڪي هن اڳ ۾ ئي کوليا هئا.
  
  اهو خطرناڪ آهي، پر جيڪڏهن اسان جلدي ڪريون ٿا، اسان پئسا واپس وٺي سگهون ٿا ۽ اسان سان گڏ وٺي سگهون ٿا. جيڪڏهن ڪو ماڻهو اڪائونٽ تي جاسوسي ڪري رهيو هو، جيڪو ممڪن ناهي ته ان جي گهٽ بيلنس ڏنو وڃي، انهن کي اهو ڪرڻ جي قابل ٿيڻ گهرجي ان کان اڳ ڪنهن کي معلوم ٿئي.
  
  هوءَ ايندڙ اڪائونٽ ڏانهن هلي وئي، ڏٺائين ته بيلنس اٺ هزار ڊالر هو، ۽ هن کي تسليم ڪرڻو پيو ته اهو طريقو بهتر هو. پر ڪجھ به نه جيئن لکين هن جي توقع هئي. هن جي ڀرسان، دينو خاموش رهيو. هن نقد ورتو ۽، پنهنجي سانس کي پڪڙي، آخري بل کي دٻايو.
  
  ڦٽڪار وجهوس. پندرهن هزار؟
  
  هوءَ باقي بلن کي ڏسڻ لاءِ مجبور ٿي وئي، اٽڪل هڪ لک ٽيهه هزار ڊالرن جي رقم جي پڇاڙيءَ تائين ڪيش آئوٽ ڪري. اهو خراب نه هو، پر اهو نه هو زندگي جي ضمانت واري قسم جي رقم. ان ۾ وقت لڳندو، ۽ هوءَ گهڻي وقت تائين ڳنڍجڻ کان محتاط هئي، پر هينئر تائين سامان جي گهٽتائي ايندڙ قدم کي ضروري بڻائي ڇڏيو.
  
  "بليڪ ميل لاءِ کاڌو،" هن چيو.
  
  "مان ان مان خوش نه آهيان،" ڊينو چيو.
  
  "ان تي منحصر آهي اهو ڪير آهي،" ڪرين نوٽ ڪيو. "۽ هنن ڇا ڪيو. اسان واقعي بڇڙن بدمعاشن کي بي نقاب ڪري سگهون ٿا - شايد ڪجهه نئين ماهر ويب سائيٽ ذريعي - ۽ بحث ڪري سگهون ٿا ته اسان انهن بابت ڇا ڪري سگهون ٿا جيڪي شايد ڪجهه پائونڊ وڃائي سگهن ٿا."
  
  وو پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "ڪجهه ڊالر. وانگا. لعنت، اسان ڪٿان شروع ڪريون؟
  
  نئين فائل ۾ نالن جا ڪيترائي صفحا شامل هئا، جن مان هر هڪ بولڊ ۾ ۽ هڪ فوٽو ۽ تاريخ سان گڏ. ڪرين لسٽ ھيٺ لھي وئي. "صحيح، خير، اهي الفابيٽ جي ترتيب ۾ آهن. گهٽ ۾ گهٽ اهو ڪجهه آهي. ڪا ترجيح؟
  
  "مان ڪنهن به امير ماڻهو کي نٿو سڃاڻان،" ڊينو چيو. "ڪنهن کي بليڪ ميل ڪرڻ جو ذڪر نه ڪرڻ."
  
  "مان انهن مان ڪجهه نالن کي سڃاڻان ٿو،" وو چيو جيئن ڪرين اعتماد سان اي سي پيج ذريعي اسڪرول ڪيو. "مشهور شخصيتون. راندين جا ستارا. ٽي وي پيش ڪندڙ. خدا، هي ويب ماڻهو ڪير هو؟"
  
  "هو ڪير هو؟ ڪرين محسوس ڪيو ته نفرت کي نئين طاقت سان ڀڙڪايو. "هڪ بدترين، خوفناڪ ۽ طاقتور ترين مخلوق جيڪا ڪڏهن جيئري رهي. بڇڙو اوتار، ڌرتي تي هر زندگي کي متاثر ڪرڻ جي قابل.
  
  "مان هن وقت انهن مان ٻن جا نالا ٻڌائي سگهان ٿو،" ڊينو چيو.
  
  "ها، اهو ڪو به ڪري سگهي ٿو. پر اهي بلڪل اهڙي قسم جا گدا آهن جن جي هيٺ اسان رهڻ چاهيون ٿا.
  
  ڪرين هن جي سسٽم جي فائر والز کي چيڪ ڪيو، ڪنهن به شروعاتي ڊيڄاريندڙ نشانين کي ڳولي رهيو آهي ته ڪو ٻيو ڀرسان چوري رهيو هو. ڪا به شيءِ تصور ڪرڻ واري نه هئي، پر هوءَ ايتري بيوقوف نه هئي جو اهو يقين ڪري ته ڪو ٻاهران هن کان وڌيڪ هوشيار ناهي.
  
  "سڄي جڳهه کي چيڪ ڪريو،" هن فليش ڊرائيو کي هٽائيندي چيو. "اسان کي هڪ ڏينهن لاءِ هر شيءِ جي نگراني ڪرڻ جي ضرورت آهي سائيٽ بي کان. پوءِ ڏسنداسين."
  
  
  **
  
  
  اهو سڀ ڪجهه هن جي محتاط تياري جو حصو هو. جيڪڏهن ڪجهه غلط ٿئي ٿو ۽ انهن کي ڏٺو وڃي، گرفتار ڪيو وڃي يا قتل ڪيو وڃي، اهو تياري جي کوٽ سبب نه ٿيندو. ڪرين هر چال کي پنهنجي وڏي هٿيارن ۾ استعمال ڪيو ۽ پنهنجي وسيع عقل جي هر اونس انهن کي بچائڻ لاء.
  
  ۽ منهنجو منصوبو. منهنجو ننڍڙو بدلو.
  
  ڊينو، وو ۽ هوءَ ريگستان ۾ پنهنجو گهر ڇڏي هليا ويا ۽ پاڻ کي هڪ ننڍڙي ٿلهي ۾ ورهائي ڇڏيا، جيڪا کين وچ ۾ ڪٿي به ملي. اهو طريقو ڳولڻ جا هفتا لڳا، پر هڪ دفعو مليو، اهو هڪ مثالي جڳهه بڻجي ويو هڪ بيڪ اپ پناهه لاء. وو چوويهه ڪلاڪ سي سي ٽي وي ذريعي گهر کي ڏسڻ ۾ گذاريا. ڪرين ۽ ڊينو لاس اينجلس ڏانهن ڊوڙيا، رقم جو ذخيرو ڪڍي ڇڏيو ۽ جيڪو ڪجهه ڇڏي ويو هو، ان کي ٻين هنڌن تي رکي، وقتي طور تي هن جي نيٽ ورڪ جي فائر والز، انهن جي اعتبار ۽ رياست ۾ اهي هئا. وقت ۽ وقت وري هوءَ ڪا نشاني نه ڏٺي ته اهو ڪنهن به طريقي سان آزمايو ويو هو.
  
  بهرحال، طريقي سان ۽ احتياط سان؛ اهو ئي طريقو هو ته اهي آزاد رهي سگهن.
  
  گهر موٽيا ته پورا ٽيهه ڪلاڪ گذري چڪا هئا. ڪجھ وڌيڪ چيڪ ۽ ڪرين وري فليش ڊرائيو سان ڪم ڪرڻ لاءِ تيار ٿي ويو.
  
  "ڇا توهان ڪيمرا چيڪ ڪيا آهن؟ - هن پڇيو.
  
  "ها، بس ڪر".
  
  اهو صرف چند سيڪنڊن ۾ ورتو ۽ پوء، هڪ ڀيرو ٻيهر، هوء نالن جي فهرست ذريعي اسڪرال ڪيو. سي کان پوء، يقينا، ڊي آيو.
  
  Matt Drake لسٽ تي نه هو.
  
  پر SPEAR لاءِ الڳ سيڪشن هو. ڊريڪ جو نالو لسٽ ۾ هو. ائين ئي هو اليسيا ميلز. هيڊن جي ۽ منو ڪنيماڪا هن جي توقع ڪئي هئي. هن برجٽ ميڪينزي کي ڏٺو - ڪو عجب ناهي. لانسليٽ سمٿ؟ هيمم. مائي ڪيٽانو. لورين فاکس. يوگي. دلچسپ ڳالهه اها آهي ته Thorsten Dahl جو ڪو به حوالو نه هو.
  
  پر ڪرين بليڪ جو حوالو هو.
  
  هوءَ هڪ لمحي لاءِ کيس ڏسندي رهي، پوءِ هن کي في الحال نظرانداز ڪرڻ جو فيصلو ڪيو. SPEAR ٽيم سان لاڳاپيل ٻيون لنڪس ۽ پهرين صفحي جي تري ۾ شامل ڪيا ويا هئا Kimberly Crow، سيڪريٽري آف ڊفينس؛ نيڪولس بيل ڏانهن، قيدي؛ ۽ "خاندان/دوست" جي عنوان سان هڪ مڪمل ذيلي مينيو.
  
  لعنت، هي ماڻهو واقعي انهن تي شهر ويو.
  
  ٺيڪ.
  
  پهرين ڪلڪ صرف نالي تي هجڻ گهرجي: Matt Drake.
  
  هن جون نظرون ٽمٽار، لرزش ۽ پوءِ وسيع ٿيڻ لڳيون. هن جون نظرون ويڪريون ويڪرو ٿي ويون.
  
  "مون کي ڀڄايو،" هوءَ ڊڄندي چيو. "اڙي. ڀڄڻ. مان."
  
  
  باب اٺين
  
  
  ميٽ ڊريڪ اتي پهچڻ کان گهڻو اڳ اسٽراسڪ ليبارٽريز جو نشان ڏٺو. ڊيلاس جي ٻاهرئين پاسي، اها اڃا به هڪ ڊگهي عمارت هئي، ۽ ان جو نيرو ۽ اڇو اسٽائل وارو 'S' لوگو لڳل هو. تنهن هوندي به، سندن ڪارون تيزيءَ سان هلي رهيون هيون، ۽ جلد ئي هن ڏٺو ته سڄو علائقو سامهون اچي ويو.
  
  اسٽراسڪ ليبز غير اهم، نرم، ڦيٿي ۾ هڪ لٺ، ۽ اهو، بغير ڪنهن شڪ جي، خيال هو. ان جون ونڊوز ناقابل برداشت هيون، پر گهڻيون هيون. سندس ڪار پارڪ سي سي ٽي وي ڪيمرائن جي ڄار ۾ ڍڪيل هئي، پر اها دنيا هئي. ڪو به ٻڌائي نه سگهيو ته ڪيمرا ڪيتري ترقي يافته هئي يا اهي ڪيتري حد تائين وڌيا. ٿلهي بند کان سواءِ ٻيو ڪو به دروازو نه هو. اتي ڪا به سيڪيورٽي نظر نٿي اچي.
  
  "اڃا تائين ڪو جواب؟" - Dahl پڇيو.
  
  هيڊن هن جي نڪ جي پل کي ڇڪيو. "مئل خاموشي،" هوءَ سڀ ڪجهه چئي رهي هئي.
  
  Drake نظارن جو اڀياس ڪيو. پارڪنگ ايريا عمارت جي چوڌاري L-شڪل هئي، سامهون ۽ اوڀر طرف. اولهه طرف هڪ اونهو، گھاس وارو بند هو. نه باهه. سڄو علائقو کليل منصوبو هو. روڊن جو هڪ نيٽ ورڪ ان جي چوڌاري هليو ويو، ۽ درجنين ننڍيون آفيسون عمارتون، گودام ۽ پٽي مال فوري طور تي ويسٽا ٺاهيا.
  
  "پوليس،" دال چيو.
  
  ڊي پي ڊي آفيسر اڳ ۾ ئي منظر تي موجود هئا، روڊ جي پاسي واري علائقي کان ٻاهر پارڪ. هيڊن پنهنجن ڊرائيورن کي ويجھو پارڪ ڪرڻ لاءِ چيو ۽ ٻاهر نڪري ويو.
  
  ڊريڪ جلدي منهنجي پٺيان لڳو.
  
  "ڪجھ ڏٺو اٿئي؟ ڪجهه؟" هيڊن پڇيو.
  
  ڊگها آفيسر جن جي ٿلهي ٿنڀن سان مٿي ڏٺو. "جيڪو تون ڏسين ٿو اهو اسان وٽ آهي، ميڊم. اسان کي حڪم ڏنو ويو ته مشاهدو ڪيو وڃي ۽ ڪو به عمل نه ڪيو وڃي.
  
  هيڊن لعنت ڪئي. "تنهنڪري اسان کي ڪا به خبر ناهي ته اسان پاڻ کي ڇا ۾ وٺي رهيا آهيون. بس هڪ چريو ماڻهو جو واعدو آهي ته شيون خراب آهن جيئن اهي ٿي سگهن ٿيون."
  
  اليشيا ڪنڌ لوڏيو. "هيلو، نئون ڇا آهي؟"
  
  "جيڪڏهن انهن وٽ هڪ حياتياتي هٿيار يا هڪ حياتياتي اوزار آهي جيڪو خاص طور تي اسان جي فصلن کي تباهه ڪرڻ لاء ٺهيل آهي، پوء اسان وٽ ڪو به اختيار ناهي،" ڊاهل چيو.
  
  "۽ توهان ڪيئن تجويز ڪيو ته اسان اندر وڃون؟"
  
  "اڳتي وڌو،" ڊاهل مسڪرائيندي چيو. "ٻيو ڪو رستو آهي ڇا؟
  
  "اسان لاءِ نه،" ڊرڪ چيو. "ڇا توهان تيار آهيو؟"
  
  "لعنت،" ايليسيا رڙ ڪئي. "مان واقعي اميد ڪريان ٿو ته توهان ٻئي هٿ نه کڻندا."
  
  هيڊن جيڪي شيون گهريون هيون، تن لاءِ پڇيائين ۽ کين ڏئي ڇڏيائين. ڊريڪ پنهنجو گيس ماسڪ ورتو ۽ ان کي لڳايو. ليبارٽري ۾ ڪو به خطرو نه هو.
  
  ڊريڪ پوءِ گھاس واري بند تان ھيٺ لھي ويو ۽ ھيٺان ھڪڙي درياھ جي مٿان ھڪڙي پارڪنگ ايريا ۾ ٽپو ڏنو. تقريباً چاليهه گاڏيون هر طرف پکڙيل هيون، جن ۾ مختلف عمرن ۽ صفائي سٿرائي جا معمولي ڪوريئر هئا. ڪجھ به غير معمولي ناهي. ڊاهل هن جي ڀرسان ڊوڙندو رهيو، اليسيا ۽ مئي هن جي ساڄي پاسي. هو مڪمل تيار هئا ۽ سندن هٿيار به تيار هئا. ڊريڪ کي بدترين توقع هئي، پر هن وقت لاءِ اهو سڀ ڪجهه جيڪو کين سلام ڪري ٿو هڪ خوفناڪ خاموشي هئي.
  
  "ڇا توهان سوچيو ته معلومات ٻين ٽيمن تائين پهچي وئي آهي؟" ڪنيماڪا چوڌاري گھمي ڏٺو. "جيڪڏهن انهن ملڪن مان ڪجهه کي هوا لڳي ته اهڙا حياتياتي هٿيار هتي آهن ۽ هن ليبارٽري ۾ ڪمزور آهن، اسان کي حملي کي منهن ڏئي سگهي ٿو. ۽ اسٽراسڪ فورٽ سل کان تمام گهٽ محفوظ آهي.
  
  "ٻيون ٽيمون؟" لارين ڪميونيڪيٽر ڏانهن ڇڪيندي چيو. "مون کي ڳڻتي آهي ته آرڊر جي رڪارڊنگ بغير پابندين جي نشر ڪئي وئي. ۽ اهو شايد هڪ گندي طوفان مڪمل جھولن ۾ هجي.
  
  ڪنيماڪي جو وات هڪ وڏي دائري ۾ تبديل ٿي ويو. "اوهه".
  
  ڊريڪ ۽ ڊاهل اڳتي وڌيا، گاڏين جي وچ ۾ چالبازيون ڪندي ۽ پنهنجون اکيون سڀني ونڊوز تي رکي. ڪجھ به منتقل نه ٿيو. اندر ڪو به الارم نه لڳو. اهي رستن تي پهتا جيڪي مکيه لابي ڏانهن ويندا هئا ۽ ڏٺائون ته اهي ننڍيون ونڊوز به اونداهي هيون.
  
  "جيڪڏهن مون هتي پهچايو،" ڊاهل چيو. "مان فوري طور تي فرض ڪندس ته اها ڪا عام ليبارٽري نه هئي."
  
  "ها، دوست. اهو هميشه بهتر آهي ته هڪ سٺو ننڍڙو استقبال ڪيو وڃي."
  
  دال دروازي جي ھٿن کي آزمايو ۽ حيران ٿي ڏٺو. "ان لاڪ ٿيل."
  
  ڊريڪ هيڊن جي حڪم ۽ حڪم جو انتظار ڪيو. "وڃ."
  
  هڪ گيس ماسڪ سان هن جي نظر کي محدود ڪري، هن ڏٺو ته ڊاهل دروازن کي وسيع ڪيو ۽ پوء اندر هليو ويو. ڊريڪ دشمنن کي ڳولڻ دوران پنهنجي نئين HK کي برابر ڪيو. پهرين شيءِ جيڪي هنن ڏٺيون هيون، اهي لاش استقباليه ميز جي ويجهو ۽ پويان ڪوريڊور ۾ پيل هئا.
  
  "تيز". ڊاهل پهرين ڏانهن ڊوڙيو، جيڪو ايلسيا سان ڍڪيل هو. مائي ڊوڙندي ٻئي ڏانهن وئي، جنهن کي ڊريڪ ڍڪي ڇڏيو هو. سويڊن جلدي سندس نبض چيڪ ڪيو.
  
  "خدا جو شڪر آهي،" هن چيو. "هوءَ زنده آهي".
  
  "۽ هي به،" مائي تصديق ڪئي ۽ مقتول جي پلک کي مٿي ڪيو. "منهنجو خيال آهي ته هو منشيات جو شڪار هو. سمهڻ واري گيس، يا جيڪو به فينسي اصطلاح اهي ان کي سڏين ٿا.
  
  هيڊن پاڻ سان گڏ هڪ گيس، بخار ۽ فوم ڊيڪٽر کڻي ويو. "ڪجهه اهڙي آهي. غير زهر. موتمار نه. ٿي سگهي ٿو انهن کي سمهڻ لاءِ ڪا روشني؟
  
  "ووڊڪا هڪ هٿيار ۾ تبديل ٿي وئي،" ايليسيا چيو، هن جو آواز ماسڪ کان خراب ٿي ويو. "اهو ڪافي هوندو."
  
  ڪينسي هن ڏانهن ڏٺو، آهستي آهستي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي رهيو هو.
  
  "ڇا ڏسي رهيا آهيو، برجٽ؟"
  
  "چڱو، گهٽ ۾ گهٽ هن ماسڪ سان مان تو کي بغير اڇلائڻ جي ڏسي سگهان ٿو.
  
  هيڊن چيو ته گئس هڪ تيز رفتار، مڪمل ڪوريج گيس هجڻ گهرجي. "انهن اهو ڪيئن ڪيو؟"
  
  "وينٽ،" لورين چيو. "هئٽنگ سسٽم، ايئر ڪنڊيشن، ڪجهه اهڙو. جيتوڻيڪ، شايد، ڪٿي ڪٿي سائنسدان پنهنجن ليبارٽريز ۾ بند ٿيل آهن. سهولت جي قسم کي ڏنو ويو، هر ليبارٽري يا اسٽوريج سهولت کي مکيه نوڊ سان ڳنڍيل نه هوندي.
  
  "ٺيڪ آهي،" هيڊن چيو. "پوءِ ڇو؟ سڄي عملي کي ننڊ ۾ وجهي هنن ڇا حاصل ڪيو؟
  
  هڪ نئون آواز سندن گفتگو ۾ داخل ٿيو، ڪميونيڪيشن سسٽم ذريعي نه، پر ڪنهن اهڙي لائوڊ اسپيڪر سسٽم ذريعي، جيڪو شايد سڄي عمارت کي ڍڪي ڇڏيو هو.
  
  "ڇا توهان هتي آهيو؟ باقي بابت ڇا؟ چڱو. پوءِ اسان ٻارهن سيڪنڊن ۾ شروع ڪري سگهون ٿا.
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان ڦري، دروازي کي ڏسندو رهيو. لورين جو آواز ڪميونيڪٽر جي وچ ۾ طوفان جي لهر وانگر پکڙجي ويو.
  
  "اسان ويجھا ٿي رهيا آهيون! مان سمجهان ٿو اسرائيلي. اچو ته هن وقت ٽوڙيو. ۽ سويڊن!"
  
  "جيڪڏهن ڪڏهن ڪا اهڙي جاءِ هجي جتي بندوق جي ويڙهه نه ٿي هجي..." ايليسيا اشارو ڪندي چيو.
  
  شوٽنگ شروع ٿي چڪي آهي؛ ڊالس پوليس کي ڪو شڪ نه هو ته گھاٽن جي پيچري تي. ان جي باوجود، حملو ناقابل یقین حد تائين جلدي ٿيو. ڊريڪ اڳي ئي دالان کان هيٺ هلي رهيو هو ۽ پنهنجي ڪميونيڪيٽر سان ڳنڍي رهيو هو، هڪ ايمرجنسي شٽ ڊائون ڪوڊ جي درخواست ڪري ٿو جيڪو اڪثر اندروني دروازن کي کوليندو. ان وقت، دروازن جي پهرين قطار جي پويان ونڊوز جي هڪ وڏي قطار ڌماڪو ٿي، دستي بم جلدي ٽرپل گليزنگ کي تباهه ڪري ڇڏيو. ڊريڪ ڏٺو ته ريزر جي تيز ڌماڪيدار ڌماڪيدار، نه روڪي سگهڻ واري لهر ۾، ڪمري ۾ پکڙجي وئي. شارڊز هر سطح تي جڙيل آهن. اندروني ورهاڱي ۽ آفيس جون ونڊوز به ڀڃي يا ٻڏل آهن. ڊريڪ بندوق کي دروازي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  لارين جو آواز: "ٻه، ٽي، پنج، اٺ، ست."
  
  هن تڪڙو تڪڙو ڪوڊ داخل ڪيو، پوء ان جي ذريعي ڀڄي ويو، باقي ٽيم جي پٺيان. هر طرف لاش هئا، ننڊ جي گيس جي ڪري بيهوش ٿي ويا هئا.
  
  "ڇا اهو اسان لاءِ محفوظ آهي ته اسان جا ماسڪ لاهڻ؟ هن پڇيو.
  
  هيڊن هوا جي معيار جي نگراني ڪئي. "مان ان جي سفارش نه ٿو ڪريان. ها، اهو هاڻي واضح آهي، پر جيڪو به گئس متعارف ڪرايو اهو ٻيهر ڪري سگهي ٿو.
  
  "بدترين سان،" Dahl شامل ڪيو.
  
  "ڦٽڪار وجهوس".
  
  ڊريڪ فائرنگ ڪئي جڏهن هن نقاب پوش شخصيتن کي داخل ٿيندي ڏٺو. هڪ ئي وقت پنج، تنهنڪري اهي شايد روسي هئا، پاڻ کي پنهنجن گولين کان آزاد ڪري رهيا هئا ۽ پرواه نه ڪندا هئا ته انهن کي رستي ۾ ڪنهن کي نقصان پهچايو. ڊريڪ هڪ کي ويسٽ تي ماريو، باقي ڀڄي ويا.
  
  "منهنجو خيال آهي ته اسان اعتماد سان چئي سگهون ٿا ته روسي ٽيم حڪومتي پابندين هيٺ ناهي. ڪابه حڪومت پنهنجي صحيح ذهن ۾ هن سان متفق نه ٿيندي.
  
  ڪنيما مسڪرايو. "اسان هتي روسي ڳالهائي رهيا آهيون، دوست. چوڻ مشڪل".
  
  "۽ جيڪڏهن اهي سوچيو ته اهي ان سان ڀڄي سگهن ٿا،" ڪيزي چيو. "اسرائيلي پڻ."
  
  ڊريڪ ٽيبل جي پويان پناهه ورتي. آفيسن جي هن اندروني ليبارينٿ جي چوگرد پارشنز تمام سٺيون هيون. انهن کي حرڪت جاري رکڻ گهرجي.
  
  هن ايلسيا ۽ مئي ڏانهن اشارو ڪيو جيئن هو گذري ويو. "لورين،" هن چيو. "ڇا اسان ڄاڻون ٿا ته حياتياتي هٿيار ڪٿي آهن؟"
  
  "اڃا نه. پر معلومات اچي رهي آهي.
  
  ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. قاتل بيوروڪريٽس شايد زندگين جي قيمت کي آمدني جي مقابلي ۾ وزن ڪيو. هيڊن ماضي کي ڌڪي ڇڏيو. "اوندهه وڃو،" هن چيو. "پوءِ ائين ٿيندو.
  
  روسي گهرو آفيسن تي فائرنگ ڪئي. گوليون فائبر گلاس جي چمڙي ذريعي ڦاٽي پيون، جنهن سبب پينل ٽٽڻ لڳا ۽ ايلومينيم جا اسٽڊ هر هنڌ اڏامي ويا. ڊريڪ پنهنجو مٿو نه وڌايو. هيڊن اڳتي وڌيو.
  
  ڊريڪ ملبي جي وچ ۾ ڏٺو. "مان انهن تي پنهنجون نظرون حاصل نه ڪري سگهان."
  
  Dahl هڪ مختلف نقطي نظر کان ويٺو. "مان ڪري سگهان ٿو". هن فائر ڪيو؛ ماڻهو ڪري پيو، پر ڊاهل پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "باسڻ. اڃا پنج مضبوط."
  
  لورين ڪال ختم ڪئي. "بس معلومات جو هڪ ٽڪرو، ماڻهو. اهو حڪم جيڪو سليپر ايجنٽ کي آزاد ڪيو اهو ضرور عمارت جي اندر کان آيو هو.
  
  "سمجهيو،" هيڊن چيو. "لارين، ڪٿي آهن سويڊن؟
  
  خاموشي، پوءِ: "جنهن رستي کان اهي اندر آيا، مان چوندس بلڊنگ جي ٻئي پاسي کان، سڌو اوهان ڏانهن.
  
  "لعنت، پوءِ اسان کي پهرين مرڪزي نقطي تي وڃڻو پوندو. فرض ڪيو ته اهو رستو هيٺئين سطح ڏانهن آهي، لارين؟
  
  "ها، پر اسان کي خبر ناهي ته حياتياتي هٿيار اڃا تائين ڪٿي آهن."
  
  "هي هيٺ آهي،" هيڊن چيو. "انهن کي بيوقوف ٿيڻو پوندو ان کي ڪٿي به ذخيرو ڪرڻ لاء."
  
  ڊرڪ ڊاهل ڏانهن اشارو ڪيو. "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "ضرور. پر جيئن توهان اڳ ۾ چيو، ڪنهن به حڪومت هن حملي جي اجازت نه ڏني هئي.
  
  "هاڻي توهان سوچيو ته سويڊن آزاديء سان ڪم ڪيو؟"
  
  ڊاهل ڀاڪر پائي، پر ڪجهه به نه چيو. انهي نقطي تي، ڪجهه به ممڪن هو، ۽ نئين وحي ته آرڊر اڃا تائين آپريشن ۾ ٿي سگهي ٿو، جديد انفراسٽرڪچر کي اپڊيٽ ڪيو، پڻ سڄي صفحي تي سوالن جا نشان رکيا. اهي اسان کان ڪيترا قدم اڳتي آهن؟
  
  ۽ چوٿين؟ جيڪڏهن بک نه لڳي ته موت اچي ويندو!
  
  ڊريڪ مٿي ڦري وئي. ڪنيماڪا آفيس جي پري واري پاسي هليو ويو ۽ پاڻ کي ٻاهرئين ڀت سان دٻائي، سمٿ جي پٺيان جيئن اهي اندرئين مرڪز تي گڏ ٿيا. هيڊن، مائي ۽ يورگي ساڄي وچ ۾ هليا ويا. ڊريڪ روس کي زمين تي پنڻ لاءِ شاٽ کان پوءِ فائرنگ ڪئي. ڪينزي انهن جي وچ ۾ پستول کي هٿ ۾ کنيو، پر ان جي باوجود به بي رحم نظر آيو. غريب ڇوڪريءَ کي پنهنجو ڪتو ياد اچي ويو.
  
  ڊريڪ اوپن پلان آفيس واري علائقي جي پڇاڙيءَ تي پهتو. هيڊن اڳ ۾ ئي اتي موجود هو، چوڌاري کليل جاءِ ڏسي رهي هئي جيڪا لفٽ جي ڪناري ڏانهن ويندي هئي ۽ ان کان اڳتي آفيسن جو هڪ ٻيو وڏو علائقو. اُتي سئيڊن وارا به ھئا.
  
  "مون کي توهان کي خراب خبر ڏيڻ کان نفرت آهي،" لورين انهن جي ڪنن ۾ چيو. "پر اسرائيلين پڻ صرف هڪ پيش رفت ڪئي. هي جنگ جو ميدان آهي. تون خوش قسمت آهين ته اتي آهين. "
  
  هاڻي ڪينسي واپس آئي آهي. "مون کي شديد شڪ آهي ته اسرائيلين کي حڪومت جي حمايت حاصل آهي. پر مان سمجهان ٿو ته اهي خاص قوتون آهن. ڇا توهان وٽ ڪو سهارو ناهي؟"
  
  "منهنجي رستي تي. ان سان ڀريل ٻيڙي. مون کي خبر ناهي ته اهي ٽيمون بعد ۾ ان مان نڪرڻ جي ڪهڙي اميد رکن ٿيون.
  
  "تون ان ڳالهه تي يقين نه ڪندين،" ڪيني چيو. "هميشه هڪ طريقو آهي. توهان کي هتي متاثرين کي محفوظ رکڻ شروع ڪرڻ جي ضرورت آهي. انهن کي اها مدد ڏيڻ جي ضرورت آهي جيڪا انهن جي ضرورت آهي.
  
  هيڊن واپس آيو آهي. "معاف ڪجو، مان اڃا تائين ان سان متفق نه ٿي سگهان. اسان کي خبر ناهي ته اسان ڇا سان معاملو ڪري رهيا آهيون. اسان کي خبر ناهي ته آرڊر ڪجهه وڌيڪ خطرناڪ جاري ڪري سگهي ٿو.
  
  "ڇا اهو انهن کي ٻاهر ڪڍڻ جو هڪ سبب ناهي؟"
  
  "آرڊر شايد اسان کي اهو ڪرڻ چاهي ٿو. دروازو کوليو".
  
  "مم، دوست،" اليسيا چيو. "ڪجهه بيوقوف اڳ ۾ ئي ونڊوز کوليو آهي."
  
  هيڊن ان بابت سوچيو. "لعنت، تون صحيح ٿو چوين، پر اهو صرف ان کي وڌيڪ خراب ڪري ٿو. ڇا جيڪڏهن آرڊر جي چال ڊلاس ۾ ڪجهه خطرناڪ شيءِ ڇڏڻ آهي؟
  
  ڊريڪ لفٽ ڏانهن ڏٺو. "اسان کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ته بايو ويپن ڪٿي آهي."
  
  روسي فوج تي گوليون ڦاٽي، ان کي مختلف پينلن مان ٺهيل "پيپيئر مچ" ۾ تبديل ڪري ڇڏيو. اسٽيشنري هوا ۾ اڏامي وئي: پنسلن جو هڪ سيٽ، هڪ ٽيليفون، ڪاغذ جو سڄو اسٽيڪ.
  
  ٽيم اچي وئي آهي.
  
  لورين جو آواز مشڪل سان ٻڌڻ ۾ آيو. "ذيلي سطح چار، ليبارٽري 7. اھو اھو آھي جتي اھو آھي. جلدي ڪريو!"
  
  
  باب انويهين
  
  
  لفٽ جي قطار کي سويڊن جي خلاف ڍال جي طور تي استعمال ڪندي، اسپيئر ٽيم روسين تي مسلسل فائر جاري رکيو جيئن اهي اسٽيل جي دروازن ڏانهن ڊوڙندا رهيا. هيڊن ۽ جارگي کي آزاد ڪيو ويو جڏهن ته ڪنيماڪا ۽ سمٿ سويڊن جي نگراني ڪئي ۽ باقي ٽيم روسين تي ڌيان ڏنو.
  
  هيڊن SL4 ليبل ٿيل بٽڻ کي دٻايو.
  
  لفٽ جي گھنٽي وڄي ته زوردار فائرنگ سبب آواز گم ٿي ويو. ڊريڪ ڊڪ ڪيو، پر دشمن اڃا تائين فائر ڪرڻ ۽ اڳتي وڌڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو، ميز جي چوڌاري ميز جي چوڌاري ڦري ٿو ۽ انهن جي پويان ڍڪڻ لاء مضبوط شيون استعمال ڪندي. تنهن هوندي به، هڪ شخص پنهنجي مٿي ۾ گولي سان ڪري پيو. ٻيو درد ۾ رڙيون ڪري رهيو هو جيئن هن کي پرن هئي، ۽ ٻئي کي ٽنگ ۾ گولي ڏني وئي هئي. تنهن هوندي به، اهي آيا.
  
  ڌاتوءَ جي دروازن مٿان روشنيون چمڪيون ۽ پوءِ اُهي کليل ٿي ويا. هيڊن ٽپو ڏنو ۽ باقي ٽيم پٺيان. اھو انھن لاءِ مشڪل ھو، پر انھن ان کي پورو ڪيو.
  
  ڊريڪ کي ڊاهل جي خلاف دٻايو ويو، انهن جي وچ ۾ هانگ ڪانگر.
  
  ايلسيا پنهنجي ٿلهي کي پنهنجي پٺيءَ تي رکي ڇڏيو. "منهنجي پويان ڪير آهي؟ ويندڙ آڱرين سان؟
  
  "اھو مان آھيان". ڪينزي ڇرڪ ڀريو جيئن تنگ جاءِ انهن کي اندر نچندي وئي، حرڪت جي ڪا به گنجائش نه ڇڏي جيئن ان جي رفتار چوٿين سطح تائين وڌي وئي. "پر منهنجا هٿ منهنجي ڳچيءَ ۾ ڦاٿل آهن. حيرت انگيز طور تي، منهنجون آڱريون پڻ اتي آهن. هوءَ انهن کي جهليو.
  
  اليسيا حرڪت محسوس ڪئي. "چڱو، ڪنهن منهنجي ڳچيءَ تي ڪا شيءِ پڪڙي ڇڏي آهي. ۽ اهو هڪ ڪيلو ناهي.
  
  "ها، اهو ضرور مون کي هوندو،" يوگي چيو. "خير، هي منهنجي بندوق آهي."
  
  اليسيا هڪ ابرو مٿي ڪيو. "توهان جي بندوق، صحيح؟"
  
  "منهنجي بندوق. منهنجي بندوق، منهنجو مطلب اهو آهي."
  
  "ڇا اهو مڪمل طور تي چارج ڪيو ويو آهي؟"
  
  "اليشيا..." ڊرڪ خبردار ڪيو.
  
  "مم، ها، اهو ڪيئن هجڻ گهرجي."
  
  "ته پوءِ بهتر نه هلان. اسان نٿا چاهيون ته اهو هاڻي اهڙي محدود جڳهه ۾ ڪم ڪري، ڇا اسان؟
  
  خوشقسمتيءَ سان، جيئن ڪينسي لڳي رهيو هو ته هوءَ هڪ بيوقوف جواب ڏيڻ واري هئي، لفٽ بند ٿي وئي ۽ اچڻ جو آواز ڪيائين. دروازا کوليا ويا ۽ ٽيم عملي طور تي ٻاهر نڪري ويو. ڊريڪ هڪ نشاني لاءِ ڀتين کي اسڪين ڪيو. يقينا، اتي ڪجھ به نه هو.
  
  "ليب 7 ڪٿي آهي؟"
  
  "ساڄي موڙ، ٽيون دروازي سان گڏ،" لورين چيو.
  
  "ڪامل".
  
  ڊاهل اڳتي وڌيو، اڃا به محتاط، پر پراعتماد نظر اچي رهيو هو. خطرو گهڻو ڪري وڏو هو، پر ڊرڪ ڪڏهن به هڪ لمحي لاءِ نه وساريو ته اهي هتي هئا. آخري فيصلي جو حڪم. هنن ٻيو ڇا پلان ڪيو آهي؟
  
  يرگيءَ پنهنجو نقاب لاٿو، هوا لاءِ گسائي. ڪينسي شامل ٿي، ضابطن کي ٽوڙيندي، ۽ پوءِ سمٿ ان جي پيروي ڪئي، هيڊن کي خالي نظر ڏنائين جيئن هن لاچاريءَ سان پنهنجا هٿ مٿي اڇلايا.
  
  "باغي،" ڊاهل اڳتي وڌندي چيو.
  
  "مان بدمعاش چوندس،" ڪنزي چيو. "بهتر آواز."
  
  هوءَ هن جي ڀرسان بيٺي.
  
  "جيڪڏهن مان ايترو سٺو نظم و ضبط نه هجان ها، ته مان توهان سان شامل ٿي وڃان ها."
  
  "پريشان نه ٿي. اسان ان تي ڪم ڪري سگهون ٿا."
  
  ڊريڪ کيس پوئتي ڌڪي ڇڏيو. "توکي خبر آهي ته هو پرائيويٽ اسڪول ويو هو، ڇا تون نه، ڪنز؟ تون ڪڏهن به هن کي ٽوڙي نه سگهندين."
  
  "موساد جا پنهنجا طريقا آهن."
  
  دهل پنهنجي ڪلهي تي ڏٺو. "ڇا توهان ٻئي چپ ڪندا؟ مان ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان."
  
  "ڏس منهنجو مطلب ڇا آهي؟ ڊريڪ چيو.
  
  "ڪهڙي تي ڌيان ڏيڻ؟" عليشيا پڇيو. "نمبر هڪ کان چار؟"
  
  "اسان هتي آهيون،" ڊاهل چيو. "ليبارٽري 7".
  
  "ڇا تون هر شيءِ جو حساب پاڻ ڪندين، تورستي؟ انتظار ڪريو، مان سمجهان ٿو ته مون وٽ هڪ اسٽيڪر آهي.
  
  هيڊن اڳتي وڌيو. "تشکيل، ماڻهو. پُٺتي ڏس. ٻنهي پاسن تي لفٽ لاء ٻاهر ڏسو. مون کي فون تي لورن جي ضرورت آهي مون کي بايو ويپن سان ڳنڍڻ لاءِ، ۽ مون کي محفوظ رهڻ لاءِ ليب جي ضرورت آهي. ڇا توهان سوچيو ٿا ته توهان اهو ڪري سگهو ٿا؟"
  
  بغير ڪنهن وقفي جي، اهي منتشر ٿي ويا ۽ پنهنجون پوزيشنون ورتيون. ڊريڪ ۽ هيڊن کي پاڻ ئي ليبارٽري ۾ داخل ٿيڻو پيو. اهي پهرين ٻاهرئين آفيس ۾ داخل ٿيا، جيڪا سامان سان ڀريل هئي، هر دستياب سطح هر قسم جي اوزارن سان ڍڪيل هئي. ڊرڪ کي ڪا به خبر نه هئي ته اهي ڇا آهن، پر اهي اهم ۽ قيمتي نظر اچن ٿا.
  
  شيشي جي ڀت جي پويان هڪ اندروني، محفوظ ڪمرو هو.
  
  "لورين،" هن چيو. "ليبارٽري 7 ٻن ڪمرن تي مشتمل آهي. خارجي ۽ اندروني. گهرو امڪان هڪ ڪيميائي ڪنٽرول روم آهي جنهن کي سيل ڪري سگهجي ٿو ۽ آزاد ڪري سگهجي ٿو.
  
  ڪجھ به نه. رابطو منقطع ٿي ويو.
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن ڏٺو. "ڇا-"
  
  "معاف ڪجو، Matt. هيڊن. ليبارٽريون هميشه فريڪوئنسي شيلڊ هونديون آهن، تنهن ڪري سگنل اندر ۽ ٻاهر نه ٿا اچن. ليب 7 باقي سهولت کان مختلف سطح تي آهي، ۽ اضافي سيڪيورٽي کي غير فعال ڪرڻ ۾ اسان کي ڪجهه وقت لڳي ويو.
  
  "پريشان نه ٿيو،" هيڊن چيو. "ڪيڏانهن وڃڻو آهي؟
  
  "اندر جو ڪمرو. اتي هڪ شيشي جي ڪابينا هجڻ گهرجي. هي ڏسين ٿو؟"
  
  ڊريڪ وڏي شيشي جي ڀت ڏانهن وڌيو. "ها. بلڪل پري ڪنڊ ۾".
  
  "حياتياتي هٿيار واضح طور تي هٿيارن وانگر نه آهن. اهو هڪ ڪافي فلاسڪ جي سائيز جي باري ۾ هڪ canister ۾ محفوظ ڪيو وڃي. اهو ڪوڊ PD777 ذريعي سڃاڻي سگهجي ٿو. سمجھيو؟"
  
  "سمجهيو". هو دروازي جي ڪوڊ پينل ڏانهن ويو ۽ اوور رائڊ ڪوڊ ۾ ڇڪيو. "ڪجهه به نه". هن ساهه کنيو. "ڇا ھن ڪمري ۾ ڪو ٻيو ڪوڊ آھي؟"
  
  "مون کي معلوم ڪرڻ ڏيو. مسئلو اهو آهي ته سڀئي باس، ٽيڪنيشن ۽ ليبارٽري اسسٽنٽ توهان سان گڏ سمهي رهيا آهن.
  
  "روسي، سويڊن ۽ اسرائيلين جو ذڪر نه ڪرڻ. جلدي ڪريو".
  
  ڊريڪ ٻڌو جيئن هيڊن ٽيم سان صلاح ڪئي. هر شيءِ خاموش هئي، ايتري قدر جو. سمٿ پوءِ پنهنجي ڪمن ذريعي وڌيو.
  
  "اڀرندي ڏاڪڻين تي هلڻ. هتي اهي اچن ٿا!"
  
  "مون الهندي طرف حرڪت معلوم ڪئي ،" مئي ٻڌايو. "جلدي ڪريو".
  
  "اهي لفٽ رکو،" هيڊن چيو. "اسان کي انهن جي تمام جلد ضرورت پوندي."
  
  ڊريڪ شيشي ذريعي شوٽنگ ڪرڻ بابت سوچيو. ڪو شڪ ناهي ته اهو بلٽ پروف ۽ ممڪن طور تي خطرناڪ هوندو. ٻاهرئين ڪمري ۾ ٽيسٽ ٽيوبن ۽ ڪنسٽرن سان ڀريل شيشي جون ڪيبنٽون به هيون جن ۾ ڪي به زهر شامل ٿي سگهن ٿا.
  
  لارين هڪ نئون ڪوڊ چمڪيو. ڊريڪ هن کي ڌڪ هنيو. دروازو کُلي پيو. ھو ڊوڙي ڪمري جي ڏور ڇيڙي تي ويو، الماري کولي ۽ ڪنستر ڳولڻ لڳو. هيڊن پوئتي رهجي ويو. انهن جي پٺي کي ڍڪڻ دوران، هر ٽيم ميمبر ايندڙ هڪ کي نظر ۾ رکي ٿو.
  
  ڊريڪ ڪنسٽر کان پوءِ کنستر مان گذريو. هر هڪ تي ڪارا، ڳاڙها اکر ۽ انگ اکر هئا، ۽ اهي بي ترتيب هئا. هڪ منٽ گذري ويو. سمٿ سيڙهه کي کوليو، ۽ مئي ڪجهه سيڪنڊن بعد ائين ئي ڪيو. انهن تي حملو ڪيو ويو، دعا ڪئي ته ڪو به بيوقوف نه هجي ها ته جنگ ۾ گرنيڊ موڪلڻ لاء.
  
  "سمجھيو!
  
  هن ڪنٽينر کنيو، اڌ سيڪنڊ کان پوءِ ياد آيو ته ان ۾ هڪ حياتياتي هٿيار موجود آهي جيڪو گهٽ ۾ گهٽ آمريڪا کي تباهه ڪري سگهي ٿو، ۽ ان کي پنهنجي هٿ هيٺ لڪايو. "وڃڻ جو وقت آهي".
  
  جيئن هڪ، همراه، اهي پوئتي هٽڻ لڳا. مئي ۽ سمٿ ڏاڪڻيون ڍڪي ڇڏيون، جيستائين ڊريڪ ۽ هيڊن دالان ۾ پهچي ويا، ۽ پوءِ يورگي ۽ ڊال انهن کي ڍڪي ڇڏيو. مي ۽ سمٿ جلدي پوئتي هٽي ويا جيئن اليسيا لفٽ جو بٽڻ دٻايو.
  
  دروازا فوري طور تي کليل هئا.
  
  "تيز!" - مائي رڙ ڪئي، جلدي ڪنڊ جي چوڌاري ظاهر ٿيو. "اهي مون کان ڪجهه سيڪنڊن جي پويان آهن."
  
  هوءَ واپس فائر ڪري، انهن کي زمين ڏانهن ڇڪيندي هئي.
  
  سمٿ هڪ ٻيو رستو اختيار ڪيو، جيڪو هاڻي ڊاهل سان ڍڪيل آهي، ٻئي ڄڻا دروازن ڏانهن پوئتي ٿي رهيا آهن.
  
  ۽ پوءِ الارم وڄڻ شروع ٿي ويا، هڪ طاقتور هارن جهڙو گجگوڙ جيڪو ڪنن کي ڀرجي ويو ۽ هوش کي اوور ڊرائيو ۾ موڪلي ڇڏيو.
  
  "هي الاءِ ڇا آهي؟ ڊريڪ رڙ ڪئي.
  
  "نه. اڙي نه!" لورين رڙ ڪئي. "هتان نڪري وڃ. ھاڻي اتان نڪري وڃ! انهن صرف سسٽم ۾ ڪجهه جاري ڪيو. هوءَ رڪجي وئي. "او منهنجا خدا... اها سارين آهي.
  
  اهو اڳي ئي دالان جي ڇت ۽ لفٽ جي پاسي واري وينٽس مان وهي رهيو هو.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  ڊريڪ، سارين جي نالي تي خوف جي ابتدائي لهر کي دٻائي ڇڏيو. هن کي خبر هئي ته اها موتمار هئي. مون کي خبر هئي ته ان کي وڏي تباهي جو هٿيار سمجهيو ويندو هو. هن کي خبر هئي ته سمٿ، يوگي ۽ ڪينزي پنهنجا نقاب لاهي ڇڏيا هئا.
  
  ۽ هن ڏٺو ته جنهن کي چيو ويندو هو هڪ بي رنگ، بي بوءَ وارو مائع وهڪرن مان نڪرندو آهي.
  
  "مون کي ڪڏهن به شڪ نه هو ته هنن هتي سارين کي ذخيرو ڪيو آهي. هيڊن يوگي تي حملو ڪيو. "پر هي..." هن سندس نقاب پڪڙي ورتو.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته تقريباً هر شيءِ هٿرادو ٿي سگهي ٿي، انجنيئري ٿي سگهي ٿي، يا وري وري به تصور ڪري سگهجي ٿي. رڳو حد تخيل هئي. مائع اعصاب ايجنٽ لامحدود لچڪدار هو. هاڻي هو پنهنجي پوري طاقت سان ڪينزيءَ ڏانهن ڊوڙي رهيو هو، پر هن ڏٺو ته اليشيا ۽ مئي اڳ ۾ ئي اتي موجود هئا. اسرائيلي عورت ماسڪ پائي رهي هئي، پر هن جون اکيون اڳ ئي بند هيون ۽ هن جو جسم لنگڙو هو.
  
  سارين هڪ کان ڏهن منٽن ۾ ماري سگهي ٿو، خوراک جي لحاظ کان.
  
  "نه،" ڊرڪ چيو. "نه نه نه".
  
  سمٿ لفٽ جي پاسي کان هيٺ لهي ويو، اڳ ۾ ئي بي هوش، ان کان اڳ جو ڊاهل پنهنجي منهن تي مڪمل طور تي نقاب ڇڪڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو.
  
  لفٽ تيز ٿي، واپس پهرين منزل تي پهتي.
  
  "اسان کي ڇا ڪرڻ گهرجي؟" هيڊن ڪمرن مٿان رڙ ڪئي. "انهن وٽ ڪيترو وقت آهي؟"
  
  "WHO؟" لارين قدرتي طور جواب ڏنو. "ڪنهن کي ڏک ٿيو؟
  
  "بس هڪ لات ليب چوٿون يا ڊاڪٽر ڳوليو ۽ اسان کي ٻڌايو ته ڇا ڪجي!"
  
  ڪنيماڪا سمٿ کي پنهنجي ڪلهي تي جهليو جيئن دروازو کُلي پيو. ڊريڪ هن کي ڊوڙندو ڏٺو، پوءِ پهريون ڀيرو اندر آيو، ڄاڻي ٿو ته هوائين شايد انتظار ۾ ويٺل سويڊن، روسين ۽ اسرائيلين کي وساري ڇڏيو هو. هن فوري طور تي ڏٺو ته ڇا ظاھر ٿي ويو آھي ٻاڦ وانگر تمام اعلي سطحي ويرن مان نڪرندي آھي. هن جي دل ٻڏي وئي. "اهو هتي پڻ جاري ڪيو ويو آهي."
  
  "سڄو ڪمپليڪس،" لورين چيو. "مون وٽ هتي هڪ ليبارٽري ٽيڪنيشن آهي.
  
  "مون کي هن جي ضرورت ناهي،" ڪنيماڪا ساهه کنيو. "اسان کي ايٽروپين جي ضرورت آهي. هي لات atropine ڪٿي آهي؟
  
  ليڪ تي هڪ نئون آواز آيو. "ڪيترا ماڻهو متاثر ٿيا آهن؟ ۽ ڪهڙي سطح تي؟"
  
  ڊريڪ علائقي کي اسڪين ڪيو ۽ ڍڪڻ لاء ڀڄي ويو، سندس هٿيار جو مقصد. اليسيا هن جي حمايت ڪئي. اڳتي وڌڻ انهن کي روڪي ڇڏيو.
  
  "ان سان گڏ دوزخ ڏانهن!" هيڊن روئي رهيو هو. "اسان جا پنهنجا ٽي ۽ درجنين ماڻهو اڳ ۾ ئي ليبارٽري ۾ بي هوش آهن. توهان کي هتي تري سان گڏ اچڻ گهرجي، ۽ توهان کي اهو هاڻي ڪرڻ گهرجي!
  
  "سارين موتمار آهي،" ماڻهو چيو. "پر مارڻ ۾ هڪ ڪلاڪ لڳي سگهي ٿو. اسان صحيح رستي تي آهيون، مون تي يقين رکو. اسان ان لاءِ تيار هئاسين. مون کي ٻڌايو، ڇا متاثرين کي سانس وٺڻ ۾ مشڪل آهي؟
  
  ڊريڪ پوئتي ڏٺو. هيڊن کي جانچڻ لاء هڪ لمحو ورتو. "ها،" هن ڳلي ۾ لڙڪ لاهي چيو. "ها هي آهي".
  
  ڊريڪ ڏٺو ته ڊال ڪينزي ڏانهن وڌي رهيو آهي، هن کي نرميءَ سان ايليسيا کان پري ڪري، هن کي پنهنجي ٻانهن ۾ جهليائين. هن سڌو ڪنيماڪا ڏانهن ڏٺو. ٻيو ڪو به نه. ٻيو ڪٿي به نه. دنيا غائب ٿي وئي، ۽ سويڊن جي ضمير تي صرف هڪ شيء رهي.
  
  "منو. اسان کي ڇا ڪرڻ گهرجي؟"
  
  وڏي هوائي اڏي وئي. "ايٽروپين ۽ آٽو-انجيڪٽر."
  
  آواز هڪدم جواب ڏنو. "ميڊيڪل بيز هر منزل تي واقع آهن. هر دٻي ۾ ڪيترن ئي antidotes تي مشتمل آهي، ۽ atropine انهن مان هڪ آهي. اتي توهان کي خودڪار injectors به ملندا. بس ان کي ران جي عضلات ۾ لٺ."
  
  "مون کي خبر آهي ته ڇا ڪجي!"
  
  ڊريڪ ٽيڪنيشين جو انتظار ڪندو رهيو ته ڪنيماڪا کي ٻڌائي ته ڪيڏانهن وڃڻو آهي، پوءِ هو پهريان ويو. نه چُپ چُڪندڙ، نه ميز تي چُپ ڪرڻ؛ هن ڀيري اهي سر ڪڍي رهيا هئا، انهن جي زوال دوستن جي حمايت ڪندي، ڪنهن به بيوقوف قوم کي چيلينج ڪري رهيا هئا ته اهي انهن کي کڻڻ لاء ڪافي آهن. فرش اڃا به لاشن سان ڀريل هو، بس هاڻي اهي ننڊ جا لاش ڪرڙيا پيا هئا، درد جي عذاب ۾ مبتلا هئا، ڪي ته اڳ ۾ ئي ٿڙڪي رهيا هئا.
  
  داخلا جا دروازا تباهه ٿي ويا. ماسڪ ۽ سوٽ ۾ مرد اندر داخل ٿيا.
  
  ڊريڪ پنهنجي ڪرسيءَ کي هڪ طرف لاٿو ۽ پوءِ ڪمري جي هڪ ڪنڊ ۾ موجود ميڊيڪل بي کي ڏٺو. هو ڊوڙي ويو. ساڄي پاسي روسي جو لاش رکيل هو، جيڪو ڪيلر ۾ ملبوس هو، جنهن تي هنن گوليون هنيون هيون. هن جي ڀرسان ٻه ٻيا بيٺا هئا؛ اهي ڪاوڙيا ۽ مري ويا. سارين انهن کي به سخت ڌڪ هنيو. ڪيميائي ڇڏڻ کي مؤثر طور تي جنگ کي روڪيو ويو ۽ SPIR اڃا تائين حياتياتي هٿيار هو.
  
  هيڊن بغير ڪنهن هٿيار جي هٿن ۾ اڳتي وڌيو ۽ دروازو کوليو ميڊيڪل بي ڏانهن. اندر، انهن جي سامهون چمڪندڙ مائع سان ڀريل هڪ درجن ايمپول بيٺا هئا. اهي واضح طور تي نشان لڳل هئا، ۽ ڪنيماڪا ايٽروپين تي چيل؛ مائي آٽو انجيڪٽر ڪڍي ان کي ڀريو. ڪنيماڪا سمٿ جي منهن ۾ سُئي ڦاسائي صرف چند سيڪنڊن کان اڳ ڊال ڪينزي سان ائين ڪيو. ايلسيا ۽ مائي يورگي سان معاملو ڪيو، ۽ پوءِ ٽيم ٿلهي، ٿڪل، بي حس، خوفزده ٿي وئي ته اها اميد جيڪا هنن جي دلين ۾ ڀرجي وئي هئي، هاڻي بيحد مايوس ٿي لڳي.
  
  منٽ گذري ويا. ڊريڪ ڪنيماڪا ڏانهن رخ ڪيو. "هاڻي ڇا پيو ٿئي؟
  
  "خير، ايٽروپين سارين جي اثرن کي روڪي ٿو. انهن کي ڦرڻو پوندو".
  
  "سائيڊ اثرات لاءِ ڏسو،" ٽيڪنيشن چيو. "بنيادي طور hallucinations. پر چکر اچڻ، متلي، ڌيمي نظر..."
  
  "پريشان نه ٿيو،" اليسيا چيو. "ٽيم اسپيئر لاءِ پب لنچ کان وڌيڪ خراب ناهي."
  
  "سڪي وات. دل جي شرح وڌي وئي..."
  
  "ها".
  
  ڪجهه منٽ گذري ويا، ۽ ڊريڪ لاچاريءَ سان يورگا جي منهن ڏانهن نهاريو، هڪ سيڪنڊ ۾ سوين ڀيرا خواهش رکي ٿو ته زندگيءَ جو گهٽ ۾ گهٽ هڪ قطرو هن ڏانهن موٽي اچي. هيڊن ٽيڪنيشن کان پڇيو ته ڇا اهي سسٽم مان سارين کي هٽائي سگهن ٿا ۽ هر ڪنهن کي پنهنجا ماسڪ هٽائڻ جي اجازت ڏين ٿا ، پر صورتحال مشڪل سان قابو هيٺ هئي. جيڪو به سارين کي آزاد ڪيو، شايد اڃا ٻيا منصوبا آهن.
  
  "اسان هاڻي سسٽم ۾ آهيون،" لورين انهن کي يقين ڏياريو. "ايف بي آءِ ڪيترن ئي اعليٰ سطحي ڪمپيوٽر سائنسدانن کي حراست ۾ ورتو آهي جيڪي ڪجهه عرصي کان هن ڪيس ۾ ڳولهي رهيا آهن."
  
  "ٻين اسپيشل فورسز ٽيمن بابت ڪا خبر؟ هيڊن پڇيو.
  
  "اسان ائين سمجهون ٿا. مان صرف تصديق حاصل ڪري رهيو آهيان. اهو سڀ ڪجهه اتي ٿورڙو مونجهارو آهي.
  
  ڊريڪ يوگي جي گال کي، سندس نقاب جي ساڄي پاسي ٿڦڪي ڏني. "ان بابت ٻڌايو".
  
  روسي ٿورو اڳتي وڌيو، هٿ مٿي ڪيو. هن جون اکيون کلي ويون ۽ هو خالي نظرن سان سڌو ڊريڪ ڏانهن ڏسڻ لڳو. هن کنگهيو ۽ پنهنجو نقاب لاهڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ڊرڪ ان کي پنهنجي جاءِ تي رکيو. ايٽروپين سان يا بغير، اهو بهتر آهي ته ڪجهه به نه ڇڏڻ جو موقعو آهي. سمٿ به جدوجهد ڪئي، ۽ پوءِ ڪينزئي؛ ڊاهل هڪ ڊگهو، ٻڌڻ وارو ساهه ڪڍيو. ٽيم هڪ مختصر، ڪمزور مسڪراهٽ مٽائڻ جو موقعو ورتو.
  
  "اچو ته انهن کي هوا ۾ آڻيون،" هيڊن چيو. "اسان هتي اڄ تائين مڪمل ڪيو آهي."
  
  لورين وري رابطو ڪيو. "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي هنن سان؟ اهي سڀئي؟" هوءَ اڃا تائين خبر نه هئي ته ڪير متاثر ٿيو هو.
  
  "اڃا تائين تمام سٺو، پيار،" ڊرڪ چيو. "جيتوڻيڪ اهو سٺو لڳندو ته هڪ ڊاڪٽر انهن کي جانچيو."
  
  "اسان وٽ انهن مان هڪ درجن هتي آهن."
  
  "مان هاڻي توهان وٽ اچي رهيو آهيان،" هيڊن چيو.
  
  ٽيم ٻيهر گڏ ٿي ۽ هڪ ٻئي کي دروازي مان نڪرڻ ۾ مدد ڪئي. هيڊن بايو-هٿيار کي هن جي سيني تي پڪڙيو، اڃا به پڪ ناهي ته هوء ڪنهن تي ڀروسو ڪري سگهي ٿي. هن لارين کان ڪمنس تي هڪ سوال پڇيو.
  
  "هن کي ڊيلاس ۾ حفاظت ڏانهن وٺي وڃڻ جي ضرورت آهي ،" لارين چيو. "هتي مون وٽ تفصيل آهن. اهي تنهنجو انتظار ڪري رهيا آهن".
  
  هيڊن پنهنجي ماسڪ جي پويان ٿڪل اکين سان ڊريڪ ڏانهن ڏٺو.
  
  اهو ڪڏهن به ختم نٿو ٿئي.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته هوءَ ڇا سوچي رهي هئي. ان وقت تائين اهي ايمرجنسي روم ۾ پهتا ، پنهنجا ماسڪ هٽائي ويا ، ۽ لورين کي مليو ، اهي ٿورو وڌيڪ آرام محسوس ڪرڻ لڳا. ڊريڪ هن وٽ گرم ڪافي کڻي اچي لطف اندوز ٿيو ۽ ايليسيا پاڻيءَ جي بوتل لاءِ روئڻ لڳي. مائي هن کان گلاس ورتو، هڪ چُپ ورتو، پوءِ کيس استعمال ٿيل بوتل مان هڪ چُپ وٺڻ جي دعوت ڏني.
  
  ڪينزي ٻاهر پهچي ويو ۽ مئي کان وٺي ورتو ۽ sighed. "مان توکي چار ڇو ٿو ڏسان؟
  
  ايلسيا هن جو پاڻي واپس ڪيو. "پوءِ اڃا جيئرو آهين؟ اڙي، ڇا هي ڳڻيو هڪ ٿلهو آهي؟
  
  ڊريڪ ڏٺو. "توکي ڪجهه خبر آهي؟ مون کي خبر پوندي ته اهو وقت آهي جڏهن هن نوڪري ڇڏڻ جو وقت آهي، جڏهن توهان ٻئي هڪ ٻئي کي ختم ڪرڻ جي ڪوشش ڪرڻ بند ڪندا. تڏهن مان رٽائر ٿي ويندس".
  
  لارين هڪ لمحي لاءِ سمٿ کان پري ٿي وئي جيئن معلومات جي بيراج هن جي مرڪزي مواصلاتي نظام کي ماريو. ھن ۾ واشنگٽن ۾ ناپسنديده ماڻھو، ڊلاس ۾ مقامي آپريشن، ۽، گھٽ حد تائين، سيڪريٽري دفاع کان مواصلات شامل آھن.
  
  هن گروپ کي ٻڌڻ لاءِ پنهنجو هٿ جهليو ان کان اڳ ياد رکڻ ته هوءَ ڪنيڪشن استعمال ڪري سگهي ٿي. "ها، ها، ها، ها. مان توهان کي ڊيلاس ۾ هڪ پتو ڏيندس ۽ توهان کي پنهنجي رستي تي وڃڻ گهرجي. اهي حياتياتي هٿيار جيترو وقت جهنگ ۾ رهندا، اوترو ئي وڏو خطرو. هاڻي اسان کي ٿورو وضاحت آهي. اهو ظاهر ٿئي ٿو ته اصل ٽرانڪوئلائزر جيڪو ليب ۾ ڪم ڪندڙ تقريبن هر ڪنهن کي متاثر ڪرڻ لاءِ ترتيب ڏنو ويو هو جيئن ئي توهان Geronimo جي تابوت کي کوليو بيڪار ڪوڊ ذريعي شروع ڪيو ويو. اهي سوچڻ لڳي ٿو ته اهو فرقو اڃا تائين موجود نه آهي، پر گهٽ ۾ گهٽ هڪ ماڻهو اڃا تائين انهن لاء ڪم ڪري سگهي ٿو. سارين کي به ساڳيو ڪوڊ چالو ڪيو ويو ۽، ڪو شڪ ناهي، ساڳئي شخص طرفان. اندروني؟ ٿي سگهي ٿو. پر اهو نه وساريو ته اسان کي ليبارٽري جي حفاظتي اسڪرين کي هٽائڻو هو ته جيئن سگنل اندر داخل ٿي سگهي.
  
  "توهان کي پڪ ڪرڻ جي ضرورت آهي ته ماڻهو نه ڇڏيندا آهن ان کان اڳ جو سمهڻ وارو ايجنٽ پنهنجو ڪم ڪري،" هيڊن چيو.
  
  "هن تي. پر اهو سڀ ڪجهه ناهي. لاش ڳڻيا ويا آهن". هوء هڪ سانس ورتو. "اسان جي ليبارٽري عملي ۽ معصوم شهرين سٺو ڪم ڪيو. اهي سڀئي ايٽروپين جو جواب ڏين ٿا. اهو فرض ڪيو ويو آهي ته ڇاڪاڻ ته اهي فرش تي سمهي رهيا هئا انهن کي صرف ڪمزور دوائون مليون آهن ۽ مدد جلدي آئي. هاڻي سڃاڻپ سان ڪو مسئلو ناهي، پر جيئن ته اسان روسين ۽ سويڊن جي پوزيشن کي ڄاڻون ٿا، اسان کي اهو سمجهڻ گهرجي ته اسان صحيح آهيون. ٽي روسي مارجي ويا، ٻه غائب هئا. ٻه سويڊن مري ويا آهن، هڪ غائب آهي. ۽ ٽي اسرائيلي مري ويا، ٻه غائب هئا.
  
  "انهن کي atropine حاصل نه ڪيو؟" دال پريشان ٿيندي پڇيو.
  
  "يقيناً هنن ڪيو، پر عام ماڻهن کان پوءِ. ۽ اهو واقعي انهن کي وڌيڪ جارحيت سان ماريو.
  
  ان موقعي تي، سمٿ، يورگي ۽ ڪينزي پنهنجن پيرن تي هئا، آرام سان ڏسي رهيا هئا ۽ عمل لاءِ پرجوش هئا. ڊريڪ حيران ٿي ويو ته اهو ٿي سگهي ٿو مٿي ڏنل ضمني اثرات مان.
  
  "يورگي،" هن چيو. "اليسيا کي ڏس. ڇا ٿو ڏسين؟"
  
  روسي مسڪرايو. "آئس ڪريم ۽ گرم مرچ؟
  
  ڊرڪ مسڪرايو. "هو ٺيڪ آهي".
  
  اليشيا سخت ڪاوڙ ۾ وراڻيو. "ان جو مطلب ڇا آهي. يوگي؟ يوگي؟ اچو، دوست. توکي خبر آهي ته مان توسان پيار ڪريان ٿو، پر جيڪڏهن تون ڀاڄيون نه اڇلائيندين ته مون کي توکي مارڻو پوندو.
  
  ڊريڪ هن کي انتظار ڪندڙ گاڏين ڏانهن ڇڪي ورتو. "چڱو ڪيو منهنجي پياري، تو پنهنجي ڳالهه ثابت ڪري ڇڏي.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  رفتار انهن جي پسند هئي، انهن جو نجات ڏيندڙ، انهن جو خدا، ۽ هن وقت جيئرو رهڻ جو بهترين طريقو.
  
  هنن کي ڪو به وهم نه هو ته ڊلاس ڏانهن سندن رستي ۾ ڇا ٿي سگهي ٿو. اهو مسئلو ناهي ته ڪيترا پوليس آفيسرن جي مدد ڪئي؛ FBI جون ڪيتريون ئي SUVs ۽ SWAT وين رستي ۾ قطار ۾ بيٺيون هجن، جن ماڻهن کي هنن منهن ڏنو هو، اهي دنيا جي بهترين ماڻهن مان هئا، ۽ اهي رستو ڳوليندا.
  
  ان تي منحصر آهي ته اهي اصل ۾ ڪم ڪن ٿا.
  
  ڊريڪ اهي گاڏيون ڏٺيون جن کي ڊلاس ذريعي مختصر سفر لاءِ مهيا ڪيو ويو هو- ٻه سرڪاري جاري ڪيل گاڏيون چار ڦيٿن واري ڊرائيو سان- ۽ بريڪ تي ڌڪ لڳيون.
  
  "اهو واقعي ڪم نه ڪندو."
  
  پارڪنگ لاٽ ۽ ان جي مواد کي ياد ڪندي، هن ٻاهر نڪرڻ جي ويجهو پارڪنگ جي ٻن هنڌن ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "اهي ڪندا".
  
  لارين پنهنجي اتفاق جو اظهار ڪيو. "مان ايف بي آءِ کان پڇندس ته ان تي غور ڪري.
  
  "تيز". ڊريڪ اڳ ۾ ئي ان طرف وڃي رهيو هو. "سڀ؟ ڀڃي لوڊ ڪريو. اسان کي جلد ئي تمام ضروري بارود جي ضرورت پوندي.
  
  هيڊن جي وچ ۾، اهي گاڏين ڏانهن وڌيا، هڪ ڪارو اسٽيلٿ رنگ جو ڊاج چيلنجر ۽ هڪ هلڪو نيرو مستنگ جنهن ۾ ٻه اڇا پٽيون هيون. ڊاهل مستنگ کي تبديل ڪيو، جيڪو عظيم هو ڇو ته ڊريڪ چيلنجر چاهيندو هو. پوليس ڪارون ڀڄي ويا، ڊالس شهر جي ذريعي رستو صاف ڪرڻ جي تياري. هيلي ڪاپٽر ويجھو هو، خبردار ڪيو ويو آهي ته اهو تمام گهڻو امڪان آهي ته SWAT ٽيمن طرفان فائرنگ ڪيو وڃي. ٻئي ڪارون هيڪ ٿيڻ لاءِ ڪافي نيون هيون- ايف بي آءِ کي چاٻين جي ضرورت نه هئي.
  
  ڊريڪ يورگي سان گڏ چڙھي ويو، جنھن مسافرن جي سيٽ ورتي، ھيڊن، ايليسيا ۽ مئي. هن انجڻ شروع ڪئي، خوشيءَ سان مسڪرائي.
  
  "هي،" هن چيو، "هي اهو آواز آهي جنهن لاءِ مان صبح جو ڇهين وڳي کان اڳ بستري تان نڪرندس.
  
  اليسيا ان کي نظرانداز ڪيو. هن کي پنهنجي ننڍپڻ جي عادت پئجي وئي ۽ سڀني کي خبر پئي.
  
  ڊريڪ انجڻ شروع ڪئي. ڊهل هن جي ڀرسان مستنگ شروع ڪيو ۽ ٻئي ڄڻا ونڊوز جي ٻن قطارن مان مسڪرائي رهيا هئا، آخر ۾.
  
  هيڊن پنهنجي سيٽ جي پٺيءَ تي ڪنسٽر کي ڇڪيو. "حياتياتي هٿيار".
  
  "مم، ها. چڱو".
  
  هن پاڻ کي فرش تي دٻايو، اسٽيرنگ وهيل ڦيرايو ۽ ڪار کي پارڪنگ لاٽ جي تنگ جاءِ ڏانهن وڌائيندي ٻاهر نڪرڻ لاءِ ڊوڙڻ لڳو. ڪار اڻ برابريءَ واري رستي تي بيٺي، اڳيان لفٽنگ ۽ پٺيءَ کي ڇڪيندي. چمڪون اڏامي ويون.
  
  ڊريڪ جي پويان، ڊاهل پنهنجي ونڊ شيلڊ تي چمڪدار چمڪ ڏٺو، کيس هڪ سيڪنڊ لاءِ باهه ۾ جڪڙي ڇڏيو. ظاهر آهي ته هو خوش نه هو.
  
  "ڪينيل، ڊريڪ. ڇا توهان ان ۾ داخل ٿيڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو؟"
  
  "بس ڊرائيو،" هيڊن جواب ڏنو. "محفوظ عمارت صرف نو منٽ پري آهي."
  
  "ها، شايد ريس ٽريڪ تي،" سمٿ چيو. "پر هي ڊلاس آهي، ۽ اهي ٻه رانديگر نه آهن."
  
  "ڇا تون گول ڪرڻ چاهين ٿو، لانسليٽ؟ ڊريڪ ساهه کنيو. "هن سويڊن تي چڙهڻ ۽ هن کي وٺي اچ.
  
  "ڪو مسئلو ناهي".
  
  "تون ناراض آهين؟ ايلسيا شامل ٿيو. "يقيناً نه، لانسلوٽ.
  
  "ڇا اسان ڪري سگهون ٿا-" هيڊن وري ڪوشش ڪئي.
  
  لورين جو آواز پنهنجو پاڻ ۾ ٻڏي ويو. "دشمن اچي رهيو آهي،" هن چيو، پوءِ: "شاٽ نه ماريو، لانسلوٽ.
  
  ڊريڪ پنهنجي اسٽيئرنگ کي ٺيڪ ڪندي ۽ روڊ جي ٻنهي لينن کي استعمال ڪندي اهم اوور اسٽيئر کي روڪي رکيو. هڪ پوليس ڪار سامهون بيٺي، ٻين ڊرائيورن کي سندن رستو پار ڪرڻ کان روڪيو. چيلنجرز چونڪ مان گذري ويا، جيڪي هاڻ اوچن عمارتن سان گھريل آهن. مستنگ اڌ سيڪنڊ کان پوءِ گذري ويو، ڊاج جي پوئين فينڈر کي ٿوري طرح غائب ٿي ويو. ڊريڪ ريئرويو آئيني ۾ ڏٺو ۽ هو سڀ ڪجهه ڏسي سگهي ٿو ڊاهل جا ڪليل ڏند.
  
  "هاڻي مون کي خبر آهي ته اهو ڇا آهي جيڪو شارک جي پٺيان لڳڻ وانگر آهي."
  
  اڳتي هلي روسين، سويڊن ۽ اسرائيلين جي باقي بچيل فوج هئي، جن سڀني جو هڪ فرض هو - هڪ حياتياتي هٿيار حاصل ڪرڻ، جيڪو خاص طور تي آمريڪا جي خوراڪ جي فراهمي کي تباهه ڪرڻ لاء ٺهيل هو.
  
  "ڇو نه اسان صرف ان کي تباهه ڪريون؟" ڪنيماڪا چيو جيئن هن هينڊريل تي هٿ رکيو.
  
  "اهو هڪ منصفانه سوال آهي،" ڊال نوٽ ڪيو.
  
  "اهو آهي،" لورين چيو. "پر مون کي صرف ٻڌايو ويو ته اتي پروٽوڪول موجود آهن. عمل. اهو غلط ڪريو ۽ توهان پاڻ کي ۽ بيشمار ٻين کي ماري سگهو ٿا.
  
  ڊريڪ گئس بند ڪري ڇڏي جڏهن هڪ تيز موڙ اڳيان ظاهر ٿيو. هڪ دفعو ٻيهر، پوليس ٻين سڀني رستن کي بند ڪري ڇڏيو هو، ۽ هن ڪارناما کي ڪنڊ جي چوڌاري ڪارناما ڪيو، ٽائر بند ڪري ڇڏيو ۽ ڳاڙهي روشني ذريعي تيز رفتار. دهل هن کان ڪجهه فوٽ پوئتي هو. پيادل روڊن تي قطار ۾ بيٺا، گوڪنگ ۽ اشارو ڪندي، پر پوليس طرفان ميگا فون سان واپس ورتو ويو. ڊريڪ کي هميشه اها خبر هئي ته شايد ڪجهه نه ٻڌن.
  
  "پوليس اهو سڀ ڪجهه سنڀالي نٿو سگهي ،" هيڊن چيو. "سست ڪر، ماڻهو. اسان وٽ پنج منٽ بچيا آهن.
  
  ان مهل، هڪ پڪ اپ ٽرڪ هڪ پاسي واري گهٽي مان اڏامندي آئي، تقريبن هڪ غافل پوليس آفيسر کي ماريندي. هو انهن جي رستي ۾ ڦري ويو ۽ پوءِ انهن کي پڪڙيو. يرگيءَ اڳي ئي پنهنجي دريءَ کي هيٺ ڪري ڇڏيو هو، ۽ مائي پٺيءَ مان شيشو ٽوڙي ٻاهر ڪڍيو.
  
  پڪ اپ ٽرڪ، هڪ چانديء جو F-150، رفتار برقرار رکيو جيئن اهو ويجهو آيو. ڦيٿي جي پويان مسڪرائيندڙ چهرو هنن ڏانهن نهاري رهيو هو، هنن کي رستي کان ٻه ڀيرا وڌيڪ ڏسي رهيو هو. يوگي واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويهي رهيو.
  
  "اڙي نه، نه، نه. هي سٺو ناهي. مان هن کي سڃاڻان ٿو. مان هن کي سڃاڻان ٿو. "
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان ڏٺو. "منهنجي خيال ۾، هو روسي وزن کڻندڙ وانگر ڏسڻ ۾ اچي ٿو."
  
  "هوء اولمپڪ ۾ هئي،" يوگي چيو. "اهو ان کان اڳ هو جو هوء هڪ فوجي ڳجهي قاتل بڻجي وئي، روس مان نڪرڻ لاء بهترين مان هڪ آهي. هوء اولگا آهي.
  
  ڊريڪ سست ٿي ويو جيئن پيادلن جو هڪ مجموعو تيز رفتار ڪارن جي اڳيان نڪري ويو، انهن مان گھڻا سيل فون پنهنجن اکين کان انچ انچ رکيل هئا.
  
  "اولگا؟"
  
  "ها، اولگا. هوءَ هڪ ڏند ڪٿا آهي. ڇا توهان هن جي باري ۾ ڪڏهن به نه ٻڌو آهي؟
  
  "نه ان حوالي سان. نه".
  
  چانديءَ جو F-150 تيزيءَ سان ويڙھيو، پنھنجي چيلنجر جي پاسي ۾ ڪري پيو. ڀڄندڙ ڌاڙيلن کان آزاد ٿي، ڊريڪ وري گيس تي قدم رکيو ۽ اڳتي وڌيو، چيلنجر اطمينان بخش رڙ سان جواب ڏنو. اولگا هڪ ٻيو موڙ بنايو، جنهن جو مقصد پوئين ٽن چوٿين ونگ ڏانهن هو، پر ڪيترن ئي انچن کان محروم ٿي ويو. هن جو F-150 ٻئي طرف، سڌو ڊريڪ ۽ ڊاهل جي وچ ۾ پار ڪيو ويو. سويڊن پنهنجي مستنگ کي سندس پٺيان ڊوڙائي ڇڏيو.
  
  "مان ان کي رام نٿو ڪري سگهان،" هن چيو. "ڏاڍو خطرناڪ."
  
  "مان هن کي گوليون نه ٿو هڻي سگهان،" مائي چيو. "ساڳيو مسئلو".
  
  "هوءَ فرار ٿيڻ جي ڪهڙي اميد رکي ٿي؟" ڪنيماڪا ان بابت سوچيو.
  
  "اولگا ناقابل تسخير آهي،" يورگي کين يقين ڏياريو. "۽ هوء ڪڏهن به ناڪام نه ٿيندي."
  
  "هي هن لاءِ وڏو آهي،" اليسيا چيو. "شايد توهان ٻئي هڪ ئي گدو هيٺ لڪائي سگهو ٿا.
  
  ٽي ڪارون اڳتي وڌيون، ٻيون گاڏيون وڏي تعداد ۾ بلاڪ ڪيون ويون، ۽ پيادلن کي پوليس سائرن جي مسلسل وڄ کان خبردار ڪيو ويو. ڊريڪ هيڊن جي هدايتن تي عمل ڪيو جڏهن ته هيڊن پورٽبل سيٽ-نيو جي اسڪرين تي چپڪي ويٺو هو.
  
  ڊريڪ هڪ ڊگهو سڌو هن جي اڳيان ڏٺو.
  
  "مون سان گڏ ره، دال،" هن چيو. "ڪچي کي هڪ ڪنڊ ۾ دٻايو.
  
  هن تيزيءَ سان، رستي جي وچ تي رکي. گمراهه گاڏي اصل ۾ هڪ پاسي واري گهٽيءَ مان نڪرڻ شروع ڪئي، پر جڏهن ڊرائيور ان جو تعاقب ويجھو ٿيندي ڏٺو، تڏهن بيهي رهي. ڊريڪ هٿ هيٺ رکي، اولگا ۽ ڊاهل کي پنهنجي پويان ڏسندو رهيو. انجڻون گوڙ ٿيون ۽ ٽائر گوڙ ڪرڻ لڳا. شيشي جي دڪانن ۽ آفيسن جون عمارتون ائين چمڪي رهيون هيون ڄڻ ڪو ڪوهيڙو هجي. پيادل ماڻهو فوٽو ڪڍڻ لاءِ روڊ تي لهي ويا. پوليس ڪار به تعاقب ۾ شامل ٿي، اولگا سان گڏ ڇڪيندي، ته ڊريڪ هاڻي هن جي پوئين پاسي ٻه ڪارون هيون.
  
  "ٽي منٽ،" هيڊن چيو.
  
  "پنهنجا بندوقون وٺو، ماڻهو،" اليسيا چيو.
  
  "اچو ته اميد ڪريون ته روسي ڪچي خاموشيءَ سان نه وڃي،" ڪينزئي چيو.
  
  يورگي ڊريڪ جي اڳيان سخت نگليو.
  
  ان کان پوء، اڳيان، سڀ کان وڌيڪ عجيب ۽ سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ شيء ٿيو. انگ اکر روڊ جي وچ ۾ ڀڄي ويا، هڪ گوڏن تي ڪري ڇڏيا ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  گوليون چيلنجر جي اڳئين پڇاڙيءَ مان ڦٽي نڪتيون، ڌاتوءَ سان کلنديون رهيون ۽ بولٽ ذريعي ڇنڊڻ لڳيون. هوا ۾ چمڪاٽ پکڙجي ويا. ڊريڪ ڪار کي بلڪل سڌو ڪيو.
  
  "مارو ڀڃي ڊيڪ!" - هن چيو.
  
  وڌيڪ شاٽ. پوليس فائرنگ ڪندڙن کي روڪڻ جي ڪوشش لاءِ فٽ پاٿ تان لهي وئي. شهرين کي ڍڪڻ لاءِ ڌڪ لڳو. SWAT ٽيم ڍڪ ڇڏي پوليس سان گڏ ڊوڙي وئي، هٿيارن جو مقصد هو پر روڊ جي ٻئي پاسي ماڻهن کي مارڻ جي امڪان سبب استعمال نه ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ جي ونڊ شيلڊ ڌماڪي سان ڦاٽي پئي، شرپنل سندس جيڪٽ، ڪلهن ۽ گوڏن تي ڪري پيو. گولي هن جي ڪن جي ساڄي پاسي کان صرف انچن تي مٿي تي لڳي. يارڪشائرمين وڌيڪ ٻه سيڪنڊ انتظار ڪيو، شوٽرن کي ٻيهر قطار ۾ بيهڻ جي اجازت ڏني، ۽ پوء وڏي طاقت سان چيلنجر کي ڦيرايو.
  
  اولگا جي F-150 کي باهه جي قطار ۾ ڇڏڻ.
  
  هوءَ پنهنجو اسٽيئرنگ وهيل موڙي، ساڄي پاسي کان پوليس واري کي مارڻ لڳي، پر گوليون اڃا به لڳيون. هن جي ڀرسان ويٺل ماڻهو اوچتو لڄي ٿي ويو. ڪار جي اندرين حصي ۾ ڳاڙهي رنگ جي ٻوڏ اچي وئي. ٻيو روسي مري ويو آهي، ۽ اتي صرف هڪ باقي آهي.
  
  Dahl اوچتو پاڻ کي باهه جي سڌي لڪير ۾ مليو.
  
  پر ان وقت تائين فائرنگ ڪندڙن جو ڌيان ويجھي ايندڙ پوليس ۽ SWAT تي ھو، انھن مان فقط ٻن ڄڻن ڦري فائرنگ ڪئي ۽ ڀڄڻ جي تياري ڪئي. ڊريڪ گولين کي ميڙ کي ڇڪيندي ڏٺو، ان حقارت کي ڏٺو جنهن سان اهي ماڻهو - شايد اسرائيلي - عام ماڻهن سان سلوڪ ڪيو.
  
  "هر شيءِ سان جهنم ڏانهن،" هن چيو. "اها برداشت نه ڪئي ويندي"
  
  "ڊريڪ!" هيڊن خبردار ڪيو. "ٻه منٽ".
  
  مائي سندس ڪلهي تي کنيو. "اهو ٿيڻ گهرجي."
  
  ڊريڪ گئس پيڊل تي قدم رکيو ۽ ڪار ۽ ڀڄندڙ شدت پسندن جي وچ ۾ زمين کي نگلڻ لڳو. يرگي هڪڙي دريءَ مان ٻاهر جهڪيو، ۽ مائي ٻئي دريءَ مان جهڪي. پنهنجن هٿيارن کي نشانو بڻائيندي، انهن هر هڪ مئل سڌي گهٽي تي ٽي گولا فائر ڪيا، ٻين جاني نقصان جو ڪو به امڪان نه هو، ۽ ڀڄي وڃڻ وارن ماڻهن کي اڇلائي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان ڦري ويو، سندن ڪرندڙ جسمن کان پاسو ڪيو.
  
  "بدمعاش."
  
  ريئرويو آئيني ۾، پوليس انهن کي پڪڙيو. پوءِ اولگا ۽ ڊال واپس آيا، جيتري مشڪل سان ڊوڙي سگهيا، روڊ جي وچ تي هڪ ٻئي کي ڊوڙائي. اولگا جي ڪار رت سان ڍڪيل هئي، ونڊ شيلڊ غائب هئي، فينرز، پاسا ۽ هيڊ لائٽون ڀڄي ويون هيون، ۽ ربر ٽائرن مان هڪ ڪري چڪو هو. پر هوءَ به آئي، بيحد، طوفان وانگر.
  
  "نئون سيڪنڊ،" هيڊن زور سان پڙهيو.
  
  "ڪٿي؟" - آءُ پڇيو. ڊريڪ پڇيو.
  
  هوءَ ائڊريس ڪڍيائين. "هڪ تيز ساڄي وٺو، پوء هڪ کاٻي، ۽ عمارت توهان جي سامهون آهي، روڊ کي بلاڪ ڪندي."
  
  "هڪ مختلف نوٽ تي،" لورين مداخلت ڪئي. "اها اسرائيلي هئا جن جنگ ڇڏي ڏني. ۽ نسل."
  
  "غير مجاز،" ڪنسي چيو. "جيئن مون سوچيو. جيڪڏهن اسان جي حڪومت ملوث هجي ها ته اهو ڪڏهن به نه ٿئي ها.
  
  دهل پنهنجين نظرن کي رستي تان نه هٽايو. "توهان مان ڇا ٿو اچي مون کي حيران ڪري ٿو."
  
  "نه ٿيڻ گهرجي. مان اهو نه ٿو چوان ته اهي غير ملڪي سرزمين تي عمل نه ڪندا، مارڻ ۽ معذور نه ڪندا. دوستانه علائقو. مان چوان ٿو ته اهي اهو ايترو کليل طور تي نه ڪندا.
  
  "آه، اهو وڌيڪ سمجهه ۾ اچي ٿو."
  
  ڊريڪ سست ٿي ويو، بريڪن تي ڌڪ هڻي، ۽ گرجندڙ چيلنجر کي تيزيءَ سان ساڄي پاسي ڦيرايو. تقريباً پري ڪرب تائين پهچندي، هن انجڻ کي آن ڪيو ۽ ٽائرن جا آواز ٻڌڻ ۾ آيا. آخري وقت تي هنن پڪڙي پٿر ڪڍيو ۽ ڪار کي اڳتي وڌائڻ ۾ مدد ڪئي. اميد اها هئي ته ڊهل اولگا جي محافظ کي ڌڪ ڏئي سگهي ٿو جيئن هوء ڦري وئي، پر روسي تمام هوشيار هو ۽ لاپرواهي سان ڪنڊ کي ڪٽي ڇڏيو ۽ اڳواڻي ورتي. ڪچرو هن جي پويان اونڌو ڪري سگهي ٿو، سامهون مارڻ.
  
  "ٽيٽي سيڪنڊ،" هيڊن چيو.
  
  پوءِ سڀ ڪجهه جهنم ۾ ويو.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  اولگا هر شيءِ کي خطري ۾ وجهي ڇڏيو، تيزيءَ سان چيلنجر جي ٽڪنڊي وٽ پهتي.
  
  ڊريڪ ڏٺو ته کاٻي موڙ تيزي سان اچي رهيو آهي ۽ ڪار کي چوڌاري ڦرڻ لاءِ تيار ٿي.
  
  ان سڄيءَ طرح هن جي ذهن جي پٺيءَ ۾ هن کي ان پريشانيءَ جو شڪار ڪيو ويو ته آخري سويڊن اتي ئي ڪٿي آهي. پر هن ڪڏهن به ظاهر نه ڪيو.
  
  اڃان.
  
  سپاهي دڪان مان ٽپو ڏئي ٻاهر نڪري آيو، بندوق جي اشاري تي هڪ بدبودار نظر ايندڙ سب مشين گن کي هٿ ۾ کنيو، جنهن جو خوني چهرو درد جي ٿڌ ۾ مسخ ٿي ويو. هن کي تڪليف هئي، پر هو مشن تي قائم رهيو. ٻيو غير مجاز حملو. ٻي ٽئين پارٽي خاص قوتن جي ماڻهن کي استعمال ڪندي.
  
  ڊريڪ فوري طور تي رد عمل ڪيو. ڪهڙا اختيار هئا؟ ائين لڳي رهيو هو ڄڻ خطرناڪ طريقي سان کاٻي پاسي ڏانهن هلڻ سان، چيلجر کي نئين تنگ گهٽيءَ ۾ پوريءَ طرح سان ويهڻ جي ڪوشش ڪري، هو شايد پٺاڻ کي حملو ڪندڙ سويڊن ۾ اڇلائي. اها واحد راند هئي، ۽ ان ۾ ماڻهوءَ جي موتمار هٿيارن جي قبضي جو خيال نه رکيو ويو.
  
  هيڊن ۽ يوگي ڪار جي ٻئي پاسي ويٺا هئا. سويڊن کي ائين لڳي رهيو هو ته هو سڄي ڪار کي اسپري ڪرڻ وڃي رهيو آهي جيئن اها اڳئين پاسي کان هلي وئي. هن جي آڱر ٿڪجي وئي. ڊريڪ اسٽيئرنگ وهيل سان جدوجهد ڪئي، ان کي مضبوطيءَ سان پڪڙي، سندس ساڄو پير صحيح رفتار سان گئس تي دٻائي رهيو هو.
  
  سويڊن لڳ ڀڳ صفا خالي فائرنگ ڪئي - ڪجھ سيڪنڊ اڳ ڪار جي دم کيس مارڻ واري هئي.
  
  ۽ پوءِ سڄي دنيا چريو ٿي وئي، الٽي ٿي وئي، جڏهن اولگا پنهنجي پوري طاقت سان ڊوڙندڙ چيلنجر سان ٽڪرائجي وئي. هوءَ ٿوري به سست نه ٿي. هن پنهنجي ڪار کي ڊاج جي پاسي ۾ اڇلائي ڇڏيو، ان کي گھمڻ جو سبب بڻيو، سويڊن کي ڪڪڙڻ ۽ سندس لاش کي اڌ رستي جي رستي ۾ موڪليو. ڊريڪ اسٽيئرنگ وهيل کي پڪڙيو، سڌو ڏسڻ جي قابل نه ٿي سگھيو جيئن ڪار گھمائي ٿي. ٻه موڙ، پوءِ هوءَ هڪ اونچي ڪرب سان ٽڪرائجي ۽ اونڌي ٿي وئي.
  
  هو ڇت تي ڪري پيو، اڃا تائين سلائيڊنگ ڪندو رهيو ۽ ڪنڪريٽ جي پار ڇڪيندو رهيو، جيستائين هو دڪان جي سامهون اچي ٽڪرائجي ويو. گلاس ٽٽي ويو ۽ مينهن وسڻ لڳو. ڊريڪ توازن لاء جدوجهد ڪئي. اليشيا حيران ٿي وئي، يوگي حيران ٿي وئي.
  
  اولگا بريڪن تي زور ڀريو ۽ ڪنهن به طرح F-150 کي اوچتو بند ڪرڻ لاء منظم ڪيو.
  
  ڊريڪ هن کي هيٺئين پاسي واري آئيني ۾ ڏٺو. درٻار هر طرف کان ٽٽل هئا، پر درگاهون ايتريون ننڍيون هيون جو ڪنهن کي به آسانيءَ سان لهي نه سگهي. هن ٻڌو ته مائي پنهنجي سيٽ بيلٽ سان وڙهندي، ان کي اڇلائي ڇڏيو. هن کي خبر هئي ته هوءَ چست هئي، پر هن کي يقين نه پئي آيو ته هوءَ پوئين دريءَ مان سمهي پوندي. اهي پنهنجو دفاع نه ڪري سگهيا.
  
  اولگا انهن ڏانهن ڌڪ هنيو، هن جا وڏا هٿ ۽ ٽنگون ڪم ڪري رهيا هئا، هن جو چهرو ايترو ته ڪاوڙ سان ڀريل هو جو سڄي دنيا کي باهه ڏئي سگهي ٿي. رت هن جي خاصيتن کي ڍڪي ڇڏيو ۽ هن جي ڳچيء مان وهي هن جي آڱرين تي، فرش تي ٽٽي پيو. هوءَ هڪ هٿ ۾ مشين گن ۽ ٻئي هٿ ۾ راڪيٽ لانچر هئي. ڊريڪ ڏٺو ته هڪ اضافي رسالو هن جي ڏندن جي وچ ۾ بند ٿيل آهي ۽ هن جي پاسي ۾ هڪ فوجي بليڊ.
  
  خال کي بند ڪندي، هوءَ بيحد بي رحم هئي. موت جي ويجهو اچڻ. هن جون اکيون ڪڏهن به نه ڦاسنديون هيون. ٻاڦ ۽ هاڻي باهه هن جي پويان ڪار مان ٻاهر آئي، هن جي شڪل کي چاڙهيو. ڊريڪ پوءِ هڪ نيري چمڪ ڏٺي ۽ محسوس ڪيائين ته مستنگ اچي ويو آهي. هن اولگا کي کلندي ڏٺو. هن ڏٺو ته ٽيم ٻي ڪار مان ٽپو ڏيندي عمل جي ڀڃڪڙي ۾.
  
  اولگا هڪ گوڏن تي ڪري، راڪيٽ لانچر کي پنهنجي وڏي ڪلهي تي اشارو ڪيو، ۽ ان جو مقصد مٿي چڙهيل چيلنجر ڏانهن هو.
  
  ڇا پوءِ هوءَ حياتياتي هٿيارن کي تباهه ڪندي؟
  
  هوءَ گم ٿي وئي. هن شيطاني چهري جي پويان ڪا عقلي سوچ ناهي.
  
  اهي لاچار هئا. پوئين سيٽ تي ويٺل عورتون ھاڻي اٿي بيٺيون، پاڻ کي آزاد ڪري ۽ ھلڻ لاءِ ڪو ڪمرو ڳولڻ جي ڪوشش ڪرڻ لڳيون. انهن نه ڏٺو ته ڇا اچي رهيو آهي، ۽ ڊرڪ انهن کي نه ٻڌايو. ڪو به طريقو نه هو ته اهي ان بابت ڪجهه ڪري سگهن.
  
  اولگا ٽريگر کي ڇڪيو ۽ راڪيٽ کي باهه ڏني وئي.
  
  دوستو، خاندان، هي آهي اسان ڪيئن وڃون ٿا ...
  
  Torsten Dahl هڪ خوفناڪ بيٽرنگ رام وانگر پنهنجو رستو ٺاهيو؛ پوري رفتار سان ڊوڙندي، پنهنجي پوري طاقت سان، هو پويان کان اولگا سان ٽڪرائجي ويو. ميزائل لانچر ڦٽي ويو، ان جو گولا بارود ڦري ويو ۽ مختلف رستي سان فائر ڪيو. دھل پاڻ، صورتحال کي بچائيندي، پنھنجي زندگيءَ جو سڀ کان وڏو جھٽڪو ضرور محسوس ڪيو ھوندو، ڇو ته اولگا ھل نه ويو.
  
  سويڊن صرف سر پهرين دنيا جي مضبوط ترين ڀت ۾ ڀڄي ويو.
  
  دال ٽٽل نڪ سان سندس پٺيءَ تي ڪري پيو ۽ بي هوش ٿي ويو.
  
  اولگا پاگل سويڊن کي موهي ڇڏيو، بمشکل شاندار حملي کي محسوس ڪندي. هوءَ نئين جبل وانگر اُڀري، راڪيٽ لانچر کي زمين تي اڇلايو ۽ هڪ هٿ سان مشين گن کي بلند ڪيو، هيٺان رت اڃا به ٽڙڪي رهيو هو، فرش کي ڦاٽي پيو.
  
  ڊريڪ اهو سڀ ڪجهه ڏٺو ۽ يگري کي ٻاهر ڪڍڻ لاءِ ڦري ويو، پوءِ هيڊن. ھن جو مٿو اڃا گھمائي رھيو ھو، پر ھو اليسيا جي اک کي پڪڙڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو.
  
  "اسين ٺيڪ آهيون؟" هوء ڄاڻي ٿي ته ڪجهه غلط هو.
  
  "مون ڏٺو ته ڪيئن ڊال اولگا کي پنهنجي پوري طاقت سان ماريو، بي هوش ٿي واپس موٽيو، ۽ هن مشڪل سان ڏٺو.
  
  اليسيا مشڪل سان سندس سانس پڪڙي سگهي ٿي. "ڀلا. مان".
  
  "۽ هاڻي هن وٽ هڪ مشين گن آهي."
  
  هيڊن آزاد ٿيو. مائي هن جي پٺيان ٽپو ڏيندي، ننڍڙي خال مان نچندي. ڊريڪ پوئتي موٽيو، آئيني کي ڏسندو رھيو، جيتوڻيڪ ھن پنھنجي جاءِ جي پنھنجي ننڍڙن دريائن مان نچڻ جي ڪوشش ڪئي. اولگا بندوق برابر ڪئي، ٻيهر مسڪرائي، پنهنجو آزاد هٿ مٿي ڪيو ۽ پنهنجي وات مان ڏند ڪڍي، ان کي زمين تي اڇلائي ڇڏيو. ان وقت، دال جا باقي ساٿي اچي پهتا.
  
  ۽ انهن مان هڪ هو منو ڪنيماڪا.
  
  هوائي، حقيقي انداز ۾، پنهنجو پاڻ کي پوري رفتار سان شروع ڪيو، پير زمين کان پري، هٿن کي وڌايو، هڪ انساني پروجيڪٽيل عضلات ۽ هڏن کي تباهه ڪرڻ وارو بال. هن اولگا کي ڪلهن تي ڌڪيو، صحيح طور تي، ڊاهل کان بهتر، ۽ مضبوطيء سان نچوض ڪيو. اولگا ڇھ فوٽ اڳتي وڌيو، ۽ اھو پاڻ ۾ ھڪڙو معجزو ھو.
  
  ڪنيماڪا منهن ڦيرائي، روسي ڏانهن منهن ڪيو.
  
  مشين گن فرش تي ڪري پيو.
  
  ڊريڪ هن جا چپ پڙهيا.
  
  "توهان کي گوڏن ڀر وڃڻ گهرجي، ننڍڙو ماڻهو."
  
  ڪنيماڪا هڪ هيميڪر کي جهليو، جنهن کي اولگا ڏاڍي چالاڪي سان ڊاهي ڇڏيو، ڊريڪ جي سوچ کان به تيز. پوءِ هن جي پنهنجي مُٺ منو جي گردن ۾ گهڙي وئي، جنهن ڪري هوائي جهاز فوري طور تي گوڏن ڀر ڪري پيو.
  
  ڪينزي ۽ سمٿ جنگ جي ماڳ تي پهچي ويا. ڊريڪ ان احساس کي ڇڪي نه سگهيو ته اهو ڪافي نه هوندو.
  
  هُو سُرندو رهيو، جيستائين هن جي پيٽ مان گوشت ڦٽي نه ويو، تيستائين هن جي ٿلهي جي هڏن کي چيري نه وئي. هو ڪار مان ٻاهر نڪتو ۽ تازي رت کي نظر انداز ڪيو. هيڊن کان سواءِ سڀني کي اشارو ڪندي، هن جنگ ڏانهن لڙڪڻ شروع ڪيو جيئن سائرن انهن جي چوڌاري وڄائين، چمڪندڙ نيري روشنيون هن جي نظر جي ميدان کي ڀريو، ۽ مردن، پوليس ۽ سپاهين جي گوڙ هوا کي ڀريو.
  
  هو گهٽيءَ کي ڇڪي، اولگا جي ويجهو پهتو. روسي سمٿ کي نظر انداز ڪيو جيئن هن هن کي پيٽ ۾ گولي ڏني. هن ڪنزي کي وارن کان پڪڙي هڪ پاسي اڇلائي ڇڏيو. ناسي رنگ جا ٽفٽ روسين جي هٿن ۾ جڪڙيل رهيا، ۽ ڪينزيءَ، حيران ٿي، لڙهندي، کڏ مان لڙهي، هن جو گوشت کسي ڇڏيو. اولگا پوءِ پنهنجو هٿ سمٿ جي کلائي تي رکي، بندوق کي زمين تي ڪري ڇڏيو ۽ سپاهيءَ کي رڙيون ڪرڻ لڳو.
  
  "ڇا تون مون تي گوليون هڻي رهيو آهين؟ مان تنهنجو هٿ ڪپي ڇڏيندس ۽ تنهنجي خوني پڇاڙيءَ سان گلا ڪري ڇڏيندس".
  
  ڊريڪ پنهنجي طاقت گڏ ڪئي ۽ هن کي پٺيءَ کان ڌڪ هنيو، ٽي ڌڪ هن جي گردن ۽ سيني تي لڳا. هن پنهنجي بندوق استعمال ڪئي ها، پر حادثي ۾ ان کي وڃائي ڇڏيو. اولگا به حملي جو نوٽيس نه ورتو. ائين لڳندو هو ڄڻ وڻ جي ٽاريءَ سان ٽڪرائجي. هن چوڌاري هڪ هٿيار ڳولي ورتو، جيڪو هو استعمال ڪري سگهي ٿو.
  
  هن ڏٺو.
  
  مائي ڊوڙندي آئي، ان جي پٺيان اليسيا ۽ پوءِ يورگي، چادر وانگر اڇي. ڊريڪ راڪيٽ لانچر کي کنيو، ان کي پنهنجي مٿي کان مٿي ڪيو ۽ پنهنجي پوري طاقت سان روسي جي پٺيءَ تي لاٿو.
  
  هن ڀيري هوءَ هلي وئي.
  
  ڪنيماڪا ٽپو ڏئي پاسي ۾ ويو جيئن وڏو جبل هڪ گوڏن تي ڪري پيو. فالتو رسالو هن جي ڏندن مان نڪري ويو. هڪ آر پي جي هن جي بيلٽ مان ڪري پيو. ڊريڪ پنهنجو هٿيار ڦٽو ڪيو، زور سان سانس ورتو.
  
  اولگا اٿي بيٺو، چوڌاري ڦري، ۽ مسڪرايو. "آءٌ توکي لتاڙيندس جيستائين تون ڪنڪريٽ تي ڪچرو نه ٿيندين.
  
  ڊريڪ ڀڄي ويو. اولگا جو ڌڪ هن جي ران کي چيري ويو ۽ هن جي جسم جي هڪ ڇيڙي کان ٻئي ڇيڙي تائين درد جو هڪ ڌماڪو موڪليو. ايليسيا پاڻيءَ ۾ داخل ٿي پر کيس هوا ۾ اڇلايو ويو ۽ ڪينزي تي ڌڪ هنيو ويو. ڪنيماڪا هڪ هيڊ بٽ اڳيان اٿيو، جنهن کيس سڌو پنهنجي بٽ ڏانهن موڪليو. سمٿ جسم تي بيشمار مُک ۽ پوءِ گلا ۽ نڪ تي ٽي وار ڪيا، جنهن ڪري اولگا کلندي کلڻ لڳي.
  
  "او، مهرباني، ٻار، مون کي بلغم مان نجات حاصل ڪرڻ ۾ مدد ڪرڻ لاءِ. هڪ وڌيڪ مهرباني".
  
  هن سمٿ جي ڌڪ تي پنهنجو منهن بي نقاب ڪيو.
  
  اليسيا ڪنزي جي مدد ڪئي. پوليس وارا انهن ڏانهن ڊوڙي رهيا هئا. ڊريڪ مدد نه ڪري سگهيو پر خواهش آهي ته اهي پري رهن. اهو هڪ خونريزي بڻجي سگهي ٿو. هن اٿڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ هڪ ٽنگ تي ڪامياب ٿي ويو.
  
  اولگا سمٿ کي ڳلي مان پڪڙي هڪ پاسي اڇلائي ڇڏيو. ڪنيماڪا پنھنجو وڏو مٿو ھلايو، جيڪو ھاڻي اولگا جي پيرن وٽ آھي، ۽ اڌ درجن ناقابل یقین ڌڪ ھن جي ٿلهن رانن کي ڏنائين.
  
  هن ڪنيماڪا کي مٿي ۾ ڌڪ هنيو، کيس هيٺ لاٿو. هن ڊريڪ جي ايندڙ حملي کي رد ڪري ڇڏيو ۽ هن کي پوئتي ڌڪي ڇڏيو، ايستائين جو رت هن جي ڪنن، ساڄي اک مان آزاديء سان وهندو هو ۽ هن جي پيشاني تي بيشمار ڪٽ ۽ زخم هئا. هن جي پيٽ ۾ هڪ سوراخ کوليو ويو جتي سمٿ هن کي گول ڪيو، ۽ ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ڇا اهو هن کي روڪڻ جو طريقو آهي.
  
  مئي اولگا جي ڌيان کي پڪڙيو. "مون ڏانهن ڏس،" هن چيو. "مون ڏانهن ڏس. مون کي ڪڏهن به شڪست نه ڏني وئي آهي."
  
  دلچسپيءَ جو اظهار رتوڇاڻ کان پار ٿي ويو. "پر تون منهنجي پسين جي غدود کان وڌيڪ نه آهين. ڇا توهان سپر گرل آهيو؟ سوچيندر عورت؟ اسڪارليٽ جوهانسن؟
  
  "مان آهيان مائي ڪيتانو."
  
  اولگا بيزاريءَ سان اڳتي وڌيو، سمٿ ۽ ويجھي آيل اليسيا کي هڪ طرف ڌڪي ڇڏيو. مائي بيهي رهي. اولگا ڦاسي پيو. مائي پري پري تائين رقص ڪيو، ۽ پوءِ اولگا جي ساڄي ڪلهي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "۽ جڏهن مون توهان کي پريشان ڪيو، منهنجو دوست يوگي توهان کي تباهه ڪري ڇڏيندو."
  
  اولگا حيرت انگيز طور تي جلدي ڦيرايو. "ڇا..."
  
  يورگي راڪيٽ لانچر کي پنهنجي ڪلهن تي کنيو، پڪ ڪيو ته آخري گرنيڊ صحيح پوزيشن ۾ هو، ۽ پوءِ سڌو اولگا جي جسم تي فائر ڪيو ويو.
  
  ڊرڪ ڊڪ ڪيو.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  SPEAR ٽيم بعد ۾ غائب ٿي وئي. حياتياتي هٿيارن جي حوالي ڪرڻ کان پوء، انهن کي جرم جي منظر کان پري ڪيو ويو ۽ هڪ غير فطري طور تي خاموش شهر جي دل ذريعي ڳوٺاڻن ۾ ايف بي آئي جي سڀ کان وڌيڪ محفوظ گهرن مان هڪ ڏانهن ورتو ويو. اهو هڪ فارم هو، لازمي طور تي حفاظتي سببن جي ڪري ننڍو هو، پر ان جي باوجود هڪ فارم، پنهنجي گهر، اصطبل ۽ مرجان سان. انهن گھوڙن کي وڪڻڻ لاءِ ٻوٽو ۽ ڍڳا هٿ رکي انهن جي تربيت ڪئي، پر هو ڀاڄين لاءِ به ڪم ڪندو هو.
  
  ٽيم ناقابل يقين حد تائين خوش هئي ته محفوظ گهر تي پهچي، ۽ ان کان به وڌيڪ خوش ٿيو ته جدا ٿيڻ ۽ مختلف ڪمرن جا دروازا بند ڪري. هڪ انسان کي انهن کي ماريو ويو، ٿڪايو ويو، ڌڪيو ويو، زخم، خونريزي.
  
  رت انهن سڀني کي لتاڙي ڇڏيو، زخم ۽ وار پڻ. جن هوش نه وڃايو هو ڪاش اهي ائين ڪن ها. ۽ جن اھو ڪيو انھن کي افسوس ٿيو ته اھي مدد نه ڪري سگھيا. ڊريڪ ۽ ايليسيا پنهنجي ڪمري ۾ هليا ويا، ڪپڙا لاهي، سڌو شاور ڏانهن ويا. گرم پاڻيءَ جي وهڪري رت کان وڌيڪ ڌوئي مدد ڪئي. ڊريڪ ايليسيا جي مدد ڪئي ۽ ايليسيا ڊريڪ جي انهن هنڌن تي مدد ڪئي جتي انهن جا هٿ ڏاڍا زخم هئا.
  
  ٽيم ڀڄي نه وئي هئي، پر اهي ٿورڙي غالب هئا.
  
  "هميشه ڪو اهڙو هوندو آهي،" ڊريڪ چيو، جيئن پاڻي هن کي پوري طاقت سان ماريو، "جيڪو توکي تنهنجي پيرن تان لاهي سگهي.
  
  "مان ڄاڻان ٿو". ايليسيا هٿرادو مائع صابڻ هن جي هٿ ۾ وجهي ڇڏيو. "ڇا تو ڏٺو آهي دال هن کي اُڇلائيندي؟
  
  ڊاک کنگهه ڪرڻ لڳو. "اڙي نه، مهرباني. مون کي کلڻ نه ڏيو. مهرباني ڪري".
  
  ڊريڪ کي اهو عجيب نه لڳو ته هو ايترو جلدي مزاح ڳولي سگهي ٿو جيڪو هن صرف ڏٺو هو. هي ماڻهو هڪ سپاهي هو جنهن کي صدمو ۽ دل جي درد، موت ۽ تشدد سان منهن ڏيڻ لاء تربيت ڏني وئي هئي. هن پنهنجي زندگيءَ جو گهڻو حصو اهو ڪيو، پر سپاهين مختلف انداز سان مقابلو ڪيو. ھڪڙو طريقو اھو ھو ته پنھنجي ساٿين سان دوستي قائم رکڻ؛ ٻيا هميشه شين جي روشن پاسي تي نظر ايندا هئا.
  
  جڏهن اهو ممڪن آهي. ڪي حالتون اهڙيون هيون جو هڪ سپاهي کي به گوڏن ڀر کڻي آيو.
  
  هاڻي ايلسيا، ساڳئي ڪپڙي مان ڪٽيل، ڪنيماڪي جي وڏي اولگا سان جنگ ياد آئي. "لعنت، اها گوڊزيلا جي ٻار جي مقابلي ۾ گوڊزيلا وانگر هئي. خوني منو زخمي کان وڌيڪ صدمو هو.
  
  "هو يقيناً هيڊ بٽ وٺي سگهي ٿو. ڊرڪ مسڪرايو.
  
  "نه!" ايلسيا کلڻ لڳي ۽ اهي ڪجهه دير لاءِ گڏ رهيا، درد مان نجات حاصل ڪرڻ چاهيندا.
  
  بعد ۾، ڊريڪ شاور مان نڪتو، غسل جي چادر تي اڇلائي ۽ بيڊ روم ڏانھن موٽيو. هڪ غير حقيقي احساس هن کي متاثر ڪيو. هڪ ڪلاڪ اڳ اهي دوزخ جي بلڪل مرڪز ۾ هئا، پنهنجي زندگيءَ جي سخت ترين ۽ خوني جنگين مان هڪ ۾ غرق هئا، ۽ هاڻي اهي پاڻ کي ٽيڪساس جي هڪ فارم تي ڌوئي رهيا هئا، جن جي چوڌاري گارڊ هئا.
  
  اڳتي ڇا آهي؟
  
  يقينن، مثبت طرف اهو هو ته اهي چار ڪارڊينل هدايتن مان ٽي کٽيا. ۽ ٽي چار گھوڙا سوار. آرڊر چار هٿيار لڪائي ڇڏيا هئا، تنهنڪري ڊريڪ جي تسليم ڪيو ويو ته ٿورڙو متضاد، فزي، ۽ اڻڄاتل غير يقيني ڳڻپ، صرف هڪ ئي رهجي ويو. پاڻ تي کلڻ لڳو.
  
  لعنت، مون کي اميد آهي ته مون کي اهو حق حاصل ڪيو.
  
  هن جي پٺيان قدمن جا آواز ٻڌڻ ۾ آيا ۽ هو ڦري ويو.
  
  ايليسيا اتي بيٺي، مڪمل طور تي ننگا ۽ شاور جي پاڻي سان چمڪندڙ، هن جا وار هن جي زخم ٿيل ڪلهي تي چمڪي رهيا هئا. ڊرڪ ڏٺو ۽ ڪم جي باري ۾ وساريو.
  
  "لعنت،" هن چيو. "تنهنڪري اهڙا وقت آهن جڏهن توهان ٻنهي کي ڏسڻ سٺو آهي."
  
  هوءَ هلي وئي ۽ هن جو ٽوال لاهي ڇڏيو. "ڇا توهان سوچيو ته اسان وٽ وقت آهي؟"
  
  "پريشان نه ٿيو،" هن پنهنجي آواز ۾ مسڪرائيندي چيو. "اهو گهڻو وقت نه وٺندو آهي".
  
  
  **
  
  
  بعد ۾، جڏهن انهن دريافت ڪيو ۽ انهن جي جسم تي زخمن کان بچڻ جي ڪوشش ڪئي، ڊريڪ ۽ ايليسيا تازو ڪپڙا پائڻ ۽ وڏي باورچی خانه ڏانهن ويا. ڊريڪ کي پڪ نه هئي ته هنن باورچی خانه ڇو چونڊيو؛ اهو هڪ قدرتي ملڻ جي جڳهه وانگر لڳي. اڀرندڙ سج جون شعاعون پينورامڪ ونڊوز مان داخل ٿي ڪاٺ جي فرش ۽ باورچی خانه جي سامان کي سونهري رنگ ڏئي رهيون هيون . ڪمرو گرم هو ۽ تازي پڪل مانيءَ جي بوءِ اچي رهي هئي. ڊرڪ هڪ بار اسٽول تي ويٺو ۽ آرام ڪيو.
  
  "مان هتي هڪ مهينو گذاري سگهان ٿو."
  
  "ٻيو سوار،" اليسيا چيو. "۽ پوء اسان هڪ وقفو وٺون؟"
  
  "ڇا اسان اهو ڪري سگهون ٿا؟ منهنجو مطلب آهي، اهو لفظ جي آخر وانگر آواز نٿو اچي "هڪ وقفو وٺو، پيار."
  
  "چڱو، اسان کي اڃا تائين قرو کي جواب ڏيڻو آهي،" هن ڪنڌ جهڪائي چيو، "پيرو بابت. ۽ سمٿ کي شايد مسئلا آهن. اسان کي مشن تي نه وڃڻ گهرجي جڏهن اسان جي خاندان جو ڪو ميمبر مصيبت ۾ هجي.
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ها، مان متفق آهيان. ۽ پوء اتي سيل ٽيم 7 آهي.
  
  "ڪنهن ڏينهن،" ايلسيا هن جي ڀرسان پرچ تي ويٺي ويٺي ساهه کنيو، "اسان جي موڪل هوندي.
  
  "اڙي، ڏس ته ٻلي ڇا کڻي آئي! - ڊرڪ رڙ ڪئي جڏهن هن Dahl کي ڏٺو.
  
  سويڊن دروازي مان احتياط سان هليو ويو. "بلشٽ، مان هلڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان، پر هر شيءِ منهنجي اکين اڳيان ٻيڻي آهي.
  
  "ڇا توهان سوچيو ٿا ته هلڻ ڏکيو آهي؟" ڊريڪ چيو. "ڇا توهان کي رکڻ جي ڪوشش ڪرڻ چاهيو ٿا؟"
  
  ڊاهل پنهنجو رستو ڇڪي بار اسٽول ڏانهن ويو. "ڪو مون کي پيئڻ ڏي".
  
  ايلسيا پاڻيءَ جي بوتل هن ڏانهن وڌائيندي. "مان وڃان ٿو ڪجهه وڌيڪ."
  
  ڊريڪ پريشانيءَ سان پنهنجي دوست ڏانهن ڏٺو. "ڇا توکي آخر تائين انتظار ڪرڻو پوندو، دوست؟
  
  "سچ چئجي، اهو منٽ ۾ بهتر ٿي رهيو آهي."
  
  "او، ڇاڪاڻ ته مون کي ياد آهي ته تون اولگا سان جهيڙي دوران ڪيئن بيٺي هئينءَ.
  
  "بس ڪر، ڊريڪ. مان اهو ڪڏهن به ياد ڪرڻ نه چاهيندس."
  
  ڊريڪ چيس. "ڄڻ ته اسان توکي ڪڏهن به ان ڳالهه کي وساري ڇڏينداسين.
  
  باقي ٽيم ٿوري دير سان اچي پهتي، ۽ ويهن منٽن کان پوءِ اهي سڀئي بار تي ويٺا هئا، ڪافي ۽ پاڻي، ميوو ۽ بيڪن جون پٽيون، ۽ انهن کان به وڌيڪ زخم جيڪي ڳڻڻ جي قابل نه هئا. ڪنيماڪا ڪنهن کي به نه ڏسي رهيو هو، ۽ سمٿ پنهنجي ساڄي هٿ ۾ ڪجهه به نه رکي سگهيو. يوگي بيحد اداس هئي. ڪينسي شڪايت ڪرڻ کان روڪي نه سگهيو. صرف مئي، لارين ۽ هيڊن پاڻ کي لڳي رهيا هئا.
  
  "توکي خبر آهي،" هيڊن چيو. "مان صرف خوش آهيان ته اسان سڀني کي گڏ ڪيو ويو آهي. اهو تمام گهڻو خراب ٿي سگهي ٿو. Atropine پنهنجو ڪم ڪيو. ڇا پوءِ به ڪو اثر آهي، دوست؟
  
  يورگي، سمٿ ۽ ڪنزي اکيون ڦاڙي ڇڏيون. ڪنسي انهن سڀني لاءِ ڳالهايو. "منهنجو خيال آهي ته اولگا اثرات کان پوء ختم ٿي چڪو آهي."
  
  هيڊن مسڪرايو. "ٺيڪ آهي، ڇو ته اسان اڃا مڪمل نه ٿيا آهيون. اهي ٽيمون جيڪي فورٽ سل ۽ ڊيلاس جو دورو نه ڪندا هئا هڪ آخري اشارو ڳولي رهيا هئا. خوشقسمتيء سان، واشنگٽن ٿنڪ ٽينڪ ۽ اين ايس اي وڏن رانديگرن تي ٽيب رکڻ جي قابل هئا.
  
  "SAS؟" - Drake تجويز ڪيو.
  
  "خير، انگريز، ها. انهن جي پٺيان چين ۽ فرانس جو باقي بچيل سڀ ڪجهه هوندو.
  
  "سيل ٽيم 7؟" - Dahl پڇيو.
  
  "اڻڄاتل، اڻ اعلانيل ۽ غير مجاز،" هيڊن چيو. "ڪرو جي مطابق."
  
  "دفاع واري وزير کان به اعليٰ اڏاوتون آهن،" ڪنيماڪا چيو.
  
  "صدر ڪوبرن اسان کي سڪي وڃڻ لاءِ نه لٽڪائيندو،" ڊرڪ احتجاج ڪيو. "مون کي يقين ڪرڻ گهرجي ته هو مهر جي باري ۾ ڪجهه به نه ڄاڻن."
  
  "مان متفق آهيان،" هيڊن چيو. "۽ جڏهن ته مان منو سان متفق آهيان ته ڪرو کان به مٿاهون مخلوق آهن، ان کان علاوه ٻيا به گهڻا ڪوڙا آهن. اهو قسم جيڪو توهان وٽ اچي ٿو، نيري کان ٻاهر، ۽ توهان کي ٿوري پسند سان ڇڏي ٿو. مون کي يقين ڪرڻو پوندو ته اسان جي ڄاڻ کان وڌيڪ وڌيڪ آهي.
  
  "اهو اسان جي مسئلي جي مدد نٿو ڪري." سمٿ ڇرڪ ڀريو ۽ کير جو گلاس کڻڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "ساڄو". ھيڊن ھٿ ڀري ميوو ورتو ۽ پاڻ کي آرام ڪرڻ لڳو. "تنهنڪري اچو ته هن خراب ماءُ کي ختم ڪرڻ تي ڌيان ڏيون ۽ گهر وڃون. اسان اڃا تائين سڀ کان وڏي ٽيم ۽ بهترين آهيون. هينئر به انگريزن کي فقط هڪ ڏينهن جي سر شروعات ملي. چيني پڻ. هاڻي، اهو لڳي ٿو، ٻين سڀني مان، صرف فرينچن کي وڌايو آهي. انهن ٽن جي هڪ ٻي ٽيم موڪلي صرف باقي اصل سان رابطو ڪرڻ لاءِ.
  
  "اهو ساڳيو آهي خاص آپريشن فورسز جي جنگ ۾،" ڊاهل چيو. "اسان مٿي تي آهيون."
  
  "ها، پر اهو ممڪن ناهي ته لاڳاپيل هجي. ۽ ڪوڙ. ائين نه آهي ته اسين هٿ ۾ هٿ يا گڏ آهيون ريگستان ۾."
  
  "اها هڪ خراب، غير متوقع جنگ آهي،" ڊاهل چيو. "هي جيترو حقيقي آهي جيترو اهو حاصل ڪري ٿو."
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو ۽ پوءِ جلدي اڳتي وڌيو. "اچو ته آرڊر جي متن کي مختصر ڪريون. "زمين جي چئني ڪنڊن تي اسان چار گھوڙي سوار ڏٺا ۽ انھن کي آخري فيصلي جي حڪم جو منصوبو بيان ڪيو. جيڪي به جج صليبي جنگ ۽ ان جي نتيجي کان بچي رهيا آهن اهي حق بجانب حڪمراني ڪندا. جيڪڏھن توھان ھي پڙھي رھيا آھيو، اسان گم ٿي ويا آھيون، تنھنڪري احتياط سان پڙھو ۽ پيروي ڪريو. اسان جا آخري سال دنيا جي انقلابن جي آخري چار هٿيارن کي گڏ ڪرڻ ۾ گذري ويا: جنگ، فتح، ڏڪار ۽ موت. متحد، اهي سڀئي حڪومتن کي تباهه ڪري ڇڏيندا ۽ هڪ نئين مستقبل کي کوليندا. تيار ٿي وڃو. انھن کي ڳولھيو. ڌرتيءَ جي چئن ڪنڊن تائين سفر ڪيو. فادر آف اسٽريٽجي جي آرامي جايون ڳوليو ۽ پوءِ خاگان؛ بدترين هندستاني جيڪو ڪڏهن جيئرو رهيو، ۽ پوء خدا جو عذاب. پر هر شيء ائين ناهي جيئن اهو لڳي ٿو. اسان 1960ع ۾ خاگان جو دورو ڪيو، جنهن جي مڪمل ٿيڻ کان پنج سال پوءِ، فتح کي سندس تابوت ۾ رکيوسين. اسان کي اهو عذاب مليو آهي جيڪو حقيقي آخري فيصلي جي حفاظت ڪري ٿو. ۽ صرف مارڻ جو ڪوڊ آهي جڏهن هارسمين ظاهر ٿيو. پيءُ جي هڏين تي ڪو به نشان نه آهي. هندستاني هٿيارن سان ڀريل آهي. آخري فيصلي جو حڪم هاڻي توهان جي ذريعي جيئرو آهي ۽ هميشه لاء اعلي حڪومت ڪندو.
  
  هوء ختم ڪئي ۽ هڪ sup ورتو.
  
  "سڀ ٺيڪ آهي؟ مان سمجهان ٿو ته اهو هاڻي وڌيڪ سمجهه ۾ اچي ٿو. آرڊر ختم ٿي چڪو آهي، ڊگهو ٿي چڪو آهي، پر اڃا تائين ان ۾ هڪ ننڍڙو عنصر آهي. ٿي سگهي ٿو هڪ تلاء. اڪيلو. شايد ٻيو ڪجهه. پر ڊلاس ۾ هڪ ليب کي هيڪ ڪرڻ لاءِ ڪافي سٺو آهي، ۽ خاص قوتن جو پورو گروپ ڪڍڻ لاءِ ڪافي سٺو آهي، تنهنڪري اسان ان کي گهٽ نه ٿا سمجهي سگهون.
  
  هوءَ رڪجي وئي جيئن ڊريڪ هٿ ڪيو. "ها؟"
  
  "ڇا توهان کي خبر آهي ته هن لاءِ بهترين ڪٿي آهي؟ - هن پڇيو. "واشنگٽن ۾ هڪ ٿنڪ ٽينڪ اندر. يا NSA لاءِ ڪم ڪري رهيو آهي.
  
  هيڊن جون اکيون وسيع ٿي ويون. "اڙي، اها واقعي سٺي ڳالهه آهي. مون کي ان بابت سوچڻ ڏي." هوءَ شيشي جي جگ مان بليڪ ڪافي ڀري.
  
  "وقت گذري ٿو، منهنجا دوست،" مائي چيو.
  
  "ها مان توسان گڏ آهيان". هيڊن پنهنجو وات ڀريو. "پوءِ اچو ته متن جو تجزيو ڪريون: زمين جو آخري ڪنڊ يورپ آهي. اسان کي خدا جي عذاب جي قبر ڳولڻ گهرجي، جيڪو موت جو گهوڙي سوار آهي ۽ حقيقي آخري فيصلي جي حفاظت ڪري ٿو. انهن سڀني کان بدترين. ۽ اتي ڪو مار ڪوڊ هو جڏهن گھوڙي وارا ظاهر ٿيا؟ مون کي اڃا تائين اها ڳالهه سمجهه ۾ نه آئي آهي، معاف ڪجو.
  
  "مان سمجهان ٿو تھ ٿنڪ ٽينڪ ڪجھ دير کان ائين ڪري رھيو آھي؟ يوگي چيو.
  
  هاڻي لورين، جيڪا وڏي ريفريجريٽر تي ٽيڪ ڏئي رهي هئي، ڳالهه ڪئي. "يقينا آهي. هن قديم اڳواڻ کي ڪنهن زماني ۾ رومن طرفان "فليگيلم آف گڊ" جو مشڪوڪ لقب ڏنو ويو هو، جنهن سان هن وڙهندي ۽ ماريو هو، غالباً هو بربر حڪمرانن ۾ سڀ کان وڌيڪ ڪامياب هو ۽ 406-453ع ڌاري جڏهن هو اوڀر ۽ مغربي رومن سلطنتن تي حملا ڪيائين. روم جو سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ دشمن هو ۽ هڪ ڀيرو حوالو ڏنو ويو هو: "جتي مان گذري چڪو آهيان، گھاس ڪڏهن به نه ڄمندو."
  
  "هڪ ٻيو شاندار قديم اجتماعي قاتل،" ڊاهل چيو.
  
  "اٽيلا دي هون،" لورين چيو، "هن پنهنجي ڀاءُ کي 434ع ۾ ماري ڇڏيو هو ته هون جو اڪيلو حڪمران بڻجي ويو. تاريخ دان ايڊورڊ گبن جي مطابق، پنهنجي خوفناڪ نظرن لاءِ مشهور، اٽيلا اڪثر پنهنجون اکيون ٻوٽيندو هو، "ڄڻ ته ان دهشت مان لطف اندوز ٿي رهيو هو، جنهن کي هن متاثر ڪيو هو،" تاريخدان ايڊورڊ گبن موجب، هن جنگ جي رومن ديوتا مارس جي حقيقي تلوار هلائڻ جي دعويٰ پڻ ڪئي هئي. تصور ڪري سگھي ٿو ته اھو خوف رومن جي جنگ جي ميدان ۾ پيدا ٿئي ها.
  
  "اسان سمجهي ورتو،" ڊرڪ چيو. "اٽيلا هڪ خراب ڇوڪرو هو يا سٺو ڇوڪرو، ان تي منحصر آهي ته توهان ڪهڙي پاسي آهيو. ۽ جنهن تاريخ جا ڪتاب لکيا. ڪيئن ۽ ڪٿي مري ويو؟
  
  "ڪيترائي متضاد اڪائونٽس بيان ڪن ٿا ته هو ڪيئن مري ويو. نڙيءَ کان وٺي چاقو تائين سندس نئين زال جي هٿان. جڏهن کين سندس لاش مليو، تڏهن هُنن جي رواج موجب، مردن، سندن مٿي جا وار ڦاڙي ڇڏيا ۽ سندن منهن تي اونداهيءَ جا زخم ڪيا. اهو چيو ويو آهي ته Attila، هڪ اهڙي خوفناڪ دشمن هجڻ جي ڪري، هن جي موت جي باري ۾ ديوتائن کان هڪ پيغام مليو ته هڪ شاندار تعجب آهي. نعمت. سندس لاش هڪ وسيع ميدان جي وچ ۾، هڪ ريشمي خيمي جي اندر، سڀني کي ڏسڻ ۽ تعظيم لاءِ رکيو ويو هو. قبيلن جا بهترين گهوڙي سوار چوڌاري گهمندا رهيا ۽ ڪيمپ فائرن جي چوڌاري سندس عظيم ڪارنامن جا قصا ٻڌائيندا رهيا. اهو هڪ وڏو موت هو. چوڻ ۾ اچي ٿو ته سندس قبر تي جشن ملهايو ويو. لارين لاڳاپيل نقطا ورجائي رهي هئي ته ڪانسٽيبل هن جي ڪن ۾ سرگوشي ڪئي. لائوڊ اسپيڪر لڳائڻ جو ڪو به فائدو نه هو.
  
  "انهن هن جي قبرن تي سون، چاندي ۽ لوهه سان مهر لڳائي ڇڏي هئي، ڇاڪاڻ ته هن وٽ ٽي هئا. ۽ انهن کي يقين هو ته اهي ٽي مواد سڀني بادشاهن جي عظيم ترين لاء مناسب هئا. يقينن، هٿيار، دولت ۽ نادر جوا شامل ڪيا ويا. ۽، لڳي ٿو، رواج موجب، انهن سڀني کي ماري ڇڏيو، جيڪي سندس قبر تي ڪم ڪندا هئا، ان جي جاءِ کي ڳجهو رکڻ لاءِ.
  
  ايليسيا ميز تي ويٺلن ڏانهن ڏٺو. "توهان مان هڪ مري ويندي،" هن چيو. "مون کي نه چئو ته توکي دفن ڪريان. ڪو به موقعو نه آهي."
  
  "توهان کي اهو ٻڌي ڏک ۽ خوشي ٿيندي ته Attila جو مقبرو تاريخ جي عظيم ترين گم ٿيل دفن ٿيل ماڳن مان هڪ آهي. يقينن، ڪجهه ٻين کان - ڪنگ رچرڊ III جو ڊگهو گم ٿيل لاش ڪيترائي سال اڳ ليسيسٽر ڪار پارڪ جي هيٺان دريافت ڪيو ويو - اسان کي يقين آهي ته اهي اڃا تائين ڳولي سگهجن ٿا. ٿي سگهي ٿو ڪليوپيٽرا؟ سر فرانسس ڊريڪ؟ موزارٽ؟ ڪنهن به صورت ۾، جيتري حد تائين Attila جو تعلق آهي، اهو يقين آهي ته هننڪ انجنيئرن ٽيزا نديء جو رخ موڙي ڇڏيو هو ته مکيه درياهه کي سڪي ڇڏيو. اٽيلا کي اتي ئي دفن ڪيو ويو سندس شاندار، قيمتي ٽنهي تابوت ۾. پوءِ ٽيزا کي آزاد ڪيو ويو، اٽيلا کي هميشه لاءِ لڪائي ڇڏيو.
  
  ان وقت هنن هڪ هيلي ڪاپٽر جو آواز ٻڌو. هيڊن ڪمري جي چوڌاري ڏٺو.
  
  "مون کي اميد آهي ته توهان هڪ ٻي جنگ لاء تيار آهيو، ڇوڪرن ۽ ڇوڪرين، ڇو ته اهو ختم ٿيڻ کان پري آهي."
  
  ڊريڪ پنهنجي دردناڪ عضون کي وڌايو. دهل پنهنجي ڪلهن تي مٿي رکڻ جي ڪوشش ڪئي. ڪينسي حيران ٿي وئي جڏهن هن پنهنجي پٺي تي هڪ خارش کي ڇڪيو.
  
  "منصف ٿيڻ لاءِ،" ڊرڪ چيو. "مان اڃا تائين هتي بيزار ٿي رهيو آهيان."
  
  هيڊن مسڪرايو. ڊاهل جيترو ٿي سگهي سر جهڪائي ڇڏيو. مئي اڳ ۾ ئي هن جي پيرن تي هئي. لورين دروازي ڏانهن وڌي.
  
  "اچو،" هن چيو. "اهي اسان کي رستي ۾ وڌيڪ مختصر ڪرڻ وارا آهن."
  
  "يورپ؟" يوگي پڇيو.
  
  "ها. ۽ موت جي آخري گهوڙي سوار لاءِ".
  
  اليسيا بار اسٽول تان ٽپو ڏنو. "زبردست ڳالهه ٻولهه،" هن طنزيه انداز ۾ چيو. "توهان وٽان اچڻ، اهو ايترو ته دلفريب آواز آهي جو منهنجون آڱريون به ٽنگجڻ لڳيون آهن.
  
  
  باب چوٿون
  
  
  ٻي پرواز، افق تي ٻي جنگ. ڊريڪ آرامده ڪرسي تي ويٺو ۽ ٻڌو جيئن لارين ڊسٽرڪٽ آف ڪولمبيا جي فيصلن ۽ نتيجن تي آواز اٿاريو اٽيلا هن ڪيس ۾. ٽيم مختلف پوزيشن ۾ ويٺي، جيڪي وٺي سگھن ٿيون ۽ تازو ڊبل 'اولگا واقعي' جي درد کي نظر انداز ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "آٽيلا جي قبر تاريخ ۾ گم ٿي وئي آهي،" لارين نتيجو ڪڍيو. "ڪڏهن به نه مليا آهن، جيتوڻيڪ اتي ڪيتريون ئي جعلي دريافتون هيون. سو،" هوءَ رُڪندي، ٻڌي، "ڇا توهان ثقلي انتشار بابت ٻڌو آهي؟
  
  دال پوئتي ڏٺو. "هن اصطلاح جا ڪيترائي مطلب آهن."
  
  "خير، اها اسان جي ڳالهه آهي. تازو ئي، سائنسدان هڪ وڏي ۽ پراسرار انمولي دريافت ڪيو جيڪو پولر برف جي چادر هيٺ دفن ڪيو ويو آهي. توهان کي اها خبر هئي؟ اهو سائيز ۾ تمام وڏو آهي - 151 ميل پار ۽ لڳ ڀڳ هڪ هزار ميٽر اونهي. ناسا جي سيٽلائيٽس پاران دريافت ڪيو ويو، اها هڪ گروه ثقل جي بي ترتيبي هئي، ڇاڪاڻ ته ان جي چوڌاري تبديلين ۾ هڪ وڏي شئي جي موجودگي جو اشارو ڪيو ويو آهي جيڪو crater ۾ واقع آهي. هاڻي، جهنگلي نظريات کي هڪ طرف، هي اعتراض هڪ ڪشش ثقل جي غير معمولي آهي. اهو غلط پوزيشن ۾ آهي، ان جي چوڌاري هر شيء وانگر حرڪت نٿو ڪري، ۽ تنهن ڪري طاقتور ريڊار ذريعي ڳولي سگهجي ٿو.
  
  "توهان زمين ۾ داخل ٿيندڙ راڊار بابت ڳالهائي رهيا آهيو،" ڊاهل چيو. "منهنجي پراڻي خاصيت."
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "تون پڪ آهين؟ مون سمجهيو ته هي مرغن پارٽين ۾ هڪ نر اسٽريپٽيز آهي. اهي توهان کي ڊانسنگ وائڪنگ سڏين ٿا.
  
  دال کيس ٿڪايو. "ان کي روڪيو".
  
  ايليسيا مون ڏانهن نهاريو. "هو بدمزاج لڳي ٿو،" هن ٿيئٽريءَ ۾ سرگوشي ڪئي.
  
  "هڪ اڻڄاتل پوڙهي عورت کي ڀڄڻ سان اهو توهان سان ٿيندو."
  
  حيرت انگيز طور تي، سمٿ جي اکين ۾ ڳوڙها هئا. "مون کي چوڻو آهي،" هن چيو، "مون ڪڏهن به ڪنهن کي ايترو زور سان اُڇلندي نه ڏٺو آهي، جنهن ۾ ٽرامپولين شامل هجي. هن پنهنجو منهن لڪائي، آرام ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ڪنيماڪا هن کي ڪلهي تي ڌڪ هنيو. "تون ٺيڪ آهين، ڀاءُ؟ مون توکي اڳ ڪڏهن به کلندي نه ڏٺو آهي، ماڻهو. هي عجيب آهي".
  
  لارين مداخلت ڪئي، سويڊن کي وڌيڪ ڇڪڻ کان بچايو. "جي پي آر، پر هڪ وڏي پيماني تي. منهنجو مطلب، گوگل ميپس تي اها عجيب شيءِ آهي جنهن کي انٽارڪٽيڪا سڏيو ويندو آهي. توھان ھن کي پنھنجي ليپ ٽاپ مان ڏسي سگھو ٿا. پر اٽيلا جي مقبري وانگر ننڍڙي شيء ڳولڻ؟ خير، ان ۾ مشينون ۽ سافٽ ويئر استعمال ڪرڻ شامل آهن جن کي ناسا اڃا تائين تسليم نه ڪيو آهي.
  
  "ڇا اهي سيٽلائيٽ استعمال ڪري رهيا آهن؟" يوگي پڇيو.
  
  "ها ها، سڀني ٿڌي قومن وٽ اهو آهي."
  
  "چين، برطانيه ۽ فرانس سميت." ڊريڪ پنهنجي مخالفن جي لسٽ ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ضرور. خلا کان، چيني پنهنجي ڪار ۾ ويٺي هڪ شخص جي سڃاڻپ ڪري سگهي ٿو، انٽرنيٽ جي سائيٽن کي چيڪ ڪري ٿو جيڪو هو براؤز ڪري رهيو آهي، ۽ سينڊوچ جي مواد کي درجه بندي ڪري ٿو جيڪو هو کائي رهيو آهي. ڪو به ماڻهو. لڳ ڀڳ هر هنڌ."
  
  "صرف مرد؟" ڪينزي پڇيو. "يا عورتون به؟
  
  لارين مسڪرائيندي چيو، "منهنجي ڪنن ۾ هڪ ماڻهو آهي جيڪو ان کي لنگهي رهيو آهي. ٿورڙو جوان لڳي ٿو، ڄڻ ته هن اڃا تائين عورتن کي دريافت نه ڪيو آهي.
  
  ڊريڪ آمريڪا ۽ يورپ جي وچ ۾ آسمان ۾ هيلي ڪاپٽر ڪٽ کي ٻڌو، زمين جي ٽين ۽ چوٿين پڇاڙي.
  
  "ٺيڪ آهي، پوءِ به..." لورين مُرڪندي چيو. "جيڪڏهن اسان پسڪارا جي ننڍي ڄاتل جاگرافيءَ کي گڏ ڪريون، ته هڪ متن چوي ٿو ته اٽيلا جو مشهور محل ڊنيوب ۽ ٽيزا جي وچ ۾، ڪارپيٿين جبلن ۾، اپر هنگري ۽ پاڙيسري ززبرين جي ميدانن تي واقع هو. هڪ وڌيڪ غير واضح اقتباس چوي ٿو ته اٽيلا جي مقبري سندس محل جي سامهون هئي.
  
  "پر درياهه جي هيٺان دفن آهي،" مائي چيو.
  
  "ها، ٽسزا اتر کان ڏکڻ تائين هنگري کي پار ڪري ٿي، پاڻ ڊينيوب جي هڪ وڏي شاخ آهي. درياهه جو رستو اسان جي سائنسدانن جي مدد ڪندو. اميد آهي ته انهن جي تحقيق جيو فزيڪل ٽيڪنالاجي استعمال ڪندي سيٽلائيٽ، مقناطيسي، MAG ۽ زمين ۾ داخل ٿيندڙ ريڊار کي گڏ ڪندي. مقناطيسي سروي مڪمل ڪيا ويا آهن GPR پروفائلز پاران چونڊيل بي ضابطگين لاءِ. اهي اهو به چون ٿا ته اهي ڏسي سگهن ٿا ته ڇا درياهه ڪڏهن موڙيو ويو آهي. هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "اسان هزارين ۽ هزارين تصويرن بابت ڳالهائي رهيا آهيون جيڪي ڪمپيوٽر کي ڏسڻ گهرجي ۽ پوء فيصلو ڪيو وڃي."
  
  "ٺيڪ آهي، ٺيڪ آهي، تنهنڪري اسان هنگري ڏانهن وڃي رهيا آهيون. اليسيا سر درد جو اظهار ڪيو. "بس ائين چئو".
  
  ٽيم واپس آباد ٿي، حيران ٿي ويو ته سندن جارحتي ساٿي ڪيئن ڪري رهيا هئا.
  
  
  **
  
  
  هنگري، ڊينيوب ۽ ٽِزا رات جو اوتري ئي ڪاري نظر ايندي هئي جيئن يورپ جي باقي حصي ۾، پر ڊريڪ کي خبر هئي ته هن وقت هتي تمام گهڻي انتشار آهي. چار گهوڙي سوارن مان سڀ کان وڌيڪ طاقتور اتي بيٺا آهن - موت - ۽ جن هن کي ڳولي ورتو هو شايد دنيا جي مستقبل جو اندازو لڳائي سگهن ٿا.
  
  ٽيم لينڊ ڪئي، ٻيهر لهي وئي، ٻيهر لينڊ ڪئي، ۽ پوءِ پنهنجي سفر جي آخري مرحلي کي مڪمل ڪرڻ لاءِ هڪ وڏي، غير عڪسي وين ۾ ٽپو ڏنو. ڳڻپيندڙن کي اڃا تائين ڪجھ به معلوم نه ڪيو ويو هو، علائقا اڃا به وڏا ۽ ٽارگيٽ ننڍا هئا، جن جو ذڪر نه ڪرڻ پراڻو ۽ ممڪن طور تي خراب. اهو معلوم ڪرڻ سٺو لڳندو هو ته آرڊر آزاديءَ سان ڪيئن هلندو هو، پر انهن جي اوچتو قتل ڪيترن ئي ڏهاڪن اڳ ڪنهن به پٺڀرائي کي ختم ڪري ڇڏيو.
  
  انهن ميدانن تي ڪئمپون قائم ڪيون، ٻاهر نگهبان مقرر ڪيا ۽ اندر اچي آباد ٿيا. هڪ مضبوط واءُ وهي، خيمن کي ڦاٽي پيو. هر شيءِ جي حقيقي حقيقت جيڪا انهن گذريل ڪجهه ڏينهن ۾ ڪئي هئي، اڃا تائين ان ۾ ٻڏڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي.
  
  ڇا اسان واقعي ھاڻي ھتي ھتي آھيون، اڌ رستي تي ھنگري جي ٽڪريءَ تي ڪئمپ رکيا آھيون؟ ڊريڪ ان بابت سوچيو. يا اولگا اڃا تائين اسان کي ماري رهيو آهي؟
  
  خيمي جي گلن جو ڪينوس سچ ڳالهائي رهيو هو، جيئن هن جي ڀرسان ٻرندڙ شڪل. ايليسيا، پنهنجي ننڊ جي ٿيلهي ۾ ويڙهيل فقط اکيون ڏيکاريندي.
  
  "ڇا اهو ٿڌو آهي، پيار؟"
  
  "ها، هتي اچو ۽ مون کي گرم ڪريو."
  
  "مهرباني ڪري،" ڊاهل ڊريڪ جي پيرن جي ڏکڻ واري هنڌ کان چيو، "اڄ نه.
  
  "مان متفق آهيان،" اوڀر کان ڪنزي چيو. "ڪڇي کي ٻڌاءِ ته توکي مٿي ۾ سور آهي يا ڪا شيءِ. ڪير ڄاڻي ته هوءَ ڪٿي هئي؟ بيمارين جو تعداد وغيره وغيره.
  
  "پوءِ چوڏهين جو سوال ئي پيدا نٿو ٿئي؟
  
  "اهو آهي،" مائي شامل ڪيو، جيڪا خيمي جي دروازي تي بيٺي هئي. "خاص طور تي جڏهن اسان مان پنج آهيون."
  
  "پاگل، مون کي وسري ويو ته تون هتي هئين، سپرائٽ. مان اڃا تائين يقين نٿو ڪري سگهان ته انهن اسان سڀني کي هڪ خيمه ۾ بند ڪري ڇڏيو آهي.
  
  "مان، هڪ لاءِ، ميدانن تي سمهڻ کي ترجيح ڏيان ٿو،" ڊاهل اٿندي چيو. "پوءِ شايد مان سمهندس".
  
  ڊريڪ سويڊن جي سر کي ٻاهر نڪرڻ لاءِ ڏٺو، فرض ڪيو ته هو جوانا کي سڏڻ جو موقعو وٺي. سندن تعلق هوا ۾ قائم رهيو، پر اهو ڏينهن ايندو، جلد ئي، جڏهن ڪو مستقل فيصلو ڪندو.
  
  ڊان آيو، ۽ واشنگٽن جي ماهرن اڌ درجن سائيٽن جو مشورو ڏنو. ٽيم ورهائجي وئي ۽ کوٽڻ شروع ڪئي، شاندار منظرن کي سندن سرن ۽ دلين مان ڪڍي ڇڏيو: ٽسزا جو چمڪندڙ نيرو سانپ، ڪڏهن وسيع، ڪڏهن هنڌن تي عجيب تنگ، ڪارپيٿين جون گھاس واريون ٽڪريون، بيحد صاف آسمان. ٿڌڙي هوائن جي وهڪري جو ڀرپور استقبال ڪيو ويو، ٿڪائي ۽ آرامده زخمن کي دور ڪيو. ڊريڪ ۽ ٻيا مسلسل حيران ٿي ويا ته سندن دشمن ڪٿي هئا. برطانوي، چيني ۽ فرينچ. ڪٿي؟ ويجھي ٽڪريء جي مٿان؟ ڪنهن به نگرانيءَ جو ذرو ذرو به نه ڏٺو. اهو ڄڻ ته ٻين ٽيمن کي ڇڏي ڏنو هو.
  
  "توهان جي سراسري رشتي جو شڪار ناهي،" ڊرڪ هڪ ڀيرو چيو. "مان مشڪل سان ڄاڻان ٿو ته آئون ڪٿي ختم ڪندس."
  
  "مان متفق آهيان،" دال چيو. "هڪ لمحو اسان سڀ وڙهندا آهيون، ۽ ايندڙ اهو تمام آسان آهي. ۽ اڃان تائين اهو بدترين ٿي سگهي ٿو.
  
  پهريون ڏينهن تيزيءَ سان اڏامي ويو، پوءِ ٻيو. انهن کي ڪجهه به نه مليو. مينهن وسڻ لڳو، ۽ پوءِ انڌو سج. ٽيم آرام ڪرڻ جو موڙ ورتو ۽ پوءِ ڪجھ ملازمن کي اجازت ڏني ته کين ٿوري دير لاءِ رليف ڏنو وڃي. جيڪي مرد ۽ عورتون انگريزي نه ڳالهائيندا هئا، تن کي ڀر واري ڳوٺ مان مقرر ڪيو ويو. هڪ ڏينهن، ايليسيا کي زمين ۾ هڪ سوراخ دريافت ڪيو، ممڪن آهي ته هڪ پراڻي سرنگ، پر هن جو جوش جلدي ختم ٿي ويو جڏهن هن جي ڳولا ختم ٿي وئي.
  
  "ڪابه فائدو نه،" هن چيو. "اسان هن کان هڪ ميٽر پري ٿي سگهون ٿا ۽ اڃا تائين هن کي ڳولي نه سگهيا آهيون."
  
  "توهان ڪيئن ٿا سمجهو ته هي سڄو سال ڪنهن جو ڌيان نه ويو؟
  
  داهل پنهنجو مٿو ڇڪيندو رهيو، پڪ ٿي ته هنن ڪجهه نه سمجهيو. "اها منهنجي زبان جي ٽپ تي آهي،" هن هڪ کان وڌيڪ ڀيرا ورجايو.
  
  ڊريڪ پنهنجي مدد نه ڪري سگهيو. "توهان جو مطلب اولگا آهي، نه؟ اهو هڪ تمام مختصر تجربو هو، دوست.
  
  داهل رڙ ڪري، اڃا اسڪين ڪري رهيو آهي.
  
  ٻي رات ۽ خيمي ۾ ڪجهه ڪلاڪ. انهن شام جو سڀ کان وڌيڪ سخت هو جڏهن ڊريڪ ويب جي بيان، هن جي ميراث ۽ معلومات جي رازداري بابت ڳالهائڻ شروع ڪيو.
  
  "اسان کي ايندڙ وقت تي ڌيان ڏيڻ جي ضرورت آهي. هن گڏ ڪيل راز تباهه ڪندڙ ٿي سگهي ٿو. شاندار".
  
  "ڪنهن لاء؟" Dahl چيو. "جيڪي اسان جي خلاف هئا اهي خراب نه هئا."
  
  "سواءِ هڪ جي جنهن کي اسان اڃا تائين نٿا ڄاڻون،" مائي چيو.
  
  "لعنت، واقعي؟ مون کي وساري ڇڏيو. هي ڪهڙو آهي؟"
  
  جاپاني عورت پنهنجو آواز گهٽ ڪري خاموشيءَ سان ڳالهايو. "توهان مان هڪ مري رهيو آهي."
  
  هڪ ڊگهي، دردناڪ لمحن لاء خاموشي هئي.
  
  ايلسيا ان کي ٽوڙي ڇڏيو. "ڊريڪ سان متفق ٿيڻو پوندو. اهو صرف اسان تي لاڳو نٿو ٿئي. ويب هڪ اسٽالنگ اسپيشلسٽ ۽ هڪ ميگا امير گدا هو. هن کي ضرور سڀني تي گندگي هئي.
  
  هڪ غلط الارم انهن کي خيمه مان ٻاهر نڪرڻ جو سبب بڻيو، زمين ۽ مٽي ۾ ڪري پيو، هڪ قديم دفن ٿيل ماڳ جي مٽي ۽ ريل جي وچ ۾. انهن جي سخت جلن لاء، اهو ظاهر ٿيو ته اهو Attila سان واسطو نه هو. گهٽ ۾ گهٽ ايترو پري نه ته جيئن اهي ٻڌائي سگهن.
  
  بعد ۾، خيمي ۾، اهي پنهنجن خيالن ۾ واپس آيا.
  
  "اتي معاملو ڪرڻ لاء گهڻو ڪجهه آهي،" هيڊن چيو. "شايد ويب جي لڪائڻ جي جڳهه لاءِ هي ڳولا ۽ جيڪو اسان بعد ۾ دريافت ڪيو اهو اسان جي حفاظت ڪري سگهي ٿو جيڪو اچڻ وارو آهي."
  
  "پيرو ۾ جوشوا جي موت؟ اسان جي نافرماني؟ قابل اعتراض فيصلو ۽ هڪ غير يقيني پٽي؟ اسان کي ڪنهن کي جواب ڏيڻو پوندو. ھڪڙو نالو سڏڻ سان توھان حاصل ڪري سگھوٿا. پر ٽي؟ چار؟ اسان جا بل ڳاڙهي رنگ ۾ آهن، ماڻهو، ۽ منهنجو مطلب اهو ناهي ته گهڻو خرچ ڪرڻ.
  
  "تنهنڪري، سيل ٽيم 7؟" - Dahl پڇيو.
  
  "شايد،" هيڊن رڙ ڪئي. "ڪير ڄاڻي؟ پر جيڪڏهن اهي اسان تي تعصب سان حملو ڪندا ته خدا جو قسم کڻان ٿو ته مان مقابلي واري طاقت سان جواب ڏيندس. ۽ ائين ئي توهان سڀني سان گڏ هوندو. اهو حڪم آهي".
  
  ٻيو ڏينهن آيو ۽ شڪار جاري رهيو. برسات سندن ڪوششن کي روڪيو. واشنگٽن ٿنڪ ٽينڪ مجموعي طور تي ست وڌيڪ سائيٽن سان واپس آيو. انھن مان گھڻا ڪجھ به نه نڪتا، سواءِ خالي جاين يا پراڻن بنيادن، عمارتون ڊگھيون ھيون، کنڊر گھٽجي ويران ٿي ويا. گهڻو ڪري ٻيو ڏينهن گذري ويو ۽ اسپيئر ٽيم جو حوصلو ختم ٿيڻ لڳو.
  
  "ڇا اسان به صحيح جاءِ تي آهيون؟ ڪينزي پڇيو. "منهنجو مطلب آهي هنگري. اٽيلا جي محل جي سامهون. هي شخص ڪيترو عرصو اڳ ڄائو هو؟ هڪ هزار ڇهه سئو سال اڳ، صحيح؟ هي ڇا آهي؟ Geronimo کان چوڏهن صديون اڳ. ٿي سگهي ٿو Attila غلط آهي 'ڪوڙ'. منهنجو اندازو آهي ته ڪيٿولڪ چرچ ڪيترن ئي کي ليبل ڪيو آهي.
  
  "اسان مختلف قسم جي بي ضابطگين کي ڳوليندا آهيون ،" ڪنيماڪا چيو. "انهن مان تمام گهڻا آهن، ۽ انهن مان ڪوبه صحيح ناهي."
  
  دهل هن ڏانهن ڏٺو. "اسان کي اسان جي ڳولا کي محدود ڪرڻ جو هڪ طريقو آهي."
  
  لارين، هميشه ٿنڪ ٽينڪ ۾ پلگ ان، ٻئي طرف ڏٺو. "ها، چون ٿا. ها."
  
  واءُ نرميءَ سان سويڊن جي وارن کي اُڏائي ڇڏيو، پر سندس چهرو بيڪار رهيو. "مون وٽ ڪجهه به ناهي".
  
  "شايد اسان کي Attila تي هڪ ٻيو نظر وجهڻ گهرجي؟" مئي تجويز ڪيو. "سندس سوانح عمري ۾ ڪجهه؟"
  
  لارين واشنگٽن گينگ کي ٻڌايو ته ان جو خيال رکجو. ٽيم آرام ڪيو، سمهيو، غلطيون ڳوليائين ۽ ڪو به نه مليو، ۽ ٻه وڌيڪ غلط الارم ۾ حصو ورتو.
  
  آخرڪار، ڊريڪ هڪ ٽيم گڏ ڪئي. "منهنجو خيال آهي ته اسان کي ان کي ناڪامي سڏڻو پوندو، ماڻهو. آرڊر چوي ٿو ته انهن کي اهو مليو آهي، ممڪن آهي ¸ پر جيڪڏهن اسان نٿا ڪري سگهون ته پوءِ ٻيا ملڪ به نه ڪري سگهندا. شايد چوٿون گهوڙي سوار بهتر هجي ها جتي هن کي دفن ڪيو ويو هو. جيڪڏهن هو اڃا به اتي آهي.
  
  "شايد قبر ڦري وئي هئي،" هيڊن، هٿ پکيڙيندي چيو، "دفن ٿيڻ کان ٿوري دير پوءِ. پر پوءِ، يقيناً، آثار دريافت ڪيا ويندا. ڪپڙو. تلوار. جواهر. ٻيا جسم."
  
  "اها طاقتور هٿيار اتي ڇڏڻ مشڪل آهي،" ڪنزي پنهنجي چهري تي خالي تاثرات سان چيو. "مون کي خبر آهي ته منهنجي حڪومت نه ڪندي. اهي ڪڏهن به ڳولڻ بند نه ڪندا.
  
  ڊريڪ اتفاق ۾ ڪنڌ لوڏيو. "سچ، پر اسان وٽ بلاشڪ ٻيا بحران پيدا ٿي رهيا آهن. اسان هتي هميشه لاءِ رهي نٿا سگهون".
  
  "انهن پيرو ۾ ساڳيو شيء چيو،" سمٿ چيو.
  
  ڊريڪ لارين ڏانهن اشارو ڪيو. "ڇا هنن وٽ اسان لاءِ ڪجهه آهي؟
  
  "اڃا تائين نه، اٺ ٻين امڪاني سائيٽن جي استثنا سان. اشارا اڃا به ساڳيا آهن. ڪجھ به مشڪل نه آهي. "
  
  "پر ڇا اهو نه ٿي سگهي جيڪو اسان ڳولي رهيا آهيون؟" دال ڏاڍي خاموشيءَ سان چيو.
  
  هيڊن ساهه کنيو. "منهنجو خيال آهي ته شايد مون کي هن شخص کي فون ڪرڻو پوندو ۽ سيڪريٽري سان رابطو ڪرڻو پوندو. اسان بهتر آهيون-"
  
  "محتاط رهو،" ايليسيا خبردار ڪيو. "شايد هي اهو سگنل آهي جنهن جو مهر انتظار ڪري رهيا آهن.
  
  هيڊن خاموش ٿي ويو، هن جي اکين ۾ بي يقيني ظاهر ٿي.
  
  Dahl آخر ۾ سندن ڌيان حاصل ڪيو. "زمين ۾ داخل ٿيندڙ راڊار،" هن چيو. "غير معموليات، ڪشش ثقل، مقناطيسي يا ٻيو ڪجهه ڳولي ٿو. قدرتي طور، هن کي هڪ خوفناڪ تمام گهڻو ملندو آهي، ڇاڪاڻ ته هي هڪ تمام پراڻو سيارو آهي. پر اسان پنهنجي ڳولا کي محدود ڪري سگهون ٿا. اسان ڪري سگهون ٿا. اوه لعنت، اسان اهڙا بيوقوف ڪيئن ٿي سگهون ٿا؟
  
  ڊريڪ ايليسيا جي پريشان نظر کي شيئر ڪيو. "تون ٺيڪ آهين دوست؟ تون اڃا تائين محسوس نه ڪري رهيو آهين ته ان اولگا جو اثر توهان کي اغوا ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي آهي، ڇا توهان؟
  
  "مان ٺيڪ آهيان، مان هميشه وانگر مڪمل آهيان. ٻڌو - اهي بيوقوف ياد ڪريو جن کي ديوتائن جون قبرون مليون آهن؟
  
  ڊريڪ جو منهن هاڻي سنجيده ٿي ويو. "اها اسان هئاسين، ٽورسٽن. چڱو، اسان مان گھڻا."
  
  "مون کي خبر آهي. اسان کي اوڊين جون هڏيون مليون آهن، گڏوگڏ ٿور، زيوس ۽ لوڪي. هن هڪ وقفو ڪيو. "ايفروڊائٽ، مارس ۽ گهڻو ڪجهه. خير، انهن جا هٿيار ۽ هٿيار ڪهڙا هئا؟ انهن مان ڪي جواهر؟
  
  "هڪ نامعلوم مادو جنهن بعد ۾ اسان کي هڪ ٻئي مشن تي مدد ڪئي،" ڊرڪ چيو.
  
  "ها". دال کلڻ کان روڪي نه سگهيو. "ڪنهن جي تلوار اٽيلا سان دفن هئي؟
  
  لورين ان تي ٽپو ڏنو. "مارس!" - هوء چيو. "جنگ جي رومن ديوتا اٽيلا کي سٿين جي ذريعي پنهنجي تلوار سان سوراخ ڪيو. ان کي مقدس جنگ جي تلوار سڏيو ويندو هو. پر جيڪڏهن اهو واقعي مريخ جي پنهنجي هٿ مان آيو آهي ... "
  
  "توهان ان خاص عنصر کي ڳولڻ لاءِ زمين ۾ داخل ٿيندڙ راڊار کي ٻيهر ترتيب ڏئي سگهو ٿا ،" ڊاهل چيو. "۽ صرف هي ناقابل يقين حد تائين نادر عنصر."
  
  "۽ بوم!" ڊريڪ هن ڏانهن نهاريو. "اهو ايترو سادو آهي. چريو سويڊن واپس آيو آهي."
  
  اليسيا اڃا تائين پريشان نظر آئي. "ڪجهه ڏينهن اڳ تون اهو سوچي به نه سگهين ها؟
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  ٻيا اٺ ڪلاڪ ۽ اهي تيار هئا. ڊي سي ٽيم آئس لينڊ جي آثار قديمه واري يونٽ سان رابطو ڪرڻ کان پوءِ زمين ۾ داخل ٿيندڙ راڊار کي ريبوٽ ڪيو جيڪو اڃا تائين دريافت ڪري رهيو هو ته ديوتا جي پهرين مقبري مان ڇا بچيو آهي. اهو هميشه اوڊين ڏانهن واپس اچي ٿو، ڊرڪ سوچيو جيئن هو انتظار ڪري رهيو هو. واضح رهي ته آئس لينڊ وارن ڳولها جا سڀ کان وڌيڪ تفصيل ۽ سمورن نمونن کي محفوظ ڪيو هو. واشنگٽن ڏانهن هڪ نادر عنصر بابت ڊيٽا موڪلڻ منٽن جو معاملو هو.
  
  گھٽ ۾ گھٽ اھو اھو آھي جيڪو انھن چيو، ڊرڪ بعد ۾ تصور ڪيو. هو حيران ٿي ويندو جيڪڏهن آمريڪن وٽ اڳ ۾ ئي فائل تي نه هجي ها.
  
  ھڪڙو امتحان ڪيو ويو ۽ پوء ھڪڙو گرم سگنل موڪليو ويو. هن علائقي تي پنگ، اهي اڳ ۾ ئي گھمندا هئا، ۽ مارس جي قديم تلوار نقشي تي هڪ واضح نقطو بڻجي ويو.
  
  "اهو ئي آهي،" مائي چيو. "Attila the Hun جو مقبرو."
  
  کوٽائي زور سان شروع ٿي. ڳوٺاڻن ان سوراخ کي وڌائڻ شروع ڪيو، جيڪو اڳي ئي کوٽي چڪو هو. ان کان اڳ جو اھي انھيءَ خالي جاءِ تي پھچن، جيڪا تلوار جي بلڪل برابر ھلندي ھئي، ھنن ڳوٺاڻن کي پئسا ڏنا ۽ انھن کي ھلندي ڏسندي اداس ٿي ويا.
  
  "هن جو ٻيو پاسو،" مائي چيو، "هڪ وڏي ثقافتي تلاش آهي.
  
  "اسان هاڻي ان بابت پريشان نٿا ٿي سگهون ،" هيڊن چيو. "هي موت جو هٿيار آهي. ان کان اڳ جو اسان ڪجهه به اعلان ڪريون، ان کي غير جانبدار ٿيڻ گهرجي.
  
  سمٿ، يوگي ۽ ڪنيماڪا ٽپو ڏئي، زمين تي حملو ڪيو. ڊاهل اڃا تائين ڏسندو رهيو ۽ ٿورو ٿڪل محسوس ڪيو، جيتوڻيڪ ايليسيا ۽ ڪنزي کيس "بيڪار گدا" کان وٺي "کريزي سلوٿ" تائين سڀ ڪجهه سڏڻ جو موقعو ورتو.
  
  خال خال ٿيڻ ۾ گهڻو وقت نه لڳو.
  
  ڊريڪ ڏٺو جيئن ٽنهي فرق کي وڌايو. مائي ۽ ايليسيا علائقي کي اسڪين ڪيو ته پڪ ٿي ته اتي ڊگهي گھاس ۾ ڪو به تعجب نه آهي جيڪو چپ ڪرڻ بابت هو. لارين سوراخ جي ويجهو رهڻ لاءِ وڃي رهي هئي. ٻن عورتن جي وچ ۾ نظر جي قطار ۽ هيٺان.
  
  "جڏهن ته اسان کي خبر ناهي ته اسان ڪيتري پري وڃي رهيا آهيون،" ڊرڪ چيو، "ڪميونيڪيشن بيڪار ٿي سگهي ٿي. پر مان سمجهان ٿو ته اسان ان کي راند ڪنداسين جيئن اسان ان کي ڳوليندا آهيون.
  
  "اسان کي صرف هڪ باڪس جي ضرورت آهي،" هيڊن تصديق ڪئي. "اسان ڪنهن به شيءِ يا ڪنهن ٻئي ڏانهن ڏسڻ ۾ وقت ضايع نٿا ڪريون. متفق آهيو؟"
  
  هنن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. يوگي پهريون ڀيرو ويو، ٽيم ۾ سڀ کان وڌيڪ چست رهيو. ڪنيماڪا اڳتي آيو، اڃا به مٿي جي زخم کي سنڀالي رهيو هو، ان جي پٺيان سمٿ. ڊريڪ سوراخ ۾ ٽپو ڏنو، بعد ۾ هيڊن ۽ ڊاهل. سويڊن کي داخلا تي رهڻو پيو. ڊريڪ ڪبوتر اڻ برابر زمين جي هيٺان ۽ پاڻ کي هڪ اونداهي سرنگ اندر مليو. ديوارن جي وچ ۾ ڇڪڻ ۽ ڇڪڻ جو هڪ منٽ هڪ وسيع خال ڏانهن وڌيو جتي ٽيم کاٻي پاسي ٿي وئي. يورگي تلوار کي پورٽبل نيويگيٽر سان ڳنڍيو ۽ هر چند منٽن ۾ سندن ۽ سندس وچ ۾ فاصلو ڪڍيو.
  
  ڊريڪ پنهنجي ٽارچ کي ساڪن ڪري، بيم کي سامهون وارن سان ڳنڍيندي رهي. رستو ڪڏهن به نه هٽيو، پر تلوار جي آرام واري جاء جي چوڌاري چڪر ڪيو، جيستائين اهي آهستي آهستي ان کان پري ٿي ويا.
  
  يوگي اڳتي وڌيو. "شايد اسان کي ٽوڙڻو پوندو."
  
  ڊريڪ قسم کنيو. "اهو مضبوط پٿر آهي. اسان کي اتي جي ذريعي ٽوڙڻ لاء وڏي سامان جي ضرورت پوندي. تون ڏسين ٿو ته هوءَ ڪيتري موٽي آهي؟"
  
  يگريءَ غير مطمئن آواز ڪيو. "هن پاسي جي ويڪر ٻه ڀيرا."
  
  "۽ تلوار؟ - آءُ پڇيو.
  
  "صرف ٻئي پاسي."
  
  ڊريڪ جو هڪ الڳ تاثر هو جنهن سان اهي کيڏي رهيا هئا. پراڻن ديوتائن کي وري مزو اچي رهيو آهي. ڪڏهن ائين لڳندو هو ته اهي هن جي پٺيان سڄي رستي تي هليا ويندا هئا، هن کي ڪنهن نه ڪنهن ڪم ۾ ڇڪيندا هئا، ڪڏهن ڪڏهن پاڻ کي سڃاڻڻ لاءِ واپس ايندا هئا.
  
  هاڻي وانگر.
  
  هن پنهنجو فيصلو ڪيو. "وڃو،" هن چيو. "اسان کي ڏسڻ جي ضرورت آهي ته هي پاسو ڪٿي وڃي ٿو."
  
  "ٺيڪ آهي، سامهون هڪ بيضابطگي آهي،" يورگي جواب موڪليو. "وڏي اڻڄاتل شڪل."
  
  ايليسيا جو آواز ڪميونيڪيٽر ذريعي گونجڻ لڳو. "ڇا اهو حرڪت ڪري رهيو آهي؟"
  
  ڊريڪ طنز جي بڇڙي ڍنگ کان واقف هو. "ان کي روڪيو".
  
  "هن جون ڪيتريون ٽنگون آهن؟
  
  "اليشيا!"
  
  زير زمين سڀني پنهنجا پستول ڪڍيا. ڊريڪ اڳتي ڏسڻ لاءِ سندس ڳچيءَ کي ڇڪڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ڪنيماڪا سندس نظر کي روڪي ڇڏيو. صرف هڪ شيء جيڪو هن کي منظم ڪيو ويو هو سرنگ جي خلاف هن جي مٿي جي چوٽي کي ماريو ويو.
  
  هوا ذريعي مٽي پکڙجي وئي. ڊريڪ پسي رهيو هو، هن جا تازا زخم ٿڙڪي رهيا هئا. ٽيم جيترو تيزيءَ سان ٿي سگهي ٿي اڳتي وڌيو. يورگي کين سست موڙ جي چوڌاري وٺي ويو. صرف پوء نوجوان روسي روڪي ڇڏيو.
  
  "اڙي! مون وٽ ڪجهه آهي."
  
  "ڇا؟" - آءُ پڇيو. ڪيترائي آواز ٻڌڻ ۾ آيا.
  
  "انتظار ڪر. تون هتي مون سان گڏ اچي سگهين ٿو."
  
  جلد ئي ڊريڪ موڙ کي گول ڪيو ۽ ڏٺائين ته پاسن جو پاسو ويڪرو ٿي ويو آهي، هڪ پٿر جي محراب ۾ تبديل ٿي ويو آهي جيڪو اٺ فوٽ بلند ۽ انسان جي چوٽي ويڪرو آهي. اهو رنگ ۾ ٿلهو، هموار، ۽ هڪ تنگ سوراخ جي مٿان اڀريو هو، جيڪو پٿر ۾ ئي ڪٽيو ويو هو، هڪ دروازي جهڙو ننڍڙو دروازو.
  
  ڊريڪ هن سوراخ جي اونداهي ۾ ڏٺو. "تنهنڪري ٿي سگهي ٿو ته انهن پٿر کي ٿورو ٻاهر ڪڍيو، انهي ڳالهه کي يقيني بڻائي ته Attila هميشه لاء هتي رهندو؟"
  
  "پر اسان جي مٿان ڪا به درياهه نه آهي،" يورگي چيو. "اهو منهنجي ذهن تي هو."
  
  "درياهه جا ڪورس سالن کان تبديل ٿيندا آهن،" هيڊن چيو. "هن وقت اسان اهو نٿا چئي سگهون ته ڇا ٽيزا هڪ ڀيرو هن طريقي سان وهندو هو. بهرحال، اهو صرف چند ميٽر ڏکڻ آهي.
  
  ڊريڪ اوندهه ڏانهن هليو ويو. "مان راند ۾ آهيان. ڇا اسان هڪ نظر وجهون؟
  
  يورگي ٽپو ڏئي، سامهون پنهنجي پوزيشن برقرار رکي. شروع ۾ ته نئون دروازو رڳو هڪ مڪمل اونداهي جو نقشو هو، پر جيئن اهي ويجهو آيا ۽ پنهنجي ٽارچ جي روشنيءَ کي چمڪيو ته کين ٻئي پاسي هڪ وڏي ڪمري جا اشارا نظر آيا. اهو ڪمرو ڪنهن مهذب ڊائننگ روم کان وڏو نه هو، جيڪو مٽيءَ جي ذرڙن ۽ بلڪل خاموشيءَ سان ڀريل هو، جنهن جي وچ ۾ گوڏن کان اونچا پيادل هئا.
  
  پيادل تي پٿر جو تابوت هو.
  
  "ناقابل يقين،" يورگي ساهه کنيو.
  
  "ڇا توهان سوچيو ته Attila اتي آهي؟" ڪينزي پڇيو.
  
  "تلوار آهي، مان سمجهان ٿو." يوگي پنهنجي زمين ۾ داخل ٿيندڙ ريڊار کي چيڪ ڪيو. "اها ڳالهه به ائين ئي چوي ٿي.
  
  "اسان هڪ مشن تي رهون ٿا." هيڊن به تابوت ڏانهن نه ڏٺو. هوءَ جنس بابت سکڻ ۾ مصروف هئي. "۽ اهو اتي ئي آهي؟ اهو ئي سڀ ڪجهه آهي".
  
  ڊريڪ ڏٺو جتي هوءَ اشارو ڪري رهي هئي. ٽيم داخل ٿيڻ واري آرڪ ذريعي هليو ويو ۽ پاڻ کي مڪمل طور تي ڪمري جي اندر مليو. ڪاٺيءَ جو هڪ ڄاتل سڃاتل دٻو، جنهن تي آرڊر جي مهر لڳل هئي، پاڻ ئي تابوت جي پيرن تي پيڊل تي بيٺو هو. هيڊن هن ڏانهن وڌيو.
  
  "تيار ٿي وڃو،" هن لارين کي ڪمنس تي چيو. "اسان پنهنجي رستي تي آهيون. واشنگٽن کي ٻڌايو ته اسان کي آخري باڪس مليو آهي.
  
  "ڇا توهان اهو کوليو آهي؟"
  
  "ناڪاري. مان نه ٿو سمجهان ته اهو هتي هڪ سٺو خيال آهي. اسان انتظار ڪنداسين جيستائين اسان چوٽي تي پهچي وڃون."
  
  ڊريڪ تابوت ڏانهن ڏٺو. يوگي ويجھو ويو. ڪينزي پيرن تي چڙھي ھيٺ ڏٺو.
  
  "ڇا ڪو منهنجي مدد ڪرڻ وارو آهي؟
  
  "هاڻي نه،" هيڊن چيو. "اسان کي وڃڻو آهي".
  
  "ڇو؟" ڪنزي وڏي رهي. "اهو هتي ٻين ٽيمن وانگر ناهي. اهو سٺو آهي ته پنهنجو پاڻ لاء هڪ لمحو آهي، ڇا توهان سوچيو ٿا؟ اها هڪ سٺي تبديلي آهي جو ڪو به مون کي روڪڻ جي ڪوشش نه ڪري.
  
  ڊريڪ ڪمنس آن ڪيو. "ڊال؟ تون بيوقوف آهين".
  
  "ڇا؟"
  
  ڪنزي ساهه کنيو. "اهو صرف هڪ پٿر جو ڍڪ آهي."
  
  ڊريڪ هن کي خزاني جي شوق سان هڪ رزيل اسمگلر وانگر ڏٺو. يقينن، اهو ڪڏهن به گهٽ نه ٿيندو. اهو هن جو حصو هو. هن هيڊن ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "اسان توهان سان ملنداسين. مان واعدو ڪيان ٿو".
  
  هو ڊوڙي پيادل جي ٻئي پاسي، پٿر کي پڪڙيو ۽ ڇڪيائين.
  
  هيڊن تڪڙ ۾ قبر مان ٻاهر نڪتو، يورگي ۽ ڪنيماڪا سندس پٺيان پيا. سمٿ دروازي تي بيهي رهيو. ڊريڪ ڏٺو ته اٽيلا هن جي مقبري مان خزانو دريافت ڪيو ويو.
  
  ٽارچ جي روشنيءَ ۾ هن جون اکيون انڌيون ٿي ويون. چمڪندڙ سائي ۽ ڳاڙها، نيلم بلوز ۽ روشن پيلو؛ لڳ ڀڳ هڪ هزار سالن ۾ پهريون ڀيرو قوس قزح جا ڇانو، چمڪندڙ ۽ آزاد. دولت لڏي وئي، تلوار هن تحريڪ ذريعي صف بندي مان ڪڍي وئي. ٻيا بلڊ چمڪيا. ڳچيءَ ۾ هار، ٽنگون ۽ ڪنگڻ لڳل آهن.
  
  ان سڀني جي هيٺان، اڃا تائين ڪپڙن جي چند اسڪريپ ۾ ويڙهيل، اٽيلا جو لاش پيو. ڊريڪ ان تي يقين ڪيو. اهو ماڳ ڪڏهن به قبر جي چورن پاران دريافت نه ڪيو ويو آهي. تنهنڪري دولت جي موجودگي. نازين کي صرف انهن جي وڏي منصوبن جي ضرورت هئي، ۽ يادگار ڳولڻ تي ڌيان ڏيڻ صرف انهن ڏانهن ڌيان ڏيندو. هن جي سانس کي روڪي، هن ڪميونيڪٽر ڏانهن ڇڪيو.
  
  "لورين،" هن رڙ ڪئي. "توهان کي ڪنهن کي ڀرتي ڪرڻو پوندو ته اهو سڀ ڪجهه سنڀالي. توهان کي صرف اهو ڪرڻو پوندو. هي آهي... ناقابل يقين. فقط اها ئي ڳالهه آهي..." هن رڪجي، ڳولهيو.
  
  "هي ڇا آهي؟" - آءُ پڇيو.
  
  "هتي تلوارون نه آهن. مريخ جي تلوار غائب آهي.
  
  لورين ساهه ڪڍيو. "اڙي نه، اهو سٺو ناهي.
  
  ڊريڪ جو چهرو پريشان ٿي ويو. "هر شيءِ کان پوءِ اسان گذري چڪا آهيون ،" هن چيو. "مان چڱيءَ طرح ڄاڻان ٿو".
  
  ڪينسي کلندي چيو. ڊريڪ پوئتي ڏٺو. "مارس جي تلوار هتي آهي."
  
  "سائين، تون سٺو آهين. مال اسمگلر ۽ ماسٽر چور. تو منهنجي نڪ هيٺان چوري ڪئي آهي. هن ڏٺو. "ڪمال آهي".
  
  "توهان ڪجھ به نه وٺي سگهو ٿا." هن ڏٺو ته هن کي هڪ زيور واري شيء ڪڍي وئي. "پر مون کي يقين آهي ته توهان اتي تمام قيمتي سامان لاء وڃو."
  
  "Attila کان وڌيڪ؟"
  
  "ها، ضرور. توهان ان کي وٺي سگهو ٿا. پر تون جيڪو به ڪرين، تلوار پاڻ وٽ رکي.
  
  ڪينزي کليو ۽ پنهنجو هٿ هٽائي، زيورن واري خزاني کي ڇڏي پر تلوار رکي ڇڏي. "هاڻي مون اهو سڀ ڪجهه ڏٺو آهي،" هن ڪجهه احترام سان چيو. "اسان وڃي سگهون ٿا."
  
  ڊريڪ خوش هئي ته هن هڪ اندروني خواهش ڏيکاري ۽ هن هن کي پورو ڪرڻ ۾ مدد ڪئي. "ته پوءِ ٺيڪ آهي. اچو ته ڏسون ته موت جو گهوڙي سوار ڇا آهي؟
  
  
  باب ڇهين
  
  
  سڌي سج جي روشني ۾ گوڏن ڀر ڪري، اسپيئر ٽيم آرڊر آف دي لاسٽ ججمينٽ جي آخري باڪس جو جائزو ورتو.
  
  ڪنيماڪا منظوري جو انتظار ڪري رهيا هئا جيئن اليسيا ۽ مائي سرحدن جي ويجهو پهچي ويا، هاڻي ته دوستانه هيلي ڪاپٽر افق تي ڏسي سگهجن ٿا. هيڊن ڪنيماڪا ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "چڱو ڪم جاري رک، منو. اسان کي ڏسڻو پوندو ته ڪمپني جي اچڻ کان اڳ اندر ڇا آهي؛ دوست يا دشمن."
  
  هوائين ڪنڌ لوڏيو ۽ تالا کي دٻايو. ڊريڪ اڳيان جھڪيو جيئن ڍڪ کنيو ويو، ڊاھل سان مٿو ڇڪيندو رھيو.
  
  "ڪپ!" - هن رڙ ڪئي، چمڪندڙ.
  
  "ڇا اها تنهنجي چمي جي ڪوشش هئي، يارڪ؟
  
  "مان توکي چمي ويندس جيڪڏهن تون اُن ٿلهي موپ کي هڪ دفعو وري منهنجي منهن ۾ مٿو هڻي سڏيندين. خوني يارڪشائر چمي.
  
  يقينن، هن کي ڪو به نه ٻڌو. انهن سڀني جو ڌيان نئين وحي تي هو.
  
  هيڊن ڪينسي جي مٿان جھڪي، اندر ڏٺو. "شيٽ،" هن بيزاريءَ سان چيو. "مون ڪڏهن به تصور نه ڪيو هو ته اهو هن وانگر هوندو."
  
  "۽ مان پڻ". مئي بيٺو.
  
  "سچو آخري فيصلو،" لارين چيو، متن ٻيهر ورجائيندي. "سڀ کان بدترين."
  
  "چڱو، مان توهان جي باري ۾ نه ٿو ڄاڻان،" اليشيا رڙ ڪئي. "پر مان اندر ۾ جيڪو ڪجهه ڏسان ٿو اهو ڪاغذ جو ٽڪرو آهي. منهنجي خريداري جي فهرست وانگر آواز."
  
  مائي پوئتي ڏٺو. "ڪنهن به طرح مان توهان کي سپر مارڪيٽ اندر تصور نٿو ڪري سگهان."
  
  اليسيا حيران ٿي وئي. "بس هڪ دفعو. اهي سڀئي ڪارٽون، رستن جي رڪاوٽون ۽ چونڊون مڪمل طور تي مون کي ٽريڪ کان پري اڇلائي ڇڏيو. هوءَ ويجهن حملي آور هيلي ڪاپٽرن جو اڀياس ڪري وڏي شوق سان. "اهو گهڻو بهتر آهي".
  
  ڪنيماڪا دٻي ۾ پهتو ۽ ڪاغذ جو هڪ ٽڪرو ٻاهر ڪڍيو ۽ سڀني کي ڏسڻ لاءِ هن وٽ رکيو. "اهو صرف انگن جو هڪ گروپ آهي."
  
  "اتفاق سان،" سمٿ چيو.
  
  ڊريڪ ناراض محسوس ڪيو. "پوءِ، آخري فيصلي جي آرڊر اسان کي سڄي دنيا ۾ اڌ رستي تي هڪ مقبري ۾ ڪاغذ جو ٽڪرو ڳولڻ لاءِ موڪليو جيڪو سوين سالن کان لڪيل هو؟ اهڙو هنڌ جيڪو اسان کي ڪڏهن به نه ملي ها جيڪڏهن اسان کي ديوتائن جي قبرن سان تجربو نه هجي ها؟ مون کي اها ڳالهه سمجهه ۾ نٿي اچي".
  
  "نازي اهي آثار ۽ خزاني جا شڪار هئا،" ڪينزئي چيو. "ڇا توهان کي خبر آهي هن ناقابل يقين ماس بابت جيڪي هنن تازو ئي پولر برف جي هيٺان دريافت ڪيو آهي؟ ڪجهه چون ٿا ته اهو هڪ نازي بنياد آهي. هنن زيورن کان وٺي طومار ۽ نقاشي تائين سڀ ڪجهه لٽيو. انهن زومبي ٺاهڻ جي ڪوشش ڪئي، دائمي زندگي جي ڳولا ڪئي ۽ هزارين ماڻهن کي خطرناڪ ڳولا ۾ وڃائي ڇڏيو. جيڪڏهن انهن مال چوري ڪرڻ بجاءِ اٽيلا هن جي مقبري ۾ ڇڏڻ جو انتخاب ڪيو ته ان جو هڪ خوفناڪ سبب آهي.
  
  لورين پنهنجي ڪنن ڏانهن اشارو ڪيو. "ڪولمبيا جو ضلعو ڄاڻڻ چاهي ٿو ته اهو ڇا آهي."
  
  هيڊن اهو کنيماڪي کان ورتو. "پوءِ دوستو، هي نوٽ پيپر جو هڪ پراڻو ٽڪرو آهي، جيڪو ڪافي ٿلهو ۽ ٻنهي پاسن کان ڦاٽل آهي. اهو پيلو ٿي چڪو آهي ۽ ڪافي نازڪ نظر اچي ٿو. تنهن ڪري، وچ ۾ لکڻ جي هڪ قطار آهي، جنهن ۾ صرف انگن اکرن تي مشتمل آهي. هن انهن کي پڙهيو: "483794311656..." هن هڪ ساهه کنيو. "اهو سڀ ڪجهه ناهي..."
  
  "هڪ جيڪ جو گندو خواب." اليسيا رڙ ڪئي. "پر اسان کي ڇا ڪرڻ گهرجي؟
  
  "هتان نڪري وڃ،" ڊرڪ چيو، بيٺو جيئن هيلي ڪاپٽر هيٺ لهڻ لڳا. "ان کان اڳ جو هون اسان کي ڳولين.
  
  پائلٽ مٿي چڙهي ويو. "ڇا توهان ماڻهو تيار آهيو؟ اسان کي ان تي نظر رکڻي پوندي".
  
  ٽيم کيس واپس هيلي ڪاپٽرن تائين پهچايو. هيڊن پنهنجي تقرير ختم ڪئي ۽ ڪاغذ جو ٽڪڙو پاس ڪري ڇڏيو جيئن اهي پنهنجي سيٽن تي ويٺا. "ڪنهن خيال؟"
  
  "توهان انهن سان لاٽري به کيڏي نٿا سگهو،" ايليسيا چيو. "بيڪار".
  
  "۽ انهن جو موت سان ڪهڙو تعلق؟ ڊريڪ چيو. "۽ چار گھوڙي سوار؟ جيئن ته انگ اھم نظر اچن ٿا، ڇا اھو ڄمڻ جي تاريخن سان ڪجھھ ڪم ڪري سگھي ٿو؟ موت جون تاريخون؟
  
  "اسان هتي آهيون،" هن جي ڪنن ۾ آواز آيو، ۽ هن کي ٻيهر ياد آيو ته اهي پوري دنيا سان ڳنڍيل آهن جيستائين انهن کي مشن مڪمل ڪرڻ لاءِ ڊي سي کي بند نه ڪرڻو پوندو، ان صورت ۾ اهي صرف لارين سان ڳنڍيل هئا.
  
  "نه رڳو هن تي،" ٻئي آواز چيو. "اسان سمجهي ورتو."
  
  ڊريڪ ٻڌو هيلي ڪاپٽر آهستي آهستي هوا ۾ اڀرن ٿا.
  
  "اهي ٽوڙڻ وارا انگ همراه آهن. آساني سان. نازين توهان کي هڪ مڪمل نشانو ڇڏي ڏنو، ماڻهو.
  
  ڊريڪ پنهنجي هٿيارن کي جانچڻ ۽ تيار ڪرڻ شروع ڪيو. "هدف؟" - آءُ پڇيو.
  
  "ها، انگن جو پهريون سيٽ يوڪرين ڏانهن اشارو ڪري ٿو. اهو سلسلو هڪ ڊگهو مسلسل نمبر آهي، تنهنڪري ان کي سمجهڻ ۾ اسان کي ڪجهه وقت لڳي ويو.
  
  ايلسيا پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "مان هڪ ڏينهن ۾ پنجن منٽن لاء فون نه ڪندو آهيان."
  
  "توهان وٽ هڪ سؤ سٺ جو IQ ناهي."
  
  "توکي ڪيئن خبر آهي، هوشيار ماڻهو؟ مون ڪڏهن به ان جي آزمائش نه ڪئي آهي."
  
  هڪ منٽ جي خاموشي، ۽ پوءِ: "بهرحال. اسان سڄي تسلسل ۾ داخل ٿياسين ۽ ان کي سيٽلائيٽ سان ڳنڍيو. جيڪو اسان هاڻي ڏسي رهيا آهيون اهو هڪ وڏو صنعتي علائقو آهي، شايد ڪل اٺ چورس ميل. اهو گهڻو ڪري گودامن سان ڀريل آهي، اسان ٽيهه کان مٿي ڳڻيا، ۽ اهي خالي نظر اچن ٿا. جنگ جي ختم ٿيل دور کان ڪجهه. اهو ٿي سگهي ٿو هڪ پراڻي سوويت فوجي اسٽوريج سهولت، هاڻي ڇڏي ڏنو ويو آهي.
  
  "۽ ڪوآرڊينيٽس؟ هيڊن پڇيو. "ڇا اهي ڪنهن خاص ڳالهه ڏانهن اشارو ڪن ٿا؟"
  
  "اڃا تائين جاچ ڪري رهيا آهيون." قطار ۾ خاموشي هئي.
  
  هيڊن کي پائلٽس کي خبر ڏيڻ جي ضرورت نه هئي. اهي اڳ ۾ ئي يوڪرين ڏانهن وڃي رهيا هئا. ڊرڪ پاڻ کي ٿورو آرام محسوس ڪيو؛ گهٽ ۾ گهٽ سندن حریف ٽيمون کين مات ڏئي نه سگهيون. هُن هيڊن ڏانهن ڏٺو ۽ مُنهن ڪڍيو.
  
  ڇا اسان ان کي بند ڪري سگھون ٿا؟
  
  هن هڪ منهن ڪيو. اهو مشڪوڪ نظر ايندو.
  
  تل؟ هُن آهستگيءَ سان مُرڪيو، اڳتي وڌيو.
  
  هيڊن به ائين ئي سوچيو. ڪو به ناهي جيڪو اسان تي ڀروسو ڪري سگهون.
  
  اليسيا کلندي چيو. "لعنت، ڊريڪ، جيڪڏهن تون هن کي چمي ڏيڻ چاهين، بس ڪر.
  
  يارڪشائر جو ماڻهو پوئتي هٽي ويو جيئن هيلي ڪاپٽر آسمان ۾ کٽيو. مڪمل ظرفيت تي ڪم ڪرڻ لڳ ڀڳ ناممڪن هو جڏهن توهان کي پڪ نه هئي ته توهان جا پنهنجا باس به توهان جي پٺڀرائي ڪن ها. هن جي دل تي هڪ ڳوڙها اچي ويا. جيڪڏھن ڪو انھن جي خلاف ڪا رٿابندي ڪري رھيو ھو، ته اھي معلوم ڪرڻ وارا آھن.
  
  ڪميونيڪٽر بيپ ڪيو.
  
  "واهه".
  
  هيڊن پنهنجو ڪنڌ مٿي ڪيو. "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  واشنگٽن مان سپر جيڪ جو آواز ڊڄي ويو. "ڇا تون پڪ آهين، جيف؟ منهنجو مطلب، مان انهن کي اهو نه ٿو ٻڌائي سگهان ۽ پوء اهو معلوم ڪيو ته اهو صرف اندازو آهي."
  
  خاموشي. پوءِ سندن عاشق هڪ ڊگهو ساهه کنيو. "واهه، مون کي چوڻو آهي. هي خراب آهي. هي واقعي خراب آهي. همراهن کي سڌو سنئون موت جي گهوڙي ڏانهن ڏسجي ٿو.
  
  ڊاهل پنهنجي پستول ۾ ميگزين لوڊ ڪندي وچ ۾ رڪجي ويو. "اها سمجهه ۾ اچي ٿي،" هن چيو. "پر اهو ڇا آهي؟"
  
  "ايٽمي وار هيڊ."
  
  هيڊن هن جا ڏند پڪڙيا. "ڇا تون ان ڳالهه جي نشاندهي ڪري سگهين ٿو؟ ڇا هي زنده آهي؟ آهي ڇا-"
  
  "انتظار ڪر،" جيڪ ساهه کنيو، ساهه کنيو. "مهرباني ڪري بس انتظار ڪريو. اهو سڀ ڪجهه ناهي. منهنجو مطلب 'ايٽمي وار هيڊ' نه هو.
  
  هيڊن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "پوءِ توهان جو مطلب ڇا هو؟
  
  "ٽي گودامن ۾ ڇهه ايٽمي وار هيڊ آهن. اسان ڀتين ذريعي نه ڏسي سگهون ٿا ڇاڪاڻ ته عمارتون ليڊ سان ليس آهن، پر اسان پنهنجي سيٽلائيٽ جي مدد سان ڇت ذريعي ڏسي سگهون ٿا. تصويرن مان ظاهر ٿئي ٿو ته ايٽمي هٿيارن جي تاريخن کي اٺين دور جي دور ۾، ممڪن آهي ته صحيح خريد ڪندڙ لاء هڪ نصيب جي لائق آهي ۽ احتياط سان محفوظ آهي. سيڪيورٽي گهڻو ڪري اندر آهي، ڪڏهن ڪڏهن اهي خالي بيس جي چوڌاري ڊوڙندا آهن.
  
  "تنهنڪري، آخري فيصلي جو حڪم بعد ۾ استعمال لاء ٽن گودامن ۾ ڇهه ايٽمي هٿيارن کي لڪايو؟" مائي پڇيو. "اهو واقعي هڪ نازي شيء وانگر لڳي ٿو."
  
  "هٿيار به ڪم جي ترتيب ۾ آهي،" گيڪ چيو.
  
  "توکي اها ڪيئن خبر پئي؟
  
  "ڪمپيوٽر سسٽم ڪم ڪري رهيو آهي. اهي هٿياربند، هدايت، آزاد ٿي سگهن ٿا.
  
  "ڇا توهان وٽ صحيح جڳهه آهي؟" ڪينزي پڇيو.
  
  "ها، اسين ٿا ڪريون. سڀئي ڇهه گودامن جي اندر واقع فليٽ بيڊ ٽرڪ جي پٺين ۾ پٽيا ويا. حيرت انگيز طور تي، اندر جي سرگرمي تازو ٻيڻو ٿي چڪي آهي. يقينا، اهي پڻ منتقل ٿي سگهن ٿا.
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن ڏٺو، جنهن هن ڏانهن نهاريو.
  
  "مول،" ڪينسي وڏي آواز ۾ چيو.
  
  "مخالف ٽيمن بابت ڇا؟" - Dahl پڇيو.
  
  "اين ايس اي جي مطابق، افواهون جو تعداد وڌي ويو آهي. سٺو نٿو لڳي".
  
  "مان ڄاڻڻ چاهيان ٿو ته انهن کي ڇا ڳولڻ جي اميد آهي،" مائي چيو. "ڇهه پراڻا ايٽمي وار هيڊ شامل نه آهن."
  
  "مارس جي تلوار"
  
  ڊريڪ جلدي پنهنجي گردن کي ڦيرايو. "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "هر ڪنهن کي همراه مليا، اهو فرض ڪيو ته هي تل هتي ڪم ڪري رهيو آهي. هر ڪو پاڻ کي سيٽلائيٽ ٺاهڻ جو ڪم مقرر ڪيو. اسان جو اميجنگ سافٽ ويئر سڀني قسمن جي سينسر سان ليس آهي، ۽ Odin جي ڪهاڻي سان شروع ٿئي ٿو ۽ بعد ۾ ياد اچي ٿو، اسان قبرن ۽ ديوتا سان لاڳاپيل هڪ نادر عنصر ڳولي سگهون ٿا. اسان جا اوزار اعتراض جي اندازي مطابق ماپ ۽ شڪل ڏيکارين ٿا، ۽ اهو غائب تلوار سان ملندو آهي. انهن سڀني کي خبر آهي ته اسان کي تلوار ملي آهي ۽ ايٽمي الزامن جي طرف وڃي رهيا آهيون. اسان کي اهو ڪرڻو پوندو".
  
  "تلوار کي چپر تي ڇڏي ڏي". سمٿ ڪنڌ لوڏيو.
  
  ڊريڪ، ڊال ۽ هيڊن نظرون مٽائي ڇڏيون. "جهنم ۾ ڪو به موقعو نه آهي. تلوار اسان وٽ رهندي".
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ هيٺ ڪيو. "صرف خوني شيءِ جيڪا چنگيز خان، اٽيلا، گرونيمو ۽ هنيبل جي گڏيل گڏيل کان وڌيڪ قيمتي آهي،" هن چيو. "۽ اسان کي ايٽمي هٿيارن کي تبديل ڪرڻ تي مجبور ڪيو ويو آهي."
  
  "پري غور،" مائي چيو. "۽ انهن کي ڪيترن ئي سببن جي ضرورت آهي. دولت".
  
  "انعام،" سمٿ چيو.
  
  "لالچ،" ڪيني چيو.
  
  "پريشانيءَ کان آزاد،" هيڊن يقين سان چيو. "انهن سڀني سببن لاءِ گڏيل. ڇهه ايٽمي هٿيار ڪٿي آهن؟
  
  "اتي ٻه گودام 17 اندر آهن،" ڪمپيوٽر جي ماڻهوءَ چيو. "ٻيون ايٽمي تنصيب اٺين ۽ نائينهين ۾ واقع آهن، ۽ مان توهان کي ٻڌايان ٿو انهن جي صحيح جڳهه هن وقت. اهو هڪ وڏو بنياد آهي ۽ اسان گهٽ ۾ گهٽ ٻه درجن جسمن مان گرمي جي اخراج کي ڳڻي رهيا آهيون، تنهنڪري محتاط رهو.
  
  ڊريڪ ڇت ڏانهن ڏسندي، پوئتي موٽيو. "ٻيهر؟"
  
  هيڊن کي خبر هئي ته هو ڇا سوچي رهيو هو. "ڇا توهان کي يقين آهي ته ان کانپوءِ سڀ ڪجهه بدلجي ويندو؟
  
  هو اداسيءَ سان مرڪيو. "مان يقين رکان ٿو".
  
  "پوءِ اچو ته ان کي سخت ماريون،" ڊاهل چيو. "هڪ ٽيم جي طور تي، ساٿين وانگر. اچو ته اهو هڪ آخري ڀيرو ڪريون."
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  SPEAR ٽيم لاءِ اهو آسان نه هو. پراڻو، ڇڏيل بنياد رڳو وڏن، ڊگھي گودامن جو هڪ مجموعو هو، جن جي وچ ۾ هلندڙ گندي رستن جو هڪ نيٽ ورڪ هو. وڏيون ٽرڪون ويهڻ لاءِ رستا تمام وسيع هئا . ڊريڪ جو نظريو آهي ته اهو هڪ ڀيرو ڪنهن قسم جو گودام هوندو هو، هڪ جڳهه جتي وڏي مقدار ۾ فوجي سامان ذخيرو ٿي سگهي ٿو. هيلي ڪاپٽر ٻاهرئين پاسي لهي آيا، هڪ زنگ آلود، خراب ٿيل باڙ جي پويان، ۽ تقريبن فوري طور تي انهن جي انجڻ کي بند ڪري ڇڏيو.
  
  "ٽيم تيار آهي،" هيڊن پنهنجي ڪميونيڪٽر ۾ چيو.
  
  "وڃ،" ڪانسٽيبل ڊي سي کيس چيو. "پڪ ڪريو ته وار هيڊز غير فعال آهن ۽ ٻيو سامان محفوظ آهي."
  
  دهل زمين تي ڪري پيو. "اچو ته گهوڙي جي ڀڄڻ کان پوءِ مستحڪم دروازو بند ڪرڻ جي ڳالهه ڪريون.
  
  ٽيم اڳ ۾ ئي انهن ٽنهي گودامن جي جڳهن کي پنهنجي ذهن ۾ نقشو ٺاهي ڇڏيو هو ۽ وائننگ روڊ نيٽ ورڪ جو سٺو خيال هو. لازمي طور تي، هر شيء هر شيء سان ختم ٿي وئي. هڪ کان سواءِ ڪو به رستا نه هئا، نه ڪي رستا، نه فرار جا رستا. سڀ پردي واري گودام جي چوڌاري گهاٽا ٻيلا هئا، پر اندرون - ٽي اهم - هڪ بي ترتيب ترتيب سان ٻين جي وچ ۾ واقع هئا.
  
  اهي گڏ هليا ويا.
  
  "اسان کي ورهائڻو پوندو، ايٽمي هٿيارن کي بي اثر ڪرڻو پوندو، پوءِ انهن کي هتان کان ٻاهر ڪنهن سٺي جاءِ تي آڻڻ جو رستو ڳولڻو پوندو،" هيڊن چيو. "رومانيا پري ناهي."
  
  ھاڻي لورين انھن سان گڏ ھئي، مڪمل طور تي واشنگٽن ۾ پلگ ان ڪئي وئي، ۽ ثابت ڪيو ويو ته ھو دٻاء ۾ سوچي سگھي ٿي، انھن کي ان جي ضرورت پئجي سگھي ٿي جڏھن اھو ايٽمي هٿيارن کي ھٿ ڪرڻ لاء آيو. هڪ مستحڪم سر جيڪو چينلن ذريعي معلومات کي منتقل ڪرڻ جي قابل آهي ان کي گهٽ نه ٿو سمجهي سگهجي. اهي تيزيءَ سان هيٺ لهي ويا ۽ گودامن ڏانهن روانا ٿيا.
  
  انهن جي اڳيان هڪ مٽي روڊ کوليو ويو، ويران. ان کان سواءِ سڄو علائقو ننگي زمين ۽ ڍڳن ۾ ڍڪيل هو، جنهن ۾ فقط ڪجهه ٿلهي ڀوري گھاس جا ٽڪرا هئا. ڊريڪ منظر جو جائزو ورتو ۽ اڳتي وڌڻ جو حڪم ڏنو. اھي پنھنجن ھٿيارن سان گڏ کليل ميدان ۾ ڀڄي ويا. مٽيءَ ۽ تيل جي بوءِ هن جي حواس تي حملو ڪيو، ۽ ٿڌي هوا هن جي چهري تي پئي. سندن گيئر کلڻ لڳو ۽ سندن بوٽ زمين تي زور سان ٽڪرائجي ويا.
  
  اهي گودام جي پهرين ديوار جي ويجهو پهتا ۽ ان جي سامهون پٺيون ٽيڪ ڏئي بيهي رهيا. ڊريڪ لڪير سان گڏ ڏٺو.
  
  "تيار آهين؟" - آءُ پڇيو.
  
  "وڃ."
  
  هن انهن جي رستي جي ايندڙ ٽنگ کي اسڪين ڪيو، اهو ڄاڻي ٿو ته انهن وٽ پريشان ٿيڻ لاءِ ڪي به سي سي ٽي وي ڪيمرا نه آهن ڇو ته ڊوائيسن سيل فونن کان سواءِ بيس مان ايندڙ سگنل نه ورتو هو. ايٽمي چارجز پاڻ کي گهٽ فريڪوئنسي هوم خارج ڪندا آهن. ان کان اڳتي اها جاءِ بنجر هئي.
  
  ٻيو ڊوڙيو ۽ اهي ٻئي گودام ۾ آيا. انهن مان هر هڪ تي هڪ نمبر لکيل هو جنهن جي مٿان ڪاري رنگ ۾ لکيل هو. انهن مان هر هڪ زنگ آلود، بي ذائقو نظر اچي رهيو هو، جنهن ۾ زنگ جا وهڪرا ڇت کان هيٺ فرش تائين وهندا هئا. گٽر آزاديءَ سان ٻڏي رهيا هئا، جاڙيل حصا زمين ڏانهن اشارو ڪري رهيا هئا، گندو پاڻي ٽٽي رهيو هو.
  
  ڊريڪ هاڻي گودام 17 جي کاٻي ڪنڊ کي اڳتي ڏسي سگهي ٿو. "اسان هن روڊ کي پار ڪري رهيا آهيون،" هن چيو. "اسان هن گودام جي ڪناري سان پنهنجو رستو ٺاهيندا آهيون جيستائين اسان آخر تائين پهچون. تنهنڪري اسان سترن کان فقط ويهه فوٽ پري آهيون.
  
  هو اڳتي وڌيو، پوءِ روانو ٿيو. هڪ سيڪيورٽي گاڏي اڳيان روڊ هيٺ لهي وئي، ان رستي سان اڳتي وڌندي جيڪا کين پار ڪري ٿي. بهرحال، ڪجهه به نه ٿيو. ڊريڪ راحت جو ساهه کنيو.
  
  "هتي ڪي به دوست نه آهن،" ڊاهل کين ياد ڏياريو. "ٽيم کان ٻاهر ڪنهن تي اعتبار نه ڪريو." هن کي شامل ڪرڻ جي ضرورت نه هئي "جيتوڻيڪ آمريڪن."
  
  ھاڻي ڊريڪ پنھنجي جاءِ تان ھليو، پاڻ کي گودام جي ڀت سان دٻائي اڳتي وڌيو. گودام 17 جي سامهون ٻه ننڍيون دريون هيون. ڊريڪ خاموشيءَ سان لعنت ڪئي، پر محسوس ڪيو ته ان کان سواءِ ٻيو ڪو رستو نه هو.
  
  "هل،" هن فوري طور چيو. "هاڻي منتقل ڪريو."
  
  
  باب اٺين
  
  
  اهي گودام جي دروازن ڏانهن ڀڄي ويا، ٽن ٽولن ۾ ورهايل. ڊريڪ، اليسيا ۽ مئي هر هڪ کي ستر پوائنٽ اسڪور ڪيو؛ ڊال، ڪنزي ۽ هيڊن هر هڪ 18 اسڪور ڪيا، سمٿ، لارين، ڪنيماڪا ۽ يورگي هر هڪ 19 رنز ٺاهيا. جيئن ته اهي مکيه دروازن ۾ ڀڄي ويا.
  
  ڊريڪ دروازي کي لات مارائي، ان کي ڀاڪر پاتو. اهو شخص اندران ئي آفيس مان نڪري رهيو هو. ڊريڪ هن کي پنهنجي هٿ هيٺ وٺي، هن کي سخت ڌڪ هنيو ۽ هن کي آفيس جي سامهون واري ڀت تي اڇلائي ڇڏيو. جنهن تنگ لنگهه ۾ اهي هئا، سڌو گودام تي کوليو ويو، تنهنڪري ايليسيا ۽ مئي ان جي چوڌاري گهمڻ لڳا.
  
  ڊرڪ مرد کي ختم ڪري ڇڏيو، هن کي بيچيني ڇڏي، ۽ عورتن ۾ شامل ٿيڻ کان اڳ ننڍن آفيسن کي چيڪ ڪيو. هڪ دلڪش نظارو هن جي اکين سان مليو. گودام تمام وڏو، ڊگھو ۽ ڊگھو ھو. ان جي وچ ۾، رولر دروازن جي ڪناري جي سامهون، هڪ ڊگهو، گهٽ فليٽ بيڊ ٽرڪ بيٺو هو- سامهون هڪ وڏي انجڻ سان هڪ ٽيڪسي. ٻه ايٽمي وار هيڊ ٽرڪ جي پٺيءَ ۾ رکيل آهن، ڏينهن وانگر صاف، انهن جون نڪون سامهون آهن، ڪارا پٽي انهن کي باقاعدي وقفي سان محفوظ ڪري رهيا آهن. پٽيون گهڻي حرڪت کانسواءِ لچڪ فراهم ڪنديون - نقل و حمل لاءِ هڪ سٺو خيال ، ڊريڪ تجويز ڪيو ، ڇاڪاڻ ته ڪو به نه چاهيندو هو ته هڪ خطرناڪ ميزائل هڪ اسٽيشنري شئي سان ٽڪرائجي. هڪ وڏي ٽرڪ جي پاسي واري پردن جو هڪ وڏو بنڊل، جيڪو هن سمجهيو هو روانگي کان اڳ جڙيل هو.
  
  "نه سيڪيورٽي،" مائي چيو.
  
  اليشيا ٽرڪ جي ساڄي پاسي هڪ ٻي آفيس ڏانهن اشارو ڪيو. "منهنجي تجويز".
  
  "توهان سوچيو ته اهي وڌيڪ پريشان هوندا،" مائي چيو.
  
  ڊريڪ مدد نه ڪري سگهيو پر حفاظتي ڪيمرا چيڪ ڪريو، اهو مشڪل محسوس ڪيو ته مڪمل طور تي هڪ ايئر ڪنڊيشنڊ آفيس ۾ ويٺل مداحن جي هڪ گروپ تي ڀروسو ڪرڻ. "اسان جو پراڻو دوست ، اطمينان شايد ڪم تي آهي ،" هن چيو. "انهن اهو هڪ ڊگهي وقت تائين راز رکيو."
  
  ڪميونيڪيشن چينلز ذريعي هنن جنگ جا آواز ٻڌا، ٻيون ٽيمون مصروف هيون.
  
  اليسيا ٽرڪ ڏانهن وڌي وئي. "مون تي!"
  
  
  **
  
  
  ڊاهل ويجھي ماڻھوءَ کي پڪڙيو ۽ ھن کي ڇت ۾ اڇلائي ڇڏيو، ھن کي بيھوشيءَ سان زمين تي ڪِرندي ڏسڻ کان پھريائين چڱيءَ طرح ايئر ٽائيم حاصل ڪيائين. هڏا ڀڄي ويا. رت وهي ويو. ڪينزي گذري ويو، پنهنجي سب مشين گن کي فائر ڪري، ڀڄندڙ ماڻهن کي ماريو، جن پوءِ انهن جا منهن زور سان زمين تي ڪري ڇڏيا. هيڊن پاسا ڦيرائي، هن جي گلڪ کي ترجيح ڏني. انهن کي جيڪا وڏي ٽرڪ ملي، اها گودام جي وچ ۾، ٽن آفيسن جي اڳيان ۽ دٻي جي ڪيترن ئي قطارن ۾ پارڪ هئي. انهن کي ڪا به خبر نه هئي ته اندر ڇا آهي، پر سوچيو ته اهو معلوم ڪرڻ لاء عقلمندي هوندي.
  
  هيڊن ٽرڪ ڏانهن وڌيو، هن جون اکيون هن جي مٿي تي لڳل ائٽمي چارجز جي جوڙي کي اسڪين ڪندي. افسوس، اهي ان فاصلي تي وڏا هئا. راکشس جن کي تباهه ڪرڻ کان سواء ٻيو ڪو مقصد ناهي. پوء، بلاشڪ، اهي موت هئا ۽ واضح طور تي چوٿين گهوڙي جو حصو هئا. اٽيلا چئن مان ٻي پراڻي ترين شخصيت هئي، جيڪا هنيبل کان ست سؤ سال پوءِ ۽ اتفاق سان چنگيز خان کان ست سؤ سال اڳ پيدا ٿي هئي. Geronimo 1829 ع ۾ ڄائو هو. سڀئي سوار پنهنجي طريقي سان صحيح آهن. سڀ بادشاهن، قاتلن، جنرلن، بي مثال حڪمت عمليون. هر ڪنهن کي چيلينج ڪيو ته انهن جي بهترين سمجهي.
  
  ڇا اھو ئي سبب ھو جو آرڊر انھن کي چونڊيو؟
  
  هوءَ ڄاڻي ٿي ته واشنگٽن جو ٻوٽو کين مهارت سان طعنو ڏئي رهيو هو.
  
  هاڻي ڪجھ به تبديل ڪرڻ جو وقت ناهي. هوءَ پليٽ فارم جي پويان، دٻين ڏانهن وڌي رهي هئي. ڪجهه لڪڙا ويڙهيل هئا، ٻيا ڪاٺ جي ڀتين سان ٽيڪ ڏئي رهيا هئا. پٽي ۽ ٻيو پيڪنگ مواد مٿي کان لڪي ويو. هيڊن هڪ شخص کي گولي هڻي، پوءِ ٻئي سان گوليون مٽائي ڇڏيون ۽ ڍڪڻ لاءِ زمين تي غوطا هڻڻ تي مجبور ڪيو ويو.
  
  هوءَ پاڻ کي ٽرڪ جي پٺيءَ ۾ ڏٺائين، جنهن ۾ ايٽمي وار هيڊ جي دم هن جي مٿان لٽڪيل هئي.
  
  "جيڪڏهن انهن شين مان هڪ گولي لڳي ته آخر ڇا ٿيندو؟
  
  "پريشان نه ٿيو، اهو هڪ سٺو شاٽ هجڻ گهرجي ته بنيادي يا ڌماڪي سان مارڻ لاءِ ،" آواز هن کي ڪمي تي ٻڌايو. "پر مان سمجهان ٿو ته هميشه هڪ خوش قسمت وقف لاء هڪ موقعو آهي."
  
  هيڊن هن جا ڏند پڪڙيا. "اوه، مهرباني، دوست."
  
  "ڪو مسئلو ناهي. پريشان نه ٿيو، اهو ممڪن ناهي."
  
  هيڊن نرم، ناپسنديده تبصرو کي نظر انداز ڪيو، کليل ۾ ڦري ويو ۽ سڄي ميگزين کي پنهنجي مخالف تي فائرنگ ڪري ڇڏيو. ماڻهو ڪري پيو، رت وهڻ لڳو. هيڊن هڪ ٻيو رسالو داخل ڪيو جيئن هوءَ دراز ڏانهن وڌي.
  
  هن جي چوڌاري هڪ وڏو گودام هو، گولين جي گونج سان گونجي رهيو هو، ايتري ته وسيع هئي جو پريشان نه ٿي سگهي، ڇتيون ايتريون بلند هيون جو هڪ غير دوست دشمن آساني سان انهن ۾ لڪي سگهي ٿو. هوءَ دٻين جي پٺيان ٻاهر ڏسڻ لڳي.
  
  "مان سمجهان ٿو ته اسان سٺو ڪري رهيا آهيون،" هن چيو. "لڳي ٿو ته هنن وٽ هڪ کان وڌيڪ آپريشن ٿي رهيا آهن هتي.
  
  ڪينزي ڊوڙندو ويو، مارس جي تلوار کي نشانو بڻائيندو. "هي ڇا آهي؟" - آءُ پڇيو.
  
  ڊاهل پليٽ فارم جي وڏي ڦيٿي تي بيٺو هو. "پنهنجي پٺي کي ڏس. اسان وٽ هتي هڪ کان وڌيڪ دشمن آهن.
  
  هيڊن ٿلهي کي ڇڪيو. "چوري ٿيل سامان،" هن چيو. "هي ضرور هڪ رستو آهي. هتي هڪ وڏو انتخاب آهي.
  
  ڪنزي هڪ سون جو مجسمو ڪڍيو. "انهن وٽ ٽيمون آهن جيڪي گهر گهر ڇاپا هڻي رهيون آهن. چوري. هي هڪ وڏو ڪاروبار آهي. هر شيءِ برآمد ڪئي ويندي آهي، وڪرو ڪئي ويندي آهي يا ڳري ويندي آهي. انهن ڏوهن جي پويان شعور جي سطح صفر کان هيٺ آهي.
  
  ڊاهل چيو: "تنهنجي کاٻي پاسي.
  
  هيڊن هڪ دٻي جي پويان بيٺو، هن جو شڪار ڏٺو ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  
  **
  
  
  لارين فاڪس منو ڪنيماڪا جي پٺيان شينهن جي منڊي ۾ آيو. هن ڏٺو ته سمٿ ڪيئن دشمن سان معاملو ڪيو ۽ کيس مئل لاءِ ڇڏي ڏنو. هن ڏٺو ته يورگي آفيس جي دروازي تي تالو کولي، اندر هليو ويو ۽ هڪ منٽ کان به گهٽ وقت ۾ ان کي ختم ٿيڻ جو اعلان ڪيو. هر روز هوء جاري رکڻ جي سخت ڪوشش ڪئي. هر روز هوء پريشان هئي ته هوء ٽيم تي پنهنجي جاء وڃائي سگهي ٿي. اهو حصو هو ڇو ته هوء نڪولس بيل کي عدالت ڪئي، ڇو هوء رابطي ۾ رهي ۽ مدد لاء ٻين طريقن کي ڳولي.
  
  هوء ٽيم سان پيار ڪيو ۽ ان جو حصو رهڻ چاهي ٿي.
  
  هاڻي هوءَ پوئتي رهي، هٿ ۾ گلڪ، اميد ته هن کي استعمال نه ڪرڻو پوندو. پليٽس هن جي تمام گهڻي نظر تي قبضو ڪيو، وڏي ۽ خوفناڪ. وار هيڊ هڪ ڳاڙهي سائي رنگ جا هئا جيڪي روشني کي ظاهر نه ڪندا هئا، بلاشڪ هڪ انتهائي خطرناڪ شڪلن مان هڪ جديد انساني ذهن تصور ڪري سگهي ٿو. سمٿ هڪ وڏي گارڊ سان ڀاڪر پاتو، ڪيترائي ڌڪ هنيا، ۽ پوءِ ان ماڻهوءَ کي ٻاهر ڪڍيو جيئن لارين مدد لاءِ چپ ڪري رهي هئي. هن جي ساڄي پاسي، ڪنيماڪا ٻه وڌيڪ گوليون هنيون. گودام جي چوڌاري گوليون اڏامڻ لڳيون جيئن ٻين محسوس ڪيو ته اهي حملي هيٺ آهن.
  
  پويان کان، هن ڏٺو ته ڪيترن ئي محافظن ٽرڪ جي ڪئبن ذريعي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  "محتاط،" هن ڪنيڪشن آن ڪيو، "مان ڏسان ٿو ته ماڻهن کي اڳيان طرف وڃي رهيو آهي. اي منهنجا معبود، ڇا اهي ڪوشش ڪري رهيا آهن انهن کي هتان مان ڪڍڻ لاء؟
  
  "او نه،" سڀني کي ڏسڻ لاءِ ڊي سي جو جواب هو. "توهان کي انهن ايٽمي هٿيارن کي غير جانبدار ڪرڻ گهرجي. جيڪڏهن انهن ماڻهن وٽ لانچ ڪوڊ آهن، ته پوءِ انهن مان هڪ به جيڪو آزاد ٿي وڃي ٿو هڪ آفت هوندي. ڏس، سڀني ڇهن کي غير جانبدار ٿيڻ گهرجي. هاڻي!"
  
  
  **
  
  
  "توهان لاءِ اهو چوڻ آسان آهي،" ايليسيا چيو. "منهنجي چادر ۾ ويڙهيل ۽ منهنجي ٿلهي ڪيپوچينو کي چسڪيندي. انتظار ڪريو، مان ڏسان ٿو ته اهي به هتي ٽيڪسي طرف وڃي رهيا آهن.
  
  ڊريڪ رخ تبديل ڪيو، اهو ڏسي ته هو پليٽ فارم جي هن پاسي سان گڏ ڪنهن به مزاحمت سان مقابلو ڪري سگهي ٿو. هن ايلسيا ڏانهن اشارو ڪيو ۽ جلدي روانو ٿيو.
  
  مائي جي آواز سندس توجهه ڀڃي ڇڏيو. "پنهنجو قدم ڏسو!"
  
  ڇا...؟
  
  هڪ ماڻهو ٿلهي ڪاري چمڙي جي جيڪٽ ۾ پليٽ فارم جي هيٺان لڪي ويو، ٽنگون ڊگھيون. قسمت يا هوشيار ڊيزائن سان، انهن ڊريڪ کي چمڙن ۾ ماريو ۽ کيس ٽمبل ڪري موڪليو. سب مشين گن اڳتي وڌي وئي. ڊريڪ نئين زخمن کي نظرانداز ڪيو ۽ ٽرڪ جي هيٺان لڪي ويو جيئن گارڊ فائرنگ ڪئي. گوليون هن جي پويان ڪنڪريٽ کي ڇڪينديون هيون. گارڊ هن جو تعاقب ڪيو، بندوق ڪڍيائين.
  
  ڊريڪ صحيح ٽرڪ جي ھيٺان چڙھيو، پنھنجي مٿي تي وڏي ھٿيار کي محسوس ڪيو. نگهبان بيٺو، پوءِ ڪنڌ جهڪائي بيٺو. ڊريڪ پنهنجي گلوڪ کي فائر ڪيو ۽ ان شخص جي پيشاني کي ڪٽي ڇڏيو. هن پنهنجي پٺيان قدمن جو آواز ٻڌو ۽ پوءِ ڪنهن ٻئي ماڻهوءَ جو وزن هن جي مٿان اچي ويو. ڊريڪ جي ٿلهي زمين سان ٽڪرائجي وئي، جنهن ڪري هن جي اکين اڳيان تارا ۽ ڪارا چمڪاٽ ٿيڻ لڳا. هن جا ڏند گڏ ڪري، ننڍڙا ٽڪرا ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويا. درد هر طرف ڦهلجي ويو. هو ڦري ويو ۽ پنهنجي ڪُنيءَ کي ڪنهن جي منهن تي ڌڪ هنيو. پستول اٿيو ۽ فائرنگ ڪئي؛ گوليون ڊريڪ جي کوپڙي کي هڪ انچ کان مس ڪري ڇڏيون ۽ سڌو سنئون ايٽمي چارج جي بنياد تي هليون ويون.
  
  ڊريڪ کي ايڊينالائن جي رش محسوس ٿي. "هي..." هن ماڻهوءَ جو مٿو پڪڙي پنهنجي پوري طاقت سان ڪنڪريٽ تي اڇلائي ڇڏيو. ائٽمي. راڪيٽ." هر لفظ هڪ ڌڪ آهي. آخرڪار مٿو پوئتي ٿي ويو. ڊريڪ ٽرڪ جي هيٺان واپس ٻاهر نڪري آيو ۽ اڳتي ڊوڙندي اليشيا سان مليو.
  
  "سمهڻ جو وقت ناهي، ڊريڪس. هي ڪجهه سنگين گند آهي."
  
  يارڪشائرمين پنهنجي سب مشين گن کي پڪڙي ورتو ۽ هن جي ڪنن ۾ آواز کي روڪڻ جي ڪوشش ڪئي. اليسيا جي آواز مدد ڪئي.
  
  "مائي؟ ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "نه! هڪ ٻئي جي خلاف دٻايو".
  
  پليٽ فارم جي انجڻ مان گوڙ جو آواز آيو.
  
  "تيز ڊوڙ،" ڊرڪ چيو. "ڪجهه سيڪنڊ ۽ هي وار هيڊ هتان کان ٻاهر ٿي ويندا!
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ڊريڪ پنهنجي رفتار وڌائي. انهن ڏينهن ۾ هن لاءِ سڌو سنئون ڏسڻ غير معمولي هو، سو اڄ سڀ ڪجهه معمول مطابق هو. سامهون ڪيبن جو دروازو مٿي جي اوچائي ڏانهن وڌي ويو. ڊريڪ ٻاهر نڪري ويو، هينڊل کي پڪڙيو ۽ ڇڪيو. ايليسيا پنهنجي گلڪ سان مقصد ورتو.
  
  هڪ دستي بم ڦٽو ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو، هن جي اکين تي يقين نه آيو. "تون ڇا آهين، بيوقوف ٻار-"
  
  اليسيا هن کي سينه ۾ ماريو، هن کي پوئتي موٽڻ ۽ ٽرڪ جي اڳيان ڀرسان پرواز ڪيو. گرنيڊ زوردار ڌماڪي سان ڦاٽي پيو، هر طرف اڏامندڙ شيرينل موڪليو. ڊريڪ اليسيا سان گڏ سوار ٿي، ٻئي گڏجي گڏ رهيا. ٽرڪ جو دروازو کڙڪڻ لڳو ۽ گاڏيءَ جي اڳيان ٿڙڪڻ لڳو. جڏهن ڊريڪ مٿي ڏٺو، ته ڪئبن ۾ صرف هڪ شخص بيٺو هو، مٿاهون، هن ڏانهن برائي سان مسڪرائي رهيو هو. هن گئس پيڊل کي دٻايو.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته جهنم ۾ ڪو به رستو نه هو ته گاڏي ايتري تيزيءَ سان هلي سگهي ٿي جو انهن مٿان ڊوڙي سگهي. هن پاسي ڏانهن ڏٺو ۽ ٽي وڌيڪ محافظ انهن ڏانهن ڊوڙي رهيا هئا. ٽرڪ زندگيءَ لاءِ گوڙ ڪئي جيئن ان جا ڦيڙا هڪٻئي سان بند ٿيڻ لڳا ۽ ان کي اڳتي وڌڻ شروع ڪيو، هڪ وقت ۾ هڪ انچ. لڙڪندڙ دروازا نه ٽٽندا هئا، پر اهو کيس روڪي نه سگهندو هو.
  
  ڳالھائيندڙ جي جان اچي وئي.
  
  "اهي هتان کان ٽرڪون هلي رهيا آهن! ڪيبن بلٽ پروف آهن. ۽ حاصل ڪرڻ تمام ڏکيو آهي. " هي هيڊن جو آواز هو".
  
  "اندر ڪو رستو نه آهي؟" - ڪنيماڪا پڇيو.
  
  "نه. اهو سيل آهي. ۽ مان تمام گهڻو طاقت استعمال ڪرڻ نه ٿو چاهيان، جيڪڏهن توهان کي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڇا آهي.
  
  ۽ جيتوڻيڪ ڊريڪ کي خبر هئي ته انهن جي پنهنجي ٽرڪ جو هاڻي ڪو به پاسي وارو دروازو نه هو، اتي اڃا ٻه وڌيڪ پريشان هئا.
  
  "پليٽ فارم تي ٽپو،" هن چيو. "انهن ايٽمي چارجز کي ختم ڪرڻ شروع ڪريو. انهن کي روڪڻ تي مجبور ڪيو ويندو.
  
  "خطرناڪ. خطرناڪ خطرناڪ، ڊريڪ. ڇا جيڪڏهن انهن مان هڪ وار هيڊ اچي وڃي؟
  
  ڊريڪ ڪيبن جي پويان ڀڄي ويو، حملي ڪندڙن تي فائرنگ ڪئي. "هڪ وقت ۾ هڪڙو مسئلو. اسان ڪير آهيون - شاندار؟
  
  اليسيا سندس تعاقب ڪندڙ کي گول ڪيو. "مون کي ڊپ آهي ته اهي اڄڪلهه وڌيڪ 'شيدي بدمعاش' وانگر آهن."
  
  گڏو گڏ پليٽ فارم تي ٽپو ڏنو ۽ پاڻ کي هڪ ايٽمي بم سان منهن ڏيڻ لڳو.
  
  
  **
  
  
  "اهو ٻن محاذن تي ڪم ڪري ٿو،" ڊرڪ چيو هاڻي ڪمن تي. "اسان هڪ ئي وقت غير جانبدار ۽ ڌار ڪري سگهون ٿا."
  
  هيڊن مسڪرايو. "ڪوشش ڪريو ته ان جي باري ۾ ايترو مسڪين آواز نه ڏيو."
  
  "يارڪشائر جا ماڻهو بدتميزي نٿا ڪن، منهنجا پيارا. اسان سڀ ڪجھ حيرت انگيز طور تي صرف ٿوري عاجزي سان ڪندا آهيون.
  
  "ان کان سواءِ ڪجھ هزار گندي شيون. دهل جو آواز ائين پئي لڳو ڄڻ هو ڊوڙي رهيو هجي. "يارڪشائر پڊنگس. ٽيريئر. بيئر. راندين جون ٽيمون. ۽ اهو تلفظ؟
  
  ڊرڪ محسوس ڪيو ته ٽرڪ هن جي هيٺان هلڻ شروع ڪيو. "ڪنٽرول پينل ڪٿي آهي، ماڻهو؟"
  
  ٽيڪنيشن فوري طور تي جواب ڏنو. "ڏس ته ڪيئن وار هيڊ اٽڪل ٽيهه مڙيل پينلن مان ٺهيل آهي؟ هي اشارو آخر کان اٺون آهي.
  
  "منهنجي خاص ٻولي."
  
  وڌيڪ گوليون لڳيون. ايلسيا اڳ ۾ ئي تعاقب تي ڌيان ڏئي رهي هئي. مائي پليٽ فارم جي پٺيءَ تي چڙهي وئي. هاڻي هوءَ نوڪ جي پٺيءَ تي ڏسڻ لڳي.
  
  "خراب خبر. انگريز هتي آهن".
  
  "منهنجو خيال آهي ته اسان وٽ چيني آهي،" ڊاهل ڳالهايو.
  
  "فرانسيسي،" ڪنيماڪا چيو. "نئين ٽيم"
  
  ڊريڪ ٽپو ڏئي ڪنٽرول پينل ڏانهن ويو. ڇا اسان ڄاڻون ٿا ته مارس جي تلوار ڪٿي آهي؟
  
  "ها، ميٽ. پر مان اهو هاڻي بلند آواز سان نٿو چئي سگهان، ڇا مان؟ - آواز جواب ڏنو.
  
  "ها،" دال چيو.
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي هڪ ننڍڙي برقي اسڪرو ڊرائيور کي هڪ گهڻ مقصدي بٽ سان ڪڍيو. هن تڪڙو تڪڙو اٺن کي کوليو ۽ انهن کي ٻاهر نڪرڻ ڏنو. هن پاڻ کي ٻن ننڍڙن ڪنٽرول پينلن جي سامهون ڏٺو، ڪار سيٽ-نيو اسڪرين جي سائيز، هڪ ڪي پيڊ ۽ چمڪندڙ سفيد علامتون.
  
  "سيريلڪ،" هن چيو. "يقينا اهو آهي."
  
  "ڇا اهو ڏينهن وڌيڪ خراب ٿي سگهي ٿو؟" اليسيا سڄي دنيا ۾ گوڙ ڪئي.
  
  يارڪشائر مين پنهنجو ڪنڌ هيٺ ڪيو. "هاڻي ائين ٿيڻ وارو آهي".
  
  ٽرڪ تيز رفتاريءَ سان، سلائيڊنگ دروازي ڏانهن وڌي رهي هئي. انگريز گودام جي پوئين پاسي کان ويجھي ٺهڻ ۾ اڳتي وڌيا. انهن جي چوڌاري محافظ پکڙيل هئا.
  
  ايٽمي بم چمڪيو، مڪمل طور تي چالو، لانچ ڪوڊ يا مار ڪوڊ جي انتظار ۾.
  
  ڊريڪ ڄاڻن ٿا ته انهن کي منتقل ڪرڻو پوندو. هن کي خبر هئي ته اهي حرڪت نٿا ڪري سگهن. هن کي رڳو اها خبر نه هئي ته ڪير مرندو؟
  
  
  **
  
  
  گارڊن پهرين فائرنگ ڪئي. ڊريڪ هڪ وڏو نشانو هو، ۽ اسٽيشنري گوليون اليسيا جي ماضي ۾ زپ ڪري، وار هيڊ کي مارڻ. هڪ سيڪنڊ لاءِ، ڊريڪ جي زندگي سندس اکين اڳيان چمڪندي رهي، پوءِ ايليسيا هڪ گارڊ کي کنيو ۽ مائي ٻئي کي. هن ڏٺو ته ڪجهه وڌيڪ اچي رهيو آهي، جيتوڻيڪ هن کي خبر هئي ته انهن جي انڌي پاسي کان وڌيڪ اچي رهيو آهي. سفيد علامتون چمڪيون، ڪسر ٽمڪي پيو ۽ انتظار ڪرڻ لڳو.
  
  "ڇا توهان سوچيو ته سيڪيورٽي ڌماڪي ٿي سگهي ٿي؟" سمٿ اوچتو خاموشيءَ سان چيو. "شايد هي سندن حڪم آهي؟
  
  "انهن کي مرڻو ڇو پيو؟ ڪينزي پڇيو.
  
  "اسان اهو اڳي به ڏٺو آهي،" ڪنيماڪا چيو. "وڏيون ادائگيون حاصل ڪرڻ وارن خاندانن کي طبي امداد جي ضرورت آهي يا خطرناڪ منتقلي جي ضرورت آهي جڏهن انهن جي خاندان جو سربراهه مري ويو. جيڪڏهن اهي تعلق رکن ٿا، مثال طور، مافيا يا ٽريڊ سان. اهو ممڪن آهي."
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته اهي گهڻي وقت تائين خوش نه رهي سگهندا. ايليسيا بيلٽ کولڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي جيئن ٽرڪ ڦري وئي. اميد اٿم ته ڊرائيور ڏسندو. پر پوءِ به کيس پرواهه نه هوندي؟ ڊريڪ ٻيو ڪو رستو نه ڏٺو.
  
  هو پليٽ فارم جي پٺيءَ ڏانهن ڊوڙڻ لڳو، پنهنجا هٿ چرٻيءَ سان جهليندو رهيو.
  
  "ترس! روڪ ، روڪ. شوٽ نه ڪريو. مان انگريز آهيان!"
  
  داهل جي ڪاوڙ اهو سڀ ڪجهه چيو، لفظن جي ضرورت نه هئي.
  
  ڊريڪ ٽرڪ جي پٺيءَ ۾ گوڏن ڀر ڪري پيو، نيوڪي جي دم هن جي کاٻي پاسي، هن جا هٿ هوا ۾ ۽ ويجهن پنجن ماڻهن جي SAS يونٽ جي سامهون، مڪمل طور تي غير هٿياربند.
  
  "اسان کي توهان جي مدد جي ضرورت آهي،" هن چيو. "جنگ وڙهڻ لاءِ اسان لاءِ تمام گهڻو خطرو آهي.
  
  هن نوجوان کي ڪمينٽس ڏانهن ڦيرائيندي ڏٺو، ٻن وڏن ماڻهن کي هن جي منهن ڏانهن ڏٺو. شايد اهي هن کي سڃاڻن ها. شايد اهي مائيڪل ڪروچ بابت ڄاڻن ها. هن وري ڳالهايو.
  
  "مان Matt Drake آهيان. اڳوڻو SAS سپاهي. اڳوڻو سپاهي. مان هڪ بين الاقوامي اسپيشل فورسز جي ٽيم لاءِ ڪم ڪريان ٿو، جنهن کي SPEAR سڏيو ويندو آهي. مون هيرفورڊ ۾ تربيت ڪئي. مون کي Crouch پاران تربيت ڏني وئي هئي.
  
  مون کي نالو ياد آهي، سڀ ڪجهه. پنجن مان ٻه بندوقون هيٺيون هيون. ڊريڪ ڪمن تي اليسيا جو آواز ٻڌو.
  
  "تون منهنجو نالو به ٻڌائي سگهين ها.
  
  هن ٿورڙو کنيو. "اهو شايد بهترين خيال نه هجي، پيار."
  
  مائي ۽ اليسيا محافظن کي هڪ فاصلي تي رکيو. سيڪنڊ گذري ويا. برطانوي ايس اي ايس سپاهين وڌيڪ ويجهي محافظن تي فائرنگ ڪئي جيڪي تيل جي ڊرم جي پويان ڊڪندا هئا جيڪي فليٽ بيڊ ڀريندا هئا. ڊريڪ انتظار ڪري رهيو هو. ريڊيو انسان آخرڪار ختم ٿي ويو.
  
  "ميٽ ڊريڪ؟ مان ڪيمبرج مان آهيان. اسان اڳي ئي مليا آهيون. توکي ڪهڙي ضرورت آهي؟"
  
  خوشيءَ جو ڏينهن، هن سوچيو. بورڊ تي SAS.
  
  "اسان جي مدد ڪريو هن گودام کي محفوظ ڪريو، هن ٽرڪ کي روڪيو ۽ هن ايٽمي بم کي غير مسلح ڪيو،" هن چيو. "هن حڪم ۾".
  
  انگريزن ان تي قبضو ڪيو.
  
  پليٽ فارم جي ٻنهي پاسن کان ورهائجي ۽ ڊوڙڻ لڳا، هنن ويجھي ايندڙ گارڊن کي هيٺ آندو، هڪ ٽيم جي حيثيت سان چڱيءَ طرح ڪم ڪري رهيا هئا. ڊريڪ اهو ڏٺو ۽ پراڻي زماني جي يادگيرين ۾ اچي ويو. ٽيم جي تحريڪن ۾ هڪ سيال فضل، باقاعدي بيئرنگ ۽ ناقابل اعتماد اعتماد هو. هن سوچيو ته SPIR دنيا جي بهترين ٽيم هئي، پر هاڻي ...
  
  "ڊريڪ! مائي روئي رهي هئي. "ايٽمي بم!"
  
  او ها. هو واپس ڪنٽرول پينل ڏانهن ويو، اسڪرين، ڪيبورڊ ۽ نمبرن کي گھورندو رهيو.
  
  "جيڪس؟" هن پڇيو. "ڇا اسان ڪوڊ ڄاڻون ٿا؟"
  
  "اهو لفظي طور تي ڪجهه به ٿي سگهي ٿو،" ڪنهن جواب ڏنو.
  
  "هي واقعي ڪا مدد ڪرڻ وارو نه آهي، تون بيوقوف آهين.
  
  "افسوس. جيڪڏهن اسان آرڊر جي ميمبرن جا نالا ڄاڻون ٿا، ڇا اسان انهن جي جنم ڏينهن کي ڳولي سگهون ٿا؟
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته هو ڪنهن ماڻهوءَ سان ڳالهائي رهيو هو، جنهن کي پرواه نه هئي. اھو اھو ماڻھو ھو جنھن سان اھي اڳيئي ڳالھائي رھيا ھئا، اھو بدمعاش گدا.
  
  لارين رڙ ڪئي، "تو آرڊر جو ذڪر ڪيو آهي. جيڪڏهن اهي هتي هئا، انهن شايد ايٽمي هٿيارن جو پروگرام ڪيو. مان يقين نه ٿو ڪري سگهان ته انهن ڪوڊس سان هڪ نوٽ نه ڇڏيو."
  
  "شايد هتي ڪو ڪوڊ ناهي، ٻار،" گدي چيو. "ياد آهي اهو سگنل جيڪو توهان ڏنو هو جڏهن توهان Geronimo جي قبر کولي؟ شايد اهو هتي پڻ ٿيو ۽ ايٽمي وار هيڊز جي لانچ جو سبب بڻيو.
  
  ڊريڪ پوئتي موٽيو. "لعنت، ڇا اهي هٿياربند آهن؟"
  
  "مڪمل. چمڪندڙ سفيد علامتون جيڪي توهان ڏسندا آهيو ڳڻپيوڪر نمبر آهن.
  
  تيز، برفاني پاڻي هن جي جسم کي ٻوڙي ڇڏيو ۽ هو مشڪل سان سانس وٺي سگهيو. "ڪيستائين...ڪيترو؟
  
  کنگهه. "چوٽيهه سيڪنڊ. پوءِ تون ۽ تنهنجا ناجائز ڀائر تاريخ بڻجي ويندا. آرڊر هميشه لاءِ اعليٰ حڪمراني ڪندو! اهي مون جي ذريعي رهن ٿا! مان آرڊر آهيان!"
  
  ڌماڪو ٿيو ۽ تمام گهڻو گوڙ ٿيو. ڊريڪ پنهنجي کلائي واچ تي سيڪنڊن جو حساب رکيو.
  
  "سلام؟ ڇا تون اُتي آهين؟" - هڪ نوجوان آواز پڇيو.
  
  "اي دوست،" ڊرڪ رڙ ڪئي. "اسان وٽ ٽيٽيهه سيڪنڊ آهن.
  
  "مون ان بابت سوچيو. توهان جي دوست لورين آرڊر جو ذڪر ڪيو. يقينن، انهن کي هڪ مارڻ ڪوڊ هجڻ گهرجي. ۽ جيئن ته ٻيو سڀ ڪجهه متن جو حصو آهي، مون صرف اسڪيم ڪيو. توهان کي ياد آهي؟ اهو هتي چوي ٿو: 'مارڻ جو واحد ڪوڊ آهي جڏهن سوار مٿي آهن.' ڇا اهو توهان لاءِ ڪجهه معنيٰ رکي ٿو؟
  
  ڊريڪ پنهنجي دماغ کي ريڪ ڪيو، پر سيڪنڊن جي گهٽتائي واري ڳڻپ کانسواءِ ڪجهه به نه سوچي سگهيو. "اٿي؟" - هن ورجايو. "جاڳيو؟ اٿيو؟ سوچيو ته آرڊر ڪيئن سوچي ٿو؟ Nazis ڇا مطلب آهي؟ جيڪڏهن گهوڙي سوار ظاهر ٿئي، هو-"
  
  "پيدائش ٿيڻ،" نوجوان چيو. "شايد اهي ئي سندن جنم جون تاريخون آهن؟ پر اهو ٿي نٿو سگهي. اهي اٺين دور جي ايٽمي بمن ۾ عام طور تي ٽن عددن جو مار ڪوڊ هوندو آهي. هن جي آواز ۾ مايوسي هئي.
  
  19 سيڪنڊ تباهي تائين.
  
  ڪينسي ڳالهايو. "ٽي عدد تون چوين ٿو؟ عام طور تي؟"
  
  "ها".
  
  سورهن.
  
  ڊريڪ واپس اليسيا ڏانهن نهاريو ۽ ڏٺو ته هوءَ پنهنجي بيلٽ تي جھڪي رهي هئي، ان کي بند ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي ۽ ساڳئي وقت گارڊ کي گوليون هڻي رهيو هو. مون هن جا وار، هن جو جسم، هن جو عجيب روح ڏٺو. عليشيا...
  
  ڏهه سيڪنڊ.
  
  ڪينزي پوءِ رڙ ڪئي، دال جي هن تي ايمان جي تصديق ڪئي. "مون وٽ آهي. ست سؤ ڪوشش ڪريو.
  
  "ست-ا-او-او. ڇو؟"
  
  "پڇو نه. بس اهو ڪر!"
  
  نوجوان ٽيڪني ڊريڪ کي سيريلڪ نمبر جي نشاني ڏني ۽ يارڪ شائرمين بٽڻ کي دٻايو.
  
  چار - ٽي - ٻه -
  
  "اهو ڪم نه ڪيو،" هن چيو.
  
  
  باب چاليهه
  
  
  "ها،" ڪنسي جواب ڏنو. "اهو ٿيو".
  
  يقينا، هوء انهن کي هٿياربند ڪيو، ۽ لورين انهن کي غير مسلح ڪيو. ڊريڪ نوڪ جي جسم مان مائي ڏانهن ڏٺو، جتي هوءَ ٻئي ڪيبورڊ جي سامهون بيٺي هئي. سڀئي ڇهه ايٽمي چارج غير جانبدار ڪيا ويا.
  
  هن پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "اسان وٽ هڪ سيڪنڊ کان به گهٽ بچيو هو ،" هن چيو.
  
  هر جاءِ تي SAS گارڊن جو ڪم تيز ڪيو. ايليسيا ٻئي پٽي کي کوليو ۽ وار هيڊ ٿورو اڳتي وڌيو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن کي رفتار تيز ٿي وئي جيئن هو رولر دروازن جي ويجهو آيو.
  
  "ڇا اڃا تائين ڪنهن پنهنجو ٽرڪ روڪيو آهي؟
  
  "مان ان جو خيال ڪندس!" - ڪنزي چيو. "لفظي!"
  
  "ڪو به رستو نه،" ڪنيماڪا چيو. "فرانسيسي هر هنڌ آهن جتي سيڪيورٽي ناهي. هتي هڪ حقيقي فساد آهي."
  
  ڊريڪ ڏٺو جيئن SAS گارڊن کي موڪليو؛ اليسيا ٻئي بيلٽ تي ٽنگ ڪندي جيئن مائي گارڊ کي ٽرڪ جي پوئين ٽائر ۾ اڇلائي ٿي.
  
  "ها، مون کي خبر آهي ته توهان جو مطلب ڇا آهي." SPEAR ٽيم ناقابل اعتماد حد تائين زور ڀريو ويو.
  
  "مان ڏسان ٿو ته ٻيو ڪجهه ٿي رهيو آهي،" نوجوان ٽيڪنيشن شروع ڪيو. "مان-"
  
  واشنگٽن سان سندن لاڳاپا ختم ٿي ويا.
  
  "ڇا مان وري ٻڌايان؟ ڊريڪ ڪوشش ڪئي.
  
  هن جي خاموشي ئي جواب هئي.
  
  "لعنت، اهو سٺو نه ٿي سگهي." ڊريڪ سڄي گودام کي گڏي ڇڏيو.
  
  سيل ٽيم 7 انهن تي نازل ٿيو ڄڻ ته سڀ دوزخ ڌماڪو ڪيو ويو آهي.
  
  
  **
  
  
  ڊاهل ٽرڪ جي پٺيان ڊوڙي جيئن گودام 18 جي سلائيڊنگ دروازن وٽ پهتي. چيني ماڻهو رمبنگ ٽرڪ جي اڳيان ڊوڙندو، پري واري دروازي ڏانهن هليو ويو. اهي ڊوڙندا ڊوڙندا پار ڀڄي ويا. محافظن کين روڪڻ جي ڪوشش ڪئي. چيني اسپيشل فورسز انهن کي گولين ۽ هٿ سان جنگين سان تباهه ڪري ڇڏيو. هيڊن کي پليٽ فارم جي سامهون ٿيڻ جي بدقسمتي هئي جڏهن عمل شروع ٿيو.
  
  هن گارڊ جي ڳچيءَ کي ٽوڙي ڇڏيو، پوءِ هن جو جسم استعمال ڪيو پاڻ کي ڍڪڻ لاءِ جيئن چينين انڌاڌنڌ فائرنگ ڪئي. گوليون هن جي جسم کي ٿلهي ڌڪ سان ڇڪي ڇڏيون ۽ هن کي پوئتي ڌڪي ڇڏيو. سندس ڍڪ ٽٽي پيو. ان کي پري اڇليندي، هوءَ اڳين مان هڪ جي پويان ٽپو ڏئي، ٽائر ٻرندي، ان کي پويان کان لنگهندي جيئن اڳتي وڌي رهي هئي. چيني ٽرڪ جي اڳيان پار ڪيو.
  
  ڊهل هڪ باهه ٻاري، انهن کي بالنگ پنن وانگر پکيڙي ڇڏيو. ڏسڻ لاء ناقابل اعتبار، اهو انهن جي تقريبن غير انساني ردعمل جو مظاهرو ڪيو. پوئتي ٽپڻ کان پوءِ به، هنن جوابي فائرنگ ڪئي.
  
  ڊاهل جلدي ڍڪ ڀري، ٽرڪ جي پويان لٿو، پوءِ ٻاهر ڏٺو ۽ ڪجهه وڌيڪ گوليون فائر ڪيون. چيني هڪ لمحي لاءِ زمين تي پڪڙيا ويا جيئن گارڊ انهن جي پويان پويان آيا. دهل ڪينسي ڏانهن ڏٺو.
  
  جتي هن کي ٿيڻو هو.
  
  "ڪينز؟ ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "ها، بس هڪ پراڻي دوست کي کڻڻ."
  
  ڊاهل آهستي آهستي منهن ڦيرايو ۽ ڏٺائين ته هن کي درازن مان رڙ ڪري رهيو هو، هن جو مٿو اندر اندر، هن جو پيٽ ڍانچي جي ڪناري تي بيٺو هو، هن جو گدا مٿي مٿي ٿي ويو.
  
  "اهو ٿورڙو بند ڪرڻ وارو آهي."
  
  "ڇا؟ اوهين پنهنجي زال کي وساريو ٿا؟ ٿي سگهي ٿو ته هوءَ تو کان وڌيڪ گرم هجي، ٽورسٽ، پر ياد رکو، اها رڳو توکي هن کان وڌيڪ گرم بڻائي ٿي.
  
  هن پري ڏٺو، ٽٽل محسوس ٿيو. هو شادي ۽ طلاق جي وچ ۾ هن رياست ۾ رهندو هو، ۽ اڃا تائين هن کي اهو سڀ ڪجهه ڪرڻ جو موقعو مليو. هو هتي ڇا ڪري رهيو هو؟
  
  منهنجي نوڪري.
  
  چيني ٻيهر مشغول ٿي ويا، مشين گن جي فائر سان ويجھن محافظن کي ڪٽي ڇڏيو ۽ ڊاهل ۽ هيڊن کي زمين تي پڪڙي ڇڏيو. سويڊن ڦريو ۽ ڏٺائين ته ڪينسيءَ کي ڪاٺ جي دٻي مان ڦٽي نڪتي.
  
  "او، انڊا. واقعي؟"
  
  هن پنهنجي اکين اڳيان هڪ نئون چمڪندڙ کٽانا رکيو، بليڊ مٿي. "مون کي خبر هئي ته مان هڪ ڳولي وٺندس جيڪڏهن مون ڪافي کوٽائي ڪئي. ڌاڙيل تلوار جو مقابلو نٿا ڪري سگهن".
  
  "مارس جي خوني تلوار ڪٿي آهي؟
  
  "او، مون ان کي دراز ۾ اڇلايو.
  
  "ڦٽڪار وجهوس!"
  
  هوءَ هڪ هٿ ۾ تلوار ۽ ٻئي هٿ ۾ مشين گن کڻي ڊوڙي، پوءِ واپس ٽرڪ جي پٺيءَ تي چڙهي، داهل جي اکين اڳيان ڌنڌلي وانگر چمڪندي رهي. ڪتن کي اڇلائي، هن ڀڄندڙ چينين تي فائرنگ ڪئي.
  
  "اهي ڪيڏانهن وڃي رهيا آهن؟"
  
  "گودام 17،" Dahl چيو. "۽ اسان کي انهن جي پيروي ڪرڻ گهرجي."
  
  
  **
  
  
  لارين ڏٺو ته فرانسيسي دستا حملي آور گودام 19 جي ساڄي پاسي کان. ڪنيماڪا ۽ سمٿ اڳ ۾ ئي ان طرف هئا ۽ فوري طور تي مشغول ٿي ويا. يوگي بيرل جي پويان لڪي، محافظن تي فائرنگ ڪئي. لارين پنهنجي دل جي ڌڙڪڻ محسوس ڪئي جيئن ٻن ايٽمي وار هيڊن سان ٽرڪ اڳتي وڌي رهي هئي.
  
  اهو سڀ ڪجهه ياد ڪري، جيڪو چيو ويو هو، هوء ٽرڪ جي ڇت تي ٽپو ڏنو، سائيڪلن کي سپورٽ طور استعمال ڪيو. پوءِ هوءَ پهرين پٽي کي کولڻ لڳي. جيڪڏهن اهي لوڊ تمام غير مستحڪم ڪري سگھن ٿا، ٽرڪن کي روڪڻ تي مجبور ڪيو ويندو. هوءَ ايٽمي بم جي پويان نظر آئي، هڪ وڏي لاگ تي قدم رکندي، سمٿ کي فرانسيسي ڇوڪرين مان هڪ سان وڙهندي ڏٺو.
  
  ڪانسٽيبل رابطو ڪيو. "صرف پيرس ۾ ايجنٽ طرفان تصديق ڪئي وئي آهي. آرمنڊ ارجنٽو کي ياد آهي؟ هن ڪيترن ئي سالن ۾ توهان جي ماڻهن جي مدد ڪئي آهي. خير، هن جو چوڻ آهي ته فرانسيسي دستن جي موجودگي جي اجازت نه آهي. مڪمل طور تي. ٿي سگهي ٿو ڪنهن قسم جي وحشي جنگ اندر هلي رهي آهي.
  
  لورين نگلڻ لڳو ۽ ڏٺو جيئن سمٿ پوئتي ڪري پيو، هڪ گوڏن تي ڪري پيو. هن جي مٿان بيٺو فرانسيسي کيس وارن کان پڪڙي، پاڙن مان پٽي ڦاڙي هڪ پاسي اڇلائي ڇڏي. سمٿ رڙ ڪئي. نڙيءَ ڏانهن هڪ ٿلهو هن کي ڇرڪ ڀري موڪلايو. فرانسيسي ماڻهو مٿي تي ٽپو ڏنو. سمٿ جدوجهد ڪئي. لارين هن کان ڪنيماڪا ڏانهن ڏٺو، پوءِ يورگي ڏانهن، ايٽمي وار هيڊ ڏانهن، ۽ ويجھي ايندڙ دروازن ڏانهن.
  
  مونکي ڇا ڪرڻ گهرجي؟
  
  ڪجھ شور مچايو.
  
  هن پنهنجي گلوڪ جي ميگزين کي پنهنجي دشمنن جي مٿي کان مٿي خالي ڪري ڇڏيو، جنهن ڪري اهي ٽمٽار ٿي ويا، جنهن ڪري سمٿ ۽ ڪنيماڪا کي قيمتي سيڪنڊ مليا، سمٿ خلا ڏٺو ۽ هن ۾ فائرنگ ڪري حملي آور کي زمين تي ڌڪي ڇڏيو، ڪنيماڪا هڪ شخص جي ڳچيءَ کي ٽوڙي ڇڏيو. ٻئي جي منهن تي گوليون لڳل آهن، ٽئين ۾، جنهن ڪري هو لرزڻ ۽ جنگ مان ٻاهر نڪري ويو.
  
  اتي رڳو ھڪڙو فرانسيسي رھيو آھي.
  
  لارين ڪري پيو جيئن گولي ايٽمي پروجيڪٽ جي جسم مان ڇڪجي وئي. اهو ڪيترو خوفناڪ هو ته اهو به هن کي تنگ نه ڪيو؟ هن کي ڪيئن عادت آهي؟ پر هوءَ هن ٽيم جو حصو هئي ۽ ان سان گڏ رهڻ لاءِ پرعزم هئي جيستائين انهن وٽ هجي. هوء هن خاندان کي مليو ۽ ان جي حمايت ڪندو.
  
  وڏي ٽرڪ تيز رفتاريءَ سان، تيزيءَ سان تيزيءَ سان، سڌو رولر شٽر جي دروازي سان ٽڪرائجي، ان سان ٽڪرائجي وئي، جنهن ڪري سامهون واري ڪيب کي ٿورو اُڇليو، ۽ پوءِ سڌو ان ۾ ٽڪرائجي ويو.
  
  لورين پاڻ کي ٽرڪ جي پٺيءَ تي اڇلائي ڇڏيو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ حيران ٿي ويو جيئن SEALs SAS ۽ SPEAR کي هڪ هلندڙ ايٽمي وار هيڊ جي اڳيان مصروف ڪيو، حيران ٿي ويو ته ڇا ڪا جنگ هن کان وڌيڪ پريشان يا وڌيڪ خطرناڪ ٿي سگهي ٿي. ڪميونيڪيشن جي چند لفظن کيس ٻڌايو ته اهو ضرور ممڪن هو.
  
  سڀئي ٽي ٽرڪون، ڇهه ايٽمي هٿيارن سان گڏ، هڪ ئي وقت ۾ رولر شٽر دروازن ذريعي ڀڃي. ڌاتوءَ جا ڦڙا ھر طرف اڏامڻ لڳا، جيئن ٽٽل دروازا ٻڏي ويا. ٽرڪون گذري ويون. ماڻھن ٽرڪ تي حملو ڪيو، اندر ٽپو ڏئي، محسوس ڪيو ته اھي رڳو رفتار حاصل ڪندا. هاڻي ڊريڪ ٻه چيني سپاهين کي ڀرسان ڊوڙندي ڏٺو. هو پليٽ فارم تي بيٺو رهيو ۽ ايلسيا ۽ مئي کي ٿورو پري ڏٺائين، ڪاٺ جي هڪ سٿ جي پويان لڪي. ايٽمي بم ڊهي ويو جيئن اهي دنيا جي سڀ کان وڏي پٿرن مان هڪ کي ماريو.
  
  ڊريڪ ٽٽي پيو. جيڪڏهن وڏو، ڳرو هٿيار ان جي آرام کان ٻاهر نڪري ويو ۽ پٽي کي ٽوڙي ڇڏيو، اهي سڀئي مصيبت ۾ هوندا.
  
  اھي ڏينھن جي روشنيءَ ۾ ٻاھر نڪري آيا ۽ ھلڻ لڳا. ويهه ميل في ڪلاڪ، پوءِ ٽيهه، ٽي پليٽ فارم زندگيءَ ۾ گوڙ ڪري رهيا هئا جيئن سندن ڊرائيور گئس پيڊل تي قدم رکيا. اڳيان هڪ وسيع کليل رستو هو، جيڪو لڳ ڀڳ ٻه ميل پري بيس جي ٻاهرئين پاسي هو. هاڻي، هڪ ٻئي جي ڀرسان هجڻ ڪري، ڊريڪ پنهنجي ٽرڪ کان ڊاهل جي ٽرڪ ڏانهن، ۽ پوء ڪنيماڪا ڏانهن ڏسي سگهيو. ايٽمي ميزائلن جا وڏا وڏا، هلندا هلندا، ماڻهو هڪٻئي سان وڙهندا، ماڻهو فائرنگ ڪندا پستول، چاقو ۽ مُٺيون استعمال ڪندا، ماڻهن کي اُڇلايو ويندو، ڪو چوٿون به نه ڏنو ويو، روڊ جو ڪنارو، ۽ ٽي ٽرڪون هڪ موڙ تي هيٺ لهڻ، هن کي حيران ڪري ڇڏيو. بنيادي.. اهو لالچ ۽ تشدد جو بسترو هو، جهنم ۾ هڪ جھلڪ.
  
  پر هاڻي هن جو سمورو ڌيان مهرن تي هو.
  
  چار مضبوط، انهن پهريون ڀيرو SAS تي حملو ڪيو، هڪ کي بغير ڪنهن مسئلي جي قتل ڪيو. انگريزن ريليون ڪڍيون ۽ جوابي حملو ڪيو، سيلز کي ڍڪڻ تي مجبور ڪيو. چار ڄڻا ٽرڪ جي پويان ڊوڙيا، اميد ته ٻيڙيءَ ۾ ٽپو ڏيندا. ايس اي ايس ڪمانڊر، ڪيمبرج، هڪ نيوي سيل سان هٿ هٿ سان وڙهندي ۽ ٻنهي کي ماريو ويو. مائي ۽ اليسيا محافظن سان وڙهڻ ۾ مصروف هئا ۽ ميلي ۾ هڪ افتتاح ڳولڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا.
  
  ڊريڪ SEAL ٽيم جي اڳواڻ سان منهن ڏيڻ آيو. "ڇو؟" - هن پڇيو.
  
  "سوال نه پڇو،" ماڻهو رڙ ڪري ڊريڪ ڏانهن وڌيو. ڌماڪا بلڪل صحيح ۽ ناقابل يقين حد تائين سخت هئا، بلڪل هن جي پنهنجي سان. هن بلاڪ ڪيو، انهن بلاڪن جي درد کي محسوس ڪيو ۽ پوئتي هٽايو. هن زور سان ڌڪ هنيا. ٻئي جي هٿ ۾ چاقو نظر آيو. ڊريڪ ان ڌماڪي کي پاڻ سان روڪيو، ٻنهي هٿيارن کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ ٽرڪ کان پري ڀڄي ويو.
  
  "ڇو؟" - هن ورجايو.
  
  "تو بڇڙو ڪيو. تون ۽ تنهنجي ٽيم".
  
  "ڪيئن؟" - آءُ پڇيو. ڊريڪ ڪجهه جاءِ حاصل ڪرڻ لاءِ پوئتي موٽيو.
  
  "۽ هي بدمعاش اسان کي ڇو مارڻ ٿا چاهين؟ اليشيا پڇيو ته هوءَ ماڻهوءَ جي پويان ظاهر ٿي.
  
  هن هڪ فوري ڌڪ پهچايو، هن کي مندر ۾ ماريو. ڊريڪ هن کي گردن ۾ لات مارائي ۽ هن کي گر ٿيندي ڏٺو. ايلسيا پنهنجو پير هن جي منهن ۾ منتقل ڪيو. گڏو گڏ هن کي اڇلائي، گھمائي، مٿان بورڊ.
  
  رستو اڳتي وڌي ويو.
  
  مائي ٻه محافظ موڪليا. هڪ ٻيو SAS ماڻهو مارجي ويو، ۽ هاڻي انگريز ۽ آمريڪن طاقت ۾ برابر هئا. ٽي جي خلاف ٽي. ڊريڪ انهن ٻن چينين کي ڏٺو جن کي هن اڳ ۾ ائٽمي بم مٿان مکين وانگر رينگ ڪندي ڏٺو هو.
  
  "هي ڏس!"
  
  تمام گهڻي دير سان. اهي مٿس پيا.
  
  
  **
  
  
  ڊاهل ڄاڻي ٿو، لازمي طور تي، اهي رومانيا ڏانهن ويندا هئا. اهو سٺو هو. اها اڌ ڪلاڪ جي ڊرائيو هئي جيڪا کين اتي پهچڻ کان اڳ ئي ماري سگهي ٿي.
  
  هن چيني ۽ محافظن سان وڙهندي، انهن کي پوئتي ڌڪي ڇڏيو ۽ ڏٺائين ته اهي ٽپو ڏين ٿا، وڌيڪ چاهيندا. چيني هن جي حفاظت کي نظرانداز ڪيو، سخت هڙتال ڪئي ۽ تقريبن ٻه ڀيرا هن کي پنهنجي خوفناڪ بلڊن سان متاثر ڪيو. وڌيڪ محافظن کيس گھيرو ڪيو. هيڊن انهن کي ٽرڪ تان اڇلائڻ جو رستو اختيار ڪيو جيستائين انهن جو تعداد گهٽجي ويو.
  
  پوئتي ۾، ڪينزي پنهنجي آخري دشمنن سان معاملو ڪيو. مشين خالي هئي، ڪتن مان لال ٽمي رهيو هو. هوءَ پليٽ فارم تان پوئتي هٽي وئي، هاڻي هن جون اکيون تنگ ڪندي ٻه چيني چاقوءَ جي نشانن سان گڏ هن وٽ آيا. هوءَ جواب ڏيندي، چوڌاري گهمندي رهي. هٿيار کڻي ويا. هن پاڻ کي انهن جي منهن ۾ اڇلائي، انهن کي حيران ڪيو. شاٽ هن جي هٿ هيٺان گذري ويو، هڪ ايٽمي بم کي ڦوڪيو. هوءَ پاڻ کي هڪڙي ماڻهوءَ جي ڀرسان ڏٺي، جنهن جي منهن تي بندوق هئي.
  
  "شٽ".
  
  رڳو رستو مٿي هو. هن بندوق کي هٿ ۾ کنيو، ان کي اڏامندي موڪليو، ۽ پوءِ ائٽمي هٿيارن جي خول تي سهارو وٺي مٿي چڙهڻ لڳو. هوءَ چوٽيءَ تي پهتي، کيس معلوم ٿيو ته اُتي اُتي فقط هڪ نرم وکر هو، پر توازن رکڻ لاءِ خطرناڪ هو. ان جي بدران، هوء پنهنجي هٿ ۾ کٽانا سان گڏ ايٽمي بم تي ويٺي.
  
  "اچو ۽ مون کي وٺي وڃ!" - هوءَ رڙ ڪئي. "جيڪڏهن توهان کي همت آهي."
  
  اهي جلدي بند ٿي ويا، بلڪل متوازن. ڪينزي جنگ جي مٿي تي بيٺو، هن جي تلوار کي ڦيرايو، جيئن انهن هن تي چاقو سان حملو ڪيو. هڙتال ۽ جھولڻ. هن مقابلو ڪيو، پر انهن خون ڪڍيو. هن راڪيٽ کي مارايو. ٽرڪ ٽيهه ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان ڌوڏي رهي هئي. چينين کي اعليٰ درجي جي موافقت حاصل آهي. ڪينزي پنهنجو توازن وڃائي ڇڏيو، ڦاسي پيو ۽ واپس راڪيٽ تي ڪري پيو.
  
  "اڙي".
  
  هن جي وارن مان واءُ جو هڪ جهٽڪو لڳو، فريزر وانگر ٿڌو. چاقو هن تي ڪري پيو. هن ڪتن کي ٻئي هٿ ۾ ڦيرايو، هن جي کلائي کي پنهنجي آڱرين سان پڪڙيو ۽ ان کي تيزيءَ سان پاسي ڏانهن ڌڪيو. کلائي ڀڄي ويو ۽ چاقو نڪري ويو. هن جسم کي به اهڙيءَ طرح موڙيو ۽ ڏٺو ته ان جو مٿو پهرين ٽرڪ مان ٻاهر نڪرندو هو. ٻئي شخص اڳ ۾ ئي حملو ڪيو هو. ڪينزي ڪتن کي واپس پنهنجي ساڄي هٿ ڏانهن منتقل ڪيو ۽ ان کي سڌو سنئون نقطي تي ڌڪ ڏيڻ ڏنو. هو هڪ لمحي لاءِ لڪي ويو اڳي ڪينيزي هن کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو.
  
  هوءَ پوءِ ايٽمي بم جي چوٽيءَ تي پنهنجي پرچ کان هيٺ ڏٺي، هن جي ڪتن جي بليڊ هيٺان وڙهندڙن تي رت ٽڙڪي رهي هئي.
  
  "ٻه چيني مارجي ويا. ٽي رهجي ويا".
  
  اليشيا پنهنجي کٽيل ٽرڪ مان هن ڏانهن ڏٺو، جنگ جي هيڊ جي چوٽي تي لڙائي ڏسي رهي هئي. "اها ڏاڍي سٺي لڳي،" هن چيو. "مان واقعي سمجهان ٿو ته مون کي تعمير ڪيو آهي."
  
  دهل پنهنجي ٽرڪ مان هن ڏانهن ڏٺو. "مان به".
  
  پر پوءِ وار هيڊ هلڻ لڳو.
  
  
  باب چاليهه ون
  
  
  ڊاهل فوري طور تي شفٽ کي محسوس ڪيو، انهن ٻن پٽين کي ڏٺو، جن کي هو هوا ۾ ڦڦڙن کي هٽائڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا هئا، ۽ پوء ٽيون حصو دنيا جي سڀ کان پاگل ربر بينڊ وانگر، ايٽمي چارج ۽ پليٽ فارم جي هيٺان تي زور سان ڌڪ هڻي رهيو هو. پهرين زوردار لنگهه سان، هن گارڊ کي پيٽ ۾ ڌڪ هنيو، جنهن ڪري هو اڏامڻ لڳو، هٿيار اڪيمبو، ٽرڪ جي پاسي کان سڌو ٿي ويو ۽ ان جي پوئين ٽائرن سان ٽڪرائجي ويو، جيڪو هن جي اڳيان ڊوڙي رهيو هو. دال نتيجي تي حيران ٿي ويو.
  
  ايٽمي بم وري هليو ويو. ڊال محسوس ڪيو ته هن جي مٿان هڪ ڳاڙهي ڌنڌ لڙي رهي آهي، جيئن ڪينزي هن جي مٿان جدوجهد ڪري رهيو آهي ۽ هيڊن هن جي پاڇي هيٺان جدوجهد ڪري رهيو آهي، هن کي خبر ناهي ته اڳتي ڇا آهي. هن رڙ ڪئي ۽ رڙ ڪئي، پر ڪو فائدو نه ٿيو. ٽائرن جو گوڙ، رڙيون، وڙهڻ لاءِ گهربل توجهه؛ اهو سڀ ڪجهه انهن جي ٻڌڻ سان مداخلت ڪئي. هو ڪميونيڪٽر ڏانهن وڌيو.
  
  "هل." ايٽمي بم ڌماڪو ٿيڻ وارو آهي!"
  
  ڪينزي هيٺ ڏٺو. "ڪيڏانهن وڃان؟ ڇا توهان جو مطلب آهي هٽائڻ؟
  
  "نائو!"
  
  هن جي ٽيچر جي آخر ۾، سويڊن چريو وانگر هيڊن جي ويجهو ڀڄي ويو ۽ هن جي ڪلهي کي پروجيڪل جي ناقابل اعتماد ڪاميٽي جي خلاف دٻايو. "هڪ ايٽمي بم ڪري رهيو آهي!"
  
  هيڊن جلدي ڦري ويو، ۽ ائين ئي گارڊ پڻ ڪيو. وار هيڊ ٻيو انچ اڳتي وڌيو. ڊاهل هن کي هر اونس جي طاقت سان مٿي کنيو، جيڪا هن ڪڏهن گڏ ڪئي هئي، هر عضون رڙيون ڪري.
  
  هن جي ڀرسان هڪ زوردار ڌڪ جو آواز آيو.
  
  شِٽَ.
  
  پر اها ڪينزي هئي، جنهن اڃا تائين ڪتن کي هٿ ۾ رکيو هو ۽ هن جي چهري تي طنزيه مسڪراهٽ هئي. "لعنت، تون رڳو هڪ چريو فقير هيرو آهين. ڇا توهان واقعي سوچيو ٿا ته توهان هن کي هڪ سيڪنڊ لاءِ به رکي سگهو ٿا؟
  
  "ام، نه. سچي نه."
  
  "پوءِ هلو".
  
  چريو سويڊن صحيح طور تي ٻوڙي ڇڏيو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ ۽ ايليسيا تماشي ۾ حصو وٺڻ لاءِ هڪ سيڪنڊ وٺڻ ۾ ڪامياب ٿي ويا.
  
  "ڊال ڇا پيو ڪري؟ عليشيا پڇيو. "ڇا هو هڪ ائٽمي بم کي ڌڪ هڻي رهيو آهي؟"
  
  "بيوقوف نه ٿيءُ،" ڊرڪ وراڻيو، ڪنڌ لوڏيو. "ظاهر آهي ته هو هن کي چمي رهيو آهي."
  
  ڊريڪ وري SAS ماڻهن جي مدد ڪرڻ لاءِ پاسي ڏانهن وڌيو، نوجوان کان سيل کسي ورتو ۽ کيس ايٽمي بم هيٺ اڇلائي ڇڏيو. ماڻهوءَ جو سڄو بدن لرزجي ويو. انهن ۾ گوليون هلايون ويون، ۽ پوءِ سيل بي هوش، منهن هيٺ، پر جيئرو پيو. ڊريڪ ارادو ڪيو ته ان کي ڇڏي ڏي.
  
  هڪ ٻيو سيل مري ويو، هڪ SAS سپاهي جي پٺيان، ٻنهي کي ويجهي رينج تي چاقو ڪيو ويو. ڪيمبرج ۽ جوان ماڻهو باقي آهن. اهي ڊاک سان گڏ فائنل سيل سان وڙهڻ لاءِ گڏ ٿيا. ساڳئي وقت، اليسيا ۽ مئي انهن ۾ شامل ٿي ويا. ٽرڪ گندگي واري رستي سان ٻرندي، هڪ ڀيرو پاڙيسري کي ماريو ۽ ڀڄي ويو. ٽڪراءَ جي اجازت ڏني وئي ته ڊاهل جي ايٽمي بم کي ان جي وڏي مدد سان محفوظ ڪندي مستحڪم ڪيو وڃي. سڀئي ٽي ڪارون، هڪ جي طور تي، نڪرڻ واري دروازي کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ ڊرائيونگ جاري رکي، رومانيا ڏانهن. اسٽيل ۽ ڪنڪريٽ مڪمل طور تي تباهه ٿي ويا، پوئتي ۽ پوئتي ڀڄي ويا. ان وقت تائين، هيلي ڪاپٽر هليا ويا هئا ۽ ٽرڪن سان گڏ پرواز ڪري رهيا هئا، ۽ وڏا توپخانا وارا ماڻهو دروازن مان ٻاهر نڪتا ۽ ڊرائيورن تي ڌيان ڏئي رهيا هئا.
  
  ڊريڪ سيل تي حملي کي روڪي ڇڏيو. "انتظار ڪر. توهان هڪ خاص فوج جا سپاهي آهيو. آمريڪي عورتون. تون اسان کي مارڻ جي ڪوشش ڇو ڪندين؟"
  
  حقيقت ۾، هن کي ڪڏهن به جواب جي اميد نه هئي، پر انسان حملو ڪندي جواب ڏنو. هن ڪيمبرج کي ٻاهر ڪڍيو ۽ پوءِ ڊريڪ کي ختم ڪيو. نوجوان SAS سندس پاسي ۾ ڪري پيو. SEAL ظالم ۽ بي رحم هئي، هڪ ڌڪ کان پوء ٽڪرائي ڌڪ پهچائڻ. پر پوءِ مائي هن ڏانهن منهن ڦيرائي.
  
  اٺ سيڪنڊ گذري ويا ۽ جنگ ختم ٿي وئي. هڪ دفعو ٻيهر هن کي جيئرو ڇڏي، هڪ ڍير ۾ رڙيون ڪندي، بي هٿيار.
  
  ڊريڪ ڪيمبرج ڏانهن رخ ڪيو. "مان بيان نٿو ڪري سگهان ته اسان توهان جي مدد جي ڪيتري قدر تعريف ڪندا آهيون، ميجر. مون کي توهان جي ماڻهن جي نقصان تي تمام گهڻو افسوس آهي. پر مهرباني ڪري، جيڪڏهن توهان چاهيو ته، انهن ماڻهن کي جيئرو ڇڏي ڏيو، اهي صرف حڪم جي پيروي ڪري رهيا هئا.
  
  ٻن بچيل مُھرن مٿي ڏٺو، حيران ۽ شايد حيران.
  
  ڪيمبرج ڪنڌ لوڏيو. "مان سمجهان ٿو ۽ توسان متفق آهيان، ڊريڪ. ڏينهن جي آخر ۾، اسان سڀ پيادا آهيون.
  
  ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. "خير، هاڻي نه. آمريڪي حڪومت صرف اسان کي مارڻ جي ڪوشش ڪئي. مون کي ان مان واپسيءَ جو ڪو رستو نظر نٿو اچي.
  
  ڪيمبرج ڪنڌ لوڏيو. "واپس مارڻ."
  
  ڊريڪ بيحد مسڪرايو. "منهنجي دل جي پٺيان هڪ ماڻهو. ميجر ڪيمبرج، توسان ملاقات ڪري خوشي ٿي.
  
  "۽ تون، Matt Drake."
  
  هن مائي ۽ اليسيا ڏانهن اشارو ڪيو، پوءِ احتياط سان ٽرڪ جي پوئين پاسي هليو ويو. ڊريڪ هن کي هلندي ڏسندي، ساڳئي وقت وار هيڊ جي استحڪام کي جانچيندي. سڀ ڪجهه سٺو لڳو.
  
  "ڇا توهان کي خبر آهي ته اهي واپس ايندا ۽ تلوار کڻندا؟ اليڪشيا کيس چيو.
  
  "ها، پر توکي خبر آهي ڇا؟ مان نه ٿو ڏيان. مارس جي تلوار اسان جي مسئلن جو سڀ کان گهٽ آهي. هن ڪنيڪشن آن ڪيو. "هيڊن؟ ڪيترو پري؟ توهان اتي ڪيئن پيا آهيو؟"
  
  "ٺيڪ آهي،" هيڊن جواب ڏنو. "چيني جو آخري جمپ بند ٿي چڪو آهي. مان تلوار لاءِ وڃان ٿو".
  
  ڪينزي ٽهڪ ڏنو. "نه، انهن مون کي عمل ۾ ڏٺو."
  
  "ڇا اسان سڀ نه آهيون؟ ڊريڪ مرڪيو. "مان هن نظاري کي ٿوري دير لاءِ نه وساريندس.
  
  ايليسيا هن کي ڪلهي تي زور سان ڌڪ هنيو. "آرام ڪر، سپاهي. ايندڙ ڀيري تون چاهين ٿو ته مان پنهنجي ٽنگن جي وچ ۾ ايٽمي بم رکان.
  
  "نه، پريشان نه ٿيو،" ڊريڪ چيو. "مان توهان لاء بعد ۾ ڪندس."
  
  
  **
  
  
  هيلي ڪاپٽر طعنا ڏنائون، ڌمڪيون ڏنيون ۽ ڊرائيورن کي سندن گاڏيون سست ڪرڻ لاءِ قائل ڪيو. يقينن، اهو شروع ۾ ڪم نه ڪيو، پر پوءِ ڪنهن هڪ ونڊ شيلڊ ذريعي هڪ اعليٰ-ڪيليبر گولي وجھي، جيڪي ماڻهو سوچيندا هئا ته اهي اڇوت آهن اوچتو انهن کي شڪ ٿيڻ لڳو. ٽن منٽن کان پوءِ، ٽرڪون سست ٿي ويون، هٿ دريءَ مان لڪي ويا، ۽ سڄو ٽريفڪ بند ٿي ويو.
  
  ڊريڪ پنهنجو توازن بحال ڪيو، مسلسل زور ڏيڻ ۽ اڳتي وڌڻ جي عادت. هن زمين تي ٽپو ڏنو، اهو محسوس ڪيو ته مواصلاتي نظام اوچتو زندگي اچي وئي آهي، ۽ هاڻي هن جي پائلٽس کي تمام ويجهي نگراني ڪري رهيو هو.
  
  ڪميونيڪيٽر مان ڪو آواز نه پئي آيو. واشنگٽن، هن ڀيري، خاموش رهيو.
  
  ٽيم گڏ ڪئي وئي انهن جي هيڊفون کي تباهه ڪرڻ کان پوء. اهي هڪ گهاس واري ٽڪريءَ تي ويهندا هئا، ٽن ميزائل جهازن کي ڏسندا هئا، حيران ٿي ويندا هئا ته دنيا ۽ ان جا وڌيڪ بڇڙا ڪردار انهن تي ڇا اڇلائي سگهن ٿا.
  
  ڊريڪ پائلٽ ڏانهن ڏٺو. "ڇا توهان اسان کي رومانيا ڏانهن پرواز ڪري سگهو ٿا؟"
  
  هن ماڻهوءَ جون اکيون ڪڏهن به نه لڙڪيون. "يقيناً،" هن چيو. "مان سمجهان ٿو ڇو نه. ڪنهن به صورت ۾، ايٽمي هٿيار اتي موڪليا ويا آهن ته بنيادي طور تي ذخيرو ڪيو وڃي. اسان کي فائدو ٿيندو".
  
  انهن گڏجي هڪ ٻيو ميدان جنگ ڇڏي ڏنو.
  
  گڏو گڏ مضبوط رهيا.
  
  
  **
  
  
  ڪجھ ڪلاڪن بعد، ٽيم رومانين محفوظ گھر ڇڏي ۽ ٽرانسلوانيا ڏانھن ھڪڙي بس ۾ سوار ٿي، بران ڪاسل جي ويجھو، ڳڻپ ڊريڪولا جي گھر واري گھر جي ويجھو. هتي، وڏن وڻن ۽ بلند جبلن جي وچ ۾، انهن کي هڪ اونداهو، خاموش گيسٽ هائوس مليو ۽ ان ۾ آباد ٿيا. روشنيون مدھم هيون. ٽيم ھاڻي سيف ھاؤس مان لڏي آيل سولين ڪپڙن ۾ ملبوس ھئي، ۽ رڳو جيڪي ھٿيار ۽ گولا بارود کڻي سگھندا ھئا، ان سان گڏ يرگيءَ جي سيف مان پيسن جو سٺو ذخيرو به کڻي ويو ھو. هنن وٽ نه پاسپورٽ هو، نه دستاويز، نه شناختي ڪارڊ.
  
  اهي هڪ ڪمري ۾ گڏ ٿيا. ڏهه ماڻهو، ڪوبه واسطو. ڏهه ماڻهو آمريڪي حڪومت کان ڀڄي رهيا آهن جن کي خبر ناهي ته اهي ڪنهن تي ڀروسو ڪري سگهن ٿا. ڦرڻ لاءِ ڪا به واضح جاءِ ناهي. نه وڌيڪ SPEAR ۽ نه وڌيڪ ڳجهو بنياد. پينٽاگون ۾ نه آفيس، نه واشنگٽن ۾ گهر. خاندانن جو قسم انهن وٽ هو جنهن جي اجازت نه هئي. رابطا اهي استعمال ڪري سگھن ٿا سمجھوتا ٿي سگھي ٿو.
  
  ايگزيڪيوٽو برانچ جي ڪجهه نامعلوم، ناقابل فهم حڪم جي ڪري سڄي دنيا بدلجي وئي آهي.
  
  "اڳتي ڇا آهي؟" سمٿ پهريون مسئلو اٿاريو، سندس آواز گهٽجي روشني واري ڪمري ۾.
  
  "پهرين اسان مشن مڪمل ڪريون ٿا،" هيڊن چيو. "آخري فيصلي جو حڪم چار خوفناڪ هٿيار لڪائي دنيا کي تباهه ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. جنگ، Hannibal جي مهرباني، جيڪو هڪ وڏو هٿيار هو. چنگيز خان جي مدد سان فتح، جنهن جو اهم ڪوڊ هو، جنهن کي اسان تباهه ڪيو. ڏڪار، Geronimo ذريعي، جيڪو هڪ حياتياتي هٿيار هو. ۽ نيٺ، موت، Attila جي ذريعي، جنهن کي ڇهه ايٽمي وار هيڊ هئا. گڏو گڏ اهي هٿيار اسان جي سماج کي تباهه ۽ افراتفري جي طور تي ڄاڻون ٿا. مان سمجهان ٿو ته اسان اعتماد سان چئي سگهون ٿا ته اسان خطري کي غير جانبدار ڪيو آهي.
  
  "صرف ختم ٿيڻ سان مارس جي تلوار،" لورين چيو. "هاڻي چيني يا انگريزن جي هٿن ۾."
  
  "مان واقعي اميد ڪريان ٿو ته اهو اسان آهيون ،" ڊرڪ چيو. "ايس اي ايس اسان کي اتي بچايو ۽ ڪجهه سٺا ماڻهو وڃائي ويٺا. مون کي اميد آهي ته ڪيمبرج کي ملامت نه ڪيو ويندو.
  
  "اڳتي وڌو..." دال چيو. "جيتوڻيڪ اسان اهو اڪيلو نٿا ڪري سگهون. سڀ کان پهرين، اسان کي هاڻي ڇا ڪرڻ وارا آهن؟ ۽ ٻيو، اسان ڪير ڀروسو ڪري سگهون ٿا جيڪو اسان جي مدد ڪرڻ ۾ مدد ڪري؟
  
  "ٺيڪ آهي، پهرين اسان اهو معلوم ڪنداسين ته آمريڪن اسان تي ڇا ڪيو،" هيڊن چيو. "منهنجو اندازو آهي ته پيرو ۾ آپريشن ۽... ٻيون شيون... اهو ٿيو. ڇا صرف چند طاقتور ماڻهو اسان جي خلاف آهن؟ هڪ تقسيم گروپ ٻين کي متاثر ڪري رهيو آهي؟ مان هڪ سيڪنڊ لاءِ به يقين نٿو ڪري سگهان ته ڪوبرن هن کي منظور ڪيو هوندو.
  
  "ڇا تون چئي رهيو آهين ته اسان کي صدر سان ڳجهي ڳالهه ٻولهه ڪرڻ گهرجي؟ ڊريڪ پڇيو.
  
  هيڊن ڪنڌ لوڏيو. "ڇو نه؟"
  
  "۽ جيڪڏهن اهو هڪ ٽڪرا گروپ آهي،" ڊاهل چيو. "اسان انهن کي تباهه ڪيو."
  
  "زنده" مائي چيو. "انهي کان بچڻ جو واحد رستو اسان جي دشمنن کي جيئرو پڪڙڻ آهي."
  
  ٽيم هڪ وڏي ڪمري ۾ مختلف پوزيشن ۾ ويٺي، پردا مضبوطيء سان ٺهيل هئا، انهن کي ناقابل برداشت رات کان بچائي. رومانيا ۾ گپ سان ڳالهايو. رٿيل. اهو جلد ئي واضح ٿي ويو ته انهن وٽ وسيلا هئا، پر اهي وسيلا گهٽ هئا. ڊرڪ انهن کي هڪ هٿ تي شمار ڪري سگهي ٿو.
  
  "ڪيڏانهن وڃڻو آهي؟ ڪينزي پڇيو، اڃا تائين سندس ڪتن کي هٿ ۾ رکي، بليڊ کي مدھم روشنيءَ ۾ سڪائڻ ڏنو.
  
  "اڳتي وڌو،" ڊرڪ چيو. "اسان هميشه اڳتي وڌندا آهيون."
  
  "جيڪڏهن اسان ڪڏهن روڪي سگهون ٿا،" دال چيو. "اسان مري رهيا آهيون."
  
  ايلسيا ڊريڪ جو هٿ جهليو. "۽ مون سوچيو ته منهنجا ڀڄڻ جا ڏينهن ختم ٿي ويا."
  
  "اها مختلف آهي،" هن چيو، پوءِ ٿڙڪي. "يقيناً توهان کي اها خبر آهي. افسوس."
  
  "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي. بيوقوف پر پيارو. آخرڪار، مون محسوس ڪيو ته اهو منهنجو قسم آهي.
  
  "ڇا ان جو مطلب اهو آهي ته اسين ڊوڙي رهيا آهيون؟ ڪينزي پڇيو. "ڇاڪاڻ ته مان واقعي ان سڀني کان پري ٿيڻ چاهيان ٿو."
  
  "اسان ان سان ڊيل ڪنداسين". دهل هن جي ويجهو اچي بيٺو. "مان توسان واعدو ڪيان ٿو. مون کي به منهنجا ٻار آهن، نه وساريو. مان انهن لاءِ هر شيءِ تي غالب ڪندس.
  
  "توهان پنهنجي زال جو ذڪر نه ڪيو."
  
  ڊاهل ڏسندو رهيو ۽ پوءِ پنهنجي ڪرسيءَ تي ويهي سوچيندو رهيو. ڊريڪ ڪينسي کي وڏي سويڊن جي ٿورو ويجھو ٿيندي ڏٺو. هن اها ڳالهه ذهن مان ڪڍي ڪمري جي چوڌاري نظر ڦيرائي.
  
  "سڀاڻي ٻيو ڏينهن آهي،" هن چيو. "توهان پهرين ڪٿي وڃڻ چاهيو ٿا؟"
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ڊيوڊ ليڊ بيٽر
  Armageddon جي ڪناري تي
  
  
  باب پهريون
  
  
  جولين مارش هميشه برعڪس رنگن جو انسان رهيو آهي. هڪ طرف ڪارو آهي، ٻيو سرمائي آهي ... اشتهار لامحدود. عجيب ڳالهه آهي ته، هن ڪڏهن به ان ڳالهه ۾ ڪا دلچسپي نه ڏيکاري ته هو ٻين کان ٿورو مختلف ترقي ڇو ڪيو، بس ان کي قبول ڪيو، ان سان گڏ رهڻ سکيو، ان مان لطف اندوز ٿيو. هر لحاظ کان هن کيس دلچسپيءَ جو موضوع بڻايو. اهو ڌيان ڇڪائيندڙ اکين ۽ لوڻ ۽ مرچ وارن وارن جي پويان لڪيل سازشن کان هٽي ويو. مارچ هميشه شاندار ٿيڻ وارو هو - هڪ طريقو يا ٻيو.
  
  اندر ۾ هو وري هڪ مختلف شخص هو. اندروني توجهه هن جو ڌيان هڪ بنيادي تي مرکوز ڪيو. اهو مهينو پٿين جو سبب هو، يا بلڪه انهن مان ڇا بچيو هو. هڪ عجيب گروهه هن جو ڌيان ڇڪايو ۽ پوءِ بس هن جي چوڌاري ڦهلجي ويو. ٽائلر ويب ڪيبلسٽ ليڊر جي ڀيٽ ۾ هڪ نفسياتي ميگا اسٽالر کان وڌيڪ هو. پر مارش ان کي اڪيلو وڃڻ جو موقعو مليو، ذاتي، سنسڪرت ڊيزائن ٺاهي. جهنم ڏانهن زو شيئرز ۽ هر ڪنهن سان جيڪو اڃا تائين فرقي ۾ سرگرم هو، ۽ نڪولس بيل سان گڏ اڃا به وڌيڪ اونهي جهنم ڏانهن. پابند، هٿڪڙيون ۽ واٽر بورڊ، ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته اڳوڻو تعميراتي ورڪر پنهنجي سزا کان ٿورو به معافي وٺڻ لاءِ اختيارين کي سڀ ڪجهه ڏئي ڇڏي ها.
  
  مارش لاءِ، مستقبل روشن نظر آيو، جيتوڻيڪ ٿوري رنگت سان. هر ڪهاڻي جا ٻه پاسا هوندا هئا، ۽ هو گهڻو ڪري ٻه طرفو ماڻهو هو. افسوسناڪ رمسس بازار ڇڏڻ کان پوءِ - اسان کي واقعي به انهن جي سڀني پيشين سان گڏ پاڙي وارن کي پسند آيو - مارچ هڪ ابي رنگ جي هيلي ڪاپٽر جي مدد سان آسمان ڏانهن وٺي ويو. تڪڙو تڪڙو، هن جلدي نئين جرئت تي ڌيان ڏنو.
  
  نيو يارڪ.
  
  مارش ڊوائيس کي پنهنجي پاسي تي آزمايو، ان کي ويجھو منتقل ڪيو، يقين نه آيو ته هن ڇا ڏٺو پر يقين آهي ته اهو ڇا ڪري سگهي ٿو. هي ٻار مکيه واپار جو اوزار هو. مطلق يقين جو وڏو پيءُ. ايٽمي بم سان ڪير بحث ڪري سگهي ٿو؟ مارش ڊيوائس کي اڪيلو ڇڏي، ٻاهرئين پٺيءَ کي چيڪ ڪندي ۽ ڪلهي جي پٽي کي لوڏيندي پنهنجي اوچتي فريم کي سمائيندي. يقينن، هن کي شين کي امتحان ڏيڻ ۽ ان جي صداقت جي تصديق ڪرڻ گهرجي. سڀ کان پوء، اڪثر بم پکا ٿي سگھن ٿيون جهڙوڪ ڏسڻ لاء اهي نه هئا - جيڪڏهن ڪڪ ڪافي سٺو هو. تڏھن ئي وائيٽ هائوس جھڪندو.
  
  خطرناڪ، هن جي هڪ پاسي چيو. خطرناڪ.
  
  پر مزو! ٻئي اصرار ڪيو. ۽ ان جي قيمت هئي ٿوري تابڪاري زهر، ان معاملي لاءِ.
  
  مارچ پاڻ تي کلڻ لڳو. اهڙو بدمعاش. پر مني گيگر جو ڪائونٽر هو پاڻ سان کڻي آيو هو، خاموش رهيو، سندس بهادري کي تيز ڪري رهيو هو.
  
  پر، مڪمل طور تي ايماندار ٿيڻ لاء، پرواز هن جي شيء نه هئي. ها، اتي جوش هو، پر اتي هڪ گرم موت جو موقعو پڻ هو - ۽ هن وقت اهو واقعي هن کي اپيل نه ڪيو. شايد ٻيو ڀيرو. مارش ڪيترن ئي اذيتناڪ ڪلاڪ گذاريا هئا هن مشن جي منصوبابندي ڪندي، يقيني بڻائڻ ته سڀئي رستا جڳهه تي هئا ۽ جيترو ٿي سگهي محفوظ، جيتوڻيڪ انهن هنڌن کي ڏنو ويو جتي هو روڪي رهيو هو، اهو خيال تقريبا کلڻ وارو هو.
  
  اچو ته ھاڻي مثال وٺون. اهي ڪولمبيا ڏانهن رستي تي Amazon برساتي جنگل جي ڇت هيٺان وڃي رهيا هئا. اتي ھڪڙو ماڻھو ھن جو انتظار ڪري رھيو ھو - ھڪڙي کان وڌيڪ، حقيقت ۾، ۽ مارش پنھنجي شخصيت تي اصرار ڪندي ميٽنگ تي سفيد پائڻ لاءِ اصرار ڪيو. بس هڪ ننڍڙي رعايت، پر پيٿيا لاءِ هڪ اهم.
  
  ڇا هي سڀ هاڻي مان آهيان؟
  
  مارش زور سان کلڻ لڳو، جنهن ڪري هيلي ڪاپٽر جو پائلٽ الارم ۾ چوڌاري ڏسڻ لڳو.
  
  "سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي؟" - داغ سان هڪ پتلي ماڻهو پڇيو.
  
  "خير، اهو توهان جي نقطي نظر تي منحصر آهي." مارچ کلڻ لڳو. "۽ توهان وٽ ڪيترا نقطا آهن؟ مان هڪ کان وڌيڪ تفريح ڪرڻ کي ترجيح ڏيان ٿو. توهان؟"
  
  پائلٽ منھن موڙيو، ڪا سمجھ ۾ نه اچڻ واري ڳالھہ ڪندي. مارچ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. جيڪڏهن نه ڌوتل عوام کي خبر هجي ته ڪهڙيون قوتون انهن جي هيٺان لڪي، بتيون ۽ ٿلها ٿي پيون آهن، جيڪي انهن تباهيءَ جو سبب بڻيل آهن، انهن جي بي پرواهه يا بي پرواهه.
  
  مارش هيٺ ڏنل منظر ڏسي، لکين ڀيرا حيران ٿي ويو ته ڇا آمريڪا ۾ داخل ٿيڻ جو هي نقطو صحيح رستو هو. جڏهن اهو هيٺ آيو، اتي صرف ٻه حقيقي اختيار هئا - ڪئناڊا ذريعي يا ميڪسيڪو ذريعي. پوئين ملڪ Amazon جي ويجهو هو ۽ ڪرپشن سان ڀريل هو. ماڻهن سان ڀريل جن کي مدد لاءِ ادا ڪري سگهجي ٿو ۽ پنهنجو وات بند رکڻ. ڪئناڊا مارش جهڙن ماڻهن لاءِ ڪجهه محفوظ پناهه گاهون پيش ڪيون، پر اهي ڪافي نه هئا ۽ ڏکڻ آمريڪا ۾ موجود تنوع جي ميلاپ جي ويجهو به نه آيا. جيئن ئي نراس وارو نظارو هيٺ لهندو رهيو، تيئن مارش کي ڏٺائين ته هن جو دماغ ڀڄندو رهيو.
  
  ڇوڪرو هڪ امتيازي حيثيت ۾ وڏو ٿيو، جنهن جي وات ۾ چانديءَ جي چمچ کان به گهڻو ڪجهه هو. وڌيڪ هڪ مضبوط سون جي بار وانگر. بھترين اسڪول ۽ بھترين استاد- "بهترين" کي "سڀ کان پيارا" سمجھي پڙھي مارش ھميشه درست ڪيو- کيس صحيح رستي تي آڻڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ناڪام رھيو، شايد ڪنھن عام اسڪول ۾ رھڻ سان مدد ٿئي ھا، پر سندس والدين امير ھئا. ڏاکڻي سماج جا ٿنڀ ۽ حقيقتن کان پري هئا.مارش جي پرورش نوڪرن طرفان ڪئي وئي هئي ۽ هن پنهنجي والدين کي اڪثر کاڌن ۽ شاندار استقبالن دوران ڏٺو هو، جتي هن کي حڪم ڏنو ويو هو ته هو ڳالهائڻ نه ڏين. ۽ هميشه هن جي مجرم مسڪراهٽ هڪ ماءُ هئي جنهن کي خبر هئي ته هن جو پٽ پيار کان بي نياز ۽ اڪيلو وڏو ٿيو آهي، پر مڪمل طور تي پاڻ کي ڪنهن به صورت ۾ پاڻ کي چيلينج ڪرڻ جي قابل نه هئي. عجيب ڇوڪرو.
  
  پائلٽ ڳالهايو، ۽ مارش ان کي مڪمل طور تي نظر انداز ڪيو. "ڇا مان وري ٻڌايان؟
  
  "اسان ڪلي جي ويجهو اچي رهيا آهيون، صاحب. ڪولمبيا."
  
  مارش ھيٺ لھي ويو ۽ نئين منظر کي ھيٺ لھي ڏٺو. ڪيلي آمريڪا ۾ سڀ کان وڌيڪ پرتشدد شهرن ۽ ڪيلي ڪارٽيل جي گهر طور سڃاتو ويندو هو، دنيا جي سڀ کان وڏي ڪوڪين جي سپلائرز مان هڪ آهي. ڪنهن به عام ڏينهن تي، مارش جهڙو ماڻهو، پنهنجي جان پنهنجي هٿن ۾ وٺي، ايل ڪلواريو جي پوئين گهٽين مان هلندو هو، جتي ريگامفين روڊن تي ڪچرو اڇلائي ۽ فلاپ هائوسز ۾ سمهندا هئا، جتي مقامي ماڻهن کي "ٽلرنس زون" جو ليبل لڳڻ جو شڪار ٿيو. تجارتي استعمال جي اجازت ڏيڻ سان منشيات ۽ جنس گهٽ ۾ گهٽ پوليس جي مداخلت سان ترقي ڪري سگهي ٿي.
  
  مارش کي خبر هئي ته اها جاءِ سندس ۽ سندس ايٽمي بم لاءِ هئي.
  
  جيئن ئي هو ويٺو، پائلٽ مارش کي هڪ گرين پڪ اپ ٽرڪ ڏيکاري، جنهن ۾ ٽي وڌيڪ وزن وارا ماڻهو بيٺا هئا، جن ۾ ٿڌو، مئل اکيون ۽ بي تاثر منهن هئا. کليل هٿيارن سان هٿياربند، اهي مارش کي ٽرڪ ۾ صرف هڪ مختصر سلام سان گڏ کڻي ويا. اهي پوءِ نم، ڦاٿل گهٽين، گندي عمارتن ۽ زنگ آلود ڇت مان گذريا، هن جي تربيت يافته اکين کي دنيا جو هڪ ٻيو متبادل نظارو پيش ڪيو، اها جڳهه جتي آبادي جو حصو مستقل گهر کان سواءِ هڪ ٿلهي کان ٻئي ڏانهن "ترڪي" وڃي ٿو. مارچ ٿورو پوئتي هٽي ويو، ڄاڻڻ لاء هن وٽ ڪجهه به نه هو ته اڳتي ڇا ٿيو. اهي اسٽاپ ضروري هئا، جيتوڻيڪ، جيڪڏهن هو ڪاميابيء سان ايٽمي هٿيارن کي آمريڪا ۾ سمگل ڪرڻ چاهيندو هو، ۽ ڪنهن به خطري جي قيمت هئي. ۽ يقيناً، مارش پنهنجي رنگ برنگي آستين کي چند چالن سان، جيترو ٿي سگهي غير جانبدار نظر آيو.
  
  ڪار ڪُنڌ سان ڍڪيل ڪجهه ڦرندڙ جبلن مان گذرندي، آخرڪار هڪ پڪي رستي ۾ تبديل ٿي وئي، جنهن جي سامهون هڪ وڏو، خاموش گهر هو. سفر خاموشيءَ سان ڪيو ويو هو، پر هاڻي گارڊن مان هڪ هڪ بيحد منهن مارش ڏانهن ڪيو.
  
  "اسان هتي آهيون".
  
  "ظاهر آهي. پر "هتي" ڪٿي آهي؟
  
  تمام گهڻو بي عزتي ناهي. تمام گهڻو مٺو نه. اهو سڀ گڏ رکو.
  
  "پنهنجو ٿلهو کڻ. گارڊ ٽپ ڏئي ٻاهر نڪري آيو ۽ دروازو کوليو. "مسٽر نيوارو اوهان جو انتظار ڪري رهيو آهي.
  
  مارچ ڪنڌ لوڏيو. اھو صحيح نالو ۽ صحيح جڳھ ھو. هو هتي گهڻو وقت نه رهندو، بس ايترو ڊگهو ته جيئن هن جي ايندڙ ٽرانسپورٽ جو طريقو ۽ آخري منزل هموار ۽ محفوظ هجي. هو گارڊ جي پٺيان هڪ هيٺاهين آرڪ وي جي هيٺان دونهين سان ٽمڪي رهيو هو ۽ پوءِ هڪ پراڻي گهر جي اونداهي دروازي ڏانهن ويو. اندر ۾ روشنيون نه هيون، ۽ هڪ يا ٻه پراڻن ڀوتن جو ظاهر ٿيڻ به ڪا تعجب يا پريشاني نه هئي. مارش اڪثر پراڻن ڀوتن کي اونداهي ۾ ڏسندو هو ۽ انهن سان ڳالهائيندو هو.
  
  گارڊ ساڄي پاسي واري کولي ڏانهن اشارو ڪيو. "توهان پنهنجي لاءِ هڪ خانگي ڪمري لاءِ وڌ ۾ وڌ چار ڪلاڪن لاءِ ادا ڪيو. سڌو اندر اچ".
  
  مارچ شڪرگذاريءَ ۾ پنهنجو مٿو جهڪيو ۽ زوردار دروازو کوليو. "مون ٽرانسپورٽ جي ايندڙ موڊ کي لينڊ ڪرڻ جي اجازت پڻ گهري. هيلي ڪاپٽر؟"
  
  "ها. اهو پڻ سٺو آهي. وقت اچڻ تي مون کي انٽرڪام تي ڪال ڪر ۽ مان توکي گھر جي چوڌاري ڏيکاريندس.
  
  مارچ اطمينان سان ڪنڌ لوڏيو. جيڪا رقم هن ادا ڪئي ۽ ان کان مٿي جيڪا گهربل هئي اها بهتر خدمت مهيا ڪرڻ لاءِ هئي، ۽ هينئر تائين آهي. يقينن، پڇڻ جي قيمت کان وڌيڪ ادا ڪرڻ پڻ شڪ پيدا ڪيو، پر اهڙا خطرا هئا.
  
  ٻه پاسا وري، هن سوچيو. ين ۽ يانگ. دلدل ۽ دلدل. ڪارا ۽... ڪارا ڳاڙهي رنگ جي چمڪ سان گڏ هليا ويا...
  
  اندر جو ڪمرو شاندار هو. پري پاسي هڪ ڪنڊ صوفن تي قبضو ڪيو ويو جيڪو ڪاري چمڙي جي ٺهيل هئي ۽ اونهي عيش و آرام سان. ڀرسان هڪ شيشي جي ٽيبل هئي جنهن ۾ مشروبات، شراب ۽ اسپرٽ جو قافلو هو، جڏهن ته ٻئي ڪنڊ ۾ هڪ مشين ڪافي ۽ چانهه پيش ڪئي هئي. شيشي جي ٽيبل تي ناشتو رکيل آهي. مارش اهو سڀ ڏسي مرڪيو.
  
  آرام سان، پر صرف ٿوري وقت لاء. مثالي.
  
  هن ڏاڍي مضبوط ڪافي جي پوڊ ۾ وجهي ڇڏيو ۽ ان جي تيار ٿيڻ جو ٿورو انتظار ڪيو. هو پوءِ صوفيءَ تي ويهي رهيو ۽ پنهنجو ليپ ٽاپ ڪڍي، احتياط سان پنهنجي پٺيءَ کي چمڙيءَ جي اَن هولسٽريءَ تي رکيائين. هن کان اڳ ڪڏهن به ايٽمي بم ايترو لاڙو نه ڪيو ويو هو، هن سوچيو، مختصر طور تي حيران ٿي ويو ته ڇا هن کي ان لاءِ پنهنجو ٻوٽو ٺاهڻ گهرجي. يقينن، مارش جھڙي ماڻھوءَ لاءِ، اھو ڏکيو ڪم نه ھو، ۽ منٽن اندر پٺيءَ ۾ ٻاڦ وارو پيالو ۽ پاسي ۾ ٿڌ سان ھڪڙو ننڍڙو ڪپ ڪيڪ ھو.
  
  مارچ مرڪيو. تمام سٺو هو.
  
  مون انٽرنيٽ سرف ڪيو؛ تصديق ڪندڙ اي ميل کيس ٻڌايو ته فارورڊ هيلي ڪاپٽر اڳ ۾ ئي ڪولمبيا ۾ داخل ٿي رهيو هو. اڃا ڪٿي به ڪو جھنڊو نه اُڀريو هو، پر هن کي بازار مان نڪرڻ ۾ صرف چند ڪلاڪ گذريا هئا. مارش پنهنجو مشروب ختم ڪيو ۽ ايندڙ اڏام لاءِ سينڊوچز جو هڪ ننڍڙو ٿلهو پيڪ ڪيو، پوءِ انٽرڪام جو بٽڻ دٻايو.
  
  "مان وڃڻ لاء تيار آهيان."
  
  ويهن منٽن کان پوءِ ۽ هو ٻيهر هوا ۾ هو، ايٽمي پٺاڻ جي اڏام ڦري وئي پر آرامده هئي. اهي پاناما ڏانهن وڃي رهيا هئا، جتي هو پنهنجي تيز رفتار پروازن کي ختم ڪري ڇڏيندو ۽ پنهنجي سفر جي تڪليف واري مرحلي کي شروع ڪندو. پائلٽ هوا ۾ ۽ ڪنهن به گشت ذريعي پنهنجو رستو ٺاهيو، جيڪو هن ڪيو ان ۾ بهترين، ۽ هن کي ان لاءِ تمام سٺو معاوضو ڏنو ويو. جيئن ئي پاناما جو خاڪو کاٻي ونڊو ۾ ظاهر ٿيڻ لڳو، مارش محسوس ڪرڻ لڳو ته هو اڳ ۾ ئي آمريڪا جي ڪيتري ويجهو آهي.
  
  هتي هڪ طوفان اچي رهيو آهي، ماڻهو، ۽ اهو آسانيء سان نه ويندو ...
  
  هو ڪجهه ڪلاڪن لاءِ پاناما شهر ۾ رهي، ٻه ڀيرا ڪپڙا بدلائي ۽ چار دفعا شاور ڪيائين، هر ڀيري مختلف خوشبوءَ واري شيمپو سان. خوشبوءِ خوشيءَ سان ملي ٿي ۽ پگهر جي بيچيني خوشبوءَ تي غالب ٿي وئي. هن ناشتو ۽ لنچ ڪيو، جيتوڻيڪ اهو رات جي ماني جو وقت هو، ۽ شراب جا ٽي گلاس پيتو، هر هڪ مختلف بوتل ۽ مختلف رنگ مان. زندگي سٺي هئي. دريءَ کان ٻاهر جو نظارو بي ترتيب ۽ بيحد متاثر ڪندڙ رهيو، تنهن ڪري مارش لپ اسٽڪ جو اهو دٻو ڪڍيو جيڪو هو صرف اهڙي موقعي لاءِ محفوظ ڪري رهيو هو ۽ گلاس کي روشن ڳاڙهي رنگ ڪيو. هي مدد ڪئي، گهٽ ۾ گهٽ ٿوري دير لاء. مارش پوءِ سوچڻ لڳو ته ان پينل کي صاف ڪرڻ لاءِ ڇا ٿيندو، پر ان وقت هڪ اچڻ واري پيغام جي پنگ سندس خوابن کي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  اندازي مطابق آمد جو وقت 15 منٽ آهي.
  
  مارچ هڪ غمگين ڪيو، خوش پر ساڳئي وقت پريشان. هڪ چاليهه ڪلاڪن جو سفر اڳتي هلي خطي جي ڪجهه بدترين رستن سان گڏ هو. اهو خيال متاثر ٿيڻ ممڪن ناهي. بهرحال، هڪ دفعو مڪمل ٿيڻ بعد، ايندڙ اسٽيج لامحدود وڌيڪ دلچسپ هوندو. مارچ پنهنجون شيون گڏ ڪيون، ڪافي جا پوڊ، شراب جون بوتلون ۽ ڊشز رنگ، شڪل ۽ سائيز جي ترتيب سان ترتيب ڏني ۽ پوءِ ٻاهر نڪري ويو.
  
  SUV انتظار ڪري رهي هئي، روڊ جي پاسي کان ڇڪي رهي هئي، ۽ حيرت انگيز طور تي آرامده نظر اچي رهي هئي. مارش ايٽمي بم کي ڊاهي ڇڏيو، ان تي پنهنجي سيٽ بيلٽ پٽي، ۽ پوء پاڻ ڏانهن وڌايو. ڊرائيور ڪجهه دير لاءِ ڳالهه ٻولهه ڪئي ان کان اڳ جو اهو محسوس ٿيو ته مارش کي پنهنجي ننڍڙي زندگيءَ جي ڪا پرواهه نه هئي، ۽ پوءِ ڦيٿي جي پويان هليو ويو. رستو بيحد اڳتي وڌيو.
  
  ڪلاڪ گذري ويا. SUV سلائيڊ ٿي، پوءِ لڪي، ۽ پوءِ وري سلائيڊ، گيس ۽ اسپاٽ چيڪن لاءِ ڪيترائي ڀيرا روڪيندي. ڊرائيور کي هڪ معمولي ڏوهن جي مٿان ڇڪڻ جو خطرو نه هوندو. آخرڪار، اها ڪيترن ئي ماڻهن جي وچ ۾ صرف هڪ ٻي گاڏي هئي، زندگي جي هڪ ٻي چمڪ جيڪا ابدي شاهراهه تي اڻڄاتل منزلن ڏانهن سفر ڪري رهي هئي، ۽ جيڪڏهن اهو غير معمولي رهي ته ان کي نظر انداز نه ڪيو ويندو.
  
  ۽ پوءِ مونٽرري اڳيان بيٺو. مارچ وسيع مسڪراهٽ، ٿڪل پر خوش، ڇاڪاڻ ته ڊگهو سفر اڌ کان وڌيڪ ٿي چڪو هو.
  
  ايٽمي بريفڪيس هن جي ڀرسان رکيل هو، هاڻي آمريڪي سرحد کان صرف چند ڪلاڪ.
  
  
  باب ٻه
  
  
  مارچ پنهنجي سفر جي ايندڙ پير کي مڪمل اونداهي جي ڍڪ هيٺ ڪيو. اها هڪ اهڙي جاءِ هئي جتي ڪا به شيءِ کٽي يا وڃائجي. هڪ اڻڄاتل عنصر، مقامي ڪارٽيل باسز طرفان هڪ غير معمولي رقم تائين وڌايو ويو، تصوير ۾ آندو ويو. اهڙن ماڻهن جي خيالن جو ڪير اندازو لڳائي سگهندو؟ ڪنهن کي خبر هئي ته اهي اڳتي ڇا ڪندا؟
  
  يقيناً اهي نه... يا جولين مارش. هن کي بيدردي سان هڪ درجن ٻين ماڻهن سان گڏ بارڊر ڏانهن ويندڙ ٽرڪ جي پٺيءَ ۾ منتقل ڪيو ويو. رستي ۾ ڪنهن هنڌ، هي ٽرڪ هاءِ وي کي بند ڪري اوندهه ۾ غائب ٿي ويو. نه بتيون، نه نشانيون، ڊرائيور ڄاڻي ٿو ته هن رستي تي اکيون بند ٿيل آهن - ۽ اهو سٺو آهي ته هو ڄاڻي ٿو.
  
  مارش ٽرڪ جي پٺيءَ تي بيٺو، خاندانن جي چڙ ۽ ناراضگي ٻڌي. هن جي منصوبي جو اندازو هن جي سامهون اچي ويو. نيويارڪ ۾ سندس اچڻ جو لمحو جلدي نه اچي سگهيو. جڏهن ٽرڪ جي بريڪ لڳي ۽ پٺاڻن جا دروازا گريس ٿيل ڪنگڻ تي کُليا، تڏهن هو پهرين ٻاهر نڪري، هٿياربند ماڻهن جي اڳواڻ کي ڳولي رهيو هو، جيڪو محافظ بيٺو هو.
  
  "ڊيابلو ،" هن چيو ، هڪ ڪوڊ لفظ استعمال ڪندي جنهن هن کي هڪ وي آءِ پي مسافر جي طور تي سڃاتو هو ۽ هن ادا ڪرڻ تي اتفاق ڪيو هو. ان ماڻهوءَ ڪنڌ لوڏيو، پر پوءِ کيس نظر انداز ڪري، سڀني کي هڪ ننڍڙي جهوپڙيءَ ۾ جهليل وڻ جي وسيع پکڙيل شاخن هيٺان جهليو.
  
  "اها هاڻي اهم آهي،" هسپانوي ۾ هن چيو، "ته تون خاموشيءَ سان هليو وڃ، ڪجهه به نه چئو ۽ ائين ڪريو جيئن توکي چيو وڃي. جيڪڏهن تون ائين نه ڪندين ته مان تنهنجو گلا وڍي ڇڏيندس. سمجهين ٿو؟"
  
  مارش ائين ڏٺو جيئن انسان سڀني جي نظرن سان ملي، بشمول سندس پنهنجي. مارچ ٿوري دير کان پوءِ شروع ٿيو، هڪ سڙيل روڊ سان ۽ وڻن جي ڍورن مان. چنڊ جي روشني مٿي تي چمڪي رهي هئي، ۽ مکيه ميڪسيڪو اڪثر انتظار ڪندا هئا جيستائين ڪڪر جاري ٿيڻ کان اڳ روشنيءَ کي لڪائي ڇڏين. تمام ٿورا لفظ ڳالهايا ويا هئا، ۽ اهي صرف بندوقن سان مردن پاران، پر اوچتو مارش پاڻ کي ڏٺو ته هو ٿورو اسپينش ڳالهائي سگهي ٿو- يا شايد گهڻو.
  
  هو پنهنجي چوڌاري خوفزده چهرن تي ڌيان نه ڏئي قطار جي وچ ۾ ڊوڙندو رهيو. هڪ ڪلاڪ کان پوءِ اهي سست ٿي ويا، ۽ مارش اڳتي ڏٺو ته هڪ ٻرندڙ ريٽيلي ميدان، ٿلهي وڻن، ڪيڪٽي ۽ ڪجهه ٻين ٻوٽن سان ڀريل هو. سڄو گروهه هيٺ لهي ويو.
  
  "اڃا تائين تمام سٺو،" اڳواڻ ڪاوڙ ۾ چيو. "پر هاڻي تمام ڏکيو حصو آهي. بارڊر گشت هر وقت پوري سرحد جي نگراني نٿو ڪري سگهي، پر اهي بي ترتيب چيڪ ڪن ٿا. سمورو وقت. ۽ توهان، "هن مارچ تي سر ڏنو،" ڊيابلو پار ڪرڻ جي درخواست ڪئي. مون کي اميد آهي ته توهان هن لاء تيار آهيو."
  
  مارچ ٽهڪ ڏنو. هن کي سمجهه ۾ نه پئي آيو ته هي ننڍڙو ماڻهو ڇا ڳالهائي رهيو آهي. بهرحال، ماڻهو جلد ئي غائب ٿي ويا، هر هڪ مهاجرن جي هڪ ننڍڙي گروهه سان، جيستائين صرف مارش، اڳواڻ ۽ هڪ محافظ رهي.
  
  "مان گومز آهيان،" اڳواڻ چيو. "هي لوپز آهي. اسان توهان کي محفوظ طور تي سرنگ ذريعي رهنمائي ڪنداسين.
  
  "انهن ماڻهن جو ڇا؟ مارش پنهنجي بهترين جعلي آمريڪي تلفظ تي رکي، روانگي مهاجرن ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "اهي فقط پنج هزار هڪ سر ادا ڪندا آهن. گومز هڪ برطرف اشارو ڪيو. "انهن کي گولين جو خطرو آهي. پريشان نه ٿيو، توهان اسان تي اعتبار ڪري سگهو ٿا.
  
  مارش ڇرڪي ويو جڏهن هن پنهنجي گائيڊ جي منهن تي مسڪراهٽ مضبوطيءَ سان رکيل ڏٺو. يقينن، اهو سڄو سفر جاري رکڻ جي اميد ڪرڻ لاء تمام آسان ٿي ويو. سوال اهو هو ته: اهي ڪڏهن هن تي حملو ڪندا؟
  
  "اچو ته سرنگهه ۾ هلون،" هن چيو. "مون کي هتي عجيب نظرون نظر اچن ٿيون.
  
  گومز ان پريشاني جي چمڪ ۾ مدد نه ڪري سگهيو جيڪا هن جي منهن تي چمڪي رهي هئي، ۽ لوپز پنهنجي چوڌاري اونداهين کي اسڪين ڪيو. هڪ جي طور تي، ٻه ماڻهو هن کي اوڀر طرف ڏانهن وٺي ويا، ٿوري زاوي تي، پر سرحد ڏانهن. مارچ اڳتي وڌيو، عمدي طور تي غلط قدم کڻڻ ۽ غير مناسب ڏسڻ ۾. هڪ نقطي تي، لوپز به هن کي هڪ مدد وارو هٿ ڏنو، جنهن کي مارش بعد ۾ ترتيب ڏنو، ان کي ڪمزوري طور تي لکي ڇڏيو. هو ڪنهن به طرح هڪ ماهر نه هو، پر هڪ بي مثال بئنڪ اڪائونٽ کيس هڪ ڀيري مواد جي پيچيدگين، عالمي مارشل آرٽ جي چيمپين ۽ اڳوڻي اسپيشل فورسز جي سپاهين جي تجربي کان وڌيڪ اجازت ڏني هئي. مارش کي ڪجھه چالون معلوم هيون، پوءِ به اهي ڪيڏا به فينسي هجن.
  
  هو ڪجهه دير هلندا رهيا، صحرا سندن چوڌاري پکڙجي ويو، تقريبن خاموش. جيئن ئي ٽڪري اڳيان ظاهر ٿي، مارش مڪمل طور تي چڙهڻ شروع ڪرڻ لاء تيار هو، پر گومز روڪي ڇڏيو ۽ هڪ خاصيت جي نشاندهي ڪئي جيڪا هن ڪڏهن به نه ڏٺو هوندو. جتي سڙيل مٽي نرمي سان ڍلون پاڙن سان ملي ٿي، اتي ٻه ننڍا وڻ برش جي ٿلهي سان مليا. بهرحال، گومز هن جاءِ ڏانهن نه ويو، پر احتياط سان ساڄي پاسي ٽيهه قدم کنيو، ۽ پوءِ ٻيو ڏهه کن ڏاڪو مٿي چڙهندو. هڪ دفعو اتي، لوپز علائقي کي لامحدود خيال سان جانچيو.
  
  "صاف،" هن آخر ۾ چيو.
  
  گومز پوءِ دفن ٿيل رسي جو هڪ ٽڪرو مليو ۽ ڇڪڻ شروع ڪيو. مارش ڏٺو ته ٽڪريءَ جي هڪ ننڍڙي حصي کي مٿي اڀري، پٿرن کي ڦيرائيندي ۽ برش کي ظاهر ڪرڻ لاءِ هڪ انسان جي سائز جي سوراخ کي ظاهر ڪيو ويو جيڪو زنده پٿر ۾ ٺهيل هو. گومز اندر هليو ويو، ۽ پوءِ لوپيز پنهنجي بندوق جي بيرل مارش ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "هاڻي اوهان. توهان پڻ."
  
  مارچ هن جي پٺيان لڳو، هن جو مٿو احتياط سان هيٺ رکيو ۽ ان جال کي ڏسندو رهيو جنهن جي هن کي خبر هئي ته ڦاٽڻ کان صرف چند قدم پري هو. پوءِ، ڪجهه سوچ ويچار کان پوءِ، ٻنهي پاسن سان ماڻهو چينل مٽائي، اوندهه ۾ پوئتي هٽڻ جو فيصلو ڪيو.
  
  لوپز انتظار ڪيو، بندوق بلند ڪئي. مارچ ڦٽي ويو، هن جا بوٽ پٿر جي ڍانچي سان ڇڪي رهيا هئا. لوپز ٻاهر نڪري ويو، هٿيار ڦٽا ڪري ڇڏيائين، ۽ مارش ڇهن انچن واري بليڊ کي ڇڪي، ٽپ کي ٻئي انسان جي دل جي شريان ۾ اڇلائي ڇڏيو. لوپيز جون اکيون وسيع ٿي ويون ۽ هن وهڪري کي روڪڻ لاءِ هٿ وڌايو، پر مارش جو ائين ڪرڻ جو ڪو ارادو نه هو. هن لوپيز کي اکين جي وچ ۾ ماريو، کانئس بندوق کسي ورتي، ۽ پوءِ هن جي مرندڙ لاش کي ٽڪريءَ تان هيٺ لاٿو.
  
  توهان کي ڀڃي.
  
  مارش رائفل کي ڇڏي ڏنو، اهو ڄاڻي ٿو ته گومز ان کي ضرورت کان وڌيڪ تيز محسوس ڪندو جيڪڏهن هن مارش جي هٿ ۾ ڏٺو. هو وري سرنگ ۾ داخل ٿيو ۽ جلدي اصل پاسن کان هيٺ هليو ويو. اهو ٿلهو ۽ تيار هو، جنهن کي ڇت مان ٿڌڻ واري شعاعن ۽ مٽي ۽ مارٽر جي مدد ڪئي وئي هئي. مارش مڪمل طور تي توقع ڪئي وئي ته ڪنهن به وقت دفن ڪيو ويندو. گومز جو آواز سندس سخت ڪنن تائين پهتو.
  
  "پريشان نه ٿي. اهو صرف هڪ غلط داخلا آهي جيڪو ڪنهن کي خوفزده ڪري سگهي ٿو جيڪو هن سرنگ ۾ گم ٿي سگهي ٿو. اڃا به هيٺ وڃو، منهنجا دوست.
  
  مارش کي خبر هئي ته "وڌيڪ هيٺ" هن لاءِ ڪهڙي شيءِ جو انتظار ڪيو ويندو، پر هاڻي هن وٽ حيرت جو هڪ ننڍڙو عنصر هو. مشڪل حصو گومز جي هٿيارن کي غير فعال ڪري ڇڏيندو بغير کيس زخمي ڪرڻ کان سواء. نيويارڪ اڃا هزارين ميل پري هو.
  
  ۽ ائين لڳي رهيو هو ته جيئن هو ميڪسيڪو جي ريگستان جي هيٺان بيٺو هو، پنهنجي پٺيءَ هيٺان وهندڙ گند کي محسوس ڪري رهيو هو، ۽ پگهر ۽ ٻوٽن جي بدبوءَ سان گهيريل، سندس اکيون مٽيءَ سان لڙڪيل هيون.
  
  مارچ اڳتي وڌيو، هڪ نقطي تي رينگڻ ۽ هن جي پويان هڪ ٿلهو ڇڪيو، جنهن جو پٽو هن جي ٽنگ جي چوڌاري ويڙهيل هو. هتي ڪافي ڪپڙا آهن، هن هڪدم سوچيو. بس ڪپڙا ۽ شايد ٽوٿ برش. سٺو ڪولون. ڪافي جو هڪ ٿلهو... هو حيران ٿي ويو ته آمريڪن تابڪاري کي ماپڻ لاءِ پنهنجا ڊوائيس ڪٿي رکيا هوندا، پوءِ پاڻ ئي تابڪاري جي باري ۾ پريشان ٿيڻ لڳو. ٻيهر.
  
  اهو شايد ڪجهه آهي جيڪو توهان کي وڃڻ کان پهريان چيڪ ڪرڻ گهرجي ها.
  
  خير، توهان کي رهڻو آهي ۽ سکڻو آهي.
  
  مارچ پاڻ کي کلڻ تي مجبور ڪيو جيئن هو تنگ سرنگ مان نڪرندو هو تمام وڏي سرنگ ۾. گومز مٿس لڪي، مدد لاءِ هٿ وڌايو.
  
  "ڪجهه مزاحيه؟"
  
  "ها، تنهنجا ڏند.
  
  گومز ڏٺو، حيران ۽ ڪفر ۾. اهو جملو آخري شيءِ لڳي رهيو هو جيڪو هن پنهنجي سفر جي هن مرحلي تي ٻڌڻ جي توقع ڪئي. مارش حساب ڪيو ته اهو ڇا ٿي سگهي ٿو. جيئن گومز ان کي سمجهڻ جي ڪوشش ڪئي، مارش اٿي بيٺو، گومز جي هٿن ۾ بندوق ڦيرائي ۽ بٽ کي ٻئي شخص جي وات ۾ وڌايو.
  
  "هاڻي تون سمجهي وئين ته منهنجو مطلب ڇا آهي؟
  
  گومز پنهنجي پوري طاقت سان وڙهندي، مارش کي پري ڌڪي ڇڏيو ۽ بيرل پاڻ ڏانهن موٽائي. هن جي وات مان رت جا ڦڙا ڦڙڪڻ لڳا ۽ هن جا ڏند فرش تي ڪري پيا. مارش ڪبوتر ڊگھي بيرل جي ھيٺان ۽ ھڪ زوردار ڌڪ جيل تي ۽ ٻيو مٿي جي پاسي تائين پهچايو. گومز حيران ٿي ويو، هن جون اکيون ظاهر ڪري رهيون آهن ته هو اڃا تائين يقين نه ڪري سگهيو آهي ته هن عجيب بتھ هن کان بهتر ٿي چڪو آهي.
  
  مارش ميڪسيڪو جي پاسي کان چاقو کي ميان مان ڪڍيو جيئن اهي ڇڪيندا هئا. گومز ڀڄي ويو، ڄاڻي ٿو ته اڳتي ڇا ٿيندو. هو هڪ پٿر جي ڀت سان ٽڪرائجي ويو، هن جي ڪلهي ۽ کوپڙي کي سخت گراهڪ سان ڀڃي ڇڏيو. مارش هڪ پنچ اڇلايو جيڪو ميڪسيڪو کي ڦٽو ڪيو ۽ پوءِ روڪا کي ماريو. رت سندس ئي ڳچيءَ مان وهي رهيو هو. بندوق وري اڀري، پر مارش سڌو سنئون ٿي ويو ته اهو سندس ٽنگن جي وچ ۾ هو، ڪاروبار وارو حصو هاڻي بيڪار ٿي ويو آهي.
  
  گومز هن کي مٿي تي ڌڪ هنيو، انهن جو رت مليل ۽ ڀتين تي ڦاٽي پيو. مارچ ڀڄڻ لڳو، پر ايندڙ ڌڪ کان بچي ويو، ۽ پوءِ چاقو ياد آيو، جيڪو هن اڃا تائين پنهنجي کاٻي هٿ ۾ رکيو هو.
  
  هڪ زوردار ڌڪ، ۽ چاقو گومز جي رڳن کي چيري ڇڏيو، پر ميڪسيڪو بندوق کي ڇڏي ڏنو ۽ مارش جي هٿ تي ٻنهي هٿن کي چاقو سان، اهڙيء طرح ڌڪ جي قوت کي روڪيو ۽ بليڊ کي دفن ڪيو. درد سندس خاصيتن کي خراب ڪيو، پر انسان ناگزير موت کي روڪڻ ۾ مدد ڪئي.
  
  مارچ فوري طور تي پنهنجي آزاد هٿ تي مرڪوز ڪيو، ان کي استعمال ڪندي بار بار هڙتال ڪرڻ لاء، ڪمزور جڳهن کي ڳولي. گڏهه، مردن تمام گهڻي جدوجهد ڪئي، جيترو ٿي سگهي، سرنگ جي مٿان ۽ هيٺ، آهستي آهستي هلندا رهيا، ڪاٺ جي شعاعن سان ٽڪرائجي ۽ مٽيءَ جي دڙن مان لنگهندا رهيا. پگهر جا وهڪرا رڻ جي هيٺان وهڻ لڳا. ڳري ڳوڙها ڳاڙيندڙ، سورن جي رڙ وانگر، مصنوعي جاء ڀريو. ڪا به رحم نه هئي، پر ڪابه زمين نه پهچندي هئي. گومز ھر پنچ ورتو، جيئن ھو موسمي اسٽريٽ فائٽر ھو، ۽ مارش پھريائين ڪمزور ٿيڻ لڳو.
  
  "بي صبريءَ سان... انتظار ڪري رهيو آهيان منهنجي لاءِ... ڪٽڻ... تو کي ڪٽڻ..." گومز زور سان ساهه کڻي رهيو هو، هن جون اکيون جهنگلي، هن جا چپ رت سان ڀريل ۽ پوئتي اڇلائي ويا.
  
  مارش هن اڪيلائي، جهنم واري جاءِ ۾ مرڻ کان انڪار ڪيو. هن چاقو کي پوئتي هٽايو، ان کي گومز جي جسم کان موڙي ڇڏيو، ۽ پوءِ پوئتي هٽي ويو، ٻن ماڻهن کي ڪيترائي فوٽ فاصلو ڏئي. پستول فرش تي رکي، اڇلايو ويو.
  
  گومز هن تي شيطان وانگر حملو ڪيو، رڙيون ڪندي، گوڙ ڪندي. مارش حملي کي رد ڪري ڇڏيو جيئن هن کي سيکاريو ويو هو، پنهنجي ڪلهي کي ڦيرايو ۽ گومز جي پنهنجي رفتار کي اجازت ڏني ته هو پنهنجي سر کي سامهون واري ڀت ڏانهن ڌڪي. مارش پوءِ کيس اسپائن ۾ ڌڪ هنيو. هن چاقو ٻيهر استعمال نه ڪيو جيستائين آخر هڪ اڳوڻو نتيجو هو. هن کي اهو پڻ سيکاريو ويو ته سڀ کان وڌيڪ واضح هٿيار هميشه استعمال ڪرڻ لاء بهترين ناهي.
  
  گومز پنهنجو جسم ڀت تان لاهي، مٿو لڪائي، چوڌاري ڦري ويو. مارچ شيطان جي رت ڳاڙهي چهري ڏانهن ڏٺو. هڪ لمحي لاءِ هن کي مسحور ڪري ڇڏيو، ڳاڙهو چهرو ۽ اڇي ڳچيءَ جو تضاد، بليڪ هول جتي ڪڏهن پيلا ڏند جڙيل هوندا هئا، پيلا ڪن ٻنهي طرفن کان لڳ ڀڳ مزاحيه انداز ۾ نڪرندا هئا. گومز ان ڌماڪي تي ٻڏي ويو. مارش کي مٿي جي پاسي تي ڌڪ لڳو.
  
  هاڻي گومز تمام کليل هو.
  
  مارش اڳتي وڌيو، سندس مٿو گھمندو رھيو، پر ھو ايترو باخبر رھيو جو اصل ۾ چاقو سان وار ڪري، بليڊ کي ٻئي ماڻھوءَ جي دل ڏانھن اشارو ڪري. گومز جهڪيو، هن جي سانس هن جي ٽٽل وات مان وهي رهي هئي، ۽ پوءِ مارچ جي نظرن سان ملي.
  
  "مون توکي نيڪ نيتي سان ادا ڪيو،" مارچ سانس ورتو. "توهان کي صرف پئسا وٺڻ گهرجي ها."
  
  هن کي خبر هئي ته اهي ماڻهو فطرتاً غدار آهن ۽ بي شڪ تعليم جي لحاظ کان به. خيانت سندن ڏينهن جو ٻيو يا ٽيون خيال هوندو، "منهنجي هٿن ۾ رت ڇو آهي؟ ۽ "آخر رات مون ڪنهن کي قتل ڪيو؟ شايد ڪوڪائن جي هڪ دوز جي نتيجن بابت پڻ هڪ سوچ آهي. پر گومز ... هن کي صرف پئسا وٺڻ گهرجي ها.
  
  مارش ڏٺو جيئن ماڻهو زمين تي لڪي، پوءِ اسٽاڪ ورتو. هن کي زخم ۽ درد هو، پر نسبتا نقصان نه ٿيو. هن جو مٿو ڌڙڪي رهيو هو. خوشقسمتيءَ سان، هن پيراسيٽامول کي پنهنجي پٺيءَ جي هڪ ننڍڙي ٿلهي ۾ رکڻ جو سوچيو، جيڪو ايٽمي بم جي ڀرسان هو. ايترو آسان ته. هن وٽ بيبي وائپس جو هڪ پيڪيج به اتي هو.
  
  مارچ ان کي صاف ڪري ڇڏيو ۽ گولين کي سڪي نگليو. پاڻ سان پاڻي کڻڻ وسري ويو. پر اتي هميشه ڪجهه آهي، نه آهي؟
  
  هن مئل جسم ڏانهن پوئتي ڏسڻ کانسواءِ، هن پنهنجو مٿو هيٺ ڪيو ۽ زير زمين سرنگ ذريعي ٽيڪساس ڏانهن ڊگهو سفر شروع ڪيو.
  
  
  **
  
  
  ڪلاڪ گذري ويا. جولين مارش پنهنجي پٺيءَ تي اٽڪيل ايٽمي هٿيارن سان آمريڪا جي هيٺان ڀڄي ويو. ڊوائيس شايد هن جي توقع کان ننڍو هجي - جيتوڻيڪ پٺتي اڃا به ڦٽيل هو - پر اندروني حصا گهٽ ڳري نه هئا. مخلوق هن کي هڪ ناپسنديده دوست يا ڀاء وانگر چمڪيو، کيس واپس ڇڪي. هر قدم ڏکيو هو.
  
  اونداهيءَ هن کي گهيري ورتو هو ۽ لڳ ڀڳ نگلجي ويو هو، فقط ڪڏهن ڪڏهن لڙڪندڙ روشنيءَ سان ٽٽل هو. ڪيترائي ڀڄي ويا، تمام گهڻا. اهو هتي نم هو، ڏسڻ ۾ نه ايندڙ جانورن جو هڪ مجموعو هميشه هن جي ذهن ۾ خوفناڪ تصويرون ٺاهيندو هو، جيڪي ڪڏهن ڪڏهن هن جي ڪلهن تي ۽ هن جي رڍن جي هيٺان نڪرندڙ خارش سان خوفناڪ هم آهنگي ۾ ادا ڪندا هئا. هوا محدود مقدار ۾ هئي، ۽ جيڪا هئي سا خراب معيار جي هئي.
  
  هن کي بيحد ٿڪاوٽ محسوس ٿيڻ لڳي ۽ هو خيال ڪرڻ لڳو. هڪ ڏينهن هن جو تعاقب ڪيو ويو ٽائلر ويب ۽ پوءِ هڪ بڇڙي ٽولي طرفان. هو ٻه ڀيرا ڪري پيو، پنهنجي گوڏن ۽ ڪلهن کي ڇڪيندي، پر هن جي پيرن تائين جدوجهد ڪئي. ٽريول ناراض ميڪسيڪن ۾ بدلجي ويو ۽ پوءِ ڳاڙهي ۽ سائي مرچ ۽ گواڪامول سان ڀريل هڪ هلندڙ ٽڪو ۾.
  
  جيئن جيئن ميل گذري ويا، تيئن تيئن هن محسوس ڪرڻ شروع ڪيو ته شايد هو ائين نه ڪري سگهي، جيڪڏهن هو ٿوري دير لاءِ ليٽندو ته صورتحال بهتر ٿي ويندي. ٿوري ننڊ وٺو. صرف هڪ شيءِ هن کي روڪي رهي هئي هن جو روشن پاسو - اهو حصو جيڪو هڪ ڀيرو ضد سان هن جي ننڍپڻ کان بچي چڪو هو جڏهن هرڪو هن کي وڃڻ چاهيندو هو.
  
  آخرڪار روشن روشنيون سامهون آيون ۽ هن ان کي سرنگ جي ٻئي ڇيڙي تائين پهچايو ۽ پوءِ ڪيترن ئي منٽن ۾ اهو اندازو لڳايو ته هو ڪهڙي قسم جو استقبال حاصل ڪري سگهي ٿو. حقيقت ۾، هن کي ڪنهن به داخلا ڪميٽي جي اميد نه هئي- هن کي ڪڏهن به مفت جي زمين تائين پهچڻ جي اميد نه هئي.
  
  هن جي منصوبي مطابق، هن آخر ۾ هڪ مڪمل طور تي الڳ ٽرانسپورٽ منظم ڪيو. مارش محتاط هو ۽ بيوقوف نه هو. هيلي ڪاپٽر ڪيترن ئي ميلن جي فاصلي تي بيٺو هجي، سندس سڏ جو انتظار ڪري. مارش پنهنجي جسم جي چوڌاري ۽ پٺيءَ ۾ رکيل ٽن ٻرندڙ سيلن مان هڪ کي هٽائي ڇڏيو ۽ ڪال ڪيائين.
  
  اجلاس ۾، هڪ لفظ نه چيو ويو، رت ۽ گندگي بابت ڪوبه تبصرو نه ڪيو ويو جيڪو مارش جي منهن ۽ وارن کي ڍڪي ڇڏيو. پائلٽ پکيءَ کي هوا ۾ اُٿاريو ۽ ڪارپس ڪرسٽي ڏانهن وڌيو، جيڪو مارش جي وڏي ايڊونچر تي ايندڙ ۽ آخري اسٽاپ آهي. هڪڙي ڳالهه ضرور هئي، هن وٽ ٻڌائڻ لاءِ ڪا ڪهاڻي هوندي...
  
  ۽ انهن کي ٻڌائڻ وارو ڪو به ناهي. صرف اها شيءِ جيڪا توهان پارٽي جي مهمانن سان شيئر نه ڪئي هئي اها هئي ته توهان برازيل کان آمريڪا جي ايسٽ ڪوسٽ ڏانهن ايٽمي بريفڪيس اسمگل ڪرڻ جو انتظام ڪيو.
  
  Corpus Christi هڪ مختصر مهلت، هڪ ڊگهو شاور ۽ هڪ مختصر ننڊ جي آڇ ڪئي. اڳتي نيو يارڪ تائين چوويهن ڪلاڪن جو سفر هوندو، ۽ پوءِ...
  
  آرماگيڊن. يا گهٽ ۾ گهٽ ان جي ڪنڊ.
  
  مارش مسڪرائي رهيو هو جيئن هو بيڊ تي منهن ڪري پنهنجي مٿي کي تکيا ۾ دفن ڪيو. هو مشڪل سان سانس وٺي سگهيو، پر هن کي اهو احساس بلڪل پسند هو. چال اها هوندي ته اختيارين کي قائل ڪيو وڃي ته هو سنجيده هو ۽ اهو بم حقيقي هو. سخت نه آهي - هڪ نظر کنسترن تي ۽ فيشنيبل مواد انهن کي ويهڻ ۽ پڇڻ تي مجبور ڪري ڇڏيندو. هڪ دفعو اهو ٿي چڪو هو... مارش تصور ڪيو ته ڊالرن ۾ داخل ٿي رهيا آهن، جيئن لاس ويگاس ۾ ڪا سلاٽ مشين ڳنڍ جي شرح تي پئسا ڪڍي رهي آهي. پر سڀ هڪ سٺي سبب لاء. Webb جو ڪيس.
  
  شايد نه. مارش جا پنهنجا منصوبا هئا جڏهن پٿين جو عجيب ليڊر مينهن جو تعاقب ڪري رهيو هو.
  
  هو بستري تان لٿو، اٿڻ کان اڳ گوڏن ڀر لڙي پيو. هن ڪجهه لپ اسٽڪ لڳايو. هن ڪمري جي فرنيچر کي ٻيهر ترتيب ڏنو ته جيئن اهي سمجهه ۾ اچن. هو ٻاهر نڪتو ۽ لفٽ کڻي هيٺ بيسمينٽ ڏانهن ويو، جتي ڪرائي جي ڪار هن جو انتظار ڪري رهي هئي.
  
  Chrysler 300. The size and color of a bleached whale.
  
  اڳيون اسٽاپ... اهو شهر جيڪو ڪڏهن نه سمهيو.
  
  
  **
  
  
  مارش ڪار کي آسانيءَ سان ڊوڙايو جيئن دنيا جي مشهور اسڪائي لائن نظر آئي. اهو لڳي رهيو هو ته هن ڪار کي نيو يارڪ ڏانهن هلائڻ آسان آهي، پر پوء ڪير ڄاڻي ٿو ته اها مختلف هوندي؟ خير، ڪو ٿي سگهي ٿو. کيس رامسس جي بازار ڇڏي ٽن ڏينهن کان به وڌيڪ وقت گذري چڪو هو. جيڪڏهن خبر لڪي وڃي ته ڇا ٿيو؟ مارچ ڪجھ به تبديل نه ڪيو. هو فقط هڪ ٻيو مسافر هو، جيڪو زندگيءَ جي ٿڌڙي رستي تي ڀٽڪندو رهيو. جيڪڏهن راند ختم ٿي وئي آهي، هن کي جلد ئي معلوم ٿيندو. ٻي صورت ۾ ... ويب واعدو ڪيو ته رامسس ماڻهن کي مهيا ڪندو جيڪي هن سان مدد ڪرڻ لاء تيار آهن. مارچ انهن تي ڳڻتي هئي.
  
  مارش انڌو ٿي ڊوڙيو، نه ڄاڻندو هو ۽ نه ئي پرواهه ڪندو هو ته اڳتي ڇا ٿيندو. هن وڏي شهر ۾ داخل ٿيڻ کان اڳ روڪڻ لاءِ ڪافي محتاط هو، رات جو درياهه جي ٻئي ڪناري تي پناهه ورتي، جيئن سج لهڻ لڳو، هن جي سفر جي بي ترتيبي واري رستي کي پيچيده ڪري ڇڏيو. ايل جي شڪل وارو موٽل ڪافي هو، جيتوڻيڪ پلنگ خراب ۽ ناقابل يقين حد تائين گندو هو، ۽ دريائن جا فريم ۽ فرش جا ڪنارا ڪيترائي انچ ڪاري مٽيءَ سان ڍڪيل هئا. بهرحال، اهو غير معمولي، غير منصوبابندي ۽ عملي طور تي غير معمولي هو.
  
  ان ڪري، اڌ رات جو، هو سڌو اٿي بيٺو، دل ڌڙڪي رهي هئي، جڏهن ڪنهن سندس ڪمري جو دروازو کڙڪايو. دروازو پارڪنگ واري جاءِ تي کوليو ويو، تنهنڪري تمام ايمانداري سان، اهو ٿي سگهي ٿو ته ڪنهن گمراهه شرابي مهمان کان وٺي مذاق ڪندڙ تائين. پر اهو پڻ پوليس ٿي سگهي ٿو.
  
  يا SEAL ٽيم ڇهه.
  
  مارش چاقو، چمچا ۽ چشما رکيا ۽ پوءِ ٻاهر ڏسڻ لاءِ پردو پوئتي هٽايو. هن جيڪو ڪجهه ڏٺو، اهو هڪ لمحي لاءِ بي زبان ٿي ويو.
  
  ڇا...؟
  
  ڇڪڻ جو آواز ٻيهر، روشن ۽ تازو ٿيو. مارش دروازي کي کولڻ ۽ انسان کي اندر اچڻ جي اجازت ڏيڻ ۾ ڪا به سنسڪرت نه ڪئي.
  
  "توهان مون کي حيران ڪيو،" هن چيو. "۽ اهو انهن ڏينهن ۾ گهڻو ڪري نه ٿو ٿئي."
  
  "مون کي سٺو لڳي ٿو جيئن اهو آهي،" مهمان چيو. "منهنجي ڪيترن ئي خاصيتن مان هڪ."
  
  مارچ ٻين جي باري ۾ حيران ٿي ويو، پر هن کي گهٽ ۾ گهٽ هڪ درجن کي نوٽيس ڪرڻ لاء گهڻو پري ڏسڻ جي ضرورت نه هئي. "اسان اڳ ۾ صرف هڪ ڀيرو مليا آهيون."
  
  "ها. ۽ مون فوري طور تي هڪ رشتي محسوس ڪيو.
  
  مارچ سڌو ٿي ويو، هاڻي خواهش هئي ته هو اهو چوٿون شاور وٺي ها. "مون سمجهيو ته سڀ پٿيا مري ويا يا پڪڙيا ويا. ويب ۽ مون کان سواء.
  
  "جيئن تون ڏسين ٿو،" گهمڻ وارن پنهنجا هٿ پکيڙيا، "تون غلط هئين.
  
  "مان خوش آهيان." مارچ هڪ مسڪراهٽ ٺاهي. "ڏاڍو مطمئن.
  
  "او،" سندس ملاقاتي به مسڪرايو، "تون هڪ ٿيڻ وارو آهين.
  
  مارچ ان احساس کي دور ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته سندس سڀ جنم ڏينهن هڪ ئي وقت اچي ويا. اها عورت به عجيب هئي، شايد هن جيتري ئي عجيب هئي. هوءَ ڳاڙهي رنگ جي اسپيڪي انداز ۾ وار وار ڪٽيل هئي. هن جون اکيون نيريون هيون، بلڪل هن جيان. ڪيترو خوفناڪ هو؟ هن جو لباس هڪ سائي اون پل اوور، روشن ڳاڙهي جينز ۽ نيوي نيري ڊاک مارٽنس تي مشتمل هو. هن هڪ هٿ ۾ کير جو گلاس هو ته ٻئي هٿ ۾ شراب جو گلاس.
  
  هوءَ ڪٿان آئي...؟
  
  پر اهو واقعي فرق نه پيو. هن کي پيار هو ته هوءَ منفرد هئي، ته هوءَ ڪنهن نه ڪنهن طرح کيس سمجهي. هن کي پسند آيو ته هوءَ ڪٿي به نه آئي. هن پسند ڪيو ته هوء مڪمل طور تي مختلف هئي. اونداهيءَ جون قوتون انهن کي هڪ ٻئي جي خلاف بيهاري ڇڏيون. رت ڳاڙهي شراب ۽ بليچنگ اڇو کير ملائڻ وارو هو.
  
  مارچ هن کان چشمو ورتو. "ڇا توھان چاھيو ٿا مٿاھين يا ھيٺئين پاسي؟"
  
  "اڙي، مون کي ڪو اعتراض ڪونهي. اچو ته ڏسون ته مزاج اسان کي ڪيڏانهن وٺي وڃي ٿو.
  
  تنهن ڪري مارش ايٽمي بم کي بستري جي مٿو تي رکي ڇڏيو جتي اهي ٻئي ان کي ڏسي سگهندا هئا ۽ زو شيئرز جي اکين مان هڪ اضافي چمڪ ڏٺي هئي جيڪا ڪامريڊ وانگر هئي. اها عورت طاقتور، مرده، ۽ بلڪل بيوقوف هئي. شايد چريو. ڪا شيءِ جيڪا هن لاءِ بيحد مناسب هئي.
  
  جيئن ئي هوءَ پنهنجا ڪپڙا لاهيندي هئي، ته هن جو ورهايل ذهن سوچڻ لڳو ته ڇا ٿيڻو آهي. سڀاڻي ۽ ايندڙ ڏينهن لاءِ ڪيل واعدي جي سوچ، جڏهن اهي آمريڪا کي گوڏن ڀر آڻي ۽ ايٽمي بم سان خوش ٿيندا، هن کي زوئي لاءِ مڪمل طور تي تيار ڪري ڇڏيو، جيئن هوءَ پنهنجي پتلون لاهي ۽ ٻيڙيءَ تي چڙهڻ لڳي.
  
  "نه اڳڀرائي؟" هن پڇيو.
  
  "چڱو، جڏهن تو ان ڳوٿري کي ائين ئي رکيو،" هن ايٽمي بم کي ائين ڏسندي چيو ڄڻ هوءَ ان کي ڏسي رهي هجي. "مون سمجهيو ته مون کي ان جي ضرورت ناهي."
  
  مارچ خوشيءَ ۾ مسڪرايو. "مان به".
  
  "ڇا تون ڏسين ٿو، پيار؟" زوئي پاڻ کي هن جي آڏو جهليو. "اسان هڪ ٻئي لاء ٺهيل هئاسين."
  
  پوءِ مارش محسوس ڪيو ته هو هن کي آئيني جي عڪاسي ۾ آهستي آهستي هلندي، انتهائي پيلي گدا کي ڏسي سگهي ٿو، جيڪو سڌو ڀت تي ٽنگيل دراز جي پراڻي سيني جي مٿان، ۽ ان جي پويان پاڻ ئي پٺيءَ جو ٿلهو، بستري جي تکين جي وچ ۾ اٽڪيل هو. هُن هن جي سُريلي منهن ڏانهن ڏٺو.
  
  "لعنت،" هن کلندي چيو. "اهو گهڻو وقت نه وٺندو آهي".
  
  
  باب ٽيون
  
  
  Matt Drake اڃا تائين ٽيم جي وائلڊ سواري لاء تيار آهي. منهنجي پيٽ جي ڳچيءَ ۾ هڪ اڻ وڻندڙ، بيچيني وارو احساس سمايل هو، ۽ ان جو اُڏامندڙ اڏام سان ڪو به واسطو نه هو، بس انهن ماڻهن جي پريشاني، پريشاني ۽ بيزاريءَ جو نتيجو هو، جيڪي اهڙا خوفناڪ ڏوهه ڪرڻ جي ڪوشش ڪري سگهن ٿا. هن کي دنيا جي ماڻهن سان همدردي هئي، جيڪي پنهنجي روزمره جي ڪمن ۾ جاهل، پر مطمئن هئا. اهي ماڻهو هئا جن لاءِ هو وڙهندو رهيو.
  
  هيلي ڪاپٽر سپاهين سان ڀريل هئا جيڪي خيال رکندا هئا ۽ انهن ماڻهن جي لاءِ پاڻ کي نقصان پهچائيندا هئا جن دنيا کي رهڻ لاءِ هڪ سٺي جاءِ بڻايو. SPEAR جي سموري ٽيم موجود هئي، سواءِ ڪرين بليڪ ۽ بيورگارڊ الائن ۽ برجٽ ميڪنزي جي - عرف ڪينزئي، ڪتن جي هٿيارن جي اسمگلنگ ڪندڙ، موساد جو اڳوڻو ايجنٽ. ٽيم رمسس جي تباهه ٿيل "آخري بازار" کي ايتري تڪڙ ۾ ڇڏي وئي جو هو سڀني کي پاڻ سان گڏ وٺي وڃڻ تي مجبور ٿي ويا، وڃائڻ ۾ هڪ منٽ به نه بچيو هو، ۽ پوري ٽيم تيار ٿي، خبر پئجي وئي ۽ نيو يارڪ جي گهٽين ۾ گهمڻ لاءِ تيار ٿي وئي. هڪ ڊوڙ.
  
  هڪ حقيقي جنگل کان ڪنڪريٽ جي جنگل تائين، ڊريڪ سوچيو. اسان ڪڏهن به بند نه ڪنداسين.
  
  هن جي چوڌاري سندس زندگيءَ جون معتبر لڪيرون ۽ طوفاني لهرون هيون. اليسيا ۽ بو، مئي ۽ ڪنزي، ۽ ٽورسٽن ڊاهل. ٻئي هيلي ڪاپٽر ۾ سمٿ ۽ لارين، هيڊن، ڪنيماڪا ۽ يوگي هئا. ٽيم نيو يارڪ جي فضائي حدن ۾ ڊوڙي وئي، اڳ ۾ ئي صدر ڪوبرن طرفان صاف ڪيو ويو، ۽ تيزيء سان بينڪ ڪيو ويو، اسڪائي اسڪراپر جي وچ ۾ خالن ذريعي ۽ چورس جي شڪل واري ڇت ڏانهن هيٺ ٿي. انتها پسندي انهن کي ڇهي ڇڏيو. معلومات جي ذريعي ريڊيو جي گوڙ ڪيو ويو. ڊريڪ صرف هيٺان گهٽين جي هلچل جو تصور ڪري سگهي ٿو، رش ڪندڙ ايجنٽ ۽ خوفناڪ SWAT ٽيمون، نيو يارڪ ۽ ايسٽ ڪوسٽ کي بچائڻ لاءِ هڪ وڏي رش جو جهنمي خيال.
  
  هن هڪ ڊگهو ساهه ورتو، محسوس ڪيو ته ايندڙ ڪجهه ڪلاڪ انتشار وارا هوندا.
  
  دال هن جي نظر کي پڪڙيو. "ان کان پوءِ مان موڪل وٺي رهيو آهيان.
  
  ڊريڪ سويڊن جي اعتماد کي ساراهيو. "هن کان پوء، اسان سڀني کي هڪ جي ضرورت پوندي."
  
  "چڱو، تون مون سان گڏ نه ايندين، يارڪيءَ.
  
  "ڪو مسئلو ناهي. مون کي پڪ آهي ته جوانا به انچارج هوندي".
  
  "ان جو مطلب ڇا آهي؟
  
  هيلي ڪاپٽر تيزيءَ سان هيٺ لهي ويو، انهن جي پيٽن کي اسٽريٽوسفيئر ۾ موڪليندو رهيو.
  
  اليسيا کلندي چيو. "صرف اسان کي خبر آهي ته ڊلي هائوس ڪير ٿو هلائي، تورستي. اسان کي خبر آهي".
  
  سويڊن هڪ ڪاوڙ ڪئي، پر وڌيڪ تبصرو نه ڪيو. ڊريڪ ايليسيا سان مسڪراهٽ جو بدلو ڏنو ۽ پوءِ ڏٺو ته مائي انهن ٻنهي کي ڏسي رهي هئي. ادا، اهو ائين آهي ته اسان کي ڪنهن به طرح جي باري ۾ پريشان ٿيڻ جي ڪا به ضرورت ناهي.
  
  اليسيا مائي ڏانهن اشارو ڪيو. "ڇا توهان کي پڪ آهي ته توهان هن قسم جي عمل کي سنڀالي سگهو ٿا، اسپرائٽ، تازو ئي شيو ڪرڻ دوران پاڻ کي ڪٽڻ کان پوء؟"
  
  مئي جي اظهار ۾ تبديلي نه آئي، پر هوءَ پنهنجي چهري تي لڳل نئين داغ کي ڇهڻ لاءِ بيچيني ٿي. "تازو واقعن مون کي انهن ماڻهن جي باري ۾ تمام گهڻو محتاط ڪيو آهي جن تي آئون ڀروسو ڪريان ٿو. ۽ خيانت ڪرڻ وارن تي نظر رکو".
  
  ڊريڪ اندران ڪِري پيو.
  
  ڪجهه به نه ٿيو. هوء مون کي ڇڏي، ان کي ختم ڪرڻ! ڪجھ به واعدو نه ڪيو ويو. .
  
  جذبا ۽ خيال مليا، ٿڌ ۾ بدلجي ويا، جيڪي هزارين احساسن سان مليا. ڊاهل، هن ڏٺو، آهستي آهستي ڪنزي کان پري ٿي ويو، ۽ بو بمشڪل ئي ايلسيا کان اکيون ڪڍيون. خدا، هن کي اميد هئي ته شيون ٻي هيلي ڪاپٽر ۾ ٿوري دير ٿي چڪي هئي.
  
  جهنگلي واءَ جا نوان جھنڊا انهن کي تڏهن ماريا جڏهن هيلي ڪاپٽر جي اسڪيڊ عمارت جي ڇت کي ڇهيو. پکي لهي آيو، ۽ پوءِ دروازو کُلي پيو، مسافر ٽپو ڏئي هيٺ لهي ويا ۽ کليل دروازي ڏانهن ڊوڙڻ لڳا. بندوقن سان مرد دروازي جي حفاظت ڪري رهيا هئا، ۽ ٻيا ڪيترائي ماڻهو اندر بيٺا هئا. ڊريڪ پهرين ۾ ٽپو ڏنو، پهرين پيرن کي پرواز ڪيو ۽ هٿيارن کان سواء ٿورو تيار نه محسوس ڪيو، پر چڱي طرح ڄاڻو ته هو جلد ئي هٿياربند ٿي ويندا. ٽيم جلدي جلدي تنگ ڏاڪڻين تان هڪ هڪ ڪري هيٺ پهتي، جيستائين هنن پاڻ کي هڪ وسيع ڪوريڊور ۾ ڏٺو، اونداهي ۽ ان کان به وڌيڪ محافظن جي چوڌاري. ھتي ھتي ھلڻ لاءِ ھدايتون حاصل ڪرڻ کان پھريائين ھڪ لمحي لاءِ رڪجي ويا.
  
  سڀ واضح آهي.
  
  ڊريڪ جاگنگ ڪئي، محسوس ڪيو ته اهي اهم ڏينهن وڃائي چڪا آهن بازار مان معلومات ڪڍڻ ۽ پوءِ مشڪوڪ ايجنٽن کان پڇا ڳاڇا ڪئي پئي وڃي، خاص طور تي سي آءِ اي کان. آخر ۾، ڪوبرن پاڻ مداخلت ڪئي، SPEAR ٽيم کي فوري طور تي موڪلڻ جو حڪم ڏنو ته سيارو تي گرم ترين جڳهه تي.
  
  نيو يارڪ شهر.
  
  هاڻي، سيڙهه جي هڪ ٻي اڏام هيٺ، اهي هڪ بالڪوني ۾ سامهون آيا، جنهن جي اندرئين حصي کي نظر انداز ڪيو، جيڪو هن کي ٻڌايو ويو هو ته 3rd ۽ 51 هين گهٽين جي ڪنڊ تي مقامي پوليس اسٽيشن هئي. عوام کي اڻڄاتل، سائيٽ پڻ قومي سلامتي آفيس جي طور تي ڪم ڪيو- حقيقت ۾، اهو ٻن مان هڪ هو جنهن کي شهر جو "ڊائونٽ" سڏيو ويندو هو، سڀني ايجنسين جي سرگرمين جو مرڪز. ڊريڪ ھاڻي مقامي پوليس کي پنھنجي روزاني ڪمن ۾ ھلندي ڏسندو رھيو، اسٽيشن ھلچل، زور سان ۽ ھجوم سان ڀريل، تان جو ھڪڙو ماڻھو ڪاري سوٽ ۾ پري پري کان آيو.
  
  "اچو ته هلون،" هن چيو. "هتي ضايع ڪرڻ جو وقت ناهي."
  
  ڊريڪ وڌيڪ متفق نه ٿي سگهيو. هن اليسيا کي اڳتي وڌايو، گهڻو ڪري سونهري جي ناراضگي جي ڪري، هن جي مشڪلاتن جي روشني حاصل ڪئي. ٻيا ماڻهو اندر گهڙي ويا، هيڊن نئين اچڻ واري ڏانهن وڃڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هو وقت کان ٻاهر ڀڄي ويو جيئن هو پري دروازي جي پويان غائب ٿي ويو. جيئن هو هلندا رهيا، اهي هڪ گول ڪمري ۾ داخل ٿيا، جن ۾ سفيد ٽائل جا فرش ۽ ديوارون هيون، ۽ ڪرسيون قطارن ۾ بيٺيون هيون، هڪ ننڍڙي پليٽ فارم جي سامهون. ان ماڻھوءَ انھن کي ڏٺو جيترو جلدي ٿي سگھيو.
  
  "توهان جي اچڻ جي مهرباني،" هن بيزاريءَ سان چيو. "توهان کي خبر آهي ته، جن ماڻهن کي توهان پڪڙيو آهي، رميز ۽ رابرٽ پرائس، انهن کي اسان جي ڳولا جي نتيجن جو انتظار ڪرڻ لاءِ اسان جي هيٺان سيلز ۾ وٺي ويا آهن. اسان سوچيو ته اهي قيمتي معلومات تي مشتمل هجن ۽ انهن جي چوڌاري هجڻ گهرجي.
  
  "خاص طور تي جيڪڏهن اسان ناڪام ٿي وڃون،" ايليسيا ڏکاري انداز ۾ چيو.
  
  "واقعي. ۽ ھي زير زمين جيل سيلز ھوملينڊ سيڪيورٽي ڊويزن اندر اضافي سيڪيورٽي سان گڏ رامسس جي موجودگي کي اڻڄاتل رکيو ويندو، جيئن مون کي پڪ آھي ته توھان ساراھ ڪري سگھو ٿا.
  
  ڊريڪ ياد ڪيو ته رمسس جي مقامي يونٽن، مارش جي هٿن مان ايٽمي بم چوري ڪرڻ يا زبردستي وٺڻ کان پوء، حڪم ڏنو ويو هو ته رمزز جي ڌماڪي جي اجازت جو انتظار ڪن. انهن کي خبر نه هئي ته هن کي پڪڙيو ويو هو، يا هو تقريبا مري ويو هو. رامسس جي تنظيم جي نيو يارڪ سيلز کي ڪجهه به نه ڄاڻندا هئا.
  
  گهٽ ۾ گهٽ اهو ئي هو جيڪو اسپيئر ٽيم جي حق ۾ ڳالهائيندو هو.
  
  "هو مفيد ٿيندو،" هيڊن چيو. "مون کي پڪ آهي."
  
  "ها،" سمٿ شامل ڪيو. "تنهنڪري هاڻ ڍورن کي ڌڪڻ بند ڪر.
  
  هوم آفيس جي ايجنٽ حيران ٿي ويو. "منهنجو نالو مور آهي. مان هتي ليڊ فيلڊ ايجنٽ آهيان. سڀ عقل مون مان گذري ويندا. اسان هڪ نئين ٽاسڪ فورس ٺاهي رهيا آهيون سرگرمين کي گڏ ڪرڻ ۽ ورهائڻ لاءِ. اسان وٽ هڪ مرڪز آهي ۽ هاڻي اسان شاخون منظم ڪري رهيا آهيون. هر ايجنٽ ۽ پوليس آفيسر- دستياب هجي يا نه- هن خطري جي خلاف ڪم ڪري رهيو آهي، ۽ اسان ناڪامي جي نتيجن کي مڪمل طور تي سمجهون ٿا. اهو نه ٿو ٿي سگهي..." هو ٿورو ٿڪجي ويو، دٻاءُ ڏيکاري ٿو جيڪو عام طور تي اڻ ٻڌو هوندو. "هتي ائين ٿيڻ جي اجازت نٿي ڏئي سگهجي.
  
  "زمين تي باس ڪير آهي؟" هيڊن پڇيو. "ڪير هتي فيصلا ڪري ٿو جتي اهو واقعي اهم آهي؟
  
  مور ٿچڪندو رهيو ۽ هن جي ٿلهي کي ڇڪيو. "چڱو، اسان کي خبر آهي. وطن. ڪائونٽر ٽيررازم يونٽ ۽ ٿريٽ مينيجمينٽ يونٽ جي تعاون سان.
  
  "۽ "اسان" مان توهان جو مطلب آهي توهان ۽ مان؟
  
  "منهنجو خيال آهي ته اهو تبديل ٿي سگهي ٿو جيئن صورتحال جي تقاضا آهي ،" مور تسليم ڪيو.
  
  هيڊن مطمئن نظر آيو. "پڪ ڪريو ته توهان جي سيل فون جي بيٽري چارج ڪئي وئي آهي."
  
  مور گروپ جي چوڌاري ائين ڏٺو ڄڻ هن انهن جي تڪڙي محسوس ڪئي ۽ ان کي پسند ڪيو. "جيئن توهان کي خبر آهي، اسان وٽ هڪ مختصر ونڊو آهي. انهن بدمعاشن کي اهو سمجهڻ ۾ گهڻو وقت نه لڳندو ته رامسس اهو حڪم ڏيڻ وارو نه هو. تنهن ڪري، پهرين شيون پهرين. اسان هڪ دهشتگرد سيل کي ڪيئن ڳولي سگهون ٿا؟
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "۽ مارچ. ڇا مارچ کي ترجيح نه هئڻ گهرجي جيڪڏهن هو بم کڻي رهيو آهي؟
  
  "انٽيليجنس رپورٽون آهن ته مارچ مقامي سيلن سان متحد ٿيندو. اسان کي خبر ناهي ته اتي ڪيترا هوندا. تنهن ڪري اسان يقيناً ٻنهي تي ڌيان ڏنو.
  
  ڊريڪ مارش ۽ ويب جي وچ ۾ ٿيل گفتگو جي بيو جي اڪائونٽ کي ياد ڪيو. ان وقت هن کي اهو محسوس ٿيو ته اهو ٿلهو فرينچ ماڻهو جنهن سان هنن پهريون ڀيرو ملاقات ڪئي هئي جڏهن ته آخري ماڻهو اسٽينڊنگ ٽورنامينٽ ۾ مجبور ڪيو ويو هو، ۽ ان وقت کان وٺي ڪافي ڀيرا وڙهندا هئا، جڏهن اها اهميت هئي، خير جي روشني چمڪيو. ستارن وانگر چمڪيو. هن کي واقعي ڇوڪر کي ڪجهه اضافي سانس وٺڻ جو ڪمرو ڏيڻ گهرجي.
  
  ڪڏھن ڪڏھن پنن سان...
  
  مور وري ڳالهايو. "هڪ گہرا سيل يا ان کان سواءِ سليپر سيل کي ڳولڻ جا ڪيترائي طريقا آهن. اسان جوابدارن کي تنگ ڪري رهيا آهيون. اسان ٻين سڃاتل سيلن سان رابطن کي ڳولي رهيا آهيون جيڪي اڳ ۾ ئي نگراني هيٺ آهن. عبادت جي ٻرندڙ جڳهن کي ڏسو جتي مشهور جهادين پنهنجو زهر اڇيندا آهن. اسان انهن ماڻهن کي ڏسندا آهيون جن تازو پاڻ کي رسمن ڏانهن وقف ڪري ڇڏيو آهي - جيڪي اوچتو مذهب ۾ دلچسپي وٺندا آهن، سماج کان پري ٿي ويندا آهن، يا عورتن جي لباس بابت ڳالهائيندا آهن. NSA لکين سيل فونن مان گڏ ڪيل ميٽا ڊيٽا کي ٻڌي رهيو آهي ۽ ان جو جائزو وٺي رهيو آهي. پر ان کان به وڌيڪ اثرائتو مرد ۽ عورتون آهن جيڪي هفتي جي هر ڏينهن ان کي خطرو ڪن ٿا- جن کي اسان آبادي ۾ داخل ڪيو آهي جتان نوان جهادي باقاعده طور تي ڀرتي ڪيا ويندا آهن.
  
  "هيٺ ڍڪيل". سمٿ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هي سٺو آهي".
  
  "هي سچ آهي. هن موقعي تي، اسان جي ڄاڻ Iggy Pop جي باربي کان وڌيڪ پتلي آهي. اسان هر سيل ۾ ماڻهن جي تعداد جي تصديق ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيون. سيل جي ماپ. ضلعا. موقعا ۽ تياري. اسان سڀ تازو فون رڪارڊ جو جائزو وٺي رهيا آهيون. ڇا توهان سوچيو ٿا ته رامسس ڳالهائيندو؟
  
  هيڊن ڪم تي وڃڻ جو انتظار نه ڪري سگهيو. "اسان ان کي هڪ سٺي ڪوشش ڏينداسين."
  
  "خطرو اچڻ وارو آهي،" ڪنيماڪا چيو. "اچو ته ٽيمون تفويض ڪريون ۽ هتان کان ٻاهر نڪري وڃون.
  
  "ها، ها، اهو سٺو آهي،" مور وضاحت ڪئي. "پر ڪيڏانهن ويندين؟ نيويارڪ تمام وڏو شهر آهي. توهان ڀڄڻ سان ڪجهه به حاصل نه ڪندا جيڪڏهن توهان وٽ وڃڻ لاءِ ڪٿي به ناهي. اسان کي خبر ناهي ته بم حقيقي آهي. ڪيترائي ماڻهو بم ٺاهي سگهن ٿا... پنهنجي ساڄي پاسي ڏسو.
  
  ايليسيا پنهنجي سيٽ تي ويٺي. "مان ان جي تصديق ڪري سگهان ٿو."
  
  "گاڏيون اسٽينڊ بائي تي آهن،" مور چيو. "خاص قوتن جون گاڏيون. هيلي ڪاپٽر. تيز ڪارون بغير نشانن جي. ان تي يقين رکو يا نه، اسان وٽ ان لاءِ منصوبا آهن، رستن کي صاف ڪرڻ جا طريقا. آفيسرن ۽ سندن خاندانن کي اڳ ۾ ئي ڪڍيو پيو وڃي. اسان کي صرف هڪ شروعاتي نقطي جي ضرورت آهي.
  
  هيڊن پنهنجي ٽيم ڏانهن موٽيو. "تنهنڪري، اچو ته جلدي گروپن کي ورهايون ۽ رامسس ڏانهن وڃو. جيئن ته هن شخص چيو، اسان جي ونڊو ننڍڙي آهي، ۽ اهو اڳ ۾ ئي بند آهي.
  
  
  باب چار
  
  
  جولين مارش موٽل کي تازگي محسوس ڪندي ڇڏي ڏنو، جيتوڻيڪ پرجوش، پر ٿورو اداس پڻ. هن سٺو لباس پهريل هو: نيري جينز، جنهن جو هڪ ٽنگ ٻيءَ کان ٿورو اونڌو هو، قميص جا ڪيترائي پرت ۽ هڪ ٽوپي هن جي مٿي جي هڪ پاسي ڌڪيل هئي. نظارو سٺو هو ۽ هن سوچيو ته هو زو کان اڳتي نڪري ويو آهي. عورت ننڍڙي غسل خاني مان نڪرندي، ٿوري ويران نظر اچي رهي هئي، هن جا وار اڌ ڪنگيل ۽ اڌ لپ اسٽڪ لڳل هئا. صرف ڪيترن ئي منٽن جي تشخيص کان پوء، مارش محسوس ڪيو ته هوء عمدي طور تي هن جي نقل ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي.
  
  يا کيس خراج تحسين پيش ڪجي؟
  
  شايد اهو بعد ۾ هو، پر اهو واقعي مارش کي ڪنڊ مٿان ڌڪايو. آخري شيء جيڪو هو چاهيندو هو پنهنجي عورت جي نسخي لاء هو پنهنجي منفرد انداز کي محدود ڪرڻ لاء. آهستي آهستي، هن بستري تان پٺيءَ کي کنيو، مادي کي ڇڪيندي ۽ اندر جي جاندار جانور جو نقشو محسوس ڪرڻ لڳو.
  
  منهنجو.
  
  صبح سٺي، تازي، روشن ۽ خوش هئي. مارش انتظار ڪندو رهيو جيستائين هڪ پنجن سيٽن واري ڪار مٿي کڄي ۽ ٻه ماڻهو ٻاهر نڪري آيا. ٻئي ڳاڙهي رنگ جا هئا ۽ ڏاڙهيون ڳريون هيون. مارچ آخري سفر لاء آخري پاسورڊ ڳالهايو ۽ انهن کي پوئين دروازو کولڻ جي اجازت ڏني. زوئي جيئن ئي اندر چڙھيو ته ظاهر ٿيو.
  
  "انتظار". مردن مان ھڪڙي بندوق ڪڍي ڇڏي جيئن عورت ويجھي آئي. "اتي صرف هڪ هجڻ گهرجي."
  
  مارچ جو خيال هو ته هو راضي ٿي ويو، پر هن جي ٻئي پاسي هن عورت کي اڃا به بهتر ڄاڻڻ چاهي ٿي. "هوءَ دير سان اضافو آهي. هوءَ ٺيڪ آهي".
  
  بندوق سان هٿ اڃا به هٻڪيو.
  
  "ٻڌو، مان ٽن ڏينهن کان رابطي ۾ نه آهيان، شايد چار. مارش کي بلڪل ياد نه پئي آيو. "منصوبا تبديل ٿي ويا. مون توهان کي پاسورڊ ڏنو آهي، هاڻي منهنجي ڳالهه ٻڌ. هوءَ ٺيڪ آهي. اڃا به مفيد."
  
  "تمام سٺو". ڪو به ماڻهو قائل نظر نه آيو.
  
  ڪار تيزيءَ سان روانو ٿي، پوئين ٽائرن جي هيٺان مٽيءَ جو هڪ ٿلهو ڪڍي، شهر ڏانهن رخ ڪيو. مارچ پوئتي هٽي ويو جيئن آسماني عمارتون اڃا به وڏيون ٿي ويون ۽ ٽرئفڪ تيز ٿي وئي. ڪار جي چوڌاري چمڪندڙ، عڪاسي ڪندڙ سطحون، ڪجهه هنڌن تي انڌا ٿي ويا آهن جيئن اهي مصنوعي روشني ڏانهن رخ ڪن ٿا. ميڙ ڀريل فوٽ پاٿ ۽ عمارتون معلومات سان چمڪي رهيون آهن. پوليس جون گاڏيون روڊن رستن تان گذرنديون رهيون. مارش کي پوليس جي توجه جي وڌڻ جا ڪي به نشان نظر نه آيا، پر ان وقت هو ڪار جي ڇت کان مٿي نه ڏسي سگهيو. هن اهو ذڪر ڊرائيور سان ڪيو.
  
  "سڀ ڪجهه عام لڳي ٿو،" ماڻهو جواب ڏنو. "پر رفتار اڃا به اهم آهي. جيڪڏهن اسان تمام گهڻو سست هلون ته سڀ ڪجهه ٽٽي پوندو.
  
  "رامس؟" مارش پڇيو.
  
  "اسان هن جي ڪلام جو انتظار ڪري رهيا آهيون."
  
  مارچ ڪاوڙجي ويو، جواب ۾ ڪجهه تعزيت محسوس ڪندي. اهو منصوبو مڪمل طور تي سندس هو، ۽ رامسس جي منن کي سندس دھن تي ناچ ڪرڻ گهرجي. هڪ دفعو اهي جڳهه تي پهچندا هئا مارش چونڊيو ۽ تيار ڪيو هو مهينا اڳ اهي شروع ڪري سگھن ٿا.
  
  "رڊار جي هيٺان رهو،" هن چيو، ڪنٽرول ڪرڻ لاءِ. "۽ رفتار جي حد تحت، صحيح؟ اسان نٿا چاهيون ته روڪيو وڃي".
  
  "اسين نيو يارڪ ۾ آهيون،" ڊرائيور چيو، ۽ پوءِ ٻئي ڄڻا کلڻ لڳا، جيئن هن لال بتي هلائي. مارش انهن کي نظر انداز ڪرڻ جو انتخاب ڪيو.
  
  "پر،" ڊرائيور وري شامل ڪيو. "تنهنجو ٿلهو؟ هي... مواد جي تصديق ٿيڻ جي ضرورت آهي.
  
  "مون کي خبر آهي،" مارش چيو. "توهان سوچيو ٿا ته مون کي اها خبر ناهي؟"
  
  Webb هن تي ڪهڙي قسم جو بندر لوڊ ڪيو؟
  
  شايد وڌندڙ ڇڪتاڻ کي محسوس ڪندي، زوئي هن ڏانهن نهاريو. انهن جي وچ ۾ رڳو هڪ ايٽمي بم هو. هن جو هٿ آهستي آهستي پٺيءَ تان هيٺ لٿو، هڪ وقت ۾ هڪ آڱر، ۽ هيٺ هن جي گود ۾، جنهن ڪري هو لرزڻ لڳو ۽ پوءِ هن ڏانهن ڏسندو رهيو.
  
  "ڇا اهو واقعي مناسب آهي؟"
  
  "مون کي خبر ناهي، جولين. ائين آهي ڇا؟"
  
  مارش مڪمل طور تي پڪ نه هئي، پر اهو ڪافي سٺو محسوس ٿيو ته هن ان کي اڪيلو ڇڏي ڏنو. هن کي هڪ لمحي لاءِ اهو محسوس ٿيو ته شيئرز شيڊ پوپ وانگر ٿوري پرڪشش، طاقتور هئي ۽ بنا ڪنهن شڪ جي هن کي گهربل ڪنهن به نر نموني کي گهرائڻ جي قابل هئي.
  
  مان ڇو؟
  
  ايٽمي بم شايد مدد ڪئي، هن کي خبر هئي. هر ڇوڪري ايٽمي هٿيارن سان هڪ انسان کي پسند ڪيو. طاقت سان ڪرڻ لاءِ ڪجهه... ها، شايد، هن کي اهو خيال پسند آيو ته هو هن کان ٿورو وڌيڪ طاقتور آهي. هن جي نراسائي؟ يقينا، ڇو نه دوزخ؟ هن جي سوچ جي ٽرين ان وقت پٽڙي تان لهي وئي جڏهن اهي روڊ جي ڪناري تي بيٺا هئا، ڊرائيور ان عمارت ڏانهن اشارو ڪندي چيو جنهن کي مارش پنهنجي پوئين دوري تي چونڊيو هو. ٻاهران ڏينهن اڃا به گرم ۽ مڪمل طور تي غير متوقع هو. مارش تصور ڪيو ته حڪومت جي ٿلهي گداگرن کي، مضبوطيءَ سان پنهنجي آليشان چمڙي جي سيٽن تي ويٺي، پنهنجي زندگيءَ جي تيز رفتاري حاصل ڪرڻ بابت.
  
  اهو هاڻي جلدي اچي رهيو آهي. پوءِ جلد ئي مان پاڻ کي پاڻ تي ضابطو آڻڻ جي قابل ٿي ويندس.
  
  هُن زوئي کي هٿ ۾ کنيو ۽ لڳ ڀڳ فٽ پاٿ تي بيهي، پٺيءَ جي ٿلهي کي پنهنجي مڙيل ڪلهي تي ٽنگڻ لڳو. دروازي کي پاس ڪرڻ کان پوءِ ۽ کاٻي طرف هدايتون حاصل ڪرڻ کان پوءِ، چئن ڄڻن جو گروپ لفٽ وٺي چوٿين منزل تي پهتو ۽ پوءِ ٻه بيڊ روم واري وسيع اپارٽمنٽ کي چيڪ ڪيو. تمام سٺو هو. مارچ بالڪوني جا دروازا کوليا ۽ شهر جي هوا جو هڪ ٻيو سانس ورتو.
  
  مان پڻ ٿي سگهي ٿو جڏهن مان اڃا تائين ڪري سگهان ٿو.
  
  بيوقوفيءَ کيس پاڻ تي کلائي ڇڏيو. ائين ڪڏهن به نه ٿيندو. سڀني آمريڪن کي ڪرڻو هو، يقين ڏياريو، ادا ڪيو ۽ پوء هو هڊسن ۾ ايٽمي بم کي تباهه ڪري سگهي ٿو جيئن رٿابندي ڪئي وئي. پوء، نئون منصوبو. نئين زندگي. ۽ هڪ دلچسپ مستقبل.
  
  هن جي ڪلهي جي پويان آواز آيو. "هڪ ماڻهو اسان ڏانهن موڪليو ويو آهي جيڪو توهان جي بيڪ پيڪ جي مواد کي چيڪ ڪري سگهي ٿو. هن کي ڪلاڪ اندر پهچڻ گهرجي.
  
  مارچ ڦرڻ کان سواءِ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "جيئن توقع هئي. تمام سٺو. پر اتي ڪجھ وڌيڪ غور آهن. مون کي ڪنهن جي ضرورت آهي ته جيئن مون کي پئسا منتقل ڪرڻ ۾ مدد ڪري جيئن وائيٽ هائوس ادا ڪندو. مون کي هڪ انتشار پيدا ڪرڻ لاءِ چيس قائم ڪرڻ ۾ مدد جي ضرورت آهي. ۽ اسان کي سڀني سيلن کي چالو ڪرڻ ۽ هن بم کي ڌماڪو ڪرڻو پوندو.
  
  هن جي پٺيان ماڻهوءَ کي جهليو. "اهو سڀ پلاننگ ۾ آهي،" هن چيو. "اسان تيار آهيون. اهي شيون تمام جلد گڏ ٿي وينديون.
  
  مارچ موٽيو ۽ هوٽل جي ڪمري ڏانهن واپس هليو ويو. زوئي شيمپين پيئندي ويٺي، هن جون ٿلهيون ٽنگون مٿي ڪيون ۽ چيز لائونج تي آرام ڪري رهي هئي. "پوءِ هاڻي بس انتظار ڪريون؟ - هن ماڻهوءَ کان پڇيو.
  
  "ڊگهي لاء نه".
  
  مارش زو ڏانهن مرڪيو ۽ هٿ وڌايو. "اسان بيڊ روم ۾ وينداسين.
  
  زال مڙس هر هڪ پٺيءَ مان هڪ پٽي کسي ورتي ۽ پاڻ سان گڏ وڏي بيڊ روم ۾ وٺي ويا. هڪ منٽ اندر اهي ٻئي ننگا ٿي ويا ۽ هڪ ٻئي جي مٿان چادرن جي چوٽيءَ تي ويڙهي رهيا هئا. مارش ثابت ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته هن دفعي هن وٽ ضروري اسٽامنا آهي، پر زوئي ٿورو هوشيار هو. هن جو وسيع، بي عيب چهرو هر قسم جي شين کي هن جي لبيڊو ۾ شامل ڪيو. آخر ۾، اها سٺي ڳالهه هئي ته مارش جلدي ختم ڪيو، ڇاڪاڻ ته جلد ئي بيڊ روم جي دروازي تي دستڪ هئي.
  
  "هي ماڻهو هتي آهي."
  
  اڳ ۾ ئي؟ مارش جلد ئي زوءَ سان ڪپڙا پهريل، ۽ پوءِ اهي ٻئي ڪمري ۾ موٽي آيا، اڃا به لڙڪيل ۽ ٿورا پسي رهيا هئا. مارش نئين آمد سان هٿ ملايو، هن جا ٿلها وار، پيلا رنگ ۽ ڳاڙها ڪپڙا نوٽ ڪيا.
  
  "توهان اڪثر ٻاهر نه نڪرندا آهيو؟"
  
  "اهي مون کي بند ڪري ڇڏيندا آهن."
  
  "ها، ڪا ڳالهه ناهي. ڇا تون هتي منهنجو بم چيڪ ڪرڻ لاءِ آهين؟"
  
  "ها، صاحب، مون ڪيو."
  
  مارش پنهنجي پٺيءَ کي شيشي جي هيٺئين ٽيبل تي رکيو، جيڪا وڏي ڪمري جي وچ تي هئي. زو اُتان هليو ويو، هن جو ڌيان ڇڪائيندي، هن کي ڪجهه لمحن اڳ واري پنهنجي ننگي شڪل ياد آئي. هُن مُنهن ڦيرائي، نئين آيل ماڻهوءَ ڏانهن ڏٺو.
  
  "تنهنجو نالو ڇا آهي، ماڻهو؟
  
  "آدم، صاحب."
  
  "چڱو، آدم، توکي خبر آهي ته اهو ڇا آهي ۽ اهو ڇا ڪري سگهي ٿو. ڇا تون پريشان آهين؟"
  
  "نه، هن وقت نه."
  
  "تڪرار؟"
  
  "مان ايئن نٿو سوچيان".
  
  "تون پريشان آهين؟ زمانو؟ ٿي سگهي ٿو ته هو گهڻو ٿڪل هجي؟"
  
  آدم پنهنجو ڪنڌ ڌوڻي، پٺاڻ ڏانهن ڏسندو رهيو.
  
  "جيڪڏهن اهو معاملو آهي، مون کي پڪ آهي ته زوئي توهان جي مدد ڪري سگهي ٿي." هن اڌ مذاق ڪندي چيو.
  
  پاٿارين مسڪراهٽ سان منهن ڦيرائي ڇڏيو. "خوش رهه".
  
  مارش چمڪ ڪئي، جيئن آدم کي، پر ان کان اڳ جو نوجوان پنهنجو خيال بدلائي، سندن ڏاڙهي وارو ڊرائيور ڳالهايو. "جلدي ڪر،" هن چيو. "اسان کي ان لاءِ تيار رهڻ گهرجي..." هو اڳتي هليو ويو.
  
  مارچ ڪنڌ لوڏيو. "ٺيڪ آهي، توهان جي پيرن کي هڻڻ شروع ڪرڻ جي ضرورت ناهي. اچو ته هيٺ وڃون ۽ گندگي." هن آدم ڏانهن رخ ڪيو. "منهنجو مطلب آهي، بم سان."
  
  نوجوان پٺيءَ ڏانهن ڏٺو، حيران ٿي، پوءِ ان کي ائين موڙيو ته بڪڪاٽ هن جي سامهون هئا. هن آهستي آهستي انهن کي بند ڪيو ۽ لڪ کوليو. اندر اصل ڊوائيس رکي، وڌيڪ پائيدار ۽ مجموعي طور تي اعلي پس منظر جي چوڌاري.
  
  "ٺيڪ آهي،" آدم چيو. "تنهنڪري اسان سڀ ڄاڻون ٿا MASINT بابت، هڪ ماپ ۽ دستخط انٽيليجنس پروٽوڪول جيڪو تابڪاري جي نشانين ۽ ايٽمي هٿيارن سان لاڳاپيل ٻين جسماني واقعن لاء اسڪين ڪري ٿو. هي ڊوائيس، ۽ گهٽ ۾ گهٽ هڪ ٻيو ساڳيو جيڪو مون کي خبر آهي، هن فيلڊ جي هيٺان پرچي ڪرڻ لاء ٺهيل هئا. هن وقت دنيا ۾ ڪيترائي ايٽمي ڊوائيس ڳولڻ ۽ مانيٽرنگ سسٽم موجود آهن، پر اهي سڀئي ترقي يافته نه آهن، ۽ اهي سڀئي مڪمل طور تي عملي وارا نه آهن. هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "مهذب ملڪن ۾ تازيون ناڪاميون ڏسو. ڇا ڪو به واقعي هڪ طئي ٿيل فرد يا بند ٿيل سيل کي اڪيلو ڪم ڪرڻ کان روڪي سگهي ٿو؟ بلڪل نه. اهو صرف هڪ خرابي يا اندروني ڪم وٺندو آهي. هن مسڪرايو. "هڪ ناخوش ملازم يا اڃا مري چڪو آهي. گهڻو ڪري ان کي پئسو يا فائدو جي ضرورت آهي. اهي بين الاقوامي دهشتگردي جي بهترين ڪرنسي آهن.
  
  مارش نوجوان جي ڪهاڻي ٻڌي، حيران ٿي ويو ته ڇا هڪ يا ٻه وڌيڪ احتياطي تدابير اختيار ڪيون ويون آهن جيئن هن رامسس ۽ ويب کي پنهنجي رستي جي وضاحت ڪئي. اهو انهن جي پنهنجي مفاد ۾ هوندو. هن کي ڪڏهن به خبر نه هوندي، ۽ سچ پڇو، هن کي پرواه نه هئي. هاڻي هو هتي ئي هو ۽ جهنم جو دروازو کولڻ وارو هو.
  
  "اهو بنيادي طور تي آهي جنهن کي اسين "ڊٽي بم" چوندا آهيون،" آدم چيو. "اصطلاح هميشه موجود آهي، پر اڃا تائين لاڳو آهي. مون وٽ هڪ الفا اسڪينٽيليٽر، هڪ آلودگي جو پتو لڳائڻ وارو، ۽ ڪجهه ٻيون شيون آهن. پر بنيادي طور تي،" آدم پنهنجي کيسي مان اسڪرو ڊرايور ڪڍي، "مون وٽ اهو آهي.
  
  هن جلدي مضبوط پيڪنگنگ کي هٽائي ڇڏيو ۽ ويلڪرو اسٽريپس کي اڻڄاتل ڪري ڇڏيو جيڪي ننڍڙي ڊسپلي ۽ ميني ڪيبورڊ کي ظاهر ڪن ٿا. پينل کي چار پيچرن جي جاء تي رکيو ويو، جيڪو آدم جلدي هٽايو. جڏهن ڌاتو پينل مفت ۾ آيو، تارن جو هڪ سلسلو ان جي پويان اڻڄاتل آهي، نئين دريافت ڪيل ڊوائيس جي دل ڏانهن.
  
  مارچ هن جي سانس کي روڪي ڇڏيو.
  
  آدم پهريون ڀيرو مسڪرايو. "پريشان نه ٿي. هن شيءِ ۾ ڪيترائي فيوز آهن ۽ اڃا تائين هٿياربند نه آهن. هتي ڪو به اهو شروع نه ڪندو.
  
  مارچ ٿورو خالي محسوس ٿيو.
  
  آدم ان جي اندر جي ميکانيزم ۽ تفصيل تي غور ڪيو، اهو سڀ ڪجهه اندر کڻي ويو. ٿوري دير کان پوءِ هن پنهنجي ڀرسان ليپ ٽاپ جي اسڪرين چيڪ ڪئي. "اها لڪي رهي آهي،" هن تسليم ڪيو. "پر اهو ايترو خراب ناهي."
  
  مارچ بي آراميءَ سان بيٺو هو. "ڪيترو خراب آهي؟"
  
  "مان توکي نصيحت ڪندس ته ڪڏهن به اولاد نه ڪر،" آدم جذبات کان سواءِ چيو. "جيڪڏهن تون اڃا ڪري سگهين ٿو. ۽ پنهنجي زندگيءَ جا ايندڙ ڪجهه سال لطف اندوز ٿيو.
  
  مارش ڪنڌ لوڏيندي زوئي ڏانهن ڏٺو. ڪنهن به صورت ۾، هن ڪڏهن به اميد نه ڪئي هئي ته هو پنهنجي خود غرض پيءُ يا پنهنجي مغرور ڀائرن کان اڳتي.
  
  "هاڻي مان ان جي بهتر حفاظت ڪري سگهان ٿو،" آدم چيو، سوٽ ڪيس مان پيڪيج ڪڍي هن سان گڏ کڻي آيو هو. "جيئن مان هن نوعيت جي ڪنهن به ڊوائيس سان ڪندس."
  
  مارچ هڪ لمحي لاءِ ڏٺو ۽ پوءِ محسوس ٿيو ته اهي تقريباً ختم ٿي ويا آهن. هن پنهنجي ڊرائيور جي مئل اکين سان ملاقات ڪئي. "اهي ڪيمرا جن جي رامسز ڳالهه ڪئي هئي. ڇا اهي تيار آهن؟ تعاقب شروع ٿيڻ وارو آهي ۽ مان ڪا دير نه ٿو چاهيان".
  
  جواب ۾ هڪ سڪل مسڪراهٽ ڦڙڪي. "۽ ائين ئي ڪريون ٿا. سڀئي پنج سيلز هاڻي فعال آهن، جن ۾ ٻه سليپر سيلز شامل آهن جيڪي آمريڪن کان واقف نه هوندا. ماڻهوءَ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "صبح جا 6:45 ٿي ويا آهن، سڀ ڪجهه ستين تائين تيار ٿي ويندو.
  
  "شاندار". مارش محسوس ڪيو ته هن جي لبيا ٻيهر اڀري ۽ سوچيو ته هو شايد هن حقيقت جو فائدو وٺي سگهي ٿو جڏهن هو اڃا تائين ڪري سگهي ٿو. زوئي کي ڄاڻڻ، جيئن هن تازو ڪيو هو، اهي جلدي ختم ٿي وڃن ها. "۽ پئسي جي منتقلي لاء پروٽوڪول؟"
  
  "آدم هڪ پروگرام کي مڪمل ڪرڻ تي ڌيان ڏيندو جيڪو اسان جي جڳهه کي پوري دنيا ۾ لامحدود لوپ ۾ نشر ڪندو. اهي ڪڏهن به ٽرانزيڪشن کي ٽريڪ نه ڪندا.
  
  مارچ آدم جي چهري تي حيرانگي محسوس نه ڪئي.
  
  هن جو گهڻو ڌيان زو تي هو، ۽ هوءَ هن تي. هن وڌيڪ پنج منٽ کنيا ته آدم کي بم سيٽ ڪيو ويو ۽ هدايتون ٻڌو ته ڪيئن لات واري شيءِ کي غير مسلح ڪيو وڃي، پوءِ پڪ ڪيو ته ماڻهو عمل ۾ ڊوائيس جون مناسب تصويرون ورتيون. تصويرن وائيٽ هائوس کي ڊوائيس جي صداقت جو قائل ڪرڻ ۽ هڪ تعاقب قائم ڪرڻ ۾ اهم ڪردار ادا ڪيو جيڪو هڪ خلفشار پيدا ڪري ۽ هن جي خلاف تيار ڪيل قوتن کي ورهائي. خوش ٿيو، آخرڪار آدم ڏانهن موٽيو.
  
  "پيلو. ڇا هي غير هٿياربند تار آهي؟
  
  "ام، ها سائين، اهو آهي".
  
  مارش ڊرائيور ڏانهن سنجيدگيءَ سان مسڪرايو. "پوءِ اسان تيار آهيون؟
  
  "اسان تيار آهيون".
  
  "پوءِ ڇڏي ڏي."
  
  مارش ٻاهر نڪري ويو ۽ زو کي بيڊ روم ۾ وٺي ويو، هن جي جينس ۽ پينٽيءَ کي ڇڪي هن جي وڃڻ تي ۽ هڪ چڪر کي دٻائڻ جي ڪوشش ڪئي. جذبي ۽ جوش جي ٻوڏ هن کي تقريباً اونڌو ڪري ڇڏيو جڏهن هن محسوس ڪيو ته سندس طاقت ۽ اهميت جا سمورا خواب سچا ٿيڻ وارا هئا. جيڪڏهن رڳو هن جو خاندان هن کي ڏسي سگهي ها.
  
  
  باب پنجون
  
  
  جيئن ڊريڪ سڌو ٿي ويو، ان جو پورو وزن کيس ماريو ويو. تڪڙي هن جي رڳن ۾ داخل ٿي، هن جي اعصاب جي پڇاڙين کي ڇڪيندي، ۽ هن جي ٽيم جي ساٿين تي هڪ نظر هن کي ٻڌايو ته اهي ساڳيو ئي محسوس ڪن ٿا- ڪنزي پڻ. هن واقعي سوچيو ته موساد جو اڳوڻو نمائندو هن کي اڳ ۾ ئي منتقل ڪري چڪو هو، پر پوءِ سچ پچ سپاهين جي وچ ۾ لاڳاپن جي ڪري، هن کي هن کان پڇڻ جي به ضرورت نه هئي ته هن ائين ڇو نه ڪيو. اهي ئي معصوم جن لاءِ هوءَ وڙهندي هئي، اهي ئي شهري داءَ تي لڳل هئا. اڌ دل وارو ڪو به اهڙو ٿيڻ نه ڏيندو، ۽ ڊريڪ کي شڪ هو ته ڪينسيءَ لاءِ اڌ دل کان به گهڻو ڪجهه ٿي سگهي ٿو، چاهي اهو ڪيترو به ڳجهو هجي.
  
  ڀت جي گھڙي ست پنجتاليهه ڏيکاريا، ۽ سڄي ٽيم هلڻ تي هئي. پوليس اسٽيشن تي هڪ خوفناڪ، افراتفري وارو امن راڄ ڪيو؛ پوليس انچارج هئي، پر واضح طور تي ڪناري تي. خبرون ٽيليويزن جي اسڪرينن تي چمڪي رهيون هيون، پر انهن مان ڪنهن جو به واسطو نه هو. مور گھمندو ۽ ھلندو، ڳجھي ايجنٽن، نگراني ٽيمن يا ڊرائيونگ ڪارن جي خبرن جي انتظار ۾. هيڊن باقي ٽيم سان گڏ پڪڙيو.
  
  "مان ۽ مان رامسس سان ڊيل ڪنداسين. اسان کي ٻه وڌيڪ گروپن جي ضرورت آهي، هڪ ايٽمي ڌماڪي بابت معلومات جو جائزو وٺڻ لاء جيئن اهو ٿئي ٿو، ۽ ٻيو انهن سيلن کي ڳولڻ لاء. خاموش رهو، پر قيد نه ڪريو. اڄ، منهنجا دوست، چوڌاري بيوقوف ڪرڻ جو ڏينهن ناهي. حاصل ڪريو جيڪو توهان کي گهربل آهي ۽ حاصل ڪريو ان کي تيز ۽ سخت. ڪوڙ ڳالهائڻ اسان کي تمام مهانگو پئجي سگهي ٿو.
  
  مور پڪڙي ورتو ته هوءَ ڇا چئي رهي هئي ۽ پوئتي ڏسڻ لڳو. "اڄ،" هن چيو، "ڪو به رحم نه ٿيندو.
  
  ڊاهل ڪاوڙ مان ڪنڌ لوڏيندي، پنھنجن گوڏن کي ائين ڀڃي ڄڻ ڪنھن ماڻھوءَ جي کوپڙي کي ڀڃي. ڊريڪ آرام ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. جيتوڻيڪ ايليسيا پنجري ۾ بند پينٿر وانگر چوڌاري گھمندي.
  
  پوءِ صبح جو 8 وڳي جنون شروع ٿيو.
  
  ڪالون اچڻ لڳيون، وقفي وقفي سان فون بار بار وڄڻ لڳا، انهن جو شور ننڍي ڪمري ۾ ڀرجي ويو. مور مؤثر طريقي سان انهن کي هڪ هڪ ڪري ڇڏيو، ۽ ٻه مددگار مدد لاء ڊوڙندا آيا. جيتوڻيڪ ڪنيماڪا به چيلنج قبول ڪيو، جيتوڻيڪ هو جنهن ٽيبل تي ويٺو هو، سو خاص خوش نظر نه آيو.
  
  مور معلومات کي روشني جي رفتار سان ڀيٽيو. "اسان حد تي آهيون،" هن چيو. "سڀ ٽيمون تيار آهن. ڳجهي ايجنٽن ڳجهي ملاقاتن ۽ چٽن بابت تازيون ڳالهيون ٻڌايون. مشهور مسجدن جي چوڌاري حرڪتون تيز ٿي ويون. جيتوڻيڪ اسان کي خبر ناهي ته ڇا ٿي رهيو آهي، اسان پريشان ٿينداسين. نون چهرن کي سندن معمولي رهائش ۾ ڏٺو ويو، سڀ پرعزم ۽ تيز رفتاري سان، مقصد سان. اسان جي سڃاتل سيلن مان، ٻه راڊار کان غائب ٿي ويا. مور پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اهو ائين آهي ته اسان اڳ ۾ ئي هن سان معاملو نه ڪيو آهي. پر اسان وٽ اشارا آهن. ھڪڙي ٽيم کي ڊاک ڏانھن وڃڻ گھرجي - ھڪڙو ڄاتل سيلز اتان ھلندو آھي.
  
  "هي اسان آهيون،" دال رڙ ڪئي. "اُٿ اُٿ، اي بدمعاش.
  
  "پنهنجي لاء ڳالهايو." ڪيني هن ڏانهن نهاريو. "ها، ۽ مان توهان سان گڏ آهيان."
  
  "او، ڇا توهان کي اهو ڪرڻو آهي؟"
  
  "حاصل ڪرڻ لاء سخت راند بند ڪريو."
  
  ڊريڪ ٽيمن جو اڀياس ڪيو، جن کي دلچسپ انداز ۾ جوڙي ۾ ورهايو ويو. Dahl ۽ Kenzie ڪامريڊ هئا - لارين، سمٿ ۽ يوگي. هن اليڪيا، مئي ۽ بو سان گڏ رهڻ ختم ڪيو. اهو ڪجهه لاء هڪ ترڪيب هو؛ اها پڪ هئي.
  
  "چڱو لک، دوست،" ڊرڪ چيو.
  
  ڊهل ڪجهه چوڻ لاءِ جيئن ئي مور پنهنجو هٿ وڌايو. "ترس!" هن رسيور کي هڪ سيڪنڊ لاءِ پنهنجي هٿ سان ڍڪيو. "اهو صرف اسان جي هاٽ لائن تي درست ڪيو ويو آهي."
  
  سڀ مٿو ڦري ويا. مور هڪ ٻي ڪال قبول ڪئي ۽ هاڻي پهچي ويو، اسپيڪر فون جي بٽڻ لاء محسوس ڪيو.
  
  "تون اندر آهين،" مور چيو.
  
  ڪمري ۾ هڪ ٻرندڙ ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويا، لفظ ايتري تيزيءَ سان نڪرندا هئا، ڄڻ ڊريڪ جون ٽنگون پيڇو ڪرڻ چاهين. "هي جولين مارش آهي، ۽ مون کي خبر آهي ته توهان تقريبا سڀ ڪجهه ڄاڻو ٿا. مان ڄاڻيان ٿو. سوال اهو آهي ته، توهان ان کي ڪيئن راند ڪرڻ چاهيندا؟
  
  هيڊن ان وقت سنڀاليو جڏهن مور جاري رکڻ لاءِ هٿ لڙڪايو. "بيوقوف ٿيڻ بند ڪر، مارش. اهو ڪٿي آهي؟"
  
  "خير، اهو هڪ ڌماڪيدار سوال آهي، آهي نه؟ مان توکي ٻڌايان ٿو، منهنجا پيارا، اهو هتي آهي. NYC ۾."
  
  ڊريڪ سانس وٺڻ جي جرئت نه ڪئي ڇاڪاڻ ته انهن جي بدترين خوفن جي تصديق ٿي چڪي هئي.
  
  "پوءِ ٻيو سوال اهو آهي ته مان اڳتي ڇا ٿو چاهيان؟ مارچ ڪافي دير تائين روڪيو ويو.
  
  "ڪم تي وڃ، گدا،" سمٿ رڙ ڪري چيو.
  
  اليسيا ڪاوڙجي وئي. "اچو ته هن بيوقوف جي مخالفت نه ڪريون.
  
  مارچ کلڻ لڳو. "اچو نه، واقعي. تنهن ڪري، ايٽمي بم لوڊ ٿيل آهي، سڀئي ڪوڊ احتياط سان داخل ڪيا ويا آهن. جيئن چوندا آھن، گھڙي ٽِڪندي آھي. ھاڻي توھان کي اھو ڪرڻو آھي ته پڪ ڪريو ته اھو حقيقي آھي ۽ توھان کي بينڪ اڪائونٽ نمبر مهيا ڪريو. مان صحيح آهيان؟"
  
  "ها،" هيڊن سادگيءَ سان چيو.
  
  "ڇا توکي ثبوت جي ضرورت آهي؟ ان لاءِ توکي محنت ڪرڻي پوندي".
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو. "توهان جو ڇا مطلب آهي؟"
  
  "منهنجو مطلب آهي تعاقب جاري آهي.
  
  "ڇا توهان ڪنهن به وقت جلدي پوائنٽ حاصل ڪرڻ وارا آهيو؟" هيڊن پڇيو.
  
  "ها، اسان اتي پهچنداسين. پهرين، توهان کي ننڍڙا ڪم ڪندڙ چيتن کي توهان جي ڪم ڪرڻ جي ضرورت آهي. جيڪڏهن مان توهان هجان ها، مان وڃان ها. ڇا توهان ڏسندا آهيو ... توهان ڏسو ٿا ته مون کي هي نظم ڪيئن آيو؟ مان اهو سڀ ڪجهه ڳائڻ وارو هو، توهان کي خبر آهي، پر آخر ۾ ... خير، مون محسوس ڪيو ته مون کي پرواه ناهي."
  
  ڊريڪ مايوسيءَ ۾ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "لعنت، ساٿي. صحيح انگريزي ڳالهايو".
  
  "پهرين اشارو اڳ ۾ ئي راند ۾ آهي. تصديق فارم. توهان وٽ ايڊيسن هوٽل، ڪمرو 201 ۾ وڃڻ لاءِ ويهه منٽ آهن. پوءِ اتي چار وڌيڪ اشارا ملندا، جن مان ڪجهه تصديق ۽ ڪجهه ضرورتن بابت آهن. هاڻي تون سمجهين ٿو مون کي؟"
  
  مئي پهرين موٽي آيو. "جنون".
  
  "خير، مان ٻن ذهنن جو ماڻهو آهيان. هڪ ضرورت کان، هڪ ضرورت کان. شايد جنون جون چمڪون سندن چوراهن تي اڏامنديون آهن".
  
  "ويهه منٽ؟ ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "ڇا اسان اهو به ڪري سگهون ٿا؟
  
  "توهان دير سان هر منٽ لاء، مون رامسس جي سيلن مان هڪ کي حڪم ڏنو ته ٻن شهرين کي مارڻ لاء."
  
  ٻيهر ، جهٽڪو ، خوف ، وڌندڙ ڇڪتاڻ. ڊريڪ پنهنجون مُٺيون پڪڙيو جيئن ايڊينالائن گلاب ٿي.
  
  "ويهه منٽ،" مارش ورجايو. "هاڻي کان..."
  
  ڊريڪ دروازي کان ٻاهر ڀڄي ويو.
  
  
  **
  
  
  هيڊن ڏاڪڻين کان هيٺ ڀڄي ويو ۽ عمارت جي بيسمينٽ ۾، ڪنيماڪا هن جي پٺيءَ تي. ڪاوڙ هن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي شيطان جي پرن وانگر ماريو. ڪاوڙ هن جي پيرن کي تيز ڪري ڇڏيو ۽ تقريبن هن جي سفر جو سبب بڻيو. هن جو هوائي پارٽنر رڙ ڪري، ڦاسي پيو ۽ لڳ ڀڳ بغير ڪنهن روڪ جي اٿي بيٺو. هوءَ پنهنجن ساٿين بابت سوچيندي، خوفناڪ خطري ۾، شهر جي مختلف حصن ڏانهن پکڙجي وئي، ان خيال کان سواءِ ته ڪهڙي اميد رکي، پاڻ کي بغير ڪنهن سوال جي قطار ۾ بيهاريو. هوءَ اتي جي سڀني شهرين بابت سوچيو ۽ ڇا وائيٽ هائوس هن وقت سوچي رهيو آهي. اهو سٺو هو ته پروٽوڪول، منصوبا ۽ قابل عمل فارمولا هئا، پر جڏهن حقيقي، ڪم ڪندڙ دنيا انتهائي خطري جو نشانو بڻجي وئي - سڀ شرط بند ٿي ويا. ڏاڪڻين جي پيرن ۾ هوءَ ڊوڙندي اچي لنگهه ۾ آئي ۽ ڊوڙڻ لڳي. دروازا ٻنهي طرفن کان چمڪي رهيا هئا، انهن مان گهڻا اڻ روشن هئا. پري جي آخر ۾، بارن جي هڪ قطار جلدي هن لاءِ هڪ طرف ڇڪي وئي.
  
  هيڊن پنهنجو هٿ وڌايو. "بندوق".
  
  گارڊ ٽهڪ ڏنو، پر پوءِ فرمانبرداري ڪيائين، مٿي کان آيل حڪم هن جي ڪنن تائين پهتو.
  
  هيڊن هٿيار کڻي ورتو، چيڪ ڪيو ته اهو لوڊ ڪيو ويو ۽ حفاظت بند هئي، ۽ ننڍڙي ڪمري ۾ دفن ڪيو.
  
  "رامس!" - هوءَ رڙ ڪئي. "تو هي ڇا ڪيو آهي؟
  
  
  باب ڇهين
  
  
  ڊريڪ ايلسيا، مئي ۽ بيو سان گڏ عمارت مان ٻاهر ڀڄي ويو. انهن مان چار ته اڳي ئي پگهر ۾ ٻڏي ويا هئا. ھر ڇيڙي مان عزم پيدا ٿيو. بو پنهنجي کيسي مان هڪ جديد GPS نيويگيٽر ڪڍيو ۽ ايڊيسن جي جڳهه کي نشانو بڻايو.
  
  "ٽائمز اسڪوائر ايريا،" هن رستي جو مطالعو ڪندي چيو. "اچو ته ٽيون پار ڪري ليڪسنگٽن ايونيو پار ڪريون. والڊورف ايسٽوريا ڏانھن وڃو.
  
  ڊريڪ ڪارن جي گندي وهڪري ۾ ڦاٽي پيو. نيو يارڪ جي ٽيڪسي ڊرائيور جي جان بچائڻ جي ڪوشش ڪرڻ جي مقابلي ۾ ڪجھ به نه آهي جڏهن هو شدت سان توهان جي ٽنگن کي گوڏن تي ڀڃڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو، پنهنجي پوري طاقت سان اڳتي وڌايو. ڊريڪ آخري سيڪنڊ ۾ ٽپو ڏنو، ويجھي پيلي ٽئڪسي جي اڳيان لنگھيو ۽ پوري جھڪ تي لينڊ ڪيو. سڱ گوڙ ٿيا. ٽيم جو هر ميمبر ٻاهر نڪرڻ تي هڪ پستول ڪمانڊر ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي چڪو هو ۽ هاڻي ان کي چوڌاري ڦري رهيو هو، خواهش هئي ته انهن کي وڌيڪ هجي. پر وقت اڳ ۾ ئي ضايع ٿي چڪو هو. ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو جيئن هو فوٽ پاٿ تي ڪري پيو.
  
  ستر منٽ.
  
  هنن ليڪسنگٽن کي پار ڪيو ۽ پوءِ والڊورف سان گڏ تيز رفتاري ڪئي، بمشڪل روڪيون جيئن ڪارون پارڪ ايونيو هيٺ لهي ويون. ڊريڪ اسٽاپ لائٽ تي ميڙ ذريعي پنهنجو رستو وڙهندو رهيو، آخرڪار هڪ ناراض ڳاڙهي چهري سان منهن ڏيڻ آيو.
  
  "ٻڌو، دوست، مان پهرين هتي پار ڪندس، جيتوڻيڪ اهو مون کي ماري ڇڏي. باس بيگلز ٿڌو ٿيڻ وارا آهن، ۽ دوزخ ۾ ڪو به رستو ناهي جيڪو ٿيڻ وارو آهي.
  
  ڊريڪ ناراض ماڻهوءَ جي چوڌاري قدم رکيو جيئن ايلسيا ۽ مئي ٻاهر نڪري آيا. سگنل بدلجي ويا ۽ رستو صاف ٿي ويو. ھاڻي، پنھنجن ھٿيارن کي لڪائي ڇڏيو، اھي پختگي سان ايندڙ مکيه گهٽي ڏانھن ھليا ويا - ميڊيسن ايونيو. هڪ ڀيرو ٻيهر ميڙ فوٽ پاٿ ڀريو. بو 49 هين ۾ ڦٽي ويو، ڪارن جي وچ ۾ مداخلت ۽ فائدو حاصل ڪرڻ. خوشقسمتيءَ سان، ٽريفڪ هاڻي سست ٿي چڪي هئي، ۽ پوئين بمپرن ۽ اڳيان ويندڙن جي وچ ۾ ڪجهه جاءِ هئي. عورتون بيو جي پٺيان لڳيون ۽ پوءِ ڊريڪ قطار ۾ بيٺو.
  
  ڊرائيورن کين گاريون ڏنيون.
  
  ٻارهن منٽ باقي.
  
  جيڪڏهن اهي گهڻي دير ڪن ها ته دهشتگرد سيل ڪٿي هڙتال ڪن ها؟ ڊريڪ تصور ڪيو ته اهو ايڊيسن جي ويجهو هوندو. مارش چاهيندو هو ته عملدار کي خبر پوي ته هن جا حڪم خط تي ڪيا ويا آهن. اڳيان هڪ ڪار جو دروازو کُليو- صرف ان ڪري جو ڊرائيور ڪري سگهي ٿو- ۽ بيو وقت تي ڇت مٿان ٽپو ڏنو. ايليسيا فريم جي ڪنڊ کي پڪڙيو ۽ ان کي واپس انسان جي منهن تي ڌڪيو.
  
  ھاڻي اھي کاٻي پاسي مڙي، 5th Avenue جي ويجھو ۽ اڃا به وڌيڪ ھجوم. بيو هڪ پاپ ڪنسرٽ ۾ هڪ چنبڙي وانگر بدترين ذريعي ڦٽي ويو، بعد ۾ اليسيا ۽ مئي. ڊريڪ رڳو سڀني تي رڙ ڪئي هئي، هن جي يارڪشائرمين جو صبر آخرڪار ختم ٿي چڪو هو. ٻنهي مردن ۽ عورتن هن جو رستو روڪي ڇڏيو، مرد ۽ عورت جن کي پرواه نه هئي ته هو پنهنجي جان بچائڻ لاءِ تڪڙ ڪري رهيو آهي، پنهنجي ٻارن مان هڪ جي زندگي، يا پاڻ به. ڊريڪ پنهنجو رستو اڳتي وڌايو، هڪ شخص کي وڌايو. ٻار سان گڏ عورت هن ڏانهن ايتري قدر غور سان ڏٺو ته هن کي ڏوهه جو احساس ڏياريو جيستائين هن کي ياد نه آيو ته هو ڪهڙي لاءِ ڊوڙي رهيو هو.
  
  تون مون کي بعد ۾ مهرباني ڪندو.
  
  پر يقيناً هوءَ ڪڏهن به نه ڄاڻندي. ڪا به ڳالهه نه ٿي ٿئي.
  
  بو هاڻي کاٻي طرف شاٽ ڪيو، آمريڪا جي ايونيو کان هيٺ 47 هين اسٽريٽ ڏانهن ڊوڙندو رهيو. مئگنوليا بيڪري ساڄي طرف لنگهي، ڊريڪ کي منو جي باري ۾ سوچيو، ۽ پوءِ جيڪو هوائين اڳ ۾ ئي رامسس کان سکيو هوندو. ٻن منٽن بعد، جيئن اهي 47 هين اسٽريٽ تي ڌماڪو ڪري رهيا هئا، ٽائمز اسڪوائر اوچتو سندن کاٻي پاسي ظاهر ٿيو. انهن جي ساڄي پاسي هڪ باقاعده اسٽاربڪس هو، جتي دروازي تي قطارون ۽ قطارون لڳل هيون. ڊريڪ منهن کي اسڪين ڪيو جيئن هو گذري ويو، پر ڪنهن به شڪي ماڻهن سان منهن ڏيڻ جي اميد نه هئي.
  
  چار منٽ.
  
  وقت تيزيءَ سان گذرندو رهيو ۽ مرڻ واري پوڙهي جي آخري لمحن کان به وڌيڪ قيمتي هو. کاٻي پاسي، فوٽ پاٿ ڏانهن منهن ڪري، هوٽل جو سفيد چهرو ان جي سونهن سان ڀريل دروازو نظر آيو، ۽ بيو پهريون شخص هو جيڪو اڳئين دروازن مان داخل ٿيو. ڊريڪ هڪ سامان واري ڪارٽ ۽ هڪ خطرناڪ ڦريل پيلي ٽئڪسيءَ کي پاسي کان وٺي مائي کي اندر وٺي ويو. انهن کي هڪ وسيع فوئر طرفان هڪ نمونن واري ڳاڙهي قالين سان سلام ڪيو ويو.
  
  بيو ۽ ايليسيا اڳ ۾ ئي بٽڻن کي دٻائي رهيا هئا انفرادي لفٽ کي ڪال ڪرڻ لاءِ، پنهنجا هٿ پنهنجن لڪيل هٿيارن جي ويجهو رکي جيئن گارڊ انهن کي ڏسي رهيو هو. ڊريڪ پنهنجي ٽيم اسپيئر آئي ڊي کي ڏيکارڻ تي غور ڪيو، پر اهو صرف وڌيڪ سوالن جو سبب بڻجندو، ۽ ڳڻپ اڳ ۾ ئي آخري ٽن منٽن تي هئي. گھنٽي اشارو ڪيو ته ايليسيا جي لفٽ اچي چڪي هئي ۽ ٽيم سوار ٿي. ڊريڪ نوجوان کي ان ۾ شامل ٿيڻ کان روڪيو، کيس کليل کجيءَ سان پري ڌڪي ڇڏيو. خدا جو شڪر آهي ته اهو ڪم ڪيو ڇو ته ايندڙ اشارو هڪ ڀريل مٽي هجي ها.
  
  چار ڄڻن جي ٽيم گڏ ٿي جيئن گاڏي اٿي، ان جي حرڪت کي روڪيو ۽ ان جا هٿيار ٺاھيو. جيئن ئي دروازو کوليو، اهي ٻاهر نڪتا، ڪمري نمبر 201 جي ڳولا ڪندا هئا. هڪدم، انهن جي وچ ۾ مٿن ۽ پيرن جو هڪ ڦڙو ظاهر ٿيو، جيڪو بو کي به حيران ڪري ڇڏيو.
  
  ڪو انتظار ڪري رهيو هو.
  
  ڊريڪ پنهنجي اکين جي ساکٽ جي مٿي سان ڳنڍيل مُٺي وانگر لڪي ويو، پر درد جي چمڪ کي نظرانداز ڪيو. ڪنهن ماڻهوءَ جو پير پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هو هڪ طرف هليو ويو. اها ساڳي شڪل هلي وئي ۽ ايلسيا جي چوڌاري گهيرو ڪري، هن جي جسم کي پلستر جي ڀت ۾ ڌڪيو. مائي پنهنجا هٿ مٿي ڪري ڌڪن کي روڪيو، ۽ پوءِ بوءَ هڪ تڪڙا هڪ ٻه مڪا هنيا، جنهن سڄي رفتار کي روڪي ڇڏيو ۽ حملي آور کي گوڏن ڀر وٺي آيو.
  
  ڊريڪ ٽپو ڏنو ۽ پوءِ پنهنجي پوري طاقت سان هيٺ لٿو. وقت گذري رهيو هو. اها شڪل، هڪ ٿلهي جيڪٽ ۾ هڪ ٿلهو ماڻهو، يارڪشائرمين جي ڌڪ هيٺ ڏڪي ويو، پر ڪنهن نه ڪنهن طرح ان جي مضبوط حصي کي هٽائڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. ڊريڪ پنهنجي پاسي تي ڪري پيو، پنهنجو توازن وڃائي ڇڏيو.
  
  "پنچنگ بيگ،" مائي چيو. "هو هڪ پنچنگ بيگ آهي. اسان کي سست ڪرڻ جي پوزيشن ۾."
  
  بو اڳي کان وڌيڪ سخت ڊوڙيو. "هو منهنجو آهي. توهان وڃي رهيا آهيو؟"
  
  ڊريڪ گوڏن ڀر گوڏن ڀر ٽپو ڏئي، ڪمري جا نمبر چيڪ ڪرڻ لڳو. انهن جي منزل ڏانهن فقط ٽي ڪمرا بچيا هئا، ۽ انهن وٽ هڪ منٽ بچيو هو. اهي آخري سيڪنڊن ۾ رهي. ڊريڪ ڪمري جي ٻاهران روڪيو ۽ دروازو کڙڪايو. ڪجهه به نه ٿيو.
  
  مائي هن کي هڪ طرف ڌڪي ڇڏيو. "هل."
  
  هڪڙو وڏو ڌڪ ۽ وڻ ڦاٽي پيو، ٻيو ۽ فريم ٽٽي پيو. ڊرڪ کنگهيو. "اهو ضرور توهان لاء ڪمزور ڪيو هوندو."
  
  اندر، اهي پکڙيل هئا، هٿيار ٺاهيا ويا ۽ جلدي ڳولي رهيا هئا، پر اهي اعتراض جيڪي ڳولي رهيا هئا، اهو بلڪل واضح هو. اهو بستر جي وچ ۾ بيٺو هو - هڪ چمڪندڙ A4 فوٽو. ايلسيا بستري تي چڙهي، چوڌاري ڏسندي رهي.
  
  "ڪمرو بي داغ آهي،" مائي چيو. "مان شرط ڪريان ٿو ته ڪو به ليڊ ناهي."
  
  ايليسيا بيڊ جي ڪناري تي بيٺي، هيٺ ڏسندي ۽ ٿڌو ساهه کڻي رهي هئي. هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو ۽ رڙ ڪئي جيئن ڊريڪ هن سان شامل ٿيو.
  
  "او منهنجا رب. هي ڇا آهي-"
  
  هن کي هڪ فون ڪال ذريعي روڪيو ويو. ڊريڪ بيڊ جي چوڌاري گھمندو، نائيٽ اسٽينڊ ڏانھن ويو ۽ فون کي ليور مان ڪڍيائين.
  
  "ها!"
  
  "ها، مان ڏسان ٿو ته توهان ڪيو آهي. اهو آسان نه ٿي سگهي."
  
  "مارچ! تون پاگل بزدل. ڇا توهان اسان کي بم جي تصوير ڇڏي؟ ڦوٽو ڦوٽو؟"
  
  "ها. توهان جو پهريون اشارو. توهان ڇو سوچيو ته مان توهان کي اصل شيء ڏيان ها؟ ايترو بيوقوف. ھن کي پنھنجن ليڊرن ۽ ايگ ھيڊز ڏانھن موڪليو. اهي سيريل نمبر چيڪ ڪندا ۽ هي سڀ ٻيو ڪچرو. پلوٽونيم E. فسليل مواد جا ڪنسٽر. اهو هڪ بورنگ شيء آهي، واقعي. ايندڙ اشارو اڃا به وڌيڪ فصيح ٿيندو.
  
  ان وقت بوء ڪمري ۾ داخل ٿيو. ڊريڪ کي اُميد هئي ته هو پنچ انسان کي پاڻ سان ڇڪيندو، پر بيو هڪ خيالي لڪير کي پنهنجي ڪاراٽيڊ شريان ذريعي ڪڍيو. "هن خودڪشي ڪئي آهي،" فرانسيسي حيران آواز ۾ چيو. "خودڪشي جي گولي."
  
  گندو.
  
  "توهان ڏسندا آهيو؟" مارش چيو. "اسان ڏاڍا سنجيده آهيون."
  
  "مهرباني ڪري، مارش،" ڊرڪ ڪوشش ڪئي. "بس اسان کي ٻڌايو ته توهان ڇا ٿا چاهيو. اسان اهو ئي ڪنداسين، ان تي لعنت."
  
  "ها، مون کي پڪ آهي ته تون ائين ڪندين. پر اسان ان کي بعد ۾ ڇڏينداسين، ٺيڪ؟ ان بابت ڪيئن؟ اشارو نمبر ٻن لاءِ ڊوڙيو. اهو پيچرو بهتر ۽ وڌيڪ ڏکيو ٿيندو رهي ٿو. ماريا ريسٽورنٽ ڏانھن وڃڻ لاءِ توھان وٽ ويھ منٽ آھن. رستي ۾، هي هڪ اطالوي کاڌ خوراڪ آهي ۽ اهي هڪ تمام سوادج Nduyu calzone ٺاهيندا آهن، مون تي اعتبار ڪريو. پر اچو ته اتي نه رکون، منهنجا دوست، ڇو ته توهان کي ٽوائلٽ جي هيٺان اهو اشارو ملندو. مزو وٺو".
  
  "دلدل" -
  
  "ويهه منٽ".
  
  لڪير مري ويو.
  
  ڊريڪ لعنت ڪئي، چوڌاري ڦري ويو ۽ جيترو جلدي ٿي سگهيو ڊوڙي ويو.
  
  
  باب ستين
  
  
  ٻيو ڪو به اختيار نه آهي، Torsten Dahl ۽ سندس ٽيم ڪار کي ڇڏي ڏيڻ ۽ ڇڏڻ جو فيصلو ڪيو. هن کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه هو ته هو مضبوطيءَ سان هٿ رکي جيئن سمٿ طاقتور SUV کي اڌ درجن موڙ تي اڇلائي ڇڏيو، ٽائر سڪي رهيا هئا، شيون هلنديون رهيون، پر نيويارڪ ڪجهه به نه هو، پر پيلي ڪيبن ۽ بسن ۽ ڪرائي تي ڏيڻ واري ڪارن جي ناراضگي کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه هو. دھل جي دماغ ۾ لفظ "ڊيڊ لاڪ" آيو، پر اھو ھر روز ٿيندو رھيو، گھڻو ڪري ڏينھن جو، ۽ سڱ اڃا تائين ٻرندا رھيا ھئا ۽ ماڻھو لڙڪيل درين مان رڙيون ڪري رھيا ھئا. اهي هدايتن تي عمل ڪندي، جيترو تيز ٿي سگهيا ڊوڙندا هئا. لورين ۽ يورگي پنھنجن بلٽ پروف ويسٽن تي کڄي ويا. ڪينسي ڊاهل جي ڀرسان ڊوڙڻ لڳي، هن جا چپ ٽهڪ ڏئي رهيا هئا.
  
  "مان توهان لاءِ وڌيڪ ڪارائتو ٿيندس،" هن ڊاهل کي چيو.
  
  "نه".
  
  "اڙي اچ، ڪيئن ڏک ٿي سگهي ٿو؟
  
  "ڪڏهن به نه".
  
  "او، تورستي-"
  
  "ڪينزي، تون پنهنجي لات ڪتن کي واپس نه وٺندين. ۽ مون کي اهو نه سڏ. هڪ چريو عورت هجڻ ڪري مون کي nickname ڏيو ڪافي خراب آهي.
  
  "اڙي ها؟ بس توهان ۽ اليسيا وانگر ... توهان کي خبر آهي؟
  
  سمٿ اڳتي وڌيو ته جيئن هو ٻئي چوراهن کي پار ڪري رهيا هئا، پيادل ۽ سائيڪل هلائيندڙن کي روڊ تي سائي روشنيءَ ۾ هجوم ڪندي ڏٺو، انهن سڀني پنهنجي جان هٿن ۾ جهلي هئي، پر کين پڪ هئي ته اهي اهي نه هئا، جيڪي اڄ برداشت ڪندا. اهي تيز رفتاري سان ايندڙ گهٽي ڏانهن وڌيا، سپاهين کي تيزيءَ سان سپرنٽ جي گرمي محسوس ٿي رهي هئي جڏهن اهي ٻه سست رفتاري واري پرائيوس کان گذري رهيا هئا، انهن جي پاسي واري آئيني کي ٽوڙيندي. جي پي ايس بيپ ڪئي.
  
  "ڊاک ڏانهن چار منٽ،" يورگيءَ اندازو لڳايو. "اسان کي سست ٿيڻ گهرجي."
  
  "مان ٽن ۾ سست ٿي ويندس،" سمٿ وراڻيو. "منهنجو ڪم مون ڏانهن اشارو نه ڪريو."
  
  ڊاهل ڪينزي کي هڪ گلوڪ ۽ هڪ هانگ ڪانگ پستول ڏنو - ڪو آسان ڪم ناهي، نيو يارڪ ۾ ڳجهي طور تي پورو ڪرڻ آسان ناهي. هُن ائين ڪرڻ تي ڪاوڙ ڪئي. هن جي بهتر فيصلي جي خلاف، اهي عملي طور تي بدمعاش ايجنٽ جي مدد قبول ڪرڻ تي مجبور ٿي ويا. اهو هڪ غير معمولي ڏينهن هو، ۽ سڀني قدمن، جيتوڻيڪ خطرناڪ ماڻهو، گهربل هئا. ۽، حقيقت ۾، هن اڃا تائين محسوس ڪيو ته شايد انهن جو هڪ رشتو هجي، متوازي فوجي روحن وانگر، جنهن هن جي اعتماد جي سطح کي وڌايو.
  
  هن کي يقين هو ته اهي برجٽ ميڪينزي کي بچائي سگهن ٿا، چاهي هوء ڪيتري سختي سان وڙهندي.
  
  سمٿ ھاڻي ٽريفڪ جي ٻن لينن کي پار ڪيو، اسٽال ٿيل F150 جي خلاف پنھنجي ڪلھي کي برش ڪيو، پر پوئتي ڏسڻ کان سواء ڊرائيونگ جاري رکي. وقت گذرڻ سان، اهي ڪنهن به خوشي جي برداشت نه ڪري سگهيا هئا، ۽ خوفناڪ بادل انهن جي مٿان لٽڪي رهيا هئا، مطلب ته اهي هر وقت، هر وقت اندر وڃڻ تي مجبور هئا.
  
  دھل پنھنجي ھٿيار جي ھٿ کي ڪڪ ڪيو. "گودام هڪ منٽ کان به گهٽ پري آهي،" هن چيو. "آخر ڇو نه ٿا ٺهرائين اهي سڀ گداز؟
  
  سمٿ هن سان همدردي ڪئي. رستا هڪ لامحدود، سڙيل، غدار پٽي هئا، جتي ڪارون سست رفتاريءَ سان اڻ برابري جي کوٽائيءَ جي چوڌاري ڦرنديون هيون ۽ روڊن جو ڪم ڪنهن به وقت سامهون اچي ويندو هو، جيڪو ڏينهن جي وقت يا ٽريفڪ جي کثافت کان لاتعلق نظر ايندو هو. اهو واقعي ڪتي تي ڪتو هو، ۽ هڪ به ماڻهو ڪنهن ٻئي جي مدد ڪرڻ نه چاهيندو هو.
  
  انهن جلدي GPS کي نيويگيٽ ڪيو ۽ ان جو مقصد تير واري سر ڏانهن. صبح جي تازگي هنن جي ننگي چمڙيءَ ۾ لڙڪ لاڙي ڇڏي ٿي، انهن سڀني کي ياد ڏياريندي آهي ته اڃا صبح آهي. سج جي روشني ڪڪرن ۾ وقفي وقفي سان فلٽر ٿي، ڊاکن ۽ ويجھي درياهه کي پيلي سون جو رخ ڪري ٿو. اهي ماڻهو جن کي ڊاهل ڏسي سگهيو ٿي، اهي پنهنجو معمول ڪاروبار ڪري رهيا هئا. هن ڊاک واري علائقي کي اونداهو ۽ گندو تصور ڪيو هو، پر گودامن کان سواءِ، اهو صاف هو ۽ خاص رش نه هو. ۽ اهو مصروف نه هو، ڇاڪاڻ ته مکيه شپنگ جا علائقا نيو جرسي ۾ بي جي پار هئا. تنهن هوندي به، ڊاهل ڏٺو ته وڏا، ڀريل ڪنٽينر ۽ هڪ ڊگهو، ويڪرو جهاز پاڻي تي بيٺو بيٺو آهي، ۽ وڏيون ڪنٽينر ڪرين، نيري رنگ جي، جيڪي ريلوي ٽريڪ تي پيئر سان گڏ هلن ٿيون ۽ اسپريڊرز استعمال ڪندي پنهنجا ڪنٽينر گڏ ڪري سگهن ٿا.
  
  کاٻي پاسي گودام هئا، گڏوگڏ هڪ صحن به روشن ڪنٽينرن سان ڀريل هو. دهل هڪ سؤ پنجاهه فوٽ پري هڪ عمارت ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "هي اسان جو ڇوڪرو آهي. سمٿ، ڪنزي، اڳيان اچو. مان لارين ۽ يوگي کي اسان جي پويان چاهيان ٿو.
  
  هو هليو ويو، هاڻي توجهه ڏنو، انهن جي پويان هڪ حملي کي منهن ڏيڻ تي ڌيان ڏنو ان کان اڳ ته اهي ٻئي ڏانهن وڃڻ کان اڳ... ۽ پوءِ ٻيو، جيستائين هي خوفناڪ خواب ختم نه ٿئي ۽ هو پنهنجي خاندان ڏانهن واپس اچي سگهي. عمارت جي پاسي ۾ نوان رنگ ٿيل دروازا رکيا ويا هئا، ۽ ڊاهل جڏهن پهرين ونڊو ڏٺي ته مٿي ڏٺو.
  
  "خالي آفيس. اچو ته ٻي ڪوشش ڪريون".
  
  ڪيترائي منٽ گذري ويا جيئن گروپ عمارت جي پاسي سان گڏ ٿي ويو، هٿيار ٺهيل، ونڊو جي پٺيان ونڊو، دروازي کان دروازو. Dahl مايوسي سان نوٽ ڪيو ته اهي مقامي ڪارڪنن جي ڌيان کي راغب ڪرڻ شروع ڪري رهيا هئا. هو نه چاهيندو هو ته انهن جي شڪار کي ڊڄي.
  
  "اچو".
  
  اهي تڪڙ ۾ اڳتي وڌيا، آخرڪار پنجين دريءَ تي پهتا ۽ تڪڙو نظر وجهڻ لڳا. ڊاهل هڪ وسيع جاءِ ڏٺي جيڪا گتي جي دٻن ۽ ڪاٺ جي ڪرٽس سان ڀريل هئي، پر دريءَ جي ڀرسان هن کي هڪ مستطيل ميز به نظر آيو. چار ماڻهو ميز جي چوڌاري ويٺي، مٿو هيٺ، ڄڻ اهي ڳالهائي رهيا هئا، رٿابندي ۽ سوچي رهيا هئا. داهل زمين تي ٽپو ڏئي ويهي رهيو، پنهنجي پٺي ڀت سان ٽيڪ ڏئي ويٺو.
  
  "اسين ٺيڪ آهيون؟" سمٿ پڇيو.
  
  "شايد،" دال چيو. "اهو ڪجهه به ٿي سگهي ٿو ... پر -"
  
  "مون کي تو تي ڀروسو آهي،" ڪنزي طنز جي اشاري سان چيو. "تون اڳواڻي ڪر، مان پٺيان هلندس،" پوءِ هن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ڇا تون ماڻهو واقعي ايترو چريو آهين؟ بس اتي جلدي ڪريو ۽ پهرين شوٽنگ شروع ڪريو؟
  
  هڪ ماڻهو ان جي ڀرسان آيو، انهن ڏانهن ڏسندو رهيو. ڊاهل پنهنجو HK بلند ڪيو ۽ ماڻهو ڄمي ويو، پنهنجا هٿ هوا ۾ بلند ڪيا. اهو فيصلو بنيادي طور تي ڪيو ويو آهي ڇاڪاڻ ته اهو ماڻهو گودام ۾ هر ڪنهن جي نظر جي سڌي لڪير ۾ هو. هڪ سيڪنڊ کان به گهٽ وقت گذريو ته ڊال اُٿي بيٺو، چوڌاري گهميو ۽ پنهنجي ڪلهي کي ٻاهرئين دروازي ڏانهن ڌڪيو. سمٿ ۽ ڪينسي ساڻس گڏ هئا، سندس خيال پڙهي رهيا هئا.
  
  جڏهن ڊهل وسيع گودام ۾ داخل ٿيو، ته چار ماڻهو ميز تان ٽپو ڏنو. هٿيار انهن جي پاسن تي رکيا آهن، ۽ هاڻي اهي انهن کي پري ڪري ڇڏيندا آهن، انهن جي ويجهو اجنبي تي انڌاڌن فائرنگ ڪندا آهن. گوليون ھر طرف اڏامي ويون، دريءَ کي ٽوڙيندي ۽ گھمندڙ دروازي مان گذرنديون رھيون. دَهل ڪبوتر مٿي تي چڙهيل ، لڙڪندڙ ، اُڀرڻ ، شوٽنگ. ميز تي ويٺل مرد پوئتي هٽي ويا، جوابي فائرنگ ڪئي، انهن جي ڪلهن تي گوليون هلايون ۽ انهن جي پيرن جي وچ ۾ به جيئن اهي ڊوڙندا رهيا. ڪٿي به محفوظ نه هئي. بي ترتيب فائرنگ غار جي جاء کي ڀريو. ڊاهل ٻنهي ڪلهن تي ٽيڪ ڏئي ويهي رهيو جيستائين هو ٽيبل تي پهتو ۽ ان کي ڍال طور استعمال ڪندي ان کي ڦيرايو. هڪ پاسو ٽٽي ويو جيئن هڪ وڏي ڪليبر گولي ساڄي پاسي کان گذري.
  
  "ڳالهه".
  
  "ڇا تون مون کي مارڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهين؟ ڪينزي رڙ ڪئي.
  
  وڏي سويڊن حڪمت عمليون تبديل ڪيون، هڪ وڏي ميز کي کنيو ۽ پوءِ ان کي هوا ۾ اڏايو. هيٺ لهندڙ ڪنارن هڪ ماڻهوءَ جي پيرن کي پڪڙي، هن کي اڏامڻ لاءِ موڪليو ۽ پنهنجي بندوق کي اُڏامڻ لاءِ موڪليو. جيئن ئي دال تيزيءَ سان ويجھو اچي رھيو ھو، تيئن ڪينسي جي آواز کيس سست ڪيو.
  
  "انهن ننڍڙن بدمعاشن سان هوشيار رهو. مون سڄي وچ اوڀر ۾ ڪم ڪيو آهي ۽ ڏٺم انهن هزارين کي واسڪٽ پائڻ.
  
  ڊاهل پريشان ٿي ويو. "مان نه ٿو سمجهان ته توهان صرف ڪري سگهو ٿا -"
  
  ڌماڪي سان گودام جون ڀتيون لڪي ويون. سويڊن پنهنجي پيرن تان اڏامي ويو، هوا ۾ اڏامي ويو ۽ اڳ ۾ ئي ٽٽل ونڊو سان ٽڪرائجي ويو. سفيد شور هن جي مٿي تي ڀرجي ويو، هن جي ڪنن ۾ هڪ زبردست گونج، ۽ هڪ سيڪنڊ لاء ڪجهه به نه ڏسي سگهيو. جڏهن هن جي نظر صاف ٿيڻ شروع ٿي، هن محسوس ڪيو ته ڪينسي هن جي سامهون بيٺو هو، هن جي ڳلن کي ڇڪي رهيو هو.
  
  "اٿو، ماڻهو. اهو سڄو جسم نه هو، صرف هڪ گرينيڊ هو.
  
  "اڙي. خير، اهو مون کي بهتر محسوس ڪري ٿو.
  
  "هي اسان جو موقعو آهي،" هن چيو. "تڪڙ هن جي ساٿي بيوقوفن کي به پيرن تان لاهي ڇڏيو.
  
  داهل پنهنجي پيرن تي بيهي رهيو. سمٿ پنهنجي پيرن تي بيٺو هو، پر لورين ۽ يوگي گوڏن ڀر ويٺا هئا، انهن جون آڱريون انهن جي مندر ڏانهن دٻائي رهيون هيون. دهل ڏٺو ته دهشتگردن کي هوش اچڻ لڳو هو. تڪبر هن کي ائين ڇڪيو، جيئن ڪو ٿلهو گوشت جي هڪ ٽڪريءَ کي ڇهي رهيو آهي. پنهنجو پستول بلند ڪري، هو وري فائرنگ هيٺ آيو، پر اڀرندڙ دهشتگردن مان هڪ کي زخمي ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو ۽ ڏسندي ئي ڏسندي اهو شخص ٻيڻو ٿي ڪري ڪري پيو.
  
  سمٿ جلدي گذري ويو. "هن کي پڪڙيو."
  
  Dahl جي اڳواڻي ڪئي. ڪينسي هن جي ڀرسان شاٽ ڪڍي ڇڏيو. باقي ٻن دهشتگردن ڪنڌ ڦيري ڇڏيو، ۽ دهل محسوس ڪيو ته هو نڪرڻ لاءِ وڃي رهيا آهن. هو هڪ لمحي لاءِ سست ٿيو، پوءِ ساڳئي ڪنڊ ڏانهن رخ ڪيو، احتياط سان فائرنگ ڪئي، پر هن جون گوليون رڳو خالي هوا ۽ ڪنڪريٽ تي لڳيون. دروازو کليل هو.
  
  گرنيڊ واپس اندر داخل ٿيو.
  
  ھاڻي ڌماڪو ڏنو ويو، SPIR ٽيم ڍڪي ورتو ۽ انھن جي گذرڻ لاء ڇڪڻ جو انتظار ڪيو. زوردار اثر هيٺ ديوارون لڪي ويون ۽ ٽڪرائجي ويون. پوءِ اھي پنھنجن پيرن تي ھئا، دروازي مان نچندي پناهه ۾ ۽ روشن ڏينھن ۾.
  
  "صبح جو هڪ وڳي آهي،" سمٿ چيو.
  
  ڊاهل اشارو ڪيل طرف ڏٺو، ٻه ڊوڙندڙ شڪليون ڏٺائين، ۽ انهن جي پويان هڊسن، جيڪو اپر بي ڏانهن وٺي ٿو. "بلشٽ، شايد هنن وٽ اسپيڊ بوٽس هوندا.
  
  ڪينسي هڪ گوڏن تي ڪري، محتاط مقصد وٺي. "پوءِ وٺنداسين-"
  
  "نه،" دهل پنهنجي هٿيارن جي بيرل کي هيٺ ڪري ڇڏيو. "ڇا تون اتي شهرين کي نٿو ڏسين؟
  
  "زوبي،" هن عبراني ۾ لعنت ڪئي، اها ٻولي ڊاهل سمجهي نه ٿي. گڏو گڏ، سمٿ، ڪينزي ۽ سويڊن جو تعاقب شروع ڪيو. دهشتگردن تيزيءَ سان ڪارروائي ڪئي؛ اهي لڳ ڀڳ پنڌ تي هئا. ڪينزي پنهنجي HK کي هوا ۾ فائرنگ ڪندي سمجھوتو ڪيو، عام ماڻهن کي يا ته ڀڄڻ يا لڪائڻ جي اميد رکي ٿو.
  
  "توهان منهنجي مهرباني ڪري سگهو ٿا اسان جي ڏينهن کي بچائڻ کان پوءِ ،" هن چيو.
  
  دھل ڏٺو ته ھن جي اڳيان موقعي جو ھڪڙو رستو کليل آھي. ٻئي دهشتگرد پاڻيءَ جي پسمنظر، شاندار هدفن جي مقابلي ۾ ڊگها بيٺا هئا، ۽ ڪينزيءَ جي موقعي پرست باهه انهن لاءِ رستو صاف ڪري ڇڏيو. هو سست ٿي ويو ۽ بٽ کي پنهنجي ڪلهي تي رکي، محتاط مقصد وٺي. سمٿ به ان جي پٺيان لڳو.
  
  دهشتگرد ائين ٿي ويا ڄڻ ٽيلي پيٿيءَ جي مشق ڪري رهيا هئا، اڳ ئي فائرنگ ڪري رهيا هئا. داهل متمرکز رهيو جيئن اڳوڻن جي وچ ۾ سيٽي وڄائي. هن جي ٻي گولي سينه ۾ نشانو هڻي، ٽيون - پيشاني ۾، بلڪل مرڪز ۾. ماڻهو ڪري پيو، اڳ ئي مري ويو.
  
  "هڪ کي جيئرو ڇڏي ڏيو،" لورين جو آواز سندس ڪنن مان آيو.
  
  سمٿ فائرنگ ڪئي. آخري دهشتگرد اڳي ئي پاسي ۾ ٽپو ڏئي چڪو هو، گولي هن جي جيڪٽ کي چرايو جڏهن سمٿ پاڻ کي ترتيب ڏنو. هڪ تيز تحريڪ سان، دهشتگرد هڪ ٻيو گرنيڊ اڇلايو - هن ڀيري پاڻ کي پيئر سان گڏ.
  
  "نه!" دھل جي گولي جو ڪو به فائدو نه ٿيو، سندس دل ڳلي تائين پھچي وئي.
  
  ننڍڙو بم زوردار آواز سان ڦاٽي پيو، ڌماڪي جي لهر گونجي گونجي گونجي وئي. ڊاهل هڪ لمحي لاءِ ڪنٽينر جي پويان لڪي ويو، ۽ پوءِ واپس ٽپو ڏئي ٻاهر نڪري ويو- پر هن جي رفتار ان وقت ڊهي وئي، جڏهن هن ڏٺو ته هاڻي رڳو اهو ئي نه پر باقي دهشتگردن جي به کيس پريشاني هئي.
  
  هڪ ڪنٽينر ڪرين بيس تي ڌماڪي سان تباهه ٿي ويو ۽ خطرناڪ طور تي درياهه جي مٿان ٽڙي پيو. ڌاتوءَ جي پيسڻ، ڦاٽڻ جا آواز ايندڙ تباهيءَ جو اعلان ڪري رهيا هئا. ماڻهو مٿي چڙهندا رهيا ۽ ڊگھي فريم تان ڀڄڻ لڳا.
  
  دهشتگرد هڪ ٻيو گرنيڊ ڪڍيو.
  
  "هن ڀيري نه، بيوقوف." سمٿ اڳ ۾ ئي هڪ گوڏن تي بيٺو هو، نظرن سان گڏ ٻرندي رهي. هن ٽريگر کي ڇڪيو، آخري دهشتگرد جي زوال کي ڏسڻ کان اڳ هو گرينيڊ تي پن ڇڪي سگهي ٿو.
  
  پر ڪرين کي روڪي نه سگهيو. فريم جي پوري ڊگھائي سان ٽڪرائجڻ ۽ ٽٽڻ سان، لوهه جي ڳري ڇت پٽي تي ڪري پئي، فريم کي تباهه ڪري ڇڏيو ۽ ننڍڙي جھوپڙي کي ڦيرايو، جنهن تي اهو مٽي ٿي ويو. ڪنٽينر خراب ٿي ويا ۽ ڪيترائي فوٽ پوئتي ڌڪجي ويا. ڌاتوءَ جا راڊ ۽ ڪراسبار هيٺ لهي ويا، زمين تان اُڇلڻ لڳا ڄڻ ته مئل ميچ. اسمٿ ۽ ڊاهل جي وچ ۾ اسٽريٽ لائيٽ جي شڪل جو هڪ چمڪندڙ نيرو قطب - جيڪو ڪجهه انهن کي اڌ ڪري ڇڏي ها جيڪڏهن اهو ان سان ٽڪرائجي ها - ۽ صرف چند فوٽن تي روڪيو ويو جتان لارين ۽ يورگي گودام ڏانهن پٺين سان بيٺا هئا.
  
  "ڪابه حرڪت ناهي." ڪينسي دهشتگردن جو مقصد ورتو، ڊبل چيڪنگ. "هو ڏاڍو مري ويو آهي."
  
  ڊاهل پنهنجا خيال گڏ ڪيا ۽ ڊاکن جي چوڌاري ڏسڻ لڳو. هڪ تڪڙو چيڪ ڏيکاري ٿو ته، خوش قسمتي سان، ڪنٽينر ڪرين طرفان ڪو به زخمي نه ٿيو. هن پنهنجي آڱر پنهنجي ڳلي جي مائڪروفون ڏانهن رکي.
  
  "ڪئميرا بند آهي،" هن چيو. "پر اهي سڀ مري ويا آهن."
  
  لورين واپس آيو آهي. "ٺيڪ آهي، مان ان کي اڳتي وڌائيندس.
  
  ڪنزي جو هٿ دال جي ڪلهي تي رکيو. "توکي مون کي شاٽ وٺڻ گهرجي ها. مان ان بدمعاش جي گوڏن کي ڪٽي ڇڏيندس؛ پوءِ اسان کيس ڪنهن نه ڪنهن طريقي سان ڳالهائينداسين.
  
  "ڏاڍو خطرناڪ." داهل سمجهي ويو ته هوءَ اها ڳالهه ڇو نه سمجهي. "۽ اهو شڪ آهي ته اسان هن کي مختصر وقت ۾ ڳالهائڻ لاء حاصل ڪري سگهون ٿا."
  
  ڪينسي بيزاريءَ ۾ رڙ ڪئي. "توهان يورپ ۽ آمريڪا جي طرفان ڳالهايو. مان اسرائيلي آهيان".
  
  لارين واپس آئي. "اسان کي وڃڻو آهي. اتي هڪ ڪئميرا نظر آئي. سٺو ناهي".
  
  Dahl، Smith ۽ Kenzie هڪ ويجھي ڪار چوري ڪئي، اهو سمجهيو ته جيڪڏهن اهو انهن کي پنڌ ڪرڻ کان صرف پنج منٽ وڌيڪ وٺندو، وقت جي بچت اهم کان وڌيڪ ٿي سگهي ٿي.
  
  
  باب اٺون
  
  
  ڊريڪ 47 هين اسٽريٽ جي ڪنڪريٽ ۾ ڦاسي پيو، ٿڪجي پيو، ڪلاڪ ۾ فقط اٺن منٽن ۾ باقي بچيو. اهي فوري طور تي هڪ مسئلي ۾ ڀڄي ويا.
  
  "ستون، اٺون يا براڊ وي؟" مائي رڙ ڪئي.
  
  بو هن ڏانهن جي پي ايس لہرائي. "Marea سينٽرل پارڪ جي ويجهو آهي."
  
  "ها، پر ڪهڙي گهٽي اسان کي ان جي اڳيان وٺي وڃي ٿي؟
  
  اهي فوٽ پاٿ تي لڪي رهيا هئا جيئن سيڪنڊ ٽڪيا ويندا هئا، ڄاڻندا هئا ته مارچ نه رڳو ايٽمي بم تيار ڪري رهيو هو، پر ٽيمون پڻ جيڪي هر منٽ لاء ٻن شهرين جي زندگين کي وٺن ٿيون، اهي ايندڙ ملاقات لاء دير ٿي ويا.
  
  "براڊ وي هميشه مصروف آهي،" ڊرڪ چيو. "اچو ته اٺون ڪريون.
  
  اليڪشيا هن ڏانهن ڏٺو. "توکي ڪيئن خبر پوندي؟
  
  "مون براڊ وي بابت ٻڌو. اٺين بابت ڪڏهن به نه ٻڌو.
  
  "ها، ڪافي انصاف آهي. ڪٿي-"
  
  "نه! هي براڊ وي آهي!" بيو اوچتو سندس لڳ ڀڳ موسيقيءَ واري لهجي ۾ رڙ ڪئي. "ريسٽورنٽ بلڪل چوٽي تي آهي ... لڳ ڀڳ."
  
  "لڳ ڀڳ؟"
  
  "مون سان!"
  
  بو هڪ سو ميٽرن جي اسپرنٽر وانگر هليو ويو، هڪ پارڪ ٿيل ڪار مٿان ٽپو ڏئي ڄڻ ته اتي ئي ناهي. ڊريڪ، ايليسيا، ۽ مئي، هن جي هيل تي پٺيان، اوڀر ڏانهن رخ ڪندي براڊ وي ۽ چونڪ ڏانهن، جتي ٽائمز اسڪوائر چمڪيو ۽ چمڪيو ۽ ان جي چمڪندڙ ڊسپلي کي ناپسند ڪيو.
  
  هڪ دفعو ٻيهر ميڙ کي منتشر ٿيڻ ڏکيو محسوس ٿيو، ۽ ٻيهر بيو انهن کي رستي جي ڀرسان وٺي ويو. هتي به سياح هئا، پوئتي ٽيڪ ڏئي، ڊگهن عمارتن ۽ بل بورڊن کي گهوري رهيا هئا، يا اهو فيصلو ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا ته ڇا پنهنجون جانيون خطري ۾ وجهڻ ۽ مصروف روڊ تي ڊوڙڻ. مختلف براڊ وي شوز لاءِ سستا ٽڪيٽون پيش ڪندي بارڪرز طرفان ميڙ کي پورو ڪيو ويو. سڀني رنگن جون ٻوليون هوا ڀريو، هڪ لڳ ڀڳ تمام گهڻو، پيچيده مرکب. ڪي بي گهر ماڻهو هئا، پر انهن لاءِ ڳالهائڻ وارن ڏاڍا زور ۽ زور سان چندو ڏيڻ جي مهم هلائي.
  
  اڳيان براڊ وي هو، نيو يارڪ وارن ۽ سياحن سان ڀريل، ڪراس واڪ سان ڀريل، ۽ رنگين دڪانن ۽ ريسٽورنٽن سان گڏ سندن لٽڪيل، روشن نشانين ۽ A- فريم ڊسپلي سان ڀريل هو. لنگهندڙ هڪ ڌاڙا هئا جيئن ڊريڪ ۽ سندس پاسي واري اسپيئر ٽيم ڊوڙي رهي هئي.
  
  پندرهن منٽ.
  
  بوءَ هن ڏانهن نهاريو. "جي پي ايس چوي ٿو ته اها 22 منٽن جي پنڌ تي آهي، پر فوٽ پاٿن تي ايترو ته ڀريل آهي جو هرڪو هڪ ئي رفتار سان هلندو آهي."
  
  "پوءِ ڀڄ،" ايليسيا کيس زور ڏنو. "پنهنجي وڏي دم کي هلايو. ٿي سگهي ٿو اهو توهان کي تيزيء سان منتقل ڪري ڇڏيندو.
  
  ان کان اڳ جو بيو ڪجهه چئي سگهي، ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جي اڳي ئي ٻڏندڙ دل اڃا به وڌيڪ ٻڏي وئي. اڳيان روڊ ٻنهي طرفن کان مڪمل طور تي بلاڪ ڪيو ويو، اڪثر ڪري پيلي ٽيڪسين طرفان. هڪ ڀڄندڙ ڀڄڻ واقع ٿيو، ۽ جيڪي ان کان بچڻ جي ڪوشش نه ڪري رهيا هئا انهن کي بهتر نظر حاصل ڪرڻ لاء انهن جي ڪارن کي سست رفتار سان منتقل ڪيو ويو. ٻنهي پاسن کان روڊ ماڻهن سان ڀريل هو.
  
  "خوني جهنم."
  
  پر بو به سست نه ڪيو. هڪ هلڪو ٽپو هن کي ويجھي ٽئڪسي جي ٽرننگ تي وٺي ويو، ۽ پوءِ هو ان جي ڇت سان ڀڄندو، هوڊ تي ٽپو ڏئي، قطار ۾ لڳل ايندڙ هڪ ۾ اچي ويو. مئي جلدي پٺيان، اليشيا جي پٺيان، ڊريڪ کي پويان ڇڏي ويو ۽ گاڏين جي مالڪن تي حملو ڪيو.
  
  ڊاک کي مجبور ڪيو ويو ته عام کان ٻاهر ڌيان ڏيڻ. اهي سڀئي مشينون ساڳيون نه هيون، ۽ انهن جي ڌاتو تبديل ٿي وئي، ڪجهه به آهستي آهستي اڳتي وڌندا آهن. ريس سخت هئي، پر اهي اڳتي وڌڻ لاءِ ڊگھي قطار کي استعمال ڪندي ڪار کان ڪار ۾ ٽپو ڏئي رهيا هئا. ميڙ ٻنهي طرفن ڏانهن ڏٺو. اهو سٺو آهي ته ڪنهن به انهن کي هتي تنگ نه ڪيو ۽ اهي براڊ وي ۽ 54th، پوء 57th گهٽين جي ويجهو چورس ڏسي سگهيا. جڏهن گاڏين جي اچ وڃ گهٽ ٿي، تڏهن بو آخري ڪار مان ٻاهر نڪري آيو ۽ رستي تي پاڻ ڊوڙڻ لڳو، مائي هن جي اڳيان هئي. ايليسيا واپس ڊريڪ ڏانهن ڏٺو.
  
  "بس اهو ڏسڻ لاءِ ته ڇا توهان ان کليل هيچ جي پٺيءَ ۾ ڪري پيا آهيو."
  
  "ها، اهو هڪ خطرناڪ آپشن آهي. مان صرف شڪرگذار آهيان ته ان وقت تبديل ٿيندڙ شيون نه هيون.
  
  ٻئي چونڪ ۽ 57 هين اسٽريٽ کان اڳتي، سيمينٽ مکسر، ڊليوري وين ۽ ڳاڙهي ۽ اڇا رڪاوٽون قطار ۾ بيٺل هيون. جيڪڏهن ٽيم سوچيو ته هو ڪامياب ٿي ويا آهن، يا اهو رن اڳئين وانگر سڌو هوندو، اوچتو انهن جا وهم ڀڄي ويا.
  
  ترسيل ٽرڪ جي پويان ٻه ماڻهو سامهون آيا، بندوقون سڌو سنئون ڊوڙندڙن ڏانهن اشارو ڪيو. ڊريڪ هڪ به ڌڪ نه وڃايو. مسلسل لڙائي، سالن جي جنگين هن جي حواس کي وڌ ۾ وڌ تيز ڪري ڇڏيو ۽ انهن کي اتي رکيو - ڏينهن ۾ چوويهه ڪلاڪ. خوفناڪ شڪلون فوري طور تي ظاهر ٿيون، ۽ هو بنا ڪنهن شڪ جي، انهن ڏانهن وڌيو، ساڄي ويجھي سيمنٽ جي ٽرڪ جي سامهون. هڪ پستول رڙ ڪري پاسي ڏانهن ڀڄي ويو، ۽ ٻيو هڪ ماڻهوءَ جي لاشن هيٺان دٻجي ويو. ڊريڪ پوئتي هٽي ويو جيئن ڌڪ هن جي کوپڙي جي پاسي تي لڳي. انهن جي پويان، هن هڪ سيمينٽ ٽرڪ جي ڦيٿين کي پيس ڪرڻ جو آواز ٻڌو جيئن ان کي تيزيء سان برڪ ڪيو ويو، ۽ ان جي ڊرائيور جي قسم ...
  
  هن ڏٺو ته هڪ وڏو ڳاڙهي جسم هن ڏانهن رخ ڪري رهيو آهي ...
  
  ۽ مون اليسيا جي خوفناڪ رڙ ٻڌي.
  
  "مٽ!"
  
  
  باب نائين
  
  
  ڊريڪ فقط ايترو ئي ڏسي سگهي ٿو جيئن ڪنٽرول کان ٻاهر ٽرڪ هن ڏانهن رخ ڪيو. حملي آور هڪ سيڪنڊ لاءِ به پوئتي نه هٽيا، مٿس گوليون وسايون، ڇاڪاڻ ته کين پنهنجي حفاظت جي ڪا به پرواهه نه هئي. هن کي ڳلي، سينه ۽ شمسي پلڪسس ۾ ڇڪايو ويو. هن جسم کي جھولندي ڏٺو ۽ لات مارڻ لڳو جيئن اهو سڌو هن جي مٿي تي اڏامي ويو.
  
  پھريون دهشتگرد پٺڀرائي ڪري، ٺڪاءُ ڪري پيو، ۽ ھڪڙي ڦيٿي سان ٽڪرائجي ويو، جنھن جو اثر سندس پٺيءَ کي ڀڃي ڇڏي ۽ سندس خطرو ختم ٿي ويو. ٻئي اکيون ٻوٽي، ڄڻ ته ڊريڪ جي جرئت کان حيران ٿي، پوءِ پنهنجو مٿو ٽرڪ جي پٺئين پاسي ڏانهن ڦيرايو.
  
  ٿڌڪار جو آواز ڪافي هو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هو پنهنجي اونهائي کان ٻاهر آهي، ۽ پوءِ ڏٺو ته پهرين دهشتگرد جي کوپڙي سلائيڊنگ سائيڪلن جي هيٺان دٻجي وئي جيئن ٽرڪ جو جسم هن جي چوڌاري ڦرندو رهيو. فريم ڦٽي ويو، هو رڳو اميد ڪري سگهي ٿو. هڪ ورهايل سيڪنڊ لاءِ، اونداهيءَ هر شيءِ کي نگليو، حتي آواز. ٽرڪ جو هيٺيون پاسو هن جي مٿان هليو ويو، آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي بند ٿي ويو.
  
  اليشيا جو هٿ ان جي هيٺان اچي ويو. "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  ڊريڪ هن ڏانهن وڌيو. "انهن ماڻهن کان بهتر آهي."
  
  بيو انتظار ڪندو رهيو، لڳ ڀڳ پنهنجا پير ڦيرائيندي جيئن هن پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "چار منٽ باقي!
  
  ٿڪل، زخم، ڇڪيل ۽ بيزار، ڊريڪ پنهنجي جسم کي عمل ۾ مجبور ڪيو. هن ڀيري اليشيا ساڻس گڏ رهي، ڄڻ ته محسوس ڪري رهيو هو ته هو ويجهو وڃڻ کان پوءِ ڪجهه وقت بند ڪري سگهي ٿو. انهن سياحن جي ميڙ کي مات ڏني، ڪيترن ئي ٻين ريسٽورنٽ جي وچ ۾ سينٽرل پارڪ ڏکڻ ۽ ماريا ڳوليندا.
  
  مئي نشاني ڏانهن اشارو ڪيو، جيڪو نيو يارڪ لاء نسبتا محتاط هو.
  
  بوءَ اڳيان ڊوڙي. ڊريڪ ۽ ٻين کيس دروازي تي پڪڙيو. ويٽريس انهن ڏانهن نهاريندي، انهن جي ويران شڪل ڏانهن، انهن جي ڳري جيڪٽن ڏانهن، ۽ پوئتي هٽي وئي. هن جي اکين مان صاف ظاهر هو ته هن اڳ به تباهي ۽ مصيبتون ڏٺيون هيون.
  
  "پريشان نه ٿيو،" ڊرڪ چيو. "اسان انگريز آهيون.
  
  مائي سندس طرف هڪ چمڪ موڪلي. "جاپاني".
  
  ۽ بو مٿي ڪيل ابرو سان مردن جي ڪمري جي ڳولا کي روڪيو. "يقينا انگريزي نه."
  
  ڊريڪ اوترو شانتيءَ سان ڊوڙندو ويو جيترو هو اڃا تائين بند ٿيل ريسٽورنٽ ذريعي، رستي ۾ هڪ ڪرسي ۽ ٽيبل کي مارڻ لڳو. مردن جو غسل خانو ننڍڙو ھو، جنھن ۾ رڳو ٻه پيشاب خانا ۽ ھڪ ٽوائلٽ ھو. هن پيالي هيٺان ڏٺو.
  
  "هتي ڪجهه به ناهي،" هن چيو.
  
  بيور گارڊ جي چهري تي پريشاني ظاهر ٿي رهي هئي. هن پنهنجي واچ جا بٽڻ دٻائي ڇڏيا. "وقت ختم ٿي ويو آهي".
  
  فون جي گھنٽي وڄڻ تي ڀرسان بيٺي ويٽري ٽپي وئي. ڊريڪ هن ڏانهن هٿ وڌايو. "جلدي نه ڪر. مهرباني ڪري پنهنجو وقت وٺو. "
  
  هن سوچيو ته هوءَ ڀڄي سگهي ٿي، پر هن جي اندروني عزم هن کي ٽيوب ڏانهن هدايت ڪئي. ان وقت اليشيا عورتن جي غسل خاني مان ٻاهر آئي، هن جي چهري تي پريشانيءَ جا تاثر هئا. "هو اتي ناهي. اسان وٽ اهو ناهي!"
  
  ڊريڪ ائين ٽُٽي پيو، ڄڻ ته هن کي ماريو ويو هجي. هن چوڌاري ڏٺو. ڇا ھن ننڍڙي ريسٽورنٽ ۾ ڪو ٻيو ٽوائلٽ ھوندو؟ شايد ملازمن لاءِ ڪوبيڪل؟ انهن کي ٻيهر چيڪ ڪرڻو پوندو، پر ويٽريس اڳ ۾ ئي فون تي هئي. هن جون اکيون ڊريڪ ڏانهن لڙڪيل ۽ هن ڪال ڪندڙ کي انتظار ڪرڻ لاءِ چيو.
  
  "هي مارش نالي هڪ ماڻهو آهي. توهان لاءِ."
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "ڇا هن مون کي نالي سان سڏيو؟"
  
  "هن انگريز چيو. ويٽرس ڪنڌ لوڏيو. "اهو سڀ ڪجهه هن چيو.
  
  بوءَ هن جي ڀرسان بيٺي. "۽ ڇاڪاڻ ته توهان آساني سان پريشان آهيو، منهنجا دوست، اهو توهان آهيو."
  
  "توهان جي صحت لاء".
  
  ڊريڪ پنهنجي فون لاءِ پهتو، هڪ هٿ هن جي ڳل تي رڱڻ لڳو، جيئن ٿڪ ۽ پريشاني جي لهر مٿس ڌوئي وئي. اهي هاڻي ڪيئن ناڪام ٿي سگهن ٿا؟ انهن سڀني رڪاوٽن تي غالب ٿي چڪو آهي، ۽ اڃا تائين مارش اڃا تائين انهن سان گڏ ڪجهه طريقي سان راند ڪري سگهي ٿو.
  
  "ها؟"
  
  "هتي مارچ. هاڻي ٻڌاءِ ته ڇا مليو؟"
  
  ڊرڪ پنهنجو وات کوليو، پوء جلدي ان کي بند ڪيو. صحيح جواب ڇا هو؟ شايد مارش لفظ "ڪجهه به نه" جي توقع ڪري رهيو هو. ٿي سگهي ٿو...
  
  هو رڪجي ويو، جواب ڏيڻ کان لنوائيندو رهيو.
  
  "مون کي ٻڌايو ته توهان ڇا مليو، يا آئون ايندڙ منٽ ۾ ٻن نيويارڪرن کي مارڻ جو حڪم ڏيندس."
  
  ڊريڪ پنهنجو وات کوليو. ڦٽڪار وجهوس! "اسان لڌو-"
  
  پوءِ مائي ڊوڙندي عورتن جي غسل خاني مان نڪري وئي، ٿلهي ٽائلس تي لڪي ۽ سندس پاسي ۾ ڪري پئي. هن جي هٿ ۾ هڪ ننڍڙو سفيد لفافو هو. بيو هڪ سيڪنڊ ۾ هن جي ڀرسان هو، لفافو ڪڍيو ۽ اهو ڊريڪ ڏانهن وڌايو. مائي فرش تي ليٽيل، زور سان ساهه کڻي رهي هئي.
  
  اليشيا هن ڏانهن نهاريندي پنهنجو وات کليل رکيو. "توکي اهو ڪٿي مليو، اسپرائٽ؟
  
  "تو اهو ڪيو جنهن کي اهي "ڇوڪرو ڏس" سڏين ٿا، تاز. ۽ اها ڳالهه ڪنهن کي به حيران نه ٿيڻ گهرجي، ڇو ته تون به ٽي چوٿون ماڻهو آهين.
  
  اليشيا خاموشيءَ سان ڪاوڙ ۾ ڀرجي وئي.
  
  ڊريڪ کنگهيو جيئن هن لفافو کوليو. "اسان... مليو... هي... لات فليش ڊرائيو، مارش. لعنت، يار، هي ڇا آهي؟"
  
  "تمام سٺو ڪم. تمام سٺو ڪم. مان ٿورڙو مايوس آهيان، پر اي، شايد ايندڙ وقت. هاڻي صرف USB تي هڪ ويجهي نظر وٺو. هي توهان جو آخري امتحان آهي، ۽ جيئن اڳ ۾، توهان شايد ان کي ڪنهن جي حوالي ڪرڻ چاهيو ٿا جيڪو توهان کان وڌيڪ هوشيار آهي يا NYPD."
  
  "ڇا هي اندر آهي... ڪيڪ؟ ڊريڪ محسوس ڪيو ته ويٽري اڃا به ڀرسان بيٺي هئي.
  
  مارش زور سان کليو. "اڙي چڱو، ڏاڍو سٺو. اچو ته ٻلي کي ٿيلهي مان ٻاهر نه ڪڍون، ڇا اسان؟ ها هي آهي. ھاڻي ٻڌو، مان توھان کي ڏھ منٽ ڏيندس فليش ڊرائيو جو مواد انھن ڏانھن موڪلڻ لاءِ جيڪي توھان کان بھتر آھن، ۽ پوءِ وري شروع ڪنداسين.
  
  "نه، نه، اسان کي خبر ناهي." ڊريڪ مئي ڏانهن اشارو ڪيو، جيڪو هڪ ننڍڙو پيٽ کڻي رهيو هو جنهن ۾ هنن هڪ ننڍڙو ليپ ٽاپ لڪائي ڇڏيو هو. جاپاني عورت پاڻ کي زمين تان لاھي ڇڏيو ۽ ويجھو آئي.
  
  "اسان هن سڄي شهر ۾ پنهنجي دم جو تعاقب نه ڪنداسين، مارش.
  
  "ام، ها ڪندين. ڇو ته مان ائين چوان ٿو. تنهن ڪري، وقت گذري ٿو. اچو ته ليپ ٽاپ کي بوٽ ڪريو ۽ مزو وٺون جيڪو اڳتي اچي رهيو آهي، ڇا اسان؟ پنج، چار..."
  
  ڊريڪ پنهنجي مُٺ کي ميز تي اڇلائي ڇڏيو جيئن فٽ مري ويو. ڪاوڙ هن جي رت ۾ وهي وئي. "ٻڌو مارش-"
  
  ريسٽورنٽ جي ونڊو ڦاٽي پئي جڏهن وين جو اڳيون حصو ڊائننگ روم ۾ ڪري پيو. گلاس ٽٽي پيو ۽ ٽڪرا ٽڪرا هوا ۾ اڏامي ويا. ڪاٺ، پلاسٽڪ ۽ مارٽر جون شيون ڪمري ۾ دفن ٿيون. وين نه رڪجي، ٽائرن ۾ ڦاٿل ۽ موت جي سکيا ڏيندڙ وانگر گوڙ ڪندي ننڍي ڪمري مان گذرندي رهي.
  
  
  باب ڏهه
  
  
  جولين مارش پنهنجي پيٽ ۾ سخت درد محسوس ڪيو جيئن هو ساڄي طرف ڦري ويو. پيزا جا ٽڪرا فرش تي ڪري پيا ۽ سلاد جو پيالو صوفيءَ تي ڪري پيو. هن تڪڙو تڪڙو پنهنجي پاسن کي پڪڙيو، مڪمل طور تي کلڻ کي روڪي نه سگهيو.
  
  هيٺان ٽيبل جيڪا هن جي سامهون بيٺي هئي ۽ زو ان وقت ڌڪجي ويو جڏهن ڪنهن جي جهنگلي پير اتفاقي طور تي ان کي ڌڪ هنيو. زوئي هن کي سهارو ڏيڻ لاءِ اڳتي وڌيو، هن کي ڪلهي تي هڪ تڪڙي ٿلهي ڏني جيئن هڪ ٻيو دلچسپ واقعو سامهون اچڻ لڳو. هن وقت تائين انهن ڊريڪ ۽ سندس عملدار کي ايڊيسن مان نڪرندي ڏٺو هو - ڪافي آسانيءَ سان ڏٺو هو جيئن هڪ ماڻهو سياح وانگر لباس پائي گهٽي جي پار کان واقعي کي فلمائي رهيو هو - پوءِ براڊ وي تي چريو ڊش ڏٺو - اهو حيرت انگيز منظر وڌيڪ تيز هو ، جتان. اتي ڪيترائي سيڪيورٽي ڪيمرا نه هئا جن کي مقامي دهشتگرد هيڪ ڪري سگهي - ۽ پوءِ ٿلهي سانس سان ڏٺو ويو جيئن حملو ڪنهن طرح سيمينٽ ميڪر جي چوڌاري ترقي ڪئي.
  
  هي سڀ هڪ خوشگوار پريشاني آهي. مارش ھڪ ھٿ ۾ ڊسپوزيبل سيل فون ۽ ٻئي ھٿ ۾ زو جي ران ھوندي ھئي، جيئن ھو ھام ۽ مشروم جا ڪجھ سلائسس کائي ۽ فيس بوڪ تي چيٽ ڪري رھي ھئي.
  
  انهن جي سامهون ٽي اسڪرينون هيون، هر هڪ اٺن انچ. جوڙو هاڻي ويجهي ڌيان ڏيکاري رهيا هئا جيئن ڊريڪ ۽ ڪمپني ننڍڙي اطالوي ريسٽورنٽ ۾ دفن ڪيو. مارش وقت چيڪ ڪيو ۽ رنگ برنگي آتش بازيءَ کي ڏٺو.
  
  "لعنت، هي ويجهو آهي."
  
  "ڇا تون پرجوش آهين؟"
  
  "ها، آهي نه؟
  
  "اها هڪ سٺي فلم آهي." زو رڙ ڪئي. "پر مون کي وڌيڪ رت جي اميد هئي."
  
  "بس هڪ منٽ انتظار ڪر، منهنجا پيارا. بهتر ٿي رهيو آهي".
  
  جوڙو هڪ ڪرائي جي اپارٽمنٽ ۾ ويٺو ۽ راند ڪيو جيڪو دهشتگردن جي سيلن مان هڪ هو؛ مکيه هڪ، سوچيو مارش. اتي چار دهشتگرد هئا، جن مان هڪ، اڳئين درخواست تي، مارش لاءِ سينيما جهڙو ڏسڻ وارو علائقو ٺهرايو هو. جڏهن پٿين جوڙو ڏسڻ ۾ لطف اندوز ٿي رهيو هو، اهي ماڻهو پاسي ۾ ويٺا هئا، هڪ ننڍڙي ٽيليويزن جي چوڌاري گڏ ٿيا، ڪيترن ئي ٻين چينلن ذريعي براؤز ڪري رهيا هئا، خبرن جي خبرن جي ڳولها يا ڪنهن ڪال جي انتظار ۾. مارش کي خبر نه هئي ۽ پرواه نه هئي. هن عجيب و غريب نظرن کي به نظر انداز ڪيو، چڱيءَ طرح ڄاڻندي هئي ته هو هڪ غير معمولي شخصيت وارو سهڻو ماڻهو هو، ۽ ڪجهه ماڻهو، جيتوڻيڪ ٻيا مرد به، اهڙي شخصيت جي تعريف ڪرڻ پسند ڪندا هئا.
  
  زوئي هن کي پنهنجي باڪسرز جي اڳيان هٿ هيٺ ڪري ٿورو وڌيڪ تعريف ڏيکاري. لعنت، هن کي تيز ناخن هئا.
  
  مزيدار ۽ اڃا به ڪنهن نه ڪنهن طرح... مزيدار.
  
  هن هڪ لمحي لاءِ ايٽمي بريفڪيس ڏانهن ڏٺو - هڪ اصطلاح هو پنهنجي مٿي مان بلڪل ٻاهر نه ٿي سگهيو، جيتوڻيڪ ننڍو بم هڪ وڏي پٺيءَ ۾ هو - ۽ پوءِ هن جي وات ۾ ڪجهه ڪيفيار پوپ ڪيو. انهن جي اڳيان ٽيبل، يقيناً، شاندار هئي، جنهن ۾ قيمتي ۽ بي ذائقو شيون هيون، پر اهي تمام لذيذ هئا.
  
  ڇا اهو ايٽمي بم هن جي نالي تي رڙيون ڪري رهيو هو؟
  
  مارش محسوس ڪيو ته اهو وقت آهي ڪم ڪرڻ جو ۽ سڏ ڪيو، هڪ دلڪش ويٽريس سان ڳالهايو ۽ پوءِ هڪ وڏي انگلش سان. انهيءَ ماڻهوءَ وٽ پنهنجي آواز جي انهن عجيب و غريب لڙڪن مان هڪ هئي، جيڪا هارين کي ڌڪ لڳندي هئي- ۽ مارش سُر مان سُر ڪڍڻ جي ڪوشش ڪندي مُنهن مُنهن ٺاهي هئي. هڪ آسان ڪم ناهي، ۽ اهو ٿورو وڌيڪ ڏکيو ٿي ويندو آهي جڏهن عورتن جا هٿ توهان جي Nutcracker سيٽ کي پڪڙي رهيا آهن.
  
  "مون کي ٻڌايو ته توهان ڇا مليو، يا آئون ايندڙ منٽ ۾ ٻن نيويارڪرن کي مارڻ جو حڪم ڏيندس." مارش مسڪرائيندي هن ائين چيو، ناراض نظرن کي نظرانداز ڪندي هن جا شاگرد ڪمري ۾ موڪلي رهيا هئا.
  
  انگريز ٿورو وڌيڪ هٻڪيو. مارش کي ڪڪڙيءَ جو هڪ ٽڪڙو مليو جيڪو سلاد جي ٿانءَ مان نڪري ويو هو ۽ ان کي زو جي وارن ۾ گهيري وڌو. نه ته هوء ڪڏهن به نوٽيس. منٽ گذري ويا ۽ مارش ڪمبشن چيمبر ۾ گپ شپ ڪرڻ لڳو، وڌيڪ کان وڌيڪ مشتعل ٿي ويو. ڀرسان ئي ٿڌي بولنگر جي بوتل رکيل هئي، ۽ هن اڌ منٽ ورتو ته هڪ وڏو گلاس ڀريو. زوءَ جيئن ئي ڪم ڪري رهيو هو ته هن ڏانهن نهاريو، ۽ اهي ساڳيءَ شيشي مان، يقيناً هڪ ٻئي جي سامهون.
  
  "پنج،" مارش فون ۾ چيو. "چار، ٽي..."
  
  زويا جا هٿ خاص ڪري اصرار ٿي ويا.
  
  "ٻه".
  
  انگريز هن سان سودو ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، واضح طور تي حيران ٿي ويو ته آخر ڇا ٿي رهيو آهي. مارش ان ڪار جو تصور ڪيو جيڪو هن اڳئين مقرر وقت تي سامهون واري دريءَ مان حادثو ٿيڻ جو ارادو ڪيو هو، جنهن جو مقصد هاڻي، تيزيءَ سان، اڻڄاتل ريسٽورنٽ جي ويجهو اچي رهيو هو.
  
  "هڪ".
  
  ۽ پوءِ سڀ ڪجهه ڦاٽي پيو.
  
  
  باب يارنهن
  
  
  ڊريڪ ريسٽورنٽ جي ڀت ڏانهن ڊوڙڻ لڳو، ويٽريس کي کمر کان پڪڙي کيس پاڻ سان گڏ ڇڪي ورتو. سندس لڙڪندڙ جسم مان شيشي ۽ سرن جا ٽڪر ٽٽي پيا. ويجھي ويندڙ وين ڪشش حاصل ڪرڻ لاءِ رڙ ڪئي جيئن ان جا ٽائر ريسٽورنٽ جي فرش سان ٽڪرائجي ويا ۽ ڪار جو وچ وارو حصو ونڊو سلي جي مٿان چڙهي ويو، پوئين پاسو هاڻي مٿي ٿي ڪري شيشي جي مٿان لئنٽيل سان ٽڪرائجي ويو. ڌاتو ڇڪيل. ٽيبل ٽٽي پيا. هن جي سامهون ڪرسيون ڪچري وانگر ڍير ٿي ويون.
  
  ايليسيا پڻ فوري طور تي رد عمل ظاهر ڪيو، ميز جي چوڌاري گھمندو ۽ پري ٿي ويو، هن جو صرف هڪ ننڍڙو زخم آهي جيڪو هن جي پٺي تي ڪاٺ جي تيز اڏامندڙ ٽڪري مان هڪ ننڍڙو ڪٽ هو. مائي ڪنهن به طرح ڪنهن به نقصان کان سواءِ هلندڙ ٽيبل جي چوٽيءَ تان ڦرڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي، ۽ بو هڪ قدم اڳتي وڌيو، هن جي مٿان ٽپو ڏنو ۽ مٿاڇري کان مٿاڇري تي ٽپو ڏنو، آخرڪار هن ٽپو ڏنو ته هن جون ٽنگون ۽ هٿ پاسي جي ڀت سان ٽڪرائجي ويا ۽ مدد ڪئي. هن کي محفوظ طور تي زمين.
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو، ويٽريس سندس ڀرسان رڙيون ڪري رهي هئي. ايلسيا الزام سان ڏٺو.
  
  "پوءِ توهان هن کي پڪڙيو، نه؟
  
  "محتاط رهو!"
  
  وين اڃا به اڳتي وڌي رهي هئي، ٻئي طرف سست ٿي، پر هاڻي بندوق جي بيرل لڙڪيل مسافرن جي دريءَ مان لڪي رهي هئي. اليسيا هيٺ لٿو ۽ ڍڪيل. ٿورڙو وڌيڪ پوئتي موٽائي سگھي ٿو. ڊريڪ پنهنجو پستول ٻاهر ڪڍيو ۽ ڇهين گوليون ڦاٿل هٿ ۾ فائر ڪيون، بند ٿيل جاءِ ۾ بلند آواز، وين جي ٻوڙيندڙ گوڙ جو مقابلو ڪري رهيو هو. بو اڳي ئي حرڪت ڪري رهيو هو، ڪار جي پٺيءَ کي گول ڪري رهيو هو. آخر ڪار ڦرڻ بند ٿي ويا. ٽٽل ٽيبلون ۽ ڪرسيون ڇت ۽ ڇت کان به لڪي ويون. ڊريڪ پڪ ڪئي ته ويٽريس کي اڳتي وڌڻ کان اڳ ڏک نه ٿيو، پر ان وقت تائين بو ۽ مئي اڳ ۾ ئي ڪار ۾ هئا.
  
  بيو ڊرائيور جي ونڊو کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ شڪل سان جدوجهد ڪئي. مائي ٽٽل ونڊ شيلڊ ذريعي جڳھ کي چيڪ ڪيو ۽ پوءِ ڪاٺ جو ڦاٽل ٽڪرو کنيو.
  
  "نه،" ڊرڪ شروع ڪيو، هن جو آواز ٿورڙو هوريو هو. "اسانکي ضرورت آهي-"
  
  پر مائي ٻڌڻ جي موڊ ۾ نه هئي. ان جي بدران، هن عارضي هٿيار کي ونڊ شيلڊ ذريعي اهڙي طاقت سان اڇلايو جو اهو پاڻ کي مضبوطيءَ سان ڊرائيور جي پيشانيءَ ۾ لٽڪائي، جاءِ تي لرزندو رهيو. ماڻهوءَ جون اکيون ڦري ويون ۽ هن بيوءَ سان وڙهڻ بند ڪري ڇڏيو، فرانسيسي حيران رهجي ويو.
  
  "مون کي واقعي هو."
  
  مائي ڪنڌ لوڏيو. "مون سوچيو ته مون کي مدد ڪرڻ گهرجي."
  
  "مدد؟" ڊاک بار بار. "اسان کي گهٽ ۾ گهٽ انهن مان هڪ جيئري جي ضرورت آهي."
  
  "۽ انهي نوٽ تي،" اليسيا اندر چيم. "مان ٺيڪ آهيان، ٽي. جيتوڻيڪ اهو ڏسي خوشي ٿي آهي ته توهان ويندين جي ويٽريس گدا کي بچائيندي.
  
  ڊريڪ پنهنجي زبان کي ڪٽيو، ڪجهه اونهي سطح تي ڄاڻي ٿو ته ايليسيا صرف هن سان مذاق ڪري رهي هئي. بيور گارڊ اڳي ئي ڊرائيور کي ڪار مان ڪڍي ڇڏيو هو ۽ هو پنهنجي کيسي مان رڙ ڪري رهيو هو. اليسيا معجزاتي طور تي اڻ ڇهيل ليپ ٽاپ ڏانهن وئي. USB ڊرائيو لوڊشيڊنگ ختم ڪئي ۽ تصويرن جو هڪ گروپ کڻي آيو - چاندي جي ڪنسٽرن جون پريشان ڪندڙ تصويرون جيڪي ڊريڪ جي رت کي ٿڌو ڪري ڇڏيو.
  
  "اها ڏسڻ ۾ اچي ٿي بم جي اندرين،" هن چيو، تارن ۽ رلي جو جائزو وٺندي. "ٻيو ڪجهه ٿيڻ کان اڳ هي مور ڏانهن موڪليو.
  
  اليشيا مشين جي مٿان ٽيڪ ڏئي، پري ٿي وئي.
  
  ڊريڪ ويٽريس کي سندس پيرن تائين مدد ڪئي. "تون ٺيڪ آهين، پيار؟"
  
  "مان... مان سمجهان ٿو.
  
  "منٽ. هاڻي توهان اسان کي ڪجهه لسگنا ڪيئن ٺاهيو؟
  
  "شيف... شيف اڃا نه آيو آهي. خوف سان هن جي نظر تباهيءَ ۾ پئجي وئي.
  
  "لعنت، مون سوچيو ته توهان صرف انهن کي مائڪرو ويڪرو ۾ اڇلائي ڇڏيو."
  
  "پريشان نه ٿي". مائي هلي وئي ۽ ويٽريس جي ڪلهي تي هٿ رکيو. "انهن کي ٻيهر تعمير ڪيو ويندو. انشورنس ڪمپني کي اهو خيال رکڻ گهرجي.
  
  "مونکي اها اميد آهي".
  
  ڊريڪ پنهنجي زبان ٻيهر کائي، هن ڀيري قسم کڻڻ کان بچڻ لاءِ. ها، اها هڪ نعمت هئي جو هرڪو اڃا ساهه کڻي رهيو هو، پر مارش ۽ سندس ساٿي اڃا تائين ماڻهن جي زندگين کي برباد ڪري رهيا هئا. ضمير جي ٽٽڻ کان سواءِ. نه اخلاقيات ۽ نه پريشاني.
  
  ائين لڳو ڄڻ ڪنهن نفسياتي ڪنيڪشن ذريعي فون جي گهنٽي وڳي. هن ڀيري ڊريڪ فون جو جواب ڏنو.
  
  "ڇا تون اڃا تائين ڌڪ هڻي رهيو آهين؟"
  
  مارش جي آواز هن کي ڪجهه مارڻ جو ارادو ڪيو، پر هن اهو تمام سخت پروفيشنل انداز ۾ ڪيو. "اسان توهان جون تصويرون موڪلي ڇڏيون آهن.
  
  "ها، شاندار. تنهن ڪري، اسان هن کي ٿورو ترتيب ڏنو. مون کي اميد آهي ته توهان ناشتي لاءِ ڪجهه پڪڙيو هوندو جڏهن توهان انتظار ڪيو، ڇاڪاڻ ته هي ايندڙ حصو - چڱو، اهو توهان کي ماري سگهي ٿو.
  
  ڊرڪ کنگهيو. "توهان کي خبر آهي ته اسان اڃا تائين توهان جي بم جو تجربو نه ڪيو آهي."
  
  "۽ اهو ٻڌي، مان ڏسي سگهان ٿو ته توهان شين کي سست ڪرڻ چاهيو ٿا جڏهن توهان پڪڙڻ جي ڪوشش ڪندا. ائين نه ٿيندو، منهنجو نئون دوست. اهو سڀ ڪجهه نٿو ٿئي. توهان جا پوليس ۽ ايجنٽ، فوجي ۽ فائر فائائيندڙ شايد هڪ سٺي تيل واري مشين جو حصو هجن، پر اهي اڃا تائين هڪ مشين آهن، ۽ انهن کي رفتار حاصل ڪرڻ ۾ ڪجهه وقت لڳندو آهي. تنهن ڪري مان هي وقت استعمال ڪري رهيو آهيان توهان کي ڌار ڪرڻ لاءِ. اها ڪافي مزيدار آهي، مون تي اعتبار ڪر.
  
  "پٿيا کي ان سڀ مان ڇا حاصل ٿيندو؟
  
  مارش ڇرڪ ڀريندي چيو. "او، مان سمجهان ٿو ته توهان کي خبر آهي ته راگامفين جو هي بيڪار گروپ تازو ئي ڌماڪو ڪيو آهي. ڇا ان کان وڌيڪ ڪجهه به ثابت ٿيو آهي؟ انهن جي اڳواڻي هڪ سيريل قاتل، هڪ نفسياتي اسٽالر، هڪ ميگالومانيڪ ۽ هڪ حسد ڪندڙ حڪمران هو. اهي سڀ هڪ ئي ماڻهو ٿي نڪتا".
  
  هن موقعي تي، ايليسيا ڊاک جي ويجهو ٿي وئي. "پوءِ اسان کي ٻڌاءِ- هي بدمعاش ڪٿي آهي؟
  
  "ها، نئين ڇوڪري. ڇا توهان سونهري يا ايشيائي آهيو؟ شايد ان جي آواز کان سنهري. ڊارلنگ، جيڪڏهن مون کي خبر هجي ها ته هو ڪٿي آهي، ته مان توکي هن کي جيئرو ڇڏي ڏيان ها. ٽيلر ويب هميشه هڪ شيء چاهيندو هو. هن پيٿين کي ان وقت ڇڏي ڏنو جڏهن هن محسوس ڪيو ته انهن کي ڪٿي ڳولڻو آهي.
  
  "ڪهڙي بازار ۾ هئي؟ - ڊرڪ پڇيو، هاڻي وقت ۽ معلومات ٻنهي کي حاصل ڪري رهيو آهي.
  
  "هيءَ جڳهه نفرتن جو هڪ ڇڙو آهي، ڇا مان صحيح آهيان؟ تصور ڪريو اتي ڪيل سڀني سودن جو جيڪي ايندڙ ڏهاڪن تائين دنيا کي متاثر ڪندا.
  
  "رامس کيس ڪا شيءِ وڪڻي،" ڊرڪ ان کي آزمائيندي چيو.
  
  "ها. ۽ مون کي پڪ آهي ته فرينچ سسج پيٽي اڳ ۾ ئي توهان کي ٻڌايو ته اهو ڇا هو. يا توهان هميشه هن کان پڇي سگهو ٿا.
  
  تنهن ڪري هن ان جي تصديق ڪئي. مارش انهن کي ڏٺو، جيتوڻيڪ ريسٽورنٽ ۾ هن جون اکيون نه هيون. ڊريڪ مور ڏانهن هڪ مختصر پيغام موڪليو. "توهان اسان کي ڪيئن ٻڌايو ته ويب ڪيڏانهن ويو؟"
  
  "خير، سنجيدگيءَ سان، مان ڪير آهيان، فاڪس نيوز؟ اڳتي تون مون کان پئسا گهرندين".
  
  "مان هن دهشت گردي جي گدي کي حل ڪندس."
  
  "۽ هٿ ۾ ڪم تي واپس." مارش اهي لفظ چيا ۽ پوءِ اوچتو کلڻ لڳو، پاڻ کي خوش ڪرڻ لڳي. "معاف ڪجو، ذاتي مذاق. پر ھاڻي اسان چيس جي ڪنٽرول حصي سان ڪيو آھي. هاڻي مان توهان کي پنهنجا مطالبا ٻڌائڻ چاهيان ٿو.
  
  "پوءِ اسان کي ٻڌايو. اليشيا جو آواز ٿڪل پئي لڳو.
  
  "ان ۾ ڪهڙي مذاق آهي؟ اهو بم ڌماڪو ٿيندو جيڪڏهن مان مڪمل طور تي مطمئن نه آهيان. ڪير ڄاڻي ٿو، پيارا، مان شايد توهان جي مالڪ ٿيڻ جو فيصلو ڪري سگهان ٿو.
  
  هڪ ئي لمحي ۾، اليسيا وڃڻ لاءِ تيار نظر آئي، هن جون اکيون ۽ تاثرات ايتري ته جلي رهيا هئا جو هڪ سڪل جنگل کي باهه ڏئي ڇڏي.
  
  "مان توسان گڏ اڪيلو رهڻ چاهيان ٿي،" هن چيو.
  
  مارچ روڪيو، پوء جلدي جاري. "قدرتي تاريخ ميوزيم، ويهن منٽن."
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ سيٽ ڪئي. "۽ پوءِ؟"
  
  "همم، ڇا؟"
  
  "هي فن تعمير جو هڪ وڏو ٽڪرو آهي."
  
  "او، چڱو، جيڪڏهن توهان ان کي ايترو پري ڪري ڇڏيو آهي، مان صلاح ڏيان ٿو ته هڪ مرد سيڪيورٽي گارڊ کي هٽائي، جنهن جو نالو جوس گونزليز آهي. اسان جي ڀائيوارن مان هڪ گذريل رات منهنجي مطالبن کي پنهنجي جيڪٽ جي استر ۾ سلائي ڇڏيو. دستاويزن کي ٽرانسپورٽ ڪرڻ جو هڪ اصل طريقو، ها، ۽ موڪليندڙ ڏانهن موٽڻ کان سواء.
  
  ڊريڪ جواب نه ڏنو، گهڻو ڪري حيران ٿي ويو.
  
  "مون کي خبر آهي ته تون ڇا سوچي رهيو آهين،" مارش وري حيرت انگيز ذهانت جو مظاهرو ڪندي چيو. "ڇو نه رڳو توهان کي تصويرون اي ميل ڪريو ۽ مون کي ٻڌايو ته توهان ڇا چاهيو ٿا؟ خير، مان هڪ عجيب ماڻهو آهيان. هنن ٻڌايو ته مون وٽ ٻه پاسا آهن، ٻه ذهن ۽ ٻه منهن، پر مان انهن کي ٻه الڳ خوبيون ڏسڻ پسند ڪريان ٿو. ھڪڙو حصو مڙيل آھي، ٻيو مڙيل آھي. توهان کي خبر آهي ته منهنجو مطلب ڇا آهي؟"
  
  ڊرڪ کنگهيو. "يقيناً مون کي خبر آهي ته تون ڪير آهين.
  
  "زبردست، پوءِ مون کي خبر آهي ته تون سمجهي ويندين ته جڏهن مان توهان جا چار ڦاٿل لاش اٽڪل سترن منٽن ۾ ڏسندس، ته مون کي حيرت انگيز خوشي ۽ ناقابل يقين حد تائين ناراضگي محسوس ٿيندي. توهان سان. ۽ هاڻي، الوداع."
  
  لڪير مري ويو. ڊريڪ پنهنجي واچ تي ڪلڪ ڪيو.
  
  ويهه منٽ.
  
  
  باب ٻارهين
  
  
  هيڊن ۽ ڪنيماڪا رامسس سان گڏ وقت گذاريو. دهشتگرد شهزادو پنهنجي ڇهن فوٽ چورس سيل ۾ جاءِ کان ٻاهر نظر اچي رهيو هو: گندو، ويران ۽، جيتوڻيڪ واضح طور تي ٿڪل، پنجري ۾ بند شينهن وانگر اڳتي ۽ پويان ڊوڙندو رهيو. هيڊن پنهنجي جسم تي هٿيار ڦٽا ڪيا، هن جي گلڪ ۽ اضافي گوليون چيڪ ڪيون ۽ منو کي به ائين ڪرڻ لاءِ چيو. ھاڻي ھاڻي ڪو به موقعو نه ملندو. ٻئي رمسس ۽ مارچ تمام گهڻو هوشيار ثابت ٿيا جن کي گهٽ نه سمجهيو وڃي.
  
  ٿي سگهي ٿو ته دهشت گردي جو افسانو بلڪل هو جتي هو ٿيڻ چاهي ٿو.
  
  هيڊن ان تي شڪ ڪيو، تمام گهڻو شڪ ڪيو. قلعي اندر جنگ ۽ هن جي محافظ جي خطرناڪ موت ظاهر ڪيو ته هو ڪيترو فرار ٿيڻ چاهي ٿو. ان سان گڏ، هن جي شهرت خراب ٿي وئي؟ ڇا هن کي نقصان جي مرمت ڪرڻ لاء خطرناڪ نه هجڻ گهرجي؟ ٿي سگهي ٿو، پر انسان ان حد تائين تباهه نه ٿيو هو، جتي هو ٻيهر تعمير نه ڪري سگهي. هيڊن هن کي تيزيءَ سان ڏسندو رهيو جيئن ڪنيماڪا انهن لاءِ پلاسٽڪ جي ڪرسي جو هڪ جوڙو کڻي آيو.
  
  "هن شهر ۾ ايٽمي هٿيار آهن،" هيڊن چيو. "جنهن کي مون کي پڪ آهي ته توهان ڄاڻو ٿا ته توهان ٽائلر ويب ۽ جولين مارش سان هڪ معاملو ڪيو آهي. توهان هن شهر ۾ آهيو، ۽ جيڪڏهن وقت اچي ٿو، اسان کي پڪ ڪنداسين ته توهان زير زمين نه آهيو. يقيناً توهان جا پوئلڳ نه ٿا ڄاڻن ته اسان وٽ توهان آهيو..." هن ان کي اتي ئي ٽنگڻ ڏنو.
  
  رميز رڪجي وئي، کيس ڏڪندڙ اکين سان ڏسندو رهيو. "توهان جو مطلب آهي، يقيناً، هڪ فريب جتي منهنجا ماڻهو جلد مارش کي ماريندا، بم جي ذميواري کڻندا ۽ ان کي ڌماڪو ڪندا. توھان کي اھو ڄاڻڻ گھرجي Webb ۽ سندس محافظ کان، ڇاڪاڻ⁠تہ اھي ئي آھن جيڪي ڄاڻن ٿا. ۽ توهان کي خبر آهي ته اهي صرف منهنجي حڪم جي انتظار ۾ آهن. هن ڪنڌ جهڪائي، ڄڻ پاڻ ڏانهن.
  
  هيڊن انتظار ڪيو. رميز هوشيار هو، پر ان جو مطلب اهو نه هو ته هو ٺڳي نه ڪري ها.
  
  "اهي ڌماڪا ٿيندا،" رامسس چيو. "اهي پنهنجو فيصلو پاڻ ڪندا.
  
  "اسان توهان جي آخري ڪجهه ڪلاڪن کي تقريبن ناقابل برداشت بڻائي سگهون ٿا ،" ڪنيماڪا چيو.
  
  "توهان مون کي اهو منسوخ نه ٿا ڪري سگهو،" رامسس چيو. "ايستائين جو تشدد جي ذريعي. مان هن ڌماڪي کي نه روڪيندس".
  
  "تون ڇا ٿو چاهين؟" هيڊن پڇيو.
  
  "ڳالهيون ٿينديون."
  
  هن کيس اڀياس ڪيو، نئين دنيا جي دشمن جي منهن ۾ ڌيان سان ڏٺو. اهي ماڻهو بدلي ۾ ڪجهه به نه چاهيندا هئا، اهي ڳالهين ڪرڻ نه چاهيندا هئا، ۽ انهن کي يقين هو ته موت صرف جنت جي ڪجهه نموني ڏانهن هڪ قدم هو. هي اسان کي ڪٿي ڇڏي ٿو؟
  
  واقعي، ڪٿي؟ هوءَ پنهنجي هٿيار لاءِ ڀڄڻ لڳي. "هڪ ماڻهو جيڪو اجتماعي قتل کان وڌيڪ ڪجهه نٿو چاهي، ان سان معاملو ڪرڻ آسان آهي،" هن چيو. "سر ۾ گولي سان."
  
  رميز پنهنجي منهن کي بارن ڏانهن دٻايو. "پوء اڳتي وڌو، مغربي ڪچي."
  
  هيڊن کي انهن بي روح اکين ۾ چمڪندڙ جنون ۽ جنون پڙهڻ لاءِ ماهر ٿيڻ جي ضرورت نه هئي. بغير ڪنهن ٻئي لفظ جي، هن موضوع کي تبديل ڪيو ۽ ڪمري مان ٻاهر نڪري وئي، هن جي پويان ٻاهرئين دروازي کي احتياط سان بند ڪيو.
  
  توهان ڪڏهن به محتاط نه ٿي سگهو.
  
  ٻئي ڪمري ۾ رابرٽ پرائس جو سيل هو. کيس ايندڙ خطري ۽ ان ۾ سندس امڪاني ڪردار جي ڪري سيڪريٽريءَ کي هتي رکڻ جي اجازت ملي هئي. جڏهن هوءَ ۽ ڪنيماڪا ڪمري ۾ داخل ٿيون ته پرائس هن ڏانهن مغرور نظرون ڏنيون.
  
  "توهان بم جي باري ۾ ڇا ٿا ڄاڻو؟ - هن پڇيو. "۽ تون ايمازون ۾ ڇو هئين، دهشتگرديءَ جي بازار جو دورو ڪندي؟
  
  قيمت هن جي ڪناري تي ويٺي. "مون کي هڪ وڪيل جي ضرورت آهي. ۽ توهان جو مطلب ڇا آهي؟ بم؟"
  
  "ايٽمي بم،" هيڊن چيو. "هتي نيو يارڪ ۾. پنهنجو پاڻ کي مدد ڪريو، توهان گند جو ٽڪرو. ھاڻي پنھنجي مدد ڪريو اسان کي ٻڌائڻ سان جيڪو توھان ڄاڻو ٿا."
  
  "سنجيده". پرائس جون اکيون وسيع ٿي ويون. "مون کي ڪا به خبر ناهي".
  
  "تو غداري ڪئي آهي،" ڪنيماڪا پنهنجي جسم کي ڪئميرا جي ويجهو آڻيندي چيو. "ڇا تون اهڙيءَ طرح ياد ڪرڻ چاهين ٿو؟ توهان جي پوٽي لاء Epitaph. يا ڇا توهان کي توبهه ڪندڙ طور سڃاتو وڃي ٿو جنهن نيويارڪ کي بچائڻ ۾ مدد ڪئي؟
  
  "توهان اها ڳالهه ڪيتري نه مٺي انداز ۾ چئو،" پرائس جو آواز ڪنول ٿيل نانگ وانگر گوڙ ٿيو. "مون "بم" جي باري ۾ ڪنهن به ڳالهين ۾ حصو نه ورتو هو ۽ مون کي ڪا به خبر ناهي. هاڻي مهرباني ڪري، منهنجو وڪيل.
  
  "مان توکي ڪجهه وقت ڏيندس،" هيڊن چيو. "پوءِ مان رمسس ۽ توکي گڏ، ساڳئي سيل ۾ رکڻ وارو آهيان. توهان هن سان جنگ ڪري سگهو ٿا. اچو ته ڏسون ڪير ڳالهائي ٿو پهرين. هو جيئڻ بجاءِ مرڻ پسند ڪندو، ۽ هو چاهي ٿو ته هر جيئري روح کي پاڻ سان گڏ وٺي وڃي. توهان؟ بس پڪ ڪر تون خودڪشي نه ڪر".
  
  قيمت گهٽ ۾ گهٽ هن جي ڪجهه لفظن کان متاثر ٿي لڳي. "ڪنهن وڪيل کان سواءِ؟
  
  هيڊن ڦري ويو. "توهان تي لعنت."
  
  سيڪريٽريءَ سندس خيال رکيو. هيڊن کيس اندر لاڪ ڪيو ۽ پوءِ منو ڏانهن رخ ڪيو. "ڪنهن خيال؟"
  
  "مان سوچي رهيو آهيان ته ڇا ويب هن ۾ شامل آهي. هُو هر وقت هڪ فِڪر هيڊ رهيو آهي".
  
  "هن ڀيري نه، منو. Webb اسان کان پوءِ به نه آهي. مون کي پڪ آهي ته اهو سڀ رامسس ۽ مارچ آهي.
  
  "پوءِ اڳتي ڇا آهي؟
  
  "مون کي خبر ناهي ته اسان ڊريڪ ۽ ماڻهن جي مدد ڪري سگهون ٿا،" هيڊن چيو. "ٽيم اڳ ۾ ئي سڀني جي وچ ۾ آهي. هوم لينڊ هر شيءِ جو خيال رکيو، دروازن کي لتاڙيندڙ پوليس کان وٺي، پنهنجي محنت سان ڪيل نقدي جي پويان لڪيل جاسوسن تائين، فوج جي تعمير ۽ NEST جي اچڻ تائين، نيوڪليئر ايمرجنسي سپورٽ ٽيم. پوليس هر جاءِ تي آهن، انهن وٽ هر شيءِ سان. سيپرز هاءِ الرٽ آهن. اسان کي رامسس کي ٽوڙڻ جو رستو ڳولڻ گهرجي.
  
  "تو هن کي ڏٺو؟ توهان هڪ اهڙي ماڻهوءَ کي ڪيئن ٽوڙيو جنهن کي پرواه ناهي ته هو جيئرو آهي يا مري؟
  
  هيڊن ناراض ٿي روانو ٿيو. "اسان کي ڪوشش ڪرڻي آهي. يا تون رڳو ڇڏي ڏيندس؟ هر ڪنهن کي هڪ محرڪ آهي. هي ڪيڙو ڪنهن شيءِ جي پرواهه ڪندو آهي. هن جي قسمت، هن جي زندگي، هن جي لڪيل خاندان؟ اتي ضرور ڪجھھ آھي جيڪو اسان مدد ڪري سگھون ٿا.
  
  ڪنيماڪا جي خواهش هئي ته اهي ڪرين بليڪ جي ڪمپيوٽر جي ماهر کي سڏين، پر عورت اڃا تائين هن جي فورٽ برگ جي راڄ ۾ پڪڙي وئي هئي. "اچو ته نوڪري ڳوليون.
  
  "۽ دعا ڪريو ته اسان وٽ وقت هجي."
  
  "اهي انتظار ڪري رهيا آهن ته رامسز اڳتي هلي وڃڻ لاءِ. اسان وٽ ڪجهه وقت آهي".
  
  "تو به اهو ٻڌو جيئن مون ڪيو هو، منو. جلد يا بعد ۾ اهي مارش کي ماريندا ۽ کيس اڏائي ڇڏيندا.
  
  
  باب تيرهون
  
  
  ڊاهل متضاد مواصلاتي پيغامن کي ٻڌو جيئن سمٿ پنهنجي ڪار کي مينهٽن جي ڀريل گهٽين ذريعي پهچايو. خوش قسمتي سان، انهن کي پري وڃڻ جي ضرورت نه هئي، ۽ سڀني ڪنڪريٽ شريانن کي مڪمل طور تي بند نه ڪيو ويو. ائين لڳي رهيو هو ته اطلاع ڏيندڙن جي سموري ٽيم شامل هئي، ڪچي آبادي جي گهٽين کان وٺي امير ترين، بدمعاش ارب پتي ۽ هر ڪنهن جي وچ ۾. ان جي نتيجي ۾ تڪراري رپورٽن جو هڪ انبار ٿيو، پر گهر ۾ انهن سڀني ممڪن ڪيو ته قابل اعتماد کي مسخ ٿيل کان الڳ ڪرڻ لاء.
  
  "ٻن ڄاتل سيلن جو ويجھي مسجد سان ويجھو لاڳاپو آهي ،" مور پنهنجي earpiece ذريعي ڊاهل کي ٻڌايو. هن ايڊريس ترتيب ڏني. "اسان وٽ اتي هڪ ڳجهو ايجنٽ آهي، جيتوڻيڪ هو بلڪل نئون آهي. چون ٿا ته هي جڳهه سڄو ڏينهن الڳ ٿي وئي آهي.
  
  داهل ڪڏهن به اهڙو شخص نه هو جيڪو ڪنهن به شيءِ کي فرض ڪري سگهي. "مسجد جي اصطلاح ۾ ان جو اصل مطلب ڇا آهي؟
  
  "هن جو ڇا مطلب آهي؟ ان جو مطلب آهي، لعنت آهي، اتي وڃو ۽ گهٽ ۾ گهٽ رامسس جي سيلن مان هڪ کي صاف ڪريو."
  
  "مدني مصروفيت؟"
  
  "ڳالهائڻ لاءِ گهڻو ڪجهه ناهي. پر جيڪو به هجي اتي نماز پڙهڻ ممڪن ناهي. سڀ يوٽيلٽي ڪمرا ۽ زير زمين چيمبر ڳولھيو. ۽ تيار ٿي وڃو. منهنجو بواءِ فرينڊ اڪثر غلطيون نه ڪندو آهي، ۽ مان هن تي هن جي وجدان تي يقين رکندو آهيان.
  
  دال معلومات کي رليز ڪيو ۽ همراهن کي GPS ۾ داخل ڪيو. خوشقسمتيءَ سان، اهي لڳ ڀڳ مسجد جي چوٽيءَ تي هئا، ۽ سمٿ اسٽيئرنگ وهيل کي ڪرب ڏانهن ڦيرايو.
  
  "پروويڊنس،" لورين چيو.
  
  "اهو نالو مون پنهنجي پراڻي ڪتن کي ڏنو آهي. ڪينسي ياد ڪندي، ساهه کنيو.
  
  دھل پنھنجي وات جي بُڪ کي مضبوط ڪيو. "اسان تيار آهيون؟ ساڳيو نظام. اسان سخت ۽ تيز هڙتال ڪندا آهيون، ماڻهو. ڪو به رحم نه ٿيندو".
  
  سمٿ انجڻ بند ڪري ڇڏيو. "مون سان ڪو به مسئلو ناهي."
  
  صبح جو اڃا به انهن کي سلام ڪيو جيئن اهي ڪار مان ٻاهر نڪتا ۽ گهٽي جي ڀرسان مسجد کي ڳوليائين. ڀرسان هڪ ڳاڙهي ۽ اڇي وينٽ هئي، جنهن ۾ ٻاڦ وهي رهي هئي. عمارت، هڪ چونڪ تي واقع آهي، ٻنهي گهٽين کي قطار ڪري، ان جي رنگين ونڊوز ۽ ڪميونٽي جو ڊگهو حصو. عمارت جي ڇت تي هڪ ننڍڙو مينار بيٺو هو، جيڪو چوڌاري ڪنڪريٽ جي منهن جي پس منظر ۾ عجيب ۽ لڳ ڀڳ ڳاڙهي رنگ جو هو. گلي مان داخل ٿيڻ جو دروازو شيشي جي دروازن مان هو.
  
  "اسان اندر وڃي رهيا آهيون،" دال چيو. "هاڻي هلو."
  
  هنن مقصد سان روڊ پار ڪيو، ٽريفڪ کي ڊگھي هٿن سان روڪي ڇڏيو. هڪ وقفو هاڻي انهن کي هر شيء جي قيمت ڏئي سگهي ٿو.
  
  "عظيم جڳهه،" سمٿ تبصرو ڪيو. "هتي هڪ طئي ٿيل گروپ ڳولڻ مشڪل آهي.
  
  ڊاهل مور سان رابطو ڪيو. "اسان جڳهه تي آهيون. ڇا توهان وٽ اسان لاءِ ٻيو ڪجهه آهي؟"
  
  "ها. منهنجو مڙس مون کي يقين ڏياريو ته ڪئميرا زير زمين آهن. هو قبول ٿيڻ جي ويجهو آهي، پر اڄ اسان جي مدد ڪرڻ لاء ڪافي ويجهو ناهي.
  
  داهل اها خبر ٻڌائي ته جيئن هنن هڪ ٻيو پاسو پار ڪيو ۽ مسجد جي اڳيان دروازن کي دٻايو. انهن جي حواس جي بلند ٿيڻ سان، اهي آهستي آهستي اندر هليا ويا، انهن جون اکيون ٿورڙي مدي واري روشني سان ترتيب ڏئي رهيون آهن. سفيد ديوارون ۽ ڇت روشنيءَ جي عڪاسي ڪندي هئي، سون جي روشنيءَ سان گڏ هڪ ڳاڙهي ۽ سون جي نموني سان ٺهيل قالين. اهو سڀ ڪجهه رجسٽريشن واري علائقي جي پويان واقع هو، جتي ماڻهو انهن کي اڻڄاتل شڪ سان ڏٺو.
  
  "ڇا مان توهان جي مدد ڪري سگهان ٿو؟"
  
  ڊاهل پنهنجي اسپيئر جي سڃاڻپ ڏيکاري. "ها، دوست، تون ڪري سگهين ٿو. توهان اسان کي پنهنجي ڳجهي زير زمين داخلا تي وٺي سگهو ٿا.
  
  استقبال ڪندڙ پريشان نظر آيو. "هي ڇا آهي، هڪ مذاق؟"
  
  "هڪ طرف هلو،" ڊاهل پنهنجو هٿ وڌايو.
  
  "ها، مان توکي اجازت نه ٿو ڏئي سگهان-"
  
  دھل ماڻھوءَ کي پنھنجي قميص تان کنيو ۽ ڪائونٽر تي رکيائين. "منهنجو خيال آهي ته مون هڪ طرف قدم چيو."
  
  ٽيم جلدي جلدي گذري ۽ مسجد جي مکيه عمارت ۾ داخل ٿي. علائقو خالي هو ۽ پٺئين دروازن کي تالا لڳل هئا. ڊهل سمٿ ۽ ڪنزي کان ڍڪڻ جو انتظار ڪيو ۽ پوءِ کين ٻه ڀيرا لات مارڻ لڳو. ڪاٺ ورهائجي ويو ۽ پينل فرش تي ڪري پيا. ان مهل پٺاڻن مان شور ۽ شور ٻڌڻ ۾ آيو. ٽيم پوزيشن ورتي، علائقي کي ڍڪيندي. ٽي سيڪنڊ گذري ويا، ۽ پوءِ اسپيشل فورسز جي ڪمانڊر جو چهرو ۽ هيلمٽ پاسي واري ڀت جي پويان ٻاهر نڪري آيو.
  
  "ڇا تون دال آهين؟
  
  سويڊن مسڪرايو. "ها؟"
  
  "مور اسان کي موڪليو. هٽ. اسان هتي آهيون توهان جي راند کي سپورٽ ڪرڻ لاءِ.
  
  "اسان جي راند؟
  
  "ها. نئين ڄاڻ. توهان غلط مسجد ۾ آهيو، ۽ اهي تمام گهڻي گندي ۾ کوٽي رهيا آهن. اهو انهن کي ختم ڪرڻ لاء هڪ اڳوڻو حملو وٺندو. ۽ اسان پيرن جو مقصد آهيون."
  
  ڊاهل کي اهو پسند نه آيو، پر هن هتي ڪم ڪرڻ جي طريقيڪار، آداب کي سمجهي ورتو. اهو ڏک نه ٿيو ته خاص قوتن اڳ ۾ ئي هڪ بهتر جڳهه هئي.
  
  "رستو ڏيکاريو،" دال چيو.
  
  "اسان آهيون. صحيح مسجد روڊ جي پار آهي.
  
  "ٻئي پاسي..." دال قسم کنيو. "جي پي ايس بدمعاش."
  
  "اهي هڪ ٻئي جي بلڪل ويجهو آهن." آفيسر ڪنڌ لوڏيو. "۽ اهو انگريزي قسم جو لفظ دل کي ڇهندڙ آهي، پر ڇا اهو وقت نه آيو آهي جو اسان پنهنجي لاتعداد گداز کي منتقل ڪريون؟
  
  منٽ گذري ويا جيئن ٽيمون مليون ۽ هڪ ريڊنگ پارٽي ٺاهي جيئن اهي ٻيهر روڊ پار ڪن. هڪ ڀيرو گڏ ٿيڻ بعد، ٻيو لمحو ضايع نه ٿيو. هڪ مڪمل پيماني تي حملو شروع ڪيو. مردن عمارت جي سامهون تي حملو ڪيو، دروازو کڙڪايو ۽ لابي ۾ ڀڄي ويا. هڪ ٻي لهر انهن مان لنگهي، انهن نشانن جي ڳولا ۾ نڪتي، جن بابت کين ٻڌايو ويو هو. هڪ دفعو نيرو دروازو مليو، ان شخص ان تي هڪ ڌماڪيدار چارج رکيو ۽ ان کي ڌماڪي سان اڏائي ڇڏيو. اتي هڪ ڌماڪو هو، جيڪو Dahl جي توقع کان تمام گهڻو وسيع هو، پر هڪ ريڊيس سان جنهن تي خاص فورسز واضح طور تي ڳڻپ ڪري رهيا هئا.
  
  "بوبي ٽريپ،" اڳواڻ کيس ٻڌايو. "انهن مان وڌيڪ هوندا."
  
  سويڊن ٿورڙي آسانيءَ سان چيو، اڳ ۾ ئي ڳجهي ايجنٽن جي قيمت کي ڄاڻي ٿو ۽ هاڻي انهن کي سندن حق ڏيڻ نه وساريو. انڊرڪور ڪم پوليس جي سڀ کان وڌيڪ بدمعاش ۽ قسمت طريقن مان هڪ هو. هي هڪ نادر ۽ قيمتي ايجنٽ هو، جيڪو دشمن کي گهيرو ڪري سگهي ٿو ۽ ان سان زندگيون بچائي سگهي ٿو.
  
  خاص لشڪر لڳ ڀڳ تباهه ٿيل ڪمري ۾ داخل ٿيو، پوءِ پري دروازي ڏانهن رخ ڪيو. اهو کليل ۽ ڍڪيل هو جيڪو واضح طور تي بيسمينٽ جو دروازو هو. جيئن ئي پهريون ماڻهو ويجهو آيو، ته هيٺان گوليون لڳيون ۽ هڪ گولي ڪمري جي چوڌاري ڦري وئي.
  
  دهل ڪينسي ڏانهن ڏٺو. "ڪنهن خيال؟"
  
  "تون مون کان پڇين ٿو؟ ڇو؟"
  
  "شايد ان ڪري جو مان تصور ڪري سگهان ٿو ته تو وٽ اهڙو ڪمرو آهي جيڪو پاڻ وٽ هجي.
  
  "بش جي چوڌاري نه ماريو، ان تي لعنت، دال، ٺيڪ؟ مان توهان جو پالتو جانور سمگلر نه آهيان. مان هتي صرف ان ڪري آهيان ڇاڪاڻ ته..."
  
  "ها، تون هتي ڇو آهين؟
  
  "مان واقعي ڄاڻڻ چاهيان ٿو. ٿي سگهي ٿو مون کي وڃڻ گهرجي..." هوءَ ڇرڪ ڀري، پوءِ ٿڙڪي. "ٻڌو، شايد ڪو ٻيو رستو هجي. هڪ هوشيار مجرم اتي نه وڃي ها بغير ڪنهن قابل اعتماد فرار جي رستي کان. پر حقيقي دهشتگرد سيلز سان؟ اهڙن خودڪشي بدمعاشن کي ڪير ڄاڻي؟
  
  "اسان وٽ سوچڻ جو وقت ناهي،" اسپيشل فورسز ڪمانڊر سندس ڀرسان ويٺي چيو. "اها انهن ماڻهن لاء رولر بال آهي."
  
  ڊاهل ڏٺو جيئن ٽيم ڪينزي جي لفظن تي غور ڪندي پنهنجا فليش بينگ گرنيڊ ڪڍي ڇڏيا. عمدي طور تي سخت، هن کي يقين هو ته انهن جي پويان هڪ پرواهه ڪندڙ دل آهي، يا گهٽ ۾ گهٽ هڪ جي ٽٽل بچيل. ڪنسي کي انهن ٽڪرن کي گڏ ڪرڻ ۾ مدد لاءِ ڪجهه گهربل آهي - پر هوءَ ڪيتري دير تائين ڳولي سگهي ٿي بغير سموري اميد وڃائڻ جي؟ شايد هي جهاز اڳ ۾ ئي تباهه ٿي چڪو آهي.
  
  SWAT ٽيم اشارو ڏنو ته اهي تيار آهن ۽ پوءِ ڪاٺ جي ڏاڪڻ استعمال ڪندي جهنم جي چريو شڪل کي ڪڍي ڇڏيو. جڏهن دستي بم ڦاٽي پيا ۽ پوءِ ڌماڪو ٿيو، ٽيمن قيادت ورتي، ڊهل ڪمانڊر کي قطب پوزيشن ڏانهن ڌڪيو.
  
  سمٿ ماضي کي ڌڪي ڇڏيو. "پنهنجي چپن کي منتقل ڪريو."
  
  هيٺ ڊوڙندي، اهي فوري طور تي مشين گن جي فائر سان مليا. ڊاهل عمدي طور تي چئن منزلن تان هيٺ لهڻ کان اڳ مٽيءَ جي فرش، ميز جي ٽنگن ۽ هٿيارن جي دٻن جون جھلڪيون ڏٺيون، پستول ڪڍي ۽ فائر ريٽ ڪيو. سمٿ هن جي سامهون موڙي، تري ڏانهن ڇڪيندي ۽ پاسي ڏانهن ڇڪيندي. SWAT ٽيم پويان کان اڳتي وڌي ٿي، لڙڪندي ۽ باهه جي قطار ۾ نه ڦاسندي. گوليون گوليون لڳڻ کان پوءِ موٽي آيون، موتمار گوليون بيسمينٽ کي چيري ڇڏيون ۽ ٿلهي ڀتين جا ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيون. جڏهن ڊاهل زمين کي بلڪل هيٺان ڌڪ هنيو ته هن هڪدم لکت کي ساراهيو.
  
  هتي چار سيل جا ميمبر هئا، جيڪي اڳئين سيل ۾ ڏٺل ان سان ملن ٿا. ٽي گوڏن تي هئا، انهن جي ڪنن مان رت وهي رهيو هو، پنهنجن هٿن سان انهن جي پيشانين کي دٻايو، جڏهن ته چوٿون بيزار نظر آيو ۽ پنهنجي حملي ڪندڙن تي سخت فائرنگ ڪري رهيو هو. شايد ٽي ٻيا به هن کي ڍڪي رهيا هئا، پر ڊاهل فوري طور تي هڪ زنده قيدي حاصل ڪرڻ جو رستو ڳولي ورتو ۽ شوٽر کي نشانو بڻايو.
  
  "اڙي نه!" خاص لشڪر جو اڳواڻ اڻڄاتل طور تي هن جي اڳيان هليو ويو.
  
  "اڙي! Dahl سڏيو. "ڇا-"
  
  بدترين قسم جي جهنم جي وچ ۾، صرف اهي جيڪي اڳ ۾ ئي تجربو ڪري چڪا آهن، بغير ڪنهن وقف کان ڪم ڪري سگهن ٿا. خاص لشڪر جي اڳواڻ واضح طور تي نشان محسوس ڪيو، جيڪو ڪجهه هن سان واقف هو، ۽ صرف پنهنجن ساٿين جي زندگين بابت سوچيو. دھل جيئن ئي پنھنجو ٽريگر ڪڍيو، تڏھن ڏٺائين ته دهشتگرد ھڪ ھٿ مان لوڊ ٿيل گرنيڊ اڇلائي ۽ ٻئي ھٿ سان پنھنجو ھٿيار اڇلائي.
  
  "رمسس لاء!" - هن چيو.
  
  بيسمينٽ هڪ موت جو ڄار هو، هڪ ننڍڙو ڪمرو هو جتي اهي جاندار پنهنجي شڪار کي لالچ ڏيندا هئا. ڪمري جي چوڌاري ٻيا ڦڙا پکڙيل آهن، جال آهن جيڪي شروع ٿي ويندا آهن جڏهن ڇڪيل ڌماڪو ٿيندو. Dahl دهشتگردن کي اکين جي وچ ۾ گولي ڏني، جيتوڻيڪ هن کي خبر هئي ته اشارو خالص علمي هو - اهو انهن کي نه بچائي ها.
  
  سرن جي ديوارن واري هن ننڍڙي ڪمري ۾ نه، تنگ حالتن ۾، جيئن دستي بم ڦاٽڻ کان اڳ آخري سيڪنڊ ڳڻجن.
  
  
  باب چوڏهين
  
  
  دهل دنيا کي اوندهه ۾ غرق ٿيندي ڏٺو. هن ڏٺو ته وقت ڪيئن سست رفتار سان هليو ويو، ڪيئن هر زنده دل جي ڌڙڪن کي نه ختم ٿيندڙ لمحن ۾ ماپيو ويو. جيئن ئي گرنيڊ اُڇليو، فرش تان مٽي ۽ مٽيءَ کي ننڍڙن ڪڪر ۾ اُڇلائي، هن جي گولي دهشتگرد جي کوپڙي ۾ داخل ٿي، هن جي پٺيءَ مان ڦاٽي نڪرڻ کان اڳ چوڌاري ڦرندي ۽ رت جي وسيع چشمي جي وچ ۾ ڀت سان ٽڪرائجي وئي. جسم ڪمزور ٿي چڪو آهي، زندگي اڳ ئي ختم ٿي وئي آهي. گرنيڊ هڪ ٻي ريڪوچٽ لاءِ ڪري پيو، ۽ دهل بندوق کي منهن کان پري ڪرڻ لڳو.
  
  قيمتي سيڪنڊ رهجي ويا.
  
  ٽيئي دهشتگرد اڃا تائين گوڏن ڀر بيٺا هئا، گوڏا کوڙي رهيا هئا ۽ شڪست کائي رهيا هئا، ۽ هنن نه ڏٺو ته ڇا اچي رهيو آهي. اسپيشل فورسز جي ماڻهن ڪوشش ڪئي ته هو پنهنجي جذبي کي روڪين يا وري قدمن تي چڙهن.
  
  سمٿ پنهنجي نظر داهل ڏانهن ڦيرائي، جيڪا سندس زندگيءَ جي آخري نظر هئي.
  
  ڊاهل کي خبر هئي ته ڪينسي، لارين ۽ يورگي ڏاڪڻ جي چوٽيءَ تي آهن، ۽ هڪ لمحي لاءِ هن کي اميد هئي ته اهي مرڪز کان ڪافي پري آهن.
  
  ۽ اڃا تائين، اهو سڀ ڪجهه منهنجي ٻارن لاء آهي ...
  
  گرنيڊ ٻئي ريڪوٽ جي چوٽي تي ڌماڪو ٿيو، اهو آواز لمحي طور تي بلند ترين سويڊن ڪڏهن به ٻڌو هو. پوءِ اوچتو سڀ آواز ختم ٿي ويا جيئن خيال غائب ٿي ويو ...
  
  هن جون اکيون اڳتي وڌي ويون ۽ هن کي يقين ئي نه پئي آيو ته اهي ڇا ڏسي رهيا آهن.
  
  SWAT ليڊر جيترو تيزيءَ سان ڊوڙي سگھيو، اھو ڄاڻندو ھو ته ڇا اچي رھيو آھي ۽ جيترو ٿي سگھي ماڻھن کي بچائڻ لاءِ پرعزم ھو، فوري طور تي سمجھي ويو ته اھو ئي واحد شخص آھي جيڪو اھو ڪري سگھي ٿو. هن جي ڊوڙندي هن کي گرنيڊ کان مٿي ڪيو، هن کي اجازت ڏني ته سڌو سنئون ان تي ڦاٽڻ کان هڪ سيڪنڊ کان اڳ. ڪيلر، گوشت ۽ هڏن جي ذريعي، اهو ڌماڪو ڪيو، پر جيڪي بيٺا هئا، انهن کي نه ماريو، ڪمري ۾ پنهنجي جاء تي زنجيرن ۾. ڌماڪي سان ڀريل هو ۽ پوء مري ويو.
  
  دھل پنھنجي ڳلي کي صاف ڪيو، پنھنجي اکين تي اعتبار نه ڪري سگھيو. هن جي ساٿين جي وقف هميشه کيس عاجز ڪيو، پر اهو هڪ ٻئي سطح تي هو.
  
  مون نه ڪيو... مون کي هن جو نالو به نه آيو.
  
  ۽ اڃا تائين دهشتگرد هن جي اڳيان گوڏا کوڙي رهيا هئا.
  
  ڊاهل آخري چند قدمن کان هيٺ ڀڄي ويو، هن جي اکين ۾ ڳوڙها وهي رهيا هئا، جيتوڻيڪ هن ٽنهي ماڻهن کي انهن جي پٺين تي ڌڪيو. سمٿ سندن جيڪٽ ڦاڙي ڇڏيو. اتي ڪا به ڌماڪيدار واسڪيٽ نظر نه پئي آئي، پر هڪ شخص جي وات ۾ جھاگ اچي رهيو هو، جيتوڻيڪ سمٿ هن جي ڀرسان گوڏن ڀريو هو. ٻيو ڏک ۾ سڙي رهيو هو. ٽيون زمين تي پڪو ڪيو ويو، بي حرکت. ڊاهل پنهنجي نفرت سان، هڪ پولر ٽوپي وانگر، انسان جي خوفناڪ نظرن سان ملاقات ڪئي. ڪينزي اڳتي وڌيو ۽ سويڊن جو ڌيان ڇڪائي، ڊاهل ڏانهن ڏٺو، هن جون برفاني نيري اکيون ايتريون صاف، ٿڌيون ۽ جذبن سان ڀريل هيون جو اهي هڪ وسيع، ٿڌڙيل منظر وانگر لڳي رهيون هيون، ۽ صرف اهي ئي لفظ چئي سگهي ٿي جيڪي هوءَ چئي سگهي ٿي.
  
  "هن پاڻ کي قربان ڪري اسان کي بچايو. مان ... مان هن جي مقابلي ۾ تمام گهڻو عيب محسوس ڪريان ٿو، ايترو افسوسناڪ.
  
  ڊاهل، پنهنجي سڀني ڏينهن ۾، ڪڏهن به پاڻ کي تبصرو ڪرڻ جي قابل نه مليو. هن هاڻي ڪيو.
  
  سمٿ ٽنهي ماڻھن کي ڳولي لڌو، وڌيڪ دستي بم، گوليون ۽ ننڍا ھٿيار مليا. کيسي ۾ ڪاغذ ۽ نوٽ ٽٽل هئا، پوءِ گڏ ٿيل ماڻهو انهن ۾ رڙيون ڪرڻ لڳا.
  
  ٻيا پنهنجي گريل ليڊر وٽ ويا، پنهنجا ڪنڌ جهڪائي رهيا هئا. ھڪڙو ماڻھو گوڏا کوڙيو ۽ آفيسر جي پٺي کي ھٿ ڪرڻ لاءِ ٻاھر نڪتو.
  
  ٽيون دهشتگرد مري ويو، هن ڪهڙي به زهر پيئي، پر ان زهر جي اثر ۾ سندس ساٿين جي ڀيٽ ۾ وڌيڪ وقت لڳو. دهل بيوقوفيءَ سان ڏٺو. جڏهن هن جي ڪنن جو بيپ ٿيو ۽ مور جو آواز هن جي مٿي ۾ ڀرجي ويو، هن ٻڌو هو پر ڪو جواب نه سوچي سگهيو.
  
  "پنج ڪيمرا،" مور کيس ٻڌايو. "اسان جي ذريعن کي معلوم ٿيو آهي ته رامسس وٽ صرف پنج ڪئميرا آهن. توهان ٻه منهن ڪيو آهي، جيڪو ڇڏي ٿو ٽي باقي. ڇا توهان وٽ مون لاء ڪا نئين معلومات آهي، دال؟ سلام؟ ڇا تون اُتي آهين؟ الائي ڇا پيو ٿئي؟"
  
  Crazy Swede هڪ ننڍڙو بٽڻ دٻايو جنهن مور کي خاموش ڪيو. هن گهٽ ۾ گهٽ ڪجهه سيڪنڊن لاءِ خاموشيءَ سان پنهنجي عزت جو اظهار ڪرڻ چاهيو. اتي سڀني مردن ۽ عورتن وانگر، هو صرف هڪ مرد جي وڏي قرباني جي ڪري بچي ويو. هي ماڻهو وري ڪڏهن به ڏينهن جي روشني يا لهندڙ سج کي نه ڏسندو، يا پنهنجي منهن تي وهندڙ گرم هوا کي محسوس نه ڪندو. Dahl هن لاء تجربو ڪندو.
  
  جيستائين هو جيئرو هو.
  
  
  باب پندرهن
  
  
  ستر منٽ.
  
  ڊريڪ بو جي اڳواڻي جي پيروي ڪئي، 59 هين تي کاٻي پاسي کي ڪٽيو ۽ سڌو افراتفري ڏانهن رخ ڪيو جيڪو ڪولمبس سرڪل هو. هن جي کاٻي پاسي عمارتن مان جهنڊا لڙڪي رهيا هئا، ۽ هن جي ساڄي پاسي وڻن سان ڀريل سائي پٽي هئي. انهن جي اڳيان هڪ اپارٽمنٽ بلڊنگ بيٺي هئي، جيڪا گهڻو ڪري شيشي جي ٺهيل هئي، ان جون دريون اڃا به اڀرندڙ سج جي شعاعن ۾ خوشيءَ سان چمڪي رهيون هيون. پيلي ٽئڪسي روڊ جي ڪناري تي بيٺي، ان جي ڊرائيور کي اميد هئي ته چار سُٺا ڪپڙا پهريل اسپرنٽر سندس پويان فوٽ پاٿ تي ڊوڙي رهيا آهن، پر بيو ان شخص کي ٻي نظر به نه ڏني. دائرو هڪ وسيع ڪنڪريٽ جي جاءِ هئي جنهن ۾ آبشار، مجسما ۽ ويهڻ جي جاءِ هئي. سياح هتي ۽ اُتي گھمندا رهيا، پنھنجا پٺاڻ ڀريندا ۽ پاڻي پيئندا. ڊريڪ پگهرندڙ رانديگرن جي گروپ جي وچ مان ڪٽيو، پوءِ وڻن جي هيٺان ڀڄي ويو جيڪي گهٽ ۾ گهٽ ڇانو مهيا ڪن ٿا.
  
  اکين کان اوجهل.
  
  سخت، هيڪڪ گهٽين جي وچ ۾ تضاد انهن جي ڪيترن ئي انتها سان - شاندار، بي ترتيب عمارتون گرڊ سان گڏ روايتي گرجا گهرن جي وچ ۾ جاءِ لاءِ ڊوڙي رهيون آهن - ۽ مڪمل امن ۽ سڪون جيڪو هن جي ساڄي طرف سبزي ۾ راڄ ڪري رهيو هو، ڊريڪ کي غير حقيقت جي احساس سان ڀريو پيو. هيءَ جاءِ ڪيتري چريو هئي؟ اهو ڪيترو خواب آهي؟ اختلاف ناقابل تصور حد تائين انتهائي هئا.
  
  هن حيران ٿي ويو ته مارش انهن کي ڪيتري ويجهڙائي سان ڏسي رهيو آهي، پر گهڻو ڌيان نه ڏنو. اهو هڪ شخص جي موت کي رسي سگهي ٿو. گهر واپس، اهي اڃا تائين چينل ڳولڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا ته جيئن اهي ان جي ماخذ ڏانهن واپس ڳولي سگهن.
  
  روشن مدار آهستي آهستي کاٻي طرف مڙيو جيئن گروپ تيز ٿي ويو. اليسيا ۽ مئي ويجھو ڊوڙي رهيا هئا، ڏسي رهيا هئا پر هن رفتار تي پنهنجون سموريون صلاحيتون استعمال ڪرڻ جي قابل نه هئا. دشمن ڪٿي به ٿي سگهي ٿو، ڪو به. رنگين ونڊوز سان گذرندڙ سيڊان کي ويجهي چڪاس جي ضرورت هئي، پر فاصلي ۾ غائب ٿي وئي.
  
  ڊريڪ وقت چيڪ ڪيو. يارهن منٽ باقي.
  
  ۽ اڃان تائين لمحن کي ٽڪ ڪيو ويو، سيڪنڊ سيڪنڊ. بو هڪ هلڪي سرمائي عمارت وانگر سست ٿي وئي جنهن کي ڊريڪ فوري طور سڃاتو وڃي روڊ تي ظاهر ٿيو. اڃا ڊوڙندو، هو اليڪيا ۽ مئي ڏانهن رخ ڪيو. "ساڳئي عمارت ۾ جتي اسان اوڊين سان ڪهاڻي دوران وڙهندا هئاسين. الائي، ائين ٿو لڳي ڄڻ زندگي گذري وئي آهي".
  
  "ڇا هيلي ڪاپٽر پاسي ۾ نه پيو؟ عليشيا پڇيو.
  
  "ها، ۽ اسان تي حملو ڪيو ويو هڪ Tyrannosaurus Rex."
  
  نيچرل هسٽري ميوزيم هن زاويه کان نسبتاً ننڍو لڳي رهيو هو، هڪ غلط فهمي جيڪڏهن ڪڏهن به هجي. فوٽ پاٿ کان اڳئين دروازن ڏانهن ويندڙ قدم هئا، في الحال سياحن جي هڪ ميڙ سان ڀريل. ڊيزل ۽ گاسليٽ جي مخلوط بوء انهن تي حملو ڪيو جڏهن اهي روڊ جي ڪناري تي روڪي رهيا هئا. انجڻين جو شور، ٻرندڙ هارن ۽ ڪڏھن ڪڏھن ڪڏھن ڪڏھن ڪڏھن ڪڏھن به سندن حواس تڙپندا ھئا، پر ھتي گھٽ ۾ گھٽ ٽريفڪ تمام گھڻي ھئي.
  
  "هاڻي نه روڪيو،" اليسيا چيو. "اسان کي خبر ناهي ته سيڪيورٽي ڪٿي هوندي."
  
  ڊرڪ ٽرئفڪ کي روڪڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ انهن کي پار ڪرڻ جي اجازت ڏني. "اچو ته اميد ڪريون ته هن نه چيو هو بيمار هو.
  
  خوشقسمتيءَ سان، ٿوري ٽريفڪ هئي ۽ گروپ آسانيءَ سان روڊ پار ڪرڻ جي قابل ٿي ويو. هڪ دفعي ميوزيم جي قدمن جي تري ۾، اهي چڙهڻ شروع ڪيا، پر اوچتو اهي بند ٿي ويا جڏهن انهن جي پويان ٽائرن جو هڪ وڏو گوڙ ٻڌو.
  
  ڊرڪ سوچيو: ست منٽ.
  
  اهي اڻ ڄاتل جنون جو منظر بڻجي ويا. چار ڄڻا ڪار مان ٻاهر نڪري آيا، تيار ۾ رائفلون. ڊريڪ ڀڄڻ جي ڪوشش ڪئي، ميوزيم جي دروازن کان پري ٽپو ڏيڻ ۽ سياحن کي پکيڙي ڇڏيو. بو جلدي پنهنجو هٿيار ڪڍيو ۽ دشمن کي نشانو بڻايو. گوليون لڳيون. رڙيون صبح جو ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏيون.
  
  ڊريڪ مٿاهون ٽپو ڏنو ۽ هڪ هيٺان مُک اڇلائي، ڦٿڪندي ڦٿڪندي هن درد کي نظر انداز ڪيو جتي هن جي ڪلهي هن جي جسم جي پوري قوت ورتي هئي. حملي آور سيڊان جي هوڊ تي ٽپو ڏنو ۽ اڳ ۾ ئي مائي کي بندوق جي پوائنٽ تي پڪڙي رهيو هو. ڊريڪ ڪار ڏانهن وڌيو ۽ پوءِ اٿي بيٺو، خوش قسمتيءَ سان رائيفل جي هٿ جي پهچ ۾ هئي. هن پنهنجو هٿ وڌايو، وڌيڪ خطرو بڻجي ويو ۽ ڌيان طلب ڪيو.
  
  اليسيا ڪبوتر ٻئي طريقي سان، قدمن کي صاف ڪندي ۽ هن جي ۽ هن جي حملي ڪندڙن جي وچ ۾ ٿيوڊور روزويلٽ جي گهوڙي واري مجسمي کي رکي. تنهن هوندي به، انهن فائرنگ ڪئي، گوليون برونز جي کاسٽنگ ۾ ٽڪرائجي ويا. ايليسيا پنهنجو هٿيار ٻاهر ڪڍيو ۽ ٻئي پاسي کان لنگهي ويو. ٻئي ڄڻا هاڻي ڪارن جي چوٽي تي هئا، مڪمل هدف ٺاهي رهيا هئا. شهري هر طرف ڀڄي ويا، علائقي کي صاف ڪرڻ. هن دهشتگرد کي نشانو بڻايو، جيڪو هن جي گوڏن ڀر ڪري پيو، پر هن جي باهه جو مسلسل وهڪرو هن ڏانهن وڌيو، هن کي ڍڪڻ تي مجبور ڪيو.
  
  مي ۽ بو عجائب گھر جي مکيه دروازي جي ويجهو هڪ ننڍڙي انڊينٽ ٿيل آرڪ ۾ دٻجي ويا، گولين جي وهڪري کان بچڻ لاءِ مضبوطيءَ سان جهڪي رهيا هئا جيڪي پٿر جي ڪم جي ذريعي سندن رستي کي ڇڪيندا هئا. بيو ڀت ڏانهن منهن ڪري بيٺو، حرڪت ڪرڻ کان قاصر هو، پر مئي ٻاهر ڏسي رهي هئي، هن جي پٺي فرينچ ڏانهن ٿي وئي.
  
  "هي... عجيب آهي،" بيورگارڊ شڪايت ڪئي.
  
  "۽ اها ڏاڍي خوش قسمت آهين ته تون ٿلهي وانگر پتلي آهين،" مائي جواب ڏنو. هن پنهنجو مٿو ٻاهر ڪڍيو ۽ هڪ گولي فائر ڪئي. "توهان کي خبر آهي، جڏهن اسان پهريون ڀيرو توسان مليا هئاسين، تڏهن لڳي ٿو ته تون اڪثر ديوارن جي درگاهن جي وچ ۾ لهي رهيو آهين.
  
  "اهو هاڻي مددگار ثابت ٿيندو."
  
  "دونٽن وانگر." مائي وري ٻاھر نڪتي، باهه موٽائيندي. گوليون هن جي مٿي تي هڪ رستو ڳوليائين.
  
  "ڇا اسان منتقل ڪري سگهون ٿا؟"
  
  "جيستائين نه توهان کي ڌڪ هڻڻ چاهيو."
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن وٽ پنهنجو هٿيار استعمال ڪرڻ جو وقت نه هو، تنهنڪري هن پنهنجي مخالف جي هٿيار کي روڪڻ جي ڪوشش ڪئي. هن کي گهڻي دير سان احساس ٿيو ته هو هن تائين پهچي نه سگهيو آهي - اهو ماڻهو تمام گهڻو مٿي هو - ۽ پوءِ هن بيرل کي پنهنجي طرف ڦيرائي ڏٺو.
  
  ڪٿي به نه وڃڻ.
  
  جبلت هن کي ميزائل وانگر ڇڪي ڇڏيو. پوئتي هٽي، هن ڪار جي ونڊو کي ڌڪ هنيو، شيشي کي ٽوڙيو، ۽ پوء ڪبوتر اندر داخل ٿيو جيئن دهشتگرد فائرنگ ڪئي. هن جي پٺيان، پٿرن جي جھاگ ٿي. ڊريڪ ان خال مان نچندي ڊرائيور جي سيٽ ۾ اچي بيٺو، چمڙو ٽٽي پيو، سيٽن جي شڪل هن لاءِ گذرڻ مشڪل ٿي پئي. هن کي خبر هئي ته ڇا اچي رهيو آهي. گولي ڪار جي ڇت، سيٽ ۽ فرش ۾ داخل ٿي وئي. ڊريڪ تيزيءَ سان ڦيرايو. سينٽرل ڪمپارٽمينٽ ۾ هڪ دستانو ۽ ٻه وڏا پيالا هولڊر هئا، جيڪي هن کي کڻڻ لاءِ ڪجهه ڏيندا هئا جيئن هن پنهنجي جسم کي مسافرن جي سيٽ تي ويهاريو. وڌيڪ گوليون بي رحميءَ سان ڇت ذريعي ڦاٽي ويون. ڊريڪ رڙ ڪئي، وقت خريد ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. وهڪرو هڪ لمحي لاءِ رڪجي ويو، پر پوءِ جيئن ئي ڊريڪ پوئتي هٽيو ۽ ونڊو کي لوڊ ڪيو، اهو وري وڌيڪ تيز رفتار سان شروع ٿيو.
  
  ڊريڪ پوئين سيٽ تي چڙھيو، ھڪ گولي سندس پٺيءَ جي وچ ۾ ھڪڙي گاھ کي ساڙي رھي ھئي. هن پاڻ کي هڪ بيڪار ڍير ۾ محسوس ڪيو، سانس کان ٻاهر ۽ خيالن کان ٻاهر. هڪ لمحي جي هٻڪ سبب شوٽر کي به روڪيو ويو هوندو، ۽ پوءِ اهو شخص اليسيا جي باهه هيٺ اچي ويو. ڊريڪ پوئين دروازي کي اندر کان کوليو ۽ ٻاهر نڪري ويو، منهن ڪنڪريٽ ۾ دفن ٿيو ۽ ڏسڻ جي قابل نه هو ته ڪيڏانهن وڃي.
  
  سواءِ...
  
  ڪار جي هيٺان. هو لڙهندو، مشڪل سان گاڏيءَ جي هيٺان پيو. هاڻي هن ڪاري چيسس، پائپ ۽ نڪرڻ وارو نظام ڏٺو. هڪ ٻي گولي مٿي کان فائر ڪئي وئي، هن جي ٽنگن جي پکڙيل V جي شڪل واري عضلات جي وچ ۾ خال کي ڇڪيندي. ڊريڪ سانس ڪڍي، نرميءَ سان سيٽيون وڄائي.
  
  ٻه ماڻهو هن راند کيڏي سگهن ٿا.
  
  هن جا پير ڦيرائي، هن پنهنجي جسم کي زمين سان گڏ ڪار جي اڳيان ڏانهن وڌڻ تي مجبور ڪيو، هن جي گلڪ کي ڇڪيندي جيئن هو هليو ويو. پوءِ، اڳئين گوليءَ جي سوراخن مان نشانو بڻائي، هن اندازو لڳايو ته انسان ڪٿي هوندو. هن هڪ قطار ۾ ڇهه گولا فائر ڪيا، هر ڀيري پنهنجي پوزيشن کي ٿورو تبديل ڪيو، ۽ پوء جلدي ڪار جي هيٺان ٻاهر نڪري ويو.
  
  دهشتگرد هن جي ڀرسان ڪري پيو، هن جي پيٽ کي پڪڙيو. رائيفل هن جي ڀرسان هڪ حادثي سان ڪري پيو. جيئن ته هو شدت سان ان لاءِ پهتو، ان سان گڏ سندس بيلٽ، ڊرڪ هن کي پوائنٽ خالي رينج تي گول ڪيو. خطرا تمام وڏا هئا خطرا کڻڻ لاءِ، آبادي تمام ڪمزور هئي. هن جي عضون ۾ درد هن کي ايذايو جيئن هو پوءِ سڌو بيهڻ لاءِ جدوجهد ڪري، ڪار جي ڇت تي نظر وجهندي.
  
  ايليسيا روزويلٽ جي مجسمي جي پويان ٽپو ڏئي، ٻيهر غائب ٿيڻ کان اڳ ڪيترائي گوليون فائر ڪيون. هن جو نشانو ٻئي ڪار جي سامهون واري آخر ۾ هو. ٻن وڌيڪ دهشتگردن مئي ۽ بو کي نشانو بڻائڻ جي ڪوشش ڪئي، جيڪي لڳي رهيا هئا ته ڪنهن طرح ڀت ۾ دٻجي ويا، پر مئي جي صحيح فائرنگ دهشتگردن کي روڪيو.
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو.
  
  ٻه منٽ.
  
  انهن کي چڱيءَ طرح ۽ سچ پچ ڪيو ويو.
  
  
  سورهون باب
  
  
  ڊريڪ دهشتگردن تي قبضو ڪيو. هن جي HK کي جاري ڪندي، هن ٻنهي تي ڌيان ڏنو جيڪي بو ۽ مئي کي پريشان ڪري رهيا هئا. هڪ فوري طور تي ڪري پيو، هن جي زندگي سڄي ڪنڪريٽ ۾ پکڙيل هئي، هڪ سخت دل لاء هڪ ڏکيو موت. ٻئي آخري وقت تي ڦري ويا، هڪ گولي وٺي، پر اڃا به جواب ڏيڻ جي قابل ٿي ويو. ڊريڪ گولين سان انسان جي الزام جي پٺيان لڳو، هن جي جاگير ۾ موت کي ڇڏي ڏنو. آخرڪار، ماڻهو وڃڻ لاءِ ڪٿي به نه هو ۽ بند ٿي ويو، پوءِ ويهي رهيو ۽ مئي جي هدايت ۾ هڪ آخري ڌماڪو فائر ڪيو جيئن ڊريڪ جي بندوق هن جو خطرو ختم ڪري ڇڏيو.
  
  مئي هن کي ايندي ڏٺو ۽ بو کي فرش ڏانهن ڇڪيو. فرانسيسي احتجاج ڪيو، هڪ بيچيني ڍير ۾ لينڊ ڪيو، پر مئي هن کي پنهنجي ڪلهن سان مٿي تي ڌڪيو، هن کي هلڻ کان روڪيو. ڀت کان ٽڪڙا نڪري آيا جتي سندن مٿو هو.
  
  بوءَ نھاريو. "مهرباني، مائي."
  
  "ڪي ني سيناڊ".
  
  ڊريڪ هن وقت تائين آخري باقي دهشتگردن جو ڌيان ڇڪايو هو، پر ان مان ڪو به فرق نه پيو. صرف خوفناڪ خوف هن جي روح ۾ اهم هو. فقط هن جي دل جي بيچيني ڌڙڪڻ جي اهميت هئي.
  
  اهي آخري وقت وڃائي ويٺا.
  
  هن جو روح ٿورڙو بلند ٿيو جڏهن هن ميو ۽ بو کي ميوزيم ڏانهن ڊوڙندي ڏٺو، ۽ پوءِ ايليسيا لڪندي ٻاهر آئي ته آخري دهشتگرد کي ان خوفناڪ دوزخ ڏانهن موڪليو جنهن جو هو مستحق هو. هڪ ٻيو ماڻهو فوٽ پاٿ تي رت وهي رهيو آهي. هڪ ٻيو جان وڃائي ڇڏيو ۽ قربان ڪيو.
  
  اهي لامحدود هئا، اهي ماڻهو. اهي هڪ طوفاني سمنڊ هئا.
  
  ڊريڪ پوءِ ڏٺو ته آخري، غالباً مئل، دهشتگرد اٿي بيٺا ۽ ڀڄي ويا. ڊريڪ سوچيو ته هن ضرور هڪ بنیان پائڻ آهي. هن ٻرندڙ ڪلهن تي مقصد ڪيو ۽ فائرنگ ڪئي، پر گولي صرف ملي ميٽرن جي حد تائين وڃائي وئي. آهستي آهستي سانس ڪڍي، هن ٻئي شاٽ جو مقصد ورتو. ھاڻي اھو ماڻھو پنھنجي گوڏن تي ڪري پيو ۽ پوءِ وري اٿي بيٺو، ۽ ٻئي لمحي ھو ماڻھن جي ميڙ ۾ ڦاٿل، تماشائي، مقامي ۽ ڪيمرائون رکندڙ ٻارن، جيڪي فيس بڪ يا انسٽاگرام تي پنھنجي شهرت جي لمحن کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪري رھيا ھئا.
  
  ڊريڪ اليڪشيا ڏانهن نهاريو. "پوءِ هي رامسس جي سيلن مان هڪ هو؟
  
  "چار ماڻهو. بلڪل جيئن Dahl بيان ڪيو ويو آهي. هي ٽيون سيل هوندو جيڪو اسان هڪ ٽيم جي حيثيت سان منهن ڪيو آهي.
  
  "۽ اسان اڃا تائين مارچ جي شرطن کي نٿا ڄاڻون."
  
  اليسيا گهٽين، روڊن ۽ اسٽالن، ڇڏيل ڪارن جي چوڌاري نظر ڪئي. هوءَ وري ڦري وئي جيئن مئي جي رڙ سندن ڌيان ڇڪايو.
  
  "اسان وٽ هڪ محافظ آهي!"
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان قدمن تي چڙهي، مٿو هيٺ ڪري، پنهنجي هٿيار کي پري رکڻ جي ڪوشش به نه ڪئي. اهو سڀ ڪجهه هو، اهو ئي سندن سڄي دنيا هئي. جيڪڏهن مارش سڏين ها، اهي شايد هجن ها -
  
  جوس گونزليز کيس هڪ سيل فون ڏنو. "ڇا تون ساڳيو انگريز آهين؟
  
  ڊريڪ پنهنجون اکيون بند ڪيون ۽ ڊوائيس هن جي ڪن تي رکيائين. "دلدل. تون تلفظ s-"
  
  پيٿيا جي کلڻ هن کي روڪيو. "هاڻي، هاڻي، عام لعنتي لفظن جو سهارو نه وٺو. لعنت آهي اڻ پڙهيل لاءِ، يا ائين ئي مون کي چيو ويو. يا ان جي چوڌاري ٻي واٽ آهي؟ پر مبارڪون، منهنجو نئون دوست، تون زنده آهين!
  
  "اسان کي شڪست ڏيڻ لاءِ ڪجهه مڪن کان وڌيڪ وقت لڳندو.
  
  "ها، مون کي پڪ آهي. ڇا ايٽمي بم ائين ڪري سگهي ٿو؟
  
  ڊرڪ محسوس ڪيو ته هو پنهنجي ناراض تبصرن کي غير يقيني طور تي جاري رکي سگهي ٿو، پر هن پنهنجي وات کي بند ڪرڻ جي شعوري ڪوشش ڪئي. ايليسيا، مئي، ۽ بيو فون جي چوڌاري گڏ ٿيا جيئن جوس گونزليز اڳڪٿي جي احساس سان ڏٺو.
  
  "ٻلي تنهنجي زبان نگلي؟ او، ۽ اي، ڇو نه تون گونزليز جي ڪالن جو جواب نه ڏئي رهيو هو؟"
  
  ڊريڪ سندس مٿئين چپن کي ڪٽايو جيستائين رت وهڻ لڳو. "مان هتي ئي آهيان."
  
  "ها، ها، مان ڏسان ٿو. پر تون ڪٿي هئين... چار منٽ اڳ؟
  
  ڊريڪ خاموش رهيو.
  
  "غريب پراڻا جوس کي پاڻ ئي فون جو جواب ڏيڻو پيو. مون کي خبر نه هئي ته مان ڪهڙي ڳالهه ڪري رهيو آهيان".
  
  ڊريڪ مارش کي پريشان ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. "اسان وٽ جيڪٽ آهي. ڪٿي-"
  
  "تون منهنجي ڳالهه نه ٻڌي رهيو آهين، انگريز. توهان دير ڪري رهيا آهيو. ڇا توکي دير ڪرڻ جي سزا ياد آهي؟"
  
  "دلدل. چوڌاري بيوقوف بڻائڻ بند ڪريو. توهان چاهيو ٿا ته توهان جا مطالبا پورا ٿين يا نه؟
  
  "منهنجا مطالبا؟ يقينن، اهي مڪمل ڪيا ويندا جڏهن آئون فيصلو ڪندس ته آئون سٺو ۽ تيار آهيان. هاڻي توهان ٽي، سٺا سپاهي ٿي وڃو ۽ اتي ئي انتظار ڪريو. مان صرف هڪ ٻه رستا آرڊر ڪندس.
  
  ڊريڪ قسم کنيو. "ائين نه ڪر. تون ائين ڪرڻ جي همت نه ڪر!"
  
  "جلدي ڳالهايو".
  
  لڪير مري ويو. ڊريڪ ان ٽن جوڙن کي خوفناڪ اکين ۾ ڏٺو ۽ محسوس ڪيو ته اهي صرف سندس ئي عڪس آهن. اهي ناڪام ٿيا.
  
  هڪ وڏي ڪوشش سان، هن پاڻ کي فون ڪرڻ کان بچائڻ ۾ مدد ڪئي. ايليسيا پاڻ تي ورتو ته هو وطن ڏانهن ايندڙ خطري جي رپورٽ ڪري. مائي گونزيلس کي پنهنجي جيڪٽ لاهڻ لاءِ چيو.
  
  "اچو ته ان کي ختم ڪريون،" هن چيو. "اسان ان سان ڊيل ڪريون ٿا جيڪو اسان جي سامهون آهي ۽ ان لاءِ تيار آهيون جيڪو اڳتي اچي سگهي ٿو."
  
  ڊريڪ افقن کي اسڪين ڪيو، ڪنڪريٽ ۽ وڻن جي قطار ۾، ذهن ۽ دل ۾ پري، مارچ جي ارادن جي بلڪل خيال کان ڀڄي ويو. ايندڙ ڪجهه منٽن ۾ معصوم مري ويندا، ۽ جيڪڏهن هو ٻيهر ناڪام ٿيا، اتي وڌيڪ هوندو.
  
  "مارچ هن بم کي ڌماڪو ڪرڻ وارو آهي ،" هن چيو. "هو جيڪو به چوي. جيڪڏهن اسان اهو نه ڳولي سگهون ٿا، سڄي دنيا کي نقصان ٿيندو. اسان بلڪل ڪنڊ تي بيٺا آهيون ... "
  
  
  باب سترهن
  
  
  مارچ کليو ۽ ڀاڪر پائي فون رکي ڇڏيو. زوئي پنهنجو پاڻ کي اڃا به وڌيڪ ويجهو ڪري ڇڏيو. "تو ضرور کيس ڏيکاريو آهي،" هن چيو.
  
  "ها، ۽ هاڻي مان هن کي اڃا به وڌيڪ ڏيکارڻ وارو آهيان."
  
  مارش هڪ ٻيو برنر سيل فون ڪڍيو ۽ اهو نمبر چيڪ ڪيو جيڪو هن اڳ ۾ ئي پنهنجي ياداشت ۾ محفوظ ڪيو هو. يقين ٿي ويو ته هن کي اها ئي ضرورت هئي، هن جلدي نمبر ڊائل ڪيو ۽ انتظار ڪرڻ لڳو. آواز جيڪو جواب ڏنو، خراب ۽ مسلط، هن جي اميدن جي تصديق ڪئي.
  
  "توکي خبر آهي ته ڇا ڪجي،" هن چيو.
  
  "هڪ؟ يا ٻه؟
  
  "ٻه، جيئن اسان اتفاق ڪيو. پوءِ اڳتي هلو جيڪڏهن مون کي توهان جي ٻيهر ضرورت هجي.
  
  "يقينا، باس. مون کي منهنجي موبائل فون ايپ ذريعي تاريخ تائين رکيو ويو. مان ان عمل مان ضرور مزو وٺندس.
  
  مارچ سڙي ويو. "ڇا تون دهشتگرد آهين، اسٽيفن؟
  
  "خير، نه، مان پاڻ کي ان ڪلاس ۾ نه رکندس. سچي نه."
  
  "اها ڪم ڪر، جنهن لاءِ توهان کي پئسا ڏنا ويا هئا. بلڪل هاڻي."
  
  مارش ھڪڙي ھڪڙي اسڪرين کي سٽي ڪيمرا ڏانھن تبديل ڪيو، بس ھڪڙو مني سرويلنس ڊيوائس جيڪو پاڙيسري ڪاروبار تي نظر رکندو ھو ته ڪير اچي ٿو ۽ ڪير وڃي رھيو آھي فوٽ پاٿ تي. اسٽيفن هن خاص گهٽي تي افراتفري جو سبب بڻجندو هو، ۽ مارش ڏسڻ چاهيندو هو.
  
  زو مٿس لڪيو، بهتر ڏسڻ جي ڪوشش ڪئي. "پوءِ، اڄ اسين ٻيو ڇا ڪرڻ وارا آهيون؟
  
  مارچ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "ڇا اهو توهان لاءِ ڪافي ناهي؟ ۽ تون اوچتو ٿورڙو نرم لڳين ٿو، ٿوري لچڪدار عورت لاءِ جنهن کي وڏي بيڊ پيٿياس، مس زو شيئرز ۾ شامل ٿيڻ جي دعوت ڏني وئي. هي ڇو آهي؟ ڇا اهو ان ڪري آهي جو تو کي مون ۾ جنون پسند آهي؟
  
  "مان ايئن ٿو سمجهان. ۽ صرف ٿورڙي کان وڌيڪ. ٿي سگهي ٿو ته شيمپين منهنجي مٿي تي چڙهي ويو.
  
  "چڱو. هاڻي چپ ڪر ۽ ڏس."
  
  ايندڙ ڪجهه لمحا سامهون آيا جيئن مارش انهن کي چاهيو. عام مرد ۽ عورتون جيڪي ڏٺائون ان تي ڇرڪي ويندا هئا، جيتوڻيڪ سخت ماڻهو به، پر مارش ۽ شيئرز ان کي ٿڌي نظر سان ڏسندا هئا. ان کان پوءِ مارش کي صرف پنج منٽ لڳا ان فوٽيج کي محفوظ ڪرڻ ۽ ان کي وڊيو پيغام ذريعي انگريزن ڏانهن موڪليو جنهن ۾ هڪ نوٽ سان ڳنڍيل آهي: هن کي وطن ڏانهن موڪليو. مان توهان سان جلد رابطو ڪندس.
  
  هن زوئي جي چوڌاري هڪ هٿ ويڙهي ڇڏيو. هنن گڏجي هيٺ ڏنل تعاقب واري منظرنامي جو اڀياس ڪيو، جنهن ۾ انگريز ۽ سندس ٽنهي ساٿين کي حقيقت ۾ خبر هئي ته اهي شروع ٿيڻ کان اڳ ۾ ئي دير سان پهچندا. ڪامل. ۽ آخر ۾ افراتفري ... انمول آهي.
  
  مارش کي ياد آيو ته ڪمري ۾ ٻيا به ماڻهو هئا. مکيه Ramses سيل ۽ ان جا ميمبر. اهي خاموشيءَ سان اپارٽمنٽ جي پري ڪنڊ ۾ ويٺا هئا جو هن کي سندن چهرا ياد ئي نه رهيا هئا.
  
  "ها،" هن سڏ ڪيو. "عورت شيمپين کان ٻاهر آهي. ڇا توهان مان ڪو ٽرام ان کي صاف ڪري سگهي ٿو؟
  
  هڪ ماڻهو اٿي بيٺو، هن جون اکيون ايتريون حقارت سان ڀرجي ويون جو مارش ڇرڪي ويو. پر اهو اظهار جلدي نقاب پوش ٿي ويو ۽ سر جي جلدي ڇڪڻ ۾ بدلجي ويو. "ضرور ڪري سگهي ٿو".
  
  "ڪامل. هڪ وڌيڪ بوتل ڪافي هجڻ گهرجي.
  
  
  باب اٺون
  
  
  ڊريڪ ڏٺو جيئن مائي گارڊ جي جيڪٽ کي زپ ڪري ڇڏي جيئن هوءَ مطالبن جي فهرست ڳولي رهي هئي. ايليسيا ۽ بيو گڏ ٿيل ميڙ کي اسڪين ڪيو، تقريبن پڪ ٿي ته ٽئين سيل جو آخري باقي ميمبر ڪنهن قسم جي حرڪت ڪندو. وطن وڃي رهيو هو ته فقط ٻه منٽ بچيا هئا. ڀرسان، سائرن ٻرندڙ جيئن پوليس گڏ ٿيا. ڊريڪ کي خبر هئي ته هن وقت تائين موسمياتي واقعن جي ڪري نيو يارڪ جا سمورا شهري ۽ سياح حيران ٿي ويندا. اهو سٺو خيال ٿي سگهي ٿو جيڪڏهن ماڻهو روڊن کان پري رهن، پر وائيٽ هائوس واقعي ٻيو ڇا ڪري سگهي ٿو؟
  
  تابڪاري جي نشاندهي ڪندڙن سان گڏ ڊرون آسمان جي چوڌاري ڦري ويا. ميٽل ڊيڪٽرز هر ڪنهن کي روڪي ڇڏيو جيڪي توجه جا مستحق هئا، ۽ ڪيترائي جيڪي نه هئا. فوج ۽ NEST هتي هئا. گهٽين ۾ ايترا ايجنٽ گھمي رهيا هئا جو ڄڻ ته ويٽرن جي ميٽنگ هئي. جيڪڏهن گهرو کاتو، ايف بي آءِ، سي آءِ اي ۽ اين ايس اي پنهنجون نوڪريون صحيح نموني سرانجام ڏئي ها ته مارش کي ضرور ملي ها.
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. هن خوفناڪ خواب کي شروع ٿيڻ ۾ هڪ ڪلاڪ کان ٿورو وڌيڪ گذري چڪو آهي.
  
  هي سڀ آهي؟
  
  اليڪشيا کيس ڌڪيو. "هن کي ڪجهه مليو."
  
  ڊريڪ ڏٺو ته مائي گونزليز جي برباد ٿيل جيڪٽ مان ورتل ڪاغذ جو هڪ ٽڪرو ڪڍيو.
  
  نيو يارڪ وارو هن کي ڏسي حيران ٿي ويو ۽ هر هڪ هٿ ۾ ڦاٽل آستين کنيو. "ڇا شهر مون کي معاوضو ڏيندو... معاوضو-"
  
  "شهر توکي ڪجهه صلاح ڏئي سگهي ٿو،" ايليسيا فيصلي سان چيو. "اڳيون ڀيري ٿورو گرم تيل استعمال ڪريو. خراب ڪمپني لاء ادا نه ڪريو. "
  
  گونزليس چپ ٿي ويو ۽ ڀڄي ويو.
  
  ڊريڪ مئي تائين هليو ويو. مارش جا مطالبا سڀ کان وڏي فونٽ ۾ اڇي A4 شيٽ تي ڇپيل هئا. مجموعي طور تي اهي ڏاڍا سڌو هئا.
  
  "پنج سؤ ملين ڊالر،" مائي پڙهي. "۽ وڌيڪ ڪجھ به نه".
  
  مطالبي جي هيٺان هڪ جملو لکيل هو جنهن جي ابتڙ ننڍڙي هٿ سان لکيل هئي.
  
  "تفصيل جلدي پيروي ڪرڻ لاء."
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته ان جو مطلب ڇا آهي. "اهي اسان کي موڪلڻ وارا آهن اڃا تائين ناممڪن جي هڪ ٻي تعاقب تي."
  
  بيورگارڊ ميڙ کي ڏٺو. "۽ اسان، بغير ڪنهن شڪ جي، نگراني هيٺ رهون ٿا. يقينن اسان هن ڀيري ٻيهر ناڪام ٿينداسين.
  
  ڊريڪ گڏ ٿيل ميڙ پاران اٿندڙ سيل فونن جي تعداد جي ڳڻپ وڃائي ڇڏيو، پوءِ هن پنهنجي سيل فون تي هڪ پيغام جو ٻرندڙ آواز ٻڌو ۽ اسڪرين کي چيڪ ڪيو. ان کان اڳ جو هن وڊيو لنڪ تي ڪلڪ ڪيو، هن جي ڳچيء ۾ اڳڪٿي جي احساس سان خارش شروع ٿي وئي. "گائيز،" هن چيو ۽ ڊيوائس کي هٿ جي ڊيگهه تي رکيو جيئن اهي چوڌاري گڏ ٿيا.
  
  تصوير اناج ۽ ڪارو ۽ اڇو هو، پر ڪئميرا مستحڪم هو ۽ واضح طور تي ڏيکاريو ويو ته ڊريڪ جي بدترين خوابن مان هڪ آهي. "اها ڪا معنيٰ نٿي رکي،" هن چيو. "ماڻهن کي مارڻ جن کي خبر ناهي ته ڇا ٿي رهيو آهي. هي خوفناڪ نه آهي، هي فائدي لاء ناهي. هي ان لاءِ آهي..." هو اڳتي هلي نه سگهيو.
  
  "سٺو آهي،" مائي ساهه کنيو. "اسان هر روز انهن هيٺان فيڊرز مان وڌيڪ کوٽي رهيا آهيون. ۽ بدترين حصو اهو آهي ته اهي اسان جي برادرين جي دل ۾ رهن ٿا.
  
  ڊريڪ هڪ منٽ به ضايع نه ڪيو ۽ وطن ڏانهن هڪ لنڪ موڪليو. حقيقت اها آهي ته مارش پنهنجي سيل فون نمبر کي پتلي هوا مان ڪڍڻ جي قابل ٿي رهيو هو، خاص طور تي حيرت انگيز نه هئي، جيڪا هن اڃا تائين حاصل ڪئي هئي. هن جي مدد ڪندڙ دهشتگرد واضح طور تي خرچ ڪيل پيادل سپاهين کان وڌيڪ هئا.
  
  ڊريڪ پوليس کي پنهنجو ڪم ڪندي ڏٺو. ايليسيا هن جي ويجهو آئي، پوءِ بي ترتيبيءَ سان هن جي پتلون جي ٽنگ مٿي کنيو. "ڇا تون هي ڏسين ٿو؟ - هن هڪ ڳائڻي آواز ۾ چيو. "سمجهي ويو جڏهن تو ريگستان ۾ منهنجي گدا کي مارڻ جي ڪوشش ڪئي. ۽ اهو اڃا تائين تازو آهي. اها ڳالهه ڪيتري تيزيءَ سان اڳتي وڌي رهي آهي".
  
  هن جي لفظن ڊريڪ تي هڪ کان وڌيڪ تاثر پيدا ڪيو. انهن جي لاڳاپي جي يادگيري هئي، انهن جي نئين ڪشش؛ مئي ۽ بو جو نتيجو ته انهن جي وچ ۾ ڪجهه ٿيو؛ ۽ اڃا تائين هن جي پنهنجي زندگيءَ جو هڪ وڌيڪ واضح حوالو - اهو ڪيترو جلدي منتقل ٿيو ۽ ڪيئن هن شين کي سست ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  باهه جي سڌي لڪير ۾.
  
  "جيڪڏهن اسان هن کي بچايو،" هن چيو. "ٽيم اسپيئر هڪ هفتي بند ڪري رهي آهي."
  
  "ٽورسٽي اڳ ۾ ئي بارباڊوس ڏانهن ٽڪيٽون بک ڪري چڪو آهي،" اليسيا چيو.
  
  "ڇا ٿيو صحرا ۾؟ مائي ان باري ۾ سوچيو.
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو، پوءِ پنهنجي فون تي، عجيب، غير حقيقي لمحي ۾ پڪڙيو. غير ضروري موت ۽ وڌندڙ خطرن کي منهن ڏئي، هڪ لامحدود تعاقب ۽ وحشي جنگ سان، اهي هاڻي پنهنجن پيرن کي لتاڙي رهيا هئا ۽ ڪجهه منٽن جي مهلت وٺڻ تي مجبور هئا. يقينن، انهن کي ٽينشن کان نجات حاصل ڪرڻ لاءِ وقت جي ضرورت هئي، وڌندڙ پريشاني جيڪا آخرڪار انهن جي موت جو سبب بڻجي سگهي ٿي ... پر اليسيا جو اهو ڪرڻ جو طريقو هميشه ڪجهه غير روايتي رهيو آهي.
  
  "بڪني. ساحل. نيري لهرون،" ايليسيا چيو. "اھو مان آھيان".
  
  "ڇا توهان پنهنجي نئين بهترين دوست کي توهان سان گڏ وٺي رهيا آهيو؟" مائي مسڪرائي. "ڪينزي؟"
  
  "توهان کي خبر آهي، اليسيا، مان نه ٿو سمجهان ته ڊاهل ٽيم جي موڪلن جو بندوبست ڪيو آهي،" ڊرڪ چيو، رڳو اڌ مذاق. "وڌيڪ خانداني موڪلن وانگر."
  
  اليسيا رڙ ڪئي. "ڪهڙي بدمعاش. اسان خاندان آهيون".
  
  "ها، پر نه جيئن هو چاهي. توهان کي خبر آهي، جوانا ۽ ڊاهل کي ڪجهه وقت جي ضرورت آهي.
  
  پر اليڪشيا هاڻي مئي ڏانهن نهاري رهي هئي. "۽ ان ابتدائي طعن جي جواب ۾، اسپرائٽ، نه، مان ڊريڪي وٺڻ بابت سوچي رهيو هوس. ڇا اهو توهان کي مناسب آهي؟"
  
  ڊريڪ تڪڙو تڪڙو پري ڏٺو، خاموش سيٽي ۾ پنهنجا چپ ڇڪيندا رهيا. هن جي پٺيان، هن بو تبصرو ٻڌو.
  
  "ڇا ان جو مطلب اهو آهي ته تون ۽ مان هاڻي ختم ٿي ويا آهيون؟
  
  مئي جو آواز خاموش رهيو. "منهنجو خيال آهي ته اهو فيصلو ڪرڻ لاء ميٽ تي آهي."
  
  او مهرباني. توهان جي تمام گهڻي مهرباني، لعنت آهي.
  
  هن کي لڳ ڀڳ راحت محسوس ٿيو جڏهن هن جو پنهنجو فون آيو. "ها؟"
  
  "هتي مارچ. ڇا منهنجا ننڍڙا سپاهي جلدي ڊوڙڻ لاءِ تيار آهن؟
  
  "تو انهن بيگناهه ماڻهن کي قتل ڪيو. جڏهن اسان ملنداسين، مان ڏسندس ته توهان ان جو جواب ڏيندا.
  
  "نه دوست، تون ئي جواب ڏيندين. توهان منهنجي گهرجن کي پڙهي، صحيح؟ پنج سئو ملين. مردن، عورتن ۽ ننڍڙن ننڍڙن ٻارن سان ڀريل ڳوٺ لاءِ اها مناسب رقم آهي.
  
  ڊريڪ اکيون بند ڪري، ڏند ڪٿائيندي چيو. "اڳتي ڇا آهي؟"
  
  "ادائيگي جي تفصيل، يقينا. مرڪزي اسٽيشن ڏانھن وڃو. اهي هڪ مرڪزي ڪيفي اندر انتظار ڪري رهيا آهن. هن هڪ نالو ٻڌايو. "صافيءَ سان ويڙهيل ۽ لفافي ۾ ٽيڪيو ويو، جنهن کي ڪنهن مهربان روح ڪائونٽر جي ڏور آخر ۾ آخري ٽيبل جي هيٺان ٽيپ ڪيو هو. مون تي يقين ڪر، تون سمجھي ويندين جڏھن تون اتي پهچندين".
  
  "جيڪڏهن اسان اهو نه ڪندا سين؟" ڊرڪ فرار ٿيل سيل ميمبر جي باري ۾ نه وساريو، ۽ نه ئي گهٽ ۾ گهٽ ٻن ٻين سيلن جي وجود بابت.
  
  "پوءِ مان ايندڙ گڏهه کي سڏيندس ته منهنجو بار کڻندو ۽ ڊونٽ جي دڪان کي اڏائي ڇڏيندس. ڇا اهو توهان کي مناسب آهي؟"
  
  ڊريڪ مختصر طور تي تصور ڪيو ته هو مارش کي ڇا ڪري سگهي ٿو جڏهن انهن هن کي پڪڙيو. "ڪيستائين؟"
  
  "ها، ڏهه منٽ ڪافي هوندا.
  
  "ڏهه منٽ؟ هي بيوقوف آهي، مارچ، ۽ توهان کي خبر آهي. سينٽرل اسٽيشن هتان کان ويهن منٽن جي ڊرائيو تي آهي. شايد ٻه ڀيرا وڌيڪ."
  
  "مون ڪڏهن به نه چيو ته توهان کي وڃڻ گهرجي."
  
  ڊريڪ سندس مُٺيون پڪيون. انهن کي ناڪام ٿيڻ لاءِ قائم ڪيو پيو وڃي، ۽ انهن سڀني کي اها خبر هئي.
  
  "مان توکي ٻڌايان ٿو ڇا،" مارش چيو. "ثابت ڪرڻ لاءِ ته مان ٺهڪندڙ ٿي سگهان ٿو، مان ان کي ٻارهن منٽن ۾ تبديل ڪندس. ۽ ڳڻڻ..."
  
  ڊاک ڊوڙڻ لڳو.
  
  
  باب 19
  
  
  ڊريڪ روڊ تي ڀڄي ويو جيئن بيو گرانڊ سينٽرل اسٽيشن جي همراهن کي پنهنجي جي پي ايس ۾ ٽائپ ڪري رهيو هو. اليسيا ۽ مئي هڪ قدم پوئتي ڀڄي ويا. هن ڀيري، جيتوڻيڪ، ڊريڪ سفر ڪرڻ جو ارادو نه ڪيو هو هووز تي. مارش پاران مقرر ڪيل ناقابل اعتبار حد تائين سخت شيڊول جي باوجود، ڪوشش ڪئي وئي هئي. ميوزيم جي ويجهو ٽي ڪارون ڇڏي ويون، ٻه ڪرولا ۽ هڪ سولڪ. يارڪ شائرمين کين ٻي نظر نه ڏني. هو جيڪو ڪجهه چاهيندو هو...
  
  "اندر وڃو!" اليسيا سِوڪ جي کليل دروازي وٽ بيٺي.
  
  "اهو ڪافي ٿڌو ناهي،" هن چيو.
  
  "اسان هتي انتظار ۾ بيهي وقت ضايع نٿا ڪري سگهون-"
  
  "اهو ڪافي آهي،" ڊريڪ هڪ سست هلندڙ گهوڙي ۽ گاڏيءَ جي سواري جي پويان ڏٺو، جيڪو سينٽرل پارڪ کان ٻاهر نڪتو هو، جتي هڪ طاقتور F150 پڪ اپ ٽرڪ روڊ جي پاسي کان بيٺي هئي.
  
  هن ڏانهن ڊوڙڻ لڳو.
  
  اليشيا ۽ مئي پٺيان ڊوڙڻ لڳا. "ڇا هو مون سان مذاق ڪري رهيو آهي؟ اليسيا مئي ۾ هڪ ٽائرڊ شروع ڪيو. "ڪو به رستو ناهي ته مان گهوڙي تي سوار ٿي ويندس. ڪڏهن به نه!"
  
  اهي جانور جي مٿان چڙهي ويا ۽ جلدي ڊرائيور کان پڇيو ته هو انهن کي پنهنجي ڪار قرض ڏئي. ڊريڪ گيس پيڊل تي اسٽمپ ڪيو، ربر کي ساڙيو جيئن هو ڪرب کان پري کڄي ويو. بيو ساڄي طرف اشارو ڪيو.
  
  "ان کي سينٽرل پارڪ ذريعي سوار ڪريو. هي 79 هين اسٽريٽ ٽرانسورس آهي ۽ ميڊيسن ايونيو ڏانهن وڃي ٿي.
  
  "هن گيت سان پيار ڪريو،" اليسيا ڪاوڙجي وئي. "ٽفني ڪٿي آهي؟ مون کي بک لڳي آهي".
  
  بيو هن کي هڪ عجيب نظر ڏنو. "هي ريسٽورنٽ ناهي، ميل."
  
  "۽ ميڊيسن ايونيو هڪ پاپ گروپ هو،" ڊرڪ چيو. "چيني ڪوٽس جي اڳواڻي ۾. ڄڻ ته ڪو کيس وساري سگهي ٿو. هن کي اوچتو ياد اچي ويو.
  
  اليسيا کلندي چيو. "بيوقوفي. مان صرف موڊ کي روشن ڪرڻ جي ڪوشش ڪرڻ بند ڪرڻ وارو آهيان. هن جو ڪو به سبب، Drakes؟ ڇا هوءَ ويشي هئي؟"
  
  "ها، رکو!" هن تيز رفتار ڪار کي 79 هين اسٽريٽ ڏانهن هدايت ڪئي، جيڪا هڪ واحد وسيع لين هئي، جنهن جي چوڌاري هڪ وڏي ديوار هئي، جنهن جي چوڌاري لڙڪيل وڻ هئا. "شايد پنڻ. ۽ هڪ شاندار پيش ڪندڙ.
  
  "محتاط رهو!"
  
  مئي جي ڊيڄاريندڙ انهن جي ڪار کي بچايو جيئن سلوراڊو انچ انچ هاء سينٽر رزرو مٿان لڪي ويو ۽ انهن کي رام ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. ڊريڪ چيل جي پويان منهن ڏٺو - ٽين سيل جو آخري ميمبر. هن گئس پيڊل تي قدم رکيو، سڀني کي مجبور ڪيو ته واپس پنهنجي سيٽن تي، جيئن ٻي ڪار ڦري وئي ۽ تعاقب ڪيو. اوچتو انهن جي نسل سينٽرل پارڪ ذريعي تمام گهڻو وڌيڪ خطرناڪ فطرت تي ورتو.
  
  سلوراڊو جو ڊرائيور لاپرواهيءَ سان ڊوڙيو. ڊريڪ ڪيترن ئي ٽئڪسين کي لنگهڻ لاءِ سست ڪيو، پر سندن تعاقب ڪندڙ کين پوئتي ڌڪڻ جو موقعو ڏنو. F150 جھڪيو ۽ ڦيرايو، پر پوء پاڻ کي بغير ڪنھن مسئلي جي صحيح ڪيو. سلوراڊو ٽئڪسي سان ٽڪرائجي، ان کي موڪلائي ٻئي روڊ واري رستي ڏانهن روانو ڪيو جتي اهو هڪ رکيل ڀت سان ٽڪرائجي ويو. ڊريڪ تيزيءَ سان کاٻي طرف مڙيو، پوءِ ساڄي طرف ٽيڪسين جي قطار کي لنگهڻ لاءِ، ۽ پوءِ تيزيءَ سان روڊ جي کليل ٽڪريءَ ڏانهن وڌيو.
  
  انهن جي پويان دهشتگرد هٿ ۾ بندوق کڻي هن جي دريءَ مان ٻاهر نڪري آيو.
  
  "هيٺ لهو!" ڊريڪ رڙ ڪئي.
  
  گوليون هر مٿاڇري ۾ داخل ٿي ويون - ڪار، روڊ، ديوار ۽ وڻ. اهو شخص ڪاوڙ، جوش ۽ شايد نفرت سان گڏ هو، ان جي پرواهه نه ڪندو هو، جيڪو هن کي نقصان پهچايو آهي. بيو، جيڪو F150 جي پوئين سيٽ تي ويٺو هو، هڪ گلوڪ ڪڍيو ۽ پوئين ونڊو کي ٻاهر ڪڍيو. ٿڌي هوا ڪيبن ۾ داخل ٿي وئي.
  
  عمارتن جي هڪ قطار کاٻي پاسي نظر آئي، ۽ پوءِ ڪيترائي پيادل گھمندا اڳتي وڌيا. ڊريڪ هاڻي صرف شيطان جي پسند کي ڏٺو - هڪ مسافر جو حادثاتي موت يا گرانڊ سينٽرل اسٽيشن تي دير ٿيڻ ۽ نتيجن کي منهن ڏيڻ.
  
  اٺ منٽ باقي.
  
  79 هين اسٽريٽ ڏانهن رخ ڪندي، ڊريڪ هڪ ننڍڙي سرنگ کي ڏٺو، جنهن جي مٿان سائي شاخون ٽنگيل هيون. جيئن ئي اهي لمحاتي اونداهي ۾ داخل ٿيا، هن بريڪ پيڊل تي ڌڪ هنيو، اميد ته سندن تعاقب ڪندڙ ڀت سان ٽڪرائجي ويندو يا گهٽ ۾ گهٽ افراتفري ۾ پنهنجي بندوق وڃائي ڇڏيندو. ان جي بدران، هو انهن جي چوڌاري ڊوڙندو هو، سخت ڊرائيونگ، پاسي واري ونڊو کي ٻاهر ڪڍيو جيئن هو گذري ويو.
  
  اهي سڀئي ٿڌا ٿي ويا جيئن انهن جي پنهنجي ونڊو ٻاهر ڦٽي وئي، گولي جي سيٽي لڳ ڀڳ انهن جي ٻڌڻ کان اڳ ئي مري ويو. هاڻي اليسيا پاڻ پنهنجو مٿو ڇڪي ٻاهر ڪڍي، بندوق جو نشانو بنايو ۽ سلوراڊو تي فائرنگ ڪئي. هو اڳتي وڌيو ۽ پوءِ سست ٿيو. ڊريڪ جلدي خال کي بند ڪيو. ٻي پل ظاهر ٿي چڪي هئي ۽ ٽريفڪ هاڻي ڊبل پيلي لائينن جي ٻنهي طرفن کان جامد هئي. ڊريڪ ان خال کي بند ڪيو جيستائين سندن پنهنجو ونگ لڳ ڀڳ ٻئي ڪار جي پوئين حصي کي ڇهيو.
  
  دهشتگرد پنهنجي جسم جو رخ ڪيو ۽ پستول کي ڪلهي تي رکيو.
  
  ايلسيا پهرين فائرنگ ڪئي، گولي سلوراڊو جي پوئين ونڊو کي ٽوڙي ڇڏيو. ڊرائيور ضرور حيران ٿي ويو هوندو ڇاڪاڻ ته هن جي ڪار ڦري وئي هئي، لڳ ڀڳ ايندڙ ٽرئفڪ ۾ ڊوڙندي هئي ۽ هارن کي سريلي انداز ۾ ڌماڪي جو سبب بڻائيندو هو. ايليسيا اڃا به اڳتي وڌي وئي.
  
  "هي سونهري وارن جو ٽڪرو چوڌاري اڏامي رهيو آهي،" مئي چيو. "بس مون کي ڪجهه ياد ڏياريندو آهي. هاڻي انهن کي ڇا چوندا؟ ڇا هي... ڪولي آهي؟"
  
  وڌيڪ شاٽ. دهشتگردن جوابي فائرنگ ڪئي. ڊريڪ استعمال ڪيو evasive ڊرائيونگ ٽيڪنڪ جيئن محفوظ طور تي هو ڪري سگهي ٿو. اڳيان ٽريفڪ وري ٿڪجي وئي هئي، ۽ هن سلوراڊو کي اوورٽيڪ ڪرڻ جو موقعو ڏنو، روڊ جي ايندڙ ويندڙ لين ۾ موڙ. هن جي پٺيان ، مئي ونڊو کي ڇڪيو ۽ ڪلپ کي ٻي ڪار ۾ لوڊ ڪيو. ڊريڪ پوئتي جھڪيو ۽ ان نظاري جو مطالعو ڪيائين.
  
  "اهو اڃا تائين اچي رهيو آهي."
  
  اوچتو سينٽرل پارڪ ختم ٿي ويو ۽ مصروف ففٿ ايونيو چونڪ انهن ڏانهن ڇڪڻ لڳي. گاڏيون سست ٿي ويون، رڪجي ويون، ۽ پيادل گھمڻ لڳا چورن تي ۽ فوٽ پاٿن تي قطارون. ڊريڪ هڪ تيز نظر پيلي رنگ جي بريڪ لائيٽن تي ڏٺي، جيڪي هن وقت سائي هيون.
  
  ففٿ ايونيو جي ٻنهي پاسن کان گهڻيون ڊگھيون سفيد بسون قطار ۾ بيٺيون هيون. ڊريڪ بريڪ تي ڌڪ هنيا، پر دهشتگرد وري انهن جي taillights ۾ تباهه ٿي ويو. هينڊل بارن ذريعي، هن کي پوئين پڇاڙيءَ جو جهٽڪو محسوس ڪيو، آفت جي امڪان کي ڏٺو ۽ ڪنٽرول حاصل ڪرڻ لاءِ اسپن مان ٻاهر ڪڍيو. ڪار چونڪ ذريعي سڌي ٿي، سلوراڊو صرف هڪ انچ پوئتي.
  
  بس انھن جي اڳيان ھلڻ جي ڪوشش ڪئي، ڊريڪ وٽ ھن کان سواءِ ٻيو ڪو رستو ئي ڪونھي ته ھو کاٻي پاسي کان ھيٺ ۽ رستي جي وچ ۾ ھلائي. هن جي گود ۾ ڌاتو ٽڙيل ۽ گلاس ڀڄي ويو. اڳتي هلي سلوراڊو هن سان ٽڪرائجي ويو.
  
  "پنج منٽ،" بو خاموشيءَ سان چيو.
  
  ڪنهن به وقت ضايع ڪرڻ کان سواء، هن پنهنجي رفتار وڌائي. ميڊيسن ايونيو جلد ئي نظر ۾ آيو، چيس بئنڪ جو ڳاڙهي چهرو ۽ ڪارو J.Crew اڳيان ويزن جي ميدان کي ڀرپور ڪري رهيو هو.
  
  "ٻه وڌيڪ،" بو چيو.
  
  گڏو گڏ، ريس ڪارون ننڍين خالن کان ننڍڙن خالن ڏانهن ڊوڙنديون رهيون، ڪارن کي ٽوڙيندي پاسي کان ۽ سست رڪاوٽن جي چوڌاري. ڊريڪ مسلسل هارن کي دٻائيندو رهيو، چاهي هن کي ڪنهن قسم جو سائرن هجي، ۽ ايليسيا هوا ۾ گوليون هنيون ته جيئن پيادلن ۽ ڊرائيورن کي جلدي پري وڃڻ تي مجبور ڪري. NYPD ڪارون اڳ ۾ ئي گوڙ ڪري رهيون هيون، انهن جي نتيجي ۾ تباهي جو رستو ڇڏي. هن اڳ ۾ ئي نوٽ ڪيو هو ته صرف گاڏيون جن کي عزت سان علاج ڪيو ويندو هو، وڏيون ريڊ فائر انجڻيون هيون.
  
  "اڳتي،" بو چيو.
  
  "سمجهي ويو،" ڊرڪ ليڪسنگٽن ايونيو ڏانهن ويندڙ لنگهه کي ڏٺو ۽ ان طرف ڊوڙڻ لڳو. انجڻ شروع ڪري، هن تيزيءَ سان ڪار کي ڪنڊ جي چوڌاري ڦيرايو. ٽائرن مان دونهون پکڙجڻ لڳو، جنهن سبب سڄي روڊ تي ماڻهن جا دانهون پکڙجي ويا. هتي نئين روڊ تي ٻنهي پاسن کان گاڏيون ويجهڙائيءَ ۾ پارڪ ٿيل هيون ۽ پليٽ فارمن، وين ۽ ون وي روڊن جي افراتفري به بهترين ڊرائيورن جو اندازو لڳائي رهي هئي.
  
  "اهو پري ناهي،" بو چيو.
  
  ڊريڪ پنهنجو موقعو اڳتي ڏٺو جيئن ٽريفڪ گهٽجي وئي. "مئي،" هن چيو. "توکي بئنڪاڪ ياد آهي؟
  
  سپر ڪار ۾ گيئرز جي شفٽ ٿيڻ جيتري هموار، مائي پنهنجي گلڪ ۾ هڪ نئون رسالو داخل ڪيو ۽ پنهنجي سيٽ بيلٽ کي کوليو، پنهنجي سيٽ تي شفٽ ڪندي. ايليسيا ڊريڪ ڏانهن نهاريندي هئي ۽ ڊريڪ ريئر ويو آئيني ڏانهن ڏٺو. سلوراڊو پنهنجي پوري طاقت سان بند ٿي ويو، انهن کي رام ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو جيئن اهي گرانڊ سينٽرل اسٽيشن جي ويجهو پهتا ۽ ٻرندڙ ميڙ.
  
  مائي پنهنجي سيٽ تي ويٺي، هاڻ ٽٽل پٺيءَ واري دريءَ مان ٻاهر ٽيڪ ڏئي زور زور ڪرڻ لڳي.
  
  ايليسيا ڊريڪ کي ڌڪيو. "بانڪڪ؟"
  
  "اهو نه آهي جيڪو توهان سوچيو."
  
  "ها، ائين ڪڏهن به نه ٿيندو. تون مون کي ٻڌائيندين ته ٿائلينڊ ۾ جيڪو ٿيو سو ٿائلينڊ ۾ به ٿيندو رهندو.
  
  مائي ننڍڙي خال مان ڦاسي پئي، پنهنجا ڪپڙا ڦاڙيندي، پر هن جي جسم کي اڳتي وڌڻ تي مجبور ڪيو. ڊريڪ ان لمحي کي ڏٺو، جڏهن واءُ هن کي ڌڪ هنيو، سانت هن جي اکين کي ڇڪي رهي هئي. هن اهو لمحو ڏٺو جو تعاقب ڪندڙ دهشتگرد حيران ٿي ويو.
  
  سلوراڊو ويجهو آيو، حيرت انگيز طور تي.
  
  مائي ٽرڪ جي پٺيءَ تي ٽپو ڏئي، ٽنگون وڇائي، ۽ پنهنجو هٿيار بلند ڪيو. هن مقصد ورتو ۽ پوءِ ٽرڪ جي پٺيءَ کان شوٽنگ شروع ڪئي، گوليون ٻئي ڪار جي ونڊوز کي ٽوڙي ڇڏيون. عمارتون، بسون ۽ ليمپ پوسٽون آرام سان گذري ويون. مائي ٽريگر کي بار بار ڇڪيندي، واءَ ۽ ڪار جي حرڪت کان غافل ٿي، رڳو ان ماڻهوءَ تي ڌيان ڏنو، جيڪو ٻي صورت ۾ کين ماريندو.
  
  ڊريڪ اسٽيرنگ ويل کي جيترو ٿي سگهي ساڪ رکي، رفتار کي برقرار رکيو. هن ڀيري سندن اڳيان ڪا به گاڏي نه گذري، جيتري هن دعا ڪئي هئي. مئي پنهنجي پيرن تي مضبوطيء سان بيٺو، هن جي توجه لازمي طور تي هڪ وقت ۾ هڪ شيء تي ڌيان ڏنو. ڊريڪ سندس گائيڊ هو.
  
  "هاڻي!" - هن پنهنجي آواز جي چوٽي تي رڙ ڪئي.
  
  ايليسيا ان ٻار وانگر ڦري وئي، جنهن پنهنجي سيٽ جي پٺيءَ تان مٺائي اڇلائي ڇڏي هئي. "هوءَ ڇا ڪندي؟
  
  ڊريڪ بريڪ کي تمام نرميءَ سان لاڳو ڪيو، هڪ وقت ۾ هڪ ملي ميٽر. مائي ٻيو ڪلپ داخل ڪيو ۽ پوءِ ٽرڪ جي پلنگ تي چڙهي، سڌو پوئين دروازي ڏانهن. سلوراڊو ڊرائيور جون اکيون اڃا به وڌيڪ وسيع ٿي ويون، جڏهن هن ڏٺو ته هڪ جهنگلي ننجا پنهنجي تيز رفتار ڪار ڏانهن سڌو ڊوڙندي ٻي کان!
  
  مائي پوئين دروازي وٽ پهتي ۽ هوا ۾ ٽپو ڏئي، ٽنگون جهليندي ۽ هٿ ڌوئيندي هئي. ڪشش ثقل هن کي هيٺ ڇڪڻ کان اڳ ۾ هڪ لمحو هو، جيئن هوء ٿلهي هوا ذريعي، چپڙي، مهارت ۽ خوبصورتي جي مظهر ذريعي، پر پوء هوء ڪنهن ٻئي شخص جي ڪار جي هڊ تي تمام گهڻو ڌڪايو. هوءَ فوري طور تي مڙي وئي، هن جي ٽنگن ۽ گوڏن کي ڌڪ هڻڻ ۽ پنهنجو توازن برقرار رکڻ جي اجازت ڏني. اڻ کٽندڙ ڌاتوءَ تي لهڻ آسان نه هو، ۽ مائي تيزيءَ سان اُڏامندڙ ونڊ شيلڊ ڏانهن اڳتي وڌي وئي.
  
  سلوراڊو جي ڊرائيور بريڪ تي ڌڪ هنيو، پر پوءِ به بندوق هن جي منهن ڏانهن اشارو ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو.
  
  مائي پنهنجي گوڏن کي ڦهلائي ڇڏيو جيئن اوچتو اثر هن جي ذريعي ٿيو، هن جي ريڑھائي ۽ ڪلهن کي مضبوط ڪيو. هن جو هٿيار هن جي هٿن ۾ رهيو، اڳ ۾ ئي دهشتگرد ڏانهن اشارو ڪيو ويو. ٻه ڌڪ لڳا ۽ هن کي گهنج پئجي ويو، هن جو پير اڃا تائين بريڪ پيڊل تي هو، رت هن جي قميص جي اڳيان ڳاڙهي رهيو هو ۽ هو اڳتي هليو ويو.
  
  مائي ڪار جي ڇت تي چڙهي، ونڊ شيلڊ جي اندر پهتي ۽ ڊرائيور کي ٻاهر ڪڍيائين. ڪو به رستو نه هو ته هوء هن کي پنهنجي طاقت بحال ڪرڻ جي درٻار جي اجازت ڏئي ها. هن جون درد ڀريون اکيون هن سان مليون ۽ سمجهائڻ جي ڪوشش ڪرڻ لڳيون.
  
  "ڪيئن...ڪيئن آهيو-"
  
  مائي کيس منهن تي ڌڪ هنيو. هوءَ پوءِ بيهي رهي جيئن ڪار ڊريڪ جي پٺيءَ سان ٽڪرائجي وئي. انگلش جان بوجھ ڪري خود ڊرائيونگ ڪار کي "پڪڙڻ" لاءِ سست ڪيو، ان کان اڳ جو اهو ڪنهن خطرناڪ، بي ترتيب رخ ۾ ڦري.
  
  "پوءِ اهو آهي جيڪو تو بئنڪاڪ ۾ ڪيو؟ عليشيا پڇيو.
  
  "اهڙو ئي ڪجھہ".
  
  "۽ اڳتي ڇا ٿيو؟
  
  ڊريڪ پري ڏٺو. "مون کي خبر ناهي، پيار."
  
  هنن دروازا کولي ڇڏيا، ٽيڪسي جي اڳيان ڊبل پارڪنگ، گرانڊ سينٽرل اسٽيشن جي ويجهو جيتري کين ملي سگهي. شهري انهن ڏانهن نهاريندي، پوئتي هٽي ويا. هوشيار ڊوڙڻ لڳا. درجنين وڌيڪ پنهنجا سيل فون ڪڍيا ۽ فوٽو ڪڍڻ شروع ڪيا. ڊريڪ ٽپو ڏئي ٻاھران ٻاھر نڪري ويو ۽ فوري طور ڊوڙڻ لڳو.
  
  "وقت اچي ويو آهي،" بيورگارڊ هن جي ڀرسان بيهي چيو.
  
  
  باب ويهون
  
  
  ڊريڪ سينٽرل اسٽيشن جي مکيه هال ۾ دفن ٿيو. هڪ وڏي جاءِ ساڄي ۽ کاٻي ۽ مٿاهينءَ ڏانهن يڪدم ٿي. چمڪندڙ مٿاڇري ۽ چمڪندڙ فرش سسٽم کي حيران ڪري ڇڏيو، هر طرف روانگي ۽ آمد جا بورڊ ٽمٽار هئا، ۽ ماڻهن جي آمد مسلسل لڳي رهي هئي. بيو کين ڪيفي جو نالو ياد ڏياريو ۽ کين ٽرمينل جو فلور پلان ڏيکاريو.
  
  "مکيه لابي،" مائي چيو. "ساڄي مڙيو، ايسڪيليٽرن کان پاسو ڪريو.
  
  ريسنگ، موڙ، ۽ شاندار ايروبيٽڪ فيٽس انجام ڏيڻ صرف ٽڪر کان بچڻ لاء، ٽيم اسٽيشن ذريعي ڀڄي وئي. منٽ گذري ويا. ڪافي شاپس، بيلجيم چاڪليٽ جا دڪان، ۽ بيگل اسٽينڊ، انهن جي مليل خوشبوءِ ڊريڪ جي سر کي گھمائي رهي آهي. اهي نام نهاد ليڪسنگٽن پاسج ۾ داخل ٿيا ۽ سست ٿيڻ لڳا.
  
  "هن وانگر!"
  
  ايليسيا ڊوڙندي، تنگ دروازي مان هڪ ننڍڙي ڪيفي ڏانهن نچندي وئي، جيڪو ڊريڪ ڪڏهن ڏٺو هو. لڳ ڀڳ اڻڄاڻائيءَ ۾، هن جو دماغ حساب ڪتاب ڪري رهيو هو. ڏکيو نه هو، انهن مان فقط ٽي هئا.
  
  ايليسيا گرين ڪوٽ ۾ پيل ماڻهوءَ کي هڪ طرف ڌڪي ڇڏيو، پوءِ ڪاري سطح جي ڀرسان گوڏن ڀر ڪري پيو. ٽيبل ٽاپ غير ضروري گندگي سان ڀريل هئي، ڪرسيون بي پرواهي سان ترتيب ڏنل هيون. اليسيا هيٺان گھمندي ڦرندي ۽ جلد ئي سامهون آئي، سندس هٿن ۾ اڇي لفافو هو، هن جون اکيون اميدن سان ڀريل هيون.
  
  ڊريڪ چند قدم پري کان ڏٺو، پر انگريز عورت نه. ان جي بدران، هن عملي ۽ گراهڪن کي ڏٺو، جيڪي ٻاهران گذري رهيا هئا، ۽ خاص طور تي هڪ ٻيو علائقو.
  
  يوٽيلٽي روم ڏانهن دروازو.
  
  هاڻي اهو کوليو، هڪ تجسس واري عورت هن جي مٿي کي ٻاهر ڪڍيو. تقريبن فوري طور تي، هن صرف هڪ شخص سان اکين جو رابطو ڪيو جيڪو سڌو سنئون هن ڏانهن ڏسي رهيو آهي: Matt Drake.
  
  نه...
  
  هن پورٽبل فون کنيو. "منهنجو خيال آهي ته هي تنهنجي لاءِ آهي،" هن رڳو پنهنجي چپن سان چيو.
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو جيئن هو سڄي علائقي جو مشاهدو ڪندو رهيو. ايليسيا لفافو ڦاڙي ڇڏيو ۽ پوءِ ڀاڪر پاتي.
  
  "اهو سچ نٿو ٿي سگهي."
  
  مائي اکيون وسيع ڪيون. "ڇا؟ ڇو نه؟"
  
  "اهو بوم چوي ٿو!"
  
  
  باب ايڪويهين
  
  
  ڊريڪ فون تي پهتو ۽ ان کي عورت کان کسي ورتو. "توهان ڇا کيڏندا آهيو؟"
  
  مارش لڪير جي پڄاڻيءَ تي چمڪيو. "ڇا توهان ٻين ٻن ٽيبلن جي هيٺان چيڪ ڪيو؟"
  
  پوءِ لڪ مري ويو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جي اندر جي هر شيء ختم ٿي وئي جيئن هن جو روح ۽ دل منجمد ٿي ويو، پر هن حرڪت ڪرڻ بند نه ڪيو. "ٽيبل ڏانهن!" هن رڙ ڪئي ۽ ڊوڙڻ شروع ڪيو، ڪري پيو ۽ پنهنجي گوڏن ڀر ويجھو هيٺان لڪي پيو.
  
  ايليسيا اسٽاف ۽ سياحن کي ٻاهر نڪرڻ ۽ ٻاهر ڪڍڻ لاء رڙ ڪئي. بو ٻئي ٽيبل هيٺان ڪري پيو. ڊريڪ ۾ ڪو شڪ ناهي ته هڪ صحيح نقل ڏٺو جيڪو فرانسيسي کي محسوس ڪيو هو - هڪ ننڍڙو ڌماڪي وارو اوزار ميز جي هيٺان ٽيپ ڪيو ويو. پاڻيءَ جي بوتل جي سائيز ۽ شڪل، ان کي لڳ ڀڳ پراڻي ڪرسمس ريپنگ پيپر ۾ ويڙهيل هو. پيغام هو-هو-هو! ڊريڪ جو ڌيان نه ويو.
  
  ايلسيا هن جي ڀرسان ويٺي. "اسان چوسيندڙ کي ڪيئن غير جانبدار ڪريون؟ ۽، وڌيڪ اهم، ڇا اسان چوسيندڙ کي غير مسلح ڪري سگهون ٿا؟
  
  "تون ڄاڻين ٿو جيڪو مان ڄاڻان ٿو، ميل. فوج ۾ اسان هڪ کان پوءِ هڪ بم ڌماڪو ڪندا هئاسين. بنيادي طور تي، هي سڀ کان محفوظ طريقو آهي. پر هن شخص کي خبر هئي ته هو ڇا ڪري رهيو آهي. بي ضرر پيڪنگنگ ۾ چڱي طرح ڀريل. تون تارن کي ڏسين ٿو؟ اهي سڀ هڪ ئي رنگ آهن. ڊيٽونٽر ڪيپ. ريموٽ فيوز. ڏکيو نه، پر تمام خطرناڪ آهي.
  
  "تنهنڪري ڪٽ ٺاهيو ۽ ان لات ڌماڪي واري ٽوپي کي وڃڻ نه ڏيو.
  
  "هڪ سيٽ وڌو؟ لعنت، اسان هتي مڪمل طور تي رول تي آهيون. ڊريڪ مٿي نھاريو ۽ بي ايمان اکين سان ماڻھن جو ھڪڙو ميڙ ڪيفي جي دريءَ ڏانھن منھن دٻائي ڏٺو. ڪجهه ته کليل دروازي ذريعي وڃڻ جي ڪوشش ڪئي. بنيادي اينڊرائيڊ فونز رڪارڊ ڪيو ته ڇا ٿي سگهي ٿو انهن جي مالڪن جي موت صرف چند منٽن ۾.
  
  "ٻاهر نڪر!" - هن رڙ ڪئي، ۽ اليسيا ساڻس شامل ٿي. "هن عمارت کي فوري طور تي خالي ڪريو!"
  
  آخرڪار خوفزده منهن ڦري ويا ۽ پيغام پهچڻ لڳو. ڊريڪ کي مکيه هال جي ماپ ۽ اندر موجود ماڻهن جو ميڙ ياد اچي ويو ۽ هن پنهنجا ڏند هن وقت تائين لڪايا، جيستائين جڙ کي نقصان نه پهچي.
  
  "توهان ڪيترو وقت سوچيو؟" ايليسيا وري هن جي ڀرسان ويٺي.
  
  "منٽ، جيڪڏهن اهو."
  
  ڊريڪ ڊوائيس ڏانهن ڏٺو. حقيقت ۾، اهو نفيس نظر نه آيو، صرف هڪ سادو بم جيڪو مايوس ڪرڻ بدران خوفزده ڪرڻ لاءِ ٺهيل هو. هن هن سائيز جا آتش بازي وارا بم ڏٺا هئا ۽ شايد ساڳئي قسم جي ڌماڪي واري ڊوائيس سان. سندس فوج جو تجربو ٿي سگھي ٿو ته ڪجھ گھٽجي ويو، پر جڏھن ڳاڙھي تار واري نيري تار واري صورتحال کي منهن ڏيڻو پيو، ته ھو جلد ئي موٽي آيو.
  
  سواءِ ان جي ته سڀ تارون هڪ ئي رنگ جون آهن.
  
  افراتفري پنهنجي رضاڪارانه طور تي ٺاهيل ڪوڪون جي چوڌاري هر شيء کي ڍڪي ڇڏيو. هڪ غداريءَ جي وسوسن وانگر، بم جي خبر وڏن هالن ۾ ڦهلجي وئي، ۽ هڪ ماڻهوءَ جي آزاديءَ جي خواهش ايندڙ ۽ ايندڙ کي متاثر ڪيو، تيستائين سڀ کان وڌيڪ سخت يا بيوقوف مسافرن کان سواءِ، ٻاهر نڪرڻ لاءِ نڪري پيا. شور ٻوڙيندڙ هو، اوچتو اوچتو ڇت تائين پهتو ۽ واپس ڀتين تان هيٺ لهي ويو. مرد ۽ عورتون تڪڙ ۾ ڪري پيون، ۽ لنگھندڙن انھن جي مدد ڪئي. ڪجهه ڊڄي ويا، جڏهن ته ٻيا پرسڪون رهيا. باس پنهنجي اسٽاف کي جاءِ تي رکڻ جي ڪوشش ڪئي پر صحيح طور تي هارايل جنگ وڙهندا رهيا. ماڻهن جو ميڙ ٻاهر نڪرڻ لڳو ۽ 42 هين گهٽي ڀرڻ لڳو.
  
  ڊريڪ هٻڪندي رهي، سندس پيشانيءَ تي پگهر جا وهڪرا. ھتي ھڪڙو غلط ھلڻ جي نتيجي ۾ ھڪڙو عضوو، يا وڌيڪ نقصان ٿي سگھي ٿو. ۽ بدترين، هن کي مارش کي تباهه ڪرڻ جي جنگ مان ڪڍي ڇڏيندو. جيڪڏهن پائٿين انهن کي ختم ڪري سگهي ٿو، ته پوءِ هن وٽ پنهنجي آخري مقصد کي حاصل ڪرڻ جو تمام گهڻو بهتر موقعو هوندو- چاهي اهو جهنم ڪيترو به خراب هجي.
  
  بيورگارڊ پوءِ هن جي ڀرسان ويٺو هو. "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. "ڇا ڳالهه آهي... منهنجو مطلب آهي، ڇا تون ڪنهن ٻئي سان نه ٿي رهيو آهين-"
  
  بو هڪ ٻيو ڊوائيس ڪڍيو، جيڪو هن اڳ ۾ ئي بند ڪيو هو. "اهو هڪ سادو ميکانيزم آهي ۽ اهو صرف چند سيڪنڊن ۾ ورتو. ڇا توهان کي مدد جي ضرورت آهي؟"
  
  ڊريڪ پنهنجي سامهون لٽڪيل اندروني ميڪانيزم ڏانهن ڏٺو، فرانسيسي جي منهن تي ٿوري بدبوءِ تي ۽ چيو، "لعنت. ڪو به بهتر ناهي ته سويڊن کي ٻڌائي ته اهو ٿيو آهي.
  
  ان کان پوء هن blasting ڪيپ ڪڍي ڇڏيو.
  
  سڀ ڪجهه ساڳيو رهي ٿو. راحت جو احساس هن جي مٿان ڌوئي ويو ۽ هن هڪ لمحو روڪيو ۽ پنهنجي سانس کي پڪڙيو. هڪ ٻيو بحران حل ٿيو، سٺين ماڻهن لاءِ هڪ ٻي ننڍڙي فتح. پوءِ ايليسيا، ڪيفي جي ڪائونٽر تان نظرون هٽائڻ کانسواءِ، پنج بلڪل الڳ لفظ چيا.
  
  "سائين فون وري وڄي رهيو آهي.
  
  ۽ گرانڊ سينٽرل اسٽيشن جي چوڌاري، سڄي نيو يارڪ شهر ۾، ڪچري جي ڪينن ۾ ۽ وڻن جي هيٺان - ايستائين جو ريلنگ سان ڳنڍيل ۽ آخرڪار موٽرسائيڪل سوارن طرفان اڇلائي - بم ڌماڪو ٿيڻ شروع ڪيو.
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  هيڊن ٽيليويزن مانيٽر جي قطار جي سامهون بيٺو، ڪنيماڪا هن جي ڀرسان. رمسس کي ٽوڙڻ جي انهن جي سوچن کي عارضي طور تي روڪيو ويو سينٽرل پارڪ ذريعي چيس ۽ پوءِ گرانڊ سينٽرل اسٽيشن تي جنون. جيئن اھي ڏسندا رھيا، مور انھن ڏانھن ھليو ويو ۽ ھر مانيٽر تي تبصرو ڪرڻ شروع ڪيو، ڪئميرا تصويرن کي ليبل ڪيو ويو آھي ۽ ھڪڙي ھلندڙ بازو تي انساني وار کي اجاگر ڪرڻ لاءِ زوم ڪرڻ جي قابل. ڪوريج ايتري جامع نه هئي جيترو ٿيڻ گهرجي ها، پر بهتر ٿي ويو جيئن ڊريڪ ۽ سندس ٽيم مشهور ٽرين اسٽيشن تي پهتي. هڪ ٻئي مانيٽر رمزز ۽ پرائس کي پنهنجن سيلن ۾ ڏيکاريو، اڳوڻو بي صبريءَ سان ائين ڊوڙي رهيو هو ڄڻ هن کي هنڌن تي وڃڻ جي ضرورت هئي، پويون بيٺو اداس هو، ڄڻ ته هو واقعي چاهيندو هو ته هو صرف هڪ نفيس جي آڇ هئي.
  
  مور جي ٽيم انهن جي چوڌاري محنت سان ڪم ڪيو، ڏسڻ جي رپورٽنگ، اندازو لڳايو ۽ پوليس آفيسرن ۽ ايجنٽن کي گلي تي ڪجهه علائقن جو دورو ڪرڻ لاء چيو. حملا هيڊن جي سامهون ناڪام ٿي ويا، جيتوڻيڪ ڊريڪ ۽ بيو گرانڊ سينٽرل تي بم ناڪاره ڪري رهيا هئا. واحد رستو مور کي بلڪل پڪ ٿي سگهي ٿو ته مڊ ٽائون جو خيال رکيو ويو لازمي طور تي پوري سائيٽ کي خالي ڪرڻ.
  
  "مون کي پرواه ناهي ته اها هڪ پراڻي ٻوڙي ناني آهي جيڪا صرف پنهنجي ٻلي وڃائي وئي آهي ،" هن چيو. "گهٽ ۾ گهٽ انهن کي قائل ڪريو."
  
  "گرانڊ سينٽرل اسٽيشن تي ميٽل ڊيڪٽرز ذريعي ڪيمرا بم ڪيئن حاصل ڪري سگھن ٿا؟ ڪنيما پڇيو.
  
  "پلاسٽڪ ڌماڪيدار مادو؟" مور اڳتي وڌيو.
  
  "ڇا توهان وٽ ان لاءِ ٻيون تدبيرون نه آهن؟ هيڊن پڇيو.
  
  "ضرور، پر چوڌاري ڏسو. اسان جا 90 سيڪڙو ماڻهو ايٽمي بم جي ڳولا ۾ آهن. مون هن علائقي کي ايترو خالي نه ڏٺو آهي.
  
  هيڊن حيران ٿي ويو ته مارش ڪيتري وقت کان اها رٿابندي ڪري رهيو هو. ۽ رامسس؟ دهشتگردي جي شهزادي نيويارڪ ۾ اٽڪل پنج سيلز هئا، ممڪن آهي ته وڌيڪ، ۽ انهن مان ڪجهه سليپر سيل هئا. ڪنهن به قسم جي ڌماڪيدار مادو ڪنهن به وقت اسمگل ٿي سگهي ٿو ۽ صرف دفن ڪري سگهجي ٿو، جيڪڏهن ضروري هجي ته سالن تائين ڪاٺ ۾ يا بيسمينٽ ۾ لڪايو وڃي. روسين کي ڏسو ۽ انهن جي گم ٿيل ايٽمي سوٽيڪس بابت ثابت ڪيل ڪهاڻي - اهو هڪ آمريڪي هو جنهن تجويز ڪيو ته گم ٿيل نمبر صحيح نمبر هو آمريڪا کي تباهه ڪرڻ لاءِ. اهو هڪ روسي ڊفيڪٽر هو جنهن تصديق ڪئي ته اهي اڳ ۾ ئي آمريڪا ۾ هئا.
  
  هوءَ هڪ قدم پوئتي هٽي، سڄي تصوير وٺڻ جي ڪوشش ڪندي رهي. هن جي بالغ زندگي جي اڪثر لاء، Hayden هڪ قانون لاڳو ڪندڙ آفيسر هو. هن محسوس ڪيو ته هوء هر صورتحال جو تصور ڪيو آهي. پر هاڻي... اها بي مثال هئي. ڊريڪ اڳ ۾ ئي ٽائمز اسڪوائر کان گرانڊ سينٽرل تائين ڊوڙي چڪو هو، هر منٽ زندگيون بچائيندو هو ۽ پوءِ ٻه وڃائيندو هو. Dahl هر موڙ تي رامسس جي ڪئميرا کي ختم ڪري ڇڏيو. پر هوءَ هن واقعي جي سراسر، خوفناڪ دائري کان متاثر ٿي هئي.
  
  ۽ دنيا خراب ٿي وئي. هوءَ انهن ماڻهن کي سڃاڻندي هئي جيڪي هاڻي خبرون ڏسڻ جي پرواهه نه ڪندا هئا، اهي ماڻهو جن پنهنجي فون مان ايپس ڊيليٽ ڪري ڇڏيا هئا ڇاڪاڻ ته انهن ڏٺو ته هر شيءِ نفرت آميز هئي ۽ انهن محسوس ڪيو ته اهي ڪجهه به نٿا ڪري سگهن. اهي فيصلا جيڪي شروع کان ئي واضح ۽ واضح هئا، خاص طور تي داعش جي ظهور سان، سياست، نفعي ۽ لالچ جي بادل ۽ انساني مصيبتن جي اونهائي کي گهٽائي، ڪڏهن به نه ڪيا ويا. عوام جيڪو چاهي ٿو هاڻي ايمانداري هئي، هڪ اهڙي شخصيت جنهن تي هو ڀروسو ڪري سگهي ٿو، ڪو ماڻهو جيڪو ايترو شفافيت سان آيو جيترو حڪومت ڪرڻ لاءِ محفوظ هو.
  
  هيڊن اهو سڀ ڪجهه قبول ڪيو. هن جي لاچاريءَ جو احساس ساڳيو هو، جيڪو ٽائلر ويب هن کي تازو ڪري رهيو هو. اهو احساس ته توهان کي ڏاڍي چالاڪي سان ايذايو پيو وڃي ۽ توهان ان بابت ڪجهه به ڪرڻ جي طاقت نه آهيو. هاڻي هوءَ ساڳيا جذبا محسوس ڪندي، ڊريڪ ۽ ڊاهل کي ڏسي نيو يارڪ ۽ باقي دنيا کي ڪناري کان واپس آڻڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي.
  
  "مان ان لاءِ رامسس کي ماري ڇڏيندس،" هن چيو.
  
  ڪنيماڪا هڪ وڏو پنجو هن جي ڪلهن تي رکيو. "مونکي ڇڏيو. مان توهان کان تمام گهٽ خوبصورت آهيان، ۽ مان جيل ۾ بهتر آهيان."
  
  مور هڪ مخصوص اسڪرين ڏانهن اشارو ڪيو. "اتي ڏس، دوست. انهن بم کي ناڪاره بڻائي ڇڏيو.
  
  هيڊن ذريعي ڊيلٽ شاٽ جڏهن هن ميٽ ڊريڪ کي ڪيفي مان نڪرندي ڏٺو. هن جي منهن تي هڪ راحت ۽ فتح جي اظهار سان. گڏ ٿيل ٽيم خوش ٿي ۽ پوءِ اوچتو رڪجي وئي جيئن واقعا ڪنٽرول کان ٻاهر سرپل ٿيڻ شروع ٿيا.
  
  ڪيترن ئي مانيٽرن تي، هيڊن ڏٺو ته ڪچري جا ڪين ڦاٽي پيا، ڪارون ڦري رهيون آهن ته جيئن مين هول جا ڍير ڦاٽي پون. هن ڏٺو ته موٽرسائيڪل سوار روڊن تي چڙهي رهيا آهن ۽ عمارتن ۽ ونڊوز تي سرن جي شڪل واريون شيون اڇلائي رهيا آهن. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ ٻيو ڌماڪو ٿيو. هن ڏٺو ته ڪار فرش کان ڪيترائي فوٽ مٿي ٿي وئي جيئن ان جي هيٺان هڪ بم ڌماڪو ٿيو، دونھون ۽ شعلا پاسن کان نڪرندا هئا. گرانڊ سينٽرل اسٽيشن جي چوڌاري، ڪچري جي ڪينن کي ڀڄندڙ مسافرن جي وچ ۾ باهه لڳي وئي. مقصد دهشتگردي هو، جاني نقصان نه. ٻن پلن تي باهه لڳي وئي، جنهن ڪري ٽريفڪ جام ٿي ويو جو موٽرسائيڪل به پار نه ٿي سگهي.
  
  مور نگاهه ڪيو، هن جو چهرو صرف هڪ سيڪنڊ لاءِ آرام سان هو ان کان اڳ جو هن حڪم ڏيڻ شروع ڪيو. هيڊن پنهنجي مضبوط نقطه نظر کي برقرار رکڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ محسوس ڪيو ته منو جي ڪلهي کي پنهنجو پاڻ کي ڇڪي ٿو.
  
  اسان اڳتي وڌنداسين.
  
  آپريشن سينٽر تي آپريشن جاري، ايمرجنسي سروسز موڪليا ويا ۽ قانون لاڳو ڪندڙ ادارن کي سخت متاثر علائقن ڏانهن موڪليو ويو. فائر برگيڊ ۽ سيپر تمام حدن کان ٻاهر ملوث هئا. مور روڊن تي گشت ڪرڻ لاءِ هيلي ڪاپٽر استعمال ڪرڻ جو حڪم ڏنو. جڏهن هڪ ٻيو ننڍڙو ڊوائيس ميسي وٽ آيو، هيڊن ان کي وڌيڪ ڏسڻ جي برداشت نه ڪري سگهيو.
  
  هوءَ ڦري وئي، پنهنجي پوري تجربي مان ڪنهن به اشاري لاءِ ڳوليندي رهي ته اڳتي ڇا ڪجي، گذريل سالن ۾ هوائي ۽ واشنگٽن ڊي سي کي ياد ڪندي، توجهه ڏئي رهي هئي... پر پوءِ هڪ خوفناڪ آواز، هڪ خوفناڪ ٿلهي آواز، هن جو ڌيان هن ڏانهن واپس آندو. اسڪرين
  
  "نه!"
  
  
  باب ٽيويهين
  
  
  هيڊن پنهنجي چوڌاري ماڻهن کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ ڪمري مان ٻاهر ڀڄي ويو. هوءَ ڪاوڙ ۾ لڳندي ئي، ڏاڪڻين تان هيٺ لهي آئي، پنهنجي مُٺن کي گوشت ۽ هڏن جي سخت ڍڳن ۾ جڪڙيندي. ڪنيماڪا هڪ ڊيڄاريندڙ کي ڌڪايو، پر هيڊن ان کي نظرانداز ڪيو. هوء ائين ڪندي، ۽ دنيا هڪ بهتر، محفوظ جڳهه هوندي.
  
  سائٽ جي هيٺان وهندڙ ڪوريڊور سان گڏ رستو ٺاهيندي، هوءَ آخرڪار رامسس جي سيل تائين پهچي وئي. بدمعاش اڃا کلئي رهيو هو، آواز ڪنهن راکشس جي خوفناڪ گوڙ کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه هو. ڪنهن طرح هن کي خبر هئي ته ڇا ٿي رهيو آهي. اڳي رٿابندي واضح هئي، پر انساني ڀلائيءَ لاءِ بلڪل بيزاري ڪا اهڙي شيءِ نه هئي جنهن کي هوءَ آسانيءَ سان سنڀالي سگهي.
  
  هيڊن پنهنجي ڪمري جو دروازو کوليو. گارڊ ٽپو ڏنو ۽ پوءِ هن جي حڪم جي جواب ۾ ٻاهر فائرنگ ڪئي. هيڊن سڌو لوهه جي سلاخن ڏانهن هليو ويو.
  
  "ٻڌاءِ ته ڇا پيو ٿئي. مون کي هاڻي ٻڌايو ته مان توهان سان نرمي ڪندس.
  
  رميز کلندي چيو. "ڇا ٿي رهيو آهي؟" هن هڪ آمريڪي تلفظ کي جعلي ڪيو. "ڳالهه اها آهي ته توهان ماڻهن کي گوڏن ڀر آندو پيو وڃي. ۽ تون اُتي رهندينءَ،" وڏو ماڻهو ڪنڌ جهڪائي سڌو هيڊن جي اکين ۾ ڪيترن ملي ميٽرن جي فاصلي کان ڏسڻ لڳو. " هن جي زبان ٻاهر نڪتي. تون اهو سڀ ڪجهه ڪندينءَ جيڪو مان توکي چوان ٿو".
  
  هيڊن سيل جو دروازو کوليو. رميز، هڪ سيڪنڊ ضايع ڪرڻ کان سواء، هن ڏانهن وڌيو ۽ هن کي فرش تي اڇلڻ جي ڪوشش ڪئي. ماڻهوءَ جي هٿن ۾ هٿڪڙيون لڳل هيون، پر هن کيس پنهنجي وڏي ماس استعمال ڪرڻ کان نه روڪيو. هيڊن ڏاڍي چالاڪي سان هن کي لڙڪايو ۽ هن کي پهريون ڀيرو لوهه جي عمودي سلاخن مان هڪ ۾ ڦيرايو، هن جي ڳچيءَ جي اثر کان پوئتي هٽي وئي. هوءَ پوءِ هن جي گردن ۽ ريڙهه کي سخت ڌڪ هنيو، جنهن ڪري هن کي رڙيون ڪرڻ لڳيون.
  
  وڌيڪ نه چريو کلڻ.
  
  هيڊن هن کي پنننگ بيگ وانگر استعمال ڪيو، هن جي جسم جي چوڌاري ڦري ٿو ۽ مختلف علائقن کي مارڻ. جڏهن رمزس رڙ ڪئي ۽ منهن موڙيو، هن پهرين ٽن ڌڪن کي ڳڻيو - هڪ رت وهندڙ نڪ، هڪ زخم ٿيل جبڙو ۽ گلا. رميز کي ڌڪ لڳڻ لڳو. هيڊن همت نه هاري، تڏهن به جڏهن ڪنيماڪا هن جي ويجهو آئي ۽ هن کي ٿورو وڌيڪ محتاط رهڻ جي تلقين ڪئي.
  
  "پنهنجو ٿلهو ڦٽڻ بند ڪر، منو،" هيڊن هن ڏانهن نهاريو. "ماڻهو اتي مري رهيا آهن."
  
  رامسس کلڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن جي ڳلي جي درد کيس روڪي ڇڏيو. هيڊن هڪ تيز خرگوش لات سان هن جي پيروي ڪئي. "هاڻي کلڻ."
  
  ڪنيماڪا هن کي ڇڪي ٻاهر ڪڍيو. هيڊن هن ڏانهن رخ ڪيو، پر پوء هڪ بظاهر خراب ٿيل رامسس انهن ٻنهي ڏانهن ڌڪيو. هو وڏو ماڻهو هو، ڪنيماڪي کان به ڊگھو هو، سندن عضون جو وزن به ساڳيو هو، پر هوائي فوج هڪ اهم علائقي ۾ دهشتگردن کان بهتر هئي.
  
  جنگ جو تجربو.
  
  رامسس ڪنيماڪا سان ٽڪرائجي ويو ۽ پوءِ پرتشدد انداز ۾ اُڇليو، ڇرڪي واپس پنهنجي سيل ۾ اچي ويو. "تون ڪهڙي شيءِ جو ٺهيل آهين؟ هن رڙ ڪئي.
  
  "مواد توهان کان وڌيڪ مضبوط آهي،" ڪنيماڪا، اثر واري علائقي کي رگڙندي چيو.
  
  "اسان اهو ڄاڻڻ چاهيون ٿا ته اڳتي ڇا ٿيندو،" هيڊن اصرار ڪيو، رمسس جي پٺيان پنهنجي سيل ڏانهن واپس. "اسان ايٽمي بم بابت ڄاڻڻ چاهيون ٿا. اهو ڪٿي آهي؟ ڪير ڪنٽرول ۾ آهي؟ انهن جا ڪهڙا حڪم آهن؟ ۽، خدا جي واسطي، توهان جا حقيقي ارادا ڇا آهن؟"
  
  رامسس سڌريل رهڻ جي جدوجهد ڪئي، واضح طور تي هن جي گوڏن ڀر ڪرڻ نه چاهيو. هر ٿلهي ۾ ڇڪتاڻ محسوس ٿي رهي هئي. بهرحال، جڏهن هو آخرڪار بيٺو، هن جو مٿو لڪي ويو. هيڊن ائين ئي محتاط رهيو جيئن هوءَ زخمي نانگ سان هجي.
  
  "توهان ڪجهه به نٿا ڪري سگهو. پنهنجي مڙس کان پڇو، قيمت. هن کي اڳ ۾ ئي خبر آهي. هو سڀ ڪجهه ڄاڻي ٿو. نيو يارڪ سڙي ويندو، عورت، ۽ منهنجا ماڻهو اسان جي فتح جي جگ کي ٻرندڙ راھ جي وچ ۾ رقص ڪندا.
  
  قيمت؟ هيڊن هر موڙ تي خيانت ڏٺو. ڪو ڪوڙ ڳالهائي رهيو هو، جنهن ڪري سندس ڪاوڙ اڃا به وڌي وئي. هن مرد جي چپن مان ٽٽيندڙ زهر کي منهن نه ڏئي، منو ڏانهن هٿ وڌايو.
  
  "وڃ، مون کي هڪ شاندار بندوق آڻي."
  
  "هيڊن-"
  
  "بس اهو ڪر!" هوءَ ڦري وئي، هر ڇيڙي مان غضب نڪرندو رهيو. "مون کي هڪ شاندار بندوق حاصل ڪريو ۽ ڀڃي ٻاهر ڪڍو."
  
  هن جي ماضي ۾، هيڊن رشتن کي تباهه ڪيو جنهن ۾ هن پنهنجي ساٿي کي تمام ڪمزور سمجهيو. خاص طور تي جيڪو هن بين بليڪ سان شيئر ڪيو، جيڪو ڪجهه مهينن بعد بلڊ ڪنگ جي ماڻهن جي هٿان مري ويو. بين، هن سوچيو، ته تمام ننڍي، ناتجربيڪار، ڪنهن حد تائين نابالغ آهي، پر ڪنيماڪا سان به، هوءَ هاڻي پنهنجي نقطه نظر کي درست ڪرڻ لڳي هئي. هن ڏٺو ته هن کي ڪمزور، فقدان، ۽ يقيني طور تي ٻيهر تعمير جي ضرورت آهي.
  
  "مون سان نه وڙه، منو. بس اهو ڪر".
  
  هڪ وسوسا، پر اهو هوائين جي ڪنن تائين مڪمل طور تي پهچي ويو. وڏو ماڻهو ڀڄي ويو، هن کان پنهنجو منهن ۽ جذبات لڪائي. هيڊن پنهنجي نظر رمزيس ڏانهن ڦيرائي.
  
  "هاڻي تون مون وانگر آهين،" هن چيو. "مون هڪ ٻيو شاگرد حاصل ڪيو آهي."
  
  "توهان سوچيو؟" هيڊن هن جي گوڏن کي ٻئي جي پيٽ ۾ ڌڪيو، پوء هن جي ڪلهي هن جي ڳچيء جي پوئتي تي بي رحميء سان ڌڪايو. "ڇا ڪو شاگرد توکان گندي ڪچرو ڪڍي ڇڏيندو؟
  
  "جيڪڏهن منهنجا هٿ آزاد هجن ها..."
  
  "واقعي؟" هيڊن ڪاوڙ ۾ انڌو ٿي ويو. "اچو ته ڏسون ته تون ڇا ٿو ڪري سگهين؟
  
  جيئن ئي هوءَ رمسس جي هٿڪڙين لاءِ پهتي، ڪنيماڪا موٽي آئي، هڪ سگار جي شڪل واري اسٽن گن هن جي ڪلهي واري مُٺي ۾ جڪڙيل هئي. هن سندس ارادن کي سمجهي ورتو ۽ پوئتي هٽي ويو.
  
  "ڇا؟" - هوءَ رڙ ڪئي.
  
  "توهان اهو ڪريو جيڪو توهان کي ڪرڻو آهي."
  
  هيڊن ان شخص تي لعنت ڪئي ۽ پوءِ رامسس جي منهن تي وڌيڪ زور سان لعنت ڪئي، هن کي ڏاڍو مايوس محسوس ٿيو ته هو هن کي ٽوڙي نه سگهيو.
  
  هڪ گهٽ، پرسکون آواز هن جي غضب ذريعي ڪٽيو: بهرحال، شايد هن توهان کي هڪ اشارو ڏنو آهي.
  
  ٿي سگهي ٿو.
  
  هيڊن رمسس کي ڌڪ هنيو، جيستائين هو پنهنجي بڪ تي ڪري پيو، هڪ نئون خيال هن جي مٿي ۾ پئجي ويو. ها، شايد هڪ طريقو آهي. ڪنيماڪا ڏانهن نهاريندي، هوءَ سيل مان ٻاهر نڪري آئي، ان کي لاڪ ڪيو ۽ پوءِ ٻاهرئين دروازي ڏانهن هليو ويو.
  
  "مٿي ڪا نئين ڳالهه ٿي رهي آهي؟
  
  "وڌيڪ گندگي جا بم، پر هاڻي انهن مان گهٽ. هڪ ٻيو موٽر سائيڪل سوار، پر هنن کيس پڪڙي ورتو.
  
  هيڊن جي سوچ جو عمل واضح ٿي ويو. هوءَ ٻاهر دالان ۾ هلي وئي ۽ پوءِ ٻئي دروازي ڏانهن هلي وئي. بنا ڪنهن روڪ جي، هُن ميڙ مان لنگهيو، پڪ ٿي ته رابرٽ پرائس رمسس جي سيل مان ايندڙ شور ٻڌو هوندو. هن جي اکين ۾ نظر کيس ٻڌايو ته ائين ئي آهي.
  
  "مون کي ڪا به خبر ناهي،" هن ڪاوڙ ۾ چيو. "مهرباني ڪري مون تي يقين ڪر. جيڪڏهن هن توهان کي ٻڌايو ته مون کي ايٽمي بم جي باري ۾ ڪجهه، ڪا به ڄاڻ آهي، پوء هو ڪوڙ ڳالهائي رهيو آهي.
  
  هيڊن پنهنجي اسٽن گن لاءِ پهتو. "ڪير مڃان؟ چريو دهشتگرد يا غدار سياستدان. حقيقت ۾، اچو ته ڏسون ته ٽيزر اسان کي ڇا ٻڌائي ٿو.
  
  "نه!" قيمت ٻئي هٿ مٿي ڪئي.
  
  هيڊن مقصد ورتو. "توهان کي خبر ناهي ته نيويارڪ ۾ ڇا ٿي رهيو آهي، رابرٽ، تنهن ڪري مان توکي سڀ ڪجهه ٻڌائيندس. صرف هڪ دفعو. دهشتگرد سيلز ايٽمي هٿيارن کي ڪنٽرول ڪن ٿا، جن کي اسان سمجهون ٿا ته اهي ڪنهن به وقت ڌماڪو ڪرڻ جي قابل آهن. هاڻي چريو پيٿين سمجهي ٿو ته هو حقيقت ۾ صورتحال جي ڪنٽرول ۾ آهي. ننڍڙا ڌماڪا سڄي منهٽن ۾ ٿين ٿا. سينٽرل اسٽيشن تي بم رکيا ويا. ۽، رابرٽ، هي آخر ناهي.
  
  رياست جو اڳوڻو سيڪريٽري ڀڄي ويو، مڪمل طور تي هڪ لفظ ڳالهائڻ جي قابل نه هو. هن جي نئين مليل وضاحت ۾، هيڊن تقريبا قائل هو ته هو سچ ڳالهائي رهيو هو. پر شڪ جي اُها اڪيلي سِٽ رهي، هن کي ننڍڙن ٻارن وانگر مسلسل عذاب ڪندي رهي.
  
  هي ماڻهو هڪ ڪامياب سياستدان هو.
  
  هوءَ گولي هلائي. اهو پاسي ڏانهن ڌڪيو ويو، انسان کي هڪ انچ کان غائب ٿي ويو. قيمت هن جي بوٽن ۾ ڏڪڻ لڳي.
  
  "ايندڙ ڌڪ بيلٽ جي هيٺان هوندو،" هيڊن واعدو ڪيو.
  
  پوءِ، جڏهن پرائس ڳوڙها ڳاڙيندي، منو روئڻ لڳو، ۽ کيس رامسز جو شيطاني کلڻ ياد آيو، جڏهن هوءَ ان سڄي وحشت بابت سوچيندي هئي، جيڪا هاڻ منهٽن ۾ هئي، ۽ ان جي گهيري ۾ آيل پنهنجن ساٿين جي باري ۾، دل جو خطرو هو. Hayden Jay جيڪو ڀڄي ويو.
  
  وڌيڪ نه. مان ان سان هڪ منٽ لاءِ برداشت نه ڪندس.
  
  قيمت کي پڪڙيندي، هن هن کي ڀت سان اڇلائي ڇڏيو، ڌڪ جو زور هو پنهنجي گوڏن ڀر ڪري پيو. ڪنيماڪا اُن کي کنيو، هن کي سواليه نظر ڏنائين.
  
  "بس منهنجي رستي مان نڪري وڃ."
  
  هن پرائس کي ٻيهر اڇلايو، هن ڀيري ٻاهرئين دروازي ۾. هُو ٽپو ڏئي، رڙ ڪري، ڪري پيو، ۽ پوءِ هوءَ وري کيس پڪڙي، دهليءَ ۾ وٺي وڃي رامسس جي سيل ڏانهن هلي وئي. پرائس جڏهن دهشتگرد کي پنهنجي سيل ۾ بند ڏٺو، تڏهن هو رڙيون ڪرڻ لڳو. هيڊن کيس اڳتي وڌايو.
  
  "مهرباني ڪري، مهرباني ڪري، توهان اهو نٿا ڪري سگهو."
  
  "دراصل،" ڪنيماڪا چيو. "هي ڪجهه آهي جيڪو اسان ڪري سگهون ٿا."
  
  "نائو!"
  
  هيڊن قيمت کي بارن تي اڇلائي ڇڏيو ۽ سيل کي کوليو. رمزس نه ھليو، اڃا تائين پنھنجي بستري تي ويٺو ۽ پنھنجي بند پلڪن ھيٺان ڇا ٿي رھيو آھي. ڪنيماڪا پنهنجي گلوڪ کي ٻاهر ڪڍيو ۽ ٻنهي ماڻهن کي نشانو بڻايو جيئن هيڊن انهن جي بندن کي ختم ڪري ڇڏي.
  
  "هڪ موقعو،" هوء چيو. "هڪ جيل خاني. ٻه ماڻهو. پهريون ماڻهو جيڪو مون کي چيٽ ڪرڻ لاءِ سڏي ٿو بهتر محسوس ٿئي ٿو. سمجهين ٿو؟"
  
  قيمت اڌ کائي گابي وانگر ڦٽي وئي. رامس اڃا به نه هليو هو. هيڊن لاءِ، هن جو نظارو بيزار هو. هن جي اندر ۾ اوچتو تبديلي بيڪار هئي. هوءَ هلي وئي ۽ سيل کي لاڪ ڪيو، ٻنهي ڄڻن کي گڏ ڇڏي جيئن هن جو فون وڄڻ لڳو ۽ ايجنٽ مور جو آواز اچي ويو.
  
  "هتي اچو، جي. توکي اهو ڏسڻو پوندو".
  
  "هي ڇا آهي؟" هوءَ ڪنيماڪا سان گڏ ڊوڙندي، انهن جي پاڇين جو تعاقب ڪندي سيل بلاڪن کان ٻاهر نڪري ۽ ڏاڪڻين ڏانهن واپس هلي وئي.
  
  "وڌيڪ بم،" هن اداسيءَ سان چيو. "مون سڀني کي گند صاف ڪرڻ لاءِ موڪليو. ۽ اها آخري گهرج اها نه آهي جيڪا اسان توقع ڪئي هئي. او، ۽ توهان جي مڙس Dahl سيل چار تي هڪ ليڊ آهي. هو هن وقت ان جو تعاقب ڪري رهيو آهي".
  
  "اچو ته روڊ کي ماريو!" هيڊن اسٽيشن جي عمارت ڏانهن وڌيو.
  
  
  باب چوويهه
  
  
  ڊاهل پاڻ کي مسافرن جي سيٽ تي اڇلايو ۽ سمٿ کي ڊرائيو ڪرڻ جي اجازت ڏني؛ ڪنزي، لارين ۽ يوگي واپس پوئتي سيٽ ۾ آهن. ايستائين جو هنن اسٽيشن ڏانهن واپسيءَ جو رستو اختيار ڪيو، اتي ڊريڪ جي گرانڊ سينٽرل اسٽيشن تي حملو ڪرڻ جون خبرون هيون، پر هن وڌيڪ ڪجهه به نه ٻڌو. مور کي صرف هڪ مخبر کان هڪ ٻي اطلاع ملي هئي - هڪ چوٿون دهشتگرد سيل سينٽرل پارڪ جي ويجهو هڪ لگزري اپارٽمنٽ بلڊنگ مان ڪم ڪري رهيو هو، ۽ هاڻي جڏهن ڊاهل ان بابت سوچيو آهي، اهو دليل آهي ته انهن سيلن مان ڪجهه ٻين جي ڀيٽ ۾ مختلف طور تي فنڊ ڪيا ويا هئا. انهن کي هجوم ۾ شامل ٿيڻ ۾ مدد ڪئي- پر ڊاهل حيران ٿي ويو ته ڪيئن ماڻهن جو هڪ گروپ ڪنهن خاص سماج ۾ ايتري آساني سان موجود ٿي سگهي ٿو بغير دماغ جي ڌوئڻ ذريعي انهن جي فڪر کي ياد ڪرڻ کان سواء. دماغ ڌوئڻ هڪ خاص فن هو، ۽ هن شڪ ڪيو ته عام دهشتگرد اڃا تائين ان ۾ مهارت حاصل ڪئي هئي.
  
  ايترو بيوقوف نه ٿيو.
  
  مور جي ايجنٽن انهن اشارن کي حاصل ڪرڻ لاءِ صرف نمائش کان وڌيڪ خطرو ڪيو. هن ڏينهن جا نتيجا اڻڄاتل طور تي گونجندا، ۽ هن کي اميد هئي ته هوملينڊ ڄاڻي ٿو ته اهو سڀ ڪجهه ڪيئن ٿيندو. جيڪڏهن هڪ ڳجهو ايجنٽ اڄ ساڙيو ويو، هن جي مشڪلاتن جي شروعات هئي.
  
  ٽريفڪ پوليس، جيڪي هميشه چوراهن تي غلبو رکندا هئا، انهن ٽريفڪ کي فلٽر ڪرڻ جي ڀرپور ڪوشش ڪئي، وڏين ۽ شايد ناقابل برداشت مسئلن کي منهن ڏيڻو پيو، پر هوشيار ايمرجنسي گاڏين کي اوليت ڏني وڃي ها. ڊاهل ڪيترن ئي ننڍڙن ننڍڙن پليٽ فارمن کي ڏٺو- لڳ ڀڳ ميني چيري چنن وانگر- جتي پوليس آفيسر پنهنجن ساٿين کي هڪ اعليٰ مقام کان هدايت ڪري رهيا هئا، ۽ هن پنهنجو شڪريو ادا ڪيو جيئن انهن کي وڃڻ ڏنو ويو.
  
  Dahl ڪار جي GPS چيڪ ڪيو. "اٺ منٽ،" هن چيو. "اسان تيار آهيون؟"
  
  "تيار،" سڄي ٽيم موٽي آئي.
  
  "لارين، يوگي، هن ڀيري ڪار سان گڏ رهو. اسان توهان کي وڌيڪ خطرو نٿا ڪري سگهون.
  
  "مان اچي رهيو آهيان،" لورين چيو. "توهان کي مدد جي ضرورت آهي."
  
  دال بيسمينٽ جون تصويرون ۽ اسپيشل فورسز جي اڳواڻ جي موت کي رد ڪري ڇڏيو. "اسان غير ضروري زندگين کي خطرو نٿا ڪري سگهون. لارين، يوگي، توهان کي مختلف علائقن ۾ توهان جي پنهنجي قيمت آهي. رڳو ظاهر ڏسڻ. اسان کي اتي به اکيون گهرجن.
  
  "توکي شايد منهنجي صلاحيتن جي ضرورت هجي،" يوگي چيو.
  
  "مون کي شڪ آهي ته اسان بالڪوني تي ٽپو ڏئي رهيا هئاسين، يوگي. يا drainpipes استعمال ڪندي. بس..." هن رڙ ڪئي. "مهرباني ڪري ائين ڪريو جيئن مان پڇان ۽ خوني شڪل کي ڏسو. مون کي هن حڪم ۾ تبديل نه ڪريو.
  
  هڪ عجيب خاموشي هئي. ٽيم جي هر ميمبر اڳوڻي حملي جي واقعن کي مڪمل طور تي مختلف طور تي سمجهيو، پر اهو سڀ ڪجهه اڌ ڪلاڪ اڳ ٿي چڪو هو، گهڻا اڃا تائين صدمي ۾ هئا. مشاهدا لامحدود هئا - اهي ڌماڪي جي ڪيتري ويجهو هئا. ڪيئن هڪ انسان پنهنجي جان بچائڻ لاءِ پنهنجي جان قربان ڪري ڇڏي. انهن دهشتگردن زندگيءَ جي هر قسم جو ڪيترو سستو علاج ڪيو.
  
  ڊاهل پنهنجي سوچن کي ان پراڻي آري ڏانهن موٽندي محسوس ڪيو- هڪ بالغ ڪيئن هڪ ننڍي ٻار ۾ اهڙي نفرت واري خاصيت پيدا ڪري سگهي ٿو؟ سڀ کان وڌيڪ معصوم ذهن؟ هڪ بالغ، ذميوار ماڻهو ڪيئن سمجهي سگهي ٿو ته اهڙي نازڪ ذهنن کي ويڙهائڻ، هميشه لاءِ اميد واري زندگي جي رخ کي تبديل ڪرڻ صحيح آهي؟ ان کي بدلائڻ لاءِ... ڇا؟... نفرت، لچڪ، جنونيت.
  
  ڪابه پرواهه ناهي ته اسان ان کي ڪيئن ڏسون، مذهب بابت اسان جا نظريا ڇا آهن، ڊاهل سوچيو، شيطان واقعي اسان جي وچ ۾ هلندو آهي.
  
  سمٿ بريڪ تي ڌڪ هنيو جيئن اهي هڪ بلند عمارت جي ويجهو پهتا. ان کي تيار ٿيڻ ۽ ڪار مان نڪرڻ ۾ سيڪنڊن جو وقت لڳي ويو، انهن سڀني کي بي وفائي ڪري ڇڏي. داهل اهو ڄاڻي بيچيني محسوس ڪيو ته چوٿون سيل لڳ ڀڳ ضرور اندر ۾ هو ۽ اهي ڪيترو قابل نظر اچن ٿا. هن جي نظر لارين ۽ يورگي تي پئي.
  
  "تون ڇا پيو ڪرين؟ گاڏيءَ ۾ موٽي وڃ".
  
  اهي دروازي وٽ پهتا، انهن جي سڃاڻپ ڏيکاري ۽ چوٿين فلور تي ٻن اپارٽمنٽ بابت پڇيو. ٻنهي جو تعلق هڪ نوجوان جوڙي سان هو، جيڪو پاڻ کي سنڀاليندو هو ۽ هميشه شائستہ رهندو هو. دروازي ڪڏهن به ٻنهي جوڙن کي گڏ نه ڏٺو هو، پر ها، اپارٽمنٽ مان هڪ کي باقاعده سياح ايندا هئا. هن سوچيو ته اها ڪنهن قسم جي سماجي شام هئي، پر پوءِ به هن کي تمام گهڻي تجسس جي ڪري ادا نه ڪيو ويو.
  
  دال هن کي نرميءَ سان هڪ طرف ڌڪيو ۽ ڏاڪڻين ڏانهن هليو ويو. دروازي پڇيو ته ڇا کين چاٻي جي ضرورت آهي؟
  
  دال نرمي سان مرڪيو. "اها ضرورت نه هوندي."
  
  چار منزلون آسانيءَ سان ختم ٿي ويون، ۽ پوءِ ٽي سپاهي احتياط سان لنگهه سان گڏ هلڻ لڳا. دال جڏهن صحيح اپارٽمينٽ نمبر سامهون آيو ته سندس سيل فون وائبريٽ ٿيڻ لڳو.
  
  "ڇا؟" سمٿ ۽ ڪينزي انتظار ڪري رهيا هئا، پنهنجي پردي کي ڍڪيندا هئا.
  
  مور جو ٿلهو آواز دهل جي ڪنڌ ۾ ڀرجي ويو. "ڄاڻ ڪوڙي آهي. ڪجهه مخبر غلط ماڻهن کي فريم ڪري ٿو ته ٿورو انتقام وٺڻ لاءِ. معاف ڪجو، مون کي صرف معلوم ٿيو.
  
  "ڪوڙ،" دال ساهه کنيو. "ڇا ٿون مون سان مذاق ٿو ڪرين؟ اسان HKs سان گڏ سندن دروازي جي ٻاهر بيٺا هئاسين.
  
  "پوءِ ڇڏ. خبر ڏيندڙ هڪ عورت سان پيار ڪندو آهي. ڪابه ڳالهه ناهي، بس رستي تي واپس وڃو، دال. هيٺ ڏنل ڄاڻ لال گرم آهي.
  
  سويڊن لعنت ڪئي ۽ پنھنجي ٽيم کي واپس سڏيو، پنھنجا هٿيار لڪائي ڇڏيا، ۽ پوء جلدي حيران ٿيل پورٽر کان گذري ويا. ڊاهل درحقيقت چوٿون ماڙ تي وڃڻ کان اڳ دروازي کي خاموشي سان نڪرڻ لاءِ پڇڻ تي غور ڪيو هو - اهو ڄاڻي ٿو ته اتي ڇا ٿي سگهي ٿو - ۽ هاڻي حيران ٿي ويو ته هن جي ٽپ کي دوکي ڏيڻ کان پوءِ رهاڪن ڪيئن رد عمل ظاهر ڪيو هوندو.
  
  هڪ دلچسپ سماجي سوال. پوليس دهشتگردن کي ڳولي رهي هئي ته پوءِ ڪهڙي قسم جو ماڻهو پنهنجي گهر مان ٻاهر ڪڍڻ جي شڪايت ڪندو... جيڪڏهن اها تلاشي ڪوڙ تي ٻڌل هجي؟
  
  دال ڪنڌ لوڏيو. مور اڃا تائين سندس شيٽ لسٽ ۾ نه هو، پر ماڻهو پٿر جي زمين تي ٽٽي رهيو هو. "هي ايندڙ اشارو ڪم ڪندو، صحيح؟" هن اڃا تائين کليل قطار ۾ ڳالهايو.
  
  "اهڙيءَ طرح ٿيڻ گهرجي. اهو ساڳيو ماڻهو جنهن ٽئين ڪئميرا کي هٿ ڪيو. بس ٽائمز اسڪوائر ڏانھن وڃو ۽ جلدي.
  
  "ڇا ٽائمز اسڪوائر خطري هيٺ آهي؟ ڪهڙيون سيڪيورٽي فورسز اڳ ۾ ئي موجود آهن؟
  
  "اهي سڀئي".
  
  "ٺيڪ آهي، اسان وٽ ڏهه منٽ بچيا آهن.
  
  "پنج ٿيڻ ڏيو.
  
  سمٿ هڪ شيطان وانگر ڊوڙندو رهيو، ڪنڊن کي ڪٽڻ ۽ نچڻ، جيتوڻيڪ برش ڪرڻ، خراب پارڪ ٿيل ڪارن جي وچ ۾. هنن ڪار کي 50 هين اسٽريٽ تي ڇڏي ڏنو ۽ ڊوڙڻ لڳا، هاڻي هجوم جي خلاف جيڪي تيز رفتاريءَ سان ٽائمز اسڪوائر کان پري ٿي رهيا هئا، M&M's World، Hershey's Chocolate World ۽ ايستائين جو اسٽريٽ جي ڪنڊ تي موجود اسٽاربڪس جا خوشنما دڪان، جيڪي هاڻ خطري کان هيٺ آهن. وڏيون، انساني سائيز جي بل بورڊن گلي کي هزارين رنگين تصويرن سان روشن ڪيو، هر هڪ توجه جي طلب ڪري رهيو آهي ۽ هڪ زنده، متحرڪ جنگ ۾ مصروف آهي. عملدار هڪ ٻيلي کي ڇڪي ڇڪيندا هئا جيئن لڳ ڀڳ هر ٻيو دڪان ڪنهن نه ڪنهن قسم جي بحاليءَ مان گذري رهيو هو. دال لارين ۽ يوگي کي محفوظ رکڻ لاءِ هڪ طريقو سوچڻ جي ڪوشش ڪئي، پر سفر ۽ فرار ان کي تقريباً ناممڪن بڻائي ڇڏيو. ان کي پسند ڪريو يا نه، اهي سڀئي سپاهي هاڻي هئا، ٽيم انهن جي موجودگي سان مضبوط ٿي.
  
  اڳيان، پوليس چوڪ جي چوڌاري گهيرو تنگ ڪري رهي هئي. نيو يارڪ وارا ڪفر ۾ ڏسندا رهيا، ۽ سياحن کي چيو ويو ته هو پنهنجن هوٽلن ڏانهن موٽن.
  
  "اها صرف هڪ احتياط آهي، ميڊم،" ڊاهل هڪ وردي پوش پوليس کي چوندي ٻڌو.
  
  ۽ پوءِ دنيا وري جهنم ڏانهن رخ ڪيو. چار سياح، ليوس ۽ بوبا گمپ جي چوڌاري ونڊو شاپنگ ڪري، پنهنجا پٺيون اڇلائي، اندر جي چوڌاري ڦري ويا ۽ پاڻمرادو هٿيار ڪڍيا. ڊاهل هڪ گلي جي ڪوسڪ جي پويان بيٺو، پنهنجي هٿيار کي هٽائي ڇڏيو.
  
  ٽائمز اسڪوائر جي چوڌاري گوليون گونجي ويون. ٽٽل ونڊو ۽ بل بورڊ ريل سان ڍڪيل هئا، تباهه ٿي ويا، ڇاڪاڻ ته انهن مان اڪثر اسڪرين هئا، دنيا ۾ سڀ کان وڏي، ۽ سرمائيداريزم جو مجسمو. فوٽ پاٿ تي مارٽر جي برسات پئي. جيڪي رهجي ويا ۽ سيڪيورٽي فورسز ڍڪڻ لاءِ ڀڄي ويا. دھل پنھنجو مٿو ٻاھر ڪڍيو ۽ جوابي فائرنگ ڪئي؛ سندس گولين کي نشانو نه بڻايو ويو، پر دهشتگردن زور زور سان لعنتون ڏنيون ۽ پنھنجو ڍانچو ڳولھيو.
  
  هن ڀيري سڌو توهان ڏانهن، دال اداس اطمينان سان سوچيو. توکان ڪا اميد ناهي.
  
  ڊاهل هڪ پارڪ ٿيل ٽيڪسي جي پويان پنجري کي ٻوڙيندي ڏٺو ۽ ويجهو ئي هڪ بس ڇڏي ڏٺي. هو ان کان اڳ ڪڏهن به ٽائمز اسڪوائر نه ويو هو ۽ نه رڳو ٽي وي تي ان جي جهلڪ ڏسڻ ۾ آئي هئي، پر اهڙو خالي پيدل دوست علائقو ڏسي بيزار ٿي پيو. وڌيڪ شاٽ نڪرندا آهن جيئن سيل جي ميمبرن بغير ڪنهن شڪ ۾ ماڻهن کي دڪانن ۽ آفيس جي عمارتن اندر منتقل ٿيندي ڏٺو. دهل خاموشيءَ سان گهٽيءَ ۾ نڪري ويو.
  
  بس جي پويان ۽ پري فوٽ پاٿ تي، ٻيا سيڪيورٽي فورسز پنهنجون پوزيشنون کڻي رهيا هئا. وڌيڪ SWAT فوجين، ڪاري سوٽ ٿيل ايجنٽن، ۽ NYPD پوليس جي چوڌاري خاموشي، ڪوريوگرافي واري تال تي چڙهائي ڪئي. دال کين قطار ۾ بيهڻ جو اشارو ڪيو. هتي نشاني جي طور تي جيڪو گذريو ويو هو واضح طور تي ترجمو نه ڪيو ويو، ڇاڪاڻ ته ڪنهن به پاگل سويڊن ڏانهن ٿورو ڌيان نه ڏنو.
  
  "ڇا اسان انتظار ڪري رهيا آهيون انهن ٽن يا چئن اکرن واري ٻوٽن جو، يا اسين انهن مادر فرڪرز کي ساڙڻ وارا آهيون؟ ڪينسي هن جي پاسي ۾ رڙ ڪئي.
  
  دهل آمريڪي ايجنٽن کان منهن موڙيو. "مون کي تنهنجي رنگين اصطلاح پسند آهي،" هن بس جي ڇانوَ ۾ رڙندي چيو. "پر اقتصادي طور تي."
  
  "پوءِ تون مون کي هينئر هتي چاهين ٿو. مان سمجهان ٿو."
  
  "مون ائين نه چيو".
  
  سمٿ زمين تي ويڙهي، گاڏين جي هيٺان ڏسڻ لڳو. "مان پير ڏسان ٿو.
  
  "ڇا توهان پڪ ڪري سگهو ٿا ته اهي دهشتگردن جا پير آهن؟ دال پڇيو.
  
  "مان سمجهان ٿو، پر اهو يقين آهي ته جهنم وانگر نه آهي ڄڻ ته اهي نشان لڳل آهن."
  
  "اهي جلد هتي ايندا،" ڪينزيءَ پنهنجي رائيفل بلند ڪئي ڄڻ ته اُها تلوار هئي، جنهن کي هن چاهيو هو، ۽ بس جي هڪ وڏي ڦيٿي جي پويان بيٺي. ٽيم هڪ اجتماعي سانس ورتو.
  
  دهل ٻاهر ڏٺو. "مان واقعي سمجهان ٿو ته اهو وقت ٻيهر آهي."
  
  ڪينزي پھريائين، بس جي پٺيءَ کي گول ڪري پيلي ٽئڪسيءَ تي حملو ڪيو. مشين گن جي فائرنگ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو، پر ان جو رخ ونڊوز، بس اسٽاپن ۽ ٻين سڀني هنڌن تي ڪيو ويو، جتي دهشتگردن جي خيال ۾، بي دفاع ماڻهو لڪي سگهن. ڊاهل پنهنجي خوش قسمت ستارن جو شڪريو ادا ڪيو ته ڪو به لڪي آئوٽ پوسٽ نه ڪيو ويو، ڄاڻو ته رفتار سيل کي تباهه ڪرڻ ۾ سندن اتحادي هئي، جيڪو انهن کي گرينيڊ يا بدتر ڏانهن تبديل ڪرڻ کان اڳ ڪرڻ گهرجي. هوءَ ۽ ڪينسي ٽئڪسيءَ جي چوڌاري ڦري، چئن ڄڻن کي ڏسندي، حيرت انگيز طور تي تڪڙو جواب ڏنو. هٿيار ڦٽا ڪرڻ بجاءِ، هنن رڳو حملو ڪيو، ڊاهل ۽ ڪينزيءَ تي ڌڪ هڻي کين زمين تي ڌڪ هنيو. روڊ جي چوڌاري لاش پکڙيل هئا. ڊاهل هيٺ لهندڙ مُٺي کي پڪڙي ان کي ڦيرايو، سندس گوڏن کي ٻڌي هن اسفالٽ کي زور سان ڌڪ هنيو. بهرحال، ٻيو هٿ هيٺ آيو، هن ڀيري رائيفل جي بٽ سان وڌايو. داهل نه ته ان کي ڦاسائي سگهيو ۽ نه ئي پري ڏسي سگهيو، تنهن ڪري هو هن وٽ موجود واحد عمل ڏانهن موٽي آيو.
  
  هن پنهنجي پيشانيءَ کي هيٺ ڪيو ۽ ڌڪ هن جي کوپڙي ڏانهن ورتو.
  
  هن جي اکين اڳيان اوندهه ڇانئجي وئي، درد جي نڙيءَ کان اعصاب تائين پکڙجي ويو، پر سويڊن ڪنهن به شيءِ کي هن جي ڪم ۾ مداخلت ڪرڻ نه ڏني. هٿيار ڦٽا ڪيا ۽ پوءِ پوئتي هٽي ويا، ڪمزور. دھل ھن کي پڪڙي ان ماڻھوءَ ڏانھن جھليو، جنھن کيس کنيو ھو. سندس منهن جي ٻنهي پاسن کان رت وهي رهيو هو. انهيءَ ماڻهوءَ پنهنجي مُٺي وري مٿي ڪئي، هن ڀيري ٿوري گهڻي ڊڄڻي، ۽ دَهل ان کي پنهنجي مُٺيءَ سان پڪڙي ان کي نچڻ شروع ڪيو.
  
  هن جي وجود جي هر رڳ، هر جوڙ جي هر رڳ، تڪڙ.
  
  هڏا ٽٽڻ جي شاخن وانگر ڀڄي ويا. دهشتگرد رڙ ڪئي ۽ هٿ ڪڍڻ جي ڪوشش ڪئي، پر داهل ان جي باري ۾ ٻڌڻ نه پئي چاهيو. انهن کي هن ڪئميرا کي بند ڪرڻ جي ضرورت هئي. تڪڙو. ان کان به وڌيڪ سخت دٻائيندي، هن پڪ ڪئي ته انسان جو ڌيان هن جي مُٺيءَ ۾ درد جي شدت کان پوريءَ طرح جذب ٿي ويو آهي، ۽ هن پنهنجي گلڪ کي ٻاهر ڪڍيو.
  
  هڪ مارجي ويو.
  
  دهشتگردن جون اکيون چمڪڻ کان اڳ ئي بندوق جا ٽي گولا فائر ڪيا. دال هن کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ پوءِ بدلو وٺندڙ ملائڪ وانگر اٿيو، هن جي کوپڙي مان رت وهي رهيو هو ۽ عزم جو هڪ نظارو هن جي خاصيتن کي متاثر ڪري رهيو هو.
  
  ڪينزي هڪ وڏي ماڻهوءَ سان وڙهندو هو، سندن بندوقون سندن جسمن جي وچ ۾ ويڙهيل هيون ۽ سندن منهن لڳ ڀڳ هڪ ٻئي سان مليل هئا. سمٿ ٽئين نمبر تي هيٺ آيو، ڇوڪر کي گوڏن ڀر ڪرڻ لاءِ مجبور ڪيو، جيئن هن ويجھي ڪامل، صحيح غصي سان مارا. آخري دهشتگرد لورين کي بهتر بڻائي، هن کي زمين تي ڌڪيو، ۽ مقصد حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو جڏهن يوگي پاڻ کي بيرل جي سامهون اڇلائي ڇڏيو.
  
  دهل پنهنجي ساهه کنيو.
  
  بندوق فائرنگ ڪئي. يگري ڪري پيو، هن جي جسم جي هٿ سان ماريو ويو. ڊاهل پوءِ ڏٺو ته صورتحال ان کان ٿوري مختلف هئي جڏهن هن پهريون ڀيرو پڙهيو هو. يورگيءَ گوليءَ جي اڳيان ائٿليٽ طور ٽپو نه ڏنو، هن دهشتگردن جي فائرنگ واري هٿ کي پنهنجي پوري جسم سان ڌوئي ڇڏيو.
  
  مختلف، پر اڃا به اثرائتو.
  
  ڊاهل روس جي مدد لاءِ ڊوڙي ويو، شدت پسند کي کاٻي هٿ هيٺان ڌڪ هنيو ۽ سندس ٽنگون زمين تان لاهي ڇڏيون. سويڊن رفتار ۽ رفتار ٺاهي، هن جي عضون کي لچڪدار ڪيو، پنهنجي بوجھ کي بي رحميءَ سان کڻندو رهيو. ٽي فوٽ، پوءِ ڇهه، ۽ دهشت گرد کي جلدي واپس اڇلايو ويو جيئن هن آخرڪار پنهنجو مٿو هارڊ راڪ ڪيفي مينيو بورڊ ۾ اڇلايو. پلاسٽڪ ٽٽي وئي، رت ۾ ڳاڙھي ٿي وئي، جيئن دھل جي چريو تسلسل سندس مخالف جي کوپڙي کي ڀڃي ڇڏيو ۽ گوشت کي چيري ڇڏيو. ڪنيماڪا شايد ان کي پسند نه ڪيو هجي، پر سويڊن دهشتگردن کي بي اثر ڪرڻ لاءِ آمريڪي آئڪن استعمال ڪيو.
  
  ڪرم.
  
  دھل وري گھمندي ڦريو، ھاڻي سندس ڪنن ۽ ڳلن مان رت ٽمي پيو. ڪينزي ۽ سندس مخالف اڃا تائين موتمار جنگ ۾ بند هئا، پر سمٿ پنهنجي ۽ سپاهي جي وچ ۾ فرق کي ڪجهه ڌڪ سان بند ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. آخري موڙ تي هن جدوجهد ڪئي ته هو پنهنجي هٿيارن جي چوڌاري ڦرڻ لاء، خوش قسمت ٿي ويو ۽ تيز پڇاڙيء سان سڌو سنئون سمٿ ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  ڊاهل رڙ ڪري اڳتي وڌيو، پر هو شاٽ جي باري ۾ ڪجهه به نه ڪري سگهيو. اکين ۾ ڦاٿل، دهشتگرد فائرنگ ڪئي، ۽ حملي آور، سمٿ کي هڪ گولي لڳي، جيڪا هن کي پنهنجي رستي ۾ روڪي، هن کي گوڏن ڀر ڪري ڇڏي.
  
  مان هن جي پيشاني کي ايندڙ شاٽ جي قطار جي ويجهو آڻيان ٿو.
  
  دهشتگرد ٽريگر کي ڇڪي ڇڏيو، پر ان وقت ڊاهل ظاهر ٿيو - هڪ ٻرندڙ، حرڪت وارو جبل - ۽ دهشتگرد کي پنهنجي ۽ ڀت جي وچ ۾ پڪڙي ڇڏيو. هڏا ڀڄي ويا ۽ هڪ ٻئي سان پيس، رت وهي رهيو هو، ۽ رائفل هڪ گوڙ سان پاسي ڏانهن ڀڄي وئي. جيئن ئي حيران ٿيل ڊهل سمٿ ڏانهن وڌيو ته هن ڪاوڙيل سپاهيءَ کي زور سان قسم کڻندي ڏٺو ۽ ٻڌو.
  
  پوءِ هو ٺيڪ آهي.
  
  ڪيلر ويسٽ طرفان محفوظ ڪيو ويو، سمٿ اڃا تائين ويجهي رينج تي شاٽ ڪيو ويو هو ۽ لڳ ڀڳ تقريبا مري ويو هوندو، پر انهن جي نئين وينگارڊ باڊي آرمر ڌڪ کي نرم ڪيو. دھل پنھنجو منھن صاف ڪيو، ھاڻي اسپيشل فورسز جي ٽيم جي اچڻ جو ذڪر ڪندي.
  
  ڪينسي پنهنجي مخالف سان هن طريقي سان وڙهندي هئي ۽ اهو، وڏو ماڻهو هن جي چپلائي ۽ حقيقي عضلات سان ملائڻ لاء جدوجهد ڪري رهيو هو. داهل پنهنجي منهن تي هلڪي مسڪراهٽ سان پوئتي موٽيو.
  
  اسپيشل فورس جو هڪ ماڻهو ڀڄي ويو. "ڇا هن کي مدد جي ضرورت آهي؟"
  
  "نه، هوءَ رڳو بيوقوف ٿي رهي آهي. هن کي اڪيلو ڇڏي ڏيو".
  
  ڪينسي پنهنجي اک جي ڪنڊ مان تبادلي کي پڪڙي ورتو ۽ هن جا اڳ ۾ ئي چٽيل ڏند پڪڙي ڇڏيا. اهو واضح هو ته ٻئي برابر هئا، پر سويڊن هن کي آزمائي رهيو هو، هن جي ٽيم ۽ ان جي پنهنجي وقف جو اندازو لڳائي رهيو هو. ڇا هوءَ لائق هئي؟
  
  هن بندوق کي پڪڙيو ۽ پوءِ وڃڻ ڇڏي ڏنو جيئن هن جو مخالف پوئتي ڌڪيو، جنهن ڪري هن پنهنجو توازن وڃائي ڇڏيو، هڪ گوڏن تائين رٻڙ ۽ نڪ ڏانهن هڪ ڪهني. هن جي ايندڙ هڙتال کلائي تي هڪ سليش هئي، جنهن جي پٺيان هڪ تيز تيز گرفت. جيئن ئي مرد جدوجهد ڪئي ۽ روئڻ لڳو، هوءَ پنهنجي کلائي کي زور سان جھڪي، هڪ ڪلڪ ٻڌي، ۽ بندوق کي فرش تي ڪري ڏٺو. هو اڃا تائين جدوجهد ڪري رهيو هو، چاقو ڪڍي هن جي سينه ۾ ڇڪي رهيو هو. ڪينسي اهو سڀ ڪجهه اندر ڪري ڇڏيو، بليڊ جي ٽڪڙي کي هن جي رڳن جي مٿان گوشت ذريعي محسوس ڪيو، ۽ چوڌاري ڦري، ان کي پاڻ سان ڇڪيو. چاقو ٻئي ڌڪ لاءِ واپس هليو ويو، پر هن ڀيري هوءَ تيار هئي. هن هٽيل هٿ کي پڪڙي، ان جي هيٺان گھمايو، ۽ ان کي ماڻهوءَ جي پٺيءَ پويان موڙيو. هوءَ بي رحميءَ سان دٻائيندي رهي، تان جو هو به ڀڄي ويو ۽ دهشتگردن کي بي يارو مددگار ڇڏي ويو. هن تڪڙو تڪڙو هن جي بيلٽ مان ٻه گرنيڊ ڪڍيا ۽ پوءِ انهن مان هڪ کي هن جي پتلون جي اڳيان ۽ هن جي باڪسر شارٽس ۾ ڀريو.
  
  داهل، ڏسندي ئي ڏٺو ته اها رڙ هن جي ڳلي کي ڇهي رهي هئي. "نائو!"
  
  ڪينزي جي آڱرين هڙتال ڪندڙ کي آزاد ڪيو.
  
  "اسان ائين نه ڪنداسين، تون-"
  
  "تون هاڻي ڇا ڪندينءَ،" ڪينيزي تمام ويجهو سرگوشي ڪئي، "ٽٽل هٿن ۽ سڀني سان؟ تون هاڻي ڪنهن کي به ايذاءُ نه ڏيندين، بيوقوف؟
  
  ڊاهل کي خبر نه هئي ته پڪڙي رکجي يا ڊاج، ڊوڙي وڃي يا ٽپو ڏئي، ڪنزي کي پڪڙي يا ڍڪڻ لاءِ ٽپو ڏئي. آخر ۾، سيڪنڊن کي ٽڪ ڪيو ويو ۽ سمٿ جي خاص طور تي مختصر فيوز کان سواء ٻيو ڪجهه به نه ڦٽو.
  
  "ڇا ٿون مون سان مذاق ٿو ڪرين؟" هن رڙ ڪئي. "ڇا بڪواس آهي-"
  
  "جعلي،" ڪينزي اسٽرائڪر کي ڊاهل جي رت وهائي مٿي تي اڇلايو. "منهنجو خيال هو ته اهي مڪمل عقاب جون اکيون هن مسئلي کي محسوس ڪيون هونديون.
  
  "مون اهو نه ڪيو." سويڊن راحت جو هڪ ڊگهو ساهه ڪڍيو. "لعنت، ڪينز، تون هڪ عالمي درجي جي چريو عورت آهين.
  
  "بس مون کي منهنجو ڪتن واپس ڏي. اهو هميشه مون کي آرام ڪري ٿو."
  
  "اڙي ها. مان شرط ڀو رکان،"
  
  "۽ تون ائين چئو، چريو سويڊن.
  
  دهل پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. ڇڪڻ. پر لعنت، مان سمجهان ٿو ته مون پنهنجي ميچ سان ملاقات ڪئي آهي.
  
  هن وقت تائين، SWAT ٽيمون ۽ گڏ ٿيل ايجنٽ انهن ۾ شامل هئا، ٽائمز اسڪوائر جي آس پاس جي علائقن کي محفوظ ڪري رهيا هئا. ٽيم ٻيهر منظم ٿي ۽ ڪجهه منٽ ورتو انهن جي سانس کي پڪڙڻ لاء.
  
  "چار سيلز هيٺ،" لورين چيو. "صرف هڪ رهي ٿو."
  
  "اسان سوچيو،" دال چيو. "بهتر آهي ته پاڻ کان اڳتي نه وڌو. ۽ ياد رکو، هي آخري چيمبر مارش کي محفوظ رکي ٿو ۽ شايد ڪنٽرول ڪري ٿو..." هن "ايٽمي بم" جو لفظ بلند آواز ۾ نه چيو. هتي نه. هي منهٽن جي دل هئي. ڪير ڄاڻي ٿو ته ڪهڙي قسم جا پيرابولڪ مائڪروفونون چوڌاري پکڙيل هوندا؟
  
  "وڏو ڪم، دوستو،" هن سادگيءَ سان چيو. "هي دوزخي ڏينهن تقريبا ختم ٿي چڪو آهي."
  
  پر حقيقت ۾، اهو صرف شروع ٿي چڪو آهي.
  
  
  باب پنجويهه
  
  
  جولين مارش يقين ڪيو ته، بغير ڪنهن شڪ جي، هو دنيا ۾ سڀ کان وڌيڪ خوش ماڻهو هو. هن جي سامهون هڪ ڀريل، جڙيل ايٽمي هٿيار رکيل هو، ڪافي ويجهو، رابطي سان راند ڪرڻ لاء. هن جي کاٻي پاسي هڪ ديوتا، سهڻي عورت هئي، جنهن سان هو هڪدم کيڏي به سگهندو هو. ۽ هوء، يقينا، هن سان راند ڪئي، جيتوڻيڪ هڪ خاص علائقي کي تمام ڌيان کان ٿورو نقصان پهچائڻ شروع ڪيو ويو. ٿي سگهي ٿو ان وائڊ ڪريم جو ٿورو...
  
  پر پنهنجي سوچ جي پوئين ۽ سڀ کان اهم ٽرين کي جاري رکندي - هڪ غير فعال دهشتگرد سيل دريءَ وٽ بيٺو هو، ۽ هو ٻيهر ان سان کيڏڻ لڳو. ۽ پوءِ اتي آمريڪي حڪومت هئي، جيڪا سڄي شهر ۾ پنهنجي دم جو تعاقب ڪندي، ڊوڙڻ لڳي ۽ راند ڪرڻ لاءِ انڌي ٿي.
  
  "جولين؟" زو پنهنجي کاٻي ڪن کان صرف هڪ بال جي ويڪر پري سانس وٺي رهيو هو. "ڇا توهان چاهيو ٿا ته مان ٻيهر ڏکڻ ڏي وڃان؟
  
  "ضرور، پر گذريل ڀيري وانگر بيزاريءَ جو ساهه نه کڻ. هن کي ٿورو وقفو ڏيو، ڇا توهان؟
  
  "اي، ضرور".
  
  مارچ هن کي مزو ڏيڻ ڏيو ۽ پوءِ سوچيو ته اڳتي ڇا ٿيندو. صبح جو اڌ ٿي چڪو هو ۽ آخري وقت اچي رهيو هو. اهو وقت لڳ ڀڳ اچي ويو هو جڏهن هن کي هڪ ٻيو ڊسپوزيبل سيل فون لاهڻو هو ۽ پنهنجي وطن کي فوري مطالبن سان فون ڪرڻو هو. يقينن، هن کي خبر هئي ته ڪو به حقيقي "لڪ" نه ٿيندو، گهٽ ۾ گهٽ پنج سئو ملين جي بدلي سان نه، پر اصول ساڳيو هو ۽ ساڳئي طريقي سان ٿي سگهي ٿو. مارچ گناهه ۽ بدڪاري جي ديوتا جو شڪر ادا ڪيو. توهان جي پاسي تي انهن ماڻهن سان، ڇا حاصل نه ٿي سگهيو؟
  
  سڀني سٺن خوابن وانگر، هي هڪ آخرڪار ختم ٿي ويندو، پر مارش فيصلو ڪيو ته هو ان کي لطف اندوز ڪندو جيستائين اهو رهي.
  
  زوئيءَ جي مٿي کي ڌڪ هنيو ۽ پوءِ اُٿي بيٺو، هن پنهنجي جوتن جو هڪ فٽ لاٿو ۽ دريءَ ڏانهن هليو ويو. ٻن ذهنن سان اڪثر ٻه مختلف نقطا نظر ايندا هئا، پر مارش جون ٻئي شخصيتون منظرنامي تي صحيحون هيون. انهن مان ڪو ڪيئن وڃائي سگهي ٿو؟ هن زوءَ کان هڪ ڪنڊوم کسي ورتو هو ۽ هاڻي ان کي پنهنجي هٿ ۾ وجهڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو. هن آخرڪار هار ڇڏي ڏني ۽ ٻن آڱرين سان ڪيو. جهنم، اهو اڃا تائين هن جي اندر جي نراسائي کي مطمئن ڪيو.
  
  جڏهن مارش اهو سوچي رهيو هو ته اضافي لين يارڊ سان ڇا ڪجي، سيل ليڊر اٿي بيٺو ۽ هن ڏانهن نهاريو، هن کي خالي مسڪراهٽ ڏني. اهو هڪ Alligator هو، يا جيئن مارش پرائيويٽ طور ان کي سڏيو آهي - Alligator - ۽ جيتوڻيڪ اهو خاموش ۽ واضح طور تي سست هو، ان جي باري ۾ خطري جو حقيقي احساس هو. مارش تجويز ڪيو ته هو شايد ويسٽ پائڻ وارن مان هو. پاون. ڊگھي پيشاب جي طور تي ساڳيو استعمال لائق شيء. مارش زور سان کليو، اکين جو رابطو ٽوڙيو Alligator سان بلڪل صحيح وقت تي.
  
  زوئي سندس نقش قدم تي هليو، دريءَ مان ٻاهر ڏسڻ لڳو.
  
  "ڏسڻ لاءِ ڪجهه به ناهي،" مارش چيو. "ان ڪري ته توکي انسانيت جي جُونءَ جو مطالعو پسند نه اچي.
  
  "ها، اهي ڪڏهن ڪڏهن مذاق ٿي سگهن ٿا."
  
  مارچ پنهنجي ٽوپي لاءِ چوڌاري ڏٺو، جنهن کي هن هڪ زاويه تي پائڻ پسند ڪيو. يقينن، اهو هليو ويو، شايد ان کان اڳ جو هو نيو يارڪ ڏانهن ويو. گذريل هفتو هن جي لاءِ بيڪار گذريو. مڇر ويجهو آيو ۽ شائستگي سان پڇيو ته ڇا هن کي ڪنهن شيءِ جي ضرورت آهي.
  
  "في الحال نه. پر مان انهن کي جلد ئي فون ڪندس ۽ رقم جي منتقلي لاءِ تفصيل ڏيندس.
  
  "تون ائين ڪندين؟
  
  "ها. ڇا مون توهان ماڻهن کي رستو نه ڏنو آهي؟ سوال بياني هو.
  
  "ها، هي ڪڪڙ. مون ان کي فلائي سوٽر طور استعمال ڪيو.
  
  مارش شايد سنهي، چريو، ۽ خونخواريءَ ۾ ڦاٿل هجي، پر هن جو ننڍڙو حصو به هوشيار، حساب ڪندڙ ۽ پوريءَ طرح مشغول هو. اهو ئي سبب آهي ته هو ميڪسيڪو جي سرنگن ذريعي پڻ بچي ويو. ٿوري دير کان پوء، هن محسوس ڪيو ته هن Alligator ۽ صورتحال کي غلط سمجهي چڪو هو. هو هتي مکيه نه هو - اهي هئا.
  
  ۽ اهو هڪ لمحو تمام دير سان هو.
  
  مارش Alligator تي حملو ڪيو، ڄاڻو ته هن بندوق، چاقو ۽ غير استعمال ٿيل اسٽن گن کي ڪٿي ڇڏي ڏنو. ڪاميابي جي اميد رکندي، هو حيران ٿي ويو جڏهن گيٽر بلائن کي روڪيو ۽ پنهنجي هڪ کي واپس ڪيو. مارچ ان کي آرام سان ورتو، درد کي نظر انداز ڪيو، ۽ ٻيهر ڪوشش ڪئي. هن کي خبر هئي ته زوئي هن ڏانهن نهاري رهيو آهي، ۽ هو حيران ٿي ويو ته سست ڪچي هن جي مدد لاءِ جلدي ڇو نه ٿي.
  
  مڇيءَ وري به آسانيءَ سان پنهنجو ڌڪ روڪي ڇڏيو. پوءِ مارش هن جي پٺيان هڪ شور ٻڌو - هڪ اپارٽمنٽ جو دروازو کولڻ جو آواز. هو واپس ٽپو ڏنو، حيران ٿي ويو جڏهن ايليگيٽر کيس اجازت ڏني، ۽ ڦري ويو.
  
  هڪ صدمو سندس ڳلي مان نڪري ويو.
  
  اٺ ماڻهو اپارٽمنٽ ۾ داخل ٿيا، سڀ ڪارا ڪپڙا پاتل، سڀني جا ٿيلها کنيا، ۽ مرغي جي گهر ۾ لومڙين وانگر ڪاوڙيل نظر اچي رهيا هئا. مارش نھاريو ۽ پوءِ گيٽر ڏانھن موٽيو، ھن جي اکين کي ھاڻي به يقين نه پيو اچي ته ھو ڇا ڏسي رھيا آھن.
  
  "ڇا ٿي رهيو آهي؟"
  
  "ڇا؟ ڇا توهان سوچيو ته اسين سڀ خاموش ويٺا رهياسين جڏهن مالدار ماڻهو پنهنجي جنگين جي مالي مدد ڪن؟ چڱو، مون کي تو لاءِ خبر آهي، وڏو ماڻهو. اسان توهان لاء وڌيڪ انتظار نه ڪري رهيا آهيون. اسان پنهنجو پاڻ کي فنڊ ڏيندا آهيون.
  
  مارچ ٻٽي ڌڪ کان منهن تي ڌڪ لڳو. جيئن ئي هو پوئتي ڪري پيو، هن زوئي کي پڪڙي ورتو، توقع ڪئي ته هوءَ هن کي پڪڙي وٺندي، ۽ جڏهن هوءَ نه آئي، اهي ٻئي فرش تي ڪري پيا. ان سڄي صدمي هن جي جسم کي اوور ڊرائيو ڪري ڇڏيو، هن جي پسين جي غدود ۽ اعصاب ختم ٿي ويا، ۽ هڪ اک جي ڪنڊ ۾ هڪ پريشان ڪندڙ ٽڪ شروع ٿي ويو. هن کي واپس خراب پراڻن ڏينهن ڏانهن وٺي ويو جڏهن هو هڪ ڇوڪرو هو ۽ ڪنهن کي به هن جي پرواهه نه هئي.
  
  ايلگيٽر اپارٽمنٽ جي چوڌاري گھمندو هو، ٻارهن ماڻهن جي هڪ سيل کي منظم ڪري. زوئي جيترو ٿي سگهي ننڍو ٿي ويو، عملي طور تي فرنيچر جو هڪ ٽڪرو، جڏهن پستول ۽ ٻيا فوجي هٿيار دريافت ڪيا ويا - گرنيڊ، هڪ کان وڌيڪ آر پي جي، هميشه قابل اعتماد ڪلاشنڪوف، آنسو گيس، فليش بينگ ۽ مختلف قسم جا اسٽيل ٽِپ ٿيل هٿ سان رکيل راڪيٽ. . اها ڳالهه ڪنهن حد تائين اڻ وڻندڙ هئي.
  
  مارچ هن جي ڳلي کي صاف ڪيو، اڃا تائين وقار ۽ خود غرضيءَ جي آخري نشانن سان جڙيل هو، جنهن اهو يقين ڏياريو ته هو هن ڪمري ۾ شيطان جو سڀ کان وڏو سينگ وارو بکري آهي.
  
  "ڏس،" هن چيو. "پنهنجا گندا هٿ منهنجي ايٽمي بم تان هٽايو. ڇا توهان کي خبر آهي ته هي ڇا آهي، ڇوڪرو؟ آليگيٽر. مڇر! اسان کي آخري حد تائين ملڻو آهي.
  
  پنجين سيل جي اڳواڻ آخرڪار ليپ ٽاپ کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ مارش جي ويجهو آيو. هاڻي، بغير حمايت ۽ حقيقت کان سواء دستانو، Alligator هڪ مختلف شخص هو. "توهان سوچيو ٿا ته مان توهان کي ڪجهه ڏيڻ وارو آهيان؟" آخري لفظ هڪ رڙ هو. "منهنجا هٿ صاف آهن! منهنجا بوٽ سٺا آهن! پر اهي جلد ئي رت ۽ خاڪ ۾ ڍڪجي ويندا!"
  
  مارچ تيزيءَ سان چمڪيو. "توهان ڪهڙي ڳالهه ڪري رهيا آهيو؟
  
  "ڪو به ادائيگي نه ٿيندي. پئسا نه بچيا! مان عظيم، معزز ۽ صرف رامسس لاء ڪم ڪريان ٿو، ۽ اهي مون کي بم ٺاهيندڙ سڏين ٿا. پر اڄ مان شروعات ڪندڙ ٿيندس. مان هن کي زندگي ڏيندس!"
  
  مارچ جي آخر ۾ ناگزير چوڪ جو انتظار ڪيو، پر هن ڀيري ڪو به نه هو. ايليگيٽر واضح طور تي طاقت جي حملي کي پنهنجي سر تي وڃڻ ڏنو هو، ۽ مارش اڃا تائين سمجهي نه سگهيو آهي ته اهي ماڻهو هن جي بم کي هٿ ڪري رهيا آهن. "يار، هي منهنجو ايٽمي بم آهي. مون اهو خريد ڪيو ۽ توهان وٽ آندو. اسان سٺي ادائگي جي انتظار ۾ آهيون. هاڻي، سٺو ڇوڪرو ٿيو ۽ ميز تي ايٽمي بم رکي."
  
  اهو اڃا تائين نه هو جيستائين ايليگيٽر هن کي رت ڪڍڻ لاءِ ايترو زور سان ماريو ته مارش واقعي سمجهڻ شروع ڪيو ته هتي ڪجهه تمام گهڻو غلط ٿي چڪو آهي. هن کي اهو محسوس ٿيو ته هن جي ماضي جي سڀني عملن هن کي زندگي ۾ هن موڙ تي پهچايو هو، هر صحيح ۽ غلط، هر سٺو ۽ خراب لفظ ۽ تبصرو. هن جي سڀني تجربن جو مجموعو هن وقت هن کي سڌو ڪمري ۾ وٺي آيو.
  
  "تون هن بم سان ڇا ڪندين؟ خوفناڪ هن جو آواز ٿلهو ۽ ٿلهو ڪري ڇڏيو، ڄڻ هن کي پنير وانگر دٻايو پيو وڃي.
  
  "اسان توهان جي ايٽمي بم کي ڌماڪو ڪرڻ وارا آهيون جيئن اسان عظيم رامسس کان ٻڌون ٿا."
  
  مارچ پنهنجي ساهه ۾ ساهه کڻڻ کان سواءِ چوسيو. "پر اهو لکين ماريندو."
  
  "۽ پوء اسان جي جنگ شروع ٿيندي."
  
  "اها رقم جي باري ۾ هئي،" مارش چيو. "ادا. ٿورو مزو. آمريڪا جي يونائيٽيڊ ڊونيز کي پنهنجي دم جو تعاقب ڪندي رهي. اهو فنڊنگ بابت هو، قتل عام نه.
  
  "توهان ... توهان ... ماري ڇڏيو!" Alligator جي جنوني ٽائريڊ هڪ نشان مٿي وڌيو.
  
  "خير، ها، پر ايترو نه".
  
  مڇيءَ هن کي لات مارائي، جيستائين هو هڪ بي حرڪت گوليءَ ۾ ڪري پيو؛ منهنجي رڳن، ڦڦڙن، ريڙهه ۽ ٽنگن ۾ درد آهي. "اسان رڳو رمزز جي خبرن جو انتظار ڪري رهيا آهيون. هاڻي، ڪو مون کي فون پاس ڪري.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  گرانڊ سينٽرل ٽرمينل جي اندر، مارش جي پزل جا آخري ٽڪرا قطار ڪرڻ لڳا. ڊريڪ ان کان اڳ محسوس نه ڪيو هو، پر اهو سڀ ڪجهه ڪنهن جي ماسٽر پلان جو حصو هو، ڪنهن کي انهن سوچيو ته اهي پهريان ئي غير جانبدار ٿي چڪا آهن. دشمن جنهن تي هنن ڳڻيو ئي نه هو ته وقت هو- ۽ اهو ڪيترو جلدي گذري ويو انهن جي سوچ کي بگاڙي ڇڏيو.
  
  پوليس آفيسرن پاران اڪثر ڪري محفوظ ۽ آبادي جو اعلان ڪيو ويو، ڊريڪ ۽ سندس ٽيم کي چوٿين دعوي جي ڇنڊڇاڻ ڪرڻ جو موقعو ڏنو ويو، جنهن کي آخرڪار هڪ ڪيفي ٽيبل جي هيٺان ٽيپ مليو. وڏي فونٽ ۾ لکيل انگن جو هڪ سلسلو، اهو سمجهڻ ناممڪن هو ته اهو ڇا ٿي سگهي ٿو جيستائين توهان عنوان تي ڌيان نه ڏيو، جيڪو عام طور تي موجود ننڍڙي فونٽ ۾ لکيو ويندو هو.
  
  ائٽمي ايڪٽيوشن ڪوڊ.
  
  ڊريڪ بي اعتماديءَ ۾ پنهنجون اکيون تنگ ڪيون، پنهنجو توازن ٻيهر وڃائي ڇڏيو، ۽ پوءِ ايلسيا ڏانهن نهاريو. "واقعي؟ هي اسان کي ڇو موڪليندو؟
  
  "مان سمجهان ٿو ته اها راند کيڏڻ جي صلاحيت آهي. هن کي مزو اچي رهيو آهي، ڊريڪ. ٻئي طرف، اهي جعلي ٿي سگهن ٿا.
  
  "يا تيز رفتار ڪوڊ،" مئي شامل ڪيو.
  
  "يا اڃا به،" بيو وڌيڪ موضوع کي لڪايو، "ڪوڊ جيڪي استعمال ڪري سگهجن ٿا ٻئي قسم جي لڪيل هٿيارن کي لانچ ڪرڻ لاء."
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ فرينچ ڏانهن ڏٺو، حيران ٿي ويو ته مور کي فون ڪرڻ کان اڳ هن وٽ اهڙيون خراب سوچون ڪٿي آهن. "اسان وٽ هڪ نئين گهرج آهي ،" هن چيو. "سواء ان جي بدران ايٽمي هٿيارن لاء غير فعال ڪرڻ واري ڪوڊ جو هڪ سيٽ ظاهر ٿئي ٿو."
  
  "ڇو؟" مور حيران ٿي ويو. "ڇا؟ اهو ڪو به مطلب نٿو رکي. ڇا هن توکي ٻڌايو آهي؟"
  
  ڊرڪ محسوس ڪيو ته اهو سڀ ڪجهه ڪيترو مضحکہ خیز آهي. "هاڻي موڪليان ٿو." اچو ته spacesuits اهو سڀ ڪجهه ترتيب ڏيو.
  
  "چڱو. اسان انهن کي مناسب محنت ڏينداسين.
  
  ڊريڪ فون کي پنهنجي کيسي ۾ رکڻ کان پوءِ، اليسيا پاڻ کي برش ڪري ڇڏيو ۽ ڪافي دير تائين چوڌاري ڏسندي رهي. "اسان هتي خوش قسمت آهيون،" هن چيو. "ڪو به جاني نقصان ناهي ٿيو. ۽ مارچ کان ڪا خبر ناهي، اسان جي دير جي باوجود. پوءِ ڇا توهان سوچيو ته اها آخري گهرج هئي؟
  
  "مون کي پڪ ناهي ته اهو ڪيئن ٿي سگهي ٿو،" مئي چيو. "هن اسان کي ٻڌايو ته هو پئسا چاهي ٿو، پر هن اسان کي ڪڏهن ۽ ڪٿي اڃا تائين نه ٻڌايو آهي."
  
  "تنهنڪري گهٽ ۾ گهٽ هڪ وڌيڪ،" ڊرڪ چيو. "شايد ٻه. اسان کي هٿيارن جي جانچ ڪرڻ ۽ ان کي ٻيهر لوڊ ڪرڻ جي ضرورت آهي. ڪنهن به صورت ۾، اهي سڀئي مني بم سڄي شهر ۾ ڦاٽي رهيا آهن، مان سمجهان ٿو ته اسان ان سان ٿيڻ کان گهڻو پري آهيون."
  
  هو ننڍي بم جي مقصد بابت حيران ٿي ويا. نه ماريو ۽ نه ماريو. ها، انهن دهشتگرديءَ کي سماج جي روح ۾ داخل ڪيو هو، پر ايٽمي بم، جولين مارش ۽ انهن ڪيمرائن جي روشنيءَ ۾، جن کي هو تباهه ڪري رهيا هئا، هو مدد نه ڪري سگهيو، پر اهو سوچي رهيو هو ته شايد ڪو ٻيو ايجنڊا هو. ثانوي بم پريشان ۽ پريشان ڪندڙ هئا. سڀ کان وڏو مسئلو موٽرسائيڪلن تي ويٺل چند ماڻهن پاران وال اسٽريٽ تي گهرن ۾ ٺهيل آتش بازي جي بم اڇلائڻ سبب ٿيو.
  
  ايليسيا ڏٺائين ته پري ڪنڊ ۾ لڪايل هڪ ڪوٺي. "کنڊ جو مرکب،" هن چيو. "ڇا ڪنهن کي مٺائي بار گهرجي؟"
  
  "مون کي ٻه سنيڪر وٺي اچ،" ڊرڪ چيو. "ڇاڪاڻ ته سٺ پنجن گرام صرف نون سالن لاءِ هو.
  
  اليشيا پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "توهان ۽ توهان جي مٺي مٺائي بار."
  
  "اڳتي ڇا آهي؟" بيو ويجهو آيو، ۽ فرينچ پنهنجي جسم جي درد کي ٿورڙي دير سان ختم ڪيو.
  
  "مور کي پنهنجي راند کي اڳتي وڌائڻ جي ضرورت آهي ،" ڊرڪ چيو. "فعال ٿيو. مان، هڪ لاءِ، سڄو ڏينهن مارش جي آواز تي نچڻ وارو نه آهيان.
  
  "اهو وڌايو ويو آهي،" مائي کيس ياد ڏياريو. "هن جا اڪثر ايجنٽ ۽ پوليس روڊن تي پوليسنگ ڪري رهيا آهن.
  
  "مان ڄاڻان ٿو،" ڊرڪ ساهه کنيو. "مان چڱيءَ طرح ڄاڻان ٿو".
  
  هن کي اها به خبر هئي ته مور لاءِ هيڊن ۽ ڪنيماڪا کان وڌيڪ ٻيو ڪو بهتر سهارو نه ٿي سگهي ٿو، ٻنهي صدر کي خطاب سان، ٻنهي کي گهڻو تجربو آهي ته دنيا انهن تي ڇا اڇلائي سگهي ٿي. نسبتا پرسکون جي هن لمحي ۾، هن اسٽاڪ ورتو، انهن جي مسئلي بابت سوچيو، ۽ پوء پاڻ کي ٻي ٽيم بابت پريشان محسوس ڪيو - ڊاهل جي ٽيم.
  
  هي چريو سويڊش بيسٽارڊ شايد اليگزينڊر اسڪرسگا جي تمام ننگي لمحن کي ڏسڻ دوران مارابو بار کان وڙهندو هو.
  
  ڊريڪ اليشيا جو شڪريو ادا ڪيو جيئن هوءَ واپس آئي ۽ کيس چاڪليٽ جا ٻه ٽڪرا ڏنائين. هڪ لمحي لاءِ ٽيم اتي بيٺي، سوچيندي، بي حس ٿي. مان اهو نه سوچڻ جي ڪوشش ڪريان ٿو ته اڳتي ڇا ٿي سگهي ٿو. انهن جي پويان هڪ ڪيفي آهي é هڪ پراڻن ڪاروبار وانگر بيٺو هو، ان جون دريون ٽٽل، ٽيبلون الٽيون، دروازا ٽڪرا ٽڪرا ۽ ڪنگڻ کان لٽڪيل. اڃا تائين، ٽيمون احتياط سان نئين ڊوائيسز لاء علائقي کي گڏ ڪري رهيا هئا.
  
  ڊريڪ بو ڏانهن رخ ڪيو. "تون مارش سان ملي هئين نه؟ ڇا توهان کي يقين آهي ته هو آخر تائين اهو ڏسندو؟
  
  فرانسيسي هڪ پيچيده اشارو ڪيو. "ها، ڪنهن کي خبر آهي؟ مارچ عجيب آهي، هڪ لمحو مستحڪم ۽ ٻيو چريو لڳي ٿو. شايد اهو سڀ ڪجهه فريب هو. ويب هن تي اعتبار نه ڪيو، پر اها تعجب ناهي. مان محسوس ڪريان ٿو ته جيڪڏهن ويب اڃا تائين پيٿيا ڪيس ۾ دلچسپي رکي ٿي، پوء مارش کي به اجازت نه ڏني ويندي ته هو ڪيس ۾ ملوث ٿيڻ جو مظاهرو ڪري.
  
  "اها مارشا ناهي جنهن جي باري ۾ اسان کي پريشان ٿيڻ جي ضرورت آهي،" مائي جوش ۾ چيو. "هي..."
  
  ۽ اوچتو اهو سڀ ڪجهه احساس ٿيو.
  
  ڊريڪ کي ان ئي وقت اهو احساس ٿيو، جنهن ماڻهوءَ کي هوءَ سڏڻ واري هئي. هن جون اکيون گرميءَ جي ڳولا ڪندڙ ميزائل وانگر هن سان مليون، پر هڪ لمحي لاءِ هو ڪجهه به چئي نه سگهيا.
  
  مان ان بابت سوچي رهيو آهيان. اڀياس ڪندڙ. هڪ خوفناڪ انجام تائين.
  
  "لعنت،" ڊرڪ چيو. "اسان کي شروعات کان ئي راند ڪيو ويو."
  
  ايلسيا انهن کي ڏسندي رهي. "عام طور تي مان چوندس 'ڪمرو حاصل ڪريو'، پر ..."
  
  "هو ڪڏهن به هن ملڪ ۾ داخل نه ٿي سگهيو،" مائي روئيندي چيو. "اسان کان سواء نه."
  
  "هاڻي،" ڊرڪ چيو. "هو بلڪل آهي جتي هو ٿيڻ چاهي ٿو."
  
  ۽ پوءِ فون جي گھنٽي وڳي.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ تقريبن صدمي ۾ پنهنجي چاڪليٽ واري بار کي ڇڏي ڏنو، هو سوچڻ جي متبادل ٽرين ۾ ايترو مشغول هو. جڏهن هن اسڪرين ڏانهن ڏٺو ۽ هڪ اڻڄاتل نمبر ڏٺو، متضاد خيالن جو هڪ پائرو ٽيڪنڪ ڌماڪو هن جي مٿي جي چوڌاري ڦري ويو.
  
  ڇا چئجي؟
  
  اهو ضرور مارش پنهنجي نئين ڊسپوزيبل سيل فون تان ڪال ڪري رهيو آهي. ڇا هن کي اها وضاحت ڪرڻ جي خواهش جي مزاحمت ڪرڻ گهرجي ته هن کي راند ڪيو پيو وڃي، هن کي صرف هڪ عظيم اسڪيم ۾ بيوقوف بڻايو ويو آهي؟ اهي چاهيندا هئا ته سيلز ۽ ايٽمي هٿيارن کي ممڪن حد تائين غير جانبدار رهڻو پوندو. هر ڪنهن کي گهٽ ۾ گهٽ هڪ ٻيو ڪلاڪ ڏيو ان کي ٽريڪ ڪرڻ جو موقعو. هاڻي جيتوڻيڪ ... هاڻي راند تبديل ٿي چڪو آهي.
  
  ڇا ڪجي؟
  
  "مارچ؟" هن چوٿين انگ کان پوء جواب ڏنو.
  
  هڪ اڻ ڄاتل آواز کيس مخاطب ڪيو. "نهو! اهو گيٽرر آهي!"
  
  ڊريڪ فون کي پنهنجي ڪنن تان هٽائي ڇڏيو، هر لفظ جي پڇاڙيءَ ۾ اڀرندڙ رڙ، آواز سندس ڪنن جي بي عزتي ڪري رهيو هو.
  
  "هي ڪير آهي؟ مارش ڪٿي آهي؟
  
  "مون چيو- گيٽرر! بدمعاشي اڳ ۾ ئي وڌي رهي آهي. جتي هن کي هجڻ گهرجي. پر مون کي توهان لاء هڪ وڌيڪ مطالبو آهي، uhhh. هڪ وڌيڪ، ۽ پوء بم ڌماڪو ٿيندو يا نه. اهو توهان تي منحصر آهي!"
  
  "مون کي ڀڄائي." ڊريڪ کي بي ترتيب شور ڪرڻ سبب لفظن تي ڌيان ڏيڻ ۾ ڏکيائي هئي. "توهان کي ٿورو پرسڪون ٿيڻو پوندو، دوست."
  
  "ڀڄڻ، خرگوش، ڀڄڻ، ڀڄڻ، ڀڄڻ. 3 ۽ 51 جي ڪنڊ تي پوليس اسٽيشن تي وڃو ۽ ڏسو ته اسان توهان جي لاءِ گوشت جا ڪهڙا ٽڪرا ڇڏيا آهن. جڏهن توهان اتي پهچندؤ ته توهان آخري گهربل سمجهي سگهندا.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي ويو، هن جي يادگيري کي ڳولي. هن ايڊريس جي باري ۾ ڪجهه تمام گهڻو واقف آهي ...
  
  پر آواز وري هن جي سوچن جي ٽرين کي روڪيو. "هاڻي ڊوڙو! ڊوڙو! خرگوش، ڊوڙو ۽ پوئتي نه ڏس! اهو هڪ منٽ يا هڪ ڪلاڪ ۾ ڌماڪو ٿيندو، آر آر آر! ۽ پوءِ اسان جي جنگ شروع ٿيندي!"
  
  "مارش کي رڳو تاوان گهربل هو. بم لاءِ پئسا تنهنجي آهن".
  
  "اسان کي تنهنجي پئسن جي ضرورت ناهي، يار! ڇا توهان سمجهو ٿا ته اتي ڪا به تنظيمون نه آهن - ايستائين جو توهان جون پنهنجون تنظيمون - جيڪي اسان جي مدد ڪري رهيا آهن؟ ڇا توهان سوچيو ٿا ته اسان جي مدد ڪرڻ وارا ڪو به امير ماڻهو نه آهن؟ ڇا توهان سوچيو ٿا ته اتي ڪو به سازش ڪندڙ نه آهن ڳجهي طور تي اسان جي مقصد کي فنڊ فراهم ڪري رهيا آهن؟ ها ها ها ها ها!"
  
  ڊريڪ ٻاهر وڃڻ ٿي چاهيو ۽ چريو جي ڳچيءَ کي ڇڪي، پر جيئن ته هو اهو ڪري نه سگهيو- اڃا تائين- هن ايندڙ بهترين ڪم ڪيو.
  
  ڪال ٽوڙي وئي.
  
  ۽ آخرڪار، هن جي دماغ هر معلومات تي عمل ڪيو. ٻين کي اڳ ۾ ئي خبر هئي. هنن جا منهن خوف سان اڇا هئا، سندن جسم انتشار سان ڀريل هئا.
  
  "هي اسان جي سائيٽ آهي، ڇا اهو ناهي؟" ڊريڪ چيو. "هاڻ هيڊن، ڪنيماڪا ۽ مور ڪٿي آهن.
  
  "۽ رامسس،" مائي چيو.
  
  جيڪڏهن بم ان ئي وقت ڌماڪو ٿئي ها ته ٽيم تيزيءَ سان ڊوڙي نه سگهي ها.
  
  
  باب سترهن
  
  
  Hayden مانيٽر جو اڀياس ڪيو. اسٽيشن جو گهڻو حصو خالي ٿيڻ سان، ۽ ايستائين جو مور کي ذاتي طور تي مقرر ڪيل ايجنٽن کي مدد لاءِ روڊن تي موڪليو پيو وڃي، مقامي هوم لينڊ سيڪيورٽي سينٽر ٽٽڻ جي نقطي تي حيران ٿي ويو. سڄي شهر ۾ واقع ٿيندڙ واقعن کي رامسز ۽ پرائس جي ٻيهر ملاپ تي اوليت ڏني وئي، پر هيڊن انهن جي وچ ۾ رابطي جي کوٽ کي محسوس ڪيو، ۽ حيران ٿي ويو ته ڇا انهن ٻنهي کي حقيقت ۾ چوڻ لاء ڪجهه ناهي. رميز هڪ ڄاڻو ماڻهو هو، جنهن وٽ سڀني سوالن جا جواب هئا. قيمت صرف هڪ ٻيو اسڪيمر ڊالر جو تعاقب ڪري رهيو هو.
  
  Kinimaka مانيٽر کي هلائڻ ۾ مدد ڪئي. هيڊن انهن جي وچ ۾ اڳ ۾ ڇا ٿيو هو، جڏهن هوائين ٻنهي مردن کان معلومات ڪڍڻ جي خلاف مشورو ڏنو هو، ۽ هاڻي هن جي ردعمل بابت حيران ٿي ويو.
  
  ڇا هوءَ صحيح هئي؟ ڇا هو بي رحم هو؟
  
  بعد ۾ سوچڻ لاء ڪجهه.
  
  هن جي اڳيان تصويرون چمڪيون، سڀ ڪجهه درجن چورس اسڪرينن تي زوم ٿي ويا، ڪارا ۽ اڇا ۽ رنگ ۾، ڀڄڻ وارا منظر ۽ باهه جا منظر، چمڪندڙ ايمبولينسون ۽ خوفناڪ هجوم. نيو يارڪ جي وچ ۾ خوف هڪ مطلق گهٽ ۾ گهٽ رکيو ويو؛ جيتوڻيڪ 9-11 جا واقعا اڃا تائين انهن جي ذهنن تي هڪ تازي وحشت هئي ۽ هر فيصلي تي اثر انداز ٿي رهي هئي. ڪيترن ئي ماڻهن لاءِ جن وٽ 9-11 تائين جيئرو رهڻ جي ڪهاڻي آهي ، انهن کان وٺي جيڪي ان ڏينهن ڪم تي نه ويا هئا انهن لاءِ جيڪي دير سان يا ڪم تي هليا ويا هئا ، خوف ڪڏهن به انهن جي سوچن کي نه ڇڏيو آهي. سياح خوف ۾ ڀڄي ويا، اڪثر ڪري ايندڙ اڻڄاتل ڌڪ کي منهن ڏيڻ لاء. پوليس سختي سان گهٽين کي صاف ڪرڻ شروع ڪيو، ڪڏهن به چڙهندڙ مقامي ماڻهن جي ٿوري مخالفت سان.
  
  هيڊن ٽائيم چيڪ ڪيو ... اهو مشڪل سان 11 ايم هو. اهو بعد ۾ محسوس ڪيو ويو. باقي ٽيم هن جي ذهن تي هئي، هن جو پيٽ هن خوف سان رڙيون ڪري رهيو هو ته شايد اهي اڄ پنهنجي جان وڃائي ڇڏين. آخر ائين ڇو ڪندا رهياسين؟ ڏينهن کان پوء، هفتي کان پوء هفتي؟ هر ڀيري جڏهن اسان وڙهون ٿا ته مشڪلاتون گهٽ سازگار ٿين ٿيون.
  
  ۽ خاص طور تي Dahl؛ اهو ماڻهو ڪيئن رهيو؟ هڪ زال ۽ ٻن ٻارن سان گڏ، هڪ مرد کي لازمي ڪم اخلاقي هجڻ گهرجي ايورسٽ جبل جي ماپ. سپاهيءَ لاءِ سندس عزت ڪڏهن به وڌيڪ نه هئي.
  
  ڪنيماڪا مانيٽر مان هڪ کي ٽيپ ڪيو. "اهو خراب ٿي سگهي ٿو."
  
  هيڊن هن ڏانهن نهاريو. "هي ڇا آهي... اڙي يار".
  
  حيران ٿي، هوءَ ڏسندي رهي ته رمزز قدم کنيو، پرائس ڏانهن ڊوڙندو رهيو ۽ پنهنجو مٿو زمين تي ڪري پيو. دهشتگرد شهزادو پوءِ جدوجهد ڪندڙ جسم جي مٿان بيٺو ۽ بي رحميءَ سان ان کي لات مارڻ لڳو، هر هڪ ڌڪ درد جي روئڻ کي ظاهر ڪري رهيو هو. هيڊن وري هٻڪيو، ۽ پوءِ ڏٺو ته رت جو هڪ تلاءُ فرش تي پکڙجڻ لڳو.
  
  "مان هيٺ وڃان ٿو."
  
  "مان به هلندس". ڪنيماڪا اٿڻ لڳو، پر هيڊن کيس اشاري سان روڪيو.
  
  "نه. توهان جي هتي ضرورت آهي."
  
  نظرن کي نظر انداز ڪندي، هوءَ واپس بيسمينٽ ڏانهن هلي وئي، دالان ۾ بيٺل ٻن گارڊن ڏانهن اشارو ڪيو، ۽ رميز جي حجري جو ٻاهرئين دروازو کوليائين. اهي گڏ ٿين ٿا، بندوقون ٺهيل آهن.
  
  رامسز جو کاٻي پير پرائس جي ڳل تي ڌڪ هنيو، هڏن کي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  "روڪ!" هيڊن ڪاوڙ ۾ رڙ ڪئي. "توهان هن کي ماري رهيا آهيو."
  
  "توکي پرواه نه آهي،" رامسز وري پنهنجو هٿيار استعمال ڪيو، پرائس جي جبري کي ٽوڙي ڇڏيو. "مان ڇو؟ تون مون کي مجبور ڪري رهيو آهين ته هن اسڪيم سان سيل شيئر ڪريان. ڇا توهان چاهيو ٿا ته اسان ڳالهايون؟ خير، اهڙيءَ طرح منهنجي لوهي خواهش پوري ٿيندي آهي. شايد هاڻي توکي خبر پئجي ويندي".
  
  هيڊن ڪنڌيءَ کي تالي ۾ وجهي، بار ڏانهن ڊوڙيو. رامسس پاڻ کي سهارو ڏنو، ۽ پوءِ پرائس جي کوپڙي ۽ ڪلهن تي قدم رکڻ لڳو، ڄڻ ته ڪمزور جڳهن کي ڳولي رهيو هجي ۽ ان عمل مان لطف اندوز ٿي رهيو هجي. قيمت رڙيون ڪرڻ بند ڪري ڇڏيو هو ۽ صرف گهٽ ماتم ڪري سگهي ٿو.
  
  هيڊن دروازو کوليو، ٻن محافظن جي حمايت ڪئي. هوءَ بغير ڪنهن تقريب جي حملو ڪيو، پستول سان رمزز کي ڪن جي پويان ڌڪ هنيو ۽ کيس رابرٽ پرائس کان پري ڪري ڇڏيو. هوءَ وري گوڏن ڀر ڪري ويهي رهي، رڙيون ڪندڙ ماڻهوءَ جي اڳيان.
  
  "تون زنده آهين؟ هوءَ يقينن وڌيڪ پريشان ٿيڻ نٿي چاهي. هن جهڙن ماڻهن پريشاني کي هڪ ڪمزوري جي طور تي ڏٺو جنهن جو استحصال ڪري سگهجي ٿو.
  
  "اهو درد آهي؟" هوءَ پاڻ کي پرائس جي رڇن تي دٻائي رهي هئي.
  
  راڻي کيس چيو ته "ها، ائين ئي ٿيو آهي.
  
  "چڱو، چڱو، روئڻ بند ڪر. ڦري وڃو ۽ مون کي توهان کي ڏسڻ ڏيو.
  
  قيمت ڦرڻ لاءِ جدوجهد ڪئي، پر جڏهن هن ائين ڪيو، ته هيڊن رت جي نقاب، ٽٽل ڏندن ۽ ڦاٽل چپن کي ڏسي حيران ٿي ويو. هن ڏٺو ته هن جو ڪن ڳاڙهو ٿي چڪو هو ۽ هن جي اک ايتري سوجي وئي هئي ته اهو ڪڏهن به ڪم نه ڪري سگهي. هن جي نيڪ خواهشن جي باوجود، هوءَ وڪوڙي وئي.
  
  "ڳالهه".
  
  هوءَ رمز ڏانهن وڌي وئي. "يار، مون کي پڇڻ جي به ضرورت ناهي ته تون چريو آهين، ڇا مان؟ صرف هڪ چريو هوندو جيڪو توهان ڪندا آهيو. سبب؟ مقصد؟ ھدف؟ مون کي شڪ آهي ته اهو توهان جي ذهن کي به پار ڪيو آهي.
  
  هوءَ گلڪ کي اٿاريو، واقعي مڪمل طور تي باهه ڏيڻ لاءِ تيار نه هئي. هن جي ڀرسان گارڊز رامسس کي ڍڪي ڇڏيو هو ته هو هن تي حملو ڪيو.
  
  "مارو،" رمزز چيو. "پاڻ کي دردن سان ڀريل دنيا کان بچايو."
  
  "جيڪڏهن هي تنهنجو ملڪ هجي ها، تنهنجو گهر هجي ها، تون مون کي هينئر ئي ماري ڇڏين ها، نه؟ تون اهو سڀ ختم ڪندين".
  
  "نه. ايترو جلدي مارڻ ۾ ڪهڙو مزو آهي؟ سڀ کان پهريان مان توکي لُٽي ۽ تنهنجا عضوا بند ڪري تنهنجي عزت کي برباد ڪندس. پوءِ مان توهان جي مرضي کي بي ترتيب طريقي سان استعمال ڪندي ٽوڙي ڇڏيندس، ڪابه پرواهه ناهي ته ان وقت ڇا صحيح لڳي. پوءِ مان تو کي مارڻ ۽ تو کي واپس آڻڻ جو ڪو طريقو ڳوليان ها، بار بار، آخر ۾ جڏهن تو مون کي پنهنجي زندگي ختم ڪرڻ لاءِ سؤ ڀيرا عرض ڪيو هو.
  
  هيڊن ڏٺو، رمزز جي اکين ۾ سچائي ڏسي ۽ پاڻ کي ڏڪڻ کان روڪي نه سگهيو. هتي هڪ ماڻهو هو، جيڪو بغير ڪنهن سوچ جي، نيويارڪ ۾ ايٽمي بم ڌماڪو ڪندو. هن جو ڌيان رامسس ۽ ان جي محافظن پاران ايترو ته جذب ڪيو ويو هو، جو انهن انهن جي پٺيان ايندڙ قدمن ۽ بيچيني سان ڀريل سانس جو رد عمل نه ڪيو.
  
  رميز جون اکيون چمڪي رهيون هيون. هيڊن کي خبر هئي ته انهن کي ٺڳيو ويو آهي. هوءَ ڦري وئي، پر ڪافي تيز نه هئي. پرائس شايد سيڪريٽري آف ڊفينس ٿي چڪو هجي، پر هن وٽ پڻ هڪ ممتاز فوجي ڪيريئر هو ۽ هاڻي زندگي گذاري رهيو هو، جيڪو هن کي ياد آهي. هُن ٻئي هٿ گارڊ جي وڌيل بازو ۾ وڌا، جنهن ڪري هن جو پستول فرش تي ڪِرڻ لڳو، ۽ پوءِ پنهنجي مُٺ هن شخص جي پيٽ ۾ وڌندي، هن کي اڌ ۾ جهليو. ائين ڪندي ڪندي، هو ڪري پيو، شرط رکي ٿو ته هيڊن ۽ ٻيو گارڊ کيس گوليون نه ڏيندو، ڪيترن ئي طريقن سان پنهنجي پوزيشن تي شرط رکي، ۽ بندوق تي ڪري پيو.
  
  ۽ هن پنهنجي بغل هيٺان فائر ڪيو، گولي هن جي اکين ۾ دنگ گارڊ کي لڳي. هيڊن پنهنجي جذبات کي هڪ طرف رکيو ۽ هن جي گلڪ کي قيمت ڏانهن اشارو ڪيو، پر رامسس هن تي هڪ بيل وانگر چارج ڪيو، جيڪو ٽريڪٽر تي، هن جي جسم جي پوري قوت مفلوج ٿي، هن کي پيرن کان ڪٽي ڇڏيو. رمسس ۽ هيڊن سيل جي ذريعي ڇڪايو، قيمت کي ٻئي گارڊ تي هڪ صاف هٽ لينڊ ڪرڻ جو موقعو ڏنو.
  
  هن مونجهاري کي پنهنجي فائدي ۾ استعمال ڪندي ان مان فائدو ورتو. ٻيو گارڊ گولي جي گونج کان اڳ ئي مري ويو جنهن کيس ماريو. هن جو جسم پرائس جي پيرن ۾ زمين سان ٽڪرائجي ويو، سيڪريٽري جي واحد ڪم ڪندڙ اکين سان ڏٺو. هيڊن رمسس جي وڏي جسم جي هيٺان چڙهندي ٻاهر نڪتو، اڃا تائين هن جي گلڪ، جهنگلي اکين وارو، ۽ قيمت کي بندوق جي نقطي تي رکيل هو.
  
  "ڇو؟"
  
  "مان مرڻ تي خوش آهيان،" قيمت مايوسيءَ سان چيو. "مان مرڻ ٿو چاهيان".
  
  "هن ڪڪڙ کي بچائڻ ۾ مدد ڪرڻ لاءِ؟ هُوءَ منزل پار ڪري، جدوجهد ڪندي رهي.
  
  "مون وٽ هڪ وڌيڪ راند بچيل آهي،" رامسز رڙ ڪئي.
  
  هيڊن محسوس ڪيو ته هن جي هيٺان زمين لرز رهي آهي، بيسمينٽ جون ديوارون لرزڻ لڳيون آهن ۽ مارٽر جا ڪڪر ڪڍي رهيا آهن. پنجري جا ڏاڍا بار لرزڻ لڳا. هن جي هٿن ۽ گوڏن کي ٻيهر ترتيب ڏئي، هوء آرام ڪئي ۽ مٿي ۽ هيٺ، کاٻي ۽ ساڄي ڏسڻ ۾ آئي. هيڊن روشنين ڏانهن ڏٺو جيئن اهي بار بار ٽمڪي رهيون هيون.
  
  هاڻي ڇا؟ هي الائي ڇا آهي...
  
  پر هوء اڳ ۾ ئي ڄاڻي ٿي.
  
  سائيٽ زميني حملي جي تابع هئي.
  
  
  باب اٺين
  
  
  هيڊن ٿلهو ٿي ويو جيئن ديوارون ٿڙڪڻ لڳيون. رمزس اٿڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ڪمرو سندس چوڌاري ڌوڏي ويو. دهشتگرد گوڏن ڀر ڪري پيو. قيمت حيرانيءَ سان ڏٺو جيئن ڪمري جو بلڪل ڪنارو بدلجي ويو، جوڑوں کي منتقل ڪيو ويو ۽ ٻيهر ترتيب ڏنو ويو، سلپون هر سيڪنڊ سان بگڙيل. هيڊن مارٽر جي گرڻ واري ٽڪر کان بچي ويو جڏهن ڇت جو حصو ٽٽي پيو. ڇت تان لٽڪيل تارون ۽ هوائي نلڪا، گھڻن رنگن جي پينڊولم وانگر جھولڻ لڳا.
  
  هيڊن سيل جي دروازي ڏانهن وڌيو، پر رامسس ڪافي هوشيار هو ته هن جو رستو روڪي. ان کان اڳ ۾ هڪ لمحو گذريو جڏهن هن محسوس ڪيو ته هوءَ اڃا تائين گلڪ کي هٿ ۾ رکي رهي هئي، ۽ ان وقت تائين اڪثر ڇت ڊهي پئي هئي ۽ بار پاڻ اندران جهڪي رهيا هئا، لڳ ڀڳ ڊهي پيا هئا.
  
  "مان سمجهان ٿو... توهان ان کي حد کان وڌيڪ ڪيو،" پرائس بي رحميءَ سان چيو.
  
  هيڊن رمزز جي منهن ۾ رڙ ڪري چيو، "هيءَ سڄي لات واري جاءِ ڌار ٿي رهي آهي.
  
  "اڃا نه".
  
  دهشتگرد اٿي بيٺو ۽ پري ڀت ڏانهن ڊوڙڻ لڳو، مارٽر جا ڪڪر ۽ ڪنڪريٽ ۽ پلستر جا ٽڪرا اڏامي رهيا هئا ۽ هن جي چوڌاري گر ٿي رهيا هئا. ٻاهران دروازو کڙڪيو ۽ پوءِ کُليو. هيڊن بار کي پڪڙيو ۽ پاڻ کي مٿي کنيو، چريو ماڻهوءَ کي پڪڙي، پرائس پٺيان ڊوڙڻ لڳو. انهن جي چوٽي تي ماڻهو هئا. رميز صرف ايترو پري وڃي سگهيو.
  
  انهي سوچ سان، هيڊن هن جي فون کي ڳولي ورتو، پر بمشکل رامسس سان گڏ رهي سگهيو. هي ماڻهو تيز، سخت ۽ بي رحم هو. هو ڏاڪڻين تي چڙهيو، هڪ پوليس واري جي چيلنج کي هڪ طرف برش ڪيو ۽ هن کي پهرين هيڊن ڏانهن ڌڪيو. هن ماڻهوءَ کي پڪڙي، هن کي پڪڙي ورتو، ۽ ان وقت رمزس اڳي ئي مٿئين دروازي مان نچندي رهي هئي.
  
  هيڊن گرم تعاقب ۾ ڊوڙيو. مٿيون دروازو کليل بيٺو هو، ان جو شيشو ٽٽل، ان جا فريم ڦاٿل هئا. پهرين ته، هوءَ مانيٽر روم مان سڀ ڪجهه ڏسي سگهي ٿي، مور هو، جيڪو فرش تان اٿيو هو ۽ ڪيترن ئي ويڙهيل اسڪرينن کي سڌو ڪرڻ لاءِ پهچي رهيو هو. ٻيا سندن مورن مان ڦاٽي ويا، ڀت کان الڳ ٿي ويا، ۽ لينڊنگ تي تباهه ٿي ويا. ڪنيماڪا هاڻي اُٿي بيٺو، اسڪرين هن جي ڪلهن تان هيٺ ڪري پئي، گلاس ۽ پلاسٽڪ هن جي وارن ۾ پکڙيل آهي. ڪمري ۾ ٻيا ٻه ايجنٽ پاڻ کي گڏ ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا.
  
  "اسان کي ڇا ٿيو؟" هيڊن کي ڏسي مور ڪمري مان ٻاهر ڀڄي ويو.
  
  "رامسز ڪٿي آهي؟ هوءَ رڙ ڪئي. "تو هن کي نه ڏٺو؟
  
  مور جو وات بند ٿي ويو. "هن کي سيل بلاڪ ۾ هجڻ گهرجي."
  
  ڪنيماڪا گلاس ۽ ٻيو ملبہ هن جي ڪلهن مان برش ڪيو. "مون ڏٺو... پوءِ سڄو جهنم ڀڄي ويو.
  
  هيڊن زور سان لعنت ڪئي جيئن هوءَ پنهنجي کاٻي پاسي جي ڏاڪڻين کي ڏسندي، ۽ پوءِ اڳيان واري بالڪوني جيڪا علائقي جي مکيه آفيس کي نظر انداز ڪري رهي هئي. عمارت مان ٻاهر نڪرڻ کان سواءِ ٻيو ڪو رستو نه هو. هوءَ ڊوڙندي ريلنگ ڏانهن آئي، ان کي پڪڙي هيٺان ڪمري جو جائزو ورتو. اسٽاف گهٽجي ويو، جيئن دهشتگردن رٿابندي ڪئي هئي، پر گرائونڊ فلور تي ڪجهه نوڪرين تي قبضو ڪيو ويو. ٻئي مرد ۽ عورتون پنهنجو سامان گڏ ڪري رهيا هئا، پر گهڻا هٿيار کڻي مکيه دروازي ڏانهن وڃي رهيا هئا، ڄڻ ته ڪنهن حملي جو انتظار ڪري رهيا هئا. رميز شايد انهن مان نه ٿي سگهي.
  
  پوء ڪٿي؟
  
  توقع. مان ڏسي رهيو آهيان. اهو نه هو...
  
  "هي آخر نه آهي!" - هوءَ رڙ ڪئي. "ونڊز کان پري وڃ!"
  
  تمام گهڻي دير سان. Blitzkrieg هڪ زبردست ڌماڪي سان شروع ٿيو؛ سامهون ونڊوز ڦاٽي پيو ۽ ڀت جو ڪجهه حصو ڪري پيو. هيڊن جي سڄي نقطي نظر کي ڦيرايو، ڇت گر ٿي. پوري اسٽيشن تي ملبو ڦاٽي پيو جيئن پوليس گر ٿي وئي. ڪي گوڏن ڀر اٿيا يا لڏي ويا. ٻيا زخمي ٿيا يا پاڻ کي ڦاسي پيا. آر پي جي ڀڃي ڀڃي ڀڃي ۽ حاضري جي ڪنسول سان ٽڪرائجي وئي، ڀرپاسي واري علائقي ۾ شعلا، دونھون ۽ ملبي جا شعلا موڪليندا رهيا. هيڊن پوءِ ڊوڙندا پير ڏٺا جيئن ڪيترائي نقاب پوش ماڻهو ظاهر ٿيا، جن سڀني جي ڪلهن تي بندوقون هيون. هر طرف پکڙجي، انهن هر شيءِ کي نشانو بڻايو، جيڪو هليو ويو، ۽ پوءِ، غور ويچار کان پوءِ، فائرنگ شروع ڪئي. هيڊن، ڪنيماڪا ۽ مور فوري طور تي فائر ڪيو.
  
  گوليون تباهه ٿيل اسٽيشن کي ڇڪي ڇڏيون. هيڊن هيٺان يارهن ماڻهن کي ڳڻيو جيڪو ڪاٺ جي بالڪوني کان اڳ هن جي حفاظت ڪري ٿو ٽڪر ٽڪر ڪرڻ لڳو. گوليون سڌو ٿي ويون. ٽڪرا ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويا، خطرناڪ ٽڪرن ۾ تبديل ٿي ويا. هيڊن پوئتي هن جي مٿان ڪري پيو ۽ پوءِ ڦري ويو. هن جي واسيءَ کي گوليون نه پر ٻه ننڍا ڌڪ لڳيا هئا، ۽ هن جي هيٺين گابي ۾ شديد درد هن کي ٻڌايو هو ته ڪاٺ جي ٿلهي بي نقاب گوشت کي ماريو آهي. ڪنيماڪا به ساهه کنيو، ۽ مور پنهنجي جيڪٽ لاهڻ لاءِ اٿيو ۽ پنهنجي ڪلهي مان ڇنڊي صاف ڪرڻ لاءِ بيٺو.
  
  هيڊن واپس بالڪوني ڏانهن لڙي ويو. خالن جي ذريعي، هن حملي واري گروهه جي اڳڀرائي کي ڏٺو ۽ گوڏن ڀر گوڙ ڪندي ٻڌو جيئن انهن پنهنجي اڳواڻ کي سڏيو. رمسس شڪاري شينهن وانگر ڊوڙندو رهيو، هيڊن جي نظر کان هڪ سيڪنڊ کان به گهٽ وقت ۾. هوءَ گول ڪرڻ جو موقعو هٿ ڪري وئي، پر اڳ ۾ ئي خبر هئي ته گولي ويجهو نه ايندي.
  
  "ڪپ!"
  
  هيڊن اٿي بيٺو، ڪنيماڪا ڏانهن ڏٺو ۽ ڏاڪڻ ڏانهن ڊوڙڻ لڳو. اهي دهشتگرد شهزادي کي فرار ٿيڻ نه ڏئي سگهيا. سندس چوڻ تي بم ڌماڪو ڪيو وڃي ها. هيڊن کي احساس هو ته هو گهڻو انتظار نه ڪندو.
  
  "پري وڃ، وڃ!" - هوءَ منو ڏانهن روئي ٿي. "اسان کي رامسس کي فوري طور تي واپس آڻڻ گهرجي!"
  
  
  باب انويهين
  
  
  سائيٽ جي ٻاهران چوڪ عام طور تي ماڻهن سان ڀريل هئي، ڪراسنگ پيادلن سان ڀريل هئي، ۽ روڊ گاڏين جي گذرڻ جي مسلسل تال ڏانهن ڌڪيل هئا. وڏيون عمارتون جن جون ڪيتريون ئي ونڊوز آهن، عام طور تي انهن جي وچ ۾ هارن جي هارن ۽ کلڻ جا آواز ظاهر ڪن ٿا، جيڪي انسانن جي رابطي ۾ واڌ جي نشاندهي ڪن ٿا، پر اڄ منظر بلڪل مختلف هو.
  
  دونھون روڊ جي چوڌاري ڦري آسمان ڏانھن وڌڻ لڳو. ڦاٿل دريون فوٽ پاٿن کي ڍڪي ڇڏيون هيون. گوڏا کوڙيندڙ آواز حب جي چوڌاري گونجڻ لڳا، جيئن گولي لڳل ۽ زخمين کي هوش آيو يا لڪڻ کان ٻاهر آيو. ويجھي فاصلي ۾ سائرن وڄايا. هنن جي بلڊنگ جي ٽين ايونيو واري پاسي ائين پئي لڳو ڄڻ هڪ وڏو مائوس ان کي گرين پنير جو ٽڪرو سمجهي ان مان وڏا ڪٽ ڪڍيا هجن.
  
  هيڊن ان ڳالهه تي ٿورو غور ڪيو، اسٽيشن کان ٻاهر ڊوڙندي ۽ پوءِ سست ٿي جيئن هوءَ فرار ٿيڻ وارن لاءِ چوڌاري ڏسندي رهي. سڌو اڳتي، 51 هين اسٽريٽ تي، اهي ئي ڊوڙي رهيا هئا- يارنهن ماڻهو ڪارا ڪپڙا پاتل هئا، جن ۾ بي مثال رميز جا ٽاور هئا، باقي انهن کان مٿي. هيڊن ڪچري سان ڀريل چوراهن مان ڊوڙي، هن جي چوڌاري خاموشي، خاموشيءَ جي رڙ ۽ مٽيءَ جا اُڏامندڙ ڪڪر جيڪي هن کي انڌو ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا هئا، حيران ٿي ويو. مٿي، آفيس جي عمارتن جي ڇتن جي وچ ۾ خالن ۾- سڌا ڪنڪريٽ ڪالمن هڪ عمدي رستي جي نشاندهي ڪري رهيا آهن جهڙوڪ گرڊ تي ليڪون- صبح جو سج مقابلو ڪرڻ لاءِ جدوجهد ڪري رهيو هو. سج گهٽيءَ ۾ گهٽين تي منجھند کان اڳ نظر ايندو هو، اهو ڪجهه وقت اڳ جي دريءَ مان ظاهر ٿيندو هو ۽ فقط چوراهن کي روشن ڪندو هو، جيستائين اهو مٿي مٿي نه ٿيندو هو ۽ عمارتن جي وچ ۾ هيٺ لهي نه سگهندو هو.
  
  ڪنيماڪا، وفادار پوڙهو ڪتو، جلدي هن جي ڀرسان اچي ويو. "انهن مان فقط ٻارهن آهن،" هن چيو. "مور اسان جي پوزيشن جي نگراني ڪري رهيو آهي. اسان انهن جي پيروي ڪنداسين جيستائين اسان کي مضبوط نه ملي، ٺيڪ؟
  
  "رامس،" هن چيو. "اها اسان جي ترجيح آهي. اسان کيس هر قيمت تي واپس آڻينداسين.
  
  "هيڊن،" ڪنيماڪا لڳ ڀڳ هڪ پارڪ ٿيل وين سان ٽڪرائجي وئي. "توهان اهو نه سوچيو. رامس سڀ ڪجهه رٿيو. ۽ جيتوڻيڪ هن نه ڪيو - جيتوڻيڪ هن جو مقام ڪنهن نه ڪنهن طرح پنجين چيمبر ۾ لڪي ويو - اهو هاڻي ڪو مسئلو ناهي. هي اهو بم آهي جيڪو اسان کي ڳولڻو آهي.
  
  "رامسس کي پڪڙڻ جو هڪ ٻيو سبب."
  
  "هو اسان کي ڪڏهن به نه ٻڌائيندو،" ڪنيماڪا چيو. "پر ٿي سگهي ٿو ته هن جو هڪ شاگرد اهو ڪندو."
  
  "گهڻو وقت اسان رامسس کي توازن کان پري رکي سگهون ٿا،" هيڊن چيو. "بهتر موقعو آهي ته هن شهر کي هن سڀني کان بچڻ لاء."
  
  اُهي فٽ پاٿ تي ڊوڙڻ لڳا، اوچين عمارتن جي ڇانوَ ۾ رکي ۽ ڪو به شور نه ڪرڻ جي ڪوشش ڪندا رهيا. رميز پنهنجي پيڪ جي مرڪز ۾ هو، آرڊر ڏئي رهيو هو، ۽ هاڻي هيڊن کي ياد آيو ته واپس مارڪيٽ ۾ هن انهن ماڻهن کي "ليجنيئرز" سڏيو هو. انهن مان هر هڪ مرده ۽ پنهنجي مقصد سان وفادار هو، عام مزدورن کان ڪيترائي قدم مٿي. شروع ۾، ٻارهن ماڻهو بغير ڪنهن سوچ ويچار جي، پاڻ ۾ ۽ سائيٽ جي وچ ۾ ٿورو فاصلو رکي، تڪڙو تڪڙو هليا ويا، پر هڪ منٽ کان پوءِ اهي سست ٿيڻ لڳا، ۽ ٻن ڄڻن پوئتي ڏٺو، ته ڇا ڪو تعاقب ڪندڙ آهي.
  
  هيڊن فائرنگ ڪئي، غصي سان پنهنجي گلڪ مان ڀڙڪي رهيو. ھڪڙو ماڻھو ڪري پيو، ۽ باقي ڦري، پوئتي فائرنگ ڪئي. سي آءِ اي جا ٻه اڳوڻا ايجنٽ ڪنڪريٽ جي گلن جي پٺيان بيٺا هئا. هيڊن پنهنجي گول ڪنڊ جي چوڌاري نظر ڦيرائي، پنهنجي دشمن جي نظر کي وڃائڻ نه چاهيندو هو. رامسس هڪ خرابي جي ڪناري تي هو، پنهنجي ماڻهن طرفان ڍڪيل هو. هاڻي هن ڏٺو ته رابرٽ پرائس پنهنجي قسمت تي ڇڏي ويو هو، مشڪل سان بيهڻ جي قابل هو، پر اڃا تائين هڪ هارايل، عمر جي انسان لاء سٺو ڪم ڪري رهيو هو. هن جو ڌيان وري رامسس ڏانهن ويو.
  
  "هو اتي ئي آهي، منو. اچو ته ان سان ختم ڪريون. ڇا توهان سوچيو ٿا ته اهي اڃا به ڌماڪو ڪندا جيڪڏهن هو مري وڃي؟
  
  "اڙي، مون کي خبر ناهي. هن کي جيئرو رکڻ بهتر ڪم ٿئي ها. ٿي سگهي ٿو ته اسان هن کي فديه ۾ رکون."
  
  "ها، ٺيڪ آهي، اسان کي پهريان ڪافي ويجهو وڃڻو پوندو."
  
  ڪئميرا ٻيهر زوم ڪيو، هن ڀيري انهن جي فرار کي ڍڪي ڇڏيو. هيڊن گلن جي بستري کان گلن جي بستري ڏانهن ڊوڙندو رهيو، گلي ۾ انهن جو تعاقب ڪندو رهيو. ٻنهي گروهن جي وچ ۾ گوليون هلنديون رهيون، ونڊو ٽوڙيندي ۽ پارڪ ٿيل ڪارن کي ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيون. ٽڙيل پکڙيل پيلي ٽئڪسين جي هڪ قطار هيڊن کي بهتر ڍڪ ۽ ويجھو وڃڻ جو موقعو فراهم ڪيو، ۽ هوءَ ان کي وٺڻ ۾ نه سهندي هئي.
  
  "اچو!"
  
  هوءَ پهرئين ٽئڪسيءَ ۾ چڙهندي، پاسي کان لڪي وئي ۽ ٻئي ٽئڪسيءَ کي استعمال ڪندي پاڻ کي ڍڪڻ لاءِ روڊ جي پاسي کان ڇڏي ٻئي ٽئڪسيءَ کي استعمال ڪيو جيئن هوءَ ٻئي ڏانهن ڊوڙي. ونڊوز ان جي چوڌاري ڌماڪو ڪيو جيئن هن جي جيلر انهن کي هٽائڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ڪپڙا جو مطلب اهو آهي ته رامسس جي نئين لشڪر ڪڏهن به حقيقت ۾ نه ڄاڻندا هئا ته اهي ڪٿي هئا. چار ٽئڪسيون بعد ۾ ۽ اهي ڊوڙندڙن کي لڪائڻ تي مجبور ڪري رهيا هئا، انهن کي سست ڪري رهيا هئا.
  
  ڪنيماڪي جي ڪنن جا ٽڪرا ٽٽڻ لڳا. "مدد پنج منٽ پري آهي."
  
  پر اهو به غير يقيني هو.
  
  هڪ ڀيرو ٻيهر، سيل هڪ ٺهيل گروپ طور ڪم ڪيو. هيڊن چيس ڏنو، محفوظ طور تي خلا کي بند ڪرڻ جي قابل نه هو ۽ گولا بارود کي بچائڻ تي مجبور ڪيو. اهو ظاهر ٿيو ته سيل پڻ انديشي جي اچڻ جي امڪان جي باري ۾ پريشان ٿيڻ شروع ڪيو هو ته جيئن انهن جون حرڪتون وڌيڪ ڀيانڪ، گهٽ محتاط ٿي ويون. هيڊن پوئين گارڊن مان هڪ کي نشانو بڻايو ۽ صرف مس ٿي ويو ڇاڪاڻ ته هو مجسمي واري وڻ جي مٿان چڙهي ويو جيئن هوء فائرنگ ڪئي.
  
  خالص خراب قسمت.
  
  "منو،" هن اوچتو چيو. "ڇا اسان انهن مان هڪ کي ڪٿي وڃائي ڇڏيو آهي؟"
  
  "ٻيهر ڳڻيو."
  
  هوءَ فقط ڏهه انگ ڳڻائي سگهي ٿي!
  
  هو ڪنهن به هنڌ کان ٻاهر نظر آيو، پارڪ ٿيل ڪار جي هيٺان اسٽائل ۾ ڦرندو. هن جو پهريون ڌڪ ڪنيماڪي جي گوڏن جي پٺيءَ سان لڳو، جنهن ڪري وڏو ماڻهو مٿو ڦري ويو. جيئن هن لات ماري، هن جي ساڄي هٿ هڪ ننڍڙي PPK کي مٿي آندو، جنهن جي ماپ ان کي گهٽ نه ماريو. هيڊن ڪنيماڪا کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو، هن جو نسبتا ننڍڙو جسم دنيا جي ڪنهن به رانديگر وانگر طاقتور ۽ متحرڪ هو، پر اهو به صرف وڏي ماڻهو کي ٿورڙي منتقل ڪري سگهي ٿو.
  
  گولي انهن جي وچ ۾ اڏامي وئي، شاندار، سانس وٺندڙ، خالص دوزخ جو مختصر ترين لمحو، ۽ پوءِ لشڪر ٻيهر هليو ويو. هيڊن جي گوڏن سان جڙيل هڪ ٻيو ڌڪ، ۽ منو پنهنجي گرڻ کي جاري رکيو، چيسٽ-پهريون ساڳي پارڪ ٿيل ڪار سان ٽڪرائجي ويو، جيڪو سندن دشمن ڍڪڻ لاءِ استعمال ڪيو هو. هڪ گوڙ هن کان ڀڄي ويو جڏهن هن پاڻ کي شدت سان گوڏن ڀر گھمڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  هيڊن هن جي گوڏن ۾ درد جي هڪ ٽنگ محسوس ڪئي ۽ وڌيڪ اهم، اوچتو توازن جو نقصان. هوءَ وڙهندڙ لشڪر جي مقابلي ۾ رمسس جي فرار ۽ پٺيان ايندڙ خوفناڪ بفٽ جي باري ۾ وڌيڪ ڄاڻندي هئي، ۽ هن جي وجود جو هر ٻوٽو هن کي جلدي ختم ڪرڻ چاهيندو هو. پر هي ماڻهو هڪ ويڙهاڪ، هڪ حقيقي ويڙهاڪ هو، ۽ واضح طور تي زنده رهڻ چاهيندو هو.
  
  هن وري پستول ڪڍيو. هاڻ هيڊن خوش هئي ته هوءَ پنهنجو توازن وڃائي ويٺي هئي ڇاڪاڻ ته هوءَ اتي نه هئي جتي هن جي اچڻ جي اميد هئي. تنهن هوندي به گولي هن جي ڪلهي تي چڙهي وئي. ڪنيماڪا پاڻ کي پستول سان هٿ ۾ اڇلايو، ان کي عضلات جي جبل هيٺ دفن ڪيو.
  
  هوائي فوج سان وڙهڻ جي فضيلت ڏسي، فوجن فوري طور تي کيس ڇڏي ڏنو. ان کان پوء هن هڪ خوفناڪ اٺ انچ بليڊ ڪڍيو ۽ هيڊن ڏانهن ڌڪيو ويو. هوءَ بيوقوفيءَ سان مڙي، موتمار ڌڪ کان بچڻ لاءِ ڪجهه جاءِ حاصل ڪري. ڪنيماڪا پستول جھليو، پر لشڪر ان جو اندازو ڪري چڪو ھو ۽ ان کي وڌيڪ تيزيءَ سان جھليو، چاقو ھوائي جي سيني تي سخت ڌڪ ھنيو، جيڪو ماڻھوءَ جي وات جي ڪري غيرمعمولي ٿي ويو، پر پوءِ به ھن کي پنھنجي ھٿن تي اڇلائي ڇڏيو.
  
  تبادلي هيڊن کي اهو موقعو ڏنو جنهن جي ضرورت هئي. جيئن ئي هن پنهنجو پستول ٻاهر ڪڍيو، ته هن اندازو ڪيو ته لشڪر ڇا ڪندو- چوڌاري ڦري ۽ چاقو اڇلائي، تنهن ڪري هن ٽريگر کي ڇڪي پاسي ڏانهن وڌيو.
  
  ٽي گوليون ماڻهوءَ جي سيني ۾ لڳيون جيئن چاقو ڪار جي دروازي مان ڦاٽي پيو ۽ فرش تي لڪي پيو، جنهن ڪري ڪو به نقصان نه ٿيو.
  
  "هن کي والٽر وٺي اچ،" هيڊن ڪنيماڪ کي چيو. "اسان کي هر گولي جي ضرورت پوندي.
  
  جيئن ئي هوءَ اٿي بيٺي، هن ڏٺو ته هٿياربند ماڻهن جو هڪ بي ترتيب گروهه گهٽيءَ ۾ تيزيءَ سان اچي رهيو آهي، چند سو گز پري. اهو هاڻي وڌيڪ پيچيده ٿي رهيو هو - ماڻهن جا ٽولا ظاهر ٿي رهيا هئا ۽ گهٽين ۾ گهمندا رهيا ، گهر ڏانهن رخ ڪري رهيا هئا يا نقصان جي جانچ ڪري رهيا هئا ، يا اڃا به صاف نظر ۾ بيٺا ۽ انهن جي اينڊرائيڊ ڊيوائسز تي ڪلڪ ڪري رهيا هئا - پر رامسس جي سر جو نظر هر چند فوٽن تي فوري طور تي سڃاڻي سگهجي ٿو. .
  
  "هاڻي هلو،" هن چيو، هن جي دردناڪ، سڙيل عضون کي مجبور ڪيو ته هو پنهنجي صلاحيت کان وڌيڪ ڪم ڪن.
  
  ڪئميرا غائب ٿي وئي.
  
  "ڇا-"
  
  ڪنيماڪا گاڏيءَ جي چوڌاري گهمڻ لڳو، هود مٿان ٽپو ڏيندي.
  
  "وڏي اسپورٽس اسٽور،" هوائين بيزاريءَ سان چيو. "اهي اندر داخل ٿيا."
  
  "رستي جي پڄاڻي، پرنس رمسس،" هيڊن حقارت سان آخري ٻه لفظ چيا. "جلدي ڪر، منو. جيئن مون چيو ته، اسان کي هن هاري کي مصروف رکڻو پوندو ۽ هن جو ڌيان هن ايٽمي بم کان هٽائڻو پوندو. هر منٽ، هر سيڪنڊ جي حساب سان.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  اهي گڏهه اسپورٽس اسٽور جي اڳيان جهولندڙ دروازن مان ۽ ان جي وسيع، خاموش اندرين طرف هليا ويا. ڊسپلي ڪيس، ريڪ ۽ ڪپڙن جا هينگر هر جاءِ تي، هر رستي تي هئا. کليل فريم جي ڇت تي چڙھيل، روشني ٽائلس ذريعي مهيا ڪئي وئي ھئي. هيڊن عڪاسي ڪندڙ سفيد فرش ڏانهن نهاريو ۽ ڏٺو ته مٽيءَ جي پيرن جا نشان دڪان جي دل ۾ وڃي رهيا هئا. جلدي ۾، هن پنهنجي دڪان کي چيڪ ڪيو ۽ پنهنجي ويسٽ کي ترتيب ڏنو. ڪپڙن جي ريڪ هيٺان نڪرندڙ چهرو هن کي لرزائي ڇڏيو هو، پر خوف هن جي خاصيتن ۾ پکڙيل هو ته هن کي نرم ڪري ڇڏيو هو.
  
  "پريشان نه ٿيو،" هن چيو. "هيٺ ۽ چپ ڪر".
  
  هن کي هدايتون پڇڻ جي ضرورت نه هئي. جيتوڻيڪ اهي شايد مٽيءَ واري رستي تي هلي رهيا هئا، اڳتي هلي شور انهن جي مقصدن جي پوزيشن کي ڇڏي ڏنو. قيمت جي مسلسل ماتم هڪ اضافو فائدو هو. هيڊن ٽنگن سان ڀريل هڪ ڌاتو آرمريسٽ جي هيٺان لڪي ويو ۽ نائيڪي ورزش يونيفارم ۾ هڪ گنجي پوشاڪ کي اڳتي وڌايو راندين جي سامان لاءِ مخصوص علائقي ۾. باربيل ريڪ، وزن جي ٽري، ٽرامپولين ۽ ٽريڊ ملز برابر قطار ۾ قطار ۾. بس هڪ ٻئي حصي ڏانهن هليو ويو، اتي هڪ دهشتگرد ٽولي هئي.
  
  ھڪڙو ماڻھو ھن کي ڏٺو، الارم بلند ڪيو ۽ فائرنگ ڪئي. هيڊن سخت ڊوڙيو ۽ هڪ زاويه تي، گوليءَ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو، جيڪو هن جي کاٻي پاسي کان فقط انچن تي هو. ڪنيماڪا ٽپو ڏئي پاسي ۾ ٿي ويو، ٽريڊمل جي ڪنويئر سيڪشن تي تمام گهڻو لينڊ ڪيو ۽ گپ مان ڦرندو رهيو. هيڊن پنهنجي مٿي تي سنيڪرز جي شيلف ۾ سوراخ ڪري ليجنيئر کي ساراهيو.
  
  ماڻهو آهستي آهستي پوئتي هٽي ويو جيئن هن جا ساٿي منتشر ٿي ويا. هيڊن گلابي ڊفيل بيگ کي هوا ۾ اُڇلايو ته انهن جا نمبر چيڪ ڪري ۽ چار الڳ شاٽ هن کي سخت ماريو.
  
  "شايد رامسس جي فرار کي ڍڪيندي،" ڪنيماڪا چيو.
  
  "جيڪڏهن اسان کي ڪڏهن ٽورسٽن ڊاهل جي ضرورت هجي،" هيڊن سانس ورتو.
  
  "توهان چاهيو ٿا ته مان چريو موڊ جي ڪوشش ڪريان؟"
  
  هيڊن پنهنجي کلڻ کي روڪي نه سگهيو. "منهنجو خيال آهي ته اهو گيئر تبديلي کان وڌيڪ طرز جي طرز جي چونڊ آهي ،" هن چيو.
  
  "جيڪو به هجي،" ڪنيماڪا چيو. "اچو ته جلدي ڪريون.
  
  هيڊن هن کي پنچ تي ماريو، ڍڪ مان ٻاهر نڪري ويو ۽ جلدي فائر کوليو. انگن اکرن مان هڪ گهڙيءَ ۾ ڪري پيو، باقي هيٺ ڪري پيو. هيڊن انهن تي حملو ڪيو، انهن جي رستي ۾ رڪاوٽون ڇڏي، پر هن خلا کي جيترو جلدي ٿي سگهي بند ڪيو. لشڪر پٺتي هٽي ويا، اونچي فائرنگ ڪئي، ۽ هر برانڊ ۽ رنگن جي دستيابين جي ڇت کان اونچي ريڪ جي پويان غائب ٿي ويا. هيڊن ۽ ڪنيماڪا ٻئي پاسي ويٺا، هڪ سيڪنڊ لاءِ بيٺا.
  
  "تيار آهين؟" - آءُ پڇيو. هيڊن ساهه کنيو جيئن هن گريل سيل ميمبر کي پنهنجي هٿيارن مان آزاد ڪيو.
  
  "وڃ،" ڪنيماڪا چيو.
  
  جيئن اهي اٿيا، مشين گن جي فائر جو هڪ ڦاٽ انهن جي مٿي مٿان ٽريننگ ريڪ کي ٿورو ڪري ڇڏيو. انهن تي ڌاتو ۽ گتي جا ٽڪرا، ڪينواس ۽ پلاسٽڪ جي برسات پئي. هيڊن ڪناري تي چڙھي ويو جيتوڻيڪ سڄو ڍانچو ٻڏي ويو.
  
  "او..." ڪنيماڪا شروع ڪئي.
  
  "ڪپ!" هيڊن ختم ڪيو ۽ ٽپو ڏنو.
  
  وسيع ڪائونٽر جو پورو چوٽيءَ وارو اڌ ٽٽي پيو، ٽڪرا ٽڪرا ٿي انهن جي مٿان ڪري پيو. المارين جي هڪ وڏي، مٿان لڙڪيل ديوار، ان ۾ ميٽل اسٽرڪٽس، گتي جا دٻا، ۽ نئين ڪئنوس جي بوٽن جا ڍير، جيئن اهي پهچندا هئا، هڪ طرف اڇلائي ڇڏيا هئا. ڪنيماڪا پنهنجو هٿ بلند ڪيو ڄڻ عمارت مان پنهنجو بچاءُ ڪرڻ لاءِ ۽ اعتماد سان اڳتي وڌندو رهيو، پر هن جي ميڙ جي ڪري هو ڀڄي وڃڻ واري هيڊن جي پويان ڪري پيو. جيئن ئي هوءَ ڪرندڙ ماس مان لڙهندي، هن جي ڇڪيندڙ ٽنگ هڪ ڌاتوءَ جي سهاري تي پڪڙيندي، ڪنيماڪا پنهنجو مٿو پنهنجي ٻانهن هيٺان دفن ڪري ڇڏيو ۽ پاڻ کي هن جي مٿان ڪري پيو.
  
  هيڊن پنهنجي هٿ ۾ بندوق کڻي اڇلائي ختم ڪئي ۽ پوئتي ڏٺو. "منو!"
  
  پر هن جا مسئلا صرف شروعات هئا.
  
  چار لشڪر مٿس حملو ڪيو، پستول ڪڍي ڇڏيو ۽ سندس جسم کي پنهنجي رائيفلن جي بٽن سان مارڻ لڳا. هيڊن پاڻ کي ڍڪي ڇڏيو ۽ پوءِ ڪجهه وڌيڪ ڦريو. باسڪيٽ بالن جو هڪ ريڪ مٿي ٿي ويو، نارنگي بالن کي موڪلي رهيو آهي سڀني طرفن ڏانهن پرواز ڪري رهيو آهي. هيڊن هن جي ڪلهي تي نهاريو، ڇانو هلندي ڏٺائين، ۽ چوڌاري هن جي گلڪ ڏانهن ڏٺو.
  
  هڪ گولي لڳي وئي. هن ٻڌو ته هڪ گولي هن جي مٿي جي ڀرسان ڪنهن شيءِ سان لڳي.
  
  "هتي رک،" آواز چيو.
  
  هيڊن منجهيل ٿي ويو ۽ مٿي ڏٺو جيئن رامسز جي مردن جا پاڇا مٿس اچي ويا.
  
  "هاڻي تون اسان سان گڏ آهين".
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ڊريڪ تباهه ٿيل علائقي ۾ دفن ٿيو، اليسيا سندس پاسي کان. پهرين تحريڪ جيڪا هنن ڏٺي، اها مور جي هئي، جڏهن هو مٿي واري بالڪوني ۾ ڦري ويو ۽ هنن ڏانهن بندوق جو اشارو ڪيو. اڌ منٽ کان پوءِ، سندس منهن تي راحت نظر آئي.
  
  "آخرڪار،" هن ساهه کنيو. "منهنجو خيال آهي ته توهان ماڻهو پهرين هتي آيا آهيو."
  
  "اسان کي ٿورڙي اڳواٽ وارننگ ملي آهي،" ڊرڪ چيو. "ڪجهه مسخري جو نالو Alligator آهي؟
  
  مور حيران ٿي ڏٺو ۽ کين مٿي ڏانهن اشارو ڪيو. "مون هن جي باري ۾ ڪڏهن به نه ٻڌو آهي. ڇا هو پنجين سيل جو اڳواڻ آهي؟
  
  "اسان ائين سمجهون ٿا، ها. هُو هڪ بزدل وازوڪ آهي، جنهن ۾ گدا ڀريل آهي، پر هاڻي هو هن ايٽمي بم جو انچارج آهي.
  
  مور پنهنجي وات کوليندي ڏٺو.
  
  Alicia ترجمو ڪيو. "آليگيٽر ڏهه گيلن ڪافي پيئڻ کان پوءِ جولين مارش کان وڌيڪ چريو لڳي ٿو، ۽ مان چوان ها ته اهو ناممڪن هو جيستائين مون اهو نه ٻڌو ته هن کي ڇا چوڻو آهي. سو، هيڊن ڪٿي آهي ۽ هتي ڇا ٿيو؟
  
  مور اهو سڀ ڪجهه انهن لاءِ رکيو، رامسس ۽ قيمت جي وچ ۾ ويڙهه ۽ پوءِ فرار ٿيڻ تي تبصرو ڪندي. ڊريڪ اسٽيشن جي حالت ۽ ايجنٽن جي غير مناسب ورڇ تي پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو.
  
  "ڇا هن اها رٿابندي ڪئي هئي؟ پيرو ۾ ان لات محل مان سڀ رستو اچي رهيو آهي؟ جيتوڻيڪ جڏهن اسان بازار ڳولي رهيا هئاسين؟
  
  مائي شڪي نظرن سان ڏٺو. "توهان جي هڪ نظريي لاءِ به ٿورڙو پراڻو آواز آهي."
  
  "۽ اهو فرق نٿو پوي،" اليسيا چيو. "واقعي؟ منهنجو مطلب، ڪنهن کي پرواهه آهي؟ اسان کي پنهنجو پاڻ کي گيس ڪرڻ بند ڪرڻ گهرجي ۽ ڳولڻ شروع ڪرڻ گهرجي.
  
  "هن ڀيري،" مئي چيو. "مان تاج سان متفق آهيان. ٿي سگهي ٿو ته هن جي آخري عاشق هن جي اندر ۾ ڪجهه احساس کي ڇڪايو هجي. هوءَ بوءَ ڏانهن نهاريندي نظر آئي.
  
  ڊريڪ ڇرڪجي ويو جيئن مور هن ڏانهن ڏٺو، هن جون اکيون هاڻي اڃا به وسيع هيون. هوم آفيس جي ايجنٽ انهن چئن ڏانهن نهاريو.
  
  "هڪ عظيم پارٽي وانگر آواز، ماڻهو."
  
  ڊرڪ ان کي ڇڪي ڇڏيو. "ڪيڏانهن ويا؟ هيڊن ۽ ڪنيماڪا؟"
  
  مور اشارو ڪيو. "51. رمسس، سندس يارهن پوئلڳن ۽ بيوقوف قيمت کي دونھون جي تابعداري ڪيو. چند منٽن کان پوءِ مون انهن جي نظر وڃائي ڇڏي.
  
  اليسيا اسڪرين جي هڪ قطار ڏانهن اشارو ڪيو. "ڇا توهان انهن کي ڳولي سگهو ٿا؟"
  
  "گهڻا چينل بند ٿيل آهن. اسڪرين تباهه ٿي ويا آهن. اسان کي هن وقت بيٽري پارڪ ڳولڻ لاءِ سخت دٻايو ويندو.
  
  ڊريڪ ٽٽل بالڪوني واري ريلنگ ڏانهن وڌيو ۽ اسٽيشن جي چوڌاري ۽ ٻاهران گهٽي ڏسڻ لڳو. اها هڪ عجيب دنيا هئي، جيڪا هن جي اڳيان هئي، جنهن شهر جو هن تصور ڪيو هو، ان جي ابتڙ، گهٽ ۾ گهٽ اڄ تائين. هن کي صرف هڪ طريقو معلوم هو ته انهن ماڻهن کي بهتر بنائڻ ۾ مدد ڪري.
  
  انهن کي محفوظ رکو.
  
  "توکي ڪا ٻي خبر آهي؟ مور پڇيو. "مان سمجهان ٿو ته توهان مارش ۽ هن Alligator ماڻهو سان ڳالهائي رهيا آهيو."
  
  "جيڪو اسان توکي ٻڌايو هو،" اليسيا چيو. "ڇا توهان غير فعال ٿيڻ جا ڪوڊ چيڪ ڪيا آهن؟"
  
  مور هڪ چمڪندڙ آئڪن ڏانهن اشارو ڪيو جيڪو صرف هڪ بچيل اسڪرين تي چمڪائڻ شروع ڪيو هو. "اچو ته ڏسون".
  
  ڊريڪ واپس آيو جيئن بيو پيئڻ لاءِ واٽر ڪولر ڏانهن ويو. مور بلند آواز ۾ اي ميل پڙهي، جلدي نقطي تي پهچي رهيو آهي ۽ غير فعال ٿيڻ واري ڪوڊ جي صداقت جي تصديق ڪري ٿو.
  
  "پوءِ،" مور غور سان پڙهيو. "ڪوڊ اصل ۾ ڪوشر آهن. مون کي چوڻو آهي ته هي عجيب آهي. ڇا توهان سوچيو ته مارش کي خبر هئي ته هو غصب ٿيڻ وارو آهي؟
  
  "اتي ڪي به سبب ٿي سگهن ٿا،" ڊرڪ چيو. "پنهنجي لاءِ حفاظت. ڪناري تي توازن. سادي حقيقت اها آهي ته انسان هڪ مڪمل ڪلپ کان ڇهه رائونڊ ننڍو آهي. جيڪڏهن اهو Alligator ايترو پروقار آواز نه ڏئي ها، مان اصل ۾ هن وقت وڌيڪ محفوظ محسوس ڪريان ها.
  
  "ڇاپي؟
  
  "مغز؟" ڊريڪ ڪوشش ڪئي. "مون کي ناهي خبر. هيڊن توهان جي ٻولي مون کان بهتر ڳالهائيندو آهي.
  
  "انگريزي". مور ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اسان جي ٻولي انگريزي آهي."
  
  "جي توهان چئو ٿا ته. پر هي هڪ سٺي شيء آهي، دوستو. حقيقي غير فعال ٿيڻ واري ڪوڊ هڪ سٺي شيء آهي.
  
  "ڇا توهان سمجھو ٿا ته اسان انهن سان رابطو ڪري سگهون ها جڏهن سائنسدانن جوهري چارج جي اصليت جو اندازو لڳايو؟" بيو چيو جيئن هو واپس آيو ۽ پلاسٽڪ جي ڪپ مان هڪ چس وٺي.
  
  "ها، پر اهو اڃا نه ٿيو آهي. ۽ جيتري قدر اسان ڄاڻون ٿا، انهن ڪوڊ تبديل ڪيا يا هڪ نئون ٽرگر شامل ڪيو.
  
  بيوءَ اها ڳالهه ٿوريءَ سر سان قبول ڪئي.
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. اهي اسٽيشن تي لڳ ڀڳ ڏهن منٽن کان گذريا هئا، ۽ هيڊن يا ڊاهل کان هڪ لفظ به نه آيو. اڄ ڏهه منٽ هڪ ابديت وانگر محسوس ٿيو.
  
  "مان هيڊن کي سڏي رهيو آهيان." هن پنهنجو موبائيل فون ڪڍيو.
  
  "پريشان نه ٿيو،" مائي چيو. "ڇا هي ڪنيماڪا ناهي؟
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان ان طرف موٽيو جتي هن اشارو ڪيو هو. منو ڪنيماڪي جي بي مثال شڪل مسلسل گهٽيءَ جي هيٺان لڪي رهي هئي، جھڪيو، واضح طور تي درد ۾، پر ضد سان اسٽيشن ڏانهن وڌيو. ڊريڪ هڪ درجن سوالن کي نگلايو ۽ ان جي بدران سڌو سنئون شخص ڏانهن ويو جيڪو انهن جو جواب ڏئي سگهي ٿو. هڪ دفعو ٻاهر، ٽيم منو کي هڪ ملبے سان ڀريل چورس تي پڪڙيو.
  
  "ڇا حال آهي دوست؟
  
  انهن سان ملڻ تي هوائين جي راحت ڪنهن خوفناڪ ذهني درد سان ڍڪيل هئي جيڪا سطح جي هيٺان لڪي رهي هئي. "انهن وٽ هيڊن آهي،" هن سرگوشي ڪئي. "اسان انهن مان ٽن کي لاٿو، پر رامسس يا قيمت جي ويجهو نه ويا. ۽ پوءِ انهن اسان کي آخر ۾ گهيرو ڪيو. مون کي راند مان ڪڍي ڇڏيو، ۽ جڏهن مان هڪ ٽن ملبے جي هيٺان ٻاهر نڪتو، هيڊن هليو ويو.
  
  "توهان کي ڪيئن خبر آهي ته اهي هن کي حاصل ڪيو؟" بيوس پڇيو. "شايد هوءَ اڃا تائين ڦاسي رهي آهي؟
  
  "منهنجا هٿ ۽ ٽنگون زخمي ٿي سگهن ٿيون،" ڪنيماڪا چيو. "پر منهنجي ڪنن ٺيڪ ٻڌو. انهن هن کي غير مسلح ڪيو ۽ هن کي ڇڪي ڇڏيو. آخري ڳالهه هنن چيو ته..." ڪنيماڪا ڳري دل سان نگلي، اڳتي هلي نه سگهيو.
  
  ڊريڪ ان شخص جي نظر کي پڪڙيو. "اسان هن کي بچائينداسين. اسان هميشه اهو ڪندا آهيون."
  
  ڪنيماڪا ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هميشه نه".
  
  "هنن هن کي ڇا ٻڌايو؟" ايليسيا زور ڀريو.
  
  ڪنيماڪا مٿي آسمان ڏانهن ڏٺو، ڄڻ سج جي روشنيءَ مان الهام ڳولي رهيو هجي. "هنن چيو ته اهي هن کي هن ايٽمي بم تي ويجهي نظر ڏينداسين. انهن چيو ته اهي هن جي پٺي تي پٽي ڇڏيندا آهن.
  
  
  باب ٽيون
  
  
  Thorsten Dahl ٽائمز اسڪوائر جي آس پاس واري علائقي کي صاف ڪرڻ لاءِ ڪيترن ئي عملدارن کي ڇڏي ڏنو ۽ پنهنجي ٽيم کي هڪ تنگ گلي مان ٺهيل پاڇين ۾ گهيري وٺي ويو. اهو خاموش ۽ بي پرواهه هو، هڪ اهم فون ڪال ڪرڻ لاءِ بهترين جڳهه. هن پهرين هيڊن کي سڏيو، پر جڏهن هوء جواب نه ڏني، هن ڊاک سان رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "فاصلو هتي آهي. تازا خبر ڇا آهي؟
  
  "اسان گند ۾ آهيون، دوست"
  
  "توهان جي بالن تي ٻيهر؟" Dahl مداخلت ڪئي. "ڇا نئون آهي؟"
  
  "هن ڀيري منهنجي ڳچيءَ تائين نه. اهي چريو بيسٽارڊ ڀڄي ويا، يا ڀڄي ويا، انهن جي سيلن مان. Ramses ۽ قيمت وڌيڪ نه آهن. پنجين سيل تي مشتمل آهي - يا هو - ٻارهن ماڻهن جو. منو چوي ٿو ته اهي ٽي آهن.
  
  داهل ان آواز کي پڪڙي ورتو. "مان ڳالهائي رهيو آهيان؟
  
  "ها، دوست. هنن هيڊن کي پڪڙيو. هن کي پاڻ سان وٺي ويا".
  
  دهل اکيون بند ڪيون.
  
  "پر اسان وٽ اڃا ڪجهه وقت آهي." ڊريڪ مثبت طرف جي ڪوشش ڪئي. "انهن اهو هرگز نه ورتو ها جيڪڏهن اهي ان کي فوري طور تي اڏائڻ چاهين ها.
  
  يارڪي صحيح هئا، ڊاهل کي تسليم ڪرڻو پيو. هن اهو ٻڌو جيئن ڊريڪ بيان ڪندو رهيو ته مارش کي هاڻي اونداهين جي شهزادي جي ڪردار تان هٽايو ويو آهي ۽ عارضي طور تي ان جي جاءِ تي ايليگيٽر سڏيو ويندو آهي. وطن صرف هن شخص کي آمريڪي حامي طور سڃاڻڻ جي قابل هو.
  
  "واقعي؟" Dahl چيو. "ڇا جي لاءِ؟"
  
  "تمام گهڻو ڪجهه جيڪو انارڪي جو سبب بڻجي سگهي ٿو،" ڊرڪ چيو. "هو هڪ ڀاڙيندڙ آهي، صرف هن وقت هن پنهنجي مزاج کي وڃائي ڇڏيو."
  
  "مون سوچيو ته رامسس هميشه پنهنجي ڪاروبار کي 'گهر ۾' هلائي ٿو."
  
  "مگر نيو يارڪ جو رهواسي آهي. هو آپريشن لاءِ انمول لوجسٽڪ علم مهيا ڪري سگهي ٿو.
  
  "ها، اها ڳالهه سمجهه ۾ اچي ٿي. داهل ٿلهو ساهه کنيو ۽ اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "پوءِ اڳتي ڇا آهي؟ ڇا اسان وٽ هيڊن جا همراه آهن؟
  
  " هنن سندس ڪئميرا کنيو. هنن گهٽ ۾ گهٽ هن جا ڪپڙا ضرور کنيا هوندا ڇاڪاڻ ته هن جي قميص ۾ سلائي ٿيل ٽيگ چوي ٿو ته هوءَ چپوٽل ميڪسيڪن گرل تي ٽيبل جي هيٺان آهي، جنهن جي اسان تصديق ڪئي آهي ته بدمعاشي آهي. سيڪيورٽي ڪيمرا ڪم ڪري رهيا آهن، پر سائيٽ تي حملي جي نتيجي ۾ اسان جي پاسي جا رسيور گهڻو ڪري ختم ٿي ويا . اهي سڀ ڪجهه گڏ ڪري رهيا آهن جيڪي اهي ڪري سگهن ٿا. ۽ انهن وٽ صرف ڪافي افرادي قوت نه آهي. شيون هتي کان بلڪل خراب ٿي سگهن ٿيون، دوست."
  
  "ٿي سگهين؟" Dahl بار بار. "مان چوان ٿو ته اسان خراب ماضيءَ مان گذري رهيا آهيون ۽ خراب جي گهٽي ڏانهن وڃي رهيا آهيون، نه؟
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ روڪيو، پوءِ چيو، "اسان کي اميد آهي ته اهي مطالبا ڪندا رهندا،" هن چيو. "هر نئين گهربل اسان کي وڌيڪ وقت ڏئي ٿو."
  
  دال کي اهو چوڻ جي ضرورت نه هئي ته انهن اڃا تائين ڪا به ترقي نه ڪئي هئي. حقيقت خود پڌري هئي. هتي اهي ايٽمي بم جي جڳهه کي ڳولڻ لاءِ هوم لينڊ تي انحصار ڪندا هئا، اڳئين خبردار ڪيل ڪرسمس ترڪي وانگر چوڌاري ڊوڙندا هئا، صرف مور لاءِ جڳهه کي نشانو بڻائڻ لاءِ، پر سڄو ڪاروبار ناڪام ٿي ويو.
  
  "اسان سڀ ڪجهه ڪيو ڪجهه استعمال ٿيندڙ سامان کي غير جانبدار ڪيو ،" هن چيو. "اسان رامسس جي حقيقي منصوبي جي ويجهو نه آهيون، ۽ خاص طور تي هن جي آخري راند."
  
  "ڇو نه ٿا وڃو اسٽيشن تي؟ اسان شايد گڏ ٿي سگهون ٿا جڏهن ايندڙ ليڊ گڏ اچي.
  
  "ها، اسان اهو ڪنداسين." دھل پنھنجي ٽيم جي باقي ڏانھن موڙيو ۽ انھن کي 3rd ايونيو ڏانھن وڃڻ لاء صحيح رستو طئي ڪيو. "هاءِ، منو ڪيئن بيٺو آهي؟
  
  "هڪ ماڻهوءَ کي شيلفن سان ڀت سان سخت ڌڪ لڳو. نه پڇ. پر هو وڙهڻ جو خواهشمند آهي، بس انتظار ڪري رهيو آهي ته ڪنهن کيس ٽارگيٽ ڏئي."
  
  ڊاهل ڊوڙڻ شروع ڪيو جڏهن انهن گفتگو ختم ڪئي. ڪينسي هن جي ڀرسان بيٺو ۽ ڪنڌ مٿي کنيو. "خراب حرڪت؟"
  
  "اسان جي صورتحال کي ڏسندي ، مان سمجهان ٿو ته اهو وڌيڪ خراب ٿي سگهي ٿو ، پر ، ها ، اهو هڪ خراب انتخاب هو. انهن هيڊن کي اغوا ڪيو. هن کي اتي وٺي وڃو جتي بم آهي.
  
  "خير، اهو عظيم آهي! منهنجو مطلب آهي، ڇا توهان سڀني ماڻهن وٽ لڪايل بيڪن نه آهن؟
  
  "اسين ڪندا آهيون. ۽ انهن ان کي هن جي ڪپڙن سميت اڇلائي ڇڏيو.
  
  "موساد تنهنجي چمڙيءَ هيٺ اچي ويو آهي،" ڪنسي خاموشيءَ سان چيو. "انهن لاءِ سٺو، پر مون لاءِ نه. مون کي محسوس ڪيو ڄڻ ته منهنجو تعلق آهي."
  
  "اهو هوندو". دهل ڪنڌ لوڏيو. "اسان سڀني کي محسوس ڪرڻ جي ضرورت آهي ته اسان پنهنجي قسمت جي ڪنٽرول ۾ آهيون، ۽ هر فيصلو لازمي طور تي آزاد آهي. هي هٿرادو نه آهي".
  
  "انهن ڏينهن،" ڪينسيءَ جون آڱريون ڪنڌ جهڪائي ڇڏيون ۽ پوءِ مُٺن ۾ جڪڙيل، "توهان مون کي پنهنجي خطري ۾ ڦيرايو،" هن پوءِ کيس هڪ ننڍڙي مسڪرائيندي چيو. "توهان کان سواءِ، منهنجا دوست، تون ڪنهن به وقت ۽ ڪٿي به چاهين مون سان هٿ چراند ڪري سگهين ٿو.
  
  دال پري ڏٺو. Bridget McKenzie اڻڄاڻ هئي. عورت ڄاڻي ٿي ته هو هڪ شادي شده مرد، هڪ پيء آهي، ۽ اڃا تائين هن لالچ ۾ ڏني هئي. يقينا، هڪ طريقو يا ٻيو، هوء هتي گهڻو وقت نه رهندي.
  
  مسئلو حل ٿي ويو.
  
  سمٿ ۽ لورين به گڏ جاگنگ ڪئي، خاموش تبصرن جو تبادلو ڪيو. يرگيءَ، ٿڪل ۽ ملبے سان ڀريل، پٺيءَ کي مٿي کنيو، پر چنچل عزم سان لوڏي رهيو هو. ڊاهل ڄاڻي ٿو ته هي هن جو پهريون حقيقي تجربو هو، بيحد، بيحد جنگ جو، ۽ هن سوچيو ته هن ان کي چڱي طرح سنڀاليو. گهٽيون چمڪنديون رهيون ۽ پوءِ اهي کاٻي پاسي 3rd Avenue ڏانهن مڙي، 51st سان گڏ چونڪ ڏانهن.
  
  داهل لاءِ اهو ڪجهه عجيب لمحو هو. شهر جا ڪجهه علائقا غير محفوظ هئا، ۽ جڏهن ته ڪيترائي دڪان کليل رهيا ۽ ماڻهو خوف جي احساس سان اندر گهمي رهيا هئا، ٻيا ويران هئا، تقريبن زندگي کان محروم. ڪيترن ئي رستن کي فسادي پوليس جي گاڏين سان بند ڪيو ويو ۽ چار ڦيٿي ڊرائيو فوجي گاڏين جي چوڌاري پکڙيل هئي. ڪجهه علائقا لٽيرن جي موجودگيءَ ۾ شرم کان ٿڏي ويا. گهڻو ڪري، جن ماڻهن کي هن ڏٺو هو سمجهي نه سگهيو ته ڇا ڪجي، تنهن ڪري هن پنهنجي آواز کي شامل ڪيو جنهن کي هو اختيارين سمجهي ٿو ۽ انهن کي پناهه وٺڻ جي دعوت ڏئي ٿو جتي هو ٿي سگهي ٿو.
  
  ۽ پوءِ اهي ان ماڳ تي پهتا جتي ڊريڪ ۽ ٻيا انتظار ڪري رهيا هئا، اميد ڪري رهيا هئا ۽ هيڊن جي کي بچائڻ جي منصوبابندي ڪري رهيا هئا.
  
  هن ڏينهن جي شروعات کان صرف چند ڪلاڪ گذري ويا آهن. ۽ هاڻي اهي سختيءَ سان ايٽمي بم ڳولڻ جو رستو ڳولي رهيا هئا. ڊاهل کي خبر هئي ته ڪو به پوئتي موٽڻ وارو نه آهي؛ هو ڀڄي نه سگهيو ۽ بنڪرن ۾ لڪائي نه سگهيو. SPEAR ٽيم آخر تائين ان ۾ هئي. جيڪڏهن اڄ شهر مري وڃي ٿو، اهو ان کي بچائڻ جي ڪوشش ڪندڙ هيروز جي گهٽتائي لاء نه هوندو.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  هيڊن خاموش رهيو جيئن رمسس عمل ۽ رد عمل جي هدايت ڪئي، پنهنجي مردن کي ياد ڏياريندو جيڪو انچارج هو، انهن جي مڪمل وفاداري کي جانچيو. هن کي اسپورٽس اسٽور تان ڇڪڻ کان پوءِ، هنن هن کي مجبور ڪيو ته هو انهن جي وچ ۾ 3rd ايونيو تي هلڻ لاءِ، پوءِ وقت ڪڍي هن جي سيل فون کي ڳولڻ ۽ اڇلائڻ ۽ هن جي بلٽ پروف ويسٽ کي چيڀاٽي ڇڏيو. رامسس کي معلوم ٿيو ته ٽريڪنگ ڊوائيسز ۽ انهن جي جڳهن جي باري ۾ ڪجهه ڄاڻ هئي ۽ هن جي مردن کي حڪم ڏنو ته هن جي قميص کي هٽايو. ننڍي ڊوائيس کي جلدي ملي ويو ۽ رد ڪيو ويو، جنهن کان پوء گروهه پنهنجي ڊوڙ جاري رکي، جيڪو مڪمل طور تي بي ترتيب وارو رستو ظاهر ٿيو.
  
  هيڊن کي اهو تاثر مليو ته اهو سڀ ڪجهه نه هو.
  
  اهو ڪجهه وقت ورتو. گروهه پنهنجا وڏا هٿيار ۽ ڪارا ڪپڙا ڦاڙي ڇڏيا، انهن جي عام سياحتي يونيفارم هيٺان ظاهر ڪيو. اوچتو اهي روشن، بي ضرر، سوين پريشان ماڻهن جو هڪ حصو شهر جي گهٽين ۾ گهمي رهيا هئا. پوليس ۽ فوج جي گشت ڪجهه رستن کي قطار ۾ لڳايو، پر ڪئميرا صرف هڪ اونداهي گهٽي کي ڦري ويا ۽ پوءِ ٻيو جيستائين اهي صاف نه ٿيا. هيڊن کي پائڻ لاءِ هڪ اضافي جيڪٽ ڏني وئي هئي. ڪجهه نقطي تي، اهي اڳي تيار ڪيل موٽرسائيڪلن تي چڙهندا هئا ۽ آهستي آهستي شهر مان هٽن کان ٻاهر نڪتا.
  
  پر ايترو پري نه. هيڊن پنهنجي پوري طاقت سان خواهش ڪئي ته هوءَ اهو پيغام ڪنهن کي پهچائي سگهي - ڪنهن کي - هاڻي ته هن کي بم جي جڳهه جي خبر هئي. اها ڳالهه نه هئي ته اهي هن کي ماري سگهن ٿا - اهو سڀ ڪجهه اهم هو ته اهي جنوني روڪيا ويا.
  
  موٽرسائيڪلون گهٽيءَ کان هيٺ لهي ويون، ۽ پوءِ ڏهه ماڻهو- باقي بچيل اٺ لشڪر، رامسس ۽ پرائس- هڪ زنگ آلود ڌاتوءَ واري دروازي مان هڪ ٻئي پٺيان آيا. هيڊن پاڻ کي انهن جي وچ ۾ لڌو، جنگ جو انعام، ۽ جيتوڻيڪ هوءَ پنهنجي قسمت کي اڳ ۾ ئي ڄاڻي چڪي هئي، هن هر نظر، هر رخ جي تبديلي ۽ هر وسوسن واري لفظ کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ٽٽل ٻاهرئين دروازي کان ٻاهر، هڪ بدبودار اندروني دالان هڪ ڪنڪريٽ جي ڏاڪڻ ڏانهن وٺي ويو. ھتي ھڪڙو ماڻھو ھيڊن ڏانھن مڙيو ۽ پنھنجو چاقو ھن جي ڳلي تي رکيو.
  
  "خاموش،" رمزز، بغير ڦرڻ جي چيو. "مان پسند ڪندس ته توهان کي هن وقت مارڻ نه ڏي."
  
  اهي چار ماڙ تي چڙهندا هئا ۽ پوءِ اپارٽمنٽ جي دروازي جي سامهون هڪ لمحي لاءِ روانا ٿي ويا. جڏهن اهو کوليو ويو، گروپ اندر گڏ ٿي ويو، دالان کان ٻاهر ڊوڙندو جيترو جلدي ٿي سگهي ٿو. رامسس ڪمري جي وچ ۾ روڪي، هٿ وڌايو.
  
  "۽ هتي اسان آهيون،" هن چيو. "هڪ ملين پڄاڻي ۽ گهٽ ۾ گهٽ هڪ شروعات سان. هن شهر جا رهواسي هن زندگيءَ مان جان ڇڏائي ڇڏيندا ته هي اسان جي نئين واٽ، اسان جي مقدس جنگ جي شروعات آهي. هي-"
  
  "واقعي؟" خشڪ آواز ٽائريڊ کي روڪيو. "منهنجو حصو توهان تي يقين ڪرڻ چاهي ٿو، رمسس، پر ٻيو حصو، بدترين حصو، سوچيو ته توهان ان سان ڀريل آهيو."
  
  هيڊن جولين مارش تي هن جي پهرين سٺي نظر آئي. پيٿين عجيب، بگڙيل نظر اچي رهيو هو، ڄڻ ته هن جو هڪ حصو ڪنهن ٻئي ۾ جڙيل هجي. هو ڪپڙا پائيندو هو، جيڪو ڪڏهن به مناسب نه هوندو، ڪنهن به سال يا موجوده رجحان سان. هڪڙي اک ڪاري هئي، ٻي وڏي کليل ۽ نه ڦاٽي هئي، جڏهن ته هڪ جوتو ڪري پيو. هن جي ساڄي پاسي هڪ حيرت انگيز برونيٽ بيٺو هو جنهن کي هيڊن نه سڃاتو هو، پر جنهن طريقي سان اهي هڪ ٻئي جي خلاف دٻجي ويا هئا، اهو واضح هو ته اهي هڪ کان وڌيڪ طريقن سان ڳنڍيل هئا.
  
  تنهن ڪري، هڪ اتحادي نه.
  
  هيڊن نفرت سان ڏٺو جيئن رامسس مارچ جي طعن تي رد عمل ڪيو. "توهان کي خبر هئي؟" - دهشتگرد شهزادي پڇيو. "اهو ته اسان توسان ملڻ کان اڳ ئي توکي ٺڳي ڇڏيو هو. ان کان اڳ جو اسان کي ان بيوقوف جو نالو به معلوم ٿئي جيڪو اسان جي ابدي شعلا آمريڪا جي دل ۾ کڻي ويندو. جيتوڻيڪ توهان جي پنهنجي، ٽائلر ويب، توهان کي خيانت ڏني.
  
  "فڪ ويب،" مارش چيو. "۽ تون هليو وڃ".
  
  رميز کلندي منهن موڙيو. "اچو ته واپس وڃون ان طرف جيڪو مون چيو هو. جيتوڻيڪ هتي ڪم ڪندڙ ماڻهو هن شهر کان نفرت ڪن ٿا. اهو تمام مهانگو آهي، تمام گهڻا سياح. عام مرد ۽ عورتون هتي رهڻ ۽ ڪم ڪرڻ لاءِ جدوجهد ڪرڻ جي متحمل نٿا ٿي سگهن. ڇا توهان تصور ڪري سگهو ٿا ته ان تلخيءَ جو اڀرندڙ نظام ۽ عوام ان جي حمايت جاري رکي ٿو؟ پلن ۽ سرنگن تي ٽول وصول ڪيا وڃن ٿا. توهان ڪجھ به نه آهيو جيڪڏهن توهان وٽ پئسا نه آهن. لالچ، لالچ، لالچ هر طرف آهي. ۽ اهو مون کي بيمار بڻائي ٿو."
  
  هيڊن خاموش هو، اڃا به پنهنجي ايندڙ حرڪت جو اندازو لڳائي رهيو هو، اڃا تائين مارش جي ردعمل کي ڏسي رهيو هو.
  
  رميز هڪ طرف قدم رکيو. "۽ ايلگيٽر، منهنجو پراڻو دوست. توکي ٻيهر ڏسي خوشي ٿي."
  
  هيڊن ڏٺو ته اليگيٽر نالي شخص پنهنجي باس کي ڀاڪر پاتو. ننڍڙي، خاموش ۽ شايد ڪنهن جو ڌيان نه ڏيڻ جي ڪوشش ڪندي، هن حساب ڪيو ته دروازي تائين پهچڻ لاءِ ڪيترا قدم کڻڻا پوندا. هينئر لاءِ تمام گهڻو. انتظار ڪريو، بس انتظار ڪريو.
  
  پر هوءَ ڪيترو وقت برداشت ڪري سگهي ٿي؟ رامسس جي لفظن جي باوجود، هوء حيران ٿي وئي ته هو هڪ ايٽمي ڌماڪي کان بچڻ چاهي ٿو. سٺي خبر اها هئي ته اختيارين هوائي اسپيس بند ڪري ڇڏي هئي، تنهنڪري ماڻهو جلدي ۾ نه هو.
  
  رابرٽ پرائس پاڻ کي ڪرسيءَ تي ويهاريو. هن ويجھي لشڪر کان اسپرين جي بوتل لاءِ پڇيو، پر کيس نظر انداز ڪيو ويو. مارش وزير دفاع ڏانهن اکيون ٻوٽي ڇڏيون.
  
  "ڇا مان توهان کي ڄاڻيان ٿو؟"
  
  قيمت هن جي ٿلهي ۾ اونڌو ٿي وئي.
  
  هيڊن باقي ڪمري جي چوڌاري نظر ڦيرائي، رڳو هاڻي ڊائننگ ٽيبل کي ڏسي رهيو هو، جيڪا پري واري دريءَ وٽ بيٺل هئي.
  
  لعنتي، هي ڇا آهي...؟
  
  هوءَ تصور کان به ننڍي هئي. پٺيءَ جو ٿلهو معياري ماڊل کان وڏو هو، هوائي جهاز جي اوور هيڊ ڪمارٽمينٽ ۾ ويهڻ لاءِ تمام وڏو هو، پر ڪنهن وڏي ماڻهوءَ جي پٺيءَ تي ايترو بيڪار نه لڳندو هو.
  
  "مون اهو تو کي وڪرو ڪيو، مارچ،" رامسس چيو. "اميد سان ته تون هن کي نيويارڪ وٺي ايندين. ان لاءِ مان سدائين شڪرگذار رهندس. ان کي هڪ تحفو سمجهو جڏهن مان توهان کي ٻڌايان ٿو ته توهان ۽ توهان جي دوست کي اجازت ڏني ويندي ته اهي سڀ ڀڄندڙ باهه محسوس ڪن. اھو بھترين آھي جيڪو مان توھان کي پيش ڪري سگھان ٿو، ۽ توھان جي ڳلي ۾ چاقو کان بھتر آھي.
  
  هيڊن ايٽمي بم کي ياد ڪيو - ان جي سائيز، شڪل ۽ پس منظر جي ظاهري - صورت ۾ هن کي ضرورت هجي. اڄ هن کي هتي مرڻ جي ڪا به واٽ نه هئي.
  
  رميسس پوءِ پنهنجن ماڻهن ڏانهن رخ ڪيو. "هن کي تيار ڪر،" هن چيو. "۽ آمريڪي ڪچي کي درد جي هڪ اونس نه بخشيو."
  
  هيڊن کي خبر هئي ته اهو اچي رهيو آهي. اُهي هِتي رستي ۾ هن جا هٿ ڳنڍڻ ۾ ناڪام ٿي ويا هئا، ۽ هاڻي هن اُن جو پورو پورو فائدو ورتو. پوءِ ڪيتريون ئي شيون هن جي حق تي منحصر هيون - شهر جي قسمت، قوم، سڀ کان وڌيڪ مهذب دنيا. هن جي ساڄي پاسي وارو گلدان ڪم ۾ آيو، ان جي ڳچيءَ هن جي هٿ لاءِ ڀرپور چوٽي ۽ ڪجهه نقصان ڪرڻ لاءِ صرف صحيح وزن آهي. ويجھي ماڻھوءَ جي مندر تي ٽڙي پکڙي، جاڙيل ٽڪڙا فرش تي ڪري پيا. جيئن ئي هن پنهنجو هٿ وڌايو، هيڊن بندوق کي پڪڙي ورتو، پر هن کي پنهنجي ڪلهي تي محفوظ طور تي ويڙهيل ڏسي، هوء فوري طور تي ڏني، ان جي بدران بيرل تي پنهنجي گرفت استعمال ڪندي هن کي اڃا به وڌيڪ توازن کان ٻاهر اڇلائي ڇڏيو. هٿيارن جو مقصد هو، پر هيڊن انهن سڀني کي نظرانداز ڪيو. اهو هاڻي خالص طور تي هڪ آخري چانس سيلون هو... هن جي زندگي لاءِ وڌيڪ وڙهڻ نه هو - وڌيڪ شهر جي بقا جي جنگ وانگر. ۽ ڇا اهي صرف هن کي هتي ڳجهي نموني اسمگل نه ڪندا هئا؟ اهو هن کي ٻڌايو ته هٿياربندن کي ڀڄايو ويندو.
  
  مڇر هن جي پاسي کان ويجھو آيو، پر رامسس کيس پوئتي رکيو. ٻيو دلچسپ دريافت. ايلگيٽر رامسس لاءِ اهم هو. ايندڙ لمحي، هوءَ وسري وئي، هٿن ۽ پيرن کان ٻاهر ڌيان ڏيڻ جي قابل نه هئي جيڪي هن کي ماري رهيا هئا. مون هڪ يا ٻه ڌڪ بند ڪيا، پر اتي هميشه هڪ ٻيو هو. اهي ٽي وي ولن نه آهن - شائستگي سان هڪ جي مارجڻ جو انتظار ڪري رهيو آهي ته ٻيو مداخلت ڪري سگهي. نه، هنن هن کي چوڌاري گهيرو ڪيو ۽ هڪ ئي وقت مٿس حملو ڪيو، پوءِ جيترا به هن روڪيا ۽ مارا، ٻه ٻيا به هن کي مارڻ لڳا. درد ان کان وڌيڪ هنڌن تي ڦاٽي پيو جو هوءَ ڳڻڻ لڳي، پر هن پنهنجي ٿڌ جو فائدو وٺندي گلدان جو هڪ ٽڪرو ٽڪرو ڪڍي ڇڏيو ۽ ٻنهي ڄڻن کي منهن ۽ هٿن جي پار ڪري ڇڏيو. اهي پوئتي هٽي ويا، خونريزي. هوءَ ٽنگن جي هڪ جوڙي تي لڙڪندي، پنهنجي مالڪ کي لڙڪندي موڪليندي. هوءَ دريءَ تي هڪ ڳرو پيالو اڇلائڻ جي ڪوشش ڪئي، سوچيو ته اهو ڌيان ڇڪائيندو، پر اها لعنتي شيءِ دريءَ کان اڌ ميٽر پري اڏامي وئي.
  
  Drake ڇا ڪندو؟
  
  هوءَ اها ڄاڻندي هئي. بلڪل ائين. هو پنهنجي آخري ساهه تائين وڙهندو رهندو. پيرن جي جنگل ذريعي هوء هڪ هٿيار جي ڳولا ڪئي. هن جون اکيون مارچ ۽ عورت جي اکين سان مليون هيون، پر اهي صرف هڪ ٻئي سان اڃا به وڌيڪ مضبوطيءَ سان چمڪندا هئا، عجيب ڳالهه ٻولهه ۾ سڪون ڳوليندا هئا. هيڊن لات ۽ مروڙي، هر مشڪل سان دٻيل چيخ لاءِ خوش ٿي، پوءِ هن جي پٺيان صوفا ڏٺائين. هن کي هڪ فلڪرم طور استعمال ڪندي، هوء پاڻ کي پنهنجي پيرن تي مجبور ڪيو.
  
  هڪ مُٺ هن جي منهن تي ٽڙي وئي ۽ تارا ڦاٽي پيا. هيڊن پنهنجو ڪنڌ لوڏيو، رت کي صاف ڪري، پوئتي ڌڪ هنيو، جنهن سبب سندس مخالف گر ٿي ويو. هڪ ٻي مُٺ هن جي مٿي جي پاسي تي هنئي ۽ پوءِ ان ماڻهوءَ هن کي کمر جي چوگرد پڪڙي، پيرن تان ڌڪ هنيو ۽ هن کي واپس صوفيءَ تي ويهاريو. هيڊن هن کي پنهنجي رفتار کي استعمال ڪندي پنهنجي پٺي تي اڇلائي ڇڏيو. هڪ سيڪنڊ ۾ هوءَ پنهنجي پيرن تي، مٿو هيٺ ڪري، رڍن، ڳچيءَ، ڳچيءَ ۽ گوڏن تي مُکَ اڇلائي، ڌڪ کان پوءِ ڌڪ هڻي، ڌڪ کانپوءِ لات مارڻ لڳي.
  
  هن ڏٺو ته رميز انهن ڏانهن وڌي. "اٺ ماڻهو!" - هن چيو. "اٺ مرد ۽ هڪ ننڍڙي ڇوڪري. ڪٿي آهي تنهنجو غرور؟
  
  "ساڳئي جاءِ تي جيئن سندن انڊا،" هيڊن بي اختياريءَ سان چيو، انهن کي نقصان پهچائڻ، ٿڪ محسوس ڪرڻ، ڪيترن ئي ڌڪن جو درد، وڙهڻ جو غضب گهٽجڻ. اهو هميشه لاءِ نه رهندو، ۽ هن کي فرار ٿيڻ جي ڪا به اميد نه هئي.
  
  پر هن ڪڏهن به ڪوشش نه ڪئي. ڪڏهن به نه هارايو. زندگي روزانه جنگ هئي، چاهي اها لفظي هجي يا نه. جيئن ته هن جي حملن مان طاقت ختم ٿي وئي ۽ توانائي هن جي اعضن مان خارج ٿي وئي، هيڊن اڃا تائين ڌڪ هنيو، جيتوڻيڪ هن جا حملا هاڻي ڪافي نه هئا.
  
  ماڻھن ھن کي پنھنجي پيرن تي کنيو ۽ ھن کي ڪمري ۾ گھليو. هن محسوس ڪيو ته هن ۾ ڪجهه طاقت موٽي آئي ۽ هن جو بوٽ هن جي پٺيءَ تي ڊوڙايو، جنهن ڪري هن کي رڙيون ڪرڻ لڳيون. هٿ هن جي عضون جي چوڌاري مضبوط ٿي ويا، هن کي پري ونڊو ڏانهن ڌڪيو.
  
  رامسس ٽيبل جي مٿان بيٺو، جنهن تي ائٽمي بريفڪيس رکيل هو.
  
  "ڏاڍو ننڍو،" هن سوچيندي چيو. "تنهنڪري نامناسب. ۽ اڃا تائين تمام يادگار. ڇا توهان متفق آهيو؟"
  
  هيڊن هن جي وات مان رت وهايو. "مان سمجهان ٿو ته تون صديءَ جو چريو ڪم آهين.
  
  رميز کيس حيران ڪندڙ نظر ڏنو. "توهان ڪري رهيا آهيو؟ توهان محسوس ڪيو ته اهو آهي جولين مارش ۽ زو شيئرز پائٿين مان اتي هيٺ اچي رهيو آهي، ڇا توهان نه آهيو؟ ۽ سندن اڳواڻ - ويب - هو ڪٿي آهي؟ مان سمجهان ٿو ته هڪ قديم آثار قديمه جي خزاني لاء دنيا کي ڇڪڻ لاء. مان هڪ ڊگهي مئل اشرافيه جي ڊگهي مئل پيچري جي پيروي ڪري رهيو آهيان. هن جي پنهنجي چريو پيرن جي پيروي ڪندي جڏهن دنيا سڙي رهي آهي. مان هن صديءَ جي چريو نوڪريءَ جي ويجهو نه آيو آهيان، مس جي.
  
  ۽ جيتوڻيڪ هيڊن اندروني طور تي تسليم ڪيو ته هو ڪنهن شيء بابت صحيح هو، هوء خاموش رهي. ڏينهن جي آخر ۾، محسوس سان هڪ چيمبر انهن سڀني لاء انتظار ڪرڻ گهرجي.
  
  "پوءِ اڳتي ڇا آهي، توهان کي ڄاڻڻ ۾ دلچسپي آهي؟" رميز مسڪرائي هن کان پڇيو. "خير، ايترو نه، سچ پڇو. اسان سڀ آهيون جتي اسان ٿيڻ چاهيون ٿا. توهان ايٽمي بم سان آهيو. مان Alligator سان گڏ آهيان، منهنجو بم ماهر. منهنجا ماڻهو منهنجي پاسي آهن. ايٽمي بم؟ اهو لڳ ڀڳ تيار آهي ... - هن روڪيو - دنيا سان هڪ ٿيڻ لاءِ. ڇا اسان کي چوڻ گهرجي ... هاڻي کان هڪ ڪلاڪ؟
  
  هيڊن جون اکيون هن کي خيانت ڏئي رهيون هيون.
  
  "اڙي ها. هاڻي توهان حيران ٿي رهيا آهيو. ڇا اهو توهان لاء تمام گهڻو وقت آهي؟ پوءِ ڏهه منٽ؟"
  
  "نه،" هيڊن ساهه کنيو. "تون نٿو ڪري سگهين. مهرباني ڪري. اتي ضرور ڪجھھ آھي جيڪو توھان چاھيو ٿا. جنهن تي اسان اتفاق ڪري سگهون ٿا".
  
  رميز هن ڏانهن ائين نهاريو ڄڻ، هن جي مرضي جي خلاف، هن کي اوچتو هن تي رحم اچي ويو هجي. "هر شيءِ جو مجموعو مان چاهيان ٿو هن ڪمري ۾. نام نهاد پهرين دنيا جي تباهي.
  
  "توهان انهن ماڻهن سان ڪيئن معاملو ڪندا آهيو جيڪي صرف توهان کي مارڻ چاهيندا آهن يا مرڻ جي ڪوشش ڪندا آهن؟" هيڊن وڏي آواز ۾ چيو. "يا انهن کي روڪيو بغير ڪنهن خونريزي جي. نئين دنيا لاءِ الٽيميٽ ڊيليما.
  
  رميز کلندي چيو. "تون ماڻهو ڏاڍا بيوقوف آهين". هن کلندي چيو. "جواب آهي: "توهان کي نه ڪرڻ گهرجي"، اسان کي ماريو يا اسان جي پوڄا ڪريو، اسان کي روڪيو يا اسان کي پنهنجون سرحدون پار ڪندي ڏسو، اهو ئي توهان جو مشڪل آهي.
  
  هيڊن ٻيهر جدوجهد ڪئي جيئن مرد هن جي نئين قميص کي ڇڪي ڇڏيو ۽ پوء بم کي پوزيشن ڏني ته اهو هن جي اڳيان پٽي ويو. اهو Alligator هو جيڪو اڳتي آيو ۽ پٺيءَ جي ٿلهي کي کوليو ۽ اندر کان ڪيتريون ئي تارون ڌار ڪري ڇڏيون. انهن کي ٽائمر ميڪانيزم سان ڳنڍڻو پوندو هو، هيڊن کي پڪ هئي. ايستائين جو اهڙا پاگل دهشتگرد به حقيقي ڌماڪيدار آلات کي ختم ڪرڻ جو خطرو نه رکندا.
  
  هوء اميد ڪئي.
  
  ايليگيٽر تارن کي ڇڪيو ۽ پوءِ رمسس ڏانهن ڏسندو رهيو، اجازت جو انتظار ڪرڻ لڳو. ديوان ڪنڌ لوڏيو. مردن هيڊن جي هٿن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي ميز جي ڀرسان ڌڪيو، هن جي جسم کي موڙي ڇڏيو جيستائين ايٽمي بم هن جي پيٽ تي دٻايو. هنن پوءِ هن کي پنهنجي جاءِ تي رکيو جڏهن ته Alligator تارن کي پهرين هن جي پٺي ۽ سيني جي چوڌاري ويڙهي ڇڏيو، پوءِ هن جي ٽنگن جي وچ ۾ هيٺ ۽ آخر ۾ تيستائين جيستائين اهي هن جي پٺيءَ جي تري ۾ مليا. هيڊن تارن جي هر ڇڪ، پٺيءَ جي هر حرڪت کي محسوس ڪيو. آخرڪار، انهن وچولي طاقت وارو بيلٽ ۽ ڊڪٽ ٽيپ استعمال ڪيو انهي کي يقيني بڻائڻ لاءِ ته ايٽمي بم مضبوطيءَ سان هن جي جسم تي پکڙيل هو ۽ اهو ان جي چوڌاري ويڙهيل هو. هيڊن پنهنجي بندن کي آزمايو ۽ ڏٺائين ته هوءَ مشڪل سان منتقل ٿي سگهي ٿي.
  
  رميز واپس بيٺو ته ايليگيٽر جي هٿ جي ڪم کي ساراهيو. "ڪامل،" هن چيو. "آمريڪي شيطان پنهنجي ملڪ کي تباهه ڪرڻ لاء هڪ مثالي پوزيشن ورتي آهي. اھو ھڪڙو مناسب حرم آھي، جيئن ھي گنھگار شھر آھي، باقي انھن لاء. ھاڻي، Alligator، ٽائمر مقرر ڪريو ۽ اسان کي زو ڏانھن وڃڻ لاء ڪافي وقت ڏيو.
  
  هيڊن ميز تي ويٺي، پهرين حيران ٿي ويو ۽ پوءِ دهشت گردن جي لفظن کان پريشان ٿي ويو. "مهرباني ڪري. توهان اهو نٿا ڪري سگهو. توهان نٿا ڪري سگهو. اسان ڄاڻون ٿا ته توهان ڪٿي آهيو ۽ توهان ڇا ڪرڻ چاهيو ٿا. اسان هميشه توکي ڳولي سگهون ٿا، رامسس.
  
  "توهان جو مطلب آهي توهان جا دوست!" مڇر هن جي ڪن ۾ رڙ ڪئي، جنهن ڪري هن کي ٽپو ڏنو ۽ نيوڪ کي ڇڪيو. "انگريز... Khmannn! پريشان نه ٿي. تون کيس وري ڏسندين. مارش هن سان گڏ ڪجهه مزو ڪيو، ايم، پر اسان به ڪنداسين!
  
  رميز هن جي ٻئي ڪنن جي ويجهو ٿي ويو. "مون کي بازار مان توکي سڀ ياد آهن. مون کي يقين آهي ته توهان ان کي تباهه ڪيو، گهٽ ۾ گهٽ ٻن سالن تائين منهنجي شهرت کي برباد ڪيو. مون کي خبر آهي ته توهان سڀني منهنجي قلعي تي حملو ڪيو، منهنجي محافظ اڪتاش کي ماريو، منهنجي لشڪر کي ماريو ۽ مون کي زنجيرن ۾ جڪڙيو. آمريڪا لاءِ. بيوقوفن جو ملڪ. اتي مسٽر پرائس مون کي ٻڌائي ٿو ته توهان سڀ ٽيم جو حصو آهيو، پر نه رڳو اهو. تون پاڻ کي خاندان سڏين ٿو. خير، ڇا اهو مناسب ناهي ته توهان سڀ آخر ۾ گڏ آهيو؟
  
  "لعنت،" هيڊن پنهنجي پٺيءَ جي چوٽيءَ ۾ ساهه کنيو. "توهان. گدا."
  
  "اڙي نه. اهو توهان ۽ توهان جو خاندان آهي جيڪو واقعي خراب ٿي ويو آهي. بس ياد رکو - رامسس اهو ڪيو. ۽ اهو به ته اهو منهنجو آخري راند ناهي. منهنجي اعتبار اڃا به وڌيڪ متاثر ڪندڙ آهي. پر ڄاڻو ته مان ڪٿي محفوظ ٿي ويندس، کلندو، جڏهن ته آمريڪا ۽ ان جا باقي مغربي ساٿي ڦاٿل هوندا.
  
  هو اهڙيءَ ريت جھڪيو جو هن جو جسم هن کي ۽ پٺيءَ جي سامان ٻنهي کي چيڀاٽي ويو. "هاڻي اهو وقت آهي توهان جي زو ڏانهن آخري گهمڻ جو. مان ميٽ ڊريڪ کي توکي ڳولڻ جو اعزاز ڏيندس،" هن سرگوشي ڪئي. "جڏهن بم ڌماڪو ٿيندو."
  
  هيڊن اهي لفظ ٻڌا، جيڪي انهن جي اندر ۾ لڪايل هئا، پر پاڻ کي حيران ٿي ڏٺائين ته ڪهڙي پڪي فائر ايڪشن ان کان وڌيڪ متاثر ڪندڙ هوندي جيڪا هن اڳ ۾ ئي رٿيل هئي.
  
  
  باب چوٿون
  
  
  هيڊن ڀڄي ويو ۽ هڪ ننڍڙي ٽرڪ جي پٺي ۾ ڀڄي ويو. لشڪر هن کي بيٺو هو، اڃا تائين بم سان جڙيل هو، انهن جي پويان پيرن تي، جيئن انهن ٻنهي طرفن جي بينچن تي قبضو ڪيو. سڄي سفر جو سڀ کان ڏکيو حصو هن کي اپارٽمنٽ بلڊنگ مان ٻاهر ڪڍڻ هو. لشڪر کيس لڪائڻ جي ڪوشش ۾ ڪو وقت ضايع نه ڪيو. انهن هن کي ڌڪيو جتي اهي چاهيندا هئا ۽ پنهنجن هٿيارن سان تيار ٿي ويا. جيڪو به انهن کي ڏسندو، قتل ڪيو ويندو. خوش قسمت انهن لاءِ ، اڪثر ماڻهو ڊيڄاريندڙن تي ڌيان ڏيڻ لڳا ۽ پنهنجن ٽي وي يا ليپ ٽاپ جي سامهون گهر ۾ رهيا. رامسز پڪ ڪئي ته هيڊن ٽرڪ کي اونداهي گهٽيءَ جي ڀرسان روڊ جي پاسي ڏانهن ڇڪيندي ڏٺو، سڄو وقت مسڪرائيندو رهيو.
  
  خاص قوتن جي نشانين سان ڪارو.
  
  انهن کي ڪير روڪيندو؟ انهن کان پڇا ڳاڇا؟ شايد وقت سان گڏ. پر اهو سڀ ڪجهه جو سڄو نقطو هو جيڪو هن وقت تائين ٿي چڪو هو. منصوبي جي هر حصي جي رفتار ۽ عملدرآمد آمريڪا جي ردعمل کي پنهنجي حد تائين آزمائي ڇڏيو. ردعمل جي توقع ڪئي وئي، ۽ اصل مسئلو اهو هو ته دهشتگردن کي صرف پرواه نه هئي. انهن جو واحد مقصد قوم جو موت هو.
  
  اهي اوڀر طرف وڃڻ لاءِ 57 هين اسٽريٽ استعمال ڪندا هئا، گشت ۽ ڪنڊن کان پاسو ڪندا هئا جتي هو ڪري سگهن. اتي ملبو هو، عجيب ڇڏيل ڪار ۽ ڏسندڙن جا ٽولا، پر اليگيٽر پاڻ نيو يارڪ جو مقامي شهري هو ۽ سڀني خاموش، بظاهر بنجر رستن کي ڄاڻندو هو. شهر جي پاور سپلائي سسٽم مدد ڪئي، ڊرائيور کي آساني سان اڳئين رٿيل رستي ڏانهن موٽڻ جي اجازت ڏني. انهن سست رفتاري سان، محتاط انداز ۾ ڪم ڪيو، ڄاڻو ته آمريڪن اڃا تائين رد عمل ڪري رهيا هئا، اڃا تائين انتظار ڪري رهيا هئا، ۽ صرف ڪيترن ئي ڪلاڪن کان پوء انهن کي اهو احساس ٿيو ته بم اڳ ۾ ئي موجود آهي.
  
  هيڊن کي خبر هئي ته هاڻي به وائيٽ هائوس جا عملدار احتياط جي سفارش ڪندا، مڪمل طور تي قبول ڪرڻ کان قاصر آهن ته انهن جي حدن جي ڀڃڪڙي ڪئي وئي هئي. اتي ٻيا به هوندا جيڪي صورتحال مان فائدو وٺڻ جي ڪوشش ڪندا. اچو ته ڊاج کان به وڌيڪ نجات حاصل ڪريون ۽ ٽئڪس ڏيندڙن کي ڇڙوڇڙ ڪريون. بهرحال، هوءَ ڪوبرن کي ڄاڻي ٿي ۽ اميد رکي ٿي ته هن جا ويجها مشير ايترو ئي قابل اعتماد ۽ هوشيار هئا جيترو هو هو.
  
  سفر هن کي زخمن سان ڇڏي ڏنو. سپاهين کيس پيرن سان سهارو ڏنو. اوچتو اسٽاپ ۽ وڏا ٿلها هن کي بيچيني محسوس ڪرڻ لڳا. پٺيءَ جو ٿلهو هن جي هيٺان هليو ويو، ان جي سخت اندران هميشه بيزار ٿي رهي هئي. هيڊن کي خبر هئي ته اهو ئي هو جيڪو رامسز چاهي ٿو - هن جي آخري لمحن لاءِ دهشت سان ڀرجي وڃي جيئن ٽائمر هيٺ لهي ويو.
  
  اڌ ڪلاڪ کان به گهٽ گذري ويو. رستا خاموش هئا، جيڪڏهن خالي نه هئا. هيڊن يقين سان چئي نه سگهيو. هن جي منصوبي جي هڪ ٻي نئين موڙ ۾، رامسس گيٽر کي حڪم ڏنو ته مارش ۽ شيئرز کي بم سان گڏ، هيڊن سان گڏ. ٻنھي شڪايت ڪئي، وڙھيا، ۽ رڙيون ڪرڻ به شروع ڪيو، تنھنڪري Alligator سندن وات ۽ نڪ بند ڪري، اتي ويھي رھيو جيستائين ھو پرسڪون نه ٿي ويا، ۽ پوءِ انھن جي نڙيءَ کي هوا ۾ چوسڻ ڇڏيائين. مارش ۽ شيئرز پوءِ تقريباً گڏجي روئڻ لڳا. شايد هنن آزاديءَ جا خواب ساڀيان ڪيا. مارش نئين ڄاول ٻار وانگر رڙ ڪئي، ۽ شيئرز مرد فلو سان گڏ ڇوڪرو وانگر sniffed. انهن ٻنهي لاءِ سزا جي طور تي - ۽ بدقسمتي سان، هيڊن لاءِ به - رامسس انهن کي ننگا ڪري هڪ ايٽمي بم سان ڳنڍيو هو، جنهن جي ڪري هر قسم جا مسئلا، ٽڪراءُ ۽ وڌيڪ سُونهن پيا. هيڊن ان کي چڱيءَ طرح سان ورتو، تصور ڪندي Lovecraftian خوفناڪ اهي شايد هاڻي هڪجهڙائي رکن ٿا ۽ حيران ٿي رهيا آهن ته اهي چڑیا گھر مان ڪيئن حاصل ڪرڻ وارا هئا.
  
  "اسان اندر ختم ڪنداسين،" ايليگيٽر وڏي نظر سان ماس ڏانهن ڏٺو. "وڌ ۾ وڌ پنج منٽ."
  
  هيڊن محسوس ڪيو ته بم ٺاهيندڙ سٺو ڳالهائيندو هو جڏهن هن جي باس سان معاملو ڪيو. شايد پريشانيءَ سبب هن جو آواز اوچتو بلند ٿي ويو. شايد جوش. جڏهن ٽرڪ رڪجي وئي ته هن پنهنجو ڌيان ڦيرايو ۽ ڊرائيور ڪجهه منٽن لاءِ انجڻ بند ڪري ڇڏي. رميز ٽيڪسي مان ٻاهر نڪتو، ۽ هيڊن تجويز ڪيو ته اهي شايد زو جي دروازي تي هجن.
  
  آخري موقعو.
  
  هوءَ شدت سان جدوجهد ڪندي، هڪ طرف کان ٻئي طرف لڙڪڻ جي ڪوشش ڪندي هئي ۽ پنهنجي وات مان ڊڪٽ ٽيپ کي ڇڪيندي هئي. مارش ۽ شيئرز روئڻ لڳا، ۽ ليجنيئرز پنھنجن بوٽن سان مٿس قدم رکيا، جنھن ڪري ھلڻ مشڪل ٿي ويو، پر ھيڊن مزاحمت ڪئي. اهو سڀ ڪجهه ورتو هڪ عجيب گڙگڙ، هڪ نامناسب لڙڪ، ۽ جھنڊا بلند ڪيا ويندا.
  
  ليجنيئرز مان هڪ لعنت ڪئي ۽ هن جي مٿان ٽپو ڏنو، هن کي ايٽمي چارج ۽ گاڏي جي پوئتي جي خلاف اڃا به وڌيڪ ڇڪايو. هوءَ ڊڪٽ ٽيپ ۾ رڙيون ڪري رهي هئي. هن جا هٿ هن جي جسم جي چوڌاري ويڙهيل هئا، هن کي هلڻ کان روڪيو، ۽ جڏهن رامسس واپس آيو، هوء سانس نه ٿي سگهي.
  
  انجڻ جي ٿوري رڙ سان، ٽرڪ وري اڳتي وڌيو. ڪار آهستي آهستي ڊوڙي، ۽ لشڪر ڇڏي ويو. هيڊن هڪ ڊگهو سانس ورتو، هن جي قسمت ۽ هن جي چوڌاري سڀني جي منهن تي لعنت ڪئي. گاڏي جلدي بند ٿي وئي ۽ ڊرائيور انجڻ بند ڪري ڇڏي. اتي خاموشي ڇانيل هئي، جيئن رمسس، هاڻ اسپيشل فورسز جي يونيفارم ۾ ملبوس، پٺيءَ واري سيٽ تي مٿو جهليو.
  
  "مقصد حاصل ڪيو،" هن بيزاريءَ سان چيو. "منهنجي سگنل جو انتظار ڪريو ۽ انهن کي توهان جي وچ ۾ کڻڻ لاء تيار ٿي."
  
  لاچار، هيڊن صرف سانس وٺي سگهيو، جيئن پنج لشڪر پاڻ کي عجيب بنڊل جي چوڌاري پوزيشن ۾ رکيا ۽ ان کي کڻڻ لاء تيار ٿي ويا. رامسس دروازو کڙڪايو، سڀ ڪجهه صاف هو، ۽ هڪ ماڻهو ان کي کوليو. لشڪر پوءِ بنڊل کي هوا ۾ بلند ڪيو، ان کي وين مان ٻاهر ڪڍيو ۽ ان کي وڻن سان ڀريل رستي تي وٺي ويا. هيڊن جيئن ئي ڏينهن جي روشني هن جي اکين سان چمڪي رهي هئي، پوءِ هڪ جھلڪ ڏٺو ته هوءَ ڪٿي هئي.
  
  ڪاٺيءَ جو ڇت، جنهن جي سهاري ٿلهي سرن جي ٿنڀن سان ٺهيل آهي، مٿان ويڪرو، سائي سائي. هڪ چڱيءَ طرح ٺهيل ۽ پڪل سنٽريپ، اهو هن وقت ويران هو، جيئن هيڊن کي توقع هئي ته باقي چڑیا گھر به هوندو. ڪجھ بي خوف سياحن شايد گهٽ آبادي واري ڪشش جو فائدو ورتو هجي ، پر هيڊن شڪ ڪيو ته زو کي ايندڙ ڪجهه ڪلاڪن تائين ڪنهن کي داخل ڪرڻ جي اجازت ڏني ويندي. گهڻو ڪري، رامسس زو جي سيڪيورٽي کي يقين ڏياريو ته خاص قوتون علائقي جي مڪمل حفاظت کي يقيني بڻائڻ لاء موجود هئا. انهن کي محرابن ۽ لٽڪيل سائي رنگ جي رستي سان گڏ کڻي ويا جيستائين اهي هڪ پاسي واري دروازي کان روڪيا ويا. مڇر زور زور سان داخل ٿيو، ۽ پوءِ هنن پاڻ کي هڪ اونچي ڇت واري ڪمري ۾ ڏٺو، جنهن ۾ ڪاٺ جا رستا، پل ۽ گھڻا وڻ هئا، جيڪي نم ماحول کي منهن ڏيڻ ۾ مدد ڪندا هئا.
  
  "ٽراپيڪل زون،" رامسس ڪنڌ لوڏيو. "هاڻي، Alligator، پيڪيج وٺو ۽ ان کي وڌيڪ برش ۾ وجهي ڇڏيو. اسان کي شروعاتي موقعن جي مشاهدي جي ضرورت ناهي."
  
  هيڊن ۽ سندس باقي غير معمولي ڪمپني ڪاٺ جي فرش تي ختم ٿي وئي. ايليگيٽر ڪجهه پٽين کي ترتيب ڏني، استحڪام لاءِ وڌيڪ ڊڪٽ ٽيپ شامل ڪيو، ۽ پوءِ اضافي تار جي رول سان ڀڙڪايو جيستائين هن اعلان ڪيو ته ڊيٽونيٽر کي قيدين جي چوڌاري محفوظ طور تي ويڙهيو ويو آهي.
  
  "۽ روٽري سوئچ؟" رامس پڇيو.
  
  "ڇا توهان کي پڪ آهي ته توهان هن کي شامل ڪرڻ چاهيو ٿا؟" ايلگيٽر پڇيو. "مارش ۽ شيئر شايد وقت کان اڳ شروع ڪري سگھن ٿا."
  
  رميز سوچيندي ماڻهوءَ ڏانهن نهاريو. "تون صحيح آهين". هو بيڪريءَ جي ڀرسان بيٺو هو، پٺيءَ جو ٿلهو فرش تي رکيل هو، هيڊن سڌو سنئون مٿي تي ٻڌل هو، ۽ پوءِ مارش ۽ زوئي هن جي مٿان. رامسس جون اکيون جولين مارش جي مٿي سان برابر هيون.
  
  "اسان هڪ حساسيت وارو سوئچ شامل ڪنداسين،" هن خاموشيءَ سان چيو. "هڪ گھمندڙ ڊيوائس، جنهن کي جيڪڏهن توهان مٿي کنيو يا ڪا وڏي حرڪت ڪئي، ته بم ڌماڪو ڪري. مان توهان کي صلاح ڏيان ٿو ته رکو ۽ مس ج جي ٽيمن جي اچڻ جو انتظار ڪريو. پريشان نه ٿيو، اهو گهڻو وقت نه هلندو.
  
  سندس لفظن هيڊن جي جسم ۾ لرزش پيدا ڪئي. "ڪيستائين؟" هوء exhale ڪرڻ ۾ منظم.
  
  "ٽائمر هڪ ڪلاڪ لاءِ مقرر ڪيو ويندو،" رامسس چيو. "بس ڪافي وقت Alligator ۽ مون کي حفاظت ڏانهن وڃڻ جي اجازت ڏيڻ لاءِ. منهنجا مرد بم سان گڏ رهجي ويندا، توهان جي دوستن لاء هڪ آخري تعجب آهي جيڪڏهن اهي توهان کي ڳولڻ جو انتظام ڪن ٿا.
  
  جيڪڏهن؟
  
  رامسس اٿي بيٺو، هڪ آخري نظر هن جي تيار ڪيل پيڪيج تي، انساني گوشت ۽ ان جي هيٺان باهه جي طوفان تي، انهن جي منهن تي خوفناڪ تاثرات ۽ انهن سڀني تي هن جي طاقت ڏيکاري.
  
  هيڊن پنهنجون اکيون بند ڪري ڇڏيون، هاڻي حرڪت ڪرڻ کان قاصر آهي، خوفناڪ دٻاءُ هن جي سينه کي هڪ ناقابل برداشت بم ۾ دٻائي رهيو آهي ۽ سانس وٺڻ ۾ ڏکيائي پيدا ڪري ٿي. اهي شايد هن جا آخري لمحا هجن ۽ حساسيت واري سوئچ کي ترتيب ڏيڻ جي باري ۾ Alligator gloat ٻڌڻ کان پوءِ هوءَ ڪجهه به نه ڪري سگهي هئي، پر جيڪڏهن هوءَ انهن کي نيويارڪ جي سينٽرل پارڪ زو جي ٽراپيڪل زون ۾ گذارڻ لاءِ وڃي رهي هئي ته هن کي بدنام ڪيو ويندو. ان جي بدران، هوء واپس پنهنجي زندگي جي بهترين وقتن ڏانهن، منوس ۽ هوائي ۾ سندن وقت، ڊائمنڊ هيڊ جي پيچرن ڏانهن، اتر ساحل جي سرف ۽ مائي جي جبلن جي جبلن ڏانهن منتقل ڪيو ويندو. هڪ فعال ٻرندڙ جبل تي ريسٽورنٽ. ڪڪرن جي مٿان هڪ جڳهه. روڊن جي پويان لال مٽي. ڪپيولاڻي سان گڏ ٽمندڙ روشنيون ۽ پوءِ سڀني ساحلن جي آخر ۾ سمنڊ، سج جي پکڙيل ڳاڙهي روشنين جي هيٺان جھاگ ۽ لاپرواهي، دنيا جي واحد حقيقي جاءِ جتي هوءَ زندگيءَ جي سڀني دٻاءُ ۽ پريشانين کان بچي سگهي ٿي.
  
  هيڊن ھاڻي اتي ويو، گھڙيءَ جي ٽڪ ٽڪ سان.
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  ڊريڪ پوليس اسٽيشن تي انتظار ڪيو، مڪمل طور تي بيوس محسوس ڪيو جيئن اهي هر ٽپ، هر نظر، رمسس، هيڊن، يا ايٽمي بم بابت هر معمولي اشارو تي لٽڪندا هئا. سچ ته اهو هو ته نيو يارڪ ايترو وڏو هو جو ڪجهه ڪلاڪن ۾ گهمڻ ڦرڻ لاءِ، فون بند ٿي ويا هئا. ان جا رهاڪو تمام گهڻا هئا ۽ ان جا سياح به تمام گهڻا هئا. فوج کي وائيٽ هائوس تائين پهچڻ ۾ ڏهه منٽ لڳي سگهن ٿا، پر تمام گارڊز ۽ حفاظتي قدمن جي باوجود، هن نسبتاً ننڍڙي جاءِ کي ڳولڻ ۾ ڪيترو وقت لڳندو؟ هاڻي، ڊرڪ سوچيو، هن منظر کي نيويارڪ ڏانهن وٺي وڃو ۽ توهان کي ڇا حاصل ڪيو؟ اهو هڪ نادر واقعو هو جتي سيڪيورٽي فورسز دهشتگردن کي پڪڙيو جن اصل ۾ پنهنجو ظلم ڪيو. حقيقي دنيا ۾، دهشت گردن جو تعاقب ڪيو ويو ۽ فسادن کان پوء ٽريڪ ڪيو ويو.
  
  ڊاهل آخرڪار پهتو، بيحد بيزار ۽ دنيا کان بيزار نظر اچي رهيو هو، باقي اسپيئر ٽيم سندس پٺيان هئي. ڪينزي غير واضح طور تي چوڌاري ڏسڻ شروع ڪيو ۽ پڇيو ته ثبوت اسٽوريج جي سهولت ڪٿي هئي. دال رڳو هن ڏانهن اکيون ڦيرائي چيو، "هن کي وڃڻ ڏيو، نه ته هوءَ ڪڏهن به مطمئن نه ٿيندي. باقي ٽيم چوڌاري گڏ ٿي وئي ۽ ٻڌو ته ڊريڪ ڇا چوڻ هو، جيڪو هيڊن بابت پريشان ٿيڻ کان سواء، گهڻو ڪجهه نه هو.
  
  مور معاملي کي آسان ڪيو. "ماڻهو شهر کي دهشت گردي جي خطري بابت ڄاڻن ٿا. اسان ٻاهر نه ٿا سگهون، جيتوڻيڪ اسان انهن کي نه روڪيون جيڪي ڇڏڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهن. جيڪڏهن بم ڌماڪو ٿئي ته ڇا ٿيندو؟ مون کي خبر ناهي، پر اهو اسان جي لاءِ ناهي ته اسان هاڻي گڏيل الزامن بابت سوچيو. اسان جو سسٽم بند آهي، پر ٻين ايجنسين ۽ سائيٽن کي ٻين چينلن تائين رسائي آهي. اسان انهن جي ڀيٽ ڪريون ٿا جيئن اسان ڳالهايون ٿا. اڪثر سسٽم هلائي رهيا آهن. نيويارڪ جون گهٽيون خاموش آهن پر اڪثر شهرن جي مقابلي ۾ اڃا به مصروف آهن. روڊ پڻ.
  
  "پر اڃا ڪجهه ناهي؟ سمٿ حيرت مان پڇيو.
  
  مور ساهه کنيو. "منهنجا دوست، اسان في منٽ سوين ڪالن جو جواب ڏيون ٿا. اسان شهر ۾ هر نفسياتي، هر مذاق ڪندڙ، ۽ هر خوفناڪ سٺي شهري سان معاملو ڪندا آهيون. هوائي حدون اسان کان سواءِ سڀني لاءِ بند آهن. اسان وائي فائي، انٽرنيٽ ۽ حتي فون جون لائينون به بند ڪرڻ وارا هئاسين، پر سمجھو ته اسان ان رستي تان وقفو وٺڻ جا به اوترو ئي امڪان آھيون جيئن اسان ھڪ اسٽريٽ پوليس، ايف بي آءِ جي ايجنٽ يا، گھڻو ڪري، عوام جو ميمبر.
  
  "ڪپ هيٺ؟" دال پڇيو.
  
  "جيستائين اسان ڄاڻون ٿا، اتي هڪ به سيل نه بچيو آهي. اسان صرف اهو فرض ڪري سگهون ٿا ته سيل هاڻي رامسس جي حفاظت ڪري رهيو هو قومي ۽ مقامي طور تي نوڪر ڪيو ويو. اسان کي يقين نه آهي ته اسان جا خفيه ايجنٽ مدد ڪري سگھن ٿا، پر اهي سڀئي ممڪن اختيارن جي ڳولا ڪري رهيا آهن.
  
  "پوءِ هي اسان کي ڪٿي ٿو ڇڏي؟ لورين پڇيو. "اسان ڪيمرا نه ڳولي سگهون ٿا، رامسس، قيمت يا هيڊن. اسان کي ايٽمي بم نه مليو آهي،" هن هر هڪ منهن جو مطالعو ڪيو، تڏهن به دل ۾ هڪ شهري سنڊيڪيٽڊ شوز تي اٿاريو ويو جتي سڀ پزل جا ٽڪرا فائنل ايڪٽ ۾ شامل ٿي ويا.
  
  "ٽپنگ اهو آهي جيڪو عام طور تي ڪندو آهي،" مور چيو. "ڪو ماڻهو ڪجهه ڏسي ٿو ۽ ان جو سبب بڻجي ٿو. ڇا توهان کي خبر آهي ته اهي هتي گرم ٽپ سيريز ڇا سڏين ٿا؟ جنت ڏانهن ٻه ٽڪيٽون، پراڻي ايڊي مني گيت کان پوء.
  
  "پوءِ ڇا اسان ڪال جو انتظار ڪري رهيا آهيون؟
  
  ڊريڪ لارين کي ٻاهر بالڪوني ڏانهن وٺي ويو. هيٺيون منظر خوفناڪ هو، جنهن ۾ ڪجهه پوليس ۽ ايجنٽ اڃا جيئرا آهن جيڪي شيل جي جھٽڪن سان وڙهندا رهيا، جيئن اهي ملبي ۽ ٽٽل شيشي مان پنهنجو رستو اختيار ڪري رهيا هئا، ڪالن جو جواب ڏين ٿا ۽ چاٻيون ڏئي رهيا آهن، ڪجهه پنهنجن هٿن ۽ مٿي جي چوڌاري خوني پٽين سان ويڙهيل آهن، ٻيا پنهنجن پيرن سان. مٿي چڙهڻ ، درد ۾ رڙجڻ.
  
  "اسان کي اتي وڃڻو آهي،" لورين چيو. "انهن جي مدد ڪريو."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اهي هڪ هاري جنگ وڙهي رهيا آهن ۽ اهو هاڻي حب به ناهي. اهي ماڻهو صرف وڃڻ کان انڪار ڪري رهيا هئا. ان جو مطلب انهن لاءِ اسپتال جي سفر کان وڌيڪ آهي. هي اهو آهي جيڪو سٺو پوليس ڪندا آهن ۽ عوام ان کي گهٽ ئي ڏسندو آهي. پريس صرف خراب خبرن کي بار بار ڪڍي ٿو، عام راء کي رنگ ڏئي ٿو. مان چوان ٿو ته اسان انهن جي مدد ڪرڻ وارا آهيون.
  
  اهي لفٽ ڏانهن وڌيا ۽ پوءِ ڊريڪ چوڌاري ڦري ويو، پنهنجي پويان سڄي ٽيم کي ڏسي حيران ٿي ويو. "ڇا؟" - هن پڇيو. "مون وٽ پئسا ناهن".
  
  اليشيا بيزار ٿي مسڪرائي. جيتوڻيڪ Beau هڪ مسڪراهٽ منظم ڪيو. SPEAR ٽيم اڄ پاڻ کي تمام گهڻو گذري چڪو هو، پر اڃا تائين مضبوط هئا، وڌيڪ لاء تيار آهن. ڊريڪ ڪيترائي زخم ۽ ٻيا زخم ڏٺا جيڪي چڱي طرح لڪيل هئا.
  
  "تون ڇو نه ٿو ريچارج؟ ۽ اضافي بارود پاڻ سان گڏ کڻي وڃو. جڏهن اسان آخرڪار هن کي ختم ڪرڻ جي چوڌاري وڃون ٿا، اسان کي هڪ سخت وقت هوندو.
  
  "مان سمجهائيندس،" ڪنيماڪا چيو. "اها هڪ پريشاني فراهم ڪندي."
  
  "۽ مان مدد ڪندس،" يوگي چيو. "مون کي ڊريڪ جي تلفظ کي سمجهڻ ۾ به ڏکيائي آهي، تنهنڪري اهو آمريڪي تلفظ سان گم ٿي ويندو.
  
  ڊاهل کلڻ لڳو جيئن هو ڊريڪ سان لفٽ ۾ شامل ٿيو. "منهنجو روسي دوست، توهان وٽ اهو مڪمل طور تي پوئتي آهي."
  
  ڊريڪ سويڊن کي ڌڪ هنيو، وڌيڪ زخمن جو سبب بڻيو، ۽ لفٽ کي پهرين منزل تي وٺي ويو. SPEAR ٽيم پوءِ مداخلت ڪئي جتي اهي ڪري سگھن ٿا ، نئين ڪالن جو جواب ڏيڻ ۽ معلومات کي رڪارڊ ڪرڻ ، رهاڪن جو انٽرويو ڪرڻ ۽ سوال پڇڻ ، ۽ ڪالن کي ڦيرائڻ جن جو ايمرجنسي سان ٻيو ڪو به تعلق نه هو ٻين مقرر ڪيل اسٽيشنن ڏانهن. ۽ جيتوڻيڪ انهن کي خبر هئي ته انهن جي ضرورت هئي ۽ مدد ڪئي وئي، انهن مان ڪو به ان سان خوش نه هو، ڇاڪاڻ ته هيڊن اڃا تائين غائب هو ۽ رامسس وڏي پيماني تي رهي. هينئر تائين هن انهن کي شڪست ڏني آهي.
  
  هن وٽ ٻيون ڪهڙيون چالون هيون جو هن جي آستين کي مٿي ڪيو هو؟
  
  ڊريڪ هڪ گم ٿيل رشتيدار جي باري ۾ هڪ ڪال موڪلي ۽ هڪ ٻئي کي اڻڄاتل فرش بابت موڪليو. سوئچ بورڊ چالو رهيو، ۽ مور اڃا تائين ٽپ تي ڳڻي رهيو هو، آسمان ڏانهن سندس ٽڪيٽ. پر اهو جلد ئي ڊريڪ تي واضح ٿي ويو ته وقت هڪ ٽٽل ڪنٽينر مان کير جي وهڪري کان وڌيڪ تيز ٿي رهيو هو. صرف هڪ شيء جيڪا هن کي جاري رکي ٿي اها هئي ته هن اميد ڪئي ته رامسس گهٽ ۾ گهٽ هڪ ڀيرو فون ڪندو. اهو ماڻهو اڃا تائين پنهنجو پاڻ کي ظاهر ڪري رهيو هو. ڊريڪ شڪ ڪيو ته هن بٽڻ کي دٻايو هوندو بغير گهٽ ۾ گهٽ ٿورو وڌيڪ ٿيٽر ٿيڻ جي ڪوشش ڪرڻ جي.
  
  پوليس اسٽيشن ڊوڙي وئي، پر ٽيم ٽيبل تي ويٺي ۽ پيغام موڪلڻ سان مدد ڪئي. دهل ڪافي ٺاهڻ ويو. ڊريڪ هن سان گڏ ڪيٽل جي سامهون، انتهائي لاچار ۽ جڳهه کان ٻاهر محسوس ڪيو جيئن اهي معلومات جي انتظار ۾ هئا.
  
  "اچو ته پهرين بابت ڳالهايون،" ڊرڪ چيو. "ڇا توهان سان اڳ ڪڏهن ائين ٿيو آهي؟
  
  "نه. مان سمجهان ٿو ته ڪيئن رامسس انهن سڀني سالن کي لڪائڻ ۾ منظم ڪيو. ۽ مان اندازو لڳائي رهيو آهيان ته ڊوائيس هڪ تابڪاري دستخط پيدا نه ڪري رهيو آهي ڇاڪاڻ ته انهن اڃا تائين ان کي ڳولي نه سگهيو آهي. جنهن ماڻهوءَ ان بم کي ٻيهر تيار ڪيو، تنهن کي خبر هئي ته هو ڇا ڪري رهيو هو. منهنجو اندازو اڳوڻي آمريڪي فوجي آهي.
  
  "پر ڇو؟ اهڙا ڪيترائي ماڻهو آهن جيڪي تابڪاري کي بچائي سگهن ٿا.
  
  "اهو ٻين شين تي پڻ لاڳو ٿئي ٿو. مقامي ڄاڻ. هن ڳجهي ٽيم کي گڏ ڪيو. منهنجي لفظن کي نشان لڳايو، پراڻي ڊريڪ، اهي اڳوڻي سيل آهن. خاص آپريشن.
  
  ڊريڪ پاڻي ڀريو جڏهن ته دال چمچو داڻن ۾. "ان کي مضبوط ڪر. حقيقت ۾، ڇا توهان کي خبر آهي ته اهو ڇا آهي؟ ڇا "فوري" اڃا تائين اتر قطب تي پهچي چڪو آهي؟
  
  دال ساهه کنيو. "انسٽنٽ ڪافي شيطان جو ڪم آهي. ۽ مان ڪڏهن به اتر قطب ڏانهن نه ويو آهيان."
  
  ايلسيا ڪمري جي کليل دروازي مان نڪري آئي. "ڇا ٿيو هو؟ قطب جي باري ۾ ڪجهه ٻڌو ۽ صرف ڄاڻان ٿو ته منهنجو نالو ان تي هو.
  
  ڊريڪ پنهنجي مسڪراهٽ لڪائي نه سگهيو. "تون ڪيئن آهين، اليسيا؟"
  
  "ٽنگن ۾ درد. منهنجي مٿي ۾ درد آهي. دل جو درد. ان کان سواءِ مان بلڪل ٺيڪ آهيان."
  
  "منهنجو مطلب آهي-"
  
  ايڪس ايمبسڊرز جي ڪال سندس ايندڙ لفظن کي ٻوڙيو، جيڪي سندس سيل فون جي اسپيڪر مان آيا هئا. اڃا ڪيتلي کي پڪڙي، هن ڊوائيس کي پنهنجي ٿلهي تي آندو.
  
  "سلام؟"
  
  "توکي مون کي ياد آهي؟
  
  ڊريڪ کيتيءَ کي اهڙي زور سان لڳايو ته تازو اُبليل پاڻي سندس هٿ تي پکڙجي ويو. هن ڪڏهن به ڌيان نه ڏنو.
  
  "تون ڪٿي آهين، بيوقوف؟"
  
  "هاڻي. ڇا توھان جو پھريون سوال اھو نه ھئڻ گھرجي ته "ايٽمي ھٿيار ڪٿي آھن" يا "ڪيئن جلد مان ڌماڪو ڪندس"؟ هڪ تمام گهڻي حيرت انگيز لڪير مان ڊوڙي وئي.
  
  "رامسس،" ڊرڪ چيو، اسپيڪر فون کي آن ڪرڻ ياد ڪندي. "ڇو نه سڌي ڳالهه تي پهتا؟
  
  "اڙي، ان ۾ ڪهڙي مذاق آهي؟ ۽ توهان مون کي نه ٻڌايو ته ڇا ڪجي. مان شهزادو آهيان، بادشاهن جو مالڪ. مون ڪيترائي سال حڪومت ڪئي آهي ۽ اڃا به ڪيترائي سال حڪومت ڪندس. گهڻي دير کان پوءِ تون ڪڪڙ بڻجي وئين. ان باري ۾ سوچو".
  
  "پوءِ ڇا توهان وٽ ڪو وڌيڪ ٿلهو آهي جنهن مان ٽپو ڏئي سگهون؟
  
  "اهو مان نه هوس. اهو جولين مارش هو. هي ماڻهو گهٽ ۾ گهٽ چوڻ لاء چريو آهي، تنهنڪري مون هن کي توهان جي ايجنٽ جي سان رابطو ڪيو.
  
  ڊريڪ ڇرڪ ڀري، ڊاهل ڏانهن ڏٺو. "هوء ٺيڪ آهي؟"
  
  "هاڻي لاءِ. جيتوڻيڪ هو ٿورڙو سخت ۽ دردناڪ نظر اچي ٿو. هوءَ ڪوشش ڪري ٿي ته هو مڪمل طور تي خاموش رهي.
  
  ڊريڪ جي پيٽ ۾ اڳڪٿي جو احساس مروج ٿيو. "۽ ائين ڇو آهي؟
  
  "تنهنڪري، يقينا، اهو موشن سينسر کي نقصان نٿو پهچائي."
  
  منهنجا خدا، ڊريڪ سوچيو. "تون بدمعاش. ڇا تو هن کي بم سان ڳنڍيو آهي؟"
  
  "هوءَ بم آهي، منهنجو دوست.
  
  "اهو ڪٿي آهي؟"
  
  "اسان اتي پهچنداسين. پر جيئن ته توهان ۽ توهان جا دوست سٺي راند مان لطف اندوز ٿي رهيا آهيو، ۽ توهان اڳ ۾ ئي گرم ٿي ويا آهيو، مون سوچيو ته توهان کي هڪ موقعو ڇو نه ڏيو؟ اميد اٿم ته توهان کي پڌريون پسند اينديون."
  
  "هي چريو آهي. تون چريو آهين، ڪيترين ئي زندگين سان کيڏي رهيو آهين. پزل؟ ان کي مون لاءِ حل ڪريو، گدا. تنهنجي جسم تي ڪير پيشاب ڪندو جڏهن آئون ان کي باهه ڏيندس؟
  
  رميز هڪ لمحي لاءِ خاموش رهي، سوچڻ لڳي. "تنهنڪري دستانا واقعي بند آهن. هي سٺو آهي. مون وٽ واقعي جايون آھن وڃڻ لاءِ، گڏجاڻين ۾ شرڪت ڪرڻ لاءِ، قومن کي متاثر ڪرڻ لاءِ. تو ٻڌو-"
  
  "مان واقعي اميد ٿو ڪريان ته تون اتي انتظار ڪندين،" ڊرڪ روڪيو، جلدي مڇي مارڻ لاءِ، "جڏهن اسان اتي پهتاسين.
  
  "بدقسمتي سان نه. هتي اسان کي الوداع چئو. جئين توهان کي خبر آهي، مان توهان کي استعمال ڪري رهيو آهيان منهنجي فرار ٿيڻ لاء. تنهن ڪري، جيئن توهان ماڻهو چوندا آهيو - هن لاء توهان جي مهرباني.
  
  "اڙي-"
  
  "ها ها. مون کي، منهنجي ماءُ پيءُ ۽ منهنجي سڀني ڀينرن تي لعنت ڪر. پر اهو توهان ۽ هي شهر آهي جيڪو خراب ٿي ويندو. ۽ مان، جيڪو جاري رهندو. تنهنڪري وقت هاڻي هڪ مسئلو بڻجي ٿو. ڇا تون تيار آھين پنھنجي موقعي لاءِ، ننڍڙا انگريز؟
  
  ڊاک پنهنجي پيشه ورانه کي معلوم ڪيو ته اهو انهن جو واحد اختيار هو. "مون کي ٻڌاءِ".
  
  "منهنجو اينٽي سيپٽيڪ اولهه ۾ انفيڪشن جي دنيا کي صاف ڪندو. برساتي ٻيلن کان برساتي ٻيلن تائين، هي ڪينپي فرش جو حصو آهي. اهو ئي سڀ ڪجهه آهي ".
  
  ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. "۽ اهو سڀ ڪجهه آهي؟"
  
  "ها، ۽ جيئن ته نام نهاد مهذب دنيا ۾ توهان جي هر شيءِ کي منٽ، ڪلاڪن ۾ ماپيو ويندو آهي، تنهن ڪري مان سٺ منٽن لاءِ ٽائمر مقرر ڪندس. توهان لاءِ سٺو، مشهور گول نمبر.
  
  "اسان هن کي ڪيئن غير مسلح ڪريون؟" ڊرڪ اميد ڪئي ته مارش غير فعال ٿيڻ واري ڪوڊ جو ذڪر نه ڪيو هو.
  
  "اڙي، توکي خبر ناهي؟ پوءِ بس هي ياد رکو - هڪ ايٽمي بم، خاص طور تي هڪ سوٽيڪس ايٽمي بم، هڪ درست ۽ مڪمل طور تي متوازن ميڪانيزم آهي. هر شي ننڍڙي ۽ وڌيڪ صحيح آهي، جيئن مون کي پڪ آهي ته توهان کي ساراهيو ويندو. ان لاءِ ضرورت پوندي... نفاست".
  
  "نفيس؟"
  
  "نفاست. هي ڏسو".
  
  انهن لفظن سان، رمسس ڪال کي ختم ڪري ڇڏيو، لائين مئل ڇڏي. ڊريڪ جلدي آفيس ڏانهن موٽيو ۽ روڪ ڪرڻ لاءِ پوري اسٽيشن تي رڙيون ڪيائين. هن جي لفظن، هن جي آواز جي آواز، مٿو، اکيون ۽ جسم هن ڏانهن ڦيرايو. فون اسٽينڊ ۾ رکيا ويا، ڪالن کي نظرانداز ڪيو ويو، ۽ گفتگو بند ٿي وئي.
  
  مور ڊريڪس جي منهن ڏانهن ڏٺو، پوءِ چيو، "پنهنجا فون بند ڪر.
  
  "مون وٽ آهي،" ڊرڪ رڙ ڪري چيو. "پر اسان کي ڪجهه سمجهه ۾ آڻڻو پوندو..." هن لفظ جي بدلي لفظ ورجايو. "جلدي ڪر،" هن چيو. "رامس اسان کي سٺ منٽ ڏنا.
  
  مور، ڪنيماڪا ۽ يورگيءَ سان گڏ بيٺو بالڪوني تي ٽيڪ ڏئي بيٺو. باقي سڀ هن ڏانهن منهن ڪري ويا. جڏهن سندس ڳالهيون ماڻهن تائين پهچن ته اهي رڙيون ڪرڻ لڳا.
  
  "خير، اينٽي سيپٽڪ هڪ بم آهي. ظاهر آهي".
  
  "۽ هو ان کي اڏائڻ جو ارادو رکي ٿو،" ڪنهن چيو. "اهو هڪ بلف نه آهي."
  
  "باراني ٻيلن کان برساتي ٻيلن تائين؟ مائي چيو. "مان نه ٿو سمجھان".
  
  ڊرڪ ان کي پنهنجي مٿي جي چوڌاري لپي ڇڏيو. "هي اسان لاءِ هڪ پيغام آهي،" هن چيو. "اهو سڀ Amazon برساتي جنگل ۾ شروع ٿيو. اسان کيس پهريون ڀيرو بازار ۾ ڏٺو. پر مون کي سمجهه ۾ نٿو اچي ته اهو نيو يارڪ لاءِ ڪيئن ڪم ڪري ٿو.
  
  "پر ٻيو؟" سمٿ چيو. "فرش جو حصو ڇت هيٺان؟ مان نه-"
  
  "هي هڪ ٻيو برساتي جنگل جو حوالو آهي،" مور رڙ ڪري چيو. "ڇا ڇانوڻي نه آهي جنهن کي هو سڪل وڻن جو ڍڪ سڏين ٿا؟ فرش برش سان ڍڪيل آهي.
  
  ڊاک اڳ ۾ ئي موجود هو. "هي سچ آهي. پر جيڪڏهن توهان اها ڳالهه قبول ڪريو ته پوءِ هو ٻڌائي ٿو ته بم برساتي جنگل ۾ لڪايو ويو آهي. نيو يارڪ ۾،" هن چيو. "معنى نٿو رکي".
  
  اسٽيشن تي خاموشي ڇانيل هئي، اهڙي خاموشي جيڪا ڪنهن ماڻهوءَ کي بيوسيءَ جي حد تائين دٻائي سگهي ٿي يا کيس روشنيءَ جي اوج تي پهچائي ٿي.
  
  ڊريڪ ڪڏهن به وقت جي گذرڻ کان وڌيڪ باخبر نه هو، هر سيڪنڊ قيامت جي گھنٽي جي خوفناڪ گھنٽي سان ڀريل هو.
  
  "پر نيو يارڪ وٽ برساتي ٻيلو آهي،" مور آخرڪار چيو. "سينٽرل پارڪ زو ۾. اهو ننڍڙو آهي، سڏيو ويندو آهي "ٽراپيڪل زون"، پر اهو حقيقي شيء جو هڪ ننڍڙو نسخو آهي.
  
  "ڪنهن جي هيٺان؟ دٻايو.
  
  "ها، اتي وڻ آهن.
  
  ڊريڪ هڪ ٻئي سيڪنڊ لاءِ هٻڪندي رهي، ڏکوئيندڙ طور تي خبر پئي ته ان سان به انهن جون ڪيتريون ئي جانيون ضايع ٿي سگهن ٿيون. "ٻي ڪا شئي؟ ڪي ٻيون تجويزون؟
  
  فقط خاموشي ۽ خالي نظر سندس سوال کي سلام ڪندي هئي.
  
  "پوءِ اسان سڀ اندر آهيون،" هن چيو. "ڪو به سمجهوتو نه. ڪوبه مذاق نه آهي. اهو وقت آهي ته هن افسانوي خرابي کي ختم ڪرڻ لاء. جيئن اسان گذريل ڀيري ڪيو هو".
  
  ڪنيماڪا ۽ يورگي ڏاڪڻين ڏانهن ويا.
  
  ڊريڪ سڄي ٽيم کي نيويارڪ جي خوفناڪ گهٽين ۾ وٺي ويو.
  
  
  باب ڇهين
  
  
  مور جي هدايتن تي عمل ڪندي، ڏهن ماڻهن جي ٽيم اڃا به وڌيڪ قيمتي منٽ ضايع ڪري ڇڏيا هڪ گلي ۾ تبديل ڪري ڪجهه پوليس ڪارن جي ڪمانڊر لاء. ڪال ان وقت ٿي چڪي هئي جڏهن اهي اتي پهتا هئا، ۽ پوليس انتظار ڪري رهيا هئا، انهن جي گهٽين کي صاف ڪرڻ جون ڪوششون ڦرڻ لڳيون. سمٿ هڪ ڦيٿي تي بيٺو، ڊاهل ٻئي تي، گاڏين پنهنجا سائرن ۽ چمڪندڙ بتيون آن ڪيون ۽ ٽين ايونيو جي ڪنڊ ڪڙڇ مان ڊوڙي، ربر ٻرندي، سڌو زو ڏانهن هليو ويو. عمارتون ۽ خوفزده چهرا چاليهه، پوءِ پنجاهه ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان ڊوڙيا. سمٿ ڇڏيل ٽئڪسيءَ کي هڪ طرف اڇلائي، ان جي اڳيان ڌڪ هڻي، سڌو موڪلائي. انهن جي رستي تي صرف هڪ پوليس جو گهيرو هو، ۽ انهن کي اڳ ۾ ئي حڪم ملي چڪا هئا ته انهن کي وڃڻ ڏيو. اهي تڪڙو تڪڙو صاف ٿيل چوراهن مان ڊوڙي، سٺ جي ويجهو پهتا.
  
  ڊريڪ تقريبن پنهنجي سيل فون تي نئين ڪال کي نظر انداز ڪري ڇڏيو، سوچيو ته اهو ٿي سگهي ٿو رامسس واپس گلوٽ ڏانهن فون ڪري رهيو آهي. پر پوءِ هن سوچيو: اهو به اسان کي ڪجهه اشارو ڏئي سگهي ٿو.
  
  "ڇا؟" - هن مختصر طور تي ڌڪيو.
  
  "ڊريڪ؟ هي صدر ڪوبرن آهي. ڇا توهان وٽ هڪ منٽ آهي؟"
  
  يارڪشائرمان حيران ٿي ٽپو ڏنو، پوءِ سندس GPS چيڪ ڪيو. "چار منٽ، صاحب.
  
  "ته پوءِ ٻڌ. مان ڄاڻان ٿو ته مون کي توهان کي ٻڌائڻ جي ضرورت ناهي ته جيڪڏهن هن بم کي ڌماڪو ڪرڻ جي اجازت ڏني وئي ته شيون ڪيتريون خراب ٿينديون. انتقام ناگزير آهي. ۽ اسان کي ان ڪردار جي حقيقي قوميت يا سياسي جھيڙي جي به خبر ناهي رامسس. هڪ وڏو مسئلو جيڪو پيدا ٿئي ٿو اهو آهي ته هڪ ٻيو ڪردار - Alligator - هن سال روس جو چار ڀيرا دورو ڪيو آهي.
  
  ڊريڪ جو وات سانت ۾ بدلجي ويو. "روس؟"
  
  "ها. اهو فيصلو ڪندڙ نه آهي، پر ... "
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته ان وقفي جو مطلب ڇا آهي. خبرن جي چينلن ۽ سوشل ميڊيا جي هٿرادو دنيا ۾ ڪجهه به فيصلو ڪندڙ نه هجڻ گهرجي. "جيڪڏهن اها معلومات نڪرندي -"
  
  "ها. اسان هڪ اعلي سطحي واقعي کي ڏسي رهيا آهيون.
  
  ڊريڪ، يقينا، ڄاڻڻ نه چاهيو ته ان جو مطلب ڇا آهي. هن کي خبر هئي ته هن وقت وسيع دنيا ۾ اهڙا ماڻهو موجود آهن، انتهائي طاقتور ماڻهو، جن وٽ ايٽمي جنگ کان بچڻ جو وسيلو هو، ۽ هو اڪثر اهو تصور ڪندا هئا ته جيڪڏهن هو مڪمل طور تي نئين، بمشڪل آبادي واري دنيا ۾ رهي سگهن ها ته ڇا ٿيندو. انهن مان ڪجهه ماڻهو اڳ ۾ ئي اڳواڻ هئا.
  
  "جيڪڏهن ضروري هجي ته بم کي ناڪاره ڪر، ڊريڪ. مون کي ٻڌايو ويو ته NEST رستي تي آهي، پر توهان کان پوء پهچي ويندا. جيئن ٻيا. سڀ. هي اسان جو نئون اونداهو ڪلاڪ آهي.
  
  "اسان ان کي روڪينداسين، صاحب. هي شهر سڀاڻي ڏسڻ لاءِ زنده رهندو.
  
  جڏهن ڊريڪ ڪال ختم ڪئي، اليسيا پنهنجو هٿ سندس ڪلهي تي رکيو. "تنهنڪري،" هن چيو. "جڏهن مور چيو ته اهو هڪ برساتي جنگل آهي ۽ هڪ ميني برساتي جنگل آهي، ڇا هن جو مطلب هو ته اتي سانپ به هوندا؟
  
  ڊريڪ پنهنجي هٿ سان ڍڪي ڇڏيو. "اتي هميشه سانپ آهن، اليسيا."
  
  مائي کنئي. "ڪجهه ٻين کان وڏا آهن."
  
  سمٿ پنهنجي ڪار کي ٽريفڪ جام جي چوڌاري ڦيرايو، هڪ چمڪندڙ ايمبولينس گذريو جنهن جا دروازا کليل هئا ۽ پيرا ميڊيڪل اسٽاف واقعي ۾ ملوث ماڻهن تي ڪم ڪري رهيا هئا، ۽ هڪ ڀيرو ٻيهر پنهنجو پير گئس پيڊل تي رکيو.
  
  "ڇا توهان اهو ڳولي ورتو آهي جيڪو توهان ڳولي رهيا آهيو، مائي؟" ايلسيا هڪجهڙائي ۽ شائستگي سان چيو. "توهان ٽيم کي ڪڏهن ڇڏي ڏنو؟"
  
  اهو سڀ ڪجهه گهڻو اڳ ٿي چڪو هو، پر ڊريڪ کي مائي ڪيٽانو جي وڃڻ کي واضح طور تي ياد آيو، هن جو مٿو ان موت جي ڏوهه سان ڀرجي ويو، جيڪي هن غير ارادي طور تي ڪيون هيون. ان کان وٺي هڪ واقعو هن جي والدين جي ڳولا دوران - هڪ ياڪوزا مني لانڊر جو قتل - گهڻو ڪجهه تبديل ٿي چڪو آهي.
  
  "منهنجا والدين هاڻي محفوظ آهن،" مائي چيو. "جيئن فضل. مون قبيلي کي شڪست ڏني. چيڪا. ڏي. مون کي گهڻو ڪجهه مليو جيڪو مون کي ڳولي رهيو هو.
  
  "پوءِ واپس ڇو آيو آهين؟
  
  ڊريڪ ڏٺائين ته هن جون اکيون مضبوطيءَ سان روڊ ڏانهن چپڪي رهيون هيون ۽ هن جا ڪن پوئين سيٽ تي دٻجي ويا. اهو هڪ غير معمولي وقت هو نتيجن تي بحث ڪرڻ ۽ فيصلن کي چيلينج ڪرڻ، پر اهو اليسيا لاءِ تمام عام هو، ۽ اهو ٿي سگهي ٿو انهن جي شين کي درست ڪرڻ جو آخري موقعو.
  
  "مان واپس ڇو آيو آهيان؟ - ڇا؟ - ٿي سگهي ٿو بار بار blithely. "ڇاڪاڻ ته مون کي پرواهه آهي. مون کي هن ٽيم جو خيال آهي.
  
  اليسيا سيٽي ڏني. "سٺو جواب. اهو ئي سبب آهي؟"
  
  "توهان پڇي رهيا آهيو ته ڇا مان ڊريڪ لاءِ واپس آيو آهيان. جيڪڏهن مون کي اميد هئي ته توهان ٻنهي مان ڪجهه نئين سمجهه پيدا ٿيندي. جيڪڏهن مان هڪ سيڪنڊ لاءِ به سوچيان ها ته هو اڳتي هلي وڃي ها. جيتوڻيڪ هو مون کي هڪ ٻيو موقعو ڏئي سگهي ٿو. خير، جواب سادو آهي - مون کي خبر ناهي.
  
  "ٽيون موقعو،" ايليسيا اشارو ڪندي چيو. "جيڪڏهن هو توهان کي واپس آڻڻ لاء ڪافي بيوقوف هو، اهو توهان جو ٽيون موقعو هوندو."
  
  ڊريڪ چڑیا گھر ۾ داخل ٿيڻ جو دروازو ويجھو ڏٺو ۽ پٺئين سيٽ ۾ وڌندڙ ڇڪتاڻ، تيز ۽ ناقابل اعتبار جذبن کي محسوس ڪيو. هن سڀني لاء، انهن کي هڪ ڪمري جي ضرورت آهي، خاص طور تي نرم فرنيچر سان.
  
  "ان کي ختم ڪريو، دوستو،" هن چيو. "اسان هتي آهيون".
  
  "اڃا نه ٿيو آهي، سپرائٽ. هي Alicia هڪ نئون ماڊل آهي. هن فيصلو ڪيو ته هاڻي سج لٿي ۾ نه هليو. هاڻي اسان بيٺا آهيون، اسان سکندا آهيون ۽ اسان ان مان حاصل ڪريون ٿا.
  
  "مان ان کي ڏسان ٿو ۽ ان جي تعريف ڪريان ٿو،" مائي چيو. "مون کي واقعي نئين تون پسند آهي، اليسيا، ان جي باوجود جيڪو توهان سوچيو."
  
  ڊرڪ ڦري ويو، باهمي احترام سان ڀريو ويو ۽ مڪمل طور تي پريشان ٿي ويو ته اهو منظر آخرڪار ڪيئن ٿي سگهي ٿو. پر اهو وقت اچي ويو هو ته هاڻي اهو سڀ ڪجهه هٽائي ڇڏيو، ان کي شيلف تي رکو، ڇاڪاڻ ته اهي تيزيء سان هڪ ٻئي آرماگيڊن، سپاهين، نجات ڏيندڙ ۽ هيروز جي آخري حد تائين پهچي رهيا هئا.
  
  ۽ جيڪڏھن اھي ڏسندا رھيا، شايد شطرنج کيڏڻ، ايستائين جو خدا ۽ شيطان پنھنجي سانس وڃائي ڇڏين.
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  سمٿ آخري موڙ تي پنهنجي ٽائر کي دٻايو ۽ پوءِ ڳري پيرن سان بريڪ پيڊل تي اسٽمپ ڪيو. ڊريڪ ڪار جي بيهڻ کان اڳ دروازو کوليو ۽ سندس ٽنگون ٻاھر ڪڍيائين. مائي اڳي ئي پوئين دروازي کان ٻاهر هئي، اليسيا هڪ قدم پوئتي. سمٿ انتظار ڪندڙ پوليس وارن ڏانهن ڪنڌ لوڏيو.
  
  "هنن چيو ته توهان کي طوطي واري علائقي ڏانهن تيز ترين رستو ڄاڻڻ جي ضرورت آهي؟" پوليس وارن مان هڪ پڇيو. "چڱو، هن رستي تي سڌو هلو. هن اشارو ڪيو. "اهو کاٻي پاسي ٿيندو."
  
  "تنهنجي مهرباني". سمٿ گائيڊ نقشو ورتو ۽ ٻين کي ڏيکاريو. داهل ڊوڙي ڊوڙ ۾ اچي ويو.
  
  "اسان تيار آهيون؟"
  
  "جيئن اسان ٿي سگهون ٿا،" ايليسيا چيو. "اڙي ڏس،" هن نقشي ڏانهن اشارو ڪيو. "اهي سائيٽ تي تحفن جي دڪان کي زو سڏين ٿا."
  
  "ته پوءِ هلون."
  
  ڊريڪ پنهنجي حواس تيزيءَ سان چڑیا گھر ۾ داخل ٿيو، سڀ کان وڌيڪ خراب ٿيڻ جي اميد رکي ٿو ۽ ڄاڻي ٿو ته رامسس پنهنجي آستين کي هڪ کان وڌيڪ گندي چال هلائي رهيو هو جنهن جو هن سان ڪو به تعلق نه هو. اهو گروهه پکڙجي ويو ۽ ٿلهو ٿي ويو، اڳي ئي تيزيءَ سان اڳتي وڌي رهيو هو ۽ بغير ڪنهن احتياط جي، پر اها خبر پئي ته هر سيڪنڊ جيڪو گذريو اهو موت جي نئين گهڙي هئي. ڊريڪ نشانين تي ڌيان ڏنو ۽ جلد ئي طوطي واري علائقي کي اڳتي ڏٺو. جيئن جيئن اهي ويجهو آيا، انهن جي چوڌاري منظر عام تي هلڻ لڳو.
  
  اٺ ماڻهو لڪڻ کان ٻاهر نڪري آيا، چاقو ٺاهي انهن کي حڪم ڏنو ويو ته بچاء واري آخري جنگ کي دردناڪ ۽ انتهائي خوني بڻائڻ. ڊريڪ ڪبوتر جھوليءَ هيٺان لٿو ۽ ان جي مالڪ کي پنهنجي پٺيءَ تي اڇلائي، پوءِ ايندڙ حملي آور سان ملي. بو ۽ مئي سامهون اچي چڪا آهن، انهن جي وڙهندڙ صلاحيتن جي اڄ ضرورت آهي.
  
  سڀئي اٺ حملي آور جسماني هٿيار ۽ ماسڪ پائڻ وارا هئا، ۽ اهي وڙهندا هئا جيئن ڊريڪ توقع ڪئي هئي. رامسس ڪڏهن به پائل جي تري مان نه چونڊيو. مائي هڪ تيز جهليو، هن جي بازو ڀڃڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ڏٺائين ته اهو مروڙيو ويو، هن جو پنهنجو توازن وڃائي ڇڏيو. ايندڙ ڌڪ هن جي ڪلهي کان محروم ٿي ويو، جيڪو هن جي پنهنجي بنیان ۾ جذب ٿي ويو، پر هن کي هڪ لمحي جو توقف ڏنو. بيو انهن سڀني جي وچ ۾ هلندو هو، موت جو هڪ سچو پاڇو. رمسس جا لشڪر پوئتي هٽي ويا يا فرينچن کان بچڻ لاءِ پاسي ڏانهن هليا ويا.
  
  ڊريڪ بيري جي خلاف پوئتي هٽي، پنهنجا هٿ مٿي ڪيا. هن جي پٺيان لڳل باهه ٽٽي وئي جيئن هن جو مخالف زمين تان ٻنهي پيرن سان لات هڻي. ٻئي ڄڻا ٻئي رستي تي ڦري ويا، جدوجهد ڪندي جيئن اهي ڦرندا رهيا. انگلش ليجنيئر جي مٿي تي مُٺي پٺيان مُٺ هنئي، پر دفاع ۾ مٿي ڪيل هٿ کي مارڻ ۾ ئي ڪامياب ٿي ويو. هن پنهنجي جسم کي اُتي مٿي کنيو، جتي هن چاهيو هو، گوڏن ڀر اٿيو، ۽ پنهنجي مُٺ کي هيٺ ڪري ڇڏيو. چاقو مٿي کڄي ويو ۽ هن جي رڳن کي ڇهيو، اڃا تائين هن جي حفاظت جي باوجود زخمي ٿي پيو. ڊريڪ پنهنجي حملي کي ٻيڻو ڪيو.
  
  ٽراپيڪل زون جي داخلا تي بند جنگ تيز ٿي وئي آهي. مئي ۽ بو پنهنجن مخالفن جا منهن ڏٺا. سڄي گروپ ۾ رت جا ڦڙا ڦٽي ويا. Legionnaires ٽٽل ٽنگن ۽ ڌڪن سان ڪري پيو، ۽ مکيه مجرم منو ڪنيماڪا هو. وڏي هوائي جهاز پنهنجي حملي آورن کي بلڊوزر سان چيڀاٽي ڇڏيو، ڄڻ هو پاڻ ئي موجن کي روڪڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو، انهن کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏيو. جيڪڏهن ڪو لشڪر سندس رستي ۾ بيٺو، ته ڪنيماڪا بي رحميءَ سان ماريو، هڪ عظيم انسان مڊفيلڊر، هڪ ناقابل تباهي پل. هن جو رستو مڪمل طور تي غلط هو، تنهنڪري ايلسيا ۽ سمٿ ٻئي هن جي رستي کان ٻاهر نڪرڻ جي ڪناري تي هئا. legionnaires انهن جي ڀرسان اچي بيٺا، گونگا، پر انهن کي ختم ڪرڻ آسان هو.
  
  دھل ڪنھن مهارت سان ھٿ کان ٻئي ھٿ ۾ گوليون مٽائي ڇڏيون. چاقو جا وار سخت ۽ تيز مارا ويا، پهرين هيٺ، پوءِ مٿاهون، پوءِ سيني ۽ منهن تي؛ سويڊن انهن سڀني کي روشني جي تيز موٽ ۽ محنت سان حاصل ڪيل مهارت سان بلاڪ ڪيو. هن جي مخالف هار نه ڏني، هن جي ڪارڪردگي ۾ ڪلينڪ، جلدي محسوس ڪيو ته هن پنهنجي برابر سان ملاقات ڪئي هئي ۽ فرق ڪرڻ جي ضرورت هئي.
  
  ڊاهل هڪ طرف هليو ويو جيئن لشڪر چاقو جي حملن جي تسلسل طور هن جون ٽنگون ۽ کلون استعمال ڪيون. پهرين خم هن کي مندر تي ماريو، هن جي شعور کي وڌايو ۽ هن جي مدد ڪئي ته ڪيترن ئي حملن جو اندازو لڳايو. هو هڪ گوڏن تي ڪري پيو، هن جي بغل جي هيٺان سڌو سنئون کڏ ۾ ۽ اتي موجود اعصاب جي ڪلستر ۾، جنهن سبب لشڪر کي تڪليف ۾ پنهنجي بليڊ کي ڇڏي ڏنو. بهرحال، آخر ۾، اهو بدمعاش ڪنيماڪا هو، جنهن فائٽر کي هيٺ ڪري ڇڏيو، صاف طور تي عضلات کي چارج ڪيو، هڏا ڀڃي ۽ ٽنڊن کي ٽوڙي ڇڏيو. منو پنهنجي جبلن ۽ ڳلن جي هڏن تي ڪارا زخم ڪري ڇڏيا هئا ۽ لنگهندي هلندي هئي، پر ڪا به شيءِ کيس روڪي نه سگهي هئي. ڊاهل تصور ڪيو ته جيڪڏهن دروازو بند ڪيو ويو ته هو هوائي هولڪ وانگر عمارت جي پاسي کان حادثو ٿيندو.
  
  ڪينزي کي جنگ جي ڪنڊن جي چوڌاري اڏامڻ آسان ٿي ويو، جنهن کي هوءَ ڪري سگهي ان کي نقصان پهچائي ۽ هن حقيقت تي افسوس ڪندي ته اڃا تائين هن جو ڪتن نه هو. ڊاهل کي خبر هئي ته هن وٽ هڪ خاص مهارت هئي ۽ هوءَ هڪ لشڪر تي ٻئي پٺيان حملو ڪري سگهي ٿي، هر هڪ کي هڪ ڌڪ سان ماريندي، ٽيم جو قيمتي وقت بچائي سگهي ٿي. پر ڏينهن لڳ ڀڳ ختم ٿي چڪو هو.
  
  بهرحال.
  
  ڊريڪ ڏٺائين ته هن جي ٻرندڙ مٺي ڌڪ کي ڦيرائيندي. هو پنهنجي پاسي ۾ ائين ڪري پيو، جيئن ڪنهن لشڪر سندس کلائي پڪڙي ان کي موڙي ڇڏيو. درد هن جي خاصيتن کي خراب ڪري ڇڏيو. هن هڪ غير معمولي جھڪ سان ڦريو، دٻاء کي آزاد ڪيو ۽ پاڻ کي پنهنجي مخالف سان منهن ڏيڻ لڳو.
  
  "ڇو؟" هن پڇيو.
  
  "بس هتي توهان کي سست ڪرڻ لاءِ،" ليجنيئر مسڪرائيندي چيو. "ٽڪ ٽڪ. ٽڪ ٽڪ".
  
  ڊريڪ زور سان ڌڪ هڻي ڇڏيو، هاڻي هن جي پيرن تي. "تون به مري ويندين".
  
  "اسان سڀ مرڻ وارا آهيون، بيوقوف."
  
  اهڙي جنونيت سان منهن ڏيڻ، ڊريڪ بغير ڪنهن رحم جي مارا، انسان جي نڪ ۽ جبل کي ڀڃي ڇڏيو ۽ گڏوگڏ هن جون رڙيون. انهن ماڻهن کي خبر هئي ته اهي ڇا ڪري رهيا آهن، ۽ ان جي باوجود اهي وڙهندا رهيا. انهن مان هڪ به ماڻهو ٻئي ساهه جو لائق نه هو.
  
  ھلندي، لشڪر پنھنجي چاقو ڊريڪ ڏانھن اشارو ڪيو. يارڪ شائرمين ان کي پڪڙي، ان کي موڙي ڇڏيو ۽ ان جي مٿان ڦيرايو ته جيئن بليڊ ٻئي انسان جي کوپڙي ۾ داخل ٿي وڃي. ان کان اڳ جو جسم گھاس کي ماريو، ڊريڪ مکيه جنگ ۾ شامل ٿيو.
  
  اها هڪ عجيب ۽ پاگل جنگ هئي. ڌڪ کان پوءِ ڌڪ ۽ دفاع کان پوءِ دفاع، پوزيشن ۾ لامحدود گردش. اکين مان رت ڌوئي ويو، ڪُنيءَ ۽ ڳچيءَ کي وچ ۾ ڪٽجي ويو، ۽ سمٿ جي پنهنجي وزن جي ڪري هڪڙو کڙو ٿيل ڪلهو به پنهنجي جاءِ تي موٽي آيو. اهو خام هو، جيترو حقيقي آهي.
  
  ۽ پوءِ ڪنيماڪا ان سڀني جي چوڌاري ڦري ويو، هڙتال ڪندو، اندر ڊوڙندو، جتي به ٿي سگهي تباهه ڪندو. گهٽ ۾ گهٽ ٽي گرا، ٽٽل legionnaires سندس ڪري رهيا هئا. Beau ٻه وڌيڪ ڪڍيا، ۽ پوء مئي ۽ اليسيا گڏجي ڪم ڪيو ته آخري ختم ڪرڻ لاء. جيئن هو ڪري پيو، اهي سامهون آيا، مُٺيون وڌيون، جنگ جو غضب ۽ خونريزي انهن جي وچ ۾ ٻرندي رهي، انهن جي اکين ۾ ليزر وانگر چمڪندڙ، پر اهو بيو هو جنهن انهن کي جدا ڪيو.
  
  "بم،" هن چيو.
  
  ۽ پوءِ، اوچتو، سڀني جا منهن ڊريڪ ڏانهن ٿي ويا.
  
  "اسان وٽ ڪيترو وقت بچيو آهي؟" دال پڇيو.
  
  ڊريڪ کي به خبر نه هئي. جنگ مون کان باقي سموري توجه کسي ورتي. هاڻي هن هيٺ ڏٺو، ڊڄي ته ڇا ڏسندو، پنهنجي بازو پوئتي هٽائي پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو.
  
  "اسان اڃا تائين بم نه ڏٺو آهي،" ڪيني چيو.
  
  "پندرهن منٽ،" ڊرڪ چيو.
  
  ۽ پوءِ گوليون لڳيون.
  
  
  باب اٺين
  
  
  ڪينسي هڪ ميزائل هڙتال وانگر اثر محسوس ڪيو. اهو هن کي پيرن تان لاٿو، هن کي ڦڦڙن ۾ ماريو، ۽ لمحي طور تي هن جي دماغ مان سمورو شعور ڪڍي ڇڏيو. ڊريڪ ڏٺو ته گولي لڳل هئي ۽ هن جي گوڏن ڀر ڪري پيو، هن جي ناگزير گر ٿيڻ کي روڪيو. هن ڪڏهن به ائين نه ڏٺو، پر نه ئي ڪنهن ٻئي کي. سمٿ پڻ هڪ هٽ ورتو. خوشقسمتيءَ سان، ٻئي گوليون ويسٽن تي لڳيون.
  
  Thorsten Dahl تيز ترين رد عمل هو، اڃا تائين لفظن سان "پندرهن منٽ" هن جي دماغ تي بمباري ڪئي. جيئن ئي ٻه لشڪر زمين تان اٿيا، گوليون تيزيءَ سان فائر ڪيون ويون، ۽ هاڻي، بهتر مقصد سان، هن انهن تي حملو ڪيو، هٿيار ڊگھا، هڪ ٽرين وانگر گوڙ ڪري رهيا هئا، جيئن گم ٿيل روحن کي جهنم جي رت سان ڀريل گهرن مان کڻي وڃي ٿي. اھي حيران ٿي ويا، ۽ پوءِ سويڊن انھن کي ماريو، ھڪ ھڪ ھٿ سان، ۽ انھن ٻنھي کي ڪاٺ جي جھوپڙيءَ جي ڀت تي پوئتي ڌڪي ڇڏيو.
  
  اڏاوتون ماڻهن جي چوڌاري ڦاٽي پئي، ڪاٺ جا تختا ٽڪرا ٽڪرا، ڦاٿل ۽ هوا ۾ ٽمڻ لڳا. مرد ان جي مواد جي وچ ۾ پٺي تي ڪري پيا، جيڪي چريو سويڊن لاء تمام گهڻو مفيد ثابت ٿيا.
  
  اُهو ڪم ڪار هو، اوزارن سان ڀريل جاءِ. جڏهن ته لشڪر پنهنجا هٿيار کڻڻ جي لاءِ جدوجهد ڪري رهيا هئا، هڪ رڙ ڪري رهيو هو ۽ ٻيو ڏند ڪڍي رهيو هو، ڊاهل هڪ چڱي طرح مشق ٿيل سلج هامر بلند ڪيو. گريل ماڻهن کيس اکين جي ڪنڊ مان نڪرندي ڏٺو ۽ منجمد ٿي ويا، ڪفر کين همت کان محروم ڪري ڇڏيو.
  
  بو هن ڏانهن وڌيو ۽ انهن جو ردعمل ڏٺو. "انهن کي ختم ڪر. ياد رکو ته اهي ڪير آهن."
  
  ڪنيماڪا به رڪجي ويو، ان سازش تي کلڻ لڳو، ڄڻ هو انهن کي مٽيءَ ۾ لتاڙي ڇڏڻ چاهي. "انهن ڪينسي کي گوليون هنيون. ۽ سمٿ".
  
  "مون کي خبر آهي،" ڊاهل چيو، سليج هامر اڇلائي ۽ ان جي هينڊل تي ٽيڪ ڏئي. "مون کي خبر آهي".
  
  ٻنهي ماڻھن ان وقفي کي ڪمزوريءَ جي نشاني سمجھيو ۽ پنھنجا ھٿيار کڻي ويا. ڊهل هوا ۾ اڏامندو هو ته هڪ ئي وقت ٿلهي کي کڻندو هو، ۽ جيئن ئي هن جو جسم هيٺ لٿو ته ان کي هيٺ لاٿو. هڪ ڌڪ هن جي پيشانيءَ جي وچ ۾ لشڪر کي لڳو، ۽ هن وٽ اڃا ايتري طاقت ۽ مهارت باقي هئي جو هو ڦري، شافٽ بلند ڪري ۽ ٻئي ماڻهوءَ جي مندر کي چيڀاٽي. جڏهن هو پورو ٿيو، ته هو گوڏن ڀر اٿيو، ڏند ڪٿائي، هن جي ڪلهي تي ٿلهو اڇلائي ڇڏيو.
  
  پوءِ ٻيو لشڪر اٿي بيٺو، روئڻ لڳو، مٿو هڪ پاسي ڪري ڄڻ ته اذيت ۾ هو، ۽ پستول کنيائين، هن پنهنجي لڙڪندڙ هٿن ۾ کنيو. انهي تقسيم سيڪنڊ ۾، ڪينسي ڪنهن جي ڀيٽ ۾ تيزيء سان رد عمل ڪيو ۽ پاڻ کي وڏي ذاتي خطري ۾ وجهي ڇڏيو. بغير ڪنهن توقف جي، هن پنهنجا پوئين زخم لاهي ڇڏيا، ماڻهوءَ جي مقصد کي روڪيو، ۽ هن ڏانهن ڌڪ هنيو. جنهن پستول هن پنهنجي هٿ ۾ کنيو هو، هڪ اينٽ وانگر هلايو ويو، آخر ۾، تيستائين اهو هن جي منهن جي وچ ۾ اچي ويو. هن فائرنگ ڪئي، پوئتي ڪري پيو، گولي هن جي مٿي تان گذري ٿي. هڪ دفعو هوءَ هن وٽ پهتي، ڪينزي پنهنجو هٿيار واپس ورتو، پر ان کان اڳ نه ته ان کي پنهنجي سيني ۾ خالي ڪيو.
  
  "ڪيستائين؟" ڊاهل زور سان ساهه کڻي رهيو هو، دروازي ڏانهن ڊوڙندو رهيو، جيڪو ٽراپيڪل زون ڏانهن وٺي ويو.
  
  ڊريڪ جلدي گذري ويو.
  
  "ست منٽ."
  
  اهو اڻڄاتل ايٽمي هٿيارن کي غير مسلح ڪرڻ لاء ڪافي ناهي.
  
  
  باب ٽيٽيون
  
  
  ڇهه منٽ.
  
  ڊريڪ ٽراپيڪل زون ۾ داخل ٿيو، رڙيون ڪندو رهيو جيستائين سندس ڳلي ۾ زخم نه اچي، شدت سان بم کي ڳولڻ جي ڪوشش ڪئي. هيڊن کان اهو جواب نه آيو هو، پر هن ان جي پيروي ڪئي، جيترو هو ڪري سگهيو. هن جي سڄي پيشانيءَ تي رڳون ڦڙڪي رهيون هيون. هن جا هٿ ٽنگن ۾ ٽنگجي ويا. جيئن ئي پوري ٽيم عمارت ۾ داخل ٿي، ڪاٺين جي وڄندڙ رستن ۽ وڻن جي قطارن واري رهائش کي منهن ڏئي، انهن جي تعداد جو فائدو وٺڻ لاءِ ٻاهر پکڙجي ويا.
  
  "ڪپ!" ڪنيماڪا روئي رهي هئي، دٻاءُ هن کي تقريبن تباهه ڪري رهيو هو. "هيڊن!"
  
  هڪ ٻي ڳوڙها ڳاڙيندي. ڊريڪ انتهائي مايوسي ۾ پنهنجا هٿ مٿي اڇلايا، صحيح هنڌ جو تعين ڪرڻ کان قاصر. سيڪنڊ گذري ويا. هڪ چمڪندڙ رنگ وارو طوطو انهن تي چارج ڪيو، جنهن جي ڪري ايلسيا هڪ قدم پوئتي هٽڻ جو سبب بڻيو. ڊريڪ مدد نه ڪري سگهيو پر پنهنجي واچ کي ٻيهر ڏسو.
  
  پنج منٽ.
  
  وائيٽ هائوس هاڻي اهڙي پريشاني کي ڦهلائي ڇڏيندو ته اهو ڪئپيٽول هيل کان بلڪل ڌوئي ويندو. ويجھي اچڻ واري NEST ٽيم، بم اسڪواڊ، پوليس، ايجنٽ ۽ فائر فائائيندڙ جيڪي ڄاڻندا ھئا يا ته ھلندا ويندا جيستائين سندن ٽنگون نڪرنديون يا گوڏن ڀر ڪري، آسمان کي اسڪين ڪندي ۽ پنھنجي جانن لاءِ دعا ڪندا. جيڪڏهن ڪنهن عالمي اڳواڻن کي خبر هجي ها ته اهي به پنهنجي پيرن تي بيهن ها، انهن جي واچن کي ڏسي ۽ ڪجهه تجويزون تيار ڪن ها.
  
  دنيا جي طاقت هئي.
  
  مائي جي رڙ ٻڌي ڊريڪ راحت ۾ پئجي ويو، پوءِ ان جو سرچشمو ڳولڻ ۾ ڪجهه سيڪنڊ لڳا. ٽيم گڏجي گڏ ٿي آيو، پر جيڪي دريافت ڪيو انهن جي اميدن کان ٻاهر هو. يورگي سندس پويان لارين جي اڳيان بيٺو هو. بو ۽ ڪينزي ان کي پري کان معلوم ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، جڏهن ته ٽيم جا باقي حصو يا ته گوڏن ڀر ڪري پيا يا ماس سان گڏ ڪريل.
  
  ڊريڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. پهرين شيءِ هن ڏٺو ته هڪ ننگي عورت جو لاش هو، جيڪو ڊڪٽ ٽيپ ۽ نيري تار ۾ ويڙهيل هو، جيڪو زمين کان اٽڪل ٻه ميٽر پکڙيل هو. اڃا به پريشان، هن ڏٺو ته هن جي پيرن جي تلائن جي هيٺان پيرن جو هڪ ٻيو جوڙو هو، جيڪو هڪ مرد سان تعلق رکي ٿو، انهن جي بالن واري ٽنگن جو اندازو لڳائي رهيو آهي.
  
  هيڊن بم آهي، رامسس کيس ٻڌايو.
  
  پر... الاءِ ڇا...
  
  ننگي ماڻهوءَ جي هيٺان هن هاڻي بوٽ ڏٺا، جن کي هن سڃاڻي ورتو. هيڊن ٿلهي جي هيٺان لڳي رهيو هو.
  
  پوءِ ايٽمي بم ڪٿي آهي؟
  
  اليشيا پنهنجي سيٽ تان اڻڄاتل عورت جي ڀرسان ڏٺو. "غور سان ٻڌ. زوئي جو چوڻ آهي ته بم هيڊن جي هيٺان محفوظ آهي، هن مضمون جي تري ۾. هو هٿياربند آهي، هڪ قابل اعتماد موشن سينسر آهي ۽ هڪ بيڪ پيڪس طرفان محفوظ آهي. انهن جي جسمن جي چوڌاري ويڙهيل تارون خوني ٽريگر سان ڳنڍيل آهن. هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "مون کي نڪرڻ جو ڪو رستو نظر نٿو اچي. اهو وقت آهي ڪجهه روشن خيالن جو، دوستو.
  
  ڊريڪ لاشن ڏانهن ڏٺو، تارن جو هڪ نه ختم ٿيندڙ پيچرو، اڃا به ساڳيو نيرو رنگ. هن جو پهريون ردعمل اتفاق هو.
  
  "ڇا ان ۾ ڪو ٽٽڻ وارو خاڪو آهي؟ ڪنيما پڇيو.
  
  "منهنجو بهترين اندازو 'نه' آهي،" ڊاهل چيو. "اهو تمام خطرناڪ هوندو ڇاڪاڻ ته ان سان لاڳاپيل ماڻهو تبديل ٿي سگهن ٿا. هڪ ٽٽڻ وارو سرڪٽ - هڪ هٿيارن کي روڪڻ وارو اوزار - هيڊن جي حرڪت کي سڃاڻيندو، فرض ڪيو ڪنهن کي- پوءِ بم کي ڇهندو. ، ۽ بوم."
  
  "ائين نه چئو". اليسيا رڙ ڪئي.
  
  ڊريڪ پنهنجي گوڏن ڀر ڪري پيو جتي هن فرض ڪيو ته هيڊن جو مٿو هو. "پوءِ، ساڳئي اصول سان، موشن ڊيڪٽر بلڪل لوز هوندو. ٻيهر، قيدين کي ٿورو هلڻ جي اجازت ڏيڻ لاء.
  
  "ها".
  
  هن جو مٿو دٻاءُ جي اوور لوڊ ٿيڻ سبب درد ٿي رهيو هو. "اسان وٽ غير فعال ٿيڻ جا ڪوڊ آهن ،" هن چيو.
  
  "جيڪو اڃا به جعلي ٿي سگهي ٿو. ۽ معاملن کي وڌيڪ خراب ڪرڻ لاءِ، اسان کي انهن کي هيڊن جي هيٺان ٽريگر سان جڙيل ڪي پيڊ تي داخل ڪرڻو پوندو.
  
  "تون ڀلي جلدي ڪر،" ڪنسي خاموشيءَ سان چيو. "اسان وٽ ٽي منٽ بچيا آهن.
  
  ڊريڪ غصي سان پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. هاڻي اهو وقت نه هو ته هو شڪ ڪرڻ جو. هن دال سان هڪ نظر ڦيرائي.
  
  اڳتي ڇا آهي، منهنجا دوست؟ ڇا اسان آخرڪار روڊ جي آخر ۾ آيا آهيون؟
  
  جولين مارش ڳالهايو. "مون ڏٺو ته هنن کي هٿ کڻندي،" هن چيو. "مان ان کي رد ڪري سگهان ٿو. ائين ڪڏهن به نه ٿيڻ گهرجي ها. پئسو ئي واحد مقصد هو... لکين ماڻهن جي موت بابت هي بيوقوفي نه، دنيا جو خاتمو.
  
  "ويب ڄاڻي ٿو،" لورين چيو. "تنهنجو باس. هو سڀ ڪجهه ڄاڻي ٿو."
  
  مارش صرف کنگهيو. "بس مون کي هتان ڪڍي ڇڏ".
  
  ڊريڪ حرڪت نه ڪئي. بم ڳولڻ لاء، انهن کي هڪ انساني ڍير مٿان ڦرڻو پوندو. انهن وٽ وقت نه هو ته اهي سڀئي ٽيپ ڪٽڻ لاء. پر بم کي ناڪاره بڻائڻ لاءِ هميشه هڪ تيز رستو هو. انهن ان کي ٽي وي تي نه ڏيکاريو ڇاڪاڻ ته اهو ڏسڻ لاءِ بلڪل مناسب نه هو.
  
  توهان تار نه ڪٽيو. توهان صرف انهن سڀني کي ڪڍي ڇڏيو.
  
  پر اهو غلط تار ڪٽڻ جيترو خطرناڪ هو. هو گوڏا کوڙي بيٺو هو، جيستائين هن جون اکيون مارش جي برابر نه ٿيون.
  
  "جولين. ڇا تون مرڻ چاهين ٿو؟"
  
  "نه!"
  
  "مون کي ٻيو ڪو رستو نظر نٿو اچي،" هن ساهه کنيو. "ماڻهو، اچو ته انهن کي منتقل ڪريون.
  
  ٽيم جي اڳواڻي ڪندي، هو آهستي آهستي، عمدي طور تي، لاشن جي ڍير مٿان ڦيرايو، جيستائين هيڊن جو پيٽ فرش تان هٽايو ويو ۽ هڪ پٺتي دريافت ڪيو ويو. موئنز زوئي، مارش ۽ ايستائين جو هيڊن کان ڀڄي ويا، جيئن اهي سڀئي پنهنجن پاسن تي ڦري ويا، ۽ ڪنيماڪا انهن سڀني کي خاموش رهڻ جي تلقين ڪئي. زو جي دعوائن جي باوجود، ڪنهن کي به خبر نه هئي ته موشن ڊيڪٽر اصل ۾ ڪيترو حساس هو، جيتوڻيڪ اهو ظاهر ٿي رهيو هو ته جيڪڏهن اهو ايترو ڊگهو هلي رهيو هو، ته اهو ڪنهن ٽريگر جي ويجهو ڪنهن به شيءِ تي مقرر نه ڪيو ويو هو. درحقيقت، اهو پروگرام ڪيو ويو ته تقريبا ناقابل برداشت ٿيڻ لاء ڊريڪ جي آمد کي يقيني بڻائڻ کان اڳ ان جي ڌماڪي کان اڳ.
  
  تارن کي مارش جي جسم کان ڌار ٿيڻ جي ضرورت هئي ۽ زو جي عضون مان هٽايو ويو، هڪ گندي نوڪري جيڪا ٽيم مشڪل سان محسوس ڪئي. هيڊن جي جسم جي چوڌاري ويڙهيل شيون آسانيءَ سان نڪري ويون جيئن اهي هن جي لباس جي رستي ۾ هئا. ھاڻي ھدايتن جي تعميل ڪندي ۽ اڃا تائين ڊڪٽ ٽيپ سان ھيٺ لھي، مارش پنھنجا ھٿ مٿي ڪيا ته اھي ھيڊن جي ساڄي پاسي جي چوڌاري ويڙھيل ۽ پٺيءَ جي مٿان ھلڻ لڳا. پٿين پنهنجون آڱريون موڙي ڇڏيون.
  
  "پن ۽ سوئي."
  
  مائي پنهنجا هٿ پنهنجي پٺيءَ تي رکي، ايٽمي بم جي مٿان رکيا. هوشيار آڱرين سان هُن بڪلن کي اُڇلايو ۽ مٿئين فليپ کي پوئتي هٽايو. پوءِ، وڏي ۽ هوشيار قوت استعمال ڪندي، هوءَ پٺيءَ جي ڪنڊن کي پڪڙي، بم کي، ان جي ڌاتوءَ سان گڏ، سڌو ٻاهر ڪڍيو.
  
  هڪ ڪارو گولو هن جي چوڌاري گهيرو ڪيو. مائي پنهنجو ٿلهو هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ ڏاڍي آهستگي سان بم کي گھمايو، جيئن سيڪنڊن جي ٽڪ ٽڪ ٽڪ ٽڪيءَ سان پگهر ڀرجي ويو. هيڊن جون اکيون چمڪائڻ لڳيون جيئن هن بم کي ڏٺو، ۽ ڪنيماڪا اڳ ۾ ئي هن جي ڀرسان گوڏن ڀر ڪري، هن جو هٿ نچوڙي رهيو هو.
  
  هڪ ڳڻپيوڪر پينل نظر آيو، جنهن کي بم جي ٻاهران چئن اسڪرو سان جڙيل هو. نيري تارون هن جي هيٺان ڦاٽي پيون ته دل ۾ مڪمل آفت اچي وئي. مارش تارن ڏانهن نهاريو، انهن مان چار، هڪ ٻئي سان جڙيل ۽ زخمي ٿيا.
  
  "پينل هٽايو. مون کي ڏسڻ جي ضرورت آهي ته ڪير ڪير آهي.
  
  ڊريڪ پنهنجي زبان کي ڪٽيو جيئن هن پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو.
  
  سيڪنڊ رهجي ويا.
  
  پنجاهه نو، پنجاهه اٺ...
  
  سمٿ انهن جي ڀرسان گوڏن ڀر ڪري پيو، سپاهي اڳي ئي پنهنجي يوٽيلٽي بليڊ ٺاهي رهيو هو. سڀني جي زندگين کي پنهنجي هٿن ۾ وٺي، گهٽتائي کي ختم ڪرڻ جي ذميواري ورتي. هڪ ڇنڊڇاڻ، هڪ ضدي ڌاڳو، هڪ ۾ توجه جي کوٽ، ۽ اهي يا ته وقت ضايع ڪندا يا هڪ خوفناڪ ڌماڪي جو سبب بڻجندا. ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ اکيون بند ڪري ڇڏيون جيئن ماڻهو ڪم ڪري رهيو هو. هن جي پويان دال زور سان ساهه کڻي رهي هئي ۽ ڪينسيءَ به بيزار ٿي رهي هئي.
  
  جيئن سمٿ آخري اسڪرو تي ڪم ڪيو، اليسيا اوچتو رڙ ڪئي. سڄو ميڙ لڄي پيو، سندن دليون سندن وات ۾ اچي ويون.
  
  ڊريڪ تيزيءَ سان ڦري ويو. "هي ڇا آهي؟"
  
  "نانگ! مون هڪ نانگ ڏٺو! اهو هڪ وڏو پيلو بيسٽارڊ هو.
  
  سمٿ ڪاوڙ ۾ وڌو جيئن هن رڪارڊ مٿي ڪيو ۽ ان جي چمڪندڙ ڳاڙهي ڊائل سان ڳڻپ جي پينل کي احتياط سان هٽايو. "ڪهڙي تار؟
  
  هنن وٽ ستٽيهه سيڪنڊ باقي هئا.
  
  مارش ويجھو ويو، هن جون اکيون نيري تارن جي ڳنڍيل ٽنگ کي اسڪين ڪندي، ان جاءِ کي ڳوليندي جتي هن کي آليگيٽر ڊوائيس آن ڪندي ياد آيو.
  
  "مان نه ٿو ڏسان! مان نه ٿو ڏسان!"
  
  "اهو سڀ ڪجهه آهي،" ڊرڪ کيس هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو. "مان سڀ تارون ڪڍي رهيو آهيان!"
  
  "نه،" ڊاهل هن جي ڀرسان اچي بيٺو. "جيڪڏهن تون ائين ڪندين ته هي بم ڦاٽندو.
  
  "پوءِ اسان کي ڇا ڪرڻ گهرجي، ٽورسٽن؟ اسان کي ڇا ڪرڻ گهرجي؟"
  
  اُتيويهه... اُٺويهه... ستاويهه...
  
  
  باب چاليهه
  
  
  ڊريڪ جي يادگيري سڀ کان اڳيان وڌي وئي. رامسس کيس ڄاڻي واڻي ٻڌايو ته هيڊن بم هو. پر ان جو اصل مطلب ڇا هو؟
  
  هاڻي ڏسان ٿو ته هن جي چوڌاري ٽي تارون ويڙهيل آهن. جنهن ان کي متحرڪ ڪيو؟ دهل پنهنجي کيسي مان ڪاغذ جو ٽڪرو ڪڍيو.
  
  "ڪوڊس،" هن چيو. "هاڻي ٻيو ڪو رستو ڪونهي.
  
  "مارش کي وري ڪوشش ڪرڻ ڏيو. رامسس هيڊن جو خاص ذڪر ڪيو.
  
  "اسان ڪوڊ استعمال ڪندا آهيون."
  
  "اهي ڪوڙا ٿي سگهن ٿا! انهن جو پنهنجو محرڪ!"
  
  مارچ اڳ ۾ ئي هيڊن جي لاش کي ڏسي رهيو هو. ڊريڪ ان جي مٿان چڙھيو ۽ ڪنيماڪي جو ڌيان ڇڪايو. "هن کي ڦيرايو."
  
  هيڊن جيتري به مدد ڪري سگهي ٿي، ان ۾ ڪو شڪ نه هو ته عضوا ۽ ٽانڊا درد ۾ رڙيون ڪري رهيا هئا، پر انهن کي ڪا به راحت نه ملي رهي هئي. ڪلاڪ ٽڪ ٽڪ ڪري رهي هئي. بم مڪمل ٿيڻ جي ويجهو هو. ۽ دنيا انتظار ڪيو.
  
  مارش ھيٺ لھي وئي، پنھنجي جسم جي چوڌاري تارن جي پٺيان جيئن ڊريڪ ھڪڙو ھٿ، پوء ھڪڙو ٽنگ، ۽ آخرڪار پنھنجي پٽي کي ٻاھر ڪڍي ڇڏيو جتي ٻه تارون پار ٿي ويون. جڏهن هن ڳنڍيل جوڙي کي ٻيهر هن جي گود مان گذرندي ڏٺو، تڏهن هن ڪنيماڪا ڏانهن اشارو ڪيو. "هن وانگر".
  
  ٽوئسٽر جي هڪ خوفناڪ خوابن واري راند کان متاثر ٿي، هيڊن ڏٺو جيئن مارش هر تار جي رستي کي ٽائمر ڏانهن موٽائي.
  
  "يقيناً،" هن چيو، سخت چوڪيدار، هڪ اک کليل، ٻي بند. "اهو ساڄي پاسي آهي."
  
  ڊريڪ ائٽمي بريفڪيس ڏانهن ڏٺو. ڪينسي هن سان گڏ ٿي ويو ۽ ڊاهل هن جي ڀرسان فرش تي. "هن شيءِ کي اڏائڻ لاءِ حصن ۽ ميڪانيزم جي هڪ خاص ترتيب جي ضرورت آهي. اهو ... تمام نازڪ آهي. ڇا اسان ان شخص تي يقين رکون ٿا جيڪو هن وقت هن ملڪ ۾ آيو؟
  
  ڊريڪ پنهنجي زندگيءَ جو اونهو ساهه کنيو.
  
  "ڪوبه اختيار نه".
  
  هن تار ڪڍيو.
  
  
  باب چاليهه ون
  
  
  ڊريڪ جلدي ڇڪي ورتو، ۽ تار هن جي هٿ مان ڦاٽي وئي، تانبا جي پڇاڙي کي بي نقاب ڪيو. چاقو جي ڪناري تي، موجود هرڪو ڳڻپ جي جانچ ڪرڻ لاءِ اڳتي وڌيو.
  
  ٻارهن... يارنهن... ڏهه...
  
  "هو اڃا تائين هٿياربند آهي!" اليسيا روئي رهي هئي.
  
  ڊريڪ پنهنجي پٺيءَ تي ڪري پيو، دنگ رهجي ويو، اڃا تائين تار کي پڪڙي رهيو هو، ڄڻ ته هو هاڻي به چمڪ ڏئي بم کي تباهه ڪري سگهي ٿو. "هي...هي..."
  
  "اڃا تائين ٽڪ ٽڪ!" اليسيا روئي رهي هئي.
  
  ڊاهل ڪبوتر، يارڪشائرمين کي پنهنجي پيشانيءَ تي کجيءَ سان ڌڪي پري ڪري رهيو آهي. "مان سمجهان ٿو،" هن چيو. "اسان خوش قسمت ٿينداسين جيڪڏهن اسان وٽ هاڻي وقت آهي."
  
  اٺ...
  
  زو روئڻ لڳو. مارش روئي، هر غلطي جي معافي گهري جيڪا هن ڪڏهن ڪئي هئي. هيڊن ۽ ڪنيماڪا ٽيم کي جذباتي طور تي ڪم ڪندي ڏٺو، پنهنجن سفيد هٿن کي پڪڙيندي، تسليم ڪيو ته اتي ڪجهه به نه هو جيڪو اهي ڪري سگهن. سمٿ چاقو ڇڏايو ۽ لارين ڏانهن ڏٺو، ڏڪندڙ آڱريون هن کي ڇهڻ لاءِ پهتي. يوگي زمين تي ڪري پيو. ڊريڪ ايليسيا ڏانهن ڏٺو، ۽ ايليسيا مئي ڏانهن نهاريندي، اکيون کولڻ کان قاصر رهيو. بو انهن جي وچ ۾ بيٺو، هن جو اظهار صاف ٿي رهيو هو جيئن هن ڊاهل کي ڪم ڪندي ڏٺو.
  
  سويڊن پينل ۾ غير فعال ٿيڻ جا ڪوڊ داخل ڪيا. انهن مان هر هڪ آڊيو سگنل سان رجسٽر ٿيل آهي. هن فائنل نمبر ۾ داخل ٿيڻ کان پهريان صرف سيڪنڊ رهجي ويا هئا.
  
  پنج...
  
  Dahl "Enter" بٽڻ کي دٻايو ۽ سانس بند ڪيو.
  
  پر ڪلاڪ اڃا ٽڪ ٽڪ ڪري رهي هئي.
  
  ٽي ٻه هڪ...
  
  
  **
  
  
  آخري سيڪنڊ ۾، Thorsten Dahl نااميد نه ٿيو. هن نه هارايو ۽ نه وري مرڻ کان پاسو ڪيو. هن وٽ واپس وڃڻ لاءِ هڪ خاندان هو - هڪ زال ۽ ٻه ٻار - ۽ ڪجهه به هن کي اڄ رات انهن جي حفاظت کي يقيني بڻائڻ کان روڪي نه سگهندو.
  
  اتي هميشه هڪ پلان بي هو. ڊريڪ هن کي اهو سيکاريو.
  
  هو تيار هو.
  
  جنون موڊ اندر داخل ٿيو، هڪ حساب سان جنون هن کي پڪڙي ورتو، هن کي عام کان وڌيڪ طاقت ڏني. آخري ڪلاڪ تائين هن ٻڌو هو ته هڪ ماڻهو يا ٻيو ماڻهو مڪمل، صحيح ۽ غلطي کان پاڪ سامان تي لتاڙيندو آهي جيڪو ايٽمي بريفڪيس ٺاهيو هو. هن ٻڌو ته اهو سڀ ڪجهه ڪيترو صحيح هو.
  
  خير، ڇا جيڪڏھن ان کي ٿورو Dahl چريو هو. اهو ڪيئن ڪم ڪندو؟
  
  جڏهن ڊسپلي هڪ ڏيکاريو، سويڊن اڳ ۾ ئي هن جي هٿ ۾ هڪ sledgehammer رکيل هو. هن ان کي پنهنجي آخري ساهه سان، پنهنجي آخري حرڪت سان، پنهنجي پوري طاقت سان جھولندي هيٺ لاٿو. ائٽمي بم جي دل ۾ سلج هامر ڦاسي پيو، ۽ ان لامحدود سيڪنڊ ۾ به هن ڊريڪ جي وحشت، اليسيا جو معاهدو ڏٺو. ۽ پوءِ هن کي ڪجهه به نظر نه آيو.
  
  ڪلاڪ ٽڪ ڪري رهي هئي
  
  ٻُڙي.
  
  
  باب چاليهه-ٻن
  
  
  وقت ڪنهن لاءِ نه روڪيو آهي، ۽ خاص ڪري هن فيصلي واري ڪلاڪ تي.
  
  ڊريڪ ڏٺائين ته ڊاهل بم جي مٿان ويڙهيل هو، ڄڻ هو پنهنجي دوستن ۽ سڄي دنيا کي خوفناڪ باهه کان بچائي سگهي. هن ڏٺو ته مڙيل ڌاتوءَ جو فريم، سُلج هامر جي چوڌاري اندران اندران ڍير ٿيل؛ ۽ پوءِ هن ڳڻپ ٽائمر ڏٺو.
  
  صفر تي بيٺو.
  
  "او، لات،" هن ممڪن ئي سهڻي انداز ۾ چيو. "او منهنجا خدا."
  
  هڪ هڪ ڪري، ٽيم محسوس ڪيو. ڊريڪ تازي هوا جي هڪ سانس ۾ سانس ورتو جنهن جي هن کي ٻيهر توقع نه هئي. هو ڊوڙي ڊهل تائين پهتو ۽ سويڊن کي سندس وسيع پٺيءَ تي چماٽ هنئي. "سٺو ماڻهو،" هن چيو. "ان کي وڏي ھٿ سان مار. مون اهو ڇو نه سوچيو؟"
  
  "يارڪ شائرمان هجڻ جي ڪري،" ڊاهل بم جي دل ۾ ڳالهايو. "مون کي به اهو عجب لڳو.
  
  ڊريڪ کيس واپس ڇڪي ورتو. "ٻڌ،" هن چيو. "اها ڳالهه پڪي آهي، صحيح؟ ممڪن طور تي اندر ڀڄي ويو. پر ڇا ان کي ٻيهر شروع ڪرڻ کان روڪيندو؟
  
  "اسان،" پٺيءَ مان آواز آيو.
  
  ڊريڪ چوڌاري ڦري ڏٺو ۽ ڏٺو ته NEST ۽ بم اسڪواڊ انهن جي هٿن ۾ پٺاڻن ۽ کليل ليپ ٽاپن سان انهن جي ويجهو اچي رهيا آهن. "توهان دير ڪري رهيا آهيو،" هن چيو.
  
  "ها يار. اهو عام طور تي معاملو آهي."
  
  ڪنيماڪا، يورگي ۽ لارين هيڊن کي عجيب ويب مان ڪڍڻ شروع ڪيو جنهن کي هن زو شيئرز ۽ جولين مارش سان شيئر ڪيو. ٻئي پيٿيا جيترو ٿي سگهي ڍڪيل هئا، پر انهن جي ننگي ٿيڻ جي ڪا به پرواهه نه هئي.
  
  "مون مدد ڪئي،" مارش بار بار ورجايو. "انهن کي ٻڌائڻ نه وساريو ته مون مدد ڪئي."
  
  هيڊن پاڻ کي گوڏن ڀر محسوس ڪيو، گردش کي بحال ڪرڻ لاءِ هر هڪ عضوو کي ڇڪيندي ۽ انهن علائقن کي رگڙيندي جتي گڏيل درد جمع ٿي چڪو هو. ڪنيماڪا هن کي پنهنجي جيڪٽ ڏني، جيڪا هن شڪرگذاريءَ سان قبول ڪئي.
  
  ايليسيا ڊريڪ کي ڪلهن کان پڪڙي، هن جي اکين ۾ ڳوڙها اچي ويا. "اسان زنده آهيون!" - هوءَ رڙ ڪئي.
  
  ۽ پوءِ هوءَ هن کي ويجھو ڇڪي، هن جا چپ هن جي چپن سان ڳولهي، هن کي جيترو زور سان چمي سگهيس. ڊريڪ پهرين ته پري ٿي ويو، پر پوءِ محسوس ٿيو ته هو بلڪل هو جتي هو ٿيڻ چاهي ٿو. هن کيس پٺي چمي ڏني. هن جي زبان ٻاهر نڪتي ۽ هن کي مليو، ۽ انهن جو انتشار گهٽجي ويو.
  
  "هي اهو آهي جتي اسان گهڻي عرصي کان وڃي رهيا آهيون ،" سمٿ چيو. معاف ڪجو، مئي."
  
  "او مڙس، مون کي پنهنجي زال ياد اچي ٿي،" ڊاهل چيو.
  
  بو هن ڏانهن نهاريو، هن جو چهرو گرينائيٽ جهڙو پٿر جهڙو هو، پر ٻي صورت ۾ اڻ پڙهيل.
  
  مائي هڪ ڪمزور مسڪراهٽ ڪڍي ڇڏي. "جيڪڏهن ڪردار رد ڪيا ويا، اليسيا هاڻي شامل ٿيڻ جي باري ۾ ڪجهه گونگا ٿي ويندي."
  
  "شرم نه ڪر". ايليسيا ڊريڪ کان ڇرڪ ڀري کلندي کلڻ لڳي. "مون اڳي ڪڏهن به ڪنهن فلم اسٽار کي نه چميو آهي.
  
  پراڻن وقتن جو ذڪر ڪندي سمٿ شرمائجي ويو. "آه، هاڻي مان ان حقيقت سان سمجهه ۾ آيو آهيان ته مئي واقعي عظيم ميگي ق نه آهي. ان تي معاف ڪجو".
  
  "مان ميگي ق کان بهتر آهيان،" مائي مسڪرائي.
  
  سمٿ سڪي ويو، سندس ٽنگون رستو ڏنيون. لورين هن کي سهارو ڏيڻ لاءِ هٿ وڌايو.
  
  ايلسيا پنهنجو ڪنڌ پاسي ۾ ڪري ڇڏيو. "او انتظار، مون هڪ فلم اسٽار کي چميو. جڪ جو هڪ قسم. يا اهو سندس اسڪرين نالو هو؟ ها، اصل ۾ ٻه. يا شايد ٽي..."
  
  ڪيني انهن جي وچ ۾ هليو ويو. "چڱو چمي،" هن چيو. "تو مون کي ڪڏهن به ائين نه چميو آهي".
  
  "اهو صرف ان ڪري جو تون ڪچي آهين."
  
  "اوه مهرباني".
  
  "انتظار ڪر،" ڊرڪ چيو. "ڇا تو ڪينسي کي چميو؟ ڪڏهن؟"
  
  "اها هڪ پراڻي ڪهاڻي آهي،" اليسيا چيو. "مون کي مشڪل سان ياد آهي."
  
  هن پنهنجي اکين سان هن جو سڄو ڌيان ڇڪائڻ لاءِ هڪ نقطو ٺاهيو. "پوءِ اها "خوش آهي ته اسين زنده آهيون" چمي؟ يا ڪجهه وڌيڪ؟
  
  "توهان ڇا ٿا سمجهو؟" اليشيا محتاط نظر آئي.
  
  "مان سمجهان ٿو ته مان توهان کي ٻيهر ڪرڻ چاهيان ٿو."
  
  "ٺيڪ..."
  
  "بعد ۾".
  
  "ضرور. ڇاڪاڻ ته اسان کي ڪم ڪرڻو آهي.
  
  ڊريڪ هاڻي هيڊن ڏانهن ڏٺو، انهن جي ٽيم جي اڳواڻ. "رمسس ۽ ايلگيٽر اڃا تائين اتي آهن ،" هن چيو. "اسان انهن کي فرار ٿيڻ نه ٿا ڏئي سگهون."
  
  "ام، معاف ڪجو؟ سيپر ٽيم مان هڪ ماڻهو چيو.
  
  هيڊن مارش ۽ شيئرز ڏانهن ڏٺو. "جيڪڏهن توهان وٽ معلومات آهي ته توهان ٻه اضافي پوائنٽ حاصل ڪري سگهو ٿا."
  
  "رمسس مون سان مشڪل سان ڳالهايو،" شيئرز چيو. "۽ Alligator سڀ کان وڏو چريو شخص هو جنهن سان مون ڪڏهن ملاقات ڪئي آهي. ڪاش مون کي خبر هجي ها ته اهي ڪٿي آهن."
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو. "مڇي سڀ کان وڏو چريو هو-"
  
  "مون کي افسوس آهي. ماڻهو؟" NEST جي اڳواڻ چيو.
  
  مارچ جون اکيون چمڪيون. "رمسس هڪ بگ آهي،" هن چيو. "مون کي ان تي قدم رکڻ گهرجي ها جڏهن مون کي موقعو ملي ها. هي سڀ پئسا هليا ويا. طاقت، وقار - غائب. مونکي ڇا ڪرڻ گهرجي؟"
  
  "مون کي اميد آهي ته مان جيل ۾ سڙي ويندس،" سمٿ چيو. "هڪ قاتل جي صحبت ۾."
  
  "ٻڌ!" - ماڻهن NEST مان رڙ ڪئي.
  
  هيڊن انهن ڏانهن ڏٺو، پوءِ ڊاهل ڏانهن. ڊريڪ اليسيا جي ڪلهي تي ڏٺو. ٽيم NEST جو اڳواڻ پيرن تي هو ۽ هن جو چهرو پيلو هو، مڪمل خوف جو رنگ.
  
  "هي بم بيڪار آهي."
  
  "ڇا؟"
  
  "ڪو به برقي ڊيٽونٽر نه آهن. لينس ٽٽل، مان سمجهان ٿو ته ممڪن طور تي هڪ هٽر سان مارڻ کان. پر يورينيم؟ جيتوڻيڪ اسان شايد اهڙا نشان ڳولي سگهون ٿا جيڪي اسان کي ٻڌائين ته اهو هڪ ڀيرو هتي هو، اهو ... اهو غائب آهي.
  
  "نه". ڊرڪ محسوس ڪيو ته هن جا عضوا ڏڪڻ لڳا. "نه، تون مون کي اهو ٻڌائي نه سگهندين. ڇا تون چئي رهيو آهين ته بم ڪوڙو هو؟
  
  "نه،" ليڊر پنهنجي ليپ ٽاپ تي ٽيپ ڪندي چيو. "مان توکي ٻڌايان ٿو ته اهو بم نه آهي. اهو سڀني حصن کي ختم ڪندي غير فعال ڪيو ويو جيڪو اهو ڪم ڪري ٿو. تنهن ڪري، هي هڪ جعلي آهي. هي ماڻهو - رامسس - شايد حقيقي آهي.
  
  ٽيم هڪ سيڪنڊ لاءِ سنکوڪ نه ڪئي.
  
  هيڊن فون لاءِ پهتو ۽ مور جو نمبر ڊائل ڪيو. ڊرڪ رڙ ڪئي ته هوءَ هيلي ڪاپٽر سڏائي.
  
  "اسان کي ڪيتري ضرورت آهي؟"
  
  "ڀلي آسمان کي ڀريو،" هن چيو.
  
  بنا ڪنهن شڪايت جي، هنن پنهنجا ڏکايل جسم مٿي کنيا ۽ تيزيءَ سان دروازي ڏانهن هلڻ لڳا. هيڊن جلدي ڳالهايو جيئن هوءَ ڊوڙي، هن جي علاج مان ڪوبه جسماني اثر نه ڏيکاري. اهي ذهني اثر هئا، جن کيس هميشه لاءِ داغدار ڪري ڇڏيو.
  
  "مور، سينٽرل پارڪ ۾ بم جعلي آهي. صاف ٿيل ، بند ٿيل. اسان سمجهون ٿا ته اندرين ۽ ڊيٽونيٽرن کي هٽايو ويو ۽ پوءِ ڪنهن ٻئي ڊوائيس ۾ داخل ڪيو ويو.
  
  ڊريڪ مور کي ٽن فوٽن جي فاصلي کان سُرندي ٻڌو.
  
  "۽ اسان سوچيو ته خوفناڪ خواب ختم ٿي ويو."
  
  "هي شروع کان ئي رامسس جو منصوبو هو." هيڊن ٻاهرئين دروازي کي پنهنجي ڪنگڻ کان سواءِ ڀڃي ٽوڙي ڇڏيو. "هاڻي هو پنهنجي وقت ۾ ڌماڪو ڪري فرار ٿي ويو. ڇا ڪو هيلي ڪاپٽر نيو يارڪ کان ٻاهر پرواز ڪري رهيو آهي؟
  
  "فوجي. پوليس. خاص آپريشن، مان سمجهان ٿو.
  
  "ان سان شروع ڪريو. هن وٽ هڪ منصوبو آهي، مور، ۽ اسان کي يقين آهي ته Alligator هڪ اڳوڻو ڪمانڊو آهي. سي سي ٽي وي ڪيمرا ڇا ٿا لڳن؟"
  
  "اسان هر چهرو، هر شڪل گڏ ڪريون ٿا. اسان ڪلاڪن تائين ڪناري تي رهيا آهيون. جيڪڏهن رامسس شهر مان ڊوڙندو ته اسان کيس پڪڙينداسين.
  
  ڊريڪ ڪچري جي دٻي جي مٿان ٽپو ڏنو، ڊاهل هن جي ڀرسان هو. هيلي ڪاپٽر مٿي چڙهندا رهيا، انهن مان ٻه چڑیا گھر جي دروازي تي روڊ تي لهي ويا. مٿي ڏسندي، ڊريڪ آفيس جي عمارتن جي گھمندڙ ڦرندڙن جي پويان ڏٺو، جتي سفيد بلائنس جي وچ ۾ ڪيترائي چهرا ونڊوز تي دٻيل هئا. سوشل ميڊيا اڄ به ڌماڪو ڪندو، ۽ جيڪڏهن اهو جاري رهيو ته نتيجا صفر هوندا. حقيقت ۾، اهو شايد انهن جي ڪوششن کي روڪيو.
  
  هيڊن ويجھي هيلي ڪاپٽر ڏانهن وڌيو، رڳو روٽر واش کان ٻاهر روڪي. "هن ڀيري،" هن مور کي چيو. "رامس نه ڏيکاريندو. هن کي زندهه رهڻ ۾ مدد ڏيڻ لاءِ اهو سڀ ڪجهه پريشان هو. اهو هن جي شهرت بابت آهي - دهشتگردي جو تاج شهزادو پنهنجي حيثيت حاصل ڪري ٿو ۽ تاريخ ٺاهي ٿو. هو نيو يارڪ ڏانهن ايٽمي هٿيار آڻيندو آهي، انهن کي ڌماڪو ڪري ٿو، ۽ معافي سان فرار ٿي ويو آهي. جيڪڏھن توھان ھن کي ھاڻي وڃڻ ڏيو، مور، توھان کيس وري ڪڏھن به نه ڏسندا. ۽ راند ختم ٿي ويندي. "
  
  "مان ڄاڻان ٿو، ايجنٽ جي. مون کي خبر آهي".
  
  ڊريڪ هيڊن جي ڪلهي تي لٿو، ٻڌندو رهيو، جڏهن ته ٽيم جا باقي ماڻهو بيچينيءَ سان ويجھا ٿي ويا. Dahl ڀرپاسي واري علائقي جو مطالعو ڪيو، بهترين گھيرو ڪرڻ واري هنڌن کي چونڊيو، ۽ پوء هر هڪ کي پنهنجي فيلڊ چشمي سان چيڪ ڪيو. عجيب، پر گهٽ ۾ گهٽ هن کي مصروف رکيو. ڊريڪ هن کي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "سائين ڪٿي آهي؟
  
  "ان کي پوئتي ڇڏي ڏنو." دال اصل ۾ ٿورو اداس نظر آيو. "اهو هڪ تمام سٺو هٿيار آهي."
  
  ڪينسي مداخلت ڪئي. "مون کيس ياد ڏياريو ته مون وٽ اڃا تائين منهنجو پسنديده هٿيار نه آهي. جيڪڏهن هن کي ٿلهو هٿ اچي وڃي ته مون کي کٽانا وٺڻو پوندو.
  
  ڊريڪ سويڊن کي ڏٺو. "هڪ ڊيل وانگر آواز."
  
  "اڙي، هن کي ڪو سبب ڏيڻ بند ڪر. مون کي هتي ڪتن به ڪٿان ملندي؟
  
  هڪ آواز چيو، "اهي اسٽيٽن ٻيٽ، هيڊن کان پري نه آهن."
  
  ڊريڪ جو مٿو ايترو ته تيزيءَ سان ڦري ويو جو هو ڪنڌ جهڪائي ويو. "اهو ڇا هو؟"
  
  هيڊن مور کي پاڻ کي ورجائڻ لاءِ چيو ۽ پوءِ ٽيم ڏانهن رخ ڪيو. "اسان وٽ هڪ مقصد آهي، ماڻهو. هڪ شهري سڏيو، جيئن مور جي اڳڪٿي ڪئي، ۽ هڪ ڪئميرا سان تصديق ڪئي. پنھنجن بتن کي ھلايو!"
  
  پنهنجو مٿو هيٺ رکي، ٽيم فوٽ پاٿ جي پار هڪ صاف، بيرڪيڊ روڊ تي ڀڄي وئي، هيلي ڪاپٽر جي کليل دروازن مان ٽپو ڏنو ۽ پاڻ کي سيٽن تي پٽي ڇڏيو. ٻه پکي هوا ڏانهن وٺي ويندا آهن، روٽر ويجهن وڻن مان پنن کي ڪٽيندا آهن ۽ گهٽين ۾ ملبو پکيڙيندا آهن. ڊريڪ پستول ۽ هڪ رائفل، هڪ فوجي بليڊ ۽ هڪ اسٽن گن ڪڍي، چيڪ ڪيو ته هر شي ڪم جي ترتيب ۾ آهي ۽ مڪمل طور تي تيار آهي. Dahl پيغام چيڪ ڪيو.
  
  پائلٽ ڇت کي صاف ڪيو ۽ پوءِ تيزيءَ سان ڏکڻ ڏانهن رخ ڪيو، پنهنجي رفتار وڌائي. ايليسيا پنهنجا هٿيار چيڪ ڪيا، هڪ کي رد ڪري، جيڪو هن ليجنيئر کان ورتو هو ۽ ٻيو پاڻ وٽ رکيو. ڪنيماڪا هيڊن تي نظرون چوري ڪيون، جن کي هن نظر انداز ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، اڃا تائين مور ۽ سندس ايجنٽن کان معلومات حاصل ڪري رهي هئي. بيو خاموش ٿي ويو، ڪنڊ ۾ ويڙهيل هو جيئن هو ڊريڪ ۽ ايلسيا کي چمي ڏيڻ کان وٺي رهيو هو. هن جي حصي لاء، مائي آرام سان ويٺي هئي، هن جي جاپاني خاصيتون ناقابل برداشت، مضبوط طور تي پنهنجي مقصد تي مرکوز. باقي ٽيم هر شيءِ کي ٻه ڀيرا چيڪ ڪيو، ڪنزي کان سواءِ هر ڪنهن جي، جنهن هيلي ڪاپٽر جي سواري، تيز هوا، پگهر جي بوءَ ۽ حقيقت اها آهي ته هوءَ ڪڏهن اسپيئر ٽيم کي نه ڏٺي هئي.
  
  "ڪنهن به توکي اسان سان گڏ رهڻ لاءِ نه چيو آهي،" ايليسيا خاموشيءَ سان چيو.
  
  "مان ٻيو ڇا ٿو ڪري سگهان؟ خوفزده چرچ جي مائوس وانگر ڀڄي وڃو؟
  
  "پوءِ اهو ثابت ڪرڻو آهي ته تون بهادر آهين؟
  
  ڪينزي جون اکيون چمڪي رهيون هيون. "مان آرماگڊون ڏسڻ نٿو چاهيان. ۽ تون؟"
  
  "مون اڳ ۾ ئي اهو ڏٺو آهي. بين ايفليڪ حيرت انگيز طور تي هم جنس پرست آهي، ۽ بروس وليس هڪ لاتعداد اسٽرائڊ کان وڌيڪ حيران ڪندڙ آهي. پر لعنت، ڇا توهان اسان کي ٻڌائڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو ته توهان کي اصل ۾ دل آهي؟
  
  ڪينسي دريءَ کان ٻاهر ڏٺو.
  
  "آرڪيالاجيڪل آرٽيفيڪٽ چور کي دل آهي. ڪنهن کي خبر هوندي؟
  
  "مان صرف وچ اوڀر ۾ منهنجي ڪاروبار ڏانهن واپس وڃڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان. هڪ. توهان کي بيوقوفن جي مدد ڪرڻ هن کي حاصل ڪرڻ جي طرف هڪ ڊگهو رستو وٺي ويندي. تنهنجي دل تي لعنت ڪر".
  
  هيلي ڪاپٽر منهٽن جي ڇت مٿان اڏامي ويو جيئن هيڊن کي واضح ڪيو ويو ته رامسس ۽ گيٽر اڃا تائين ٻيٽ نه ڇڏيا هئا، جيئن اهي اسٽيٽن ٻيٽ فيري جي ويجهو ڏٺو ويو هو.
  
  "ترجمي ۾ گم ٿيل بٽ اسان سڀني کي ماري سگهي ٿو،" هيڊن چيو، ۽ ڊرڪ تسليم ڪيو ته اهو سچ هو. اسڪول جي صحن ۾ ننڍڙي جهيڙي کان وٺي صدرن ۽ وزير اعظمن جي وچ ۾ جنگ تائين، nuance سڀ ڪجهه هو.
  
  سندن منزل ويجھي ٿيندي وئي جيئن عمارتون ماضيءَ ۾ چمڪيون. پائلٽ ڪبوتر ٻن آسماني عمارتن جي وچ ۾ رفتار برقرار رکڻ لاءِ جيئن هو پنهنجي هدف ڏانهن وڌي رهيو هو. ڊريڪ پاڻ کي سخت مقصد سان گڏ ڪيو. سمنڊ جو ٻرندڙ سفيد پاڻي اڳيان بيٺو هو. هيٺ اهي لينڊنگ هيلي ڪاپٽر جو هڪ گروپ ڏسي سگهيا، سڀئي پوزيشن لاءِ وڙهندا رهيا.
  
  "هن وانگر!" هيڊن روئي رهيو هو.
  
  پر پائلٽ اڳ ۾ ئي تيزيءَ سان هيٺ لهي رهيو هو، جنهن ڪري هيلي ڪاپٽر کي لينڊ ڪرڻ لاءِ جدوجهد ڪرڻي پئي ته جيئن گلن جي هڪ قطار ۽ هڪ بس اسٽاپ جي سامهون بيٺو هو. ڊريڪ پنهنجي وات مان پنهنجي پيٽ جي چرپر کي محسوس ڪيو. هيڊن رڙ ڪري پنهنجي سيل ۾ داخل ٿيو.
  
  "يقيناً ٽرمينل بند آهي،" هن چيو. "جيڪڏهن رامسس هتي آهي، هن کي ڇا حاصل ڪرڻ جي اميد آهي؟"
  
  "توهان جي پويان هڪ باهه هئڻ گهرجي ۽ وڻن هيٺان بيٺل گاڏين جي قطار. پوليس وٽ هڪ عورت آهي جيڪا هن کي ڏسڻ واري آخري شخص هئي.
  
  "زبردست. سو هاڻي اسان-"
  
  "ترس!" اليسيا جي ڪنن آوازن کي کنيو، ڪنهن ٻئي جي اڳيان. "مان شوٽنگ ٻڌان ٿو."
  
  "وڃ."
  
  ڪار مان نڪرڻ، ٽيم ٽرمينل ڏانهن ويو، عمارت سان گڏ ڊوڙندو. ڊريڪ ڏٺو ته مکيه دروازي جي وسيع وکر جي چوڌاري، هڪ ڊگهو ڪنڪريٽ ريمپ ڊاکنگ واري علائقي ڏانهن وٺي ويو. گوليون اتان کان آيون، کليل جاء تي فائر ڪيا ويا، نه ڇڪيل، ڄڻ ته ڀت سان.
  
  "اتي واپس،" هن چيو. "اهو سلپ وي کان اچي رهيو آهي."
  
  هيلي ڪاپٽر انهن جي پويان آسمان ڀريندا هئا. هنن جي رستي ۾ هڪ پوليس واري جو رڙيون ڪندڙ لاش پيو، پر هن پنهنجو هٿ کين اڳتي وڌڻ لاءِ جهليو، جنهن ۾ زخم جا نشان نه هئا. وڌيڪ گولا هوا ۾ گونجڻ لڳا. ٽيم پنھنجا ھٿيار ڪڍيا، گڏھ ۾ ڀڄي ويا ۽ اڳتي واري علائقي کي ڳوليائين. هڪ ٻيو پوليس وارو انهن جي اڳيان گوڏن ڀر بيٺو، مٿو هيٺ ڪري، هن جو هٿ جهليو.
  
  "اهو ٺيڪ آهي،" هن چيو. "وڃ. صرف جسم ۾ زخم. اسان کي توھان جي ضرورت آھي. اهي... اهي وڃي رهيا آهن.
  
  "اڄ نه،" هيڊن چيو ۽ ڀڄي ويو.
  
  ڊريڪ سلپ وي جي پڇاڙيءَ ۽ ان جي کاٻي پاسي جي پروجئشن کي نوٽ ڪيو - سڀئي ڪنڪريٽ سلپ ويز ٻيڙين لاءِ استعمال ڪيا ويا. موج سندن بنياد تي ڦاٽي پئي. "ڇا توهان اهو ٻڌي سگهو ٿا؟" هن چيو ته شوٽنگ ٻيهر شروع ٿي. "رامس هڪ خودڪار پلاٽون حاصل ڪيو."
  
  لورين ئي هئي جنهن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "انهن مان ڪهڙو؟"
  
  "هڪ AK کان في منٽ وڌيڪ گول. ڇھ سؤ کان اٺ سؤ رائونڊ ڪلپ. تبديل ٿيندڙ بيرل جي صورت ۾ اهو تمام گرم ٿي وڃي ٿو. بلڪل صحيح ناهي، پر تمام خوفناڪ.
  
  "مان اميد ڪريان ٿو ته اهو بيزار سندس هٿن ۾ ڳري ويندو،" ايليسيا چيو.
  
  پوليس جو هڪ گروهه سامهون گوڏن ڀريو، مسلسل ڍڪڻ لاءِ ڊڪندو رهيو جيئن SAW پنهنجون گوليون اڇلائي ڇڏيو. گولين جي هڪ قطار مٿي تي چمڪي رهي هئي. ٻن پوليس اهلڪارن جوابي فائرنگ ڪئي، جنهن جو مقصد سلپ وي جي ڏور آخر ۾ هو جتي ٻيڙيءَ کي موڙ ڪيو ويو هو.
  
  "مون کي نه ٻڌاءِ..." دال چيو.
  
  "اسان سمجهون ٿا ته هو اتي ئي فيري تي سوار ٿي رهيو آهي سار سنڀال جي ٽڪيٽن مان ،" هڪ پوليس چيو. "ٻه ڇوڪرا. هڪ اسان کي نشانو بڻائي رهيو هو، ٻيو ٻيڙي کي شروع ڪري رهيو هو.
  
  "هو اهڙي طرح ڀڄي نٿو سگهي،" هيڊن احتجاج ڪيو. "اهو آهي ... اهو آهي ... راند ختم." هن جون اکيون وحشت سان چمڪي رهيون هيون.
  
  "هن جي لاءِ،" ايليسيا مسڪرائيندي چيو.
  
  "نه، نه،" هيڊن رڙ ڪئي. "اسان لاءِ. اسان اهو سڀ غلط ڪيو. Ramses لفظي هڪ ڌڪ سان ٻاهر نڪري ٿو. مان هن جي ورثي تي مهر لڳائيندس. دوستو، هو هن ايٽمي بم کي ڌماڪو ڪرڻ وارو آهي.
  
  "ڪڏهن؟"
  
  "مون کي ناهي خبر. بهترين اندازو؟ هو لبرٽي ٻيٽ ۽ مجسمي ڏانهن وڃي رهيو آهي، ۽ هو ان کي سوشل ميڊيا تي پوسٽ ڪرڻ وارو آهي. او خدا، او خدا، تصور ڪر-" هوءَ چپ ٿي وئي. "مان نه ٿو ڪري سگهان ... مان نه ٿو ڪري سگهان ..."
  
  ڪنيماڪا هن کي پنهنجي پيرن ڏانهن ڌڪيو، وڏو ماڻهو مقصد سان گوڙ ڪري رهيو هو. "اسان ائين ٿيڻ نه ڏينداسين. اسان کي ڪجهه ڪرڻو پوندو. هاڻي".
  
  ۽ ڊريڪ اٽڪل پنجاهه فوٽ پري SAW جو چمڪ ڏٺو، ان جي ڦٽن جي موتماري، انهن جي ۽ رامسس جي وچ ۾ بيٺل واحد شيءِ ۽ ايٽمي بم.
  
  "ڪير هميشه جيئڻ چاهي ٿو، صحيح؟"
  
  "نه،" ايليسيا خاموشيءَ سان چيو. "اهو هميشه دوزخ وانگر بورنگ هوندو."
  
  ۽ Dahl ٽيم تي هڪ آخري نظر ورتو. "مان اڳواڻي ڪندس."
  
  انهي آخري تقسيم سيڪنڊ ۾، نيو يارڪ جي هيرو تيار ڪئي؛ اسپيئرز جي هڪ ٽيم، ۽ پوءِ هر پوليس ۽ ايجنٽ جي ڪنڌ هيٺان. هر ڪو پنهنجي پيرن تي اٿيو، هٿيار ڦٽا ڪرڻ جو مقابلو ڪيو، ۽ پنهنجي زندگي جو آخري انتخاب ڪيو.
  
  Dahl ان کي شروع ڪيو. "حملو!"
  
  
  باب ٽيٽيهه
  
  
  ڊريڪ پنهنجي دوستن جي وچ ۾ ڀڄي ويو، بلڪل جتي هو ٿيڻ چاهي ٿو، پنهنجي بندوق وڌائي ۽ سخت فائرنگ ڪئي. هر ڊوڙندڙ بندوق مان ٻه هزار پنج سئو فوٽ في سيڪنڊ جي رفتار سان گوليون فائر ڪيون وڃن ٿيون، ڪيترن ئي ڌماڪن جي گونج گونج ۾ آهي. سڄي ٻيڙيءَ تي ونڊوز ٽٽي وئي.
  
  سيڪنڊن جي معاملي ۾، انهن خلا کي اڌ ۾ ڪٽي ڇڏيو، شدت سان باهه جاري رکي. SAW استعمال ڪندڙ فوري طور تي سندس سيٽنگون تبديل ڪري ڇڏيو، حملي جي وحشت کان حيران ٿي ويو. اهو نه آهي ته هن شوٽنگ روڪي؛ هن جون گوليون اسٽاڪ تي هڪ پيچرو ڳوليائين ۽ سمنڊ ڏانهن نڪري ويون جيئن هو ممڪن طور تي پوئتي هٽي ويو. ڊريڪ پنهنجي اکين اڳيان دوربيني نظر کڻي آيو، پنهنجي آڱر ٽريگر تي رکي ۽ SAW رکيل شخص جون خاصيتون ٺاهيائين.
  
  "هي ايلگيٽر آهي،" هيڊن ڪميونيڪٽر مٿان چيو. "نه وڃايو."
  
  SAW منھن موڙيو، انھن ڏانھن پوئتي ھليو، اڃا تائين ليڊ اڇلائي رھيا آھن. ڊريڪ تصور ڪيو ته ڪيگ هاڻي ايترو گرم هوندو جو اهو ڳري ويندو، پر ايترو تيز نه. هڪ گولي بلٽ پروف ويسٽ ۾ پوليس اهلڪار کي لڳي، ۽ پوءِ ٻي گولي ٻئي جو هٿ ڀڃي ڇڏي. هن وقت، سندن دليون پنهنجي سينن مان ٽپو ڏيڻ لاءِ تيار هيون، پر هنن نه حملو روڪيو ۽ نه وري فائرنگ گهٽ ڪئي. ٻيڙيءَ جي هيٺين پٺيءَ جو پاسو ڪري چڪو هو، ڦاٽل، کليل پٺي ايتري ته سوراخ ٿيل هئي جو اها پنير جي ڪٽڻ جهڙي هئي. مڇر SAW کي سخت جھليو، معاوضو ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي. گوليون انهن جي مٿي جي جڳهه کي ڇڪينديون آهن.
  
  ٻيڙيءَ جي انجڻ جو ٿلهو آواز هڪ سست گوڙ ۾ بدلجي ويو، ۽ ان سڀ ڪجهه بدلائي ڇڏيو. مڇيءَ واري ٻيڙيءَ تي ٽپو ڏئي، جهنگ ۾ فائر ڪندو رهيو. پاڻي پٺئين پاسي کان وهڻ لڳو، ۽ ٻيڙيءَ اڳيان جھڪي. ڊريڪ ڏٺو ته اهي اڃا ويهن فوٽن کان پوئتي آهن، هن کي کاٻي پاسي ڏانهن مڙندي ڏٺو، ۽ ڄاڻي ٿو ته اهي ڪڏهن به وقت ۾ نه ڪندا.
  
  رڙيون ڪندي ڪري پيو، اوچتو بيٺو، سندس پاسي ۾ ڪري پيو. Dahl ڀرسان ڪري پيو. هيڊن رول ڪيو، جن سڀني سڀني ايلگيٽر جي مقصد کي وڌيڪ ڏکيو بڻائي ڇڏيو، پر انسان کي پرواه نه هئي. هن جي شڪل کي پوئتي هٽندي ڏسي سگهجي ٿو، ٻيڙيءَ ۾ اونڌو ٿي وڃي.
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن اشارو ڪيو، ۽ هيڊن هيلي ڪاپٽر لاءِ سڏ ڪيو.
  
  ڪارا پکي سِلپ وي ڏانهن ڊوڙيا، تيزيءَ سان هيٺ لهڻ لڳا ۽ زمين کان ٽي فوٽ مٿي لڏي ويا جيئن اسپيئر جو عملو جهاز تي چڙهڻ لڳو. جيئن ئي پوليس ۽ ايجنٽن سلامي ڏني، هڪ نئون بانڊ ٺهي ويو جيڪو ڪڏهن به ٽٽڻ وارو نه هو، هنن جيترو ٿي سگهي سلام ڪيو، پوءِ هيلي ڪاپٽر عملي طور هوا ۾ اڏامي ويا. پائلٽ گاڏين کي حد تائين ڌڪي ڇڏيو، سيٿنگ فيري جو تعاقب ڪيو ۽ جلد ئي مٿي تي ختم ٿي ويو. اھو ھڪڙو نظارو ھو جيڪو ڊريڪ ڪڏھن تصور به نه ڪري سگھيو ھو: پکي نيويارڪ جي آسمان ۾ موتمار ڪارين شڪارين وانگر لٽڪي رھيا آھن، ھڪڙي پسمنظر جي طور تي مشهور اسڪائي لائن، اسٽيٽن ٻيٽ جي ٻيڙيءَ تي اڏامڻ جي تياري ڪري رھيا آھن.
  
  "انهن کي سخت مارو،" هيڊن هيلي ڪاپٽر جي ريڊيو ۾ چيو. "۽ تيز".
  
  هيٺ لهي، ٻه هيلي ڪاپٽر ٻيڙيءَ جي ڏاڪڻ ڏانهن ڊوڙيا. لڳ ڀڳ فوري طور تي، بيچيني Alligator پنهنجو مٿو پاسي واري دريءَ مان ٻاهر ڪڍيو ۽ هڪ غصي ۾ گولي هلائي. ان جو ٽيون ڦاٽ هيلي ڪاپٽر جي ٻاهرئين جلد ۾ ڪري پيو، ڪجهه حصن ۾ داخل ٿيو ۽ ٻين کي ڀڄڻ لڳو. آسمان مان هيلي ڪاپٽر پٿرن وانگر ڪري پيا. دهل دروازي کي ٽوڙيو ۽ جوابي فائرنگ ڪئي، گوليون نا اميديءَ سان لڳي ويون.
  
  "شاٽ ائين ٿو لڳي جيئن هو ڀوڳ ڪري رهيو آهي،" ڊريڪ چيو. "ڪڏهن به صحيح ٽارگيٽ نه ماريو."
  
  "واپس بند". ڊاهل اليگيٽر کي مارڻ جي ڪوشش ڇڏي ڏني ۽ پاڻ کي ايندڙ ڌڪ لاءِ تيار ڪيو.
  
  ٽن سيڪنڊن کان پوءِ اهو ٿيو، رڳو اهو هڪ ڌڪ نه هو، پر صرف هڪ اوچتو بند ٿي ويو. پهريون هيلي ڪاپٽر ٻيڙيءَ جي مٿئين ڊيڪ تي هوريو هو، جڏهن ته ٻيو بندرگاهه جي ويجهو هو، SPIR عملو جا باقي ميمبر سوار هئا. اهي جلدي ڇڏي ويا، بوٽ ڊيڪ تي کلندا رهيا ۽ گروپن ۾ گڏ ٿيا. پوءِ هيلي ڪاپٽر پنهنجي هم منصب سان شامل ٿيڻ لاءِ اٿيا ته هوائي جهاز کي ٽريڪ ڪندي.
  
  هيڊن پاڻ کي ڪجهه سيڪنڊن لاءِ ٽيم سان منهن ڏيڻ لڳو. "اسان کي خبر آهي ته هو ڪٿي آهي. انجڻ روم. اچو ته هاڻي ختم ڪريون".
  
  اهي ڊوڙيا، ايڊينالائن پمپنگ تمام ماپ کان ٻاهر، ۽ پوءِ Alligator واضح طور تي هيٺ ڏنل ڊيڪ تي حڪمت عمليون تبديل ڪيون.
  
  آر پي جي هوا ذريعي وڄائي، هيلي ڪاپٽر سان ٽڪرائجي وئي ۽ ڌماڪو ٿيو. پکي ڪنٽرول وڃائي ويٺو، ڌاتو سڀني طرفن ۾ پکڙجي ويو، باھ ڪاري ٿلهي کي پنهنجي لپيٽ ۾ وٺي وئي، ۽ اهو ٻيڙيءَ جي مٿئين ڊيڪ تي ڪري پيو.
  
  حڪم "رننگ اسپيئر" ڏانهن.
  
  
  باب چاليهه- چوٿون
  
  
  ڊريڪ هيلي ڪاپٽر جي انجڻ جي آواز ۾ تبديلي ٻڌو ۽ بغير چيڪ ڪرڻ جي خبر پئي ته ڪار انهن ڏانهن تيز رفتاري سان هلي رهي هئي. جيڪڏهن اهو ڪافي نه هو، ڊگھو، شڪاري پاڇو ڊيڪ تي پکڙيل هو، صحيح نشان تي هو.
  
  ڀڄڻ يا مرڻ.
  
  هن پنهنجي ڪلهي کي ٻاهرئين دروازي ڏانهن ڌڪيو، سڄي فريم کي ان جي ڪنگڻ کان ڀڃي ڇڏيو ۽ ٻاهران خلا ۾ ڪري پيو. لاش سندس پٺيان ڊوڙندا، لڙڪندا، ڊگھا ٿيندا، چڙهندا ۽ ڌڪ لڳا. هيلي ڪاپٽر تمام گهڻو لينڊ ڪيو، روٽر بند ٿي ويا، ۽ ڌاتو جو جسم ڀڄي ويو. هر شيءِ ڇنڊڇاڻ کان وٺي بازو جي ڊگھائي ڀلن تائين هوا ذريعي ڪٽي، ان کي ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيو. ٻيڙيءَ ۾ لڙڪ لڙي پيا، پاڻي ساڄي ۽ کاٻي پاسي ڦٽي پيو.
  
  فائر بال شاٽ ٻين هيلي ڪاپٽرن ڏانهن وڌو، جن فوري طور تي ايڪشن ورتو، خوش قسمت انهن کي ٽڪرائڻ کان روڪيو. باهه جا وهڪرا مٿين ڊيڪ کي چيڀاٽي رهيا هئا، نئين باهه جو سبب بڻيا، رنگ جي ڪم ۽ دھات جي ٿنڀن کي چمڪيو، ۽ رنگ کي ڳري ڇڏيو. روٽر جھڪيو جيئن پوسٽ کي ڊريڪ جي ساڄي پاسي ڌڪيو، اوچتو ئي اوچتو بند ٿي ويو. ٻيا اُڏامندڙ گولا دريءَ کي ٽوڙي، فريم کي ڇُري ويا، ۽ هڪ خوفناڪ اسپيڪ ٻيڙيءَ جي ساڄي پاسي کان نڪري سمنڊ ڏانهن نڪري ويو. ڊريڪ شعلن جي لمس کي محسوس ڪيو جيئن گرمي هن جي ذريعي گذري رهي هئي، هن جي ڪلهي هيٺان ڏٺو ۽ سڄي ٽيم کي بيٺو ڏٺو، ايستائين جو سمٿ لارين جي چوٽي تي ويٺو هو. ڌماڪو گذري ويو ۽ انهن بغاوت کي ڏٺو ۽ پوءِ Alligator شين کي مڪمل جنونيت جي سطح تي وٺي ويو.
  
  جنون.
  
  ايندڙ آر پي جي پاڻ ئي ٻيڙيءَ ذريعي سڌو ٿي وئي، ميزائل لانچر کي ڇڏي ۽ ڊيڪ کي ٽوڙي ڇڏيو جيئن اهو اڏامي ويو. هڪ ڌماڪو ٿيو جيئن هڪ شيل ڊيڪ ذريعي ڀڄي ويو، باهه جا وڌيڪ گوڙ ۽ موتمار ملبي انهن جي رستي ڏانهن موڪليا. ڊريڪ روئي رهيو هو جيئن هن جي مٿي ۽ ڪلهي تي ڇنڊ ڇاڻ ڪري، درد هن کي محسوس ڪيو ته هو اڃا تائين جيئرو آهي. هن جي سانس کي پڪڙڻ لاء هڪ لمحو وٺي، هن نئين ماحول کي اڳتي وڌايو.
  
  ڇت ۾ سوراخ ٿيل هو. هر طرف ڪاٺ جا انبار هئا. دونھون ۽ باهه هڪ ڀيرو بند ٿيل وچ واري اپر ڊيڪ ذريعي وهندي هئي.
  
  "رستو صاف آهي،" هن چيو.
  
  "صرف تنهنجي لاءِ!" لورين لڳ ڀڳ رڙ ڪئي.
  
  "پوءِ رهو،" ڪينيزي ٽهڪ ڏئي، ڊاهل جي ڪلهي تي ٽنگيو. "تون ٺيڪ آهين، ٿارسٽ؟
  
  "ها، ها، مان ٺيڪ آهيان. مون کي وڃڻ ڏيو".
  
  ڊريڪ اڌ دل جي رفتار سان هليو، ان کان وڌيڪ محتاط هو جو هو پنهنجي سڄي زندگي ۾ ياد ڪري سگهي ٿو. هن جي پويان گروپ گڏ ٿي ويو، اهو ڄاڻي ٿو ته هو ڪٿي وڃي رهيو آهي. آخري وقت تي، جيئن هن جي توقع هئي، دال هن جي ڪلهي تي ظاهر ٿيو.
  
  "ڇا اسان ائين ڪري رهيا آهيون، دوست؟
  
  "اسان بلڪل صحيح آهيون."
  
  ۽ اهي هڪ نئين سوراخ ذريعي هيٺ لهي ويا، پير پهرين ۽ اکيون دشمنن کي ڳولي رهيا هئا. اهي سختيءَ سان هيٺئين ڊيڪ ۾ ٽڪرائجي ويا، ڦريل، اڻ ڇهيا، ۽ گلاب پنهنجي بندوقن جي تربيت سان.
  
  "خالص!" ڊريڪ روئي رهي هئي.
  
  انهن جا بوٽ انهن جي پويان سخت ڊيڪ کي مارا.
  
  ڪينسي آخري ڀيرو آئي، ۽ ڊريڪ ڏٺو، پھريائين، ته ھن پنھنجي بھاري اندرين جيڪٽ لاھي ڇڏي ھئي، ۽ ٻيو، ته ھن ان کي ھيلي ڪاپٽر جي روٽر جي ٽن فوٽن ورهايل حصي جي بنياد جي چوڌاري ويڙهي ڇڏيو ھو. هن جو چهرو بدبودار هو جيئن هن سويڊن ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "هاڻي،" هن چيو، "مون وٽ هٿيار آهي.
  
  "خدائي اسان جي مدد ڪن."
  
  اهي هڪ ٿي ٻيڙيءَ تي چڙهندا ويا، جنگ ۾ رامسس ۽ گٽر سان مقابلو ڪيو. ٻيڙيءَ جي گذرندڙ هر لمحي سان رفتار وڌي وئي. لبرٽي ٻيٽ پڻ وڌيو، افق تي وڏو ۽ وڏو ٿي ويو.
  
  "ڇا مجنون نه ٿو سمجهي ته هو مجسمي تائين نه پهچندو؟ ڪنيماڪا زور سان سانس وٺي رهي هئي.
  
  "ائين نه چئو،" هيڊن وراڻيو. "ائين نه چئو"
  
  "ها، مان سمجهان ٿو.
  
  "اهي هن ٻيڙي کي نه ٻوڙيندا،" ڊاهل کين يقين ڏياريو. "خليج جذب ڪرڻ جي لاءِ ايتري اونهائي نه آهي... چڱا، توهان کي خبر آهي ڇا."
  
  ايندڙ ڊيڪ تي هنن آخرڪار پنهنجو شڪار ڳولي لڌو. ايليگيٽر دروازي کي سنڀاليندو هو جڏهن ته رامسس ٻيڙي هلائيندو هو. جنون لاءِ هن جي اڳ ۾ ئي قائم ڪيل جذبي کي برقرار رکڻ ۾ ، بم ٺاهيندڙ هڪ آر پي جي جاري ڪئي آهي جيڪا هن صرف اهڙي لمحي لاءِ تيار ڪئي آهي. ڊريڪ مدد نه ڪري سگهيو پر هر ڪنهن کي ڍڪڻ لاءِ واڪ ۽ روئڻ لڳو، ۽ پوءِ ميزائل ٻيڙيءَ جي وچ مان سر جي اوچائي تي لنگهي ويو، ان جي نتيجي ۾ دونھون جو هڪ پيچرو ڇڏي ويو، جنهن کي Alligator جي چرٻيءَ واري کلڻ جي ڪري.
  
  "ڇا توکي تمام گهڻو پسند آهي؟ ڇا توهان اهو پڪڙيو؟ اسان اڳي ئي مري رهيا آهيون!"
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو ته ايليگيٽر کي پنهنجي مٿان لڳ ڀڳ، راڪيٽ جي پٺيان ڊوڙندو، پنهنجو راڪيٽ لانچر پاڻ سان گڏ کڻي ويو. راڪيٽ پاڻ ٻيڙيءَ ذريعي اڏامڻ لڳو ۽ پٺيءَ کان ٻاهر نڪري، هوا ۾ ڦاٽي پيو. ايليگيٽر راڪيٽ لانچر کي ڊريڪ جي مٿي تي ڦيرايو.
  
  يارڪشائرمان ڊڪندو ويو جيئن رميسس آخرڪار ڦري ويو، هن جو هٿ اتفاق سان اسٽيئرنگ ويل تي آرام ڪيو.
  
  "توهان پهريان ئي دير ڪئي آهي،" هن چيو.
  
  ڊريڪ Alligator کي پيٽ ۾ ماريو، پر هو پوئتي هٽي ويو، اڃا تائين پنهنجي وڏي هٿيار کي جھليندو رهيو. منصفانه ٿيڻ لاء، اها ٽيم کي دير ٿي وئي هڪ اضافي لمحو. ڪنهن به اهڙي گوشت واري لٺ سان مارڻ نه پئي چاهيو، پر ٻيڙيءَ جي اندر ڪافي جاءِ هئي، جنهن ڪري ڊاهل ۽ ٻين کي تمام گهڻي چالبازي ڏني. مڇيءَ جو ڪنڌ جهڪايو ۽ ڦريو، پوءِ سڌو رمزز ڏانهن ڊوڙيو، جيڪو دهشتگرد شهزادو هو، جنهن وٽ هاڻي نيم خودڪش پستول هو. ڊريڪ ڏٺو ته ايلگيٽر جي پٺيءَ تي هڪ ٿلهو ٽنگيل آهي.
  
  "توهان صرف ناگزير کي دير ڪري رهيا آهيو،" رامسس چيو.
  
  هڪ هٿ سان اندر مان ٻاڦ ڦوڪيندي، ٻئي هٿ سان هن لبرٽي ٻيٽ ڏانهن رخ ڪندي، رستي کي ٿورو ڦيرايو.
  
  "ڇا توهان ڪڏهن پريشان ڪيو آهي ته ڪيئن زندگي گذاريو؟" ڊريڪ ڪائونٽر جي پويان چيو. "بازار؟ تالا؟ هڪ تفصيلي فرار جو منصوبو؟ اهو سڀ ڪجهه ڇا هو؟"
  
  "آه، بازار ته بس هئي- مان ان کي ڪيئن رکان- هڪ ٽيڪ وڪري جو وڪرو؟ منهنجون سڀ دنياوي سامان ختم ٿيڻ. قلعو هڪ الوداع آهي ۽ ان جو مطلب آهي پڄاڻي. آخرڪار، توهان مون کي سڌو نيويارڪ وٺي ويا. ۽ فرار جو منصوبو آهي، ها، ٿورڙو پيچيده، مان تسليم ڪريان ٿو. پر تون هاڻي ڏسين ٿو؟ توهان اڳ ۾ ئي دير ٿي چڪي آهي. ڪلاڪ ٽڪ رهي آهي".
  
  ڊريڪ کي خبر نه هئي ته رامسس جو مطلب ڇا آهي، پر ان جو مطلب واضح هو. ڍڪ مان ٻاهر نڪرندي، هن وهيل هائوس تي گولين جي بارش ڪئي ۽ انهن جي پٺيان ڊوڙي، هن جي ٽيم ويجهو هئي. وڌيڪ ڳالهائڻ نه؛ هي هن جي آخري راند هئي. رامسز پوئتي هٽي ويو، رت سندس ڪلهي مان چشمي وانگر وهي رهيو هو. گوليون هن جي جسم ۾ داخل ٿيڻ سان گڏي رڙ ڪئي. شيشي ٻنهي دهشتگردن کي جهنگل ڦاٽن ۾ ڍڪي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ دروازي کي ٽوڙي ڇڏيو ۽ پوءِ لڪي ويو، فريم کي ڇڪيندو ۽ هڪ اسٽاپ ڏانهن ڇڪيندي، پنهنجي قسمت تي لعنت ڪئي. دهل هن جي مٿان ٽپو ڏنو، ڪنزي هن جي ڀرسان هو. ٻئي ويل هائوس ۾ داخل ٿيا ۽ مارڻ لاءِ پنهنجا هٿيار کڻي ويا. رميز انهن سان ملي هڪ ستن فوٽن جي طاقت سان، عضلات سان جڙيل چريو، جهنگلي ڪتي وانگر کلندو رهيو. هو اندر آيو ۽ انهن کي چوڌاري پکيڙڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  داهل ان ڳالهه کي برداشت نه ڪيو، وحشي قوت جي مزاحمت ڪئي ۽ تمام ڌڪ هنيا. ڪينسي انهن ٻنهي جي چوڌاري رقص ڪندي، ڪنهن خطرناڪ بگھڙ وانگر رامسس جي ڪنارن تي ڌڪ هنيو. ريڊيڪل شهزادي سويڊن کي ماريو. ڪلهي جي ٻج دھل کي ڇرڪائي ڇڏيو. ناقابل يقين حد تائين مضبوط ھٿن سويڊن کي ڳلي مان پڪڙيو ۽ نچڻ شروع ڪيو. هٿ مٿي ڪري، داهل پنهنجي گرفت اڌ ۾ ڇڏي، پوءِ هڪ پاڻ کي کنيو. ٻنهي ڄڻن هڪ ٻئي کي ڌڪ هنيو ۽ نچوڙي ڇڏيو، جيستائين ڪو ساهه کڻي نه سگهيو. رامسس ڊاهل کي ڦيرايو ۽ کيس واپس ڀت ۾ ڌڪيو، پر سويڊن جو ردعمل صرف هڪ وسيع مسڪراهٽ هو.
  
  ڪينسيءَ هوا ۾ ٽپو ڏنو، پنهنجي ڪُنيءَ کي بلند ڪيو، جنهن کي هن زور سان هيٺ لاٿو، سڌو رامسس جي رت وهندڙ گولي جي زخم تي. ڪڏھن به اُميد نه ھئي ته ھڪڙي مُک سان اھڙي جنگ ختم ٿي ويندي، پوءِ ھن ماڻھوءَ جي ڳلي ۾ ڇرڪائي وڌو، ايتري قدر جو ھو رڙيون ڪري رھيو ھو، جنھن ڪري ھن جون اکيون ڦٽي ويون.
  
  پوءِ رمزس ڀڄي ويو، رت ۾ ڍڪيل، الٽي. دهل هن کي وڃڻ ڏنو، پڄاڻيءَ جو احساس. دهشتگردن جون اکيون سويڊن تي بند هيون، ۽ انهن ۾ شڪست جا ڪي به نشان نه هئا.
  
  "مان هن لمحي کي فتح جي لمحي طور وٺندس،" هن ڪاوڙ ۾ چيو. "۽ سرمائيداري جي دل کي ٽوڙيو."
  
  هُن پنهنجو هٿ وڌايو ڄڻ هو ايلگيٽر کي ڇهڻ چاهي.
  
  دال جوابي فائرنگ ڪئي. گولي رامسس جي پيٽ ۾ لڳي، کيس پوئتي ڌڪي ڇڏيو.
  
  مڇر ٽپو ڏئي رامسس تي ڪري پيو.
  
  دهشت گرد شهزادو گرڻ واري ايليگيٽر جي پٺيءَ تي پٽيل پٺيءَ کي پڪڙڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو، هن جو ڊگھو هٿ بي نقاب نيري تار کي پڪڙي رهيو هو جيئن اهي ٻئي ٽٽي پيا.
  
  ڪينزي اڳتي وڌي، تار کي هٿ ۾ کنيو، جنهن هٿ ۾ فقط هڪ ئي هٿيار هو، جيڪو هن وٽ موجود هو، بهترين هٿيار، هڪ خام ڪتانا. هن جي بليڊ جلدي ڪٽي وئي، ڪلهي تي رمسس جي هٿ کي ڪٽي ڇڏيو، جنهن جي ڪري دهشتگرد انتهائي تعجب جي اظهار جو اظهار ڪيو.
  
  هٿ ان ئي وقت فرش تي آليگيٽر سان ٽڪرائجي ويو، پر آڱريون اڃا تائين نيري تار جي هاڻوڪي کليل ڪنڊ کي پڪڙي رهيون هيون.
  
  "پريشانيءَ کان سواءِ،" رامسس کنگهيو. "تون صحيح هئين ته مون تي اهڙو حملو ڪيو. ڪلاڪ ٽڪ نه ٿي رهي هئي. پر..." هڪ ٿلهي هن کي مروڙي ڇڏيو، رت هن جي پيٽ، هٿ ۽ کاٻي ڪلهي مان تيزيءَ سان وهڻ لڳو.
  
  "هي... ٿي رهيو آهي... هاڻي".
  
  
  باب پنجويهه
  
  
  ڊريڪ فرش جي پار لنگھيو، ايليگيٽر کي پنھنجي پيٽ تي گھمائيندو رھيو، جيئن چريو ماڻھو خوني ڊيڪ تي چڙھي ويو. دهل هن جي ڀرسان ڪري پيو، هن جي منهن تي درد، وحشت ۽ اڳڪٿيون لکيل هيون. پٽي کي مضبوط ڪيو ويو، پر ڊريڪ فوري طور تي ان کي ختم ڪري ڇڏيو، ۽ پوء دھات جي ڪيس کي خراب مواد مان آزاد ڪيو.
  
  ڳڻپ ٽائمر انهن جي سامهون بيٺو هو، ان جا چمڪندڙ ڳاڙها انگ خطرناڪ ۽ خوفناڪ رت وانگر هئا، جيڪي انهن جي گوڏن هيٺان فرش تي پکڙيل هئا.
  
  "چاليهه منٽ،" هيڊن پهرين ڳالهه ڪئي، هن جو آواز گونجي ويو. "ان سان نه کيڏ، ڊريڪ. هن شيء کي هن وقت غير مسلح ڪيو."
  
  ڊريڪ اڳ ۾ ئي بم ڦيرائي رهيو هو، بس آخري وقت وانگر. ڪنيماڪا هن کي هڪ کليل يوٽيلٽي چاقو ڏنو، جنهن کي هو ٽڪرا ٽڪرا ٽڪرا ٽڪرا ڪري، ڪيترن ئي بوبي ٽريپس کان هوشيار ٿي، جن کي گيٽر جهڙو بم ٺاهيندڙ ڪري سگهي ٿو، احتياط سان هلندي رهي. جيئن هن ڊوائيس کي چريو دهشتگرد کان پري ڪيو، هن اليڪيا ڏانهن ڏٺو.
  
  "وڌيڪ نه چئو،" هن چيو، ماڻهوءَ کي ٻانهن هيٺان پڪڙي کيس ڇڪي ٻاهر وٺي ويو. اهڙي قاتل تي رحم نه ڪيو ويندو.
  
  هن هڪ مضبوط هٿ سان، بم جي سامهون پينل کي هٽايو. ان سان ڳنڍيل نيري تارون هيون جيڪي خطرناڪ حد تائين پکڙيل هيون.
  
  "هي گهر جو ٺهيل بم ناهي،" ڊاهل چيو. "خيال رکجو".
  
  ڊريڪ پنهنجي دوست ڏانهن ڏسڻ لاءِ روڪيو. "ڇا توهان اهو ڪرڻ چاهيو ٿا؟"
  
  "۽ ان کي لانچ ڪرڻ جا ذميوار آهيو؟ سچي نه. نه."
  
  ڊريڪ پنهنجي هيٺئين چپ کي ساڙيو، مڪمل طور تي سڀني عنصرن کان واقف آهي. چمڪندڙ ڳڻپ هڪ مسلسل ياد ڏياريندڙ هئي ته اهي ڪيترو وقت ڇڏي ويا هئا.
  
  هيڊن مور کي سڏيو. ڪنيماڪا سيپرز کي سڏيو. ڪو ٻيو سڏجي ٿو NEST. جڏهن ڊريڪ ڊوائيس تي هڪ نظر ورتو، هر پاسو سمجهيو ويو ۽ معلومات جلدي ٻاهر ڪڍيو ويو.
  
  "تارن کي ٻيهر ڇڪيو،" دال صلاح ڏني.
  
  "ڏاڍو خطرناڪ."
  
  "مان اندازو ڪري رهيو آهيان ته هن ڀيري ڪو موشن سينسر ناهي ، ان طريقي سان فيصلو ڪندي ته Alligator هلي رهيو هو.
  
  "ساڄو. ۽ اسان توهان جي سليج هيمر خيال کي ٻيهر استعمال نٿا ڪري سگهون.
  
  "خراب سرڪٽ؟"
  
  "اهو ئي مسئلو آهي. اهي اڳ ۾ ئي ڪجهه نئين استعمال ڪري رهيا هئا - ناڪام-محفوظ تار. ۽ هي چريو حقيقي آهي. جيڪڏهن مان هن ۾ شامل ٿيس ته اهو ڪم ڪري سگهي ٿو.
  
  ايليگيٽر ايندڙ ڪمري مان غير معمولي شور ڪيو جڏهن اليسيا ڪم ڪري رهي هئي. گهڻو وقت نه لڳو ته هن ٽٽل دروازي مان پنهنجو ڪنڌ جهڪايو. "هن جو چوڻ آهي ته بم اصل ۾ هڪ مخالف ٽمپر سوئچ آهي." هن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "پر پوءِ مان سمجهان ٿو ته هن اهو ڪيو هوندو.
  
  "وقت ڪونهي،" دال چيو. "ان لاءِ ڪو به وقت نه آهي.
  
  ڊريڪ ٽائمر ڏانهن ڏٺو. هنن وٽ اڳ ۾ ئي پنجٽيهه منٽ بچيا هئا. هو واپس پنهنجي ڪنڌيءَ تي ويهي رهيو. "اڙي، اسان اهو خطرو نٿا وٺي سگهون. بم اسڪواڊ ڪيتري دير ۾ هتي پهچندو؟
  
  "پنج منٽ وڌ ۾ وڌ،" ڪنيماڪا چيو جيئن هيلي ڪاپٽر فيري ڊيڪ کي ماريو جتي به ٿي سگهيا. ٻيا ٿورڙي مٿاهون ٿي ويا جڏهن بچاءُ وارا ٽپو ڏيندا هئا. "پر ڇا جيڪڏهن اهي هن کي غير مسلح نٿا ڪري سگهن؟"
  
  "اسان ان کي خليج ۾ ڪيئن اڇلائينداسين؟ لارين تجويز ڪيو.
  
  "اهو هڪ سٺو خيال آهي، پر اهو تمام ننڍڙو آهي،" هيڊن اڳ ۾ ئي مور کان پڇيو هو. "غلط پاڻي شهر کي سيراب ڪري ڇڏيندو.
  
  ڊريڪ پوئتي ڌڪيندي، جنون تي غور ڪندي، ۽ پوءِ ڊاهل جي اکين کي پڪڙيو. سويڊن جو ساڳيو خيال هو، هو ڄاڻي ٿو. انهن جي نظر جي مهرباني، اهي سڌو ۽ آساني سان ڳالهائي رهيا هئا.
  
  اسان ڪري سگهون ٿا. اهو ئي طريقو آهي.
  
  اسان انڌا هوندا هئاسين. نتيجو نامعلوم آهي. هڪ دفعو شروع ڪيو، اتي واپس وڃڻ وارو ناهي. اسان هڪ طرفي سفر تي ويندا هئاسين.
  
  پوءِ ڇا جو انتظار ڪري رهيا آهيو؟ اُٿ، ماٺار.
  
  ڊريڪ دال جي اکين ۾ چيلنج جو جواب ڏنو ۽ سڌو ٿي ويو. هڪ ڊگهو ساهه کڻندي، هن پنهنجي رائيفل کي ڍڪي ڇڏيو، پنهنجي پستول کي هٿ ڪيو، ۽ پنهنجي پيٽ مان ايٽمي بم ڪڍيو. هيڊن وڏين اکين سان هن ڏانهن نهاري رهيو هو.
  
  "تون ڇا پيو ڪرين؟
  
  "توهان کي خبر آهي ته اسان ڇا ڪري رهيا آهيون."
  
  "محفوظ فاصلا ساڳيا نه هوندا. تنهنجي لاءِ، منهنجو مطلب آهي."
  
  "پوء اهي نه ڪندا." ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو. "پر اسان سڀ ڄاڻون ٿا ته هن شهر کي بچائڻ لاء صرف هڪ طريقو آهي."
  
  ڊريڪ ايٽمي بم کنيو ۽ ڊاهل اڳتي وڌيو. ايلسيا کيس هڪ ٻي قيمتي لمحي لاءِ روڪي ڇڏيو.
  
  "تون صرف هڪ چمي کان پوءِ هليو ويو آهين؟ ان کي منهنجي زندگيءَ جو ننڍو رشتو نه ٿيڻ ڏيو.
  
  "مان حيران آهيان ته توهان وٽ ننڍا نه هئا."
  
  "مان عمدي طور هڪ ماڻهوءَ کي رعايت ڏئي رهيو آهيان جنهن کي مون پسند ڪيو هو، جنهن کي مون چوندي هئي ۽ پوءِ اٽڪل اٺن منٽن کان پوءِ بور ٿي ويس.
  
  "اڙي چڱو. پوءِ ڪجهه دير ۾ ملنداسين."
  
  اليشيا کيس اکين سان اڪيلي ئي جهلي، باقي جسم کي بلڪل ساڙي ڇڏيو. "جلدي واپس اچجو".
  
  هيڊن ڊريڪ ۽ ڊاهل جي وچ ۾ دٻجي ويو، جلدي ڳالهائڻ، مور کان معلومات رليز ڪرڻ ۽ انهن تي نظر رکندي جيڪي پهرين امداد فراهم ڪري سگھن ٿا.
  
  "هنن جو چوڻ آهي ته بم جو پيل لوڊ پنج کان اٺ ڪلوٽن جي وچ ۾ آهي. ان جي مقدار، وزن ۽ رفتار کي نظر ۾ رکندي جنهن تي اهو ٻڏي ويندو..." هوءَ رڪجي وئي. "محفوظ کوٽائي هڪ هزار اٺ سئو فوٽ آهي ..."
  
  ڊريڪ فرمانبرداري ڪئي، پر ويجھي ڏاڪڻين کي مٿيون ڊيڪ ڏانھن وٺي ويو. "اسان کي توهان وٽ تيز ترين هيلي ڪاپٽر جي ضرورت آهي،" هن ويجهو اچي پائلٽ کي چيو. "ڪابه ڳالهه ناهي. نه روئڻ. بس اسان کي لات جي چابيون ڏيو.
  
  "اسان نه آهيون-"
  
  هيڊن مداخلت ڪئي. "ها، ارڙهن سؤ فوٽ، هن سموري تابڪاري کي بي اثر ڪرڻ لاءِ، NEST حڪم موجب. لعنت، توهان کي اٺن ميلن کان پري ٿيڻو پوندو.
  
  ڊريڪ کي محسوس ٿيو ته بم جي ڌاتوءَ واري جسم کي هن جي آڱرين جي پگهر جي کوٽ ذريعي ٿورڙو سلائيڊ ڪيو ويو. "ٽيهن منٽن ۾؟ ائين نه ٿيندو. توهان وٽ ٻيو ڇا آهي؟"
  
  هيڊن پيلو ٿي ويو. "ڪجهه به نه، ڊريڪ. هنن وٽ ڪجهه به ناهي."
  
  "هاڻي هي سلج هامر سٺو ڏسڻ شروع ڪري رهيو آهي ،" ڊاهل تبصرو ڪيو.
  
  ڊريڪ اليشيا کي تيزيءَ سان گذرندي ڏٺو، مٿين ڊيڪ ڏانهن ويندي ۽ سمنڊ ڏانهن ڏسندي. هوءَ اتي ڇا ڳولي رهي هئي، ٻاهر؟
  
  پائلٽ ويجهو آيو، بلوٽوٿ ڊوائيس هن جي هيلمٽ جي بنياد تي چمڪي رهيو آهي. "اسان وٽ فوج ۾ تيز ترين هيلي ڪاپٽر آهي،" هن وراڻيو. "بيل سپر ڪوبرا. ٻه سئو ميل في ڪلاڪ جيڪڏهن توهان هن کي ڌڪايو.
  
  ڊريڪ هيڊن ڏانهن رخ ڪيو. "ڇا اهو ڪم ڪندو؟"
  
  "مان سمجهان ٿو ها". هن پنهنجي سر ۾ ڪجهه ذهني رياضياتي حساب ڪيو. "انتظار ڪر، اهو سچ نٿو ٿي سگهي."
  
  ڊريڪ ايٽمي بم تي قبضو ڪيو، ڳاڙهي انگ اڃا تائين چمڪي رهيا آهن، ڊاهل هن جي ڀرسان. "اچو!"
  
  "اٺ ميل،" هن ڊوڙندي چيو. "ها، توهان ڪري سگهو ٿا. پر اھو صرف توھان کي ڇڏي ڏيندو... ٽن منٽن لاءِ دوزخ مان نڪرڻ لاءِ. توهان ڌماڪي واري علائقي کان ڀڄي نه سگهندا!
  
  ڊريڪ بغير سست رفتاري جي سپر ڪوبرا جي ويجهو پهتو، ٿلهي گرين شڪلين، برج، ٽري بيرل توپن، ميزائل بيز ۽ هيل فائر لانچرن کي ڏسندو رهيو.
  
  "بس،" هن چيو.
  
  "ڊريڪ،" هيڊن کيس روڪيو. "جيتوڻيڪ جيڪڏهن توهان ايٽمي بم کي محفوظ طور تي اڇلائي ڇڏيو، ڌماڪو توهان کي تباهه ڪري ڇڏيندو."
  
  "پوءِ اسان جو وقت ضايع ڪرڻ بند ڪر،" يارڪشائرمين چيو. "جيستائين توهان يا مور يا جيڪو توهان جي سر ۾ ٻيو ڪو ٻيو طريقو ڄاڻي ٿو؟"
  
  هيڊن ڊيٽا، مشوري ۽ ذهانت کي ٻڌو جيڪو مور مسلسل رليز ڪندو هو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته ٻيڙيءَ کي ٽڙي پکڙيل لهرن تي اڏامندي، منهٽن جي آسمان کي ويجھو ڏٺائين، ايستائين جو اڳي ئي پنهنجي زندگيءَ ڏانهن موٽندڙ ماڻهن جي چيتي جھڙي ٿڌڪار به ڪئي. فوجي جهازن، اسپيڊ بوٽس ۽ هيلي ڪاپٽر هر جڳهه تي هئا، ڪيترن ئي طرفان پائلٽ جيڪي هن ڏينهن کي بچائڻ لاء پنهنجون جانيون ڏيندا.
  
  پر اهو سڀ ڪجهه صرف ٻن تي اچي ويو.
  
  ڊريڪ ۽ ڊاهل سپر ڪوبرا تي سوار ٿيا، روانگي پائلٽ کان ڪنٽرول ۾ حادثو ڪورس حاصل ڪيو.
  
  "سفر سٺو ٿيو،" هن چيو ته جيئن هو هليو ويو. "۽ سٺي قسمت".
  
  
  باب چاليهه- ڇهين
  
  
  ڊريڪ منهن تي هلڪي مسڪراهٽ سان ايٽمي بم ڊاهل جي حوالي ڪيو. "سوچيو ته توهان اعزاز ڪرڻ چاهيندا، دوست."
  
  سويڊن بم کي کنيو ۽ هيلي ڪاپٽر جي پٺيءَ تي چڙهي ويو. "مون کي پڪ ناهي ته مان توهان تي ڀروسو ڪري سگهان ٿو ته سڌي لڪير ۾ ڊرائيو."
  
  "هي ڪار نه آهي. ۽ مون کي يقين آهي ته اسان اڳ ۾ ئي قائم ڪيو آهي ته مان توهان کان بهتر ڊرائيو ڪري سگهان ٿو.
  
  "اهو ڇو آهي؟ مون کي اها ڳالهه ياد ناهي".
  
  "مان انگريز آهيان. تون اهڙي نه آهين".
  
  "۽ اصل ۾ قوميت جو ان سان ڪهڙو تعلق آهي؟ داهل ڪرسيءَ تي ويٺو.
  
  "نسب،" ڊرڪ چيو. "اسٽارٽ. هيملٽن. شڪار ڪرڻ. بٽڻ. ٽڪري. ۽ گهڻو ڪجهه. سويڊن فارمولا 1 کٽڻ جي تمام ويجهو آيو جڏهن فنلينڊ پهرين جڳهه ورتي.
  
  ڊاهل کليو، ٿلهو ٿي ويو ۽ ڪاري ڌاتوءَ کي گوڏن تي رکي، دروازو بند ڪيو. "ڏاڍي نه ڳالهاءِ، ڊريڪ. ٿي سگهي ٿو ته بم "بلشٽ" سينسر سان ليس هجي.
  
  "پوء اسان اڳ ۾ ئي خراب ٿي ويا آهيون."
  
  گيئر اسٽيڪ کي ڇڪي، هن هيلي ڪاپٽر کي ٻيڙيءَ تان کنيو، پڪ ڪرڻ کانپوءِ ته مٿي آسمان صاف هو. سج جي روشني پٺيءَ کان چمڪي ٿي ۽ شهر جي لکين عڪاسي ڪندڙ مٿاڇري کي اُڇلائي، کيس هڪ ننڍڙي ياد ڏياري ٿي ته هو ائين ڇو ڪري رهيا هئا. مُنهن هن ڏانهن ڏٺو، هيٺان ڊيڪ مان، انهن مان گهڻا هن جا دوست ۽ ڪٽنب، هن جا ساٿي. ڪينزي ۽ مائي هڪ ٻئي سان گڏ بيٺا هئا، انهن جا چهرا بي معنيٰ هئا، پر اها اسرائيلي هئي جنهن کيس آخر مسڪرائي ڇڏيو.
  
  هن پنهنجي واچ کي ٽيپ ڪيو ۽ صرف پنهنجن چپن سان چيو: اڳتي وڌو.
  
  اليسيا ڪٿي به نظر نه آئي، ۽ نه ئي بيو. ڊريڪ هڪ فوجي هيلي ڪاپٽر موڪليو ته ائٽلانٽڪ پار سڌي رستي تي لهرن جي مٿان گهٽجي ويو. هوائون پنهنجو رستو پار ڪري رهيون هيون، ۽ سج جي روشني هر گهڙيءَ تي چمڪي رهي هئي. افقون هر طرف پکڙيل آهن، هلڪي نيري آسمان جا محراب سمنڊ جي خوفناڪ وسعتن سان مقابلو ڪري رهيا آهن. انهن جي پويان ايپيڪ افق غائب ٿي ويو جيئن منٽ ۽ سيڪنڊ آهستي آهستي صفر جي ويجهو اچي ويا.
  
  "پندرهن منٽ،" دال چيو.
  
  ڊريڪ اوڊوميٽر ڏانهن ڏٺو. "صحيح شيڊول تي."
  
  "اسان وٽ ڪيترو وقت بچندو؟
  
  "ٽي منٽ،" ڊرڪ پنهنجو هٿ وڌايو. "پلس يا مائنس."
  
  "هي ميلن ۾ ڪيترو آهي؟"
  
  "ٻه سؤ ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان؟ اٽڪل ست."
  
  دهل جي منهن تي اميد ظاهر ٿي. "برو ناهي".
  
  "هڪ مثالي دنيا ۾،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو. "ان ۾ شامل نه آهي ڦيرائڻ وارا چال، تيز رفتار، شارڪ حملو. ٻيو ڪجهه به هجي هنن اسان تي اُتي اڇلايو".
  
  "ڇا هن شيءِ ۾ فليٽ آهي؟ ڊاهل چوڌاري ڏٺو، سندس آڱريون مضبوطيءَ سان ايٽمي بم کي پڪڙي رهيون هيون.
  
  "جيڪڏهن اهو ٿئي ٿو، مون کي خبر ناهي ڪٿي." ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو.
  
  ڌماڪي تائين ٻارهن منٽ.
  
  "تيار رهو".
  
  "هميشه ائين.
  
  "مان شرط ٿو چوان ته اڄ جڏهن تون جاڳندي هئين ته تو کي ائين ڪرڻ جي اميد نه هئي.
  
  "ڇا؟ نيويارڪ کي بچائڻ لاءِ ايٽلانٽڪ سمنڊ ۾ ايٽمي بم اڇلايو؟ يا مئرين هيلي ڪاپٽر ۾ توهان سان روبرو ڳالهايو؟
  
  "خير، ٻئي."
  
  "پهريون حصو منهنجي ذهن ۾ آيو."
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو، پنهنجي مسڪراهٽ لڪائي نه سگهيو. "يقيناً ائين ٿيو. تون آهين ٿارسٽن ڊاهل، عظيم هيرو.
  
  سويڊن صرف هڪ سيڪنڊ لاءِ ايٽمي بم تي پنهنجي گرفت کي لڪايو ته ڊريڪ جي ڪلهي تي هٿ رکي. "۽ تون ڊريڪ آهين، ميٽ ڊريڪ، سڀ کان وڌيڪ پرواهه ڪندڙ شخص جنهن کي مون ڄاتو آهي. اهو مسئلو ناهي ته توهان ان کي لڪائڻ جي ڪوشش ڪئي."
  
  "ڇا تون هي ايٽمي بم ڪيرائڻ لاءِ تيار آهين؟
  
  "يقيناً اهو آهي، تون اتر کان بيوقوف آهين.
  
  ڊريڪ هيلي ڪاپٽر کي ٻوڙي ڏيڻ تي مجبور ڪيو، نڪ کان پهرين گرين سوئر ۾. داهل پوئين دروازي کي کُليو، بهتر پوزيشن حاصل ڪرڻ لاءِ چوڌاري ڦرڻ لڳو. سپر ڪوبرا ذريعي هوا جو هڪ وهڪرو وهي ويو. ڊرڪ پنهنجي گرفت کي ڪنٽرول ليور تي مضبوط ڪيو ۽ پيڊلن تي دٻايو، تيزيء سان گرڻ جاري رکي. Dahl آخري ڀيرو ايٽمي بم منتقل ڪيو. لھرون اڀريون، ٽڪرائجن ۽ انھن ڏانھن افراتفري جا ڦڙا موڪليا، جيڪي اڇي جھاگ سان چمڪي رھيا آھن، سج جي روشنيءَ ۾ ھيرن جي چمڪن سان چمڪي رھيا آھن. هر عضوي کي تنگ ڪندي، ڊريڪ آخرڪار پاڻ کي سختيءَ سان مٿي کنيو، پنهنجي هال کي سڌو ڪيو ۽ پنهنجو مٿو ڦيرائي ڊال کي حتمي تباهيءَ جي ڌاتوءَ سان ٺهيل هٿيارن کي دروازي کان ٻاهر اڇلائيندي ڏٺو.
  
  اهو موجن ۾ ڪري پيو، هڪ اسپننگ بم جيڪو آسانيءَ سان پاڻي ۾ داخل ٿيو ڇاڪاڻ ته گهٽ اونچائي جنهن تي ان کي آزاد ڪيو ويو هو، هڪ ٻيو پڪو فائر طريقو اهو آهي ته ٽمپر پروف سينسر غير جانبدار رهي. ڊريڪ فوري طور تي انهن کي ٽڪر کان پري ڪڍيو، لهرن کي ايترو ته هيٺ ڪري ڇڏيو جو اهي هن جي اسڪڊ کي مٿي ڪري ويا، اوچائي حاصل ڪرڻ ۾ وقت ضايع نه ڪيو ۽ هيلي ڪاپٽر کي آفت جي صورت ۾ گرڻ لاءِ گهٽ گنجائش ڏني.
  
  دال پنهنجي واچ چيڪ ڪئي.
  
  ٻه منٽ.
  
  "پنهنجي ٽنگ هيٺ ڪر."
  
  ڊريڪ تقريبن ورجايو ته هو اصل ۾ ڪار نه هلائي رهيو هو، پر ان جي بدران پکين کي جيترو جلدي ٿي سگهي حاصل ڪرڻ تي ڌيان ڏنو، سويڊن کي ڄاڻڻ سان صرف پريشر ڪڍي رهيو هو. هاڻي اهو سڀ ڪجهه سيڪنڊن تي اچي ويو آهي - ايٽمي ڌماڪي کان اڳ جو وقت، انهن ميلن کي ڌماڪي جي ريڊيس کان هٽايو ويو، انهن جي زندگي جي ڊيگهه.
  
  "اٺ سيڪنڊ،" ڊاهل چيو.
  
  ڊريڪ دوزخ لاءِ تيار ٿي. "اها سٺي هئي، دوست."
  
  ڏهه... نو...
  
  "جلد ملنداسين، يارڪ."
  
  ڇهه... پنج... چار...
  
  "جيڪڏهن مان تنهنجي بيوقوفيءَ کي نه ڏسان-"
  
  ٻُڙي.
  
  
  باب چاليهه ست
  
  
  ڊريڪ ۽ ڊاهل پاڻي جي اندر جي شروعاتي ڌماڪي مان ڪجھ به نه ڏٺو، پر انھن جي پويان سمنڊ مان نڪرندڙ پاڻيءَ جي وڏي ديوار سندن دلين کي ڌڙڪڻ لاءِ ڪافي ھئي. هڪ مائع مشروم ڪڪر هزارين فوٽ هوا ۾ اڀري ٿو، هر شيء کي گراهڪ ڪري ٿو، ماحول ڏانهن ڊوڙندو آهي ڄڻ ته سج کي پاڻ کي ٻوڙڻ جي ڪوشش ڪري. اسپري گلاب جو هڪ گنبد، جھٽڪن جي لهرن جو هڪ اڳوڻو، هڪ گولي وارو ڪڪر، مٿاڇري واري لهرن ۽ هڪ بنيادي لهر جيڪا پنج سؤ ميٽرن جي اوچائي تائين وڌي ويندي.
  
  ڌماڪي جي لهر روڪي نه ٿي سگهي، اها فطرت جي هڪ انسان جي ٺاهيل قوت هئي، توانائيءَ سان ٺهندڙ. اهو هيلي ڪاپٽر جي پٺيءَ تي هامر لڳڻ وانگر لڳو، ڊريڪ کي اهو تاثر ڏنو ويو ته هن کي ڪنهن بڇڙي ديو جي هٿ سان ڌڪيو پيو وڃي. لڳ ڀڳ فوري طور تي، هيلي ڪاپٽر ٻوڙي ڇڏيو، اٿيو ۽ پوءِ پاسي ڏانهن رخ ڪيو. ڊريڪ جو مٿو ڌاتو کي مارايو. داهل ائين چمڪي رهيو آهي، جيئن ڪنهن ڪُتي جي چوڌاري اڇلايل گڏي.
  
  هيلي ڪاپٽر لڏي ويو ۽ ڦري ويو، اهو هڪ لامحدود ڌماڪي، هڪ متحرڪ موج کان لڏي ويو. اهو بار بار گھمندو رهيو، ان جا پروپيلر سست ٿي ويا، ان جو جسم لڪي ويو. هن جي پويان، پاڻيءَ جو هڪ وڏو پردو اڀرندو رهيو، جيڪو ٽائيٽينڪ قوت سان هليو ويو. ڊريڪ باشعور رهڻ جي لاءِ جدوجهد ڪئي، پنهنجي تقدير تي سمورو ڪنٽرول ختم ڪري ڇڏيو ۽ صرف هوشيار رهڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  وقت جي ڪا اهميت نه رهي هئي ۽ اهي ڌماڪي جي لهر ۾ ڪلاڪن جا ڪلاڪ هلندا ۽ لتاڙي سگهندا هئا، پر اهو تڏهن ئي هو جڏهن هو ان جي لهر ۾ ڦاٿل هئا ۽ ان جي تباهي واري طاقت جا حقيقي نتيجا پڌرا ٿي ويا هئا.
  
  هيلي ڪاپٽر، لڳ ڀڳ مٿي هيٺ، ائٽلانٽڪ ڏانهن وڌيو.
  
  ڪنٽرول وڃائڻ، ڊريڪ اثر لاء تيار ڪيو، ڄاڻو ته جيتوڻيڪ اهي آفت کان بچي ويا آهن، انهن وٽ نه زندگي جي رافٽ، نه لائف جيڪٽس، ۽ بچاء جي ڪا اميد ناهي. ڪنهن نه ڪنهن طرح پياري زندگي لاءِ لٽڪڻ لاءِ ڪافي شعور برقرار رکي ، هن ڏٺو ته اهي سمنڊ ۾ ٻڏي ويا.
  
  
  باب 88
  
  
  ايليسيا ڊريڪ کي ڏٺو ته هن جي سر ۾ ڪنيڪشن لڳ ڀڳ ٽن سيڪنڊن کان پوء. Dahl پڻ. ماڻهو سست هئا، پر هوء ڪڏهن به نه ٻڌائي ها. اهو گهڻو بهتر هو ته ڪجهه شين کي محفوظ رکڻ لاء. جيئن ته ٻيا سمجهي ويا، ۽ هيڊن مشوري لاءِ مور ۽ سندس حڪومتي ساٿين ڏانهن رخ ڪيو، ايليسيا کي خوفناڪ ڄاڻ هئي ته محفوظ فاصلن جو قانون انهن سڀني کي ايندڙ اڌ ڪلاڪ ۾ تمام گهڻو نقصان پهچائيندو. جڏهن ڊريڪ هيلي ڪاپٽر کي ڪمانڊر ڪرڻ لاءِ ڪم ڪيو، اليسيا هن جي نظر ۽ هن جو ڌيان ڪنهن ٻئي هنڌ ڦيرايو.
  
  هيلي ڪاپٽر حادثو ٿيندو، هوءَ اها ڄاڻندي هئي، تنهن ڪري ان کي ڪنهن ٻئي پکيءَ سان ٽريڪ ڪرڻ جو واضح انتخاب بي معنيٰ هو. پر جيڪڏهن هن جو هيلي ڪاپٽر ٻه سئو ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان اڏامي رهيو هو.
  
  ايليسيا بيو کي هڪ طرف وٺي ويو، پنهنجي منصوبي جي وضاحت ڪئي، ۽ پوء هڪ سپاهي مليو، جيڪو انهن کي يو ايس ڪوسٽ گارڊ جي نمائندي سان متعارف ڪرايو.
  
  "توهان جي تيز ترين ٻيڙي ڪهڙي آهي؟"
  
  ان وقت تائين جڏهن ڊريڪ ڀڄي ويو، اليسيا ڊيڪ کان هيٺ هئي ۽ جلدي طور تي تبديل ٿيل محافظ-ڪلاس ڪٽر تي ٽپو ڏئي رهيو هو، اٺن ميل في ڪلاڪ جي رفتار تائين پهچي ويو. جيئن ته رڍن جي عملدار مان هڪ گواهي ڏني، انهن ڪجهه تبديليون ڪيون جيڪي ٻيڙيء جي رفتار کي هڪ سو کان وڌيڪ وڌائي يا نه ٿي سگھي. جڏهن اليشيا انهن کي صرف ٿورن لفظن ۾ ٻڌايو ته هوءَ ڇا ڪرڻ چاهي ٿي، ته اتي موجود هر ماڻهوءَ اتي رهڻ ۽ مدد ڪرڻ تي زور ڏنو.
  
  ڪجهه منٽن کان پوءِ، محافظ گوڙ ڪري، پنهنجي سخت هول سان لهرن کي پار ڪندي، ناگزير ڌماڪي ۽ انهن جي پهچڻ جي وقت جي وچ ۾ فرق کي بند ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو.
  
  جيئن ايليسيا کين ٻڌايو، "اسان ايٽمي ڌماڪي طرف وڃي رهيا آهيون، دوست. پنھنجن پنن کي پڪڙي رکو".
  
  ۽ ڇا انهن اهو محسوس ڪيو يا نه، عملو ٻيڙيء مان وڌ کان وڌ رفتار کي ڌڪي رهيو هو. موجن جي سواري ڪندي ۽ انهن کي چيلينج ڪندي، محافظ طبقي جي ٻيڙيءَ هن کي سڀ ڪجهه ڏنو. اليسيا، سفيد ٿلهي ۽ سفيد منهن واري، سيلون جي اندر ريلنگ کي پڪڙي، دريءَ مان ڏسندي رهي. جي پي ايس پنهنجي ٽرانسپونڈر سگنل کي رڪارڊ ڪندي هيلي ڪاپٽر جي ڪورس کي پلاٽ ڪيو. جهاز جي عملو مسلسل وقت جي فرق کي مدنظر رکندي چيو ته هنن ويهن منٽن جي وقفي کي بند ڪيو آهي، پوءِ اٺن تائين.
  
  سترهن.
  
  اڃا به ڊگهو. ايليسيا ريل کي پڪڙيو ۽ ڦاسي پئي جڏهن بيو هن جي ڪلهي کي پڪڙيو.
  
  "اهو ڪم ڪندو،" هن چيو. "اسان هن ڏينهن کي بچائينداسين."
  
  ٻيڙيءَ جيترو تيزيءَ سان ڊوڙي سگھيو، تيز رفتار ھيلي ڪاپٽر جو تعاقب ڪندي، اھي ٻئي عجيب طرح سان ان ڌماڪي جو تعاقب ڪري رھيا ھئا، جيڪو اڃا نه ٿيو ھو. افق هڪ هميشه بدلجندڙ لڪير هئي، ڪڏهن به سڌي نه. ٽيم پگھرايو، جدوجهد ڪئي، ۽ انهن جي ڄاڻ جي کوٽائي ۾ لڌل. ٻيڙي اڻڄاتل علائقي ۾ داخل ٿي رهي هئي، انجڻون ايتريون طاقتور هيون جو زندهه لڳي رهيون هيون.
  
  جڏهن ڪپتان ايليسيا ڏانهن رخ ڪيو، ته هوء اڳ ۾ ئي افق تي هڪ سرپل ڪڪر ڏسي سگهي ٿي، گهڻو پري نه، پر ڊريڪ ۽ ڊاهل جي هيلي ڪاپٽر کان گهڻو اڳتي. تيز رفتار محافظ پاڻيءَ جي هڪ وڏي ڦاٽڪ مٿان لڪي ويو، ويجھي ايندڙ ڌماڪي جي لهر کي ڏٺو، ان کي ٽڪر هنيو ۽ ٽوڙي ڇڏيو، هر بولٽ کي ڇڪيندي، جيڪو ان جي جوڙجڪ تي رکيل هو. مفاصلي تي سفيد پاڻي جو هڪ وڏو انگو نظر اچي رهيو هو، ان نظاري اليڪشيا جي ساهه کي هڪ سيڪنڊ لاءِ به پري ڪري ڇڏيو.
  
  پر صرف هڪ سيڪنڊ لاء.
  
  "هل،" هن ساهه کنيو، خبر پئي ته ڊريڪ ۽ ڊال لڳ ڀڳ يقيني طور تي دشمن جي پاڻيءَ ۾ ٽڪرائجي رهيا هئا. "هل، ھل، ھل!"
  
  
  **
  
  
  حادثي واري جاءِ تي پهچڻ ۾ اڃا تيرهن منٽ لڳا. ايليسيا تيار هئي، هڪ لائف جيڪٽ هن جي جسم تي پٽيل هئي ۽ ٻيو هن جي هٿ ۾. بو هن جي ڀرسان اڌ درجن کان وڌيڪ عملدارن سان گڏ هو، پنهنجي اکين سان پاڻي کي اسڪين ڪري رهيو هو. پهريون ملبو جنهن کي هنن مليو، اهو هڪ پروپلر بليڊ جو هڪ سچل ٽڪرو هو، ٻيو هڪ مڪمل ڊگھي اسڪيڊ هو. ان کان پوء، اهي حصا جيڪي نه ٻڏندا هئا، گهڻو ڪري ظاهر ٿيندا هئا، هڪ ڪلستر ۾ گذري ويا.
  
  پر نه ڊرڪ ۽ نه ڊال.
  
  ايليسيا ٻاهر موجن ڏانهن ڏٺو، روشن سج ۾ بيٺي پر اونداهي جهنم ۾ رهندي. جيڪڏهن قسمت اهو طئي ڪيو ته اهي ٻه هيرو نيويارڪ کي بچائي سگهن ٿا ۽ ڌماڪي کان بچي سگهن ٿا، صرف ائٽلانٽڪ ۾ گم ٿيڻ لاء، هوء يقين نه هئي ته هوء ان کي سنڀالي سگهندي. منٽ گذري ويا. تباهيءَ جا ڍير گذري ويا. ڪنهن به هڪ لفظ نه چيو يا هڪ انچ به نه وڌو. جيڪڏهن ضروري هجي ته اهي رات ٿيڻ تائين رهندا.
  
  ريڊيو مسلسل گونجي رهيو هو. هيڊن جو سوالي آواز. پوءِ مور ۽ سمٿ ٻئي لڪير تي آهن. ڪيني به ڳالهايو. لمحا انتشار ۽ وڌندڙ وحشت جي سست رفتار ۾ گذري ويا. اهو سلسلو جيترو دير تائين هلندو رهيو...
  
  بيو پنهنجي چپن تي بيٺو، موج جي پاسي کان ڪجهه اڀرندي ڏٺو. هن اشارو ڪيو ۽ سوال ڪيو. پوءِ اليشيا اهو به ڏٺو، هڪ عجيب ڪاري ماس آهستي آهستي هلندي رهي.
  
  "جيڪڏهن اهو ڪرڪن آهي،" هن بنيادي طور تي سرگوشي ڪئي، ان کي سمجهڻ کان سواءِ ته هن ڇا چيو. "مان ھتان وڃان ٿو."
  
  ڪپتان ٻيڙيءَ کي ان طرف ھلايو، فارم جي توجھ ۾ مدد ڪندي. ان ۾ ڪجهه منٽ لڳي ويا ۽ ٿورو اڳتي وڌيو، پر جڏهن ايليسيا نظر ڦيرائي، تڏهن ڏٺائين ته اهي ٻه لاش هئا، جن کي هڪ ٻئي سان ڳنڍيو ويو هو ته جيئن اهي ڦاٿل نه هجن، ۽ اڃا تائين ترندڙ پائلٽ جي سيٽ سان جڙيل هئا. پاڻيءَ تي قدم رکڻ ۽ ڊائيونگ جي وچ ۾ لڙائي لڳي رهي هئي ته پوئين پاسي ڏانهن ڇڪجي رهي آهي، تنهن ڪري ايليسيا محافظ کي جلدي ڪرڻ لاءِ زور ڏنو.
  
  ۽ هو ٻيڙيءَ تي چڙهي ويو.
  
  مسلسل ترندي، هن اُڇلندڙ ماس کي پڪڙي ورتو ۽ ان کي پٿر هڻي، ان کي سمجهڻ جي ڪوشش ڪئي. ڪنهن جو منهن ڦري ويو.
  
  "ڊال. تون بلڪل ٺيڪ آهين؟ Drake ڪٿي آهي؟
  
  "پنهنجي ڪوٽ کي پڪڙي. هميشه وانگر."
  
  جيئن ئي پاڻي ۾ ڪرنٽ ڊاهل کي ڦيرايو، هڪ ٻيو چهرو ظاهر ٿيڻ لڳو، ٻئي جي جيڪٽ جي پٺيءَ سان ٽيڪ ڏئي رهيو هو.
  
  "چڱو، توهان ٻئي گڏجي آرام سان آهيو،" اليسيا جعلي احتجاج ڪيو. "عجب ناهي ته تو مدد لاءِ نه سڏيو. ڇا اسان توکي ڏهه منٽ وڌيڪ ڏيون؟
  
  ڊريڪ جو ٿڙڪندڙ هٿ پاڻيءَ مان اٿيو. "اڪيلو به نه. مون کي لڳي ٿو ته مون اڌ خوني سمنڊ نگلي ڇڏيو آهي.
  
  "۽ مان سمجهان ٿو ته اسان هيٺ وڃڻ وارا آهيون،" ڊاهل ساهه کنيو، ڪجهه دير اڳ پائلٽ جي سيٽ پوئتي هٽي وئي ۽ هن جو مٿو پاڻي هيٺ غائب ٿي ويو.
  
  ڪوسٽ گارڊ کٽيندڙ جيئن ئي ويجهو آيو ته هن جي همت هئي. "سڀ ڪجھ ٺيڪ آھي انھن سان؟" آواز بلند ٿيا.
  
  اليشيا هٿ لوڏيو. "انهن سان سڀ ڪجهه ٺيڪ آهي. بدمعاش رڳو بيوقوف بڻائي رهيا آهن.
  
  پوءِ ڊريڪ به پاڻيءَ هيٺان لڪي ويو.
  
  "مم،" اليشيا هن ڏانهن نهاريو. "حقيقت ۾..."
  
  
  باب انتاليهه
  
  
  ان کان پوء، دنيا کي ترتيب ڏني وئي، جيڪو ڇا ٿيو ان جي خوف کان حيران ٿي ويو، پر، بدقسمتي سان، پڻ ان جي عادت ٿي وئي. جيئن ته آمريڪا 1960 جي ڏهاڪي ۾ تفصيل سان واپس آيو، اهو صرف وقت جي ڳالهه هئي ته ڪجهه دهشتگردن دنيا جي وڏن شهرن مان هڪ ۾ ايٽمي بم ڌماڪو ڪيو. انهن اڃا به هڪ دستاويز تيار ڪيو ۽ ان جو جواب - قومي ردعمل منظر نمبر هڪ.
  
  جيڪڏهن ماڻهن جو هڪ وڌيڪ زخمي، زخمي، درد ۽ شڪايت ڪندڙ گروپ گڏ ٿئي ها ته نتيجن تي بحث ڪرڻ ۽ نيويارڪ جي ناڪامين تي چمڪ، اهو ڪڏهن به تسليم نه ڪيو وڃي ها. بهرحال، هي ٽيم، SPIR ۽ ٻيا ڪيترائي، صدر، هوملينڊ سيڪيورٽي جي ڊائريڪٽر ۽ نيويارڪ جي ميئر سان رابطو ڪيا ويا.
  
  اليسيا هميشه ان بابت شڪايت ڪندي هئي. "۽ مان واقعي چاهيان ٿو ته لارنس کان هڪ ڪال هئي."
  
  "فش برن؟ ڊريڪ پڇيو.
  
  "بيوقوف ن ڀيو. جينيفر، يقينا."
  
  "ڇا هوءَ توکي مون کان چورائي سگهي ٿي؟
  
  اليسيا کلندي چيو. "اکين جي ڦٽ ۾."
  
  "خير، اهو هميشه سٺو آهي ته ڄاڻڻ لاء توهان ڪنهن جي پاسي آهيو."
  
  "جيڪڏهن توهان چاهيو ٿا، مان توهان کي مٿين اميدوارن جي فهرست لکي سگهان ٿو."
  
  ڊريڪ پنهنجو هٿ لوڏيو، اڃا تائين انهن چمي مان ٻيهر حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي جيڪا انهن شيئر ڪئي. اهو واقعو هڪ لمحي کان پوءِ وڏي دٻاءُ جي، زندگيءَ جو هڪ جشن هو، پر ان هن ۾ جذبات کي اڀاريو، پراڻا جذبا جيڪي هن سوچيو ته گهڻو وقت مري ويا هئا. جيئن ته شيون هن وقت بيٺيون آهن، سوچڻ لاءِ ٻيون به ڪيتريون ئي شيون هيون - انهن مان مائي ۽ بو چيف.
  
  پر زندگي صرف توهان لاءِ سست نه ٿي ، هن سوچيو. جيتوڻيڪ ڪيترن ئي ان جي توقع ڪئي، ۽ شاندار موقعا اڪثر ڪري صرف هڪ ڀيرو آيا. انهن کي ياد ڪرڻ عام طور تي افسوس جي زندگي گذارڻ جو مطلب آهي، ڪڏهن به نه ڄاڻڻ. وڃايل موقعو ڪڏهن به وڃايل موقعو ناهي.
  
  ڪوشش ڪرڻ ۽ ناڪام ٿيڻ کان بهتر آهي ته ڪڏهن به ڪوشش نه ڪريو.
  
  ايليسيا هڪ شمسي نظام وانگر پيچيده هئي، پر ان جي باوجود هوء بحري هئي. هن هڪ لمحي لاءِ پنهنجون سوچون بند ڪري ڇڏيون، اڄ ڏينهن تائين ۽ حقيقت ۾ گذريل ڪجهه هفتن کان جسماني ۽ ذهني طور ڪمزور. هن جا دوست هن جي چوڌاري ويٺا هئا، نيويارڪ جي هڪ بهترين اطالوي ريسٽورنٽ ۾ ماني کائي رهيا هئا. ايجنٽ مور ٽيم جي شڪرگذاري جي نشاني طور، هوم لينڊ جي خرچ تي سڄي جڳهه ڪرائي تي ڏني، ۽ انهن کي اندر بند ڪري ڇڏيو.
  
  "جيڪو به ٿئي،" هن چيو. "مان نه ٿو چاهيان ته توهان ماڻهو هن کي روڪڻ لاء جلدي ڪريو."
  
  ڊريڪ ان کي ساراهيو.
  
  ۽ ٽيم شاندار کاڌي، آرامده ماحول ۽ تمام گهڻي دٻاءُ کان پوءِ ڊگهي وقفي کي ساراهيو. سيٽون شاندار هيون، ڪمرو گرم هو، ۽ اسٽاف مشڪل سان قابل ذڪر هو. ڊاهل هڪ اڇي قميص ۽ ڪاري پتلون ۾ ملبوس هو، جيڪو ڊريڪ لاءِ تقريبن اڻ ڄاتل هو، جيڪو هن کي جنگي گيئر ۾ ڏسڻ جو عادي هو. پر پوءِ هن کي ساڳيو لباس پهريل هو، پتلون جي جاءِ تي ليوي جي جينز سان.
  
  "اهو بانڊ وانگر نظر نٿو اچي،" ڊاهل نوٽ ڪيو.
  
  "مان جيمس بانڊ نه آهيان."
  
  "پوءِ وڌيڪ سوچڻ بند ڪريو ۽ هر وقت وڌيڪ نفيس ظاهر ٿيڻ جي ڪوشش ڪريو جڏهن اليسيا هلن ٿا. هوءَ اڳ ۾ ئي ڄاڻي ٿي ته توهان صرف يارڪشائر ڊي وي آهيو-"
  
  "منهنجو خيال آهي ته اهو وقت آهي توهان لاءِ موڪلن تي وڃڻ جو، دوست. جيڪڏهن توهان اهو فيصلو نٿا ڪري سگهو ته ڪيڏانهن وڃڻو آهي، مان توهان کي ايندڙ هفتي دعوت ڏيڻ ۾ خوش ٿيندس. هن پنهنجي مٺ مٿي ڪئي.
  
  "۽ هتي توهان جي زندگي بچائڻ لاء منهنجو شڪرگذار آهي."
  
  "اها ڳالهه مون کي ياد ناهي. ۽ جيڪڏهن مون کي اهو ياد ناهي ته پوءِ اهو ڪڏهن به نه ٿيو.
  
  "ڏاڍو ملندڙ جلندڙ آهي جڏهن توهان وڏو ٿيو."
  
  بو ۽ مئي هڪ ٻئي جي ڀرسان ويٺا هئا، فرانسيسي پنهنجي ماني مان لطف اندوز ٿي رهيا هئا ۽ ڳالهائڻ دوران ڳالهائي رهيا هئا؛ جاپاني عورت جڳه کان ٻاهر ڏٺو، ٻن دنيان جي وچ ۾ پکڙيل. ڊرڪ حيران ٿي ويو ته هوء واقعي ڇا ٿي چاهي ۽ هن جي حقيقي جاء ڪٿي هئي. ڪجهه لمحن ۾ هن هن ۾ باهه ڏٺي جيڪا هن کي هن لاءِ وڙهڻ لاءِ حوصلا افزائي ڪئي، ٻين تي - شڪ جنهن هن کي خاموش رهڻ تي مجبور ڪيو، پاڻ ۾ غرق ٿي ويو. يقينن، انهن مان چار هڪ ڏينهن ۾ ڪجهه به حل نه ڪري سگهيا، پر هن ڏٺو ته ڪجهه ويجهو اچي رهيو آهي، افق اڳيان بادل.
  
  ايٽمي ڌماڪي سان تمام گهڻو ملندڙ جلندڙ هن ڪالهه ڏٺو.
  
  سمٿ ۽ لارين هاڻي هڪ هئا. شايد اهي ڊريڪ ۽ ايليسيا جي چمي، يا شايد انهن جي برش سان فنا ٿي ويا هئا. ڪنهن به صورت ۾، انهن ان بابت سوچڻ ۾ ٻيو ڏينهن ضايع نه ڪيو. هيڊن ۽ ڪنيماڪا گڏ ويٺا هئا، ۽ ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ڇا هن انهن جي وچ ۾ خلا جي ميٽر کان وڌيڪ ڪجهه ڏٺو، ڪجهه وڌيڪ معنيٰ وارو. ان جو تعلق ڪنهن به شيءِ کان وڌيڪ جسماني ٻولي سان هو، پر هو ان وقت ذهني طور تي بيزار ٿي چڪو هو ۽ ان کي ٿڪائي ٿڪائي وڌو هو.
  
  "سڀاڻي تائين،" هن پنهنجو گلاس مٿي ڪيو، "۽ ايندڙ جنگ ڏانهن.
  
  شراب پيئندا ويا ۽ ماني به جاري رهي. اهو هو جڏهن مکيه ڪورس کائي چڪو هو ۽ اڪثر پنهنجي ڪرسين تي ٽيڪ ڏئي رهيا هئا، اوندهه ننڊ ۾، ڪينزي فيصلو ڪيو ته سڄي گروپ سان ڳالهائڻ جو.
  
  "مون سان ڇا ٿيو آهي؟" - هن پڇيو. "ڇا واقعي منهنجي قسمت ايتري غير يقيني آهي؟
  
  هيڊن بدلجي ويو، قيادت جي چادر هن کي ٻيهر ڍڪي ڇڏيو. "خير، مان توسان ايماندار رهندس، جنهن جي مون کي پڪ آهي ته تون ساراهه ڪندين. مان توکي جيل کان ٻاهر رکڻ کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه ٿو چاهيان، ڪيني، پر مون کي چوڻو آهي- مان سوچي به نه ٿو سگهان ته ائين ٿئي.
  
  "مان ڇڏي سگهان ٿو."
  
  "مان توهان کي روڪي نه سگهيو،" هيڊن تسليم ڪيو. "۽ مان نه چاهيندس. پر توهان جيڪي ڏوهن وچ اوڀر ۾ ڪيا آهن،" هن هڪ حيرت انگيز ڳالهه ڪئي، "گهٽ ۾ گهٽ چوڻ لاءِ، ڪيترن ئي طاقتور ماڻهن کي پريشان ڪيو آهي. انهن مان ڪجهه آمريڪي آهن.
  
  "گهڻو ڪري اهي ئي مرد ۽ عورتون جن لاءِ مون ٻيون شيون خريد ڪيون آهن."
  
  "سٺو نقطو. پر مدد نه ڪئي".
  
  "پوءِ مان تنهنجي ٽيم ۾ شامل ٿي ويندس. صاف سليٽ سان شروع ڪريو. اڳتي هلي سونهري گزيل جي اڳيان، جنهن جو نالو Thorsten Dahl آهي. مان ھاڻي توھان جو آھيان، ھيڊن، جيڪڏھن توھان مون کي ھڪڙو موقعو ڏيو ته منھنجي قرض کي ڪم ڪرڻ لاء.
  
  اسپيئر ٽيم ليڊر تيزيءَ سان چمڪيو جيئن ڪينزي جو مخلص بيان هن تي اچي ويو. ڊريڪ ٻن ڏينهن ۾ ٻيو ڀيرو پاڻيءَ تي چاڪ ڪيو. "مون ڪڏهن به دال کي غزال نه سمجهيو هو. اڃان وڌيڪ-"
  
  "ائين نه چئو،" سويڊن خبردار ڪيو، ٿورڙو شرمسار ڏسڻ ۾.
  
  ايلسيا اسرائيلي کي غور سان ڏٺو. "مون کي پڪ ناهي ته مان هن ڪچي سان ڪم ڪرڻ چاهيان ٿو."
  
  "او، مان توسان سٺو ٿيندس، ميل. پنهنجو پاڻ کي پنهنجي آڱرين تي رکو. مان توهان کي سيکاري سگهان ٿو ته ڪيئن هڪ پنچ اڇلايو جيڪو اصل ۾ ڏکوئيندڙ آهي.
  
  "شايد مون کي به هينئر توهان سان گڏ رهڻو پوندو،" بو ڳالهايو. "ٽائلر ويب سان واءَ ۾ ۽ ٽام رائيڊر سان، ٻيو ڪٿي به نه آهي مان ٿي سگهيس."
  
  "مهرباني،" ڊريڪ رڙ ڪئي. "اسان ان بابت سوچينداسين ۽ توهان کي هڪ تمام مختصر جوابي خط موڪلينداسين."
  
  "سٺو ماڻهو هميشه هن ٽيم تي خوش آمديد آهن،" هيڊن کيس ٻڌايو. "جيستائين اهي اسان جي ٻين سان سٺي راند ڪندا. مون کي يقين آهي ته Beau هڪ وڏو اضافو ٿيندو.
  
  "ٺيڪ آهي، مان سمجهان ٿو ته هن جو وڏو فائدو آهي،" ايليسيا سوچيندي چيو. "جيتوڻيڪ مون کي پڪ ناهي ته اها ٽيم سان سٺي راند ڪندو."
  
  ڪجهه کليا، ڪجهه نه. رات ٿي وئي ۽ ختم ٿي وئي، ۽ اڃا تائين جن سپاهين نيويارڪ کي بچايو هو، سٺي صحبت ۽ سٺين ڪهاڻين جي وچ ۾ اداس ٿي ويا. شهر پاڻ انهن سان ملهايو، جيتوڻيڪ ان جي اڪثر رهاڪن کي ڪڏهن به خبر ناهي ته ڇو. ڪارنيول جو احساس هوا ۾ ڦهلجي ويو. اوندهه ۾ ۽ پوءِ سج اڀرڻ تي، زندگي هلندي رهي.
  
  جيئن نئون ڏينهن اڀريو، ٽيم پنهنجي الڳ الڳ طريقن سان هليو ويو، پنهنجي هوٽل جي ڪمرن ڏانهن موٽيو ۽ منجھند ۾ ملڻ تي اتفاق ڪيو.
  
  "ٻيو وقت وڙهڻ لاء تيار آهي؟" ڊاهل ڊريڪ ڏانهن ڇڪايو جيئن اهي تازي، نئين صبح ڏانهن ٻاهر نڪتا.
  
  "اوهان جي ڀرسان؟" ڊريڪ سويڊن جو مذاق اڏائڻ بابت سوچيو ۽ پوءِ اهو سڀ ڪجهه ياد ڪيو جنهن مان گذريا هئا. نه رڳو اڄ، پر ان ڏينهن کان جڏهن اهي مليا آهن.
  
  "هميشه،" هن چيو.
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ڊيوڊ ليڊ بيٽر
  Odin's bones
  
  
  وقف ڪرڻ
  
  
  مان هي ڪتاب پنهنجي ڌيءَ کي وقف ڪرڻ چاهيان ٿو،
  
  ڪيرا
  
  رکڻ جو واعدو
  
  ۽ ٻيا ڪيترائي ميل اڳتي...
  
  ۽ هر ڪنهن کي جنهن ڪڏهن منهنجي لکڻين ۾ منهنجو ساٿ ڏنو آهي.
  
  
  حصو 1
  مون ڪڏهن به جنگ شروع ڪرڻ نه پئي چاهيو...
  
  
  هڪ
  
  
  
  يارڪ، انگلينڊ
  
  
  اوندهه پکڙجي وئي.
  
  "هي آهي اهو". ميٽ ڊريڪ ويو فائنر ڏانهن ڏٺو ۽ تماشي کي نظر انداز ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ۽ تصوير کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪئي جيئن غير ملڪي لباس ۾ ماڊل هن ڏانهن ڪيٽ واڪ ڏانهن هليو ويو.
  
  آسان ناهي. پر هو هڪ پروفيسر هو، يا گهٽ ۾ گهٽ هن ٿيڻ جي ڪوشش ڪئي. ڪنهن به اهو نه چيو ته SAS سپاهي کان سولين ۾ منتقلي آسان ٿي ويندي، ۽ هن گذريل ستن سالن کان جدوجهد ڪئي هئي، پر اها تصوير هن جي اندر صحيح راڳ کي هڙتال ڪرڻ لڳي.
  
  خاص ڪري اڄ رات. پھريون ماڊل ھلايو ۽ ٿورو مسڪرايو، ۽ پوءِ موسيقي ۽ خوشامد جي آواز ڏانھن ھلندو ھليو ويو. ڊريڪ ڪئميرا کي ڪلڪ ڪرڻ جاري رکيو جڏهن بين، سندس ويهن سالن جي رهائشي، هن جي ڪنن ۾ رڙيون ڪرڻ شروع ڪيو.
  
  "پروگرام چوي ٿو ته اها مليا يانڪووڪ هئي. مان سمجهان ٿو ته مون هن جي باري ۾ ٻڌو آهي! مان چوان ٿو: 'چڪ ڊيزائنر ماڊل فرييا'. واهه، ڇا اهو برجٽ هال آهي؟ اهو سڀ ڪجهه وائڪنگ گيئر هيٺ ٻڌائڻ ڏکيو آهي.
  
  ڊريڪ تبصري کي نظرانداز ڪيو ۽ پنهنجي راند جاري رکي، جزوي طور تي ڇاڪاڻ ته هن کي پڪ ناهي ته هن جو نوجوان دوست هن جي تار کي ڇڪي رهيو هو، تنهنڪري ڳالهائڻ لاء. هن ٻلي جي چال ۽ ميڙ ۾ روشنيءَ جي پکڙيل راند جون واضح تصويرون ورتيون. ماڊلز وائڪنگ لباس ۾ ملبوس هئا، تلوارن ۽ ڍالن، هيلمٽس ۽ هارن سان مڪمل - ريٽرو ڪپڙا جيڪي دنيا جي مشهور ڊزائنر ابيل فري پاران ڊزائين ڪيل آهن، جيڪي شام جي اعزاز ۾ اسڪينويانا جنگ جي سوٽ سان نئين موسم جي فيشن کي پورو ڪيو.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڌيان ڪيٽ واڪ جي سر ۽ اڄ جي جشن جي مقصد ڏانهن موڙيو - هڪ تازو دريافت ڪيل آثار، جنهن جو نالو "شيلڊ آف اوڊين" آهي. نئين دريافت ڪيل شيلڊ، جنهن کي سڄي دنيا ۾ وڏي پيماني تي ساراهيو ويو آهي، اڳ ۾ ئي نارس الاساطير ۾ سڀ کان وڏي ڳولا جي طور تي ساراهيو ويو آهي ۽ اصل ۾ وائڪنگ جي تاريخ جي شروعات کان گهڻو اڳ جي تاريخ آهي.
  
  عجيب، ماهرن چيو.
  
  ان کان پوءِ اهو راز تمام وڏو ۽ دلچسپ هو ۽ سڄي دنيا جو ڌيان ڇڪايو هو. شيلڊ جو قدر تڏهن وڌيو جڏهن سائنسدان پبلسٽي سرڪس ۾ شامل ٿيا ان کان پوءِ ان جي جوڙجڪ ۾ هڪ غير مرتب ٿيل عنصر دريافت ڪيو ويو.
  
  پنهنجي پندرهن منٽن جي شهرت لاءِ بکايل ننڍڙا، سندس شخصيت جو نرالو پاسو ڳالهائيندو هو. هن ان کي ڇهي ڇڏيو. هن ڪيترو به وڙهايو هجي، پر اها بيوقوفي جيڪا هن جي بيواهه ٿيڻ وقت هن جو حصو بڻجي وئي هئي، اها زهريلي گلاب وانگر ڦٽي نڪتي، جڏهن هن پنهنجي محافظن کي هيٺ ڪري ڇڏيو.
  
  بين ڊريڪ جي هٿ تي ڇڪيو، اوچتو هن جي فني ترتيب کي مڪمل چنڊ جي شاٽ ۾ تبديل ڪيو.
  
  "اڙي". هن کلندي چيو. "معاف ڪجو، Matt. اهو تمام سوادج آهي. موسيقيءَ کان سواءِ... اها بيوقوفي آهي. اهي منهنجي بينڊ کي ڪجهه سؤ پائونڊ لاءِ ڪرائي سگهن ٿا. ڇا توھان يقين ڪري سگھوٿا يارڪ پنھنجي ھٿن تي ھٿ حاصل ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو جيئن حيرت انگيز طور تي؟
  
  ڊريڪ پنهنجي ڪئميرا هوا ۾ لهي. "سچ ۾؟ نه." هو سٽي آف يارڪ ڪائونسل کي انهن جي بدعنواني خيالن سان سڃاڻي ٿو. مستقبل ماضي ۾ آهي، تنهنڪري چوندا آهن. "پر ڏس، يارڪ توهان جي زميندار کي ڪجهه رقم ادا ڪري رهيو آهي ماڊل جي تصوير ڪڍڻ لاءِ، نه ته سيپٽمبر ۾ رات جو آسمان. ۽ توهان جو ٽول گندو آهي. سو، ٿڌو ٿي وڃ".
  
  بين اکيون ڦيرائي ڇڏيون. "ڇڙو؟ سمهڻ جي ديوار اڃا تائين غور ڪري رهي آهي اوه ... ڪيترائي تجويزون، منهنجا دوست.
  
  "صرف سٺي نموني تي ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي." ڊريڪ اصل ۾ شيلڊ تي مرڪوز هئي، ٻلي جي هلڻ جي روشنيءَ سان روشن ٿي. اهو ٻن دائرن تي مشتمل هوندو هو، اندرين هڪ کي ڍڪيل هوندو هو، جيڪو قديم جانورن جي تصويرن وانگر نظر ايندو هو، ۽ ٻاهران هڪ جانور جي علامتن جو ميلاپ هو.
  
  ڏاڍو پراسرار، هن سوچيو. علاج ٿيل ميون ۽ ميون لاء وڏو.
  
  "پيارا،" هن چيو ته جيئن هڪ ماڊل هلي رهيو آهي، ۽ هن ڊجيٽل فلم تي نوجوانن ۽ عمر جي تضاد کي پڪڙيو.
  
  ٻلي رن کي جلدي جلدي انسٽال ڪيو ويو يارڪ جي مشهور جوروڪ سينٽر جي اڳيان - هڪ وائڪنگ تاريخ ميوزيم - بعد ۾ سويڊن ميوزيم آف نيشنل نوادرات جي سيپٽمبر جي شروعات لاءِ مختصر قرض فراهم ڪيو. تقريب جي اهميت تيزي سان وڌي وئي جڏهن سپر اسٽار ڊزائينر ايبل فرائي نمائش جي افتتاحي تقريب کي جشن ملهائڻ لاءِ ڪيٽ واڪنگ ايونٽ اسپانسر ڪرڻ جي آڇ ڪئي.
  
  هڪ ٻي ماڊل هڪ ٻلي جي اظهار سان عارضي ٽائلس کي تيز ڪيو جيڪو پنهنجي رات جي ڪريم جو پيالو ڳولي رهيو هو. اي بيوقوف، بيوقوفي وري اڀري آئي آهي. هي هڪ اسٽار جو شاندار نمونو هو جنهن کي مستقبل جي ريئلٽي ٽي وي "سيليبرٽي" پروگرام ۾ ظاهر ٿيڻو هو ۽ ٽوئيٽر ۽ فيس بڪ تي لکين بيئر پيئندڙ، ڏهه ڏينهن جي سگريٽ نوشي ڪندڙ بيوقوفن طرفان ٽوئيٽ ڪيو ويندو هو.
  
  ڊريڪ چمڪي وئي. هوءَ اڃا ڪنهن جي ڌيءَ هئي...
  
  اسپاٽ لائٽون رات جي آسمان ۾ گھميل ۽ لڪي رهيون هيون. روشن روشني اسٽور فرنٽ کان اسٽور فرنٽ تائين ظاهر ٿئي ٿي، برباد ڪري ٿي جيڪا ننڍڙي آرٽسٽڪ آورا ڊريڪ ٺاهي وئي هئي. ڪاسڪاڊا جي پريشان ڪندڙ ڊانس ميوزڪ هن جي ڪنن تي حملو ڪيو. رب، هن سوچيو. بوسنيا ۾ احساس هن کان وڌيڪ آسان هئا.
  
  ميڙ وڌي ويو. هن جي ڪم جي باوجود، هن پنهنجي چوڌاري منهن ڏسڻ لاء هڪ لمحو ورتو. جوڙو ۽ خاندان. سڌي ۽ هم جنس پرست ڊيزائنرز کي اميد آهي ته انهن جي بت جي هڪ جھلڪ کي پڪڙي. فينسي لباس ۾ ماڻهو، ڪارنيال جي ماحول ۾ اضافو. هن مسڪرايو. يقينن، انهن ڏينهن ۾ هوشيار رهڻ جي خواهش ختم ٿي وئي هئي- فوج جي جنگي تياري ختم ٿي چڪي هئي- پر هن اڃا تائين ڪجهه پراڻيون احساسن کي محسوس ڪيو. هڪ موڙيندڙ احساس ۾، انهن کي طاقت حاصل ٿي چڪي هئي جڏهن ايليسن، هن جي زال، ٻه سال اڳ هن کي ڇڏڻ کان پوء مري ويو هو، ناراض، دل ڀريل، اعلان ڪيو ته هو شايد SAS ڇڏي ويو هجي، پر SAS هن کي ڪڏهن به نه ڇڏيندو. آخر ان جو مطلب به ڇا هو؟
  
  وقت مشڪل سان درد کي ڇهيو آهي.
  
  هوءَ ڇو ٽڙي وئي؟ ڇا اهو روڊ تي خراب عڪس هو؟ غلط فيصلو؟ هن جي اکين ۾ ڳوڙها؟ عمدي؟ اهڙو جواب جيڪو کيس هميشه لاءِ وساري ڇڏيندو؛ هڪ خوفناڪ حقيقت هو ڪڏهن به نه ڄاڻي سگهندو.
  
  هڪ قديم لازمي ڊريڪ کي موجوده دور ۾ واپس آندو. هن جي فوج جي ڏينهن کان ڪجهه ياد اچي ويو - هڪ دور دراز دستڪ، گهڻو وقت وساريو ... هاڻي پراڻيون يادون ... دستڪ ....
  
  ڊريڪ ڪوهيڙي کي هٽائي ڇڏيو ۽ ڪيٽ واڪ شو تي ڌيان ڏنو. ٻن ماڊلز اوڊين جي شيلڊ تحت ٺٺولي جنگ جو آغاز ڪيو: ڪجھ به شاندار نه، صرف پروموشنل مواد. ميڙ خوش ٿيو، ٽيليويزن ڪيمرا وڄڻ لڳا، ۽ ڊريڪ درويش وانگر ڪلڪ ڪيو.
  
  ۽ پوءِ هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. هن ڪئميرا هيٺ ڪئي. هن جو سپاهي دماغ، سست، پر سڙيل نه هو، هن پري ڌڪ کي پڪڙيو، هڪ ڀيرو ٻيهر ڇڪيو، ۽ حيران ٿي ويو ته هي دوزخي فوج جا ٻه هيلي ڪاپٽر منظر ڏانهن ڇو اچي رهيا آهن.
  
  "بين،" هن غور سان چيو، اهو ئي سوال جيڪو ذهن ۾ آيو، "توهان جي تحقيق دوران، توهان اڄ رات ڪنهن غير متوقع مهمان جي باري ۾ ٻڌو؟
  
  "واهه. مون نه سوچيو ته توهان نوٽيس ڪيو. خير، اهي ٽوئيٽ ڪري رهيا هئا ته ڪيٽ ماس ظاهر ڪري سگهي ٿي.
  
  "ڪيٽ ماس؟"
  
  ٻه هيلي ڪاپٽر، هڪ آواز جيڪو هڪ تربيت يافته ڪن اڻڄاتل طور سڃاڻي سگهي ٿو. ۽ نه رڳو هيلي ڪاپٽر. اهي اپاچي حملي وارا هيلي ڪاپٽر هئا.
  
  پوءِ سڄو جهنڊو ڦٽي ويو.
  
  هيلي ڪاپٽر مٿي اڏامي ويا، هڪ دائرو ٺاهيو ۽ هڪجهڙائي ۾ هور ڪرڻ لڳا. ميڙ جوش سان خوش ٿيو، ڪنهن خاص جي اميد ۾. سڀني جون اکيون ۽ ڪئميرا رات جي آسمان ڏانهن ڦري ويا.
  
  بين چيو، "واهه..." پر پوءِ سندس سيل فون جي گھنٽي وڳي. سندس ماءُ پيءُ ۽ ڀيڻ مسلسل سڏيندا هئا، ۽ هو، سونهن جي دل سان هڪ خانداني ماڻهو، هميشه جواب ڏيندو هو.
  
  Drake مختصر خاندان جي وقفي لاء استعمال ڪيو ويندو آهي. هن احتياط سان هيلي ڪاپٽر جي پوزيشن جو معائنو ڪيو، مڪمل طور تي لوڊ ٿيل ميزائل بيز، 30 ايم ايم چين گن جو بظاهر جهاز جي فارورڊ فيوزليج جي هيٺان واقع آهي، ۽ صورتحال جو جائزو ورتو. چريو...
  
  مڪمل افراتفري جو امڪان. پرجوش ميڙ هڪ ننڍڙي چورس ۾ ڀريو پيو هو، جنهن جي چوڌاري دڪان هئا، ٽن تنگ نڪتن سان. بين ۽ هن وٽ صرف هڪ اختيار هو جيڪڏهن... جڏهن... ڀڃ ڊاهه شروع ٿي.
  
  بلي جي سير لاءِ سڌو وڃو.
  
  بغير خبرداري جي، درجنين رسي ٻئي هيلي ڪاپٽر کي سلائي ڇڏيون، جن کي ڊريڪ هاڻي محسوس ڪيو ته هڪ اپاچي هائبرڊ هجڻ گهرجي: هڪ مشين تبديل ٿيل ڪيترن ئي عملدار ميمبرن کي گڏ ڪرڻ لاءِ.
  
  نقاب پوش ماڻھو لڙڪندڙ قطارن مان ھيٺ لھي آيا، ٻلي جي چال جي پويان غائب ٿي ويا. ڊريڪ ڏٺو ته بندوقون پنهنجن سينن تي لٽڪيل آهن جيئن هڪ محتاط خاموشي ميڙ ۾ پکڙجڻ شروع ٿي وئي. آخري آواز ٻارن جا آواز هئا جو پڇي رهيا هئا ته ڇو، پر جلد ئي اهي به مري ويا.
  
  ليڊ اپاچي پوءِ خالي ميگزين مان هڪ تي هيل فائر ميزائل فائر ڪيو. اُتي هڪ ٿلهو آواز آيو، جيئن ٻاڦ جي هڪ ملين گيلن ٻاڦ نڪري رهي آهي، پوءِ هڪ گوڙ جهڙو ٻن ڊائنوسار جي ملڻ جو. باهه، شيشي ۽ سرن جا ٽڪرا سڄي علائقي ۾ پکڙجي ويا.
  
  بين صدمي ۾ پنهنجي سيل فون کي ڇڏي ڏنو ۽ ان جي پٺيان ڊوڙڻ لڳو. ڊريڪ ٻُڌيون رڙيون هڪ سامونڊي لهرن وانگر اڀريون ۽ محسوس ڪيو ته هجوم جي جبلت ميڙ تي قبضو ڪري ٿي. هڪ سيڪنڊ لاءِ سوچڻ کان سواءِ، هن بين کي پڪڙي ريلنگ مٿان اڇلائي، پوءِ پاڻ مٿان ٽپو ڏنو. اهي ٻلي جي رستي جي ڀرسان اچي ويا.
  
  اپاچي چين گن جو آواز گونجڻ لڳو، اونهو ۽ موتمار، ان جا گولا ميڙ جي مٿان اڏامي رهيا هئا پر اڃا تائين خالص خوف پيدا ڪري رهيا هئا.
  
  "بين! منهنجي ويجهو رهو." ڊريڪ ٻلي ٽريڪ جي هيٺان ڀرسان ڊوڙندو هو. ڪيترن ئي ماڊلز جي مدد ڪرڻ لاء مٿي leaned. ڊريڪ پنهنجي پيرن ڏانهن وڌيو ۽ پوئتي موٽندي ماڻهن جي ٿڌڙي ميڙ ڏانهن ڏٺو، جيڪي خوف وچان ٻاهر نڪرڻ طرف ڊوڙندا هئا. درجنين ماڻهن ڪيٽ واڪ تي چڙهائي ڪئي، ماڊل ۽ عملي جي مدد ڪئي. خوفناڪ دانهون هوا کي ڇهي ويون، جنهن ڪري خوف پکڙجي ويو. باهه اونداهي کي روشن ڪري ڇڏيو، ۽ هيلي ڪاپٽر روٽرز جي ڳري کلڻ تمام گهڻو شور ڪڍي ڇڏيو.
  
  زنجير بندوق ٻيهر وڄائي، هڪ خوفناڪ آواز سان هوا ۾ ڳري ليڊ موڪليندي جيڪا ڪنهن به شهري کي ڪٿي به ٻڌڻ نه گهرجي.
  
  ڊريڪ ڦري وئي. ماڊل هن جي پويان لڪي ويا. اوڊين جي ڍال هن جي سامهون هئي. هڪ تسلسل جي فرمانبرداري ڪندي، هن ڪجهه تصويرون وٺڻ جو خطرو صرف ان وقت ورتو جڏهن بلٽ پروف جيڪٽس ۾ سپاهي پردي جي پويان ظاهر ٿيا. ڊريڪ جو پهريون خدشو هو ته هو پاڻ کي بين، ماڊلز ۽ سپاهين جي وچ ۾ بيهاري، پر هو ڪلڪ ڪندو رهيو، پنهنجي ويو فائنر کي تنگ ڪندو رهيو....
  
  ٻئي هٿ سان هن پنهنجي نوجوان نوڪر کي وڌيڪ پري ڌڪي ڇڏيو.
  
  "اڙي!
  
  سپاهين مان هڪ هن ڏانهن ڏٺو ۽ پنهنجي مشين گن کي ڌمڪي ڏني. ڊريڪ ڪفر جي احساس کي دٻايو. هن قسم جي شيء يارڪ ۾ نه ٿيو، هن دنيا ۾. يارڪ سياحن، آئس ڪريم جي عاشقن ۽ آمريڪي ڏينهن جي سفر ڪندڙن جو گهر هو. اهو هڪ شينهن هو جنهن کي ڪڏهن به گرڻ جي اجازت نه هئي، جيتوڻيڪ روم جي حڪمراني دوران. پر اهو محفوظ هو، ۽ اهو هوشيار هو. اها جاءِ هئي ڊريڪ پهرين جڳهه تي لات SAS کان فرار ٿيڻ جو انتخاب ڪيو.
  
  منهنجي زال سان گڏ هجڻ. کان بچڻ لاءِ... ڪڪڙ!
  
  سپاهي اوچتو هن جي منهن ۾ ظاهر ٿيو. "مون کي اهو ڏيو!" هن جرمن لهجي سان رڙ ڪئي. "اهو مونکي ڏيو!"
  
  سپاهي ڪئميرا ڏانهن ڊوڙي ويو. ڊريڪ هن جي هٿ تي ڌڪ هنيو ۽ پنهنجي مشين گن کي موڙي ڇڏيو. سپاهيءَ جو منهن حيرانيءَ سان چمڪي ويو. ڊريڪ خاموشيءَ سان ڪئميرا کي بين جي حوالي ڪري ڇڏيو، جنهن سان نيويارڪ جي ڪنهن به هيڊ ويٽر کي فخر ٿئي ها. مون کيس تيز رفتاريءَ سان ڊوڙندي ٻڌو.
  
  ڊريڪ مشين گن کي فرش ڏانهن اشارو ڪيو جيئن ٽي وڌيڪ سپاهي هن ڏانهن وڌيا.
  
  "توهان!" سپاهين مان هڪ پنهنجو هٿيار وڌايو. ڊريڪ پنهنجون اکيون اڌ بند ڪري ڇڏيون، پر پوءِ هڪ ٻرندڙ روئڻ ٻڌو.
  
  "ترس! گھٽ ۾ گھٽ نقصان ، بيوقوف. ڇا توهان واقعي چاهيو ٿا ته ڪنهن کي سرد رت ۾ نيشنل ٽيليويزن تي شوٽ ڪريو؟
  
  نئين سپاهي ڊريڪ ڏانهن اشارو ڪيو. "مون کي ڪئميرا ڏي. هن جي جرمن تلفظ ۾ هڪ سست ناسي ڪيفيت هئي.
  
  ڊريڪ هڪ منصوبي B جي باري ۾ سوچيو ۽ بندوق کي فرش ڏانهن ڌڪڻ ڏيو. "مون وٽ اهي ناهن".
  
  ڪمانڊر پنهنجي ماتحتن ڏانهن اشارو ڪيو. "هن کي چيڪ ڪريو."
  
  "اتي ڪو ٻيو هو..." پهرئين سپاهيءَ پنهنجي بندوق مٿي ڪئي، پريشان ڏسي. "هو... هليو ويو.
  
  ڪمانڊر سڌو ڊريڪ جي منهن ۾ قدم رکيو. "خراب حرڪت."
  
  بيرل هن جي پيشاني تي دٻايو. هن جو نظارو ناراض جرمنن ۽ اڏامندڙ سپٽل سان ڀريل هو. "هن کي چيڪ ڪريو!"
  
  جڏهن اهي هن کي ڳولي رهيا هئا، هن اوڊن جي شيلڊ جي منظم چوري کي ڏٺو، جنهن جي اڳواڻي هڪ نئون پهتو نقاب پوش ماڻهو هڪ سفيد سوٽ ۾ ملبوس هو. هن ڪجهه نمايان نموني پنهنجو هٿ لوڏيو ۽ ڪنڌ ڌوڻيو، پر ڪجهه به نه چيو. هڪ دفعو شيلڊ کي محفوظ طور تي لڪايو ويو، انسان ڊريڪ جي هدايت ۾ ريڊيو کي موڙيو، واضح طور تي ڪمانڊر جي ڌيان کي وڌايو.
  
  ڪمانڊر پنهنجو ريڊيو هن جي ڪنن سان لڳايو، پر ڊريڪ سفيد پوش ماڻهوءَ تان نظرون نه هٽايون.
  
  "پيرس ڏانهن،" ماڻهوءَ رڳو پنهنجي چپن سان چيو. "سڀاڻي ڇهين وڳي."
  
  SAS ٽريننگ، ڊرڪ ظاهر ڪيو، اڃا به ڪارائتو هو.
  
  ڪمانڊر چيو، "ها. هڪ دفعو ٻيهر هن پاڻ کي ڊريڪ جي منهن ۾ ڏٺو، هن جا ڪريڊٽ ڪارڊ ۽ فوٽوگرافر جي سڃاڻپ کي ڇڪايو. "لڪي نٽ ڪرڪر،" هن بيزاريءَ سان وراڻيو. "باس چوي ٿو نقصان گهٽ ۾ گهٽ آهي، ان ڪري تون زنده آهين. "پر،" هن ڊريڪ جي پرس کي موهيندي چيو، "اسان وٽ تنهنجو پتو آهي، ۽ جيڪڏهن تون ڀاڄيون اڇلائيندين،" هن وڌيڪ چيو، پولر بيئر جي اسڪروٽم کان به وڌيڪ ٿڌي مسڪراهٽ چمڪندي، "توهان کي ڏکيائي ملندي.
  
  
  ٻه
  
  
  
  يارڪ، انگلينڊ
  
  
  بعد ۾، گهر ۾، ڊريڪ بين کي ڊيڪف فلٽر ڪافي جو علاج ڪيو ۽ رات جي واقعن جي ڪوريج ڏسڻ لاء ساڻس شامل ٿيو.
  
  اوڊين جي شيلڊ چوري ڪئي وئي ڇاڪاڻ ته يارڪ جو شهر صرف اهڙي وحشي حملي لاء تيار نه هو. حقيقي معجزو اهو هو ته ڪو به مري نه ويو. ٻرندڙ هيلي ڪاپٽر ميلن پري ڏٺا ويا، ڇڏيا ويا جتي ٽي شاهراهون هڪ ٻئي سان ملن ٿيون، انهن تي قبضو ڪندڙ گهڻو وقت هليا ويا.
  
  "فري جي شو کي خراب ڪري ڇڏيو،" بين چيو، اڌ سنجيدگيءَ سان. "ماڊل اڳ ۾ ئي ڀريل ۽ هليا ويا آهن."
  
  "اڙي، مون به پلنگ بدلائي ڇڏيو. خير، مون کي پڪ آهي ته فري، پراڊا ۽ گچي بچي ويندا.
  
  "ننڊ جي ديوار ان جي ذريعي ادا ڪندي."
  
  "فيملي فلم ٽائيٽينڪ ۾ ٻيهر شروع ڪيو؟"
  
  "اهو مون کي ياد ڏياريندو آهي - انهن منهنجي پيء کي وچ ۾ ڪٽي ڇڏيو."
  
  ڊريڪ پنهنجو مٿو ڀريو. "پريشان نه ٿي. هو اٽڪل ٽن منٽن ۾ واپس فون ڪندو.
  
  "ڇا تون مون سان مذاق ڪري رهيو آهين، ڪرسٽي؟
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو ۽ کلڻ لڳو. "نه. تون اڃا ننڍي آهين سمجھڻ لاءِ".
  
  بين ڊريڪ سان گڏ نون مهينن تائين رهندو هو. صرف چند مهينن ۾، اهي اجنبي کان سٺا دوستن ڏانهن ويا. ڊريڪ پنهنجي فوٽوگرافي جي ڄاڻ جي بدلي ۾ بين جي ڪرائي تي سبسڊي ڏني - نوجوان گريجوئيشن جي رستي تي هو - ۽ بين هر شي کي شيئر ڪري مدد ڪئي - هو هڪ قسم جو ماڻهو هو جنهن پنهنجي جذبات کي نه لڪايو، شايد معصوميت جي نشاني، پر پڻ قابل تعريف.
  
  بين پنهنجو مگ هيٺ رکيو. "شب به خير، دوست. مان سمجهان ٿو ته مان پنهنجي ڀيڻ کي فون ڪندس.
  
  "رات".
  
  دروازو بند ٿي ويو ۽ ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ اسڪائي نيوز ڏانهن خالي نظرن سان ڏسندو رهيو. جڏهن اوڊين جي ڍال جي تصوير ظاهر ٿي، هو موجوده ڏانهن موٽيو.
  
  هن ڪئميرا ورتي جيڪا هن کي پنهنجي روزي ڏني هئي، ميموري ڪارڊ کيسي ۾ وجهي، سڀاڻي تصويرن جو جائزو وٺڻ جو ارادو ڪيو، ۽ پوءِ ڊوڙندو ڪمپيوٽر ڏانهن ويو. هن جو ذهن تبديل ڪري، هو دروازن ۽ ونڊوز کي ٻه ڀيرا چيڪ ڪرڻ لاء روانو ٿيو. هي گهر ڪيترائي سال اڳ ان وقت وڏي حفاظت ڪئي وئي هئي جڏهن هو اڃا فوج ۾ خدمتون سرانجام ڏئي رهيو هو. هو هر انسان جي بنيادي ڀلائيءَ تي يقين رکڻ پسند ڪندو هو، پر جنگ توهان کي هڪ ڳالهه سيکاري هئي - ڪڏهن به ڪنهن به شيءِ تي انڌو اعتماد نه ڪريو. هميشه هڪ منصوبو ۽ هڪ بيڪ اپ اختيار آهي - پلان B.
  
  ست سال گذري ويا هئا، ۽ هاڻي کيس خبر هئي ته سپاهيءَ جي ذهنيت کيس ڪڏهن به نه ڇڏيو.
  
  هن گوگل ڪيو اوڊين ۽ شيلڊ آف اوڊن، گهر جي ٻاهران هوائون تيز ٿي، ڪنڌيءَ تي ڊوڙڻ لڳيون، ڪنهن انويسٽمينٽ بئنڪر وانگر رڙيون ڪري رهيو هو، جنهن جو بونس چار لک رکيل هو، هن جلد ئي محسوس ڪيو ته شيلڊ وڏي خبر هئي. هڪ اهم آثار قديمه جي ڳولا، آئس لينڊ جي تاريخ ۾ سڀ کان وڏي آهي. ڪجهه انڊيانا جونز قسمون هڪ قديم برفاني وهڪري کي ڳولڻ لاءِ کٽيل رستي تان هليا ويا. ڪجهه ڏينهن کان پوءِ، انهن شيلڊ کي کوٽي ڇڏيو، پر پوءِ آئس لينڊ جي سڀ کان وڏي آتش فشانن مان هڪ ٻرڻ شروع ڪيو، ۽ اڳتي هلي تحقيق کي روڪڻو پيو.
  
  ساڳيو آتش فشاں، ڊريڪ ميوز ڪيو، جيڪو تازو ئي يورپ ۾ راھ جو بادل موڪليو هو، هوائي ٽرئفڪ ۽ ماڻهن جي موڪلن ۾ خلل وڌو.
  
  ڊريڪ ڪافي پيئي ۽ واءُ جي گوڙ ٻڌي. منٿل ڪلاڪ اڌ رات جو ٽڪر ٿيو. انٽرنيٽ پاران مهيا ڪيل معلومات جي وسيع مقدار تي هڪ نظر هن کي ٻڌايو ته بين ان کي هن کان وڌيڪ سمجهي سگهندو. بين ڪنهن به شاگرد وانگر هو - ٽيڪنالاجي سان گڏ ظاهر ٿيندڙ گندگي کي جلدي سمجهڻ جي قابل. هن پڙهيو ته اوڊين جي شيلڊ کي ڪيترن ئي پيچيده ڊيزائنن سان سينگاريو ويو هو، جن جو سڀني کي سيلر جي ماهرن پاران مطالعو ڪيو ويو هو، ۽ اهو J.R.R. ٽولڪين اوڊين تي سندس ويندڙ جادوگر گنڊالف جو بنياد رکيو.
  
  بي ترتيب سامان. نشانيون يا هيروگليفس جيڪي ڍال جي ٻاهران گھيرو ڪندا هئا، اوڊين جي لعنت جو هڪ قديم روپ سمجهيو ويندو هو:
  
  
  جنت ۽ دوزخ فقط عارضي جهالت آهي،
  
  اهو امر روح آهي جيڪو حق يا غلط ڏانهن ڇڪي ٿو.
  
  
  لعنت جي وضاحت ڪرڻ لاء ڪو به لکت نه هو، پر هرڪو اڃا تائين ان جي صداقت تي يقين رکندو هو. گهٽ ۾ گهٽ اهو وائڪنگ ڏانهن منسوب ڪيو ويو، ۽ اوڊين نه.
  
  ڊريڪ واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويٺو ۽ رات جي واقعن مان ڀڄڻ لڳو.
  
  هڪڙي شيءِ کيس سڏيو، پر ساڳئي وقت کيس سوچڻ تي مجبور ڪيو. سفيد وات ۾ ماڻهو چيو: "پيرس ڏانهن، سڀاڻي ڇهين تي.
  
  هڪ شهري هن کي نظرانداز ڪري ها. سپاهي اهو دليل ڏيندو ته انهن کي اڳ ۾ ئي خطرو هو، ته انهن جي زندگي اڳ ۾ ئي خطري ۾ هئي، ۽ ڪا به ڄاڻ سٺي ڄاڻ هئي.
  
  هن گوگل ڪيو: هڪ + پيرس.
  
  هڪ جرئت واري داخلا هن جي نظر کي پڪڙيو.
  
  اوڊين جي گھوڙي، سليپنير، لوور ۾ نمائش ڪئي وئي.
  
  اوڊين جي گهوڙي؟ خدا جي واسطي، هي ماڻهو ڪجهه مادي شين جي دعويٰ ڪري رهيو هو. ڊريڪ لوور جي گهر واري صفحي کي کوليو. اهو لڳي ٿو ته افسانوي گھوڙي Odin جو هڪ مجسمو ڪيترائي سال اڳ ناروي جي جبلن ۾ دريافت ڪيو ويو. وڌيڪ ڪهاڻيون پٺيان. ڊريڪ جلد ئي اوڊين بابت ڪيترين ئي ڪهاڻين کان ايترو پري ٿي ويو جو هن تقريبن وساري ڇڏيو ته هو اصل ۾ وائڪنگ خدا هو، صرف هڪ افسانو.
  
  لوور؟ ڊريڪ ان کي چيڀاٽيو. هن پنهنجي ڪافي ختم ڪئي، ٿڪل محسوس ڪيو، ۽ ڪمپيوٽر کان پري ٿي ويو.
  
  ٻئي پل هو اڳ ۾ ئي ننڊ ۾ هو.
  
  
  **
  
  
  ڏيڏر جي ڪرڪ جي آواز تي هو جاڳيو. هن جي ننڍڙي موڪلاڻي. دشمن شايد الارم يا ڪتي جي ظاهر ٿيڻ جي توقع ڪري رهيو هو، پر هن کي ڪڏهن به شڪ نه هوندو هو ته ننڍڙي سائي زيور تي ويهلي بن جي ڀرسان رکيل هئي، ۽ ڊريڪ کي هلڪو ننڊ ڪرڻ جي تربيت ڏني وئي هئي.
  
  هُو ڪمپيوٽر جي ميز تي مٿو هٿن ۾ رکي سمهي پيو. ھاڻي ھو ھڪدم جاڳيو ۽ اونداھيءَ واري دوري ۾ لھي ويو. پوئين دروازو کڙڪيو. گلاس ڀڄي ويو. ڏيڏر کي ٿڙڪڻ ۾ صرف چند سيڪنڊ گذريا هئا.
  
  اهي اندر هئا.
  
  ڊريڪ اکين جي سطح کان هيٺ جھڪيو ۽ ٻه ماڻھو اندر داخل ٿيندي ڏٺا، جن وٽ مشين گنون قابليت سان ھو، پر ٿورڙي سستيءَ سان. سندن هلچل صاف هئي، پر سهڻي نه هئي.
  
  ڪو مسئلو ناهي.
  
  ڊريڪ پاڇي ۾ انتظار ڪندو رهيو، اميد ته هن ۾ موجود پوڙهو سپاهي هن کي مايوس نه ڪندو.
  
  ٻه ماڻهو داخل ٿيا، اڳواٽ گروپ. اهو ظاهر ڪيو ته ڪنهن کي خبر آهي ته اهي ڇا ڪري رهيا هئا. ان صورتحال لاءِ ڊريڪ جي مڪمل حڪمت عملي ڪيترائي سال اڳ رٿيل هئي، جڏهن سپاهيءَ جي ذهنيت اڃا مضبوط ۽ تجرباتي هئي، ۽ هن کي ڪڏهن به ان کي تبديل ڪرڻ جي ضرورت نه هئي. هاڻ هن جي ذهن ۾ وري نئين ڳالهه اچي وئي هئي. جڏهن پهرين سپاهيءَ جو مغز باورچی خانه مان ٻاهر ڪڍيو ته ڊريڪ ان کي پڪڙي، هن ڏانهن ڇڪيو، پوءِ ان کي پوئتي موٽائي ڇڏيو. ساڳئي وقت، هن پنهنجي مخالف ڏانهن قدم وڌايو ۽ چوڌاري ڦري، مؤثر طريقي سان بندوق کي ڇڪي ڇڏيو ۽ انسان جي پويان ختم ٿي ويو.
  
  ٻيو سپاهي حيران ٿي ويو. اهو سڀ ڪجهه ورتو ويو. ڊريڪ هڪ مليسيڪنڊ جي وقفي کان سواءِ فائرنگ ڪئي، پوءِ ڦري ويو ۽ پهرين سپاهي کي گولي هنئي ان کان اڳ جو ٻيو سندس گوڏن ڀر ڪري سگهي.
  
  هن سوچيو. رفتار هاڻي سڀ ڪجهه هئي.
  
  هُو ڊوڙندو ڏاڪڻين ڏانهن ويو، بين جو نالو ٻڌندو، پوءِ هن جي ڪلهي تي مشين گن جو فائر ڪيو. هو لينڊنگ تي پهتو، ٻيهر رڙ ڪئي، پوءِ بين جي دروازي ۾ ڀڄي ويو. اهو ڦاٽو. بين پنهنجي باڪسر شارٽس ۾ بيٺو، هٿ ۾ سيل فون، هن جي منهن تي حقيقي خوفناڪ لکيل هو.
  
  "پريشان نه ٿيو،" ڊرڪ مرڪندي چيو. "مون تي ڀروسو ڪر. هي منهنجو ٻيو ڪم آهي".
  
  هن جي ڪريڊٽ تي، بين سوال نه پڇيو. ڊريڪ پنهنجي پوري طاقت سان مرڪوز ڪيو. هن گهر جي اصل اٽيچ هيچ کي بند ڪيو ۽ پوءِ ان ڪمري ۾ هڪ ٻيو نصب ڪيو. ان کان پوء، هن بيڊ روم جي دروازي کي مضبوط ڪيو. اهو هڪ طئي ٿيل دشمن کي روڪي نه سگهندو، پر اهو ضرور کيس سست ڪري ڇڏيندو.
  
  اهو سڀ منصوبو جو حصو آهي.
  
  هن دروازو کوليو، پڪ ڪيو ته ٺهيل ڪاٺيون مضبوط ٿيل فريم ڏانهن محفوظ آهن، پوء ڏاڪڻ کي ڇت ۾ هيٺ ڪيو. بين شاٽ پهرين، ڊريڪ هڪ سيڪنڊ بعد ۾. لفٽ جي جاءِ وڏي ۽ قالين واري هئي. بين بس اتي بيٺو، هن جو وات اڪيپ. وڏيون حسب ضرورت بُڪ ڪيسز سڄي اوڀر-اولهه ڀت جي جاءِ ڀريو، سي ڊيز ۽ پراڻن ڪئسٽن سان ڀريل.
  
  "ڇا هي سڀ تنهنجو آهي، ميٽ؟
  
  ڊريڪ جواب نه ڏنو. هو دٻن جي هڪ ڍير ڏانهن هليو ويو، جنهن ۾ هڪ دروازو لڪيل هو، جنهن مان رينگڻ لاءِ ڪافي بلند هو. هڪ دروازو جيڪو ڇت ڏانهن وٺي ويو.
  
  ڊريڪ دٻي کي قالين تي ڦيرايو. مڪمل ڀريل پٺتي، جيڪو هن پنهنجي ڪلهن تي محفوظ ڪيو هو، ٻاهر ڪري پيو.
  
  "ڪپڙو؟" بين سرگوشي ڪئي.
  
  هن پٺيءَ کي ٿڦڪي ڏني. "مون ان کي حاصل ڪيو."
  
  جڏهن بين خالي ڏٺو، ڊرڪ محسوس ڪيو ته هو ڪيترو ڊڄي ويو هو. هن محسوس ڪيو ته هو تمام آساني سان ان SAS ماڻهو ڏانهن موٽيو هو. "ڪپڙو. موبائل فونون. پئسو. پاسپورٽ. آئي پيڊ. سڃاڻپ".
  
  بندوق جو ذڪر نه ڪيو. گوليون. چاقو...
  
  "ڪير ڪري ٿو، Matt؟"
  
  هيٺان کان هڪ حادثو هو. سندن اڻڄاتل دشمن بين جي بيڊ روم جي دروازي تي ڇڪي ٿو، شايد هاڻي اهو محسوس ٿئي ٿو ته انهن ڊريڪ کي گهٽايو.
  
  "وڃڻ جو وقت آهي".
  
  بين بغير ڪنهن اظهار جي ڦري ويو ۽ هوائن سان ڀريل رات ۾ ٻاهر نڪري ويو. ڊريڪ ڪبوتر هن جي پٺيان لڳو ۽، هڪ آخري نظر سي ڊيز ۽ ٽيپ سان جڙيل ديوارن ڏانهن وٺي، دروازو کڙڪايو.
  
  هن ڇت کي بهتر نموني ترتيب ڏنو، جيئن هو ماڻهن جو ڌيان ڇڪائڻ کان سواءِ ٿي سگهي. هڪ نئون گٽر لڳائڻ جي بهاني هيٺ، هن هڪ ٽي فوٽ ويڪرو ويڪرو لڳايو جيڪو هن جي ڇت جي پوري ڊگھائي هليو ويو. مسئلو سندس پاڙيسريءَ تي هوندو.
  
  هوا انهن کي بي صبري سان آڱرين سان ڇڪيندي هئي جيئن اهي اوچتو ڇت پار ڪري رهيا هئا. بين احتياط سان ھلندو رھيو، سندس ننگي پير کنڪريٽ جي ٽائلس تي لڙڪيل ۽ لڏڻ لڳا. ڊريڪ هن جو هٿ مضبوطيءَ سان جهليو، ڪاش انهن وٽ وقت هجي ته هن جا جوتا ڳولين.
  
  پوءِ واءَ جو هڪ زوردار جھونڪو چمني مٿان ڪري پيو، بين اسڪوائر جي منهن تي ڌڪ هنيو ۽ هن کي ڪنڌيءَ تي ٿڙڪڻ لڳو. ڊريڪ زور سان پري هٽي ويو، درد جي رڙ ٻڌي، پر هن جي گرفت کي خالي نه ڪيو. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ هن پنهنجي دوست کي پڪڙيو.
  
  "ڪجهه پري نه،" هن رڙ ڪئي. "تقريبن اتي، دوست."
  
  ڊرڪ ڏسي سگهيو ته بين خوفزده هو. هن جي نظر ڇت جي دروازي ۽ ڇت جي وچ ۾، پوءِ باغ ۽ پوئتي ڏانهن پئي. خوف هن جي خاصيتن کي ٽوڙي ڇڏيو. هن جي سانس تيز ٿي وئي؛ اهي هن شرح تي ڪڏهن به نه ڪن ها.
  
  ڊريڪ دروازي تي هڪ نظر چوري، پنهنجي همت گڏ ڪئي ۽ ان ڏانهن پوئتي موٽيو. جيڪڏهن ڪو گذري ها ته ان کي پهرين ڏسن ها. هن بين کي ڪلهن کان کنيو ۽ هن جي نظرن سان ملي.
  
  "بين، توکي مون تي اعتبار ڪرڻو پوندو. مون تي ڀروسو ڪر. مان واعدو ڪندس ته مان توھان جي مدد ڪندس ان مان نڪرڻ ۾."
  
  بين جون اکيون مرڪي ويون ۽ هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو، اڃا به ڊڄي ويو پر پنهنجي جان ڊريڪ جي هٿن ۾ ڏئي ڇڏيائين. هو مڙيو ۽ احتياط سان اڳتي وڌيو. ڊريڪ ڏٺو ته رت سندس ٽنگن مان ٽٽي پيو هو، کڏ ۾ وهي رهيو هو. اهي پاڙيسري جي ڇت کي پار ڪري، هيٺ هن جي گرين هائوس ۾ ويا ۽ زمين تي لڪي ويا. بين ڦاسي پيو ۽ اڌ رستي تي ڪري پيو، پر ڊريڪ پهرين اتي هو ۽ هن پنهنجي گرهه جو گهڻو حصو کشن ڪيو.
  
  اهي تڏهن مضبوط زمين تي هئا. ڀرسان ڪمري ۾ روشني هئي، پر ڀرسان ڪو به نه هو. هنن شايد مشين گن جي فائر ٻڌي. مون کي اميد آهي ته پوليس انهن جي رستي تي آهي.
  
  ڊريڪ بين کي مضبوطيءَ سان ڀاڪر پاتو ۽ چيو، "شاندار شيءِ. سٺو ڪم جاري رکو ۽ مان توهان کي هڪ نئون چڙهڻ وارو فريم ڏيندس. هاڻي هلون ٿا".
  
  اهو هڪ هلندڙ مذاق هو. جڏهن به انهن کي پڪو اپ جي ضرورت هئي، بين ڊريڪ کي پنهنجي عمر جي باري ۾ تقرير ڪندو هو، ۽ ڊريڪ بين جي جوانيء جو مذاق ڪندو هو. دوستانه رقابت.
  
  بن سڙي ويو. "اتي ڪير آهي؟
  
  ڊريڪ ڇت ۽ ان جي ڳجهي دروازي ڏانهن ڏٺو. اڃا تائين ڪنهن به شيءِ کي اتان نه ڪڍيو آهي.
  
  "جرمن".
  
  "ها؟ ٻي عالمي جنگ جي جرمن پل وانگر ڪوئي درياهه تي؟
  
  "منهنجو خيال آهي ته اها جاپاني هئي. ۽ نه، مان نه ٿو سمجهان ته اهو WWII جرمنن وانگر آهي.
  
  اهي اڳ ۾ ئي پاڙيسري جي باغ جي پوئين پاسي هئا. انهن هيج جي ذريعي ڊڪ ڪيو ۽ باهه جي ڊمي حصي ذريعي نچوض ڪيو جيڪو ڊريڪ هڪ سالياني سوئفٽ جشن دوران تعمير ڪيو هو.
  
  اسان سڌو ٻاهر نڪري هڪ مصروف گهٽيءَ تي پهتاسين.
  
  سڌو ٽيڪسي رينج جي سامهون.
  
  ڊريڪ پنهنجي ذهن تي قتل سان انتظار ڪندڙ ڪارن ڏانهن هليو ويو. هن جي سپاهي بصيرت پاڻ کي ٻيهر ظاهر ڪيو. Mickey Rourke وانگر، Kylie وانگر، Hawaii Five-O وانگر... اهو صرف غير فعال هو، پنهنجي شاندار واپسي لاءِ صحيح وقت جو انتظار ڪري رهيو هو.
  
  هن کي پڪ هئي ته انهن ٻنهي کي بچائڻ جو واحد رستو پهرين خراب ماڻهو ڏانهن وڃڻ هو.
  
  
  ٽي
  
  
  
  پيرس، فرانس
  
  
  چارلس ڊي گال جي اڏام ان ڏينهن صبح 9 وڳي کان پوءِ لينڊ ڪئي. ڊريڪ ۽ بين ان جي اصل مواد مان هڪ بيڪري ۽ ڪجهه شيون کانسواءِ ڪجهه به نه کڻي آيا. نوان ڪپڙا پهريل هئا، نوان موبائيل فون تيار هئا. آئي پيڊ چارج ڪيو ويو. گهڻو ڪري نقد غائب هو - اهو ٽرانسپورٽ تي خرچ ڪيو ويو. هٿيارن کي رد ڪيو ويو جيئن ئي ڊريڪ ان جو مقصد طئي ڪيو.
  
  پرواز دوران، ڊريڪ بين کي سڀني شين جي تاريخ تي جرمن ۽ وائڪنگس تي آندو ۽ کيس تحقيق ۾ مدد ڪرڻ لاء چيو. بين جو طنزيه تبصرو هو، "بينگ بينگ، اهو منهنجو درجو آهي."
  
  ڊريڪ هن رويي جي منظوري ڏني. گرفنز نه ٽوڙيو، خدا جو شڪر.
  
  هو ايئرپورٽ کان ٻاهر نڪتا ته پيرس جي ٿڌي ٿڌ ۾. بين کي هڪ ٽئڪسي ملي ۽ گائيڊ بڪ هن کي هٿ ڪيو، جيڪو هن خريد ڪيو هو. هڪ دفعو اهي اندر هئا، هن چيو، "ام ... ريو ... ڪروڪس؟ هوٽل لوور جي سامهون؟"
  
  ٽئڪسي هلڻ لڳي، جنهن کي هڪ ماڻهو هلائي رهيو هو، جنهن جو چهرو ظاهر ڪري رهيو هو ته ڪا به شيءِ هن کي حرڪت نه ڏئي رهي هئي. هوٽل، جڏهن هو چاليهن منٽن کان پوءِ پهتو، ته پئرس لاءِ تازگي ڀري هئي. اتي هڪ وڏي لابي هئي، لفٽ جنهن ۾ هڪ کان وڌيڪ ماڻهن کي ويهڻ جي گنجائش هئي، ۽ ڪمرن سان گڏ ڪيترائي ڪوريڊور.
  
  ان کان اڳ جو اهي چيڪ ڪن، ڊريڪ لابي ۾ اي ٽي ايم استعمال ڪيو باقي پئسا ڪڍڻ لاءِ - اٽڪل پنج سؤ يورو. بين ڪاوڙجي ويو، پر ڊرڪ هن کي هڪ اکين سان يقين ڏياريو. هن کي خبر هئي ته هن جو هوشيار دوست ڇا سوچي رهيو هو.
  
  اليڪٽرانڪ نگراني ۽ پئسا پيچرا.
  
  هن هڪ ڪمري لاءِ ڪريڊٽ ڪارڊ سان ادا ڪيو ۽ پوءِ گهٽيءَ ۾ ڪمرو خريد ڪيو نقد سان. هڪ دفعو مٿي، اهي ٻئي "نقد" ڪمري ۾ داخل ٿيا ۽ ڊريڪ نگراني قائم ڪئي.
  
  "هيءُ اسان جو موقعو آهي ته هڪ پٿر سان ڪيترن ئي پکين کي ماريون،" هن چيو، بين کي ڪمري جي چوڌاري نازڪ نظرن سان ڏسندي.
  
  "الف؟" - آءُ پڇيو.
  
  "اسان ڏسون ٿا ته اهي ڪيترا سٺا آهن. جيڪڏهن اهي جلدي اچن، اهو سٺو آهي، ۽ شايد مصيبت. جيڪڏهن اهي نٿا ڪن، سٺو، اهو ڄاڻڻ ضروري آهي، پڻ. ۽ توھان وٽ ھڪڙو موقعو آھي پنھنجي نئين رانديڪن کي ڪڍڻ جو.
  
  بين آئي پيڊ آن ڪيو. "ڇا اهو واقعي اڄ ڇهين وڳي ٿيڻ وارو آهي؟
  
  "اهو هڪ تعليم يافته اندازو آهي." ڊريڪ ساهه کنيو. "پر اهو ٿورن حقيقتن سان ٺهڪي اچي ٿو جيڪي اسان ڄاڻون ٿا."
  
  "هم، پوءِ هڪ طرف ھليو، ڪرسٽي..." بين نمايان طور پنھنجي آڱرين کي ٽوڙي ڇڏيو. هن جو اعتماد هاڻي چمڪي رهيو هو ته هو بچاءُ بدران مدد ڪري رهيو هو، پر تڏهن هو ڪڏهن به "ايڪشن" وارو ماڻهو نه هو. بلڪه، شخصيت جو قسم سندس نالي يا لقب سان سڃاتو وڃي ٿو - اڪثر ڪري Blakey - ڪڏهن به ڪافي متحرڪ نه آهي ته ان سرنام جي مستحق آهي.
  
  ڊريڪ پيفول ذريعي ڏٺو. "گهڻو وقت لڳندو،" هن رڙ ڪئي. "اسان وٽ وڌيڪ موقعا آهن."
  
  اهو گهڻو وقت نه ورتو. جڏهن بين پنهنجي آئي پيڊ تي ٽيپ ڪري رهيو هو، ڊريڪ ڏٺو ته اڌ درجن وڏا ماڻهو گهٽي جي دروازي تي گڏ ٿيا. ڪمري جو تالو ٽوڙي اندر داخل ٿي ويو. ٽيهن سيڪنڊن کان پوءِ ٽيم ٻيهر ظاهر ٿي، ڪاوڙ ۾ چوڌاري ڏٺو، ۽ منتشر ٿي ويو.
  
  ڊريڪ هن جي جبر کي پڪڙيو.
  
  بين چيو. "اها واقعي دلچسپ آهي، Matt. اهو يقين آهي ته اصل ۾ اوڊين جي باقيات جا نو ٽڪر سڄي دنيا ۾ پکڙيل آهن. ڍال هڪ شيءِ آهي، گهوڙو ٻي شيءِ آهي. اها مون کي ڪڏهن به خبر نه هئي."
  
  ڊريڪ کيس مشڪل سان ٻڌو. هن پنهنجي دماغ کي تباهه ڪيو. هتي اهي مسئلا هئا.
  
  هڪ لفظ چوڻ کان سواءِ، هو دروازي کان پري ٿي ويو ۽ پنهنجي سيل فون تي هڪ نمبر ڊائل ڪيو. تقريبن فوري طور تي ڪال جو جواب ڏنو ويو.
  
  "ها؟"
  
  "هي ڊاک آهي."
  
  "مان حيران ٿي ويس. ڪافي وقت نه ڏٺم، دوست".
  
  "مان ڄاڻان ٿو".
  
  "مون کي هميشه خبر هئي ته تون سڏ ڪندين.
  
  "اهو نه جيڪو توهان سوچيو، ويلز. مون کي ڪجهه گهرجي."
  
  "يقيناً توهان کي خبر آهي. مون کي مائي جي باري ۾ ٻڌايو.
  
  ويلز هن کي اهڙي شيءِ سان آزمائي رهيو هو جنهن کي هو ڄاڻي سگهي ٿو. مسئلو اهو هو ته مائي انهن جي پراڻي شعله هئي جڏهن ٿائيلينڊ ۾ سندن وقت کان اڳ، هن ايلسن سان شادي ڪرڻ کان اڳ - ۽ جيتوڻيڪ بين کي اهي گندا تفصيل ٻڌڻ جي ضرورت نه هئي.
  
  "وچ جو نالو شيران آهي. جڳھ - Phuket. قسم - هيم... ڌارين..."
  
  بينن جا ڪن ٽڙي پيا. ڊرڪ ان کي پنهنجي جسم جي ٻولي ۾ واضح طور تي پڙهيو جيئن هو هڪ سياستدان جو ڪوڙ پڙهي سگهي ٿو. کليل وات هڪ اشارو هو ...
  
  ڊرڪ ويلز جي آواز ۾ کلڻ لڳ ڀڳ ٻڌي سگهيو. "پرديسي؟ ڇا اهو بهترين آهي جيڪو توهان ڪري سگهو ٿا؟
  
  "هن وقت، ها."
  
  "ڇا اتي ڪو آهي؟
  
  "واقعي پسند".
  
  "سمجهيو. چڱو، دوست، تون ڇا ٿو چاهين؟"
  
  "مون کي سچ جي ضرورت آهي، ويلز. مون کي خام معلومات جي ضرورت آهي جيڪا خبر يا انٽرنيٽ تي نشر ٿيڻ جي اجازت ناهي. اهو Odin جي ڍال چوري ٿي ويو. جرمنن بابت جن ان کي چوري ڪيو. خاص ڪري جرمنن کي. حقيقي SAS ڄاڻ. مون کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ته واقعي ڇا ٿي رهيو آهي، دوست، عوامي ليکڪ نه آهي.
  
  "ڇا توهان مصيبت ۾ آهيو؟"
  
  "وڏو." توهان پنهنجي ڪمانڊر سان ڪوڙ نه ڳالهايو، اڳوڻي يا نه.
  
  "مدد جي ضرورت آهي؟"
  
  "اڃا نه".
  
  "تو پنهنجو هٿ ڪمايو، ڊريڪ. بس لفظ چئو ۽ SAS توهان جي آهي.
  
  "مان ڪندس".
  
  "چڱو. مون کي ڪجهه ڏيو. ۽ رستي ۾، ڇا توهان اڃا تائين پاڻ کي ٻڌائي رهيا آهيو ته توهان صرف سادا پراڻا SAS هئا؟
  
  ڊريڪ هٻڪندي رهي. اصطلاح "سٺو پراڻو SAS" به موجود نه هجڻ گهرجي. "اها وضاحت لاء هڪ قابل قبول اصطلاح آهي، اهو سڀ ڪجهه آهي."
  
  ڊرڪ نڪري ويو. مدد لاءِ پنهنجي اڳوڻي ڪمانڊر کان پڇڻ آسان نه هو، پر بين جي حفاظت فخر جي ڪنهن به احساس کي ختم ڪري ڇڏيو. هن پيفول کي ٻيهر چيڪ ڪيو، هڪ خالي دالان ڏٺو، ۽ پوءِ هليو ويو ۽ بين جي ڀرسان اچي ويٺو.
  
  "اوڊين جا نو حصا چئو ٿا؟ ان جو مطلب ڇا آهي؟
  
  بين جلدي پنهنجي گروپ جو فيس بڪ پيج ڇڏي ڏنو، گوڙ ڪندي چيو ته هنن وٽ ٻه نوان دوست درخواستون آهن، جن جو ڪل تعداد ستر ٿي ويو آهي.
  
  هن هڪ لمحي لاءِ ڊريڪ جو اڀياس ڪيو. "تنهنڪري تون اڳوڻو SAS ڪپتان ۽ ٽيپ پرست آهين. اها عجيب ڳالهه آهي، دوست، جيڪڏهن توهان کي منهنجي چوڻ تي اعتراض نه آهي.
  
  "فوڪس، بين. توهان وٽ ڇاآهي؟"
  
  "چڱو... مان اوڊين جي انهن نون حصن جي پيچري تي عمل ڪري رهيو آهيان، لڳي ٿو ته نائون هڪ خاص نمبر آهي نورس تصوف ۾. ھڪڙو پاڻ کي ھڪڙي شيء تي صليب تي چاڙھيو ويو جنھن کي ورلڊ وڻ سڏيو ويندو آھي، نو ڏينھن ۽ نو راتيون، روزو رکڻ، پنھنجي پاسي ۾ نيري سان، بلڪل عيسي مسيح وانگر، ۽ عيسي کان ڪيترائي سال اڳ. هي هڪ حقيقي شيء آهي، Matt. حقيقي سائنسدانن ان کي ترتيب ڏنو آهي. ٿي سگهي ٿو ته اها ڪهاڻي هجي جيڪا يسوع مسيح جي ڪهاڻي کي متاثر ڪري. اوڊين جا نو حصا آهن. ڀِلي ٽيون ٽڪرو آهي ۽ دنيا جي وڻ سان جڙيل آهي، جيتوڻيڪ مون کي ان جي مقام جو ڪو به ذڪر نه ٿو ملي. وڻ جو افسانوي مقام سويڊن ۾ آهي. اپسلا نالي هڪ جڳهه.
  
  "سست ڪر، سست ڪر. ڇا اهو اوڊين جي ڍال يا سندس گهوڙي بابت ڪجهه چوي ٿو؟
  
  بين ڪنڌ لوڏيو. "صرف اهو آهي ته شيلڊ هر وقت جي عظيم آثار قديمه جي دريافتن مان هڪ هئي. ۽ ان جي ڪنارن سان گڏ لفظ آهن: جنت ۽ دوزخ صرف عارضي جهالت آهن. اهو امر روح آهي جيڪو حق يا غلط ڏانهن ڇڪي ٿو. اهو ظاهر آهي ته اهو اوڊين جي لعنت آهي، پر زنده يادگيري ۾ ڪو به ماڻهو ڪڏهن به سمجهي نه سگهيو آهي ته ان جو مقصد ڇا آهي.
  
  "شايد اهو انهن لعنتن مان هڪ آهي جتي توهان کي صرف اتي هجڻ گهرجي،" ڊرڪ مسڪرايو.
  
  بين کيس نظرانداز ڪيو. "هتي چون ٿا ته گهوڙو هڪ مجسمو آهي. ٻيو مجسمو، "اوڊين جو وولوز"، هن وقت نيويارڪ ۾ نمائش تي آهي.
  
  "هن جا بگھڙ؟ هاڻي؟" ڊريڪ جو دماغ سڙڻ لڳو.
  
  "هن جنگ ۾ ٻن بگھڙن کي سوار ڪيو. ظاهر آهي".
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "ڇا سڀ نو حصا حساب ۾ آهن؟"
  
  بين پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ڪجهه غائب آهن، پر ..."
  
  ڊريڪ روڪيو. "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "خير، اهو بيوقوف لڳي ٿو، پر هتي هڪ ڏند ڪٿا جا ٽڪرا آهن جيڪي شڪل وٺي رهيا آهن. اوڊين جي سڀني ٽڪرن جي باري ۾ ڪجهه گڏ اچي رهيو آهي ۽ هڪ سلسلو رد عمل شروع ڪري ٿو جيڪو دنيا جي آخر تائين پهچائيندو.
  
  "معياري شيون،" ڊرڪ چيو. "اهي سڀ قديم ديوتا ڪنهن نه ڪنهن قسم جي 'دنيا جي پڇاڙي' سان لاڳاپيل آهن.
  
  بين ڪنڌ جهڪائي پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. "ساڄو. ڏس. اسان انٽرنيٽ جي جادوگرن کي کاڌي جي ضرورت آهي،" هن هڪ سيڪنڊ لاءِ سوچيو. "۽ مان سمجهان ٿو، مون کي محسوس ٿيو ته بينڊ مان نوان غزل جلد ئي اچي رهيا آهن. Croissants ۽ Brie برنچ لاءِ؟
  
  "جڏهن پئرس ۾ ..."
  
  ڊريڪ دروازو کوليو، چوڌاري نظر ڦيرائي، پوءِ بين کي ٻاهر اچڻ جو اشارو ڏنو. هن پنهنجي دوست جي چهري تي مسڪراهٽ ته ڏٺو، پر هن جي اکين ۾ خوفناڪ ٽنگ به پڙهيائين. بين ان کي چڱيءَ طرح لڪايو، پر هو بڇڙي طرح ڦاسي پيو.
  
  ڊريڪ ڪمري ۾ موٽي آيو ۽ پنهنجون سڀ شيون هڪ ٿلهي ۾ وجهي ڇڏيو. جيئن ئي هن ڳري بيلٽ کي محفوظ ڪيو، هن بين کي هيلو ڪندي ٻڌو ۽ محسوس ڪيو ته هن جي دل پنهنجي زندگيء ۾ صرف ٻيو ڀيرو خوف ۾ بند ٿي وئي.
  
  پهريون اهو هو جڏهن اليسن هن کي ڇڏي ڏنو، انهي ناقابل قبول فرق جو حوالو ڏيندي - توهان هڪ سپاهي بوٽ ڪئمپ کان وڌيڪ سپاهي آهيو.
  
  ان رات. بي انتها مينهن ڄڻ هن جون اکيون ڳوڙهن سان ڀريون پيون جيئن اڳ ڪڏهن به نه هيون.
  
  هو ڊوڙندو دروازي ڏانهن ويو، هن جي جسم جو هر عضوو تنگ ۽ تيار ٿي ويو، پوءِ هڪ بزرگ جوڙي کي دالان جي هيٺان وڙهندي ڏٺو.
  
  ۽ بين مطلق دهشتگردي کي محسوس ڪيو جيڪو ڊريڪ جي اکين کي ڀريو ان کان اڳ جو اڳوڻو سپاهي ان کي لڪائڻ جو موقعو مليو. بيوقوف غلطي.
  
  "پريشان نه ٿي". بنهه هلڪي مرڪ سان چيو. "آئون ٺيڪ آهيان".
  
  ڊريڪ هڪ ٿڪل سانس ورتو ۽ انهن کي ڏاڪڻ تان هيٺ وٺي ويو، هميشه حفاظت تي. هن لابي کي چيڪ ڪيو، ڪوبه خطرو نه ڏٺو، ۽ ٻاهر نڪري ويو.
  
  ويجھو ريسٽورنٽ ڪٿي هو؟ هن هڪ اندازو لڳايو ۽ لوور ڏانهن روانو ٿيو.
  
  
  **
  
  
  ميونخ جي هڪ ٿلهي شخص هڪ نيورو سرجن جي صلاحيتن سان انهن کي فوري طور تي ڏٺو. هن پنهنجي فوٽوگرافي جي مشابهت کي جانچيو ۽ دل جي ٻن ڌڙڪن اندر چڱي طرح ٺهيل، قابل يارڪ شائرمين ۽ سندس ڊگها وار، بيوقوف دوست کي سڃاڻي ورتو ۽ انهن کي ڪراس هينئر ۾ بند ڪري ڇڏيو.
  
  هن پنهنجي پوزيشن تبديل ڪئي، نه ته اعليٰ مقام يا سفيد ڦاٽن کي پسند نه ڪيو جيڪي هن جي گوشت جي عضون ۾ پکڙيل هئا.
  
  هن ڪلهه جي مائڪرو فون ۾ سرگوشي ڪئي: "مان انهن کي ڌاڳي سان پڪڙي رهيو آهيان.
  
  جواب حيرت انگيز طور تي فوري طور تي هو. "انهن کي هاڻي ماريو."
  
  
  چار
  
  
  
  پيرس، فرانس
  
  
  لڳاتار ٽي گوليون فائر ڪيون ويون.
  
  پهرين گولي ڊريڪ جي سر جي اڳيان ڌاتو جي دروازي جي فريم مان ڀڄي وئي، پوء گهٽيء ۾ گهٽي، هڪ بزرگ عورت کي هٿ ۾ ڌڪايو. هوءَ مرڪي ۽ ڪري پئي، سواليه نشان جي صورت ۾ هوا ۾ رت ڦڙڪائيندي رهي.
  
  ٻيو ڌڪ بين جي مٿي تي وار ختم ڪري بيٺو.
  
  ٽيون ڪنڪريٽ کي ماريو جتي هو هڪ نانو سيڪنڊ بيٺو هو جڏهن ڊريڪ هن کي کمر کان پڪڙي ورتو. گولي رستي تان لهي وئي ۽ ان جي پويان هوٽل جي دريءَ کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏيو.
  
  ڊريڪ رول ڪيو ۽ تقريباً بين کي پارڪ ٿيل ڪارن جي قطار جي پويان هلڻ لڳو. "مان توکي پڪڙي رهيو آهيان". هن ڪاوڙ مان چيو. "بس جاري رکو." ڪروچ ڪري، هن خطري ۾ وجهي ڪار جي دريءَ مان ٻاهر هڪ نظر ڦيرايو ۽ ڇت تي هلچل ٿيندي ڏٺو جيئن ونڊو ٽٽي وئي.
  
  "شٽي شوٽنگ!" هن جي يارڪشائر جي تلفظ ۽ فوج جي ٻچن هن جي آواز کي تيز ڪري ڇڏيو جيئن ايڊينالائن ٺاهي وئي. هن علائقي کي اسڪين ڪيو. شهري ڊوڙي رهيا هئا، رڙيون ڪري رهيا هئا، هر قسم جي پريشاني جو سبب بڻيا، پر مسئلو اهو هو ته فائرنگ ڪندڙ کي خبر هئي ته اهي ڪٿي آهن.
  
  ۽ هو اڪيلو نه هوندو.
  
  هينئر به، ڊريڪ انهن ٽن ڄڻن کي سڃاڻي ورتو هو، جن کي هن اڳ ۾ لاڪ پِڪنگ دوران ڏٺو هو، جيڪي اونداهي مانڊيو مان ٻاهر نڪتا ۽ مقصد سان انهن ڏانهن هلڻ لڳا.
  
  "هلڻ جو وقت."
  
  ڊرڪ انهن کي ٻن ڪارن ۾ وٺي ويو جتي هن اڳ ۾ ئي ڏٺو هو ته هڪ نوجوان عورت هن جي ڪار ۾ بيحد روئي رهي آهي. هن جي تعجب ۾، هن هن جو دروازو هڪ ٽڪرو کوليو ۽ هن جي خوفزده اظهار جي نظر ۾ ڏوهه جي جلدي محسوس ڪئي.
  
  هن جي چهري تي بي اثر تاثرات رکيو ويو. "ٻاهر."
  
  اڃا تائين فائرنگ نه ڪئي وئي آهي. عورت ٻاهر نڪري آئي، خوف هن جي عضون کي منجمد ڪيو، انهن کي مئل سليب ۾ تبديل ڪيو. بين لڪي ويو، پنهنجي جسم جو وزن جيترو ٿي سگهي گهٽ رکيو. ڊريڪ هن جي پٺيان جلدي ڪئي ۽ پوءِ چاٻي ڦيرائي.
  
  هڪ ساهه کڻي، هن ڪار کي ريورس ۾ رکيو ۽ پوءِ پارڪنگ واري جاءِ کان اڳتي وڌيو. هنن جي پٺيان رستي ۾ رٻڙ ٻرندي رهي.
  
  بين رڙ ڪري چيو: "رو رچيليو!
  
  ڊريڪ ڦري، گوليءَ جي انتظار ۾، ڌاتوءَ جو آواز ٻڌو جيئن انجڻ کي اُڇلايو، پوءِ ايڪسيليٽر کي مارو. هنن حيران چورن کي فوٽ پاٿ تي لنگهيو ۽ هنن کي پنهنجي ڪار ڏانهن ڊوڙندي ڏٺو.
  
  ڊريڪ ڦيٿي کي ساڄي، پوءِ کاٻي ۽ پوءِ وري کاٻي طرف گھمايو.
  
  "Rue Saint-Honoré." بين رڙ ڪري، رستي جو نالو ڏسڻ لاءِ پنهنجي ڳچيءَ کي ڇڪيندي چيو.
  
  اهي ٽرئفڪ جي وهڪري ۾ شامل ٿي ويا. ڊريڪ جيترو تيزيءَ سان ٿي سگھيو، ڪار ٺاھيو- جيڪو، سندس خوشيءَ لاءِ، ھڪ ميني ڪوپر بڻجي ويو- گلي ۾ اندر ۽ ٻاھر ۽ پوئين منظر تي ويجھي نظر رکي.
  
  ڇت وارو شوٽر گهڻو وقت کان غائب هو، پر مونڊيو اتي ئي واپس هو، گهڻو پوئتي نه هو.
  
  هُو ساڄي مُڙيو ۽ پوءِ وري ساڄي، ٽريفڪ لائيٽن تي خوش قسمت ٿي رهيو. لوور ميوزيم، کاٻي کان ورتو ويو. ان جو ڪو فائدو نه هو: رستا تمام گهڻا ڀريل هئا، ٽرئفڪ جون بتيون تمام گهڻيون هيون. انهن کي پئرس جي مرڪز کان پري وڃڻ جي ضرورت هئي.
  
  "ريو ڊي ريولي!"
  
  ڊريڪ سختيءَ سان بين ڏانهن نهاريو. "تون گهٽين جا نالا ڇو ٿو رڙيون؟
  
  بين هن ڏانهن نهاريو. "مون کي ناهي خبر! اهي ... اهي ٽي وي تي ڏيکاريندا آهن! اهو مدد ڪري ٿو؟"
  
  
  **
  
  
  "نه!" - هن رئي ڊي ريوولي کان پري ڦاٽل روڊ تي ڊوڙندي انجڻ جي گوڙ تي پوئتي ڌڪيو.
  
  گولي بوٽ مان رڪجي وئي. ڊريڪ ڏٺائين ته هڪ لنگهندڙ عذاب ۾ گر ٿي ويو. اها خراب هئي؛ اهو سنجيده هو. اهي ماڻهو وڏائي ۽ طاقتور هئا انهن کي پرواه ناهي ته انهن کي نقصان پهچايو، ۽ واضح طور تي نتيجن سان گڏ رهي سگهي ٿو.
  
  اوڊين جا نو حصا انهن لاءِ ايترا اهم ڇو هئا؟
  
  گوليون ڪنڪريٽ ۽ ڌاتو ۾ داخل ٿي ويون ۽ ميني جي چوڌاري کاٻي نمونن.
  
  ان مهل، بين جي سيل فون جي گھنٽي وڳي. ان کي کيسي مان ڪڍڻ لاءِ هن هڪ پيچيده ڪلهي تي موڙيندڙ چال کي انجام ڏنو. "ماءُ؟"
  
  "او منهنجا خدا!" ڊرڪ خاموشيءَ سان لعنت ڪئي.
  
  "مان ٺيڪ آهيان، ٽي. توهان؟ بابا وانگر؟"
  
  مونڊيو ميني جي بوٽن ۾ پنهنجو رستو ٺاهيو آهي. انڌن هيڊ لائيٽن ٽنهي جرمنن جي چهرن سان گڏ، پويان کان نظارو ڀريو. بدمعاش ان کي پسند ڪيو.
  
  بين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "۽ ننڍي ڀيڻ؟
  
  ڊريڪ ڏٺو ته جيئن جرمنن پنهنجي بندوقن سان ڊيش بورڊ کي جنوني جوش ۾ گول ڪيو.
  
  "نه. ڪجه بـ خاص نـ. اوم... اهو ڪهڙو شور آهي؟" هن هڪ وقفو ڪيو. "او ... Xbox."
  
  ڊريڪ ايڪسيليٽر کي فرش ڏانهن دٻايو. انجڻ جلدي جواب ڏنو. ٽائر سٺ ميل في ڪلاڪ جي رفتار سان به سڪي رهيا هئا.
  
  ايندڙ شاٽ پوئين ونڊو کي ٽوڙي ڇڏيو. بين دعوت جو انتظار ڪرڻ کان سواءِ اڳيان چڙهائي واري علائقي ۾ لٿو. ڊريڪ پاڻ کي هڪ لمحي جو جائزو وٺڻ جي اجازت ڏني، پوءِ ميني کي خالي فوٽ پاٿ تي پارڪ ٿيل ڪارن جي هڪ ڊگهي قطار جي سامهون رکيو.
  
  مونڊيو ۾ مسافرن لاپرواهيءَ سان فائرنگ ڪئي، گوليون پارڪ ٿيل ڪارن جي ونڊوز کي ٽوڙي، ميني کي مارڻ ۽ ان کي ڀڄڻ سان. سيڪنڊن ۾، هن بريڪ تي زور ڀريو، هڪ گوڙ سان چوڌاري گھمايو، ننڍڙي ڪار کي 180 درجا اڇلائي ڇڏيو، پوء واپس رستي ڏانهن وڌيو جيئن اهي آيا هئا.
  
  مونڊيو جي مسافرن کي اهو سمجهڻ ۾ قيمتي سيڪنڊ لڳا ته ڇا ٿيو آهي. 180 درجا موڙ لاپرواهي ۽ خطرناڪ هو، ۽ ٻن پارڪ ٿيل ڪارن کي خوفناڪ بحران سان ڪڍي ڇڏيو. ڪٿي هئي ان مقدس جي نالي تي پوليس؟
  
  هاڻي ڪو به اختيار ناهي. ڊريڪ جيترا ڪنارن جي چوڌاري ڦري سگهيو ٿي. "تيار ره، بين. اسان ڊوڙون ٿا".
  
  جيڪڏهن بين اتي نه هجي ها، هو بيٺو ۽ وڙهندو هو، پر هن جي دوست جي حفاظت کي ترجيح ڏني وئي هئي. ۽ وڃائڻ هاڻي هڪ هوشيار قدم هو.
  
  "ٺيڪ آهي ماما، پوءِ ملنداسين. بين پنهنجو سيل فون بند ڪيو ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "والدين".
  
  ڊريڪ ميني کي واپس ڪنڌيءَ ڏانهن ڇڪي ورتو ۽ اوچتو اڌ رستي تي مينيڪيور ٿيل لان ۾ بريڪ لڳائي ڇڏيائين. ڪار جي بيهڻ کان اڳ، انهن دروازن کي وسيع ڪيو ۽ ٻاهر نڪري ويا، ڀرسان گهٽين ڏانهن. اهي مونڊيو جي نظر ۾ اچڻ کان اڳ ئي گهرايل پيرس جي ماڻهن سان مليا.
  
  بين ڪجهه چيز ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو ۽ ڊريڪ ڏانهن ڇڪيو. "منهنجو هيرو".
  
  
  **
  
  
  اهي هيري جي نيويارڪ بار نالي هڪ جڳهه جي اڳيان هڪ ننڍڙي انٽرنيٽ ڪيفي ۾ لڪائي رهيا هئا. اهو ڊريڪ لاء سڀ کان وڌيڪ عقلمند قدم هو. غير معمولي ۽ سستي، اها هڪ جڳهه هئي جتي اهي پنهنجي تحقيق جاري رکي سگهن ٿا ۽ فيصلو ڪري سگهي ٿو ته لوور جي ايندڙ حملي بابت پريشان ٿيڻ يا مداخلت کان سواء ڇا ڪجي.
  
  ڊرڪ مفين ۽ ڪافي تيار ڪئي جڏهن بين لاگ ان ٿيو. ڊاک کي اڃا تائين ڪا به زخم نه آئي آهي، پر هن اندازو لڳايو ته بين کي ٿورو پريشان ٿيڻ گهرجي. هن ۾ سپاهيءَ کي سمجهه ۾ نه پئي آيو ته هن کي ڪيئن سنڀالي. دوست ڄاڻي ٿو ته انهن کي ڳالهائڻو آهي. سو هن کاڌي پيتي کي اڳتي وڌائي نوجوان ڏانهن وڌو، هڪ آرامده ڪوٺيءَ ۾ اچي بيٺو ۽ سندس نظرون سنڀاليائين.
  
  "توهان هي سڀ ڪم ڪيئن پيا ڪريو؟
  
  "مون کي ناهي خبر". بين سچ چيو. "مون کي اڃا تائين اهو محسوس ڪرڻ جو وقت نه آهي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هي ٺيڪ آهي. خير، جڏهن تون ائين ڪندين..." هن ڪمپيوٽر ڏانهن اشارو ڪيو. "توهان وٽ ڇاآهي؟"
  
  "مان اڳي ئي ساڳي ويب سائيٽ تي واپس ويس. حيرت انگيز آثار... نو ٽڪرا... يدا، يدا، يدا... اوه ها - مون اوڊين جي شاندار "دنيا جي آخر" سازشي نظريي بابت پڙهيو.
  
  "۽ مون چيو..."
  
  "اها بيوقوفي هئي. پر ضروري ناهي، Matt. اهو ٻڌي. جيئن مون چيو ته هڪ افسانو آهي ۽ ان جو ڪيترن ئي ٻولين ۾ ترجمو ٿي چڪو آهي. نه رڳو اسڪندريه وارا. اهو بلڪل آفاقي لڳي ٿو، جيڪو هارين لاء انتهائي غير معمولي آهي، جيڪي هن قسم جي شين جو مطالعو ڪن ٿا. هتي چيو وڃي ٿو ته جيڪڏهن اوڊين جا نو ٽڪرا ڪڏهن به راگناروڪ دوران گڏ ڪيا وڃن، اهي خدا جي مقبري ڏانهن رستو کوليندا. ۽ جيڪڏهن هن مقبري کي ڪڏهن به بي حرمتي ڪيو ويو آهي ... خير، گندو پٿر ۽ سڀ دوزخ اسان جي مسئلن جي شروعات آهي. نوٽ ڪريو مون چيو خدا؟
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "نه. هتي خدا جي قبر ڪيئن ٿي سگهي ٿي؟ اهي ڪڏهن به موجود نه هئا، Ragnarok ڪڏهن به موجود نه هئا. اهو صرف آرماگڊن لاءِ ناروي جي جڳهه هئي.
  
  "بلڪل. ۽ ڇا جيڪڏهن اهو واقعي موجود هجي؟
  
  "تنهنڪري تصور ڪريو ته اهڙي ڳولا جي قيمت."
  
  "خدا جي قبر؟ اهو سڀ ڪجهه کان ٻاهر هوندو. ائٽلانٽڪ. ڪيملوٽ. عدن. ان جي مقابلي ۾ اهي ڪجهه به نه هوندا. تنهنڪري توهان چئي رهيا آهيو ته اوڊين جي شيلڊ صرف شروعات آهي؟
  
  بين هن جي مفن جي چوٽي کي ڪٽي ڇڏيو. "مان سمجهان ٿو ته ڏسنداسين. اڃا اٺ ٽڪرا آهن جن ڏانهن وڃڻو آهي، پوءِ جيڪڏهن اهي غائب ٿيڻ شروع ڪن،" هن روڪيو. "توهان کي خبر آهي، ڪرين خاندان جو دماغ آهي، ۽ ڀيڻ چاهي ٿي ته هن انٽرنيٽ جي سڀ خرابي کي سمجهڻ. اهو سڀ ڪجهه ٽڪرن ۾ آهي."
  
  "بين، مون کي توسان شامل ٿيڻ ۾ ڪافي ڏوهه محسوس ٿيو آهي. ۽ مان واعدو ڪريان ٿو ته توهان کي ڪجهه به نه ٿيندو، پر مان ان ۾ ڪنهن ٻئي کي شامل نه ٿو ڪري سگهان. ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "مون کي عجب لڳو ته جرمنن هاڻي ائين ڇو ڪرڻ شروع ڪيو. ڪو شڪ ناهي ته ٻيا اٺ حصا ڪجهه وقت تائين موجود آهن.
  
  "فٽبال سان گهٽ تشبيهون. ۽ انهن وٽ آهي. ٿي سگهي ٿو ته شيلڊ بابت ڪجهه خاص هو؟ انهي بابت ڪجهه ٻيو سڀ ڪجهه قابل قدر بڻائي ڇڏيو.
  
  ڊريڪ کي شيلڊ جون ويجهيون تصويرون وٺڻ ياد آيو، پر اهي ان تحقيق کي بعد ۾ روڪي سگهيا. هن اسڪرين کي ٽيپ ڪيو. "هتي اهو چوڻ آهي ته اوڊن جي گهوڙي جو مجسمو وائڪنگ لانگ بوٽ ۾ مليو هو، جيڪو اصل ۾ لوور جي مکيه نمائش آهي. گھڻا ماڻھو لوور مان گھمڻ دوران گھوڙي جي مجسمي کي پاڻ به نوٽيس نه ڪندا.
  
  "لانگ بوٽ،" بين بلند آواز سان پڙهيو. "اهو پنهنجو پاڻ ۾ هڪ اسرار آهي - اهو لاگ ان مان ٺاهيو ويو آهي جيڪي وائڪنگ جي تاريخ جي اڳڪٿي ڪن ٿا."
  
  "جهڙوڪ شيلڊ،" ڊرڪ چيو.
  
  "ڊنمارڪ ۾ مليو،" بين وڌيڪ پڙهيو. "۽ هتي ڏسو،" هن اسڪرين ڏانهن اشارو ڪيو، "هي اوڊين جي ٻين حصن تي ڌيان ڏئي ٿو، جنهن جو مون اڳ ذڪر ڪيو آهي؟ وولوز نيو يارڪ ۾ آهن، ۽ بهترين اندازو اهو آهي ته اسپيئر اپسالا، سويڊن ۾ آهي، اوڊين جي جسم مان ڪري پيو جيئن هو ورلڊ ٽري تان هيٺ آيو.
  
  "پوءِ اهو پنج آهي." ڊريڪ پنهنجي آرامده ڪرسيءَ تي پوئتي موٽيو ۽ ڪافي جو هڪ چُپ پي ورتو. انهن جي چوڌاري، انٽرنيٽ ڪيفي گهٽ اهم سرگرمي سان hummed. ٻاهر روڊ رستا ماڻهن سان ڀريا پيا هئا جيڪي زندگيءَ جي رستي تي هلي رهيا هئا.
  
  بين اسٽيل جي وات سان پيدا ٿيو هو ۽ هن پنهنجي گرم ڪافي جو اڌ هڪ ئي گپ ۾ پيتو. "هتي ڪجهه ٻيو به آهي،" هن رڙ ڪئي. "خدا، مون کي خبر ناهي. اهو پيچيده لڳي ٿو. وولوا نالي شيءِ بابت. مطلب ڇا آھي Seer ڇا آھي؟ "
  
  "شايد انهن ڪار جو نالو هن جي نالي تي رکيو."
  
  "مزاحيه. نه، لڳي ٿو اوڊن کي هڪ خاص ويلوا آهي، انتظار ڪريو - اهو ڪجهه وقت وٺي سگھي ٿو.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڌيان بين، ڪمپيوٽر، معلومات جي وهڪري ۽ ٻاهران مصروف فوٽ پاٿ جي وچ ۾ ڦيرائڻ ۾ ايترو ته مصروف هو جو هن عورت کي ان وقت تائين نه ڏٺو، جيستائين هوءَ سندن ٽيبل جي ڀرسان بيٺي هئي.
  
  ان کان اڳ جو هو هلي سگهي، هن پنهنجو هٿ وڌايو.
  
  "اٿو نه، ڇوڪرو،" هن آمريڪي لهجي ۾ چيو. "اسان کي ڳالهائڻ جي ضرورت آهي".
  
  
  پنج
  
  
  
  پيرس، فرانس
  
  
  ڪينيڊي مور ڪجهه وقت جوڙو جو جائزو وٺڻ ۾ گذاريو.
  
  پهرين ته هن سوچيو ته اهو بي ضرر هو. ٿوريءَ دير کان پوءِ، نوجوان جي خوفناڪ پر پرعزم جسم جي ٻولي ۽ وڏي مڙس جي محتاط رويو جو جائزو وٺڻ کان پوءِ، هوءَ ان نتيجي تي پهتي ته مصيبت، حالتن ۽ شيطان ٻنهي کي خطري جي هڪ ناپاڪ تثليث ڏانهن ڌڪيو آهي.
  
  هوءَ هتي پوليس آفيسر نه هئي. پر هوءَ نيو يارڪ ۾ هڪ پوليس هئي، ۽ هن نسبتاً ننڍي ٻيٽ تي ان جي وڏن ڪنڪريٽ ٽاورن سان وڏو ٿيڻ آسان نه هو. توهان کي هڪ پوليس جي نظر هئي ان کان اڳ توهان کي خبر هئي ته اها توهان جي مقدر هئي NYPD ۾ شامل ٿيڻ. بعد ۾ تو عزت ڪئي ۽ ٻيهر حساب ڪيو، پر تو وٽ هميشه اهي اکيون هيون. اهو سخت، حساب ڪتاب وارو نظر.
  
  موڪلن تي به، هوءَ تلخيءَ سان سوچيندي هئي.
  
  هڪ ڪلاڪ ڪافي پيئڻ ۽ بي مقصد سرفنگ ڪرڻ کان پوءِ، هوءَ پنهنجو پاڻ کي سنڀالي نه سگهي. هوءَ شايد موڪلن تي هئي- جيڪا هن کي زبردستي موڪلن کان بهتر لڳي هئي- پر ان جو مطلب اهو نه هو ته هن ۾ پوليس صرف ايترو تيزيءَ سان ڇڏي ڏنو هو جيترو برٽ ويگاس ۾ پنهنجي پهرين رات تي پنهنجي فضيلت کي ڇڏي ڏنو هو.
  
  هوءَ انهن جي ٽيبل ڏانهن ويٺي. زبردستي موڪل، هن وري سوچيو. هن هن جي شاندار NYPD ڪيريئر کي تناظر ۾ رکيو.
  
  وڏي ماڻهوءَ تڪڙو تڪڙو هن جو جائزو ورتو، پنهنجي اينٽينا کي وڌايو. هن هن کي تيزيءَ سان اندازو لڳايو ته هڪ آمريڪي بحريه بئنڪاڪ جي ڪوٺيءَ جو جائزو وٺي.
  
  "اٿ نه، ڇوڪرا،" هن بيزاريءَ سان چيو. "اسان کي ڳالهائڻ جي ضرورت آهي".
  
  "آمريڪي؟" پوڙهي ماڻهوءَ حيرانگي جي اشاري سان چيو. "تون ڇا ٿو چاهين؟"
  
  هن کيس نظرانداز ڪيو. "تون ٺيڪ آهين، ٻار؟" هن پنهنجي ڍال کي چمڪيو. "مان پوليس وارو آهيان. هاڻي تون مون سان ايماندار ٿيندين".
  
  پوڙهو ماڻهو فوري طور تي ڪلڪ ڪيو ۽ رليف سان مسڪرايو، جيڪو عجيب هو. ٻئي مونجهاري ۾ ڦاسي پيا.
  
  "الف؟" - آءُ پڇيو.
  
  ڪينيڊي تي پوليس آفيسر ان مسئلي کي دٻايو. "ڇا تون هتي آهين پنهنجي مرضيءَ سان؟ اهو سڀ ڪجهه هو سوچي سگهي ٿو انهن جي ويجهو ٿيڻ بابت.
  
  نوجوان اداس نظر آيو. "ٺيڪ آهي، سير سياحت سٺي آهي، پر اڻ وڻندڙ جنس گهڻو مزو نه آهي.
  
  وڏو ماڻهو حيرت انگيز طور تي شڪرگذار ڏسڻ لڳو. "مون تي ڀروسو ڪر. هتي ڪي به مسئلا نه آهن. اهو ڏسڻ لاء سٺو آهي ته قانون لاڳو ڪندڙ ڪميونٽي ۾ ڪجهه اڃا تائين هن ڪم جو احترام ڪن ٿا. مان Matt Drake آهيان."
  
  هن پنهنجو هٿ وڌايو.
  
  ڪينيڊي هن کي نظرانداز ڪيو، اڃا به قائل نه ٿيو. هن جو ذهن انهيءَ جملي تي هليو ويو، اڃا تائين ڪم جو احترام ڪندي، ۽ گذريل مهيني ذريعي سکرول ڪيو. اهي اتي ئي بند ٿي ويا جتي اهي هميشه روڪي رهيا هئا. ڪالاب ۾. هن جي ظالم قربانين مٿان. سندس غير مشروط آزاديءَ لاءِ.
  
  جيڪڏهن صرف.
  
  "خير ... مهرباني، مان سمجهان ٿو."
  
  "پوءِ، تون نيو يارڪ کان پوليس وارو آهين؟ "نوجوان اُڀريل ابرو سان ان ڳالهه کي پورو ڪيو، جنهن کي هن وڏي ماڻهو ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "لعنت چالاڪ." ميٽ ڊريڪ هلڪو کلڻ لڳو. هو پراعتماد نظر آيو، ۽ جيتوڻيڪ هو آرام سان ويٺو هو، ڪينيڊي ٻڌائي سگهي ٿو ته هو هڪ سيڪنڊ ۾ رد عمل ظاهر ڪرڻ جي صلاحيت رکي ٿو. ۽ جنهن طريقي سان هو مسلسل پنهنجي اردگرد کي اسڪين ڪندو رهيو، اهو کيس هڪ پوليس وارو سمجهندو هو. يا فوج.
  
  هوءَ ڪنڌ لوڏيندي، سوچيندي رهي ته هوءَ پاڻ کي ويهڻ جي دعوت ڏئي.
  
  ڊريڪ هڪ خالي سيٽ ڏانهن اشارو ڪيو جڏهن ته هن کي صاف نڪرندو. "۽ شائستگي به. مون ٻڌو آهي ته نيو يارڪ وارا دنيا ۾ سڀ کان وڌيڪ اعتماد وارا ماڻهو هئا.
  
  "ميٽ!" ماڻهو ڪاوڙجي ويو.
  
  "جيڪڏهن وڌيڪ اعتماد سان توهان جو مطلب خود غرض ۽ مغرور آهي، مون اهو به ٻڌو آهي. ڪينيڊي بوٿ ۾ لڪي ويو، ٿورو بيزار محسوس ٿيو. "پوءِ مان پيرس آيو ۽ فرينچن سان مليس.
  
  "موڪل تي؟"
  
  "اها ڳالهه انهن مون کي ٻڌايو."
  
  مڙس اصرار نه ڪيو، بس وري هٿ وڌايو. "مان اڃا تائين Matt Drake آهيان. ۽ هي منهنجو رهائشي آهي، بين.
  
  "هيلو، مان ڪينيڊي آهيان. مون ٻڌو ته توهان ڇا چئي رهيا آهيو، گهٽ ۾ گهٽ هيڊ لائنون، مون کي ڊپ آهي. اھو اھو آھي جيڪو مون کي حيران ڪيو. ۽ نيو يارڪ ۾ وولوز بابت ڇا؟ هن پنهنجي ابرو کي وڌايو، بين جي نقل ڪندي.
  
  "هڪ". ڊريڪ هن جو احتياط سان مطالعو ڪيو، ردعمل جي انتظار ۾. "ڇا توهان هن جي باري ۾ ڪجهه ڄاڻو ٿا؟
  
  "هو ٿور جو پيءُ هو، نه؟ توهان کي خبر آهي، مارول مزاحيه ۾.
  
  "هو سڀني خبرن تي آهي." بين ڪمپيوٽر ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "مان تازو ئي سرخين کان ٻاهر رهڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهيان." ڪينيڊي جا لفظ جلدي آيا، درد ۽ مايوسي سان ڀريل. هڪ لمحو گذري ويو ان کان اڳ جو هوء جاري رهي. "پوءِ، گهڻو نه. بس ڪافي."
  
  "لڳي ٿو ته توهان ڪجھ ڪيو."
  
  "منهنجي ڪيريئر لاء سٺو کان وڌيڪ." هوءَ موٽي آئي ۽ پوءِ ڪيفي جي گندي دريءَ مان ٻاهر گهٽيءَ ڏانهن ڏسڻ لڳي.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ هن جي نظرن جي پٺيان لڳو، سوچي رهيو هو ته ڇا هن کي ڌڪ ڏيڻ گهرجي، ۽ هن جون نظرون اڳئين چورن مان هڪ سان مليون، جيڪو شيشي مان ڏسي رهيو هو.
  
  "ڇڙو. اهي ماڻهو هندستاني ڪال سينٽر کان وڌيڪ مستقل آهن.
  
  جڏهن ڊريڪ هليو ويو ته ان ماڻهوءَ جو چهرو سڃاڻڻ سان روشن ٿي ويو، پر هاڻي ڊريڪ فيصلو ڪيو ته هن کي وڌيڪ چُرڻ جي ضرورت ناهي. دستانا واقعي بند ٿي ويا ۽ SAS ڪپتان موٽي آيو. هو جلدي هليو ويو، هڪڙي ڪرسي کي پڪڙي ان کي دريءَ مان ٻاهر اڇلائي هڪ خوفناڪ حادثي سان. جرمن واپس ڀڄي ويو، مئل گوشت وانگر فرش تي ڪري پيو.
  
  ڊريڪ بين کي پاسي کان وٺي ويو. "اسان سان اچو يا نه،" هن ڊوڙندي ڪينيڊي ڏانهن رڙ ڪئي. "پر منهنجي رستي کان پري رهو."
  
  هو تيزيءَ سان دروازي ڏانهن هليو، ان کي کوليو ۽ بند ٿي ويو، جيڪڏهن اتي گوليون لڳل هيون. حيران پيرس جي چوڌاري بيٺا هئا. سياح هر طرف ڀڄي ويا. ڊريڪ گلي ۾ هڪ ڳولهي نظر اڇلائي.
  
  "خودڪشي". هن واپس ڪبوتر ڪيو.
  
  "پوئتي دروازو". هن بين کي ڪلهي تي ڌڪ هنيو ۽ هو ڪائونٽر ڏانهن هليا ويا. ڪينيڊي کي اڃا منتقل ٿيڻو هو، پر اهو پوليس آفيسر جي تجزياتي ذهن کي اهو محسوس نه ڪيو ته اهي ماڻهو حقيقي مصيبت ۾ هئا.
  
  "مان توهان کي ڍڪي ڇڏيندس."
  
  ڊريڪ خوفزده سيلزمين جي پويان هڪ اونداهي دالان ۾ هليو ويو، جنهن ۾ ڪافي، کنڊ ۽ اسٽير اسٽڪس جا دٻا هئا. آخر ۾ هڪ باهه فرار ٿي ويو. ڊريڪ بار کي ماريو، پوءِ احتياط سان ٻاهر ڏٺو. شام جو سج منهنجي اکين کي ساڙي ڇڏيو، پر ساحل صاف هو. جنهن جو مطلب هو ته اتي رڳو هڪ دشمن هو.
  
  ڊريڪ ٻين کي انتظار ڪرڻ لاءِ اشارو ڪيو، پوءِ ارادي سان انتظار ڪندڙ جرمن ڏانهن هليو ويو. هُن ماڻهوءَ جي ڌڪ کان نه بچيو، پر اُن کي سختيءَ سان سولر پلڪسس ۾ کڻي نهاريو. هن جي مخالف جي منهن تي صدمو هن کي فوري طور تي خوش ڪيو.
  
  "Pussies Plexus لاء مقصد." هن چيو. تجربي هن کي سيکاريو هو ته هڪ تربيت يافته ماڻهو جسم تي واضح دٻاءُ واري نقطي تي حملو ڪندو ۽ اثر لاءِ روڪيندو، تنهن ڪري ڊريڪ درد کي ورهايو - جيئن هن کي لامحدود طور تي سيکاريو ويو هو - ۽ ان ذريعي دٻايو ويو. هن ماڻهوءَ جي نڪ کي ڀڃي ڇڏيو، هن جو جهنڊو ڀڃي ڇڏيو ۽ هن جي ڳچيءَ کي ٻه ڌڪ لڳڻ لڳا، ۽ پوءِ هن کي بنا ڪنهن وڌاءَ جي فوٽ پاٿ تي ويڙهي ڇڏيائين. هن ٻين کي اڳتي وڌايو.
  
  اهي ڪيفي ڇڏي ويا ۽ چوڌاري ڏسڻ لڳا.
  
  ڪينيڊي چيو، "منهنجي هوٽل هتان کان ٽي بلاڪ آهي.
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "سائين ٿڌو. وڃ".
  
  
  ڇهه
  
  
  
  پيرس، فرانس
  
  
  هڪ منٽ بعد بين چيو، "انتظار ڪريو."
  
  "اهو نه چئو ته توهان کي غسل خاني ۾ وڃڻ جي ضرورت آهي، دوست، يا اسان کي توهان لاءِ ڊائپر خريد ڪرڻا پوندا.
  
  ڪينيڊي پنهنجي مسڪراهٽ لڪايو جيئن بين لال ٿي ويو.
  
  "مون کي خبر آهي ته اهو وقت آهي توهان لاءِ ننڊ ڪرڻ جو، پوڙهو ماڻهو، پر اهو وقت لڳ ڀڳ آهي... اوم... لوور گهمڻ جو.
  
  لعنت، ڊرڪ وقت جي ٽريڪ وڃائي ڇڏيو. "بدمعاش".
  
  "لوور ۾؟"
  
  "موڙ جي باري ۾." ڊريڪ هڪ لنگهي ٽيڪسي ڏانهن اشارو ڪيو. "ڪينيدي، مان وضاحت ڪندس."
  
  "تون بهتر محسوس ڪندين. مان اڄ ئي لوور ڏانهن ويو آهيان.
  
  "انهي لاءِ نه..." بين گوڙ ڪيو جيئن اهي ٽئڪسي ۾ ويٺا. ڊريڪ جادوئي لفظ چيو ۽ ڪار تيز ٿي وئي. سفر خاموشيءَ سان ڪيو ويو ۽ ٽريفڪ سان ڀريل گهٽين ذريعي ڏهن منٽن تائين هليو. جڏهن انهن ٽنهي ميوزيم ڏانهن گرم تعاقب ۾ پنهنجو رستو ٺاهڻ جي ڪوشش ڪئي ته فوٽ پاٿ بهتر نه هئا.
  
  جيئن اهي هلندا هئا، بين ڪينيڊي کي تاريخ تائين پهچايو. "ڪنهن کي آئس لينڊ ۾ اوڊين جي شيلڊ ملي. ڪنهن انهن کي يارڪ جي نمائش مان چوري ڪيو، مڪمل طور تي فري جي حيرت انگيز ڪيٽ واڪ شو کي برباد ڪري ڇڏيو.
  
  "فري؟
  
  "فيشن ڊزائينر. ڇا تون نيو يارڪ کان نه آهين؟"
  
  "مان نيويارڪ مان آهيان، پر مان وڏو فيشن وارو ماڻهو نه آهيان. ۽ مان ان ڳالهه جو وڏو پرستار نه آهيان ته ڪنهن قسم جي ٽڪراءَ ۾ انڌو ٿي ڦاسجي. مون کي واقعي هن وقت وڌيڪ مسئلن جي ضرورت ناهي."
  
  ڊريڪ تقريبن چيو "هڪ دروازو آهي" پر پاڻ کي آخري سيڪنڊ ۾ روڪي ڇڏيو. هڪ پوليس وارو اڄ رات مفيد ٿي سگهي ٿو ڪيترن ئي سببن لاءِ، خاص ڪري رياستن کان. جيئن اهي شيشي جي پرامڊ جي ويجهو پهتا، جنهن کي لوور جي داخلا جو نشان لڳايو ويو، هن چيو، "ڪينيدي، انهن ماڻهن اسان کي گهٽ ۾ گهٽ ٽي ڀيرا مارڻ جي ڪوشش ڪئي. مان ان ڳالهه کي يقيني بڻائڻ جو ذميوار آهيان ته اهو نه ٿئي. ھاڻي اسان کي وڌيڪ ڄاڻ جي ضرورت آھي ته ھتي ڇا ٿي رھيو آھي، ۽ ڪنھن سبب جي ڪري اھي دلچسپي وٺندا آھن ته بين کي ڇا معلوم ٿيو آھي، جنھن کي "اوڊين جا نو ٽڪر" سڏيو ويندو آھي. اسان کي خبر ناهي ڇو، پر هتي، "هن شيشي جي پرامڊ جي پويان اشارو ڪيو، "ٻيو حصو آهي."
  
  "اهي اڄ رات چوري ڪرڻ وارا آهن،" بين چيو، پوء شامل ڪيو، "شايد."
  
  "۽ هي نيو يارڪ زاويه ڇا آهي؟"
  
  "اوڊين جو ٻيو ٽڪرو اتي ڊسپلي تي آهي. بگھڙ. قدرتي تاريخ ميوزيم ۾.
  
  ڊريڪ نقشي جو اڀياس ڪيو. "اهو لڳي ٿو ته لوور عام طور تي وائڪنگ مجموعن کي ظاهر نٿو ڪري. اهو پڻ ليز تي آهي، جهڙوڪ يارڪ ۾. اهو هتي چوي ٿو ته سڀ کان وڌيڪ دلچسپ شيء وائڪنگ لانگ بوٽ آهي، هڪ بهترين دريافت ڪيل آهي، ۽ ان جي بدنام بدنام آهي.
  
  "هن جو ڇا مطلب آهي؟" ڪينيڊي ڏاڪڻ جي چوٽيءَ تي ائين بيٺو هو جيئن طوفان جي مقابلي ۾ ريڊ وانگر پيرن جا ڪيترائي جوڙا هن جي چوڌاري ڦري رهيا هئا.
  
  "هڪ غير معمولي هن جي عمر جي نمائندگي ڪري ٿي. اهو وائڪنگ جي تاريخ کان اڳ آهي.
  
  "خير، اهو دلچسپ آهي."
  
  "مان ڄاڻان ٿو. اهي ڊينون ونگ جي هيٺئين منزل تي ڊسپلي تي آهن، ڪجهه مصري... آپٽڪ... ٽالميڪ... بلشٽ. ڪا ڳالهه ناهي. هتي جي ڳالهه آهي".
  
  ويڪر، پالش ٿيل ڪوريڊور انهن جي چوڌاري چمڪي رهيا هئا جيئن اهي ميڙ ۾ ملن ٿا. مقامي ۽ سڀني عمرن جي سياحن وڏي پراڻي جاء کي ڀريو ۽ ان کي سڄي ڏينهن ۾ زندگي گذاريو. رات جي وقت هن جي مقبري جهڙو، خوفناڪ طبيعت جو اندازو ئي لڳائي سگهجي ٿو.
  
  ان مهل، هڪ ٻوڙو گوڙ گونجڻ لڳو، ڄڻ ڪا ڪنڪريٽ جي ڀت ڪري رهي هئي. اهي سڀ روڪي ويا. ڊريڪ بين ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "هتي ترسو، بين. اسان کي اڌ ڪلاڪ ڏيو. اسان توکي ڳولينداسين". هن رڪيو، پوءِ شامل ڪيو، "جيڪڏهن اهي ٻاهر نڪري وڃن ته پوءِ جيترو ٿي سگهي شيشي جي پرامڊ جي ويجهو انتظار ڪريو.
  
  هن جواب جو انتظار نه ڪيو. بين کي خطري جي پوري ڄاڻ هئي. ڊريڪ ڏٺو جيئن هن پنهنجو سيل فون ڪڍيو ۽ اسپيڊ ڊائل تي هڪ نمبر ڊائل ڪيو. اها ماء، يا پيء، يا ڀيڻ هوندي. هن ڪينيڊي ڏانهن اشارو ڪيو ۽ اهي احتياط سان سرپل ڏاڪڻ تان هيٺئين منزل ڏانهن ويا. جيئن ئي اهي هال ڏانهن ويا جنهن ۾ وائڪنگ نمائش رکيل هئي، ماڻهو ٻاهر ڊوڙڻ لڳا. انهن جي پٺيان هڪ ٿلهو ڪڪر ڇانيل هو.
  
  "ڀڄي!" اهو ڇوڪرو جيڪو هاليسٽر ماڊل وانگر نظر اچي رهيو هو، رڙ ڪئي. "اندر بندوقن سان گڏ ماڻهو آهن!
  
  ڊريڪ دروازي تي بيٺو ۽ خطري ۾ وجهي اندر ڏسڻ لڳو. هن سان مڪمل افراتفري سان ملاقات ڪئي وئي. مائيڪل بي ايڪشن فلم جو هڪ منظر، صرف عجيب. هن اٺن ماڻهن کي ڳڻيو، جيڪي ڪيموفلاج يونيفارم ۾، منهن جا نقاب ۽ مشين گنن سان، سڀ کان وڏي وائڪنگ لانگ بوٽ تي چڙهندا هئا، هن ڪڏهن ڏٺو هو. انهن جي پويان، هڪ ناقابل اعتماد لاپرواهي جي عمل ۾، هڪ تماڪ ڇڪڻ وارو سوراخ ميوزيم جي ڀت ۾ ڌماڪو ڪيو ويو هو.
  
  اهي ماڻهو چريو هئا. جنهن شيءِ کين پنهنجي برتري ڏني اها هئي ته انهن ۾ جنونيت جي هڪ ڇرڪائيندڙ سڌي هئي. عمارتن جي دروازن کي ڌماڪي سان اڏائڻ ۽ ميڙ ۾ راڪيٽ فائر ڪرڻ سندن معمول لڳي رهيو هو. اها ڪا به تعجب ناهي ته انهن بين ۽ هن کي پيرس ۾ اڳ ۾ ئي تعاقب ڪيو. ڪار جو تعاقب شايد صرف انهن جي سمهڻ کان اڳ واري تفريحي هئي.
  
  ڪينيڊي سندس ڪلهي تي هٿ رکي چوڌاري ڏٺو. "خدا".
  
  "ثابت ڪري ٿو ته اسان صحيح رستي تي آهيون. هاڻي اسان کي صرف انهن جي ڪمانڊر جي ويجهو وڃڻ جي ضرورت آهي.
  
  "مان انهن بيوقوفن جي ويجهو ڪٿي به نه وڃي رهيو آهيان. " هُن حيرت انگيز سٺي لهجي ۾ قسم کنيو.
  
  "پيارا. پر مون کي هڪ رستو ڳولڻو آهي ته اسان کي انهن جي شين جي فهرست مان هٽايو.
  
  ڊريڪ وڌيڪ شهرين کي ٻاهر نڪرڻ طرف ڊوڙندي ڏٺو. جرمنن به انھن کي نه ڏٺو، اھي رڳو اعتماد سان پنھنجي منصوبي تي عمل ڪيو.
  
  "اچو". ڊريڪ دروازي جي فريم ذريعي ڪمري ۾ داخل ٿيو. انهن احاطي جي نمائش لاءِ استعمال ڪيو ۽ پنهنجو رستو محفوظ طور ٻڌڻ جي ويجهو ٺاهيو.
  
  "ڏک کي مارو!" ڪنهن زور سان رڙ ڪئي.
  
  "رش" بابت ڪجهه. ڊريڪ چيو. "خوني بدمعاشن کي جلدي ڪم ڪرڻو پوندو. لوور فرانسيسي جوابن جي فهرست تي اعلي هجڻ گهرجي.
  
  جرمنن مان هڪ ٻيو ڪجهه رڙ ڪيو ۽ رات جي مانيءَ جي ٽري جي برابر پٿر جي سليب کي کنيو. اهي وزني نظر آيا. سپاهيءَ ٻن ٻين کي سڏيو ته ان کي لانگ بوٽ مان لاهڻ ۾ مدد ڪن.
  
  "واضح طور تي SAS نه،" ڊرڪ تبصرو ڪيو.
  
  "يا آمريڪي،" ڪينيڊي نوٽ ڪيو. "مون وٽ هڪ سامونڊي ڇوڪرو هوندو هو جيڪو هن ٽرنڪيٽ کي پنهنجي چمڙيءَ جي هيٺان رکي سگهي.
  
  ڊريڪ ٿورو ٿڪجي پيو. "سٺي تصوير. توھان جي ان پٽ لاءِ مھرباني. ڏس". هن ڀت ۾ کولڻ ڏانهن نهاريو، جتي هڪ نقاب پوش ماڻهو، سڄو سفيد لباس پهريل هو.
  
  "اهو ئي ماڻهو جنهن يارڪ ۾ شيلڊ کي ڦريو. شايد".
  
  ان ماڻهوءَ ٿوريءَ دير سان مجسمي جو جائزو ورتو، پوءِ اقرار ۾ ڪنڌ جهڪائي پنهنجي ڪمانڊر ڏانهن رخ ڪيو. "اهو وقت آهي ..."
  
  ٻاهر فائرنگ جو آواز آيو. جرمن هڪ سيڪنڊ لاءِ منجمد ٿي ويا، بظاهر مونجهاري ۾ هڪ ٻئي ڏانهن ڏسندا رهيا. پوءِ ڪمرو گولين سان ڀرجي ويو ۽ هر ڪو ڍڪڻ لاءِ ڪبوتر ڪري ويو.
  
  وڌيڪ نقاب پوش مرد تازو ڦاٿل داخلا تي ظاهر ٿيا. هڪ نئين قوت، جرمنن کان مختلف لباس ۾.
  
  ڊاک سوچيو: فرانسيسي پوليس؟
  
  "ڪينيڊا!" جرمنن مان هڪڙي حقارت سان رڙ ڪئي. "مار! مار!"
  
  ڊريڪ پنهنجا ڪن ڍڪي ڇڏيا جيئن هڪ ئي وقت هڪ درجن مشين گنن فائرنگ ڪئي. گوليون انساني جسم مان، ڪاٺ جي نمائش کان، هڪ پلستر جي ڀت مان رڪجي ويا. شيشو ٽٽي ويو، ۽ قيمتي نمائشون ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويا ۽ حادثي سان فرش تي ڪري پيا. ڪينيڊي وڏي آواز سان قسم کنيو، جنهن کي ڊريڪ محسوس ڪرڻ لڳو ته هن لاءِ بلڪل "تازو ميدان" نه هو. "ڪٿي آهن فرينچ، لعنت!"
  
  ڊريڪ کي چڪر آيو. ڪينيڊين؟ هي ڪهڙي قسم جي موڙيندڙ جهنم ۾ آهن؟
  
  انهن جي ڀرسان نمائش هڪ هزار ٽڪرن ۾ ڀڄي وئي. انهن جي پٺيءَ تي شيشي ۽ ڪاٺ جا ٽڪرا وسڻ لڳا. ڊريڪ ڪينيڊي کي پاڻ سان ڇڪي، پوئتي ڌڪڻ لڳو. ڊگھي ٻيڙي ليڊ سان ڀريل هئي. هن وقت تائين ڪينيڊين ڪمري ۾ داخل ٿي چڪا هئا ۽ ڪيترائي جرمن مري ويا يا مرڪي رهيا هئا. جيئن ڊريڪ ڏٺو، هڪ ڪينيڊين جرمن کي مٿي ۾ پوائنٽ خالي رينج تي گولي هنئي، هن جي دماغ کي 3,000 سال پراڻي مصري ٽيراڪوٽا گلدان جي پار ڪري ڇڏيو.
  
  "چريو رشتي جي شڪارين جي وچ ۾ ڪو به پيار گم ٿيل ناهي." ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "۽ سڄو وقت مون Tomb Raider کيڏڻ ۾ گذاريو، اهو ڪڏهن به نه ٿيو."
  
  "ها،" ڪينيڊي پنهنجي وارن مان شيشي جا ٽڪڙا لڙڪائي. "پر جيڪڏهن توهان اصل ۾ راند کيڏيو، بجاء هن جي گدا کي 17 ڪلاڪن تائين گھورڻ جي، توهان کي حقيقت ۾ ڄاڻو ته ڇا ٿي رهيو آهي."
  
  "بين جو زور. منهنجو نه. هڪ راند کيڏڻ، اهو آهي. هن خطري ۾ هڪ نظر وڌي.
  
  هڪ جرمن فرار ٿيڻ جي ڪوشش ڪئي. هن کي ڏسڻ کان سواءِ سڌو ڊريڪ ڏانهن ڊوڙيو، پوءِ حيران ٿي ٽپو ڏنو جڏهن هن جو رستو روڪيو ويو. "بيوگن!" هن پستول وڌايو.
  
  "ها، تنهنجو به". ڊريڪ پنهنجا هٿ مٿي ڪيا.
  
  ماڻهوءَ جي آڱر ٽريگر تي ڏڪي ٿي.
  
  ڪينيڊي اوچتو اوچتو حرڪت ڪئي، جنهن سبب جرمن جو ڌيان هٽي ويو. ڊريڪ ويجهو آيو ۽ هن جي منهن تي ڪلهي تي رکيائين. مُٺ ڊريڪ جي مٿي تي ٻرندي رهي، پر هو هڪ طرف هليو ويو، ان سان گڏ سپاهيءَ کي گوڏن ۾ ڌڪ هنيو. هڏن جي ٽٽڻ جو آواز بمشڪل رڙ سان ڍڪجي ويو. ڊريڪ هڪ سيڪنڊ ۾ مٿس بيٺو هو، گوڏن کي زور سان دٻائي هن جي سيني تي زور ڀريو. هڪ تيز حرڪت سان، هن سپاهيءَ جو نقاب لاهي ڇڏيو.
  
  ۽ هن رڙ ڪئي. "اڙي. مون کي خبر ناهي ته مون کي واقعي ڪهڙي اميد هئي.
  
  سونهري وار. نيريون اکيون. مضبوط منهن جون خاصيتون. پريشان منهن جو اظهار.
  
  "بعد ۾". ڊريڪ کيس چاڪ هولڊ سان بي هوش ڪري ڇڏيو، ڪينيڊي تي ڀروسو ڪيو ته هو پنهنجي ساٿين تي نظر رکي. جڏهن ڊريڪ مٿي ڏٺو، جنگ جاري رهي. ان وقت، هڪ ٻيو جرمن گرڻ واري نمائش جي چوڌاري هليو ويو. ڊريڪ هن کي هڪ طرف کنيو ۽ ڪينيڊي هن کي شمسي پلڪسس ۾ گوڏن ڀريو. هي ماڻهو ايڪس فيڪٽر تي نئين ڇوڪرو بينڊ کان تيزيءَ سان ڇڏي ڏنو.
  
  هاڻي هڪ ڪينيڊين اوڊن جي مجسمي کي پنهنجي دشمن جي مئل ۽ خوني آڱرين کان پري ڪري رهيو هو. هڪ ٻيو جرمن هن جي پويان لڳو ۽ پاسي کان مٿس حملو ڪيو، پر ڪينيڊين سٺو هو، موڙيندي ۽ لينڊنگ ڪندي ٽي مارا ڌڪ هنيا، پوءِ لنگڙي لاش کي ڪلهي تي اڇلائي کيس زمين تي ڌڪ هنيو. ڪينيڊا کي وڌيڪ يقين ڏيڻ لاءِ ويجھي حد تي ٽي دفعا فائر ڪيو، ۽ پوءِ مجسمي کي ٻاھرين طرف ڇڪيندو رھيو. جيتوڻيڪ ڊريڪ متاثر ٿيو. جڏهن ڪينيڊين پنهنجن ڪامريڊن وٽ پهتو، تڏهن هنن رڙيون ڪيون ۽ انهن تي فائرنگ ڪري ڏني، ان کان اڳ جو هو تماڪ جي تباهيءَ جي ڍير مان پوئتي هٽي وڃن.
  
  "اپسالا!" فرسٽ ڪلاس ڪينيڊين روئڻ شروع ڪيو ۽ بچيل جرمنن ڏانهن مُٺ وڌي. ڊريڪ انهيءَ هڪ لفظ ۾ وڏائي، مزاحمت ۽ جوش کي پڪڙيو. حيرت انگيز طور تي، آواز عورت جو آهي.
  
  عورت پوءِ روڪيو ۽ مڪمل توهين جي اشاري ۾ پنهنجو نقاب هٽائي ڇڏيو. "اپسالا!" هوءَ جرمنن ڏانهن وري روئي. "اتي رهو!"
  
  ڊريڪ ڇرڪي پوي ها جيڪڏهن هو اڳي ئي گوڏن تي نه هجي ها. هن سوچيو ته هن کي گولي لڳي آهي، اهڙو صدمو هو. هن نام نهاد ڪينيڊين کي سڃاڻي ورتو. هن کي چڱيءَ طرح سڃاڻندو هو. اها ايلسيا ميلز هئي، لنڊن جي هڪ شهري جيڪا SRT ۾ سندس برابر هوندي هئي.
  
  SAS اندر هڪ ڳجهي ڪمپني.
  
  ويلز جو اڳوڻو تبصرو پراڻيون يادگيريون کڻي آيون جيڪي سياستدان جي خرچ جي تاريخ کان وڌيڪ دفن ٿيڻ گهرجن. توهان SAS کان وڌيڪ هئا. ڇو ٿو وسارڻ چاهين؟
  
  ان ڪري جو اسان ڪيو.
  
  ايليسيا ميلز هڪ بهترين سپاهين مان هڪ هو، جيڪو هن ڪڏهن ڏٺو هو. خاص قوتن ۾ عورتن کي مردن کان بهتر هجڻ گهرجي ها ته اڌ جيترو حاصل ڪيو وڃي. ۽ اليسيا سڌو مٿي ڏانهن وڌيو.
  
  هوءَ ان سڀ ۾ شامل ٿيڻ لاءِ ڇا ڪري رهي هئي، ۽ هڪ متعصب وانگر آواز، جنهن کي هو ڄاڻي ٿو ته هوءَ ضرور نه هئي؟ اتي رڳو ھڪڙي شيء ھئي جيڪا ايليسيا کي متاثر ڪيو: پئسا.
  
  ٿي سگهي ٿو ته هن ڪينيڊين لاء ڪم ڪيو؟
  
  ڊريڪ ڪمري مان اصل نڪرڻ طرف ڊوڙڻ لڳو. "تنهنڪري اسان کي مارڻ جي فهرست مان ختم ڪرڻ ۽ اسان جي دشمنن کي بي نقاب ڪرڻ بدران ،" هن چيو ، "هاڻي اسان جا وڌيڪ دشمن آهن ۽ اسان پاڻ کي وڌيڪ پريشان ڪرڻ کانسواءِ ڪجهه به حاصل نه ڪيو آهي.
  
  ڪينيڊي، سندس پٺيان ڊوڙندي، وڌيڪ چيو: "منهنجي زندگي... ٻن لفظن ۾.
  
  
  ست
  
  
  
  پيرس، فرانس
  
  
  ڪينيڊي جي هوٽل جو ڪمرو ان کان ٿورو بهتر هو جنهن ۾ ڊريڪ ۽ بين ٻه ڪلاڪ گذاريا.
  
  "سوچيو ته توهان سڀ پوليس وارا ڀڄي ويا هئا،" ڊريڪ ڪاوڙ ۾ چيو، داخلا ۽ نڪرڻ واري پوائنٽن کي چيڪ ڪندي.
  
  "اسان آهيون. پر جڏهن توهان جي موڪلن جو وقت لڳ ڀڳ ڏهن سالن تائين غير موجود آهي، پوء مان سمجهان ٿو ته توهان جي چيڪنگ اڪائونٽ ڀرڻ شروع ٿئي ٿي.
  
  "ڇا هي ليپ ٽاپ آهي؟ بين هن وٽ پهچي ويو ان کان اڳ جو بيان ڪيل سوال جو جواب ڏنو وڃي. هنن هن کي ميوزيم ڇڏڻ کان پوءِ شيشي جي پرامڊ جي ويجهو لڪائي ڏٺو، ٻن وڌيڪ خوفناڪ سياحن وانگر ڪم ڪيو، ڪنهن به تفصيل کي ياد ڪرڻ کان ڏاڍو ڊڄي ويو.
  
  "اسان فرانسيسي کي ڇو نٿا ٻڌايون جيڪي اسان ڄاڻون ٿا؟ ڪينيڊي پڇيو جيئن بين ليپ ٽاپ کوليو.
  
  "ڇاڪاڻ ته اهي فرانسيسي آهن،" ڊرڪ کلندي چيو، پوءِ سنجيده ٿي ويو جڏهن ڪو به شامل نه ٿيو. هو ڪينيڊي جي پلنگ جي ڪناري تي ويٺو، پنهنجي دوست جو ڪم ڏسي رهيو هو. "افسوس. فرانسيسي ڪجهه به نه ڄاڻندا. ھاڻي انھن سان گڏ وڃڻ اسان کي سست ڪندو. ۽ مان سمجهان ٿو ته وقت هڪ مسئلو آهي. اسان کي سويڊن سان رابطو ڪرڻ گهرجي.
  
  "ڇا تون سويڊن جي ڳجهي سروس ۾ ڪنهن کي سڃاڻين ٿو؟ ڪينيڊي هڪ ابرو هن ڏانهن وڌايو.
  
  "نه. بهرحال، مون کي پنهنجي پراڻي ڪمانڊر کي فون ڪرڻو پوندو.
  
  "تو SAS ڪڏهن ڇڏي ڏنو؟"
  
  "توهان ڪڏهن به SAS نه ڇڏيو." جڏهن بين مٿي ڏٺو، هن شامل ڪيو، "استعاراتي طور."
  
  "ٽي سر ٻن کان بهتر هجڻ گهرجي." بين هڪ سيڪنڊ لاءِ ڪينيڊي ڏانهن ڏٺو. "ڇا جيڪڏهن توهان اڃا تائين ڪاروبار ۾ آهيو؟"
  
  ٿورڙو ڪنڌ. ڪينيڊي جا وار هن جي اکين ۾ اچي ويا ۽ هن ان کي پوئتي ڌڪڻ لاءِ هڪ منٽ ورتو. "مان سمجهان ٿو ته اوڊين جا نو حصا آهن، تنهنڪري منهنجو پهريون سوال آهي ڇو؟ ٻيو سوال اهو آهي ته اهو ڇا آهي؟"
  
  "اسان صرف ان کي ڪيفي ۾ ڳولي رهيا هئاسين." بين غصي سان ڪي بورڊ تي ٽيپ ڪيو. "هڪ ڏند ڪٿا آهي، جنهن کي مسٽر ڪرسٽي هتي رد ڪري ٿو، جيڪو دعويٰ ڪري ٿو ته هتي ديوتائن جو حقيقي مقبرو آهي - لفظي طور تي، اها جاءِ جتي سڀئي قديم ديوتا دفن ٿيل آهن. ۽ اهو صرف هڪ پراڻي ڏند ڪٿا ناهي؛ ڪيترن ئي سائنسدانن ان تي بحث ڪيو آهي، ۽ ڪيترن سالن کان ڪيترائي مقالا شايع ڪيا ويا آهن. مسئلو آهي، "بين چيو، اکيون ڌوئيندي، "پڙهڻ مشڪل آهي. سائنسدان پنهنجي نفيس ٻولي لاءِ مشهور نه آهن.
  
  "پراسڪ؟ " ڪينيڊي مسڪراهٽ سان ورجايو. "تون ڪاليج وڃي رهيو آهين؟
  
  "هو بينڊ ۾ مکيه ڳائڻو آهي،" ڊرڪ ڊيڊپينڊ ڪيو.
  
  ڪينيڊي هڪ ابرو بلند ڪيو. "تنهنڪري توهان وٽ خدا جي قبر آهي جيڪا ڪڏهن به موجود نه هئي. ٺيڪ. پوءِ ڇا؟"
  
  "جيڪڏهن اها ڪڏهن به بي حرمتي ڪئي وئي ته دنيا باهه ۾ ٻڏي ويندي... وغيره. ۽ ايئن."
  
  "مان سمجهان ٿو. نو حصن بابت ڇا؟
  
  "چڱو، راگناروڪ جي وقت گڏ ٿي، اهي قبر ڏانهن رستو ڏيکارين ٿا.
  
  "رگناروڪ ڪٿي آهي؟
  
  ڊريڪ قالين کي لتاڙي ڇڏيو. "ٻيو لال هيرنگ. هي جڳهه ناهي. حقيقت ۾ اهو واقعن جو هڪ سلسلو آهي، هڪ عظيم جنگ، هڪ دنيا کي باهه جي وهڪري سان پاڪ ڪيو ويو آهي. قدرتي آفتون. گهڻو ڪري آرماگڊن.
  
  ڪينيڊي ڪاوڙجي ويو. "تنهنڪري به سخت وائڪنگس به قيامت کان ڊڄندا هئا."
  
  هيٺ ڏسندي، ڊريڪ فرش تي USA Today جي هڪ تازي پر خراب طور تي جھرڻ واري ڪاپي ڏٺو. اهو عنوان جي چوڌاري لپي ويو - 'ريليز ٿيل سيريل قاتل ٻه وڌيڪ مطالبا'.
  
  ناپسنديده، پر اخبار جي پهرين صفحي لاء غير معمولي ناهي. جنهن شيءِ هن کي هڪ ٻي صورت ڏيڻ تي مجبور ڪيو، ڄڻ ته سندس اکيون جلجي ويون هجن، اها هئي ڪينيڊي جي تصوير جيڪا پوليس يونيفارم ۾ لکيل هئي. ۽ هن جي تصوير جي اڳيان هڪ ننڍڙي هيڊ لائن - Cop break down - AWOL وڃي ٿو.
  
  هن هيڊ لائنز کي ڊريسنگ ٽيبل تي ويڊڪا جي لڳ ڀڳ خالي بوتل، پلنگ جي ٽيبل تي درد جي دوا، سامان جي کوٽ، سياحتي نقشن، يادگارن ۽ سفرنامن سان ڳنڍيو.
  
  گندو.
  
  ڪينيڊي چيو: "پوءِ اهي جرمن ۽ ڪينيڊين هن غير موجود قبر کي ڳولڻ چاهين ٿا، شايد جلال لاءِ؟ دولت لاءِ اهو آڻي سگهي ٿو؟ ۽ هن کي ڪرڻ لاءِ انهن کي اوڊين جا نو ٽڪرا گڏ ڪرڻ گهرجن هڪ جاءِ تي جيڪا جڳهه ناهي. اهو صحيح آهي؟"
  
  بين حيران ٿي ويو. "چڱو، ڪو گيت ان وقت تائين گيت نه هوندو آهي جيستائين ان کي ونائل تي نه دٻايو وڃي،" جيئن منهنجو پيءُ چوندو هو. انگريزيءَ ۾، اسان کي اڃا گهڻو ڪم ڪرڻو آهي.
  
  "اها هڪ ڊگهو آهي. "
  
  "اهو وڌيڪ پسند آهي." بين ليپ ٽاپ جي اسڪرين کي چوڌاري ڦيرايو. "اوڊين جون نو شڪليون اکيون، بگھڙ، والڪيريس، گھوڙو، شيلڊ ۽ ڀورا آهن.
  
  ڊريڪ ڳڻيو ويو. "انهن مان فقط ڇهه آهن، ٻار."
  
  "ٻه اکيون. ٻه بگھڙ. ٻه والڪيري. ها".
  
  "اپسالا ۾ ڪهڙو آهي؟ ڊريڪ ڪينيڊي ڏانهن نهاريو.
  
  بين هڪ لمحي لاءِ اسڪرول ڪيو، پوءِ چيو، "هتي اهو آهي ته اسپيئر اوڊن جي پاسي کي ڇهي ڇڏيو، جيئن هن عالمي وڻ تي ٽنگيل روزا رکيا، هن جا ڪيترائي راز هن جي وولووا يعني هن جي سير ڏانهن ظاهر ڪيا. ٻيو اقتباس ٻڌو ته: "اپسالا جي مندر جي ڀرسان هڪ تمام وڏو وڻ آهي، جنهن جون شاخون تمام گهڻيون پکڙيل آهن، جيڪي سياري ۽ اونهاري ۾ هميشه سائي هونديون آهن، هي ڪهڙي قسم جو وڻ آهي، ڪنهن کي به خبر ناهي، ڇاڪاڻ ته ان جهڙو ٻيو ڪو به نه آهي. ڪڏهن به مليو آهي. اهو سوين سال پراڻو آهي.. دنيا جو وڻ اپسالا ۾ آهي - يا هو - ۽ نارس ميٿولوجي جو مرڪز آهي. اهو چوي ٿو ته دنيا جي وڻ جي چوڌاري نو دنيا آهن. Yada... yada. Oh, ٻيو حوالو - 'اپسالا ۾ مقدس وڻ. هڪ ماڻهو اڪثر اتي ويندو هو، يگدراسل نالي هڪ وڏي راھ جي ڀرسان، جنهن کي مقامي ماڻهو مقدس سمجهن ٿا. پر هاڻي اهو ختم ٿي ويو آهي.'
  
  هن وڌيڪ پڙهيو: 'اسڪندريه جي تاريخدانن ڊگهي عرصي کان گاملا اپسالا کي اتر يورپ جي تاريخ ۾ قديم ترين ۽ اهم ماڳن مان هڪ سمجهيو آهي.'
  
  "۽ اهو سڀ اتي آهي،" ڪينيڊي چيو. "جتي ڪو به ڳولي سگهي ٿو."
  
  "خير،" بين چيو، "اهو سڀ گڏجي ڳنڍڻ جي ضرورت آهي. منهنجي صلاحيتن کي گهٽ نه سمجهيو، مان جيڪي ڪريان ٿو ان ۾ سٺو آهيان.
  
  ڊريڪ اقرار ۾ ڪنڌ لوڏيو. "اهو سچ آهي، يقين ڪر. هو گذريل ڇهن مهينن کان منهنجي فوٽوگرافي ڪيريئر ذريعي منهنجي رستي کي نيويگيٽ ڪرڻ ۾ مدد ڪري رهيو آهي.
  
  "توهان کي ڪافي مختلف نظمن ۽ تاريخي قصن کي گڏ ڪرڻ جي ضرورت آهي. ساگا هڪ وائکنگ نظم آهي اعلي جرئت جو. اتي به ڪا شيءِ آهي جنهن کي Poetic Edda سڏيو ويندو آهي، جيڪو انهن ماڻهن جي اولاد طرفان لکيو ويو آهي جيڪي انهن ماڻهن کي ڄاڻندا هئا جيڪي وقت جي تاريخن کي ڄاڻندا هئا. اتي تمام گهڻي معلومات آهي".
  
  "۽ اسان جرمنن بابت ڪجھ به نٿا ڄاڻون. ڪينيڊين جو ذڪر نه ڪرڻ. يا اليسيا ميلس ڇو-" ڊرڪ جي سيل فون جي گھنٽي وڳي. "معاف ڪجو... ها؟"
  
  "مان".
  
  "هيلو، ويلز."
  
  "ان تي وڃو، ڊريڪ." ويلز هڪ سانس ورتو. "SGG سويڊش اسپيشل فورسز آهي ۽ سويڊن جي فوج جا عنصر سڄي دنيا مان واپس ورتا ويا آهن."
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ بي زبان ٿي ويو. "ڇا تون مزاق ڪري رهيو آهين؟
  
  "مان ڪم بابت مذاق نه ڪري رهيو آهيان، ڊريڪ. صرف عورتون".
  
  "ڇا اڳي ڪڏهن ائين ٿيو آهي؟
  
  "جيستائين مون کي ياد آهي، نه."
  
  "ڇا اهي سبب ظاهر ڪن ٿا؟"
  
  "معمولي بکواس، مان ڊڄان ٿو. ڪجھ به نه ٺهڪندڙ."
  
  "ٻي ڪا شئي؟"
  
  هڪ ساهه پيو. "ڊريڪ، تون واقعي مون کي مئي جون ڪجهه ڪهاڻيون ڏيڻيون آهن، دوست. ڇا بين اڃا اتي آهي؟
  
  "ها، ۽ توکي ياد آهي اليسيا ميلز؟
  
  "عيسى. ڪير نه ڪندو؟ ڇا هوءَ توسان گڏ آهي؟
  
  "سچي نه. مان صرف هڪ ڪلاڪ اڳ لوور ۾ هن سان مليو.
  
  ڏهه سيڪنڊن جي خاموشي، پوءِ: "ڇا هوءَ ان جو حصو هئي؟ ناممڪن. هوءَ ڪڏهن به پنهنجي ماڻهن سان خيانت نه ڪندي".
  
  "اسان ڪڏهن به 'هن جا' نه هئاسين، يا ائين ئي لڳي ٿو."
  
  "ڏس، ڊريڪ، ڇا تون چئي رهيو آهين ته هن ميوزيم کي ڦرڻ ۾ مدد ڪئي؟
  
  "اهو مان آهيان، صاحب. اھو مان آھيان. ڊريڪ دري ڏانهن هليو ويو ۽ هيٺان چمڪندڙ ڪار جي بتين ڏانهن ڏٺو. "اهو هضم ڪرڻ ڏکيو آهي، نه؟ هن شايد پنهنجي نئين ڪالنگ سان پئسا ڪمايا هوندا.
  
  هن جي پويان، هو بين ۽ ڪينيڊي کي اوڊين جي نون ٽڪرن جي مشهور ۽ نامعلوم هنڌن تي نوٽس وٺندي ٻڌي سگهيو.
  
  ويلز سخت سانس وٺي رهيو هو. "ايليسيا فڪنگ ميلز! دشمن سان گڏ سواري؟ ڪڏهن به نه. ڪو به رستو نه، ڊريڪ.
  
  "مون سندس منهن ڏٺو، صاحب. اها هوءَ هئي."
  
  "عيسيٰ هڪ گھمڻ واري ۾. تنهنجو ڪهڙو پلان آهي؟"
  
  ڊريڪ اکيون بند ڪيون ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "مان هاڻي ٽيم جو حصو نه آهيان، ويلز، مون وٽ ڪو منصوبو ناهي، لعنت آهي. مون کي منصوبي جي ضرورت نه هئي.
  
  "مان ڄاڻان ٿو. مان هڪ ٽيم گڏ ڪندس، دوست، ۽ ان کي هن آخر کان ڳولڻ شروع ڪيو. طريقي سان شيون هلي رهيون آهن، اسان شايد ڪجهه وڏي حڪمت عملي کي ترقي ڪرڻ چاهيندا. رابطي ۾ رهڻ ".
  
  لڪير مري ويو. ڊريڪ ڦري وئي. بين ۽ ڪينيڊي ٻئي هن ڏانهن نهاري رهيا هئا. "پريشان نه ٿيو،" هن چيو. "مان چريو نه ٿيندس. توهان وٽ ڇاآهي؟"
  
  ڪينيڊي هڪ چمچو استعمال ڪري ڪاغذن جي ڪيترن ئي شيٽن کي ٽوڙيو، جنهن کي هن پوليس شارٽ هينڊ ۾ ڍڪيو هو. "اسپيئر- اپسالا. Wolves - نيو يارڪ. ان کان پوء، معمولي اشارو نه."
  
  "اسان سڀ ائين نه ٿا ڳالهايون جيئن اسان چانديءَ جي چمچن سان اسان جي گداز کي جنم ڏنو آهي،" ڊريڪ پاڻ کي روڪڻ کان اڳ ۾ ڦاسي پيو. "ٺيڪ ٺيڪ. اسان صرف ان سان معاملو ڪري سگهون ٿا جيڪو اسان ڄاڻون ٿا.
  
  ڪينيڊي کيس عجيب مسڪراهٽ ڏني. "مون کي تنهنجو انداز پسند آهي".
  
  "جيڪو اسان ڄاڻون ٿا،" بين ورجايو، "اهو آهي ته اپسالا اڳيان هوندو."
  
  "سوال اهو آهي،" ڊريڪ چيو، "ڇا منهنجو گولڊ ڪارڊ هي سنڀالي سگهندو؟
  
  
  اٺ
  
  
  
  اپسالا، سويڊن
  
  
  اسٽاڪ هوم ڏانهن اڏام دوران، ڊريڪ ڪينيڊي جو فائدو وٺڻ جو فيصلو ڪيو.
  
  ڊريڪ ۽ بين جي وچ ۾ سخت هٿ ملائڻ جي هڪ سلسلي کان پوءِ، نيويارڪ جي پوليس ونڊو وٽان بيٺي ڊريڪ سان گڏ هن جي ڀرسان بيٺي. اهڙي طرح فرار ٿيڻ جو امڪان گهٽ آهي.
  
  "تنهنڪري،" هن چيو جيئن جهاز آخرڪار بند ٿي ويو ۽ بين ڪينيڊي جو ليپ ٽاپ کوليو. "مون کي هڪ خاص ماحول محسوس ٿيو. مون کي پنهنجي ڪاروبار تي اعتراض ناهي، ڪينيڊي، مون وٽ صرف هڪ اصول آهي. مون کي انهن ماڻهن بابت ڄاڻڻ جي ضرورت آهي جن سان آئون ڪم ڪريان ٿو.
  
  "مون کي ڄاڻڻ گهرجي ها... توهان کي هميشه ونڊو سيٽ لاءِ ادا ڪرڻو پوندو، صحيح؟ مون کي پهرين ٻڌايو ته هي وائب اليسيا ميلز سان ڪيئن ڪم ڪيو؟
  
  "ڏاڍو سٺو،" ڊرڪ تسليم ڪيو.
  
  "ٿي سگهي ٿو. اوهاڻ ڇا ٿا ڄاڻڻ چاهيو؟"
  
  "جيڪڏهن اهو هڪ ذاتي مسئلو آهي، ڪا به شيء ناهي. جيڪڏهن اهو هڪ نوڪري آهي، هڪ تڪڙو جائزو."
  
  "جيڪڏهن اهي ٻئي آهن؟"
  
  "ڳالهه. مان ٻين ماڻهن جي ڪاروبار ۾ داخل ٿيڻ نه ٿو چاهيان، مان واقعي نه ٿو ڪريان، پر مون کي بين کي پهرين رکڻو پوندو. مون ساڻس واعدو ڪيو ته اسان ان مان حاصل ڪنداسين، ۽ مان توهان کي اهو ئي چوندس. اسان کي مارڻ جا حڪم مليا. صرف هڪ شيءِ جيڪا توهان بيوقوف نه آهيو اها ڪينيڊي آهي، تنهنڪري توهان کي خبر آهي ته مون کي توهان تي ڀروسو ڪرڻ جي قابل هوندو ته مون سان هن تي ڪم ڪرڻ لاءِ.
  
  فلائيٽ اٽينڊنٽ مٿس جھڪيو، ھڪ پيپر کپ پيش ڪيو جنھن تي لکيل ھو ته 'We Proudly Brew Starbucks Coffee.'
  
  "ڪافين". ڪينيڊي اها ڳالهه واضح خوشيءَ سان قبول ڪئي. هوءَ ٻاهر نڪري آئي، ان عمل ۾ ڊريڪ جي گال کي ڇهيو. هن ڏٺو ته هوءَ جڏهن کان هن سان ملي هئي، تڏهن کان هوءَ پنهنجو ٽيون غير رسم الخط پينٽ سوٽ پائي رهي هئي. هن کيس ٻڌايو ته هوء هڪ عورت هئي جنهن کي غلط سببن لاء ڌيان ڏنو پيو وڃي. هڪ عورت جيڪا معمولي لباس پائيندي هئي جتي هوءَ سنجيدگي سان تعلق رکڻ چاهي ٿي.
  
  ڊريڪ پنهنجي لاءِ هڪ هٿ کنيو. ڪينيڊي هڪ منٽ لاءِ پيتو، پوءِ هن جي ڪنن جي پويان وارن جي هڪ پٽي کي نرم اشارو سان ڇڪيو جنهن ڊريڪ جو ڌيان ڇڪايو. پوءِ هوءَ هن ڏانهن موٽي وئي.
  
  "توهان جو ڪو به گندو ڪاروبار نه آهي، حقيقت ۾، پر مان... مون هڪ گندي پوليس کي ختم ڪيو. فرانزڪ ماهر. هنن کيس ڏوهن جي جاءِ تي هٿرادو ڊالرن جي کيسي مان پڪڙيو ۽ آءِ اي کي ان بابت ٻڌايو. نتيجي طور، هن کي هڪ ڊگهو نشان مليو. ڪجهه سال".
  
  "ڪجهه به غلط ناهي. ڇا هن جي ساٿين توهان تي ڪاوڙ ڪئي؟
  
  "يار، لعنت، مان هن کي سنڀالي سگهان ٿو. مان پنجن سالن جي ڄمار کان وٺي رهيو آهيان. ڇا غلط آهي، ڇا منهنجي دماغ کي ڀڄڻ جي مشق وانگر ڌڪي رهيو آهي، اها حقيقت آهي جنهن بابت توهان نه سوچيو آهي - ته هن چور جي هر هڪ اڳوڻي ڪمن کي پوء سوال ڪيو ويندو آهي. هر. اڪيلو. هڪ."
  
  "سرڪاري طور؟ ڪنهن جي طرفان؟"
  
  "ٻاهر کائڻ وارا وڪيل. سياستدانن جو کاڄ. مستقبل جا ميئر. مشهوري ماڻيندڙ اشتهار ڏيندڙ به پنهنجي اڻ ڄاڻائيءَ ۾ انڌا ٿي ويندا آهن ته صحيح ۽ غلط کي سڃاڻڻ ۾. بيوروڪريٽس".
  
  "تنهنجي غلطي ناهي".
  
  "اڙي ها! ٻڌايو ته بدترين سيريل قاتل جي خاندانن کي نيو يارڪ رياست ڪڏهن به ڄاڻيو آهي. اهو تيرنهن مائرن ۽ تيرنهن پيءُ کي ٻڌاءِ، جن سڀني کي تمام وڏي تفصيل سان خبر هئي ته ٿامس ڪيلب پنهنجين ننڍڙن ڌيئرن کي ڪيئن قتل ڪيو، ڇاڪاڻ ته اهي عدالت ۾ سندس سموري مقدمي دوران موجود هيون.
  
  ڊريڪ ڪاوڙ ۾ پنهنجون مُٺيون پڪيون. "ڇا اهي هن ماڻهو کي آزاد ڪرڻ وارا آهن؟"
  
  ڪينيڊي جون اکيون خالي پيون هيون. "انهن کيس ٻه مهينا اڳ آزاد ڪيو هو. ان کان پوء هن ٻيهر قتل ڪيو ۽ هاڻي غائب ٿي ويو آهي.
  
  "نه".
  
  "اهو سڀ ڪجهه مون تي آهي."
  
  "نه، اهو سچ ناهي. اهو سسٽم ۾ آهي."
  
  "مان نظام آهيان. مان سسٽم لاء ڪم ڪريان ٿو. هيءَ منهنجي زندگي آهي".
  
  "پوءِ هنن توکي موڪل تي موڪليو آهي؟
  
  ڪينيڊي اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "زبردست موڪل. منهنجو ذهن هاڻي نه رهيو آهي ... اهو ڇا هو. نوڪري هر ڏينهن جي هر منٽ جي وضاحت جي ضرورت آهي. هڪ وضاحت جيڪا مان صرف حاصل نه ڪري سگهان.
  
  هن پنهنجي بي رحم رويي کي مڪمل ڊسپلي تي رکيو. "۽ ڇا؟ ڇا تون هاڻي خوش آهين؟ ڇا تون ھاڻي مون سان ڪم ڪري سگھين ٿو؟"
  
  پر ڊاک جواب نه ڏنو. هن کي سندس درد جي خبر هئي.
  
  هنن ڪئپٽن جو آواز ٻڌو ته هو پنهنجي منزل کان ٽيهه منٽ پري هئا.
  
  بين چيو: "پاگل. مون صرف اهو پڙهيو آهي ته Odin's Valkyries هڪ خانگي مجموعي جو حصو آهن، هنڌ نامعلوم. هن هڪ نوٽ پيڊ ڪڍيو. "آئون هن گستاخي تي لکڻ شروع ڪندس.
  
  ڊريڪ مشڪل سان اهو ٻڌو. ڪينيڊي جي ڪهاڻي افسوسناڪ هئي، ۽ اها نه هئي جيڪا هن کي ٻڌڻ جي ضرورت هئي. هن پنهنجي شڪ کي دفن ڪيو ۽ بنا ڪنهن شڪ جي، هن جي ٿڌڙي هٿ سان ڍڪي ڇڏيو.
  
  "اسان کي ان لاءِ توهان جي مدد جي ضرورت آهي،" هن سرگوشي ڪئي، تنهنڪري بين هن کي نه ٻڌي ۽ بعد ۾ سوال ڪندو. "مان يقين رکان ٿو. سٺي مدد ڪنهن به آپريشن ۾ ضروري آهي.
  
  ڪينيڊي ڳالهائي نه سگهيو، پر هن جي ننڍڙي مسڪراهٽ وڏي مقدار ۾ ڳالهائي ٿي.
  
  
  **
  
  
  هڪ جهاز ۽ فاسٽ ٽرين بعد ۾ ۽ اهي اپسلا جي ويجهو اچي رهيا هئا. ڊريڪ پنهنجي دماغ ۾ سفر جي ٿڪاوٽ کي ختم ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ٻاهر، منجهند جي ٿڌي هن کي هوش ۾ آندو. هنن هڪ ٽئڪسي روڪي ۽ اندر هليا ويا. بين ٿڌ جي ٿڪ کي صاف ڪندي چيو:
  
  گاملا اپسالا. هي پراڻي Upsalla آهي. هيءَ جڳهه، "هن مجموعي طور اپسالا ڏانهن اشارو ڪيو،" گهڻو وقت اڳ گاملا اپسالا ۾ گرجا گهر جي سڙڻ کان پوءِ ٺهيل هئي. هي بنيادي طور تي نئون اپسالا آهي، جيتوڻيڪ اهو سوين سال پراڻو آهي.
  
  "واهه،" ڪينيڊي چيو. "اهو پراڻو اپسالا ڪيترو پراڻو آهي؟
  
  "بلڪل".
  
  ٽئڪسي نه هلي. ڊرائيور هاڻي اڌ ڦري چڪو آهي. "دٻا؟
  
  "ڇا تون مون کي معاف ڪندين؟ ڪينيڊي جو آواز ناراض ٿي ويو.
  
  "ڇا تون دڙي کي ڏسين ٿو؟ شاهي دفن دفن؟ اُٿندڙ انگريزيءَ ڪا به مدد نه ڪئي.
  
  "ها". بين ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "شاهي دفن دفن. اهو صحيح جڳهه تي آهي. "
  
  اهي اپسالا جي هڪ ننڍڙي دوري تي ختم ٿي ويا. سياح کيڏندي، ڊرڪ سرڪشي واري رستي کي قبول نه ڪري سگهيو. ٻئي طرف، صاب آرامده هو ۽ شهر متاثر کن هو. انهن ڏينهن ۾ اپسلا يونيورسٽي جو شهر هو ۽ روڊ رستا سائيڪلن سان ڀريل هئا. هڪ دفعي هنن جي ڳالهه ٻولهه واري پر مشڪل سان سمجھائيندڙ ڊرائيور وضاحت ڪئي ته سائيڪل توهان لاءِ روڊ تي نه بيهندي. اهو توهان کي هڪ سيڪنڊ سوچڻ کان سواء هيٺ وٺي ويندو.
  
  "حادثا". هن پنهنجي هٿن جو اشارو ڪيو ته فٽ پاٿن کي سينگاريل گلن ڏانهن. "ڪيترائي حادثا."
  
  ٻنهي پاسن کان پراڻيون عمارتون ترنديون هيون. آخرڪار شهر رنڊڪ ٿيو ۽ ٻهراڙيءَ جي منظرنامي ۾ لڏڻ شروع ڪيو.
  
  "ٺيڪ آهي، تنهن ڪري گاملا اپسالا هاڻي هڪ ننڍڙو ڳوٺ آهي، پر شروعاتي ڪمرشلز ۾ اهو وڏو ڳوٺ هو،" بين يادگيريءَ مان چيو. "اهم بادشاهن کي اتي دفن ڪيو ويو. ۽ اوڊين اتي ڪجهه وقت تائين رهندو هو.
  
  "هي اهو آهي جتي هن پاڻ کي ڦاسي ڏني هئي،" ڊرڪ ڏند ڪٿا کي ياد ڪيو.
  
  "ها. هن پنهنجو پاڻ کي دنيا جي وڻ تي قربان ڪري ڇڏيو جڏهن ته هن جو سير هر راز کي ڏٺو ۽ ٻڌندو هو، جيڪو هن ڪڏهن به رکيو هو. هوءَ ضرور هن لاءِ تمام گهڻي معنيٰ رکي ٿي." هن ڀوڳيندي، سوچيو: اهي ضرور ناقابل اعتبار حد تائين ويجهو هوندا.
  
  "اهو سڀ ڪجهه هڪ عيسائي اعتراف جهڙو آهي،" ڊرڪ چيو.
  
  "پر اوڊين هتي نه مري ويو؟ ڪينيڊي پڇيو.
  
  "نه. هو راگناروڪ ۾ پنهنجي پٽن ٿور ۽ فري سان گڏ مري ويو.
  
  ٽئڪسي بيهڻ کان اڳ هڪ وسيع پارڪنگ ايريا جو چڪر لڳايو. ساڄي پاسي، ويران وڻن مان هڪ سڪل گندگي وارو رستو نڪري ٿو. "دٻن ڏانهن،" سندن ڊرائيور چيو.
  
  هنن سندس شڪريو ادا ڪيو ۽ صاب کان ٻاهر روشن سج ۽ تازي هوا ۾ قدم رکيو. ڊريڪ جو خيال هو ته ڀرپاسي واري علائقي ۽ ڳوٺ جو پاڻ پتو لڳايو وڃي ته ڇا ڪا شيءِ ڪاٺ جي ڪم مان نڪري وئي آهي. آخرڪار، جڏهن ڪيترا ئي بين الاقوامي گداگر پنهنجن خوشنصيب انا جي پويان وجهي رهيا آهن جيڪي صرف سڀني لاء عالمي آزادي جي طور تي بيان ڪري سگهجي ٿو، ڪجهه ٻاهر نڪرڻ گهرجي.
  
  وڻن کان اڳتي، نظارو هڪ کليل ميدان بڻجي ويو، جيڪو صرف ڪيترن ئي ننڍن دڙن ۽ ٽن وڏن دڙن سان ڀريل هو، جيڪي سڌو سنئون اڳيان رکيل هئا. ان کان اڳتي، مفاصلي تي، هنن کي هڪ هلڪي ڇت ۽ ان جي ساڄي پاسي هڪ ٻي عمارت نظر آئي، جيڪا ڳوٺ جي شروعات جي نشاندهي ڪري ٿي.
  
  ڪينيڊي روڪيو. "ڪٿي به وڻ نه آهن، دوستو.
  
  بين پنهنجي نوٽ بڪ ۾ مشغول هو. "اهي هاڻي نشان لڳائڻ وارا نه آهن، ڇا اهي آهن؟"
  
  "ڇا توهان وٽ ڪو خيال آهي؟" ڊريڪ ڪنهن به سرگرمي جي نشاني لاءِ وسيع کليل ميدانن کي ڏٺو.
  
  "مون کي پڙهي ياد آهي ته ڪنهن زماني ۾ هتي ٽي هزار دڙا هوندا هئا. اڄ انهن مان ڪيترائي سئو آهن. توهان کي خبر آهي ته ان جو مطلب ڇا آهي؟"
  
  "انهن کي چڱي طرح تعمير نه ڪيو؟" ڪينيڊي مرڪيو. ڊريڪ کي راحت ڏني وئي ته هوء مڪمل طور تي هٿ تي نوڪري تي ڌيان ڏيڻ لڳي.
  
  "قديم زماني ۾ زير زمين سرگرميون ٿينديون هيون. ۽ پوءِ اهي ٽي "شاهي" موڙ. اڻويهين صديءَ ۾ انهن جو نالو هائوس آف ينگلنگ جي ٽن افسانوي بادشاهن - ايون، عادل ۽ ايگل - جي نالي پٺيان رکيو ويو - اسڪندريه جي مشهور شاهي خاندانن مان هڪ. پر..." هن رڪجي، پنهنجو پاڻ کي مزو ڏيندي چيو، "اهو اهو به ٻڌائي ٿو ته قديم آثارن ۽ لوڪ داستانن ۾، دفن دفن اڳ ۾ ئي موجود هئا- ۽ اهو ته اهي قديم ترين خراج هئا، جن کي قديم ترين- اصل- ٽن بادشاهن- يا خدا جيئن اسان ڄاڻون ٿا. انهن کي هاڻي. هي فريئر، ٿور ۽ اوڊين آهي.
  
  "هتي بي ترتيب ان پٽ آهي،" ڪينيڊي چيو. "پر ڇا توهان ڏٺو آهي ته بائبل جي ڪهاڻين جا ڪيترا حوالا اسان کي انهن سڀني قديم ڪهاڻين مان ملي رهيا آهن.
  
  "هي ساگي آهي. " بين هن کي درست ڪيو. "شاعري. تعليمي ڊوڊل. ڪجھھ اھو ٿي سگھي ٿو جيڪو اھم ٿي سگھي ٿو - اتي درجن جي حوالي سان منسلڪ آھن سويڊش لفظ فالا، ۽ منگا فيلور - کي پڪ ناهي ته ان جو مطلب ڇا آھي. ۽، ڪينيڊي، ڇا مون ڪٿي نه پڙهيو هو ته مسيح جي ڪهاڻي زيوس جي ڪهاڻي سان تمام گهڻي مشابهت رکي ٿي؟
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "۽ مصري ديوتا هورس ٻيو اڳوڻو هو. ٻئي خدا هئا جن جو تصور ڪڏهن به موجود نه هو. ڊريڪ ٽن شاهي دڙي ڏانهن اشارو ڪيو، جيڪي فليٽ جي منظر جي خلاف بيٺا هئا. "فري، ٿور ۽ اوڊين، صحيح؟ پوءِ ڪير آهي، بلڪي؟ هڪ؟"
  
  "مون کي خبر ناهي، دوست."
  
  "پريشان نه ٿيو، منچن. جيڪڏهن ضروري هجي ته اسان انهن ڳوٺاڻن کان معلومات تي تشدد ڪري سگهون ٿا.
  
  اُهي دڙي مان گذري ويا، ٽن ٿڪل سياحن جو ڪردار ادا ڪندي هڪ موڙ جي صورت ۾. سج انهن جي مٿي تي ڪري رهيو هو، ۽ ڊرڪ ڪينيڊي کي پنهنجي چشمي کي ٽوڙي ڏٺو.
  
  هن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. آمريڪن.
  
  پوءِ بين جي فون آئي. ڪينيڊي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو، اڳ ۾ ئي خانداني رابطي جي تعدد کان متاثر ٿي چڪو هو. ڊريڪ رڳو مسڪرايو.
  
  "ڪرين،" بين خوش ٿيندي چيو. "منهنجي وڏي ڀيڻ ڪيئن آهي؟
  
  ڪينيڊي ڊريڪ کي ڪلهي تي ڌڪ هنيو. "گروپ ۾ مکيه ڳائڻي؟" - هن پڇيو.
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو. "سونهن جي دل، بس. هو بغير ڪنهن شڪايت جي توهان لاءِ ڪجهه به ڪندو. توهان جا ڪيترا دوست يا ساٿي هن جهڙا آهن؟"
  
  گاملا اپسالا جو ڳوٺ خوبصورت ۽ صاف سٿرو هو، جنهن ۾ ڪيتريون ئي گهٽيون زمينون بند ٿيل، اوچي ڇت واريون عمارتون هيون، جيڪي سوين سال پراڻيون، چڱي طرح محفوظ ۽ گهٽ آبادي واريون هيون. هڪ بي ترتيب ڳوٺاڻي کين تجسس سان ڏٺو.
  
  ڊريڪ چرچ ڏانهن وڌيو. "مقامي ويڪر هميشه مددگار هوندا آهن."
  
  جڏهن اهي پورچ جي ويجهو پهتا، چرچ جي پوشاڪ ۾ هڪ پوڙهو ماڻهو لڳ ڀڳ انهن کي سندن پيرن تان هٽائي ڇڏيو. هو حيران ٿي بيهي رهيو.
  
  "سلام. ڪَن جاگ هجلپا ڊگ؟"
  
  "انهي جي باري ۾ پڪ ناهي، دوست." ڊريڪ پنهنجي بهترين مسڪراهٽ تي رکيو. "پر انهن دڙي مان ڪهڙو اوڊن جو تعلق آهي؟
  
  "انگريزي ۾؟" پادريءَ دنيا جي باري ۾ چڱيءَ طرح ڳالهايو، پر سمجھڻ جي ڪوشش ڪئي. "واد؟ ڇا؟ هڪ؟"
  
  بين اڳتي وڌيو ۽ ويڪر جي ڌيان کي شاهي دڙي ڏانهن سڏيو. "هڪ؟"
  
  "تون ڏسندين. پوڙهي ماڻهوءَ ڪنڌ لوڏيو. "ها. ايڇ. اسٽرسٽا..." هن لفظ ڳولڻ جي جدوجهد ڪئي. "وڏيون."
  
  "سڀ کان وڏو؟" بين پنهنجا هٿ وسيع ڪيا.
  
  ڊريڪ هن تي مسڪرايو، متاثر ٿيو.
  
  "شخصيتون." ڪينيڊي ڦرڻ شروع ڪيو، پر بين هڪ آخري سوال ڪيو هو.
  
  "فلا؟" هن حيرانيءَ سان فقط پنهنجن چپن سان ويڪر ڏانهن ڏسندي چيو، ۽ پنهنجي ڪلهن کي مبالغي سان ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "يا منگا فيلر؟
  
  ان ۾ ڪجهه وقت لڳي ويو، پر جواب، جڏهن اهو آيو، ڊريڪ کي هڏن تائين ٿڌو ڪيو.
  
  "جالا... گھڻا ڦڙا".
  
  
  نو
  
  
  
  گاملا اپسالا، سويڊن
  
  
  ڊريڪ بين ۽ ڪينيڊي جي پٺيان سڀ کان وڏي شاهي دڙي ڏانهن ويو، هن جي پٺيءَ تي پٽين سان گهمندو رهيو ته جيئن هو امن سان علائقي کي ڳولي سگهي. سڀ کان ننڍي دڙي جي پويان فقط هڪ ميل هو، ۽ هڪ سيڪنڊ لاءِ هن سوچيو ته هن اتي هلچل ڏٺي. تيز تحريڪ. پر وڌيڪ اڀياس وڌيڪ ڪجهه نه ظاهر ڪيو.
  
  اهي اوڊين جي دڙي جي پيرن تي روانا ٿيا. بين هڪ سانس ورتو. "چوٽي تي پهچڻ لاءِ آخري دفعو منهنجي فيس بوڪ پيج تي ڪجهه خرابي ملندي!" - هن رڙ ڪئي، جلدي ۾ سيٽنگ. ڊريڪ وڌيڪ آرام سان پٺيان لڳو ۽ ڪينيڊي ڏانهن مرڪيو، جيڪو هن کان ٿورو تيز هلي رهيو هو.
  
  اوندهه ۾، هو وڌيڪ ۽ وڌيڪ پريشان ٿيڻ لڳو. هن کي اهو پسند نه آيو. هو نااميديءَ سان ننگا هئا. طاقتور رائفلن جو ڪو به تعداد انهن جي پيروي ڪري سگهي ٿو، انهن کي بندوق جي نقطي تي رکندي، صرف حڪم جي انتظار ۾. واءُ زور زور سان وڄڻ لڳو ۽ ڪنن تي ڌڪ هنيو، جنهن سان عدم تحفظ جو احساس وڌي ويو.
  
  گھاس واري ٽڪريءَ جي چوٽيءَ تي چڙهڻ ۾ اٽڪل ويهه منٽ لڳي ويا. جڏهن ڊريڪ اتي پهتو، بين اڳ ۾ ئي گھاس تي ويٺو هو.
  
  "ڪٿي آهي پڪنڪ ٽوڪري، ڪرسٽي؟
  
  "هن کي پنهنجي اسٽولر ۾ ڇڏي ڏيو." هن چوڌاري ڏٺو. هتان کان، نظارو دلڪش هو: لامحدود سبز ڦرندڙ ميدان، هر طرف ٽڪريون ۽ نديون، ۽ مفاصلي تي جامني رنگ جا جبل. اهي گاملا اپسالا جو ڳوٺ ڏسي سگهندا هئا، جيڪو نيو اپسالا شهر جي سرحدن تائين پکڙيل هو.
  
  ڪينيڊي واضح طور تي چيو. "تنهنڪري مان صرف ڪجهه چوڻ وارو آهيان جيڪو مون کي ڪجهه وقت کان پريشان ڪري رهيو آهي. جيڪڏهن هي اوڊن جو دڙو آهي، ۽ دنيا جو وڻ ان ۾ لڪيل آهي - جيڪا هڪ خطرناڪ دريافت هوندي - ڇو ڪنهن کي ان کان اڳ نه مليو آهي؟ اسان کي هاڻي ان کي ڇو ڳولڻ گهرجي؟"
  
  "اهو سادو آهي". بين پنهنجي بي ترتيب ڪنارن کي صاف ڪري رهيو هو. "ڪنهن به اڳي ڏسڻ جو نه سوچيو. جيستائين شيلڊ هڪ مهينو اڳ دريافت ڪيو ويو، اهو سڀ مٽي ڏند ڪٿا هئي. افسانو. ۽ اسپيئر کي ورلڊ ٽري سان ڳنڍڻ آسان نه هو، جيڪو هاڻي تقريباً عالمي طور تي Yggdrasil سڏجي ٿو، ۽ پوءِ اوڊين جي اتي رهڻ جي مختصر نو ڏينهن سان.
  
  ۽-"ڊريڪ اندر چيم،" اهو وڻ ڳولڻ آسان نه ٿيندو جيڪڏهن اهو موجود آهي. اهي نه ٿا چاهين ته ڪو پوڙهو هاري انهيءَ وچ ۾ ڦاسي پوي.
  
  هاڻي ڊريڪ جي سيل فون جي گھنٽي وڳي. هن ٺٺولي سنجيدگيءَ سان بين ڏانهن ڏٺو جيئن هن ان کي پنهنجي پٺيءَ مان ڪڍيو. "عيسى. مان توهان وانگر محسوس ڪرڻ شروع ڪري رهيو آهيان."
  
  "کوهه؟
  
  "ڏهن ماڻهن جي هڪ ٽيم توهان جي اختيار ۾ آهي. بس لفظ ٻڌاءِ".
  
  ڊريڪ پنهنجي تعجب کي نگلڻ لڳو. "ڏهه ماڻهو. هي هڪ وڏي ٽيم آهي." هڪ ڏهن ماڻهن جي SAS ٽيم صدر کي پنهنجي اوول آفيس ۾ موڪلي سگهي ٿي ۽ اڃا به وقت ڳوليو ليڊي گاگا جي نئين وڊيو ۾ ظاهر ٿيڻ کان اڳ چانهه لاءِ گهر وڃڻ کان اڳ.
  
  "وڏو داغ، مون ٻڌو. صورتحال هر ڪلاڪ خراب ٿي رهي آهي.
  
  "هي سچ آهي؟"
  
  "حڪومتون ڪڏهن به تبديل نه ٿيون ٿين، ڊريڪ. هنن آهستي آهستي شروع ڪيو ۽ پوءِ پنهنجي رستي کي بلڊوز ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي، پر ختم ٿيڻ کان ڊڄي ويا. جيڪڏهن اها ڪا تسلي آهي، اها هن وقت دنيا ۾ ٿيڻ واري سڀ کان وڏي شيءِ ناهي.
  
  ويلز جي بيان کي ڊزائين ڪيو ويو ته جيئن هڪ شعر زيبرا سان علاج ڪيو وڃي، ۽ ڊريڪ مايوس نه ڪيو. "ڇا وانگر؟"
  
  "ناسا جي سائنسدانن صرف هڪ نئين سپر وولوڪانو جي وجود جي تصديق ڪئي آهي. ۽ ..." ويلز اصل ۾ پريشان ٿي لڳي: "اهو فعال آهي."
  
  "ڇا؟"
  
  "ٿورو سرگرم. ٿورڙو. پر ان جي باري ۾ سوچيو، پهرين شيء جيڪا توهان تصور ڪيو ٿا جڏهن توهان هڪ سپر وولوڪانو جو ذڪر ڪيو آهي ...
  
  "... ڌرتيءَ جي پڄاڻي،" ڊرڪ ختم ڪيو، اوچتو سندس ڳلي سڪي ويو. اهو هڪ اتفاق هو ته ڊريڪ هاڻي اهو جملو ڪيترن ئي ڏينهن ۾ ٻه ڀيرا ٻڌو هو. هن بين ۽ ڪينيڊي کي بند جي چوڌاري گھاس کي لتاڙيندي ڏٺو ۽ هڪ اهڙو خوف محسوس ڪيو، جيڪو هن ڪڏهن محسوس نه ڪيو هو.
  
  "اهو ڪٿي آهي؟" هن پڇيو.
  
  ويلز کلڻ لڳو. "پري نه، ڊريڪ. ايترو پري ناهي جتي هنن کي تنهنجي شيلڊ ملي. هي آئس لينڊ ۾ آهي.
  
  ڊريڪ ٻيو ڀيرو چتائڻ وارو هو جڏهن بين رڙ ڪري چيو، "ڪجهه مليو! هڪ بلند آواز ۾ جيڪو هن جي بيوقوفيءَ کي ظاهر ڪري رهيو هو جيئن اهو پکڙجي ويو.
  
  "مون کي وڄڻو آهي". ڊريڪ بين ڏانهن ڊوڙي، جادوءَ کي وڌ کان وڌ ڪري وڌو. ڪينيڊي به چوڌاري ڏٺو، پر رڳو هڪ ئي شيءِ کين ڳوٺ ۾ نظر آئي.
  
  "هيٺ رک، دوست. توهان وٽ ڇاآهي؟"
  
  "اهي". بين گوڏا کوڙي ڇڏيو ۽ ٽنگيل گھاس کي صاف ڪيو ته A4 ڪاغذ جي هڪ ٽڪري جي ماپ بابت پٿر جي سليب کي ظاهر ڪيو. "اهي دڙي جي پوري چوٽيءَ تي، هر چند فوٽن تي، قطارن ۾ چوٽيءَ کان اڌ تائين هيٺ لهي وڃن ٿا. انهن مان سوين هجڻ گهرجن.
  
  ڊريڪ هڪ ويجهي نظر ڪئي. پٿر جي مٿاڇري کي موسم جي ڪري خراب طور تي نقصان پهچايو ويو هو، پر جزوي طور تي اوور پوکيل گھاس کان محفوظ هو. انهن جي مٿاڇري تي ڪجهه نشان هئا.
  
  "رنڪ لکت، منهنجو خيال آهي ته انهن کي سڏيو وڃي ٿو،" بين چيو. "وائڪنگ جا نشان"
  
  "توکي ڪيئن خبر پوي ٿي؟
  
  هن مسڪرايو. "جهاز تي، مون ڍال جا نشان چيڪ ڪيا. اهي هڪجهڙا آهن. بس گوگل کان پڇو.
  
  "ٻار چوي ٿو ته اُنهن جا سوين آهن،" ڪينيڊي ڇڪي، مٿي ۽ هيٺان ڏاڙهي، گھاس واري ڍانچي کي ڏسندو رهيو. "پوءِ ڇا؟ مدد نه ڪندو آهي".
  
  "ٻار چوي ٿو ته اهو ڪم ڪري سگهي ٿو،" بين چيو. "اسان کي رنون ڳولڻ جي ضرورت آهي جيڪو اسان ڳولي رهيا آهيون. رُون هڪ ڀِت جي نمائندگي ڪندڙ. رون هڪ وڻ جي نمائندگي ڪري ٿو. ۽ رن لاءِ -"
  
  "هڪ،" ڪينيڊي ختم ڪيو.
  
  ڊريڪ کي هڪ خيال هو. "مان شرط ٿو چوان ته اسان نظر جي لڪير کي استعمال ڪري سگهون ٿا. اسان سڀني کي هڪ ٻئي کي ڏسڻ جي ضرورت آهي ته اهو ڪم ڪيو، صحيح؟
  
  "سپاهي منطق،" ڪينيڊي کلندي چيو. "پر مان سمجهان ٿو ته اها ڪوشش جي لائق آهي."
  
  ڊريڪ هن کان پوليس جي منطق بابت پڇڻ جي خواهشمند هئي، پر وقت ختم ٿي رهيو هو. ٻيا ٽولا ترقي يافته هئا ۽ حيرت انگيز طور تي غير حاضر هئا، اڃا به. اهي سڀ هر هڪ پٿر مان گاهه صاف ڪرڻ لڳا، سائي ٽڪريءَ جي چوڌاري ڦرندا رهيا. شروعات ۾ اهو هڪ بي شڪر ڪم هو. ڊريڪ اهڙا نشان ٺاهيا آهن جيڪي ڍال وانگر نظر اچن ٿا، ڪراس بوز، هڪ گدو، هڪ ڊگهي ٻيڙي، پوء هڪ ڀال!
  
  "هڪ آهي". هن جو ڳرو آواز ٻين ٻن تائين پهتو، پر اڳتي نه وڌو. هو پنهنجي پٺيءَ سان گڏ ويٺو ۽ سامان رکيائين جيڪو هنن اپسالا ذريعي ٽيڪسي جي سواري دوران خريد ڪيو هو. مشعل، هڪ وڏي ٽارچ، ميچ، پاڻي، ٻه چاقو جيڪي هن بين کي ٻڌايو اهي ملبي کي صاف ڪرڻ لاءِ آهن. هن هڪ نظر پوئتي موٽائي، مان ايترو بيوقوف نه آهيان، پر انهن جي ضرورت هن وقت بين جي پريشاني کان وڌيڪ دٻاء هئي.
  
  "وڻ". ڪينيڊي پنهنجي گوڏن تي ڪري پيو، پٿر کي ڇڪيندي.
  
  بين کي ڪجهه ڳولڻ ۾ ڏهه ڏهه منٽ لڳا. هن روڪيو، پوءِ پنھنجا تازو قدم ورجائيائين. "ياد آهي ته مون ٽولڪين جي باري ۾ ڇا چيو هو گنڊالف کي اوڊين تي ٻڌل؟" هن پٿر کي پيرن سان ڇڪيو. "خير، هي گنڊالف آهي. هن وٽ اسٽاف به آهي. هي!"
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ کيس غور سان ڏٺو. هن هڪ پيسڻ جو آواز ٻڌو، ڄڻ ته وڏا شٽر پيس جي آواز سان کلي رهيا هئا.
  
  "ڇا تو ان جو سبب پٿر تي قدم رکيو آهي؟ - هن غور سان پڇيو.
  
  "مان سمجهان ٿو ها".
  
  اهي سڀ هڪ ٻئي ڏانهن ڏسندا رهيا، سندن تاثرات جوش ۽ جذبي کان خوف ۾ تبديل ٿي ويا، ۽ پوءِ، هڪ ٿي، اڳتي وڌيا.
  
  ڊريڪ جي پٿر ٿورو رستو ڏنو. هُن به ساڳيو آواز ٻڌو. پٿر جي سامهون واري زمين ٻڏي وئي، ۽ پوءِ ڊپريشن هڪ ٽربو چارج ٿيل نانگ وانگر بندن جي چوڌاري ڊوڙڻ لڳو.
  
  بين رڙ ڪري چيو، "هتي ڪجهه آهي.
  
  ڊريڪ ۽ ڪينيڊي ٻڏل زمين جي پار هليا ويا جتي هو بيٺو هو. هو هيٺ لهي ويو، زمين جي هڪ ٽڪريءَ ۾ ڏسڻ لڳو. "ڪجهه قسم جي سرنگ."
  
  ڊريڪ هڪ مشعل لاهي. "اهو وقت آهي جوڙو وڌڻ جو ، ماڻهو ،" هن چيو. "منهنجي پويان اچو".
  
  
  **
  
  
  جڏهن اهي نظر کان ٻاهر هئا، ٻه بنيادي طور تي مختلف قوتن کي متحرڪ ڪرڻ شروع ڪيو. جرمن، جيڪي هن وقت تائين گاملا اپسالا جي ننڊ ۾ ستل شهر ۾ ليٽڻ تي راضي هئا، پاڻ کي تيار ڪيو ۽ ڊريڪ جي نقش قدم تي هلڻ لڳا.
  
  هڪ ٻيو اسڪواڊ، سويڊن جي فوج جي اشرافيه فوجن جو هڪ دستو- سارسڪيلڊا اسڪائڊسگروپين، يا ايس ايس جي- جرمنن جو مشاهدو جاري رکيو ۽ انهن ٽنهي شهرين پاران پيش ڪيل عجيب پيچيدگي تي بحث ڪيو جيڪي صرف کڏ ۾ هيٺ آيا هئا.
  
  انهن کان مڪمل طور تي پڇا ڳاڇا ٿيڻ گهرجي. ڪنهن به لحاظ کان ضروري آهي.
  
  اهو آهي، جيڪڏهن اهي بچيا ته ڇا ٿيڻ وارو هو.
  
  
  ڏهه
  
  
  
  ورلڊ ٽري پٽي، سويڊن
  
  
  ڊريڪ مٿي کنيو. اونداهي لنگهه هڪ ڪرال واري جاءِ وانگر شروع ٿي چڪو هو ۽ هاڻي ڇهن فوٽن کان به گهٽ هو. ڇت پٿر ۽ مٽيءَ جي ٺهيل هئي ۽ ان تي وڏيون وڏيون لڙڪيل لوپون لڳل هيون، جن کي کين رستي تان هٽائڻو پيو.
  
  اهو هڪ جهنگ ۾ هلڻ وانگر آهي، ڊريڪ سوچيو. صرف زير زمين.
  
  هن ڏٺو ته ڪجهه مضبوط انگورن کي اڳي ئي ڪٽيو ويو هو. پريشانيءَ جي لهر هن جي اندر ۾ پکڙجي وئي.
  
  اهي هڪ اهڙي علائقي ۾ آيا، جتي پاڙون ايتريون گهاٽيون هيون جو کين وري لنگهڻو پيو. لڙائي سخت ۽ گندي هئي، پر ڊريڪ ڪلهي کان اڳ، گوڏن اڳيان گوڏن کي رکيو، ۽ ٻين کي هن جي پيروي ڪرڻ لاء زور ڏنو. جڏهن ڪجهه نقطي تي به قائل بين جي مدد نه ڪئي، ڊاک بدمعاش ڏانهن موٽيو.
  
  "گهٽ ۾ گهٽ درجه حرارت گهٽجي رهيو آهي،" ڪينيڊي رڙ ڪئي. "اسان کي هيٺ وڃڻ گهرجي."
  
  ڊريڪ معياري سپاهي جي جواب کان پاسو ڪيو، هن جي نظر اوچتو ڪنهن شيءِ ڏانهن ڇڪجي وئي جيڪا هن جي مشعل جي روشني ۾ ظاهر ٿي هئي.
  
  "ڏس".
  
  ڀت تي رونقون ٺهيل آهن. عجيب نشانيون جيڪي ڊريڪ کي ياد ڏياريون جيڪي اوڊين جي شيلڊ کي سينگاريو. بينن جو دٻجي ويل آواز دالان ۾ گونجي پيو.
  
  "اسڪينويانا رنس. سٺي نشاني".
  
  ڊريڪ افسوس سان انهن کان روشني ڦيرائي ڇڏي. جيڪڏھن اھي ئي پڙھي سگھن. SAS، هن مختصر طور سوچيو، وڌيڪ وسيلا هوندا. ٿي سگهي ٿو ته ان کي هتي آڻڻ جو وقت هو.
  
  ٻيو پنجاهه فوٽ هو ۽ هو پگهر سان ٽمي رهيو هو. هن ڪينيڊيءَ کي زور سان ساهه کڻندي ٻڌو ۽ لعنت ملامت ڪئي ته هوءَ پنهنجو بهترين پتلون پائي رهي هئي. هن بين کان ڪجهه به نه ٻڌو هو.
  
  "تون ٺيڪ آهين، بين؟ ڇا تنهنجا وار جڙيل آهن؟
  
  "ها، لعنت آهي، ها. جاري رک، گدا".
  
  ڊريڪ مٽيءَ مان لڙڪندي رهي. "هڪ شيءِ جيڪا مون کي پريشان ڪري ٿي،" هن ساهه جي وچ ۾ چيو، "اها آهي ته "ڪيترا ئي جال آهن." مصرين پنهنجن خزانن کي بچائڻ لاءِ وسيع جال ٺاهيا، نارويجن ڇو نه؟
  
  "مان تصور به نٿو ڪري سگهان ته وائڪنگ جال جي باري ۾ ايترو سخت سوچ،" ڪينيڊي جواب ۾ چيو.
  
  "مون کي خبر ناهي،" بين رڙ ڪري چيو. "پر وائڪنگس وٽ به عظيم مفڪر هئا، توهان کي خبر آهي. بلڪل يونانين ۽ رومن وانگر. اهي سڀئي وحشي نه هئا.
  
  ڪجھ موڙ ۽ پاسا وسيع ٿيڻ لڳا. ٻيو ڏهه فوٽ ۽ انهن جي مٿان ڇت غائب ٿي وئي. هن مهل اهي وڌايو ۽ هڪ وقفو ورتو. ڊريڪ جي مشعل اڳيان رستي کي روشن ڪيو. جڏهن هن ڪينيڊي ۽ بين ڏانهن اشارو ڪيو، ته هو کلڻ لڳو.
  
  "لعنت، اوهين ٻئي ڄڻ ته قبر مان موٽي آيا آهيو!
  
  "۽ مان سمجهان ٿو ته توهان هن گند جي عادت آهيو؟" ڪينيڊي هٿ لوڏيائين. "SAS ۽ اهو سڀ ڪجهه؟"
  
  ايس اي ايس نه، ڊريڪ زهر ٿيل لفظن کي ڇڪي نه سگهيو. "اهي هوندا هئا." هن چيو ۽ هاڻي تيزيءَ سان اڳتي وڌيو.
  
  هڪ ٻيو تيز موڙ، ۽ ڊريڪ پنهنجي منهن تي هوا جي لهر محسوس ڪئي. اوچتو گجگوڙ جي تاڙيءَ وانگر هن کي چڪر اچڻ جو احساس ٿيو، ۽ هڪ سيڪنڊ گذري ويو اڳي ئي هن محسوس ڪيو ته هو هڪ ٿلهي تي بيٺو آهي جنهن جي هيٺان هڪ غار واري ٽڪري آهي.
  
  هڪ عجيب منظر هن جي اکين سان مليو.
  
  هو ايترو ته اوچتو بند ٿي ويو جو ڪينيڊي ۽ بين هن سان ٽڪرائجي ويا. پوءِ هنن اهو نظارو به ڏٺو.
  
  "OMFG." بين دستخطي ٽريڪ دي وال آف سليپ جي عنوان کي ترتيب ڏنو.
  
  دنيا جو وڻ پنهنجي پوري شان ۾ سندن اڳيان بيٺو هو. اهو ڪڏهن به زمين کان مٿي نه هو. اهو وڻ مٿي هيٺ هو، ان جون مضبوط پاڙون زمين جي جبل تائين پکڙيل هيون، عمر جي لحاظ کان مضبوطيءَ سان جڙيل هيون ۽ چوڌاري پٿرن جي شڪلين جي ڪري، ان جون شاخون سنهري ناسي، ان جا پن سدا سائو، ان جو ٿلهو سؤ فوٽ هيٺ لهي ويو. هڪ وڏي کڏ مان.
  
  انهن جو رستو پٿر جي ديوارن ۾ ٺهيل هڪ تنگ ڏاڪڻ ۾ تبديل ٿي ويو.
  
  "ٽريپس،" بين سانس ورتو. "پيرن جي باري ۾ نه وساريو."
  
  "جالن سان جهنم ڏانهن،" ڪينيڊي ڊريڪ جي تمام گهڻي سوچ کي آواز ڏنو. "هي روشني ڪٿان اچي رهي آهي؟
  
  بين چوڌاري ڏٺو. "اهو نارنگي آهي."
  
  "گلو اسٽڪس،" ڊرڪ چيو. "مسيح. هي جڳهه تيار ڪيو ويو آهي.
  
  هن جي ايس اي ايس جي ڏينهن ۾ انهن ماڻهن کي موڪليو ته جيئن هڪ علائقو تيار ڪري؛ ٽيم خطري جو جائزو وٺڻ ۽ بي بنياد تي واپس اچڻ کان پهريان ان کي غير جانبدار ڪرڻ يا فهرست ڏيڻ.
  
  "اسان وٽ گهڻو وقت ناهي،" هن چيو. ڪينيڊيءَ تي سندس ايمان اڃا وڌي چڪو هو. "اچو".
  
  اُهي سڙيل ۽ سڙيل قدمن کان هيٺ لهندا رهيا، اوچتو هيٺ لهي هميشه ساڄي پاسي. ڏهه فوٽ هيٺ ۽ ڏاڪڻيون تيزيءَ سان ٽڙڻ لڳيون. ڊريڪ بند ٿي ويو جڏهن ٽي فوٽ خلا کوليو ويو. ڪجھ به شاندار نه، پر هن کي توقف ڏيڻ لاءِ ڪافي آهي- جيئن هيٺان گپنگ سوراخ اڃا وڌيڪ واضح ٿي ويو.
  
  "ڳالهه".
  
  هن ٽپو ڏنو. پٿر جي ڏاڪڻ لڳ ڀڳ ٽي فوٽ ويڪري هئي، ويهڻ ۾ آسان، خوفناڪ هو جڏهن ڪنهن به غلط قدم جو مطلب موت هوندو هو.
  
  هو سچي زمين تي آيو ۽ فوري طور تي ڦري ويو، محسوس ٿيو ته بين ڳوڙها جي ڪناري تي هوندو. "پريشان نه ٿيو،" هن ڪينيڊي کي نظرانداز ڪري پنهنجي دوست ڏانهن ڌيان ڏنو. "مون تي يقين ڪر، بين. بين، مان توکي پڪڙيندس.
  
  هن بين جي اکين ۾ ايمان ڏٺو. مڪمل، ٻارن وانگر اعتماد. ان کي ٻيهر ڪمائڻ جو وقت هو، ۽ جڏهن بين ٽپو ڏنو ۽ پوءِ ڀڄڻ لڳو، ڊريڪ هن کي پنهنجي ڪلهي تي هٿ سان سهارو ڏنو.
  
  ڊريڪ اکيون ڦاڙي ڇڏيون. "آسان، ها؟"
  
  ڪينيڊي ٽپو ڏنو. ڊريڪ غور سان ڏٺو، ڌيان نه ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي. هوءَ بنا ڪنهن پريشانيءَ جي زمين تي پهتي، هن جي پريشانيءَ کي ڏٺو ۽ ڪاوڙجي وئي.
  
  "اهو ٽي فوٽ آهي، ڊريڪ. گرانڊ ڪنيئن نه.
  
  ڊرڪ بين ڏانهن منهن ڪيو. "تيار، دوست؟"
  
  ٻيو ويهه فوٽ، ۽ ڏاڪڻ ۾ ايندڙ افتتاح هن ڀيري ٽيهه فوٽ ويڪرو هو، ۽ ڪاٺ جي ٿلهي تختيءَ سان بند ٿيل هو، جيڪو ڊريڪ ان سان گڏ هلڻ سان ئي لڪي رهيو هو. ڪينيڊي پٺيان لڳو، ۽ پوءِ غريب بين، ڊريڪ کي مجبور ڪيو ته هو مٿي ڏسڻ لاءِ، هيٺ ڏسڻ جي بجاءِ اڳتي ڏسڻ لاءِ، پنهنجي پيرن جي بجاءِ منزل جو مطالعو ڪري. جڏهن هو مضبوط زمين تي پهتو ته نوجوان ٿڙڪي رهيو هو، ۽ ڊرڪ هڪ مختصر وقفي لاءِ سڏ ڪيو.
  
  جڏهن اهي روانا ٿيا، ڊرڪ ڏٺو ته دنيا جو وڻ هتي ايترو ته پکڙجي ويو آهي جو ان جون ٿلهيون شاخون لڳ ڀڳ ڏاڪڻين کي ڇهي ويون. بين بيحد احترام سان ان عضوي کي ڇڪڻ لاءِ اڳتي وڌيو، جيڪو هن جي لمس هيٺان ڏڪڻ لڳو.
  
  "هي... هي زبردست آهي،" هن ساهه کنيو.
  
  ڪينيڊي هن وقت کي پنهنجي وار جي انداز ۾ استعمال ڪيو ۽ ان جي مٿان داخل ٿيڻ جو جائزو ورتو. "هن وقت تائين سڀ ڪجهه واضح آهي،" هن چيو. "مون کي اهو چوڻو پوندو ته جيئن اهو بيٺو آهي، اهو يقين آهي ته دوزخ جرمن نه هئا جن هن جڳهه کي تيار ڪيو. اهي ان کي ڦري ويندا هئا ۽ ان کي شعاعن سان زمين تي ساڙي ڇڏيندا هئا.
  
  ڪجهه وڌيڪ وقفو ۽ اهي پنجاهه فوٽ ڇڏيا، لڳ ڀڳ اڌ رستي تي. ڊريڪ آخرڪار پاڻ کي اهو سوچڻ جي اجازت ڏني ته قديم وائڪنگس مصرين جي برابر نه هئا، ۽ خلا تمام بهترين هو، جيئن هو پٿر جي ڏاڪڻ تي قدم رکي سگهيا، جيڪو حقيقت ۾ ڀنگ، ٽوائن ۽ رنگ جو هڪ وسيع حصو هو. هو ڪري پيو، لامحدود زوال کي ڏٺو ۽ پاڻ کي پنهنجي آڱرين جي اشارن سان پڪڙيو.
  
  ڪينيڊي کيس مٿي کنيو. "واءَ ۾ ٻرندڙ گدا، ايس اي ايس ماڻهو؟
  
  هو واپس مضبوط زمين تي لهي ويو ۽ پنهنجي زخم ٿيل آڱرين کي وڌايو. "تنهنجي مهرباني".
  
  اهي وڌيڪ محتاط ٿي ويا، هاڻي اڌ رستي کان وڌيڪ. انهن جي ساڄي پاسي واري خالي جاءِ کان ٻاهر، هڪ وڏو وڻ هميشه لاءِ بيٺو هو، جيڪو هوا ۽ سج جي روشنيءَ کان اڻ ڇهيو هو، ماضيءَ جو هڪ وساريل عجب.
  
  اهي وڌيڪ ۽ وڌيڪ وائڪنگ علامتن تي گذري ويا. بين عجيب اندازو لڳايو. "اها اصل گرافيٽي ڀت وانگر آهي،" هن چيو. "ماڻهو صرف پنهنجا نالا ڪٽي ڇڏيندا ۽ پيغام ڇڏيندا هئا- "جان هتي هو!" جا ابتدائي نسخو.
  
  "شايد غار جا خالق،" ڪينيڊي چيو.
  
  ڊريڪ هڪ ٻيو قدم کڻڻ جي ڪوشش ڪئي، ٿڌي پٿر جي ڀت سان چمڪندو رهيو، ۽ غار مان هڪ اونهو، پيسندڙ گجگوڙ گونجي ويو. مٿئين پاسي کان ٻوڙي جو درياءُ وهي پيو.
  
  "ڀڄي!" - ڊريڪ رڙ ڪئي. "هاڻي!"
  
  اهي ڏاڪڻ تان هيٺ لهي ويا، ٻين پيچرن کي نظرانداز ڪري. هڪ وڏو پٿر مٿان کان ڪري پيو هڪ زبردست حادثي سان، پراڻن پٿرن کي ٽوڙي ڇڏيو جيئن هيٺ ڪري پيو. ڊريڪ بين جي جسم کي پنهنجي جسم سان ڍڪي ڇڏيو، جيئن هڪ پٿر جنهن تي هو بيٺا هئا، ان سان لڳ ڀڳ ويهه فوٽ قيمتي قدم کڻي ڪري ٽڪرائجي ويو.
  
  ڪينيڊي پٿر جي چپن کي پنهنجي ڪلهي تان هٽائي ڇڏيو ۽ خشڪ مسڪراهٽ سان ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "تنهنجي مهرباني".
  
  "اي، مون کي خبر هئي ته اها عورت جنهن SAS جي گدا کي بچايو هو هڪ سادي پٿر کان به ٻاهر نڪري سگهي ٿو. "
  
  "اها مذاق آهي، ماڻهو. ڏاڍو کِلَ ڀريو."
  
  پر اڃا ختم نه ٿيو هو. اوچتو گھنٽي وڄڻ جو آواز آيو، ۽ ٿلهي مگر مضبوط تار بين ۽ ڪينيڊي کي جدا ڪندي قدم تي ڀڃي.
  
  "فوڪ!" ڪينيڊي رڙ ڪئي. تار جو ٽڪرو اهڙي طاقت سان ٻاهر نڪتو جو ان جي ٽڙيءَ کي هن جي باقي جسم کان آسانيءَ سان جدا ڪري سگهي ٿي.
  
  ٻيو ڪلڪ ڪريو ٻه قدم هيٺ. ڊريڪ جڳهه تي ناچ ڪيو. "شٽ!
  
  مٿي کان هڪ ٻيو گوڙ جو مطلب هو ته پٿر جو ايندڙ گر.
  
  "اهو هڪ ورجائي وڃڻ وارو پيچرو آهي،" بين انهن کي ٻڌايو. "ساڳي ڳالهه بار بار ٿيندي رهي ٿي. اسان کي هن حصي تائين پهچڻ جي ضرورت آهي.
  
  ڊرڪ اهو نه ٻڌائي سگهيو ته ڪهڙا قدم پريشان هئا ۽ ڪهڙا نه هئا، تنهنڪري هن قسمت ۽ رفتار تي ڀروسو ڪيو. اهي اٽڪل ٽيهه قدم هيٺ ڊوڙيا، جيترو ٿي سگهي هوا ۾ رهڻ جي ڪوشش ڪندا رهيا. ڏاڪڻين جون ديوارون ٽٽي پيون، جيئن قديم رستو پار ڪري، پٿر جي غار جي کوٽائي ۾ وڃي رهيون هيون.
  
  هيٺ لهڻ جو آواز بلند ٿيڻ لڳو.
  
  انهن جي پرواز جي پٺيان سخت تار جي ڀڃڪڙي هئي.
  
  ڊريڪ هڪ ٻي ڪوڙي ڏاڪڻ تي قدم رکيو، پر هن جي رفتار هن کي مختصر خلا پار ڪري ڇڏيو. ڪينيڊيءَ مٿس ٽپو ڏنو، غزال وانگر خوبصورت، پوري اڏام ۾، پر بين هن جي پويان ڪري پيو، هاڻي اوندھ ۾ لڪي پيو.
  
  "ٽنگون!" ڊريڪ رڙ ڪئي، پوءِ پٺتي پيل خلا ۾ ڪري پيو، زمين بڻجي ويو. رليف هن جي دماغ مان ٽينشن کي ڌوئي ڇڏيو جيئن ڪينيڊي پنهنجي پيرن کي واپس جاء تي ڇڪايو. هن محسوس ڪيو بين هن جي جسم کي ماريو ۽ پوءِ هن جي سينه تي ڪري پيو. ڊريڪ پنھنجي ھٿن سان ماڻھوءَ جي رفتار کي ھدايت ڪئي، پوءِ اضافي طور کيس مضبوط زمين تي ڌڪي ڇڏيو.
  
  هو تيزيءَ سان ويهي رهيو، ڪنڌ جهڪائي.
  
  "جاري رکو!"
  
  هوا پٿر جي ٽڪرن سان ڀريل هئي. ڪينيڊي جي مٿي مان هڪ ڦاٽو، هڪ کٽ ۽ رت جو چشمو ڇڏي ويو. هڪ ٻيو ڌڪ ڊريڪ کي ڳچيء ۾. اذيت هن کي پنهنجي ڏند ڪٿائي ۽ تيزيءَ سان هلڻ لاءِ همٿايو.
  
  گوليون سندن مٿي جي ڀت کي ڇهي ويون. ڊريڪ ھيٺ لھي ويو ۽ مختصر طور تي دروازي ڏانھن نھاريو.
  
  مون ڏٺو ته اتي هڪ واقف قوت گڏ ٿي. جرمن.
  
  هاڻي اهي پوري رفتار سان ڊوڙي رهيا هئا، بي پرواهي کان. ڊريڪ کي پوئتي ٽپڻ ۾ قيمتي سيڪنڊ لڳا. جيئن گولين جي هڪ ٻي گولي هن جي مٿي جي ڀرسان پٿر کي ڇڪيندي هئي، هو ڪبوتر اڳتي وڌيو، قدمن کي ڇڪي، هڪ مڪمل دائرو ٺاهي، پنهنجن هٿن کي پڪڙيو، ۽ رفتار جي هڪ اونس کي وڃائڻ کان سواء پنهنجي پوري اونچائي تي بيٺو.
  
  ها، سٺا پراڻا ڏينهن واپس آيا آهن.
  
  وڌيڪ گوليون. پوءِ ٻيا به هن جي سامهون اچي بيٺا. دهشت هن جي دل ۾ هڪ سوراخ ڪري ڇڏيو، جيستائين هن محسوس ڪيو ته اهي صرف ڊوڙندي غار جي تري ۾ پهچي ويا آهن ۽، تيار نه، سڌو زمين ۾ ڪري پيو.
  
  ڊريڪ سست ٿي وئي. غار جي هيٺان پٿر، مٽي ۽ ڪاٺ جي ٿلهي گندگي هئي. جڏهن اهي اٿيا، ڪينيڊي ۽ بين ڏسڻ لاء هڪ نظر هئا. اهي نه رڳو مٽيءَ ۾ ڍڪيل آهن، پر اهي هاڻي مٽيءَ ۾ ڍڪيل آهن ۽ پتي جي سِرَ ۾.
  
  "آه، منهنجي ڀروسي واري ڪيمرا لاءِ،" هن چيو. "بليڪ ميل جا سال مون کي منهن ڏئي رهيا آهن."
  
  ڊريڪ چمڪندڙ لٺ کڻي غار جي وکر کي ڇڪي ورتو جيڪو هٿياربند ماڻهن کان ڀڄي رهيو هو. وڻ جي ٻاهرئين حد تائين پهچڻ ۾ پنج منٽ لڳي ويا. اهي مسلسل هن جي مسلط خاموشي جي ڇانو ۾ هئا.
  
  ڊريڪ بين کي ڪلهي تي ڌڪ هنيو. "ڪنهن به جمعه جي رات جي سيش کان بهتر، اي دوست؟"
  
  ڪينيڊي نئين اکين سان نوجوان ڏانهن ڏٺو. "ڇا توهان وٽ ڪو مداح آهي؟ ڇا توھان جي گروپ جا مداح آھن؟ اسان جلد ئي اها ڳالهه ٻولهه ڪنداسين، ڀاءُ. ان تي اعتبار ڪر".
  
  "صرف ٻه-" بين ٿڙڪڻ شروع ڪيو جيئن هنن آخري موڙ جو حصو گول ڪيو، ۽ پوءِ صدمي ۾ خاموش ٿي ويو.
  
  اهي سڀ روڪي ويا.
  
  انهن جي اڳيان حيران ڪندڙ قديم خواب ظاهر ٿيا، انهن کي گونگا ڇڏي، عملي طور تي اڌ منٽ لاء انهن جي دماغ کي بند ڪري ڇڏيو.
  
  "هاڻي هي... هي..."
  
  "شاندار،" ڊرڪ ساهه کنيو.
  
  سڀ کان وڏي وائڪنگ لانگ بوٽن جي هڪ قطار جنهن جو هنن ڪڏهن تصور ڪيو هو انهن کان پري هڪ فائيل ۾ پکڙيل آهي، آخر تائين بيٺو آهي ڄڻ ته ڪنهن قديم ٽريفڪ جام جي وچ ۾ بيٺو آهي. انهن جي پاسن کي چاندي ۽ سون سان سينگاريو ويو هو، انهن جي ٻيڙين کي ريشم ۽ قيمتي پٿرن سان سينگاريو ويو هو.
  
  "لانگ بوٽس،" ڪينيڊي بيوقوفيءَ سان چيو.
  
  "ڊگهي فاصلي وارا جهاز. "لعنت، اهي شيون پنهنجي وقت جو سڀ کان وڏو خزانو سمجهيا ويندا هئا. اهو هجڻ گهرجي ... ڇا؟ ڇا هتي ويهه آهن؟
  
  "ڏاڍو ٿڌو،" ڊرڪ چيو. "پر هي اهو سپير آهي جنهن لاءِ اسان آيا آهيون. ڪو خيال؟"
  
  بين هاڻي دنيا جي وڻ ڏانهن ڏسي رهيو هو. "او منهنجا خدا، دوستو. توهان تصور ڪري سگهو ٿا؟ هڪڙو ان وڻ تي ٽنگيل هو. ڀوت هڪ".
  
  "پوءِ هاڻي تون خدا کي مڃين ٿو، ها؟ پرستار؟" ڪينيڊي ٿورڙي چِٽيءَ سان پنهنجي پاسي کي بين ڏانهن وڌو، جنهن ڪري هو لال ٿي ويو.
  
  ڊريڪ هڪ تنگ ڪناري تي چڙھيو، جيڪا ڊگھي ٻيڙيءَ جي دم جي پوري ڊگھائي ڊوڙي وئي. پٿر مضبوط لڳي رهيو هو. هن ڪاٺ جي ڪنڊ کي پڪڙيو ۽ مٿي تي ٽيڪ ڏنو. "اهي شيون ڦرلٽ سان ڀريل آهن. اهو چوڻ لاءِ محفوظ آهي ته اڄ کان اڳ ڪو به هتي نه آيو آهي.
  
  هن وري ٻيڙن جي قطار جو اڀياس ڪيو. ناقابل تصور دولت جي نمائش، پر حقيقي خزانو ڪٿي هو؟ آخر ۾؟ قوس قزح جي پڄاڻي؟ غار جون ديوارون قديم نقشن سان سينگاريل هيون. هن ڏٺو ته اوڊين جي تصوير دنيا جي وڻ تي ٽنگيل آهي ۽ هڪ عورت هن جي اڳيان گوڏن ڀر ڪري رهي آهي.
  
  "هي ڪهڙي ڳالهه ڪري رهيو آهي؟ هن بنهه ڏانهن اشارو ڪيو. "اچو، جلدي ڪر. اُهي چوري ڪندڙ بدمعاش اُتي سساج کي پنهنجي ڳلي هيٺ نه اڇلائيندا آهن. اچو ته هلون".
  
  هن هڪ التجا ڪندڙ عورت جي شڪل جي هيٺان متن جي ٻرندڙ گھمڻ ڏانهن اشارو ڪيو. بين پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "پر ٽيڪنالاجي هڪ رستو ڳولي سگهندو. " هن پنهنجي ڀروسي واري I-phone تي ڪلڪ ڪيو، جنهن جو خوش قسمتيءَ سان هتي ڪوبه سگنل نه نڪتو.
  
  ڊرڪ ڪينيڊي کي آن ڪرڻ لاءِ هڪ لمحو ورتو. "منهنجو واحد خيال انهن لانگ بوٽن جي پيروي ڪرڻ آهي ،" هن چيو. "ڇا اهو توهان کي مناسب آهي؟"
  
  "جيئن ته فٽبال ٽيم جي مداح چيو، مان راند ۾ آهيان، دوستو. رستو ڏيکاريو".
  
  هو اڳتي وڌيو، ڄاڻي ٿو ته جيڪڏهن هي سپر سرنگ ختم ٿي وئي ته اهي ڦاسي ويندا. جرمنن کي پنهنجي نالي تي آرام ڪرڻ بجاءِ دم کي مضبوطيءَ سان پڪڙيو وڃي ها. ڊريڪ سوچ کي حصن ۾ ورهايو، هڪ ٿلهي تي ڌيان ڏنو جيڪو پٿر ۾ ٺهيل هو. وقت بوقت اهي ٻئي چمڪدار لٺ جي سامھون آيا. ڊريڪ انھن کي لڪايو يا انھن کي منتقل ڪيو ويو ھڪڙو اونداھي ماحول پيدا ڪرڻ لاء اڳتي وڌڻ لاء تيار ڪرڻ لاء. هو مسلسل ڊگهين ٻيڙين جي وچ ۾ ڳوليندو رهيو ۽ آخر ۾ انهن جي وچ ۾ هڪ تنگ رستو ڏٺو.
  
  پلان ب.
  
  ٻه، چار ۽ پوءِ ڏهه ڊگها جهاز اتان گذريا. ڊريڪ جون ٽنگون ان ڪوشش کان درد ڪرڻ لڳيون جنهن سان هن تنگ رستو طئي ڪيو.
  
  وڏي غار مان پٿرن جي هيٺاهينءَ جو ٿلهو آواز ۽ پوءِ هڪ وڏي رڙ گونجي ٿي، جنهن جي معنيٰ واضح هئي. بغير آواز ڪرڻ جي، اهي پنهنجي ڪم ڏانهن اڃا به وڌيڪ سختي ڪن ٿا.
  
  ڊريڪ آخرڪار قطار جي آخر ۾ آيو. هن ٽيويهه ٻيڙا ڳڻيا، جن مان هر هڪ اڻ کٽ ۽ مال سان ڀريل هو. جيئن اهي سرنگ جي پٺيءَ وٽ پهتا، اونداهيءَ ۾ اوندهه ٿيڻ لڳي.
  
  "مان نه ٿو سمجهان ته اهي ڪڏهن به ايترو پري ويا آهن،" ڪينيڊي نوٽ ڪيو.
  
  ڊريڪ هڪ وڏي لالٽين لاءِ چوڌاري ڦري ويو. "خطرناڪ،" هن چيو. "پر اسان کي ڄاڻڻ جي ضرورت آهي."
  
  هن ان کي آن ڪيو ۽ شعاع کي هڪ پاسي کان ٻئي طرف منتقل ڪيو. لنگهه تيزيءَ سان تنگ ٿي ويو، تان جو اڳتي هلي سادو آرڪ وي بڻجي ويو.
  
  ۽ محراب جي پويان هڪ ئي ڏاڪڻ هئي.
  
  بين اوچتو هڪ رڙ کي دٻائي ڇڏيو، پوءِ هڪ ٿيٽرڪ سرگوشي ۾ چيو، "اهي ڪناري تي آهن!"
  
  اهو ئي هو. ڊريڪ ايڪشن ورتو. "اسان ورهايل آهيون،" هن چيو. "مان ڏاڪڻين ڏانهن ويندس. اوهين ٻئي اُتي ٻيڙيءَ ۾ وڃو ۽ واپس وڃو جيئن اسان آياسين.
  
  ڪينيڊي احتجاج ڪرڻ لڳو، پر ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "نه. اھو ڪر. بين کي تحفظ جي ضرورت آهي، مون کي نه. ۽ اسان کي اسپيئر جي ضرورت آهي.
  
  "۽ اسان ڪڏهن ٻيڙين جي پڄاڻي تي پهچنداسين؟
  
  "مان ان وقت تائين واپس ايندس."
  
  ڊريڪ ڪنهن ٻئي لفظ کان سواءِ واپس ٽپو ڏئي، ڪناري تان ٽپو ڏئي انڌي ڏاڪڻ ڏانهن وڌيو. هُن هڪ دفعو پوئتي ڏٺو ۽ پاڇي کي ڪناري سان ويجھو اچي ڏٺو. بين ڪينيڊي جي پٺيان ڪچري سان ڀريل ٻڏل هيٺان آخري وائڪنگ ٻيڙيءَ جي بنياد تي ويو. ڊريڪ اميد جي دعا گهري ۽ جيترو تيزيءَ سان ٿي سگهي ٿو ڏاڪڻيون چڙهي، هڪ وقت ۾ ٻه قدم ٽپو ڏئي.
  
  هلو، هو مٿي چڙهندو رهيو، تان جو سندس پٺيءَ کي درد ٿيو ۽ سندس ڦڦڙن کي سڙي ويو. پر پوءِ هو وسيع ٿي ويو. انهن جي پويان هڪ تيز وهڪرو وهندو هو، جيڪو تيز وهڪري سان وهندو هو، ۽ ان کان به اڳتي وڌيل پٿر جي قربان گاهه، لڳ ڀڳ ڪنهن قديم باربي ڪيو وانگر.
  
  پر ڇا ڊريڪ جي ڌيان کي پڪڙيو ويو هڪ وڏي علامت قربان گاہ جي پويان ڀت تي پکڙيل هئي. ٽي ٽڪنڊا هڪ ٻئي مٿان چڙهندا آهن. نقاشيءَ جي اندر موجود ڪجهه معدنيات مصنوعي روشنيءَ کي پڪڙيو ۽ ڪارو لباس تي sequins وانگر چمڪيو.
  
  ضايع ڪرڻ جو وقت ناهي. هن نديءَ کي وڌو، هوا لاءِ ٿڦڪي پئي، جيئن برفاني پاڻي هن جي ران ڏانهن وڌيو. جيئن هو قربان گاهه جي ويجهو پهتو، هن ڏٺو ته هڪ شيءِ ان جي مٿاڇري تي پيل آهي. هڪ مختصر، نمايان نموني، حيرت انگيز يا متاثر ڪندڙ نه. حقيقت ۾، دنياوي ...
  
  ... Odin جي ڀوڳ.
  
  اهو اعتراض جيڪو خدا جي پاسي کي ڇڪي ٿو.
  
  هن جي اندر ۾ جوش ۽ جذبي جي هڪ لهر گذري وئي. هي اهو واقعو هو جنهن اهو سڀ ڪجهه حقيقي بڻائي ڇڏيو. هينئر تائين اهو تمام گهڻو اندازو لڳايو ويو آهي، صرف سمارٽ اندازو. پر انهي لمحي کان ٻاهر، اهو خوفناڪ حقيقي هو.
  
  خوفناڪ حقيقي. اهي دنيا جي آخر تائين ڳڻپ کان اڳ بيٺا هئا.
  
  
  يارنهن
  
  
  
  ورلڊ ٽري پٽي، سويڊن
  
  
  ڊريڪ تقريب تي نه بيٺو. هن ڀنڀور کي پڪڙيو ۽ واپس هليو ويو جنهن رستي هو آيو هو. برفاني نديءَ مان، ٽٽندڙ ڏاڪڻين تان هيٺ. هن ٽارچ جي روشني اڌ رستي تي بند ڪري ڇڏي ۽ آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي آهستي اوندهه کي ڍڪي ڇڏيو.
  
  روشنيءَ جي هلڪي شعاعن هيٺان دروازي کي روشن ڪيو.
  
  هو هلندو رهيو. اڃا ختم نه ٿيو هو. هن گهڻو اڳ ڄاڻي ورتو هو ته گهڻو ڪري نه، هڪ ماڻهو جيڪو جنگ ۾ گهڻو وقت سوچيندو هو اهو ڪڏهن به گهر نه ٺاهي.
  
  هو آخري قدم تي مري ويو، پوءِ لنگهه جي اونداهي اونداهي ۾ لڏي ويو. جرمن اڳي ئي ويجھا هئا، لڳ ڀڳ ڏاڪڻ جي آخر ۾، پر ايتري فاصلي تي سندن ٽارچ بتيون هن کي رڳو هڪ ٻئي پاڇي وانگر پاڻ ڏانهن ڇڪينديون هيون. هن لنگهه جي مٿان ٽپو ڏنو، پاڻ کي ڀت سان دٻايو ۽ ان سلپ طرف وڌيو، جيڪا وائڪنگ ٻيڙين جي بنياد ڏانهن ويندي هئي.
  
  هڪ مرد آواز ڪيو، "هي ڏس! پنهنجون اکيون کليل رکو، اسٽيو ونڈر! آواز کيس حيران ڪري ڇڏيو؛ ان ۾ آمريڪي ڏکڻ جو ڳوڙهو تلفظ هو.
  
  لعنت آهي، عقاب جي اکين واري هاري هن کي ڏٺو - يا گهٽ ۾ گهٽ هڪ هلندڙ پاڇو - جيڪو هن اونداهي ۾ ممڪن نه سمجهيو هو. هو تيزيءَ سان ڊوڙڻ لڳو. هڪ گوليءَ جو آواز آيو، جنهن جي ڀرسان پٿر کي ڌڪ هنيو، جتي هو اڳي ئي هو.
  
  هڪ اونداهي شڪل ٿلهي تي چڙهي وئي - شايد هڪ آمريڪي. "ٻيڙين جي وچ ۾ اتي هڪ رستو آهي. ان کان اڳ جو مان انهن کي توهان جي سُست ڳلي ۾ اڇلائي ڇڏيان، پنهنجي لڪن کي هلايو.
  
  گندو. يڪنيز لڪيل رستو ڏٺو.
  
  وڏائي ڪندڙ ، وڏائي ڪندڙ ، وڏائي ڪندڙ. جرمنن مان هڪ چيو، "افڪ يو، ميلو،" ۽ پوءِ رڙيون ڪيائين، جيئن هن کي ڇڪي هيٺ لهي ويو.
  
  ڊريڪ پنهنجي خوش قسمت ستارن جي مهرباني. هڪ سيڪنڊ ۾ اهو ماڻهوءَ تي هو، هن جي آواز جي تارن کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري رهيو هو ۽ هن جي ڳچيءَ کي ٻڌڻ واري ڪڪر سان ڇڪي رهيو هو، ان کان اڳ جو ٻيو ڪو پٺيان پوي.
  
  ڊريڪ جرمن پستول کڻي ورتو - هڪ هيڪلر ۽ ڪوچ MG4 - ۽ ڪيترائي شاٽ فائر ڪيا. هڪ ماڻهوءَ جو مٿو ڦاٽي پيو.
  
  ها، هن سوچيو. اڃا به ڪئميرا جي ڀيٽ ۾ هڪ پستول سان بهتر شوٽنگ.
  
  "ڪينيڊا!" هِسَس جو هڪ ئي وقت سلسلو.
  
  ڊريڪ ڪاوڙيل سرگوشي تي مسڪرايو. انهن کي ائين سوچڻ ڏيو.
  
  وڌيڪ مزو نه هئڻ ڪري، هو ايترو تيزيءَ سان رستي تان ڀڄي ويو، جيترو هن همت ڪئي. بين ۽ ڪينيڊي اڳيان هئا ۽ هن جي حفاظت جي ضرورت هئي. هن واعدو ڪيو ته هو انهن کي جيئرو هتان ٻاهر ڪڍندو، ۽ هو انهن کي مايوس نه ڪندو.
  
  هن جي پٺيان، جرمن احتياط سان سلپ هيٺ لهي ويا. هن انهن تي قبضو رکڻ لاءِ چند گولا فائر ڪيا ۽ جهازن کي ڳڻڻ لڳو.
  
  چار، ڇهه، يارهن.
  
  پيچرو غير معمولي ٿي ويو، پر آخرڪار برابر ٿي ويو. هڪ دفعي اهو ايترو ته ٿلهو ٿي ويو جو پندرهن پٿرن کان مٿي ڪنهن به ماڻهوءَ جي وچ ۾ رٻڙ کي ٽوڙي ڇڏيو هوندو، پر جڏهن هن سورهين ٻيڙيءَ کي ڳڻيو ته اهو وري ويڪرو ٿي ويو.
  
  هن جي مٿان اڏامندڙ ٻيڙيون، قديم، خوفناڪ، پراڻي ٿلهي جي بوءِ ۽ ٺهيل هئي. هڪ هلڪي هلچل هن جو ڌيان ڇڪي ورتو ۽ هن پنهنجي کاٻي طرف ڏٺو ته هڪ اهڙي شڪل ڏسڻ ۾ اچي ٿي جيڪا صرف اهو ئي ٿي سگهي ٿو ته نئون نئون ميلو ان تنگ ڪناري سان پوئتي ڊوڙي رهيو آهي جنهن تي گهڻا ماڻهو مشڪل سان هلي سگهن ٿا. ڊريڪ کي شوٽنگ ڪرڻ جو وقت به نه هو - آمريڪي ايترو تيزيءَ سان هلي رهيو هو.
  
  ڦٽڪار وجهوس! هن کي ايترو سٺو ڇو ٿيڻو هو؟ ڊريڪ کي فقط اهو ئي معلوم هو - پاڻ کان سواءِ - جيڪو اهڙو ڪارنامو سرانجام ڏئي سگهي ٿو اهو هو اليسيا ميلز.
  
  مون پاڻ کي هتي ايندڙ گليڊيئيٽر مقابلي جي وچ ۾ مليو ...
  
  هو اڳتي وڌيو، هاڻي ٻيڙين جي مٿان چڙهيو، پنهنجي رفتار کي استعمال ڪندي قدم کان ٻئي قدم ٽپڻ لاءِ، لڳ ڀڳ آزاديءَ سان ڊوڙندو رهيو، بي ترتيب دڙي کان اونهي دڙن تائين ۽ ريٽي جي ديوارن جي ڪنارن تي ٽپو ڏئي رهيو هو. جيتوڻيڪ جهازن جي لچڪدار ٽمبرن کي استعمال ڪندي جمپ جي وچ ۾ رفتار حاصل ڪرڻ لاء.
  
  "ترس!"
  
  پري کان بيزاريءَ جو آواز آيو. هن جڏهن ڪينيڊي جي ٻرندڙ شڪل کي ڏٺو، تڏهن هو رُڪجي ويو، اهو آمريڪي ٽوئيگ ٻڌي دل خوش ٿيو. "منهنجي پٺيان اچو،" هن رڙ ڪئي، اها ڄاڻندي ته هو ميلو کي گُذري جي پڇاڙيءَ تائين مارڻ نه ڏيندو. انهن کي ڪلاڪن تائين دٻائي سگهجي ٿو.
  
  هن آخري ٻيڙيءَ کي تيز رفتاريءَ سان پار ڪيو، بين ۽ ڪينيڊي هن جي پٺيان ائين ڪري رهيا هئا، جيئن ميلو هڪ ڪناري تان ٽپو ڏئي ساڳيءَ ٻيڙيءَ جي سامهون واري حصي کي ڪٽي ڇڏيو. ڊريڪ هن کي کمر جي چوڌاري پڪڙيو، انهي ڳالهه کي يقيني بڻائي ته هو سختيءَ سان پنهنجي اسٽريم تي لهي ويو.
  
  هن هڪ سيڪنڊ ڪينيڊي تي بندوق اڇلائي گذاريو.
  
  جڏهن بندوق اڃا پرواز ۾ هئي، ميلو قينچي کي مارايو ۽ پاڻ کي آزاد ڪيو، هن جي هٿن تي ڦيرايو ۽ اوچتو هن کي منهن ڏنو.
  
  هن رڙ ڪئي، "ميٽ ڊريڪ، هڪ. ان لاءِ منتظر هو، دوست".
  
  هُن مُکَ ۽ ڪُنيءَ جا وار ڪيا. ڊريڪ پنهنجي هٿن تي ڪيترائي ڌڪ هنيا، جيئن هو پوئتي هٽي ويو. هي ماڻهو هن کي سڃاڻندو هو، پر هو ڪير هو؟ هڪ پراڻي دشمن دشمن؟ SAS جي اونداهي ماضي مان هڪ پاڇو-پريت؟ ميلو ويجهو هو ۽ اتي رهڻ ۾ خوش هو. هن جي پردي جي نظر کان ٻاهر، ڊريڪ آمريڪي جي بيلٽ تي چاقو ڏٺو، صرف پريشان ٿيڻ جي انتظار ۾.
  
  هن کي پنهنجي قدمن تي هڪ وحشي لات ملي.
  
  هن جي پويان، هو اڳتي وڌندڙ جرمن فوجن جي پهرين بيڪار تحريڪن کي ٻڌي سگهي ٿو. اهي فقط چند جهازن کان پري هئا.
  
  بين ۽ ڪينيڊي حيرت مان ڏٺو. ڪينيڊي پنهنجي بندوق وڌي.
  
  ڊريڪ هڪ طرف ڦيرايو، پوءِ ٻيو رخ ڪيو، ميلو جي وحشي لات کان پاسو ڪندي ٽنگ ڏانهن. ڪينيڊي فائرنگ ڪئي، ميلو جي پيرن کان انچ انچ مٽي ڪڍي.
  
  ڊريڪ مسڪرايو ۽ هليو ويو، ڪتي کي پالڻ جو بهانو ڪري. "رهو،" هن ٺٺولي انداز ۾ چيو. "اهو سٺو ڇوڪرو آهي."
  
  ڪينيڊي هڪ ٻيو ڊيڄاريندڙ شاٽ فائر ڪيو. ڊريڪ مڙيو ۽ انهن جي پويان ڊوڙي ويو، بين جي هٿ کي پڪڙيو ۽ ڇڪي رهيو هو جيئن نوجوان خود بخود ٽٽڻ واري ڏاڪڻ ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "نه!" - ڊريڪ رڙ ڪئي. "اهي اسان کي هڪ هڪ ڪري ٻاهر ڪڍندا."
  
  بين حيران ٿي ڏٺو. "ٻيو ڪٿي؟"
  
  ڊريڪ بيزاريءَ سان ڪنڌ لوڏيو. "ڇا سوچيو؟"
  
  هو سڌو دنيا جي وڻ ڏانهن هليو ويو.
  
  
  ٻارهن
  
  
  
  ورلڊ ٽري، سويڊن
  
  
  ۽ اهي اٿيا. ڊريڪ شرط رکي ٿو ته دنيا جو وڻ ايترو پراڻو ۽ مضبوط هو جو ان جون شاخون ضرور گهڻيون ۽ مضبوط هونديون. هڪ دفعو توهان قبول ڪيو ته توهان هڪ وڻ تي چڙهائي رهيا آهيو جيڪو لفظي طور تي مٿي هو، فزڪس کي تمام گهڻو اهميت نه هئي.
  
  "جيئن ته وري ڇوڪرو ٿي رهيو آهي،" ڊرڪ بين کي همٿايو، کيس تيزيءَ سان زور ڀريو، بنا ڪنهن خوف جي. "توکي ڪو مسئلو نه ٿيڻ گهرجي، بليڪ. تون ٺيڪ آهين، ڪينيڊي؟
  
  نيو يارڪر چڙهڻ لاءِ آخري هئي، بندوق هٿ ۾ رکي هن جي هيٺان اشارو ڪيو. خوشقسمتيءَ سان، عالمي وڻ جي شاخن ۽ پنن جي وسيع همواريءَ سندن ترقيءَ کي لڪائي ڇڏيو.
  
  "مون پنهنجي وقت ۾ ڪجهه ٻوٽن تي چڙهائي ڪئي آهي،" هن هلڪي دل سان چيو.
  
  بين کليو. سٺي نشاني. ڊريڪ خاموشيءَ سان ڪينيڊي جو شڪريو ادا ڪيو، ۽ اڃا به بهتر محسوس ڪرڻ لڳو ته هوءَ اتي هئي.
  
  لعنت آهي، هن سوچيو. هن تقريبن شامل ڪيو: هن مشن تي، اسان هڪ هفتي کان گهٽ ۾ گهٽ پراڻي ٻولي ڏانهن موٽنداسين.
  
  ڊريڪ هڪ شاخ کان ٻي شاخ تي چڙهندو، مٿانهون ۽ مٿاهون، ويٺي يا بيٺو، هڪ شاخ تي چڙهندو ۽ ساڳئي وقت ٻي شاخ تائين پهچندو. ترقي تيز هئي، جنهن جو مطلب آهي ته انهن جي مٿئين جسم جي طاقت توقع کان وڌيڪ ڊگهي هئي. بهرحال، اٽڪل اڌ رستي ذريعي، ڊاکڪ محسوس ڪيو ته بين ڪمزور ٿي رهيو هو.
  
  "ڇا ٽويني ٿڪجي پيو آهي؟" - هن پڇيو ۽ ڪوششن جي فوري طور تي ٻيڻو ڪرڻ ڏٺو. وقت بوقت ڪينيڊي شاخن ذريعي گوليون هلائيندو رهيو. ٻه ڀيرا هنن پنهنجي ڀرسان هڪ پٿر جي ڏاڪڻ کي اڀرندي ڏٺو، پر هنن کي سندن تعاقب ڪندڙن جو ڪوبه نشان نظر نه آيو.
  
  آواز انهن ڏانهن گونجندا آهن. "انگريز آهي Matt Drake." SAS جي اڳوڻي سپاهي هڪ دفعو هڪ مضبوط جرمن تلفظ سان مسخ ٿيل آواز ٻڌو، جيڪو هن جي ڇهين حس هن کي ٻڌايو، لازمي طور تي هڪ سفيد ماڻهوءَ جو تعلق آهي. جنهن ماڻهوءَ کي هن ٻه ڀيرا ڏٺو آهي ان کان اڳ چوري ٿيل نمونن کي قبول ڪري ٿو.
  
  ٻي ڀيري هن ٻڌو، "ايس آر ٽي کي ختم ڪيو پيو وڃي. ڪنهن جي نالي تي اهو سڀ ڪجهه مقدس آهي هي ماڻهو؟
  
  شاٽون ڳري شاخن کي ورهايو. ڊريڪ رڪيو ته پٺيءَ کي اندر ۾ ھلندڙ خزانن سان ٺاھڻ لاءِ، پوءِ ڏٺائين ان وسيع شاخ کي جنھن ڏانھن ھو مقصد ڪري رھيو ھو. هڪ جيڪو ڏاڪڻ تي لڳ ڀڳ ان جاءِ تي پهچي ويو جتي هنن اڳ ۾ آرام ڪيو هو.
  
  "اتي،" هن بين ڏانهن اشارو ڪيو. "شاخ تي سوار ٿيو ۽ هلو... تيز!"
  
  اهي اٽڪل ٻه منٽ ننگا هوندا. مائنس تعجب ۽ رد عمل جو وقت، جيڪو اڃا تائين انتهائي خطري جي هڪ منٽ کان مٿي ڇڏي ويو.
  
  بين پهريون شخص هو جنهن پناهه گاه ڇڏي هئي، ڊريڪ ۽ ڪينيڊي هڪ سيڪنڊ کان پوءِ، سڀ پنهنجي هٿن تي ٽپو ڏئي شاخ سان گڏ ڏاڪڻين ڏانهن ويهندا هئا. جڏهن انهن کي ڏٺو ويو، ڪينيڊي انهن کي قيمتي سيڪنڊ خريد ڪيو، گهٽ ۾ گهٽ هڪ بيڪار قبر جي ريڊر ۾ سوراخ ڪري، ليڊ جي فٽ فائرنگ ڪندي.
  
  ۽ هاڻي هنن ڏٺو ته ميلو واقعي حڪم موڪليو هو ته ڏاڪڻيون چڙهي. پنج مرد. ۽ ٽيم تيز هئي. اهي بين کان اڳ شاخ جي آخر تائين پهچي ويندا!
  
  ڪرپ! انهن کي موقعو نه مليو.
  
  بين به اهو ڏٺو ۽ ڏڪي ويو. ڊريڪ هن جي ڪن ۾ رڙ ڪئي: "ڪڏهن به نه هاريو! ڪڏهن به نه!"
  
  ڪينيڊي وري ٽريگر کي ڇڪيو. ٻه ماڻهو ڪري پيا: هڪ سوراخ ۾ ڀڄي ويو، ٻئي هن جي پاسي کي پڪڙيو ۽ رڙ ڪئي. هوءَ ان کي ٻيهر دٻائيندي هئي، ۽ پوءِ ڊريڪ ٻڌو ته رسالو ختم ٿي ويو.
  
  ٻه جرمن رهجي ويا، پر هاڻي انهن جي سامهون بيٺا هئا، پنهنجا هٿيار هٿ ۾ رکي تيار هئا. ڊريڪ هڪ سخت منهن ڪيو. اهي نسل وڃائي ويٺا.
  
  "انهن کي ماريو!" ميلو جو آواز گونجي ويو. "اسان هتي هيٺ اسڪريپ ۾ ڏسنداسين."
  
  "نين!" مضبوط جرمن لهجو وري شروع ٿيو. "ڊير اسپيئر! "ڊير اسپيئر!"
  
  پستول جا بيرل به نه ٽٽندا هئا. جرمنن مان هڪ طنز ڪيو: "ڪرول، ننڍڙا ڪبوتر. هيڏان اچو."
  
  بين آهستي آهستي هليو ويو. ڊريڪ پنهنجي ڪلهن کي لڙڪندي ڏسي سگهيو. "مون تي اعتبار ڪر،" هن پنهنجي دوست جي ڪن ۾ سرگوشي ڪئي ۽ هر عضوي کي تنگ ڪيو. هو ٽپو ڏيندو جيئن بين شاخ جي آخر تائين پهچي ويو، هن جو واحد راند حملو ڪرڻ ۽ پنهنجي مهارت جي سيٽ کي استعمال ڪرڻ هو.
  
  "مون وٽ اڃا چاقو آهي،" ڪينيڊي رڙ ڪئي.
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  بين شاخ جي آخر ۾ پهچي ويو. جرمن آرام سان انتظار ڪندا هئا.
  
  ڊاک اٿڻ لڳو.
  
  پوءِ ڄڻ ته ڪوهيڙيءَ ۾، جرمن اُڏامڻ لڳا، ڄڻ ڪنهن ٽارپيڊو سان ٽڪرائجي ويا هجن. انهن جا لاش، ڦاٿل ۽ رت سان ڀريل، ڀت تان لهي ويا ۽، ڳاڙها، گاڏيءَ وانگر کڏ ۾ لڙهي ويا.
  
  شاخ کان ڪجھ ميٽر مٿي، جتي ڏاڪڻيون مڙي ويون، ماڻھن جو ھڪڙو وڏو ٽول ھٿيارن سان گڏ بيٺو. انهن مان هڪ وٽ اڃا تماڪ ڇڪيندڙ AK-5 اسالٽ رائفل هئي.
  
  "سويڊن،" ڊريڪ هٿيارن کي تسليم ڪيو جيئن عام طور تي سويڊن جي فوج طرفان استعمال ڪيو ويو.
  
  وڌيڪ زور سان، هن چيو، "لعنت جي وقت."
  
  
  تيرهن
  
  
  
  فوجي بيس، سويڊن
  
  
  جنهن ڪمري ۾ هنن پاڻ کي ڏٺو- هڪ اسپارٽن ٻارهن بجي ٻارهن ڪمرو جنهن ۾ هڪ ٽيبل ۽ هڪ برفاني ونڊو هئي- ڊريڪ کي ڪيترائي سال پوئتي وٺي ويا.
  
  "آرام ڪر،" هن بين جي سفيد گوڏن کي ٽيپ ڪيو. "هي جڳهه هڪ معياري فوجي بنڪر آهي. مون هوٽل جا بدتر ڪمرا ڏٺا آهن، دوست، مون تي اعتبار ڪر.
  
  "مان بدتر اپارٽمنٽ ۾ رهيو آهيان." ڪينيڊي آرام سان لڳي رهيو هو، نوڪري تي هڪ پوليس آفيسر کي ٽريننگ.
  
  "ٻئي ماڻهوءَ جا هڏا؟ ڊريڪ هڪ ابرو مٿي ڪيو.
  
  "ضرور. ڇو؟"
  
  "اڙي، ڪجهه به نه. ڊريڪ پنهنجي آڱرين تي ڏهه ڳڻيا، پوءِ هيٺ ڏٺائين ڄڻ پنهنجي پيرن جي آڱرين سان ڪم ڪرڻ شروع ڪري.
  
  بين هڪ ڪمزور مسڪراهٽ تي مجبور ڪيو.
  
  "ڏس، بين، مان سمجهان ٿو ته اهو پهريون ڀيرو آسان نه هو، پر توهان ڏٺو ته سويڊش ماڻهو ڪيئن فون ڪيو. اسين ٺيڪ آهيون. بهرحال، اسان کي ٿورو ڳالهائڻ جي ضرورت آهي. اسان ٿڪجي پيا آهيون".
  
  دروازو کوليو ۽ انهن جو مالڪ، هڪ سهڻي ٺهيل سويڊن جنهن ۾ سونهري وارن ۽ سخت ناخن جهڙيون نظرون هيون، جيڪي شريڪ کي به اڇو ڪري ڇڏيندو هو، ڪنڪريٽ جي فرش تي ٽنگيل هو. هڪ دفعو انهن کي پڪڙيو ويو ۽ ڊريڪ احتياط سان وضاحت ڪئي ته اهي ڪير هئا ۽ اهي ڇا ڪري رهيا هئا، ماڻهو پنهنجو تعارف Thorsten Dahl طور ڪيو ۽ پوءِ ڪجهه ڪال ڪرڻ لاءِ پنهنجي هيلي ڪاپٽر جي پري واري پاسي هليو ويو.
  
  "ميٽ ڊريڪ،" هن چيو. "ڪينيڊي مور. ۽ بين بليڪ. سويڊن جي حڪومت توهان جي خلاف ڪا به دعويٰ ناهي ڪئي..."
  
  ڊريڪ ان تلفظ کان ڊڄي ويو، جيڪو بلڪل سويڊش نه هو. "توهان انهن چمڪندڙ گدا اسڪول مان هڪ ڏانهن وڃو، دال؟ ايٽون يا اهڙو ڪجهه؟"
  
  "چمڪندڙ گدا؟"
  
  "اسڪول جيڪي پنهنجي آفيسرن کي نسل، پئسي ۽ پرورش ذريعي ترقي ڏين ٿا. ساڳئي وقت، توهان مهارت، مهارت ۽ جوش ڏانهن ويا."
  
  "مان سمجهان ٿو ته." دهل جو لهجو هموار هو.
  
  "زبردست. خير ... جيڪڏهن اهو سڀ ڪجهه آهي ... "
  
  ڊاهل پنهنجو هٿ وڌايو جڏهن بين ڊريڪ کي ناراض نظر ڏني. "قرباني جو بکرو ٿيڻ بند ڪر، ميٽ. صرف ان ڪري ته توهان يارڪشائر جي هاري آهيو ان جو مطلب اهو ناهي ته ٻيا سڀئي شاهي اولاد آهن، ڇا ائين آهي؟
  
  ڊريڪ حيران ٿي پنهنجي نوڪر ڏانهن ڏٺو. ڪينيڊي "ڊراپ اٽ" واري تحريڪ ٺاهي. ان کان پوء هن کي اهو محسوس ٿيو ته بين هن مشن ۾ ڪجهه مليو هو، جيڪو واقعي هن کي ڇڪايو، ۽ هو وڌيڪ چاهي ٿو.
  
  ڊاهل چيو: "آئون علم جي حصيداري جي ساراهه ڪندس، دوست. مان واقعي چاهيان ٿو."
  
  ڊريڪ سڀ ڪجهه شيئر ڪرڻ لاءِ هو، پر جيئن چون ٿا، علم طاقت آهي، ۽ هو هتي سويڊن جي حڪومت کان مدد حاصل ڪرڻ جو رستو ڳولڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو.
  
  بين اڳ ۾ ئي اوڊين جي نون ٽڪرن ۽ ديوتائن جي مقبري بابت پنهنجي ڪهاڻي جي تياري ڪري رهيو هو جڏهن ڊريڪ کيس روڪيو.
  
  "ڏس،" هن چيو. "مان ۽ هي ماڻهو، ۽ هاڻي شايد گرانڪ، ڪجهه مارڻ جي فهرست تي اٺ انچ جي سرخي آهي ..."
  
  "مان گرانڪ نه آهيان، تون انگريز گدڙ". ڪينيڊي اڌ سندس پيرن ڏانهن وڌيو.
  
  "مان متاثر آهيان ته توهان هن لفظ کي ڄاڻو ٿا." ڊريڪ اکيون هيٺ ڪيون. "افسوس. اهو جملو آهي. اهو توهان کي ڪڏهن به نه ڇڏيندو." هن کي ياد آيو اليسن جا جدا ٿيڻ وارا لفظ: تون هميشه ايس اي ايس رهندين.
  
  هن پنهنجي هٿن جو مطالعو ڪيو، جيڪو اڃا تائين داغ سان ڍڪيل آهي، ميلو سان وڙهندي ۽ عالمي وڻ تي چڙهڻ، ۽ گذريل ڪجهه ڏينهن کان هن جي تڪڙو ۽ صحيح رد عمل بابت سوچيو.
  
  هوءَ ڪيتري صحيح هئي.
  
  "گرانڪ ڇا آهي؟" - بين حيران ٿي ويو.
  
  ڊهل هڪ سخت ڌاتوءَ واري ڪرسي تي ويٺو ۽ پنهنجا ڳرا بوٽ ميز تي رکيائين. "هڪ عورت جيڪا... ا... فوجي اهلڪارن جي صحبت مان لطف اندوز ٿي." - هن سفارتي جواب ڏنو.
  
  "منهنجو پنهنجو بيان ٿورڙو سخت هوندو،" ڊرڪ بين ڏانهن ڏٺو، پوءِ چيو، "مارڻ جي فهرست. جرمن چاهين ٿا ته اسان کي ڏوهن جي ڪري مئل نه ڪيو ويو آهي. توهان ڪيئن مدد ڪري سگهو ٿا، دال؟
  
  سويڊن ٿوري دير لاءِ ڪو جواب نه ڏنو، هو رڳو برفاني دري مان ٻاهر برف سان ڍڪيل منظر ۽ ان کان ٻاهر، ٽٽل پٿرن ڏانهن ڏسندو رهيو، جيڪي اُڀرندڙ سمنڊ جي پسمنظر ۾ اڪيلو اڀري رهيا هئا.
  
  ڪينيڊي چيو، "ڊال، مان پوليس وارو آهيان. مان انهن ٻنهي کي ڪجهه ڏينهن اڳ تائين نه ڄاڻان ها، پر اهي مهربان دل آهن. انهن تي اعتبار ڪر".
  
  دهل ڪنڌ لوڏيو. "توهان جي شهرت توهان کان اڳ آهي، ڊريڪ. ان بابت سٺو ۽ خراب. اسان توهان جي مدد ڪنداسين، پر پهرين-" هن بين ڏانهن اشارو ڪيو. "جاري رکو".
  
  بين ائين جاري رکيو ڄڻ ته هن ڪڏهن به مداخلت نه ڪئي هئي. ڊريڪ ڪينيڊي ڏانهن هڪ نظر چورائي ۽ هن کي مسڪرائيندي ڏٺو. هن پري ڏٺو، ٻن سببن ڪري حيران ٿي ويو. پهريون، Dahl جي سندس شهرت جو حوالو، ۽ ٻيو، ڪينيڊي جي مخلصي تصديق.
  
  بين ختم ٿي ويو. ڊاهل چيو: "جرمن هن سڀ ۾ هڪ نئين تنظيم آهي، جيڪا يارڪ ۾ ان واقعي تائين اسان جي ڌيان ۾ نه آئي هئي.
  
  "نئون؟" ڊريڪ چيو. "اهي سٺا آهن. ۽ تمام چڱي طرح منظم؛ خوف ۽ لوھ جي نظم و ضبط جي ڪنٽرول. ۽ انهن وٽ هڪ وڏو ٽرمپ ڪارڊ آهي جنهن جو نالو ملو نالي هڪ ماڻهو آهي - آمريڪي اسپيشل فورسز، ظاهر آهي. عنوان چيڪ ڪريو. "
  
  "اسان ڪنداسين. سٺي خبر اها آهي ته اسان وٽ ڪينيڊين بابت معلومات آهي.
  
  "ڇا توهان ان تي نظر رکي رهيا آهيو؟"
  
  "ها، پر متعصب، ناتجربهڪار ۽ اڪيلو،" ڊاهل ڪينيڊي ڏانهن نهاريندي ڏٺو. "توهان جي نئين اوباما حڪومت سان سويڊن جي حڪومت جو تعلق اهو ناهي جنهن کي مان فرسٽ ڪلاس چوندس. "
  
  "ان لاءِ معاف ڪجو،" ڪينيڊي مسڪرائيندي، پوءِ اشاري سان چوڌاري ڏٺو. "ٻڌو، دوست، جيڪڏهن اسان هتي ٿوري دير لاءِ وڃي رهيا آهيون، ڇا توهان سوچيو ٿا ته اسان کي کائڻ لاءِ ڪجهه ملي سگهي ٿو؟
  
  "اسان جي سوس شيف پاران اڳ ۾ ئي تيار ٿي رهيو آهي،" ڊاهل جواب ۾ هڪ جعلي مسڪراهٽ رکي. "پر سنجيدگيءَ سان، اتي جلد برگر ۽ چپس ملندا.
  
  ڊريڪ جي وات ۾ پاڻي ڀرجي ويو. هن کي ياد نه آهي ته هن آخري دفعو کاڌو.
  
  "مان توهان کي ٻڌايان ٿو ته مان ڇا ڪري سگهان ٿو. ڪينيڊين زندگيءَ جي شروعات هڪ ڳجهي ڪلت جي حيثيت سان ڪئي جيڪا وائڪنگ لاءِ وقف ڪئي وئي - ايريڪ دي ريڊ. کلڻ نه ڪريو، اهي شيون حقيقت ۾ موجود آهن. اهي ماڻهو باقاعده بنيادن تي واقعن، جنگين ۽ حتي سامونڊي سفرن کي ٻيهر ڏيڻ لاء cosplay استعمال ڪندا آهن.
  
  "ان ۾ ڪو به حقيقي نقصان نه آهي،" بين ٿورو دفاعي آواز ۾ چيو. ڊريڪ هن شاندار نگٽ کي بعد ۾ محفوظ ڪيو.
  
  "هرگز نه، مسٽر بليڪ. Cosplay عام آهي، دنيا جي ڪنوينشنن ۾ ڪيترن ئي ماڻهن طرفان لطف اندوز ٿيو، ۽ سالن کان وڌيڪ عام ٿي چڪو آهي. پر اصل نقصان تڏهن شروع ٿئي ٿو جڏهن هڪ ارب پتي ڪاروبار ڪندڙ هن فرقي جو جديد دور جو ليڊر بڻجي وڃي ٿو ۽ پوءِ لکين ڊالر ان رنگ ۾ اڇلائي ٿو.
  
  "اها بي پرواهه مذاق ٿي ويندي آهي-"
  
  "جنون". جڏهن دروازو کوليو ته داهل ختم ٿي ويو. ڊريڪ گوڙ ڪيو جيئن معياري برگر ۽ چپس ڊش هن جي سامهون رکيل هئي. هن جي بکايل پيٽ ۾ پياز جي بوءِ الاهي هئي.
  
  ڊاهل جيئن ئي کائي رهيو هو ته: "ڪولبي ٽيلر نالي هڪ ڪينيڊا جي واپاري پنهنجي زندگي مشهور وائڪنگ، ايرڪ دي ريڊ لاءِ وقف ڪري ڇڏي، جيڪو، جيئن مون کي پڪ آهي ته توهان کي خبر آهي، گرين لينڊ جي دريافت کان پوءِ جلد ئي ڪئناڊا پهتو. انهيءَ تحقيق مان نارس الاساطير سان هڪ مزيدار جذبو پيدا ٿيو. تحقيق ، کوٽائي ، دريافت. لامحدود ڳولا. هن شخص پنهنجي لائبريري حاصل ڪئي ۽ سڀني موجود اسڪينويانا متن کي خريد ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "اهو هڪ چريو ڪم آهي،" ڪينيڊي چيو.
  
  " متفق. پر هڪ "نٽ" جيڪو پنهنجي "سيڪيورٽي فورسز" کي فنڊ ڏئي ٿو - اهو پڙهي ٿو ته هڪ فوج. ۽ هو اڪثر ماڻهن جي رادار هيٺ رهڻ لاءِ ڪافي خانگي رهي ٿو. هن جو نالو اوڊين جي نون ٽڪرن جي سلسلي ۾ ڪيترن سالن کان بار بار آيو آهي، تنهنڪري قدرتي طور تي سويڊن انٽيليجنس هميشه هن کي 'مفاد رکندڙ شخص' طور نشان لڳايو آهي.
  
  "هن گھوڙو چوري ڪيو،" ڊرڪ چيو. "توهان کي اها خبر آهي، نه؟"
  
  دال جي وڏين اکين مان اشارو ڪيو ته هن ائين نه ڪيو آهي. "هاڻي اسان ڄاڻون ٿا."
  
  "توهان هن کي گرفتار نٿا ڪري سگهو؟ ڪينيڊي پڇيو. "چوري جي شڪ ۾ يا اهڙي ڪا شيءِ؟
  
  "هن کي تصور ڪريو ته توهان جي غنڊن مان هڪ آهي. توهان جي مافيا يا ٽريڊ اڳواڻن. هو اڇوت آهي - مٿي تي ماڻهو - هن وقت لاءِ.
  
  ڊريڪ کي متاثر ٿيل جذبو پسند آيو. هن ڊاهل کي اليسيا ميلز جي شموليت بابت ٻڌايو ۽ ڊاهل کي تمام گهڻو پس منظر ٻڌايو جيئن هن کي ظاهر ڪرڻ جي اجازت ڏني وئي هئي.
  
  "پوءِ،" هن چيو جڏهن هن ختم ڪيو. "ڇا اسان مفيد آهيون يا ڇا؟"
  
  "خراب ناهي،" ڊاهل تسليم ڪيو جيئن دروازو ٻيهر کوليو ۽ هڪ وڏي عمر وارو ماڻهو، جنهن جي حيرت انگيز طور تي ٿلهي منڊي ڊگهن وارن ۽ هڪ ڳاڙهي ڏاڙهي هئي. ڊريڪ کي هو هڪ جديد، پراڻي وائڪنگ وانگر لڳي رهيو هو.
  
  دهل ڪنڌ لوڏيو. "او، مان تنهنجو انتظار ڪري رهيو هوس، پروفيسر. مون کي پروفيسر رولينڊ پارنيوڪ جو تعارف ڪرائڻ ڏيو،" هن مسڪرائيندي چيو. "اسان جو ماهر نارس جي تصوف تي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو، پوءِ بين ڏٺو ته نئين ماڻهوءَ کي ائين لڳندو هو ڄڻ ته هو ڪو پيار جو حریف هجي. هاڻي هو سمجهي ويو ته بين هن مشن کي ڳجهي طور تي ڇو پيار ڪيو. هن پنهنجي نوجوان دوست کي ڪلهي تي ڌڪ هنيو.
  
  "خير، اسان جو خانداني ماڻهو هتي پروفيسر نه ٿي سگهي، پر هو پڪ سان ڄاڻي ٿو ته هو انٽرنيٽ جي چوڌاري پنهنجي طريقي سان ڄاڻي ٿو- پراڻي شين جي مقابلي ۾ جديد دوا جي قسم، ها؟"
  
  "يا ٻنهي جهانن مان بهترين،" ڪينيڊي سوال جي ٻنهي پاسن کان پنهنجي ڪانٽيءَ سان اشارو ڪيو.
  
  ڊريڪ جي سنجيدگي واري پاسي حساب ڪيو ويو ته ڪينيڊي مور هن مشن کي اهڙي طريقي سان سڌو ڪري سگهي ٿو جيڪو هن جي ڪيريئر کي بچائيندو. حيرت انگيز طور تي، نرم طرف هن جي وات جي ڪنڊن کي ڏسڻ سان پيار ڪيو جڏهن هوء مسڪرائي ٿي.
  
  ڇوڪرو ڪمري ۾ گھڙي ويو، اسڪالر جي ھڪڙي ٻاھرين کي پڪڙيندي ۽ ڪيترن ئي نوٽ بڪ کي ٿلهي جي چوٽي تي رکيل ھئي. هن چوڌاري نظر ڦيرائي، دال ڏانهن ڏٺو، ڄڻ کيس سپاهي جو نالو ياد نه هجي، پوءِ پنهنجو بار ميز تي اڇلائي ڇڏيائين.
  
  "اها اتي آهي،" هن هڪ طومار ڏانهن اشارو ڪندي چيو. "ساڳيو. ڏند ڪٿا حقيقي آهي ... جيئن مون توهان کي مهينا اڳ چيو هو.
  
  ڊاهل اشارو ڪيل اسڪرال کي ٻاڦ سان ڪڍيو. "توهان هڪ هفتو اسان سان گڏ هئاسين، پروفيسر. بس هڪ هفتو."
  
  "ڇا تون... ڇا تون پڪ آهين؟
  
  "ها، مون کي پڪ آهي." داهل جي آواز هڪ ناقابل اعتماد مقدار جي صبر کي پهچايو.
  
  ٻيو سپاهي دروازي ۾ داخل ٿيو. "سائين. "هي،" هن بين ڏانهن ڪنڌ ڌوڻيو، "مسلسل وڄائي رهيو هو. هيلا ٽڊن... ايم ايم... نان اسٽاپ. هڪ مسڪرائي پٺيان. "هي هن جي ماء آهي."
  
  بين هڪ سيڪنڊ کان پوءِ ٽپو ڏنو ۽ اسپيڊ ڊائل بٽڻ کي دٻايو. ڊريڪ پيار سان مسڪرايو، جڏهن ته ڪينيڊي شرارتي نظر آيو. "خدا، مان هن ڇوڪرو کي خراب ڪرڻ لاء ڪيترن ئي طريقن بابت سوچي سگهان ٿو."
  
  دال ڪتاب مان پڙهڻ شروع ڪيو:
  
  "مون ٻڌو آهي ته هو راگناروڪ ۾ مري ويو، مڪمل طور تي پنهنجي قسمت جي ڪري. بگھڙ انسان فينير طرفان - هڪ ڀيرو چنڊ طرف ڦيرايو.
  
  ۽ بعد ۾ ٿور ۽ لوڪي هن جي ڀرسان ٿڌو هو. بيشمار ديوتا جي وچ ۾ عظيم ديوتا، اسان جي جبلن جي خلاف.
  
  نو ٽڪرا هڪ سچي وولوا جي رستن تي واء ڏانهن پکڙيل هئا. انهن حصن کي Ragnarok ۾ نه آڻيو يا دنيا جي خاتمي کي خطرو ڪريو.
  
  هميشه لاءِ توهان هن کان ڊڄندا ، مون کي ٻڌو ، انسانن جا پٽ ، ڇاڪاڻ ته خدا جي قبر کي بي حرمتي ڪرڻ حساب جو ڏينهن شروع ڪرڻ آهي.
  
  دال ڪنڌ لوڏيو. "۽ ايئن. ۽ ايئن. ۽ ايئن. مون کي اڳي ئي ان جو خلاصو منهنجي ماءُ جي ڇوڪرو، پروفيسر کان ملي چڪو آهي. اهو لڳي ٿو ته ويب واقعي اسڪرول کان وڌيڪ طاقتور آهي. ۽ تيز."
  
  "ڇا ٿوکي آهي؟ خير، جيئن مون چيو... مهينا، ٽورسٽن، مهينا. ۽ مون کي سالن تائين نظر انداز ڪيو ويو. جيتوڻيڪ ادارتي. قبر هميشه اتي رهي آهي، توهان کي خبر آهي، اهو صرف گذريل مهيني مادي نه ٿيو. اگنيٿا مون کي ٽيهه سال اڳ هي ڪتاب ڏنو هو، ۽ هاڻي اسان ڪٿي آهيون؟ ايڇ؟ ڇا اسان ڪٿي آهيون؟
  
  دهل پنهنجي پرسڪون رهڻ جي پوري ڪوشش ڪئي. ڊريڪ مداخلت ڪئي. "تون Ragnarok جي ڳالهه ڪري رهيو آهين، پروفيسر پارنيوڪ. هڪ جڳهه جيڪو موجود ناهي."
  
  "هاڻي نه، صاحب. پر ڪنهن ڏينهن - ها. اهو ضرور هڪ وقت ۾ موجود هو. ٻي صورت ۾، اوڊين، ٿور ۽ ٻيا سڀ خدا ڪٿي مري ويا؟
  
  "ڇا توهان کي يقين آهي ته اهي موجود هئا؟"
  
  "يقينا!" ماڻهو عملي طور رڙ ڪري چيو.
  
  دهل جو آواز خاموش ٿي ويو. "هاڻي لاءِ،" هن چيو، "اسان ڪفر کي معطل ڪريون ٿا.
  
  بين واپس ٽيبل تي آيو، پنهنجي سيل فون کيسي ۾ وجهي. "پوءِ توکي والڪيريس بابت خبر آهي؟ هن پراسرار انداز ۾ پڇيو، ڊريڪ ۽ ڪينيڊي ڏانهن نهاريندي. "ڇا توهان کي خبر آهي ته اهي اوڊين جي تاج ۾ زيور ڇو آهن؟"
  
  دال رڳو ناراض نظر آيو. ڇوڪرو چمڪيو ۽ شرمائجي ويو. "هي... هي... گيم ان ۾... هي... ڇا؟
  
  
  چوڏهن
  
  
  
  فوجي بيس، سويڊن
  
  
  بين مسڪرايو جيئن ڪمرو خاموش ٿي ويو. "هي اسان جي داخلا جي ٽڪيٽ آهي،" هن چيو. "۽ منهنجي عزت جي ضمانت. نارس جي تصوف ۾ اهو بار بار چيو ويندو آهي ته والڪيريس "خدا جي دائري ڏانهن وڃو." ڏسو - اهو اتي آهي."
  
  ڪينيڊي هن جو ڪانٽو هن جي پليٽ تي لڳايو. "هن جو ڇا مطلب آهي؟"
  
  "اهي رستو ڏيکارين ٿا،" بين چيو. "توهان سڄي مهيني لاءِ Ragnarok دوران اوڊين جا نو ٽڪر گڏ ڪري سگهو ٿا، پر اهو والڪيريس آهي جيڪو ديوتائن جي قبر ڏانهن رستو ڏيکاريندو آهي.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "۽ توهان ان کي پاڻ وٽ رکيو، صحيح؟"
  
  "ڪنهن کي به خبر ناهي ته والڪيريس ڪٿي آهن، ميٽ. اهي هڪ خانگي مجموعي ۾ آهن، صرف خدا ڄاڻي ٿو ڪٿي. نيو يارڪ ۾ وولوز اهي آخري ٽڪرا آهن جن لاءِ اسان وٽ جڳهه آهي.
  
  ڊاهل مسڪرايو جڏهن پارنيوڪ عملي طور تي هن جي اسڪالر تي حملو ڪيو. گوڙ جي طوفان جي وچ ۾ سفيد ٽيوب هر طرف اڏامي ويا. "والڪيريس. والڪيريس. هتي ڪونهي. اتي - ٿي سگهي ٿو. ها، هتي اسان وڃون ٿا. هيم".
  
  ڊريڪ ڊاهل جو ڌيان ڇڪايو. "۽ Apocalypse جو نظريو؟ ڌرتيءَ تي دوزخ جي باهه ۽ سڀ جاندار شيون تباهه، وغيره. ۽ ايئن."
  
  "مان توهان کي ٻڌائي سگهان ٿو ته هڪ جهڙو ڏند ڪٿا تقريبن هر خدا لاءِ پينٿون ۾. شيوا. زيوس. مقرر. پر، ڊريڪ، جيڪڏهن ڪينيڊين هن مقبري کي ڳوليندا، ته اهي ان جي بي حرمتي ڪندا، ٻين نتيجن کان سواء."
  
  ڊريڪ پاگل جرمنن ڏانهن موٽيو. "اسان جي نون دوستن وانگر،" هن ڪنڌ لوڏيو ۽ ٿورو مسڪرائي دال ڏانهن اشارو ڪيو. "مون وٽ ڪو اختيار ناهي..."
  
  "ديوار جي خلاف گیند." دهل ٿورو فوجي منتر ختم ڪيو ۽ هنن هڪ ٻئي ڏانهن ڏٺو.
  
  بين ڊاهل جي توجه حاصل ڪرڻ لاءِ ميز جي ڀرسان لڪيو. "معاف ڪجو، دوست، پر اسان هتي پنهنجو وقت ضايع ڪري رهيا آهيون. مون کي ليپ ٽاپ ڏي. مون کي سرفنگ وڃڻ ڏيو. يا اڃا بهتر، اسان کي اسان جي رستي تي بگ ايپل ڏانهن موڪليو ۽ اسان هوا ۾ سرف ڪنداسين."
  
  ڪينيڊي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "هو صحيح ٿو چوي. مان مدد ڪري سگهان ٿو. ايندڙ منطقي هدف نيشنل هسٽري ميوزيم آهي، ۽ اچو ته ان کي منهن ڏيو، آمريڪا تيار ناهي.
  
  "اها هڪ واقف ڪهاڻي آهي،" ڊاهل چيو. "موبلائيزيشن اڳ ۾ ئي شروع ٿي چڪو آهي." هن غور سان بين ڏانهن ڏٺو. "ڇا تون مدد ڪرڻ جي آڇ ڪري رهيو آهين، نوجوان؟
  
  بين پنهنجو وات کوليو، پر پوءِ رڪجي ويو، ڄڻ ته سندس جواب جي اهميت محسوس ڪري رهيو هو. "خير، اسان اڃا تائين قتل جي فهرست تي آهيون، صحيح؟ ۽ ننڊ جي ديوار هن مهيني وقفي تي آهي.
  
  "ماءِ اسان جي نوجوان شاگرد لاءِ ڪرفيو آهي؟ ڊريڪ کي ڌڪيو ويو.
  
  "ديوار-؟ داهل ڪاوڙجي ويو. "ڇا هي ننڊ جي محرومي واري تربيتي ڪلاس آهي؟"
  
  "ڪو مسئلو ناهي. ڏس ته مون هينئر تائين ڇا دريافت ڪيو آهي. ۽ Matt's SAS. ڪينيڊي نيويارڪ جو پوليس آفيسر آهي. اسان عملي طور تي هڪ مڪمل ٽيم آهيون!"
  
  دهل جون اکيون تنگ ٿي ويون، ڄڻ سندس فيصلي تي وزن هو. هن خاموشيءَ سان ڊريڪ جي سيل فون کي ٽيبل جي چوڌاري ڦيرايو ۽ اسڪرين ڏانهن اشارو ڪيو. "توهان هن تصوير ۾ رنسون ڪٿي تصويرون آهن؟"
  
  "پٽ ۾. ڊگھي ٻيڙين جي اڳيان ھڪڙي ديوار ھئي، جنھن ۾ سوين نقاشي ھئا. هيءَ عورت، "هن اسڪرين کي ٽيپ ڪيو،" اوڊن جي اڳيان گوڏن ڀر بيٺو جڏهن هن ورلڊ ٽري تي ڏک ڪيو. ڇا توهان لکت جو ترجمو ڪري سگهو ٿا؟
  
  "ها بابت. اهو هتي چوي ٿو - Odin ۽ Velva - Heidi کي خدا جي رازن جي حوالي ڪيو ويو آهي، پروفيسر هاڻي ان جي تحقيق ڪري رهيو آهي ...." ڊاهل پارنيوڪ ڏانهن ڏٺو جيئن هن پنهنجي سڀني اسڪالر کي گڏ ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  "خدا جا راز" ماڻهو ائين ڦرندو رهيو، ڄڻ ڪو جهنڊو هن جي پٺيءَ تي اچي ويو هجي. "يا ديوتائن جا راز. ڇا توهان nuance ٻڌي سگهو ٿا؟ سمجھو؟ مون کي وڃڻ ڏيو." هن خالي دروازي ڏانهن رخ ڪيو ۽ غائب ٿي ويو.
  
  "اسان توکي وٺي وينداسين،" ڊاهل کين چيو. "پر اها ڄاڻ. توهان جي حڪومت سان ڳالهيون اڃا شروع نه ٿيون آهن. اميد آهي ته اسان جي پرواز دوران هن جو خيال رکيو ويندو. پر ھاڻي اسان ھڪ درجن اسپيشل فورسز جي سپاهين سان گڏ نيويارڪ ڏانھن وڃي رھيا آھيون ۽ ڪو به سيڪيورٽي ڪليئرنس نه آھي. اسان هٿيار کڻي رهيا آهيون نيشنل هسٽري ميوزيم ڏانهن. هن هڪ وقفو ڪيو. "اڃا به اچڻ چاهيو ٿا؟
  
  "ايس اي ايس مدد ڪندي،" ڊرڪ چيو. "انهن وٽ هڪ ٽيم بيٺل آهي."
  
  "منهنجو خيال آهي ته مان سائيٽ جي ڪئپٽن سان رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪندس، ڏسان ته ڇا اسان ڪجهه ڦيٿن کي چکائي سگهون ٿا. ڪينيڊي جي رويي ۾ گهر واپس موٽڻ جي سوچ ۾ وڏي تبديلي واضح هئي. ڊريڪ فوري طور تي پاڻ سان واعدو ڪيو ته هو هن جي مدد ڪندو جيڪڏهن هو ڪري سگهي.
  
  مون کي يقين ڪر، هن چوڻ چاهيو. مان تنهنجي مدد ڪندس، پر هن جي ڳلي ۾ لفظ مري ويا.
  
  بين پنهنجون آڱريون ڦيري ڇڏيون. "بس مون کي هڪ I-pad يا ٻيو ڪجهه ڏيو. تيز".
  
  
  پندرهن
  
  
  
  ايئر اسپيس
  
  
  انهن جو جهاز picocell نالي هڪ ڊوائيس سان ليس هو، هڪ سيل فون ٽاور جيڪو سڀني سيل فونن کي جهازن تي استعمال ڪرڻ جي اجازت ڏئي ٿو. حڪومت جي فوج لاءِ ضروري، پر بين بليڪ لاءِ ٻيڻو ضروري.
  
  "ها، مون کي توهان لاءِ هڪ ڪم آهي. نه پڇ. ٻڌ، ڪرين، ٻڌ! مون کي نيشنل هسٽري ميوزيم بابت معلومات جي ضرورت آهي. نمائش، وائکنگ شين. بليو پرنٽس. اسٽاف. خاص ڪري حاڪمن کي. ۽..." هن جو آواز ڪجهه اونهو ٿي ويو، "...فون نمبر.
  
  ڊريڪ ڪجهه لمحن جي خاموشيءَ کي ٻڌو، پوءِ: "ها، نيويارڪ ۾ هڪ! انهن مان ڪيترا آهن؟... اوه... واقعي؟ چڱو، ننڍي ڀيڻ. مان توهان کي هن کي ڍڪڻ لاء ڪجهه پئسا منتقل ڪندس. تو سان پيار آهي".
  
  جڏهن سندس دوست فون بند ڪيو، ڊرڪ پڇيو، "ڇا هوء اڃا تائين ڪم کان ٻاهر آهي؟"
  
  "سڄو ڏينهن گهر ۾ ويٺي آهي، دوست. مشڪوڪ بار ۾ 'آخري ماڻهو' طور ڪم ڪري ٿو. پراڻي مزدور سياست جو معجزو.
  
  ڪرين ڪمپيوٽر پروگرامنگ ۾ ڊگري حاصل ڪرڻ لاءِ ستن سالن تائين جدوجهد ڪئي. بليئر جي حڪومت جي پڄاڻيءَ تي جڏهن ليبر حڪومت جو خاتمو ٿيو، تڏهن هن ناٽنگهم يونيورسٽي ڇڏي ڏني - هڪ پراعتماد، انتهائي ماهر ورڪر - صرف اهو معلوم ڪرڻ لاءِ ته ڪو به هن کي نٿو چاهي. هڪ بحران قائم ٿي چڪو آهي.
  
  ٻاهر نڪرڻ يونيورسٽي قطار - کاٻي پاسي کي لينڊ فل ۾، ساڄي طرف حمل ۽ سرڪاري امداد ۾ ڦيرايو. ٽٽل خوابن جي رستي تي سڌو اڳتي وڌو.
  
  ڪرين ناٽنگهم جي مرڪز جي ويجهو هڪ فليٽ ۾ رهندي هئي. نشئي ۽ شرابي ان جي چوڌاري ملڪيتون ڪرائي تي ڏنيون آهن. هوءَ ڏينهن ۾ گهٽ ئي گهر مان نڪرندي هئي ۽ بار تي هڪ قابل اعتماد ٽيڪسي وٺي ويندي هئي جتي هوءَ اٺن کان اڌ رات جي شفٽ ۾ ڪم ڪندي هئي. هن جي زندگيءَ جا سڀ کان وڌيڪ خوفناڪ لمحا اهي هئا جڏهن هوءَ پنهنجي اپارٽمينٽ ۾ واپس آئي، اونداهي، پراڻي پسينا ۽ ٻيون اڻ وڻندڙ بوءِ هن جي چوڌاري گهمي رهي هئي، هڪ گھمڻ وارو ڏوهه بس ٿيڻ جو انتظار هو.
  
  لعنتي ۽ نظرانداز ٿيل ملڪ ۾، پاڇي ۾ رهندڙ ماڻهو بادشاهه آهي.
  
  "ڇا توهان کي واقعي هن جي ضرورت آهي؟" دال کان پڇيو، جيڪو جهاز جي ٻئي پاسي ويٺو هو. "يا..."
  
  "ڏس، هي خيرات ناهي دوست. مون کي اوڊين بابت شين تي ڌيان ڏيڻو پوندو. ڪرين ميوزيم جو ڪم وٺي سگھي ٿو. اها مڪمل معنيٰ رکي ٿي."
  
  ڊريڪ پنهنجي اسپيڊ ڊائل ڪال ڪئي. "هن کي ڪم ڪرڻ ڏي، دال. مون تي ڀروسو ڪر. اسان هتي مدد ڪرڻ لاء آهيون."
  
  ويلز فوري طور تي جواب ڏنو. "زيڊ کي پڪڙيندي، ڊريڪ؟ الائي ڇا پيو ٿئي؟"
  
  ڊريڪ کيس تاريخ تائين پهچايو.
  
  "چڱو، هتي خالص سون جو هڪ ٽڪڙو آهي. اسان Alicia Miles سان چيڪ ان ڪيو. توهان کي خبر آهي ته اهو ڇا آهي، Matt. توهان ڪڏهن به واقعي SAS کي نه ڇڏيندؤ، "هن روڪيو. "آخري ڄاڻايل پتو: ميونخ، هيلڊگارڊسٽراس 111."
  
  "جرمني؟ پر هوءَ ڪينيڊين سان گڏ هئي.
  
  "ها. اهو سڀ ڪجهه ناهي. هوءَ ميونخ ۾ پنهنجي بواءِ فرينڊ سان گڏ رهندي هئي - هڪ خاص ميلو نڪسن - آمريڪا جي لاس ويگاس جي هڪ بلڪه ناپسنديده شهري. ۽ هو اڳوڻو بحري انٽيليجنس آفيسر آهي. بهترين يانڪيز کي پيش ڪرڻو آهي.
  
  ڊريڪ هڪ لمحي لاءِ سوچيو. "اهڙيءَ طرح هن مون کي تڏهن ئي سڃاتو هو، ميلن ذريعي. سوال اهو آهي ته، ڇا هن کي ناراض ڪرڻ لاء يا هن جي مدد ڪرڻ لاء پاسن کي تبديل ڪيو؟
  
  "جواب نامعلوم ناهي. ٿي سگهي ٿو تون هن کان پڇي سگهين.
  
  "مان ڪوشش ڪندس. ڏس، اسان هتي بالن کي پڪڙي رهيا آهيون، ويلز. سوچيو ته توهان رياستن ۾ پنهنجي پراڻي دوستن سان رابطو ڪري سگهو ٿا؟ Dahl اڳ ۾ ئي ايف بي آئي سان رابطو ڪيو آهي، پر اهي وقت لاء راند ڪري رهيا آهن. اسان فلائيٽ ۾ ست ڪلاڪ آهيون... ۽ انڌير نگري ويجهو اچي رهيا آهيون.
  
  "ڇا تون انهن تي اعتبار ڪرين ٿو؟ اهي turnips؟ ڇا توھان چاھيو ٿا ته اسان جا ماڻھو ناگزير ڪلستر فڪنگ کي صاف ڪن؟
  
  "اهي سويڊن آهن. ۽ ها، مان انهن تي يقين رکان ٿو. ۽ ها، مان چاهيان ٿو ته اسان جا ماڻهو حصو وٺن.
  
  "اهو صاف آهي". ويلز ڪنيڪشن ۾ مداخلت ڪئي.
  
  ڊريڪ چوڌاري ڏٺو. جهاز ننڍو پر ڪمرو هو. يارهن اسپيشل فورس جون بحري فوجون پٺيءَ ۾ ويٺيون هيون، سويڊش ۾ هڪ ٻئي کي جهليندي، سمهڻ ۽ عام طور تي هيڪنگ ڪنديون هيون. ڊاهل فون تي مسلسل گلي جي پار ڳالهائي رهيو هو جيئن پروفيسر هن جي اڳيان اسڪرول ڪرڻ کانپوءِ اسڪرول کوليندو هو، هر هڪ کي احتياط سان پنهنجي سيٽ جي پٺيءَ تي رکي، حقيقت ۽ افساني جي وچ ۾ قديم فرق کي ڏسندو رهيو.
  
  هن جي کاٻي پاسي، ڪينيڊي، ٻيهر پنهنجي بي ترتيب نمبر هڪ پتلون سوٽ ۾ ملبوس، هن کي پهريون فون ڪيو. "ڇا اتي ڪئپٽن لپ ڪائنڊ آهي؟.... آه، هن کي ٻڌايو ته اهو ڪينيڊي مور آهي.
  
  ڏهه سيڪنڊ گذري ويا، پوءِ: "نه. هن کي ٻڌايو ته هو مون کي واپس نه ٿو ڪري سگهي. اهو ضروري آهي، هن کي ٻڌايو ته اهو قومي سلامتي بابت آهي، جيڪڏهن توهان چاهيو، صرف هن کي فون ڪريو.
  
  ٻيا ڏهه سيڪنڊ، پوءِ: "مور!" ڊريڪ جتي بيٺو هو ان کان به ڀونڪڻ ٻڌو. "ڇا اهو انتظار نٿو ڪري سگهي؟"
  
  "منهنجي ڳالهه ٻڌ، ڪپتان، صورتحال پيدا ٿي وئي آهي. پهرين، ايف بي آئي کان آفيسر سوين سان صلاح ڪريو. مان هتي سويڊن جي SGG کان Torsten Dahl ۽ هڪ SAS آفيسر سان گڏ آهيان. نيشنل هسٽري ميوزيم سڌي خطري هيٺ آهي. تفصيلات چيڪ ڪريو ۽ مون کي فوري طور تي واپس ڪال ڪريو. مون کي تنهنجي مدد جي ضرورت آهي".
  
  ڪينيڊي فون بند ڪيو ۽ هڪ ڊگهو سانس ورتو. "بنگ - ۽ منهنجي پينشن هلي وئي."
  
  ڊريڪ پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو. لينڊنگ تائين ڇهه ڪلاڪ.
  
  بين جي سيل فون کي چيڀاٽيو ۽ هن ان کي پڪڙيو. "ڀيڻ؟"
  
  پروفيسر پارنيوڪ گلي جي پار لڪيو، گريل اسڪرول کي پنهنجي ٻرندڙ هٿ سان پڪڙيو. "ٻار پنهنجي والڪيري کي ڄاڻي ٿو." هن چيو، ڪنهن کي خاص طور تي خطاب نه ڪيو. "پر اهي ڪٿي آهن؟ ۽ اکيون - ها، مان اکيون ڳوليندس."
  
  بين ڳالهايو. "عظيم نقطو، ڪرين. مون کي ميوزيم جي ڊرائنگ اي ميل ڪريو ۽ اھو ڪمرو مون لاءِ مختص ڪيو. ان کان پوء هڪ الڳ خط ۾ ڪوريٽر جي معلومات موڪليو. اي ننڍي ڀيڻ، ماءُ ۽ پيءُ کي هيلو چئو. تو سان پيار آهي".
  
  بين پنهنجي ڪلڪ کي ٻيهر شروع ڪيو، پوء ڪجهه وڌيڪ نوٽس وٺڻ شروع ڪيو. "ميوزيم جي ڪيريئر جو نمبر مليو،" هن رڙ ڪئي. "ڊال؟ ڇا تون چاهين ٿو ته مان هن جي گندگي کان ڊڄان؟
  
  ڊريڪ هڪ ناقابل اعتماد مسڪراهٽ ۾ ڀڃي ڇڏيو جيئن سويڊن جي انٽيليجنس آفيسر بي رحميءَ سان پنهنجا هٿ نه! اهو ڏسي سٺو لڳو ته بين کي اهڙي اعتماد ڏيکاري. جيڪ ٿورو پوئتي هليو ويو ته جيئن ڪنهن ڪمري ۾ موجود شخص کي ساهه کڻڻ جو موقعو ڏنو وڃي.
  
  ڪينيڊي جو فون گيت ۾ ڦاٽي پيو. هن جلدي ان کي کوليو، پر ان کان اڳ نه ته سڄي جهاز کي گوئن ڊائون جي هڪ بي پرواهه راند جو هڪ ٽڪرو بڻائي ڇڏيو.
  
  بين وقت تي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "پيارا. اسان جو ايندڙ ڪپڙا ورجن يقيني طور تي.
  
  "مور." ڪينيڊي پنهنجي فون کي اسپيڪر تي رکيو.
  
  "هي ڇا پيو ٿئي؟ اڌ درجن گدڙن منهنجو رستو روڪيو ۽ پوءِ مون کي چيو ته، نهايت شائستيءَ سان، منهنجي نڪ کي ان ڳچيءَ کان پري رکجانءِ، جتي ان جو تعلق آهي. ڪنهن شيءِ سڀني وڏن ڪتن کي ڀڙڪايو، مور، ۽ مان شرط ٿو چوان ته اهو تون ئي آهين. هن رڪيو، پوءِ سوچيندي چيو، "پهريون ڀيرو نه، منهنجو اندازو آهي.
  
  ڪينيڊي هن کي هڪ مختصر نسخو ڏنو، جيڪو سويڊش بحرين سان ڀريل جهاز سان ختم ٿيو ۽ رستي ۾ هڪ نامعلوم SAS عملو، هاڻي آمريڪي سرزمين کان پنجن ڪلاڪن جي اڏام.
  
  ڊريڪ کي خوف محسوس ٿيو. پنج ڪلاڪ.
  
  هن وقت دال رڙ ڪري چيو: "نئين ڄاڻ! مون صرف ٻڌو آهي ته ڪينيڊين به سويڊن ۾ نه هئا. اهو لڳي ٿو ته انهن والڪيريز تي ڌيان ڏيڻ لاءِ ورلڊ ٽري ۽ اسپيئر قربان ڪيو. هن شڪريو ادا ڪيو، بين جي هدايت ۾، اشاري سان حيرت انگيز پروفيسر کي ڇڏي ڏنو. "پر... اهي خالي هٿ موٽي آيا. اھو پرائيويٽ ڪليڪٽر ضرور ھوندو حقيقي بيڪار... يا..." ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو، "ھو مجرم ٿي سگھي ٿو.
  
  "سٺو آڇ. مرد آهن جتي ڪٿي به بدصورت ٿئي ٿي. ڪينيڊين اڄ صبح جو ميوزيم کي هڙتال ڪرڻ جي تياري ڪري رهيا آهن نيو يارڪ وقت.
  
  ڪينيڊي جي چهري تي هڪ قاتلانه تاثر پيدا ٿيو جيئن هوءَ پنهنجي باس ۽ ڊاهل کي هڪ ئي وقت ٻڌي رهي هئي. "اهي تاريخ استعمال ڪري رهيا آهن،" هوءَ اوچتو ٻنهي ڌرين ڏانهن ڇڪجي وئي جڏهن اها هن جي سامهون آئي. "هي مطلق بيزارڊ - ۽ جرمن، بغير ڪنهن شڪ ۾ - پنهنجي حقيقي ارادن کي لڪائي رهيا آهن ان تاريخ جي پويان."
  
  بين مٿي ڏٺو. "مون ٽريڪ وڃائي ڇڏيو."
  
  ڊريڪ کيس گونجيو. "ڪهڙي تاريخ؟"
  
  "جڏهن اسان نيو يارڪ ۾ لهنداسين،" ڊاهل وضاحت ڪئي، "اهو 11 سيپٽمبر تي صبح جو تقريباً اٺ ٿيندو.
  
  
  سورهن
  
  
  
  ايئر اسپيس
  
  
  چار ڪلاڪ باقي. جهاز بادل آسمان ۾ گونجندو رهيو.
  
  دال چيو، "مان ايف بي آءِ کي ٻيهر ڪوشش ڪندس. پر اهو عجيب آهي. مان تصديق جي هن سطح کي پاس نٿو ڪري سگهان. اها هڪ پٿر جي ڀت آهي. بين - سپروائيزر کي سڏ. ڊاک توهان جو پراڻو باس آهي. ڪلاڪ ٽڪندي رهي آهي، مرد، ۽ اسان ڪٿي به نه آهيون. هي ڪلاڪ ترقي جي تقاضا ڪري ٿو. وڃ".
  
  ڪينيڊي پنهنجي باس سان التجا ڪئي: "شيٽ آن ٿامس ڪيليب، لپڪنڊ،" هن چيو. "ان جو هن سان يا منهنجي ڪيريئر سان ڪو به واسطو ناهي. مان توکي ٻڌايان ٿو ته ايف بي آءِ، سي آءِ اي ۽ ٻيا سڀ ٽي اکر وارا بيوقوف نه ٿا ڄاڻن. مان پڇي رهيو آهيان..." هن رڙ ڪئي، "منهنجو خيال آهي ته مان توکان پڇي رهيو آهيان ته مون تي ڀروسو ڪريو.
  
  "ٽي اکر وارا گدا،" بين ڪاوڙ ۾ چيو. "شاندار".
  
  ڊريڪ ڪينيڊي مور جي ويجهو وڃڻ ۽ حوصلا افزائي جا ڪجهه لفظ پيش ڪرڻ چاهيندا هئا. ان ۾ موجود شهري کيس ڀاڪر پائڻ چاهيو، پر سپاهي کيس پري رهڻ تي مجبور ڪيو.
  
  پر شهري آبادي هن جنگ کي فتح ڪرڻ شروع ڪيو. اڳي، هن لفظ "گرونڪ" استعمال ڪيو هو هن کي "ٽِم" ڪرڻ لاءِ، احساس جي وڌندڙ چنگاري کي منهن ڏيڻ لاءِ جنهن کي هن سڃاڻي ورتو، پر اهو ڪم نه ٿيو.
  
  ويلز سندس سڏ جو جواب ڏنو. "هاڻي ڳالهايو".
  
  "ٻيهر ٽيلر کي ٻڌو؟ ڏس اسان ڪٿي آهيون، دوست؟ ڇا توهان اسان کي اڃا تائين آمريڪي فضائي حدن ۾ داخل ٿيڻ جو قائل ڪيو آهي؟
  
  "خير... ها... ۽ نه. مان بيوروڪريٽڪ ريڊ ٽيپ جي ريم سان ڊيل ڪري رهيو آهيان، ڊريڪ، ۽ اهو منهنجي گود ۾ نه ٿو اچي-" هن هڪ لمحو انتظار ڪيو، پوءِ مايوسيءَ ۾ کلڻ لڳو. "اهو مئي جو حوالو هو، دوست. جاري رکڻ جي ڪوشش ڪريو. "
  
  ڊريڪ غير ارادي طور مسڪرايو. "لعنت توتي، ويلز. ٻڌو، پنھنجي عمل کي ھن مشن لاءِ گڏ ڪريو - اسان جي مدد ڪريو - ۽ مان توھان کي ھانگ ڪانگ جي سڀ کان گندي ڪلب بابت ٻڌايان ٿو، جنھن ۾ مائي ڪڏھن ڳجھي ڪم ڪيو آھي، جنھن کي Spinning Top سڏيو ويندو آھي.
  
  "مون کي ڀڄايو، اهو دلچسپ آواز آهي. توهان ان تي آهيو، دوست. ڏس، اسان پنهنجي رستي تي آهيون، سڀ ڪجهه سڀني ضابطن مطابق تيار آهي، ۽ منهنجي ماڻهن کي تالاب جي ڀرسان ڪو مسئلو ناهي.
  
  ڊريڪ هڪ 'پر' محسوس ڪيو. "ها؟"
  
  "اقتدار ۾ ڪو ماڻهو لينڊنگ جي استحقاق کان انڪار ڪري رهيو آهي ۽ ڪنهن به توهان جي جهاز جي باري ۾ نه ٻڌو آهي، ۽ اهو، منهنجا دوست، اندروني ڪرپشن جي ڀڃڪڙي آهي.
  
  ڊريڪ کيس ٻڌو. "ٺيڪ آهي، مون کي پوسٽ رکو." بٽڻ دٻائڻ سان ڪال ختم ٿي وئي.
  
  هن ڪينيڊي کي چوندي ٻڌو، "گهٽ مثالي آهي، ڪئپٽن. مان هتي ڳالهين کي ٻڌندو آهيان جيڪي هڪ سازش بابت ڳالهائيندا آهن. ٿ... محتاط رهو، لپڪند.
  
  هن پنهنجو فون بند ڪيو. "ٺيڪ آهي، هو ڪٺور آهي، پر هو مون کي منهنجي ڳالهه مڃي ٿو. هو اسٽيج تي ممڪن طور تي ڪيترائي ڪارا ۽ اڇا ڪردار موڪلي ٿو، تحمل سان. ۽ هو مقامي هوملينڊ سيڪيورٽي آفيس ۾ ڪنهن کي سڃاڻي ٿو،" هن پنهنجي نرم بلاؤز کي هموار ڪندي چيو. "ڀاڄيون پکڙجي رهيون آهن."
  
  خدا، ڊريڪ سوچيو. هن ميوزيم ۾ باهه جي طاقت جو هڪ شيٽ لوڊ آهي، جنگ شروع ڪرڻ لاء ڪافي آهي. هن وڏي آواز ۾ ڪجهه نه چيو، پر پنهنجي واچ ڏانهن ڏٺو.
  
  ٽي ڪلاڪ باقي.
  
  بين اڃا تائين ڪوريٽر سان شامل هو: "ڏس، اسان هتي وڏي بحاليءَ جي ڳالهه نه ڪري رهيا آهيون، رڳو نمائش کي منتقل ڪري رهيا آهيون. مون کي توهان کي ٻڌائڻ جي ضرورت ناهي ته ميوزيم ڪيترو وڏو آهي، صاحب. بس ان کي منتقل ڪريو ۽ سڀ ڪجھ ٺيڪ ٿي ويندو. ها... SGG... سويڊش اسپيشل فورسز. ايف بي آءِ کي آگاهه ڪيو پيو وڃي ڇاڪاڻ ته اسان ڳالهايو ٿا... نه! انهن کي سڏڻ جو انتظار نه ڪريو. توهان کي شڪ ڪرڻ جي متحمل نه ٿي سگهي."
  
  پندرهن سيڪنڊن جي خاموشي، پوءِ: "ڇا توهان ڪڏهن به SGG بابت نه ٻڌو آهي؟ خير، گوگل اهو!" بين مايوسيءَ ۾ پنهنجي فون ڏانهن اشارو ڪيو. "هو روڪي رهيو آهي،" بين چيو. "مان بس ڄاڻان ٿو. هن بيوقوفيءَ سان ڳالهايو، ڄڻ ته هو ڪافي عذرن سان اچي نه سگهيو آهي.
  
  "هڪ ٻيو لال ٽيپ." ڊرڪ ڊيل ڏانهن اشارو ڪيو. "هي جلدي هڪ وبا بڻجي رهيو آهي."
  
  سخت خاموشي ڇانيل هئي، پوءِ دهل جي موبائيل فون جي گھنٽي وڳي. "اي خدا،" هن جواب ۾ چيو. "ڊن اسٽيٽس منسٽر."
  
  ڊريڪ ڪينيڊي ۽ بين ڏانهن منهن ڪيو. "وزير اعظم".
  
  ڪيترائي احترام وارا، اڃا تائين صاف، لفظ ڳالھايا ويا جيڪي ڊريڪ جي ٿورسٽن ڊال جي عزت کي وڌيڪ مضبوط ڪيو. اسپيشل فورسز آفيسر پنهنجي باس کي ٻڌايو ته ڇا ٿيو. ڊريڪ کي سختي سان يقين هو ته هو آخر هن ماڻهو کي پسند ڪندو.
  
  داهل ڪال ختم ڪئي ۽ پوءِ هڪ لمحو پنهنجي خيالن کي گڏ ڪرڻ لاءِ ورتو. آخرڪار هن مٿي ڏٺو ۽ جهاز ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "صدر جي ڪابينا جي ميمبر کان سڌو، سندس ويجهن صلاحڪارن،" ڊاهل کين ٻڌايو. "هن پرواز کي لينڊ ڪرڻ جي اجازت نه هوندي."
  
  
  **
  
  
  ٽي ڪلاڪ باقي.
  
  "اهي صدر کي خبر نه ڏين ها،" ڊاهل چيو. "واشنگٽن، ڊي سي ۽ ڪيپيٽل هيل هن ۾ گهاٽا آهن، منهنجا دوست. مملڪتي وزير جو چوڻ آهي ته هاڻي عالمي سطح تي سازش ٿي چڪي آهي، ڪنهن کي خبر ناهي ته ڪير ڪنهن جي حمايت ڪري رهيو آهي. هي اڪيلو، "هن چيو، ڀڄڻ، "اسان جي مشن جي سنجيدگي جي ڳالهه ڪري ٿو."
  
  "ڪلسٽر کي ڇڪيو،" ڊرڪ چيو. "هي اهو آهي جنهن کي اسان وڏي ناڪامي سڏيندا هئاسين."
  
  بين، ساڳئي وقت، ٻيهر نيشنل هسٽري ميوزيم جي ڪوريٽر سان رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. هن کي صرف هڪ وائس ميل مليو. "غلط،" هن چيو. "هن کي هينئر تائين ڪجهه چيڪ ڪرڻ گهرجي ها. بين جون نرم آڱريون فوري طور تي ورچوئل ڪيبورڊ مٿان اڏامڻ لڳيون.
  
  "مون کي هڪ خيال آهي،" هن زور سان چيو. "مان خدا کان دعا گهران ٿو ته مان غلط آهيان."
  
  ويلز وري واپس سڏيو، وضاحت ڪئي ته هن جي SAS ٽيم نيو جرسي ۾ هڪ ڇڏيل ايئر فيلڊ تي ڳجهي لينڊنگ ڪئي هئي. ٽيم نيو يارڪ جي شهر ڏانهن ويو، ڪنهن به ضروري طريقي سان سفر ڪندي.
  
  ڊريڪ وقت چيڪ ڪيو. لينڊنگ کان ٻه ڪلاڪ اڳ.
  
  ۽ پوءِ بين رڙ ڪري چيو: "نشان مارو! هر ڪو ٽپو ڏنو. سويڊن جي بحري فوجن به کيس پورو ڌيان ڏنو.
  
  "اهو هتي آهي!" - هن چيو. "جيڪڏهن توهان کي ڏسڻ لاء وقت آهي ته انٽرنيٽ تي سڄي دنيا ۾ پکڙيل آهي." هن ڪاوڙ مان اسڪرين ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ڪولبي ٽيلر،" هن چيو. "ڪينيڊا جو ارب پتي نيشنل هسٽري ميوزيم جو سڀ کان وڏو حصو ڏيندڙ ۽ نيويارڪ جي سڀ کان وڏي فنانسرز مان هڪ آهي. مون کي شرط آهي ته هن ڪجهه ڪالون ڪيون؟
  
  ڊاهل حيران ٿي ويو. "هي اسان جي رڪاوٽ آهي،" هن رڙ ڪئي. "جنهن جي باري ۾ اهي ڳالهائي رهيا آهن اهو مافيا کان وڌيڪ ماڻهن جو مالڪ آهي. پهريون ڀيرو، سويڊش آفيسر پنهنجي ڪرسيءَ تي سمهندو نظر آيو.
  
  ڪينيڊي پنهنجي نفرت کي لڪائي نه سگهيو. "مني بيگز جا سوٽ وري کٽيا،" هوءَ رڙ ڪندي چيو. "مان شرط ٿو چوان ته هاري به هڪ بينڪر آهي.
  
  "شايد، شايد نه،" ڊرڪ چيو. "مون وٽ هميشه هڪ منصوبو بي آهي."
  
  هڪ ڪلاڪ باقي.
  
  
  سترهن
  
  
  
  نيو يارڪ، آمريڪا
  
  
  نيو يارڪ پوليس کاتي جي پورٽ اٿارٽي شايد 9/11 جي واقعن دوران پنهنجي ذلت آميز بهادري ۽ جاني نقصان جي ڪري مشهور آهي. جنهن لاءِ اهو گهٽ سڃاتل آهي اهو آهي يورپ مان نڪرندڙ اڪثر SAS پروازن جو ڳجهو انتظام. جيتوڻيڪ سندن ڪم جي هن عنصر جي نگراني ڪرڻ لاءِ ڪا وقف ٽيم ناهي، ان ۾ شامل بين البراعظمي عملدار اهڙي ننڍڙي اقليت آهي جو ڪيترن سالن کان ويجها دوست بڻجي ويا آهن.
  
  ڊريڪ هڪ ٻيو فون ڪيو. "اڄ رات گرم ٿيڻ واري آهي،" هن CAPD انسپيڪٽر جڪ شوارٽز کي ٻڌايو. "ڇا تو مون کي ياد ڪيو، دوست؟
  
  "خدا، ڊريڪ هئي... ڇا؟ ٻه سال؟"
  
  "ٽي. نئين سال جي شام، '07.
  
  "تنهنجي زال ٺيڪ آهي؟
  
  "ايليسن ۽ مان ڀڄي ويا، دوست. ڇا اهو ڪافي آهي منهنجي سڃاڻپ کي بيان ڪرڻ لاءِ؟"
  
  "منهنجو خيال آهي ته توهان خدمت ڇڏي ڏني آهي.
  
  "مان ڪيو. ويلز مون کي آخري نوڪري لاء واپس سڏيو. ڇا هن توکي سڏيو آهي؟"
  
  "هن ڪيو. هن چيو ته توهان هن کي ٿورو انتظار ڪرڻ جو واعدو ڪيو آهي.
  
  "ڇا هن هاڻي ڪيو؟ Schwartz، منهنجي ڳالهه ٻڌ. هي تنهنجو سڏ آهي. توهان کي اهو ڄاڻڻو پوندو ته هي گند مداحن ڏانهن پرواز ڪرڻ وارو آهي ۽ اسان جي داخلا آخرڪار توهان ڏانهن ويندي. مون کي پڪ آهي ته ان وقت تائين اسين سڀ هيرو ٿينداسين ۽ اهو هڪ نيڪ عمل سمجهيو ويندو، پر ..."
  
  "ويلز مون کي تيزيءَ سان وڌايو،" شوارٽز چيو، پر ڊريڪ پريشانيءَ جو اشارو ٻڌو. "پريشان نه ڪر دوست. مون وٽ اڃا ايتري طاقت آهي جو زمين تي وڃڻ جي اجازت وٺي سگهان.
  
  سندن جهاز آمريڪي فضائي حدن تي حملو ڪيو.
  
  
  **
  
  
  جهاز غريب ڏينهن جي روشنيءَ ۾ لينڊ ڪيو ۽ سڌو سنئون ٽرمينل بلڊنگ ڏانهن ٽيڪسي ڪئي. جنهن لمحي دروازو ٿورو کُليو، سويڊش ايس جي جي جا ٻارهن مڪمل طور تي لوڊ ٿيل ميمبر رڪشي واري ڌاتوءَ واري ڏاڪڻ تان هيٺ لهڻ لڳا ۽ ٽن انتظار ڪندڙ گاڏين ۾ لٿا. ڊريڪ، بين، ڪينيڊي ۽ پروفيسر هن جي پٺيان لڳا، جڏهن هن انهن جي ٽرانسپورٽ کي ڏٺو، بين تقريبا پاڻ کي پيئي ڇڏيو.
  
  "اهي هميش وانگر نظر اچن ٿا!
  
  هڪ منٽ کان پوءِ، ڪارون خالي رن وي تان هيٺ لهڻ لڳيون، اڻ ڄاتل ايئر فيلڊ جي پوئين پاسي هڪ لڪيل ريمپ ڏانهن رفتار وڌائيندي، ڪجهه موڙ کان پوءِ، هڪ غير معمولي ملڪي روڊ تي اُڀري، جيڪا منهٽن جي مکيه شاخن مان هڪ سان ڳنڍيل هئي.
  
  نيو يارڪ انهن جي اڳيان تمام شانتيءَ سان پکڙجي ويو. جديد اسڪي اسڪراپر، پراڻي پل، ڪلاسيڪل فن تعمير. هنن جو قافلو هڪ شارٽ ڪٽ ورتو سڌو شهر جي مرڪز ڏانهن، هر مشڪل شارٽ ڪٽ کي استعمال ڪندي خطرو کڻندي سندن مقامي ڊرائيورن کي خبر هئي. سڱ ڦٽي ويا، لعنتون هوا ڀرجي ويون، ڪرب ۽ ڪچري جا ڪين ڪٽيا ويا. هڪ نقطي تي، هڪ طرفي گهٽي شامل هئي، انهن جي سفر کي ست منٽن کان گهٽائي ڇڏيو ۽ ٽي فيڊر ناڪامي سبب.
  
  ڪارن جي اندر عمل لڳ ڀڳ هيڪڪ هو. ڊاهل کي آخرڪار سويڊن جي وزير اعظم کان هڪ ڪال ملي، جنهن آخرڪار ايف بي آئي جي نيڪ خواهش ۽ ميوزيم ۾ داخل ٿيڻ جي اجازت حاصل ڪئي هئي جيڪڏهن اهي پهريان اتي پهچي ويا.
  
  ڊيل پنهنجي ڊرائيور ڏانهن رخ ڪيو. "تيز!"
  
  بين ڊاهل کي ميوزيم جو نقشو ڏنو جنهن ۾ وولوز جي جڳهه ڏيکاري ٿي.
  
  وڌيڪ معلومات لڪي وئي آهي. ڪارا ۽ اڇا ماڻهو اچي ويا آهن. ريپڊ ريسپانس ٽيمن کي اطلاع ڏنو ويو آهي.
  
  ڊريڪ ويلز پهچي ويو. "سچ؟"
  
  "اسان ٻاهر آهيون. پوليس جو قافلو ٻه منٽ اڳ پهتو. توهان؟"
  
  "ويهه قدم پري. جيڪڏهن ڪجهه ٿئي ته اسان کي آواز ڏيو. ڪنهن شيءِ هن جو ڌيان ڇڪايو ۽ هن هڪ لمحي لاءِ دريءَ کان ٻاهر ڪنهن شيءِ تي ڌيان ڏنو. déj à vu جي هڪ مضبوط احساس هن جي رڳن کي لرزائي ڇڏيو جڏهن هن ڏٺو ته هڪ وڏو بل بورڊ نيويارڪ ۾ فيشن ڊيزائنر ايبل فري جي اچڻ جو اعلان ڪري رهيو آهي هن جي شاندار ڪيٽ واڪنگ شو سان.
  
  هي چريو آهي، ڊرڪ سوچيو. واقعي چريو.
  
  بين برطانيه ۾ پنهنجي ڀيڻ کي جاڳايو ۽، اڃا تائين انهن جي ٽرانسپورٽ جي نظر کان بيزار، هن کي پروجيڪٽ والڪيري ۾ داخل ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿيو - جيئن هن ان کي سڏيو. "وقت بچائيندو آهي،" هن دال کي ٻڌايو. "هوءَ پنهنجي تحقيق جاري رکي سگهي ٿي جڏهن اسان ٻاهر آهيون انهن بگھڙن کي بچائيندي. پريشان نه ٿيو، هوءَ سوچي ٿي ڇو ته مان انهن کي پنهنجي درجي لاءِ فوٽو ڪڍڻ چاهيان ٿو.
  
  "ڇا تون پنهنجي ڀيڻ سان ڪوڙ ڳالهائي رهيو آهين؟ ڊريڪ ڪاوڙجي وئي.
  
  "هو وڌي رهيو آهي." ڪينيڊي بليڪ جو هٿ ٿڦيو. "ٻار کي ڪجهه جاء ڏيو."
  
  ڊريڪ جي سيل فون جي گوڙ ڪئي. هن کي ڪالر جي سڃاڻپ جي جانچ ڪرڻ جي ضرورت نه هئي ته اهو ويلز هو. "مون کي نه ٻڌاءِ دوست. ڪينيڊين؟
  
  ويلز خاموشيءَ سان کلڻ لڳو. "توهانجي مرضي."
  
  "الف؟" - آءُ پڇيو.
  
  "ٻئي ڪينيڊين ۽ جرمن مختلف رستا استعمال ڪن ٿا. هي جنگ تنهنجي بغير شروع ٿيڻ واري آهي.
  
  Dahl چيو: "SWAT ٽيم ٽي منٽ پري آهي. تعدد 68 آهي.
  
  ڊريڪ وڏي دريءَ مان ٻاهر ڏٺو. "اسان هتي آهيون".
  
  
  **
  
  
  "سينٽرل پارڪ ويسٽ داخلا،" بين چيو جيئن اهي پنهنجن ڪارن مان ٻاهر نڪتا. "صرف ٻه ڏاڪڻين ڏانهن وٺي وڃن ٿيون جيڪي هيٺئين سطح کان چوٿون منزل تائين پهچن ٿيون.
  
  ڪينيڊي صبح جي گرميءَ ۾ ٻاهر نڪتو. "بگھر ڪهڙي منزل تي رهن ٿا؟
  
  "چوٿون".
  
  "شخصيتون." ڪينيڊي ڪنڌ لوڏيو ۽ پيٽ کي ٿڦڻ لڳو. "ڄاڻان ٿو ته آئون انهن موڪلن واري ڪيڪ کي افسوس ڪندي ختم ڪندس."
  
  ڊريڪ پوئتي رهجي ويو جيئن سويڊن جا سپاهي اوترا تيزيءَ سان ڊوڙندا ويا جيترا اهي ميوزيم جي قدمن کان هيٺ ڪري سگهن. هڪ دفعو اتي، هنن پنهنجا هٿيار هٽائڻ شروع ڪيا. ڊاهل انهن کي هڪ اعليٰ دروازي جي ڇانوَ ۾ روڪيو، ٽيم گول ڪالمن سان ڀريل هئي.
  
  "Twitters تي آهن. "
  
  هڪ درجن "چڪ!" آواز آيو. "اسان پهرين وڃون ٿا،" هن ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "تون پيروي. پڪڙي وٺو".
  
  هن ڊريڪ کي ٻه سلنڈر واريون شيون ڏنيون جن جي سائيز لائٽر ۽ ٻه هيڊفون هئا. ڊريڪ 68 سلنڊر ٽرڪن کي ڦيرايو ۽ انتظار ڪيو جيستائين ٻئي پنهنجي بنيادن مان سائي روشني ڇڏڻ شروع ڪن. هن هڪ ڪينيڊي کي ڏنو ۽ ٻيو پاڻ وٽ رکيو.
  
  "ٽوئٽر،" هن خالي نظرن سان چيو. "هي نئون دوستانه فائر مدد آهي. سڀئي دوستانه ميچون هڪ ئي تعدد تي ٻڌل آهن. ڪنهن ساٿيءَ کي ڏس ۽ تنهنجي ڪنن ۾ هڪ ڏکوئيندڙ آواز آهي، هڪ خراب ماڻهوءَ کي ڏس ۽ تون ڪجهه به نه ٻڌي سگهين ٿو..." هن پنهنجي ڪنن تي رکي ڇڏيو. "مان ڄاڻان ٿو ته اهو قابل اعتماد ناهي، پر اهو انهن حالتن ۾ مدد ڪري ٿو جتي توهان کي گهڻو ڪجهه ڪرڻو آهي. هن وانگر."
  
  بين چيو، "ڇا ٿيندو جيڪڏهن تعدد ڪنهن ٻئي سان ٽڪرائجي؟"
  
  "ائين نه ٿيندو. هي جديد بلوٽوٿ ٽيڪنالاجي آهي - فریکوئنسي adaptive spread spectrum. اڳي مقرر ٿيل بينڊن ۾ 79 بي ترتيب طور تي چونڊيل فريڪوئنسيز ذريعي ڊوائيسز 'هاپ' ڪن ٿا - گڏ. لڳ ڀڳ ٻه سو فوٽن جي حد تائين آهي.
  
  "ٿڌي،" بين چيو. "منهنجو ڪٿي آهي؟
  
  "توهان ۽ پروفيسر ڪجهه وقت سينٽرل پارڪ ۾ گذاريندا،" ڊرڪ کيس ٻڌايو. "سياحن جو سامان. دوستو، هي ناخوشگوار ٿيڻ وارو آهي.
  
  ڪنهن ٻئي لفظ کان سواءِ، ڊريڪ آخري سويڊش سپاهيءَ جي پٺيان اعليٰ آرڪ وي ذريعي ۽ ميوزيم جي اونداهي گهرن ڏانهن رخ ڪيو. ڪينيڊي غور سان ڏٺو.
  
  "هڪ بندوق سٺي هوندي،" هوءَ رڙ ڪئي.
  
  "آمريڪي،" ڊريڪ ڪاوڙ ۾ چيو، پر پوءِ جلدي مسڪرائي. "آرام ڪر. سويڊن کي ڪينيڊين کي تباهه ڪرڻ گهرجي، ۽ ٻه ڀيرا جلدي.
  
  اهي هڪ وڏي Y جي شڪل واري ڏاڪڻ تي پهتا، جنهن تي محرابي ونڊوز ۽ ڇت واري ڇت هئي، ۽ بغير ڪنهن روڪ جي تيزيءَ سان مٿي چڙهي ويا. عام طور تي هيءَ ڏاڪڻ وڏين اکين وارن سياحن سان ڀرجي ويندي هئي، پر اڄ سڄو هنڌ بيحد خاموش هو.
  
  ڊريڪ پاڻ کي تيز ڪيو ۽ هوشيار رهيو. هن وقت ان وڏي پراڻي جاءِ مان درجنين خطرناڪ ماڻهو ڊوڙي رهيا هئا. انهن جي گڏ ٿيڻ کان اڳ صرف وقت جي ڳالهه هئي.
  
  اُهي ڊوڙي ويا، سندن بوٽ اونچي ديوارن مان گونجندا رهيا، سندن گلا جي مائڪروفونن مان جامد آواز، عمارت جي قدرتي صوتيات سان گونجندا رهيا. ڊريڪ پنهنجي تربيت کي ياد ڪندي سخت توجهه ڏنو، پر ڪينيڊي تي ويجھي نظر رکڻ جي ڪوشش ڪئي بغير ان کي ڏيکارڻ جي. هن جي اندر سولين ۽ سپاهين ۾ تڪرار جاري رهيو.
  
  ٽئين ماڙ تي ويجھو، دھل ھڪ "آگے-سست" اشارو ڪيو. ڪينيڊي ڊريڪ جي ويجهو ويو. "توهان جا SAS دوست ڪٿي آهن؟"
  
  "پري رهڻ،" ڊرڪ چيو. "آخرڪار، اسان هاڻي غير ضروري قتل ڪرڻ نٿا چاهيون، ڇا اسان؟"
  
  ڪينيڊيءَ هڪدم چپ چاپ زور ڀريو. "تون هڪ مزاح نگار آهين، ڊريڪ. هڪ حقيقي مزاحيه ماڻهو."
  
  "توهان کي مون کي تاريخ تي ڏسڻ گهرجي."
  
  ڪينيڊي شاٽ وڃايو، پوءِ چيو، "اهو نه سوچيو ته مان راضي ٿي ويندس. هن جو ساڄو هٿ عادت طور هن جي بلاؤز جي اڳيان کي هموار ڪرڻ لاءِ پهتو.
  
  "ائين نه سمجھو مون پڇيو".
  
  اهي آخري ڏاڪڻون چڙهڻ لڳا. جيئن ئي اڳوڻو سپاهي آخري موڙ جي ويجهو پهتو، هڪ گولي جو آواز آيو ۽ پلستر جو هڪ ٽڪرو سندس مٿي کان انچ انچ ڀڄي ويو.
  
  "هيٺ لهو!"
  
  گولين جو هڪ ٿلهو ڀت کي ڇهي ويو. ڊهل پنهنجي پيٽ تي اڳتي وڌيو، پنهنجي هٿن سان تحريڪن جو هڪ سلسلو ٺاهيو.
  
  ڊريڪ چيو، "اسڪريرو طريقو."
  
  هڪ سپاهي پنهنجي دشمن کي مصروف رکڻ لاءِ تيز گولي هلائي. هڪ ٻئي پنهنجو هيلمٽ لاهي، پنهنجي رائيفل کي پنهنجي بيلٽ ڏانهن ڇڪيو ۽ آهستي آهستي ان کي باهه جي قطار ۾ اڳتي وڌايو. هنن هلڪي هلچل جو آواز ٻڌو. ٽيون سپاهي ڏاڪڻ جي هيٺان ٽپو ڏئي ٻاهر نڪتو ۽ سينٽري کي اکين جي وچ ۾ ماريو. گولي هڻڻ کان اڳ ئي ماڻهو مري ويو.
  
  "پيارا،" ڊرڪ کي چڱي طرح رٿيل حرڪت پسند آئي.
  
  اهي ڏاڪڻين تي چڙهندا، هٿيار ٺاهيا ويا، ۽ چوٿون منزل ڏانهن محراب واري دروازي جي چوڌاري پنڌ ڪيا، پوء احتياط سان ٻاهر ڪمري ۾ ڏسڻ لڳا.
  
  ڊريڪ نشانيون پڙهي. هي هال هو لزرڊ ڊائناسورن جو. رب، هن سوچيو. ڇا اهو نه هو جتي ٽائرننوسورس رکيو ويو هو؟
  
  هن اوچتو ڪمري ڏانهن ڏٺو. سولين ڪپڙن ۾ ڪيترائي پروفيشنل ماڻهو مصروف نظر آيا، اهي سڀ ڪنهن نه ڪنهن قسم جي ڳري مشين گن سان هٿياربند هئا، گهڻو ڪري ميڪ-10 "اسپري ۽ پرا". تنهن هوندي به، Tyrannosaurus هن جي اڳيان بيٺو، خوفناڪ عظمت ۾ بلند، هڪ خوفناڪ خواب جو دائمي مجسمو ان جي غائب ٿيڻ کان پوء به لکين سالن کان پوء.
  
  ۽ هن جي ساڄي پاسي کان - هن جي جبڙن جي مٿان چڙهائي ڪندي - ايلسيا ميلز هليو ويو، هڪ ٻيو خطرناڪ شڪاري. هن پنهنجي دستخطي انداز ۾ رڙ ڪئي: "وقت ڏس، ڇوڪرا! هتي هڪ پرچي ۽ مان ذاتي طور تي توهان سڀني buggers کي راند مان ڪڍي ڇڏيندس! جلدي ڪريو!"
  
  "هاڻي اتي هڪ عورت آهي،" ڪينيڊي هڪ ملي ميٽر پري کان ٺٺوليون ڪندي چيو. ڊريڪ هن جي عطر جي خوشبو ۽ هلڪي سانس کي محسوس ڪيو. "پراڻو دوست، ڊريڪ؟
  
  "هن کي اهو سڀ ڪجهه سيکاريو جيڪو هوءَ ڄاڻي ٿي،" هن چيو. "لفظي طور تي، پهرين ۾. پوءِ هوءَ منهنجي اڳيان هلي وئي. عجيب ننجا-شاولين شيٽ. ۽ هوءَ ڪڏهن به عورت نه هئي، اها پڪ آهي.
  
  "کاٻي پاسي چار آهن،" سپاهي ٻڌايو. "پنج ساڄي پاسي. پلس هڪ عورت. اوڊين جي نمائش ڪمري جي پوئين حصي ۾ هجڻ گهرجي، شايد هڪ الڳ الڪوف ۾، مون کي خبر ناهي.
  
  دهل ساهه کنيو. "هلڻ جو وقت."
  
  
  ارڙهن
  
  
  
  نيو يارڪ نيشنل هسٽري ميوزيم
  
  
  سويڊن ڪپڙا کان ٻاهر ٽپو ڏئي، صحيح فائرنگ ڪئي. چار ڪينيڊين ڪري پيا، پوءِ ٻيو، انهن مان ٽي هڪ شيشي جي نمائش ۾ ٽڪرائجي ويا، جنهن جي نتيجي ۾ هڪ ڌماڪي وانگر آواز سان فرش تي ڪري پيو.
  
  باقي ڪينيڊين ڦري ويا ۽ موقعي تي فائرنگ ڪئي. ٻئي سويڊن رڙيون ڪيون. هڪ ڪري پيو ۽ سندس مٿي تي زخم مان رت وهڻ لڳو. ٻيو ٿلهي جي ڍير ۾ ڪري پيو، سندس ران کي پڪڙي.
  
  ڊريڪ پولش ٿيل فرش جي پار ڪمري ۾ گھڙي ويو ۽ ھڪڙي وڏي شيشي جي ڊسپلي جي پويان گھمندو رھيو، جيڪو وڏي آرماڊيلوس ڏيکاري ٿو. هڪ دفعو هن کي پڪ ٿي وئي ته ڪينيڊي محفوظ آهي، هن پنهنجي مٿي کي گلاس ذريعي ڏسڻ لاء وڌايو.
  
  مون ڏٺو ته ايليسيا ٻن ڀڄندڙ سويڊن کي ٻن ڀرپور شاٽ سان ماريو.
  
  چار وڌيڪ ڪينيڊين Tyrannosaurus جي پويان ظاهر ٿيا. اُهي ضرور اُن الڪوف ۾ هوندا، جتي بهولز ڏيکاريل هئا. انهن جي جسمن تي چمڙيءَ جي عجيب بيلٽون هيون ۽ انهن جي پٺيءَ تي ڳري ڊيوٽي وارا بيڪس هئا.
  
  ۽ پڻ Mac-10. انهن گولين سان ڪمرو ڀريو.
  
  سويڊن ڍڪڻ لاءِ ٻڏي ويا. ڊريڪ فرش تي ڪري پيو، پڪ سان پڪ ڪيو ته سندس هٿ ڪينيڊي جي مٿي جي چوڌاري ويڙهيو وڃي ته جيئن ان کي ممڪن طور گهٽ رکو. سندس مٿي جو شيشو ٽٽي پيو، شيشي جا ٽڪرا چوڌاري پکڙجي ويا ۽ مٿن مينهن وسڻ لڳا. آرماڊيلو فوسلز ۽ replicas انهن جي چوڌاري ڦاٽي ۽ ڀڄي ويا.
  
  "حقيقي جلدي صاف ڪريو، ٺيڪ؟" ڪينيڊي رڙ ڪئي. "ها اهو صحيح آهي."
  
  ڊريڪ پاڻ کي ڌوڏي ڇڏيو، هر طرف شيشي جا ٽڪر اڇلايا، ۽ عجائب گهر جي ٻاهرئين پاسي واري ڀت کي چيڪ ڪيو. هڪ ڪينيڊا اتي ڪري پيو ۽ ڊريڪ فوري طور تي کيس ٽيگ ڪيو.
  
  "اهو اڳ ۾ ئي ڪري رهيو آهي."
  
  ٽوٽل ڊسپلي کي ڍڪڻ جي طور تي استعمال ڪندي، هو ڪوڙ ڪندڙ ماڻهو جي ويجهو آيو. هو مشين گن لاءِ پهتو، پر اوچتو ماڻهوءَ جون اکيون کلي ويون!
  
  "عيسى!" ڊريڪ جي دل نوح جي هٿن کان وڌيڪ تيز ڌڙڪڻ لڳي جيئن هن ٻيڙي ٺاهي.
  
  ماڻهو روئي رهيو هو، درد ۾ هن جون اکيون ويران ٿي ويون. ڊريڪ جلد ئي هوش ۾ آيو، هٿيار کڻي ويو ۽ هن کي وساري ڇڏيو. "خوني زومبي."
  
  هُن هڪ گهڙيءَ تي گهمايو، هڙتال ڪرڻ لاءِ تيار، پر ڪينيڊين ٽي. ريڪس جي رٻڙ واري پيٽ جي پويان پوئتي هٽي ويا. ڦٽڪار وجهوس! جيڪڏهن صرف انهن هن جي پوزيشن کي تازو نه ڪيو هو، جنهن ڪري هن کي اڳي کان گهٽ سڌو هلڻ جو سبب بڻيو. هُو سڀ ڪجهه ڏسي سگهيا هئا، جيڪي ڪجهه ڪٽيل ٽنگون هيون.
  
  ڪينيڊي هن ڏانهن وڌيو، هن جي اڳيان بيهڻ لاءِ لڙڪندو رهيو.
  
  "سٺو سلائڊ،" هن چيو، کاٻي ۽ ساڄي لڪندي، ڏسڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو ته ڪينيڊين ڇا ڪري رهيا آهن.
  
  آخرڪار، هن ڏٺو ته ٽن ڀڃي رڱن جي وچ ۾ حرڪت ڪئي ۽ بي اعتمادي ۾ ٿلهي. "انهن وٽ به ولوز آهن،" هن ساهه ڪڍيو. "۽ اهي انهن کي ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيندا آهن!"
  
  ڪينيڊي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "نه. اهي انهن کي ٽڪر ۾ ٽوڙي، "هن اشارو ڪيو. "ڏس. پٺاڻن کي ڏس. ڪنهن به نه چيو ته اوڊين جا سڀئي حصا مڪمل ٿيڻ گهرجن، ڇا اهي؟
  
  "۽ انهن کي حصن ۾ ڪڍڻ آسان آهي،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيو.
  
  هو ايندڙ نمائش جي احاطي ڏانهن وڃڻ وارو هو جڏهن سڄو جهنم ڀڄي ويو. ڪمري جي پري ڪنڊ مان، هڪ دروازي مان، جنهن کي "ورٽيبرٽ اوريجنز" جي نشان لڳل هئي، هڪ درجن رڙيون ڪندڙ بينشيون اندر داخل ٿيون. انهن هڙتال ڪئي، انهن وحشيانه انداز ۾ گوليون هنيون، اهي ائين کلندا رهيا جيئن مداح بهار جي وقفي تي ملٽي ڊبل يگر تي اوور ڊوز ڪري رهيا هجن.
  
  "جرمن هتي آهن." ڊريڪ فرش تي ڪرڻ کان اڳ خشڪيءَ سان چيو.
  
  Tyrannosaurus جهنگلي طور تي ڌوڏي ويو جيئن اڳوڻو پروجيڪٽ ان جي ذريعي سوراخ ڪيو ويو. هن جو مٿو ٽنگيل، هن جا ڏند زمين تي، ڄڻ ته هن جي چوڌاري تشدد هن کي ايترو ته ڪاوڙجي ويو آهي ته هن کي ٻيهر جيئرو ڪري. ڪينيڊين گور جي بادل ۾ واپس پرواز ڪيو. سڄي ڊائناسور جي جبڙي تي رت جا ڦڙا ڦٽي ويا. سويڊش سپاهي پنهنجي هٿ کي ڪلهي تائين وڃائي ڇڏيو هو ۽ ڊوڙندو ڊوڙندو هو.
  
  جرمن اندر ڦاٽي پيا، چريو ٿي پيا.
  
  ڊريڪ جي ويجھو دريءَ جي پويان کان هيلي ڪاپٽر جي روٽر بليڊن جو واقف بوم بوم بوم آيو.
  
  ٻيهر نه!
  
  هن جي پردي جي نظر کان ٻاهر، ڊريڪ ڏٺو ته خاص قوتن جي انگن اکرن جي هڪ گروپ کي اونداهي ۾ ڪپڙا هن ڏانهن ڇڪي رهيا آهن. جڏهن ڊريڪ ان طرف ڏٺو، ته هن جي ڪنن ۾ ٽوئيٽر چريو ٿي ويا.
  
  سٺا ڇوڪرا.
  
  ڪينيڊين ان لاءِ ويا، افراتفري جو سبب بڻيا. اهي ٽي ريڪس جي وڏي پيٽ جي هيٺان ڀڄي ويا، سخت فائرنگ ڪري رهيا آهن. ڊريڪ ڪينيڊي کي ڪلهي تي کنيو.
  
  "هل!" اهي پرواز جي قطار تي هئا. هن ڪينيڊي کي پري ڌڪي ڇڏيو، جيئن ايلسيا ميلز نظر ۾ آيو. ڊريڪ پنهنجو هٿيار بلند ڪيو، پوءِ ڏٺائين ته وڏي جرمن ميلو کاٻي پاسي کان اچي رهيو آهي.
  
  وقفي جي هڪ گڏيل سيڪنڊ ۾، ٽنهي پنهنجن هٿيارن کي گهٽايو.
  
  اليشيا حيران ٿي ڏٺو. "مون کي خبر هئي ته تون ان ۾ داخل ٿيندين، ڊريڪ، تون پراڻي بيزار!"
  
  ميلو پنهنجي رڳن ۾ مري ويو. ڊريڪ هڪ کان ٻئي ڏانهن ڏٺو. "مون کي سويڊن ۾ رهڻ گهرجي، ڪتي جي سانس." ڊريڪ وڏي ماڻهوءَ کي اونڌو ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. "توهان جي ڪتي کي ياد ڪيو، ها؟"
  
  گوليون انهن جي آس پاس جي هوا کي ڇڪينديون هيون بغير انهن جي سخت ڪوڪون ۾ داخل ٿيڻ جي.
  
  "تنهنجو وقت اچي ويندو،" ميلو ڪنڌ جهڪائي چيو. "جهڙو توهان جو ننڍڙو ماڻهو اتي، ۽ هن جي ڀيڻ. ۽ پارنيڪ جون هڏا".
  
  ۽ پوءِ دنيا موٽي آئي، ۽ ڊريڪ فوري طور تي هڪ مليسيڪنڊ کي ڊڪ ڪيو جڏهن ته ايلسيا کي ناقابل بيان طور تي زمين تي ڪري پيو.
  
  هڪ آر پي جي راڪيٽ ٽي-ريڪس جي پيٽ ۾ سوراخ ڪيو، هڏن جي چاقو موڪليندي سڀني طرفن ۾ پرواز ڪندي. ھو ھال جي پار، ساڄي پاسي واري ھڪڙي ونڊوز مان نڪري ويو. وڏي وقفي کان پوءِ، هڪ وڏو ڌماڪو ٿيو، جنهن ڪمري کي ڌوڏي ڇڏيو، ان کان پوءِ ڌاتو جي ٽٽڻ ۽ ڳوڙها ڳاڙيندڙ آوازن جو آواز آيو.
  
  ڌاتو موت نيشنل هسٽري ميوزيم جي ڀت سان ٽڪرائجي ويو.
  
  ڊريڪ ڪينيڊي جي چوٽيءَ تي پکڙيل هو جيئن هيلي ڪاپٽر جي رفتار سبب اهو ميوزيم جي ڀت سان ٽڪرائجي ويو، جنهن جي نتيجي ۾ ڳري ملبي جو خاتمو ٿيو. نڪ سڌيءَ ريت ڀڃي، ٿلهي ڍڳن ۾ ملبو اڳتي اڇلائي. ڪاڪ پٽ پوءِ لڳ ڀڳ عمودي طور تي ڪري پيو ڀت سان ٽڪرائجي ويو، ۽ پائلٽ کي ڏٺو ويو ته گيئر اسٽڪ کي ڇڪيندي خوفناڪ خوف ۾ ان کان اڳ جو هو پنهنجي ونڊ شيلڊ تي اڏامڻ کان اڳ.
  
  پوءِ پروپيلر بليڊ مارا... ۽ ڀڄي ويا!
  
  اڏامندڙ ڌاتو ڀاڄين ڪمري جي اندر مارڻ جو علائقو ٺاهي ڇڏيو. ڇهن فوٽن جي اسپائڪ هڪ گونجي آواز ڪيو جيئن اهو ڊريڪ ۽ ڪينيڊي ڏانهن اڏامي ويو. اڳوڻو ايس اي ايس سپاهي جيترو ٿي سگهي ليٽيو ۽ پوءِ محسوس ڪيائين ته هن جي ڪن جو مٿيون حصو ڪٽيل آهي ان کان اڳ جو اسڪيٽ ڪينيڊي جي ڳچيءَ جو هڪ ٽڪرو ڪٽيو ۽ ٽي فوٽ پري ڀت ۾ ڪري پيو.
  
  هو هڪ لمحي لاءِ بيٺو رهيو، پوءِ اوچتو هن جو ڪنڌ ڦيرايو. هيلي ڪاپٽر بيٺو ۽ رفتار وڃائي ويٺو. ٻئي لمحي هو عجائب گهر جي پاسي کان هيٺ لهي ويو، جيئن وائل اي ڪويوٽ جبل جي پاسي کان هيٺ لهي رهيو آهي، جنهن سان هن جو ٽڪر ٿيو هو.
  
  ڊريڪ چئن سيڪنڊن کان اڳ ڳڻيو ته اتي ڳري ڌاتوءَ جي ٻوڙيندڙ ڪڪڙ هئي. هن هڪ لمحي لاءِ ڪمري جي چوڌاري نظر ڪئي. ڪينيڊين اڳتي نه وڌا، جيتوڻيڪ انهن مان هڪ کي روٽر بليڊ سان ٽڪرا ٽڪرا ڪيو ويو. اهي ڪمري جي پاسي تي پهچي ويا، چار ماڻهو ڳري پٺن سان گڏ، گڏوگڏ ايليسيا ۽ هڪ ڪپڙا فائٽر. اهي چوڌاري ڦري رهيا هئا جيڪي هيٺيون يونٽن وانگر نظر اچن ٿا.
  
  جرمنن جي منهن تي وحشت لکيل هئي، نه ماسڪ سان ڍڪيل. ڊريڪ سفيد انسان کي نوٽيس نه ڪيو ۽ حيران ٿي ويو ته اهو مشن هن لاء ڏاڍو خطرناڪ هو. هن ڏٺو ته خاص لشڪر تيزيءَ سان انهن جي ويجهو اچي رهيو هو؛ جڏهن آمريڪن پهتا ته سويڊن طاقت کي تسليم ڪيو.
  
  ڪينيڊين پاڻ کي وولوز سان بچايو! ڊريڪ اٿڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن کي پنهنجي جسم کي بلند ڪرڻ ڏکيو محسوس ٿيو، ويجهي مس ۽ حيرت انگيز منظر کان تمام گهڻو ڌڪجي ويو.
  
  ڪينيڊي هن جي مدد ڪئي ته هن جي هيٺان کان ٻاهر نڪرڻ کان اڳ هن کي سختي سان کلڻ سان، اٿي بيٺو ۽ هن جي مٿي مان رت صاف ڪيو.
  
  "خراب". - هوءَ ڪاوڙ ۾ ٺٺولي ڪئي.
  
  ڊريڪ رت وهائڻ بند ڪرڻ لاءِ هن جي ڪن تي هٿ رکيو. جيئن هن ڏٺو، باقي پنجن مان ٽي سويڊن جي خاص قوتن ڪينيڊين سان وڙهڻ جي ڪوشش ڪئي جيئن پهريون ڀيرو پنهنجي لانچر کي تباهه ٿيل ونڊو مان ٽپو ڏيڻ لاء استعمال ڪيو.
  
  پر ايليسيا ڦري وئي، هن جي چهري تي هڪ چنچل مسڪراهٽ، ۽ ڊريڪ اندر ئي اندر ڪري پيو. هوءَ اڳتي وڌي وئي ۽ انهن جي وچ ۾ لنگهي وئي، ظالمانه قتل جي هڪ ڪاري بيوه، انتهائي مهارت رکندڙ سپاهين کي اهڙيءَ طرح جھڪايو جو هن بي مثال آسانيءَ سان انهن جون هڏيون ٽوڙي ڇڏيون، ۽ ٽيم کي تباهه ڪرڻ ۾ کيس ٻارهن سيڪنڊن کان به گهٽ وقت لڳي ويو.
  
  ان وقت تائين، ٽي ڪينيڊين خاموشي ۽ مهارت سان عمارت مان ٽپو ڏئي چڪا هئا.
  
  باقي ڪينيڊا سپاهي ڍير کان فائرنگ ڪئي.
  
  نيو يارڪ SWAT ٽيم جرمنن کي چارج ڪيو، انهن کي ڪمري جي پوئين طرف ڌڪيو، انهن مان ٽن کانسواء باقي سڀني کي ڇڏي ڏنو جتي اهي بيٺا هئا. باقي ٽي، ميلو سميت، پنهنجا هٿيار ڇڏي ڀڄي ويا.
  
  ڊريڪ حيران ٿي ويو جيئن ٽائرنوسارس آخرڪار ڀوت کي ڇڏي ڏنو ۽ پراڻي هڏا ۽ مٽي جي ڍير ۾ ڪري پيو.
  
  ڪينيڊي لعنت ڪئي جيئن چوٿين ڪينيڊا ٽپو ڏئي، جلدي پٺيان اليسيا. آخري سپاهي کي کوپڙي ۾ گولي هنئي وئي جڏهن هو ٽپو ڏيڻ لاءِ تيار هو. هو واپس ڪمري ۾ ڪري پيو ۽ ٻرندڙ ملبي جي وچ ۾ ليٽيو ويو، بس چريو جي جنگ جو هڪ ٻيو جاني نقصان ۽ هن جي نسل جي قيامت تائين.
  
  
  اڻويهه
  
  
  
  نيو يارڪ
  
  
  تقريبن فوري طور تي، ڊريڪ جي دماغ جو جائزو وٺڻ ۽ تجزيو ڪرڻ شروع ڪيو. ميلو بين ۽ پروفيسر پارنيوڪ جي باري ۾ ڪجهه نتيجا ڪڍيا.
  
  هن پنهنجي سيل فون کي ڪڍيو ۽ اسپيڊ ڊائل کي دٻائڻ کان پهريان ان کي نقصان جي جانچ ڪئي.
  
  فون جي گھنٽي وڳي. بين ان کي ايترو ڊگهو نه ڇڏي ها، بين نه ...
  
  هن جي دل ٻڏي وئي. هن بين کي بچائڻ جي ڪوشش ڪئي، واعدو ڪيو ته هو ٺيڪ ٿي ويندو. جيڪڏهن ڪجهه...
  
  آواز جواب ڏنو: "ها؟ ڪَسَڻُ.
  
  "بين؟ ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟ تون ڇو ٿو رڙ ڪرين؟"
  
  "مٽ، خدا جو شڪر. منهنجي پيءُ مون کي سڏيو، مان ڳالهائڻ لاءِ هليو ويس، پوءِ مون پوئتي نهاريو ته هنن ٻن ٺڳن پروفيسر کي ماري وڌو. مان انهن ڏانهن ڊوڙي ويس ۽ اهي ڪجهه ٻين سان گڏ موٽرسائيڪلن تي چڙهي ويا.
  
  "ڇا اهي پروفيسر کي وٺي ويا؟
  
  "معاف ڪجو دوست. مان هن جي مدد ڪندس جيڪڏهن آئون ڪري سگهان ٿو. لعنت منهنجي پيءُ تي!"
  
  "نه! ڊريڪ جي دل اڃا بحال ٿي رهي هئي. "اها تنهنجي غلطي ناهي، بلڪي. بالڪل نه. ڇا انهن موٽرسائيڪلن کي پٺيءَ تي وڏا پٺيون لڳل آهن؟"
  
  "ڪجهه ڪيو."
  
  "ٺيڪ آهي. اتي رهو."
  
  ڊرڪ هڪ ڊگهو سانس ورتو ۽ پنهنجي اعصاب کي پرسکون ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. ڪينيڊين به جلدي ڪن. بين پنهنجي پيءُ جي مهربانيءَ سان اُن گندي ڌڪ کان بچي ويو، پر پروفيسر سخت ڪاوڙ ۾ هو. "هنن جو منصوبو هو ته هتان کان ويٽنگ جي سائيڪلن تي ڀڄڻ،" هن ڪينيڊي کي ٻڌايو، پوءِ ڪچري واري ڪمري جي چوڌاري ڏسڻ لڳو. "اسان کي دال ڳولڻو پوندو. اسان وٽ مسئلو آهي".
  
  "صرف هڪ؟"
  
  ڊرڪ ان تباهي جو سروي ڪيو جيڪو انهن ميوزيم ۾ ڪيو هو. "اها شيء صرف وڏي وقت تي ڌماڪو ڪيو."
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ ميوزيم کي سرڪاري اهلڪارن سان گھري ڇڏيو. اهي سينٽرل پارڪ جي اولهه واري دروازي تي اسٽيجنگ پوسٽ قائم ڪري رهيا هئا، جنهن کي هن ڄاڻي واڻي نظر انداز ڪيو جڏهن هن ڏٺو ته بين هن جي ڀرسان بينچ تي ويٺو آهي. ٻار بي قابو ٿي روئي. هاڻي ڇا؟ ڪينيڊي هن جي ڀرسان گھاس جي پٽي سان گڏ ڊوڙندو رهيو.
  
  "هي ڪرين آهي،" بين جون اکيون نياگرا فالس وانگر ڀريل هيون. "مون هن کي اي ميل ڪيو ته اهو پڇڻ لاءِ ته هوءَ والڪيريس سان ڪيئن ٿي رهي آهي ۽ حاصل ڪئي ... هن MPEG ۾ ... جواب ۾."
  
  هن پنهنجي ليپ ٽاپ کي چوڌاري ڦيرايو ته جيئن اهي ڏسي سگهن. اسڪرين تي هڪ ننڍڙو وڊيو فائيل ظاهر ٿيو، ٻيهر راند ڪندي. ڪلپ اٽڪل ٽيهن سيڪنڊن تائين هليو.
  
  ڪارا ۽ اڇا منجهيل فريم بين جي ڀيڻ ، ڪرين جون مبہم تصويرون ڏيکاريون ، ٻن دفن ٿيل ، نقاب پوش مردن جي ٻانهن ۾ لٽڪيل. هن جي پيشانيءَ ۽ وات جي چوڌاري اونداهي داغ جيڪي رڳو رت جا هوندا هئا. ٽئين ماڻھوءَ پنھنجو منھن ڪئميرا ڏانھن وڌايو، ٿلهي جرمن تلفظ ۾ رڙ ڪري.
  
  "هن مزاحمت ڪئي، ننڍڙي منڪس، پر باقي يقين ڏياريو ته اسان هن کي سيکاريندا سين ته ايندڙ ڪجهه هفتن ۾ هي ڪيترو بيوقوف آهي!" ماڻهوءَ پنهنجي آڱر ڏڪي، سندس وات مان لعاب اسپري پيو. "انهن جي مدد ڪرڻ بند ڪر، ننڍڙو ڇوڪرو. مٿن حملو ڪرڻ بند ڪر.... اِي ايس ايس ايس.... جيڪڏهن تون ائين ڪندين، ته تون هن کي محفوظ ۽ سلامت واپس آڻيندين"- هڪ اڻ وڻندڙ کلڻ. "وڌيڪ يا گهٽ".
  
  ٽڪرو پاڻ کي ورجائڻ لڳو.
  
  "هوءَ هڪ ٻيو دان آهي،" بين بيٺو. "پنهنجو مارشل آرٽ اسڪول کولڻ چاهي ٿو. مون اهو نه سوچيو هو ته ڪو به هن کي ماري سگهي ٿو، منهنجي - منهنجي وڏي ڀيڻ.
  
  ڊرڪ بين کي ڀاڪر پاتو جيئن سندس نوجوان دوست ڀڄي ويو. هن جي نظر، ڪينيڊي کي نظر آئي پر هن لاءِ نه هئي، جنگ جي ميدان تي نفرت سان ڀريل هئي.
  
  
  ويهه
  
  
  
  نيو يارڪ
  
  
  Abel Frey، دنيا جي مشهور فيشن ڊيزائنر، ڪروڙ پتي ۽ بدنام 24-ڪلاڪ پارٽي Chateau-La Verein جو مالڪ، ميڊيسن اسڪوائر گارڊن ۾ اسٽيج جي پٺڀرائي تي ويٺو ۽ پنهنجي منين کي مفت لوڊ ڪرڻ واري پرازي وانگر چوڌاري ڦرندي ڏٺو.
  
  سولسٽس يا هيٺئين دور ۾، هن انهن کي پنهنجي وسيع الپائن گهر جي حدن ۾ مهيا ڪيو - هرڪو دنيا جي مشهور ماڊلز کان وٺي، روشني جي عملن ۽ سيڪيورٽي اهلڪارن تائين- پارٽيون هفتي جي آخر ۾ نه روڪيون. پر جيئن ته دورو هليو ويو ۽ فرائي جو نالو روشنيءَ ۾ هو، تيئن اهي پريشان ۽ پريشان ٿي ويا ۽ هن جي هر خواهش کي پورو ڪيو.
  
  منظر شڪل وٺي رهيو هو. ٻلي جي ڊوڙ اڌ مڪمل ٿي چڪي هئي. هن جي لائٽنگ ڊيزائنر باغي ٽيم سان گڏ ڪم ڪيو هڪ باهمي احترام واري جادوئي منصوبي سان گڏ: هڪ هم وقت سازي واري لائٽنگ ۽ سائونڊ شيڊول ٻن ڪلاڪن جي شو لاءِ.
  
  فرائي ان کان نفرت ڪرڻ جو ارادو ڪيو ۽ بدمعاشن کي پسڻ ۽ ٻيهر شروع ڪرڻ جو ارادو ڪيو.
  
  سپر ماڊلز ڪپڙن جي مختلف مرحلن ۾ اڳتي ۽ پوئتي ھليا ويا. فيشن شو جي پسمنظر ۾ اسٽيج شو جي برعڪس هئي- توهان کي گهٽ مواد جي ضرورت هئي، وڌيڪ نه- ۽ اهي ماڊل- گهٽ ۾ گهٽ جيڪي هن سان لا ويرينا ۾ رهندا هئا- ڄاڻن ٿا ته هن اهو سڀ ڪجهه اڳي به ڏٺو هوندو.
  
  هن نمائش جي حوصله افزائي ڪئي. حقيقت ۾، هن اهو مطالبو ڪيو. خوف انهن کي روڪيو، اهي وحشي. خوف، لالچ ۽ لالچ، ۽ ٻيا سڀ عجيب عام گناهه جيڪي عام مردن ۽ عورتن کي زنجيرن ۾ جڪڙي رهيا آهن، جن وٽ طاقت ۽ دولت آهي - وڪٽوريا جي ڳجهي مٺائي وڪڻڻ وارن کان وٺي مشرقي يورپي برفاني مجسمن تائين ۽ سندس خوش قسمت نوڪرن تائين - انهن مان هر هڪ روئي رهيو آهي. خون چوسڻ وارا.
  
  فرائي ملايو کي شاديءَ جي جسمن ۾ داخل ٿيندي ڏٺو. مون ڏٺو ته ڪيئن ماڊل ظالم بي رحم انسان کان پري ٿي ويا. مان انهن جي پڌري ڪهاڻي تي اندر ۾ مرڪيو.
  
  ميلو خوش نظر نه آيو. "اتي واپس!" هن فرائي جي عارضي موبائل آفيس ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  فرائي جو منهن سخت ٿي ويو جڏهن اهي اڪيلو هئا. "ڇا ٿيو آهي؟
  
  "ڇا نه ٿيو، اسان هيلي ڪاپٽر وڃائي ويٺاسين. مان ٻن ڄڻن سان گڏ اتان ٻاهر نڪري آيس. انهن وٽ SWAT، SGG، اهو بدمعاش ڊريڪ ۽ ٻيون ڪچيون هيون. اهو اتي ئي دوزخ هو، ماڻهو. ميلو جي آمريڪي مداخلت لفظي طور تي فري جي وڌيڪ ثقافتي ڪنن کي نقصان پهچايو. جانور کيس فقط "ماڻهو" ڪري سڏيندو هو.
  
  "سپلينٽر؟"
  
  "اها بيئر بيڪ ويري ڏانهن وڃايو، ميل." ميلو مسڪرايو.
  
  "ڇا ڪينيڊين اهو حاصل ڪيو؟" فرائي ڪاوڙ ۾ پنهنجي ڪرسيءَ جي هٿن کي پڪڙي ورتو، جنهن ڪري انهن کي بگاڙي ڇڏيو.
  
  ميلو ڌيان نه ڏيڻ جو بهانو ڪيو، پنهنجي اندر جي پريشاني کي خيانت ڪندي. فرائي جي خودغرضيءَ هن جي سيني کي ڌوڏي ڇڏيو. "فڪنگ بيسڊ بيسٽارڊس!" هن ايترو ته زور سان رڙ ڪئي جو ميلو ڇرڪي ويو. "توهان بيڪار هاري گهوڙي سوارن جي هڪ ٽولي جي هٿان گم ٿي ويا آهيو!
  
  فرائي جي چپن مان لعاب اُڏامي ويو، ٽيبل کي ڦاڙي انهن کي الڳ ڪري ڇڏيو. "ڇا توهان کي خبر آهي ته مان هن لمحي جو ڪيترو وقت انتظار ڪري رهيو آهيان؟ هن ڀيري؟ ۽ تون؟"
  
  پاڻ تي ضابطو نه رکي آمريڪي ڪمانڊو کي منهن تي ڌڪ هنيو. ميلو تيزيءَ سان پنهنجو مٿو ڦيرايو ۽ سندس ڳل ڳاڙها ٿي ويا، پر هن ڪنهن به صورت ۾ ردِ عمل ظاهر نه ڪيو.
  
  فري کي مجبور ڪيو ته سڪون جي هڪ عظيم کوکون هن کي ڍڪڻ لاءِ. "منهنجي زندگي،" هن تمام گهڻي ڪوشش سان چيو ته هو ڄاڻي ٿو ته فقط اعليٰ جنم جا ماڻهو ئي ٺاهي سگهن ٿا، "هن مقبري جي ڳولا لاءِ وقف ڪئي وئي آهي، نه، وقف ڪئي وئي آهي. مان انهن کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري پنهنجي محل ڏانهن منتقل ڪندس. "مان حاڪم آهيان،" هن دروازي ڏانهن هٿ وڌائيندي چيو، "۽ منهنجو مطلب انهن بيوقوفن جو حاڪم ناهي. مان پنج سپر ماڊل حاصل ڪري سگهان ٿو پنهنجي ننڍڙي سيڪيورٽي گارڊ کي ڀڄائڻ لاءِ صرف ان ڪري جو مون کي هڪ خيال هو. مان پنهنجي جنگ جي ميدان ۾ هڪ سٺي انسان کي موت تائين وڙهندڙ بڻائي سگهان ٿو، پر اهو مون کي حڪمران نٿو بڻائي. سمجهين ٿو؟"
  
  فرائي جي آواز دانشورانه برتري کي وڌايو. ميلو ڪنڌ لوڏيو، پر سندس اکيون خالي هيون. فري ان کي بيوقوفي طور ورتو. هن ساهه کنيو.
  
  "چڱو، تو وٽ مون لاءِ ٻيو ڇا آهي؟
  
  "هي". ميلو اٿي بيٺو ۽ ڪجهه سيڪنڊن لاءِ فري جي ليپ ٽاپ جي ڪي بورڊ تي ٽيپ ڪيو. هڪ لائيو براڊڪاسٽ ظاهر ٿيو آهي، نيشنل هسٽري ميوزيم جي ويجهو علائقي تي ڌيان ڏيڻ.
  
  "اسان وٽ ماڻهو آهن ٽيليويزن جي عملدار وانگر. انهن جون اکيون ڊريڪ تي هيون، هڪ عورت ۽ هڪ ڇوڪرو - بين بليڪ. اهو پڻ خاص ۽ باقي سڀ SGG ڇڏي ٿو، ۽ ڏس، مان هن تي يقين رکان ٿو،" هن اسڪرين کي هلڪو طور تي ٽيپ ڪيو، پسين جا ناپسنديده داغ ڇڏيا ۽ خدا ڄاڻي ته ٻيو ڇا آهي، "هي آهي SAS ٽيم."
  
  "تون يقين ڪر..." فري چيو. "ڇا توهان مون کي ٻڌائڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو ته اسان وٽ هاڻي اسان جي هٿن تي هڪ گهڻ نسلي نسل آهي؟ ۽ اسان وٽ هاڻي تمام وڏا وسيلا نه آهن. هن ساهه کنيو. "نه ته اهو اسان جي مدد ڪئي آهي اڃا تائين."
  
  ميلو پنهنجي باس سان هڪ ڳجهي مسڪراهٽ شيئر ڪئي. "توهان کي خبر آهي ته اهو آهي."
  
  "ها. تنهنجي گرل فرينڊ. هوءَ اسان جو بهترين اثاثو آهي ۽ هن جو وقت اچي رهيو آهي. چڱو، اچو ته اميد رکون ته هوء ياد رکندي جيڪا هوء رپورٽ ڪري ٿي."
  
  "اها وڌيڪ پئسن جي باري ۾ آهي جيڪا هن کي ياد هوندي،" ميلو وڏي بصيرت سان چيو.
  
  فرائي جون اکيون روشن ٿي ويون ۽ هن جي اکين ۾ چمڪندڙ چمڪ نظر آئي. "ها. مان اهو نه وساريندس".
  
  "اسان وٽ بين بليڪ جي ڀيڻ به آهي. ظاهر آهي هڪ جهنگلي ٻلي.
  
  "چڱو. هن کي قلعي ڏانهن موڪليو. اسان جلد ئي اتي واپس وينداسين". هن هڪ وقفو ڪيو. "انتظار... ترسو... اها عورت ڊريڪ سان گڏ آهي. هوءَ ڪير آهي؟"
  
  ميلو هن جي منهن جو اڀياس ڪيو ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "مون کي ڪا خبر ناهي".
  
  "چڱو، معلوم ڪريو!"
  
  ميلو ٽي وي جي عملدار کي سڏ ڪيو. "ڊريڪ جي عورت تي چهري جي سڃاڻپ واري سافٽ ويئر استعمال ڪريو،" هن چيو.
  
  چار منٽن جي خاموشيءَ کان پوءِ کيس جواب مليو. "ڪينيڊي مور،" هن فرائي کي ٻڌايو. "نيو يارڪ پوليس"
  
  "ها. ها، مان بدڪاري ڪڏهن به نه وساريندس. پاسو ڪر، ميلو. مون کي ڪم ڪرڻ ڏي".
  
  فرائي عنوان کي گوگل ڪيو ۽ ڪيترن ئي لنڪ جي پيروي ڪئي. ڏهن منٽن کان به گهٽ وقت ۾ هن کي سڀ ڪجهه معلوم ٿي ويو، ۽ هن جي مسڪراهٽ وسيع ۽ اڃا به وڌيڪ خراب ٿي وئي. بلوغت کان پوءِ هن جي ذهن ۾ هڪ عظيم خيال جا جراثيم اڀريا.
  
  "ڪينيڊي مور،" هو انفنٽري کي بيان ڪرڻ جي مزاحمت نه ڪري سگهيو، "نيو يارڪ ۾ بهترين مان هڪ هو. هوءَ هن وقت جبري موڪل تي آهي. هن گندي پوليس کي گرفتار ڪري جيل موڪليو. هن جي سزا ڪجهه ماڻهن کي آزاد ڪرڻ جو سبب بڻيو، جن کي هن سزا ڏيڻ ۾ مدد ڪئي، ثبوت جي ڀڃڪڙي زنجير سان ڪجهه ڪرڻ لاء. فري رڪجي ويو. "ڪهڙو پٺتي پيل ملڪ اهڙو نظام لاڳو ڪندو، ميلو؟
  
  "آمريڪا،" سندس ٺڳيءَ کي خبر هئي ته کانئس ڪهڙي توقع ڪئي پئي وڃي.
  
  "خير، هڪ شاندار وڪيل، ٿامس ڪيليب نالي هڪ شخص کي آزاد ڪيو، "اتر آمريڪا جي تاريخ ۾ بدترين سيريل قاتل،" جيئن اهو هتي چوي ٿو. منهنجو، منهنجو. اهو لذيذ طور تي ناپسنديده آهي. ٻڌ!
  
  'ڪيليب پنهنجي مقتول جون اکيون کولي ٿو، اسٽاپلر استعمال ڪندي پلک ۽ پيشانيءَ ذريعي ڪلپس مارڻ لاءِ، پوءِ جيئرو حشرات کي انهن جي ڳلي ۾ هيٺ آڻي، انهن کي چٻائڻ ۽ نگلڻ تي مجبور ڪري ٿو، جيستائين اهي موت جي منهن ۾ نه ٿا وڃن.' فرائي وڏين اکين سان ميلو ڏانهن ڏٺو. "مان ڪجهه چوندس ته ميڪ ڊونلڊس ۾ کائڻ وانگر.
  
  ميلو نه مسڪرايو. هن چيو ته هو معصومن جو قاتل آهي. "ڪاميڊي قتل سان سٺو ناهي."
  
  فرائي کيس ڏسي مرڪيو. "توهان بيگناهه قتل ڪيا، نه؟
  
  "جڏهن ته منهنجو ڪم آهي. مان سپاهي آهيان".
  
  "ها، خير، اها هڪ سٺي لائين آهي، صحيح؟ ڪو مسئلو ناهي. اچو ته موجوده ڪم ڏانهن واپس وڃو. هن ڪالاب پنهنجي آزاد ٿيڻ کان پوءِ ٻه وڌيڪ بيگناهه ماريا آهن. مان چوان ٿو ته اخلاقي نظريي جو واضح نتيجو ۽ اخلاقي قدرن جو هڪ سيٽ، ها، ميلو؟ ڪنهن به صورت ۾، هي ڪالاب هاڻي غائب ٿي چڪو آهي.
  
  ميلو جو ڪنڌ جهڪي، ليپ ٽاپ جي اسڪرين ڏانهن، ڪينيڊي مور ڏانهن. "ٻه وڌيڪ؟
  
  هاڻي فرائي کلڻ لڳو. "ها، ها. تون ايترو بيوقوف ته نه آهين جو توکي اها ڳالهه سمجهه ۾ نٿي اچي، ڇا تون؟ هن جي ڏک جو تصور ڪريو. هن جي تڪليف جو تصور ڪريو!"
  
  ميلو پڪڙي ورتو ۽، پاڻ جي باوجود، پنھنجا ڏند ائين بيٺا ھئا، جيئن قطبي ريچھ پنھنجي ڏينھن جي پھرين پڪڙي کي ٽوڙي ڇڏي.
  
  "مون وٽ هڪ منصوبو آهي". فرائي خوشيءَ سان کلڻ لڳو. "او شٽ... مون وٽ هڪ پلان آهي.
  
  
  ٽوئنٽي ون
  
  
  
  نيو يارڪ
  
  
  موبائل هيڊ ڪوارٽر ۾ افراتفري هئي. ڊريڪ، ڪينيڊي ۽ بين، ٿارسٽن ڊاهل ۽ ڪاوڙيل اسپيشل فورسز ڪمانڊر جي پٺيان قدمن تي پهتا ۽ هڙتال کي ختم ڪيو. اهي دھات جي شيڊ جي آخر ۾ الڪوو طرفان مهيا ڪيل نسبتا خاموشيء ۾ روڪڻ کان اڳ ٻن حصن مان گذري ويا.
  
  "اسان کي ڪال آئي،" اسپيشل فورسز ڪمانڊر ڪاوڙ ۾ پنهنجو هٿيار اڇلائي ڇڏيو. "اسان کي ڪال آئي ۽ پندرهن منٽن کان پوءِ منهنجا ٽي ماڻهو مري ويا آهن! ڇا...؟"
  
  "صرف ٽي؟" دال پڇيو. "اسان ڇهه وڃائي ويٺا آهيون. عزت جي تقاضا آهي ته اسان وقت وٺون..."
  
  "فڪ عزت،" SWAT ماڻهو ڪاوڙجي پيو. "تون منهنجي سرزمين تي قبضو ڪري رهيو آهين، اي انگريز گدا. تون دهشتگردن وانگر خراب آهين!"
  
  ڊريڪ هٿ مٿي ڪيو. "دراصل، مان انگريز آهيان. هي بيوقوف سويڊني آهي.
  
  آمريڪي حيران ٿي ڏٺو. ڊريڪ بين جي ڪلهن تي پنهنجي گرفت مضبوط ڪئي. هن ماڻهوءَ کي ڏڪندي محسوس ڪيو. "اسان مدد ڪئي،" هن اسپيشل فورس وارن کي ٻڌايو. "انهن مدد ڪئي. اهو تمام گهڻو خراب ٿي سگهي ٿو. "
  
  ۽ پوءِ جيئن قسمت پنهنجو لوهي هٿيار ڦٽا ڪري ڇڏيو، تيئن هيڊ ڪوارٽر تي گولين جي برسات جو خوفناڪ آواز آيو. هر ڪو فرش تي ڪري پيو. اڀرندي ڀت مان هڪ ڌاتوءَ جو آواز اڀريو. فائرنگ ختم ٿيڻ کان اڳ اسپيشل فورسز جو ڪمانڊر اٿي بيٺو. "اها بلٽ پروف آهي،" هن ٿوري شرمندگيءَ سان چيو.
  
  "اسان کي وڃڻو آهي،" ڊرڪ ڪينيڊي کي ڳولي لڌو، پر کيس ڳولي نه سگهيو.
  
  "آگ جي قطار ۾؟" اسپيشل فورسز جي جوان چيو. "تون ڪير آهين؟
  
  "اها ڪمپني يا گوليون نه آهن جيڪي مون کي پريشان ڪن ٿيون ،" ڊرڪ چيو. "هي هڪ راڪيٽ سان هلندڙ گرنيڊ آهي جيڪو جلد ئي پيروي ڪري سگهي ٿو."
  
  پرديسي نيڪالي جو حڪم ڏنو. ڊريڪ وقت تي ٻاهر آيو ته ڪاري ۽ اڇي ڏاڙهي ان طرف ڊوڙي رهي هئي جنهن طرف گوليون آيون هيون.
  
  هن وري ڪينيڊي ڏانهن ڏٺو، پر هوءَ غائب ٿي وئي.
  
  پوءِ اوچتو انهن جي وچ ۾ هڪ نئون چهرو ظاهر ٿيو. بيورو چيف، پنهنجي ٽن ستارن جي نشانن سان فيصلو ڪيو ۽، ڄڻ ته اهو ڪافي نه هو، هن کي اڳتي وڌائيندي، هڪ پوليس ڪمشنر جي نادر پنج تارن کي پائڻ وارو ماڻهو هو. ڊريڪ کي فوري طور تي خبر پئي ته هي اهو ماڻهو هو جنهن سان انهن کي ڳالهائڻ گهرجي. پوليس ڪمشنر دهشتگردي خلاف جنگ ۾ شامل هئا.
  
  اسپيشل فورسز ڪمانڊر جي ريڊيو رڙ ڪئي: "سڀ صاف. هتي ڇت تي هڪ ريموٽ ڪنٽرول هٿيار آهي. هي لال هيرنگ آهي".
  
  "بدمعاش!" ڊريڪ جو خيال هو ته ڪينيڊين ۽ جرمن پنهنجن قيدين سان اڳتي وڌي رهيا هئا.
  
  Thorsten Dahl نئين اچڻ واري کي خطاب ڪيو. "تون واقعي منهنجي مملڪتي وزير سان ڳالهائڻ گهرجي.
  
  "ڪم ٿي ويو آهي،" ڪمشنر چيو. "تون هتان نڪري رهيو آهين.
  
  "نه، انتظار ڪريو،" ڊريڪ شروع ڪيو، جسماني طور تي بين کي اڳتي وڌڻ کان روڪيو. "تون نٿو سمجهين...."
  
  "نه، نه،" ڪمشنر کلندي ڏندن سان چيو. "مون کي ناهي خبر. ۽ منهنجو مطلب آهي ته توهان هتي وڃي رهيا آهيو، واشنگٽن ڊي سي ڏانهن. ڪيپيٽل هيل توهان مان هڪ ٽڪرو چاهي ٿو، ۽ مون کي اميد آهي ته اهي ان کي وڏي مقدار ۾ وٺي ويندا. "
  
  
  **
  
  
  اڏام نون منٽن تائين هلي. ڊريڪ ڪينيڊي جي پراسرار گمشدگي جي باري ۾ پريشان هئي جيستائين هو ٻيهر ظاهر نه ٿيو جيئن جهاز اڏامڻ وارو هو.
  
  هوءَ ڊوڙندي هيٺ لهي آئي، ساهه مان.
  
  "مون سمجهيو ته اسان توکي وڃائي ڇڏيو آهي،" ڊرڪ چيو. هن ڏاڍي راحت محسوس ڪئي، پر ان کي هلڪو دل رکڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  ڪينيڊي جواب نه ڏنو. ان جي بدران، هوء گفتگو کان پري، ونڊوز سيٽ تي ويٺي. ڊريڪ تحقيق ڪرڻ لاءِ اٿي بيٺو، پر جڏهن هوءَ هن کان پري ٿي، ته هن جو چهرو الابسٽر جهڙو اڇو ٿيو.
  
  هوءَ ڪٿي هئي ۽ اتي ڇا ٿيو؟
  
  پرواز دوران ڪا به ڪال يا اي ميل جي اجازت نه هئي. نه ٽيليويزن. اهي خاموشيءَ سان اڏامي ويا. ڪيترائي محافظ بغير مداخلت جي کين ڏسندا رهيا.
  
  ڊريڪ ان کي پنهنجي مٿان وهڻ ڏئي سگهي ٿو. SAS ٽريننگ گهربل ڪلاڪن، ڏينهن ۽ مهينن جي انتظار ۾. جي تياري لاء. مشاهدي لاءِ. هن لاءِ، هڪ ڪلاڪ مليس سيڪنڊ ۾ اڏامي سگهي ٿو. هڪ نقطي تي انهن کي انهن ننڍڙن پلاسٽڪ جي بوتلن ۾ شراب جي آڇ ڪئي وئي ۽ ڊريڪ هڪ لمحي کان وڌيڪ دير تائين پريشان ٿي ويو.
  
  ويسڪي چمڪندڙ، آفت جو هڪ امبر تعويذ، هن جي پسند جو هٿيار آخري ڀيرو شيون مشڪل ٿي ويون - جڏهن ايليسن ڇڏي ويو. هن کي درد، نااميدي ياد هئي، ۽ اڃا تائين هن جي نظر هن تي ٽنگيل هئي.
  
  "هتي نه، مهرباني." بين پنهنجي مالڪن کي موڪلڻ لاءِ ڪافي خبردار هو. "اسان مائونٽين ڊيو ماڻهو آهيون. اهو کڻي اچُ."
  
  بين جيتوڻيڪ ڊريڪ کي هن رياست مان ٻاهر ڪڍڻ جي ڪوشش ڪئي ته هڪ جيڪ ٿيڻ جو مظاهرو ڪندي. هو ٻاهر نڪتل گلي ۾، پيش ڪندڙ کي ڏسندو، لڙڪندو، پنهنجي جاءِ تي موٽي آيو. "اسان جي آمريڪن ڀائرن جي جملي ۾، مان ان ۾ داخل ٿيان ها!
  
  هن جو چهرو ڳاڙهو ٿي ويو جڏهن هن جي ميزبان هن ڏانهن حيران ٿي ڏٺو. هڪ سيڪنڊ کان پوء هن چيو، "هي هوٽر ايئر ناهي، ٻار."
  
  بين واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ويٺو. "ڳالهه".
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "توهان جي صحت، دوست. تنهنجي مسلسل ذلت هڪ خوشيءَ جي ياد ڏياري ٿي ته مان تنهنجي عمر ڪڏهن به نه هئس."
  
  "بدمعاش".
  
  "سنجيدگي - توهان جي مهرباني."
  
  "پريشان نه ٿي".
  
  "۽ ڪرين - هوءَ ٺيڪ ٿي ويندي. مان واعدو ڪيان ٿو".
  
  "توهان اهو واعدو ڪيئن ڪري سگهو ٿا، ميٽ؟"
  
  ڊريڪ روڪيو. ڇا جو اظهار ڪيو ويو هو ضرورتمندن جي مدد ڪرڻ لاءِ هن جي پيدائشي وابستگي هئي، نه هڪ سپاهي جو واضح فيصلو.
  
  "اهي اڃا تائين هن کي نقصان نه ڏيندا،" هن چيو. "۽ تمام جلد اسان کي وڌيڪ مدد ملندي جيڪا توهان تصور ڪري سگهو ٿا."
  
  "توهان کي ڪيئن خبر آهي ته اهي هن کي ڏک نه ڪندا؟"
  
  ڊريڪ ساهه کنيو. "ٺيڪ، ٺيڪ، اهو هڪ تعليم يافته اندازو آهي. جيڪڏهن اهي هن کي مرڻ چاهيندا هئا، اهي هن کي فوري طور تي ماري ڇڏين ها، صحيح؟ نه لاڙو. پر انهن نه ڪيو. پوءِ..."
  
  "ها؟"
  
  "جرمنن کي هن جي ڪنهن شيءِ جي ضرورت آهي. اهي هن کي جيئرو رکندا". ڊريڪ کي خبر هئي ته اهي هن کي هڪ الڳ پڇا ڳاڇا لاءِ وٺي سگهن ٿا يا ڪجهه وڌيڪ روايتي - هڪ آمر جهڙو باس ڏانهن جيڪو هر واقعي تي غالب ٿيڻ پسند ڪندو هو. ڪيترن سالن کان، Drake هن قسم جي ظالم سان پيار ۾ پئجي ويو. انهن جي آمريت هميشه سٺي ماڻهن کي هڪ ٻيو موقعو ڏنو.
  
  بين مجبوريءَ سان مسڪرايو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته جهاز هيٺ لهڻ شروع ڪيو ۽ پنهنجي مٿي ۾ حقيقتن جو جائزو وٺڻ لڳو. هن جي ننڍڙي ٽيم جي ڌار ٿيڻ سان، هن کي قدم کڻڻو پيو ۽ انهن کي اڃا به وڌيڪ تحفظ ڏيڻو هو.
  
  
  **
  
  
  جهاز ڇڏڻ جي ٻن منٽن اندر، ڊريڪ، بين، ڪينيڊي ۽ ڊاهل ڪيترن ئي دروازن مان داخل ٿي ويا، هڪ خاموش ايسڪيليٽر مٿان، هڪ آليشان دالان جي هيٺان ٿلهي نيري پينلن سان قطار ۾، ۽ آخر ۾ هڪ ڳري دروازي مان، جنهن کي ڊريڪ ڏٺو ته هو سوچي سمجهي پوئتي بند ٿيل هو. انهن کي.
  
  هنن پاڻ کي فرسٽ ڪلاس، فرسٽ ڪلاس لائونج ۾ ڏٺو، خالي خالي، سواءِ پاڻ ۽ اٺن ٻين: پنج هٿياربند گارڊ ۽ ٽي سوٽ- ٻه عورتون ۽ هڪ وڏو مرد.
  
  ماڻهو اڳتي وڌيو. "جوناٿن گيٽس،" هن خاموشيءَ سان چيو. "وزير دفاع."
  
  ڊريڪ کي اوچتو خوف محسوس ٿيو. خدا، هي ماڻهو ميگا طاقتور هو، شايد صدر لاء پنجون يا ڇهين قطار ۾. هن ٿلهو ڪيو ۽ اڳتي وڌيو، گارڊن جي اڳتي وڌڻ واري حرڪت کي نوٽ ڪري، پوءِ پنهنجا هٿ وڇايا.
  
  "سڀ دوست هتي آهن،" هن چيو. "گهٽ ۾ گهٽ ... مان سمجهان ٿو."
  
  "مان سمجهان ٿو ته توهان صحيح آهيو." وزير دفاع اڳتي وڌيو ۽ هٿ وڌايو. "وقت بچائڻ لاءِ، مان اڳ ۾ ئي تازه ترين هوس. آمريڪا مدد ڪرڻ لاءِ تيار ۽ قابل آهي. مان هتي آهيان... سهولت ڏيڻ... هن مدد لاءِ.
  
  هڪڙي عورت سڀني کي پيئڻ جي آڇ ڪئي. هوءَ ڪارا وار هئا، هڪ ٻرندڙ نظر، ۽ هن جي وچ ۾ هئي پنجاهه واري ڏهاڪي ۾، رياستي رازن کي لڪائڻ لاءِ پريشان لڪير ۽ محافظن کي نظر انداز ڪرڻ جو انداز جيڪو هن سان هن جي تڪليف جو ذڪر ڪري ٿو.
  
  مشروبات برف کي ٿورو ڳري ڇڏيو. ڊريڪ ۽ بين گيٽس جي ويجهو رهيا، ڊائٽ پيئندا رهيا. ڪينيڊي ونڊو ڏانهن هليو ويو، پنهنجي شراب کي ڇڪيندي ۽ ٻاهر ٽيڪسي جهازن کي ڏسندي، بظاهر سوچ ۾ گم ٿي ويو. Thorsten Dahl Evian سان گڏ هڪ آرامده ڪرسي تي ويٺو، هن جي جسماني ٻولي غير خطرو ٿيڻ لاءِ چونڊيو ويو.
  
  "منهنجي ڀيڻ،" بين ڳالهايو. "ڇا توهان هن جي مدد ڪري سگهو ٿا؟"
  
  "سي آءِ اي انٽرپول سان رابطو ڪيو آهي، پر اسان وٽ اڃا تائين جرمنن تي ڪا به اڳڀرائي نه آهي." هڪ لمحي کان پوءِ، بين جي پريشاني کي ياد ڪندي ۽ هن کي ڪانگريس جي ميمبر تائين پهچڻ جي ڪوشش ڪئي، سيڪريٽري وڌيڪ چيو: "اسان ڪوشش ڪري رهيا آهيون پٽ. اسان انهن کي ڳولينداسين."
  
  "منهنجا والدين اڃا تائين نٿا ڄاڻن." بين غير ارادي طور پنهنجي موبائل فون ڏانهن ڏٺو. "پر اهو گهڻو وقت نه وٺندو-"
  
  هاڻي هڪ ٻي عورت اڳتي وڌي - هڪ خوش مزاج، پراعتماد، تمام ننڍو فرد، هر طرح سان مستقبل جي اڳوڻي مسز سيڪريٽري آف اسٽيٽ جي ياد ڏياري، هڪ حقيقي شڪار ڪندڙ يا، جيئن ڊريڪ پاڻ کي ٻڌايو، اليسيا ميلز جو سياسي نسخو.
  
  "منهنجو ملڪ غير حقيقي کان گهٽ ناهي، مسٽر ڊاهل، مسٽر ڊريڪ. اسان ڄاڻون ٿا ته اسان ان تي پوئتي آهيون، ۽ اسان ڄاڻون ٿا ته داغ ڇا آهن. توهان جي SAS ٽيم کي آپريشن لاءِ صاف ڪيو ويو آهي. SGG پڻ. اسان وٽ ڊيلٽا ٽيم مدد لاءِ تيار آهي. بس انگ اکر شامل ڪريو..." هوءَ پنهنجون آڱريون ڇڪيندي رهي. "Coordinates".
  
  "۽ پروفيسر پارنيڪ؟ ڊاهل پهريون ڀيرو ڳالهايو. "ڪهڙي خبر ڪينيڊين جي؟
  
  "وارنٽ جاري ٿي رهيا آهن،" سيڪريٽري ٿوري سختيءَ سان چيو. "هي هڪ سفارتي صورتحال آهي-"
  
  "نه!" ڊريڪ رڙ ڪئي، پوءِ پاڻ کي پرسڪون ڪرڻ لاءِ ساهه ڪڍيو. "نه سائين. هي غلط طريقو آهي. اها شيءِ شروع ڪئي وئي... ڇا؟... ٽي ڏينهن اڳ؟ وقت هتي سڀ ڪجهه آهي، خاص طور تي هاڻي. ايندڙ ڪجهه ڏينهن، "هن چيو،" اهي آهن جتي اسان کٽيون يا هارايون.
  
  سيڪريٽري گيٽس کيس حيران ڪندڙ نظر ڏنائين. "مون ٻڌو آهي ته تو وٽ اڃا به ڪجهه سپاهي آهي، ڊريڪ. پر ان ردعمل جي ڪري نه.
  
  "مان سپاهي ۽ سولين جي وچ ۾ مٽائيندو آهيان جڏهن اهو مناسب هوندو آهي،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو. "اڳوڻي سپاهي هجڻ جا فائدا."
  
  "ها. خير، جيڪڏهن اهو توهان کي بهتر محسوس ڪري ٿو، وارنٽ مدد نه ڪندو. ڪولبي ٽيلر پنهنجي ڪينيڊا جي حويلي مان پنهنجي اڪثر ملازمن سان گڏ غائب ٿي ويو. منهنجو گمان اهو آهي ته هو اها رٿابندي گهڻي وقت کان ڪري رهيو هو ۽ ڪجهه اڳڀرائي ڪيل انتطاميات ۾ تبديل ٿي چڪو هو. لازمي طور تي - هو گرڊ کان ٻاهر آهي.
  
  ڊريڪ اکيون بند ڪيون. "ڪنهن سٺي خبر؟
  
  هڪ نوجوان عورت ڳالهايو. "خير، اسان توهان کي پيش ڪريون ٿا لائبريري آف ڪانگريس جا سمورا وسيلا توهان جي تحقيق ۾ مدد لاءِ." هن جون اکيون چمڪي رهيون هيون. "دنيا ۾ سڀ کان وڏي لائبريري. ٽيٽيهه لک ڪتاب. نادر پرنٽ. ۽ ورلڊ ڊجيٽل لائبريري.
  
  بين هن ڏانهن ڏٺو ڄڻ ته هوء صرف هڪ شهزادي ليا cosplay مقابلي ۾ داخل ٿيڻ تي اتفاق ڪيو آهي. "سڀ وسيلا؟ تنهن ڪري - نظرياتي طور تي - توهان اهو سمجهي سگهو ٿا ته ڪهڙو جرمن نارس الاساطير سان جنون آهي؟ توهان شايد اوڊين بابت نصوص ڳولي سگهو ٿا ۽ خدا جي هن قبر. شيون جيڪي انٽرنيٽ تي نه آهن؟
  
  "توهان ڪري سگهو ٿا، صرف هڪ بٽڻ جي رابطي سان،" عورت چيو. "۽، ان ۾ ناڪامي، اسان وٽ ڪجهه تمام پراڻا لائبريرين آهن."
  
  بين جون اکيون اميد سان روشن ٿي ويون جيئن هن ميٽ ڏانهن ڏٺو. "اسان کي اتي وٺي هلو.
  
  
  **
  
  
  ڪانگريس جي لائبريري آچر جي صبح جي اوائلي ڪلاڪن ۾ انهن لاءِ کليل هئي. لائٽون آن، عملي جو ڌيان، دنيا جي سڀ کان وڏي لائبريري يقيناً متاثر ٿي. شروعات ۾، ماڳ جي فن تعمير ۽ احساس ڊريڪ کي هڪ ميوزيم جي ياد ڏياري، پر جيئن هن ڪتاب جي قطارن ۽ گول پڙهڻ واري بالڪونين کي ڏٺو، هن جلد ئي قديم علم جي احترام واري ماحول کي محسوس ڪيو، ۽ هن جو مزاج هن جي ماحول سان ملندو هو.
  
  جڏهن ڊريڪ ڪجهه وقت گذران جي رستي کي گھمڻ ۾ گذاريو، بين تحقيق ۾ ڊائيونگ ۾ ڪو وقت ضايع نه ڪيو. هن بالڪوني تي چڙهائي ڪئي، ليپ ٽاپ لوڊ ڪيو ۽ پنهنجي سويڊش اسپيشل فورسز ڪمانڊر کي ڪافي ۽ ڪوڪيز ڳولڻ جي ڳولا تي موڪليو.
  
  "سٺو جڳهه،" ڊرڪ چيو جيئن هو چوڌاري ڦري ٿو. "مون کي لڳي ٿو ته نڪولس ڪيج ڪنهن به منٽ ٻاهر نڪري سگهي ٿو."
  
  بين هن جي نڪ جي پل کي ڇڪيو. "مون کي خبر ناهي ته ڪٿان شروع ڪريان،" هن تسليم ڪيو. "منهنجو مٿي هڪ گودام آهي، دوست."
  
  Thorsten Dahl بالڪوني جي چوڌاري ريلنگ تي ٽيپ ڪئي. "جنهن سان توهان کي خبر آهي ان سان شروع ڪريو،" هن آڪسفورڊ جي مطالعي واري لهجي ۾ چيو. "هڪ ڏند ڪٿا سان شروع ڪريو."
  
  "ساڄو. خير، اسان هن شعر کي ڄاڻون ٿا. اهو تمام گهڻو چوي ٿو ته جيڪو به خدا جي مقبري جي بي حرمتي ڪندو، اهو ڌرتيء تي دوزخ جي باهه نازل ڪندو. ۽ اها باهه آهي، لفظي. اسان جي ڌرتي سڙي ويندي. اسان اهو پڻ ڄاڻون ٿا ته هي ڏند ڪٿا ٻين خدا جي باري ۾ لکيل ٻين لاڳاپيل ڏند ڪٿا سان منفرد تاريخي متوازي آهي.
  
  "جيڪي اسان نٿا ڄاڻون،" دهل چيو، "ڇو؟ يا ڪيئن؟"
  
  "آگ،" ڊرڪ تيزيءَ سان چيو. "ماڻهو ائين ئي چيو.
  
  بين اکيون بند ڪيون. ڊاهل هڪ سخت مسڪراهٽ سان ڊريڪ ڏانهن رخ ڪيو. "ان کي دماغي طوفان چئبو آهي،" هن چيو. "حقيقتن جو تجزيو اڪثر ڪري سچ کي ظاهر ڪرڻ ۾ مدد ڪري ٿو. منهنجو مطلب هو ته هڪ آفت ڪيئن ٿيندي آهي. مهرباني ڪري يا ته مدد ڪريو يا ڇڏي ڏيو.
  
  ڊريڪ ڪافي پيئي ۽ خاموش رهيو. انهن ٻنهي ڄڻن ماڻهن کي وڃائي ڇڏيو ۽ جڳهه جو مستحق آهي. هو ريلنگ ڏانهن وڌيو ۽ پوئتي ڏٺو، هن جون اکيون گول ڪمري جي چوڌاري ڦري رهيون هيون، اسٽاف ۽ آمريڪي ايجنٽن جي پوزيشن کي نوٽ ڪري رهيو هو. ڪينيڊي ٻه ماڙ هيٺ بيٺو، غصي سان پنهنجي ليپ ٽاپ تي ٽيپ ڪري، پاڻ کان الڳ ٿي ويو... ڇا؟ ڏوهه؟ خوف؟ ڊپريشن؟ هن کي ان بابت سڀ خبر هئي، ۽ هو تبليغ شروع ڪرڻ وارو نه هو.
  
  "ليجنڊ،" بين چيو، "ظاهري ڪري ٿو ته اوڊين جي قبر جي هڪ بي حرمتي سان باهه جا درياهه وهڻ شروع ٿي ويندا. مان چوان ٿو ته اهو ڄاڻڻ ضروري آهي جيترو هتي ڪنهن ٻئي شيءِ جي.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي ويو جيئن هن جون تازيون يادون سامهون آيون. باهه جا درياءَ؟هن ڏٺو.
  
  پر ڪٿي؟
  
  "تو ائين ڇو چيو؟" هن پڇيو. "آگ جا دريا؟
  
  "خبر ناهي. ٿي سگهي ٿو ڇاڪاڻ ته مان اهو چوڻ کان ٿڪجي چڪو آهيان ته 'دوزخ جي باهه ڀڙڪي رهي آهي' ۽ 'خاتمو ويجهو آهي'. مون کي هالي ووڊ فلم جي ٽريلر وانگر محسوس ٿيو.
  
  "پوءِ تون باهه جي دريائن جي پٺيان هليو ويو آهين؟" ڊاهل هڪ ابرو مٿي ڪيو. "لاوا وانگر؟
  
  "نه، انتظار ڪريو،" ڊريڪ پنهنجون آڱريون کسي ورتيون. "ها! سپر ٻرندڙ! ۾... آئس لينڊ ۾، صحيح؟ هن تصديق لاءِ سويڊن ڏانهن ڏٺو.
  
  "ڏس، صرف ان ڪري جو مان اسڪينڊينيوين آهيان ان جو مطلب اهو ناهي ته مان آهيان"
  
  "ها". ان وقت، جونيئر اسسٽنٽ سيڪريٽري آف ڊفينس، ويجھي ڪتابن جي الماري جي پويان مواد ڪڍيو. "آئسلينڊ جي ڏکڻ اوڀر طرف. ان بابت سڄي دنيا ڄاڻي ٿي. نئين حڪومتي مطالعي کي پڙهڻ کان پوء، مان سمجهان ٿو ته هي ستوون موجود سپر وولوڪانو آهي.
  
  "سڀ کان وڌيڪ مشهور آهي Yellowstone پارڪ ۾،" بين چيو.
  
  "پر ڇا سپر وولوڪانو اهڙو خطرو پيدا ڪري ٿو؟ ڊريڪ پڇيو. "يا هي هڪ ٻيو هالي ووڊ افسانو آهي؟"
  
  بين ۽ اسسٽنٽ سيڪريٽري ٻنهي ڪنڌ لوڏي ڇڏيو. "اصطلاح 'ذات جي ختم ٿيڻ' هن حوالي سان تمام گهڻو نه آهي،" مددگار چيو. "تحقيق اسان کي ٻڌائي ٿي ته ٻه اڳوڻو سپر ٻرندڙ ڦاٽيون ٻن وڏين وڏي پيماني تي ختم ٿيڻ واري واقعن سان ٺهڪندڙ آهن جيڪي ڪڏهن به اسان جي ڌرتي تي واقع ٿيا آهن. ٻيو، يقينا، ڊائناسور آهن.
  
  "ڪيترو اتفاق آهي؟ ڊريڪ پڇيو.
  
  "ايترو ويجهو ته جيڪڏهن اهو هڪ ڀيرو ٿيو ته توهان ان تي حيران ٿي ويندا. پر ٻه ڀيرا؟ اچو ته..."
  
  "ڳالهه".
  
  بين پنهنجا هٿ هوا ۾ بلند ڪيا. "ڏس، اسان هتي بيٺا آهيون. اسان کي ڪهڙي ضرورت آهي اوڊن کي گندگي سان لوڊ ڪرڻ لاءِ. هن اسڪرين تي ڪيترن ئي عنوانن کي اجاگر ڪيو. "هي، هي ۽ واهه ¸ يقيناً هي. Voluspa - جتي اوڊن سير سان سندس ملاقاتن بابت ڳالهائيندو آهي.
  
  "دورو؟" ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. "وائڪنگ فحش، ها؟"
  
  اسسٽنٽ بين جي مٿان جھڪيو ۽ ڪجھ بٽڻ دٻائي، پاسورڊ داخل ڪيو ۽ ھڪڙي لائن ٽائيپ ڪئي. هن جو پتلون سوٽ ڪينيڊي جي سوٽ جي سامهون هو، ذائقي سان ٺهيل هئي ته هن جي شڪل کي لڪائڻ بجاءِ ان کي اجاگر ڪرڻ لاءِ. بين جون اکيون وسيع ٿي ويون، هن جا مسئلا هڪ لمحي لاءِ وساري ويا.
  
  ڊريڪ وات مان چيو، "ضائع ٿيل صلاحيت.
  
  بين کيس وچين آڱر ڏني جيئن اسسٽنٽ اٿي بيٺو. خوشقسمتيء سان، هوء کيس نه ڏٺو. "اهي توهان وٽ پنجن منٽن ۾ آڻيا ويندا،" هن چيو.
  
  "توهان جي مهرباني، مس." ڊريڪ هٻڪندي رهي. "معاف ڪجو، مون کي تنهنجي نالي جي خبر ناهي.
  
  "مون کي هيڊن سڏيو،" هن چيو.
  
  ڪتاب ڪجهه منٽن کان پوءِ بين جي ڀرسان رکيا ويا، ۽ هن فوري طور تي Voluspa نالي هڪ کي چونڊيو، هن صفحن کي ڦيرايو جيئن ڪنهن ماڻهوءَ وٽ هجي. ڪنهن جانور وانگر رت جي بوءِ. Dahl هڪ ٻيو حجم چونڊيو، ڊريڪ - ٽيون. هيڊن بين جي ڀرسان ويٺو، هن سان متن پڙهندو.
  
  ۽ پوءِ بين رڙ ڪري چيو "يوريڪا! مون وٽ آهي! غائب لنڪ. هي Heidi آهي! لعنت هيدي! هي ڪتاب هيٺ ڏنل آهي، ۽ مان حوالو ڏيان ٿو، "Odin جي پسنديده سير، هيدي جو سفر."
  
  "ٻارن جي ڪتاب وانگر؟" ڊاهل کي واضح طور تي سندس اسڪول جا ڏينهن ياد هئا.
  
  ڊريڪ رڳو پريشان نظر آيو. "الف؟ مان وڌيڪ هيڊي ڪلم قسم جو ماڻهو آهيان.
  
  "ها، ٻارن جو ڪتاب! مان سمجهان ٿو ته هيڊي جي ڏند ڪٿا ۽ هن جي سفرن جي ڪهاڻي سالن ۾ هڪ نارس ساگا کان هڪ نورس افسانه ۾ ترقي ڪئي هوندي، ۽ پوء سوئٽزرلينڊ جي هڪ ليکڪ ٻارن جي ڪتاب جي بنياد جي طور تي ڪهاڻي استعمال ڪرڻ جو فيصلو ڪيو.
  
  "خير، ڇا ٿو چوي؟ ڊريڪ پنهنجي دل جي ڌڙڪڻ کي تيز محسوس ڪيو.
  
  بين هڪ سيڪنڊ لاءِ پڙهيو. "ها، اهو گهڻو ڪجهه چوي ٿو،" هن تڪڙ ۾ اڳتي وڌو. "اها تمام سٺي ڳالهه آهي".
  
  
  ويهه ٻه
  
  
  
  واشنگٽن ڊي سي
  
  
  ڪينيڊي مور پنهنجي ڪمپيوٽر جي اسڪرين کي گھورڻ لڳو، ڪجھ به نه ڏٺو، ۽ سوچيو ته ڪيئن توهان زندگي کي پنهنجي آڱر هيٺ پيس، اهو بنيادي طور تي صرف هڪ ٽينس بال آهي جيڪو ماسٽر طرفان هٿ ڪيو پيو وڃي. هڪ ننڍڙو موڙ توهان جي تقدير کي تبديل ڪري ڇڏيو، ڪجهه غير متوقع موڙ توهان کي خود تباهي جي سرپل ۾ موڪليو، پوء ڪجهه ڏينهن جي تيز رفتار عمل توهان کي راند ۾ واپس آندو.
  
  هن نيو يارڪ جي رستي تي توانائي محسوس ڪئي، ميوزيم جي جنون کان پوء به بهتر. هوءَ پاڻ سان خوش هئي ۽ شايد ميٽ ڊريڪ سان به ٿورڙي خوش هئي.
  
  ڪيڏو بيوقوف، هن پاڻ کي ٻڌايو. پر پوءِ ڇا ڪنهن هڪ دفعو به نه چيو هو ته وڏين مشڪلاتن مان وڏي ترقي ٿيندي آهي؟ اهڙو ئي ڪجھہ.
  
  پوءِ پروفيسر کي اغوا ڪيو ويو. بين بليڪ جي ڀيڻ کي اغوا ڪيو ويو آهي. ۽ ڪينيڊي هن موبائيل هيڊ ڪوارٽر ڏانهن پُر اعتماديءَ سان هلڻ لڳو، مٿو سڌو ۽ هڪ ڀيرو ٻيهر مڪمل طور تي راند ۾ غرق ٿي ويو، هن جون سوچون مونجهاري کي محسوس ڪرڻ تي مرکوز هيون.
  
  پوءِ، جيئن هوءَ قدمن تي چڙهڻ لڳي، لِپ ڪِينڊ ميڙ مان مادي ٿي کيس اوچتو روڪي ورتو.
  
  "ڪئپٽن؟
  
  "هيلو مور. اسان کي ڳالهائڻ گهرجي".
  
  "اندر اچو،" ڪينيڊي هيڊ ڪوارٽر ڏانهن اشارو ڪيو، "اسان توهان جي مدد استعمال ڪري سگهون ٿا.
  
  "اڙي، اڙي. نه. اهو ميوزيم جي ڪري نه آهي، مور. ڪروزر ان طرف آهي.
  
  هُو هجوم مان نڪري ويو، هن جي سخت پٺڀرائي هاڻي خاموش الزام وانگر هن ڏانهن ڏسندي رهي. ڪينيڊي کي پڪڙڻ لاء جلدي ڪرڻو پيو.
  
  "ڇا ٿيو... ڇا ٿيو ڪپتان؟
  
  "اندر وڃو."
  
  انهن ٻن ڄڻن کان سواءِ ڪروزر خالي هئي. گهٽيءَ جو شور گهٽجي ويو آهي، ٻاهران دنيا کي لرزائيندڙ واقعا هاڻي پارٽيءَ ۾ ويندڙ سوشلائٽ جي فضيلت کان به وڌيڪ بند ٿي ويا آهن.
  
  ڪينيڊي اڌ پنهنجي سيٽ ۾ لپڪائنڊ کي منهن ڏيڻ لاءِ ڦري ويو. "مون کي نه ٻڌاءِ...مهرباني ڪري مون کي نه ٻڌاءِ..." هن جي ڳلي ۾ هڪ ٿلهي لپڪائنڊ کي پنهنجو سخت اظهار گم ڪري ڇڏيو، ان کان اڳ جو لفظ هن جي چپن مان نڪري وڃن.
  
  پر اهي ڪري پيا، ۽ هر لفظ هن جي اڳ ۾ ئي ڪارو روح ۾ زهر جو هڪ قطرو هو.
  
  " ڪالاب وري ٽهڪ ڏنو. اسان کي هڪ مهيني جي دير هئي - پوءِ ڪالهه منجهند جو اسان کي فون آيو. ڇوڪري... آه... نيواڊا جي ڇوڪري،" هن جو آواز ڳرو ٿي ويو. "شهر ۾ نئون. شاگرد".
  
  "نه. مهرباني ڪري..."
  
  "مان چاهيان ٿو ته هاڻي توهان کي خبر پوي، ان کان اڳ جو توهان ڪنهن به چوهيءَ جي ڳل ٻڌي.
  
  "نه".
  
  "مون کي معاف ڪجو، مور."
  
  "مان واپس اچڻ چاهيان ٿو. مون کي واپس وڃڻ ڏيو، لپڪند. مون کي اندر اچڻ ڏيو. "
  
  "مون کي افسوس آهي".
  
  "مان تنهنجي مدد ڪري سگهان ٿو. هي منهنجو ڪم آهي. منهنجي زندگي."
  
  لپڪائنڊ هن جي هيٺئين چپ کي ڇڪي رهيو هو، دٻاء جي هڪ يقيني نشاني. "اڃا نه. جيتوڻيڪ مان چاهيان ها، اختيارين منظور نه ڪن ها. توکي خبر آهي".
  
  "ڇامون کي ڪرڻ گھرجي؟ مان ڪڏهن کان سياستدانن جي سوچن کان واقف ٿي سگهان ٿو؟ سياست ۾ هرڪو بيوقوف آهي، لپڪائنڊ آهي، ۽ انهن ڪڏهن کان صحيح ڪم ڪرڻ شروع ڪيو؟ "
  
  "تو مون کي پڪڙي ورتو،" لپڪنڊ جي گوڙ هن جي دل کي دغا ڏنو. "پر حڪم، جيئن چون ٿا، حڪم آهن. ۽ منھنجو تبديل نه ڪيو ويو.
  
  "لپڪائنڊ، هي ... مون کي برباد ڪري رهيو آهي."
  
  هن سڪي نگلي. "وقت ڏيو. تون واپس ايندين".
  
  "اها مون کي نه آهي، جنهن جي مون کي پرواهه آهي، لعنت! هي آهن هن جا شڪاري شڪاري! سندن خاندان!"
  
  "مان به ائين سمجهان ٿو، مور. مون تي ڀروسو ڪر."
  
  ٿوري دير کان پوءِ هن پڇيو، "ڪٿي؟ اهو سڀ ڪجهه هوءَ ڪري سگهي ٿي، سڀ ڪجهه هن لاءِ پڇي سگهي ٿي، سڀ ڪجهه هوءَ سوچي سگهي ٿي.
  
  "مور. هتي توهان کي ڪا به پگهار ادا ڪرڻ جي ضرورت ناهي. اهو توهان جي غلطي ناهي ته هي نفسيات هڪ ڀيانڪ نفسياتي آهي.
  
  "ڪٿي؟" - آءُ پڇيو.
  
  لپڪنڊ کي خبر هئي ته هن کي ڪهڙي ضرورت آهي ۽ هن کي جڳهه ٻڌايو.
  
  
  **
  
  
  کوليو تعميراتي سائيٽ. گرائونڊ زيرو جي ڏکڻ ۾ ٽي بلاڪ. ڊولپر کي سڏيو ويندو آهي Silke Holdings.
  
  ڪينيڊي ويهن منٽن اندر ڏوهن جو منظر ڳولي لڌو، کليل بلڊنگ جي چوٿين ماڙ تي لڙڪندڙ ٽيپ ڏٺائين ۽ ٽيڪسي موڪليائين. هوءَ عمارت جي سامهون بيٺي، بي جان اکين سان ڏسندي رهي. اها جاءِ ويران هئي - اڃا تائين هڪ سرگرم جرم جو منظر - پر اهو ڇنڇر جي دير هئي ۽ واقعو 24 ڪلاڪ کان وڌيڪ اڳ ٿيو.
  
  ڪينيڊي ملبي کي لتاڙيو، پوءِ تعميراتي سائيٽ تي نڪري ويو. هوءَ عمارت جي پاسي کان چوٿين ماڙ تائين کليل ڪنڪريٽ جي ڏاڪڻ تان مٿي ۽ ڪنڪريٽ جي سليب تي چڙهي وئي.
  
  هڪ تيز هوا هن جي ٿلهي بلاؤز کي ڇڪيو. جيڪڏهن هن جي وارن کي مضبوط ربن سان نه کنيو وڃي ها، ته هو ڪنهن شيءِ وانگر اڏامي وڃي ها. نيو يارڪ جا ٽي نظارا هن جي اڳيان کُليا، جنهن ڪري هن کي چڪر اچڻ لڳا- هڪ اهڙي حالت جيڪا هن سڄي زندگي گذاري هئي، پر عجيب ڳالهه آهي ته، هاڻي ئي ياد هئي.
  
  ۽ اڃان تائين هوءَ Yggdrasil، عالمي وڻ تي چڙهندي هئي.
  
  پوءِ ڪو به چڪر نه ايندو.
  
  اهو هن کي ياد ڏياريو Odin ڪيس ۽ خاص طور تي Matt Drake. هوءَ هن ڏانهن واپس وڃڻ چاهي ٿي، پر هن کي پڪ نه هئي ته هوءَ همت ڪري ها.
  
  هوءَ مٽيءَ جي ڍير ۽ ڪانٽريڪٽرن جي اوزارن کان پاسو ڪندي، مٽيءَ واري سليب جي پار هلي وئي. واء هن جي بازن ۽ پتلون کي ڇڪيندي هئي، جنهن ڪري اهي وڌيڪ مواد جي ڪري سڙي ويندا هئا. هوءَ پري نه بيهي جتان لپڪند لاش جي جاءِ بيان ڪئي هئي. مشهور ٽيليويزن جي برعڪس، لاشن کي چيڪ سان نشان نه ڪيو ويو آهي - اهي تصويرون آهن، پوء انهن جي صحيح جڳهه مختلف مقرر ڪيل پوائنٽن مان ماپي ويندي آهي.
  
  ڪنهن به صورت ۾، هوء صرف اتي هجڻ جي ضرورت آهي. مٿي جھڪيو، پنھنجي گوڏن ڀر ڪر، پنھنجيون اکيون بند ڪريو ۽ دعا ڪريو.
  
  ۽ اهو سڀ ڪجهه واپس هليو ويو. ڄڻ شيطان آسمان مان ڪري پيو. هڪ آرگنائيل جي تخليق وانگر، هر شيء هن جي ذهن ذريعي چمڪيو. جنهن لمحي هن ڏٺو ته چڪ واکر هڪ ٽين گندي رقم کيسي ۾ وجهي رهيو آهي. جج جي گولي جو آواز سندس ڏوهه جو اعلان ڪري رهيو هو. مئل هن جي همراهن کان ڏسڻ ۾ اچي ٿي، فحش ڊرائنگ جيڪي هن جي لاڪر تي ظاهر ٿيڻ شروع ٿي ويا آهن، هن جي ڪار جي هود سان ڳنڍيل آهن، هن جي اپارٽمنٽ جي دروازي سان ڳنڍيل آهن.
  
  خط کيس سيريل ڪلر کان مليو، جنهن ۾ هن هن جي هر مدد لاءِ شڪريو ادا ڪيو.
  
  هوء هڪ ٻئي قتل لاء توبه ڪرڻ جي ضرورت آهي ته هوء مدد ڪئي ته تھامس ڪيليب ڪم ڪيو.
  
  هن کي مرڻ ۽ ماتم کان معافي گهرڻ جي ضرورت هئي.
  
  
  ٽيويهه
  
  
  
  واشنگٽن ڊي سي
  
  
  "اها شيءِ برٽني کان وڌيڪ ظاهر ڪندڙ آهي،" بين پنهنجي جوش کي روڪيندي، پنهنجي لفظن کي تڪڙ ۾ چيو. "اهو هتي چوي ٿو- 'جڏهن هو دنيا جي وڻ تي آهي، وولوا اوڊين کي ظاهر ڪري ٿو ته هوء هن جا ڪيترائي راز ڄاڻي ٿو. جنهن علم جي ڳولا ۾ پاڻ کي يگدرسل تي قربان ڪري ڇڏيو. يعني هن هڪ ئي مقصد لاءِ نو ڏينهن ۽ نو راتيون روزا رکيا. هوءَ کيس ٻڌائي ٿي ته هوءَ ڄاڻي ٿي ته هن جون اکيون ڪٿي لڪيل آهن ۽ ڪيئن هن انهن کي اڃا وڌيڪ علم جي بدلي ۾ ڏنو.
  
  "هڪ حڪمت وارو،" ڊاهل چيو. "پارنيوڪ چيو ته هو هميشه سڀني خدان کان وڌيڪ عقلمند سمجهيو ويندو هو."
  
  ڊريڪ رڙ ڪئي، "پنهنجا راز ڪنهن عورت کي ٻڌائڻ ڪڏهن به عقلمندي نه آهي.
  
  بين هن ڏانهن اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "اوڊين دنيا جي وڻ تي نون ڏينهن ۽ نو راتيون روزو رکيو، هڪ ڀوري سان هن جي پاسن کي ڇهيو، جيئن مسيح صليب تي. هيدي چوي ٿو ته هن جي دليري ۾، اوڊين هن کي ٻڌايو ته سندس ساٿي ڪٿي لڪيل هئا. ۽ سندس ڍال ڪٿي لڪيل هئي؟ ۽ اهو ته هن جو ڀلو اتي ئي رهڻ گهرجي. ۽ اهو ته هو چاهي ٿو ته هوءَ پنهنجي ساٿين - هن جا حصا - ٽڪرا ٽڪرا ڪري ۽ هن جو لاش قبر ۾ رکي.
  
  بين ڊريڪ تي مسڪرايو، اکيون وڏيون. "مان شايد افسانوي ڪلٽيوريس جي ڳولا مڪمل نه ڪري چڪو آهيان، منهنجا دوست، پر منهنجو ڪم هتي مڪمل آهي.
  
  بين کي پوءِ ياد آيو ته هو ڪٿي هو ۽ اها عورت جيڪا سندس ڀرسان بيٺي هئي. هن پنهنجي نڪ جي پل کي پڪڙيو. "لعنت ۽ بدمعاش."
  
  دال هڪ به اک نه ڦڙڪائي. "جيستائين مون کي خبر آهي - ۽ اهو صرف ان تي لاڳو ٿئي ٿو جيڪو مون پارنيوڪ جي ليڪچر دوران ٻڌڻ جي تڪليف ڪئي - وولوا، مصري فرعونن وانگر، هميشه امير ترين قبرن ۾ دفن ٿيل هئا، جن جي اڳيان ڪيتريون ئي قيمتي شيون هيون. گھوڙا، گاڏيون، ڏورانهن ملڪن کان تحفا.
  
  هيڊن هڪ مسڪراهٽ لڪائڻ لڳي. "جيڪڏهن اسان توهان جي سموري ڪهاڻي کي منطقي طور تي هلون ٿا، مسٽر بليڪ، ته پوءِ مان سمجهان ٿو ته هيڊي جو نام نهاد سفر اصل ۾ ان ڳالهه جي وضاحت آهي ته اوڊين جا سڀئي ٽڪر ڪٿي پکڙيل هئا... يا لڪيل هئا.
  
  "مون کي سڏ... بين. ها، بين. ۽ ها، توهان صحيح آهيو. يقيناً".
  
  ڊريڪ پنهنجي دوست کي ٻاهر نڪرڻ ۾ مدد ڪئي. "اها ڳالهه ناهي ته هاڻي اهميت رکي ٿي. سڀئي ٽڪرا ملي ويا، سواءِ والڪيريس ۽..." هن رڙ ڪئي.
  
  "اکيون." بين سخت مسڪراهٽ سان چيو. "جيڪڏهن اسان اکيون ڳولي سگهون ٿا، اسان هن کي روڪي سگهون ٿا ۽ ڪرين لاء ڪجهه سودا چپس حاصل ڪري سگهون ٿا."
  
  ڊريڪ، ڊاهل ۽ هيڊن خاموش رهيا. ڊريڪ آخرڪار چيو، "والڪيريس ضرور اتي ئي ڪنهن نه ڪنهن جاءِ تي هوندي، بلڪي. ڇا توهان ڳولي سگهو ٿا ته اهي ڪٿي مليا آهن؟ اخبارن جي ڪا پراڻي رپورٽ يا ڪا شيءِ ضرور هوندي.
  
  "هيڊي راگناروڪ جي ڏند ڪٿا سان آيو،" بين اڃا سوچي رهيو هو، پنهنجي تحقيق ۾ غرق هو. "اوڊين ضرور هن کي تربيت ڏني هوندي ان کان اڳ جو هو راگناروڪ ۾ مري."
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو ۽ ڊاهل ۽ هيڊن کي هڪ طرف موڪليو. "والڪيريز،" هن کين ٻڌايو. "ڇا توهان کي معلومات جي مڪمل کوٽ ياد آهي ۽ تنهن ڪري ممڪن آهي ته مجرمانه پاسو؟ ڇا ڪو موقعو آهي ته انٽرپول سي آءِ اي سان ٽيم ٺاهي ۽ کيس موقعو ڏئي؟
  
  "مان هاڻي ان کي اجازت ڏيندس،" هيڊن چيو. "۽ مان تحقيق جاري ڪندس ته اسان جي آئي ٽي ماهرن جرمنن جي خلاف ڪيو. جيئن توهان جو پيارو ننڍڙو دوست لڳ ڀڳ چوي ٿو - اليڪٽرانڪ نشان اسان کي انهن ڏانهن وٺي وڃڻ گهرجي.
  
  "پيارا؟" ڊريڪ هن تي مرڪيو. "هو ان کان وڌيڪ آهي. پنهنجو پاڻ کي فوٽوگرافي ۾ وسايو. گروپ ۾ ڳائڻ وارو. هڪ خانداني ماڻهو، ۽..." هن ڪنڌ لوڏي چيو، "ها... منهنجو دوست.
  
  هوءَ ويجھو لڪي، چيائين، "هو ڪنهن به وقت منهنجي تصوير وٺي سگهي ٿو،" پوءِ هلڪو کلڻ لڳو ۽ هليو ويو. ڊريڪ هن جي پٺيان لڳو، ٻئي حيران ۽ خوشگوار حيران ٿي ويا. هن جي باري ۾ غلط هو. خدا، هن کي ڪينيڊي کان وڌيڪ پڙهڻ ڏکيو هو.
  
  ڊريڪ پاڻ کي ماڻهن کي پڙهڻ جي صلاحيت تي فخر ڪيو. ڇا هو ڦاسي ويو؟ ڇا سندس سالن جي سول سروس کيس نرم ڪيو؟
  
  هن جي ڪنن ۾ آواز آيو، جنهن سان هن جي دل ٽهڪ ڏئي رهي هئي. "هي ڇا آهي؟" - آءُ پڇيو.
  
  ڪينيڊي!
  
  "شٽ! هُن ٽپو ڏنو ۽ هوا ۾ پنهنجي ننڍڙي ٽپو ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي، جيئن هُن جي عضون جي عام پکڙيل هئي.
  
  نيويارڪ جي پوليس ان کي ڪتاب وانگر پڙهيو. "مون ٻڌو آهي ته SAS ڪڏهن به دشمن جي علائقي ۾ گهيرو نه ڪيو ويو آهي. مان سمجهان ٿو ته توهان ڪڏهن به هن ٽيم جو حصو نه هئا، ها؟
  
  "ڇا آهي ڇا؟" بين غير حاضريءَ سان پڇيو، سندس سوال جو جواب ڏنو.
  
  "هي؟" ڪينيڊي اڳيان جھڪيو ۽ مانيٽر جي پاسي کي ٽيپ ڪيو، مخطوطي ۾ علامتن جي جھرمٽ جي وچ ۾ لڪيل ھڪڙي ننڍڙي آئڪن ڏانھن اشارو ڪيو.
  
  بن ڀڄڻ لڳو. "خبر ناهي. تصوير ۾ آئڪن وانگر لڳي ٿو.
  
  جڏهن ڪينيڊي سڌو ٿيو، ته هن جا وار ان جي لاڳاپن کان آزاد ٿي ويا ۽ هن جي ڪلهن تي ڪري پيا. ڊريڪ ڏٺو ته جيئن اهي هن جي پٺيءَ جي ننڍڙيءَ طرف هيٺ لهي ويا.
  
  "واهه. اهو تمام گهڻو بال آهي."
  
  "توهان اهو ڪري سگهو ٿا، بيوقوف."
  
  بين تصوير جي آئڪن تي ڊبل ڪلڪ ڪيو. اسڪرين متن ڏانهن ڦيرايو، ان جو جرئت وارو عنوان توهان جي اکين کي پڪڙي ٿو. Odin and the Seeer، Ragnarok دوران قطار ۾ بيٺا. ۽ ان جي هيٺان وضاحتي متن جون ڪجهه پراڻيون لائينون آهن.
  
  هيءَ پينٽنگ، 1795ع ۾ لورينزو باڪي جي ٺاهيل هئي ۽ 1934ع ۾ جان ڊلنگر جي خانگي ڪليڪشن مان ضبط ڪئي وئي هئي، مڃيو وڃي ٿو ته هڪ پراڻي تصوير تي ٻڌل آهي ۽ ڏيکاريل آهي ته نارس جي ديوتا اوڊين جي ساٿين کي خاص ترتيب سان ترتيب ڏنل ماڳ تي، جتي اوڊين مري ويو. - Ragnarok جي افسانوي جنگ جو ميدان. هن جو محبوب ڏسندو آهي ۽ روئي ٿو.
  
  هڪ لفظ چوڻ کان سواءِ، بين وري دٻايو ۽ تصوير انهن جي سامهون اچي وئي.
  
  "منهنجا خدا! بين گوڙ ڪيو. "تمام سٺو ڪم."
  
  ڪينيڊي چيو، "هي هڪ منصوبو آهي ... ٽڪڙن کي ڪيئن ترتيب ڏيڻ جو."
  
  
  چوويهه
  
  
  
  واشنگٽن ڊي سي
  
  
  "اچو ته ڪجهه نقل ڪريون. هميشه محتاط ڊريڪ پنهنجي فون سان ڪجهه جلدي تصويرون ڪڍيون. بين کيس سيکاريو ته هميشه سٺي، ڪم ڪندڙ ڪئميرا هٿ ۾ رکي، ۽ اهو پئسا جو هڪ غير متوقع نقصان هو. "اسان کي هاڻي ضرورت آهي والڪيريس، اکيون ۽ رگناروڪ جو نقشو. هو اوچتو بند ٿي ويو، يادگيريءَ جي هڪ ڇيڙي کان ڇرڪجي ويو.
  
  بين پڇيو، "ڇا؟
  
  "پڪ ناهي. گندو. ياداشت. ٿي سگهي ٿو ته ڪجهه اسان ڏٺو آهي گذريل ڪجهه ڏينهن ۾، پر اسان ايترو گهڻو ڏٺو آهي ته مان ان کي تنگ نٿو ڪري سگهان.
  
  ڊاهل چيو، "خير، ڊريڪ. شايد تون صحيح هئين. شايد جديد ڊلنگر جو پنهنجو هڪ دلچسپ خانگي مجموعو آهي.
  
  "هتي ڏس،" بين پڙهڻ جاري رکيو. "هتي اهو چوڻ آهي ته هي پينٽنگ منفرد آهي، هڪ حقيقت جيڪا 1960ع جي شروعات تائين محسوس نه ڪئي وئي هئي، جنهن کان پوءِ ان کي نورس ميٿولوجي جي نمائش ۾ شامل ڪيو ويو ۽ دنيا جي مختصر دوري تي موڪليو ويو. ان کان پوء، ۽ دلچسپي جي گھٽتائي سبب، پينٽنگ کي ميوزيم جي والٽ ۾ بند ڪيو ويو ۽ ... خير، وساريو ويو. اڄ تائين".
  
  "چڱو ڪم آهي اسان سان گڏ هڪ پوليس وارو. ڊرڪ ڪينيڊي جي خود اعتمادي کي وڌائڻ جي ڪوشش ڪئي، اڃا به پڪ ناهي ته هن جو سر نيويارڪ کان پوء ڪٿي هو.
  
  ڪينيڊي هن جا وار واپس ڳنڍڻ شروع ڪيا، پوءِ هٻڪيو. ٿوري دير کان پوءِ، هن پنهنجا هٿ پنهنجي کيسي ۾ وجهي، ڄڻ انهن کي ڦاسائڻ جي ڪوشش ڪئي. ڊريڪ هن جي ڪلهي تي هٿ وڌو. "پوءِ، تون ڪهڙيءَ ريت هن پينٽنگ کي هتي آڻيندينءَ. ٿي سگهي ٿو اتي ڪجهه هجي جيڪو اسان تصوير ۾ نه ڏسندا آهيون. منهنجو پراڻو دوست ڊاهل ۽ مان آرٽ گڏ ڪرڻ جي ڇڪيل پاسي کي جانچڻ وارا آهيون. ڪجهه وڻ ڇنڊي". هو رڪجي ويو، کلندو رهيو. "وڌيڪ وڻ."
  
  ڪينيڊي ھلڻ کان اڳ رڙ ڪئي.
  
  دهل هن ڏانهن نهارين اکين سان ڏٺو. "پوءِ. اسان کي ڪٿي شروع ڪرڻ گهرجي؟
  
  "اسان شروع ڪنداسين والڪيريز سان،" ڊرڪ چيو. "هڪ دفعو اسان جي دوستانه منچڪن اسان کي ٻڌائي ٿو ته اهي ڪٿي ۽ ڪڏهن مليا هئا، اسان انهن کي ڳولڻ جي ڪوشش ڪري سگهون ٿا."
  
  "جاسوسي ڪم؟" دال پڇيو. "پر توهان اسان جي بهترين جاسوس کي موڪليو."
  
  "هن وقت هن کي جسماني طور تي پريشاني جي ضرورت آهي، ذهني طور تي نه. هوءَ ڏاڍي بيوقوف آهي".
  
  بين ڳالهايو. "سٺو اندازو، Matt. وائڪنگ سير، وولووا جي مقبري ۾ 1945 ۾ سويڊن ۾ ٻين وڏن خزانن مان والڪيري دريافت ڪيا ويا.
  
  "هيدي جي قبر؟" ڊريڪ هڪ موقعو ورتو.
  
  "اهو ٿيڻو هو. هڪ ٽڪرو لڪائڻ جو سٺو طريقو آهي. پنھنجن مائٽن کان پڇو ته توھان جي مرڻ کان پوءِ ان کي توھان سان گڏ دفن ڪن".
  
  "هن آرٽيڪل کي ٻئي ڪمپيوٽر ڏانهن منتقل ڪريو." ڊريڪ ۽ ڊاهل هڪ ٻئي جي ڀرسان ويٺا، بيوقوف ڏسي رهيا هئا.
  
  ڊريڪ کي خبر هئي ته ڪلاڪ اڃا ٽڪ ٽڪ ڪري رهي هئي. ڪرين لاء. Parnevik لاء. انهن جي دشمنن لاء ۽ سڄي دنيا لاء. هن مشين کي بيحد تيزيءَ سان ڌڪ هنيو، ميوزيم جي آرڪائيوز مان وڃي رهيو ۽ اهو معلوم ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو ته ڪڏهن والڪيريس انوینٽري مان غائب ٿي وئي.
  
  "ڇا توهان کي شڪ آهي ته ڪو اندر کان ڪم ڪري رهيو آهي؟ ڊاهل هڪدم سمجهي ويو ته هو ڪيڏانهن وڃي رهيو آهي.
  
  "بهترين اندازو آهي هڪ گهٽ پگهار وارو ميوزيم سيڪيورٽي گارڊ يا هڪ پڪڙيل ڪيريٽر... ڪجهه اهڙو. اهي انتظار ڪن ها جيستائين والڪيريز کي ممڪن طور تي والٽ ۾ ختم نه ڪيو وڃي ۽ پوءِ خاموشي سان انهن کي موڪليو وڃي. ڪنهن کي به سالن تائين اهو احساس ناهي، جيڪڏهن بلڪل."
  
  "يا ڦرلٽ،" ڊاهل ڪنڌ لوڏيو. "عيسى، انسان، اسان کي سٺ سالن کان مٿي آھي اھو معلوم ڪرڻ لاء." هن شاديءَ جي اُن انگوزي کي ڇهيو، جيڪا هن لائبريريءَ ۾ داخل ٿيڻ کان پوءِ ٻيهر رکي هئي. ڊريڪ هڪ سيڪنڊ لاءِ روڪيو. " زال؟
  
  "۽ ٻار".
  
  "ڇا توهان انهن کي ياد ڪندا آهيو؟"
  
  "هر سيڪنڊ".
  
  "چڱو. ٿي سگهي ٿو ته تون ايترو بيوقوف نه آهين جيترو مون سمجهيو هو".
  
  "توهان تي لعنت ڪريو، ڊريڪ."
  
  "وڌيڪ ان وانگر. مون کي ڪابه چوري نظر نٿي اچي. پر هتي ڏسو - والڪيريز 1991 ۾ سويڊش هيريٽيج فائونڊيشن لاءِ عوامي رابطن جي مهم جي حصي طور دوري تي ويا. 1992 تائين اهي ميوزيم جي فهرست مان غائب هئا، اهو توهان کي ڇا ٻڌائي ٿو؟
  
  دال هن جا چپ چپ ڪيا. "ته ڪنهن دوري سان جڙيل انهن کي چوري ڪرڻ جو فيصلو ڪيو؟
  
  "يا... ڪو ماڻهو جنهن هنن کي دوري تي ڏٺو هو فيصلو ڪيو!
  
  "ٺيڪ آهي، اهو وڌيڪ امڪان آهي." دهل جو ڪنڌ جهڪي ويو. "پوءِ سفر ڪيڏانهن ويو؟ هن جي آڱرين اسڪرين کي چار ڀيرا ٽيپ ڪيو. "انگلينڊ. نيو يارڪ. هوائي. آسٽريليا."
  
  "اهو واقعي ان کي تنگ ڪري ٿو،" ڊرڪ طنزيه انداز ۾ چيو. "ڳالهه".
  
  "نه، انتظار ڪريو،" دال چيو. "هي سچ آهي. والڪيري اغوا کي آساني سان وڃڻ گهرجي ها، صحيح؟ چڱيءَ طرح رٿيل، چڱيءَ طرح عمل ڪيل. مثالي. اهو اڃا تائين هڪ جرم ۾ شموليت جو شڪار آهي.
  
  "جيڪڏهن توهان ٿورو هوشيار آهيو، ته توهان ..."
  
  "ٻڌو! 90 واري ڏهاڪي جي شروعات ۾، سربي مافيا سويڊن جي هيٺئين پيٽ ۾ پنھنجا پن کوڙڻ شروع ڪيا. ڀتا خوري سان لاڳاپيل ڏوهن ۾ هڪ ڏهاڪي کان به گهٽ عرصي ۾ ٻيڻو اضافو ٿيو آهي، ۽ هاڻي ملڪ ۾ درجنين منظم گروهه ڪم ڪري رهيا آهن. ڪي پاڻ کي Bandidos سڏين ٿا. ٻيا، جهنم فرشتن وانگر، صرف سائيڪل وارا گروهه آهن.
  
  "ڇا تون چئي رهيو آهين ته سربيائي مافيا وٽ والڪيريز آهي؟
  
  "نه. مان چئي رهيو آهيان ته انهن انهن کي چوري ڪرڻ جو منصوبو ٺاهيو ۽ پوءِ انهن کي پئسن لاءِ وڪرو ڪيو. اهي ئي آهن جيڪي ڪنيڪشن سان گڏ هن کي بند ڪرڻ لاء. اهي ماڻهو سڀ ڪجهه ڪندا آهن، نه رڳو ڀتا خوري. بين الاقوامي اسمگلنگ انهن کان ٻاهر نه هوندي.
  
  "ٺيڪ آهي. پوءِ اسان کي ڪيئن معلوم ٿئي ٿو ته انهن ڪنهن کي وڪرو ڪيو؟
  
  دال هن جو فون کنيو. "اسان ائين نٿا ڪريون. پر گهٽ ۾ گهٽ ٽي سينيئر اڳواڻ هاڻي اوسلو جي ويجهو سلاخن جي پويان آهن. هو فون ڪرڻ لاءِ هليو ويو.
  
  ڊريڪ اکيون ٻوٽي ڇڏيون ۽ پوئتي هٽي ويو. هن گھڙيءَ ڏانهن ڏٺو ته حيران ٿي ويو ته صبح جا 6 ٿيا هئا، آخري وقت ڪڏهن سمهيا هئا؟ هن چوڌاري ڏٺو جڏهن هيڊن واپس آيو.
  
  دفاع جو خوبصورت اسسٽنٽ سيڪريٽري اداس نظر آيو. "معاف ڪجو دوستو. جرمنن سان قسمت ناهي.
  
  بين جو مٿو چوڌاري ڦري ويو، تڪرار ڏيکاري ٿو. "ڪو به نه؟"
  
  "اڃا نه. مان واقعي معاف ڪجو".
  
  "پر ڪيئن؟ هي ماڻهو ضرور ڪٿي هوندو". هن جي اکين ۾ ڳوڙها ڀرجي آيا ۽ هن انهن کي ڊريڪ تي رکيو. "نه آهي ڇا؟
  
  "ها، دوست، اهو صحيح آهي. مون تي يقين ڪر، اسان کيس ڳولينداسين. هن پنهنجي دوست کي ڀاڪر جي ڀاڪر ۾ کنيو، هن جون اکيون هيڊن کي بريڪ ٿرو ڪرڻ لاءِ عرض ڪرڻ لڳيون. "اسان کي هڪ وقفو وٺڻ گهرجي ۽ سٺو ناشتو ڪرڻ گهرجي ،" هن چيو ، هن جو يارڪشائر جو تلفظ چمڪندڙ آهي.
  
  هيڊن پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو، هن ڏانهن ائين ڏسندو رهيو ڄڻ ته هن جاپاني ڳالهايو هجي.
  
  
  پنجويهه
  
  
  
  لاس ويگاس
  
  
  ايليسيا مائلس ملٽي اربينئر ڪولبي ٽيلر کي ڏٺو جڏهن هو ڪيترن ئي اپارٽمنٽس مان هڪ جي وسيع فرش تي ويٺو هو، جيڪو هن جي ملڪيت آهي، هي هڪ لاس ويگاس بليوارڊ کان 22 منزلن تي واقع آهي. ھڪڙي ديوار مڪمل طور تي شيشي جي ھئي، جيڪا بيلجيو جي چشمن ۽ ايفل ٽاور جي سونهري لائيٽن جو شاندار نظارو پيش ڪري ٿي.
  
  ڪولبي ٽيلر ان کي ٻيو خيال نه ڏنو. هو پنهنجي تازي حاصلات ۾ غرق هو، اوڊين جي وولوز، جنهن ۾ هن ٻه ڪلاڪ احتياط سان گڏ گذاريا هئا. ايليسيا هن ڏانهن وڌي ٿي، هڪ هڪ ڪري پنهنجا ڪپڙا لاهي ڇڏيندي هئي جيستائين هوءَ ننگي ٿي وئي، ۽ پوءِ چئني پاسن تي هيٺ لهي آئي، جيستائين هن جون اکيون زمين کان هڪ فوٽ مٿي نه ٿي ويون.
  
  طاقت ۽ خطرو ٻه شيون هيون جن هن کي چالو ڪيو. ڪولبي ٽيلر جي طاقت - megalomaniac extraordinaire - ۽ خطري کي لذيذ احساس جي ڪري پيدا ٿيو ته هن جو بواءِ فرينڊ ميلو، ويگاس کان اهو وڏو، طاقتور برائيزر، حقيقت ۾ هن سان پيار ڪيو.
  
  "ڇا توهان هڪ وقفو وٺڻ وارا آهيو، باس؟ هن بيزاريءَ سان پڇيو. "مان بيزار آهيان. ڪابه اضافي چارج نه آهي. "
  
  ٽيلر هن کي مٿي ۽ هيٺ ڏٺو. "اليشيا،" هن پنهنجي پرس مان ڏهه ڊالر ڪڍي چيو. "اسان ٻئي ڄاڻون ٿا ته اهو توهان کي وڌيڪ ڦيرايو ويندو جيڪڏهن مون ادا ڪيو." هن هن جي پويان پوزيشن وٺڻ کان اڳ هن جي ڏندن جي وچ ۾ بل کي دٻايو.
  
  ايليسيا پنهنجو مٿو مٿي ڪري، لڳ ڀڳ ٻرندي رهي، هن جي اڳيان وڌيل پٽي جي چمڪندڙ روشنين کي ساراهيندي. "جلدي نه ڪر. جيڪڏهن توهان ڪري سگهو ٿا."
  
  "پرنيوڪ سان شيون ڪيئن ٿي رهيون آهن؟" ٽيلر پنهنجي سوال کي گرانٽ وانگر بيان ڪيو.
  
  "جيئن ئي توهان مڪمل ڪيو،" ايليسيا پنهنجي ٽوڙي انگريزيء ۾ جواب ڏنو. "مان ان کي ٻن حصن ۾ ٽوڙڻ وارو آهيان."
  
  "معلومات طاقت آهي، ميل. اسان کي ڄاڻڻ گهرجي ته اهي ڇا ڄاڻن ٿا. ... هڪ ڀوڳ. باقي سڀ. هن وقت اسان اڳيان آهيون. پر والڪيريز ۽ اکيون آهن... حقيقي انعام".
  
  Alicia ان کي ترتيب ڏنو. گوڙ ڪرڻ. گوڙ. جنون. هوء ٻن شين لاء جيئرو رهي - خطرو ۽ پئسا. هن وٽ اها صلاحيت ۽ دلڪش هئي ته هوءَ جيڪا به شيءِ چاهي ٿي، جيڪا هوءَ هر روز بغير ڪنهن سوچ ۽ افسوس جي ڪندي هئي. SAS ۾ هن جا ڏينهن صرف ٽريننگ هئا. افغانستان ۽ لبنان ۾ سندس مشن سادو هوم ورڪ هئا.
  
  اها هن جي راند هئي، هن جو وسيلو خودڪشي. هن ڀيري اهو ڪولبي ٽيلر ۽ سندس فوج سان مذاق هو، پر جرمن جلد ئي هڪ وڏي پئماني تي پيش ڪرڻ وارا هئا - ايبل فري حقيقي طاقت جي نمائندگي ڪئي، نه ڪولبي ٽيلر. ان کي گڏ ڪريو هميشه پيار ڪندڙ ميلو جي ويجهو هجڻ جي خطرناڪ خطري سان، ۽ هن پنهنجي افق تي شاندار آتش بازي کانسواء ٻيو ڪجهه نه ڏٺو.
  
  هن پٽي جي چوڌاري نظر ڦيرائي، انهن چمڪندڙ روشنين ۽ وڏين جوسينو ۾ مطلق طاقت کي سڃاڻي ورتو، ۽ ان ننڍڙي تفريح مان فائدو ورتو، جيڪا ڪولبي ٽيلر کي پيش ڪرڻي هئي، هر وقت ميٽ ڊريڪ ۽ ان عورت بابت سوچيندي هئي جنهن سان هن کيس ڏٺو هو.
  
  
  **
  
  
  هوءَ اپارٽمنٽ جي مهمانن جي بيڊ روم ۾ وئي ۽ ڏٺائين ته پروفيسر رولينڊ پارنيوڪ کي بستري تي ائين ئي بند ٿيل، ويڙهيل، جيئن هن کيس ڇڏيو هو. ٽيلر جي گرمي اڃا به هن جي رانن جي وچ ۾ ٻرندي آهي ۽ هن جي ڳلن تي هڪ لالش آهي، هن رڙ ڪري گيرونيمو ڏانهن چيو! ۽ گدائي تي ٽپو ڏئي، پوڙهي ماڻهوءَ جي ڀرسان لٿو.
  
  هوءَ گوڏن ڀر اٿي بيٺي ۽ هن جي چپن مان چانديءَ جي ڊڪٽ ٽيپ کي ڦاڙي ڇڏيائين. "توهان اسان کي ٻڌو، ڇا نه، پروفيسر؟ يقيناً توهان ڪيو". هن جي نظر هن جي ڪنڌ تي اٽڪي پئي. "اڃا به اتي زندگي آهي، پوڙهو؟ مدد جي ضرورت آهي؟"
  
  هوءَ چريو ٿي بيٺي ۽ پلنگ تان ٽپو ڏئي ويهي رهي. پروفيسر جون خوفزده اکيون هن جي هر طاقت جي بکايل حرڪت جي پٺيان، هن جي انا کي ڀڙڪائي، هن کي اڃا به وڌيڪ جهنگلي مظهر ڏانهن راغب ڪنديون هيون. هوءَ نچندي رهي، هُوءَ ڦرندي رهي، هوءَ شرمسار ٿي وئي.
  
  پر آخر ۾، هوءَ پوڙهي ماڻهوءَ جي سيني تي ويٺي، هن کي زور سان ساهه کڻڻ لڳي، ۽ گلاب جي قينچي جو هڪ جوڙو جهليو.
  
  "توهان جون آڱريون ڪٽڻ جو وقت آهي،" هن خوشيءَ سان چيو. "مون کي پنهنجي تشدد جو ايترو ئي مزو ايندو آهي جيترو مون کي پنهنجي جنس مان مزو ايندو آهي، انچ انچ. ۽ جيترو ڊگهو ٿيندو، اوترو بهتر. سنجيدگي سان دوست، مان هتي صرف خون ۽ تباهي لاء آهيان.
  
  "ڇا... توهان ڇا ٿا ڄاڻڻ چاهيو؟ پارنيوڪ جو سويڊش لہجہ خوفناڪ هو.
  
  "مون کي ميٽ ڊريڪ ۽ ويري بابت ٻڌايو جيڪو هن جي مدد ڪري ٿو."
  
  "ڊريڪ؟ مان... مان نه ٿو سمجهان... ڇا توهان نٿا چاهيو - اوڊين؟
  
  "مان ان سڄي نارويجين گستاخيءَ تي ڌيان نه ٿو ڏيان. مان ان ۾ آهيان ڇاڪاڻ ته اهو سڀ ڪجهه خالص جنوني جوش آهي." هن جلدي جلدي هن جي نڪ جي چوٽي وٽ گلاب جي قينچي ڇڪي.
  
  "اُم... ڊريڪ هو - SAS، مون ٻڌو. هو ان ۾ ملوث ٿي ويو ... اتفاق سان.
  
  ايليسيا پنهنجي مٿان برفاني لهر ڌوئيندي محسوس ڪئي. هوءَ احتياط سان پارنيوڪ جي جسم تي چڙهندي، هن جي نڪ جي چوڌاري ٻئي بلڊ رکيا ۽ ان وقت تائين دٻائيندي رهي، جيستائين رت جو هڪ ڦڙو ظاهر نه ٿيو.
  
  "مون کي لڳي ٿو ته تون بيٺو آهين، پير صاحب".
  
  "نه! نه! مهرباني ڪري!" هاڻي هن جو لهجو ايترو ته ٿلهو ۽ بگڙيل هو جو هن جي نڙيءَ تي دٻاءُ وڌو هو جو هوءَ بمشڪل لفظ ڪڍي سگهي هئي. هوءَ رڙ ڪئي. "توهان هن ميپيٽس مان شيف وانگر آواز ڪيو." بلڪ بلي بلي بلي بلي بلي
  
  "هن جي زال- هوءَ کيس ڇڏي وئي. SAS تي الزام! - پرنيوڪ ٻاهر نڪري ويو ۽ هن جون اکيون خوفناڪ انداز ۾ ڦري ويون. "هن جي دوست جي هڪ ڀيڻ آهي جيڪا اسان جي مدد ڪري ٿي! عورت ڪينيڊي مور آهي، نيو يارڪ جي هڪ پوليس آفيسر. هن هڪ سيريل قاتل کي آزاد ڪيو!
  
  ايليسيا غصي سان هن جي بلڊ کي منتقل ڪيو. "بهتر. گهڻو بهتر، پروفيسر. ٻيو ڇا؟"
  
  "هوءَ... هوءَ آهي... ام... موڪلن تي. ڪابه زبردستي موڪلون. توهان ڏسو، سيريل قاتل - هن ٻيهر قتل ڪيو.
  
  "خدا، پروفيسر، تون مون کي آن ڪرڻ شروع ڪري رهيو آهين.
  
  "مهرباني ڪري. مان چئي سگهان ٿو ڊريڪ هڪ سٺو ماڻهو آهي!
  
  ايليسيا هن جا گلاب ڪٽر ڪڍيا. "خير، هو ضرور ان مان گذري رهيو آهي. پر مان هن سان SRT ۾ ڀڄي ويو، توهان نه. مون کي خبر آهي ته هن بدمعاش کي ڇا آهي".
  
  اتي هڪ رڙ ۽ هڪ حادثو هو، ۽ پوءِ ڪولبي ٽيلر دروازي مان پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ميل! مون کي صرف سويڊن جي حڪومت ۾ اسان جي اتحادي کان هڪ ڪال آئي. هنن معلوم ڪيو ته والڪيري ڪٿي آهن. اسان کي جلدي ڪرڻ جي ضرورت آهي. هاڻي!"
  
  ايلسيا گلاب جا ڪڪر کڻي پوڙهي ماڻهوءَ جي آڱر جي چوٽي ڪٽي ڇڏي.
  
  صرف ڇاڪاڻ ته هوء ڪري سگهي ٿي.
  
  ۽ جڏهن هو رڙيون ڪري رهيو هو، ته هوءَ هن جي پٺيءَ کي جهليو ۽ هن کي جيٽ انجيڪٽر سان، هڪ سرنج، بغير سوئي جي، هن جي چمڙي جي هيٺان هڪ ننڍڙو سينسر داخل ڪندي، هن کي پڪڙي ڇڏيو.
  
  پلان بي، اليسيا سوچيو، هن جي سپاهين جي تربيت اڃا تائين برابر هئي.
  
  
  ڇويهه
  
  
  
  واشنگٽن ڊي سي
  
  
  جڏهن ٿارسٽن ڊاهل جي سيل فون جي گھنٽي وڳي، ڊريڪ جو وات بلو بيري مفن سان ڀريل هو. هن ان کي تازي ڪافي سان ڌوئي، انتظار سان ٻڌو.
  
  "ها، مملڪتي وزير." انهيءَ حيرانگي کان پوءِ دال جي باقي گفتگو سُست هئي، "مان ڏسان ٿو" جو سلسلو، بيان ۽ احترام واري خاموشي. اهو 'آءٌ توهان کي مايوس نه ڪندس، سر' سان ختم ٿيو، جيڪو ڊريڪ لاءِ ٿورڙو خراب لڳي رهيو هو.
  
  "خير؟" - آءُ پڇيو.
  
  "منهنجي حڪومت کي مدد جي بدلي ۾ انهن سربين اسڪومبس مان هڪ کي جيل جي سزا گهٽائڻ جو واعدو ڪرڻو پيو، پر اسان وٽ تصديق آهي. ڊريڪ ٻڌائي سگهي ٿو ته ڊاهل جي قدامت پسند ٻاهرئين هيٺان هڪ ماڻهو هو جيڪو خوش ٿيڻ چاهيندو هو.
  
  "۽ ڇا؟"
  
  "اڃا نه. اچو ته سڀني کي گڏ ڪريون". ڪجهه لمحن کان پوءِ، بين کي ليپ ٽاپ جي اسڪرين تان هٽايو ويو، هيڊن پنهنجي ڪُنيءَ کان هڪ انچ کنيو، ۽ ڪينيڊي انتظار سان ڊريڪ جي ڀرسان بيٺو، هن جا ڊگها وار اڃا هيٺ هئا.
  
  دهل ساهه کنيو. "مختصر نسخو اهو آهي ته 90 جي ڏهاڪي ۾ سويڊن جي سربي مافيا جي اڳواڻ - هڪ ماڻهو جيڪو هن وقت اسان جي حراست ۾ آهي - والڪيريس پنهنجي آمريڪي هم منصب کي خير سگالي جي اشاري طور ڏنو. تنهن ڪري، Davor Babic 1994 ۾ Valkyries حاصل ڪيو. 1999 ۾، ڊيوور مافيا جي اڳواڻ جي حيثيت سان قدم رکيو ۽ ڪنٽرول پنهنجي پٽ بلانڪا جي حوالي ڪيو، ان جاء تي رٽائر ٿي ويو جتي هن دنيا ۾ سڀ کان وڌيڪ پيار ڪيو، جيتوڻيڪ هن جو وطن.
  
  ڊيل هڪ لمحي لاءِ رڪجي ويو. "هوائي".
  
  
  ستاويھ
  
  
  
  نيو يارڪ، آمريڪا
  
  
  ايبل فرائي پنهنجي مٿين منزل واري اپارٽمينٽ جي دريءَ مان هيٺ ڏٺائين ته هيٺان فوٽ پاٿن تي ٿڙڪندڙ لکين ننڍڙا چيليون. بهرحال، ڪتن جي برعڪس، اهي ماڻهو بي مقصد، بي مقصد هئا ۽ انهن جي بدحالي واري زندگي کان ٻاهر ڏسڻ جي تصور جي کوٽ هئي. هن تجويز ڪيو ته اصطلاح 'سر جي بغير مرغي' هن تمام اونچائي تي بيٺل هڪ شخص ٺاهيو هو جڏهن هن مايوس ٿيل سيسپول جو سروي ڪيو هو ته انسانيت هئي.
  
  فري ڊگهي عرصي کان پنهنجي تصورن کي آزاد رين ڏنو آهي. هن جو هڪ تمام ننڍڙو نسخو اهو محسوس ڪيو ته ڪجهه به ڪرڻ جي قابل ٿيڻ هر شيء کي بورنگ بڻائي ڇڏيو. توهان کي نئين، وڌيڪ مختلف ۽ تفريحي سرگرمين سان گڏ اچڻو پوندو.
  
  ان ڪري جنگ جو ميدان. تنهن ڪري فيشن جو ڪاروبار - شروعاتي طور تي خوبصورت عورتن جي مالڪ جو هڪ طريقو، پوء هڪ بين الاقوامي اسمگلنگ انگوزي لاء هڪ محاذ، ۽ هاڻي خدا جي مقبري ۾ پنهنجي دلچسپي کي لڪائڻ جو هڪ طريقو.
  
  سندس زندگيءَ جو ڪم.
  
  شيلڊ بي عيب هئي، فن جو هڪ سچو ڪم، ۽، ان جي محدب مٿاڇري تي تراشيل انڪريپٽ ٿيل نقشي کان علاوه، هن تازو دريافت ڪيو هو ته ان جي مٿئين ڪنڊ تي لکيل هڪ خفيه جملو. سندس پسنديده آرڪيالاجسٽ ان تي محنت ڪري رهيا هئا. ۽ هن جي پسنديده سائنسدان هڪ ٻي تازي تعجب کي ختم ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي - شيلڊ هڪ دلچسپ مواد مان ٺهيل هئي، عام ڌاتو نه، پر ڪجهه وڌيڪ اهم، پر ساڳئي وقت حيرت انگيز طور تي روشني. فرائي ٻنهي کي خوش ۽ مايوس ٿي دريافت ڪيو ته اوڊن جي رازن کان به وڌيڪ هو ان کان به وڌيڪ جنهن جو هن پهرين تصور ڪيو هو.
  
  هن جي مايوسيءَ جو سبب انهن کي پڙهڻ لاءِ وقت نه ملڻ ڪري هو. خاص طور تي هاڻي ته هو هن بين الاقوامي نسل جو حصو هو. ڪيئن هن جي خواهش هئي ته هو سڀني کي واپس لا ويرين ڏانهن موڪلي سگهي، ۽ جڏهن ته غير مناسب سوشلائٽس پنهنجو مزو هو، هو ۽ ڪجهه ٻيا چونڊيل خدا جي رازن جو تجزيو ڪندا.
  
  هو پوءِ خالي ڪمري تي کلڻ لڳو. تجزيو هميشه سان گڏ هوندو هو ڪجهه قيمتي لمحن سان گڏ ڪنهن مهل مهلت جي. ٿي سگهي ٿو هڪ ميدان ۾ هڪ ٻئي جي خلاف مرد ماڊل جي هڪ جوڙو، انهن کي هڪ رستو پيش ڪريو. اڃا بهتر، هن جي ڪيترن ئي قيدين کي هڪ ٻئي جي خلاف. سندن جهالت ۽ نااميدي هميشه بهترين تماشو پيش ڪيو.
  
  هن جي اي ميل پنگ ٿي رهي آهي. اسڪرين تي هڪ وڊيو ظاهر ٿي، جيڪا نئين ڇوڪري، ڪرين بليڪ، پنهنجي بستري تي زنجيرن ۾ ويٺي ڏيکاري ٿي.
  
  "آخرڪار". فريئر پهريون ڀيرو هن ڏانهن ڏٺو. بليڪ عورت انهن ٽن ڀاڙين مان هر هڪ کي نشانو بڻايو هو جن کي هن اغوا ڪرڻ لاءِ موڪليو هو، هڪ نهايت بي رحميءَ سان. هوءَ ڏاڍي هوشيار هئي، هڪ حقيقي اثاثو، ۽ هوءَ صرف لا ويرينا جي ننڍڙي جيل ۾ بند هئي، فري جي اچڻ جي انتظار ۾.
  
  تازو گوشت هن جي لطف لاء. معصوم جي رت مان سندس ابدي خوشي آهي. هاڻي هوءَ سندس ملڪيت هئي. هن سونهري وار، سٺا ڌماڪا، ۽ وڏين اکين جو هڪ جوڙو ڪٽي ڇڏيو هو- جيتوڻيڪ فري کي تصوير جي معيار جي لحاظ کان رنگ بابت يقين نه ٿي سگهيو. هڪ خوبصورت جسم - هڪ ماڊل وانگر پتلي نه؛ وڌيڪ لالچ، جنهن ۾ ڪو شڪ ناهي ته، منصفانه جنس کي اپيل ڪندو.
  
  هن هن جي ڊجيٽل ٿيل منهن کي ڇڪيو. "تون جلد گهر ويندين، منهنجي ننڍڙي..."
  
  ان مهل، دروازو کڙڪيو ۽ هڪ بدمعاش ميلو هڪ هٿ ۾ موبائل فون جهلي اندر هليو ويو. "هي هوءَ آهي،" هن رڙ ڪئي. "اليشيا!" هن جي بيوقوف منهن تي بيوقوف مسڪراهٽ هئي.
  
  فري پنهنجي جذبات کي لڪائي ڇڏيو. "جي؟ ها، مون کي ٻڌايو. نيو يارڪ ۾ اهو آخري ٽڪرو، اهو منهنجو هجڻ گهرجي ها. هن کي انگريز ڪچي تي به اعتبار نه آيو.
  
  هن هن جي ڳالهه ٻڌي، مسڪرائيندي جيئن هن وضاحت ڪئي ته انهن کي اڳتي ڪٿي وڃڻ گهرجي، جڏهن هن ٻڌو ته سويڊن ۽ انهن جا ساٿي انهن جي رستي تي آهن، ۽ پوء هو بيم کان سواء مدد نه ڪري سگهيو، جڏهن هن واعدو ڪيو ته هو جلد ئي ٻنهي ڪينيڊين کي پڪڙيندو. انگ اکر
  
  پوءِ هو شيلڊ جي ڪنارن تي هن عجيب لکت کي سمجهي سگهي ٿو ۽ ڏسي سگهي ٿو ته ٻيا حصا ساڳيا نادر مواد جا ٺهيل آهن. پوءِ هن وٽ ٽي ٽڪرا ۽ هڪ فائدو هوندو.
  
  "گهٽ ۾ گهٽ تون ته وسيلو آهين،" هن ميلو ڏانهن ڌيان سان ڏسندي فون ۾ چيو. "مان هن وسيلن کي استعمال ڪرڻ جو منتظر آهيان جڏهن اسان جلد ئي ٻيهر ملن ٿا." ڪافي عرصو گذري چڪو هو ته هن کي هڪ انگريزي گلاب جو ڇيد ڪيو هو.
  
  فري اندران ئي مسڪرايو، جيئن ميلو جون اکيون پنهنجي گرل فرينڊ سان ٻيهر ملڻ جي سوچ تي روشن ٿي ويون. اليسيا جو جواب اڃا به سندس ذهن ۾ گونجي رهيو هو.
  
  جيئن توهان چاهيو، صاحب.
  
  
  اٺاويهه
  
  
  
  اوهو، هوائي
  
  
  12 سيپٽمبر تي، هوائي جي مٿان منجھند جو سج، جيلي فش پيراشوٽ جي اونداهي مينهن سان اونداهو ٿي ويو، آمريڪي فوج جي نشاني پيراشوٽ. هڪ منفرد آپريشن ۾، ڊيلٽا ڪمانڊو سويڊش SGG ۽ برطانوي ايس اي ايس جي چوڌاري گهيرو ڪيو - ۽ هڪ نيو يارڪ پوليس وارو - ٻيٽ جي اتر طرف هڪ ريموٽ ساحل تي.
  
  ڊريڪ سمنڊ جي ڪناري تي ڊوڙڻ شروع ڪيو، ريل هن جي لينڊنگ کي نرم ڪندي، هن جو پيراشوٽ جاري ڪيو ۽ ڪينيڊي جي ترقي کي جانچڻ لاء جلدي ڦري ويو. هوءَ ڪجهه ڊيلٽا ڇوڪرن جي وچ ۾ لهي، هڪ گوڏن تي ڪري پئي، پر جلد ئي هن جي پيرن ڏانهن وڌي وئي.
  
  بين کي جهاز سان گڏ رهڻو هو ۽ هيڊن جي مدد سان پنهنجي تحقيق جاري رکي، جنهن کي مشن تي آمريڪا ڏانهن "مشير" طور موڪليو ويو هو.
  
  ڊريڪ جي تجربي ۾، مشير عام طور تي انهن جي مالڪن جا بهتر تربيت يافته نسخا هئا- رڍن جي لباس ۾ جاسوس، تنهنڪري ڳالهائڻ لاء.
  
  هو سمنڊ جي ڪناري سان گرم هواي سج ۾، ٽيهه اعليٰ تربيت يافته اسپيشل فورس جا سپاهي، وڻن جي ڇت جي پناهه ۾ رکيل نرم ڍانچي تائين پهچن.
  
  هتي Thorsten Dahl کين روڪيو. "توهان کي قاعدن جي خبر آهي. خاموش ۽ مضبوط. مقصد هڪ اسٽوريج روم آهي. اڳتي!"
  
  فيصلو ڪيو ويو ته سربي مافيا جي اڳوڻي اڳواڻ جي حويلي کي وڌ ۾ وڌ طاقت سان هڙتال ڪرڻ. وقت انهن جي خلاف سخت هو - انهن جا حريف شايد هن وقت تائين Valkyries جي مقام کي ڄاڻن ٿا، ۽ هن نسل ۾ مٿيون هٿ حاصل ڪرڻ ضروري هو.
  
  ۽ سندس راڄ دوران، Davor Babic هڪ رحمدل شخص نه هو.
  
  اُهي ٻڪريءَ تي چڙهندا ويا ۽ رستي جي پار، سڌو بابيچ جي ذاتي دروازي تائين پهتا. ايتري تائين جو هوا به هنن کي نه ڇهيو. حملو ڪيو ويو، ۽ هڪ منٽ کان به گهٽ وقت ۾ ڊگها لوهي دروازا دات جا ٽڪرا ٿي ويا. اهي دروازي ذريعي ڦاٽي ۽ سڄي علائقي ۾ منتشر ٿي ويا. ڊريڪ کجيءَ جي ٿلهي وڻ جي پويان ڍڪ کڻي، کليل لان جو مطالعو ڪري رهيو هو، جيڪو سنگ مرمر جي وڏن قدمن ڏانهن وٺي ويو هو. سندن چوٽيءَ تي بابيچ جي حويلي جو دروازو هو. ٻنهي پاسن تي حيرت انگيز مجسما ۽ هوائي ثقافت جا خزانا بيٺا هئا، ايستائين جو ايسٽر ٻيٽ مان هڪ موائي مجسمو.
  
  اڃان تائين ڪا سرگرمي ناهي.
  
  سربيائي مافيا رٽائرڊ مئل خود اعتمادي هئي.
  
  SAS ماڻهو، هن جو منهن اڌ لڪيل، ڊريڪ جي اڳيان ڦٽي ويو.
  
  "سلام، پراڻو دوست. سٺو ڏينهن، صحيح؟ مون کي ان سان پيار آهي جڏهن سڌي سج جي روشني لينس تي اچي ٿي. ويلز سندس نيڪ تمنائون موڪلي ٿو.
  
  "اهو پوڙهو بيوقوف ڪٿي آهي؟ ڊريڪ سندس نظر باغ مان نه ڪڍي.
  
  "هو چوي ٿو ته هو توهان سان بعد ۾ رابطو ڪندو. توهان جي باري ۾ ڪجهه هن کي ڪجهه وقت ڏيڻو آهي.
  
  "گندا پراڻا هاري".
  
  "ڪير آهي مئي؟" - ڪينيڊي پڇيو. هن پنهنجي وارن کي ٻيهر ڳنڍي ڇڏيو ۽ پنٽ سوٽ مٿان بي ترتيب فوجي يونيفارم پائڻ لڳو. هن وٽ ٻه گلا هئا.
  
  ڊريڪ، هميشه وانگر، پنهنجي خاص مقصد جي چاقو کان سواء، هن سان گڏ ڪو به هٿيار کڻي نه سگهيو.
  
  نئين SAS ماڻهو چيو، "اولڊ ڊريڪ فليم هتي آهي. وڌيڪ اهم، توهان ڪير آهيو؟"
  
  "اچو دوستو. هن تي ڌيان ڏيو. اسان تاريخ ۾ عام شهرين تي سڀ کان وڏو حملو شروع ڪرڻ وارا آهيون.
  
  "سول؟" ڪينيڊي ڪاوڙجي ويو. "جيڪڏهن هي ماڻهو هڪ عام شهري آهي، ته مان ڪلواڊيا شيفر جي گدا آهيان."
  
  ڊيلٽا ٽيم اڳ ۾ ئي قدمن تي هئي. ڊريڪ ان لمحي لڪڻ کان ٻاهر آيو جڏهن اهي شروع ٿيا، ۽ کليل ميدان ۾ ڀڄي ويا. جڏهن هو اڌ رستي تي پهتو ته رڙيون شروع ٿي ويون.
  
  انگ اکر ڏاڪڻ جي چوٽي تي ظاهر ٿيا، مختلف لباس ۾ سوٽ، باڪسر شارٽس، ۽ ڪٽ آف ٽي شرٽ.
  
  ڇهه مختصر شاٽون وڄن ٿيون. ڇهه لاش بي جان قدمن هيٺ ڪري پيا. ڊيلٽا ٽيم اڌ رستي تي هئي. زوردار رڙيون ھاڻي ھاڻي اڳتي ڪنھن طرف کان آيون جيئن ڊريڪ قدمن جي ھيٺان پھتو ۽ ساڄي پاسي لھي، جتي مڙيل پٿر جي ريلنگ ٿورو وڌيڪ ڍڪ ڏنو.
  
  ھڪڙو شاٽ ٻاھر نڪتو، زور سان، مطلب ته اھو سربس کان آيو. ڊريڪ وري ڪينيڊي کي ڏسڻ لاءِ مڙيو، پوءِ ٻه قدم مٿي کنيو.
  
  انهن کان اڳتي، بجر جي هڪ ننڍڙي پٽي حويلي جي داخلي ڏانهن وٺي ٿي، جيڪا ايڇ جي شڪل واري عمارت جي ٻن حصن جي وچ ۾ واقع هئي. هٿياربند ماڻهو کليل دروازن مان نڪرندا هئا ۽ دروازن جي ٻنهي پاسن کان فرينچ دروازن کي ڌڪ هڻي رهيا هئا.
  
  انهن جا درجن آهن.
  
  اهي حيران ٿي ويا آهن - پر جلدي ٻيهر منظم. ٿي سگهي ٿو ته سڀ کان پوء ايترو بدمعاش نه آهي. ڊريڪ ڏٺو ته ڇا اچي رهيو آهي ۽ مجسمن جي هڪ عجيب مجموعي ۾ پناهه ورتي. هن ڪينيڊي کي ايسٽر ٻيٽ مان ٽڪرا ٽڪرا ڪري ختم ڪيو.
  
  هڪ سيڪنڊ کان پوءِ مشين گن جي فائرنگ ٻڌي وئي. شڪيل محافظن سڀني طرفن ۾ ليڊ پردا قائم ڪيا. ڊريڪ هن جي پيٽ تي ڪري پيو جيئن ڪيتريون ئي گوليون مجسمي سان ٽڪرائجي ويون.
  
  محافظ اڳتي وڌيا. اهي عضلتون رکيا ويا، انهن جي دانشورانه صلاحيت جي ڀيٽ ۾ انهن جي بيوقوف بيوقوفيت لاء وڌيڪ چونڊيو ويو. اهي ڊيلٽا جي ڇوڪرن کان سڌو باهه جي محتاط لڪير ۾ ڀڄي ويا ۽ ڪري پيا، رت جي وهڪري جي وچ ۾.
  
  هنن جي پويان شيشي ٽٽي پئي.
  
  حويلي جي دريءَ مان وڌيڪ گوليون ٻڌڻ ۾ آيون. بدقسمت ڊيلٽا سپاهي کي ڳچيء ۾ گولي ملي ۽ فوري طور تي مري ويو.
  
  ٻن محافظن مجسمن کي ڇڪيو، انهن مان هڪ ٿورڙو زخمي ٿي پيو. ڊريڪ خاموشيءَ سان پنهنجو بليڊ ڪڍيو ۽ انتظار ڪرڻ لڳو ته انهن مان هڪ جي مجسمي جي چوڌاري گهمندو.
  
  آخري شيء جيڪا زخمي سرب ڏٺي، اهو سندس رت وهي رهيو هو جيئن ڊريڪ هن جو گلا ڪٽي ڇڏيو. ڪينيڊي ٻئي سرب تي فائرنگ ڪئي، مس ٿيو، پوءِ ڪبوتر ڍڪڻ لاءِ جيئن هن پنهنجو هٿيار بلند ڪيو.
  
  ھٿيار خالي ڪلڪ ڪيو.
  
  ڪينيڊي اٿي بيٺو. ڇا هٿيار بند ٿيل هئا يا نه، هوء اڃا تائين هڪ ناراض مخالف کي منهن ڏئي ٿي. گارڊ ڪٽڻ جي مشين کي جھلي، سندس عضون کي لچڪدار ڪيو.
  
  ڪينيڊي حد کان ٻاهر نڪتو، پوءِ اڳتي وڌيو جيئن سندس رفتار کيس بي نقاب ڪري ڇڏي. ڳچيءَ تي هڪ تيز لات ۽ ڳچيءَ جي پٺيءَ تي هڪ ڪُنيءَ هن کي زمين تي ڪري ڇڏيو. هو ڦري ويو، اوچتو هن جي هٿ ۾ بليڊ، ۽ هڪ وسيع آرڪ ۾ ڪٽجي ويو. ڪينيڊي ان موتمار ٽپ لاءِ ايترو ته پوئتي موٽيو جو هن جي ڳلي کي لنگهي وڃڻ کان اڳ هن جي بيٺي آڱرين کي هن جي ونڊ پائپ ۾ وڌو.
  
  هن نرم ڪارٽيلج جي ڀڃڪڙي ٻڌي، ٻڌو ته هن کي ڇڪڻ شروع ڪيو.
  
  هوءَ ڦري وئي. هو ختم ٿي ويو. هن کي مرندو ڏسڻ جي ڪا به خواهش نه هئي.
  
  ڊريڪ بيٺو ۽ ڏسندو رهيو. "برو ناهي".
  
  "شايد تون هاڻي مون کي ٻار ڪرڻ ڇڏي ڏيندين".
  
  "مان نه ڪندس..." هو اوچتو بيهي رهيو. هُو هو؟ "هڪ عورت کي بندوق سان ڏسڻ کان بهتر ناهي."
  
  "ڪو مسئلو ناهي". ڪينيڊي ٽوٽم قطب جي پويان لٿو، حويلي جي هڪ ٻي جاءِ جي خصوصيت، ۽ منظر جو سروي ڪيو.
  
  "اسان جا الڳ الڳ طريقا آهن،" هن کيس ٻڌايو. "توهان هڪ اسٽوريج روم ڳولڻ وارا آهيو. مان واپس وڃان ٿو".
  
  هن پنهنجي هٻڪ کي لڪائڻ جو هڪ معقول ڪم ڪيو. "توهان کي پڪ آهي؟"
  
  "اي ماڻهو، مان هتي هڪ پوليس آهيان، ياد آهي؟ توهان هڪ شهري آهيو. ائين ڪريو جيئن توکي چيو وڃي".
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ ڏٺو ته ڪينيڊي ساڄي پاسي هليو ويو، حويلي جي پٺئين طرف وڃي رهيو هو، جتي سيٽلائيٽ جي نگراني هڪ هيلي پيڊ ۽ ڪيتريون گهٽ عمارتون ڏيکاريون هيون. ايس اي ايس ٽيم اڳ ۾ ئي اتي مقرر ڪئي وئي هئي ۽ ان وقت ئي انٽرفيس ٿيڻ واري هئي.
  
  هن ڏٺو ته هن جي نظر هن جي شڪل تي ٽنگيل هئي، هن جي دماغ ۾ اوچتو خواهش هئي ته جيڪي ڪپڙا هن پائڻ وارا هئا، اهي هن جي گدا کي ظاهر ڪن.
  
  جھٽڪو کيس جھليو. هن جي سر ۾ عاجزي ۽ غير يقيني قوتون گڏيل قوتون، خود شڪ جي هڪ طوفان جو سبب بڻيا. ايليسن ڇڏي ٻه سال، ست سؤ ڏينهن کان وڌيڪ عدم استحڪام. مسلسل نشي جي غيرمعمولي کوٽائي، ان کان پوءِ ديوال، ۽ پوءِ عام زندگي ڏانهن هڪ سست، تمام سست اڀار.
  
  اهي اڃا تائين نه آهن. آس پاس ڪٿي به نه.
  
  ڇا اها سندس ڪمزوري ڳالهائي رهي هئي؟
  
  پلان ب.
  
  هٿ ۾ ڪم. ڪوشش ڪريو پنھنجي فوجي توجہ کي واپس حاصل ڪريو ۽ ڪجھ دير لاءِ عام شھري سامان کي ڇڏي ڏيو. هن ٻنهي گارڊن کان بندوقون کسي ورتيون ۽ مجسمن جي وچ ۾ ايستائين چڙهندو رهيو، جيستائين هو پٿرن جي رستي جي ڪناري تي بيٺو. هن ٽن مختلف ونڊو ۾ ٽي هدف ڏنا ۽ لڳاتار ٽي فائر ڪيا.
  
  ٻه رڙيون ۽ هڪ دانهون. برو ناهي. جڏهن باقي مٿو واپس ٻاهر ڪڍيو ويو، ان جي جڳهه جي ڳولا ۾، ڊريڪ ان کي ڳاڙهو ڳاڙهو ۾ تبديل ڪيو.
  
  هو پوءِ ڊوڙندو، گوڏن ڀر لڪڻ لاءِ هولي جي بلڪل ٻاهران بيهي، هن جو مٿو پٿر جي پٿر سان ٽڪرائجي رهيو هو. هن واپس ڊيلٽا ٽيم ڏانهن ڏٺو، جيڪو هن کي پڪڙڻ لاءِ ڊوڙي ويو. هن سندن اڳواڻ ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ذريعي". ڊريڪ دروازي ڏانهن نهاريو، پوءِ ساڄي طرف. "اسٽوريج روم."
  
  اهي اندر ويا، ڊريڪ آخري، ڀت جي وکر جي خلاف دٻايو. انهن جي سامهون هڪ وڏي لوهه جي ڏاڪڻ چڙهندي حويلي جي ٻئي منزل ڏانهن وڌي وئي.
  
  جيئن ئي اهي ڀت سان گڏ هليا ويا، وڌيڪ سرب مٿين فرش جي بالڪوني تي ظاهر ٿيا. هڪ پل ۾، ڊيلٽا ٽيم آسان شڪار بڻجي وئي.
  
  ڪٿي نه وڃڻ سان، ڊريڪ پنهنجي گوڏن تي ڪري پيو ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  
  **
  
  
  ڪينيڊي وڻن جي قطار ڏانهن ڀڄي ويو جيڪا حويلي جي ٻاهرئين ڀت سان لڳل هئي ۽ تيزيء سان هلڻ شروع ڪيو. اکيون ڦاڙي، هوءَ گهر جي پٺيءَ تي پهتي، ان کان اڳ جو بي نقاب SAS سپاهي هن جي سامهون پنهنجي پيٽ تي ڪري پيو.
  
  هڪ خرگوش وانگر، هوءَ بيٺي بيٺي، رائيفل جي بيرل کان hypnotized. مھينن ۾ پھريون ڀيرو، ٿامس ڪيلب جا سڀ خيال ھن کي ڇڏي ويا.
  
  "ڪپ!"
  
  "ٺيڪ آهي،" هن جي ساڄي ڪن جي ڀرسان هڪ آواز چيو. هن محسوس ڪيو ته ٿڌي بليڊ هن کان صرف ملي ميٽر پري آهي. "هي ڊريڪ جو پکي آهي.
  
  تبصرو هن جي خوف کي ختم ڪري ڇڏيو. "ڊريڪ جو پکي؟ آئون وڃي چڪو آهيان!"
  
  اهو شخص مسڪرائي، هن جي اڳيان هليو ويو. "چڱو، پوءِ توهان جي صدر جي چوڻ تي، مس مور جي ڪا به اهميت نه آهي، مان پنهنجو تعارف صحيح نموني ڪرڻ چاهيان ٿو، پر هاڻي اهو وقت يا جڳهه ناهي. مون کي ويلز سڏيو.
  
  ڪينيڊي نالو تسليم ڪيو، پر ان کان وڌيڪ ڪجھ به نه چيو جيئن برطانوي سپاهين جي هڪ وڏي ٽيم هن جي چوڌاري مادي ڪئي ۽ نشان ڇڏڻ شروع ڪيو. بابيچ جي ملڪيت جي پوئين حصي ۾ هندستاني پٿر سان ٺهيل هڪ وڏو پيٽيو، هڪ اولمپڪ جي سائز جو سوئمنگ پول جنهن جي چوڌاري لائونج ڪرسيون ۽ سفيد ڪئبن، ۽ ڪيتريون ئي اسڪواٽ، بدصورت عمارتون هيون جيڪي باقي سجاوٽ سان نه ٿيون ملن. سڀ کان وڏي عمارت جي اڳيان هڪ گول هيلي پيڊ هو، جيڪو سول هيلي ڪاپٽر سان ليس هو.
  
  نيويارڪ جي گهٽين ۾ گھمڻ جي سالن کان پوء، ڪينيڊي کي حيران ڪرڻو پيو ته جرم واقعي ادا ڪري ٿو. اهي ماڻهو ۽ ڪالاب ان لاءِ ادا ڪيا. چڪ واکر ان لاءِ ادا ڪري ها جيڪڏهن ڪينيڊي هن کي اسٽيڪ کي کيسي ۾ نه ڏسي ها.
  
  سج لٿيون ڀريل هيون. ڪيترائي اڌ ننگا مرد ۽ عورتون هاڻي صدمي ۾ چوڌاري بيٺا هئا، پنهنجن ڪپڙن کي پڪڙي رهيا هئا ۽ اضافي گوشت کي ڍڪڻ جي ڪوشش ڪندا هئا. ڪينيڊي نوٽ ڪيو ته ڪجهه پراڻا مرد هپپوٽيمس جي چمڙي کي سنڀالڻ جي قابل نه هوندا، جڏهن ته اڪثر نوجوان عورتون اهو صرف ٻن هٿن ۽ کاٻي موڙ سان ڪري سگهن ٿيون.
  
  "هي ماڻهو... اچو ته انهن کي مهمان ڪريون... اهي شايد سربي گروپ جو حصو نه آهن،" ويلز خاموشيءَ سان گلا مائڪرو فون ۾ چيو. "انهن کي کڻي وڃو،" هن ٽنهي اڳوڻن ماڻهن ڏانهن اشارو ڪيو. "باقي توهان انهن عمارتن جي سامونڊي ڪناري ڏانهن وڃي رهيا آهيو."
  
  جيئن ته گروپ ورهائڻ شروع ڪيو، ڪيتريون ئي شيون هڪ ڀيرو ٿي ويون. هيلي ڪاپٽر جا بلڊ ڦرڻ لڳا؛ ان جي انجڻ جي آوازن فوري طور تي آس پاس جي ماڻهن جي چيخن کي ٻوڙيو. پوءِ اوچتو هڪ زوردار ڪار جي اوچتو گجگوڙ کان اڳ رولر شٽر جو دروازو کولڻ جي آواز وانگر اوچتو گوڙ گوڙ ٿيو. بدصورت عمارتن جي سامونڊي ڪناري جي پويان، ڌاتو جي هڪ اڇي پٽي ظاهر ٿي - هڪ آڊيو R8 تيز رفتار تي تيز ٿي.
  
  جنهن وقت هوءَ پيٽيو وٽ پهتي، اهو گولين جو هڪ خطرناڪ ٽڪر هو. اهو حيران ٿيل SAS سپاهين سان ٽڪرائجي ويو، انهن کي ڦهلائي ۽ هوا ذريعي ٽمبندي موڪلي. هڪ ٻي ڪار هن جي پويان ڇڪي، هن ڀيري ڪارو ۽ وڏي.
  
  هيلي ڪاپٽر جا بليڊ تيزيءَ سان گھمڻ لڳا ۽ ان جا انجڻ گوڙ ڪرڻ لڳا. سڄي مشين ڌوڏي، ٽيڪ آف جي تياري ڪري رهي هئي.
  
  ڪينيڊي، دنگ رهجي ويو، فقط ايترو ئي ٻڌي سگهيو جيئن ويلز رڙ ڪري حڪم ڏنو. هوءَ ڀڄي وئي جيئن باقي SAS سپاهين فائرنگ ڪئي.
  
  سڀ جهنم باغ ۾ ڀڄي ويا.
  
  سپاهين تيز رفتار آڊي آر 8 تي فائرنگ ڪئي، گوليون ان جي ڌاتو جي جسم کي ڇڪيندي، فينڈر جي چمڙي ۽ دروازن کي سوراخ ڪري ڇڏيو. ڪار تيز رفتاريءَ سان گهر جي ڪنڊ طرف وڌي، آخري لمحن ۾ هڪ تيز موڙ وٺي.
  
  هن جي ٽائرن جي هيٺان پٿرن وانگر پٿرن جا گولا نڪرندا هئا.
  
  گولي ونڊ شيلڊ کي ٽوڙي ڇڏيو، ان کي تباهه ڪيو. ڪار لفظي طور تي اڏام جي وچ ۾ مري ويو، ان جي انجڻ بند ٿي وئي جڏهن ڊرائيور تمام گهڻو پوئتي ڦٽي ويو.
  
  ڪينيڊي پنهنجو پستول وڌائي اڳتي وڌيو. "هل نه وڃ!"
  
  ان کان اڳ جو هوءَ ڪار وٽ پهچندي، ظاهر آهي ته ڊرائيور سندس ئي مسافر هو.
  
  بيت.
  
  هيلي ڪاپٽر زمين کان ٻه فوٽ مٿي هو، آهستي آهستي گردش ڪري رهيو هو. SAS سپاهي رڙ ڪئي، پر هن جي آواز ۾ ڪنهن به حقيقي ڪاوڙ کان سواء. ٻي ڪار، هڪ ڪاري چار دروازن واري ڪيڊيلڪ، هاڻي وڏي تلاءَ تي تيز رفتاريءَ سان وڃي رهي هئي، ان جا ٽائر هر طرف پاڻيءَ جون لهرون اڇلائي رهيا هئا. دريون اونداهيون هيون. اهو طئي ڪرڻ ناممڪن آهي ته اندر ڪير هو.
  
  ٽيون انجڻ شروع ٿيو، في الحال نظر کان ٻاهر.
  
  سپاهين ڪيڊيلڪ تي فائرنگ ڪئي، ٽائر ۽ ڊرائيور کي ٽن شاٽ سان نقصان پهچايو. ڪار رڪجي وئي ۽ ان جو پوئين پاسو تلاءَ ۾ ڪري پيو. ويلز ۽ ٽي ٻيا سپاهي رڙ ڪري هن ڏانهن ڊوڙيا. ڪينيڊي پنهنجون اکيون هيلي ڪاپٽر تي رکيون، پر ڪيڊيءَ وانگر، ان جون ونڊو مبهم هيون.
  
  ڪينيڊي نظريو ڪيو ته اهو سڀ ڪجهه تفصيلي فرار جي منصوبي جو حصو هو. پر حقيقي داور بابڪ ڪٿي هو؟
  
  هيلي ڪاپٽر اڳتي وڌڻ لڳو. SAS آخرڪار ڊيڄاريندڙن کان ٿڪجي ويو ۽ پوئتي روٽر تي فائرنگ ڪئي. خوفناڪ مشين گھمڻ شروع ڪيو، ۽ پوء هڪ ماڻهو ان جي هيٺان گوڏن ڀر ڪري گرينيڊ لانچر سان تيار ٿي ويو.
  
  ويلز ڪيڊيءَ وٽ پهتو. ٻه فائر ڪيا ويا. ڪينيڊي مائڪرو فون ذريعي ٻڌو ته بابيچ اڃا تائين وڏي هئي. هاڻي ٽين ڪار ڪنڊ جي چوڌاري آئي، انجڻ فارمولا 1 ريسر وانگر گوڙ ڪري رهي هئي، پر اها بينٽلي هئي، وڏي ۽ جرئتمند، ان جي موجودگيءَ جو نعرو منهنجي رستي کان ٻاهر نڪري ويو!
  
  ڪينيڊي وڻن ۾ ٽپو ڏنو. ڪيترائي سپاهي سندس پٺيان لڳا. ويلز مڙيو ۽ ٽي تيز شاٽ فائر ڪيا جيڪي ساڄي پاسي واري ونڊوز کان بيٺا.
  
  بلٽ پروف گلاس!
  
  "هي هڪ گدلو آهي!"
  
  هيلي ڪاپٽر کي بچائڻ لاءِ لفظ هڪ سيڪنڊ جي دير سان ڳالهايو ويو - گرنيڊ جاري ڪيو ويو - ان جو ڌماڪيدار چارج هيلي ڪاپٽر جي هيٺان ڌماڪو ٿيو. هيلي ڪاپٽر ٽڪرن ۾ ورهائجي ويو، هر طرف ڌاتو جا ٽڪرا ٽڪرا ٽڪرا ٿي ويا. ٽٽل اسٽيل جو هڪ مڙيل ٽڪرو سڌو تلاءَ ۾ ڪري پيو، زبردست قوت سان هزارين گيلن پاڻي بي گهر ٿي ويو.
  
  ڪينيڊي ان وقت تائين انتظار ڪندو رهيو، جيستائين بدمعاش بينٽلي سندس گذر نه ڪيو، پوءِ هن جو تعاقب ڪيو. تڪڙو ڪٽڻ هن کي ٻڌايو ته فرار ٿيڻ واري سرب کي پڪڙڻ جو صرف هڪ موقعو هو.
  
  ويلز اهو ئي وقت ڏٺو ۽ عمل ۾ اچي ويو. R8 مڪمل طور تي ختم ٿي چڪو هو، پر ڪئڊڊ اڃا تائين برقرار هو، ان جا ڦڙا صرف هڪ انچ پاڻيء جي هيٺان پول جي سنگ مرمر جي قدمن تي هئا.
  
  ويلز ۽ سندس ٻه سپاهي ڪيڊي طرف ڊوڙيا. ڪينيڊي گرم تعاقب ۾ روانو ٿيو، قبضو ڪرڻ جو عزم ڪيو. انهيءَ مهل هوا جي هڪ عجيب آواز ٻڌڻ ۾ آئي، ڄڻ ڪو طوفان گذريو هجي، ۽ اوچتو بابيچ جي گهر جو ڪنارو ڦاٽي پيو.
  
  "او منهنجا خدا!" ويلز مٽيءَ ۾ ڪري پيو، جيئن سندس سڪون به ٽٽي ويو. ملبہ سڀني طرفن کان اڏامي ويو، تلاءَ ۽ پيٽيو تي مينهن وسڻ لڳو. ڪينيڊي رڙ ڪئي. هن پنهنجو مٿو ٽڪرن ڏانهن ڦيرايو.
  
  هڪ ڪارو هيلي ڪاپٽر اتي بيٺو، هڪ شڪل ان جي کليل دروازي مان لڙڪندي رهي.
  
  "ڇا توهان کي اهو پسند آهي؟"
  
  ويلز پنهنجو ڪنڌ مٿي ڪيو. "ايليسيا ميلز؟ تون ڇا ڪري رهيو آهين انهيءَ مقدس جي نالي تي؟"
  
  "توهان جي ننڍڙن بالن کي به ان شاٽ سان ڦاڙي ڇڏين ها، اي پوڙها. تون منهنجو قرض آهين. ايليسيا کلڻ لڳي جيئن هيلي ڪاپٽر بينٽلي جو تعاقب ڪرڻ لاءِ چوڌاري ڦرڻ کان ڪجهه دير اڳ اٿيو.
  
  ڪينيڊين هتي هئا.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ اڳتي وڌيو ان کان اڳ جو هن جي پويان ڀت سوئس پنير ۾ تبديل ٿي وئي. گهٽ ۾ گهٽ هڪ گولي ايتري ته ويجهو ٿي وئي جو هن ان جو آواز ٻڌو. هن هڪ ئي وقت بالڪوني جي هيٺان پليٽ فارم تي وڃڻ لاءِ سامهون واري فلپ ڪئي جيئن اڪثر ڊيلٽا ٽيم. هڪ دفعو اتي، هن مٿي جو مقصد ڪيو ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  جيئن توقع ڪئي وئي، بالڪوني منزل نسبتا ڪمزور هئي. مٿان فائرنگ بند ٿي وئي ۽ رڙيون شروع ٿي ويون.
  
  ڊيلٽا ڪمانڊر هن جو هٿ پنهنجي کاٻي پاسي کي اسٽوريج جي سهولت جي طرف وڌايو. اهي تڪڙو تڪڙو ٻن سهڻين فرنيچر سان ڀريل پر خالي ڪمرن مان گذري ويا. ڪمانڊر انهن لاءِ اشارو ڪيو ته هو هڪ جي ويجهو بيهڻ لاءِ ته انهن جي سيٽلائيٽ نگراني کي خبردار ڪيو هو ته ڪجهه خاص آهي - هڪ لڪيل زير زمين ڪمرو.
  
  اسٽن گرنيڊ اندر اڇلايا ويا، جنهن کانپوءِ آمريڪي سپاهين خوفناڪ رڙيون ڪيون ته جيئن بدامني واري اثر ۾ اضافو ٿئي. تنهن هوندي به، اهي فوري طور تي اڌ درجن سربي محافظن جي هٿ سان جنگ ۾ مصروف هئا. ڊريڪ ساهه کنيو ۽ اندر داخل ٿيو. افراتفري ۽ مونجهاري ڪمري کي آخر کان آخر تائين ڀريو. هن اکيون ٻوٽي ڇڏيون ۽ ڏٺائين ته پاڻ کي هڪ وڏي گارڊ جي سامهون آهي، جيڪو رڇ جي ڀاڪر لاءِ اڳتي وڌڻ کان اڳ مسڪرائي ۽ دٻجي ويو.
  
  ڊريڪ تڪڙو تڪڙو ڀڄي ويو، گردئن کي ماريو ۽ شمسي پلڪسس کي خنجر سان سخت هٿ سان ماريو. انسان-جانور به نه ڊڪندو هو.
  
  پوءِ هن کي بار جي ويڙهه بابت پراڻي چوڻي ياد اچي وئي - جيڪڏهن توهان جو مخالف ڪٽڻ کان سواءِ پلڪسس ڏانهن هڪ مُک وٺي ٿو ته پوءِ ڀلي تون ڊوڙڻ شروع ڪر، يار، ڇو ته تون پنهنجي ڳچيءَ ۾ آهين...
  
  ڊريڪ پوئتي هٽي ويو، احتياط سان پنهنجي متحرڪ دشمن جي چوڌاري ڦرندو رهيو. سربيان تمام وڏو هو، جنهن ۾ ٿلهي ٿلهي هئي، ۽ پيشاني ايتري وڏي هئي جو ڇهن انچن جي ڪنڪريٽ بلاڪن کي ٽوڙي سگهي. ماڻھو بيحد اڳتي وڌيو، ھٿ ويڙھيل ھوا. هڪ پرچي ۽ ڊريڪ کي موت جي منهن ۾ نچوڙي، نچوڙي ۽ انگور وانگر ڪٽيو ويندو. هُن تڪڙو تڪڙو پاسو ڪيو، ساڄي پاسي بيهوش ٿي ويو، ۽ ٽي تيز جهٽڪن سان اڳتي آيو.
  
  اک. ڪن. گلا.
  
  سڀ ٽي ڳنڍيل آهن. جيئن ئي سربيائي درد ۾ اکيون بند ڪري ڇڏيون، ڊريڪ هڪ خطرناڪ ڊمي اڇلائي هڪ فلائنگ ڪِڪ ۾ اڇلائي ڇڏيو، جنهن ڪافي رفتار پيدا ڪئي ته هن برونٽوسورس کي به هن جي وسيع ٽنگن تان هٽائي ڇڏيو.
  
  ماڻهوءَ اهڙي آواز سان فرش تي ڪري پيو، جيئن جبل ٽٽي پيو. ڀت تان پينٽنگ ڪري پيو. جنهن قوت هن پنهنجي پٺڀرائي لڪ مان پيدا ڪئي، هن کي بي هوش ڪري ڇڏيو جيئن هن جو مٿو ڊيڪ تي اچي ويو.
  
  ڊريڪ اڳتي وڌي ڪمري ۾ هليو ويو. ٻه ڊيلٽا ماڻهو مارجي ويا، پر سڀني سرب کي غير جانبدار ڪيو ويو. اڀرندي ڀت جو هڪ حصو کليل هو، ۽ اڪثر آمريڪن افتتاح جي چوڌاري بيٺا هئا، پر هاڻي آهستي آهستي پوئتي هٽي رهيا هئا، خوف کي لعنت ڪندي.
  
  ڊريڪ انهن ۾ شامل ٿيڻ لاء جلدي ڪئي، تصور ڪرڻ جي قابل نه هئي ته ڇا ڊيلٽا سپاهي کي خوفزده ڪري سگهي ٿو. پهرين شيءِ جيڪا هن ڏٺي، اها پٿر جا قدم هئا جيڪي هيٺ هڪ چڱي روشنيءَ واري زير زمين ڪمري ۾ وڃي رهيا هئا.
  
  ٻيو بليڪ پينٿر هو، جيڪو آهستي آهستي قدمن تي چڙهندو هو، ان جو وسيع وات ظاهر ڪري رهيو هو ته ريزر جي تيز فنگس جي هڪ قطار.
  
  "فوؤڪ..." آمريڪن مان هڪ نڪتو. ڊريڪ وڌيڪ متفق نه ٿي سگهيو.
  
  پينٿ رڙ ڪري، ڌڪ هڻڻ لڳو. ڊريڪ پوئتي هٽي ويو جيئن جانور هوا ۾ ٽپو ڏئي، غضب ۾ 100 پائونڊ خطرناڪ عضلات. هو مٿئين قدم تي لهي ويو ۽ لٽڪڻ جي ڪوشش ڪندو رهيو، هر وقت پٺتي پيل سپاهين تي پنهنجي hypnotic سائي نظر رکي.
  
  "مون کي ائين ڪرڻ کان نفرت آهي،" ڊيلٽا ڪمانڊر چيو، پنهنجي رائيفل جو مقصد وٺي.
  
  "ترس!" ڊريڪ بتيءَ جي روشنيءَ ۾ ڪجهه چمڪندي ڏٺو. "ٿورو ترس. حرڪت نه ڪر".
  
  پينٿر اڳتي وڌيو. ڊيلٽا ٽيم کيس بندوق جي نقطي تي پڪڙيو جيئن هو انهن جي وچ ۾ گذري ويو، ۽ ناپسنديده سربي محافظن کي ناپسنديده طور تي ڌڪايو ويو جيئن اهي ڪمري کان ٻاهر نڪتا.
  
  "ڇا- ؟" آمريڪن مان هڪ ڊريڪ تي ڪاوڙجي ويو.
  
  "ڏٺو نه؟ هن کي هيرن جڙيل هار پهريل هو. مان سمجهان ٿو ته اهڙي ٻلي، جيڪا اهڙي گهر ۾ رهندي آهي، ان کي حملي ڪرڻ جي تربيت تڏهن ڏني ويندي آهي جڏهن اها پنهنجي مالڪ جو آواز ٻڌي.
  
  "چڱو سڏ. مان اهڙي جانور کي مارڻ نه چاهيندس". ڊيلٽا ڪمانڊر سرب ڏانهن اشارو ڪيو. "آئون سڄو ڏينهن انهن بدمعاشن سان مذاق ڪندي گذاريندس.
  
  اهي ٻه ماڻهو نگهبان ڇڏي هيٺ قدمن تي هلڻ لڳا. ڊريڪ ٽيون هو جيڪو والٽ فلور تي پهچندو هو، ۽ هن جيڪو ڪجهه ڏٺو، تنهن هن کي حيرت ۾ وجهي ڇڏيو.
  
  "ڪيترا بگڙيل آهن اهي پاگل بيزار؟
  
  ڪمرو ان سان ڀريل هو، جنهن کي هو صرف "ٽرافين" طور بيان ڪري سگهي ٿو. اهي شيون جن کي ڊيور بابڪ قيمتي سمجهندو هو، ڇاڪاڻ ته - هن جي بدعنواني ۾ - اهي ٻين ماڻهن لاء قيمتي هئا، هر جاء تي وڏيون ۽ ننڍيون المارون هيون، جيڪي ترتيب سان ترتيب ڏنل هئا.
  
  Tyrannosaurus rex جبڑے. ان جي اڳيان لکيل لکيل آهي "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award" ان کان علاوه مشهور اداڪارا جي هڪ پڌري تصوير جنهن ۾ لکيل هو "هوءَ جيئڻ چاهي ٿي"، ان جي اڳيان هڪ برونز جي پيڊل تي آرام سان آرام ڪرڻ واري هڪ ممي ٿيل هئي. هٿ جي سڃاڻپ 'ضلعي وڪيل نمبر 3' جي طور تي.
  
  ۽ گهڻو ڪجهه. جيئن ڊريڪ ڊسپلي جي ڪيسن جي چوڌاري گھمندو هو، ڪوشش ڪري رهيو هو ته هو پنهنجي ذهني جذبي کي منهن ڏيڻ ۽ ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪري، آخرڪار هن شاندار شيون محسوس ڪيو جيڪي اهي ڳولي رهيا هئا.
  
  والڪيريس: برفاني اڇي مجسمن جو هڪ جوڙو جيڪو ٿلهي گول بلاڪ تي لڳل آهي. ٻئي مجسما اٽڪل پنج فوٽ ڊگها هئا، پر انهن ۾ اها حيرت انگيز تفصيل هئي، جيڪا ڊريڪ جي ساهه کڻي وئي. ٻه سنسار عورتون، ننگي ۽ قديم زماني جي طاقتور Amazon وانگر نظر اچن ٿيون، ٻئي پنھنجن ٽنگن سان پکڙيل آھن، ڄڻ ڪنھن شيءِ تي ويھي رھيا آھن. شايد هڪ پرن وارو گهوڙو، ڊرڪ سوچيو. بين جي خواهش هئي ته هو وڌيڪ ڄاڻن، پر هن کي ياد آهي ته والڪيريز انهن کي جنگ کان جنگ تائين پرواز ڪرڻ لاء استعمال ڪيو. هن محسوس ڪيو عضلاتي اعضاء، کلاسک چهري جون خاصيتون ۽ پريشان ڪندڙ هيلمٽ.
  
  "واهه! - ڊيلٽا مان ماڻهو چيو. "مان چاهيان ٿو ته مون وٽ هن جو ڇهه پيڪ هجي."
  
  اڃا به وڌيڪ ٻڌائڻ سان، ٻئي والڪيري پنهنجي کاٻي هٿن سان اڻڄاتل شيء ڏانهن اشارو ڪري رهيا هئا. اشارو ڪندي، جيئن ڊريڪ هاڻي سوچيو، سڌو خدا جي مقبري ڏانهن.
  
  جيڪڏھن رڳو اھي Ragnarok ڳولي سگھن ٿا.
  
  ان وقت، سپاهين مان هڪ ڊسپلي ڪيس مان هڪ شيء حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. اوچتو گھنٽي وڄڻ لڳي ۽ اسٽيل جو دروازو قدمن جي بنياد تي ڪري پيو، سندن نڪرڻ جو رستو روڪيو.
  
  آمريڪي فوري طور تي گئس ماسڪ لاء پهچي ويا. ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "پريشان نه ٿي. مون کي ڪجهه ٻڌايان ٿو ته بابيچ اهڙي قسم جو بدمعاش آهي جيڪو چور کي جيئرو پڪڙڻ ۽ لات مارڻ پسند ڪندو.
  
  ڊيلٽا ڪمانڊر اڃا تائين ٻرندڙ بارن ڏانهن ڏٺو. "هنن لٺن کي ٽڪر ٽڪر ڪري ڇڏيو.
  
  
  **
  
  
  ڪينيڊي حيرت مان هيلي ڪاپٽر ۽ پوئتي هٽي بينٽلي کي ڏسڻ لڳو. ويلز به پريشان نظر اچي رهيو هو جيئن هن آسمان ڏانهن ڏٺو.
  
  "بيچ،" ڪينيڊي کيس ساهه کڻندي ٻڌو. "مون هن کي چڱي طرح تربيت ڏني. هن کي غدار ٿيڻ جي جرئت ڪيئن ٿي؟
  
  "چڱي ڳالهه ته هوءَ هلي وئي آهي،" ڪينيڊي پڪ ڪئي ته هن جا وار اڃا به ان سڄي جمپنگ کان پوئتي بند ٿيل هئا ۽ جڏهن هن ڏٺو ته SAS جا ٻه مرد هن کي مٿي ڪري رهيا آهن. "هوءَ وڏي زمين هئي. هاڻي، جيڪڏهن ڊريڪ ۽ ڊيلٽا ٽيم والڪيريس تي قبضو ڪيو آهي، اسان کي چپ ڪري سگهون ٿا جڏهن اليسيا بابيچ سان مصروف آهي.
  
  ويلز ائين پئي لڳو ڄڻ هو ٻن اهم اختيارن جي وچ ۾ ڦاٿل هجي، پر ڪجهه به نه چيو جيئن اهي گهر جي چوڌاري مکيه دروازي ڏانهن ڊوڙي ويا. هنن ڏٺو ته هيلي ڪاپٽر موڙ تي بينٽلي سان ٽڪرائجي ويو. گوليون لڳيون ۽ ڀڄڻ واري ڪار مان ڀڄي ويا. پوءِ اوچتو ڪار تيزيءَ سان بريڪ لڳائي ۽ ڪڪر جي ڪڪر ۾ اچي بيٺي.
  
  دريءَ جي ٻاهران هڪ شئي بيٺي هئي.
  
  هيلي ڪاپٽر آسمان مان ڪري پيو، ان جو آپريٽر تقريباً مافوق الفطرت احساس جو مالڪ آهي، جيئن هڪ آر پي جي مٿي کان مٿي ٿي وئي. جيئن ئي سندس سليج زمين کي ڇهيو، ڪينيڊين ڀائر دروازن مان ٻاهر نڪري آيا. فائرنگ جي ڏي وٺ ٿي.
  
  ڪينيڊي سوچيو ته هن اليشيا مائلس کي ڏٺو، هڪ لٿل شخصيت، جيڪا بناوت واري جسم جي هٿيارن ۾ ڍڪيل هئي، محاوري شعر وانگر ميدان ۾ لهي وئي. جنگ لاءِ ٺهيل هڪ جانور، تشدد ۽ غضب ۾ گم ٿي ويو اهو سڀ ڪجهه. پاڻ جي باوجود، ڪينيڊي محسوس ڪيو ته هن جو رت ٿڌو هلندو هو.
  
  ڇا اهو خوف هو جيڪو هن محسوس ڪيو؟
  
  ان کان اڳ جو هوءَ ان بابت سوچي سگهي، هڪ پتلي شڪل هيلي ڪاپٽر جي سامهون واري پاسي کان ڪري پئي. هڪ شڪل هن هڪ پل ۾ سڃاڻي ورتو.
  
  پروفيسر پارنيڪ!
  
  هُو اڳتي هليو ويو، پهرين ته جھجڪندو رهيو، پر پوءِ نئين عزم سان، ۽ آخر ۾ جيئن گوليون هن جي مٿي کان هوا ۾ لڙڪي رهيون هيون، هڪ گوليون هن جي کوپڙي جي هڪ هٿ جي چوٽيءَ مان گذري رهيون هيون.
  
  پارنيوڪ آخرڪار SAS ۽ ڪينيڊي لاءِ ڪافي ويجھو ٿي ويو ته هن کي حفاظت ڏانهن ڇڪي ، ڪينيڊين بي خبر ، مڪمل طور تي جنگ ۾ مصروف
  
  "اهو صحيح آهي،" ويلز، گهر ڏانهن اشارو ڪندي چيو. "اچو ته ان کي ختم ڪريون."
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ والڪيريس کي اڳتي وڌائڻ ۾ مدد ڪئي جڏهن ته ڪجهه ماڻهون ٿوري مقدار ۾ ڌماڪيدار مادو ڳنڍي ڇڏيو. انهن خوفناڪ نمائشن جي وچ ۾ تنگ رستي سان پنهنجو رستو ٺاهيو، ڪوشش ڪري وڌيڪ ويجهو نه ڏسڻ جي. ڊيلٽا وارن مان هڪ ماڻهو ڪجهه منٽ اڳ هڪ خوفناڪ چيڪ کان واپس آيو ۽ ٻڌايو ته هڪ ڪاري تابوت ڪمري جي پٺيءَ تي ويٺو آهي.
  
  انتظار جو ماحول پورو ڏهه سيڪنڊ هليو. ان کي روڪڻ لاءِ سپاهي منطق جي ضرورت آهي. توهان کي گهٽ ڄاڻ آهي ...
  
  اهو هاڻي ڊريڪ جي منطق ناهي. پر هن سنجيدگي سان ڄاڻڻ نه چاهيو. هُو به هڪ عام شهريءَ وانگر لڪي ويو، جڏهن سِرَ ڦاٽي پيا.
  
  مٿي ڪمري مان فائرنگ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو. ڊيلٽا گارڊز قدمن کان هيٺ ڪري تباهه ٿي ويا، خوني سوراخن ۾ مري ويا. ٻئي سيڪنڊ، مشين گنن سان هٿياربند هڪ درجن ماڻهو ڏاڪڻ جي چوٽي تي ظاهر ٿيا.
  
  ٻاهر نڪتل ۽ هٿياربند، هڪ اعلي مقام کان ڍڪيل، ڊيلٽا ٽيم ناڪام ٿي چڪي هئي ۽ هاڻي ڪمزور هئي. ڊريڪ آهستي آهستي پنهنجو رستو الماري ۽ ان جي لاڳاپن جي حفاظت ڏانهن وڌو، ڪوشش ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته اهڙي طرح پڪڙي وڃڻ جي بيوقوفي جي باري ۾ نه سوچيو، ۽ اهو ڪيئن نه ٿئي ها SAS سان، ۽ قسمت تي ڀروسو ڪيو ته اهي نوان دشمن نه هوندا. Valkyries کي گول ڪرڻ لاء ڪافي بيوقوف.
  
  بيحد ڇڪتاڻ جا ڪيترائي لمحا هئا، خاموشيءَ کي دٻائڻ ۾ تجربو ڪيو ويو، جيستائين هڪ شخص قدمن کان هيٺ نه آيو. هڪ شڪل سفيد لباس ۾ ۽ هڪ اڇو ماسڪ پائڻ.
  
  ڊريڪ کيس فوري طور سڃاڻي ورتو. اھو ساڳيو ماڻھو جنھن يارڪ جي ٻلي جي واک ۾ شيلڊ کٽي. جنهن ماڻهوءَ کي هن اپسال ۾ ڏٺو هو.
  
  "مان توکي سڃاڻان ٿو،" هن پنهنجو پاڻ ڏانهن ڇڪيو، پوءِ زور سان. "ڏاڍو جرمن هتي آهن.
  
  ان ماڻهوءَ هڪ .45 ڪليبر پستول کنيو ۽ ان کي چوڌاري ڦري ڇڏيو. "پنهنجو هٿيار ڇڏ. توهان مان سڀ. هاڻي!"
  
  مغرور آواز. هڪ آواز جيڪو نرم هٿن سان تعلق رکي ٿو، ان جي مالڪ وٽ حقيقي طاقت آهي، اهڙي قسم جو ڪاغذ تي لکيل آهي ۽ صرف ميمبرن جي ڪلبن ۾ ڏنو ويو آهي. اهڙو ماڻهو جنهن کي خبر ئي نه هئي ته حقيقي دنياوي ڪم ۽ محنت ڇا آهي. شايد بينڪر، بينڪنگ انڊسٽري ۾ پيدا ٿيو، يا سياستدان، سياستدان جو پٽ.
  
  ڊيلٽا وارن پنهنجا هٿيار مضبوطيءَ سان رکيا. ڪنهن هڪ لفظ به نه چيو. مقابلي جو خطرو هو.
  
  انسان وري رڙ ڪئي، سندس پرورش کيس خطري جي خبر نه پئي ڏني.
  
  "ڇا تون ٻوڙو آهين؟ مون چيو هاڻي!"
  
  ٽيڪسن جي آواز ٻرندڙ آواز ۾ چيو: "اهو نه ٿيندو، بيزار.
  
  "پر... پر..." ماڻهو حيرت مان رڪيو، پوءِ اوچتو پنهنجو نقاب ڦاڙي ڇڏيائين. "تون ئي ڪندين!
  
  ڊريڪ لڳ ڀڳ ختم ٿي ويو. مان توهان کي سڃاڻان ٿو! Abel Frey، جرمن فيشن ڊزائينر. جھٽڪو ڊريڪ مٿان زهريلي موج وانگر ڌوئي ويو. اهو ناممڪن هو. اهو ڏسڻ جهڙو هو ته ٽيلر ۽ مائلي اتي مٿي، دنيا تي قبضو ڪرڻ بابت حيران ٿي ويا.
  
  فرائي ڊريڪ جي نگاهه سان ملاقات ڪئي. "۽ تون، Matt Drake!" پستول سان گڏ هن جو هٿ ڏڪڻ لڳو. "توهان مون کي لڳ ڀڳ هر شيءِ قيمت ڏني، مان هن کي توکان وٺي ويندس. مان ڪندس! ۽ هوء ادا ڪندي. او، هوء ڪيئن ادا ڪندي!
  
  
  ان کان اڳ جو هو اهو محسوس ڪري سگهي، فرائي بندوق کي ڊريڪ جي اکين جي وچ ۾ اشارو ڪيو ۽ فائرنگ ڪئي.
  
  
  **
  
  
  ڪينيڊي ڊوڙندو ڪمري ۾ آيو ۽ ڏٺائين ته SAS ماڻھن کي گوڏن ڀر ڪري، خاموشيءَ لاءِ سڏي رھيا آھن. هن پنهنجي سامهون نقاب پوش مردن جو هڪ گروهه ڏٺو، جنهن کي جسم جو هٿيار پهريل هو، پنهنجا هٿيار ان طرف اشارو ڪري رهيا هئا، جن کي هوءَ صرف ڊيور بابڪ جي ڳجهي والٽ سمجهي سگهي ٿي.
  
  خوشقسمتيء سان، ماڻھن انھن کي نوٽيس نه ڪيو.
  
  ويلز هن ڏانهن پوئتي ڏٺو ۽ وات مان چيو، "ڪير؟"
  
  ڪينيڊي پريشان منهن ڪيو. هوءَ ڪنهن کي رڙ ڪندي ٻڌي سگهي ٿي، هوءَ سندس پاسي واري پروفائيل ڏسي سگهي ٿي. جڏهن هن ٻڌو ته هن کي ميٽ ڊريڪ جو نالو رڙ ڪيو، هوء ڄاڻي ٿي، ۽ ويلز ڄاڻي ٿي، ۽ سيڪنڊن کان پوء انهن فائرنگ ڪئي.
  
  ايندڙ فائر فائٽ جي سٺ سيڪنڊن دوران، ڪينيڊي اهو سڀ ڪجهه سست رفتار ۾ ڏٺو. The man in white fires his .45, her shot arriving a split second later and tugging at the hem of his coat as it pass through the hanging material. هن جو ڇرڪائيندڙ چهرو جڏهن ڦري ويو. انهن جي نرمي، نرمي.
  
  خراب ماڻهو.
  
  پوءِ نقاب پوش مرد گھمندا ۽ شوٽنگ ڪندا. SAS سپاهين کي چڱيءَ طرح رکيل ڌماڪيداريءَ ۽ ٺڳيءَ سان موٽائي ٿي. وڌيڪ باهه والٽ مان ايندي آهي. آمريڪي آوازن. جرمن آواز. انگريزي ۾ آواز.
  
  سست افراتفري، Taylor Swift جي شاعرانه انداز سان ملندڙ جلندڙ، Metallica جي قديم پٿر سان ملايو. هوء گهٽ ۾ گهٽ ٻه جرمن ماريا - باقي ڪري پيو. سفيد پوشاڪ رڙ ڪئي ۽ پنهنجا هٿ لوڏيا، ۽ پنهنجي ٽيم کي جلدي پوئتي هٽڻ تي مجبور ڪيو. ڪينيڊي ڏٺو ته انهن کي ڍڪي ڇڏيو ۽ مرڻ جي عمل ۾، زخم مان سڙي وانگر نڪرندو، پر زخم زنده رهيو. هو آخرڪار هڪ پوئين ڪمري ۾ ڀڄي ويو ۽ هن جا فقط چار ماڻهو زنده رهجي ويا.
  
  ڪينيڊي مايوسيءَ سان هال ڏانهن ڊوڙي ويو، جنهن جي ڳلي ۾ هڪ عجيب ٿلهي ۽ دل ۾ برف جي ٿلهي هئي، هن کي اها به خبر نه هئي ته هوءَ ڪيتري پريشان هئي جيستائين هن ڊريڪ کي جيئرو نه ڏٺو ۽ هن جي مٿان لذت جو هڪ ٿڌو وهڪرو محسوس ڪيو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ فرش تان اٿيو، شڪر گذار ته ايبل فرائي جو مقصد ايترو ئي مبهم هو جيترو هن جي حقيقت جي گرفت ۾. پهرين شيءِ هن ڏٺو ته ڪينيڊي قدمن هيٺان ڊوڙندي هئي، ٻيو هن جو چهرو هو جيئن هوءَ هن ڏانهن ڊوڙندي هئي.
  
  "خدا جو شڪر آهي ته توهان ٺيڪ آهيو!" - هوءَ رڙ ڪئي ۽ هن کي ڀاڪر پاتو ان کان اڳ جو هن جي پابندي ياد اچي.
  
  ڊريڪ پنهنجي اکين کي بند ڪرڻ کان اڳ ويلز جي سڃاتل اکين ڏانهن ڏٺو. هن هڪ لمحي لاءِ هن کي ڀاڪر پائي، هن جي ٿلهي جسم، هن جي طاقتور شڪل، هن جي نازڪ دل کي پنهنجي ڀرسان ڌڙڪندي محسوس ڪيو. هن جو مٿو هن جي ڳچيءَ تي دٻايو ويو هو، اهو احساس ڪافي عجيب هو ته هن جي همراهن کي ٽنگجڻ لڳي.
  
  "ها، مان ٺيڪ آهيان. توهان؟"
  
  هوءَ پري هٽي وئي، مسڪرائيندي.
  
  ويلز انهن ڏانهن وڌيو ۽ هڪ منٽ لاءِ پنهنجي مسڪراهٽ لڪائي ڇڏيائين. "ڊريڪ. وري ملڻ لاءِ هڪ عجيب جاءِ، پراڻو چپ، نه ته ڪنور پب ارل ڪورٽ ۾ منهنجي ذهن ۾ هو. مون کي توهان کي ڪجهه ٻڌائڻ جي ضرورت آهي، Matt. مائي بابت ڪجهه.
  
  ڊريڪ کي فوري طور تي واپس اڇلايو ويو. ويلز چيو ته آخري شيء هن کي توقع هئي. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ هن ڪينيڊي جي مرڪندڙ مسڪراهٽ کي ڏٺو ۽ پاڻ کي پاڻ سان ڇڪي ورتو. "والڪيريس،" هن اشارو ڪيو. "اچو جيستائين اسان کي موقعو ملي.
  
  پر ڊيلٽا ڪمانڊر اڳ ۾ ئي هن کي منظم ڪري رهيو هو ۽ انهن کي سڏي رهيو هو. "هي انگلينڊ ناهي، دوستو. اچو ته هلون. مون تقريباً سڀ هوائي کاڌو کائي جيڪو مان هن موڪل تي سنڀالي سگهان ٿو.
  
  
  ويهن
  
  
  
  ايئر اسپيس
  
  
  ڊريڪ، ڪينيڊي ۽ حملي جي باقي ٽيم ڪيترن ئي ڪلاڪن بعد بين ۽ هيڊن سان ملاقات ڪئي هونولولو جي ويجهو هڪ فوجي اڏي تي.
  
  جيئن وقت گذري ويو. بيوروڪريسي لال ٽيپ ڪٽي وئي. روڊ رستا صاف ڪيا ويا آهن. حڪومتن ۾ جهيڙو ٿيو، پوءِ ٺٺوليون، ۽ پوءِ آخرڪار ڳالهائڻ شروع ڪيو. بغاوت ڪندڙ بيوروڪريٽس کي سياسي طور کير ۽ ماکي جي برابر ڪيو ويو.
  
  ۽ دنيا جو خاتمو ويجهو اچي رهيو هو.
  
  حقيقي رانديگرن ڳالهايو، پريشان ۽ اندازو لڳايو، ۽ پرل هاربر جي ويجهو خراب ايئر ڪنڊيشنڊ عمارتن ۾ سمهڻ. ڊريڪ فوري طور تي فرض ڪيو ته بين جي سوچيندڙ سلام جو مطلب اهو آهي ته انهن جي اوڊين جي ايندڙ ٽڪري جي ڳولا ۾ رپورٽ ڪرڻ لاء ٿورو ترقي ڪئي هئي - هن جون اکيون. ڊرڪ پنهنجي تعجب کي لڪايو؛ هن کي يقين هو ته بين جي تجربي ۽ حوصلي هن وقت تائين سڀ اشارا حل ڪري ڇڏيا هوندا.
  
  هيڊن، دفاعي اسسٽنٽ سيڪريٽري، هن جي مدد ڪئي، پر انهن ٿورو ترقي ڪئي.
  
  انهن جي صرف اميد هئي ته ٻيا apocalyptic شرڪت ڪندڙ - ڪينيڊين ۽ جرمن - ٿورو بهتر ڪم ڪري رهيا هئا.
  
  بين جي توجه شروعاتي طور تي ڊريڪ جي وحي پاران ڦيرايو ويو.
  
  "ابيل فري؟ جرمن ماسٽر مائينڊ؟ گم ٿي وڃ، گدا".
  
  "سنجي ٿو، دوست. ڇا مان توسان ڪوڙ ڳالهائيندس؟"
  
  "منهنجي سامهون وائيٽ سانپ جو حوالو نه ڏيو، ميٽ. توهان کي خبر آهي، اسان جي بئنڊ کي انهن جي موسيقي کي انجام ڏيڻ ۾ مسئلو آهي، ۽ اهو مذاق ناهي. مان صرف ان تي يقين نه ٿو ڪري سگهان ... ايبل فري؟
  
  ڊريڪ ساهه کنيو. "خير، مان وري شروع ڪريان ٿو. ها. ابيل فري.
  
  ڪينيڊي سندس حمايت ڪئي. "مون اهو ڏٺو ۽ مان اڃا تائين ڊريڪ کي ٻڌائڻ چاهيان ٿو ته بکواس ڳالهائڻ بند ڪري. هي ماڻهو بيڪار آهي. جرمن الپس ۾ سيٽ ڪريو - "پارٽي قلعو". سپر ماڊل. پئسا. هڪ سپر اسٽار جي زندگي."
  
  "شراب، عورتون ۽ گيت،" ڊرڪ چيو.
  
  "ان کي روڪيو!" بين چيو. "هڪ طريقي سان،" هن چيو، "اهو مڪمل ڍڪ آهي."
  
  "جڏهن توهان مشهور آهيو ته جاهل کي بيوقوف بڻائڻ آسان آهي،" ڊرڪ اتفاق ڪيو. "توهان پنهنجي منزل چونڊي سگهو ٿا- جتي به وڃڻ چاهيو. انهن ماڻهن لاءِ سمگلنگ آسان هئڻ گهرجي. بس پنهنجي قديم آثارن کي ڳوليو، پنهنجي سفارتي بريفڪيس کي چونڊيو ۽..."
  
  "...هي داخل ڪريو." ڪينيڊي آسانيءَ سان ختم ڪيو ۽ هن جون کلندڙ اکيون بين ڏانهن ڦيرايون.
  
  "توهان ٻنهي کي گهرجي..." هن ٽهڪ ڏنو. "... توهان ٻنهي کي هڪ ڪمرو وٺڻ گهرجي."
  
  ان وقت ويلز ويجهو آيو. "اها شيء ايبل فري سان ... اهو فيصلو ڪيو ويو آهي ته ان کي هن وقت تائين راز ۾ رکيو وڃي. ڏسو ۽ انتظار ڪريو. اسان سندس قلعي جي چوڌاري لشڪر قائم ڪريون ٿا، پر کيس آزاديءَ سان رنڊڪ ڏيون ٿا، جيڪڏهن هو ڪجهه سکي، جيڪو اسان نه سکيو.
  
  "پهرين نظر ۾، اهو مناسب لڳي ٿو،" ڊرڪ شروع ڪيو، "پر..."
  
  "پر هن کي منهنجي ڀيڻ آهي،" بين چيو. هيڊن هن کي آرام ڪرڻ لاءِ هٿ مٿي ڪيو. "اهي صحيح آهن، بين. ڪرين محفوظ آهي... في الحال. دنيا ناهي".
  
  ڊريڪ هن جون اکيون تنگ ڪيون پر زبان رکي. احتجاج ڪرڻ سان ڪجھ به حاصل نه ٿيندو. اهو صرف پنهنجي دوست کي وڌيڪ پريشان ڪرڻ جي خدمت ڪندو. هڪ دفعو وري هن کي هيڊن کي سمجهڻ ۾ تڪليف ٿي رهي هئي. ڇا هن جي نئين مليل سنسڪرت هن کي کائي رهي هئي؟ ڇا هوءَ بين لاءِ جلدي سوچيو، يا هن پنهنجي حڪومت لاءِ عقلمنديءَ سان سوچيو؟
  
  ڪنهن به صورت ۾، جواب ساڳيو هو. انتظار ڪريو.
  
  ڊريڪ موضوع بدلائي ڇڏيو. هن بين جي دل جي ويجهو هڪ ٻيو سوراخ ڪيو. "تنهنجي ماءُ ۽ پيءُ ڪيئن آهن؟ - هن غور سان پڇيو. "ڇا اهي اڃا تائين آباد ٿيا آهن؟"
  
  بين دردن سان ساهه کنيو. "نه، دوست. آخري ڪال تي هنن هن جو ذڪر ڪيو، پر مون ٻڌايو ته هن کي ٻي نوڪري ملي آهي. اهو مدد ڪندو، ميٽ، پر ڊگهي لاء نه.
  
  "مان ڄاڻان ٿو". ڊريڪ ويلز ۽ هيڊن ڏانهن ڏٺو. "هتي اڳواڻن جي حيثيت ۾، توهان ٻنهي کي مدد ڪرڻ گهرجي." پوءِ، جواب جو انتظار ڪرڻ کان سواءِ، هن چيو: "هيڊي ۽ اوڊين جي اکين جي ڪهڙي خبر؟
  
  بين بيزاريءَ ۾ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "گهڻو،" هن شڪايت ڪئي. "هر طرف ٽڪرا آهن. هتي - هي ٻڌو: ممير جي کوهه مان پيئڻ لاءِ - والهلا ۾ حڪمت جو چشمو - هر ڪنهن کي هڪ اهم قرباني ڏيڻ گهرجي. هڪ پنهنجي اکين کي قربان ڪري ڇڏيو، موجوده ۽ مستقبل ٻنهي واقعن بابت ڄاڻ حاصل ڪرڻ لاء هن جي رضامندي جي علامت. شراب پيئڻ کان پوء، هن سڀني آزمائشن جي اڳڪٿي ڪئي هئي جيڪي هميشه لاء ماڻهن ۽ خدا جي باري ۾ پريشان هوندا. ممير اوڊين جي اکين کي قبول ڪيو، ۽ اهي اتي ئي بيٺا آهن، هڪ علامت آهي ته خدا کي به اعلي حڪمت جي هڪ جھلڪ لاء ادا ڪرڻو پوندو.
  
  "ٺيڪ آهي،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيو. "معياري تاريخي شيون، ها؟"
  
  "ساڄو. پر بلڪل ائين ئي آهي. The Poetic Edda، Saga of Flenrich، هڪ ٻيو آهي جنهن جو مون ترجمو ڪيو آهي "The many Paths of Heidi." اهي وضاحت ڪندا ته ڇا ٿيو، پر اسان کي اهو نه ٻڌايو ته اکيون هاڻي ڪٿي آهن.
  
  "والهالا ۾،" ڪينيڊي ڪاوڙ ۾ وراڻيو.
  
  "هي جنت لاءِ نارويجين لفظ آهي."
  
  "پوء مون کي ڪڏهن به انهن کي ڳولڻ جو موقعو نه هوندو."
  
  ڊريڪ ان تي غور ڪيو. "۽ ٻيو ڪجهه به ناهي؟ يسوع، دوست، هي آخري ٽڪرو آهي!
  
  "مون هيدي جي سفر جي پيروي ڪئي- سندس سفر. هوءَ انهن هنڌن جو دورو ڪندي آهي جن جي باري ۾ اسان ڄاڻون ٿا ۽ پوءِ پنهنجي گهر ڏانهن موٽي ٿي. هي پلے اسٽيشن ناهي، دوست. ڪوبه ضمني اثر، نه لڪيل ڪاميابيون، نه متبادل رستا، زليچ.
  
  ڪينيڊي بين جي ڀرسان ويٺو ۽ هن جا وار اُڇليائين. "ڇا هوءَ ٻه ٽڪرا هڪ جاءِ تي رکي سگهي ٿي؟
  
  "اهو ممڪن آهي، پر اهو صحيح نه هوندو جيڪو اسان هن وقت ڄاڻون ٿا. ٻيا اشارا ڪيترن سالن کان پوءِ سڀني کي هر جڳهه ۾ هڪ ٽڪرا ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "پوءِ تون چئي رهيو آهين ته هي اسان جو اشارو آهي؟
  
  "ڪجهه ضرور ويلهلا هجڻ گهرجي،" ڊرڪ جلدي چيو. "هي ئي هڪ جملو آهي جيڪو هڪ هنڌ ڏانهن اشارو ڪري ٿو. ۽ مون کي ياد آهي ته توهان اڳ ۾ هيڊي بابت اوڊين بابت ڪجهه چيو هو ته هوءَ ڄاڻي ٿي ته هن جون اکيون ڪٿي لڪيل آهن ڇاڪاڻ ته هن پنهنجا سمورا راز ڇڏيا هئا جڏهن هو صليب تي لٽڪي رهيو هو.
  
  "وڻ"- ان وقت ٿارسٽن ڊاهل ڪمري ۾ داخل ٿيو. سويڊن ٿڪل نظر اچي رهيو هو، پنهنجي نوڪري جي انتظامي پاسي کان جسماني جي ڀيٽ ۾ وڌيڪ ٿڪل. "هڪ دنيا جي وڻ تي ٽنگيو ويو."
  
  "اڙي،" ڊرڪ رڙ ڪئي. "ساڳي ڪهاڻي. اها ڪافي آهي؟"
  
  "مڪاڊاميا،" ڊاهل مسڪرائيندي ڏٺو. "بهترين هوائي پيش ڪرڻو آهي."
  
  "مون سمجهيو ته اهو اسپام هو،" ڪينيڊي چيو، نيو يارڪ جي طرف سندس تعزيت ڏيکاريندي.
  
  "اسپام وڏي پيماني تي Hawaii ۾ پيار ڪيو ويندو آهي،" Dahl اتفاق ڪيو. "پر ڪافي هر شيءِ تي ضابطو رکي ٿي. ۽ ڪونا ميڪاداميا نٽ بادشاهه آهي.
  
  "پوءِ تون چئي رهيو آهين ته هيدي کي خبر هئي ته والهلا ڪٿي آهي؟ هيڊن هن جي ڪوشش ڪئي ته شڪ کان وڌيڪ پريشان نظر اچي جڏهن ڊريڪ ڪنهن کي اشارو ڪيو ته هو انهن کي وڌيڪ ڪافي آڻين.
  
  "ها، پر هيدي انسان هو. خدا نه. پوءِ هوءَ ڇا محسوس ڪندي ته دنيا جي جنت هوندي؟
  
  "معاف ڪجو، انسان،" ڪينيڊي مذاق ڪيو. "ويگاس 1905 تائين قائم نه ڪيو ويو."
  
  "ناروي ڏانهن." ڊرڪ شامل ڪيو، مسڪرائڻ جي ڪوشش نه ڪئي.
  
  خاموشي پٺيان. ڊريڪ ڏٺو جيئن بين ذهني طور تي هر شيءِ جو جائزو ورتو جيڪو هن هينئر تائين سکيو هو. ڪينيڊي هن جي چپن کي ڇڪيو. هيڊن ڪافي مگ جي ٽري قبول ڪئي. ويلز گهڻي دير کان پوءِ هڪ ڪنڊ ۾ ريٽائر ٿي چڪو هو، سمهڻ جو بهانو ڪري. ڊريڪ کي پنهنجا دلچسپ لفظ ياد آيا - مون کي توهان کي ڪجهه ٻڌائڻو آهي. مئي جي باري ۾ ڪجهه.
  
  ان لاءِ بعد ۾ وقت هوندو، جيڪڏهن بلڪل.
  
  بين کليو ۽ ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اهو سادو آهي. خدا، اهو تمام سادو آهي. انسان لاءِ جنت آهي... ان جو گهر".
  
  "بلڪل. اها جاءِ جتي هوءَ رهندي هئي. سندس ڳوٺ. هن جي ڪيبن، "ڊريڪ تصديق ڪئي. "منهنجا خيال پڻ."
  
  "ممير جو کوهه هيدي جي ڳوٺ اندر واقع آهي! ڪينيڊي چوڌاري ڏٺو، هن جي اکين ۾ جوش ۽ جذبو چمڪندو رهيو، پوءِ ڊريڪ کي پنهنجي مُٺ سان چنبڙي پيو. "هڪ پيادل سپاهي لاء خراب ناهي."
  
  "مون هڪ حقيقي دماغ وڌايو آهي جڏهن کان مون ڇڏي ڏنو." ڊريڪ ڏٺو ته ويلز کي ٿورو ٿڪجي پيو. "منهنجي زندگي جو بهترين قدم."
  
  Thorsten Dahl سندس پيرن تي اٿي. "پوء آخري حصو لاء سويڊن ڏانهن روانو ٿيو." هو پنهنجي وطن واپس اچڻ تي خوش نظر اچي رهيو هو. "ام... هيدي جو گهر ڪٿي هو؟
  
  "آسٽرگوٽلينڊ،" بين چيڪ ڪرڻ کان سواءِ چيو. "بيوولف ۽ گرينڊل جو گھر پڻ ھڪڙو جڳھ آھي جتي اھي اڃا تائين رات جي وقت زمينن تي گھمڻ وارا راکشس بابت ڳالھائيندا آھن."
  
  
  ٽيهه
  
  
  
  لا ويرين، جرمني
  
  
  La Veraine، پارٽي قلعو، ميونخ جي ڏکڻ ۾، Bavarian سرحد جي ويجهو واقع هو.
  
  هڪ قلعي وانگر، اهو اڌ رستي تي هڪ نرم جبل تي بيٺو هو، ان جي ڀتين کي ڇڪيل هئي ۽ مختلف هنڌن تي تير جي لوپس سان پڻ نشان لڳل هئا. محرابي دروازن جي ٻنهي طرفن کان مٿي اڀرندڙ گول ٽاور ۽ هڪ وسيع ڊرائيو وي، قيمتي ڪارن کي انداز ۾ هلڻ ۽ انهن جي تازي ڪاميابين کي ظاهر ڪرڻ جي اجازت ڏني وئي جڏهن ته هٿ سان ڀريل پاپرازي انهن کي فوٽو ڪرڻ لاء گوڏن ڀريو.
  
  Abel Frey هڪ هڪ ڪري پارٽي جي اڳواڻي ڪئي، ڪيترن ئي اهم مهمانن کي مبارڪباد ڏني ۽ يقيني بڻايو ته هن جا ماڊل انهن جي توقع مطابق هلن. هتي هڪ چُڪ، اتي گوڙ، ايستائين جو ڪڏهن ڪڏهن مذاق انهن سڀني کي سندس اميدن تي پورو لهي ڇڏيو.
  
  خانگي محلات ۾، هن گوڏن ڀر اوچي شيشي جي ٽيبلن تي رکيل سفيد ڊوڙن تي ڌيان نه ڏنو، آفيسر پنهنجن نٿن ۾ اسٽالن سان جھڪي رهيا هئا. ماڊلز ۽ مشهور نوجوان اداڪارائون ساٽين، ريشم ۽ ليس مان ٺهيل بيبي ڊولز وانگر ملبوس آهن. گلابي گوشت، روئڻ ۽ هوس جي سرسبز خوشبو. پنجاهه انچ پلازما پينل MTV ۽ هارڊ ڪور فحش ڏيکاريو.
  
  Chateau لائيو ميوزڪ سان ڀريل هو، سليش ۽ فرگي سان گڏ 'خوبصورت خطرناڪ' پرفارم ڪندي هڪ اسٽيج تي زوال واري هنڌن کان پري - پرجوش راڪ ميوزڪ فرائي جي اڳ ۾ ئي متحرڪ پارٽي ۾ اڃا به وڌيڪ زندگي گذاري رهيو آهي.
  
  فيشن ڊيزائنر ڇڏي ويو، ڪنهن کي به نظر نه آيو، ۽ قلعي جي هڪ خاموش ونگ ڏانهن مکيه ڏاڪڻ ڏانهن وڌيو. هڪ وڌيڪ اڏام ۽ هن جي محافظن هن جي پويان هڪ محفوظ دروازو بند ڪري ڇڏيو هو، صرف هڪ اهم ميلاپ ۽ آواز جي سڃاڻپ ذريعي رسائي. هو هڪ ڪمري ۾ داخل ٿيو جنهن ۾ ڪميونيڪيشن سامان ۽ هاءِ ڊيفينيشن ٽيليويزن اسڪرينن جي قطار هئي.
  
  هن جي سڀ کان وڌيڪ قابل اعتماد مداحن مان هڪ چيو ته: "صحيح وقت تي، صاحب. ايليسيا ميلس هڪ سيٽلائيٽ فون تي ڳالهائي رهيو آهي.
  
  "بهترين، هڊسن. ڇا اهو انڪوڊ ٿيل آهي؟"
  
  "يقينا، صاحب."
  
  فرائي تجويز ڪيل ڊيوائس کي قبول ڪيو، هن جي چپن کي ڇڪڻ تي مجبور ڪيو ويو ته هو پنهنجي وات کي ان جاءِ جي ويجهو آڻي، جتي هن جي ٻلي اڳ ۾ ئي لعاب اسپري ڪري رهي هئي.
  
  "ميل، اهو بهتر آهي ته مزيدار هجي. مون وٽ مهمانن سان ڀريل گهر آهي، جنهن جي سنڀال ڪرڻ لاءِ. سهوليت بابت ڪوڙ کيس ڪا ايجاد نه لڳي. اهو ئي هو جيڪو ڪنهن کي ٻڌڻ جي ضرورت نه هئي.
  
  "هڪ لائق بونس، مان چوندس،" چڱيءَ طرح رکيل انگريزي لهجي ۾ ستم ظريفي لڳي. "مون وٽ هڪ ويب ايڊريس ۽ پاسورڊ آهي Parnevik ڳولڻ لاء."
  
  "اهو سڀ ڊيل جو حصو آهي، ميل. ۽ توهان اڳ ۾ ئي ڄاڻو ٿا ته بونس حاصل ڪرڻ جو صرف هڪ طريقو آهي.
  
  "ڇا ميلو ڀرسان آهي؟" هاڻي لهجو بدلجي ويو آهي. گلا ڪٽڻ وارو. شرارتي...
  
  "صرف مان ۽ منهنجو بهترين پرستار."
  
  "مم... جيڪڏهن توهان چاهيو ته هن کي به دعوت ڏيو،" هن جو آواز بدلجي ويو. "پر بدقسمتي سان مون کي جلدي ٿيڻو پوندو. لاگ ان ٿيو www.locatethepro.co.uk ۽ پاسورڊ داخل ڪريو هيٺين صورت ۾: bonusmyles007,"lol. "سوچيو ته شايد ان جي تعريف ڪريان، فري. معياري ٽريڪٽر فارميٽ ظاهر ٿيڻ گهرجي. پارنيوڪ کي چوٿين طور پروگرام ڪيو ويو آهي. توهان کي هن کي ڪٿي به ٽريڪ ڪرڻ جي قابل هوندو.
  
  ايبل فري خاموشيءَ سان سلام ڪيو. Alicia Miles بهترين آپريٽو هو جيڪو هن ڪڏهن استعمال ڪيو هو. "ڪافي چڱو، ميل. هڪ دفعو توهان جون اکيون ڪنٽرول هيٺ آهن، توهان کي پٽي بند ٿي ويندي. پوءِ اسان وٽ موٽي اچو ۽ ڪينيڊين جا ٽڪرا کڻي اچو. پوءِ ڳالهائينداسين..."
  
  لڪير مري ويو. فرائي پنهنجو موبائيل فون رکي ڇڏيو، هاڻي لاءِ خوش ٿيو. "ٺيڪ آهي، هڊسن،" هن چيو. "ڪار شروع ڪر. سڀني کي فوري طور Ostergotland ڏانهن موڪليو. آخري ٽڪرو هن جي پهچ ۾ هو، جيئن ٻيا سڀئي ٽڪرا هئا جيڪڏهن اهي فائنل رانديون صحيح طور تي ادا ڪن. "ميلو ڄاڻي ٿو ته ڇا ڪجي."
  
  هن ٽيليويزن مانيٽر جي هڪ قطار جو اڀياس ڪيو.
  
  "انهن مان ڪير آهي Captive 6 - ڪرين بليڪ؟"
  
  هڊسن هٿ لائڻ کان اڳ پنهنجي بيڪار ڏاڙهي ڇڪي. فرائي پنهنجي بستري جي وچ ۾ ويٺي سونهري ڇوڪريءَ جو مطالعو ڪرڻ لاءِ اڳتي وڌيو، هن جون ٽنگون هن جي ٿلهي تائين کڄي ويون،
  
  يا، وڌيڪ صحيح طور تي، بستري تي ويٺي جيڪا فرائي سان تعلق رکي ٿي. ۽ فرائي جو کاڌو ان بند ۽ نگهبان هٽ ۾ کائي جنهن جو فرائي حڪم ڏنو. بجلي استعمال ڪندي جيڪا فري ادا ڪئي.
  
  ٽنگ تي هڪ زنجير آهي جيڪو هن ٺهيل آهي.
  
  هاڻي هوءَ هن جي هئي.
  
  "فوري طور تي وڊيو موڪليو منهنجي ڪمري ڏانهن وڏي اسڪرين تي. پوءِ شيف کي چئو ته اتي رات جي ماني پيش ڪري. ڏهن منٽن کان پوء، مون کي پنهنجي مارشل آرٽ ماهر جي ضرورت آهي. هو بيهي، سوچيندو رهيو.
  
  "ڪين؟"
  
  "ها، ساڳيو. مان چاهيان ٿو ته هو اتي وڃي ۽ پنهنجا بوٽ کڻي. في الحال ٻيو ڪجهه به ناهي. مان چاهيان ٿو ته نفسياتي اذيت ان وقت تائين لذيذ طور تي ڊگھي رهي، جيستائين هن کي ڪٽجي نه وڃي. مان هڪ ڏينهن انتظار ڪندس ۽ پوءِ مان هن کي ڪجهه وڌيڪ اهم وٺندس.
  
  "۽ قيدي 7؟"
  
  "پيارا خدا، هڊسن، هن سان سٺو سلوڪ ڪريو، جيئن توهان پنهنجو پاڻ سان ڪيو. هر شيءِ جو چڱو. هن جو اسان کي متاثر ڪرڻ جو وقت اچي رهيو آهي ... "
  
  
  ايڪٽيهه
  
  
  
  سويڊن مٿان ايئر اسپيس
  
  
  جهاز جھڪي ويو. ڪينيڊي مور هڪ شروعات سان جاڳيو، انتشار کان بيدار ٿيڻ تي راحت محسوس ڪيو، نئين ڏينهن پنهنجي ڊارڪ چيزر کي هٽائي ڇڏيو.
  
  ڪيليب هن جي خوابن ۾ ائين ئي موجود هو جيئن هن حقيقي دنيا ۾ هوندو هو، پر رات جي وقت هن هن کي بار بار زنده ڪاکروچ هن جي ڳچيءَ هيٺ اڇلائي ماريو هو، جيستائين هوءَ ڳچي نه وئي ۽ کيس چيڀاٽڻ ۽ نگلڻ تي مجبور ڪيو ويو، هن جي صرف خيانت هن جي اکين ۾ خوفناڪ عذاب آهي. ، مسلسل جيستائين آخري چمڪ نڪري وئي.
  
  اوچتو بيدار ٿي ۽ جهنم جي پيٽ مان ٽٽي، هن ڪيبن جي چوڌاري جهنگلي نظرن سان ڏٺو. اها خاموشي هئي؛ شهري ۽ سپاهي سمهي رهيا هئا يا خاموشي سان ڳالهائي رهيا هئا. ايستائين جو بين بليڪ پنهنجي ليپ ٽاپ کي پڪڙي ننڊ ۾ پئجي ويو، پريشاني جون لڪيرون ننڊ مان نه سُڪيون ۽ افسوسناڪ انداز ۾ هن جي ڇوڪرا چهري تي جڳهه کان ٻاهر.
  
  پوءِ هن ڊريڪ کي ڏٺو ۽ هو هن ڏانهن نهاري رهيو هو. هاڻي هن جي پريشاني جي لڪير صرف هن جي اڳ ۾ ئي حيرت واري منهن کي وڌايو. هن جي ايمانداري ۽ بي غرضي ظاهر هئي، جنهن کي لڪائڻ ناممڪن هو، پر هن جي آرام جي پويان لڪيل درد هن کي آرام ڪرڻ چاهيندو هو ... سڄي رات.
  
  هوءَ پاڻ ۾ مرڪي. وڌيڪ ڊائناسور پٿر جا حوالا. ڊريڪ جو وقت وڏو مزو هو. هڪ لمحو گذري ويو ان کان اڳ جو هوءَ محسوس ڪري ته شايد هن جي اندر جي مسڪراهٽ هن جي اکين تائين پهچي وئي آهي، ڇاڪاڻ ته هو هن ڏانهن موٽڻ لڳو.
  
  ۽ پوءِ، اڪيڊمي ۾ داخل ٿيڻ کان پوءِ سڀني سالن ۾ پهريون ڀيرو، هن کي افسوس ٿيو ته هن جي سڏڻ هن کي پنهنجي شخصيت کي غير جنس پرست بڻائڻ جي ضرورت آهي. هن جي خواهش هئي ته هوءَ ڄاڻي ٿي ته هن جي وارن کي اهڙي انداز ۾ ڪيئن ٺاهيو. هوءَ چاهي ٿي ته هوءَ ٿوري گهڻي سلما بليئر هجي ۽ ٿوري گهٽ سينڊرا بلڪ.
  
  اهو سڀ ڪجهه چوڻ کان پوء، اهو بلڪل واضح هو ته ڊاک هن کي پسند ڪيو.
  
  هوءَ هن ڏانهن نهاريندي مسڪرائي، پر ان وقت جهاز وري جھڪيو ۽ سڀ جاڳي پيا. پائلٽ اعلان ڪيو ته اهي پنهنجي منزل کان هڪ ڪلاڪ جي اڏام آهن. بين اُٿيو ۽ زومبي وانگر ھلڻ لاءِ ڪجھ بچيل ڪونا ڪافي وٺڻ لاءِ. Thorsten Dahl اٿي بيٺو ۽ چوڌاري ڏسڻ لڳو.
  
  "وقت اچي ويو آهي زمين تي داخل ٿيندڙ راڊار کي آن ڪرڻ جو،" هن اڌ مسڪرائيندي چيو.
  
  انهن کي اوسٽرگوٽلينڊ مٿان اڏامڻ لاءِ موڪليو ويو، انهن علائقن کي نشانو بڻائيندي جتي پروفيسر پارنيوڪ ۽ بين جو خيال هو ته هيدي جو ڳوٺ واقع هوندو. غريب پروفيسر پنهنجي آڱر جي ڪٽيل چوٽي مان واضح طور تي درد ۾ هو ۽ هن کي ڏاڍو صدمو هو ته هن جو درد ڏيندڙ ڪيترو بي دل هو، پر هو هڪ ڪتي وانگر خوش هو جيترو هن کين اوڊين جي شيلڊ تي پکڙيل نقشي بابت ٻڌايو هو.
  
  Ragnarok ڏانهن رستو.
  
  ممڪن طور.
  
  هن وقت تائين ڪو به ان جو ترجمو نه ڪري سگهيو آهي. ڇا اهو اڃا تائين اليسيا ميلز ۽ هن جي پريشان ٽيم جي حصي تي هڪ ٻيو غلط رستو هو؟
  
  هڪ دفعو جهاز ڊاهل جي ڪنهن حد تائين ڀڃي، هن تصوير ڏانهن اشارو ڪيو جيڪو جهاز جي ٽيليويزن تي ظاهر ٿيو. زمين ۾ داخل ٿيندڙ راڊار ريڊيو لهرن جي مختصر نبضن کي زمين ۾ موڪليو. جڏهن اهو دفن ٿيل اعتراض، حد، يا باطل کي ماريندو آهي، اهو ان جي واپسي سگنل ۾ هڪ تصوير کي ظاهر ڪري ٿو. شروعات ۾ انهن کي سڃاڻڻ ڏکيو آهي، پر تجربو سان اهو آسان ٿي ويندو آهي.
  
  ڪينيڊي ڊاهل تي پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "ڇا سويڊن جي فوج وٽ سڀ ڪجهه آهي؟
  
  "اهڙي شيءِ ضروري آهي،" دال هن کي سنجيدگيءَ سان چيو. "اسان وٽ هن مشين جو هڪ هائبرڊ نسخو آهي جيڪو بارودي سرنگن ۽ لڪيل پائپن کي ڳولي ٿو. تمام اعلي ٽيڪنالاجي. "
  
  صبح جو افق جي مٿان ڦاٽي پيو، ۽ پوءِ اُن کي ڳاڙهي رنگ جي ڪڪرن جيان اونڌو ڪري ڇڏيو، جيئن پارنيوڪ روئي ڇڏيو. "هتي! هي تصوير هڪ پراڻي وائڪنگ آبادي وانگر ڏسڻ ۾ اچي ٿي. ڇا توھان ڏسو ٿا گول ٻاھرين رِم - ھي آھن حفاظتي ديوار - ۽ اندر مستطيل شيون؟ اهي ننڍا گهر آهن".
  
  "پوءِ اچو ته سڀ کان وڏي گهر جو تعين ڪريون..." بين جلدي شروع ڪيو.
  
  "نه،" پارنيڪ چيو. "هي لازمي طور تي ڪميونٽي لانگ هائوس هجڻ گهرجي - هڪ گڏجاڻي جي جڳهه يا دعوت. هيدي، جيڪڏهن هوءَ واقعي هتي هجي ها ته ٻيو وڏو گهر هجي ها.
  
  جيئن جهاز آهستي آهستي هيٺ لٿو، واضح تصويرون ظاهر ٿيون. آبادي جلد ئي واضح طور تي ڪيترن ئي فوٽن جي هيٺان نشان لڳل هئي، ۽ ٻيو وڏو گهر جلد ئي ظاهر ٿيڻ لڳو.
  
  "توهان هي ڏسو،" ڊاهل هڪ اونهي رنگ ڏانهن اشارو ڪيو، ايتري قدر بيچيني ته اهو شايد نظر نه ايندو جيستائين ڪو ان کي ڳولي نه رهيو هجي. "هن جو مطلب آهي ته اتي هڪ خالي آهي، ۽ اهو سڌو Heidi جي گهر هيٺ واقع آهي. "لعنت،" هن موڙيندي چيو. "هن پنهنجو گهر ممير جي کوهه جي مٿان ٺاهيو آهي!
  
  
  ٻٽيهه
  
  
  
  اوسٽرگوٽلينڊ، سويڊن
  
  
  هڪ دفعي جڏهن اهي زمين تي هئا ۽ گندي گاهه مان ڪيترائي ميل پنڌ ڪري چڪا هئا، ڊاهل هڪ روڪڻ جو حڪم ڏنو. ڊريڪ چوڌاري ڏٺو، جيڪو هو صرف بيان ڪري سگهي ٿو، نئين ڊينو-راڪ روح ۾، هن ۽ ڪينيڊي گڏيل طور تي، هڪ متحرڪ عملو. سويڊن ۽ SGG جي نمائندگي ڪئي وئي Thorsten Dahl ۽ سندس ٽن ماڻھن، SAS پاران ويلز ۽ ڏھ سپاهي. هڪ هوائي ۾ ڇڏي ويو، زخمي. ڊيلٽا ٽيم کي ڇهه ماڻهن تائين گھٽايو ويو؛ پوءِ اتي بين، پارنيوڪ، ڪينيڊي ۽ پاڻ به هئا. هيڊن جهاز سان گڏ رهيو.
  
  انهن مان ڪو به اهڙو شخص نه هو، جيڪو پنهنجي ڪم جي مشڪلاتن کان پريشان نه ٿيو هجي. حقيقت اها آهي ته جهاز انتظار ڪري رهيو هو، مڪمل طور تي ايندھن ۽ هٿياربند، بورڊ تي انگن اکرن سان، انهن کي دنيا ۾ ڪٿي به وٺي وڃڻ لاء تيار آهي، صرف صورتحال جي سنگينيت تي وڌيڪ زور ڏنو.
  
  "جيڪڏهن اها مدد ڪري ٿي ،" ڊاهل چيو جيئن هرڪو هن ڏانهن اميد سان ڏٺو ، "مان نه ٿو ڏسان ته اهي هن ڀيري اسان کي ڪيئن ڳولي سگهندا ،" هن اشارو ڪيو. "ڪجهه فوٽ هيٺ صاف ڪرڻ لاء هلڪو ڌماڪيدار استعمال ڪندي شروع ڪريو، پوء اهو وقت آهي ريڪ ڪرڻ جو."
  
  "محتاط ره،" پارنيڪ پنهنجا هٿ وڍيا. "اسان هڪ تباهي نٿا چاهيون."
  
  "پريشان نه ٿيو،" دال خوشيءَ سان چيو. "هتي مختلف قوتن جي وچ ۾، مان سمجهان ٿو ته اسان وٽ هڪ تجربيڪار ٽيم آهي، پروفيسر.
  
  هڪ بيوقوف کلڻ لڳو. ڊرڪ انهن جي چوڌاري سروي ڪيو. انهن هڪ وسيع دائرو قائم ڪيو، ماڻهن کي ڪيترن ئي ٽڪرين جي چوٽي تي ڇڏي ڏنو جيڪي سائيٽ جي چوڌاري گهيرو ڪري رهيا هئا جتي زمين ۾ داخل ٿيڻ واري راڊار اشارو ڪيو ته هڪ پراڻو گارڊ هائوس هڪ ڀيرو بيٺو هو. جيڪڏهن اهو صرف وائڪنگس ۽ سڀني لاء ڪافي سٺو هو ...
  
  ميداني گھاس ڳاڙها ۽ پرسڪون هئا، هلڪي واءُ مشڪل سان انهن وڻن کي ڇڪي رهي هئي جيڪي انهن جي پوزيشن جي اوڀر طرف وڌيا هئا. اهو هلڪو ٻرڻ شروع ڪيو ۽ پوءِ ٻيهر ڪوشش ڪرڻ کان پهريان بند ٿي ويو.
  
  بين جي سيل فون جي گھنٽي وڳي. هن جون نظرون اوندهه ۾ پئجي ويون. "ابا؟ بس مصروف. مان توهان کي اسٽينڊ تي واپس سڏيندس. " هن ڊيوائس بند ڪري، ڊريڪ ڏانهن ڏٺو. "مون وٽ وقت نه آهي،" هن رڙ ڪئي. "اهي پهريان ئي ڄاڻن ٿا ته ڪجهه ٿي رهيو آهي، انهن کي خبر ناهي ته اهو ڇا آهي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو ۽ پهرين ڌماڪي کي ڏسندو رهيس. گھاس، ٽڪر ۽ مٽي هوا ۾ اڏامي ويا. ان کان پوءِ فوري طور تي هڪ ٻيو، ٿورڙو اونڌو هڙتال ڪيو ويو، ۽ ٻيو ڪڪر زمين تان اٿيو.
  
  ڪيترائي ماڻھو گوڙ ڪندي اڳيان آيا، جن وٽ ھٿيار ھلڻ لاءِ بيلچون ھيون. حقيقي منظر.
  
  "محتاط رهو،" پارنيڪ رڙ ڪري چيو. "اسان نٿا چاهيون ته ڪو به پنهنجا پير گلا ڪري. هُن ائين کلندو رهيو ڄڻ ته اهو تاريخ جو سڀ کان وڏو مذاق آهي.
  
  هڪ واضح جائزو واري تصوير هيدي جي ڊگهي گهر جي هيٺان هڪ سوراخ ڏيکاريو جيڪو هڪ وسيع غار ڏانهن وڌيو. واضح طور تي اتي صرف هڪ کوهه کان وڌيڪ هو، ۽ ٽيم احتياط جي پاسي کان غلطي ڪئي. ان ۾ هڪ ڪلاڪ جي محتاط کوٽائي ڪئي وئي ۽ ڪيترائي رڪجي ويا، جڏهن ته پارنيوڪ ٻوڙي ڇڏيو ۽ دريافت ڪيل نمونن جو مطالعو ڪيو ان کان اڳ جو اهي پتلي هوا ۾ غائب ٿي وڃن.
  
  ڊريڪ هن وقت کي پنهنجي خيالن کي منظم ڪرڻ لاء استعمال ڪيو. اڄ تائين، هن محسوس ڪيو ته هو بغير ڪنهن برڪس جي رولر ڪوسٽر تي هليو ويو آهي. انهن سڀني سالن کان پوءِ به، هو اڃا به عمل جي منصوبي تي عمل ڪرڻ کان وڌيڪ حڪمن تي عمل ڪرڻ جو عادي هو، تنهنڪري هن کي سوچڻ لاءِ وڌيڪ وقت گهرجي، چون ٿا، بين بليڪ. هن کي پڪ سان ٻه شيون معلوم هيون - اهي هميشه پوئتي هئا، ۽ انهن جا دشمن انهن کي مجبور ڪيو ته اهي انهن کي پيدا ڪرڻ بدران حالتن تي رد عمل ڪن؛ ان ۾ ڪو شڪ ناهي ته اهو ان حقيقت جو نتيجو آهي ته اهي پنهنجي مخالفن جي پويان هن ڊوڙ ۾ داخل ٿيا.
  
  هاڻي اهو وقت آهي هن نسل کي کٽڻ شروع ڪرڻ جو. ان کان علاوه، اهي صرف هڪ گروهه لڳي رهيا هئا دنيا کي بچائڻ جي بدران ان کي بچائڻ لاء وقف.
  
  پوءِ تون ڀوتن جي ڪهاڻين تي يقين رکين ٿو؟
  
  نه، هن ائين ئي جواب ڏنو جيئن پوءِ. پر مان خوفناڪ ڪهاڻين تي يقين رکان ٿو ...
  
  راز SRT جي ميمبر جي حيثيت ۾ پنهنجي آخري مشن دوران، SAS جي هڪ خاص يونٽ، هو ۽ سندس ٽيم جا ٽي ٻيا ميمبر، جن ۾ اليسيا ميلز شامل آهن، اتر عراق جي هڪ ڏورانهين ڳوٺ تي چڙهي ويو، ان جي رهواسين کي تشدد ۽ قتل ڪيو پيو وڃي. ظاهر آهي ته، اهي جيڪي تحقيق ڪري رهيا هئا، اهو هو ته برطانوي ۽ فرانسيسي سپاهين کي اڃا تائين انهن جي پڇاڙيء ۾ ڳولڻ لاء.
  
  انهي پٺيان ڇا ٿيو ته ڌرتيءَ تي ميٽ ڊريڪ جي باقي ڏينهن کي اونداهو ڪيو. ڪاوڙ ۾ انڌا ٿي، هن ۽ ٽيم جي ٻين ٻن ميمبرن تشدد کان روڪي ڇڏيو.
  
  ڪيترن ئي جي وچ ۾ هڪ ٻيو 'دوستانه فائر' واقعو.
  
  ايليسيا ميل بيٺو ۽ ڏسندو رهيو، ڪنهن به قسم جي نراسائيءَ کان سواءِ ڪنهن نه ڪنهن طريقي سان. هوءَ تشدد کي روڪي نه سگهي هئي، ۽ هوءَ تشدد ڪندڙن جي موت کي روڪي نه سگهي هئي. پر هن پنهنجي ڪمانڊر جي حڪم تي عمل ڪيو.
  
  Mat Drake.
  
  ان کان پوء، سپاهي جي زندگي هن لاء ختم ٿي وئي، سڀئي رومانوي رشتا جيڪي هن جي حمايت ڪئي، ٽڪر ٽڪر ٿي ويا. پر خدمت ڇڏڻ جو مطلب اهو نه هو ته يادون ختم ٿي ويون. هن جي زال هن کي رات جو رات جو جاڳايو ۽ پوءِ هن جي پگهر ۾ لڪايل بستري تان لٿو، هيٺ روئڻ لڳو جڏهن هن اقرار ڪرڻ کان انڪار ڪيو.
  
  هاڻي هن ڏٺو ته ڪينيڊي هن جي سامهون بيٺو آهي، مسڪرائي رهيو آهي ڄڻ ته هوءَ هوائي جهاز تي هجي. هن جا وار سڪل هيا ۽ هن جو چهرو هن جي مسڪراهٽ سان سرسبز ۽ شرارتي ٿي ويو. مرڪزي اکيون ۽ وڪٽوريا جي ڳجهي جسم سان گڏ اسڪول جي استاد جي سجاڳي ۽ ڪاروباري پابندي. ڪافي مخلوط.
  
  هُن پوئتي مڙيو. Thorsten Dahl رڙ ڪري چيو: "پڙهڻ ۾ اونهي وڃو! اسان کي اولاد لاءِ هڪ گائيڊ جي ضرورت آهي".
  
  جڏهن بين هن کان پڇيو ته Descender ڇا آهي، هن صرف مسڪرايو. "سڌي طرح هالي ووڊ جي ڏند ڪٿا مان، منهنجا دوست. ياد رکو ته ڪيئن هڪ چور هڪ عمارت مان ٽپو ڏنو ۽ هن جي جمپ کي مليميٽر تائين ترتيب ڏني وئي ان کان اڳ هن جي زوال کي روڪيو ويو؟ خير، بليو هيرن لينڊر اهو ڊوائيس آهي جيڪو اهي استعمال ڪندا آهن.
  
  "عمده".
  
  ڊريڪ پنهنجي پراڻي ڪمانڊر کي آهستي آهستي گھمندي ڏٺو ۽ ڪافي جو پيش ڪيل فلاسڪ کڻي ويو. هيءَ ڳالهه ٻولهه ڪجهه وقت ٿي چڪي آهي. ڊريڪ ان کي ختم ڪرڻ چاهيو.
  
  "مائي؟ هن پنهنجي چپن کي مضبوطيءَ سان زمين تي هيٺ ڪري پڇيو ته جيئن ڪو به سندس سوال نه سمجهي.
  
  "هم؟" - آءُ پڇيو.
  
  "بس ٻڌاءِ".
  
  "ڀلا مهرباني، دوست، توهان جي پراڻي شوق جي باري ۾ توهان جي مهيا ڪيل معلومات جي واضح کوٽ کان پوء، مان هاڻي مفت ۾ ڏيڻ تي مشڪل سان سمجهي سگهان ٿو، ڇا مان؟
  
  ڊريڪ مدد نه ڪري سگهيو پر مسڪراهٽ کي دٻايو. "تون هڪ گندو پوڙهو ماڻهو آهين، توهان کي خبر آهي؟"
  
  "هي اهو آهي جيڪو مون کي منهنجي راند جي چوٽي تي رکي ٿو. هاڻي مون کي هن جي ڳجهن مشنن مان هڪ ڪهاڻي ٻڌاءِ - انهن مان ڪنهن هڪ جي.
  
  "چڱو... مان شايد تنهنجو موقعو هتي ڦٽو ڪريان ۽ توکي ڪجهه ڏئي سگهان،" ڊرڪ چيو. "يا تون ان وقت تائين انتظار ڪري سگهين ٿو جيستائين اهو سڀ ختم نه ٿئي ۽ مان توکي سون ڏيندس... تون فقط هڪ کي ئي ڄاڻين ٿو".
  
  "ٽوڪيو Cos-con؟"
  
  "ٽوڪيو Cos-con. جڏهن مائي جاپان جي سڀ کان وڏي cosplay ڪنوينشن تي ڳجهي نموني هلي وئي ته جيئن فوچو ٽريڊس کي ڦاسائڻ ۽ پڪڙڻ لاءِ جيڪي ان وقت فحش انڊسٽري هلائي رهيا هئا.
  
  ويلز کي ائين لڳي رهيو هو ته هن کي دفعي اچڻ وارو هو. "جيسس، ڊرڪ. تون بيوقوف آهين. ٺيڪ آهي پوءِ، پر مون تي اعتبار ڪر، تون هاڻي منهنجو قرض آهين،" هن ساهه کنيو. "جاپاني صرف هن کي هانگ ڪانگ مان ڇڪي ٻاهر ڪڍيو، صحيح طور تي غلط سڃاڻپ جي تحت، بغير ڪنهن ڊيڄاريندڙ، مڪمل طور تي تباهه ڪري ڇڏيو جيڪو هو ٻن سالن کان تعمير ڪري رهيو هو."
  
  ڊريڪ کيس هڪ کليل وات وارو، ناقابل اعتبار نظر ڏنو. "ڪڏهن به نه".
  
  "منهنجا لفظ به.
  
  "ڇو؟"
  
  "منهنجو ايندڙ سوال پڻ. پر، ڊريڪ، ڇا اهو واضح ناهي؟"
  
  ڊريڪ ان بابت سوچيو. "صرف اها آهي ته هوءَ انهن وٽ بهترين آهي. بهترين انهن کي ڪڏهن مليو آهي. ۽ انهن کي ان لاءِ مايوس ٿيڻ گهرجي.
  
  "اسان يانڪيز وانگر هاڻي پندرهن ڪلاڪن کان سندن انصاف واري کاتي ۽ وزيراعظمن کان ڪالون وٺي رهيا آهيون. اهي اسان وٽ سڀ ڪجهه تسليم ڪندا - انهن هن کي لا ويرين کي اسڪائوٽ ڪرڻ لاءِ موڪليو ڇاڪاڻ ته اهو ئي واحد تعلق آهي جيڪو انهن هن گندگي سان مليو آهي جيڪو اڳ ۾ ئي وڌي چڪو آهي سڀ کان وڏي واقعي ۾ جيڪو هن وقت سيارو تي ٿي رهيو آهي. اهو صرف ڪلاڪن جو معاملو آهي ان کان اڳ اسان کي مجبور ڪيو وڃي انهن کي اعتراف ڪرڻ لاء.
  
  ڊريڪ ڪاوڙجي وئي. "ڇا هينئر اقرار نه ڪرڻ جو ڪو سبب آهي؟ مئي هڪ شاندار حصول هوندو.
  
  "مان متفق آهيان، دوست، پر حڪومتون حڪومتون آهن، ۽ ڇا دنيا خطري ۾ آهي يا نه، اهي پنهنجون ننڍيون رانديون کيڏڻ پسند ڪن ٿا، نه؟"
  
  ڊريڪ زمين ۾ هڪ سوراخ ڏانهن اشارو ڪيو. "لڳي ٿو ته اهي تيار آهن."
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ جي نزول جي شرح 126 فوٽ تي مقرر ڪئي وئي هئي. هن جي هٿ ۾ جلدي ڇڏڻ واري موز نالي هڪ ڊوائيس رکيل هئي ۽ هن کي هڪ پٺو ڏنو ويو. هن پنهنجي مٿي تي لڳل ٽارچ سان هڪ فائرمين جو هيلمٽ ڪڍيو ۽ هن جي پٺيءَ مان ڊوڙڻ لڳو. هڪ وڏي ٽارچ، هڪ آڪسيجن ٽينڪ، هڪ هٿيار، کاڌو، پاڻي، هڪ ريڊيو، پهرين امداد جو سامان - سڀ ڪجهه هن کي غار لاءِ گهربل آهي. هُن ڳري ڊيوٽي دستانن جو هڪ جوڙو کنيو ۽ کڏ جي ڪناري ڏانهن هليو ويو.
  
  "گرونيمو؟" هن ڪينيڊي کان پڇيو، جيڪو بين ۽ پروفيسر سان گڏ مٿي رهيو، انهن جي چوڌاري نگراني ڪرڻ ۾ مدد لاء.
  
  "يا پنھنجن پيرن کي پڪڙيو، پنھنجي بٽ کي ٻاھر ڪڍو ۽ اميد رکو،" ھن چيو.
  
  ڊريڪ مٿس بڇڙائيءَ سان مسڪرائيندي چيو، "اسان ان ڳالهه تي پوءِ واپس اچون ٿا،" هن چيو ۽ اوندهه ۾ ٽپو ڏنو.
  
  هن فوري طور تي ڳاڙهي هيرن جي ڇڏڻ جو محرڪ محسوس ڪيو. هن جي ڪرڻ جي رفتار گهٽجي وئي جيئن هو ڪري پيو، ۽ هن جو ننڍڙو ڦيٿو هڪ سيڪنڊ ۾ سئو ڀيرا ٽڪيو. کوهه جون ديوارون - خوشقسمتيءَ سان هاڻي سڪي ويون آهن - ماضيءَ ۾ ڪيليڊو اسڪوپي جي چمڪ ۾ چمڪيون آهن، جيئن ڪنهن پراڻي ڪاري ۽ اڇي فلم ۾. آخرڪار هيٺ لهڻ جي رفتار سست ٿي وئي، ۽ ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جا بوٽ آهستي آهستي سخت پٿر مان اُڏامي رهيا آهن. هن مغز کي دٻايو ۽ پنهنجي سيٽ بيلٽ مان ٽريگر ڇڏڻ محسوس ڪيو. ڊريڪ هن کي مٿي چڙهڻ جي عمل جو جائزو ورتو ان کان اڳ جتي ڊال ۽ اڌ درجن ماڻهو انتظار ۾ بيٺا هئا.
  
  فرش خوفناڪ طور تي ڪٽجي ويو، پر هن ان کي مٽيء جي ملبي سان منسوب ڪيو.
  
  "هي غار ان جي مقابلي ۾ عجيب طور تي ننڍو آهي جيڪو اسان زمين تي داخل ٿيندڙ راڊار تي ڏٺو آهي،" ڊاهل چيو. "هو غلط اندازو لڳائي سگهي ٿو. پکڙجي وڃو ۽ ڳولهيو... هڪ سرنگ... يا اهڙي ڪا شيءِ.
  
  سويڊن ڪنڌ لوڏي ڇڏيو، پنهنجي اڻڄاڻائيءَ تي حيران ٿي ويو. ڊريڪ ان کي پسند ڪيو. هو آهستي آهستي غار جي چوڌاري گهمندو رهيو، اوچتو ديوارن جو مطالعو ڪندو رهيو ۽ ڏڪڻ لڳو، هن کي ڏنل ٿلهي چادر جي باوجود. هزارين ٽن پٿر ۽ زمين مٿس دٻجي رهي هئي، ۽ هو هتي ئي هو، اندر گهڙڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو. هن لاءِ اهو آواز هڪ سپاهي جي زندگي وانگر هو.
  
  Dahl Parnevik سان ٻه طرفي وڊيو فون ذريعي رابطو ڪيو. پروفيسر ايترو ته "مشورو" ڏنو جو دال ٻن منٽن کان پوءِ آواز بند ڪري ڇڏيو. سپاهي غار جي چوڌاري ڦرندا رهيا جيستائين ڊيلٽا جي هڪ ماڻهو رڙ ڪري چيو: "مون وٽ هتي نقش نگاري آهن. جيتوڻيڪ اها ننڍڙي ڳالهه آهي".
  
  Dahl وڊيو فون بند ڪري ڇڏيو. پارنيوڪ جو آواز بلند ۽ صاف ٻڌڻ ۾ آيو، ۽ پوءِ بند ٿي ويو جڏهن ڊاهل سيل فون کي ڀت تي آندو.
  
  "ڇا تون هي ڏسين ٿو؟
  
  "جي! اهو آهي برا! برا!" پارنيوڪ جوش مان انگريزيءَ ۾ گم ٿي ويو. "واڪ ناٽ... مم... مقتول ويڙهاڪن جو هڪ ڳاٽ. هي اوڊين جي علامت آهي، ٽريپل مثلث، يا بورومين مثلث، جنگ ۾ شاندار موت جي خيال سان لاڳاپيل آهي.
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو. "خوني وائڪنگس."
  
  "هي علامت اڪثر "تصوير جي پٿر" تي ملي ٿي، جيڪا ٻيڙيءَ ذريعي يا گهوڙي تي سوار ٿي ويلهلا-اوڊين محل ڏانهن سفر ڪندڙ بهادر ويڙهاڪن جي موت کي ظاهر ڪري ٿي. اهو ان خيال کي وڌيڪ مضبوط ڪري ٿو ته اسان کي هڪ غير معمولي والهلا مليو آهي.
  
  "معاف ڪجو تنهنجي پريڊ کي خراب ڪرڻ لاءِ، يار،" سڌي SAS ماڻهوءَ چيو، "پر هيءَ ڀت منهنجي ساس جيتري ٿلهي آهي.
  
  اهي سڀئي هڪ قدم پوئتي هٽي ويا، پنهنجي هيلمٽ جي روشني کي اڻڄاتل مٿاڇري تي ڦيرايو.
  
  "اهو هڪ غلط ڀت هجڻ گهرجي." ماڻهوءَ لڳ ڀڳ جوش سان رڙ ڪئي. "اهو ضرور هوندو!"
  
  "انتظار ڪر،" ڊرڪ بين جو نوجوان آواز ٻڌو. "اهو پڻ چوي ٿو ته والڪناٿ کي موت جي ڳٽ پڻ سڏيو ويندو آهي، اوڊين جي پوئلڳن جي علامت آهي، جن کي پرتشدد موت جي خواهش هئي. مون کي يقين آهي ته اهو هڪ ڊيڄاريندڙ ٿي سگهي ٿو.
  
  "بدمعاش". ڊريڪ جو ساهه مخلص هو.
  
  "هتي هڪ خيال آهي، دوستو،" ڪينيڊي جو آواز آيو. "سڀني ديوارن جو وڌيڪ تفصيلي معائنو ڪيئن ڪجي. جيڪڏهن توهان وڌيڪ واڪ نٽ حاصل ڪندا، پر پوءِ هڪ خالي ڀت ڳوليو، مان هن کي چونڊيندس.
  
  "توهان لاءِ چوڻ آسان آهي،" ڊرڪ رڙ ڪئي. "اتي هجڻ ۽ سڀ ڪجهه."
  
  اهي ورهائجي ويا، پٿر جي ڀتين کي انچ انچ انچ ڪن ٿا. انهن صدين جي مٽيءَ کي اُڇلائي ڇڏيو، مڇرن جا ڄار ڦاڙي ڇڏيا ۽ ڍانچي کي ڀڄائي ڇڏيو. آخرڪار، انهن کي ٽي وڌيڪ Valknots مليا.
  
  "عظيم،" ڊرڪ چيو. "اها چار ديوار آهي، چار گهڙيل شيون. هاڻ ڇا ڪريون؟"
  
  "ڇا اهي سڀ هڪجهڙا آهن؟" " پروفيسر حيرت مان پڇيو.
  
  سپاهين مان هڪ وڊيو فون اسڪرين تي پارنيوڪ جي تصوير ڏيکاري. "خير، مان توهان جي باري ۾ نه ٿو ڄاڻان، پر مون کي پڪ آهي ته مان هن جون ڳالهيون ٻڌي ٿڪجي پيو آهيان.
  
  "انتظار ڪر،" بين جي آواز چيو. "نظرون ممير جي کوهه ۾ آهن، نه..." هن جو آواز جامد سِس جي پويان گم ٿي ويو ۽ پوءِ اسڪرين اونداهي ٿي وئي. ڊاهل ان کي ڇڪايو، ان کي بند ڪيو، پر ڪو به فائدو نه ٿيو.
  
  "ڳالهه. هو ڇا چوڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو؟
  
  ڊريڪ هڪ اندازو لڳائڻ وارو هو جڏهن ويڊيو فون زندگي ۾ واپس آيو ۽ بين جو منهن اسڪرين ڀريو. "مون کي خبر ناهي ته ڇا ٿيو. پر ٻڌو- اکيون ممير جي کوهه ۾ آهن، نه ته هيٺان غار ۾. سمجهين؟"
  
  "ها. پوءِ اسان انھن کي ھيٺ رستي تي لنگھيو؟
  
  "مان سمجهان ٿو ها".
  
  "پر ڇو؟" دال بي صبريءَ سان پڇيو. "پوءِ هي غار ڇو ٺاهيو ويو؟ ۽ زمين ۾ داخل ٿيندڙ ريڊار صاف ظاهر ڪيو ته هيٺان هڪ وڏي جاءِ هئي. يقينن، اهو ٽڪرو اتي ئي هجڻ گهرجي.
  
  "جيستائين-" ڊرڪ کي خوفناڪ ٿڌ محسوس ٿي. "جيستائين هي جڳهه هڪ ڦاسي نه آهي."
  
  اوچتو ڊيل بي يقين ٿي ويو. "اهو ڪيئن؟"
  
  "ڇا اها جاءِ اسان جي هيٺان آهي؟ ڇا جيڪڏهن اهو هڪ بي مثال کڙو آهي؟
  
  "ان جو مطلب ته تون مٽيءَ جي ٿانءَ تي بيٺو آهين! ماڻهوءَ خوف ۾ رڙ ڪئي. "پڪڙ! اهو ڪنهن به وقت تباهه ٿي سگهي ٿو. ھاڻي ھتان نڪري وڃ!"
  
  اهي هڪ ٻئي ڏانهن نهاريندڙ موت جي لامحدود لمحي لاءِ ڏسندا رهيا. انهن سڀني کي تمام خراب زندگي گذارڻ چاهيندا هئا. ۽ پوءِ سڀ ڪجهه بدلجي ويو. ڪنڪريٽ جي فرش ۾ جيڪو ڪڏهن شگاف هوندو هو، سو هاڻي ڦاٽل سخت پينل بڻجي ويو آهي. اهو عجيب ڳوڙها آواز پٿر جي بيهڻ مان نه هو، پر حقيقت مان هو ته فرش آهستي آهستي آهستي آهستي ڦاٽي پيو.
  
  انهن جي هيٺان هڪ لامحدود کڏ سان ....
  
  ڇهن ڄڻن ٻن ڄڻن تي بي رحميءَ سان الزام هنيا. جڏهن اهي اتي پهتا، تڏهن به جيئرو هو، ڊهل حڪم بحال ڪرڻ لاءِ رڙ ڪئي.
  
  "اوھين ٻئي وڃو پھريائين. خدا جي واسطي، سخت ٿجو".
  
  "۽ توهان جي رستي تي،" پارنيوڪ تبصرو ڪيو، "خاص طور تي پنهنجي ماحول کان واقف رهو. اسان آرٽيڪل کي وڃائڻ نٿا چاهيون."
  
  "بيوقوف نه ٿيو، پارنيوڪ". دھل پاڻ سان گڏ اڳڪٿي ڪري رھيو ھو. ڊريڪ هن کي اهڙي طرح اڳ ڪڏهن به نه ڏٺو هو. "اسان مان پويون ٻئي جاچ ڪنداسين جيئن اسان وڃون،" هن ڊريڪ ڏانهن ڏسندي چيو. "تون ۽ مان آهيون".
  
  وڊيو فون ٻيهر بيپ ٿي ۽ بند ٿي ويو. دهل کي ائين ڌڪ لڳو ڄڻ هو کيس گلا هڻڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هجي. "يئنڪيز پاران لعنت، ڪو شڪ ناهي."
  
  زميني سطح تي پهچڻ ۾ پهريان ٻه ٽي منٽ لڳي ويا. ان کان پوء ٻئي جوڙو لاء ٽي وڌيڪ. ڊريڪ انهن سڀني شين جي باري ۾ سوچيو جيڪي ڇهن منٽن ۾ ٿي سگهن ٿيون- زندگيءَ جي قيمتي تجربي، يا ڪجهه به نه. هن لاء اهو آخري هو. مٽيءَ جي ٽٽڻ کان سواءِ ٻيو ڪجهه به نه هو، پٿر کي ڦيرائڻ جي رڙ، موقعي جي ٽٽڻ، فيصلو ڪرڻ ته کيس زندگي يا موت سان بدلو ڏيڻو آهي.
  
  پهرين علامت جي هيٺان فرش انهن کي مليا هئا ختم ٿي چڪو هو. ڪابه ڊيڄاريندڙ نه هئي؛ ڄڻ ته فرش ئي ڀوت کي ڇڏي ڏنو ۽ اوندهه ۾ پئجي ويو. ڊريڪ اوترو مٿي چڙھي ويو، جيترو ھو ڪري سگھيو. اهو غار جي نازڪ فرش جي بجاءِ ان جي ڪنارن تي متوازن هو . ڊاهل کوهه جي ٻئي پاسي ڀاڪر پاتو، ٻنهي هٿن سان سائي سُريءَ جو هڪ ٽڪرو پڪڙيو، سندس شاديءَ جي آڱر تي لڳل انگوزي، ڊريڪ جي هيلمٽ تي لالٽين جي عڪاسي ڪري رهي هئي.
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو، تارن جي ڪنهن به مضبوط ٽڪرن کي ڳولهي رهيو هو، جنهن کي هو پنهنجي هارنس سان ڳنڍي سگهن. پوءِ هن داهل کي رڙ ڪندي ٻڌو: "شٽ! ۽ صرف وقت ۾ هيٺ ڏٺو ويو ته وڊيو فون آخر کان آخر تائين خراب سست رفتار ۾ گھمڻ کان اڳ غار جي فرش تي ڪرنچ سان گرڻ کان اڳ.
  
  ڪمزور ٿي ويو، هارڊ ڊرائيو رستو ڏنو، هڪ بليڪ هول ۾ ڪري پيو جيئن ڊريڪ جي خاندان شروع ڪرڻ جا پراڻا خواب. انھن ڏانھن ھڪڙو طوفان آيو، جنھن انڌن مخلوقن کي لڪايو ۽ لڪايو، ان جڳھ کان ناقابل بيان اونداھين سان ڀريل ٻرندڙ هوا کي آزاد ڪيو.
  
  ۽، اڻ ڄاتل پاڇي جي ان اونهائي ۾ هيٺ ڏسي، ڊرڪ راکشس ۾ پنهنجي ننڍپڻ جي عقيدي کي ٻيهر دريافت ڪيو.
  
  اوچتو لڙڪڻ جو آواز آيو، ۽ هڪ رسي مٿي کان هيٺ لهي آئي، ڦٿڪيندي. ڊريڪ شڪرگذاريءَ سان ان کي پڪڙيو ۽ ان کي پنهنجي ڍڳي سان ڳنڍيو. ڊاهل به ائين ئي ڪيو، هڪجهڙائي سفيد نظر اچي رهيو هو، ۽ ٻنهي پنهنجا پنهنجا بٽڻ دٻائي ڇڏيا.
  
  ڊريڪ الٽيميٽر کي ڏٺو. هن پنهنجي اڌ کوهه جو مطالعو ڪيو، جڏهن ته دهل ان کي ٻئي پاسي نقل ڪيو. ڪيترا ئي ڀيرا اهي روڪيا ۽ ويجھو ڏسڻ لاءِ اڳتي وڌيا، پر هر ڀيري کين ڪجهه به نه مليو. سؤ فوٽ هليا ويا، پوءِ نوانوي. ڊريڪ پنهنجي هٿن کي رت سان ڇڪيو، پر ڪجهه به نه مليو. اھي ھلڻ لڳا، ھاڻي پنجاھ فوٽ، ۽ پوءِ ڊريڪ روشنيءَ جي غير موجودگيءَ کي ڏٺو، ھڪڙو مدھم آھي، جيڪا رڳو روشنيءَ کي جذب ڪري ٿي، جيڪا ھن مٿس اڇلائي ھئي.
  
  ڪاٺ جو هڪ وسيع تختو، ڪنڊن سان جڙيل، نم يا ڍنگ کان اڻ ڇهيو. ڊريڪ پنهنجي مٿاڇري تي نقاشي ڏسي سگهيو ۽ هن کي هيلمٽ کي صحيح طور تي رکڻ ۾ ڪجهه وقت لڳي ويو.
  
  پر جڏهن هن ڪيو ...
  
  اکيون. اوڊين جي اکين جي هڪ علامتي تصوير، ڪاٺ مان ٺهيل ۽ هتي ڇڏي وئي ... ڪنهن جي طرفان؟
  
  اوڊين پاڻ طرفان؟ هزارين سال اڳ؟ ليکڪ: Heidi؟ ڇا اهو وڌيڪ يا گهٽ ممڪن هو؟
  
  دهل هڪ پريشان نظر هيٺ ڪري ڇڏيو. "اسان سڀني جي خاطر، ڊريڪ، هن کي نه ڇڏيو."
  
  
  ٽيٽيهه
  
  
  
  اوسٽرگوٽلينڊ، سويڊن
  
  
  ڊريڪ ممير جي کوهه مان نڪرندو هو، جنهن ڪاٺ جي تختي کي ٽرافي وانگر مٿي کنيو هو. ان کان اڳ جو هو هڪ لفظ به ڳالهائي، هن کي يڪدم هن جي ڪنڌيءَ تان هٽائي زمين تي اڇلايو ويو.
  
  "هاءِ، آرام ڪر..." هن هانگ ڪانگ کان آيل خوابن واري مشين جي ترڪي کي هيٺ ڏٺو، جيڪا نئين مشين مان هڪ هئي. هن ٿورو لڙڪيو ۽ ڏٺائين ته مئل ۽ مرندڙ سپاهين کي گھاس تي ليٽي رهيا آهن - ڊيلٽا، ايس جي جي، ايس اي ايس - ۽ انهن جي پويان ڪينيڊي، گوڏن ڀر هڪ بندوق سان هن جي مٿي ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  بين کي چوڪ هولڊ ۾ سڌو بيهڻ تي مجبور ڏٺو، ايليسيا ميلز جا بي رحم هٿ سندس ڳچيءَ کي مضبوطيءَ سان پڪڙي رهيا هئا. ڊريڪ جي دل لڳ ڀڳ ڀڄي وئي جڏهن هن ڏٺو ته بين اڃا تائين پنهنجي سيل فون کي پنهنجي هٿ ۾ پڪڙي رهيو آهي. منهنجي آخري ساهه تائين جڪڙي رهي آهي...
  
  "برٽ کي بيهڻ ڏيو،" ڪينيڊين ڪولبي ٽيلر ڊريڪ جي نظرن ۾ آيو. "هن کي پنهنجي دوستن کي مرندو ڏسڻ ڏيو - اهو ثبوت آهي ته مان هن جي جان وٺڻ کان اڳ هن جو هر حصو وٺي سگهان ٿو."
  
  ڊريڪ جنگ جي باهه کي هن جي عضون ۾ پکڙجڻ جي اجازت ڏني. "توهان سڀ ڪجهه ثابت ڪري رهيا آهيو ته هي جڳهه زندهه آهي جيڪو اهو چوي ٿو لات جي گائيڊ بڪ ۾ - ته اهو راکشس جي ملڪ آهي."
  
  "ڪيترو شاعراڻو،" ارب پتي مسڪرايو. "۽ اهو سچ آهي. مون کي اکيون ڏيو". هن پنهنجا هٿ جهليل ٻار وانگر وڌيڪ پڇڻ لڳا. اجرتي اوڊين جي اکين جي تصوير منتقل ڪئي. "چڱو. اهو ڪافي آهي. تنهنجو جهاز ڪٿي آهي، ڊريڪ؟ مون کي توهان جا ٽڪرا گهرجن ۽ پوءِ هن گندگي جي سوراخ مان نڪري وڃ.
  
  "توهان شيلڊ کان سواءِ ڪجهه به حاصل نه ڪري سگهندا،" ڊرڪ چيو... پهرين ڳالهه جيڪا هن جي ذهن ۾ آئي. "۽ پوء اهو ڄاڻو ته اهو ڪيئن Ragnarok لاء هڪ نقشو بڻجي ٿو."
  
  "بيوقوف،" ٽيلر بيزاريءَ سان کليو. "اڄ جو اسان هتي آهيون ۽ نه ويهه سال اڳ جو اهو ئي سبب آهي ته شيلڊ تازو ئي ملي هئي. مون کي پڪ آھي ته توھان اڳ ۾ ئي ڄاڻو ٿا، جيتوڻيڪ. ڇا توهان مون کي سست ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيا آهيو؟ ڇا توهان سوچيو ٿا ته مان پرچي ڇڏيندس ۽ توهان کي هڪ ٻيو موقعو ڏيندس؟ خير، مسٽر ڊريڪ، مون کي ٻڌائڻ ڏيو. هوءَ..." هن ايليسيا ڏانهن اشارو ڪندي چيو، "هوءَ اُٿي نه ٿي. هوءَ. . سخت سونا گدا، اها ئي آهي هوءَ!"
  
  ڊريڪ ڏٺو جيئن سندس اڳوڻو ساٿي بين کي قتل ڪري ماريو. "هوء توهان کي سڀ کان وڌيڪ بولر کي وڪرو ڪندي."
  
  "مان سڀ کان وڌيڪ بولڻ وارو آهيان، توهان مڪمل گندگي جو ٽڪرو."
  
  ۽ پروويڊنس جي مرضي سان، ڪنهن به هن لمحي جو فائدو ورتو ته گولي فائر ڪرڻ لاء. گولي زور سان جنگل ۾ گونجي وئي. ٽيلر جي ڀاڙين مان هڪ نئين ٽئين اک سان ٽٽي پيو، فوري طور تي مري ويو.
  
  ڪولبي ٽيلر هڪ سيڪنڊ لاءِ ناقابل يقين نظر آيو. هن کي ائين لڳي رهيو هو ڄڻ برائن ايڊمز جهنگ مان ٽپو ڏنو هجي ۽ "سمر آف '69" کيڏڻ شروع ڪيو هجي. هن جون اکيون سڪون ۾ بدلجي ويون. پوءِ سندس هڪ ڀاڙيءَ هن سان ٽڪرائجي، هن کي زمين تي ڌڪ هنيو، ڀاڙي جو رت وهڻ لڳو، رڙيون ڪندو ۽ جدوجهد ڪندو، مري ويو. ڊريڪ هڪ ئي لمحي ۾ انهن جي پاسي ۾ هو جيئن ليڊ انهن جي مٿان هوا کي ڇڪي ڇڏيو.
  
  سڀ ڪجهه هڪ ئي وقت ۾ ٿيو. ڪينيڊي سندس جسم کي مٿي اڇلائي ڇڏيو. هن جي کوپڙي جي چوٽي ايتري مضبوطيءَ سان نگهبان جي ٿلهي سان رابطي ۾ هئي جيڪا هن کي ڍڪي رهي هئي ته هن کي خبر ئي نه پئي ته ڇا ٿيو آهي. فوري بند ڪريو.
  
  گولين جو هڪ بيراج اڳتي ۽ پوئتي اڏامي ويو. ڀاڙيندڙ، کليل ۾ پڪڙجي ويا، تباهه ٿي ويا.
  
  ٿارسٽن ڊاهل کي آزاد ڪيو ويو جڏهن هن کي پڪڙيندڙ مزدور رائيفل مان گونجندڙ ٽئين شاٽ تي هن جي مٿي جو ٽي چوٿون حصو وڃائي ڇڏيو. ايس جي جي ڪمانڊر ڪاڪب وانگر پروفيسر پارنيوڪ جي ويجھو آيو ۽ پوڙهي ماڻهوءَ کي جهنگ جي ڍير ڏانهن ڇڪڻ لڳو.
  
  ڊريڪ جو پهريون خيال بين بابت هو. جيئن هو هڪ خطرناڪ شرط ڏيڻ لاءِ تيار ٿيو، بي اعتمادي کيس هزار واٽ جي برقي مقناطيسي نبض وانگر ڌڪي ڇڏيو. ايليسيا ڇوڪر کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو ۽ پاڻ ڊريڪ ڏانهن وڌيو. اوچتو سندس هٿ ۾ بندوق نظر آئي؛ اهو مسئلو ناهي ته ڪهڙو. هوءَ ٻنهي سان برابر مرڪي رهي هئي.
  
  هن ان کي کنيو، ان تي ڌيان ڏنو.
  
  ڊريڪ شرمساريءَ واري اشاري ۾ پنھنجا ھٿ ٻاھر ڪڍي پاسيرو ڪري ڇڏيا. ڇو؟
  
  هن جي مسڪراهٽ خوشيءَ سان ڀريل هئي، ڪنهن ڀوت وانگر، جنهن هڪ کوهه ۾ اڻ ڇهيل گوشت ڳولي لڌو آهي، جيڪو هن سوچيو ته گهڻو وقت استعمال ٿي چڪو هو.
  
  هن ٽريگر کي ڇڪيو. ڊريڪ حيران ٿي، گرمي ۽ پوءِ بي حسي ۽ پوءِ درد جي انتظار ۾، پر هن جي دماغ جي اک هن جي دماغ تي پکڙجي وئي ۽ هن ڏٺو ته هن آخري وقت ۾ پنهنجو مقصد بدلائي ڇڏيو هو... ۽ ٽي گوليون هن ڀاڙي ۾ وجهي ڇڏيون جيڪي ڪولبي جي ڪاوڙيل شڪل کي ڍڪينديون هيون. ٽيلر. اچو ته خطرو نه وٺون.
  
  ٻه SAS سپاهي ۽ ٻه ڊيلٽا مئرين بچيا. SAS بين کي پڪڙي ورتو ۽ کيس ڇڪي ورتو. ڊيلٽا ٽيم مان ڇا بچيو هو جيڪو وڻن جي ويجھي باغ تي فائر ڪرڻ لاءِ تيار هو.
  
  وڌيڪ گوليون لڳيون. ڊيلٽا ماڻهو ڦري ويو ۽ ڪري پيو. ٻئي پنهنجي پيٽ تي رڙيون ڪري رهيا هئا، جتي ويلز ڪري پيو هو، ٻئي پاسي ممير جي کوهه تي. ويلز جو پراڻو جسم جھڪي ويو جيئن آمريڪن کيس ڇڪي ورتو، ان جو ثبوت ته هو جيئرو هو.
  
  ايندڙ ڪجهه منٽ بيڪار ۾ گذري ويا. ايليسيا ڪاوڙ ۾ رڙ ڪئي ۽ آمريڪي سپاهي جي پٺيان ٽپو ڏنو. جڏهن هو مڙيو ۽ هن کي پنهنجي مٿن سان منهن ڏنو، هوء هڪ سيڪنڊ لاء روڪي ٿي.
  
  "منھن موڙيو،" ڊرڪ سندس چوڻ ٻڌو. "بس پري وڃو."
  
  "مان هن ماڻهوءَ کي نه ڇڏيندس.
  
  "توهان آمريڪن ، بس ان کي آرام ڏيو ،" هن سڀني جهنم کي ڇڏڻ کان اڳ چيو. آمريڪا جو بهترين رانديگر پوئتي هٽي ويو، ٿلهي گھاس مان ٿڪجي، پهرين هڪ هٿ تي پڪڙيو ۽ پوءِ ڇرڪي پيو جيئن هڪ اک جي نظر وڃائڻ کان اڳ ٽٽي ويو ۽ آخرڪار ٽٽڻ کان سواءِ ڪري پيو.
  
  ڊريڪ رڙ ڪري، ايليسيا ڏانهن ڊوڙندي وئي، جيئن هن ويلز کي ڪالر مان کنيو.
  
  "ڇا تون چريو آهين؟ - هن چيو. "ڇا تون بلڪل چريو آهين؟"
  
  "هو کوهه ۾ وڃي رهيو آهي،" ايليسيا جون اکيون قاتل هيون. "توهان هن سان شامل ٿي سگهو ٿا يا نه، ڊريڪ. تنهنجو فيصلو".
  
  "الله جي نالي تي ڇو؟ ڇو؟"
  
  "هڪ ڏينهن، ڊريڪ. هڪ ڏينهن، جيڪڏهن توهان هن کان بچي رهيا آهيو، توهان کي خبر پوندي.
  
  ڊريڪ پنهنجي سانس کي پڪڙڻ لاء روڪي ڇڏيو. هن جو مطلب ڇا هو؟ پر هاڻي توجهه وڃائڻ موت کي دعوت ڏيڻ ڄڻ ته خودڪشي ڪئي آهي. هن پنهنجي تربيتي ياداشتن، هن جي دماغ، هن جي سڀني SAS صلاحيتن کي سڏيو. هن هن کي سڌو باڪسنگ پنچ، هڪ جبل، هڪ صليب سان ماريو. هن جواب ڏنو، هر ڀيري هن جي کلائي کي زور سان مارڻ جو يقين ڏياريو، پر هاڻي هو تمام ويجهو هو.
  
  جتي هو ٿيڻ چاهيندو هو.
  
  هن پنهنجي آڱر هن جي ڳچيء ڏانهن اشارو ڪيو. هن هڪ طرفي قدم کنيو، سڌو سندس اڀرندڙ گوڏن ۾، جنهن جو مقصد ڪجهه رڳن کي ٽوڙڻ ۽ هن جي زوال کي سست ڪرڻ هو.
  
  پر هوءَ هن جي گوڏن جي وچ ۾ ڦرندي رهي، جيستائين اهي حيرت انگيز طور تي ويجھو، انچن جي فاصلي تي، اکين کان اکين تائين.
  
  وڏيون اکيون. عجيب اکيون.
  
  انهن جو تعلق دنيا جي عظيم ترين شڪارين مان هڪ هو.
  
  "تون هڪ ويڪر ٻار وانگر ڪمزور آهين، ميٽ.
  
  هُن جي سرسبزيءَ هن جي هڏن کي ٿڌو ڪري ڇڏيو جيئن هوءَ اڳتي وڌي، پنهنجو هٿ وڌايو ۽ کيس هوا ۾ اُڇلي. هو پنهنجي پٺيءَ تي لٿو، ساهه کان ٻاهر. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ به هوءَ هن جي مٿي تي بيٺي هئي، گوڏن ڀر هن جي شمسي پلڪسس ۾ ٿلهي ٿي رهي هئي، پيشاني هن جي پنهنجي خلاف چمڪي رهي هئي، هن کي تارن جو ڏيک ڏئي رهيو هو.
  
  هڪ ٻئي جي اکين ۾ ٻيهر ڏسندي، هن سرڪشيءَ سان چيو، " ليٽيو.
  
  پر اهو نه هو جنهن کي چونڊ ڪرڻي هئي. بس هو ايترو ئي ڪري سگهيو هو جو هٿ مٿي ڪري، پاسي ڏانهن ڦرندي ڏسڻ لاءِ جيئن هوءَ اڌ باشعور ويلز کي هيٺاهين کوٽ جي ڪناري ڏانهن ڇڪي رهي هئي، جنهن کي ممير جي کوهه جي نالي سان سڃاتو وڃي ٿو.
  
  ڊريڪ رڙ ڪئي، پنهنجي گوڏن تائين جدوجهد ڪئي. شڪست کان شرمسار، حيران ٿي ويو ته هن انساني نسل ۾ شامل ٿيڻ کان پوءِ ڪيترا فائدا وڃائي ڇڏيا، هو رڳو ڏسي سگهيو.
  
  ايليسيا ويلز کي کوهه جي ڪنارن تي لڙڪايو. SAS ڪمانڊر به رڙ نه ڪيو.
  
  ڊريڪ لڪي ويو جيئن هو پنهنجي پيرن ڏانهن وڌيو، مٿي ۽ جسم رڙيون. ايليسيا ڪولبي ٽيلر جي ويجهو آئي، اڃا بهار جي ليمب وانگر تازو ۽ چست. ڊريڪ، جرمنن ڏانهن پنهنجي پٺيءَ سان، ائين محسوس ڪيو جيئن هڪ ملاح، هڪ پراگاڻيڪاري ڪرڪن جي سامھون بيٺو آهي، پر هو نه جهڪيو.
  
  ايليسيا مئل اجرتي جي لاش کي ٽيلر کان پري ڪڍيو. ارب پتي اٿي بيٺو، اکيون وڏيون، ميلن کان ڊريڪ تائين وڻن ڏانهن ڏسندو رهيو.
  
  ڪوهيڙي ۾ ڍڪيل ٽانڊن جي پويان، انگ اکر ظاهر ٿيڻ لڳا، جهڙوڪ ڀوت وانگر، هن افسانوي ملڪ ۾ گهر ۾ محسوس ڪيو. اهو وهم ٽٽجي ويو جڏهن اهي ڪافي ويجهو پهتا ته انهن جا هٿيار ڏسڻ ۾ آيا.
  
  ڊريڪ اڳ ۾ ئي چوڌاري هليو ويو آهي. هو ماڻهن کي ويجھو ڏسندو هو، کيس خبر هئي ته اهي گدڙ جهڙا جرمن هئا، جيڪي سمورو مال غنيمت وٺڻ آيا هئا.
  
  ڊريڪ حيرانيءَ سان سندن فتح جي هٿيار کي ڏٺو. اليسيا رڳو ڪئنيڊا جي ارب پتي کي ڪروچ کان پڪڙيو ۽ ان وقت تائين نچندي رهي، جيستائين هن جون اکيون هن جي مٿي مان نڪري ويون. هوءَ هن جي مونجهاري تي مسڪرائي ان کان اڳ جو هن کي ممير جي کوهه ڏانهن وٺي وڃي ۽ هن جي ڪنڌ تي ڪنڌ جهڪائي.
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن وٽ ٻيون ترجيحون هيون. هن عمل کي رد ڪري ڇڏيو، ايلسيا ۽ ٽيلر کي ڍال طور استعمال ڪيو. ھو جھاز تائين پھتو ۽ ھلندو ھلندو رھيو، آھستي آھستي ھڪڙي ننڍڙي گھاس واري ٽڪريءَ تي چڙھيو.
  
  ايليسيا سوراخ ڏانهن اشارو ڪيو ۽ ٽيلر کي ڌڪيو جيستائين هن رحم جي درخواست نه ڪئي. "شايد توکي اتي گڏ ڪرڻ لاءِ ڪجهه ملندو ، اي ميگلومانيڪ بيوقوف ،" هن رڙ ڪئي ۽ هن جي جسم کي لامحدود خلا ۾ اڇلائي ڇڏيو. هن جون دانهون ٿوري دير لاءِ گونجن ٿيون، پوءِ بند ٿي ويون. ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ڇا ھڪڙو ماڻھو جيڪو ھيٺئين کڏ ۾ ڪري پيو ھميشه لاء رڙ ڪري، ۽ جيڪڏھن ڪو کيس ٻڌڻ وارو نه ھو، ڇا اھو واقعي ڳڻيو ويو؟
  
  ان وقت ميلو پنهنجي گرل فرينڊ تائين پهچي چڪو هو. ڊريڪ کيس چوندي ٻڌو، "تون ائين ڇو ڪيو؟ باس هن گدي کي جيئرو پيار ڪندو.
  
  ۽ ايليسيا جو جواب: "چپ ڪر، ميلو. مان ابيل فري سان ملڻ جو منتظر هوس. ڇا تون وڃڻ لاءِ تيار آهين؟"
  
  ميلو بدصورتيءَ سان ٽڪريءَ جي چوٽيءَ ڏانهن هليو ويو. "اسان ان کي ختم ڪرڻ وارا نه آهيون؟"
  
  "گدا نه ٿيو. اهي اڃا تائين هٿياربند آهن ۽ بلند ميدان تي قبضو ڪن ٿا. ڇا توهان وٽ آهي جنهن لاءِ اسان آيا آهيون؟"
  
  "اوڊين جا سڀ نو حصا موجود ۽ فعال آهن. تنهنجو جهاز سڪي ويو آهي!" - هن چيو. "هن مئل زمين تي رات جو مزو ڪريو!"
  
  ڊريڪ ڏٺو جيئن جرمن احتياط سان پوئتي هٽي ويا. دنيا رڳو ڪنڌيءَ تي چڙهي وئي. اهي سڀ هن رستي ۾ آيا ۽ تمام گهڻيون قربانيون ڏنيون. پاڻ کي زمين ۾ اڇلائي ڇڏيائون.
  
  صرف آخري لائن تي جرمنن کي سڀ ڪجهه وڃائڻ لاء.
  
  "ها،" بين بي رحم مسڪراهٽ سان هن جي اکين کي پڪڙيو، ڄڻ ته هن جا خيال پڙهي رهيا هئا. "جيئن ته زندگي فٽبال جي نقل ڪري ٿي، ها؟"
  
  
  ٽي چار
  
  
  
  اوسٽرگوٽلينڊ، سويڊن
  
  
  سج هڪ صاف افق جي هيٺان غروب ٿي رهيو هو جيئن يورپين ۽ سندن باقي بچيل آمريڪي اتحادي مٿاهين زمين ڏانهن لڙي رهيا هئا. هڪ ڪمزور، ٿڌي هوا هلي رهي هئي. هڪ تڪڙو جائزو ظاهر ڪيو ويو ته SAS سپاهين مان هڪ زخمي ٿي پيو ۽ پروفيسر پارنيوڪ صدمي ۾ مبتلا هو. اها حيرت جي ڳالهه ناهي ته هن کي ڇا ٿيو آهي.
  
  Dahl سيٽلائيٽ فون ذريعي سندن مقام سان رابطو ڪيو. مدد اٽڪل ٻه ڪلاڪ پري هئي.
  
  ڊريڪ بيئن جي ڀرسان هيٺ لٿو جيئن اهي ننگن وڻن جي هڪ ننڍڙن باغن ۾ بيٺا هئا جن جي چوڌاري کليل ميدان هو.
  
  بين جا پهريان لفظ: "مان ڄاڻان ٿو ٻيا ماڻهو مري ويا، ميٽ، پر مون کي اميد آهي ته ڪرين ۽ هيڊن ٺيڪ آهن. مان واقعي معاف ڪجو".
  
  ڊريڪ شرمسار ٿي اعتراف ڪيو ته هو وساري چڪو هو ته هيڊن اڃا جهاز سان هو. "پريشان نه ٿي. اهو قدرتي آهي. خرابيون ڪرين لاءِ تمام سٺيون آهن ، هيڊن لاءِ به منصفانه ، "هن اعتراف ڪيو ، مشن سان گڏ ڪنهن هنڌ سينگار ڪرڻ جي صلاحيت وڃائي چڪو آهي. "تون ڪيئن رهين، دوست؟
  
  بين پنهنجو سيل فون کنيو. "اڃان تائين زنده".
  
  "اسان فيشن شو کان هڪ ڊگهو رستو وٺي آيا آهيون."
  
  "مون کي مشڪل سان ياد آهي،" بين سنجيدگيءَ سان چيو. "ميٽ، مون کي مشڪل سان ياد آهي ته منهنجي زندگي هن کان اڳ ڪيئن هئي. ۽ اهو اڳي ئي ٿي چڪو آهي ... ڏينهن؟
  
  "جيڪڏهن توهان چاهيو ته مان توهان کي ياد ڏياري سگهان ٿو. ديوار آف سليپ جو فرنٽ مين . ٽيلر مومسن تي ڪاوڙجي پيو. موبائل فون اوور لوڊ ٿيل آهي. ڪرائي جي بقايا. مان ٽيلر تي ڪاوڙجي رهيو آهيان.
  
  "اسان سڀ ڪجهه وڃائي ڇڏيو آهي."
  
  "هتي ڪوڙ نه ڳالهايو، بين- اسان توهان کان سواءِ ايترو پري نه پهچي سگهون ها.
  
  "تون مون کي سڃاڻين ٿو، دوست. مان هر ڪنهن جي مدد ڪندس." اهو هڪ معياري جواب هو، پر ڊريڪ ٻڌائي سگهي ٿو ته هو ساراهه سان راضي هو. هن اهو نه وساريو جڏهن بين سوٽ ۽ ايستائين جو اسڪينڊينيوين پروفيسر کي ختم ڪري ڇڏيو.
  
  ڪو شڪ ناهي ته هيڊن هن ۾ ڇا ڏٺو هو. هن ڏٺو ته اندر جو ماڻهو چمڪائڻ لڳو. ڊريڪ هن جي حفاظت لاءِ دعا ڪئي، پر هن وقت هن لاءِ ڪجهه به نه ڪري سگهيو.
  
  ڪينيڊي انهن جي ڀرسان ڪري پيو. "مون کي اميد آهي ته مون توهان کي پريشان نه ڪيو آهي. تون بلڪل فٽ لڳين ٿو".
  
  "توهان نه،" ڊرڪ چيو ۽ بين ڪنڌ لوڏيو. "هاڻي تون اسان مان هڪ آهين."
  
  "ها، مهرباني، مان سمجهان ٿو. اها هڪ تعريف آهي؟"
  
  ڊريڪ موڊ کي وڌايو. "جيڪو به مون سان گڏ ڪجهه ڊنو راڪ رانديون کيڏي سگهي ٿو، اهو منهنجو ڀاء آهي زندگي لاء."
  
  "سڄي رات، انسان، سڄي رات."
  
  بن روئڻ لڳو. "پوءِ،" هن چوڌاري ڏٺو. "اهو صرف اونڌو ٿي ويو آهي."
  
  ڊريڪ لامحدود ميڊز ڏانهن ڏٺو. ڳاڙهي ڳاڙهي رنگ جي آخري لڪير رڳو پري افق مان ٽٽي رهي هئي. "لعنت، مان شرط ٿو چوان ته هتي رات جو ٿڌ پوي ٿي.
  
  دال انهن جي ويجهو آيو. "پوءِ هي آخر آهي، مرد؟ ڇا اسان مڪمل ڪيو؟ دنيا کي اسان جي ضرورت آهي."
  
  تيز هوا سندس لفظن کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري ڇڏيو، انهن کي ميدانن ۾ پکيڙي ڇڏيو.
  
  پارنيوڪ، جتان هو آرام ڪري رهيو هو، هڪ وڻ سان پنهنجي پٺي ٽيڪ ڏئي ڳالهايو. "ٻڌو، ام، توهان مون کي ٻڌايو ته توهان انهن حصن جي صرف سڃاتل تصوير کي انهن جي صحيح ترتيب ۾ ڏٺو آهي. هڪ مصوري جيڪا ڪنهن زماني ۾ جان ڊلنگر جي هئي.
  
  "ها، پر اها ڳالهه 60 جي ڏهاڪي ۾ دوري تي هلي وئي،" ڊاهل وضاحت ڪئي. "اسان يقين نه ٿا ڪري سگھون ته اهو نقل نه ڪيو ويو آهي، خاص طور تي انهن تاريخن مان هڪ وائڪنگس طرفان."
  
  پروفيسر گوڙ ڪرڻ لاءِ ڪافي هو، "او. تنهنجي مهرباني."
  
  مڪمل اونداهي، ۽ هڪ ملين تارا مٿي تي چمڪي رهيا آهن. شاخون لڪي ويون ۽ پنن ۾ سرنگ ٿي ويو. بين اتفاقي طور تي ڊريڪ جي هڪ پاسي جي ويجهو ويو. ڪينيڊي به ساڳيو ڪم ٻئي سان ڪيو.
  
  جتي ڪينيڊي جي ران پنهنجو پاڻ کي ڇڪيو، ڊريڪ کي باهه محسوس ڪئي. اهو سڀ ڪجهه هو ان ڳالهه تي ڌيان ڏيڻ لاءِ ڪري سگهي ٿو جيڪو ڊاهل چئي رهيو هو.
  
  "ڍال،" سويڊن چيو، "اسان جي آخري اميد آهي.
  
  ڇا هوءَ مقصد تي ايترو ويجهو بيٺي آهي؟ ڊريڪ ان بابت سوچيو. ڇڪي....
  
  خدا، هن کي ائين محسوس ڪندي گهڻو وقت گذري چڪو هو. اهو کيس انهن ڏينهن ۾ واپس وٺي ويو جڏهن ڇوڪريون ڇوڪريون هيون ۽ ڇوڪرا نروس هئا، برف ۾ ٽي شرٽون پائي پنهنجي گرل فرينڊن کي ڇنڇر جي دوپہر تي شهر جي چوڌاري وٺي ويندا هئا، ان کان اڳ انهن جي پسنديده سي ڊي خريد ڪندا هئا ۽ پاڻ کي پاپ ڪارن ۽ سئنيما ۾ اسٽيل جو علاج ڪندا هئا. .
  
  معصوم ڏينهن، گذري ويا. ڊگهي ياد ۽، بدقسمتي سان، گم ٿي ويو.
  
  "ڍال؟" هن گفتگو ۾ مداخلت ڪئي. "ڇا؟"
  
  دال هن ڏانهن نهاريو. "اُٿي رک، تون يارڪشائر بيسٽارڊ. اسان چيو ته شيلڊ هتي بنيادي تفصيل آهي. ان کان سواء ڪجھ به حاصل نه ٿو ڪري سگھجي جيئن اھو Ragnarok جي جڳھ کي طئي ڪري ٿو. اهو پڻ ٻين حصن کان مختلف مواد مان ٺهيل آهي - ڄڻ ته ان کي ادا ڪرڻ لاء هڪ مختلف ڪردار آهي. نشانو. "
  
  "ڇا وانگر؟"
  
  "فوؤڪ،" ڊاهل پنهنجي بهترين آڪسفورڊ لهجي ۾ چيو. "مون کان راندين بابت ڪجهه پڇو."
  
  "ٺيڪ آهي. آخر ڇو ليڊس يونائيٽيڊ ٿامس برولن کي سائن ڪيو؟
  
  دهل جو منهن ڊگهو ۽ پوءِ سخت ٿي ويو. هو احتجاج ڪرڻ وارو هو ته هڪ عجيب آواز خاموشيءَ کي ٽوڙي ڇڏيو.
  
  دڙڪو. اوندهه مان هڪ رڙ.
  
  اهڙو آواز جنهن ۾ خوف پيدا ٿيو. "مسيح جيئرو آهي،" ڊرڪ چيو. "ڇا-؟"
  
  اهو وري ٿيو. هڪ رڙ، جانور وانگر، پر گٽار، ڄڻ ڪنهن وڏي شيءِ مان. ان رات کي رڙ ڪري ڇڏيو.
  
  "توکي ياد آهي؟ خوفناڪ غير فطري انداز ۾، بين چيو: "هي گرينڊل جو ملڪ آهي. بيوولف کان راکشس. اڃا تائين ڏند ڪٿا آهن ته راکشس انهن حصن ۾ رهن ٿا.
  
  "صرف اها شيءِ مون کي بيوولف کان ياد آهي، اها هئي اينجلينا جولي جي گدا،" ڊريڪ پيار سان چيو. "پر پوءِ، منهنجو اندازو آهي ته هن جي اڪثر فلمن بابت به ائين ئي چئي سگهجي ٿو.
  
  "SHH!" - ڪينيڊي رڙ ڪئي. "اهو شور ڇا آهي؟
  
  گوڙ وري آيو، هاڻي ويجهو. ڊريڪ بيحد ڪوشش ڪئي ته اونداهيءَ ۾ ڪا به شيءِ ڪڍي، تصور ڪندي ته ننڍڙا ڦڙا هن ڏانهن ڊوڙي رهيا آهن، لعاب ٽمڻ، سڙيل گوشت جون پٽيون سندن ٽٽل ڏندن جي وچ ۾ لڪي رهيون آهن.
  
  هن بندوق اٿاري، ٻين کي خوفزده ڪرڻ نه پئي چاهيو، پر ان کي خطرو ڪرڻ جي پڪ نه هئي.
  
  Torsten Dahl پنهنجي رائيفل جو مقصد ڪيو. مناسب SAS سپاهي هڪ چاقو ڪڍي ڇڏيو. گورڊن براؤن جي ڀيٽ ۾ خاموشي رات کي وڌيڪ ڇڪي ڇڏيو آهي برطانيه جي معيشت کي ڇڪي ڇڏيو، ان کي خشڪ ڪري ڇڏيو.
  
  ٿلهو آواز. ڪلانڪ. ڪا شيءِ جيڪا هلڪي قدمن جي آواز وانگر هئي....
  
  پر هي ڪهڙيون پيرون هيون؟ ڊريڪ ان بابت سوچيو. انسان يا...؟
  
  جيڪڏهن هن پنجن جي ٽٽڻ جو آواز ٻڌو هو، ته شايد هن پنهنجي سڄي رسالي کي دهشت ۾ آڻي ڇڏيو هو.
  
  لعنت آهي هنن پراڻين ڪهاڻين تي.
  
  هن جي دل ۾ تمام گهڻو وينٽريڪل تقريبا ڌماڪو ٿي ويو جڏهن بين جي سيل فون اوچتو زندگي ۾ آئي. بين حيرانيءَ سان ان کي هوا ۾ اڇلايو، پر پوءِ رستي ۾ ئي ان کي ساراهه سان پڪڙي ورتو.
  
  "بلشٽ!" ان کان اڳ جو هو سمجهي ويو ته هن ڇا جواب ڏنو هو. "هاءِ، ماما.
  
  ڊريڪ پنهنجي دماغ ۾ وهندڙ رت کي روڪڻ جي ڪوشش ڪئي. "ڪٽ ڪريو. ڪٽي ڇڏيو!"
  
  بين چيو: "ٽائلٽ ۾. مان توکي بعد ۾ فون ڪندس!"
  
  "پيارا". ڪينيڊي جو آواز حيرت انگيز طور تي پرسکون هو.
  
  ڊريڪ ٻڌو. گوڙ وري آيو، پتلي ۽ دردناڪ. ان جي پٺيان هڪ پري ڌڪ لڳو، ڄڻ شور مچائيندڙ ڪو پٿر اڇلايو هجي. هڪ ٻيو روئڻ، ۽ پوءِ روئڻ.
  
  يقيناً هن ڀيري انسان! ۽ ڊريڪ جنگ ۾ ڀڄي ويو. "اهو ويلز آهي!" هُو اوندهه ۾ ڊوڙي ويو، تڪميل کيس سڌو ميمير جي کوهه ڏانهن وٺي ويو ۽ هن کي ڪناري تي روڪيو.
  
  "منهنجي مدد ڪريو،" ويلز رڙ ڪئي، ٽٽل ۽ خوني آڱرين سان ٽڪريءَ جي ڇيڙي واري ڪناري تائين پهتي. "مون کي هڪ رسي تي پڪڙيو ويو... هيٺ رستي تي. لڳ ڀڳ منهنجي هٿ ڀڃي. هن ڪچي کي... مون کي مارڻ لاءِ ڪجهه وڌيڪ ڪرڻو آهي..."
  
  ڊريڪ پنهنجو وزن کنيو، هن کي اڻ کٽ رات ۾ واپس گرڻ کان بچايو.
  
  
  **
  
  
  جيئن ويلز گرم گرم سان آرام ڪيو ۽ آرام ڪيو، ڊريڪ صرف هن ڏانهن پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  ويلز ڪاوڙجي وئي: "مان ڪڏهن به جنگ شروع ڪرڻ نه چاهيندس ... SAS اندر."
  
  "پوء اهو ٺيڪ آهي، ڇو ته ايلسيا ۽ مان هاڻي SAS جو حصو نه آهيون."
  
  هن جي ڀرسان، بين پارنيوڪ کان پڇيو ڄڻ ته ڪجهه به نه ٿيو آهي. "ڇا توهان سوچيو ٿا ته شيلڊ ڪنهن قسم جي ڪنجي آهي؟"
  
  "ڍال سڀ ڪجهه آهي. اهو اهم ٿي سگهي ٿو، پر اهو ضرور آهي جيڪو اسان ڇڏي ڏنو آهي."
  
  "گڏيل؟" ڊريڪ بار بار، ابرو بلند ڪندي. هن بين جي آئي فون تي ڌيان ڏنو. "يقينا اسان ڄاڻون ٿا!"
  
  بين هڪ قدم اڳتي هو، 'شيلڊ آف اوڊن' کي جيڪ اسپيڊ تي گوگل ڪندي. اها تصوير جيڪا ظاهر ٿي اها ننڍي هئي، پر بين ان کي تيزيءَ سان زوم ڪيو ان کان به وڌيڪ تيزيءَ سان ڊريڪ سوچي به سگهي ٿو. هن ياد ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي ته شيلڊ ڪهڙي هئي. گول، مٿي ڪيل گول مرڪز سان، ٻاهرئين رم کي چئن برابر حصن ۾ ورهايو ويو آهي.
  
  بين آئي فون کي بازو جي ڊيگهه تي رکيو، سڀني کي گڏ ڪرڻ جي اجازت ڏني.
  
  "اهو سادو آهي،" ڪينيڊي چيو. "ريگناروڪ ويگاس ۾. هرڪو ويگاس ۾ آهي."
  
  ماڻهوءَ پنهنجي ٿلهي کي ڌوڻيو. "شيلڊ جي جاء تي چار مختلف حصن جي وچ ۾ جواب جي چوڌاري اشارو ڪري ٿو. تون ڏسين ٿو؟ اچو ته انهن کي اتر، اوڀر، ڏکڻ ۽ اولهه جو نشان لڳايو، تنهنڪري اسان ڄاڻون ٿا ته اسان ڇا ڳالهائي رهيا آهيون.
  
  "زبردست،" بين چيو. "خير، اولهه واضح آهي. مون کي هڪ ڀورو ۽ ٻه اکيون نظر اچن ٿيون.
  
  "ڏکڻ هڪ گهوڙو آهي ۽ ٻه، ام، وولوز، مان سمجهان ٿو. ڊريڪ پنهنجون اکيون بند ڪري ڇڏيون جيئن هو ڪري سگهي.
  
  "ضرور!" ماڻهو روئي رهيو هو. "تون صحيح آهين. ڇو ته اوڀر ۾ ٻه والڪيري ضرور هجڻ گهرجن. ها؟ تون ڏسين ٿو؟"
  
  ڊريڪ ڌيان ڇڪائڻ لاءِ مشڪل سان اکيون ڦاڙيو، ۽ هن ڏٺو ته ڇا ورتو وڃي ٿو عورت ويڙهاڪن جي پنن واري گھوڙن جي هڪ جوڙي تي سوار. "لعنت اسٽاربڪس!" هن قسم کنيو. "هڪ ڪيفي مفت وائي فائي سان گڏ دنيا ۾ ڪٿي به هن کان سواء!"
  
  "پوءِ..." ڪينيڊي ٽهڪ ڏيندي چيو، "اڙي، شيلڊ وٽ شيلڊ نه آهي؟
  
  "همم...!" پروفيسر سخت مطالعو ڪيو، بين جي نظر ۾ اچي ويو ۽ هڪ دوستانه چمڪ حاصل ڪيو. "ڇا تون ٿورو وڌيڪ وڏو ڪري سگھين ٿو؟
  
  "نه. اها هن جي حد آهي.
  
  "مون کي اوڀر طرف ڪو ٻيو نشان نظر نٿو اچي،" ڊاهل پنهنجي سيٽ تان چيو. "پر اتر ڪافي دلچسپ آهي."
  
  ڊريڪ پنهنجو ڌيان ڦيرايو ۽ جھٽڪو محسوس ڪيو. "خداوند، هي اوڊين جي علامت آهي. ٽي ڳنڍيل مثلث. اها ئي شيءِ اسان کوهه ۾ ڏٺي."
  
  "پر هي ڇا آهي؟ Dahl ھڪڙي ننڍڙي علامت ڏانھن اشارو ڪيو جيڪو ھڪڙي مثلث جي ھيٺئين کاٻي ڪنڊ ۾ واقع آھي. جيئن بين جي ويجهو آيو، انهن سڀني چيو، "اها شيلڊ آهي!"
  
  شرمسار خاموشي ڇانئجي وئي. ڊريڪ سندس دماغ کي تباهه ڪيو. شيلڊ جي علامت ٽڪنڊي جي اندر ڇو رکيل هئي؟ ظاهر آهي اهو هڪ اشارو آهي، صرف هڪ مبهم.
  
  "اهو وڏي اسڪرين تي تمام گهڻو آسان هوندو!" پروفيسر رڙ ڪئي.
  
  "روڪ ڪرڻ بند ڪريو،" بين چيو. "ان کي توهان کي شڪست نه ڏيو."
  
  "هتي هڪ خيال آهي،" ڪينيڊي چيو. "ڇا ٽڪنڊيز هن 'Odin's knot' کان سواءِ ڪنهن ٻي شيءِ جي نمائندگي ڪري سگھن ٿا يا ٻيو ڪجهه؟"
  
  "خدا سان لاڳاپيل هڪ صوفياتي علامت جو ڳجهو مقصد، جيڪو اڳ ۾ صرف هڪ ڏند ڪٿا سمجهيو ويندو هو؟" ماڻهو مرڪيو. "يقيناً نه".
  
  ڊريڪ پنهنجي رٻڙ کي ڌوئي ڇڏيو جتي ايلسيا مائلس کيس سيکاريو هو ته ست سال بغير تربيت جي توهان جي ويڙهه جي سطح تي هڪ ٽول وڌو. هوءَ هن کي ذليل ڪري چڪي هئي، پر هن کي ان حقيقت ۾ سڪون مليو ته هو جيئرو هو ۽ اهي اڃا تائين - صرف - راند ۾ هئا.
  
  "هيلي ڪاپٽر ۾ هڪ بلٽ ان انٽرنيٽ هوندو،" ڊاهل سڀني کي يقين ڏيارڻ جي ڪوشش ڪئي. "تقريباً... اوهه، ٽيهه منٽ.
  
  "ٺيڪ، ٺيڪ، مرڪز جي باري ۾ ڇا؟" ڊريڪ پنهنجي حصي جو ڪم ڪيو. "ٻه خاڪو جيڪي ٽن udders ۽ هڪ جيلفش سان ٻارن جي ڊرائنگ وانگر نظر اچن ٿا."
  
  "۽ شيلڊ وري،" بين "جيلي فش" جي اک ۾ وڏو ڪيو. "ساڳي تصوير جيئن اتر واري حصي ۾. تنهن ڪري اسان وٽ شيلڊ تي ئي شيلڊ جون ٻه تصويرون آهن. مرڪزي حصو، ٻن فريفارمز ۽ ٽي سنگل ٽڪنڊيز تي مشتمل آهي،" هن ڪينيڊي ڏانهن اشارو ڪندي چيو. "شايد اهي سڀئي مثلث نه آهن."
  
  "خير، گهٽ ۾ گهٽ اهو منهنجي نظريي جي تصديق ڪري ٿو ته شيلڊ بنيادي حصو آهي،" پارنيوڪ نوٽ ڪيو.
  
  "اهي خاڪا مون کي ڪجهه ياد ڏيارين ٿا،" ڊاهل ظاهر ڪيو. "مان صرف اهو نه ٿو چئي سگهان."
  
  ڊاک شايد ڪجهه گندي ذاتي حملن سان گڏ اچي ها، پر هن پاڻ کي چيڪ ۾ رکيو. ترقي، هن سوچيو. پومپوس سويڊن انهن سان گڏ هڪ ڊگهو رستو وٺي آيو آهي ۽ هاڻي ٿوري عزت حاصل ڪئي آهي.
  
  "ڏس! بين رڙ ڪئي، جنهن ڪري انهن سڀني کي ٽپو ڏنو. "هڪ پتلي، لڳ ڀڳ غير لاڳاپيل لڪير آهي جيڪا شيلڊ جي ٻنهي تصويرن کي ڳنڍي رهي آهي!
  
  "جيڪو واقعي اسان کي ڪجهه به نٿو ٻڌائي،" پارنيوڪ ڪاوڙ ۾ چيو.
  
  "يا..." ڊريڪ حيران ٿي، انهن ڏينهن کي ياد ڪندي، جڏهن هن فوج جا نقشا پڙهيا هئا، "يا... جيڪڏهن توهان ان تي ٻئي طريقي سان اچو، اسان ڄاڻون ٿا ته شيلڊ راگناروڪ جو ڪارڊ آهي. اهي ٻه تصويرون ٻن مختلف تصويرن ۾ هڪجهڙا مرڪزي نقطا ٿي سگهن ٿيون... فقط هڪ نظارو اوچائي آهي، ۽ ٻيو..."
  
  "اهو ئي منصوبو آهي!" بين چيو.
  
  ان وقت هيلي ڪاپٽر جي ويجهو اچڻ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو. Dahl هن جي باري ۾ ڳالهايو GPRS کي بند ڪندي پنهنجي پراڻي اسڪول جي لت جو مظاهرو ڪندي. هو اونداهيءَ ۾ ٻين سڀني سان گڏ ائين نهاريندو رهيو، جيئن هڪ وڏي ڪاري رنگ جي شڪل سامهون آئي.
  
  "چڱو، اسان وٽ گهڻو اختيار ناهي،" هن اڌ مسڪرائيندي چيو. "اسان کي اهو ڪيس کڻڻو پوندو.
  
  
  **
  
  
  هڪ دفعو بورڊ تي ۽ آباد ٿيو، Dahl هڪ 20 انچ سوني وائيو ليپ ٽاپ بوٽ ڪيو، جيڪو پنهنجو پورٽبل موڊيم استعمال ڪيو، هڪ I-phone وانگر. موبائيل نيٽ ورڪ ڪوريج تي مدار رکندي، انهن کي انٽرنيٽ تائين رسائي هوندي.
  
  "هي هڪ نقشو آهي،" ڊرڪ پنهنجي سوچ جي ٽرين کي جاري رکيو. "تنهنڪري اچو ته ان سان اهڙي طرح علاج ڪريون. ظاهر آهي، وچ، مرڪزي تفصيل، منصوبو ڏسڻ آهي. تنهن ڪري، ڊراگرام کي نقل ڪريو، ڪجهه جاگرافيائي سڃاڻپ سافٽ ويئر استعمال ڪريو، ۽ ڏسو ته ڇا ٿئي ٿو.
  
  "هم،" پارنيڪ شڪتي طور تي وڌيل نظاري جو جائزو ورتو. "ٻي تصوير ڇو شامل ڪريو جيڪا udder وانگر نظر اچي ٿي جڏهن شيلڊ جي علامت تي آهي ، اوه ، ميڊوسا. "
  
  "شروعاتي نقطو؟" ڪينيڊي هڪ موقعو ورتو.
  
  هيلي ڪاپٽر ٽٽندو هو، تيز هوا جي ڪري. پائلٽ کي حڪم ڏنو ويو ته هو اوسلو ڏانهن پرواز ڪري جيستائين هو وڌيڪ هدايتون حاصل ڪري. ٻي ايس جي جي ٽيم اتي سندن انتظار ۾ بيٺي هئي.
  
  "پروگرام کي آزمايو، ٽورسٽن."
  
  "مون وٽ اڳ ۾ ئي آهي، پر مون کي ان جي ضرورت ناهي،" ڊهل اوچتو حيرانگي سان جواب ڏنو. "مون کي خبر هئي ته اهي شڪلون واقف نظر اچن ٿيون. هي نقشي تي Scandinavia آهي! udder ناروي، سويڊن ۽ فنلينڊ آهي. ميدوسا آئس لينڊ آهي. ناقابل اعتبار."
  
  هڪ ورهايل سيڪنڊ بعد، ليپ ٽاپ ٽن ممڪن ميچن سان پنگ ڪيو. سڃاڻڻ واري سافٽ ويئر الگورٿمز جو وزن 98 سيڪڙو جي ويجهو آهي - اهو اسڪينڊينيا هو.
  
  ڊريڪ احترام سان ڊاهل ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "رگناروڪ آئس لينڊ ۾؟" ماڻهو ان بابت سوچيو. "پر ڇو؟"
  
  "هي همراهن پائلٽ کي ڏيو،" ڊرڪ پنهنجي آڱر آئس لينڊ جي ساحلي پٽي ۽ شيلڊ جي علامت جي پوزيشن ڏانهن اشارو ڪيو. "پوءِ. اسان اڳ ۾ ئي ڪيترائي ڪلاڪ پوئتي آهيون.
  
  "پر اسان وٽ لات جا ٽڪرا نه آهن،" بين چيو. "جرمنن وٽ اهي آهن. ۽ رڳو اھي ئي شارڊ استعمال ڪندي ديوتائن جو مقبرو ڳولي سگھن ٿا.
  
  ۽ هاڻي Thorsten Dahl اصل ۾ کلڻ لڳو، ڊريڪ کي سوچڻ لاء. "او نه،" سويڊن چيو، ۽ هن جو کلڻ لڳ ڀڳ بدمعاش هو. "مون وٽ انهن لاتعداد ٽڪرن سان گڏ گسڻ کان وڌيڪ بهتر خيال آهي. هميشه هئا. انهن کي سوئرڪراٽ ۾ رهڻ ڏيو!"
  
  "توهان ڪري رهيا آهيو؟ مون کي سوچڻ ڏيو- ڇا اها شيلڊ آئس لينڊ ۾ نه ملي هئي؟" بين پڇيو، هڪ ڀيرو ٻيهر ڊريڪ کي دٻاءُ هيٺ پنهنجي واضح سوچ سان متاثر ڪيو.
  
  "ها، ۽ جيڪڏهن اها راگناروڪ جي قديم ماڳ آهي،" پارنيوڪ چيو، "اها ڳالهه سمجهه ۾ اچي ٿي. اوڊن جي شيلڊ ڪري ڇڏي ها جتي هو مري ويو.
  
  "او، اهو هاڻي سمجهه ۾ اچي ٿو، پروفيسر،" ڪينيڊي ڇرڪ ڀريندي چيو. "هاڻي انهن ماڻهن توهان لاء سڀ ڪجهه فيصلو ڪيو آهي."
  
  "خير، جيڪڏهن اهو مدد ڪري ٿو، اسان وٽ اڃا تائين تمام وڏو اسرار حل ڪرڻ آهي،" بين ٿوري مسڪراهٽ سان چيو. "Odin جي قديم علامت جي معني - ٽي ٽڪنڊيز."
  
  
  پنجٽيهه
  
  
  
  آئس لينڊ
  
  
  آئس لينڊ جي ساحلي پٽي برفاني، بيٺا ۽ رنگين آهي، ڪجهه هنڌن تي وڏين گليشيئرن سان ٺهيل آهي، ۽ ٻين هنڌن تي وهندڙ لهرن ۽ هوائن جي ڇنڊڇاڻ ڪري سڪي وئي آهي. اتي لاوا ساحل ۽ ڪارا ٽڪرا، شاندار برفاني ٽڪرا ۽ مجموعي طور تي زين جي سڪون جو هڪ قسم آهي. خطرو ۽ خوبصورتي هٿ ۾ هٿ اچي ٿي، اڻڄاڻ مسافر کي ڦاسي ڏيڻ ۽ کيس اڻڄاتل پڄاڻي تي آڻڻ لاءِ تيار آهي.
  
  Reykjavik انهن مان ڪجهه منٽن ۾ گذري ويو، ان جون روشن ڳاڙهي ڇتون، سفيد عمارتون ۽ چوڌاري برف سان ڍڪيل جبل، ان ڳالهه جي ضمانت ڏني وئي ته هو تمام گهڻي جاکوڙيندڙ دلين کي به حيران ڪري ڇڏيندا آهن.
  
  اهي ٿوري وقت لاءِ ٿوري آباديءَ واري فوجي اڏي تي بيهي رهيا ۽ سياري جي سوٽ، گولا بارود ۽ راشن تي ڀرڻ ۽ لوڊ ڪرڻ لاءِ، ۽ جيڪو ڪجهه ڊاهل سمجهي سگهي ٿو، انهن ڏهن منٽن ۾ هو ڦاسي پيا.
  
  پر ڪاري فوجي هيلي ڪاپٽر تي سوار ماڻهن ان مان ڪجهه به نه ڏٺو. انهن کي گڏ ڪيو ويو - هڪ ئي مقصد تي بحث ڪيو - پر انهن جا اندروني خيال انهن جي پنهنجي موت ۽ دنيا جي موت جي باري ۾ هئا - اهي ڪيترا خوفزده ۽ خوفزده هئا، ۽ اهي ٻين لاء ڪيترا خوفزده هئا.
  
  ڊريڪ پريشان ٿي ويو. هو سمجهي نه سگهيو ته سڀني کي ڪيئن محفوظ رکي. جيڪڏهن اهو Ragnarok هو ته انهن کي مليو، ته پوءِ خدا جو افسانوي مقبرو اڳتي هو، ۽ انهن جي زندگي صرف رولي جي راند بڻجي چڪي هئي - اهڙي قسم جو توهان ڪينيڊي جي پسنديده تصنيف، ويگاس ۾ کيڏيو هو، جتي ٽيبل تي ڌاڳو هو.
  
  هر راز پليئر جي ڳجهي منصوبن ۽ انهن جي ڪيترن ئي دشمنن جي اڻڄاتل منصوبن پاران هن خاص اشارو ۾ ٺاهي وئي.
  
  ۽ هاڻي، بين ۽ ڪينيڊي کان علاوه - ٻه ماڻهو هو پنهنجي جان سان بچائيندو - ڊريڪ کي هيڊن ۽ ڪرين ٻنهي بابت سوچڻو هو.
  
  ڇا اهي سڀ خوف دنيا کي بچائڻ جي رستي ۾ ايندا؟ صرف وقت ٻڌائيندو.
  
  آخر راند هر ڪنڊ تي کيڏيو ويو. Abel Frey اڳ ۾ ئي پنهنجي شروعات ڪئي آهي. اليسيا ۽ ميلو شايد انهن جا پنهنجا هجن، پر ڊرڪ کي شڪ هو ته هن جي اڳوڻي ايس آر ٽي ساٿي کي دڪان ۾ هڪ قاتل تعجب آهي ته هن جو بواءِ فرينڊ به توقع نه ڪري رهيو هو.
  
  ٽورسٽن ڊاهل ۽ ويلز ڪڏهن ڪڏهن فون تي ڳالهايو هو جڏهن کان اهي آئس لينڊ جي ساحل کي پار ڪري رهيا آهن ، انهن جي لاڳاپيل حڪومتن کان آرڊر ، اشارا ۽ سرگوشي وارا مشورا وصول ڪن ٿا. آخرڪار، ڪينيڊي ڪال جو جواب ڏنو، جنهن هن کي ڪجهه منٽن لاءِ سڌو بيٺو ۽ صدمي ۾ هن جو ڪنڌ ٿڪائي ڇڏيو.
  
  هوءَ فقط ڊريڪ کي خطاب ڪندي هئي. "هيڊن کي ياد آهي؟ سيڪريٽري؟ ها، هوءَ پنهنجو ڪم سٺي نموني ڪري ٿي.
  
  "هن جو ڇا مطلب آهي؟"
  
  "هوءَ سي آءِ اي مان آهي، لعنت آهي. ۽ بلڪل جتي هوء ٿيڻ چاهي ٿي. ان سڄي خرابيءَ جي وچ ۾".
  
  "بدمعاش". ڊريڪ بين کي هڪ پريشان نظر ڏني، پر اڃا به يقين ڪيو ته هوء پنهنجي دوست لاء نرم جڳهه هئي. ڇا اهو صرف ڊريڪ جي دل هن کي رومانوي تصورن کي کارائي رهيو هو هن کي ٻڌائي ٿو ته هيڊن جا احساس سچا هئا، يا هوء حقيقي هئي؟
  
  "اهو سيڪريٽري آف ڊفينس هو،" ڪينيڊي ائين جاري رکيو ڄڻ ڪجهه ٿيو ئي نه هو. "ٿيڻ چاهيان ٿو، um، 'ڄاڻ ۾'."
  
  "واقعي". ڊرڪ ڊاهل ۽ ويلز ڏانهن اشارو ڪيو. "۽ اتي، اهو صرف تاريخ آهي پاڻ کي ورجائي." هن بيزاريءَ سان ويجھي دريءَ کان ٻاهر ڏٺو. "ڇا توهان يقين ڪري سگهو ٿا، ڪينيڊي، گذريل هفتي کان پوءِ يا پوءِ ته اسان اڃا راند ۾ آهيون؟
  
  "ڇا تون يقين ڪري سگهين ٿو،" ڪينيڊي چيو، "ته هرڪو ان ڳالهه تي يقين رکي ٿو ته "آگ اسان کي ڀسم ڪري ڇڏيندي" قيامت جي ڏينهن جي نظريي؟
  
  ڊريڪ بيزاريءَ سان جواب ڏيڻ وارو هو جڏهن هيٺان هن جي دنيا مان نڪري ويو. هن جي رڳن ۾ رت ڄمي ويو جڏهن دريءَ جي ٻاهران ڪا وڏي شيءِ لڪي پئي.
  
  ڪا وڏي شيءِ...
  
  "هاڻي مون کي خبر آهي،" هن هڪ ماڻهوءَ جي دهشت سان ڀريل آواز ۾ چيو، جنهن کي اوچتو احساس ٿيو ته هر شيءِ جنهن کي هن پيار ڪيو هو، اڄ مري سگهي ٿو. "لعنت... ڪينيڊي... هاڻي مون کي خبر آهي.
  
  
  **
  
  
  جيئن ئي هن پنهنجي وحي ڏانهن اشارو ڪيو ۽ ڪينيڊي هڪ نظر وجهڻ لاءِ هن ڏانهن وڌيو، هن محسوس ڪيو ته هن جو سڄو جسم تنگ ٿي ويو.
  
  "او منهنجا رب!" - هن چيو. "هي..."
  
  "مان ڄاڻان ٿو،" ڊرڪ چيو. "ڊال! هي ڏس. ڏس!"
  
  سويڊن خوف جي غير معمولي نمائش کي پڪڙيو ۽ جلدي گفتگو ختم ڪئي. دريءَ کان ٻاهر هڪ مختصر نظر کيس مونجهاري ۾ وجهي ڇڏيو. "اها ته صرف Eyjafjallajokull آهي. ۽ ها، ها، ڊريڪ، مون کي خبر آهي، اهو چوڻ منهنجي لاءِ آسان آهي، ۽ ها، ها، هي اهو ئي آهي جنهن 2010ع ۾ سڀ خبرون ڏنيون..." هو رڪجي ويو، بدلجي ويو، توقع رکي ٿو.
  
  پرنيڪ جون اکيون وسيع ٿي ويون. سويڊن جون لعنتون هن مان زهر ڀريل ڊارٽس وانگر ڀڄي ويون.
  
  هاڻي بين ونڊو جي ويجهو ويو. "واهه. هي آئس لينڊ جو سڀ کان مشهور ٻرندڙ جبل آهي ۽ ظاهر ٿئي ٿو ته اڃا تائين ڦاٽندو آهي، جيتوڻيڪ نرمي سان.
  
  "ها!" ڊريڪ روئي رهي هئي. "باهه اسان کي ساڙي ڇڏيندي. لعنت سپر ٻرندڙ. "
  
  "پر وڌيڪ اھم،" ڪينيڊي ھاڻي جاري رکڻ جو انتظام ڪيو، "شيلڊ، ميٽ جي پکيءَ جي اکين جو نظارو ڏسو. هي ڏس!"
  
  هاڻي پارنيوڪ پنهنجو نقطه نظر ڳولڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو: "ٽي جبل ٽي ٽڪنڊا نه آهن، جيئن هميشه مڃيو ويندو هو. قديم سائنسدان غلط هئا. اوڊين جي سڀ کان مشهور علامت غلط طور تي بيان ڪيو ويو آهي. او منهنجا رب!"
  
  ڊريڪ ٻرندڙ ٻرندڙ ٻرندڙ جبل کان ٻاهر ڏٺو ۽ ان جي ٻنهي پاسن کان ٻه اڃا به اوچا جبل ڏٺا، جن کي جڏهن مٿي کان ڏٺو ويو ته اوڊن جي علامت کي ويجهي سان ملندو هو.
  
  "اي خدا،" پارنيڪ چيو. "هيءَ جاءِ آهي جتي اسان جون اکيون حقيقت ۾ اسان تي چالون کيڏنديون آهن، ڇاڪاڻ ته جيتوڻيڪ اهي جبل Eyjafjallajokull جي ويجهو نظر اچن ٿا، اهي اصل ۾ سوين ميل پري آهن. پر اهي آئس لينڊ ٻرندڙ جبلن جي زنجير جو حصو آهن. هر شي هڪ ٻئي سان ڳنڍيل آهي ".
  
  "تنهنڪري جيڪڏهن هڪ ڪافي قوت سان اڀري ٿو ۽ سڌو سنئون ٻين ٻن سان ڳنڍيل آهي..." ڪينيڊي جاري رهي.
  
  "توهان وٽ هڪ سپر وولوڪانو جي شروعات آهي،" ڊرڪ ختم ڪيو.
  
  "خدا جو مقبرو،" ڊاهل چيو، "هڪ ٻرندڙ آتش فشان جي اندر واقع آهي.
  
  "۽ اوڊين جي هڏن کي هٽائڻ ان کي تيز ڪري ٿو!" ڪينيڊي پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو، هن جا وار وهي رهيا هئا. "ڇا تون ان کان گهٽ توقع ڪندين؟
  
  "ترس!" ڊاهل هاڻي سيٽلائيٽ جي تصوير ڏسي رهيو هو، جنهن کين ٻڌايو ته اهي ڪڏهن ميڊوسا جي اک تائين پهچندا. "اسان کي اڃا تائين هدايتن ۾ ٿوري مدد جي ضرورت آهي، ۽ اهو هميشه منهنجو منصوبو بي آهي. اتي هڪ وڏو جبل آهي، ۽ ايبل فري اسان کي سامهون واري دروازي ذريعي ڏيکاريندو."
  
  "ڪيئن؟" گهٽ ۾ گهٽ ٻه آواز پڇيو.
  
  ڊاهل اکيون ڦاڙي پائلٽ سان ڳالهايو. "اسان کي مٿي کڻو."
  
  
  **
  
  
  هاڻي اهي ايترا بلند هئا جو ڊريڪ ڪڪرن ذريعي جبلن کي به نه ڏسي سگهيو. ايس جي جي ڪمانڊر لاءِ هن جو نئون احترام ۽ مدد جي سخت ضرورت هئي.
  
  "ٺيڪ آهي، تورويل، هارين کي انهن جي مصيبت مان ڪڍي ڇڏيندؤ، ڇا تون؟
  
  "ٿورسٽن،" ڊاهل کي درست ڪيو، ان کان اڳ جو اهو محسوس ٿئي ته هن تي بيٺو ڪيو پيو وڃي. "ها مان سمجهان ٿو. ٺيڪ آهي، پوءِ ڪوشش ڪرڻ جي ڪوشش ڪريو جيڪڏهن توهان ڪري سگهو ٿا. اها منهنجي فوج جي خاصيت آهي، يا گهٽ ۾ گهٽ اهو آهي ته مون SGG ۾ شامل ٿيڻ کان اڳ هو. فضائي فوٽوگرافي، خاص طور تي آرٿوفوٽو. "
  
  "هي شاندار آهي،" ڊرڪ چيو. "مان سڌو بيٺو آهيان جيئن اسان ڳالهايون. هي ڇا آهي؟"
  
  "اهي تصويرون آهن هڪ "لامحدود" فاصلي تان ورتيون، سڌو هيٺ ڏسجن ٿيون، جن کي پوءِ جاميٽري طور تبديل ڪيو ويو آهي ته جيئن هڪ قبول ٿيل نقشي جي معيار مطابق هجي. هڪ دفعو فوٽو اپلوڊ ٿيڻ بعد، اسان کي صرف اهو ڪرڻو آهي ته ان کي 'حقيقي دنيا' جي همراهن سان ترتيب ڏيو، پوءِ..." هن ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو.
  
  "بوم!" ڪينيڊي کلندو رهيو. "توهان جو مطلب آهي گوگل ڌرتي وانگر، صحيح؟ صرف 3D کان سواء؟
  
  "واقعي". ڊريڪ هڪ چماٽ ٺاهي. "مون کي اميد آهي ته اهو ڪم ڪري ٿو، دال. هي اسان جو واحد موقعو آهي ته اسان جي آخري راند کي اڳتي وڌايو وڃي.
  
  "پوءِ ائين ٿيندو. نه رڳو ايترو، پر ڪمپيوٽر جڏهن همراهن جو حساب لڳائيندو ته اسان کي معلوم ٿيندو ته ديوتائن جي مقبري جو دروازو ڪٿي آهي. ايستائين جو جرمن، جيڪي مڪمل طور تي سڀني نون ٽڪرن جا مالڪ آهن، انهن کي ان جي ساراهه ڪرڻي پوندي.
  
  "بشرطا ته جرمن سڀئي ٽڪر صحيح نموني رکين،" بين اداس مسڪراهٽ سان چيو.
  
  "خير، اهو سچ آهي. اسان صرف اميد ڪري سگهون ٿا ته ابيل فري ڄاڻي ٿو ته هو ڇا ڪري رهيو آهي. هن وٽ ضرور مشق ڪرڻ لاءِ ڪافي وقت هو.
  
  ڊريڪ پنهنجي سيٽ تان لٿو ۽ ويلز کي ڏسڻ لڳو. مون هن کي مايوسيءَ ۾ ونڊو تي پنهنجو سيل فون ڌڪيندي ڏٺو.
  
  "فري جي محل بابت ڪا خبر، دوست؟
  
  ايس اي ايس ڪمانڊر ڪاوڙجي ويو. "گهيرو. پر ڳجهي طور تي - قلعو پنهنجي نئين ڌيان کان بي خبر آهي. اتي جرمن پوليس وارا آهن. انٽرپول. دنيا ۾ اڪثر حڪومتن جا نمائندا. پر مائي نه، ڪجهه سببن لاء. مان توسان ڪوڙ نه ڳالهائيندس Matt، هي هڪ سخت پٿر هوندو جيڪو ٽوڙڻ لاءِ بغير ڪنهن نقصان جي."
  
  ڊريڪ ڪنڌ جهڪائي، ڪرين بابت سوچيو. هن کي خبر هئي ته انهن کي ڪيترائي ڀيرا ادا ڪيو آهي. "تنهنڪري، اسان پهرين قبر ڪنداسين ... ۽ پوء اسين ڏسنداسين ته اسان کي ختم ڪيو وڃي."
  
  بس ان مهل هيلي ڪاپٽر جي سامهون واري حصي ۾ ڪجهه جوش هو. دهل منهن تي خوشيءَ واري مسڪراهٽ سان موٽيو. "فري هاڻي اتي آهي! اسان ان کي ٽڪر ۾ وجهي ڇڏيو. جيڪڏهن اسان هن ٻار کي مڪمل ڌماڪي تي ڦيرايو ۽ هڪ فريم في سيڪنڊ جي رفتار سان گول ڪيو، اسان هڪ ڪلاڪ اندر هن قبر جي اندر ٿي وينداسين! "
  
  "ٿوري عزت ڪر،" پارنيوڪ احترام سان سانس ورتو. "هي هيٺ Ragnarok آهي. سڃاتل تاريخ ۾ سڀ کان وڏو جنگي ميدان ۽ گهٽ ۾ گهٽ هڪ آرماگڊن جي سائيٽ. ديوتا هن برف ۾ رڙيون ڪري مري ويا. خدائي. "
  
  "۽ ايبل فرائي به،" بين بليڪ خاموشيءَ سان چيو. "جيڪڏهن هن منهنجي ڀيڻ کي نقصان پهچايو."
  
  
  
  حصو 2
  پنهنجا هٿيار بند ڪر...
  
  
  ڇهين
  
  
  
  ديوتائن جي قبر
  
  
  راند ختم ٿي چڪي هئي.
  
  جيئن ئي ڊريڪ ۽ سندس ساٿي راگناروڪ ۽ ايبل فرائي جي ٽولي مٿان اڏامي ويا، تماڪ ڇڪڻ واري جبل ڏانهن وڌي رهيا هئا، انهن کي خبر هئي ته جرمن سخت تعاقب ۾ هوندا. هيلي ڪاپٽر تيزيءَ سان نرم برفاني ٿلهي طرف هيٺ لهي ويو، ڪڏهن ڪڏهن واءَ جي تيز وهڪرن ۽ وڌندڙ مسودن جي ڪري زوردار ڌماڪو ٿيو. پائلٽ گروپ کي ڪنٽرول ڪيو جيستائين هيلي ڪاپٽر زمين کان ڇهن فوٽن جي ويجھو ٿي سگهي ٿو، پوءِ سڀني کي جهنم کان ٻاهر نڪرڻ لاءِ چيو.
  
  "گھڙي ٽڪندي آهي!" - Dahl جيئن ئي هن جا بوٽ برف کي ڇهيو ته رڙ ڪئي. "اچو ته هلون!"
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ پنهنجو هٿ وڌايو بين جي مدد ڪرڻ کان اڳ انهن جي چوڌاري ڏسڻ کان اڳ. ننڍڙو ڊپريشن هڪ بهترين لينڊنگ پوائنٽ وانگر لڳي رهيو هو، جيڪو ننڍڙن دروازن کان فقط هڪ ميل جي مفاصلي تي هو، جنهن کي هو ڳولي رهيا هئا، ۽ مناسب فاصلي جي اندر واحد زمين جيڪا تمام گهڻي پٿر يا امڪاني ميگما پائپ نه هئي. هڪ اضافو بونس اهو هو ته اهو فرائي کي مقبري جي صحيح جڳهه کي پريشان ڪرڻ ۾ مدد ڪري سگهي ٿو.
  
  اهو هڪ اونداهي منظر هو، ان جي برعڪس نه ته دنيا جي پڇاڙي ڪهڙي طرح ٿي سگهي ٿي، ڊريڪ سوچيو. گرين راھ جي پرت، سڪل جبلن ۽ ڪارو ٿيل لاوا جي ذخيرن کيس ٿورو اعتماد ڏنو، جيئن ھو ڊال جو انتظار ڪري رھيو ھو پنھنجي GPRS ڊيوائس تي داخل ٿيڻ لاءِ. هن کي اڌ اميد هئي ته هڪ گندو هوبٽ ڳاڙهي ڪوهيڙي مان نڪرڻ جي، دعوي ڪئي آهي ته هو مورڊور تائين پهچي چڪو آهي. واءُ تيز نه هئي، پر ان جي تيز وهڪ هن جي منهن ۾ ٻڏل ٻڪريءَ وانگر چٻاڙيندي هئي.
  
  "هتي". داهل راھ جي لهرن مان ڊوڙندو رهيو. انهن جي مٿان، هڪ مشروم بادل آسمان ۾ پرسڪون سڪون سان اٿيو. ڊاهل جو مقصد اڳيان جبل ۾ ٿلهي ڪاري دڙي ڏانهن هو.
  
  "اهڙي اهم ۽ مقدس جاءِ کي ڪو آتش فشان جي اندر ڇو ٿو رکي؟ ڪينيڊي پڇيو ته هوءَ ڊريڪ جي اڳيان هلي وئي.
  
  "شايد ان جو مطلب هميشه لاءِ رهڻ نه هو،" هن ڪنڌ جهڪائي چيو. "آئس لينڊ صدين کان ڦاٽي پيو آهي. ڪنهن سوچيو هوندو ته هي ٻرندڙ جبل پنهنجي پوري گنجائش تائين پهچڻ کان سواءِ ايترا ڀيرا ڦاٽندو؟
  
  "جيستائين... جيستائين اهو اوڊين جي هڏن مان صحيح نموني نه نڪرندو. ڇا اهي ان کي ڪنٽرول ۾ رکي سگهن ٿا؟
  
  "اچو ته اميد نه رکون."
  
  مٿي آسمان برف سان ڍڪيل هو ۽ ٻرندڙ راھ، وقت کان اڳ جي گودھولي کي وڌايو. هتي سج نه اڀريو. ڄڻ ته دوزخ پهريون ڀيرو ڌرتيءَ جي زمين کي پڪڙي ورتو هو ۽ ان کي مضبوطيءَ سان پڪڙي رهيو هو.
  
  دال اڻ برابري واري زمين تي پنهنجو رستو ٺاهيندي، ڪڏهن ڪڏهن گرين پائوڊر جي اوچتو اوچتو اوچتي وهڪرين مٿان ٽپي ويندي هئي. ڊاهل جڏهن ننگي پٿرن وٽ پهتو ته هن ٿلهي ٽوليءَ ۾ سڀ ڳالهيون بند ٿي ويون - اوچتو بيابانن ۾ هنن جو ميڙ هو.
  
  "هتي مٿي،" سويڊن پنهنجي پستول سان اشارو ڪيو. "تقريبن ويهه فوٽ." هن اکيون بند ڪيون. "مون کي ڪجهه به واضح نظر نٿو اچي."
  
  "هاڻي، جيڪڏهن ڪڪ ائين چئي ها ته هوائي جي ساحل کان ٻاهر، اسان ڪڏهن به انناس جو دال نه کائي ها،" ڊريڪ کلڻ جي اميد ۾ نرميءَ سان چيو.
  
  "يا ڪونا ڪافي،" ڪينيڊي هن ڏانهن ڏسندي ئي پنهنجا چپ چاڙهيا، پوءِ جڏهن هن واپس اکيون کوليون ته تيزيءَ سان لال ٿي ويو.
  
  "توهان کان پوءِ،" هن ٽيهه ڊگرين جي ٿلهي تي ڀاڄيءَ سان اشارو ڪندي چيو.
  
  "ڪو به رستو نه، بگڙيل. بس هاڻي هوءَ مسڪرائي رهي هئي.
  
  "چڱو، جيڪڏهن تون واعدو ڪندين ته منهنجي گدا کي نه ڏسندينءَ". ڊريڪ جوش سان پٿر جي ڍانچي کي چارج ڪيو، پنهنجي وزن کي ورهائڻ کان پهرين هر گرفت کي جانچيندي، ڊاهل ۽ اڪيلو SAS سپاهين کي پنهنجي مٿان ويجهي نظر رکندي. اڳتي هلي ڪينيڊي، پوءِ بين ۽ آخر ۾ پروفيسر ۽ ويلز.
  
  ڪو به ماڻهو هن خاص مشن کان ٻاهر وڃڻ نه چاهيندو هو.
  
  ڪجهه وقت لاءِ دال گوڙ ڪندي اڳتي وڌيو. ڊريڪ هن جي پٺيان ڏٺو، پر افق کان ٻاهر تعاقب جو ڪوبه نشان نه ڏٺو، وزيراعظم جي تقرير کان وڌيڪ معصوم. ٿوري دير کان پوءِ، دهل جو آواز خاموشيءَ جي پردي ۾ داخل ٿيو.
  
  "واهه، هتي ڪجهه آهي، دوست. اُتي ڪو پٿر نڪري پيو آهي، پوءِ ان جي پٺيان هڪ کاٻي موڙ..." هن جو آواز بند ٿي ويو. "هڪ عمودي شافٽ جنهن سان... ها، پٿر ۾ تريل قدمن سان. تمام تنگ. هيلويت! اهي پراڻا ديوتا ضرور پتلا هوندا!
  
  ڊريڪ اوٽ ڪرپ تائين پهتو ۽ ان جي پويان لڪي ويو. "ڇا تو رڳو لعنت ڪئي، ڊاهل، ۽ مذاق ڪيو؟ يا ڪوشش ڪريو، بهرحال. پوءِ شايد تون انسان آهين. لعنت، ڇا هڪ تنگ سوراخ. مون کي اميد آهي ته اسان ڇڏڻ جي جلدي ۾ نه آهيون.
  
  هن پريشان ڪندڙ سوچ سان، هن ڊاهل جي مدد ڪئي سيفٽي لائن کي محفوظ ڪرڻ کان اڳ سويڊن کي بليڪ هول ۾ ڌڪڻ. ڪيترائي انتقامي حملا ذهن ۾ آيا، پر هاڻي وقت يا جڳهه نه هئي. مشعل کي سڌو ڪرڻ کان قاصر، غريب ٽورسٽن ڊاهل انڌو ٿي هيٺ لٿو، قدم قدم.
  
  "جيڪڏهن تون سلفر جي بوءِ ٿو وٺين،" ڊرڪ پنهنجو پاڻ کي بچائي نه سگهيو. "روڪ."
  
  دھل پنھنجو وقت ورتو، احتياط سان ھر پير رکي. ٿورن منٽن کان پوءِ هو غائب ٿي ويو ۽ سڄو ڊريڪ ڏسي سگهي ٿو ته هن جي فائرمين جي هيلمٽ جي مدھم چمڪ هئي ۽ بيوس ٿي رهي هئي.
  
  "ڇا توهان ٺيڪ آهيو؟"
  
  "مون پٿر جي هيٺان مارايو آهي!" دال جو آواز گونجي ويو.
  
  ڪينيڊي چوڌاري ڏٺو. "ڇا هي ٻيو مذاق آهي؟
  
  "چلو، اچو ته هن سرديءَ مان نڪري وڃون،" ڊريڪ ڪاري پٿر جي ڪنارن کي پڪڙي احتياط سان پاڻ کي ڪناري کان هيٺ ڪري ڇڏيو. هن جي پيرن کي استعمال ڪندي پهرين پنهنجي پيرن کي ڳولڻ لاء، هن احتياط سان پاڻ کي هيٺ ڪيو، خطرناڪ انچ انچ. افتتاح ايترو ته تنگ هو جو هو هر حرڪت سان پنهنجي نڪ ۽ ڳلن کي ڇڪيندو هو. "ڳالهه! بس پنهنجو وقت وٺو،" هن ٻين کي چيو. "پنهنجي مٿئين جسم کي جيترو ممڪن ٿي سگهي منتقل ڪرڻ جي ڪوشش ڪريو."
  
  ڪجهه منٽن کان پوءِ هن ڊاهل کي "ڇهه فوٽ" چوندي ٻڌو ۽ محسوس ڪيو ته هن جي پويان پٿر خالي جاءِ ۾ بدلجي ويو آهي.
  
  "محتاط رهو،" دال خبردار ڪيو. "هاڻي اسان اوندهه جي ڪناري تي آهيون. اٽڪل ٻه فوٽ ويڪرو. اسان جي ساڄي پاسي هڪ وڏي پٿر جي ديوار، اسان جي کاٻي پاسي هڪ باقاعدي هيٺاهين کوٽ. فقط هڪڙو رستو بچيو آهي".
  
  ڊريڪ سويڊن جي نتيجن کي جانچڻ لاءِ پنهنجي روشنيءَ جو استعمال ڪيو جڏهن ته ٻين پنهنجون ڊگها نزول ٺاهيا. هڪ دفعو سڀني کي خبردار ڪيو ويو ۽ تيار ٿي ويو، ڊاهل آهستي آهستي اڳتي وڌڻ شروع ڪيو. اُهي اونداهيءَ ۾ پکڙيل هئا، رڳو انهن جي هيلمٽ تي موجود مشعلن جي روشنيءَ ۾، جيڪي نديءَ ۾ باهه جي مکين وانگر رقص ڪري رهيا هئا. بلڪل خالي پن هنن کي ساڄي پاسي واري ڳري پٿر کي ساڄي پاسي کان وڌيڪ خوش ڪرڻ لاءِ سائرن جي آواز وانگر اونڌو ڪري ڇڏيو.
  
  "اها مون کي انهن پراڻي ڊائناسور فلمن مان هڪ جي ياد ڏياري ٿي ،" پروفيسر پارنيوڪ چيو. "توکي ياد آهي؟ اها زمين جيڪا وقت وساري ڇڏي، مان سمجهان ٿو؟ اهي غارن ذريعي هلن ٿا، جن جي چوڌاري موتمار مخلوق آهن. هڪ بهترين فلم".
  
  "راڪيل ويلچ سان گڏ؟" - ويلز پڇيو. "نه؟ خير، منهنجي دور جا ماڻهو، اهي هڪ ڊائناسور سمجهن ٿا - اهي راڪيل ويلچ سمجهن ٿا. ڪو مسئلو ناهي."
  
  ڊريڪ پنهنجي پٺي کي پٿر جي خلاف دٻايو ۽ پنهنجي هٿن سان اڳتي وڌيو، انهي ڳالهه کي يقيني بڻائي ته بين ۽ ڪينيڊي صحيح طريقي سان هلڻ کان اڳ سوٽ جي پيروي ڪندا. انهن جي اڳيان هڪ اونداهي خال ظاھر ٿيو، ۽ ھاڻي انھن جي ڪنن تائين ھڪڙو ٻرندڙ گوڙ، گہرا ۽ پري پري تائين پھچي ويو.
  
  "هي ضرور Eyjafjallajökull هوندو، جبل نرميءَ سان ڦاٽي پيو،" پروفيسر پارنيوڪ لڪيءَ سان سرگوشي ڪئي. "منهنجو بهترين اندازو اهو آهي ته اسان هڪ پاسي واري چيمبر ۾ آهيون، ميگما چيمبر کان چڱيءَ طرح الڳ ۽ ان نديءَ کان جيڪو ڦاٽن کي فيڊ ڪري ٿو. اسان جي ۽ اڀرندڙ ميگما جي وچ ۾ راھ ۽ لاوا جا درجنين تہہ ٿي سگھي ٿو، اسان کي ۽ مقبري جي حفاظت ڪن. اسان شايد پٿر جي انموليءَ جي اندر به هجون جتي اهو جبل جي ڪنارن کان وڌيڪ اونهي زاويه تي اڀري ٿو.
  
  داهل اوندهه ۾ رڙ ڪئي. "جيلوٽ! جهنم ۽ لعنت! هڪ هيٺاهين ڀت اسان جي ويجھو اچي ٿي، اسان جي رستي کي نون درجن جي زاوي تي پار ڪندي. اهو وڌيڪ نه آهي، تنهنڪري پريشان نه ڪريو، صرف محتاط رهو.
  
  "ڪجهه قسم جو جهنڊو؟ مڙس خطرو ورتو.
  
  ڊريڪ ان رڪاوٽ کي ڏٺو ۽ ساڳيو ئي سوچيو. وڏي احتياط سان، هو گوڏن جي اونچي رڪاوٽ ذريعي ايس جي جي ڪمانڊر جي پٺيان لڳو. انهن ٻنهي هڪ ئي وقت پهرين قبر ڏٺي.
  
  "اڙي،" دال وٽ ڪافي لفظ نه هئا، جن کي سمجهي سگهي.
  
  ڊريڪ رڳو سيٽي وڄائي، تماشو ڏسي حيران ٿي ويو.
  
  جبل جي چوٽيءَ تي هڪ وڏي جاءِ ٺاهي وئي هئي، جيڪا شايد هڪ سؤ فوٽ ويڪرائي ٻرندڙ آتش فشان جي مرڪز ۾، ميگما چيمبر ڏانهن. اهو هڪ محراب جي شڪل ۾ ٺهيل هو، شايد هڪ سئو فوٽ بلند. جيئن ئي هرڪو چوڌاري گڏ ٿي ويو ۽ پنهنجون ڳري ڊيوٽي ٽارچ لائٽون ڪڍيون، پهرين قبر جو شاندار نظارو سامهون آيو.
  
  "واهه! - ڪينيڊي چيو. ان جي روشني هڪ کان پوءِ هڪ شيلف کي روشن ڪري ٿي، پٿر جي فريم ۾ پکڙيل آهي، هر شيلف سينگاريو ويو آهي ۽ خزانن سان ڀريل آهي: هار ۽ ڀاڻ، برسٽ پليٽ ۽ هيلمٽ. تلوارون....
  
  "ڪير آهي هي ماڻهو؟
  
  پارنيوڪ، جيئن ڪنهن جي توقع ڪئي ويندي هئي، پري ديوار جو مطالعو ڪيو، جيڪو انهن کي منهن ڏئي ٿو، حقيقت ۾ خدا جي مقبري جو مقبرو. واضح رليف ۾ شاندار نقاشي هئا، مهارت ۾ ڪنهن به جديد ريناسنس مرد جي برابر، جيتوڻيڪ مائيڪل اينجلو.
  
  "هي مريخ آهي،" پروفيسر چيو. "جنگ جو رومن خدا"
  
  ڊريڪ هڪ سيني جي تختي ۽ اسڪرٽ ۾ هڪ عضلاتي شڪل کي ڏٺو، هڪ وڏي ڪلهي تي هڪ وڏو ڀوڳ جهليل، ٻئي ڏانهن ڏسي رهيو هو. پس منظر ۾ هڪ شاندار گهوڙو ۽ گول عمارت بيٺي هئي، جيڪا روم جي ڪولوزيم جي ڏاڍي ياد ڏياري ٿي.
  
  "اهو مون کي حيران ڪري ٿو ته انهن ڪيئن فيصلو ڪيو ته ڪير هتي دفن ڪيو ويندو،" ڪينيڊي چيو. "رومن ديوتا. اسڪندريه جا ديوتا..."
  
  "مان پڻ،" پارنيڪ چيو. "شايد اهو صرف زيوس جو هڪ سنهو هو."
  
  اوچتو سڀني جون نظرون ان وڏي سرڪوفگس ڏانهن کڄي ويون، جيڪو تراشيل فريسکو هيٺ بيٺو هو. ڊريڪ جي تخيل تي قبضو ڪيو. جيڪڏهن اهي اندر ڏسندا ته اهي خدا جا هڏا ڳوليندا؟
  
  "لعنت، پر اسان وٽ وقت نه آهي! داهل مايوس، بيزار ۽ بيزار ٿي پيو. "هلو ته هلون. اسان کي خبر ناهي ته هتي ڪيترا خدا دفن هوندا.
  
  ڪينيڊي ڊريڪ ڏانهن ڀڄڻ لڳو ۽ ڪناري سان ڏسندو رهيو جيئن هو اوندهه ۾ غائب ٿي ويو. "اها هڪ نازڪ پٿر پيچرو آهي جنهن جي اسين پيروي ڪري رهيا آهيون، ميٽ. ۽ مان پنهنجي 401 هزار شرط ڏيڻ تي راضي آهيان ته خدا جو تعداد صرف هڪ يا ٻه نه آهي.
  
  "اسان هاڻي ڪنهن به شيءِ تي ڀروسو نٿا ڪري سگهون ،" هن چيو. "صرف هڪ ٻئي کي. اچو. جرمن جلد ايندا.
  
  اهي مريخ جي دفن ٿيل چيمبر مان نڪرندا آهن، هر ماڻهو پنهنجي لاڳاپي حفاظت ۽ ناقابل اعتبار اهميت تي هڪ حيرت انگيز نظر چوري ڪري ٿو. صفا هڪ ڀيرو ٻيهر اشارو ڪيو، ۽ هاڻي ڊريڪ پنهنجي پيرن ۽ گوڏن ۾ هڪ ٿلهي درد محسوس ڪرڻ لڳو، جيڪو انهن جي ٿلهي حرڪت جو نتيجو آهي. غريب پروفيسر پارنيوڪ ۽ نوجوان بين ضرور حقيقي درد ۾ هوندا.
  
  هڪ ٻيو گوڙ وسيع غار کي ڇهي ويو ۽ گونجڻ لڳو. ڊريڪ مٿي ڏٺو ۽ سوچيو ته هن پنهنجي مٿان هڪ اهڙي ئي ڏاڙهي ڏٺي آهي. بزدلي، هي لعنتي شيءِ سڄي رات ڦري سگهي ٿي!
  
  ان کان علاوه، انهن اڃا تائين ظلم جي ڪا نشاني نه ٻڌي آهي. ڊاک فرض ڪيو ته اهي جرمنن کان اڳ هڪ سٺو ڪلاڪ هئا، پر ڄاڻن ٿا ته مقابلو تقريبا ناگزير هو. هن صرف اميد ڪئي ته اهي ٿيڻ کان اڳ عالمي خطري کي غير جانبدار ڪري سگهن ٿا.
  
  هڪ ٻيو ٿلهو سامهون آيو، ۽ ان جي پويان هڪ ٻيو شاندار جڳهه، جبل جي کوٽائي ۾ واقع آهي. هي هڪ ڪيترن ئي سونهري شين سان سينگاريو ويو هو، پاسي واري ديوار لفظي طور تي سون جي روشني سان چمڪندڙ هئي.
  
  "اي خدا!" ڪينيڊي رڙ ڪئي. "مون ڪڏهن به اهڙو ڪجهه نه ڏٺو آهي. هي ڪير آهي؟ خزانو خدا؟
  
  پارنيوڪ ان پٿر جي نقاشيءَ تي غور ڪيو، جيڪي وڏي سرڪوفگس تي غالب هئا. هن هڪ لمحي لاءِ ڪنڌ جهڪائي، ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "ترسو، ڇا هي پنڊر آهن؟" ڇا هي خدا پنن ۾ ڍڪيل آهي؟
  
  "شايد، پروفيسر،" بين اڳ ۾ ئي ڪاري رات جي وسعت ۾ ماضيءَ کي ڏسي رهيو هو، جنهن جو کين انتظار هو. "ڇا فرق ٿو پوي؟ هي هڪڙو نه آهي."
  
  مڙس کيس نظرانداز ڪيو. "اها آهي Quetzalcoatl! ايزٽيڪس جو خدا! هي سڀ ڇا آهي..." هن چمڪندڙ ديوار ڏانهن اشارو ڪيو.
  
  "ايزٽيڪ گولڊ." ويلز پنهنجو پاڻ کان بيزار ٿي سُرڪيو. "واهه".
  
  "هيءَ جاءِ..." ڪينيڊي ڪمري کي مڪمل طور تي هوادار ڪري ڇڏيو، "هميشه جي سڀ کان وڏي آرڪيالاجيڪل دريافت آهي، ڇا تون سمجهين ٿو؟ هتي ديوتا صرف هڪ تهذيب جو نه پر ڪيترن ئي تهذيبن جو آهي. ۽ اهي سڀئي روايتون ۽ خزانا جيڪي انهن سان گڏ ايندا آهن. اهو آهي... زبردست".
  
  ڊريڪ ڪوئٽزالڪوٽل جي تصوير کان پري ڏٺو، پنن سان سينگاريل ۽ ڪهاڙيءَ جي نشان سان. Parnevik چيو ته Aztec ديوتا سڃاتل هو - عام چرچ جي ذريعن مطابق - حڪمران خدا جي طور تي، هڪ اظهار جو اشارو آهي ته هو واقعي حقيقي هو.
  
  "Quetzalcoatl" جي معنيٰ آهي "اُڏامندڙ ريپٽائل" يا "پنن وارو نانگ"، جيڪو..." پارنيوڪ ڊرامي طور تي رڪجي ويو، پوءِ ائين محسوس ٿيو ته ٻيا سڀ ماڻهو پٺيءَ تي چڙهي ويا آهن، "ڊريگن،" هن خوش ٿيندي پاڻ کي چيو.
  
  "ڇا ان ۾ مارس سان ڪا شيءِ مشترڪ آهي؟ جيم مارسٽرز نالي هڪ اڪيلو ايس اي ايس سپاهي کان پڇيو.
  
  ڊريڪ ڏٺو ته جيئن پارنيوڪ پنهنجي چپن کي لتاڙي ڪناري تي قدم رکي ٿو. "هم،" هن جو ساهه کڻندڙ تصور ڪناري تي موجود سڀني تائين پهتو. "صرف انهن جو مطلب موت ٿي سگهي ٿو ۽ هڪ ڀيرو ڪيو."
  
  
  **
  
  
  ٽيون جڳهه، ۽ اهو هڪڙو آهي جيئن اڳئين هڪ وانگر. ڊريڪ پاڻ کي ڪاٺ مان ٺهيل هڪ شاندار ننگي عورت ڏانهن ڏٺو.
  
  ديوارون قيمتي مجسمن سان ڍڪيل هيون. ڊولفن ، آئينو ، سوان. مجسمي واري ڪبوتر جو هڪ هار ڪافي وڏو آهي جيڪو مجسمي آف لبرٽي جي ڳچيءَ کي گهيرو ڪري سگهي ٿو.
  
  "خير،" ڊرڪ چيو. "جيتوڻيڪ مون کي خبر آهي ته اهو ڪير آهي."
  
  ڪينيڊيءَ هڪ جهيڙو ڪيو. "ها، توهان ڪندا."
  
  "هڪ حقيقي ويري،" پارنيڪ تيزيءَ سان چيو. "Aphrodite".
  
  "هيلو،" ويلز چيو. "ڇا تون خدا افروڊائيٽ کي ويري سڏي رهيو آهين؟ هتي هيٺ؟ هن جي قبر جي ايترو ويجهو؟
  
  پارنيوڪ عام ايليمينٽري اسڪول جي بدمعاشيءَ سان جاري رکيو: "هن کي خدا ۽ انسانن سان گڏ ننڊ ڪرڻ لاءِ سڃاتو ويو آهي، بشمول ايڊونس. هن هيلن آف ٽرائي کي پئرس ڏانهن پيش ڪيو، پوءِ پيرس جي جوش کي نظر انداز ڪندي هن معاملي تي مهر لڳائي ڇڏي جنهن وقت هن هن تي نظرون رکيون. يورينس جي تازي castrated خصي مان Paphos جي ويجهو پيدا ٿيو. مون کي اهو چوڻ گهرجي ته هوء ... "
  
  "اسان کي پيغام ملي ويو آهي،" ڊرڪ خشڪيءَ سان چيو، اڃا تائين نقش نگاري کي ڏسندو رهيو. هن مسڪرايو جڏهن هن ڏٺو ته ڪينيڊي هن ڏانهن مٿو ڇڪي رهيو آهي.
  
  "ڇا تون حسد آهين، پياري؟
  
  "جنسي طور تي تمام گهڻو مايوس؟" هوءَ هن کي اڳتي وڌائيندي ڊاهل کان پوءِ ٻيو نمبر بڻجي ويو.
  
  هن سندس پٺيان ڏٺو. "چڱو، هاڻي ته توهان ان جو ذڪر ڪيو..."
  
  "اچو، ميٽ،" بين به هن جي اڳيان هليو ويو. "واهه!
  
  هن جي اوچتو انهن سڀني کي ٽپو ڏئي ڇڏيو. هنن ڦرندي ڏٺو ته کيس چئني پاسن تي لڙڪندي، سندس سڄي منهن تي وحشت لکيل هئي. ڊريڪ حيران ٿي ويو ته ڇا هن پاڻ شيطان کي ڏٺو آهي، سڌو دوزخ جي باورچی خانه مان شيطانن جي پرن تي اڀرندو.
  
  "هيءَ جاءِ-" هن ساهه ڪڍيو. "اهو هڪ پليٽ فارم تي آهي... هوا ۾ تري رهيو آهي... ٻئي پاسي ڪجهه به ناهي! "
  
  ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جي دل هڪ ڌڙڪڻ کي ڇڏي ڏنو. هن کي ياد آيو ممير جو کوهه ۽ ان جو ڪوڙو فرش.
  
  Dahl ڪيترائي ڀيرا ٽپو ڏنو. "لعنت وارو پٿر ڪافي مضبوط لڳي ٿو. هي لڪير جي پڄاڻي نه ٿي سگهي.
  
  "ائين نه ڪر!" بين رڙ ڪئي. "جيڪڏهن اهو ڀڄي وڃي ته ڇا ٿيندو؟"
  
  خاموشي جو راج ٿيو. سڀ هڪ ٻئي کي وڏين اکين سان ڏسندا رهيا. ڪي وري اُن رستي کي ڏسڻ لاءِ اڳتي وڌيا، جيڪو هنن ورتو هو، اهو محفوظ رستو جنهن ۾ کوهه ۽ مارسٽر شامل هئا.
  
  ان مهل، پري کان پري پري تائين، هڪ ٻرندڙ آواز ٻڌڻ ۾ آيو. کوهه ۾ پٿر ڪرڻ جو آواز.
  
  "هي جرمن آهن،" ڊاهل يقين سان چيو. "شافٽ جي کوٽائي جي جانچ ڪندي. ھاڻي يا ته ھن پليٽ فارم کي ڇڏڻ جو ڪو رستو ڳولينداسين يا پوءِ به مري وينداسين.
  
  ڊرڪ ڪينيڊي کي ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو. "اتي ڏس،" هن انهن جي مٿان اشارو ڪيو. " مون پنهنجا ڪن کليل رکيا. مان سمجهان ٿو ته اسان جي مٿان طاق يا غار جو ڪو ٻيو سيٽ ضرور هوندو. پر ڏس... ڏس ته ڪيئن ٽڪر جو ڪنارو وکرڻ لڳي ٿو.
  
  "ساڄو". ڪينيڊي تيزيءَ سان ايفروڊائيٽ جي جاءِ جي ڪناري تي پهتو. پوءِ، پاڻ کي ڇڪيل پٿر جي مٿان دٻائي، هن ڪنڊ جي چوڌاري نظر ڦيرائي. "هتي ڪنهن قسم جو ڍانچو آهي... خدا! او منهنجا رب."
  
  ڊريڪ هن کي ڪلهن کان جهليو ۽ اوندهه ۾ ڏسڻ لڳو. "منهنجو خيال آهي ته توهان جو مطلب آهي مون کي ڀڃڻ!"
  
  اتي، انهن جي روشنيءَ جي حد کان گهڻو پري، هڪ ٿلهي پٽي هئي، جيڪا اڃا به پتلي سرپل ڏاڪڻ ۾ تبديل ٿي وئي. ڏاڪڻيون انهن جي مٿان وڌيون، ايندڙ سطح ڏانهن وڃي رهيون هيون.
  
  "چڪر جي باري ۾ ڳالهايو،" ڊرڪ چيو. "اهو صرف هڪ ڪوڪي ۽ هڪ برتن ورتو."
  
  
  ستٽيهه
  
  
  
  ديوتائن جي قبر
  
  
  سرپل جي ڏاڪڻ ڪافي مضبوط لڳي رهي هئي، پر سادي حقيقت اها آهي ته اها هڪ لامحدود کڏ جي مٿان خلا ذريعي زخم ڪري ٿي، ان حقيقت جو ذڪر نه ڪرڻ گهرجي ته ان جا معمار ڪنهن به ريلنگ کي نصب ڪرڻ ۾ ناڪام ٿي ويا هئا، جيتوڻيڪ ڊريڪ جي چڱي طرح تربيت يافته اعصاب هڪ پسو کان وڌيڪ تيز ٿي ويا. هڪ وائبريٽر
  
  هڪ مڪمل دائرو کين Aphrodite جي الڪوف جي رستي جو چوٿون حصو وٺي آيو، تنهنڪري ڊريڪ اندازو لڳايو ته انهن کي چار يا پنج حلقا ٺاهڻ گهرجن. هو قدم قدم اڳتي وڌيو، بين جي پٺيان، هن جي خوف کي دٻائڻ جي ڪوشش ڪري، گہرا سانس وٺي ۽ هميشه پنهنجي مقصد لاءِ منتظر رهيو.
  
  سٺ فوٽ مٿي. پنجاهه. چاليهه.
  
  جيئن هو ٽيهن فوٽن جي ويجهو پهتو ته هن بين کي روڪيو ۽ هڪ لمحي لاءِ ويٺي ڏٺو. ڇوڪريءَ جون اکيون خوف کان ڏڪي رهيون هيون. ڊريڪ احتياط سان هن جي هيٺان قدم تي ويٺو ۽ هن جي گوڏن کي ڇڪيو.
  
  "يار، وقت نه آهي ته نئين ٽريڪ لکڻ شروع ڪريان، وال آف سليپ. يا ٽيلر موسن جو خواب ڏسي رهيو آهي.
  
  پوءِ هڪ SAS سپاهي جو آواز انهن ڏانهن گونجي ويو. "اتي ڇا پيو ٿئي؟ اسان هتي پاڻ سان مذاق ڪري رهيا آهيون. منتقل ڪريو. "
  
  SAS سپاهين، ڊرڪ سوچيو. مون ان کي اڳي کان مختلف ڪيو.
  
  "هڪ وقفو وٺو،" هن رڙ ڪئي. "بس تون ٿي وڃ."
  
  "بريڪ! اوهه..." ڊرڪ ويلز جو ڳرو آواز ٻڌو، پوءِ خاموشي. هن محسوس ڪيو ته ڪينيڊي پنهنجي پيرن وٽ بيٺو آهي، هن جي سخت مسڪراهٽ ڏٺي ۽ هن جي ٿڙڪندڙ جسم کي پنهنجي پيرن جي آڱرين سان محسوس ڪيو.
  
  "ٻار ڪيئن آهي؟
  
  "ڪاليج ڇڏڻ،" ڊرڪ پاڻ کي کلڻ تي مجبور ڪيو. "بينڊ ميٽ. يارڪ جا پب. مفت فلم رات. ڪي ايف سي. ذميواري جو احساس. توهان کي خبر آهي، شاگردن جو سامان.
  
  ڪينيڊي هڪ ويجهي نظر ورتو. "منهنجي تجربي ۾، اهو نه آهي جيڪو ڪاليج ڇوڪرن ۽ ڇوڪرين کي ڪندا آهن."
  
  هاڻي بين پنهنجون اکيون کوليون ۽ زور سان مسڪرائڻ جي ڪوشش ڪئي. هو آهستي آهستي پنهنجي هٿن ۽ گوڏن تي هلندو رهيو. منهن وري مٿي، اڃا به سندس هٿن ۽ گوڏن تي، هو هڪ کان پوء هڪ سخت قدمن تي چڙهڻ لڳو.
  
  انچ انچ، خطرناڪ قدم قدم تي، اُڀريا. ڊريڪ پنهنجي مٿي ۽ دل جو درد محسوس ڪيو. جيڪڏهن بين ڪري پوي ها، ته هو پنهنجي مرضيءَ سان ڇوڪر جي زوال کي پنهنجي جسم سان روڪي ها، جيڪڏهن رڳو کيس بچائڻ لاءِ.
  
  ڪوبه سوال يا هٻڪ نه.
  
  هڪ ٻيو مڪمل دائرو ۽ اهي پنهنجي حد کان اٽڪل ويهه فوٽ هئا، هڪ ٿلهي جنهن کي آئيني ۾ ڏيکاريو ويو هو، جنهن کي هن پار ڪيو هو. ڊريڪ هن کي ٽمندڙ ٽارچ جي روشنيءَ ۾ پڙهندو هو. اهو واپس داخل ٿيڻ واري شافٽ ڏانهن ويو، پر واضح طور تي هڪ سطح وڌيڪ.
  
  هن سوچيو. خدا، هن هن کي 'جديد' ڪيو سونڪ جي لات هيج هاگ سان.
  
  هن جي مٿان، هن Dahl کي هٻڪندي ڏٺو. سويڊن تمام جلدي اٿي بيٺو، پنهنجو توازن وڃائي ڇڏيو ۽ هاڻي هن جي پوئتي ٽنگ تي تمام گهڻو وزن وجهي ڇڏيو. ڪوبه آواز نه هو، رڳو هڪ خاموش جدوجهد. هو رڳو ان اذيت جو تصور ئي ڪري سگهيو، جيڪو دال جي ذهن تي ڇانيل هو. پويان خلا، حفاظت اڳيان، هڪ ڊگهو، دردناڪ زوال جو خيال.
  
  سويڊن پوءِ اڳتي وڌيو، قدمن کي ٽاريو ۽ پياري زندگي لاءِ اڳتي وڌيو. ڊريڪ ڏهه فوٽ مٿي کان سندس ڳري ساهه ٻڌي سگهي ٿو.
  
  ڪيترائي منٽ گذري ويا ۽ مشڪل چڙهڻ جاري رهي. آخرڪار، ڊاهل ڏاڪڻ تان لٿو، پوءِ پنهنجي هٿن ۽ گوڏن تي لهي اڳتي وڌيو ته جاءِ ٺاهي. ڊريڪ جلد ئي پٺيان آيو، ڪينيڊي کي پاڻ سان گڏ ڇڪيندو ويو، وڏي راحت محسوس ڪري رهيو هو ته هو ان تنگ ڪناري تي واپس اچي ويا هئا، جيڪا اڃا موت جي رڙ کان فقط هڪ قدم پري هئي.
  
  جڏهن انهن سڀني جو حساب ورتو ويو، دال ٿلهو ڪيو. "اچو ته اڳتي هلون ايندڙ جڳهه تي ۽ هڪ وقفو ڪال ڪريو،" هن چيو. "مان، هڪ لاء، مڪمل طور تي تباهه ٿي چڪو آهيان."
  
  پنجن منٽن کان پوءِ سندن ٿڪل جسمن کي ڦيرائڻ ۽ عضلات جي وڌندڙ ڇڪن سان وڙهڻ کان پوءِ، اهي چوٿون جاءِ تي اچي بيٺا، جيڪو سڌو ايفروڊائيٽ جي مقبري جي مٿان واقع هو.
  
  پهرين ته ڪنهن به مستقل خدا کي نه ڏٺو. اهي سڀئي گوڏن ڀر هئا، آرام ڪري رهيا هئا ۽ سخت سانس وٺي رهيا هئا. ڊريڪ مسڪرائيندي سوچيو ته بلڪل ائين ئي هو، جنهن ڏانهن هن جي شهري زندگي کيس وٺي آئي هئي، ۽ رڳو نظر ڦيرائي، جڏهن پارنيوڪ هڪ اهڙي وضاحتي ڳالهه ڪئي، جيڪا هن کان سواءِ ڪنهن ٻئي کي به عجيب لڳي ها.
  
  "ووف!"
  
  "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "ووف! ڪتي جو مٿو. هي Anubis آهي.
  
  "ساڳي گدڙ؟ ويلز واپس پنهنجي ڪرسيءَ تي ٽيڪ ڏئي ويهي رهيو ۽ پنهنجي گوڏن کي پنهنجي سيني ڏانهن ڇڪيو. "چڱو. مان ڪندس....."
  
  "مصري ديوتا،" پارنيڪ چيو. "۽ يقيناً ان جو موت سان ڪو تعلق آهي.
  
  ڊريڪ ممي جي قطارن ۽ چارڪول جيڪال جي مجسمن کي ڏٺو. سونا جڙيل تابوت ۽ زمرد سان جڙيل عنقا، بي پرواهه، هن خدا جي دفن واري ڪمري ڏانهن منهن ڪيو ۽ کٽ ڪيٽ ۾ دفن ٿي ويو. ٿوري دير کان پوءِ ڪينيڊي سندس ڀرسان ويٺو.
  
  "تنهنڪري،" هن پنهنجي کاڌي پيتي جي لفافي کي لڪندي چيو.
  
  "لعنت، تون ڳالهائڻ ۾ سٺو آهين،" ڊرڪ کلندي چيو. "مان اڳ ۾ ئي پرجوش محسوس ڪري رهيو آهيان."
  
  "ٻڌو، دوست، جيڪڏهن مان توکي چالو ڪرڻ چاهيان، ته تون منهنجي هٿن ۾ پوٽي ٿيندين. ڪينيڊي هن کي هڪ مسڪرائي ڇڏيو جيڪو ٻنهي کي ڪاوڙيل ۽ ناراض هو. "لعنت، توهان ماڻهو هڪ منٽ لاء روڪي نٿا سگهو، ڇا توهان؟"
  
  "ٺيڪ آهي، ٺيڪ آهي، مون کي معاف ڪجو. بس کيڏڻ. ڇا ٿيو آهي؟"
  
  هن ڪينيڊي کي خلا ۾ گهوريندي ڏٺو. مون ڏٺو ته هن جون اکيون ويران ٿي ويون جڏهن هن فرائي سپاهين جي بيچيني آواز کي پڪڙي ورتو. "هي... شيءِ... اسان ٿوري دير لاءِ ٻڪريءَ جي چوڌاري ڦري رهيا آهيون. ڇا توهان سوچيو، ها، اسان وٽ اصل ۾ ڪجهه آهي، ڊريڪ؟
  
  "مان ضرور سمجهان ٿو اوڊين هتي آهي."
  
  ڪينيڊي وڃڻ لاءِ اٿي بيٺو، پر ڊريڪ کيس روڪڻ لاءِ سندس گوڏن تي هٿ رکيو. رابطي لڳ ڀڳ چمڪ جو سبب بڻيو.
  
  "هتي،" هن چيو. "توهان ڇا ٿا سمجهو؟"
  
  "مان نه ٿو سمجهان ته مون کي گهڻو ڪم ڪرڻو پوندو جڏهن اسان واپس وينداسين ،" هن چيو. "سيريل قاتل ٿامس ڪيليب ۽ ٻيو سڀ ڪجهه بابت. اهو بدمعاش ٻيهر ماريو ويو، توهان کي خبر آهي، اسان جي منهٽن پهچڻ کان هڪ ڏينهن اڳ.
  
  "ڇا؟ نه."
  
  "ها. اهو آهي جتي آئون قتل جي منظر جي چوڌاري گھمڻ لاء ويس. ۽ توهان جي عزت ڪريو.
  
  "مون کي ڏاڍو افسوس آهي". ڊريڪ ڀاڪر پائڻ کان پاسو ڪيو، اهو ڄاڻيندي ته اها آخري شيءِ هئي جيڪا هن کي هن وقت گهربل هئي.
  
  "مهرباني، مون کي خبر آهي. تون انھن مان ھڪڙو ايماندار ماڻھو آھين جن کي مون ڄاتو آھي، ڊريڪ. ۽ سڀ کان وڌيڪ بي نياز. شايد ان ڪري جو مان توکي ايترو پسند ڪريان ٿو".
  
  "منهنجي ڏکوئيندڙ تبصرن جي باوجود؟"
  
  "تمام زور سان، ان جي باوجود."
  
  ڊريڪ پنهنجي باقي چاکليٽ کي ختم ڪري ڇڏيو ۽ فيصلو ڪيو ته ڪِٽ ڪيٽ جي چاڪليٽ کي باطل ۾ نه اڇلائي. هن جي قسمت کي ڄاڻي، هن شايد ڪو قديم ڪچري جا ڄار يا اهڙي ڪا شيءِ بند ڪئي هجي.
  
  "پر ڪوبه ڪم جو مطلب نه آهي ڪنيڪشن،" ڪينيڊي جاري رهي. "نيو يارڪ ۾ منهنجو ڪوبه حقيقي دوست ناهي. نه خاندان. مان سمجهان ٿو ته مون کي ڪنهن به صورت ۾ عوام جي نظر کان غائب ٿيڻ جي ضرورت آهي.
  
  "چڱو،" ڊرڪ سوچيندي چيو، "مان ڏسان ٿو ته تون هڪ پرجوش امڪان آهين. هن هن کي بيوقوف اکيون ڏنيون. "شايد تون بولوڪس کي جولي پراڻا پيرس چئي سگهين ۽ اچي جولي اولڊ يارڪ گهم.
  
  "پر مان ڪٿي رهندس؟
  
  ڊرڪ ڊال کي پنهنجي فوجن کي گڏ ڪندي ٻڌو. "خير، اسان کي صرف اهو ڄاڻڻ جي ضرورت آهي ته توهان ڪيئن حاصل ڪري سگهو ٿا پنهنجو رکو." هو انتظار ڪندو رهيو جيستائين هوءَ پنهنجي پيرن ڏانهن نهاري، پوءِ هن جي ڪلهن کي پڪڙي هن جي چمڪندڙ اکين ۾ ڏٺو.
  
  "سنجيده، ڪينيڊي، تنهنجي سڀني سوالن جو جواب ها آهي. پر مان هن وقت اهو سڀ ڪجهه سمجهي نٿو سگهان. مون وٽ منهنجو پنهنجو سامان آهي جنهن تي اسان کي بحث ڪرڻ جي ضرورت آهي ۽ تنهنڪري مون کي ڌيان ڏيڻ جي ضرورت آهي. هن خال ڏانهن اشارو ڪيو. "اتي هيٺ اليسيا ميلس آهي. تون سمجهين ٿو ته اسان جو ايترو پري جو سفر خطرناڪ هو، ته هي مقبرو خطرناڪ هو، پر مون تي يقين ڪر، اهي ان ڪچي جي مقابلي ۾ ڪجهه به نه آهن.
  
  "هو صحيح آهي،" ويلز هليو ويو ۽ آخري تبصرو پڪڙيو. "۽ مون کي هتي مان نڪرڻ جو ڪو ٻيو رستو نظر نٿو اچي، ڊريڪ. ان کان بچڻ جو ڪو به طريقو ناهي."
  
  "۽ اسان رستي کي بلاڪ نٿا ڪري سگهون ڇو ته اسان کي هڪ رستو گهرجي،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو. "ها، مون سڀني اسڪرپٽ کي پڻ ڏٺو."
  
  "ڄاڻ هئي ته تون ائين ڪندين." ويلز ائين مسڪرائي رهيو هو ڄڻ هن کي خبر هجي ته ڊريڪ اڃا به سندس ساٿين مان هڪ آهي. "اچو، شلوار گوڙ ڪري رهيا آهن.
  
  ڊريڪ پنھنجي پراڻي باس جي پٺيان ھيٺ لھي ويو، پوءِ پنھنجي جاءِ بين ۽ دھل جي پويان ورتو. هڪ نظر ڦيرائيندي ڏٺو ته سڀ آرام ۾ هئا، پر پريشان هئا ته اڳتي ڇا آهي.
  
  "چار مارجي ويا،" ڊاهل چيو ۽ ان جي پويان جبل جي ڪناري سان ڦري ويو.
  
  ايندڙ جڳهه هڪ تعجب هو ۽ انهن سڀني کي واڌارو ڏنو. هيءَ اودن جي پٽ ٿر جي مقبري هئي.
  
  ماڻهو ائين روئي رهيو هو، ڄڻ هن موت جي واديءَ ۾ ڪو يٽي خيمو ڳولي لڌو هجي. ۽، هن لاء، هن وٽ هو. نورس تصوف جي هڪ پروفيسر Thor جو مقبرو دريافت ڪيو آهي، شايد هر وقت جو سڀ کان وڌيڪ مشهور نارس شخصيت، مارول ڪاميڪس جي مهرباني.
  
  خالص لذت.
  
  ۽ ڊريڪ لاءِ، ٿور جي موجودگي اوچتو ان کي وڌيڪ حقيقي بڻائي ڇڏيو.
  
  هڪ احترام واري خاموشي هئي. هرڪو Thor جي باري ۾ ڄاڻندو هو، يا گهٽ ۾ گهٽ وائکنگ خدا جي وائڪنگ خدا جي ٿورڙي ۽ روشني جو ڪجهه اوتار. Parnevik Thorsday جي باري ۾ هڪ ليڪچر ڏنو، يا، جيئن اسان هن کي ڄاڻون ٿا، خميس. اهو اربع سان لاڳاپيل آهي - يا پاڻي جو ڏينهن، يا اوڊين جو ڏينهن. Thor سڀ کان وڏو جنگجو ديوتا هو، جيڪو انسان کي سڃاتو وڃي ٿو، هڪ هٿيارن کي هٿ ڪري، پنهنجي دشمنن کي ٽور ڊي فورس سان کچلڻ. وائکنگ مردانگي جو خالص مجسمو.
  
  پرنيوڪ کي هٽائڻ ۽ ٿور جي هڏن جي جانچ ڪرڻ کان روڪڻ لاءِ هو اهو ئي ڪري سگهيا. ايندڙ جاءِ، ڇهين، لوڪي، ٿور جو ڀاءُ ۽ اوڊين جو ٻيو پٽ شامل هو.
  
  "پيروا گرم ٿي رهيو آهي،" ڊاهل چيو، البت اندر جھانڪائڻ کان اڳ ان ڪناري سان اڳتي وڌڻ کان اڳ جيڪو جبل جي پاسي کان ختم ٿي ويو، هڪ مضبوط ڪارو ماس.
  
  ڊريڪ سويڊن، بين ۽ ڪينيڊي سان شامل ٿي ويا جڏهن اهي پٿر سان مشعلون گذري ويا.
  
  "قديم،" بين چيو. "۽ هٿ رکي ٿو. لڳي ٿو اسان مٿي وڃي رهيا آهيون".
  
  ڊريڪ پنهنجي ڳچيءَ کي مٿي ڏسڻ لاءِ چيو. پٿر جي ڏاڪڻ لامحدود اونداهي ۾ چڙهي وئي، ۽ انهن جي پويان هوا کان سواء ٻيو ڪجهه به نه هوندو.
  
  پهرين اعصاب جو امتحان، هاڻي ڇا؟ زور؟ قابليت؟
  
  ۽ وري Dahl پهرين ويو. تيزيءَ سان ويهه فوٽ مٿي اُڀرڻ کان اڳ جيئن اوندهه هن کي پنهنجي لپيٽ ۾ آڻي ڇڏيو. بين اڳتي وڃڻ جو فيصلو ڪيو، پوء ڪينيڊي.
  
  "منهنجو خيال آهي ته تون هاڻي منهنجي گدا تي نظر رکي سگهين ٿو،" هن اڌ مسڪراهٽ سان چيو، "پڪ ڪر ته اهو توهان جي اڳيان نه اڏامي وڃي.
  
  هن اکيون ٻوٽي ڇڏيون. "مان هن کان اکيون نه ٿو ڪڍي سگهان."
  
  ڊريڪ اڳتي هليو ويو، پنهنجي چوٿين ضميمي کي منتقل ڪرڻ کان پهريان ٽي مڪمل هولڊ حاصل ڪيا. اهڙيءَ طرح اُڀري، هو آهستي آهستي آهستي آهستي اُڏامندڙ جبل جي هوا ۾ چڙهي ويو.
  
  انهن جي چوڌاري گوڙ گونجڻ جاري هو: جبل جي پري کان ماتم. ڊريڪ تصور ڪيو ته هڪ ويجھي ميگما چيمبر جي سيٿنگ، ديوارن ذريعي دوزخ جي باهه کي ڦهلائي، پري نيري آئس لينڊ جي آسمان ۾ ڀڄڻ.
  
  هڪ پير هن جي مٿان رڙهيو، ان جي ننڍڙي ٿلهي تان لهي ويو. هو چپ چاپ ويٺو هو، ڄاڻندو هو ته هو ٿورڙو ڪم ڪري سگهي ٿو جيڪڏهن ڪو هن جي اڳيان ڊوڙي وڃي، پر هو تيار هو، بس صورت ۾.
  
  ڪينيڊي جي ٽنگ خلا ۾ سندس مٿي کان اٽڪل هڪ ميٽر مٿي هئي.
  
  هو اڳتي وڌيو، ٿورڙي بي ترتيبيءَ سان لڙڪندو رهيو، پر هن جي جوتن جو تلاءُ پڪڙي هن کي پٺيءَ تي ڇڪڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. شڪرگذاريءَ جي هڪ مختصر آواز اسان تائين پهتي.
  
  هو هليو ويو، سندس ٻانهون سڙي رهيون هيون، هن جون آڱريون هر حصي ۾ درد ڪري رهيون هيون. هن جي پيرن جي آڱرين هر ننڍي چڙهڻ سان هن جي جسم جو وزن ورتو. پگهر هن جي هر لنگهه هيٺ لهي ويو.
  
  هن اندازو لڳايو ته ٻه سؤ فوٽ محفوظ پر خوفناڪ هٿ هولڊ ۽ پير هولڊز ان کان اڳ جو اهي ٻئي ڪناري جي تقابلي حفاظت تي پهچن.
  
  ٿڪائيندڙ ڪم. دنيا جو آخر، Apocalypse هڪ بعد ۾ ڪم آهي. انسانيت کي بچايو هر سزا واري قدم سان اڳتي.
  
  "هاڻي ڇا؟" ويلز پنهنجي پٺيءَ تي ليٽيو، روئڻ لڳو. "ڪنڊ سان گڏ هڪ ٻيو خوني هلڻ؟
  
  "نه،" ڊاهل ۾ مذاق ڪرڻ جي به طاقت نه هئي. "سرنگ".
  
  "انڊا".
  
  گوڏن ڀر ڪري اڳتي وڌيا. سرنگ هڪ روشن اونداهي ڏانهن وڌي وئي جنهن سبب ڊريڪ کي يقين ٿيڻ لڳو ته هو خواب ڏسي رهيو هو ان کان اڳ جو هو اوچتو پوئتي کان بي حرکت ڪينيڊي سان ٽڪرائجي.
  
  پنهنجو منهن اڳتي وڌايو.
  
  "اڙي! تون مون کي ڊيڄاري سگهين ها".
  
  "اهو ڏکيو آهي جڏهن مون سان به ساڳي قسمت اچي،" جواب ۾ خشڪ آواز آيو. "منهنجو خيال آهي ته رڳو ڊهل هن ڍير مان نڪتل نڪ کان ٻاهر نڪتو آهي.
  
  "مان پنهنجي دل جي خرابي جي باري ۾ پريشان آهيان،" دال ٿڪل جواب ڏنو. "سرنگ سڌي طرح هڪ ٻئي ڏاڪڻ جي پهرين قدم جي سامهون ختم ٿئي ٿي، اوم، مان اندازو لڳائيندس پنجويهه درجا زاويه. ڪجھ به نه کاٻي يا ساڄي، گهٽ ۾ گهٽ ڪجھ به نه جيڪو مان ڏسي سگهان ٿو. تيار ٿيو."
  
  "انهن شين کي ڪنهن نه ڪنهن هنڌ ڳنڍڻو پوندو،" ڊريڪ بڙ بڙ ڪري، پنهنجي زخم ٿيل گوڏن تي رڙندي چيو. "خدا جي واسطي، اهي صرف هوا ۾ معطل نٿا ٿي سگهن."
  
  "شايد اهي ڪري سگهن،" پارنيوڪ چيو. "جنت جي خاطر. ها ها. مان مذاق ڪري رهيو هوس، پر سنجيدگيءَ سان، منهنجو بهترين اندازو اُڏامندڙ بتن جو هڪ سلسلو آهي.
  
  "اسان جي هيٺان لڪيل آهي،" ڊرڪ چيو. "ضرور. اهو تمام گهڻو ماڻهن جي دوزخ ورتو هوندو. يا واقعي طاقتور ديوتا جو هڪ جوڙو.
  
  "شايد هنن هرڪيولس ۽ ائٽلس کي مدد لاءِ چيو.
  
  ڊريڪ احتياط سان پهرين قدم تي قدم رکيو، هڪ حيرت انگيز احساس هن جي دماغ تي حملو ڪيو، ۽ پٿر تي چڙهڻ لڳو. اهي ڪجهه وقت لاءِ چڙهندا رهيا، آخرڪار هڪ معطل ٿيل پليٽ فارم جي ڀرسان واقع هڪ ٻي الڪوف ۾ اچي ويا.
  
  دھليءَ سندس مٿو ھلائيندي کيس سلام ڪيو. "Poseidon".
  
  "متاثر ڪندڙ."
  
  ڊريڪ وري گوڏن ڀر کنيو. رب، هن سوچيو. مون کي اميد آهي ته جرمنن کي اهو ئي مشڪل آهي. آخر ۾، ٿي سگهي ٿو ته وڙهڻ بدران ان کي پٿر، ڪاغذ، قينچي سان ترتيب ڏئي سگهي ها.
  
  سمنڊ جو يوناني ديوتا پنهنجو معمولي ترشول کڻي ويو ۽ هڪ ڪمرو شاندار دولت سان ڀريل هو. هي ستين خدا هو جنهن وٽان گذري ويا. نو نمبر هن جي ذهن تي چڙهڻ لڳو.
  
  ڇا وائڪنگ تصوف ۾ نو نمبر سڀ کان وڌيڪ مقدس نه هو؟
  
  هن اهو ذڪر پارنيوڪ سان ڪيو جڏهن اهي آرام ڪري رهيا هئا.
  
  "ها، پر اها جاءِ واضح طور تي صرف نارڊڪ نه آهي،" پروفيسر پنهنجي آڱر ان شخص ڏانهن ڏيکاريندي، جنهن جي پويان ترشول هو. "انهن مان هڪ سئو ٿي سگهي ٿو."
  
  "چڱو، اسان واضح طور تي انهن مان هڪ سو به زندهه نه رهنداسين،" ڪينيڊي هن سان بحث ڪيو. "جيستائين ڪو ماڻهو هو-جو سامهون نه ٺاهي."
  
  "يا، اڃا بهتر، هڪ بيڪن سينڊوچ جو دڪان،" ڊريڪ پنهنجي چپن کي مسڪرايو. "مان هن وقت انهن خراب ماڻهن مان هڪ کي ضرور ماري سگهان ٿو."
  
  "ڪرچي،" بين کليو ۽ سندس ٽنگ ڇڪي. "توهان ڪنهن اهڙي شيءِ جي ڳالهه ڪري رهيا آهيو جيڪا ڏهه سال پراڻي آهي. پر پريشان نه ٿيو - توهان وٽ اڃا تائين تفريحي قدر آهي.
  
  ٻيا پنج منٽ گذري ويا ان کان اڳ جو انهن محسوس ڪيو ته انهن جاري رهڻ لاءِ ڪافي آرام ڪيو. ڊاهل، ويلز ۽ مارسٽرز ڪيترن ئي منٽن تائين پنهنجن تعاقب ڪندڙن کي ٻڌڻ ۾ گذاريا، پر هڪ آواز به ابدي رات کي پريشان نه ڪيو.
  
  "شايد اهي سڀ ڀڄي ويا،" ڪينيڊي ڪنڌ لوڏيندي چيو. "اهو ٿي سگهي ٿو. جيڪڏهن اها مائيڪل بي فلم هئي، ڪو ماڻهو اڳ ۾ ئي گر ٿي چڪو هجي ها.
  
  "واقعي". ڊاهل اسان کي هڪ ٻي لڪيل ڏاڪڻ ڏانهن وٺي ويو. قسمت جي اها ڳالهه هئي، ته هتي ئي ويلز پنهنجي گرفت وڃائي ويٺي ۽ ٻه ڦاٿل قدم هيٺ لهي وئي، هر ڀيري پنهنجي ٿلهي سان پٿر کي مارڻ لڳو.
  
  هن جي چپن مان رت وهي پيو زبان مان.
  
  ڊريڪ هن کي پنهنجي وڏي ڪوٽ جي ڪلهن کان پڪڙي ورتو. هن جي هيٺان ماڻهو - مارسٽرس - الائي انساني طاقت سان هن جي ران کي پڪڙيو.
  
  "بچڻ جو ڪو رستو ناهي، پوڙهو ماڻهو. اڃا نه."
  
  پنجاهه سالن جي پوڙهي ماڻهوءَ کي ڏاڪڻ تان پوئتي ڌڪيو ويو، ڪينيڊي ڊريڪ جي پٺيءَ کي پڪڙي رهيو هو ۽ مارسٽرز پڪ ڪري رهيو هو ته هو ٻئي قدم تي نه لهي. جڏهن اهي اٺين الڪوف تي پهتا، ويلز ٻيهر سٺي روح ۾ هئي.
  
  "ها، هنن اهو مقصد تي ڪيو، دوستو. مون کي صرف باقي چاهيو."
  
  پر هن مارسٽرس جو هٿ نچايو ۽ ڊريڪ جو دل سان شڪريو ادا ڪيو جڏهن ڪو به نه ڏسي رهيو هو.
  
  "پريشان نه ڪر، پير صاحب. بس اتي رکو. توهان اڃا تائين مئي جو وقت نه ڪيو آهي.
  
  اٺين ناٽڪ جو هڪ قسم جو مظاهرو هو.
  
  "او منهنجا رب". پارنيوڪ جي معجزي انهن سڀني کي متاثر ڪيو. "هي زيوس آهي. انسان جو پيءُ. جيتوڻيڪ ديوتا کيس هڪ ديوتا طور حوالو ڏنو آهي - هڪ پيء جي شڪل. اهو آهي... اوڊين کان اڳتي... گهڻو اڳتي، ۽ اهو نارس کان اچي ٿو.
  
  "ڇا اوڊن جي سڃاڻپ زيوس جي شروعاتي جرمن قبيلن ۾ نه هئي؟ بين پڇيو، پنهنجي تحقيق کي ياد ڪندي.
  
  "هو هو، ماڻهو، پر منهنجو مطلب آهي، اچو. هي زيوس آهي. "
  
  هي ماڻهو صحيح هو. ديوتائن جو بادشاهه ڊگھو ۽ اڻ ورهايل بيٺو هو، پنهنجي وڏي هٿ ۾ هڪ بجليءَ جو چمڪ جهلي رهيو هو. هن جي جاءِ ۾ شاندار خزانن جو هڪ ميڙ هو، جيڪو اڄڪلهه هڪ ماڻهو گڏ ڪري سگهي ٿو ان کان وڌيڪ خراج تحسين سان ڀريل هو.
  
  ۽ پوءِ ڊريڪ هڪ لعنت ٻڌي، بلند آواز ۾، جرمن ۾. هيٺان کان گونجڻ لڳو.
  
  "اهي صرف هڪ سرنگ مان ڀڄي ويا آهن،" ڊاهل ڪاوڙ ۾ اکيون بند ڪري ڇڏيون. "اسان کان فقط پندرهن منٽ پوئتي آهي. لعنت آهي، اسان قسمت کان ٻاهر آهيون! منهنجي پويان اچو!"
  
  هڪ ٻي ڏاڪڻ ڏانهن اشارو ڪيو ويو، هن ڀيري زيوس جي مقبري جي مٿان ۽ آخري ڏهن قدمن تي عمودي ٿيڻ کان اڳ. هنن ان سان جيترو ٿي سگهيو مقابلو ڪيو، سندن همت اونداهيءَ ڪري خاڪ ٿي وئي. ائين پئي لڳو ڄڻ روشنيءَ جي غير موجودگيءَ اُٿندڙ روح کي دٻائي ڇڏيو هو. فون تي خوف آيو ۽ ويهڻ جو فيصلو ڪيو.
  
  چڪر بابت ڳالهايو، ڊريڪ سوچيو. ان بابت ڳالهايو ته ڪيئن توهان جون بالون مونگ پھلي جي سائيز تائين سکنديون آهن. اهي آخري ڏهه قدم، اونداهيءَ جي اونداهيءَ جي مٿان لٽڪيل، لڙڪندڙ رات مان چڙهندا، هن کي لڳ ڀڳ حيران ڪري ويا. هن کي ڪا به خبر نه هئي ته ٻين ان کي ڪيئن سنڀاليو آهي - هو صرف اهو ڪري سگهي ٿو پنهنجي ماضي جي غلطين کي ٻيهر ورجائي ۽ انهن کي مضبوطيءَ سان چمڪندو رهي - ايليسن، اهو ٻار جيڪو هن ڪڏهن به نه ڪيو هو ۽ نه ڪڏهن هوندو. عراق ۾ ايس آر ٽي مهم جنهن هر شيءِ کي خراب ڪري ڇڏيو - هن هر غلطي کي پنهنجي ذهن جي اڳيان رکي ڇڏيو ته جيئن گرڻ جي شديد خوف کي ختم ڪري سگهجي.
  
  ۽ هن هڪ هٿ ٻئي جي مٿي تي رکيو. هڪ ٽنگ ٻئي کان مٿي آهي. هو عمودي طور تي اٿيو، هن جي پويان لامحدوديت، ڪنهن نام نهاد واءَ جا جھنڊا هن جا ڪپڙا ڦاڙي ڇڏيا. پري کان گجگوڙ وارو گجگوڙ آتش فشان جو گيت ٿي سگهي ٿو، پر اهو ٻيون شيون به ٿي سگهي ٿي. ناقابل بيان خوفناڪ، ايترو خوفناڪ ته اهي ڪڏهن به ڏينهن جي روشني نه ڏسندا. خوفناڪ جاندار پٿرن، مٽي ۽ گوبر مٿان لڪي رهيا آهن، خوفناڪ راڳن کي خارج ڪن ٿا جيڪي جنون جي رت سان ڳاڙهو خوابن کي ظاهر ڪن ٿا.
  
  ڊريڪ، لڳ ڀڳ روئيندي، آخري پٿر واري قدم تي لهي، سطحي مٿاڇري تي پهتي. ٿلهي پٿر هن جي ٻرندڙ هٿن کي ڇڪي ڇڏيو. هڪ آخري ڏکوئيندڙ ڪوشش سان، هن پنهنجو مٿو مٿي ڪيو ۽ ڏٺو ته ٻيا سڀ هن جي چوڌاري سجدي ۾ آهن، پر هن انهن جي پويان تورسٽن ڊاهل کي ڏٺو - هڪ چريو سويڊن - جيڪو لفظي طور تي پنهنجي پيٽ تي هڪ جڳهه ڏانهن وڌي رهيو هو جيڪو هن ڏٺو هو. پري
  
  پاگل سويڊن. پر خدا، ماڻهو سٺو هو.
  
  نچوڙي هڪ طرف معطل هئي، پر ٻئي طرف جبل جي دل سان ڳنڍيل هئي.
  
  "خدا جو شڪر آهي،" ڊاهل چيو. "هڪ آهي. اسان کي Odin جي قبر ملي آهي.
  
  پوءِ هو ٿڪجي پيو.
  
  
  اٺٽيهه
  
  
  
  ديوتائن جي قبر
  
  
  هن جي چهري مان هڪ رڙ نڪري وئي.
  
  نه، رڙ. هڪ رت سان ڀريل رڙ جيڪا خالص دهشت جي ڳالهه ڪري ٿي. ڊريڪ پنهنجون اکيون کوليون، پر پٿر جي مٿاڇري تي ڌيان ڏيڻ جي تمام ويجهو هئي. هن زمين تي ٿڦڪي ڏني ۽ رڙ ڪئي.
  
  ۽ مون پاڻ کي اهو سوچيو ته: هڪ شخص مرڻ کان اڳ ڪيتري حد تائين لامحدوديت ۾ اچي سگهي ٿو؟
  
  جرمن هتي هئا. سندن هڪ ڀاءُ ڏاڪڻ تان ڪري پيو.
  
  ڊريڪ سڌو بيهڻ لاءِ جدوجهد ڪئي، هر عضوي ۾ درد ٿيو، پر ايڊينالائن سندس رت کي ٻرڻ شروع ڪيو ۽ سندس خيالن کي صاف ڪرڻ لڳو. هو آهستي آهستي اڳتي هلي بين ڏانهن هليو ويو. هن جو دوست پليٽ فارم جي هڪ ڪنڊ تي منهن موڙي بيٺو هو. ڊريڪ کيس اوڊين جي جاءِ ڏانهن ڇڪي ورتو. هن جي پويان هڪ تيز نظر هن کي ٻڌايو ته جرمن اڃا تائين نه آيا آهن، پر هن جي ڪنن هن کي ٻڌايو ته اهي منٽ پري آهن.
  
  هن ايبل فري جي لعنت جو آواز ٻڌو. حفاظتي سامان جي ڇنڊڇاڻ. ملو هڪ سپاهيءَ کي خوني قتل جو رڙيون ڪري رهيو هو.
  
  پنهنجي ذهانت کي ڏيکارڻ جو هڪ موقعو، هن سوچيو، ويلز جي هڪ چوڻي کي ياد ڪندي هن پنهنجي SAS ٽريننگ دوران ڪڍيو هو.
  
  هن بين کي چوڌاري ڇڪيو، هن جي پٺي اوڊن جي وڏي سرڪوفگس جي سامهون. ڇوڪريءَ جون اکيون لڙڪيل هيون. ڪينيڊي ٿڪجي پيو: "توهان انهن لاءِ تيار ٿي وڃو. مان هن سان معاملو ڪندس." هن هلڪي هلڪي سندس ڳل تي چماٽ هنئي.
  
  ڊرڪ رڪجي ويو، هڪ سيڪنڊ لاءِ هن جي نظرن سان ملي. "بعد ۾".
  
  جرمنيءَ جو پھريون، جنھن چوٽيءَ کي پارايو. هڪ سپاهي جيڪو تڪڙو تڪڙو ٿڪجي پيو، هڪ ٻئي جي پٺيان فوري طور تي. ڊريڪ اهو ڪرڻ کان ہچڪايو جيڪو هو ڄاڻي ٿو ته هن کي ڪرڻ گهرجي، پر ٽورسٽن ڊاهل هن کي پار ڪري ڇڏيو، اهڙي ڪا به پشيماني نه ڏيکاري. ويلز ۽ مارسٽر به اڳتي وڌيا.
  
  هڪ ٽيون دشمن ويڙهاڪ مٿي تي چڙهي ويو، هن ڀيري هڪ تمام وڏو، لٺ ڪندڙ نر لاش. پيارو. رت، پسڻ ۽ حقيقي ڳوڙها هن جي اڳ ۾ ئي پريشان منهن تي هڪ عجيب نقاب ڦيرايو. پر هو ايترو ته سخت ۽ تيز هو جو چوٽيءَ تي ٽپو ڏئي، ڦرڻ ۽ ننڍڙو پستول کڻڻ لاءِ.
  
  هڪ شاٽ بيرل مان ڀڄي ويو. ڊريڪ ۽ سندس ساٿي فوري طور تي ڊڪندا هئا، پر شاٽ پنهنجو هدف وڃائي ڇڏيو.
  
  ايبل فرائي جي ٻرندڙ آواز ان خاموشي کي ٽوڙي ڇڏيو، جيڪا شاٽ پٺيان آئي. "نه هٿيار، گونگا. نار! نار! منهنجي ڳالهه ٻڌ!"
  
  ميلو هڪ منهن ڪيو ۽ ڊريڪ کي هڪ گندي مسڪراهٽ ڏني. "ڪراوٽ جا گداگر. هي دوست؟
  
  بندوق کي ٿلهي مُٺيءَ سان نگليو ويو ۽ ان جي جاءِ تي هڪ داغدار بليڊ لڳايو ويو. ڊريڪ ان کي خاص قوتن جي چاقو طور سڃاتو. هن ديوتا ڏانهن هڪ طرف قدم رکيو، ڊاهل کي اهو موقعو ڏنو ته هو گريل سپاهين مان هڪ کي خلا ۾ وٺي.
  
  ٻيو سپاهي پنهنجي گوڏن ڀر وڙهندو رهيو. مارسٽس کيس هڪ ٻي مسڪراهٽ ڏني، پوءِ لڙڪندڙ جسم کي هڪ طرف اڇلائي ڇڏيو. ان مهل، ٽي وڌيڪ سپاهي سطح جي زمين تي پهچي چڪا هئا، ۽ پوء ايليسيا هيٺان ٽپو ڏنو ۽ ٻلي وانگر زمين تي آئي، هر هڪ هٿ ۾ چاقو هو. ڊريڪ هن کي ڪڏهن به ايترو ٿڪل نه ڏٺو هو ۽ هوءَ اڃا به ائين لڳي رهي هئي ته هوءَ ننجا اشرافيه سان مقابلو ڪري سگهي ٿي.
  
  "نه... هٿيار؟ داهل ٿلهي سانس جي وچ ۾ چوڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو. "ڇا تون آخر... آرماگڊن جي نظريي تي يقين رکين ٿو، فري؟
  
  ھڪڙو وڏو جرمن ڊزائنر ھاڻي حد کان مٿي ٿي چڪو آھي. "بيوقوف نه ٿيو، سپاهي ڇوڪرو،" هن بي رحميءَ سان چيو. "مان صرف هن تابوت کي نشانو بڻائڻ نٿو چاهيان. منهنجي مجموعي ۾ صرف ڪمال جي گنجائش آهي.
  
  "جنهن کي توهان پنهنجو پاڻ جي عڪاسي طور ڏسي رهيا آهيو ، مان سمجهان ٿو ،" ڊاهل چيو ، هن جي ٽيم کي روڪيندي چيو.
  
  اتي هڪ وقفو هو، خوفناڪ تڪرار جو هڪ لمحو جيئن هر مخالف پنهنجي فوري ٽارگيٽ جو اندازو لڳايو. ڊريڪ ميلو کان پوئتي هٽي ويو، اڻڄاڻائيءَ سان اوڊين جي مقبري ڏانهن وڌيو، جتي بين ۽ پروفيسر اڃا به گڏ ويٺا هئا، جن جي حفاظت فقط ڪينيڊي ڪئي. هو هڪ ٻئي جو انتظار ڪري رهيو هو...
  
  ... اميد آهي ...
  
  ۽ پوءِ ڏاڪڻين تان هڪ ڀوائتو رڙ آيو، مدد لاءِ ڪمزور التجا. فريئر هيٺ ڏٺو. "تون ڪمزور آهين!" هن ڪنهن تي ٿڪايو. "جيڪڏهن اهو شيلڊ لاء نه هجي ها، مان ها ..."
  
  فرائي عليشيا ڏانهن اشارو ڪيو. "هن جي مدد ڪريو". عورت ويڙهاڪ غرور سان چيس، پوءِ پنهنجو هٿ پاسي ڏانهن وڌايو. هڪ ڌڪ سان هن هيڊن کي مٿي کنيو. آمريڪي سي آءِ اي جو ايجنٽ ڊگھي چڙهڻ کان بيزار ٿي چڪو هو، پر ان کان به وڌيڪ وزن کڻڻ کان ته جرمنن هن جي پٺيءَ تي پٽيون ٻڌيون هيون.
  
  اوڊين جي شيلڊ ڪئنوس ۾ لپي وئي.
  
  پارنيڪ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو. "هو شيلڊ کڻي آيو! مکيه حصو! پر ڇو؟"
  
  "ڇاڪاڻ ته اهو بنيادي حصو آهي، تون بيوقوف." فرائي کيس گولي ڏني. "هي مکيه اعتراض موجود نه هوندو جيڪڏهن ان جو ڪو ٻيو مقصد نه هجي." فيشن ڊزائينر پنهنجي سر کي حقارت سان ڌڪيو ۽ ايلسيا ڏانهن رخ ڪيو. "انهن بي رحم ڪرٽينن کي ختم ڪريو. مون کي اوڊين کي راضي ڪرڻ ۽ پارٽي ڏانهن واپس وڃڻ جي ضرورت آهي.
  
  اليشيا مذاق ڪندي کلندي چيو. "منهنجو موڙ!" هوءَ رڙ ڪئي، درياءَ تام کان به وڌيڪ خطرناڪ، ۽ پنهنجو حفاظتي سامان پٿر جي پليٽ فارم جي وچ ۾ اڇلائي ڇڏيو. مونجهاري ۾، هوءَ ويلز ڏانهن ڊوڙي، هن جي موجودگيءَ تي ڪا به تعجب نه ڏيکاري. ڊريڪ پنهنجي وڙهڻ تي ڌيان ڏنو، هن کي حيران ڪرڻ لاءِ ميلو ڏانهن لنگهيو، پنهنجي بليڊ جي هڪ چست جھوليءَ سان پاسو ڪيو، پوءِ ميلو جي جبڙي ڏانهن سخت خم پهچايو.
  
  هڏا ڦاٽي پيا آهن. ڊرڪ ڊانس ڪيو، ٻرندو رهيو ۽ سندس پيرن تي روشني رهي. پوءِ اها هن جي حڪمت عملي هوندي - مارڻ ۽ ڊوڙڻ ، هن جي جسم جي سخت ترين نقطن تي مارڻ ، هڏن ۽ ڪارليج کي ٽوڙڻ جو مقصد. هو ميلو کان تيز هو، پر ايترو مضبوط نه هو، تنهنڪري جيڪڏهن ديو هن کي پڪڙي ورتو ...
  
  گجگوڙ جبل جي چوڌاري گونجي رهي هئي، اڀرندڙ ميگما ۽ لڏندڙ پٿر جي گوڙ ۽ ٽڪر.
  
  ميلو ڏک ۾ رڙ ٿي ويو. ڊريڪ هڪ ڊبل سائڊ ڪِڪ، ٻه ٽيپ سان اڳواڻي ورتي - جيڪو ڪجهه توهان ڏسي سگهو ٿا وان ڊمم کي ٽي وي تي چستيءَ سان ڪيو حقيقي زندگي ۾ اسٽريٽ وڙهڻ لاءِ مڪمل طور تي بيڪار آهي. ميلو کي اها خبر هئي ۽ هن حملي کي گهورڻ سان رد ڪيو. پر ڊريڪ کي به اها خبر هئي، ۽ جيئن ميلو پنهنجو سڄو جسم اڳيان اڇلائي ڇڏيو، ڊريڪ پنهنجي مخالف جي منهن تي هڪ ٻيو زوردار کلون ڌڪ هنيو، هن جي نڪ ۽ اکين جي ساکٽ کي چيڀاٽيندي، هن کي سختيءَ سان فرش ڏانهن ڌڪيو.
  
  ميلو کٽ تي پيل گينڊيءَ وانگر زمين تي ڪري پيو. هڪ دفعو ڊريڪ جي قابليت جي مخالف کي وڃائي ڇڏيو، اتي ڪو به واپس وڃڻ وارو نه هو. ڊريڪ پنهنجي کلائي ۽ گوڏن تي ڌڪ هنيو، ٻنهي وڏين هڏن کي ٽوڙي، پوءِ چڱي ماپ لاءِ هن جا گولا، ۽ پوءِ رد ٿيل فوجي چاقو کنيو.
  
  واقعي واري هنڌ جو معائنو ڪيو.
  
  مارسٽرز، هڪ SAS سپاهي، ٻن جرمنن جو مختصر ڪم ڪيو هو ۽ هاڻي ٽيون وڙهندو هو. چند منٽن ۾ ٽن ماڻهن کي مارڻ ڪنهن لاءِ به آسان ڪم نه هو، ايستائين جو هڪ SAS سپاهي، ۽ مارسٽرز صرف ٿورڙو زخمي هو. ويلز پليٽ فارم جي ڪناري تي اليسيا سان گڏ رقص ڪيو، اصل ۾ نچڻ کان وڌيڪ ڊوڙندو هو، پر هن کي پريشان ڪندي. هن جي حڪمت عملي هوشيار هئي. ويجهڙائيءَ ۾، هوءَ کيس هڪ سيڪنڊ ۾ ڦاسائي ڇڏيندي.
  
  ڪينيڊي هيڊن جي ٿڪل جسم کي جنگ جي مرڪز کان پري ڇڪي ورتو. بين هن جي مدد ڪرڻ لاء ڀڄي ويو. پارنيوڪ ننڊ نه ڪئي، اوڊين جي مقبري جو اڀياس ڪيو - هڪ بيوقوف.
  
  ابيل فرئي ٿارسٽن ڊاهل سان مقابلو ڪيو. سويڊن هر لحاظ کان جرمن کان مٿانهون هو، هن جون حرڪتون ٻيءَ ريت وڌيڪ سڌريل ٿينديون رهيون جيئن سندس دردناڪ عضون ۾ قوت موٽي آئي.
  
  رب! ڊرڪ سوچيو. اسان هتي گدا لتاڙي رهيا آهيون! يا ڊنو راڪ جي سٺي پراڻي روح ۾ ... مون کي توهان جي تفريح ڪرڻ ڏيو!
  
  ايلسيا سان ٽڪراءَ جو مزو نه وٺندي، هو ان جي باوجود ويلز ڏانهن روانو ٿيو، هن يقين ڪيو ته پنجاهه سالن جي عورت کي سڀ کان وڌيڪ مدد جي ضرورت آهي. جڏهن هن جي اڳوڻي ٽيم کيس ڏٺو، هوء جنگ کان پوئتي هٽي وئي.
  
  "مون اڳ ۾ ئي توهان جي بالن کي هن هفتي ۾ هڪ ڀيرو مارايو آهي، ڊريڪ. ڇا تون ايترو اداس آهين جو تون اهو وري چاهين ٿو؟"
  
  "تون خوش قسمت آهين، اليسيا. رستي ۾، ڇا توهان پنهنجي بواءِ فرينڊ جي تربيت ڪري رهيا آهيو؟ هن مشڪل سان هلندڙ آمريڪن جي جواب ۾ ڪنڌ لوڏي ڇڏيو.
  
  "صرف فرمانبرداري ۾،" هن ٻنهي چاقو کي اڇلائي ڇڏيو ۽ انهن کي هڪ حرڪت ۾ پڪڙيو. "اچو! مون کي صرف ٽنهي سان پيار آهي!"
  
  هن جي طبيعت شايد جهنگلي هئي، پر هن جا عمل ڪنٽرول ۽ حساب ڪتاب هئا. هوءَ ڊريڪ ڏانهن ڌڪ هنيو، جڏهن ته هوشياريءَ سان ويلز کي پنهنجي پٺيءَ سان لامحدود خلا ڏانهن ڇڪڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي. ڪمانڊر آخري سيڪنڊ ۾ هن جي ارادن کي سمجهي ورتو ۽ هن جي اڳيان ڊوڙي ويو.
  
  ڊريڪ پنهنجن ٻنهي چاقو کي ڦيرايو، هر بليڊ کي پاسي ڏانهن منتقل ڪيو جڏهن ته محتاط رهي ته هن جي کلائي نه ڀڃي. اهو صرف اهو نه هو ته هوء سٺي هئي ... اها هئي ته هوء مسلسل سٺي هئي.
  
  ايبل فرائي اوچتو انهن جي مٿان چڙهي ويو. ائين لڳي رهيو هو ته، ڊاهل کان اڳتي وڌڻ ۾ ناڪام ٿيڻ تي، هن اوڊين جي قبر جي ڳولا ۾ سويڊن جي پويان ڊوڙڻ جو رستو اختيار ڪيو.
  
  ۽ ان ورهايل سيڪنڊ ۾، ڊريڪ مارسٽرز ۽ آخري جرمن سپاهي کي پليٽ فارم جي مٽيءَ واري ڪناري تي موتمار جنگ ۾ بند ڏٺو. پوءِ، اوچتو اوچتو، ٻئي ڄڻا ٽپي ويا ۽ بس ڪري پيا.
  
  موت جي آواز ۾ گونجڻ لڳو.
  
  ڊريڪ ان کي ورهائي، ويلز لاءِ دعا گهري، ۽ پوءِ پنهنجي جسم کي چوڌاري ڦيرائي فرائي جي پٺيان ڊوڙڻ لڳو. هو بين کي اتي بي پناهه ڇڏي نه سگهيو. ڪينيڊي ڊزائنر جي رستي کي روڪيو، هن جي جرئت گڏ ڪئي، پر جيئن هو اڳتي وڌو، ڊريڪ فرائي جي هٿ ۾ هڪ ننڍڙي ڪارو شيء کي پڪڙي ڏٺو.
  
  ريڊيو يا موبائيل. ٽرانسميٽر جو هڪ قسم.
  
  ڇا بڪواس آهي؟
  
  اڳتي هلي جيڪو ٿيو سو سمجھ کان ٻاهر هو. لاپرواهي جي هڪ شاندار عمل ۾، اوچتو جبل جي ڪناري تي ڌماڪو ٿيو! زوردار ڌماڪو ٿيو ۽ پوءِ هر طرف وڏا وڏا پٿر ۽ جبلن جا ٽڪرا پکڙجي ويا. سڀني شڪلين ۽ شڪلين جا پٿر گولين وانگر خالي ۽ سيٽي ڪٽڻ لڳا.
  
  ٻرندڙ جبل جي پاسي ۾ هڪ وڏو سوراخ ظاهر ٿيو، ڄڻ ته ٿلهي جي ٿلهي ڀت کي ڇڪيو ويو آهي. ڏينهن جي مدھم روشني ڦاٽل ذريعي فلٽر ڪئي وئي. هڪ ٻيو ڌڪ، ۽ سوراخ اڃا به وسيع ٿي ويو. ڪچري جو هڪ جبل هڪ خوفناڪ، عميق خاموشيءَ ۾ هيٺاهينءَ واري کڏ ۾ ڦاسي ويو.
  
  ڊريڪ فرش تي ڪري پيو، سندس مٿي سندس هٿن ۾. هن ڦاٽي پٿر مان ڪجهه ٻين قيمتي قبرن کي نقصان پهچايو هوندو. الائي ڇا ٿي رهيو هو؟
  
  
  اڍائي
  
  
  
  ديوتائن جي قبر
  
  
  نئين ٺهيل سوراخ ۾ هڪ هيلي ڪاپٽر ظاهر ٿيو، ان جي ذريعي اڏامڻ کان پهريان هڪ سيڪنڊ لاءِ هوري رهيو هو!
  
  مشين جي بنياد کان چار ٿلهي تارون ۽ ڪيترائي رسا لٽڪيل هئا.
  
  يقين ڪرڻ ناممڪن هو. ايبل فري صرف حڪم ڏنو آهي جبل جي ڪناري کي ورهايو وڃي. هڪ جبل جو پاسو جيڪو هڪ فعال ٻرندڙ جبل جو حصو هو ۽ اهو ڪنهن نه ڪنهن طرح وڏي پئماني تي ختم ٿيڻ جو سبب بڻجي سگهي ٿو جيڪو سپر وولوڪانو جي نالي سان مشهور آهي.
  
  هن جي مجموعي کي مڪمل ڪرڻ لاء.
  
  اھو ماڻھو ڊريڪ جيترو چريو ھو ۽ باقي انساني نسل کيس قرض ڏنو. هو هينئر به چريو ٿي کلندو رهيو، ۽ جڏهن ڊريڪ مٿي ڏٺو، تڏهن ڏٺائين ته فرائي هڪ انچ به نه وڌيو هو، پر مضبوطيءَ سان بيٺو هو، جيئن ڦاٿل جبل سندس چوڌاري ڦري رهيو هو.
  
  ايليسيا ويلز کي ڇڏي فرائي ڏانهن ڌڪ هنيو، ايستائين جو هن جو پاگل نفس تي ضابطو ٿورڙو ڀڄي ويو. انهن جي پويان، پروفيسر پارنيوڪ، بين ۽ ڪينيڊي اوڊين جي الڪوف جي ديوار طرفان محفوظ هئا. هيڊن پراڻو، بي حرکت هو. ڇا هوءَ واقعي هيڏي ساري چرپر ۾ مرڻ آئي هئي؟ ويلز هن جي پاسي ۾ گوڏا کوڙي، هن جي پيٽ کي پڪڙيو.
  
  هيلي ڪاپٽر ويجھو هليو ويو، ان جي انجڻ روئڻ لڳي. فرائي پنهنجي سب مشين گن کي بلند ڪيو ۽ سڀني کي اوڊين جي وڏي سرڪوفگس کان پري وڃڻ لاءِ اشارو ڪيو. باهه جي هڪ مختصر ڌماڪي هن جي درخواست کي مضبوط ڪيو، گوليون ٽڙي پکڙي ٿيون جيئن اهي قيمتي سونا وائڪنگ جي آثارن کي ڍالن، تلوارن، سيني جي تختن ۽ سينگن واري هيلمٽ جي صورت ۾ ماريو. سون جا سڪا، واقعن جي زنجير سان منتقل ٿي ويا، ٽائمز اسڪوائر ۾ ڪنفيٽي وانگر شيلف مان گرڻ شروع ڪيو.
  
  فري هيلي ڪاپٽر کي لڙڪايو.
  
  ڊريڪ گوڏا کوڙي ڇڏيا. "توهان هن تابوت کي منتقل ڪيو، توهان سڄي دنيا کي خطرو ڪيو!" - هن رڙ ڪئي، هن جو آواز پروپيلر بليڊ جي ڳري آواز تي مشڪل سان ٻڌڻ ۾ اچي ٿو.
  
  "ومپ نه ٿيو!" فرائي واپس رڙ ڪئي، هن جو چهرو ڪنهن بدڪردار مسخري وانگر هيروئن جو عادي ٿي ويو. "قبول ڪر، ڊريڪ. مون توکي شڪست ڏني!"
  
  "اهو کٽڻ جي باري ۾ ناهي!" ڊريڪ واپس رڙ ڪئي، پر هاڻي هيلي ڪاپٽر سڌو مٿي تي هو ۽ هو پنهنجو آواز به نه ٻڌي سگهيو. هن ڏٺو ته جيئن فري کيس هدايت ڪئي، هن تي گوليون اڇلائي هن تي گوليون هنيون جيئن هن پنهنجا هٿ هلايا. ڊريڪ دعا ڪئي ته هن جا دوست هڪ گمراهه پروجائل طرفان پڪڙي نه سگهندا.
  
  جرمن ان کي وڃائي ڇڏيو. هن جي زندگي جي جنون جي تمام ويجهو هجڻ ڪري، هو صرف ڀڄي ويو.
  
  هاڻي دال هن جي ڀرسان هئي. هنن ڏٺو جيئن فرائي ۽ ايليسيا ڳري زنجيرن کي هيٺ کان هيٺ ڪري رهيا آهن جيستائين اهي آخرڪار سرڪوفگس جي ٻنهي سرن جي چوڌاري ڦري ويا. فري کي يقيني بڻايو ته اهي محفوظ آهن.
  
  هيلي ڪاپٽر وزن ورتو. ڪجهه به نه ٿيو.
  
  فري پنهنجي ٽيليفون جي رسيور ۾ رڙ ڪئي. هيلي ڪاپٽر ٻيهر ڪوشش ڪئي، هن ڀيري ان جا انجڻ غضب واري ڊائناسور وانگر گوڙ پيا. زنجيرن پنهنجو وزن ورتو، ۽ هڪ جدا ٽڪرو، پٿر جي ٽٽڻ جو آواز آيو.
  
  اوڊين جو تابوت منتقل ٿي ويو.
  
  "هي اسان جو آخري موقعو آهي!" - ڊالڪ جي ڪنن ۾ رڙ ڪئي. "اسين ڏاڪڻ ڏانهن وڃي رهيا آهيون! ميلو جي بندوق مان!
  
  ڊريڪ اسڪرپٽ هلائي. اهي هيلي ڪاپٽر کي تباهه ڪري سگهيا ۽ قبر کي بچائي سگهيا. پر بين ۽ ڪينيڊي، هيڊن ۽ پارنيوڪ سان گڏ، شايد مري ويندا.
  
  "وقت ناهي!" دال رڙ ڪئي. "يا هي يا Apocalypse!"
  
  سويڊن ميلو جي هٿيار لاءِ ٽپو ڏنو. ڊريڪ پنهنجون اکيون بند ڪري ڇڏيون جيئن اذيت هن جي دل کي ڇهي رهي هئي. هن جي نظر بين ۽ ڪينيڊي تي پئجي وئي، ۽ فيصلي جي اذيت کيس اندر ۾ ڦاسيءَ وانگر موڙي ڇڏيو. جيڪڏھن توھان ھڪ ھٿ سان وڃائيندؤ، توھان ٻئي ھٿ سان وڃائيندؤ. ۽ پوءِ هن اهو فيصلو ڪيو ته هو صرف Dahl کي ائين ڪرڻ جي اجازت نه ٿو ڏئي سگهي. ڇا هو دنيا کي بچائڻ لاءِ ٻن دوستن کي قربان ڪري سگهي ٿو؟
  
  نه.
  
  هو ڏيڏر وانگر اڳتي وڌيو جيئن ڊهل ميلو جي ڪپڙن ۾ رڙ ڪرڻ شروع ڪيو. سويڊن حيرانيءَ سان پوئتي هٽي ويو جيئن ميلو پنهنجي جسم کي سڌو ڪيو، آمريڪن اذيت ۾ ڌڪ هنيو، پر هو موبائل هو ۽ پليٽ فارم جي ڪناري تي لڪي ويو. نزول لائنن مان هڪ ڏانهن.
  
  ڊريڪ صدمي ۾ روڪي ڇڏيو. هيلي ڪاپٽر جي انجڻ هڪ ڀيرو ٻيهر گونجڻ لڳيون ۽ هڪ ناپاڪ حادثي غار کي ڀريو. ٻئي ئي لمحي، اوڊين جو تمام وڏو سارڪوفگس لڏي ويو ۽ پنهنجي مورچن کان آزاد ٿي ويو، خوفناڪ انداز ۾ ڊريڪ ۽ پليٽ فارم جي ڪناري ڏانهن، هڪ ٽين جھولندڙ موت.
  
  "نو!" ڊاهل جي روئڻ، پارنيوڪ جي روئڻ کي ورجايو.
  
  هڪ رڙ هئي، هڪ خوفناڪ دانهون ڄڻ ته ڪو ٿلهو گرم ٿي ويو هجي، اهڙو آواز هو ڄڻ جهنم ۾ سڀ ڀوتن کي جيئرو ساڙيو پيو وڃي. اوڊين جي مقبري جي هيٺان هڪ نئين کليل سوراخ مان گندو هوا جو وهڪرو نڪري ويو.
  
  فري ۽ ايليسيا ڀڄي ويا، لڳ ڀڳ جيئرا ساڙيا ويا جيئن اهي ٻرندڙ تابوت تي چڙهڻ لڳا. فرائي رڙ ڪئي: "اسان جي پٺيان نه هل، ڊريڪ! مون وٽ انشورنس آهي!" پوءِ مون وٽ هڪ خيال آيو، حفاظت جي ضمانت. هن رڙ ڪري ڊريڪ جي ساٿين کي چيو: "هاڻي! تابوت جي پٺيان هلو نه ته مري ويندؤ!" فرائي هنن کي همٿايو، پنهنجي سب مشين گن کي هلايو، ۽ هنن وٽ ٻاڦ جي ڪالمن جي چوڌاري وڃڻ کان سواءِ ٻيو ڪو رستو نه هو.
  
  ڊاهل پنهنجي خوفناڪ نظرن کي ڊريڪ ڏانهن ڦيرايو. "اسان کي اهو روڪڻو پوندو،" هن التجا ڪندي چيو. "منهنجي ٻارن لاءِ..."
  
  ڊريڪ وٽ سر ڏيڻ کان سواءِ ٻيو ڪو جواب نه هو. يقينن. هو SGG ڪمانڊر جي پٺيان لڳو، احتياط سان جھولندڙ سرڪوفيگس کي پاسيرو ڪري، جيئن اهو انهن جي مٿان اڏامي رهيو هو، انهن جا مسڪرائيندڙ دشمن محفوظ طور تي مٿي هئا، جڏهن ته هن جا ڪامريڊ ٻئي طرف هن جي رفتار جي پٺيان لڳا.
  
  هٿيارن ۾ ڍڪيل ۽ هڪ جنون جي وهم.
  
  ڊريڪ پٿر جي فرش ۾ هڪ سوراخ تي پهچي ويو. ٻاڦ هڪ ٻرندڙ، سڙيل ٽاور هئي. ناقابل تلافي. ڊريڪ پنهنجي دشمنن کي اڳڀرائي ڏسڻ لاءِ رخ ڪرڻ کان اڳ جيترو ويجهو ٿي سگهيو.
  
  هيڊن بي هوش ٿيڻ جو ڊرامو ڪندي زمين تي ويهي رهيو. هوءَ هاڻي اٿي بيٺي ۽ پٽيون هٽائي ڇڏيون جيڪي اوڊين جي شيلڊ کي هن جي پٺي تي محفوظ ڪري ڇڏيون هيون. "مان ڇا ٿو ڪري سگھان؟"
  
  ڊريڪ مختصر طور تي هن ڏانهن ڏٺو. "ڇا سي آءِ اي وٽ Supervolcano کي بند ڪرڻ لاءِ ڪو امڪاني منصوبو آهي؟"
  
  سهڻي "سيڪريٽري" ڪنڌ جهڪائڻ کان اڳ هڪ لمحي لاءِ پريشان ٿيندي ڏٺو. "صرف پڌرو. جرمن کي وينٽيليشن پائپ ۾ وجھو. هن راحت جي روئڻ سان شيلڊ کي پري اڇلائي ڇڏيو. اهي ٽيئي هن کي سِڪي وانگر رنڊيءَ تي لڙڪندي ڏسندا رهيا.
  
  ڇا اهي واقعي ناڪام ٿيا آهن؟
  
  پائپ مان نڪرندڙ دٻاءُ وڌندو ويو جيئن ٻرندڙ جبل قوت حاصل ڪئي. "هڪ دفعو زنجير جو ردعمل شروع ٿئي ٿو،" ڊاهل چيو. "اسان ان کي بند نه ڪري سگهنداسين. اسان کي هاڻي اهو ڪرڻو پوندو!"
  
  ڊريڪ جي نظر لمحي طور تي شيلڊ ڏانهن متوجه ٿي وئي جيئن اها زور سان پنهنجي ڪنڊ جي چوڌاري ڦرندي رهي. هن جي رڙ، هن مان لفظ ائين نڪرندا هئا ڄڻ باهه ۾ لکيل هجن.
  
  
  جنت ۽ دوزخ فقط عارضي جهالت آهي،
  
  اهو امر روح آهي جيڪو حق يا غلط ڏانهن ڇڪي ٿو.
  
  
  "پلان بي،" هن چيو. "اوڊين جي لعنت ياد اٿئي؟ مناسب نه لڳي، ڇا اهو؟ هن کي رکڻ جي ڪا به جاء ناهي، صحيح؟ خير، شايد اهو ئي آهي."
  
  "ڇا اوڊين جي لعنت دنيا کي بچائڻ جو هڪ طريقو آهي؟" دال کي شڪ ٿيو.
  
  "يا جهنم،" ڊرڪ چيو. "ان تي منحصر آهي ته ڪير فيصلو ڪري ٿو. هي جواب آهي. جيڪو شخص شيلڊ رکي ٿو ان ۾ پاڪ روح هجڻ گهرجي. اُهو ڦاسيءَ جو ڄار آهي. اسان کي وڌيڪ ڪا به خبر ناهي ڇو ته اسان قبر کي هٽائي ڇڏيو. جيڪڏهن اسان ناڪام ٿياسين ته دنيا تباهه ٿي ويندي.
  
  "لعنت ڪيئن ٿي وئي؟ هيڊن، دشمن جي هٿن ۾ پنهنجي آزمائش کان پوءِ هن کان وڌيڪ خراب نه ٿي لڳي، هن وينٽ ڏانهن ڏٺو ڄڻ ته هن کي جيئرو کائي سگهجي ٿو.
  
  ڊرڪ لعنت ڪئي جيئن هن شيلڊ کي وڌايو ۽ ان کي پنهنجي اڳيان رکيو. داهل بيٺو ۽ هن کي ڏسندو رهيو جيئن هو هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي هلندي رهي. "جڏهن تون ان ٻاڦ کي هن شيلڊ سان ڇهندين ته اها توهان جي هٿن مان ڦٽي ويندي.
  
  پوءِ، ٻرندڙ جهنگ ۾ ڦاٿل جانورن جي رڍ جي گوڙ جي آواز سان، هيٺان کان وڌيڪ ٻاڦ نڪرڻ لڳي، ان جي ڀڄڻ جي بلند آواز واري آواز لڳ ڀڳ ٻوڙي ٿي وئي. سلفر جي بدبوءَ هاڻي هوا کي ٿلهو ڪرڻ شروع ڪيو، ان کي زهريلي ماسما ۾ تبديل ڪري ڇڏيو. جبل جي هلڪي هلڪي گوڙ ، جيڪا هنن جو ڪافي وقت تائين ساٿ ڏيندي رهي هئي، هاڻي وڌيڪ گجگوڙ ٿيڻ لڳي. ڊريڪ کي ائين محسوس ٿيو ڄڻ ڀتيون پاڻ ئي لڪي رهيون آهن.
  
  "نئين خبر، دال. پلان بي عمل ۾. مستقبل جي حوالي سان، هن جو مطلب آهي ته مون کي خبر ناهي ته ٻيو ڇا ڪرڻو آهي.
  
  "توهان جو ڪو مستقبل نه آهي،" ڊاهل شيلڊ جي ٻئي پاسي بيٺو هو. "يا مان."
  
  گڏهه ويڙهاڪن ڏانهن روانا ٿيا. شيل انهن جي ڀرسان پٿر هيٺ لهڻ شروع ڪيو. هڪ دانهون ۽ دانهون، جيڪي ڊريڪ ڪڏهن به نه ٻڌيون هيون، اٿل پٿل جي لامحدود اونهائي مان آئي.
  
  "سپر آتش فشان اچي رهيو آهي! هيڊن رڙ ڪئي. "ان کي بند ڪر!"
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ، ڊاهل يا ايبل فرائي کان به نه ڏٺو ويو، مشهور آئس لينڊڪ جبل Eyjafjallajokull، جيڪو هن وقت تائين نرم گرين وهڪرو خارج ڪرڻ ۽ هوائي ٽريفڪ کي خوفزده ڪرڻ تي راضي آهي، اوچتو ان جي ڪناري تي ڌماڪو ٿيو. اهو جلد ئي اسڪائي نيوز ۽ بي بي سي تي ۽ بعد ۾ يو ٽيوب تي ڏٺل لکن ماڻهن کي نظر ايندو - هڪ هزار ڊريگنن جون ٻرندڙ ٻوليون آسمان ۾ باهه جي طوفان کي آگاهي ڪندي. ساڳئي وقت، ٻه ٻيا آئس لينڊي ٻرندڙ ٻرندڙ ڦاٽي پيا، انهن جي چوٽي تي دٻاء هيٺ شيمپين ڪارڪ وانگر پرواز ڪيو. اهو ٻڌايو ويو، ڪنهن حد تائين زبان سان ڳنڍيل آهي، ته آرميگڊون پهچي چڪو هو.
  
  صرف ڪجهه چونڊيل ڄاڻن ٿا ته اهو ڪيترو ويجهو هو.
  
  
  **
  
  
  هيرو اڻ ڏٺل ۽ ڪڏهن به نه ڄاتل جبل جي اونداهي کوٽائي ۾ وڙهندا هئا. ڊريڪ ۽ ڊاهل ٻاڦ واري جاءِ تي شيلڊ سان حملو ڪيو، هڪ گول شئي کي استعمال ڪندي ٻاڦ کي ويجھي خلا ۾ ڦيرايو جيئن هنن اوڊين جي مقبري جي تباهيءَ سان ڇڏيل سوراخ جي مٿان ان کي سڌو سنئون رکي ڇڏيو.
  
  "جلدي ڪريو!" ڊاهل شيلڊ کي جاء تي رکڻ لاء جدوجهد ڪئي. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جا هٿ ان ڪوشش کان ڏڪڻ لڳا، جنهن سان هن جبل جي اوائلي طاقت کي قابو ڪيو. "مان صرف اهو ڄاڻڻ چاهيان ٿو ته هي ڪهڙي شيءِ مان ٺهيل آهي!
  
  "ڪنهن کي پرواه آهي!" هيڊن انهن کي پوئتي رکڻ جي ڪوشش ڪئي، انهن جي ٽنگن کي پڪڙي رهيو هو ۽ جيترو زور ڏئي سگهي ها. "بس اندر ئي اندر ڪر!"
  
  داهل لنگهي ويو، سوراخ تي ٽپو ڏيڻ لڳو. جيڪڏهن شيلڊ وڃجي ها يا ٿورو به هليو وڃي ها ته اهو فوري طور تي بخار بڻجي وڃي ها، پر انهن جو مقصد صحيح هو، ۽ مکيه حصو احتياط سان اوڊين جي مقبري جي هيٺان مصنوعي شگاف ۾ داخل ٿيو.
  
  هڪ وسيع پيچرو، سوين ۽ هزارين صديون اڳ ايجاد ڪيو ويو. مون کي ديوتائن جو قسم آهي.
  
  ڦاسيءَ جو ڄار!
  
  "عظيم ترين قديم جال جديد دنيا ڪڏهن به ڄاڻيو آهي." دهل پنهنجي گوڏن ڀر ڪري پيو. "جيڪو هن کي ختم ڪري سگهي ٿو."
  
  ڊريڪ ڏٺو ته جيئن شيلڊ پتلي ٿي لڳي، هيٺان کان اڀرندڙ زبردست دٻاءُ کي جذب ڪري رهي آهي. اهو ڦاٽ جي ڪنارن سان ٺھيل ۽ ٺھيل ھوندو آھي، ھڪ obsidian رنگ اختيار ڪري. سدائين. ڪڏھن به ختم نه ڪيو ويندو.
  
  "خدا رحم ڪري".
  
  ڪم ٿي ويو، هن هڪ لمحي لاءِ روڪيو ان کان اڳ جو پنهنجو ڌيان فرائي ڏانهن موٽايو. دهشت هن جي دل کي ان کان به وڌيڪ ڀريو آهي جو هو تصور ڪري سگهي ٿو، اڃا به.
  
  هيلي ڪاپٽر اٿيو، اوڊين جي تابوت جي وزن کي هٿي ڏيڻ لاءِ دٻاءُ وڌو، جيڪو ان جي هيٺان نرميءَ سان ٽڪرائجي ويو. فرائي ۽ ايليسيا ٻئي تابوت جي لڪ تي ويٺا هئا، انهن جا هٿ مضبوطيءَ سان پٽين جي چوڌاري ويڙهيل هئا جيڪي هيلي ڪاپٽر سان ڳنڍيل هئا.
  
  پر بين، ڪينيڊي ۽ پروفيسر پارنيوڪ هيلي ڪاپٽر جي هيٺان لٽڪيل ٽن ٻين رسيءَ تان لٽڪيل هئا، جن ۾ ڪو شڪ ناهي ته بندوق جي زور تي اتي رکيل هئا جڏهن ڊريڪ ڌرتيءَ کي بچائڻ لاءِ وڙهندو رهيو.
  
  اهي خلا جي مٿان لڪي رهيا هئا، جيئن هيلي ڪاپٽر چڙهندو هو، ڊريڪ جي نڪ هيٺان اغوا ڪيو ويو.
  
  "نائو!"
  
  ۽، حيرت انگيز طور تي، هو ڊوڙي رهيو آهي - هڪ اڪيلو ماڻهو، ڪاوڙ، نقصان ۽ پيار مان پيدا ٿيندڙ توانائي سان ڊوڙندو آهي - هڪ ماڻهو، جيڪو پاڻ کي هڪ اونداهي کڏ جي پار ڪارو خلا ۾ اڇلائي ڇڏيو هو، اهو مطالبو ڪيو ته کانئس ڇا ورتو ويو آهي، سختي سان جھولندڙ ڪيبل مان هڪ کي پڪڙيو. ، جڏهن هو ڪري پيو.
  
  
  چاليهه
  
  
  
  ديوتائن جي قبر
  
  
  ڊريڪ جي دنيا اونداھين ۾ ٽپڻ سان بند ٿي وئي - مٿان ھڪڙو لامحدود خلا، ھيٺ ھڪڙو بيھيل کڙو - ٽي انچ جھلندڙ رسي، سندس واحد نجات. هن جو دماغ پرسڪون هو؛ هن پنهنجي دوستن لاء ڪيو. انهن کي بچائڻ کان سواء ٻيو ڪو به سبب ناهي.
  
  بي خود.
  
  هن جون آڱريون رسي کي ڇهيون ۽ بند نه ٿي سگهيون!
  
  هن جو جسم، آخرڪار ڪشش ثقل جي سامهون، تيزيء سان گرڻ شروع ڪيو. آخري سيڪنڊ ۾، هن جو ٻرندڙ کاٻي هٿ هڪ رسي تي بند ٿي ويو جيڪو باقي کان ڊگهو هو ۽ اضطراب واري بدحالي سان جڙيل هو.
  
  هن جو زوال بند ٿي ويو جڏهن هن ان کي ٻنهي هٿن سان پڪڙيو ۽ پنهنجي تيز ڌڙڪندڙ دل کي پرسکون ڪرڻ لاءِ پنهنجون اکيون بند ڪيون. مٿي تان تاڙيون وڄائڻ آيون. ايلسيا پنهنجو طنزيه انداز بيان ڪري ٿي.
  
  "ڇا ويلز جو مطلب اهو آهي ته "پنهنجي ذهانت ڏيکاريو"؟
  
  ڊريڪ مٿي ڏٺو، هيٺان اٿل پٿل جي شدت سان خبر پئي، ائين محسوس ٿيو جيئن اڳ ڪڏهن به نه ٿيو هو. پر هن جا عضوا نئين طاقت ۽ ايڊرينالين سان ٻرندڙ هئا، ۽ پراڻي باهه جو گهڻو حصو هاڻي هن جي اندر واپس اچي چڪو هو، ٻاهر نڪرڻ لاء مري ويو.
  
  هن رسي تي چڙهائي، هٿ تي هٿ رکي، ان کي گوڏن سان پڪڙي، تيزيءَ سان هلڻ لڳو. فرائي پنهنجي سب مشين گن کي نشانو بڻايو ۽ کلڻ لڳو، محتاط مقصد وٺي، پر پوءِ هيڊن اوڊين جي قبر مان رڙ ڪئي. ڊريڪ هن کي اتي بيٺي ڏٺو، ويلز جي پستول فرائي ڏانهن نشانو ڪري رهيو هو - پراڻو ڪمانڊر هن جي ڀرسان ڪري پيو هو، پر خدا جو شڪر آهي، اڃا تائين سانس ڪري رهيو هو.
  
  هيڊن بندوق کي اڌ رستي تي فرائي ڏانهن اشارو ڪيو. "هن کي اٿڻ ڏيو!"
  
  هيلي ڪاپٽر اڃا هوا ۾ هو، ان جي پائلٽ کي سندس حڪم جي خبر نه هئي. فرائي جھجھڪندي رھي، ڄڻ ڪنھن ٻارڙيءَ کي پنھنجي پسنديده رانديڪن کان ڌار ڪيو. "ٺيڪ آهي. هنڊين! ڪچي! مون کي گهرجي ها ته توکي ان لاتعداد جهاز تان لاهڻ گهرجي ها!"
  
  هيڊن جو جواب ٻڌي ڊريڪ مرڪيو. "ها، مان اڪثر اهو سمجهندو آهيان."
  
  ڪينيڊي، بين ۽ پارنيوڪ وڏين اکين سان ڏٺو، مشڪل سان سانس وٺڻ جي جرئت.
  
  "وڃي وٺ!" - فرائي پوءِ ايليسيا ڏانهن رڙ ڪئي. "هٿ کان هٿ تائين. هن کي وٺي اچو ۽ هلون. هي ڪچي توکي نه ماريندو. هوءَ حڪومت جو مسئلو آهي. "
  
  ڊريڪ گوڙ ڪيو جيئن ايليسيا سرڪوفگس تان ٽپو ڏئي ڊريڪ جي متوازي رسي کي پڪڙيو، پر ان جي باوجود هن وقت ڪڍي بين ڏانهن نظر ڦيرائي، اندازو لڳايو ته ڇوڪرو هيڊن جي حيثيت جي ظاهر ٿيڻ تي ڪيئن رد عمل ڪيو.
  
  بين، جيڪڏهن ڪجهه به هجي، هن ڏانهن وڌيڪ نرمي سان ڏٺو.
  
  ايليسيا هڪ بندر وانگر رسي هيٺ لهي وئي ۽ جلد ئي ڊريڪ سان برابر ٿي وئي. هن ڏانهن ڏٺو، هڪ مڪمل چهرو ڪاوڙ سان ڀريل هو.
  
  "مان ٻنهي طرفن کي جھلي سگهان ٿو." هوءَ هوا ۾ ٽپي، پير پهرين، اونداهيءَ مان هڪ خوبصورت آرڪ ۾، هڪ لمحي لاءِ هوا ۾ پوريءَ طرح لٽڪي رهي. پوءِ هن جون ٽنگون مضبوطيءَ سان ڊريڪ جي اسٽرنم سان ڳنڍيون ويون ۽ هن پنهنجي جسم کي اڳيان جهڪايو، ٿوريءَ دير سان پنهنجي رسيءَ تي پڪڙيو، ان کان اڳ جو ان کي ٻيءَ تي جهليو.
  
  "چڱو بيبو،" ڊريڪ رڙ ڪري چيو، سندس سينو سڙي رهيو آهي، سندس گرفت ٿلهي ٿي وئي آهي.
  
  ايليسيا پنهنجي رفتار کي رسي جي چوڌاري جھولڻ لاءِ استعمال ڪيو، ٽنگون سينه جي سطح تي پکڙيل، ۽ هن جي پيٽ ۾ ڌڪ لڳي. ڊريڪ ڌڪ کي نرم ڪرڻ لاءِ ساڄي پاسي جھولڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو، پر تڏهن به هن محسوس ڪيو ته هن جون پاڙون سڙيل آهن.
  
  هن ڏانهن وڌيو، درد ورهايو ۽ بلند ٿي ويو. هن جي اکين ۾ هڪ نئين عزت سان گڏ هڪ چمڪ نظر آئي.
  
  "آخر ۾،" هن ساهه کنيو. "تون موٽي آيو آهين. هاڻي اسان ڏسنداسين ته بهترين ڪير آهي.
  
  هن رسي کي ڦيرايو، اعتماد هر حرڪت سان ريڊيٽ ڪيو. هڪ لڪ ۾ هن ڊريڪ جي پنهنجي رسي کي نظرانداز ڪيو ۽ ٻيهر هڙتال ڪرڻ لاءِ پنهنجي رفتار کي استعمال ڪيو ، هن ڀيري هن جي ٽنگن کي هن جي مٿي ڏانهن ڌڪيو.
  
  پر ڊاک واپس آيو ۽ هو تيار هو. ڏاڍي مهارت سان، هن پنهنجي رسيءَ کي ڇڏايو، شديد چڪر کي دٻائي، ان کي ٻن فوٽن جي اونهائي ۾ پڪڙيو. ايلسيا بي ضرريءَ سان هن جي مٿان ترندي رهي، هن جي حرڪت کان دنگ رهي، هن جا هٿ اڃا به ٽڙي پيا.
  
  ڊريڪ هڪ وقت رسي کي هڪ پير مٿي ڪيو. ان وقت تائين جو سندس مخالف محسوس ڪيو ته هن ڇا ڪيو آهي، هو هن جي مٿان هو. هن زور سان هن جي مٿي تي ڌڪ هنيو.
  
  مون ڏٺو ته هن جون آڱريون رسي مان نڪري ويون. هوءَ ڪري پئي، پر فقط چند انچ. هن جي اندر جي سخت نٽ ڪم ڪيو ۽ هن پنهنجي گرفت ٻيهر حاصل ڪئي.
  
  فرائي مٿي کان رڙ ڪئي. "ڪجهه به سٺو ناهي! مرو، اي انگريز ڪافر!"
  
  پوءِ، اکين جي جھپڪي کان به گھٽ وقت ۾، جرمن چاقو ڪڍي ڊريڪ جي رسي کي ڪٽي ڇڏيو!
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ اهو سڀ ڪجهه سست رفتار ۾ ڏٺو. بلڊ جي چمڪ، ڪٽڻ واري مٿاڇري جي خراب چمڪ. اوچتو هن جي زندگيءَ جي لڪير جو اوچتو اُڀرڻ- اهو طريقو هن جي مٿان اُڀرڻ شروع ڪيو.
  
  هن جي جسم جي فوري طور تي بي وزن. خوف ۽ ڪفر جو هڪ منجهيل لمحو. اهو ڄاڻڻ ته هر شيءِ جيڪا هن ڪڏهن محسوس ڪئي هئي ۽ هر شيءِ جيڪا هو مستقبل ۾ ڪري سگهي ٿي، بس تباهه ٿي چڪي هئي.
  
  ۽ پوءِ زوال... سندس نمس کي ڏسي، ايليسيا، پنهنجي مُٺ تي چڙهائي ڪري واپس سرڪوفگس جي چوٽيءَ تي وڃي پهتي... بين جي وات کي رڙيون ڪندي ڏسي... ڪينيڊي جو منهن موت جي نقاب ۾ بدلجي ويو... ۽ هن جي پردي جي نظر جي ذريعي ... فاصلو .... ڇا . ؟
  
  Torsten Dahl، چريو سويڊن، ڊوڙندو، نه، ڊوڙندو، پليٽ فارم جي پار سيٽ بيلٽ سان سندس جسم تي پٽي، لفظي طور تي پاڻ کي ڪاري کڏ ۾ اڇلايو، جيئن ڊريڪ پاڻ ڪجهه لمحن اڳ ڪيو هو.
  
  هن جي پويان هڪ حفاظتي هٿيار، اوڊين جي الڪوف ۾ هڪ ستون جي چوڌاري محفوظ ڪيو ويو، هيڊن ۽ ويلز پاران مضبوط ڪيو ويو، جيڪي وڌ کان وڌ ڪوشش لاء تيار ڪيا ويا.
  
  ڊاهل جي چريو ٽپو... هن کي ايترو ويجهو آڻيندي جو ڊريڪ جي هٿن کي پڪڙي کيس مضبوطيءَ سان پڪڙي.
  
  ڊريڪ جي اُميد جي لهر ختم ٿي وئي جيئن هو ۽ ڊاهل گڏ ٿي ويا، حفاظتي قطار تنگ ٿي وئي... پوءِ اوچتو، دردناڪ ٽگ جيئن هيڊن ۽ ويلز ان ٽينشن کي قبول ڪيو.
  
  پوء اميد. سست، دردناڪ ڪوششون نجات ۾. ڊريڪ ڊاهل جي اکين ۾ ڏٺو، هڪ لفظ به نه چيو، جذبات جي هڪ اونس جذب نه ڪيو جيئن انهن کي حفاظت ڏانهن انچ انچ ڇڪايو ويو آهي.
  
  هيلي ڪاپٽر جي پائلٽ کي ضرور آرڊر ملي چڪو هوندو، ڇاڪاڻ ته هن چڙهڻ شروع ڪيو هو جيستائين هو ٽيون ميزائل فائر ڪرڻ لاءِ تيار نه هو، هن ڀيري جبل تان، بنا ڪنهن نقصان جي خطري جي سارڪوفيگس لاءِ خال کي ڪافي وسيع ڪرڻ لاءِ ٺاهيو ويو هو.
  
  ٽن منٽن اندر، اوڊين جو تابوت غائب ٿي ويو. هيلي ڪاپٽر بلڊز جو آواز هڪ پري يادگار آهي. بين، ڪينيڊي ۽ پارنويڪ به ائين ئي هئا، جيئن هاڻي.
  
  آخرڪار، ڊاهل ۽ ڊريڪ کي اونهاري جي پٿر جي ڪنارن تي ڇڪيو ويو. ڊريڪ کي چيس ڏيڻ چاهيو، پر هن جو جسم رد نه ڪيو. اهو سڀ ڪجهه هو اتي ليٽڻ لاءِ ڪري سگهي ٿو، صدمي کي اندر ۾ ٻڏڻ ڏئي، درد کي پنهنجي دماغ جي اڪيلائي واري حصي ڏانهن منتقل ڪري.
  
  ۽ جيئن ئي هو اتي ويٺو هو ته هيلي ڪاپٽر جو آواز واپس آيو. صرف هن وقت اهو هڪ Dahl چوپر هو. ۽ اهو ئي وقت سندن نجات ۽ عذاب جو وسيلو هو.
  
  ڊريڪ رڳو ٽورسٽن ڊاهل جي اذيتناڪ اکين ۾ ئي ڏسي سگهيو. "تون خدا آهين دوست،" ۽ جنهن جاءِ تي اهي هئا ان جي اهميت هن تي نه ڇڏي هئي. "سچو خدا"
  
  
  چاليهه هڪ
  
  
  
  جرمني
  
  
  جڏهن به ڪينيڊي مور سخت سيٽ تي پنهنجو گدا ڦيرايو، اليڪشيا مائلس جون سخت نظرون نوٽيس وٺنديون هيون. انگريز ڪچي هڪ اوبر جنگجو هو، جنهن کي هڪ پوليس جي ڇهين حس سان نوازيو ويو هو - مسلسل توقع.
  
  آئس لينڊ کان جرمني تائين ٽن ڪلاڪن جي اڏام دوران، اهي صرف هڪ ڀيرو روڪيا ويا. پهرين، ٻرندڙ جبلن مان نڪرڻ کان صرف ڏهن منٽن بعد، انهن تابوت کي ڇڪيو ۽ ان کي محفوظ ڪيو ۽ سڀني کي بورڊ تي آندو.
  
  Abel Frey فوري طور تي پوئتي ڪمري ڏانهن ويو. تڏهن کان هن کي نه ڏٺو آهي. شايد چوري ۽ صنعت جي سائيڪلن کي چمڪائيندو آهي. اليسيا عملي طور ڪينيڊي، بين ۽ پارنيوڪ کي پنهنجن سيٽن تي اڇلائي، پوءِ پنهنجي بواءِ فرينڊ، زخمي ميلو جي ڀرسان ويٺي. ٿلهو آمريڪي لڳي رهيو هو ته هن جي جسم جي هر حصي کي پڪڙي رهيو آهي، پر گهڻو ڪري هن جا بال، هڪ حقيقت اها آهي ته ايليسيا متبادل طور تي دلچسپ ۽ خوفناڪ ڏسڻ ۾ اچي ٿي.
  
  ٽي ٻيا محافظ هيلي ڪاپٽر ۾ هئا، قيدين کان محتاط نظرون ڦيرائي رهيا هئا عجيب رابطي ڏانهن، جيڪا اليسيا ۽ ميلو جي وچ ۾ موجود هئي - متبادل طور تي اداس، پوء بامعني، ۽ پوء ڪاوڙ سان ڀريل.
  
  ڪينيڊي کي خبر نه هئي ته اهي ڪٿي هئا جڏهن هيلي ڪاپٽر هيٺ اچڻ شروع ڪيو. هن جو ذهن پوئين ڪلاڪ کان، ڊريڪ ۽ پيرس، سويڊن ۽ آتش فشان ۾ انهن جي سفرن کان وٺي، NYPD سان گڏ هن جي پراڻي زندگي تائين، ۽ اتان کان، ناگزير طور تي، ٿامس ڪيليب تائين.
  
  ڪالاب هڪ سيريل قاتل آهي جنهن کي هوء ٻيهر مارڻ لاء آزاد ڪيو. هن جي متاثرين جي يادگيري هن تي حملو ڪيو. جنهن ڏوهن واري منظر مان هوءَ ڪجهه ڏينهن اڳ گذري هئي- هن جو ڏوهن وارو منظر- هن جي ذهن ۾ تازو ٿي ويو، ڄڻ تازو رت وهايو. هن محسوس ڪيو ته ان وقت کان وٺي هن هڪ به خبر نه ڏٺي آهي.
  
  ٿي سگهي ٿو ته هن کي پڪڙيو.
  
  تنهنجي خوابن ۾....
  
  نه. منهنجي خوابن ۾ اهي هن کي ڪڏهن به نه پڪڙيندا آهن، ڪڏهن به هن جي ويجهو نه ويندا آهن. هو مون کي ماري ٿو ۽ بدسلوڪي ڪري ٿو، ۽ منهنجو ڏوهه مون کي هڪ لاتعداد ڀوت وانگر لتاڙي ٿو، جيستائين مان اهو سڀ ڪجهه ڇڏي ڏيان.
  
  هيلي ڪاپٽر تيزيءَ سان هيٺ لهي ويو، هن کي ان نظر کان ٻاهر ڌڪي ڇڏيو جنهن کي هوءَ منهن نه ڏئي سگهي. هيلي ڪاپٽر جي پٺيءَ تي پرسنل ڪمپارٽمينٽ کوليو ويو ۽ ابيل فرائي ٻاهر نڪري ويو، آرڊر ڏنائين.
  
  "ايليسيا، ميلو، تون مون سان گڏ ٿيندين. قيدين کي آڻيو. محافظ، توهان تابوت کي منهنجي ڏسڻ واري ڪمري ڏانهن وٺي ويندا. اتي جي سنڀاليندڙ کي هدايتون آهن ته مون سان رابطو ڪريو جيئن ئي سڀ ڪجهه ڏسڻ لاءِ تيار آهي. ۽ مان چاهيان ٿو ته اهو جلدي ٿئي، محافظ، تنهنڪري سنکوڪ نه ڪريو. اوڊين شايد هزارين سالن کان فرائي جو انتظار ڪري رهيو آهي، پر فرائي اوڊين جو انتظار نه ڪري رهيو آهي.
  
  "سڄي دنيا ڄاڻي ٿي ته تو ڇا ڪيو، فري، تون چريو آهين،" ڪينيڊي چيو. "فيشن ڊيزائنر، لعنت آهي. توهان سوچيو ته ڪيترو وقت جيل کان ٻاهر رهندا؟
  
  "آمريڪي خودمختاري جو احساس،" فري چيو. "۽ بيوقوفي توهان کي يقين ڏياري ٿي ته توهان بلند آواز سان ڳالهائي سگهو ٿا، ها؟ اعليٰ ذهن هميشه فتح ڪري ٿو. ڇا توهان واقعي سوچيو ٿا ته توهان جا دوست ٻاهر نڪري ويا؟ اسان اتي جال وجھي، اي بيوقوف ڪچي. اهي پوسيڊون وٽان نه گذرندا.
  
  ڪينيڊي احتجاج ڪرڻ لاءِ پنهنجو وات کوليو، پر ڏٺو ته بين مختصر طور پنهنجو ڪنڌ جهڪائي ڇڏيو ۽ جلدي پنهنجو وات بند ڪري ڇڏيو. ان کي ڇڏيو. پهرين زندهه رهو، بعد ۾ وڙهو. هن ذهني طور تي وينا بونٽا جو حوالو ڏنو. "مان هڪ اعليٰ درجي جي ڪمپليڪس جي بجاءِ انفريئرٽي ڪمپليڪس ۽ خوشگوار حيران ٿي ويندس ۽ بيحد بيدار ٿي ويندس.
  
  فري کي ڄاڻڻ جو ڪو به طريقو نه هو ته انهن جو هيلي ڪاپٽر وڌيڪ اونچائي تي لڪيل رهيو. ۽ فخر کيس يقين ڏياريو ته هن جي عقل انهن کان اعلي آهي.
  
  هن کي ائين سوچڻ ڏيو. عجب به مٺو هوندو هو.
  
  
  **
  
  
  هيلي ڪاپٽر هڪ جھٽڪي سان لينڊ ڪيو. فرائي اڳتي وڌيو ۽ پھريائين ھيٺ لٿو، زمين تي ماڻھن کي حڪم ڏنائين. ايليسيا پنهنجي پيرن ڏانهن وڌي ۽ پنهنجي آڱر سان حرڪت ڪئي. "پهرين تون ٽي. مٿو هيٺ آهن. ھلندا رھو جيستائين مان ٻي صورت ۾ نه چوان.
  
  ڪينيڊي هيلي ڪاپٽر تان ٽپو ڏئي بيئن جي پٺيان لڳو، هر عضوي ۾ ٿڪ جو درد محسوس ٿيو. هن جڏهن چوڌاري نظر ڦيرائي ته ان عجيب منظر کيس هڪ منٽ لاءِ پنهنجي ٿڪاوٽ کي وساري ڇڏيو، حقيقت ۾ اهو سندس ساهه کڻي ويو.
  
  هڪ نظر ۽ هن محسوس ڪيو ته اهو جرمني ۾ فرائي جو قلعو هو. بي انصافي جو هڪ ڊزائنر ڊن جتي مزو ڪڏهن به نه روڪيو. انهن جي لينڊنگ واري علائقي کي مکيه دروازي ڏانهن منهن ڪيو ويو، ڊبل اوڪ دروازن کي سون جي پٿرن سان جڙيل ۽ اطالوي سنگ مرمر جي ڪالمن سان فريم ڪيو ويو جيڪو هڪ عظيم داخلي هال ڏانهن وٺي ويو. ڪينيڊي ڏسندي ئي ڏسندي ٻه قيمتي ڪارون، هڪ لئمبوروگيني ۽ هڪ مسيراتي، مٿي کنيو، جن مان چار پرجوش ويهه ماڻهو لڙهندا آيا ۽ قلعي ڏانهن قدم وڌائيندا رهيا. دروازي جي پويان رقص موسيقي جا ڳوڙها اچي رهيا هئا.
  
  دروازن جي مٿان پٿرن سان ڍڪيل ٽڪنڊي جي چوٽيءَ تي ٽڪنڊي برج جي قطار هئي ۽ ٻنهي پاسن تي ٻه وڏا ٽاور هئا، جن جي وڏي اڏاوت کي گوٿڪ ريوائيول جو روپ ڏئي رهيو هو. متاثر ڪندڙ، ڪينيڊي سوچ، ۽ ٿورڙو زبردست. هوء سوچيو ته هن جاء تي هڪ پارٽي کي دعوت ڏني وڃي ته مستقبل جي ماڊل جو خواب هوندو.
  
  ۽ پوءِ ايبل فري سندن خوابن مان فائدو ورتو.
  
  هن کي دروازن ڏانهن ڌڪيو ويو، ايليسيا انهن کي غور سان ڏسي رهي هئي جڏهن اهي ٻرندڙ سپر ڪارون ۽ ماربل جي قدمن کان گذري رهيا هئا. دروازن ذريعي ۽ گونج واري لابي ۾. کاٻي پاسي، هڪ کليل، چمڙي سان ڍڪيل دروازي هڪ نائيٽ ڪلب ڏانهن وٺي ويو، جيڪو پرجوش ميوزڪ، رنگين روشنين ۽ بوٿن سان ڀريل هو، جيڪي ميڙ جي مٿان جھومي رهيا هئا، جتي هرڪو اهو ثابت ڪري سگهي ٿو ته هو ڪيترو سٺو رقص ڪري سگهن ٿا. ڪينيڊي فوري طور روڪيو ۽ رڙ ڪئي.
  
  "مدد!" هوءَ روئي رهي هئي، سڌو سنئون ايندڙن ڏانهن ڏسندي. "اسان جي مدد ڪريو!"
  
  ڪيترن ئي ماڻهن پنهنجي اڌ ڀريل چشمي کي هيٺ ڪرڻ ۽ مون ڏانهن ڏسڻ لاء لمحو ورتو. هڪ سيڪنڊ کان پوءِ اهي کلڻ لڳا. ڪلاسيڪل سويڊش سونهري ڇوڪري سلام ڪندي پنهنجي بوتل مٿي ڪئي، ۽ اونداهي چمڙي وارو اطالوي ماڻهو هن ڏانهن ڏسڻ لڳو. ٻيا پنهنجي ڊسڪو جهنم ڏانهن موٽي ويا.
  
  ڪينيڊي روئي رهيو هو جيئن اليڪيا هن کي وارن کان پڪڙي ماربل جي فرش تي ڇڪيندي هئي. بين احتجاج ۾ رڙ ڪئي، پر ٺپ لڳ ڀڳ هن کي ڇڪي ڇڏيو. پارٽي جي مهمانن جي وچ ۾ وڌيڪ کلڻ هو، بعد ۾ ڪجهه بيوقوف تبصرا. ايليسيا ڪينيڊي کي وڏي ڏاڪڻ ۾ اڇلائي، هن کي رٻڙ ۾ سخت ڌڪ هنيو.
  
  "بيوقوف عورت،" هن رڙ ڪئي. "ڇا تون نه ٿو ڏسين ته هو پنهنجي مالڪ سان پيار ڪري رهيا آهن؟ اهي ڪڏهن به هن جي باري ۾ خراب نه سوچندا. هاڻي... وڃ."
  
  هن هڪ ننڍڙي پستول سان مٿي ڏانهن اشارو ڪيو جيڪو هن جي هٿ ۾ ظاهر ٿيو. ڪينيڊي مزاحمت ڪرڻ چاهي ٿي، پر فيصلو ڪندي صرف ڇا ٿيو، هن صرف ان سان وڃڻ جو فيصلو ڪيو. اهي ڏاڪڻيون مٿي ۽ کاٻي پاسي، قلعي جي ٻئي ونگ ۾ هليا ويا. جيئن ئي اهي ڏاڪڻيون ڇڏي ڊگھي، اڻ سجايل ڪوريڊور ۾ داخل ٿيا- پرن جي وچ ۾ پل- ڊانس ميوزڪ بند ٿي ويو، ۽ شايد اهي ئي ماڻهو هئا جيڪي ان وقت جيئرا هئا.
  
  هڪ ڪوريڊور کان هيٺ هلندي، هنن پاڻ کي هڪ ڪمري ۾ ڏٺو، جيڪو شايد ڪنهن وقت هڪ وسيع بال روم هوندو هو. پر هاڻي اهو علائقو اڌ درجن جدا جدا ڪمرن ۾ ورهائجي ويو هو - ڪمرا جن جي ٻاهران ديوارن جي بدران بارون هيون.
  
  سيلون.
  
  ڪينيڊي، بين ۽ پارنيوڪ سان گڏ، ويجھي سيل ۾ ڌڪايو ويو. هڪ زوردار آواز جو مطلب آهي دروازو بند ٿي رهيو آهي. اليشيا هٿ لوڏيو. "توهان کي ڏٺو پيو وڃي. مزو وٺو".
  
  پٺيان ٻوڙيندڙ خاموشيءَ ۾، ڪينيڊي پنهنجين آڱرين کي پنهنجي ڊگھي ڪاري وارن مان ڊوڙائي، هن جي پينٽ سوٽ کي جيترو ٿي سگهي سهڻو ڪيو، ۽ هڪ ڊگهو سانس ورتو.
  
  "چڱو..." هوءَ چوڻ لڳي.
  
  "اي، ڪچيون!" ايبل فري پنهنجي ڪئميرا جي سامهون ظاهر ٿيو، جهنم جي باهه جي خدا وانگر مسڪرائي رهيو آهي. "منهنجي پارٽي محل ۾ ڀليڪار. ڪنهن نه ڪنهن طرح مون کي شڪ آهي ته توهان ان مان ايترو مزو وٺندا آهيو جيترو منهنجي، اوه، امير مهمانن کي.
  
  هن آڇ کي رد ڪري ڇڏيو ان کان اڳ جو اهي جواب ڏين. "ڪو مسئلو ناهي. توهان کي ڳالهائڻ جي ضرورت ناهي. توهان جون ڳالهيون مون کي ٿوري دلچسپي وٺن ٿيون. سو،" هن سوچڻ جو بهانو ڪيو، "اسان وٽ ڪير آهي... خير، ها، يقيناً، اهو بين بليڪ آهي. مون کي پڪ آهي ته اهو توکي وڏي خوشي ڏيندو".
  
  بين ڀڄندو بارن ڏانهن ويو ۽ انهن تي جيتري سختي ڪري سگهيس. "منهنجي ڀيڻ ڪٿي آهي، تون بدمعاش؟
  
  "هم؟ تنهنجو مطلب آهي ساسي سونهري رنگ سان..." هن جهنگلي انداز ۾ پنهنجي ٽنگ ٻاهر اڇلائي ڇڏي. "ڊريگن جي ويڙهه جو انداز متعارف ڪرايو؟ ڇا توهان تفصيل چاهيو ٿا؟ چڱو، ٺيڪ، ڇو ته اهو تون آهين، بين. پھرين رات مون پنھنجي بھترين ماڻھوءَ کي اُتي ھن جا بوٽ کڻڻ لاءِ موڪليو، توھان کي خبر آھي، ھن کي ٿورو نرم ڪرڻ لاءِ. هن هن کي ٽيگ ڪيو، ڪجهه ربن کي نقصان پهچايو، پر هن کي اهو مليو جيڪو مون چاهيو.
  
  فرائي هڪ لمحي لاءِ ريشمي ڪنٽرول کي کيسي مان ڪڍي مڇي مارڻ لاءِ عجيب ريشمي چادر پائيندي هئي. هن ان کي هڪ پورٽبل ٽيليويزن ڏانهن تبديل ڪيو، جنهن کي ڪينيڊي به نوٽيس نه ڪيو. هڪ تصوير ايئر تي ظاهر ٿيو - SKY نيوز - برطانيه جي وڌندڙ قومي قرض بابت چيٽ.
  
  "ٻي رات؟ فري رڪجي ويو. "ڇا سندس ڀاءُ واقعي ڄاڻڻ چاهي ٿو؟
  
  بين رڙ ڪئي، هن جي پيٽ مان اوندهه جو آواز نڪري رهيو هو. "هوءَ ٺيڪ آهي؟ هوءَ ٺيڪ آهي؟"
  
  فري وري ريموٽ ڪنٽرول تي ڪلڪ ڪيو. اسڪرين کي تبديل ڪيو ويو ٻي، گرينيئر تصوير. ڪينيڊي محسوس ڪيو ته هوءَ هڪ ننڍڙي ڪمري کي ڏسي رهي هئي جنهن ۾ هڪ ڇوڪري بستري تي ٻڌل هئي.
  
  "توهان ڇا ٿا سمجهو؟" فري کي ڀڙڪايو. "گهٽ ۾ گهٽ هوءَ زنده آهي. هن وقت لاءِ".
  
  "ڪرين!" بين ٽي وي ڏانھن ڀڄي ويو پر پوء بند ٿي ويو، اوچتو غالب ٿي ويو. سوبس هن جي سڄي جسم کي ڌڪايو.
  
  فرائي کلندي چيو. "ٻيو ڇا ٿو چاهين؟ هن ٻيهر سوچ ويچار ڪيو ۽ پوءِ چينل کي ٻيهر تبديل ڪيو، هن ڀيري CNN ڏانهن. خبرن ۾ فوري طور تي نيو يارڪ کان هڪ سيريل قاتل جي باري ۾ هڪ پيغام هو - ٿامس ڪيلب.
  
  "هي اڳيئي تو لاءِ لکي چڪو آهيان،" چريو ڪينيڊي خوشيءَ سان چيو. "توهان سوچيو ته توهان هڪ نظر وٺڻ چاهيندا."
  
  هوءَ غير ارادي سان ٻڌي رهي هئي. اها خوفناڪ خبر ٻڌي ته ڪالاب نيويارڪ جي گهٽين ۾ گهمندو رهيو، آزاد ٿيو، هڪ ڀوت.
  
  "مان سمجهان ٿو ته تو هن کي آزاد ڪيو آهي،" فرائي ڪينيڊي جي پٺيءَ تي معنيٰ سان چيو. "تمام سٺو ڪم. شڪاري واپس اچي ويو آهي جتي هن جو تعلق آهي، هاڻي شهر جي زو ۾ پنجري ۾ بند ٿيل جانور ناهي.
  
  رپورٽ ڪيس جي آرڪائيو فوٽيج ذريعي ادا ڪئي وئي- معياري سامان- هن جو چهرو، گندي پوليس جو چهرو، متاثرين جا منهن. هميشه مظلومن جا منهن.
  
  اُهي اُهي جيڪي هر روز هن کي خوابن ۾ مبتلا ڪندا هئا.
  
  "مان شرط ٿو چوان ته تون انهن سڀني جا نالا ڄاڻين ٿو، نه؟ فرائي ٺٺولي ڪئي. "انهن جي خاندانن جا ايڊريس. واٽ... اهي مري ويا.
  
  "چپ ڪر!" ڪينيڊي پنهنجو مٿو پنهنجي هٿن ۾ رکيو. اهو روڪيو! مهرباني ڪري!
  
  "۽ تون،" هن فرائي جي سرگوشي ٻڌي. "پروفيسر پارنيوڪ،" هن لفظن کي ائين ڦاڙيو، ڄڻ اهي سڙيل گوشت هجن، جيڪو هن جي وات ۾ پئجي ويو هجي. "توکي رهڻ گهرجي ها ۽ مون لاءِ ڪم ڪرڻ گهرجي ها.
  
  هڪ گولي لڳي وئي. ڪينيڊي صدمي ۾ رڙ ڪئي. ٻئي سيڪنڊ، هن لاش جي ٽٽڻ جو آواز ٻڌو، ۽ منهن ڦيرائي، ڏٺو ته پوڙهو ماڻهو زمين تي ڪري پيو، هن جي سينه ۾ هڪ سوراخ هو، رت وهي رهيو هو ۽ سيل جي ڀتين تي ڇانيل هو.
  
  هن جو جبرو لٽي ويو، ڪفر هن جي دماغ کي بند ڪري ڇڏيو. هوءَ صرف ڏسي سگهي ٿي جيئن فري هڪ ڀيرو ٻيهر هن ڏانهن رخ ڪيو.
  
  "۽ تون، ڪينيڊي مور. توهان جو وقت اچي رهيو آهي. اسان جلد ئي ان کوٽائي کي ڳولينداسون جنهن تائين توهان هيٺ لهڻ جي قابل آهيو.
  
  هُو ڪُلهي تي مُرڪندو ۽ کلندو، هليو ويو.
  
  
  چاليهه ٻه
  
  
  
  لا ويرين، جرمني
  
  
  ايبل فرائي پاڻ ڏانهن ڇڪيو جيئن هو پنهنجي سيڪيورٽي ڊپارٽمينٽ ڏانهن ويو. ڪجهه لمحن ۾ هن بيوقوف کي زمين ۾ اڇلائي ڇڏيو. اهي ٻئي ڀڄي ويا آهن. ۽ آخرڪار، هن ان پراڻي بيوقوف پارنيوڪ پٿر کي ماري ڇڏيو.
  
  عجب. ھاڻي وڌيڪ خوشگوار سرگرمين ڏانھن.
  
  هن پنهنجي پرائيويٽ ڪوارٽر جو دروازو کوليو ته ميلو ۽ ايليسيا پنهنجي صوفيءَ تي ويڙهيل هئا، جيئن هن انهن کي ڇڏي ڏنو هو. وڏو آمريڪي اڃا تائين زخمي ٿي پيو هو، هر حرڪت سان ڇڪيندو هو، سويڊن، ٽورسٽن ڊاهل جي مهرباني.
  
  "اڳتي ڪا خبر آهي؟ - فري فوري طور پڇيو. "ڇا هڊسن فون ڪيو؟"
  
  اڳيان دروازو هڪ سي سي ٽي وي ڪنٽرول سينٽر هو، هن وقت فري جي سڀ کان وڌيڪ بنيادي حامي، ٽم هڊسن جي نگراني هيٺ. قلعي جي چوڌاري سندس ڪمپيوٽر جي وسيع ڄاڻ لاءِ "دي مين ويڊ دي مين" جي نالي سان مشهور آهي، هڊسن فرائي جي پهرين شاگردن مان هڪ هو، جيڪو پنهنجي جنوني باس لاءِ ڪنهن به انتها تي وڃڻ لاءِ تيار هو. گهڻو ڪري اهي اوڊين جي مقبري جي نصب ٿيڻ جي اڳڀرائي جي نگراني ڪري رهيا هئا، ۽ هڊسن هيل تي هو - يگرز کي لعنت، پسين ۽ اعصابي طور تي ڳاڙهي رهيو هو ڄڻ ته اهو کير هجي. فرائي مقبري کي ان جي صحيح جاءِ تي نصب ٿيل ڏسڻ جو شوقين هو، ۽ هن پنهنجي پهرين قابل ذڪر دوري جي پوري تياري ڪئي. سندس قيدين، ڪارين جي ڪوارٽرن ۽ سندس نون قيدين جي سيلن جو پڻ معائنو ڪيو ويو.
  
  ۽ هڪ پارٽي، يقينا. هڊسن هڪ سسٽم قائم ڪيو جيڪو ڪلب جي هر انچ کي ڪجهه ڪنٽرول جي تابع ڪيو، اهو انفراريڊ يا معياري پچ هجي، ۽ فري جي اشرافي مهمانن جي هر حرڪت کي رڪارڊ ڪيو ويو ۽ ان جي وزن ۾ وزن جي جانچ ڪئي وئي.
  
  هن کي سمجهه ۾ آيو ته اقتدار آخر علم ناهي. طاقت مضبوط ثبوت هئي. سمجھدار فوٽوگرافي. هاء تعريف وڊيو. گرفتاري غير قانوني ٿي سگهي ٿي، پر اهو نقصان نه ٿيو جيڪڏهن مقتول ڪافي ڊڄي ويو.
  
  Abel Frey ڪنهن به وقت پنهنجي لاءِ آسانيءَ سان هڪ اسٽارلٽ يا پٿر جي ڪڪڙ سان گڏ هڪ "تاريخ جي رات" جو بندوبست ڪري سگهي ٿو، هو هڪ مصوري يا مجسمو خريد ڪري سگهي ٿو، سڀ کان وڌيڪ چمڪندڙ شهر جي گرم ترين شو ۾ پهرين قطار ۾ سيٽون حاصل ڪري سگهي ٿو، جڏهن به حاصل نه ٿي سگهي. هن چاهيو.
  
  "اڃا ڪجهه به ناهي. هڊسن ضرور ٻيهر صوفيءَ تي ٻاهر نڪري ويو هوندو،" ايليسيا چيو جيئن هن پنهنجو مٿو هٿن ۾ جهليو ۽ هن جون ٽنگون هن جي صوفيءَ جي ڪنارن تي لٽڪي رهيون هيون. جڏهن فرائي هن ڏانهن ڏٺو، هن پنهنجي گوڏن کي ٿورو وڌايو.
  
  يقينن. قدرتي طور، فري پاڻ کي sighed. هن ڏٺو ته ميلو روئي رهيو آهي ۽ هن جون پٺيون جهلي رهيو آهي. هن محسوس ڪيو ته بجليءَ جو هڪ جھٽڪو هن جي دل جي ڌڙڪن کي تيز ڪري ٿو، جيئن جنس جو خيال خطري سان مليل هجي. هن اليسيا جي هدايت ۾ هڪ ابرو بلند ڪيو، هن کي آفاقي 'پئسا' نشاني ڏني.
  
  اليسيا هن جون ٽنگون هيٺ ڪري ڇڏيون. "ٻئي خيال تي، ميلو، تون وڃين ڇو نه وري چيڪ ڪر. ۽ انهي بيوقوف هڊسن کان مڪمل رپورٽ حاصل ڪريو، ها؟ باس،" هن اشڪبار جي چانديءَ جي تالي ڏانهن ڪنڌ لوڏيو. "ڪجهه غير معمولي؟"
  
  فرائي پليٽ جو مطالعو ڪري رهيو هو ته ميلو، ڇا ٿي رهيو آهي ان کان غافل، هڪ سياستدان وانگر، پنهنجي بيوقوفيءَ کان، هڪ ڀوائتي نظر پنهنجي گرل فرينڊ ڏانهن موڪلي، پوءِ رڙيون ڪري ڪمري مان ٻاهر نڪري ويو.
  
  فرائي چيو، "بسڪوٽي وڻندڙ لڳي ٿي.
  
  جيئن ئي دروازو کڙڪيو، ايليسيا فرائي کي بسڪٽن جي پليٽ ڏني ۽ پنهنجي ٽيبل تي چڙهندي وئي. چئني پاسن تي بيٺي، هن پنهنجو ڪنڌ هن ڏانهن ڪيو.
  
  "ڇا توهان کي هن بسڪيٽ سان ڪجهه سٺو انگريزي گدا گهرجي؟
  
  فرائي پنهنجي ميز جي هيٺان هڪ ڳجهو بٽڻ دٻايو. فوري طور تي، جعلي پينٽنگ پاسي ڏانهن منتقل ٿي وئي، ويڊيو اسڪرين جي قطار کي ظاهر ڪندي. هن چيو، "ڇهه،" ۽ اسڪرين مان هڪ زندگي آيو.
  
  هن ڏسندي ئي ڏسندي ڪوڪي کي چکيو، غير حاضريءَ سان اليشيا جي گول ٿلهي تي ڌڪ هنيو.
  
  "منهنجو جنگي ميدان،" هن ساهه کنيو. "اهو اڳي ئي پڪو آهي. ها؟"
  
  اليسيا دلڪشيءَ سان ٽمٽار ٿي وئي. "ها".
  
  فرائي پنهنجي ٽنگن جي وچ ۾ ڊپريشن کي ڇڪڻ شروع ڪيو. "پوءِ مون وٽ ڏهه منٽ آهن. توھان کي ھاڻي ھڪڙي جلدي سان ڪرڻو پوندو."
  
  "منهنجي زندگي جي ڪهاڻي".
  
  فرائي پنهنجو ڌيان هن ڏانهن ڦيرايو، هميشه ميلو جو خيال رکندو هو صرف ويهن فوٽن جي مفاصلي تي کليل دروازي جي، پر ان جي باوجود، ۽ اليڪيا مائلس جي حساس موجودگي، هو اڃا تائين پنهنجي هڪ نئين ڪمري جي شاندار سيل مان اکيون نه ڪڍي سگهيو. حاصل ڪيل قيدين.
  
  سيريل قاتل - توماس ڪيليب.
  
  آخري مقابلو ناگزير هو.
  
  
  
  حصو 3
  جنگ جو ميدان...
  
  
  ٽيٽيهه
  
  
  
  لا ويرين، جرمني
  
  
  ڪينيڊي ڀڄندو بار ڏانهن ويو جيئن ابيل فري ۽ سندس محافظ سندن سيل کان ٻاهر ظاهر ٿيا. هوءَ انهن تي رڙيون ڪري پروفيسر جي لاش کي هٽائي ڇڏين يا انهن کي آزاد ڪري ڇڏين، پوءِ جڏهن هنن ائين ڪيو ته خوفناڪ شدت محسوس ڪئي.
  
  هوءَ سيل جي دروازي تي بيٺي، پڪ نه ٿي ته ڇا ڪجي. هڪ گارڊ پنهنجي پستول سان اشارو ڪيو. اُهي جيل جي ڪمپليڪس ۾ اوندهه هليا ويا، گذريل ڪيترن ئي سيلن مان گذري ويا، جيڪي سڀ خالي خالي هئا. پر اهو سڀ ڪجهه هن جي هڏن تائين ٿڌو ٿي ويو. هوءَ حيران ٿي وئي ته هي ماڻهو ڪهڙي قسم جي بدڪاري جي قابل آهي.
  
  اهو تڏهن آهي جڏهن هن محسوس ڪيو ته هو ڪالاب کان وڌيڪ خراب ٿي سگهي ٿو. انهن سڀني کان بدتر. هن کي اميد هئي ته ڊريڪ، ڊاهل ۽ مدد ڪندڙ فوج ويجهو اچي رهيا آهن، پر هن کي هن پريشاني کي منهن ڏيڻو پيو ۽ ان تي قابو پائڻو پيو، اهو يقين آهي ته اهي پاڻ تي آهن. هوءَ ڪيئن بين جي حفاظت ڪرڻ جي اميد رکي سگهي ٿي جيئن ڊرڪ ڪيو؟ هڪ نوجوان سندس ڀرسان هليو ويو. پارنيوڪ جي وفات کان وٺي هن گهڻو ڪجهه نه ڳالهايو آهي. حقيقت ۾، ڪينيڊي سوچيو، ڇوڪرو صرف ڪجهه لفظ ڳالهايو هو جڏهن کان اهي قبر ۾ قبضو ڪيا ويا هئا.
  
  ڇا هن پنهنجو موقعو ڏٺو هو ته ڪيرين کي بچائڻ لاءِ ڀڄي ويو؟ هوءَ ڄاڻي ٿي ته هن جو سيل فون اڃا تائين محفوظ طور تي هن جي کيسي ۾ هو، وائبرٽ ڪرڻ لاءِ مقرر ڪيو ويو هو، ۽ هن کي پنهنجي والدين کان اڌ درجن ڪالون مليون هيون جن جو هن جواب نه ڏنو هو.
  
  "اسان صحيح جاءِ تي آهيون،" ڪينيڊي پنهنجي وات جي ڪنڊ مان سرگوشي ڪئي. "پنهنجو خيال پاڻ وٽ رک".
  
  "چپ ڪر، آمريڪي!" فرائي آخري لفظ ڪڍيو ڄڻ ته لعنت هجي. هن لاء، هوء سوچيو، اهو گهڻو ڪري هو. "توهان کي پنهنجي قسمت جي باري ۾ پريشان ٿيڻ گهرجي."
  
  ڪينيڊي پوئتي ڏٺو. "ان جو مطلب ڇا آهي؟ ڇا تون مون کي پنهنجي ٺاهيل ننڍڙي لباس مان هڪ پائڻ ڏيندين؟" هوء ڪٽڻ ۽ سلائي جي نقل ڪئي.
  
  جرمن هڪ ابرو مٿي ڪيو. "پيارا. اچو ته ڏسون تون ڪيترو وقت بيوقوف رهندين".
  
  سيلن جي پيچيده کان ٻاهر اهي ٻئي، گهر جي تمام اونداهي حصي ۾ داخل ٿيا. هاڻي اهي تيزيءَ سان هيٺاهين طرف وڃي رهيا هئا، سندس چوڌاري ڪمرا ۽ لنگهه بيڪار هئا. جيتوڻيڪ، فرائي کي ڄاڻڻ، اهو سڀ ڪجهه لال هيرنگ هو بلڊ هاؤنڊن کي پريشان ڪرڻ.
  
  اهي آخري دالان کان هيٺ هليا ويا، جنهن کي ڪاٺ جي هڪ محرابي دروازي ڏانهن وٺي ويو، جنهن جي ڪنگڻ تي وڏيون ڌاتو پليٽون هيون. گارڊن مان هڪ هڪ وائرليس عددي ڪي پيڊ تي اٺن نمبر واري نمبر کي ڇڪيو، ۽ وڏا دروازا کولڻ لڳا.
  
  فوري طور تي هن نئين ڪمري جي چوڌاري سينه-اوچي ڌاتو ريلنگ ڏٺو. اٽڪل ٽيهه چاليهه ماڻهو هن جي چوڌاري بيٺا هئا جن جي هٿن ۾ شراب هئي، کلڻ لڳا. پلي بوائز ۽ منشيات جا مالڪ، اعليٰ درجي جا مرد ۽ عورتون طوائف، رائلٽي ۽ فارچون 500 جا چيئرمين، بيواهه وڏيون وراثتون، تيل سان مالا مال شيخ ۽ ڪروڙين جون ڌيئرون.
  
  هر ڪو بيري جي چوڌاري بيٺو، بولنگر ۽ روماني ڪانٽي کي ڀاڪر پائي، لذيذ ڀاڄين تي چڙهائي ۽ پنهنجي ڪلچر ۽ طبقي کي بيان ڪري رهيو هو.
  
  جڏهن ڪينيڊي اندر هليو ويو، اهي سڀ روڪيا ويا ۽ هڪ لمحي لاءِ هن ڏانهن ڏسندا رهيا. هن جي ٿڌڙي سوچ هن جو اندازو لڳائيندي هئي، وسوسن مٽيءَ جي ديوارن تي ڊوڙڻ لڳا ۽ هن جي ڪنن کي جهليو.
  
  اها هن جي آهي؟ پوليس عملدار؟
  
  هو هن کي تباهه ڪرڻ وارو آهي، اوه، چار منٽ مٿي.
  
  مان وٺندس. مان توکي ٻيو ڏهه ڏيندس، پيئر. تون ڇا ٿو چوين؟
  
  ست. مون کي شرط آهي ته هوءَ ڏسڻ کان وڌيڪ مضبوط آهي. ۽، چڱو، هوءَ ٿوري ناراض ٿي ويندي، ڇا توهان نه سوچيو؟
  
  اهي ڪهڙيون ڳالهيون ڪري رهيا هئا؟
  
  ڪينيڊي محسوس ڪيو ته هن جي ٿلهي تي هڪ سخت لات آهي ۽ ڪمري ۾ اچي ويو. مجمع کلي پيو. فري جلدي سندس پٺيان ڊوڙڻ لڳو.
  
  "ماڻهو!" هن کلندي چيو. "منهنجا دوستو! هي هڪ شاندار پيشڪش آهي، ڇا توهان ائين نٿا سمجهو؟ ۽ هوءَ اسان کي هڪ شاندار رات ڏيڻ واري آهي!"
  
  ڪينيڊي چوڌاري ڏٺو، بي قابو خوفزده. اهي ڪهڙيون ڳالهيون ڪري رهيا هئا؟ ٿلهي رهو، هن کي ڪئپٽن لپ ڪائنڊ جو پسنديده چوڻ ياد آيو. پنهنجي راند کي جاري رکو. هن ڌيان ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي، پر صدمو ۽ غير حقيقي ماحول هن کي چريو ڪري ڇڏيو.
  
  "مان توهان جي سامهون پرفارم نه ڪندس،" هوءَ فرائي جي پٺيءَ ڏانهن نهاريندي. "ڪنهن به طريقي سان توهان جي توقع آهي."
  
  فرائي هن ڏانهن رخ ڪيو، ۽ هن جي ڄاڻڻ واري مسڪراهٽ حيرت انگيز هئي. "نه آهي؟ ڪنهن قيمتي شيءِ جي خاطر؟منهنجو خيال آهي ته توهان پنهنجو پاڻ کي ۽ توهان جي ساٿين کي وڏي اهميت ڏيو ٿا. پر اهو عام آهي. توهان شايد ٻي صورت ۾ سوچيو، پر مان سمجهان ٿو ته توهان اهو ڪنداسين، پيارا ڪينيڊي. مان واقعي سمجهان ٿو ته توهان ڪري سگهو ٿا. اچو." هن کيس اچڻ جو اشارو ڪيو.
  
  ڪينيڊي رِنگ ريل طرف قدم رکيو. هن کان اٽڪل ٻارهن فوٽ هيٺ زمين ۾ هڪ گول سوراخ هو، جنهن جو فرش پٿرن سان ڀريل هو ۽ ان جي ڀتين مٽي ۽ پٿر سان ڍڪيل هئي.
  
  پراڻي فيشن گليڊيٽر ميدان. وڙهندڙ کڙو.
  
  ڌاتوءَ جون ڏاڪڻيون هن جي اڳيان کنيون ويون ۽ ريلنگن مٿان کڏ ۾ اڇلايون ويون. فرائي اشارو ڪيو ته هوءَ هيٺ اچي.
  
  "ڪجهه به نه،" ڪينيڊي سرگوشي ڪئي. ٽي بندوقون هن ۽ بين ڏانهن اشارو ڪيو ويو.
  
  فرائي ڪنڌ لوڏيو. "مون کي تنهنجي ضرورت آهي، پر مون کي سنجيدگيءَ سان ڇوڪرو جي ضرورت ناهي. اسان هڪ گولي سان شروع ڪري سگهون ٿا گوڏن تائين، پوءِ ڪلهي تائين. ڪم ڪريو ۽ ڏسو ته توهان کي منهنجي درخواست پوري ڪرڻ ۾ ڪيترو وقت لڳندو آهي. هن جي جهنم واري مسڪراهٽ هن کي يقين ڏياريو ته هو پنهنجي لفظن جي تصديق ڪندي خوش ٿيندو.
  
  هن ڏند ڪٿا ڪئي ۽ هڪ سيڪنڊ پنهنجي پينٽ سوٽ کي هموار ڪرڻ ۾ گذاريو. مالدار ميڙ کيس دلچسپيءَ سان ڏٺو، جيئن پنجري ۾ ويٺل جانور. شيشا خالي هئا ۽ ڀاڄيون کائي ويون. ويٽر ۽ ويٽرس انهن جي وچ ۾ ڦاٿل هئا، انهن مان اڻ ڏٺل، ڀريل ۽ تازگي.
  
  "ڪهڙي قسم جو گدو؟ هوءَ وقت لاءِ سوديبازي ڪري رهي هئي، ان مان نڪرڻ جو ڪو به رستو نه ڏسي، ڊريڪ کي هر قيمتي اضافي سيڪنڊ ڏيڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي.
  
  "هي منهنجو جنگ جو ميدان آهي،" فرائي نرميءَ سان چيو. "توهان شاندار يادگيري ۾ رهندا آهيو يا ذلت ۾ مرندا آهيو. چونڊ، منهنجا پيارا ڪينيڊي، توهان جي هٿن ۾ آهي. "
  
  ٿلهو رهو.
  
  هڪ گارڊ هن کي پنهنجي پستول جي مغز سان ڌڪ هنيو. ڪنهن به طرح هوءَ بين ڏانهن هڪ مثبت نظر پيش ڪرڻ ۾ ڪامياب ٿي وئي ۽ ڏاڪڻ تائين پهچي وئي.
  
  "انتظار ڪر،" فرائي جون اکيون غصي سان چمڪيون. "هن جا بوٽ لاهي ڇڏ. اهو هن جي خونريزي کي ٿورو وڌيڪ تيز ڪندو.
  
  ڪينيڊي اتي بيٺو، بي عزتي ۽ ڪاوڙ ۾، ۽ ٿورڙو حيران ٿي ويو جڏهن محافظن مان هڪ هن جي اڳيان گوڏن ڀر ڪري هن جا بوٽ لاهي ڇڏيا. هوءَ ڏاڪڻين تي چڙهندي، غير حقيقي ۽ پري محسوس ڪندي، ڄڻ ته اها عجيب ملاقات دنيا جي ڪنهن ڏورانهين ڪنڊ ۾ ڪنهن ٻئي ڪينيڊي سان ٿي رهي هئي. هوءَ حيران ٿي وئي ته هي ڪير آهي، جنهن جو هر ڪو حوالو ڏئي رهيو آهي، واقعي هو ڪير آهي.
  
  اهو تمام سٺو آواز نه هو. ائين پئي لڳو ڄڻ هوءَ پنهنجي زندگيءَ لاءِ وڙهڻي پوندي.
  
  جيئن ئي هوءَ ڏاڪڻ تان هيٺ لهي رهي هئي ته ميڙ مان هڪ سيٽي اچي وئي، ۽ رت جي هڪ زوردار لهر هوا ۾ ڀرجي وئي.
  
  هنن هر قسم جي فحش ڳالهه ڪئي. شرط رکيا ويا، ڪي ته هوءَ هڪ منٽ کان به گهٽ وقت ۾ مري ويندي، ٻيو ته هوءَ ٽيهن سيڪنڊن کان به گهٽ وقت ۾ پنهنجو ٿلهو وڃائي ويهندي. هڪ يا ٻه به هن جي حمايت جي آڇ ڪئي. پر ان کان وڌيڪ خطرو اهو هو ته هو ان جي لاش کي پائوڊر ۾ تبديل ڪرڻ کان پوءِ ان جي بي حرمتي ڪندو.
  
  اميرن مان امير ترين، ڌرتيءَ تي سڀ کان وڌيڪ طاقتور اسڪيم. جيڪڏهن اها دولت ۽ طاقت توهان کي ڏني هئي، ته دنيا واقعي تباهه ٿي چڪي هئي.
  
  تمام جلدي هن جا ننگي پير سخت زمين کي ڇهي ويا. هوءَ هيٺ لهي وئي، ٿڌي ۽ بي نقاب محسوس ڪندي، ۽ چوڌاري ڏٺو. هن جي سامهون، ڀت ۾ هڪ سوراخ کٽيو ويو. اهو هن وقت ٿلهي بارن جي هڪ سيٽ سان ڍڪيل هو.
  
  اوچتو انهن بارن جي ٻئي پاسي پکڙيل شخص اوچتو اڳتي وڌيو، غضب جي رت وهندڙ رڙ سان انهن ۾ ڦاسي پيو. هن انهن کي ايترو زور سان ڌڪيو، جو اهي اُڇلڻ لڳا، هن جو چهرو هڪ بگڙيل گوڙ کان ٿورو وڌيڪ هو.
  
  پر ان جي باوجود، ۽ هن جي عجيب ماحول جي باوجود، ڪينيڊي هن کي هن کان وڌيڪ تيزيء سان سڃاڻي ورتو، جيڪو هن جو نالو ياد ڪرڻ ۾ ورتو.
  
  ٿامس ڪيلب، سيريل قاتل. هتي جرمني ۾، هن سان گڏ. ٻه فاني دشمن جنگ جي ميدان ۾ داخل ٿيا.
  
  ايبل فري جو منصوبو، نيو يارڪ ۾ واپس هٽايو ويو، لاڳو ڪيو پيو وڃي.
  
  ڪينيڊي جي دل ڌڙڪڻ لڳي، ۽ نفرت جو خالص رش سندس پيرن جي آڱرين کان دماغ ۽ پوئتي تير وانگر ڦاٽي پيو.
  
  "هيءَ بدمعاش!" هوءَ ڪاوڙ مان روئي ٿي. "تون هڪ مطلق بيزار آهين!"
  
  پوءِ بار وڌي ويا ۽ ڪالاب هن ڏانهن ٽپو ڏنو.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ زمين کي ڇهڻ کان اڳ هيلي ڪاپٽر مان ٻاهر نڪري ويو، اڃا به هڪ قدم پوئتي ٽورسٽن ڊاهل، ۽ مصروف هوٽل ڏانهن ڀڄي ويو، جنهن تي بين الاقوامي قوتن جي گڏيل اتحاد پاران قبضو ڪيو ويو هو. فوج يقيني طور تي مخلوط آهي، پر فيصلو ڪندڙ ۽ جنگ لاءِ تيار آهي.
  
  اهي لا ويرينا کان 1.2 ميل اتر ۾ واقع هئا.
  
  فوجي ۽ سولين گاڏيون قطار ۾ بيٺيون هيون، انجڻيون گوڙ ٿيون، تيار بيٺيون.
  
  فوئر سرگرمي جو هڪ ٿلهو هو: ڪمانڊوز ۽ اسپيشل فورسز، انٽيليجنس ايجنٽ ۽ سپاهي سڀ گڏ ٿي رهيا هئا، صاف سٿري ۽ تيار ٿي رهيا هئا.
  
  ڊاهل پنهنجي موجودگيءَ جو اعلان ڪري هوٽل جي استقباليه تي ٽپو ڏئي ايترو زور سان رڙ ڪئي جو هرڪو ڦري ويو. احترام واري خاموشي هئي.
  
  اهي هن کي، ڊريڪ ۽ ٻين کي اڳي ئي سڃاڻندا هئا، ۽ چڱيءَ طرح ڄاڻندا هئا ته هنن آئس لينڊ ۾ ڇا حاصل ڪيو هو. هوٽل ۽ هيلي ڪاپٽر جي وچ ۾ نشر ٿيندڙ وڊيو لنڪ ذريعي هتي موجود هر ماڻهوءَ کي اطلاع ڏنو ويو.
  
  "اسان تيار آهيون؟" دال رڙ ڪئي. "هن بدمعاش کي تباهه ڪرڻ لاءِ؟
  
  "سامان تيار آهي،" ڪمانڊر رڙ ڪري چيو. انهن سڀني دال کي هن آپريشن جو ذميوار قرار ڏنو. "سپنر پنهنجي جاءِ تي آهن. اسان ايترا گرم آهيون جو شايد هن آتش فشان کي ٻيهر شروع ڪري سگهون، صاحب!"
  
  دهل ڪنڌ لوڏيو. "پوءِ اسان ڪهڙي انتظار ۾ آهيون؟
  
  شور جي سطح سئو درجا مٿي ٿي وئي. لشڪر دروازا ٻاهر ڪڍيا، هڪ ٻئي کي پٺيءَ تي ڌڪ هنيا ۽ جنگ کان پوءِ بهادريءَ کي برقرار رکڻ لاءِ بيئر ملڻ جو بندوبست ڪيو. انجڻون گوڙ ڪرڻ لڳيون جيئن گڏ ٿيل گاڏيون پري ٿي ويون.
  
  ڊريڪ ٽين هلندڙ گاڏي، فوجي هموي ۾ ڊاهل سان شامل ٿيو. گذريل ڪجهه ڪلاڪن جي بريفنگ دوران هن کي خبر هئي ته انهن وٽ اٽڪل 500 ماڻهو هئا، جيڪي فري جي 200 مردن جي ننڍڙي فوج کي ڊاهڻ لاءِ ڪافي هئا، پر جرمن هڪ اعليٰ پوزيشن ۾ هو ۽ توقع ڪئي پئي وڃي ته انهن ۾ گهڻيون چالبازيون هونديون.
  
  پر هڪڙي شيءِ هن وٽ نه هئي، اها هئي تعجب جو عنصر.
  
  ڊريڪ اڳيان سيٽ تي بيٺو، پنهنجي رائفل کي پڪڙي، هن جا خيال بين ۽ ڪينيڊي تي مرڪوز هئا. هيڊن انهن جي پويان سيٽ تي هو، جنگ لاء ليس. ويلز کي سخت پيٽ جي زخم سان هوٽل ۾ ڇڏيو ويو.
  
  قافلي هڪ تيز موڙ کي گول ڪيو، ۽ پوءِ لا ويرين نظر آيو، جيڪو ڪرسمس جي وڻ وانگر روشن هو، جيڪو ان جي چوڌاري اونداهيءَ جي خلاف هو، ۽ ان جي مٿان جبل جي ڪاري جبل جي اڳيان. ان جا دروازا تمام کليل هئا، جنهن ماڻهوءَ جي جرئتمنديءَ جو مظاهرو ڪيو، جنهن کي هو ڊاهڻ آيا هئا.
  
  ڊيل مائڪرو فون آن ڪيو. "آخري ڪال. اسان گرم شروع ڪري رهيا آهيون. رفتار هتي جان بچائيندو، ماڻهو. توهان مقصدن کي ڄاڻو ٿا، ۽ توهان ڄاڻو ٿا ته اسان جو بهترين اندازو آهي ته اوڊين جو تابوت ڪٿي هوندو. اچو ته هن PIG، سپاهين سان معاملو ڪريون.
  
  لنڪ Polite Intelligent Gentleman لاءِ بيٺو. تمام گهڻو ستم ظريفي. ڊريڪ سفيد ٿلهو هو، جيئن همر فرائي جي گارڊ هائوس مان بيرل ٿي ويو، جنهن جي ٻنهي پاسن کان صرف هڪ انچ بچيو هو. جرمن گارڊن پنھنجي بلند ٽاور مان الارم وڄائڻ شروع ڪيو.
  
  پهرين شاٽ فائر ڪيا ويا، ليڊ گاڏين کي ڀڄائي ڇڏيو. جڏهن قافلو اوچتو بند ٿي ويو، ڊرڪ پنهنجو دروازو کوليو ۽ ڀڄي ويو. انهن ايئر سپورٽ استعمال نه ڪيو ڇو ته فري کي شايد RGPS هجي. انهن کي جلدي ڪارن کان پري وڃڻ جي ضرورت هئي ساڳئي سبب لاء.
  
  اندر وڃو ۽ PIGS جي زمين کي بيڪن ڪارخاني ۾ تبديل ڪريو.
  
  ڊريڪ ڊوڙندو گهاٽن ٻڪرين ڏانهن ويو جيڪي پهرين منزل جي دريءَ جي هيٺان وڌيون هيون. SAS ٽيم جيڪا انهن ٽيهه منٽ اڳ موڪلي هئي ان کي اڳ ۾ ئي نائيٽ ڪلب ۽ ان جي 'سولين' مهمانن جي علائقي کي بند ڪرڻ گهرجي. قلعي جي دروازن مان گوليون اڏامي رهيون هيون، گيٽ هائوس جي ڀتين کي جيئن ئي گاڏيون اندرون داخل ٿي رهيون هيون. اتحادي فوجن انتقامي ڪاررواين سان جوابي فائرنگ ڪئي، شيشي کي ٽڪرا ٽڪرا ڪري، گوشت ۽ هڏن کي مارڻ ۽ پٿر جي ڀت کي مٽيءَ ۾ تبديل ڪري ڇڏيو. رڙيون، دانهون ۽ سڏون هيون، تقويٰ لاءِ.
  
  قلعي اندر افراتفري هئي. هڪ آر پي جي ڌماڪو هڪ مٿئين منزل جي ونڊو مان آيو، فرائي جي گارڊ هائوس ۾ ٽڪرايو ۽ ڀت جو حصو تباهه ڪيو. ملبہ حملي آور سپاهين تي ڪري پيو. مشين گن جو فائر موٽي آيو ۽ هڪ جرمن ڀاڙي تي مٿي جي منزل تان ڪري پيو، رڙيون ڪندو ۽ ٽُٽي پيو، ايستائين جو هو هڪ خوفناڪ حادثي سان زمين تي اچي ويو.
  
  Dahl ۽ هڪ ٻئي سپاهي سامهون دروازن تي فائرنگ ڪئي. انهن جي گولين يا ريڪچٽس ٻه ماڻهو مارجي ويا. دال اڳتي وڌيو. هيڊن هن جي پويان ميدان ۾ هو.
  
  "اسان کي هن جهنم جي سوراخ ۾ وڃڻو پوندو! هاڻي!"
  
  رات نوان ڌماڪا ٿيا. ٻئي آر پي جي ڊريڪ جي همر کان ڪيترائي فوٽ اوڀر ۾ هڪ وڏي گڙدي کي ڇڪايو. مٽيءَ ۽ پٿرن جي برسات آسمان ۾ ٿي وئي
  
  ڊريڪ ڊوڙندو، ڪڙڪي پيو، گولين جي ڪراس ڪراسنگ نموني جي هيٺان رهجي ويو جيڪي هن جي مٿي جي هوا کي ڇهي رهيا هئا.
  
  جنگ واقعي شروع ٿي چڪي آهي.
  
  
  **
  
  
  ڪينيڊي ۽ ڪيليب کي هٿ اچڻ کان اڳ ئي ميڙ پنهنجي خونريزي ڏيکاري. ڪينيڊي احتياط سان گھمندو رهيو، هن جون آڱريون مٽيءَ کي پڪڙي رهيون هيون، هن جا پير پٿر ۽ زمين کي جانچي رهيا هئا، بي ترتيب حرڪت ڪري رهيا هئا ته جيئن اڳڪٿي نه ٿي سگهي. هن جو دماغ اهو سڀ ڪجهه سمجهڻ جي لاءِ جدوجهد ڪري رهيو هو، پر هن اڳ ۾ ئي پنهنجي مخالف ۾ هڪ ڪمزوري محسوس ڪئي هئي- جنهن انداز ۾ هن جون اکيون ان شڪل ۾ ورتيون ويون هيون ته هن جي بيڪار پتلون قدامت سان ڍڪيل هئي.
  
  تنهن ڪري قاتل کي مارڻ جو هي هڪڙو طريقو هو. هوء ڪنهن ٻئي کي ڳولڻ تي ڌيان ڏنو.
  
  ڪالاب پهريون قدم ڪيو. لعاب هن جي چپن مان اُڏامڻ لڳو جيئن هو هن ڏانهن ڇڪي رهيو هو، هٿ ڌوڏي رهيو هو. ڪينيڊي هن سان وڙهيو ۽ هڪ طرف هليو ويو. ميڙ رت لاءِ ٻاهر نڪتو هو. ڪنهن ماڻهو زمين تي ڳاڙهي شراب اڇلائي، رت جو هڪ علامتي اشارو جيڪو اهي وهائڻ چاهيندا هئا. هن فرائي، بيمار بيزار، ڪاليب، بي دل نفسياتي مريض کي ائين ڪندي ٻڌو.
  
  هاڻي ڪالاب وري ڦاسي پيو. ڪينيڊي هن کي ڀت سان ٽيڪ ڏئي ڏٺائين. هوءَ توجهه وڃائي ويٺي، ميڙ کان پريشان.
  
  پوءِ ڪالاب هن جي مٿي تي هو، هن جا ننگا هٿ هن جي ڳچيءَ ۾ ويڙهيل هئا- هن جا پسي پوندڙ، نفرت آميز... ننگا هٿ، هڪ قاتل جا هٿ...
  
  ... ظلم ۽ موت...
  
  ... هن جي گندگي جي گندگي هن جي سڄي چمڙي تي. هن جي مٿي ۾ ڊيڄاريندڙ گھنٽيون وڄيون. توهان کي ائين سوچڻ بند ڪرڻو پوندو! توهان کي ڌيان ڏيڻ ۽ وڙهڻ گهرجي! هڪ حقيقي فائائيندڙ سان وڙهندا، نه هڪ ڏند ڪٿا جيڪو توهان ٺاهيو.
  
  بي صبري وارو ميڙ وري روئي پيو. انهن بوتلن ۽ شيشين کي باهه تي ڀڃي ڇڏيو، انهن جانورن وانگر گوڙ ڪيو جيئن مارڻ جو شوق هجي.
  
  ۽ ڪالاب، جيڪو ڪجهه ٿيو ان کان پوءِ تمام ويجهو. هن جي توجه جو مرڪز شاٽ ڪيو ويو، دوزخ ڏانهن ڌڪيو ويو. راکشس هن کي پاسي ۾ ڌڪ هنيو، جڏهن ته هڪ ئي وقت هن جي مٿي کي پنهنجي سينه تي دٻايو. هن جي گندي، پگهريل ننگي سينه. ان کان پوء هن کي ٻيهر ماريو. درد هن جي سينه ۾ ڦاٽي پيو. هوءَ ڇرڪي وئي. ريڊ وائن هن جي مٿان وهائي، مٿان کان پکڙجي رهي هئي.
  
  "اهو ئي آهي،" ڪالاب کيس طعنو ڏنو. "هيٺ وڃ جتي توهان جو تعلق آهي.
  
  ميڙ گوڙ ڪيو. ڪئالب پنهنجا نفرت ڀريا هٿ هن جي ڊگهن وارن تي ڌوئي ڇڏيا ۽ خاموشيءَ سان کلڻ لڳو.
  
  "تنهنجي مئل جسم تي پيشاب ڪندس، ڪچي".
  
  ڪينيڊي پنهنجي گوڏن تي ڪري پيو، مختصر طور تي ڪيليب جي گرفت کان بچي ويو. هن هن کي روڪڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن هن کي پنهنجي پتلون سان مضبوطيءَ سان پڪڙيو. هن هن کي واپس پاڻ ڏانهن ڇڪيو، وحشي وانگر موت جي منهن سان کلڻ لڳو. هن وٽ ڪوبه اختيار نه هو. هن پنهنجي پتلون جا بٽڻ ڪڍيا، هن جي بي شڪل، شڪل لڪائڻ واري پتلون، ۽ انهن کي پنهنجي ٽنگن کي هيٺ ڪرڻ ڏيو. هوءَ هن جي لمحي تعجب مان فائدو وٺي هن جي بٽ تي لهي وئي. پٿر هن جي چمڙي کي ڇڪيندا هئا. ميڙ رڙ ڪئي. ڪيليب اڳتي وڌيو، هن جي انڊرويئر جي کمربند تائين پهتو، پر هن هن کي بي رحميءَ سان منهن تي ڌڪ هنيا، انڊرويئر ائين ئي پوئتي ٽڪيو جيئن هن جي نڪ، خوني ۽ ٽٽل، پاسي ۾ لڪيل هئي. هوءَ هڪ لمحي لاءِ اتي ئي بيٺي، پنهنجي نمس کي ڏسندي رهي ۽ پاڻ کي هن جي خونخوار، گوشت خور اکين کان پري نه ڏسي سگهي.
  
  
  **
  
  
  ڊريڪ فينسي دروازي ذريعي وڏي لابي ۾ گھڙيو. SAS اصل ۾ نائيٽ ڪلب واري علائقي کي بند ڪيو ۽ مکيه ڏاڪڻ کي ڍڪي ڇڏيو. باقي محل ايترو دوستاڻو نه هوندو.
  
  دهل پنهنجي سيني جي کيسي کي ڇڪيو. "ڊرائنگ اسان جي ساڄي ۽ ڏور اوڀر واري ونگ ۾ هڪ اسٽوريج روم ڏيکاري ٿي. هاڻي ڪنهن به ڳالهه ۾ شڪ نه ڪر، ڊريڪ. هيڊن. اسان اتفاق ڪيو ته اها فري، اسان جي دوستن ۽ قبر لاءِ سڀ کان وڌيڪ منطقي جڳهه هئي.
  
  "مون خواب ۾ به نه ڏٺو هو،" هيڊن فيصلي سان چيو.
  
  مردن جي هڪ گروهه سان گڏ هن جي پٺيان ڊوڙي رهيو هو، ڊريڪ ڊاهل جي اوڀر واري ونگ ڏانهن دروازي جي پٺيان لڳو. جيئن ئي دروازو کُليو ته وڌيڪ گوليون هوا کي ڇهي ويون. ڊرڪ ڦري ويو ۽ اٿي بيٺو، فائرنگ ڪئي.
  
  ۽ اوچتو فرائي جا ماڻهو انهن ۾ هئا!
  
  چاقو ڦري ويا. هٿياربندن پستول فائر ڪيا. سپاهي کاٻي ۽ ساڄي پاسي کان هيٺ لهي رهيا هئا. ڊريڪ پنهنجي پستول جي مغز کي فرائي جي هڪ گارڊ جي مندر ڏانهن دٻايو، پوءِ حملي آور جي منهن ۾ گولي هڻڻ لاءِ وقت تي هٿيار کي فائرنگ جي پوزيشن ۾ آڻي ڇڏيو. گارڊ مٿس کاٻي پاسي کان حملو ڪيو. ڊريڪ لنگهه کي ڇڪي ڇڏيو ۽ ماڻهوءَ جي منهن تي ڪلهي جهليائين. هن بي هوش ماڻهوءَ جي مٿان جهڪي، پنهنجو چاقو کنيو ۽ ان جي نوڪ ڪنهن ٻئي جي مٿي ۾ وڌو، جيڪو ڊيلٽا ڪمانڊوز جو گلا وڍڻ وارو هو.
  
  سندس ڪن جي ڀرسان پستول جي گولي جو آواز آيو؛ SGG جو پسنديده هٿيار. Hayden هڪ Glock ۽ هڪ فوجي چاقو استعمال ڪيو. هڪ گهڻ قومي واقعي لاءِ ملٽي نيشنل فورس، ڊرڪ سوچيو. ڪمري جي ڏور آخر ۾ وڌيڪ گوليون لڳيون. شامل ڪريو اطالوي.
  
  ڊريڪ دشمن جي پاسي واري ڌڪ جي هيٺان لوڏيو. هن پنهنجو سڄو جسم، پيرن کي پهرين ڦيرايو، ماڻهوءَ کي پيرن تان لاٿو. جڏهن انسان پنهنجي اسپائن تي سختي ڪئي، ڊرڪ خودڪشي ڪئي.
  
  اڳوڻو ايس اي ايس آفيسر اٿي بيٺو ۽ ڊال کي درجن کان اڳتي ڏٺو. سندن دشمن گهٽجڻ شروع ٿي ويا هئا- شايد فقط چند درجن شهيد بچيا هئا، جن کي حملي آورن کي منهن ڏيڻ لاءِ موڪليو ويو هو. اصل لشڪر ڪنهن ٻي جاءِ تي هوندو.
  
  "وارم اپ لاءِ خراب ناهي،" سويڊن مسڪرايو، سندس وات جي چوڌاري رت. "هاڻي اڳتي وڌو!"
  
  اهي ٻئي دروازي مان ويا، بوبي ٽريپس جو هڪ ڪمرو صاف ڪيو، پوءِ هڪ ٻيو ڪمرو جتي سنائپرز ڇهن چڱن ماڻهن کي ٻاهر ڪڍڻ کان اڳ ڪڍيو. آخرڪار هنن پاڻ کي پٿر جي هڪ اونچي ڀت جي سامهون ڏٺا، جن مان مشين گنون فائرنگ ڪري رهيون هيون. پٿر جي ڀت جي وچ ۾ هڪ اڃا به وڌيڪ شاندار فولاد جو دروازو هو، جيڪو هڪ بينڪ والٽ جي ياد ڏياريندو هو.
  
  "اها ڳالهه آهي،" ڊاهل چيو. "فري جو مشاهدو ڪمرو."
  
  "لڳي ٿو هڪ سخت مادر فريڪر،" ڊريڪ چيو، هن جي ڀرسان ڍڪ کڻي، هٿ مٿي ڪيو جيئن درجنين سپاهي هن ڏانهن ڊوڙيا. هن چوڌاري هيڊن کي ڏٺو، پر مردن جي وچ ۾ هن جي پتلي شڪل ٺاهي نه سگهيو. هوءَ ڪيڏانهن وئي؟ او مهرباني، مهرباني ڪري هن کي ٻيهر اتي ليٽڻ نه ڏيو... خونريزي...
  
  "فورٽ ناڪس ٽوڙڻ لاءِ هڪ سخت نٽ آهي،" ڊيلٽا ڪمانڊو چيو جيئن هن هڪ چڙهائي ورتي.
  
  ڊاک ۽ ڊال هڪ ٻئي ڏانهن ڏٺو. "پولو!" - انهن ٻنهي هڪ ئي وقت چيو، 'رفتار ڪريو ۽ چوڌاري بيوقوف نه ڪريو' جي پاليسي تي قائم رهي.
  
  ٻه وڏيون بندوقون احتياط سان قطار مان گذري ويون، سپاهين کي ڏسندي ئي مسڪرائي رهيا هئا. راڪيٽ لانچرن وانگر، طاقتور توپن جي بيرل سان مضبوط اسٽيل جا گرپنگ ٿلها لڳل هئا.
  
  ٻئي سپاهي واپس ڊوڙي ويا جتان اهي آيا هئا، اضافي اسٽيل ڪيبل پنهنجن هٿن ۾ رکي. اسٽيل ڪيبل لانچرن جي پوئين پاسي هڪ خالي چيمبر سان ڳنڍيل آهن.
  
  Dahl پنهنجي بلوٽوت ڪنيڪشن کي ڊبل ڪلڪ ڪيو. "مون کي ٻڌايو ته اسان ڪڏهن شروع ڪري سگهون ٿا."
  
  ڪجهه سيڪنڊ گذريا، پوءِ جواب آيو. "اڳتي!"
  
  هڪ بئراج قائم ڪيو ويو. ڊريڪ ۽ ڊاهل گرنيڊ لانچرن سان گڏ ٻاھر نڪتا، پنھنجي ڪلھن تي لٽڪيا، مقصد ورتو، ۽ محرڪن کي ڇڪيو.
  
  ٻه اسٽيل جا گرپنگ ٿلها هڪ راڪيٽ جي رفتار سان ٻاهر نڪري آيا، ٻئي پاسي کان ٻاهر نڪرڻ کان اڳ فرائي جي والٽ جي پٿر جي ڀت ۾ اونهي کوٽائي ڪئي. جيئن ئي اهي خلا سان مليا، سينسر هڪ ڊوائيس کي چالو ڪيو جيڪو ٿلهو پاڻ کي ڦيرايو، انهن کي مضبوط طور تي ٻئي طرف ڀت جي خلاف مجبور ڪيو.
  
  دهل پاڻ کي ڪن تي ٽيڪ ڏنو. "اھو ڪر".
  
  ۽ هيٺان کان به، ڊريڪ ٻن همرڙن جو آواز ٻڌي سگهي ٿو جيڪو پٺتي پيل آهي، انهن جي مضبوط ٿيل بمپرن سان ڳنڍيل ڪيبل.
  
  فري جي ناقابل تسخير ديوار ڌماڪو ٿي وئي.
  
  
  **
  
  
  ڪينيڊي ڊيڄاريندي ٻاهر ڪڍيو جيئن ڪيليب هن ڏانهن ڇڪيو، هن جي گوڏن کي پڪڙيو ۽ هن کي حيران ڪندي موڪليو. هن لمحي جي مهلت جو فائدو وٺي پنهنجي پيرن تي ٽپو ڏنو. ڪالاب وري آيو ۽ هن پنهنجي هٿ جي پٺيءَ سان هن جي ڪن تي چماٽ هنئي.
  
  هن جي مٿان ميڙ خوشيءَ سان ٽهڪ ڏئي رهيو هو. هزارين ڊالرن جي ناياب شراب ۽ سٺي ويسڪي ميدان جي مٽي تي اڇلائي وئي. عورتن جي ليس پينٽيز جو هڪ جوڙو هيٺ لهي ويو. مردن جي ٽائي. گچي ڪف لنڪس جو هڪ جوڙو، جنهن مان هڪ کيلب جي بالن واري پٺيءَ کي اُڇلائي ٿو.
  
  "هن کي ماريو!" فرائي رڙ ڪئي.
  
  ڪالاب مال بردار ٽرين وانگر هن ڏانهن نهاري رهيو هو، هٿ ڊگها، گجگوڙ جا آواز هن جي پيٽ جي اونهائي مان اچي رهيا هئا. ڪينيڊي ٽپو ڏيڻ جي ڪوشش ڪئي، پر هن هن کي پڪڙي ورتو ۽ هن کي زمين تان لاٿو، هن کي فرش تان هٽائي ڇڏيو.
  
  هوا ۾ رهڻ دوران، ڪينيڊي صرف ٿلهي ٿي سگهي ٿو جيئن هو لينڊنگ جو انتظار ڪري رهيو هو. ۽ اها سخت هئي، پٿر ۽ زمين هن جي رڍن ۾ ٽڪرائجي، هن جي ڦڦڙن مان هوا کي ڇڪيندي هئي. هن جون ٽنگون مٿي کڄي ويون، پر ڪيليب انهن ۾ داخل ٿيو ۽ هن جي مٿي تي ويهي رهيو، هن جي ڪلهن کي اڳتي وڌايو.
  
  "وڌيڪ ان وانگر،" قاتل رڙ ڪئي. "هاڻي تون رڙ ڪندين. ايئيئي!" هن جو آواز نراس هو، ڄڻ هن جي ڪنن ۾ ذبح خاني ۾ سور جو گوڙ. "ايئي!"
  
  ٻرندڙ اذيت ڪينيڊي جي جسم کي ڌڪڻ جو سبب بڻيو. بيزاري هاڻي هن کان هڪ انچ پري هئي، هن جو جسم هن جي مٿان بيٺو هو، هن جي چپن مان لڙڪ هن جي ڳلن تي ٽڙڪي رهيا هئا، هن جون اکيون جهنم جي باهه ۾ سڙي رهيون هيون، هن پنهنجي ڪراڙ کي پنهنجي مٿان دٻائي ڇڏيو هو.
  
  هوءَ هڪ لمحي لاءِ بيوس هئي، اڃا به پنهنجي سانس کي پڪڙڻ جي ڪوشش ڪري رهي هئي. هن جي مٺ هن جي پيٽ ۾ پئجي وئي. هن جو کاٻو هٿ به ائين ئي ڪرڻ لڳو هو جڏهن بند ٿي ويو. دل کي ڌڙڪڻ وارو خيال آيو، ۽ پوءِ اهو سندس ڳلي تائين هليو ويو ۽ نچڻ لڳو.
  
  ڪينيڊي ٿڪجي پيو، هوا لاءِ گس پيو. ڪالاب پاگل وانگر کلندو رهيو. هن وڌيڪ زور ڀريو. هن سندس اکين جو اڀياس ڪيو. هو هن جي جسم تي ٽيڪ ڏئي، هن کي پنهنجي وزن سان ٽڪرائي رهيو هو.
  
  هوءَ جيترو زور سان ڪري سگهي، اوترو ڌڪ هنيائين. هوءَ چڱيءَ طرح سمجهي ٿي ته هن کي صرف هڪ پاس مليو آهي. بدمعاش جي مروڙي ضرورتن هن جي زندگي بچائي.
  
  هوءَ وري ڀڄي وئي. ميڙ مٿس طنز ڪيو- سندس ڪارڪردگيءَ تي، هن جي گندي ڪپڙن تي، هن جي ڇڪيل گدا تي، هن جي رت وهندڙ پيرن تي. ڪيليب، پٿر جهڙو، شڪست جي ڪناري کان اٿيو ۽ پنهنجا هٿ پکيڙي، کلڻ لڳو.
  
  ۽ پوءِ هن هڪ آواز ٻڌو، جيڪو ڪمزور هو، پر ڳوڙها ڳاڙي رهيو هو.
  
  بين جو آواز: "ڊريڪ اچي رهيو آهي، ڪينيڊي. هو ويجهو اچي رهيو آهي. مون کي پيغام مليو آهي!"
  
  لعنت آهي ... هو انهن کي هتي نه ڳولي سگهندو. هوءَ تصور به نه ڪري سگهي هئي ته، محل جي سڀني هنڌن مان، هو هن کي ڳوليندو. ان جو سڀ کان وڌيڪ امڪاني ٽارگيٽ اسٽوريج يا سيل هوندو. اهو ڪلاڪ وٺي سگھي ٿو ....
  
  بين اڃا تائين هن جي ضرورت هئي. ڪالاب جي متاثرين کي اڃا تائين هن جي ضرورت هئي.
  
  اٿي بيٺو ۽ رڙيون ڪريو جڏهن اهي نه ٿي سگهيا.
  
  ڪالاب هن ڏانهن ڊوڙيو، پنهنجي خود غرضيءَ ۾ لاپرواهي. ڪينيڊي خوفزده ٿي ويو، پوءِ هن جي ٽنگ کي وڌايو ۽ هن جي ڪلهي کي سڌو سنئون پنهنجي منهن ڏانهن ڌڪيو.
  
  رت سندس سڄي هٿ مان وهي رهيو هو. ڪالاب ائين روڪيو، ڄڻ هو ڪنهن سرن جي ڀت ۾ ڀڄي ويو هجي. ڪينيڊي پنهنجي فائدي کي دٻائي، هن کي سينه ۾ ڌڪ هنيو، هن جي اڳي ئي ٽٽل نڪ کي ڌڪ هنيو، هن کي گوڏن ۾ ڌڪيو. هن جلاد کي نااهل ڪرڻ لاءِ هر ممڪن طريقو استعمال ڪيو.
  
  ميڙ جو گوڙ وڌي ويو، پر هوءَ مشڪل سان ٻڌي. گولن تي هڪ تيز ڌڪ گدي کي گوڏن ڀر ڪري ڇڏيو، ٻيو ٿلهي تي هن جي پٺيءَ تي. ڪينيڊي هن جي ڀرسان مٽيءَ ۾ ڪري پيو، ٿڪجي پيئي، ۽ هن جي ناقابل اعتماد اکين ۾ ڏٺو.
  
  هن جي ساڄي گوڏن جي ڀرسان هڪ ڌڪ هو. ڪينيڊي پوئتي موٽيو ۽ ڏٺو ته هڪ ڀريل شراب جي بوتل مٽيءَ ۾ اُٿي بيٺي هئي. هڪ مرلوٽ جيڪو اڃا تائين مائع ڳاڙهي واعدو ڪري ٿو.
  
  ڪالاب هن ڏانهن نهاريو. هوءَ ڇرڪ ڀري منهن تي ڌڪ هنئي. "توکي مرڻو پوندو،" هن رڙ ڪئي. "اوليويا ڊن لاءِ،" هن ٽٽل بوتل کي زمين مان ڪڍي ڇڏيو. "سيلينا ٽائلر لاء،" هن ان کي پنهنجي مٿي کان مٿي ڪيو. "ميرانڊا ڊري،" هن وڌيڪ چيو، "هن جو پهريون ڌڪ ٽٽل ڏند، ڪارٽيلج ۽ هڏا. "۽ ايما سلڪ لاءِ،" هن جو ٻيو ڌڪ هن جي اک کسي ويو. "ايملي جين ونٽرس لاءِ،" هن جي آخري ڌڪ هن جي ڳچيءَ کي مٽيءَ ۾ بدلائي ڇڏيو.
  
  ۽ هوءَ اُتي خوني زمين تي گوڏا کوڙيندي، فاتح، ايڊينالائن پنهنجي رڳن مان پمپ ڪندي ۽ پنهنجي دماغ ذريعي وهندي، انسانيت کي ٻيهر حاصل ڪرڻ جي ڪوشش ڪندي، جيڪا هن کي لمحي طور تي ويران ڪري ڇڏي هئي.
  
  
  چاليهه چار
  
  
  
  لا ويرين، جرمني
  
  
  ڪينيڊي کي بندوق جي اشاري تي ڏاڪڻيون واپس ڪرڻ جو حڪم ڏنو ويو. ٿامس ڪيلب جي لاش کي مرڪندي ڇڏي ويو جتي ان کي مرڻ گهرجي ها.
  
  فرائي ناخوش نظر آيو، پنهنجي سيل فون تي ڳالهائيندي. "واٽ،" هن ڪاوڙ مان چيو. "والٽ کي هر قيمت تي بچايو، هڊسن. مون کي ٻي ڪا به پرواهه ناهي، تون بيوقوف. هن لاتعداد صوفيءَ تان لهي وڃ ۽ اهو ڪم ڪر جيڪو توکي ڪرڻ لاءِ ادا ڪريان ٿو!"
  
  هن ڪنيڪشن بند ڪري ڇڏيو ۽ ڪينيڊي ڏانهن ڏٺو. "لڳي ٿو توهان جا دوست منهنجي گهر ۾ گهڙي ويا آهن.
  
  ڪينيڊي ان کي گڏ ٿيل اشرافيه ڏانهن موٽڻ کان اڳ هن کي هڪ چالاڪ نظر ڏنو. "لڳي ٿو ته توهان بيوقوفن کي ڪجهه ملندو جنهن جو توهان حقدار آهيو.
  
  خاموش کلڻ ۽ چشمن جي ٽٽڻ هئي. فرائي هڪ لمحي لاءِ شامل ٿيڻ کان اڳ چيو ، "پيئو ، منهنجا دوست. پوءِ عام طريقي سان ڇڏي ڏي".
  
  ڪينيڊي ڪجهه بهادريءَ جو فرياد ڪيو، جيڪو ڪافيءَ سان بين ڏانهن منهن ڪري ويو. لعنت هجي جيڪڏهن هن جي جسم کي ڪچي وانگر ڏک نه ٿئي. سندس گدا سڙي ويا ۽ سندس ٽنگون ڌڙڪڻ لڳيون. هن جي مٿي ۾ درد هو ۽ هن جا هٿ چپچپا رت سان ڍڪيل هئا.
  
  هن انهن کي فري جي حوالي ڪيو. "ڇا مان هن کي صاف ڪري سگهان ٿو؟"
  
  "پنهنجي قميص استعمال ڪر،" هن کلندي چيو. "ڪنهن به صورت ۾، اهو هڪ رڳ کان وڌيڪ ڪجهه ناهي. بغير ڪنهن شڪ جي، اهو توهان جي باقي الماري کي آئيني ڪري ٿو.
  
  هن شاهي انداز ۾ هٿ لوڏيو. "هن کي آڻيو. ۽ هڪ ڇوڪرو".
  
  اهي ميدان ڇڏي ويا، ڪينيڊي ٿڪل محسوس ڪري رهيو آهي ۽ پنهنجي گھمندڙ سر کي پرسکون ڪرڻ جي ڪوشش ڪري رهيو آهي. هن جيڪي ڪيو ان جا نتيجا ڏهاڪن تائين هن سان گڏ رهندا، پر هاڻي رهڻ جو وقت نه هو. بين هن جي ڀرسان هو ۽، هن جي چهري تي اظهار ڪندي، واضح طور تي ٽيليفونڪ طور تي هن کي يقين ڏيارڻ جي ڪوشش ڪري رهيو هو.
  
  "مهرباني، دوست،" هن چيو، گارڊن کي نظر انداز ڪندي. "اها هڪ ڪيڪ واڪ هئي."
  
  کاٻي ڪانٽيءَ جي پٺيان، اھي ھڪ ٻئي ڪوريڊور ڏانھن ھيٺ لھي ويا، جيڪا سندن سيل بلاڪ مان نڪتي. ڪينيڊي پنهنجا خيال گڏ ڪيا.
  
  بس جيئرو، هن سوچيو. بس جيئرو رهو.
  
  فري کي ٻيو فون آيو. "ڇا؟ ڇا اهي اسٽوريج ۾ آهن؟ بيوقوف! تون... تون..." هن ڪاوڙ مان چيو. "هڊسن، تون... سڄي فوج هتي موڪل!
  
  هڪ اليڪٽرڪ اسڪريچ اوچتو ڪنيڪشن کي ڪٽي ڇڏيو، جيئن گليٽين فرانسيسي راڻي جي سر کي ڪٽي ڇڏيو.
  
  "انهن کي وٺو!" فري پنهنجي محافظن ڏانهن رخ ڪيو. "انهن کي رهائش واري ڪمري ۾ وٺي هل. لڳي ٿو توهان جا دوست ان کان به وڌيڪ آهن جيڪي اسان پهرين سوچيو، پيارا ڪينيڊي. مان توهان جي زخمن جي علاج لاءِ بعد ۾ واپس ايندس.
  
  انهن لفظن سان، پريشان جرمن جلدي هليو ويو. ڪينيڊي کي خبر هئي ته هوءَ ۽ بين هاڻي چار محافظن سان گڏ اڪيلو هئا. "وڃي رهو،" انهن مان هڪ هن کي ڪوريڊور جي آخر ۾ دروازي ڏانهن ڌڪيو.
  
  جيئن اهي ان مان گذريا، ڪينيڊي حيران ٿي ويو.
  
  قلعي جو هي حصو مڪمل طور ڊهي ويو، هڪ نئين محراب واري ڇت مٿان اڏائي وئي ۽ جاءِ جي ٻنهي پاسن کان ننڍڙن سرن جا "گهر" ٺهيل هئا. وڏن گودامن کان گهڻو وڏو نه، انهن مان اٽڪل اٺ هئا. ڪينيڊي کي فوري طور تي احساس ٿيو ته هڪ وقت ۾ چند کان وڌيڪ قيدي هن جڳهه مان گذريا هئا.
  
  ٿامس ڪيليب کان وڌيڪ خراب ماڻهو؟
  
  Abel Frey سان ملو.
  
  سندس حالت هر سيڪنڊ ۾ خراب ٿيندي پئي وڃي. محافظ هن کي ۽ بين کي هڪ گهر ڏانهن ڌڪي رهيا هئا. هڪ دفعو اندر، اها راند ختم ٿي وئي. توهان هارائي ويئو.
  
  هوءَ هڪ ڪڍي سگهي ٿي، شايد ٻه به. پر چار؟ هوء هڪ موقعو برداشت نه ڪيو.
  
  جيڪڏهن صرف....
  
  هن ويجھي گارڊ ڏانهن پوئتي ڏٺو ۽ محسوس ڪيو ته هو هن کي قدر جي نظر سان ڏسي رهيو هو. "ها، ڇا هي آهي؟ ڇا توهان اسان کي اتي رکڻ وارا آهيو؟"
  
  "هي منهنجا حڪم آهن.
  
  "ڏس. هي ماڻهو هتي آهي - هو پنهنجي ڀيڻ کي بچائڻ لاء هي سڀ رستو آيو آهي. توهان سوچيو، ام، شايد هو هن کي ڏسي سگهي ٿو. بس هڪ دفعو".
  
  "فري کان آرڊر. اسان کي اجازت ناهي."
  
  ڪينيڊي هڪ گارڊ کان ٻئي ڏانهن ڏٺو. "۽ ڇا؟ ڪير ڄاڻڻ گهرجي؟ لاپرواهي زندگي جو مصالحو آهي، صحيح؟
  
  گارڊ هن ڏانهن نهاريو. "تون انڌو آهين؟ ڇا توهان ڪيمرا نه ڏٺا هن بيحد جاءِ تي؟"
  
  "فري فوج سان وڙهڻ ۾ مصروف آهي،" ڪينيڊي مسڪرائيندي چيو. "توهان ائين ڇو ٿا سوچيو ته هو ايترو جلدي ڀڄي ويو؟" دوستو، بين کي پنهنجي ڀيڻ کي ڏسڻ ڏيو، پوءِ ٿي سگهي ٿو ته مان توهان کي ٿوري دير ڪري ڇڏيان جڏهن نوان باس ايندا.
  
  محافظ هڪ ٻئي ڏانهن بيزاريءَ سان ڏسڻ لڳا. ڪينيڊي پنهنجي آواز ۾ وڌيڪ اطمينان بخشيو ۽ هن جي جسم جي ٻولي ۾ ٿورو وڌيڪ ڀوڳيو، ۽ جلد ئي اهي ٻئي ڪرين جي دروازي کي کولڻ لڳا.
  
  ٻن منٽن بعد هوءَ ٻاهر ڪڍي وئي. هوءَ انهن جي وچ ۾ بيهي رهي، ٿڪل نظر اچي رهي هئي، هن جا سونهري وار ويڙهيل ۽ چهرو ٺهيل هو.
  
  پر پوءِ هن بين کي ڏٺو ۽ هن جون اکيون طوفان ۾ روشنيءَ وانگر چمڪي رهيون هيون. ائين پئي لڳو ڄڻ سندس جسم ۾ طاقت موٽي آئي هجي.
  
  ڪينيڊي هن جي نظر کي پڪڙي ورتو جيئن ٻه گروهه مليا، جلدي جلدي پهچائڻ جي ڪوشش ڪئي، خطري، هن جي چريو خيال جي آخري موقعي واري منظر کي، سڀ هڪ مايوس نظر سان.
  
  ڪرين گارڊن کي جهليو ۽ رڙ ڪئي. "اڳتي وڌو ۽ ڪجھ حاصل ڪريو، اي بدمعاش. "
  
  
  **
  
  
  Thorsten Dahl چارج جي اڳواڻي ڪئي، پنهنجي پستول کي مٿي ڪيل تلوار وانگر ٻاهر ڪڍي، هن جي ڦڦڙن جي چوٽي تي رڙ ڪئي. ڊريڪ هن جي بلڪل ڀرسان هو، پوري رفتار سان ڊوڙندو هو ان کان اڳ جو والٽ جي پوري ڀت ڊهي پوي. دونھون ۽ ملبہ ننڍي علائقي ۾ پکڙجي ويا. جيئن ڊريڪ ڀڄي ويو، هن محسوس ڪيو ته ٻين اتحادي سپاهين کي ٻنهي طرفن کان ٻاهر نڪرندي آهي. اهي موت جي تڪڙ ۾ هئا، پنهنجن دشمنن تي قاتلانه ارادي سان اڳتي وڌندا هئا.
  
  ڊريڪ جي حوصلي اندر داخل ٿي وئي جيئن دونھون ڦرندو ۽ ٿلهو ٿيندو. کاٻي پاسي محافظن جو هڪ گروپ بيٺو، خوف ۾ منجمد، رد عمل ڪرڻ ۾ سست. هن انهن جي وچ ۾ هڪ ڌماڪو فائر ڪيو، گهٽ ۾ گهٽ ٽن لاشن کي تباهه ڪيو. واپسيءَ ۾ فائرنگ جو آواز ٻڌڻ ۾ آيو. سپاهي هن جي کاٻي ۽ ساڄي پاسي ڪري پيا، پنهنجي رفتار سان ٽٽل ڀت کي زور سان مارڻ لڳا.
  
  سندس اکين جي سامهون رت ڦٽي پيو، جيئن اطالوي جو مٿو ٻاڦ ۾ بدلجي ويو، انسان ايتري تيز نه هو جو گولي کي ڀڄائي سگهي.
  
  ڍڪڻ لاء ڊاک ڪبوتر. تيز پٿر ۽ ڪنڪريٽ هن جي هٿن تي گوشت کي ڇڪي ڇڏيو جيئن هو فرش تي ڪري پيو. ڦرندي، هن ڪنارن تي ڪيترائي فائر ڪيا. ماڻهن رڙيون ڪيون. نمائش سخت باهه هيٺ ڌماڪو ٿيو. پراڻا هڏا هوا ۾ مٽيءَ جي دڙن وانگر سست رفتاريءَ سان اڏامي رهيا هئا.
  
  شاٽ ٻيهر اڳتي وڌيا، ۽ ڊريڪ ڏٺو ته ماڻهن جي هڪ وڏي تعداد ۾ حرڪت ڪئي. يسوع!فري جي فوج اُتي ئي بيٺي هئي، جيڪا انهن جي موتمار شڪل ۾ تيار ٿي، تيزيءَ سان اڳتي وڌي رهي هئي جيئن انهن محسوس ڪيو ته انهن کي فائدو آهي.
  
  
  **
  
  
  ڪرين مارشل آرٽ جي تربيت استعمال ڪئي ته هن جي محافظن کي سيڪنڊن جي معاملي ۾ نااهل بڻائي. ڪينيڊي هڪ تيز پٺاڻ هٿ پنهنجي گارڊ جي چن ڏانهن پهچايو، پوءِ اڳتي وڌيو ۽ پنهنجي مٿي کي ايترو ته زور سان ڌڪيو جو هن جي اکين اڳيان تارا چمڪڻ لڳا. هڪ سيڪنڊ کان پوء، هن پنهنجي ٻئي مخالف کي ڏٺو، چوٿين گارڊ، انهن جي وچ ۾ ڪجهه خلا پيدا ڪرڻ لاء پاسي ڏانهن ٽپو.
  
  هن جي دل ٻڏي وئي. سو چوٿون گارڊ هڪ پل تمام پري هو. جيتوڻيڪ انهن مان ٻن لاء.
  
  گارڊ پريشان ٿي ڏٺو جيئن هن پنهنجي رائفل وڌي. ڏڪندڙ آڱرين سان، هن علائقي کي مدد لاءِ اسڪين ڪيو. ڪينيڊي پنهنجا هٿ وڌائين، هٿ ڪڍيائين.
  
  "آرام ڪر، يار. بس آرام ڪر".
  
  هن جي ٽاريندڙ آڱر خوف جي ڪري رڪجي وئي. هڪ گولي لڳي وئي ۽ ڇت تان لهي وئي.
  
  ڪينيڊي ڪاوڙجي ويو. ٽينشن هوا کي ٿلهو ڪري ڇڏيو، ان کي هڪ اعصابي برٿ ۾ تبديل ڪيو.
  
  بين تقريبن رڙ ڪئي جڏهن هن جي سيل فون پنهنجي پريشاني ذريعي هڪ راسپي رينگ ٽون کيڏڻ شروع ڪيو. سيزر جي تصوير کي وڌ ۾ وڌ ڪيو ويو.
  
  گارڊ پڻ ٽپو ڏنو، ٻي غير ارادي شاٽ کي ڦيرايو. ڪينيڊي محسوس ڪيو ته گولي مان هوا هن جي کوپڙي مان گذري ٿي. خالص خوف هن کي جڳهه تي ڄمائي ڇڏيو.
  
  مهرباني ڪري، هوء سوچيو. بيوقوف نه ٿيو. توهان جي تربيت جو خيال رکو.
  
  بين پوءِ سندس فون گارڊ تي اڇلائي ڇڏيو. ڪينيڊيءَ هن کي ڏڪندي ڏٺو ۽ جلدي فرش تي ڪري پيو ته جيئن وڌيڪ انتشار پيدا ٿئي. جڏهن گارڊ فون ڪڍي ڇڏيو ۽ سندس ڌيان ڦيرايو، ڪينيڊي ٽئين گارڊ جي هٿيار کي ڪلهي تي رکي ڇڏيو هو.
  
  ڪرين جيتوڻيڪ، هوءَ ڪجهه وقت لاءِ هتي رهي. هن ڏکيا ڏٺا ۽ تجربا ڪيا آهن. هوء فوري طور تي فائرنگ ڪئي. گارڊ پوئتي هٽي ويو جيئن هن جي جيڪٽ مان ڳاڙهي ڪڪر ڦٽي پيو. پوءِ هن جي ڪلهي تي هڪ اونداهو داغ پکڙجي ويو ۽ هو پريشان نظر آيو، پوءِ ناراض.
  
  هن بين تي پوائنٽ خالي گولي ڪئي.
  
  پر شاٽ ناڪام ٿي ويو، هڪ مس ۾ ڪو شڪ ناهي ته هن حقيقت جي مدد ڪئي ته هن جو مٿو هڪ ملي سيڪنڊ کان اڳ ڦاٽيو ويو هو ٽرگر کي ڇڪڻ کان اڳ.
  
  هن جي پويان، هن جي رت جي ڦاٽن سان ٺهيل، هيڊن پنهنجي هٿ ۾ هڪ گلڪ کڻي بيٺو هو.
  
  ڪينيڊي بين ۽ ڪرين ڏانهن ڏٺو. مون ڏٺو ته اهي ڪيئن هڪ ٻئي کي خوشي، پيار ۽ اداسي سان ڏسندا هئا. اھو انھن کي ھڪڙو منٽ ڏيڻ مناسب لڳي. پوءِ هيڊن هن جي ڀرسان هو، بين کي رليف ۾ ڪنڌ لوڏي رهيو هو.
  
  "هو ڪيئن ڪري رهيو آهي؟"
  
  ڪينيڊي اکيون ڦاڙي ڇڏيون. "هو هاڻي وڌيڪ خوش ٿيندو ته تون اچي وئين.
  
  پوءِ هوءَ سمهي رهي. "اسان کي هتي جي ٻين قيدين کي بچائڻو آهي، هيڊن. اچو ته انهن کي وٺي وڃون ۽ هن دوزخ کي ڇڏي ڏيو."
  
  
  **
  
  
  ٻنهي فوجن ۾ جهيڙو ٿيو، اتحادي فوجن پنهنجي مخالفن کي موقعي تي گوليون هنيون، جرمنن چاقو هڻايا ۽ جلدي ويجهو وڃڻ جي ڪوشش ڪئي.
  
  هڪ لمحي لاءِ ڊريڪ سوچيو ته هي چاقو راند بيڪار آهي، مڪمل طور تي چريو، پر پوءِ هن کي ياد آيو ته سندن باس ڪير هو. ابيل فري. چريو اهو نه چاهيندو ته هن جي پنهنجي پارٽي گوليون استعمال ڪري جيڪڏهن اهي هن جي قيمتي آثارن کي نقصان پهچائين.
  
  انهن مان، ڊريڪ دشمن کان پوء دشمن کي ڪٽي ڇڏيو. سپاهين زور سان هن جي چوڌاري هڪ ٻئي تي ڌڪ هنيا ۽ هڏا ٽوڙيا. ماڻهن رڙيون ڪيون. جنگ هڪ تمام هٿ-هٿ جنگ هئي. بقا جو دارومدار ڪنهن به مهارت جي بجاءِ خالص قسمت ۽ جبلت تي هو.
  
  جڏهن هو شوٽنگ ڪري رهيو هو، ڇڪي رهيو هو ۽ پنهنجو رستو ٺاهي رهيو هو، هن کي هڪ شڪل نظر آئي. موت جو ٻرندڙ درويش.
  
  اليسيا ميلز بين الاقوامي سپر سپاهين جي صفن ذريعي پنهنجو رستو وڙهندي آهي.
  
  ڊريڪ هن ڏانهن رخ ڪيو. جنگ جو آواز ختم ٿي ويو. اهي والٽ جي پٺيءَ ۾ هئا، انهن جي اڳيان اوڊين جو سرڪوفگس، هاڻي کليل آهي، ان جي مٿان اسپاٽ لائيٽن جو هڪ ريڪ لڳل آهي.
  
  "چڱو، چڱو،" هوءَ کلندي رهي. "ڊريڪسٽر. توهان ڪيئن آهيو، دوست؟"
  
  "هميشه وانگر."
  
  "مم، مون کي ياد آهي. جيتوڻيڪ مان اهو نه ٿو چئي سگهان ته اهو تمام گهڻو ڊگهو آهي، ها؟ رستي جي ذريعي، وڏي ٻلي رسي تي وڙهندي. خراب ناهي هڪ اڳوڻي سپاهي لاءِ سولين بڻجي ويو.
  
  "توهان پڻ. توهان جي بي بي ايف ڪٿي آهي؟"
  
  "WWF؟"
  
  ٻه وڙهندڙ سپاهي ڊريڪ ۾ ڀڄي ويا. هن انهن کي اليسيا جي مدد سان پري ڌڪي ڇڏيو، اهي ٻئي لطف اندوز ٿي رهيا هئا ته ڇا ٿيڻ وارو هو.
  
  "بهترين دوست هميشه لاءِ؟ ڇا توهان هن کي ياد ڪندا آهيو؟ پيارا؟"
  
  "اڙي ها. مون کي هن کي مارڻو هو. بدمعاش فرائي کي پڪڙي ورتو ۽ مون کي پٺئين صحن ۾ ڦيرايو. هوءَ رڙ ڪئي. "مان ناراض ٿي ويس. مري ويا". هن هڪ منهن ڪيو. "بس هڪ ٻيو مئل بيوقوف."
  
  "ڪير سوچيو هو ته هو توکي قابو ڪري سگهي،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو. "مون کي ياد آهي".
  
  "توکي هاڻي هتي اچڻ جي ضرورت ڇو هئي، ڊريڪ؟ مان واقعي توکي مارڻ نٿو چاهيان".
  
  ڊريڪ پنهنجو ڪنڌ ڌوڻيو، حيران ٿي ويو. "هڪ اصطلاح آهي جنهن کي خوبصورت ڪوڙو چيو ويندو آهي، اهي ٻه لفظ توهان جي باري ۾ سڀ ڪجهه گڏ ڪن ٿا، ميلز، ڪنهن شيڪسپيئر کان بهتر ٿي سگهي ٿو.
  
  "۽ ڇا؟" ايليسيا هڪ مسڪراهٽ سان پنهنجا آستين مٿي کنيا ۽ پنهنجا بوٽ لاهي ڇڏيا. "ڇا تون تيار آهين ته پنهنجون گوليون توکي هٿان؟
  
  هن جي اکين جي ڪنڊ کان ٻاهر، ڊريڪ ڏٺو ته ابيل فري کي انهن کان پري ٿي ويو ۽ هڊسن نالي ڪنهن تي رڙ ڪري رهيو هو. ظاهر آهي، ميل انهن جي حفاظت ڪري رهي هئي جڏهن هوء پنهنجي طاقت کي چينل ڪيو، پر هاڻي هن کي ٻيون ترجيحون هيون. Torsten Dahl، هميشه قابل اعتماد، پاگل جرمن جي سامهون بيٺو ۽ حملو ڪرڻ لڳو.
  
  ڊريڪ سندس مُٺيون پڪيون. "اهو نه ٿيندو، ميل."
  
  
  پنجٽيهه
  
  
  
  لا ويرين
  
  
  ايليسيا هن کي حيران ڪري ڇڏيو هن جي ٽي شرٽ کي ڦاڙي، ان کي پنهنجي چوڌاري ويڙهيو جيستائين اهو رسيءَ وانگر تنگ ٿي ويو، پوءِ ٻنهي هٿن سان ان کي پنهنجي ڳچيءَ ۾ ويڙهيو. هُن جدوجهد ڪئي، پر هن جي عارضي ڍنگ هن کي اندر ۾ ڇڪي ورتو.
  
  ساڄي هن جي اڀرندڙ گوڏن ۾ - موئي ٿائي انداز. هڪ. ٻه. ٽي.
  
  هُن پهرين گهڙيءَ ڏانهن رخ ڪيو. اسان وري ڦري ويا. ٻيو هن جي رڍن هيٺان ڪٽجي ويو. ٽيون ڌڪ کيس بالن ۾ چوڪيداريءَ سان لڳو. درد جي گولي هن جي پيٽ مان وهي ٿي، جنهن ڪري هن کي بيچيني محسوس ٿي ۽ هو پنهنجي پٺي تي ڪري پيو.
  
  ايلسيا هن جي مٿان بيٺي، مسڪرائي. "مون ڇا چيو؟ مون کي ٻڌايو، ڊريڪي، بلڪل جيڪو مون چيو. هن کيس ڪجهه ڏيڻ لاءِ حرڪت ڪئي.
  
  "توهان جون گوليون."
  
  هُن پنهنجي هِپ کي هيٺ ڪيو ۽ هڪ پاسي واري ڪِڪ ڏيڻ لاءِ هن جي نڙيءَ جو مقصد موڙيو. ڊريڪ ٻنهي هٿن کي وڌايو ۽ ڌڪ کي روڪي ڇڏيو. مون محسوس ڪيو ته هڪ آڱر ڊهي وئي آهي. هوءَ ائين مڙي وئي ته هوءَ هن سان منهن ڏئي رهي هئي، هڪ ٽنگ کي آرڪ ۾ بلند ڪري، پوءِ هن جي پيشانيءَ تي هيٺ لهي آئي.
  
  ڪهاڙي جو ڌڪ.
  
  ڊريڪ واپس هليو ويو، پر اهو ڌڪ اڃا تائين هن جي سينه ۾ ماريو ويو. ۽ ايتري طاقت سان جيترو ميل گڏ ڪري سگهي ٿو، اهو ناقابل برداشت درد جو سبب بڻيو.
  
  هوءَ هن جي ڪلهي تي پهتي.
  
  ڊريڪ رڙ ڪئي. هن جو جسم منظم طور تي ٽوڙيو ويو، زخم ۽ خراب ٿي ويو. هن ان کي ٽوڙي ڇڏيو، ٽڪر ٽڪر. سول سال لعنت هجي. پر پوءِ به، هو برطرفي جو الزام به ڏئي سگهي ٿو؟ هوءَ هميشه سٺي هئي. ڇا هوءَ هميشه سٺي رهي آهي؟
  
  ٽٽل شهري يا نه، هو اڃا تائين ايس اي ايس هو، ۽ هن فرش کي پنهنجي رت سان داغ ڪيو.
  
  هو پوئتي هٽي ويو. ٽي ويڙهاڪن مٿس ڪري پيا، هن جي چوڌاري هر شيء کي ٽوڙي ڇڏيو. ڊريڪ جرمن کي ڳلي ۾ کلڻ جي مهلت مان لطف اندوز ٿي رهيو هو. هن ڪارٽيلج جي خرابي ٻڌي ۽ ٿورو بهتر محسوس ڪيو.
  
  هو اٿي بيٺو، محسوس ڪيو ته هوء کيس اجازت ڏني هئي. هوءَ رقص ڪندي، پيرن کان پيرن ڏانهن ڦيرائيندي، هن جون اکيون اندر کان شيطاني ۽ ڳاڙهي رنگ سان چمڪي رهيون هيون. هن جي پويان، ڊاهل، فري ۽ هڊسن هڪ ٻئي سان بند ٿيل هئا، اوڊين جي تابوت جي ڪناري تي وڙهندا هئا، انهن جا منهن درد سان ڀريل هئا.
  
  ايليسيا پنهنجي ٽي شرٽ هن ڏانهن اڇلائي. اهو هڪ ڌڪ وانگر مارا، جنهن جي منهن جي کاٻي پاسي کي ساڙيو ويو. هوء ٻيهر مارا ۽ هن کيس پڪڙيو. هن ناقابل اعتماد قوت سان ڇڪيو. هوءَ ٿڪجي پئي ۽ پاڻ کي هن جي ٻانهن ۾ اڇلائي ڇڏيو.
  
  "سلام".
  
  هن ٻنهي آڱريون هن جي ڪنن هيٺان رکي، زور سان دٻايو. هڪدم هوءَ رڙيون ڪرڻ لڳيون، بي وفائي جو سمورو نشان غائب ٿي ويو. اهو اعصاب نوڊ تي ڪافي زور سان دٻايو ويو ته جيئن ڪنهن به عام ماڻهو کي ٻاهر نڪري سگهي.
  
  ميل هڪ روڊيو بيل وانگر بيٺو.
  
  هن وڌيڪ زور سان دٻايو. آخرڪار، هوءَ هن جي تنگ آڱوٺي ۾ پوئتي هٽي، هن کي پنهنجو وزن کڻڻ ڏنو، لڪل ٿي، درد کي حصيداري ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي. پوءِ هوءَ سڌي ٿي بيٺي ۽ ٻنهي آڱرين کي هن جي بغلن هيٺان لڪائي ڇڏيائين.
  
  سڌو پنهنجي اعصاب بنڊل ۾. اذيت هن جي جسم ۾ ڊوڙي وئي.
  
  ۽ اهو ئي سبب آهي ته انهن کي بند ڪيو ويو. ٻه مضبوط دشمن، درد جي لهرن سان وڙهندا، مشڪل سان هلندا، هڪ ٻئي جي اکين ۾ ڏسندا، ڊگهي گم ٿيل عاشق وانگر، جيستائين موت انهن کي جدا نه ڪري.
  
  ڊرڪ ڪاوڙجي ويو، پنهنجي مصيبت کي لڪائي نه سگهيو. "پاگل... ڪچي. ڇو... هن لاءِ ڪم ڇو ڪيو... هي ماڻهو؟
  
  "مطلب... پهچڻ... پڄاڻيءَ تائين.
  
  نه ئي ڊريڪ ۽ نه ميلز پوئتي هٽندا. انهن جي چوڌاري جنگ ختم ٿيڻ شروع ٿي. جرمنن کان وڌيڪ اتحادي فوج پنهنجن پيرن تي رهي. پر انهن جنگ جاري رکي. ۽ ڊريڪ کي ڏسي سگهيو ٿي ته ڊال ۽ فري کي هڪ ئي موتمار گلي ۾ بند ٿيل آهي، آخر تائين وڙهندي.
  
  ڪنهن به سپاهي انهن جي وچ ۾ مداخلت نه ڪئي. عزت به وڏي هئي. رازداري ۽ غير جانبداري سان، انهن جنگين جو فيصلو ڪيو ويندو.
  
  ڊريڪ پنهنجي گوڏن تي ڪري پيو، ايلسيا کي پاڻ سان ڇڪيو. هن جي اکين اڳيان ڪارا داغ رقص ڪري رهيا هئا. هن محسوس ڪيو ته جيڪڏهن هوء هن جي گرفت کي ٽوڙڻ جو رستو ڳولي، ته هو واقعي ختم ٿي ويندو. توانائي کيس هر سيڪنڊ سان ڇڏيندي هئي.
  
  هو لڪي ويو. هوءَ وڌيڪ زور سان دٻائي رهي هئي، اها مطلق قاتل جبلت هن ۾ ڇرڪي پئي. سندس آڱريون لڪي ويون. ايليسيا اڳيان ڪري، هن کي پنهنجي ڪلهي سان ٿلهي ۾ ماريندي. ڊرڪ ان کي ايندي ڏٺو، پر هن کي روڪڻ جي طاقت نه هئي.
  
  هن جي اکين اڳيان چمڪاٽ پکڙجي ويا. هو پنهنجي پٺيءَ تي ڪري پيو، فري جي گوٿڪ ڇت ڏانهن ڏسندو رهيو. اليسيا مٿي کڄي وئي ۽ هن جي نظر کي پنهنجي منهن سان بند ڪيو، درد کان مسخ ٿيل.
  
  چوڌاري سپاهين مان ڪنهن به کيس روڪڻ جي ڪوشش نه ڪئي. اهو ختم نه ٿيندو جيستائين ويڙهاڪن مان هڪ هڪ جنگ جو اعلان ڪري ٿو يا مري ٿو.
  
  "خراب ناهي،" هوءَ کنگهندي رهي. "توهان اڃا تائين سمجهي ورتو، ڊريڪ. پر مان اڃان به توکان بهتر آهيان".
  
  هن چمڪ ڏنو. "مان ڄاڻان ٿو".
  
  "ڇا؟" - آءُ پڇيو.
  
  "تو وٽ آهي... اها ڪنڊ. اها قاتل جبلت. جنگ جو غضب. ڪو مسئلو ناهي. اهو معاملو آهي. هي ... اهو ئي سبب آهي ته مون ڇڏي ڏنو.
  
  "اهو توهان کي ڇو روڪيو؟"
  
  "مان ڪم کان ٻاهر ڪنهن شيءِ بابت پريشان هو ،" هن چيو. "اهو سڀ ڪجهه تبديل ڪري ٿو".
  
  سندس مُٺ وڌي وئي، سندس ڳلي کي ڪٽڻ لاءِ تيار. هڪ لمحو گذري ويو. پوءِ چيائين، "زندگيءَ جي بدلي زندگي؟
  
  ڊريڪ محسوس ڪرڻ لڳو ته توانائي آهستي آهستي هن جي عضون ڏانهن موٽندي آهي. "اڄ سڀ ڪجهه ڪرڻ کان پوء، مان سمجهان ٿو ته اهي مون تي تمام گهڻو قرضدار آهن."
  
  ايليسيا پوئتي هٽي وئي ۽ هن کي پنهنجي پيرن تائين مدد ڏيڻ لاء هٿ وڌايو. "مون کوهه کي رسيءَ طرف ممير جي کوهه وٽ اڇلايو. مون کيس اوڊين جي قبر تي نه ماريو. مون فرائي جو ڌيان بين بليڪ کان هٽايو. مان هتي دنيا کي تباهه ڪرڻ لاءِ نه آيو آهيان، ڊريڪ، مان هتي رڳو مزو وٺڻ آيو آهيان.
  
  "مان تصديق ڪريان ٿو." ڊريڪ پنهنجو توازن بحال ڪيو، جيئن ٿارسٽن ڊاهل اوڊين جي تابوت جي وسيع ڪنارن تان ايبل فرائي جي لنگڙي جسم کي مٿي کنيو. هو ٿلهي ٿلهي سان فرش تي ڪري پيو، بي جان نموني اطالوي سنگ مرمر جي پٿرن تي چڙهڻ لڳو.
  
  سڄي اتحادي فوجن ۾ خوشيءَ جا نعرا گونجي ويا.
  
  دھل پنھنجي مُٺ کي ڪٽائي، تابوت اندر ڏسندو رھيو.
  
  "هن بدمعاش ڪڏهن به اهو انعام نه ڏٺو آهي،" هن کلندي چيو. "هن جي زندگيءَ جو ڪم. يسوع مسيح، توهان ماڻهن کي اهو ڏسڻ گهرجي.
  
  
  چاليهه ڇهين
  
  
  
  اسٽاڪ هوم
  
  
  هڪ ڏينهن بعد، ڊريڪ پڇا ڳاڇا جي هڪ لامحدود دور کان فرار ٿيڻ ۾ ڪامياب ٿي ويو ته ڪجهه ڪلاڪن لاءِ سمهڻ لاءِ ويجهن هوٽل ۾، جيڪو اسٽاڪهوم جي سڀ کان پراڻي ۽ بهترين هوٽل آهي.
  
  لابي ۾، هن لفٽ جو انتظار ڪيو ۽ حيران ٿي ويو ته هن جي سڀني سوچن جي عمل کي فلمايو ويو آهي. اهي ننڊ جي کوٽ، مسلسل مارڻ ۽ شديد دٻاء کان چريو ٿي ويا. هن کي صحتياب ٿيڻ ۾ ڪيترائي ڏينهن لڳي ويا.
  
  لفٽ جي گھنٽي وڳي. هن جي ڀرسان هڪ شڪل ظاهر ٿيو.
  
  ڪينيڊي، هڪ آرامده ڇنڇر جي پنٽ سوٽ ۾ ملبوس، وارن کي مضبوطيءَ سان پٺيءَ ۾ جهليل، ٿڪل اکين سان هن جو مطالعو ڪري ٿو.
  
  "سلام".
  
  لفظ ڪافي نه هئا. هن کان پڇڻ ته ڇا هوءَ ٺيڪ آهي نه رڳو لعل هئي، پر بلڪل بيوقوف هئي.
  
  "توکي به سلام".
  
  "ساڳي منزل تي؟
  
  "ضرور. اهي اسان سڀني کي الڳ رکندا آهن، پر گڏ."
  
  اهي اندر داخل ٿيا. آئيني ۾ سندن ٽٽل عڪس کي ڏسندو رهيو. گهربل وڊيو ڪئميرا سان رابطي کان پاسو ڪيو. ڊريڪ نينٽين جو بٽڻ دٻايو.
  
  "ڇا تون هن ۾ ايترو سٺو آهين جيترو مان آهيان، ڪينيڊي؟
  
  هوءَ دل سان کلندي رهي. "چريو هفتو، يا هفتا. پڪ ناهي. اهو مون کي چريو ڪري ٿو ته مون پنهنجي نميسس سان وڙهندي ختم ڪيو ۽ ان جي آخر ۾ منهنجو نالو صاف ڪيو.
  
  ڊريڪ ڪنڌ لوڏيو. "جيئن مان. عجيب، صحيح؟"
  
  "هوءَ ڪيڏانهن وئي؟ اليسيا".
  
  "اُن رات ۾ جتي سڀ بهترين راز، هي ۽ اُهو جيڪ هڊسن،" ڊرڪ ڪنڌ لوڏيندي چيو. "جيڪو به ان کان اڳ ۾ ويو جيڪو واقعي اهميت وارو هو انهن کي نوٽيس. شايد اسان ڳالهائڻ دوران هڪ ٻئي جي دماغ کي اڏايو."
  
  "تو صحيح ڪم ڪيو. اهي هتي مکيه متاثر ڪندڙ نه هئا. اليسيا خطرناڪ آهي، پر چريو ناهي. او، ۽ توهان جو مطلب نه آهي "رات جي اڃا تائين" ۾.
  
  هن پنهنجي ڊائناسور پٿر جي حوالي سان عمل ڪرڻ لاء هڪ لمحو ورتو. هن کلندي چيو. هن جو مزاج سج جي ڏينهن تي پاري کان به تيز ٿي ويو.
  
  "هيڊن بابت ڇا؟" ڪينيڊي چيو جيئن لفٽ جا دروازا بند ٿي ويا ۽ پراڻي ڪار آهستي آهستي اڀرڻ لڳي. "ڇا توهان سوچيو ته هوء بين سان گڏ رهندي؟"
  
  "مان واقعي اميد ڪريان ٿو. جيڪڏهن نه، ته پوءِ گهٽ ۾ گهٽ مان سمجهان ٿو ته هو هاڻي جنسي تعلق ڪري رهيو هو.
  
  ڪينيڊي کيس ڪلهي تي ڌڪ هنيو. "انهن مرغن کي نه ڳڻ، دوست. ٿي سگهي ٿو هن لاءِ ڪو گيت لکندو".
  
  "توهان اهو نالو ڏيو - ساڍا ٽي منٽ توهان سان!"
  
  اهي آهستي آهستي ستين ماڙ کان گذري ويا. "مون کي ياد ڏياريندو آهي. اتي، Odin جي قبر ۾، توهان اتي ڇا چيو؟ منهنجي باري ۾ ڪجهه يارڪ ۾ رهڻ ۽، اوه، منهنجي پنهنجي روزي ڪمائي."
  
  ڊريڪ هن ڏانهن ڏٺو. هن کيس دلڪش مسڪراهٽ ڏني.
  
  "چڱو... مان... مان..." هن ٿلهو ساهه کنيو ۽ نرم ٿي ويو. "مان اميد سان هن تي عمل کان ٻاهر آهيان."
  
  "ڇا؟" ڪينيڊي جون اکيون شرارتن سان چمڪي رهيون هيون.
  
  "پراڻي ڊينو-راڪ بينڊ هارٽ ان کي الٽيٽ سيڊڪشن سڏيو آهي. يارڪشائر ۾ اسان صرف چوندا آهيون "چئٽ ٽو دي برڊ". اسان سادا ماڻهو آهيون".
  
  جيئن ئي لفٽ چوڏهين ماڙ تي چڙهي وئي، ڪينيڊي پنهنجي قميص جا بٽڻ کوليا ۽ ان کي فرش تي ڪري ڇڏيو. هيٺ هوءَ ڳاڙهي شفاف چولي پائي رهي هئي.
  
  "تون ڇا ڪري رهيو آهين؟" ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جي دل ٽپو ڏئي ڄڻ ته هن کي بجليءَ جو ڪرنٽ لڳل آهي.
  
  "مان پنهنجي روزي ڪمائي ٿو."
  
  ڪينيڊي هن جي پتلون کي زپ ڪري ڇڏيو ۽ انهن کي فرش تي ڪري ڇڏيو. هوءَ ڳاڙهي رنگ جي پينٽيءَ جو ملندڙ جوڙو پهريل هئي. لفٽ جيئن ئي سندن منزل تي پهتي ته لنگهيو. ڊريڪ محسوس ڪيو ته هن جو روح ۽ ٻيو سڀ ڪجهه بلند ٿي ويو. دروازو کُليل، کِلڻ.
  
  نوجوان جوڙو انتظار ڪري رهيو هو. عورت رڙ ڪئي. ماڻهو ڊريڪ تي مسڪرايو. ڪينيڊي ڊريڪ کي لفٽ مان ٻاهر ڪڍي دالان ۾ وٺي آيو، سندس پينٽ سوٽ پويان ڇڏي ويو.
  
  ڊريڪ پوئتي ڏٺو. "ڇا توهان اهو نٿا چاهيو؟"
  
  "مون کي هاڻي ان جي ضرورت ناهي."
  
  ڊريڪ هن کي کنيو. "چڱو ڪم، منهنجي ڪمري ڏانهن تڪڙو هلڻ آهي.
  
  ڪينيڊي پنهنجا وار لاهي ڇڏيا.
  
  
  END
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"